بولتن خبری روزانه روابط عمومی شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات
گزیده اخبار اقتصادی، فولادی و معدنی
روز سه شنبه 21 دی ماه 1400

به گزارش اقتصاد آنلاین؛سعید صادقی با اشاره به نقش عناصر نادر خاکی در فناوری های نوین و آینده بازار این عناصر گفت: ایران از نظر دارا بودن عناصر نادر خاکی کشور غنی است و به همین دلیل مواد معدنی و سنگ های کم عیار ایرانی نیز مورد توجه تجارت خارجی قرار دارد.

معاون برنامه ریزی و نظارت بر شرکت ها ومعادن با اظهار تاسف نسبت به نبود تکنولوژی و صنایع پایین دست وابسته به این عناصر، بر نقش عناصر نادر خاکی در فناوری و صنایعی مانند کامپیوترها و شبکه ها، صنایع الکترونیک مصرف کننده، ارتباطات، انرژی های پاک، حمل ونقل پیشرفته، مراقبت های بهداشتی و درمانی، انجام ملاحظات زیست محیطی (و احیای آسیب های وارد شده به این بخش)، اقدامات دفاعی و نظامی و بسیاری دیگر از حوزه ها تاکید کرد و افزود: این عناصر در بهره مندی صنایع از کاهش انتشار امواج و مصرف انرژی و همچنین افزایش بهره وری، بهبود عملکرد، کوچک سازی، افزایش سرعت و ماندگاری و حتی ثبات حرارتی تاثیرات مثبتی دارند و بواسطه گره خوردن صنایع وابسته به عناصر نادر خاکی با زندگی روزمره، آینده این عناصر بسیار درخشان است.

بر اساس توضیحات صادقی، وابستگی محصولاتی مانند کارت های حافظه کامپیوتر، لوح های فشرده، باتری های قابل شارژ، موبایل، مبدل های کاتالیزور، آهنرباها، چراغ های شب نما به عناصر نادر خاکی و در کنار آن افزایش تقاضای جهانی برای خودروها، دستگاه های الکترونیکی، لامپ های کم مصرف و دیگر کاتالیزورها تضمین کننده سرمایه گذاری در این حوزه است.

وی با اشاره به آینده صنعت خودروهای برقی در جهان، بیشترین تقاضا برای عناصر نادر خاکی را مربوط به تولید باتری های قابل شارژ دانست و از توسعه بازار عناصر نادر خاکی به عنوان یکی از سرمایه های ارزشمند در سال های آتی خبر داد و تصریح کرد: پیش بینی می شود تنها تقاضا برای لیتیوم تا سال 2023 به صورت سالانه حدود 30 درصد رشد کند که رقم قابل توجهی است؛ در خصوص عناصر نادرخاکی دیگر نیز پیش بینی افزایش سرعت افزایش تقاضا تا حدی است که امروزه در بسیاری از کشورهای تولیدکننده این عناصر، یک مافیای قدرتمند شکل گرفته تا بتوانند ضمن سلطه بر معادن تولیدکننده، بازار آینده محصولات پیشرفته را هم در اختیار خود بگیرند و شرکت های متعددی از هم اکنون در تلاش برای بستن قراردادهای بلندمدت پیش خرید معادن و محصولات این معادن هستند.

معاون برنامه ریزی و نظارت بر شرکت ها ومعادن در خصوص آینده بازار این عناصر گفت: در حال حاضر بیشترین تقاضا برای عناصر نادر خاکی مربوط به کشورهای ایالات متحده، آلمان و ژاپن است و با توجه به استقبال و حمایت دولت ها از محصولات با فناوری بالا، تقاضای در بازار عناصر نادر خاکی به ویژه در کشورهای آسیایی و اقیانوسیه افزایش چشمگیری خواهد داشت و پیش بینی می شود چین هم به عنوان یکی از مهم ترین تولیدکنندگان و بزرگترین مصرف کننده این عناصر بیشترین سهم این بازار را در اختیار بگیرد.

صادقی در پایان با بیان اینکه در کشور ما نیز اقدامات خوبی در حوزه عناصر نادر خاکی انجام شده است آن ها را کافی ندانست و تاکید کرد: استحصال عناصر نادر خاکی و تبدیل آن ها به محصول نهایی نیاز به بهره مندی از تکنولوژی بالا در صنایع معدنی و فرآوری دارد که متأسفانه هنوز این بخش از تکنولوژی در ایران بومی سازی نشده اما امید است که با انتقال تکنولوژی، سرمایه گذاری مناسبی در این حوزه صورت گیرد چراکه سهم ایران در بازار جهانی این عناصر و صنایع وابسته به آن ها به میزان دستیابی به فناوری بستگی خواهد داشت.

این مطلب برایم مفید است

بلی
0 نفر این پست را پسندیده اند

لینک خبر :‌ اقتصاد آنلاین

بزرگنمایی تصویر

صفری عنوان کرد: پیش تر عنوان شده بود که تصویر جامعی از صنعت سرب و روی نداریم و به اطلاعات جهانی بسنده شده است اما اکنون شاهد هستیم اطلاعاتی جامع از این حوزه در اختیار داریم و وضعیت کشور به صورت سالانه پایش می شود. بر همین مبنا طرح جامع صنعت سرب و روی در سال 99 تدوین گردید و همچنین افق 20 ساله ای برای صنعت سرب و روی در نظر گرفته شده است. اکنون سرانه مصرف سرب ایران 1 و دنیا 6 است که با تغییر سرانه مصرف باید این میزان را افزایش دهیم.
وی افزود: در حال حاضر کل ذخایر فلز محتوی 12.5 میلیون تن است و همچنین 5 درصد ذخایر سرب دنیا متعلق به ایران است که معادل 4 میلیون تن است و بخش عمده آن در سرب و روی مهدی آباد قرار دارد. این معدن امکان تولید 400 هزار تن کنسانتره 50 درصد را دارد.
معاون شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات تاکید کرد: به میزان 3.8 درصد استخراج ما در بخش سرب است. شمش نیز به میزان 1.5 درصد تولید داریم که با افزودن مهدی آباد به 3 درصد خواهد رسید. تا انتهای سال گذشته به میزان 208 هزار تن تولید شمش روی انجام شده است.
صفری اظهار داشت: در حال حاضر ظرفیت اسمی تولید شمش 474 هزار تن است که 208 هزار تن تولید واقعی شمش روی و 1 میلیون تن ظرفیت سرب بوده است. تولید روی را باید به3 برابر افزایش داد تا بتوانیم به محدوده منطقی جهانی برسیم که در این راستا نیازمند برنامه جدی، کمک حاکمیت و حضور بخش خصوصی هستیم تا بتوانیم میزان سرانه مصرف را افزایش دهیم.
وی تاکید کرد: ماکزیمم ظرفیت تولید شمش در حال حاضر 30 هزارتن است که با دیگر کشورها فاصله زیادی داریم یکی از دلایل آن کارخانه های مستهلک، کوچک و غیر بهره ور در این صنعت است.
اکتشاف و استخراج نیاز حوزه سرب و روی کشور
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه در استخراج عقب هستیم و در حوزه اکتشاف در این بخش نیز تقریبا کار خاصی صورت نگرفته است چرا که یا اکتشافات از گذشته بوده یا به دنبال اقدامات ذی نفعان سنگ آهن در کشور انجام شده است. باید انقلابی در حوزه اکتشافات کشور ایجاد شود. انگوران تا 4 سال آینده ذخایرش به حداقل خواهد رسید. سرمایه گذاران باید به سمت تکنولوژی های روز دنیا بروند. ما در شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات به دنبال اقدامات این چنینی هستیم.
معاون شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات عنوان کرد: اولین مشکل اکتشافی نگاه حاکمیتی است که بیشتر معطوف به حوزه صنعت فولاد است. 10 دستگاه حفاری عمیق توسط شرکت توسعه معادن و فلزات برای بخش اکتشافات سفارش داده شده و خوشبختانه بخش خصوصی در این زمینه ورود کرده است. شرکت چادرملو نیز در این زمینه، دستگاه های حفاری عمیق را خریداری و وارد کرده است.
وی گفت: ذخایر دنیا بیشتر سولفیدی است اما ایران به دلیل وجود انگوران کارخانجات لیچینگ ایجاد کرده و بیش از 90 درصد کارخانجات ما اکسیدی است.
صفری در آخر عنوان کرد: طرح جامع سرب و روی به عنوان یک تصویر روشن پیش روی حاکمیت و سرمایه گذاران است. در این حوزه باید باید صادرات و مصرف را افزایش دهیم.

.

.

.

.

.

.

.

ورود فولاد مبارکه به حوزه معدن تحول جدی را رقم خواهد زد

ورود فولاد مبارکه به حوزۀ معدن سرمنشأ تحولات جدی خواهد بود

بهبود شرایط صنعت فولاد با کمک کارشناسان متخصص فولادی

نگاهی به آخرین وضعیت مجتمع سرب و روی مهدی آباد به مناسبت روز صنعت و معدن

دولت نگاه خود را به معدن عرضه محور کند

لینک خبر :‌ معدن نامه

در جلسه کارگروه مدیریت بازار که روز گذشته (20 دی ماه) با حضور نمایندگان انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران برگزار شد، بسته حمایتی دولت از واحدهای ذوب القایی تصویب شد. افزایش قیمت آهن اسفنجی و قراضه در ماه های اخیر و مشکلات تأمین این مواد اولیه، باعث زیان ده شدن کارخانجات ذوب القایی شده و به همین دلیل، با پیگیری انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، دولت برای حمایت از این کارخانجات یک بسته 8 بندی را تصویب کرد.

به گزارش چیلان ، محورهای بسته مصوب دولت برای حمایت از واحدهای ذوب القایی به شرح زیر است:

1- افزایش تناژ عرضه آهن اسفنجی به محدوده 80 هزار تن در هفته (بهبود فرایند نظارت بر واحدهای تولیدی با هدف افزایش عرضه)

2- بهبود عرضه آهن اسفنجی در فصل زمستان با وجود محدودیت گاز (صدور مجوز احداث حداقل 5 واحد بریکت سازی به منظور تبدیل مازاد آهن اسفنجی تولیدی در فصل تابستان به بریکت و عرضه محصول در فصل زمستان به بازار با اولویت سرمایه گذاری واحدهای تولیدکننده آهن اسفنجی و یا تعاونی واحدهای ذوب القایی)

3- افزایش عرضه قراضه به بازار (استفاده از الگوی عرضه تلفیقی قراضه وارداتی و آهن اسفنجی تولید داخل در قالب یک سبد ترکیبی)

4- کاهش خرید آهخن اسفنجی برای یک دوره 5 هفته ای توسط واحدهای بزرگ مقیاسی که دولت در آن سهام دارد (خرید این واحدها از بورس کالا در صورت عدم وجود مشتری از میان واحدهای ذوب القایی صرفا بروی قیمت پایه صورت گیرد)

5- اصلاح قیمت پایه آهن اسفنجی در معاملات بورس کالا ( به 95 درصد قیمت کشف شده پایانی قبلی)

6- الزام بهین یاب در خرید آهن اسفنجی از بورس کالا (رینگ اختصاصی)

7- با عنایت به موقعیت فعلی بازار آهن اسفنجی (کسری عرضه)، صادرات آهن اسفنجی پس از حداقل 3 بار عرضه در بورس کالا مجاز خواهد بود

8- آزادسازی صادرات شمش تولیدی واحدهای ذوب القایی تا پایان سال (بدون شرط الزام عرضه در بورس کالا)

پیگیری های انجمن فولاد برای حل مشکلات کارخانجات ذوب القایی

انجمن فولاد پیش از این طی نامه هایی به قائم مقام وزیر صمت و مدیرعامل بورس کالا، حل مشکلات واحدهای ذوب القایی را خواستار شده بود. انجمن فولاد طی نامه ای به دکتر مفتح قائم وزیر صنعت، معدن و تجارت در مورد تعطیلی کارخانجات ذوب القایی با بیش از 20 هزار نفر نیروی کار هشدار داده بود و راه حل های پیشنهادی خود برای حل مشکلات این کارخانجات را ارائه داده بود.

تصویر نامه انجمن فولاد به قائم مقام وزیر صمت را ببینید:

انجمن فولاد همچنین طی نامه ای به مدیرعامل بورس کالا با طرح پرسش هایی در خصوص شیوه تعیین قیمت پایه عرضه محصولات زنجیره فولاد، خواستار پاسخ صریح شرکت بورس کالا به این پرسش ها شده بود. این تشکل صنفی به نارضایتی بخش خصوصی از عملکرد اخیر بورس کالا اشاره کرده و پرسیده بود که آیا بورس کالا به جای اینکه سازمانی مستقل برای به هم رسانی و تعادل عرضه و تقاضا و کشف قیمت واقعی باشد، به ابزار دولت در قیمت گذاری دستوری نوین تبدیل شده است؟

تصویر نامه انجمن فولاد به مدیرعامل بورس کالا را در زیر ببینید:

لینک خبر :‌ چیلان آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱۰/۲۱

به گزارش معدن نیوز - مشاهدات جدید و برآوردهای انجام شده در سطح معادن و شرکت های معدنی در دنیا نشان می دهد که تحقیقات و نوآوری در هوش مصنوعی در بخش عملیات و فناوری صنعت معدن در حال افزایش است این عدد هر روز افزوده می شود.

جدیدترین ارقام نشان می دهد که تعداد درخواست های ثبت اختراع هوش مصنوعی در صنایع معدنی در سه ماه منتهی به سپتامبر به 37 مورد رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 34 مورد افزایش داشته است. با این حال ارقام اعطای حق ثبت اختراع مربوط به هوش مصنوعی به گونه دیگری است و اعداد آن از 14 در سه ماه منتهی به سپتامبر سال گذشته به 26 سال جاری افزایش یافته است.

این ارقام توسط موسسه آماری GlobalData جمع آوری می شود که ثبت اختراعات و کمک های مالی از دفاتر رسمی در سراسر جهان را پیگیری می کند. با استفاده از تجزیه و تحلیل متنی، و همچنین طبقه بندی های رسمی ثبت اختراع، این پتنت ها در حوزه های موضوعی کلیدی گروه بندی می شوند و به شرکت های کلیدی در صنایع مختلف مرتبط می شوند.

هوش مصنوعی یکی از حوزه های کلیدی است که توسط GlobalData ردیابی می شود. این موضوع به عنوان یک نیروی اصلی اخلالگر پیش روی شرکت ها در سال های آینده شناخته شده است و یکی از حوزه هایی است که انتظار می رود شرکت هایی که اکنون در آن منابع سرمایه گذاری می کنند، از آن سود ببرند. این تحقیقات همچنین بینشی از بزرگترین نوآوران در این بخش ارائه می دهد.

شرکت Honeywell International Inc در سه ماهه گذشته برترین مبتکر هوش مصنوعی در بخش عملیات و فناوری صنعت معدن بوده است. این شرکت که دفتر مرکزی آن در ایالات متحده است، 63 اختراع مربوط به هوش مصنوعی را در سه ماه منتهی به سپتامبر به ثبت رساند. این رقم در همین زمان در سال گذشته 57 بوده است که رشد 6 برای این شرکت به حساب می آید.

پس از آن، شرکت کاترپیلار مستقر در ایالات متحده با هشت درخواست ثبت اختراع هوش مصنوعی، POSCO مستقر در کره جنوبی (3 برنامه) و ThyssenKrupp AG مستقر در آلمان (3 برنامه) قرار گرفتند.

شرکت Honeywell International اخیراً بودجه های مربوط به بخش تحقیق و توسعه در هوش مصنوعی را افزایش داده است. در سه ماه منتهی به سپتامبر در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته شاهد رشد 9.5 درصدی در درخواست های ثبت اختراع مرتبط با هوش مصنوعی از سوی این شرکت بوده ایم که این میزان بالاترین درصد رشد در بین تمام شرکت هایی است که در این رتبه بندی قرار می گیرند.

تمام این تحقیقات نشان می دهد که هوش مصنوعی در حال گسترش روز افزون در صنایع معدنی است اما این گسترش از کجا ناشی می شود و علت آن چیست؟ همچنین پاسخ به این سوال که چرا باید شرکت ها اکنون در این حوزه سرمایه گذاری کنند نیز می تواند جالب باشد. سنگ بنای فناوری هوش مصنوعی هوشمند کردن و انجام خودکار فعالیت ها، بدون نقش آفرینی انسان است. این فناوری تلاش می کند سرعت و کیفیت انجام کارها را بهبود بدهد و توامان بر ایمنی کارها بیفزاید.

هوش مصنوعی و یادگیری زمینه ساز تحولی جدی در حوزه معدن و صنایع معدنی شده است. این حوزه در شمار فناوری های روبه رشد از هوش مصنوعی است که به مطالعه الگوریتم ها پرداخته و به کمک معدن کاران می آید. یکی از حوزه هایی که فناوری هوش مصنوعی نقش آفرینی می کند، حوزه اکتشاف است. این فناوری با شناسایی اتوماتیک رخساره سنگ ها با استفاده از پردازش داده های گمانه ها، به فرآیند اکتشاف کمک می کند.

همچنین در حوزه طبقه بندی سنگ ها با شناسایی سنگ و خاک به کمک داده های سنجش از دور و همچنین شناسایی و پیش بینی محل های دارای ظرفیت برای اکشتاف، به فعالان این حوزه کمک می کند. هوش مصنوعی می تواند داده های دورسنجی، عکس های ماهواره ای، عکس های هوایی، نقشه های ژئوفیزیکی، نقشه های زمین شناسی، نقشه های ژئوشیمی را تحلیل کند.

فناوری هوش مصنوعی می تواند به این پرسش که چه چیزی در زمین است پاسخ دهد. این فناوری با پیش بینی نقاط حفاری با استفاده از اطلاعات مغزه های پیشین، نمونه های خاک، نقشه برداری محل معدن یا داده های دیگر شامل: ژئوفیزیک، نمونه برداری شیاری، طبقه بندی شرایط زیرسطحی، شناسایی اتوماتیک کانی های زیرسطحی، چین ها و شکستگی با استفاده از سیگنال های صوتی و تحلیل آن ها از دیگر کاربردهای هوش مصنوعی است.

اما ظرفیت هوش مصنوعی به همین جا ختم نمی شود و می تواند در احیا یا بازسازی معادن نیز کارآمدی خود را نشان دهد. هوش مصنوعی می تواند به این پرسش پاسخ دهد که چگونه می توانیم معادن را دوباره احیا کنیم و مورد استفاده قرار دهیم. همچنین این فناوری به یاری محیط زیست، انسان ها و حیوانات می آید و با ارائه روش های بهینه از آن حفاظت می کند.

لینک کوتاه خبر:

https://www.madannews.com/Fa/News/620304/

لینک خبر :‌ معدن نیوز
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱۰/۲۱ سایت های دیگر : معدن مدیا

با توجه به اینکه داده های انجمن تولید فولاد و آهن چین (Cisa) نشان دهنده افزایش تولید داخلی فولاد در چین بود، قیمت میلگرد فولادی داخلی چین کاهش یافت.

به گزارش آرتان پرس و به نقل از متال بولتن، قیمت میلگرد فولادی چین در بازار معاملات آتی در روز دوشنبه 10 ژانویه پس از آن که داده های انجمن آهن و فولاد چین (Cisa) از افزایش تولید داخلی فولاد در اواخر دسامبر خبر داد، کاهش یافت. این در حالی است که قیمت میلگرد فولادی چین در بازار اسپات با افزایش قیمت بیلت فولادی در آخر هفته حمایت شد.

ارزیابی روزانه فست مارکت نشان داد قیمت میلگرد فولادی داخلی در شرق چین (شانگهای) در روز دوشنبه 10 ژانویه در محدوده 4700 – 4740 یوان ( 736 – 743 دلار) در هر تن بود. این در حالی است که قیمت این محصول نسبت به روز قبل بدون تغییر بوده است.

فعالان بازار اعلام کردند کارخانه های عضو انجمن آهن و فولاد چین (Cisa) در 11 روز آخر دسامبر حدود 2.09 میلیون تن فولاد خام در روز تولید کردند که 10.67 درصد نسبت به میانگین روزانه تولید در دوره 11 تا 20 دسامبر افزایش داشته است.

فعالان بازار انتظار داشتند که نرخ تولید کارخانه های فولاد در ماه ژانویه که تقاضای مصرف کننده نهایی ضعیف است، بالای 2 میلیون تن در روز باقی بماند، بنابراین معاملات آتی میلگرد فولادی در روز دوشنبه کاهش یافت.

اما به نقل از متال بولتن، فروشندگان در بازار اسپات پس از افزایش قیمت بیلت فولادی در آخر هفته، قیمت میلگرد خود را ثابت نگه داشتند.

یک تاجر مستقر در شهر تانگشان در مورد قیمت بیلت فولادی اظهار کرد:

قیمت بیلت فولادی تانگشان به دلیل موجودی کم در بازار اسپات افزایش یافته است. موجودی انبارها جمعه گذشته به 400,000 تن رسید که نسبت به هفته قبل 114,000 تن کاهش یافته است.

یک تحلیلگر صنعت در مورد قیمت خرید سهامداران در روز دوشنبه 10 ژانویه گفت:

سهامداران به تدریج نرخ های خرید خود را برای افزایش موجودی افزایش می دهند زیرا انتظار ندارند کارخانه ها در کوتاه مدت قیمت های اعلام شده در فهرست را کاهش دهند. سود خالص تولید کنندگان میلگرد فولادی حدود 100 یوان در هر تن کاهش یافته است، در حالی که سود خالص تولید کنندگان در اواخر دسامبر حدود 300 یوان در هر تن بوده است.

از ساعت 3 بعدازظهر روز دوشنبه 10 ژانویه در تانگشان، بیلت فولادی با قیمت 4370 یوان در هر تن معامله شد. باید توجه داشت که قیمت اعلام شده برای بیلت فولادی که شامل مالیات بر ارزش افزوده در تانگشان می باشد. این در حالی است که قیمت این محصول نسبت به جمعه گذشته با افزایش 50 یوان در هر تن رو به رو بوده است.

بیشترین قرارداد معاملات آتی میلگرد فولادی داخلی چین که مربوط به ماه ژانویه می باشد در روز دوشنبه با قیمت 4492 یوان به ازای هر تن بسته شد. این در حالی است که قیمت پایانی میلگرد فولادی نسبت به جمعه گذشته حدود 34 یوان در هر تن کاهش داشت.

به گزارش آرتان پرس، تحلیل گران بازار خبر دادند که میانگین قیمت میلگرد فولادی داخلی چین در ماه اکتبر برابر 5604.38، در ماه نوامبر برابر 4810.68 و در ماه دسامبر برابر 4793.91 یوان در هر تن ex-whs چین شرقی بود که در روز دوشنبه 10 ژانویه به 4720 یوان در هر تن ex-whs چین شرقی رسید.

م تال بولتن

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک خبر :‌ آرتان پرس
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱۰/۲۱ سایت های دیگر : فصل اقتصاد فصل تجارت جهت پرس خبر 24

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، روز گذشته انتصاب عبدالعلی علی عسگری به عنوان مدیرعامل هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس، انتقاداتی را در فضای مجازی به دنبال داشت.

انتقاداتی که بیش از هر چیز بر غیرتخصصی بودن این انتصاب متمرکز شده بود و نقش رابطه را بیش از ضابطه می دانست.

این موضوع در شرایطی مطرح شد که تا اینجای کار، جواد اوجی، وزیر نفت دولت سیزدهم، تمام معاونان خود را از بدنه وزارت نفت انتخاب کرده و موردی پیدا نمی شود که از خارج از صنعت نفت آمده باشد.

در مقابل اما نگاهی به کارنامه انتصابات بیژن زنگنه، وزیر سابق نفت حکایت از آن دارد که وی از مشاورهای خود گرفته تا مدیرعامل شرکت ملی نفت را از حوزه های غیرتخصصی به وزارت نفت آورد.

شاید یکی از مهم ترین انتصابات غیر تخصصی زنگنه در وزارت نفت مربوط به مسعود کرباسیان، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران باشد. کرباسیان که با استیضاح از وزارت اقتصاد برکنار شده بود، با حکم زنگنه مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران شد در حالی که یک روز هم سابقه کار در صنعت نفت نداشت و بازنشسته هم بود.

شرکت ملی نفت که در شرایط تحریم، وظیفه حفظ ظرفیت تولید و همچنین فروش نفت را بر عهده داشت با آمدن کرباسیان در عمل نه تنها تولید نفت ایران به زیر 2 میلیون بشکه در آخرین سال دولت روحانی رسید، بلکه دست ایران نیز از بازارهای صادراتی خود به بهانه تحریم کوتاه شد. موضوعی که البته حالا با دیپلماسی فعال وزارت نفت دولت سیزدهم، بهبود پیدا کرده و آن گونه آیت الله ابراهیم رئیسی گفته، اکنون نه تنها تولید و صادرات نفت افزایش داشته بلکه دسترسی به پول آن نیز محقق شده است.

انتصاب دیگر که سر و صداهای زیادی را به دنبال داشت، انتصاب علیرضا صادق آبادی به عنوان مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی بود.

صادق آبادی که از شاگردان نزدیک زنگنه به شمار می رود، بدون سابقه حضور در وزارت نفت، ناگهان به معاونی وزیر رسید.

شرکت نیکو نیز از انتصابات غیر تخصصی زنگنه در امان نماند و آنجا نیز به یکی از شاگردان زنگنه رسید. بی تجربه و ناشناخته شده ترین مدیر در میان مدیران شرکت نیکو از ابتدای تأسیس تاکنون، علی پور ابراهیم است که هیچ تجربه مدیریتی و حتی کارشناسی ندارد و تنها ویژگی اش آن است که شاگرد زنگنه بوده است.

این انتصاب غیرتخصصی در حالی انجام شد که شرکت خدمات نفتی ایرانی (نیکو)، مستقر در کشور سوئیس است که یکی از شرکت های تابعه شرکت ملی نفت ایران به شمار می آید. دفتر مرکزی این شرکت در شهر لوزان قرار دارد و نقش اصلی را در معاملات نفتی ایران بر عهده دارد.

این شرکت نفتی، واردکننده اصلی بنزین و گازوئیل به ایران می باشد نیز وظیفه فروش بخش عمده ای از نفت خام ایران را بر عهده دارد که در عمل نقشی مهمی در بخش انرژی ایران ایفا می کند. این شرکت، همچنین وظیفه سوآپ نفت را در ایران به عهده دارد؛ بنابراین کاملاً مشخص است که چرا صادرات نفت ایران تا این حد با بحران رو به رو شد و علاوه بر ناکارآمدی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در دوران زنگنه، این انتصاب نیز در این زمینه نقش داشته است.

یکی دیگر از انتصابات زنگنه که انتقادات گسترده ای را حتی در دولت دوازدهم نیز به دنبال داشت، حکم مشاور ارشد برای آیدین ختلان است.

آیدین ختلان متولد شهریورماه 1359، بخش 6 تهران و دانش آموخته دانشکده فنی دانشگاه تهران است که بیشتر یک جوان فعال در حوزه معدن و حفاری تونل بوده است.

ختلان در سال های میانی دهه 80 شمسی و زمانی که حدوداً 28 سال داشته است با همکاری دو نفر از دوستان فارغ التحصیل خود در رشته معدن، یک شرکت انتشاراتی به نام نشر فن آریا راه اندازی می کند که مدتی بعد هم مدیرعامل این شرکت انتشاراتی می شود، این انتشاراتی البته حضور جدی در بازار نشر نداشت و کتاب سد و تونل سازی در ایران که ویراستاری آن را خود ختلان بر عهده داشته جزو اصلی ترین محصولات این شرکت محسوب می شود.

وی که در دولت روحانی به عنوان رئیس دفتر یا منشی مخصوص وزیر و یا مشاور به مرد همیشه حاضر در کنار دست زنگنه در ملاقات های محرمانه نفتی با مقامات بین المللی تبدیل شد، حتی یک روز سابقه حضور در صنعت نفت ایران ندارد اما در بسیاری از تصمیم سازی های ویژه زنگنه نقش موثری ایفا کرد.

به نظر رسد سابقه آشنایی ختلان و زنگنه به دوره ریاست هیات مدیره شرکت هپکو توسط آقای زنگنه از ابتدای سال 86 به بعد بازمی گردد که در همان ایام آیدین ختلان نیز به عضویت در هیات بررسی کارگروه بخش معدن درآمده بود و هپکو هم از جدی ترین اعضای این تشکل غیردولتی بوده است، گفته می شود در طی این مدت، ختلان برخی کارهای دفتر آقای زنگنه را پیگیری می کرده است و اعتماد آقای زنگنه به وی از همان ایام شکل گرفته است.

یکی دیگر از انتصابات بی ربط زنگنه، انتخاب سعید محمد زاده، به عنوان معاون پژوهش و فناوری وزارت نفت بود. وی نیز بدون حتی یک روز سابقه در صنعت نفت و با حکم زنگنه، معاون وزیر شد.

سعید محمدزاده، متولد سال 1346 و دارای رتبه علمی دانشیاری دانشگاه علم و صنعت ایران است. آخرین سمت اجرایی وی، معاون وزیر راه و شهرسازی، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران بوده است.

از جمله سوابق شغلی و اجرایی وی می توان به عضویت در هیئت علمی دانشکده مهندسی راه آهن دانشگاه علم و صنعت ایران از سال 1387 تاکنون، عضوهیئت علمی گروه عمران دانشگاه فنی- مهندسی دانشگاه بوعلی سینا از سال 1373 تا 1378، معاون آموزشی دانشکده مهندسی راه آهن دانشگاه علم و صنعت از سال 1380 تا 1382، رئیس دانشکده مهندسی راه آهن دانشگاه علم و صنعت از سال 1382 تا 1384، مدیرکل اداره خط و سازه های فنی راه آهن جمهوری اسلامی ایران از سال 1384 تا 1386، مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت مهندسین مشاور مترا از سال 1386 تا 1388 و معاون فنی و زیربنایی از مهرماه 92 تا مهرماه 95 اشاره کرد و همانگونه که مشخص است سابقه ای در صنعت نفت ندارد.

زنگنه معاون برنامه ریزی خود را نیز از بدنه نفت انتخاب نکرد. انتخاب زنگنه هوشنگ فلاحتیان بود که استخدام وزارت نیرو بوده و پیش تر در دولت یازدهم، به عنوان معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی مشغول به فعالیت بوده است. وی نیز مانند بسیاری از انتصابات زنگنه غیر تخصصی و خارج از صنعت نفت بوده است.

همچنین جعفر ربیعی، مدیرعامل قبلی هلدینگ خلیج فارس نیز از مترو به نفت کوچ کرده و از نیروهای نزدیک به محسن هاشمی رفسنجانی بود.

حمیدرضا کاتوزیان، نماینده سابق مجلس که با حکم زنگنه رئیس پژوهشگاه صنعت نفت شد نیز سابقه نفتی ندارد و بعد از ریاست پژوهشگاه مشاور زنگنه شد. وی در دوران نمایندگی مجلس از منتقدان قرارداد خودروسازی رنو بود و تخصصی هم در حوزه نفت ندارد.

پس از کاتوزیان نیز جعفر توفیقی که تا پیش از این سابقه وزارت علوم را در کارنامه داشت، ناگهان با حکم زنگنه راهی پژوهشگاه صنعت نفت شد.

انتصاب پر سر و صدا و البته غیرتخصصی دیگر زنگنه رضا نوروززاده بود.

نوروز زاده هم مانند بسیاری دیگر از انتصابات بی ربط زنگنه سابقه نمایندگی مجلس را در کارنامه دارد. همچنین در فاصله سال های 1393 تا 1394 به عنوان رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت فعالیت می کرد و از 1394 تا 1395 نیز برای مدت یک سال، مدیرعامل شستا بود.

با این حال از 1396 تا 1397 به عنوان معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران فعالیت کرد.

علی مروی دیگر نماینده مجلسی بود که با حکم های گاه و بی گاه زنگنه راهی وزارت نفت شد. وی که نماینده خراسان رضوی در نهمین دوره مجلس شورای اسلامی بود و سابقه معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت کار و امور اجتماعی را در کارنامه داشت، با حکم زنگنه به معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت نفت رسید. وی زمانی که در مجلس بود به شدت از زنگنه حمایت می کرد و پس از ناکامی در ورود مجدد به مجلس، زنگنه دستمزد حمایت های او را داد.

اما شاید یکی از بدترین انتصابات زنگنه، انتصاب مؤید حسینی صدر به عنوان مشاور وزیر نفت باشد.

وی نیز مانند بسیار دیگری از افرادی که زنگنه به وزارت نفت آورده بود، سابقه نمایندگی مجلس را در کارنامه دارد، در زمستان 1397 از سوی خداداد غریب پور (رئیس سازمان ایمیدرو) به عنوان مدیرعامل هلدینگ بین المللی آسکوتک منصوب شد.

اما پس از انتصاب وی با ورود دستگاه های نظارتی، او متهم به دستکاری و جعل قرارداد کاری خود برای دریافت اقامت کشور آلمان شد و از سمت مدیریت عاملی آسکوتک عزل شد.

پس از آن حسینی صدر برای نامزدی انتخابات مجلس یازدهم از حوزه انتخابیه تهران در ستاد انتخابات کشور ثبت نام کرد، اما به دلیل داشتن پرونده قضایی در مرحله اول رد صلاحیت شد.

بهروز نعمتی دیگر نماینده مجلسی است که به لطف زنگنه در وزارت نفت منصوب شد. بهروز نعمتی نماینده سابق مجلس شورای اسلامی، در سال 95 و دوران نمایندگی خود در مجلس نهم در وزارت نفت استخدام شد و طی هفت روز متوالی از 21 تا 27 آذر سال 95 به ازای هر روز یک گرید سازمانی ترفیع رتبه اخذ کرده بود.

آخرین ترفیع بهروز نعمتی مربوط به دی ماه سال گذشته بود که به رتبه سازمانی D در وزارت نفت رسید. در چارت سازمانی وزارت نفت تنها یک رتبه دیگر بالاتر از D وجود دارد. بعد از ورود سازمان بازرسی کل کشور رتبه سازمانی بهروز نعمتی از D به رتبه 16 کاهش پیدا کرد.

بهروز نعمتی نماینده مجلس شورای اسلامی در دوره نهم و دهم بوده است و همواره یکی از مدافعین جدی بیژن زنگنه وزیر نفت در مجلس به شمار می رفت.

نکته دیگر در این انتصاب این است که اگرچه اعلام شده بود، نعمتی از وزارت دفاع و نیروهای مسلح به وزارت نفت رفته است اما سال گذشته نامه ای منتشر شد که معاونت منابع انسانی وزارت دفاع اعلام کرده بود بهروز نعمتی هیچ رابطه استخدامی با وزارت دفاع ندارد و از همین رو ارسال سوابق وی از وزارت دفاع به وزارت نفت موضوعیت نخواهد داشت.

به گزارش ایرنا، این موارد تنها گوشه ای انتصابات غیر تخصصی زنگنه در صنعت نفت بوده و آن گونه که مشخص است، زنگنه سهم قابل توجهی را به نمایندگان سابق مجلس اختصاص داده است.

با نگاهی به این موارد مشخص می شود که چرا هیچ گاه استیضاح زنگنه در مجلس به نتیجه نرسید و با وجود برخی مستندات، زنگنه همچنان وزیر ماند. مستنداتی که حالا زمینه را برای تحقیق و تفحص از وزارت نفت در دولت روحانی فراهم کرده و شاید بتواند پرده از برخی اتفاقات بردارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱۰/۲۱

داده های منتشر شده توسط انجمن آهن و فولاد چین (Cisa) نشان داد نرخ تولید فولاد و میزان موجودی محصولات فولاد نهایی در کارخانه های عضو این انجمن افزایش یافته است.

به گزارش آرتان پرس و به نقل از متال بولتن، طبق داده های منتشر شده توسط انجمن آهن و فولاد چین (Cisa) در روز دوشنبه 10 ژانویه، کارخانه های عضو این انجمن نرخ تولید فلز داغ، فولاد خام و فولاد نهایی را در اواخر دسامبر در مقایسه با 10 روز گذشته به طور قابل توجهی افزایش دادند.

با توجه به داده های منتشر شده توسط انجمن آهن و فولاد چین (Cisa) نرخ تولید فولاد خام توسط کارخانه های عضو این انجمن از تاریخ 21 تا 31 دسامبر حدود 2.09 میلیون تن در روز بود که نسبت به 10 روز گذشته حدود 10.67 درصد افزایش یافته است.

داده های منتشر شده توسط انجمن آهن و فولاد چین (Cisa) نشان داد نرخ تولید فولاد تمام شده توسط اعضای این انجمن از تاریخ 21 تا 31 دسامبر حدود 1.96 میلیون تن در روز بود که در مقایسه با 10 روز قبل با افزایش 7.11 درصدی همراه بود.

طبق داده های انجمن آهن و فولاد چین نرخ تولید فلز داغ توسط اعضای انجمن حدود 1.89 میلیون تن در روز بود که نسبت به 10 روز قبل افزایش 15.27 درصدی را تجربه کرده است.

بررسی داده های انجمن آهن و فولاد چین نشان داد موجودی فولاد نهایی کارخانه ها در تاریخ 31 دسامبر حدود 11.30 میلیون تن بود، این در حالی است که نسبت به 10 روز گذشته با کاهش 2.27 میلیون تنی (16.75 درصد) همراه بود.

فعالان بازار اعلام کردند موجودی کویل نورد گرم فولادی در بازار اسپات در تاریخ 31 دسامبر حدود 1.54 میلیون تن بوده که نسبت به 10 روز گذشته حدود 40000 تن (2.5%) کاهش یافته است.

به نقل از معامله گران، موجودی کویل نورد سرد در بازار اسپات در تاریخ 31 دسامبر 1.11 میلیون تن بوده که نسبت به 10 روز گذشته افزایش 60000 تنی (5.7%) را تجربه کرده است.

موجودی ورق فولادی در بازار اسپات در تاریخ 31 دسامبر حدود 0.90 میلیون تن گزارش شده است که نسبت به 10 روز گذشته حدود 10000 تن (1.1٪) افزایش یافته است.

متال بولتن اعلام کرد موجودی سیم مفتول فولادی در بازار اسپات در تاریخ 31 دسامبر حدود 1.23 میلیون تن شنیده شد، که نسبت به 10 روز قبل با کاهش 30000 تنی (2.4٪) همراه بود.

به نقل از منابع خبری موجودی میلگرد فولادی در بازار اسپات در تاریخ 31 دسامبر حدود 2.98 میلیون تن اعلام شده که نسبت به 10 روز گذشته حدود 80000 تن کاهش (2.6%) داشته است.

مجموع موجودی همه پنج محصول اصلی در بازار اسپات در تاریخ 31 دسامبر حدود 7.76 میلیون تن شنیده شد که در مقایسه با 10 روز گذشته حدود 80000 تن کاهش (1.0%) را تجربه کرده است.

متال بولتن

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک خبر :‌ آرتان پرس
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱۰/۲۱

امیر جعفری تحلیلگر بازار فولاد در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز با بیان اینکه اگر موضوع یارانه انرژی از قیمت محصولات فولادی فاکتور گرفته شود، شاهد واقعی شدن نرخ محصولات فولادی می شویم، تصریح کرد: اگر قرار بر تعیین قیمت محصولات فولادی در بورس کالا بر اساس عرضه و تقاضا باشد باید قیمت حامل های انرژی نیز آزاد شود تا به این واسطه قیمت محصولات فولادی به نرخ جهانی محاسبه شوند.

این تحلیلگر بازار فولاد که افزایش نرخ نهاده ها در مقابل پرداخت ریالی را غیرمنطقی می خواند به انتقاد فولادسازان و نودکاران نیز در این خصوص اشاره کرد.

جعفری با بیان ایجاد رقابت کاذب در نرخ این محصولات در بورس کالا در برخی از موارد، یادآور شد: در همین ماه اخیر قیمت آهن اسفنجی تا حدود 9500 افزایش یافت، این قیمت حدود 75 درصد شمش فولاد خوزستان است که اصلا معقول نیست.

وی با اشاره به رایزنی های انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با مدیرعامل شرکت بورس کالا برای رفع این دغدغه، با اظهار نگرانی گفت: تداوم و استمرار این وضعیت، سرانجام شرکت های فولادسازی را به خودروسازان دچار خواهد ساخت.

این کارشناس در خصوص عرضه تمامی زنجیره محصولات فولادی در بورس کالا، ابراز داشت: با توجه به برخورداری بخشی از محصولات فولادی از مصرف کنندگان عمده، این محصولات در بورس کالا قابل عرضه اند؛ اما برخی از محصولات تولیدی به دلیل برخورداری از مصارف خاص، قابلیت عرضه در بورس کالا ندارند.

به گفته جعفری؛ عرضه محصولات فولادی در بورس کالا منجر به شفافیت خواهد شد، اما مشکل اصلی سقف قیمت در بورس کالا است که در برخی موارد موجب ایجاد رقابت کاذب می شود.

وی در خصوص اینکه آیا رشد قیمت محصولات فولادی بر اساس نوسانات جهانی، می تواند منجر به افزایش مجدد فولاد در بورس کالا شود، اینگونه پاسخ داد: این موضوع تابع دو عامل است که یک بخش آن قیمت جهانی است و یک بخش آن به وضعیت داخلی بازمی گردد؛ بیشتر محصولات ما بر اساس نرخ شمش فولاد خوزستان تعیین می شود. بر این اساس اگر قیمت جهانی افزایش یابد، قطعا در رشد قیمت فولاد تاثیرگذار خواهد بود.

وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: با توجه به انتظارات تورم داخلی برای بازارها در حوزه دلار و ریال، سیگنال های خوبی از مذاکرت برجام در حال مخابره است که منجر به کاهشی شدن قیمت فولاد می شود.

لینک خبر :‌ روند بورس امروز

معدن مدیا - دفتر فنی گل گهر در رفع موانع تولید پیشگام است

مدیر دفتر فنی مجتمع گل گهر گفت: شناسایی گلوگاه ها و نقاط قابل بهبود به منظور همکاری در بهینه سازی فرایندهای تولید و بهره برداری تجهیزات با انجام تحلیل های فنی و اقتصادی، همچنین طراحی و تعریف پروژه های اصلاح و بهینه سازی خطوط تولید با هدف افزایش و استمرار کیفیت مطلوب محصولات، افزایش تولید و صیانت از تجهیزات و محصولات شرکت، جزو اهداف کلان در مدیریت دفتر فنی است.

به گزارش معدن مدیا به نقل از روابط عمومی شرکت معدنی و صنعتی گل گهر، مجتبی عزت نیا با اشاره به برنامه های بهبود عملکرد مدیریت دفتر فنی در سال جاریریال اظهار داشت: با طراحی فرایندهای داخلی مربوط به هر یک از واحدهای زیر مجموعه مدیریت دفتر فنی، مسیر انجام وظایف در محدوده تعهدات و اختیارات آن ها تعیین شد و روابط سازنده و موثر هر کدام از واحدها با سایر مدیریت ها نیز به منظور افزایش همکاری و هم افزایی در شرکت تبیین شده است.

وی درباره عملکرد مدیریت دفتر فنی در 9 ماهه اخیر گفت: این مدیریت با بررسی های فنی و اقتصادی و انجام طراحی مفهومی و پایه و در مواردی طراحی جزئیات، پروژه های متعددی را در زمینه های بهبود عملکرد در حوزه بهره برداری، پشتیبانی و سلامت نیروی کار به مرحله اجرا رسانده است.

مدیر دفتر فنی مجتمع گل گهر ادامه داد: این پروژه ها با تغییر در طراحی، بهینه سازی و ایجاد قابلیت های جدید در فرایندها و تجهیزات، کاهش تعداد و زمان توقفات ناخواسته، کاهش هدررفت مواد اولیه و محصول، زمینه افزایش تولید و ظرفیت عملیاتی خطوط به میزان حداقل 500 هزار تن کنسانتره و 100 هزار تن گندله را در قالب ارتقا بهره وری ایجاد می کنند.

عزت نیا بیان کرد: دستیابی به اهداف و شاخص های عملکردی در پایش 9 ماهه این مدیریت در زمینه ارائه خدمات فنی و مهندسی بر حسب ارجاع کار، کالیبراسیون تجهیزات مهم و تاثیرگذار تحت پایش و ارائه خدمات در مرکز اطلاعات علمی و فنی نیز می تواند مبین عملکرد قابل قبول این بخش باشد که البته تلاش و تمرکز تمامی همکاران بر بهبود مداوم آن است.

وی افزود: در صورت برنامه ریزی دقیق و تعیین صحیح و شفاف وظایف، با همکاری و هماهنگی سایر واحدها جهت هم افزایی بیشتر، انجام کارها به صورت تیمی می تواند باعث اجرای بهینه و کاهش نواقص احتمالی آنها شود که بر همین اساس تاکنون در سایه همکاری مدیریت های معدن، فرآوری و گندله سازی، مدیریت های تحقیقات و فناوری، آزمایشگاه و سایر واحدهای پشتیبانی، طرح های بسیار خوبی اجرا شده و یا در حال انجام است.

مدیر دفتر فنی مجتمع گل گهر در ادامه عنوان کرد: همکاری مدیریت اصلاح خطوط به عنوان مجری و سایر مدیریت های ذیربط به عنوان بهره بردار و ذی نفع، از مرحله طرح موضوع و مطالعات اولیه به منظور اجرای بهینه پروژه ها ضروری است که خوشبختانه با هماهنگی های صورت گرفته، این مهم نیز با محوریت دفتر فنی در شرکت گل گهر محقق شده است.

عزت نیا تصریح کرد: از جمله طرح هایی که توسط مدیریت دفتر فنی و با همکاری واحدهای مرتبط پس از طی مراحل اولیه مطالعه و طراحی، اخذ مجوز و برگزاری مناقصه و انتخاب پیمانکار به مرحله اجرا رسیده است می توان به پروژه های پیش فرآوری خط چهار کنسانتره و ایجاد ظرفیت اضافه در تولید با حذف بخشی از باطله خوراک به صورت خشک و کاهش مصرف انرژی و آب، بهینه سازی سیستم های غبارگیر خطوط کنسانتره یک تا 4 و حذف آلودگی های محیطی و افزایش سلامت نیروی انسانی و جلوگیری از هدر رفت مواد، اجرای سیستم بای پس سرندهای گندله سازی یک جهت کاهش توقفات کوره و توقف تولید، اصلاح ایستگاه تعویض پالت کارهای گندله 2 به منظور کاهش زمان توقف تولید، طراحی و اجرای سیستم باردهی به واحد پیش فرآوری خطوط پنج تا هفت کنسانتره جهت بهبود کیفیت خوراک خطوط مذکور، طراحی و اجرای پروژه برق رسانی معدن یک در راستای افزایش دسترسی و آماده به کاری ماشین آلات معدن کاری و سنگ شکنی کارخانه تغلیظ، طراحی، احداث و تجهیز اتاق کنترل جدید گندله سازی یک در جهت بهینه سازی سیستم کنترلی و افزایش ایمنی و سلامت کارکنان اشاره کرد.

وی در پایان مطرح کرد: در این بخش، طرح هایی از قبیل انتقال مکانیزه محصولات، استفاده از ظرفیت توسعه خط 4 جهت سولفورزدایی و آبگیری محصول واحد فرآوری غبارهای کارخانه تغلیظ، بازچرخانی جریان باطله های کم غلظت جهت کاهش مصرف آب و انرژی، طراحی پایلوت پلنت های فرآوری و گندله سازی و چندین طرح بهینه سازی دیگر در دست اقدام است.

تمامی حقوق این سایت متعلق به گروه رسانه ای نوآوران معدن با برند معدن مدیا است و هرگونه کپی برداری تنها با ذکر منبع مجاز است.

لینک خبر :‌ معدن مدیا

معدن مدیا - چادرملو در تلاش برای استفاده حداکثری ازظرفیت ساخت داخل

مهندس فرهاد آذرین فر معاون امور مالی و سرمایه انسانی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در گفت و گویی با اعلام اینکه چادرملو در تلاش برای استفاده حداکثری ازظرفیت ساخت داخل تجهیزات و قطعات یدکیِ مصرفی در مجتمع هایِ معدنی و صنعتی خود می باشد گفت : در سال گذشته بالغ بر 1 هزارو 446 قلم قطعات و لوازم مصرفی جدید در بخش های استخراج ، کارخانه فرآوری ، گندله سازی ، احیاء مستقیم و فولادسازی، ساخت داخل شده و تا پایان سال 1399 در مجموع تعداد 28 هزار قلم قطعات و لوازم یدکی، از منابعِ داخلی تأمین و جایگزینِ قطعاتِ مشابه ساختِ خارج گردیده است.

به گزارش معدن مدیا به نقل از روابط عمومی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، معاون امور مالی و سرمایه انسانی چادرملو افزود : تنها در سال 1399 مبلغ 19 میلیون یورو از محل استفاده از قطعات داخلی صرفه جوئی ارزی حاصل شده است که در مقایسه با سال 1398 )به مبلغ 11 میلیون و 700 هزار یورو( ، حدود مبلغ 7 میلیون و 300 هزار یورو افزایش داشته است.
مهندس آذرین فر همچنین با اشاره به طرح ها و برنامه های مطالعاتی، تحقیقاتی و پژوهشی چادرملو افزود: با هدفِ کاهشِ مصارف و هزینه های تولید ، افزایش بهره وری ، بهینه سازی و کاهشِ مصرف انرژی، استفاده از فن آوری های جدید، انجام اصلاحات در خطوط تولید و بومی سازی و ساخت داخل قطعات صنعتی و ماشین آلات طرح ها و پروژه های تحقیقاتی متعددی در حال اجراست، بطوریکه و تا پایان سال گذشته تعداد 77 پروژه تحقیقاتی و پژوهشی انجام و خاتمه یافته است که اثرات آن در بهینه سازی و کاهش مصرف انرژی، افزایش تولید کنسانتره سنگ آهن و گندله ، کمک به کنترل و کاهش آلاینده های زیست محیطی ، کاهش زمان توقفات و هزینه های تعمیرات ، بومی سازی و ساخت داخل به خوبی مشهود است .
وی گفت: طبق برنامه ریزی های صورت گرفته در سال جاری نیز تعداد 25 پروژه پژوهشی و تحقیقاتی در مجتمع معدنی و تعداد 34 پروژه در مجتمع صنعتی شامل 14 پروژه در گندله سازی، 13 پروژه در فولاد سازی و 7 پروژه در احیاء مستقیم به مرحله اجراء درآمده است . و علاوه بر آن نخستین جشنواره ایده های برتر شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با هدف توجه به خلاقیت و ایده پردازی کارکنان و ایجاد زمینه مناسب در جهت رشد و شکوفایی استعدادها، ترغیب کارکنان و کارگران به مشارکت در رشد و بالندگی شرکت، افزایش بهره وری، بهبود فرآیند تولید وکاهش هزینه ها ، کاهش مصرف انرژی و داخلی سازی قطعات صنعتی و ماشین آلات معدنی برگزار شد و خوشبختانه استقبال قابل توجهی نیز از این جشنواره به عمل آمد بطوریکه 946 ایده به دبیر خانه جشنواره ارسال شد که پس از بررسی در 11 کارگروه ارزیابی، تعداد 483 ایده به مرحله داوری راه یافتند و در نهایت 13 ایده برتر در مراسم پایانی این جشنواره معرفی شدند .
آذرین فر تصریح کرد: در عین حال از توانمندی مراکز علمی و پژوهشی ، نخبگان دانشگاهی و شرکت های دانش بنیان غافل نبودیم به همین جهت اقدام به تاسیس مرکز نوآوری، تحقیق و توسعه چادرملو در برج فناوری و نوآوری دانشگاه صنعتی امیر کبیر تهران نمودیم .همچنین تاکنون تفاهم نامه هائی با مراکز علمی و آزمایشگاهی شامل دانشگاه های یزد، اردکان ، میبد و پیام نور یزد با هدف پیوند زدن و ارتباط مستقیم تجربیات نخبگان صنعتی با ظرفیت های علمی و نخبگان دانشگاهی منعقد گردیده است،
معاون مالی و سرمایه انسانی چادرملو در ادامه افزود: در سال گذشته دوره هایِ آموزشی کارکنانِ امانی و پیمانکاران، به تعداد 2 هزارو710 نفر به میزان 28 هزارو615 نفر ساعت با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی برگزار گردیده و برنامه های آموزشی برای کارکنان بمنظور پیشگیری و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا هم اجراء گردید.
در تداوم برنامه های ارتباط صنعت با دانشگاه نیز ، دوره های کارآموزی دانشجویان دانشگاههای کشور ، در گرایشهای معدن ، استخراج ،فرآوری ، مهندسی صنایع و شیمی، مهندسی مکانیک، مهندسی مواد و متالوژی در مجتمع های معدنی و صنعتی به تعداد 26 نفر و به میزان 5 هزارو 883 نفر ساعت برگزار گردیده است

تمامی حقوق این سایت متعلق به گروه رسانه ای نوآوران معدن با برند معدن مدیا است و هرگونه کپی برداری تنها با ذکر منبع مجاز است.

لینک خبر :‌ معدن مدیا
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱۰/۲۱

قیمت داخلی ضایعات ترکیه در طول هفته منتهی به دوشنبه 20 دسامبر به دلیل کاهش ارزش لیر در برابر دلار آمریکا افزایش یافت. در این شرایط با افزایش تقاضای تولیدکنندگان ترکیه به محموله های وارداتی نیز قیمت ضایعات وارداتی افزایش یافت.

به گزارش آرتان پرس ، پس از اینکه بانک مرکزی ترکیه در 16 دسامبر مجدداً نرخ بهره را به 14 درصد کاهش داد، لیر در برابر دلار ارزش خود را از دست داد، به همین دلیل قیمت فولاد بلند و ضایعات خودرو به طور قابل توجهی افزایش یافت زیرا کارخانه های ترکیه مواد خام وارداتی را به دلار خریداری می کنند.

در واکنش به کاهش ارزش لیر، فولادسازان قیمت خرید ضایعات خودرو را حدود 500 لیر (30 دلار) افزایش دادند. به عنوان مثال، فولادساز olakoglu قیمت خرید خود را به 7205 لیر در هر تن و کارخانه فولاد آلیاژی Asil elik قیمت خرید خود را به 7230 لیر در هر تن افزایش داد.

بنابراین ارزیابی Fastmarkets برای قیمت داخلی ضایعات خودروی ترکیه 6490 تا 7600 لیر (396 تا 464 دلار) در هر تن در روز دوشنبه بود که از 5750 تا 6730 لیر در هر تن هفته گذشته 740 تا 870 لیر افزایش داشت. در همین حال، قیمت های داخلی ضایعات کشتی نسبتاً ثابت ماند، زیرا آن ها با دلار آمریکا معامله می شوند.

در روز دوشنبه قیمت داخلی ضایعات کشتی ترکیه 475 دلار در هر تن ارزیابی شد که از 470 تا 475 دلار در هر تن هفته گذشته 5 دلار کاهش یافت.

یک کارخانه فولاد در منطقه مرمره روز جمعه یک محموله کانادایی شامل ضایعات خرد شده را به قیمت 490 دلار در هر تن رزرو کرد. کارخانه فولاد دیگری در همان منطقه محموله ای از ایالات متحده شامل ضایعات ذوب سنگین را به قیمت 472 دلار در هر تن رزرو کرد. قیمت این معاملات در مقایسه با معاملات 6 ژانویه بالاتر بود.

علاوه بر این ها یک کارخانه فولاد در منطقه اسکندرون یک محموله اروپایی شامل HMS 1&2 (80:20) را به قیمت 460 دلار در هر تن رزرو کرد. این معاملات شاخص روزانه ضایعات را در ابتدای هفته افزایش داد.

محاسبه Fastmarkets برای شاخص روزانه ضایعات فولادی HMS 1&2 (80:20 ترکیبی) اروپای شمالی، 464.71 دلار در هر تن در روز دوشنبه بود که 3.12 دلار در مقایسه با 461.59 دلار در هر تن روز جمعه افزایش یافت.

شاخص Fastmarkets برای ضایعات فولادی HMS 1&2 (80:20 مخلوط) ایالات متحده نیز در روز دوشنبه 473 دلار در هر تن بود که 3.12 دلار در هر تن نسبت به روز قبل افزایش یافت.

متال بولتن

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک خبر :‌ آرتان پرس
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱۰/۲۱ سایت های دیگر : معدن نامه روند بورس امروز روزگار معادن

به گزارش چیلان ، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه گفت: در حال حاضر، مصرف فولاد کشور حدود 17میلیون تن است، در حالی که ظرفیت نصب شده 40 میلیون تن و میزان تولید سالانه 30 میلیون تن است. 55 تا 60 میلیون تن طرح های در دست احداث در کشور تعریف شده است که ما باید با نگاه خرد به چالش ها و مشکلات موجود در زنجیره بپردازیم.

ضرورت رفع مشکلات اکتشاف و استخراج سنگ آهن

مدیرعامل فولاد مبارکه خاطرنشان ساخت: اگر قرار است چالش های زنجیره فولاد در حوزه تأمین حل شود، در ابتدای امر باید مشکلات حوزه اکتشاف، استخراج، تولید کنسانتره، گندله و... به تدریج بررسی و رفع شوند. لازم است از این پس در تک تک حوزه ها خردنگر باشیم و فعالان بخش معدن و فولاد، چالش ها را با این نگاه رفع کنند.

استفاده از دانش شرکت های بین المللی

وی ادامه داد: اکنون شرکت هایی که بتوان در حوزه اکتشاف به آنها اتکا کرد وجود ندارند و ما لازم است که از تجربه و دانش شرکت های خارجی استفاده کنیم تا شاهد تحول در این بخش باشیم. عمق اکتشاف در جهان 79 متر، اما در ایران زیر 10 متر است. پس در گام نخست باید دراین بخش نهضت اکتشافی راه بیندازیم تا انحلال صنایع پایین دستی به دلیل عدم در اختیار داشتن مواد اولیه رخ ندهد.

حرکت بخش صنعت و معدن باید متوازن باشد

مدیرعامل فولاد مبارکه عنوان کرد: مبحث کمبود مواد اولیه در صنعت فولاد، به ویژه سنگ آهن در سال های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. ایران کشوری است که در زمینه فولاد با توجه به سرمایه گذاری های انجام گرفته پیشرفت های خوبی را در بخش های مختلف رقم زده است. معادن فعلی کشور تا حدود 15 سال آینده پاسخگوی نیازهای تولیدکنندگان فولاد خواهند بود و لذا این موضوع نشان می دهد در حوزه اکتشاف، اقدامات اثربخشی انجام نگرفته و در کل دو بخش صنعت و معدن به صورت متوازن حرکت نکردند.

وی گفت: صنایع فولادی پیشتر به دلیل اینکه برای تامین مواد اولیه، روی معادن حساب باز کرده بودند که اقدام بجایی هم بود، وارد عرصه معدن نشدند؛ اما مدتی است که به اجبار برای تامین مواد اولیه در بخش معدن سرمایه گذاری کردند که عملکرد خوبی داشتند. اما صنایع به حمایت دولت در بخش اکتشاف نیازمند هستند و باید حاکمیت بستر لازم را در اختیار آن ها قرار بدهد. وزیر صمت در برنامه هایی که اعلام کردند، توجه خوبی به بخش معدن داشتند و امیدوار هستیم در دولت سیزدهم بتوانیم کارهای بزرگی انجام دهیم.

افزایش سرمایه گذاری شرکت های معدنی در بخش اکتشاف

مدیرعامل فولاد مبارکه گفت: 63 درصد هزینه های شرکت های معدنی پیشتاز در دنیا، در حوزه اکتشاف است و این الزام به وجود می آید که شرکت های معدنی در این بخش سرمایه گذاری کنند.

طیب نیا افزود: البته روش های غیرعلمی برای اکتشاف و نوع واگذاری معادن و پهنه های معدنی و مباحث محیط زیستی از دیگر مشکلات است که دولت و حاکمیت می تواند در این زمینه ها ورود کند. به جز چند شرکت بزرگ، روش های غیرعلمی در حوزه استخراج معادن صورت گرفته و در واگذاری ها توجه به اهلیت ها صورت نگرفته است.

ادغام شرکت ها و گره زدن منافع معدنی ها و فولادی ها

مدیرعامل فولاد مبارکه بیان داشت: ادغام عمودی و افقی در زنجیره فولاد و گره زدن منافع معادن و فولادسازان در شرایط فعلی اهمیت بسیاری دارد. معادن بزرگ باید معادن کوچک و فولادسازان بزرگ باید فولادسازان کوچک را فعال کرده و آنها را از حالت غیراقتصادی خارج کنند.

طیب نیا تأکید کرد: باید در طرح های توسعه صنعت فولاد تجدیدنظر شود، چراکه توسعه ها بیشتر کمّی بوده در حالی که توسعه پایدار در زنجیره فولاد با تولید محصولات کیفی و خاص به سرانجام می رسد و در کنار تمرکز بر مسئله تأمین پایدار مواد اولیه، باید حرکت به سمت تولید فولادهای کیفی و خاص نیز با جدیت دنبال شود.

لینک خبر :‌ چیلان آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱۰/۲۱ سایت های دیگر : آرتان پرس

معدن مدیا - توقف بخشی از تولید سنگ آهن برزیل به دلیل باران های شدید

تولیدکننده سنگ آهن برزیل (Vale) تولید در کارخانه های جنوب و جنوب شرقی خود را به دلیل بارش شدید باران تا حدی متوقف کرد.

به گزارش معدن مدیا به نقل از متال بولتن ، بارش شدید باران در میناس گرایس، 138 شهر را در وضعیت اضطراری قرار داد و حدود هشت نفر به دلیل سیل و حوادث ناشی از باران جان خود را از دست دادند. Vale تولید سنگ آهن در کارخانه جنوب شرقی را به دنبال توقف حمل و نقل محلی که موادی را برای صادرات از ایالت اسپریتو سانتو حمل می کند، به حالت تعلیق درآورد. در کارخانه جنوبی نیز همه واحدها در پی بسته بودن برخی از جاده ها به دلیل بارندگی شدید مجبور به تعلیق عملیات شدند، اما کارخانه شمالی که بزرگ ترین کارخانه شرکت است، همان طور که انتظار می رفت به تولید خود ادامه داد. کارخانه جنوب شرقی در نه ماهه اول سال 2021، 51.12 میلیون تن سنگ آهن تولید کرد که 25.24 درصد نسبت به 40.82 میلیون تن سال 2020 افزایش داشت. تولید سنگ آهن در کارخانه شمالی نیز به 138.81 میلیون تن رسید که 0.29 درصد نسبت به 139.21 میلیون تن سال گذشته کاهش داشت.

قیمت سنگ آهن دریایی در ماه های اخیر افزایش یافته است، زیرا انتظار می رود تولید فولاد که قبلاً محدود شده بود، دوباره احیا شود و چشم انداز تقاضا برای مواد خام فولادسازی بهبود یابد. Fastmarkets شاخص سنگ آهن 62 درصد آهن برزیل را 125.73 دلار در هر تن در روز دوشنبه محاسبه کرد که نسبت به 128.03 دلار در هر تن 7 ژانویه 1.80 درصد کاهش داشت، اما 2.84 درصد بیشتر از 122.26 دلار در هر تن هفته قبل بود.

Vale در این مورد گفت:

ما در حال انجام تمام اقدامات لازم برای از سرگیری فعالیت ها، با تمرکز بر اقدامات احتیاطی لازم برای اطمینان از ایمنی کارکنان هستیم و 24 ساعته بر بارندگی میناس گرایس و وضعیت سدها نظارت داریم.

منبع : آرتان پرس

تمامی حقوق این سایت متعلق به گروه رسانه ای نوآوران معدن با برند معدن مدیا است و هرگونه کپی برداری تنها با ذکر منبع مجاز است.

لینک خبر :‌ معدن مدیا

عصر معدن- تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران روز سه شنبه 21 دی ماه میزبان عرضه 180 هزار و 380 تن شمش بلوم ، 90 هزار تن تختال C و 63 هزار و 700 تن ورق فولادی است.;

به گزارش پایگاه خبری عصر معدن به نقل از کالاخبر، علاوه بر این 460 تن مس مفتول نیز در تالار محصولات صنعتی و معدنی عرضه می شود.

تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی نیز در این روز شاهد عرضه 73 هزار و 633 تن مواد پلیمری، مواد شیمیایی، گوگرد و قیر است.

براساس این گزارش، 13 هزار و 50 تن قیر در تالار صادراتی بورس کالا عرضه می شود.

بازار فرعی در این روز عرضه 13 هزار و 135 تن شمش بلوم، ضایعات فولادی، قراضه فولادی، نرمال پارافین، سپر ضایعاتی خودرو، براده چدن، بشکه خالی و تیشو را تجربه می کند.

در مجموع 434 هزار و 359 تن انواع کالا در تالارهای مختلف بورس کالای ایران عرضه می شود.

دانلود با کیفیت

لینک خبر :‌ عصر معدن
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱۰/۲۱

قیمت سنگ آهن 62 درصد در چین در روز دوشنبه با1.85 دلار کاهش 125.45 دلار معامله شد.

به گزارش معدن 24،قیمت سنگ آهن 62 درصد با 1.85 دلار کاهش
125.45 دلار معامله شد.
سنگ آهن عیار 65 درصد نیز با 1.75 دلار کاهش 149.45 دلار معامله شد.

شمش فولاد درچین با 1.75 دلار افزایش 699.27 دلار معامله شد

شمش روی با 25.75 دلار کاهش 3576 دلار قیمت خورد.

زغال سنگ 4 دلار افزایش 348 دلار معامله شد.

لینک خبر :‌ معدن24
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱۰/۲۱

وضعیت معدن در ایران نسبت به 20سال اخیر، رو به رشد است. فولاد، مس، سرب و روی رشد خوبی کرده اند؛ به طوری که ایران در برخی محصولات رتبه جهانی دارد اما بعد دیگر، حرکت ما نسبت به جهان است. ما وقتی سهم خود را در تولید، فرآوری و صادرات در حوزه منابع معدنی با جهان مقایسه می کنیم، می بینیم خیلی خیلی عقب هستیم. حتی نسبت به میزان سرمایه گذاری که ترکیه در 10سال گذشته در این حوزه انجام داده است، عقب هستیم. سیاست های تشویقی که آنها برای سرمایه گذاری داشتند، بسیار بیشتر از سیاست های ما بوده است. جالب اینجاست که در حوزه سرب و روی بسیاری از معادن آنها با سرمایه ایرانی ها فعال شده است، درحالی که اگر همین سرمایه گذاری در ایران انجام می گرفت؛ الان خیلی از معادن سرب و روی کشور به واسطه نیاز کارخانجات به خاک فعال شده بودند. همین الان کشور ترکیه برنامه وسیعی برای معادن خود دارد. ما باید توجه داشته باشیم که کشورهای منطقه نمی ایستند تا ما معادن خود را کشف کنیم؛ بلکه آنها کار خود را انجام می دهند و ما باید طوری برنامه ریزی کنیم که از این کشورها زیاد عقب نمانیم. در تحلیل وضعیت کنونی، یکی دیگر از ابعادی که باید به آن توجه کنیم، مقایسه صنایع معدنی با صنایع دیگر است. یک زمانی وقتی صنایع معدنی را با صنایع خودروسازی، شیمیایی و داروسازی مقایسه می کردیم، وزن صنایع معدنی قابل توجه نبود اما الان می بینیم، عمده صنایع معدنی بسیار پیشروتر از برخی صنایع دیگر هستند. الان وزن صنایع معدنی نسبت به خودروسازی در میزان خودکفایی و نوآوری، کسب بازارهای صادراتی و افزایش جایگاه ایران در بازارهای جهانی، رشد خیلی خوبی کرده است؛ هرچند این صنایع مورد بی توجهی و کم لطفی دولتمردان قرار گرفته است. در حال حاضر نیاز است نگاه ویژه ای به صنایع معدنی داشته باشیم. صنایع معدنی می تواند در تنوع ارزآوری کشور نقش داشته باشد. این صنایع می تواند در شرایطی که کشور نیاز به ارز دارد، میزان قابل توجهی ارز را بعد از صنایع پتروشیمی وارد کشور کند. براین اساس معتقدیم، باید از آن حمایت ویژه شود. امروز در دنیا خیلی از کشورها معدن ندارند، ولی صنایع معدنی بسیار قوی دارند. به عنوان نمونه، ژاپن هیچ گاه معدن نداشته، اما با ورود مواداولیه توانسته محصولاتی را عرضه کند که ارزش افزوده ای گاهی بیش از هزار درصدی داشته باشد. چین الان بزرگ ترین معادن را دارد، ولی بزرگ ترین واردکننده مواد معدنی نیز هست. اینها برمبنای یک برنامه اصولی و یک نقشه راه حرکت کردند. اگر می خواهیم مثل فولاد، مس، سرب و روی، در سایر مواد معدنی هم جایگاه جهانی داشته باشیم، حتما باید برنامه ریزی کنیم. یکی دیگر از ابعادی که می توانیم وضعیت خود را با آن بسنجیم، سطح عملیات اکتشاف است. معادن جزو منابع تجدیدناپذیر است؛ معادن نیاز دارند که به صورت اصولی مورد بهره برداری قرار گیرند، اما ما هنوز بعد از گذشت این همه سال فعالیت در معادن، به صورت سطحی کار می کنیم. ما اصلا به معادن زیرزمینی و اکتشاف های عمیق توجه نکردیم. اینها را باید در اولویت قرار دهیم.

بایدها و نبایدها: باتوجه به پتانسیل ها و همچنین وضعیت ما در جهان می طلبد که یک برنامه مدونی داشته باشیم تا بتوانیم در استخراج و فعال کردن معادن کار کنیم. باید صنایع پایین دستی را ایجاد کنیم. باید نسبت به فرآوری بسیار علمی و جدی متمرکز شویم.

فرآوری هم نباید فقط نگاه به تولید کنسانتره باشد؛ بلکه در فرآوری باید نگاه ما به تکمیل زنجیره ارزش تولید باشد. در این مسیر حتما باید کسانی که اهلیت کار معدنی دارند را تشویق به سرمایه گذاری کنیم.

امروز معادن نیاز شدیدی به سرمایه گذاری دارند. ما در حوزه فولاد، مس و سرب و روی وقتی سرمایه گذاری کردیم، نتیجه گرفتیم. ما الان در سرب و روی تقریبا چهاربرابر بیش از نیاز کشور تولید می کنیم. البته هنوز بیش از 60درصد ظرفیت ها خالی است، پس نیاز به یک نقشه راه داریم که این مسیر را ادامه دهیم؛ این برنامه مدون نیز باید با توجه به آمایش سرزمین باشد. در این مسیر حتما باید به موضوع جانما یی صنعت توجه ویژه کنیم؛ مثلا جانمایی صنعت فولاد در جایی که کم آبی داریم، به هیچ عنوان به مصلحت نیست. در کنار این باید یک نگاهی داشته باشیم به حفظ محیط زیست و منابع طبیعی. معتقدیم باید حفظ منابع طبیعی در کنار توسعه معادن رخ دهد. براین اساس نیز به وزارت جهادکشاورزی و منابع طبیعی پیشنهاد دادیم که در یک برنامه 10ساله با همراهی آنها کاشت یک میلیارد درختچه های بومی را در مناطقی که معدنی بودند و از آنها استفاده شده؛ در دستور کار قرار دهیم، در واقع براین باوریم که با شکل گیری این رویه می توان هم به توسعه معدن کمک کرد و هم در احیای منابع طبیعی و حفظ محیط زیست تلاش کرد، بنابراین باید به سرعت تصمیم درست را بگیریم و اقدام کنیم. متاسفانه یکی از چالش های این صنعت عدم همکاری ها و دیر تصمیم گرفتن هاست، همه به یکدیگر به صورت رقیب نگاه می کنند، ما باید ببینیم کدام اقدامات در راستای منابع ملی و افزایش اشتغال است. کدام اقدام می تواند یک منطقه را آباد کند و به سمت و سویی ببرد که چالشی نداشته باشیم.

گذشته از این باید به سمت حذف قوانینی که از توسعه فعالیت معدن جلوگیری کرده، برویم. درمقابل حمایت مالی از معدنکاران را افزایش دهیم. امروز معادن ما دچار کمبود نقدینگی هستند. علاوه بر همکاری بانک ها و بازار سرمایه، دولت باید در جذب سرمایه گذاری خارجی چه به صورت تامین ماشین آلات، چه به صورت ورود تکنولوژی گام بردارد. ما برای احیای معادن باید از تکنولوژی روز دنیا بهره مند شویم. حتما باید برویم به سمت دیجیتال کردن برنامه ها، باید به سمت شفاف شدن استخراج برویم؛ باید به سمت شفاف شدن بهره برداری برویم. از نظر تکنیکی و از نظر تامین تامین ماشین آلات باید توسعه پیدا کنیم؛ چراکه یکی از بزرگ ترین مشکلات ما کهنه بودن ماشین آلات است. کهنه بودن ماشین آلات باعث شده، معدنکار به شدت در مضیقه قرار گیرد و هزینه هایش بالا برود. طبق یک برآورد، ما نیازمند 25هزار دستگاه ماشین آلات هستیم. باید کمک کنیم ماشین آلات موردنیاز وارد شود. در کنار این حتما باید به سازندگان داخلی کمک کنیم. البته قرار نیست همه ماشین آلات در کشور ساخته شود. همان طور که نیاز نیست همه قطعات در کشور ساخته شود. ما امروز در تامین قطعات باکیفیت نیز در مضیقه هستیم. کیفیت قطعات الان به شدت پایین آمده است و مصرف کننده ضرر می کند. تلاش کنیم، این مشکلات با یک همکاری جمعی حل شود. در این کار جمعی باید حتما زمان بندی داشته باشیم.

کمیسیون معدن اتاق بازرگانی ایران در کنار معدنکاران و صنایع معدنی تلاش کرده طبق یک برنامه از پیش طراحی شده سه اقدام را به صورت ویژه در دستور کار خود قرار دهد. اول اینکه با همکاری معاونت معدنی وزارت صمت، تامین انبوه ماشین آلات را ساماندهی کند، در واقع ما یک کنسرسیومی ایجاد خواهیم کرد که بیش از هزار دستگاه ماشین آلات تامین خواهد کرد. گام بعدی ما این است که با فعال کردن هزار معدن، 100هزار شغل را در کشور ایجاد کنیم. در نهایت قصد داریم در کنار اینها به معادن فراسرزمینی نگاهی ویژه داشته باشیم. امروز افغانستان، اقلیم کردستان و سایر کشورهای منطقه قابلیت پذیرش معدنکاران ما را دارند. از سوی دیگر، معدنکاران ما هم تجربه ساخت کارخانجات فرآوری و هم تکنولوژی موردنیاز را دارند. الان کشور جمهوری آذربایجان در افغانستان شروع به اکتشافات کرده؛ ما هم می توانیم در آنجا با شرایطی که داریم، فعالیت کنیم.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد

وی ادامه داد: ماهیت بورس کالا با قیمت گذاری دستوری منافات دارد و قوانین بورس اجازه مداخله قیمتی در بازار را نمی دهد؛ ازاین رو عرضه محصولات معدنی پایانی بر دستورات قیمتی در این حوزه و زیان سنگین چندساله در این بخش است. دبیر اجرایی انجمن سنگ آهن ایران یادآور شد: دولت سال هاست که در حوزه سنگ معدن قیمت گذاری کرده و عموما در این قیمت گذاری ها به هیچ یک از مسائل کارشناسی این حوزه توجه نکرده است. به طور مثال، معدنی که به مرحله بهره برداری رسیده با معدنی که چند سال است بهره برداری می شود، هزینه های متفاوتی دارد؛ اما دولت برای همه معادن یک نرخ واحد تعیین می کند. عسکرزاده افزود: این قیمت گذاری به مذاق حلقه های بعدی تولید خوش می آید؛ چراکه مواد اولیه ارزان دریافت می کنند. اما قیمت های غیرکارشناسی باعث زیان های هنگفتی در بخش معدن می شود؛ به همین دلیل عرضه محصولات در بورس کالا می تواند شرایطی فراهم کند که تولیدکننده بخش معدن زیان نبیند و مصرف کننده بخش فولاد نیز به نرخ واقعی محصولات را تامین کند. دبیر اجرایی انجمن سنگ آهن ایران با بیان اینکه قیمت سنگ آهن باید مانند فولاد، متناسب با قیمت جهانی تعیین شود، گفت: اگر پذیرفته ایم که قیمت فولاد بر اساس قیمت جهانی تعیین شود، باید بپذیریم که قیمت مواد معدنی نیز متناسب با قیمت های جهانی و نسبت هایی که با قیمت شمش دارد، تعیین شود. عسکرزاده خاطرنشان کرد: یکی از موضوعاتی که باید به دنبال آن باشیم، عرضه تمامی محصولات زنجیره فولاد در بورس کالاست؛ زیرا زمانی که فقط یک یا دو حلقه از زنجیره وارد بورس می شود و بقیه حلقه ها در خارج از بورس محصولات را عرضه می کنند، ناترازی قیمتی به وجود می آید و به روزنه ای برای سوءاستفاده تبدیل می شود.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱۰/۲۱ سایت های دیگر : بازار آریا

گروه شرکت ها : در معاملات روز دوشنبه 20 دی ماه، هر کیلو شمش فولاد کیمیا با افت قیمت 50تومانی عرضه شد. هر کیلوگرم شمش در مبادلات امروز (21دی ماه) بورس کالا به قیمت پایه 121هزار و 644ریال عرضه خواهد شد.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱۰/۲۰

در آذر 1400 نسبت به سال 1396، در شرایطی که بخش حقیقی اقتصاد بین 100 تا 250 درصد و قیمت دلار و مسکن حدود 600 درصد رشد پیدا کرد، ارزش جاری بازار بورس تهران 1400 درصد (و بدون عرضه های جدید بیش از 1000 درصد) رشد را تجربه کرد.

در بین بنگاههای بورسی، بنگاههای سنگ آهن و فولادی با رشد بیش از 2500 درصدی از سرکوب دستوری قیمت سنگ آهن، گاز، برق، آب و نیروی کار و در سوی دیگر آزادی قیمت فروش (با دلار بیش از دو برابر قیمت واقعی) بیشترین سود را بردند. سهم بنگاههای فلزات اساسی و کانی های غیرفلزی از 15 درصد ارزش جاری بازار بورس تهران در سال 1396 به 31 درصد در آذر 1400 بالغ گردید.

افزایش دستوری قیمت سهام بورس با مداخله مستقیم دولت و بانک مرکزی برای تامین منافع بنگاههای شبه دولتی (خصولتی) بورسی انجام شد.

در شرایطی که زندگی، معیشت و کسب و کار 84 میلیون جمعیت ایران در برابر امواج تورمی (دولت ساخته) بی دفاع به حال خود رها شده است، حفظ حباب قیمت سهام بنگاههای خصولتی-رانتی بورسی به خط قرمز دولت تبدیل شده است.

پایان/

لینک خبر :‌ موسسه مطالعاتی تحریریه
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱۰/۲۰

چین هند روسیه دیدار با فرماندهان مقاومت پنجشیر در پی مشروعیت جهانی

آقای متقی در نوار صوتی که طالبان منتشر کرده، در مورد گفت وگوهایش در تهران گفته: با جانب ایرانی در مورد مسایل تجاری، مواد نفتی و ترانزیت کالا که از راه ایران به افغانستان بیاید، صحبت کردیم. وزیران و هیات های فنی ما با همتایان ایرانی خود نشست های جداگانه داشتند. تلاش ما این است که با کشورهای منطقه به خصوص همسایه مناسبات خوب باشد و اختلافات وجود نداشته باشد و کشورها و حکومت ها به یکدیگر منفعت برسانند. ایران هم می تواند از مسیر افغانستان با کشورهای آسیای میانه از جمله تاجیکستان و ازبکستان در مبادلات تجاری خود استفاده کند. وزارت خارجه ایران اما اعلام کرده که زمان به رسمیت شناختن طالبان فرا نرسیده است. سعید خطیب زاده امروز گفت: ما امروز در نقطه به رسمیت شناختن طالبان قرار نداریم. مشخصه هایی که می تواند به دولت جدید در افغانستان بینجامد در این ملاقات و دیدارهای قبلی گفته شد.وضعیت مردم افغانستان دغدغه بسیار بزرگ ایران است. سفر هیات افغانستان به تهران هم در چارچوب این دغدغه بوده است.

اما همسایگان دیگر هم شرایط خاص خود را برای برقراری ارتباط دارند. برای همین تلاش های طالبان در ماه های اخیر و دیدارهای هر از چندگاه با وزرای خارجه کشورهای همسایه، به نتایج خاصی نیانجامیده است. رفتار تبعیض آمیز نیروهای طالبان از زمان رسیدن به قدرت با مردم افغانستان خصوصا خشونت های اجتماعی علیه زنان، باعث شده کشورهای همسایه با دیدی تردیدآمیزی به ارتباط با حاکمان جدید این کشور نگاه کنند. مثل حکمی که همین اخیرا در ممنوعیت حضور زنان در حمام عمومی و تبلیغ حجاب اجباری به شیوه طالبانی از طرف این گروه صادر شد. اینها باعث می شود به رسمیت شناختن طالبان (لااقل در حال حاضر) از مشروعیت بین المللی برخوردار نباشد.

البته طالبان از اجرای موقت قانون اساسی مصوب در دوران ظاهرشاه، به شرط حذف محتوای مغایر شریعت اسلام و اصول طالبان خبر داده است. این قانون اساسی در سال 1964 تصویب شده و در آن پادشاه موظف به پاسخگویی به مردم و مجلس نیست. همچنین شعائر مذهبی مطابق با احکام مذهب حنفی اجرا می شود.

در حال حاضر افغانستان یک دیدار با وزیر خارجه کشورمان و یک دیدار با وزیر خارجه چین برگزار کرده است که دیدار اخیر به دلیل هدیه ویژه یعنی "چلغوز" به وزیر خارجه چین بسیار مورد توجه قرار گرفت.

چین

چین از مدت ها پیش روابط خود را با پاکستان، رقیب منطقه ای هند، تقویت کرده تا بتواند موازنه با هند را به نفع خود تغییر دهد. طالبان هم به عنوان گروه نزدیک به اسلام آباد، می تواند در تغییر این موازنه مشارکت کند. چین امید دارد با استفاده از همین شرایط در افغانستان نفوذ پیدا کند. البته منافع چین فقط ژئواستراتژیک نیست و این کشور به دنبال ذخایر بزرگ لیتیوم افغانستان نیز هست. افغانستان، یکی از کشورهای بسیار غنی از نظر منابع لیتیومی است و پروژه های مس و لیتیوم که چین اخیرا در ذخایر عظیم مربوط به آن در افغانستان سرمایه گذاری کرده، حدود یک تریلیون دلار تخمین زده می شود. سهیل شاهین، سخنگوی طالبان پیشتر به رسانه های رسمی گفته بود "چین کشور بزرگی با اقتصاد و ظرفیت عظیم است. آنها می توانند نقش بزرگی در بازسازی افغانستان ایفا کنند."

واقعیت این است که چین همچنان منتظر به رسمیت شناختن طالبان توسط جامعه بین المللی است و حرکتی خارج از چارچوب جهانی احتمالا با واکنش های زیادی مواجه خواهد شد. هر چند این کشور نمی خواهد بار بازسازی افغانستان را به تنهایی به دوش بکشد، اما در کوتاه مدت، پکن به ارائه کمک های بشردوستانه، مشارکت در پروژه های کم خطر و امن و همچنین حفظ روابط صمیمانه با طالبان ادامه خواهد داد.

البته طالبان در تلاش است جدای از همسایگان قدرتمندش مثل چین و ایران، با کشورهای بانفوذ منطقه، نظیر روسیه و هند هم ارتباط برقرار کند.

هند

هند شاید مقصد جذاب تری برای طالبان باشد. خصوصا که در رقابت با چین و پاکستان احتمالا امتیازات بیشتری به افغانستان خواهد داد. برای همین هند تا امروز بیشتر روابط خود را با طالبان بر مبنای کمک های بشردوستانه از طریق ایران قرار داده است. سه روز پیش هم این کشور دو تن دارو به مقصد افغانستان از طریق بندر چابهار ارسال کرد. هند از سال 2012 بیش از 10 میلیارد دلار در افغانستان سرمایه گذاری کرده بود. این سرمایه گذاری ها شامل راه اندازی معادن سنگ آهن حاجیگک، ساخت کارخانه فولاد 6 MTPA، ساخت یک نیروگاه 800 مگاواتی، پروژه های برق آبی، پایپ لاین، جاده و... است. بزرگترین پروژه هند در افغانستان، سد دوستی است که در 4 ژوئن 2016 توسط نارندرا مودی نخست وزیر هند و اشرف غنی رییس جمهور وقت افغانستان افتتاح شد. از همین جهت احتمالا حضور طالبان باعث نخواهد شد که هند از سرمایه گذاری های هنگفت خود دست بشوید.

روسیه

روسیه دیگر کشور نزدیک به افغانستان است که می تواند نقش تاثیرگذاری در تحولات آینده افغانستان ایفا کند. در همین راستا هفته گذشته عبدالسلام حنفی، معاون نخست وزیر طالبان با هیات مشترکی از روس ها و افغان ها در دفترش دیدار کرد. طی این دیدار "جزییات تلاش ها جهت استخراج نفت و گاز و ساخت پالایشگاه نفت و گاز و شرکت های ساخت سیمان و آلیاژ مورد گفت وگو قرار گرفت." البته اعلام شد که تمامی تلاش ها برای حمایت از سرمایه گذاری روسیه از طریق وضع قوانین کمکی برای سرمایه گذاران انجام خواهد گرفت. البته روسیه هم طالبان را به رسمیت نشناخته و ظاهرا روس ها هم منتظر اقدامات جهانی برای مشروعیت سازی ارتباطشان هستند. در عین حال روسیه در مورد نگرانی های امنیتی در افغانستان هشدار داده و چند مانور نظامی مشترک را در مرزهای افغانستان و تاجیکستان برگزار کرده است. در همین رابطه سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه در مصاحبه با خبرگزاری دولتی تاس گفت: مسئله به رسمیت شناختن مقامات طالبان هنوز زود است. یک تصمیم مثبت به این بستگی دارد که وقایع در افغانستان چگونه پیش بروند. یا بهتر است بگوییم، زمانی که طالبان به وعده های خود عمل کنند، از جمله در مورد تشکیل دولتی فراگیر، و اقدامات دیگر مثل مقابله موثر با تهدیدات تروریستی و مواد مخدر برخاسته از خاک افغانستان. روسیه پیش از این خواستار تشکیل دولت فراگیر در افغانستان شده بود و ضمن هشداری تاکید کرد، اگر طالبان برای تشکیل دولت فراگیر اقدام نکند، در آینده نزدیک قدرت را از دست خواهد داد.

البته تحولات اخیر در قزاقستان و حضور روسیه در کنترل اعتراضات این کشور، ظاهرا طالبان را کمی نگران کرده است. "فضیل ربی زهین"، سخنگوی وزارت خارجه امارت اسلامی، روز پنجشنبه با انتشار بیانیه ای گفت: دولت به دقت وضعیت قزاقستان را زیر نظر دارد و به عنوان یک کشور همسایه نزدیک و شریک اقتصادی، نگران ناآرامی های اخیر است. این وزارتخانه همچنین از دولت و معترضان می خواهد که مسائل را از طریق گفت وگو و راه های مسالمت آمیز حل کنند و آرامش و ثبات را به کشور بازگردانند. پیامی که به خوبی نگرانی از رفتارهای مسکو را در خود نشان می دهد.

دیدار با فرماندهان مقاومت پنجشیر

سفر به تهران البته دستاورد دیگری هم داشت. طالبان اعلام کرده که آقای متقی با "اسماعیل خان" و "احمد مسعود" فرمانده هان مقاومت پنجشیر در تهران دیدار کرده است. بلال کریمی معاون سخنگوی طالبان در این باره اظهار کرده به آنها اطمینان داده شد که می توانند بدون هیچ نگرانی به کشور خود بازگردند. ادعایی که با رفتارهای خودسرانه گروه طالبان در افغانستان مشابهتی ندارد. در هفته های گذشته انتشار ویدئویی از بازداشت و شکنجه "رحمت الله قادری" افسر سابق ارتش در منطقه 15 شهر کابل و ضرب و شتم توسط نیروهای طالبان، باعث اعتراض و واکنش گسترده مردم شد. به گزارش سازمان دیده بان حقوق بشر دست کم 47 تن از نیروهای امنیت ملی افغانستان به دست طالبان کشته یا ناپدید شده اند. اقداماتی که در تناقض با عفو عمومی اعلام شده از سوی رهبر طالبان است.

در پی مشروعیت جهانی

به نظر می رسد طالبان نمی تواند یا حداقل تا به امروز نتوانسته دولتی به مفهوم اعم کلمه تشکیل دهد. رفتارهای خودسرانه و بدون هیچ قانون و محدودیت مشخصی که هر روز از طرف این گروه در افغانستان اعلام می شود، علاوه بر مخدوش کردن مشروعیت داخلی، ارتباطات بین المللی را نیز به چالش می کشد، اقدامی که با ادعاهای گروه طالبان در تناقض است.

این مطلب برایم مفید است

بلی
1 نفر این پست را پسندیده اند

لینک خبر :‌ اقتصاد آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱۰/۲۰

به گزارش روزگارمعدن، رسول خلیفه سلطان با اشاره به عرضه تمام محصولات زنجیره فولادی به بورس افزود: بحث عرضه محصولات ابتدای زنجیره به بورس کالا از 10سال قبل تاکنون مطرح است و سه دولت های گذشته همگی تلاش کردند کل زنجیره را به بورس کالا بیاورند و عملا چنین اتفاقی نیفتاد اما محصولات فولادی از آهن اسفنجی به بعد قابلیت عرضه به بورس را دارد. وی ادامه داد: محصولات قبل از آهن اسفنجی یعنی کنسانتره و گندله قابل عرضه در بورس نیست و با توجه به محدودیت تولیدکنندگان و عرضه کنندگان کنسانتره و گندله، الزام به عرضه آنها در بورس کالا در شرایط حاضر، به آسانی قابل پذیرش نخواهد بود. دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران تصریح کرد: در صنعت فولاد زمانی که به زنجیره های بعدی می رسیم مشاهده خواهیم کرد در مقابل تولیدکنندگان محدود ابتدای زنجیره (کنسانتره و گندله و آهن اسفنجی) شمار فولادسازان و نوردی ها در پایین دست بی شمار است که اغلب از تولیدکنندگان ابتدای زنجیره خرید می کنند یعنی به نوعی با عرضه محدود و متقاضیان زیاد مواجه می شویم. همچنین در شرایطی که عرضه محدود و مشتری زیاد است، بورس رقابتی شکل نمی گیرد فقط به مرور نرخ ابتدای زنجیره از جمله کنسانتره و گندله و آهن اسفنجی افزایش پیدا می کند. وی افزود: درزنجیره بعدی یا میانی تقریبا بین تعداد تولیدکنندگان شمش و تعداد متقاضیان شمش که نوردکاران هستند، تعادل برقرار است و می توانیم بگوییم بازار رقابتی در اینجا اتفاق می افتد ولی قبل از آن اینطور نیست. این فعال صنعتی با اشاره به هدف رقابتی بورس کالا بین فعالان زنجیره فولاد ادامه داد: در این زنجیره عرضه کنندگان کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی نسبت به حلقه های بعدی بسیار کمتراست و از سویی تولیدکنندگان بالادست زنجیره بنا به الزام ایجاد شده درصدد بها دادن به بورس کالا و رفع تکلیف تنظیم بازاری از خود هستند لذا در چنین شرایطی رقابت ایجاد نمی شود و منجر به تعطیلی یکسری از مشاغل می شود اتفاقی که برای فولادسازان افتاده است.

لینک خبر :‌ روزگار معادن
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱۰/۲۰ سایت های دیگر : سیرجان رویداد

به گزارش دنیای معدن، معاملات آتی بورس کالای دالیان DCE برای تحویل ژانویه در جلسه معاملات صبح امروز دوشنبه 10 ژانویه با 2.31 درصد یا 16.5 یوان (2.60 دلار) کاهش روزانه به 697.50 یوان در هر تن (109.45 دلار) رسید.

معاملات آتی میلگرد نیز در طول جلسه معاملاتی صبح امروز با 0.16 درصد یا 7 یوان (1.1 دلار) کاهش 4481 یوان در هر تن (703.00 دلار) شد.

به گفته منابع رسانه ای، نگرانی های زیادی در بازار در مورد تعطیلی شهرهای بیشتری در چین وجود دارد که تقاضای فولاد را کاهش داده است زیرا سیاست گذاران پکن دستور تست کرونا را برای 14 میلیون نفر در تیانجین پس از یافتن مواردی از امیکرون داده اند.

برخی افراد بدبین بازار حتی تردید دارند که آیا المپیک زمستانی در اوایل فوریه در پکن برگزار می شود چون تیانجین نسبتا به پایتخت چین نزدیک است و این امر بر تمایلات بازار درمورد تقاضای فولاد تاثیرگذار بوده است.

در همین حال کندی فعالیت های ذخیره سازی مجدد در میان کارخانه های چین مشاهده شده است زیرا شنیده می شود که اکثر کارخانه ها موجودی کافی سنگ آهن را پیش از تعطیلات سال نو قمری در اوایل فوریه تضمین کرده اند، اگرچه ممکن است برخی خریدهای کوچک برای تکمیل موجودی وجود داشته باشد.

شنیده شده که کارخانه های چین نزدیک به 90 درصد از نیاز خود را برای جشنواره بهاره تکمیل کرده اند. با این حال برخی فعالان تجاری به دلیل راه اندازی مجدد کوره های بلند و بهبود حاشیه سود فولاد انتظار فضای بیشتر برای بالا رفتن قیمت ها را دارند.

براساس اطلاعات پلتس، در این میان اکثر کارخانه های چین ترجیح می دهند محموله های فاین Jimblebar و فاین MAC را به دلیل تخفیفات آنها خریداری کنند زیرا آنها جایگزین ارزان تری برای PBF هستند.

در همین حال انتظار می رود با معرفی کوره های بلند جدید در میان کارخانه های چین تقاضا برای سنگ آهن لامپ افزایش یابد زیرا جدیدترین کوره ها نسبت به کوره های قدیمی تر و کوچک تر، بزرگ تر بوده و مصرف لامپ بیشتری دارند.جعفری طهرانی

10/01/2022

❌Platts 62% $125.45 (-$1.85) MTD $124.79

❌MB 65% $151.20 (-$2.80) MTD $148.48

لینک خبر :‌ دنیای معدن
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱۰/۲۰

عدم توازن در زنجیره فولاد مدت هاست که به عنوان یک چالش کلیدی در این صنعت شناسایی شده است. حدودا سه سال از اولین سیگنال های این عدم توازن گذشته و دولت های مختلف راهکاری برای این موضوع نداشته اند. وضعیت فعلی به شکلی رسیده که عملا فعالیت اقتصادی برای زنجیره های پایین دست فولاد از جمله نوردکاران بسیار با چالش همراه شده است.

به گزارش آرتان پرس ، یارانه های توزیع شده در صنعت فولاد هیچ موقع به شکلی یکنواخت تقسیم نشده است. از آنجایی که زنجیره های پایین دست فولاد به بازارهای صادراتی نزدیک تر هستند شاهد رشد توزیع رانت و سوبسیت های دولتی هستیم.

همواره برای خرید شمش مورد نیاز نوردکاران در کشور مشکلاتی وجود داشته است و برای تولید شمش در کشور سوبسیت های بسیار زیادی پرداخت می شود اما وقتی محصول نهایی به دست نوردکاران می رسد با قیمت های آزاد محاسبه می شود. این مسئله حتی با قیمت گذاری دستوری هم اصلاح نشده است.

ریسک بزرگ موجود در بازار که باید به آن توجه داشت این است که به زودی قیمت شمش و مواد اولیه هم افزایش پیدا می کند کما اینکه اخیرا هم قیمت ها افزایشی شده و بسیاری از واحدهای تولید کننده از خرید مواد اولیه خودداری کردند.

در همین راستا آنوش رحام دبیر سندیکای لوله و پروفیل ایران اظهار کرد:

یارانه های زیاد موجب شده سود زنجیره بالادستی بسیار اندک باشد هر چند این سود در بخش فولاد خام در دنیا هم بسیار اندک است و باید اذعان داشت سوددهی فولادسازان خام کشور در مقایسه با دیگر فولادسازان جهانی به علت وجود یارانه ها به حداقل رسیده است.

مبنای سیاست و نگاه دولت به سیاست اتخاذ شده در بخش هایی از زنجیره فولاد قابل قبول است اما در بخش های دیگر نیاز به مذاکره و گفتگو با بازیگران صنعت فولاد در شرایط برابر دارد. متاسفانه عدم توازن در زنجیره فولاد باعث شده شیب سوبیست های دولتی و ارزی به سمت برخی از بخش ها سنگینی کند.

رئیس هیات مدیره کارخانه ذوب آهن بیستون کرمانشاه در همین خصوص اعلام کرد :

با این روند دیگر تهیه مواد اولیه و فروش محصولات نهایی و شمش در بورس برای صنایع ذوب آهن و نورد توجیه اقتصادی ندارد و در حال حاضر حدود دو هزار تومان در هر کیلو زیان آور است. بسیاری از صنایعی که در بخش ذوب آهن و تولید شمش کار می کنند با این وضعیت زیان دهی در آستانه تعطیلی قرار دارند. برخی از این واحدها تعطیل شدند، برخی تا چند روز دیگر مواد اولیه دارند و برخی نیز زیر ظرفیت کار می کنند.

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک خبر :‌ آرتان پرس

به گزارش ایسنا، طبق اعلام انجمن تولیدکنندگان فولا ایران، بهرام سبحانی با بیان اینکه سومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران قرار بود در خردادماه سال جاری برگزار شود اما با عدم موافقت ستاد ملی مقابله با کرونا به تعویق افتاد، اعلام کرد: این جشنواره و نمایشگاه که با رویکرد بومی سازی و توسعه تکنولوژی و در راستای بهره برداری حداکثری از توانمندی های داخلی زنجیره آهن و فولاد کشور از سنگ آهن تا محصول نهایی تعریف شده است، پس از واکسیناسیون عمومی صورت گرفته و با توجه به پایداری نسبی وضعیت کنترل کرونا، با کسب مجوزهای لازم و در صورت مساعد بودن شرایط، به صورت ترکیبی (حضوری و مجازی) و همچنین پخش زنده تلویزیونی از 19 تا 21 بهمن ماه سال جاری و مقارن با دهه مبارک فجر در محل هتل المپیک تهران برگزار خواهد شد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران که رئیس سومین جشنواره ملی فولاد ایران نیز خواهد بود، خاطر نشان کرد: این رویداد با هدف کاهش نیاز ارزی در تامین قطعات و تجهیزات، دانش فنی و مهندسی و مواد مصرفی مورد نیاز از طریق ارائه فرصت های بومی سازی و ساخت داخل برگزار خواهد شد که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت صنعت، معدن و تجارت، ایمیدرو و شرکت های بزرگ فولادی و معدنی در آن مشارکت دارند.

وی در رابطه با جزئیات این جشنواره و نمایشگاه گفت: در سومین جشنواره فولاد علاوه بر نمایشگاه اختصاصی، پنل تخصصی و کارگاه های آموزشی، به میز تعمیق ساخت داخل در زنجیره فولاد با حضور مقام ها و مدیران صنعتی و معدنی کشور پرداخته خواهد شد.

سومین جشنواره ملی فولاد با حضور مسئولان دولتی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مدیران شرکت های فولادی و معدنی کشور برگزار می شود و تامین کنندگان داخلی برگزیده مورد تقدیر قرار خواهد گرفت. مشارکت کنندگان و متقاضیان جهت ثبت نام یا دریافت اطلاعات تکمیلی می توانند به سایت Events.steeliran.org مراجعه کنند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از ایمیدرو، 9 شرکت بزرگ کشور از ابتدای فروردین تا پایان آذرماه 28 میلیون و 649 هزار و 256 تن گندله سنگ آهن تولید کردند. این رقم در مدت مشابه سال گذشته، 23 میلیون و 285 هزار و 422 تن بود.

بنا بر این گزارش، از این میان شرکت های گل گهر 9 میلیون و 346 هزار و 510 تن، توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه چهار میلیون و 434 هزار و 480 تن، صنایع معدنی فولاد سنگان سه میلیون و 268 هزار و 631 تن، چادرملو 2 میلیون و 764 هزار و 63 تن، گهر زمین 2 میلیون و 644 هزار و 895 تن، اپال پارسیان سنگان 2 میلیون و 538 هزار و 902 تن، مرکزی 2 میلیون و 395 هزار و 895 تن، صنعتی معدنی توسعه فراگیر سناباد 939 هزار و 302 تن و صبانور 316 هزار و 577 تن گندله تولید کردند.

همچنین، شرکت های بزرگ معدنی در 9 ماهه امسال، 13 میلیون و 967 هزار و 67 تن گندله به دیگر شرکت ها ارسال کردند که در مقایسه با رقم مدت مشابه سال گذشته (12 میلیون و 689 هزار و 790 تن)، 10 درصد رشد نشان می دهد.

این شرکت ها در آذرماه سه میلیون و 26 هزار و 464 تن گندله تولید و یک میلیون و 851 هزار و 675 تن محصول ارسال کردند که نسبت به آمار مدت مشابه سال گذشته (2 میلیون و 597 هزار و 505 تن تولید و یک میلیون و 627 هزار و 126 تن ارسال)، به ترتیب حاکی از رشد 17 و 14 درصدی است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱۰/۲۰

به گزارش دنیای معدن، شرکت کنندگان در این نظرسنجی اعلام کرده اند که این سرعت رشد موجودی به دلیل بهبود بیشتر در تولید کارخانه ها و تقاضای ضعیف کلی مصرف کنندگان نهایی است.

این بررسی نشان می دهد که کل موجودی 5 کالای فولادی مذکور تا 5 ژانویه به 4.26 میلیون تن رسیده که 54 هزار و 400 تن نسبت به یک هفته قبل بالاتر رفته است.

طی دوره 30 دسامبر تا 5 ژانویه کل تولید 5 قلم اصلی فولاد در میان کارخانه های فولادی به 9.28 میلیون تن رسیده است.جعفری طهرانی

لینک خبر :‌ دنیای معدن

عراق همیشه شریک تجاری ایران بوده، اما حالا این بازار سنتی آنقدرها هم برای ایران رونق ندارد و برای به دست آوردنش باید اقدامات بیشتری انجام داد. مرکز پژوهش های اتاق ایران تحولات عراق و حضور ایران در آنجا را بررسی کرده؛ برای حضور ایران در بازار عراق ضروری است راهکار جایگزین برای توسعه و حفظ بازار عراق طراحی شود.

این پژوهش در دو بخش تدوین شده است. نخست دو روند اساسی در عراق امروز، یعنی گام های تدریجی این کشور برای بازسازی اقتصادی و اولویت دادن به تنش زدایی در سیاست خارجی مورد بررسی قرار گرفته و در بخش دوم نیز، چالش ها و فرصت های روابط اقتصادی ایران و عراق بازبینی و همچنین احتمالاتی درباره روندهای آتی این کشور مطرح شده است.

عراق در دوران پسا صدام، علی رغم انتظار عمومی برای بهبود وضعیت این کشور و جریان درآمدهای سرشار نفتی، به دلیل معضلاتی مانند فساد، بخشی نگری، شکاف های مذهبی و سیاسی، ظهور تروریسم، تأثیر منفی منازعات بازیگران خارجی، طایفه گرایی و کج کارکردی دولت مرکزی، نتوانست نارسایی های موجود را به نحو احسن مدیریت نماید. تصویب یک سند راهبردی باهدف اصلاح بخش عمومی و کاهش وابستگی به نفت، و تلاش این کشور برای حمایت از تولید داخلی نیز تاکنون نتوانسته راه به جایی ببرد. اما عراق همچنان با جدیت به دنبال بازسازی اقتصادی است. از سوی دیگر، درک گسترده مردم این کشور از تأثیر منفی منازعات منطقه ای و بین المللی بر ثبات و توسعه اقتصادی عراق، تقویت گفتمان های ملی گرایی و عرب گرایی و نیز محدودیت های ژئوپلیتیک این کشور باعث شده تا رفع تنش از سیاست خارجی، به ویژه در مراوده با کشورهای عربی نیز در دستور کار حاکمیت این کشور قرار گیرد.

در باب روابط این کشور با ایران، اگرچه در دو دهه اخیر بنا بر توسعه همکاری های چندجانبه قرار داشته، اما پیچیدگی های بسیاری نیز در این میان هست که ناشی از عوامل متعدد اقتصادی و غیراقتصادی است. افتراقات فرهنگی و مذهبی، القای نقش منفی برای ایران در توسعه و بازسازی عراق به دلیل مسائل سیاسی، چالش های ایجادشده توسط احزاب و گروه های سیاسی سنتی در عراق، عدم به روزرسانی سیاست های اقتصادی ایران در مقابل عراق، به ویژه در مورد ناترازی تجاری و سایر موضوعات حل نشده در خلال این روابط، ازجمله این پیچیدگی ها است که لزوم بازنگری در سیاست های تجاری و غیرتجاری ایران را در قبال عراق یادآوری می کند.

بنابراین بر این اساس می توان برخی احتمالات را در مورد آینده روندهای مؤثر بر روابط ایران و عراق در نظر گرفت: اول این که در صورت ادامه چندگانگی در سیاست داخلی عراق، مسیر ارتباط دوجانبه ناهموار باقی خواهد ماند؛ دوم این که بازار عراق به دلیل توسعه همکاری های منطقه ای و اولویت جذب سرمایه گذاری خارجی برای بازسازی کشور بسیار رقابتی تر خواهد شد که این مسئله باید توسط ایران مدنظر قرار داده شود؛ سوم این که تنوع بخشی عراق در مبادی ورودی برای تأمین نیازهای اساسی خود، بر ترکیب صادراتی ایران به این کشور اثرگذار خواهد بود؛ چهارم این که عدم آورده اقتصادی قابل توجه ناشی از نفوذ ایران در عراق در سال های اخیر نشان می دهد در نظر گرفتن راهکارهای جایگزین برای توسعه روابط اقتصادی و حفظ بازار عراق از ضروریات است و پنجم و در پایان این که گسترش چشمگیر روابط عربستان و امارات با عراق و لزوم رقابت ایران با این دو کشور ازجمله مسائل تعیین کننده در آینده روابط دوجانبه ایران و عراق است.

لینک خبر :‌ اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی تهران

به گزارش روزگارمعدن، در حالی که تجار منتظر آمارهای نرخ تورم آمریکا در ماه دسامبر هستند که بعد از آمارهای ضعیف از بازار کار این کشور می تواند عامل دیگری برای افزایش زودتر از موعد نرخ بهره توسط فدرال رزرو باشد، قیمت طلا امروز شاهد کاهش بود.

بر اساس این گزارش، قیمت هر اونس طلا امروز با 0.18 درصد کاهش به 1793 دلار و 33 سنت رسید. قیمت هر فلز زرد در معاملات آتی امروز برای تحویل در ماه فوریه هم با 0.29 درصد کاهش به 1792 دلار و 10 سنت رسید.

به دنبال انتشار صورت مذاکرات نشست قبلی فدرال رزرو که نشان داد افزایش پیش از موعد نرخ بهره مورد بحث قرار گرفته است، سوددهی اوراق قرضه دولت آمریکا در هفته گذشته افزایش داشت.

در وضعیت رشد نرخ تورم بازار طلا به عنوان محلی امن برای سرمایه گذاری تلقی می شود، اما قیمت فلز زرد نسبت به افزایش نرخ بهره در آمریکا حساس است زیرا می تواند هزینه فرصت سرمایه گذاری در این بازار را بالا ببرد.

انتظار می رود شاخص قیمت تولیدکننده در آمریکا طی ماه دسامبر نسبت به مدت مشابه سال قبل 5.4 درصد افزایش یافته باشد. این شاخص در ماه نوامبر هم 4.9 درصد افزایش یافته بود.

آمارهای اخیر نشان داد که بخش غیرکشاورزی اقتصاد آمریکا در ماه گذشته تنها 199 هزار استخدام جدید داشته که کمتر از پیش بینی 400 هزار شغلی بوده است.

خوش بینی نسبت به خرید خرد طلای فیزیکی سبب شده تا تجار فلز زرد در هند قیمت ها را بالا ببرند. این در حالی است که در پیش بودن سال نوی چینی نیز چشم انداز خرید طلا در سنگاپور را تقویت کرده است.

مذاکرات آمریکا و روسیه بر سر تنش ها در اوکراین نیز موجب شده تا تجار به سمت خرید طلا روی بیاورند، زیرا به نظر می رسد ریسک شکست مذاکرات و رویارویی نظامی در این نقطه از اروپا بالا رفته است.

لینک خبر :‌ روزگار معادن
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱۰/۲۰

ارفع: محصول اصلی شرکت آهن و فولاد ارفع، شمش فولادی است که از محصول میانی آهن اسفنجی به دست می آید. ارفع علاوه بر افت تولید در فصل تابستان در ماه های مهر و آبان نیز افت کرد؛ اما در آذرماه تولید قابل قبولی را به ثبت رساند. اثرات طرح توسعه افزایش ظرفیت آهن اسفنجی و شمش در گزارش های ابتدای سال مالی آینده نمایان خواهد شد و اگر قطعی برنامه ریزی نشده ای در کار نباشد، سال آینده زمان مناسبی برای تولیدات شرکت خواهد بود. اما فروش شرکت گاه خطی نیست و با پایش بازار مصرفی برخی ماه ها به صورت دپو و در ماه هایی از انبار به فروش می رسد. شمش بیلت و بلوم ابتدای سال 10میلیون تومان به ازای هر تن بود که در ماه های اخیر به 14میلیون تومان رسیده است که از رشد 40درصدی از ابتدای سال حکایت دارد. ارفع از ابتدای سال تاکنون 5/ 6 هزار میلیارد تومان درآمد عملیاتی داشته است و با روند فعلی نرخ ها کل فروش شرکت در سال جاری به 10 هزار میلیارد تومان خواهد رسید.

فخوز: روند تولیدات ماهانه شرکت فولاد خوزستان از ابتدای سال کاملا صعودی بوده و در ماه های اخیر شرکت توانسته است حدود 2/ 1میلیون تن تولید انواع محصولات میانی و نهایی اعم از گندله، آهن اسفنجی، بیلت و بلوم و اسلب داشته باشد. فروش شرکت به جز در ماه های مرداد، شهریور و مهر باثبات بوده و در آذرماه رکورد فروش از ابتدای سال در فولاد خوزستان شکسته شده است. در فصل اخیر حدود 5/ 2میلیون تن انواع محصولات نهایی به فروش رسیده که نیمی از محصولات به فروش رفته متعلق به اسلب و نیمی دیگر مربوط به شمش فولادی بوده است. در محصول شمش فولادی نرخ های صادراتی معمولا 10 درصد بالاتر از نرخ های داخلی است؛ اما در محصول اسلب عمدتا نرخ های داخلی و صادراتی برابر بوده اند. فخوز در 9ماه1400، 33 هزار میلیارد تومان درآمد به ثبت رسانده است که با همین روند به نظر می رسد تا پایان سال مالی به فروش 49 هزار میلیارد تومان خواهد رسید.

فسبزوا: محصول اصلی شرکت پارس فولاد سبزوار، آهن اسفنجی است با توجه به اینکه سال مالی شرکت منتهی به آذرماه است، شرکت در سال مالی گذشته 761 هزار تن آهن اسفنجی تولید کرده است. تقریبا همه محصول تولیدی شرکت و همچنین بریکت به عنوان محصول جانبی حدود 6 هزار تن به فروش رسیده است. نرخ فروش شرکت به طور متوسط 2/ 8میلیون تومان در هر تن بوده است. نرخ آهن اسفنجی به دلیل کمبودهایی که در این زمینه وجود دارد، در روزهای اخیر رشد مناسبی داشته و نسبت قیمتی آهن اسفنجی به شمش را به بیش از 60 درصد رسانده است. همچنین کل فروش شرکت در سال مالی گذشته 4/ 6 هزار میلیارد تومان بوده است.

کاوه: محصول اصلی شرکت فولاد کاوه جنوب کیش، شمش فولاد است که در 9ماه حدود یک میلیون تن تولید شده است. به نظر می رسد، با همین روند تولیدات ماه های اخیر تا پایان سال شرکت فولاد کاوه جنوب کیش موفق به تولید 4/ 1تا 5/ 1میلیون تن تولید شمش خواهد شد. همچنین در فرآیند تولید شمش، آهن اسفنجی نیز تولید می شود که تا پایان فصل پاییز حدود 3/ 1میلیون تن آهن اسفنجی تولید شده است با توجه به سطح تولید شمش و همچنین ظرفیت 85/ 1میلیون تنی آهن اسفنجی شرکت به نظر می رسد کاوه نیاز زیادی به خرید آهن اسفنجی نخواهد داشت. حدود یک میلیون تن از محصولات تولیدی شرکت به فروش رسیده و عمده فروش شرکت به مقاصد صادراتی بوده است. نرخ فروش شمش در ماه اخیر به طور متوسط (داخلی و صادراتی) حدود 14میلیون تومان بوده که اختلاف بین نرخ صادراتی و داخلی حدود 10 درصد به نفع محصول صادراتی است. فروش شرکت در 9ماه اخیر بیش از 13 هزار میلیارد بوده است.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۱۰/۲۰

آهن به صورت سنگ های معدنی مگنتیت و هماتیت در پوسته زمین یافت می شود. تاریخچه تولید آهن و فولاد به سه هزار سال پیش بازمی گردد. توسعه تکنولوژی تولید فولاد موجب گسترش دامنه کاربرد و تولید فولاد در طول این مدت شده است. فولاد را با سوزاندن کربن آهن خام سفید، همجوش کردن آن با مقدار مشخصی کربن و اندازه گیری سایر عنصر های موجود در آن تولید می کنند. این فلز به دو شیوه ذوب در کوره بلند (تولید به روش اکسیژن) یا با استفاده از کوره قوس الکتریکی تولید می شود. در روش کوره بلند، سنگ آهن فرآوری شده که همان آهن تولیدشده در فرآیند احیای غیرمستقیم است، در کوره هایی که با کک شارژ شده اند، ریخته می شود. در ادامه از تزریق هوای داغ در کوره ها، آهن خام مذاب ایجاد می شود که بعد از آن وارد واحد کنورتور خواهد شد. در این مرحله پس از افزودن عناصر دیگر، شمش های فولادی با ترکیب های موردنظر حاصل می شوند. در روش قوس الکتریکی، سنگ آهن پس از فرآوری وارد واحد احیای مستقیم می شود و آهن اسفنجی را ایجاد می کند. سپس آهن اسفنجی به همراه آهن قراضه در کوره قوس الکتریکی ریخته و از آن فولاد مذاب حاصل می شود. فولاد مذاب حاصل شده از این واحد، پس از ریخته گری و آلیاژسازی به شمش فولاد تبدیل می شود.

ایران از نظر میزان تولید فولاد، رتبه دهم جهانی و رتبه اول منطقه خاورمیانه را دارد و با تولید 29میلیون تن فولاد در سال 2020، سهم خود را از تولید منطقه به حدود 70 درصد افزایش داده است. بزرگ ترین تولیدکنندگان فولاد کشور، شرکت های فولادمبارکه اصفهان، ذوب آهن اصفهان و فولاد خوزستان هستند. ایران دارای 88واحد فعال تولید فولاد با ظرفیت اسمی کل 40میلیون تن در سال است. در کشور معادل 27میلیون تن ظرفیت در دست اجرا وجود دارد که از این میزان، 16میلیون تن تا سال 1404 قابل تحقق است.

بزرگ ترین مجتمع صنعتی جمهوری اسلامی ایران در شرق شهر مبارکه و در غرب زرین شهر در استان اصفهان در زمینی به وسعت 35کیلومترمربع (17کیلومترمربع سالن تولید) استقرار یافته که دارای ظرفیت تولید 4میلیون تن انواع محصولات فولادی تخت گرم و سرد نوردیده، قلع اندود، گالوانیزه و رنگی از ضخامت 18/ 0 تا 16میلی متر است. این مجتمع در دی ماه سال 1372 تاسیس شده است. خطوط تولید شرکت فولاد مبارکه اصفهان شامل آهک پزی، گندله سازی، احیای مستقیم، فولادسازی، ریخته گری مداوم، پرداخت و خنک سازی شمش، نورد گرم، تکمیل نورد گرم، اسیدشویی، نورد سرد، واحد تولید ورق قلع اندود، واحد تولید ورق گالوانیزه، واحد تولید ورق رنگی، واحد فولادسازی و نورد پیوسته (سبا) است.

فخوز دومین تولیدکننده فولاد خام در ایران است. کارخانه مرکزی این شرکت با وسعت 3/ 8کیلومترمربع، در مجاورت شهر اهواز واقع شده است و دفتر مرکزی آن در اهواز قرار دارد. شرکت فولاد خوزستان 12فروردین 1368 به عنوان نخستین مجتمع تولید آهن و فولاد ایران، به روش احیای مستقیم و کوره قوس الکتریکی راه اندازی شد. کارخانه های اصلی این شرکت شامل کارخانه های گندله سازی، کارخانه های احیای مستقیم و بخش فولادسازی و کارخانه های جانبی آن شامل کارخانه آهک، کارخانه اکسیژن و تصفیه خانه پساب های صنعتی است.

ذوب نخستین و بزرگ ترین کارخانه تولیدکننده فولاد ساختمانی و ریل در ایران است که با ظرفیت 8/ 2میلیون تن محصول نهایی، انواع مقاطع فولادی ساختمانی و صنعتی را تولید می کند. کارخانه ذوب آهن اصفهان در سال 1344 تاسیس شد. محصولات کارخانه این شرکت به بیش از 23کشور اروپایی، آسیایی و آفریقایی صادر می شود و در بازار داخل این محصولات در پروژه های بزرگی همچون برج میلاد تهران، نیروگاه هسته ای بوشهر، سدهای بزرگ و مترو و ریل راه آهن مورد استفاده قرار گرفته است.

ایران چهاردهمین فولادساز جهان محسوب می شود که برای حدود 10سال آینده (افق چشم انداز 1404) دستیابی به ظرفیت 55میلیون تن فولاد خام را هدف گذاری کرده است و از این رقم بخش قابل توجهی باید راهی بازارهای صادراتی شود. به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، بر اساس برنامه راهبردی وزارت صنعت، معدن و تجارت، سهم ارزش افزوده صنعت فولاد در بخش صنعت و معدن در سال 92، 18درصد بوده و قرار است این رقم تا پایان سال 96 به 19درصد و تا چشم انداز 1404 به 20درصد برسد. در حال حاضر، ظرفیت تولید فولاد خام حدود 24میلیون تن است که این رقم در سال 96 به 32میلیون تن و در سال 1404 به 55میلیون تن می رسد. با ارتقای ظرفیت تولید 55میلیون تن فولاد خام در سال، جایگاه ایران در صنعت فولاد از رتبه چهاردهم کنونی به رتبه هفتم جهان ارتقا می یابد. در این میان، با هدف افزایش ارزش افزوده در صنعت فولاد، صنایع بالادستی آن نیز به تناسب زنجیره تولید، تکمیل خواهد شد، به طوری که ظرفیت تولید کنسانتره و گندله سنگ آهن به ترتیب از حدود 31میلیون تن و 22 میلیون تن فعلی به 50 میلیون تن و 48میلیون تن تا سال 96 و به 72میلیون تن و 85میلیون تن تا سال 1404هدف گذاری شده است. ظرفیت تولید آهن اسفنجی نیز از 22میلیون تن فعلی به 35میلیون تن در سال 96 و 54میلیون تن تا سال 1404 می رسد. بر اساس این برنامه، اهداف کلی پیش بینی شده برای توسعه صنعت فولاد شامل استخراج معادن و تولید محصولات فولادی با احداث واحدهایی با مقیاس های جهانی ، احداث واحدهای فرآوری برای تکمیل زنجیره ارزش و ارتقای ارزش افزوده ، ارتقای سطح کیفیت محصولات صنایع معدنی بر اساس استانداردهای جهانی ، دستیابی به دانش فنی تولید و ارتقای سطح فناوری در تمامی زمینه های اکتشاف تا فرآوری مواد معدنی ، استفاده حداکثری از توان داخلی در مراحل مهندسی، احداث و بهره برداری ، ارتقای بهره وری کل عوامل موثر در زنجیره معدن به موازات شاخص های جهانی و نیز دستیابی به شاخص های استانداردهای زیست محیطی است.

عملکرد فولادسازان بورسی در ستون راست صفحه آمده است.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد

به گزارش سنا ، علی جبل عاملی، با بیان مطلب فوق گفت: قیمت گذاری دستوری طی سال های گذشته همیشه بلای جان بازار بوده و مورد اعتراض فعالان بازار سرمایه و حتی مسوولان قرار گرفته است؛ چراکه این معضل از هر نوعی، چه با تعیین سقف و چه با تعیین کف قیمتی سبب ایجاد فضای غیرشفاف و رانتی در اقتصاد می شود؛ موضوعی که در نهایت به کاهش انگیزه تولیدکنندگان و تضعیف رقابت منجر می شود.

این کارشناس بازار سرمایه، افزود: این موضوع به خصوص در بخش معدن و صنایع معدنی پر رنگ تر است. عرضه محصولات معدنی و فلزی در بورس کالا، در کنار حذف واسطه ها به منطقی شدن قیمت ها کمک می کند؛ موضوعی که در نهایت به تقویت بخش واقعی اقتصاد کمک می کند و می تواند در اشتغال کشور نقش موثری داشته باشد.

وی تصریح کرد: با توجه به وجود پتانسیل کافی در صنایع و عرصه های معدنی و نیز تنوع بی نظیر مواد معدنی و کانی های فلزی و غیرفلزی در سراسر کشور، انتظار می رفت شعار معدن به جای نفت به معنای واقعی تحقق پیدا کند تا در سال هایی که با محور ارجحیت تولید و اقتصاد نام گذاری شده، شاهد سرمایه گذاری بیشتری در این حوزه باشیم. شایان ذکر است، با وجود تمام تلاش های انجام شده در این حوزه هنوز با نقطه مطلوب فاصله داریم.

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: در حال حاضر حدود 85شرکت معدنی و مرتبط با صنایع معدنی در بورس حضور دارند. این شرکت ها نزدیک به 28 درصد یعنی بیش از یک چهارم بازار را به خود اختصاص داده اند؛ موضوعی که نشان دهنده اهمیت این بخش برای بازار سرمایه و سرمایه گذارانی است که چشم به رشد و سودآوری این شرکت ها دارند.

جبل عاملی ادامه داد: چه بسا شرکت های معدنی که در صف عرضه و پذیرش در بازار قرار گرفته اند، در کنار سایر شرکت های خصوصی سهم عمده ای در کسب درآمدهای غیرنفتی کشور دارند.

جبل عاملی اظهار کرد: سهم شرکت های فعال در زنجیره فولاد بیش از بقیه شرکت های مرتبط با معدن و صنایع معدنی است و بر این اساس، تحولات آن بیشتر از سایر بخش های صنعت مورد توجه قرار می گیرد.

وی تصریح کرد: بخشنامه اخیر وزارت صمت در خصوص عرضه تمامی محصولات زنجیره فولاد در بورس کالا یکی از مواردی است که اهمیت بخش فولاد را نسبت به بقیه بخش های معدنی نشان می دهد. البته در نظر داشته باشید، برخی شرکت های تولیدکننده کنسانتره و گندله داوطلبانه از ابتدای سال اقدام به عرضه در بورس کرده بودند و بقیه نیز بعد از این بخشنامه ملزم به رعایت قوانین شدند.

جبل عاملی در ادامه با مثبت دانستن عرضه های معدنی در بورس کالا، گفت: البته چند نکته در این خصوص باید مورد توجه قرار گیرد. نخست اینکه با وجود مخالفت همه فعالان با خام فروشی، عرضه در بورس کالا نباید به نحوی باشد که فرصت های صادراتی برای زنجیره فولاد و بازارهای منطقه ای و به خصوص چین که با تلاش های گسترده به دست آمده اند از دست بروند. بر این اساس، تدبیر در مورد صادرات محصولات زنجیره فولاد علاوه بر محصولات نهایی با رعایت نیاز داخلی ضروری به نظر می رسد.

کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: نکته دیگر، در خصوص قیمت گذاری محصولات میانی زنجیره بوده که ضروری است با اهداف توازن در زنجیره فولاد و ایجاد تعادل در سود تولیدکنندگان مواد اولیه فولاد همراستا شود. در نظر داشته باشید هرچه به انتهای زنجیره نزدیک می شویم، رقابت بیشتر و قیمت ها به سطح جهانی نزدیک تر و واقعی تر می شود.

وی افزود: هرچه به سمت ابتدای زنجیره فولاد حرکت می کنیم، فرصت های رقابتی کمتر می شود و در صورت عدم ایجاد تعادل در قیمت و کاهش غیرموجه ضرایب موجبات کاهش انگیزه به خصوص در تولیدکنندگان سنگ آهن دانه بندی شده، معدن داران و تولیدکنندگان کنسانتره سنگ آهن فراهم می شود.

جبل عاملی توضیح داد: اکثر فولادسازان دارای معادن و زنجیره کامل تولید هستند و تعادل قیمتی خللی در سودآوری آنها ایجاد نمی کند، بنابراین فرمول قیمت گذاری محصولات میانی می تواند به واقعیت های قیمت های جهانی نزدیک شود تا توازن به معنای واقعی نیز در زنجیره فولاد برقرار و انگیزه لازم برای تولیدکنندگان سنگ آهن، کنسانتره و گندله تقویت شود.

وی تاکید کرد: بنابر اذعان کارشناسان، با توجه به اهداف صنعت فولاد در سال 1404 برای تولید 55میلیون تن فولاد خام، حدود 22میلیون تن کمبود سنگ آهن و 12میلیون تن کنسانتره وجود دارد. براین اساس، با توجه به حجم ریالی و ارزی سرمایه گذاری بسیار زیاد در انتهای زنجیره فولاد، باید برای تامین این مقدار سنگ آهن و کنسانتره، تولید در بخش معادن کوچک و متوسط و نیز تولید سنگ آهن دانه بندی، کنسانتره و گندله بخش خصوصی تقویت و حمایت شود.این کارشناس بازار افزود: بورس کالا و وزارت صمت می توانند نقش مهمی در این خصوص ایفا کنند و زمینه توسعه فعالیت های اکتشافی و افزایش عمق اکتشاف را در کنار افزایش تولید محصولات میانی فراهم کنند.

جبل عاملی بیان کرد: در نظر داشته باشید که توجه به فرآوری سنگ های کم عیار، باطله و هماتیت موجود در معادن کشور، در کنار سرمایه گذاری و خرید معادن جدید در سایر کشورهای جهان و فعال سازی معادن کوچک مقیاس داخلی از طریق ایجاد توجیه اقتصادی برای استخراج و فرآوری می تواند به تحقق اهداف 1404 کمک کند؛ اگرچه چالش هایی از جنس تامین برق، تامین گاز، آب و حمل ونقل نیز موانع مهم، اما قابل حلی هستند که پیش روی زنجیره فولاد قرار دارند.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد