بولتن خبری روزانه روابط عمومی شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات
گزیده اخبار اقتصادی، فولادی و معدنی
روز چهارشنبه 26 آبان ماه ۱۴۰۰

به گزارش اقتصاد آنلاین؛ در پذیره نویسی عمومی تجلی ، 15 درصد از سهام این شرکت از طریق سلب حق تقدم از سهامداران فعلی، با قیمت هر سهم هزار ریال، برای عموم مردم عرضه خواهد شد.

یک شرکت پروژه محور ارزشمند

درحال حاضر شرکت شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات، پروژه های زنجیره فولاد از معدن تا نورد، شامل گندله سازی، تولید آهن اسفنجی و فولادسازی را در دست احداث دارد و از پروژه های آتی آن می توان به ساخت اسکله بندر عباس و اکتشاف و استخراج از معادن جدید اشاره کرد.

دکتر امیرحسین نادری مدیرعامل ومعادن در مورد عرضه عمومی سهام تجلی و هدف از ورود این شرکت به بازار سهام گفت: شکل گیری اولین شرکت سهامی عام پروژه در کشور، یعنی شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات از افتخارات هلدینگ سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات است. ایجاد و عرضه سهام این شرکت در بورس، گام مهمی در مسیر توسعه صنعت کشور از طریق جلب مشارکت حداکثری آحاد جامعه، شریک کردن مردم در پروژه های پربازده معدنی و هدایت نقدینگی به مسیر تولید است.

عرضه عمومی سهام با اتکاء به توان بزرگان

51 درصد از سهام تجلی متعلق به شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات (نماد ومعادن )، 17 درصد آن متعلق به شرکت معدنی و صنعتی گل گهر (نماد کگل ) و 17 درصد آن متعلق به شرکت معدنی و صنعتی چاردملو (نماد کچاد ) است.

ومعادن بزرگترین هلدینگ تخصصی بازار سرمایه در حوزه معدن و صنایع معدنی و یکی از پنج شرکت بزرگ سرمایه گذاری بورس است و دو شرکت گل گهر و چادرملو نیز غول های سنگ آهنی کشور هستند که در میان بزرگ ترین بازیگران زنجیره فولاد ایران قرار دارند. با اتکاء به توان و آینده درخشان این شرکت ها و پروژه های ارزشمند و پربازده تجلی است که این عرضه عمومی سهام صورت می گیرد.

بزرگ ترین افزایش سرمایه تاریخ بورس

شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات در بدو پذیرش در بازار سرمایه، افتخار دیگری را نیز به نام خود ثبت کرد. این شرکت پیش از این و با افزایش سرمایه 620 هزار درصدی، بزرگترین افزایش سرمایه تاریخ بورس را به نام خود ثبت کرد. با این افزایش سرمایه، سرمایه تجلی از یک میلیارد تومان به 6 هزار و 200 میلیارد تومان افزایش یافت.

هدایت نقدینگی به سمت تولید

دکتر امیرحسین نادری، مدیرعامل هلدینگ سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات در مورد مأموریت اصلی تجلی می گوید: رسالت اصلی تجلی هدایت سیل عظیم نقدینگی سرگردان موجود در جامعه به سمت تولید است. این روند علاوه بر حل مسئله تامین مالی پروژه ها و توسعه صنعت کشور، موجب مشارکت مستقیم سهامداران در اجرای طرح های بزرگ صنعتی شده و سودآوری قابل قبولی را برای سهامداران به همراه خواهد داشت.

با عرضه عمومی سهام تجلی هم اجرای پروژه های بزرگ معدنی و صنعتی خصوصاً در زنجیره فولاد شدت خواهد گرفت و گام مهمی در راستای توسعه پایدار کشور و ایجاد مشاغل جدید برداشته خواهد شد و هم فضا برای سرمایه گذاری مولد سهامداران و مشارکت آن ها در خلق ثروت جدید برای آحاد جامعه مهیا خواهد شد.

لینک خبر :‌ اقتصاد آنلاین

به گزارش ایسنا، ژائیر بولسونارو، رییس جمهور برزیل در سال 2019 اعلام کرد مایل است کشورش به اوپک بپیوندد. چنین اقدامی احتمالا برزیل که یک تولیدکننده نفت رو به رشد محسوب می شود و طبق آمار سال 2020 هفتمین تولیدکننده بزرگ نفت جهان است را ملزم می کرد تولیدش را محدود نگه دارد.

بنتو آلبوکرکی، وزیر انرژی برزیل در حاشیه کنفرانس انرژی Adipec در ابوظبی به خبرنگاران گفت: در حال حاضر هیچ برنامه ای برای پیوستن به اوپک وجود ندارد. ما به تعامل با اوپک ادامه می دهیم.

عربستان سعودی بزرگترین صادرکننده عضو اوپک است و این گروه 12 عضو دیگر شامل امارات متحده عربی دارد. اوپک از سال 2017 با تولیدکنندگان غیراوپک که برزیل در میان آنها حضور ندارد، در قالب گروهی معروف به اوپک پلاس عرضه را محدود کرده و از بازار حمایت کرده است.

وزیر انرژی برزیل گفت: ما به برگزاری دیدار با عربستان سعودی و امارات متحده عربی ادامه می دهیم. می دانیم که باید رابطه خوبی با اوپک و اوپک پلاس داشته باشیم.

طبق آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا، برزیل هفتمین تولیدکننده بزرگ نفت جهان در سال 2020 بود و 3.79 میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد. اگر این کشور به عضویت اوپک درآید، سومین تولیدکننده بزرگ و پراهمیت ترین عضو جدید این گروه خواهد شد.

قیمت نفت در سال 2021 با وجود تسهیل تدریجی محدودیت عرضه ای که اوپک پلاس در اوج بحران پاندمی به اجرا گذاشت، به بالای 86 دلار در هر بشکه صعود کرد که بالاترین قیمت سه سال گذشته بود.

وزیر انرژی برزیل در پاسخ به این که آیا قیمت نفت بیش از حد بالاست و آیا اوپک پلاس عامل آن است، گفت: برزیل و اوپک چالشهای مشابهی دارند و قیمت بالای نفت تاثیر اقتصادی خواهد داشت.

آلبوکرکی اظهار کرد: ما قیمتهای نفت و گاز را بالا می دانیم که روی اقتصاد برزیل تاثیر می گذارد. می دانیم که این وضعیت نتیجه احیای اقتصاد جهان است.

بر اساس گزارش رویترز، وزیر انرژی برزیل در ژانویه سال 2020 گفته بود کشورش مذاکرات برای پیوستن به اوپک را اواخر سال آغاز می کند اما یک منبع آگاه در اوپک که مایل نبود نامش فاش شود، گفت: این موضوع خیلی بی سروصدا بوده است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۸/۲۶

پایگاه خبری فولاد ایران - در 9 ماه نخست سال 2021 واردات سنگ آهن به ترکیه رشد چشمگیری داشته که به دلیل افزایش 5 درصدی تولید فولاد این کشور در این مدت بود که به 29.9 میلیون تن رسید. فولادسازان ترکیه 8.16 میلیون تن سنگ آهن بین ژانویه تا سپتامبر وارد کردند که نسبت به 7.28 میلیون تن مدت مشابه سال قبل رشد داشت.

به گزارش فولاد ایران ، در این بین هزینه واردات دوبرابر سال قبل شده 1.55 میلیارد دلار ثبت شد و برزیل همچنان بزرگترین عرضه کننده سنگ آهن به ترکیه بود.

لینک خبر :‌ ایفنا
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۸/۲۶

پایگاه خبری فولاد ایران - آخرین قیمت سنگ آهن وارداتی خلوص 62 درصد در چین 1.25 دلار بهبود داشته 90.4 دلار هر تن خشک سی اف آر شد. ظاهرا بازار موقتا یک حداقل قیمت را ثبت کرده است. تمایل به خرید در قیمت های ثابت بیشتر شده در حالی که دوشنبه اخیر قیمت به 88.5 دلار هم رسیده بود.

به گزارش فولاد ایران ، در هر حال خریداران فعلا عجله ای برای معامله در تناژ بالا ندارند به ویژه که موجودی سنگ آهن بنادر هم اخیرا صعودی بوده است. برخی معتقدند بعید نیست در ماه جاری با توجه به رکود بازار فولاد قیمت سنگ آهن مجددا نزولی شود.

لینک خبر :‌ ایفنا

اولین گردهمایی مدیران بومی سازی منطقه در سال 1400، دنیای معدن: اولین گردهمایی مدیران بومی سازی و نمایندگان فنی شرکت های بزرگ معدنی و صنعتی منطقه در سال 1400 به همت شرکت سنگ آهن گهرزمین برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری اکوپرشین به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل شرکت سنگ آهن گهرزمین در سال جاری اولین گردهمایی مدیران بومی سازی و نمایندگان فنی شرکت های بزرگ معدنی و صنعتی منطقه، شامل: شرکت سنگ آهن گهرزمین، شرکت معدنی و صنعتی گل گهر ، توسعه آهن و فولاد گل گهر ، فولاد سیرجان ایرانیان ، فولاد زرند ایرانیان ، نظم آوران صنعت و معدن گل گهر سیرجان و گهرروش سیرجان ، با حضور آقایان دکتر محمدرضا خضری پور عضو هیات مدیره و معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی گهرزمین، مهندس علی زهرودی معاون مهندسی گهرزمین، دکتر سلیمان نژاد مدیر بومی سازی شرکت گل گهر و سایر مدیران بومی سازی شرکت های منطقه و با هدف تبادل تجربیات و بررسی چالش ها و ارائه راه کارها در توسعه خودکفایی و بومی سازی در صنایع بزرگ معدنی در سالن کنفرانس ساختمان شهید سلیمانی گهرزمین برگزار شد.

در این گردهمایی شرکت کنندگان، در مورد موضوعات مختلف ازجمله: “بومی سازی قطعات، مجموعه ها و تجهیزات”، “اصلاح خطوط تولید”، تجاری سازی فناوری های احصاشده در بومی سازی، بسترسازی و پایه گذاری مجموعه های دانش بنیان در سیرجان و اهمیت سرمایه گذاری در تولید نوارنقاله های STEEL CORD به بحث و تبادل نظر پرداختند.

در این جلسه که به منظور هم افزایی هرچه بیشتر اقدامات بومی سازی در سطح منطقه و یک پارچه شدن ساختارها و فعالیت های گهرزمین و گل گهر برگزار شد، توافق گردید که این مهم در سطوح مدیریتی این دو شرکت مورد ارزیابی قرار گیرد.

در ادامه این گردهمایی، مدیران و نمایندگان فنی شرکت های منطقه از دستاوردهای بارز بومی سازی گهرزمین از جمله ماشین سنگین و پیچیده انباشت و برداشت ترکیبی کارخانه گندله سازی که برای اولین بار در کشور، طراحی و ساخته شده و همچنین غلتک های در حال عملکرد در آسیاب های HPGR خطوط کنسانتره، بازدید کردند و با سطح بالای فناوری این محصولات آشنا شدند.

لینک خبر :‌ اکوپرشین
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۸/۲۶

پایگاه خبری فولاد ایران - شرکت پوسکو کره جنوبی که پنجمین فولادساز بزرگ دنیاست از راه اندازی یک خط تولید جدید ورق فولادی الکتریکی در آینده خبر داد که از محصول آن در موتور خودروهای برقی استفاده می شود. به گزارش فولاد ایران ، ظاهرا این کارخانه 850 میلیون دلار برای این خط تولید جدید سرمایه گذاری خواهد کرد که ظرفیت تولید سالانه 300 هزار تن ورق الکتریکی را از اوایل سال آینده میلادی خواهد داشت. این کارخانه در حال حاضر هم 100 هزار تن از این نوع ورق در سال تولید دارد که تا سال 2025 به 400 هزار تن در سال خواهد رسید.

لینک خبر :‌ ایفنا
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۸/۲۶

پایگاه خبری فولاد ایران - افت قیمت بیلت در بازار داخلی چین و کاهش تقاضای محصولات فولادی موجب شده فعالیت بازار واردات بیلت این کشور نیز کاهش یابد. در خلال یک ماه گذشته قیمت بیلت در چین تا 168 دلار افت داشته 575 دلار هرتن درب کارخانه بدون مالیات بر ارزش افزوده ثبت شده و قیمت میلگرد در بازار آتی نیز 221 دلار در این مدت افت داشت. علت این افت قیمت هم این بود که دولت چین در تلاش بود قیمت زغال سنگ را به سطح نرمال بازگرداند و بازار محصولات فولادی نیز جوی منفی داشته که بیشتر به دلیل رکود فصلی بود.

به گزارش فولاد ایران ، از اواخر اکتبر تجار چینی محموله های بیلت وارداتی خرید قبلی خود را به بازار جنوب شرق آسیا فروخته اند و در بازارهای جهانی دیگر خریدی نداشتند. قیمت های معاملات فوق نیز در یک ماه 60 تا 65 دلار افت داشته 630 دلار هر تن سی اف آر جنوب شرق آسیا ثبت شد.

لینک خبر :‌ ایفنا
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۸/۲۶

پایگاه خبری فولاد ایران - قیمت گاز طبیعی در اروپا پس از آن که آلمان اعلام کرد روند صدور گواهی برای خط لوله جدید گاز روسیه به نام نورد استریم 2 را تعلیق می کند، افزایش یافت. تصمیم آلمان در شرایطی اتخاذ شده که تنش بین اتحادیه اروپا و روسیه بر سر اوکراین و بحران مهاجران در مرز بلاروس و لهستان افزایش یافته است. ظاهرا علت را این گونه عنوان کرده اند که پس از بررسی کامل اسناد،به این نتیجه رسیدند که تنها در صورتی می توان به اپراتور خط لوله نورد استریم 2 گواهی داد که آن اپراتور به شکل قانونی طبق قوانین آلمان سازماندهی شده باشد در حالی که در سوییس است نه آلمان و مشکل همین جاست.

به گزارش فولاد ایران ، قیمت قراردادهای آتی گاز اروپا 10 درصد افزایش یافته و فعالان بازار اروپا نگرانند زمستان سردتر از حد متوسط موجب قطعی هایی در تامین گاز شود.

اتحادیه اروپا حدود 40 درصد گاز طبیعی خود را از روسیه تامین می کند. نورد استریم 2 که اوکراین را دور می زند و روسیه را مستقیما به آلمان متصل می کند در سپتامبر سال جاری تکمیل شد. در حالی که کشورهایی از جمله امریکا هشدار داده بودند این کار نفوذ مسکو در اروپا را افزایش می دهد.

د ر این بین اوکراین از امریکا خواسته تحریم هایی را بر اپراتور نورد استریم 2 ، اعمال کند. این تحریم های جدید باید حداقل تا زمانی که روسیه استفاده از گاز را به عنوان یک سلاح متوقف کند و مطابق با قوانین اروپا عمل کند، ادامه یابد.

لینک خبر :‌ ایفنا
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۸/۲۶

بورس24 : ارزش معاملات خرد امروز در محدوده روز قبل و نزدیک به 3،8 همت بود. تراز نقدینگی خرد به بازار سرمایه پس از 5 روز متوالی مثبت شد. حقیقی ها امروز حدود 13 میلیارد تومان سرمایه جدید وارد بازار کردند. آنها تا توانستند شفن، ثشاهد، سمگا، شلرد، خبهمن، غکوروش، فسازان، خگستر و بموتو خریدند. حقوقی ها بیش از همه از برکت، پاکشو، شفنح، فولاد، فجهان، کگل، فملی و کگهر حمایت کردند.

پرمعامله ترین گروه های بازار از لحاظ ریالی محصولات شیمیایی، خودرو و قطعه ساز، فلزات اساسی، فعالیت های کمکی مالی و غذایی بودند.

در گروه های انبوه سازی، محصولات شیمیایی، خودرو و ساخت قطعات، هتل و رستوران و غذایی شاهد بیشترین ورود پول حقیقی بودیم. گروه های فلزات اساسی، استخراج کانه های فلزی، دارویی، سرمایه گذاری ها و بانک ها میزبان بیشترین ورود پول حقوقی بودند.

در پایان بازار شاخص کل 2 هزار واحد رشد کرد و در محدوده 1 میلیون و 410 هزار واحد ایستاد. شاخص هموزن نیز حدود 3 هزار واحد افزایش یافت و به محدوده 386 هزار واحد رسید. نمادهای شفن، شستا و شپدیس بیشترین تاثیر مثبت و فولاد، فارس، ومعادن و فملی بیشترین اثر منفی را بر شاخص کل داشتند.

لینک خبر :‌ بورس24

به گزارش ایسنا، شاخص کل بورس امروز با 2155 واحد افزایش در رقم یک میلیون و 410 هزار واحد ایستاد. شاخص کل با معیار هم وزن هم 2805 واحد افزایش یافت و به رقم 386 هزار و 755 واحد رسید.

معامله گران این بازار 487 هزار معامله به ارزش 42 هزار و 266 میلیارد ریال انجام دادند.

242 نماد بورسی مثبت و 136 نماد منفی بودند که از میان آنها پتروشیمی فناوران، سرمایه گذاری تامین اجتماعی و پتروشیمی پردیس نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و در مقابل فولاد مبارکه اصفهان، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، توسعه معادن و فلزات و ملی صنایع مس ایران نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی بورس گذاشتند.

در آن سوی بازار سرمایه شاخص کل فرابورس هم با 9 واحد کاهش در رقم 20 هزار و 243 واحد ایستاد.

معامله گران این بازار 246 هزار معامله به ارزش 28 هزار و 515 میلیارد ریال انجام دادند.

165 نماد فرابورسی مثبت و 80 نماد منفی بودند که از میان آنها بیمه پاسارگاد و پتروشیمی زاگرس نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی و در مقابل گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی فرابورس ایران، بیمه کوثر، پالایش نفت لاوان و صنایع پتروشیمی تخت جمشید نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی فرابورس گذاشتند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۸/۲۶

در هفت ماهه امسال، صادرات اسلب 80 درصد افزایش یافته است .

به گزارش جهان معدن به نقل ازاقتصاد آنلاین، مجموع صادرات فولاد ایران (فولاد میانی و محصولات فولادی) در دوره 7 ماهه سال جاری، پنج میلیون و 912 هزار تن بوده است که نسبت به دوره مشابه سال قبل، حاکی از رشد 30 درصدی است .

در هفت ماهه امسال، صادرات اسلب رشد 80 درصد و صادرات بیلت و بلوم، 11 درصد افزایش یافته است .

سهم صادرات مقاطع طویل فولادی، 1 میلیون و 486 هزار تن بوده و صادرات این مقاطع، در هفت ماهه سال جاری، 44 درصد افزایش یافته است .

لینک خبر :‌ جهان معدن

معدن مدیا - کلید عملیات اجرایی طرحهای توسعه چادرملو زده شد

در دومین نشست رفع موانع توسعه چادرملو با حضور استاندار،معاونین و مدیران اجرایی استان یزد و مدیرعامل و مجریان طرحهای توسعه چادرملو در استانداری یزد برگزار شد، با تخصیص مکان های اجرای 10 واحد صنعتی موافقت و کلید عملیات پیاده سازی این طرحها زده شد.

به گزارش معدن مدیا به نقل از روابط عمومی چادرملو ، در این جلسه که در پی نشست های متعدد کارشناسی و ارزیابی طرح ها برگزارشد با موافقت مسولان اجرای استان به چادرملو اجازه داده شد عملیات آماده سازی پروژه های خود را آغاز کند.
این طرح های بزرگ صنعتی شامل، واحدهای گندله سازی، آهن اسفنجی، کنسانتره سنگ آهن، تولید ورق و فولادهای آلیاژی، اجرام و آجر نسوز، ذوب و کلاف فولادی و نیروگاه خورشیدی می باشد.
مهندس تقی زاده مدیر عامل چادرملو ضمن تقدیر از نگاه مثبت و موثر استاندار جدید یزد و همکاری در جهت حل موانع راه اندازی طرح های توسعه بخش و حمایت بی دریغ نمایندگان محترم استان در مجلس شورای اسلامی، در خصوص منابع مالی این طرح ها گفت : برای اجرای این پروژها بالغ بر 80 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری پیش بینی شده است که بخش اعظم آن از محل تسهیلات و اعتبارات بانکی، حمایت سهامداران، درآمد حاصل از فعالیت واحدهای معدنی و صنعتی موجود و تدابیر و فنون مدیریتی تامین می گردد. وی اظهار امیدواری کرد در سریعترین زمان کار ساخت این واحدها آغاز شود. بر اساس همین گزارش دکتر فاطمی استاندار یزد نیز با تشکر از خدمات ارزنده مدیر عامل چادرملو در جهت توسعه اقتصادی استان تاکید کرد : برای تحقق اهداف توسعه در این استان به ویژه پروژه ای مهم چادرملو، همچنان به حمایت های خود ادامه خواهند داد .

تمامی حقوق این سایت متعلق به گروه رسانه ای نوآوران معدن با برند معدن مدیا است و هرگونه کپی برداری تنها با ذکر منبع مجاز است.

لینک خبر :‌ معدن مدیا
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۸/۲۶

دولت چین در مسیر کربن زدایی قدم های خوبی برداشته است و اکنون استانداردی را به کارخانجات ابلاغ کرده است که در آن مصرف انرژی و زغال سنگ کاهش یافته و کارخانجات موظفند از آن تبعیت کنند.
به گزارش آرتان پرس ، طبق اطلاعیه ای که کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی چین در روز دوشنبه 15 نوامبر منتشر کرد، این کشور مجموعه ای از استانداردهای مصرف انرژی را برای صنعت آهن و فولاد از اول ژانویه 2022 و به منظور همسویی با دستورالعمل های کربن زدایی اجرا خواهد کرد.
دستورالعمل ها که بر اساس مصرف زغال سنگ حرارتی در هر تن تولید تنظیم شده است، به شرح زیر است:

سطح پایه: 435 کیلوگرم زغال سنگ
سطح معیار: 361 کیلوگرم زغال سنگ

سطح پایه: کاهش مصرف انرژی BF به میزان 10 کیلوگرم زغال سنگ
سطح معیار: کاهش مصرف انرژی BF به میزان 30 کیلوگرم زغال سنگ

سطح پایه: 86 کیلوگرم زغال سنگ
سطح معیار: 67 کیلوگرم زغال سنگ

سطح پایه: 72 کیلوگرم زغال سنگ
سطح معیار: 61 کیلوگرم زغال سنگ

مصرف انرژی چین برای تولید فولاد ضد زنگ ساخته شده در کوره قوس الکتریکی می تواند 10٪ بیشتر از استانداردهای گفته شده در بالا باشد. در این اخطار تأکید شده که دولت های محلی باید برای دستیابی به دستورالعمل های مصرف انرژی پایه چین، کارخانه ها را تحت تحولات فنی قرار دهند. در غیر این صورت، این تسهیلات باید به تدریج حذف شوند.

یک تحلیلگر صنعتی بیان کرد: “از طریق دستورالعمل ها، کارخانه های فولادسازی می توانند ثبات عرضه محصولات فولادی را حفظ کنند و از نوسانات شدید جلوگیری کنند که بر قیمت فولاد تأثیر می گذارد.”

منبع: متال بولتن

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک خبر :‌ آرتان پرس
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۸/۲۶

تولیدکنندگان میلگرد و مفتول فولادی در کشورهای مشترک المنافع با افت 40 دلاری میلگرد CIS و سایر کشورهای اروپایی قیمت های پیشنهادی صادراتی را در پاسخ به پیشنهادات کمتر مشتریان خارجی از ابتدای نوامبر کاهش دادند. افت قیمت پیشنهادی میلگرد پتانسیل بیشتری در بازارهای اروپایی را دارد. در ادامه به بررسی این فاکتور در بازارهای جهانی فولاد خواهیم پرداخت. لطفا همراه آرتان پرس باشید.

افت قیمت پیشنهادی میلگرد CIS از تامین کننده اصلی مقاطع طویل فولادی اوکراین یعنی – ArcelorMittal از 900-910 دلار در هر تن فوب در اوایل نوامبر به 860-870 دلار در هر تن فوب دریای سیاه همراه شد. در همین حال، مواد خام روسی هفته گذشته با قیمت 835-840 دلار به ازای هر تن فوب در دسترس بود. در حالی که یک هفته قبل از آن 850-855 دلار به ازای هر تن فوب بود.

تحرکات ضعیف به ویژه در خاورمیانه، آفریقا و آمریکای لاتین – همراه با بازار ضعیف آسیایی، پیشنهادات برای مواد از مبداء کشورهای مستقل مشترک المنافع را به 780-800 دلار در هر تن فوب دریای سیاه کاهش داد.

بالاترین نشانه های قیمت قابل معامله از اروپا بود. جایی که مشتریان می توانند به طور بالقوه 820 دلار در هر تن فوب برای مواد منشا اوکراینی بپذیرند.با توجه به اینکه این کشور هنوز بیشتر سهمیه معاف از مالیات خود را برای دوره اکتبر تا دسامبر 2021 استفاده نکره به نظر می آید که قیمت ها افت بیشتری داشته باشد.

به گفته اتحادیه فولاد اوکراین ، این کشور 82٫53 درصد یا 111839 تن از سهمیه میلگرد خود را تا پایان سال 2021 از 12 نوامبر در اختیار اتحادیه اروپا قرار داده است.در نتیجه، ارزیابی قیمت فست مارکت برای مفتول فولادی صادرات، fob دریای سیاه، CIS از 800-900 دلار در هر تن در روز دوشنبه 15 نوامبر به 800-860 دلار در هر تن کاهش یافت.

بازار میلگرد هم همینطور بود. پیشنهادات برای مواد اوکراینی 40 دلار در هر تن در طول دوره ارزیابی کاهش یافت. و به 760 دلار در هر تن فوب رسید. با توجه به اینکه بازار داخلی هنوز نسبتاً جذاب تر بود. اگرچه قیمت های محلی تا پایان سال به طور سنتی شروع به کاهش می کنند. تأمین کنندگان روسی ترجیح می دهند از بازار صادرات دوری کنند.

ارزیابی فست مارکت از قیمت میلگردهای تقویت کننده فولادی ،داخلی، cpt مسکو، روسیه 73000 تا 75000 روبل (1001-1028 دلار) در هر تن در 15 نوامبر بود. که از 74000 تا 77000 یک هفته قبل، شامل 20% ارزش کاهش یافت. این قیمت ها با احتساب مالیات ارزش افزوده ارائه شده اند.

آخرین نشانه ها از قیمت قابل اجرا برای میلگرد با مبدا CIS در هفته گذشته بین 730-740 دلار در هر تن فوب شنیده شد. ارزیابی قیمت فست مارکت برای میلگردهای تقویت کننده فولاد،صادراتی، fob دریای سیاه، از 740-800 دلار در هر تن در 15 نوامبر به 740-760 دلار در هر تن کاهش یافت.

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک خبر :‌ آرتان پرس
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۸/۲۶ سایت های دیگر : دنیای معدن پایگاه خبری گسترش نیوز یزد فردا

به گزارش معدن نیوز - شرکت معدنی و صنعتی چادرملو 30 میلیارد ریال اعتبار برای پروژه گازرسانی خرانق تخصیص داد.

درپی بازدید فاطمی استاندار محترم یزد و دکتر دشتی؛نماینده محترم مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی از بخش خرانق ؛ به منظور کمک به طرح گازرسانی به ساکنان این منطقه، تقی زاده مدیر عامل چادرملو دستور پرداخت مبلغ 30 میلیارد ریال اعتبار به منظور اجرای طرح گازرسانی به ساکنین بخش خرانق در راستای اقدامات حمایتی و مسئولیت اجتماعی را صادر کرد و امروز مبلغ مذکور به این امر پرداخت گردید.

گفتنی است روستای خرانق در مرکز بخش خرانق در شهرستان اردکان قرار دارد .

لینک کوتاه خبر:

https://www.madannews.com/Fa/News/618553/

لینک خبر :‌ معدن نیوز
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۸/۲۶

تیتر20- رویکرد بنگاه های اقتصادی نسبت به مسئولیت های اجتماعی در سال های اخیر با تغییرات بسیاری همراه شده است.

درواقع مجموعه های بزرگ اقتصادی همچون شرکت معدنی و صنعتی گل گهر حضور پررنگ در حوزه فرهنگی اجتماعی منطقه را جزو اولویت هایی قرار داده اند که برای توسعه هرچه بیشتر ضروری است.

امروز مدیران بنگاه های اقتصادی به این تفکر دست یافته اند که بدون توسعه اجتماعی و فرهنگی، توسعه اقتصادی به آسانی ایجاد نخواهد شد.

ایمان عتیقی مدیرعامل جوان شرکت معدنی و صنعتی گل گهر که نزدیک به یکسال است سکان هدایت این مجموعه را در اختیار گرفته، بر توسعه فعالیت های مرتبط با حوزه مسئولیت های اجتماعی تاکید بسیار دارد.

در واقع مدیریت مجموعه گل گهر به این باور رسیده است که برای رسیدن به توسعه فرامنطقه ای و حضور پررنگ در زنجیره ارزش باید توسعه را با چاشنی توسعه فرهنگی و اجتماعی از منطقه خود آغاز کند.

چنین نگاهی می تواند استان کرمان و منطقه را با توسعه ای برنامه ریزی شده همراه کند، اقدامی که در اولین گام منجر به کاهش مهاجرت به شهر بزرگ، اشتغالزایی و... خواهد شد که دستاورد آن آرامش و امنیت برای منطقه است.

از سویی دیگر این برنامه ریزی، منطقه ای که گل گهر در آن قرار دارد را به قطب اقتصادی با رشد فرهنگی متناسب تبدیل می کند.

اما سوال این است که رویکرد اصلی گل گهر در حوزه مسئولیت های اجتماعی چیست و به دنبال چه نوع تاثیر گذاری در استان کرمان است؟

با نگاهی به برنامه های اخیر برگزار شده از سوی گل گهر روشن است که ارتقای فرهنگی در اولویت برنامه های مسئولیت های اجتماعی این مجموعه قرار گرفته است. هرچند حضور گل گهر در ابر پروژه ملی انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران نشان از آن دارد که ارتقای سطح کیفی زندگی مردم برای این مجموعه حائز اهمیت است اما در ادامه برنامه ریزی ها در حوزه مسئولیت های اجتماعی پس از حضور در عرصه ورزشی، این بار توسعه فرهنگی نقطه هدف گل گهر تعیین شده است.

برگزاری و همراهی شرکت گل گهر با رویدادهای فرهنگی و هنری در استان کرمان و شهرستان سیرجان می تواند زندگی مردم را با تحولات اساسی همراه سازد.

تمرکز اصلی گل گهر در ماه های اخیر در حوزه مسئولیت های اجتماعی بیشتر بر حوزه های هنری در استان کرمان و منطقه نیز بوده است. از آن جمله می توان اشاره کرد به حضور همراهی گل گهر در رویدادهای فرهنگی و هنری استان کرمان، رویدادهایی که برخی شاید مرکزیت منطقه سیرجان را داشته باشد اما اغلب رویدادهای فرهنگی در سطح کشوری و استانی است؛ برگزاری سمپوزیوم مجسه سازی، نمایشگاه بزرگ کتاب، تجلیل از هنرمندان استانی و شهرستانی، حضور صاحب نظران برجسته هنری و فرهنگی کشوری در استان کرمان و منطقه، برگزاری مسابقات و جشنواره های رسانه ای و هنری در سطح کشور به میزبانی منطقه همچون جشنواره سردار دلها، جشنواره پویش پایداری، جشنواره داستان آهن، جشنواره صدا و صحنه آوانا و...

ارزش نهادن به هنر از سوی شرکت گل گهر می تواند مردم استان و منطقه را به فعالیت هرچه بیشتر در این بخش ترغیب کند که نتیجه مثبت آن قابل حدس است. بدون شک در آینده ای نه چندان دور طبق برنامه ریزی های صورت گرفته علاوه بر آن که گل گهر می تواند به قطب اقتصادی در حوزه آهن و فولاد تبدیل شود می تواند زمینه ساز رشد افراد توانمندی در حوزه فرهنگی، هنری و ورزشی شود.

البته تحقق چنین برنامه ای نیازمند توسعه این مسیر توسط مدیران مجموعه خواهد بود و نگاه مدیران نیز به حوزه مسئولیت های اجتماعی باید دغدغه مند باشد تا بتوانند با حل مشکلات و ایجاد زیرساخت های لازم برای ارتقای کمی و کیفی زندگی مردم آن ناحیه توسعه ای چند جانبه را پیش ببرند.

لینک خبر :‌ تیتر20
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۸/۲۶

قیمت بیلت منطقه کشورهای مشترک المنافع CIS در آخر هفته در میان پیشنهادات بالاتری که در بازار شنیده می شود رشد یافت. به نظر می رسد که قیمت بیلت حوزه CIS در روزهای آتی نیز این افزایش قیمت را حفظ کند. در ادامه به ارزیابی آخرین اخبرا مربوط به این حوزه می پردازیم. لطفا تا انتها همراه آرتان پرس باشید.

به گفته تعدادی از فعالان بازار، پیشنهادات روسیه و اوکراین به 650-655 دلار به ازای هر تن فوب دریای سیاه افزایش یافته است. و دلیل آن کاهش در دسترس بودن مواد اولیه است. تصمیم دولت مصر مبنی بر حذف عوارض حفاظتی شمش و میلگرد از روز دوشنبه 15 نوامبر نیز حمایت بیشتری از تامین کنندگان فراهم کرد.

انتظار می رود این حرکت منجر به بازیابی علاقه به واردات بیلت از تجار مصری شود. زیرا مصر یکی از مقاصد اصلی مواد اولیه از مبداء کشورهای مستقل مشترک المنافع ، قبل از معرفی این عوارض در سال 2019 بود. تاکنون هیچ حمایتی از افزایش قیمت از سوی مشتری صورت نگرفته است.

آخرین معاملات برای مواد از مبداء کشورهای مستقل مشترک المنافع CIS در ترکیه در محدوده 660-670 دلار در هر تن فوب شنیده شد. که معادل 625-630 دلار در هر تن فوب دریای سیاه است. در همین حال، پیشنهادات مشتریان شمال آفریقا از 620 دلار در هر تن فوب تجاوز نمی کند.

شاخص روزانه بیلت فولاد فست مارکتز، صادراتی، فوب دریای سیاه، کشورهای مستقل مشترک المنافع با 2 دلار در هر تن افزایش در روز دوشنبه از 627 دلار در هر تن در روز جمعه به 629 دلار در هر تن رسید.

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک خبر :‌ آرتان پرس
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۸/۲۶ سایت های دیگر : کالاخبر

بررسی عملکرد شرکت های بزرگ فولاد کشور در مهرماه امسال حاکی از تولید بیش از 2.1 میلیون تن شمش فولادی است که در مقایسه با مهرماه سال گذشته رشد 12 درصدی نشان می دهد.

به گزارش روز چهارشنبه سایت خبری- تحلیلی معدن24، رکورد شرکت های بزرگ فولادی از آغاز سال 1400 تا پایان ماه هفتم در تولید شمش فولاد به بیش از 12 میلیون تن رسید که حاکی از افت 8 درصدی است.
در 7 ماهه امسال تولید شمش در فولاد خوزستان بیش از 1.7 میلیون تن و در ذوب آهن به بیش از 1.3 میلیون تن رسید.
همچنین در این مدت، 95.4 هزار تن فولاد آلیاژی ایران بلوم، 136.7 هزار تن فولاد آلیاژی ایران بیلت، 22.8 هزار تن فولاد آلیاژی ایران- اینگات، 374.1 هزار تن شمش بیلت در فولاد بردسیر، 55.4 هزار تن شمش بیلت در گروه ملی صنعتی فولاد ایران، 763.8 هزار تن شمش بیلت در فولاد کاوه جنوب، 511.7 هزار تن شمش در فولاد خراسان، 550.3 هزار تن شمش در چادرملو، 409 هزار تن شمش در آهن و فولاد ارفع، 225.9 هزار تن شمش در فولاد بناب و 547 هزار تن شمش در جهان فولاد تولید شد.
پایان خبر/////

لینک خبر :‌ معدن24

به گزارش ایسنا، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری با 0.2 درصد افزایش، به 1854 دلار و هفت سنت رسید اما این فلز همچنان 0.3 درصد کمتر از سطح قیمت روز گذشته است.

در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با 0.1 درصد افزایش، به 1856 دلار رسید. بهای معاملات این بازار شب گذشته با 0.7 درصد کاهش، در 1854 دلار و 10 سنت بسته شده بود.

هارشال باروت، مشاور تحقیقات ارشد منطقه جنوب آسیا در شرکت متالز فوکوس در این باره گفت: فضای کلان همچنان از قیمت طلا پشتیبانی می کند زیرا تورم همچنان بالا مانده است اما تداوم قوت دلار، روند صعودی طلا را محدود کرده است.

دلار نزدیک به بالاترین حد 16 ماه اخیر ایستاد و از آماری که نشان داد خرده فروشی آمریکا در اکتبر افزایش داشته است، حمایت پیدا کرد. دلار قویتر خرید طلا به ارزهای دیگر را گرانتر می کند. این گزارش نشان داد تورم بالا، هنوز به قدرت خرید لطمه نزده است هر چند که نگرانیها نسبت به هزینه های رو به رشد باعث افت اعتماد مصرفی به پایین ترین رکورد 10 ساله در اوایل نوامبر شد.

بر اساس گزارش رویترز، باروت خاطرنشان کرد هر چه آمار اقتصادی مثبت تری منتشر شود، احتمال افزایش سریعتر نرخهای بهره قوت می گیرد. وی افزود: موضع بانک مرکزی اروپا که همچنان موافق نرخهای بهره اندک است هم از ارزش دلار پشتیبانی کرده و به موانع صعود طلا افزوده است.

وانگ تائو، تحلیلگر فنی رویترز پیش بینی کرد اونس طلا ممکن است حمایت در سطح 1849 دلار را مجددا تست کند و اگر پایین این سطح شکسته شود، طلا ممکن است تا سطح 1831 دلار عقب نشینی کند.

در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس نقره برای تحویل فوری با 0.6 درصد افزایش، به 24 دلار و 94 سنت رسید. هر اونس پلاتین برای تحویل فوری با 0.3 درصد افزایش، به 1064 دلار و 30 سنت رسید. هر اونس پالادیم برای تحویل فوری با 0.2 درصد افزایش، در 2161 دلار و 75 سنت ایستاد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۸/۲۶

قیمت سنگ آهن 62 درصد در چین در روز سه شنبه با 1.25 دلار افزایش 90.40 دلار معامله شد.

به گزارش معدن 24،قیمت سنگ آهن 62 درصد با 1.25 دلار افزایش
90.40 دلار معامله شد.
سنگ آهن عیار 65 درصد نیز با 1.05 دلار افزایش 105.40 دلار معامله شد.

شمش فولاد درچین با 10.86 دلار افزایش 658.12 دلار معامله شد

شمش روی با 53.50 دلار کاهش 3213 دلار قیمت خورد.

زغال سنگ با 12 دلار کاهش 414 دلار معامله شد.

لینک خبر :‌ معدن24
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۸/۲۶

به گزارش کدال نگر بورس24 ، شرکت آهن و فولاد ارفع اعضای هیأت مدیره و نمایندگان آن ها را معرفی نمود. هم چنین آقای علی محمدی به عنوان مدیره عامل معرفی شدند

لینک خبر :‌ بورس24

به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، باقی ماندن رشد اقتصادی در سطح بالا می تواند کار بانک های مرکزی را برای مقابله با تورم راحت تر کند.

مرکز آمار اتحادیه اروپا گزارش اولیه خود از رشد اقتصادی کشورهای اروپایی در سومین فصل سال 2021 را منتشر کرد که بر این اساس متوسط رشد اقتصادی 19 کشور عضو منطقه یورو و 27 کشور عضو اتحادیه اروپا به ترتیب 2.2 درصد و 2.1 درصد بوده است. این رشد در مقایسه با رشد سه ماهه قبل در منطقه یورو 0.1 درصد و در اتحادیه اروپا 0.2 درصد افزایش پیدا کرده است.

با وجود پیشرفت واکسیناسیون، رشد اقتصادی بسیاری از کشورهای جهان در سطح ناامیدکننده ای باقی مانده است. رشد منفی اقتصادی سومین اقتصاد بزرگ جهان همان گونه که پیشتر نیز انتظار می رفت، از سر گرفته شد و پس از یک رشد فصلی مثبت، رشد اقتصادی ژاپن به منفی سه درصد رسید. این رشد که 0.8 درصد کمتر از رشد پیش بینی شده قبلی توسط کارشناسان و 3.4 درصد کمتر از رشد دوره مشابه قبل است، بیش از همه به دلیل رشد منفی 5.5 درصدی مخارج سرمایه ای رقم خورد.

در هشداری آشکار برای اقتصاد آمریکا، شاخص خوش بینی به اقتصاد این کشور تا پایان ماه اکتبر به 66.8 واحد رسیده که این رقم 4.9 درصد کمتر از رقم ثبت شده در ماه قبل است.

با توجه به این روند انتظار می رود ورود جریان سرمایه های جدید به بخش های مختلف اقتصادی آمریکا کندتر شده و دولت مجبور شود به طور مستقیم نقدینگی بیشتری به بازارها تزریق کند. کار بررسی لایحه پیشنهادی دولت برای تخصیص یک تریلیون دلار اعتبار در مجلس سنا به زودی آغاز می شود.

مرکز آمار انگلیس در گزارشی اعلام کرد که در نتیجه کاهش محدودیت های کرونایی و پیشرفت در روند واکسیناسیون، اقتصاد این کشور در 12 ماه منتهی به سپتامبر 6.6 درصد رشد کرده که این عملکرد اگرچه 16.9 درصد کمتر از رشد ثبت شده بازه منتهی به سه ماه قبل بوده اما این رشد اقتصادی یکی از بهترین ارقام رشد ثبت شده امسال انگلیس بوده است. رشد اقتصادی سه ماهه دوم سال انگلیس بالای 20 درصد بود که بهترین رشد فصلی تاریخ معاصر این کشور محسوب می شود.

وضعیت تورم نسبت به ماه های قبل نه تنها بهتر نشده که حالا با اوج گیری قیمت انرژی و مسکن و همچنین نقدینگی موجود روز به روز شرایط وخیم تری را تجربه می کند.

نرخ تورم بزرگ ترین اقتصاد جهان در 12 ماه منتهی به اکتبر با 0.8 درصد افزایش نسبت به دوره مشابه منتهی به ماه قبل به سطح 6.2 درصد رسید. این نرخ تورم که 0.4 درصد بیشتر از نرخ مورد انتظار قبلی و بالاترین سطح تورمی ثبت شده در آمریکا در 30 سال اخیر بوده است.

افزایش سریع قیمت ها به ویژه در بخش مسکن باعث نگرانی سیاست گذاران و فعالان بازارهای مالی شده است. پس از انتشار خبر رکوردشکنی قیمت مسکن در انگلیس، حالا در آمریکا نیز میشل بومان- مدیر بانک مرکزی این کشور- با ابراز نگرانی نسبت به افزایش مداوم قیمت مسکن گفته است با پیشی گرفتن تقاضا بر عرضه در بخش مسکن، تورم می تواند سرکش تر و مهار آن سخت تر شود. وی با بیان اینکه شاهد اختلالات کم سابقه ای در بخش مسکن هستیم افزود: در کوتاه مدت انتظار دارم روند قیمت ها کماکان صعودی باشد.

تا پایان اکتبر، تورم انتظاری فعالان اقتصادی آمریکا با افزایش 0.4 درصدی نسبت به ماه قبل به 5.7 درصد رسید. افزایش انتظارات برای بالا ماندن تورم به کاهش اطمینان مصرف کنندگان منجر خواهد شد.

پیش تر نیز گروهی از اقتصاددانان آمریکایی در نامه مشترکی هشدار داده بودند که تداوم روند کاهش اطمینان مصرف کنندگان به شرایط اقتصادی این کشور باعث خواهد شد تا رشد اقتصادی به دلیل کاهش سرمایه های ورودی جدید کاهش قابل توجهی پیدا کند.

سازمان جهانی غذا اعلام کرد متوسط قیمت اقلام غذایی در سطح جهانی به بالاترین سطح خود در یک دهه اخیر رسیده است. افزایش قیمت مواد غذایی تنها در ماه اکتبر سه درصد بیشتر از ماه قبل بوده است.

تصاویر منتشره از چین نیز نشان می دهد به دنبال درخواست دولت از شهروندان برای ذخیره مواد غذایی، صف های طولانی مردم در مقابل فروشگاه ها برای خرید حجم بالای مواد غذایی تشکیل شده که در کوتاه مدت منجر به افزایش تورم خواهد شد.

طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی تاکنون بیش از 254 میلیون و 982 هزار و 851 مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین پنج میلیون و 127 هزار و 979 نفر جان خود را از دست داده اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با 785 هزار و 560 نفر، برزیل با 611 هزار و 384 نفر، هند با 463 هزار و 852 نفر، مکزیک با 291 هزار و 204 نفر و روسیه با 257 هزار و 837 نفر بوده است. (بروزرسانی تا ساعت 12 ظهر به وقت گرینویچ)

دن اسپایسر - تحلیلگر بازار سرمایه در موسسه ای ان زد - گفت: سه ماهه سوم سال دارای جنبه های مثبت و جنبه های منفی بود و ما شاهد بودیم شرکت های بزرگ شاخص اس اند پی 500 یک رشد متوسط 13 درصدی را در درآمد خود به نسبت فصل قبل ثبت کردند. از طرف دیگر ریسک های موجود بر سر راه بازار از جمله تورم و اخلال در زنجیره تامین طی این مدت نه تنها کمتر نشده اند بلکه بیشتر هم شده اند.

بورس آمریکا

در وال استریت همه شاخص ها صعودی بودند؛ تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالا تری از روز قبل خود بسته شدند.

شاخص داوجونز ایدانستریال اوریج با 0.16 درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح 36 هزار و 144.13 واحد بسته شد.

شاخص اس اند پی 500 با 0.52 درصد صعود تا سطح 4707.11 واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی نزدک کامپوزیت با 0.76 درصد افزایش در سطح 15 هزار و 973.86 واحدی بسته شد.

بورس های اروپایی

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی 100" بورس لندن با 0.34 درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح 7326.97 واحد بسته شد.

شاخص "دکس 30" بورس فرانکفورت در آلمان با صعود 0.61 درصدی و ایستادن در سطح 16 هزار و 247.87 واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک 40" بورس پاریس با پیشروی 0.32 درصدی در سطح 7152.60 واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس 35" 0.61 درصد پایین رفت و به 9040.20 واحد رسید.

بورس های آسیایی

در معاملات بورس های آسیا، شاخص ها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی 225" بورس توکیو ژاپن با افزایش 0.11 درصدی تا سطح 29 هزار و 808.12 واحدی بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ 1.27 درصد بالا رفت و در سطح 25 هزار و 713.78 واحد بسته شد.

در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" صعود 0.12 درصدی را تجربه کرد و در سطح 4883.22 واحد بسته شد. در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس 200" بورس سیدنی با 0.67 درصد کاهش و ایستادن در سطح 7420.11 واحدی به کار خود خاتمه داد.

در بین دیگر شاخص های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن صعودی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است.)

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت ها مختلف بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با 0.11 درصد کاهش به 80.78 دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با صعود 0.15 درصدی به ازای 82.48 دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران بها، بهای هر اونس طلا با کاهش 0.53 درصدی نسبت به روز قبل در سطح 1850.41 دلار معامله شد. هر اونس نقره با کاهش 0.48 درصدی به ازای 24.66 دلار مبادله شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران

به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، پس از چندین ماه کشمکش، لایحه حمایتی عظیم یک تریلیون دلاری آمریکا با هدف تقویت سرمایه گذاری در زیرساخت های این کشور با امضای جو بایدن- رئیس جمهور این کشور- به قانون تبدیل شد.

با این لایحه انتظار می رود رشد اقتصادی آمریکا تقویت شود و این در حالی است که در اردوگاه رقیب دلار یعنی یورو، کریستین لاگارد- رئیس بانک مرکزی اروپا- با رد درخواست ها برای افزایش نرخ بهره از قعر تاریخی فعلی گفته است که بازارهای مالی از نظر وی هنوز آمادگی چنین چیزی را ندارند.

افزایش تورم در اقتصادهای بزرگ اروپایی خبر خوبی برای ارز واحد اروپایی نخواهد بود.

نرخ تورم آلمان در ماه اکتبر باز هم بالای نرخ هدف گذاری شده دو درصدی باقی مانده و طبق اعلام مرکز آمار این کشور، متوسط بهای مصرف کننده مثبت 4.5 درصد بوده که 0.4 درصد بیشتر از رقم ثبت شده ماه قبل و 0.2 درصد بیشتر از انتظارات فعالان اقتصادی بوده است. این نرخ تورم، بالاترین تورم ثبت شده در 28 سال اخیر در این کشور محسوب می شود.

همزمان با افزایش درآمدهای مالیاتی و کاهش کمک های دولتی به کسب و کارها برای جبران خسارات ناشی از کرونا که میزان مخارج دولت آمریکا را به شدت کاهش داده است، وزارت خزانه داری آمریکا با صدور بیانیه ای اعلام کرد کسری بودجه این کشور در ماه اکتبر به 165 میلیارد دلار رسیده که این رقم، 119 میلیارد دلار کمتر از رقم ثبت شده در مدت مشابه سال قبل بوده است. کاهش کسری بودجه به ویژه در شرایطی که تورم وضعیت مناسبی ندارد خبر خوبی محسوب می شود.

مشکل کارفرمایان آمریکایی در متقاعد کردن نیروهایشان برای بازگشت به سر کار رفته رفته در حال جدی تر شدن است: تنها در ماه سپتامبر بیش از چهار میلیون و 400 هزار آمریکایی به طور داوطلبانه از سمت خود استعفا داده اند که این رقم رکورد جدیدی از زمان ثبت این آمار از سال 2000 میلادی تاکنون محسوب می شود. این استعفاها که بیشتر در بخش های تفریح و سرگرمی، تولید و مراقبت های درمانی بوده، هم به دلیل یافتن شغل بهتر و هم به دلیل دریافت مزایای بیکاری بوده است.

وضعیت کرونا در اروپا نسبت به بیشتر کشورهای جهان وخیم تر است و همین مساله نیز باعث افزایش فشار روی یورو مقابل دلار شده است.

طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، شمار مبتلایان روزانه در تمامی مناطق جهان به جز اروپا سیر نزولی خود را حفظ کرده است. میزان قربانیان کرونا به ویژه در بین اقتصادهای بزرگ نظیر انگلیس مجددا رو به افزایش است. از سوی دیگر کمیسیون اروپا اعلام کرد انتظار دارد متوسط رشد اقتصادی امسال کشورهای عضو اتحادیه اروپا معادل پنج درصد باشد.

افزایش تورم تقاضا برای دلار را افزایش داده است. رییس جمهور آمریکا در واکنش به رسیدن نرخ تورم به بالاترین سطح 30 سال اخیر گفت: تورم دارد به قدرت خرید شهروندان ما آسیب می زند اما با یک تورم ساختاری مواجه نیستیم بلکه این قیمت های انرژی هستند که باعث چنین وضعی شده اند.

وی با بیان اینکه مهار تورم را اولویت اصلی خود می داند، گفت: هم با شورای اقتصاددانان ملی و هم با بانک مرکزی صحبت کردم و از آن ها خواستم جلوی روند افزایشی در این بخش را بگیرند.

خبری خوب برای یورو که در هفته های اخیر به طور کامل از نرخ برابری 1.2 دلاری عقب نشسته است می تواند بهبود اطمینان فعالان اقتصادی به آینده منطقه یورو باشد. شاخص اطمینان منطقه یورو در هفته نخست ماه نوامبر با افزایش قابل توجه 4.9 واحدی نسبت به هفته قبل آن به 25.9 واحد رسیده است تا این شاخص وضعیت بسیار بهتری از ماه اکتبر که به کف 1.5 سال اخیر رسیده بود پیدا کند. همچنین شاخص تورم انتظاری فعالان اقتصادی این منطقه نیز به 14.3 واحد کاهش یافته است.

کسری حساب تجاری آمریکا کماکان رو به افزایش است و این مساله فشار را روی دلار بیشتر می کند. طی 10 ماه نخست امسال حجم تجارت آمریکا با چین بیش از 609 میلیارد دلار بوده که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از 33 درصد افزایش یافته است. میزان صادرات چین به آمریکا با افزایش 31.2 درصدی نسبت به سال قبل به بیش از 465 میلیارد دلار رسیده در حالی که این کشور در طرف مقابل فقط 144 میلیارد دلار واردات از آمریکا داشته است.

نرخ بیکاری بزرگترین اقتصاد جهان تا پایان ماه اکتبر باز هم کاهشی شد و رقم 4.6 درصد را ثبت کرد. این نرخ بیکاری که 0.2 درصد کمتر از ماه قبل بوده، کمترین نرخ بیکاری این کشور در طول 20 ماه اخیر است.

از آوریل پارسال که نرخ بیکاری آمریکا با رسیدن به 14.8 درصد رکوردشکنی کرد، روند نزولی نرخ بیکاری آمریکا ادامه داشته است. طی این مدت شمار جمعیت بیکاران با تغییری محسوس نسبت به ماه قبل به هفت میلیون و 400 هزار نفر کاهش پیدا کرده است.

رئیس بانک مرکزی اروپا تلویحا احتمال افزایش نرخ بهره در سطح منطقه یورو را رد کرده است.

کریستین لاگارد با بیان اینکه چشم انداز تورمی کوتاه مدت و میان مدت در منطقه یورو در وضعیت نامناسبی قرار دارد، گفته است احتمال افزایش نرخ بهره در سال آینده اگر چه غیرممکن نیست اما بسیار بعید است. نرخ بهره منطقه یورو اکنون در محدوده منفی 0.25 تا منفی 0.5 درصدی قرار دارد که کمترین نرخ بهره تاریخی ثبت شده برای آن از زمان تشکیل این منطقه محسوب می شود.

طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی تاکنون بیش از 254 میلیون و 982 هزار و 851 مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین پنج میلیون و 127 هزار و 979 نفر جان خود را از دست داده اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با 785 هزار و 560 نفر، برزیل با 611 هزار و 384 نفر، هند با 463 هزار و 852 نفر، مکزیک با 291 هزار و 204 نفر و روسیه با 257 هزار و 837 نفر بوده است. (بروزرسانی تا ساعت 12 ظهر به وقت گرینویچ)

ماریو هدیجیاکاروس - استراتژیست ارشد ارزی در موسسه بروکریج ایکس ام - گفت: برای معامله گران بازار ارز رویکرد فعلی بانک مرکزی اروپا قابل درک نیست و این در بلندمدت به ضرر یورو تمام خواهد شد. انتظارات تورمی بازار با سرعت زیادی رو به افزایش است اما بانک مرکزی اروپا کماکان نه حاضر به توقف برنامه خرید اوراق قرضه شده و نه نرخ بهره را افزایش داده است. با این حال فکر می کنم به زودی مجبور به این کار شوند.

شاخص دلار (نرخ های زیر بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است)

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می گیرد، در معاملات امروز با 0.59 درصد افزایش نسبت به روز گذشته، در سطح 95.972 واحد بسته شد.

شاخص دلار معمولا در برابر شش ارز مهم جهانی یا 10 ارز برتر جهانی بیان می شود که شاخص دلار در گزارشات ایسنا، شاخص 10 ارزی و در بردارنده تغییرات قیمتی دلار مقابل ارزهای یورو، پوند انگلیس، روپیه هند، دلار استرالیا، دلار کانادا، دلار سنگاپور، فرانک سوییس، رینگیت مالزی، ین ژاپن و یوان چین است.

نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل 1.081 دلار اعلام شد.

ارزهای اروپایی

در تازه ترین دور از معاملات، پوند با 0.03 درصد کاهش نسبت به روز قبل خود و به ازای 1.341 دلار مبادله شد. یورو 0.68 درصد پایین رفت و با رفتن به کانال 1.13 به 1.137 دلار رسید.

ارزهای آسیایی

در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با 0.21 درصد افزایش به 114.251 ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای 1.360 دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل 6.384 یوان چین اعلام شد.

شاخص دلار (نرخ های زیر بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است)

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می گیرد، در معاملات امروز با 0.59 درصد افزایش نسبت به روز گذشته، در سطح 95.972 واحد بسته شد.

شاخص دلار معمولا در برابر شش ارز مهم جهانی یا 10 ارز برتر جهانی بیان می شود که شاخص دلار در گزارشات ایسنا، شاخص 10 ارزی و در بردارنده تغییرات قیمتی دلار مقابل ارزهای یورو، پوند انگلیس، روپیه هند، دلار استرالیا، دلار کانادا، دلار سنگاپور، فرانک سوییس، رینگیت مالزی، ین ژاپن و یوان چین است.

نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل 1.074 دلار اعلام شد.

ارزهای اروپایی

در تازه ترین دور از معاملات، پوند با 0.07 درصد کاهش نسبت به روز قبل خود و به ازای 1.342 دلار مبادله شد. یورو 0.42 درصد پایین رفت و با ماندن در کانال 1.13 به 1.131 دلار رسید.

ارزهای آسیایی

در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با 0.65 درصد افزایش به 114.762 ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای 1.369 دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل 6.392 یوان چین اعلام شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۸/۲۶

دنیای اقتصاد : طرح افزایش تولید مجتمع آهن و فولاد ارفع کاتالیست مورد نیا ز خود را از نفت و گاز سرو تهیه کرد. در مهرماه 1400 و در عملیات تعمیرات واحد احیای مستقیم مجتمع آهن و فولاد ارفع، این شرکت از کاتالیست های شرکت نفت و گاز سرو استفاده کرد. افزایش ظرفیت تولید مجتمع آهن و فولاد ارفع در عملیات تعمیرات اساسی اخیر بود که از ابتدای مهرماه سال جاری آغاز شد و در اوایل آبان ماه به پایان رسید. به طوری که با این عملیات، ظرفیت تولید از 800 هزارتن در سال به 2/ 1میلیون تن در سال افزایش پیدا خواهد کرد. پیش از این 17 ریفرمر و مگاریفرمر فولادی کشور با کاتالیست های احیای مستقیم آهن شرکت نفت و گاز سرو بارگذاری شده که طرح افزایش تولید ارفع برای هجدهمین بار در کارنامه سرو به ثبت رسید.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۸/۲۶ سایت های دیگر : بانکداری ایرانی

بازار سهام، دیروز مانند چند روز گذشته، کار خود را با معاملات در محدوده منفی آغاز کرد که به قدرت نمایی فروشندگان و افت قیمت ها منجر شد. البته در میانه های معاملات، سمت تقاضا پررنگ تر ظاهر شد، اما دیری نپایید که دوباره نماد های شاخص ساز به محدوده منفی بازگشتند. به طور کلی بازار سهام روزی بی رمق همراه با معاملات منفی را پشت سر گذاشت و آنچه بیشتر جلب توجه می کرد، حجم پایین معاملات بود؛ به نحوی که حتی با وجود اینکه خبری از عرضه های سنگین در بازار نبود، ارزش معاملات خرد به 2 هزار و 794میلیارد تومان رسید. در نهایت شاخص کل با افت 54 /0درصدی مواجه شد و تا سطح یک میلیون و 408 هزار و 582واحد عقب نشینی کرد. شاخص هموزن اما تنها 24 /0 درصد افت را به ثبت رساند که از بهتر بودن سمت تقاضا در نمادهای کوچک تر بازار حکایت دارد.

بازار طلا و سکه در ابتدای هفته غرق در فضای هیجانی ناشی از برخی شایعات و اخبار اقتصادی و سیاسی بود، اما این هیجانات به آرامی فروکش کرد؛ این روند روز سه شنبه نیز کمی ادامه یافت تا بهای سکه امامی با رشد جزئی در سطح 12میلیون و 550 هزار تومان مورد داد و ستد قرار گیرد.

تحلیلگران معتقدند قیمت سکه در صورتی می تواند مرز مهم 12میلیون تومانی را از دست بدهد که در کنار افت دلار به زیر سطح حساس 28 هزار تومان، قیمت اونس طلا در بازار جهانی تا محدوده 1800دلار عقب نشینی کند.

به نظر می رسد، با توجه به شرایط تورمی موجود در اقتصاد جهان شاهد افزایش روزافزون تقاضا و قرار گیری معامله گران در سنگر امن سرمایه گذاری باشیم که رونق بازار طلا و سکه در داخل را به همراه دارد.

قیمت طلا در معاملات روز سه شنبه بازار جهانی تحت تاثیر استمرار نگرانی های تورمی، با وجود دلار قوی تر و بازده بالاتر اوراق قرضه، اندکی افزایش پیدا کرد. با وجود اینکه ارزش دلار به بالاترین حد در 16ماه اخیر رسیده و بازده اوراق خزانه 10ساله آمریکا بالاتر رفته است، قیمت طلا تا ساعت 16معاملات روز گذشته به سطح 1875دلار افزایش یافت. اما از آن پس وارد روند نزولی شد و تا ساعت 20 به 1861 دلار به ازای هر اونس رسید. به گفته کارشناسان، تورم تا حدی بالا رفته است تا بازارها انتظار افزایش زودتر از موعد نرخ های بهره از سوی بانک مرکزی آمریکا را پیدا کنند، اما هنوز به حد کافی موافق افزایش نرخ ها نیست و جذابیت دارایی های امنی مانند طلا را با وجود دلار گران تر تقویت کرده است. اما ناتوانی طلا برای افزایش قابل توجه قیمت پس از موج افزایشی چهارشنبه گذشته، ممکن است نشان دهنده این باشد که واکنش یکباره به تورم بالا ادامه پیدا نخواهد کرد.

اوراق تسهیلات بانک مسکن روز سه شنبه با کمی نوسان منفی، جایگاه 80 هزار تومانی خود را از دست داد و در زیر این سطح به کار خود پایان بخشید. به این ترتیب تسه9812 روز گذشته با 02 /0 درصد کاهش به قیمت پایانی 79 هزار و 571تومان عقبگرد کرد. لازم به ذکر است که داد و ستدهای این اوراق بانکی همچنان با ارزش معاملات بیش از 170میلیون تومان سپری می شود. گفته می شود با کاهش توان متقاضیان واقعی برای خرید مسکن، قیمت ها تحرکات چشمگیری به خود نمی بینند. از طرف دیگر، تقاضای مصرفی به دلیل کاهش قدرت خرید کمرنگ تر شده، به همین دلیل به نظر می رسد نه تنها تا پایان سال جاری، بلکه تا سال آینده نیز بازار از رکود خارج نشود؛ زیرا امکان چرخش نقدینگی در این بازار با وجود تسهیلات اندکی که بانک ها به متقاضیان می دهند، برای خرید مسکن کافی نیست.

نفت روز سه شنبه تحت تاثیر نگرانی ها نسبت به محدود شدن عرضه جهانی، از شروع ضعیفی که ابتدای معاملات داشت، بهبود پیدا کرد و افزایش یافت؛ اما نگرانی ها نسبت به افزایش آمار ابتلا به کرونا در اروپا، رشد قیمت را محدود کرد و آن را به بالای سطح 80دلاری در هر بشکه رساند. به گفته کارشناسان در این سطح از قیمت های نفت، میزان عرضه افزایش پیدا خواهد کرد، اما ممکن است 6ماه زمان ببرد و ذخایر کاهش زیادی پیدا کنند. سطح ذخایر بسیار پایین آمده است و اگر زمستان بسیار سردتری داشته باشیم و اوپک همچنان به تدریج تولید خود را افزایش دهد، قیمت نفت بالاتر خواهد رفت. اروپا بار دیگر به مرکز اصلی شیوع کرونا در جهان تبدیل شده است و برخی از دولت های اروپایی ناگزیر از وضع مجدد مقررات قرنطینه ای شده اند. این در حالی است که چین مشغول مقابله با گسترش بزرگ ترین موج شیوع سویه دلتاست.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد

به گزارش شاتا، صدیف بیک زاده با بیان این مطلب، افزود: این الزام در تداوم برنامه های تحولی وزیر صنعت، معدن و تجارت مبنی بر لزوم ثبت اطلاعات تولیدکنندگان و توزیع کنندگان در سامانه جامع تجارت، طی ابلاغیه ای به تمامی تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی اعلام شده است.

وی ادامه داد: این الزام و ابلاغیه مربوط به خریداران تولیدکنندگان، فروشندگان، توزیع کنندگان و خریداران محصولات زنجیره فولاد اعم از حوزه معدن (سنگ آهن، کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی)، مقاطع فولادی (تیرآهن، میلگرد، مفتول، کلاف، نبشی و ناودانی و انواع ورقهای فولادی گرم، سرد، قلع اندود، گالوانیزه و رنگی و...)، محصولات فلزی (انواع لوله، پروفیل، قوطی و...) می باشد.

الزام اخذ کد نقش و ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت

سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت تصریح کرد: در این راستا به منظور ارزیابی ارتقاء شفافیت، ثبت نام و اخذ کد نقش و همچنین ثبت اطلاعات فعالیت اقتصادی در سامانه جامع تجارت جهت تسهیل فعالیت اقتصادی و تخصیص سهمیه مواد اولیه ضروری است.

بیک زاده با بیان اینکه تمامی خریداران و فروشندگان این محصولات ملزم به دریافت کد نقش و ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت می باشند و فعالین بر اساس اطلاعات ثبت شده در سامانه ها ارزیابی شده و سهیه خرید این محصولات برای اشخاص متناسب با عملکرد آنان تعیین می شود، گفت: بر همین اساس کلیه شرکت ها و فروشندگان محصولات مذکور به لایه بعدی (عمده فروش یا خرده فروش) مکلف هستند فروش کالای مذکور را به مشتریان و خریدارانی که ضمن اخذ کد نقش، اطلاعات فعالیت خرید و فروش خود را در سامانه جامع تجارت ثبت نمایند، انجام دهند.

وی ادامه داد: اطلاع رسانی لازم برای عملیاتی شدن موضوع از طریق شرکت بورس کالای ایران، سازمان های صمت استانی، انجمن ها و شرکتهای مربوطه به نحو مقتضی و از مجاری متعدد صورت می گیرد.

الزام ثبت اطلاعات خریدار در قراردادهای فروش محصولات فولادی

سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت گفت: شرکت ها و فروشندگان محصولات ملزم می باشند در قرارداد فروش خود به خریداران (عمده فروشی و خرده فروشی) یک بند مبتنی بر الزام و تایید فروش منوط به ثبت نام در سامانه جامع تجارت و ثبت اطلاعات خریدار را در قرارداد درج نمایند.

عدم رعایت ثبت کدنقش عرضه خارج از شبکه است

بیک زاده با اشاره به مصوبه کارگروه تنظیم بازار مبنی بر اینکه در راستای تسریع شفافیت زنجیره تامین کالاهای بورسی (سیمان، فولاد، پتروشیمی و...) در سامانه جامع تجارت و رصد پذیر نمودن این کالاها، گفت: مقرر شد علاوه بر داشتن کد بورسی، ارائه کد نقش در سامانه تجارت الزامی گردد و در غیر این صورت موضوع عرضه خارج از شبکه تلقی و از مجاری ذیربط مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.

وی همچنین تصریح کرد: درج قیمت اسناد ثبت شده در سامانه الزامی بوده و از اهمیت ویژه ای در امکان تداوم خرید از بورس کالا برخوردار می باشد و مسئولیت درج قیمت اشتباه نیز برعهده فروشنده است.

تخصیص سهمیه بهین یاب و عرضه در بورس کالا، منوط به ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت

سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت همچنین تاکید کرد: تخصیص سهمیه مواد اولیه در سامانه بهین یاب و عرضه و خرید در بورس کالا، منوط به ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت می باشد و در این مرحله تداوم امکان خرید منوط به تایید حداقل 70 درصد اسناد فروش کالاهای تولیدی از محصولات توسط خریدار است.

بیک زاده گفت: در صورت عدم رعایت مفاد بندهای ابلاغیه از زمان اجرا و عدم ثبت اطلاعات توسط فروشندگان و خریداران، سهمیه مواد اولیه تولید کنندگان و خریداران محصولات مذکور تعلیق خواهد شد.

لینک خبر :‌ شاتا نیوز
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۸/۲۵ سایت های دیگر : معدن نامه

معدن مدیا - ریزش ادامه دار قیمت سنگ آهن

با نگاهی بر بازار مواد اولیه برای فولادسازی در ابتدای این هفته، می توان از ریزش ادامه دار قیمت سنگ آهن خبر داد.

به گزارش معدن مدیا به نقل از ایراسین، قیمت قراضه در ابتدای هفته جاری ( 21 آبان-12 نوامبر) تقریبا با ثبات نسبی همراه شده است؛ به این ترتیب که نرخ قراضه وارداتی از اروپا در عدد 495دلار بر هر تن و قراضه وارداتی از حوزه بالتیک نیز در عدد 500 دلار برای هر تن ثابت باقی ماند. در این میان تنها قراضه وارداتی از امریکاست که ابتدای این هفته با رشد 2 دلاری قیمت همراه شد و از 498دلار بر هر تن به 500 دلار رسید.

سنگ آهن نیز که روزهای پرنوسانی را پشت سر میگذارد، در ابتدای این هفته با کاهش قیمت مواجه شده است. به گونه ای که سنگ آهن با عیار 58درصد از 67دلار به 64دلار بر هر تن رسید و 3 دلار ارزانتر شد. سنگ آهن با عیار 62درصد نیز با ریزش قیمتی 5دلاری از 97دلار به 92دلار بر هر تن قیمت گذاری شد. سنگ آهن با عیار 65درصد نیز بیشترین کاهش قیمت را داشت و از 111دلار به 105دلار بر هر تن قیمت گذاشته و 6 دلار ارزانتر شد.

گفته می شود یکی از دلایل اصلی ریزش قیمتی سنگ آهن رکود به وجود آمده در بازار فولاد است.

در کنار سنگ آهن و قراضه، زغال سنگ به عنوان سوخت مهم در صنعت فولادسازی، بعد از هفته های اخیر که با ریزش قیمت همراه شده بود، این هفته را با افزایش قیمت آغاز کرد. به این شکل که زغال سنگ FOB استرالیا از 398.6دلار به 404دلار بر هر تن رسید و دوباره وارد کانال 400 دلاری شد.

تمامی حقوق این سایت متعلق به گروه رسانه ای نوآوران معدن با برند معدن مدیا است و هرگونه کپی برداری تنها با ذکر منبع مجاز است.

لینک خبر :‌ معدن مدیا
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۸/۲۵

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی فلزات آنلاین ، نمودار 1 نشان می دهد شرکت آهن و فولاد ارفع، امروز سه شنبه 25 آبان ماه 15 هزار تن شمش بلوم فولادی را در بورس کالا عرضه کرد که با تقاضای 24 هزار و 400 تنی مواجه و تمامی شمش عرضه شده به طور کامل مصاحبه شد.

ارفع شمش فولادی را به قیمت 136 هزار و 167 ریال به ازای هر کیلوگرم عرضه کرده بود قیمت معامله تا 139 هزار و 212 ریال به ازای هر کیلوگرم افزایش یافت. این شرکت از معامله صورت گرفته 208 میلیارد و 818 میلیون تومان درآمد کسب کرد.

انتهای پیام//

لینک خبر :‌ فلزات آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۸/۲۵ سایت های دیگر : معدن مدیا

امروزه با اهمیت پیدا کردن موضوع پایداری، خودروسازها قدم در راه ساخت خودروهای برقی برداشته اند. اما عده ای فکر می کنند انتشار گازهای گلخانه ای خودروی برقی صفر است. درحالی که این گونه نیست. زیرا مواد فولادی که در ساخت خودروی برقی استفاده می شوند، هنوز دوستدار محیط زیست نیستند. به عبارتی برای پیشرفت در مسیر پایداری باید مساله را از ریشه حل کرد.
به گزارش آرتان پرس و به نقل از متال بولتن ، ژان مارتین ون در هوون، مدیر بازاریابی بخش خودرو ArcelorMittal در مصاحبه ای اختصاصی گفت که تغییر صنعت خودرو به سمت وسایل نقلیه الکتریکی (EVs)، پایداری مواد اولیه فولادی را می طلبد.

یکی از رسوایی های بخش خودرو این بود که فولکس واگن آلمان، به دستکاری نتایج آزمایش های آلایندگی در ایالات متحده اعتراف کرد که منجر به 4٫3 میلیارد دلار جریمه و مجازات زندان برای برخی از مدیران سابق شد.

ون در هوون بیان کرد: “این موضوع باعث شد که در تمام صنعت خودروسازی یک نظارت سخت گیرانه اجرا شود. با تمرکز بر تغییرات آب و هوایی، فولکس واگن تصمیم به تبدیل شدن به یک برند خودروهای الکتریکی گرفت. لذا از آنجایی که داده ها نشان می دهد که خودروهای برقی باتری دار CO2 تولید نمی کنند، تمرکز روی زنجیره تامین و نحوه ساخت خودرو افزایش یافته است.”

به گفته CDP، یک سازمان بین المللی غیرانتفاعی که شرکت ها را قادر می سازد اثرات زیست محیطی خود را افشا کنند، مرحله اولیه نظارت، نظارت بر تامین کنندگان فولاد است. صنعت فولاد به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گازهای گلخانه ای در جهان در کانون توجه قرار دارد و 7 درصد از انتشار آلاینده های جهانی را به خود اختصاص می دهد.

ون در هوون اظهار کرد: “برای تولیدکنندگان خودرو مهم است که زنجیره تأمین خود را نشان دهند. زنجیره تامین بدون آلاینده به اندازه خروجی بدون آلاینده مهم است.”

VW و خودروسازان آلمانی دیگر مانند BMW و Daimler از نظر پایداری نیاز به بازنگری دارند. آن ها نیاز به اقدام در زمینه پایداری از سوی تامین کنندگان خود دارند که شامل تنظیم کاهش انتشار CO2 در معیارهای تامین منابع، الزامات تامین کننده سبز و استفاده از انرژی تجدیدپذیر است. بخش خودرو و فولاد به دلیل نیاز به کوره بلند (BF) برای تولید گریدهای فولادی با کیفیت، در کاهش گازهای گلخانه ای با چالش زیست محیطی مواجه هستند.

ون در هوون بیان کرد: “استفاده از هیدروژن سبز به جای گاز طبیعی در آینده در نهایت یکی از روش هایی است که تحول صنعت را به همراه خواهد داشت. برای اروپا یک دوره گذار لازم است و یک شبه انجام نمی شود. ما باید منتظر تبدیل تعدادی از BF های خود به DRI-EAF باشیم. شعبه خارج از کشور ArcelorMittal در حال حاضر از این روش فولادسازی در سایت مکزیک خود برای ساخت اسلب استفاده می کند. اما کارخانه ArcelorMittal در هامبورگ تنها کارخانه DRI-EAF در اروپا است. این بخشی از یک سرمایه گذاری چند میلیون دلاری برای تولید مواد از طریق هیدروژن از سال 2025 است.”

ون در هوون بدون افشای داده ها بیان کرد: “برای برخی از بخش های صنعت، پایداری ارزش هزینه اضافی را دارد. هنگامی که شما در مورد راه حل های تولید فولاد سبز صحبت می کنید، دو احتمال دارید: 1٫ تولید فولاد سبز و 2٫ خرید گواهی نامه های کاهش تولید CO2′′

ون در هوون گفت: “ArcelorMittal قصد دارد تا سال 2025 به طور بالقوه بیش از 1 میلیون تن فولاد سبز تولید کند. شما می توانید امروز BF را با فناوری های فعلی بهبود دهید و سطح CO2 را از 2000 کیلوگرم به 1800 کیلوگرم کاهش دهید، اما واقعاً نمی توانید با وضعیت فعلی فناوری ها، پایین تر بروید.”

منبع: متال بولتن

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک خبر :‌ آرتان پرس
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۸/۲۵

معدن مدیا - طرح مسکن و اثر مقطعی بر بازار فولاد

طرح جهش مسکن در کوتاه مدت می تواند بازار فولاد را با افزایش تقاضا همراه کند اما این صنعت نیازمند نگاهی بلند مدت برای بهره برداری از سرمایه گذاری های صورت گرفته است.

به گزارش معدن مدیا، اجرای طرح جهش مسکن می تواند بازار فولاد را با افزایش تقاضا همراه کند.
تقاضایی که عدم مدیریت در عرضه می تواند قیمت ها را افزایشی و تورم را بالا ببرد. با این حال فولادسازان آمادگی تامین نیاز این طرح در بخش فولادهای ساختمانی را دارند.
اما نکته مهم دیگر آن است که اجرای طرح مسکن نباید مانع از صادرات شود زیرا بخش عمده ای از نیاز ارزی تولیدکنندگان فولاد از محل ارز حاصل از صادرات تامین می شود.
از سویی دیگر اجرای طرح جهش مسکن می تواند میزان سرانه مصرف فولاد در کشور را فزایش داده و استفاده کامل از ظرفیت های نصب شده را به همراه داشته باشد اما تمامی موارد یاد شده نیازمند مدیریت بازار است.

محمود اکبری، معاون سابق فروش و بازاریابی فولاد مبارکه نیز با اشاره به تاثیر اجرای این طرح بر بازار فولاد اظهار کرد: بدون شک بحث مسکن که جدیدا مطرح شده بر بازار فولاد اثر گذار است اما این یک حرکت مقطعی بوده و نمی تواند در دراز مدت ادامه دار باشد زیرا به اندازه کافی مسکن در کشور وجود دارد اما توزیع آن نامناسب است.
وی همچنین با اشاره به مصرف فولاد و کاهش سرانه مصرف این محصول بیان کرد: متاسفانه سرانه مصرف مطابق برنامه های از پیش تعیین شده پیش نرفته و ما هرروز شاهد آن هستیم که این مصرف رو به کاهش است زیرا سرمایه گذاری های دولت در طرح های ارائه شده هیچ کدام به هدف پیش بینی شده دست پیدا نکرده و در بخش صادرات محصولات نهایی نیز عملکرد خوبی از خود به جای نگذاشته ایم.
اکبری درباره بهره وری در صنعت فولاد نیز تصریح کرد: میازن بهره وری در صنعت فولاد ما از میانگین جهانی کمتر است . این عدد در سطح جهانی حدود 75 درصد اما در ایران کمتر از 60 درصد است.
به گفته وی، اتفاقاتی که امروز با آن مواجه هستیم حاکی از عدم برنامه ریزی درست در بلند مدت است. اگر با همین فرمان در حرکت باشیم بدون شک شرایط آینده بهتر از امروز نخواهد بود.

صحبت های اکبری حاکی از آن است که با شروع طرح مسکن با توجه به شرایط موجود در صنعت فولاد و مشکلاتی در زمینه زیرساخت های انرژی ممکن است تولید و به دنبال آن عرضه با مشکل همراه شود و این همان تهدیدی است که فعالان صنعت ساختمان نسبت به آن هشدار می دهند.

تمامی حقوق این سایت متعلق به گروه رسانه ای نوآوران معدن با برند معدن مدیا است و هرگونه کپی برداری تنها با ذکر منبع مجاز است.

لینک خبر :‌ معدن مدیا
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۸/۲۵

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی فلزات آنلاین ، همان طور که نمودار 1 نشان می دهد، امروز سه شنبه 25 آبان ماه، شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر 10 هزار تن آهن اسفنجی را در بورس کالای ایران عرضه کرد که در مقابل آن 44 هزار تن تقاضا وجود داشت و به میزان عرضه، معامله صورت گرفت.

شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر آهن اسفنجی خود را به قیمت 91 هزار ریال به ازای هر کیلوگرم در بورس کالا عرضه کرد که قیمت معامله با رقابت صورت گرفته به 97 هزار و 601 ریال به ازای هر کیلوگرم رسید. این شرکت از معامله انجام شده 97 میلیارد و 601 میلیون تومان درآمد کسب کرد.

انتهای پیام//

لینک خبر :‌ فلزات آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۸/۲۵

به گزارش آرتان پرس، قیمت میلگرد داخلی چین در روز دوشنبه 15 نوامبر پس از انتشار داده های مربوط به توسعه صنعت مسکن در اکتبر توسط اداره ملی آمار (NBS) کاهش یافت. از سوی دیگر کاهش اخیر نرخ زغال سنگ و تقاضای ضعیف محصولات فولادی در چین، فشار مضاعفی بر پذیرش قیمت های پایین تر میلگرد وارد کرده است. در همین رابطه، ارزیابی قیمت در شرق چین (شانگهای) نشان داد که ارزش میلگرد با کاهش 100 یوانی در هر تن به 4700-4730 یوان (736-741 دلار) در هر تن رسید.

همچنین بر اساس داده های NBS مسکن های نو ساز بر حسب مساحت در 10 ماهه اول سال جاری در چین بالغ بر 1٫67 میلیارد متر مربع بوده که نسبت به سال گذشته 7٫7 درصد کاهش داشته است. قیمت مسکن نیز، در ماه اکتبر در اکثر شهرهای بزرگ کاهش یافته شرکت های مسکن با پیشنهاد قیمت های پایین تر با یکدیگر رقابت می کنند.

علاوه براین، داده های ضعیف پایین دستی منجر به جو نزولی در بازار میلگرد گردید که باعث کاهش قیمت ها در بازارهای آتی و نقدی شد.

طبق اظهار منابع، کاهش قیمت مواد اولیه نیز بر قیمت میلگرد فشار وارد کرده است بطوریکه پرمعامله ترین قرارداد آتی کک ژانویه در بورس آتی دالیان با 2708 یوان در هر تن در روز دوشنبه بسته شد که 244 یوان در هر تن یا 8٫3 درصد نسبت به جمعه گذشته کاهش داشت.

تولید فولاد خام در 10 ماه اول نسبت به مدت مشابه سال قبل با 0٫7 درصد کاهش مواجه شده، به این معنی که هدف مازاد تولید سالانه محقق نخواهد شد و محدودیت های تولید در دو ماه گذشته ممکن است به سختی ماه های گذشته نباشد. علاوه براین، کارخانه هایی که با کوره قوس الکتریکی کار می کنند بدلیل سازگار بودن با محیط زیست احتمالاً نرخ تولید را افزایش می دهند. در این صورت، عرضه میلگرد افزایش یافته و فشار بیشتری بر روند کاهش قیمت ها وارد می کند.

از ساعت 3 بعدازظهر، بیلت با 4130 یوان در هر تن با احتساب مالیات بر ارزش افزوده در تانگشان معامله می شد که نسبت به جمعه گذشته 320 یوان در هر تن کاهش داشت. به گفته منابع، تقاضای ضعیف برای محصولات پایین دستی، مانند تسمه فولادی باعث کاهش شدید قیمت بیلت شد. بنا بر ادعای یک تاجر قیمت تسمه فولادی نورد گرم با عرض 355 میلی متر و ضخامت 2٫5 میلی متر در 15 نوامبر 4650 یوان در هر تن بود که نسبت به اول نوامبر 700 یوان در هر تن کاهش داشت.

پرمعامله ترین قرارداد آتی میلگرد ژانویه با قیمت 4138 یوان در هر تن در روز دوشنبه بسته شد که نسبت به جمعه گذشته با 111 یوان کاهش در هر تن همراه بود.

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک خبر :‌ آرتان پرس

به گزارش ایسنا به نقل از شین هوا، داده های منتشر شده از سوی وزارت بازرگانی چین نشان می دهد که سرمایه گذاری خارجی مستقیم در چین در 10 ماه امسال به 943.2 میلیارد یوان ( 141.2 میلیارد دلار) رسیده که این رقم در مقایسه با مدت مشابه منتهی به سال قبل 20.3 درصد افزایش نشان می دهد. بیشترین افزایش در سرمایه گذاری خارجی طی این مدت مربوط به کشورهای عضو اتحادیه آ. سه. آن با 30.7 درصد کل سرمایه گذاری ها و کشورهای عضو پروژه جاده و کمربند با 29.5 درصد بوده است.

در بین بخش های مختلف، سرمایه گذاری خارجی در بخش خدمات نسبت به سال قبل 28.7 درصد و بخش فناوری 30.2 درصد بیشتر شده است. در بخش صنعت، این رشد 14.6 درصد اندازه گیری شده است.

وانگ شو ون- معاون وزیر بازرگانی چین پیشتر با اشاره به تمایل شرکت های خارجی به گسترش کسب و کار خود در چین، بر تمایل دولت متبوعش در فراهم کردن فضای بهتر برای سرمایه گذاران خارجی تاکید کرده بود.

متوسط سرمایه گذاری خارجی چین در بازه زمانی 1997 تا 2021 معادل 5.1 میلیارد دلار بوده که بالاترین رقم ثبت شده مربوط به سرمایه گذاری 134.96 میلیارد دلاری سال 2018 و کمترین رقم ثبت شده نیز مربوط به سرمایه گذاری 1.83 میلیارد دلاری سال 2000 بوده است.

در سال 2020 میلادی کمترین رقم سرمایه گذاری خارجی مربوط به ماه ژانویه با 126.8 میلیون دلار بود.

بانک جهانی در تازه ترین برآورد خود از اقتصاد چین پیش بینی کرده است که اقتصاد این کشور در سال جاری 7.9 درصد رشد کند که در صورت تحقق، 5.9 درصد بیشتر از چیزی خواهد بود که در سال قبل به ثبت رسید. به گفته این نهاد، اقتصاد چین به لطف بهبود شرایط بازار کار و افزایش تقاضای مصرفی و مخارج خانوار خواهد توانست در سال جاری به شرایط قبل از آغاز کرونا بازگردد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران