بولتن خبری روزانه روابط عمومی شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات
گزیده اخبار اقتصادی، فولادی و معدنی
روز شنبه 24 مهر ماه 1400
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۷/۲۴ سایت های دیگر : روزگار معادن

در سال 98 این کنسرسیوم متشکل از 12 شرکت خصوصی با هدف مشارکت در برنامه دولت برای شناسایی 300 هزار کیلومتر مربع از اراضی کشور برای ظرفیت های معدنی تاسیس و وارد عمل شد تا، 100 هزار کیلومتر مربع از 300هزار کیلومتر مربع اکتشاف اولیه که بر عهده دولت بود را بر عهده بگیرد .

بعد از گذشت دو سال از تاسیس این شرکت به سراغ علی یزدانی رییس هیات مدیره کنسرسیوم اکتشافی پایا رفتیم تا از آخرین وضعیت "پایا" مطلع شویم .

یزدانی در گفتگو با دنیای معدن در این باره اظهار داشت: تاسیس شرکت مدیریت اکتشافات معدنی پایا ( پامکو ) توسط 12 سهامدار شامل هلدینگ های سرمایه گذاری و شرکت های تولیدی معدنی و صنایع معدنی فولادمبارکه، ذوب آهن اصفهان، فولادخوزستان، توسعه معادن و فلزات، صبانور، میدکو، گل گهر، گهرزمین، صدرتامین، شرکت توسعه صنایع و معادن غدیر، گروه مدیریت سرمایه گذاری ماهان و چادرملو ، در واقع تمهیدی برای پاسخ به چالش تامین پایدار و بلندمدت مواد خام معدنی مورد نیاز برای تداوم تولید فرآورده ها و محصولات صنایع معدنی به ویژه در زنجیره آهن و فولاد و تشریک مساعی و انجام یک سلسله عملیات اجرایی به منظور دستیابی بلندمدت به مواد اولیه معدنی مورد نیاز کسب و کارهای سهامداران آن شامل سنگ آهن، مس، سرب و روی، بوکسیت، زغال سنگ، طلا، لیتیوم و عناصر نادرخاکی است .

وی به اهم اقدامات انجام شده شرکت پایا در این مدت اشاره کرد و گفت: تهیه و تنظیم شرح خدمات مرحله شناسایی طبق رعایت استانداردهای جهانی و مبتنی بر وضعیت متالوژنی پهنه های اکتشافی واگذار شده، عقد قرارداد فنی بر اساس شرح خدمات مرحله شناسایی، انجام شرح خدمات استاندارد در مرحله شناسایی برای 13پهنه اکتشافی به وسعت 60 هزار کیلومتر مربع، منجر به انعقاد 13 فقره تفاهمنامه واگذاری پهنه های اکتشافی در 7 استان و جنوب کرمان شد. همچنین 154 محدوده معدنی به عنوان مناطق امیدبخش مشخص شدند که مختصات و مشخصات آنها برای ثبت آنها به عنوان مناطق امیدبخش اولویت اول و دوم تعیین شد .

رئیس هیات مدیره کنسرسیوم پایا در ادامه به ارزیابی نتایج بدست آمده از داده های زمین شناسی، ژئوشیمی، سنجش از راه دور و ژئوفیزیک در 13 پهنه با دعوت از کارشناسان برجسته زمین شناسی و اکتشافات کشور به عنوان کمیته فنی اشاره کرد و افزود: انجام مدل سازی تکمیلی و تعیین محدوده های امیدبخش توسط کارشناسان بخش فنی شرکت، تهیه و تنظیم گزارش نهایی مرحله شناسایی پی جویی و ارسال آنها به استانهای مربوطه، اخذ تاییدیه لازم گزارش های مرحله شناسایی و پی جویی برای تمامی پهنه های واگذار شده، اعلام مختصات و مشخصات محدوده های امیدبخش با اولویت اول و دوم و تعیین مختصات و مشخصات 51 محدوده به نام شرکت پایا، طبق محدودیتی که در بخشنامه مورخ 22/07/1399 توسط وزیر محترم صمت به کلیه استانها ابلاغ شده بود جهت اخذ پروانه اکتشاف از دیگر اقدامات کنسرسیوم پایا در این مدت است .

یزدانی اخذ گواهی صلاحیت فنی و مالی، پیگیری ثبت محدوده های امیدبخش معرفی شده در سامانه کاداستر بنام شرکت پایا و پیگیری استعلام و اخذ موافقت دستگاه های اجرایی موضوع ماده 24 قانون معادن و عقد قرارداد با مشاور برای انجام عملیات صحرایی را از اقدامات دیگر این کنسرسیوم دانسته و اظهار داشت: تهیه نقشه های 25000 :1 زمین شناسی، ژئوشیمی 25000 :1 و ژئوفیزیک 25000 :1 محدوده های ثبت شده در استانهای اردبیل و اصفهان و همچنین استان های کرمان، هرمزگان، یزد، خراسان جنوبی و آذربایجان شرقی و جنوب کرمان نیز در دست اقدام است. خلاصه ای از وضعیت پهنه ها و محدوده های امیدبخش در جداول و شکل ذیل آمده است .

رئیس هیات مدیره کنسرسیوم اکتشافی پایا در پایان تصریح کرد: همچنین این کنسرسیوم اخذ کلیه استعلامات محدوده های ثبتی در سامانه کاداستر و دریافت حدود 40 پروانه اکتشاف را به عنوان برنامه آینده خود رصد کرده و در دست اقدام دارد. این کنسرسیوم کلیه عملیات اکتشافی عمومی و تفصیلی در محدوده های دارای مجوز را براساس دستورالعمل ها و ضوابط و معیارهای ابلاغی وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام خواهد داد .

لینک خبر :‌ شرکت ملی فولاد ایران

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا: رئیس اتاق ایران گفت: در کشور دیدگاه های واقع گرایانه ای در مورد خودکفایی و حمایت از تولید داخل وجود ندارد. همین موضوع باعث شده سهم کشور ما از اقتصاد جهانی نسبت به 40 سال قبل نصف شود و جایگاه ایران در انتهای زنجیره ارزش آسیا باشد.

غلامحسین شافعی صبح امروز در نشست هم اندیشی رئیس و اعضای کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس شورای اسلامی با هیات نمایندگان اتاق بازرگانی خراسان رضوی، روسای تشکل ها و کمیسیون ها و فعالان اقتصادی اظهار کرد: کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس شورای اسلامی برای فعالان اقتصادی وضع متفاوتی با سایر کمیسیون ها دارد و از کارایی قابل توجهی برخوردار است. در هفته اول فعالیت این کمیسیون تمام روسای اتاق ها به کمیسیون دعوت شدند و به نظرات تمام روسای اتاق ها توجه شد. سطح علمی و آگاهی اعضای این کمیسیون بالاست و امید ما به این مجموعه بیش از هر کمیسیونی است.

رئیس اتاق ایران ادامه داد: اگر نگاه تاریخی به دولت های پیشین بیندازیم که هر کدام گرایش های مختلف فکری مختلف داشته و از تفاوت ایده در مسائل اقتصادی برخوردار بودند، در یک ارزیابی منصفانه مشاهده خواهیم کرد نه تنها مشکلات کشور حل نشده بلکه به آن اضافه هم شده است. صادقانه باید بپذیریم که هیچ دولتی به اندازه دولت سیزدهم با مسائل و مشکلات فراوان روبه رو نیست. مسائلی مانند تحریم، خشکسالی و کرونا موجب شده دولت آقای رئیسی با مشکلات بیشتری رو به رو باشد.

شافعی خاطرنشان کرد: بنابراین هر گونه خطای راهبردی باعث می شود حجم نقدینگی در کشور افزایش یافته و تورم سرسام آوری در آینده ایجاد شود.

وی افزود: د حال حاضر کشور چند مشکل اساسی دارد. در گذشته سعی شد با اقدامات اورژانسی بخشی از این مشکلات حل شود اما به صورت عمیق برای حل مشکلات اقدامی نشده است. علی رغم برخی صحبت ها احساس می شود نه سیاست داخلی و نه سیاست خارجی در خدمت حل مشکلات اقتصادی نیست.

رئیس اتاق ایران تصریح کرد: همچنین یک نگاه نظام مند علمی و همه جانبه به مسائل اقتصادی در کشور وجود ندارد و اثر این موضوع بر دوش مردم بوده و آنان باید تاوان این موضوع را بدهند. قدرت تصمیم گیری در مدیران عالی کشور بسیار توزیع شده است. مدیران عالی کشور این قدرت را توزیع کرده و هر کدام کار خود را می کنند و همین موضوع باعث شده تا فرآیند تصمیم گیری طولانی شود و آخر سر هم مشخص نیست چه کسی باید پاسخگو باشد.

شافعی خاطرنشان کرد: در مورد مسائل تولید قوای مجریه، مقننه و قضاییه صحبت از حمایت از تولید را به نحوی دنبال می کنند اما سوال اینجاست روش درست حمایت از تولید چیست. آیا حمایت از تولید با توجه به کمبود منابع کشور باید مادام العمر صورت گیرد یا اینکه تولید تا زمانی که در مسیر درست خود قرار می گیرد، باید حمایت شود. علاوه بر این امروز همه دنبال شناسایی واحدهای راکد و تعطیل هستند. آیا لازم است منابع برای واحدی که محصول تولیدی آن توجیه اقتصادی برای عرضه ندارد، صرف شود.

وی در مورد سیاست های ارزی کشور نیز بیان کرد: تنها 35 درصد از صادرات کشور مربوط به بخش خصوصی واقعی است. 65 درصد دیگر به واحدهای دولتی و خصولتی مربوط است. در این میان بیش از 90 درصد صادرات نیز مواد خام است. باید ارزش این صادارت در بازار جهانی سنجیده شود. مشکل مهلک دولت ها این است که به جای اینکه با افزایش صادرات جریان استفاده از ارز در اقتصاد ملی را مورد توجه قرار دهند و عرضه ارز را افزایش دهند، به دنبال کنترل قیمت آن هستند.

رئیس اتاق ایران تصریح کرد: موضوعی که این روزها مطرح است، نظام قیمت گذاری است. در شرایط کنونی هزینه های تولید بالا رفته و تورم تولید کننده باید در برابر تورم مصرف کننده قرار داد. آیا منطقی است که زمانی که قیمت نهاده های تولید بالا می رود، بگویم باید تولید کننده قیمت را ثابت نگه دارد.

لینک کوتاه کپی لینک

لینک خبر :‌ انتخاب
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۷/۲۲ سایت های دیگر : شما نیوز روزگار معادن فولاد ایران

تقریبا هیچ صنعتی را نمی توان یافت که فولاد در آن نقشی نداشته باشد. انواع مقاطع ساخته شده با این آلیاژ در بخش های مختلف به طور مستقیم و یا پس از اعمال تغییرات، مورد استفاده قرار می گیرند. خواص فوق العاده مطلوبی که آلیاژهای فولادی به همراه دارند در کنار قیمت مناسب موجب شده تا در اکثر وسایلی که روزانه با آن ها سروکار دارید، ردی از این ماده پیدا کنید.

ساختمان سازی و خودروسازی به عنوان دو صنعت بزرگ مصرف کننده فولاد و آهن آلات شناخته می شود. انواع میلگرد، تیرآهن، نبشی، ناودانی و ورق در بخش های مختلف ساختمان در مقادیر زیاد مورد استفاده قرار می گیرد. در صنعت خودروسازی نیز انواع ورق فولادی پس از شکل دهی در ساخت بدنه و دیگر بخش ها به کار گرفته می شود. بنابراین فولاد، بازار مصرف فوق العاده گسترده ای دارد و هر گونه نوسان در قیمت آهن و مقاطع فلزی، صنایع مختلفی را دچار تغییر و تحول می کند. در واقع افزایش قیمت فولاد و کاهش آن یا تهیه مواد اولیه و تولید را تحت تاثیر قرار می دهد یا با نوسان قیمت مقاطع، بازار مصرف را دچار اختلال می کند.

پیش بینی قیمت فولاد 1400 با توجه به چندین عامل مختلف صورت گرفت. رویدادهای مهم سیاسی چون انتخابات ریاست جمهوری، شرایط تحریم، تعاملات سیاسی بین الملل، آینده قیمت دلار و سنگ آهن از مهم ترین مواردی بودند که در تعیین روند کاهشی و یا افزایشی بودن قیمت فولاد 1400 تاثیر بسزایی داشتند. معمولا در کنار موارد مذکور درصد خطایی برای شرایط پیش بینی نشده در نظر گرفته می شود تا آنچه که درباره بازار فولاد انتظار می رود به واقعیت های موجود نزدیک تر باشد.

عواملی که تا به اینجا بررسی شد، در فرایند پیش بینی اهمیت دارند. اما اکنون که از نیمه سال گذر کردیم باید به چه مواردی توجه داشته باشیم؟ آیا همچنان به همان تحلیل های ابتدای سال باید اکتفا کرد؟ در کوتاه مدت چه تصمیمی برای خرید آهن آلات باید گرفت؟

باید بدانید که آنچه در تحلیل سالیانه رفتار بازار فولاد گفته می شود، معمولا نگاه کلی با توجه به تمام پارامترهای دخیل است. برای یک عملکرد درست و دقیق بایستی این تحلیل و پیش بینی دائما به روزرسانی شود. در واقع تحلیل روند روزانه و یا هفتگی نتیجه نزدیک تر و دقیق تری با حقایق موجود بازار آهن دارد. برای بررسی کوتاه مدت همواره به موارد زیر باید توجه داشت:

عرضه و تقاضا در بسیاری از بازارهای معاملاتی برای از رونق نیفتادن و ادامه حیات فعالیت، لازم و ضروری است. در واقع همواره برای پاسخ به تقاضای نیاز گروهی از افراد باید عرضه ای صورت گیرد تا چرخه معاملات برقرار باشد. وجود همین دو عامل مهم و اساسی گاهی شرایط را در بازار پیچیده می کند.

در شرایطی که در مقابل تقاضای بالا عرضه کمی وجود داشته باشد، قیمت کالا افزایشی خواهد شد. مقدار افزایش و التهاب موجود در بازار در چنین موقعیتی می تواند حباب قیمتی ایجاد کند. بازارهای تاثیرپذیر از این بازار در نتیجه واکنش بازار مادر نیز دستخوش تغییر و تحول خواهند شد.

در شرایط عکس نیز قیمت کالاها کاهشی خواهد بود. یعنی در صورت کمبود تقاضا و عرضه بالا کاهش و یا ثبات قیمتی منطقی خواهد بود. با شروع فصل سرما این رفتار در بازار آهن آلات کاملا رایج و متداول است. شرایط آب و هوایی در فصول سرد مانع از شروع پروژه های عمرانی و ساختمانی می شود. رکود در حوزه ساختمان سازی که به عنوان یکی از بازارهای مصرف بزرگ مقاطع فولادی به حساب می آید، باعث کاهش نسبتا شدید تقاضا خواهد شد. بنابراین انتظار می رود که بدون در نظر گرفتن سایر عوامل، قیمت ها روند نزولی داشته باشند و یا حداقل ثابت باقی بمانند.

شرایط روز بازار عامل قوی و مهم برای نوسان قیمت لوله مانیسمان و دیگر مقاطع فولادی است. بنابراین همواره باید متخصصین جویای احوالات روز بازار شد. کارشناسان آیرومارت با ارائه تحلیل روزانه و هفتگی فولاد و مقاطع وابسته به آن در شبکه های مجازی و سایت www.iromart.com هر آنچه در بازار اتفاق میفتد را به سمع و نظر مخاطبان می رساند.

نرخ روز دلار

تمامی کشورها برخی از نیاز خود به کالاها و مواد مختلف را از طریق واردات تامین می کنند و یا محصول قابل ارائه خود را به کشورها ی دیگر صادر می کنند. مبادلاتی که در این مسیر صورت می گیرد بر پایه دلار انجام می شود. مواد و تجهیزات وارداتی یا به طور مستقیم مورد استفاده قرار می گیرند و یا در تهیه یه کالا باید به کارگرفته شوند. در نتیجه تاثیر پذیری نرخ دلار در معاملات روزمره بسیار طبیعی خواهد بود.

ارزی که برای معاملات بین الملل مورد استفاده قرار می گیرد با دلاری که روزانه افراد معمولی با آن سروکار دارند بسیار متفاوت است و دلار نیمایی نام دارد. این ارز از سامانه نیما تهیه شده و تنها به برخی از کالاهای وارداتی اختصاص می یابد.

در ایران گرچه نرخ دلار بر قیمت آهن و فولاد تاثیر می گذارد، اما نرخ ارز نیمایی برای آن از دسته از محصولات که کاملا وارداتی بوده و در داخل تولید نمی شوند، اهمیت دوچندانی دارد.

قیمت سنگ آهن

سنگ آهن به همراه مواد دیگری برای تولید فولاد مورد استفاده قرار می گیرد. تقریبا برای تولید یک واحد فولاد به سه واحد سنگ آهن نیاز است. در صورتی که تمام پارامترهای موثر بر قیمت فولاد را ثابت در نظر بگیرید، با تغییر یک درصدی قیمت سنگ آهن، قیمت فولاد سه درصد تغییر خواهد کرد. بنابراین در بررسی علت افزایش قیمت فولاد و یا کاهش آن، به نوسان قیمت سنگ آهن باید توجه ویژه ای داشت.

بازار آهن در ایران همانند سایر بازارهای معاملاتی، محلی برای تبادل کالا میان مشتری و خریدار است. در این بازار انواع مقاطع فولادی چون میلگرد، لوله، ورق و پروفیل در کیفیت، ابعاد و برندهای مختلف داخلی و خارجی قابل تهیه است. به جز کیفیت، قیمت مهم ترین مسئله برای مشتریان محسوب می شود. تهیه بهترین قیمت ورق گالوانیزه برای تولید کالاهای مختلف، در کنترل قیمت محصول تاثیر بسزایی دارد. در نتیجه مناسب بودن قیمت نه تنها به سود تولیدکننده، بلکه به سود مصرف کننده نیز خواهد بود.

در بررسی عوامل تاثیرگذار بر پیشرفت و توسعه یافتگی جوامع، صنعت فولاد اهمیت فوق العاده بالایی دارد. پرکاربرد بودن این ماده در زندگی روزمره را می توان دلیلی برای مهم بودن صنعت فولاد دانست. از مهم ترین نتایج پیشرفت کشورها، افزایش اشتغال زایی است. چرخه تولید فولاد تا مصرف، موقعیت های شغلی متعددی را فراهم کرده و بهترین شرایط برای اشتغال زایی را ایجاد می کند.

در سال های اخیر با بهره گیری از تجهیزات پیشرفته و نیروهای متخصص، ایران در مسیر خودکفایی در تولید فولاد و مقاطع آلیاژی، گام های موثری برداشته است. تا جایی که امروزه نه تنها در تامین برخی محصولات چون میلگرد به واردات متکی نیست، بلکه صادرکننده آن ها به کشورهای آسیایی و آفریقایی است.

آیا قیمت فولاد افزایش می یابد؟

از ابتدای سال تاکنون قیمت فولاد فراز و فرود قیمتی را تجربه کرده است. براساس آنچه از رفتار قیمت سنگ آهن جهانی، بیلت، بلوم و نرخ دلار نیمایی مشاهده می شود، قیمت فولاد تا پایان سال روند رو به رشدی خواهد داشت. گرچه در کوتاه مدت ممکن است کاهش و یا ثبات قیمتی وجود داشته باشد، اما تا پایان سال رفتار نهایی فولاد، افزایشی خواهد بود.

در میان سبد مقاطع فولادی، قیمت میلگرد و قیمت تیرآهن بیش از همه برای ساختمان سازان اهمیت دارد. این کالاها نیز از ابتدای سال تاکنون با افزایش قیمت مواجه بوده اند. در ادامه نیز با توجه به پارامترهای بررسی شده، افزایش قیمت آن ها دور از انتظار نخواهد بود.

در صورتی که به دنبال تهیه آهن آلات در بهترین قیمت هستید، از طریق شماره تلفن 02145306 با آیرومارت تماس بگیرید. کارشناسان آیرومارت شما را در خرید فولاد تنها نخواهند گذاشت.

لینک خبر :‌ تجارت نیوز

به نقل از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، وجیه الله جعفری با اشاره به هم افزایی ایجاد شده بین این مجموعه ها در حوزه اکتشاف، تصریح کرد: در این طرح استان های کم برخوردار در اولویت قرار دارند، به همین دلیل در فاز نخست تا پایان سال جاری استان خراسان جنوبی و کردستان (پهنه دیوان دره) مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

جعفری ادامه داد: اکنون 60 گروه در استان خراسان جنوبی فعالیت خود را آغاز کرده اند و طبق برنامه به اتمام خواهد رسید.

رییس هیات عامل ایمیدرو اظهار داشت: هدف این توافق نامه، تولید اطلاعات پایه، تکمیل و توسعه فعالیت های اکتشافی با استفاده از ظرفیت های سازمان زمین شناسی در مساحت 400هزار کیلومتر مربع است.

وی افزود: بر اساس این توافق نامه، تامین اعتبار طرح به عهده ایمیدرو و تهیه اطلاعات پایه، تکمیل چرخه ژئوفیزیک هوایی، شناسایی و پی جویی بر عهده سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی خواهد بود، همچنین حمایت های لازم درخصوص برنامه ریزی و انجام تشریفات قانونی پیش از اجرای کار نیز بر عهده معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت خواهد بود.

استفاده از نیروهای جوان و نخبه های دانشگاهی

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: اجرای این توافق نامه علاوه بر اینکه موجب به کارگیری ترکیبی از نیروهای متخصص این سه سازمان در امر اکتشاف خواهد شد، موجب کاهش موازی کاری و ایجاد هم افزایی می شود.

وی اضافه کرد: همچنین در این طرح آموزش، تربیت و به کارگیری جوانان تحصیل کرده و نخبه های دانشگاهی مد نظر قرار خواهد گرفت.

جعفری یادآور شد: در این طرح قصد داریم برای نخستین بار در کشور با کمک سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی، نقشه پایه را در مقیاس یک پنجاه هزارم تهیه کنیم تا از طریق تلفیق، مدل سازی و تفسیر آن بتوانیم محدوده های اکتشافی و پتانسیل های جدید را شناسایی کنیم.

وی خاطرنشان کرد: محدوده های شناسایی شده در اختیار ایمیدرو قرار می گیرد تا پس از اخذ مجوزهای لازم و پروانه اکتشاف، در فراخوانی به بخش خصوصی واگذار شوند.

این مقام مسوول افزود: مدت زمان انجام این طرح پنج سال بوده و اعتبار در نظر گرفته شده تا پایان سال جاری 250میلیارد تومان است.

به گفته جعفری، توسعه امر اکتشاف، افزایش کیفیت کارهای اکتشافی و نیز شناسایی محدوده های ارزشمند از دیگر اهداف این توافق نامه است.

به گزارش ایرنا، ایران دارای 68 نوع از انواع مختلف مواد معدنی است. ذخایر اثبات شده سنگ آهن ایران به مقدار 2.7 میلیارد تن (هشت دهم درصد کل ذخایر جهان) و ذخایر سنگ معدن مس به مقدار 2.6 میلیارد تن (چهار دهم درصد از ذخایر جهانی) است. ایران همچنین دارای 11 میلیون تن روی (چهار درصد از ذخایر جهانی) است.

کل ذخایر اثبات شده معادن ایران در حدود 60 میلیارد تن برآورد شده که با اجرای اولویت نخست اکتشافی کشور در گستره ای به مساحت 500 هزار کیلومتر مربع، انتظار می رود به بیش از 100 میلیارد تن برسد. از این رو بخش معدن و صنایع معدنی یکی از حوزه های مهم و اثرگذار در تولید و تجارت کشور به شمار می آید.

لینک خبر :‌ خانه صنعت و معدن تهران
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۷/۲۴

بازار ؛ گروه صنعت: سید رضا شهرستانی عضو هیات مدیره تولید کنندگان فولاد کشور گفت: هفته گذشته اگر معاملاتی هم در بازار انجام شد و چیزی خریدند دلیلش این بود که خریداران به امید اینکه محصولات خود را صادر کنند.

سود 39 درصدی حاصل خرید از بورس و تولید محصول و صادرات آن
وی با بیان اینکه تفاوت 39 درصدی قیمت ارز نیمایی با قیمت سنا سبب شد تا حدودی دادوستد بیشتر شود، گفت: این تفاوت سبب شد که خریداران به امید صادرات محصولات خود شمش را از بورس خریدند تا از این سود برخوردار شوند زیرا که هر کس از بورس خرید می کرد و محصول آن را صادر می کرد از 39 درصد سود برخوردار می شد.

به گفته شهرستانی هفته گذشته همچنین بازار داخلی متاثیر از قیمت قراضه و فروآلیاژها بود و برای تولید کنندگان شرایط خوبی نبود به خصوص اینکه صادر کنندگان بخش خصوصی در حوزه نورد و ذوب بسیار محدود هستند.

عضوهیات مدیره تولید کنندگان فولاد کشور یادآورشد: از طرفی مصرف کننده واقعی ترجیح می دهند که به خاطر پوشش مالیات از بورس کالا خریداری کند و بعضی تولید کنندگان که شمش می خرند به این امید خریدار هستند که بخشی از محصولات خود را صادر کنند سعی می کنند که محصولات مورد نیاز خود را در زمان روند نزولی بازار خرید و محصولات خود را صادر کنند.

در بازارهای جهانی در هفته گذشته قیمت سنگ آهن به مسیر صعودی خود ادامه داد و در روز پنجشنبه گذشته به 126 دلار در تن رسید و قیمت بیلت cis با افزایش مواجه شد به درنهایت با قیمت 627 دلار معامله شد

شهرستانی اظهارداشت: در بازارهای جهانی در هفته گذشته قیمت سنگ آهن به مسیر صعودی خود ادامه داد و در روز پنجشنبه گذشته به 126 دلار در تن رسید و قیمت بیلت cis با افزایش مواجه شد به درنهایت با قیمت 627 دلار معامله شد.

وی افزود: هفته گذشته قیمت بیلت صادراتی ایران در بندرعباس با افزایش قیمت به 642 دلار رسید و قیمت شمش در بازار داخلی با قیمت 13800 الی 14100 معامله شد ولی با توجه به اینکه پیش بینی می شود در هفته جاری قیمت های داخلی متاثر از افزایش قیمت های جهانی و همچنین افزایش بهای تمام شده بدلیل گران شدن فرو آلیاژها صعودی شود روزپنجشنبه گذشته بازار با تقاضای بیشتری همراه بود.

عضوهیات مدیره تولید کنندگان فولاد کشور خاطر نشان کرد: این شرایط سب شد که قیمت میلگرد هم در آخرین روز معاملات بازار در بازه 15200 الی 16100 معامله شود.

در آخرین روز هفته گذشته در بورس کالا 31 هزار و 785 تن میلگرد آجدار شاخه معامله شد و در حدود 24.7 درصد از مجموع 128 هزار و 539 تن محصول عرضه شده در بورس خریداری شد

شهرستانی افزود: در آحرین روز هفته گذشته در بورس کالا 31 هزار و 785 تن میلگرد آجدار شاخه معامله شد و در حدود 24.7 درصد از مجموع 128 هزار و 539 تن محصول عرضه شده در بورس خریداری شد.

وی با بیان اینکه از مجموع 156 هزار و 530 تن شمش عرضه شده در بورس کالا 69 هزار و 480 تن آن معامله شد، گفت: از این میزان عرضه شده این محصول در بورس حدود 44 درصد آن بفروش رسید.

قیمت میلگرد در اکثر کارخانه ها با ثبات قیمت همراه بود
بررسی میدانی وضعیت بازار فولاد در آخرین روز معاملات بازار حاکی است که میلگرد در اکثر کارخانه ها با ثبات قیمت همراه بود و به غیر از دو یا سه کارخانه کارخانه الباقی آنها بدون تغییر قیمت بودند.

تیرآهن نیز در اکثر مبادی فروش با افزایش قیمت همراه بود و به غیر از دو یا سه بنگاه الباقی آنها افزایش قیمت 10الی 20 هزار تومانی داشتند و قیمت انواع ورق سیاه با کاهش 50 الی 200 تومانی مواجه شد.

ورق گالوانیزه، رنگی و روغنی در آخرین روز معاملات هفته گذشته کاهش 100 الی 300 تومانی داشت و قیمت قوطی پروفیل و پروفیل زد نیز در اکثر کارخانه های تولیدکننده حدود 100 الی 200 تومان در هرکیلوگرم کاهش قیمت داشت.

در هفته گذشته قیمت نبشی و ناودانی در اکثر کارخانه های تولید کننده بدون تغییر ماند، ام قیمت انواع لوله (مانیسمان، داربستی، درزدار) در اکثر کارخانه های تولید کننده 100 الی 200 تومان کاهش یافت.

در آخرین روز معاملات هفته گذشته قیمت تیر آهن در بازار ثابت ماند و شاخه های پر فروش ذوب آهن اصفهان 20 الی 30 هزار تومان کاهش قیمت داشتند و در بازار پروفیل نیز تعداد کثیری از فروشندگان از اعلام قیمت اجتناب کردند و بقیه شرکت ها نیز ثبات قیمتی را اعمال کردند و فقط یک محصول کاهش 100 تومانی داشت.

لینک خبر :‌ تحلیل بازار

به گزارش ایسنا، طرح اختصاص پنج درصد از درآمد فروش معادن واگذار شده بخش خصوصی به شهرستان محل معدن در جلسه علنی 23 شهریورماه سال جاری مجلس شورای اسلامی اعلام وصول گردید.

در این طرح ذکر شده است که در حالی بیش از 6500 معدن در کشور فعالیت دارند که حقوق دولتی بابت صدور مجوز و بهره برداری به دولت بسیار اندک است و به دلیل ناچیز بودن آن انگیزه ای برای دریافت وجود ندارد. ایجاد و توسعه معادن به دلیل عدم توجه به شرایط محیطی و همچنین پایین بودن حقوق دولتی شکل نمی گیرد و اثرات آن زندگی را برای ساکنان مراکزی که معادن در حوزه آن ها قرار گرفته، سخت نموده است؛ لذا طرح حاضر به دنبال اخذ پنج درصد از درآمد فروش معدن بخش خصوصی به منظور عمران و آبادی در حوزه هایی که معادن قرار دارند، مطرح شده تا به بازسازی، توسعه و عمران شهرستان های محل معادن با اولویت روستاها صرف شود.

همچنین آمده است: دولت مکلف در لایحه 1400، علاوه بر حقوق دولتی مندرج در قانون معادن، پیش بینی پنج در صد از درآمد فروش معادن واگذار شده بخش خصوصی به عنوان منابع دریافت و به حساب خزانه داری کل واریز و سپس بلافاصله به عنوان مصارف آن به شهرستان محل معدن تخصیص دهد. نظارت میزان فروش و درصد آن به عهده سازمان صمت استان و فرماندار شهرستان محل معدن است. مبالغ فوق در کمیته برنامه ریزی شهرستان با اولویت محل هایی که معادن در آن قرار دارند صرف بازسازی، به سازی و عمران و آبادی شهرستان می شود.

در این رابطه فعالان و مدیران حوزه عمران، اقتصاد و معادن "طرح اختصاص پنج درصد از درآمد فروش معادن بخش خصوصی به شهرستان محل معدن" مجلس شورای معتقدند که چنانچه براساس ظرفیت معادن، بر مبنای سود (نه درآمد کل معدن) و با ضمانت بازگشت سهم 15 درصدی قانونی از این درآمد به محل فعالیت معدن، تصویب نشود، منجر به تعطیلی معادن زیادی می شود. احیا و بهره برداری درست از این ظرفیت می تواند علاوه بر به حرکت درآوردن چرخ اقتصاد استان و ایجاد اشتغال در کنار دیگر منابع درآمدی همچون مالیات، در شرایط فعلی رکود اقتصادی محرکی برای توسعه استان باشد.

هرچند مشکلات متعدد همانند چند برابر شدن هزینه ها، فرسودگی ماشین آلات و به صرفه نبودن از یک سو و بالا رفتن حقوق دولتی از سوی دیگر باعث شده است که جزو معادنی که دولتی محسوب می شوند، دیگر معادن استان با مشکل مواجه شوند. بطوریکه امروز با وجود 46 نوع ماده معدنی و بیش از 900 پروانه بهره برداری برای پهنه های معدنی استان که 9.2 درصد کل مساحت استان را شامل می شود تنها نیمی از معادن یعنی حدود 470 معدن فعال اند و بقیه معادن غیرفعال هستند.

در پی ارائه این طرح توسط برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، محمدرضا بهرامن- رئیس خانه معدن ایران- در نامه ای خطاب به عزت الله اکبری تالارپشتی- رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی- اعلام کرده است:

"همانگونه که مستحضرید؛ اخیرا برخی از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی طرحی را تحت عنوان "اختصاص پنج درصد از درآمد فروش معادن واگذار شده بخش خصوصی به شهرستان محل معدن" جهت بررسی ارائه نموده اند که در همین خصوص نکات و اشکالاتی را تقدیم حضور آن مقام محترم به عنوان رئیس کمیسیون صنایع و معادن می نماید:

1- اساسا چارچوب حقوق دولتی معادن در ماده 14 قانون معادن هم به لحاظ وصول و هم به لحاظ هزینه کرد به تفصیل بیان گردیده است و پیش بینی شده است که مبنای محاسبه ی آن به نرخ روز در سر معدن و به صورت استخراج شده یا کانی آرایی شده یا فرآوری شده در چهارچوب بودجه مصوب با پیشنهاد وزارت صمت و تصویب شورای عالی معادن تعیین گردد.

2- به استناد تبصره 6 ماده 14 قانون معادن " دولت مکلف است 15 درصد از حقوق دولتی وصولی را به اعتبارات همان استان اضافه نماید ، بطوریکه تمام اعتبار یاد شده جهت ایجاد زیرساخت و رفاه و توسعه شهرستان با اولویت بخشی که معدن در آن واقع شده ، اختصاص یابد .

3- به استناد ماده 29 قانون معادن ، به منظور ایجاد ثبات در محاسبات اقتصادی تولید مواد معدنی ، مقرراتی که منجر به تحمیل هزینه غیر مرتبط و سربار برای تولید مواد مذکور می شود از تاریخ تصویب این قانون ، کان لم یکن تلقی می گردد ؛ بر اساس استفساریه همین ماده در مجلس شورای اسلامی، منظور از ماده 29 قانون معادن مصوب 1377/02/27 مجلس شورای اسلامی لغو کلیه قوانین ، تصویب نامه ها و بخش نامه هایی است که به هر نحو از انحاء اخذ مبلغی غیر از مالیات و و حقوق دولتی را از استخراج کنندگان مواد معدنی پیش بینی می کند و عوارضی که در هزینه ی تولید موثر نمی باشد به قوت خود باقی خواهد بود .

حال با لحاظ نکات قانونی فوق و توجه به اصل حکیم بودن قانون گذار ، بعید است طرحی توسط نمایندگان محترم پیشنهاد شود که

- قبلا مورد تقنین قرار گرفته است.

- حکم متعارض طرح پیشنهادی به جهات رعایت عدالت و منطق در تحمیل هزینه های مالی به فعالان معدنی کشور در و ماده 29 قانون معادن پیش بینی شده است

- باتوجه به شرایط اقتصادی طیف گسترده ی مواد معدنی کشور حتی قانون گذار قبلاً قابل تعدیل نمودن حقوق دولتی را نیز پیش بینی نموده است که از این حیث نیز اضافه نمودن بار مالی جدید به فعالیت های معدن کاری در تعارض با حمایت از این فعالیت اقتصادی کشور است.

- اختصاص بخشی از حقوق دولتی معادن به شهرستان های محل وقوع معدن نیز همانطور که پیش تر مبانی قانونی آن ذکر شد، پیش بینی شده است که اضافه نمودن حکم مشابه با روش صحیح قانون گذاری مطابقت نخواهد داشت.

- این نکته مهم همیشه برای فعالان معدنی کشور محل سوال است که برای یک فعالیت اقتصادی چند مبنای وصول متنوع اخذ عوارض دولتی و غیره بایستی وجود داشته باشد؟! حقوق دولتی، مالیات، بیمه، مبلغ پیش بینی شده در بند 5 ماده 43 قانون برنامه ششم و هزینه های غیر مترقبه که تعدد آن ها و عدم ثبات و بالا بودن ارقام مذکور اغلب فعالیت معدنکاری بخش خصوصی علی الخصوص در معادن کوچک تر را غیر قابل توجیه اقتصادی می نماید.

- نباید در مصوبات مجلس بگونه ای عمل شود که احکام دائمی مصرح در قوانین مقدم تر، نادیده گرفته شود که احکام دائمی همواره با لحاظ جهات اساسی موضوعات همانند احکام مربوط به حقوق دولتی معادن تصویب شده اند . بنابراین مخدوش نمودن احکام دائمی قوانین بواسطه احکام بودجه ی سالانه بدعتی است که آثار سوء آن علی الخصوص در حوزه اقتصاد کشور جبران ناپذیر خواهد بود.

علیهذا با توجه به نکات فوق پیشنهاد می شود موضوع طرح صدرالاشاره از طریق کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی که ملجاء تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی کشور است، مورد تایید واقع نگردد ."

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران

به گزارش اقتصادآنلاین ، مجید عشقی که دانش آموخته مدیریت دانشگاه امام صادق است، تا پیش از این به عنوان مشاور ارشد مدیرعامل بورس کالای ایران مشغول به فعالیت بوده است.

در کارنامه او قائم مقامی بورس کالای ایران، عضویت در هیأت مدیره بورس کالای ایران، همچنین عضویت در هیأت مدیره شرکت هایی مانند تأمین سرمایه لوتوس پارسیان و سرمایه گذاری نور دنا دیده می شود.

وی همچنین در کارگزاری تدبیرگران فردا، سرمایه گذاری پویا، گروه توسعه سیستم سانای شرق، سرمایه گذاری تدبیر ارزش، توسعه اقتصاد بین الملل آینده، سرمایه گذاری مهرگان سرمایه پارس، صندوق سرمایه گذاری مشترک پیروزان، سامان تجارت تدبیر ایرانیان، گروه توسعه اقتصاد، کارآفرینان دامون، کارگزاری بانک پاسارگاد عضو هیات مدیره بوده است.

لینک خبر :‌ اقتصاد آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۷/۲۴

نشریه انگلیسی اکونومیست اما در سرمقاله این هفته خود با اشاره به آماده شدن کشورها برای ایفای نقش شان در این تلاش 30 ساله، هشدار داده است که نخستین چالش ترسناک دوران انرژی های سبز در برابر چشمان همه رخ می کند. اکونومیست نوشت: از ماه مه تاکنون قیمت سبد انرژی مشتمل بر نفت، زغال سنگ و گاز تا 95 درصد افزایش یافته است. بریتانیا که میزبانی اجلاس تغییرات اقلیمی را بر عهده دارد، نیروگاه ها با سوخت زغال سنگ خود را دوباره به کار انداخته، قیمت بنزین در آمریکا به 3 دلار در هر گالن رسیده، خاموشی ها چین و هندوستان را فراگرفته و ولادیمیر پوتین به تازگی به اروپا یادآوری کرده است که تامین سوخت این قاره به حسن نیت روسیه وابسته است.

این نگرانی ها یادآور این واقعیت هستند که زندگی مدرن نیازمند انرژی فراوان است چون بدون وفور انرژی پرداخت قبض ها خارج از استطاعت افراد خواهد شد، خانه ها یخ می زنند و کسب و کارها متوقف می شوند.

با حرکت جهان به سمت سیستم انرژی های پاک تر، این نگرانی مشکلات عمیق تری را نیز در پی خواهد داشت از جمله سرمایه گذاری ناکافی بر انرژی های تجدیدپذیر و برخی سوخت های فسیلی مورداستفاده برای دوران گذار به سوی انرژی های پاک، افزایش ریسک های ژئوپلتیک و ضربه گیرهای سست در بازارهای انرژی.

بدون ایجاد اصلاحات سریع، شاهد افزایش قیمت های انرژی و حتی شاید یک خیزش مردمی علیه سیاست های تغییرات اقلیمی خواهیم بود.

البته حتی ایده چنین کمبودی در سال 2020 احمقانه به نظر می رسید چون تقاضای جهانی در آن سال تا 5 درصد سقوط کرد، افتی که از زمان جنگ جهانی دوم تا آن هنگام بی سابقه بود. این پدیده موجب کاهش هزینه ها در صنعت انرژی شد. با جان گرفتن دوباره اقتصاد جهان اما تقاضا افزایش یافت و این در شرایطی است که ذخایر انرژی به طرز خطرناکی در سطح پایینی قرار دارند. موجودی ذخایر نفت جهان تنها در سطح 94 درصد معمول هستند و این سهم برای ذخایر گاز اروپا 86 درصد و زغال سنگ هندوستان و چین کمتر از 50 درصد است.

بازار هایی که با کمبود مواجهند، در برابر شوک ها و ماهیت متناوب برخی از انرژی های تجدیدپذیر آسیب پذیر هستند. فهرست عواملی که موجب وقفه می شوند شامل: تعمیرات منظم، حوادث، سطح بسیار کم وزش باد در اروپا، خشکسالی هایی که موجب افت تولید انرژی های برق آبی در آمریکای لاتین شده و سیلاب ها در آسیا است که مانع تحویل زغال سنگ شده است.

جهان اما می تواند از یک رکود شدید در حوزه انرژی فرار کند: اشکالات می توانند برطرف شوند و روسیه و اوپک ممکن است به خاطر لجبازی تولید نفت و گاز را افزایش دهند. کم ترین هزینه اما افزایش تورم و کاهش رشد خواهد بود و ممکن است فشارهای بیشتری از این قبیل در راه باشد.

دلیل اش این است که سه مشکل بزرگ وجود دارد. نخست، سرمایه گذاری در بخش انرژی در سطح نصف آن چیزی است که برای دستیابی به هدف آلاینده کربنی صفر تا سال 2050 مورد نیاز است. لازم است که میزان هزینه کرد برای انرژی های تجدید پذیر افزایش یابد و عرضه و تقاضا برای سوخت های فسیلی کثیف نیز باید یکی پس از دیگری کاهش یابد؛ بدون آنکه ناسازگاری های خطرناکی ایجاد شود. سوخت های فسیلی 83 درصد از تقاضای اولیه انرژی را برآورده می کنند و لازم است که این سهم به صفر برسد. همزمان، این ترکیب باید از زغال سنگ و نفت به گاز تغییر یابد چون گاز کمتر از نصف آلاینده های زغال سنگ را تولید می کند. تهدیدات قانونی، فشار سرمایه گذاران و ترس از ضوابط و مقررات اما موجب شده است که سرمایه گذاری بر سوخت-های فسیلی از سال 2015 تاکنون تا 40 درصد کاهش یابد.

در این رابطه، گاز همان نقطه ای است که فشار ایجاد می کند. در دهه های 2020 و 2030 بسیاری از کشورها به ویژه در آسیا به گاز به عنوان یک سوخت گذار نیاز دارند تا زغال سنگ را کنار بگذارند و به طور موقت از آن استفاده کنند و سپس استفاده از انرژی های تجدید پذیر را افزایش دهند و با استفاده از خطوط لوله، گاز مایع بیشتری وارد کنند. در این زمینه اما پروژه های بسیار کمی در جریان است. بر اساس داده های شرکت تحقیقاتی برنستین، کمبود فعلی ظرفیت گاز مایع (ال ان جی ) که هم اکنون در سطح 2 درصد است، تا سال 2030 به 14 درصد خواهد رسید.

مشکل دوم مربوط به ژئوپلیتیک است. کشورهای ثروتمند تولید سوخت های فسیلی را متوقف می کنند و عرضه به سمت حکومت های خودکامه-ای سوق داده می شود که در این زمینه وسواس-های کمتری دارند و هزینه های آنها پایین تر است از جمله آنها کشوری است که حکومتش را پوتین اداره می کند. سهم تولید نفت اوپک و روسیه تا سال2030 از سطح فعلی 46 درصد به 50 درصد یا بیشتر افزایش خواهد یافت. روسیه مبدا 41 درصد از واردات گاز اروپاست و با افتتاح خط لوله نورداستریم2 و توسعه بازارها در آسیا اهرم قدرت او در این زمینه رشد خواهد کرد. خطری که همیشه وجود دارد این است که روسیه عرضه را متوقف کند.

مشکل آخر در طراحی بازارهای انرژی ریشه دارد. قانون زدایی از دهه 1990 تاکنون باعث شده است که بسیاری از کشورها از صنایع دولتی خود در حوزه انرژی به سمت سیستم های باز حرکت کنند که در آنها قیمت های برق و گاز توسط بازار تعیین می شود. این کشورها اما در برابر با واقعیت جدید کاهش تولید سوخت های فسیلی، عرضه کنندگان خودکامه و افزایش سهم انرژی های خورشیدی و بادی با چالش مواجهند. درست مانند موسسه لهمان برادرز که بر استقراض یک شبه تکیه کرده بود، برخی از شرکت های انرژی، عرضه انرژی برای خانوارها و کسب و کارها را با تکیه بر یک بازار غیرقابل اطمینان تضمین کرده اند. خطر این است که این شوک از سرعت تغییر بکاهد. باور عمومی در غرب از جمله آمریکا بر پایه حمایت از انرژی پاک است اما اگر افزایش قیمت ها آزاردهنده شود، این باور ممکن است تغییر کند. پیام این شوک این است که رهبران حاضر در اجلاس تغییرات آب و هوایی باید به ورای درخواست ها گام نهند و روی یک نسخه نهایی از چگونگی گذار موفق کار کنند.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۷/۲۴ سایت های دیگر : چیلان آنلاین فلزات آنلاین پایگاه خبری گسترش نیوز

شرکت آهن و فولاد ارفع در سال 1383 تاسیس شده و عملیات ساخت واحدهای تولیدی آن از سال 1386 در زمینی به مساحت 86 هکتار آغاز شده است. این شرکت دارای دو بخش تولید آهن اسفنجی با فناوری میدرکس و فولادسازی با فناوری کوره قوس الکتریکی است. ظرفیت اسمی هر دو واحد 800 هزار تن در سال است. محصول اصلی شرکت آهن و فولاد ارفع که به بازار عرضه می شود، انواع شمش فولادی است. این شرکت با بهره گیری از واحدهای تصفیه فولاد و گاززدایی تحت خلأ قابلیت تولید انواع فولادهای ساختمانی و برخی فولادهای مهندسی و آلیاژی را دارا ست.

شرکت آهن و فولاد ارفع در جهت برنامه های توسعه ای خود در تلاش است که پایداری در تولید محصول خود داشته باشد و همچنین قصد دارد که توامان در بالادست زنجیره فولاد نیز ورود پیدا کند. یکی از برنامه های توسعه ای این شرکت با حمایت سهامداران شرکت، ورود در بالادست زنجیره است تا در آینده شعار از معدن تا نورد را محقق کند.

در همین راستا مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع در گفت وگو با دنیای اقتصاد درباره عملکرد ارفع در 6 ماه نخست سال جاری عنوان کرد: تولید آهن اسفنجی در واحد احیای مستقیم شرکت در 6 ماه اول سال 1400 به میزان 409975 هزار تن بوده است که تقریبا مشابه با میزان تولید دوره مشابه در سال گذشته است، ولی تولید شمش در فولادسازی شرکت در نیمه نخست سال جاری به میزان 337971 تن بوده که نسبت به دوره مشابه سال گذشته حدود 20درصد کاهش یافته که علت آن نیز محدودیت های اجباری ناشی از قطع برق بوده است.

علی محمدی در ادامه با اشاره به افزایش میزان صادرات فولاد ارفع عنوان کرد: طی 6 ماه امسال، صادرات ارفع 264درصد افزایش یافته است. این واحد فولادسازی با تکیه بر بازاریابی های به موقع خود در نیمه نخست امسال، قادر شده است که به موفقیت های خوبی در امر صادرات دست یابد و با صادرات 130هزار و 122 تن، رشد 264درصدی را نسبت به سال گذشته تجربه کند.

مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع در ادامه با اشاره به برنامه های این واحد فولادسازی در سال جاری عنوان کرد: برنامه اصلی شرکت اجرای طرح های توسعه زیر سقف واحدهای احیا و فولادسازی است که مطابق برنامه ریزی های انجام شده امید است ظرفیت اسمی واحدهای احیا و فولادسازی از 800هزار تن فعلی به ترتیب 1/ 2 و یک میلیون تن در سال افزایش یابد و طی آنها ضمن افزایش میزان تولید، نیاز شرکت به تامین آهن اسفنجی از بازار رفع شده و حاشیه سود فروش افزایش یابد.

محمدی همچنین با اشاره به چالش های پیش روی فولاد ارفع طی سال جاری عنوان کرد: با اتفاقاتی که در سال جاری به صورت کاملا بی سابقه رخ داده است، در حال حاضر چالش اصلی ارفع و سایر تولیدکنندگان فولاد موضوع انرژی است. توقف های سال جاری خسارات بسیار جدی و سنگینی بر شرکت های فولادی تحمیل کرد و در صورت ادامه این مشکلات در سال آینده و با توجه به کاهش آستانه تاب آ وری شرکت ها، مشکلات تحمیلی بسیار جدی تر خواهد بود. همچنین گمانه زنی هایی برای محدودیت در تامین گاز در فصل زمستان وجود دارد که این نیز می تواند به بحرانی مجدد تبدیل شود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: علاوه بر چالش های انرژی روند افزایش قیمت مواد اولیه و حامل های انرژی به صورت مداوم حاشیه سود تولید فولاد را کاهش می دهد و در صورت عدم برنامه ریزی صحیح در آینده نزدیک امکان ایجاد بحران های مالی در شرکت های فولادی وجود خواهد داشت.

مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع در پاسخ به این پرسش که با قطع شدن برق در تابستان سال جاری از میزان تولید خود جا ماندید، تصریح کرد: در تابستان امسال شرکت آهن و فولاد ارفع 52 روز به طور کامل متوقف شد که این مدت زمان معادل از دست دادن تولیدی در حدود 130هزار تن شمش و زیانی در حدود 7هزار میلیارد ریال بوده که بسیار قابل توجه بوده است. البته با تلاش های انجام شده از جمله افزایش میزان صادرات در تیر ماه تا جای ممکن سعی شد این آسیب ها کمرنگ شود. البته در زمان قطع شدن برق تلاش کردیم تعمیرات سالانه خود را انجام بدهیم و تعمیرات واحد ذوب را با زمان کاهش مصرف برق مد نظر دولت هماهنگ کنیم. تمام سعی ما بر این اساس است که خللی در برنامه ریزی تولید سالانه شرکت ایجاد نشود.

محمدی در ادامه با اشاره به بخشنامه های دست و پاگیر دولتی که برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایجاد می کند، عنوان کرد: به طور کلی راه نجات اقتصاد ایران، آزادسازی آن است از همین رو بهتر است اجازه داده شود تا عرضه و تقاضا بر بازار حکمفرما باشد و نه بخشنامه و مصوبات دستوری.

مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به توضیحات ارائه شده و بحران هایی که به نظر می رسد در حوزه های مختلف از جمله انرژی، محیط زیست، سودآوری شرکت ها و... در آینده نزدیک گریبان صنعت فولاد کشور را بگیرد، راهی جز تلاش برای تحقق توسعه پایدار و حکمفرما کردن رویه ای علمی بر صنعت فولاد وجود نخواهد داشت. محمدی تاکید کرد: در برهه کنونی شرکت های فولادی باید هر چه بیشتر برای پژوهش های هدفدار سرمایه گذاری کنند و همزمان با تکیه بر علم آینده پژوهی تلاش کنند تهدیدهای آینده را به فرصت تبدیل کنند.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد

معدن مدیا - درمان 9 چالش بازار فولاد

طرحی که سال گذشته محل مناقشه مجلس و دولت دوازدهم بود، با اصلاحاتی در شرف تصویب در مجلس است.

به گزارش معدن مدیا به نقل از دنیای اقتصاد، مرکز پژوهش های مجلس با ارزیابی طرح نمایندگان مجلس برای تنظیم بازار زنجیره فولاد، مشکل عمده این شیوه از تنظیم گری را الزام همه بازیگران فولادساز به عرضه محصولات خود به بورس کالا عنوان کرده است. این مشکلی است که پیش تر در طرح معاون اقتصادی رئیس جمهور در دولت دوازدهم هم به شکل دیگری وجود داشت و فضای صنعت فولاد را حد فاصل پاییز و زمستان 1399 متشنج کرد. در آن زمان مجلس در مقابل طرح محمد نهاوندیان طرحی را در کمیسیون صنایع و معادن مطرح کرد که مهم ترین بخش آن عرضه همه ارقام فولادی تولید داخل در بورس کالا بود. هیچ یک از آن دو طرح به دلیل فشار فولادسازان و مخالفت برخی از نهادها به تصویب نرسید تا اینکه اخیرا مجلس دوباره به سمت تدوین سیاستی مشخص برای تنظیم بازار فولاد کشور حرکت کرده است. طرح جدید درصدد است تا 9چالش جدی صنعت و بازار فولاد را حل و فصل کند. این مرکز توصیه کرده نمایندگان از الزام همه سازندگان خرد و کلان به عرضه محصولات خود در بورس کالا دست کشیده و طرح را با این ملاحظه به تصویب برسانند.

از آنجا که زنجیره فولاد ایران با چالش های متعددی روبه روست ساماندهی این بخش از نظر بازوی پژوهشی مجلس اهمیت دارد. به همین منظور این مرکز در گزارشی به بررسی نحوه صحیح تغییر فضای بازار فولاد حرکت کرده است. از نظر مرکز پژوهش های مجلس، از جمله چالش های ساختاری زنجیره فولاد می توان به عدم توازن زنجیره، ابهام در تحقق برنامه های توسعه صنعت فولاد ، عقب ماندگی در زمینه اکتشافات معدنی ، چالش تامین مواداولیه ، فراهم نبودن زیرساخت ها (تامین آب، بنادر، راه آهن و... ) ، ساختار معیوب تعیین قیمت حامل های انرژی ، سیاست های نادرست تنظیم بازار ، بهره وری پایین ، بی توجهی به ارتقای فناوری و فقدان سامانه های آماری و اطلاعاتی جامع در زنجیره فولاد اشاره کرد.

طرح جدید که در گزارش جدید کمیسیون صنایع و معادن، عنوان آن به طرح توسعه، تولید و نظارت بر زنجیره فولاد تغییر یافته برمبنای اصلاح روندهای فعلی تنظیم بازار زنجیره فولاد تدوین شده است. از جمله نقاط قوت این طرح می توان به این نکته اشاره کرد که در طرح حاضر به کلیه حلقه های زنجیره ارزش فولاد توجه شده و برای حمایت و توسعه صادرات محصولات زنجیره فولاد پیشنهادهایی ارائه شده که اجرای صحیح آنها می تواند علاوه بر تامین نیاز داخل کشور، موجب صادرات پایدار محصولات زنجیره فولاد شود.

از جمله ایرادهای این طرح می توان به الزام کلیه تولیدکنندگان زنجیره فولاد به عرضه محصولات خود در بورس کالا اشاره کرد که با توجه به واقعیات موجود، امکان عرضه محصولات زنجیره فولاد توسط کلیه تولیدکنندگان به ویژه تولیدکنندگان کوچک و متوسط و برخی واحدهایی که دارای قراردادهای بلندمدت تامین مواد اولیه هستند، امکانپذیر نخواهد بود و بازار زنجیره فولاد کشور با چالش روبه رو خواهد شد.

طرح حاضر با شناسایی برخی از آسیب های زنجیره فولاد، درصدد حل آنها بوده و تا حدی در این خصوص موفق بوده است، بنابراین باتوجه به آنکه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در ویرایش جدید گزارش کمیسیون بخش قابل توجهی از ایرادهای ویرایش قبلی را مرتفع کرده، با کلیات این طرح موافق است ولی کماکان پیشنهاد می شود در برخی احکام اعم از الزام به عرضه محصولات همه تولیدکنندکان در بورس کالا و ایجاد کمیته جدید برای سیاستگذاری در صنعت فولاد تجدیدنظر انجام شود. در صورت عدم اصلاح، این موارد مستعد ایجاد مشکلات جدید برای زنجیره فولاد کشور خواهد بود.

توسعه صنعت فولاد در دنیا یکی از شاخص های مهم صنعتی بودن کشورهاست. درحال حاضر چین بزرگ ترین تولیدکننده (سهم 53 درصدی) و مصرف کننده (سهم 51 درصدی) فولاد جهان است و نقش تعیین کننده ای در بازار فولاد دنیا دارد. ایران نیز در جایگاه دهمین تولیدکننده بزرگ فولاد دنیا قرار گرفته است به طوری که در سال 1399 بیش از 30 میلیون تن فولاد تولید کرده و بر اساس پیش بینی های انجام شده این میزان در سال 1400 به بیش از 32 میلیون تن خواهد رسید.

دسترسی به منابع عظیم گازی در ایران نیز این کشور را به بزرگ ترین تولیدکننده آهن اسفنجی بر پایه گاز در دنیا تبدیل کرده است. بر اساس سند چشم انداز افق 1404 ایران، ظرفیت تولید فولاد کشور باید به 55 میلیون تن برسد. از سال 1392 تا 1399تولید فولاد خام در ایران به طور متوسط سالیانه با رشد 9 درصدی همراه بوده و با فعال شدن ظرفیت های حلقه های مختلف زنجیره فولاد کشور، علاوه بر تامین نیاز داخلی، امکان صادرات محصولات زنجیره فولاد به سایر کشورها نیز فراهم شده است.

در سال 1399 کل صادرات زنجیره فولاد از نظر وزنی 2/ 13میلیون تن و از نظر ارزشی 4/ 4میلیارد دلار بوده است، این مقدار در سال 1398 از نظر وزنی 5/ 24 میلیون تن و از نظر ارزشی 5/ 3میلیارد دلار بوده است؛ بنابراین صادرات محصولات زنجیره فولاد در سال 1399 نسبت به سال گذشته از جهت وزنی 46 درصد و از جهت ارزشی 17 درصد کاهش یافته که علت آن شرایط ناشی از شیوع بیماری کرونا و تاثیر آن بر تجارت جهانی و سیاست های تنظیم بازار دولت اعم از ممنوعیت صادرات و وضع عوارض صادراتی بر مواد اولیه معدنی بوده است؛ از این رو به دلیل افزایش قیمت های جهانی کاهش ارزش صادرات کمتر از کاهش میزان وزنی صادرات بوده است.

عمده صادرات سنگ آهن، کنسانتره و گندله به مقصد چین و عمده صادرات فولاد و محصولات فولادی به کشورهای جنوب شرق آسیا، عراق و افغانستان انجام شده است.

بررسی مصرف فولاد در ایران نشان می دهد که مصرف (ظاهری) فولاد در سال 1399 در بازه 15 تا 20 میلیون تن بوده است. این در حالی است که برآوردهای غیررسمی، میزان مصرف واقعی فولاد کشور را 12 تا 14 میلیون تن نشان می دهد. با در نظر گرفتن شاخص های کلان اقتصادی کشور، شرایط تحریم و شیوع ویروس کرونا، در سال 1400 نیز میزان مصرف فولاد کشور مانند سال 1399 خواهد بود. بنابراین در عین تامین پایدار نیاز داخلی، توجه به مقوله صادرات یکی از الزامات توسعه متوازن زنجیره فولاد در کشور است

مرکز پژوهش های مجلس تاکید دارد به جز مسائلی نظیر تنظیم بازار و نبود سرمایه گذاری در تولید و فرآوری سنگ آهن و گندله که نیازمند میلیاردها دلار سرمایه گذاری است، صدور بخشنامه های مخالف ضربه بدی به فضای کسب و کار در این صنعت و بازار وارد کرده است. این مرکز تاکید دارد تعدد بخشنامه ها و دستورالعمل های صادره ازسوی ستاد تنظیم بازار موجب ایجاد بوروکراسی پیچیده و ابهام های متعدد در تنظیم بازار زنجیره فولاد شده و تصمیمات خلق الساعه و غیرکارشناسی، آینده این صنعت را با مخاطراتی روبه رو کرده است.

بررسی آمار و اطلاعات ارائه شده ازسوی شرکت بورس کالا و گمرک ایران نشان می دهد که بخشنامه ها و دستورالعمل های صادره نه تنها موجب عرضه کالا در بازار داخلی و تامین پایدار نیاز زنجیره نشده است، بلکه در برهه هایی قیمت فولاد و محصولات فولادی به بیش از 120 درصد قیمت های جهانی نیز رسیده است. بر این مبنا، این مرکز با عرضه محصولات فولادی در بورس کالا و تنظیم بازار این بخش به شکلی شفاف و بازارمحور موافق است؛ با این حال این مرکز در سند خود توصیه کرده این سیاست با ملاحظاتی برای آزادی بازیگران کوچک از این قانون به تصویب برسد.

تمامی حقوق این سایت متعلق به گروه رسانه ای نوآوران معدن با برند معدن مدیا است و هرگونه کپی برداری تنها با ذکر منبع مجاز است.

لینک خبر :‌ معدن مدیا

به گزارش روز شنبه ایرنا، بررسی عملکرد شرکت های فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان، فولاد خوزستان، فولاد اکسین، فولاد هرمزگان، فولاد آلیاژی ایران، فولاد آذربایجان، فولاد خراسان، فولاد کاوه جنوب، صبافولاد، فولاد بناب، جهان فولاد سیرجان، سنگ آهن چادرملو و فولاد کویر در 6 ماهه نخست امسال، موید این آمارهاست که با صادرات انواع محصول فولادی از جمله بلوم، بیلت، اسلب، انواع مقاطع آلیاژی- مهندسی، میلگرد، آهن اسفنجی و بریکت گرم حاصل شده است.

در این میان، بهترین عملکرد در بین واحدهای یاد شده متعلق به فولاد خوزستان با صادرات 903هزار و 757 تن اسلب، بلوم و بیلت و رشد 34 درصدی بود و پس از آن فولاد مبارکه با 620 هزار و 228 تن و ذوب آهن اصفهان با 605 هزار و 607 تن محصول فولادی در رده های دوم و سوم قرار گرفتند.

همچنین در این مدت بیشترین رشد صادرات محصولات فولادی به اسلب فولاد خوزستان با 167 درصد رسید و پس از آن بیلت فولاد خراسان با ثبت رشد 164 درصدی و مجموع تولیدات فولاد مبارکه با رشد 118 درصدی در هم سنجی با پارسال، بهترین عملکرد را داشتند.

جمع صادرات شرکت های یاد شده در شهریورماه امسال نیز 438 هزار و 164 تن بود که در مقایسه با شهریورماه سال 99 افت 12 درصدی داشته است.

به گزارش ایرنا، بررسی آمارهای تجارت خارجی در پنج ماهه ابتدایی امسال حاکی از صادرات پنج میلیارد و 88 میلیون دلاری محصولات بخش معدن و صنایع معدنی است. آماری که در هم سنجی با پارسال رشد 126 درصدی نشان می دهد.

ایران دارای 68 نوع از انواع مختلف مواد معدنی است. ذخایر اثبات شده سنگ آهن ایران به مقدار 2.7 میلیارد تن (هشت دهم درصد کل ذخایر جهان) و ذخایر سنگ معدن مس به مقدار 2.6 میلیارد تن (چهار دهم درصد از ذخایر جهانی) است. ایران همچنین دارای 11 میلیون تن روی (چهار درصد از ذخایر جهانی) است.

کل ذخایر اثبات شده معادن ایران در حدود 60 میلیارد تن برآورد شده که با اجرای اولویت نخست اکتشافی کشور در گستره ای به مساحت 500 هزار کیلومتر مربع، انتظار می رود به بیش از 100 میلیارد تن برسد. از این رو بخش معدن و صنایع معدنی یکی از حوزه های مهم و اثرگذار در تولید و تجارت کشور به شمار می آید.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۷/۲۴ سایت های دیگر : معدن نامه روزگار معادن

رضا شهرستانی در گفت وگو با خبرنگار ایراسین با اشاره به تغییر رویه سیاست کشورهای صنعتی در راستای حفظ محیط زیست، اظهار کرد: چین به عنوان بزرگ ترین تولیدکننده فولاد جهان، برای کاهش گازهای گلخانه ای، تعهد کرده است که ساخت نیروگاه های جدید زغال سنگ در این کشور را متوقف کند و در پروژه های جدید برای ساخت نیروگاه های زغال سنگ در خارج از این کشور سرمایه گذاری نکند که ماحصل این اتفاق کمبود برق در این کشور شده است.

وی با بیان این که توسعه ماینینگ ها و ماشین های برقی از دیگر عوامل کمبود برق در کشور چین محسوب می شود، افزود: همه این عوامل در کاهش تولید فولاد در کشور چین مؤثر بوده و قیمت های جهانی فولادهای آلیاژی تا 5 برابر افزایش یافته است.

تغییر مسیر چین از تولید فولاد خام به تولید فولاد باکیفیت

عضو هیأت مدیره انجمن فولاد ایران با تأکید بر کاهش تولید فولادهای معمولی در کشور چین خاطرنشان کرد: سیاست کاهش تولید 60 میلیون تنی فولادهای خام و توسعه فولادهایی با ارزش افزوده بالا و کیفیت بیشتر باعث شده تا بزرگ ترین تولیدکننده فولاد جهان در جهت کاهش مصرف انرژی گام بردارد.

وی با اشاره به نوسانات 50 درصدی قیمت سنگ آهن اذعان داشت: قیمت سنگ آهن در برهه ای از مرز 200 دلار به ازای هر کیلوگرم هم عبور کرد و در حال حاضر برای کیلوگرم 140 دلار قیمت گذاری شده و فرصتی برای توسعه صادرات محصولات فولادی است چراکه با لغو مشوق های صادراتی چین، کشور هند مترصد است تا بازارهای کشور چین را در دست بگیرد.

چالش های کمبود انرژی در صنایع فولادی

شهرستانی با بیان این که به علت کمبود برق در صنایع فولادی با کاهش چشم گیر تولید فولاد در کشور مواجه بودیم، تصریح کرد: معضل پیش روی صنایع فولادی، کمبود گاز و برق در فصل زمستان است و در مجموع با کاهش تولید 10 درصدی نسبت به سال قبل روبرو هستیم.

وی با اشاره به این که مصرف روزانه گاز در کشور معادل یک میلیارد مترمکعب تخمین زده می شود، ادامه داد: 600 میلیون مترمکعب از گاز در بخش خانگی، تجاری و اداری مصرف می شود و گمانه زنی ها دال بر این است که در برخی از روزها با 300 میلیون مترمکعب کمبود گاز مواجه شویم.

عضو هیأت مدیره انجمن فولاد ایران تأکید کرد: اگر کمبود گاز و برق در بخش صنایع اجبار شود به یقین شاهد کاهش تولید و افزایش قیمت تمام شده خواهیم بود که بازار را تحت تأثیر قرار خواهد داد؛ برای جبران کمبود گاز می توان اهداف کوتاه مدتی را در نظر داشت. برای نمونه صادرات آهن اسفنجی ممنوع شود و تمام شرکت های فولادسازی، محصولات انبارشده آهن اسفنجی را در 3 ماه زمستان در نظر بگیرند تا بازار دچار کمبود نشود. در بخش احیاء به ازای هر تن فولاد، 300 متر مکعب گاز مورد نیاز است و در بخش نورد هم به 40 متر مکعب گاز نیازمندیم، بنابراین می توان با تبدیل کوره ها از گازسوز به دوگانه سوز، این کمبود را در کوتاه مدت جبران کرد.

وی در پایان پیشنهاد کرد: تشکیل کنسرسیوم توسط فولادسازان کشور می تواند به تعامل با شرکت های تولید برق در 3 محور ارتقاء و سرویس نیروگاه های فعلی با افزایش راندمان این نیروگاه ها، سیکل ترکیبی نیروگاه ها که می تواند به تولید 6 هزار مگاوات برق منتج شود و همچنین توسعه نیروگاه های بادی و خورشیدی منجر شود تا بتوانیم از بحران کمبود انرژی برق عبور کنیم که حمایت دولت از این اهداف مورد نیاز است.

لینک خبر :‌ پایگاه خبری ایراسین

بهرام شکوری در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در مورد هدف گذاری ایمیدرو مبنی بر رسیدن به 2 میلیون متر حفاری برای اکتشاف معادن تا سه سال آینده اظهار کرد: شرایط بخش معدن مناسب نیست و با روندی که پیش می رود و هر روز قوانین جدیدی بدون کار کارشناسی تدوین می شود، نه تنها به هدف گذاری ایمیدرو نخواهیم رسید بلکه خیلی طول نمی کشد معادنی که امروز کار می کنند هم بسته خواهند شد. در قانون معدن صراحتا آمده که نمی توانند هیچ هزینه ای را جز آنچه در قانون آمده بر معدن کار تحمیل کنند. برای مثال در ماده 29 قانون معادن آمده است که: به منظور ایجاد ثبات در محاسبات اقتصادی تولید مواد معدنی، مقرراتی که موجب تحمیل هزینه های غیرمرتبط و سرباز تولید مواد معدنی می شوند از زمان تصویب این قانون کان لم یکن می شود.

وی افزود: پرداختی معدنی ها حقوق دولتی بوده که 10 درصد ارزش محصولی است که از معدن تولید می شود. 10 درصد ارزش یا همان 10 درصد فروش در شرایط نرمال معادل 50 درصد از سود است. یعنی دولت 50 درصد از سود را دریافت می کند و شریک معدن کار محسوب می شود. بعدها گفتند که به خاطر آلایندگی معادن باید 1 درصد از فروش خود را نیز به دولت پرداخت کنند. اخیرا هم نمایندگان مجلس طرحی را پیش بردند که معادن 5 درصد از فروش خود را برای منطقه پرداخت کنند. بنابراین 16 درصد از فروش به دولت پرداخت می شود. دولت می خواهد همه سود معدن کار را بگیرد، در چنین شرایطی معدن کار چرا باید کار کند؟

شکوری تصریح کرد: این نگاه مخرب است. با این حال گفته می شود که معدن می تواند جایگزین درآمدهای نفتی شود، این حرف می تواند درست باشد و حتی معدن می تواند چندبرابر درآمدهای نفتی را هم تولید کند اما شرط این موضوع آن است که این نگاه تصحیح شود. وقتی مجلس از 5 درصد فروش حرف می زند معنای آن 25 درصد از سود است درحالی که 50 درصد از سود هم به دولت به عنوان حقوق دولتی پرداخت می شود. قانون می گوید به جز حقوق دولتی پول دیگری نباید از معدن کار گرفته شود.

وی خاطرنشان ساخت: معدن کار باید جلوی معارضین محلی را هم بگیرد، روستاییان جلوی تولید را می گیرند و راه را می بندند؛ در حالی که این کار غیرقانونی است ولی کسی توجه نمی کند. کسی حق ندارد جلوی کار یک معدن کار را بگیرد، قانونا هم باید با کسانی که مزاحمت ایجاد می کنند برخورد شود. تبصره 3 ماده 19 قانون معادن گفته است: مزاحمت افراد حقیقی و حقوقی به نحوی که مانع از کار معدنی شوند، جرم تلقی شده و مجرم ضمن جبران خسارت به 1 تا 6 ماه حبس یا پرداخت جریمه نقدی به میزان دو برابر خسارت وارده محکوم می شود. تبصره 2 نیز می گوید: هرگونه تصرف افراد حقیقی و حقوقی در محدوده دارای مجوز عملیات معدنی، بدون داشتن حکم از مراجع قضایی تصرف عدوانی محسوب می شود. نیروی انتظامی موظف است که جلوی اینگونه از اتفاقات را بگیرد اما متاسفانه این اتفاق رخ نمی دهد. علت این موضوع این است که روستایی ها هم سهم می خواهند اما هیچ جای قانون نیامده که باید به روستاییان سهم پرداخت شود.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: از طرف دیگر منبع ملی می گوید برای شروع کار معدن باید از ما مجوز بگیرید و یک سال طول می کشد تا مجوز صادر شود. در این مدت معدن کار همه زندگی خود را از دست می دهد، اینگونه انقلاب معدنی رخ نمی دهد. نه تنها معدن به جای نفت قرار نمی گیرد بلکه همین ها که هستند هم بسته می شوند. علاوه بر همه اینها مشکل نبود زیرساخت مناسب و تحریم ها هم مزید بر علت شده اند. برای ماشین آلات معدنی هم محدودیت و ممنوعیت ایجاد کرده که باعث چند برابر شدن قیمت ها و متضرر شدن معادن می شود. مشکلات نقدینگی هم وجود دارد و بانک ها پروانه بهره برداری را به عنوان وثیقه نمی پذیرند، مشکلات فرسودگی حمل ونقل نیز وجود دارد. همه اینها دست به دست هم می دهند تا معادن را تعطیل کنند.

وی در پاسخ به سوالی پیرامون حضور چینی ها در معادن ایران بیان کرد: چینی ها در معادن حضور دارند اما تعداد آنها زیاد نیست. قرار بود که در قالب سند 25 ساله حدود 80 میلیارد دلار از 450 میلیارد دلار سرمایه گذاری در ایران، در صنایع معدنی سرمایه گذاری شود. در حالیکه کل سرمایه گذاری که تا کنون در صنایع معدنی ما انجام شده به 50 میلیارد دلار نمی رسد. این سرمایه گذاری می تواند کمک شایانی به صنایع معدنی ما کند و در کنار برداشتن این موانع می تواند به انقلاب معدنی هم منجر شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۷/۲۴

در پی افزایش قیمت انرژی در هند ، چین و اروپا که با محدودیت تولید در چین همراه شده است، بازار صادارت محصولات فولادی ایران رونق گرفته است. با توجه به ادامه داشتن شرایط فوق معامله گران باید در انتظار مناقصات با قیمت های پیشنهادی بالاتر از سوی ایران باشند.

به گفته آرتان پرس و به نقل از متال بولتن صادرکنندگان ایرانی مقادیر قابل توجهی شمش و اسلب فولادی را از طریق مناقصه در هفته منتهی به چهارشنبه 13 اکتبر به فروش رساندند و به این ترتیب در قیمت معاملات به قیمت های اندکی بالا اما ثابت دست یافتند.

شاخص قیمتی شمش فولادی ، صادراتی ، بنادر فوب ایران در 13 اکتبر به 640٫00-642٫50 دلار در هر تن فوب افزایش یافت که 2٫5-5 دلار در هر تن نسبت به هفته قبل افزایش دارد.

فولاد خوزستان، یکی از بزرگترین صادرکنندگان فولاد نیمه تمام کشور، سه پارت 40 هزار تنی بیلت را از طریق مناقصه به قیمت 640 دلار به جنوب شرقی آسیا و چین فروخت.

محموله 30 هزار تنی دیگر فولاد چادرملو با 642٫50 دلار به ازای هر تن در بنادر جنوبی ایران معامله شد که 5 دلار از 636٫50 دلار در هفته گذشته افزایش داشت.

به نقل از منابع، محموله ای از شرکت فولاد مبارکه با قیمت 662 دلار در هر تن فوب معامله شد.

در همین حال، فولاد خوزستان دو پارت 40،000 تنی اسلب را با قیمت 658٫50 دلار و 660٫00 دلار به ازای هر تن فوب جنوبی چین و اندونزی فروخت.

شاخص قیمت اسلب فولاد ، صادرات ، بنادر فوب ایران در تاریخ 13 اکتبر 3٫5 دلار در هر تن کاهش یافت و به 658٫50-662٫00 دلار در هر تن رسید.

انتظار می رود قیمت مناقصات ماه نوامبر با توجه به هزینه های بیشتر انرژی و محدودیت های تولید در چین افزایش یابد. پیش بینی ها حاکی از آن است که قیمت هدف بیلت 20-25 دلار در هر تن بیشتر از سطح فعلی خواهد بود. و بعلاوه قیمت اسلب نیز به ازای هر تن 10-15 دلار افزایش خواهد داشت.

متال بولتن

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک خبر :‌ آرتان پرس
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۷/۲۴

به گزارش چیلان ، قیمت های منتشرشده توسط متال بولتن نشان می دهد که قیمت فوبِ اسلب صادراتی ایران در هفته گذشته 0.3 درصد افزایش یافت و اسلب در قیمت 658.5 تا 662 دلار به ازای هر تن معامله شد. در هفته گذشته، قیمت فوبِ بیلت صادراتی ایران در بنادر کشور 642 تا 642.5 دلار به ازای هر تن بود که میانگین این قیمت نسبت به قیمت های 14 مهر، افزایش 0.6 درصدی را نشان می دهد.

متال بولتن گزارش داده که در هفته گذشته فولادسازان ایرانی، مقدار قابل توجهی شمش و اسلب از طریق برگزاری مزایده به مشتریان خارجی فروخته اند. فولاد خوزستان (#فخوز) 3 محموله 40 هزارتنی شمش با 640 دلار به ازای هر تن به مشتریانی در چین و جنوب شرق آسیا فروخته است. چادرملو (#کچاد) نیز یک محموله 30 هزار تنی با قیمت 642.5 دلار به ازای هر تن فروخته است.

انتظار می رود با افزایش بهای انرژی و همین طور محدودیت های تولید در چین، قیمت فولاد میانی صادراتی ایران در مزایده های ماه نوامبر افزایش بیشتری را تجربه کند و این امر درآمد بالاتر صادرکنندگان فولاد ایران را در پی خواهد داشت.

در نمودار زیر، روند قیمت اسلب و بیلت صادراتی ایران در یک ماه گذشته را ببینید:

لینک خبر :‌ چیلان آنلاین

معدن مدیا - اینوماین، آغاز فصل جدیدی از نگرش های نوآورانه در بخش معدن و صنایع معدنی

مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو اعلام کرد: جشنواره اینوماین، آغاز فصل جدیدی از نگرش های نوآورانه در بخش معدن و صنایع معدنی است.

به گزارش معدن مدیا به نقل از ایمیدرو، غلامرضا ملاطاهری در آستانه برگزاری سومین جشنواره اینوماین با بیان این مطلب گفت: 2 جشنواره قبلی اینوماین با تمرکز بر سه بخش ارائه ایده ها، ارائه نیازهای فناورانه و برگزاری نمایشگاه، تجربه های ارزنده ای را در راستای توسعه بخش معدن و صنایع معدنی فراهم کرد.
وی ادامه داد: این خط مشی حمایتی از ایده های نوین و خلاقانه، در جشنواره سوم ارتقا یافته است. به طوری که حدود 150 ایده به دبیرخانه جشنواره ارسال شده و حدود 600 شرکت دانش بنیان برای حضور در جشنواره تایید شده اند.
مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو با اشاره به تلاش های مطلوب موسسه یونیدرو برای برگزاری جشنواره اینوماین، تصریح کرد: تعریف مدل های همکاری متعدد، اتصال بازیگران به یکدیگر و پر کردن خلاءهای دانشی در حوزه معدن و صنایع معدنی، از مهم ترین اقدامات این موسسه است.
وی افزود: تلاش های دست اندرکاران این جشنواره، آگاه سازی و بسترسازی مناسب و تاکید بر ایجاد کانون های نوآوری، تحقیق و توسعه، همکاری بازیگران نوآوری، شرکت های معدنی و صنایع معدنی و نیز حضور و به کارگیری مناسب میانجی ها بوده است.

به گفته ملاطاهری، جشنواره اینوماین، سبب ظهور تحولات بنیادین برای استفاده از سرمایه های اجتماعی در بستر ایده های خلاقانه و جدید می شود. رویکرد این جشنواره نیز آگاه سازی و تغییر باورهای موجود نسبت به رویکرد جمع سپاری و نوآوری باز در بخش معدن و صنایع معدنی است.
بنا به این گزارش، سومین جشنواره ایده های ارزش آفرین معدن و صنایع معدنی (اینوماین)، طی روزهای 26 تا 28 مهر در محل دانشگاه تهران برگزار می شود.

تمامی حقوق این سایت متعلق به گروه رسانه ای نوآوران معدن با برند معدن مدیا است و هرگونه کپی برداری تنها با ذکر منبع مجاز است.

لینک خبر :‌ معدن مدیا

به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، به نقل از سی ان بی سی، قیمت جهانی طلا در پایان معاملات دیشب (بامداد شنبه به وقت تهران) بدون تغییر نسبت به قیمت بسته شده روز قبل باقی ماند و توانست بهترین رشد ماهانه از اوایل ماه می را به ثبت برساند.

اما شاخص های طلا پس از بسته شدن بازارهای رسمی در بامداد شنبه با سقوط بزرگی روبرو شدند.

قیمت خرید نقدی هر اونس طلا در بورس لندن، اسپات گلد، که در روز پنجشنبه برای لحظاتی به بالاترین سطح یک ماهه 1٫800.12 دلار رسیده بود، دیشب تغییر زیادی نداشت و در 1٫794.09 دلار بسته شد.

قیمت پیش خرید هر اونس طلای آمریکا هم در پایان معاملات دیشب در 1٫795.50 دلار بسته شد.

به این ترتیب شاخص های طلا این هفته توانستند به رشد هفتگی 2.1 درصدی دست پیدا کنند.

اما به دنبال بسته شدن بازارهای رسمی با تقویت دلار و سود اوراق قرضه آمریکا به دنبال انتشار گزارش بیکاری هفتگی آمریکا قیمت شاخص های طلا به شدت سقوط کرد.

گزارش بیکاری امیدوارکننده آمریکا باعث شد احتمال افزایش زودتر از موعد نرخ بهره فدرال رزرو بالا برد. افزایش این نرخ تأثیر کاهشی مستقیمی بر قیمت طلا دارد.

قیمت اسپات گلد 1.60 درصد سقوط کرد و به 1٫767.26 دلار رسید در حالی که قیمت طلای آمریکا هم با سقوط 1.66 درصدی به 1٫768.10 دلار بازگشت./مهر

لینک خبر :‌ با اقتصاد
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۷/۲۴

معدن مدیا - باید بازار خود عرضه و تقاضا را تنظیم کند/ قیمت گذاری دستوری راه به جایی نمی برد

آزاد شدن بازار و شفاف شدن قیمت ها به پویایی هر چه بیشتر در حلقه بالادست زنجیره ارزش فولاد، یعنی معدن کمک خواهد کرد تا میزان تولید خود را افزایش دهد؛ درنتیجه حذف قیمت گذاری دستوری به توسعه هرچه بیشتر منجر خواهد شد که علاوه بر افزایش بهره وری و ارزآوری، در ایجاد اشتغال نیز نقش آفرینی می کند.

به گزارش معدن مدیا، قیمت گذاری دستوری در زنجیره ارزش فولاد، در سال های گذشته بسیاری از حلقه های حاضر را با مشکل مواجه کرد و در نهایت فعالیت واسطه ها را افزایش داد.

در واقع سیاست قیمت گذاری دستوری از نگاه علم اقتصاد نیز سیاست درستی نیست و نمی تواند توسعه و افزایش تولید را به همراه داشته باشد. با آزاد شدن بازار، این عرضه و تقاضا است که قیمت ها را شفاف کرده و به نوعی بازی برد – برد به نفع تولیدکننده و مصرف کننده است.

در این میان، هرچند وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرده است برنامه ای برای قیمت گذاری دستوری ندارد اما برخی حلقه ها موافق اجرای این فرمول هستند تا مواد اولیه موردنیاز خود را ارزان تر تهیه کنند.

حسن حسینقلی، عضو کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران، درباره موضوع قیمت گذاری دستوری ، به معدن مدیا گفت: زمانی که از قیمت گذاری دستوری صحبت می کنیم، یعنی باید برای همه کالاها با فرمول مشخص قیمت تعیین کنیم. باید اجازه داد بازار خودش با عرضه و تقاضا تنظیم شود.

وی افزود: به عنوان مثال در زنجیره ارزش فولاد برخی فعالان در حلقه فولاد با جوسازی های صورت گرفته در زمینه صادرات سنگ آهن، به دنبال در اختیار گرفتن معدن هستند. درحالی که باید مشکلات در زمینه قیمت گذاری دستوری را به صورت کارشناسی حل کرد.

حسینقلی با اشاره به محاسبه درست قیمت ها، تصریح کرد: باید دید قیمت مواد اولیه به صورت واردات چقدر خواهد بود؛ سپس 10 درصد کمتر از آن، از داخل تهیه شود.

وی ادامه داد: صنعت فولاد مهم است و دولت توجه ویژه ای به آن دارد اما نباید زغال سنگ و سنگ آهن را ارزان به واحدهای فولادی داد و آنها محصول نهایی خود را به دلار صادر کنند.

وی با بیان اینکه با قیمت گذاری دستوری مخالف است، بیان کرد: اینکه کالاها در بورس عرضه شود اتفاق خوبی است اما امروز ورود به بورس نیازمند صرف زمان بوده و به نوعی با پروسه ای پیچیده همراه است؛ چه لزومی دارد تمامی محصولات در بورس باشد؛ باید بازار آزاد باشد تا واحدهای تولیدکننده از نظر قیمت تحت فشار قرار نگیرند.

حسینقلی اظهار کرد: با آزاد شدن بازار، واحدها به دنبال تولید بیشتر برای افزایش عرضه خواهند بود و همین موضوع به پویا شدن معادن کمک خواهد کرد؛ اما متأسفانه امروز 90 معدن سنگ آهن فعالیت خود را متوقف کرده اند؛ زیرا قیمت گذاری دستوری به آنها صدمه زده است. باید این موانع از مسیر توسعه برداشته شود. با قیمت گذاری دستوری نمی توان انتظار رشد تولید در معادن را داشت.

انتهای پیام/

تمامی حقوق این سایت متعلق به گروه رسانه ای نوآوران معدن با برند معدن مدیا است و هرگونه کپی برداری تنها با ذکر منبع مجاز است.

لینک خبر :‌ معدن مدیا

به گزارش ایسنا، تولیدکنندگان فلزات از روی گرفته تا آلومینیوم و فولاد، به دلیل افزایش هزینه های انرژی که از افزایش قیمت فلزات فراتر رفته یا به دلیل محدودیتهای مصرف برق، تولید را محدود کرده اند. جدیدترین قربانی شرکت گلنکور، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان روی بوده که تولید سه کارخانه اش در اروپا را به دلیل افزایش قیمت برق کاهش داده شده است.

قیمت روی در بازار فلزات لندن در واکنش به این خبر 12 درصد افزایش یافت که بزرگترین افزایش در شش سال گذشته بود. آلومینیوم که تولید آن انرژی بر است هم افزایش قیمت داشت و رشد قیمت این فلز از ابتدای سال 2021 تاکنون به 62 درصد رسیده است. مس هم روند صعودی خود را ادامه داد و به بیش از 10 هزار دلار در هر تن رسید. رشد قیمتها در روز جمعه به دنبال صعود شاخص شش فلز پایه در بازار فلزات لندن به بالاترین حد تاکنون در روز پنج شنبه روی داد.

اختلالات عرضه در مقطع حساسی برای اقتصاد جهانی پیش آمده اند و ریسک اختلالات بیشتر زنجیره تامین را تشدید کرده و نگرانیها را نسبت به طولانی تر شدن ریسکهای تورمی نسبت به پیش بینی های قبلی، برانگیخته اند.

محدودیتهای تولید در چین آغاز شد و این کشور مصرف برق برای صنایع انرژی بر را محدود کرد. این وضعیت اکنون به اروپا گسترش پیدا کرده و این منطقه به دلیل صعود کم سابقه قیمتهای گاز، با مشکلات نیرو روبرو شده است. این وضعیت نگرانیهای جدیدی را نسبت به تامین تقاضا برانگیخته است زیرا افزایش هزینه مواد خام تهدیدی برای صنایع تولیدی در سراسر جهان به شمار می رود.

شرکتهای تولیدی و صنعتی در سراسر جهان پیش بینی درآمدهایشان را در هفته های اخیر کاهش داده اند در حالی که اقتصادهای بزرگ از آلمان گرفته تا انگلیس، رشد بسیار آهسته تر از حد انتظاری پیدا کرده اند.

پیش از اعلام خبر کاهش تولید روی در گلنکور، شرکت Nyrstar که یک تولیدکننده بزرگ دیگر است، اعلام کرده بود به دلیل افزایش قیمتهای برق و هزینه های مربوط به آلایندگی کربن، تولید در سه کارخانه ذوب اروپایی خود را به میزان حداکثر 50 درصد کاهش می دهد. در این بین متالکو که بزرگترین تولیدکننده ورق آلومینیوم در آمریکاست، در بحبوحه کمبود منیزیم، به مشتریانش هشدار داد ممکن است تولید را محدود کرده و تحویل را تا سال آینده سهمیه بندی کند. شرکتهای فولادسازی شامل آرسلورمیتال هم تولیدشان را کاهش داده اند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، مس که مهمترین فلز صنعتی جهان است هم افزایش داشته است. این فلز بزرگترین رشد هفتگی از سال 2016 را شاهد بوده است. گروه ریوتینتو روز جمعه اعلام کرد آغاز فعالیت پروژه اویو تولگوی در مغولستان در پی محدودیتهای مربوط به کرونا که مانع پیشرفت کار شده، حداقل سه ماه به تعویق افتاده است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۷/۲۴ سایت های دیگر : خبرگزاری تسنیم فصل اقتصاد بورس پرس عصر معدن

معدن مدیا - نرخ سنگ آهن و فولاد، گرفتار حلقه بسته المپیک زمستانی پکن

هدفی که چین با شعار فتح آسمان آبی آن را دنبال می کند منجر به سقوط بی سابقه و صددرصدی نرخ سنگ آهن در تاریخ دو سال گذشته به رقمی معادل 94 دلار شد...

به گزارش معدن مدیا به نقل از تسنیم، پکن میزبان محافظه کار بیست و چهارمین دوره بازی های المپیک زمستانی 2022 باوجود تکاپوی غرب در اعمال فشارها و درنهایت وارد آوردن حداکثر ضربه مالی تجاری بر کشور چین، چندی است بر فراهم آوردن ملزومات برگزاری هرچه بهتر این دوره از رقابت ها حتی به قیمت اثرگذاری بر سیاست های کلان کشور، تمرکز کرده است.

تکرار سیاست های بلو المپیک یا همان المپیک آبی در سال 2012 که مهم ترین آن کاهش آلودگی هوا بود، در زمره مهم ترین تدابیر شی جینگ پینگ است. اتخاذ این تصمیم و ابلاغ آن به واحدهای مربوط تبعات قابل ذکری به همراه داشته است؛ مهار آلودگی هوا منجر به محدودیت بسیاری از فعالیت ها به ویژه کاهش اشتغال کارخانه های فولاد، یکی از کلیدی ترین صنایع چین در راستای کنترل سهم 15 درصدی آن ها به عنوان اهم آلاینده های هوا در سه ماهه گذشته شده است.

رکود کارخانه های فولادی و ترغیب نیروگاه های برق به تولید حداقلی نیرو، افت تقاضا و واردات محصولات معدنی مورد مصرف صنایع مذکور را در پی داشته که نه تنها اقتصاد چین بلکه اقتصاد بازارهای معدنی جهان را تحت الشعاع قرار داده است.

هدفی که چین با شعار فتح آسمان آبی آن را دنبال می کند منجر به سقوط بی سابقه و صددرصدی نرخ سنگ آهن در تاریخ دو سال گذشته به رقمی معادل 94 دلار شد؛ رقمی که بازارهای جهانی پیش ازاین به موجب روند رو به رشد تقاضا در چین صعود بی مثال و حداکثری آن را جشن گرفته بود. نرخ سنگ آهن در ماه می سال 2021 از بالاترین پلکان ترقی بیست ساله خود گذشت و به 240 دلار عیار 62% CFR چین رسید.

نظر به محدوده زمانی برگزاری المپیک زمستانی که مصادف با روزهای پایانی سال هزار و چهارصد شمسی نیز هست و همچنین سیاست آسمان آبی که به قوت خود باقی و موجبات افزایش تقاضای فولاد را در برابر عرضه کم آن فراهم می آورد، پیش بینی می شود بازار جهانی، روند افزایشی قیمت ها و حداقل عدم کاهش قیمت در این حوزه و برخلاف انتظار با توجه به عرضه بالا و تقاضای ناچیز سنگ آهن، روند کاهشی و حداکثر افزایش این ماده معدنی تا 150 دلار را نه فقط تا پایان سال جاری میلادی بلکه تا سه ماهه اول سال 2022 نیز، به تماشا خواهد نشست.

گفتنی است امریکا، این رقیب دیرین نیز با وضع عوارض 25 درصدی بر واردات فولاد و آلومینیوم در افت نرخ سنگ آهن، بی تقصیر نبوده و نیست. لازم به ذکر است ترامپ در دور دوم حکمرانی خود به دنبال اتفاق نظر فعالان حوزه تولید فولاد در امریکا و با استدلال اینکه منع وضع عوارض بر واردات، سیل فولاد صادراتی را به امریکا روانه ساخته و بازار داخل را تحت تأثیر قرار می دهد؛ وضع عوارض بر واردات را به تصویب رساند. گرچه بایدن پس از نشستن بر کرسی ریاست از هیچ تلاشی برای نقض این قانون فروگذار نکرد اما با مخالفت همه جانبه فولادسازان در امریکا که ازجمله مهم ترین آن ها می توان شرکت استرالیایی اسکوپ استیل و ارسلورمیتال هندوستان و فرانسه را برشمرد، نه تنها موفقیت ماحصل این جریان نشد بلکه توانست بر تقاضای سنگ آهن و تعیین نرخ آن نیز مؤثر واقع شود.

اگرچه تعاملات توسط دولت بایدن برای کاهش تعرفه قیمت ها از سر گرفته شده است اما به اصطلاح بخش 232 همچنان پابرجا است. نکته حائز اهمیت این است، مصوبه مذکور قبل از این که بتواند حافظ منافع بازار داخلی فولاد در امریکا باشد، اکنون ایفا کننده نقش پررنگی در تأمین نیاز چین به فولاد است. چراکه به دنبال اجرای سیاست های کنترلی منسوب به المپیک زمستانی، قطب واردات سنگ آهن جهان حالا مجبور به تأمین تقاضای فولاد از این طریق است بنابراین می توان نرخ نزولی سنگ آهن را تا هفتاد درصد مرهون سیاست های چین و مابقی را مدیون وضع عوارض واردات فولاد در امریکا دانست.

به راستی در پس پرده سیاست چه می گذرد؟ آیا امریکا تنها، حافظ منافع امریکاست؟! آیا فورس ماژورها و به خصوص برف زودهنگام، این مهمان ناخوانده هفته طلایی چین می تواند سیاست های وارداتی را به بازی بگیرد؟!

تمامی حقوق این سایت متعلق به گروه رسانه ای نوآوران معدن با برند معدن مدیا است و هرگونه کپی برداری تنها با ذکر منبع مجاز است.

لینک خبر :‌ معدن مدیا

به گزارش روز شنبه ایرنا، معاملات بورس در هفته های گذشته، روند پرنوسانی را تجربه می کرد که باعث بی اعتمادی سهامداران نیز شده بود، اما با انجام برخی اقدامات از طرف دولت سیزدهم که مهم ترین آنها، تغییر شورای عالی بورس و رییس سازمان بورس بود، فضای مثبتی بر معاملات حاکم شد به طوری که پس از چند روز افت سنگین، امروز شاخص بورس رشد قابل توجهی را تجربه کرد.

شاخص بورس در ساعت نخستین آغاز معاملات امروز بیش از 27 هزار واحد افزایش یافت که حاکی از بازگشت تدریجی اعتماد سهامداران به بازار سرمایه است.

در روزهای گذشته، شاهد شکل گیری صف های فروش سهام و حتی خروج نقدینگی از بورس بودیم که زنگ خطری برای اقتصاد کشور محسوب می شد، اما آشتی دوباره سهامداران با بورس می تواند این روند را تغییر داده و جایگاه بورس در اقتصاد را تقویت کند.

با توجه به اهمیت بورس، دولت از نخستین روزهای فعالیت خود توجه ویژه ای را به سمت بازار سرمایه داشت و بارها اقدامات مختلفی را جهت بهبود جایگاه این بازار در میان دیگر بازارها در دستور کار قرار داد.

به دنبال حمایت های صورت گرفته از سوی ارکان دولت نسبت به معاملات بورس، سید احسان خاندوزی هفته گذشته در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی توییتر نوشت: انتخاب اعضای متخصص و خوشنام برای شورای عالی بورس مهمترین حمایت دولت از بازار سرمایه است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین در این توییتر از دستور کار قرار گرفتن اقداماتی مانند توسعه نهادها، رفع انحصار، بهره گیری از ابزارهای جدید، تقویت بازار اولیه، مقابله با قیمت گذاری دستوری و جلوگیری از دخالت در قیمت سهام خبر داد که این موضوع می تواند از دیدگاه کارشناسان بازار سرمایه، خوش بینی های زیادی را در بین فعالان بازار نسبت به توجه دوباره دولت به این بازار ایجاد کند.

حمایت از بورس تنها به مجموعه وزارت اقتصاد، محدود نشد بلکه سایر ارکان دولت نیز حمایت از بورس پرداختند. در این راستا، محسن رضایی ، معاون اقتصادی رئیس جمهوری در دیدار با اعضای جدید شورای عالی بورس به اهمیت بازار سرمایه برای دولت و شخص رییس جمهوری تاکید کرد و گفت: دولت به تقویت بازار سرمایه کمک می کند و از سرمایه گذاران خرد حمایت خواهد کرد. باید از تجارب قبلی درس بگیریم و اجازه ندهیم رویدادهای تلخ گذشته دوباره تکرار شوند.

وی با بیان اینکه تا 10 سال گذشته 90 درصد تامین سرمایه برای اقدامات و پروژه ها از سوی بانک ها و 10 درصد را بازار سرمایه تامین می کرد، افزود: امروز سهم بازار سرمایه به 20 درصد افزایش یافته ولی این سهم هنوز رقم ایده آلی نیست و با توجه به ظرفیت بالای فعالیت های اقتصادی در کشور امکان افزایش آن تا 40 درصد امکان پذیر است.

رضایی هدف گذاری اعضای جدید شورای عالی بورس را افزایش سهم بازار سرمایه در تامین مالی پروژه های بزرگ باشد عنوان کرد و گفت: اولین شرط تحقق این هدف ترمیم و تقویت اعتماد مردم به بازار سرمایه است، تقویت بازار سرمایه از سیاست ها و اولویت های جدی رئیس جمهور و دولت است تا از این طریق اعتماد مردم به این بازار و ابزار مناسب سرمایه گذاری، ترمیم شود.

وی گفت: گاهی لازم است سرمایه گذاران خرد نیز در هیات مدیره ها نماینده داشته باشند، چرا که شاید از منافع آنان در برابر سرمایه گذاران کلان دفاع مناسبی انجام نشود.

صحبت های مطرح شده از سوی مقامات دولت سیزدهم در کنار نگاه مثبت فعالان بازار نسبت به اعضای جدید شورای عالی بورس، سرمایه گذاران حاضر در بورس را امیدوار به بازگشت روزهای مثبت در بازار سرمایه کرد که در این میان برخی از فعالان بازار تاثیر مثبت سخنان اخیر وزیر اقتصاد و دارایی بر بازار سرمایه را منوط به انجام برخی از شرایط می دانند.

عباس آرگون ، نایب رییس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران امروز (شنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا به تاثیر اجرای اقداماتی مانند جلوگیری از قیمت گذاری دستوری بر روند بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: حمایت های مطرح شده از سوی وزیر اقتصاد و دارایی و معاون اقتصادی رییس جمهوری، حکایت از اجرای اقداماتی قابل اثر در معاملات بازار سرمایه دارد.

وی اظهار داشت: اکنون یکی از مهمترین مسایل مدنظر در اقتصاد کشور و تاثیرگذار بر معاملات بازار سرمایه، موضوع قیمت گذاری دستوری است که وزیر اقتصاد در سخنان خود خبر از مقابله با قیمت گذاری دستوری داده است که سهامداران منتظر اجرای آن هستند.

آرگون خاطرنشان کرد: جلوگیری از قیمت گذاری دستوری در بازارهایی مانند سیمان و فولاد نیاز به کار هماهنگی دارد و باید تیم اقتصادی دولت با هم فکری یکدیگر تصمیماتی را برای مساله مربوط به قیمت گذاری دستوری اتخاذ کنند و نیز تلاش زیادی را برای رفع آن در اقتصاد کشور داشته باشند.

نایب رییس پول و بازار سرمایه اتاق بازرگانی تهران مساله قیمت گذاری دستوری را یکی از موضوعات مهم در اقتصاد کشور عنوان کرد و گفت: اکنون بهتر است مجموعه دولت، مشخص کند که چه تصمیمی را برای پایان قیمت گذاری دستوری در بازار کالاهای مختلف اتخاذ کرده است زیرا فقط یک نهاد یا وزارتخانه نمی تواند عدم اجرای آن در کشور را به مرحله پایان برساند.

وی تاکید کرد: سیاست های اعلام شده از سوی مسوولان دولتی می توانند تاثیر مثبت و قابل اهمیتی را در این بازار ایجاد کنند که البته باید منتظر عملی شدن، این برنامه ها بود.

همچنین در ادامه مهدی سوری ، کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با وزیر اقتصاد و دارایی جزو افرادی تلقی می شود که شناخت خوبی را از اقتصاد کشور دارد و همیشه نوع دیدگاه وی به اقتصاد کشور واقع بینانه بوده است که به دنبال چنین نگاهی، همیشه اظهارنظرهای منطقی را مطرح کرده است.

این کارشناس بازار سرمایه موضوع قیمت گذاری دستوری در ارز 4200 تومان را جزو بلایای اقتصاد کشور عنوان کرد و گفت: از همان ابتدا وزیر اقتصاد و دارایی نسبت به اجرای آن مخالف بود که در صورت رفع آن بازار سرمایه و همه اقتصاد کشور از این اتفاق نفع خواهند برد.

وی مشکل اصلی اقتصادکشور را افزایش سود دلالی از سود تولید دانست و گفت: همیشه وجود قیمت گذاری دستوری باعث ایجاد کالاهای دو نرخی در بازار می شود که در این مرحله دیگر هیچ سودی نصیب تولیدکننده و مصرف کننده نمی شود و این اتفاق، فقط منجر به سود دلالان خواهد شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۷/۲۴ سایت های دیگر : معدن مدیا

قیمت میلگرد داخلی چین روز پنجشنبه 14 اکتبر با تقاضای خوب و ثابت نسبت به دو روز گذشته افزایش داشت.

شرق چین (شانگهای): 5،770-5،800 یوان (896-900 دلار) به ازای هر تن ، 40-50 افزایش در هر تن

پس از افزایش تقاضا در روز چهارشنبه نرخ های خرید سطح پایداری را به خود گرفتند، بنابراین قیمت میلگرد تا حدودی بازیابی شد.

به نقل از منابع مختلف، مرکز اصلی تولید فولاد در استان جیانگ سو ، کارخانه های محلی را ملزم به کاهش مجدد تولید به دلیل قطع برق از 14 اکتبر کرده است.

پس از انتشار این خبر ، شاخص بورس میلگرد اکتبر به بالاترین سطح امروز یعنی 5542 یوان در تن رسید که 121 یوان به ازای هر تن افزایش داشت.

بر این اساس مادامی که خریداران قیمت ها را بپذیرند می توانند، فروشندگان سود خوبی از میلگرد بدست خواهند آورد.

از ساعت 3 بعدازظهر در شانگهای ، شمش با قیمت 5،250 یوان در هر تن معامله می شد که با احتساب مالیات بر ارزش افزوده در تانگشان 50 یوان در هر تن نسبت به روز قبل کاهش داشت.

بیشترین قیمت معاملاتی میلگرد چین در روز پنجشنبه با قیمت 5465 یوان به ازای هر تن بسته شد که نسبت به روز قبل 44 یوان در هر تن افزایش داشت.

متال بولتن

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک خبر :‌ آرتان پرس
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۷/۲۴ سایت های دیگر : با اقتصاد پدال نیوز دنیای اقتصاد سازمان صدا و سیما

خبر خوب هفته

خبر خوب هفته گذشته، امضای تفاهم نامه احداث 10 هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی جدید توسط شرکت های فولادی و صنایع معدنی بود. پس از تابستانی داغ که قطعی برق شوک بزرگی را به شرکت های فولادی وارد کرد، تفاهم نامه همکاری وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه ایجاد حداقل 10 هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی از طریق احداث نیروگاه جدید و تکمیل سیکل نیروگاه های موجود توسط شرکت های صنعتی و معدنی با حضور وزرای این دو وزارتخانه در روز 19 مهرماه امضا شد.

در این تفاهم نامه، وزارت صنعت، معدن و تجارت از طریق شرکت های فولادی و معدنی نسبت به سرمایه گذاری و ایجاد ظرفیت های جدید نیروگاهی تا قبل از تابستان 1403 پس از زمان صدور تمامی مجوزها و قراردادهای مورد نیاز اقدام خواهد کرد. اولویت وزارت صنعت، معدن و تجارت ایجاد نیروگاه های جدید اختصاصی است. سرمایه گذاران مجاز به انتخاب مناسب ترین گزینه سرمایه گذاری هستند. طبق تفاهم نامه، تمامی مجوزهای مورد نیاز احداث نیروگاه اعم از محیط زیست، آب، اتصال به شبکه سوخت و غیره توسط وزارت نیرو و با همکاری وزارت صمت و سرمایه گذاران در زمان حداکثر دو ماه اخذ می شود. وزارت نیرو نیز نسبت به اخذ مصوبه تخصیص سوخت این نیروگاه ها مطابق با تعرفه سوخت نیروگاهی از کمیته سوخت وزارت نفت طی مدت یک ماه اقدام می کند.

لیست شرکت های سرمایه گذار در طرح احداث 10 هزار مگاوات نیروگاه توسط شرکت های فولادی و معدنی به شرح زیر است: شرکت فولاد مبارکه؛ شرکت ملی صنایع مس ایران؛ شرکت معدنی و صنعتی گل گهر؛ شرکت معدنی و صنعتی چادرملو؛ شرکت فولاد خوزستان؛ شرکت آلومینیوم ایران؛ شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات؛ شرکت آلومینای ایران؛ شرکت مجتمع آلومینیوم جنوب؛ شرکت فولاد کاوه جنوب؛ شرکت فولاد هرمزگان؛ شرکت تلاشگران صنعتی و معدنی لامرد پارسیان؛ شرکت توسعه صنایع انرژی بر پارسیان جنوب؛ شرکت فولاد سترک پارس شرق منطقه آزاد چابهار؛ شرکت آلومینیوم المهدی؛ شرکت مهندسی توسعه آب آسیا.

فاطمی امین وزیر صمت امضا و اجرای این تفاهم نامه در جهت تامین برق و حرکت به سمت ساخت داخل در بخش نیروگاهی را امیدبخش دانست و گفت: احداث این 10 هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی اقدام موثری است که به همت شرکت های بزرگ معدنی و صنایع معدنی انجام می شود. وی احداث 10 هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی توسط بخش صنعت و معدن و با مشارکت شرکت های بزرگ صنعتی و معدنی را نقطه عطفی در صنعت برق دانست و گفت: برای رشد بالای 10 درصد در حوزه صنعت و معدن برنامه ریزی کرده ایم که یکی از اهرم های این سرمایه گذاری همین تولید پایدار برق است.

بیشتر بخوانید:

وزرای صمت و نیرو برای احداث 10 هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی تفاهم نامه همکاری امضا کردند

تولید پایدار برق، اهرمی برای تحقق رشد 10 درصدی بخش صنعت و معدن

نیروگاه های خورشیدی و حرارتی فولاد مبارکه تا 3 سال آینده به بهره برداری می رسند

نامه هفته

انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران طی نامه ای به معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت، خواستار بازنگری در پرونده های تعزیراتی شرکت های فولادی شد.

انجمن فولاد در این نامه استدلال کرده که تعدد بیش از حد بخشنامه ها و شیوه نامه ها و دستورالعمل ها در بازار فولاد در چند سال گذشته که گاهاً با یکدیگر متناقض هم بوده اند، موجب سردرگمی واحدهای تولیدی شده است.

ین انجمن همچنین عنوان کرده که تعیین غیرکارشناسی کف عرضه ها در بورس کالا، که عدم معامله بیش از 45 درصد شمش و 67 درصد مقاطع طویل عرضه شده گواه آن است، موجب شده تا برخی واحدهای خوشنام فولادی برای نخستین بار درگیر پرونده های تعزیراتی شوند که این امر موجب مختل شدن روند تولید در کارخانجات تولیدکننده فولاد شده و ممکن است به تعطیلی، کاهش تولید و صادرات و ارزآوری فولاد کشور بیانجامد.

بیشتر بخوانید:

درخواست انجمن فولاد از وزارت صمت: پرونده های تعزیراتی فولادسازان بازنگری شود

بهترین نماد فولادی هفته

بهترین نماد فولادی بازار سهام در هفته گذشته را باید #فولاژ دانست. در هفته گذشته سهام شرکت فولاد آلیاژی ایران با بازدهی 1.6 درصدی بالاترین رشد قیمت هفتگی را در میان نمادهای فولادی به خود اختصاص داد.

عرضه های فولادی بورس کالا در هفته ای که گذشت

در هفته ای که گذشت 182 هزار و 279 تن، انواع شمش و محصولات فولادی در بورس کالا مورد معامله قرار گرفت. ارزش کل معاملات فولاد در بورس کالا در هفته گذشته 2823 میلیارد تومان بود.

فولاد مبارکه اصفهان در هفته گذشته از محل فروش محصولات خود در بورس کالا، درآمد 632 میلیارد تومانی به دست آورد. از میان تمام شرکت های فولادی، بیشترین ارزش فروش محصولات در بورس کالا در هفته گذشته متعلق به #فولاد مبارکه اصفهان بود.

لینک خبر :‌ چیلان آنلاین

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، بر اساس احکام صادر شده، علیرضا ناصرپور به عنوان معاون نظارت بر نهادهای مالی، حسن فرج زاده به سمت معاون اجرایی، مهرداد مسعودی فر به عنوان معاون حقوقی منصوب شدند.

لینک خبر :‌ پایگاه خبری بازار سرمایه ایران
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۷/۲۴

با توجه به مشکل کمبود برق در هند و سایر کشورها، میزان آهن خام موجود در این کشور نیز کاهش یافته است. همچنین قیمت قراضه فولادی در سراسر جهان به شدت در حال افزایش است. همه این عوامل باعث افزایش قیمت آهن خام وارداتی به چین شده است.

به گزارش آرتان پرس و به نقل از متال بولتن قیمت واردات آهن خام چین طی دو هفته گذشته به دلیل محدودیت در تولید افزایش یافته است.

فعالان بازار اعلام کردند در روز پنج شنبه 14 اکتبر حجم قابل توجهی از آهن خام که از کشورهای مستقل مشترک المنافع به چین در ماه های اخیر فروخته شده است، منجر به کاهش دسترسی به محموله های تازه در منطقه شده است.

متال بولتن نقل کرد در هفته منتهی به روز پنج شنبه 14 اکتبر تعداد محدودی پیشنهاد برای آهن خام با مبدا کشورهای مستقل مشترک المنافع شنیده شد . همچنین به نقل از منابع خبری کمترین پیشنهادات برای واردات آهن خام از دریای سیاه با قیمت 570-580 دلار به ازای هر تن cfr چین در روز پنج شنبه 14 اکتبر ارائه شده است.

به نقل از منابع خبری، فروشندگان مستقر در هند با کمبود شدید آهن خام روبرو هستند . زیرا پس از افزایش شدید قیمت فولاد داخلی هند در هفته های اخیر ، هیچ ماده ای به بازار صادرات عرضه نشده است. تحلیل گران بازار خبر دادند که قیمت آهن خام داخلی هند در روز پنجشنبه 14 اکتبر در حدود 44000 روپیه (584 دلار) به ازای هر تن شنیده شده است. بنابراین صادرات آهن خام هند برای تولید کنندگان این محصول بی معنی می باشد.

منبع فولادساز مستقر در هند در روز پنج شنبه 14 اکتبر بیان کرد: “مشکلات جدی برق در هند وجود دارد و ما میزان تولید محصولات فولادی خود را کاهش داده ایم . بنابراین حتی آهن خام کافی برای تولید فولاد خودمان وجود ندارد. در حال حاضر کمبود زیادی از آهن خام در هند وجود دارد و قیمت در بازارهای فولاد هند به طور قابل توجهی افزایش یافته است.”

یک منبع تجاری مستقر در سنگاپور در روز پنج شنبه 14 اکتبر نقل کرد: “قیمت قراضه آهنی در سراسر جهان به سرعت در حال افزایش است . در نتیجه این امر باعث افزایش قیمت آهن خام شده است.”

ارزیابی Fastmarkets نشان داد قیمت آهن خام وارداتی چین در روز پنج شنبه 14 اکتبر در محدوده 560-570 دلار در هر تن cfr چین بود . این در حالی است که قیمت آهن خام وارداتی چین نسبت به دو هفته قبل که برابر 540-560 دلار در هر تن بود حدود 10-20 دلار در هر تن افزایش یافته است.

تحلیل گران صنعت گزارش دادند در دو هفته گذشته هیچ گونه معامله جدیدی با چین شنیده نشده است . به نقل از منابع خبری آخرین معامله تأیید شده برای آهن خام با مبدا دریای سیاه با قیمت 551-552 دلار به ازای هر تن cfr چین در هفته ای که از 20 سپتامبر آغاز شده ، انجام شده است.

در این میان متال بولتن گزارش داد پیشنهادات خرید آهن خام در چین با قیمت 555-570 دلار به ازای هر تن cfr چین در هفته ای که از 11 اکتبر آغاز شده است، شنیده شد. شرکت کنندگان اصلی بازار معتقد بودند که 560-570 دلار به ازای هر تن cfr سطح قیمت قابل قبول در بازار برای واردات آهن خام به چین در هفته منتهی به روز پنج شنبه 14 اکتبر گزارش شده است.

فعالان بازار اعلام کردند فروشندگان مستقر در برزیل در روز چهارشنبه 13 اکتبر قیمت 590 دلار در هر تن cfr چین را برای آهن خام پیشنهاد کردند . این در حالی است که در هفته ای که از 4 اکتبر شروع شد ، آهن خام با مبدا برزیل با قیمت 570 دلار به ازای هر تن cfr چین برای ارسال به چین ارائه شده است.

به نقل از منابع خبری ، پیشنهادات آهن خام با مبدا اوکراین در روز جمعه 8 اکتبر با قیمت 580 دلار به ازای هر تن cfr چین گزارش شد. این در حالی است که قیمت آهن خام با مبدا اوکراین نسبت به اوایل هفته منتهی به روز جمعه 8 اکتبر حدود 20 دلار به ازای هر تن افزایش یافته است.

معامله گران نقل کردند که خریداران مستقر در چین علاقه در روز پنج شنبه 14 اکتبر بیشتری به خرید محموله های آهن خام دارای حمل سریع داشتند.

یک منبع تجاری مستقر در سنگاپور در روز پنج شنبه 14 اکتبر نقل کرد: “فروش محموله های آهن خام در بازار اسپات باید در حال حاضر با سهولت در سهمیه بندی برق در مناطق مختلف بسیار آسان انجام گیرد. اما به زودی فصل گرمایش در چین شروع خواهد شد و در این فصل محدودیت تولید سخت تر می گردد.”

بنابراین به نقل از متال بولتن خریداران آهن خام مستقر در چین تمایلی به رزرو محموله با حمل در ماه ژانویه در روز پنج شنبه 14 اکتبر نداشتند.

یک منبع تجاری دیگر مستقر در سنگاپور در روز پنج شنبه 14 اکتبر گزارش داد: “تقاضا برای آهن خام در چین ممکن است به دلیل محدودیت های سینترینگ در فصل گرمایش افزایش یابد . اما این امر به نیازهای کلی کاهش تولید نیز بستگی دارد.”

متال بولتن

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک خبر :‌ آرتان پرس

بزرگنمایی تصویر

به گزارش پایگاه خبری معدن نامه به نقل از روابط عمومی فولاد خراسان، مدیرعامل مجتمع فولاد خراسان در این باره عنوان کرد: بر اساس داده های اعلام شده در سایت بورس کالای ایران، تناژ محصولات فروخته شده شرکت در بورس کالا در 6 ماه نخست سال جاری افزون بر 153 هزار و 824 تن بوده که ارزش آن بیش از 7/ 20هزار میلیارد ریال است و این مجتمع بزرگ صنعتی موفق به عرضه و فروش 75درصد از محصولات خود در بورس کالا شده است.

“کسری غفوری” در ادامه خاطرنشان کرد: رقابت برای خرید محصولات عرضه شده فولاد خراسان در رینگ معاملاتی بورس کالا در 6 ماه نخست سال جاری باعث شد تا صف خرید محصولات بیشتر شود و رکورد دار بیشترین فروش میلگرد در این رینگ صنعتی باشیم. بر اساس اطلاعات منتشر شده در سایت بورس کالای ایران، در این مدت 99هزار تن انواع شمش تولیدی شرکت فولاد خراسان در بورس کالا عرضه شده که 61500 تن از سبد شمش این شرکت به ارزش بیش از 2/ 7هزار میلیارد ریال به فروش رسیده است.

سیداحمد لطفی رئیس کمیته فروش فولاد خراسان در خصوص استراتژی های فولاد خراسان برای بازاریابی و فروش در حوزه صادرات و فروش داخلی عنوان کرد: استراتژی شرکت برای بازارهای صادراتی متاثر از موقعیت فولاد خراسان و نزدیکی به بازار آسیای میانه، توسعه و نفوذ به بازارهای منطقه ای است.

همچنین سرپرست معاونت بازاریابی و فروش فولاد خراسان خاطرنشان کرد: این شرکت در راستای شفاف سازی هرچه بیشتر، فروش محصولات خود را در بازارهای داخلی، از طریق بورس کالا انجام می دهد و این شفاف ترین شیوه فروش است.

به گفته حسین بختیاری، همه افرادی که متقاضی خرید محصولات فولاد خراسان هستند، می توانند از طریق بورس کالا به این محصولات دست یابند و این شیوه عرضه به منزله اعتقاد به شفافیت معاملاتی بنگاه اقتصادی است. وی عدم انحصار در امر فروش و شفافیت عرضه و تقاضا را دو شاخص معاملات کالایی شرکت فولاد خراسان برشمرد.







فولاد خراسان رکور ددار بیشترین فروش میلگرد در بورس کالا

یک هفته با بورس کالا

شرایط و قیمتی جذاب برای صادرکنندگان آلومینیوم/ فلز نقره ای آغازگر صادرات فلزات از مسیر بورس کالا

عقب نشینی فولاد در انتظار 2 نتیجه

افت نرخ مقاطع طویل فولادی به پایان نرسیده

لینک خبر :‌ معدن نامه

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی فلزات آنلاین ، صورت های سود و زیان منتشرشده بسیاری از شرکت های بزرگ بورسی امیدوارکننده تر از چیزی بوده است که پیشتر تصور می شد. میزان درآمد شرکت های بزرگ در سه ماهه سوم سال به ویژه در بخش خدمات مالی و بانکی افزایش قابل ملاحظه ای داشته که می تواند نویدگر افزایش حجم تجارت خارجی و سرمایه گذاری ها در ماه های پایانی سال باشد. از طرف دیگر بهبود نسبی وضعیت تراشه ها نیز می تواند در بخش صنعت به افزایش میزان تولیدات کارخانه ها کمک کند.

بورس آمریکا

در وال استریت همه شاخص ها صعودی بودند؛ تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند.

شاخص داوجونز ایدانستریال اوریج با 1.09 درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح 35 هزار و 294.76 واحد بسته شد. شاخص اس اند پی 500 با 0.75 درصد صعود تا سطح چهار هزار و 471.37 واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی نزدک کامپوزیت با 0.5 درصد افزایش در سطح 14 هزار و 897.34 واحدی بسته شد.

بورس های اروپایی

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص فوتسی 100 بورس لندن با 0.37 درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح هفت هزار و 234.03 واحد بسته شد.

شاخص دکس 30 بورس فرانکفورت در آلمان با صعود 0.81 درصدی و ایستادن در سطح 15 هزار و 587.36 واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص کک 40 بورس پاریس با پیشروی 0.63 درصدی در سطح شش هزار و 727.52 واحد بسته شد. در مادرید شاخص ایبکس 35 0.82 درصد بالا رفت و به هشت هزار و 997.01 واحد رسید.

بورس های آسیایی

بر اساس گزارشی از ایسنا، در معاملات بورس های آسیا، شاخص ها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص نیک کی 225 بورس توکیو ژاپن با صعود 1.81 درصدی تا سطح 29 هزار و 68.63 واحدی بالا رفت. شاخص هانگ سنگ بورس هنگ کنگ 1.48 درصد بالا رفت و در سطح 25 هزار و 330.98 واحد بسته شد.

در چین شاخص شانگهای کامپوزیت صعود 0.38 درصدی را تجربه کرد و در سطح چهار هزار و 932.11 واحد بسته شد. در استرالیا شاخص اس اند پی اس اند ایکس 200 بورس سیدنی با 0.69 درصد افزایش و ایستادن در سطح هفت هزار و 361.98 واحدی به کار خود خاتمه داد.

در بین دیگر شاخص های مهم آسیایی، شاخص تاپیکس ژاپن صعودی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است.)

انتهای پیام//

لینک خبر :‌ فلزات آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۷/۲۴ سایت های دیگر : معدن مدیا روزگار معادن

پایگاه خبری فولاد ایران - در جستجو برای یافتن راه های جدید برای کاهش انتشار گازهای گل خانه ای، صنایع بزرگ باید راه حل های جدیدی را بیابند و فراتر از روشهای سنتی فکر کنند. در بخش حمل و نقل، تولید وسایل نقلیه کم کربن یکی از این مسیرها است که مورد بررسی قرار می گیرد و منجر به مشارکت های جدیدی با صنعت فولاد می شود، که در حال حاضر یکی از عوامل اصلی انتشار گازهای گلخانه ای است.

در سال 2020، 1.87 میلیون تن فولاد خام در سراسر جهان تولید شد که 16 درصد آن مربوط به بخش حمل و نقل بود. فولاد در همه جا کاربرد دارد. از انرژی و ساخت و ساز گرفته تا خودرو و حمل و نقل، زیرساخت ها، بسته بندی و ماشین آلات. به طور متوسط 1.85 تن دی اکسید کربد برای تولید هر تن فولاد، منتشر می شود و این صنعت به شدت به سوخت های فسیلی، یعنی زغال سنگ و گاز طبیعی، وابسته است.

به گزارش فولاد ایران، شاید یکی از هیجان انگیزترین نوآوری های موجود در تولید فولاد استفاده از هیدروژن باشد. با تغییر از سوخت های فسیلی به هیدروژن برای تولید فولاد، می توان انتشار گازهای گلخانه ای را عملاً از بین برد. این نوآوری یکی از بهترین فرصت ها برای کاهش انتشارات ناشی از فولاد سازی است.

همانطور که کشورهای جهان برای مقابله با تغییرات آب و هوایی گرد هم می آیند، صنایع و سازمانها نیز باید با هم همکاری کنند. آنها باید ارتباطات متقابل خود را با سایر شرکا، از جمله تامین کنندگان، مشتریان، رقبا، سیاست گذاران و حتی صنایع دیگر شناسایی کنند و برای پاسخگویی به چالش آب و هوایی تلاش کنند. اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، اخیراً اظهار داشت: "مصرف سوخت فسیلی کنونی ما به مرزهای خود رسیده است و اکنون ما باید به سراغ یک مدل جدید برویم، مدلی که از نوآوری استفاده می کند". هر دو صنعت فولاد و حمل و نقل به دنبال همکاری با یکدیگر برای معرفی ابتکارات جدید پیشگامانه هستند که نحوه عملکرد آنها و محصولاتی که به مشتریان خود ارائه می دهند را تغییر می دهد.

منبع: مجمع جهانی اقتصاد

لینک خبر :‌ ایفنا
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۷/۲۴

پایگاه خبری فولاد ایران - رکود اقتصادی چین در حال تمرکز بر محرک های مالی است، این در حالی است که پکن هنوز شیرهای هزینه ای را باز نکرده است. در حالی که دولت آمریکا در تلاش است تا سقف بدهی خود را افزایش دهد و کشورهای دیگر در راستای حمایت از اقتصادهای آسیب دیده خود از همه گیری، سیاست مالی خود را تسهیل کرده اند، چین ممکن است با کسری بودجه بسیار کمتر از رقم تعیین شده، مواجه باشد.

به گزارش فولاد ایران، زمانی که اقتصاد چین به شدت در حال رشد بود، این عقب نشینی، مشکل بزرگی به شمار نمی آمد، اما با توجه به اینکه اقتصاد این کشور از چند طرف ضربه خورده است، عدم حمایت مالی به یک موضوع مهم تبدیل شده است. سیاست های مالی سختگیرانه تا حدی ناشی از فشار پکن برای کاهش هزینه های بیهوده و کاهش بدهی دولت های محلی به منظور کاهش خطرات مالی در اقتصاد است. علاوه بر این، استرس در بازار املاک مانع از فروش زمین می شود که منبع اصلی درآمد دولت های محلی است که در حال حاضر با فشار درآمد ناشی از کند شدن اقتصاد روبرو هستند.

سال گذشته دولت پیش بینی کرد کسری بودجه امسال کمی کاهش می یابد و به 3.6 تریلیون یوان می رسد که این نشان می دهد چین توسعه با کیفیت بالا را دنبال می کند نه سیل محرک قوی". دینگ شوانگ، اقتصاددان ارشد چینی گفت، هدف از کسری بودجه در ابتدای سال زمانی که رشد اقتصادی نزدیک به نرخ بالقوه خود بود، تعیین شد. وی گفت: "اما آنچه بعد اتفاق افتاد، از سختگیری مقررات گرفته تا محدودیت املاک و بلایای طبیعی در آن زمان مورد انتظار سیاست گذاران نبود".

آخرین داده ها نشان می دهد درآمد دولت از فروش زمین در ماه اوت نسبت به سال قبل کاهش یافته است. اگر این امر برای بقیه سال ادامه یابد، برای منابع مالی دولت محلی بسیار زیانبار خواهد بود، زیرا فروش زمین در چهار ماه آخر سال معمولاً نیمی از کل درآمد برای کل سال را به همراه دارد. با این حال، سیگنال هایی وجود دارد مبنی بر اینکه محرک های دولتی بیشتری در دست انجام است، زیرا شورای دولتی ماه گذشته خواستار تلاش برای هماهنگی بهتر سیاست های مالی و اشتغال به منظور "تثبیت انتظارات منطقی بازار" شد.

منبع: Bloomberg

لینک خبر :‌ ایفنا
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۷/۲۴

پایگاه خبری فولاد ایران - کابوس زنجیره تامین باعث افزایش قیمت برای مصرف کنندگان و کند شدن روند بهبود اقتصاد جهانی می شود. متأسفانه، تحلیلگران مودیز هشدار می دهد که اختلالات زنجیره تامین بدتر خواهد شد. مودیز در گزارشی در روز دوشنبه نوشت: "با ادامه روند بهبود اقتصاد جهانی، آنچه بیشتر آشکار می شود، اختلالات زنجیره تامین و چگونگی مهار آن است". صندوق بین المللی پول روز سه شنبه پیش بینی خود از رشد 2021 ایالات متحده را به میزان یک درصد کاهش داد. این صندوق به اختلالات زنجیره تامین و ضعیف شدن مصرف اشاره کرد که خود تا حدی ناشی از تنگناهای زنجیره تامین مانند کمبود خودروهای جدید در میان کمبود تراشه رایانه ای است.

کنترل مرزها و محدودیت های حمل و نقل، در دسترس نبودن واکسن جهانی و تقاضای منقبض شده، باعث ایجاد طوفانی کامل شده است که در آن تولید جهانی با مشکل مواجه می شود. تحویل ها به موقع انجام نمی شود و هزینه ها و قیمت ها افزایش می یابد. مودیز هشدار می دهد که چشم انداز مثبت در آینده نزدیک وجود ندارد زیرا عوامل متعددی محدودیت های عرضه را به چالش می کشد.

این مؤسسه به تفاوت نحوه مبارزه کشورها با کووید اشاره کرد و گفت در حالی که هدف چین رسیدن به آمار صفر در مورد کووید است، ایالات متحده تمایل بیشتری برای زندگی با کووید، به عنوان یک بیماری بومی دارد. تحلیلگران می گویند "این یک چالش جدی برای هماهنگی قوانین و مقررات تجاری است".

به گزارش فولاد ایران، مودیز همچنین به فقدان تلاش جهانی هماهنگ برای اطمینان از عملکرد روان شبکه تدارکات و حمل و نقل جهانی اشاره کرد. این در حالی است که برخی دیگر به چشم انداز زنجیره تامین بسیار خوشبین تر هستند. جیمی دیمون، مدیرعامل جی پی مورگان روز دوشنبه گفت که موانع زنجیره تامین به سرعت محو می شوند. دیمون در کنفرانسی که توسط موسسه مالی بین المللی برگزار شد، گفت: "این موضوع تا سال آینده رفع خواهد شد".

منبع: CNN

لینک خبر :‌ ایفنا
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۷/۲۴

پایگاه خبری فولاد ایران - پکن سهمیه واردات نفت خام برای پالایشگاه های مستقل خود را برای بقیه سال کاهش داد. بر اساس گزارش ریترز، آخرین سهمیه واردات نفت خام برای پالایشگاه های مستقل 14.89 میلیون تن است. این میزان، سهمیه کل سال را به 177.14 میلیون تن می رساند که در مقایسه با 184.55 میلیون تن برای سال 2020 است.

این خبر برای نفت بسیار نگران کننده خواهد بود. واردات نفت خام چین در 9 ماهه نخست سال جاری 6.8 درصد نسبت به مدت مشابه سال 2020 کاهش یافته و واردات ماه سپتامبر به تنهایی بیش از 15 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته است.

به گزارش فولاد ایران، پکن در تأمین منابع کافی انرژی برای زمستان در میان افزایش قیمت گاز و زغال سنگ به مشکل برخورده است. دستورات افزایش تولید زغال سنگ داخلی صادر شده است و چین در حال افزایش منابع گاز خود است. این کشور در راستای مبارزات آب و هوایی، لیست اولویت های خود را تغییر می دهد و کربن زدایی آن، امنیت انرژی را به چالش انداخته است. نخست وزیر لی کیچیانگ در بیانیه ای در اوایل این هفته گفت: "امنیت انرژی باید مقدمه ای باشد که بر اساس آن یک سیستم انرژی مدرن ساخته شود تا ظرفیت تأمین انرژی افزایش یابد".

منبع: OilPrice

لینک خبر :‌ ایفنا
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۷/۲۴ سایت های دیگر : روزگار معادن فولاد ایران

(شماره 587)

سنگ آهن
فولاد ایران: در هفته ای که گذشت متوسط قیمت سنگ آهن وارداتی خلوص 62 درصد در چین پس از کمی نوسان حدود 1.5 دلار رشد هفتگی داشته 126 دلار هر تن سی اف آر شد. افزایش فعالیت بازار قیمت را پایان هفته صعودی نمود. گرچه موجودی بالای سنگ آهن در بنادر چین بر بازار فشار آورده است.

قراضه
فولاد ایران: هفته گذشته قیمت قراضه وارداتی سنگین 1 و 2 ( 20-80 ) در ترکیه رشد خوبی داشته از 455 دلار به 490 دلار هر تن سی اف آر رسید.
قراضه صادراتی سنگین کلاس 2 ژاپن با 9 دلار رشد به 463 دلار هر تن فوب افزایش یافت. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز 34 دلار بالا رفته 540 دلار هر تن سی اف آر شد.
در بازار داخلی امریکا نیز قراضه خرد شده با 5 دلار بهبود 465 دلار هر لانگ تن شنیده شد.

بیلت
فولاد ایران: هفته گذشته در بازار بیلت صادراتی سی آی اس متوسط قیمت با 20 دلار بهبود هفتگی به 620 دلار هر تن فوب دریای سیاه رسید. در چین هم بیلت وارداتی 710 دلار هر تن سی اف آر شنیده شد که 5 دلار بهبود داشت.
در ترکیه قیمت بیلت وارداتی 25 دلار رشد داشته 660 دلار هر تن سی اف آر شد. قیمت بیلت صادراتی ترکیه نیز از 655 دلار به 700 تا 705 دلار هر تن فوب رسید.
در بازار واردات جنوب شرق آسیا قیمت بیلت وارداتی از 690 تا 695 دلار به 705 دلار هر تن سی اف آر افزایش یافت.
همچنین هفته گذشته به گزارش متال بولتن، متوسط قیمت بیلت صادراتی ایران از 637.5دلار به 640 تا 642.5 دلار هر تن فوب بهبود داشت.
بیلت در بازار ایران

فولاد ایران: شمش بازار ساکتی داشت قیمت ضایعات و عرضه محدود آن اجازه کاهش قیمت را نمی دهد. علیرغم قوانین بورس تحویل شمش فروخته شده در بورس با کندی صورت می گیرد.

مقاطع
فولاد ایران: هفته گذشته قیمت میلگرد صادراتی سی آی اس 5 دلار افزایش داشته 685 دلار هر تن فوب شنیده شد.
در چین قیمت میلگرد صادراتی از 925 دلار به 959 دلار هر تن فوب رسید. میلگرد صادراتی ترکیه نیز از 675 تا 690 دلار به 725 تا 730 دلار هر تن فوب بهبود داشت.
در بازار واردات جنوب شرق آسیا نیز میلگرد 720 تا 725 دلار هر تن سی اف آر و بدون تغییر باقی ماند.
همچنین در بازار امریکا نیز میلگرد در 960 دلار هر شورت تن درب کارخانه باقی ماند. در بازار داخلی اروپا نیز میلگرد از 772 یورو به 805 یورو هر تن درب کارخانه بهبود داشت.
مقاطع در بازار ایران

فولاد ایران: میلگرد بازار آرامی داشت و تقریبا ثابت ماند. اکثر کارخانه ها با کمبود شمش مشکل دارند.

فولاد ایران: روند قیمت تیر آهن نزولی بود که ناشی از ضعف تقاضاست.

ورق
فولاد ایران: هفته گذشته ورق گرم صادراتی سی آی اس در حدود 810 دلار هر تن فوب دریای سیاه ثبات داشت. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین نیز از 910 دلار به 923 دلار هر تن فوب افزایش داشت.
در ترکیه قیمت ورق گرم وارداتی از 890 دلار به 825 دلار هر تن سی اف آر کاهش داشت. ورق گرم وارداتی در جنوب شرق آسیا نیز 10 دلار افت داشته 875 دلار هر تن سی اف آر شنیده شد.
در بازار داخلی اروپا ورق گرم 7 یورو ارزان تر شده به 1040 یورو هر تن درب کارخانه رسید. در بازار امریکا نیز ورق گرم 30 دلار افت داشته 1920 دلار هر شورت تن درب کارخانه ثبت شد.
همچنین هفته گذشته متوسط قیمت اسلب صادراتی ایران بنا بر گزارش متال بولتن از 655 تا 662 دلار به 658.5 تا 662 دلار هر تن فوب تغییر جزیی داشت. اسلب سی آی اس نیز از 675 دلار به 685 دلار هر تن فوب بهبود داشت.
ورق در بازار ایران

فولاد ایران: قیمت ورق دو میلیمتر رول در مبارکه روز شنبه 265000 ریال بود که تا روز سه شنبه به 250000 ریال رسید. ورق مبارکه روند نزولی داشت علت آن عرضه های مبارکه و ترس تجار بود تقاضا هم که ترسیده عقب نشسته. ولی قیمت های مبارکه به کف خود نزدیک شده و این روند پایدار نیست در غیر این صورت مبارکه با مشکل فروش محصول در بورس روبرو خواهد شد. این روند می تواند برای ماه های آینده بحث انگیز باشد.

فولاد ایران: ورق اکسین در هفته گذشته به کف خود رسید. عرضه های این کارخانه با قیمت 23 هزارتومان پایه و تحویل سه ماهه با ترفندهای بعضی تجار روال بازار را بهم ریخت. باید منتظر هفته های آینده بود چرا که اسلب هرمزگان با محدویت عرضه به علت صادرات روبروست.

فولاد ایران: ورق کاویان با افت محدود روبرو شد رکود بازار عامل این کاهش قیمت بود ولی کارخانه عرضه را مدیریت کرد.

فولاد ایران: ورق سرد با رکود بازار هفته ای نزولی را تجربه کرد. شاید در هفته آینده این روند با دامنه محدود ادامه یابد.

فولاد ایران: ورق گالوانیزه روند ثابتی داشت. کاهش قیمت ورق گرم با افزایش قیمت روی که ریشه جهانی دارد تا حدودی جبران شد.
تحلیل هفته :
فولاد ایران: قیمت نفت به صد دلار هر بشکه دارد نزدیک می شود این امر یعنی افزایش قیمت همه کالا ها چون کرایه حمل را بالا می برد ، روی قیمت برق اثر میگذارد و با بالا رفتن قیمت ها باعث افزایش دستمزد می گردد.
قطعی برق در چین ادامه دارد این یعنی افزایش تقاضای شمش ایران.
تولید فولاد در اروپا به علت بالا رفتن قیمت نفت با افزایش قیمت روبرو شده یعنی تقاضای وارداتی اروپا بالا خواهد رفت.
قیمت ضایعات روند صعودی دارد که تاثیر مستقیم روی قیمت فولاد دارد.
در بازار داخلی تقاضا همچنان بسته مانده. امید به ساخت یک میلیون مسکن به زودی به بازار نخواهد رسید. بنابراین عامل اثر گذار در بازار تقاضا نیست.
قیمت ارز همچنان در ثبات نسبی است. احتمال کاهش آن از نظر اصول اقتصادی به سادگی ممکن نیست. از نظر عملی کاهش نرخ ارز بازار را کاملا بهم می ریزد و صادرات را کاهش می دهد. از طرف دیگر باعث افت شاخص بورس می گردد. در حالی که تقاضا در بازار داخلی بسته است و پذیرای عرضه بیشتر نیست. از سوی دیگر از اول آبان تولید آهن اسفنجی احتمالاً با مشکل گاز روبرو خواهد شد در حالیکه با شروع سرما ضایعات هم با محدویت عرضه روبرو می گردد. بطور خلاصه عرضه محدودتر می شود. صادرات با افزایش قیمت نفت بالا می رود در حالیکه تقاضا تغییر نکرده یعنی بالا رفتن قیمت. آنچه مشخص نیست مساله نحوه برخورد دولت با کسری بودجه است دولت از طریق فروش اوراق قرضه بازار پول را به شدت محدود کرده است. این روند رکود را تشدید می کند، صادرات را افزایش می دهد و نرخ بهره را بالا می برد. ادامه این روند پایدار نیست چون مدیریت هزینه الزاماً به معنای افزایش درآمد نیست. صحبت از حذف یارانه انرژی است تا کسری بودجه جبران شود ولی بودجه تغییرات دیگری هم نیاز دارد مثل تک نرخی کردن ارز و حمایت از صادرات و به هر حال دولت باید فکری به حال اشتغال بکند که خودش بار آن را به دوش می کشد چون بیش از هشتاد درصد اقتصاد به عهده دولت است. انتظار بعضی از دست اندرکاران این است که با امضا برجام دلار نرخ نزولی بگیرد که چنین چیزی با واقعیات اقتصادی تطبیق نمی کند. فارغ از تمام این تحلیل ها فعالان اقتصادی باید به مساله قیمت نفت و گاز نگاه جدی داشته باشند روند قیمت این کالا ها همه چیز را تحت تاثیر قرار می دهد. دنیا با کمبود گاز روبرو است و زمستان در راه در نتیجه امکان کاهش قیمت نیست .
اگر صادرات هم صفر بشود در بازار داخلی به علت ساختار هزینه ها امکان کاهش قیمت نیست. تنها ممکن است رکود در بعضی مقاطع زمانی باعث تنزل قیمت بشود که پایدار نمی باشد. اما ادامه رکود یعنی کاهش تولید. تولید هم اگر توان صادرات نداشته باشد باید تعطیل شود که راه اندازی مجدد آن به سادگی نخواهد بود.

بازار جهان: م. تابان شمال
بازار ایران: م. چیت ساز
پایگاه خبری فولاد ایران

لینک خبر :‌ ایفنا

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ آقای سید روح اله لطیفی افزود: در 6 ماهه نخست امسال پنج میلیون و 549 هزار و 311 تن کالا به ارزش دومیلیارد و 483 میلیون و 129 هزار و 784 دلار بین ایران و اتحادیه اقتصادی-گمرکی اوراسیا تبادل شد که نسبت به مدت مشابه 12 درصد در وزن و 40 درصد در ارزش افزایش داشته و سهم صادرات یک میلیون و 167 هزار و 858 تن به ارزش 514 میلیون و 399 هزار و 324 دلار و سهم واردات نیز چهار میلیون و 381 هزار و 453 تن به ارزش یک میلیارد و 968 میلیون و 730 هزار و 460 دلار بوده است.

وی گفت: صادرات کشورمان در 6 ماه گذشته به پنج کشور عضو این اتحادیه، از لحاظ وزنی حدود پنج درصد و از لحاظ ارزش 36 درصد افزایش داشته است.

لطیفی در خصوص میزان صادرات به اعضای اوراسیا توضیح داد: روسیه با 503 هزار و 773 تن به ارزش 270 میلیون و 394 هزار و 885 دلار در رتبه نخست خرید کالای ایرانی در این اتحادیه قرار دارد که نسبت به مدت مشابه سال قبل 6 درصد در وزن و 32 درصد در ارزش رشد داشته است. ارمنستان با خرید 412 هزار و 623 تن به ارزش 123 میلیون و 675 هزار و 202 دلار، کاهش 20 درصدی در وزن و رشد 29 درصدی در ارزش را نسبت به مدت مشابه داشته است، قزاقستان سومین مقصد صادرات کالا های ایرانی به این اتحادیه با 227 هزار و 265 تن و به ارزش 78 میلیون و 628 هزار و 496 دلار بود که نسبت به مدت مشابه 95 درصد در وزن و 28 درصد در ارزش رشد داشته است.

وی افزود: قرقیزستان نیز چهارمین مقصد صادراتی کالا های ایرانی به این اتحادیه با 19 هزار و 921 تن و به ارزش 32 میلیون و 195 هزار و 737 دلار بوده که نسبت به مدت مشابه 341 درصد در وزن و 259 درصد در ارزش افزایش داشته است و نهایتا بلاروس با چهار هزار و 276 تن به ارزش 9 میلیون و 505 هزار و چهار دلار آخرین مقصد کالا های ایرانی با رشد 73 درصدی در وزن و 22 درصدی در ارزش در این اتحادیه بوده است.

لطیفی در خصوص واردات از اتحادیه اقتصادی-گمرکی اوراسیا گفت: واردات از اتحادیه اوراسیا در 6 ماهه نخست امسال، رشد 14.5 درصدی در وزن و 41 درصدی در ارزش داشته است و روسیه با سه میلیون و 575 هزار و 264 تن به ارزش یک میلیارد و 716 میلیون و 775 هزار و 182 دلار، 81.5 درصد وزن و 87 درصد کل واردات از اوراسیا را به خود اختصاص داده و نسبت به مدت مشابه نیز سه درصد در وزن و 34 درصد در ارزش افزایش را نشان می دهد.

وی افزود: بعد از روسیه، قزاقستان با 802 هزار و 23 تن به ارزش 234 میلیون و 770 هزار و 988 دلار قرار دارد که رشد 135 درصدی در وزن و 137 درصدی در ارزش را در فروش کالا به ایران در نیمه نخست، نسبت به مدت مشابه داشته است.

لطیفی در ادامه گفت: بلاروس با سه هزار و 70 تن کالا به ارزش 12 میلیون و 183 هزار و 880 دلار و کاهش 42 درصدی در وزن و 28 درصدی در ارزش در رتبه سوم و ارمنستان با صادرات 864 تن کالا به ارزش چهار میلیون و 627 هزار و 969 دلار و کاهش 74 درصدی در وزن و افزایش 26 درصدی در ارزش، چهارمین شریک کشورمان در تامین کالا ها و قرقیزستان با 232 تن کالا به ارزش 372 هزار و 441 دلار پنجمین فروشنده کالا به ایران با کاهش 78 درصدی در وزن و 67 درصدی در ارزش کالای صادراتی به ایران نسبت به مدت مشابه بوده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۷/۲۴

به گزارش اخبارفلزات، علی محمدی مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع درباره عملکرد ارفع طی 6 ماه نخست سال جاری، اظهار داشت: تولید آهن اسفنجی در واحد احیای مستقیم شرکت طی 6 ماه ابتدای سال 1400 به میزان 409 هزار و 975 تن بوده است که تقریبا مانند میزان تولید مدت مشابه در سال گذشته است، اما تولید شمش در فولادسازی شرکت طی نیمه نخست سال جاری به میزان 337 هزار و 971 تن بوده که نسبت به دوره مشابه سال گذشته حدود 20 درصد کاهش یافت که علت آن نیز محدودیت های اجباری ناشی از قطع برق بوده است.

وی با اشاره به افزایش میزان صادرات فولاد ارفع، افزود: طی 6 ماه امسال، صادرات ارفع 264 درصد افزایش یافته است. این واحد فولادسازی با تکیه بر بازاریابی های به موقع خود در نیمه نخست امسال، توانست به موفقیت های خوبی در امر صادرات دست یابد و با صادرات 130هزار و 122 تن، رشد 264 درصدی را نسبت به سال گذشته تجربه کند.

برنامه شرکت برای نیمه دوم سال 1400

مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع با اشاره به برنامه های این واحد فولادسازی در سال جاری، گفت: برنامه اصلی شرکت، اجرای طرح های توسعه زیر سقف واحدهای احیا و فولادسازی است که مطابق برنامه ریزی های انجام شده امیدواریم ظرفیت اسمی این واحدهای از 800 هزار تن فعلی به ترتیب 2٫1 و یک میلیون تن در سال افزایش یابد. علاوه بر این ضمن افزایش میزان تولید، نیاز شرکت به تامین آهن اسفنجی از بازار رفع شده و حاشیه سود فروش افزایش پیدا کند.

چالش های یک واحد فولادسازی

محمدی همچنین با اشاره به چالش های پیش روی فولاد ارفع طی سال جاری، بیان کرد: با اتفاقاتی که در سال جاری به صورت کاملا بی سابقه رخ داد، در حال حاضر چالش اصلی ارفع و سایر تولیدکنندگان فولاد موضوع انرژی است. توقف های سال جاری خسارات بسیار جدی و سنگینی بر شرکت های فولادی تحمیل کرد و در صورت ادامه این مشکلات در سال آینده و با توجه به کاهش آستانه تاب آ وری شرکت ها، مشکلات تحمیلی بسیار جدی تر خواهد بود. همچنین گمانه زنی هایی برای محدودیت در تامین گاز در فصل زمستان وجود دارد که این نیز می تواند به بحرانی مجدد تبدیل شود.

وی ادامه داد: علاوه بر چالش های انرژی روند افزایش قیمت مواد اولیه و حامل های انرژی به صورت مداوم حاشیه سود تولید فولاد را کاهش می دهد و در صورت عدم برنامه ریزی صحیح در آینده نزدیک امکان ایجاد بحران های مالی در شرکت های فولادی وجود خواهد داشت.

ضرر فولاد ارفع از قطع شدن برق

مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع در پاسخ به این پرسش که با قطع شدن برق در تابستان سال جاری از میزان تولید خود جا ماندید، تصریح کرد: در تابستان امسال شرکت آهن و فولاد ارفع 52 روز به طور کامل متوقف شد که این مدت زمان معادل از دست دادن تولیدی در حدود 130 هزار تن شمش و زیانی در حدود هفت هزار میلیارد ریال بوده که بسیار قابل توجه است. البته با تلاش های انجام شده از جمله افزایش میزان صادرات در تیر ماه تا جای ممکن سعی شد این آسیب ها کمرنگ شود. البته در زمان قطع شدن برق تلاش کردیم تعمیرات سالانه خود را انجام بدهیم و تعمیرات واحد ذوب را با زمان کاهش مصرف برق مد نظر دولت هماهنگ کنیم. تمام تلاش کارکنان شرکت بر این اساس است که خللی در برنامه ریزی تولید سالانه شرکت ایجاد نشود.

اجازه دهند که عرضه و تقاضا بر بازار حاکم شود

محمدی با اشاره به بخشنامه های دست و پاگیر دولتی که برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایجاد می کند، اذعان داشت: به طور کلی راه نجات اقتصاد ایران، آزادسازی آن است از همین رو باید اجازه داده شود تا عرضه و تقاضا بر بازار حکم فرما باشد، نه بخشنامه و مصوبات دستوری.

وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به توضیحات ارائه شده و بحران هایی که به نظر می رسد در حوزه های مختلف از جمله انرژی، محیط زیست، سودآوری شرکت ها و... در آینده نزدیک گریبان صنعت فولاد کشور را بگیرد، راهی جز تلاش برای تحقق توسعه پایدار و حکم فرما کردن رویه ای علمی بر صنعت فولاد وجود نخواهد داشت. لذا در برهه کنونی شرکت های فولادی باید هر چه بیشتر برای پژوهش های هدفدار سرمایه گذاری کرده و همزمان با تکیه بر علم آینده پژوهی برای تبدیل تهدیدهای آینده به فرصت، تلاش کنند.
انتهای پیام/

لینک خبر :‌ اخبار فلزات

به گزارش ایسنا، شاخص کل بورس امروز با 40 هزار و 60 واحد افزایش رقم یک میلیون و 437 هزار واحد را ثبت کرد.

شاخص کل با معیار هم وزن هم 9397 واحد افزایش یافت و به رقم 402 هزار و 175 واحد رسید. معامله گران این بازار 529 هزار معامله به ارزش 49 هزار و 999 میلیارد ریال انجام دادند.

فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران، سرمایه گذاری تأمین اجتماعی، معدنی و صنعتی چادرملو، گسترش نفت و گاز پارسیان، سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین و پتروشیمی پردیس نسبت به سایر نمادها بیشترین تأثیر مثبت را روی بورس گذاشتند.

در آن سوی بازار سرمایه شاخص کل فرابورس نیز توانست با 489 واحد صعود تا رقم 20 هزار و 556 واحد افزایش یابد. معامله گران این بازار 358 هزار معامله به ارزش 29 هزار و 266 میلیارد ریال انجام دادند.

پلیمر آریاساسول، پتروشیمی زاگرس، بیمه پاسارگاد، فولاد هرمزگان جنوب، پتروشیمی تندگویان، سرمایه گذاری صباتأمین و سهامی ذوب آهن اصفهان نسبت به سایر نمادها بیشترین تأثیر مثبت را روی فرابورس گذاشتند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران