بولتن خبری روزانه روابط عمومی هلدینگ سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات
گزیده اخبار اقتصادی، فولادی و معدنی
روز چهارشنبه 24 شهریور ماه 1400
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۴ سایت های دیگر : معدن مدیا

روسیه و اوکراین به دنبال کاهش تقاضا در بازارهایی که فولاد تخت CIS معمولا به آن ها صادر می شد ، در جستجوی بازارهای جایگزین بودند. آن ها حتی قیمت های صادراتی خود را کاهش دادند تا بلکه نظر مشتریان همیشگی جلب شود. اما فایده چندانی نداشت و آن ها به هر حال مجبور به پیدا کردن مقاصد دیگری شدند.
به گزارش آرتان پرس و به نقل از متال بولتن ، قیمت های صادراتی فولاد تخت CIS در هفته منتهی به دوشنبه 13 سپتامبر مجددا کاهش یافت و کاهش تقاضا باعث شد تا تأمین کنندگان به دنبال بازارهای جدید باشند.

ارزیابی هفتگی Fastmarkets برای صادرات فولاد تخت نورد گرم CIS در روز دوشنبه 850-870 دلار در هر تن بود که 15 دلار در هر تن از 865-885 دلار در هر تن 6 سپتامبر کاهش یافته است. 890-895 دلار برای هر تن cfr ، تقریبا معادل 865 دلار برای هر تن فوب است. در حالی که در اواخر ماه آگوست ، فولاد تخت سبک با این قیمت فروخته می شد ، این هفته فولاد تخت سنگین به فروش می رسید. پیشنهادات فولاد تخت سبک از اوکراین به ترکیه در هفته جاری با قیمت 880-890 دلار به ازای هر تن cfr ، که معادل حدود 850-865 دلار برای هر تن فوب است ، شنیده شد. بسته به عرضه کننده ، پیشنهادات مشابه از طرف تأمین کنندگان روسی با قیمت 890-900 دلار به ازای هر تن cfr شنیده می شود که معادل 860-870 دلار برای هر تن فوب است.

یک تاجر اظهار کرد: “Severstal روسیه فولاد تخت را با قیمت 890 دلار در هر تن cfr ، حدود 860 دلار در هر تن فوب دریای سیاه به ترکیه فروخت. این بدان معناست که بازار اروپا در حال حاضر چندان خوب نیست و این شرکت در حال جستجو برای خریداران دیگر است.”

Severstal معمولاً بر فروش فولاد تخت به اتحادیه اروپا متمرکز است. این شرکت به دلیل موقعیت جغرافیایی به طور معمول محصولات خود را از دریای بالتیک صادر می کند.

تاجر دیگری بیان کرد: “به نظر می رسد که متینوست اوکراین در حال بررسی امکان فروش فولاد تخت نورد گرم CIS خود به آسیا است ، به این معنی که تقاضا از بازارهای معمول آن یعنی ترکیه ، خاورمیانه ، شمال آفریقا و اتحادیه اروپا دیگر کافی نیست.”

ارزیابی هفتگی Fastmarkets برای صادرات فولاد تخت نورد سرد CIS ، در روز دوشنبه ، 965-970 دلار در هر تن بود که 15 دلار در هر تن از 980-985 دلار در هر تن هفته قبل کاهش یافته است. ارزیابی قیمت Fastmarkets برای صادرات ورق های سنگین فولادی CIS در 13 سپتامبر 960-995 دلار در هر تن بود که از 985-1010 دلار در هر تن هفته قبل کاهش یافته است.

منبع: متال بولتن

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک خبر :‌ آرتان پرس
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۴ سایت های دیگر : خبر آنلاین اعتبار نوین خبرگزاری آریا

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی فلزات آنلاین ، در پایان معاملات آخرین روز بازار سرمایه، شاخص کل با افت هشت هزار و 665 واحدی به عدد یک میلیون و 488 هزار واحد و شاخص هم وزن با افت هزار و 449 واحدی به عدد 450 هزار واحد رسید.

نماد های شستا ، فولاد ، اخابر و فملی بیشترین تاثیر را در افت شاخص کل داشتند.

در فرابورس نیز شاخص با افت 247 واحدی به عدد 21 هزار و 998 واحد رسید.

بر اساس گزارشی از صدا وسیما، ارزش معاملات خرد بورس و فرابورس به بیش از پنج هزار و 695 هزار میلیارد تومان رسید همچنین حدود 415 میلیارد تومان تغییر خالص مالکیت افراد حقیقی به حقوقی بود.

انتهای پیام//

لینک خبر :‌ فلزات آنلاین

به گزارش اختصاصی کالاخبر ؛ طبق گزارش منتشرشده توسط بانک جهانی در هشتمین ماه امسال قیمت هر تن مس در بازارهای جهانی به 9 هزار و 370 دلار رسید که نسبت به ماه قبل از آن کمتر بود. در ماه جولای، هر تن مس، ارزشی معادل 9 هزار و 451 دلار داشت و در ماه ژوئن با قیمت 9 هزار و 632 دلار به فروش رسیده بود. براین اساس، متوسط قیمت هر تن مس در فصل دوم سال جاری میلادی برابر با 9 هزار و 706 دلار و در فصل اول سال برابر با 8 هزار و 477 دلار بود.

مقایسه قیمت این فلز پرمصرف با وضعیتی که قبل از همه گیری کرونا داشت، گویای آن است که این بازار تا رسیدن به وضعیت متعادل، فاصله زیادی دارد.

بازار مس همچنان نامتعادل

در سال 2018 هر تن مس در بازار جهانی با قیمت 6 هزار و 530 دلار معامله می شد که این رقم در سال 2019 به 6 هزار و 10 دلار کاهش یافت. سرعت افزایش قیمت این فلز از اواسط سال قبل و بعد از توقف تولید در بسیاری از معادن برای مقابله با شیوع کرونا افزایش یافت و با وجود اینکه در ماه های اخیر، گزارش ها از افت ارزش مس حکایت دارد، ولی هنوز تا رسیدن به وضعیت متعادل فاصله زیادی مشاهده می شود.

رکوردزنی آلومینیوم

در نقطه مقابل، روند افزایش قیمت در بازار آلومینیوم از ماه اوت شروع شد و در اواسط ماه سپتامبر به اوج خود رسید. آمارها حکایت از آن دارند که در ماه اوت، قیمت هر تن آلومینیوم در بازارهای جهانی برابر با 2 هزار و 603 دلار بود که نسبت به ماه قبل از آن، بیش از 100 دلار افزایش داشت. در ماه جولای هر تن از این فلز، قیمتی برابر با 2 هزار و 498 دلار داشت که در ماه ژوئن با قیمت 2 هزار و 447 دلار مبادله شد.

برپایه گزارش بانک جهانی، متوسط قیمت هر تن آلومینیوم در سال 2018 برابر با 2 هزار و 108 دلار و در سال 2019 برابر با هزار و 794 دلار بود. اما در سال 2020 قیمت هر تن از این محصول به هزار و 704 کاهش یافت که البته در هفته های اخیر با تغییر روند حرکتی در این بازار، با عبور قیمت از مرز 3 هزار دلار، رکورد 13 ساله قیمت آلومینیوم شکسته شد.

ثبات روی، افزایش قیمت نیکل

بخش دیگری از گزارش بانک جهانی به بازار نیکل و روی پرداخته است. طبق اطلاعات این گزارش، در هشتمین ماه امسال قیمت نیکل و روی نیز نسبت به ماه قبل از آن رشد کرده است. قیمت هر تن روی در این ماه، برابر با 2 هزار و 988 دلار بود که تقریباً با متوسط قیمت سال 2018 برابری می کرد، ولی قیمت هر تن نیکل در هشتمین ماه امسال به 19 هزار و 141 دلار رسید که نسبت به متوسط قیمت سال 2018 بالغ بر 6 هزار دلار بیشتر بود.

لینک خبر :‌ کالاخبر
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۴ سایت های دیگر : معدن مدیا

شوک نفتی در سال 1973 و افزایش غیرمنتظره قیمت نفت در دنیا باعث شد تا مصرف کنندگان اصلی انرژی، که عموما کشورهای صنعتی بودند، با تغییر اساسی در نگرش و رویکردشان به مقوله انرژی، سرفصل های مدیریت ممیزی و بهینه سازی مصرف انرژی را در دستور کار و برنامه های خود قرار دهند.

موضوع انرژی و مدیریت آن نیز تقریبا همزمان با دنیا در برنامه های پنجم و ششم عمرانی کشور (که فرصت اجرا پیدا نکرد) مطرح شد، در حالی که شکل گیری و ایجاد واحدهای مدیریت و ممیزی انرژی در صنایع، مستند به برنامه های پنج ساله توسعه کشور و به طور مشخص برنامه دوم توسعه (بند و تبصره 19 ) و با هدف استفاده بهینه از منابع انرژی و کاهش آلایندگی های محیط زیست به عنوان یک اصل اساسی، مداوم و دائمی در سیاست های کلان کشور، مصوب و به سازمان های متولی (وزارت نیرو و نفت) و شرکت های بزرگ تولیدی ابلاغ و لازم الاجرا شد.

از آنجا که برداشت صیانتی از منابع معدنی از مهم ترین رسالت های شرکت های صنعتی معدنی کشور از جمله شرکت ملی صنایع مس ایران است، امور انرژی شرکت ملی صنایع مس ایران برنامه ریزی و اقدامات لازم برای استفاده صحیح و بهینه از حامل های انرژی را در راستای خط مشی برداشت صیانتی از معادن و بهره مندی از تاثیرات آن در کاهش قیمت تمام شده و حفظ منافع ملی و سهامداران، از وظایف اصلی خود می داند. البته، با توجه به بهای حامل های انرژی در کشور و نگاه ناقص تولیدمحور، کار کردن در این زمینه چالش ها و مشکلات خاص خود را دارد.

بررسی نحوه فرایند و عملکرد اجزای مختلف سیستم ها و زیرسیستم های مختلف هر فرایند از منظر انرژی، بر مبنای روابط بالانس جرم و انرژی و تجزیه وتحلیل حساسیت پارامترهای مختلف موثر بر فرایند، از موارد مهم و به تعبیری اجتناب ناپذیر در مدیریت و ممیزی اصولی مصرف انرژی است.

بنابراین، با توجه به پیچیدگی بررسی و تجزیه وتحلیل تاثیر تغییر پارامترهای مختلف موثر از جمله کمیت، ویژگی ها و کیفیت مواد اصلی و کمکی، میزان حامل های انرژی، زمان فرایند و تنظیمات نقطه کار در فرایند هر سیستم و همچنین تاثیر تغییرات مذکور بر بقیه سیستم ها و زنجیره خط تولید، با در نظر گرفتن میزان، کیفیت و قیمت تمام شده محصول نهایی در شرکت ملی صنایع مس ایران، که از زنجیره تولید نسبتا گسترده ای برخوردار است، تعریف و انجام پروژه مدل سازی ممیزی و تجزیه وتحلیل جریان های جرم و انرژی در قالب نرم افزاری هوشمند برای فرایندهای مختلف در دستور کار قرار گرفت و برای فرایندهای معدن، تغلیظ و لیچینگ در مجتمع های مختلف تهیه و پیاده سازی شد. ناگفته نماند که شبیه سازی سیستم ها، زیرسیستم ها و تجهیزات و یکپارچه سازی آن ها در هر بخش از زنجیرهای تولید، طراحی، تهیه و پیاده سازی نرم افزار در مجموعه شرکت ملی صنایع مس ایران برای اولین بار در سطح کشور انجام شده است. امید می رود که با تکمیل و پیاده سازی این نرم افزار برای سایر فرایندهای ذوب و پالایشگاه و همچنین کارخانجات اسید، اکسیژن، فرایندهای پمپاژ، انتقال و برگشت آب و غیره، بهره مندی از سیستم یکپارچه ممیزی انرژی در بستری اصولی و قابل اتکا برای شناخت دقیق و سریع گلوگاه ها، پتانسیل ها و راهکارهای بهینه سازی مصرف انرژی و تاثیر آن ها بر قیمت تمام شده فراهم شود.

شرکت مس و مصرف انرژی

در حال حاضر، میانگین پنج ساله شاخص مصرف انرژی بر مس محتوا در صنایع مس ایران حدود 60 گیگاژول بر تن است که به لحاظ آماری، از نظر مصرف، جایگاه نامطلوبی نیست. گفتنی است که با توجه به پارامترهای موثر بر تعیین شاخص های مصرف انرژی مانند توپولوژی، نوع، هندسه معدن، عیار و ترکیب مواد معدنی، نحوه تامین انرژی و غیره، مقایسه آماری شاخص های مصرف انرژی در شرکت ملی صنایع مس ایران با صنایع مس دنیا اطلاعات و داده های مناسبی برای مقایسه، هدف گذاری و برنامه ریزی نیست؛ چه بسا برای دو معدن در یک کشور نیز اختلاف شاخص ها نشانگر مشخصی برای ارزیابی استفاده صحیح و بهینه از منابع انرژی نباشد. شاخص های طراحی و ارائه شده توسط صاحب تکنولوژی مهم ترین و معتبرترین ملاک برای مقایسه، ارزیابی و ممیزی مصرف انرژی در این گونه فرایندهاست.

به منظور مقایسه شدت مصرف انرژی تولید هر تن مس محتوی در شرکت ملی صنایع مس ایران با صنعت مس دنیا بر مبنای تولید محصول و مصرف حامل های انرژی، پارامترهای کلیدی و تأثیرگذاری وجود دارند که به منظور دستیابی به نتایج منطقی و کاربردی، توجه به آن ها ضروری است.

در واقع لازمه مقایسه اصولی و صحیح شاخص ها در هر فرایند، شناخت دقیق و علمی از مجموعه شرایط حاکم بر آن فرایند و شرایط محیطی (یا به عبارت بهتر اقلیمی) آن فرایند است. بنابراین نگرش جامع به مجموعه عوامل مؤثر بر مصرف انرژی در معادن مختلف مس در سطح دنیا پیش نیاز هر گونه تحلیل و مقایسه وضعیت موجود شرکت با سایر صنایع مس دنیاست. بنابراین، قبل از ارائه اعداد و ارقام شدت مصرف انرژی به ازای هر تن مس محتوی در صنعت مس کشورمان و مقایسه آن با نُرم های جهانی، لازم است به عوامل مهم تاثیرگذار بر شدت مصرف انرژی در فرایندهای مشابه اشاره شود:

تفاوت در نوع انرژی مصرفی با توجه به تکنولوژی و تجهیزات مورد استفاده در فرایند (مثلا استفاده از شاول های الکتریکی یا هیدرولیکی در معادن، یا نحوه انتقال ماده معدنی از طریق نوار یا واپکو)؛ شکل، شیب، عمق و میزان باطله برداری مورد نیاز که به توپولوژی معدن وابسته اند؛ عیار ماده معدنی با توجه به پروفیل و برداشت از معدن؛ طراحی مهندسی و برنامه ریزی استخراج خاک معدنی؛ فاصله معدن تا سنگ شکن و کارخانجات تغلیظ، ذوب و پالایشگاه، با توجه به اینکه در محاسبات شدت مصرف انرژی، حمل ونقل مواد بخشی از فرایند محسوب می شود؛ فاصله محل دپوی خاک های باطله از معدن؛ در کارخانجات تغلیظ، تولید بهینه تابعی از پارامترهای سختی، میزان و عیار ماده معدنی ورودی، تکنولوژی، میزان ریکاوری، نوع و میزان و عیار محصول خروجی، نقطه کار طراحی، میزان و چگونگی مصرف مواد شیمیایی افزودنی و آب، عملکرد سیستم ها و تجهیزات و شرایط آب وهوایی و جغرافیایی است. به همین دلیل، در کارخانجات مختلف تغلیظ، اندیس انرژی به تنهایی و مستقل از تاثیر پارامترهای فوق برای تعیین نقطه کار تولید بهینه، معیار مناسبی نیست؛ در کارخانجات ذوب، مقایسه شدت مصرف انرژی تابعی از پارامترهای قدمت، کیفیت و ترکیب مواد ورودی، نقطه کار طراحی کارخانه، شرایط محیطی و از همه مهم تر تکنولوژی ذوب است؛ ضایعات (پِرت مواد در مسیر فرایند)، کیفیت و یکنواختی محصول خروجی و انرژی مورد نیاز برای جداسازی سایر کانی های معدنی. وابستگی اندیس مصرف انرژی در فرایند استحصال مس محتوی به عوامل فوق الذکر نشان می دهد که مقایسه شدت مصرف انرژی در دو فرایند مشابه بدون نُرم کردن (یکسان سازی) آن نتیجه درستی به دست نمی دهد و در واقع قیاس مع الفارق است.

همانطور که در نمودار 1 مشاهده می شود، میزان حداقل و حداکثر شدت مصرف انرژی اولیه در معادن روباز با عیار میانگین 0٫65 به ترتیب حدود 70 و 120 گیگاژول بر تن است، در حالی که مقدار اندیس مزبور در صنعت مس کشور به حدود 111 گیگاژول بر تن می رسد.

رویکردهایی برای کاهش مصرف

هرچند برخی از عوامل مؤثر بر شدت مصرف انرژی در فرایند استحصال مس به ماهیت و ویژگی های معادن و خاک معدنی وابسته است و در هر معدن خاص، مقادیری ثابت و تغییرناپذیر است، عمده عوامل ذکرشده پارامترهایی قابل تغییرند که انتخاب درست آن ها، نظیر مهندسی معدن، برنامه ریزی، نحوه استخراج، انتخاب تکنولوژی و تجهیزات و نحوه حمل ونقل، موجب کاهش و بهینه کردن قابل توجه اندیس مصرف انرژی در فرایندهای مختلف می شود.

نمونه هایی از اقدامات متعدد بهینه سازی انرژی و زیست محیطی شرکت ملی صنایع مس ایران در چند سال اخیر عبارت اند از حذف توان راکتیو در شبکه الکتریکال مجتمع مس سرچشمه با حداقل تغییرات به لحاظ کانفیگوریشن شبکه، احداث کارخانجات اسید و اکسیژن در مجتمع های مس سرچشمه و ذوب مس خاتون آباد، جایگزینی کوره های ریورب کارخانه ذوب سرچشمه با نوع فلش، تعویض حوضچه های الکترولیز پالایشگاه سرچشمه، طرح تعویض الکتروموتورهای فرسوده در مجتمع مس سرچشمه و ده ها اقدام اصلاحی در کارخانجات تغلیظ میدوک و سونگون توسط خود همکاران.

چشم انداز پیشِ رو

با توجه به چند برابر شدن سایر اقلام هزینه ای بالاخص در بخش های تامین قطعات، لوازم و مواد کمکی نسبت به حامل های انرژی، سهم هزینه حامل های انرژی در سبد قیمت تمام شده صنایع مس ایران از حدود 5 درصد به 3 درصد رسیده است.

در خصوص سهم انرژی در سبد قیمت تمام شده صنایع مس ایران با سایر کشورها با توجه به نرخ حامل های انرژی در کشور، مقایسه مستقیم داده ها به اطلاعاتی درست منجر نمی شود، کمااینکه در بعضی از کشورها، حامل های انرژی با نرخ های ارزان (یارانه ای) در اختیار برخی از صنایع قرار می گیرند. مسلم این است که به طور کلی، بخشی از ارزش افزوده تمام محصولات تولیدشده در کشور ما مربوط به مابه التفاوت قیمت های داخلی و بین المللی حامل های انرژی است. مبحث اصلاح و بازنگری نرخ و تعرفه حامل های انرژی، که از چند ده سال قبل به عنوان یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار در هدررفت انرژی مطرح است، پرهیز از بخشی نگری، یاری جستن از نگاه کلان و جامع از منظر منافع ملی و ترسیم مکانیسم ها و خطوطی شفاف و روشن از روش های حمایتی و غیرحمایتی تامین انرژی، مطمئن ترین مسیر برای بسترسازی به منظور نهادینه کردن ممیزی و بهینه سازی تولید (استخراج، ذخیره، تبدیل) و انتقال، توزیع و مصرق حامل های انرژی است.

بر اساس برنامه استراتژیک شرکت ملی صنایع مس ایران در افق 1410 و با توجه به طرح های توسعه پیش بینی شده، دیماند مصرفی شرکت حدود ششصد مگاوات برآورد شده و بنابراین، در همین راستا، برنامه های حوزه ممیزی، مدیریت انرژی و تامین حامل های انرژی به تناسب، طراحی گردیده است. هدف گذاری کاهش 5 تا 10 درصدی در اندیس مصرف و هزینه حامل های انرژی (نسبت به نرخ روز آن ها) از طریق تامین حامل های انرژی به روش های مختلف از جمله احداث نیروگاه، مشارکت فعال در بازار برق، خرید از بورس انرژی یا قراردادهای دوجانبه، تعریف و اجرای پروژه های افزایش بهره وری و بهینه سازی مصرف انرژی و بررسی انتخاب تکنولوژی طرح های توسعه از منظر انرژی از رئوس برنامه های مورد نظر است.

در پایان، تاکید می شود که برای دستیابی به اجرای سیاست های کلان در حوزه انرژی چه در سطح کشور و چه در سطح شرکت، پاسخگویی و اخذ نتایج بهتر و سازمان دهی دقیق تر در زمینه ممیزی، بهینه سازی و مدیریت انرژی خصوصا در شرکت های بزرگ صنعتی، وجود ساختاری یکپارچه و منسجم با تبیین شرح وظایف و مسئولیت ها برای تدوین استاندارها و روال های یکپارچه به عنوان یکی از مهم ترین ارکان ارتقای بهره وری، استفاده از مزیت های کاهش هزینه تامین، انبارداری و میزان بهینه تهیه اقلام مشابه، ثبت و انتقال دانش و تجربیات بین مجموعه های مختلف، استفاده از مزیت های ابعاد محدوده کار برای بهره مندی از اکیپ های تخصصی و مجرب در زمینه های مختلف حوزه انرژی، جلوگیری از دوباره کاری و موازی کاری و در نهایت حفظ منافع سهام دار با کاهش سهم انرژی در سبد هزینه های قیمت تمام شده، کاهش شدت مصرف انرژی (از منظر ملی) و کاهش آلاینده های زیست محیطی (از منظر جهانی و محیط زیست) ضروری است.

لینک خبر :‌ اخبار فلزات
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۴

در هفته گذشته عدم تقاضا بیشتر و فعالیت بازار معاملاتی و صادراتی میلگرد فولادی کمتر شد که این موضوع سبب کاهش شدید قیمت ها گردید.

کارخانه ها نیز به رغم علاقه نه چندان زیاد، قیمت های خود را برای افزایش میزان فروش کاهش دادند. به نظر می رسد با احیای فعالیت های اروپا جنب و جوش به بازار معاملات از اوایل ماه اکتبر بر خواهد گشت.

به گزارش آرتان پرس و به نقل از متال بولتن، آخرین قیمت میلگرد و سیم مفتول صادراتی کشورهای مستقل مشترک المنافع در هفته منتهی به دوشنبه 13 سپتامبر همچنان رو به کاهش رفته است. با عدم تقاضا بازارهای صادراتی میلگرد و سیم مفتول ترکیه نیز به دلیل محدودیت های این چنینی فولاد بلند، در هفته گذشته راکد ماند.

بر اساس ارزیابی های هفتگی صورت گرفته، میلگرد فولاد صادراتی ، بندر اصلی فوب ترکیه روز پنجشنبه 9 سپتامبر 660-670 دلار در هر تن معامله شد که در مقایسه با هفته گذشته کمتر بوده است.

علیرغم سکون بازار خرید و فروش، کارخانه های فولادی در ترکیه همچنان به صادرات میلگرد با قیمت 670-675 دلار به ازای هر تن فوب ادامه می دهند.

آسیا که در حال حاضر بزرگترین مصرف کننده میلگرد ترکیه است، در هفته گذشته به ازای هر تن میلگرد خریداری شده 630 دلار پیشنهاد کردند. این در حالی است که برخی کارخانه ها آمادگی عرضه میلگرد با قیمت کمتری را هم داشتند.

به گزارش این خبرگزاری، میلگرد ترکیه در هفته گذشته به قیمت 670 دلار به ازای هر تن فوب در اروپا فروخته شد.

به گفته منابع قیمت های پیشنهادی میلگرد صادراتی اوکراین در طول هفته بدون تغییر و به قیمت 710-720 دلار به ازای هر تن فوب دریای سیاه معامله شد، این در حالی است که میلگرد روسی با قیمت 700-710 دلار فوب در معامله شده است.

بر اساس پیش بینی ها انتظار می رود با احیای فعالیت های تجاری اروپا در ماه اکتبر، قیمت های پیشنهادی کارخانه های عضو CIS قابل اجرا باشد.

ارزیابی های هفتگی میلگرد فولادی صادراتی ، فوب دریای سیاه ، کشورهای مستقل مشترک المنافع طی هفته گذشته با 5 تا 10 دلار کاهش در هر تن، در 13 سپتامبر به 700-710 دلار در تن رسید.

با این حال، بازار معاملات داخلی روسیه پررونق تر است چرا که صادرات مشمول 115 دلار عوارض بر هر تن است و این خود تقاضا بازار صادراتی میلگرد روسیه را تحت الشعاع قرار میدهد.

به گزارش آرتان پرس، میلگرد داخلی cpt Moscow ، در 13 سپتامبر 55000 روبل (754 دلار) به ازای هر تن بوده که این مقدار 20٪ مالیات بر ارزش افزوده را نیز شامل می شود که در مقایسه با هفته گذشته کاهش داشته است.

در بخش سیم مفتول روسیه نیز با کاهش 10 دلار در هر تن به 780 دلار در هر تن فوب دریای سیاه رسید.

مواد اولیه اوکراین نیز با کاهش 10 دلار در هر تن به قیمت 710-730 دلار به ازای هر تن فوب عرضه شد.

به گزارش متال بولتن ، میلگرد ساده صادراتی ، fob دریای سیاه، در 13 سپتامبر با کاهش 20 دلار در هر تن به 780-810 دلار در هر تن رسید.

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک خبر :‌ آرتان پرس
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۴

پایگاه خبری فولاد ایران - آخرین متوسط قیمت قراضه سنگین وارداتی 20-80 در ترکیه با 2.5 دلار افت 438.5 دلار هر تن سی اف آر ثبت شده است. بازار واردات قراضه این کشور فعالیت خوبی داشته و معاملات جدید با عرضه کنندگان امریکا، کانادا و حوزه بالتیک نهایی گردیده است. به گزارش فولاد ایران، عرضه کنندگان بزرگ امریکایی و حوزه بالتیک هنوز حاضر نیستند قیمت های خود را به شدت کاهش دهند چون کرایه های حمل بالاست. فعالان بازار معتقدند معاملات بعدی ثبات نسبی خواهند داشت تا زمانی که فروشنده ها مجبور شوند قیمت را پایین تر بیاورند.

منبع: metal expert
ترجمه: مونا تابان شمال

لینک خبر :‌ ایفنا
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۴

پایگاه خبری فولاد ایران - بهبود تقاضای بیلت در بازار آسیا به ویژه در چین عرضه کنندگان بیلت کشورهای عرب حوزه خلیج فاس را تشویق کرده به دنبال بالا بردن قیمت معاملات جدید باشند. ولی فشار فروشنده ها برای قیمت بالاتر مذاکرات را مختل کرده است. بیلت قطر در 647 دلار هر تن فوب معادل 715 دلار هر تن سی اف آر به چین فروخته شد و پس از آن قیمت پیشنهادی 5 دلار دیگر بالا رفته است.

به گزارش فولاد ایران، عرضه کننده های اماراتی نیز به دنبال فروش بیلت خود در 715 دلار هر تن سی اف آر بوده اند که کمی دور از انتظار است چون زمان تحویل آن نیز اواسط ژانویه است.

منبع: metal expert
ترجمه: مونا تابان شمال

لینک خبر :‌ ایفنا
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۴ سایت های دیگر : معدن مدیا روزگار معادن

پایگاه خبری فولاد ایران - با پیوستن استان یونان چین به برنامه های کاهش تولید فولاد، قیمت سنگ آهن در بازار واردات این کشور علیرغم بهبود جزیی بازارهای آتی افت داشت. آخرین متوسط قیمت سنگ آهن خلوص 62 درصد 2 دلار افت داشته 121.25 دلار هر تن سی اف آر ثبت شده است. محدودیت های جدید تولید فولاد بر بازار مواد اولیه چین فشار بیشتری وارد نموده است.

به گزارش فولاد ایران، هنوز چشم انداز بازار سنگ آهن مطلوب نیست و بازارها به شدت به اخبار مربوط به کاهش تولید های جدید حساسند چون قیمت سنگ آهن هنوز از هزینه تولید آن بالاتر است و برخی پیش بینی کرده اند تا پایان سال 2022 به 100 دلار هر تن سی اف آر برسد در حالی که آخرین برآورد ها 110 دلار بوده است.

منبع: metal expert
ترجمه: مونا تابان شمال

لینک خبر :‌ ایفنا
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۴ سایت های دیگر : راه دانا ایران اکونومیست تهران پرس تنخواه عصر بازار

به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان ، علی صحرایی مدیر عامل بورس تهران در خصوص عرضه اولیه "فسبزوار" در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: شرکت فولاد سبزوار یکی از فعال ترین شرکت ها در حوزه صنایع معدنی کشور است. امروز به عنوان 589 شرکت 15 درصد از سهام این شرکت در بورس تهران عرضه شد. ارزش کل شرکت 12 هزار و 500 میلیارد تومان و ارزش معاملات امروز آن نیز یک هزار و 870 میلیارد تومان است.

او در پاسخ به این پرسش که بورس تهران نیز مانند فرابورس برنامه ای در جهت تغییر شیوه عرضه، عرضه اولیه ها دارد یا خیر؟، گفت: از لحاظ بنیادی شرکت هایی که وارد بورس تهران می شوند، شرکت های با ریسک کم هستند و شیوه عرضه ترکیبی و سایر روش ها برای شرکت های با ریسک بالا و شرکت های پروژه ای که آینده شرکت هایشان با سیکل های اقتصادی ابهام بسیار بالایی دارد، صورت می گیرد.

او بیان کرد: بعید به نظر می رسد که بورس تهران شیوه عرضه برای عرضه اولیه ها را تغییر دهد، زیرا شرکت های بزرگ و بنیادی در بورس پذیرش می شوند و روش عرضه برای عرضه اولیه ها در بورس، بوک بیلدینگ است. بورس تهران در قیمت گذاری نیز دقت و وسواس لازم را به خرج می دهد.

زمان سفارش گیری عرضه اولیه فسبزوار مشخص شد

صحرایی در خصوص لغو خرید خودکار عرضه اولیه ها اظهار کرد: رابطه بین سرمایه گذار و کارگزاری رابطه تعریف شده ای است. برخی کارگزاری ها اقدام به خرید عرضه اولیه به صورت اتوماتیک برای سرمایه گذار می کنند اما از لحاظ حقوقی باید مشتری درخواست داده باشد.

مدیر عامل بورس تهران در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه، وزیر اقتصاد چه اولویت هایی را باید در دستور کار خود برای بازار سرمایه قرار دهند؟، گفت: اولویت های بازار سرمایه، شفافیت حداکثری، ایجاد نقدشوندگی، اعتمادسازی در بازار و کمک به تامین مالی در حوزه تولید و هدایت نقدینگی به سمت بازار سرمایه هستند. این موارد باید در دستور کار وزیر اقتصاد باشد که البته به این موارد نیز اشاره کرده بودند.

صحرایی در پاسخ به این پرسش که، علت تغییر ساعت معاملات صندوق های ETF چیست؟، اظهار کرد: ساعات معاملاتی بورس ایران در دنیا به واسطه محدودیت های فنی کمترین است و تغییر ساعت صندوق های ETF بنا بر تقاضای مردم بوده است. بنابراین فرصت بیشتری در جهت معاملات افراد ایجاد کردیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۴

تولید محصولات فولادی در مجتمع های فولادسازی و نورد فولاد با توجه به تداوم قطعی برق همچنان با محدودیت مواجه است و این وضعیت سبب شده که فولادسازان در کشور با حداقل ظرفیت به کار خود ادامه دهند. متأسفانه، شوک جدیدی که به واسطه قطعی یک شبه برق به بدنه فولاد وارد شد، در کنار کاهش تولید، باعث شد که به بسیاری از تعهدات صادراتی شرکت های فولادی لطمه وارد شود و بخش صادرات برای ایران کمرنگ تر از گذشته شود.

همچنین به علت نابسامانی ها در تولید فولاد، در زمینه مقاطع فولادی سبد کارخانه های تولیدی جور نیست چون تولید شمش به اندازه کافی نیست و به همین علت برخی از سایزهای مقاطع فولادی با توافق با مشتریان تولید می شود. در این شرایط که تولید با محدودیت مواجه شده، تولیدکنندگان فقط برخی از سایزها را در مقاطع فولادی تولید می کنند تا به مشتریان خود تحویل دهند.

در کل، مشکل قطعی برق باعث ایجاد اختلال در تولید، عدم تعادل در بازار و همچنین از دست رفتن فرصت های صادراتی شده است. سال ها طول کشید تا بازار عراق به تسخیر شرکت های فولادی ایرانی درآمد و این شرکت ها توانستند با صادرات خود ضرر و زیان انباشته خود را جبران و سهم عمده ای از نیاز ارزی کشور را تأمین کنند. اما متأسفانه تمام اندوخته سال ها زحمت و مرارت صنایع فولادی در یک ماه اخیر به دلیل قطع برق و تعطیلی واحدهای تولیدی و عدم توان کارخانجات در تأمین نیاز مشتری دود شد و به هوا رفت.

متأسفانه بازار فولاد ایران در عراق و اربیل دودستی تقدیم رقیب تشنه یعنی ترکیه شد و این یکی از تبعات قطعی برق صنایع فولاد است. لطمه وارده به صنایع به دلیل محدودیت های مصرف برق جبران ناپذیر است و متأسفانه بر زندگی تک تک مردم تأثیر منفی خواهد داشت.

لینک خبر :‌ چیلان آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۴

بورس24 : بازار سهام در آخرین روز معاملاتی هفته چهارم شهریور ماه با خروج 250 میلیارد تومان نقدینگی حقیقی همراه شد. نمادهای فارس، فولاد، شپنا، فملی و میدکو با بیشترین خروج پول حقیقی مواجه بودند. چکاوهح، خمحور، کماسه و اتکای صدرنشین خرید حقیقی ها بودند.

ارزش معاملات خرد به پایین ترین سطح در هفته های اخیر رسید و در محدوده 5،600 میلیارد تومان قرار گرفت.

گروه های شیمیایی، فلزی، خودرو و قطعه ساز، بانکی و دارویی از لحاظ ارزش پرمعامله ترین گروه های امروز بازار سهام بودند.

گروه های فلزی، شیمیایی، پالایشی، استخراج کانه های فلزی و حمل و نقل با بیشترین خروج پول حقیقی و گروه های محصولات کاغذی، استخراج سایر معادن، ماشین آلات و تجهیزات و دارویی با بیشترین ورود پول حقیقی همراه شدند.

در پایان بازار امروز شاخص کل بیش از 8 هزار واحد کاهش یافت و به محدوده 1 میلیون و 488 هزار واحد رسید. شستا، فولاد، اخابر، فملی، رمپنا، شپنا و وغدیر بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل بورس داشتند. شاخص هموزن هم با اصلاح بیش از هزار واحدی به محدوده 450 هزار واحد رسید. شاخص فرابورس نیز با کاهش 247 واحدی در ارتفاع 21،998 واحد قرار گرفت.

لینک خبر :‌ بورس24
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۴ سایت های دیگر : با اقتصاد فلزات آنلاین

به گزارش صدای بورس ، پس از هشت ماه افزایش متوالی نرخ تورم ، دفتر آمار آمریکا اعلام کرد متوسط نرخ تورم بزرگ ترین اقتصاد جهان در 12 ماه منتهی به آگوست با 0.1 درصد کاهش نسبت به دوره مشابه منتهی به ماه قبل به سطح 5.3 درصد رسید.

این نرخ تورم که 0.1 درصد کمتر از نرخ مورد انتظار قبلی و کمترین سطح تورمی ثبت شده در آمریکا در سه ماه اخیر بوده است. بالا رفتن نرخ تورم آمریکا در ماه های اخیر از جمله نگرانی های اصلی معامله گران در بازارهای جهانی بوده است.

بورس آمریکا

در وال استریت همه شاخص ها نزولی بودند؛ تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح پایینتری از روز قبل خود بسته شدند.

شاخص داوجونز ایدانستریال اوریج با 0.92 درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح 34 هزار و 548.82 واحد بسته شد. شاخص اس اند پی 500 با 0.57 درصد ریزش تا سطح 4443.31 واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی نزدک کامپوزیت با 0.56 درصد ریزش در سطح 15 هزار و 26.87 واحدی بسته شد.

بیشتر بخوانید:

بورس های مهم جهانی سبزپوش شدند

بورس های اروپایی

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی 100" بورس لندن با 0.49 درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح 7034.06 واحد بسته شد. شاخص "دکس 30" بورس فرانکفورت در آلمان با افزایش 0.14 درصدی و ایستادن در سطح 15 هزار و 722.99 واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک 40" بورس پاریس با عقبگرد 0.36 درصدی در سطح 6652.97 واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس 35" 0.41 درصد پایین رفت و به 8780.01 واحد رسید.

بورس های آسیایی

در معاملات بورس های آسیا، شاخص ها عملکرد مختلفی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی 225" بورس توکیو ژاپن با صعود 0.73 درصدی تا سطح 30 هزار و 670.10 واحدی بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ 1.21 درصد پایین رفت و در سطح 25 هزار و 502.23 واحد بسته شد.

به گزارش ایسنا ، در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" ریزش 1.49 درصدی را تجربه کرد و در سطح 4917.16 واحد بسته شد. در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس 200" بورس سیدنی با 0.16 درصد افزایش و ایستادن در سطح 7437.10 واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن صعودی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است.)

کد خبر 438626

لینک خبر :‌ صدای بورس

به گزارش پایگاه خبری و و تحلیلی فلزات آنلاین ، بهمن ایزدی اظهار داشت: اهمیت ندادن به ایجاد معیشت اصولی و منطقی برای مردم، یکی از مهم ترین معضلاتی بوده که موجب شده است ارزش های طبیعی یکی پس از دیگری تحت لوای معدن کاوی و یا هر نوع فعالیت بی ضابطه ای در طبیعت از دست برود.

رئیس هیئت مدیره انجمن کانون سبز ادامه داد: در حال حاضر، ارزشمندترین بوم ناحیه های ما در مناطق کوهستانی و حتی دشت ها به برداشت مواد معدنی اعم از مواد شیمیایی یا سنگ ها با آلیاژ مس و آهن اختصاص داده شده و می توان گفت معدن کاوی و فعالیت در حوزه معدن در کشور و به ویژه در استان های فارس و کرمان در شرایط کنونی گسترش بسیاری پیدا کرده است.

وی افزود: متاسفانه در نقاطی از استان فارس در خط الراس کوه ها مانند ارتفاعات کوه های منطقه بوانات، روشن کوه، تنگ حنا و دیگر مناطق بدون در نظر گرفتن ضوابط زیست محیطی و کارکردهای اکولوژی اکوسیستم های کوهستانی، فعالیت های معدنی انجام داده اند و حتی در راس کوه ها که منشا تغذیه آبخوان ها است اقدام به برداشت سنگ معدنی کرده اند.

ایزدی تصریح کرد: اینگونه اقدامات نه تنها موجب تخریب مناطق ارزشمند و از بین رفتن پوشش گیاهی آن مناطق می شود بلکه در شبکه های هیدرولوژیک (وابسته به آب) منطقه نیز ایجاد اختلال می کند.

رئیس هیئت مدیره انجمن کانون سبز با بیان اینکه روبرداری از معادن در کشورهای توسعه یافته منسوخ شده است، گفت: روبرداری از برخی از معادن در استان فارس موجب ایجاد گسل هایی با تراشه های حدود 70 متر می شود و شکافی که از این نوع اقدامات بین طبقات تحت الارضی خاک به وجود آمده خطرات جبران ناپذیری مانند رانش زمین را به دنبال دارد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: ضایعات معدنی حاصل از انجام این اقدامات باعث تخریب صدها هکتار از رویشگاه ها و زیستگاه ها شده است . لذا نیاز است که اینگونه اقدامات ساماندهی شود.

ایزدی عنوان کرد: در کنار معادن سنگ باید دستگاه های سنگ شکن تعبیه کنند و از ضایعات همین معادن برای تامین نیازهای شن، ماسه و دیگر مصالح ساختمانی بهره ببرند تا با این کار تخریب کمتری هم در طبیعت صورت بگیرد.

رئیس هیئت مدیره انجمن کانون سبز گفت: برای اعطای مجوز راه اندازی معادن باید ضوابط زیست محیطی و بوم سازگان مختلف، حفظ هویت طبیعی و تعیین درجه پایداری بوم سازگان، میزان مصرف و نیاز ما برای اقدامات عمرانی و ساختمانی در نظر گرفته شود.

وی بیان کرد: افرادی که در مراحل اولیه راه اندازی معادن برای کسب مجوزهای بهره برداری از معادن تلاش می کنند، بیشتر نقش واسطه را دارند و وارد مرحله کار و اجرا نمی شوند. به همین دلیل ممکن است اطلاعی از پیامدهای ناشی از انجام این اقدامات بدون در نظر گرفتن ضوابط نداشته باشند.

ایزدی تصریح کرد: بسیاری از معادن که با دریافت پروانه بهره برداری، فعالیت های خود را آغاز کرده اند پس از تخریب یک منطقه وسیع و به هم ریختن منظرگاه و درهم شکستن تعادل آن منطقه متوجه می شوند که مواد معدنی مورد نظر در آن منطقه وجود ندارد و متاسفانه منطقه تخریب شده را به همان شکل رها می کنند و هیچگونه تلاشی برای ترمیم قسمت هایی که تخریب کرده اند، انجام نمی دهند.

رئیس هیئت مدیره انجمن کانون سبز افزود: هر چند معدن کاوی برای یک عده قلیل ایجاد درآمد می کند اما برای تعداد کثیری از ساکنان یک منطقه به جز رنج و مشکلات چیزی به دنبال ندارد.

وی ادامه داد: سازمان صنعت، معدن و تجارت همچنین وزارت نیرو، سازمان جنگل ها و مراتع و سازمان حفاظت محیط زیست درباره دادن مجوز و موافقت های اولیه برای احداث معادن باید بررسی های دقیق داشته باشند.

ایزدی اذعان کرد: طمع و افزون خواهی برخی از سرمایه گذاران در امور معدن برای کسب درآمد و از طرفی عدم دقت جدی سازمان های ذیربط در خصوص اعطای مجوزهای معدنی در مناطق مختلف موجب شده که تعادلات طبیعی در بسیاری از مناطق به هم بخورد.

رئیس هیئت مدیره انجمن کانون سبز در ادامه گفت: با انجام چنین اقداماتی شاهد ویران شدن برخی از مناطق مانند منطقه روشن کوه بوانات در شمال فارس هستیم که به عنوان آخرین زیستگاه خرس قهوه ای محسوب می شود.

وی تصریح کرد: احداث معادن در روستای روشن کوه درست روی سفره آبی و قنواتی که آب روستا را تامین می کنند صورت گرفته و منظرگاه مسکونی آن منطقه را به شدت تحت تاثیر سوء خود قرار داده است.

ایزدی ابراز کرد: متاسفانه در حال حاضر افرادی که با ترجیح منافع شخصی خود اقدام به احداث این معادن می کنند و سازمان های که مجوز انجام اینگونه اقدامات را می دهند به هیچ وجه مورد بازخواست قرار نمی گیرند.

رئیس هیئت مدیره انجمن کانون سبز در ادامه اظهار کرد: برخی تصور می کنند مواد معدنی که به این شکل استخراج می شود نقش بسزایی در پیشبرد امر صادرات ایفا می کند و برای کشور ارزآوری دارد اما این اقدام بیش از آنکه بازدهی مطلوبی از نظر اقتصادی داشته باشد، موجب از بین رفتن شور و حال زندگی در مردم، تخریب رویشگاه ها و زیستگاه ها، نابودی منابع آب، خاک و هوا می شود.

وی بیان کرد: می توان گفت که این امر بیش از آن که برای کشور ایجاد منفعت بیشتری کند، ضرر و آسیب جبران ناپذیری به دنبال دارد و در واقع با انجام این کار، با ارزش ترین و غنی ترین مواد معدنی ایران را با قیمتی بسیار ناچیز به کشورهای دیگر به فروش می رسانیم.

ایزدی در رابطه با تاثیرات ناشی از معدن کاوی بر زندگی روستاییان و عشایر، گفت: متاسفانه با گسترش فعالیت های مربوط به معادن غنی ترین مراتع کشور که عشایر و روستاییان برای استمرار زندگی از گیاهان مرتعی آن مناطق استفاده می کردند از بین رفت و برخی از این مناطق تبدیل به منشاء ریزگردها شد و بسیاری از روستاها خالی از سکنه شدند.

رئیس هیئت مدیره انجمن کانون سبز در ادامه اظهار کرد: معدن کاوی خط تراز آب های زیرزمینی را بهم زد و در حال حاضر خط تراز ایستایی آب های زیرزمینی با افت بسیار فاحشی روبه رو شده است که این اتفاق ادامه فعالیت برای کشاورزان را با مشکل روبه رو کرد و باعث مهاجرت روستاییان و تبدیل آبادی ها به مخروبه شد.

وی اضافه کرد: روستاییانی که سال ها زندگی و معیشت کشاورزی خود را هوشمندانه و بر اساس یک دانش بومی دیرینه در سخت ترین شرایط اقلیمی رقم زده بودند، در به در شدند و برای زندگی به حاشیه شهرها پناه بردند. در واقع، این امر موجبات به هم ریختن تعادلات اقتصادی و اجتماعی مناطق مختلف به ویژه مناطق روستایی را فراهم کرد.

ایزدی با اعتقاد به اینکه با از بین بردن محیط زیست و منابع طبیعی تیشه به ریشه خود می زنیم، گفت: از نظر من مشکل اساسی که در خصوص معدن کاوی و سایر اتفاقاتی که در طبیعت می افتد وجود دارد و منجر به ایجاد درآمدزایی برای عده ای و معضلات معیشتی برای مردم می شود از تفکر بخش دولتی سرچشمه گرفته است.

رئیس هیئت مدیره انجمن کانون سبز با بیان اینکه در چهار دهه گذشته کشور با رشد بی سابقه ای از نظر جمعیت مواجه شد و جمعیت کشور در طول این مدت رشد 65 درصدی را تجربه کرد، افزود: جامعه وقتی به بلوغ سنی می رسد نیاز به استقلال معیشتی و درآمدزایی دارد و باید تدابیری برای تامین این نیاز اتخاذ شود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: کارشناسان حوزه طبیعت سال هاست که توصیه های لازم در خصوص مضرات و خسارت های ناشی از معدن کاوی بی ضابطه را مطرح می کنند اما متاسفانه گوش شنوایی برای حل این مشکلات وجود ندارد.

ایزدی با تاکید بر اینکه معدن کاوی بی ضابطه زندگی انسان از حالت طبیعی و تعادل خود خارج کرده است، عنوان کرد: متاسفانه توسعه پایدار و طرح های مربوط به آمایش سرزمین تنها در حد یک حرف باقی مانده و هیچ گاه عملی نشده است و اقداماتی که تاکنون در خصوص معدن کاوی در کشور ما انجام شده نتیجه ای جز آسیب رساندن به محیط زیست و منابع طبیعی به دنبال نداشته است.

بر اساس گزارشی از ایرنا، رئیس هیئت مدیره انجمن کانون سبز بیان کرد: برخی از صاحبان معادن در کشور، صاحبان نفوذ و قدرت در عرصه سیاسی و اقتصادی هستند. این افراد به جای قانون مداری خود پیشقر اول معدن کاوی بی ضابطه شدند و به این امر دامن زده اند.

وی به اعتراض مسئولان و مردم نی ریز در رابطه با اکتشاف پهنه معدنی در منطقه پهنابه این شهرستان اشاره کرد و گفت: اعتراض مسئولین و مردم نی ریز به این موضوع به این دلیل است که ارتفاعات این شهرستان از تمام جوانب شرق، غرب، شمال و جنوب تحت هجوم معدن کاوهایی با حمایت بخش دولتی قرار گرفته است و سهم ساکنین این شهرستان از این اقدامات تنها گرد و غبار، در به دری و بدمنظر شدن فضاهای طبیعی پیرامون این شهرستان است.

ایزدی در پایان درخواست کرد: مسئولین باید به پیامدهای عملکردهای نامطلوب گذشته در باب تاراج ارزش های سرزمینی و از بین رفتن بوم سازگان مرتفع حیات بخش که تمام زندگی وابسته به آن ها است، توجه بیشتری کنند و با مدنظر قرار دادن عملکرد گذشته تدابیر لازم را برای حل این مشکلات اتخاذ کنند.

انتهای پیام//

لینک خبر :‌ فلزات آنلاین

به گزارش ایسنا، بهروز محبی نجم آبادی نماینده مردم سبزوار در مجلس در جلسه علنی امروز در خصوص گزارش کمیسیون اقتصادی درباره وضعیت مبادله رمزارزها در کشور عنوان کرد: یکی از مسائل و چالش اساسی ما تنزل ارزش پول ملی و قدرت خرید مردم است. یکی از راه های رفع این مشکل کاهش نیاز به دلار و ارزهای رایج می باشد. اقتصاد ما زمانی می تواند در مقابل این ارزهای رایج قد علم کند که نیاز خود را به آنها کاهش دهد.

وی افزود: این حوزه رمزارز حوزه ای متکی بر حوزه فناوری می باشد. اندیشمندان و دانشمندان ما هم می توانند به این موضوع ورود کنند و اقدامات خوبی را شکل دهند. ما باید توجه کنیم که برای ورود به میدان رمز ارز با تاخیر عمل کرده ایم و باید جبران مافات را هم در دستور کار قرار دهیم.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تاکید کرد: شیوه ورود ما به این بازار باید هوشمندانه باشد، ما می توانیم از این حوزه به عنوان یک ابزار برای عبور از تحریم ها بهره ببریم. البته باید آموزش لازم را برای افراد فعال در این حوزه در نظر بگیریم.

محبی نجم آبادی عنوان کرد: افراد باید قانونممد و با اطمینان به این عرصه وارد شوند و حاکمیت باید درآمد و هزینه ها را تحت شفافیت قرار بدهد. ما باید توجه کنیم بخش قابل توجهی از این دارایی ها باید در حوزه های پایدار هزینه شود. باید توجه کنیم که امروز بخش خصوصی ما برای ورود کالاهای اساسی در چنبره تحریم گرفتار شده و نیازمند استفاده از این حوزه است.

وی اضافه کرد: ما معتقدیم برای ورود به این میدان باید قانونی روشن و متولی روشن داشته باشیم تا موارد غیر مجاز مشخص و به نیاز ما پاسخ داده شود. ما می توانیم با توجه به این بازار در سال آورده ای تا سقف پنج میلیارد دلار داشته باشیم.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران

رضا نادری در گفت وگو با ایسنا در خصوص آخرین وضعیت بازار میلگرد در اهواز اظهار کرد: زمانی که قیمت میلگرد در بازار افزایش می یابد، نباید به دنبال مقصر گشت زیرا در این شرایط مقصر شخص خاصی نیست بلکه این موضوع به ناکافی بودن میزان تولید بر می گردد.

وی با اشاره به کاهش قیمت آهن در بازار، افزود: زمانی که میزان تقاضا در بازار کمتر از عرضه باشد، قیمت خود به خود کاهش می یابد و نیازی به دخالت دولتی ها در بازار نیست؛ مگر کاهش قیمت حال حاضر میلگرد را دولتی ها محقق کردند؟

نادری افزود: اگر چه در تولید آهن مشکلاتی به وجود آمده بود اما در حال حاضر میزان عرضه بر تقاضای آهن پیشی گرفته و قیمت آن کاهش یافته است.

نایب رئیس اتحادیه فروشندگان آهن اهواز گفت: افزایش یا کاهش میزان عرضه و تقاضا، ذات بازار است و بازار هیچ وقت دروغ نمی گوید. زمانی که قیمت میلگرد افزایشی می شود به این معنا است که در بازار تقاضا وجود دارد و بالعکس.

وی با اشاره به ادامه دار بودن روند کاهش قیمت آهن تصریح کرد: مدتی است که قیمت میلگرد در بازار ریزشی شده است و از کانال 20 هزار تومان به هر کیلوگرم 15 هزار و 800 تومان کاهش یافته است.

نادری با بیان اینکه بازار آهن در ساحل آرامش قرار گرفته است، گفت: معمولا زمانی که قیمت آهن کاهش می یابد، عده ای که خریدار هستند از خرید خود دست نگه می دارند و پیش بینی می شود از مهرماه قیمت آهن دوباره افزایش یابد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۴

بزرگنمایی تصویر

شیوا نیک وظیفه

میرشمس عنوان کرد: ایران به عنوان یکی از 10 کشور برتر تولیدکننده فولاد است که در آینده به واسطه برنامه افزایش ظرفیت، در رتبه های بالاتری هم قرار خواهد گرفت و با توجه به اینکه بیشتر تولیدکنندگان فولادی کشور از طریق کوره های قوس تولید میکنند، مصرف برق آن به نسبت دیگر کشورها بالاتر است. باید در نظر داشته باشیم بیش از نیمی از انرژی وارده به کوره ها تلف می شود در حالی که می توان آن را بازیافت کرد.
وی افزود: در برآورد ظرفیت بهینه سازی مصرف انرژی در بخش مصرف کنندگان نهایی کشور، بالاترین پتانسیل صرفه جویی انرژی مربوط به صنعت فولاد است.
میرشمس بیان کرد: مهمترین عوامل موثر بر مصرف انرژی در صنعت فولاد کشور در عوامل درونی، عوامل فنی و مبتنی بر تکنولوژی و عوامل انسانی است و در عوامل بیرونی، قیمت نهاده ها، بازار و قوانین آن و مقررات حمایتی یا محدودکننده است.
وی خاطرنشان کرد: برای رفع مشکل قطعی برق در حوزه فولاد، ایجاد نیروگاه ها زمان بر است و باید به سراغ بهینه سازی مصرف انرژی رفت و در این زمینه سرمایه گذاری صورت بگیرد، دستور العمل های بازار انرژی در ابتدای تابستان مصوب شد و شرکت ها می توانند با استفاده از آن گواهی صرفه جویی را دریافت کنند.
دبیر انجمن شرکت خدمات انرژی اظهار کرد: با توجه به افزایش نگران کننده مصرف انرژی در بخش های مختلف مصرف از جمله ساختمان، صنعت، حمل ونقل و ... در راستای اقدامات دولت برای ایجاد زیرساخت های بهینه سازی مصرف انرژی از جمله قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی و ماده 134 قانون برنامه پنجم توسعه کشور، تعدادی از شرکت های فعال در حوزه انرژی در سال 1391 اقدام به تأسیس انجمن شرکت های خدمات انرژی کردند. درحال حاضر 42 عضو حقوقی و 7 عضو حقیقی در انجمن حضور دارند.
وی افزود: شرکت خدمات انرژی شرکتی از نوع خدماتی مهندسی است که درتمام بخش های مصرف کننده انرژی، طرحهای مرتبط تا بهبود کارآیی انرژی را طراحی، اجرا و تامین مالی می کند و با تضمین حصول سطح مشخصی از کارایی انرژی را طراحی، اجرا و تامین مالی می کند و با تضمین حصول سطح مشخصی از کارایی انرژی و برعهده گرفتن مخاطرات پروژه، سهم خود را از محل صرفه جویی انرژی تامین می کند.
میرشمس اظهار کرد: پیاده سازی و توسعه بازار بهینه سازی مصرف انرژی و کمک به ایجاد صندوق مالی حمایتی جهت اجرای طرح های بهینه سازی انرژی و همچنین رفع محدودیت های قانونی و حقوقی جهت توسعه و اجرای طرح های بهینه سازی می تواند انرژی در صنایع فولاد را بهینه سازد.

.

.

.

.

.

گذر توسعه پایدار از مسیر معدن و صنایع معدنی

برنامه ریزی برای افزایش سرمایه چادرملو تا 150 هزار میلیارد ریال

برگزاری جلسه بررسی پتانسیل های معدنی استان فارس با محوریت کازرون

با داخلی سازی قطعات، چادرملو 19 میلیون یورو صرفه جویی ارزی کرد

برنامه صرفه جویی ارزی 681 میلیون دلاری واحدهای تابعه ایمیدرو در سال 1400

لینک خبر :‌ معدن نامه

به گزارش ایسنا، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری ثابت بود و در 1802 دلار و 92 سنت ایستاد. بهای معاملات این بازار روز گذشته تا مرز 1808 دلار و 50 سنت صعود کرده بود.

در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با 0.2 درصد کاهش، به 1804 دلار و 30 سنت رسید. بهای معاملات این بازار شب گذشته با 0.7 درصد افزایش، در 1807 دلار و 10 سنت بسته شده بود.

وارن پاترسون، تحلیلگر شرکت ING گفت: آمار شاخص قیمت مصرف کننده اندکی پایینتر از حد انتظار بود و انتظارات برای اعلام تعدیل برنامه خرید اوراق قرضه بانک مرکزی آمریکا را پایین برد و از قیمت طلا پشتیبانی کرد.

شاخص قیمت مصرفی آمریکا ماه میلادی گذشته تنها 0.1 درصد رشد کرد در حالی که تحلیلگران رشد این شاخص به میزان 0.3 درصد را پیش بینی کرده بودند. این کوچکترین رشد در شش ماه گذشته بود و نشان داد احتمالا تورم به اوج خود رسیده اما به دلیل استمرار محدودیتهای عرضه، به مدتی بالا خواهد ماند.

این آمار بر زمان آغاز تعدیل برنامه خرید اوراق قرضه بانک مرکزی آمریکا که قرار است هفته آینده نشست سیاست پولی دو روزه خود را برگزار کند، سایه ابهامی افکند. شمار زیادی از مقامات بانکی آمریکا اظهار کرده اند که بانک مرکزی می تواند تعدیل برنامه خرید را امسال آغاز کند.

بر اساس گزارش رویترز، آمار شاخص قیمت مصرفی، دلار را عقب راند و بازده اوراق قرضه 10 ساله آمریکا هم به پایینترین حد از 24 اوت نزول کرد.

در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس نقره با 0.3 درصد کاهش، به 23 دلار و 76 سنت رسید. هر اونس پلاتین برای تحویل فوری با 0.4 درصد کاهش، به 935 دلار و 52 سنت رسید که نزدیک به پایینترین رکورد 9 ماه گذشته بود. هر اونس پالادیم برای تحویل فوری با 0.3 درصد کاهش، 1971 دلار و 91 سنت معامله شد. قیمت این فلز روز گذشته به 1935 دلار نزول کرده بود که پایینترین رکورد از ژوییه سال 2020 بود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران

مرتضی شجاعی کارشناس حوزه خودرو در گفت گو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم درباره طرح سامان دهی صنعت خودرو گفت: براساس ماده 4 این طرح، واردات خودروهای هیبریدی و برقی در ازای صادرات خودرو یا قطعات منفصله خودرو و یا به روش واردات از محل واردات بدون انتقال ارز، مجاز شناخته شده است. بنابراین، عملیاتی شدن این طرح به معنای آزادسازی واردات انواع خودرو نیست و با توجه به زیرساخت خودروهای برقی در کشور، تمرکز آن بر واردات خودروهای هیبریدی خواهد بود که نمونه های آن همچون تویوتا پریوس، CHR و کمری پیش تر نیز وارد بازار ایران شده اند.

وی افزود: با توجه به کیفیت و فناوری محصولات داخلی در حوزه خودرو، به نظر موضوع واردات با ارز اشخاص جدی تر باشد و بعید است این مصوبه افزایش چشمگیری در حوزه صادرات خودرو یا قطعات ساخت داخل رقم بزند. البته انتظار می رفت، تولیدکنندگان خودرو و قطعه سازان همچون صنایع پتروشیمی و فولاد، ارز حاصل از صادرات قابل توجهی رابه چرخه اقتصادی کشور برگردانند که ریشه یابی این ناکامی بحث مفصل و مجزایی است.

کارشناس صنعت خودرو اظهار داشت: تبدیل دارایی ارزی به خودرو ودریافت ریال حاصل از فروش خودرو، تمایل به تکرار این چرخه و نیاز ارزی را افزایش می دهد.واردات هرگونه کالایی تحت عنوان واردات با ارز اشخاص یا واردات بدون انتقال ارز، به جهت کم عمق بودن بازار غیررسمی، نرخ ارز را افزایش می دهد.بنابراین، بهتر است در صورت ضرورت واردات خودرو، تأمین ارز آن تحت نظارت بانک مرکزی صورت بگیرد.همچنین بعید است، در شرایطی که اقتصاد ایران تحت شدیدترین تحریم هاست، سرمایه گذاری دارایی دلاری خود را به ریال تبدیل کند و مجدد از کشور خارج نکند.

وی با انتقاد از ناهماهنگی ها در حوزه مدیریت منابع ارزی گفت: با وجود تأکید مکرر بر جلوگیری از واردات تلفن های همراه لوکس آمریکایی، همچنان واردات انواع تلفن همراه نزدیک به 3 میلیارد دلار از مصارف ارزی کشور را در سال به خود اختصاص می دهد و این یعنی در مقطعی که کشور با کاهش شدید منابع ارزی در دسترس روبه روست، بدون هیچ محدودیتی ارز صرف واردات موبایل می شود.

شجاعی افزود: در چنین شرایطی ممنوعیت واردات خودرو که پیامدهای نامبارکی در بازار داشته و حتی با افزایش قیمت نمونه های وارداتی، قیمت خودروهای داخلی را هم ملتهب کرده، نشان از نبود وحدت رویه در سیاست های ارزی کشور است. آن هم در شرایطی که واردات خودرو با توجه بهکاهش مصرف سوخت و استانداردهای ایمنی بالاتر از خودروهای داخلی،می توانست نسبت به تلفن همراهارجحیت بالاتری داشته باشد.

واردات خودرو به بیش از 1 میلیارد دلار ارز نیاز دارد

این کارشناس حوزه خودرو درباره میزان نیاز ارزی برای واردات خودرو نیز گفت: اگر به طور میانگین قیمت خودروهای وارداتی متناسب با بازار را بین 20 تا 25 هزار دلار در نظر بگیریم و سقف دلاری برای واردات هر خودرو قائل شویم، واردات حدود 40 تا 50 هزار دستگاه خودرو در سال بین 1 تا 1.3 میلیارد دلار ارز نیاز دارد.

شجاعی تأکید کرد: برآوردها نشان می دهد، واردات خودرو با چنین کیفیتی با فرض ثبات نرخ ارز ، قیمت خودروهای وارداتی را حداکثر 40 درصد و قیمت خودروهای داخلی را به دلیل همبستگی قیمت ها در بازار، نهایتاً 20 درصد کاهش خواهد داد.البته، واردات خودرو صرفاً به عنوان یک قطعه از پازل تنظیم بازار خودرو و براساس تصمیم وزارت صمت معنا پیدا می کند و هرنوع آزادسازی واردات هرچند به میزان اندک، باید براساس منابع ارزی پیش بینی شده صورت بگیرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۴ سایت های دیگر : اقتصاد آینده ایفنا

اقتصاد چین در ماه اوت با کنترل شدید ویروس ها و محدودیت های شدید اعمال شده، ضربه خورد. درحالی که کشورها برای کنترل شیوع دلتا مبارزه می کند اما نگرانی ها در مورد بهبود جهانی تشدید شده است. بلومبرگ گزارشی در این باره منتشر کرده است.

رشد خرده فروشی با کاهش هزینه مصرف کنندگان در تعطیلات تابستانی، نسبت به سال قبل به 2.5 درصد کاهش یافته که بسیار کمتر از برآورد 7 درصدی در نظرسنجی بلومبرگ از اقتصاددانان است. سرمایه گذاری ساختمانی هم در هشت ماه سال 3.2 درصد کاهش یافت که انعکاسی از تشدید مداوم محدودیت های املاک توسط دولت به عنوان بخشی از مبارزه علیه ریسک مالی بوده است.

کند شدن رشد چین تاکید می کند که چطور گسترش نوع دلتا کرونا بهبود اقتصادی جهان را به چالش می کشد. رکود در ساخت و ساز -تولید فولاد چین در ماه اوت به پایین ترین سطح در 17 ماه گذشته رسید- با کاهش تقاضای چین برای کالاهای مانند سنگ آهن در اقتصاد جهانی موج می زند.

لو تینگ، اقتصاددان ارشد چینی در هلدینگ Nomura در هنگ کنگ گفت: بازارها تاکنون مقیاس کاهش رشد را به طور قابل توجهی دست کم گرفته اند. همچنین مقامات به رویکرد خود در مورد دردهای کوتاه مدت به منظور دستیابی به منافع بلندمدت پایبند خواهند بود و احتمالاً محدودیت های مربوط به املاک حفظ خواهد شد.

چین محدودیت های جدیدی را برای سفر به منظور مهار شیوع نوع دلتا از اواخر ژوئیه اعمال کرده است که منجر به افت فروش رستوران ها و غذاخوری ها در ماه اوت و رقم 4.5 درصد نسبت به سال قبل شده است. این در حالی است که این بخش در ماه قبل رشد 14.3 درصدی داشته است.

درحالی که چین به سرعت شیوع بیماری را کنترل کرده است، اما یک گروه جدید ویروس این ماه در جنوب چین رشد کرده و نشان می دهد که مصرف کنندگان همچنان محتاط هستند.

اوراق قرضه آتی 10 ساله دولت چین برای اولین بار در سه روز افزایش یافت. دولت چین از مشوق های گسترده برای حمایت از اقتصاد خودداری می کند، در عوض سیاست گذاران برنامه های هدفگذاری شده برای مشاغل کوچک تر و تعهد حمایت مالی از طریق استفاده از اوراق قرضه دولت محلی را تقویت می کنند.

بسیاری از اقتصاددانان انتظار دارند که بانک خلق چین در ماه های آینده پس از کاهش ناگهانی در ماه ژوئیه، مجدداً نسبت ذخیره بانک ها را کاهش دهد.

*کنترل املاک

پکن در ماه های اخیر دسترسی به منابع مالی را برای توسعه دهندگان املاک محدود کرده و سرعت وام مسکن به خریداران را کاهش داده است، چرا که سعی می کند از افزایش ریسک مالی جلوگیری کرده و وابستگی اقتصادی خود را به دارایی و املاک کاهش دهد. رشد سرمایه گذاری در املاک کند شده و فروش املاک در ماه اوت ضعیف شده است.

در عین حال، تقاضای جهانی همچنان قوی است و از بخش گسترده صنعتی چین با وجود مشکلات ازدحام بندر و هزینه های بالای حمل و نقل حمایت می کند. چین در ماه اوت با افزایش سفارشات خریداران امریکایی و اروپایی قبل از فصل خرید کریسمس، رکورد صادرات ماهانه را ثبت کرد.

با این حال، افزایش ریسک هایی برای تولیدکنندگان به وجود دارد از جمله اینکه کمبود تراشه های کامپیوتری به ویژه برای صنعت خودرو آسیب زا بوده است. پکن همچنین در تلاش برای محدود کردن رشد صنایع سنگین به عنوان بخشی از تلاش برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای بوده است.

لینک خبر :‌ اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی تهران
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۴

آینده نگر/ منبع: بیزینس تایمز

*اندرس اسلوند، اقتصاددان سوئدی و عضو شورای آتلانتیک

فرناند برودل تاریخ نگار برجسته فرانسوی به ما آموخت که در تاریخ دنبال موج های درازمدت که مورد بی توجهی قرار گرفته اند بگردیم . اگر به من بگویند این کار را در تاریخ سی سال اخیر دنیا انجام بدهم، یکی از امواجی که پیدا خواهم کرد شکاف اقتصادیِ رو به گسترشی خواهد بود که بین کشورهای پیوسته و نپیوسته به اتحادیه اروپا در اروپای مرکزی و شرقی دیده می شود . دسته ای از این کشورها که عضو اتحادیه اروپا شدند به تدریج وضعی نزدیک به برخی اعضای سابق این اتحادیه پیدا کردند و در برخی موارد حتی رشد اقتصادی شان دو برابر همسایگان شرقی شان شد . اما دسته دیگر در برزخ بین اروپا و روسیه باقی ماندند که جای خوبی هم نیست . بررسی وضعیت دو کشور لهستان و اوکراین می تواند موضوع را روشن کند . بر اساس آماری که از زمان اتحاد جماهیر شوروی موجود است، اوکراین در زمینه درآمد سرانه در سال 1989 میلادی اندکی از روسیه و لهستان ثروتمندتر بود . این درست پیش از انقلاب هایی است که باعث سقوط کمونیسم در کشورهای اروپای مرکزی و شرقی شدند .

در آن زمان، هر دو کشور اوکراین و لهستان فرهنگ های مشابه و ساختارهای صنعتی مشابهی داشتند . اما امروزه تولید ناخالص داخلی سرانه در لهستان تقریبا پنج برابر اوکراین است . حتی در سال 2013 میلادی که آغاز جنگ کریمه بود هم تولید ناخالص داخلی سرانه لهستان 3.4 برابر اوکراین بود .

موضوع فقط به اوکراین محدود نمی شود . اقتصادهای بلاروس و روسیه نیز به ترتیب از سال های 2012 و 2014 میلادی دچار رکود شده اند . اگر مشکلات اقتصاد روسیه را ناشی از کاهش قیمت نفت بدانیم، آن وقت این سوال پیش می آید که چرا اوکراین و بلاروس هم الگوی مشابهی از خود نشان داده اند . البته روسیه وضعیت متفاوتی دارد؛ چون از سال 2014 میلادی و به دنبال جنگ کریمه تحت تحریم های غرب گرفته است . به همین ترتیب، اوکراین بعد از جنگ کریمه 17 درصد از تولید ناخالص داخلی اش را از دست داد و البته در فاصله سال های 2016 تا 2019 توانست رشد سالانه 3 درصدی را که نسبتا معقول بود ثبت کند.

در همین میان، کشورهای عضو اتحادیه اروپا در منطقه اروپای مرکزی و شرقی شاهد درصد بالایی از کارآفرینی داخلی و سرمایه گذاری خارجی بوده اند . این اقتصادها در فاصله سال های 2014 تا 2019 میلادی به صورت متوسط رشد سالانه بین 4 تا 5 درصد را تجربه کرده اند که نشان می دهد وضع شان از روسیه بهتر بوده است . تنها استثنا هم بلغارستان است.

یک دلیل موفقیت کشورهای عضو اتحادیه اروپا در اروپای مرکزی و شرقی در قیاس با کشورهای سابق عضو اتحاد شوروی این است که گروه اول در همان دهه 1990 میلادی قراردادهای تجاری با اتحادیه اروپا به امضا رساندند . از اواسط آن دهه، دسترسی آنها به بازار اروپایی تضمین شد و دو سوم از تجارت آنها از سمت اتحاد شوروی سابق به سمت اتحادیه اروپا منتقل شد . در این شرایط، آنها توانستند از زنجیره تامین اروپا هم استفاده کنند که باعث شد مثلا در زمینه خودروسازی موفق عمل کنند.

دلیل دیگرش هم این است که مدیریت اقتصادی در کشورهای اروپای مرکزی و شرقی بهبود کیفی پیدا کرد . این کشورها برای پذیرش در اتحادیه اروپا چاره ای نداشتند جز آن که ساختارهای حقوقی و قانونی برای عمل کردن به عنوان یک اقتصاد باز بازار آزاد را فراهم کنند . در نتیجه وضع کشورهایی مثل لهستان، جمهوری چک، اسلوواکی و مجارستان در شاخص های ضدفساد و شفافیت بسیار بهتر از کشورهای غیرعضو در اتحادیه اروپا شد و طبعا به جذب سرمایه گذاری خارجی بیشتر هم منجر شد . سرمایه گذاران می دانند که هر اتفاق بدی بیفتد تضمینی به نام اتحادیه اروپا و درنهایت دادگاه عدالت اروپا وجود دارد . این مساله ای بوده که بسیار به سود کشورهای عضو اتحادیه اروپا در اروپای مرکزی و شرقی تمام شده است .

با این حال، یک راز مخفی هم در توجیه علت موفقیت این کشورها وجود دارد: اینکه 3 تا 4 درصد از تولید ناخالص داخلی سالانه کشورهای اروپای مرکزی و شرقی از وام های اتحادیه اروپا می آید و این خودش هم نعمت است و هم مصیبت . از یک سو چنین وام هایی باعث شده زیرساخت های خوب در کشورهای مذکور ساخته شود و از سوی دیگر، آسیب پذیری آنها در برابر فساد را به شدت بالا برده است . نمونه واضحش تاجران بزرگی هستند که به ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان نزدیک اند و ثروت فراوانی در این دوران نصیب شان شده است . وقتی این موضوع را در نظر بگیریم افق آینده اقتصادهای اروپای مرکزی و تداوم پیشرفت آنها کمی غبارآلود به نظر می رسد . در کشورهایی مثل لهستان، جمهوری چک و مجارستان شفافیت اقتصادی رو به کاهش است و اتحادیه اروپا معیارهای سختگیرانه ای را نیز در خصوص حاکمیت اقتصادی بر کشورهایی مثل رومانی و بلغارستان اعمال کرده است؛ اما اینکه چقدر چنین معیارهایی موثر باشند جای سوال دارد . احتمالش هست که در آینده، سرنوشت کشورهای اروپای مرکزی و شرقی نیز در زمینه اقتصادی مشابه کشورهای غیر عضو اتحادیه اروپا شود و ظاهرا گریزی از این سرنوشت نیست .

لینک خبر :‌ اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی تهران
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۴ سایت های دیگر : خبر یزد خبرگزاری شبستان

محمد رضا صباغیان بافقی روز چهارشنبه در حاشیه نشست شورای اداری شهرستان بافق در گفت و گو با ایرنا با تاکید بر اینکه از سوی مسئولان نهادهای دولتی مشکل مردم رفع شود، افزود: چنانچه مسیر پیگیری برای انجام درخواست ها به درستی تبیین و مشخص باشد، ارباب رجوع درخواست خود را مکتوب و مستند به اداره مربوطه ارایه کند دیگر نیازی به مراجعه مردمی به فرمانداری و دفتر نماینده در مجلس نیست.
وی با تاکید بر تکریم ارباب رجوع هم خاطرنشان کرد: اگر مسئولان اداره ها نتوانند تقاضای ارباع رجوع را پاسخ دهند ،متقاضیان به فرمانداری و دفتر نماینده مراحعه کنند تا درخواست آنها از طریق مدیران استان و در صورت نیاز از راه های ارتباطی با وزارتخانه های مربوطه مشکل پیگیری و رفع شود.

این نماینده حوزه انتخابیه مهریز در مجلس یازدهم، مهمترین عامل پیشرفت را رسیدن به هدف های متعالی و برنامه ریزی برای دستیابی به نقطه مطلوب دانست و بیان کرد: فرمانداری و دفتر نماینده باید برای رفع مشکل مهم و با تعیین اولویت ها، برنامه ریزی و همکاری کند، مدیران توانمند و پیگیر را شناسایی و آن ها را تقویت و مورد حمایت قرار دهد.

صباغیان افزود: پیشنهاد شد تا هر سازمانی 2 مورد اولویت های مهم خود را به فرمانداری بافق اعلام و رونوشت را به دفتر نماینده مجلس ارسال کند تا با اولویت پیگیری شود.

وی با اشاره به اینکه بستر اجرای تمامی فعالیت های شهرستان، مسئولان اداره ها و نهادهای دولتی هستند و ما باید بدانیم در کدام نقطه هستیم و به کجا می خواهیم برسیم، تصریح کرد: باید در کنار تلاش و فعالیت های اداری برنامه ریزی هم باشد و با برنامه ریزی هدفمند کار کنیم و با توجه به ظرفیت های موجود منطقه، بدانیم نقطه مطلوب کجاست و با وحدت و همدلی به سوی رسیدن به نتیجه مطلوب حرکت کنیم.

این نماینده مجلس عنوان کرد: از ظرفیت معادن در چارچوب انجام مسئولیت های اجتماعی نباید غافل شد و در برخی مواقع می توان با پیگیری هدفمند و برنامه ریزی شده بیش از چند برابر اعتبار دولتی از محل دریافت عوارض و حق آلایندگی، تامین کرد.

نایب رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی اظهارکرد: عرصه های منابع طبیعی و محیط زیست می بایستی از حقوق مردم و منابع طبیعی دفاع ،محکم و استوار باشد تا برای بهره برداری از معادن و صنایع، در آینده محیط زیست و زندگی مردم دچار آثار زیانبار و غیرقابل جبران آلایندگی نشود.

نماینده مردم ابرکوه، بافق، بهاباد، خاتم،مهریز و مروست( با حدود 250 هزار نفر جمعیت) در مجلس اضافه کرد: هر کجا احساس شود، حق یا حقوقی از مردم حوزه انتخابیه ادا نشد یا اعتباری که باید به شهرستان داده شود، اختصاص نیافت با دفتر نماینده مکاتبه تا پیگیری شود.

به گفته وی در ردیف بودجه سال 1400 مبلغ 3.5 میلیارد تومان برای تکمیل کنارگذر جنوبی بافق اختصاص یافت و اداره مربوطه باید پیگیری که معلوم شود تاکنون چه میزان این اعتبار جذب و یا تخصیص یافت.

نماینده حوزه انتخابیه مهریز با اشاره به اینکه بودجه سال 1401 آذرماه تحویل مجلس می شود، تاکید کرد: طرح های عمرانی و پروژه های ملی شهرستان باید از قبل مشخص و آماده شود و نباید منتظر نماینده و حتی فرمانداری بود ، مسئولان اداره ها باید این دغدغه را داشته باشند و اعتبار لازم را پیشنهاد و برای پروژه های جدید نیز به دنبال اخذ کد و شناسه جدید در قانون بودجه باشند.

وی از مدیران حوزه انتخابیه مهریز خواست با توجه به ظرفیت صنایع فولادی و معادن سنگ آهن در منطقه بافق پیشنهاد ایجاد دانشگاه آهن و فولاد در دستور کار قرار گیرد تا همراه با ایجاد کارخانه ورق آهن که از اولویت های مهم دیگر شهرستان است، پیگیری شود.

وی همچنین تصریح کرد: برای رفع مشکل تکدی گری در شهرستان بافق هم کارگروه جدیدی متشکل از مدیران مسئول و نهادهای حمایتی تشکیل تا چهره شهر نازیبا نشود.

صباغیان با بیان اینکه دوره مسئولیت و خدمت به مردم به سرعت و مانند پلک زدن چشم می گذرد، یاد آور شد : سعی شود با حداکثر توان و انرژی به مردم خدمت کنیم چون این مسئولیت ها به سرعت می گذرد و بعدا حسرت آن را نخوریم.

همچنین فرماندار بافق در جلسه شورای اداری شهرستان گفت: پهنه های آلاینده برای استان یزد تعریف شد که پهنه جاده بافق یکی از آنها بود و بسیار هم مورد استقبال قرار گرفت و واحدهای فولادی و کاشی و سرامیک برای فعالیت در این پهنه مجوز دریافت کردند که باید سعی شود تمامی امور آنها در شهرستان پیگیری شود چراکه آن ها بافق مستقر هستند.

سید مهدی طلائی مقدم به یکی دیگر از پهنه های صنعتی مورد موافقت استان یزد، محیط زیست و منابع طبیعی بافق اشاره کرد و افزود: استان شهرک صنعتی بافق را برای جانمایی کارخانه های صنعتی از نظر اینکه کمترین آلایندگی را برای مردم دارد، مناسب دانست و زمین کافی هم برای واگذاری موجود است اما در مورد برق و آبرسانی مشکل وجود دارد.

به گفته وی طبق تفاهمنامه ای که شرکت شهرک های صنعتی شهرستان با وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نیرو دارد باید پیگیری های بیشتر و جدی تری در زمینه ایجاد پست برق شهرک یادشده انجام شود.

این روزها تکدی گری غیر بومی ها،چهره شهر مذهبی بافق را زشت کرده و نماینده حوزه انتخابیه مهریز در مجلس به این موضوع اشاره کرد و خواستار ساماندهی این وضعیت شد، خبرنگار ایرنا هم در این زمینه گزارشی تهیه کرده که به زودی منتشر می شود.

مرکز شهرستان 50 هزار نفری بافق در جنوب شرق شهر یزد قرار دارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۴ سایت های دیگر : خبرگزاری پانا عصر خودرو خبرگزاری تسنیم برترین ها اخبار بانک نماینده خبرگزاری فارس همت خبر تابا خبر دیار میرزا اکونا پرس نفت ما خبرگزاری جمهوری اسلامی فرتاک نیوز ارانیکو قدس آنلاین رویداد 24 وانا راه دانا اقتصاد نیوز بورس پرس اعتماد آنلاین کرج رسا خبر خودرو الف اینتیتر تدبیر و امید تجارت امروز آخرین خبر سلام نو کارآفرینان اقتصاد اسب بخار ایستا نیوز پایگاه خبری خاورستان بازتاب رسانه کلیک تیتر نیوز روزنامه جهان اقتصاد میزان با اقتصاد پایگاه خبری ایراسین کلانشهر صنعت نیوز خبر آنلاین خبرگزاری بین المللی قرآن طلا تلنگر تیک اعتبار نوین خوزنا روز پلاس آخرین نیوز عصر اترک زومیت بدر پرس تنخواه خبرگزاری شبستان دیار کارون عصر مالی نبض بورس خبرداغ برخط نیوز راهبرد معاصر تین نیوز خبرگزاری موج فرارو روزنامه مردم سالاری صدای بوکان خودرو تک فصل تجارت روز نو شما نیوز مرور نیوز تازه نیوز پایگاه خبری پیغام پایگاه خبری پایشگر اعتدال وقت صبح خبرنامه دانشجویان ایران سراج24 اقتصادگردان خبرگزاری دانشجو الیمانیوز آفتاب نیوز جماران ایربان فرادید شبکه اینترنتی آفتاب تجارت آنلاین جاهد خبر ایتنا اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی تهران تجارت گردان آقای خبر شریان روزنامه اقتصاد برتر تدبیر راه امروز بولتن نیوز کیشوند افق تازه کیهان لندن سیمرغ کبنا نیوز تومان نیوز هم اندیشی روزنامه آسیا نیوز میهن نوین افکار نیوز روزنامه هفت صبح ملیت آفتاب ایلام روند بازار بروزترین ها دیدار نیوز روزنامه مناقصه مزایده نصرینو آر اف ای اسپوتینگ روسیه خبر فوری تکرانو پدال نیوز چرخان باشگاه خبرنگاران جوان شاتا نیوز جهت پرس پایگاه خبری گسترش نیوز حریم نیوز اخبار فلزات خبرهای فوری دنیای اقتصاد فلزات آنلاین صدای ایران خبرگزاری تابناک صبحانه انلاین تابناک قم اقتصاد آینده صنعت ماشین دیار آفتاب روزنامه ابتکار موسسه مطالعاتی تحریریه پول نیوز نصیر نیوز

به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) ایرادات شورای نگهبان در طرح ساماندهی صنعت خودرو را رفع و تصویب کردند.

بر این اساس ماده 4 به شرح زیر اصلاح می شود:

هر شخص حقیقی یا حقوقی می تواند به ازای صادرات خودرو یا قطعات خودرو یا سایر کالاها و یا خدمات مرتبط با انواع صنایع نیرو محرکه و یا از طریق واردات بدون انتقال ارز نسبت به واردات خودرو تمام برقی یا دو نیرویی (هیبریدی) و یا واردات خودروی بنزینی یا گاز سوز با بر چسب انرژی ب (b) و بالاتر و یا دارای شاخص ایمنی سه ستاره و یا بالاتر بر اساس گواهی های استاندارد معتبر، معادل ارزش صادارتی خود اقدام نماید.

تبصره 1- واردات موضوع این ماده، نباید هیچ تعهد ارزی جدیدی برای کشور ایجاد نماید.

تبصره2- سقف تعداد خودروهای مجاز وارداتی، هر شش ماه یکبار توسط شورای رقابت و بر اساس میزان کمبود عرضه نسبت به تقاضای موثر خودروی سواری طی یک سال گذشته تعیین می شود.

تبصره3- منحصرکردن داشتن نمایندگی یا ارائه خدمات پس از فروش، صرفاً از خودروسازان خارجی ممنوع است. سایر مقررات مربوط توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت تعیین می شود.

تبصره4- واردات مجدد اقلام صادر شده موضوع این ماده، ممنوع و در حکم کالای قاچاق است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران

به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا)، براساس مصوبه مورخ 26 تیرماه 1400، هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، تمامی ناشران ثبت شده نزد سازمان موظف شدند فهرست زمین و ساختمان های خود را مانند الگوی منتشر شده از سوی سازمان ، در گزارش فعالیت هیأت مدیره به مجامع عمومی عادی سالیانه یا عادی به طور فوق العاده، افشا کنند.
در ابلاغیه هفته گذشته مدیر نظارت بر ناشران سازمان، جدولی پیوست شد که بر این اساس، فهرست زمین و ساختمان های ناشران، باید طبق مختصات عنوان شده در این جدول، منتشر شود همچنین مبالغ مندرج در جدول یاد شده باید با مبالغ متناظر آنها طبق آخرین صورت های مالی سالانه حسابرسی شده مطابقت داشته باشد.
ناشران توجه داشته باشند که اجرای این ابلاغیه تا تاریخ 15 مهر 1400 لازم الاجرا است.
در ادامه اسامی شرکت هایی که تا این لحظه (10 صبح 24 شهریور 1400) به افشای فهرست زمین و ساختمان خود پرداختند به تفکیک صنعت آمده است.

صنعت سرمایه گذاری
21 شرکت در صنعت سرمایه گذاری فهرست زمین و ساختمان خود را در سامانه کدال منتشر کرده اند. این شرکت ها شامل شرکت سرمایه گذاری آوا نوین، شرکت سرمایه گذاری بهمن، مدیریت سرمایه گذاری کوثر بهمن، گروه صنایع بهشهر، سرمایه گذاری لقمان، سرمایه گذاری ساختمان نوین، سرمایه گذاری بوعلی، سرمایه گذاری افتخار سهام، سرمایه گذاری توسعه صنعت و تجارت، سرمایه گذاری نیروگاهی ایران- سنا، سرمایه گذاری توسعه ملی، سرمایه گذاری و خدمات مدیریت صندوق بازنشستگی کشوری، سرمایه گذاری سپه، سرمایه گذاری صنعت نفت، سرمایه گذاری گروه صنعتی رنا، سرمایه گذاری پردیس، سرمایه گذاری صنایع شیمیائی ایران، سرمایه گذاری استان گیلان، سرمایه گذاری استان قم، سرمایه گذاری توسعه ملی، توسعه اقتصادی آرین وسرمایه گذاری صنایع پتروشیمی هستند.

صنعت محصولات شیمیایی
شرکت های پاکسان، گلتاش، لعابیران، کلرپارس، صنایع شیمیایی کیمیاگران امروز، پتروشیمی تندگویان، محصولات شیمیایی، پتروشیمی فن آوران، مدیریت صنعت شوینده توسعه صنایع بهشهر نیز شرکت هایی هستند که در صنعت محصولات شیمیایی جزییات زمین و ساختمان خود را منتشر کرده اند.

صنعت محصولات غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر
در شرکت های صنعت محصولات غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر نیز شرکت های سالمین، شوکو پارس، نوش مازندران، توسعه صنایع بهشهر، صنعتی مینو نیز در صنعت محصولات غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر به افشای فهرست زمین و ساختمان خود پرداختند.

صنعت فعالیت های کمکی به نهادهای مالی واسط
شرکت های بورس انرژی ایران، تامین سرمایه امین در صنعت فعالیت های کمکی به نهادهای مالی واسط به افشای فهرست زمین و ساختمان خود پرداختند.

صنعت لاستیک و پلاستیک
شرکت های صنایع لاستیکی سهند، تولیدی ایران تایر، کویر تایر و کارخانجات پلاسکوکار سایپا در صنعت لاستیک و پلاستیک به افشای فهرست زمین و ساختمان خود پرداختند.

صنعت محصولات چوبی
شرکت صنایع چوب خزر کاسپین نیز تنها شرکتی است که در صنعت محصولات چوبی جزییات فهرست زمین و ساختمان خود را منتشر کرده است.

صنعت سایر واسطه گری های مالی
شرکت های لیزینگ آریادانا، واسپاری گسترش تجارت و سرمایه ایرانیان در صنعت سایر واسطه گری های مالی به افشای فهرست زمین و ساختمان خود پرداختند.

صنعت هتل و رستوران
مجتمع های گردشگری و امور رفاهی کارگزاران پارس نیز تنها شرکتی است که در صنعت هتل و رستوران به افشای جزییات زمین و ساختمان خود پرداخته است.

صنعت مواد و محصولات دارویی
شرکت های داروسازی آوه سینا، گروه دارویی سبحان و داروسازی امین، دارویی رازک، داروسازی شهید قاضی، پارس دارو، پخش هجرت، تولید مواد اولیه داروپخش نیز به افشای اطلاعات زمین و ساختمان خود در صنعت مواد و محصولات دارویی پرداختند.

صنعت انبوه سازی، املاک و مستغلات / صنعت بیمه وصندوق بازنشستگی به جز تامین اجتماعی
شرکت تأمین مسکن جوانان تنها شرکت در صنعت انبوه سازی، املاک و مستغلات و شرکت بیمه زندگی خاورمیانه تنها شرکت در صنعت بیمه وصندوق بازنشستگی به جزتامین اجتماعی هستند که اطلاعات زمین و ساختمان خود را در سامانه کدال منتشر کرده اند.

صنعت خودرو و ساخت قطعات
در صنعت خودرو و ساخت قطعات شرکت های بهمن دیزل، مهرکام پارس، ایرکا پارت صنعت (کاربراتور ایران)، به افشای اطلاعات زمین و ساختمان خود پرداختند.

صنعت زراعت و خدمات وابسته
شرکت های دامداری تلیسه نمونه، کشت و دام گلدشت نمونه اصفهان نیز در صنعت زراعت و خدمات وابسته اطلاعات زمین و ساختمان خود را منتشر کرده اند.

صنعت فلزات اساسی
در صنعت فلزات اساسی نیز شرکت های پارس فولاد سبزوار، مادر تخصصی توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه، فولاد آلیاژی ایران، فروسیلیسیم خمین، فروسیلیس ایران، آهن و فولاد ارفع ، آلومتک و آلومراد به افشای اطلاعات زمین و ساختمان خود پرداخته اند.

صنعت سیمان، آهک و گچ/ صنعت ماشین آلات و تجهیزات
کارخانجات سیمان صوفیان، سیمان شاهرود و سیمان خزر در صنعت سیمان، آهک و گچ و شرکت تکنو تار در صنعت ماشین آلات و تجهیزات جزییات زمین و ساختمان خود را منتشر کرده اند.

صنعت استخراج کانه های فلزی / صنعت حمل ونقل، انبارداری و ارتباطات
در صنعت استخراج کانه های فلزی شرکت های تجلی توسعه معادن و فلزات، مواد ویژه لیا و در صنعت حمل ونقل، انبارداری و ارتباطات شرکت توسعه حمل و نقل ریلی پارسیان اطلاعات زمین و ساختمانشان را افشا کرده اند.

صنعت انبوه سازی، املاک و مستغلات/ صنعت استخراج سایر معادن
شرکت های بهساز کاشانه تهران و تامین ماسه ریخته گری به ترتیب در صنایع انبوه سازی، املاک و مستغلات و نیز استخراج سایر معادن اطلاعات زمین و ساختمان خود را منتشر کرده اند.

صنعت تجارت عمده فروشی به جز وسایل نقلیه موتور/ صنعت ماشین آلات و دستگاه های برقی
شرکت توسعه بازرگانی آهن و فولاد میلاد تنها شرکتی است که در صنعت تجارت عمده فروشی به جز وسایل نقلیه موتور و نیز شرکت پارس سویچ در صنعت ماشین آلات و دستگاه های برقی به افشای جزییات زمین و ساختمان پرداختند.

صنعت سایر محصولات کانی غیرفلزی/ صنعت رایانه و فعالیت های وابسته به آن
شرکت های تولیدی و خدمات نسوز توکا، فرآورده های نسوز آذر در صنعت سایر محصولات کانی غیرفلزی و نیز شرکت توسعه سامانه های نرم افزاری نگین در صنعت رایانه و فعالیت های وابسته به آن جزییات زمین و ساختمان خود را در سامانه کدال افشا کردند.

فعالیت های کمکی به نهادهای مالی واسط
شرکت های تامین سرمایه امید، سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه نیز در صنعت فعالیت های کمکی به نهادهای مالی واسط جزییات زمین و ساختمان خود را منتشر کردند.

صنعت بانک ها و موسسات اعتباری/ صنعت استخراج نفت گاز و خدمات جنبی جز اکتشاف
بانک ملت در صنعت صنعت بانک ها و موسسات اعتباری و شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت در صنعت استخراج نفت گاز و خدمات جنبی جز اکتشاف اطلاعات زمین و ساختمان خود را منتشر کردند.

*خبرنگار: لیلی شهیر

لینک خبر :‌ پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

محمد جمالی امروز (چهارشنبه) در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا به راه های بهبود روند معاملات بازار سهام و تداوم روند صعودی شاخص بورس اشاره کرد و افزود: نخستین و مهمترین اقدام که بهتر است در این بازار مدنظر قرار گیرد، عدم وجود محدودیت دامنه نوسان و باز شدن این دامنه برای انجام بهتر معاملات است.

وی با تاکید بر اینکه باید اقدامات لازم برای حذف وجود محدودیت دامنه نوسان اجرا شود، گفت: بهتر است به مرور به سمت افزایش دامنه نوسان حرکت کنیم تا اجازه دهیم که نقدشوندگی بازار با افزایش حد نوسان تقویت شود.

جمالی با تاکید بر اینکه نباید اجازه داد بازار با پدیده صف نشینی مواجه باشد، اظهار داشت: به طور طبیعی اگر حد نوسان افزایش یابد یا به سمتی پیش برویم که دیگر شاهد وجود حد نوسان در بازار نباشیم، نگاه سرمایه گذاری بلندمدت و همراه با تحلیل در معاملات بازار حاکم خواهد شد.

این کارشناس بازار سرمایه به دیگر پیشنهاد خود برای تداوم روند صعودی معاملات بورس تاکید کرد و گفت: تعامل با فعالان بازار و نهادهای مالی به عنوان مسیری درست تلقی می شود که ریاست و مدیران سازمان بورس برای بهبود وضعیت بازار در پیش گرفته اند.

وی، عدم مداخله در ساز و کار معاملات بازار را از دیگر اقدامات سر و سامان دادن معاملات بورس عنوان کرد و افزود: انتظار ما این است که در صورت ابلاغ دستورالعمل به بازار، به طور حتم نظر فعالان بازار اخذ شود، آثار آن بر بازار سرمایه مورد بررسی قرار گیرد و در نهایت طرح مذکور به بازار ابلاغ شود.

جمالی گفت: اگر انتظار برگشت طرفین به برجام و برداشته شدن تحریم ها وجود داشته باشد، به طور حتم اقتصاد کشور ثبات بیشتری را به دست خواهد آورد.

وی گفت: هزینه هایی که اکنون بابت تحریم، حمل و نقل، بیمه و نقل و انتقال ارز حاصل از صادرات وجود دارد، با رفع تحریم ها کاهش پیدا می کند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: با چنین نگاهی به نظر می رسد که بازار سرمایه در هر دو سناریو بتواند شرایط بهتری را نسبت به باقی بازارها برای سرمایه گذاری داشته باشد.

وی به انتظارات فعالان بازار سهام از دولت سیزدهم اشاره کرد و افزود: انتظارات از دولت سیزدهم، تحقق صحبت های مطرح شده در دوران برگزاری انتخابات است.

جمالی با بیان اینکه همه از دولت انتظار دارند تا برنامه ریزی های انجام شده منجر به رشد اقتصادی، ایجاد اشتغال و افزایش تولید در کشور باشد، ادامه داد: بازار سرمایه بستری برای اجرای چنین اتفاقی است، زیرا امکان ندارد بدون تقویت و حمایت از بازار سرمایه افزایش تولید، اشتغال و صادرات رخ دهد.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: انتظار ما از دولت سیزدهم از جمله وزارت امور اقتصادی و دارایی به عنوان متولی بازار سرمایه این است تا در تصمیمات به این موضوع توجه داشته باشد که آیا برنامه های در دستور کار در جذب سرمایه های مردمی به شرکت های تولیدی، بازار اولیه و جذب آن در پروژه ها اثر مثبت دارد یا منفی و بعد درخصوص اجرای دستورالعمل جدید تصمیم گیری کنند.

وی با تاکید بر اینکه امروز برای رسیدن به رشد اقتصادی بالا، کاهش مشکلات بیکاری و نیز افزایش صادرات راهی جز دعوت سرمایه گذاران به بازار سرمایه نداریم، افزود: چه بهتر که این فرش قرمز برای سرمایه گذاران داخلی پهن شود تا از طریق چنین اقدامی روند معاملات بورس تقویت شود.

به گزارش ایرنا، شاخص کل بازار بورس روز گذشته (سه شنبه، 23 شهریورماه) با 21 هزار و 730 واحد افزایش در جایگاه یک میلیون و 496 هزار واحدی قرار گرفت.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۴ سایت های دیگر : خبرگزاری کار ایران

معدن مدیا - کار وزارت صمت استخراج معدن نیست

وزیر صمت اظهار داشت: اهداف ما در تولید، اشتغال استخراج معادن و... را بخش خصوصی باید انجام دهد. کار وزارت صمت این نیست که معدن استخراج کند.

به گزارش معدن مدیا به نقل از ایلنا، سیدرضا فاطمی در نشست امروز خود با فعالان صنعت سیمان اظهار کرد، در وزارت سمت رویکرد ما این است که برای تمام فعالیت ها به یک برنامه ریزی مشترک بین وزارت و فعالان برسیم، برای مثال در مورد صادرات، خودرو، سیمان، نساجی و غیره مشخص کنیم که چه اولویت هایی داریم و چه اقداماتی در کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت باید انجام شود.

وی افزود: این برنامه ها باید با ذی نفعان به اشتراک گذاشته شود. اولویت هایی که برای این حوزه ها مشخص می شود باید با کمک اصحاب تجارت، صنعت و معدن تهیه شود تا مشخص شود که چه کارهایی باید انجام گیرد.

وزیر صمت تصریح کرد: وزارت صمت چهار کار اصلی و مهم دارد. اولین کاری که باید صورت بگیرد اولویت گذاری است یعنی باید به اولویت هایی در حوزه هایی مثل صادرات، خودرو سیمان و... برسیم. دومین کار تعیین قاعده ها مانند مالیات و قیمت است که بستر سازی برای کسب و کارها و بخش خصوصی انجام شود. کار مهم سوم و چهارم تسهیل گری و نظارت است.

وی خاطرنشان کرد: اهداف ما در تولید، اشتغال استخراج معادن و... را بخش خصوصی باید انجام دهد. کار وزارت صمت این نیست که معدن استخراج کند.

در این نشست مدیرعامل سیمان زابل گفت: 12 سال گذشته را رصد کنید و ببینید چند درصد از سرمایه گذاری نرخ بازگشت داشته است؟ با اطمینان می گویم که هنوز به 50 درصد نرسیده است.

شیخان دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگلن سیمان نیز در این نشست تصریح کرد: گفته می شود که 65 درصد برق صنایع سیمان تامین می شود اما چگونه این اتفاق افتاده است؟ وقتی که تامین برق معادن به 10 درصد رسید ضربه اصلی به این سیستم صنعت زده شد. مطمئناً در زمستان هم دوباره قطعی گاز می رسیم. ما با شرکت پخش فرآورده های نفتی مذاکراتی انجام داده ایم و امروز باید برنامه ریزی صورت بگیرد.

تمامی حقوق این سایت متعلق به گروه رسانه ای نوآوران معدن با برند معدن مدیا است و هرگونه کپی برداری تنها با ذکر منبع مجاز است.

لینک خبر :‌ معدن مدیا
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۴

قیمت سنگ آهن 62 درصد در چین در روز سه شنبه با 2.25 دلار کاهش 120.35 دلار معامله شد.

به گزارش معدن 24،قیمت سنگ آهن 62 درصد با 2.25 دلار کاهش 120.35
دلارمعامله شد.
سنگ آهن عیار 65 درصد نیز با 1.45 دلار کاهش 143.15 دلار معامله شد.

شمش فولاد درچین با 17.93 دلار کاهش 811.57 دلار معامله شد

شمش روی با 57.50 دلار کاهش 3014 دلار قیمت خورد.

زغال سنگ با 15 دلار افزایش 468 دلار معامله شد.

لینک خبر :‌ معدن24
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۴ سایت های دیگر : صدای بورس فلزات آنلاین معدن مدیا اخبار فلزات

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) و به نقل از بلومبرگ، در وال استریت همه شاخص ها نزولی بودند؛ تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح پایینتری از روز قبل خود بسته شدند .

شاخص داوجونز ایدانستریال اوریج با 0.92 درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح 34 هزار و 548.82 واحد بسته شد. شاخص اس اند پی 500 با 0.57 درصد ریزش تا سطح 4443.31 واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی نزدک کامپوزیت با 0.56 درصد ریزش در سطح 15 هزار و 26.87 واحدی بسته شد .

بورس های اروپایی

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی 100" بورس لندن با 0.49 درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح 7034.06 واحد بسته شد. شاخص "دکس 30" بورس فرانکفورت در آلمان با افزایش 0.14 درصدی و ایستادن در سطح 15 هزار و 722.99 واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک 40" بورس پاریس با عقبگرد 0.36 درصدی در سطح 6652.97 واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس 35" 0.41 درصد پایین رفت و به 8780.01 واحد رسید .

بورس های آسیایی

در معاملات بورس های آسیا، شاخص ها عملکرد مختلفی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی 225" بورس توکیو ژاپن با صعود 0.73 درصدی تا سطح 30 هزار و 670.10 واحدی بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ 1.21 درصد پایین رفت و در سطح 25 هزار و 502.23 واحد بسته شد .

در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" ریزش 1.49 درصدی را تجربه کرد و در سطح 4917.16 واحد بسته شد. در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس 200" بورس سیدنی با 0.16 درصد افزایش و ایستادن در سطح 7437.10 واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن صعودی بود (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است).

لینک خبر :‌ پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

به گزارش روابط عمومی ایمیدرو، مجید وفایی فرد ضمن گفت: مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران (وابسته به ایمیدرو) با همکاری دانشگاه تهران، طرح امکان سنجی شناسایی و حذف گوگرد با هدف افزایش بازیابی و کاهش خاکستر محصول نهایی در ناحیه زغال سنگ پروده طبس را اجرا کرد.

وی افزود: محققان این طرح توانستند با به کارگیری مجموعه ای از روش های فیزیکی (واسطه سنگین)، فیزیکی و شیمیایی (فلوتاسیون) و روش شیمیایی (meyer)، کنسانتره زغال سنگ با حدود 5 درصد خاکستر و 1 درصد گوگرد تولید کنند.
مدیر مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران با اشاره به نیاز صنعت فولاد (به روش کوره بلند) به مصرف خاکستر کمتر از 10 درصد و گوگرد زیر 1 درصد برای تولید کک تصریح کرد: کنسانتره زغال سنگ تولیدی کارخانه های فرآوری دارای خاکستر 10 درصد و گوگرد 1.5 تا 2 درصد بوده که برای تولید فولاد مضر است.
وی افزود: در حال حاضر در کشور، برای رفع مشکل این نوع ناخالصی، کنسانتره زغال تولیدی با کنسانتره زغال سنگ وارداتی و دارای میزان گوگرد کم مخلوط می شوند تا مجموع گوگرد کنسانتره حاصله، به حدود 1 درصد برسد.

جلوگیری از خروج ارز
وفایی فرد با اشاره به امکان توسعه تحقیقات و صنعتی سازی طرح شناسایی و حذف گوگرد، خاطرنشان کرد: با اجرایی شدن این طرح در کارخانه های فرآوری زغال سنگ، امکان استحصال تولید کنسانتره زغال سنگ با میزان خاکستر و گوگرد کم میسر خواهد شد و نیاز کارخانه های تولید فولاد به روش کوره بلند در کشور مرتفع خواهد شد.
وی ادامه داد: این اقدام باعث جلوگیری از واردات کنسانتره زغال سنگ از خارج و ممانعت از خروج ارز می شود.

لینک خبر :‌ سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از سی ان بی سی، قیمت جهانی طلا در معاملات امروز چهارشنبه در حالی تثبیت شد که دیشب به دنبال انتشار گزارش تورم ماهانه آمریکا از 1٫800 دلار فراتر رفته بود.

تا ساعت 7:04 به وقت تهران، قیمت خرید نقدی هر اونس طلا در بورس لندن، اسپات گلد، بدون تغییر نسبت به قیمت بسته شده دیشب در 1٫804.06 دلار باقی ماند.

قیمت پیش خرید هر اونس طلای آمریکا هم تا این لحظه 0.1 درصد نسبت به قیمت بسته شده دیشب افت کرد و به 1٫805.50 دلار رسید.

پس از انتشار گزارش رشد کمتر از انتظار تورم در ماه آگوست، دلار و سود اوراق قرضه آمریکا افت کردند که باعث شد قیمت طلا بالا برود.

قیمت شاخص اسپات گلد در معاملات دیشب تا 1٫808.50 دلار هم بالا رفت که بالاترین سطح در یک هفته گذشته است.

داده های تورم آمریکا باعث عدم قطعیت در برنامه های پولی فدرال رزرو برای آینده خواهد شد.

کد خبر 5305179

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از سی ان بی سی، قیمت نفت خام که در پایان معاملات دیشب افت کرده بود در معاملات صبح امروز، چهارشنبه، با خوش بینی به آینده تقاضا رشد کرد.

قیمت پیش خرید هر بشکه نفت خام برنت، بنچ مارک جهانی قیمت نفت، تا ساعت 7:24 به وقت تهران، 0.45 درصد رشد کرد و به 73.93 دلار رسید.

قیمت پیش خرید هر بشکه نفت خام نیمه سنگین تگزاس غرب آمریکا هم تا این لحظه با 0.45 درصد رشد به 70.78 دلار بازگشت.

آن چه باعث تقویت قیمت های نفت در معاملات صبح امروز شد انتشار گزارشی بود که نشان می داد میزان ذخایر انبارهای نفت آمریکا بیش از حد انتظار افت کرده است.

مؤسسه خصوصی سوخت آمریکا گزارش داد در هفته گذشته میزان ذخایر انبارهای نفت این کشور 5.4 میلیون بشکه کاهش یافته که این نشان می دهد رشد تقاضای نفت خام بیش از انتظار بوده است.

کارشناسان شرکت کننده در نظرسنجی رویترز پیش بینی کرده بودند میزان این ذخایر حداکثر 3.5 میلیون بشکه کاهش یابند.

کد خبر 5305170

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۴ سایت های دیگر : بورس نیوز دنیای اقتصاد روزگار معادن

به گزارش چیلان ، درآمد ماهیانه شرکت فولاد مبارکه اصفهان در مرداد ماه امسال 8940.2 میلیارد تومان بوده است که نسبت به تیر ماه کاهش 22 درصدی داشته است.

مقایسه فروش این شرکت در مرداد ماه 1400 با ماه مشابه در سال 99 نشان می دهد میزان درآمد فروش آن 108 درصد افزایش یافته است. درآمد فروش مردادماه شرکت فولاد مبارکه 17 درصد کمتر از متوسط فروش سال 1400 بوده است.

فولاد مبارکه از ابتدای سال مالی تا انتهای مرداد ماه 1400 در مجموع مبلغ 54026.9 میلیارد تومان درآمد فروش داشته است که نسبت به فروش آن در مدت مشابه سال 99 رشد 147 درصدی داشته است.

لینک خبر :‌ چیلان آنلاین

حمیدرضا رستگارپور در گفت وگو با میزان، درباره وضعیت تولید و بورس کالا بازار آهن و فولاد، گفت: با توجه به فصلی که در آن قرار داریم همچنین روالی که هرسال طی کرده ایم در این فصل پیک مصرف گذشته است و تقریباً در ماه های هستیم که هر پروژه ای که قصد مصرف آهن را داشته ، مصرف آهن صورت گرفته است.

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تهران در ادامه گفت: اتفاقات جدیدی درزمینه زیادشدن مصرف آهن و فولاد در کشور اتفاق نیفتاده است و با توجه به پیشنهاداتی که در خصوص ساخت واحدهای مسکونی مطرح شده است، ولی هنوز شروع ساخت واحدهای مسکونی انجام نشده است بنا به راین با توجه به روال عادی در خصوص آهن و فولاد کمبودی در هیچ نوع آهن و فولاد نداریم و تولیدات به اندازه ای بوده که بحث صادرات نیز قابل انجام است.

وی افزود: با توجه به تغییر نرخ ارز و سیاست هایی که دولت در بحث آهن و فولاد و سیمان همچنین بحث مسکن داشته است قرار بر این است که مقداری کنترل قیمت ها و کنترل حوزه آهن و فولاد و سیمان دقیق تر شود و پیشنهاداتی نیز شده است و به سمتی می رویم که توازن در بحث قیمت گذاری و میزان مصرف در بازار آهن و فولاد برقرار شود.

رستگار پور در خصوص عرضه آهن و فولاد در بورس کالا، گفت: بورس کالا یک جایگاه و تعریف علمی و قانونی در کشور دارد و اگر واقعاً بورس کالا جایی باشد که عرضه و تقاضای واقعی در آنجا صورت بگیرد همچنین خریداران و فروشندگان چارچوب های اصلی را رعایت کنند خوب است، ولی متأسفانه از دیدگاه ما بورس جایگاه شفافی نداشته و در عرضه، تقاضا و کشف قیمت خیلی شفاف عمل نکرده است.

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تهران در ادامه گفت: دستگاه های قانونی که متولی امر هستند و تشکل های قانونی که باید در این حوزه نظر بدهند، ناظر باشند و قیمت گذاری را تأیید کنند به نظر می رسد که جایگاهشان در بورس خالی است ازجمله خود اتحادیه آهن و فولاد با توجه به اینکه با چند هزار عضو، مسئول توزیع آهن و فولاد است ولی متأسفانه از اینکه کشف قیمت به چه صورت و توسط چه سازوکاری انجام می شود اطلاعی ندارد حتی گزارش نیز به ما نمی دهند.

وی افزود: همچنین ابهاماتی در خصوص اینکه چه افرادی با چه سودی خرید می کنند و در بازار کالا را به چه کسانی می فروشند وجود دارد که باید حتماً اصلاح شود تا وقتی که اصلاح نشود عملکرد بورس برای ما مورد تأیید نیست و غیر شفاف است یعنی در حق مصرف کننده نهایی نیز ظلم شده است.

رستگار پور اظهار کرد: در خصوص میزان صادرات آهن و فولاد گفت: مصرف داخلی آهن و فولاد کشور حدود 17 الی 20 میلیون تن است و حدود 11 میلیون تن نیز صادرات داریم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، مصطفی بهشتی سرشت معاون اجرایی و عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، طی حکمی، جعفر سلطانی را به سمت رئیس اداره نظارت بر ناشران گروه صنعتی و معدنی سازمان بورس منصوب کرد.

در این حکم آمده است: نظر به تجربیات و شایستگی جنابعالی و با عنایت به پیشنهاد مدیر مربوطه و موافقت ریاست محترم سازمان، به موجب این حکم به عنوان رئیس اداره نظارت بر ناشران گروه صنعتی و معدنی منصوب می شوید تا با توجه به شرح وظایف مربوط، اهداف و برنامه های سازمانی انجام وظیفه کنید.

امید است با کسب تاییدات الهی و رعایت ضوابط و مقررات سازمانی در انجام امور محوله موفق و پیروز باشید.

لینک خبر :‌ پایگاه خبری بازار سرمایه ایران
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۴ سایت های دیگر : معدن مدیا

آرمان خالقی قائم مقام خانه صنعت و معدن در گفتگو با اقتصاد نگار در خصوص وضعیت معادن کشور در دوران سخت تحریم و صادرات محصولات معدنی گفت: شرایط تحریمی فعلی معادن کشور را متاثر کرده یعنی مواد معدنی که ما به صورت خام و نیمه خام صادر می کردیم، امروز با مشکلاتی روبه روست و مواد [...]

آرمان خالقی قائم مقام خانه صنعت و معدن در گفتگو با اقتصاد نگار در خصوص وضعیت معادن کشور در دوران سخت تحریم و صادرات محصولات معدنی گفت: شرایط تحریمی فعلی معادن کشور را متاثر کرده یعنی مواد معدنی که ما به صورت خام و نیمه خام صادر می کردیم، امروز با مشکلاتی روبه روست و مواد دیگری که به بخش های پایین دستی در کشور ارسال می شود مانند مصالح ساختمانی ( کاشی، سرامیک، سیمان و...) به خاطر رکود در بازار مسکن و ساخت و ساز، وضعیت مطلوبی ندارند.

وی وضعیت صنایع فولادی را مطلوب دانست و عنوان کرد: در بخش فولاد و سنگ آهن مشکل خاصی نداریم و نیاز کشور را برطرف می کنند ولی در بخش مس و روی بخش صادراتی شان تحت الشعاع قرار گرفته و هزینه های تولید را افزایش داده است.

خالقی مهمترین و اساسی ترین مشکل صنعت معدن را نبود تجهیزات و ماشین آلات پیشرفته و مدرن دانست و اظهار داشت: امروز مشکل اساسی معادن ما تأمین ماشین آلات است، ماشین آلات معدنی ما فرسوده اند و متاسفانه تحریم ها اجازه واردات وسایل نو را نمی دهند. از طرف دیگر قانون اجازه واردات ماشین آلات دست دوم و کار کرده را نمی دهد، در داخل کشور نیز هنوز تامین کننده جدی ماشین آلات معدنی نداریم چرا که هنوز به این توانایی نرسیده ایم و اگر خط تولید را نیز راه اندازی کنیم، به دلیل تخصصی بودن کارکرد این نوع ماشین آلات، فناوری آنها را در اختیار نداریم،

وی در پایان مشکل دیگری که گریبانگیر صنایع معدنی ست را نبود سرمایه گذار و نقدینگی دانست و افزود: اگر در صنایع پایین دستی سرمایه گذاری خوبی صورت گیرد و نقدینگی لازم فراهم شود، قدری از مشکلات معادن ما حل خواهد شد.

لینک خبر :‌ خانه صنعت معدن و تجارت ایران

به گزارش ایسنا به نقل از اسوشیتدپرس، متوسط نرخ تورم بزرگ ترین اقتصاد جهان در 12 ماه منتهی به آگوست با 0.1 درصد کاهش نسبت به دوره مشابه منتهی به ماه قبل به سطح 5.3 درصد رسید.

این نرخ تورم که 0.1 درصد کمتر از نرخ مورد انتظار قبلی و کمترین سطح تورمی ثبت شده در آمریکا در سه ماه اخیر بوده، بیش از همه تحت تاثیر افزایش قیمت بخش انرژی قرار گرفته؛ به گونه ای که تورم بنزین به 25 درصد رسیده است. پس از آن نیز حمل و نقل با تورم 4.7 درصد قرار گرفته است.

از سوی دیگر اما بیشترین عامل کاهشی نرخ تورم آمریکا در ماه فوق مربوط به مراقبت های درمانی بوده است که تورم 1.0 درصدی برای آن به ثبت رسیده است. پس از آن نیز بخش مواد غذایی با 3.0 درصد قرار دارد. همچنین هسته تورمی که تغییرات گروه اقلام انرژی و مواد غذایی را به دلیل نوسانات بالای آن ها در نظر نمی گیرد تا پایان این ماه به 4.0 درصد رسید که نسبت به ماه قبل خود 0.1 درصد کمتر است.

بر مبنای ماهانه نیز نرخ تورم آمریکا در این ماه با 0.2 درصد کاهش نسبت به ماه قبل به 0.3 درصد رسید. متوسط نرخ تورم در بازه زمانی 1914 تا 2021 معادل 3.25 درصد بوده است که بالاترین تورم ثبت شده مربوط به تورم 23.7 درصدی ژوئن 1920 و کمترین تورم ثبت شده نیز مربوط به تورم منفی 15.8 درصدی ژوئن 1921 بوده است.

در مدل جدید سیاست گذاری فدرال رزرو، اجازه داده خواهد شد تا برای تقویت رشد اقتصادی و تزریق نقدینگی لازم به بازارها، نرخ تورم از سطح دو درصدی هدف گذاری شده قبلی عبور کند اگر چه طبق گفته جروم پاول- رئیس بانک مرکزی آمریکا، اجازه فاصله گرفتن بیش از حد تورم از سطح دو درصدی داده نخواهد شد.

سارا هاوس- کارشناس ارشد اقتصادی بانک ولزفارگو- گفت: تورم هنوز در سطح بالاتر از حد انتظارات قرار دارد و احتمالا مدت زمان بیشتری شاهد این وضع خواهیم بود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران

امیرحسین نادری گفت: این شرکت پرتفوی مناسبی دارد و توانسته است بازدهی بالایی برای سهامداران خود داشته باشد و همواره پشتیبان مجموعه های تابعه خود بوده و در تمام افزایش سرمایه های شرکت های زیرمجموعه خود شرکت کرده است و شرکت ها را در تکمیل و توسعه زنجیره ارزش شان همراهی کرده است.

وی به بازدهی 35درصدی توسعه معادن و فلزات از ابتدای سال جاری تا به امروز اشاره کرد و گفت: دارایی تحت کنترل شرکت، در حال حاضر بالغ بر یکصدهزار میلیارد تومان است و تلاش داریم با روش های جدیدی این دارایی را افزایش دهیم.

یکی از فرصت های بسیار مناسبی که سازوکار آن در بازار سرمایه کشور اتفاق افتاده است، امکان ایجاد شرکت سرمایه گذاری پروژه محور بود که ومعادن این افتخار را یافت تا به عنوان اولین مجموعه در کشور موفق شود یک شرکت پروژه محور سهامی عام را تاسیس کند.

از این طریق با استفاده از منابعی که از طریق بازار سرمایه به دست می آید، شاهد سرمایه گذاری های مستقیم مردم در پروژه های اساسی معدن و صنایع معدنی خواهیم بود و قطعا فتح بابی خواهد بود که با حضور این شرکت و سایر شرکت های سهامی عام پروژه که پس از این تاسیس می شوند، سرمایه های مردم و نقدینگی سرگردان موجود در کشور در مسیر درست قرار گیرد تا مسیر آبادانی کشور هموار شود.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۴

گروه شرکت ها : در معاملات روز سه شنبه، نرخ شمش فولاد از سوی برخی از ذوبی ها از جمله فولاد کیمیا افت 300 تومانی را در هر کیلو تجربه کرد. در این روز، هر کیلو شمش فولاد بدون احتساب ارزش افزوده به 13 هزار و 200 تومان رسید.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۴ سایت های دیگر : بیرونیت دنیای معدن

البته نرخ پایه عرضه شمش فولاد در رینگ صنعتی بورس کالا ظرف دو هفته اخیر کاهش داشت، اما این تعدیل نرخ پایه شمش کمتر از انتظارات بازار بود و همین موضوع باعث شد تا مجددا خرید شمش فولاد در بورس کالا افت محسوس داشته باشد. شنیده ها حاکی از آن است که در این شرایط، شاهد افزایش دادوستد شمش فولاد در بازار آزاد هستیم. تطبیق سریع قیمت پایه عرضه در بورس کالا با انتظارات بازار می تواند از رکود در این بازار جلوگیری کند.

رینگ معاملاتی شمش فولاد در بورس کالا، روز گذشته میزبان عرضه بالغ بر 136هزار تن شمش با قیمت پایه ای در بازه 12 هزار و 960 تومان تا 13 هزار و 70 تومان به ازای هر کیلوگرم بود. کف قیمت پایه در نظر گرفته شده برای این عرضه 330 تومان کمتر از نرخ پایه عرضه شمش در رینگ هفته قبل بود. درواقع، عدم استقبال متقاضیان شمش فولاد از رینگ هفته قبل باعث شد تا نرخ پایه شمش فولاد برای عرضه هفته جاری کاهش داشته باشد. با وجود این، صنایع تکمیلی بخش فولاد از رینگ دیروز شمش استقبال چندانی نکردند، به گونه ای که در زمان معامله در بازار فیزیکی حدود12 هزار تن محصول مورد معامله قرار گرفت؛ هرچند این احتمال وجود دارد که تا پایان روز بخشی از شمش فولاد عرضه شده به شکل مچینگ به فروش رفته و به این ترتیب بر حجم معاملات شمش فولاد در روز گذشته افزوده شود. اما با توجه به شرایط کلی حاکم بر بازار و انتظار خریداران از افت بیشتر قیمت ها در روزهای آینده، برآورد می شود که میزان اندکی شمش فولاد به شکل مچینگ نیز مورد معامله قرار گیرد.

وعده وزیر صمت برای کاهش بهای محصولات طویل فولادی ظرف ماه های پیش رو مهم ترین دلیل عدم استقبال نوردکاران از شمش فولاد با میانگین نرخ پایه 13 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم بود. با احتساب مالیات ارزش افزوده و کارمزد ارکان بورس، قیمت تمام شده شمش فولاد با این نرخ پایه برابر 14 هزار و 200 تومان خواهد شد که با توجه به هزینه حمل و تبدیل میلگرد تولیدی با این شمش نرخی در حدود 15 هزار و 200 تومان به ازای هر کیلوگرم خواهد داشت که البته این نرخ بدون احتساب مالیات ارزش افزوده محاسبه شده است. این در حالی است که در حال حاضر هر کیلوگرم میلگرد با احتساب مالیات ارزش افزوده در بازار آزاد تهران با نرخ برابر 15 هزار و 400 تومان عرضه می شود و حتی در این نرخ نیز متقاضی چندانی برای آن وجود ندارد و اغلب متقاضیان خریدهای خود را به امید افت بیشتر نرخ به تعویق می اندازند.

عدم استقبال خریداران از شمش فولاد عرضه شده در بازار فیزیکی بورس کالا در روز گذشته به انتظار کاهش بیشتر قیمت ها در این بازار بازمی گردد. تعدیل انتظارات قیمتی باعث شده تا قیمت پایه عرضه شمش فولاد در بازار فیزیکی بورس کالا نیز کاهشی شود، اما این کاهش نرخ به شکل پلکانی و با سرعتی کم و غیر منطبق با انتظارات بازار در حال انجام است. به گفته فعالان بخش فولاد کشور، در حال حاضر هر کیلوگرم شمش فولاد در بازار آزاد با نرخ 13 هزار و 500 تومان مورد معامله قرار می گیرد که این نرخ شامل مالیات ارزش افزوده نیز می شود؛ بنابراین در حال حاضر نرخ هر کیلوگرم شمش فولاد در بازار آزاد حدود هزار تومان کمتر از قیمت تمام شده عرضه شمش فولاد در بورس کالاست. این موضوع به خوبی موید این نکته است که قیمت پایه عرضه شمش فولاد در بورس کالا از نرخ این محصول در بازار آزاد جا مانده است. در این شرایط افزایش سرعت تغییر قیمت پایه مطابق با انتظارات معامله گران و بازار آزاد باعث می شود که رونق مجدد به این رینگ بازگردد. بنابراین انتظار می رود که بورس کالا به این نکته توجه کرده و قیمت های پایه را با سرعت بیشتری با انتظارات معامله گران در بازار منطبق کند.

امروز رینگ صنعتی بورس کالا میزبان عرضه مقاطع طویل فولادی است. قیمت پایه تعیین شده برای عرضه هر کیلوگرم میلگرد در رینگ امروز 520 تومان کمتر از نرخ پایه این محصول در عرضه هفته قبل است و بهای پایه هر کیلوگرم تیرآهن نیز 620 تومان کمتر از نرخ پایه آن در هفته قبل تعیین شده است. هفته گذشته رینگ مقاطع طویل فولادی با عدم استقبال از سوی خریداران روبه رو شد؛ اگرچه قیمت پایه تعیین شده برای عرضه امروز مقاطع طویل فولادی کاهش یافته، اما برآورد می شود که مجددا این رینگ با عدم استقبال خریداران روبه رو شود.

با احتساب مالیات ارزش افزوده، کارمزد ارکان بورس، هزینه حمل و سود تاجر، میلگرد فروش رفته از رینگ امروز با قیمتی در حدود 16 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم در بازار آزاد عرضه می شود. این در حالی است که در حال حاضر هر کیلوگرم میلگرد در بازار آزاد با نرخی در کانال 15 هزار تومان مورد دادوستد قرار می گیرد و حتی در این نرخ نیز تقاضای چندانی برای آن وجود ندارد. بنابراین طبیعی است که استقبالی از رینگ امروز مقاطع فولادی نشود و این هفته نیز همانند هفته قبل حجم معاملات انجام شده در این بازار بسیار کم باشد.

فروش هر کیلوگرم شمش فولاد در بازار آزاد با نرخ 13 هزار و 500 تومان (با احتساب مالیات ارزش افزوده)، این ذهنیت را میان فعالان بازار آهن و فولاد کشور به وجود آورده که احتمال عقبگرد قیمتی مقاطع طویل فولادی به کانال 14 هزار تومانی در هفته های آینده وجود دارد. همین سیگنال باعث شده تا رکود حاکم بر بازار آزاد مقاطع طویل فولادی کشور سنگین تر باشد.

تعدیل نرخ شمش و محصولات فولادی خبری مثبت برای خریداران مصرفی در این بازار به شمار می رود، اما باید توجه شود که این افت نرخ به نحوی انجام شود که به تعمیق رکود در بازار داخل و از میان رفتن بازار صادراتی محصولات فولادی نینجامد. اغلب مشتریان محصولات فولادی کشور اخبار بازار فولاد و رینگ شمش و مقاطع طویل فولادی را رصد می کنند. وعده وزیر صمت مبنی بر عقبگرد قیمتی مقاطع طویل فولادی و استمرار رکود در رینگ محصولات فولادی کشور ظرف هفته های اخیر باعث شده تا مشتریان خارجی از فرصت به وجود آمده برای چانه زنی بیشتر در خرید استفاده کنند؛ به این ترتیب تعمیق رکود در بازار مقاطع طویل فولادی داخلی به رکود در بازار صادراتی این محصولات نیز منجر شده است. مجموع عوامل بیان شده و تعمیق رکود در بازار داخلی مقاطع طویل فولادی و سرایت این رکود به بازار صادراتی باعث می شود که نوردکاران به خصوص واحدهای کوچک و متوسط در شرایط نامطلوبی قرار گیرند؛ چرا که این رکود و عدم فروش محصول این تولیدکنندگان را با افزایش دپوی محصول و عدم تامین نقدینگی روبه رو کرده که این موضوع می تواند یک واحد کوچک یا متوسط با توان مالی پایین را تا مرز ورشکستگی پیش ببرد. بنابراین انتظار می رود که هر سیاست و اعلام موضعی برای تنظیم بازار با در نظر گرفتن موارد بیان شده باشد، به گونه ای که این کاهش نرخ از رونق بازار داخلی و صادراتی نکاهد و باعث ضربه به بدنه تولید در کشور به خصوص واحدهای کوچک و متوسط نشود.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۳

به گزارش روزگارمعدن، اورلیا بریتش، رئیس تجزیه و تحلیل کالاهای Fitch Solutions در کنفرانس مجازی Hydrogen in Mining گفت که فولاد کم کربن نه تنها به کاهش تولید گازهای گلخانه ای در شرکت های معدنی کمک می کند، بلکه برخی از روندهای طولانی مدت آهن را نیز تغییر می دهد. فولاد سبز اکنون در اولویت بسیاری از فولادسازان در بازارهای توسعه یافته، به ویژه در اروپا قرار دارد. ما معتقدیم رونق آتی فولاد کم کربن در دهه های آینده واقعا می تواند منجر به تغییراتی در زنجیره تأمین سنگ آهن و فولاد شود.

در مرحله اول، این روند می تواند به احیای بخش فولاد در بازارهای توسعه یافته منجر شود. تقاضای شدید تولیدکنندگان پایین دست برای فولاد کم کربن در اثر قوانین سختگیرانه، مکانیسم نرخ کربن و مالیات مرزی کربن می تواند منجر به برخی از تغییرات در جریان تجارت خالص سنگ آهن شود.

دومین تأثیر فولاد سبز بر زنجیره تأمین این واقعیت است که افزایش تولید فولاد سبز به مواد اولیه با کیفیت بالاتر از جمله احیای مستقیم سنگ آهن با هیدروژن نیاز دارد. این می تواند فرصتی را برای شرکت های اصلی سنگ آهن با دسترسی به مراکز هیدروژن سبز و هیدروژن کم هزینه برای افزایش بهره وری از سنگ آهن و تولید آهن سبز ایجاد کند. این به این معنی است که شما بخشی از فرآیند تولید فولاد را بازیابی می کنید.

وی خاطرنشان کرد که کانادا، استرالیا و تا حدی برزیل می توانند از این روندها سود ببرند.

علاوه بر این، بریتش خاطرنشان کرد که استفاده از هیدروژن برای تولید فولاد می تواند منجر به تخریب تقاضای زغال سنگ در افق چند دهه شود.

در همین حال، بریتش گفت: تصویب زودهنگام هیدروژن سبز در بخش معدن احتمالاً در کشورهایی اتفاق می افتد که دارای بخش معدنی بزرگ و حضور شرکت های بزرگ معدنی هستند. ما معتقدیم که پذیرش هیدروژن سبز در بخش معدن بیشترین فرصت های مثبت را در چین، ایالات متحده، استرالیا و کانادا و تا حدی شیلی، روسیه و لهستان دارد. در همین حال، بازارهای معدنی زیادی وجود دارد که از نظر شاخص مناسب برای تولید هیدروژن سبز عقب مانده اند، این نشانه ای است که پذیرش احتمالی هیدروژن در معدن با چالش های زیادی از جمله دسترسی به ظرفیت تجدیدپذیر و تولید هیدروژن محدود می شود. این کشورها شامل افریقای جنوبی، پرو، ترکیه، اندونزی، هند و برزیل است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ روزگار معادن

به گزارش ایرنا، رییس جمهوری روز جمعه نوزدهم شهریور ماه در یک سفر سرزده و از پیش اعلام نشده وارد شهرستان طبس در استان خراسان جنوبی شد و پس از سخنرانی در جمع مردم طبس، با بالگرد به معدن زغال سنگ پروده این شهرستان رفت.

بازدید از چند کارگاه استخراج زغال سنگ در منطقه معدنی پروده طبس یکی از برنامه های سومین سفر استانی آیت الله سید ابراهیم رئیسی بود و از نزدیک مسائل و مشکلات معدنکاران را جویا شد.

رییس جمهوری در این بازدید هوایی و زمینی که شماری از وزرا، معاون اجرایی رییس جمهوری، رییس دفتر رییس جمهوری و استاندار خراسان جنوبی حضور داشتند، وضعیت معادن زغال سنگ را بررسی کرد و سپس چهره به چهره با کارگران و معدنچیان به گفت و گو پرداخت که یکی از موارد مطرح شده از سوی کارگران، وضعیت نامطلوب محل اسکان و خوابگاه های معدنچیان در محل معادن بود.

آیت الله رئیسی در پاسخ به مطالبات کارگران معدن زغال سنگ گفت: از همین الان به مدت 20 روز حداکثر به پیمانکاران وقت می دهم که وضعیت زندگی کارگران را در اینجا متحول کنند و اگر این اقدام را در این مدت انجام ندهند، اقدام لازم را انجام می دهم.

وی تاکید کرد: نظام پیمانکاری باید کاملا متحول و به هیچ عنوان نباید حقوق کارگران ضایع شود.

در پی این ضرب الاجل رییس جمهوری، امروز (سه شنبه) معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به همراه برخی دیگر از مدیران این وزارتخانه به شهرستان طبس رفتند تا مطمئن شوند که دستور ویژه آیت الله رئیسی عملی می شود.

"حاتم شاکرمی" از محل خوابگاه های کارگران برخی از معادن طبس که به صورت پیمانکاری برای شرکت های بزرگ تر فعالیت می کنند بازدید کرد از جمله شرکت های پیمانکاری طرف قرارداد شرکت زغال سنگ پروده همچنین شرکت معدن جو طبس؛ همزمان مقادیری تجهیزات رفاهی از قبیل تشک نیز تحویل خوابگاه های معدنچیان این شرکت ها شد.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این بازدید ضمن شنیدن مشکلات و درد دل های کارگران معادن، کانکس ها را مکان مطلوبی برای اقامت کارگران ندانست و گفت: این کانکس ها باید با فضای بهتری جایگزین شود.

وی پیمانکاران معدن را ملزم به بهبود فوری وضعیت رفاهی خوابگاه های کارگران دانست.

شاکرمی همچنین با حضور در معدن زغال سنگ شرکت معدن جو، ضایعه درگذشت مرحوم علی مرادی از پرسنل این معدن که روز گذشته بر اثر سانحه در کارگاه استخراج زغال سنگ جان خود را از دست داد، به همکاران وی تسلیت گفت و بر افزایش ضریب ایمنی معادن زغال سنگ به منظور پیشگیری از حوادث احتمالی تاکید کرد.

در این بازدید "علی مظفری" مدیرکل بازرسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، "کوروش یزدان" مدیرکل روابط کار و جبران خدمت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، "محمد محمدی" مدیرکل نام نویسی و حساب های انفرادی سازمان تأمین اجتماعی کشور، "غلامرضا اشرفی" مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی، "عباس جرجانی" مدیرکل صمت خراسان جنوبی، "علیرضا محمدی" مدیرکل تأمین اجتماعی خراسان جنوبی و جمعی از مسئولان طبس نیز حضور داشتند.

طبس در 270 کیلومتری غرب بیرجند قرار دارد و 76 درصد ذخایر زغالی کشور را در خود جای داده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۳

به گزارش بازار به نقل از آهن پرایس، حسین بختیاری معاون فروش فولاد خراسان اظهار داشت: در پی ورود دولت به بحث تنظیم بازار در سالهای 97 و 98 به صورت جدی کاهش قیمت محصولات فولادی پیگیری شد همچنین به میزان بسیار زیادی شمش به بازار تزریق شد در نتیجه این سیاست ها شمش ارزان بیشتری به بازار داخلی عرضه شد.

این سیاست آنچنان که باید و شاید کارشناسی و مدبرانه نبود و در نتیجه شمشی که می توانست در آن سالها با قیمتی حدود 400 دلار در هر تن از کشور صادر گردد با قیمتی پایین تر و حدود 300 دلار و بعضا کمتر نیز وارد بازارهای داخلی شد. نتیجه دیگری که این سیاست ها در پی داشت که شمش موجود در بازار به میلگرد تبدیل شد و میلگردها با قیمتی حدود 350 دلار صادر شد.

در پی سیاست های دستوری دولت رقمی بالغ بر 50 دلار مستقیما به محصولات نهایی و میانی فولاد ضرر وارد کرد در حالیکه این کاری غیر کارشناسی بود چرا که دستاورد نهایی آن کاهش و کنترل قیمت و تعیین قیمت دستوری فولاد بود.

با مرور تجربه های سال 97 و 98 متوجه می شویم که دخالت دولت نه تنها مفید نیست بلکه موجب ایجاد رانت برای عده ای می گردد و در میان مدت تمام حلقه های زنجیره فولاد از این تصمیمات دستوری آسیب می بیند، بلا شک در شرایط کنونی نیز دخالت در زنجیره فولاد اثری جز آسیب در بر نخواهد داشت.

چنانچه دولت برآن است که از بازار فولاد و مصرف کننده حمایت نماید باید در جهت کاهش هزینه های تولید برآید، نه آنکه در فصل تابستان با خاموشی های دستوری تولید را متوقف نمایند و بازار را دستخوش نوسان نمایند.

در پی همین شرایط که ذکر شد فاطمی امین با نگاهی نو برای رفع چالشهای تنظیم بازار وارد میدان شده است. امیرصباغ مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه گذاری ایمیدرو بیان داشت: برنامه های وزیر جدید صمت هنوز به طور کامل نهایی نشده است و پس از دو هفته می توان در مورد آن با قطعیت اظهار نظر کرد.

سیاستهایی جدیدی که در حال تدوین است ایده های بسیار خوبی را ارائه کرده است و بر اساس کشف قیمتی در بورس کالا و همچنین بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضای شفاف خواهد بود و هدف دولت این است که از یک الگوی سنتی به سوی یک الگوی مدرن پیش رود.

لینک خبر :‌ تحلیل بازار

به گزارش شانا به نقل از دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، روز پایانی بیست ویکمین نشست فوق العاده هیئت کمیسیون اقتصادی اوپک (ECB) روز دوشنبه (22 شهریورماه) به صورت ویدئوکنفرانس و به ریاست محمد سانوسی بارکیندو، دبیرکل اوپک و با حضور نمایندگان کشورهای عضو این سازمان برگزار شد.

در این نشست چشم انداز جهانی نفت اوپک (WOO) 2021 که قرار است 28 سپتامبر 2021 (ششم مهرماه) رونمایی شود، از نظر فنی به طور کامل بررسی شد.

بارکیندو در روز پایانی این نشست گفت: بخش زیادی از مطالب را پوشش داده ایم و گفت وگوهای مفیدی درباره موضوع های مختلف چشم انداز جهانی امسال اوپک داشته ایم.

وی تصریح کرد: کارِ گروهی انجام شده برای دستیابی به بالاترین کیفیت تحقیق و انتشار آن در این چشم انداز ستودنی است، با این کار توانستیم به نتایج چشمگیری دست یابیم.

امسال پانزدهمین نسخه این چشم انداز منتشر می شود. انتشار چشم انداز سالانه جهانی نفت اوپک (WOO) از سال 2007 آغاز شده و مرجعی مهم برای سیاست گذاران، سران شرکت های بزرگ، محققان، تحلیلگران و رسانه هاست.

بیست ویکمین نشست فوق العاده این کمیسیون که از روز سه شنبه (13 شهریورماه) آغاز شده بود، روز دوشنبه به کار خود پایان داد.

کمیسیون یادشده اتاق فکر اقتصادی و فنی اوپک است.

لینک خبر :‌ شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۳

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ورزقان ، اردشیر سعدمحمدی در مراسم امضای قرارداد احداث کارخانجات تولید مس کاتد در معدن مس سونگون با اشاره به اینکه میزان ذخایر مس سونگون در 2 سال اخیر 523 میلیون تن افزایش یافته است، اظهار داشت: 15 دستگاه حفاری آخرین مدل خریداری کرده ایم و تا سه ماه آینده وارد کشور می شود که پنج دستگاه از آنها در معدن مس سونگون مستقر می شوند.

وی میزان ذخایر مس سونگون را تا سه چهار سال قبل 320 میلیون تن برآورد می شد افزود: با اکتشافات جدید ذخایر ما به 1 میلیارد و 320 میلیون تن رسید و به زودی به 2 میلیارد تن می رسد.

مدیرعامل شرکت ملی مس ایران، متوسط عیار مس سونگون را 0.56 درصد اعلام کرد و گفت: ذخیره امروزی 15 میلیون تن برآورد می شود که کل کشور 40 میلیون تن است و کل دنیا 850 میلیون تن ذخیره دارد.

وی مسایل زیست محیطی معدن مس را مورد اشاره قرار داد و گفت: در طرح فعلی از مدل حمام های دوب استفاده می کنیم که آخرین تکنیک در دنیاست تا کمترین آلایندگی و بهترین راندمان را داصته باشد.

سعدمحمدی با تاکید بر اینکه آرزوی مردم بود که کنسانتره به کاتد مس تبدیل شود و ارزش افزوده در استان باقی بماند، گفت: محصولات مختلف تولیدی در این پنج کارخانه قابلیت صادرات و بازار فروش داخلی دارد.

مدیرعامل شرکت ملی مس ایران، با اشاره به اینکه در آذربایجان شرقی بیش از 24 هزار میلیارد سرمایه گذاری در دست اجراست، گفت: تا پایان سال سرمایه گذاری شرکت مس در این استان به 35 هزار میلیارد تومان می رسد که در این راستا نه از بانک ها و نه از صندوق توسعه ملی درخواست کمک نکردیم و با منابع داخلی مس، تحول بزرگ اقتصادی و صنعتی در این استان صورت می گیرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۳

بازرسی کارخانجات فولاد در جیانگ سو ، نگرانی سایر فولادسازان را بیشتر کرد. زیرا اگر کیفیت محصولاتشان زیر سوال برود ، تقاضای این محصولات کاهش خواهد یافت. بنابراین آن ها از خرید کنسانتره سنگ آهن دریایی و گندله خودداری کردند و همین امر قیمت این مواد را کاهش داد.
به گزارش آرتان پرس و به نقل از متال بولتن ، قیمت کنسانتره سنگ آهن دریایی و گندله در هفته منتهی به 10 سپتامبر به دلیل نگرانی از تقاضا برای محصولات فولادی بعد از بازرسی های کارخانجات در استان جیانگ سوی چین کاهش یافت.

سنگ آهن 66 درصد آهن: 151٫25 دلار در هر تن ، کاهش 12٫75 دلار در هر تن
پلت کوره بلند 65 درصد آهن: 187٫91 دلار در هر تن ، کاهش 14٫42 دلار در هر تن
پلت کوره بلند بیش از 65 درصد آهن: 33٫30 دلار در هر تن ، کاهش 0٫40 دلار در هر تن

یک منبع خریدار در جنوب چین به Fastmarkets گفت: “کاهش مداوم تولید فولاد در چین ، همراه با انتظارات برای محدودیت های بیشتر ، همچنان عامل اصلی تقاضای ضعیف برای کنسانتره سنگ آهن دریایی و گندله است. جو بازار در هفته گذشته بدتر شد. زیرا مقامات محلی استان جیانگ سو کارخانجات فولادی با مصرف انرژی بالا و انتشار گازهای گلخانه ای را بازرسی می کنند. فعالان بازار انتظار دارند چنین بازرسی هایی در ماه های آینده در سایر استان ها هم انجام شود.”

در اطلاعیه ای که توسط اداره صنعت و فناوری اطلاعات استان منتشر شده است ، آمده است که مقامات محلی در استان جیانگ سو از شرکت های محلی با مصرف انرژی بالا و انتشار گازهای گلخانه ای ، برای بررسی انطباق آن ها با اقدامات کربن زدایی بازرسی می کنند.

یک تحلیلگر در شانگهای بیان کرد: “نقدینگی کنسانتره سنگ آهن دریایی محدود است و بیشتر محموله های کنسانتره با تخفیف های بیشتری در مقایسه با هفته های گذشته معامله می شود.”

به نقل از یک بازرگانی در شمال چین انتظار می رود با محدودیت های زینترینگ در زمستان ، تقاضای کنسانتره در ماه های آینده کاهش یابد.

یک منبع تجاری در هنگ کنگ بیان کرد: “گندله های هندی در بازار داخلی هند ، قیمت های بالاتری نسبت به گندله های چینی دارند. تولیدکنندگان هندی بیشتر بر عرضه بازار هند تمرکز خواهند کرد.”

ArcelorMittal و دولت لیبریا به توافق رسیدند تا تولید سنگ آهن در آفریقای غربی را به 15 میلیون تن در سال افزایش دهند و تولید اولین کنسانتره سنگ آهن در اواخر سال 2023 پیش بینی می شود.

یک بازرگانی در شانگهای گفت: “به طور معمول ، تقاضا برای گندله و سایر سنگ های آهن درجه یک در زمستان به دلیل محدودیت های زینترینگ کاهش می یابد. کاهش تولید فولاد هم مزید بر علت شده و کارخانه های فولاد علاقه کمتری به گندله نشان می دهند.”

منبع: متال بولتن

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک خبر :‌ آرتان پرس
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۳ سایت های دیگر : دنیای معدن

بزرگنمایی تصویر

به گزارش پایگاه خبری معدن نامه ؛ وبسایت cleantechnica نوشت: یکی از بزرگترین شرکت های معدنی و فولادی جهان یعنی ArcelorMittal برنامه های بزرگی را برای توسعه دارایی های انرژی تجدیدپذیر در هند اعلام کرده است.

طبق گزارش رسانه ها، ArcelorMittal برای توسعه پروژه های انرژی تجدیدپذیر در ایالت های Rajasthan و Gujarat هند تمایل خود را اعلام کرده است.

این شرکت یک پارک خورشیدی 4.5 گیگاواتی در Rajasthan با ارزش سرمایه گذاری 2.6 میلیارد دلار پیشنهاد داده است. با این حال، گزارش های خبری به زمان توسعه این پروژه اشاره ای نکرده اند.

در گذشته Rajasthan سرمایه گذاری های زیادی را در توسعه پارک های خورشیدی از سوی بسیاری از شرکت های خصوصی در هند جذب کرده بود. این سرمایه گذاری ها شامل Adani و IL&FS هستند. این پروژه ها در هند بسیار موفق بوده است.

ایالت Rajasthan به دلیل دسترسی به تابش بالای خورشید و دسترسی به مناطق بزرگ غیر زراعی، انتخابی ترجیحی برای توسعه دهندگان راه اندازی اینگونه پروژه هاست. با توجه به ظرفیت بزرگ انرژی خورشیدی و بادی در حال حاضر در این ایالت، زیرساخت انتقال انرژی نیز قبلا برای استفاده آماده شده بود.

دولت هند همچنین در حال کار است تا شبکه انتقال برای پروژه های آتی انرژی های تجدیدپذیر تحت برنامه کریدور انرژی سبز Green Energy Corridor را بیشتر تقویت کند. این پروژه شبکه ای از انتقال انرژی های تجدیدپذیر در سراسر هند را به خود اختصاص داده است.

مشوق های پیشنهاد شده توسط دولت هند برای پروژه های انرژی تجدیدپذیر ایالت راجستان را به مقصدی جذاب برای توسعه این پروژه ها تبدیل می کند.

شرکت ArcelorMittal همچنین برنامه هایی برای سرمایه گذاری در توسعه انرژی خورشیدی و بادی و پروژه های هیدروژن سبز در ایالت گجرات Gujarat دارد.

اگرچه گزارش های خبری هیچ اطلاعاتی از ظرفیت این پروژه ها ارائه نداده اند اما اعلام داشته اند این شرکت ممکن است 500 میلیارد روپیه معادل 6.8 میلیارد دلار در این ایالت سرمایه گذاری کند.

منبع: کانال دکتر جعفری طهرانی







کاهش تولید زغال سنگ اندونزی با توسعه انرژی های تجدیدپذیر

معدن در سرزمین کانگوروها

آرسلورمیتال تا سال2025 فولادسبز تولید می کند

آرسلورمیتال مجددا 800 میلیون دلار توسعه سنگ آهن لیبریا را آغاز می کند

هند بزرگترین صادرکننده فولاد جهان می شود

لینک خبر :‌ معدن نامه

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، سید رضا فاطمی امین عصر سه شنبه در خاتمه نشست با تشکل ها و فعالان حوزه تولید سیمان، افزود: موضوعات ساخت مسکن و صادرات برای این وزارتخانه اهمیت بسیار دارد و امیدواریم بتوانیم در قالب یک تعامل و همکاری، نمونه ای متعالی از حکمرانی هوشمند را به نمایش بگذاریم.

این عضو کابینه سیزدهم با بیان اینکه به شدت با تصمیمات خلق الساعه مخالف هستم، به روز رای اعتماد به وزرا در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: حتی صبح همان روز که هنوز معلوم نبود در جلسه رای اعتماد مجلس چه خواهد گذشت، برخی ها با من تماس گرفتند که صادرات سیمان را ممنوع کن ، اما با آن مخالفت کردم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: معنی ندارد وقتی بازرگان و تاجری قراردادی برای صادرات منعقد کرده، با یک تصمیم سریع و خلق الساعه آن را منتفی کنیم.

فاطمی امین بیان داشت: وظیفه ما پیش بینی کردن است و همان طور که شاهد بودید در قضیه اخیر سیمان نیز بدون تعزیرات، دوربین و بگیر و ببند کار را به پیش بردیم و در حقیقت اقتصاد باید پیش بینی پذیر باشد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت خطاب به تولیدکنندگان و انجمن ها و تشکل های سیمانی، خاطرنشان کرد: در موضوعات حمل و نقل، کاهش قیمت تمام شده، پروژه های افزایش بهره وری و تامین سوخت زمستانی برنامه هایی برای این صنعت داریم.

وی گفت: در زمینه تامین برق نیز ساخت بیش از 10 هزار مگاوات نیروگاه در بخش صنعت را با همکاری با وزارت نیرو در دستور کار داریم که فولادی ها در این زمینه پیش قدم شده اند.

برآورد مخاطرات برای هر سه ماه آینده
وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: باید برای سه ماه آینده برآورد مخاطرات داشته باشیم و به این منظور هر ماه یک برنامه پایش خواهیم داشت.

وی در خصوص بورس کالا نیز گفت: در این زمینه، همه کالاها و زنجیره های مربوطه را در نظر داریم و فقط سیمانی ها نیستند که ورود آن ها به بورس مطرح شده است.

فاطمی امین تاکید کرد: همه عاملان فروش باید برای کالاهای خود فاکتور زده و آن را در سامانه جامع تجارت اعلام کنند. ضمن این که تا دو هفته دیگر نیز همه این عرضه کنندگان باید در قالب این سامانه درآیند و غیر این صورت اجازه خرید از بورس نخواهند داشت.

به گزارش ایرنا، در این جلسه تولید کنندگان اعضای انجمن ها و تشکل های سلیمانی به بیان مهمترین مسائل و مشکلات مبتلا به این صنعت پرداختند.

تامین برق و سوخت واحدها، کاهش اقدامات سختگیرانه شرکت پخش فرآورده های نفتی برای تامین سوخت تولیدکنندگان سیمان به ویژه سوخت مازوت در زمستان، برگزاری جلسه با وزیر صنعت هر یک یا دو ماه برای رصد و بررسی مسائل این صنعت، افزایش 35 درصدی کرایه حمل و نقل ریلی، رفع مشکلات واحدهای سیمانی مستقر در داخل شهرها با محیط زیست، لزوم جبران خسارت از سوی وزارت نیرو برای واحدهای آسیب دیده از قطعی های برق و قدیمی بودن فناوری صنعت سیمان و لزوم کاهش فاصله تکنولوژیکی آن با جهان از جمله درخواست های اصلی فعالان سیمانی در این جلسه بود.

همچنین برخی واحدها خواستار ارائه تسهیلاتی برای استفاده از انرژی های تجدیدپذیر بادی و خورشیدی و استفاده از پساب حرارتی خطوط تولید برای تولید برق در آن واحدها شدند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: این وزارتخانه به دنبال تصدی گری نیست، بلکه استفاده از مشورت بخش خصوصی در اولویت گذاری ها و قاعده گذاری ها را دنبال می کند.

وی افزود: چهار اقدام وزارت صنعت، معدن و تجارت که باید به درستی انجام شود، اولویت گذاری بر طبق منابع و فرصت ها، تدوین قاعده ها برای بستر سازی حرکت بخش خصوصی و کسب و کارها، تسهیل کسب و کارها در این مسیر و نظارت است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان داشت: رویکرد ما در وزارت صنعت، معدن و تجارت برای همه بخش ها این است که به یک برنامه مشترک بین این وزارتخانه و فعالان اقتصادی برسیم.

فاطمی امین خاطرنشان کرد: به طور مثال در صنعت خودرو، صادرات، نساجی، سیمان، فولاد و غیره باید بدانیم که به چه اولویت ها و اهدافی در کوتاه مدت و میان مدت باید برسیم و چه اقدامات و سیاست های باید اجرایی شوند.

وی ادامه داد: این برنامه ها را با ذینفعان به اشتراک خواهیم گذاشت و در ادامه از آنها می خواهیم تا متناسب با اهداف به ما برنامه بدهند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در هفته جاری قیمت سیمان به وضعیت تعادلی رسید و از فعالان این صنعت تقدیر می کنم که با همکاری خوب خود این اقدام را رقم زدند.

به گزارش ایرنا پیش از این، وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه قیمت سیمان به نرخ پیش از قطعی برق بازگشت و قیمت آن در بورس به کیسه ای 25 هزار تومان رسیده، گفته بود: اقداماتی که در جریان کنترل قیمت سیمان در وزارت صنعت انجام شد، برخورد تعزیراتی و دستوری نبود؛ بلکه اصلاح ساختارها منجر به تعادل بازار و کاهش قیمت ها شد.

عضو کابینه دولت سیزدهم با بیان اینکه نرخ سیمان فله نیز به 360 تومان رسید که همان قیمت سه ماه قبل است، تأکید کرد: کاری که ما برای کنترل قیمت سیمان انجام دادیم اصلاح ساختار بود و با روش های تعزیراتی، موردی و همچنین ایجاد جو روانی، قیمت ها به اینجا نرسید، به طوری که تعادلی که در بازار ایجاد شد نرخ سیمان را کاهنده کرد.

وی با تأکید بر اینکه تا دو هفته آینده نیز بر بازار سیمان متمرکز خواهیم بود، یادآور شد: تا دو هفته آتی، همه خرده فروشان و عاملان فروش سیمان وارد سامانه تجارت و بورس خواهند شد تا در بورس و در حوزه عمده فروشی و خرده فروشی به یک روال معقول دست یابیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما ؛ آقای علیرضا پیمان پاک به عنوان رئیس جدید سازمان توسعه تجارت و معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت معرفی شده است که امروز عصر در مراسم معارفه، به طور رسمی طی حکمی از سوی فاطمی امین وزیر صمت منصوب خواهد شد.

پیش از این حمید زادبوم ریاست این سازمان را برعهده داشت. امروز عصر مراسم تودیع و معارفه رئیس کل پیشین و رئیس جدید سازمان توسعه تجارت ایران در وزارت صمت برگزار خواهد شد.

علیرضا پیمان پاک در یادداشتی در صفحه شخصی خود در فضای مجاز نوشته است: آغاز فصلی جدید در تجارت بین الملل جمهوری اسلامی ایران تحت پرچم سلطان خراسان انشالله . پیمان پاک مدیرعاملی شرکت زنجیره تامین رضوی را در کارنامه خود دارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه ، رییس اداره برنامه ریزی سازمان صمت استان کرمانشاه با بیان اینکه در این طرح ها مجوز راه اندازی سه پتروشیمی نیز قرار دارد، گفت: پیش بینی می شود با بهره برداری از این طرح ها 12 هزار اشتغال در استان ایجاد شود.

جعفری افزود: پتروشیمی آوات اورامان با تولید محصول اتیلن پروپیلن و سرمایه گذاری 105 میلیون یورویی یکی از مهم ترین این طرح هاست که جزء پروژه های ملی محسوب می شود.

وی خاطرنشان کرد: پتروشیمی فراز هورامان با سرمایه گذاری 85 میلیون یورو و صنایع سیمان بتن با سرمایه گذاری 28 میلیون یورو از دیگر طرح های مهم بخش صنعت در استان کرمانشاه است که مجوز تاسیس گرفته اند.

رییس اداره برنامه ریزی سازمان صمت استان اظهار داشت: در حال حاضر جواز تاسیس و مجوز خوراک این صنایع از وزارت نفت اخذ شده و در مرحله مکان یابی قرار دارند که مدت زمان اجرای این طرح ها نیز سه ساله پیش بینی شده است.

جعفری همچنین به افزایش ظرفیت تولیدی 35 واحد صنعتی با 130 هزار تن محصول در استان خبر داد و گفت: همچنین در 5 ماهه امسال 28 پروانه بهره برداری در بخش صنعت با سرمایه گذاری 505 میلیارد تومان و اشتغال 889 نفر صادر شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما