بولتن خبری روزانه روابط عمومی شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات
گزیده اخبار اقتصادی، فولادی و معدنی
روز سه شنبه 23 شهریور ماه 1400

فعالیت شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات به عنوان اولین شرکت پروژه محور بازارسرمایه حرکتی در جهت هدایت نقدینگی موجود در جامعه به سمت و سوی تولید و شکوفایی و توسعه صنعت به شمار می رود.

این شرکت به عنوان شکل جدید و موثری از ابزارهای تأمین مالی برای اجرای سریع تر پروژه ها در بازار سرمایه فعال شده و 15 درصد سهام آن بزودی برای جذب مشارکت عمومی مردم در فرابورس عرضه می شود.

در این ویدئوی کوتاه با دکتر امیرحسین نادری مدیرعامل شرکت توسعه معادن و فلزات در خصوص ظرفیت های معدنی کشور و شکل گیری شرکت تجلی گفتگو شده است.

تعداد بازدید : 1

کد ویدیو
دانلود

فیلم اصلی

لینک خبر :‌ ایران اکونومیست

امیرحسین نادری مدیرعامل شرکت توسعه معادن و فلزات در گفت و گوی اختصاصی با اقتصادآنلاین به وضعیت شرکت اشاره کرد و گفت: این مجموعه بزرگترین شرکت سرمایه گذاری در حوزه معادن و صنایع معدنی است که رسالت اصلی آن ایجاد ارزش افزوده در صنایع معدنی کشور است.

وی ادامه داد: این شرکت پورتفوی مناسبی دارد و توانسته است بازدهی بالایی برای سهامداران خود داشته باشد و همواره پشتیبان مجموعه های تابعه خود بوده و در تمام افزایش سرمایه های شرکت های زیرمجموعه خود شرکت کرده است و شرکت ها را در تکمیل و توسعه زنجیره ارزش شان همراهی نموده است.

نادری به بازدهی 35درصدی توسعه معادن و فلزات از ابتدای سال جاری تا به امروز اشاره کرد و گفت: دارایی تحت کنترل شرکت، در حال حاضر بالغ بر یکصدهزار میلیارد تومان است و تلاش داریم با روش های جدیدی این دارایی را افزایش دهیم. یکی از فرصت های بسیار مناسبی که سازوکار آن در بازار سرمایه کشور اتفاق افتاده است، امکان ایجاد شرکت سرمایه گذاری پروژه محور بود که و ومعادن این افتخار را یافت تا به عنوان اولین مجموعه در کشور موفق شود یک شرکت پروژه محور سهامی عام را تاسیس کند . از این طریق با استفاده از منابعی که از طریق بازار سرمایه به دست می آید، شاهد سرمایه گذاری های مستقیم مردم در پروژه های اساسی معدن و صنایع معدنی خواهیم بود و قطعا فتح بابی خواهد بود که با حضور این شرکت و سایر شرکتهای سهامی عام پروژه که پس از این تاسیس می شوند، سرمایه های مردم و نقدینگی سرگردان موجود در کشور در مسیر درست قرار گیرد تا مسیر آبادانی کشور هموار گردد.

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات با اشاره به سیاست های کلان این شرکت، بیان کرد: سیاست کلان ومعادن توسعه در بخش های مختلف معدنی کشور است. در حال حاضر عمده پورتفوی ما را شرکت های سنگ آهنی تشکیل می دهند اما شرکت تصمیم دارد در سایر فلزات مانند مس، سرب و روی و عناصر نادر خاکی سرمایه گذاری کند و شرکت ها و گروه های دانش بنیانی را در این خصوص سازماندهی کرده ایم که امیدوار هستیم خبرهای خوشی از این مسیر به سهامداران اعلام کنیم.

وی تاکید کرد: به طور جدی در حال سرمایه گذاری در زنجیره ارزش سایر فلزات موجود و قابل استحصال در کشور هستیم و شرکت هایی تاسیس می کنیم تا به صورت تخصصی روی این عناصر کار کنند. در سه محور غرب، شرق و جنوب کشور ، به ویژه در مناطق کمتر توسعه یافته، فعالیت هایی را برنامه ریزی و سازماندهی کرده ایم. در محور غرب با محوریت شرکت صبانور در حال سازماندهی مجموعه های مختلفی در آن منطقه هستیم.

نادری ضمن اشاره به یک خبر خوش برای سهامداران ومعادن، اعلام کرد: چندی پیش توانستیم سهام عمده فولاد کردستان را بدست آوریم و سرمایه گذاری خوبی درحوزه آهن اسفنجی و فولاد خواهیم داشت. با توجه به دسترسی این منطقه به ذخیره سنگ آهنی قابل توجه و بازار صادراتی مناسبی که در این منطقه وجود دارد، امیدواریم بتوانیم سنگ بنای مجموعه فولادی اثربخشی را در غرب کشور داشته باشیم.

مدیرعامل هلدینگ ومعادن در ادامه به سرمایه گذاری های انجام شده در شرق کشور اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: مشارکتی را در شرق کشور با برخی مجموعه های سرمایه پذیر خود یعنی شرکتهای گل گهر، چادرملو و گهرزمین انجام داده ایم که انشااله بتوانیم در معادن پلی متال و سایر معادن در این منطقه سرمایه گذاری خوبی انجام دهیم و مردم آن مناطق نیز بخوبی از این سرمایه گذاری ها منتفع شوند.

امیرحسین نادری ضمن اشاره به سرمایه گذاری که در غرب و شرق کشور در سایر فلزات انجام می شود، تصریح کرد: شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن وفلزات با تجربه و منابعی که در اختیار دارد در صدد است تا ، نقره، سرب و روی، مس، طلا و پلی متالهای مختلف را به پورتفوی شرکت اضافه کند و به زودی شاهد تولد شرکت هایی در این زمینه خواهیم بود. از جمله کارهای مهم دیگر که در این هلدینگ انجام شده است، تاسیس شرکت اکتشافی بود که تجهیزات مورد نیاز آن تهیه شد و اولین حرکت، سازماندهی تیم های بسیار قوی در این زمینه بوده است که هم برای مجموعه های خودمان و هم برای کشور مورد نیاز است و اکتشاف را به عنوان یک حرکت اساسی در نظر گرفته و قصد داریم تا 10 درصد از سود شرکت را در اکتشاف سرمایه گذاری کنیم.

به گفته نادری، فعالیت های اکتشافی بسیار مهم بوده و کشور ما در این زمینه دچار کمبود است و برای حفظ توازن در عرصه تولیدات معدنی و فلزی نیازمند سرمایه گذاری های گسترده در حوزه اکتشاف هستیم.

نادری به شرکت پروژه محور تجلی اشاره کرد و گفت: این شرکت حلقه واسطه بازار سرمایه و حوزه معادن وصنایع معدنی است که پول را از بازار سرمایه به سمت تولید و جاهایی که نیاز به سرمایه گذاری دارد، می برد. از سوی دیگر کسانی که در این حوزه ها سرمایه گذاری می کنند انتفاع فوق العاده ای را از بابت سرمایه گذاری در حوزه های معدن وصنایع معدنی و عناصر استراتژیک حاصل می کنند. تجلی اولین شرکت پروژه محور سهامی عام است که در کشور تاسیس شده و مجوز خود را از سازمان بورس اوراق بهادار گرفته است و تاسیس این شرکت یکی از افتخارات شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن وفلزات بوده است که با توجه به نیروهای حرفه ای که در این شرکت هستند، موفق شدیم این اقدام مهم را انجام دهیم و راه را برای سایر شرکت ها و سایر صنایع دیگر که بتوانند از طریق بازار سرمایه مبادرت به تامین مالی بکنند، باز کنیم. وی همچنین از پذیره نویسی عمومی 15 درصد از سهام شرکت تجلی طی روزهای آینده در فرابورس خبرداد.

نادری در خصوص تعامل با سهامداران مجموعه اضافه کرد: برای اولین بار دو ماه بعد از برگزاری مجمع عمومی، سود سهامداران حقیقی را واریز کردیم که از این طریق رضایتمندی خوبی نزد ایشان حاصل شد. وی افزود: باعث افتخار است که عمده سهامداران ما بازنشستگان صنعت فولاد هستند و خوشحال هستیم توانستیم نتیجه اعتمادشان را به شرکت پاسخ دهیم.

وی در پایان اظهار داشت: براساس برنامه ریزی که روی سرمایه گذاری در پروژه ها شده، بعد از ورود پروژه ها به مدار تولید، اثر آن در شرکت های زیر مجموعه از طریق افزایش میزان فروش و سودآوری دیده خواهد شد. من امیدوارم امسال با توجه به فعالیت های در دست اجرا و روند پیشرفت پروژه ها بتوانیم خبرهای خوبی را برای سهامداران خود داشته باشیم.

لینک خبر :‌ اقتصاد آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۲

امروزه اتخاذ تصمیم های کلیدی در صنعت بدون شناسایی و ارزیابی ریسک ها، مخاطرات احتمالی و عدم قطعیت ها امکان پذیر نیست. این مسئله یک ضرورت اساسی برای بقا و پایداری و تحقق برنامه های تولید بر اساس اهدافِ پیش بینی شده است. در همین راستا، مدیریت بحران یکی از الزامات اجتناب ناپذیر کلیه سازمان ها و واحدهای صنعتی و معدنی محسوب می شود. وقوع بحران ها و حوادث منجر به ایجاد شرایطی نامطلوب و خارج از کنترل می شود، اما در صورتی که رویکرد مناسبی در راستای مدیریت بحران در مجموعه شکل بگیرد، می توان از گسترش ابعاد و خسارات بیشتر جلوگیری کرد. مدیریت بحران به بنگاه های اقتصادی کمک می کند تا در مواجهه با بحران های کسب وکار خود، شرایط بحران را با حداقل آسیب ها و زیان ها پشت سر بگذارند و دوباره روند کسب وکار خود را از سر بگیرند.

مدیریت بحران همان مجموعه اقدامات قبل، حین و بعد از وقوع سانحه یا بحران است و در جهت کاهش هرچه بیشتر عوارض یک حادثه انجام می گیرد. به نظر می رسد که مهم ترین مرحله در چرخه مدیریت بحران، مرحله قبل از بحران باشد که مدت زمان آن با طول عمر سازمان برابری می کند. در این مرحله، پیش بینی و آمادگی برخورد با بحران بسیار اهمیت دارد. در واقع، عامل اصلیِ ناآمادگی یک سازمان در مقابل بحران، پیش بینی نکردن آن است. شرط لازم برای آمادگی، پیش بینی و شرط مکمل آن آموزش و تجهیزات است. در حین بحران نیز امدادرسانی و کاهش تاثیرات مخرب بحران، مقوله ای اساسی در پیش بینی بحران محسوب می گردد و باید در برنامه و استراتژی هر سازمان گنجانده شود. طبیعی است در صورتی که این اقدامات به نحوی موثر انجام شوند، هزینه های بحران کاهش می یابد و توسعه، بازسازی و بهبود آسان تر می گردد.

ماده اولیه، چالش اساسی زنجیره فولاد

مهم ترین چالش فعلی چرخه فولاد کشور را می توان کاهش ذخایر معادن سنگ آهن دانست. با توسعه و تکمیل حلقه های بعدی این زنجیره که در حال حاضر در کشور سرعت بیشتری گرفته است، به نظر می رسد که در سال های پیشِ رو نیاز و وابستگی به واردات سنگ آهن ایجاد خواهد شد. این در شرایطی است که ایران از ظرفیت های بسیار بالایی در حوزه ذخایر معدنی، به خصوص در عرصه سنگ آهن، برخوردار است. از این رو، لازم است تا سیاست گذاری جدی تری در زمینه سرمایه گذاری و توسعه اکتشافات سنگ آهن در کشور صورت پذیرد. در غیر این صورت، کارخانه های فولادی ناچار به کاهش تولید پایین تر از ظرفیت اسمی خواهند شد و کارخانه های تولید کنسانتره به واردات سنگ معدن آهن روی خواهند آورد. با توجه به این مسئله، بدیهی است که اگر پیش بینی و آمادگی لازم برای این موضوع و اتخاذ تدابیر استراتژیک صورت نگیرد، صنعت فولاد دچار بحرانی جدی و اساسی خواهد شد. از این رو، همان طور که گفته شد، لازم است بحث اکتشاف جدی گرفته شود تا تامین مواد اولیه این صنعت دچار چالش و بحران جدی نشود. همچنین توجه به معادن کوچک تر، استفاده از راهکارهای صحیح برای واردات مواد اولیه، رفع نواقص زیرساخت های ترانزیت فولادی، افزایش قابلیت پهلوگیری کشتی ها در بندرها و گسترش و توسعه سیستم حمل ونقل ریلی نیز دیگر عوامل و پارامترهایی هستند که می توانند تا حدی موجب بهبود شرایط صنعت فولاد کشور در زمینه تامین مواد اولیه شوند. ابلاغ دستورالعمل های مختلف و متعدد در زمینه مدیریت بازارها و تعیین قیمت ها نیز دیگر مشکلات پیشِ روی صنعت فولاد هستند. زنجیره فولاد از حلقه های اکتشاف و استخراج سنگ آهن و تولید کنسانتره سنگ آهن، گندله سنگ آهن، آهن اسفنجی، شمش و مقاطع فولادی تشکیل می شود. بدیهی است که نبود سیاست گذاری مناسب برای هرکدام از این حلقه ها بر قیمت گذاری تاثیرگذار خواهد بود و در صورتی که توازن مناسبی میان قیمت های تعیین شده برای هریک از این حلقه ها برقرار نشود، معضلی جدی در کل زنجیره فولاد کشور ایجاد خواهد شد. تحریم ها و عدم دسترسی به تکنولوژی ها و تجهیزات روزِ دنیا نیز دیگر عامل تهدیدکننده صنعت فولاد کشور به شمار می آید. اگرچه هم اکنون توان تولید داخلی بسیاری از قطعات و تجهیزات این صنعت در کشور ایجاد شده، کماکان تامین برخی از تجهیزاتِ عموما حساس و استراتژیک به واردات وابسته است. در چنین شرایطی، تحریم ها موجب می شوند که کالاها به طور واسطه ای و با چند برابر قیمت خریداری شوند. بدون شک این افزایش قیمت خرید در تولید و فروش محصولات و قدرت رقابت واحدهای فعال در زنجیره فولاد اثرگذار است.

با توجه به اهمیت کاهش سطح ریسک ها و خطرات در بنگاه های اقتصادی، شرکت احیا استیل فولاد بافت نیز مقوله مدیریت بحران را یکی از سیاست ها و رویکردهای اصلی خود قرار داده است. در همین راستا، در این مجموعه، دستورالعمل واکنش در مقابل بحران و شرایط اضطراری تهیه شده و شرایط بحرانی در سطوح مختلف تعریف و تبیین شده است. همچنین برای بدترین حالات بحرانی نیز پیش بینی مدیریت بحران و اقدامات لازم انجام گرفته است.

حرکتی به سمت پایداری

شرکت احیا استیل فولاد بافت یکی از بزرگ ترین واحدهای فعال در زنجیره فولاد کشور به شمار می آید که به منظور تولید آهن اسفنجی و تکمیل زنجیره فولاد با ظرفیت اسمی 800 هزار تن آهن اسفنجی در سال، از طریق احیای مستقیم به روش PERED مشغول فعالیت است. تولید آهن اسفنجی در احیا استیل فولاد بافت هیچ گونه آلودگی قابل ملاحظه ای برای محیط زیست به دنبال ندارد. تغییرات ایجادشده در تکنولوژی میدرکس و پرد موجب شده است که میزان آلودگی ها کاهش یابد. این مجموعه در حال حاضر احداث واحد گندله سازی به ظرفیت 5/2 میلیون تن و یک واحد دیگر تولید آهن اسفنجی به ظرفیت 800 هزار تن را در دستور کار خود دارد. با توجه به اهمیت کاهش سطح ریسک ها و خطرات در بنگاه های اقتصادی، شرکت احیا استیل فولاد بافت نیز مقوله مدیریت بحران را یکی از سیاست ها و رویکردهای اصلی خود قرار داده است. در همین راستا، در این مجموعه، دستورالعمل واکنش در مقابل بحران و شرایط اضطراری تهیه شده و شرایط بحرانی در سطوح مختلف تعریف و تبیین شده است. همچنین برای بدترین حالات بحرانی نیز پیش بینی مدیریت بحران و اقدامات لازم انجام گرفته است.
انتهای پیام/

لینک خبر :‌ اخبار فلزات

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در نامه ای به شورای عالی امنیت ملی، ضمن تشریح خسارت های وارده به صنعت فولاد کشور به دلیل قطع برق واحدهای فولادی، پیشنهاد شش گانه خود برای جبران بخشی از خسارت های واردشده به این صنعت به دلیل محدودیت های برق را ارائه کرد.

در این نامه آمده است: تا لحظه نگارش این نامه، خاموشی های برق باعث از دست رفتن حداقل 82 روز کامل تولید صنعت فولاد از ابتدای سال جاری شده که زیان مستقیم ناشی از این توقف تولید برای اقتصاد ملی بالغ بر 6 میلیارد دلار است و 300 هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم به طور کامل از دست رفته یا محدود شده است.

انجمن فولاد درخواست کرده است که گاز صنایع فولاد در فصول پاییز و زمستان قطع نشود و بازپرداخت تسهیلات اخذشده توسط شرکت های زنجیره، پرداخت اقساط مالیاتی و سایر دیون دولتی تولیدکنندگان فولاد به مدت 6 ماه امهال شود.

انجمن فولاد همچنین بخشودگی جرایم برخی از شرکت های فولادی به سازمان تعزیرات و امهال بازپرداخت قبوض برق شرکت های فولادی به مدت 6 ماه و پرداخت حق دیماند عدم تامین برق به این شرکت ها به صورت فوری را خواستار شده است.

متن کامل نامه انجمن فولاد به شرح زیر است:

انتهای پیام/ب

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی فلزات آنلاین ، وجود برخی تحرکات برای اجرای سیاست قیمت گذاری دستوری در دولت سیزدهم بسیاری از فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان را نگران کرده است. در شرایطی که دولت سیزدهم با شعار مقابله با رانت و فساد وارد میدان عمل شده و رئیس جمهور نیز بارها بر مشورت و تعامل با فعالان صنعت و کارشناسان به منظور اتخاذ تصمیمات مهم، تاکید داشته است اما بار دیگر اظهاراتی در مورد کنترل قیمت کالاها و حمایت از مردم به گوش می رسد. این روند حتی تابلوی بازار سهام را قرمز پوش کرد تا مشخص شود سهامداران نیز به خوبی با اثرات زیان بار قیمت گذاری بر فعالیت شرکت های تولیدی آشنا هستند.

در این راستا، قائم مقام بورس کالای ایران، با بیان اینکه سیاست قیمت گذاری توسط دولت برای کالاهایی که در بورس های کالایی معامله می شوند در ماده 18 قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید منع شده است، اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی در سال 88 براساس تجربیاتی که کشور تا آن زمان در حوزه قیمت گذاری داشته است به این نتیجه درست رسید که دولت را از مداخله در قیمت کشف شده در بورس های کالایی منع کند، اما متاسفانه در دوره های زمانی مختلف علی رغم نص صریح قانون همچنان قیمت گذاری به عنوان یکی از سیاست های حمایت از مصرف کننده و کنترل کننده تورم دنبال شده است.

محتشمی پور ادامه داد: دیگر بر کسی پوشیده نیست تورم ناشی از افزایش نقدینگی ناشی از کسری های ساختاری در بودجه دولت است و عملا استفاده از سیاست قیمت گذاری برای کنترل تورم یا حمایت از مصرف کننده، آدرس غلط به مردم و فرافکنی است. کشورهای مختلف دنیا مشکل تورم را دهه ها است که توانسته اند با کنترل رشد نقدینگی کنترل کنند و حتی بسیاری از کشورهای در حال توسعه نیز که یک دهه پیش دچار نرخ های بالای تورم بوده اند در سال های اخیر با کنترل نقدینگی بر مشکل بروز تورم در اقتصاد خود فائق آمده اند.

وی با تاکید بر اینکه سیاست قیمت گذاری علاوه بر این که نمی تواند مشکل تورم را حل کند، آسیب های جبران ناپذیری را بر تخصیص بهینه منابع در اقتصاد وارد می کند، گفت: به عبارتی از یک طرف تولید را دچار مشکل می کند و از طرف دیگر مصرف را در کوتاه مدت افزایش می دهد ولی در میان مدت به دلیل اینکه تولید از بین رفته است، عملا مصرف کنندگان را نیز با مشکل دسترسی به کالا و کمیابی مواجه می کند. در این میان در سالی که توسط مقام معظم رهبری، سال تولید، مانع زدایی ها و پشتیبانی ها نام گذاری شده است، پیگیری سیاست قیمت گذاری توسط هر شخصی عملا نه تنها موانع تولید را برطرف نمی کند، بلکه عملا به ایجاد موانع اساسی و ساختاری در فرایند تولید منجر می شود، زیرا سیاست قیمت گذاری یعنی ایجاد بزرگ ترین مانع و به نابودی کشاندن تولید کشور است.

نتیجه قیمت گذاری دستوری کاهش تولید و افزایش مصرف است

قائم مقام بورس کالای ایران در ادامه در مورد تبعات قیمت گذاری دستوری بیان کرد: اجرای این سیاست قطعی های مکرر برق در کشور را ایجاد کرده و ایران را به برترین کشور از نظر شدت مصرف انرژی تبدیل کرده است. اجرای این سیاست آسیب جدی به ذخایر ارزی و طلای بانک مرکزی در سال 97 و در دوره های دیگر وارد کرده است؛ نمونه های متعددی از شکست این سیاست در دهه های اخیر وجود دارد که فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان با آن ها دست و پنجه نرم کرده اند.

محتشمی پور با توجه به شکست های متعدد قیمت گذاری دستوری، در خصوص اینکه چرا همچنان اجرای این سیاست طرفدار دارد، عنوان کرد: پاسخ بسیار روشن است؛ کاملا طبیعی است که با انجام قیمت گذاری دستوری شکاف قیمتی قابل توجهی بین قیمت اعلامی و قیمت بازار سیاه شکل می گیرد که این مابه التفاوت قیمت، عملا نصیب گروه هایی می شود که هیچ ارتباطی به تولید و تولیدکننده ندارند. در این میان برخی از دلسوزان نیز با تصور حمایت از مصرف کنندگان و جلوگیری از افزایش ظاهری سطح عمومی قیمت ها عملا آب در آسیاب این گروه ها می ریزند.

قائم مقام بورس کالای ایران افزود: در شرایط فعلی بهترین رفتار در مقابل مردم، توضیح منشاء، اصلی نرخ تورم و افزایش سطح عمومی قیمت ها و راهکار مشخص حل این مشکل است. راهکار خروج کشور از بحران تورم، کنترل رشد نقدینگی و کمک به افزایش تولید در اقتصاد است اما سیاست قیمت گذاری با آسیبی که به تولید و کاهش درآمدهای مالیاتی دولت می زند، دقیقا در مقابل سیاست حمایت از مصرف کننده و افزایش قیمت است.

وی با اشاره به اینکه در طرح جهش تولید مسکن به پوشش ریسک ساخت مسکن در بورس کالا با امکان پیش خرید مصالح ساختمانی اشاره شده است، گفت: در شرایط کنونی کشور، این ابزارها می توانند برای پوشش ریسک در بازه های زمانی کوتاه مدت موثر باشند. به طور کلی بورس کالا علاوه بر ارائه مزایای قابل توجهی در فروش نقدی کالا در یک بازار شفاف و رقابتی، این امکان را فراهم می کند که با استفاده از ابزارهای نوین مالی ازجمله ابزارهای مشتقه و نیز گواهی سپرده کالایی، بازار کالایی آرامش و ثبات بهتری داشته باشد.

قیمت گذاری دستوری بهای تمام شده مسکن را کاهش نمی دهد

محتشمی پور همچنین در خصوص اینکه به تازگی اعلام شده که تحقق پروژه ویژه دولت برای تولید و ساخت یک میلیون مسکن در سال به مصالح ارزان نیاز دارد و در این زمینه، بر لزوم رسیدن قیمت سیمان به 21 هزار تومان در هر کیسه و فولاد به 10 هزار تومان تاکید شده است و آیا این رویکرد مصداق بارز قیمت گذاری نیست، تصریح کرد: ساخت مسکن انبوه قطعا یکی از نیازهای اساسی کشور در شرایط کنونی است. طرح ساخت انبوه مسکن هم اقدامی لازم محسوب می شود که بورس کالا نیز می تواند در بخش هایی با ارائه راهکارهای تامین مالی به پیش برد آن کمک کند.

بر اساس گزارشی از کالا خبر، قائم مقام بورس کالای ایران اظهار کرد: باید به این نکته توجه کرد که با قیمت گذاری دستوری روی کالاها نمی توان بهای تمام شده مسکن را کاهش داد. تبعات سیاست قیمت گذاری برای هر کالایی غیر از نابود کردن تولید و اشتغال و ایجاد فرصت های رانتی ناشی از شکل گیری قیمت های بازار سیاه و منتفع شدن عده ای خاص نیست. زیرا در یک سیکل معیوب سیاست قیمت گذاری در میان مدت با آسیب رساندن به تولید و کاهش آن باعث افزایش قیمت در دوره بعد و دوره های بعدتر می شود و از طرف دیگر چون مشکل تورم ناشی از کسری بودجه دولت است و این مشکل حل نمی شود، فشار تقاضای ناشی از افزایش نقدینگی، رشد قیمت ها در دوره های بعدی را با شتاب بیشتری ایجاد می کند و بازنده نهایی این سیاست، تولیدکننده و مصرف کننده یعنی مردم هستند.

انتهای پیام//

لینک خبر :‌ فلزات آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۳ سایت های دیگر : روزنامه مناقصه مزایده شرکت ملی فولاد ایران

به گزارش ایراسین و به نقل از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، وجیه الله جعفری در نشست کمیته راهبری اکتشاف ایمیدرو با بیان اینکه در زمینه تهیه اطلاعات، شورای راهبری اکتشاف در ایمیدرو تشکیل شده است، افزود: هدف از تشکیل این شورا، ارائه ایده ها و تعیین مسوولیت های سازمان های ذی ربط بود که پایش اقدامات در حال انجام است.

رییس هیات عامل ایمیدرو با تاکید بر تولید و گردآوری اطلاعات در بخش ژئوفیزیک هوایی، گفت: یکسان سازی، گردآوری و تکمیل اطلاعات ژئوفیزیک هوایی از الزامات توسعه بخش اکتشاف به شمار می رود و این اطلاعات باید در سامانه کاداستر آورده شود.

هدایت نقدینگی

وی، هدایت نقدینگی به بخش اکتشاف برای توسعه و تقویت این حوزه را از سیاست های این سازمان برشمرد و اعلام کرد: نگاه ما در زمینه اکتشاف، ملی است و این سازمان پیرو سیاست های توسعه ای، بستر اجرای برنامه های اکتشاف را فراهم کرده است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در این راستا ایمیدرو با هدف توسعه و تامین خوراک حوزه معدن و صنایع معدنی، برنامه های اکتشاف را دنبال می کند.

برنامه تامین تجهیزات و انجام 2 میلیون متر حفاری

وی، تامین و ساخت تجهیزات حوزه اکتشاف با راهبری ایمیدرو را از دیگر برنامه های توسعه ای برشمرد و گفت: تامین مالی برای واردات تجهیزات اکتشاف و حفاری توسط شرکت های بزرگ مورد توجه است و این موضوع به تحقق دستیابی به هدف 2 میلیون متر حفاری سرعت خواهد بخشید.

برپایه این گزارش، مطالعات برای تکمیل و تولید اطلاعات پایه در کشور توسط سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور برای یک برنامه پنج ساله با تامین منابع مالی توسط ایمیدرو در حال پیگیری است.

در این طرح پنج ساله اهدافی از جمله نوسازی و به سازی زیرساخت ها و تجهیزات اکتشافی و آزمایشگاهی کشور با هدف افزایش بازدهی مطالعات و فرایندهای اکتشاف در کشور و همچنین توانمندسازی متخصصان اکتشافی در کشور در حوزه زمین شناسی و اکتشاف برای تکمیل اطلاعات پایه کشور در حوزه زمین شناسی دنبال می شود.

انجام مطالعات ژئوفیزیک هوایی به میزان 400 هزار کیلومتر خطی به منظور تکمیل اطلاعات پایه کشور و آغاز پروژه اکتشافات سیستماتیک در مقیاس یک پنجاه هزارم در چهار لایه فلزی، غیرفلزی، کانی های قیمتی و نیمه قیمتی و عناصر نادر خاکی با تامین منابع مالی از سوی ایمیدرو هدف گذاری شده است.

لینک خبر :‌ پایگاه خبری ایراسین
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۳ سایت های دیگر : اخبار فلزات

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی فلزات آنلاین ، در پایان معاملات امروز بورس، شاخص کل با رشد 21 هزار و 730 واحدی به عدد یک میلیون و 496 هزار واحد و شاخص هم وزن نیز با رشد هفت هزار و 910 واحدی به عدد 451 هزار واحد رسید ضمن اینکه نماد های پارسان، نوری، فولاد، شستا و شبندر بیشترین تاثیر را در رشد شاخص کل داشتند.

در فرابورس نیزشاخص (آیفکس) با رشد 115 واحدی به عدد 22 هزار واحد رسید و نماد های آریا ، هرمز و زاگرس بیشترین تاثیر را در رشد شاخص فرابورس داشتند.

همچنین در معاملات امروز بیشترین حمایت و خرید حقوقی ها به ترتیب در گروه فلزات، شیمیایی و پالایشی بود.

بر اساس گزارشی از صدا و سیما، ارزش معاملات خرد بورس و فرابورس امروز به بیش از 6 هزار میلیارد تومان رسید و 310 میلیارد تومان تغییر خالص مالکیت افراد حقوقی به حقیقی بود.

انتهای پیام//

لینک خبر :‌ فلزات آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۳

بحران در صنایع فولادی از چند منظر می تواند بررسی شود. منظر نخست، ایمنی، استانداردسازی و نقش آن در مدیریت بحران در تمام سطوح تولیدی واحدهای فرآوری است. با پذیرش اینکه راز افزایش تولید زیر چتر ایمنی و استانداردسازی فرایندها نهفته است، طبعا فرایند مدیریت بحران در هر سطحی امکان پذیر خواهد بود. توجه به ایمنی و استانداردسازی در صنایع فولادی به مثابه سرمایه گذاری بلندمدت برای تسهیل روندها در کنار مدیریت بحران ها و پیشامدهای ناگهانی، علاوه بر حفظ و ارتقای مزیت رقابتی، پایداری و بهره وری تولید و نیز تداوم کسب وکار شرکت ها در فضای بین المللی، محیط زیست و پرسنل را به وجود خواهد آورد.

اثرگذاری ایمنی و استانداردسازی فرایند تولید شرکت های فولادی بر مدیریت بحران با پنج راهکار عمده محقق می شود: ایجاد تفکر ایمن محور در تمام سطوح مدیریتی، ایجاد محیط امن، به کارگیری تجهیزات و ماشین آلات ایمن، ایمن سازی فرایندهای تولید و پایش آن ها تحت شاخص های Leading و ایجاد تفکر ایمن محور کارکنان.

علاوه بر این، پنج عامل مهم نیز در زمینه ایمنی و استانداردسازی وجود دارند که اهمیت دادن به آن ها سایه بحران را از سر شرکت های فولادی برمی دارد و رونق و جهش تولید را جایگزین آن می کند. پنج عامل مهم و موثر در ایمنی و استانداردسازی عبارت اند از طراحی و اجرای پروژه ها بر اساس استانداردهای ایمنی، طراحی و اجرای سیستم های به روز و کارآمد اطفای حریق، رعایت ضوابط ایمنی در خرید تجهیزات و پشتیبانی از تولید، اجرای تمامی فرایندهای ایمنی در سطح سازمان بر اساس استانداردهای روز جهانی و استوار کردن فرهنگ ایمنی و توجه همه جانبه به کاهش حوادث.

همچنین توجه به چالش های محیط زیست، ایمنی پرسنل، تجهیز ماشین آلات و به روزرسانی ابزارآلات تولید در قالب بومی سازی قطعات مورد نیاز تولید به ویژه در شرایط تحریم، پیش بینی خطرهای ناشی از مذاب شامل پاشش و انفجار، پیشگیری از خطرهای گازها شامل انفجار، اشتعال و خفگی، تسریع در روند کاهش خطرهای برق گرفتگی و برخورد با اشیاء در واحدهای فراوری صنعت فولاد از جمله عوامل موثر بر مدیریت بحران در شرکت های فولادی هستند.

نام جهان فولاد سیرجان زمانی بر سر زبان ها افتاد که پس از افتتاح در سال 1388، با توسعه محصولات از آهن اسفنجی به بریکت سرد، شمش فولاد و میلگرد آجدار، سرمایه ثبتی خود را از 960 میلیارد ریال به 18 هزار و 500 میلیارد ریال افزایش داد. افزایش سرمایه این شرکت در حالی رخ می داد که بسیاری از شرکت ها، به دلیل تحریم های آمریکا بر صنایع فولادی کشور، با بحران ها و چالش های متعددی مواجه شده بودند که آینده آن ها را نامعلوم می کرد. اکنون پرسش این است: شرکت جهان فولاد سیرجان چه سیاست هایی برای حفظ و ارتقای موقعیت تولیدی در کنار توسعه بِرند خود به منظور جلوگیری از پیشامدهای بحرانی به کار گرفت؟

مواد اولیه و مدیریت بحران

کمبود مواد اولیه، در سطح نخست، به عنوان یک چالش مهم در شرکت های فولادی شناخته می شود. اما چه زمانی می توان از آن به عنوان یک بحران نام برد که می تواند شریان حیاتی یک شرکت را دچار خسران کند؟ اصولا ماهیت مواد اولیه برای فرایند تولید به مثابه آب در ساختار بدن انسان است که اگر نباشد، نه تولید معنا می یابد و نه حیات انسان. آنچه موقعیت مواد اولیه را در نخستین سطح از یک بحران قرار می دهد کمبود مواد اولیه تهیه شده به همراه نبود تکنولوژی به روز برای استفاده بهینه از آن است. این رَویه موجب می شود که چالش مواد اولیه به بحران مواد اولیه تبدیل شود.

شرکت جهان فولاد سیرجان، به دلیل همجواری با معادن گل گهر و تامین مواد اولیه مورد نیاز تولید، عملا با چالش و بحرانی مواجه نیست؛ زیرا ترکیب مواد اولیه با عیار بالا، تولید باکیفیت، فروش صادراتی، اختصاص ارز مورد نیاز برای تامین قطعات و تجهیزات به روز و پیشرفته و نیز بومی سازی کل این روند جزو سیاست هایی است که سایه بحران مواد اولیه را از سر شرکت جهان فولاد سیرجان کم رنگ می کند.

تولید، تحریم ها و مدیریت بحران

شعار شرکت جهان فولاد سیرجان عمل به وعده ها در موعد مقرر است. این شرکت، با عمل به وعده های خود در بازه های زمانی دو ساله، ضمن تقویت تولید و مسیر توسعه زنجیره ارزش فولاد، گام های موثری در راستای خنثا سازی تاثیر تحریم ها و بروز بحران های ناشی از آن بر موقعیت تولیدی این شرکت برداشت. راه اندازی کارخانه احیا در سال 1393، راه اندازی کارخانه نورد بردسیر در سال 1395 و راه اندازی پروژه شمش سیرجان در سال 1397 جزو وعده هایی بودند که ضمن افتتاح در موعد مقرر، بحران ناشی از تحریم ها را به خوبی مدیریت کردند.

علاوه بر این، تغییر سیاست های تولیدی از سال 1397 تا به امروز، ضمن دور کردن نتیجه تحریم ها به مثابه بحران، پروژه های مختلفی را در اولویت برنامه های فولادی و تکمیل زنجیره ارزش جهان فولاد سیرجان قرار داده است. پلنت های تولیدی آهن اسفنجی مگامدول با ظرفیت 700 هزار تن به صورت سالانه، تولید میلگرد به صورت کلاف با ظرفیت 350 هزار تن در سال، تولید فولاد آلیاژی با ظرفیت سالانه 500 هزار تن و کارخانه فولاسازی با ظرفیت 500 هزار تن به صورت سالانه جزو وعده هایی است که ضمن تکمیل زیرساخت ها و مهندسی پروژه های مذکور، از نیمه دوم سال 1399، به تدریج عملیات اجرایی آن ها آغاز شد.

با کلنگ زدن طرح های توسعه فاز 2 جهان فولاد سیرجان شامل آغاز عملیات اجرایی کارخانه احیای مستقیم شماره 2 و کارخانه فولادسازی شماره 2 به همراه اشتغال پانصد نفر در مرحله بهره برداری و یک هزار و 500 نفر به صورت غیرمستقیم با سرمایه گذاری 30 هزار میلیارد ریالی، شتاب توسعه در این شرکت به بالاترین میزان طی یک دهه اخیر خواهد رسید.

گفتنی است که میانگین فروش سالانه کارخانه جهان فولاد سیرجان بیش از 6 هزار میلیارد تومان است که پیش بینی می شود با اجرایی شدن طرح های توسعه ای که پیش تر از آن ها نام برده شد، سود مضاعفی نصیب این شرکت شود. طی شش ماهه نخست سال 1399، جمع تولید آهن اسفنجی، شمش فولاد و میلگرد به 160 هزار تن رسید و پیش بینی ها خبر از افزایش مجموع تولید این سه محصول به 320هزار تن تا پایان سال می دهند.

به نظر می رسد که عملکرد جهان فولاد سیرجان در زمینه تولید، به همراه پیگیری برنامه های توسعه ای، بحران های تولیدی ناشی از تحریم ها را به فرصتی برای توسعه و سودآوری تبدیل کرده است که این رَویه از سازماندهی نظام مند مدیریت بحران در این شرکت خبر می دهد.

بومی سازی و مدیریت بحران

متولی بخش صنعت و معدن در ایران سیاست های بخش فولادی را به گونه ای تببین کرده که بتواند ضمن بومی سازی قطعات و تجهیزات به روز تولید در راستای مقابله با بحران های ناشی از فقدان آن، رقابت پذیری شرکت های فولادی را در عرصه جهانی افزایش دهد، به طوری که بر اساس آمارها، در حال حاضر بیش از 70 درصد قطعات بخش فولادسازی در کشور بومی سازی شده است. آمارها نشان می دهند که در بخش مکانیک و انرژی بیش از 80 درصد، در بخش برق و اتوماسیون حدود 40 درصد و در بخش مواد مصرف تکنولوژی و نسوز بیش از 85 درصد بومی سازی رخ داده است که در نوع خود رکوردی تازه در این بخش به حساب می آید.

شرکت جهان فولاد سیرجان، با بیش از 60 درصد بومی سازی قطعات و تجهیزات مورد نیاز تولید، یکی از پیشروترین شرکت های فولادی در مدیریت بحران شناخته می شود. آمار فوق در بخش مواد نسوز این شرکت به بومی سازی 100 درصدی رسیده است. با این حال، طی شدن موفقیت آمیز روند بومی سازی شرکت جهان فولاد سیرجان نشان می دهد که ضمن مقابله موثر در برابر بحران های ناشی از تحریم ها و مشکلات اقتصاد کلان کشور، توانسته است الگوی مناسبی در زمینه تولید و مقابله با بحران ها به وجود آورد.

انرژی، محیط زیست و مدیریت بحران

بر اساس آمار آژانس بین المللی انرژی (IAEA)، صنعت فولاد 21 درصد از مصرف انرژی و نیز 31 درصد از آلایندگی محیط زیست جهان را به خود اختصاص داده است. آمار ایران در این زمینه به 7/5 درصد کل انرژی جهان می رسد.

شرکت جهان فولاد سیرجان، با ورود آب خلیج فارس به منطقه گل گهر، توانست بحران ناشی از کم آبی در این زمینه را مرتفع کند. سرمایه گذاری در این پروژه بزرگ ملی، به عنوان یکی از بزرگ ترین پروژه های ایران طی چهار دهه اخیر، موقعیت تولیدی شرکت جهان فولاد سیرجان را به یک موقعیت منحصربه فرد تبدیل کرد. ورود آب شیرین به منطقه گل گهر، علاوه بر حذف بحران های ناشی از فقدان آن، امکان اقدامات زیست محیطی بیشتر برای جلوگیری از بروز بحران های طبیعی در منطقه را به وجود آورد. سرمایه گذاری به منظور شیرین سازی آب خلیج فارس و انتقال آن به منطقه گل گهر آینده این منطقه را برای تامین آب شرب و آب مورد نیاز صنایع فولادی تضمین کرد.

این شرکت، با رویکرد کاهش مصرف آب، مصرف مجدد و بازیافت، توانست سیاست های خود را به نفع مدیریت مناسب بحران تغییر دهد. درخت کاری و جنگل کاری به میزان دویست هکتار، با هدف شناسایی گیاهان متعدد و ایجاد شرایط مطلوب اقلیمی در منطقه طی دو سال اخیر، عزم جدی جهان فولاد سیرجان را برای مقابله با بحران های این بخش نشان داد.

چشم انداز مدیریت بحران جهان فولاد

شرکت جهان فولاد سیرجان، به عنوان واحد صنعتی برتر در سال 1398، ضمن راه اندازی این شرکت بدون حضور متخصصان خارجی و تنها با بهره گیری از ظرفیت های داخلی، در کمترین زمان ممکن توانست ظرفیت اسمی خود را به 90 درصد افزایش دهد، در حالی که این شرکت و صنایع فولادی کشور از دو سال گذشته در شدیدترین شرایط تحریمی قرار گرفته اند. به نظر می رسد که علاوه بر اینکه نبود کارشناسان خارجی مانعی برای راه اندازی کارخانه ذوب و شمش فولادی این شرکت ایجاد نکرد، جهان فولاد سیرجان توانست با توان نیروهای داخلی، بزرگ ترین کارخانه میلگرد جنوب شرق کشور را راه اندازی کند تا با دسترسی آسان به آب های خلیج فارس و موقعیت صادراتی مناسب، رهاورد مناسبی در راستای مقابله با بحران ها ارائه دهد. بنابراین عملکرد این شرکت نشان می دهد که می تواند در آینده به عنوان الگوی مناسبی برای دوران بحران های کنونی در صنعت فولاد معرفی شود.
انتهای پیام/

لینک خبر :‌ اخبار فلزات
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۳

به گزارش اخبارفلزات، متاسفانه قطعی های برق اخیر موجب بروز خسارات فراوانی به صنعت فولاد کشور شد. در این راستا انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران برای حل مشکلات به وجود آماده طی نامه ای به شورای عالی امنیت ملی پیشنهاداتی در این خصوص بیان کرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ اخبار فلزات
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۳ سایت های دیگر : فصل تجارت

در پی قطعی ها و محدودیت های اجباری مصرف برق که برای صنایع فولادی و سیمانی در تابستان سال جاری رخ داد، خسارات بسیاری به این صنایع وارد شد؛ در این راستا انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در نامه ای خطاب به دبیر شورای عالی امنیت ملی، به جهت جبران بخشی از این خسارت های وارد شده به صنعت فولاد، پیشنهاداتی ارائه کرد.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی ، سید رسول خلیفه سلطانی- دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران- در نامه ی خود خطاب به علی شمخانی- دبیر شورای عالی امنیت ملی- آورده است:

” عطف به مصوبه ابتدای تابستان آن شورا در انتخاب صنایع سیمان و فولاد جهت اعمال خاموشی های اجباری با هدف حفظ توازن تولید و مصرف شبکه برق کشور و جلوگیری از خاموشی مشترکین مسکونی، به اطلاع می رساند این اقدام منجر به توقف کامل، ناگهانی و غافلگیرانه 100ها واحد تولیدی در زنجیره تولید فولاد کشور از معادن تا تولید محصولات نهایی گردیده است.

همچنین بخوانید

سه شنبه, 23 شهریور 1400 - 12:40

دوشنبه, 22 شهریور 1400 - 13:53

تا لحظه نگارش این نامه (21 شهریور ماه) حداقل 82 روز کامل تولید از دست رفته ناشی از خاموشی های برق از ابتدای سال جاری به صنعت فولاد تحمیل شده که طبق برآوردها زیان مستقیم این توقف تولید کارخانه های فولاد برای اقتصاد ملی بالغ بر شش میلیارد دلار است. همچنین این خاموشی ها موجب شده اشتغال نزدیک به 300 هزار نفر پرسنل مستقیم و غیر مستقیم شاغل در زنجیره تولید فولاد به طور کامل از دست رفته یا دچار محدودیت شده است.

انجمن تولید کنندگان فولاد ایران ضمن احترام به تصمیم شورای امنیت ملی که قطعا با لحاظ کلیه مصالح ملی اتخاذ گردیده است، درخواست دارد با توجه به غیر منتظره بودن خاموشی ها و این مهم که به طور خاص تنها صنعت فولاد (و سیمان) تحت تاثیر قرار گرفته و منجر به ضرر و زیان هنگفت ناشی از توقف تولید ، خسارت های تاخیر در تحویل کالای داخلی و صادراتی و دموراژ ، انباشت هزینه های سربار تولید مانند نیروی انسانی، هزینه مالی، بانکی و دارایی ... وغیره گردیده است؛ نسبت به جبران بخشی از این موارد با استفاده از اختیارات شورای محترم امنیت ملی اقدام گردد.

بنابراین با توجه به موارد فوق پیشنهاد می گردد موارد ذیل بررسی و با نظر مثبت تصمیم گیری گردد:

1- معاف نمودن تولیدکنندگان فولاد از محدودیت های احتمالی مصرف گاز در فصول پاییز و زمستان با توجه به کسری پیش بینی شده در بخش تولید گاز طبیعی برای این دوره ها (پاییز و زمستان)؛ لازم به ذکر است در صورت اعمال محدودیت مجدد تولید در صنعت فولاد، با توجه به اولویت تامین نیاز داخلی نسبت به صادرات، برآورد می شود ارزآوری فولاد کشور بیش از دو میلیارد دلار کاهش خواهد یافت.

2- هماهنگی با بانک های عامل کشور و صندوق توسعه ملی در جهت امهال بازپرداخت اصل و سود تسهیلات بانکی حداقل به مدت شش ماه

3- هماهنگی با سازمان امور مالیاتی در جهت امهال پرداخت اقساط مالیاتی حداقل به مدت شش ماه و تسریع در پرداخت یا استرداد مابه التفاوت مالیات بر ارزش افزوده

4- بخشودگی جرایم برخی شرکت های فولادی توسط سازمان تعزیرات حکومتی مربوط به پرونده سال های گذشته و بالاخص موارد مربوط به عرضه اجباری در بورس کالا که به دلیل صدور بخشنامه های مورد مناقشه و مبهم در سال های گذشته بیش از 100 شرکت فولادی فاقد سابقه تعزیراتی قبلی را درگیر نموده است.

5- هماهنگی با شرکت توانیر در امهال پرداخت قبوض برق شرکت های فولادی حداقل به مدت شش ماه و پرداخت حق دیماند عدم تامین برق به صورت فوری جهت جبران بخشی از هزینه های حقوق کارگری

6- امهال سایر دیون دولتی تولیدکنندگان فولاد که در بالا ذکر نشده حداقل به مدت شش ماه

باردیگر ضمن تشکر از توجه شورای عالی امنیت ملی به موارد اشاره شده، متذکر می گردد اجرای پیشنهادهای فوق فقط جهت جبران بخش کوچکی از خسارت وارد آمده به این صنعت کفایت می نماید و مواردی همچون افت اعتبار بین المللی صنعت صادرات محور فولاد ایران ، کاهش تامین نیاز ارزی کشور و کاهش اقبال سرمایه گذاران به این صنعت در دراز مدت نیازمند تصمیمات ژرف نگرانه تر و هماهنگی قبلی با صنعتگران و تشکل های تخصصی است. “

شایان ذکر است که انجمن مذکور در روزهای ابتدایی آغاز محدودیت های مصرف برق، ضمن درخواست بازنگری در محدودیت ابلاغی فعالیت کارخانه های زنجیره فولاد از وزیر صنعت، معدن و تجارت (دولت قبلی) هم به ارائه پیشنهاداتی برای مدیریت تولید زنجیره فولاد در شرایط کمبود برق شده و بر لزوم تفکیک حلقه های زنجیره فولاد در محدودیت های اخیر شرکت توانیر تاکید کرد اما گویا مورد توجه و پیگیری وزارت صمت وقت، قرار نگرفت و مشکلی از این صنعت در این راستا حل نشد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ آرمان اقتصادی
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۳

به گزارش بازار ، شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان با نماد فجهان در زمینه تولید محصولات فولادی از جمله آهن اسفنجی با ظرفیت تولید 900 هزار تن، شمش فولادی با ظرفیت یک میلیون تن و میلگرد با ظرفیت 330 هزار تن در سال فعالیت می نماید. فرآیند تولید شرکت شامل خرید گندله از شرکت معدنی و صنعتی گل گهر و تبدیل آن به آهن اسفنجی و سپس تبدیل به شمش فولادی می باشد.

شرکت سبدگردانی ویستا تحلیل بنیادی مجتمع جهان فولاد سیرجان را منتشر کرد.

دریافت فایل کامل گزارش

لینک خبر :‌ تحلیل بازار
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۳

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی فلزات آنلاین ، با توجه به قطعی برق در کارخانه های فولادی طی دو ماه اخیر، شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور هم مانند سایر شرکت ها با کاهش تولید و فروش مواجه شد و نتوانست رکوردهای تولیدی خود را که در سال گذشته ثبت شده بود، تکرار کند. با این وجود، کمی از چالش قطعی برق کارخانه های فولادی کاسته شده است و تولیدکنندگان زنجیره فولاد امیدوارند بتوانند بخشی از کاهش تولید و فروش خود را که در دو ماه اخیر به شدت به فعالیت های آن ها زیان رسانده، جبران کنند.

تولید 636 هزار تن محصول در صبانور

نمودار 1 نشان می دهد صبانور طی پنج ماه نخست سال 1400، 142 هزار و 799 تن گندله تولید کرده است. این شرکت در پنج ماه نخست سال 1399، حدود 188 هزار و 288 تن گندله تولید کرده بود.

صبانور توانسته است طی پنج ماه نخست سال 1400، 493 هزار و 340 تن کنسانتره خشک تولید کند. این شرکت در پنج ماه نخست سال 1399 حدود 579 هزار و 478 تن کنسانتره خشک تولید کرده بود.

کنور در پنج ماه نخست سال 1400، درمجموعا 636 هزار و 139 تن محصول تولید کرد. صبانور در پنج ماه نخست سال 1399 حدود 767 هزار و 766 تن محصول تولید کرده بود.

صبانور 510 هزار تن محصول فروخت

نمودار 2 حاکی از آن است که کنور طی پنج ماه نخست سال 1400، حدود 86 هزار و 555 تن گندله فروخته است. صبانور در پنج ماه نخست سال 1399، حدود 181 هزار و 780 تن گندله فروخته بود.

کنور در پنج ماه نخست سال 1400، 424 هزار و 188 تن کنسانتره خشک به فروش رساند که نسبت به مدت مشابه سال پیش حدود 48 درصد افزایش را نشان می دهد. این شرکت در پنج ماه نخست سال 1399، 286 هزار و 322 تن کنسانتره خشک فروخته بوئ.

شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور در مجموع پنج ماه نخست سال 1400، حدود 510 هزار و 743 تن محصولات سنگ هنی به فروش رساند که نسبت به مدت مشابه سال پیش از آن 0.7 درصد رشد دارد. صبانور در پنج ماه نخست سال گذشته، 507 هزار و 134 تن محصول فروخته بود.

رشد 348 درصدی درآمد فروش کنسانتره صبانور

همان طور که در نمودار 3 مشاهده می شود، صبانور در پنج ماه نخست سال 1400، دو هزار و 707 میلیارد و 698 میلیون ریال از محل فروش گندله درآمد کسب کرد که این مبلغ در مقایسه با مدت مشابه سال پیش 23 درصد رشد را نشان می دهد. این شرکت در مدت مشابه سال 1399 توانسته بود دو هزار و 195 میلیارد و 598 میلیون ریال از راه فروش گندله درآمد به دست آورد.

صبانور در پنج ماه نخست سال 1400 حدود 9 هزار و 968 میلیارد و 958 میلیون ریال از محل فروش کنسانتره خشک درآمد داشته است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حاکی از رشد 348 درصدی است. در پنج ماه نخست سال 1399 صبانور توانسته بود دو هزار و 222 میلیارد و 912 میلیون از کنسانتره خشک فروش داشته باشد.

در مجموع، صبانور طی پنج ماه نخست سال 1400، 12 هزار و 676 میلیارد و 656 میلیون ریال درآمد کسب کرد که نسبت به مدت مشابه سال پیش 175 درصد رشد داشته است. صبانور در مدت مشابه سال 1399، چهار هزار و 594 میلیارد و 155 میلیون ریال درآمد به دست آورده بو.

در نمودار 4 مشاهده می شود نرخ گندله شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور در تیر ماه سال جاری، به 35 میلیون و 688 هزار و 603 ریال به ازای هر تن و نرخ کنسانتره نیز 26 میلیون و 688 هزار و 605 ریال به ازای هر تن بوده است. بنابراین نرخ محصولات صبانور در مرداد ماه سال جاری تا حدودی ثابت باقی مانده است. در همین حال، میانگین نرخ گندله در پنج ماه نخست سال جاری 31 میلیون و 282 هزار و 764 ریال به ازای هر تن و نرخ کنسانتره نیز 22 میلیون و 728 هزار و 498 ریال به ازای هر تن بوده است.

انتهای پیام//

لینک خبر :‌ فلزات آنلاین

به گزارش ایسنا، سید رسول خلیفه سلطانی- دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران- در نامه ی خود خطاب به علی شمخانی- دبیر شورای عالی امنیت ملی- آورده است:

" عطف به مصوبه ابتدای تابستان آن شورا در انتخاب صنایع سیمان و فولاد جهت اعمال خاموشی های اجباری با هدف حفظ توازن تولید و مصرف شبکه برق کشور و جلوگیری از خاموشی مشترکین مسکونی، به اطلاع می رساند این اقدام منجر به توقف کامل، ناگهانی و غافلگیرانه 100ها واحد تولیدی در زنجیره تولید فولاد کشور از معادن تا تولید محصولات نهایی گردیده است.

تا لحظه نگارش این نامه (21 شهریور ماه) حداقل 82 روز کامل تولید از دست رفته ناشی از خاموشی های برق از ابتدای سال جاری به صنعت فولاد تحمیل شده که طبق برآوردها زیان مستقیم این توقف تولید کارخانه های فولاد برای اقتصاد ملی بالغ بر شش میلیارد دلار است. همچنین این خاموشی ها موجب شده اشتغال نزدیک به 300 هزار نفر پرسنل مستقیم و غیر مستقیم شاغل در زنجیره تولید فولاد به طور کامل از دست رفته یا دچار محدودیت شده است.

انجمن تولید کنندگان فولاد ایران ضمن احترام به تصمیم شورای امنیت ملی که قطعا با لحاظ کلیه مصالح ملی اتخاذ گردیده است، درخواست دارد با توجه به غیر منتظره بودن خاموشی ها و این مهم که به طور خاص تنها صنعت فولاد (و سیمان) تحت تاثیر قرار گرفته و منجر به ضرر و زیان هنگفت ناشی از توقف تولید ، خسارت های تاخیر در تحویل کالای داخلی و صادراتی و دموراژ ، انباشت هزینه های سربار تولید مانند نیروی انسانی، هزینه مالی، بانکی و دارایی ... وغیره گردیده است؛ نسبت به جبران بخشی از این موارد با استفاده از اختیارات شورای محترم امنیت ملی اقدام گردد.

بنابراین با توجه به موارد فوق پیشنهاد می گردد موارد ذیل بررسی و با نظر مثبت تصمیم گیری گردد:

1- معاف نمودن تولیدکنندگان فولاد از محدودیت های احتمالی مصرف گاز در فصول پاییز و زمستان با توجه به کسری پیش بینی شده در بخش تولید گاز طبیعی برای این دوره ها (پاییز و زمستان)؛ لازم به ذکر است در صورت اعمال محدودیت مجدد تولید در صنعت فولاد، با توجه به اولویت تامین نیاز داخلی نسبت به صادرات، برآورد می شود ارزآوری فولاد کشور بیش از دو میلیارد دلار کاهش خواهد یافت.

2- هماهنگی با بانک های عامل کشور و صندوق توسعه ملی در جهت امهال بازپرداخت اصل و سود تسهیلات بانکی حداقل به مدت شش ماه

3- هماهنگی با سازمان امور مالیاتی در جهت امهال پرداخت اقساط مالیاتی حداقل به مدت شش ماه و تسریع در پرداخت یا استرداد مابه التفاوت مالیات بر ارزش افزوده

4- بخشودگی جرایم برخی شرکت های فولادی توسط سازمان تعزیرات حکومتی مربوط به پرونده سال های گذشته و بالاخص موارد مربوط به عرضه اجباری در بورس کالا که به دلیل صدور بخشنامه های مورد مناقشه و مبهم در سال های گذشته بیش از 100 شرکت فولادی فاقد سابقه تعزیراتی قبلی را درگیر نموده است.

5- هماهنگی با شرکت توانیر در امهال پرداخت قبوض برق شرکت های فولادی حداقل به مدت شش ماه و پرداخت حق دیماند عدم تامین برق به صورت فوری جهت جبران بخشی از هزینه های حقوق کارگری

6- امهال سایر دیون دولتی تولیدکنندگان فولاد که در بالا ذکر نشده حداقل به مدت شش ماه

باردیگر ضمن تشکر از توجه شورای عالی امنیت ملی به موارد اشاره شده، متذکر می گردد اجرای پیشنهادهای فوق فقط جهت جبران بخش کوچکی از خسارت وارد آمده به این صنعت کفایت می نماید و مواردی همچون افت اعتبار بین المللی صنعت صادرات محور فولاد ایران ، کاهش تامین نیاز ارزی کشور و کاهش اقبال سرمایه گذاران به این صنعت در دراز مدت نیازمند تصمیمات ژرف نگرانه تر و هماهنگی قبلی با صنعتگران و تشکل های تخصصی است. "

شایان ذکر است که انجمن مذکور در روزهای ابتدایی آغاز محدودیت های مصرف برق، ضمن درخواست بازنگری در محدودیت ابلاغی فعالیت کارخانه های زنجیره فولاد از وزیر صنعت، معدن و تجارت (دولت قبلی) هم به ارائه پیشنهاداتی برای مدیریت تولید زنجیره فولاد در شرایط کمبود برق شده و بر لزوم تفکیک حلقه های زنجیره فولاد در محدودیت های اخیر شرکت توانیر تاکید کرد اما گویا مورد توجه و پیگیری وزارت صمت وقت، قرار نگرفت و مشکلی از این صنعت در این راستا حل نشد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۳ سایت های دیگر : معدن مدیا

با وجود سیر نزولی قیمت فولاد تخت در بازارهای بین المللی، معامله گران هم چنان علاقه ای برای خرید نشان نمی دهند. پیش بینی ها حاکی از آن است که قیمت اسلب فولادی و محصولات تخت هم چنان در هفته های آتی کاهش خواهند داشت. خریداران این محصول منتظر کاهش احتمالی بیشتر در قیمت ها باشند.

قیمت ها در بازار اسلب صادراتی کشورهای مستقل مشترک المنافع طی هفته منتهی به دوشنبه 13 سپتامبر به دلیل رزروهای صورت گرفته، کاهش یافت.

به دنبال جذب مشتری بیشتر، کارخانه ها قیمت های خود را کاهش می دهند. این در حالی است که خریداران نسبت به ثبت سفارش جدید برای خرید محصولات وارداتی علاقه کمتری نشان می دهند که این عدم تمایل ناشی از انتظار کاهش بیشتر قیمت ها در هفته های آتی است.

ضعیف تر شدن قیمت فولاد تخت، هم در منطقه CIS و هم در بازارهای اصلی وارد کننده، محرک اصلی تعداد پایین تر معاملات بوده است.

به گفته خبرگزاری آرتان پرس و به نقل از متال بولتن، به دلیل سیر نزولی قیمت ها معامله گران بازار ترکیه در انتظار ثبت سفارش هایی با قیمت کمتر در طی هفته های آینده به سر می برند.

قیمت معاملاتی کویل نورد گرم صادراتی بندر اصلی فوب ترکیه در روز جمعه 10 سپتامبر 920-970 دلار در هر تن برآورد شده که در مقایسه با هفته گذشته در حدود 40-20 دلار در هر تن کاهش داشته است. در همین حال، قیمت ورق سنگین داخلی اروپای جنوبی در طول هفته تا 8 سپتامبر به علت تقاضای کمتر، کاهش یافت.

براساس ارزیابی های صورت گرفته، قیمت صفحه فولادی 40-8 میلی متر exw اروپای جنوبی در روز 8 سپتامبر، 900-930 یورو در هر تن بوده که در مقایسه با هفته گذشته 20-10 یورو در هر تن کاهش داشته است.

کاهش قیمت فولاد تخت در بازار مصرفی، تامین کنندگان اسلب کشورهای مستقل مشترک المنافع را مجبور به کاهش قیمت های صادراتی خود کرد.

به نقل از این خبرگزاری، هفته گذشته اوکراین محموله ای از اسلب به ارزش 780 سی اف آر را به ایتالیا فروخته است. با احتساب 45-35 دلار هزینه حمل و نقل در هر تن، قیمت معاملاتی محموله فوق در حدود 745-735 دلار به ازای هر تن بوده است.

علی رغم اخبار ضد و نقیض بدست آمده، اما اخبار حاکی از آن است که محموله ای از اسلب فولادی به اندازه 10000 تن به ارزش 765-760 دلار در هر تن cfr به ایتالیا فروخته شده که با احتساب 35 دلار هزینه حمل و نقل در هر تن، این مبلغ در حدود 730-725 دلار در هر تن بوده است.

بر اساس ارزیابی های هفتگی صورت گرفته، اسلب فولادی صادراتی ، فوب دریای سیاه و کشورهای مستقل مشترک المنافع در هفته منتهی به دوشنبه با 15-10 دلار کاهش در هر تن، به 745-735 دلار در هر تن رسید.

به گفته یک منبع تجاری، علی رغم قیمت پیشنهادی 770 دلار در هرتن cfr توسط آمریکای لاتین، اما قیمت پایه فوب 700 دلار در هر تن، توجه زیادی را از طرف فروشندگان برانگیخت.

در منطقه آسیا نیز، محموله ای از اسلب به قیمت 760 دلار در هر تن اس پی اف از روسیه به مالزی فروخته شد.

در سایر مناطق نیز، علی رغم پیشنهاداتی در محدوده 780-770 دلار برای هر تن cfr تمایلی برای خرید و رزرو گزارش نشده است.

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک خبر :‌ آرتان پرس
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۳

خودروسازی در چین شاید سابقه چندانی نداشته باشد اما بدون تردید جزو یکی از برترین ها و تاثیرگذارترین ها در دنیا بوده است. امروزه چین، یکی از قدرتمندترین های اقتصاد جهان بشمار می رود. صنعت خودروسازی را نیز در دستان خود گرفته و با کمپانی های اروپایی درحال رقابت است.

خودروسازی از ابتدا به این شکل گسترده نبوده و خط تولید شرکت ها در سال به 100 هزار خودرو هم نمی رسید که نسبت به جمعیت میلیاردی چین، این عدد بسیار کم است.

صنعت خودروسازی در چین از اوایل سال 2000 شروع به رونق و پیشرفت کرد تا جایی که توانستند در سال 2009 رهبر خودروسازی جهان شوند و 18 میلیون خودرو به فروش برسانند.

شرکت های خودروسازی چینی در ایران

شرکت های خودروسازی دانگ فنگ، فاو، چانگان و سایک موتو، چهار شرکت اصلی خودروسازی در چین هستند، که به "چهار بزرگ" شهرت دارند. از دیگر خودروسازان برتر این کشور می توان به جیلی، جک، برلیانس و لیفان اشاره کرد. تمام شرکت های ذکر شده در ایران نیز دارای نمایندگی های فعال هستند و به مشتریان خود خدمات مربوطه را ارائه می نماییند.

خرید خودروی چینی

عده زیادی از مردم علاقه به خرید خودروهای وارداتی و اتومات داشتند که بدلیل تفاوت قیمت بالای آن ها با خودروهای داخلی خیلی از افراد از خرید آن ها صرف نظر می کردند. با ورود خودروهای چینی و قیمت مناسب آن ها این آرزو به حقیقت پیوست. امروزه شاهد حضور گسترده خودرو های چینی در خیابان های ایران می باشیم.

چرا باید خودروی چینی خرید؟

خودروی های چینی از مزایای بسیاری مانند طراحی ایمن و زیبا، کیفیت بالای قطعات بدنه و داخلی، قدرت موتور قابل قبول، ECU های پیشرفته و قیمت مناسب نسبت به سایر خودروهای مشابه خود برخوردارند. تولید و مونتاژ این خودروها توسط شرکت های داخلی انجام می شود که باعث شده تا تامین و تهیه قطعات یدکی این خودروها آسان و هزینه آن کاهش یابد.

شرکت خودروسازی لیفان

گروه خودروسازی لیفان فعالیت خود را از سال 2005 و با سدان های کوچک و خودروهای هاچ بک آغاز کرد. این شرکت توانست در سال 2009 فروش خودروهای خود را به 43000 دستگاه برساند و در رتبه سوم صادرکنندگان خودرو چین قرار بگیرد. محصولات این شرکت در حال حاضر در 165 کشور دنیا و مناطقی چون آسیا، اروپا، آفریقا و آمریکا جنوبی به فروش می رسند.

خودرو های شرکت لیفان در ایران

شرکت لیفان فعالیت خود را درون ایران با همکاری کرمان موتور با هدف تولید و مونتاژ آغاز کرد و اولین خودروی خود یعنی لیفان 520 را وارد بازارهای ایران کرد. بعدها با معرفی خودروهایی چون لیفان 620 و X60 توانست جریان بازار را به نفع خود تغییر دهد. امروزه خودرو x60 یکی از پر فروش ترین خودرو های این برند در ایران می باشد.

خرید قطعات یدکی لیفان

شما می توانید از گلوبال یدک تمام قطعات یدکی لیفان مورد نظر خود را تهیه نمایید. پیدا کردن قطعه اصل و با کیفیت کار بسیار سختی می باشد. برای همین تلاش شده تا بهترین شرکت که در این مورد قدم برداشته است را به شما معرفی نماییم.

شرکت خودروسازی جک

شرکت خودروسازی جک فعالیت خود را از سال 1964 آغاز کرد. این کمپانی در ابتدا مشغول به تولید کامیون بود. از سال 2007 به بعد خط تولید خودروهای سواری به این کمپانی افزوده شد.

همکاری جک و هیوندای

یکی از موارد قابل توجه در مورد شرکت جک، همکاری آن ها با شرکت خودروسازی هیوندای بود که کار مونتاژ آن ها برعهده جک قرارگرفت. این همکاری که چندین سال بیشتر به طول نیانجامید، منجر به تولید خودروهایی با ظاهری مشابه به هیوندای گشت که این شباهت را می توان در جک S5 به هیوندای ix35 مشاهده کرد.

جک موتورز در ایران

درحال حاضر خودروهای جک توسط شرکت کرمان موتورمونتاژ می شود و از این رو تهیه لوازم یدکی این خودروها کار دشواری نیست. از برترین خودروهای جک در ایران می توان به جک S5 و S3 و J5 اشاره کرد که از محبوبیت بسیاری برخوردارند.

تامین قطعات یدکی جک

جک به دلیل فروش بالا در ایران، همیشه مشکل تامین قطعات یدکی را به نمایندگی ها و مصرف کنندگان عزیز وارد کرده است. شما می توانید قطعات یدکی جک را از فروشگاه اینترنتی گلوبال یدک در 24 ساعت شبانه روز تهیه کنید تا از این بابت.

شرکت خودروسازی جیلی

جیلی بزرگترین شرکت تولید کننده خودرو با مالکیت خصوصی و هفتمین خودروساز بزرگ در تمام دوران در چین است. در سال 2017 نیز به عنوان برترین برند خودروی چین شناخته شد. جیلی که در حال حاضر یکی از گروه های خودروسازی با سریع ترین رشد در سطح جهان است. این شرکت مالک خودرو سازی ولوو سوئد نیز می باشد.

خودرو های محبوب جیلی

خودرو جیلی مدل های متنوعی را وارد بازار ایران کرده است. محبوب ترین این خودرو ها، مدل جی سی 6 می باشد که در دو نوع اکسلنت و الایت عرضه شده است. درجه کیفیت قطعات ساخته این شرکت به دلیل بالاتر بودن نسبت به رقبا و طراحی های مستقلی که دارد، مورد توجه بسیاری از مردم جهان قرار گرفته است.

جیلی در ایران

شرکت جیلی در سال های اخیر به ایران نیز راه یافته و از استقبال خوبی برخوردار شدند. با ورود انواع مختلف خودروهای چینی به ایران، استقبال از خودروهای این شرکت در کشورمان اندکی کم رنگ شد. همچنان یکی از برندهای پرطرفدار خودرو بشمار می رود و افرادی که تمایل به خرید خودروهای جیلی دارند، ضمن اینکه دنبال مواردی چون ایمنی هستند، خواهان قیمت مناسب خودرو و لوازم یدکی و همچنین طراحی زیبا نیز می باشند.

چگونه لوازم یدکی جیلی را تهیه کنیم

برای تهیه قطعات یدکی جیلی می توانید به صورت انلاین از گلوبال یدک خرید نمایید.

تمام قطعات اصلی می باشند تا شما بتوانید با اطمینان به رانندگی خود بپردازید. گلوبال یدک تمام لوازم یدکی مورد نیاز بازار ایران را مستقیم از کارخانجات چین وارد می کند تا شما با داشتن قطعات اصلی، بدون نگرانی به امور خود بپردازید.

شرکت خودروسازی برلیانس

برلیانس اتو یک شرکت تولیدکنندهٔ خودروی چینی تحت مالکیت دولت بوده که در شنگ یانگ واقع شده است. این شرکت برای اولین بار در سال 1992 راه اندازی شد و فعالیت خودش را در زمینه ساخت مینی بوس آغاز کرد. اما از سال 2003 با امضا قراردادی با شرکت خودروسازی مشهور BMW شروع به مونتاژ خودرو نمود. این قراداد باعث شد تا حال و هوای طراحی های BMW به این خودروها برسد.

خودرو های محبوب برلیانس

پرطرفدارترین خودروهای این شرکت H330, H320, H230, H220 هستند که در مقایسه با خودروهای هم قیمت داخلی از برتری برخوردارند. همچنین وجود امکاناتی چون سانروف، حسگر دنده عقب، سیستم صوتی ایده آل و سیستم ایمنی مناسب باعث شده تا خودروهای این شرکت از رقبا پیشی بگیرد.

تهیه لوازم یدکی برلیانس

خرید قطعات یدکی برلیانس یکی از دغدغه های بزرگ مشتریان ایرانی این خودرو می باشد. گلوبال یدک هموراه تلاش کرده تا با قطعات یدکی با کیفیت و اصل این خلا را پر کند. شما می توانید با تهیه قطعات خود از گلوبال یدک، یک سواری تضمین شده را داشته باشید.

تامین قطعات خودرو چینی از گلوبال یدک

شرکت گلوبال یدک، فعالیت خودش را از سال 1396 با هدف توسعه زنجیره تامین قطعات یدکی، لوازم جانبی و لوازم مصرفی خودروهای چینی آغاز کرده است. از مزایای گلوبال یدک در مقایسه با سایر شرکت ها می توان به قیمت مناسب، هزینه ارسال رایگان ، ضمانت بازگشت و اصل بودن و همچنین سفارش ویژه قطعات ناموجود اشاره کرد که باعث برتری این شرکت در حوضه تهیه لوازم یدکی شده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۳

به گزارش روزگارمعدن، محمدرضا بهرامن افزود: بازار محصولات فولادی دو وجه و جنبه داخلی و خارجی دارد که باید به هر دو وجه آن توجه ویژه داشت.

وی تصریح کرد: در بازار داخلی محصولات فولادی چنانچه فعالیت های عمرانی آغاز شود، روزهای خوب و در سطح مطلوبی برای بخش بازار صنعت فولاد خواهیم داشت.

رئیس خانه معدن ایران تصریح کرد: روزهای خوب فولادی در دوره پساکرونا و خروج از شرایط موجود خواهد بود که هم فضای تولید را برای تولیدکننده و هم آغاز فعالیتهای عمرانی را برای مصرف کننده فراهم خواهد کرد و این مسیر آغازی دوباره برای رونق صنعت فولاد خواهد بود.

بهرامن گفت: برای بازارهای صادراتی اما باید تابع کشورهای اول تولید کننده فولاد در جهان همچون کشور چین باشیم و عمده فعالیت های صنعت فولاد این کشور را رصد کنیم تا بتوانیم هماهنگ با بازارهای جهانی که چین نقش اول را در آن دارد حرکت کنیم. وی افزود: چین در یک ماه اخیر نوسانات زیادی در صنعت فولاد داشته واین کشورعلاوه بر اینکه تولیدکننده اول فولاد در جهان است به عنوان برترین تامین کننده مواد اولیه و مصرف کننده فولاد در جهان هم شناخته می شود.

رئیس خانه معدن ایران تصریح کرد: با توجه به این تعاریف از برترین تولید کننده جهانی فولاد باید اذعان کرد شرایط تولید وعرضه محصولات فولادی در ایران هم مطلوب است و حتی شرایط رو به بهترشدن هم خواهد رفت.

بهرامن با اشاره به ورود دولت چین به بازار افغانستان گفت: در هر حال چین به بازار افغانستان ورود خواهد کرد، وجود مرز مشترک چین با افغانستان و تحولات سیاسی اخیر افغانستان این شرایط را برای چین فراهم می کند و این به معنای یک بازار جدید و یک دگرگونی برای بازار چین خواهد بود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ روزگار معادن
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۳ سایت های دیگر : معدن مدیا

پایگاه خبری فولاد ایران - چشم انداز بازار سنگ آهن همچنان منفی است و قیمت سنگ آهن خلوص 62 درصد وارداتی در چین 122.6 دلار هر تن خشک سی اف آر شده که نسبت به جمعه اخیر 6.15 دلار هر تن افت داشته است.

به گزارش فولاد ایران، نقدینگی بازار کم است و تقاضای سنگ آهن پایین می باشد چرا که محدودیت های تولید فولاد ادامه دارد. معمولا هر سال چند هفته قبل از تعطیلات رسمی ماه اکتبر در چین خرید ها افزایش می یابد ولی شاید امسال این طور نباشد چرا که میزان عرضه هم بالاست و حتی خرید ها برای تکمیل موجودی انبارها هم نمی تواند این میزان عرضه فعلی را پوشش دهد.

منبع: platts
ترجمه: مونا تابان شمال

لینک خبر :‌ ایفنا
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۳ سایت های دیگر : معدن مدیا روزگار معادن

پایگاه خبری فولاد ایران - آخرین تحلیل های موسسه مودی چشم انداز بازار جهانی فلزات و صنعت معدن را از "مثبت" به "پایدار" تغییر داده است ، در گزارش جدید این موسسه آمده است که با وجود آن که قیمت اکثر فلزات از سطوح تاریخی خود هم فراتر رفته ، این بدان معنا نیست که از سطوح فعلی بالاتر هم می رود.

به گزارش فولاد ایران، با وجود آن که به طور کلی تقاضای فلزات و مواد معدنی بالاست، انتظار می رود قیمت های فعلی کاهش هایی را شاهد باشند. برای اکثر فلزات اساسی پس از رسیدن به اوج در سال جاری، ثبات در سال 2022 برآورد شده است.

در این بین برای بازار آهن و فولاد برآورد شده بعد از سال 2022 قیمت سنگ آهن به تدریج به سطح متوسط 70 تا 80 دلار در هر تن سال های 2016 تا 2019 بازگردد.

محدودیت عرضه سنگ آهن قیمت ها را تا سال 2022 بالاتر از سطوح تاریخی خود نگه می دارد. با این حال ، به گفته مودی ، قیمت ها در اوایل امسال به شدت از اوج خود عقب نشینی کرده اند ، زیرا عرضه افزایش یافته و رشد تقاضا کاهش یافته است.

انتظار می رود قیمت زغال سنگ نسبتاً بالا باقی بماند اما با کاهش مشکلات عرضه و اختلافات ژئوپلیتیک به تدریج کاهش می یابد.

همچنین عدم تعادل عرضه و تقاضای جهانی فولاد تا سال 2022 باز خواهد گشت و قیمت ها به تدریج از قیمت های غیر معمول امسال به سمت میانگین های تاریخی خود کاهش می یابند.

منبع: mining.com
ترجمه: مونا تابان شمال

لینک خبر :‌ ایفنا
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۳

تقاضای فولادسازان برای سنگ آهن دریایی به دنبال درخواست دولت چین برای کاهش تولید فولاد کاهش یافت. این درحالی است که فروشندگان حتی از قبل قیمت ها را کاهش داده بودند. اما به نظر می رسد جو حاکم بر تولیدکننده های فولاد بسیار ناامیدکننده است.
به گزارش آرتان پرس و به نقل از متال بولتن ، قیمت سنگ آهن دریایی روز دوشنبه 13 سپتامبر به دلیل کاهش تقاضای خریداران نهایی کاهش یافت.

معاملات آتی سنگ آهن ژانویه در بورس کالای دالیان (DCE) در طول روز روند نزولی داشت و 3٫6 درصد از قیمت روز جمعه یعنی 732٫50 یوان (114 دلار) به ازای هر تن کاهش یافت. قراردادهای مبادله ماه آینده سنگ آهن در بورس سنگاپور (SGX) نیز روند نزولی داشت. بیشترین کاهش قیمت برای معاملات اکتبر 6٫15 دلار در هر تن بود. در حالی که قیمت روز جمعه گذشته 128٫40 دلار به ازای هر تن بود. منابع به Fastmarkets گفتند که خرید سهام محموله های سنگ آهن دریایی در روز دوشنبه ضعیف بود. زیرا با این که فروشندگان در بازار فعال بودند و پیشنهادات خود را از جمعه گذشته کاهش دادند ، اما کاربران نهایی رویکرد “انتظار و دیدن” را در پیش گرفتند.

چندین معامله گر بیان کردند: “تقاضای سنگ آهن همچنان با کاهش تولید فولاد در باقی سال 2021 رو به افول است و به دلیل قیمت بالای کک ، افزایش قیمت سنگ آهن با قیمت فولاد دشوار است.”

یک بازرگانی از شانگهای گفت: “اگرچه تقاضا برای سنگ آهن همچنان در حال کاهش است ، اما بنادر بازرگانی نسبتاً فعال تر از بازار دریایی هستند.”

قرارداد معاملات آتی سنگ آهن دریایی ژانویه با قیمت 706 یوان (110 دلار) به ازای هر تن در روز دوشنبه بسته شد که 26٫50 یوان به ازای هر تن نسبت به قیمت روز جمعه کاهش یافته است.

منبع: متال بولتن

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک خبر :‌ آرتان پرس
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۳ سایت های دیگر : معدن مدیا

بخش صنعت و به ویژه صنایع معدنی با توجه به ظرفیت های معدنی و انرژی، نقش مهم و ویژه ای در جذب نیروی کار بر عهده دارند. در میان صنایع معدنی، زنجیره فولاد نقشی اساسی در اشتغالزایی دارد. زنجیره فولاد از معدن آغاز می شود و تا تولید محصول نهایی ادامه می یابد و در همین حال مشاغل گسترده و متعدد دیگری نیز در کنار آن و برای خدمات دهی به صنایع شکل گرفته اند. بنابراین درمجموع می توان این طور اذعان کرد که این صنعت مادر و استراتژیک در طول حدود نیم قرن اخیر روند توسعه را با سرعت پشت سر گذاشته و درحال حاضر موقعیت های شغلی متعددی را به طور مستقیم و غیرمستقیم ایجاد کرده است. هرچند باید گفت تلاش برای توسعه صنایع پایین دستی و تولید محصول نهایی، راه حلی اساسی برای بهره گیری هرچه بیشتر از ظرفیت های این صنعت در مسیر بهبود اقتصادی و اشتغالزایی است.

صنعت در اشتغالزایی پیشرو نیست

آنوش رحام، دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی در گفت وگو با روزگارمعدن و در ارزیابی ظرفیت صنایع فولادی کشور در اشتغالزایی اظهارکرد: تولید فولاد در رده صنایع مادر و استراتژیک است. ایران از انواع مزیت های نسبی (منابع معدنی و انرژی) و همچنین مزیت رقابتی (دانش تولید و زنجیره کامل) در تولید این محصول برخوردار است. در چنین شرایطی، صنعت فولاد می تواند نقش اثرگذاری در توسعه اقتصادی کشور بر عهده بگیرد و همچنین زمینه ای را برای حضور موفق محصولات فولادی ایرانی را در سطح بین المللی فراهم کند.

وی افزود: در دنیای کنونی کشورهایی که منابع سرشار نفت، گاز، معدن و... برخوردار نیستند، به تولید محصولات تکمیلی روی آورده اند و رشد خود را بر پایه تولید محصولاتی با ارزش افزوده بالا متمرکز کنند.

این فعال صنعت فولاد با اشاره به سابقه آغاز به کار و توسعه این صنعت در کشور گفت: از دهه 50، سیاست گذاری توسعه صنعتی فولاد، برنامه ریزی شد و سازمان های توسعه محوری همچون ایمیدرو و ایدرو مامور شدند تا زنجیره فولاد را در کشور به عنوان یکی از پیشران های رشد مثبت اقتصادی راه اندازی کنند و به بهره برداری برسانند.

اما از اواسط زنجیره این توسعه متوقف شد، چراکه دولت ها به اقتصاد کلان و خام فروشی چشم داشتند. درواقع در سایه برخورداری از منابع معدنی سنگ آهن و انرژی ارزان، تولید محصولات تکمیلی، بهره وری در تولید و ارزش آفرینی هرچه بیشتر موردتوجه سیاست گذاران قرار نگرفت. بدین ترتیب زنجیره فولاد تا حلقه تولید شمش به خوبی توسعه یافت. هرچند باید اقرار کرد در این مسیر توسعه نیز اشتباهات قابل توجهی اجرایی شده که اکنون شاهد آثار آن هستیم. به عنوان مثال، با وجودی که کشور دسترسی خوبی به دریا و آب های آزاد دارد اما جانمایی صنایع فولادی اشتباه بود و بسیاری از ظرفیت های فولادی کشور در مناطق خشک کشور احداث شدند. البته در آن دوره هنوز کشور با چالش کمبود آب روبه رو نبود اما با بررسی ساده، پیش بینی این مشکل ممکن بود. دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی در ادامه خاطرنشان کرد: بخش صنعت در مقایسه با سایر حوزه های اقتصادی در اشتغالزایی پیشرو نیست اما در هر صورت توسعه صنعتی کشور ضرورت دارد. در دنیای کنونی 60 تا 70 درصد موقعیت های شغلی در بخش خدمات شکل می گیرند اما صنعت نیز به سهم خود در این میان اثرگذار است.

مزیت های تولید محصولات نهایی

رحام درباره نقش زنجیره فولاد در اشتغالزایی گفت: هرچه به سمت حلقه های انتهایی این زنجیره پیش می رویم از یک سو رشد اقتصادی پایدارتر می شود و از سوی دیگر، امکان ایجاد موقعیت های شغلی متعددی فراهم خواهد شد. به علاوه اینکه در انتهای زنجیره فولاد، فعالیت های خدماتی همچون صادرات، تولید محصولات تکمیلی همچون قطعه سازی و... شکل می گیرند. بدین ترتیب باید اعتراف کرد پیش رفتن به سوی تولید محصول نهایی به منزله بهره گیری از توان کشور برای اشتغالزایی حداکثری خواهد بود.

میزان بهره وری، ارزش افزوده حاصل از تولید و همچنین موقعیت های شغلی پایدار در انتهای این زنجیره شکل می گیرند؛ به علاوه آنکه با حرکت به سمت تولید محصولات نهایی، فعالیت های خدماتی مختلفی شکل می گیرند. با این وجود در برنامه های توسعه ای کشور، نگاه سیاست گذاران به توسعه فولاد خام و صنایع مادر متمرکز شده است. این درحالی است که ادامه توسعه در حلقه های بعدی نیز باید موردتوجه دولت ها قرار گیرد و با حمایت خود این مسیر را تسهیل کنند. رحام در ادامه خاطرنشان کرد: بخش قابل توجهی از فعالیت های خدماتی با بهره گیری از ظرفیت های تجاری شکل می گیرند. تجارت و توسعه صادرات و حتی خدمات واردات و ترانزیت به بخش تولید وابسته است. ما در طول سال های گذشته شاهد ناترازی قابل توجه در ارزش هر تن محصول وارداتی و صادراتی کشور بوده ایم. به طور متوسط ارزش هر تن محصول صادراتی ما 360 دلار به ازای هر تن برآورد می شود، درحالی که این رقم در واردات 1200 تا 1300 دلار به ازای هر تن است. این شکاف عمیق در سایه تکمیل نشدن زنجیره ارزش و رشدنیافتگی صنایع تکمیلی است. در واقع صنایع تکمیلی از حمایت به مراتب پایین تری در مقایسه با صنایع مادر برخوردار هستند.

با توجه به تمام مزیت های یادشده از دولت ها انتظار می رود در تدوین برنامه های توسعه ای جدید، این روند را موردتوجه قرار دهند و با نگاه ویژه به صنایع تکمیلی، زمینه اشتغالزایی هرچه بیشتر را در کشور فراهم کنند.

دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی گفت: تجارت در هماهنگی با صنعت، تاثیر بسزایی در اشتغالزایی دارد. متاسفانه در کشور ما نگاه مثبتی به تجارت وجود ندارد. اگر شما صنعتی پیشران و تکمیلی داشته باشید، باید در کنار آن تجارت قوی هم داشته باشید. تجارت این فرصت را به شما می دهد که مازاد تولید خود را در بازار جهانی عرضه کنید. هیچ کشوری توسعه صنعتی نمی یابد، مگر آنکه به تجارت توجه کافی کند. با این وجود در موارد متعددی شاهدیم که فعالان بخش تجارت از سوی برخی مسئولان با عنوان واردات چی یا دلال خوانده می شوند و همین نگاه نیز بزرگ ترین آسیب را به این بخش و به دنبال آن توسعه صنعتی و موقعیت های شغلی ممکن در این مسیر وارد می کند.

رونق تولید و کار

رضا شهرستانی، عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در گفت وگو با روزگار معدن و با اشاره به اثرگذاری توسعه زنجیره فولاد در اشتغالزایی گفت: زنجیره فولاد از معدن آغاز می شود. اکتشاف، استخراج ذخیره سنگ آهن، انتقال آن به واحدهای فرآوری، تولید کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی و در ادامه تبدیل آن به شمش فولاد و در ادامه نورد و ساخت محصولات مختلف پایین دستی در این زنجیره هستند. وی افزود: بر همین اساس نیز می توان این طور ادعا کرد که توجه به ظرفیت های معدنی و بهره برداری از آنها، زمینه ساز توسعه اجتماعی و اشتغالزایی است. علاوه بر اشتغالزایی که به طور مستقیم در روند فعالیت صنایع و فولادسازی ایجاد می شود، موقعیت های شغلی متعدد دیگری نیز به طور غیرمستقیم به واسطه احداث و توسعه این صنایع شکل می گیرند. درواقع فعالیت در این زنجیره، فرصتی مغتنم برای کارآفرینی و رونق کسب وکارهای گوناگون را فراهم می کند.

وی افزود: ایران در گذشته و به واسطه توسعه نیافتن زنجیره فولاد در رده کشورهای صادرکننده سنگ آهن قرار داشت اما امروزه امکان فرآوری و مصرف کل سنگ آهن استخراج شده از منابع معدنی کشور و تولید محصولی با ارزش افزوده بالاتر وجود دارد. در ادامه ایران توانست جایگاه خود را در تولید فولاد به رتبه دهم ارتقا دهد و به یکی از صادرکنندگان بزرگ فولاد جهان بدل شود.

شهرستانی با اشاره به موفقیت روزافزون صنایع فولاد کشور در مسیر تولید و صادرات، گفت: این عملکرد موفق درحالی ثبت شده که صنایع فولاد کشور در یک سال گذشته با همه گیری ویروس کرونا و محدودیت های تجاری ناشی از تحریم روبه رو بوده اند. بنابراین چنانچه توسعه در فعالیت های این زنجیره و رشد کارآفرینی در این حوزه مطرح باشد، باید از عملکرد فعالان این زنجیره حمایت شود و این حمایت در قالب تسهیل صادرات است که معنا می یابد. صادرات به منزله تداوم تولید و امکانی برای توسعه آن است. در همین حال با ورود ارز صادراتی، امکان کاهش نرخ دلار در برابر ریال فراهم خواهد شد و می توان به توسعه اشتغالزایی امید داشت.

این عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد در پایان تاکید کرد: چنانچه طرح های توسعه در صنعت فولاد با جدیت دنبال شود، شاهد رشد کارآفرینی در این حوزه خواهیم بود. به عنوان مثال، تولید فولاد با ظرفیت در نظر گرفته شده در افق 1404، مستلزم جابه جایی 300 میلیون تن محصول است. در چنین شرایطی، فعالیت در حوزه حمل ونقل به شدت توسعه خواهد یافت. علاوه بر این، فرصتی برای توسعه این بخش یا در ادامه امکانی برای توسعه سایر صنایع از نیروگاه گرفته تا ساخت تجهیزات معدنی، استارت آپ ها، ماشین سازی و... فراهم خواهد شد.

سخن پایانی

تکمیل زنجیره تولید و تلاش برای رشد متوازن زنجیره فولاد، ضمن حمایت از صنایع تکمیلی به منزله ارزش آفرینی و اشتغالزایی هرچه بیشتر است و می توان با توجه هرچه بیشتر به تجارت، زمینه ارتقای عملکردی و توسعه صنایع و ایجاد موقعیت های شغلی پایدار و متعدد را فراهم کرد.

لینک خبر :‌ روزگار معادن

اردشیر سعدمحمدی روز سه شنبه در آیین امضای قرارداد طرح احداث کارخانجات تولید مس کاتد در مجتمع معدن مس سونگون افزود: میزان ذخایر مس سونگون در 2 سال اخیر 523 میلیون تن افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: 15 دستگاه حفاری آخرین مدل خریداری کرده ایم که تا سه ماه آینده وارد کشور می شود که پنج دستگاه از آنها در معدن مس سونگون مستقر می شوند.
وی ادامه داد: میزان ذخایر مس سونگون تا سه چهار سال قبل 320 میلیون تن برآورد می شد اما اکنون به 2 میلیار تن افزایش یافته که 1.3 میلیارد تن آن از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است.
سعدمحمدی گفت: متوسط عیار مس موجود در مجتمع سونگون 56 صدم درصد، معادل 15 میلیون تن مس خالص است، در حالی که مجموع ذخایر مس خالص کشور 40 میلیون تن و جهان 850 میلیون تن است.
وی افزود: اکنون از نظر داشتن ذخایر مس جهان در رتبه هفتم هستیم و با توجه به فعالیت های در حال انجام اکتشاف و استخراج، امیدواریم سال آینده به رتبه ششم ارتقا یابیم.
سعدمحمدی با بیان اینکه معدن مس سونگون هفتاد و چهارمین معدن بزرگ مس در جهان است، گفت: تمام برنامه ریزی ها برای تولید 200 هزار مس کاتد انجام می شود، اما چون مناقصه مال سال قبل بوده، امکان تغییر مناقصه به دلیل حقوقی ممکن نبود و از نظر زمانی عقب می افتادیم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران تشریح کرد: در قرارداد امضا شده با قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا برای تولید مس کاتد، از تکنیک حمام های ذوب به عنوان آخرین فناوری جهانی در ذوب مس در این طرح استفاده می شود که کمترین آلودگی و بیشترین بهره وری را دارد.
سعدمحمدی اضافه کرد: ما برای تولید 200 هزار تن مس کاتدی در مجتمع معدن مس سونگون به یک میلیون تن کنسانتره نیاز داریم که با افتتاح چهار فاز تولید کنسانتره، ظرفیت تولید آنها به 600 هزار تن در سال خواهد رسید.
وی با اشاره به اهتمام جدی شرکت ملی صنایع ملی مس ایران برای ایفای مسوولیت های اجتماعی خود در شهرستان ورزقان توضیح داد: توقع مردم در حوزه مسوولیت های اجتماعی بجاست و در همین راستا امسال تخصیص سه میلیارد تومان برای مدارس و ارتقای بیمارستان ورزقان را در برنامه داریم.
وی ادامه داد: همچنین 50 میلیارد تومان اعتبار برای توانمندسازی و گردش مالی کم بهره اختصاص داده ایم.

سعدمحمدی یادآوری کرد: سود خالص سالانه معدن مس سونگون هفت هزار و 400 میلیارد تومان است که از همین محل، طرح های توسعه ای 24 هزار میلیارد تومانی برای مجتمع تعریف شده است.
وی تاکید کرد: بدون شک از اوایل سال آینده مس کاتدی در مجتمع معدن سونگون تولید می شود و سه هزار تن مس کاتد تولید خواهیم کرد.
سعدمحمدی خطاب به مسوولان استانی حاضر در مراسم یادآوری کرد: رمپ باطله معدن مس سونگون ریزش و شکست دارد و جان همکاران من در خطر است اجازه بدهید این مشکل را حل کنیم؛ 2 سال است که حل این مشکل را پیگیر هستم و استدعا می کنم که این را تمام کنیم.
وی با بیان اینکه عملیات اجرایی کارخانجات تولید مس کاتی در مجتمع سونگون از اول مهر ماه شروع و تمام منابع مالی در اسرع وقت تامین می شود، گفت: فاز سوم تولید کنسانتره نیز تا پایان شهریور ماه جاری تامین تکلیف می شود.

به گزارش ایرنا، قرارداد کارخانجات تولید مس کاتد مجتمع مس سونگون ورزقان به ارزش هشت هزار میلیارد تومان امروز سه شنبه با حضور جمعی از مقام های کشوری میان شرکت ملی صنایع مس ایران و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا در محل مجتمع امضا شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی

الله وردی دهقانی روز سه شنبه در مراسم امضا قرارداد احداث مجموعه کارخانجات تولید کاتد مس در مجتمع مس سونگون افزود: هر چند کارشناسان شرکت ملی صنایع مس به طور رسمی ظرفیت شناخته شده مس سونگون را 2 میلیارد تن اعلام می کنند، ولی دانشمندان رقم دقیق آن را چهار میلیارد تن برآورد کرده اند.
وی ادامه داد: با روند فعلی، استخراج مس از معدن سونگون 380 سال طول می کشد و حتی اگر تولید فعلی سالانه 300 هزار تنی کنسانتره سه برابر هم شود باز 130 سال برای اتمام معدن زمان می خواهد.
وی یادآوری کرد: مس سونگون سالانه 20 هزار میلیارد تومان درآمد دارد که اگر تنها یک هزار میلیارد تومان آن در شهرستان سرمایه گذاری شود، اتفاقات بزرگی رخ می دهد.
دهقانی خطاب به مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: مردم از ما سوال می کنند که مالیات درآمد سالانه 20 هزار میلیارد تومانی مس سونگون کجا می رود؟ و این باید به شهرستان برگردد، شرکت ملی صنایع مس ایران قبلا یک درصد سهم آلایندگی را به شهرستان می پرداخت که پنج شش سال است نمی پردازد، این رقم کجاست؟ بگویید برویم پیگیری کنیم که مختص شهرستان ورزقان است.
وی تشریح کرد: شرکت ملی صنایع مس ایران سالانه بیش از یک هزار میلیارد تومان کمک های اجتماعی دارد که تنها 16 تا 20 میلیار تومان آن به ورزقان می رسد و این عادلانه نیست.
وی درباره خبرهای مربوط به درخواست واگذاری امتیاز تیم فوتبال تراکتور به شرکت ملی صنایع مس ایران نیز گفت: مساله تراکتور یک مساله ملی است و من کاری ندارم که دست کیست.
نماینده مردم ورزقان در مجلس شورای اسلامی افزود: چطور سپاهان، ذوب آهن و مس کرمان حمایت می شوند، اما تیم تراکتور نمی تواند از منابع مس برخوردار نشود، البته بعصی ها انتقاد می کنند که سهم ورزش ورزقان از مس سونگون را به تراکتور ندهید در حالی که اصلا سهمی به ورزقان نمی دهند.
دهقانی ادامه داد: بیش از 800 میلیارد تومان از یکهزار میلیارد تومان هزینه کرد اجتماعی شرکت ملی صنایع مس در سال هزینه ورزشی است که می توان تراکتور را نیز از آن برخوردار کرد که یک سرمایه ملی است.

وی همچنین با تاکید بر ضرورت برخورداری بیشتر شهرستان ورزقان از درآمدهای مس سونگون تاکید کرد: اینجا هم بخشی از کشور است و باید مورد توجه قرار گیرد. ؛ ما با مشکل کمبود برق در کشور مواجه هستیم و مجتمع مس سونگون نیز مستثنی از این قاعده نیست و قرار بود نیروگاه 500 مگاواتی در اینجا احداث شود و شرکت ملی صنایع مس باید اقدام عملی برای آن بکند.
وی گفت: شرکت های فعال در حوزه استخراج و اکتشاف مجتمع معدن مس سونگون با ارائه گزارش های نادرست و غیرواقعی، معادنی به ارزش 32 هزار میلیارد تومان را از آن منتزع کردند و این خیانت به منطقه کشور است.
وی افزود: در منطقه ارسباران علاوه بر مس سونگون، معادن مس پهناوری در آستامال نیز وجود دارد؛ ظرفیت تولید کنسانتره مس سونگون باید به یک میلیون تن و تولید مس کاتدی به 400 هزار تن در سال افزایش یابد.
دهقانی اضافه کرد: قیمت پیشنهادی قرارگاه خاتم الانبیا برای احداث کارخانجات تولید مس کاتدی در مجتمع سونگون مربوط به سال قبل و پایین تر بوده و اگرتعدیل لازم است، شرکت ملی صنایع مس ایران آن را انجام دهد تا طرح چار مشکل نشود.

به گزارش ایرنا، قرارداد کارخانجات تولید مس کاتد مجتمع مس سونگون ورزقان به ارزش هشت هزار میلیارد تومان امروز سه شنبه با حضور جمعی از مقام های کشوری میان شرکت ملی صنایع مس ایران و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا در محل مجتمع امضا شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۳

به گزارش کدال نگر بورس24 ، شرکت آهن و فولاد ارفع لیست داراییهای زمین و ساختمان شرکت را منتشر نمود.

لینک خبر :‌ بورس24
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۳

با توجه به اهداف تعیین شده توسط کارخانه های تولید فولاد در چین به منظور کاهش مصرف سالانه انرژی، کارخانه های تولیدی در برخی استان ها نظیر استان یون نان میزان تولید خود را کاهش دادند. در نتیجه این امر در قیمت کویل نورد گرم داخلی و صادراتی چین تاثیر گذاشت و باعث افزایش قیمت این محصول شد.

به گزارش آرتان پرس و به نقل از متال بولتن قیمت کویل نورد گرم داخلی چین در بازار اسپات در روز دوشنبه 13 سپتامبر ثابت ماند . این امر با حمایت از کاهش عرضه به دلیل افزایش تلاشهای دولت محلی برای محدود کردن مصرف انرژی اتفاق افتاد.

ارزیابی روزانه Fastmarkets نشان داد قیمت کویل نورد گرم داخلی در شرق چین (شانگهای) در روز دوشنبه 13 سپتامبر در محدوده 5،850-5،900 یوان (906-914 دلار) به ازای هر تن بود. این در حالی است که قیمت کویل نورد گرم داخلی چین نسبت به روز قبل 20 یوان به ازای هر تن کاهش یافته است.

بر اساس اطلاعیه برنامه ریز اقتصادی استان یوننان در جنوب غربی چین که در روز دوشنبه 12 سپتامبر توسط رسانه های محلی منتشر شد ، کارخانه های فولاد موجود در منطقه نیاز دارند تا به منظور تحقق اهداف خود برای کنترل مصرف انرژی تولید خود را برای ماه سپتامبر حداقل 30 درصد کاهش دهند.

به نقل از متال بولتن اگرچه کاهش تولید در ماه سپتامبر ، در ماه های نوامبر و دسامبر جبران می شود ، اما این حرکت استان یوننان انتظارات از کاهش عرضه را در ماه آینده افزایش داده است.

فعالان بازار در روز دوشنبه 12 سپتامبر گزارش دادند استان های دیگر ، از جمله جیانگ سو در شرق چین و گوانگشی در جنوب غربی چین ، نیز محدودیت های تولید خود را در پروژه هایی با شدت و مصرف انرژی بالا افزایش داده اند تا بتوانند به اهداف کاهش مصرف سالانه خود برسند.

یک تحلیلگر مستقر در شانگهای بیان کرد که محدودیت های افزایش تولید ، همراه با پیش بینی بهبود تقاضا در فصل اوج ، قیمت فولاد را در روز دوشنبه 12 سپتامبر تقویت کرده است . اما ادامه ضعف در بازار اسپات، قیمت بالقوه ورق سیاه کویل را محدود کرده است.

متال بولتن گزارش داد بیشترین قرارداد کویل نورد گرم در بورس آتی شانگهای در روز دوشنبه 12 سپتامبر از بالاترین سطح یک ماهه خود پایین آمد . همچنین قیمت پایانی کویل نورد گرم در روز دوشنبه 12 سپتامبر نسبت به قیمت پایانی در روز جمعه با کاهش همراه بوده است.

چندین منبع خبری گزارش دادند نقدینگی معاملاتی برای کویل نورد گرم داخلی چین در بازار اسپات در روز دوشنبه 12 سپتامبر ضعیف باقی ماند . همچنین به نقل از منابع خبری تقاضا برای کویل نورد گرم داخلی چین هنوز بهبود چشمگیری نداشته است. در همین حال ، معامله گران معتقدند که در روز دوشنبه 12 سپتامبر تاثیر طوفان Chanthu که در حال نزدیک شدن است محدود بوده است.

طبق ارزیابی روزانه Fastmarkets شاخص کویل نورد گرم فولادی صادراتی چین در روز سه شنبه 13 سپتامبر در محدوده 937٫74 دلار در هر تن فوب چین قیمت گذاری شد. این در حالی است که شاخص کویل نورد گرم فولادی صادراتی چین نسبت به روز قبل 0٫81 دلار در هر تن کاهش یافته است.

فعالان بازار اعلام کردند شاخص صادرات کویل نورد گرم چین در روز دوشنبه 12 سپتامبر در میان نقدینگی ضعیف تقریباً بدون تغییر بود . همچنین معامله گران با توجه به ثبات قیمت های داخلی ، پیشنهادات و برآورد خود را برای کویل نورد گرم صادراتی چین ثابت نگه داشتند.

به نقل از متال بولتن معامله گران در روز دوشنبه 12 سپتامبر کویل نورد گرم صادراتی نوع SS400 را با قیمت بالاتر از 940 دلار در هر تن فوب پیشنهاد کردند . این در حالی است که قیمت بالاتر از 930 دلار در هر تن فوب برای برخی از کارخانه ها قابل استفاده است.

اما معامله گران معتقدند که با توجه به محصولات فولادی ارزانتر از هند ، روسیه ، ویتنام و دیگر مناطق و همچنین عدم قطعیت طولانی مدت مالیات صادراتی در مورد محصولات چینی ، قیمت 930 دلار در هر تن برای خریداران کویل نورد گرم در روز دوشنبه 12 سپتامبر مشکل ساز خواهد بود.

چندین منبع خبری در کشور چین گزارش دادند که پیشنهادات کمتر از کارخانه های بزرگ تولید کننده فولاد در ویتنام در سه روز گذشته باعث کاهش احساس خرید محموله های وارداتی شده است.

به نقل از متال بولتن شرکت فولاد Formosa Ha Tinh در آخر هفته منتهی به روز دوشنبه 12 سپتامبر پیشنهاد خود را برای کویل نورد گرم صادراتی چین با قیمت پایه 920 دلار در هر تن cif بر اساس Haiphong ارائه داد. این در حالی است که شرکت فولاد Hoa Phat پیشنهاد خود را برای کویل نورد صادراتی نوع SS400 را در روز دوشنبه با 10 دلار در هر تن کاهش به 896 دلار در هر تن cif ویتنام شمالی رساند.

فعالان بازار در روز دوشنبه 12 سپتامبر گزارش دادند ویتنام همچنین محدودیت های Covid-19 خود را تا پایان ماه سپتامبر تمدید کرده است . همچنین به نقل از تحلیل گران مستقر در ویتنام بسته به وضعیت بازار محدودیت های Covid-19 ممکن است در ماه اکتبر در این کشور کاهش یابد.

یک معامله گر مستقر در شانگهای نقل کرد: “برخی از کارخانه ها در روز دوشنبه 12 سپتامبر تمایل دارند که خطرات ناشی از مالیات صادرات احتمالی را در مذاکرات بر عهده بگیرند. اما هنوز هم برای انعقاد معاملات مشکلی وجود دارد ، زیرا اختلاف زیادی بین پیشنهادات کارخانه ها و پیشنهادات خریداران برای قیمت کویل نورد گرم چین وجود دارد.”

بورس آتی شانگهای در مورد کویل نورد گرم

بیشترین قرارداد کویل نورد گرم مربوط به ماه ژانویه در روز دوشنبه 12 سپتامبر با 5805 یوان به ازای هر تن به پایان رسید . این در حالی است که قیمت پایانی کویل نورد گرم نسبت به روز جمعه 53 یوان به ازای هر تن کاهش داشته است.

تحلیل گران بازار خبر دادند که میانگین قیمت کویل نورد گرم فولادی داخلی چین در ماه ژوئن برابر 5479٫29 ، در ماه ژوئیه برابر 5795٫91 و در ماه آگوست برابر 5737٫27 یوان در هر تن ex-whs چین شرقی بود که در روز سه شنبه 13 سپتامبر به 5875 یوان در هر تن ex-whs چین شرقی رسید.

طبق ارزیابی فعالان بازار میانگین قیمت کویل نورد گرم فولادی صادراتی چین در ماه ژوئن برابر 895٫05 ، در ماه ژوئیه برابر 899٫90 و در ماه آگوست برابر 917٫26 یوان در هر تن فوب چین بود که در روز سه شنبه 13 سپتامبر به 937٫74 یوان در هر تن فوب چین رسید.

متال بولتن

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک خبر :‌ آرتان پرس

به گزارش ایسنا، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری با 0.2 درصد کاهش، به 1790 دلار و 66 سنت رسید.

در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با 0.1 درصد کاهش، به 1791 دلار و 90 سنت رسید. بهای معاملات این بازار شب گذشته با 0.1 درصد افزایش، در 1794 دلار و 40 سنت بسته شده بود.

به گفته ایلیا اسپیواک، استراتژیست ارزی دیلی فارکس، تسریع رشد تورم، انتظارات برای اعلام رسمی قریب الوقوع بودن تعدیل برنامه خرید اوراق قرضه از سوی بانک مرکزی آمریکا را تقویت می کند. واکنش طلا به این موضوع منفی خواهد بود زیرا چشم انداز تعدیل خرید اوراق قرضه، بازده اوراق قرضه را بالا می برد و بالا رفتن بازده هم هزینه نگهداری طلا که دارایی بدون بازدهی است را افزایش می دهد.

آمار قیمت مصرفی آمریکا در اوت قرار است روز جاری منتشر شود. اقتصاددانان پیش بینی می کنند شاخص قیمت مصرفی که شامل قیمتهای متغیر مواد غذایی و انرژی نمی شود، در اوت نسبت به ماه پیش از آن 0.3 درصد رشد کرده باشد.

این آمار پیش از نشست سیاست پولی بانک مرکزی آمریکا در روزهای 21 و 22 سپتامبر منتشر می شود که بازار به دقت آن را دنبال خواهد کرد تا ببیند آیا بانک مرکزی تعدیل برنامه ماهانه خرید اوراق قرضه را اعلام می کند یا خیر. مقامات بانک مرکزی آمریکا در تلاش برای ارزیابی موقتی بودن یا پایداری تاثیر فشارهای قیمت بر اقتصاد، به دقت انتظارات تورمی را زیر نظر دارند.

شاخص دلار پس از این که روز دوشنبه به بالاترین حد دو هفته اخیر صعود کرد، روز جاری ثابت بود.

بر اساس گزارش رویترز، ذخایر "اس پی دی آی گلد تراست" که بزرگترین صندوق ETF طلا در جهان است روز دوشنبه 0.2 درصد رشد کرد و به 1000.21 تن در مقایسه با 998.17 تن در روز جمعه رسید.

در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس نقره برای تحویل فوری با 0.3 درصد کاهش، به 23 دلار و 65 سنت رسید. هر اونس پلاتین برای تحویل فوری با 0.2 درصد کاهش، به 958 دلار و 73 سنت رسید. هر اونس پالادیم برای تحویل فوری با 0.3 درصد افزایش، به 2094 دلار و 16 سنت رسید.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۳ سایت های دیگر : شرکت ملی فولاد ایران

به گزارش چیلان ، بر اساس گزارش آماری انجمن فولاد در دوره 5 ماهه نخست سال جاری، مصرف ظاهری فولاد میانی (بیلت و بلوم و اسلب) با 24 درصد کاهش به 7 میلیون و 751 هزار تن رسید. در بخش فولاد میانی، 4 میلیون و 446 هزار تن سهم مصرف ظاهری بیلت و بلوم و 3 میلیون و 305 هزار تن سهم مصرف ظاهری اسلب بوده است. مصرف ظاهری بیلت و بلوم کاهش 24 درصدی داشته و مصرف ظاهری اسلب هم 23 درصد کاهش داشته است.

در گزارش آماری انجمن فولاد، رشد مصرف مقاطع تخت فولادی منفی 18 درصد و رشد مصرف ظاهری مقاطع طویل فولادی منفی 21 درصد اعلام شده است.

مصرف ظاهری مقاطع تخت 3 میلیون و 265 هزار تن بوده که 3 میلیون و 70 هزار تن سهم ورق گرم، 1 میلیون و 161 هزار تن سهم ورق سرد و 553 هزار تن سهم ورق پوششدار بوده است. مصرف ظاهری ورق گرم کاهش 20 درصدی، مصرف ظاهری ورق سرد کاهش 4 درصدی و مصرف ظاهری ورق پوششدار کاهش 4 درصدی داشته است.

در 5 ماهه نخست سال جاری، مصرف ظاهری تیرآهن با کاهش 11 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به 409 هزار تن رسیده است و مصرف ظاهری میلگرد هم با 23 درصد کاهش به 2 میلیون و 521 هزار تن رسیده است. مصرف ظاهری نبشی، ناودانی و سایر مقاطع طویل فولادی نیز با کاهش 8 درصدی همراه بوده است.

مصرف ظاهری آهن اسفنجی نیز طبق گزارش انجمن فولاد با کاهش 7 درصدی به 11 میلیون و 870 هزار تن رسیده است.

جدول زیر که جزئیات مصرف ظاهری فولاد میانی و محصولات فولادی ایران در دوره 5 ماهه نخست امسال را نشان می دهد، ببینید:

لینک خبر :‌ چیلان آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۳ سایت های دیگر : معدن نیوز روزنامه مناقصه مزایده بیرونیت معدن مدیا

حسین منصوری مدیر مرکز نوآوری معادن و صنایع معدنی ایران (ایمینو) در این نشست بیان کرد : در سال 2020 سهم استارتاپ ها در اقتصاد جهانی به 3 تریلیون دلار رسیده و 5 اکوسیستم استارتاپی جهان شامل سیلیکون، بوستون، نیویورک، لندن و پکن است .

منصوری افزود : 50 درصد استارتاپ ها در آمریکا است و 25 درصد نیز در کشور چین است. همچنین 500 شرکت در این حوزه ارزش بالاتر از 1 میلیارد دلار دارند و تنها در سال 2019 نزدیک به 300 میلیارد دلار سرمایه گذاری خطر پذیر در جهان رخ داده است .

مدیر مرکز نوآوری معادن و صنایع معدنی ایران (ایمینو) عنوان کرد : اشتغالزایی بخش معدن به گونه ای است که به ازای هر 1 شغل مستقیم 7 شغل غیرمستقیم ایجاد می شود .

وی چالش های بنیادین اکوسیستم نوآوری بخش معدن و صنایع معدنی را شامل سنتی بودن صنعت و نقش پررنگ دولت، اختصاص منابع مالی ناکافی، چالش های مدیریت ریسک، چالش های مالکیت فکری و ... دانست .

منصوی در ادامه گفت : استرالیا سهم بیشتری در استارتاپ های معدنی در جهان دارد. در حال حاضر 200 استارتاپ در بخش معدن در کشور وجود دارد که توسط دانشگاه صنعتی شریف استخراج شده است .

مدیر مرکز نوآوری معادن و صنایع معدنی ایران (ایمینو) درباره این مرکز گفت : ایمینو در واقع حلقه انتقال دهنده دانش و فناوری های نوین به چرخه معدن و صنایع معدنی کشور است. با توجه به اهمیت این بخش و لزوم حرکت به سمت نوآوری، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) بر آن شد تا مرکزی با تمرکز بر نوآوری و انتقال تکنولوژی و در راستای خمایت از استارت تاپ ها در بخش معدن و صنلیع معدنی کشور راه اندازی کند .

وی همچنین کاهش عیار معادن و ذخایر سطحی، رشد تقاضای جهانی و رقابت جهانی را از دلایل اهمیت نوآوری دانست .

منصوری در ادامه بیان کرد : در حال حاضر 6 استارتاپ در مجموعه ایمینو مستقر هستند که در زمینه های نشان دادن ظرفیت معادن، شبیه سازی پروژه ها، شناسایی ذخایر پنهان معادن کوچک، ارائه لایسنس مختص پروژه های تعمیر و نگهداری، ارائه لایسنس ویژه پروژه های الکترونیکی و بلاکچین فعالیت دارند .

مدیر مرکز نوآوری معادن و صنایع معدنی ایران (ایمینو) فرآیند پذیریش استارتاپ در ایمینو را شامل 5 مرحله دانست و افزود: در ابتدا ثبت ایده و طرح در سامانه ایمینو انجام می شود و سپس مرحله پیش غربالگری، ارزیابی توسط کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت، ارائه ایده و طرح به صورت حضوری و در نهایت انتخاب ایده برتر انجام می شود. پس از پذیریش ایده طی فرخوانی که اعلام می شود در صورت تمایل بخش خصوصی برای سرمایه گذاری وارد مذاکره می شویم و اگر بخش خصوصی نسبت به ایده علاقمند نبود ایمینو از ایده مورد نظر حمایت می کند .

وی تاکید کرد : بی اعتمادی جامعه معدنی نسبت به استارتاپ ها باید رفع شود چرا که ایمینو نیازمند حمایت جامعه معدنی است .

تزریق فناوری و نوآوری به بخش معدن توسط ایمینو

در ادامه این نشست فرید دهقانی مدیرعامل صندوق بیمه فعالیت های معدنی کشور بیان کرد : یکی از مهم ترین بخش هایی که اهداف ایمیدرو را به منصه ظهور می رساند ایمینو است. این مرکز خلاقیت را به بخش خصوصی معادن کشور انتقال می دهد .

مدیرعامل صندوق بیمه فعالیت های معدنی کشور گفت : مرکز ایمینو با تزریق فناوری و نوآوری به بخش معدن می تواند به این بخش کمک شایانی داشته باشد و به ویژه در کاهش هزینه های لجستیک بسیار موثر باشد .

وی ادامه داد : در طی دو سال گذشته بر این باور بودیم که حمایت از استارت تاپ های و شتابدهنده های بخش معدن بسیار ضروری است لذا تیم صندوق نخستین گام را برای اهمیت دادن به این موضوع برداشت و با صندوق نوآوری و شکوفایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تفاهم نامه ای در زمینه حمایت از طرح های دانش بنیان منعقد کرد .

دهقانی بیان کرد : لذا در این راستا به طرح های دانش بنیانی که نیازمند منابع مالی باشند با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تسهیلات ارائه می شود و تسهیلات ارائه شده نیز سقف مشخصی ندارد .

مدیرعامل صندوق بیمه فعالیت های معدنی کشور همچنین گفت : برای حمایت از طرح های استار تاپی ایمینو نیز می توانیم پس از این که طرح به مرحله تجاری سازی رسید مدیریت ریسک طرح به صندوق بیمه فعالیت های معدنی منتقل شود تا اطمینان برای سرمایه گذاران در بخش معدن ایجاد شود بدین معنا که صندوق پروژه را بیمه می کند .

در پایان این نشست تفاهم نامه ای میان مرکز نوآوری معادن و صنایع معدنی ایران (ایمینو) و صندوق بیمه فعالیت های معدنی به امضا رسید .

لینک خبر :‌ شرکت ملی فولاد ایران
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۳

به گزارش دنیای معدن ، همانطور که در تصویر ذیل ملاحظه می فرمایید حمل محموله های سنگ آهن از استرالیا به چین نسبت به هفته گذشته 7.6 درصد کاهش یافته که بیشترین سهم کاهش به ترتیب: FMG با 12.5 درصد، BHP با 9.6 درصد و Rio Tinto با 3.6 درصد می باشد که خبر خوبی است و می تواند برای هفته آینده قیمت ها را صعودی کند.

لینک خبر :‌ دنیای معدن
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۳ سایت های دیگر : خبرگزاری کار ایران بورس24

نادر سلیمانی، عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، گفت: بحث ها و نسخه پیچی هایی که برخی نمایندگان مجلس، ازجمله نیکزاد نایب رئیس مجلس درباره ضرورت کاهش قیمت سیمان و فولاد مطرح می کنند، به معنای بازگشت به قیمت گذاری دستوری است و نتیجه گریزناپذیر آن، ایجاد تشنج در بازار است.
نادر سلیمانی، با اشاره به اینکه قیمت گذاری دستوری در بسیاری از کالاها طی دهه های اخیر تجربه شده، افزود: تعیین دستوری قیمت، نه تنها شفافیت را از بین می برد بلکه باعث بهم ریختگی بازار و رونق رانت خواری می شود.
وی تأکید کرد: این نوع نگاه به قیمت گذاری، برخلاف تصور کسانی که آن را مطرح می کنند، موجب کاهش قیمت نمی شود و تنها قیمت را سرکوب می کند.
به گفته وی، زمانی که قیمت کالایی پایین تراز نرخ واقعی آن تعیین می شود، علاوه بر تولیدکننده، مصرف کننده نهایی نیز متضرر می شود و در این میان، فقط دلالان و واسطه ها که هیچ نقشی در تولید ندارند، از سود کلانی بهره مند می شوند.

راه کاهش قیمت حمایت از تولید است
عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، تأکید کرد: تنها راه برای کاهش قیمت کالا، حمایت از تولیدکننده و شفاف کردن قیمت ها است، چراکه حمایت از تولید باعث افزایش عرضه کالا و درنتیجه کاهش قیمت خواهد شد.
وی اضافه کرد: نمی توانند، هزینه های تولید شامل قیمت حامل های انرژی را برای صنعت افزایش دهند و در مقابل، خواستار کاهش قیمت سیمان و فولاد شوند. اما طبق ارقام اعلامی نایب رئیس مجلس، فولاد، حداقل باید 40 درصد زیر قیمت تمام شده، عرضه شود.

ضربه قیمت دستوری به برنامه جهش تولید مسکن
سلیمانی، ادامه داد: هرگونه تعیین دستوری قیمت به معنای زیان تولیدکننده است. زمانی که قیمت دستوری و پایین تراز نرخ واقعی باشد، تولید تحت تأثیر آن افت می کند و بدین ترتیب، دسترسی مصرف کننده به کالا نیز محدود خواهد شد. درواقع، قیمت گذاری دستوری نتیجه عکس می دهد و به جای کاهش باعث افزایش قیمت می شود.
وی گفت: این نوع نگاه به مقوله قیمت سیمان و فولاد، به طورقطع در اجرای برنامه دولت برای ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی نیز مشکل ایجاد خواهد کرد.

نسخه ها باید قابلیت اجرا داشته باشد
عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، با اشاره به اینکه حرف زدن در خصوص کاهش قیمت ها، خوب به نظر می رسد، اما در عمل باید امکان اجرا داشته باشد، گفت: هر قیمت گذاری، بدون در نظر گرفتن قیمت تمام شده و هزینه های تولید، قابلیت اجرا ندارد؛ تصمیم هایی مانند تعیین قیمت دستوری، همه سرمایه گذاران را تحت تأثیر قرار می دهد و تورم شدیدی نیز به دنبال خواهد داشت.

شوک به بازار تزریق نشود
این فعال صنعت فولاد، ادامه داد: هم اکنون، سازوکار شفافی برای عرضه فولاد و سیمان در بورس کالا ایجاد شده که دامنه آن به شفافیت قیمت ها نیز رسیده است.
وی تأکید کرد: اگر صبور باشند، به تدریج، قیمت ها نیز به تعادل خواهد رسید، اما متأسفانه، اظهارنظرهایی از این جنس که قیمت باید به قیمت مشخصی کاهش یابد، باعث تزریق شوک به بازار می شود و آن را از تعادل خارج می کند.

لینک خبر :‌ چیلان آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۳ سایت های دیگر : دنیای معدن

انتصاب بجا و شایسته جنابعالی بعنوان استاندار سیستان و بلوچستان نویدبخش آغاز فصلی نو در آبادانی، توسعه و محرومیت زدایی از آن خطه و نمونه بارز شایسته گزینی و توجه ویژه دولت انقلابی به مناطق کمتر توسعه یافته است.

لینک خبر :‌ پایگاه خبری گسترش نیوز
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۳

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی فلزات آنلاین ، قیمت مس در روز دوشنبه 22 شهریور ماه در معاملات بورس فلزات لندن نسبت به روز جمعه 19 شهریور ماه، 1.2 درصد معادل 112 دلار رشد داشته و همچنین نسبت به هفته پیشین 2.4 درصد افزایش را تجربه کرده و به 9 هزار و 627 دلار رسیده است.

قیمت سه ماهه مس در معاملات دوشنبه 22 شهریور ماه، 106 دلار و 50 سنت نسبت به روز معاملاتی قبل و همچنین نسبت به هفته پیش 2.4 درصد افزایش داشته است.

روند قیمت و موجودی انبار مس در بورس فلزات لندن طی دو هفته اخیر در نمودار 1 قابل مشاهده است. طبق این نمودار، موجودی این فلز در انبارهای بورس فلزات لندن در روز دوشنبه 22 شهریور ماه، با افزایش 6 هزار و 400 تنی، از 233 هزار و 950 تن به 240 هزار و 350 تن رسیده است.

طبق نمودار 2 ، روز دوشنبه 22 شهریور ماه در بورس فلزات لندن، قیمت مس در شرایط بکواردیشن به سر می برد. اختلاف قیمت سه ماهه و نقدی در این روز، برابر با 13 دلار بر تن گزارش شده است که نسبت به جمعه 19 شهریور ماه، با کاهش 6 دلار بر تن همراه بود.

انتهای پیام//

لینک خبر :‌ فلزات آنلاین

اخیرا وزیر صنعت، معدن و تجارت از تعریف سه راهکار برای بازار فولاد صحبت کرد و گفت: در مهرماه رصد کامل اطلاعاتی از زنجیره فولاد را دنبال می کنیم تا تمام تولیدات مقاطع فولادی، شمش و محصولات در سامانه جامع تجارت عرضه شود و رانت ها و چند قیمتی بودن فولاد از این طریق از بین برود. در مرحله دوم ساختار بازار را اصلاح خواهیم کرد و تأثیر ابلاغ قوانین و مقررات جدید را در آبانماه خواهیم دید و امضاهای طلایی تا این زمان از بین خواهد رفت. در آذرماه نیز در ساختار صنعت فولاد اصلاح ساختاری خواهیم داشت که به سمت کاهش قیمت تمام شده حرکت کنیم و رقابت سازنده ای برای کاهش هزینه ها در بازار فولاد را شاهد باشیم و بازار فولاد تحت تأثیر نوسانات
ارزی نباشد.
23302

کد خبر 1554584

لینک خبر :‌ خبر آنلاین

به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد کسری بودجه این کشور در ماه آگوست به 171 میلیارد دلار رسیده که این رقم، 29 میلیارد دلار کمتر از ماه قبل و دو میلیارد دلار کمتر از چیزی بوده است که پیشتر تصور می شد. با از سرگیری بخش بزرگی از فعالیت های اقتصادی، درآمدهای مالیاتی دولت رو به افزایش است و این مساله در کاهش کسری بودجه حتی در شرایطی که دولت مجبور به حفظ بخش بزرگی از مخارج خود به دلیل کرونا است، تاثیر زیادی در کمتر شدن کسری بودجه داشته است.

پس از چندین هفته تنش زایی، جو بایدن- رییس جمهور آمریکا- در گفتگوی تلفنی با شی جین پینگ- همتای چینی- بر ضرورت تداوم گفتگوها بین دو طرف تاکید کرد. از زمان دولت ترامپ و اقدامات تنبیهی متقابل دو طرف علیه یکدیگر در حوزه تجاری که به جنگ تعرفه ها معروف شد، مناقشات دو کشور با توجه به سهم قابل توجهشان از اقتصاد جهانی تاثیر غیر قابل انکاری روی عملکرد بازارهای مالی داشت و امید می رود تلطیف فضای روابط دو طرف تا حدی نگرانی ها را کاهش دهد.

با بیشتر شدن شانس تصویب لایحه حمایتی یک تریلیون دلاری، نگرانی ها از پیامدهای تصویب این لایحه با توجه به اینکه دولت بایدن پیشتر 3.5 تریلیون دلار در چند مرحله به اقتصاد تزریق کرده بود باعث افزایش نگرانی فعالان بازار از سخت تر شدن کار بانک مرکزی آمریکا برای مهار تورم و همچنین کاهش رشد اقتصادی شده است. تحلیل گران بانک جی پی مورگان در گزارشی، برآورد خود از رشد اقتصادی آمریکا در سه ماهه سوم سال را به 2.9 درصد کاهش دادند.

مرکز آمار اتحادیه اروپا گزارش رشد اقتصادی دومین فصل سال 2021 را منتشر کرد که بر این اساس، متوسط رشد اقتصادی 19 کشور عضو منطقه یورو و 27 کشور عضو اتحادیه اروپا به ترتیب 2.2 درصد و 2.1 درصد بوده است. این رشد در مقایسه با رشد سه ماهه قبل در منطقه یورو 2.5 درصد و در سطح اتحادیه اروپا 2.3 درصد افزایش پیدا کرده است. هم چنین رشد اقتصادی سالانه طی بازه زمانی فوق در منطقه یورو به طور متوسط 14.3 درصد و در اتحادیه اروپا به طور متوسط 13.8 درصد بوده است.

در بسیاری از مناطق جهان روند واکسیناسیون به پیشرفت های رضایت بخشی رسیده است: وزارت بهداشت آمریکا اعلام کرد اکنون سه چهارم جمعیت این کشور دست کم یک دوز واکسن کرونا دریافت کرده اند. در فرانسه با واکسیناسیون تمامی گروه های هدف، داشتن گواهی واکسیناسیون برای ورود به اماکن عمومی اجباری اعلام شده است و بسیاری از شرکت ها با توجه به روند خوب واکسیناسیون تصمیم گرفته اند کارکنان را در ماه های پیش رو برای بازگشت حضوری به محیط کار فرا بخوانند.

نرخ بیکاری بزرگ ترین اقتصاد جهان تا پایان ماه آگوست باز هم کاهشی شد و رقم 5.2 درصد را ثبت کرد. این نرخ بیکاری، کمترین نرخ بیکاری این کشور در 26 ماه اخیر است. از آوریل پارسال که نرخ بیکاری آمریکا با رسیدن به 14.8 درصد رکوردشکنی کرد، روند نزولی نرخ بیکاری آمریکا ادامه داشته است. طی این مدت شمار بیکاران با تغییری محسوس نسبت به ماه قبل به هشت میلیون و 380 هزار نفر کاهش پیدا کرد یعنی این رقم 318 هزار نفر کمتر شده است.

با وجود کاهش نرخ بیکاری، سرعت ایجاد مشاغل جدید نیز نسبت به ماه های قبلی کمتر شده و تداوم این مساله یک زنگ هشدار برای رسیدن نرخ بیکاری به زیر چهار درصد است. طبق یک آمار دیگر، در ماه آگوست اقتصاد آمریکا 235 هزار فرصت شغلی ایجاد کرده که این رقم، کمترین عدد ثبت شده هفت ماه اخیر بوده است. میزان فرصت های شغلی ایجادشده به ویژه در شهرهای کوچک تر، پایین ثبت شده و اشتغال سیاه پوستان نیز نسبت به ماه های قبلی کمتر شده است.

چین با هدف تقویت نقش بازار سرمایه در رشد اقتصادی تصمیم گرفته است یک بازار بورس جدید تاسیس کند. به گفته شی جین پینگ- رییس جمهور چین- مقر اصلی این بازار در پکن خواهد بود و تمرکز آن روی ورود شرکت های کوچک تر چینی به بازار است. رییس جمهور چین با بیان اینکه کشورش متعهد به حمایت از کسب و کارهای کوچک و متوسط است از در پیش بودن اصلاحات ساختاری جدید خبر داد. در حال حاضر بورس شانگهای بزرگ ترین بورس در سرزمین اصلی چین است.

تاکنون بیش از 225 میلیون و 789 هزار و 321 مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین چهار میلیون و 649 هزار و 33 نفر جان خود را از دست داده اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با 678 هزار و 372 نفر، برزیل با 586 هزار و 882 نفر، هند با 443 هزار و 375 نفر، مکزیک با 267 هزار و 748 نفر و پرو با 198 هزار و 764 نفر بوده است.

دیوید اسپیکا - کارشناس ارشد سرمایه گذاری در موسسه گاید استون کپیتال - گفت: به صورت کلی، تمایل معامله گران به فروش سهام خود با بهبود چشم انداز اقتصادی خیلی کمتر از قبل شده است. با این حال ریسک های زیادی وجود دارد که می تواند روند را به طور کامل معکوس کند: گونه دلتا ویروس کرونا نیز با توجه به قدرت سرایت بالایش به یک نگرانی مهم تبدیل شده است. ما نگرانی های تورمی و احتمال افزایش تنش ها بین چین و آمریکا را نیز کماکان داریم.

بورس آمریکا

در وال استریت بیشتر شاخص ها صعودی بودند؛ تا جایی که دو شاخص از سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند.

شاخص داوجونز ایدانستریال اوریج با 0.76 درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح 34 هزار و 869.63 واحد بسته شد. شاخص اس اند پی 500 با 0.08 درصد صعود تا سطح 4459.26 واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی نزدک کامپوزیت با 0.07 درصد ریزش در سطح 15 هزار و 105.58 واحدی بسته شد.

بورس های اروپایی

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی 100" بورس لندن با 0.56 درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح 7068.43 واحد بسته شد. شاخص "دکس 30" بورس فرانکفورت در آلمان با افزایش 0.59 درصدی و ایستادن در سطح 15 هزار و 701.42 واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک 40" بورس پاریس با پیشروی 0.2 درصدی در سطح 6676.93 واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس 35" 1.39 درصد بالا رفت و به 8816.10 واحد رسید.

بورس های آسیایی

در معاملات بورس های آسیا، شاخص ها عملکرد مختلفی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی 225" بورس توکیو ژاپن با صعود 0.22 درصدی تا سطح 30 هزار و 447.37 واحدی بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ 1.50 درصد پایین رفت و در سطح 25 هزار و 813.81 واحد بسته شد.

در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" ریزش 0.44 درصدی را تجربه کرد و در سطح 4991.66 واحد بسته شد. در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس 200" بورس سیدنی با 0.25 درصد افزایش و ایستادن در سطح 7425.21 واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است.)

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت ها صعودی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با 0.28 درصد صعود به 70.61 دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با افزایش 0.75 درصدی به ازای 73.61 دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران بها، بهای هر اونس طلا با افزایش 0.33 درصدی نسبت به روز قبل در سطح 1793.48 دلار معامله شد. هر اونس نقره با ریزش 0.36 درصدی به ازای 23.77 دلار مبادله شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران

به گزارش ایسنا، قیمت نفت سنگین ایران در اوت به 70 دلار و 34 سنت در هر بشکه رسید که در مقایسه با 72 دلار و 98 سنت در ژوییه، دو دلار و 64 سنت معادل 3.6 درصد پایینتر بود. میانگین قیمت نفت سنگین ایران از ابتدای سال 2021 تاکنون 65 دلار و 70 سنت در مقایسه با 39 دلار و 34 سنت در مدت مشابه سال 2020 بوده است.

ارزش سبد نفتی اوپک پس از بهبود به مدت سه ماه متوالی، در اوت سه دلار و 20 سنت کاهش یافت و به 70 دلار و 33 سنت در هر بشکه رسید. این به منزله 4.4 درصد کاهش ماه به ماه بود که بزرگترین کاهش ماهانه از سپتامبر سال 2020 بود. با این حال میانگین ارزش سبد نفتی اوپک از ابتدای سال 2021 تاکنون 65 دلار و 93 سنت در هر بشکه بوده که 25 دلار و 42 سنت معادل 62.8 درصد افزایش در مقایسه با 40 دلار و 50 سنت در مدت مشابه سال 2020 نشان می دهد.

طبق گزارش منابع ثانویه، تولید نفت اوپک متشکل از 13 کشور در اوت به 26.76 میلیون بشکه در روز رسید که 0.15 میلیون بشکه در روز در مقایسه با ژوییه افزایش داشت. تولید نفت عمدتا در عراق، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و آنگولا افزایش پیدا کرد اما در نیجریه کاهش داشت. تولید نفت ایران هشت هزار بشکه در روز در اوت نسبت به ماه پیش از آن کاهش یافت و از 2.493 میلیون بشکه به 2.485 میلیون بشکه در روز رسید.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۳ سایت های دیگر : بیرونیت روند بورس امروز

در دومین روز از هفته جاری، یعنی یکشنبه بیست ودوم شهریورماه، بهای میلگرد در بازار آزاد تهران به کانال 15هزار تومانی عقب نشینی کرد و با نرخ 15 هزار و 900 تومان به ازای هر کیلوگرم مورد دادوستد قرار گرفت که این نرخ کمترین بهای فروش میلگرد از این بازار پس از نیمه تیرماه امسال بود. روند کاهش نرخ مقاطع طویل فولادی روز گذشته نیز ادامه یافت، به گونه ای که دیروز هر کیلوگرم میلگرد فولادی با نرخ 15 هزار و 800 تومان در بازار آزاد تهران به فروش رفت. به گفته فعالان بازار مقاطع طویل فولادی، افت بهای ارز و صحبت های وزیر صمت مبنی بر کاهش نرخ فولاد ظرف ماه های آینده باعث شده دیگر خریداری برای مقاطع فولادی در بازار نباشد. به گفته این فعالان بازار، سیگنال های وزیر جدید صمت به شدت بر رکود حاکم بر بازار فولاد کشور افزوده، به گونه ای که مشتری برای خرید مقاطع فولادی حتی با نرخی پایین تر از میانگین نرخ روز بازار وجود ندارد. در حالی وزیر صمت وعده کاهش بهای فولاد ظرف سه ماه آینده را می دهد که میانگین نرخ معامله شمش فولاد ظرف هفته های اخیر، مانعی جدی در مسیر اجرایی شدن این وعده خواهد بود. ظرف هفته گذشته، هر کیلوگرم شمش فولادی از رینگ معاملاتی بورس کالا با نرخ 13 هزار و 360 تومان به فروش رفت و البته ظرف 10 هفته اخیر شمش فولاد در این کانال قیمتی مورد دادوستد قرار گرفته است. با احتساب مالیات ارزش افزوده و کارمزد ارکان بورس، قیمت تمام شده شمش برای خریداران این محصول از رینگ هفته گذشته برابر 14 هزار و 600 تومان خواهد بود. با توجه به حداقل هزینه حمل، تبدیل و سود نوردکار، میلگرد تولیدی با این شمش حداقل قیمتی برابر 15 هزار و 700 تومان خواهد داشت. بنابراین با توجه به هزینه مالیات ارزش افزوده و سود معقول تاجر و هزینه حمل، میلگرد تولیدی با شمش به فروش رفته در بازار داخل ظرف هفته های اخیر نرخی در کانال 17 هزار تومان خواهد داشت.

بنابراین باید گفت، فروش شمش فولاد در کانال 13 هزار تومانی (در بورس کالا بدون احتساب مالیات ارزش افزوده) ظرف بازه زمانی حدود سه ماهه، سیگنالی موثر و قوی برای جلوگیری از عقب نشینی قابل ملاحظه و سریع نرخ محصولات طویل فولادی به شمار می رود. اصرار مسوولان به تحقق افت قابل ملاحظه نرخ محصولات فولادی، آن هم در شرایطی که ظرف مدت سه ماه نوردکاران شمش مورد نیاز خود را در کانال 13 هزار تومانی خریداری کرده اند، تحمیل زیانی سنگین به تولیدکنندگان این بخش است.

افزایش رکود در بازار مقاطع طویل فولادی داخل کشور، در کوتاه مدت به افت نرخ فولاد در بازار منجر می شود، اما افزایش رکود در بازار مصرف می تواند تولیدکنندگان این حوزه را تحت فشار قرار دهد. در گزارش های پیشین دنیای اقتصاد به رکود بازار محصولات طویل فولادی در کشور ظرف ماه های سپری شده از سال جاری اشاره شد. ظرف این مدت، عمده خریدهای این بازار از ناحیه متقاضیان سرمایه ای بود که وعده های وزیر صمت مبنی بر کاهش محسوس نرخ فولاد ظرف ماه های آینده این متقاضیان سرمایه ای را نیز از بازار خارج کرد.

افزایش رکود در بازار داخل مقاطع طویل فولادی، به مفهوم فروش نرفتن محصول تولیدی این واحدها طی هفته های آینده خواهد بود که استمرار این وضعیت حتی برای چند هفته تولیدکنندگان این بخش را با چالش تامین نقدینگی روبه رو می کند. در چنین شرایطی افزایش صادرات تنها راه استمرار تولید و برون رفت از چالش های به وجود آمده است. اما باید این نکته را نیز در نظر گرفت که در بخش صادرات محصولات طویل فولادی بازاری محدود (اغلب در کشورهای منطقه) در انتظار تولیدکنندگان داخلی است، بنابراین نمی توان ازمیان رفتن بازار داخل را به سادگی با صادرات در کوتاه مدت جبران کرد. در این شرایط لازم است سیاستگذاران این حوزه در عین توجه به قیمت ها در بازار، به سمت تصمیماتی نروند که به بخش بزرگی از صنایع تولیدی کشور آسیب جدی وارد کند.

صحبت های وزیر صمت در حالی به تعمیق رکود در بازار مقاطع طویل فولادی کشور منجر شده که در روزهای پایانی تابستان هستیم و به شکل سنتی انتظار می رود در ماه های پیش رو و آغاز فصل بارندگی و سرما بر رکود در این بازار افزوده شود. استمرار رکود در بازار داخلی مقاطع طویل فولادی به دلایل مختلف معمول و دلایل تحمیلی، سالی سخت را پیش روی تولیدکنندگان این بخش قرار داده است.

بنابر اطلاعیه بورس کالا، امروز این بازار میزبان عرضه شمش فولاد با قیمت پایه ای در بازه 12 هزار و 960 تومان تا 13 هزار و 70 تومان به ازای هر کیلوگرم خواهد بود. سقف قیمتی تعیین شده برای عرضه شمش فولاد در معاملات امروز نسبت به سقف قیمت عرضه در هفته قبل 140 تومان کمتر است.

در رینگ هفته قبل شمش فولاد بالغ بر 116هزار تن شمش فولاد از سوی تولیدکنندگان عرضه شد که از این میزان برابر 65 هزار تن معادل 56 درصد از محصول عرضه شده مورد معامله قرار گرفت. این در حالی بود که متقاضیان شمش فولاد در هفته های قبل تر استقبال بالایی از شمش فولاد داشتند و برتری تقاضا بر عرضه مشهود بود. اما احتمال اعمال سیاست های کاهش نرخ روی محصولات طویل فولادی باعث شد متقاضیان شمش که عمدتا نوردکاران هستند، در خرید ماده اولیه خطوط تولید خود با نرخ پایه پیشنهادی تردید به خرج دهند که نتیجه آن در کاهش حجم معاملات این بازار در رینگ هفته قبل مشهود بود. با توجه به وعده وزیر صمت برای کاهش نرخ شمش و محصولات فولادی ظرف ماه های آینده، بعید به نظر می رسد که نوردکاران استقبال خوبی از عرضه شمش فولاد در رینگ امروز داشته باشند. البته با توجه به وجود بازار صادراتی برای شمش فولاد تولیدی کشور بعید به نظر می رسد که این موضوع زیانی برای فولادسازان به همراه داشته باشد، اما به کاهش تولید در بخش صنایع تکمیلی منجر خواهد شد.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۶/۲۳ سایت های دیگر : ارانیکو

سیدرضا فاطمی امین، وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت در برنامه های خود برای چهار سال پیش رو افزایش تولید خودرو و رسیدن به تولید 3میلیون دستگاه خودرو در سال 1404 را در دستور کار قرار داده است.

اما با توجه به شرایط موجود در صنعت خودرو شاید تحقق این هدف کمی دشوار بوده و نیازمند سرمایه گذاری بیشتر، افزایش تقاضا و تامین مواد اولیه مورد نیاز باشد.

در واقع تامین مواد اولیه پاشنه آشیل توسعه در هر صنعتی از جمله صنعت خودرو محسوب می شود به همین دلیل اگر وزارت صنعت، معدن و تجارت به دنبال توسعه و افزایش تولید در صنعت خودرو است باید برای تامین مواد اولیه نیز برنامه ریزی دقیقی داشته باشد.

این در حالی است که کشورهای دیگر دنیا برای توسعه صنعت خودرو بخشی از نیاز خود را از طریق واردات مواد اولیه تامین می کنند، در واقع لزومی ندارد برای توسعه یک صنعت صفر تا صد مواد اولیه مورد نیاز را در داخل کشور تولید کرد، اما این موضوع برای ایران کمی متفاوت است.

وضع تحریم های ظالمانه علیه کشور توانست واردات بسیاری از مواد مورد نیاز را سخت کرده و شاید با دور زدن تحریم در نهایت با افزایش قیمت تمام شده مواجه شویم. این در حالی است که خزانه ارزی کشور نیز با کمبود مواجه بوده و نمی توان ارز زیادی به موضوع واردات اختصاص داد و در بسیاری از حوزه ها تخصیص ارز برای واردات زمانبر و با مشکلاتی همراه است.

در نتیجه تنها گزینه مانده روی میز، تولید مواد اولیه در داخل کشور است که می تواند توسعه هرچه بیشتر در صنایع مختلف را به دنبال داشته باشد. به همین دلیل تامین مواد اولیه صنعت خودرو در داخل کشور که در راس آن فولاد قرار دارد در دستور کار قرار گرفت.

در واقع نقطه مشترک صنعت فولاد و خودروسازی در چنین شرایطی پررنگ تر از گذشته شد و تولید ورق های مورد نیاز صنعت خودرو در دستور کار فولادسازان به ویژه فولاد مبارکه قرار گرفت.

خودروسازی از سه بخش اصلی بدنه سازی، رنگ و مونتاژ تشکیل می شود و با توجه به اهمیت بدنه در خودرو، بیشترین ماده مورد استفاده این صنعت، فولاد است.

اما در آن سوی ماجرا صنعت فولاد که در تلاش برای تامین مواد اولیه صنایع پایین دستی از جمله صنعت خودرو و لوازم خانگی است به دلیل محدودیت های برقی اعمال شده در تابستان با ضرر و زیان بسیار همراه شد و بخشی از تولید تحت تاثیر قرار گرفت و البته فولاد مبارکه به عنوان بزرگ ترین تولیدکننده فولاد در کشور با شروع محدودیت های برقی این اطمینان را به خودروسازان داد که هیچ اختلالی در تامین ورق مورد نیاز آنها ایجاد نخواهد شد، اما قیمت ها با توجه به آنکه متاثر از قیمت های جهانی و ارز است ممکن است با نوساناتی همراه باشد. از سوی دیگر راه اندازی واحد نورد گرم 2 این مجموعه نیز می تواند به کمک نیاز صنعت خودرو آمده و نقش مهمی در تولید هدف گذاری شده ایفا کند.

صنعت خودروی کشور مبتنی بر فولاد است در نتیجه توسعه این صنعت ارتباط مستقیم با توسعه صنعت فولاد و تولید ورق های باکیفیت خودرویی دارد.

اگر صنعت خودرو به دنبال حضور در بازارهای جهانی است باید کیفیت محصولات تولیدی خود را افزایش دهد، این در حالی است که عمده کیفیت یک خودرو در نگاه اول به ورق فولادی به کار رفته و رنگ آن باز می گردد.

به همین دلیل توسعه صنعت فولاد و حرکت به سمت افزایش تولید ورق های خودرویی با استانداردهای جهانی می تواند قدرت رقابت پذیری این صنعت را در بازارهای جهانی افزایش دهد.

نباید فراموش کرد صنعت فولاد نیز برای توسعه و افزایش تولید نیازمند تامین زیرساخت ها و ارز خواهد بود. خوشبختانه حضور پررنگ این صنعت در بازارهای صادراتی در سال های اخیر بخشی از نیاز ارزی را برای طرح های توسعه تامین کرده است اما متاسفانه چالشی همچون برق و کمبود سنگ آهن برای سال های پیش رو می تواند تولید را تحت تاثیر قرار دهد. درنتیجه وزارت صمت به موازات توسعه صنعت خودرو باید موانع موجود در مسیر توسعه صنعت فولاد را از میان بردارد. درواقع توسعه صنعت خودرو به طور مستقیم وابسته به صنعت فولاد است.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد

به گزارش ایسنا، براساس آماری که توسط انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در اختیار ایسنا، قرار گرفت، از ابتدای سال جاری تا پایان مرداد ماه، سه میلیون و 79 هزار تن انواع شمش فولادی (شامل اسلب، بلوم و بیلت) صادر شده است که به نسبت دو میلیون و 213 هزار تن صادر شده در پنج ماه ابتدایی سال 1399 افزایش 39 درصدی داشته است.

کل مقاطع طویل فولادی صادر شده در پنج ماه نخست سال جاری به یک میلیون و 134 هزار تن رسیده است که نسبت به 620 هزار تن صادر شده در مدت مشابه سال گذشته، 83 درصد رشد داشته است. همچنین صادرات کل مقاطع تخت فولادی صادر شده در مدت مذکور سال جاری برابر 265 هزار تن است که در مقایسه با 124 هزار تن صادر شده در پنج ماه نخست سال گذشته، 114 درصد بیشتر شده است.

همچنین طی پنج ماهه امسال، یک میلیون و 399 هزار تن انواع محصولات فولادی (تیرآهن، میلگرد، ناودانی، انواع ورق، نبشی و غیره) صادر شد. این آمار در مدت مشابه سال گذشته 744 هزار تن ثبت شده است و براین اساس امسال میزان صادرات آن 88 درص افزایش داشته است.

بیشترین درصد افزایش صادر نیز متعلق به آهن اسفنجی است که با رشد 190 درصدی صادرات در پنج ماهه 1400 به نسبت مدت مشابه سال گذشته به 490 هزار تن رسیده است. از ابتدای فروردین تا پایان مرداد ماه 1399، حدود 169 هزار تن آهن اسفنجی صادر شده بود.

بیش از همه، محصولات فولادی وارد کرده ایم

همچنین در مجموع پنج ماهه ابتدایی سال 1400 در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، میزان واردات به کشور تنها در مقاطع طویل فولادی و محصولات فولادی آن هم به ترتیب 9 و یک درصد افزایشی بوده است و این درحالیست که برای شمش فولاد 33 درصد کاهش واردات داشتیم و همچنان از واردت آهن اسفنجی بی نیاز هستیم.

بیشترین میزان واردات فولادی طی پنج ماهه امسال محصولات فولادی معادل 338 هزار تن بوده است که البته نسبت به مدت مشابه سال گذشته (336 هزار تن) تنها 2000 تن بیشتر شده و یک درصد افزایش واردات داشته است.

پس از آن 35 هزار تن مجموع مقاطع طویل فولادی در پنج ماه امسال وارد شده است که نسبت به همین مدت در سال گذشته 9 درصد افزایش یافته و از 33 هزار تن به 35 هزار تن رسیده است.

میزان مقاطع تخت فولادی وارداتی نیز در پنج ماهه نخست امسال معادل 303 هزار تن بوده است که از میزان واردات آن در مدت مشابه سال گذشته، 1000 تن کمتر است.

پس از آن، واردات محصولات فولادی با رشد 10 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته از 48 هزار تن به 53 هزار در نخستین ماه امسال رسیده است.

در مقابل اما واردات شمش فولادی (فولاد میانی شامل اسلب، بیلت و بوم) در مدت مذکو سال جاری 33 درصد کاهش یافته است. در حالیکه در مجموع پنج ماهه ابتدایی سال 1399 حدود 3000 تن شمش فولاد وارد شد، این میزان در مدت مشابه امسال به حدود 2000 تن رسیده است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران

به گزارش شانا به نقل از دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، گزارش ماه سپتامبر اوپک نشان می دهد 13 عضو این سازمان بر اساس گزارش منابع ثانویه در ماه اوت، 26 میلیون و 762 هزار بشکه نفت خام تولید کردند که 151 هزار بشکه بیشتر از 26 میلیون و 611 هزار بشکه ماه ژوئن است.

بر اساس گزارش ماه سپتامبر اوپک، عربستان با تولید روزانه 9 میلیون و 488 هزار بشکه، عراق با تولید روزانه 4 میلیون و 56 هزار بشکه و امارات با تولید روزانه 2 میلیون و 777 هزار بشکه، تولیدکنندگان بزرگ اوپک هستند.

ایران در ماه اوت 2 میلیون و 485 هزار بشکه نفت تولید کرده که 8 هزار بشکه کمتر از ماه ژوئیه بوده است.

کاهش قیمت نفت خام سنگین ایران

قیمت نفت خام سنگین ایران بر اساس تازه ترین گزارش اوپک در ماه اوت نسبت به ماه ژوئیه 2 دلار و 64 سنت برابر با 3.6 درصد افزایش یافته است. قیمت نفت خام سنگین ایران در ماه اوت 70 دلار و 34 سنت ثبت شد، در حالی که در ماه ژوئیه هر بشکه 72 و 98 سنت دلار بود.

قیمت سبد نفتی اوپک هم در ماه اوت با کاهش بیش از 4 درصدی، به 70 دلار و 33 سنت برای هر بشکه رسید که سه دلار و 20 سنت کمتر از ماه ژوئیه است.

لینک خبر :‌ شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی

به گزارش ایسنا، فعالان بازار سرمایه ازجمله بسیاری از شرکت ها و نهادهای مالی با ارسال نامه ای به رئیس جمهور با بیان اینکه ناکارآمدی صنعت و بازار، تحت تأثیر قیمت گذاری دستوری، به حدی است که آثار ناشی از حذف قیمت گذاری دستوری، بیش از رفع تحریم های ظالمانه است، خواستار حذف قیمت گذاری دستوری شدند و اعلام کردند: قیمت گذاری دستوری در حوزه های مختلف اقتصادی ضربات سنگینی به نظام تولید وارد کرده و منافع مصرف کننده ها را به خطر انداخته است.

این فعالان معتقدند که واسطه گران در پوشش حمایت از مردم، در پی قیمت گذاری دستوری کالاها هستند که این آدرس غلط در شرایط سخت تحریم ، امید تولیدکنندگان را ناامید خواهد کرد. در این نامه ضمن اشاره به تجربه شکست خورده دولت دوازدهم، آدرس های اشتباهی که در رابطه با قیمت میلگرد و سیمان داده شد و سبب التهاب بازار و به ویژه بازار مسکن شد، یادآوری شده است.

در نامه مذکور آمده است: "حضرتعالی در سمت قبلی خود به عنوان ریاست قوه قضاییه به دفعات از رانت دلار 4200تومانی سخن گفته و بر عزم خود برای مقابله با فساد رانت خواران تأکید داشته اید. مادامی که رانت ازطریق سیاست های نادرست قیمت گذاری دولتی ایجاد می شود، شاهد فعالیت رانت جویان و گروه های غیررسمی محافظ این رانت خواهیم بود.

همچنین از دیگر آثار مخرب قیمت گذاری دستوری را می توان در صنایع مختلف ازجمله خودروسازی و صنعت برق مشاهده کرد که منجر به عدم جذابیت سرمایه گذاری در ایجاد نیروگاه های جدید یا توسعه نیروگاه های قبلی شده است و کار به جایی رسید که شاهد قطعی مکرر برق بودیم و هستیم.

در نهایت هم برای سرپوش گذاشتن بر این ضعف و جلوگیری از نارضایتی مردم، گزینه قطع برق تولیدکننده های سیمان و فولاد مورد توجه قرار گرفته اما باید توجه کرد که مشکل اصلی همه این صنایع، ازجمله سیمان و فولاد، قیمت گذاری دستوری است. قیمت گذاری دستوری به حضور پرتراکم دلالان در بازارها منجر شده و سالانه میلیاردها تومان رانت را بین واسطه ها توزیع می کند.

بازار سیمان با اصلاح ساختار مدیریت شد نه دستوری و تعزیراتی

همچنین لازم به ذکر است که روز گذشته (یکشنبه) سیدرضا فاطمی امین-وزیر صنعت، معدن و تجارت- در نشستی با جمعی از نمایندگان مجلس که طی آن در رابطه با نحوه بازگشت قیمت سیمان به پیش از نرخ قطع برق و راهکارها برای کنترل قیمت فولاد صحبت شد، اظهار کرد: براساس قول ارائه شده به نمایندگان در زمان رأی اعتماد، خوشبختانه قیمت سیمان به نرخ پیش از قطعی برق بازگشت و قیمت آن در بورس به کیسه ای 25 هزار تومان رسید. این درحالی است که بسیاری معتقد بودند وقتی نرخ کالایی در ایران بالا می رود، دیگر پایین نخواهد آمد اما این اتفاق خوشایند رخ داد.

وی ضمن تاکید براینکه اقدام صورت گرفته در کاهش قیمت سیمان، اصلاح ساختار بوده است و نه برخورد تعزیراتی و دستوری، اعلام کرد: تمامی خرده فروشان و عاملان فروش سیمان تا دو هفته آینده وارد سامانه تجارت و بورس خواهند شد و بر بازار سیمان متمرکز خواهیم بود و به یک روال معقول دست یابیم.

برنامه ریزی وزیر صمت برای کنترل بازار فولاد طی سه مرحله

فاطمی امین درباره اقدامات صورت گرفته در بازار فولاد نیز گفت: قیمت فولاد بر سایر محصولات بازار موثر بوده و بر فضای روانی بازار نیز اثرگذار است؛ در این حوزه سه راهکار تعریف شده که طی سه ماه عملیاتی خواهد شد. در مهرماه رصد کامل اطلاعاتی از زنجیره فولاد را دنبال می کنیم تا تمام تولیدات مقاطع فولادی، شمش و محصولات در سامانه جامع تجارت عرضه شود و رانت ها و چند قیمتی بودن فولاد از این طریق از بین برود.

وی افزود: در مرحله دوم ساختار بازار را اصلاح خواهیم کرد و تأثیر ابلاغ قوانین و مقررات جدید را در آبان ماه خواهیم دید و امضاهای طلایی تا این زمان از بین خواهد رفت. در آذرماه نیز در ساختار صنعت فولاد اصلاح ساختاری خواهیم داشت که به سمت کاهش قیمت تمام شده حرکت کنیم و رقابت سازنده ای برای کاهش هزینه ها در بازار فولاد را شاهد باشیم و بازار فولاد تحت تأثیر نوسانات ارزی نباشد.

این درحالیست که در پی این موضوع، سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشور نیز در جلسه هیات دولت ضمن تاکید بر کاهش قیمت ها و به ویژه کالاهای اساسی، از وزیر صنعت، معدن و تجارت برای کاهش قیمت سیمان تقدیر کرد.

قیمت سیمان در "بورس" به نرخ پیش از قطعی های برق بازگشته است

این در حالیست که قیمت هر پاکت سیمان در بورس کالا به نرخ پیش از قطعی برق بازگشت و هر پاکت سیمان کیسه ای، 25 هزار تومان معامله می شود اما آنطور که فعالان بازار می گویند، سخنان روز گذشته، وزیر صمت در بازار هنوز تاثیر نگذاشته و موضوع کاهش چشمگیر قیمت سیمان در حالی مطرح می شود که هنوز در سطح بازار سیمان ارزان نشده است. بررسی ها نشان می دهد فروشندگان مصالح ساختمانی در تهران همچنان هر پاکت سیمان را با قیمت بیش از 45 هزار تومان می فروشند و اعلام می کنند که هر پاکت سیمان 25 هزار تومانی از محل درب کارخانه و بدون احتساب ارزش افزوده و هزینه حمل ونقل فروخته می شود؛ بنابراین با احتساب هزینه حمل، قیمت واقعی سیمان همان 45 هزار تومان است.

برخی از این فروشندگان سیمان هم معتقدند که بایستی 48 ساعت صبر کرد و دید که آیا بازار تحت تاثیر اظهار نظرهای وزیر صمت و درخواست رئیس جمهور برای کنترل قیمت مالاهای اساسی، منجر به کاهش قیمت ها "در بازار" خواهد شد یا خیر؟

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، محمدعلی دهقان دهنوی در حاشیه مراسم واکسیناسیون نهادهای مالی در جمع خبرنگاران به تبعات اعمال قیمت گذاری دستوری در بورس کالا اشاره کرد و افزود: در ماده 18 قانون ابزارها که جزو قوانین مصوب مجلس است، به صراحت اعلام شده است که اگر کالایی وارد بورس کالا شد، دیگر در آن کالا نباید اجازه وضع هیچ نوع دخالتی اعم از قیمت گذاری، سهمیه بندی و منع صادراتی وجود داشته باشد.

وی اظهار داشت: موضوع کاملا روشن است، کالاهایی که در بورس کالا عرضه می شوند، به هیچ عنوان امکان قیمت گذاری برای آنها وجود ندارد و ما هم چنین اجازه ای را به کسی نمی دهیم.

دهقان دهنوی ادامه داد: مسوولان مربوطه از جمله مسوولان وزارت صمت به صراحت در حوزه ستاد تنظیم بازار اعلام کرده اند که هدف آنها عرضه محصولات در بورس کالا است و مکانیزم عرضه و تقاضا را برای قیمت گذاری قبول دارند.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: تلاش آنها این است تا از بستر موجود برای شفاف سازی، روان شدن تجارت و نیز افزایش کارایی معاملات استفاده کنند؛ بنابراین به نظر نمی رسد نگرانی بابت قیمت گذاری دستوری در این حوزه وجود داشته باشد.

وی در پاسخ به سوالی مربوط به اینکه سازمان بورس برای ساماندهی به این وضعیت اقدامی را در دستور کار دارد یا خیر؟ گفت: زمانی که قیمت سیمان در کشور به دلیل قطعی برق به شدت افزایش پیدا کرد، بورس کالا توانست ساماندهی و نظام بخشی این کالا را انجام دهد.

دهقان دهنوی افزود: بورس کالا محصول سیمان را که در بازار با کمبود مواجه شده بود به نحو درستی در کشور توزیع کرد؛ بنابراین مکانیزم فعالیت این بازار در کشور ثابت شده است.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: افرادی که بدون غرض عملکرد بورس کالا را مورد ارزیابی قرار می دهند، متوجه خواهند شد که بورس کالا بهترین مکانیزم برای عرضه و تقاضا است و راهی جز تعیین قیمت ها از طریق این بازار وجود ندارد.

وی در ادامه درباره علت توقف نماد شرکت های سرمایه گذاری استانی و برنامه های سازمان بورس برای سامان بخشیدن به وضعیت این شرکت ها اشاره کرد و افزود: فعالیت شرکت های سرمایه گذاری همچون دیگر شرکت ها است؛ بنابراین مشمول همه قوانین نظارتی سازمان بورس هستند.

دهقان دهنوی گفت: برخی از این شرکت ها علاوه بر عدم ارائه صورت های مالی از انتشار گزارش ها خودداری کرده اند؛ بنابراین کسانی که در این شرکت ها حضور دارند همکاری لازم را نداشته اند و طبق ضوابط نماد آنها متوقف شده است.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه امیدواریم موانع موجود برطرف شود تا وضعیت آنها تعیین تکلیف و مدیران منتخب سهامداران انتخاب شوند، اظهار داشت: اگر این اتفاق رخ دهد مشکل آنها برطرف می شود و نماد آنها ضمن بازگشایی دوباره در بورس مورد معامله قرار می گیرند.

وی در ادامه به افزایش نقش تعاونی ها در بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: توسعه نقش تعاونی ها در کشور از اهمیت زیادی برخوردار است اما باید توجه داشت که مفهوم تعاون در تعاونی ها برقرار باشد و مشارکت همه مردم برای تعیین سرنوشت منافع خود در قالب یک شرکت تعاونی رخ دهد تا این موضوع تحقق پیدا کند.

دهقان دهنوی همچنین به آخرین وضعیت انتخابات هیات مدیره سهام عدالت اشاره تاکید کرد و افزود: اکنون فرآیند انتخابات هیات مدیره سهام عدالت به دلیل وجود برخی از ملاحظات در مراجع نظارتی متوقف است.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در پایان گفت: در این میان جلساتی را به عنوان کمیسیون تخصصی شورای عالی بورس برگزار کردیم تا صحبت ها شنیده و ابهامات رفع شود تا بعد از آن، انتخابات برگزار شده و زمینه تعیین تکلیف وضعیت شرکت ها مشخص شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی

بورس24 : محمدعلی دهقان دهنوی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: ماده 18 قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی که جزو قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی است صراحتا عنوان می کند که اگر کالایی به بورس کالا ورود کند امکان هیچگونه دخالت شامل قیمت گذاری، سهمیه بندی، منع صادراتی و ... در مورد آن وجود ندارد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار کرد: بنابراین موضوع کاملا روشن است و برای کالایی هایی که در بورس کالا عرضه می شوند امکان قیمت گذرای دستوری وجود ندارد.

دهقان دهنوی خاطرنشان کرد: مسئولین وزارت صمت در حوزه تنظیم بازار کالاها صراحتا اعلام داشتند که هدف شان عرضه در بورس کالاست. وزارت صمت مکانیزم عرضه و تقاضا را قبول دارد و تلاش می کند از این بستر خوب برای شفاف سازی و روان شدن تجارت و افزایش کارایی معاملات استفاده کنند.

وی در پاسخ به این سوال که سازمان بورس برای یکسان سازی دیدگاه سیاست گذاران اقدامی انجام داده تا مکانیزم بازار پذیرفته شود؟ گفت: بورس کالا نشان داده که می تواند شرایط را مدیریت کند برای نمونه زمانی که به دلیل قطع برق قیمت سیمان در کشور به شدت افزایش یافت این بورس کالا بود که توانست با ساماندهی و نظام بخشی همان میزان تولید را به نحو درستی در کشور توزیع کند. بنابراین مکانیزم بورس کالا اثبات شده است و تمام کسانی که بدون غرض ورزی به این موضوع نگاه کنند خواهند دید که بهترین مکانیزم برای عرضه و تقاضا بورس کالاست و راهی جز این وجود ندارد.

دهقان دهنوی اظهار داشت: مکانیزم کشف قیمت در بورس کالا اتفاق می افتد لذا افزایش یا کاهش قیمت کالاها در بورس بستگی به روندهای عرضه و تقاضا دارد و قیمت در بازار بر مبنای همین روندها کشف می شود و هیچکس نمی تواند شخصا درخصوص تعیین قیمت اقدام کند.

رئیس سازمان بورس با اشاره به اینکه بیش از 90 درصد سیمان کشور در حال حاضر در بورس کالا عرضه می شود، گفت: صحبت پیرامون قیمت گذاری دستوری مبنایی ندارد. صنعت سیمان سالیان سال است که با قیمت گذاری دستوری به شدت تحت فشار قرار داشت و سرمایه گذاری های صورت گرفته در این حوزه توجیه اقتصادی را نداشتند اما این روند را تغییر دادیم و عرضه در بورس را مطرح کردیم و معتقدیم از این اتفاق شرکت های سیمانی و سهامداران آنها و مصرف کنندگان نهایی منتفع خواهند شد. بازگشت رو به عقب امکان پذیر نیست و جای نگرانی از این جهت وجود ندارد چراکه کالا وارد بورس شده و طبق قانون امکان خروج آن وجود ندارد.

منبع: کالاخبر

لینک خبر :‌ بورس24

چادرملو از ابتدای سال جاری تا پایان مردادماه بیش از695 هزار و 452 تن آهن اسفنجی تولید کرده است. مبلغ فروش پنج ماه آهن اسفنجی از سوی چادرملو معادل 6 هزار و 664 میلیارد و 887 میلیون ریال است که در مقایسه با پنج ماه سال قبل معادل 240درصد رشد نشان می دهد. سال گذشته نرخ فروش هر تن آهن اسفنجی در مدت یادشده معادل 28 میلیون و 965 هزار و 700 ریال اعلام شده است. این آمار نشان از رشد قیمت آهن اسفنجی به میزان 47میلیون و 518 هزار و 313 ریالی نسبت به پنج ماه سال گذشته دارد.

این شرکت همچنین در مدت پنج ماه نخست سال جاری 36 هزار و 472 تن فولاد تولید کرد که 15 هزار تن از این محصول را به قیمت 132 میلیون و 445 هزار و 296 ریال در مجموع بیش از 2 هزار و 91میلیارد ریال طی ماه قبل به فروش رساند. این در حالی است که از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از 392هزار و 458 تن فولاد به تولید رسانده است. مبلغ شناسایی شده از فروش فولاد چادرملو در این پنج ماه بیش از 23 هزار و 835میلیارد و 216 میلیون ریال است. این رقم نسبت به درآمد حاصل از فروش فولاد در پنج ماه سال قبل نیز رشد 3درصدی نشان می دهد. تولید 6/ 4 میلیون تنی کنسانتره و 3/ 1 میلیون تنی گندله در پنج ماه نخست سال جاری از سوی معدنی و صنعتی چادرملو سبب شد تا این شرکت در میان تولیدکنندگان کنسانتره و گندله در صدر جدول زیر مجموعه های ایمیدرو قرار گیرد.

در این رابطه حمید جهانی، مدیر مجتمع معدنی چادرملو در گفت و گویی گفت: تولید کنسانتره در مجتمع معدنی چادرملو اخیرا به 5 میلیون و 128 هزار و 379 رسید که نسبت به سال گذشته 8/ 9درصد و نسبت به برنامه 98/ 25درصد افزایش داشته است.

وی افزود: مجموع کنسانتره حمل شده از محل دپو و تولید نیز 5 میلیون و 277 هزار و 108 تن بوده که نسبت به سال گذشته 49/ 22درصد افزایش داشته است.این آمار نشان می دهد که نه تنها هر آنچه تولید شده، بلکه دپوی کنسانتره هم فروخته شده و از منطقه به محل کارخانه های فولاد منتقل شده است.

مدیر مجتمع معدنی چادرملو با بیان اینکه افزایش تولید در سایه کاهش توقف ها و بالابردن کارکرد تجهیزات و ماشین آلات محقق شده است تصریح کرد: با همراهی همه پرسنل عملیاتی و ستادی شرکت، توانستیم افزایش تولید را رقم بزنیم. با ادامه روند فعلی تولید پیش بینی می شود تولید کنسانتره در مجتمع معدنی چادرملو تا آخر شهریور به 6میلیون تن برسد که در نوع خود یک رکوردشکنی دیگر و افتخاری جدید برای چادرملو به شمار می رود.

جهانی در بخش دیگری از این مصاحبه گفت: مجتمع معدنی چادرملو همچنین در مصرف آب هم 96/ 14درصد کاهش داشته که نشان دهنده عملکرد خوب مجموعه است. میزان مصرف آب در این پنج ماه، یک میلیون و 749هزار و 871 مترمکعب بوده که با اصلاح عملکرد فیلتراسیون، و بهبود بخشیدن به عملکرد پمپ های برگشتی، آب برگشتی بیشتری گرفتیم.

وی همچنین از افزایش میزان عملکرد کنسانتره آپاتیت در پنج ماه اول سال خبر داد و افزود: در این بازه زمانی بالغ بر 36هزار و 187 تن آپاتیت تولید کردیم که این رقم در مقایسه با سال گذشته 2/ 56درصد افزایش نشان می دهد. آپاتیت یک محصول فرعی است که در تولید کود شیمیایی مصرف دارد.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد