بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 19 مرداد 1400
تعدادی از دست اندرکاران موسیقی کشور در قالب دیدگاه های کارشناسانه خود به ارائه پیشنهادات اجرایی در جهت ارتقا سطح کیفی حوزه شعر و محتوا در آثار موسیقایی و مولفه های نظارت در این بخش پرداختند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۹ سایت های دیگر : خبرگزاری مهر فناوری و نوآوری

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، بررسی عملکرد دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت های یازدهم و دوازدهم به طور حتم دربرگیرنده ابعاد و زوایای مختلفی است که برای انتقاد یا تأیید فعالیت های انجام گرفته در آن نباید فقط مدیریت این مجموعه پرحاشیه و پرتنش را مورد خطاب قرار دهیم. چرا که تجربه رسانه ای و مدیریتی در این عرصه نشان داده، ارتقا یا کاهش سطح کیفی عملکرد یک مدیر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبتنی بر تصمیمات فردی و مدیریتی نیست و این برخی از مولفه های داخلی و خارجی یک سازمان است که در کنار سلیقه ها و اندیشه های شخصی یک مدیر می تواند مورد توجه قرار گیرد.

اما آنچه در این زمینه می تواند مورد توجه قرار بگیرد، تمرکز روی برخی اولویت ها و سرفصل های مهم اجرایی است که می بایست به فراخور هر دوره ای مورد توجه مدیریت دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار بگیرد، موضوعی که اگر به واسطه یک مدیریت منسجم و برنامه ریزی شده خارج از ماموریت ها و چارچوب های سنتی حضور یک مدیر در یک مجموعه صورت می گرفت، اکنون می توانستیم شاهد اتفاقات موثرتری در توسعه و ترویج موسیقی خوب باشیم.

شرایطی که در دولت های یازدهم و دوازدهم اگر چه با وجود تلاش های مدیران میانی وزارت ارشاد در دفتر موسیقی موجب به راه افتادن برخی از جریان های مثبت شد اما در حوزه محتوا به ویژه در بخش شعر و ترانه شاهد تتزل چشمگیر آثار ارسال شده به دفتر موسیقی برای دریافت مجوز انتشار در قالب آلبوم، تک اهنگ و نماهنگ بودیم که متاسفانه شورای شعر و ترانه هم با سخت گیری کمتری نسبت به صدور مجوز این آثار اقدام می کرد.

اگرچه در حوزه نحوه بررسی و صدور مجوز آثار متفاضی دریافت مجوز اما و اگرهای فراوانی چه در حوزه نوع ارزیابی ها و چه در نوع انتخاب اعضای شوراها وجود دارد، اما باید پذیرفت موضوع شعر و محتوا پاشنه آشیل فرآیند مدیریتی دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده و می بایست در دوره جدید فعالیت های وزارت ارشاد روی آن تمرکز بیشتری شود. شورایی با فضایی به شدت متزلزل که حتی انتقادات زیادی را به مدیریت دفتر موسیقی وزارت ارشاد در دوره های مدیریتی پیروز ارجمند، فرزاد طالبی، علی ترابی و محمد اله یاری (مدیران دفتر موسیقی دولت های یازدهم و دوازدهم) به ویژه در حوزه موسیقی پاپ وارد کرد.

بر همین اساس گروه هنر خبرگزاری مهر تصمیم گرفت تا در قالب مطالبه از وزیر ارشاد دولت سیزدهم، با مراجعه به برخی از صاحب نظران، هنرمندان و منتقدان حوزه موسیقی از آنها پیرامون اولویت های اجرایی مدیریت دفتر موسیقی وزارت ارشاد در دولت آینده در راستای ارتقا وضعیت شعر و محتوا در آثار موسیقایی پرسش های مطرح کرده و از آنها درباره پیشنهاداتشان برای ارتقا وضعیت فعلی نظر خواهی کند.

آنچه می خوانید بخشی از نظرات فعالان عرصه موسیقی است که در قالب یک جدول برای مخاطبان ارائه می شود.

ردیف کارشناس سمت دیدگاه

1 امیر بهاری پژوهشگر و منتقد موسیقی

اگر بناست شورایی در این حوزه پیرامون فعالیت های دفتر موسیقی وزارت ارشاد وجود داشته باشد، آن شورا فقط کارها را به لحاظ اخلاقی و مذهبی بررسی کند که در آن آثار توهینی به مقدسات ما صورت نگیرد.

نکته دیگر اینکه امیدوارم این شوراها در دوره بعدی مدیریت دفتر موسیقی عمر کوتاه تری داشته و از کارشناسان و متخصصانی در حوزه شعر وترانه دعوت کند که این بار سابقه 10 ساله در شوراهای صدور مجوز ندارند.

2 وحید تاج خواننده موسیقی ایرانی

پیشنهاد من به مسئولان جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که سامانه ای طراحی شود که در این سامانه هنرمندان آثار خود را در قالب یک پروسه برنامه ریزی شده در معرض رقابت بگذارند و هیات داورانی متشکل از هنرمندان مورد وثوق این کارها را ارزیابی کرده و در چارچوب یک مسابقه موسیقایی کارها را انتخاب کنند. اتفاقاً پس از طی این فرآیند است که برگزیدگان می توانند با حمایت دولت در ارکسترهای دولتی یا دیگر پروژه های موسیقایی مشغول به فعالیت شوند. شرایطی که به طور حتم موجب ارتقا محتوا می شود.

3 محمد حسین توتونچیان تهیه کننده و ناشر موسیقی

به اعتقاد من اتفاق مهمی که باید در مدیریت آینده دفتر موسیقی وزارت ارشاد صورت پذیرد، فراهم سازی فضایی گسترده تر برای تولید آثار موسیقایی در گونه های مختلف آن است. به طور حتم اگر این آزادی محتوایی در تولید آثار موسیقایی ایجاد شود، آن وقت مردم آزادانه حق شنیدن پیدا کنند و پس از آن نیز می توانند خودشان کارها را برای شنیدن انتخاب کنند.

وقتی مردم بتوانند در یک فضای باز همه ژانرهای موسیقی را بدون هیچ محدودیتی بشنوند دقیقاً در همان موقع می توانند با درایت و تفکر موسیقی خوب را از موسیقی بد تشخیص داده و آن را دنبال کنند. من واقعاً آرزو می کنم هر روز این سطح فرهنگ و توقعاتی که ما از مردم و جوانان داریم ارتقا پیدا کند تا ماهیت شعر و کلام و واژه وزین بیشتر برای مردم معرفی شود.

4 نیما جوان تهیه کننده و ناشر موسیقی

در میان ناامیدی ها، در هنگامه ای که تلخ است کاممان، امید تنها راهِ ادامه است، پس بسیار امیدوار دست دراز می کنم برای مطالبه مهر و فرهنگ، از مدیر آینده دفترِ موسیقی که بی شک یکی از مهمترین شریان های تولید فرهنگ است می خواهم تا با ما هم سخن شود، بشنود، از ما که در بطنِ تولیدِ محتوا در تکاپو هستیم، از ما که سالیان است با ذائقه شنیداری مخاطب آشناییم، خوب می دانیم کدامین نغمه او را به مهر می گراید.

تقاضایم از جنابِ مدیر این است که اتاقِ فکری ایجاد کند با حضورِ ناشرانِ خود و تهیه کنندگانِ خود، هر ماه یک جلسه، تا به اتفاق دفتر موسیقی به تولید محتوای موسیقایی بپردازیم تا دفتر، از مرکزی که تنها مجوز صادر می کند به قلبی تبدیل شود که می تپد و با کمکِ ناشرانش نقشی پر رنگ در تولیدِ محتوا و فرهنگ ایفا می کند. تنها یک روز در ماه.

5 پویا سرایی نوازنده، آهنگساز، مدرس دانشگاه

پیشنهاد می دهم که شورا یا شوراهای محتوایی مستقر در مدیریت دفتر موسیقی وزارت ارشاد در دوره بعدی استقرار، روی موضوع ژانربندی و تفکیک آنها در موسیقی برنامه ریزی دقیقی داشته باشد. چرا که اکنون ژانربندی دقیق و درستی در برخی آثار منتشر شده حوزه موسیقی صورت نگرفته و خیلی از آثار در میان مخاطبان به نام موسیقی ایرانی منتشر می شوند که واقعاً دربرگیرنده مولفه های یک موسیقی ایرانی نبوده و در ژانرهای دیگر موسیقی جای گرفته اند.

اتفاقاً همین طرز تفکر اشتباه هست که موجب می شود هم موسیقی ایرانی با آسیب محتوایی مواجه شود و هم موسیقی عامه پسند در تفهیم خود با سردرگمی مواجه باشد. از این رو لازم است که شوراهای محتوایی دفتر موسیقی روی موضوع ژانر بندی در موسیقی دقت نظر بیشتری داشته باشند.

6 امیرحسین سمیعی آهنگساز و مدیر موسیقی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران

آنچه می تواند در حوزه محتوایی فعالیت های دفتر موسیقی وزارت ارشاد دولت سیزدهم به ویژه در حوزه شعر و محتوا مورد توجه مدیریت آینده قرار گیرد، علاوه بر توجه به زیر ساخت ها، همکاری با مجموعه های مختلف و نظارت بر اجرا، توجه به امر آموزش شاعران جوان است.

بنده معتقدم بدون توجه به مقوله آموزش به ویژه در حوزه شعر وترانه ما قدرت دیگری برای مقابله با جریان فعلی کم ارزش شدن محتوای آثار موسیقایی نداریم.

7 شهرام صارمی نوازنده و منتقد موسیقی

دفتر موسیقی وزارت ارشاد دولت آینده باید در یک تعامل همه سویه با دیگر دستگاه های فرهنگی به ویژه سازمان صدا و سیما سخت گیری های بیشتری را در جهت صدور مجوز برای اشعار و ترانه های آثار موسیقایی همه حوزه ها اعمال کند.

8 بردیا صدرنوری نوازنده، آهنگساز و پژوهشگر موسیقی

شاعری و ترانه سرایی علاوه بر ذوق و قریحه الهی، نیازمند دانش و علم و یک امر تخصصی است. بدیهی است که برای به دست آوردن شعر و ترانه خوب باید به اهل فن آن مراجعه کرد و بهایش را هم پرداخت. اما متاسفانه می بینیم که برای سرعت بخشی به کار و کاستن از هزینه ها، آنچه قربانی می شود اصل موضوع یعنی خلق اثر موسیقایی و شعر و ترانه با کیفیت است. پس لازم است که دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت جدید روی این موضوع مهم و حیاتی برنامه اجرایی داشته باشد.

9 حسین علیشاپور خواننده و مدرس موسیقی اگر دفتر موسیقی قرار باشد قدم هایی در حوزه محتوا بردارد دو کار لازم است. اول که با چند برابر کردن بودجه با هدف اعزام موسیقی دانان ایرانی به سراسر دنیا زمینه اشاعه موسیقی و فرهنگ ایرانی را فراهم کند و دوم که مساله ای به نام صدور مجوز را از سوی این دفتر حذف کند. موسیقی باید در جریانی آزاد جاری شود. اگر قرار نیست که این کارها انجام شود به عقیده من پست سازمانی دفتر موسیقی حذف شود، بهتر خواهد بود.

10 کیوان فرزین پژوهشگر و منتقد موسیقی از نظر من تمرکز و همت دفتر امور موسیقی به جای ممیزی هایی از این دست باید از نگاه حذفی به نگاهی حمایتی از موسیقی ها، ترانه ها و اشعار با کیفیت و قوی برآمده از تخصص و اندیشه معطوف شود و در این راه از شیوه هایی ضابطه مند، شفاف و مشخص با کمترین ربط به افراد، سلایق و دیدگاه های فردی و جناحی استفاده شود. در کنار این موضوع، توجه به راهکارهای عملی و علمی برای ارتقای سطح سلیقه شنیداری جامعه چه موسیقایی و چه از نظر کلامِ بسیار اهمیت خواهد داشت.

11 محمد معتمدی خواننده و مدرس موسیقی

ما باید دست از این انتظار که نهادی مانند دفتر موسیقی وزارت ارشاد بر فرهنگ موسیقایی و شنیداری جامعه می تواند تاثیرگذار باشد، برداریم و در پی تشکیل نهادهایی در آینده باشیم که در قالب یک بنیاد می توانند در توسعه و ساماندهی محتوای آثار موسیقایی شرایط بهتری را تجربه کنند. مانند آنچه در کشور جمهوری آذربایجان مجموعه ای مانند بنیاد حیدر علی اف انجام می دهد. طبیعتاً اگر با چنین رویکردی حرکت کنیم آن وقت می توانیم بر ذائقه عمومی مردم تاثیر گذاشته و جهت دهی های مفید مبتنی بر آموزه های موسیقایی را انجام دهیم. در این صورت است که مردم با شناختی که برایشان ایجاد شده به طور اتوماتیک به سراغ شنیدن آثار فاخر می روند. ولی وقتی خارج از این چارچوبی که به آن اشاره داشتم اتفاقی نمی افتد پس نباید خیلی انتظار داشت که مخاطبان ما قدرت تشخیص و ممیزی آثار خوب از آثار بد را داشته باشند.

به اعتقاد بنده این ممیزی که الان در دفتر موسیقی هست تا حدودی می تواند حفظ شود ولی ممیزی اصلی را باید در ذهن، عقل و قوه تشخیص جامعه تقویت کنیم. یعنی در ذهن مردم چنان رشد و بلوغی ایجاد کنیم که خود آنها تبدیل به ممیز محتوایی بشوند؛ اصلاً چرا یک گروه، شورا یا بخش نامه باید کارها را ممیزی کند؟ مردم باید خودشان به قوه تشخیص برسند که کار مخل فرهنگ عمومی را از سبد شنیداری خودشان حذف کنند و به سمت کارهای فاخر بروند.

12 افشین معصومی ناشر و تهیه کننده موسیقی

لازم است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ویژه دفتر موسیقی در دولت جدید روی حضور توامان هنرمندان در عرصه های آهنگسازی، خوانندگی، تنظمیم و ترانه سرایی در یک زمان دقت بیشتری داشته باشد.

تاکید و تمرکز بیشتر شورای شعر و ترانه دفتر موسیقی روی پیشینه علمی و عملی شاعران و ترانه سرایانی که آثارشان را برای صدور مجوز موسیقی به دفتر موسیقی ارسال می کنند یکی از نکات مهمی است که مدیریت بعدی این مجموعه در کنار توجه به رعایت سلسله مراتب و درجه بندی علمی و موسیقایی هنرمندان، باید مورد توجه قرار دهد.

13 رضا مهدوی ناشر و کارشناس موسیقی

امیدوارم در دولت جدید شاهد یک پادرمیانی جدی و کارشناسانه در عرصه شعر و ترانه باشیم تا جوانان هنرمند و دغدغه مند حوزه موسیقی در همه بخش ها و گونه های آن با آگاهی بیشتر پا به عرصه بگذارند و موجب تولید آثار درخشانی به لحاظ پیام و محتوا و ساختار ادبی شوند.

نکته دیگر بازنگری اساسی در ساختار برگزاری جشنواره موسیقی فجر است که متاسفانه یک رهاشدگی در این رویداد معتبر و ملی رسوخ پیدا کرده و ما شاهدیم که انتخاب مدیریت این رویداد، خیلی ها را از چشم انداز آن ناامید کرده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
سیدعباس صالحی با بیان اینکه زبان کانون هویت است، گفت: شورای پاسداشت زبان فارسی علیرغم کارهای زیادی که تا به امروز انجام داده است باید تلاش کند قبل از بروز هرنوع اتفاقی برای زبان فارسی وارد عمل شود تا از آسیب های احتمالی و هزینه هایی که به دنبال خود خواهد داشت جلوگیری کند.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی بعداظهر امروز در جلسه شورای پاسداشت زبان فارسی با بیان اینکه دبیرخانه شورا تا به امروز تلاش کرده تا بتواند جلسات خود را به طور منظم و با برنامه برگزار کند، گفت: برگزاری ماهانه جلسات پاسداشت زبان فارسی باعث ایجاد یک کمیسیون دائم نیز در این حوزه شد، همچنین در استان ها هم با کمک وزارت کشور قرار شد ستادهای استانی در ذیل این کارگروه شکل بگیرد.

وی ادامه داد: از دیگر اقدامات این شورا می توان به تشکیل یک ستاد مربوط به پاسداشت زبان فارسی در هر وزارتخانه ای اشاره کنیم، هر وزارتخانه متناسب با وظایف خود و همچنین نقاط اشتراک شان با حوزه زبان فارسی باید اقداماتی را انجام دهند، در این بخش پیگیری ها جواب داد و برخی دستگاه ها کار خود را نیز آغاز کردند..

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در حوزه اقدامات شورای پاسداشت زبان فارسی علیرغم کارهای زیادی که انجام شده است باید سعی کرد در نقطه آغازین این حوزه اتفاق خاصی نیافتاد که بخواهیم سپس به سمت آسیب زدایی برویم.

صالحی ضمن تبریک به حجت الاسلام والمسلمین رئیسی و دولت سیزدهم یادآور شد: در آستانه دولت سیزدهم هستیم و طبعا تغییرات دولت ها فرصت مناسبی برای انرژی های جدید و پیگیری های بیشتر را فراهم می کند، از این رو پاره ای از اقدامات باید به دولت بعد گزارش و همچنین پیشنهادات جدید نیز به آنها ارائه شود.

وی افزود: برگزاری جلسات ماهانه شورا نشان دهنده این است که یک شرایط همگرایی بین دستگاه ها ایجاد شده است، اینکه زبان کانون هویت است و اگر به آن توجه شود به هویت خود بیشتر توجه کردیم شکی در آن نیست و این باید در بین دستگاه ها و آحاد مردم تبیین شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: باید تلاش کرد کلمات بیگانه و مخل هویت ما به زبان فارسی ورود پیدا نکند، حتما مراقبت ها در این بخش باید تکمیل شود، از طرفی رویکرد تشویقی را باید مدنظر قرار دهیم، بلاخره یک سری کلمات متولد و تر ویج شده که تشویق آنها مقوله ای است که باید به آن توجه شود.

صالحی ابراز داشت: برخورد با تخلفات نیز بخشی است که باید در آن اقدامات درست انجام شود، خوشبختانه اطاق اصناف، نیروی انتظامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این بخش توانسته در یک فضای مناسب اقدامات خوبی را داشته باشند.

وی تصریح کرد: ساختارسازی نیز در زبان فارسی بسیار مهم است، تشکیل کمیسیون دائم و برپایی شوراها در دستگاه ها و تشکیل ستادهای استانی می تواند اتفاق خوبی در این راستا باشد، البته یک شیوه نامه که بتواند فراگیر باشد باید برای این شوراها تبیین شود تا همه دستگاه ها بتوانند استفاده کنند، همچنین هر دستگاه ها هم شیوه نامه خاص خود را نیز به تناسب مجموعه خود باید داشته باشد.

وی در پایان پیشنهاد ایجاد یک خبرنامه در هر دستگاه را برای شورای پاسداشت زبان فارسی مطرح کرد و گفت: اطلاع سایر دستگاه ها از اقدامات سایر مجموعه ها و استفاده از ابتکارات دیگران در کنار بررسی نقاط ضعف خوب است، همچنین باید یک ارزشیابی برای دستگاه ها قرار دهیم تا یک رقابت سالم دستگاهی نیز به وجود بیاید.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۸

20 نفر از اهالی سینما در قالب مطالبه از وزیر ارشاد دولت سیزدهم، سامان دهی تبلیغات و مدیریت بحران کرونا را راه حلی برای سامان دادن به حوزه اکران و فیلم های مانده در صف سینماها عنوان کردند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری، با همه فراز و فرودهای دو سال گذشته و البته تصمیمات متناقض و گاهی عجیب در تعیین تکلیف قیمت بلیت ها در این شرایط بحرانی اما همچنان به عنوان ارزان ترین سرگرمی ها شناخته می شود؛ سینما را می گویم که تا همین دو سال گذشته جزو ابتدایی ترین گزینه ها برای گذران اوقاف فراغتمان محسوب می شد، دانشجویان به لطف تعدد و تمرکز سالن ها در حد فاصل انقلاب تا ولیعصر شاید بهتر به خاطرش بیاورند، سینمایی که گرچه گاهی تولیدات و محتواهای ارائه شده اش محل مناقشه و بگومگوی محفل های هنری است اما اگر جانب انصاف را نگه داریم، می توانیم بگوییم ورژن ایرانی اش همچنان در صدر نجیب ترین سینماهای جهان می نشیند، دغدغه مند است و بارها و بارها مضامین اخلاقی اش جهانیان را به تشویق واداشته حالا اما نفسش مانند همتایان خارجی اش نیم بند است، به موازات همه گیری کرونا در جهان، بستر فعالیت سینماها هم مسدود شد.

تعطیلی چندین و چندباره اش نه فقط در ایران که در جهان باعث فراموش شدن آئین سینما رفتن شده است شرایط دو چندان برای این هنر- صنعت سخت تر شد که پس از کش وقوس های فراوان وی اودی ها که مترصد یافتن فرصتی برای قدرت نمایی بودند، سرانجام در این بزنگاه و با افزایش ترس عمومی افراد از حضور در تجمعات بالاخره سربرآوردند و معادلات را بیشتر از پیش برای سینما پیچیده کردند چه اینکه با عادت مخاطبان به تماشای فیلم در خانه و در قالب موبایل، لپ تاپ و تلویزیون های خانگی، رفته رفته تماشای جمعی فیلم ها در سینماها کمرنگ تر شد به طوری که حالا یکی از کارویژه های مدیران سینمایی متقاعد کردن مخاطبان است از این منظر که این آگاهی را به مردم بدهند که سینماها همچنان جایی امن برای گذران اوقات فراغت و تفریحی کم خطر است.

در ایران همه مصائب سینما به روزهای پایانی سال 98 بازمی گردد تا فصل جدیدی از مشکلات را پیش رویمان نمایان کند، زمانی که خبر ورود ویروس کرونا به کشور به طور رسمی اعلام شد و وزارت ارشاد در اولین اطلاعیه طرح تعطیلی آنها را کلید زد تا سینماها جزو اولین مراکزی باشند که فعالیت دسته جمعی آنها ملغی می شود؛ سینمایی که البته پیشتر از آن هم با بحران مخاطب روبرو بود، فصل پاییز و سالن های بی رمق سینما یادآور همان دوران است نهضت سینماسازی و توسعه سالن های سینمایی اما به عنوان طرحی برای مقابله با این موضوع به شمار می رفت که البته تا آن زمان نتیجه هم داده بود. همه این تلاش ها حالا اما بی ثمر است. نگاهی آماری به میزان فروش سینماها و تعداد مخاطبان آن گویای این مساله است.

افت 290 میلیاردتومانی فروش سینماها در سایه کرونا

مجموع فروش سینما در سال 98 بر اساس سالنامه آماری فروش سینمای ایران 299 میلیارد تومان و تعداد کل مخاطب سینماهای کشور در همان سال 26،310،384 نفر بوده که این آمار یک سال بعدترش با افتی 290 میلیاردی رو به رو شده به طوری که مجموع فروش سینمای ایران در سال 1399 براساس گزارش سامانه سمفا 9 میلیارد و 197 میلیون تومان و کل مخاطب 623,835 نفر بوده است.

در سال 1400 و تا به اینجای کار با بهبود شرایط عمومی جامعه و البته تزریق فیلم های تازه به چرخه اکران این فروش به نسبت سال قبل ترش پیشرفت داشته و حالا مجموع فروش سینمای ایران از ابتدای سال 1400 در همه استان ها براساس گزارش سامانه سمفا 13.5 میلیارد تومان و تعداد کل مخاطبان 617,325 نفر بوده است.

تغییر دولت ها اساساً در کشورها موج جدیدی از انتظارات را با خود به همراه دارد، انتظاراتی برای تحول و البته تغییر. سینما هم از این قاعده مستثنی نیست. سینمایی که شرح کوتاهی از وضعیت فعلی آن مرور شد و تقلیل فروش و مخاطبانش حالا انتظارات از وزیر ارشاد و رئیس سازمان سینمایی جدید را بیشتر می کند تا حوزه اکران؛ این معمای چندمجهولی بالاخره راه حلی داشته باشد.

طبق گفته های حجت الاسلام رئیسی رییس جمهور منتخب مردم، کابینه دولت سیزدهم در همین هفته معرفی می شوند.

بر همین اساس در آستانه تغییر وزرا به نظرسنجی از سینماگران درباره راه حل های پیشنهادی شأن برای سامان یافتن اکران سینمایی پرداختیم. وجه تسمیه صحبت های همه آن ها تبلیغات تلویزیونی و مدیریت بحران کرونا برای همین منظور بوده که رابطه مستقیمی با قوت گرفتن شرایط فروش فیلم ها دارد.

در جدول زیر اهم نکات پیشنهادی چند رکن اساسی اکران یعنی سینماداران ، کارگردانان، تهیه کنندگان، پخش کنندگان و کارشناسان اقتصاد سینما آورده شده است:

ردیف نام سمت دیدگاه

1 امیرحسین علم الهدی کارشناس اقتصاد سینما

1/ ‬ رفع بحران اصلی یعنی کرونا به واسطه واکسینه کردن جامعه در برابر آن

2/ ‬ تسهیل مجموعه قوانین مرتبط با حوزه تولید و صدور پروانه نمایش

3/ ‬ به رسمیت شناختن حیات طبیعی سینما مانند سینمای دنیا

4/ ‬ حذف مقررات زائد در مسیر فیلمسازی و بسترسازی برای حذف نهادهای مزاحم که می خواهند عهده دار نظارت شوند

2 سجاد نوروزی سینمادار (مدیر سینما آزادی)

1/ ‬ حذف موانع جدی مانند سمفا ، حذف موانع ساختاری

2/ ‬ تدوین یک آئین نامه و نظام نامه جامع و اصولی برای اکران

3/ ‬ دوری از شیوه های قدیمی و سنتی اکران، استفاده از تجربیات دنیا

4/ ‬ اکران فیلم های مخاطب پسند

3 امیرهوشنگ پاسبانیان سینمادار (مدیر سینما بهمن)

1/ ‬ ورود صنف به بحث اکران

2/ ‬ راضی کردن دفاتر پخش برای اکران فیلم ها و تشویق سینماگران برای اکران تولیدات

3/ ‬ اکران فیلم های پر مخاطب

4 محسن پاسدار سینمادار (مدیر سینما استقلال)

1/ ‬ ترغیب سینماگران به اکران

2/ ‬ اکران پی در پی فیلم ها برای فراموش نشدن آئین سینما رفتن

3/ ‬ اکران فیلم های پر مخاطب

5 مهدی نیک آئین سینمادار (مدیر سینما سپیده)

/ ‬ تدوین و تعیین سیاست های کلان سازمان سینمایی

2/ ‬ سامان دادن به صف طولانی اکران و چرخه تولید

3/ ‬ دسته بندی اکران به سه ستون کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت

4/ ‬ خارج کردن برخی از فیلم های در صف مانده از چرخه اکران و هدایت آنها به سمت رسانه های دیگر

5/ ‬ تعیین تکلیف مجرای عرضه فیلم ها پیش از تولید به منظور کنترل بار ترافیکی فیلم های در صف مانده

6/ ‬ اصلاح قوانین سنتی اکران

7/ ‬ اطلاع رسانی درست به مخاطب درباره اکران تبلیغ فیلم ها، هماهنگی بین ارگان ها مانند ارشاد، صدا و سیما و سازمان فرهنگی هنری شهرداری

6 صادق صباغی سینمادار (مدیر سینما شاهد)

1/ ‬ حذف سمفا

2/ ‬ ساماندهی وضعیت وی اودی ها به منظور تقویت اکران سینماها

3/ ‬ داشتن سیاست نمایشی

7 امیرحسین ربیعی کارگردان

1/ ‬ رسیدن به ثبات در پروتکل های اعلامی، پایبندی به آن و ایجاد و ساز و کاری برای درآوردن تهیه کنندگان از سردرگمی

2/ ‬ جبران خسارات پنجاه درصد شدن سالن های سینمایی

3/ ‬ ارائه سوبسید البته نه صرفاً مالی بلکه به معنای ارائه تبلیغات، افزایش سقف زمان نمایش، اختصاص سالن های نمایش بیشتر

4/ ‬ گسترش بسترهای اکران، تقویت زیرساخت های اکران آنلاین و جلوگیری از قاچاق فیلم ها

5/ ‬ همکاری با صدا و سیما برای خرید حق پخش برخی از فیلم ها و البته تبلیغات

6/ ‬ اکران فیلم های پر مخاطب

8 فرنوش صمدی کارگردان

1/ ‬ انتظار برای بهبود شرایط کرونایی

2/ ‬ پذیرش این نکته از سوی سینماگران که سرنوشت سینما فعلاً همین است.

9 کاوه صباغ زاده کارگردان

1/ ‬ ارائه تبلیغات به فیلم ها

2/ ‬ اطلاع رسانی به مردم درباره باز بودن سینماها

10 نوید محمودی کارگردان

1/ ‬ حمایت از فیلم های اکران شده

2/ ‬ محقق شدن وعده های حمایتی

11 حسین فرح بخش تهیه کننده و کارگردان

1/ ‬ تأمین بودجه برای تضمین فروش فیلم های دارای قابلیت فروش برای ترغیب صاحبان آثار به اکران

2/ ‬ توقف بودجه های رانتی دولت در بنیاد فارابی و تخصیص بودجه به حوزه حمایت از اکران

3/ ‬ افتتاح سالن های تازه که آماده بهره برداری هستند به نفع گردش چرخه اکران

4/ ‬ هدایت بخش عمده ای از فیلم ها به اکران آنلاین و تخصیص ظرفیت اکران به فیلم های قوی

12 ابراهیم عامریان تهیه کننده

1/ ‬ تشویق فیلم های خوب و پر مخاطب برای اکران و ادامه دار شدن ارائه تضمین به فیلم ها

2/ ‬ مذاکره با صدا و سیما و شهرداری در زمینه تبلیغات و اطلاع رسانی درباره باز بودن سینماها

13 محمدرضا مصباح تهیه کننده

1/ ‬ توسعه سالن های سینما

2/ ‬ رایزنی با صدا و سیما و شهرداری برای ارائه تبلیغات و آشتی دادن مردم با سینما و جذب مخاطبان جدید

14

سمیرا برادری

تهیه کننده

1/ ‬ ایجاد امنیت و بهداشت روانی برای مخاطبان به واسطه تسریع در واکسیناسیون

2/ ‬ جبران خسارت برای سینما داران، تهیه کننده ها

3/ ‬ برنامه ریزی برای اکران عادلانه و ایجاد تعادل در رساندن فیلم ها به دست مخاطبان

15 حامد جعفری تهیه کننده انیمیشن

1/ ‬ وجود شرایط لازم برای حضور سلامت مخاطبان در سینما و انجام واکسیناسیون عمومی

2/ ‬ فراهم آوردن تمهیدات لازم برای اکران مقرون به صرفه

3/ ‬ ارائه سوبسیدهای لازم به فیلمسازان برای اکران

16 جمال ساداتیان تهیه کننده

1/ اطلاع رسانی درست درباره امن بودن سینماها

2/ اکران فیلم های خوب و پر مخاطب

3/ ارائه بسته های حمایتی به سینماگران و رده بندی فیلم ها برای برخورداری از این حمایت ها

4/ به خدمت گیری شرایط تبلیغاتی و کمک گرفتن از صدا و سیما و شهرداری در همین زمینه

17 محمدرضا شفاه تهیه کننده

1/ ‬ راه حل این مساله دست وزارت ارشاد نیست و بیشتر در اختیار وزارت بهداشت است.

2/ ‬ واکسیناسیون جدی مردم برای ایجاد آرامش روانی در مردم

3/ ‬ ارائه طرح های تشویقی به تهیه کنندگان جهت اقناع آنها برای اکران فیلم های پرفروش و خوب

4/ ‬ ایجاد اتفاق نظر در میان سینماگران برای جدی شدن وضعیت اکران

5/ ‬ هماهنگی با سازمان و نهادها برای ارائه تبلیغات به فیلم ها مانند تلویزیون و شهرداری و اطلاع رسانی درباره باز بودن سینماها

18 ابراهیم اصغری تهیه کننده

1/ ‬ حضور فردی کارشناس در کسوت رئیس سازمان سینمایی که از بدنه سینما باشد.

2/ ‬ اهمیت دادن به فیلم های فرهنگی

3/ ‬ جدول بندی منظم برای اکران فیلم ها و قرار دادن فیلم هایی از هر ژانری در سبد اکران

4/ ‬ ارائه سالن های زیاد و سانس های مناسب به فیلم ها

5/ ‬ تعامل با صدا و سیما و شهرداری برای تبلیغ فیلم ها

19 سعید خانی پخش کننده

1/ ‬ داشتن تولیدات مناسب و دقت در ساخت فیلم های خوب و پرفروش

2/ ‬ تحول ساختار شورای صنفی نمایش

3/ ‬ برخورداری شورای صنفی نمایش از یک دبیرخانه

4/ ‬ حضور نیروهای پژوهشی در شورای صنفی نمایش برای تحلیل اکران هفتگی به منظور انجام برنامه ریزی دقیق تر

5/ ‬ رایزنی با صدا و سیما و شهردار برای ارائه تبلیغات و اطلاع رسانی درباره باز بودن سینماها

20 حبیب اسماعیلی پخش کننده

1/ ‬ لغو تعطیلی های گاه به گاه و فراهم آوردن شرایط ایمن برای حضور مردم در سینماها

2/ ‬ همراه کردن صداوسیما و شهرداری ها با اکران برای تبلیغ حضور مردم در سینماها

3/ ‬ کمک به فیلم های خوب و توافق با صاحبان آثار برای ترغیب به ورود به چرخه اکران

لینک خبر :‌ فناوری و نوآوری
عضو هیأت رئیسه مجلس، تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان ، حسینعلی حاجی دلیگانی در نشست علنی امروز سه شنبه، 19 مردادماه مجلس شورای اسلامی، تذکرات کتبی نمایندگان خطاب به مسئولان اجرایی کشور را به شرح زیر قرائت کرد:

- تذکر یعقوب رضازاده نماینده سلماس به وزیر صنعت، معدن و تجارت: لزوم لغو مجوز حفاری کوه تمر. همچنین تذکر به وزیر رفاه: ضرورت پرداخت به موقع مطالبات بازنشستگان و بیمه بیکاری مشمولان.

- تذکر جعفر قادری نماینده شیراز و زرقان به همراه 39 نفر از نمایندگان به وزیر ارتباطات: راه اندازی شبکه های گفتگو محور بومی.

- تذکر عباس مقتدایی نماینده اصفهان به وزیر صنعت و معدن: ممانعت از قاچاق دام زنده مولد به کشور های همسایه. همچنین تذکر به وزیر فرهنگ: ضرورت حمایت از ناشران در تأمین کاغذ.

- تذکر حسن نوروزی نماینده رباط کریم و بهارستان به همراه 47 نفر از نمایندگان به وزیر اقتصاد: علت عدم همکاری سازمان گمرک با نهاد های امنیتی کشور چیست.

- تذکر سیدمحمدرضا میرتاج الدینی نماینده تبریز و آذرشهر و اسکو به رئیس جمهور و وزیر کشور: علت عدم تشکیل به موقع جلسات شورای عالی مدیریت بحران چیست.

- تذکر عباس گودرزی نماینده بروجرد به وزیر راه و شهرسازی: تسریع در تعریض جاده های حادثه خیز منطقه حوزه انتخابیه.

- تذکر سیدسلمان ذاکر نماینده ارومیه به وزیر بهداشت و درمان: تسریع در احداث بیمارستان هزار تختخوابی چهل طلوع ارومیه و دهکده سلامت. همچنین تذکر به وزیر راه: تأمین روشنایی جاده شهرک گلبان ارومیه. همچنین تذکر به وزیر کشور: لزوم ایجاد فضای سبز در منطقه ریحان آباد ارومیه.

تذکر حبیب اله دهمرده نماینده زابل، زهک، هیرمند و نیمروز و هامون به وزیر کشور: چرا در خصوص خسارت فاجع آمیز بستن بند کمال خان توسط افاغنه با توجه به خشکسالی های اخیر اقدام جدی صورت نمی گیرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
در راستای اجرای طرح تجربه نگاری با هدف ثبت و انتقال تجربیات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیران و معاونان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دومین و سومین بخش از گفت و گوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با عنوان روزگار فرهنگ، هنر و رسانه منتشر شد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در بخش دوم این گفت و گو وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به چگونگی رویکرد مواجهه با نظام مسائل سنتی و فعلی وزارتخانه (مانند شاخص های سنجش فرهنگ، ضعف سیستم اداری و ساختاری، وجود دستگاه های موازی و ...) پرداخته است.

حوزه فرهنگ و هنر با دامنه های وسیعی از طرز تلقی های عقیده ای و سلیقه ای مواجه است

در این بخش صالحی تاکید دارد که یکی از مشکلات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که نظام ارزش گذاری متفاهم عمومی ندارد و حوزه فرهنگ و هنر با دامنه های وسیعی از طرز تلقی های عقیده ای و سلیقه ای مواجه است و همچنین شاخص های کمی حوزه فرهنگ کامل نیست و در میزان اثر بخشی اش تغییرهای قابل توجهی دارد.

همچنین در بخش دیگری از این گفت و گو تاکید شده که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در شاخص های کمی از لحاظ تولید شاخص ها و از لحاظ اینکه چه مقدار به اثر بخشی منتهی می شود و یا نمی شود، دارای خلاء است.

در بخش دیگری از این گفت و گو، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح می کند: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از قدیم دارای چالش هالی قدیمی بوده و هست و ساختار اداری آن در دو دهه کاهش یافته است و حجم وسیعی از نیروهای قراردادی به آن افزوده شده است.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حجم وسیعی از تقاضای انبوه در حوزه فرهنگ و هنر مواجه است

همچنین در ادامه به بودجه و منابع مالی این وزارتخانه اشاره شده و تصریح شده که با حجم وسیعی از تقاضای انبوه در حوزه فرهنگ و هنر مواجه است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دوم این گفت و گو به دستگاه های موازی فرهنگی در داخل و خارج از دولت که منجر به کاهش اقتدار و اقدام این وزارتخانه می شود هم اشاره کرده است.

به دنبال مرجعیت سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بودیم

صالحی در این حوزه تاکید کرده: ما به دنبال مرجعیت سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بودیم. اینکه جریان رصد فرهنگی در کشور در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعریف شود و وارد میدان مسئله یابی شدیم که در کلان این مسئله یابی جایگاه مسایل قدیمی و مزمن هم مشخص شد.

گسترش میدان مسئله یابی

در بخش دیگری از دومین گفت و گوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، به مبنای وی برای چگونگی مسئله مند کردن قلمرو مدیریتی و قلمرو سیاستگذاری به عنوان یک مولفه مهم و کلیدی در حوزه سیاستگذاری فرهنگی پرداخته شده است.

وی در این زمینه تاکید کرده است: به جای اینکه مسئله ها را از هیاهو و جنجال های اطراف بگیریم، میدان مسئله یابی خود را گسترده تر کنیم. با تفحص های صورت گرفته در این زمینه به 14 مسئله اصلی رسیدیم که به عنوان مسئله های مبنایی در حوزه فرهنگ، هنر و رسانه شد.

توجه به تطابق ساحت فرهنگ با تحولات محیطی

اولین مسئله تولید محتوا است که با دو مسئله اصلی مواجه بودیم. اولین مسئله اینکه چه مقدار الگوسازی ها و محصولات ما با هویت ایرانی اسلامی سازگاری دارد و دومین مسئله در حوزه تولید محتوا غلبه کمیت بر کیفیت و ضعف کیفی بسیاری از تولیدات است.

دومین مسئله در حوزه اقتصاد فرهنگ است که با دو مسئله در این حوزه مواجه بودیم. اولین موضوع ضعف منابع مالی تولید آثار فرهنگی و هنری است و دومین موضوع ضعف تقاضا در این قسمت است. تقاضای فرهنگی در کشور ما به شدت پایین است.

سومین مسئله حقوق اصحاب فرهنگ و هنر است که 5 محور در این زمینه را به عنوان محورهای مهم ضعف و مسئله احساس کردیم. اولین محور ابهام و عدم شفافیت در حقوق حرفه ای اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه بود. دومین محور موانع قانونی و اجرایی و سلیقه ای در تولید آثار محصولات فرهنگی و هنری است که موجب کندی و یا عدم تولید آثار می شود. سومین محور عدم شفافیت در نظام حمایتی از اصحاب فرهنگ، هنر در تولید و مصرف فرهنگی است. چهارمین محور ضعف مشارکت بخش خصوصی و نهادهای مردمی در سیاستگذاری و برنامه ریزی عرصه فرهنگ و هنر بود. پنجمین محور فقدان گفت و گو و تعامل میان اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه در داخل و بیرون بود.

حوزه فرهنگ نمی تواند نسبت به فضای مجازی در حاشیه قرار بگیرد

چهارمین مسئله تطابق ساحت فرهنگ با تحولات محیطی بود که در این حوزه هم با دو مسئله رو به رو بودیم. اولین مسئله گسترش شکاف های نسلی، قومیتی، جنسیتی و ... است که بر حوزه فرهنگ تاثیر گذار است و دومین مسئله تحولات فناورانه در فضای مجازی است که حوزه فرهنگ نمی تواند نسبت به آن در حاشیه قرار بگیرد.

پنجمین مسئله و محور، عرصه بین الملل است. ایران همواره کشور کنشگر در صحنه جهانی بوده است. در حوزه فرهنگ و هنر در عرصه بین الملل هم با موضوعاتی مانند بحث ایران هراسی و شیعه هراسی، حضور کمرنگ در مجامع و رویدادهای بین المللی و همچنین حضور کمرنگ در بازارهای فرهنگی و هنری در عرصه بین المللی رو به رو بودیم.

در بخش سوم این گفت و گو وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به الگوی تدوین و اجرایی سازی کلان برنامه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرده است.

توجه به نقاط ضعف و قوت در کلان برنامه ها

صالحی درباره اینکه آیا به برنامه هایی که در زمان اخذ رای اعتماد از مجلس شورای اسلامی به نمایندگان مردم قول داده، پایبند بوده است یا خیر، می گوید: برای طی مسیر مسائل این حوزه را رصد کرده و گام نخست تهیه برنامه بود. گام دوم تعیین چشم انداز بود و این چشم انداز در سه بخش صیانت و تعالی هویت و سبک زندگی اسلامی ایرانی، حمایت و تقویت آفرینش های فرهنگی هنری و ارائه نقش الهام بخش فرهنگی ایران در جهان و منطقه بود.

به نقطه های ضعف و قوت هم در حوزه های مختلف اشاره شد که در هر کدام از حوزه ها به 15 مورد اشاره شد. به عنوان مثال یکی از نقطه های ضعف می توان به ضعف آموزش و پژوهش مورد نیاز برای حضور بین الملل بود. بعد از روشن شدن نظام اهداف عرصه های فعالیت را مشخص و 7 عرصه را احصا کردیم که شامل هنر و ادبیات، صنایع خلاق فرهنگی، سنت ها، آیین ها و نهادهای دینی و ملی، مناسبات اقدام و خرده فرهنگ ها،مناسبات بین فرهنگی ایران و جهان و مناسبات بین ادیان و مذاهب ایران و جهان می شود.

به برنامه ارائه شده تعهد داشتیم و بر مبنای نظام معاهده آن را پیش بردیم

بر این اساس نقشه راه عملیاتی به مجلس شورای اسلامی ارائه شد و بعد از مسئولیت ساز و کارهای عملیاتی آن را در وزارتخانه دنبال شد و بر این اساس به برنامه ارائه شده تعهد داشتیم و بر مبنای نظام معاهده آن را پیش بردیم.

در بخش دیگری از سومین گفت و گوی منتشر شده وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای طرح تجربه نگاری این وزارتخانه، صالحی به برخی چالش های پیش رو در اجرای برنامه های خود اشاره کرده است.

در این بخش صالحی تاکید کرده است: برای اجرای 40 برنامه ارائه شده به مجلس شورای اسلامی در ابتدا آن را به 9 کلان برنامه در قالب تجمیع سازی تبدیل کردیم که هم بحث های مدیریتی را روان تر می کرد و هم مفاهمه را روشن تر می کرد. همچنین مسئول کلان برنامه انتخاب شد.

دومین اقدام در این مسیر ساختار راهبردی کلان برنامه ها بود که شورای راهبردی برای آن تشکیل شد . در این شورا روند پیشرفت هر کلان برنامه و موانع پیش رو بررسی می شد.

صالحی به سومین اقدام در مسیر کلان برنامه هم اشاره کرده و تاکید می کند: در این مسیر تلاش شد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در نظام بودجه ریزی دخالت بدهیم. از سال 97 پاره ای از اتفاقات در نظام بودجه ریزی وزارتخانه ایجاد شد که بر این اساس تمامی برنامه های معاونت ها سازمان ها نظام ارتباطی خود با کلان برنامه ها را تعریف کند.

چهارمین اقدام هم نظام گزارش گیری و نظارت است که از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سومین گفت و گوی طرح تجربه نگاری به آن اشاره شده است.

دومین و سومین گفت و گوی سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی در راستای اجرای طرح تجربه نگاری در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از لینک های زیر قابل دسترسی است:

تجارب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دوازدهم در گفت و گو با سید عباس صالحی- قسمت دوم

تجارب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دوازدهم در گفت و گو با سید عباس صالحی- قسمت سوم

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت روز خبرنگار از مدیرعامل ایسنا تقدیر کردند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۸

به گزارش ایسنا، در لوح تقدیر اوحدی از مدیرعامل ایسنا آمده است:

برادر گرامی جناب آقای دکتر علی متقیان

مدیرعامل محترم خبرگزاری ایسنا

به یقین، کوشش خبرنگاران و تصویرگری اصحاب و فعالان رسانه و قداست آنچه می نگارند و به تصویر می کشند،اهمیت نقش آنان را در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دوچندان می کند.

به راستی بیان و انعکاس لحظه های ناب ایمان،از خودگذشتگی و دلدادگی اسطوره های عشق و ایثار و زنده نگاه داشتن نام و یادشان و ترویج فرهنگ والای ایثار و شهادت از طریق ابزارهای مختلف رسانه ای و فضای مجازی اقدام ارزنده و درخور تجلیل است چرا که به تحکیم فرهنگ اسلامی و انقلابی منجر خواهد شد.

ضمن گرامیداشت یاد و خاطره تمامی شهدای خبرنگار،هفدهم مرداد روز خبرنگار را خدمت جنابعالی به عنوان یکی از فعالان رسانه ای در حوزه ایثار و شهادت تبریک عرض نموده و از خداوند متعال توفیق روزافزون برایتان مسئلت می نمایم.

سعید اوحدی

معاون رئیس جمهوری و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران.

همچنین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اهدای لوح تقدیر، از مدیرعامل ایسنا تقدیر کرد.

در متن این لوح آمده است:

با گرامیداشت یاد و خاطره خبرنگاران فقید عرصه خبر،فرا رسیدن 17 مرداد را که یادآور رسالت خطیر آگاهی بخشی و بینش افزایی است به شما مدیر سختکوش رسانه تبریک می گویم.

بر این باور بوده و هستم که لازمه توسعه متوازن و پایدار کشور ،وحود مطبوعات و رسانه های خبری مستقل و تواناست که با نقد روشنگرانه و اطلاع رسانی صریح و صادقانه مسیر دشوار توسعه و تعالی را هموار سازند.

با تقدیر از کوشش صادقانه جنابعالی ،خبرنگاران و همکاران آن رسانه در مسیر پیشرفت و توسعه ایران اسلامی،قدردان تلاش دلسوزانه تام در دولت دوازدهم هستم.

امید است با سعی و همت مدام تان در سایه تعهد و تخصص،نویدبخش فردایی بهتر برای ایران عزیزمان باشید.

سیدعباس صالحی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تهران- ایرنا- همزمان با نشست تبیین و تشریح گزارش قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از چند جلد کتاب در این زمینه، رونمایی شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۸ سایت های دیگر : خبر آنلاین

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، نشست تبیین و تشریح گزارش قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات صبح امروز (دوشنبه 18 مرداد) با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیر کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، رییس پیشین مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری و برخی از مدیران برگزار شد.

در این نشست بعد از پیشنهادهای مختلف درباره نحوه بهتر و دقیق تر دسترسی به اطلاعات آزاد ازجمله؛ ایجاد نوعی ضمانت اجرایی برای دستگاه هایی که هنوز به این قانون نپیوسته اند، بررسی و پژوهش های دقیق تر برای قانون انتشار و دسترسی آزاد از کتاب ها و پژوهش های انجام شده در این حوزه رونمایی شد.

در ابتدای این نشست با بیان اینکه چهار سال از اجرای قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات گذشته است، گفت: با ایجاد بسترهای تقنینی و آموزشی و اطلاع رسانی برای موضوع شفافیت و دسترسی عمومی به اطلاعات موسسات و نهادهای عمومی و خصوصی، مهمترین گام برای تحقق حق آگاهی مردم برداشته شده است.

نیز در این نشست تاکید کرد طی 10 روز آینده با تعیین تکلیف اسناد راکد، گزارش کاملی را آماده و در اختیار دولت سیزدهم قرار دهیم.

پیشتر حسین انتظامی با اعلام این که این جلسه کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات به شکل زنده پخش خواهد شد، ابراز امیدواری کرده بود: روزی در کشور شاهد برگزاری تمام جلسات به صورت پخش زنده باشیم.

وی اظهار داشت: با گذشت چهار سال از اجرای قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات و ایجاد بسترهای تقنینی و آموزشی و اطلاع رسانی برای موضوع شفافیت و دسترسی عمومی به اطلاعات موسسات و نهادهای عمومی و خصوصی، مهمترین گام برای تحقق حق آگاهی مردم برداشته شد.

به گزارش ایرنا، قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات مصوب 1387 با 3 آیین نامه اجرایی و 11 شیوه نامه موضوعی مهمترین قانون برای تحقق شفافیت موسسات عمومی و دسترسی مردم به اطلاعات آنها محسوب می شود.

دبیرخانه کمیسیون برای تحقق صحیح اجرای قانون و تبیین موضوعات وابسته به آن آماده دریافت نظرها و پیشنهادات مردم و صاحبنظران است و از مردم خواسته است با ثبت نام در سامانه ملی انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات از خدمات این قانون مترقی و تحول ساز بهره مند شوند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
حجت الاسلام عادل از برگزاری پنج هزار و 900 برنامه در محرم خبر داد و گفت: امسال طی امضای تفاهم نامه ای با خانه مداحان مراسم چهارپایه خوانی را در 200 بقعه متبرکه برگزار می کنیم که متناسب با شرایط کرونایی موجود است.

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس ، حجت الاسلام غلامرضا عادل معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه در نشست اعلام برنامه های این سازمان در محرم امسال اظهار داشت: ما در سازمان اوقاف و امور خیریه خود را خدمت گذار بقاع متبرکه و امامزادگان در سراسر کشور می دانیم؛ امامزادگانی که پس از حضور پر برکت امام رضا (ع) در این مملکت حضور یافتند و هر کدام در زمان حیات خود موجبات ترویج معارف اسلام و اهل بیت (علیهم السلام) را فراهم کردند و پس از شهادت یا وفات شان بقعه متبرکشان نیز منشاء خیر و برکت بوده و هست.

وی با بیان اینکه حضور مردم در بقاع متبرکه و امامزادگان، برکاتی را به همراه دارد و یکی از این برکات آرامش روحی، زائران است، تاکید کرد: ما نیز به عنوان خادمین بقاع متبرکه و امامزادگان سعی کرده ایم تا تمام امکانات رفاهی و معنوی برای حضور مردم در اماکن متبرکه را فراهم کنیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: در دهه پر برکت ولایت از عید سعید قربان تا عید سعید غدیرخم یکی از برنامه های مهمی که در بقاع متبرکه و امامزادگان اجرا شد، طرح رزمایش سلامت بود؛ حضور پزشکان برای ویزیت و تست های رایگان اعم از تست اکسیژن، تست فشار خون، تست قند خون، تب سنجی و تهیه و توزیع ملزومات بهداشتی از فعالیت های انجام گرفته در این طرح بوده است؛ بیش از یک میلیون نفر در رزمایش سلامت در دهه ولایت، تحت پوشش خدمات درمانی قرار گرفتند.

حجت الاسلام عادل با تاکید بر اینکه سازمان اوقاف و امور خیریه از نخستین نهاد هایی بوده است که از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور برای جلوگیری از شیوع این ویرس تلاش کرده است، افزود: در بقاع متبرکه و امامزادگان سراسر کشور فعالیت هایی از قبیل تولید ماسک، ضد عفونی کردن محلات مجاور بقاع متبرکه و تهیه و توزیع ملزومات و بسته های بهداشتی انجام گرفته است؛ همچنین کمک به نیازمندان در قالب توزیع بسته های معیشتی انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه یکی از ضروریات برگزاری هیئات مذهبی، رعایت پروتکل های بهداشتی است، گفت: برنامه های سازمان اوقاف و امور خیریه در قالب طرح بصیرت عاشورایی در یک هزار بقعه متبرکه و امامزادگان برگزار خواهد شد؛ برگزاری برنامه اذن عزا (تعویض پرچم های بقاع متبرکه) در شب اول ماه محرم، راه اندازی کاروان های عزاداری، برگزاری برنامه هایی از قبیل شیرخوارگان حسینی در نخستین جمعه دهه اول محرم و احلی من العسل در روز ششم دهه اول محرم از جمله فعالیت های برنامه ریزی شده در طرح بصیرت عاشورایی است؛ سیاه پوش کردن و فضاسازی بقاع متبرکه و تبلیغات محیطی پیرامون بقاع متبرکه نیز انجام خواهد گرفت؛ برنامه ها با توجه به رنگ بندی کرونایی شهر ها به صورت حضوری و مجازی انجام می گیرد.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با تاکید بر اینکه محرم 1400 فرصتی برای احیای چهارپایه خوانی خواهد بود، زیرا از ضروریات برگزاری این نوع عزاداری فضای باز و فا صله گذاری اجتماعی است و هزینه بر نیست، تصریح کرد: یکی از برنامه هایی که به صورت ویژه در محرم 1400 خواهیم داشت، احیای سنت چهارپایه خوانی است؛ برنامه چهارپایه خوانی در دو ماه محرم و صفر در 200 بقعه متبرکه اجرا خواهد شد.

حجت الاسلام عادل گفت: امروز تفاهم نامه ای بین سازمان اوقاف و امور خیریه و خانه مداحان برای برگزاری چهارپایه خوانی در 200 بقعه متبرکه در دو ماه محرم و صفر منعقد می شود؛ امیدواریم با پوشش رسانه ای مناسب، شاهد احیای این سنت (چهارپایه خوانی) باشیم؛ امیدواریم این تفاهم نامه باعث احیای سنت چهارپایه خوانی شود.

وی با اشاره به اینکه پیش بینی ما این است که در محرم پیش رو بیش از یک هزار هیئت در بقاع متبرکه و امامزادگان حضور می یابند، افزود: برنامه شیرخوارگان حسینی در 220 بقعه متبرکه برگزار خواهد شد؛ در مجموع 5 هزار و 900 عنوان برنامه برای محرم امسال پیش بینی شده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه درخصوص اعزام مبلغین در ماه محرم تصریح کرد: مبلغین در این ایام در شهر های با رنگ بندی آبی و زرد به صورت حضوری برنامه اجرا خواهند کرد؛ آمادگی داریم به 5 هزار جلسه خانگی مبلغ و مداح اعزام کنیم.

حجت الاسلام عادل در خصوص اجرای نیات موقوفات در ماه محرم تصریح کرد: بخش مهمی از موقوفات مربوط به حضرت سیدالشهدا (ع) بوده است؛ اجرای نیات مرتبط در قالب طرح شمیم حسینی ابلاغ و طراحی شده است؛ نمایشگاه شمیم حسینی با هدف تامین اقلام مورد نیاز هیئات در 200 بقعه متبرکه در حال برگزاری است و تا پایان هفته برقرار است؛ 35 هزار مسجد و هیئت (25 هزار هیئت و 10 هزار مسجد) در قالب این طرح مورد حمایت قرار می گیرند.

وی با اشاره به اینکه 12 هزار و 252 موقوفه برای محرم و صفر نیات منطبق داشته اند، تصریح کرد: در هر جایی که موقوفات مقید به طبخ غذا هستند، با رعایت پروتکل ها غذا پخته می شود و به صورت بیرون بر در اختیار عزاردان قرار میگیرد؛ در شهر های با رنگ بندی قرمز غذا پخته می شود و در بیمارستان ها یا مناطق کم برخوردار یا بین عموم مردم توزیع می شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به حمایت این سازمان از هیئات شاخص کشور، گفت: 150 هیئت شاخص مورد حمایت ویژه قرار خواهند گرفت.

حجت الاسلام عادل درباره برنامه های سازمان اوقاف و امور خیریه برای اربعین 1400 خاطرنشان کرد: حضور زائران در راه پیمایی عظیم اربعین هنوز به قطعیت نرسیده است، اما اگر مجوز از سوی دولت عراق و جمهوری اسلامی ایران صادر شود، سازمان اوقاف و امور خیریه برنامه ریزی ها را انجام داده و تمامی محور ها برای خدمت رسانی مشخص شده است.

در ادامه این نشست پس از انعقاد تفاهم نامه فی مابین خانه مداحان و سازمان اوقاف و امور خیریه؛ مرتضی طاهری رئیس خانه مداحان تصریح کرد: با توجه به اوضاع خاص این سال ها که کشور درگیر ویروس منحوس کرونا بوده در خانه مداحان فعالیت هایی را پیگیری کرده ایم که اعلام خواهد شد؛ یکی از این فعالیت ها که اخیرا انجام گرفته، راه اندازی قرارگاه سلامت عاشوراییان است؛ در همین نشست از حجت الاسلام عادل دعوت می کنم تا عضویت در این قرارگاه را بپذیرند.

وی تاکید کرد: یک جریانی راه افتاده و می خواهند تقابل بین علم و دین را ایجاد کنند که قطعا این کار ها مردود است؛ ما مُبلغ علم هستیم؛ وقتی حج واجب از گردن مستطیع، ساقط می شود؛ چطور می شود در جلسات حضرت سیدالشهدا (ع) تبلیغ کنیم که ماسک نزنیم و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت نکنیم؛ قطعا این کار ها قابل قبول نیست؛ قرارگاه سلامت عاشوراییان در راستای هدایت جلسات براساس رعایت پروتکل های بهداشتی تشکیل شده است.

رئیس خانه مداحان در انتها از حمایت های سازمان اوقاف و امور خیریه و ریاست این سازمان تشکر کرد و یادآور شد: ان شاالله مردم از برکات این تفاهم نامه بهره مند شوند.

انتهای پیام/ 121

لینک خبر :‌ خبرگزاری دفاع مقدس
شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر عنوان تجربه نگاری شانزدهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که ازسوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر شده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۸

سرویس : فرهنگ و ادب - ادبیات و نشر زمان : شناسه خبر : 1083316

به گزارش خبرگزاری شبستان، شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر عنوان تجربه نگاری شانزدهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که ازسوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر شده است.

این جلد، نحوه شکل گیری ایده شبکه شهرهای خلاق زیر نظر معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اقدامات صورت گرفته در این مسیر را گزارش می دهد.

به استناد این گزارش، هدف از شکل گیری و اجرای این شبکه، در وهله نخست، کمک به برنامه ریزی برای توسعه پایدار، مشارکتی و مبتنی بر رویکرد آمایشی در شهرها و مناطق فرهنگی ایران، و در گام بعدی، کشف، جذب و پرورش فعالیت ها و حمایت از پیشنهادهای نو، خلاقانه، اثربخش و پایدار بومی است. هم چنین، ساماندهی و بهره گیری از امکانات و ظرفیت های فرهنگی و هنری در سطح محلی و بومی و مبتنی بر فرهنگ ایرانی-اسلامی، تمرکززدایی در امور فرهنگی و هنری، تقویت ظرفیت های مردمی در فرهنگ و تبادل تجربه ها و دانش بومی در میان شهرهای مختلف ایران، توسعه اقتصاد فرهنگ و هنر، کمک به بهبود کسب وکارهای فرهنگی و هنری و صنایع خلاق از اهداف دیگر این طرح هستند.

شبکه های خلاق مشتمل بر گروه های هنرهای تجسمی، هنرهای نمایشی، ادبیات، موسیقی، مد و لباس، رسانه و مطبوعات، هنرهای صناعی و سنتی و سینما است که در این گزارش، دستورالعمل اجرایی انتخاب و شیوه اجرای آن ها آورده شده است.

در این گزارش، شمار شهرهای برگزیده خلاق فرهنگ و هنر در حوزه های مختلف را می خوانیم و سپس به مشکلات احصاشده در این مسیر که از طریق مصاحبه با افراد درگیر با این پروژه استخراج شده، می رسیم که تغییر مدیران شهری، مشکلات ارتباط و رایزنی با بخش خصوصی، ارتباط بین دولت و نخبگان، ضعف در تدوین برنامه، ضعف هماهنگی دستگاه های فرهنگی و ویروس همه گیر کرونا، ازجمله آن ها هستند.

بخش پایانی این جلد، به عوامل اصلی تغییر در جهت یک سازمان خلاق اختصاص داده شده که به برخی موارد ازجمله جلب گردشگر، تشکیل ستاد هماهنگی، تشکیل بانک اطلاعات هنرمندان، مداخله شرکت های مشاور تخصصی، آموزش جدی تشهیلگران، آموزش مستندنگاری، اهتمام برای مشارکت مدیریت شهری، معرفی توانمندی شهرهای گمنام، ضمانت اجرایی برنامه ها، تمرکزگرایی در شهرهای کوچک و ... اشاره شده است.

پایان پیام/ 31

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر

|

معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

|

پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۸

سامانه معاونت نظارت بنیاد ملی بازی های رایانه ای در دوازدهمین جشنواره رسانه های دیجیتال به عنوان اثر برگزیده بخش حکمرانی و مدیریت فرهنگی انتخاب شد.

به گزارش روابط عمومی بنیاد ملی بازی های رایانه ای، در دوازدهمین جشنواره رسانه های دیجیتال که به صورت مجازی و با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به کار خود پایان داد، از دو خدمت و محصول بنیاد به عنوان اثر برگزیده تقدیر شد.

بر اساس این گزارش سامانه معاونت نظارت بنیاد که به صورت متمرکز به ارائه الکترونیکی مجوزهای موسسات نشر، انتشار بازی ها، راه اندازی بازی گاه (گیم نت) و فروشگاه ها می پردازد به عنوان محصول برگزیده در حوزه موضوع حکمرانی و مدیریت فرهنگی معرفی شد.

این سامانه که در کنار خدمات فوق به آموزش های لازم به متقاضیان این مجوزها به صورت کاملاً مجازی می پردازد، با اتصال به پیشخوان خدمت بنیاد، مجموعه سامانه ها، خدمات و محصولات ترویجی و مشارکتی (مانند مرکز مشاوره و شبکه ملی نظارت مردمی) را به صورت متمرکز به شهروندان ارائه می کند تا امکان ارزیابی توانمندساز در اختیار عموم مردم قرار گیرد. این سامانه که از سال 1399 راه اندازی شده با حذف مراجعات حضوری باعث تسریع در فرآیندهای مجوزدهی بنیاد شده است.

همچنین در این اختتامیه از محصول پویانمایی معاونت نظارت بنیاد در موضوع ویژه کرونا نیز تقدیر شد. این محصول که با همراهی گروه نام آشنای دیرین دیرین ساخته شده در پی فرهنگ سازی انتخاب بازی های خوب رایانه ای در راستای تحقق سیاست در خانه می مانیم در ایام کرونا است.
گفتنی است علاقه مندان برای دسترسی به خدمات سامانه نظارت بازی می توانند به نشانی nezarat.ircg.ir مراجعه و از خدمات و محصولات حوزه نظارت و مسئولیت اجتماعی بنیاد استفاده کنند.

لینک خبر :‌ بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
رئیس سازمان حج و زیارت از آخرین وضعیت اعزام زائران ایرانی به عتبات عالیات می گوید.

علیرضا رشیدیان در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ، درباره وضعیت اعزام زائران به عراق، اظهار کرد: اعزام موکب ها به عراق در حیطه کاری ستاد بازسازی عتبات است. طبق تقسیم وظایف صورت گرفته در ستاد اربعین، ثبت نام و اعزام زائران با سازمان حج و موضوع موکب و موکب دارها با ستاد بازسازی عتبات است.

وی با اشاره به اعزام زائران به عراق، ادامه داد: سال گذشته مذاکراتی با وزارت بهداشت، وزارت امور خارجه و طرف های عراقی داشتیم تا با رعایت پروتکل های بهداشتی بتوانیم اعزام زائر داشته باشیم. این در حالی است که سایر سفرهای خارجی در حال انجام است و مسافر با انجام یک تست کرونا سوار هواپیما می شود؛ اما معلوم نیست آن کشور، منطقه آلوده است یا خیر.

رشیدیان تصریح کرد: اما به طور حتم برای انجام سفرهای زیارتی، از بدو ثبت نام، نداشتن بیماری زمینه ای زائر و شرط سنی (در صورت تعیین) لحاظ می شود. زائران در حین پرواز و هنگام اسکان تحت مدیریت ما هستند و تدارکات تیم پزشکی ما همراه آنها است. علاوه بر این، 24 ساعت قبل از بازگشت، از زائران تست کرونا گرفته می شود. توجه به موارد مذکور نسبت به فردی که به صورت آزاد، بدون کنترل و مدیریت، سفر انجام می دهد، اطمینان بخش تر است.

وی افزود: سال گذشته نیز این مطالب بیان و مقرر شد اعزام را آغاز کنیم اما موج جدید کرونا شروع شد و دوستان وزارت بهداشت نیز توافقات صورت گرفته را لغو کردند. امسال نیز پیش از آغاز موج جدید در کمیته اجتماعی ستاد مقابله با کرونا در وزارت کشور بحث مفصلی درباره این موضوع داشتیم.

رئیس سازمان حج و زیارت خاطرنشان کرد: کلیت موضوع مورد توافق اعضا قرار گرفت. علاوه بر آن از طریق وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نامه ای به رئیس جمهور ارسال کردیم. رئیس جمهور آن را به وزیر بهداشت و وزیر بهداشت آن را به معاونت مربوطه ارجاع داد. این معاونت، 6 شرط برای ما در نظر گرفت که آنها را پذیرفتیم؛ زیرا اصل برای ما آن چیزی بود که عقل حکم می کند. بنابراین ضوابط و اصولی که برای سلامت زائران مورد نیاز بود را قبول کردیم.

وی ادامه داد: در ادامه این روند، با سفیر عراق مذاکره داشتیم؛ زیرا بر این باور بودیم که می توان از این طریق ویزای زائران را اخذ و آنها را اعزام کنیم اما سفیر عراق اعلام کرد بدون مجوز دولت عراق نمی توان ویزای زیارتی صادر کرد.

رشیدیان تصریح کرد: معاون عتبات سازمان حج را بر اساس توافق نامه ای که مدت ها قبل تنظیم و از طریق وزارت خارجه برای طرف عراقی ارسال شده بود، اعزام کردیم تا مجوز صدور ویزا برای زائران ایرانی را اخذ کنیم و بتوانیم حداقل 1000 نفر را برای ایام عرفه به کربلا اعزام کنیم.

وی خاطرنشان کرد: معاون سازمان با وزیر گردشگری و سفیر عراق دیدار و گفت وگو کرد و آنها اعلام موافقت خود را به چند روز بعد موکول کردند. اما در این حین کشور عراق به دلیل کرونا و جشن عید قربان 10 روز تعطیل شد.

وی افزود: در حال حاضر منتظریم طرف عراقی آمادگی خود را اعلام کند. امیدواریم شرایط بحرانی فعلی کرونا فروکش کند و شاهد شرایط مناسب تری برای اعزام زائران باشیم.

رشیدیان در پاسخ به اینکه آیا اعزام زائران به اربعین موکول خواهد شد، گفت: اگر کرونا فروکش کند و عراقی ها اعلام آمادگی کنند، ان شاءلله آماده اعزام زائر می شویم و قصدمان این نیست که حتماً به اربعین موکول شود.

انتهای پیام/؛

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
ساشا کشوادی کارگردان تئاتر از جدیدترین نمایش خود با موضوع کادر زحمتکش درمان در دوره کرونا گفت.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۹ سایت های دیگر : مهرصبا بولتن نیوز ایران اکونومیست

ساشا کشوادی نویسنده، بازیگر و کارگردان تئاتر در گفت وگو با خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره ایده نوشتن جدیدترین اثر خود با عنوان مستند نمایش اتاق گفت: پارسال هنگام دیدن اخبار بیست و سی مطلع شدم که در برخی بیمارستان ها اتاق گریه وجود دارد و وقتی کادر درمان احساس تنهایی و بدحالی می کنند، در این اتاق گریه می کنند. وقتی از این موضوع مطلع شدم با یکسری پرستار صحبت کردم و دیدم در اکثر بیمارستان ها چنین اتاقی وجود ندارد، اما در برخی بیمارستان های مخصوص کرونا این اتفاق افتاده است.

وی افزود: گرچه کرونا از زوایای مختلف دیده شده بود، اما آسیب شدید این ویروس به کادر درمان و زندگی شخصی آن ها هیچ وقت مورد بررسی قرار نگرفته و بیان نشده است. از میان همه مصاحبه هایم با کادر درمان تعداد افرادی که داستان های خاصی داشتند را جدا کردم و متن نمایش اتاق را نوشتم. مستند نمایش اتاق داستان زندگی عزیزان زحمتکش کادر درمان است.

این نویسنده درباره نحوه انتخاب بازیگران توضیح داد: یکسری از بازیگر ها از شاگردان خودم بودند که قبلا در کار های قبلی ام بازی کرده بودند. از چند بازیگر چهره هم استفاده شده که فعلاً نمی توانم اسامی آنان را اعلام کنم.

وی درباره طراحی صحنه اتاق توضیح داد: طراحی صحنه اتاق را سعید حسن لو برعهده داشته است که از نخبگان طراحی صحنه تئاتر و سینما است؛ او در فیلم شنای پروانه هم به عنوان طراح صحنه حضور داشت.

کشوادی درباره کمک هزینه مرکز هنرهای نمایشی برای اجرای تئاترها گفت: مدیر کل مرکز هنر های نمایشی گفته بود که اگر اجرای نمایشی عقب بیفتد به تولیدکنندگان آن کمک هزینه سه تا پنج میلیون تومانی می دهیم. باید بگویم این مبلغ هزینه یک بازیگر نمایش من هم نمی شود!

این هنرمند همچنین با انتقاد از نحوه عملکرد مرکز هنر های نمایشی گفت: مرکز هنرهای نمایشی هیچ حمایتی از من نکرد؛ متن نمایش اتاق را قادر آشنا مدیر مرکز هنر های نمایشی خواند و از متن نمایش من خوشش آمد و مرا به مدیر تئاتر شهر ارجاع داد. ابراهیم گله دارزاده مدیر تئاترشهر پس از حدود یک ماه به من گفت که فعلاً سیصد متن نمایشی دارم که باید آنان را بخوانم و بعد نوبت به متن من می رسد. آیا این انصاف است؟! مرکز هنر های نمایشی اگر از من حمایت نمی کند حداقل از کادر درمان حمایت کند.

وی اظهار کرد: این اتفاقات دلم را می سوزاند. من کارم مستند است؛ از این دلم می سوزد که از کاری حمایت فراوان می شود و سی شب روی صحنه تئاتر شهر اجرا می شود که از لحاظ کیفی بسیار پایین است؛ اما من باید از جیبم هزینه فراوان کنم. قادر آشنا با شعار حمایت از جوانان وارد صحنه شد، اما من در دوران مدیریتی ایشان نه قادر بودن در حل مشکلات تئاتر را دیدم و نه آشنا بودن وی با تئاتر را. مرکز هنر های نمایشی هیچ حمایتی از من نکرد.

این هنرمند در ادامه سخنانش درباره سختی های کار بیان کرد: در اوج کرونا در بیمارستان های کرونایی رفتم تا این کار را بسازم و دِین خودم به کادر درمان را ادا کنم. در گروه من فردی به دلیل تحقیقات این مستند نمایش به کرونا مبتلا شد که خدا را شکر حالش خوب شد، اما با عقل جور در نمی آید که تا دو سال آینده سالن های تئاتر شهر پُر باشد! یکی از دوستانم دو ماه بعد از رفتن من به تئاتر شهر نزد آقای گله دارزاده رفت و در کمال تعجب به وی سالن داد. وقتی علت را جویا شدم وی به من گفت شما قدیمی تئاتر نیستید و فعلاً باید صبر کنید. این اتفاقات باعث می شود که ما از تئاتر دلسرد شویم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تهران- ایرنا- آماده شدن پایتخت برای میزبانی از هنرمندان تعزیه در ماه محرم و توضیحات مدیرکل اداره هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد شفاف سازی بودجه این اداره کل مهمترین تیتر اخبار هنرهای نمایشی در روزهایی است که کرونا، تولید و اجرای عمومی نمایش را همچنان تحت الشعاع خود قرار داده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۸

همزمان با پشت سر گذاشتن نیمه مرداد ماه و با وجود استمرار سایه سنگین موج پنجم کرونا در کشور از یک سو، و از سویی دیگر قرار گرفتن در آستانه ماه محرم 1400 خورشیدی، در کنار حرکت آرام گروه های نمایشی در تولید، اجرای عمومی آثار و میزبانی از مخاطبان، تنور هنرمندان نمایش های آیینی و مذهبی به ویژه هنرمندان تعزیه کشور برای استقبال و میزبانی از ماه محرم و به ویژه دهه نخست این ماه برای اجرای نمایش های مرتبط با تعزیت سید و سالار شهیدان حضرت امام حسین(ع) رو به گرمی گذاشته است.

در کنار این خبر که بار دیگر جنب و جوش را میان بخشی از اهالی هنر نمایش کشور ایجاد کرده است، که در این میان نشست قادر آشنا مدیر کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با محوریت شفاف سازی در حوزه بودجه و حمایت از هنرمندان تئاتر به ویژه آن دسته ازهنرمندانی که به سبب کرونا متضرر شده اند بیش از پیش محوریت اخبار حوزه هنرهای نمایشی کشور را متاثر خود ساخته است.

با وجود تمام این رویدادهای چون کلاف به هم پیچیده، برای مدیران و دست اندرکاران عرصه تئاتر کشور، دیگر بخش ها و شاخه های این هنر طی روزهای گذشته خالی از رویداد و اتفاق نبوده است.

از مهمترین رویدادهای هفته جاری از 15 تا 19 مرداد می توان به نخستین تعهد، پرداخت بدهی 11 میلیارد و 400 میلیون تومانی سال های قبل بود، با وجود افزایش چند برابری باز هم بودجه تئاتر کم است، رایزنی با سازمان مالیاتی و دیوان محاسبات برای حذف مالیات از بودجه حمایتی تئاتر، اجرای 215 مجلس تعزیه خوانی در بوستان ها و فرهنگسراها، اجرای مجالس تعزیه خوانی را قبل و بعد از اذان مغرب، اجرای 10 مجلس تعزیه در برج آزادی در دهه نخست ماه محرم، نمایش رایگان فیلم تئاتر طفل و تیر و تشنگی در ایام محرم، ترجمه نمایشنامه آشویتس زنان به اکراینی، آیدین الفت در قطعه هنرمندان آرام گرفت و برگزاری مجمع عمومی و انتخابات انجمن منتقدان، نویسندگان و پژوهشگران تئاتر اشاره کرد.

نشست رسانه ای مدیرکل اداره هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 16 مرداد ماه) با حضور تعداد محدودی از خبرنگاران حوزه تئاتر (شش خبرنگار) در اتاق جلسات معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

در این نشست علاوه بر آشنا، مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی، مدیر امور جشنواره های اداره کل هنرهای نمایشی و مسئول کمیته تعیین خسارت کرونا و بازیگر تئاتر حضور داشتند.

آشنا تصریح کرد: در کنار این مسئله باید بودجه کم تئاتر، مشکلات معیشتی خانواده شریف و نجیب هنر تئاتر را نیز در نظر گرفت. با این وجود با تعطیل شدن سالن های نمایشی شاهد افزایش مشکلات معیشتی و اقتصادی هنرمندان نیز بودیم و من به عنوان مدیر باید پاسخ گوی هنرمندان در دو حوزه حیات و معیشت آن ها می شدم. باید گفت که تجمیع این دو حوزه کاری بسیار سخت و طاقت فرسا بود.

در نخستین گام با بدهی 11 میلیارد و 400 میلیون تومان که مربوط به دوره های مدیریت قبلی و نه تنها مدیر پیش از من (شهرام کرمی) بود را پیش روی خود می دیدم که به پرداخت آن ها تعهد کرده بودم.

آشنا با اشاره به بودجه تئاتر هم خاطرنشان کرد: سال 98 مبلغ حمایتی به استان ها 130 میلیون تومان بود. اما برای سال 99 بالغ بر 4 میلیارد و 600 میلیون تومان بودجه برای استان ها در نظر گرفتیم که حدود 3 میلیارد و 500 میلیون تومان آن پرداخت شد. همچنین برای سال 1400 هم مبلغ حمایت را به 8 میلیارد تومان ارتقا دادیم.

کف بودجه تئاتر در سال 99، حدود 18 میلیارد بود و الان آن را به 32 میلیارد تومان رسانده ایم. تلاش می کنیم در این مدت باقی مانده هم آن را برای سال بعد ارتقا دهیم. چون باور داریم بودجه تئاتر کشور بسیار کم است.

مدیر کل اداره هنرهای نمایشی همچنین با اشاره به پرداخت بدهی هایی که در هنگام حضور او به عنوان مدیرکل اداره هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای این اداره کل باقی مانده بود گفت: کلیه بدهی های معوقه (11 میلیارد و 400 میلیون تومان) را طی سال گذشته پرداخت کردیم.

در حوزه مباحث مالیاتی نیز با سازمان مالیاتی و دیوان عدالت درحال رایزنی هستیم چراکه اعتقاد داریم بودجه اداره کل هنرهای نمایشی بودجه ای حمایتی برای هنر تئاتر در کشور است و به هیچ وجه جنبه درآمدزایی در آن مطرح نیست که مشمول بحث مالیات شود. خوشبختانه در این مسیر نیز گام های مثبتی برداشته شده و امیدواریم که در آینده نزدیک شاهد برطرف شدن مالیات های انباشته شده بر اداره کل هنرهای نمایشی و انجمن هنرهای نمایشی سراسر کشور باشیم.

215 مجلس تعزیه خوانی با عنوان تعزیت خورشید در بوستان ها و فضاهای باز فرهنگسراهای پایتخت به همت بنیاد رودکی و سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برپا می شود.

دبیر اجرایی برنامه تعزیت خورشید با اعلام این خبر ولزوم توجه به احیای سنت ها و آئین های اصیل سوگواری بر شهدای کربلا اشاره و اظهار کرد: با همکاری مدیریت فرهنگی هنری مناطق و فرهنگسراهای تهران، 215 مجلس تعزیه خوانی با حضور هنرمندان و پیشکسوتان هنرهای آئینی، در 25 بوستان، امامزاده، مقبره الشهدا و فضاهای باز فرهنگسراهای پایتخت، در سه دهه محرم سال جاری (1400)، برگزار می شود.

وی زمان اجرای مجالس تعزیه خوانی را قبل و بعد از اذان مغرب اعلام کرد که با تمهیداتی که مدیران فرهنگی و هنری مناطق اندیشیده اند برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا با رعایت کامل فاصله گذاری اجتماعی و شیوه نامه های بهداشتی اجرا می شود.

خسروی بروجنی، مجالس تعزیه امام حسین(ع)، مسلم بن عقیل(ع)، شهادت طفلان مسلم(ع)، شهادت حر بن یزید ریاحی، طفلان حضرت زینب(س)، شهادت حضرت علی اکبر(ع)، شهادت حضرت ابوالفضل العباس(ع)، و شهادت سید و سالار شهیدان حضرت حسین(ع) ، از جمله عناوین مجالس تعزیه دهه اول محرم اعلام کرد که توسط گروه های تعزیه خوانی به اجرا در می آید.

هر روز در طول ماه محرم، یک مجلس تعزیه خوانی به صورت زنده (live) نیز از طریق فضای مجازی پخش می شود.

مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی از 19 تا 28 مرداد همزمان با دهه اول محرم و شهادت سید و سالار شهیدان (ع) میزبان مجلس تعزیه امام حسین (ع) خواهد بود.

گروه تعزیه سیدالشهدا(ع) به سرپرستی هنرمند پیشکسوت موسیقی و تعزیه و عضو موسسه هنرمندان پیشکسوت استاد و با اجرای 15 شبیه خوان از روز سه شنبه 19 مرداد ماه به مدت 10 شب در فضای باز میدان آزادی و با رعایت دقیق دستورالعمل های بهداشتی و به ویژه رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک روی صحنه می رود.

برگزاری این آیین هنری و مذهبی با حمایت و همکاری مشترک بنیاد فرهنگی هنری رودکی، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی انجام می شود.

زمان اجرای این تعزیه ها از 19 تا 28 مرداد به مدت 10 شب از ساعت 18 تا 20 به مدت 120 دقیقه و حضور در این برنامه برای تمامی علاقه مندان آزاد است.

فیلم تئاتر طفل و تیر و تشنگی به کارگردانی هم زمان با ماه محرم به عنوان نذر فرهنگی رایگان در سایت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در دسترس علاقه مندان قرار گرفت.

این نمایش که به شیوه زنده-عروسکی اجرا می شود، درباره یکی از وقایع روز عاشوراست. تیر سه شعبه باید تصمیم بزرگی بگیرد. باید برود یا نرود. او مقصر است یا باید تقدیر را رقم بزند؟ باد و آسمان و آفتاب او را راهنمایی می کنند. حضرت علی اصغر(ع) روی دستان امام حسین(ع) است و...

نمایش طفل و تیر و تشنگی کاری از گروه نمایشی مکتب و به تهیه کنندگی مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است که نویسندگی آن را بر عهده داشته است.

این نمایش که در سال 1385 به روی صحنه رفته، روایتی شاعرانه از شهادت مظلومانه حضرت علی اصغر (ع) است که از روز 25 تا 30 مرداد 1400 در پایگاه مجازی کانون به نشانی th.kpf.ir به صورت رایگان در دسترس علاقه مندان قرارخواهد گرفت.

در این نمایش هنرمندانی همچون به عنوان بازیگر و عروسک گردان حضور دارند.

نمایشنامه آشویتس زنان به نویسندگی همزمان با انتشار چاپ دوم به دلیل اجرای عمومی در کشور اکراین به زبان اکراینی ترجمه شد.

نمایشنامه آشویتس زنان به نویسندگی علی صفری در چاپ دوم به بهانه حضور این نمایش در کشور اکراین و در جهت تبادل فرهنگی و معرفی آثار ایرانی به دو زبان فارسی و اکراینی چاپ می شود.

انتشارات آماره به عنوان ناشر این اثر اعلام کرده با ترجمه نمایشنامه آشویتس زنان به زبان اکراینی و پخش آن در کشور اکراین تصمیم به معرفی آثار ایرانی در حوزه بین الملل دارد.

نمایشنامه آشویتس زنان تاکنون در چهار استان ایران به صحنه رفته و همچنین تجربه حضور در سی وپنجمین جشنواره تئاتر فجر (1395) را نیز پشت سر گذاشته است. شروع چاپ دوم این نمایشنامه همزمان با آغاز تور جهانی این اثر خواهد بود و این امکان وجود دارد که کتاب به زبان های دیگر نیز ترجمه شود.

آشویتس زنان روایتگر زندگی سه زن در لحظات پایانی عمرشان است؛ زنانی که تحت تاثیر هیولای جنگ تمام آنچه را که داشته اند، از دست می دهند.

پیکر، ظهر یکشنبه 17 مرداد ماه در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شد.

آیدین الفت مهندس الکترونیک و دانشجوی مقطع دکتری پژوهش هنر بود و مدرک کارشناسی ارشد مهندسی صدا را از کالج Ex’pression آمریکا را دریافت کرده و فارغ التحصیل دوره صدابرداری و صداگذاری دیجیتال از کالج ITD کانادا بود.

او با راه اندازی مجموعه شهر صدای پارسیان تلاش کرد در زمینه آموزش و نیز ارتقای مهندسی صدا به شکل متمرکزتری فعالیت کند.

مرحوم آیدین الفت سوم تیر ماه سال 1352 به دنیا آمد، وی طی سال های اخیر از جمله هنرمندان فعال حوزه صدا در بخش های موسیقی، تئاتر، و سینما بود که در قالب مدیر یا مشاور پروژه با گروه ها و هنرمندان متعدد و شناخته شده ای همکاری داشته است.

مرحوم الفت که در زمینه آهنگسازی و خوانندگی هم فعالیت داشت تیر ماه سال جاری تک آهنگ سیراب شدم با شعر، ملودی و خوانندگی خود را در دسترس مخاطبان قرار داد.

انجمن منتقدان، نویسندگان و پژوهشگران تئاتر، روز 17 مرداد 1400 در بیستمین سالگرد تاسیس و مقارن با روز خبرنگار، مجمع عمومی و انتخابات دوره جدیدش را برگزار کرد.

این انجمن که زین پس، تحت عنوان انجمن صنفی سراسری منتقدان، نویسندگان و پژوهشگران تئاتر ادامه فعالیت می دهد، با حضور نماینده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بازرس خانه تئاتر و حضور اکثریت اعضای انجمن، اساسنامه جدید را به اتفاق آراء تائید و روزنامه کار و کارگر را به منظور انتشار آگهی های صنفی انتخاب کردند.

در ادامه، انتخابات نخستین هیأت مدیره انجمن صنفی سراسری منتقدان، نویسندگان و پژوهشگران تئاتر، برگزار و بر اساس آرای اعضا، از میان نامزدها، به ترتیب: با 45 رأی، با 43 رأی، با 33 رأی، و با 21 رأی به عنوان اعضای اصلی هیأت مدیره، با 17 رأی و با 16 رأی اعضای علی البدل هیأت مدیره، با 22 رأی بازرس اصلی و محمدرضا حسین زاده با 10 رأی بازرس علی البدل انتخاب شدند.

این مجمع عمومی که با رعایت پروتکل و فاصله گذاری های اجتماعی برگزار شد، با ثبت صورت جلسه های رسمی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و با تائید نهایی نماینده وزارت مذکور و همچنین بازرس خانه تئاتر پایان یافت.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
سینا سرلک خواننده مطرح کشور خبر از مهاجرت خود دارد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۸

به گزارش تیتربرتر؛ در چند سال اخیر هنرمندان زیادی کشورمان را به مقصدهای مختلف ترک کردند و یا با مهاجرت موقت یا دائم از کشور خارج شده اند امروز نیز سینا سرلک با انتشار تصویری خبر مهاجرت خود را منتشر کرد.

سینا سرلک ⁩خواننده ایرانی، امروز به انتشار تصاویری از خود از⁧ مهاجرت دائمی خود به آمریکا خبر داد.

سینا سرلک (زادهٔ 6 آبان 1361 در الیگودرز)، خوانندهٔ موسیقی سنتی ایرانی است.

سینا سرلک متاهل است و او در سال 1390 ازدواج کرده است . وی یک دختر به نام ساغر نیز دارد.

من در این پنج شش سالی که اقامت آمریکا را گرفته ام، در کارم بسیار مصمم تر شده ام آشنایی و لمس و بررسی هنر موسیقی در جوامعی مثل آمریکا برای من اتفاقات جالب توجه زیادی را در پی داشته و تجربیات و درس های زیادی را آموختم.

سریال خانه ای در تاریکی و سریال مرده متحرک دو سریالی است که سینا سرلک تا به حال خوانندگی آنها را برعهده داشته است. صدای او در سریال شهرزاد به همراه محسن چاووشی در اذهان عمومی به یادگار مانده است .

سینا سرلک همه نوع موسیقی گوش میکند و معتقد است که حضور همگی برای پیشبرد موسیقی لازم است، اما دلیل توجه بیش از اندازه جوان ها به موسیقی پاپ را چیزی جز آسان گوار بون آن نمیداند، [خوانندگی] پاپ راحت است و کسانی که در این زمینه کار میکنن نیازی به آموزش کامل ندارند و لازم نیست که مثل من بیش از 15 سال تلاش کنند. به گفته سینا، جوان امروزی خواهان موسیقی آسان گوار و آهنگین است .

وی مدتی خوانندهٔ ارکستر ملی ایران به رهبری فرهاد فخرالدینی بود. علاوه بر آن، زمانی که نادر مشایخی به عنوان رهبر در ارکستر سمفونیک تهران فعالیت داشت، با این ارکستر همکاری می کرد. وی همچنین در ارکستر پایور و ارکستر ملل نیز فعالیت داشته است.

مطالب مرتبط:

وی موسیقی را از دوران کودکی زیر نظر پدرش بهرام سرلک که یکی از استادان موسیقی و هنر استان لرستان است و با ملودی های محلی بختیاری (موسیقی لری) آغاز کرد. در هفت سالگی در سریال تلویزیونی شاخهٔ طوبی که از شبکهٔ یک سیما پخش می شد، ترانه ای محلی خواند. پس از آن به صورت جدی به فراگیری موسیقی پرداخت. ساز تنبک را در شهرستان الیگودرز و با حسن رضایی شروع کرد و برای تکمیل به اصفهان آمد و از آموزه های جمشید محبی استفاده کرد و سپس به مدت شش سال نزد ناصر فرهنگ فر بود. او در چندین دورهٔ جشنواره موسیقی فجر مقام اول آواز و تنبک را کسب کرد. بعد از مدتی از سوی قربان سلیمانی به محمدرضا شجریان معرفی شد و به مدت هشت سال ردیف های آوازی و تکنیک های صداسازی را در از او آموخت. در کنار آواز و تنبک، مدتی هم نزد کیوان ساکت تار آموخت. وی در اسفند ماه سال 1382 از طرف سازمان ملی جوانان به عنوان جوان نمونه در حوزهٔ هنر انتخاب شد.

نامزد دریافت تندیس حافظ بهترین خواننده ترانه تیتراژ در نوزدهمین جشن حافظ برای مجموعه تلویزیونی حوالی پاییز 1398

در سال 1396 در پی شکایت اردلان سرفراز از سینا سرلک به دلیل اجرای قطعهٔ برخیز، دادگاه بدوی کیفری تهران وی را به دو سال حبس تعزیری محکوم کرد. این ترانه سرودهٔ سرفراز است و پیش از این با نام محتاج توسط ابی خوانده شده بود. سرلک این ترانه را در مجموعهٔ نمایش خانگی شهرزاد بازخوانی کرده است. اما درنهایت با توجه به عذرخواهی رسمی سینا سرلک و دو خوانندهٔ دیگر اردلان سرفراز رضایت داد و پرونده مختومه شد.

با توجه به این که در منطقه ای متولد شده اید که غنی از موسیقی نواحی است و از آنجا که طی این سال ها در عرصه موسیقی سنتی فعالیت کردید، چقدر سعی در حفظ و اشاعه موسیقی بختیاری دارید؟

من هم به خاطر عشقی که به سرزمین و زبان آباء و اجدادی ام دارم، همیشه تلاش کردم موسیقی بختیاری را ادامه دهم و به احیای آن کمک کنم. همین کار را در ارکستر ملی و گروه های مختلف و اجراهای داخل و خارج نیز انجام داده ام .

کارتان در موسیقی ردیف دستگاهی سنتی با زمانی که بختیاری می خوانید چه تفاوت هایی دارد؟

این دو حال و هوای متفاوت و جدایی از هم دارند، ولی به نظرم حسی که در موسیقی فولکلوریک و نواحی ایران وجود دارد، خیلی زیباتر است. بخصوص این که خودت اهل آن سرزمین باشی و بدانی چه می خوانی و چه اجرا می کنی .

موسیقی بختیاری چه شاخصه هایی دارد و چه سازهایی در این موسیقی به کار می روند؟

موسیقی بختیاری گسترده، وسیع و دارای ارزش های والایی از لحاظ هنری و روایتگری است. موسیقی بختیاری بخش های گوناگونی دارد؛ موسیقی شادی، عزا، رزمی، حماسی، عاشقانه، عارفانه و... درواقع برای هر نوع حکایت و داستانی و هر واقعه ای در این سرزمین موسیقی وجود دارد. البته فکر می کنم تمامی موسیقی های مناطق ایران دارای این خصوصیت هستند .

به طور کلی من معتقدم بخش وسیعی از موسیقی ردیف دستگاهی ما الهام گرفته از موسیقی نواحی است. خیلی از گوشه های آوازی مثل دیلمان، گیلکی، بختیاری، دشتستانی و... از موسیقی نواحی ایران گرفته شده که بسیار دلنشین هستند .

هنرمندانی که هم اکنون در آن منطقه فعالیت موسیقایی می کنند چقدر شناخته شده هستند؟

متاسفانه از لحاظ بحث شناساندن هنرمند به جامعه ضعف های بزرگی وجود دارد، چرا که اطلاع رسانی ضعیف است و خیلی روی کار هنرمند تبلیغ نمی شود .

ما که در عرصه جدی و حرفه ای موسیقی ایرانی کار می کنیم خیلی در ایران شناخته شده نیستیم وای به حال آن هنرمندانی که در روستاها، نواحی و شهرستان ها فعالیت می کنند و کارشان هم شاخص و خوب است .

به عقیده شما شعر چه نقشی در یک اثر موسیقایی و نوع آوازخوانی یک خواننده دارد؟

من اصولا در انتخاب شعر و موسیقی خیلی سختگیری می کنم و شعری را گزینش می کنم که هم مفهوم و معنی درست داشته باشد و هم ترکیب خوبی با موسیقی بسازد یا به اصطلاح روی آهنگ خوب سوار شود .

شما از معدود هنرمندانی هستید که اول آلبوم را منتشر و سپس کنسرت آن را برگزار می کنید، این در حالی است که برخی هنرمندان اول کنسرت می دهند و در آنجا تبلیغ آلبوم می کنند و سپس به انتشار آن می پردازند .

روال ما بر عکس دیگران است. من معتقدم ابتدا باید آلبوم بیرون بیاید، مردم آن را بشنوند و با حال و هوای کار آشنا شوند و بعد وقتی خبر کنسرتش درج شد، با شوق بیشتری به سمت اجرا بیایند .

مشکل عمده ای که در اغلب کنسرت ها وجود دارد، نبود حامی مالی است. این ضعف چقدر نحوه اجراهای زنده را تحت الشعاع قرار می دهد؟

متاسفانه این ضعف در موسیقی اصیل بسیار دیده می شود و این در حالی است که برای موسیقی پاپ حامیان مختلفی سرمایه گذاری می کنند. ما نمی گوییم موسیقی پاپ بد است، اما فراموش نکنیم موسیقی اصیل که از تمدن چند هزار ساله ایران برآمده، به گردن فرهنگ و هنر این سرزمین حق دارد .

آنچه دیگران می خوانند:

نویسنده: علیرضا یوسفی

لینک خبر :‌ تیتر برتر
ورزش ایران در حالی با 6 مدال از بازی های المپیک 2020 ژاپن بازگشت که در این مسابقات، نام یک برند ایرانی در البسه ورزشی، خوش درخشید. برند مروژ در حالی امسال بر البسه قهرمانان ورزشی از چندین کشور نقش بسته بود که به گفته نایب رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران، در انتخاب برند البسه هتلینگ کاروان ورزشی ایران که پوشش خارج از زمین مسابقات است، دخالت های غیر فنی صورت گرفت و برند منتخب، در حضور وزیر ورزش و رئیس کمیته ملی المپیک، شبانه انتخاب شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۸

نایب رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک با اشاره به پوشش یک برند ایرانی بر تن ورزشکاران خارجی حاضر در بازی های المپیک ژاپن، از اعمال سلیقه و خارج از مقررات و قواعد رسمی در انتخاب برند البسه هتلینگ کاروان ورزشی ایران در المپیک 2020 خبر داد.

بهرام شهریاری در گفت و گو با روابط عمومی اتاق تهران، با اشاره به اینکه از حدود دو سال پیش، فرآیند انتخاب البسه هتلینگ کاروان ورزشی ایران در بازی های المپیک ژاپن با مشارکت شورای عالی برندهای پوشاک ایران، آغاز شده بود، افزود: در این مدت و با محوریت کمیته ملی المپیک، طی فراخوانی عمومی از تولیدکنندگان و طراحان لباس ایرانی برای ارائه طرح های پیشنهادی برای ورزشکاران در بازی های المپیک 2020 دعوت شد و در نهایت و پس از طی مراحل داوری که با حضور نمایندگانی از کمیته ملی المپیک،کارشناسان طراحی لباس، یک تولیدکننده پوشاک و دو تن از ورزشکاران کشور برگزار شد، 5 طرح منتخب جهت معرفی به کمیته ملی المپیک انتخاب و آماده ارائه شدند.

وی با بیان اینکه طرح های منتخب که از برندهای مطرح کشور و از اعضای شورای عالی برندهای پوشاک ایران بودند، طی مراسمی در حضور وزیر ورزش و رئیس کمیته ملی المپیک به نمایش درآمدند، افزود: شورای عالی برندهای پوشاک و اعضای آن، بنا بر وظیفه ملی خود و تقاضای کمیته ملی المپیک و دبیرخانه کارگروه مد و لباس به مثابه یک تامین کننده عادی در تمامی مراحل ارزیابی حضور داشت و طرح های خود را در معرض قضاوت وزیر ورزش و کمیته تصمیم گیرنده قرار داد و در تمامی این جلسات نیز طرح های متعلق به اعضای شورا به عنوان طرح برگزیده مطرح بود.

شهریاری در ادامه افزود: با این حال، در روز تصمیم گیری نهایی برای انتخاب طرح منتخب پوشش هتلینگ کاروان ورزشی ایران در المپیک ژاپن، طرح های متعلق به شرکت دیگری که در هیچ یک از مراحل اولیه و ارزیابی های متعدد کمیته ملی المپیک و دبیرخانه کارگروه مد و لباس حضور نداشت، به نمایش درآمد و در اتفاقی عجیب و قابل تامل که همچنان نیز بی پاسخ مانده است، طرح های این برند به طور شبانه مورد تایید و انتخاب نهایی قرار گرفت.

نایب رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک با بیان اینکه، پیگیری این موضوع طی نامه ای به رئیس کمیته ملی المپیک و رونوشت به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزیر ورزش و جوانان دولت دوازدهم در دستورکار شورای عالی برندهای پوشاک قرار گرفت اما تاکنون پاسخی دریافت نشده است، افزود: بر اساس فراخوان اولیه، می بایست طرح های برتر طبق نظر نهایی کمیته ملی المپیک انتخاب می شد و طرح نهایی نیز از میان 3 طرح برتر و با انتخاب مردمی، معرفی و رونمایی می شد در حالی که این اتفاق رخ نداد و برند سوم و خارج از روال مرسوم، شبانه مورد تایید و انتخاب قرار گرفت.

نامه رئیس شورای عالی برندهای پوشاک ایران به رئیس کمیته ملی المپیک

لینک خبر :‌ اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی تهران
مدیر کل دفتر هنرهای تجسمی درباره رویکردها و برنامه های خود در این 3 سال توضیح داد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۸

هادی مظفری که تیر ماه سال 97 با حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به سمت مدیر کل دفتر هنرهای تجسمی این سازمان منصوب شد در گفتگو با خبرنگار تجسمی خبرگزاری صبا درباره فعالیت ها و رویکردهای خود در این دوره توضیح داد: یکی از رویکردهای اداره کل هنرهای تجسمی در این دوره توجه به هنر استان ها بود درنتیجه ما پروژه ای را مبنی بر شناسایی هنرمندان و ظرفیت های هنری استان ها شروع کردیم. رویدادهای هنری ما با این شعار که ایران فقط تهران نیست به شهرهای مختلف رفت و حتی سعی شد به شهرهایی که در سال های گذشته کم تر به آن ها نوری تابانده شده و کم تر دیده شده اند مانند خراسان جنوبی، ایلام و سیستان و بلوچستان نیز توجه شود. رویکرد توجه به هنر استان ها تقریبا تا قبل از شیوع ویروس کرونا پیگیری می شد، اما متاسفانه با آغاز پاندمی کرونا و محدودیت های ناشی از آن متوقف شد. درواقع از سه سال زمانی که در اختیار داشتیم یک سال و نیم آن مصادف شد با همه گیری ویروس کرونا و فرصت قابل توجهی از دست ما رفت اما در همان برنامه ها هم رفتن هنر به شهر مانند رویداد شهروند نقاش در پل طبیعت تهران، مازندران، تبریز، ایلام و سیستان و بلوچستان رویکرد اصلی ما بوده است.

او درباره پروژه شهرهای خلاق که به همت معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رقم خورد، بیان کرد: کار بسیار مهمی که معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دوره رقم زد پروژه شهرهای خلاق بود که این پروژه ظرفیت شهرها و استان های مختلف را براساس هنری که در آن ها سرچشمه داشت شناسایی و معرفی کرد . اتمام این پروسه بیش از سه سال زمان برد و بسیار مطالعه روی آن صورت گرفت و همچنین کتاب های متعددی در این زمینه چاپ شد. من فکر می کنم این منابع شناسایی شده، ماخذی خواهد بود برای مدیرانی که از این پس بخواهند کار فرهنگی کنند و آن ها می توانند با توجه به ظرفیت هنری هر استان و خلاقیت هایی که در شهرهای مختلف وجود دارد از این منابع برای سیاست گذاری استفاده و روی هنر استان های مختلف تمرکز کنند.

مدیر کل دفتر هنرهای تجسمی به رویکرد پژوهشی در رویدادهای تجسمی اشاره کرد و گفت: رویکرد بعدی ما این بود که جملگی کارهایی که در حوزه هنرهای تجسمی رخ می دهد از یک رویداد صرف فراتر برود و تبدیل به یک رویکرد پژوهشی شود، به این معنا که ما فقط جشنواره هنرهای تجسمی فجر برگزار نکنیم و در کنار آن روی حوزه هنرهای تجسمی در دوره برگزاری جشنواره هم مطالعه کنیم و در این امر از نویسندگان، اساتید دانشگاه ها و افرادی که می توانند وضعیت گذشته، حال حاضر و چشم انداز آینده را تبیین کنند نیز کمک گرفتیم و نتیجه این رویکرد و بخش عمده این آثار تجسمی را در نمایشگاهی که در هفته جاری برگزار می شود و تالیفات معاونت هنری در آن به نمایش درخواهد آمد، می بینیم.

او افزود: همین رویکرد در موزه هنرهای معاصر تهران هم شکل گرفت، یعنی علاوه بر کار مرمت و بازسازی موزه، حوزه پژوهشی هم در موزه رقم خورد که نتیجه آن تالیف 6 جلد کتاب که برخی از آن ها به چاپ رسیده و برخی در نوبت چاپ است و همچنین مطالعه و پژوهش جدی روی آثار گنجینه بود.

مظفری درباره احیای بینال های تجسمی در این دوره بیان کرد: سعی کردیم در این دوره بیشتر به انجمن های صنفی و برگزاری مجدد برخی دوسالانه ها مانند دوسالانه سرامیک، خوشنویسی، مجسمه سازی و نقاشی که بعضی از آن ها بیش از 10 سال تعطیل شده بودند، توجه کنیم.

این مدیر فرهنگی با اشاره به اینکه ایران در پنجاه و هشتمین دوسالانه ونیز رتبه ششم را کسب کرد، درباره رویکرد بین المللی هنرهای تجسمی اظهار کرد: از رویکردهای بین المللی هنرهای تجسمی تا قبل از پاندمی کرونا باید به حضور چشم گیر ایران در بینال ونیز اشاره کرد که یکی از چشمه های موثری بود که در عرصه بین المللی رقم خورد و هنر ایران را به جهانیان نشان داد و ایران را جزو شش پاویون برتر پنجاه و هشتمین بینال ونیز که با حضور 90 کشور دنیا برگزار می شد، قرار داد.

او درباره تدوین سه سند در حوزه هنرهای تجسمی خاطرنشان کرد: همه این فعالیت ها در کنار نظامندی و تدوین قوانین و آیین نامه های مرتبط با هنرهای تجسمی که کار زمین مانده و طولانی بود، رخ داد؛ سه سند بسیار مهم در این دوره نوشته شد که عبارتند از آیین نامه صدور مجوز گالری ها و نظارت بر آن ها که پس از بیست سال به روز شد و نگارش آن بیش از یک سال زمان برد. آیین نامه نظارت بر ساخت مجسمه های شهری که می توان گفت از سال 78 مدتی بیش از 21 سال روی زمین مانده بود و در این دوره شورای آن شکل گرفت و به هفت استان کشور تفویض اختیار شد که درباره مجسمه های شهری تصمیم بگیرند و مجوز آن را صادر کنند. از طرف دیگر در زمینه سامان دهی بازار هنر ما برای برگزاری آرت فر، اکسپو و حراج هیچ گونه سندی در کشور نداشتیم درنتیجه آیین نامه برگزاری حراج و بازارهای هنر در این دوره نگارش یافت و به عنوان یک سند باقی خواهد ماند. این اسناد تاریخ و زمان ندارند و در طول سال های آینده نیز فضای فرهنگ و هنر کشور می توند از آن ها بهره مند شود.

این مدیر درباره فراهم کردن زمینه حضور پیشکسوتان در رویدادهای هنری تصریح کرد: سعی کردیم زمینه حضور بزرگان و پیشکسوتان هنری را در روایداها فراهم کنیم مانند جشنواره هنرهای تجسمی فجر که بزرگان عرصه تجسمی به صورت استاد، دبیر، داور، شورای سیاست گذاری و یا در بخش چارسو که بخش فروش آثار هنری و حضور نگارخانه ها بود، حضور داشتند.

مظفری مرمت موزه هنرهای معاصر تهران را یکی از خطرپذیرترین فعالیت های دوره خود دانست و گفت: فکر می کنم یکی از ریسک ها و خطرپذیری های این دوره، مرمت موزه هنرهای معاصر تهران بود که درنتیجه آن 32 ماه موزه به دلیل مرمت تعطیل شد و این بازسازی کاری بود که چهل سال انجام نشده بود . طبیعتا تمامی مدیران تمایل دارند که در زمان مدیریت آن ها درهای موزه ها باز باشد و در آن ها رویداد شکل بگیرد اما به هرحال یک ساختمان در حال فرسایش و آسیب بود و همچنین مخزنی که آثار بسیار ارزشمندی در آن قرار دارد، نیاز به مراقبت ویژه داشت. یک گروه مدیریتی باید مسئولیت این کار را بر عهده می گرفت که خدا را شاکریم در پایان این عملیات باموفقیت به اتمام رسید و موزه هنرهای معاصر تهارن 9 بهمن ماه سال 99 مجدد بازگشایی شد.

مدیر کل دفتر هنرهای تجسمی همچنین درباره گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران و نخریدن اثر جدید برای آن توضیح داد: گنجینه موزه برای بین 700 تا 100 اثر طراحی شده است و طی سال های گذشته نزدیک به 4 هزار اثر در گنجینه موزه قرار گرفته است و طبیعتا گنجایش گنجینه برای خرید اثر جدید کافی نیست و نمی شود آثار متعددی به آن اضافه کرد. ضمن اینکه موضوع اعتبارات هم همیشه برای ما حایز اهمیت بوده است. گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران بین پنج تا 10 موزه برتر هنر مدرن دنیا قرار دارد و به لحاظ زمان بندی هم نمایش دادن همین آثار موجود در گنجینه زمان طولانی می خواهد و شاید هر اثر چندسال باید در نوبت باشد تا فرصت نمایش به آن برسد. رویکردی که در این دوره انتخاب شد این بود که به جای برگزاری چهار نمایشگاه در سال، حداقل هشت نمایشگاه در سال برگزار شود تا آثار بیشتری هم از گنجینه به نمایش دربیاید و هم فرصت معرفی هنرمندانی که در سال های گذشته امکان نمایش آثار آن ها مهیا نبوده است، فراهم شود.

او همچنین درباره روند افزایشی تاسیس نگارخانه ها در این چهار سال تشریح کرد: تا پایان سال 96 تعداد نگارخانه های ما 550 بود که با آماری که امروز از سطح استان های کشور و تهران داریم این عدد به 756 نگارخانه افزایش پیدا کرده است. برداشت من این است که شکل صدور مجوز برای تاسیس نگارخانه ها در این چهار سال اخیر انقباضی تر از قبل بوده و شرایط برای تاسیس نگارخانه ها سخت تر هم شده است زیرا نگارخانه ها تخصصی تر شده اند و همه آن ها باید داراری مدیر هنری و فضای کافی برای ارایه باشند و همچنین شخص موسس باید با حوزه هنرهای تجسمی آشنایی کافی داشته باشد درحالی که قبلا این شرایط برای راه اندازی نگارخانه الزامی نبود. با همه این ها اعتقاد دارم رشد چشم گیر نگارخانه ها در سال های اخیر ناشی از رشد و رونق بازار هنر در ایران بوده است. بازار هنر سال هاست که در دنیا رونق گرفته اما در سال های اخیر این رونق در کشور ما مشهودتر بوده است و بخشی از افزایش نگارخانه ها به این عامل بستگی دارد.

او ادامه داد: متاسفانه کرونا لطمه جدی به نگارخانه ها زد و بخشی از آن ها را با تعطیلی موقت یا دایم مواجه کرد. برخی هم به صورت آنلاین کارکرد خودشان را ادامه دادند و رویکردهای آنان تا حدود زیادی تغییر کرد و همچنان هم این روند ادامه داد و امیداریم بعد از اتمام پاندمی کووید 19 شاهد رونق نگارخانه ها در ایران باشیم.

مظفری در بخش دیگری از گفتگو اعلام کرد که در مطالبه واکسیناسیون هنرمندان تجسمی تابع قوانین و اولویت های وزارت بهداشت است. وی همچنین گفت: طبیعتا ما هم از نظام واکسیناسیون مشاغل مختلف که توسط وزارت بهداشت طراحی شده است، تبعیت می کنیم. متولی واکسیناسیون کرونا در کشور ما وزارت بهداشت است و تمامی اقشار جامعه باید از همان نظم و اولویت اعلام شده، پیروی کنند. البته بعد از آن که مشاغل پرخطر در نوبت اول قرار گرفتند و واکسینه شدند، اطلاع دارم که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، موسسه هنرمندان پیشکسوت متولی واکسیناسیون هنرمندان شده است که ظرف همین روزهای اخیر هم هنرمندان تا سنین 55 سال در موسسه پیشکسوتان هنرمند واکسن خود را دریافت کرده اند و این مسیر براساس همان جدول تعیین شده ادامه خواهد داشت. امیدواریم در ماه های آینده تمام هنرمندان و بخش عمده افراد جامعه واکسینه شوند.

این مدیر هنری در پاسخ به پرسش خبرنگار صبا مبنی بر اینکه چرا در حوزه هنرهای تجسمی یک اتحادیه صنفی واحد مانند خانه تجسمی نداریم، گفت: اتحادیه های صنفی را دولت نباید به وجود بیاورد زیرا از اسم آن ها پیداست که صنفی اند و اگر دولت این اتحادیه ها را تشکیل دهد یا حمایت مستقیمی از آن ها داشته باشد، دیگر استقلال خودشان را از دست می دهند. طبیعتا علت اینکه ما در حوزه تئاتر، سینما و موسیقی شاهد اتحادیه های صنفی مانند خانه تئاتر ، خانه سینما و خانه موسیقی هستیم اما در تجسمی این ها وجود ندارد به دلیل وسعت خانواده هنرهای تجسمی و تنوع رشته های آن است. 10 رشته در این خانواده از خوشنویسی و هنرهای جدید گرفته تا نگارگری و... جمع شده اند و اختلاف شکلی و ماهوی هم با یکدیگر دارند و باید این نکته را نیز در نظر گرفت. ما هم امیدواریم یک روز اتحادیه و خانه ای با عنوان خانه تجسمی ایران به وجود بیاید و فعالیت های خود را دنبال کند. اما من فکر می کنم چه آن هایی که بیانیه دادند، چه آن هایی که بیانیه ندادند، چه آن ها که خانه داشتند و چه آن هایی که خانه نداشتند و همه صنف های هنری در کنار باقی صنوف از جدول واکسیناسیون وزارت بهداشت تبعیت می کنند و نمی بینیم موردی را که با صدور بیانیه آن ها زودتر واکسینه شوند و فکر می کنم اتحادیه صنفی خیلی ارتباط جدی به موضوع واکسن کرونا ندارد اما اینکه خانه ای وجود داشته باشد تا مطالبه صنفی هنرمندان تجسمی را دنبال کند، قطعا امر مقبول و مطلوبی است.

او درباره فعالیت محدود گالری ها در زمان وضعیت قرمر کرونا خاطرنشان کرد: اگر دستور تعطیلی فعالیت های فرهنگی و هنری از طرف ستاد مقابله با ویروس کرونا صادر می شد و همه ما از آن تبعیت می کردیم همان طورکه هر زمان وضعیت کرونا در تهران قرمز شده موزه هنرهای معاصر تهران نیز در پی آن تعطیل شده است، همچنین جشنواره ها و رویدادهای فرهنگی-هنری هم به تعویق افتادند زیرا این تعطیلی ها به نفع همه بوده و است، اما طبیعتا برخی گالری ها در این مدت تعطیلی فعالیت خود را به صورت مجازی پیگیری می کردند و برخی شاید با تعداد بسیار محدود و به صورت حضوری ادامه داند؛ برای اینکه مخاطبانی که وارد نگارخانه می شوند با مخاطبانی که وارد سالن تئاتر یا سینما و کنسرت موسیقی می شوند، تفاوت دارند زیرا در گالری همه افراد همزمان در آن مکان حضور ندارند و ممکن است در طول روز و در ساعت های مختلف از نمایشگاه بازدید کنند. برخی نگارخانه ها هم زمان تعیین می کردند که افراد فقط 2-3 نفره برای بازدید حضور داشته باشند و این امر به معنای باز بودن نگارخانه ها و برگزاری مراسم افتتاحیه، اختتامیه و برگزاری مراسم های پرتجمع نبوده است.

هادی مظفری در پایان گفتگو ابراز امیدواری کرد که با اتمام همه گیری ویروس کرونا روزهای بهتری در انتظار هنرهای تجسمی کشور باشد.

ندا زنگینه

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
رئیس اتحادیه صحافان از بازار نامطمئن دفاتر مشق برای سال تحصیلی پیشِ رو خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۸ سایت های دیگر : خبرگزاری تسنیم رویداد ایران اصفهان امروز آنلاین

به گزارش گروه فرهنگ و هنر یکتاپرس ؛ صنایع مختلف فرهنگی از چاپ گرفته تا نشر و صحافی در دو سال جاری با مشکلات اقتصادی بیشتری نسبت به سال های گذشته مواجه بوده اند، تعطیلی ها زیر سایه سنگین کرونا، کاهش فروش و حجم سفارشات، افزایش قیمت مواد اولیه، از دست رفتن بخشی از بازارهای صادراتی از جمله مهمترین این مشکلات است.

این صنایع به ویژه صنعت چاپ در سال های گذشته ها تلاش کرده است کنار تهدیدهایی که برای حیاتش وجود داشته است ، به فرصت ها نیز بیندیشد، فرصت هایی که بازارهای منطقه برایش به ارمغان آوردند و افزایش نرخ ارز آن را برای هر دو طرف مقرون به صرفه کرده است.

در این میان بازارهای عراق و افغانستان و حتی ترکیه در سال های اخیر بازار خوبی برای محصولات صنعت چاپ و زیرمجموعه های آن از ایران بوده اند ، موضوعی که متأسفانه در دو سال گذشته تحت الشعاع کرونا قرار گرفت و تا اندازه ای این تولیدکنندگان را متضرر کرد.

تولیدکنندگان دفتر یکی از زیرمجموعه های صنعت چاپ به شمار می روند که در سال های گذشته بخشی از بازار کشورهای عراق و افغانستان در حوزه دفتر مشق را به دست آورده بودند اما از دو سال پیش به دلیل ممنوعیت صادرات دفاتر مشق که در پی گرانی کاغذ و کمبود آن به وجود آمد، این بازارها از دست رفته است. حالا در سایه کرونا و تعطیلی مدارس تولید دفتر مشق که می توانست صحافی ها را در ماه هایی از سال سرپا نگه دارد و جبران ضرر و زیان سایر ماه های سال شود، بازار مناسب و مطمئنی در داخل کشور ندارد و این یعنی ضرر پشت ضرر برای این واحدهای تولیدی.

اکنون چند ماهی است که زمزمه های بازگشایی مدارس شنیده می شود، از سوی دیگر به علت کمبود کاغذ در کشور و گرانی این کالا به نظر می رسد که تولیدکنندگان دفتر تحریر با مشکلاتی در زمینه تولید روبه رو باشند، مشکلاتی که جلیل غفاری رهبر، رئیس اتحادیه صحافان، مهمترین آن را نامطمئن بودن بازار می داند.

وی از رونق اندک بازار دفاتر مشق خبر داد و یادآور شد: با وجود اینکه چند بار از سوی مسئولان مطرح شد که مدارس باز خواهد شد اما همچنان بازار مطمئنی برای فروش دفاتر و نوشت افزار وجود ندارد.

غفاری رهبر تصریح کرد: از سوی دیگر کاغذ طی دو سال اخیر به شدت افزایش قیمت داشته است ، تا پیش از این هم تقاضای چندانی برای آن وجود نداشت وگرنه بیش از این ها افرایش قیمت را تجربه می کرد. با توجه به اینکه تمامی خرید دفترسازان از بازار آزاد است این قیمت تمام شده دفاتر را بالا خواهد برد.

وی ادامه داد: نکته دیگر ماجرا این است که کاغذ در کشور طی ماه های اخیر به ندرت وارد شده است و هرچه هست همین هایی است که در انبارها موجود است ، اگر قرار باشد بازار نوشت افزار و دفاتر رونق بگیرد، قطعاً ما با مشکلات تأمین کاغذ روبه رو خواهیم بود؛ زیرا کمبود کاغذ در بازار و افزایش تقاضا به شدت قیمت آن را بالا خواهد برد.

وی افزود: در عین حال نباید چندان هم نگران بود؛ زیرا بسیاری از تولیدکنندگان دفاتر مشق تولیدات سال گذشته خود را هنوز به فروش نرسانده اند و تصور نمی کنم مشکلی از جهت کمبود این کالا در کشور پیش بیاید.

رئیس اتحادیه صحافان در ادامه به وضعیت اقتصادی نامناسب این صنف اشاره کرد و گفت: تولید دفاتر در ماه هایی از سال جبران ضرر و زیان این صنف در ماه های دیگر را می کرد که این هم دو سالی است تعطیل شده است.

وی با یادآوری نیاز دانش آموزان به 140 میلیون جلد دفتر در سال در صورت بازگشایی مدارس قیمت هر دفتر 100برگ معمولی را 9 هزار تومان عنوان کرد و گفت: قیمت های دفاتر مشق برای بسیاری از خانواده های روستایی و شهرستان های کوچک، سنگین است اما دولت در سه سال گذشته فکری به حال آن نکرده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ یکتا پرس
دبیر نوزدهمین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس از تمدید مهلت ارسال آثار به دبیرخانه این رویداد تا 15 شهریور سال جاری خبر داد.

محمدقاسم فروغی؛ دبیر نوزدهمین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، از تمدید مهلت ارسال آثار به دبیرخانه این رویداد مهم ادبی خبر داد و اظهار کرد: دبیرخانه نوزدهمین دوره پس از دریافت لیست کتاب های منتشرشده در سال های 1398- 1397 با موضوعات دفاع مقدس، مقاومت و مدافعان حرم از مراجع ذی صلاح و تهیه یک لیست واحد به آمار قابل توجه حدود سه هزار و 350 عنوان کتاب منتشر شده رسید. آمار بالای تولیدات، شرایط کرونایی کشور و محدودیت هایی که ناشران و پدیدآورندگان آثار ادبی به واسطه شیوع این ویروس پیدا کرده اند و همچنین درخواست هایی متعددی که اهالی نشر داشتند، ما را بر آن داشت که مهلت ارسال آثار به دبیرخانه انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس تا 15 شهریور تمدید کنیم.

وی ضمن بیان فعالیت کم سابقه ناشران دفاع مقدس در تولید کتاب های دفاع مقدس، بیان کرد: خوشبختانه علیرغم مشکلات متعددی که امسال در حوزه نشر داشته ایم که شامل گرانی بی سابقه قیمت کاغذ و چاپ کتاب و برگزار نشدن نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بود، اما شاهد تولیدات گسترده و استقبال بسیار مناسب ناشران از نوزدهمین دوره انتخاب کتاب دفاع مقدس هستیم.

فروغی با بیان اینکه تاکنون بیش از دو هزار و 500 عنوان کتاب دفاع مقدس در ژانرهای مختلف ادبی به دبیرخانه این رویداد ارسال شده، افزود: پیش بینی می کنیم با تمدید مهلت ارسال آثار، شاهد تعداد بیشتر آثار برای داوری در این رویداد باشیم.

دبیر انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس از آغاز داوری های این رویداد پس از ثبت نهایی آثار در دبیرخانه خبر داد و گفت: تیم های داوری این دوره از انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس در مراحل انتخاب هستند و هماهنگی های لازم جهت آغاز کارداوری ها در گروه های مشخص شده صورت گرفته است.

وی تصریح کرد: امسال در کنار انجام فعالیت داوری آثار رسیده به دبیرخانه، سلسه نشست های تخصصی با موضوعات مختلف در نظر گرفته شده است که متعاقبا محورها و موضوعات مربوطه اطلاع رسانی خواهد شد.

محمدقاسم فروغی؛ دبیر نوزدهمین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، از تمدید مهلت ارسال آثار به دبیرخانه این رویداد مهم ادبی خبر داد و اظهار کرد: دبیرخانه نوزدهمین دوره پس از دریافت لیست کتاب های منتشرشده در سال های 1398- 1397 با موضوعات دفاع مقدس، مقاومت و مدافعان حرم از مراجع ذی صلاح و تهیه یک لیست واحد به آمار قابل توجه حدود سه هزار و 350 عنوان کتاب منتشر شده رسید. آمار بالای تولیدات، شرایط کرونایی کشور و محدودیت هایی که ناشران و پدیدآورندگان آثار ادبی به واسطه شیوع این ویروس پیدا کرده اند و همچنین درخواست هایی متعددی که اهالی نشر داشتند، ما را بر آن داشت که مهلت ارسال آثار به دبیرخانه انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس تا 15 شهریور تمدید کنیم.

وی ضمن بیان فعالیت کم سابقه ناشران دفاع مقدس در تولید کتاب های دفاع مقدس، بیان کرد: خوشبختانه علیرغم مشکلات متعددی که امسال در حوزه نشر داشته ایم که شامل گرانی بی سابقه قیمت کاغذ و چاپ کتاب و برگزار نشدن نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بود، اما شاهد تولیدات گسترده و استقبال بسیار مناسب ناشران از نوزدهمین دوره انتخاب کتاب دفاع مقدس هستیم.

فروغی با بیان اینکه تاکنون بیش از دو هزار و 500 عنوان کتاب دفاع مقدس در ژانرهای مختلف ادبی به دبیرخانه این رویداد ارسال شده، افزود: پیش بینی می کنیم با تمدید مهلت ارسال آثار، شاهد تعداد بیشتر آثار برای داوری در این رویداد باشیم.

دبیر انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس از آغاز داوری های این رویداد پس از ثبت نهایی آثار در دبیرخانه خبر داد و گفت: تیم های داوری این دوره از انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس در مراحل انتخاب هستند و هماهنگی های لازم جهت آغاز کارداوری ها در گروه های مشخص شده صورت گرفته است.

وی تصریح کرد: امسال در کنار انجام فعالیت داوری آثار رسیده به دبیرخانه، سلسه نشست های تخصصی با موضوعات مختلف در نظر گرفته شده است که متعاقبا محورها و موضوعات مربوطه اطلاع رسانی خواهد شد.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
به سراغ یکی از مهمترین و مَبنایی ترین عرصه های فرهنگی رفتیم؛ صنعت نشر و اهالی آن که قرار بوده ادبیات را به عنوان مادرِ دیگر هنرها زنده و پویا نگه دارند اما در سال های اخیر و با نوسانات عجیب قیمت کاغذ و در ادامه با حواشی ایام کرونا از عرصه ی دغدغه های فرهنگی به ورطه ی نگرانی های اقتصادی هبوط کردند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۸ سایت های دیگر : بیان ما دیار آفتاب

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو- سارا عاقلی ؛ سال 1400 نه فقط شروع سال جدید و حتی به باور عمومی آغاز سده ای جدید، بلکه مقارن با انتخابات سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و نوید بخش فصل جدید حکمرانی است. امیدی که پس از تجربه ی گفتمان های مختلف و سال های سخت شرایط اقتصادی شکل گرفت و اگر به هر دلیلی به سر منزل مقصود نرسد، به ناامیدی شکل گرفته در سال های پایانی دهه ی 90 دامن می زند.

هبوطِ نشر

فرهنگ و هنر یکی از قربانیان سیاسی کاری و شرایط نابه سامان اقتصادی در سال های اخیر است؛ موضوعی که در نگاه برخی سیاستمداران حکم موضوع دست چندمی را دارد که باید خرج سیاست شود و به وقت آن که ایام انتخابات است از قُلک هنر و هنرمندان به نفع یک جناح سیاسی رای بیرون کشید! این بار به سراغ یکی از مهمترین و مَبنایی ترین عرصه های فرهنگی رفتیم؛ صنعت نشر و اهالی آن که قرار بوده ادبیات را به عنوان مادرِ دیگر هنر ها زنده و پویا نگه دارند، اما در سال های اخیر و با نوسانات عجیب قیمت کاغذ و در ادامه با حواشی ایام کرونا از عرصه ی دغدغه های فرهنگی به ورطه ی نگرانی های اقتصادی هبوط کردند.

کاغذبازی!

کاغذ، الفبای حوزه ی نشر است؛ مانند آب برای کشاورزی و برق برای صنعت، اما در چند سال اخیر قیمتِ چند قلم کالا دچار نوسان عجیب شد و کاغذ یکی از همین ها بود؛ فراز و فرود قیمت کاغذ موضوع جدید نیست و در دهه گذشته همواره به حوزه نشر و مطبوعات شوک وارد کرده
اردیبهشت سال 1391، رهبر انقلاب در حاشیه ی بازدید از نمایشگاه کتاب تهران به گرانی کاغذ اشاره کردند و به مسئولان وقت وزارت ارشاد تاکید کردند باید برای تولید کاغذ داخلی، کارخانه های کاغذ را رونق داد تا فعالیت شان را شروع کنند؛ برای تحقق این مطالبه یک راه حل کوتاه مدت و یک راه حل بلندمدت به کار بسته شد؛ در درجه اول وارد کردن کاغذ با ارز دولتی که قیمت بالای آن را بشکند و در بلندمدت قوت بخشیدن به تولید داخل؛ تخصیص ارز دولتی چند وقتی انجام شد، اما تولید داخل به فراموشی سپرده شد و کارخانجات داخلی نیز به دلیل نبود حمایت های کافی در راستای تولید حرکت نکردند.
ارز دولتی نیز چند وقتی به کار بسته شد، اما خالی از ایراد نبود مانند احتکار برای افزایش تقاضا و افزایش قیمت؛ با این حال در سال 1400 یک باره اعلام شد که ارز 4200 دیگر به کاغذ اختصاص پیدا نمی کند و همین کاغذ را گران تر کرد.
شرح مشکل از زبان ناشران نشان می دهد مشکل کاغذ، نه کمبود بلکه مدیریت، توزیع و قیمت گذاری آن است؛ طبق اقدام وزارت فرهنگ، هر ناشر براساس میزان کتابی که در طول هر سال منتشر می کند و در خانه کتاب به ثبت می رسد، سهمیه مشخصی از کاغذ یارانه ای دریافت می کند، اما این سهمیه برای برخی از ناشران تنها 2 درصد از نیازهایشان را رفع می کند و این باعث می شود آن ها برای جبران کمبود هایشان رو به کاغذ با قیمت آزاد بیاورند.

محمد عزیزی، مدیرمسئول نشر روزگار در گفتگو با دانشجو، درباره قیمت کاغذ گفت: شگفت انگیزترین مسئله این بود که قبلا قیمت کاغذ در بازه ای چهار یا پنج ساله تغییر می کرد. مثلا کاغذی که در بازار آزاد برای مثال هر بند 16 یا 17 هزارتومان به فروش می رسید، بعد ها تبدیل شد به 50 الی 60 هزار تومان به ازای هربند و تا حدود 70 الی 80 هزار تومان به ازای هربند، اما ناگهان از زمانی که تحریم ها شدید شد و به خصوص در دوسال گذشته، قیمت کاغذ به بندی 150 هزار تومان رسید. روز بعد تبدیل به بندی 200 هزار تومان شد و همینطور ادامه یافت. عجیب تر اینکه امسال وقتی ما بعد از فشار هایی مانند کرونا به سراغ کار رفتیم قیمت کاغذ به بندی 700 هزار تومان رسیده بود. واضح است که نتیجه این نوع بازار، تعطیلی انتشارات و مطالعه و فرهنگ و ادبیات و کتاب و به نوعی تعطیلی تفکر است.

کرونا و کتاب

گرانی کاغذ تنها یکی از انبوه مشکلات حوزه نشر بود چراکه از اواخر سال 98 ویروسی مهلک تر از گرانی به جان بازار نشر و کل جامعه افتاد و آن شیوع ویروس کرونا بود؛ ضربه ای مهلک به کل پیکره ی اقتصاد در تمام کشور ها که حوزه ی نشر را هم بی نصیب نگذاشت.
اگر شرایط نابه سامان اقتصادی باعث شد محصولات فرهنگی مانند کتاب، سینما و... به اولویت آخر خانواده تبدیل شود، کرونا در بدو ورود خود موجب گردید اقبال به حضور در مراکز فرهنگی مانند کتابفروشی ها و سالن های سینما کاهش شدیدی داشته باشد.

در همین باره سلمان باروح، مدیرعامل فروشگاه کتاب قلم، معتقد است کرونا تاثیرات بسیار مخربی در فروش کتاب و کاهش تعداد مراجعه کنندگان به فروشگاه های کتاب داشته و در گفتگو با ایسنا گفته: هرچند که کرونا فرصت فروش آنلاین و غیرحضوری کتاب را برای ما فراهم کرده است، اما این موضوع تأثیر چندانی برای فروشگاه های کتاب نداشته است؛ کافه کتاب فروشگاه کتاب قلم را در منطقه گردشگری زشک تأسیس کردیم که با شیوع کرونا، عملاً این کافه کتاب تعطیل شده؛ با افزایش قیمت کاغذ و در نتیجه افزایش بهای تمام شده چاپ کتاب در شرایط اقتصادی کنونی، مردم به خرید کتاب رغبتی از خود نشان ندهند.

البته این وضعیت بیشتر متعلق به ماه های ابتدایی شیوع کرونا بود؛ زمانی که ابعاد آن و نحوه ی مدیریت آن غیر ناشناخته به شمار می آمد؛ کمی بعد عرضه ی محصولات فرهنگی به ویژه کتاب به صورت فروش آنلاین، الکترونیکی و صوتی مورد اقبال مخاطبانی قرار گرفت که بخاطر کرونا مجبور به خانه نشینی شده بودند و اوقات فراغت بیشتری نسبت به قبل داشتند
بر همین اساس برخی از اهالی حوزه نشر درباره نسبت کتاب و کرونا نظر متفاوتی دارند؛ مانند علی رجب زاده، مدیر فروشگاه پردیس کتاب مشهد که در گفتگو با ایسنا اظهار داشته: اگر فرض کنیم که آسیب های کرونا بر مشاغل در حدود 50 درصد بوده، این میزان در کتابفروشی بسیار کمتر بوده؛ شیوع کرونا باعث شد تا مردم وقت آزادتری داشته باشند و این موضوع از دلایل اصلی افزایش خواندن کتاب شده است.

رضایت از میزان فروش حوزه نشر در ایام کرونا باتوجه به کاهش فروش حضوری، بستگی به فروش مجازی انتشاراتی های مختلف دارد و نشر های مختلف بسته به میزان شهرت و توانمندیِ صفحات مجازیِ خود از فروش غیر حضور سود می بردند و طبیعتا در این بین انتشاراتی های کوچک و خصوصی بیشترین ضرر را کردند.
تجربه ی دیگر کشور ها نشان می دهد کرونا شکلِ فروش کتاب را تغییر داده، اما گاهی بر میزان فروش افزوده؛ مانند آمریکا که براساس اعلام اتحادیه ناشران این کشور، با وجود اینکه رفت وآمد آدم ها در این یک سال کم شده، فروش کتاب های صوتی نسبت به زمان مشابه در سال 2019 بیش از 17 درصد افزایش داشته و فروش کتاب های الکترونیک که در چند سال گذشته با کاهش روبه رو بوده افزایش 16درصدی را تجربه کرده است.

بازگشت به عصرِ کاغذ!

حالا این احتمال وجود دارد که پس از فروکش کردن شیوع کرونا و مهار آن، عصرِ کاغذ دوباره آغاز شود و قیمت آن افزایش یکباره داشته باشد؛ البته در ایام تعطیلات کرونایی نیز علی رغم کاهش تقاضا، قیمت کاغذ کاهشِ آنچنانی نداشت؛ ضمن آنکه در طول این مدت واردات کاغذ از ارز دولتی بهره مند بود تا بتواند با قیمت متعادل تری به دست ناشر و در نهایت به دست مخاطب برسد، اما در واقعیت اتفاق دیگری افتاد و با احتکار کاغذ های وارد شده با ارز دولتی، قیمت آن سر به فلک کشید.

مدیر مسئول نشر روزگار درباره علت گرانی کاغذ به دانشجو گفت: زمانی که کاغذ با ارز 4 هزارتومانی وارد می شود نمی توان ادعا کرد قیمت آن به دلیل تحریم هاست؛ ارز دولتی به یکی دو شرکت داده می شود تا کاغذ را وارد کنند و این شرکت ها از طریق اتحادیه ناشران کاغذ را میان ناشران توزیع می کردند؛ زمانی که این اتفاق به درستی نمی افتد ناشر مجبور است به بازار آزاد مراجعه کند؛ در بازار آزاد هم قیمت ها بر اساس احتکار های صورت گرفته متعادل نیست.

عزیزی در تحلیل قیمتِ کاغذ ادامه داد: افرادی شرکت صوری تشکیل می دهند و اقدام به دریافت سوپسید می کنند، ارز دریافت می کنند که بتوانند کاغذ وارد کنند، اما وقتی کاغذ را وارد می کنند، به جای عرضه کامل به بازار، بخش ناچیزی از آن را به بازار عرضه می کنند تا کمبود مصنوعی ایجاد کنند و از فضا سواستفاده کنند. در این شرایط وقتی ناشر ناچار است کتاب را به موقع به چاپ برسانند و از طریق اتحادیه و وزارت ارشاد هم نمی تواند به اندازه ای که باید کاغذ دریافت کند، مجبور می شود که به بازار آزاد متوسل شود. همین امر موجب می شود که در بازار آزاد سواستفاده های وحشتناک به وجود آید.

علی رغم گره خوردن قیمت کتاب به قیمت کاغذ، برخی از اهالی کتاب مانند میثم رشیدی معتقدند سهم ناچیزی از بازار کاغذ به کتاب تعلق می گیرد؛ او در این باره به دانشجو گفت: واقعیتی در ارتباط با مسئله کاغذ وجود دارد، درواقع سهم کاغذ مصرفی حوزه کتاب در مقایسه با کل کاغذ مصرفی کشور بسیار ناچیز است. مواردی من جمله کاغذ مصرفی بسته بندی اجناس، کاغذ مصرفی تبلیغات و بازرگانی و فرم های اداری و مواردی از این دست در مقایسه با کاغذ مصرفی حوزه کتاب رقم زیادی است. به همین سبب مدیریت کاغذ مصرفی حوزه کتاب بسیار راحت است و اگر کسی واقعا دغدغه داشته باشد می تواند مدیریت کند و این مشکل را حل کند.

حرکتِ دشوارِ چرخدنده های فرهنگ

با همه این اوصاف و ضرر هایی که در تعطیلات کرونایی و شرایط نابه سامان اقتصادی متوجه ناشران کوچک شد، حمایت های کمی از آنان صورت گرفت که حرکت دادن چرخ های فرهنگ را برای آنان دشوارتر از قبل کرد و علی رغم وعده های داده شده از سمت مدیران فرهنگی، تسهیلاتِ چشمگیری به آنان تعلق نگرفت. عزیزی در خصوص تسهیلات به اهالی حوزه نشر اظهار داشت: در ارتباط با وام های تسهیلاتی وعده داده شده چندین بار از طریق اتحادیه ثبت نام کردیم، اما در عمل همیشه به بن بست خوردیم و به نتیجه ای نرسیدیم؛ ما از طریق مجمع ناشران انقلاب اسلامی از آن استفاده کردیم و توانستیم از طریق معرفی آن تشکیلات مبلغ حدودا 120 میلیون تومانی دریافت کنیم؛ اما از طریق اتحادیه ناشران چیزی دریافت نکردیم. .

اما میثم رشیدی از عدم ارائه تسهیلات گفت و تصریح کرد: ما چیز زیاد و خاصی ندیدیم، شاید مثلا در حوزه هایی از قبیل سینما و تئاتر وام هایی داده شد، اما ما این موارد را به طور مشخص ندیدیم. میزانی سهمیه کاغذ داده شد که طبیعی بود و ارتباطی به کرونا نداشت، یارانه ای هم در قالب طرح های فصلی خانه کتاب داده شد که آن هم باتوجه به گرانی ها و افزایش قیمت های کتاب هیچ سود و فایده ای نداشت. ما در کل حمایتی ندیدیم، فقط کتابفروشی ها مطالبه داشتند که در دوران تعطیلی ها بتوانند باز باشند، چون فضای کتابفروشی آنچنان بستری برای انتقال ویروس نیست. اما این مورد هم به جایی نرسید، چون وزیر ارشاد نتوانست از این امر حمایت کند.

افق نشر

حوزه ی نشر اگر در دهه ی 90 به ویژه در سال آخر، روز های سختی را پشت سر گذاشت، اما اکنون با روی کار آمدن کابینه ی جدید این امید وجود دارد که مدیران فرهنگی تغییر کنند و عرصه ی فرهنگ و هنر شاهد روز های بهتری باشد؛ اهالی فرهنگ به ویژه فعالان حوزه ی کتاب مطالبات مختلفی از وزارت ارشاد پیشرو دارند.

رشیدی، نویسنده حوزه تاریخ و دفاع مقدس، انتظارات اهالی نشر از دولت آینده را اینگونه با دانشجو در میان گذاشت: اگرچه بازار نشر خودساخته و مستقل است، اما دولت با تصمیماتی که می گیرد می تواند فضای حوزه نشر را متحول کند مثل یارانه های کاغذ و چاپ یا مسئله مهمی مثل ممیزی و امثالهم که همگی تاثیرات زیادی بر حوزه نشر دارند. ناشر باید برای خود برنامه ای داشته باشد، اما وزارت فرهنگ و ارشاد و مشخصا معاون فرهنگی وزارت ارشاد حداقل باید سیاست های خود را بنا نهد و با مطلع کردن ناشرین از آنها، این اطمینان را بدهد که این سیاست ها در این 4 سال ثابت است و ما از این چهارچوب خارج نمی شویم که موجب ضربه به شما ناشرین شود؛ و ناشرین می توانند در این حالت با خیال راحت برنامه 4 ساله خود را تنظیم و به آن عمل کنند.

مدیر مسئول نشر روزگار، اما در کنار مسائل اقتصادی، مطالبات محتوایی را نیز از ارگانِ فرهنگیِ دولت پیشرو مطرح کرد و گفت: به عقیده من وزارت فرهنگ و ارشاد دولت جدید باید سه مورد را مدنظر داشته باشد؛ اول اینکه در زمینه ممیزی های کتاب تجدیدنظر کند؛ با توجه به اینکه نشر کتاب در عدد خیلی پایین است و تاثیر آنچنانی به لحاظ اخلاقی نمی گذارد که ادعا کنیم جو اخلاقی جامعه تغییر می کند؛ مسئله ی دوم کاغذ و مقوایی است که برای چاپ کتاب مورد نیاز هر ناشری است؛ اینکه مجدد این اقلام با ارز دولتی در اختیار ناشرین قرار گیرد با این تفاوت نسبت به دولت قبل که میزان آن را افزایش دهند و به اندازه نیاز واقعی هر ناشر باشد و مورد سوم اینکه از کتاب های تازه چاپ برای تجهیز کتابخانه های سراسر کشور استفاده شود؛ چه از طریق نهاد کتابخانه های عمومی و چه از طریق کتابخانه های مساجد و راه های مشابه.

به نظر می رسد با کمرنگ شدن مشکلاتِ اقتصادی که صدرنشینِ لیستِ مطالبات ناشران است، می توان امیدوار بود که اهالی فرهنگ، تمرکز خود را بجای مسائل معیشتی و مالی بیشتر به مسائل فرهنگی جامعه دهند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
مراسم رونمایی از آغاز طرح اکران حقیقت با حضور پنج فیلمساز بسته اول اکران حقیقت و مدیران مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی برگزار شد.

به گزارش هنرآنلاین ، دوشنبه 18 مردادماه، مراسم رونمایی از فیلم های اکران حقیقت به دلیل شیوع ویروس کرونا بدون حضور نمایندگان رسانه ها، با رعایت پروتکل های بهداشتی و با حضور محمد حمیدی مقدم مدیرعامل مرکز گسترش، حامد شکیبانیا معاون مستند، مرتضی رزاق کریمی قائم مقام مرکز، مصطفی رزاق کریمی، کتایون جهانگیری، فرشاد اکتسابی، محسن خانجهانی و مهدی باقری در ساختمان اصلی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی برگزار شد.

در ابتدای این جلسه محمد طیب مدیر بازرگانی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی ضمن خیرمقدم به حاضران عنوان کرد: به دلیل شرایط کرونا، سعی مان بر این است که این جلسه خیلی کوتاه باشد. بخش های مختلف مرکز تلاش های چندگانه ای را برای رونمایی از اکران حقیقت تقبل کردند، دراین مراسم میزبان شما هستیم که در مرحله اول طرح، فیلم هایتان نمایش داده می شود.

محمد حمیدی مقدم مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، گفت: از سال 1398 که مصادف با ورود من به مرکز گسترش بود، نیاز به تحولی در حوزه عرضه فیلم های مستند داشتیم. در سال 1399 با ورود محمد طیب به مرکز برای ایجاد اتفاقا های جدید در چند جهت، ریل گذاری شد.

او ادامه داد: یکی از آسیب هایی که بررسی کردیم این بود که تولید فیلم مستند در مرکز گسترش در جایی گیر می افتد، آن هم بحث عرضه است. اتفاقاتی در نمایش فیلم هنری و مستند مثل اکران در سینماهای هنر و تجربه رخ داده است، اما باز هم انبوهی از تولیدات به فرآیند پخش نمی رسیدند، به همین دلیل کارگروهی در مرکز گسترش با هدف اکران فیلم مستند شکل گرفت.

هرچقدر به اکران مستند بها داده شود و به تقویت آن بیانجامد، موثر است

مدیرعامل مرکز گسترش تاکید کرد: از سال 99 افق پیش روی مان اکران مستند بود. احساس می کردیم که هرچقدر به اکران مستند بها داده شود و به تقویت آن بیانجامد، خوب و موثر است. شکل واقع بینانه توقع از عرضه و اکران مستند، باید با خود فیلم نسبت درستی داشته باشد. خیلی وقت ها این بحث وارد حوزه احساسی می شود و توقع بیش از اندازه داریم. چیزی که در مرکز طراحی شد این بود که بتوانیم به صورت تدریجی، ارتباط ویژه ای میان مردم و سینمای مستند برقرار کنیم. یعنی پیوستگی، استمرار و سبدی که باعث می شود تا مخاطب در هر شرایطی بتواند فیلم مستند را بدون مشکل انتخاب کند.

حمیدی مقدم درباره همکاری با پلتفرم هاشور توضیح داد: سال گذشته در جریان اکران آنلاین و برخط جشنواره سینماحقیقت همکاری خوبی با پلتفرم هاشور با مدیریت فرزاد آذری پور داشتیم، احساس کردیم که این همکاری می تواند گسترش داده شود به همین دلیل پایگاهی را در سامانه هاشور ایجاد کردیم اما این همه کار نیست. اتفاق جدید این است که مستند باید وارد حوزه های ارتباط با مخاطب به صورت رو در رو و زنده شود.از این نظر مراکز فرهنگی- هنری، پاتوق های هنری و... هدف گذاری شده اند.

مدیر عامل مرکز گسترش تاکید کرد: اکران برخط چهاردهمین جشنواره سینماحقیقت اشتیاقی ایجاد کرد که ادامه دارد. هنوز جشنواره پانزدهم شروع نشده، سیل مشتاقان برای اکران آنلاین آثارشان قابل توجه است. ما با فرصت نمایش در مراکز و پاتوق های فرهنگی در تهران و استان ها هماهنگ و همراه هستیم. این باعث ایجاد شاخه مویرگی اکران حقیقت می شود.

برگشت سرمایه حتی در شکل حداقلی خود

حمیدی مقدم درباره بحث برگشت مالی اکران فیلم های مستند تصریح کرد: یکی از نکات طرح اکران حقیقت این است که ما عام المنفعه و فقط برای کار فرهنگی، آن را آغاز نکرده ایم. دلایل ما در ابتدا ارتباط مستند با مردم و مخاطبان است، در مرحله بعد برگشت سرمایه حتی در شکل حداقلی خود اهمیت دارد. این نکته ای ا ست که به عنوان تیتر انتخاب و اعلام کردیم که باید از مستند درآمدزایی کنیم، شاید در ابتدا خیلی ها به آن امیدی نداشتند اما خوشبختانه انجام شد و ادامه می یابد.

مدیرعامل مرکز گسترش خاطرنشان کرد: ما حضور و حرکت های مختلفی در جشنواره ها داشتیم اما چقدر می توانیم از اقتصاد سینمای مستند در این چتر بزرگ جهانی بهره مند شویم؟ این مساله هیچ گاه اتفاق نیفتاده بود و اغلب مستندها تنها حضور جشنواره ای داشتند.

حمیدی مقدم در بخش دیگری از صحبت هایش ضمن اشاره به پیشبرد طرح های دیگری در مرکز گسترش همزمان با طرح اکران حقیقت بیان کرد: کاتالوگ دیجیتال و دو زبانه مرکز گسترش به زودی رونمایی می شود. این طرح باعث می شود تولیدات مرکز در تمام نقاط دنیا و به راحتی قابل پایش باشند، یعنی پخش کننده و خریدار، بدون نیاز به حضور فیزیکی ما در جشنواره های بین المللی، برای خرید فیلم به آثار مرکز دسترسی داشته باشند. خوشبختانه اولین مرحله از این تعامل، 17 مردادماه شکل گرفت و پولی برای خرید چهار فیلم در حوزه پخش آنلاین و برخط کشور ژاپن به مرکز گسترش واریز شد. این موفقیت بزرگی است. شاید میزان پرداخت ها و درآمد، ابتدا کم باشد اما گام به گام جلوتر می رویم.

او ادامه داد: طرح ویدیو لایبرری یا کتابخانه دیجیتال هم به زودی رونمایی می شود. طرحی، بسیار بزرگ و پیچیده در حوزه پژوهش و تحقیق که آن را هم با فرزاد آذری پور پیش می بریم. در این طرح امکان دسترسی به تمام داده های مرکز گسترش و منتخب جشنواره های سینماحقیقت در حوزه بین الملل و داخلی برای همه سینماگران، پژوهشگران، کسانی که بحث پژوهشی، تحلیلی انجام می دهند، ابتدا به صورت فیزیکی در مرکز و در گام بعدی به صورت آنلاین در هرجایی که حضور داشته باشند، فراهم می شود.

حمیدی مقدم گفت: این چند طرح همگام باهم پیش می روند و امیدوارم اتفاق بنیادینی در حوزه تولید و عرضه ایجاد کنند.

با پنج مستند اکران حقیقت را آغاز می کنیم

مدیرعامل مرکز گسترش در بخش پایانی صحبت هایش تصریح کرد: پنج فیلم خوب در حوزه های مختلف داریم که با آن ها اکران حقیقت را آغاز می کنیم، همچنین قرار است در پکیج های مختلف این اکران تنوع ساختاری و طعم داشته باشیم که مخاطب را جذب کند، پکیج مان باید متفاوت باشد و تنها در حوزه مستند اجتماعی نباشد.

او درباره مستندهای حاضر در پکیج اول اکران حقیقت عنوان کرد: در پکیج اول بر سر خاک ساخته محسن خانجهانی در حوزه محیط زیست، در جستجوی خانه خورشید به کارگردانی مهدی باقری در حوزه زیست بوم یا شهر را داریم که به عنوان مهم ترین پیوند انسان و محیط پیرامون بررسی می شود، در حوزه پرتره، مستند خاص و ویژه ای را در میان مستندهای معاصرمان به نام بانو قدس ایران اثر مصطفی رزاق کریمی داریم که خیلی ها مشتاق دیدن آن هستند، زیر این چتر باران می بارد اثر کتایون جهانگیری و ف- الف ساخته فرشاد اکتسابی از مستندهایی هستند که در حوزه اجتماعیِ جستجوگر حضور دارند.

وی تاکید کرد: خیلی خوشحال هستیم که مستندهای مان را نگه نداشتیم، یکی از نکات مهم این است که این چرخه سریع ادامه پیدا کند و مستندهای مرکز دیده شوند، پس از این، درگاه سینماحقیقت درگاه نمایش فیلم های ماست و مستندها بعد از آن، وارد چرخه اکران آنلاین، پاتوق های فرهنگی و سینماهای سراسری کشور می شوند. فیلم ها بعد از اکران حقیقت وارد فضای وی او دی ها می شوند. با فیلیمو و نماوا وارد درگاه های ثابتی شده ایم، همچنین گفتگوهای مان با نماوا خیلی جلو رفته است، بعد از وی اودی نیز وارد گفتگو با تلویزیون برای حق پخش تلویزیونی مستندها می شویم که آخرین مرحله پخش است.

او مطرح کرد: این مسائل مضاف بر اتفاقات و رویدادهای جشنواره های خارجی ا ست که اگر به مرحله انجام برسد، مستندها کارکرد خود را پیدا می کنند، مستندی در آرشیو مرکز باقی نمی ماند و جشنواره ها به ادامه مسیر دیده شدن فیلم ها کمک می کنند.

تشکر از همکاران طرح اکران حقیقت

حمیدی مقدم خاطرنشان کرد: از مصطفی رزاق کریمی، فرشاد اکتباسی، کتایون جهانگیری، مهدی باقری و محسن خانجهانی که با فیلم های شان این طرح را افتتاح می کنند، تشکر می کنم امیدوارم که برکت این طرح به همه سینمای مستند برسد. قطعا این اتفاق می افتد و مستند عمومی تر می شود و جای خود را باز می کند.

فیلمسازان و مدیران مرکز گسترش در پایان مراسم، پوستر فیلم های پپکیج اول اکران حقیقت را امضا کردند.

اکران حقیقت که به همت واحد بازرگانی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی طراحی و اجرا می شود 2 مرحله دارد. در مرحله نخست، مستندهای تولید شده در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی به صورت آنلاین و توسط پلتفرم هاشور نمایش داده می شوند. هم زمان و با عادی تر شدن شرایط اجتماعی و کاهش روند ابتلا به ویروس کرونا، فیلم ها در بیش از 50 مرکز فرهنگی و هنری و تعدادی از سینماها در سراسر کشور نمایش خواهند داشت.

در مرحله دوم مستندهایی که متعلق به مرکز گسترش نیستند اما شرایط اکران آنلاین و فیزیکی دارند و متقاضی اکران در اکران حقیقت هستند، نمایش داده می شوند.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
صحبت های طوفانی کیوان کثیریان منتقد سینما در شبکه خبر که توسط مجری قطع شد! او در بخشی از حرف هایش از دخالت سیاست و نظر یک جناح خاص در سینما گله کرد و به دفاع از اصغر فرهادی پرداخت.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۹

صحبت های طوفانی کیوان کثیریان منتقد سینما در شبکه خبر که توسط مجری قطع شد! او در بخشی از حرف هایش از دخالت سیاست و نظر یک جناح خاص در سینما گله کرد و به دفاع از اصغر فرهادی پرداخت.

لینک خبر :‌ مستقل آنلاین
امیرحسین علم الهدی کارشناس اقتصاد سینما با تاکید بر اینکه ایده اکران آنلاین یک شوخی است، به طرح این پرسش پرداخت که در کجای دنیا فیلم ها را اکران آنلاین می کنند؟

امیرحسین علم الهدی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره وضعیت بحرانی فیلم های باقی مانده در صف اکران سینماها گفت: بحران اصلی امروز کرونا ست و تا زمانی که این بحران برطرف نشود و 70 درصد مردم واکسینه نشوند، واقعیت این است که کاری هم برای حوزه اکران سینماها نمی توان انجام داد. نمونه موفق اکران در این ایام دینامیت بود که نشان داد در هر حال، سینما همچنان زنده است، ولی همچنان این انتقاد هم مطرح است که وقتی مردم درگیر کرونا هستند و روزانه چندین نفر قربانی این بیماری می شود چرا باید چنین برنامه هایی جریان داشته باشد. پس مسئله امروز، تنها مسئله اکران برای سینماها نیست، مسئله کروناست که کل کشور و کل بشریت را در بر می گیرد.

وی در ادامه گفت : در باقی دنیا هم اینگونه نیست که این مسئله حل شده باشد، کمااینکه فرانسه مجدد سینماهایش را محدود کرده و شاهد کاهش 70 درصدی فروش در گیشه بوده، تنها آمریکا و چین است که سینما در آن ها کمی جان گرفته اما در باقی کشورها هنوز سینما به سطح مطلوب قبل از کرونا نرسیده، در چنین شرایطی مهمترین وظیفه دولت ها مدیریت کرونا و واکسینه کردن جامعه در برابر آن است. باید یاد بگیریم در دوران کرونا زندگی کنیم کمااینکه یاد گرفته ایم در کنار آنفولانزا و سرماخوردگی زندگی کنیم. راهی جز این نداریم.

وی با اشاره به انتظارات از دولت جدید در زمینه سامان دهی وضعیت بحرانی سینما هم گفت: تنها وظیفه دولت سهل کردن مجموعه قوانین مرتبط با حوزه تولید و صدور پروانه نمایش است، نه اینکه شرایط را سخت تر کند. از این منظر معتقدم دولت نباید در حوزه اکران ورود داشته باشد چراکه حوزه اکران حوزه عرضه و تقاضا است و در این عرصه وظیفه دولت تنها صدور پروانه نمایش باید باشد. باقی موارد باید به مکانیزم عرضه و تقاضا واگذار شود. برنامه ای که دولت در این زمینه می تواند داشته باشد این است که حیات طبیعی سینمای ایران را مانند سینمای دنیا، به رسمیت بشناسد.

علم الهدی افزود: هرگونه ورود دولت به حوزه اکران به معنای ورود به مکانیزم های طبیعی اکران به معنای خلل در فرآیند عرضه و تقاضا و اخلال در همان حیات طبیعی است. دولت به جز حذف مقررات زائد در مسیر فیلمسازی و بسترسازی برای حذف نهادهای مزاحم که می خواهند عهده دار نظارت شوند، وظیفه دیگری ندارد و باید اجازه دهد سینماگران به حیات طبیعی خود نزدیک تر شوند.

این کارشناس سینمایی درباره تضمین 2.5 میلیاردی سازمان سینمایی برای اکران فیلم هایی مانند دینامیت در شرایط کرونایی هم گفت: آنچه به آن اشاره کردم مربوط به دوران پساکروناست و در شرایط کرونایی همچنان فیلم های پرفروش این نگرانی را دارند که در حوزه اکران متضرر شوند. الان هم که مصوبه حمایتی دولت پابرجاست، فیلم دیگری حاضر به ورود به عرصه نیست و باید ببینیم بعد از دهه اول محرم آیا فیلم دیگری می آید که بتواند گیشه سینماها را مانند دینامیت تکانی بدهد. من بعید می دانم، چراکه دینامیت هم با لحاظ حمایت دولتی نهایت بتواند سود و زیان خود را سر به سر کند و نمی تواند به سود منطقی خیلی خوبی که انتظارش را داشته برسد. خیلی فیلم ها هستند که انتظار فروش بالای 20 یا 30 میلیارد تومان را دارند و تا مطمئن به این فروش نشوند حتی تضمین های دولتی هم آن ها را راضی به اکران در این شرایط نمی کند.

علم الهدی ادامه داد: دینامیت بیش از سه سال درگیر حواشی بود و شاید این زمان بهترین زمانی بود که می توانست اکران شود تا بیش از این سرمایه اش نخوابد. برای باقی فیلم ها باید منتظر تغییر شرایط کرونایی باشیم. طبیعی است که باقی فیلم ها در انتظار شرایط ایده آل برای اکران باشند.

وی درباره تراکم فیلم های مانده در صف اکران تأکید کرد: قرار نیست همه فیلم های تولید شده است، اکران شوند. در همه جای دنیا ما این قاعده را داریم. نهایتاً 40 درصد از تولیدات سینمایی کشور قرار است اکران شوند و باقی آثار در مدیوم های دیگری مثل وی اودی ها و تلویزیون ها عرضه می شوند. قرار نیست برای همه فیلم ها کاسه چه کنم در دست بگیریم. بحثی که درباره بازار عرضه و تقاضا داشتم ناظر به همین قاعده بود. مهمترین وظیفه دولت همین است که ببیند چگونه می تواند سینمای مستقل و فرهنگی را که مخاطب خاص خودش را می تواند داشته باشد، در این حوزه حمایت کند اما اینکه فیلم دینامیت قرار است فروش بیشتری داشته باشد یا شیشلیک ، فقط و فقط به مکانیزم عرضه و تقاضا مرتبط است و نه هیچکس دیگری. وضعیت اکران در سینمای تجاری هیچ ارتباطی با دولت ندارد.

علم الهدی در پایان ضمن انتقاد از اکران آنلاین فیلم ها بیان کرد: ایده اکران آنلاین یک شوخی است! کجای دنیا فیلم ها را اکران آنلاین می کنند؟ در پلتفرم هایی مانند نتفلیکس و اچ بی او آیا ما پدیده ای به نام اکران آنلاین داریم؟ اگر کسی سراغ دارد بیاید بگوید. اکران آنلاین در ایران یک طرح شکست خوره و من درآوردی بود. آنچه در دنیاست وی اودی است که همان نسخه خانگی محسوب می شود که به جای دی وی دی روی پلتفرم ها با تیراژ بالاتر عرضه می شود. این یک امکان خوب برای بالا بردن تعداد مخاطب یک فیلم است اما معنایش اکران آنلاین نیست که کسی بیاید بلیت بخرد و در خانه فیلم تماشا کند. از این منظر اکران آنلاین یک طرح شکست خورده است

لینک خبر :‌ عصر خبر
سرویس فرهنگ و هنر - روزنامه جوان : قطعاً سریال قبله عالم فقط حاصل درک ناقص تاریخی و نابلدی یک پدر و پسر سینماگر نیست. دو قسمت از سریال قبله عالم در شبکه خانگی پخش شده که در همان 10 دقیقه قسمت اول مشخص شد حامد محمدی به عنوان نویسنده و کارگردان نه تنها به تاریخ معاصر ایران آگاهی ندارد بلکه با یک متن به شدت ضعیف، اثری سطحی درباره تاریخ معاصر ایران ارائه داده است. محمدی ها لوده بازی را با طنز و کمدی اشتباه گرفته اند.

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر برخط نیوز به نقل از خبرآنلاین - هر قدر علی حاتمی در نشان دادن ایرانیان به عنوان مردمی با فرهنگ و اصیل در آثارش حساسیت نشان داده و چه در متن و پرداخت دیالوگ ها و موقعیت های تاریخ معاصر ایران دقت و ذکاوت به خرج داده است، پدر و پسر محمدی به شدت غیرمسئولانه و گستاخانه به فرهنگ ایرانیان در قالب سریال قبله عالم پرداخته اند.

در قبله عالم با یک نوع شوخی مضحک تاریخی مواجهیم. انگار منوچهر محمدی به عنوان تهیه کننده به همراه پسرش قصد داشته اند شخصیت بزرگ و عظیمی، چون امیرکبیر را به لجن بکشند. هم تراز دانستن امیرکبیر با شاهان و دولتمردان بی کفایت قاجار برای اولین بار است که در یک سریال ایرانی به تصویر کشیده می شود و این از آن شیطنت های آگاهانه کارگردان است. محمدی در قبله عالم ، امیرکبیر را کوچک و حقیر نشان می دهد. مهدعلیا در این سریال زنی هوسران نشان داده می شود.

این چه منطقی دارد که یک سینماگر به خود حق می دهد همه شخصیت های واقعی تاریخ معاصر را آن طور که دلش می خواهد دچار قلب واقعیت کند. محمدی برای جلو بردن قصه سریالش دست به هر کاری زده است. در قسمت اول شاهد سکانس هایی از مهدعلیا هستیم که همگی در کنار ضعف شخصیت پردازی، لوس و مشمئزکننده هستند. خنداندن مخاطب واقعاً به چه قیمتی؟ به قیمت خراب کردن همه چیز؟ محمدی قطعاً به دلیل ضعف هنری و فنی در کارگردانی چاره ای جز نادیده گرفتن اصالت هنر نداشته است. محمدی ها سعی بر این داشته اند نقش زن را در تاریخ، یک برده معرفی کنند. آن چه ما از ناصرالدین شاه و صدراعظم جدید یعنی ظل الدوله می بینیم یک کاریکاتور بدشکل و بی قواره است. تسلط نداشتن محمدی بر تاریخ معاصر اینجا هم پیداست، اگر چه در اول هر قسمت راوی اذعان دارد که این روایت سندیت تاریخی ندارد، اما زمانی که اسامی شخصیت ها بر اساس نام های تاریخی برداشته شده است، چگونه می توانیم آن را صرفاً یک سریال کمدی صرف قلمداد کنیم.

نریشن مضحک ابتدایی سریال قبله عالم با امضای امیرکبیر پایان می یابد. اوج نوآوری محمدی از بی کفایتی ناصرالدین شاه نشان دادن او کنار منقل و تریاک است؛ تصویر کلیشه ای و زننده.

در قسمت دوم نشان دادن امیرکبیر با دیالوگ های سطحی امروزی نشان بیشتری از تمسخر تاریخی توسط کارگردان دارد. گویی محمدی ها فکر کرده اند با هجو بی هنرانه قاجار می توانند روی چهره عظیم امیرکبیر نیز خط بکشند و معلوم نیست این همه بی پروایی و نفرت از امیرکبیر به عنوان یکی از بزرگ ترین دولتمردان تاریخ معاصر ایران که در کنار سامان دادن به امور ایرانیان مبارزه ای بی امان با انحراف دینی و بهائیت و سیاست های استعمارگرانه انگلستان را در کارنامه دارد، از کجا نشات می گیرد. چطور می شود یک هنرمند این چنین با یک چهره بزرگ تاریخ معاصر ایران شوخی های مبتذل بکند.

از نظر اجرایی، قبله عالم در همین دو قسمت نشان داد نکته ای برای ارائه ندارد و اثری ضدفرهنگی محسوب می شود و عجیب است که ساترا به چنین اثری مجوز ساخت داده است. آیا مباحث ضدفرهنگی فقط شامل مسائل اروتیک می شود و توهین به چهره های تاریخی و ابتذال و بی هنری در متن که منجر به تضعیف فرهنگ جامعه می شود از نظر ساترا دارای اشکال نیست؟ واقعاً باید گفت حیف از این طراحی صحنه لباس و گریم عالی که خرج اثری ضعیف مثل قبله عالم شده است.

منبع : خبرآنلاین

لینک خبر :‌ برخط نیوز
اجرای رده بندی محتوایی و سنی آثار نمایشی به خانواده ها اطلاع می دهد که با چه مضمونی روبرو هستند و با علم به محتوای آثار و رده بندی که برای فیلم ها تعیین می شود، می توانند یک اثر نمایشی را با فرزندان خود ببینند و دغدغه ای برای صحنه ها و دیالوگ های مخرب نداشته باشند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۹

به گزارش خبرنگار ایلنا، محدودیت سنی فیلم های سینمایی معیاری جهانی است که تناسب سنی مخاطبان با موضوع، دیالوگ و تصاویر فیلم را مشخص می کند. بر این اساس مشخص می شود که چه افرادی می توانند به تماشای یک فیلم سینمایی یا یک سریال در بخش نمایش خانگی بنشینند.

سال 1968، انجمن سینمایی آمریکا قوانینی را در ارتباط با محدود کردن مخاطبان برای تماشای آثار نمایشی تبیین کرد که بر اساس آن قوانین به خانواده ها توصیه می شد تا از تماشای برخی آثار نمایشی توسط کودکان و نوجوانان جلوگیری کنند.

دهم اردیبهشت ماه سال 98، در ایران پس از کش و قوس های فراوان مدیران فرهنگی تصمیم گرفتند تا نظام رده بندی محتوایی و سنی را در سینماها پیاده سازی کنند؛ هرچند این تصمیم گرفته شد و فیلمسازان مجاب شدند تا محدودیت سنی آثار خود را به اطلاع مخاطبان خود برسانند اما اجرای رده بندی سنی فیلم ها بنا به دلیل ساختارهای غیرمنسجم با چالش های فراوانی همراه بود. پس از شش ماه از صدور ابلاغیه دستورالعمل رده بندی سنی فیلم ، دادستانی کل کشور از این ابلاغیه شکایت کرد و به تبع آن دیوان عدالت اداری درخواست ابطال و توقف دستورالعمل رده بندی سنی فیلم های سینمایی را در شانزدهم مهرماه سال 98 صادر کرد.

نظر دادستان کل کشور این بود که با رده بندی سنی امکان ساخت و نمایش فیلم هایی فراهم می شود که به تعبیر آنها، اباحه گری و خشونت را ترویج می کند. گویا نظر دادستان وقت مبنی بر آن بود که به طور کل نباید چنین فیلم هایی ساخته شود نه اینکه ساخته شود و با یک درجه سنی خاص به نمایش درآید.

اگرچه دادستانی کشور با این موضوع مخالفت کرده است اما اهالی سینما بر لزوم تعیین درجه بندی فیلم ها تاکید می کنند. به گفته پوران درخشنده، بارها برای من به عنوان یک فیلمساز پیش آمده است که مخاطبان به من گفته اند به دلیل عدم آگاهی از محتوای فیلمی، با خانواده به تماشای آن رفته اند اما در هنگام نمایش فیلم به دلیل محتوای خاصش متوجه شده اند که نباید فرزندشان را برای تماشای این اثر می آوردند. براین اساس باید زودتر از اینها به اجرای چنین آیین نامه ای پرداخته می شد اما اکنون اگر این موارد برای هر اثری که روی پرده می رود مشخص باشد خیال خانواده ها نسبت به سینما بیشتر جمع می شود و طبیعتاً این حق آنها است که بدانند محتوای فیلم برای چه گروه سنی مناسب است.

تا قبل از تشکیل شورای 30 نفره رده بندی سنی، مسئولیت بازبینی فیلم های سینمایی با شورای بازبینی پروانه نمایش بود و تمام فیلم های تولیدی در این شورا مورد بازبینی قرار می گرفت؛ هرکدام از فیلم های سینمایی که دارای یکی از مصادیق مشمول رده بندی سنی بود توسط این شورا اعلام و اجرا می شد. بعد از تشکیل شورای رده بندی سنی، تمام فیلم های سینمایی که دارای مصادیق و محتوای احتمالی این قانون باشد، به شورای رده بندی سنی ارسال و اعضا درباره آن تصمیم می گرفتند.

رده بندی سنی فیلم از حقوق اولیه مخاطبان است

مهدی کوهیان (تهیه کننده سینما و حقوقدان) درباره این موضوع به ایلنا گفت: رده بندی سنی مخاطبان، موضوعی جهانی است یعنی این موضوع برای آثار نمایشی در تمامی نقاط جهان اجرا می شود. اعلام هشدار به مخاطبان به منظور آگاهی یافتن از محتوای دریافتی یکی از حقوق مخاطبان به حساب می آید. در واقع، رده بندی سنی به عنوان اختیار دولتی و حکومتی قلمداد نمی شود بلکه در حقوق ارتباطات به عنوان یک حق بشری توصیف می شود. بر این اساس، مخاطبان باید از محتوا، مضامین و صحنه هایی که دریافت می کنند، آگاهی داشته باشند. سازمان سینمایی به عنوان متولی امور نمایشی کشور باید به حقوق اولیه مخاطبان یعنی درجه بندی فیلم ها و آثار نمایشی ورود کند.

تهیه کننده فیلم چهره به چهره معتقد است، موضوع ایجاد محدودیت های سنی برای دیوان عدالت اداری و دادستانی کشور به خوبی تشریح نمی شود که به تبع آن، انحلال شورای صدور محدودیت سنی فیلم ها را به همراه دارد. وی توضیح داد: مطالبه دادستانی کل کشور باید در جهت رعایت حقوق عامه باشد زیرا حفظ و حراست از حقوق عامه یکی از وظایف دادستان محسوب می شود. گنگ بودن مفهوم این شورا برای دادستانی سبب شد تا تصمیم به انحلال آن بگیرد.

چالش های متعدد پیش روی شورا

اگرچه این تهیه کننده باور دارد اطلاع رسانی نادرست منجر به اقدام برای انحلال شورای رده بندی نمایش می شود اما سمیه توحیدلو از اعضای این شورا، توییتی در خرداد ماه 99 منتشر کرد: همین مانده بود توییت سینمایی ام به عنوان عضو شورای رده بندی رسانه ای بشه. اما موضوع مهمتر اینکه شورای رده بندی. عملا بعد از چند جلسه و چند فیلم محدود شد و حتی نوعی به محاق رفت. اگرچه تصمیمات این شورا مشورتی بود و الزام آور نبود، اما این توییت از چالش های فراوان حکایت می کرد. به نظر می رسد، اعضای این شورا از همان ابتدای کار با چالش های متعددی روبرو بوده اند.

به گفته کوهیان، برخی به بهانه اینکه یک محتوای نمایشی برای یک گروه سنی مناسب نیست، تلاش می کنند از نمایش کل آن اثر جلوگیری کرده و ایجاد ممنوعیت کنند غافل از اینکه مخاطبان دیگری هم وجود دارند که به تبع اعمال محدودیت ها از حقوق خود محروم می شوند. تصور می کنم، اگر مدیران سازمان سینمایی در دولت جدید بتوانند تعامل مناسبی با قوه قضاییه و دیگر نهادهای ذی صلاح داشته باشند، می توانند مبحث محدودیت سنی محتوای تصویری را مورد بازنگری قرار دهند و در صورت نیاز آیین نامه ای جدیدی تعریف کنند. اگر آیین نامه پیشین ایراداتی داشته است باید آن موارد اصلاح شوند تا محدودیت سنی در بستر و فضای پخش آثار تصویری اجرا شود.

برخی از رده بندی سنی سوءاستفاده می کنند

برخی از منتقدان معتقدند، اعمال محدودیت های سنی به نحوی تبلیغی برای یک اثر نمایشی به حساب می آید. تجربه نشان داده است که نه تنها محدودیتی اجرا نمی شود بلکه در صورت اعمال محدودیت سنی، فیلم با اقبال بیشتری از سوی تماشاچیان و افراد زیر محدودیت سنی همراه می شود. مصداق بارز این ادعا را می توان دو فیلم هزارپا و رحمان 1400 دانست که با داشتن محدودیت سنی، بسیاری از کودکان با والدین خود در سالن های سینما به تماشای این آثار نشستند.

اگرچه تجربه از موضوعی دیگر حکایت می کند اما علی سرتیپی چنین باور ندارد و خط بطلانی بر این ادعا می کشد. علی سرتیپی (تهیه کننده رحمان 1400) در مصاحبه ای با انصاف نیوز گفت: محدودیت سنی در گذشته تاثیری مثبت داشت و سبب رونق فیلم می شد اما امروزه اینگونه نیست و تاثیری منفی دارد.

کوهیان در اینباره تصریح کرد: به طور قطع، درجه بندی سنی مورد سوءاستفاده قرار می گیرد و برخی از این موضوع در جهت تبلیغات اثر خود استفاده می کنند که امری ناپسند است اما این معضل باید مورد بررسی قرار گیرد تا چرایی و دلایل آن مشخص شود و سوءاستفاده برخی از افراد نباید مانعی برای اعمال محدودیت سنی باشد.

فرهنگ سازی نقش مهم و تاثیرگذاری خواهد داشت

بسیاری از اهالی هنر هفتم معتقدند، هیچ جبری در کار نیست و نمی توان خانواده ها را مجاب به انجام کاری کرد. کوهیان درباره نقش خانواده ها برای توجه به توصیه های محدودیت سنی گفت: توجه و پیروی از محدودیت سنی درنظر گرفته شده، نیاز به فرهنگ سازی دارد. به طور قطع، برخی از سینماداران به قوانین و مقررات توجهی نمی کنند اما می توان با مقررات صنفی به این مولفه توجه کرد. همچنین تماشاگری که از قانون تخطی می کند، خود را در معرض یک آسیب قرار می دهد. من بازهم تاکید می کنم، این موضوع باید در خانواده ها مورد بررسی قرار گیرد تا در آن ها نهادینه شود. محدودیت سنی که برای مخاطب تدوین شده، به خانواده ها برای انتخاب بهتر کمک می کند.

پخش خانگی باید مورد بررسی قرار گیرد

شاید اواخر دهه 80 و اوایل دهه 90 را بتوان نقطه عطفی برای تغییر رویکرد فیلمسازان ایران دانست. در آن برهه، ساخت مجموعه های مثل ساخت ایران ، قلب یخی و قهوه تلخ در پخش نمایش خانگی با اقبال مخاطبان همراه شد. توجه به این آثار نمایشی، کارگردانان را بر آن داشت تا از دنیای پرده نقره ای دست بشکند و به عرصه تولید آثار نمایشی در شبکه خانگی روی بیاورند.

این روزها، شبکه نمایش خانگی در حال گسترش است؛ روزانه خبرهای جدیدی از پروژه های جدیدی که قرار است برای عرضه در این فضا تولید شوند، منتشر می شود و تنوع محصولات این مدیوم را می افزاید. شبکه نمایش خانگی، همانطور که می شود از نام آن برداشت کرد، بر محور محصولاتی پایه گذاری می شود که در خانه و در کنار خانواده دیده می شود، اما اکنون شرایط نشان می دهد برخلاف نام و انتظار اولیه، شبکه نمایش خانگی به فضایی تبدیل شده است که در آن سریال ها عمدتاً برای خانواده ها ساخته نشده و به نحوی محصولی که برای تمام اعضای خانواده باشد، در آن دیده نمی شود.

به گفته برخی از مخالفان سریال های عرضه شده در VOD، فیلمسازان عامدانه تلاش می کنند با پررنگ کردن مسائل غیراخلاقی و انتشار سکانس های گزینش شده در فضای مجازی به نوعی فضای تبلیغاتی ایجاد کنند تا ضعف های ساختاری و داستانی آثار تولیدی خود را در ورای آن مستتر کنند. در این شرایط، مخاطب ترغیب می شود که محصول نمایشی را دنبال کند؛ سوءاستفاده ای که باعث می شود حتی سکانس های حذف شده سریال ها در شبکه های مجازی پخش شود.

کوهیان درباره این موضوع تصریح کرد: هنگامی که از محتوایی تصویری و نمایشی سخن می گوییم تمامی مدیوم ها به میان می آیند که هرکدام ضوابط مختص به خود را دارند. این امکان وجود دارد که یک اثر نمایشی برای اکران در سینماها مناسب باشد اما مضمون آن برای پخش از تلویزیون مناسب نباشد و نیاز به اعمال محدودیت سنی یا پالایش بیشتری داشته باشد. این موضوع تنها مختص به سینمای ایران نیست و در همه کشورهای رواج دارد. اگر یک فیلم در سینمای آمریکا اکران شود با همان مشخصات نمی تواند از تلویزیون پخش شود و قواعد دیگری بر آن جاری می شود، من تصور می کنم که اعمال محدودیت سنی نه تنها برای سینما و شبکه پخش خانگی نیاز است بلکه باید از سوی تلویزیون هم اعمال شود.

از اتحادیه اروپا الگو بگیریم

اگرچه اعمال محدودیت سنی در ایران منحل شده است اما دیوید آستین (مدیر ارشد اجرایی هیأت رده بندی فیلم بریتانیا) درباره رده بندی سنی توضیح می دهد: هر چهار یا پنج سال، با حدود 10 هزار نفر گفتگو می کنیم تا مطمئن شویم معیارهای رده بندی سنی فیلم ها متناسب با دگرگونی ها و ارزش های اجتماعی است یا نه. به طور قطع، با گذر زمان و تغییر نسل ها بسیاری از موارد تغییر می کنند و باید آیین نامه های گذشته به روز شود.

تهیه کننده فیلم پرو درباره رده بندی سنی توضیح داد: اسناد و توصیه نامه های اتحادیه اروپا در این زمینه بسیار راهگشا است. تصور می کنم، تحلیلگران با مراجعه به آن می توانند، آیین نامه های جدید را تصویب کنند. من به این موضوع واقف هستم که قوانین باید بر اساس فرهنگ، باورها، سنت، آداب و رسوم خود تعریف کنیم اما استفاده و درس گرفتن از تجربیات دیگران می تواند در زمینه تبیین آیین نامه محدودیت های سنی آثار نمایشی بسیار تاثیرگذار باشد. من معتقدم، اعمال محدودیت سنی در VOD حائز اهمیت است.

سخن پایانی

سال ها بود بحث درجه بندی فیلم ها در سینمای ایران مطرح می شد؛ سرانجام این موضوع در سال 98 مورد توجه سازمان سینمایی قرار گرفت و به تبع آن شورایی برای تعیین محدودیت سنی تشکیل شد. اگرچه نظام درجه بندی سنی فیلم های سینمایی به جهت پیشگیری از آسیب های روحی و ذهنی در گروه های سنی پایین لازم و ضروری است و اجرای درست این طرح در جلوگیری از آثار مخرب و تشویش افکار مخاطبان کم سن و سال سینما موثر خواهد بود اما بنا به دلایلی نامعلوم و تنها با توجیه اباحه گری و ترویج خشونت منحل شد. اگرچه سازمان سینمایی رای این شورا را مشورتی دانسته بود و آن را الزام آور نمی دانست اما این سوال مطرح می شود حیثیت قانونی شورای رده بندی 30 نفره از کجا می آمد؟

گزارش: علی خسروجردی

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
محسن شایانفر تهیه کننده فیلم های سینمایی شب برهنه ، مانی و ندا و بالاتر از خطر با اشاره به اینکه در شرایط حاضر باید طرح های تشویقی برای فیلم های سینمایی در نظر گرفته شود تا صاحبان آثار حاضر به اکران فیلمشان شوند تأکید کرد که فروش بالای دینامیت صاحبان آثار را به اکران در این شرایط تشویق کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۹

محسن شایانفر تهیه کننده سینما و تلویزیون در گفت وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: برای تشویق صاحبان فیلم ها به اکران در شرایط حاضر طرح ها و ایده هایی در نظر گرفته شده بود و یکی از آن ها پرداخت مبلغی برای فیلم هایی بود که این روزها اکران می شوند اما با وجود این طرح ها و حمایت ها همچنان اکران در این شرایط خطرات بزرگی دارد که کمتر تهیه کننده ای حاضر به پذیرش این خطر است.

شایانفر تصریح کرد: فیلمسازی که 6 یا 7 میلیارد تومان برای ساخت یک فیلم سرمایه گذاری کرده به فروش 30 میلیارد تومانی اثرش امیدوار است و در این شرایط قطعاً امکان چنین فروش بالایی فراهم نیست. قطعاً اگر قرار است فیلمی در شرایط حاضر مورد توجه قرار بگیرد و فروش قابل قبولی داشته باشد لازم است وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از این فیلم ها حمایت کند اما قطعاً با هر حمایت و طرح تا زمانی که اکثر مردم واکسن نزنند نمی توان گفت که به شرایط عادی برمی گردیم.

او افزود: نباید در یک طرح مشخص برای همه فیلم ها مبلغ و رقمی یکسان برای حمایت در نظر گرفته شود. فیلم ها با بودجه و هزینه های متفاوتی ساخته می شوند و برخی آثار در هر شرایطی بضاعت فروش ندارند و برخی آثار در شرایط عادی می توانند فروش بالایی داشته باشند. باید با در نظر گرفتن کف فروش این آثار میزان مبلغی که برای حمایت در نظر گرفته می شود را مشخص کرد و با در نظر گرفتن این ایده فیلمی چون دینامیت می تواند مبلغ بیشتری دریافت کند.

این تهیه کننده در ادامه اظهاراتش تأکید کرد: فیلم سینمایی دینامیت و یک یا دو اثر دیگر که طی ماه های اخیر اکران شده اند توانستند فروش نسبی بالایی داشته باشند که این موفقیت دیگر صاحبان آثار را به اکران فیلمشان تشویق کرده و فکر می کنم طی روزهای آینده چند فیلم دیگر نیز اکران شوند. در حال حاضر بهتر است تولید ادامه داشته باشد اما تولیداتی که صورت می گیرد باید با ارقام منطقی باشد، به طوری که با ساخت فیلم های ارزان و لوباجت می توان به ادامه روند تولید و جلوگیری از ضرر مالی امیدوار بود.

تهیه کننده فیلم سینمایی بالاتر از خطر در پایان درباره تجربه اکران آنلاین در سینمای ایران گفت: اکران آنلاین مکمل بسیار خوبی برای فیلم هایی باشد که اکران شده اند به طوری که فیلم ها پس از اکران به صورت آنلاین در دسترس عموم قرار بگیرند. به نظر من مردم به سینما رفتن علاقه دارند و از دیرباز نیز سینما رفتن به عنوان یک تفریح در فرهنگ ما جا افتاده است و اگر مردم از رفتن به سینماها احساس امنیت داشته باشند قطعاً بسیاری ترجیح می دهند که فیلم را در سالن های سینما ببینند. در حال حاضر فیلم دیدن در تلویزیون و اکران آنلاین اگر تا این حد مورد استقبال قرار می گیرد به دلیل شرایطی است که به وجود آمده و قطعاً با بهتر شدن وضعیت و ایجاد حس اطمینان مردم دوباره به سینماها خواهند رفت.

وبگردی

بودجه ساخت فیلم سرمایه سینما و تلویزیون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محسن شایانفر

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
دومین تیزر تبلیغاتی فیلم مدیترانه از سوی اینستاگرام حذف شد!
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۸ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجو روز پلاس جهت پرس خبر فوری

فیلم سینمایی مدیترانه ساخته هادی حاجتمند با موضوع مدافعان حرم است؛ فیلمی که بیش از دو سال از زمان تولیدش می گذرد، اما بنابر همان بی عدالتی که وجود داشته است با بی مهری مواجه شده و موفق به اکران در زمان مناسب نشده بود، حالا روی پرده سینماها رفت. در حالی که انتظار نمی رفت فیلم بتواند با استقبال مواجه شود، اما گروه سازنده و تیم تبلیغاتی، تمام توان خود را به کار گرفتند تا این فیلم دیده شود. فیلمی که شاید بتوان عنوان نخستین بر آن نهاد، فیلمی درباره رشادت های لشگر فاطمیون که بر پرده سینماها دیده می شود.
بر اساس گزارش فارس، اما متأسفانه این تمام مشکلات فیلم های جبهه و جنگ نیست؛ در حالی که امروز صفحات فضای مجازی و به خصوص اینستاگرام نقش اساسی در جذب مخاطب دارند و سینما نیز از این امر مستثنی نیست و با فراهم کردن مواد تبلیغاتی همانند سایر کالاهای فرهنگی و هنری دیگر، در تلاش است تا بتواند مخاطب هدف خود را از این طریق برای تماشای آثار به سالن سینما بکشاند. گروه تبلیغاتی فیلم مدیترانه نیز با بهره گرفتن از این اتفاق تلاش کرد تا بتواند مخاطب هدف خود را جذب کند که در یک اقدام غافلگیرانه دومین تیزر تبلیغاتی این فیلم از سوی اینستاگرام حذف شد.
اقدام اینستاگرام در حذف پست های کاربران ایرانی از سال 98 نمود بیشتری یافته است و هر بار که کاربران ایرانی در محکومیت اقدامات تروریستی و غیرانسانی کشورهای متخاصم، دست به انتشار پستی می زنند، اینستاگرام آن را حذف و یا صفحه کاربر را مسدود می کند. این تصمیمات یکجانبه در زمان شهادت سردار سلیمانی و پس از آن، در زمان ترور شهید فخری زاده به دفعات تکرار شد و حالا کار به جایی رسیده است که حتی تیزر فیلم های سینمایی با این محور را نیز که پرمخاطب می شوند، حذف می کند.
اینستاگرام به حذف تیزرهای مدیترانه بسنده نکرد و صفحات کارگردان و تهیه کننده فیلم را هم برای چندمین بار مسدود کرد.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۸

سوگواره تصویر دهم با هدف ترویج فرهنگ حسینی در سینما با مدیریت مجید مجیدی برگزار می شود.
مجید مجیدی در نشست خبری این رویداد هنری گفت: این افتخار را داریم که در این رویداد بتوانیم مهمان فیلمسازانی باشیم که نگاه خود را در حوزه سوگواری عاشورایی تصویر می کنند. این فیلمساز تأکید کرد: تلاش داریم فرهنگ حسینی را حفظ کنیم و در بهترین نحو ممکن ارائه دهیم چرا که احساس می کنیم جای چنین نگاه هایی در سینمای ما خالی است. وی افزود: سال گذشته تمرکز بر این بود که دوربین ها در خانه باشد ولی امسال اعلام می کنیم عزیزان این امکان را دارند که در همه عرصه ها چه در هیئت ها و چه در دسته های عزاداری و گوشه کنار کشور این موضوع را به تصویر بکشند. زمان همچنان پنج دقیقه است تا در کوتاه ترین زمان زیباترین لحظات منعکس شود. محمد رهبر، دبیر تصویر دهم نیز در این نشست گفت: هنرمندان تا اربعین فرصت دارند فیلم های خود را بفرستند. برای تعداد فیلم محدودیت نداریم و هر هنرمندی هرچقدر که دوست داشته باشد می تواند بفرستد ولی باید مدت زمان فیلم ها پنج دقیقه باشد. اگر از شرایط کرونایی رها شویم اکران عمومی در سه روز خواهیم داشت در غیر این صورت فیلم را اکران آنلاین می کنیم.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۸

: طهماسب صلح جو منتقد سینما در خصوص اولویت های فرهنگی دولت سیزدهم گفت: برای دستیابی به اهداف کلان فرهنگی باید مشکلات زیربنایی در حوزه های اقتصادی و... را برطرف کرد! متأسفانه آنقدر مشکلات متعدد نظیر بیماری، کرونا، تورم، گرانی و... وجود دارد که ذهن همه ما درگیر این مشکلات ریز و درشت شده و قدرت تصمیم گیری یا تفکر برای انجام هیچ مسأله ای به جز درگیری های ذهنی روزمره مان را نداریم.

این عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران در گفتگو با خبرنگار افزود: در واقع درگیری های عدیده روزمره، قدرت تفکر را از مردم سلب کرده است و بی تردید این مسأله یکی از بزرگترین معضلات و آسیب های اجتماعی است.

وی ادامه داد: ما وقتی در مقام قیاس خودمان با کشورهای دیگر برمی آییم متوجه می شویم که چقدر از نظر فرهنگی از آن ها عقب مانده ایم! به عنوان مثال فیلمسازان سینمای جهان همواره روی مسائل و اهداف فرهنگی جامعه خودشان و جامعه جهانی اندیشه می کنند و این تفکر در آثارشان منعکس می شود اما ما به دلیل همان درگیری های شدید ذهنی نمی توانیم چنین دیدگاهی را حتی در آثار سینمایی مان داشته باشیم.

صلح جو خاطرنشان کرد: به همین دلیل وقتی می خواهیم یک جمله راجع به سینمای ایران حرف بزنیم ده کلمه اش راجع به فیلم های جهانی است یعنی وضعیت به گونه ای است که حتی روشنفکران هم نگاه شان به آن سمت رفته است.

وی در پایان این گفتگو افزود: امیدوارم با تدبیر و دغدغه مندی مسئولان دولت سیزدهم بتوانیم شاهد رفع موانع و مشکلات اصلی که زندگی یومیه آحاد افراد جامعه را به شدت درگیر کرده باشیم تا پس از آن بتوانیم به چاره جویی برای رفع موانع و مشکلات موجود در عرصه های مهمی نظیر عرصه فرهنگی و هنری کشور بپردازیم.

این عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران در گفتگو با خبرنگار افزود: در واقع درگیری های عدیده روزمره، قدرت تفکر را از مردم سلب کرده است و بی تردید این مسأله یکی از بزرگترین معضلات و آسیب های اجتماعی است.

وی ادامه داد: ما وقتی در مقام قیاس خودمان با کشورهای دیگر برمی آییم متوجه می شویم که چقدر از نظر فرهنگی از آن ها عقب مانده ایم! به عنوان مثال فیلمسازان سینمای جهان همواره روی مسائل و اهداف فرهنگی جامعه خودشان و جامعه جهانی اندیشه می کنند و این تفکر در آثارشان منعکس می شود اما ما به دلیل همان درگیری های شدید ذهنی نمی توانیم چنین دیدگاهی را حتی در آثار سینمایی مان داشته باشیم.

صلح جو خاطرنشان کرد: به همین دلیل وقتی می خواهیم یک جمله راجع به سینمای ایران حرف بزنیم ده کلمه اش راجع به فیلم های جهانی است یعنی وضعیت به گونه ای است که حتی روشنفکران هم نگاه شان به آن سمت رفته است.

وی در پایان این گفتگو افزود: امیدوارم با تدبیر و دغدغه مندی مسئولان دولت سیزدهم بتوانیم شاهد رفع موانع و مشکلات اصلی که زندگی یومیه آحاد افراد جامعه را به شدت درگیر کرده باشیم تا پس از آن بتوانیم به چاره جویی برای رفع موانع و مشکلات موجود در عرصه های مهمی نظیر عرصه فرهنگی و هنری کشور بپردازیم.

لینک خبر :‌ هشدار نیوز
مجید مجیدی گفت که علمای ما باید با مسایل روز همراه باشند و ما باید به تولید اندیشه بپردازیم.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۸ سایت های دیگر : صدای ایران خبرگزاری کار ایران مستقل آنلاین

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری صبا ، مجید مجیدی کارگردان سینما در حاشیه نشست خبری دومین سوگواره فیلم کوتاه تصویر دهم که ظهر امروز 18 مرداد ماه برگزار شد در جمع خبرنگاران گفت: علمای ما در طول این سال ها اساسا در حوزه مسایل فرهنگی حوزه علمیه و مسایل کلان فرهنگی هنری به کمک اصحاب فرهنگ و هنر نیامده اند یا اگر هم آمده اند کارساز نبوده اند. راه بستن کاری ندارد مهم این است که مسیری باز کنیم.

او ادامه داد: به طور مثال اوایل انقلاب ورزش شطرنج چندان مجاز نبود و هیچکس جرات نداشت به این ورزش بپردازد اما امام خمینی (ره) این مسیر را باز کرد و امروزه شطرنج یکی از ورزش های جدی ما است و فدراسیون مخصوص به خود دارد درصورتی که این مسیر به راحتی می توانست بسته شود. علمای ما باید کمی به مسایل روز توجه کنند و فقه باید به درد انسان امروز بخورد وگرنه از دور فتوا دادن مسیری را باز نمی کند. یکی از دلایل قرائتی که امروز در جهان از اسلام می شود کوتاهی علمای ما در همه حوزه هاست وقتی در این زمینه کوتاهی می شود دیگران عرصه را در دست می گیرند و قرائت دیگری از اسلام به دنیا معرفی می کنند. مثلا راه را برای احمدرضا درویش بستند، کسی که حدود هفت سال برای ساخت رستاخیز زحمت کشید. ما باید در این مسیر آزمون و خطا داشته باشیم و علما هم کمک کنند تا راه باز شود.

کارگردان فیلم خورشید با بیان اینکه بستن راه فضیلتی نیست، عنوان کرد: فضیلت زمانی است که علما خودشان را برای باز کردن راه هزینه کنند و عرصه های دیگر را فتح کنیم در این صورت فیلمسازان و تهیه کنندگان می توانند در این حوزه آثار تولید کنند، وقتی راه بسته باشد در واقع فرصت به گروه های دیگری در دنیا داده می شود که می خواهند قرائتی دیگر از اسلام ارایه کنند. همانطور که در طول این سال ها شاهد این وضعیت بودیم. زمانی که با فیلم محمد رسول الله به اروپا رفته بودیم مردم از عبارت الله اکبر می ترسیدند و این امر نشان می دهد که ما در طول این سال ها خیلی غفلت کرده ایم و نتوانسته ایم فرهنگسازی کنیم. غرب با اسلام هراسی که در طول این سال ها دنبال کرده، موفق بوده است در واقع وقتی ما این جایگاه را خالی می کنیم اسلام هراسی به وجود می آید و آثاری در این زمینه تولید می کنند.

این کارگردان درباره اینکه اجازه نمی دهند برخی فیلم ها اکران شود، بیان کرد: متاسفانه ما متولی درستی در کشور نداریم و در طول این سال ها تولید اندیشه نکرده ایم، اندیشه در همه عرصه ها مساله مهمی است و ما خالی از محتوا شده ایم و این برای همه عرصه های فرهنگی و هنری بسیار خطرناک است. وقتی راهبردی وجود ندارد طبیعی است هرکسی به زعم خود تلاش می کند در هر عرصه ای برای خود راهی باز کند. مثلا در عرصه نمایش های خانگی هیچ نظارتی وجود ندارد و گاهی همه افراد جامعه و حتی خانواده ها به آن اعتراض می کنند و وقتی به فکر درمان می افتند بدترین راه یعنی توقف و سانسور را انتخاب می کند. وقتی پلتفرمی در کشور به وجود می آید قطعا باید اهداف و چارچوبی برای آن در نظر گرفته شود.

مجیدی درباره انتخاب وزیر فرهنگ و ارشاد دولت جدید اظهار کرد: عرصه هنر عرصه ای نیست که برنامه های آن در یک بازده زمانی کوتاه جواب دهد و وزیری که روی کار می آید فقط به بازده زمانی مدیریت خود فکر می کند. عرصه فرهنگ و هنر مانند نهالی است که کاشته می شود اما 10 سال دیگر بار می دهد. کشور ژاپن بعد از جنگ جهانی و بمباران اتمی 50 سال طول کشید تا حوزه اقتصادش دوباره ساخته شود و 50 سال بعدی خود را برای حوزه فرهنگ و هنر گذاشته اند تا تغییرات بنیادینی در کشور به وجود بیاورند.

او ادامه داد: اما این مدیریت ها در کشور ما چهار ساله است و باید ببینیم وزیری که سر کار می آید چقدر در حوزه مسایل فرهنگی و هنری کشور شناخت دارد. اما متاسفانه در همه دوره ها دیده ایم که وزیران چندان تسلطی نداشته اند. وقتی سلیقه ای و جناحی انتخاب می کنند و نگاه ملی، اندیشه و خردورزی در افق فرهنگی وجود ندارد. ما ابتدا باید در حوزه فرهنگ نیرو تربیت کنیم و این روند مانند کارخانه ماشین سازی نیست. اما اصولا در این زمینه برنامه ای وجود ندارد و به نظرم وزیر جدید هم کار چندانی را از پیش نمی برد.

کارگردان فیلم محمد رسول الله درباره احتمال وجود خطا در فیلم های تاریخی و مذهبی تشریح کرد: دیکته ننوشته غلط ندارد و ما در طول راه باید یاد بگیریم و آزمون و خطا کنیم و قطعا فیلم هایی مانند رستاخیز و محمد رسول الله هم اشکالاتی دارند اما باید تلاش کنیم این ایرادات را رفع کنیم. به طور مثال در اسلام جایی نیامده است که نمایش چهره ائمه حرام است.

او درباره خراب شدن لوکیشن های فیلم محمد رسول الله گفت: لوکیشن اصلی این فیلم در شهرهای مکه و مدینه است که سریال سلمان هم در آنجا فیلمبرداری شده است. در بخشی از فیلمبرداری ما به کوه های عسلویه رفتیم در آنجا دکور موقت زدیم که مسئولان منطقه آزاد عسلویه از این دکورها خوششان آمده بود و گفتند که این دکور را خراب نکنید تا ما از آن نگهداری کنیم و برای ما جاذبه توریستی داشته باشد ما هم دکور را خراب نکردیم اما از نظر حرفه ای باید تخریب می کردیم. حتی اگر آن دکور به شکل طبیعی هم باقی می ماند رفته رفته به واسطه باد و باران خراب می شد ولی لوکیشن های اصلی در جاده قم به شکلی ساخته شده اند که حداقل سی الی چهل سال دیگر باقی می مانند.

مجیدی در پایان این گفتگو در پاسخ به این سوال که چرا فیلم عاشورایی نمی سازد، گفت: ساختن فیلم عاشورایی کار آسانی نیست مخصوصا در بحث محتوایی و باید توفیق این کار پیش بیاید.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
برای سامان دادن به چنین وضعیت بغرنجی، قرار گرفتن مدیری صرفاً سینمایی در رأس سازمان سینمایی کافی نیست، چرا که مدیریت بحران کنونی سینما، شخصیتی ذوالابعاد را می طلبد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۸ سایت های دیگر : تجارت آنلاین روز پلاس

به گزارش خبرنگار فرهنگی تسنیم، با برگزاری مراسم تحلیف حجت الاسلام سیدابراهیم رییسی به عنوان رییس دولت سیزدهم، گمانه ها درباره گزینه هایی که قرار است بر کرسی مناصب و جایگاه های دولتی تکیه بزنند، به اوج خود رسیده است.

در این میان، طبعاً اهالی سینما بی صبرانه منتتظر تعیین رئیس سازمان سینمایی به عنوان سکاندار امور سینمایی کشور هستند. این دیگر امر پوشیده ای نیست که سینما نیز، به مانند بسیاری از حوزه های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در این روزگار کرونازده حال و روز خوبی ندارد و همچون بیماری در بستر احتضار است. البته، وضعیت کنونی سینما، تنها و صرفاً محصول پاندمی نیست، بلکه برآیند سوء مدیریت ها، تصمیم های اشتباه، کارنابلدی مدیران ارشد این حوزه و عدم درک صحیح از جایگاه استراتژیک سینما در دوران کنونی از سوی مقامات ارشد اجرایی کشور در سال های گذشته است.

این وضعیت پیچیده و بحرانی که رئیس سازمان سینمایی بعدی، میراث دار آن خواهد بود، ایجاب می کند که در تعیین گزینه مناسب و مطلوب برای این جایگاه، نخست اولویت های عاجل مرتبط با سینما را بشناسیم و متناسب با آن چینش نیرو صورت گیرد.

واقعیت آن است که سینمای ایران پیش از شروع بلیه جهانی به نام همه گیری کرونا، هم به واسطه ساختارهای کهنه و منسوخ، در آستانه بحران اقتصادی قرار داشت و در بهترین حالت، تنها 2 درصد از جمعیت کشور را به عنوان مخاطب پیش روی خود می دید. کرونا، بحران را پیش انداخت و سینمای ایران با تعطیلی های پیاپی و سردرگمی مدیریتی و غلبه روزمرگی در تصمیم ها و نبود هیچ سیاست و چارچوب محکم و درستی، تاریک ترین دوران حیات خود را طی می کند. در این میان، جز بخش بسیار محدودی از سینماگران، که بنا بر روابط و مکانیسم های ناصحیح و غیراستاندارد، همواره مشغول به کارند و از منافع اقتصادی برخوردار می شوند، قاطبه اهالی سینما، حتی چهره های پرسابقه و ریشه دار عرصه بازیگری، زیر بار فشار معیشت به شدت رنج می برند و عمدتاً در تأمین زیست و معیشت پایه ای خود با مشکلات جدی مواجه اند.

در این میان، نهادهای به اصطلاح صنفی چون خانه سینما که با تبلیغات و بوق های پرهیاهویی که در اختیار دارند، خود را نماینده و وکیل همه اهالی سینما می داند، نه کوچک ترین کمکی به مسائل صنفی و معیشتی اهالی سینما انجام داده و نه به وظیفه خود در رایزنی و تعامل با نهادهای حاکمیتی در جهت تسهیل فشارهای معیشتی در وضعیت نیمه تعطیل تولید و اکران، عمل کرده است. بنیاد سینمایی فارابی هم در شرایط تنگنای بودجه ای کشور، سرمایه در اختیار را عادلانه و بر اساس اولویت ها و ارجحیت ها به کار نگرفت. سازمان سینمایی، که یکی از بی ارتباط ترین و غیرسینمایی ترین مدیران را در چند سال اخیر بر رأس خود می دید، عملاً بیلان کاری مشخصی جز برگزاری جشنواره های طاق و جفت و بی خاصیت و بی تأثیر در کارنامه ندارد. از این رو، برآیند این عملکردها، به شدت اعتراض بدنه سینماگران کشور(از صنوف مختلف) را به دنبال داشته است.

در چنین شرایطی، انتخاب فردی که صرفاً و فقط سینمایی باشد، کافی نیست. باید مدیری ذوالابعاد برای ترمیم زخم ها و کاهش آلام سینما در وهله نخست، و بعد بازسازی و بازنگری در ساختارهای سینمایی، در رأس سازمان سینمایی قرار بگیرد. چنین شخصیتی، باید علاوه بر مسلط بودن بر امور سینما، روندهای تولید را به خوبی بشناسد و در شناخت پیوندها و ارتباطات در سینمای ایران یک جریان شناس سینمایی باشد. به علاوه، حالت مطلوب آن است که سکان دار جدید سینمای ایران، شناخت خوب و قابل قبول و تجربه میدانی از امور اقتصادی داشته باشد، چرا که مسئله اصلی و حیاتی و ضروری امروز سینمای ایران، سر و سامان دادن به اقتصاد سینما است. رئیس جدید سازمان سینمایی باید این پتانسیل را داشته باشد که افق های جدیدی به روی اقتصاد تولید سینمایی و اقتصاد معیشت سینماگران باز کند.

شاید بیان یک مصداق، منظور را شفاف تر کند. در نظر بگیرید که اگر فقط بخشی از ظرفیت اکران در کشورهای همسایه ایران، که عمدتاً مؤلفه های فرهنگی مشترک با کشور ما دارند (عراق، افغانستان، پاکستان، ترکیه، جمهوری آذربایجان، تاجیکستان و...) به روی فیلم های ایرانی باز شود، آنگاه چه تکانه بزرگی در چرخه اقتصاد سینمای ایران ایجاد خواهد شد؟ حال، چشم انداز را کمی وسیع تر کنیم. اگر تنها درصد کوچکی از ظرفیت اکران سینمایی در سه کشور پهناور و پرجمعیت هند، جمهوری خلق چین و روسیه، به سینمای ایران اختصاص یابد، آیا اصولاً نیازی به تزریق فزاینده منابع دولتی و پول نفت به این سینما باقی می ماند؟

جمهوری خلق چین، به عنوان متحد راهبردی جمهوری اسلامی، دارای 66 هزار سالن سینما است! اگر ایران تنها بتواند هزار سالن از سالن های سینمای کشور چین را برای اکران محصولات سینمایی خود در اختیار داشته باشد، موفق خواهد شد افق های اقتصادی خودش را گشوده تر کند. در دورانی که تأکید و تمرکز سیاست خارجی کشور بر راهبرد نگاه به شرق خواهد بود، قطعاً ظرفیت های دیپلماتیک هم برای بسترسازی این تبادل فرهنگی-اقتصادی فراهم تر خواهد بود. چنین امری مستلزم قرار گرفتن کسی در رأس سازمان سینمایی است که هم از جنس سینما باشد، هم اقتصاد را به خوبی بشناسد و هم دستی در حوزه روابط بین الملل داشته باشد و بتواند از ظرفیت های دیپلماتیک کشور در جهت منافع اقتصادی سینمای ایران به خوبی بهره ببرد و البته از همه مهم تر، دغدغه و انگیزه برای تغییر داشته باشد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
مجید مجیدی با اشاره به تلاش سوگواره فیلم های عاشورایی برای حفظ فرهنگ حسینی گفت: برای بار چندم از مسئولان می خواهم که شرایط اکران فیلم سینمایی رستاخیز را فراهم کنند. احمدرضا درویش کسی است که سال های سال زمان گذاشت و جامعه فرهنگی ما باید از او تقدیر کند و این فیلم در همین ایام به نمایش درآید.

به گزارش ایسنا، این کارگردان سینما و مدیر سوگواره فیلم های عاشورایی تصویر دهم که سال گذشته سوگ در خانه نام داشت- در نشست خبری این رویداد که دوشنبه، 18 مرداد برگزار شد، بیان کرد: تلاش داریم این رویداد را به عنوان فرهنگ حسینی حفظ کنیم و به بهترین نحوه ممکن آثار را ارایه دهیم، جای چنین نگاه هایی در سینمای ما خیلی خالی است. ما باید راه را باز کنیم که فیلمسازان تشویق شوند و در این عرصه کار کنند در حالی که متوقف شدن رستاخیز باعث شد فیلمسازان رغبتی نداشته باشند که در این عرصه ورود کنند و تهیه کنندگان هم دیگر چنین ریسکی نکنند. این فرصتی است تا از آقای درویش تشکر کنم و این را از مسئولان بخواهم که شرایط را برای نمایش رستاخیز فراهم کنند.

وی درباره برپایی این سوگواره هم گفت: سال گذشته تمرکز ما این بود که سوگ در خانه در خانه ها باشد. امسال تجربه شرایط کرونایی را از سر گذرانده ایم و احساسم این بود که امسال، هم مردم و هم مسئولان در حفظ شرایط کرونایی فعال خواهند بود و می شود دوربین را به بیرون از خانه ها هم برد. البته این به آن معنا نیست که بگوییم پروتکل ها رعایت نشود. در وهله اول رعایت پروتکل ها مهم است و با توجه به تجربه سال گذشته امیدواریم شرایط امسال بهتر شود. سال گذشته تمرکز روی دوربین در خانه بود ولی امسال می شود از منظره های دیگر به این موضوع نگاه کرد. اما به جا بیاوریم.

این کارگردان سینما افزود: شرایط کرونایی در بین المللی نشدن این رویداد بی تاثیر نبود و نتوانستیم تمرکز جدی روی این مسأله داشته باشیم. این رویداد هنوز نوپاست . دوستان کربلا علاقه مند بودند سوگواره بین المللی داشته باشیم و شاید سال آینده تمرکز بر کربلا باشد، در حال رایزنی هستیم و امیدواریم سال آینده این مسیر را هموار کنیم.

در همین زمینه محمد رهبر - دبیر رویداد -گفت: شبکه کربلا در این رویداد کنار ماست در حال رایزنی هستیم که عوامل حرم امام حسین (ع) هم در کنار ما باشند.

مجیدی در ادامه بیان کرد: اهداف برگزاری چنین رویدادهایی فرهنگ سازی به دور از خرافات و شعار است. تلاش ما این است که فرهنگ سازی اصیلی درباره فرهنگ حسینی داشته باشیم که این فرهنگ میراث بزرگ شیعه و جهان اسلام است تا به شکل پویا آن را به تصویر بکشیم. در قدم های اولیه هستیم و امیدواریم در سال های آینده بتوانیم از اساتید کمک بگیریم و بحث نگاه به فرهنگ عاشورایی را مطرح کنیم. این نگاه می تواند در ورکشاپ ها تبیین شود این جزو اهداف ماست که بتوانیم آن فرهنگ درست را به نسل های بعدی ارایه دهیم. این یکی از اهدافی است که همین موسسه هم تلاش می کند تا به این شعائر برسد. سال گذشته چندین نمونه داشتیم که ایده خوبی داشت ولی در ساخت ابتر مانده بود پیشنهاد ما این بود که با فرصت بیشتری فیلم ساخته شود چون واقعاً ایده حیف می شد ما چنین توصیه ای می کردیم ولی بسیاری از این موارد می تواند در کارگاه ها کامل شود.

به گفته وی هیچ محدودیتی برای ارسال آثار به سوگواره وجود ندارد و از همه گونه های سینمایی چه مستند و چه انیمیشن می توان اثر فرستاد. این رویداد فقط محدودیت زمانی برای آثار درنظر گرفته تا علاوه بر خلاقیت بتوان آن ها را در فضای مجازی به اشتراک گذاشت.

این فیلمساز با اشاره به اینکه چند مرکز قرار است ظرف امروز و فردا به نوعی اسپانسر رویداد شوند گفت: قرار بود دوستان موسسه این رویداد را امسال برگزار نکنند، چون شرایط کرونایی بود و نتوانستیم به اهدافمان برسیم اما خواستیم این جوانه ای را که زده شده ادامه بدهیم و تمرکز و توجه ما روی فیلمسازان مستعد است. یکی از اهداف ما این بود که آن چند برگزیده سال گذشته را حمایت کنیم، ولی نه آن ها دیگر اثری فرستادند نه دبیرخانه ما فعال شد. اما امسال این برنامه را داریم که برای برگزیدگان امکانی را فراهم کنیم که اسپانسری جور شود تا فیلم های بعدی شان را بسازند. اعتقاد من این است که باید هدفی مشخص را دنبال کنیم. صرفاً برگزاری جشنواره و سوگواره ها فضیلتی نیست. فضیلت این رویدادها این است که مسیری را باز کنند و فیلمسازان رشد و نمو داشته باشند. ما هم این هدف را حتما پیگیری می کنیم که بتوانیم در کنار برگزاری رویداد فیلمسازان مستعد را حمایت کنیم تا در همین مسیر فعال باشند.

طبق اعلام محمد رهبر - دبیر رویداد- سال گذشته 220 فیلم دریافت شده بود که 33 فیلم را هیات انتخاب برگزید و پس از پخش اینترنتی در نهایت 10 فیلم، برگزیده و 3 فیلم منتخب مردمی شد. این رویداد قرار است از این پس به طور مستمر برپا شود. برای تعداد آثار ارسالی از سوی هر شخص محدودیتی وجود ندارد و تا اربعین فرصت است که فیلم ها فرستاده شوند. همچنین در صورت مساعد بودن شرایط اکران عمومی در سه روز در فضای باز خواهد بود، در غیر این صورت فیلم ها اکران آنلاین می شوند و به این صورت برگزیده مردمی هم انتخاب خواهد شد.

جوایز برگزیدگان این سوگواره به ترتیب برای سه رتبه نخست، پنج، چهار و سه سکه خواهد بود. پنج فیلم مردمی هم برگزیده می شود که به هریک از آثار برگزیده مردمی یک سکه داده خواهد شد.

به گفته دبیر این سوگواره، موسسه راه ایمان برگزارکننده این رویداد است و اگر اکران عمومی به مدت سه روز برقرار باشد در پایان ماه صفر اختتامیه برگزار خواهد شد، در غیر این صورت 17 ربیع الاول تاریخ اختتامیه خواهد بود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تهران (پانا) - ابوالفضل جلیلی که وفق به دریافت جایزه بهترین کارگردانی جشنواره فیلم شانگهای شده بود درباره وضعیت اکران مسیر معکوس در ایران می گوید، از نمایش فیلم با حذفیات منصرف شدم.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۸

ابوالفضل جلیلی ، کارگردان نام آشنای سینمای ایران، پس از دریافت جایزه بهترین کارگردانی جشنواره فیلم شانگهای، گفت: مسیر معکوس مجوز اکران گرفت؛ اما گفتند برای نمایش در گروه هنروتجربه باید 5 دقیقه از فیلم حذف شود که من هم قبول نکردم.

ابوالفضل جلیلی پس از دریافت جایزه بهترین کارگردانی جشنواره فیلم شانگهای درباره اینکه مسیر معکوس چه زمانی در ایران اکران خواهد شد، اظهار داشت: خبر دریافت مجوز اکران فیلم تقریبا دو ماه پیش رسانه ای شد. برای نمایش آن هم به من گفتند با گروه هنر و تجربه مذاکره کنم. البته خیلی راضی به اینکار نبوده و معتقد بودم همین که سی دی فیلم را توزیع کنیم تا مردم ببینند کافی است.

وی افزود: بعد از مذاکره با گروه هنروتجربه که ظاهراً دوستان از فیلم خیلی هم خوششان آمده بود، گفتند باید چند اصلاحیه کوچک انجام دهیم که شامل حذف حدود 5 دقیقه از فیلم می شود و اتفاقا به اعتقاد من بخش مهمی از قصه است و من هم مخالفت کردم.

جلیلی تاکید کرد: برای خودم هم جای سوال است، چطور مجوز اکران صادر شده اما برای نمایش آن می گویند چند اصلاحیه دارد. بنابراین من هم از اکران فیلم منصرف شده ام.

این نویسنده و کارگردان سینما همچنین درباره فعالیت های این روزهای خود گفت: در حال ساخت فیلم جدیدی با عنوان داد هستم که مثل اغلب آثارم داستان زندگی یک نوجوان را روایت می کند.

جلیلی ادامه داد: البته قرار بود برای ساخت این فیلم، بنیاد سینمایی فارابی کمک مالی کند که محقق نشد. البته مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و صندوق اعتباری هنر قرار است به ساخت این فیلم کمک کنند این کمک ها هم هنوز عملی نشده اما از آنجا که با عوامل هماهنگ کرده بودم الان سر صحنه مشغول پیش تولید هستیم تا به زودی فیلمبرداری را شروع کنیم.

کارگردان فیلم حافظ افزود: درباره دریافت جایزه جشنواره شانگهای و پیام ویدئویی خود توضیح داد: به دلیل شیوع کرونا جشنواره در این دوره هیچ مهمان خارجی نداشت و من هم در پیام خود تاکید کردم دنیای امروز نیاز به همدلی دارد. امیدوارم علاوه بر داوران، تماشاگران جشنواره هم فیلم من را دوست داشته باشند. خوشحالم و امیدوار از اینکه در کنار فیلم سازان چینی یک روز فیلمی انسانی بسازیم.

کارگردان فیلم سینمایی رقص خاک در پایان خاطرنشان کرد: علاوه بر پویان شِکری که جایزه بهترین بازیگر را در جشنواره فیلم شانگهای گرفت بازیگران دیگری در فیلم حضور داشتند که کمتر نامشان دیده شده ولی تلاش بسیاری در این فیلم داشته اند از جمله پارسا پولادوند، مهدی ذره، وحید رستگار، مهدی عظیمی و محمدحسین سپنج که از همه آنها نیز تشکر می کنم.

مسیر معکوس به چالش چند جوان در جامعه امروز ایران برای ساخت فیلم و ورود به جرگه سینماگران جوان می پردازد. در آن علاوه بر پویان شِکری، مسعود ناجی و مهدیار اصغری به عنوان بازیگران اصلی ایفای نقش کرده اند.

ابوالفضل جلیلی که امسال با فیلم مسیر معکوس تنها نماینده سینمای ایران در بخش مسابقه اصلی بیست و چهارمین جشنواره فیلم شانگهای بود، موفق به کسب جایزه جام طلایی بهترین کارگردانی شد و پویان شکری نیز برای بازی در این فیلم جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره را به خود اختصاص داد.

در بخش پانورامای جشنواره فیلم شانگهای نیز خورشید ساخته مجید مجیدی و دشت خاموش ساخته احمد بهرامی، داستان دست انداز ساخته کمال تبریزی در اولین حضور جهانی اش، بی سر ساخته کاوه سجادی حسینی، باریکه ساخته عبدالرضا کاهانی، مجبوریم ساخته رضا درمیشیان، پسران دریا از افشین هاشمی و درخت گردو ساخته محمدحسین مهدویان حضور یافتند.

انیمیشن نهنگ سفید ساخته امیر مهران در بخش فیلم های کوتاه پانوراما و مایا به کارگردانی جمشید مجددی و آنسون هارتفورد و محصول ایران و انگلستان هم در بخش مستند پانوراما به روی پرده رفت.

در بخش هفته فیلم کمربند و جاده جشنواره شانگهای هم فیلم های روباه در یک سوراخ ساخته آرمان ریاحی و محصول اتریش و شنای پروانه ساخته محمد کارت به نمایش گذاشته شدند.

بیست و چهارمین دوره آن از 11 تا 20 ژوئن (21 تا 30 خراد) در چین برگزار شد و چند فیلم ایرانی دیگر نیز میهمان این جشنواره سینمایی بودند.

لینک خبر :‌ 55آنلاین
حبیب اسماعیلی که چند روزی است به کرونا مبتلا شده، تاکید می کند که دولت جدید برای بهبود وضعیت سینما باید دست از سخت گیری ها بردارد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۸ سایت های دیگر : برخط نیوز عصر ایران عصر خبر برترین ها

این بازیگر، تهیه کننده و پخش کننده سینما در گفت وگویی کوتاه با ایسنا درباره حال و احوالش پس از ابتلا به کرونا بیان کرد: خوشبختانه به دلیل آن که واکسن زده بودم ابتلایم خفیف بود و الان که نزدیک به یک هفته از شروع بیماری می گذرد، ریه ام درگیری چندانی نداشته است.

او با آرزوی سلامتی برای همه مردم و افزایش سرعت واکسیناسیون ادامه داد: الان شرایط به گونه ای شده که مردم باید به فکر خودشان باشند چون شرایط سختی وجود دارد و حتی برخی در پیدا کردن سرم هم مشکل دارند.

اسماعیلی درباره شرایط سینما هم در دولت جدید و انتظارها برای معرفی وزیر جدید فرهنگ گفت: باید ببینیم چه پیش می آید، هرچند واقعیت این است که در تمام این 40 سال از همه طیف ها و گروه ها بر سر کار آمده اند و الان دیگر وقت کار کردن است. اگر با سخت گیری و ممیزی و بی برنامگی بخواهیم کار را ادامه دهیم امور به درستی پیش نمی رود. ما باید خود را به روز کنیم چون ماهواره ها همه دنیا را تصاحب کرده و اگر بخواهیم کوتاهی کنیم مردم به فیلم های خارجی و ماهواره ها رو می آورند در حالی که باید برای زنده ماندن سینما ، در این دوران سخت بیشتر تلاش کرد.

حببیب اسماعیلی که در دهه های 60 و 70 بیشتر مشغول بازیگری بوده، مدیر شرکت پخش رسانه فیلمسازان است و تهیه کنندگی فیلم هایی همچون قرمز ، خرگیوش ، سرکوب ، عاشق ، سه بیگانه ، شبکه ، پاتو زمین نذار ، خاطره ، راننده تاکسی ، عاشق ، غزل ، روز دیدنی و جوانمرد را در کارنامه کاری خود دارد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
معرفی رسمی وزرای کابینه سیدابراهیم رئیسی به مجلس، 20 مرداد انجام خواهد شد با این حال به نظر می رسد وزیر تازه ارشاد قطعی شده باشد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۸

به گزارش روزپلاس ، در اغلب رسانه های دست راستی از محمدمهدی اسماعیلی به عنوان وزیر ارشاد دولت جدید نام برده شده.

محمدمهدی اسماعیلی که لیسانس حقوق و دکترای علوم سیاسی دارد، دارای تحصیلات حوزوی نیز هست و کتبی با عناوین "اندیشه سیاسی آیت الله خامنه ای” و "اگر پهلوی ادامه می یافت...” را نگاشته.

از رزومه فرهنگی اسماعیلی می توان به مدیرکل نظارت سیما، مدیرکل برنامه ریزی مرکز تحقیقات صداوسیما، عضویت در شورای پژوهشی مرکز موسیقی صداوسیما، دبیر شورای تحقیقات صداوسیما و نماینده صداوسیما در شورای هنر نام برد که نشان دهنده قرابت او با ساختار مدیریتی صداوسیماست.

این قرابت شاید سبب شود گرفت و گیرهایی که در دولت اعتدال میان روسای سینما با صداوسیما بر سر شبکه خانگی وجود داشت و نتیجه اش سلب مسئولیت از سازمان و واسپاری زعامت به ساترا بود، حل گردد.

در فهرست مقالات محمدمهدی اسماعیلی درکنار مقالاتی که درباره انقلاب و جهان اسلام هست، با مقاله "بررسی دگردیسی انتقادی حجاب چادر در بازنمایی تلویزیون با مطالعه معناشناختی دو سریال آخرین گناه و بی صدا فریاد کن” برخورد می کنیم.

اینکه وزیر ارشاد رییسی دو سریال تلویزیونی را محور تحقیقی مرتبط با دگردیسی حجاب در ایران کرده، جالب به نظر می رسد.

"آخرین گناه” را حسین سهیلی زاده به تهیه کنندگی مهران رسام ساخته بود که هر دو از نیروهای رشدکرده در تلویزیون بودند. سهیلی زاده همچنان سریال سازی را ادامه داده و تازه ترین ملودرامش "ملکه گدایان” در حال عرضه در شبکه خانگی است.

دیگر سریال محور تحقیقی وزیر تازه ارشاد یعنی "بی صدا فریاد کن” را مهدی فخیم زاده ساخته است که ازجمله سریالهای پلیسی استاندارد تلویزیون بوده است.

فخیم زاده که از جمله کارگردانان برآمده از سینمای ایران است با وجود تبحر تکنیکی در هشت سال اخیر به جز یک فیلم "مشت آخر” و یک سریال به نام "فوق سری” نتوانسته فیلم یا سریالی را کارگردانی.

البته که فخیم زاده در این هشت سال در فیلم هایی مختلف مثل "آذر، شهدخت...”، "سوءتفاهم” و "به وقت خماری” و سریال هایی مثل "دندون طلا” و "علی البدل” و اخیرا "سلمان” بازی کرده ولی کارنامه کارگردانی او در این سالها خلوت تر شده است.

البته که وضعیت پیش آمده برای فخیم زاده در هشت سال اخیر، مختص او نیست و بسیاری از کارگردانان باسابقه سینما در دوران رونق فله ای سازی که از شبکه خانگی تا سینما را درنوردیده، مجال چندانی برای کار نیافتند.

در هشت سال اخیر صاحبان سرمایه چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی و اخیرا پلتفرم ها، ترجیح داده اند اغلب با کارگردان نمایان بی ریشه و بدون جهان بینی و درعین حال "حرف گوش کن” کار کنند تا راحت تر بتوانند به اهداف مشروع یا غیرمسئول خود از تولید برسند و در این مسیر بسیاری از کارگردانان ریشه دار بیکار یا کم کار شدند.

منتظر می مانیم تا ببینیم با ورود محمدمهدی اسماعیلی به وزارت ارشاد، وضعیت کارگردانان کارکشته ای که این سالها بایکوت شدند تغییری خواهد یافت یا نه؟

سینماروزان

لینک خبر :‌ روز پلاس
لیندا کیانی، بازیگر سینما و تلویزیون، در صفحه اینستاگرام خود از اکران فیلم سینمایی دم سرد بعد از پنج سال توقیف خبر داده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۸ سایت های دیگر : رویداد ایران اصفهان امروز آنلاین

به گزارش خبرنگار ایمنا ، لیندا کیانی با انتشار ویدئویی در اینستاگرام خود آورده است:
دم سرد

اکران فیلم سینمایی دم سرد پس از پنج سال توقیف

یکی از ده فیلم برتر جهان در سال 2017 از نگاه منتقدین انجمن فیلم نیواورلئان، منتخب چهل و یکمین جشنواره جهانی فیلم آتلانتا آمریکا، منتخب جشنواره جهانی فیلم لندن، منتخب جشنواره فیلم سیاتل آمریکا، برنده جایزه بهترین فیلم باند سینمایی از جشنواره ریجفیلد آمریکا، برنده جایزه بهترین فیلم بلند سینمایی از جشنواره کالت کلکته هندوستان، برنده جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن از جشنواره سالنتو ایتالیا، برنده جایزه ویژه هیأت داوران از جشنواره دریاچه ماموت آمریکا.

تهیه کننده، نویسنده و کارگردان: عباس رزیجی.

کد خبر 513362

لینک خبر :‌ خبرگزاری ایمنا
یک تهیه کننده گفت: سینما و تلویزیون برنامه ریزی های مشترک داشته باشند تا تجربیاتشان بتواند یاری رسان یکدیگر باشد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۸

سید محسن وزیری، تهیه کننده سینما در گفت و گو با ایکنا با بیان اینکه پلتفرم ها به سینما ضربه زده اند، اظهار کرد: در کشورهای صاحب سینما با فراگیر شدن پلتفرم های نمایشی سیاست هایی در نظر گرفته شده که سینما ضربه نخورد، اما در کشور ما به دلیل نبودن قانون کپی رایت، هنر هفتم بابت شکل جدید نمایش ضربات زیادی را متحمل شده است.

وی افزود: مشکلی که برای سینما به وجود آمده، حاد است و اگر بیماری کرونا نیز ریشه کن شود، به این زودی ها سینما نتواند رونق گذشته خود را به دست آورد. هیچ شکل نمایشی قادر نخواهد بود جای سینما را برای مردم بگیرد، چون لذت فیلم دیدن گروهی در سالن تاریک، چیزی نیست که بخواهیم آن را با صفحه نمایش تلویزیون عوض کنیم، اما به هرحال وضعیت اقتصادی جامعه سبب شده گرایش به سمت پلتفرم ها رواج پیدا کند. یک زوج جوان به همراه دو فرزندشان اگر بخواهند به سینما بروند با هزینه های جانبی که پیش می آید مجبور هستند بیش از صد هزار تومان پول خرج کنند، اما آنها در خانه تنها با ده هزار تومان به خواسته شان می رسند، پس مطمئناً اقبال به سوی پلتفرم ها بیشتر می شود.

معضلات اخلاقی حاکم بر تولیدات نمایشی در پلتفرم ها

فیلم نامه نویس فیلم سینمایی خانواده کوچک ما درباره معضلات اخلاقی در تولیدات شبکه نمایش خانگی نیز تصریح کرد: متأسفانه به دلیل عدم نظارت صحیح در برخی از کارهای این حوزه، پوششی را از بازیگران می بینیم که شایسته جامعه ایرانی نیست. این آفت جدا از اینکه سبب رواج این معضلات می شود این سؤال را برای تماشاگر به وجود می آورد که چرا بین تلویزیون و تولیدات پلتفرم ها تا این اندازه باید تفاوت وجود داشته باشد؟

وی درباره تغییر نظارت در پلتفرم ها نیز این گونه توضیح داد: در گذشته، وزارت ارشاد بر شبکه نمایش خانگی نظارت می کرد، اما با گذشت زمان وضعیت تغییر کرد و ساترا که مجموعه ای زیر نظر تلویزیون است، عهده دار مراقبت از این عرصه شد، البته هنوز چندان تغییری را در آثار شاهد نبوده ایم، اما امیدوارم در آینده این مرکز بتواند کارایی لازم را در بحث هدایتگری داشته باشد.

این تهیه کننده تأکید کرد: شاید عده ای معتقد باشند، چون تولیدات شبکه نمایش خانگی و پلتفرم ها در خانه به نمایش درمی آید چندان نیازی نیست که نظارت ها پیرامون آن دقیق باشد، درصورتی که اتفاقاً باید در این رابطه دقت نظر چند برابر باشد، چون شاید نهایتاً 10 یا 20 درصد مردم به سینما بروند، اما فیلم هایی حوزه جدید نمایش را همه می بینند، پس اگر قرار است نظارتی صورت گیرد باید در این بخش دقیق تر از سینما باشد.

این تهیه کننده ادامه داد: مشکل دیگری که در بحث پلتفرم ها وجود دارد به انحصار در این حوزه مربوط می شود. در این بخش تنها آدم های خاص حضور دارند؛ افرادی که اجازه نمی دهند دیگران وارد آن شوند، چون محل جدید فرصت خوب برای مال اندوزی آنها فراهم کرده است. در ضمن بخش جدید صنعت سینما را هم گران کرده است. برای مثال به دستمزدهایی اشاره می کنم که در پلتفرم ها به بازیگران داده می شود، زیرا به هیچ وجه پولی که در این زمینه هزینه می شود، توجیه ندارد و سینما قادر به پرداخت آن نیست.

بیشتر بخوانید:

مخاطب پلتفرم ها، نمودی از کل جامعه نیست

وی در پاسخ به این سؤال که در بحث کیفی تولیدات شبکه نمایش خانگی را چگونه ارزیابی می کند؟ گفت: کارهایی هستند که در پلتفرم ها ساخته شده اند که کیفیت نسبتاً خوبی هم دارند، اما به لحاظ مفهومی موضوعات که در این کارها مطرح می شود را دوست ندارند. مثلا ً در برخی از این تولیدات به خانواده نگاهی ارزشمند نمی شود، حتی بسیاری از خانواده ها ازهم گسیخته هستند، در صورتی که باید به واسطه تولیدات نمایشی مروج سبک زندگی ایرانی–اسلامی در کارهایمان باشیم، اما آن چیزی که من می بینیم، نشان دهنده چنین امری نیست.

تهیه کننده سایه های غم در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر اینکه نهادهای فرهنگی نیز باید در امر تولید شرکت کنند، بیان کرد: شاید بخش خصوصی چندان علاقه ای برای مشارکت در تولید کارهای ارزشی یا مذهبی نداشته باشند، چون فکر می کنند این قبیل تولیدات قادر نیست سرمایه آنها را بازگرداند. در چنین موقعیتی اگر نهادهای مربوطه که در امور فرهنگی و مذهبی مشغول فعالیت هستند در این عرصه ورود داشته باشند، اتفاقات خوبی را شاهد خواهیم بود، البته این کارها باید توسط افرادی تولید شود که در این حوزه توانایی کار کردن نیز داشته باشند.

رسانه فرهنگ ساز باشد

این سینماگر بیان کرد: سینما را تنها وسیله ای برای سرگرمی نمی دانم، بلکه معتقدم این رسانه قادر است فرهنگ ساز هم باشد و بسیاری از مشکلات جامعه را حل کند، اما در سینمای فعلی تنها وجه سرگرمی مدنظر است! هرچند در این عرصه نیز نتوانسته ایم به کیفیت لازم دست پیدا کنیم. بنابراین نیاز است سازمان سینمایی و تلویزیون با سیاست گذاری منسجم و بلندمدت بتوانند فضای ارزشمندی را بر تولیدات نمایشی حاکم کنند.

وزیری در انتها تأکید کرد: می خواهم در خاتمه به تلویزیون نیز اشاره داشته باشم. سیما برخلاف سینما از آن سوی پشت بام افتاده، چون نظارت های بیش ازاندازه باعث شده این رسانه هر روز مخاطب خود را از دست بدهد، برای همین هم تأکید دارم سینما و تلویزیون برنامه ریزی های مشترک داشته باشند تا تجربیاتشان بتواند یاری رسان یکدیگر باشد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
در آستانه ماه محرم و توقف موقت اکران فیلم کمدی دینامیت به نظر می رسد هیچ فیلم مناسب جایگزین و برنامه ریزی درستی برای اکران فیلم های مناسب برای این ایام صورت نگرفته است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۸

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ خبرگزاری آنا ، معمولاً اهالی سینما از ایام عزاداری دو ماه محرم و صفر به عنوان روزهای مرده اکران یاد می کنند و صاحبان فیلم هم حساب چندانی روی فروش فیلم هایشان ندارند. البته این به آن معنا نیست که جریان اکران در این ایام تعطیل است؛ اتفاقاً بسیاری از فیلم های پرفروش سال های اخیر در این دو ماه توانستند بار خود را در گیشه ببندند. به عبارت دیگر برخلاف آنچه در افکار عمومی جا افتاده به جز دهه اول محرم و تعطیلی تاسوعا و عاشورا و دو روز پس از آن، معمولاً فروش سینماها روند عادی خود را طی می کند. ضمن این که با وجود اکران نشدن فیلم های کمدی، نمایش فیلم در سایر ژانرها با قوت ادامه خواهد داشت.

البته این معادله از سال گذشته و با محدودیت های کرونایی به شکل کلی دگرگون شد چرا که رکود گیشه به امری عادی و مربوط به همه ایام سال تبدیل شده است. این روزها هم با وجود ادامه فعالیت سالن های سینما استقبال چندانی از فیلم های روی پرده نشده است و به جز فیلم کمدی دینامیت ، سایر آثار روی پرده همچنان با تماشاگران بسیار اندک به اکران خود ادامه می دهند. از سوی دیگر فیلم های جدیدی هم که روی پرده رفته اند ظرفیت جذب مخاطب را ندارند و با میزان بسیار اندک فروش به کار خود پایان می دهند.

اگر چه عبور فروش فیلم دینامیت از رقم هشت میلیارد تومان نیز یکی دیگر از اتفاقات خوب سینمای ایران در یک ماه اخیر بود اما سایر فیلم های اضافه شده به جدول اکران در این بازه زمانی فروشی ناامیدکننده داشتند.

در آخرین روز تیرماه اضافه شدن دو فیلم قصه عشق پدرم به کارگردانی محمدرضا ورزی و تهیه کنندگی محمدرضا شریفی نیا و سیاه باز به کارگردانی حمید همتی به فیلم های روی پرده تنوع بیشتری بخشید. البته همانطور که پیش بینی می شد فروش این فیلم ها بسیار پایین بود و بعید است که فیلم هایی در سطح مشابه آنها در هفته های آینده ریسک نمایش را به جان بخرند. قصه عشق پدرم تاکنون کمتر از هزار مخاطب داشته و در مجموع حدود 20 میلیون تومان فروش را تجربه کرده است. سیاه باز هم نتوانسته فروش خود را بیش از 45 میلیون تومان برساند.

فیلم سینمایی مدیترانه به کارگردانی هادی حاجتمند و با بازیگرانی همچون مهراوه شریفی نیا، پوریا پورسرخ، بهرنگ علوی، قاسم زارع و علیرضا اسحاقی عهم که از چهارمین روز مرداد ماه روی پرده رفته تاکنون 56 میلیون تومان فروش داشته است. در روزهای آینده هم قرار است فیلم پوست ساخته برادران ارک و مورچه خور به کارگردانی شاهد احمدلو نیز اکران خود را آغاز خواهند کرد.

در ادامه، آمار فروش فیلم های روی پرده تا روز جمعه دوشنبه 18 مردادماه 1400 را مرور خواهیم کرد.

دینامیت / کارگردان: مسعود اطیابی/ تهیه کننده: ابراهیم عامریان

در خلاصه داستان این فیلم آمده است: با نقل مکان کردن دو جوان دانشجو به ساختمانی با همسایه های متفاوت، چالش ها و مشکلاتی پیش روی آنها قرار می گیرد. احمد مهران فر، پژمان جمشیدی، زیبا کرمعلی، نازنین بیاتی، امید روحانی و نادر سلیمانی بازیگران این فیلم هستند.

دینامیت در 296 سالن به نمایش در آمده است و توانسته با جذب240 هزار مخاطب،8 میلیارد و 460 میلیون تومان فروش را تجربه کند. به این ترتیب این فیلم در مدتی کوتاه به پرفروش ترین فیلم در حال اکران سینمای ایران بدل شد.

خورشید / کارگردان: مجید مجیدی/ تهیه کننده: امیر بنان

آخرین فیلم مجید مجیدی اولین بار در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و توانست در این جشنواره جایزه بهترین فیلم و بهترین فیلمنامه را دریافت کند. روح الله زمانی، بازیگر این فیلم توانست در جشنواره فیلم ونیز جایزه استعدادهای نوظهور این جشنواره را دریافت کند.

همچنین فیلم خورشید به عنوان نماینده ایران در جشنواره اسکار 2021 معرفی شد و جزو پانزده فیلم برگزیده این مراسم قرار گرفت.

داستان فیلم درباره علی، کودک دوازده ساله ای است که همراه دوستانش با دزدی قطعات و کار در یک انبار لاستیک، زندگی شان را می گذرانند تا اینکه با پیشنهاد جدیدی از سوی خلافکاران محل مواجه می شوند. علی نصیریان، جواد عزتی، طناز طباطبایی، روح الله زمانی و ابوالفضل و شمیلا شیرزاد بازیگران فیلم خورشید هستند.

این اثر که از بیست و هفتم اسفند 1399 روی پرده رفته است، با در اختیار داشتن 251 سالن با 66 هزار مخاطب و یک میلیارد و 577 میلیون تومان فروش، دومین فیلم پرفروش در میان آثار روی پرده است.

هفته ای یک بار آدم باش / کارگردان: شهرام شاه حسینی/ تهیه کننده: مستانه مهاجر

فیلم هفته ای یک بار آدم باش روایتگر زندگی دو برادر با سبک متفاوت است که به واسطه بیماری پدر، آینده آنها دچار تغییر و تحول می شود.

پژمان جمشیدی، پژمان بازغی، رعنا آزادی ور و ساغر قناعت و علی استادی بازیگران این فیلم هستند.

هفته ای یک بار آدم باش در حال حاضر در 263 سالن به نمایش درآمده و با بیش از 63 هزار مخاطب و فروشی معادل یک میلیارد و264 میلیون تومان سومین فیلم جدول اکران است.

تک خال / کارگردان: مجید مافی/ تهیه کننده: محمدحسین فرح بخش

کمدی تک خال با بازیگرانی همچون پوریا پورسرخ، سحر قریشی، شبنم قلی خانی، یوسف تیموری و امیر کربلایی زاده در 231 سالن روی پرده رفته و تاکنون توانسته 966 میلیون تومان فروش کند.

این کمدی موزیکال داستان مردی را روایت می کند که در میان بانوان متعدد گرفتار است. این مرد تلاش می کند با خویشتن داری، در مسیر راست قرار بگیرد اما درستکاری در روزگار غلبه ناراستی ها کار ساده ای نیست...

قصه عشق پدرم / کارگردان: محمدرضا ورزی/ تهیه کننده: محمدرضا شریفی نیا

قصه عشق پدرم دومین فیلم به کارگردانی محمدرضا ورزی محصول سال 1391 است. زنده یاد چنگیز جلیلوند که بیشتر به عنوان یک دوبلور خاطره ساز در اذهان عمومی نقش بسته در این فیلم با ایفای نقش پدر، چهره تازه ای از هنر خود را به نمایش گذاشته است. قصه عشق پدرم داستان پدری است که سالهاست در انتظار بازگشت پسرش از جبهه، بارها به دفتر معراج مراجعه کرده و با وجود اینکه فرزندان دیگر و اطرافیان او را متقاعد می کنند که بازگشتی در کار نیست و فرزندش به شهادت رسیده، اما امید خود را از دست نمی دهد.

علاوه بر زنده یاد جلیلوند، مصطفی زمانی، محمدرضا شریفی نیا، امیریل ارجمند، بهنوش طباطبایی و هایده حائری از دیگر بازیگران این فیلم هستند.

قصه عشق پدرم که از آخرین روز تیرماه 1400 روی پرده رفته، تاکنون با جذب 434 مخاطب در 53 سالن، 20 میلیون تومان فروش داشته است.

خون شد / کارگردان: مسعود کیمیایی/ تهیه کننده: جواد نوروزبیگی

مسعود کیمیایی که فروردین ماه امسال فیلمبرداری آخرین اثر خود یعنی خائن کشی را به پایان برده، این روزها فیلم خون شد را نیز روی پرده دارد. سعید آقاخانی، اکبر معززی، نسرین مقانلو، سیامک انصاری، لیلا زارع و هومن برق نورد بازیگران این فیلم هستند که در بهمن 98 و در جریان سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد.

داستان خون شد به مثابه خانه ای قدیمی است که همه چراغ هایش خاموش بوده و هیچ کس نیز در اتاق هایش ساکن نیست. در این میان یکی از ساکنان این خانه می آید و همه چراغ ها را روشن می کند...

خون شد هم با در اختیار داشتن 165 سالن و 8 هزار و پانصد مخاطب، 193 میلیون تومان فروش را تجربه کرده است.

لاله / کارگردان: اسدالله نیک نژاد/ تهیه کننده: پروانه پرتو

این فیلم با بازی نیکی کریمی، همایون ارشادی، میترا حجار، سام قریبیان، آزیتا حاجیان و لیلا اوتادی هم از نوروز 1400 اکران خود را آغاز کرده است. لاله همان گونه که از نامش پیداست، درباره زندگی لاله صدیق، قهرمان اتومبیل رانی ایران است و چالش ها و مشکلاتی را که این راننده حرفه ای با آن مواجه بوده، به تصویر کشیده است.

لاله نیز با گذشت چهار ماه از آغاز اکران تنها 90 میلیون تومان فروش را تجربه کرده است.

سیاه باز / کارگردان: حمید همتی/ تهیه کننده: علی قائم مقامی

حمید همتی در نخستین تجربه کارگردانی خود با فیلم سیاه باز با بازیگرانی همچون سام قریبیان، افسانه بایگان، مهدی کوشکی و آتیلا پسیانی موضوعی به روز و اجتماعی را موضوع فیلم خود قرا داده است. سیاه باز قصه اجتماعی و پلیسی دارد و اولین فیلم ایرانی است که به موضوع بیت کوین ورود می کند. فردی که در زمینه بیت کوین فعالیت دارد ناخواسته وارد ماجراهایی شده و رازهایی برملا می شود.

این فیلم که از سی تیرماه 1400 روی پرده رفته، تاکنون با جذب 1230 مخاطب در 78 سالن، 45 میلیون تومان فروش داشته است.

انتهای پیام/4104/پ

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۸ سایت های دیگر : افق تهران

مرتضی شایسته در گفت وگو با خبرگزاری میزان پیرامون خروجی جلسه شورای صنفی نمایش و وضعیت اکران فیلم های ماه محرم و صفر گفت: آخرین جلسه شورای صنفی نمایش خروجی نداشت و فیلم هایی که هم اکنون بر پرده سینما هستند به اکران خود در ماه محرم و صفر ادامه می دهند و فیلم جدیدی به اکران فیلم ها اضافه نخواهد شد.

وی با اشاره به اکران فیلمهای کمدی در ایام شهادت خاطرنشان کرد: همزمان با فرا رسیدن ماه محرم و ایام عزای سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) اکران فیلمهای کمدی دینامیت ، هفته ای یک بار آدم باش و تک خال در روز های شهادت متوقف خواهد شد.

لازم به ذکر است در حال حاضر فیلم های دینامیت ، هفته ای یک بار آدم باش ، مدیترانه ، سیاه باز ، قصه عشق پدرم ، خورشید ، تک خال و خون شد روی پرده سینما ها هستند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۹

خبرنگاری از جمله پرخطر ترین شغل های دنیاست؛ شغلی ویژه که مسئولیت های اجتماعی حساسی با خود به همراه دارد.

محدودیت های قضایی و سیاسی و برخوردهای سلیقه ای، اهمیت و از سوی دیگر دشواری این شغل را در ایران حساس تر کرده است؛ نبود قانون مشخص و جامع برای مطبوعات وعدم وجود تعریف حقوقی از جایگاه خبر و خبرنگاری آن را در ایران به شغلی دارای جایگاهی مهم تبدیل کرده است. یک بام و دو هوای خبرنگاری آنجاست که در ایام کرونا علی رغم اینکه در ستاد کرونای کشور و استان، مطبوعات و رسانه ها در گروه یک شغلی قرار گرفتند؛ اما خبرنگاران از عرصه اطلاع رسانی حذف شده اند که این امر سبب انتشار خبرهای کانالیزه شده و فضای غبار آلودی از وضعیت جامعه شده است. فضایی که تحلیل های کارشناسی دقیق را به حاشیه برده است.

اما تصدی مسئولیت این حرفه نیز داستان دیگری است. از سویی وزارتخانه پرمسئولیت اما بی رمقی به نام ارشاد در راس تصدی امور مربوط به فعالان عرصه رسانه و انتصاب مدیران نه چندان قوی در راس این اداره و دستگاه فرهنگی در استان ها و از سوی دیگر نبود یک تشکل و سندیکای قوی برای فعالان عرصه رسانه سبب شده خبرنگاران آن گونه که باید در جایگاه واقعی خود قرار نگیرند؛ شاید به همین دلیل ما شاهد فعالیت نشریاتی با تاثیرگذاری پایین در جامعه و عدم تحقق روزنامه نگاری حرفه ای هستیم؛ این مسئله در کنار مسائل اقتصادی وعدم توجه به معیشت خبرنگاران فضای خبری را به محاق برده است. در سوی دیگر داستان خبر واطلاع رسانی توسعه فضای مجازی است که فرصتی مغتنم برای اهالی خبراست . علیرغم محدودیت ها و سرعت اینترنت، خبرنگاران تلاش می کنند در کمترین زمان اخبار را به اطلاع مردم برسانند؛ بسیاری از نشریات سعی می کنند نسخه های خود را به صورت الکترونیکی منتشر کنند ؛ اما به دلیل عدم به روز رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تحقق حمایت های حداقلی این وزارتخانه و اصرار متولی فرهنگی کشور مبنی بر چاپ نسخه کاغذی مجبورند هنوز به انتشار روزنامه های مکتوب بپردازند و نمی توانند با فضای روز انتشار مطبوعات در دنیا رقابت کنند. به هرحال خبرنگاران روزهای سختی را می گذرانند. روزهایی سرشار از تلخی و شیرینی که همه به تجربه ای در پیشبرد حرفه آنها تبدیل می شود...

پست الکترونیک شما منتشر نخواهد شد.

لینک خبر :‌ روزنامه عطر یاس
توزیع هدیه خبرنگاری در نشست های خبری همواره یکی از معضلاتی است که گاهی باعث آبروریزی برای برگزارکنندگان و حتی برای خبرنگاران می شود. صف کشیدن خبرنگاران بعد از نشست خبری برای امضا کردن برگه ای مبنی بر تحویل هدیه، راهنمایی شدن به سوی اتاقی که هدیه خبرنگاران داده می شود و حتی انگشت نما شدن خبرنگاران برای دریافت هدیه از وقایع تلخی است که یادآوری آن نیز ناگوار است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۸

شعار سال: بالاخره روز (17 مرداد) که به نام روز خبرنگار نامگذاری شده بود را در سال 1400 پشت سر گذاشتیم و سیل پیام های تبریک از سوی دستگاه های اجرایی، شرکت ها و شخصیت های گوناگونی بود که در فضای مجازی و گوشی های خبرنگاران جاخوش کرده بود. جا دارد در این میان از یک معضل و آسیبی به نام هدیه خبرنگاری یاد کنیم که ابزاری برای سوء استفاده برخی خبرنگارنما ها شده است.

توزیع هدیه خبرنگاری در نشست های خبری همواره یکی از معضلاتی است که گاهی باعث آبروریزی برای برگزارکنندگان و حتی برای خبرنگاران می شود. صف کشیدن خبرنگاران بعد از نشست خبری برای امضا کردن برگه ای مبنی بر تحویل هدیه، راهنمایی شدن به سوی اتاقی که هدیه خبرنگاران داده می شود و حتی انگشت نما شدن خبرنگاران برای دریافت هدیه از وقایع تلخی است که یادآوری آن نیز ناگوار است.

نوع برخورد خبرنگاران با مساله هدیه خبری جالب است. برخی آن را حق خود می دانند و معتقدند این هدیه هزینه ای است که از بودجه فلان شرکت، اداره یا سازمان تامین شده و اگر دریافت نکنیم، هزینه موردنظر برگردانده می شود و یا آن را به دیگران می دهند.

برخی دیگر از خبرنگاران دریافت هدیه خبرنگاری که معمولا کارت هدیه است را حق خود می دانند و بعضی نیز آن را جزو هزینه های رفت و آمد خود حساب می کنند.

بار ها شاهد توزیع کارت هدیه بدون نظارت و توجه ... بوده ام و برخی نیز حاتم بخشی می کنند و در این میان حضور خبرنگارنما ها که در سال های اخیر و در سایه کم توجهی اداره فرهنگ و ارشاد و مسئولان مربوطه رشد فراوانی داشته اند، باعث سوءاستفاده های فراوانی شده به گونه ای که خبرنگاران زحمتکش و فعال را بدنام کرده و بازار خبرنگارنما ها هر روز گرمتر می شود.

بار ها شنیدم که میان مسئولان و روابط عمومی ادارات یا شرکت ها با خبرنگارنما ها برای دریافت یک کارت هدیه برخورد و دعوا در گرفته و برای جلوگیری از اینگونه تنش ها به آنان نیز کارت هدیه داده و مسیر را برای دیگر خبرنگارنما ها باز کردند.

از مشخصات خبرنگارنما ها می توان به زمان حضورشان در بزنگاه ها اشاره کرد. این افراد گاهی در آخرین دقایق برنامه، آفتابی می شوند و در تحلیل ها و نشست ها نیز فقط نظاره گر هستند و اگر در حین برگزاری مراسم یا نشست، مطمئن شوند از کارت هدیه خبری نیست، خیلی سریع جلسه را ترک می کنند.

سخن در این زمینه فراوان است، ولی جا دارد تا مسئولان، آقایان روابط عمومی و فرهنگ و ارشاد راه حل هایی را برای حفظ آبروی خبرنگاران واقعی درنظر بگیرند تا مبادا در آینده با چالش هایی سخت تر از آن مواجه شوند.

پایگاه تحلیلی خبری شعار سال برگرفته از آران مغان

لینک خبر :‌ شعار سال
هدیه روز خبرنگار از زمان ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد باب شد؛ در دولت حسن روحانی هم وزارت ارتباطات هدیه 200 گیگ اینترنت رایگان برای خبرنگاران سراسر کشور را اجرا کرد؛ اما خبرنگاران انتقادهایی به نحوه تخصیص این هدیه دارد.

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس ، هدیه روز خبرنگار از زمان ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد باب شد؛ در آن سال ها رئیس جمهور وقت هر سال روز خبرنگار به پاس تشکر از فعالیت های اهالی رسانه برای همه خبرنگاران سراسر کشور هدیه ای در نظر می گرفت.

در دولت نهم و دهم روال کار به این شکل بود که اهالی رسانه در سامانه ای که از سوی وزارت ارشاد معرفی شده بود ثبت نام می کردند و مدارک دال بر فعالیت رسانه ای خود را ارائه می دادند. این مدارک به تایید رسانه رسیده بود و معتبر بود.

پس از آن براساس این خوداظهاری خبرنگاران و تایید رسانه ها، از طرف دولت به هر خبرنگار یک هدیه تعلق می گرفت و تقریبا رویه کم اشکالی بود. اگرچه در همان رویه هم ایرادات و سوء استفاده هایی گزارش شد.

ماجرای اینترنت هدیه خبرنگاری چیست؟

وقتی دولت تغییر کرد، دولت حسن روحانی هم در برهه ای تصمیم گرفت که رسم هدیه به خبرنگاران در روز خبرنگار را زنده کند.

در ابتدای امر، وزارت ارتباطات سامانه ای بسیار ساده را راه اندازی کرد که خبرنگاران سراسر کشور در آن ثبت نام کردند و هر خبرنگاری که ثبت نام را انجام داد، هدیه را دریافت کرد. این ثبت نام و تخصیص هدیه فارغ از هر نوع محدودیتی از جمله بیمه خبرنگاری، کار تمام وقت یا حق التحریر یا پاره وقت، خبرنگار یا کارمند بودن در رسانه، دولتی یا خصوصی بودن محل خدمت و ....انجام شد و در مورد حضور فرد در حرفه خبرنگاری تحقیق خاصی صورت نمی گرفت.

انتقادهای خبرنگاران به هدیه خبرنگاری

اما این رویه با مشکلات زیادی مواجه شد؛ به طوری که به دلیل ایرادات زیاد آن، باعث اعتراض و گلایه زیاد شد. از جمله اینکه برخی افراد با سه سیمکارت از اپراتورهای مختلف، اینترنت هدیه را دریافت کردند و برخی دیگر امکان ثبت نام پیدا نکرده بودند.

امسال با پایان کار دولت و تغییر احتمالی وزیر ارتباطات همزمان شده و از این رو وزارت ارتباطی هنوز اعلامی درباره تخصیص یا عدم تخصیص هدیه خبرنگاری نداشته است.

اما امسال هم اپراتورهای تلفن همراه اعلام کرده اند که هدیه 200 گیگ اینترنت رایگان خبرنگاری را تخصیص می دهند؛ اما نحوه تخصیص آن مورد ابهام است. زیرا در حالی که یکی از اپراتورها اعلام کرده که هدیه براساس لیستی که وزارت ارتباطات سال پیش از خبرنگاران به اپراتورها داده، تخصیص داده می شود اما اپراتور دیگر لیست معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد را ملاک می داند. بنابراین سازوکار تخصیص هدیه خبرنگاری امسال هم با ابهام روبه رو است.

از این رو همکاران خبرنگار و فعال در رسانه از ما خواستند که مجموعه صحبت های آنها را درباره این هدیه، برای اطلاع مدیران در مطلبی منعکس کنیم.

اهالی رسانه معتقدند که اگر هدیه ای برای آنها در نظر گرفته شده، بهتر است براساس لیست به روز تخصیص داده شود

هدیه خبرنگاری براساس لیست به روز خبرنگار تخصیص داده شود

یکی از همکاران خبرنگار در این باره، توضیح می دهد: وزارت ارتباطات در همان سال اول یک لیست از خبرنگاران تهیه کرد که هر سال برای همان سیم کارتی که روز اول با آن در سامانه ثبت نام کرده ام، اینترنت هدیه 200 گیگ خبرنگاری شارژ می شود، اما 2 سال است که من این خط را واگذار کرده ام و نتوانستم برای شماره جدیدم اینترنت بگیرم.

خبرنگار دیگری توضیح می دهد که چون در سال اول در سامانه وزارت ارتباطات ثبت نام نکرده، هنوز موفق به دریافت هدیه نشده است. او می پرسد که چرا وزارت ارتباطات یا اپراتورهای تلفن همراه اگر می خواهند هدیه ای به قشر خاصی بدهند لیست را با اطلاعات همین سال به روز نمی کنند؟ بدیهی است که ممکن است در سال گذشته افرادی به مجموعه خبرنگاران و اهالی رسانه اضافه شده یا از آن کم شده باشند.

همکار رسانه ای دیگری می گوید که با اینکه به عنوان خبرنگار فعالیت می کند، هر سال در ابتدا مشمول دریافت هدیه نمی شود و باید طی فرآیندهای دوباره ای توسط رسانه به عنوان خبرنگار معرفی شود.

یکی از انتقادهای اصلی به نحوه تخصیص هدیه اینترنت خبرنگاری، تجمیع نشدن اطلاعات و لیست خبرنگاران مشمول است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
رضا کیانیان: خبرنگاران و روزنامه نگاران یک صنف به شدت در معرض خطر هستند و بار ها به راحتی از کار بی کار و براشان پرونده سازی شده، انجمن صنفی شان که می تواند حافظ منافع و حقوقشان باشد، بسته است!

کرونا، جان یک خبرنگار دیگر را گرفت.

رضا کیانیان در نامه ای سرگشاده به محمدباقر قالیباف، انتقاداتی را درباره طرح صیانت از فضای مجازی مطرح کرده بود. رئیس مجلس، روز گذشته به نامه وی پاسخ داده است. متن دو نامه را در ادامه می خوانید.

درحالی که طرز نشستن کلانتری رئیس سازمان محیط زیست کشور مقابل خبرنگاران و خانواده های داغدار مورد نقد قرار گرفت، گفته است: همیشه همینطور می شینم! اما تصاویر گویای چیز دیگریست.

این بازیگر پیشکسوت سینما وتلویزیون ابتلا به کرونا را تایید کرد و گفت: خوشبختانه کرونا من از نوع خفیف است و حال عمومی ام خوب است.

اولین تصویر از رضا کیانیان در فیلم سینمایی زمستان بود به کارگردانی وحید پرشاد منتشر شد.

فیلم برداری فیلم سینمایی آهو اولین فیلم هوشنگ گلمکانی به پایان رسید.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۸

به گزارش خبرنگار کندو نیوز ، رضا کیانیان روزگذشته به مناسبت روزخبرنگار در صفحه اینستاگرام خود نوشت: روز خبرنگار مبارک. روز خبرنگاران بی خانه! چندین و چند سال است انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامه نگاران را پلمپ کرده اند! به حکم قاضی مرتضوی ! قاضی ای که دشمنی اش با هر گونه آزادی مدنی آشکار بود. قاضی ای که چندین خبرنگار را به زندان انداخت و روزنامه ها و نشریات زیادی را توقیف و از انتشارشان جلوگیری کرد و سپس به جان سینما افتاد.

با احضار سینماگران و بالاخره با تشکیل پرونده برای هیئت مدیره خانه سینما به جرم برگزاری مجلس مختلط! یعنی جشن خانه سینما!! در صدد پلمب کردن خانه سینما بود که توسط دوستانش موفق هم شد. ولی با اعتراضات اهالی سینما ،در دوران روحانی گشوده شد.

قاضی ای که بالاخره “پس از تعلیق از تمام سمت های حکومتی، 4 پرونده علیه وی تشکیل شد که اولی در خصوص عملکرد خلاف قانونش در برخورد با معترضان به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال 1388، که باعث شد وی با اتهام معاونت در قتل هم روبرو شود هر چند النهایه در آذر 1396 به دو سال حبس محکوم شد”. ( نقل از ویکی پدیا)

و هنوز خبرنگاران و روزنامه نگاران که یک صنف به شدت در معرض خطر هستند. و بار ها به راحتی از کار بی کار و براشان پرونده سازی شده ، انجمن صنفی شان می تواند حافظ منافع و حقوقشان باشد. بسته ماندن این انجمن صنفی فقط بی پناهی خبرنگاران را گسترده تر می کند. امیدوارم مسئولین جدید این حکم را نقض کنند و انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامه نگاران گشایش یابد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ کندو نیوز
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: بیمه خبرنگاران و مطالبه گری حقوق اهالی رسانه جزء شروط وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد دولت سیزدهم خواهد بود که از طرف مجلس یازدهم پیگیری می شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۸ سایت های دیگر : تریبون تابناک خوزستان

مجتبی یوسفی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با تبریک روز خبرنگار به تمام اهالی فرهنگ و هنر گفت: روز 17 مرداد ماه سالگرد شهادت خبرنگار عزیز شهید محمود صارمی، یادآور تلاش های خستگی ناپذیر خبرنگاران زحمتکش است. خبرنگاران به عنوان پیشانی فرهنگی جامعه فرهیخته هستند که با نشر آگاهی تمام مشکلات را از زوایای متفاوت به تصویر کشیده و گاهی با قلم به آنها معنا می دهند.

فارغ از تمام تحلیل های سیاسی خبرنگاران را با عشق معنا کنید

نماینده مردم اهواز، باوی،حمیدیه و کارون در مجلس شورای افزود: سخت تر از تمام تحلیل های سیاسی و اقتصادی خبرنگاران، مشقت و سختی کار آنها است که گاهی پای رسیدن به حقیقت جان خود را دست داده اند، تمام سختی و دشواری حرفه خبرنگاران همه در یک واژه یعنی عشق خلاصه می شود.

وی ادامه داد: خبرنگاری یکی از مشاغل سخت محسوب می شود و متاسفانه این سختی زمانی دیده می شود که آنها دل به دامن آتش زده اند و سیاوش وار حقیقت را به نمایش می گذارند و پاینده تمام آنچه گفته اند، شنیده اند و نوشته اند هستند، محمود صارمی، مهشاد کریمی، ریحانه یاسمنی، خبرنگاران پرواز سی - 130 و.... همه نمونه هایی از خود گذشتگی و فداکاری این گروه محسوب می شوند.

یوسفی تصریح کرد: خبرنگاران هنرمندان واقعی هستند که قادرند با تمام واژه ها یک محتوا را خلق کنند هر فردی با سوادی جزئی می تواند متن بنویسد اما شخصی که بتواند با واژه ها وقایع را تحلیل و مشکلات را عنوان کند و در بین مسئولان انعکاس دهد و هنر به نمایش گذاشته است و این مطالبه گری گاهی از لنز دوربین ها عبور کرده و در قالب نوشتارها از مسئولان خواسته می شود.

وی در ادامه افزود: فارغ از هر نوع نگاه های سیاسی و جدا از هر گونه دسته بندی های حزبی و گروهی خبرنگاران پای رسالت شغلی خود مطالبه گر خواسته های مردم در اوضاع سخت تحریم ها گرفته تا اپیدمی کرونا شاهد هستیم که همپای مدافعان سلامت در کنار مردم بودند، آنها همیشه سخنی برای گفتن دارند حتی با دستان خالی!

عضو هیات رئیسه مجلس تاکید کرد: با شروع مجلس یازدهم بیمه خبرنگاران از جمله دستوراتی بود که در اولویت کاری قرار گرفت و در شان خبرنگاران نیست که با تلاش و عشق پا به عرصه ظهور می گذارند و با جان بی ادعا پای ایثار و آرمان خود می ماند اما از کمترین خواسته ها از امنیت شغلی گرفته تا بیمه محروم باشند.

نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: اگر برگ برگ تاریخ را مرور کنیم از خبرنگاران محور مقاومت تا پرواز سی- 130 و... همه پای یک آرمان آن هم عشق و حقیقت در پوشش مطالبه گری جان خود را دست داده اند و به حرمت "ن والقلم وما یسطرون" این بار ما مطالبه گر حقوق خبرنگاران خواهیم بود.

بیشتر بخوانید:

یوسفی در پایان خاطر نشان کرد: بیمه خبرنگاران و مطالبه گری حقوق اهالی رسانه جزء شروط وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد دولت سیزدهم خواهد بود از طرف مجلس یازدهم پیگیری می شود و همچنین در بودجه 1400 هم برای اهالی فرهنگ اعتبارات خاصی در نظر گرفت شده است که خواسته خبرنگاران جز آنها باید دیده شود./

پایان پیام

لینک خبر :‌ خانه ملت
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد گفت: ایجاد کتابخانه تخصصی در حوزه رسانه برای توسعه فعالیت ها و به روزرسانی اقدام های مرتبط در استان ضروری است.

به گزارش یزدفردا : مجید جوادیان زاده در نشست با اعضای هیات مدیره خانه مطبوعات یزد افزود: وجود یک کتابخانه مناسب با کتاب های دانش رسانه موجب موفقیت خبرنگاران و فعالان این عرصه مهم می شود.

وی بر لزوم گردآوری منابع به روز و مرجع در حوزه رسانه تأکید کرد و گفت: برگزاری دوره های آموزشی و دانش افزایی و رسیدگی به مطالبات و مشکلات خبرنگاران از دیگر مسایل مهمی است که باید توسط خانه مطبوعات پیگیری لازم بعمل آید.

جوادیان زاده تصریح کرد: بهره گیری از فضای مجازی در کنار فرهنگ مکتوب برای اطلاع رسانی دقیق و به روز با در نظر گرفتن تمامی ظرفیت ها باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد گفت: استقلال خانه مطبوعات جزو موارد مهمی است که باید حفظ شود و تاکنون بر این مدار در استان اقدام شده و تداوم آن ضروری است.

جوادیان زاده افزود: ارائه خدمات مختلف به خبرنگاران بر اساس شرایط و نیاز ها در عرصه اقتصادی و فرهنگی باید همواره توسط خانه مطبوعات پیگیری شود.

نویسنده : یزدفردا منبع خبر : خبرگزاری فردا

لینک خبر :‌ یزد فردا
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مرحله اول تدوین اطلس فرهنگی استان البرز با تخصیص اعتبار 150 میلیون تومانی از اعتبارات استانی در حال اجراست و مرحله دوم آن له اعتبار جدید نیاز دارد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۹ سایت های دیگر : شهروند البرز

ناصر مقدم، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز، امروز در گفت وگو با خبرنگار فارس در کرج، با بیان اینکه تدوین اطلس فرهنگی استان از سال 92 مصوب شده و اجرای آن به تعویق افتاده بود، گفت: در سال گذشته با کمک استاندار البرز 150 میلیون تومان از اعتبارات استانی برای تدوین اطلس فرهنگی استان اختصاص یافت. مقدمات کار توسط مجری طرح فراهم شده و بسیاری از آیتم ها مشخص شده اند که امیدواریم با تامین اعتبار مورد نیاز برای اجرای مرحله دوم، ضمن شناسایی نیازهای فرهنگی استان، این سند به عنوان سند بالادستی مورد استفاده قرارگیرد.

وی در ادامه توجه به توسعه تشکل های غیردولتی در حوزه فرهنگ و هنر، اهتمام ویژه به تمرکز زدایی در مرکز استان و عدالت فرهنگی در شهرستان های تابعه و مشارکت افراد صاحب نظر و ارتباط موثر با انجمن های فرهنگی و هنری را از جمله برنامه های مورد توجه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در طول سال های اخیر ذکر کرد و تشکیل اولین مجمع خردورزی فرهنگ و هنر، برگزاری اولین جشنواره شعر و داستان ایران و برگزاری جشنواره موسیقی معلولین در البرز را نتیجه همفکری و تبادل نظر با این انجمن ها دانست.

این مقام مسؤول فرهنگی در خصوص پروژه های عمرانی فرهنگی در استان، افزود: در سال های اخیر 3 پلاتو با سه سالن نمایش 80 نفره، 120 نفره و 220 نفره با وسعت هزار و 550 متر مربع کلنگ زنی شد اما به دلیل مشکلات اقتصادی دولت اعتبارات این پلاتوها تامین نشده و در صورت تامین اعتبار اجرا خواهد شد.

وی برگزاری بزرگداشت مفاخر و برجستگان در سطح در استان را از جمله اقدامات انجام شده در سطح استان عنوان کرد و افزود: این برنامه ها در پرکردن شکاف بین نسل ها موثر است که در این راستا در فردیس بزرگداشت استاد علومی تبریزی، در ساوجبلاغ بزرگداشت استاد مجرد و در شهر کرج نیز نکوداشت استاد رحیمی برگزار و با استقبال عمومی روبرو شد.

مقدم توسعه انجمن های ادبی و قانونمند کردن آنها و توسعه آموزشگاه های آزاد هنری به عنوان یکی از زیرساخت های فرهنگی در سطح استان را از جمله اقدامات انجام شده توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد برشمرد و از ایجاد آموزشگاه های آزاد موسیقی، آموزشگاه های آزاد مهارتی، آموزشگاه های آزاد هنرهای تجسمی و غیره، موسسات تک منظوره و چند منظوره برای انجام فعالیت های فرهنگی و هنری از جمله موسسه تک منظوره مد و لباس در البرز خبرداد و اضافه کرد: امروز نمایندگی تمام روزنامه ها ی سراسری در استان البرز وجود دارد و 7 روزنامه نیز در استان منتشر می شود. علاوه بر ماهنامه ها و هفته نامه ها، شاهد فعالیت تعداد بسیاری از پایگاه های خبری در البرز هستیم.

وی با اشاره به وجود 300 کانون فرهنگی و هنری مساجد در استان البرز، گفت: این کانون ها منشا خیر برای اهالی منطقه بوده و افزایش تعداد آنها در طول 3 و نیم سال گذشته از علاقمندی مردم به وجود این کانون ها نشان دارد.

مقدم یادآور شد: همچنین موسسات قرآنی بسیاری در حوزه های مختلف حفظ، قرائت و تفسیر قرآن کریم در سطح استان فعالیت می کنند که تاثیرات مثبتی در روند زندگی مردم داشته است. همچنین برگزاری آزمون های هر ساله قرآن و عترت و تدوین سند توسعه قرآنی استان از دیگر اقدامات اداره کل ارشاد البرز است که این سند از سال های گذشته مصوب شده بود و اخیرا مقدمات آن فراهم شد و در صورت تایید شورای توسعه قرآنی استان رونمایی می شود.

انتهای پیام/ج

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
دستگاه های فرهنگی استان کهگیلویه و بویراحمد در 8 سال فعالیت خود نمره قابل قبولی نگرفتند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۹

به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج؛ در سال های حاکمیت دولت تدبیر و امید در استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از حوزه های مهم که به صورت مستقیم با زندگی مردم سر و کار داشته و از حوزه معیشت اقتصاد نیز مهم تر بوده حوزه فرهنگ است که گذشته توجهی به آن نشد.

به دستگاه های فرهنگی استان نگاه کنیم در این هشت سال تنها فعالیت های روزمره اداری خود را داشتند و ابتکار و خلاقیت و تولید اثری از آنها ندیدیم.

در روزهای سختی که آمار خودکشی استان روزانه بالا می رفت و آمار طلاق و اعتیاد هم دست کمی از خودکشی نداشت دستگاه های فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد از آموزش و پرورش گرفته تا ارشاد و سایرین برنامه آن چنانی برای کاهش این معضل نداشتند.

خوب است مدیران فرهنگی دولت تدبیر و امید در کهگیلویه و بویراحمد گزارش دهند که در راستای کاهش آسیب های اجتماعی استان چه کاری انجام دادند و کدام تالیف کتاب یا اثر دیگر از جمله تئاتر و فیلم را برای رفع معضلات از خود بر جای گذاشت.

دولت تدبیر و امید و مسئولان فرهنگی در استان کدام برنامه را برای مقابله با آسیب های فضای مجازی داشتند و چه تولید و اثری برای نشر در فضای مجازی به ثبت رساندند.

در هشت سال اخیر اکثر مدیران دستگاه های فرهنگی عریض و طویل توسط یک فرد خاص چیدمان شدند بزرگترین ضربه را بر پیکره حوزه فرهنگی وارد کردند.

در حوزه مقابله با کرونا به جز فعالیت های خودجوش رسانه ای که با همت عالی اصحاب رسانه صورت گرفت کدام اثر از سوی دستگاه های فرهنگی استان برای مقابله با کرونا انجام شد به همین جهت نمره زیر 10 دستگاه های فرهنگی در این هشت سال چندان هم بدبینانه نیست.

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مدیر کتابفروشی حکیم هیدجی زنجان، ضمن اعلام تعطیلی این واحد صنفی، از آنچه عدم حمایت دستگاه های فرهنگی از کتابفروشی ها نامید، انتقاد کرد و گفت: به نظر بنده فروش پُفک بیشتر از کتاب برای مسئلان اهمیت دارد، چون تبلیغات یک برند پُفک و چیپس بیشتر از کتاب است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۸

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در زنجان ، شیوع کرونا و تعطیلی های اجباری همانطور که چرخ هایی چون تولید و خدمات را از کار انداخت و به برخی از آنها خسارت صد در صدی وارد کرد، صنعت نشر را هم به اغمای کامل برد.

هرچند که ناشران و کتابفروشی ها به طرق مختلف تلاش کردند که در این ایام کرونایی سرپا بمانند، اما خسارت کرونا و البته عدم حمایت مسئولان آنقدر زیاد بود که برخی از کتابفروشی ها دوام نیاورده و به خاطر ورشکستگی کلا این حرفه را رها کردند.

پس از شیوع ویروس کرونا حدود 5 کتابفروشی در زنجان اقدام به تعطیلی واحدهای خود کرده اند و با کمال تاسف باید گفت ویروس تعطیلی مانند یک بیماری مهلک به جان کتاب فروشی ها افتاده و پیر و جوان هم نمی شناسد.

خبر تعطیلی کتابفروشی ها در یک سال گذشته زنگ خطر جدی را در صنعت نشر به ویژه در عرصه کتابفروشی به صدا درآورده است؛ تعطیلی که شاید نبود خریدار کتاب، مشکلات مجوزها و اقبال کمتر مخاطبان به کتاب نسبت به سال های گذشته، از دلایل مهم آن باشد.

اما آخرین خبر تلخ تعطیلی کتابفروشی ها در زنجان مربوط به تعطیلی تنها کتابفروشی تخصصی عرضه آثار به زبان ترکی در این شهر بود که با 12 سال سابقه فعالیت، کرکره مغازه را پائین کشید.

آری! کتابفروشی حکیم هیدجی که نامی آشنا برای زنجانی ها بود و کتاب های ترکی را عرضه می کرد به خاطر بی توجهی و کرونا تعطیل شد.

درباره علت تعطیلی این کتابفروشی با تلناز نعمتی مدیر آن به گفت وگو نشستیم که وی در ابتدا درباره فعالیت خود در عرصه کتاب و کتابفروشی گفت: با اینکه قبلا در عرصه خبرنگاری به صورت جدی فعالیت داشتم، اما یکی از حرفه های مورد علاقه ام نویسندگی و کتابفروشی بود.

نعمتی، تاریخچه فعالیت خود در عرصه کتاب را مربوط به دوران دانش آموزی اش دانست و افزود: به جرات می توانم بگویم گه بیشتر از 20 سال است که در این عرصه فعالیت دارم.

مدیر کتابفروشی حکیم هیدجی با بیان اینکه فعالیت در عرصه کتابفروشی نیازمند صبر و حوصله بسیاری است، تصریح کرد: با توجه به اینکه کارهای فرهنگی در ایران حمایت نمی شود، فعالان فرهنگی باید از جیب خود برای ادامه حیاتشان، هزینه کنند.

وی با اشاره به اینکه کتابفروشی متبوعش به صورت تخصصی فعالیت می کرد و حتی در همه نمایشگاه های کتاب زنجان هم حضور داشت، افزود: متاسفانه اخیرا کار به جایی رسید که کتابفروشی جز ضرر، دیگر عایدی برایمان نداشت.

نعمتی با بیان اینکه پس از ناامیدی کامل از ادامه فعالیت کتابفروشی در نهایت بهار امسال اقدام به تعطیلی آن کردیم، افزود: متاسفانه کتاب هایی را هم که برای فروش خریداری کرده بودیم، به ناشران عودت دادیم.

مدیر کتابفروشی حکیم هیدجی با بیان اینکه این کتابفروشی به لحاظ فعالیت تخصصی خود با اغلب ناشران ارومیه، تهران، میناب و آذربایجان همکاری می کرد، گفت: در این 12 سال کتابفروشی، مشتریان خاص خود را داشت و استقبال از فعالیت آن هم بسیار بالا بود.

وی با اشاره به اینکه یک سری از کتاب هایی که از سال ها و ماه های قبل خریداری شده بودند، هنوز در انبار موجود است، افزود: متاسفانه کار به جایی رسیده است که کتاب با قیمت خرید 7 هزار تومانی، امسال با همان 7 هزار تومان هم به فروش نمی رسد.

نعمتی با اشاره به اینکه پیشنهاد برخی از ناشران فروش اینترنتی کتاب ها بود، گفت: متاسفانه فروش اینترنتی هم مشتری نداشت و کتاب ها در انبار خاک می خورند.

مدیر کتابفروشی حکیم هیدجی کتاب های دپو شده را شامل کتاب های تاریخی، رمان، فلسفه، کتاب هایی با مضامین اجتماعی عنوان کرد و گفت: تعدادی از کتاب ها هم دارای محتوای فولکلور است.

وی با بیان اینکه شیوع ویروس کرونا قدرت ریسک را از همکاران کتابفروش گرفته است، اضافه کرد: در حال حاضر اعلب کتابفروشی ها به صورت فروش آنلاین فعالیت دارند که آن هم زیاد قابل قبول نیست.

نعمتی شرط پایداری فعالیت در کتابفروشی را درآمدهای جانبی از جمله انجام امور کپی، پرینت و یا فروش لوازم التحریر عنوان کرد و افزود: فروش همین اقلام هم کفاف هزینه های یک خانواده را نمی دهد، به همین خاطر مجبور شدیم کتابفروشی را تعطیل کنیم.

وی با انتقاد از عدم حمایت دستگاه های فرهنگی از کتابفروشی ها و کارهای فرهنگی افزود: به نظر بنده فروش پفک بیشتر از کتاب برای مسئولان اهمیت دارد، چون تبلیغات یک برند پفک و چیپس بیشتر از کتاب است.

مدیر کتابفروشی حکیم هیدجی عامل رشد هر کشوری را افزایش سرانه مطالعه عنوان کرد و گفت: کسی که به دنبال شغل کتابفروشی است، یا باید کارمند باشد یا بازنشسته، در غیر این صورت (این شغل) هیچ عایدی برای شخص نخواهد داشت.

نعمتی با بیان اینکه کتابفروشی ها در صف حمایت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیستند، گفت: وقتی بررسی می کنیم، می بینیم برخی از افراد حمایت شده اند که شاید اصلا ربطی به حوزه فرهنگ هم ندارند.

وی با اشاره به مهاجرت خود از زنجان به تبریز بیان کرد: عدم حمایت مسئولان از ادامه فعالیت دلسردمان کرد و به همراه همسر و فرزندم به تبریز رفتیم.

مدیر کتابفروشی حکیم هیدجی به موضوع تورم نیز اشاره کرد و گفت: تورم آخرین و غیرضروری ترین کالای سبد خرید مردم را حذف کرد و به نظرم دیگر جایی برای ما کتابفروشان باقی نمانده است، پس ناچار به تعطیلی شدیم.

نعمتی که به تازگی کتاب اولاندا اولا بیلمک را چاپ و منتشر کرده است، گفت: این کتاب ویژه کودکان است و با توجه به اینکه خودم هم فرزند خردسال دارم، بسیار علاقه مند هستم که در تبریز در این وادی فعالیت کنم.

رئیس اتحادیه نوشت افزار و کتابفروشان زنجان نیز با اشاره به وضعیت اسف بار کتابفروشی های زنجان، گفت: با گذشت دو سال از شیوع ویروس کرونا، کتابفروشی ها یک به یک اقدام به تعطیلی می کنند.

فریدون رستم خانی با اشاره به اینکه تاکنون 5 کتابفروشی در زنجان تعطیل و یا کاربری واحد خود را تغییر داده اند، افزود: متاسفانه با وجود اعتراض های بسیار حمایتی از کتابفروشان نشده است و تنها کورسوی امید این واحدها، فروش لوازم التحریر است.

وی تعطیلی کتابفروشی های زنجان را نگران کننده عنوان کرد و گفت: اقتصاد کتابفروشی ها بسیار ضعیف است و چرخ کتابفروشی ها با فروش همین کتب درسی و عدم حمایت دولت، مشکلات اقتصادی ناشی از کرونا و گرفتن مجوز فروش کتاب های درسی، اجازه امکان فعالیت به کتابفروشان را نمی دهد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در زنجان ، شیوع کرونا و تعطیلی های اجباری همانطور که چرخ هایی چون تولید و خدمات را از کار انداخت و به برخی از آنها خسارت صد در صدی وارد کرد، صنعت نشر را هم به اغمای کامل برد.

هرچند که ناشران و کتابفروشی ها به طرق مختلف تلاش کردند که در این ایام کرونایی سرپا بمانند، اما خسارت کرونا و البته عدم حمایت مسئولان آنقدر زیاد بود که برخی از کتابفروشی ها دوام نیاورده و به خاطر ورشکستگی کلا این حرفه را رها کردند.

پس از شیوع ویروس کرونا حدود 5 کتابفروشی در زنجان اقدام به تعطیلی واحدهای خود کرده اند و با کمال تاسف باید گفت ویروس تعطیلی مانند یک بیماری مهلک به جان کتاب فروشی ها افتاده و پیر و جوان هم نمی شناسد.

خبر تعطیلی کتابفروشی ها در یک سال گذشته زنگ خطر جدی را در صنعت نشر به ویژه در عرصه کتابفروشی به صدا درآورده است؛ تعطیلی که شاید نبود خریدار کتاب، مشکلات مجوزها و اقبال کمتر مخاطبان به کتاب نسبت به سال های گذشته، از دلایل مهم آن باشد.

اما آخرین خبر تلخ تعطیلی کتابفروشی ها در زنجان مربوط به تعطیلی تنها کتابفروشی تخصصی عرضه آثار به زبان ترکی در این شهر بود که با 12 سال سابقه فعالیت، کرکره مغازه را پائین کشید.

آری! کتابفروشی حکیم هیدجی که نامی آشنا برای زنجانی ها بود و کتاب های ترکی را عرضه می کرد به خاطر بی توجهی و کرونا تعطیل شد.

درباره علت تعطیلی این کتابفروشی با تلناز نعمتی مدیر آن به گفت وگو نشستیم که وی در ابتدا درباره فعالیت خود در عرصه کتاب و کتابفروشی گفت: با اینکه قبلا در عرصه خبرنگاری به صورت جدی فعالیت داشتم، اما یکی از حرفه های مورد علاقه ام نویسندگی و کتابفروشی بود.

نعمتی، تاریخچه فعالیت خود در عرصه کتاب را مربوط به دوران دانش آموزی اش دانست و افزود: به جرات می توانم بگویم گه بیشتر از 20 سال است که در این عرصه فعالیت دارم.

مدیر کتابفروشی حکیم هیدجی با بیان اینکه فعالیت در عرصه کتابفروشی نیازمند صبر و حوصله بسیاری است، تصریح کرد: با توجه به اینکه کارهای فرهنگی در ایران حمایت نمی شود، فعالان فرهنگی باید از جیب خود برای ادامه حیاتشان، هزینه کنند.

وی با اشاره به اینکه کتابفروشی متبوعش به صورت تخصصی فعالیت می کرد و حتی در همه نمایشگاه های کتاب زنجان هم حضور داشت، افزود: متاسفانه اخیرا کار به جایی رسید که کتابفروشی جز ضرر، دیگر عایدی برایمان نداشت.

نعمتی با بیان اینکه پس از ناامیدی کامل از ادامه فعالیت کتابفروشی در نهایت بهار امسال اقدام به تعطیلی آن کردیم، افزود: متاسفانه کتاب هایی را هم که برای فروش خریداری کرده بودیم، به ناشران عودت دادیم.

مدیر کتابفروشی حکیم هیدجی با بیان اینکه این کتابفروشی به لحاظ فعالیت تخصصی خود با اغلب ناشران ارومیه، تهران، میناب و آذربایجان همکاری می کرد، گفت: در این 12 سال کتابفروشی، مشتریان خاص خود را داشت و استقبال از فعالیت آن هم بسیار بالا بود.

وی با اشاره به اینکه یک سری از کتاب هایی که از سال ها و ماه های قبل خریداری شده بودند، هنوز در انبار موجود است، افزود: متاسفانه کار به جایی رسیده است که کتاب با قیمت خرید 7 هزار تومانی، امسال با همان 7 هزار تومان هم به فروش نمی رسد.

نعمتی با اشاره به اینکه پیشنهاد برخی از ناشران فروش اینترنتی کتاب ها بود، گفت: متاسفانه فروش اینترنتی هم مشتری نداشت و کتاب ها در انبار خاک می خورند.

مدیر کتابفروشی حکیم هیدجی کتاب های دپو شده را شامل کتاب های تاریخی، رمان، فلسفه، کتاب هایی با مضامین اجتماعی عنوان کرد و گفت: تعدادی از کتاب ها هم دارای محتوای فولکلور است.

وی با بیان اینکه شیوع ویروس کرونا قدرت ریسک را از همکاران کتابفروش گرفته است، اضافه کرد: در حال حاضر اعلب کتابفروشی ها به صورت فروش آنلاین فعالیت دارند که آن هم زیاد قابل قبول نیست.

نعمتی شرط پایداری فعالیت در کتابفروشی را درآمدهای جانبی از جمله انجام امور کپی، پرینت و یا فروش لوازم التحریر عنوان کرد و افزود: فروش همین اقلام هم کفاف هزینه های یک خانواده را نمی دهد، به همین خاطر مجبور شدیم کتابفروشی را تعطیل کنیم.

وی با انتقاد از عدم حمایت دستگاه های فرهنگی از کتابفروشی ها و کارهای فرهنگی افزود: به نظر بنده فروش پفک بیشتر از کتاب برای مسئولان اهمیت دارد، چون تبلیغات یک برند پفک و چیپس بیشتر از کتاب است.

مدیر کتابفروشی حکیم هیدجی عامل رشد هر کشوری را افزایش سرانه مطالعه عنوان کرد و گفت: کسی که به دنبال شغل کتابفروشی است، یا باید کارمند باشد یا بازنشسته، در غیر این صورت (این شغل) هیچ عایدی برای شخص نخواهد داشت.

نعمتی با بیان اینکه کتابفروشی ها در صف حمایت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیستند، گفت: وقتی بررسی می کنیم، می بینیم برخی از افراد حمایت شده اند که شاید اصلا ربطی به حوزه فرهنگ هم ندارند.

وی با اشاره به مهاجرت خود از زنجان به تبریز بیان کرد: عدم حمایت مسئولان از ادامه فعالیت دلسردمان کرد و به همراه همسر و فرزندم به تبریز رفتیم.

مدیر کتابفروشی حکیم هیدجی به موضوع تورم نیز اشاره کرد و گفت: تورم آخرین و غیرضروری ترین کالای سبد خرید مردم را حذف کرد و به نظرم دیگر جایی برای ما کتابفروشان باقی نمانده است، پس ناچار به تعطیلی شدیم.

نعمتی که به تازگی کتاب اولاندا اولا بیلمک را چاپ و منتشر کرده است، گفت: این کتاب ویژه کودکان است و با توجه به اینکه خودم هم فرزند خردسال دارم، بسیار علاقه مند هستم که در تبریز در این وادی فعالیت کنم.

رئیس اتحادیه نوشت افزار و کتابفروشان زنجان نیز با اشاره به وضعیت اسف بار کتابفروشی های زنجان، گفت: با گذشت دو سال از شیوع ویروس کرونا، کتابفروشی ها یک به یک اقدام به تعطیلی می کنند.

فریدون رستم خانی با اشاره به اینکه تاکنون 5 کتابفروشی در زنجان تعطیل و یا کاربری واحد خود را تغییر داده اند، افزود: متاسفانه با وجود اعتراض های بسیار حمایتی از کتابفروشان نشده است و تنها کورسوی امید این واحدها، فروش لوازم التحریر است.

وی تعطیلی کتابفروشی های زنجان را نگران کننده عنوان کرد و گفت: اقتصاد کتابفروشی ها بسیار ضعیف است و چرخ کتابفروشی ها با فروش همین کتب درسی و عدم حمایت دولت، مشکلات اقتصادی ناشی از کرونا و گرفتن مجوز فروش کتاب های درسی، اجازه امکان فعالیت به کتابفروشان را نمی دهد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در زنجان ، شیوع کرونا و تعطیلی های اجباری همانطور که چرخ هایی چون تولید و خدمات را از کار انداخت و به برخی از آنها خسارت صد در صدی وارد کرد، صنعت نشر را هم به اغمای کامل برد.

هرچند که ناشران و کتابفروشی ها به طرق مختلف تلاش کردند که در این ایام کرونایی سرپا بمانند، اما خسارت کرونا و البته عدم حمایت مسئولان آنقدر زیاد بود که برخی از کتابفروشی ها دوام نیاورده و به خاطر ورشکستگی کلا این حرفه را رها کردند.

پس از شیوع ویروس کرونا حدود 5 کتابفروشی در زنجان اقدام به تعطیلی واحدهای خود کرده اند و با کمال تاسف باید گفت ویروس تعطیلی مانند یک بیماری مهلک به جان کتاب فروشی ها افتاده و پیر و جوان هم نمی شناسد.

خبر تعطیلی کتابفروشی ها در یک سال گذشته زنگ خطر جدی را در صنعت نشر به ویژه در عرصه کتابفروشی به صدا درآورده است؛ تعطیلی که شاید نبود خریدار کتاب، مشکلات مجوزها و اقبال کمتر مخاطبان به کتاب نسبت به سال های گذشته، از دلایل مهم آن باشد.

اما آخرین خبر تلخ تعطیلی کتابفروشی ها در زنجان مربوط به تعطیلی تنها کتابفروشی تخصصی عرضه آثار به زبان ترکی در این شهر بود که با 12 سال سابقه فعالیت، کرکره مغازه را پائین کشید.

آری! کتابفروشی حکیم هیدجی که نامی آشنا برای زنجانی ها بود و کتاب های ترکی را عرضه می کرد به خاطر بی توجهی و کرونا تعطیل شد.

درباره علت تعطیلی این کتابفروشی با تلناز نعمتی مدیر آن به گفت وگو نشستیم که وی در ابتدا درباره فعالیت خود در عرصه کتاب و کتابفروشی گفت: با اینکه قبلا در عرصه خبرنگاری به صورت جدی فعالیت داشتم، اما یکی از حرفه های مورد علاقه ام نویسندگی و کتابفروشی بود.

نعمتی، تاریخچه فعالیت خود در عرصه کتاب را مربوط به دوران دانش آموزی اش دانست و افزود: به جرات می توانم بگویم گه بیشتر از 20 سال است که در این عرصه فعالیت دارم.

مدیر کتابفروشی حکیم هیدجی با بیان اینکه فعالیت در عرصه کتابفروشی نیازمند صبر و حوصله بسیاری است، تصریح کرد: با توجه به اینکه کارهای فرهنگی در ایران حمایت نمی شود، فعالان فرهنگی باید از جیب خود برای ادامه حیاتشان، هزینه کنند.

وی با اشاره به اینکه کتابفروشی متبوعش به صورت تخصصی فعالیت می کرد و حتی در همه نمایشگاه های کتاب زنجان هم حضور داشت، افزود: متاسفانه اخیرا کار به جایی رسید که کتابفروشی جز ضرر، دیگر عایدی برایمان نداشت.

نعمتی با بیان اینکه پس از ناامیدی کامل از ادامه فعالیت کتابفروشی در نهایت بهار امسال اقدام به تعطیلی آن کردیم، افزود: متاسفانه کتاب هایی را هم که برای فروش خریداری کرده بودیم، به ناشران عودت دادیم.

مدیر کتابفروشی حکیم هیدجی با بیان اینکه این کتابفروشی به لحاظ فعالیت تخصصی خود با اغلب ناشران ارومیه، تهران، میناب و آذربایجان همکاری می کرد، گفت: در این 12 سال کتابفروشی، مشتریان خاص خود را داشت و استقبال از فعالیت آن هم بسیار بالا بود.

وی با اشاره به اینکه یک سری از کتاب هایی که از سال ها و ماه های قبل خریداری شده بودند، هنوز در انبار موجود است، افزود: متاسفانه کار به جایی رسیده است که کتاب با قیمت خرید 7 هزار تومانی، امسال با همان 7 هزار تومان هم به فروش نمی رسد.

نعمتی با اشاره به اینکه پیشنهاد برخی از ناشران فروش اینترنتی کتاب ها بود، گفت: متاسفانه فروش اینترنتی هم مشتری نداشت و کتاب ها در انبار خاک می خورند.

مدیر کتابفروشی حکیم هیدجی کتاب های دپو شده را شامل کتاب های تاریخی، رمان، فلسفه، کتاب هایی با مضامین اجتماعی عنوان کرد و گفت: تعدادی از کتاب ها هم دارای محتوای فولکلور است.

وی با بیان اینکه شیوع ویروس کرونا قدرت ریسک را از همکاران کتابفروش گرفته است، اضافه کرد: در حال حاضر اعلب کتابفروشی ها به صورت فروش آنلاین فعالیت دارند که آن هم زیاد قابل قبول نیست.

نعمتی شرط پایداری فعالیت در کتابفروشی را درآمدهای جانبی از جمله انجام امور کپی، پرینت و یا فروش لوازم التحریر عنوان کرد و افزود: فروش همین اقلام هم کفاف هزینه های یک خانواده را نمی دهد، به همین خاطر مجبور شدیم کتابفروشی را تعطیل کنیم.

وی با انتقاد از عدم حمایت دستگاه های فرهنگی از کتابفروشی ها و کارهای فرهنگی افزود: به نظر بنده فروش پفک بیشتر از کتاب برای مسئولان اهمیت دارد، چون تبلیغات یک برند پفک و چیپس بیشتر از کتاب است.

مدیر کتابفروشی حکیم هیدجی عامل رشد هر کشوری را افزایش سرانه مطالعه عنوان کرد و گفت: کسی که به دنبال شغل کتابفروشی است، یا باید کارمند باشد یا بازنشسته، در غیر این صورت (این شغل) هیچ عایدی برای شخص نخواهد داشت.

نعمتی با بیان اینکه کتابفروشی ها در صف حمایت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیستند، گفت: وقتی بررسی می کنیم، می بینیم برخی از افراد حمایت شده اند که شاید اصلا ربطی به حوزه فرهنگ هم ندارند.

وی با اشاره به مهاجرت خود از زنجان به تبریز بیان کرد: عدم حمایت مسئولان از ادامه فعالیت دلسردمان کرد و به همراه همسر و فرزندم به تبریز رفتیم.

مدیر کتابفروشی حکیم هیدجی به موضوع تورم نیز اشاره کرد و گفت: تورم آخرین و غیرضروری ترین کالای سبد خرید مردم را حذف کرد و به نظرم دیگر جایی برای ما کتابفروشان باقی نمانده است، پس ناچار به تعطیلی شدیم.

نعمتی که به تازگی کتاب اولاندا اولا بیلمک را چاپ و منتشر کرده است، گفت: این کتاب ویژه کودکان است و با توجه به اینکه خودم هم فرزند خردسال دارم، بسیار علاقه مند هستم که در تبریز در این وادی فعالیت کنم.

رئیس اتحادیه نوشت افزار و کتابفروشان زنجان نیز با اشاره به وضعیت اسف بار کتابفروشی های زنجان، گفت: با گذشت دو سال از شیوع ویروس کرونا، کتابفروشی ها یک به یک اقدام به تعطیلی می کنند.

فریدون رستم خانی با اشاره به اینکه تاکنون 5 کتابفروشی در زنجان تعطیل و یا کاربری واحد خود را تغییر داده اند، افزود: متاسفانه با وجود اعتراض های بسیار حمایتی از کتابفروشان نشده است و تنها کورسوی امید این واحدها، فروش لوازم التحریر است.

وی تعطیلی کتابفروشی های زنجان را نگران کننده عنوان کرد و گفت: اقتصاد کتابفروشی ها بسیار ضعیف است و چرخ کتابفروشی ها با فروش همین کتب درسی و عدم حمایت دولت، مشکلات اقتصادی ناشی از کرونا و گرفتن مجوز فروش کتاب های درسی، اجازه امکان فعالیت به کتابفروشان را نمی دهد.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در زنجان
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۸ سایت های دیگر : اقتصاد آینده

تازه ترین ها به نقل از مهر – گروه استان ها: در حالیکه دستورالعمل کشوری واکسیناسیون کرونا برای خبرنگاران همزمان با عید غدیر اجرایی شده، کوتاهی متولیان بهداشت شهرستان زرین دشت در جنوب استان فارس خاطر خبرنگاران این شهرستان را در هفته خبرنگار آزرده کرده است.

پیگیری های خبرنگاران زرین دشت با مسئولان بهداشتی برای واکسیناسیون تا به امروز هیچ نتیجه ای نداشته و باعث انتقاد اهالی رسانه این شهرستان شده است.

گلایه خبرنگاران این شهرستان که بدون هیچ چشمداشتی در همه فصول حتی در زمان شیوع کرونا با انتشار اخبار این حوزه تلاشی بی وقفه داشتند، همچنان ادامه دارد. این موضوع داستان غم انگیز دیگری نیز به مصائب خبرنگاران این شهرستان همزمان با هفته گرامیداشت خبرنگار رقم زده است.

یوسف خسروی یکی از خبرنگاران شهرستان زرین دشت در گفتگو با تازه ترین ها به نقل از مهر اظهار داشت: بنا به ضرورت حضور خبرنگاران در مکان های مختلف و مملو از جمعیت، لازم است هر چه سریع تر برای واکسیناسیون این قشر در جهت احقاق حقوق خبرنگاران تلاش کنند.

وی افزود: خبرنگاران به دلیل ضرورت تهیه خبر و گزارشات خود ناچار هستند که در محیط های مختلف حضور پیدا کند و عمدتاً این مکان ها معمولاً مکان های سربسته هستند که اعمال واکسیناسیون به شدت احساس می شود.

این فعال رسانه ای زرین رشتی با انتقاد از اینکه طبق دستورالعمل کشوری خبرنگاران شهرستان های مجاور همزمان با عید غدیر واکسینه شده اند ، بیان کرد: بخش زیادی از کارکنان دولت، عوامل بانک ها و خیلی از کارکنان مراکز دولتی و غیر دولتی این شهرستان واکسینه شدند آیا در زرین دشت برای چهار نفر خبرنگار که طبق قوانین نوبت به واکسینه شدن آنها رسیده سهمیه واکسن نبود؟

با توجه به پیگیری های انجام شده تازه ترین ها به نقل از مهر از واکسینه شدن سایر خبرنگاران استان فارس، در همین زمینه علی شکرانه یکی از خبرنگاران شهرستان جهرم نیز در گفتگو با مهر ابراز کرد: واکسیناسیون کرونا ویژه خبرنگاران در شهرستان جهرم طبق دستور العمل کشوری با اعلام لیست خبرنگاران از سوی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان به طور کامل انجام شده است.

در این رهگذر محمد کاظم حقیقی مدیر مسئول یک هفته نامه در داراب نیز در گفتگو با مهر بیان کرد: روز جمعه و شنبه همین هفته تعدادی از خبرنگاران دارابی دوز اول کرونا را دریافت کرده اند.

طبق خبرهای رسیده از فیروزآباد نیز امروز فرماندار این شهرستان در دیدار با اصحاب رسانه اعلام کرده که کلیه خبرنگاران و فعالان مجازی این شهرستان واکسینه شده اند.

به گفته رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فیروزآباد در هفته خبرنگار، طرح واکسیناسیون خبرنگاران را در اولویت قرار داده و با هماهنگی های صورت گرفته همه خبرنگاران می توانند با حضور در محل اعلام شده واکسن کرونا بزنند و این فرآیند هم اکنون شروع شده است.

در شهرستان مرودشت نیز همه خبرنگاران این شهرستان دیروز 17 مرداد همزمان با روز خبرنگار واکسینه شدند. همه این خبرهای رسیده باعث شده تا موجی از گلایه خبرنگاران در زرین دشت ایجاد شود.

تعداد خبرنگاران زرین دشتی در مقایسه با اصحاب رسانه شهرستان های دیگر بسیار ناچیز است.

در همین زمینه اسماعیل هنرور رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی زرین دشت در گفتگویی با تازه ترین ها به نقل از مهر از ارسال اسامی خبرنگاران به مرکز بهداشت خبر داد و گفت: بنده لیست خبرنگاران این شهرستان را به شبکه بهداشت و درمان داده ام اما تا کنون خبری نشده است.

در همین رابطه پس از پیگیری های چندین باره تازه ترین ها به نقل از مهر در خصوص واکسیناسیون کرونا ویژه خبرنگاران این شهرستان رئیس شبکه بهداشت و درمان زرین دشت در سخنانی کوتاه عنوان کرد که هیچ دستورالعملی به ما در خصوص واکسینه خبرنگاران داده نشده است.

وی در پاسخ به سوال تازه ترین ها به نقل از مهر که چگونه شهرستان های همجوار خبرنگاران را واکسینه کرده اند، پاسخ داد: شهرستان جهرم به دلیل داشتن دانشگاه علوم پزشکی این امر صورت گرفته است.

اما این در حالیست که نه داراب، نه فیروزآباد و نه شهرهای دیگر فارس دانشگاه علوم پزشکی نداشته اند و صرفاً طبق دستورالعمل کشوری و با اهمیت شمردن سلامتی خبرنگاران که در حقیقت چشم بینای جامعه و گوش شنوای مردم هستند واکسیناسیون خبرنگاران انجام شده است.

لینک خبر :‌ تازه ترین ها
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی در دیدار با سرپرست و خبرنگاران روزنامه جام جم قزوین که به مناسبت روز خبرنگار برگزار شد، با تاکید بر اینکه باید مسائل ابتدایی معیشتی خبرنگاران حل شود، گفت: رسانه های قزوین در زمانه رونق هم فقیر بودند و نیاز به حمایت این قشر وجود دارد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۸

به گزارش جام جم آنلاین قزوین، نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی در دیدار با سرپرست و خبرنگاران روزنامه جام جم قزوین که به مناسبت روز خبرنگار برگزار شد، با تاکید بر اینکه باید مسائل ابتدایی معیشتی خبرنگاران حل شود، گفت: رسانه های قزوین در زمانه رونق هم فقیر بودند و نیاز به حمایت این قشر وجود دارد که یکی از آنها استفاده از طرح مسکن ملی برای خبرنگاران مستاجر است که با تکلیف کردن ما به دولت برای ساخت یک میلیون مسکن در سال، اهالی رسانه هم می توانند در این طرح صاحب مسکن شوند.

لطف اله سیاهکالی مرادی همچنین در خصوص دیگر مشکلات معیشتی خبرنگاران که به دنبال ویروس کرونا و غیره در کشور ایجاد شده، استفاده از قابلیت صنایع استان از جمله شرکت های مستقر در شهرک کاسپین را در رفع این مشکل کارساز دانست و افزود: در جلسه ای که به زودی با صاحبان صنایع و اهالی دغدغه مند رسانه برگزار خواهد شد، این موضوع را طرح کرده و از قابلیت آنان در جهت حمایت از این قشر کمک خواهیم گرفت.

وی در خاتمه با تبریک روز خبرنگار به کارکنان این رسانه گفت: متاسفانه بسیاری اعتقاد دارند که کار رسانه و خبرنگاری، کاری لوکس و شیک است ولی از آسیب های آن، که فرد را بسیار مستهلک می کند، اطلاعی ندارند.

سرپرست روزنامه جم جم استان هم در ادامه این دیدار با قدردانی از حضور ایشان و هیات همراه در این رسانه گفت: متاسفانه اهالی رسانه تنها در موسم روز خبرنگار و 17 مرداد ماه هر سال دیده می شوند و واقعا اقدام کارسازی برای آنان انجام نگرفته است تا جایی که مجبوریم برای تامین هزینه های خود، مواقع استراحت را هم به دنبال فعالیت اقتصادی باشیم.

مهرداد نوری با تاکید بر اینکه متاسفانه اصحاب رسانه قزوین در وضعیت معیشتی نامناسبی قرار دارند، افزود: اکنون که حدود 22 سال از اولین روز خبرنگار می گذرد، اما هیچ کدام از مشکلات خبرنگاران به طور ریشه ای حل نشده و متاسفانه باعث شده برخی از خبرنگاران به سمت کمیته امداد و دیگر نهادهای حمایتی با هدف کمک گرفتن دست دراز کنند.

وی همچنین بر حمایت خبرنگاران در فعالیت حرفه ای تاکید کرد و گفت: در دولت گذشته متاسفانه خبرنگاران بسیار اذیت شدند و با کمترین مطلب به چاپ رسیده متهم به نشر اکاذیب و تشویق اذعان عمومی شدیم که امیدوارم در این دولت شاهد این قبیل رفتار نباشیم.

نوری در خاتمه بر توجه همه مسوولان بر رفع مشکلات خبرنگاران و اهالی رسانه تاکید کرد و خواستار افزایش ظرفیت عضویت خبرنگاران استان در صندوق هنر وزارت ارشاد شد.

لینک خبر :‌ جام جم
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۹

مینی کیک اهدایی مدیرکل ارشاد هرمزگان بمناسبت روزخبرنگار

با نگاهی تبعیض آمیز به یک روزنامه خاص با تقدیر از 17 خبرنگار

و روزنامه های دیگر با تقدیر از 2 خبرنگار

روزنامه خاص تحت حمایت شخصی مدیرکل ارشاد هرمزگان

خبرنگاران مینی کیک اهدایی را تحویل نگرفتند

عده ای از خبرنگاران هرمزگانی هدیه اداره فرهنگ و ارشاد را به دلایل تبعیض در نوع نگاه مدیرکل که نشات گرفته از آمار غلط و نادرست رییس اداره رسانه این اداره کل است را تحویل نگرفته به ایشان عودت دادند.

به گزارش دریای اندیشه بمناسبت 17 مرداد گرامیداشت روز خبرنگار که در استان هرمزگان، خبرنگاران برخی از رسانه ها و نشریات استان با انتقاد از عملکرد اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان در رابطه با درنظرگرفتن هدیه که یک مینی کیک و یک شاخه گل برای این قشر فهیم و زحمت کش جامعه که همین هدیه نیز با نگاه تبعیض آمیز و ناعادلانه مدیر کل و رییس اداره رسانه به یک روزنامه خاص که مستمر تکرار شده است ،کام تلخ خبرنگاران را در روزی که بنام آنها نامگذاری شده را تلخ تر نمود.

خبرنگاران وفعالان حوزه رسانه در هر استان نیازمند توجه و حمایت اداره فرهنگ و ارشاد هستند که متاسفانه چند سالی است خبرنگاران و اهالی رسانه استان هرمزگان از این امر بی نصیب مانده و هیچگونه حمایتی نمی شوند به جز یک روزنامه خاص که آن هم تحت حمایت مستقیم و جانبدارانه شخص مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد استان می باشد.

این اداره کل در 2 یا 3 سال گذشته اصلا احساس نکرده که روز خبرنگارهم در تقویم وجود دارد و به ویژه امسال با این شرایط سخت و بحرانی شیوع ویروس کرونا که همه مردم بخصوص خبرنگاران تحت فشار بودند به جای یک برنامه ریزی درست و قدردانی در خور شایسته برای خبرنگاران، متاسفانه عملکرد اداره فرهنگ و ارشاد بابت هدایا به خبرنگاران به گونه ای بود که باعث شد کام تلخ اهالی رسانه تلخ تر شود و شیرینی این روز به یادماندنی را از خبرنگاران گرفت.

مطمئنا زمانی که اداره فرهنگ و ارشاد اینگونه عمل کند روحیه خبرنگاران نیز ضعیف شده و با ارسال یک کیک که آنهم همه را لایق آن ندانسته باعث توهین به خبرنگاران این استان شده است،آیا بهتر نبود برای این روز یک برنامه ریزی صحیحی انجام می گرفت و حداقل، هدیه ای در خور شان و شخصیت خبرنگاران به آنها اهدا می شد؟ یعنی یک خبرنگار اینقدر بی ارزش شده که در روزی که مصادف با روز اوست یک کیک برای هدیه درنظر گرفته شود؟در این جا سخن از هدیه نیست اما با کار صورت گرفته و اهانتی که به خبرنگاران شده است،بهتر نبود اصلا هدیه یی داده نمیشد؟این کار بدون فکراداره کل فرهنگ و ارشاد استان هرمزگان باعث شد عملکرد ضعیف خودشان را در این سالها با این عمل تکمیل کرده و برای همیشه در اذهان خبرنگاران و جامعه مطبوعات بماند.

این رفتار تبعیض آمیز و برخورد غیرمنصفانه اداره کل، برای اولین بار نیست و همین عملکرد را در توزیع واکسن خبرنگاران نیز از این اداره کل شاهد بودیم که برای یک روزنامه خاص و تحت حمایتشان به تعداد چند برابر رسانه ها و مطبوعات دیگر واکسن تعلق گرفت و این سوال پیش می آید که آیا خون آنها از دیگر اهالی رسانه رنگین تر است؟ یا دلیل دیگری برای رفتار تبعیض آمیز این اداره کل وجود دارد؟

17مرداد به عنوان روزخبرنگار معرفی شده و دلیل اینکه همان مینی کیک!!!! اهدایی هم به جای فرستادن برای خبرنگاران به مدیرمسئولان مطبوعات ارسال شده است چیست؟ که درهمین رابطه نیز مدیرمسئول روزنامه دریای اندیشه و خبرنگاران این روزنامه از قبول هدیه فرستاده شده توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد امتناع کرده و این رفتار را در شأن خبرنگاران ندانسته است .

برای یک روزنامه که تحت حمایت شخص مدیرکل قرار دارد 17 سهمیه در نظر گرفته شده و برای 17 نفر از خبرنگاران آن( مینی کیک ) هدیه داده شده و برای روزنامه های دیگر سهمیه 4 تا 6 خبرنگار . دلیل این رفتار تبعیض آمیز مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان چیست ؟ جز اختلاف افکنی بین اهالی رسانه منفعتی در آن دیده نمی شود.

در روزخبرنگار از قشری صحبت می کنیم که در این روزها ، با توجه به اینکه بخاطر رسالتشان در این شرایط خاص و سخت کاری، نقش مهمی در رفع ناامیدی مردم خواهند داشت و این نکته بسیار حائز اهمیت است که این قشر فهیم و شریف با عزت نفسی که دارند چنین توهینی را نیز قبول نخواهند کرد.

در همین رابطه علی اکسیر یکی از خبرنگاران فعال و پیشکسوت حوزه رسانه در مصاحبه اختصاصی با روزنامه دریای اندیشه بیان داشت:هدیه خوبی بود که برای خبرنگاران تدارک دیده شده بود اما زمان آن بد بود چون با توجه به کیک تولد بودن هدیه،بهتر بود در زمان تولد به ما داده می شد چون هنوز به خانه نرسیده بودیم آب شده بود!!

وی که از روزنامه نگاران و خبرنگاران پیشکسوت استان هرمزگان،و همچنین مدیر مسئول سه رسانه نیز هستند عنوان کرد:

در رسانه ما حدود 7 نفر مشغول فعالیت هستیم و اصلا صحبت بر سر هدیه نیست اما بهتر این بود کار به صورت آبرومندانه انجام می شد،حتی ما فکر کردیم قرار است به خواستگاری برویم و اداره ارشاد قبول زحمت کرده و کیک خواستگاری را متقبل شده است و خواسته در این مسیر به ما کمکی کرده باشد،هرچد که متاسفانه برای همین کیک هم یک عده سر و دست می شکنند و فقط می توان برای این رفتار تاسف خورد.

غلامحسین عطایی مدیر مسئول روزنامه ندای هرمزگان و از پیشکسوتان عرصه مطبوعات استان، نیز در همین ارتباط عنوان کرد:مسلم است که جایگاه و ارزش خبرنگاران این نبوده،و اگر این کار انجام نمی گرفت بسیار به جا بود اما به هر حال اداره فرهنگ و ارشاد حد و اندازه خبرنگاران استان را در همین حد دیده است!

وی صاحب 2 رسانه در هرمزگان است و با بیان اینکه حدود 15 نفر در بخش مرکزی این نشریات مشغول فعالیت هستند گفت:هر چند برای ارسال همین هدیه هم کسی به صورت رسمی از طرف اداره ارشاد با من تماسی نداشته و تنها از طریق تماس تلفنی با سردبیر نشریه که روشی نامعقول بوده این کار انجام گرفته است.

عطایی بیان کرد:با توجه به رفتار بسیار نامحترمانه ای که با همکاران اینجانب انجام گرفته شد،پیشنهادم این بود که اصلا هدیه را تحویل نگیرند چون معتقدم بهتر بود به صورت رسمی این برنامه صورت می گرفت،این روش صحیحی نبوده که با سردبیر تماس تلفنی بگیرند بدون اینکه اصلا مدیرمسئول بداند چه خبر است.

وی گفت:ضمن اینکه انتظار داشتیم بین نشریات تفاوتی قائل نشده و در یک دستگاه دولتی، این دید به صورت دونگاه وجود نداشته باشد.

حسین فریدونی صاحب و مدیر مسئول 7 رسانه و پایگاه خبری در استان هرمزگان نیز در این رابطه تصریح کرد:حتی اگر چیزی هم نمیدادند ما صحبتی نمی کردیم و سخنی نمی گفتیم اما کارشان در خور شأن و شخصیت خبرنگاران نبود آن هم کیک تولدی که با بدبختی گرفتیم، بهتر این بود اصلا داده نمی شد،چون من معتقدم این کار صرفا جنبه نمادین داشته و هر چیز دیگری هم به جای این کیک تولد بود دردی از دردهای ما دوا نمی کرد.

وی گفت:در رسانه های ما حدود 6 نفر مشغول فعالیت هستند و من تصور میکنم بیشتر بخاطر مسائل مالی ادارات دولتی است که این اتفاق بدین شکل صورت گرفته است.

مرضیه اکبری صاحب و مدیر مسئول 2 هفته نامه در استان هرمزگان با بیان اینکه در این دو رسانه حدود 5 نفر به جز توزیع کننده ها،مشغول فعالیت هستند اظهار کرد: بسیار از این حرکت اداره ارشاد گلایه مندیم، چون یک بی عدالتی واضح و روشن علاوه بر بی احترامی به جایگاه خبرنگاران استان صورت گرفته است،از نظر ما کیک هیچ ارزشی ندارد اما اینکه اداره ارشاد به عنوان دستگاهی که باید نهایت احترام را برای خبرنگاران قائل گردد، با بی احترامی تمام،هدیه ای که اصلا در خور شخصیت خبرنگاران نبوده برایشان در نظر گرفته است.

وی گفت:کاش حداقل چیز قابلی برای این قشر در نظر گرفته شده بود،هرچند برای همین هدیه ناقابل هم برخی را برتر دانسته و در حق بقیه نشریات و رسانه ها اجحاف کرده اند.

اکبری اظهار داشت: اگر هدیه ای گران قیمت بود می توانستیم بگوییم بله نتوانسته اند و در حد وسعشان نبوده که برای همه تهیه کنند اما یک کیک مگر چقدر ارزش داشته که آن را هم از همه دریغ کرده اند و به این شکل غیرمنصفانه رفتار شده است.

محمد دیمه کار از فعالین رسانه و مطبوعات در استان هرمزگان که مدیرمسئول 3 رسانه نیز می باشند عنوان کرد:این عمل انجام گرفته از جانب اداره فرهنگ و ارشاد نه تنها باعث تکریم و گرامیداشت خبرنگاران نشده بلکه به ما توهین شده است هر چند بنده چون از منتقدین این اداره کل هستم برای ما هدیه ای در نظر گرفته نشده اما در سایت های خبری و از طریق همکارانم از این هدیه جنجالی خبردار شدم.

وی گفت:بهتر بود به جای دادن چنین هدیه ای یک تبریک ساده و خشک و خالی انجام می گرفت،نه اینکه خبرنگار به شیرینی فروشی رفته و با نشان دادن کارت شناسایی و معرفی خودش،کیک تولد را دریافت کند .

دیمه کار تصریح کرد:با توجه به شرایط سخت کاری در دوران کرونا و از کار بیکار شدن تعدادی از خبرنگاران حداقل اداره ارشاد می توانست با یک برنامه ریزی درست یک بسته حمایتی یا چیزی که باری از دوش این قشر برمی داشت به خبرنگاران داده میشد، اما بدلیل مدیریت ناکارآمدی که در این اداره کل حاکم است بیشتر از این هم نمی توان توقع داشت.

وی اظهار داشت:در مدت 4 سال است که حتی یک جلسه هم اندیشی با خبرنگاران استان از طرف مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد برگزار نشده و با توجه به اینکه همه جا هم منتقد و هم موافق وجود دارد بهتر این است که صحبت های هر دو طرف شنیده شود،زمانی که مدیر کل تحمل شنیدن صدای منتقدین را ندارد چه توقعی از اداره ها و دستگاه های دیگر دولتی می توان داشت که صدای خبرنگار منتقد را بشنوند.

دیمه کار گفت:از قدیم گفته اند حرمت امامزاده را متولی آن نگه می دارد و در این جا متولی فرهنگ و مطبوعات اداره ارشاد است که باید حرمت خبرنگاران را نگه می داشت که متاسفانه چنین نبوده است. دعا می کنیم در دولت آیت الله رئیسی که شعارشان داشتن ایرانی قوی است با انتخاب مدیران قوی و کارآمد در ارگان های دولتی به جای مدیرانی سفارشی باعث تغییر در اینگونه رفتارها شده و به سوی ایرانی قوی گام بر داریم.

غنی زاده از خبرنگاران و فعالین عرصه مطبوعات نیز در این ارتباط بیان کرد:اداره کل فرهنگ و ارشاد، حامیان خود و رسانه های سفارشی اش که به نفع این اداره قلم می زنند را حمایت متقابل می کند هر چند من کاری که ارزش داشتن یا نداشتن هدیه ندارم اما این نوع رفتار دهن کجی شده به خبرنگاران و به این قضیه بسیار معترض و گلایه مند هستم،با توجه به اینکه بخاطر منتقد بودن ما به این اداره کل هیچگونه هدیه ای هم برای ما در نظر گرفته نشده است.

لینک خبر :‌ روزنامه دریای اندیشه
طی حکمی از سوی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان دبیراجرایی پانزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان تعیین شد.

سرویس : کردستان - زمان : شناسه خبر : 1083438

به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان ، از سوی عبیدالله رستمی دبیر پانزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان و مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی استان کردستان عبدالرحمان هوشیاری به عنوان دبیر اجرایی پانزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان تعیین شد.

در حکم عبید رستمی دبیر پانزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان و مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی استان کردستان خطاب به عبدالرحمان هوشیاری آمده است: نظر به سوابق تخصصی و تجربیات جنابعالی در عرصه هنرهای نمایشی، در راستای اجرای پانزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان به موجب این ابلاغ به عنوان دبیر اجرایی این رویداد کلان هنری منصوب می شوید.

در ادامه این حکم آمده است: لازم است با هماهنگی شورای سیاستگذاری و دبیر جشنواره و رعایت پروتکل های بهداشتی مقابله با بیماری کرونا نسبت به حضور حداکثری گروه های نمایشی، جذب مشارکت های دولتی و غیر دولتی منطبق با ضوابط و مقررات برنامه های فرهنگی، هنری و رسانه ای و برگزاری رویدادی در خور تحسین استان فرهنگی کردستان به میزبانی شهر مرزی مریوان اقدام شایسته هنری را برابر گاهشمار اجرایی اقدامات لازم را مبذول نمایید.

پایان پیام/ 713

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

جشنواره تئاتر خیابانی مریوان

|

جشنواره

|

کردستان

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه گچساران گفت: در سال جاری افزون بر 15 میلیارد و 700 میلیون ریال اعتبار به اداره اوقاف و امور خیریه گچساران اختصاص داده شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۸ سایت های دیگر : تابناک کهکیولیه و بویراحمد

به گزارش خبرگزاری فارس از گچساران ابراهیم قاسمی در نشست با اصحاب رسانه گچساران به مناسبت روز خبرنگار اظهار کرد: خبرنگاری یک فن و حرفه ای است که مسئولیت مهم وسنگینی را بر دوش فرد می گذارد.

وی بیان کرد: خبرنگاران بازوان مسؤولان و صدای رسای مردم در جامعه هستند که نقش مهمی را در رویدادهای مختلف و تمامی صحنه ها ایفا می کنند.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه گچساران تصریح کرد: خبرنگاری موفق می شود که بتواند حقایق را بی طرفانه و بدور از هرگونه غرض شخصی تحلیل کند.

قاسمی با اشاره به اینکه اثرات وقف را در مبارزه با کرونا شاهد هستیم، عنوان کرد: در آینده نزدیک این نهاد در راستای ترویج فرهنگ وقف و ثمرات آن کلیپ های کوتاهی را تهیه و با کمک اصحاب رسانه آنها را منتشر می کند.

وی گفت: در سالجاری افزون بر 15 میلیارد و 700 میلیون ریال اعتبار به اداره اوقاف و امور خیریه گچساران اختصاص داده شد.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه گچساران خاطرنشان کرد: این میزان اعتبار برای 70 پروژه اعم از موقوفات، امام زادگان، مساجد و حسینیه هزینه خواهد شد.

قاسمی بیان کرد: در گچساران افزون بر 20 موقوفه منفعتی وجود دارد که هر ساله طبق نظر واقف اجرای نیت می شود.

وی افزود: 41 امام زاده و 124 مسجد در سامانه اوقاف شهرستان گچساران به ثبت رسیده است.

در پایان این نشست خبرنگاران از سوی رئیس اداره اوقاف و امور خیریه گچساران شدند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
قزوین- ایرنا- خبرنگاران اگرچه همواره پل ارتباطی بین مردم و مسوولان،گوش شنوا و چشم بینای جامعه و درمان کننده مشکلات اجتماعی لقب گرفته اند اما همواره مشکلات صنفی متعدد فعالان این عرصه را در تنگنا قرار داده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۹

به گزارش ایرنا، بارها گفته شده که خبرنگاران زبان گویا و چشمان بینای جامعه و پل ارتباطی بین مردم و مسوولان هستند و با فعالیت های خود در حوزه اطلاع رسانی و تنویر افکار عمومی به حل مسایل و مشکلات جامعه کمک می کنند.

با این وجود دردناک و غیرقابل تصور است که خبرنگاران که خود حلال مشکلات دیگر اقشار جامعه هستند با مسایل و چالش ها و کمبودهای ریز و درشتی روبرو هستند که برخی از آنها از حقوق اولیه و ابتدایی و بدیهی در هر صنف به شمار می رود.

اصحاب رسانه در استان قزوین مانند سایر همکاران خود در کشور با وجود تگناها و مشکلات بسیار با کمترین چشمداشت همچنان رسالت مهم و خطیر اطلاع رسانی و تنویر افکار عمومی را بدوش می کشند.

در این گزارش به بهانه روز خبرنگار به بیان اهمیت کار خبرنگاران و مسایل و مشکلات پیش روی این قشر فرهیحته در استان قزوین پرداخته شده است.

خبرنگاران برای نشان دادن مشکلات مردم و کشف حقیقت تلاش می کنند، اما خودشان همیشه جزو فراموش شدگان هستند.

رضا اولادی دبیر خبرنگار ایرنا در قزوین با بیان اینکه خبرنگاران برای نشان مشکلات مردم و کشف حقیقت از هیچی تلاشی فروگذار نیستند اما خودشان همیشه جزو فراموش شدگان هستند، گفت: مسائل و مشکلات خبرنگاران و اصحاب رسانه را باید به دو بخش صنفی و غیرصنفی تقسیم کرد، از مهم ترین مشکلات صنفی خبرنگاران نداشتن امنیت شغلی، فقدان بیمه، حقوق و مزایای کم اشاره کرد.

وی افزود: بسیاری از مواقع همکاران ما از گفتن عدد و رقم دریافتی خود در نزد دوستان و آشنایان و اقوام شان شرم دارند چرا که در صورت بازگو کردن آن طرف مقابل یا حرف آنها باور نمی کند یا دچار شگفتی می شوند و این موضوع باعث تأسف است و از سویی هم باعث افتخار چرا که نشان می دهد خبرنگاران با کم ترین دستمزد و چشمداشت و با اینکه خود غرق مشکلات صنفی و معیشتی هستند، در پی روشنگری، آگاهی بخشی به جامعه و تنویر افکار عمومی و حل مشکلات شهروندان هستند.

اولادی با اشاره به فشارهای کاری حرفه خبرنگاری و استرس بالا در این شغل، گفت: حقوق ناکافی و حتی پایین تر از قانون کار بسیاری از خبرنگاران در حالی است که آنان گاهی اوقات بیش از 10 ساعت در روز را برای انجام وظایف خود این حرفه زمان می گذارند.

این خبرنگار با سابقه قزوینی اظهار داشت: امنیت شغلی پایین و حقوق و مزایای ناکافی در بین خبرنگاران موجب شده تا به ناچار خیلی از آنها به سمت انتخاب شغل دوم و یا حتی سوم بروند و به همین دلیل شان و منزلت و جایگاه این حرفه زیر سؤال برود با این حال بسیاری از این قشر به دلیل عشق و تعهدی که در کار خود دارند شرافتمندانه و عزتمندانه در راستای تنویر افکار عمومی قلم می زنند.

اولادی اضافه کرد: نبود تشکیلات صنفی قوی، منسجم و مستقل از دولت که بتواند مسائل و مطالبات صنفی این قشر را پیگیری کند را هم باید به اهم مشکلات و چالش های پیش روی اصحاب رسانه در کشور و استان قزوین بیافزاییم، از سویی خبرنگاران با مشکلات حجیم شده دیگری هم مواجه هستند که محدودیت در دسترسی به اطلاعات و آمار، کم طاقتی و نداشتن تحمل نقد در بین بسیاری از مسوولان و پاسخگو نبودن برخی آنان از این دسته هستند.

این فعال رسانه گفت: یک مشکل دیگر اصحاب رسانه در زمان حاضر نبود معیار مشخص برای ورود افراد به این حرفه برخلاف سایر حرفه هاست که باعث می شود تا شان و منزلت این حرفه با خدشه روبرو شده و به دلیل رفتارهای غیرحرفه ای و نابلدی این افراد، برخی مدیران دیدگاه غلطی نسبت به خبرنگاران پیدا کنند که این موضوع اجحاف در حق خبرنگارانی است که به شکل حرفه ای و چارچوب دار فعالیت می کنند.

وی تصریح کرد: وابستگی مالی رسانه ها به نهادهای دولتی و شهرداری ها نیز متاسفانه آزادی و ابتکار عمل اصحاب رسانه را برای بیان نقدها و واقعیت ها به شکل مطلوب گرفته و خیلی از آنها را در انتقال پیام و بیان مسائل و مشکلات جامعه دچار لکنت زبان کرده است و در چنین شرایطی، اعضای جامعه که تشنه شنیدن اخبار و رخدادها هستند، ترجیح می دهند تا خبرها را از مراجع غیررسمی و رسانه های آن سوی آبی دنبال کنند غافل از آنکه این رسانه ها با سمت و سو و جهت گیری های مورد خواست خود به اخبار کشور و بازتاب آن می پردازند و دلسوز مردم ایران نیستند.

اولادی با بیان اینکه حمایت از رسانه ها باید بیش از پیش مورد توجه دولت و مجلس قرار بگیرد و البته باید به گونه ای باشد که استقلال آنها را دچار خدشه نکند، عنوان کرد: برای حمایت از خبرنگاران نیازمند بازنگری در قوانین و همچنین اجرای درست برخی قوانین هستیم که مغفول واقع شده است.

وی همچنین به مهم ترین وظیفه امروز خبرنگاران نیز اشاره کرد و گفت: امروز مهم ترین وظیفه و رسالت خبرنگاران طرح مطالبات و مسائل معیشتی مردم است و در کنار این موضوع باید به انعکاس اخبار خوب و امیدبخش نیز پرداخت تا امید و نشاط در جامعه حفظ و تقویت شود چرا که پمپاژ ناامیدی در جامعه را باید نوعی خیانت دانست که کمکی به حل مشکلات نخواهد کرد.

نداشتن امنیت شغلی برای خبرنگاران بزرگترین چالش جدی برای نگاه حرفه ای به خبر است، وقتی امنیت شغلی نباشد خبرنگار نمی تواند با نگاه بلند مدت قلم بزند و باید اذعان کرد خبرنگاران بدون امنیت شغلی معمولاً به روزمرگی دچار می شوند.

یک کارشناس حوزه رسانه در قزوین تجربه و تحصیل را 2 رکن اساسی در این حرفه دانست و گفت: فلسفه وجودی خبرنگار مطالبه گری ، شفاف سازی و روشنگری در جامعه است.

صادق چگینی افزود: اگرچه جایگاه خبرنگار و رسانه نسبت به گذشته بهتر شده، اما باید اذعان کرد که خبرنگاری حرفه ای است که کمترین درآمد و بیشترین استرس و حساسیت را دارد و البته کار برخی خبرنگاران به مراتب سنگین تر و سخت تر از دیگر همکاران است.

وی اظهار داشت: نداشتن امنیت شغلی برای خبرنگاران بزرگترین چالش جدی برای نگاه حرفه ای به خبر است، وقتی امنیت شغلی نباشد خبرنگار نمی تواند با نگاه بلند مدت قلم بزند و باید اذعان کرد خبرنگاران بدون امنیت شغلی معمولاً به روزمرگی دچار می شوند.

چگینی تصریح کرد: فقر و مشکلات معیشتی بسیاری از خبرنگاران را از رسالت اصلی دور کرده و به سمت کارهای دیگر می روند، خبرنگاران با مشکلات شغلی روبرو هستند و بعضی از آنان مجبور هستند عرصه خبر را به عنوان تفریح و سرگرمی انتخاب کنند که بزرگترین آسیب به عرصه خبر است و خبرنگار را از حرفه ای گری دور می کند.

وی خاطرنشان کرد: نظام صنفی نمی تواند هیچ مشکلی را از خبرنگاران حل کند و تنها بحث نظارت و خدمات روزمره را پیگیری می کند و باید اعتراف کرد نظام صنفی هم مانند خانه مطبوعات خواهد بود و وقتی بودجه ای برای آنان منظور نشود هیچ کاری صورت نخواهد گرفت بلکه منتج به برگزاری جلساتی می شود که تنها خروجی آن هدر رفت وقت خبرنگاران است.

این فعال رسانه در استان قزوین تاکید کرد: نظام صنفی باید بتواند در ابتدا مسایل شغلی مرتبط با خبرنگاران با کارفرمایان را مرتفع کند و سپس به سایر موضوعات بپردازد.

چگینی اظهار داشت: با وضعیت فعلی جامعه امروزی خبرنگاری شغل نیست، زیرا شاغل بودن دارای شاخصه های مختلف از جمله قرارداد مشخص بین کار فرما و خبرنگار، برخورداری از مزایای قانون کار، ساعات مشخص برای فعالیت، بیمه و سایر خدمات است که این موارد در خصوص حرفه خبرنگاری کاملاً یک طرفه است و خبرنگار به صورت یک طرفه کار می کند جز موارد معدود و انگشت شمار که برخی خبرنگاران استخدام رسمی دولت هستند.

چگینی در خصوص دیگر مشکلات فعالان این عرصه تصریح کرد: خبرنگاران با چالش جدی بیمه تأمین اجتماعی برای درمان و بازنشستگی روبرو هستند به طوری که اغلب آنان بدون داشتن بیمه مشکلات زیادی را تحمل می کنند و در صورت کهنسالی هیچ چتر حمایتی برای آنان تعریف نشده است.

وی اضافه کرد: قانون بیمه برای خبرنگاران وجود دارد اما سازو کاری که بتواند کارفرما را مجاب کند تا خبرنگاران از امکانات رفاهی برخوردار شوند توسط مسوولان امر رها شده است.

کارشناس رسانه و مطبوعات در قزوین در ادامه با بیان اینکه رسالت آگاهی بخشی خبرنگاران نباید زیر مشکلات متعدد این صنف دفن شود، گفت: رسالت خبرنگار آگاهی بخشی و امید دهی و نقد منصفانه و ارائه راهکار به مسوولان است.

چگینی افزود: خبرنگاران کاتبان و روایت گرانی هستند که بخشی از تاریخ یک ملت را رقم می زنند، دردهای جامعه را فریاد می زنند اما توان بیان مشکلات خود را ندارند و این موضوع جامعه خبرنگاری را رنج می دهد.

وی اظهار داشت: با وجود همه مشکلات و تنگتاهای پیش روی اصحاب رسانه اما این موارد باعث نمی شود آنان از رسالت و حقانیت راهی که برگزیده اند کوتاه بیایند و باید اذعان کرد قلم خبرنگاران باید در جهت انصاف و امانتداری باشد و آنان باید آبروی افراد را مانند حریم کعبه حفظ کنند.

مدیرعامل خانه مطبوعات استان قزوین نیز با اظهار نگرانی در خصوص تشدید مشکلات خبرنگاران، گفت: مهم ترین عامل خاموشی مطبوعات استان به تغییر نگاه از مطبوعات سنتی به فضای مجازی و رسانه های نوین بازمی گردد چون هنوز برخی از رسانه های استانی نتوانسته اند با این جریان هم مسیر شوند.

هادی درزی رامندی افزود: از سوی دیگر گرانی و افزایش قیمت کاغذ و چاپ دلیل دیگری است که باعث می شود تیراژ رسانه های مکتوب و مطبوعات کاهش یابد و آنها از دسترس مردم و شهروندان خارج شوند.

وی اظهار داشت: شاید همین دغدغه ها کافی باشد تا رسانه های استانی از کیفیت تولیدات خود غافل شوند و از این رو به نظر می رسد شاید جذابیت و گیرایی لازم در مطبوعات استان وجود ندارد در حالی که فناوری های نوین و رسانه های جدید جذابیت و گیرایی بیشتری را برای مخاطبان دارند و مخاطبان از مطبوعات به گونه ای به سمت رسانه های جدید که شخص محور هستند حرکت کرده اند.

درزی رامندی گفت: البته رمق آخر رسانه ها نیز با شیوع گسترده بیماری کرونا از بین رفت و هم اکنون جسد مطبوعات و نشریات مکتوب در حال احتضار و جان کندن است و احتمالاً باید به زودی مراسم ختم آن برگزار شود.

وی با بیان اینکه با برنامه ریزی و تلاش می توان هنوز هم برای احیای مطبوعات استان و این بیمار در حال احتضار تلاش کرد، اظهار داشت: نگاه حمایتی مسوولان، تخصیص یارانه چاپ، حمایت از نشریات مکتوب فعال ریشه دار و استان مانند خرید اشتراک سالانه آنها، نظارت بیشتر بر صدور مجوزهای جدید نشریات، افزایش اختیارات خانه مطبوعات استان ها در این بعد و همچنین تشکیل نظام صنفی مطبوعات از جمله راهکارها در این زمینه است.

وی تصریح کرد: در بخش رسانه های برخط نیز مهم ترین چالش، ورود و نفوذ تیغ دولبه و برنده فضای مجازی و شبکه های ماهواره ای است که خیلی سریع با اخبار کوتاه، حاشیه دار، مغرضانه و غیرواقع سمت و سوی یک حادثه و رویداد را جهت دار کرده و افکار عمومی را به سمت اهداف خود هدایت می کنند.

این فعال رسانه ای اضافه کرد: در این میان اگر رسانه های برخط، هوشیار، هوشمند، فعال و دارای قلم به دستان تیزبین و آگاه نباشند قافیه را خواهند باخت و از قافله اطلاع رسانی عقب خواهند افتاد.

مدیرعامل خانه مطبوعات استان قزوین گفت: شاید به نظر برسد مهم ترین مشکل صنفی خبرنگاران استان، دغدغه معیشت و نان، فقدان امنیت شغلی، برخوردار نبودن از بیمه و مزایای شغلی از جمله مهمترین مشکلات اکثر فعالان عرصه رسانه است اما قطعاً مهمتر از همه این موارد احترام به جایگاه خبرنگاران و تکریم مقام شامخ آنان امروز به عنوان یک مشکل مطرح می شود.

وی اظهار داشت: متاسفانه زحمات خبرنگاران در بسیاری از موارد توسط مدیران بی بهره از سواد رسانه ای و بخشی از آحاد جامعه فراموش می شود و در نهایت به جایگاه خبرنگاران آنچنان که باید وقعی نهاده نمی شود و حتی در مواقعی مورد توهین و تخریب قرار می گیرند.

درزی رامندی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر در تشریح اهمیت خبرنگاری باید اذعان کرد بدون حضور خبرنگاران و رسانه ها دستاوردها و تلاش های دولت ها و ملت ها به سمع و نظر مردم در داخل و خارج کشور نمی رسد و حتی برای آیندگان نیز ثبت و ضبط نمی شود.

مدیرعامل خانه مطبوعات استان قزوین گفت: پاسداشت جایگاه خبرنگاران، پاسداشت مقام رفیع اطلاع رسانی، روشنگری، شفافیت و مبارزه با فساد و رانت است و به گواه تاریخ، تمامی قلم به دستان پیشگام در این عرصه، همواره در طول تاریخ باقی مانده اند نمونه آن ابوالفضل بیهقی است که با کتاب سترگ خود تاریخ بیهقی تا ابد ماندگار شده است و با روشنگری و نگاه تیزبین خود اوضاع و احوال زمانش را و چهره واقعی مسعود غزنوی، بوسهل زوزنی، حسنک وزیر و دیگران را برای مردم اعصار و ادوار بعد از خود روشن ساخت.

درزی رامندی معتقد است افزایش مشکلات نباید فعالان این حوزه را از مسیر ایفای مسئولیت های اجتماعی خود منحرف کند.

وی افزود: آسیب های اجتماعی از قبیل دزدی، رانت، فساد، فحشا، اعتیاد، طلاق، پیری جمعیت، کاهش سن ازدواج و کودک همسری از جمله مواردی هستند که مبارزه با آنها بدون ایفای مسوولیت های اجتماعی رسانه ها شدنی نیست و هرچقدر دستگاه های متولی در این زمینه وقت و پول صرف کنند اما عزم و اراده رسانه ها در این میان نباشد موفقیت موثری حاصل نمی شود.

این فعال رسانه افزود: با توجه به این موضوع رسانه ها و فعالان این عرصه باید وارد میدان شوند و ابعاد و زوایای مختلف این آسیب ها را برای مردم تشریح کنند تا در کنار متولیان و مجریان امور بتوان گام های بلندی را برای مقابله با آنها و ایفای مسوولیت اجتماعی برداشت.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین نیز در گفت و گو با ایرنا گفت: مساله خبر و خبرنگاری در کشور ما در تار و پود اجتماع تنیده شده و امروز رسانه به بالاترین میزان تاثیرگذاری خود در جامعه رسیده است.

محمدحسین اسماعیلی با تشریح اهمیت خبر و خبرنگاری، افزود: مقوله خبر در عصر کنونی به عنوان مهم ترین رکن اطلاع رسانی نمود یافته و از آن حتی به عنوان خمیرمایه ارتباطات نام برده شده ، از این رو در دنیای امروز اذهان جستجوگر زیادی وجود دارند که حتی لحظه به لحظه در پی کسب اطلاعات و اخبار تازه و جدید درباره موضوعات متنوع هستند و اصولا خبر در مقام پاسخگویی به پرسش های اذهان جستجوگر است.

وی اظهار داشت: در عصر ارتباطات خبر به یک محصول ارتباطی تأثیرگذار و هدایت کننده افکار عمومی تبدیل شده و بسیاری از کشورها، احزاب و گروه ها از آن در جهت پیشبرد اهداف خود بهره گیری می کنند و از این روست که برخی کشورها که از سال ها قبل برای راه اندازی شبکه های خبری صوتی، تصویری و مکتوب سرمایه گذاری گزاف و سرسام آوری کرده اند و هدایت افکار عمومی و بهره برداری از آن را دنبال می کنند.

اسماعیلی تصریح کرد: در این راستا خبرنگار نیز به عنوان متولی در امر خبر و اطلاع رسانی و هدایت کننده جریان خبری در جامعه از جایگاه ویژه ای برخوردار است و می تواند افکار عمومی را هدایت و یا از واقعیت ها دور و منحرف کند.

رسانه ها امروز تا حدی به تار و پود جامعه مبدل شده و تعاملات دیگر نهادها را هماهنگ می کنند و بعنوان یک نهاد مسوولیت پذیر و تا حدی مسوولیت ساز در رشد اجتماعی مؤثر باشند و علاوه بر این رسانه ها با نظارت های غیر مستقیم، مدل پاسخگویی را در سازمان ها، نهادینه نموده و این مدل زمینه ی مطالبه را فراهم می سازد.

اسماعیلی در ادامه با اشاره به نقش خبرنگاران در حل مسایل و مشکلات مردم، اضافه کرد: با این حال به نظر می رسد خبرنگاران آن اندازه که در حل مشکلات مردم خبره هستند در درمان مشکلات صنفی خود ناکام مانده اند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین با بیان اینکه اگرچه سال هاست خبرنگاری را دیگر نمی توان یک شغل برشمرد، گفت: بیشتر فعالان این حوزه از روی علاقه در این فعالیت دوام آورده اند، اما باید پذیرفت که مسایل متعددی موجب شده است تا بسیاری از فعالان این حوزه امروز درگیر مشکلات اساسی باشند.

وی بیان کرد: در کنار نبود ثبات شغلی، حقوق و دستمزد پایین و نداشتن بیمه مسائل صنفی خبرنگاران مهمترین مشکل فعالان در این حوزه است که باید یک نظامنامه صنفی دقیق و جامع برای این قشر تدوین، تصویب و سپس اجرایی شود.

این مسوول تصریح کرد: متاسفانه مشکلات صنفی شغل خبرنگاری این حرفه را با مخاطرات زیادی روبرو کرده که موضوع ثبات شغلی یکی از این موارد است، به عنوان مثال یک خانم خبرنگار که سال ها در یک نشریه یا رسانه کار کرده وقتی به مرخصی زایمان می رود آیا تضمینی وجود دارد که پس از این ایام دوباره بتواند در حرفه خود در آن رسانه به کار مشغول شود.

اسماعیلی اضافه کرد: تشکیل خانه مطبوعات، انجمن های متعدد رسانه ای و روزنامه نگاری و اقداماتی از این دست با هدف پیگیری مسائل صنفی خبرنگاران در طول سال های متمادی انجام گرفته ولی نتوانسته چاره اساسی برای این مشکلات باشد از این رو به نظر می رسد ورود جدی معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد و مجلس شورای اسلامی می تواند در این زمینه کارگشا و اثربخش باشد.

این مسوول اضافه کرد: مسائلی از این دست به وفور در شغل خبرنگاری مشاهده می شود و همانطور که گفته شد مهمترین راه حل این مشکلات تنظیم و تصویب و اجرای نظامنامه صنفی خبرنگاران است.

وی با بیان اینکه نظامنامه صنف خبرنگاران در درجه اول این حرفه را به عنوان یک شغل رسمی در کشور تثبیت می کند، افزود: بنابراین زمانی که خبرنگاری به عنوان یک شغل رسمی به تصویب رسید، این شغل تمامی قوانین و مقررات موضوع از جمله قانون کار، قانون بیمه، مالیات، مسکن، قوانین بانکی، قوانین صنفی و کارفرمایی و ... را شامل می شود و می تواند بسیاری از موانع پیش روی خبرنگاران را از بین ببرد.

آنچه امروز در رابطه با حرفه خبرنگاری باید مطرح شود که کمتر به آن اشاره شده این است که خبرنگاران علی رغم مشکلات متعدد صنفی خود توانسته اند با بیان شفاف مسائل و رخدادهای موجود در جامعه، به حل مشکلات مردم کمک کنند و نقش آن ها در این راستا بی بدیل و قابل ستایش است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی

روزنامه جمهور


روزنامه اسرار



روزنامه افکار


روزنامه فرهیختگان


روزنامه رویش ملت


روزنامه کیهان


روزنامه ابتکار


روزنامه آفتاب اقتصادی


روزنامه اقتصاد سرآمد


روزنامه عصر اقتصاد


روزنامه ایران



روزنامه ثروت


روزنامه کسب وکار


روزنامه آرمان ملی


روزنامه خراسان



روزنامه ابراراقتصاد


روزنامه امتیاز



روزنامه سایه


روزنامه آسیا