بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 11 مرداد 1400
باتوجه به شرایط ویژه بیماری کرونا و براساس مصوبه شورای برنامه ریزی جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان، اختتامیه پنجمین دوره این رویداد با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و به صورت مجازی برگزار خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، این مراسم در تاریخ 12مردادماه از ساعت 15 تا 16:30 به صورت مجازی از طریق سایت ترویج کتابخوانی bookpromotion.ir پخش خواهد شد.

گفتنی است معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به منظور توسعه فرهنگی و ترویج کتابخوانی با همکاری ستاد هماهنگی شهرها و روستاهای دوستدار کتاب( که نمایندگان دستگاه های دولتی و غیردولتی در آن عضویت دارند) و ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سراسر کشور پنجمین دوره جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان را برگزار می کند.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تهران- ایرنا- رئیس کارگروه فعالیت های قرآنی مردمی کمیسیون تبلیغ و ترویج با حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰ سایت های دیگر : خبرگزاری بین المللی قرآن خبرگزاری مهر

به گزارش روز یکشنبه گروه فرهنگی ایرنا از اتحادیه کشوری موسسات و تشکل های قرآن و عترت، طی حکمی را به سمت ریاست کارگروه فعالیت های قرآنی مردمی کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی و ترویجی منصوب کرد.

اولین جلسه این کارگروه، طی هفته جاری با حضور نمایندگان دستگاه های عضو از جمله مرکز مدیریت حوزه های علمیه خوهران و حوزه علمیه برادران، ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد، شهرداری تهران، سازمان بسیج و دیگر دستگاه های مردمی برگزار و طی آن سیاست گذاری و برنامه های حوزه فعالیت های قرآنی مردمی اعلام خواهد شد.

شناسایی و تقویت موسسات مردمی فعال در حوزه تبلیغ و ترویج، تقویت توان برنامه ریزی وهزینه کرد هدفمند اعتبارات (برگزاری دوره های توجیهی توانمندسازی و فعالان قرآنی)، ایجاد بستر حمایتی از مؤسسات و طرح های برتر با هدایت موقوفات قرآنی، ایجاد بستر حمایتی از موسسات و طرح های برتر با هدایت موقوفات قرآنی، آسان سازی و ایجاد طرح های تشویقی تاسیس مؤسسات تخصصی تبلیغی و ترویجی و تدوین و اجرای طرح ملی گفتمان سازی قرآنی فعالان فرهنگی، هنری و رسانه ای کشور (با استفاده از ابزارهایی مانند فراخوان و استفاده از ظرفیت مؤسسات) از جمله وظایف کارگروه فعالیت های قرآنی مردمی است.

دوم تیر سال جاری بود که مدیر عامل اتحادیه کشوری موسسات و تشکل های قرآن و عترت از تشکیل دوباره کارگروه قرآن و فعالیت های مردمی در کمیسیون تبلیغ و ترویج خبر داد و گفت: در نشست این کارگروه که با حضور اعضای آن و معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل شد، این اتحادیه به عنوان رئیس کارگروه قرآن و فعالیت های مردمیِ کمیسیون تبلیغ و ترویج انتخاب شد.

وی افزود: اگرچه از تشکیل آخرین جلسات این کارگروه زمان بسیار زیادی گذشته، اما مشکلات و دغدغه های مشترکی بین اعضاء در خصوص فعالیت های قرآنی مردمی وجود دارد که شکل گیری مجدد این کارگروه می تواند فرصتی مناسب برای طرح مباحث و دستیابی به راهکارهای مشترک و تقسیم وظایف به نحو مطلوب و مبتنی بر وظایف ذاتی دستگاه ها جهت حل مشکلات موسسات قرآنی باشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
یک فعال عرصه نشر در نامه ای سرگشاده خطاب به وزیر ارشاد، به شرح ماجرای استقبال یک جایزه منتسب به این وزارتخانه از یک رمان موهن و سخیف و واکنش نویسنده آن پرداخت.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰

حسین شاهمرادی مدیر انتشارات امیرکبیر طی یادداشتی خطاب به سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دوازدهم، با اشاره به یکی از کتاب های نامزد شده در جایزه جلال سال 97، نوشت: همان سال دوست فاضلم، مسعود دیانی، نقدی بر آن نوشت که لب کلامش این بود: [...] مبتذل است؛ به معنای هنری کلمه، کثیف است؛ به معنای اخلاقی کلمه و عقب افتاده است؛ به معنای علمی کلمه. البته دیانی آن سال، بنا به دلایلی، برخی از کثافات کتاب مانند توهین های سخیف کتاب به حاج قاسم سلیمانی را در نقدش نیاورد که بگذریم. آن سال برخی از دوستان از آن نقد برآشفتند و بر منتقدان کتاب تاختند که شما کتاب را نفهمیده اید و این کتاب شاهکاری در نقد تکفیر است. حالا بعد از چند سال از آن رخداد، نویسنده همان واژگان کثیف و استفراغ های فکری، [...] آمده و اعتراف کرده که دروغ گفتم. رمان من درباره تکفیر یا بنیادگرایی نبود و درباره تعارضات مستقر در متون دینی بود. بعد هم گفته: دوسه خطی که در ابتدای رمان ها آمده، برای گمراه کردن سانسورچی بود که باید مجوز کتابم را صادر می کرد، نه برای خوانندگان عزیز و دوست داشتنی خودم. باید از انتشار رمان با مجوز وزارت ارشاد اسلامی توبه کنم. البته اهل فن نیک می دانند که همین حرف های فعلی نویسنده نیز دروغ است و او هنوز هم جگر آن را ندارد که اصل منظورش از آن رمان را بیان کند و هیچ بعید نیست، فرداروزی که وقت را مناسب دید، بگوید آن چیزی هم که بار دوم گفتم، دروغ بود. هدف من فلان بود و بهمان که البته راست می گوید.
وی افزود: آقای دکتر صالحی! شما که کارتان تمام است و هشت سال تمام این را نفهمیدید؛ اما برای ثبت در تاریخ خوب است این را بنویسیم که این سرنوشت محتوم همه آنهایی است که با بتونه کاری سعی در کتمان عنادها دارند و با همبستر شدن با صاحبان آن عنادها، سعی در جلب نظرشان.
شاهمرادی در پایان تصریح کرد: مهم ترین خدمت دولت حسن روحانی به ایران تفهیم همین مطلب است. نقطه نقطه این دولت همین است. از بزرگ ترینش، برجام، گرفته تا همین خرده کثافت ها. با امید جلب نظر طرف مقابل، از همه چیزشان کوتاه می آیند و همه نوع بستری برایش فراهم می آورند؛ اما دست آخر چیزی هم کف دستشان نمی اندازند.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
تهران- ایرنا- یازدهمین و دوازدهمین شماره ماهنامه کتاب خوان ویژه خرداد و تیر ماه 1400، با هدف شفاف سازی فعالیت ها، اطلاع رسانی مناسب و دسترسی عموم مردم، نخبگان و مخاطبان به اخبار و برنامه های کتابخانه های عمومی کشور توسط اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل نهاد منتشر شد.

به گزارش ایرنا از نهاد کتابخانه های عمومی کشور، بخش دریازدهمین و دوازدهمین شماره ماهنامه با گزارش چهل و نهمین جلسه هیئت امنای نهاد کتابخانه های عمومی کشور با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز شده است. در این جلسه که با ارائه گزارشی از عملکرد نهاد کتابخانه های عموم کشور در حوزه توسعه کتابخانه ها، فعالیت های ترویجی، امور اداری و همچنین فعالیت های پژوهشی نهاد همراه بود، از علم گرایی و نوگرایی به عنوان شاخصه های مهم عملکرد و تصمیم گیری در مدیریت فعلی نهاد یاد شد.

انتخابات دومین دوره هیئت مدیره انجمن علمی ارتقاء کتابخانه های عمومی ایران، انتشار دوازدهمین جلد از کتاب هدهد سفید ، برگزاری نشست خبری یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی، تقدیر نهاد از بازی های جدی مرتبط به حوزه کتاب، برگزاری جلسه هماهنگی نحوه صدور مجوز و نظارت بر کتابخانه ها و سالن های مطالعه، برگزاری نشست خبری پنجمین دوسالانه کارتون کتاب، مشارکت در برگزاری اختتامیه جشنواره قلم زرین و انتخاب اعضای جدید کارگروه تخصصی نابینایان کتابخانه های عمومی کشور از اقدامات حائز اهمیت نهاد در دو ماه نخست سال 1400 بود، که در این بخش مرور شده است.

بخش ماهنامه کتاب خوان در این شماره با فراخوان یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی آغاز می شود و پس از مرور کتاب های معرفی شده در طرح کتابخوان خرداد و تیر 1400 به برگزاری وبینار بین المللی مکتب جهانی روح الله به مناسبت سالروز ارتحال امام خمینی(ره) می پردازد. همچنین برنامه ملی محفل ادبی از کریمه تا رضا (ع) ، نشست رونمایی از کتاب جوهر سرخ ، برگزاری عصر شعر مجازی آوای کتابخانه ، گفتگو با داوران پنجمین دوسالانه کارتون کتاب و گفتگو با ایرج قنبری، میلاد عرفان پور و محمود اکرامی درباره برگزاری جشنواره سرود آوای کتابخانه به عنوان مهم ترین برنامه های فرهنگی مهاد در خرداد و تیر ماه مرور شده است.

این شماره از ماهنامه کتابخوان به برگزاری سلسله برنامه از تبار قلم اختصاص دارد. برنامه هایی که در جهت رویکرد جدید نهاد کتابخانه های عمومی کشور به تجلیل از 34 تن از نویسندگان بومی استان های مختلف کشور پرداخت.

ماهنامه کتاب خوان در بخش با معرفی برگزیدگان مسابقه طراحی کتابخانه عشایری آغاز شده است. همچنین برگزاری مراسم اختتامیه طرح ماموریت کتابخانه من و مروری بر سه جلسه برگزار شده از سلسله وبینارهای فراملیِ روایت هایی از ایده ها و الگوهای مدیریت کتابخانه های عمومی با عناوین توسعه خدمات کتابخانه ای برای گروه های حاشیه ای ، کتابخانه های عمومی در سوئد و ترویج کتابخوانی و ویژگی طراحی خدمات برای کتابخانه های عمومی بخش پایانی این شماره از ماهنامه کتاب خوان را تشکیل داده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه برای تشرف ایرانیان به عمره مفرده طرف سعودی باید همه شروط ایران را بپذیرد، به تشریح آخرین وضعیت سفر به عتبات در شرایط کرونا پرداخت.

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، عربستان در روزهای آینده مرزهای خود را برای تشرف زوار خارجی به خانه خدا و انجام مناسک عمره مفرده باز می کند. با این وجود به دلیل نبود روابط سیاسی با عربستان و محقق نشدن همه شروط ایران برای اعزام زائر به سرزمین وحی، وضعیت اعزام ایرانیان به عربستان مشخص نیست.

ارسال پیام به سپرده گذاران عمره به معنای برقراری سفر عمره نیست

بر همین اساس، علیرضا رشیدیان، رئیس سازمان حج و زیارت در گفت وگویی رادیویی با اشاره به وضعیت عمره مفرده ایرانیان اظهار داشت: حدود 6 میلیون نفر در انتظار برقراری عمره مفرده هستند. البته برای افرادی که در سال های گذشته به منظور تشرف به عمره مفرده سپرده گذاری کرده بودند، همزمان با برخی ایام مناسبتی، پیامی ارسال می شود و آرزوی برقراری سفر می شود که این پیام ها به معنای ازسرگیری سفر نیست.

برای برقراری عمره همه شروط ایران باید پذیرفته شود

وی با بیان اینکه شروط ایران برای اعزام زائر به عمره مفرده حفظ و تضمین سلامت، امنیت، عزت و کرامت زائران است، افزود: اینکه خواست عمومی مردم باز شدن مسیر عمره مفرده و زیارت خانه خدا در طول سال است، ما تردیدی نداریم. اما برای برقراری سفر عمره مفرده باید این شروط رعایت شود. همچنین اگر قرار است زوار ایرانی به عربستان اعزام شوند و در مناسک عمره مفرده حضور یابند، باید کنسولگری ایران در عربستان برای دفاع از حقوق شهروندی ایرانیان در این کشور فعال و مستقر شود. به همین دلیل تا تعیین تکلیفی در باره راه اندازی کنسولگری یا دفتر حافظ منافع انجام نگیرد، اعزامی هم برای عمره نخواهیم داشت.

آخرین وضعیت عتبات از زبان رئیس سازمان حج و زیارت

یکی دیگر از موضوعات مهم در موضوع حج و زیارت، سفر به عتبات است که در ایام کرونا فراز و نشیب هایی را طی کرده است که در این رابطه نیز رئیس سازمان حج و زیارت به ادامه پیگیری ها برای برقراری این سفر معنوی اشاره کرد و گفت: درباره عتبات هم سیری طی شد و پس از اینکه وزارت بهداشت عراق با حضور زوار خارجی همچون ایرانیان با شروطی خاص موافقت کرد، همزمان با این امر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نامهای به رئیس جمهور داد و ایشان هم نامه را به وزیر بهداشت و درمان ارجاع داد و در نهایت ستاد کرونا موافقت خود را با شروطی برای ازسرگیری سفر به عتبات اعلام کرد.

رشیدیان با بیان اینکه قبل از مراسم عرفه، معاون عتبات سازمان حج و زیارت هم به منظور پیگیری برقراری سفر عتبات، سفری به عراق داشت، خاطر نشان کرد: معاون عتبات سازمان به همراه سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق مذاکراتی با وزارت گردشگری عراق داشت و پروتکل های بهداشتی تدوین شده در کشور با کمک وزارت بهداشت را در اختیار آن ها قرار داد.

موافقت اولیه عراق با حضور زوار ایرانی/ منتظر دور جدید مذاکرات با طرف عراقی هستیم

باتوجه به وضعیت کرونا در عراق، طرف عراقی ادامه مذاکرات را به پس از تعطیلی 10 روزه این کشور موکول کرد و با توجه به آمادگی ما برای برقراری سفر، منتظر دور بعدی مذاکرات هستیم تا با فروکش شدن بحران کرونا بتوانیم زائران را به صورت هوایی و با رعایت دستورالعمل های ابلاغی از سوی وزارت بهداشت و درمان به عتبات اعزام کنیم. بر همین اساس، برای برقراری سفرها همچنان منتظر جواب عراقی ها هستیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، حراست نهاد را چشم و گوش مطمئن کتابخانه های عمومی کشور دانست و گفت: امیدواریم با یک نیروی جدید، توان و انرژی جدید و بازخوانی مأموریت ها در حوزه حراست، دوره روشن و جدیدی در نهاد کتابخانه های عمومی کشور آغاز شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۱ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، نخستین وبینار مدیران استانی حراست نهاد، شنبه 9 مرداد با حضور علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، سید محمدرضا هاشمی نیا، مدیرکل حراست نهاد، عباس نعمتی، مدیرکل پیشین حراست نهاد، مدیران کل استانی، مدیران حراست استان ها و جمعی از کارکنان حراست ستاد مرکزی برگزار شد.

علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در این وبینار با اشاره به تغییرات صورت گرفته در اداره کل حراست نهاد طی هفته گذشته طی سخنانی گفت: برادر عزیز، متدین و متواضع ما جناب آقای نعمتی پس از حدود 6 سال خدمت در حوزه حراست نهاد از این مسئولیت خارج شدند؛ این تغییر به جهت تقبل مسئولیت مهم دیگری بود که برای ایشان در نظر گرفتیم و به زودی مقدمات آن طی و اطلاع رسانی خواهد شد و از سوی دیگر برادر عزیز و متدین دیگر ما جناب آقای هاشمی نیا مسئولیت حراست نهاد را بر عهده گرفتند.

وی با اشاره به سخنان خود در سایر جلسات اخیر برگزار شده در حوزه حراست گفت: انتظار کلی این است که در نهاد فرهنگی مانند نهاد کتابخانه های عمومی کشور، حراست از یک سو نقش پشتیبانی، صیانت و حفظ حقوق اعضای کتابخانه ها و از سوی دیگر وظیفه حفظ اموال بیت المال و حفظ مناسبات اداری مالی را عهده دار باشد.

در ادامه این وبینار سید محمدرضا هاشمی نیا، مدیرکل حراست نهاد کتابخانه های عمومی کشور، با تقدیر و تشکر از زحمات و خدمات عباس نعمتی مدیرکل سابق حراست نهاد گفت: خوشبختانه ما همچنان از وجود ایشان در نهاد بهره مند هستیم و ان شاءالله در یکی از مسئولیت های مهمی که در نهاد برای ایشان در نظر گرفته شده، منشأ اثرات خیر باشند. ضمن اینکه ایشان در حال حاضر سرپرستی اداره کل کتابخانه های عمومی استان بوشهر را نیز برعهده دارند و در خدمت ایشان هستیم.

سیدمحمدرضا هاشمی نیا در ادامه به اولویت های مورد توجه در حوزه حراست نهاد اشاره کرد و موضوعاتی چون صیانت از خود و کارکنان نهاد، توجه اقتدار حراست با حکومت بر دل ها، جذب حداکثری و دفع حداقلی، تصمیم سازی و پاسخگو بودن حراست، پیاده کردن منویات مقام معظم رهبری، ایجاد آرامش در محیط نهاد، عدم ورود و مشارکت در جریانات سیاسی، حفظ اسرار کارکنان و همچنین تقویت ارتباط مسئولان حراست با حراست کل استان ها را از جمله نکات مهم و دارای اولویت در حوزه حراست نهاد کتابخانه های عمومی کشور دانست.

ایجاد و حفظ امنیت برای اعضا، کتابداران و کتابخانه های عمومی

در ادامه این وبینار عباس نعمتی، مدیرکل سابق حراست نهاد نیز با اشاره به جایگاه نهاد کتابخانه های عمومی کشور در جامعه و لزوم حراست از آن گفت: نهاد کتابخانه های عمومی کشور یک مجموعه خدمت رسان است. بطوری که نهاد می تواند به صورت مستقیم خدمت رسانی به عموم را انجام دهد و این شأن خدمت رسانی نهاد، امکان بسیار ویژه ای است. یعنی ما در جایگاه نهاد می توانیم رضایتمندی را در میان عموم مردم ارتقاء دهیم و این موضوع را به عنوان یک سرمایه اجتماعی ایجاد کنیم و زمینه استمرار و گسترش آن را فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه حراست در نهاد کتابخانه های عمومی کشور یک مجموعه پشتیبان است، افزود: در واقع تمام مجموعه های نهاد که کار اجرایی دارند، همه پشتیبان حوزه معاونت توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی هستند برای خدمت رسانی به مردم. وظیفه خاص حراست نهاد به طور ویژه ایجاد امنیت برای سه حوزه خاص اعضا یا کتابخوان ها، کتابداران و در نهایت کتابخانه ها است. نهاد در طی این سال های گذشته هم وظیفه مراقبت و ایجاد امنیت را داشته و اینکه ما چقدر در انجام وظیفه موفق بودیم، به آخرین ارزیابی که حراست کل کشور انجام داده است، محول می کنم.

نعمتی با تأیید سخنان سیدمحمدرضا هاشمی نیا درباره وظایف و ویژگی های حراست در نهاد، بر ایجاد رضایتمندی بین همکاران مان، داشتن صبر و حوصله در پیشبرد امور، دفع حداقلی و جذب حداکثری و همچنین مراقبت و مواظبت ار خود تأکید کرد و گفت: اگر ما عوامل حراستی را عیون درنظر بگیریم، عیون پیش از اینکه مراقب رفتار دیگران باشند، باید مراقب رفتار خود باشند. ارزیابی من این است که همکاران ما زحمات خوبی در حوزه حراست کشیدند که البته می تواند بهتر و مستمر شود. تغییر و تحول، جریان یک خون جدید در رگ های نهاد است و حتما منافع بسیار زیادی دارد.

وی در ادامه با تقدیر و تشکر از اعتماد دبیرکل نهاد، همکاری معاونین نهاد، خطاب به همکاران سابق خود در حراست ستاد و استان ها گفت: همکاران استانی و ستادی در حوزه فعالیت های حراست زحمات بسیاری کشیدند که از همه آنها سپاسگزارم. تاکید می کنم اصل سرعت، دقت و صحت، سه رکن اصلی گزارش همکاران است و همکاران باید بدانند که فعالیت ها آنها به تصمیم گیری مدیران ارشد نهاد همراه بوده است.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
پس از پایان اجرای دوره اول طرح ساماندهی داوران مسابقات قرآن، که با موفقیت 300 نفر از فعالان قرآنی کشور همراه بود، دور دوم آن نیمه دوم سال برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۱ سایت های دیگر : سازمان تبلیغات اسلامی

به گزارش ایکنا، دور اول طرح ساماندهی داوران مسابقات قرآن طی هفته های گذشته با اعلام آمادگی حدود هزار نفر از فعالان قرآنی و پس از اجرای سه مرحله آزمون های کتبی و شفاهی و برگزیده شدن حدود 300 نفر در دو گروه بانوان و آقایان به پایان رسید. همچنین برگزارکنندگان این طرح دوره های هماهنگی برای برگزیدگان برگزار کردند تا داوران منتخب با هماهنگی بیشتری به داوری بپردازند.

بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته، این داوران در سطوحی که از سوی کمیته علمی تعریف خواهد شد، به داوری در مسابقات قرآن می پردازند.

در ابتدا مقرر شده بود، سطح بندی ها بر اساس سطوح شهرستانی، استانی، ملی و کشوری باشد، اما پس از بررسی های صورت گرفته از سوی کمیته فنی، مقرر شد تا سطوح، بر اساس نوع مسابقات سطح بندی شود، یعنی سطح مسابقات بر اساس میزان کیفیت، میزان دربرگیری و برخی شاخص های دیگر به چندین سطح تقسیم بندی شده و داوران بر اساس میزان توانمندی که در آزمون ها مشخص شده است، برای داوری در هر کدام از این سطوح معرفی شوند.

در مرحله شهرستانی چهل و چهارمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم که از نیمه های تیرماه آغاز شده بود، بر اساس ابلاغیه مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف، اولویت استفاده از این داوران مورد تأکید قرار گرفته بود.

مهدی قره شیخلو، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در گفت وگو با خبرنگار ایکنا با اشاره به سطح بندی مسابقات براساس نوع رقابت ها در چهار سطح، گفت: نهایی کردن این سطح بندی در دستور کار کمیته علمی ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرار گرفته و پیش بینی می کنیم تا پایان مردادماه نهایی شود.

وی به برگزاری دومین دوره طرح ساماندهی داوران مسابقات قرآن اشاره و اظهار کرد: با توجه به تجربه ای که از دوره اول به دست آمد، تلاش شده است تا نقاط ضعف دوره اول از بین برود. بر همین اساس در دوره دوم، فراخوان به صورت عمومی اعلام نخواهد شد، لذا برخی شاخص ها تعیین و به استان ها اعلام شده است تا افراد دارای آن شاخص ها به حضور در طرح ساماندهی دعوت شوند.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: بعد از دریافت اسامی متقاضیان، جمع بندی نهایی خواهد شد و پس از آن با تغییرات جزئی در نحوه اجرای آزمون ها که بر اساس تجربه دور اول به دست آمده است، اقدام به اجرای دوره دوم طرح ساماندهی داوران مسابقات قرآن در شش ماهه دوم سال خواهیم کرد.

قره شیخلو در پایان در مورد افرادی که می توانند در دوره دوم این طرح حضور یابند، بیان کرد: در دوره دوم افرادی که به هر طریقی امکان حضور در دوره اول را نداشته اند یا در این فاصله، شرایط حضور در دوره را پیدا کرده اند و یا در دوره اول با موفقیت، آزمون ها را سپری نکرده اند، می توانند در دوره دوم حضور یابند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
در حالی که طرف ایرانی و عراقی با ازسرگیری سفر هوایی به عتبات موافقت کرده اند، هنوز در برقراری این سفرها ابهاماتی وجود دارد. با این وجود برخی افراد مشهور با سوءاستفاده از موقعیت خود کاروان غیرمجاز راه انداخته و به فکر سودجویی هستند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۱ سایت های دیگر : برخط نیوز کارآفرینان اقتصاد الف حامیان ولایت

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، با وجود اینکه در هفته های گذشته وزارت بهداشت عراق و ستاد کرونای کشورمان با برقراری سفر به عتبات به صورت هوایی موافقت کرده است، همچنان خبری از اعزام زائران ایرانی به عتبات نیست.

چرا هنوز سفر رسمی به عتبات برقرار نشده است؟

این امر در حالی است که سازمان حج و زیارت از ماه های اولیه شیوع کرونا با تدوین پروتکل بهداشتی آماده اعزام زائران به عتبات بود، اما اکنون که شرایط برای اعزام زائران به عتبات فراهم شده است، به دلیل شیوع کرونای جهش یافته در ایران و عراق، مسؤولان در اعزام زائران تردید دارند. البته هنوز تفاهم نامه بین دو کشور برای صدور ویزای عراق بین طرفین منعقد نشده است و به گفته یک منبع آگاه اصلی ترین دلیل برای تعلل در برقراری سفر زائران ایرانی نیز وضعیت کنونی کرونا و همچنین نبود تفاهم نامه برای تعیین وضعیت صدور ویزاست.

آخرین وضعیت کرونا در کشور

کرونا باز هم مانع ازسرگیری سفر به عتبات شد

البته با توجه به اینکه صحبت الله رحمانی، معاون عتبات سازمان حج و زیارت اعزام نشدن از شهرهای قرمز و نارنجی را یکی از شروط سفر به عتبات عنوان کرده بود، اکنون که وضعیت بسیاری از شهرها قرمز و نارنجی است و ستاد کرونا نیز وضعیت کرونا را در بسیاری از شهرها وخیم اعلام کرده است، در صورت برقراری سفرها هم از برخی شهرها فقط می توان برای سفر به عتبات ثبت نام به عمل آورد؛ چرا که هیچ شهری در روزهای اخیر آبی نیست و براساس آخرین رنگ بندی اعلام شده، 285 شهرستان قرمز، 110 شهرستان نارنجی و 53 شهرستان زرد هستند. بنابراین با وضعیت کنونی سفر به عتبات تا بهبود وضعیت منتفی خواهد بود.

تشرف زوار زیر قبه حرم امام حسین (ع)

با این وجود، سازمان حج و زیارت که مدت ها در انتظار برقراری سفر به عتبات بود و برای اعزام زائران ایرانی در شرایط کرونا پیوسته برنامه ریزی می کرد، امکان اعزام زائر به عتبات را ندارد و به گفته معاون عتبات سازمان حج و زیارت با وجود برنامه ریزی مدون برای برقراری سفر ایمن به عتبات، تا بهبود وضعیت کرونا و عادی شدن شرایط اعزامی به عراق صورت نمی گیرد و امیدواریم در روزهای آینده با کاهش تعداد مبتلایان به کرونا بتوانیم عاشقان حسینی را که حدود دو سال در انتظار سفر به عتبات هستند، به عراق اعزام کنیم.

افزایش مبتلایان به کرونا در ایران و عراق

البته همچنان کاروان های غیرمجاز بدون در نظر گرفتن وضعیت کرونا در دو کشور اقدام به اعزام زائران می کنند و در روزهای اخیر با توجه به اینکه در عراق به ویژه شهرهای زیارتی کربلا و نجف تعداد مبتلایان به کرونا افزایش یافته است، هیچ نظارتی بر سلامت زوار صورت نمی گیرد و برخی افراد سودجو برای اخذ هزینه های بالا از زوار، عاشقان حسینی را با خود همراه می کنند.

مدیران کاروان های غیرمجاز، تعهدی در قبال زائران ندارند

در روزهای اخیر نیز با توجه به فراگیر شدن کرونا در عراق، برخی از زائران ایرانی که با این کاروان ها همراه بودند، به کرونا مبتلا شدند. رسول، یکی از زائران عتبات که در روزهای اخیر در عراق به کرونا مبتلا شده است، به خبرنگار فارس می گوید: در عراق، زائران از ماسک استفاده نمی کنند و حتی مدیران کاروان ها نیز الزامی به رعایت نکات بهداشتی نداشته و زائران را نیز تشویق به استفاده از ماسک و رعایت نکات بهداشتی نمی کنند. من هم وقتی وارد کربلا شدم فکر نمی کردم که به کرونا مبتلا شوم و حتی ماسک هم نزدم. اما روز دوم حضور، ناتوانی و کسالت بر من غلبه کرد و به مرور سرفه هایم هم زیاد شد تا اینکه پس از مراجعه به پزشک و انجام آزمایش متوجه شدم که کرونا گرفته ام.

ویزیت و آزمایش کرونا در عراق با هزینه شخصی زوار!

وی با بیان اینکه مسؤولان کاروان ها، هیچ تعهدی در برابر زائران ندارند، می افزاید: با هزینه شخصی به پزشک مراجعه کردم و آزمایش کرونا دادم که همین مراجعه و تست کرونا حدود 150 دلار برایم آب خورد و مدیر کاروان هیچ هزینه ای را تقبل نکرد. بعد از اینکه مدیر کاروان متوجه وضعیتم شد، به من گفت که می توانی از طریق مرز زمینی به کشور بازگردی، اما من با توجه به شرایطم ترجیح دادم با هزینه شخصی در کربلا بمانم تا بهبود پیدا کرده و دیگران را بیمار نکنم. با این حال، مدیر کاروان نه تنها حمایتی از من نکرد، بلکه حتی وقتی درباره بازگشت بخشی از هزینه سفر از او سوال کردم به من گفت که نمی تواند هیچ مبلغی را بازگرداند و هزینه های درمان و اسکان در کربلا هم خودم به صورت شخصی پرداختم. علاوه بر این، کاروان ما هوایی بود و کاروان باید هزینه بازگشت سفر را به من برمی گرداند، اما هیچ مبلغی را پس ندادند.

کاروان های غیرمجاز عتبات که با تبلیغات بسیار در نبود کاروان های حج و زیارت در حال اعزام به عتبات هستند، تعهد و مسؤولیتی در قبال زائران نداشته و همانطور که معاون عتبات سازمان حج و زیارت می گوید فقط به فکر دلالی و سودجویی هستند. در حالی که سازمان حج و زیارت مهم ترین نکته در اعزام ها را حفظ سلامت زوار می داند و زائری را در چنین وضعیتی رها نمی کند.

راه اندازی کاروان غیرمجاز توسط افراد صاحب نفوذ و مشهور

با این وجود، اکنون کاروان های بسیاری زائران را به صورت آزاد به عتبات می برند و حتی برخی از افراد مشهور و صاحب نام با روابطی که با طرف عراقی دارند، خودسرانه کاروان غیرمجاز راه انداخته اند و از موقعیت خود سوءاستفاده می کنند؛ تا جایی که به گفته یک منبع مطلع، این افراد به بهانه اجرای برنامه در کربلا و اماکن زیارتی در ایام خاص اقدام به جذب زائر می کنند و حتی در ایام عرفه، زائران را با سه پرواز چارتر با هزینه های بالا عازم عتبات کردند و کسی هم نمی تواند جلوی چنین افرادی را بگیرد و حتی مردم هم به آنها اطمینان می کنند. غافل از اینکه در صورت بروز مشکلی کاری از آنها برنمی آید.

حال سوال اینجاست که چه کسی باید پاسخگوی سلامت زائران باشد؟ چرا وقتی زائری دچار بیماری می شود مدیران کاروان های غیرمجاز تعهدی در قابل زواری که تا این اندازه از آنها پول سفر می گیرند، ندارند؟ چرا وقتی زائری دچار بیماری می شود اولین گزینه بازگشت زائر به کشور است و در مرزها هم سلامت افراد مورد سنجش قرار نمی گیرد؟ در حالی که همین افرادی که به کرونا مبتلا می شوند می توانند چند نفر دیگر را با ورود به کشور بیمار کنند و ادامه دهنده زنجیره کرونا باشند.

سازمان حج و زیارت خود را مکلف به حفظ سلامت زوار می داند

حجت الاسلام رحمانی در این باره می گوید: کاروان های غیرمجاز با تبلیغات کاذب، زائران را جذب می کنند و با توجه به اینکه امکانات ایرانیان در عراق مستقر نیستند و حتی هلال احمر در عراق حضور ندارد، زوار برای درمان و مراجعه به پزشک باید خودشان هزینه کنند. این امر در حالی است که وقتی سازمان حج و زیارت زائری در قالب کاروان به عتبات اعزام می کند، ضامن سلامت اوست و در مراکز هلال احمر به صورت رایگان ویزیت و درمان می شود. حتی ما خود را مکلف به سلامت زائران می دانیم و آنها را با وضعیت بیماری رها نمی کنیم. برای همین است که همواره تأکید داریم زائران فریب کاروان غیرمجاز را نخورند و سلامت و امنیت خود را در معرض خطر قرار ندهند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
وبینار توسعه فضاهای فرهنگی در اسپانیا به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ایران در اسپانیا، روز سه شنبه 12 مرداد در فضای مجازی برگزار خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰

به گزارش خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری رسا، وبینار توسعه فضاهای فرهنگی در اسپانیا، به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ایران در اسپانیا، روز سه شنبه 12 مرداد در فضای مجازی و از طریق نرم افزار اسکای روم (skyroom)، ساعت 12 به وقت محلی مادرید و 14:30 به وقت تهران برگزار خواهد شد.

در این وبینار دکتر محمد مهدی احمدی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا، دکتر انریکه آلوارز سالاوالتر استاد معماری دانشگاه پلی تکنیک مادرید در موضوع (راهکارهای بهره گیری از آثار تاریخی در توسعه فرهنگی)، دکتر علیرضا امید بخش عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در موضوع (رویکرد آرمان شهری در توسعه فضاهای فرهنگی) و دکتر ابوالحسن خلج منفرد رئیس مطالعات راهبردی روابط فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات جمهوری اسلامی ایران سخنرانی خواهند کرد.

علاقه مندان می توانند از طریق لینک زیر در این وبینار شرکت کنند.

https://www.skyroom.online/ch/tfarhang.ir/fazahayefarhangi

/988/

لینک خبر :‌ خبر گزاری رسا
اختتامیه هفتمین جشنواره سراسری وقف چشمه همیشه جاری، امروز 10 مردادماه، در سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.

به گزارش ایکنا، اختتامیه هفتمین جشنواره سراسری وقف چشمه همیشه جاری، امروز 10 مردادماه، با حضور حجت الاسلام غلامرضا عادل، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه در ساختمان شهید سلیمانی سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، طی سخنانی اظهار کرد: در ابتدا از فرمایش امام کاظم(ع) از روایات هشام وام می گیرم؛ حضرت فرمودند: لقمان به فرزندش چنین گفت که دنیا یک دریای عمیقی است و بسیاری از دانشمندان در این دنیا غرق شدند ؛ اینکه دانشمندان در دنیا غرق می شوند به این دلیل بوده که ممکن است انسان دانش پیدا کند اما بصیرت نداشته باشد.

وی با اشاره به از خودگذشتگی رزمندگان هشت سال دفاع مقدس، مدافعان حرم و وصیت نامه شهید حججی و همچنین بصیرت مثال زدنی این شهید بزرگوار، افزود: علامه طباطبایی اشاره ای دارند که می فرمایند اگر ما در این دنیا آمدیم و مخلوقی از خلایق خدا هستیم، برای بالاتر رفتن، باید ایمان و عمل صالح داشته باشیم؛ امام علی(ع) نیز می فرمایند که دنیا نهایت دیدگاه کوردلان است که آن سوی دنیا را نمی نگرند.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با تأکید بر اینکه کشتی نجات در دنیا، تقوای الهی است، تصریح کرد: تقوا سپری خواهد بود که ما را در برابر مشکلات حفظ می کند؛ بادبان این کشتی که ما را در مسیر قرار می دهد توکل به خداست؛ ناخدای این کشتی عقل و نقشه راهش علم و سکانش صبر است؛ این مثال هر شخص، خانواده، شهر و کشور است؛ ما باید توکل داشته باشیم و صبر کنیم تا از این حوادث عبور کنیم؛ باید با یکدیگر تفاهم داشته باشیم و به یکدیگر کمک کنیم؛ در کشورمان سرمایه های طبیعی و عظیمی داریم و مدیریت درست و نقشه راه صحیح باعث می شود تا به اهداف متعالی برسیم.

حجت الاسلام والمسلمین خاموشی گفت: در مسیر توسعه قوانین شرعی وقف سوالی را محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی پیرامون وقف پول مطرح کردم و جواب ایشان فقط از یک فقیه خبره و عالم به زمان در می آید؛ ایشان فرمودند که وقف نهادی بشری است یعنی اگر حکم شرعی است با روش عقلا آمده است؛ در زمان های قبل می گفتند وقف یعنی تحبیس العین و عین را به شی یا زمین اختصاص می دادند اما امروز پول هم عین است؛ در حال فراهم کردن مقدمات هستیم که اگر این وقف پول جاری و ساری شود چه اتفاقاتی می افتد و ان شاءالله در جریان وقف پول، خبرهایی را برای جامعه خواهیم داشت که یک شخص چگونه وقف پول را انجام دهد و چگونه به حساب وقفی خود پول را واریز کند تا بتواند به نیات وقفی کمک کند؛ در خصوص وقف سهام هم متولی آستان قدس رضوی سوال کرده بودند و رهبر معظم انقلاب اسلامی تایید کرده بودند.

وی با بیان اینکه وقف پول منشأ تحول انگیزی برای وقف است، تأکید کرد: امکانات شهروندان امروز ممکن است محدودتر شده باشد اما اگر وقف اینچنینی (وقف پول) توسعه یابد، قدرت وقف کردن در جامعه افزایش می یابد؛ در زمینه واقفین جدید هم باید گفت که وقف های زیادی در حال تحقق است اما این واقفین راضی نیستند تا نامی از آنها برده شود؛ اخیرا در تهران نیز یک واقف خیراندیش، وقف مهمی انجام داده است که ما به ایشان پیشنهاد دادیم تا وقف دانش را هم به نیت شان اضافه کنند که ایشان قبول کردند.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: با نگاهی به تعداد موقوفات قبل و بعد از انقلاب اسلامی متوجه می شویم که کمیت واقفین چندین برابر قبل از انقلاب اسلامی است و این نشان می دهد که بستر انقلاب اسلامی برای موقوفات قابل اتکا و اعتماد بوده است.

حجت الاسلام والمسلمین خاموشی ادامه داد: یکی از نکات اصلی که در وقف مطرح بوده، حفظ وقف است؛ بر همین این اساس، اولین برداشت مالی از موقوفات برای نگه داشت و حفظ وقف و رفع تعارضات هزینه خواهد شد؛ نکته مهم دیگر این است که نیات واقفان باید در مسیر خودش عمل شود؛ ان شاءالله بتوانیم به جامعه گزارش دهیم که در این خصوص چه کرده ایم.

وی با تأکید بر اینکه وقف را پیشران های نظام اسلامی و انقلاب اسلامی قرار داده ایم، تصریح کرد: یک نمونه این است که گفته ایم برای دانش بنیان ها چه کاری می توانیم انجام دهیم؛ تاکنون 30 شرکت دانش بنیان طرف قرارداد وقف شده اند که ثمرات خوبی برای جامعه خواهند داشت.

حجت الاسلام غلامرضا عادل، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف نیز ضمن حضور در این مراسم با بیان اینکه هفتمین جشنواره سراسری وقف چشمه همیشه جاری از اوایل مهرماه 1399 در هشت بخش و 27 رشته آغاز به کار کرد، اظهار کرد: در این دوره از جشنواره، دبیرخانه مرکزی کار هماهنگی را با دبیرخانه های استانی انجام می داد و صاحب نظران به عنوان هیئت داوران هر بخش انتخاب شدند.

وی با اشاره به اینکه آخرین مهلت ارسال آثار به جشنواره تا عید سعید فطر بود، یادآور شد: 4 هزار و 899 اثر به دبیرخانه مرکزی هفتمین جشنواره سراسری وقف چشمه همیشه جاری ارسال شد که 200 نفر به عنوان برگزیدگان این جشنواره انتخاب شدند.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با تأکید بر اینکه این سازمان برای ترویج سنت حسنه وقف فعالیت های مختلفی را انجام می دهد و یکی از این فعالیت ها استفاده از ظرفیت هنر است، افزود: هفتمین جشنواره سراسری وقف چشمه همیشه جاری با نهایت دقت در هزینه ها و کمترین هزینه اجرایی برگزار شده است.

حجت الاسلام عادل با بیان اینکه به دلیل رعایت پروتکل های بهداشتی، امکان حضور همه برگزیدگان جشنواره مقدور نبود، گفت: از تمامی شرکت کنندگان در جشنواره تشکر می کنم که آثار هنری و فاخری را خلق کردند.

در پایان این مراسم بیانیه هیئت داوران هفتمین جشنواره وقف چشمه همیشه جاری در مراسم اختتامیه این جشنواره قرائت شد که به شرح ذیل است:

بسم الله الرحمن الرحیم

بخشش از صفات بارز الهی است که خداوند متعال خودش را در قرآن کریم، با صفت بخشنده ترین و مهربان ترین توصیف نموده و همه انسان های نیک سرشتی که زندگی خویش را به رضایت الهی نزدیک می کنند، بخشندگی و مهربان بودن از مهمترین صفات و خصوصیات رفتاری است که در آنها نمود پیدا می کند.

هفتمین جشنواره وقف چشمه همیشه جاری، جریان فرهنگ سازی بود که در تلاطم حوادث و رخدادهای اجتماعی، فرهنگی و هنری به زیبایی درخشید و به خلق آثاری منجر شد که در نوع خود بی نظیر و بی بدیل بود.

این رخداد سترگ که از آبان 99 آغاز و در فراز و نشیب شیوع ویروس کرونا از تب و تاب نیفتاد، با دریافت بیش از پنج هزار اثر از اقصی نقاط ایران اسلامی در 23 اردیبهشت 1400 به اوج رسید.

تنوع موضوعی آثارهنری ارائه شده در جشنواره، مبتنی بر تنوع آثار وقف در عرصه های مهم زندگی اعم از مسائل دینی و مذهبی، محیط زیست، امور اجتماعی، خیریه، درمان و سلامت، یکی از نکات ارزشمند این دوره از جشنواره بود که امید است این روند سوق دادن آثار در عرصه های جدید از سنت حسنه وقف، در دستور کار هنرمندان قرار بگیرد.

گرایش به هویت دینی و ملی در بسیاری از آثار ارسالی به دبیرخانه مشهود بود و هیئت داوران نیز، جشنواره وقف را عرصه تأملات اندیشه و تجربیات هنری برگرفته از تحولات فرهنگی انقلاب اسلامی دانسته و لزوم توجه هنرمندان عرصه های مختلف را به هویت ملی و دینی با پشتوانه ذخایر عظیم دینی یادآور شده و زمینه سازی برای بازآفرینی جلوه های جدید، متناسب با نیازهای انسان معاصر را امری حیاتی می داند.

هیئت داوران ضمن تقدیر از دبیرخانه مرکزی جشنواره سراسری وقف چشمه همیشه جاری که در برگزاری مداوم هفت دوره جشنواره و راه اندازی دبیرخانه های استانی، سایت دو زبانه و صفحه فعال مجازی، تلاش وافر داشته است، توفیق این جشنواره را در تداوم این موضوع دانسته تا در تمامی ایام سال هنرمندان، دانشگاهیان، انجمن ها و محافل فرهنگی و هنری از یافته های ارزشمند موجود در جریان سازی مستمر فرهنگی - هنری وقف بهره جویند.

پیشنهاد می شود وزارت محترم فرهنگ و ارشاد و سازمان اوقاف و امور خیریه و نهادهای فرهنگی و هنری، از آثار فاخر ارائه شده در این جشنواره که توسط هیئت داوران برگزیده شده به هر شکل ممکن حمایت نمایند تا اصحاب فرهنگ و هنر در تبلیغ و ترویج فرهنگ وقف و دیگردوستی، بیش از پیش تشویق شوند. پیشنهاد مهمتر اینکه مراتب تعامل و همکاری خود را در زمینه برگزاری بین المللی این جشنواره، ابراز داشته و در تعالی این فرهنگ دیرین انسانی، حرکتی جریان ساز ایجاد نماید.

هیئت داوران بر فعالیت مستمر و کارشناسی شده از سوی معاونت محترم فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف نسبت به سرمایه گذاری در زمینه تولید آثار هنری در قالب برگزاری کارگاه ها و نشست های تخصصی با مضامین مادی و معنوی وقف و تأثیرات مصداقی وقف در زندگی آحاد جامعه، تأکید نموده و بر چاپ و انتشار این آثار برای عموم مردم این سرزمین فرهنگ و هنر مبادرت نماید.

هیئت داوران هفتمین جشنواره سراسری وقف چشمه همیشه جاری سپاس خود را نسبت به عنایات ریاست محترم سازمان اوقاف و امور خیریه و معاونت محترم فرهنگی - اجتماعی این سازمان ابراز داشته و توجه روزافزون ایشان را به مقاصد عالی این جشنواره درخواست می نماید.

برای مشاهده اسامی نفرات برگزیده اینجا کلیک کنید!

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل هنرهای تجسمی ضمن بازدید از کارگاه های مجازی بیست و هشتمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان با استادان کارگاه گفتگو کردند.

به گزارش ایلنا، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و هادی مظفری مدیرکل هنرهای تجسمی از کارگاه های مجازی بیست و هشتمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان دیدن و با استادان کارگاه گفتگو کردند.

سید مجتبی حسینی (معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) درباره ضرورت برگزاری این جشنواره به صورت آنلاین گفت: جشنواره هایی که مربوط به جوانان است از نظر من مهم ترین رویدادهای هنر کشور هستند، چون مستوره ای از فردا را به ظهور می رسانند. بنابراین توجه ما به جشنواره های جوانان می تواند در شکل گیری تصویر هنر فردای کشورمان مؤثر باشد.

حسینی در ادامه توضیح داد: موضوع دوم این است که وقتی جشنواره هنرهای تجسمی جوانان به صورت حضوری برگزار می شد، فضای کارگاهی آن باعث می شد رفاقتی میان جوانان گردآمده از سراسر ایران به وجود آید. اگر این فضا نباشد شاید بر انگیزه جوانانی که یک سال تلاش کرده اند تأثیر بگذارد، به خصوص در سالی که به دلیل کرونا کمتر توانستیم ظهور اجتماعی داشته باشیم. برای اینکه آن فضا جبران شود و با هم بودن را تکرار کنیم بر این باور شدیم که رویدادهای هنری جوانان حتی اگر دشواری هایی داشته باشد به شکل مجازی برگزار شود. سال گذشته اولین کار آزمون ما برای برگزاری جشنواره مجازی بود و بخشی از مشکلات را باید حین کار پیدا و اصلاح می کردیم. اما امسال تجربه سال گذشته سرمایه دوستان برگزارکننده جشنواره بود و سعی کردند مشکلات از ابتدا رفع شود.

وی با بیان اینکه استمرار چنین رویدادی یک سرمایه ملی است، اظهار کرد: اگرچه این جشنواره به دوره بیست و هشتم رسیده است اما با توقف هایی که در طول مسیر داشته است، سی و اندی سال از آغاز آن می گذرد، چون استمرار این رویداد اهمیت ویژه ای دارد، برگزاری آن به شکل مجازی راهی برای این است که حلقه های این سلسله متفرق نشود.

حسینی درباره حمایت هایی که از برگزیدگان جشنواره صورت می گیرد، گفت: سرنوشت پیچیده تر از آن است که همه چیز پیش بینی پذیر باشد. زمانی که من به عنوان هنرجو در این جشنواره حضور داشتم دوستانی را دیدم که به نظرم استعداد شگفت انگیزی داشتند، اما بعداً هنر را ادامه ندادند. بنابراین نمی شود گفت هرکسی در این جشنواره شرکت می کند الزاماً از هنرمندان آینده است. البته این نافی وظیفه و تکلیف ما نیست و در سال های اخیر تلاش کردیم نگارخانه ای را آماده کنیم و در اختیار بنیاد رودکی قرار دهیم که پایگاه معرفی استعدادهای جوان باشد. سایر خدماتی هم که اداره کل هنرهای تجسمی در اختیار دارد در این جهت است که استعدادها به مرور بتوانند به فضای حرفه ای نزدیک شوند. یک نمونه همین است که در جشنواره تجسمی جوانان در کنار اساتید کارگاه ها یکی از برگزیدگان سال های قبل به عنوان دستیار حضور دارد. همین انگیزه ای برای جوانان می شود تا بدانند اگر تلاش کنند حتماً مورد توجه قرار می گیرند.

هادی مظفری مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی نیز در جریان این بازدید گفت: قطعاً این جشنواره بخشی از جذابیت خودش را مدیون حضور هنرمندان جوان است اما شرایط پاندمی سبک زندگی همه انسان ها را تغییر داد و در بسیاری از حوزه ها ما را سر دوراهی قرار داد که رویدادها برگزار نشود یا با شکل و شمایل جدید برگزار شود.

وی افزود: آنچه در جشنواره هنرهای تجسمی جوانان بسیار حائز اهمیت است آن است که افراد تا سن 25 سالگی می توانند در آن شرکت کنند. امسال افرادی در این رویداد می توانند شرکت کنند که سال آینده شرط سنی آن ها با جشنواره تطبیق نمی کند، در نتیجه با تعطیلی جشنواره این فرصت را از دست می دادند. به همین جهت به نظر من این جشنواره نباید تعطیل شود و در شرایط سخت هم باید ادامه دار باشد تا این فرصت را از هنرمندان جوان نگیریم و آن ها برای حضور در صحنه هنری آماده شوند.

مظفری درباره چهره های جدیدی که به عنوان اساتید کارگاه ها و داور در این دوره از جشنواره حضور دارند گفت: به اعتقاد من برای اینکه جشنواره مسیر خود را دنبال کند می تواند بخشی از اساتید را تغیر دهد که تکرار در آن اتفاق نیفتد و جوانانی که چند دوره در این رویداد شرکت می کنند بتوانند از اساتید مختلف کسب تجربه کنند. از سوی دیگر برای اینکه این مسیر قوام لازم را داشته باشد لازم است که برخی از اساتید همواره در جشنواره حضور داشته باشند.

وی بیان کرد: برای برخی از هنرمندان جوان دیدن تعدادی از اساتید یک آرزو است و همیشه سعی کردیم این اساتید را در کنار خود داشته باشم. با این حال در سال های گذشته سعی کردیم افراد جدید را به این جمع اضافه کنیم و در مجموع ترکیبی از اساتید و هنرمندان قدیمی تر در کنار هنرمندان جوان تری که کسوت استادی دانشگاه را دارند و در طی سال با هنرمندان جوان زیادی در ارتباط هستند را در کنار هم داریم.

کارگاه های آنلاین بیست و هشتمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان تا روز دوازدهم مرداد در موزه هنرهای معاصر برقرار است و پس از سه روز برپایی کارگاه ها داوران آثار هنرمندان را برای انتخاب برگزیدگان داوری می کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
پیرو گزارشی که درباره وضعیت این روزهای تئاتر و جدال نفسگیر اهالی این حرفه با کرونا تدارک دیده ایم و در صفحه 4 امروز منتشر شده، ایوب آقاخانی کارگردان، نمایشنامه نویس و بازیگر با سابقه تئاتر و تلویزیون نکاتی مطرح کرده که فراتر از موضوع شیوع ویروس کرونا و آسیب هایی که به تئاتر کشور وارد کرده، مدیریت کلان در تئاتر و سیاست های دولت یازدهم و دوازدهم را مورد نقد قرار داده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۱

به اعتقاد آقاخانی، وضعیت امروز تئاتر صرفا نتیجه همه گیری کرونا نیست و مشکلات عمیق تری، وضعیت فعلی را ایجاد کرده که بخش اعظم آن به مدیریت تئاتر و بخشی هم به خود اهالی تئاتر و فعالان این عرصه مرتبط است. البته او پیشنهادهایی برای دولت آینده را نیز به این توضیحات ضمیمه کرده که در ادامه می خوانید.

وضعیتی که نزدیک به دو سال در تئاتر کشور تجربه می کنیم، استثنایی اما کاملا مورد توقع است. راستش اصلا قرار نبوده جز این باشد. با این شکل از تدبیر و مدیریت فرهنگی، در عرصه های مختلف به خصوص در حوزه تئاتر اصلا نباید سرنوشت دیگری برای تئاتر متصور می شدیم. واقعیت این است ما تئاتری ها داریم کاهلی می کنیم و در طرح مطالباتمان محافظه کار هستیم. بنابراین نمی توانیم توقع زیادی داشته باشیم.

این روزها وضعیت تئاتر مثل تمام شهر تهران از نظر رنگ بندی، قرمز است. مگر نه این که قرار است فقط مشاغل درجه یک به فعالیتشان ادامه بدهند، چرا تمام پاساژها باز هستند، تمام رستوران ها و مراکز خرید و هر جای دیگری که فکرش را بکنید. همه چیز مانند دوران پیش از شیوع کروناست، جز تئاتر که سالن هایش تعطیل شده.
از من بپذیرید که این قضیه یک شوخی کاملا وقیح و بی نمک است و خنده ندارد. درد اینجاست نه اهالی تئاتر و نه خانواده تئاتر بلکه متصدیان امر، مطالبات خود را درست مطرح نکرده اند یا اگر کرده اند لابد از رستوران داران، فعالان بازار و مراکز خرید و... ضعیف تر عمل کرده اند، چون اسفند سال 98 وقتی همه جا تعطیل شد، هیچ مجتمع تجاری نبود که باز باشد اما حالا همه باز هستند، آن هم در شرایطی که سویه دلتای ویروس کرونا خیلی نافذتر و کاراتر در شهرها گسترش پیدا کرده است. از اسفند سال 1398 این اولین بار نیست که سایر مشاغل به فعالیت خود ادامه می دهند و تئاتر همچنان تعطیل است! چرا؟ فقط تئاتر باید تعطیل باشد؟

حرف من این نیست که سالن های تئاتر باز شوند، چون من هم معتقدم باز شدن سالن های تئاتر در این شرایط خطرناک است. سوال روشن من این است: چه اتفاقی می افتد که حقوق ما تئاتری ها فراموش می شود؟ چه اتفاقی می افتد که ما آن کسانی هستیم که باید تعطیل کنیم و اگر تعطیل نکنیم باید جریمه بشویم اما بقیه صنوف جریمه و بایدها و نبایدها را تحمل نمی کنند. چه اتفاقی می افتد که تئاتر در چنین موضع بله قربان گویی حاد قرار می گیرد؟

آیا جز این است که مسؤولان و متصدیان امر در طرح مطالبات اهالی تئاتر محافظه کاری کرده و می کنند؟ بدون تردید همین است. صادقانه بگویم خیلی برای تماشاخانه های خصوصی دغدغه ندارم برای این که بسیاری از آنها در روزگار اقتدار دغدغه خانواده تئاتر را نداشتند. برای تئاتر خصوصی، شبی فلان رقم اجاره گرفتن از یک نمایش، مهم تر از آن بوده که ببینند آیا تئاتر آنقدر فروش دارد که بتواند اجاره بهای مورد نظرشان را بپردازد یا نه. تماشاخانه های خصوصی برای من مساله نیست. چه اشکالی دارد که شرایط خوبی ندارند، مثل هر تجارت دیگری متضرر شده اند و اگر حیاتشان به خطر افتاده می توانند تغییر ماهیت بدهند. بسیاری از این سالن ها و تماشاخانه های خصوصی تصورشان این بود که وارد بازار شده اند. متوجه نبودند که دارند در حوزه فرهنگ فعالیت می کنند. این دیدگاه اصلا شخصی نیست چون هیچ کدام از تماشاخانه های خصوصی با شخص من برخورد بازاری نداشتند. بنابراین آنچه می گویم مساله شخصی نیست، بلکه غمخواری با آن دسته از اهالی تئاتر است که برخورد تجاری با آنها شده است. به عبارت دیگر، جنس برخورد تماشاخانه های خصوصی با اهالی تئاتر خیلی قابل دفاع نبود که امروز برایشان غصه بخورم. اما غصه کم شدن تعداد سالن های خصوصی را می خورم، غصه کم شدن امکانات سخت افزاری تئاتر را می خورم و قطعا این خسارت است. می شود درباره فرهنگ مدیریت این سخت افزارها، سطرها و ساعت ها حرف زد.

تعداد نمایش ها مثل سالن های نمایش با شیوع کرونا به حداقل رسیده است و هیچ راهی برای برون رفت از این بحران وجود ندارد جز این که واقعا مسؤولان حوزه تئاتر، دغدغه تئاتر داشته باشند. من فکر می کنم الآن مسؤولان ما دغدغه تئاتر ندارند، تئاتر مساله آنها نیست.

اگر از هر مسؤولی بپرسید آیا به تئاتر فکر می کنند یا نه، قسم می خورند که فکر می کنند، برایشان مهم است، بسیار وقت گذاشته و برای تئاتر دوندگی کرده اند. البته که راست می گویند اما مسؤولان ما در مسیر نگاه خودشان و جنسی که به تئاتر فکر می کنند، می دوند. برای همین است که نتیجه دوندگی آنها را درک نمی کنیم؛ چون مشکل تئاتر ما فراتر از این نگاه های سلیقه ای است. تا وقتی مسؤولان فرهنگی کشورمان دغدغه تئاتر به معنای اخص کلمه نداشته باشند و به تناسب آن حرکت نکنند، بعید است به نتیجه برسیم.

تجربه سالیان گذشته نشان داده تجربه و رفتار تئاتری ها اصلا تعیین کننده نیست. انگار باید کسی که به غلط یا درست با نام مسؤول این خانواده جلوی صف ایستاده، تغییر رویه بدهد تا اتفاقات بزرگ تری رخ بدهد. بدون تغییر رویه هیچ اتفاق چشمگیری نخواهیم دید. با قاطعیت می گویم امسال منتظریم ببینیم چه کسی وزیر ارشاد می شود. یعنی کسی که تصدی وزارت ارشاد را به عهده می گیرد، بیشتر در سرنوشت تئاتر تاثیر دارد تا رفتار خود تئاتری ها و این رنج بزرگی است که سال هاست تحمل می کنیم.

وقتی وزیر ارشاد مانند وزیر کنونی، ملاحظه کار و محافظه کار باشد، اتفاقی که برای فرهنگ و هنر به خصوص در تئاتر رخ می دهد، چندان قابل دفاع نیست و خیلی به ارتفاع پرواز چشمگیری دسترسی پیدا نمی کنیم. آنچه برای تئاتر اهمیت دارد این است که مسؤولان ما به تئاتر بهتر فکر کنند، برای تئاتر دغدغه داشته باشند و سوال این است آیا این احتمال وجود دارد برای مسؤولان، تئاتر دغدغه شود؟ به باور من پاسخ این سوال مثبت نیست در نتیجه ناامیدم چون به این برداشت رسیده ام که مسؤولیت های این حوزه بین افرادی تقسیم می شود که یا تئاتر را نمی خواهند و فقط به این نخواستن اعتراف نمی کنند یا اگر تئاتر می خواهند، فقط تئاتری می خواهند از جنس سلیقه خودشان باشد. این که جنس خواسته آنها با جنس خواسته اهالی تئاتر منطبق می شود یا نه، مقوله ای است در حوزه سلام و صلوات و دعا و دخیل بستن.

امیدوارم دولت سیزدهم بر خلاف دو دولت پیشین به جد دغدغه فرهنگ و هنر داشته باشد. دولت های پیشین درباره اش حرف می زدند اما دغدغه جدی نداشتند که اگر جدی بود، ما اهالی تئاتر باید پیش از همه نتیجه اش را احساس می کردیم که نکردیم. آیا دغدغه دولت سیزدهم فرهنگ خواهد بود؟ مثل همیشه ادعا همین است اما در عمل باید دید چه می شود. واقعا امیدوارم تئاتر در دوره پیش رو بتواند نفسی بکشد.

گروه فرهنگی / روزنامه جام جم

لینک خبر :‌ جام جم
مظلومیت و مهجوریت تئاتر، در دوران شیوع کرونا شکل جدی تر و غمبارتری به خود گرفت.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۱

اگرچه شاید ضرر و زیان اقتصادی آن قابل مقایسه و در حد و اندازه های خسران مالی صنعت سینما نباشد، اما به دلیل ماهیت زنده بودن هنر نمایش و اجرا، همچون برخی فیلم های سینمایی از عرضه در پلتفرم ها و اکران آنلاین هم محروم بودند و طبیعتا این امکان برای نمایش ها فراهم نبود و نیست.
به جز توقف فعالیت و خانه نشینی اغلب اهالی تئاتر که بسیاری از آنها بخت و فرصت حضور در آثار تصویری، سینمایی، تلویزیونی و شبکه نمایش خانگی را نداشته و ندارند و مشکلات جبران ناپذیر اقتصادی و معیشتی، بحث هزینه های نگهداری سالن ها و پرداخت حقوق کارکنان و زیان های مالی در زمان کرونا هم مطرح است.

این مساله به ویژه درباره تماشاخانه ها و سالن های خصوصی تئاتر شکل بحرانی تر و اسفبارتری به خود می گیرد و بسیاری از این مجموعه ها به دلیل ضرر و زیان ها و بدهی های ناشی از تعطیلی های مداوم در موج های مختلف کرونا و قرمز شدن پایتخت، در آستانه تعطیلی و ورشکستگی قرار دارند. می دانیم استمرار و بقای تئاتر خصوصی وابسته به گیشه و ارتباط با تماشاگر است و اگر این امکان از سالن های نمایشی دریغ شود، این مجموعه ها با خطر جدی تعطیلی همیشگی مواجه می شوند.
در ضمن همین تعطیلی های تقریبا هر از گاهی، مخاطبان همیشگی تئاتر را هم همراه اهالی تئاتر، دلسرد و بی انگیزه و بی اعتماد کرده و کمتر نمایش مهمی در این دو سال کرونایی روی صحنه رفته است. به همین دلیل حتی در صورت بازگشایی همیشگی سالن ها و ثبات این روند و رخت بربستن کرونا، جلب اعتماد دوباره مردم و آشتی آنها با تئاتر کمی زمان می برد.
تعطیلی های نسبتا همواره تئاتر درحالی اتفاق می افتد که سالن های سینما باوجود هم ردیفی در یک سطح از مشاغل و البته با هر کمیت و کیفیتی از مخاطب، معمولا به فعالیت خود ادامه داده اند.

امان از گل به خودی
مدیر عمارت نوفل لوشاتو، یکی از تماشاخانه های خصوصی در تهران، درباره تعطیلی های پرتکرار سالن های نمایشی در پی موج های کرونا به جام جم می گوید: با این که تئاتر هم مثل سینما جزو مشاغل گروه شغلی سطح 2 شده، اما متاسفانه گاهی آقای قادر آشنا، مدیرکل هنرهای نمایشی مثل آقای استاداسدی به اهالی تئاتر گل به خودی می زند. همین چند وقت پیش و با قرمز شدن پایتخت، او طی مصاحبه ای اعلام کرد سالن های تئاتر تعطیل است. یعنی در شرایطی که سالن های سینما باز بود و هنوز جلسات ستاد ملی کرونا در این باره برگزار نشده بود، تئاتر در تعطیلی پیشدستی کرد. به نظرم بهتر است در این موارد تصمیم گیری را به عهده ستادملی مقابله با کرونا بگذاریم.
داوود نامور درباره ضرر این تعطیلی های هر از گاهی به تئاتر هم توضیح می دهد: از زمان شروع شیوع کرونا تا امروز تقریبا 18 ماه است که تئاتر به دلیل تعطیلی های تقریبا مداوم، حال و روز خوبی ندارد. در این مدت شاید در مجموع، سه چهار ماه بیشتر تئاتر نداشتیم. وقتی دوستان مسؤول تلاش کردند و تئاتر را از سطح شغلی 3 به سطح شغلی 2 آوردند، امیدوار شدیم در شرایط نارنجی هم کارمان را انجام دهیم و خوشحال بودیم که تئاتر تعطیل نمی شود. ولی متاسفانه رعایت نکردن پروتکل ها و واکسینه نشدن گسترده مردم باعث شد با پیک های تازه کرونا رو به رو باشیم و تئاتر مدتی قبل برای بار چندم تعطیل شود. در چنین شرایطی تا بخواهیم تئاتر را به روزگار قدیم و قبل از کرونا برگردانیم و مردم دوباره اعتماد کنند و شاهد جنب و جوش تئاتر و حضور پرشور تماشاگران باشیم، دو سال زمان می برد. من بعید می دانم تا آخر سال 1401 ما تئاتر سرحال و نمایش های پرمخاطبی داشته باشیم. اگر هم با بهبود شرایط، فعالیت تئاتر مستمر باشد، باز تا مدتی استرس مردم و استرس گروه و استرس مدیران سالن ها را خواهیم داشت.
او ادامه می دهد: مهم تر از همه اینها بحث مالی تئاتر و به ویژه سالن های خصوصی در زمان کروناست. دوستانی را سراغ دارم که برای تامین هزینه سالن ها، اتومبیل های خود را فروخته اند. من خودم یکی از کسانی هستم که ماشینم را فروختم. دوستانی را سراغ دارم که پول پیش و ودیعه خانه اجاره ای شان را خرج سالن های تئاتر کرده اند تا تئاتر حفظ شود و به فعالیت ادامه دهد. متاسفانه شیوع کرونا و این تعطیلی های مدام، در برخی تماشاخانه ها باعث تعدیل نیرو هم شده است.
عدم حمایت مناسب دولت و اداره کل هنرهای نمایشی هم نقش مهمی در شرایط نابسامان تئاتر دارد. البته وعده هایی مطرح شد و حتی کمک های 10 تا 15 میلیون تومانی هم صورت گرفت اما این مبالغ ناچیز کفاف هزینه آب و برق و گاز را هم نمی دهد. در این شرایط، خیلی ها ورشکسته و خیلی هم با صاحبخانه ها و صاحب ملک هایشان درگیر شدند.
مدیر عمارت نوفل لوشاتو، پایان کار دولت را هم در انفعال برخی مدیران تئاتری دخیل می داند و می گوید: متاسفانه در این زمان جابه جایی و انتقال دولت، برخی مسؤولان تئاتری، تئاتر و سالن های نمایشی را به حال خود رها کرده اند و دنبال تصدی مسؤولیت تازه ای هستند. این یک درد بزرگ و یک فاجعه است. یقین دارم برخی دوستان معاونت فرهنگی و معاونت هنری و مدیرکل، اصلا به فکر ما اهالی تئاتر نیستند.
در مجموع فکر می کنم با این اوضاع و احوال تا دو سال دیگر تئاتری وجود نخواهد داشت. این در حالی است که من خیلی آدم امیدواری هستم و همیشه به دیگر دوستان هم امید می دهم. امیدوارم با واکسیناسیون هرچه سریع تر مردم، وضعیت سلامت جامعه پایدار شود و سالن های نمایشی با ادامه فعالیت، شاهد حضور پرتعداد تماشاگران باشند. اما تا آن روز و در صورت قرمز شدن دوباره وضعیت، امیدوارم مثل دفعات قبلی، اول از همه سالن های تئاتر را تعطیل نکنند. این تصمیم نشان می دهد ما ضعف مدیریتی داریم. به نظرم کسانی باید در راس مدیریت تئاتر کشور باشند که نسبت به این هنر شناخت داشته باشند.
نامور در پایان می گوید: به دلیل مجموع این شرایط، همه سالن های تئاتر خصوصی زیر فشار شدید مالی هستند و مدیران بسیاری از سالن ها به صاحبان ملک، وعده پرداخت اجاره دادند که محقق نشد و از آنها برای پرداخت اجاره ها و بدهی ها مهلت گرفته بودند که انجام نشد. حقوق کارمندان و کارگران هم بحث مهمی است که به درستی انجام نشده و... تعطیلی های سالن ها، این فشارها و ضرر و زیان ها را بیشتر از قبل می کند. ادامه این روند، حتما باعث تعطیلی همیشگی برخی سالن های خصوصی می شود، کمااین که در این مدت هم این اتفاق برای یک تماشاخانه افتاد.

سرخوردگی و افسردگی اهالی تئاتر
آبان سال 99 بود که کرونا یکی از سخت ترین و تلخ ترین ضربات خود را به پیکر تئاتر خصوصی زد و تماشاخانه تئاتر مستقل تهران به دلیل مشکلات مالی و عدم حمایت، برای همیشه تعطیل شد.

بابک احمدی، روزنامه نگار باسابقه حوزه تئاتر که سابقه همکاری با این مجموعه فرهنگی و هنری را داشت، درباره وضعیت ناگوار تئاتر به ویژه تئاتر مستقل و خصوصی در پی تعطیلی های هرازگاهی سالن های نمایشی به جام جم می گوید: سرخوردگی ناشی از شروع چندباره تمرین و قطع دوباره آن، از مهم ترین اتفاق هایی است که برای گروه های تئاتری رخ می دهد. نتیجه امر ایجاد اضطراب و عصبیت است، چون اینها به کار خلاقه زنده اند که بعضا برایشان از نان شب واجب تر است؛ اگر نبود این طور بی هیچ حق و حقوق و قراردادی در بحرانی ترین شرایط بهداشت و سلامت دست به کار نمی شدند.
اگر نویسنده می تواند در خلوت به کار ادامه دهد، حضور روی صحنه یا در تمرین های نمایش برای یک بازیگر حکم تمرین های فشرده و ضروری یک قهرمان ورزشی را دارد. حتی شاید سخت تر؛ چون قهرمان ورزش برای چند مسابقه در سال تمرین می کند، ولی بازیگر تئاتر هرلحظه باید برای حضور در برابر دوربین یا روی صحنه نمایش آمادگی ذهنی و فیزیکی داشته باشد.
این وضعیت را به تمام فعالیت های تئاتری تعمیم دهید. در صورت ادامه تاخیر در واکسیناسیون و رویگردانی مدیران از حمایت و برنامه ریزی برای جامعه تئاتری، شاهد افسردگی جمعی خواهیم بود. به خصوص قشر جوان که هم انرژی زیادی برای فعالیت دارد، هم امکانات محدود و هم این که هنوز خودش را تثبیت نکرده که بتواند مثل بعضی پا روی پا بیندازد و فردای نامعلوم را انتظار بکشد.
او درباره اتفاقی که در این شرایط برای سالن های تئاتری رخ می دهد، توضیح می دهد: این تعطیلی ها باعث افزایش بدهی، انباشت اجراها و تقاضاها می شود که هم برنامه ریزی را سخت می کند و هم خودبه خود به یک فضای تبعیض آمیز دامن می زند. چون مدیران سالن های خصوصی و... سراغ ساده ترین مسیر خواهند رفت؛ حذف گروه های خلاقِ کم شهرت و کم تجربه ترِ بدون بنیه مالی به نفع گروه هایی با ثروت و شهرت بیشتر.
تمام اینها در سایه بی تدبیری عجیب وزارت ارشاد تبدیل می شود به دیدگاه های بدبینانه تئاتری ها نسبت به کل دولت و نه فقط یک وزیر یا وزارتخانه خاص. این که سال ها و دهه هاست گفته می شود تئاتر فرزند سرراهی است، به همین دست برخوردها بازمی گردد. ضمن این که هیچ شفاف سازی هم در خصوص شیوه هزینه کرد بودجه تئاتر وجود ندارد و باز هیچ روشن نیست چرا وزارت ارشاد برای رساندن بودجه به دست جوانان تئاتر که حق آنهاست، تلاشی نمی کند. در همین مدت یک سالن تئاتر نابود شد و رفت و کک هیچ مدیری هم نگزید.
منظور از شفافیت در هزینه ها در همین بازه زمانی کرونا و موقع تعطیلی سالن ها به دلیل وضعیت قرمز است. این بودجه ها درحالی می آید که سالن های نمایشی هرچند وقت یک بار و در پی موج های تازه کرونا تعطیل می شوند و گروه ها اجازه کار ندارند. سوال اینجاست که موقع تعطیلی، تکلیف این پول چه می شود و چرا برای آن برنامه ریزی صورت نمی گیرد؟ مدیران تئاتری در کل که غیرشفاف عمل می کنند اما در زمان کرونا این شفاف نبودن خیلی عجیب و غریب است. چرا مدیران این علاقه را دارند بودجه اختصاصی را به خزانه برگردانند؟
بابک احمدی می افزاید: این رفتارها موجب می شود جمعیت پرشماری با صدای بلند بگویند کلیت مدیران بالادستی، تئاتر نمی خواهند اما نکته و تناقض بعدی اینجاست با این که انگار تئاتر نمی خواهند و به تئاتر و سرنوشت هنرمندانش که شهروندان این کشورند هم اعتنایی نمی کنند، ولی درعین حال تا دل تان بخواهد نیروهایی برای رسیدگی به امور جاری تئاتر در استخدام دارند! کارمندانی که از ابتدای شیوع ویروس کرونا تا امروز سر موعد حقوق گرفته اند، آن هم با احتساب تورم و اضافه دستمزد تعیین شده. آنها بیمه دارند، امنیت شغلی دارند، حق مسکن و عائله مندی دارند و زیر باد کولر به هیچ فعالیتی مشغولند!
این وضعیت در نهایت به تبعیض و شکاف موجود بین دولت و ملت دامن می زند؛ زیرا چه بخواهیم چه نخواهیم تئاتری ها بخشی از هسته ها و نهادهای کوچک شکل دهنده جامعه بزرگ ما هستند. از همه مهم تر این وضعیت به لحاظ فنی، تئاتر را هرچه بیشتر فقیر می کند و کارگردان ها ناچار می شوند بیش از گذشته قید طراح صحنه، لباس، گریم و غیره را بزنند. در یک کلام تبعیض و خشونت ناشی از فقر در تئاتر گسترش می یابد.
نکته دیگر این که حتی در این شرایط، زمان اجرای افراد باتجربه تر و قدیمی تر تئاتر مشخص است و آنها نگرانی از بابت اجرا ندارند. این جوانان هستند که هیچ امنیت شغلی ندارند، با این که همین جوان ها موتور محرک تئاتر ما در این زمان به حساب می آیند و در وضعیت کرونا در خط مقدم اجرا قرار دارند.

علی رستگار - سینما / روزنامه جام جم

لینک خبر :‌ جام جم
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۱

تهران (پانا) - محمد نگینی ، از احیاکنندگان هنر سنگ تراشی در دوره معاصر است و این هنر را میان هنرهای تجسمی، سنتی و صنایع دستی بلاتکلیف می داند و معتقد است با توجه به معادن سنگی که در ایران وجود دارد اگر برای فعالیت سنگ تراشی یک وزارتخانه تاسیس شود قطعاً ارزآوری خوبی دارد و هنر می تواند به کمک اقتصاد بیاید.

محمد نگینی ، از احیاکنندگان هنر سنگ تراشی در دوره معاصر است و علی رغم فرصت ها و پیشنهادهای زیادی که برای ماندن در کشورهای دغدغه مند و علاقه مند به هنر سنگ تراشی داشته، همچنان در این آب وخاک به عشق هنر سنگ تراشی نفس می کشد.
از نگاه بسیاری هنر فعالیتی لطیف و احساسی است که از درون فرد هنرمند می جوشد اما کمتر به مسئله اقتصاد هنر پرداخته شده و کمتر جایی مسئله ارتزاق هنرمندان از فعالیت هنری شان به بحث گذاشته می شود. در شرایط کرونا که مشاغل زیادی آسیب دیده اند، اقتصاد هنر سنگ تراشی مانند هنرهای دیگر تحت تأثیر این مهم قرار گرفته است.
محمد نگینی از هنرمندان پیشکسوت تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی است که دارای درجه یک هنری در این زمینه است و تاکنون در نمایشگاه های متعددی در نقاط مختلف دنیا حضورداشته و جلوه هایی ناب از هنر بومی و اصیل ایران را به نمایش گذاشته است. وی تاکنون به عنوان هنرمند منتخب جشنواره جاده ابریشم (سال 2000 و 2004) شناخته شده و دریافت دو دیپلم افتخار از هیئت علمی جامع مخترعین و مبتکرین و لوح ویژه بنیاد نخبگان از دیگر افتخارات این هنرمند پیشکسوت است.
تعطیلی فعالیت های اقتصادی هنرمندان سنگ تراش
این هنرمند پیشکسوت هنر سنگ تراشی در گفت وگو با پانا درباره وضعیت اقتصادی این فعالیت گفت: سنگ تراشی سطوح و رشته های مختلفی دارد. درزمینهٔ نگین تراشی فعال اند همچنان در این شرایط اقتصادی به کار خود ادامه می دهند هرچند که مانند سابق رونق نداشته باشد، اما حداقل فعالیتی دارند. این روزها دوستانی که کارشان جنبه هنری پیدا می کند با مشکلات بیشتری روبرو هستند. وقتی دغدغه های مردم زیاد باشد، کمتر به هنر می پردازند و بیشتر به کارهای روزمره خود توجه دارند.
وی افزود: این روزها درحالی که هنر سنگ تراشی نسبت به سابق گسترش پیداکرده مخصوصاً درزمینهٔ کاروینگ، هنرمندان مستعد و فعال زیاد شده اند اما به هرحال به لحاظ اقتصادی در مضیقه هستند. برخی از هنرمندان در فضای مجازی فعال اند و کالای شان را معرفی می کنند اما خیلی ها فعالیتشان کاملاً تعطیل شده است. خود من یکسال و اندی است که کارم به تعطیلی کشیده و هفته ای یک بار به گالری ام می روم تا رفع دلتنگی شود و درنهایت اگر بتوانم طرحی را تراش کنم کنار می رود. اخیراً در فرهنگستان هنر نمایشگاهی داشتیم که به دلیل شرایط کرونا استقبالی نشد و کسی نیامد. کلاً حال وروز هنر خوب نیست.
گرانی سنگ مانع قیمت گذاری ثابت می شود
محمد نگینی با اشاره به گرانی قیمت ابزارهای کاری هنرمندان سنگ تراش، عنوان کرد: در رشته سنگ تراشی ابزار اصلی کار سنگ های قیمتی است. زمانی سنگی گرمی 500 تومان بود اما اکنون قیمتش چند هزار تومان شده است. قیمت ها چندین برابر شده است. من اگر کسی کارم را قیمت کند، نمی توانم قیمتی بگویم و ناچارم فعلاً از فروشش دست نگه دارم تا ببینم چطور می توانیم فعالیتمان را ادامه دهیم تا قیمت درستی روی آن گذاشته شود.
بلاتکلیفی متولی سنگ تراشی
نگینی یکی از دغدغه های هنرمندان سنگ تراش را در پراکنده بودن شاخه های مختلف این هنر در میان نهادهای مختلف عنوان کرد و افزود: نهاد یا مسئولی که درزمینهٔ سنگ های قیمتی و تراش آن حمایت اختصاصی داشته باشد، وجود ندارد. این هنر در صنایع دستی و هنرهای سنتی و تجسمی پراکنده است و ازاین رو هنرمندان هم به صورت پراکنده فعالیت می کنند.
وی اظهار کرد: اکنون صندوق هنر گاهی حمایت هایی دارد و یا موسسه هنرمندان پیشکسوت در حد توانشان کمک هایی دارند که جای تقدیر دارد. البته شرایط کرونا و تغییر و تحولاتی که در سطح مدیران انجام شده است فعالیت ها را کند کرده و ازاین جهت هنرمندان برای مراجعه به موسسه دلسرد هستند. در این شرایط اگر وامی هم پرداخت شود چندان محلی از اعراب ندارد زیرا کار راکد است و درآمدی درنمی آید که بخواهد صرف قسط های وام شود. ناگفته نماند مبالغی را صندوق هنر به صورت کمک بلاعوض پرداخت کرد که جای تشکر دارد زیرا موقعیت هنرمند را درک می کنند اما اکنون دغدغه ما این است که کارمان دائم در حال محدود شدن است و گسترشی وجود ندارد.
اگر وزارتخانه ای برای سنگ تراشی داشتیم ارزآوری خوبی هم داشتیم
محمد نگینی درباره اینکه چرا این هنر زیرمجموعه یک نهاد اقتصادی قرار نمی گیرد تا مسئله ارزآوری آن هم جدی تر پیگیری شود، عنوان کرد: متأسفانه در این زمینه فکر نشده است. مدتی سنگ تراشی زیر نظر وزارت معادن و فلزات بود و بعد زیر نظر صنایع دستی و وزارت ارشاد رفت، اکنون هم به نوعی زیر نظر هنرهای سنتی وزارت ارشاد است و هم صنایع دستی و هم هنرهای تجسمی.
وی افزود: معادن سنگ در ایران کمتر از نفت نیست و در این زمینه پتانسیل زیادی داریم. علی رغم اینکه سرمایه گذاری روی سنگ ها هم ارزآوری دارد و هم اشتغال خوبی ایجاد می کند، از فرصت وزارتخانه ای شدن این فعالیت هنری و اقتصادی غفلت می شود. سنگ تراشی جای برنامه ریزی دارد و بسیار زیاد می تواند گسترده تر از اینی که هست، باشد.
در ایران بی خیال صادرات سنگ هستند
این هنرمند پیشکسوت سنگ تراشی اظهار کرد: من در زمان شروع دولت آقای روحانی نامه ای نوشتم و آقای جهانگیری هم من را می شناختند چون وزیر معادن بودند. نوشتم مسئله سنگ را کوچک نگیرید زیرا می تواند درزمینهٔ ارزآوری بسیار راهگشا باشد. شهر همدان حداقل 24 یا 25 نوع سنگ قیمتی دارد که اگر یکی از آن ها در کشورهای دیگر بود روی آن سرمایه گذاری می کردند اما اینجا بی خیال هستند. صادرات سنگ ارزآور است و من در کشورهای دیگر که رفته ام دیده ام که چطور از سنگ استقبال می شود مخصوصاً سنگ هایی که روی آن کارهای هنری انجام شود و خوشبختانه این هنر مهدش در ایران است.
نگینی با اشاره به استقبال از هنر سنگ تراشی ایران در دیگر کشورها اظهار کرد: تراش سنگ شاخه های مختلفی دارد. درزمینهٔ نگین تراشی همه کشورها اکنون فعال هستند تا جاییکه حتی کشور ما وارد کننده نیز هست و این درحالی است که ما خودمان تراش داریم اما درزمینهٔ تراش کاروینگ یعنی تراشه های هنری سنگ بسیار پیشرو هستیم. روز در نمایشگاهی خارج از ایران، نماینده دانشگاهی در کالیفرنیا که معتبرترین دانشگاه درزمینهٔ تراشه سنگ است، از من اجازه گرفتند و از 20 کار من عکس گرفتند تا برای دانشگاه به عنوان هنر کاروینگ آرشیو کنند.
هنرمند مستعد سنگ تراشی داریم اما مسئول دلسوز نداریم
وی افزود: ما در ایران هم هنرمندش را داریم و هم سنگش را ولی مسئول دلسوزی که روی این هنر برنامه ریزی کند تا به صورت گسترده انجام شود و روی بازرگانی آن برنامه ریزی شود و صادرات و اشتغال آن برنامه ریزی شود، نداریم. خوشبختانه جوان های مستعدی در این زمینه داریم. من به آینده این هنر امیدوارم اما خب برنامه ریزی وجود ندارد. من 15 یا 16 نفر استادکار آموزش داده ام اما الان یا کار می کنند یا نمی کنند یا خارج از کشور هستند. درحالیکه اگر این هنر رونق و پشتوانه ای داشت این ها می توانستند خودشان استادکار شوند؛ اما این روزها سنگ تراشی بیشتر کار دلی شده و در کنارش هنرمند یک فعالیت اقتصادی دیگری دارد. خوشبختانه هنرمندان خلاقی داریم که اهل شوق اند اما برنامه ریزی برای آن ها نیست.

لینک خبر :‌ خبرگزاری پانا
این روز ها و در آستانه آغاز به کار دولت سیزدهم اسامی مختلفی از سوی رسانه ها به عنوان گزینه های احتمالی تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح می شود. انباشت کار های بر زمین مانده و نیز ویرانی هایی که در دولت های یازدهم و دوازدهم در عرصه فرهنگ و هنر ایجاد شده انتظار فعالان فرهنگی و هنرمندان از دولت و وزیر آینده را بسیار بالا برده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰ سایت های دیگر : مشرق نیوز

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: این روز ها و در آستانه آغاز به کار دولت سیزدهم اسامی مختلفی از سوی رسانه ها به عنوان گزینه های احتمالی تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح می شود. انباشت کار های بر زمین مانده و نیز ویرانی هایی که در دولت های یازدهم و دوازدهم در عرصه فرهنگ و هنر ایجاد شده انتظار فعالان فرهنگی و هنرمندان از دولت و وزیر آینده را بسیار بالا برده است.

نصرالله قادری، کارگردان، منتقد، نویسنده و مدرس سینما و تئاتر کشورمان در رابطه با توقعات اهالی فرهنگ و هنر از دولت و وزیر آینده به جوان می گوید: مهم ترین نکته ای که وزیر باید خارج از چشم پوشی های معمول سیاسی که دارد باید مورد توجه قرار بدهد، توجه به نیرو های دلسوز فرهنگی و شناختن موریانه ها و مستأجران خانه دایی یوسف است که اتفاقاً بسیار هم شناخته شده هستند. متأسفانه بخشی از این ها از سوی نیرو های به ظاهر انقلابی در حال حمایت هستند و هیچ کس قدرت مقابله با آن ها را ندارد و بسیاری از افراد در این راه قربانی اهداف شوم آن ها شده اند و همچنان در حال انجام کارهایشان هستند. من پرونده عملکرد این افراد را در قالب نمایشنامه ای که از کتاب ارزشمند و شریف نهج البلاغه اقتباس کرده ام به نام قربانی همیشه نوشته ام. مولا علی (ع) در چهار جبهه قاسطین، ناکثین و مارقین و قاعدین می جنگد، وضعیت فعلی فرهنگ ما هم چنین موقعیتی دارد. هنرمندی که معتقد به اسلام ناب محمدی (ص) است در چهار جبهه باید بجنگد.
این هنرمند و مدرس دانشگاه در رابطه با نحوه عملکرد دولت و وزیر آینده فرهنگ و ارشاد اسلامی در مواجهه با جریان های خاص و امروزی که در بدنه فرهنگ و هنر کشورمان مشغول فعالیت های جهت دار و مخرب هستند، اظهار می دارد: من مثل آن ها که متأثر از تفکر و نگاه استالینی هستند، معتقد به رفتار استالینی یا حذفی با آن ها نیستم. می توانند کار هنری شان را انجام بدهند ولی وقتی به عنوان مدیر وارد حیطه برنامه ریزی فرهنگی می شوند، آن وقت خطرناک می شوند. برخی از این ها در دیدار با بزرگان نظام مثل شاگردانی که در مقابل استاد زانو به زمین می زنند حاضر می شدند و مدام سر تکان می دادند و گمان می کردند هیچ وقت فیلم این دیدار ها به بیرون درز نخواهد کرد! از قضا این ها همان کسانی هستند که اگر به آن ها بگویند که نیرو و سرباز انقلاب هستند برمی آشوبند و می گویند مدحی شبیه ذم کردید! یعنی هم در خفا به چنین مجالسی رفت و آمد دارند و هم در بیرون پز اپوزیسیون دارند یا مدعی هستند متخصص جراحی بدون خون ریزی هستند که البته حقیقتاً اینجور هم است! اگر شما به کارنامه حزب توده در حوزه فرهنگ مربوط به زمان شاه و بعد از انقلاب نگاه بکنید خواهید دید که مثلاً تا وقتی که مرحوم جلال آل احمد توده ای است در رادیو مسکو هم از او دفاع های جانانه ای می کنند، اما به محض اینکه از حزب توده خارج می شود، چگونه شروع به ویران کردن او می کنند!
آسیب تئاتر از اداره بد
قادری با تأکید بر این نکته که این حزب یک ماشین ترور شخصیت دارد، می افزاید: همان کاری که فرقه رجوی با شهید مظلوم بهشتی کرد، این ها با شاگردان بهشتی انجام می دهند و بسیار هم در این کار حرفه ای هستند. من حاضرم اسنادی را ببرم و نشان بدهم که این ها چگونه عمل می کنند و چگونه می توانند نیرو های انقلابی را قلع و قمع می کنند، مثلاً چگونه نمایشنامه مذهبی را حذف می کنند ولی طبق تاکتیک دفاع بد از یک حقیقت خوب چگونه نمایشنامه های بسیار ضعیف مذهبی را تأیید می کنند! بعد وقتی که همان نمایشنامه ضعیف روی صحنه می آید، مخاطبان شاهد یک اثر ضعیف هستند و خواهند گفت که مذهبی ها در همین حد و اندازه هستند! علاوه بر اینکه نیرو های دیگر را هم نمی گذارند که با افراد مذهبی کار بکنند. ماشین ترور شخصیت آن ها آدم ها را با انواع و اقسام برچسب هایی مثل اطلاعاتی بودن و تیر خلاص زن بودن ترور شخصیتی می کنند!
حوزه هنر های نمایشی و فعالان تئاتری به دلیل وجود دو ویروس خطرناک عدم مسئولیت پذیری و کرونا آسیب بسیار زیادی دیده اند. این کارگردان و نمایشنامه نویس کشورمان در رابطه با اولویت های وزیر ارشاد و معاون هنری وی به عنوان مسئول مستقیم و اثرگذار بر عرصه تئاتر خاطر نشان می کند: با این بودجه ای که به تئاتر تعلق می گیرد، هیچ کاری نمی توانند انجام بدهند، چون در حد بودجه یک تیم فوتبال هم نیست، بنابراین بخش اول کار بر عهده مجلس شورای اسلامی است که باید درباره ردیف بودجه تئاتر فکری بکند، چون وزیر قبلی و معاون هنری و مدیر کل هنر های نمایشی هم با همین معضل مواجه بودند. جماعت تئاتری انسان های شریفی هستند و نیرو های اصیل تئاتری در فقر شدیدی به سر می برند.
این کارگردان و نمایشنامه نویس کشورمان در رابطه با کار هایی که با همین بودجه اندک می توان انجام داد، تأکید می کند: اولین کار تعطیلی این جشنواره های مکرر است. معلوم نیست چرا وقتی خود تئاتر تعطیل است، این جشنواره ها برای چه برگزار می شوند؟! بودجه این جشنواره را خرج استمرار مداوم تئاتر در کل کشور بکنند، تئاتر که فقط در تهران نیست. نکته دیگر این جشنواره زدگی که در هر استانی برای خودشان یک جشنواره ای راه انداخته اند را جمع بکنند، چون آفتی شده برای از بین بردن بودجه، ضمن اینکه یک گروه کارشناسی بیاید و ماحصل این جشنواره ها را از نظر کمک به فرهنگ مملکت مورد ارزیابی قرار بدهد. مشعشع ترین جشنواره کشور ما جشنواره بین المللی تئاتر فجر است، مگر نه اینکه این جشنواره باید در رابطه با انقلاب باشد؟! در طول این سال ها چند کار در ارتباط با انقلاب اسلامی یا با مفهوم انقلاب اجرا شده؟ یکی از گرفتاری های امروز این است که مدیران فرهنگی ما چهره های شناخته شده یا به اصطلاح سلبریتی ها را به عنوان نظریه پرداز می شناسند و باید این نگاه اصلاح شود. شما ببینید در مقابل این نگاه وقتی مشاور یک مسئول فرهنگی کسی مثل زنده یاد جلال ستاری باشد، مسلم است که خروجی کار مدیریتی او بسیار متفاوت تر از مدیری است که مشاورش یک سلبریتی باشد!
وی در پایان می گوید: در تمام دوره هایی که وزیر جدید یا معاون جدید می آید، یک بار همه هنرمندان دعوت می شوند و از ما می خواهند نظرات و ایده های مان را مطرح کنیم، اما بعد از آن جلسه همه آن نظریات را به سطل آشغال می اندازند! امیدوارم این دفعه این کار را نکنند و از نظریه پردازان واقعی استفاده بکنند. نظریه پرداز کسی است که دانش این کار را دارد. نیرو های سرخورده اصیل تئاتری را که خانه نشین شده اند به کار دعوت کنند. در دوران پهلوی یک دروغی در مورد تئاتر گفتند که متأسفانه هنوز هم در بین مسئولان ما وجود دارد و آن اینکه گفتند تئاتر هنر خواص است در حالی که اصلاً چنین چیزی نیست و این نگاه حزب توده به تئاتر است.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰

موسیقی فارس – محمدرضا ممتازواحد | بعد از دهه ی تاریک 1360 خورشیدی و سرکوب و اختناق موسیقی پاپ ایرانی در داخل کشور و البته تداومِ این جریانِ هنری در خارج از مرزهای ایران به خصوص در شهر لس آنجلسِ ایالت کالیفرنیای ایالات متحده ی آمریکا که به هر صورت با آلامِ روحی هنرمندان و جراحاتِ تازه ی دردِ غربتِ ایرانیانِ مقیمِ آن دیار همراه بود؛ دهه 1370 خورشیدی، دریچه ی جدیدی را به روی ایرانیانِ داخل و خارج کشور گشود.

پایانِ جنگ هشت ساله ی ایران و عراق و ویرانی و تباهی مملکت از یک سو و ورود به دهه ی دومِ غربت و عادتِ تدریجی هنرمندانِ کوچ نشین به زندگی در خارج از ایران، شرایط را به سمتی سوق داد که گوش های علاقمند به موسیقی، لزومِ وجود صداهای جدید و موسیقی های تازه را احساس می کردند.

ورود سه هنرمند در این بازه ی زمانی و در آن فضا و شرایط، بی تأثیر واقع نشد: شادروان “شهرام کاشانی”، بانو “سوزان روشن” و “سیاوش شمس”. بررسی کمّ و کیفِ کاری این هنرمندان در این مجال نمی گنجد و از موضوع اصلی این نوشتار هم خارج است.

پس از درگذشت شهرام کاشانی ، نکته ای ذهن راقم این سطور را برانگیخت. آن طور که در شرح حال زنده یاد شهرام کاشانی (معروف به “شهرام کِی”) آمده، وی همه و یا لااقل بیشتر عمر خود را در خارج از ایران گذراند و فرهنگ ایران را کمتر درک کرد.

جالب این که، کمترین حرفِ سخیف در متن اشعارِ ترانه هایش دیده نشد و در زندگی خصوصی و شبکه های اجتماعی (به خصوص لایوهای اینترنتی) نیز حرکات زننده و ناپسند از او (و سایر هم نسلانش چون خانم سوزان روشن، سیاوش شمس (صحنه) و غیره) مشاهده نشد. اما هنرمندانِ پرورش یافته فرهنگ ایرانی که سال ها در این مملکت زیستند و به هر دلیل سر از آن طرف آب ها درآوردند، دیدید چه ها که نکردند! یکی بر روی صحنه ی کنسرت و در مقابلِ چشمِ همگان، ماده ی مخدرِ گُل مصرف کرد و دیگری با یک بازیگرِ فیلم های پورن، کلیپ تصویری موسیقی اش را منتشر ساخت.

این همه سرکوب و اختناق و “زیرزمینی” شدنِ جوانانی که می خواستند مطابق با زمانِ خود کار کنند و سرانجام، مهاجرتِ آنان و تبعات ناشی از این همه هجمه و فشار بر روی آثار تولیدی آن ها و تأثیرات بس مخربِ آن بر روی نسل بعدی، ثمره ی این اُفول بود.

اگر منصفانه بنگریم، لس آنجلس و فرهنگ حاکم بر این شهر موفق تر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت های این چهل و اندی سالِ ما عمل کرده است و تأسف برانگیزتر این که، هنرمندان ایرانی مقیمِ لس آنجلس هیچ وقت و هیچ گاه داعیه ی وزارت و وزارتخانه ای مبنی بر فرهنگ و “ارشاد اسلامی” نداشته اند. حال باید دید که وزارت فرهنگ و “ارشاد اسلامی” تا به چه حد در “ارشاد” موفق عمل کرده و اسلام و اسلامی و اسلامیتِ آن تا به چه حد، راهگشای جوانانِ این مرز و بوم بوده است؟!

بپذیریم که بازنده ی اصلی ما هستیم و امثالِ شهرام کاشانی برندگان نهایی این میدان بودند و هستند.

لینک خبر :‌ موسیقی فارس
قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی در پی درگذشت جلال ستاری پژوهشگر، مترجم و اسطوره شناس پیام تسلیتی را منتشر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجویان ایران برخط نیوز هنر آنلاین

به گزارش ایلنا، قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی در پی درگذشت جلال ستاری پژوهشگر، مترجم و اسطوره شناس پیام تسلیتی را منتشر کرد که متن آن بدین شرح است:

راوی رموز جاودانگی، به جهان جاودانه ها پیوست..

خبر، هنوز هم در هاله ای از تاسف و پرسش و تردید، پیچیده است؛ همچون گستره ی رازآلود خودِ "اسطوره" و خودِ وجودی "جلال ستّاری"؛ که اینک دنیایی از دانش و فرهیختگیِ در بستر ادبیات نمایشی، اساطیر و نقد فرهنگی را همراه خویش برده است.

استاد فرزانه ای که در بیش از شصت سال حیات موثر و پربار علمی و پژوهشی، پنجره های بلندی را به مدد روح ژرف نگر و پشتوانه ی مطالعاتی، به تماشای شایسته تر ایران دیرپا و هماره پویا، و روشنایی های رسیده تا کرانه های عالم "انسان"ها و ساحت "بوده"ها گشوده است.

هرچند او تا همیشه ی ایّام ایرانِ مانا، در زوایای روشن و شریف صحنه، و سطر به سطر نشسته در متون فرهنگ ایرانی، حضوری تاثیرگذار و زنده دارد امّا محرومیّت مان از دیدارش را، صمیمانه به اهالی هنرهای نمایشی کشور و همراهان بینش و منش فرزانه ی او، به ویژه پژوهنده ی ارجمند و همسر گرامی ایشان، سرکار خانم لاله تقیان، تسلیت گفته؛ آرامش و آمرزش آن وجود وزین و نازنین را از درگاه منیع حضرت حق، مسالت می گویم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
تهران-ایرنا- بنا بر گزارش معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، 206 نگارخانه در چهار سال اخیر به جمع نگارخانه های کشور پیوست.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰ سایت های دیگر : سبز البرز

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، بنا بر گزارش معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سال 1396 تاکنون 206 نگارخانه در کشور راه اندازی شده است که 88 نگارخانه در تهران و 118 نگارخانه در استان های کشور فعالیت خود را آغاز کرده اند.

تعداد نگارخانه های کشور تا سال 1396، 550 نگارخانه بود که با افزایش 206 نگارخانه در این چهار سال، به 756 نگارخانه رسیده است.

به گفته مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از گالری های دارای مجوز، حدود 60 درصد آنها به نوعی در حوزه هنر فعال هستند که اگر وظیفه گالری ها را در بستر معرفی هنرمندان و حضور در چرخه اقتصاد هنر ارزیابی کنیم فقط 10 درصد از گالری های هنری در ایران فعال هستند.

حوزه هنرهای تجسمی شامل هفت انجمن و 9 موضوع می شود که از سفال و سرامیک گرفته تا نقاشی، نگارگری، کاریکاتور، مجسمه و عکاسی را دربرمی گیرد.

هرچند در کمیت و تعداد گالری های هنری در ایران و ارائه مجوز به آنها خوب عمل کرده ایم و تقریبا 1.5 درصد گالری های دنیا را داریم اما این رقم واقعی نیست چرا که باید در خصوص گالری ها پژوهش هایی انجام شود که آیا اثرگذار هستند. باید تعداد گالری های فعال را بالا برد و اگر مدیران گالری های فعال در کنار هم قرار بگیرند می توانند اتفاقات خوبی را رقم بزنند.

نگارخانه ها در تهران با مجوز اداره کل هنرهای تجسمی و در استان ها با مجوز ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها فعالیت می کنند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تهران- ایرنا- مجموع رفتارهای فرهنگی و اجتماعی موجود در سالیان اخیر موجب نگرانی هایی برای عوام و خواص شده که ریشه یابی این رفتارها نکته مهم و قابل بررسی است. ناگفته پیداست که یک نهاد، ارگان یا اداره نمی تواند به رفع مشکلات همت گمارد و به طور حتم مشارکت حداکثری نهادها و دستگاه های فرهنگی را می طلبد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

همزمان با ورود به هزاره جدید، کشورها و به تبع آن شهرهای مهم و تاثیرگذار دنیا نیز دچار تحولات شگرفی شده اند و همزمان با توسعه همه جانبه و نگاه توسعه یافتگی، فرهنگ و فن آوری بهره های متفاوتی جسته، تا بتوانند در سطح منطقه و کشورها تاثیرگذارتر ایفای نقش کنند آنچه امروز در کلان فعالیت های فرهنگی ایران اسلامی نگران کننده است گسترش برخی رفتارهای غیرمتعارف در حوزه فرهنگ و هنر و رسانه در بین نخبگان و افراد دارای سابقه فعالیت در این حوزه ها است.

از سوی دیگر رفتارهای غیرمعمولی که در فرهنگ عامه مردم جایگاهی ندارد و مورد پسند عموم اصحاب فرهنگ و هنر نیز قرار نمی گیرد، مجموع رفتارهای فرهنگی و اجتماعی موجود در سالیان اخیر باعث بروز نگرانی هایی برای عوام و خواص شده است و با گسترش سریع و شتابان فن آوری های عصر حاضر، شتابزدگی بی حدی در نسل جدید آشکار می شود که ریشه یابی و واکاوی این رفتارها نکته مهم و قابل بررسی است.

ناگفته پیداست که یک نهاد، ارگان یا اداره نمی تواند به رفع مشکلات همت گمارد و به طور حتم مشارکت حداکثری نهادها و دستگاه های فرهنگی و فعال در حوزه فرهنگ و هنر را می طلبد و با بررسی شفاف، جایگاه و نقش اجتماعی- فرهنگی و تربیتی و تاثیرگذاری اصحاب فرهنگ و هنرمند در توسعه فرهنگی و هنری جامعه که امری ضروری و اجتناب ناپذیر است، مشخص می شود.

در حال حاضر، ایران اسلامی در آستانه وضعیت تازه ای از شرایط اجتماعی قرار گرفته است. نسل سوم مهاجری که به تدریج و طی بیش از چهار دهه از جریان مهاجرت شتابان فاصله گرفته و در ساختار جمعیتی نیز به نوعی ثبات نزدیک شده است، با درک نیازهای فرهنگ شهرنشینی وارد صحنه اجتماعی شده اند و دارای تمناها و تقاضاهای فرهنگی می باشند و می توان پیش بینی کرد که در پس دورانی یک قرنی از آغاز فرایند توسعه معاصر طی دو دهه آینده، شهرنشینی از شکوفایی فرهنگی بیشتری برخوردار خواهد بود.

فرایند تغییر در مدیران فرهنگی در سطوح مختلف و نهادها و دستگاه های متولی در جامعه ایران اسلامی امری اجتناب ناپذیر است که هر چند سال به واسطه تغییرات کلان انجام شده و بسیاری از فعالیت های شکل گرفته بی نتیجه می ماند؛ سلیقه محوری و انتخاب های فردی هرچند در روزگار اخیر تقلیل یافته، اما همچنان سایه اش بر سر فرهنگ و هنر وجود دارد و گواه این ادعا متن صحبت های مراسم های پس از معارفه ای است که تمام زحمت های پیشین در کمترین زمان ممکن زیر سوال می رود.

هر چند مدیران تازه نفس نیز بر اساس نظرسنجی و نیازسنجی اقدام به برنامه ریزی نمی کنند، اما لازم است تا بر اساس قواعدی مدون و معین برنامه های حوزه فرهنگ و هنر و رسانه برنامه ریزی و اجزایی شود؛ با گذشت چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی و تاکیدها و توصیه های مهم و داهیانه رهبر معظم انقلاب اسلامی به متولیان و مدیران بخش های مختلف فرهنگی و با توجه به تنظیم سند چشم انداز فرهنگی و نقشه مهندسی فرهنگی و ابلاغ مصوبات شورایعالی انقلاب فرهنگی و شورای فرهنگ عمومی به دستگاه های مربوط هم چنان کاستی ها و کمبودهای فعالیت در حوزه فرهنگ و هنر و رسانه مشهود و واضح است.

این روزها که فعالیت ها و فضاها با گذشت زمان و متناسب با جریان ها و مطالعات فکری، پیشرفت در زمینه های علم و فن آوری متحول می شوند همچنان سیر تغییرات کارکردهای فرهنگی تا به امروز نیز از این امر مستثنی نبوده است. شکل گیری فضاهای فرهنگی در کلان شهرهای ایران اسلامی از آغاز پیدایش آنها به منزله شهر تا به امروز تحت تاثیر گذار از شرایط پیشامدرن به شرایط مدرن بوده است و این تغییر شرایط نیازهای خود را طلب می کند.

روند توسعه ایران اسلامی به دلایل متعددی مانند وقوع جنگ تحمیلی و فشارهای مختلف به طور خاص در حوزه فرهنگ به تعویق افتاد، اما پس از آن پارکها و فضاهای سبز عمومی گسترش یافت و مراکز مذهبی و فرهنگی متعددی با کاربری های متفاوت احداث شد. فضاهای فرهنگی و تفریحی از جمله فرهنگ سراها در سطوح مختلف از جمله محلات تهران به عنوان پایتخت به بهره برداری رسید اما همچنان در بسیاری از کلان شهرهای کشور چنین مراکزی وجود نداشته و در تهران نیز گسترش نیافته است.

در سال های اولیه انقلاب، بسیاری از فضاهای عمومی گذران اوقات فراغت و مراکز ورزشی که بخشی از فضای فرهنگی را تشکیل می دادند، دچار رکود یا وقفه شدند و کارکرد بسیاری از این مراکز و فضاها تغییر یافت، اما طی دهه هفتاد روند توسعه فضاهای فرهنگی در سراسر کلان شهرهای ایران در قالب فرهنگ سراها و خانه های فرهنگ روندی روبه رشد را آغاز کرد.

همچنین مراکز شهری توسعه یافت، به طوری که حضور گسترده جوانان موجب بروز گرایش های گوناگون و گاه متفاوت با گذشته در فضاهای عمومی شهر شد که متاسفانه این گسترش محسوس نیست و مدیریت شهری شاید به دلیل ضرورت توجه به بافت شهری بیشتر به عنوان یک نهاد خدماتی عمل کرده و به خدمات اجتماعی در شان و شایسته و بایسته پایتخت ایران اسلامی نپرداخته است.

تربیت نیروهای هنرمند و علاقه مند به حوزه فرهنگ و هنر و رسانه نیز همزمان با رشد و توسعه فرهنگی در بسیاری از مراکز مهم و تاثیر گذار شکل گرفت و چهرهای ارزشمندی در بخش های مختلف هنرهای تجسمی و نمایشی و سینمایی گرفته تا سایر بخش های حوزه فرهنگ در سطح جامعه بروز و ظهوز یافتند، اما به یک باره و بر اساس سیاست های استحاله فرهنگی دشمنان ایران اسلامی ترییت نسل ناشناخته و ناشناس این سرزمین توسط همان دستگاه ها و ادارات متولی به فراموشی سپرده شد؛ هدف از تاسیس و برگزاری چنین دوره هایی بالابردن سطح دانشی و اندیشه ای افراد شرکت کننده است تا به این وسیله اندیشه جهانی انقلاب اسلامی را در فرم های هنری مقاومتی و استکبار ستیز جاری کرده و ضمن دمیدن در سرنای وحدت بخش اسلام ناب محمدی و با نگاه امت محور، جهان اسلام را از طریق هنر و با توجه به شرایط خاص منطقه هنر مقاومت احیا کند.

تبلیغ فرهنگ ایرانی و گسترش هنر ایرانی اسلامی زمانی امکان پذیر است که هنرمندانه بر اساس مبانی اعتقادی و ارزشی توسط نهادها و دستگاه های فرهنگی به صورت جدی برنامه ریزی و اجرایی شود؛ هر چند پس از انقلاب اسلامی از حدود بیست سال پیش کوشش هایی برای ارتباط فرهنگی با دیگر کشورهای غربی و شرقی فراهم کردند. هر چند هنوز این رفت وآمدها بیشتر محدود به برنامه های دولتی است به تدریج تبادلات فرهنگی میان ایران و دیگر کشورها گسترش یافت.

عدم گرایش به ارتباط فرهنگی با کشورهای مسلمان و شیعه در حوزه مشترکات فرهنگی مانند کتاب و چاپ و نشر با وجود مراکز معتبر علمی و دانشگاهی و حوزه های علمیه در برخی کشورهای جهان و تبادل تجربیات و ارایه آخرین دستاوردهای حوزه علمی و عملی امکان برگزاری هفته های فرهنگی مشترک بین چندین کشور که منجر به گسترش تبادلات فرهنگی در عرصه بین الملل میشد از جمله ظرفیت های مهمی است که باید مورد توجه مدیران حوزه فرهنگ قرار گیرد.

بی توجهی به بخش خصوصی و استارتاپ های فعال در حوزه فرهنگ و هنر و رسانه یکی از معضلات این بخش است در حالی که عمده فعالیت ها و رویدادهای فرهنگی در ایران منحصر به برنامه ریزی های مراکزی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، صدا و سیما و شهرداری است؛ بنابراین فعالیت ها و رویدادهای فرهنگی به طور معمول در محدوده سیاستگذاری های دولتی قرار دارد و عمده این فعالیت ها بر محور عرضه آثار هنری به صورت جشنواره هایی در حوزه فیلم، تئاتر، موسیقی و یا نمایشگاه های هنرهای تجسمی مانند سالیانه های نقاشی، مجسمه سازی، گرافیک و امثال آن است که فارغ از کیفیت برگزاری می توان شاهد آنها در طول سال بود.

فعال ترین سازمان بخش خصوصی در زمینه فرهنگ امروز موسسات انتشاراتی، کتاب فروشان و نشریات هستند که آنان نیز با سرمایه های غیردولتی به کار اشتغال دارند، و نظارت های دولتی بر کار آنان اعمال می شود. روند تحول تئاتر، سینما، موزه و ایجاد فرهنگ سراها به عنوان برخی از عوامل مهم و تاثیرگذار در فعالیت های فرهنگی می تواند مورد بررسی دقیق تر قرار گیرند تا راهی باشد که در کمترین زمان ممکن خلا فضاهای فرهنگی و هنری و تفریحی مورد نیاز بر طرف شوند.

کمبود شدید فضاهای فرهنگی در سطح شهرهای مهم و پرجمعیت و پراکندگی نامناسب آنها از دیگر مسائلی است که در حوزه فرهنگ نیازمند دقت و توجه خاص است؛ با وجود آنکه جمعیت ایران در دهه های اخیر چند برابر شده اما فضاهای فرهنگی در مقیاس کلان شهرها متناسب با آن افزایش نیافته است.

ورود به عصر پسامدرن و انفجار اطلاعات و تقسیم فزاینده کار و گسترش پرشتاب شهرنشینی موجب پدید آمدن مفهوم جدیدی از فعالیت های تفریحی و فراغتی و به تبع آن فضاهای فرهنگی شده است. اگرچه این پدیده به یکباره ظهور نکرد اما به نظر می آید هیچگاه تا این حد منظم و زمان بندی شده نبوده است.

به طور عمومی امروزه فعالیتی که افراد جامعه در اوقات فراغت انجام می دهند، فعالیت هایی مانند حضور در یک کلاس هنری، کافی نت یا پیاده روی در یک بوستان نبوده و نیاز به برنامه ریزی پژوهش محور و تحقیقاتی دارد به طور مثال تغییر کارکرد کتابخانه های عمومی در جهان که الگوی مناسبی برای فعالیت های فرهنگی و آموزشی برای مخاطبان و شهروندان را داراست و به طور حتم نسل جدید علاقه مند به فرهنگ و هنر و رسانه همزمان با رشد تکنولوژی تلاش می کنند تا با تغییرات جهانی همراه بوده و این انتظار مناسب است که همزمان با تغییرات جهانی تفکر محلی نیز در برنامه ریزی ها و شیوه های اجرایی مدیران فرهنگی نیز لحاظ شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
رویداد کنسرت های آنلاین در سال جاری با بودجه ی 400 میلیون تومانی برگزار شده و 40 گروه توانسته اند در این اجراها به صحنه بروند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰ سایت های دیگر : رویداد ایران اصفهان امروز آنلاین روزنامه همشهری برخط نیوز

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، شیوع ویروس کرونا تمامِ رویدادهای موسیقی را به تعطیلی کشاند. اکنون حدود 17 ماه است که هیچ کنسرتی در ایران برگزار نشده است. کنسرت های آنلاین اما کارشان رونق گرفته است. حدود یک سال است که کنسرت هایی به صورت آنلاین و با حمایت دفتر موسیقی، انجمن موسیقی و بنیاد رودکی در حال برگزاری است.

نخستین دوره از این کنسرت های آنلاین با حاشیه هایی همراه بود. بستر پخشی که برای این کنسرت ها در نظر گرفته شده بود، محدودیت های تصویری برای این اجراها اعمال کرد. از آن پس بود که بستر پخش این اجراها به اینستاگرام تغییر کرد.

در سال 1399 سه دوره از کنسرت های آنلاین ضبط و پخش شد. این کنسرت ها با اینکه عنوانِ آنلاین را یدک می کشد، اما در حقیقت آنلاین نبودند و نیستند. یعنی اجراها در زمان مشخصی با حضور تیم تصویربرداری، ضبط می شوند و در زمان دیگری و طبق جدولی که اعلام می شود، پخش می شوند. این کار البته موجبِ افزایش کیفیتِ تصویر و صدا می شود.

از ابتدای سال 1400 تا کنون دوره های چهارم و پنجم این کنسرت های آنلاین ضبط و پخش شده است.

علی نیکنام انزابی مدیرعامل انجمن موسیقی ایران به عنوان متولی اصلیِ این کنسرت های آنلاین به خبرنگار تسنیم می گوید: این کنسرت ها به همت انجمن موسیقی و با کمک های دفتر موسیقی برگزار می شود. بنیاد رودکی هم در کنار ماست و با در اختیار قرار دادنِ سالن هایش ما را کمک می کند. البته بنیاد رودکی قرار است از نظر مالی هم به ما کمک کند. چون هنوز کنسرت های آنلاین به پایان نرسیده و دستمزد برخی از گروه ها پرداخت نشده، رقم های دقیقی که هزینه شده، مشخص نیست و نمی توانم آمار دقیقی ارائه کنم.

در هفته ی جاری، ششمین دوره از کنسرت های آنلاین در آستانه پخش شدن است. تا کنون هیچ آماری از هزینه های مالیِ این کنسرت ها منتشر نشده است. در این میان مشخص نیست که دفتر موسیقی وزارت ارشاد، بنیاد رودکی و البته خودِ انجمن موسیقی ایران، چه مقدار در برگزاری این کنسرت های آنلاین هزینه کرده اند.

این درست است که هنوز پخش دوره ی ششم کنسرت های آنلاین به پایان نرسیده است، اما به طور حتم مجموعه ای مانند انجمن موسیقی، برای برگزاری رویدادی مهم، حتما به داشته های مالی اش نگاه می کند و محدوده ی مالی برای خودش و پروژه ای که در دست دارد در نظر می گیرد.

نیکنام انزابی می گوید: تلاش شده تا در برگزاری این رویدادها بیشترین صرفه جویی را داشته باشیم و نگاهِ ما کاملا حمایتی بوده است. بیش از هر چیز دنبال این بودیم که بچه های موسیقی که در دوران کرونا آسیب دیده اند و اجرایی نداشته اند را حمایت کنیم. مردم هم در اوقات فراغت بتوانند از این کنسرت های آنلاین استفاده کنند.

همان طور که از صحبت های مدیرعامل انجمن موسیقی برمی آید، رویداد کنسرت های آنلاین که در سال جاری با عنوان بر خط ماه و نوا برگزار می شود؛ به دنبال حمایت از هنرمندان موسیقی است. به خصوص هنرمندانی که در دوران کرونا بیشترین آسیب را دیده اند.

نیکنام انزابی می گوید: ما برای برگزاری کل رویداد کنسرت های آنلاین رقمی در حدود 500 میلیون تومان در نظر گرفتیم. اما حدود 400 میلیون تومان هزینه شده است. در حال حاضر به جمع بندی نهایی نرسیده ایم و نمی توانم آمار دقیقی به شما بدهم. پرداخت دستمزد هنرمندان، هزینه ی اقامت و ایاب و ذهاب و غذا و البته هزینه ضبط تصویری و ... همه این ها باید به طور دقیق جمع بندی شود تا در نهایت گزارش مالی دقیقی ارائه کنیم. محدوده ی کُلیِ هزینه ها مشخص است و قطعا این رنج عددی خیلی تغییر نمی کند. مشارکت بنیاد رودکی را هم باید در نظر گرفت؛ بنیاد رودکی سالن را رایگان در اختیار ما قرار داده است.

کنسرت های آنلاین در سه بخش موسیقی ایرانی، موسیقی نواحی و موسیقی کلاسیک برگزار می شوند. در این میان بر کسی پوشیده نیست که هنرمندان موسیقی نواحی در دوران کرونا، بیشتر از هر بخش دیگری تحت فشار بوده اند. هنرمندان موسیقی ایرانی و موسیقی کلاسیک؛ همچنان کلاس های آموزشی خود را دارند، هر چند به صورت آنلاین، ضبط های استودیویی خود را هم دنبال می کنند.

اما اهالی موسیقی نواحی بسیار تحت فشار هستند و درآمدشان تقریبا به صفر رسیده است. پس در برگزاری کنسرت های آنلاین به طور طبیعی و البته براساس صحبت های مسئولان برگزاری این رویداد، باید شاهد حضورِ حداکثریِ هنرمندان موسیقی نواحی باشیم. اما در عمل هرگز چنین نشد.

مدیرعامل انجمن موسیقی می گوید: در سه دوره ی اخیرِ کنسرت های آنلاینِ برخط ماه و نوا حدود 40 گروه اجرا داشته اند. در این میان 5 یا 6 گروه از اهالی موسیقی نواحی بوده اند. ما برای انتخاب گروه ها هم فراخوان داشتیم و هم با اعلام آمادگیِ خود گروه ها سعی کردیم تناسب را در تعداد شرکت کنندگان در سه بخش موسیقی نواحی، موسیقی ایرانی و موسیقی کلاسیک رعایت کنیم.

وقتی 40 گروه در رویدادی شرکت می کنند، اگر بخواهیم به نسبت مساوی سه بخش موسیقی نواحی، ایرانی و کلاسیک را داشته باشیم، در هر بخش باید 13 یا 14 گروه دعوت شده باشند. اما در سه دوره ی اخیر کنسرت های آنلاین تنها 5 یا 6 گروه موسیقی نواحی حضور داشته اند. این یعنی نه تنها نگاه ویژه ای به موسیقی نواحی وجود نداشته، بلکه حتی حقوق آنها هم به شدت پایمال شده است.

شاید مسئولان برگزاری این رویداد، بُعد مسافت و شیوع کرونا را علتِ دعوتِ اندک از اهالی موسیقی نواحی بیان کنند.

رویداد کنسرت های آنلاین در پلتفرم اینستاگرام پخش می شود. این اجراها در سه صفحه ی بنیاد رودکی، انجمن موسیقی ایران و صفحه ی هفدانگ پخش می شوند. در بین این سه صفحه، تنها صفحه ی هفدانگ است که از نظر محتوا و تعدادِ مخاطب، کیفیت و اوضاع مناسبی دارد. دو صفحه ی دیگر به هیچ وجه بسترهای مناسبی برای پخش این آثار ارزشمند نیستند.

نیکنام انزابی می گوید: هر کدام از این اجراها اگر به صورت حضوری برگزار می شد، شاید بیشتر از 100 مخاطب نداشت. اما در اجراهای ما میانگین بازدیدِ هر اجرا حدود 220 نفر است.

شاید بهتر است با مخاطب شناسیِ دقیق تر، تبلیغات وسیع تر و استفاده از صفحه های شخصی هنرمندان، بر تعداد مخاطبانِ این رویداد افزود. رویدادی که با بودجه دولتی برگزار می شود و خروجیِ آن باید در سطح گسترده ای در اختیار بازدیدکنندگان قرار گیرد.

ششمین دوره از کنسرت های آنلاین از روز سه شنبه 12 مرداد 1400 پخش می شود و تا جمعه 15 مرداد ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
تهران-ایرنا- با گذشت 2 روز از طرح تابستانه کتاب 1400 137 هزار و 702 نسخه کتاب از سوی مردم خریداری شد.

به گزارش روز دوشنبه گروه فرهنگی ایرنا از روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، با گذشت دو روز از اجرای هجدهمین دوره طرح های توزیع یارانه کتاب از طریق کتابفروشی ها (طرح های فصلی فروش کتاب) با عنوان تابستانه کتاب 1400 ، 137 هزار و 702 نسخه کتاب به ارزش 79 میلیارد و 270 میلیون و 175 هزار و 989 ریال از سوی 974 کتابفروش به فروش رسید.

تا پایان دومین روز از طرح تابستانه کتاب 1400 استان تهران با 162 کتابفروشی و فروش 20 هزار و 662 نسخه کتاب به مبلغ 12 میلیارد و 207 میلیون و 663 هزار و 90 ریال توانست 15 درصد از کل فروش در این طرح را از بین 31 استان کشور به خود اختصاص دهد.

در تابستانه کتاب 1400 تاکنون استان های تهران، خراسان رضوی، اصفهان، قم، فارس، گیلان، آذربایجان شرقی ، مازندران، خوزستان و کردستان به عنوان پرفروش ترین استان ها بر اساس تعداد کتاب معرفی شدند.

همچنین، استان های تهران، اصفهان، خراسان رضوی، قم، فارس، گیلان، آذربایجان شرقی، کردستان، مازندران و خوزستان تاکنون به عنوان پرفروش ترین استان ها به لحاظ مبلغ فروش در طرح تابستانه کتاب 1400 شناخته شدند.

در طرح تابستانه کتاب 1400 خریداران می توانند تا پانزدهم مردادماه با مراجعه به کتابفروشی های عضو طرح، کتاب های عمومی، کودک و نوجوان و دانشگاهی را با یارانه 20 درصدی خریداری کنند.

به گزارش ایرنا، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سال 1394 برای هدفمندکردن یارانه نشر طرح های فصلی فروش کتاب را آغاز کرد؛ در این طرح ها کتابفروشی ها می توانند روی فروش کتاب به خریداران تخفیف بدهند و مبلغ تخفیف داده شده را از وزارت خانه دریافت کنند. در این طرح ها که با نام طرح های فروش فصلی مشهور شده اند، توزیع یارانه کتاب از طریق کتابفروشی هایی که شرایط لازم را داشته باشند انجام می شود که آن ها می توانند کتاب های خود را که با شرایط تعیین شده مطابقت داشته باشند به خریداران بفروشند.

تاکنون بیش از 17 طرح فصلی کتاب برگزار شده و هجدهمین دوره طرح توزیع یارانه کتاب از طریق کتابفروشی ها (طرح های فصلی فروش کتاب)، با عنوان تابستانه کتاب 1400 از نهم تا پانزدهم مردادماه، در کتابفروشی های عضو طرح سراسر کشور برگزار می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تابستانه کتاب 1400، با فروش 7 میلیارد و 907 میلیون تومان وارد سومین روز شد و رقابت بین سه کتاب فروشی استان قم برای صدر نشینی این دوره گرم تر شده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۱ سایت های دیگر : دنیای اقتصاد

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، دومین روز از طرح تابستانه کتاب 1400 در حالی به پایان رسید که مبلغ 7 میلیارد و 907 میلیون و 17 هزار و 598 تومان برای فروش 137 هزار و 702 نسخه کتاب به ثبت رسید. آمار ها نشان می دهد، 882 کتاب فروشی در دومین روزکتاب فروخته اند.

براساس شاخص پرفروش ترین کتابفروشی ها براساس تعداد کتاب، در دومین روز از طرح، دنیای کتاب قم و فرازمند رشت با حفظ جایگاه در رتبه های اول و دوم قرار دارند و دیگر کتاب فروشی استان قم، یعنی جمال با یک پله صعود در جایگاه سوم قرار گرفته است.

پردیس کتاب اصفهان که روز نخست در جایگاه سوم قرار داشت، با یک پله سقوط بعد از کتاب فروشی جهرم، در جایگاه پنجم ایستاده است. پنج کتاب فروشی بعدی، ماه پیشونی تهران، شهر کتاب اصفهان شعبه ارگ، پاتوق کتاب اراک، محام اهواز و شهر کتاب مشهد هستد.

شاخص پرفروش ترین استان ها براساس تعداد کتاب با روز نخست تغییر پیدا نکرده است؛ و استان های تهران، خراسان رضوی، اصفهان همچنان در صدر هستند. استان قم، فارس، گیلان، آذربایجان شرقی، مازندران، خوزستان و کردستان در رتبه های بعدی این نمودار قرار دارند.

براساس سومین شاخص، استان های تهران، اصفهان و خراسان رضوی جایگاه اول تا سوم پر فروش ترین استان ها براساس مبلغ فروش را در اختیار دارند. هرچند دومین روز از طرح را پشت سرگذاشته ایم، فاصله قابل توجهی بین استان تهران با سایر استان ها ایجاد شده اما هرچه به انتهای نمودار می رسیم، فاصله ها اندک می شود به ویژه بین پنج استان آذربایجان شرقی، گیلان، کردستان، مازندران و خوزستان که در رتبه های پنجم تا دهم قرار دارند.

تابستانه 1400 تا 15 مرداد ماه با حمایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و از سوی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، ادامه دارد.

در این طرح مخاطبان می توانند تا سقف 300 هزار تومان و 20درصد تخفیف از کتاب فروشی های عضو طرح خرید کنند.

کتاب های عمومی، کودک و نوجوان و دانشگاهی مشمول این میزان تخفیف هستند.

اسامی و مشخصات کتابفروشی های عضو طرح به تفکیک هر استان با مراجعه به سایت tarh.ketab.ir قابل مشاهده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، دومین روز از طرح تابستانه کتاب 1400 در حالی به پایان رسید که مبلغ 7 میلیارد و 907 میلیون و 17 هزار و 598 تومان برای فروش 137 هزار و 702 نسخه کتاب به ثبت رسید. آمار ها نشان می دهد، 882 کتاب فروشی در دومین روزکتاب فروخته اند.

براساس شاخص پرفروش ترین کتابفروشی ها براساس تعداد کتاب، در دومین روز از طرح، دنیای کتاب قم و فرازمند رشت با حفظ جایگاه در رتبه های اول و دوم قرار دارند و دیگر کتاب فروشی استان قم، یعنی جمال با یک پله صعود در جایگاه سوم قرار گرفته است.

پردیس کتاب اصفهان که روز نخست در جایگاه سوم قرار داشت، با یک پله سقوط بعد از کتاب فروشی جهرم، در جایگاه پنجم ایستاده است. پنج کتاب فروشی بعدی، ماه پیشونی تهران، شهر کتاب اصفهان شعبه ارگ، پاتوق کتاب اراک، محام اهواز و شهر کتاب مشهد هستد.

شاخص پرفروش ترین استان ها براساس تعداد کتاب با روز نخست تغییر پیدا نکرده است؛ و استان های تهران، خراسان رضوی، اصفهان همچنان در صدر هستند. استان قم، فارس، گیلان، آذربایجان شرقی، مازندران، خوزستان و کردستان در رتبه های بعدی این نمودار قرار دارند.

براساس سومین شاخص، استان های تهران، اصفهان و خراسان رضوی جایگاه اول تا سوم پر فروش ترین استان ها براساس مبلغ فروش را در اختیار دارند. هرچند دومین روز از طرح را پشت سرگذاشته ایم، فاصله قابل توجهی بین استان تهران با سایر استان ها ایجاد شده اما هرچه به انتهای نمودار می رسیم، فاصله ها اندک می شود به ویژه بین پنج استان آذربایجان شرقی، گیلان، کردستان، مازندران و خوزستان که در رتبه های پنجم تا دهم قرار دارند.

تابستانه 1400 تا 15 مرداد ماه با حمایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و از سوی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، ادامه دارد.

در این طرح مخاطبان می توانند تا سقف 300 هزار تومان و 20درصد تخفیف از کتاب فروشی های عضو طرح خرید کنند.

کتاب های عمومی، کودک و نوجوان و دانشگاهی مشمول این میزان تخفیف هستند.

اسامی و مشخصات کتابفروشی های عضو طرح به تفکیک هر استان با مراجعه به سایت tarh.ketab.ir قابل مشاهده است.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
یک رمان نویس گفت: یکی از مسائلی که در روز های اخیر در المپیک دیدیم، ناشی از بی توجهی به ادبیات کهن است. ما نتوانسته ایم از طریق ادبیات کشورمان بر جوانان و نوجوانان تأثیر بگذاریم.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۱

محمدعلی گودینی، رمان نویس پیشکسوت و شایسته تقدیر جایزه جلال آل احمد در گفت وگو با ایکنا درباره بازنویسی ادبیات کهن گفت: نویسندگانی خوبی همچون محمد میرکیانی، محمدرضا یوسفی و ... در این زمینه اهتمام ویژه ای داشتند و دارند و یا مرحوم مهدی آذریزدی که کار های فاخری انجام داد که شاید در حال حاضر کمتر چنین آثاری دیده می شود و یا نویسندگان رغبت کمتری به بازنویسی ادبیات کهن دارند، زیرا حمایت چندانی از آن ها انجام نمی شود تا با انگیزه بیشتر در این زمینه قلم بزنند.

وی با بیان اینکه موج آثار ترجمه ای نیز تأثیر مخربی بر ادبیات فارسی گذاشته است، افزود: برخی ناشران و مترجمان مجذوب و علاقه مند به آثار غربی هستند و حجم آثار ترجمه از تألیف پیشی گرفته است. همین مسئله اجازه نمی دهد گنجینه های ادبیات کهن فارسی اعم از شاهنامه، مثنوی و ... شناخته شود.

نویسنده لبخند تلخ با تأکید بر اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید از نویسندگان و ناشران چنین آثاری حمایت کند، بیان کرد: این حمایت می تواند به صورت خرید آثار باشد و یا امتیاز ویژه ای به آثار بازنویسی ادبیات کهن فارسی اختصاص داده شود تا نویسندگان بیشتری به این سمت و سو سوق پیدا کنند.

وی با بیان اینکه دولت در سال های اخیر نسبت به فرهنگ و ادبیات کشورمان بی توجه بوده است، تصریح کرد: نویسندگان و ناشران مشکلی در نوشتن و پرداختن به سوژه های خاص ندارند، مشکل از دولت است که هیچ حمایتی از آن ها نمی کند. هزینه های بی شماری بر نویسندگان تحمیل می شود و همواره دغدغه مشکل معیشتی فکر و ذهن و زمان آن ها را اشغال کرده است و اجازه نوشتن نمی دهد؛ بنابراین دولت باید از ادبیات خود با حمایت از نویسندگان حفاظت کند.

گودینی ادامه داد: وقتی یکی از آثار پائولو کوئیلو با عنوان کیمیاگر ترجمه شد، متوجه شدند که داستانش را از یکی از آثار مولوی گرفته است. زیرا او همانطور که خودش گفته از دوران نوجوانی آثار مولوی را می خوانده و از او تأثیر گرفته است. در حالی که ما حتی چنین کار هایی را هم انجام نداده ایم. البته این به معنی ناتوانی نیست، بلکه انگیزه وجود ندارد.

نویسنده رمان زنی با کفش های مردانه در ادامه درباره تأثیر بازنویسی ادبیات کهن گفت: یکی از مسائلی را که در روز های اخیر در المپیک دیدیم، ناشی از بی توجهی به ادبیات کهن است. زیرا تعدادی از جوانان کشورمان برای کشور های دیگر بازی کردند. این ها علاوه بر مشکلات عدیده ای که دارند و باید آسیب شناسی شود، نشان می دهد که ما نتوانسته ایم از طریق ادبیات کشورمان بر جوانان و نوجوانان تأثیر بگذاریم. وطن دوستی و عشق به میهن می تواند ازطریق ادبیات در نسل امروز نهادینه شود. در حالی که هزاران حکایت و داستان در ادبیات کهن وجود دارد که با توجه به عناصر داستانی آن ها می توان آن ها را ساده نویسی، بازنویسی یا بازآفرینی کرد.
انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
تهران- ایرنا- فعال فرهنگی حوزه کتاب گفت: برگزاری طرح های فصلی فروش کتاب در شرایطی که این کالای فرهنگی در حال حذف شدن از سبد خرید خانوارهاست امیدبخش است، به واقع اگر کتاب با قیمت واقعی عرضه شود فروش نمی رود و سرمایه هایی که در این بخش هستند خارج می شوند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۱

مدیر کتابفروشی عضو طرح جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، در خصوص برگزاری طرح های توزیع یارانه کتاب از طریق کتابفروشی ها (طرح های فصلی فروش کتاب) بیان کرد: این طرح ها از جمله طرح های حمایتی است که به نفع کتابفروش است؛ به هرحال نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران که سال گذشته برگزار شد عنصری کمک کننده برای ناشران است و برگزاری این طرح ها نیز حمایتی است که علاوه بر مصرف کننده و اهالی کتاب، شامل حال کتابفروشان نیز می شود.

وی درباره تاثیر برگزاری این طرح ها به صورت مداوم و چهار بار در سال اظهار کرد: بنده ناشر نیز هستم؛ در سال های اخیر با توجه به افزایش قیمت کاغذ، مبلغ نهایی کتاب تولید شده نیز افزایش داشته است و در نتیجه کتاب با قیمت بالا به دست مخاطب می رسد. از این رو برگزاری طرح های فصلی فروش کتاب می تواند کمکی برای مردم جهت خرید کتاب باشد.

سیردانی با اشاره به افزایش سقف خرید مخاطبان در تابستانه کتاب 1400 عنوان کرد: اکنون کتاب در حال حذف شدن از سبد خرید خانوارها است و برگزاری طرح های فصلی فروش کتاب امیدبخش بوده و مردم بیشتر به کتابفروشی ها مراجعه می کنند. به واقع اگر کتاب با قیمت بدون تخفیف عرضه شود فروش نمی رود و سرمایه هایی که در بخش کتاب است خارج می شود.

مدیر کتابفروشی شهر کتاب مهرشهر استان البرز، همچنین مطرح کرد: اگر طرح ششم توسعه کشور را ملاحظه کنید در بخش فرهنگی آن به کاربری کتابفروش اشاره شده بود که می بایست کاربری مسکونی در نظر گرفته شود تا بتواند با هزینه کمتری ادامه حیات دهد و به نظر باید این طرح به مرحله عملی شدن برسد.

سیردانی در پایان گفت: به واقع اکنون، عملا ادامه حیات برای کتابفروشی با سود پشت جلد سخت است و برگزاری طرح های توزیع یارانه کتاب از طریق کتابفروشی ها (طرح های فصلی فروش کتاب) به صورت ممتد و چهار نوبت در طول سال سودمند خواهد بود. همچنین اگر خانه کتاب و ادبیات ایران و معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حمایت های خود را افزایش دهد این حوزه قوی تر باقی می ماند.

به گزارش ایرنا، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سال 1394 برای هدفمندکردن یارانه نشر طرح های فصلی فروش کتاب را آغاز کرد؛ در این طرح ها کتابفروشی ها می توانند روی فروش کتاب به خریداران تخفیف بدهند و مبلغ تخفیف داده شده را از وزارت خانه دریافت کنند.

در این طرح ها که با نام طرح های فروش فصلی مشهور شده اند، توزیع یارانه کتاب از طریق کتابفروشی هایی که شرایط لازم را داشته باشند انجام می شود که آن ها می توانند کتاب های خود را که با شرایط تعیین شده مطابقت داشته باشند به خریداران بفروشند.

تاکنون بیش از 17 طرح فصلی کتاب برگزار شده و هجدهمین دوره طرح توزیع یارانه کتاب از طریق کتابفروشی ها (طرح های فصلی فروش کتاب)، با عنوان تابستانه کتاب 1400 از نهم تا پانزدهم مردادماه، در کتابفروشی های عضو طرح سراسر کشور برگزار می شود.

طرح تابستانه کتاب 1400 از شنبه (نهم مردادماه 1400) با مشارکت 964 کتابفروشی از سراسر کشور فعالیت خود را آغاز کرده است و تا پانزدهم مرداد ماه به کار خود ادامه خواهد داد.

در این طرح از مجموع 964 کتابفروشی عضو طرح ، 732 کتابفروشی در مراکز استان ها و 232 کتابفروشی در شهرستان ها حضور دارند و کتاب های عمومی، کودک و نوجوان و دانشگاهی را با یارانه 20 درصدی عرضه می کنند.

هجدهمین دوره از طرح های توزیع یارانه کتاب از طریق کتابفروشی ها (طرح های فصلی فروش کتاب) با افزایش 50 درصدی اعتبار همراه است؛ بر همین اساس نیز سقف مجاز خرید برای هر خریدار که در طرح های پیشین 200 هزارتومان بود در تابستانه کتاب 1400 به مبلغ 300 هزارتومان افزایش یافت.

علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی با مراجعه به سایت می توانند از لیست کتابفروشی های عضو طرح تابستانه کتاب 1400 باخبر شده و از 9 تا 15 مردادماه با ارائه کارت ملی و با مراجعه به کتابفروشی های عضو طرح تابستانه کتاب 1400 کتاب های عمومی، کودک ونوجوان و دانشگاهی را با یارانه 20 درصدی خریداری کنند.

کتابفروشی های مشارکت کننده در طرح تابستانه کتاب 1400 تا زمان به اتمام رسیدن یارانه اختصاصی ملزم به ارائه تخفیف به مشتریان هستند.

ارائه یارانه در طرح تابستانه کتاب 1400 تنها شامل کتاب های چاپی است و سایر اقلام و کالاهای فرهنگی عرضه شده در کتابفروشی را شامل نمی شود. و نیز کتاب های آموزشی و کمک آموزشی، افست، فاقد شماره شابک و دارای شابک غلط و هم چنین کتاب هایی که در بانک اطلاعاتی خانه کتاب و ادبیات ایران ثبت نشده اند، مشمول طرح تابستانه کتاب نمی شود.

در طرح تابستانه کتاب 1400 امکان ثبت خریدهای غیرحضوری نیز فراهم شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
ثبات قیمت، نظارت واقعی بر تخصیص یارانه دولتی کاغذ، رساندن کاغذ مورد نیاز به ناشران حقیقی و فعال و مدیریت صحیح ازجمله مطالبات ناشران کشور از وزارت ارشاد دولت سیزدهم اند.

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ و اندیشه: مساله کاغذ طی سال ها و دهه های گذشته یکی از مهم ترین چالش های ناشران کتاب در کشور بوده است. در برهه ای یارانه دولتی کاغذ وجود داشت و در برهه ای به خواسته ناشران این یارانه قطع و به امور دیگر چاپ و نشر اختصاص پیدا کرد. طرح های فصلی عیدانه، تابستانه، پاییزه و زمستانه کتاب، نمونه حمایت هایی هستند که بنا شد با حذف یا کمترشدن یارانه کاغذ، به طور غیرمستقیم به ناشران و اهالی نشر اختصاص بگیرند.

با پایان کار دولت دوازدهم، مساله کاغذ همچنان حل نشده و فراز و فرودهای گذشته را همچنان دارد. به هرحال طی سال های گذشته ناشران و مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مساله کاغذ و یارانه اش دست به گریبان بوده اند. اما اهمیت مساله بود و نبود یارانه کاغذ، نباید باعث غفلت از دیگر عوامل و عناصر صنعت چاپ کتاب شود. چون وقتی پای صحبت ناشران و گفتگو درباره مشکلاتشان می نشینیم، تنها از یارانه کاغذ نمی گویند.

روزهای پیش رو و آغازین دولت سیزدهم، فرصت و بهانه خوبی بود تا دوباره پای صحبت برخی از ناشران بنشینیم و مطالباتشان را از وزارت ارشاد دولت بعدی جویا شویم؛ اما محور بحث و تمرکزمان روی بحث کاغذ بود. به این ترتیب با 20 تن از مدیران نشر کشور به گفتگو نشستیم و خواسته هایشان درباره کاغذ را از دولت بعدی جویا شدیم. برخی از ناشران معتقدند یارانه کاغذ، عاملی برای فساد اقتصادی و رانت خواری است. بنابراین باید از اصل و اساس حذف شود. برخی دیگر هم شاید چنین نظری داشته باشند اما بودن یارانه را در وضعیت فعلی، یک مُسکّن موقت برای ادامه حیات چرخه نشر می دانند. اما عاملی که خیلی از این بیست ناشر به آن اشاره و بر آن تاکید کردند، نظارت بر تخصیص یارانه است؛ به این معنی که یارانه کاغذ به ناشرانی برسد که می خواهند کتاب چاپ کنند نه این که با کاغذ دریافتی با ارز دولتی، سوداگری کرده و آن را با قیمتی دیگر در بازار بفروشند.

به این ترتیب، ثبات قیمت، نظارت جدی بر تخصیص یارانه کاغذ، مدیریت صحیح و سپردن کار به دست کاردان و در کنارشان، افزایش ظرفیت تولید داخلی کاغذ برای خودکفایی و جلوگیری از وابستگی بیشتر به کشورهای خارجی، ازجمله موارد و خواسته های مهم ناشران است. در گزارشی که در قالب یک جدول مختصر و مفید در ادامه می آید، راهکارهای ناشران برای خروج کاغذ از وضعیت نامناسب فعلی و بهبود آن مطرح شده است. این جدول به واسطه گفتگوهایی پر شده که متعاقباً مشروح آن ها در خبرگزاری مهر منتشر می شود.

در ادامه جدول مطالبات و راهکارهای 20 ناشری را که برای این گزارش موفق به گفتگو با آن ها شدیم، از نظر می گذرانیم. لازم به ذکر است که در انتخاب ناشران این گزارش، تلاش شد تنوع انتخابی اعم از دولتی و خصوصی رعایت شود. بیشتر ناشران حاضر در گزارش، در گروه ناشران عمومی جا دارند و چندتن از ناشران استانی و دانشگاهی نیز در این جدول حضور دارند تا نماینده دیگر همکاران خود باشند. جدول زیر نیز به ترتیب نام خانوادگی ناشران مرتب شده است.

نام مدیر نام نشر راهکارها

مرتضی احمد آخوندی دارالکتب الاسلامیه

1- قائل شدن یارانه کاغذ
2- اعمال نظارت دقیق بر هزینه شدن یارانه برای خرید واقعی کاغذ
3- استفاده از مواد اولیه تولید کاغذ در کشور به ویژه نیشکر

علی اصغر بهمن نیا نارگل 1- حذف ارز دو نرخی برای از بین رفتن فساد اقتصادی
2- نظارت شدید و دقیق بر هزینه شدن یارانه برای خرید واقعی کاغذ
3- از بین رفتن رانت
4- عدم اختصاص یارانه و سهمیه به ناشران کمک آموزشی

مسعود پایدار داریان کتاب دانشگاهی 1- تعادل قیمت کاغذ به واسطه حل مشکلات اقتصادی کشور، ازجمله رفع تحریم ها و متعادل شدن قیمت ها و ارزش پیدا کردن پول ملی
2- وجود بازار رقابتی نشر و حمایت هدفمند دولت از آن

علی اکبر تورانیان شهرآب 1- توجه ویژه به کارخانه های داخلی تولید کاغذ برای خودکفایی در تولید
2- هدایت ظرفیت کارخانه ها به سمت تولید کاغذ نه محصولاتی چون لیوان و ظروف کاغذی
3- فراهم کردن شرایط آسان برای واردات کاغذ در صورت تصمیم به واردکردن گسترده و عدم فعال سازی کارخانه های داخل
4- جلوگیری از فعالیت مافیای کاغذ
5- بهره برداری از کارخانه ساخت زینک در کشور به جای واردکردن این محصول از ترکیه

محمدرضا توکل صدیقی صابرین 1- ثبات قیمت کاغذ
2- دخالت دولت در مساله به دلیل رفتار غیرمنطقی تاجران خصوصی کاغذ
3- عدم تمرکز روی یک گروه خاص و کاغذ مورد نیازش در برنامه ریزی ها که در نتیجه آن برخی از انواع کاغذ در بازار نایاب می شود
4- انجام تحقیق میدانی برای درک صحیح از نیاز ناشران به انواع کاغذ
5- سپردن کار به نهادی که بر مساله کاغذ اشراف دارد نه یک شرکت تعاونی با اشراف محدود

رضا حاجی آبادی هزاره ققنوس 1- حذف یارانه به دلیل آفت زا بودنش
2- سپردن کار به دست اهل آن و آرزوی زمانی که وزیر فرهنگ و ارشاد کسی باشد که اهالی قلم به قلمش قسم بخورند
3- جلوگیری از صدور مجوز بی رویه نشر
4- جلوگیری از چندگانگی در فضای فرهنگ کشور و سپردن کار تصمیم گیری به یک نهاد یعنی وزارت ارشاد

اسماعیل حسن زاده بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه 1- آزاد بودن واردات کاغذ و در کنار آن
2- افزایش ظرفیت تولید داخلی کاغذ
3- ادامه داشتن اختصاص یارانه کاغذ در وضعیت فعلی به عنوان یک مُسکّن

محمد حقی کتابستان معرفت 1- توجه به عناصر دیگر تولید کتاب مانند زینک که امروز هزینه اش با هزینه کاغذ یک کتاب برابری می کند
2- تعیین تکلیف دولت با خودش که می خواهد در تولید کاغذ خودکفا شود یا خیر
3- تأمین کاغذ مورد نیاز کشور و خالی نماندن بازار برای جلوگیری از فاصله زیاد قیمت کاغذ دولتی و آزاد
4- مذاکره با تاجران خصوصی واردکننده کاغذ و اختصاص ارز دولتی به آن ها برای جلوگیری از خلاهای موجود
5- در نظر گرفتن تسهیلات برای واردات کاغذ آزاد برای فراوانی محصول در بازار و جلوگیری از قیمت گذاری های بی منطق کاسبان و دلالان کاغذ
6- کم کردن فاصله قیمت کاغذ دولتی و آزاد

حسین سعیدی به نشر 1- سروسامان دادن به کارخانجات تولید کاغذ در داخل
2- ساماندهی تخصیص ارز برای واردات کاغذ
3- جلوگیری از ورود تاجران غیرمتخصص در واردات کاغذ که باعث ناهماهنگی در بازار شده اند
4- توجه به قانون مالکیت معنوی آثار
5- جلوگیری از قاچاق کتاب
6- فرهنگ سازی و اطلاع رسانی صحیح درباره مسائل کاغذ و تولید کتاب
7- بهره برداری از امکان کتاب های الکترونیکی و گویا

حسین شاهمرادی امیر کبیر 1- جمع کردن بساط دلال بازی در حوزه کاغذ و کتاب
2- راه اندازی کارخانه های باگاس محور نه چوب محور در کشور
3- مجهزکردن کارخانه های تولید داخل به فناوری ابزار دقیق برای بهبود کیفیت کاغذ داخلی
4- اصلاح رفتار دولت که برای واردکردن کاغذ توسط ناشران، محدودیت ایجاد می کند
5- و در نهایت، در صورت عدم رعایت این موارد، رهاکردن کار به این معنی که هیچ کاری در حق کاغذ نکنند

مجتبی شاهمرادی آرما 1- تکیه به تولید داخلی کاغذ چون وابستگی به خارج در همه ابعاد ضرر می زند
2- پیگیری جدی مساله خودکفایی در تولید کاغذ چون سال هاست مغفول واقع شده
3- بازنگری جدی در نحوه تولید و عرضه کاغذ که با رانت زیاد همراه است.

علی اکبر شیروانی سوره مهر 1- تلاش برای حذف دو نرخی بودن کاغذ
2- شفافیت در واردات و عرصه کاغذ

لیما صالح رامسری معین 1- رفع ناهماهنگی های پشت پرده بین وزارت بازرگانی و تعاونی آشنای وزارت ارشاد
2- اصلاح شیوه های مدیریت اشتباه که در نتیجه آن، همه حق دارند و درست می گویند

سید حسین عابدینی سفیر اردهال 1- افزایش حجم تولید داخلی کاغذ و جلوگیری از وابستگی به کاغذ خارجی، چون تولید فعلی فقط 10 تا 15 درصد بازار را تغذیه می کند
2- ادامه اختصاص یارانه چندسال گذشته برای کاغذ در حکم یک مُسکّن موقت برای ادامه حیات فعلی ناشران

محمد عزیزی روزگار 1- ادامه اختصاص یارانه کاغذ
2- مشخص شدن میزان مصرف هر ناشر برای اختصاص عادلانه یارانه و کاغذی که در اختیارش قرار می گیرد

نادر قدیانی قدیانی 1- بیان علل عدم ثبات قیمت ها توسط دولت
2- در نظر گرفتن دوره دوساله خروج از بحران و یک حرکت سریع برای ثبات بازار
3- آزادبودن واردات کاغذ با دلار آزاد؛ در صورتی که دولت نمی تواند ارز مورد نیاز را فراهم کند

عابس قدسی سپیده باوران 1- ادامه یارانه حمایتی دولت از کاغذ که البته دم دستی ترین راه حل هم هست
2- نظارت جدی بر اختصاص یارانه به ناشران حرفه ای و واقعی کتاب برای جلوگیری از کتاب سازی و هدر رفتن یارانه

حسین قوامیان کومه 1- تشکیل کارگروه نظارت متشکل از وزارت ارشاد، اتحادیه ناشران و قوه قضائیه
2- قطع دست کسانی که یارانه و حمایت ها را دور زده و سوداگری می کنند
3- تلقی شدن کاغذ به عنوان یک کالای ضروری
4- جلوگیری از چاپ هرگونه کتاب ضعیف و غیرمرتبط با حرفه نشر با کاغذ دولتی که با ارز 4 هزار و 200 تومانی خریداری شده است

سعید کرمی سروش 1- تقویت و توسعه کار و تعداد کارخانه های داخلی تولید کاغذ
2- توسعه خدمات حمایتی هدفمند توسط دولت با نظارت جدی
3- حرکت ناشرها به سمت تولیدات بیشتر دیجیتال و پرینتی
4- حمایت ارشاد از کتاب های مرجع و برداشتن وظیفه چاپ این کتاب ها از عهده ناشران

ابوالفضل میرباقری کتابسرای تندیس 1- خودکفایی در تولید کاغذ برای جلوگیری از خروج ارز
2- اضافه شدن ظرفیت تولید کاغذ در شرایط فعلی (پیش از زمان خودکفایی)

کد خبر 5256828

صادق وفایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تهران-ایرنا- نامزدهای راه یافته به مرحلۀ نهایی پنجمین دوره جام باشگاه های کتاب خوانی کودک و نوجوان مشخص شدند.

به گزارش ستاد خبری ستاد هماهنگی شهرها و روستاهای دوستدار کتاب، پنجمین دورۀ جام باشگاه های کتاب خوانی کودک و نوجوان که از اوایل پاییز سال 1399 فعالیت خود را آغاز کرده بود، به پایان راه رسید. از بین 27 هزار باشگاه با 450 هزار عضو که در 1960 شهر و روستا تشکیل شده بود، نامزدهای مرحله نهایی این برنامه از سوی هیئت داوران آن اعلام شدند.

در این دوره از جام باشگاه های کتاب خوانی کودک و نوجوان، داوری ها در دو مرحله شهرستان و مرحله نهایی کشوری، انجام پذیرفت. از میان مستندات داوری شده در مرحله شهرستان 700 باشگاه، 2000 فیلم و بیش از 2000 نامۀ به دبیرخانه این دوره از جام باشگاه های کتاب خوانی رسید.

آثار و فعالیت های باشگاه های کتاب خوانی با توجه به شاخص هایی چون خلاقیت و ابتکار، فعالیت های ترویج کتاب خوانی در فضای مجازی، میزان اثرگذاری فعالیت ها، رسایی و شیوایی مستندات، توسط کارشناسان و متخصصان حوزۀ ترویج کتاب خوانی و ادبیات کودک و نوجوان در سه بخش باشگاه برگزیده، نامه برگزیده و فیلم برگزیده، بررسی و داوری شدند.

باتوجه به شرایط ویژه بیماری کرونا و براساس مصوبه شورای برنامه ریزی جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان، اختتامیه پنجمین دوره این رویداد با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و به صورت مجازی برگزار خواهد شد. این مراسم سه شنبه (12مرداد) از ساعت 15 تا 16:30 به صورت مجازی از طریق پخش خواهد شد.

معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به منظور توسعه فرهنگی و ترویج کتابخوانی با همکاری ستاد هماهنگی شهرها و روستاهای دوستدار کتاب (که نمایندگان دستگاه های دولتی و غیردولتی در آن عضویت دارند) و ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سراسر کشور پنجمین دوره جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان را برگزار می کند.

به گزارش ایرنا، جام باشگاه های کتابخوانی از سال 1394 با مشارکت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نهادهای غیردولتی و دستگاه های اجرایی و عمومی استان ها و شهرستان ها از جمله نهاد کتابخانه های عمومی، انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، صندوق بین المللی کودکان سازمان ملل متحد یونیسف، کمیسیون ملی یونسکو، سازمان بهزیستی، سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، خانه کتاب و سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به منظور توسعه فرهنگی و ترویج کتابخوانی در شهرها و روستاهایی برگزار می شود که متقاضی شرکت در این برنامه هستند.
این جام در شهرستان ها در رشته های باشگاه برگزیده، نامه برگزیده، فیلم برگزیده، کتاب برگزیده، تسهیلگر برگزیده و کتاب فروش برگزیده برگزار می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
رئیس هیات مدیره کانون کشوری انجمن های صنفی مترجمان از تشکیل انجمن سراسری مترجمان براساس مصوبه هیات وزیران موضوع بند (چ) ماده (92) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰

محمد رضا اربابی، رئیس هیات مدیره کانون کشوری انجمن های صنفی مترجمان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به تصویب قانون تأسیس انجمن صنفی سراسری اشخاص حقیقی پدیدآورنده آثار فرهنگی و هنری و شاغلان بخش فرهنگ و هنر و رسانه در رسته تخصصی بیان کرد: آبان ماه سال 1398 این قانون در هیات وزیران تصویب شد؛ مستقل شدن انجمن های فرهنگی، از کارگری و سراسری شدن انجمن های استانی از دلایل اصلی این مصوبه است. هرچند تصویب این قانون برای کانون کشوری انجمن های صنفی مترجمان، جذابیت نداشت اما در قالب این مصوبه تاسیس انجمن سراسری مترجمان اقدام شد.

وی افزود: با تدوین اساسنامه تشکیل انجمن های صنفی سراسری از سوی دو وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مجوز برگزاری مجامع عمومی انجمن ها صادر شده است. امیدواریم فعالیت انجمن هایی که براساس مصوبه هیات وزیران تشکیل شده اند و یا شکل می گیرند، از سوی مسئولان مورد توجه قرار گیرند.

اربابی با اشاره به شرح وظایف انجمن سراسری مترجمان گفت: اساسنامه انجمن جدید، شباهت زیادی به اساسنامه کانون کشوری انجمن های صنفی مترجمان دارد؛ بنابراین اقدام متفاوتی انجام نخواهیم داد. با انجمن جدید همه حوزه های ترجمه را پوشش می دهیم. تنها اتفاق جدید محتمل، نوع حمایت دولت از این انجمن است. براساس مصوبه، مقرر شده دولت بوودجه خاصی را برای انجمن صنفی سراسری اشخاص حقیقی پدیدآورنده آثار فرهنگی و هنری و شاغلان بخش فرهنگ و هنر و رسانه در رسته تخصصی در نظر بگیرد و فعالیت آن ها را تسهیل کند.

رئیس هیات مدیره کانون کشوری انجمن های صنفی مترجمان با اشاره به مشارکت کانون کشوری انجمن های صنفی در دو رویداد بین المللی گفت: با توجه به حضورم به عنوان رئیس کارگروه ترجمه حقوقی فدراسیون جهانی مترجمان و نماینده آسیا در وبینار تاثیرات همه گیری کرونا بر ترجمه حقوقی سخنرانی داشتم؛ علاوه براین در وبینار مجازی دانشگاه غنا با موضوع راه مترجم شدن برای دانشجویان جوان رشته مترجمی سخرانی کردم. یکی از مباحث قابل توجه در آموزش های دانشگاهی رشته مترجمی، رویکرد تخصصی به این رشته در دنیا است؛ در حالی که هرچند رشته ترجمه از مقطع کاردانی تا دکتری در ایران تدریس می شود، اما نبود دوره تخصصی مترجمی، همچنان به عنوان نقطه ضعف وجود دارد؛ علاوه براین برای ترجمه شفاهی نیز رشته دانشگاهی نداریم و توجه صاحب نظران و متخصصان را می طلبد.

محمد رضا اربابی، رئیس هیات مدیره کانون کشوری انجمن های صنفی مترجمان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به تصویب قانون تأسیس انجمن صنفی سراسری اشخاص حقیقی پدیدآورنده آثار فرهنگی و هنری و شاغلان بخش فرهنگ و هنر و رسانه در رسته تخصصی بیان کرد: آبان ماه سال 1398 این قانون در هیات وزیران تصویب شد؛ مستقل شدن انجمن های فرهنگی، از کارگری و سراسری شدن انجمن های استانی از دلایل اصلی این مصوبه است. هرچند تصویب این قانون برای کانون کشوری انجمن های صنفی مترجمان، جذابیت نداشت اما در قالب این مصوبه تاسیس انجمن سراسری مترجمان اقدام شد.

وی افزود: با تدوین اساسنامه تشکیل انجمن های صنفی سراسری از سوی دو وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مجوز برگزاری مجامع عمومی انجمن ها صادر شده است. امیدواریم فعالیت انجمن هایی که براساس مصوبه هیات وزیران تشکیل شده اند و یا شکل می گیرند، از سوی مسئولان مورد توجه قرار گیرند.

اربابی با اشاره به شرح وظایف انجمن سراسری مترجمان گفت: اساسنامه انجمن جدید، شباهت زیادی به اساسنامه کانون کشوری انجمن های صنفی مترجمان دارد؛ بنابراین اقدام متفاوتی انجام نخواهیم داد. با انجمن جدید همه حوزه های ترجمه را پوشش می دهیم. تنها اتفاق جدید محتمل، نوع حمایت دولت از این انجمن است. براساس مصوبه، مقرر شده دولت بوودجه خاصی را برای انجمن صنفی سراسری اشخاص حقیقی پدیدآورنده آثار فرهنگی و هنری و شاغلان بخش فرهنگ و هنر و رسانه در رسته تخصصی در نظر بگیرد و فعالیت آن ها را تسهیل کند.

رئیس هیات مدیره کانون کشوری انجمن های صنفی مترجمان با اشاره به مشارکت کانون کشوری انجمن های صنفی در دو رویداد بین المللی گفت: با توجه به حضورم به عنوان رئیس کارگروه ترجمه حقوقی فدراسیون جهانی مترجمان و نماینده آسیا در وبینار تاثیرات همه گیری کرونا بر ترجمه حقوقی سخنرانی داشتم؛ علاوه براین در وبینار مجازی دانشگاه غنا با موضوع راه مترجم شدن برای دانشجویان جوان رشته مترجمی سخرانی کردم. یکی از مباحث قابل توجه در آموزش های دانشگاهی رشته مترجمی، رویکرد تخصصی به این رشته در دنیا است؛ در حالی که هرچند رشته ترجمه از مقطع کاردانی تا دکتری در ایران تدریس می شود، اما نبود دوره تخصصی مترجمی، همچنان به عنوان نقطه ضعف وجود دارد؛ علاوه براین برای ترجمه شفاهی نیز رشته دانشگاهی نداریم و توجه صاحب نظران و متخصصان را می طلبد.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
انجمن منقدان، نویسندگان و پژوهشگران خانه تئاتر، در پی درگذشت جلال ستاری، نویسنده و پژوهشگر، پیام تسلیتی را منتشر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰

به گزارش ایلنا، در این پیام آمده است:

حتی در این روزگار تلخ و سیاه نیز نامش و یادش و دانش به جای مانده به یادگارش، چشمه نوریست برایمان و نغمه ای از میان تاریکی که می گوید در معبد فرهنگ و هنر هنوز جایی برای ستایش دانایی و آدمیت هست.

درگذشت استاد جلال ستاری، اسطوره شناس، پژوهشگر، مترجم، منتقد فرهنگی و آموزگار بزرگ و بی نظیر، اگرچه برای اهل فرهنگ خسرانی بزرگ و مایه تاسفی عمیق است، اما نیک می دانیم در سپهر فرهنگ و اندیشه ایرانیان و در میان صدها کتاب و مقاله بازمانده اش، او حیاتی جاودانه خواهد داشت. روح بلندش شاد و یادش گرامی.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
آمارهای نشر کتاب در تیرماه حکایت از کاهش تعداد عناوین کتاب های کودک و نوجوان نسبت به ماه گذشته به نصف دارد، همچنین قیمت کتاب نیز با 60 درصد افزایش مواجه شده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، بر اساس آمارهای نشر موجود در خانه کتاب در تیرماه سال جاری هشت هزار و 448 عنوان کتاب منتشر شده است که از این میان شش هزار و 179 عنوان ترجمه بوده است.

ناشران تهرانی شش هزار و 51 عنوان و ناشران شهرستانی دو هزار و 397 عنوان کتاب منتشر کرده اند، شمار کتاب های چاپ اول پنج هزار و 319 عنوان و تجدید چاپی ها سه هزار و 129 عنوان بوده است.

متوسط شمارگان اعلامی از سوی ناشران در تیرماه هزار نسخه بوده است. امروز دیگر روشن است که شمارگان اعلامی از سوی ناشران با شمارگان اصلی کتاب مغایر است. متوسط قیمت کتاب در تیرماه سال جاری نیز 54 هزار و 600 تومان بوده است.

اما نکته جالب توجه در آمار نشر تیرماه افزایش تعداد عناوین کتاب های کمک آموزشی است، کتاب های این حوزه با هزار و 449 عنوان در رده نخست قرار دارند. ادبیات، پس از آن با هزار و 425 عنوان و علوم عملی با 1210 عنوان در رده های بعدی قرار دارند.

دیگر نکته قابل توجه در آمار نشر کاهش 50 درصدی تعداد عناوین در تیرماه در مقایسه با خرداد است ، در حالیکه خرداد گذشته 1500 عنوان کتاب کودک و نوجوان منتشر شده است، در تیرماه این رقم به نصف کاهش پیدا کرده و با 809 عنوان که 365 عنوان تالیفی و 444 عنوان ترجمه هستند، خودنمایی می کند.

غلبه تجدید چاپی ها بر چاپ اولی ها در حوزه کودک و نوجوان نشان از توجه ناشر به بازار و فروش بیشتر به جای تألیف آثار جدیدتر دارد. تولید محتوا در حوزه ادبیات کودک و نوجوان که گرایش بسیار به ترجمه وجود دارد، در سال های اخیر کاهش نسبی پیدا کرده و کارشناسان حوزه را نگران کرده است.

شمارگان کتاب های کودکان و نوجوانان در تیرماه 1500 نسخه بوده است و میانگین قیمت کتاب های کودک نوجوان نیز 32 هزار تومان بوده است که نسبت به ماه گذشته هزار تومان افزایش داشته است. این رقم در تیرماه سال گذشته 35 هزار تومان بوده است. که رشد 60 درصدی قیمت کتاب را نشان می دهد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
اعضای هیات داوران جایزه جهانی داستان ما و کرونا برگزیدگان این جایزه را معرفی کردند.

به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، در بیانیه دبیرخانه و هیات داوران جایزه جهانی داستان ما و کرونا آمده است: حوادث، اتفاق ها و بیماری های همه گیر بر ابعاد گوناگون زندگی ما تاثیرگذارند. داستان نیز بازآفرینی تجربه زیستن است و با نوشتن داستان، بار دیگر آنچه بر ما گذشته بازآفرینی می کنیم تا در آینده با رنج ها و مواهب زیستن بهتر مواجه شویم.

همه گیری کووید 19 نیز از جمله تجربه های شخصی و اجتماعی انسان در آستانه ورود به دوره ای تازه از جهان است. این بیماری بر بسیاری مناسبت های بشری تاثیرگذار بوده و رنج های فراوانی برای انسان امروز داشته است که در حالی که ابعاد فراوانی از این تجربه دردآلود ثبت نشده است.

جایزه جهانی داستان ما و کرونا ، تلاشی برای گردآوری آثار ادبی در حوزه داستان در این زمینه است، خانه کتاب و ادبیات ایران کوشیده است بخشی از روایت های مربوط به این ماجرا را گردآوری کند. به خصوص در بخش ویژه این جایزه، تجربه های مدافعان سلامت و کسانی که در خط مقدم مبارزه با این بیماری قرار داشته اند، مدنظر برگزار کنندگان بوده است.

مفتخریم که جایزه جهانی داستان ما و کرونا با اقبال نویسندگان بسیاری از ایران و سایر کشورهای جهان رو به رو شد و بیش از هزار داستان قابل قبول به این جایزه راه یافت. نکته دیگر اینکه، طیف وسیعی از نویسندگان از هشت ساله تا هشتاد ساله در این جشنواره شرکت کردند که نشان دهنده تاثیرگذاری بیماری کرونا بر نسل های مختلف جامعه است.

تنوع در موضوع، شخصیت ها، مکان های وقوع و روایت ها، ویژگی دیگر داستان ها بود به طوری که می توان گفت حتی دو داستان مشابه در بین داستان های رسیده به دبیرخانه وجود نداشت.

البته از آنجا که موضوع بیماری کرونا هنوز تازگی دارد و نویسندگان نیز مانند سایر قشرهای جامعه همچنان با آن دست به گریبان هستند، اکثر داستان ها نیازمند پرداخت دقیق تر فنی و ساختاری است که این موضوع از نظر داوران این جشنواره طبیعی به نظر می رسید.

جایزه جهانی داستان ما و کرونا دروازه ای برای پرداختن به این مسئله انسان در جهان امروز است. ضمن قدردانی از جناب آقای دکتر صالحی وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی و جناب دکتر محسن جوادی، معاون محترم امور فرهنگی که بانی این جشنواره بوده اند، از کلیه کسانی که با ارسال داستان در این جشنواره شرکت کردند سپاسگزاریم و همه آن ها را برنده این کارزار می دانیم.

اسامی برندگان بخش عمومی و ویژه این جایزه نیز به شرح زیر است:

کاش لبخندت را می دیدم نوشته زینب فیروزنیا، آیین آهک پاشی نوشته محبوبه حاجی مرتضایی، ترس خوردن نوشته عباس عظیمی، باقیمانده من نوشته مهین سارانی راد، سردخانه شلوغ نوشته مجتبی بنی اسدی، زرنگ بازی نوشته اسماعیل اله دادی، عزیز صدایش بزن نوشته عماد عبادی، آوازی برای پری دریایی نوشته نجمه مولوی، سمفونی حیات نوشته حسن مختارزاده، دور تو می چرخیدم نوشته ارمغان بهداروند، خاطرات آخرین مبارز نوشته ستایش سادات صلواتیان، بیست سال و چهارده روز در کرونا نوشته زینب رضایی، اشک ها برای که به صدا درمی آیند نوشته زهرا رضاقلیزاده عمران، من و کرونا نوشته فرحناز شیخ بهاالدین زادا، ملای چابهاری نوشته مهدی چگین و ماجراهای من و کرونا نوشته طاها ملااحمدی.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
با گذشت یک روز از اجرای طرح تابستانه کتاب 1400 ، 70 هزار و 96 نسخه کتاب به ارزش 40 میلیارد و 35 میلیون و 536هزار و 253 ریال به فروش رسید.

به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، طرح تابستانه کتاب 1400 از روز گذشته، شنبه نهم مردادماه با مشارکت 964 کتابفروشی از سراسر کشور فعالیت خود را آغاز کرده و تا پانزدهم مراد ماه به کار خود ادامه خواهد داد.

در این طرح از مجموع 964 کتابفروشی عضو طرح تابستانه کتاب 1400 ، 732 کتابفروشی در مراکز استان ها و 232 کتابفروشی در شهرستان ها حضور دارند و کتاب های عمومی، کودک و نوجوان و دانشگاهی را با یارانه 20 درصدی عرضه می کنند.

هجدهمین دوره از طرح های توزیع یارانه کتاب از طریق کتابفروشی ها (طرح های فصلی فروش کتاب) با افزایش 50 درصدی اعتبار همراه است؛ بر همین اساس نیز سقف مجاز خرید برای هر خریدار که در طرح های پیشین 200 هزار تومان بود در تابستانه کتاب 1400 به مبلغ 300 هزار تومان افزایش پیدا کرد.

کد خبر 511368

لینک خبر :‌ خبرگزاری ایمنا
میلاد عرفان پور و علی محمد مودب از شاعران کشورمان در آستانه معرفی وزیر ارشاد نگرانی های خود را بیان کردند که در بخشی از آن اشاره شده: فرهنگ را اداره نکنید، متحول کنید.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰ سایت های دیگر : برخط نیوز کارآفرینان اقتصاد

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، مراسم تخلیف آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور دولت سیزدهم روز پنجشنبه 14 مرداد در مجلس شورای اسلامی برگزار می شود.

بر اساس این گزارش پس از مراسم تحلیف، کابینه دولت معرفی و اعضا و وزرا مشخص می شوند تا از مجلس رای اعتماد اخذ کنند.

میلاد عرفان پور و علی محمد مودب از شاعران کشورمان در آستانه تحلیف و معرفی کابینه درباره انتخاب صحیح فردی برای صندلی وزارت ارشاد و مساله مهم فرهنگ در صفحه شخصی خود نوشتند:

علی محمد مودب رئیس موسسه شهرستان ادب: از در پشتی نمی توان وارد فضای فرهنگ شد.

میلاد عرفان پور شاعر و عضو موسسه شهرستان ادب هم نوشت: انتخاب وزیر فرهنگ، آزمون بزرگ دولت آینده است. تنها کسی می تواند فرهنگ و هنر را به ریل نطلوب برگرداند که خود در فرهنگ و هنر، سابقه روشن و تحول آفرین داشته باشد. سعه صدر فرهنگی داشته باشد.

فرصت آزمون و خطا نیست. فرهنگ را اداره نکنید، متحول کنید.

او در ادامه با هشتگ نگرانیم مطلب خود را به پایان رسانده است.

بر اساس این گزارش، این روزها نام هایی چون: محمد مهدی اسماعیلی، سید احمد عبودتیان و علامرضا خواجه سروی و...برای تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شنیده می شود.

گزارشی در این خصوص را در خبرگزاری فارس بخوانید. ( اینجا )

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس

با نزدیک شدن به روزهای پایانی دولت و آغاز فصل جدید در تاریخ سیاسی جمهوری اسلامی ایران، انتقادات و نگاه های تازه برای عملکرد دولت بعدی در رسانه ها گفته می شود.

یکی از دیدگاه های رایج در حوزه اقتصادی سینمای کشور، خصوصی سازی است. سرمایه گذاری خصوصی در کنار سرمایه گذاری دولتی رایج شده و جان گرفته است و در بخش هایی مانند نمایش خانگی به خوبی دیده می شود.

خصوصی سازی در سینما حواشی فراوانی داشته است بطوری که باعث شد تا برخی از سریال ها و فیلم های سینمایی آلوده به پول های کثیف شوند. اما این تنها آسیب وارد شده به سینما از سوی سرمایه داری و خصوصی سازی نیست. بلکه مشکلات و گرفتاری های دیگری نیز به آن وارد شده است که آسیب های بدتری به سینمای ما زده.

در این خصوص منصور سرتیپی مستندساز و کارگردان سینمای کشور در گفت وگویی به مشکلات و آسیب هایی که به سینمای ما وارد شده است اشاره کرد. سرتیپی با نقد آنچه که به اسم خصوصی سازی در سینمای ما شکل گرفته، بیان کرد: خصوصی سازی در سینمای ما تکامل پیدا نکرده و بیشتر از آنکه یک فرم جا افتاده و اصولی باشد، رفتاری تقلیدی از سینمای آمریکا است. هرچه که در استودیوهای آمریکایی شکل گرفت را بدون درک درست از نظر اقتصادی و سرمایه گذاری وارد کردیم و یکباره بکار گرفتیم.

وی با بیان اینکه من مخالف سرمایه گذاری و خصوصی سازی در سینما نیستم اضافه کرد: من با این شکل از خصوصی سازی در سینما مخالفم که حرف اول و آخرش پول است و نه سرمایه های هنری و فکری مهم سینمای ایران. حتی معتقدم که این شکل از خصوصی سازی در سینمای ما به خود سینما هم آسیب می زند چرا؟ چون معلوم نیست که سرمایه های اقتصادی که وارد سینمای ما می شود اولاً از کجا آمده است و دوماً قرار است تا چه خدمتی در مسیر رشد و بالندگی سینما و جامعه ما بکند؟ از طرف دیگر روشن نیست که این سرمایه های نامعلوم قرار است تا چه مدت در سینمای ما بماند و کار کند؟

این کارگردان سینما توضیح داد: بعد از اینکه سرمایه وارد شد مهم نیست که فیلم اصلاً می فروشد یا خیر تنها چیزی که مهم است خرج شدن آن پول است. بعد هم وقتی که فیلم نفروخت می روند یک فیلم دیگر با سرمایه دیگر یا با همان سرمایه گذار می سازند. خصوصی سازی در سینمای ما باید دارای حد و حدود، روش و قانون باشد.

بعد از اینکه سرمایه وارد شد مهم نیست که فیلم اصلاً می فروشد یا خیر تنها چیزی که مهم است خرج شدن آن پول است

سرتیپی در بخش دیگری صحبت هایش از مضرات خصوصی سازی حال حاضر در کشور که به جنبه های هنری و فکری فیلم آسیب می زند گفت: نکته مهم دیگری که باید بگویم این است که گاهی سرمایه گذاری که جنبه اقتصادی دارد وارد حوزه فکری و محتوایی می شود و می گوید که چه باید کرد و چکار نباید کرد. آیا سرمایه گذار آمده است تا به اقتصاد سینمای ما کمک کند یا تئوری بدهد؟ برخی از سرمایه گذاران حرف هایشان را به سینماگر و فیلمساز دیکته می کنند.

در حالی که در همان آمریکا و اروپا از آن به عنوان یک اسپانسر استفاده می کنند و آخر سر هم بخشی از سود را به او می دهند. ببینید پس اینکه معترض هستم بی دلیل نیست زیرا اگر قرار است تا ما نیز مانند آمریکا و اروپا دارای سرمایه گذاری خصوصی باشیم باید روش و معیار عملکرد آنها را هم بپذیریم اما آیا در آنجا سرمایه گذار در روش و عملکرد فیلمسازی ورود و دخالت می کند؟

برای همین است که می گویم روش مندانه عمل نکردیم و تنها الگوبرداری صرف بدون درک و فهم عمیق از این حوزه وارد شدیم.

بهم ریختن نظام دست مزدهای سینما نتیجه سرمایه گذاری خصوصی در سینما

این فیلمساز کشور یکی از مشکلاتی که سرمایه گذاری خصوصی در سینما ایجاد کرده است را بهم ریختن نظام دست مزدهای سینما عنوان کرد و گفت: خصوصی سازی سینمای ما آن را از نظر اقتصادی بهم ریخته است نه اینکه آن را سروسامان دهد. نگاه کنیم به موضوع مهم دست مزدها که از اساس بهم ریخته شده است. زیرا سرمایه گذار به آن کس که دوست دارد هر چقدر که بخواهد می دهد به فرد دیگر کمتر یا بیشتر.

وی با اشاره به اینکه سینما، هنر و خلاقیت در کشور، تحت الشعاع پول و ثروت قرار گرفته است بیان کرد: پول جای هنر و خلاقیت را گرفته و ارزش آن فراموش شده است. خصوصی سازی یک کلمه بیشتر نیست اما تبدیل به سنگری شده که پشت آن پنهان می شوند. هرکس که پول دارد می تواند در سینما وارد شود. عشق به کار سینما تحت الشعاع این عشق به پول قرار گرفته. آنچه که به عنوان بخش خصوصی در کشور ما در حال فعالیت است بیشتر یک اقتصاد کوچک برای عده ای محدود و خودمانی است.

این کارگردان تصریح کرد: حکایت جالبی است که می گوید پادشاهی از وزیرش خواست که برای دربار شاعری انتخاب کند. او فراخوان داد و عده ای آمدند. یکباره دستور داد تا همه را به درون زندان بی اندازند. همه اعتراض کردند اما او دید که در بین آنان یک نفر در حال شعر نوشتن است. سپس دستور داد تا همه را آزاد کنند. یک عده رفتند و عده دیگری ماندند. سپس همه را به سالنی برد و از آنان پذیرایی مفصلی کرد اما باز دید که همان فرد در حال نوشتن شعر است سپس همه را بیرون کرد و آن یک نفر را که در همه حال شعر می سرود را به عنوان شاعر معرفی کرد. منظورم از این حکایت روشن است؛ هنرمند واقعی کسی است که در همه حال چه در ناز و نعمت و چه در مشکلات و فشار اصالت هنری اش را فراموش نمی کند اما سرمایه گذاری خصوصی باعث شد تا این منطق از بین برود و همه چیز با پول سنجیده و فهمیده شود.

سرتیپی دهه 60 را از نظر اقتصاد سینمایی یکی از بهترین دوره های سینمایی کشور عنوان کرد

سرتیپی دهه 60 را از نظر اقتصاد سینمایی یکی از بهترین دوره های سینمایی کشور عنوان کرد و گفت: سال های دهه 60 یک کارمند حقوقش را به یک میزان می گرفت و کارگر از آن قدری پایین تر و هنرمند از هردوی آن ها با اندازه معقولی بالاتر بود اما همان کافی و در خور شأن او بود. اما الان یک هنرمند آمده است و می دانم که یک متن را نمی تواند یکبار از رو بخواند، به من می گوید که کجا می توانم پول بیشتر بدست بیاورم؟ بنظر من هنر در وضعیت بسیار بدی قرار دارد البته این افراد هنرمند واقعی هم نیستند بلکه هنرمندانی هستند که صورتشان را با سیلی سرخ نگه می دارند.

وی ادامه داد: الان اگر در برخی از مراکزی که کار سینمایی می کند بروید اولین سؤالی که می پرسند این است که آیا اسپانسر داری یا خیر؟ اگر جوابت مثبت باشد فیلمنامه را 24 ساعته قبول می کنند.

این کارگردان گفت: بد نیست به وضعیت گرانی سینما هم اشاره کنم. آنقدر در حال حاضر سینما رفتن گران شده -که مرهون همین سرمایه گذاری خصوصی است- که یک خانواده نمی تواند به سینما برود. به تعبیر استاد چکناواریان سینما مانند کلیسا و مسجد باید رایگان باشد. مگر وقتی می رویم کلیسا و مسجد پول می دهیم؟ بعد انتظار داریم مردم بروند سینما و با بلیت سی هزار تومانی فیلم تماشا کند؟

سرتیپی خاطرنشان کرد: از این گذشته آیا مردم می روند و فیلمی که هیچ ارزش هنری و محتوایی ندارد را تماشا کنند؟ مردم ما ملت فهیم و هنر دوستی هستند و محتوا برایشان مهم است چیزی که محتوای خاصی ندارد را کنار می گذارند. چقدر بخش خصوصی که انقدر پول دارد حاضر شد که یک فیلم درباره بچه های جبهه و جنگ بسازد؟

وی خطاب به رئیس جمهور منتخب گفت: حرف من به آقای رئیسی این است که لطفاً ما را به همان سینمای دهه 1360 برگردانید و از کل کشور و مملکت ما حرص و طمع را بیرون بکشید. این زیاده طلبی است که به سینمای ما ضربه زده است اگر هرکس به آن میزان که داشت راضی بود این همه مشکل نداشتیم.

این کارگردان سینما خاطرنشان کرد: بجای اینکه دولت از وظیفه اصلی خود یعنی کمک به مردم صرف نظر کند و بگوید که همه چیز را به بخش خصوصی بسپارد ببیند که دولت چگونه می تواند از مردم حمایت کند؟ دولت گذشته تا آمد به خودش بیاید همه چیز را سپرد به بخش خصوصی .

وی ادامه داد: الان اگر مرحوم حاتمی می خواست شهرک سینمایی غزالی را بسازد چه هزینه عجیبی باید می کرد؟ اما آن موقع توانست با کمک دولت و صداوسیما آن را بسازد. اما اگر همین شهرک را الان با کمک بخش به اصطلاح خصوصی بخواهد بسازد کلی بریز و بپاش می شود و نتیجه مطلوب را هم نمی دهد زیرا اهدافی بغیر از فیلمسازی و هنر دارند.

سرتیپی گفت: خلاصه مطلب آنکه زمانی هنر به معنای واقعی کلمه برای هنرمندان و سینمای کشور اصل بود اما الان مدت زمانی است که دیگر هنر آن معنای واقعی خودش را ندارد. زمانی در سال های دهه 1360 که من شاگرد مرحوم پرتوی بودم در جمع همکارانی مانند آقای رسول نجفیان، مرضیه برومند و مسعود آب پرور و دیگر عزیزانی مشغول به کار شدیم که هنر را دوست داشتند و آن را خرج پول و دنیا نمی کردند. همه دنبال خلاقیت و تازگی بودند و اینکه چیزی را بی آفرینند. دنبال هنر بودند برای رسیدن به همان معنای اقعی که دارد یعنی زیبایی. اما متأسفانه در حال حاضر همه چیز پول شده است و تصمیم گیرنده واقعی سرمایه گذار.

لینک خبر :‌ رویداد ایران
به نظر می رسد روند نظارت بر تولیدات شبکه نمایش خانگی نیازمند بررسی و بازنگری جدی در محتوای قبله عالم باشد، اثری که بر خلاف ادعایش نه کمدی است و نه خانوادگی.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۱ سایت های دیگر : رجا نیوز

پایگاه تحلیلی خبری هم اندیشی: معمولا قسمت اول سریال ها همراه است با غافلگیری هایی که مخاطب را ناچار به دیدن ادامه مجموعه می کند. اما قبله عالم در قسمت ابتدایی خود جز حجم زیادی از صحنه های جنسی، آورده ای برای مخاطب خود نداشته است.

در توضیحات ابتدایی این سریال جدید شبکه نمایش خانگی، عنوان شده که قبله عالم ژانر کمدی - خانوادگی است اما از دقایق ابتدایی سریال، بیش از هر چیزی غلظت بالای دیالوگ ها و حرکات جنسی است که به چشم می خورد.

مهد علیا مادر ناصرالدین شاه، در اولین سکانس حضورش زنی با شمایل جنسی است که در حال آماده شدن برای دیدار با یک مرد فرنگی است. پس از این و با حضور میهمان آلمانی، مادر شاه به او که همسرش به مسافرت رفته درخواست دوستی اجتماعی می دهد و پس از تعجب مرد خارجی، با بیرون کردن مترجم از اتاق عبارات بی شرمانه ای را بیان می کند. مادر شاه در سکانس دیگری با ایجاد یک خلوت دو نفره با صدراعظم، او را مجبور می کند تا درباره هم خوابی شبانه خود صحبت کند! زشتی حرکات مادر شاه در این سکانس ها به حدی است که گویی لفظ کمدی بیشتر برازنده ادعای این سریال مبنی بر خانوادگی بودن این مجموعه است.

شخصیت عجیب دیگر این سریال ظل الدوله صدراعظم ناصرالدین شاه است. رفتارها و گفتارهای زننده او در سکانس خزینه، دیالوگ های آلوده به لحن جنسی او درباره اندام پادشاه و لمس هایی که با اعتراض افراد روبرو می شود نیز بر حجم محتوای ضداخلاقی این سریال افزوده است. نکته دیگر آن است که با تاسف فراوان، حرکات زشت و غیراخلاقی این کاراکتر در کنار هویت او که از اهالی زین آباد آب دره از توابع استان قزوین معرفی می شود، سویه اهانت قومیتی نیز به خود می گیرد.

عبور این سریال از دیالوگ های جنسی و فاسد مرسوم در سینمای ایران به سوی نمایش عریان حرکات غیراخلاقی در کنار اهانت قومیتی، چیزی نیست که بتوان آن را ناشی از سهو و خطا دانست. به نظر می رسد روند نظارت بر تولیدات شبکه نمایش خانگی نیازمند بررسی و بازنگری جدی در محتوای قبله عالم باشد، اثری که بر خلاف ادعایش نه کمدی است و نه خانوادگی.

م

لینک خبر :‌ هم اندیشی
سرویس فرهنگ و هنر - علیرضا سجادپور که با بازگشت دوباره بیماری برای یک جراحی احتمالی دیگر آماده می شود، از صف طولانی درخواست ها برای دریافت پروانه ساخت و سرمایه هایی که در رکود سینما هم فراهم می شوند ابراز تعجب کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۱ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجویان ایران

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر برخط نیوز به نقل از ایسنا - سجادپور که چندی قبل یک فیلم سینمایی را به عنوان تهیه کننده ساخت و فیلم دیگری را هم در نوبت دریافت پروانه ساخت دارد، در گفت وگویی با ایسنا درباره شرایط این روزهای خود و سینما صحبت کرد.

او که مدتی است از تومور مغزی رنج می برد و هنوز هم درگیر این بیماری است، ابتدا در این باره گفت: نوروز امسال متوجه شدم که تومور مغزی ام برای بار سوم برگشته و چون در مدت دو سال این اتفاق چند بار تکرار شده و جراحی صورت گرفته، تیم پزشکی بخاطر حساسیت و خطر بیشتر جراحی، برای یک عمل مکرر تردید دارد به همین دلیل قرار شده فعلا تا جایی که می توانیم این جراحی را به تاخیر بیندازیم تا وضعیت جسمی من بهتر شود. با این حال جنس این بیماری رفت و برگشتی است و متاسفانه فراری از آن نیست.

سجادپور که مدتی قبل نامش به عنوان تهیه کننده یک فیلم سینمایی اعلام شد، درباره پروژه خود گفت: در مدتی که درگیر بیماری بودم کارهایی را انجام داده ام و طبق روال قبلی هم بیشتر با کارگردان های جوان کار می کنم چون با توجه به شرایط اقتصادی سینما و نیز اکران و هزینه تولید فیلم، طبیعتاً کارهایی که با بودجه کمتری بتوان آنها را ساخت، اولویت دارند تا شانس برگشت هزینه هم بیشتری باشد. در حال حاضرساخت فیلم بلوط که با شرایط بسیار سختی هم همراه بود تمام شده است.

او در این باره بیان کرد: فیلمبرداری در ماه رمضان بود که گروه هم با گرمای بسیار زیاد در جنوب خوزستان مواجه بود و هم باید در شرایط کرونا کار را ادامه می داد. من بسیار نگران بچه ها بودم چون خودم به خاطر شرایط جسمی امکان حضور نداشتم و اگر می رفتم بیشتر باعث زحمت گروه می شدم ولی مدام با آن ها در تماس بودم و خوشبختانه تیم تولید بسیار خوبی داشتیم که کار را در این شرایط پیش بردند.

وی اضافه کرد: بلوط قصه ای بومی را در استان خوزستان روایت می کند و بجز برخی عوامل که از مرکز اضافه شدند، بقیه از خود منطقه در گروه فعال شدند تا فیلم یک پروژه کاملاً بومی باشد. البته برای یک فیلم دیگر با یک فیلمساز اول هم درخواست پروانه ساخت داده ام که قرار بود هفته گذشته نتیجه آن مشخص شود اما با تعطیلاتی که پیش آمد باید برای هفته آتی منتظر باشیم.

این مدیر پیشین سینما در اداره نظارت و ارزشیابی در پایان با بیان اینکه مشکل اکران فیلم همچنان از دغدغه های اصلی است گفت: وقتی برای پروانه ساخت اقدام کردم متوجه شدم که حدود 60 درخواست در انتظار دریافت پروانه ساخت هستند و این تعداد درخواست مرا شگفت زده کرد چون فکر نمی کردم در شرایطی که رکود اقتصادی در سینما وجود دارد، اینقدر سرمایه بتوان فراهم کرد. الان ما برای ساخت فیلم خود منتظریم ببینیم در این صف طولانی کِی نوبت ما می شود. البته زمان هم نداریم چون بعضی فیلم ها بنا به شرایط قصه، زمان مشخصی را باید برای فیلمبرداری داشته باشند مثل پروژه ما که باید در تابستان فیلمبرداری شود و اگر زمان از دست برود یک سال به تاخیر می افتد به همین دلیل این صف طولانی کمی نگران کننده است و امیدوارم دوستان در شورای پروانه ساخت فشار بیشتری را از نظر فشردگی کار تحمل کنند.

منبع : خبرگزاری ایسنا

لینک خبر :‌ برخط نیوز
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۱

: نوید اسماعیلی کارگردان سینما در خصوص لزوم ادغام و یا انحلال جشنواره های خنثی و بودجه بربادده گفت: اغلب جشنواره های سینمایی هویت و ثبات ندارند و باید برای همیشه تعطیل شوند؛ مسئولان سینمایی در این سال ها بودجه های بیت المال را برای برگزاری جشنواره های بی هویت و بی بازده هدر دادند و سعی داشتند برای این رویدادها هویت پوشالی درست کنند که کاری بسیار اشتباه و نادرست است.

کارگردان فیلم سینمایی طبقه یک و نیم در گفتگو با خبرنگار افزود: از قدیم گفته اند چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است! وقتی امروز شاهدیم که بخش اعظمی از اهالی شریف و نجیب سینما در بیکاری مطلق و فقر به سر می برند باید این بودجه ها را صرف بهبود زندگی و تأمین معیشت آن ها کنیم.

وی ادامه داد: از سوی دیگر بسیاری از شهرستان ها به ویژه در نقاط محروم حتی یک سالن سینما و تئاتر ندارند از این رو بی تردید این بی انصافی مطلق است که ما بیاییم و مرتب جشنواره های مختلف خلق کنیم و بودجه های میلیاردی برای آن ها صرف کنیم. بی شک این پول ها باید صرف توسعه و زیرساخت های سینما شود.

اسماعیلی سپس با تأکید بر اینکه جشنواره فجر، مقاومت و یک جشنواره در خصوص فیلم های دینی برای ما کافی است تصریح کرد: این بخور بخورهای عده ای خاص که به اسم برگزاری جشنواره ها سال ها است انجام می دهند باید در دولت جدید جمع شود. امیدوارم دولت سیزدهم هرگز دیگر بهانه ای برای برگزاری جشنواره های ریز و درشت اما بی خاصیت را قبول نکند و اجازه ندهد بودجه های بیت المال این چنین هدر شوند.

این کارگردان سینما در پایان این گفتگو افزود: ما اگر به همین جشنواره فیلم فجر اهمیت بدهیم و درصدد رشد آن باشیم کافی است همانطور که در بسیاری از کشورهای جهان هم تنها یک جشنواره سینمایی مهم برگزار می شود که دارای اصالت و قدمت است و همه توجه و فوکوس دست اندرکاران سینمایی آن کشورها نیز به همان یک جشنواره معطوف می شود.

کارگردان فیلم سینمایی طبقه یک و نیم در گفتگو با خبرنگار افزود: از قدیم گفته اند چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است! وقتی امروز شاهدیم که بخش اعظمی از اهالی شریف و نجیب سینما در بیکاری مطلق و فقر به سر می برند باید این بودجه ها را صرف بهبود زندگی و تأمین معیشت آن ها کنیم.

وی ادامه داد: از سوی دیگر بسیاری از شهرستان ها به ویژه در نقاط محروم حتی یک سالن سینما و تئاتر ندارند از این رو بی تردید این بی انصافی مطلق است که ما بیاییم و مرتب جشنواره های مختلف خلق کنیم و بودجه های میلیاردی برای آن ها صرف کنیم. بی شک این پول ها باید صرف توسعه و زیرساخت های سینما شود.

اسماعیلی سپس با تأکید بر اینکه جشنواره فجر، مقاومت و یک جشنواره در خصوص فیلم های دینی برای ما کافی است تصریح کرد: این بخور بخورهای عده ای خاص که به اسم برگزاری جشنواره ها سال ها است انجام می دهند باید در دولت جدید جمع شود. امیدوارم دولت سیزدهم هرگز دیگر بهانه ای برای برگزاری جشنواره های ریز و درشت اما بی خاصیت را قبول نکند و اجازه ندهد بودجه های بیت المال این چنین هدر شوند.

این کارگردان سینما در پایان این گفتگو افزود: ما اگر به همین جشنواره فیلم فجر اهمیت بدهیم و درصدد رشد آن باشیم کافی است همانطور که در بسیاری از کشورهای جهان هم تنها یک جشنواره سینمایی مهم برگزار می شود که دارای اصالت و قدمت است و همه توجه و فوکوس دست اندرکاران سینمایی آن کشورها نیز به همان یک جشنواره معطوف می شود.

لینک خبر :‌ هشدار نیوز
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۱ سایت های دیگر : میزان

مجید مافی در گفت وگو با خبرگزاری میزان پیرامون دلیل اکران تک خال با توجه به پتانسیل بالای فروش- در شرایط خاص کرونایی در سینما ها گفت: شرایط خاص، تصمیمات خاص می طلبد، پاندمی موجود و تعطیلی های مکرر موجب رُکود بازار سینما شده و ضرر جبران ناپذیری به سینماگران وارد کرده، اما خب باید این سینما را زنده نگه داشت. روشن ماندن چراغ سینما دغدغه ما هم بود، بویژه محمد حسین فرحبخش که به عینه شاهد تلاش وی برای بازگشت رونق به اکران و شرایط سینما ها به حالت عادی بودم. اکران تک خال هم دقیقاً بدین منظور و برای کمک به بهبود وضعیت فعلی صورت گرفت.

وی پیرامون این سوال که اکران تک خال در شرایط کرونایی تا چه حد برای شما راضی کننده و پیش بینی شما از میزان فروش تا چه حد درست بود بیان کرد: همونطور که خودتان در سوال قبل مطرح کردید، فیلم با توجه به موضوع کمدی و عاشقانه اش پتانسیل فروش خوبی داشت و در شرایط عادی به رقم های بالاتری از فروش می رسید، اما چون نیت ما تنها فروش نبود، روی پرده رفت. متاسفانه عدم آگاهی مردم از بازگشایی سینما ها مزید بر علت بود، بخش اعظمی از تبلیغات ما به اطلاع رسانی باز و امن بودن سینما ها گذشت.

این تهیه کننده سینما افزود: با این شرایط فیلم به فروش بالای یک میلیارد رسیده و در جلب مخاطب یکی از سه فیلم برتر اکران نوروزی شده است. مطمئناً مدنظر ما میزانی بیشتر از این بود، اما چیزی که در حال حاضر راضی مان می کند اینست که توانسته باشیم کمک کنیم به حال سینما که این روز ها روزگار سختی را می گذراند، اما همچنان زنده است.

مافی پیرامون همکاری با فرحبخش به عنوان تهیه کننده فیلم عنوان کرد: کسوت و تجربه محمد حسین فرحبخش در سینما مثال زدنی است، خام دستی است اگه کسی نخواهد از این پشتوانه در ساخت فیلمش کمک بگیرد. او در تمامی مراحل ساخت بزرگوارانه در کنارم بودن و جا داره اینجا دوباره از اعتمادی که به من کردن تشکر و قدردانی کنم.

این کارگردان جوان همچنین پیرامون اکران آنلاین تک خال و پخش نسخه غیرقانونی آن از شبکه های ماهواره ای اظهار داشت: در حال حاضر اقبال عمومی به پلتفرم ها بیشتر از سینماهاست که با توجه به پاندمی و نگرانی های موجود طبیعی است. خداراشکر فیلم ما هم با اقبال خوبی در اکران آنلاین مواجه شده، اما خب کام تلخی وقتی اتفاق می افتد که می شنوی سه ساعت بعد از شروع اکرانِ آنلاین، فیلم قاچاق شده و در یکی از کانال های ماهواره ای پخش میشود. قاچاق فیلم همیشه معضل سینمای ما بوده و هست و متاسفانه راهکار جدی برای حل اون در نظر گرفته نشده. شاید اگر این معضل نبود، اکران آنلاین عرصه ای مهم برای ارائه فیلم های سینمایی در دوران کرونا می شد.

کارگردان تک خال در جواب این سوال که ارزیابی شما از وضعیت فعلی سینما چیست و تا چه اندازه فیلمسازی در این زمینه همراه با ریسک است بیان کرد: در شرایطی که اوضاع اقتصادی سختی بر جامعه و بر همه اصناف از جمله سینما حاکم است و برآورد ساخت فیلم ها متاثر از این شرایط نابسامان است و موج تغییر کاربری در سینمادار ها بیش از همیشه براه افتاده، بهتر است از ترکیب فیلمسازی مساوی است با ریسک استفاده کنیم تا همراه با ریسک.

مجید مافی پیرامون پروژه بعدی خود خاطرنشان کرد: در حال حاضر مشغول نگارش یک فیلمنامه سینمایی هستم که امیدوارم بعد از پایان نگارش مقدمات ساختش را فراهم کنیم.

لازم به ذکر است فیلم کمدی-خانوادگی تک خال به کارگردانی مجید مافی و تهیه کنندگی محمد حسین فرحبخش در سال 1399 ساخته شده است. در این فیلم پوریا پورسرخ، سحر قریشی، شبنم قلی خانی، یوسف تیموری , امیر کربلایی زاده به هنرمندی پرداخته اند. همزمان با اکران در سینماها، اکران آنلاین تک خال هم چندی پیش نیز آغاز شده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ آقای خبر
همواره یک بخشی از ذهن مخاطب جدی سینما و سریال درگیر این است که نکند این فیلم یا سریال هم توقیف شود یا به سد سانسور بخورد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰ سایت های دیگر : 55آنلاین شعار سال

عصر ایران ؛ نهال موسوی - چند روزی است که فیلم سیاه باز به کارگردانی حمید همتی و تهیه کنندگی علی قائم مقامی در سینماها اکران شده است، موضوع آن در ارتباط با شخصی است که در زمینه بیت کوین فعالیت دارد و ناخواسته درگیر ماجرایی جنایی می شود.

در صفحه اینستاگرام فیلم سیاه باز ویدئو بخشی از فیلم منتشر شده است که حکایت از رشوه دادن یکی از شخصیت های اصلی فیلم به نیروی پلیس دارد. شخصیتی که سام قریبان نقش آنرا بازی می کند به نیروی پلیس (آتیلا پسیانی) ابتدا پیشنهاد دادن 2 بیت کوین را می دهد، تا عاقبت به 7 بیت کوین می رسد و این تعداد را به حساب پلیس مذکور انتقال می دهد! (هر بیت کوین در فیلم معادل 12 هزار دلار است، در حال حاضر که بسیار بیشتر از این رقم است).

کد ویدیو
دانلود

فیلم اصلی

از زمان دیدن این صحنه مدام ذهنم درگیر اتفاقاتی است که امکان دارد برای فیلم سیاه باز هم رقم بخورد! آنهم این که آیا این صحنه مثل بسیاری موارد مشابه دیگر بعد از چند روز به دلیل اعتراض نهادهایی سانسور می شود؟ یا حتی احتمال توقیف فیلم هم وجود دارد؟ دلیل این پرسش این است که بسیاری موارد از این دست را دیده ایم که فیلم یا سریالی بعد از اکران یا پخش در پلتفرم ها با چنین مشکلی رویرو شده اند.

نزدیکترین مثال سریال "می خواهم زنده بمانم" حدود 2 ماه قبل بود که به دلیل ایراداتی که مرکز اطلاع رسانی و ارتباطات معاونت اجتماعی ناجا بعد از پخش 14 قسمت به سریال وارد کرد، پخش قسمت پانزدهم آن با فراز و فرودهایی همراه شد.

در سریال می خواهم زنده بمانم معاونت اجتماعی ناجا به شخصیت و شخصیت پردازی یک نیروی انتظامی دهه 60 (کمیته سابق) اعتراض داشتند و ذکر کرده بودند: از آنجایی که در سکانسهایی از این سریال خانگی به پیشینه یک سازمان انقلابی و پیشکسوتانی که سالیان متمادی در خط مقدم صیانت و پاسداری از ارزشهای اسلامی و انقلابی تلاش کرده و با نادیده انگاری ایثارگری هایشان در این سریال، به جایگاه و کارنامه درخشانشان توهین نیز شده است که وقایع تحریف شده در این سریال موجبات نگرانی و تکدر خاطر تعداد زیادی از بینندگان عزیز را فراهم آورده است. لذا، ادامه روند پخش این سریال در دست بررسی و رسیدگی است.

ساترا (نهاد نظارتی نمایش خانگی تحت نظر صداوسیما) برای مدتی پخش سریال را متوقف ساخت، که عاقبت با جلسات و صرف زمان زیادی بحث و شرح موقعیت داستانی و دراماتیک مابین سازندگان و ساترا و اعمال تغییراتی در داستان مشکل حل شد.

حال که در سیاه باز با بحث بیت کوین طرف هستیم و داستان فیلم در زمان معاصر است و بحث پلیس فاسد امروزی مطرح می شود آیا شدت خطر توقیف آن بیشتر نیست؟

البته واضح است که مجوز ساخت و پروانه پخش فیلم سینمایی را معاونت نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی (زیر مجموعه وزارت ارشاد) صادر می کند ولی اگر نهادهای مربوطه این اشکال را به فیلم وارد کنند وزارت ارشاد تا چه اندازه می تواند در مقابل آنها ایستادگی کند؟

نکته دیگر این است که چند مدتی است نظارت بر پخش فیلم و سریال در شبکه نمایش خانگی به سازمان ساترا ( نهاد وابسته به صداوسیما) سپرده شده است؛ پرسش دیگری که وجود دارد این است که فیلمی مانند سیاه باز زمان عرضه در پلتفرم های نمایش خانگی خواهد توانست از ساترا مجوز بگیرد؟

با توجه به این اتفاقات رخ داده همواره یک بخشی از ذهن مخاطب جدی سینما و سریال درگیر این است که نکند این فیلم ؛ سریال هم توقیف شود یا به سد سانسور بخورد.

انگار تنها راه پیش رو آن است که وقتی فیلمی یا سریالی پخش شد هر چه سریعتر آنرا دید چون احتمال دارد که هر آئینه همین نسخه هم سانسور شده یا توقیف گردد. یا شاید این نسخه ای که در سینماها اکران شده است در زمان نمایش خانگی با جرح و تعدیل همراه شود!؟

لینک خبر :‌ عصر ایران
شورای صنفی نمایش از این پس برای اکران آنلاین فیلم های سینمایی نیز تصمیم گیری می کند.

از سال گذشته قرار بود یک شورای ویژه برای اکران آنلاین فیلم ها که پس از شیوع کرونا رونق گرفت، تشکیل شود اما این مسئله به نتیجه مشخصی نرسید و حالا خبر می رسد که فیلم ها برای اکران آنلاین در پلتفرم های اینترنتی درخواست خود را باید ابتدا به شورای صنفی نمایش ارائه کنند.

در این باره مرتضی شایسته - دبیر شورا- به ایسنا گفت: در جلسه امروز دهم مردادماه مقرر شد صاحبان فیلم های متقاضی اکران آنلاین درخواست خود را ابتدا به شورای صنفی نمایش ارائه کنند، نامه بگیرند و بعد برای اکران آنلاین اقدام کنند.

او با اشاره به اینکه شورایی که در گذشته بحث آن بود به نظر می رسد منتفی شده است، درباره سیاستی که برای اکران آن لاین قرار است اعمال شود بیان کرد: اولویت ما اکران در سالن های سینمایی است و براین اساس تصمیم می گیریم که هر فیلم مثلا دو هفته یا سه هفته روی پرده باشد و بعد راهی اکران آنلاین شود.

وی افزود: در جلسه امروز همچنین قرار شد که صاحبان فیلم های گیسوم ، کله پوک و مورچه خوار قرارداد با سالن های سینما را به امضا برسانند و بعد برای تعیین نوبت اکران به شورای صنفی نمایش مراجعه کنند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
رییس انجمن سینماداران، سجاد نوروزی را به عنوان عضو جدید شورای صنفی نمایش معرفی کرد. طی حکمی از سوی رییس انجمن سینماداران، سجاد نوروزی مدیر پردیس سینمایی آزادی به عنوان یکی از نمایندگان این انجمن در شورای صنفی نمایش معرفی شد. پیش از این، غلامرضا فرجی معاون پخش و اکران موسسه بهمن سبز، در شورای [...]

رییس انجمن سینماداران، سجاد نوروزی را به عنوان عضو جدید شورای صنفی نمایش معرفی کرد.

طی حکمی از سوی رییس انجمن سینماداران، سجاد نوروزی مدیر پردیس سینمایی آزادی به عنوان یکی از نمایندگان این انجمن در شورای صنفی نمایش معرفی شد.

پیش از این، غلامرضا فرجی معاون پخش و اکران موسسه بهمن سبز، در شورای صنفی نمایش حضور داشت که با تصمیم انجمن سینماداران این سمت به سجاد نوروزی واگذار شد.

شورای صنفی نمایش متشکل از نمایندگان اصناف مختلف سینمایی و نماینده ای از وزارت ارشاد است.

منبع: ایسنا

لینک خبر :‌ سینما خانه
فیلمنامه به دلیل ممیزی ها حدوداً 40 درصد با فیلمی که در حال اکران است، متفاوت است. در خط و ربط داستانی فیلم برای مخاطب تا حدودی الکن مانده و خروجی جدید سیر مشخصی ندارد و صرفاً یک شوخی است و این بشدت به کار لطمه زد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰

حمزه صالحی همراه شیما محمدبیگی فیلمنامه فیلم کمدی دینامیت را نوشته است.

این فیلمنامه نویس در فیلم های انفرادی ، تگزاس و دینامیت با مسعود اطیابی همکاری داشته است. او در گپ و گفت پیش رو از طرح اولیه دینامیت ، چگونگی نگارش فیلمنامه و رضایت مخاطبان از دیدن فیلم می گوید.

طرح فیلمنامه دینامیت را چه زمان نوشتید؟
حدوداً نزدیک به سه سال قبل این طرح را نوشته بودم، اما به دلیل ترس از ممیزی کسی حاضر به همکاری نمی شد تا اینکه مسعود اطیابی اعلام آمادگی کرد و دو سه بار هم فیلمنامه به ارشاد رفت و با اصلاحیه برگشت، اما با این حال بعد از ساخت، سه سال دیگر هم درگیر ممیزی های ارشاد بودیم تا اینکه بالاخره فیلم پروانه نمایش گرفت.

از روند همکاری با کارگردان بگویید، چقدر تعامل و فضای گفتگو وجود داشت؟
زمانی که برای نگارش فیلمنامه تصمیم گرفتیم، من قبرس بودم و بعد به واسطه شیما محمدبیگی با مسعود اطیابی به صورت تصویری چندین بار ارتباط داشتم. کار نگارش طی چند ماه انجام و بعد از آن هم پروسه ارشاد شروع شد.

همکاری با شیما محمدبیگی به چه صورت بود؟ آیا فیلمنامه نهایی برآیند نظرات شما، محمدبیگی و مسعود اطیابی است؟
بله در جلسات مختلفی راجع به خط اصلی داستان و نظرات خودمان بحث و تبادل نظر داشتیم. ما با هم روی سکانس ها صحبت می کردیم و تغییراتی را با مشورت مسعود اطیابی در فیلمنامه ایجاد کردیم و بعد از بررسی تک تک سکانس ها فیلمنامه نهایی را به نگارش درآوردیم.

از خروجی تصویری کار رضایت دارید؟
فیلمنامه به دلیل ممیزی ها حدوداً 40 درصد با فیلمی که در حال اکران است، متفاوت است. در خط و ربط داستانی فیلم برای مخاطب تا حدودی الکن مانده و خروجی جدید سیر مشخصی ندارد و صرفاً یک شوخی است و این بشدت به کار لطمه زد.

تا قبل از اینکه کار ساخته شود، فیلمنامه بخوبی پرداخت شده بود و ما استحاله شخصیتی برای تمام کاراکتر ها داشتیم و حتی پایان فیلم که تمام شخصیت ها تا حد زیادی به تفاهم می رسند، دستخوش سانسور شد. اما در نهایت فیلم با وجود شرایط کرونایی تا الان نتیجه گرفته است.

با تمام ممیزی ها این فیلم مرز 7 میلیارد فروش را در شرایط پاندمی کرونا رد کرده و در حقیقت دینامیت تنها فیلمی از زمان شیوع کرونا است که توانسته مخاطبین انبوهی را راهی سینما ها کند. شما پیش بینی این میزان استقبال را داشتید؟
دینامیت واقعاً یک مورد استثنا بود که در شرایط 50 درصدی توانست به فروش خیلی بالایی دست پیدا کند. هر چند باید در نظر گرفت که اگر در وضعیت کرونا نبودیم، قیمت بلیت 50 هزار تومان بود که همین موضوع دو برابر فروش را برای فیلم رقم می زد.

فارغ از این، خیلی از مخاطبان از ترس کرونا و تبلیغات منفی اغراق آمیز در مورد سینما که فضای سلامت تری به لحاظ بهداشتی نسبت به اماکن دیگر ندارد، باعث کم شدن درصد فروش این فیلم شد. با تمام این تفاسیر و اینکه دینامیت تبلیغات رسانه ای خاصی هم نداشت، اما توانست به فروش خوبی دست پیدا کند.

منبع: روزنامه ایران

لینک خبر :‌ فرادید
سهرابی با بیان اینکه دولتمردان جدید باید دست انحصارطلبان و مافیا را از سینمای ایران کوتاه کنند، گفت: توجه به آرمان های نظام و انقلاب اسلامی باید در سینما بسط و گسترش پیدا کند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰ سایت های دیگر : هشدار نیوز

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس ، روح الله سهرابی کارگردان سینما و تلویزیون در گفت وگویی در خصوص انتظارات خود از رئیس جمهور در حوزه فرهنگ و هنر، اظهار داشت: حلقه مفقوده سینمای ایران طی سال های گذشته بی توجهی به فرهنگ ملی و پاسداری از اعتقادات و آرمان ها و فرهنگ انقلاب اسلامی بوده از این رو توجه به آرمان های نظام و انقلاب اسلامی و فرهنگ عمومی جامعه باید در سینما بسط و گسترش پیدا کند و انتظار ما از آقای رئیس جمهور و دولتمردان جدید توجه به این مقوله بسیار مهم است.

کارگردان فیلم های سینمایی خاکستر و برف و محدوده ابری افزود: متأسفانه فرهنگ و هنر اصولا فرزند ناتنی برخی از مسئولان هستند و به همین علت طی این سال ها همواره شاهد بوده ایم که هیچ یک از مسئولان اهتمامی به آن نداشتند و حوزه فرهنگ و هنر را به حال خود رها کردند.

وی ادامه داد: ما امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند آن هستیم تا شأن و اعتبار واقعی و ذاتی فرهنگ و هنر به آثار فرهنگی و هنری مان بازگردانده شود. ما نیازمند اقدامی عاجل و حیاتی هستیم تا خلاء بین آنچه امروز در سینما اتفاق می افتد و آنچه باید وجود داشته باشد برطرف شود و سینما بتواند در راستای اهداف کلان نظام اسلامی مان گام بردارد.

سهرابی با بیان اینکه سینما در این سال ها بیش از هر حوزه دیگری دستخوش آسیب و بی محلی بوده اظهار داشت: سینما ذاتاً یک هنر-صنعت است و به نوعی با پول و ثروت و سرمایه سر و کار دارد و آسیب پذیری اش زیاد است و مورد طمع بسیاری از گروه ها و جریان ها قرار می گیرد از این رو دولتمردان جدید باید دست انحصارطلبان و مافیا را از سینمای ایران کوتاه نمایند و نباید اجازه دهند تا آن ها همچون سال های گذشته در سینمای کشور جولان دهند!

وی در پایان این گفت وگو تأکید کرد: نه تنها توقع بنده که توقع و درخواست اکثریت هنرمندان متعهد، انقلابی و دغدغه مند این است که رئیس جمهور و دولتمردان دولت سیزدهم انحصار سینمایی و سینماگری را بشکنند و نگاه عادلانه و برابر به این عرصه و فعالان این عرصه داشته باشند. این نکته ای است که در سال های اخیر شاهد آن نبودیم. این انحصارشکنی می تواند اولین گام برای نجات سینمای کشور از طیف محدودی باشد که مأموریتشان تخریب فرهنگ کشور بود.

منبع: سینماپرس

انتهای پیام/ 911

لینک خبر :‌ خبرگزاری دفاع مقدس
به گفته مسئول روابط عمومی وزارت بهداشت و سخنگوی سازمان غذاودارو هرگونه اولویت بندی و اطلاع رسانی واکسیناسیون خبرنگاران بر عهده وزارت ارشاد است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰ سایت های دیگر : دانستنی آنلاین

کیانوش جهانپور مسئول روابط عمومی وزارت بهداشت و سخنگوی سازمان غذاودارو در رابطه با آغاز طرح واکسیناسیون خبرنگاران و اصحاب رسانه به قدس آنلاین گفت: این طرح طبق اطلاع رسانی قبلی از روز شنبه در سراسر کشور آغاز شده است.

جهانپور افزود: از روز شنبه واکسیناسیون گسترده خبرنگاران بر اساس لیست ارسالی از سوی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سراسر کشور آغاز می شود.

جهانپور تاکید کرد: اولویت بندی و اطلاع رسانی دریافت واکسن خبرنگاران از سوی وزارت ارشاد صورت خواهد گرفت و وزارت بهداشت بر اساس لیست ارسالی ارشاد نسبت به تزریق واکسن اقدام خواهد کرد.

سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به این که تاکنون نام 30 هزار نفر از خبرنگاران به وزارت بهداشت تحویل داده شده است، تصریح کرد: این فهرست 30 هزار نفره از طرف وزارت ارشاد به ما تحویل داده شده است، اما رسانه هایی که نام خبرنگاران یا سایر اعضای خود را که فاقد کارت خبرنگاری هستند، به وزارت ارشاد تحویل نداده اند، باید با مراجعه به سامانه مربوطه در وزارت ارشاد ثبت نام کنند و این افراد نیز براساس نوع شغلی که در رسانه ها دارند، برای دریافت واکسن کرونا اولویت بندی می شوند.

وی افزود: تمام عوامل اجرایی و کارکنان رسانه ها که در رسانه های گوناگون اعم از مکتوب، مجازی، آنلاین و تصویری فعالیت می کنند، در اولویت دریافت واکسن قرار دارند اما اولویت اصلی با خبرنگاران بخصوص آن دسته از خبرنگاران است که کارت خبرنگاری دارند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
تهران- ایرنا- اداره کل رسانه های خارجی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با راه اندازی باشگاه خبرنگاران، صدور 102 مجوز دفتر نمایندگی رسانه های خارجی و بیش از دو هزار و 400 روادید مطبوعاتی برای خبرنگاران طی چهارسال گذشته کارنامه درخشانی رقم زد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰ سایت های دیگر : خبر آنلاین برخط نیوز

به گزارش روز یکشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، اداره کل رسانه های خارجی معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان یکی از ادارات کل زیر مجموعه این معاونت با شرح وظایفی در حوزه رسانه های خارجی با سیاست گذاری و نظارت بر ورود و توزیع نشریات خارجی، تهیه و تنظیم ضوابط صدور مجوز تاسیس، تعلیق، انحلال؛ فعالیت و نظارت بر عملکرد رسانه های خارجی و عوامل خبری وابسته و موسسات خدمات رسان به رسانه های خارجی، صدور مجوز اعطای روادید، اقامت و تمدید آنها جهت نمایندگان رسانه های خارجی، تعیین نمایندگان مطبوعاتی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور و هدایت و نظارت بر فعالیت آنان با هماهنگی وزارت امور خارجه، گردآوری، پردازش، تجزیه و تحلیل، تشکیل بانک اطلاعات، توسعه و به روزرسانی اطلاعات مربوط در حوزه رسانه های خارجی و ارائه گزارش های موردنیاز مراجع ذیربط و فراهم آوردن زمینه مبادلات و کمک به عقد قراردادهای همکاری حرفه ای و فنی میان رسانه های داخلی و خارجی با هماهنگی حوزه های ذیربط در طی چند سال با دستاوردهای رو به رشد کارنامه درخشانی را در چند ساله گذشته به ویژه در دولت تدبیر و امید از خود برجای گذاشت که در ادامه شماری از آنها را مرور می کنیم.

باشگاه خبرنگاران معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سال 1397 با هدف برگزاری نشست های خبری راه اندازی شد.

برگزاری نشست های خبری برای خبرنگاران رسانه های خارجی به منظور تبیین سیاست ها و تشریح مواضع حقیقی نظام در موضوعات بوده است. مهمترین اقدامات صورت گرفته در طی سال های 1397، 1398، 1399 برگزاری نشست های خبری مقامات برجسته کشوری، رؤسای سازمان ها و مراکز علمی - فرهنگی بوده است.

مهمترین دستاوردها و نتایج حاصل از آن، برگزاری 30 نشست خبری مسئولان و سیاست گذاران کشور با خبرنگاران مقیم و غیرمقیم رسانه های خارجی به منظور تبیین سیاست ها و تشریح مواضع مسئولان نظام در موضوعات مهم و مبتلابه روز برای رسانه های خارجی بوده است.

برگزاری تورهای خبری با هماهنگی اداره کل رسانه های خارجی و سازمان ها، مراکز مختلف، سازمان های مردم نهاد و غیره (1396 لغایت 1399) مجموعاً 21 تور خبری و بازدید از 15 استان از جمله استان های خوزستان، فارس، قم، کرمان، اصفهان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، مازندران، سیستان و بلوچستان، کردستان، کرمان، هرمزگان، گلستان با هدف آشناسازی خبرنگاران رسانه های خارجی از ظرفیت های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و جاذبه های گردشگری صورت گرفت.

اداره کل رسانه های خارجی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با صدور بیش از دو هزار و 400 روادید مطبوعاتی برای خبرنگاران خارجی برای ورود به جمهوری اسلامی ایران در مناسبت های مختلف با هدف پوشش خبری و تصویری مانند روز قدس، 22 بهمن، انتخابات و... طی چهارسال گذشته بیشترین صدور مجوز را در این حوزه در این دوره ثبت کرد.

اطلاع رسانی برنامه های خبری نیز از دیگر برنامه ها و دستاوردهای اداره کل رسانه های خارجی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که از 1396 تا 1399در مجموع 950 برنامه خبری شامل برنامه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، هنری، علمی، مذهبی، زیست محیطی و ورزشی به خبرنگاران و عوامل خبری رسانه های خارجی مقیم در ج.ا.ا از سوی این اداره کل در کارگروه های مرتبط اطلاع رسانی شده است.

همچنین این اداره کل اعزام و پذیرش هیئت های رسانه ای - تبادل هیئت های رسانه ای با هدف تقویت دیپلماسی رسانه ای را براساس شرح وظایف در دستور کار قرار داد طوریکه از 1396 تاکنون تبادل هیئت های رسانه ای از سوی اداره کل رسانه های خارجی و با هدف شناخت متقابل مدیران رسانه ها از ظرفیت های رسانه های خارجی و رفع خلاء اطلاع رسانی به منظور تعمیق و تقویت دیپلماسی رسانه ای جمهوری اسلامی ایران انجام می شود. مهمترین اقدامات صورت گرفته به شرح ذیل است:

تعداد افراد اعزام شده به خارج از کشور از سال 1396 لغایت 1399، تعداد کل افراد اعزامی 72 نفر، 11 هیأت و درکل 10 کشور بوده است.

همچنین تعداد افراد پذیرش شده به کشور از سال 1396 لغایت 1399 شامل تعداد کل افراد پذیرش شده 77 نفر بوده ، 15هیأت و 19 کشور بوده است.

مهمترین دستاوردهای و نتایج حاصل از برنامه فوق، از سال 1396 تا کنون، در مجموع 77 پذیرش شدند. متاسفانه در سال 1399 تاکنون به دلیل شیوع بیماری همه گیر کرونا در سال جاری، هیچ اعزام و پذیرشی از سوی اداره کل رسانه های خارجی صورت نگرفته است.

راه اندازی کمیته همکاری های رسانه ای ایران روسیه (زمان اجرا: 1397 تا کنون)؛ تشکیل کمیته همکاری های رسانه ای ایران روسیه، در سال 1397 با حضور الکسی ولین معاون وزیر توسعه دیجیتال، مخابرات و ارتباطات جمعی روسیه؛

در نخستین نشست کمیته مشترک همکاری های رسانه ای دو کشور نمایندگانی از رسانه های مختلف روسیه به سرپرستی معاون وزیر توسعه دیجیتال، مخابرات و ارتباطات جمعی روسیه و معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیر کل رسانه های خارجی، مدیران عامل خبرگزاری های ایرنا، ایسنا، مدیرکل همکاری های بین المللی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و مدیران برخی خبرگزاری ها و مطبوعات داخلی حضور داشتند.

توسعه تعاملات رسانه ای میان رسانه های ایران و روسیه با توجه به منافع مشترک اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دو کشور ازجمله اهداف این کمیته مشترک است.

مهمترین اقدامات سال های 1396 لغایت 1399، برگزاری نخستین نشست کمیته همکاری های مشترک رسانه ای ایران و روسیه با حضور معاون امور مطبوعاتی و مدیر کل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون وزیر توسعه دیجیتال، مخابرات و ارتباطات جمعی و سفیر فدراسیون روسیه در تهران در باشگاه خبرنگاران خارجی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی در تهران، سال 1398 برگزاری دومین نشست کمیته همکاری های رسانه ای ایران و روسیه با حضور سفیر ایران در فدراسیون روسیه، معاونان وزیران فرهنگ دو کشور و تنی چند از نمایندگان برخی از رسانه های تراز اول دو کشور در مسکو، سال 1399 سومین نشست کمیته همکاری های رسانه ای تهران و مسکو به صورت وبیناری و با حضور شماری از سیاست گذاران و مدیران رسانه های جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، به میزبانی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار و پس از طرح پیشنهادات نمایندگان ایران و روسیه، توافقاتی در 41 بند تجمیع و در دستور کار دو طرف قرار گرفت.

مهمترین دستاوردهای و نتایج حاصل از برنامه همکاری در زمینه شناسایی محتواهای غیرقانونی و اخبار جعلی با هدف ایجاد تصویر مثبت از دو کشور در جامعه جهانی همکاری و حمایت از سفرهای هیئت های رسانه ای برای آشنایی با امکانات و ظرفیت های سیاسی، گردشگری، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی دو کشور، اعلام آمادگی دو کشور برای برگزاری دوره های تخصصی آموزشی برای خبرنگاران ایرانی و روسی از جمله در قالب فرمت از راه دور در حوزه های رسانه ها، روزنامه نگاری آنلاین، شبکه های اجتماعی و فضای مجازی، حمایت دو کشور از توسعه همکاری بین رسانه های جدید (دیجیتال) دو کشور از جمله در حوزه همکاری رسانه های جدید در تولید محتوا تغییر زبان پیش فرض محتواهاست. قرار است در آینده نزدیک تفاهم نامه همکاری رسانه ای میان جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مخابرات، توسعه دیجیتال و ارتباطات جمعی روسیه و یا معاونان ایشان به امضاء برسد.

از سال 1392 تا پایان اسفند 1399 تعداد 102 مجوز جدید نمایندگی رسانه های خارجی توسط اداره کل رسانه های خارجی صادر شده با این حال و باتوجه به مشکلات رسانه های خارجی از جمله کاهش بودجه آنها به علت تبعات ناشی از ظهور رسانه های نوین مجازی و انصراف رسانه های مذکور از ادامه حضور و فعالیت در برخی کشورها از جمله جمهوری اسلامی ایران، مشکلات مرتبط مبادلات مالی تعداد نمایندگی ها با احتساب 110 نمایندگی ابتدای دوره و صدور 102 مجوز جدید در طول هشت سال دولت یازدهم و دوازدهم (تدبیر و امید) که باید به 212 نمایندگی افزایش می یافت، در عدد 169 نمایندگی باقی مانده و این بدان مفهوم است در هشت سال طول دوره دولت یازدهم و دوازدهم مجموعا 43 نمایندگی از ادامه فعالیت در جمهوری اسلامی ایران به علل فوق بازمانده اند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
امید می رفت با تشکیل انجمن خادمان قرآن بنیان مرصوصی در فرایند شناسایی و معرفی خادمان قرآن طراحی و ایجاد شود و نقش مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تعیین افراد کم شود، امیدی که روز به روز رنگ می بازد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۱

به گزارش ایکنا، علیرضا شعبانی فرد، فعال قرآنی یادداشتی را در اختیار ایکنا قرار داده و در آن به نقد و بررسی آخرین همایش تجلیل از خادمان قرآن کریم پرداخته است. همایشی که با حاشیه های متعددی همراه بوده است. متن این یادداشت در ادامه آمده است:

تکریم و توقیر و بزرگداشت و پاسداشت بزرگان و ریش سفیدان و مهتران توصیه ای دینی است که با تعابیری مانند أکرموا یا وقّروا کِبارکُم وَارحَموُا صِغارُکُم و أکرِمُوا کَرِیمَ کُلِّ قَومٍ وَ إن خَالَفَکم و ومن لم یشکر المخلوق لم یشکر الخالق در روایات مورد توجه واقع شده است.

این سنت در میان ملل و جوامع مختلف نیز مورد توجه است. برای نمونه جایزه نوبل، معتبرترین جایزه ای است که از سال 1901 به طور سالانه در رشته های فیزیک، شیمی، فیزیولوژی و پزشکی، ادبیات، اقتصاد و صلح به افرادی تعلق می گیرد که بیشترین خدمت را به مردم کرده باشند. هرچند مصلحت سنجی سیاسی در اعطای این جایزه در مواردی وجود دارد، اما در مقایسه با سایر جوایز، روند پیشنهاد نامزد و انتخاب برنده جوایز نوبل طولانی و موشکافانه است. فرم هایی که به منزله دعوتنامه های شخصی است، به سه هزار شخص منتخب ارسال می شوند تا از آنها برای اعلام نامزدی دعوت به عمل آید.

در جامعه قرآنی از حدود 30 سال پیش فعالیت های پسندیده معرفی خادمان قرآن، چهره های قرآنی یا عمری با قرآن رقم خورده که بانیان آنها مأجور خواهند بود. انصافاً هم استادان و شخصیت های لایق بسیاری در این سال ها به حق شایسته دریافت عنوان و نشان خادم قرآنی شده اند که به لطف سامانه ای که چند سال پیش تهیه شده اسامی ایشان در دسترس است.

نویسنده این سطور قصد کمترین گوشه و کنایه ای نسبت به معرفی این بزرگواران ندارد. محل سخن معدود افرادی هستند که براساس مصلحت سنجی و تحت فشار افراد یا نهادها انتخاب شدند و نقد و نظر بسیاری را به خود متوجه ساختند.

امید می رفت با تشکیل انجمن خادمان قرآن، بنیان مرصوصی در فرایند شناسایی و معرفی خادمان طراحی و ایجاد شده و نقش مدیران وزارت ارشاد در تعیین افراد کم شود.

در آخرین همایش تجلیل از خادمان قرآن که روزهای اخیر برگزار شد، میزبان از خود به عنوان خادم قرآن تقدیر کرد! اینجانب هر چند در دانشگاه افتخار شاگردی جناب آقای دکتر فقهی زاده گرامی را داشتم لیکن مجبورم در این مجال صدای شکایت معترضان را فریاد بزنم.

اکنون که استاد گرامی معاون قرآن و عترت و در کنار وزیر ارشاد و رئیس شورای توسعه، عضو شورای عالی انجمن خادمان هستند که مسئولیت هدایت و نظارت بر انجمن را بر عهده دارند به عنوان خادم قرآن معرفی شدند، بیم این می رود که سال آینده وزیر هم معرفی شود و خود به خود جایزه و نشان اهدا کند! این انتخاب غیر از خودستایی اعضای انجمن به صورت دیگری قابل تعبیر نیست و از ایشان می خواهیم نسبت به آن پاسخگو باشند مگر اینکه تحت فشار این انتخاب را صورت داده باشند. در مرحله بعد شخص آقای وزیر و رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی نیز باید افکار عمومی را تنویر کنند و در مقام اصلاح برآمده و این انتخاب را ملغی اعلام و از فهرست خادمان سال حذف کنند.

در این سال ها به خصوص امسال مدیران ارشاد، خود را خادم قرآن معرفی کرده اند. ولی به تعبیری؛ مُشک آن است که خود ببوید نه آنکه عطار بگوید .

اگر قرار باشد دو اقدام نامبارک نسبت به امر قرآن در کشور طی چند سال اخیر را نام ببریم، تعطیلی دو نهادی است که بعد از سال ها تنش و درگیری به مساعی و اهتمام همه اجزای جامعه قرآنی در عالی ترین سطح تصمیم گیری کشور در امور قرآنی یعنی شورای توسعه فرهنگ قرآنی شکل گرفته بود. این دو اقدام هر دو در زمان وزیر ارشاد فعلی و معاونشان صورت گرفته است.

هیئت مشترک رسیدگی به امور مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت برای رفع تداخل و موازی کاری بین دو مرجع صدور مجوز و انسجام بخشی به فرایند آن در سال 94 شکل گرفت که باید همراهی جناب آقای حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی و وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جناب آقای علی جنتی در تحقق هیئت و دبیرخانه منسجم صدور مجوز مؤسسات را مورد ستایش قرار داد. بدنه وزارت ارشاد که هویت کاری خود را از دست رفته می دید [شرح این مسئله در دردنامه ای دیگر منتشر شد] در حالی که عرصه های جدید فعالیت قرآنی مانند فضای مجازی و تولید محصولات قرآنی همچنان زمین مانده بود توانست وزیر ارشاد و معاون ایشان را متقاعد کند و در نهایت با امضای دکتر فقهی زاده، وزارت ارشاد به طور یک طرفه از توافق خارج شد و شد آنچه دیدیم!

اولاً با این اقدام فرایند ادغام اتحادیه ها در محاق رفت تا اینکه به ظرائف الحیل و صرف هزینه مادی و معنوی بسیار با تأخیر چندساله نسبتاً به سرانجام رسید و ثانیاً دوگانگی در صدور مجوزهای مؤسسات برگشت. خیلی مهم است که معاون وزیر در هیئت صدور مجوز بنشیند و درباره تأسیس یک مؤسسه در یک روستا در یک شهرستان دورافتاده تصمیم می گیرد. بعداً که به جهت شرایط کرونایی مؤسسات شروع به تعطیلی کردند، پیروزمندانه مصاحبه می کنند که هیچ مؤسسه ای مجوز انحلال برایش صادر نشده است. (یکی از عوایدش معرفی یک خادم قرآن نوپدید شد که در دوره پیش همایش خادمان معرفی و تجلیل شد!)

نهاد دیگری که معاونت قرآن و عترت در سه سال اخیر آن را به تعطیلی کشاند شورای هماهنگی و گسترش امور قرآنی در استان هاست. قدمت این شوراها نیز به حدود سه دهه پیش برمی گشت. از 10 سال پیش با سازماندهی این شوراها در دولت دهم روند فعالیت آنها رو به سامان گذاشت. فعالان قرآنی جایگاهی رسمی برای طرح مطالبات خود در شهرستان و استان ها پیدا کرده بودند که نه به طور کامل اما حداقل هایی از آنها را تأمین می کرد. معاونت قرآن و عترت با تفسیر به رأی مصوبه شورای توسعه، برگی زرین بر محاسن خود در خدمت به قرآن افزود و اعلام کرد، مسائل قرآنی در حاشیه جلسات شورای فرهنگ عمومی مطرح می شود. با این تصمیم عملاً امور قرآنی به حاشیه رفت و اعتراضات متعدد فعالان قرآنی استان ها را به همراه داشت.

با این کارنامه حتماً هم باید خود را مورد ستایش قرار دهند! حق تعالی در قرآن عزیز فرموده است: یَفرَحُونَ بِمَا أَتَوا وَّیُحِبُّونَ أَن یُحمَدُوا بِمَا لَم یَفعَلُوا یا هُم یَحسَبُونَ أَنَّهُم یُحسِنُونَ صنعاً . خودستایی و خود را برگزیده و ممتاز دانستن، مورد نکوهش قرآن است و حتی بعضی آن را حرام می دانند. قرآن در مقام مذمت اشخاصی که خود را می ستایند چنین می فرماید: أَلَمْ تَرَ إِلَی الَّذِینَ یُزَکُّونَ أَنْفُسَهُمْ بَلِ اللَّهُ یُزَکِّی مَنْ یَشَاءُ وَلَا یُظْلَمُونَ فَتِیلًا آیا ندیدی کسانی را که خودستایی می کنند؟! (این خودستایی ها، بی ارزش است) بلکه خدا هرکس را بخواهد، ستایش می کند و کمترین ستمی به آنها نخواهد شد. در اخبار آمده که تزکیه المرء نفسه قبیح یعنی قبیح است که مرد خویشتن ستائی کند. در آیه دیگر می خوانیم: هُوَ أَعلَمُ بِکُم إِذ أَنشَأَکُم مِنَ الأَرضِ وَإِذ أَنتُم أَجِنَّةٌ فِی بُطُونِ أُمَّهَاتِکُم فَلَا تُزَکُّوا أَنفُسَکُم هُوَ أَعلَمُ بِمَنِ اتَّقَیٰ او نسبت به شما از همه آگاه تر است از آن هنگام که شما را از زمین آفرید و در آن موقع که به صورت جنین هایی در شکم مادرانتان بودید پس خودستایی نکنید، او پرهیزگاران را بهتر می شناسد. امام علی(ع) می فرمایند: زشت ترین راستی، ستایش کردن مرد است بر نفس خود .

جامعه قرآنی تاکنون با حداکثر متانت با این ناملایمات و آسیب ها برخورد کرده و نتوانسته مثل جامعه ورزشی حقوق خود را استیفا کند. به همین دلیل هم هست که اکنون امور قرآنی در بین دستگاه ها و نهادها، مجلس شورای اسلامی و مدیران و مسئولان یک امر فرعی و در حاشیه تلقی شده و کج دار و مریز دنبال می شود؛ این در حالی است که ورزشی ها از سازمان تربیت بدنی به وزارت ورزش رسیده اند اما اداره امور قرآنی بین چندین دستگاه به صورت پراکنده و موازی برنامه ریزی، اجرا و نظارت می شود. لذا باید ارتقای این ساختارها در یک مجموعه منسجم در صدر مطالبات قرآنیان قرار گیرد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
مشهد-ایرنا- سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: از روز گذشته با آغاز اجرای طرح فصلی فروش تابستانه کتاب در استان بیش از 500 میلیون تومان کتاب فروخته شده است.

یوسف امینی روز یکشنبه در حاشیه بازدید از اجرای طرح تابستانه کتاب در کتابفروشی های به نشر و شهر کتاب مشهد افزود: مردم استان خراسان رضوی همواره از طرح های فروش فصلی کتاب استقبال کرده اند و این استان رتبه های اول و دوم را در این طرح ها کسب کرده است.

وی با اشاره به مشارکت 122 کتابفروشی استان در این طرح افزود: از دیروز که این طرح در سراسر کشور آغاز شده است، خراسان رضوی از نظر آمار فروش پرفروش ترین استان و به لحاظ ارزش ریالی خرید کتاب در رتبه سوم قرار گرفته که امید است با افزایش استقبال از طرح در این زمینه هم به جایگاه نخست برسیم.

وی اظهار کرد: هجدهمین دوره طرح های توزیع یارانه کتاب از طریق کتابفروشی ها در قالب فروش تابستانه با افزایش 50 درصدی اعتبار همراه شده و سقف مجاز خرید برای هر خریدار که در طرح های پیشین 200 هزار تومان بود در تابستانه کتاب 1400 به 300 هزار تومان افزایش یافته است.

سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: در دوران شیوع بیماری کرونا با برگزاری پویش های در خانه بمانیم و کتابخوانی استقبال از طرحهای فصلی فروش کتاب نیز بیشتر شده و این موضوع بر افزایش اعتبار این طرحها در وزارتخانه نیز تاثیر گذار بوده است.

معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز در حاشیه این بازدید گفت: 316 عنوان کتاب تیر ماه امسال در خراسان رضوی منتشر و 314 عنوان کتاب برای دریافت مجوز به دبیرخانه مربوطه ارسال شده است.

افشین تحفه گر افزود: در همین مدت 193 عنوان کتاب با شمارگان سه هزار جلد از گمرک خارج شده و ارزش ریالی صادرات کتاب 36 میلیون تومان بوده است.

طرح تابستانه کتاب تا 15 مرداد ماه ادامه دارد و اسامی و مشخصات کتابفروشی های عضو طرح به تفکیک هر استان روی سایت tarh.ketab.ir قابل مشاهده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: تعداد 316 عنوان کتاب در تیر ماه سال جاری در خراسان رضوی منتشر شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۱

افشین تحفه گر با بیان این خبر افزود: علاوه بر انتشار 316 عنوان کتاب، 344 عنوان کتاب برای اخذ مجوز به دبیرخانه رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: در تیر ماه سال جاری تعداد 193 عنوان کتاب با تیراژ سه هزار جلد از گمرک خارج شده و ارزش ریالی صادرات کتاب 360 میلیون ریال است.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
اقبال بنی عامریان شاعر متخلص به شاهد سنقری معتقد است: خلاء مراسم شعرخوانی و همایش های ادبی و فرهنگی، باعث شده تا جوانان آشنایی چندانی با شاعران و اهل قلم نداشته باشند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در کرمانشاه، اقبال بنی عامریان شاعر متخلص به شاهد سنقری ، اهل شهرستان سنقروکلیایی از توابع کرمانشاه است که در دوران تحصیل از کلاس اول دبیرستان هرازگاهی شعر نیمایی می سرود. شاهد سنقری با وجود فراز و نشیب ها و نیز ممانعت های آموزگاران و مدیران وقت، از همان زمان دانش آموزی علاقمند به ادب و هنر شد و شعر می سرود.

تاکنون چهار کتاب از این شاعر به چاپ رسیده است؛ رقص مرگ برگها شامل 104 غزل (از انتشارات آرمان رشد تهران با تیراژ 1000 جلد)، محراب سنگر در قالب یک مثنوی بلند (از انتشارات پلاک هشت)، یک دنیا عشق در قلب یک روستا که زندگینامه دوست شهیدش سردار حجت احمدی است (از نشر گوهر ماندگار قم) با تیراژ 500 جلد، کنگره بزرگداشت سرداران شهید با تیراژ 2000 جلد از جمله این عناوین چاپ شده است.

وی در گفت وگویی با خبرنگار ایبنا ، از مرحومان استاد روح الله امیری، عبدالله اعتمادی، ابوالحسن مهجوری، مرحوم حشمت الله کلانتری، کاوس خشنودی، علی عمرانی، محمدرضا ایزدی، سعید اعتمادی، محمدرضا مظفری، اقبال مظفری، کامران امجدیان، خانم امجدیان، اهورا و ... به عنوان تعدادی از شاعران برجسته و توانمند سنقر یاد کرد که آشنایی بهتر جوانان ادب دوست با شخصیت و آثار آنان ضرورت دارد.

شاهد سنقری در مورد موانع پرداختن به شعر در نخستین روزهای تجربه شعر و شاعری اش، گفت: در دوران تحصیل در مدرسه متاسفانه دبیران نه تنها دانش آموزان را تشویق نمی کردند بلکه هر گونه فعالیت هنری را مانعی برای درس خواندن می دانستند. با این وصف به سرودن شعر کلاسیک و نیمایی ادامه دادم و البته به شعر سپید هم پرداختم.

وی که همزمان از پرداختن به دیگر هنرها غافل نبوده است، اضافه کرد، در کنار سرودن شعر به کارهای دیگر همچون نمایشنامه نویسی، کارگردانی تئاتر، گریم و صحنه آرایی می پرداختم و همچنین مجری همایش ها و جشنواره های شهرستانی، استانی و کشوری بودم.

این شاعر خطه غرب کشور که در سال 1352 انجمن ادبی سهیل را در کتابخانه عمومی سنقر تشکیل داده و به جذب شاعران و به تشویق نوجوانان و جوانانی که علاقه مند به سرایش شعر بودند پرداخته است، ادامه داد: آنچه که موجب آشنایی نسل جوان با شاعران و اهل قلم می شود، برگزاری مراسم شعرخوانی و همایش های ادبی و فرهنگی است که با وجود نهادهای فرهنگی و هنری موازی با هم، متاسفانه جامعه ما از چنین همایش هایی محروم است که به عقیده من از بی توجهی همین نهادها به مسائل فرهنگی، هنری و ادبی نشات می گیرد.

بنی عامریان یادآور شد: این خلا باعث شده تا جوانان آشنایی چندانی با شاعران و اهل قلم نداشته باشند.

وی در بخش دیگر از این گپ و گفت، از مشکلات موجود در زمینه چاپ کتاب به عنوان درد بزرگ اهالی قلم یاد کرد و ادامه داد: گرانی کاغذ، هزینه های چاپ و همچنین ساپورت نامناسب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موجب شده است که شاعران و نویسندگان نتوانند آثار خود را به چاپ برسانند.

این شاعر سنقری اضافه کرد: ناگفته نماند که این روزها عده ای فرصت طلب از چاپخانه داران اقدام به انتشار کتاب های شعر و قصه کوتاهِ مشترک می کنند البته به اصطلاح به دوشیدن جوانانی می پردازند که می خواهند آثارشان را به چاب برسانند، بی آنکه مسئولین نشر کتاب ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی مانع از فعالیت این افراد شوند.

وی معتقد است: متاسفانه کتاب و کتابخوانی امروزه کاملا مهجورند و کتابخانه ها رونق گدشته را ندارند، گرانی کتاب، بیکاری جوانان و دانش آموختگان و از سوی دیگر نگرانی های زندگی و همچنین بازار داغ شبکه های مجازی همچون تلگرام و اینستا و واتساپ عوامل اصلی این رخداد تلخ است.

شاهد سنقری با تاکید بر اینکه شهرستان سنقروکلیایی از منابع انسانی خوبی در عرصه کتاب و کتابخوانی برخوردار است، افزود: اما عدم توجه برخی مدیران و مسئولین موجب شده تا نشود از این منابع در جهت اعتلای شهر استفاده شود.

وی در خصوص آینده ادبی و برنامه هایی که در سر می پروراند، گفت: اگر توفیقی حاصل شود قصد دارم نمایشنامه ها و سروده های کلاسیک، نیمایی و سپید را هم به چاپ برسانم، البته این در صورتی است که مشکلات موجود در چاپ برطرف شود و امکانات مالی فراهم آید.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در کرمانشاه، اقبال بنی عامریان شاعر متخلص به شاهد سنقری ، اهل شهرستان سنقروکلیایی از توابع کرمانشاه است که در دوران تحصیل از کلاس اول دبیرستان هرازگاهی شعر نیمایی می سرود. شاهد سنقری با وجود فراز و نشیب ها و نیز ممانعت های آموزگاران و مدیران وقت، از همان زمان دانش آموزی علاقمند به ادب و هنر شد و شعر می سرود.

تاکنون چهار کتاب از این شاعر به چاپ رسیده است؛ رقص مرگ برگها شامل 104 غزل (از انتشارات آرمان رشد تهران با تیراژ 1000 جلد)، محراب سنگر در قالب یک مثنوی بلند (از انتشارات پلاک هشت)، یک دنیا عشق در قلب یک روستا که زندگینامه دوست شهیدش سردار حجت احمدی است (از نشر گوهر ماندگار قم) با تیراژ 500 جلد، کنگره بزرگداشت سرداران شهید با تیراژ 2000 جلد از جمله این عناوین چاپ شده است.

وی در گفت وگویی با خبرنگار ایبنا ، از مرحومان استاد روح الله امیری، عبدالله اعتمادی، ابوالحسن مهجوری، مرحوم حشمت الله کلانتری، کاوس خشنودی، علی عمرانی، محمدرضا ایزدی، سعید اعتمادی، محمدرضا مظفری، اقبال مظفری، کامران امجدیان، خانم امجدیان، اهورا و ... به عنوان تعدادی از شاعران برجسته و توانمند سنقر یاد کرد که آشنایی بهتر جوانان ادب دوست با شخصیت و آثار آنان ضرورت دارد.

شاهد سنقری در مورد موانع پرداختن به شعر در نخستین روزهای تجربه شعر و شاعری اش، گفت: در دوران تحصیل در مدرسه متاسفانه دبیران نه تنها دانش آموزان را تشویق نمی کردند بلکه هر گونه فعالیت هنری را مانعی برای درس خواندن می دانستند. با این وصف به سرودن شعر کلاسیک و نیمایی ادامه دادم و البته به شعر سپید هم پرداختم.

وی که همزمان از پرداختن به دیگر هنرها غافل نبوده است، اضافه کرد، در کنار سرودن شعر به کارهای دیگر همچون نمایشنامه نویسی، کارگردانی تئاتر، گریم و صحنه آرایی می پرداختم و همچنین مجری همایش ها و جشنواره های شهرستانی، استانی و کشوری بودم.

این شاعر خطه غرب کشور که در سال 1352 انجمن ادبی سهیل را در کتابخانه عمومی سنقر تشکیل داده و به جذب شاعران و به تشویق نوجوانان و جوانانی که علاقه مند به سرایش شعر بودند پرداخته است، ادامه داد: آنچه که موجب آشنایی نسل جوان با شاعران و اهل قلم می شود، برگزاری مراسم شعرخوانی و همایش های ادبی و فرهنگی است که با وجود نهادهای فرهنگی و هنری موازی با هم، متاسفانه جامعه ما از چنین همایش هایی محروم است که به عقیده من از بی توجهی همین نهادها به مسائل فرهنگی، هنری و ادبی نشات می گیرد.

بنی عامریان یادآور شد: این خلا باعث شده تا جوانان آشنایی چندانی با شاعران و اهل قلم نداشته باشند.

وی در بخش دیگر از این گپ و گفت، از مشکلات موجود در زمینه چاپ کتاب به عنوان درد بزرگ اهالی قلم یاد کرد و ادامه داد: گرانی کاغذ، هزینه های چاپ و همچنین ساپورت نامناسب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موجب شده است که شاعران و نویسندگان نتوانند آثار خود را به چاپ برسانند.

این شاعر سنقری اضافه کرد: ناگفته نماند که این روزها عده ای فرصت طلب از چاپخانه داران اقدام به انتشار کتاب های شعر و قصه کوتاهِ مشترک می کنند البته به اصطلاح به دوشیدن جوانانی می پردازند که می خواهند آثارشان را به چاب برسانند، بی آنکه مسئولین نشر کتاب ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی مانع از فعالیت این افراد شوند.

وی معتقد است: متاسفانه کتاب و کتابخوانی امروزه کاملا مهجورند و کتابخانه ها رونق گدشته را ندارند، گرانی کتاب، بیکاری جوانان و دانش آموختگان و از سوی دیگر نگرانی های زندگی و همچنین بازار داغ شبکه های مجازی همچون تلگرام و اینستا و واتساپ عوامل اصلی این رخداد تلخ است.

شاهد سنقری با تاکید بر اینکه شهرستان سنقروکلیایی از منابع انسانی خوبی در عرصه کتاب و کتابخوانی برخوردار است، افزود: اما عدم توجه برخی مدیران و مسئولین موجب شده تا نشود از این منابع در جهت اعتلای شهر استفاده شود.

وی در خصوص آینده ادبی و برنامه هایی که در سر می پروراند، گفت: اگر توفیقی حاصل شود قصد دارم نمایشنامه ها و سروده های کلاسیک، نیمایی و سپید را هم به چاپ برسانم، البته این در صورتی است که مشکلات موجود در چاپ برطرف شود و امکانات مالی فراهم آید.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در کرمانشاه، اقبال بنی عامریان شاعر متخلص به شاهد سنقری ، اهل شهرستان سنقروکلیایی از توابع کرمانشاه است که در دوران تحصیل از کلاس اول دبیرستان هرازگاهی شعر نیمایی می سرود. شاهد سنقری با وجود فراز و نشیب ها و نیز ممانعت های آموزگاران و مدیران وقت، از همان زمان دانش آموزی علاقمند به ادب و هنر شد و شعر می سرود.

تاکنون چهار کتاب از این شاعر به چاپ رسیده است؛ رقص مرگ برگها شامل 104 غزل (از انتشارات آرمان رشد تهران با تیراژ 1000 جلد)، محراب سنگر در قالب یک مثنوی بلند (از انتشارات پلاک هشت)، یک دنیا عشق در قلب یک روستا که زندگینامه دوست شهیدش سردار حجت احمدی است (از نشر گوهر ماندگار قم) با تیراژ 500 جلد، کنگره بزرگداشت سرداران شهید با تیراژ 2000 جلد از جمله این عناوین چاپ شده است.

وی در گفت وگویی با خبرنگار ایبنا ، از مرحومان استاد روح الله امیری، عبدالله اعتمادی، ابوالحسن مهجوری، مرحوم حشمت الله کلانتری، کاوس خشنودی، علی عمرانی، محمدرضا ایزدی، سعید اعتمادی، محمدرضا مظفری، اقبال مظفری، کامران امجدیان، خانم امجدیان، اهورا و ... به عنوان تعدادی از شاعران برجسته و توانمند سنقر یاد کرد که آشنایی بهتر جوانان ادب دوست با شخصیت و آثار آنان ضرورت دارد.

شاهد سنقری در مورد موانع پرداختن به شعر در نخستین روزهای تجربه شعر و شاعری اش، گفت: در دوران تحصیل در مدرسه متاسفانه دبیران نه تنها دانش آموزان را تشویق نمی کردند بلکه هر گونه فعالیت هنری را مانعی برای درس خواندن می دانستند. با این وصف به سرودن شعر کلاسیک و نیمایی ادامه دادم و البته به شعر سپید هم پرداختم.

وی که همزمان از پرداختن به دیگر هنرها غافل نبوده است، اضافه کرد، در کنار سرودن شعر به کارهای دیگر همچون نمایشنامه نویسی، کارگردانی تئاتر، گریم و صحنه آرایی می پرداختم و همچنین مجری همایش ها و جشنواره های شهرستانی، استانی و کشوری بودم.

این شاعر خطه غرب کشور که در سال 1352 انجمن ادبی سهیل را در کتابخانه عمومی سنقر تشکیل داده و به جذب شاعران و به تشویق نوجوانان و جوانانی که علاقه مند به سرایش شعر بودند پرداخته است، ادامه داد: آنچه که موجب آشنایی نسل جوان با شاعران و اهل قلم می شود، برگزاری مراسم شعرخوانی و همایش های ادبی و فرهنگی است که با وجود نهادهای فرهنگی و هنری موازی با هم، متاسفانه جامعه ما از چنین همایش هایی محروم است که به عقیده من از بی توجهی همین نهادها به مسائل فرهنگی، هنری و ادبی نشات می گیرد.

بنی عامریان یادآور شد: این خلا باعث شده تا جوانان آشنایی چندانی با شاعران و اهل قلم نداشته باشند.

وی در بخش دیگر از این گپ و گفت، از مشکلات موجود در زمینه چاپ کتاب به عنوان درد بزرگ اهالی قلم یاد کرد و ادامه داد: گرانی کاغذ، هزینه های چاپ و همچنین ساپورت نامناسب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موجب شده است که شاعران و نویسندگان نتوانند آثار خود را به چاپ برسانند.

این شاعر سنقری اضافه کرد: ناگفته نماند که این روزها عده ای فرصت طلب از چاپخانه داران اقدام به انتشار کتاب های شعر و قصه کوتاهِ مشترک می کنند البته به اصطلاح به دوشیدن جوانانی می پردازند که می خواهند آثارشان را به چاب برسانند، بی آنکه مسئولین نشر کتاب ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی مانع از فعالیت این افراد شوند.

وی معتقد است: متاسفانه کتاب و کتابخوانی امروزه کاملا مهجورند و کتابخانه ها رونق گدشته را ندارند، گرانی کتاب، بیکاری جوانان و دانش آموختگان و از سوی دیگر نگرانی های زندگی و همچنین بازار داغ شبکه های مجازی همچون تلگرام و اینستا و واتساپ عوامل اصلی این رخداد تلخ است.

شاهد سنقری با تاکید بر اینکه شهرستان سنقروکلیایی از منابع انسانی خوبی در عرصه کتاب و کتابخوانی برخوردار است، افزود: اما عدم توجه برخی مدیران و مسئولین موجب شده تا نشود از این منابع در جهت اعتلای شهر استفاده شود.

وی در خصوص آینده ادبی و برنامه هایی که در سر می پروراند، گفت: اگر توفیقی حاصل شود قصد دارم نمایشنامه ها و سروده های کلاسیک، نیمایی و سپید را هم به چاپ برسانم، البته این در صورتی است که مشکلات موجود در چاپ برطرف شود و امکانات مالی فراهم آید.

خبرگزاری کتاب ایران
خبرگزاری کتاب ایران
خبرگزاری کتاب ایران
(ایبنا) در کرمانشاه،

خبرنگار ایبنا

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
مدیر بافت تاریخی شهرداری سمنان از تبدیل گاراژ کلانتر به عنوان پایانه مسافری قدیمی شهر به سرای فرهنگ و هنر ظرف چهار ماه آینده خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۱

سعید پرسا در گفت و گو با خبرنگار ایمنا با اشاره به پیشرفت 70 درصدی پروژه تبدیل پایانه مسافری قدیمی سمنان (گاراژ کلانتر) به سرای فرهنگ و هنر، اظهار کرد: با تخصیص اعتبارات لازم، ظرف چهار ماه آینده افتتاح این مجموعه را به عنوان سرای فرهنگ و هنر شهر سمنان شاهد خواهیم بود.

وی با اشاره آغاز مرمت و بازسازی گاراژ کلانتر از سال گذشته توسط شهرداری سمنان، افزود: این گاراژ در سال 1329 و در دوره پهلوی ساخته شد و به عنوان قدیمی ترین پایانه باربری و مسافری شهر سمنان محسوب می شود که مسافران از آن برای سفر به شهرهای مختلف مانند تهران، مشهد مقدس و... استفاده می کردند.

مدیر بافت تاریخی شهرداری سمنان تصریح کرد: گاراژ کلانتر میان چهار راه مازندران و میدان شهید بهشتی سمنان با مساحتی حدود یک هزار و 700 مترمربع واقع شده است و دارای دروازه ورودی در قسمت شمالی و ساختمانی در بخش جنوبی با حیاط بزرگ در بین آن است.

وی افزود: در ابتدای عملیات مرمت، آسیب های جدی در قسمت سقف این گاراژ وجود داشته است که عملیات سبک سازی سقف صورت گرفت و تمامی تیرهای چوبی پوسیده شده تعویض شد همچنین سقف عمارت به صورت کامل ایزوگام شده است و در پایان کار، آجر فرش بر روی سقف انجام می شود.

پرسا با بیان این که در حال حاضر مرمت و بازسازی عمارت شمالی و جنوبی این گاراژ در حال انجام است، افزود: کار گچ و خاک قسمت جنوبی این بنا به اتمام رسیده است و در زیر زمین، پی سازی ها صورت گرفته و سبک سازی سقف تمام طبقات نیز انجام شده است و در انتظار تخصیص اعتبار برای انجام عملیات بخش تأسیسات و نازک کاری این قسمت از گاراژ هستیم.

ایجاد پاتوق فرهنگی

وی اظهارکرد: در قسمت محوطه گاراژ کلانتر نیز بازسازی ها در حال انجام است که انتظار می رود با اتمام بازسازی و مرمت محوطه، فضای مفرح را شاهد باشیم.

مدیر بافت تاریخی شهرداری سمنان از وجود یک آب نما و مسیر بسیار زیبای حرکت آب در قسمت محوطه این بنا خبر داد و گفت: در انتهای محوطه این مجموعه قسمتی برای ایجاد رستوران محیطی پیش بینی شده است.

وی با اشاره به انعقاد تفاهم نامه شهرداری سمنان با اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در خصوص مکانی به عنوان گذر فرهنگی و هنری، تصریح کرد: از سوی شهرداری چند محل به عنوان سرای فرهنگ و هنر پیشنهاد شد که در نهایت با موافقت اداره کل ارشاد و فرهنگ اسلامی استان سمنان، گاراژ کلانتر به عنوان سرای فرهنگ و هنر تأیید و مقرر شد که این بنا به عنوان پاتوقی برای هنرمندان و اهالی فرهنگ شهر باشد و کارگاه سفال، مجسمه سازی، صنایع دستی و کلیه فعالیت های فرهنگی در این گاراژ انجام شود.

مدیر بافت تاریخی شهرداری سمنان از گاراژ کلانتر، موزه سلامت یا همان درمانگاه تدین و دیگر بافت های تاریخی به عنوان عناصر هویتی شهر سمنان یاد برد و گفت: این بناهای تاریخی شروع مدرنیته شدن شهر سمنان را بر عهده داشتند به طوری که در سال 1329 با ساخت گاراژ کلانتر، شهر سمنان صاحب فضایی برای اقامت مسافران، پذیرایی از آنان و تعمیرات خودرو بود و استارت مدرنیته شدن شهر با ساخت این بنا زده شد و حتی با ساخت درمانگاه تدین در سال 1310 نیز شاهد آن بودیم که در ایام قدیم که در کشور به تعداد محدودی بیمارستان وجود داشت، شهر سمنان دارای یک بیمارستان با معماری خاص و باشکوه و منحصر به فرد بوده است.

وی ادامه داد: بازسازی خیابان امام خمینی (ره) سمنان به عنوان پیاده راه و مرمت و بازسازی های بافت های فرسوده و اماکنی با قدمتی چند ساله در شهر باعث می شود که تمامی این عوامل زنجیره ای را تشکیل دهند تا شاهد جذب گردشگر و رونق گردشگری در شهر و استان سمنان باشیم و با فراهم آوردن زیرساخت های لازم شهر سمنان را به عنوان یک شهر گردشگر پذیر معرفی کنیم.

کد خبر 511343

لینک خبر :‌ خبرگزاری ایمنا
برخی ناهماهنگی ها میان شهرداری، اداره اوقاف و میراث فرهنگی، باغ تاریخی گلشن طبس را از ثبت جهانی دور کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰

محمد بلبلی-همشهری آنلاین:

باغ های ایرانی همواره به عنوان یکی از شاخص های زیست انسانی در فلات ایران به شمار می رفته است؛ رویکردی که دراین سرزمین دارای آب وهوای خشک، موهبتی بی بدیل به حساب می آمده و علاوه بر کارکردهای کهن آن و نقش ویژه اش در زندگی مردمان روزگار گذشته، اکنون هم به عنوان فضایی تفریحی، زمینه ساز ایجاد آب و هوایی مطبوع تر در مناطق مختلف و حتی مناطق کویری می شوند.

دراین میان باغ هایی که در مناطق کویری قرار دارند، از اهمیت بیشتری برخوردارند، چراکه ایجاد فضاهایی این چنینی در مناطق خشک کویری کار بسیار دشواری است و البته کارکردهای فراوانی هم دارد و برای آسایش مردم این خطه، ضرورتی انکارناپذیر محسوب می شود.
با توجه به این موضوع، خراسان جنوبی که در همسایگی کویر لوت قرار دارد، در دل خود باغ های بسیار زیبا، تاریخی و چشم نوازی را جا داده که یکی از این جاذبه های زیبا، باغ گلشن در شهرستان طبس است؛ باغی زیبا که مانند نگینِ سبز زمرد درمیان شهر کویری طبس می درخشد.

تاریخچه باغ گلشن
چند روایت درباره زمان ساخت باغ گلشن و بانی آن ذکر شده است، اما براساس نظر کارشناسان تاریخی استان، این باغ در اوایل قرن سیزدهم هجری قمری و همزمان با اواخر حکومت لطفعلی خان زند و اوایل به قدرت رسیدن آغامحمدخان قاجار، ازسوی سومین حاکم فردوس و طبس، محمدحسن خان عرب زنگویی ساخته شده است.

همچنین در سال های اخیر و درجریان مرمت بنای داخل باغ گلشن، شواهدی مبنی بر اینکه این باغ احتمال دارد در دوران افشاریه ساخته شده باشد نیز به دست آمده است؛ باغی که زیبایی آن شهره عام و خاص است و تعریف و تمجید از چشم نوازی آن را در برخی منابع جهانی هم می توان مشاهده کرد.

معماری باغ گلشن طبس ویژگی های منحصربه فردی دارد که مربع بودن باغ یکی از آنهاست، یعنی طول و عرض باغ باهم برابرند و خیابان های موازی، طول و عرض این باغ را به هم متصل می کنند؛ موضوعی که به گفته متخصصان، تنها در تاج محل هند مانند آن تکرار شده است.

برخورداری از چنین ویژگی هایی سبب شد باغ گلشن در دی ماه سال 1355 با شماره 1310، به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت برسد؛ باغی که در فصل بهار یکی از جذاب ترین و دیدنی ترین جاذبه های شرق کشور و استان خراسان جنوبی به شمار می رود.

2 پلیکان مهاجر
دراین میان حضور پلیکان ها در باغ گلشن هم ماجرای جالبی دارد؛ در دهه50خورشیدی 2پلیکان در مسیر مهاجرت راه را گم می کنند و از شهر طبس سر در می آروند. این 2پرنده مهاجر در باغ گلشن طبس لانه می کنند و برای همیشه دراین باغ می مانند.

یکی از این 2پلیکان در زلزله سال57 زیر آوار ماند و تلف شد، اما چند سال بعد چند پلیکان دیگر را به باغ گلشن منتقل کردند که امروز یکی از نمادهای باغ گلشن به حساب می آیند؛ همان پلیکان هایی که دلیل ساخت فیلم مستند پ مثل پلیکان پرویز کیمیاوی شدند؛ همان هایی که آسیدعلی میرزا را پس از 40سال خرابه نشینی، به شوق دیدار پرنده ای زیبا و سپید به پاکی و سپیدی روح عاشق علی میرزا به باغ گلشن طبس کشاندند.

امروز اما این طلای سبز کویر حال و روز چندان خوبی ندارد و اگر اوضاع به همین منوال پیش برود، حتی دیگر نباید امیدی به ثبت جهانی چنین اثر ارزشمند داشت.

نبود مدیریت یکپارچه
یک کارشناس میراث فرهنگی خراسان جنوبی با بیان اینکه مشکلات مدیریتی، به دلیل وضعیت نامشخص متولی اصلی و چندمالکیتی، یکی از بزرگ ترین معضلات باغ گلشن است، به خبرنگارهمشهری می گوید: ازیک طرف باغ گلشن در دوران قاجار و ازسوی مالک اصلی وقف عام شده که براساس قانون در اختیار سازمان اوقاف و امورخیریه قرار دارد و اوقاف نیز به دلیل نوع وقف، باغ را در اختیار شهرداری گذاشته است و به نوعی این نهاد متولی نگهداری و استفاده از این باغ است.

محمدعلی جنتی فر می افزاید: اما ازسوی دیگر، به دلیل ثبت باغ گلشن در فهرست آثار ملی، اداره کل میراث فرهنگی مسئولیت کنترل، نظارت، مرمت و نگهداری این اثر تاریخی را برعهده دارد.

وی ادامه می دهد: مدیریت چندگانه مشکلاتی را برای باغ ایجاد کرده است، به طوری که این نهادها هرکدام جداگانه اقدام هایی را دراین باغ انجام می دهند و تفاهم و راهبرد یکپارچه ای برای مدیریت و نگهداری از این مجموعه وجود ندارد. به عنوان مثال، شهرداری با برخی اقدام های میراث فرهنگی و این اداره با برخی فعالیت های اداره اوقاف مخالفت می کنند.

خطر دخل و تصرف ها در کمین اصالت باغ
این کارشناس میراث فرهنگی می گوید: دخل و تصرف های بسیاری در دوره های مختلف تاریخی در باغ گلشن اتفاق افتاده که این موضوع در بررسی انواع گونه های گیاهی موجود در باغ، به راحتی قابل تشخیص است؛ گونه های گیاهی جدیدی مانند درخت زیتون در باغ دیده می شود که هیچ هماهنگی با بافت گیاهی اصلی ندارد. این ناهماهنگی در خیابان کشی ها و کرت بندی های جدید باغ نیز کاملا مشهود است.

جنتی فر اظهار می کند: همچنین معماری بنای تاریخی داخل باغ که در ظاهر باید گویای قدمت و وضعیت تاریخی خود باشد، به دلیل مرمت نادرست و غیرکارشناسی، هویت تاریخی خود را تا حدی از دست داده است. ایجاد تغییرات زیاد در ایوان، سردر ورودی، تزئینات داخلی بنا و اضافه کردن پنجره ها زمینه ساز تغییرات اساسی دراین بنا شده که هیچ هم خوانی با بافت اصلی و دوره معماری آن ندارد.

وی تصریح می کند: پیشخوان ورودی باغ نیز به دلیل تغییرات زیاد، از حالت اولیه خارج شده است. در دوره های مختلف هر اداره ای بدون داشتن اطلاعات کافی و دقت کارشناسی، دراین باغ دخل و تصرف هایی انجام داده که سبب شده اصالت تاریخی باغ زیبای گلشن درمعرض خطر اساسی قرار گیرد.

چالش های ثبت جهانی باغ
این کارشناس میراث فرهنگی خراسان جنوبی همچنین می گوید: باغ گلشن به دلیل موقعیت جغرافیایی، طراحی منحصربه فرد و همچنین نوع کاربری ویژه ای که نسبت به دیگر باغ های تاریخی ایرانی دارد، جزو نخستین باغ های مطرح شده برای ثبت در فهرست میراث جهانی بوده ، اما به دلیل نبود مدیریت صحیح و وضعیت نابه سامان، این باغ فعلا از پرونده ثبت در فهرست میراث جهانی حذف شده است.

جنتی فر می افزاید: اگر مسئولان استانی بتوانند وضعیت کنونی را ساماندهی کنند و با برقراری مدیریتی واحد و کارشناسی شده، اصالت ها را به این باغ بازگردانند، این امکان وجود دارد که درچند سال آینده بتوان پرونده این باغ را برای ثبت جهانی دوباره به جریان انداخت. اما به نظر می رسد راهی طولانی و سخت برای رسیدن به این هدف در پیش است.وی ادامه می دهد: در سال های 93 تا 95 اقدام های بسیار مهمی ازسوی اداره کل میراث فرهنگی انجام شد، حتی در فروردین ماه96 این آمادگی وجود داشت که کارشناس ارزیابی یونسکو برای بازدید از باغ گلشن به طبس دعوت شود، اما چندگانگی های مدیریتی مانع تحقق این موضوع شد.

این کارشناس اظهار می کند: اگر وضعیت به همین شکل پیش برود، تا چند سال آینده شاید حتی نتوان باغ گلشن را به عنوان یک باغ ایرانی معرفی کرد. یکی از بزرگ ترین آسیب های نبود مدیریت یکپارچه، این است که متولیان باغ گلشن هیچ کدام اعتبار ویژه ای را برای مرمت و نگهداری از این باغ درنظر نمی گیرند و به نوعی می توان گفت هیچ یک از آنها زیربار تأمین اعتبارهای موردنیاز نمی روند.
جنتی فر اضافه می کند: مسئولان استانی باید نگاه ویژه ای به باغ گلشن داشته باشند و با برقراری مدیریتی واحد و متمرکز، به وضعیت کنونی این باغ سروسامانی بدهند. باید درنظر داشت که اگر باغ گلشن در فهرست میراث جهانی ثبت نشود، فرصت بی بدیلی از دست می رود.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری
ایسنا/ایلام معاون استاندار ایلام از شهرداران استان خواست در اسرع وقت، طبق قانون نیم درصد از محل درآمدهای خود را به اداره کتابخانه های عمومی واریز کنند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰ سایت های دیگر : استانداری ایلام

الیاس فتاحی در نشست انجمن کتابخانه های عمومی استان اظهار کرد: ترویج و نهادینه شدن فرهنگ کتابخوانی نیازمند اهتمام تمامی دستگاه های اجرایی استان است و اگر چنانچه همه زیرساخت های این حوزه فراهم شود، ولی استاندارد های لازم کتابخوانی و فرهنگ مطالعه تقویت نشود در واقع عملکرد موفقی را شاهد نخواهیم بود.

وی با تاکید بر توجه ویژه به امر کتاب و کتابخوانی در استان خواستار اجرای مصوبات و اعلام نتایج آنها برای مردم شد و گفت: با بررسی نیازمندیها و کار کارشناسی نقاط ضعف و قوت شهرستانها شناسایی و برنامه ریزی لازم در این حوزه برای توسعه فرهنگ مطالعه صورت گیرد.

معاون سیاسی و امنیتی استانداری با بیان اینکه شیوع کرونا تلخی ها، هزینه ها و خسارات زیادی را بهمراه داشت، اما منجر به افزایش سرانه مطالعه در جامعه شد،گفت: توسعه کتابخوانی مجازی، ترویج فرهنگ مطالعه و افزایش آگاهی مردم از جمله تاثیرات مثبتی بود که در این ایام اتفاق افتاد.

وی فراخوان پویش اهدا کتاب توسط اساتید، دانشجویان و مسئولان استانی را یک راهبرد خوب توصیف کرد و گفت: این طرح پیشنهادی اداره کتابخانه ها از طرفی منجر به افزایش تعداد نسخ، منابع علمی و غنای کتابخانه ها می شود و از طرفی هم منجر به تشویق و مشارکت نخبگان، اساتید و سایرین در توسعه فرهنگ مطالعه و ایجاد نشاط در جامعه می گردد.

فتاحی از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به دلیل توزیع کتاب بین نمازگزاران در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی تقدیر کرد و ابراز داشت: ضرورت دارد همه دستگاهها در توسعه فرهنگ مطالعه دخیل باشند و از طرفیت های موجود خود برای ارتقا این شاخص مهم بهره گیری نمایند.
وی از کلیه شهرداران استان خواست نسبت به پرداخت نیم درصد از محل درآمدهای خود طبق قانون به اداره کتابخانه های عمومی در اسرع وقت اقدام نموده و نتایج را اعلام نمایند.

معاون سیاسی استاندار در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برگزاری جشنواره رضوی در استان گفت: یازدهمین دوره این جشنواره با همکاری نهاد کتابخانه ها و بنیاد بین المللی امام ( ره ) بمنظور ترویج فرهنگ کتابخوانی و شناخت سیره و سبک زندگی معصومین برگزار می شود که ضرورت دارد تمامی دستگاه های مرتبط نظیر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش همراهی و همکاری لازم را داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه همه دستگاهها از جمله راه و شهرسازی، شهرداریها و ...در توسعه زیرساخت های کتابخانه ها عمومی همکاری لازم را داشته باشند، تصریح کرد: تاسیسات گاز کتابخانه شهر ارکواز ملکشاهی یکی از ضروریاتی است که هرچه سریعتر باید انجام گیرد.

فتاحی در پایان با اشاره به توسعه فرهنگ مطالعه در ایام کرونا در فرمانداری چرداول خاطر نشان کرد:د: طی سال های گذشته در شهرستان چرداول هر هفته یک نفر از اعضا کتابخانه های شهر سرابله یک کتاب رو بطور کامل مطالعه می کرد و خلاصه ای از آن کتاب را در فضای مجازی برای استفاده همگان بارگذاری می کرد که امیدواریم این طرح با اهتمام اداره کل کتابخانه های عمومی به کل استان تعمیم یابد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران

روزنامه جمهور


روزنامه اقتصاد پویا


روزنامه وطن امروز


روزنامه شرق


روزنامه افکار



روزنامه رویش ملت


روزنامه کیهان


روزنامه بهار


روزنامه ابتکار


روزنامه آفتاب اقتصادی


روزنامه ایران



روزنامه کاروکارگر


روزنامه ثروت


روزنامه همدلی


روزنامه مردم سالاری


روزنامه جوان


روزنامه امتیاز



روزنامه جهان صنعت


روزنامه جام جم


روزنامه صبح اقتصاد


روزنامه نسل فردا


روزنامه آسیا


روزنامه حمایت


روزنامه آفتاب یزد