بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 10 مرداد 1400
تفاهم نامه احداث 10 هزار مسکن اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه پیش از ظهر امروز با حضور وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهر و سازی در محل وزارت راه و شهرسازی امضا شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۹ سایت های دیگر : دولت هنر شیراز

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این آیین سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تبریک اعیاد قربان و غدیر گفت: در آستانه روز خبرنگار هستیم و پیشاپیش این روز را به اصحاب رسانه تبریک می گویم .

وی ادامه داد: موضوع مسکن یکی از موضوعات مهم در کشور است و اگر به آمارها توجه داشته باشیم 35 و نیم درصد هزینه سبد خانوار در کشور در حوزه مسکن است و در کلان شهرها این آمار بالاتر هم می رود و به 60 درصد می رسد .

صالحی افزود: موضوع مسکن یکی از دغدغه های بسیار مهم خانواده های ایرانی و جوانانی است که در این مرز و بوم زندگی میکنند و مسیر زندگی خود را به نحوی به این موضوع پیوند داده اند .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقداماتی در حوزه فرهنگ، هنر و رسانه صورت گرفته و موضوع مسکن اهالی هنر و رسانه هم یکی از موضوعاتی است که به آن توجه داشته و این امر از چند جهت و زاویه دارای اهمیت است. یکی حوزه جوانانی است که در این عرصه فعالیت می کنند. سال 67 کل دانشگاه های کشور 6 هزار دانشجوی هنر در مقاطع کاردانی و کارشناسی داشت و این تعداد در سال 97 به 500 هزار دانشجو رسیده است .

وی در عین حال تصریح کرد: با توجه به این آمار سهم دانشجویان هنر نسبت به کل دانشجویان در سال 67 دو درصد و در سال 97 هشت درصد شده است. البته این آمار غیر از دانشجویان مراکز آزاد هنری است که سالانه بین 300 تا 400 هزار دانشجو در این حوزه داریم .

وی دومین زاویه درجه اهمیت مسکن اصحاب هنر و رسانه را توجه به مراکز و مجموعه هایی دانست که در زیرشاخه هایی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت دارند و افزود: از جمله این مجموعه ها می توان به بیش از 13 هزار کانون های تبلیغاتی، آموزشگاه های آزاد هنری، کتابخانه های عمومی کشور، انتشارات و نشریات، رسانه های برخط و ... اشاره کرد .

وی ادامه داد : مراکز و مجموعه های بسیاری وجود دارد که در فضای هنر کار می کنند و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان دستگاهی که با آن ها کار می کند در قبال آن ها مسئولیت هایی دارد .

وی سومین دلیل توجه به مسکن اهالی هنر و رسانه را توجه به صندوق هنر برشمرد و گفت: 80 هزار نفر عضو این صندوق هستند و بیش از 40 هزار نفر خدمات بیمه اجتماعی دارند و در کنار این متغیرها صنوفی مانند خانه های سینما، موسیقی، دهها انجمن فرهنگی هنری و ... با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ارتباط است و توجه به موضوع مسکن آن ها دارای اهمیت می شود .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: با این نگاه که از حوزه فرهنگ و هنر داریم و همچنین با نگاه وزارت راه و شهرسازی گروه های هدف در این زمینه را اولویت بندی کردیم که هنرمندان و خبرنگاران هم یکی از این گروه های هدف شناخته شدند.

وی تصریح کرد: علاوه بر این موارد توجه به موضوع مسکن اصحاب هنر از جنبه های دیگر هم دارای اهمیت است. میانگین درآمد اصحاب فرهنگ هنر و رسانه پایین است و یکی از اشتباهاتی که رایج شده این است که این اهالی را با شرایط زندگی برخی از سلیبریتی های جامعه مقایسه می کنند و آن را به کل جامعه هنری تعمیم می دهند.

صالحی ادامه داد: بنابراین اگر بخواهیم به حوزه هایی که در زمینه مسکن آسیب پذیری دارند توجه کنیم، باید به اهالی فرهنگ، هنر و رسانه توجه داشته باشیم زیرا در این زمینه آسیب پذیری دارند. در کشور ما سهم فرهنگ و هنر در سبد خانوار پایین است و وقتی در این سبد تقاضا کاهش یابد طبیعتا درآمد اصحاب فرهنگ و هنر هم حداقلی می شود.

وی تاکید کرد: البته ایام کرونا هم بی تاثیر در این موضوع نبود. اگر بخواهیم برخی موضوعات را در قبل از کرونا و ایام کرونا مقایسه کنیم متوجه این نقش می شویم. به عنوان مثال سال 97 تعداد هنرهای نمایشی 7198 نمایش و در سال 99 این رقم به 1265 نمایش رسید. فروش سینما در سال 97، 250 میلیارد تومان بوده و در سال 99 این رقم به 9 میلیارد تومان رسیده است. بنابراین خساراتی که به اصحاب فرهنگ و هنر در ایام کرونا رسیده قابل توجه و اساسی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: بنابراین با توجه به این مشکلات توقع بالایی نیست که همکاران وزارت راه و شهرسازی موضوع مسکن اهالی هنر و رسانه را ار اولویت های خود قرار دهند و این موضوع همواره یکی از دغدغه های آقای اسلامی وزیر راه و شهرساری بوده و امیدواریم با امضای تفاهم نامه در این زمینه بتوانیم بخشی از مشکلات این حوزه را کاهش دهیم و مبنایی باشد برای اتفاقات خوب در حوزه مسکن اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه.

10 هزار نفر از مجموع 55 هزار نفر حائز شرایط از اعضای صندوق اعتباری هنر در گام نخست انتخاب شدند

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه این آیین درباره چگونگی اولویت بندی و انتخاب 10 هزار نفر در مرحله نخست این طرح گفت: جامعه فرهنگ، هنر و رسانه به عنوان جامعه هدف در این زمینه بزرگ است و سنگ بزرگ نشانه نزدن است و قرار شد در مرحله ابتدایی اولویت بندی کنیم و از 80 هزار نفر عضو صندوق اعتباری هنر 55 هزار نفر دارای شرایط بودند و در گام نخست 10 هزار نفر در اولویت ابتدایی قرار گرفتند و قرار است در گام های بعدی این تعداد افزایش یابد.

وی درباره ارائه تسهیلات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای 55 هزار نفر صندوق اعتباری هنر که دارای شرایط هستند، افزود: یکی از بحث های موجود شرایط و اعتبارات محدود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است چه در حوزه بودجه و چه در حوزه تملکات و دارایی ها که این دارایی ها بالا نیست. اما آنچیزی که برای ما اهمیت دارد این است که بتوانیم ظرفیت های منزلتی و اعتباری خود را به ضمیمه اعتبارات وزارت راه و شهرسازی اضافه کنیم تا بتوانیم در حوزه مسکن اهالی فرهنگ، هنر و رسانه اتفاقات خوبی را رقم بزنیم.

در بخشی از این آیین لادن حیدری معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این تفاهم نامه در راستای اهتمام دو وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی و راه و شهرسازی بنا شد که امضا شود و موضوع تامین مسکن اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه در دستور کار قرار گرفت و در جلسات متعددی به آن پرداخته شد.

وی افزود: سعی کردیم از همه ظرفیت های موجود در این زمینه استفاده کنیم. زیرا اهالی فرهنگ، هنر و رسانه دارای تعاونی مسکن نیستند و تلاش کردیم از ظرفیت های موجود وزارت راه و شهرساری در تمامی استان ها و ... هم استفاده کنیم و مقرر شد در گام نخست 10 هزار نفر را معرفی و در گام های بعدی این تعداد را افزایش دهیم.

حیدری ادامه داد: 80هزار نفر عضو صندوق اعتباری هنر هستند که از این تعداد 55 هزار نفر حائز شرایط بودند و قرار شد با توجه به محدودیت های متعدد اولویت بندی شده و در گام های بعدی به مابقی این تعداد بپردازیم.

وی گفت: امیدواریم با این اقدام بخشی از مشکلات کلان حوزه فرهنگ، هنر و رسانه مرتقع شود و از همکاری همکاران وزارت راه و شهرسازی در این زمینه تشکر می کنم.

در پایان این آیین تفاهم نامه همکاری بین وزارت راه و شهرسازی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برا تامین مسکن هنرمندان و خبرنگاران به امضای وزرای دو وزارتخانه رسید.

این تفاهم نامه در 7 ماده موضوع تفاهم نامه، مدت اجرای تفاهم نامه، تشکیل کارگروه مشترک، تعهدات طرفین، نحوه نظارت بر اجرای تفاهم نامه و حل اختلافات تنظیم و به امضا رسیده است.

همچنین مدت اجرای این تفاهم نامه از تاریخ امضای آن به مدت سه سال شمسی است که با توافق طرفین قابل تمدید است.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تهران- ایرنا- وزیر راه و شهرسازی در آستانه روز خبرنگار گفت: با امضای تفاهمنامه با وزارت فرهنگ و ارشاد برای ساخت 10 هزار واحد مسکونی برای خبرنگاران و هنرمندان تا قبل از روز 17 مرداد پیامک ثبت نام به دست آنها می رسد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا محمد اسلامی امروز در مراسم امضای تفاهمنامه با وزارت فرهنگ و ارشاد برای خانه دارشدن خبرنگاران که در محل وزارت راه و شهرسازی برگزار شد،افزود: وظیفه داریم زمینه خانه دار شدن مردم را فراهم کنیم و در دوره اخیر سازوکارها را به گونه ای تعریف کردیم که بیانگر سیاست پابرجا و عزمی راسخ برای خانه دارشدن مردم است.

وی ادامه داد: با اهتمام ویژه تلاش شد طرح مسکن ملی که در سراسر کشور در حال پیشرفت است بدون توقف اجرایی شود؛ وضعیت پیشرفت فیزیکی پروژه ها در استان های مختلف متفاوت است و در صورتی که مردم آورده اولیه خود را زودتر واریز کنند ساخت پروژه ها شتاب خواهد گرفت و زودتر از زمانبدی تحویل می شود.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تفاهمنامه امضا شده با وزارت فرهنگ و ارشاد، افزود: یک سال است که با صالحی وزیر ارشاد موضوع خانه دار شدن خبرنگاران و تفاهم با وزارت ارشاد دنبال می شود، زمان زیادی برد تا این تفاهمنامه امروز به مرحله امضا برسد.

وی ادامه داد: با این حال امروز در نقطه صفر نیستیم گام های مقدماتی برداشته شده است و افراد شناسایی پروژها مشخص و ظرفیت ها تخصیص داده شده است و تا روز 17 مرداد ماه افراد معرفی شده به وزارت راه و شهرسازی به سیستم متصل و برای ثبت نام خبرنگاران پیامک ارسال خواهد شد.

وزیر راه و شهرسازی گفت:همزمان لیست بعدی آماده سازی خواهد شد و ظرفیت زمین و پروژه جدید اختصاص خواهد یافت تا گروه های بعدی هدف که در این تفاهمنامه نام برده شده است به پروژه ها متصل شوند.

اسلامی گفت: به زودی دغدغه مهم مسکن از خبرنگاران گرفته خواهد شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
الهام بهروزی: چیزی به عمر دولت دوازدهم نمانده است و در این روزهای پایانی گمانه زنی ها برای وزرای دولت جدید در حال اوج گرفتن است. طبیعتا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم یکی از این وزارتخانه هاست که در فضای مجازی به صورت جسته و گریخته، در این ایام اسامی افرادی برای تصدی آن دست به دست شده است اما چون این اسامی از سوی منابع رسمی اعلام نشده اند، پس چندان نمی شد در این مورد اظهار نظری کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۹

الهام بهروزی

چیزی به عمر دولت دوازدهم نمانده است و در این روزهای پایانی گمانه زنی ها برای وزرای دولت جدید در حال اوج گرفتن است. طبیعتا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم یکی از این وزارتخانه هاست که در فضای مجازی به صورت جسته و گریخته، در این ایام اسامی افرادی برای تصدی آن دست به دست شده است اما چون این اسامی از سوی منابع رسمی اعلام نشده اند، پس چندان نمی شد در این مورد اظهار نظری کرد.

بدیهی است وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان یک مجموعه فرهنگی و فرهنگ ساز همواره از اهمیت بسزایی برخوردار بوده است و قطعا سکان این وزارتخانه باید به دست فردی سپرده شود که افزون بر برخورداری از دانش کافی، شناخت بسیطی از جامعه فرهنگی هنری و نیازها و خواسته های آن ها داشته باشد تا بتواند با نیازسنجی و شناسایی ظرفیت های موجود به رشد و ترقی فرهنگ و هنر این سرزمین کمک کند که شوربختانه در سال های اخیر نشانه بیگانگان قرار گرفته و با جنگی نرم و سرد در حال کمرنگ کردن داشته های ارزشمند و فاخر فرهنگی و فکری ایران هستند.

متاسفانه باید گفت که وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی با همه اهمیتی که دارد اما در دولت های پیشین در مقایسه با سایر وزارتخانه های دیگر از بودجه کمتری برخوردار بود و ظاهرا نمایندگان مجلس شورای اسلامی در همه دوره ها اهتمامی برای رفع این نقیضه نداشته و ندارند و گواه این ادعا تخصیص و تصویب اعتباری مایوس کننده برای این وزارتخانه است که جامعه هدف آن پرجمعیت است و رسالت مهمی چون حفظ، احیا و معرفی فرهنگ، ادب و هنر اصیل ایرانی اسلامی را عهده دار هستند.

حال باید دید که در دولت جدید این وزارتخانه در اولویت توجه حجت الاسلام رئیسی و مجلس شورای اسلامی قرار می گیرد یا خیر؟! با گذری مختصر بر کارنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت تدبیر و امید، باید اعتراف کرد با وجود بودجه ناچیز این وزارتخانه اما ما در این دوره هشت ساله شاهد حرکت های روبه جلویی در برخی از حوزه های فرهنگی هنری بودیم که مهم ترین آن ها ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی، مورد توجه قرار گرفتن هنرها و حوزه هایی چون مد و لباس ایرانی، تئاتر، موسیقی، سینما و... بود. افزون بر این، در این دولت در مقایسه با دولت بهار، شاهد رشد چشمگیر و ظهور روزنامه ها و سایت های خبری جدید و صدور مجوزهای نشر و آموزشگاه های آزاد فرهنگی هنری در کشور بودیم که خواه ناخواه به بهبود نسبی برخی از این عرصه ها منجر شده است. در سال آخر دولت تدبیر و امید همچنین گام استواری در حوزه ترویج فرهنگ و علوم قرآنی برداشته شده است که باید دید این مسیر در دولت سیزدهم ادامه می یابد یا خیر؟!

آنچه در این میان الان مهم است، این است که فرد و نگرشی که بر این وزارتخانه حاکم خواهد شد تا چه میزان همراه و حامی جریان های فکری جامعه فرهنگی هنری ایران امروز خواهد بود که امروز اغلب آن ها مرزهای کشور را پشت سر گذاشته و نگاه جهان را به خود متوجه ساخته اند.

تاکنون نام های زیادی برای صدارت در این وزارتخانه شنیده شده است اما پیگیری های خبرنگار مهر حاکی از این است که گزینه های متعددی در دستور تیم پنج نفره ارزیاب این وزارتخانه قرار گرفته است و در دو سطح به نتایجی رسیده است. تیم پنج نفره گزینه های وزارت ارشاد را ارزیابی کرده است از خبرگان حوزه فرهنگ و مدیران فرهنگی کشور هستند .

به گزارش مهر، در سطح اول این بررسی ها گزینه هایی چون عزت الله ضرغامی رئیس اسبق سازمان صداوسیما، علیرضا مختارپور دبیرکل فعلی نهاد کتابخانه های عمومی کل کشور، محسن پرویز رئیس انجمن قلم ایران و محمدمهدی اسماعیلی معاون پژوهشی مرکز اسناد انقلاب اسلامی قرار دارد. شنیده های خبرنگار مهر حاکی است در میان این گزینه ها شانس محمدمهدی اسماعیلی برای ورود به وزارت ارشاد از سایر گزینه ها بیشتر است . در ادامه مختصرا گزینه های نهایی برای تصدی گری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی می شوند.

عزت الله ضرغامی رئیس اسبق صداوسیما و نامزد انتخابات در این دوره ریاست جمهوری اسلامی بود که به دلیل عدم احراز صلاحیت از رقابت بازماند. او در بعد از پایان دوره اش در صداوسیما عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی شد و گعده های صبحگاهی با اهالی فرهنگ و هنر و سیاست برقرار کرد. ضرغامی بی پرده درباره مسائل کشور نظر می داد و حتی برخی تصمیمات قبلی دوران مدیریتی خود را هم به چالش می کشید .

علیرضا مختارپور، دبیرکل فعلی نهاد کتابخانه های عمومی کل کشور است که تقریبا از ابتدای دولت حسن روحانی در این سمت قرار دارد. معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت نهم عضویت در هیأت امنای مجمع ناشران انقلاب اسلامی مدیریت انتشارات اهل قلم، مدیریت اداره کتاب وزارت ارشاد، مدیریت انتشارات امیر کبیر و مدیر انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب از دیگر سوابق وی است .

محسن پرویز پزشک و رئیس انجمن قلم ایران است. او بین سال های 1385 تا 1389 معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوره وزارت صفارهرندی بود. در دوره وی جایزه ادبی جلال آل احمد به عنوان گران ترین جایزه ادبی ایران پایه گذاری شد .

محمدمهدی اسماعیلی معاون پژوهشی مرکز اسناد انقلاب اسلامی و استاد دانشگاه تهران است. وی دارای دکترای علوم سیاسی از پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی است. او سه کتاب تألیف کرده و مقاله های متعددی منتشر کرده است. وی مشاور فرهنگی رئیس قوه قضائیه در دوران ریاست آیت الله رئیسی در قوه قضائیه بود .

در سطح دوم کارگروه پنج نفره نیز نام هایی چون محمد سرشار رئیس شبکه پویا، وحید یامین پور رئیس پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی سازمان تبلیغات، میثم نیلی مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب و سیداحمد عبودیتان رئیس بنیاد خاتم الاوصیا به چشم می خورد . در حالی بررسی ها پیرامون توانمندی گزینه های پیشنهادی برای تصدی مسوولیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه دارد که این وزارتخانه با چالش های جدی روبروست. از جمله مهم ترین چالش ها از دست دادن حکمرانی در حوزه های مختلف خصوصاً در فضای مجازی و سایبر است. جدای از اینکه ارشاد رقبای جدی در این حوزه دارد، ظاهراً در یک دهه گذشته هم تلاشی جدی برای اعمال حکمرانی در این عرصه نکرده است. نکته دیگر اینکه وزارت ارشاد در سال های اخیر بدل به سازمانی صرفاً مجوز دهنده شده است و حتی توانایی دفاع از مجوزهای خودش را هم ندارد. ضعف ارشاد در این حیطه باعث ورود بازیگران جدید در این عرصه شده است .

لینک خبر :‌ بامداد24
مرحله دوم پرداخت حق بیمه تأمین اجتماعی و سرانه درمان فصل بهار با واریز حق بیمه و سرانه درمان (سهم عضو) اردیبهشت 1400 بیمه شدگان صندوق اعتباری هنر انجام شد.

به گزارش ایمنا ، در راستای حمایت از اعضای تحت پوشش در بحران کرونا، حق بیمه تأمین اجتماعی و سرانه درمان (سهم عضو) اردیبهشت ماه بیش از 39 هزار بیمه شده از سوی صندوق اعتباری هنر واریز شد.

مشمولین طرح، تمامی بیمه شدگانی هستند که تا پایان اسفندماه سال 1399 بیمه آن ها فعال بوده است.

مبلغ واریز شده برابر با ابلاغیه سازمان تأمین اجتماعی برای هر فرد بر اساس نرخ های 12، 14 و 18 درصد به ترتیب معادل 54880، 109760 و 219,520 تومان است. همچنین مبلغ 71 هزار و 600 تومان برای سرانه درمان به ازا هر نفر واریز شده است.

در مجموع مبلغ تخصیص یافته به طرح بخشودگی حق بیمه و سرانه درمان اردیبهشت ماه سهم اعضا بالغ بر 11 میلیارد و 500 میلیون تومان است.

گفتنی است، حق بیمه خرداد بر اساس اطلاعیه های قبلی حداکثر تا پایان شهریور به حساب هنر کارت اعضا واریز خواهد شد.

کد خبر 511364

لینک خبر :‌ خبرگزاری ایمنا
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۹

با راه اندازی درگاه الکترونیک صدور پروانه انتشار بازی های رایانه ای در راستای تحقق ارائه خدمات در بستر دولت الکترونیک، بیش از 2000 بازی در بستر این سامانه مجوز انتشار گرفتند.

به گزارش روابط عمومی بنیاد ملی بازی های رایانه ای، معاون نظارت بنیاد با اعلام این مطلب افزود: استفاده از سامانه الکترونیکی صدور مجوز انتشار بازی های رایانه ای به نشانی https://portal.ircg.ir/ که در راستای تحقق دولت الکترونیک از اواخر دی ماه سال گذشته شروع شد، بازی های موبایلی و کنسولی ارائه شده به سامانه را به شرط تطبیق با مقررات ملی بازی و با سرعت بخشیدن به کار در کمتر از 10 روز کاری صاحب مجوز می کند.

عقیل منصوری با اشاره به لزوم حمایت از بازی های ویدئویی تولید شده در داخل افزود: علاوه بر اینکه به خاطر این سامانه الکترونیکی طولانی شدن روند ارائه مجوز به طور کلی از بین رفته، تسهیلاتی در نظر گرفته شده که در مدت بررسی مجوز نیز به شرط تکمیل پرونده، بازی سازان بتوانند در فروشگاه های موبایلی به ارائه آزمایشی محصول خود بپردازند.

معاون نظارت بنیاد افزود: در سال 1399 که در دو ماهه آخر آن نیز سامانه الکترونیک صدور مجوز راه اندازی شده بود، توانستیم 1300 مجوز انتشار صادرکنیم.

او رشد چند برابری سرعت صدور مجوز را مشوق بازی سازان و توسعه دهندگان صنعت بازی برای فعالیت قانون مند و با مسئولیت اجتماعی در این عرصه دانست و گفت: انتظار داریم که تا پایان سال نیز با تمام توان و سرعت بازی های موجود در بازار تعیین تکلیف شوند و همه بازی های مجوزدار و رده بندی شده از نظر سن مناسب مخاطبین را برای بهره گیری آگاهانه خانواده ها در سایت چه بازی به عنوان مرجع ملی بازی های رایانه ای معرفی کنیم.

معاون نظارت بنیاد با دعوت از بازی سازان و توسعه دهندگان برای استفاده از امکانات فراهم شده برای صدور مجوز گفت: فعالان صنعت بازی می توانند جهت رفع هرگونه ابهام و آشنایی کامل با روند دریافت مجوز انتشار بازی با شماره 02158129 (مرکز تماس و مشاوره بنیاد ملی بازی های رایانه ای) بگیرند.

لینک خبر :‌ بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
تهران- ایرنا- رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در افغانستان از مرحوم محمد سرور رجایی به عنوان مجاهد پرتلاش در عرصه شعر و ادبیات یاد کرد و گفت: او در حوزه شعر و ادب به شدت خستگی ناپذیر بود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰

، نویسنده و شاعر افغانستانی ساکن ایران که با کتاب خاطرات رزمندگان افغانستانی دفاع مقدس مورد تقدیر قرار گرفت روز پنجشنبه 7 مردادماه، در پی ابتلا به کرونا در سن 52 سالگی درگذشت و روز جمعه در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) به خاک سپرده شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی، این شاعر و نویسنده برجسته فارسی زبان معاصر را منشأ خیر و برکت و ایجاد دوستی و مودت، میان شاعران و نویسندگان ایران و افغانستان خواند. بسیاری از اهالی فرهنگ و ادب به درگذشت این نویسنده که نمادی از دوستی دو ملت ایران و افغانستان بود، واکنش نشان دادند و یاد مجاهدت های او را در مسیر جمع آوری اطلاعات و خاطرات مربوط به شهدای ایرانی جهاد افغانستان و شهدای افغانستانی دفاع مقدس گرامی داشتند.

روز یکشنبه در سومین روز درگذشت این نویسندهبه خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: محمد سرور رجایی عمری کوتاه ولی پربرکت و تاثیرگذار داشت. او طی 52 سال عمر خود یک مجاهد به تمام معنا در عرصه فرهنگ به ویژه شعر و ادبیات و ادبیات داستانی بود. وی در بین فرهنگستان افغانستان مشهور به آوینی افغانستان بود. او فردی پرتلاش، خستگی ناپذیر، مخلص، خوش برخورد و خوشرو بود و در مدت هفت ماهی که به عنوان رایزن فرهنگی فعالیت می کنم، دو بار با سرور رجایی دیدار داشتم و قرار بود آخرین اثر وی را در افغانستان رونمایی کنیم که اجل مهلت نداد.

وی افزود: مرحوم رجایی 27 سال از عمر خود را در ایران زندگی کرد. او یک شاعر، نویسنده و پژوهشگر دردمند افغانستان بود و ضمن این که در عرصه شعر و نویسندگی و روزنامه نگاری صاحب اندیشه و تفکر بود، یک مدیر دوراندیش نیز بود. رجایی در حوزه های مختلف مدیریت می کرد و در افغانستان برخی مراکز فرهنگی را ایجاد کرد ولی در بسیاری از موارد به صورت گمنام کار می کرد. او از اعضای موسس خانه ادبیات افغانستان، خانه شعر و ادب افغانستان و از بنیانگذاران مجله باغ افغانستان برای کودکان بود.

شیرزاد مقدم ادامه از مرحوم سرور رجایی به عنوان نماد همبستگی دو ملت هم دین، همزبان و همسایه ایران و افغانستان یاد کرد و گفت: او در عمق بخشی به روابط فرهنگی و معنوی دو ملت تلاش های فراوانی داشت و آثار ارزشمند و گرانسگی در این زمینه دارد.

وی با بیان این که ویژگی های سرور رجایی برای جوانان الگوی خوبی در حوزه فرهنگ و شعر و ادبیات است، به برخی آثار او اشاره کرد و گفت: کتاب از دشت لیلی تا جزیره مجنون شامل خاطرات رزمندگان افغانستانی هشت سال دفاع مقدس است که سرور رجایی به تصویر کشیده و نیز مستندهای مختلفی از این خاطرات ساخته است. کتاب در آغوش قلب ها مجموعه شعر و خاطرات مردم افغانستان درباره امام خمینی(ره) است و در مناسبت های مختلف مانند سی و دومین سالگرد رحلت امام به عنوان منبع مسابقه کتابخوانی استفاده کردیم که با استقبال جوانان روبرو شد.

رایزن فرهنگی سفارت ایران در افغانستان ادامه داد: کتاب ماموریت خدا مربوط به زندگی نامه شهید ایرانی است که در دوران جهاد مردم افغانستان به شهادت رسید و قرار بود این کتاب رونمایی شود. همچنین کتاب خاطرات شهید سید علی شاه موسوی گردیزی درباره این فرمانده برجسته دوران جهاد افغانستان است. مرحوم رجایی قلم بسیاری روانی برای همه مردم به ویژه جوانان و نوجوانان داشت و مجموعه شعرهای کودکان افغانستان را با عنوان گل های باغ کابل منتشر کرده بود.

وی با اشاره به ویژگی های اخلاقی مرحوم سرور رجایی گفت: او عاشق خدا و شهدا بود و به شدت به امام خمینی(ره) دل بسته بود و عاشق رهبر معظم انقلاب بود. به همین دلیل آثار 20 ساله رجایی مربوط به خاطرات رزمندگان افغانستانی بود که در هشت سال دفاع مقدس حضور داشتند و اخیرا نیز در زمینه خاطرات مدافعان حرم افغانستانی فعالیت می کرد.

شیرزاد مقدم افزود: این مجاهد پرتلاش خلاق 27 سال مهاجر بود. مهاجرت مشکلاتی دارد ولی وی در مسیر این مشکلات بسیار صبور بود و هیچ وقت زبان گلایه نگشود و همیشه لبخند بر لبانش بود. فردی بسیار متعهد و انقلابی بود و در عرصه گسترش فرهنگ دو ملت ایران و افغانستان یک جهادی بود و به تعبیر رهبر معظم انقلاب که در کتاب سفیر روشنگری فرمود ما همه ملت های مسلمان هم کیشیم ولی ملت افغانستان استثناء است ما با ملت افغانستان هم خانه هستیم از همه جهت، رجایی تلاش می کرد که دو ملت نه فقط همزبان و همسایه که همخانه باشند.

وی افزود: رجایی در حوزه تعمیق گسترش فرهنگ و زبان و ادبیات فارسی (فارسی دری به تعبیر افغانستانی ها و فارسی خراسانی به تعبیر ما) اهتمام داشت و او به عنوان یک رزمنده در عرصه فرهنگ در مقابل هجمه به زبان و ادبیات فارسی و حوزه تمدنی فارسی زبان کار می کرد. همچنین او انسان بسیار دشمن شناس و زمان شناس بود. از طرف دیگر فردی به شدت ساده زیست و بی ادعا بود. بنا بر این معتقدم هم زندگی و هم آثارش می تواند الگویی برای فرهنگ و شعر و ادبیات به ویژه جوانان ایرانی و افغانستانی باشد.

این فعال فرهنگی درباره پرکردن جای خالی رجایی گفت: البته جای خالی وی به این راحتی پر نمی شود ولی او نسلی را تربیت کرد که به فرهنگ و ادبیات مانوس هستند. مردم افغانستان به ویژه شیعیان هزاره اهل فرهنگ و ادبیات هستند. مثلا شاهنامه خوانی در آنجا مرسوم است و حتی نسل جوان با شعر و ادبیات انس دارند. به نظرم تفکر رجایی شکل گرفته به گونه ای که برنامه های شعر و نقد ادبی و سایر برنامه های فرهنگی برگزار می شود. با این حال معتقدم او یک شخصیت استثنایی بود و همانگونه که کسی نتوانست جای شهید را پر کند ولی آوینی هایی رویش پیدا کردند، امیدوارم رجایی هایی نیز جای سرور رجایی را پر کنند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
در این مدت که اغلب اتحادیه ها و انجمن های صنفی هنرمندان برای تخصیص واکسن کرونا تلاش می کنند، هنوز خبری از مطالبه واکسن برای هنرمندان تجسمی نیست.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰

به گزارش خبرنگار تجسمی خبرگزاری صبا ، این روزها که شیوع گسترده ویروس کرونا مدام فعالیت های فرهنگی و هنری را به تعطیلی می کشاند، اهالی هنر هرکدام به زعم خود و به کمک فعالیت های صنفی در تلاش اند تا برای تسریع روند واکسیناسیون عمومی و به ویژه واکسیناسیون هنرمندان کاری کنند.

خانه هنرمندان ایران در پی شیوع موج پنجم ویروس کرونا و افزایش ابتلا و مرگ و میر در بیانیه ای از متولیان امر خواست که برای گسترش واکسیناسیون عمومی اهتمام به خرج دهند تا حق اولیه سلامت به مردم شریف ایران بازگردد. در بخشی از متن این بیاینه آمده است: در کنار همه مردم، قشر هنرمند و اهالی فرهنگ و رسانه نیز به رغم وجود خطرات و مخاطرات مضاعف، از اولویتی برای دریافت واکسن برخوردار نشده اند و دایما چهره های ارزشمندی از میان مان می روند.

همچنین هیات مدیره خانه سینما در نامه ای سرگشاده به وزیر بهداشت در خواست کرد تا اهالی سینما را در لیست اولویت های دریافت واکسن کرونا قرار دهند. خانه سینما در قسمتی از متن این بیانیه نوشته است: آقای وزیر بهداشت، همکاران ما در شرایطی کار میکنند که به دلیل الزامات شغلی نمی توانند صد در صد پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند . بنا بر ضرورت های فنی و هنری بیشتر اوقات کارگردان ها با عوامل صحنه فاصله های ایمن را نمی توانند رعایت کنند. بازیگران باید بدون ماسک در زمان های طولانی با فاصله 30 تا 40 سانتی متری گریم شوند یا گفتگوهای فیلم را بیان کنند. فیلمبردار فاصله ای چند سانتی متری با دستیارانش دارد. همه عوامل فیلم اغلب در محیطی بسته و محدود ساعت ها کار می کنند و در معرض ابتلا به بیماری کرونا هستند.

آقای وزیر نیاز به دیدن فیلم و تولید محتوای فرهنگی هنری آموزشی مذهبی و غیره به شکل تصویری تعطیل شدنی نیست.

در چنین شرایطی اختصاص سهمیه واکسن و در اولویت قرار دادن شاغلین در صنعت تصویری کشور واجب است.

جالب است بدانید که در فاصله کمی از نامه هیات مدیره خانه سینما سعید نمکی وزیر بهداشت اعلام کرد که به زودی اهالی سینما واکسینه می شوند. وزیر بهداشت اعلام کرد: برای قضات محترم و کارکنان دادسراها و دادگاه ها که مراجعین زیادی را دارند و مشاغل پر خطر دیگری که در هفته آینده اعلام خواهند شد. همچنین واکسیناسیون اصحاب سینما و عزیزانی را که در هنر سینما برای خلق آثار سینمایی کار می کنند، ان شاءالله از هفته آینده شروع می کنیم تا با خیال راحت تر بتوانند آثار فاخر را برای سینما و کشور خلق کنند.

همچنین ایرج راد رییس هیات مدیره خانه تئاتر در مصاحبه ای با ایسنا با اشاره به تعطیلی سالن های تئاتر و بیکاری هنرمندان گفت: هیچ خبری درباره واکسیناسیون هنرمندان تئاتر مطرح نیست و امیدوارم در جلسه بعدی هیات مدیره خانه تئاتر حتما درباره این موضوع صحبت شود.

اما در این میان جای خالی مطالبه گری اداره کل هنرهای تجسمی، معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن های ذی ربط احساس می شود و این پرسش مطرح می شود که آیا کسی به فکر واکسیناسیون هنرمندان تجسمی است؟

شاید اینگونه به نظر برسد که هنرهایی مانند تئاتر، موسیقی و سینما بیش تر برجنبه گروهی کار تاکید دارند اما باید به این اشاره کنیم که از زمان شیوع ویروس کرونا در ایران گالری ها مدام تعطیل می شدند و امکان برگزاری نمایشگاه و ارایه آثار هنری هنرمندان با مشکل مواجه شده بود. موزه هنرهای معاصر تهران به عنوان قلب هنرهای تجسمی بعد از تعطیلی 30 ماهه به دلیل مرمت و بازسازی، 9 بهمن ماه 99 افتتاح شد اما از آن زمان تاکنون با تعطیلی های مقطعی عملا امکان کمی برای بازدید مخاطبان از این موزه فراهم بود، همچنین جشنواره های مختلفی ازجمله جشنواره هنرهای تجسمی جوانان به صورت مجازی درحال برگزاری است و اکنون باید منتظر ماند و دید امکان برگزاری حضوری نهمین دوسالانه نقاشی ایران که قرار است پس از وقفه 10 ساله 5 شهریور ماه برگزار شود، وجود دارد یا این روبداد هنری هم به صورت مجازی برپا خواهد شد.

در این مدت نیز هنرمندانی در عرصه تجسمی را به دلیل ابتلا به ویروس کرونا از دست دادیم که از این میان می توان به مهرزمان فخارمنفرد، کاوه فرزانه، همایون ثابتی مطلق، پرویز اسکندرپور و... اشاره کرد.

اما بالاخره 8 مرداد ماه، شش انجمن عکاسی طی بیانیه ای مشترک خواستار تخصیص سهمیه واکسن کرونا به عکاسان شد. اما آیا این فریادهای تکه تکه از سوی انجمن های مختلف تجسمی راه به جایی می برد؟ گویا فقدان یک اتحادیه و صنفی که بتواند این انجمن های متعدد تجسمی را که هرکدام رییس، شورای سیاست گذاری و سیاست های جداگانه دارند یکپارچه و متحد کند، این روزها بیشتر به چشم می خورد تا زمانی که موضوع باارشی مانند جان هنرمند در میان است فارغ از منافع خود در یک رشته هنری خاص برای پیشبرد منافع هنرهای تجسمی کوشش کنند.

ندا زنگینه

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا

شیوع ویروس کرونا تمامِ رویدادهای موسیقی را به تعطیلی کشاند. اکنون حدود 17 ماه است که هیچ کنسرتی در ایران برگزار نشده است. کنسرت های آنلاین اما کارشان رونق گرفته است. حدود یک سال است که کنسرت هایی به صورت آنلاین و با حمایت دفتر موسیقی، انجمن موسیقی و بنیاد رودکی در حال برگزاری است.
نخستین دوره از این کنسرت های آنلاین با حاشیه هایی همراه بود. بستر پخشی که برای این کنسرت ها در نظر گرفته شده بود، محدودیت های تصویری برای این اجراها اعمال کرد. از آن پس بود که بستر پخش این اجراها به اینستاگرام تغییر کرد.
بیشتر بخوانید روز عید غدیر خم سراغ "قدسیان آسمان" بروید / شاهکاری که حاصل همکاری عصار، اصفهانی و حجازی بود + صوت در سال 1399 سه دوره از کنسرت های آنلاین ضبط و پخش شد. این کنسرت ها با اینکه عنوانِ آنلاین را یدک می کشد، اما در حقیقت آنلاین نبودند و نیستند. یعنی اجراها در زمان مشخصی با حضور تیم تصویربرداری، ضبط می شوند و در زمان دیگری و طبق جدولی که اعلام می شود، پخش می شوند. این کار البته موجبِ افزایش کیفیتِ تصویر و صدا می شود.

از ابتدای سال 1400 تا کنون دوره های چهارم و پنجم این کنسرت های آنلاین ضبط و پخش شده است.

علی نیکنام انزابی مدیرعامل انجمن موسیقی ایران به عنوان متولی اصلیِ این کنسرت های آنلاین به خبرنگار تسنیم می گوید: این کنسرت ها به همت انجمن موسیقی و با کمک های دفتر موسیقی برگزار می شود. بنیاد رودکی هم در کنار ماست و با در اختیار قرار دادنِ سالن هایش ما را کمک می کند. البته بنیاد رودکی قرار است از نظر مالی هم به ما کمک کند. چون هنوز کنسرت های آنلاین به پایان نرسیده و دستمزد برخی از گروه ها پرداخت نشده، رقم های دقیقی که هزینه شده، مشخص نیست و نمی توانم آمار دقیقی ارائه کنم.

در هفته ی جاری، ششمین دوره از کنسرت های آنلاین در آستانه پخش شدن است. تا کنون هیچ آماری از هزینه های مالیِ این کنسرت ها منتشر نشده است. در این میان مشخص نیست که دفتر موسیقی وزارت ارشاد، بنیاد رودکی و البته خودِ انجمن موسیقی ایران، چه مقدار در برگزاری این کنسرت های آنلاین هزینه کرده اند.

نیکنام انزابی دراینباره می گوید: دفتر موسیقی برای ما سیاست گذاری می کند. ما پینشهاد برگزاری کنسرت های آنلاین را به دفتر موسیقی دادیم. آنها برای ما سیاست گذاری می کنند و در حقیقت امکان بودجه ای ما را دفتر موسیقی تعیین می کند. دفتر موسیقی خودش بودجه دارد و از ردیف بودجه ای خودش در اختیار ما قرار می دهد.

این درست است که هنوز پخش دوره ی ششم کنسرت های آنلاین به پایان نرسیده است، اما به طور حتم مجموعه ای مانند انجمن موسیقی، برای برگزاری رویدادی مهم، حتما به داشته های مالی اش نگاه می کند و محدوده ی مالی برای خودش و پروژه ای که در دست دارد در نظر می گیرد.

نیکنام انزابی می گوید: تلاش شده تا در برگزاری این رویدادها بیشترین صرفه جویی را داشته باشیم و نگاهِ ما کاملا حمایتی بوده است. بیش از هر چیز دنبال این بودیم که بچه های موسیقی که در دوران کرونا آسیب دیده اند و اجرایی نداشته اند را حمایت کنیم. مردم هم در اوقات فراغت بتوانند از این کنسرت های آنلاین استفاده کنند.

همان طور که از صحبت های مدیرعامل انجمن موسیقی برمی آید، رویداد کنسرت های آنلاین که در سال جاری با عنوان بر خط ماه و نوا برگزار می شود؛ به دنبال حمایت از هنرمندان موسیقی است. به خصوص هنرمندانی که در دوران کرونا بیشترین آسیب را دیده اند.

نیکنام انزابی می گوید: ما برای برگزاری کل رویداد کنسرت های آنلاین رقمی در حدود 500 میلیون تومان در نظر گرفتیم. اما حدود 400 میلیون تومان هزینه شده است. در حال حاضر به جمع بندی نهایی نرسیده ایم و نمی توانم آمار دقیقی به شما بدهم. پرداخت دستمزد هنرمندان، هزینه ی اقامت و ایاب و ذهاب و غذا و البته هزینه ضبط تصویری و ... همه این ها باید به طور دقیق جمع بندی شود تا در نهایت گزارش مالی دقیقی ارائه کنیم. محدوده ی کُلیِ هزینه ها مشخص است و قطعا این رنج عددی خیلی تغییر نمی کند. مشارکت بنیاد رودکی را هم باید در نظر گرفت؛ بنیاد رودکی سالن را رایگان در اختیار ما قرار داده است.

کنسرت های آنلاین در سه بخش موسیقی ایرانی، موسیقی نواحی و موسیقی کلاسیک برگزار می شوند. در این میان بر کسی پوشیده نیست که هنرمندان موسیقی نواحی در دوران کرونا، بیشتر از هر بخش دیگری تحت فشار بوده اند. هنرمندان موسیقی ایرانی و موسیقی کلاسیک؛ همچنان کلاس های آموزشی خود را دارند، هر چند به صورت آنلاین، ضبط های استودیویی خود را هم دنبال می کنند.

اما اهالی موسیقی نواحی بسیار تحت فشار هستند و درآمدشان تقریبا به صفر رسیده است. پس در برگزاری کنسرت های آنلاین به طور طبیعی و البته براساس صحبت های مسئولان برگزاری این رویداد، باید شاهد حضورِ حداکثریِ هنرمندان موسیقی نواحی باشیم. اما در عمل هرگز چنین نشد.

مدیرعامل انجمن موسیقی می گوید: در سه دوره ی اخیرِ کنسرت های آنلاینِ برخط ماه و نوا حدود 40 گروه اجرا داشته اند. در این میان 5 یا 6 گروه از اهالی موسیقی نواحی بوده اند. ما برای انتخاب گروه ها هم فراخوان داشتیم و هم با اعلام آمادگیِ خود گروه ها سعی کردیم تناسب را در تعداد شرکت کنندگان در سه بخش موسیقی نواحی، موسیقی ایرانی و موسیقی کلاسیک رعایت کنیم.

وقتی 40 گروه در رویدادی شرکت می کنند، اگر بخواهیم به نسبت مساوی سه بخش موسیقی نواحی، ایرانی و کلاسیک را داشته باشیم، در هر بخش باید 13 یا 14 گروه دعوت شده باشند. اما در سه دوره ی اخیر کنسرت های آنلاین تنها 5 یا 6 گروه موسیقی نواحی حضور داشته اند. این یعنی نه تنها نگاه ویژه ای به موسیقی نواحی وجود نداشته، بلکه حتی حقوق آنها هم به شدت پایمال شده است.

شاید مسئولان برگزاری این رویداد، بُعد مسافت و شیوع کرونا را علتِ دعوتِ اندک از اهالی موسیقی نواحی بیان کنند.

رویداد کنسرت های آنلاین در پلتفرم اینستاگرام پخش می شود. این اجراها در سه صفحه ی بنیاد رودکی، انجمن موسیقی ایران و صفحه ی هفدانگ پخش می شوند. در بین این سه صفحه، تنها صفحه ی هفدانگ است که از نظر محتوا و تعدادِ مخاطب، کیفیت و اوضاع مناسبی دارد. دو صفحه ی دیگر به هیچ وجه بسترهای مناسبی برای پخش این آثار ارزشمند نیستند.

نیکنام انزابی می گوید: هر کدام از این اجراها اگر به صورت حضوری برگزار می شد، شاید بیشتر از 100 مخاطب نداشت. اما در اجراهای ما میانگین بازدیدِ هر اجرا حدود 220 نفر است.

شاید بهتر است با مخاطب شناسیِ دقیق تر، تبلیغات وسیع تر و استفاده از صفحه های شخصی هنرمندان، بر تعداد مخاطبانِ این رویداد افزود. رویدادی که با بودجه دولتی برگزار می شود و خروجیِ آن باید در سطح گسترده ای در اختیار بازدیدکنندگان قرار گیرد.
ششمین دوره از کنسرت های آنلاین از روز سه شنبه 12 مرداد 1400 پخش می شود و تا جمعه 15 مرداد ادامه خواهد داشت.

لینک خبر :‌ رویداد ایران
نشست بررسی جایگاه تئاتر در دولت داوزدهم با حضور دو مدیر تئاتر برگزار شد و طی آن نبود نگاه درست به فرهنگ از سوی سیاسیون، معضل اصلی در زمینه کم توجهی به هنر و تئاتر ذکر شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰

خبرگزاری مهر -گروه هنر-فریبرز دارایی؛ وضعیت اداره تئاتر کشور بعد از گذشت چهار دهه از شکل گیری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنان نابسامان است؛ این نابسامانی در شیوه برنامه ریزی، بودجه، تصمیم گیری ها و عدم وجود سیاست مشخص به چشم می خورد.

در ابتدای شکل گیری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعریف معاونت های زیرمجموعه این وزارتخانه، یک معاونت به سینما تعلق گرفت و تئاتر، موسیقی و هنرهای تجسمی نیز ذیل یک معاونت با عنوان معاونت هنری قرار گرفتند.

این تعریف در معاونت های زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از همان ابتدا با انتقاد صاحبنظران و کارشناسان هنری مواجه شد زیرا قرار گرفتن سه رشته هنری ذیل یک معاونت حاکی از کم توجهی به این هنرها بود که هر کدام دارای جایگاهی ویژه و اثرگذار بودند.

در تعریف زیرمجموعه های اداری معاونت هنری، مرکز هنرهای نمایشی برای تئاتر تعریف شد که بعدها این مرکز به اداره کل هنرهای نمایشی تقلیل پیدا کرد. هدف از شکل گیری این مرکز مدیریت، برنامه ریزی و تعیین نقشه راه برای تئاتر کشور بود که به جرأت می توان گفت به غیر از تعداد کمی از مدیران که در این مرکز یا اداره کل قرار گرفتند و تعدادشان نیز کمتر از انگشتان یک دست است، مدیران دیگر هیچ برنامه و سیاست مناسبی برای تئاتر ایران نداشتند.

البته به زعم بسیاری از صاحبنظران هنر و تئاتر، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هیچ برنامه و سیاست مشخصی در قبال تئاتر نداشته و ندارد و از این رو وضعیت اداره دولتی این هنر هیچگاه از ثباتی درست و تأثیرگذار برخوردار نبوده و نیست. از سوی دیگر نیز مجلس شورای اسلامی نیز هیچگاه نگاهی جدی و مناسب به هنر تئاتر نداشته و تئاتر طی دهه های مختلف از کمبود بودجه و نبود امکانات سخت افزاری لازم در مضیقه بوده و هست.

طی چهار دهه گذشته و در دولت های مختلف و همچنین انتخابات ادوار مختلف، وقتی بحث تبلیغات و جلب نظر هنرمندان و مردم پیش آمده، سیاسیون چراغ سبزی به هنرمندان تئاتر و این رشته هنری نشان داده اند اما وقتی انتخابات تمام و هر کدام در مسند خود قرار گرفته اند، این بخش از جامعه هنری به فراموشی سپرده شده و از کمترین اهمیت در بخش تصمیم گیری و سیاستگذاری برخوردار شده اند.

این بی توجهی به تئاتر از سوی سیاسیون و تصمیم گیرندگان برای فرهنگ شرایط را برای تئاتر و هنرمندان آن نامطلوب کرده و انتقادها، گلایه ها و نقطه نظرات آنها نیز هیچگاه از سوی مسئولان و مدیران دولتی مورد توجه قرار نگرفته است. حال که دولت سیزدهم قرار است فعالیت خود را آغاز کند بار دیگر این نگرانی برای اهالی تئاتر و هنرمندان آن وجود دارد که چرخه بی توجهی به این قشر هنری و فعالیت آن ها ادامه دار خواهد بود یا در دوره جدید چشم اندازی روشن و مناسب برای تئاتر در نظر دولتمردان تعریف خواهد شد.

با حضور حسین مسافرآستانه مدیرکل اسبق هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که طی چهار دهه گذشته حضور مستمری در عرصه مدیریت و همچنین کارگردانی تئاتر داشته و از چهره های مثبت و دغدغه مند حوزه تئاتر است و همچنین شهرام گیل آبادی که از مدیران با سابقه عرصه فرهنگی، کارگردان تئاتر و مدیرعامل فعلی خانه تئاتر است گفتگویی را در خصوص چرایی تعریف نشدن برنامه ریزی و سیاستی درست در قبال تئاتر از سوی دولت و مجلس شورای اسلامی تدارک دیدیم.

در بخش ابتدایی این گفتگو مسافرآستانه و گیل آبادی در خصوص موضوعات مطرح شده نظیر اینکه جایگاه تئاتر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کجاست؟ ، چرا اکثر سیاسیون و تصمیم گیرندگان حوزه فرهنگ به تئاتر بی توجهی می کنند؟ ، چرا تا کنون و بعد از گذشت چهار دهه مدیران و مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دولت توجه لازم را در سیاستگذاری و برنامه ریزی برای تئاتر نداشته اند؟ ، تعریف معاونت هنری و قرار گرفتن سه حوزه مهم هنری ذیل آن و از آن سو تعریف سینما به عنوان معاونتی مجزا که بعدها تبدیل به سازمان سینمایی شد به ایراد نقطه نظرات خود پرداختند.

در ادامه بخش اول نظرات این دو چهره شناخته شده حوزه تئاتر را می خونید.

* با این سوال گفتگو را آغاز کنیم که تئاتر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چه جایگاهی دارد؟ سال های سال است که هنرمندان درباره مسائل و مشکلات مختلف موجود در عرصه تئاتر از بودجه گرفته تا باقی مسائل انتقادها و نقطه نظرات خود را مطرح کرده اند اما در هیچکدام از وزارتخانه های ارشاد دولت های گذشته هیچ توجهی به این موضوعات نشد. مدیران و مسئولان فقط در حد حرف و کلام به اهمیت تئاتر اشاره می کنند ولی در عمل هیچ گونه اقدامی برای بهبود وضعیت و رشد تئاتر انجام نمی دهند.

حسین مسافرآستانه: اینکه تئاتر برای نظام و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در چه جایگاهی قرار دارد بسته به زمانه ها و آدم ها، مختلف است. در دوره ای فردی به دلیل علاقه مندی یا اطلاعات و دانش خود و برای اینکه نقش حیاتی تئاتر را در جامعه می شناخته، نگاه مناسبی به تئاتر گرفته ولی در دوره ای هم فردی مسئولیتی را پذیرفته که دغدغه آن را نداشته و به گونه ای دیگر نسبت به تئاتر عمل کرده است؛ این اتفاق بارها و بارها رخ داده است. از آنجایی که مدیریت ها و دوره ها قائم به فرد هستند نه برنامه ریزی، در نتیجه متغیر بسیار داریم و مدام در حال فراز و فرود هستیم.

ما بدون برنامه و با مدیریت های سلیقه ای در طول مقاطع مختلف زمانی با تئاتر جلو آمده ایم در کل اگر بخواهیم نگاه کنیم نظام جمهوری اسلامی ایران به نسبت آنچه که در آغاز انقلاب برای تئاتر تدارک دیده شده بود، خیلی هزینه کرده و اتفاقات متعددی را رقم زده است اما این هزینه کردها و بودجه ها که هر سال هم اضافه شده و سال گذشته به 28 میلیارد تومان رسیده اگر به 128 میلیارد هم برسد باز تغییری در وضع تئاتر ما ایجاد نمی کند. ما بدون برنامه و با مدیریت های سلیقه ای در طول مقاطع مختلف زمانی با تئاتر جلو آمده ایم و ساز و کار اداری تعریف شده ای برای نظام بخشیدن به فعالیت تئاتر را شاهد نبودیم و در عین حال برنامه مشخصی برای بهره گیری از پتانسیل تئاتر در همه مسائل فرهنگی و اجتماعی نداریم.

تئاتر می تواند نقش بسیار مهم و سازنده ای در تمام ارکان اجتماعی داشته باشد اما برنامه ای برای بهره برداری از این پتانسیل تئاتر وجود ندارد. هر از گاهی که تئاتر با رونق قابل توجه و شایانی روبرو بوده قائم به فرد بوده است؛ چه از سوی هنرمند و چه از سوی مدیریت وقت. به عنوان مثال دوره ای که دکتر علی منتظری مدیریت مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را عهده دار بود بنا به دغدغه شخصی خود و باور و اعتقادی که به نقش حیاتی و سازنده تئاتر در جامعه داشت، برنامه هایی را به انجام رساند که بعد از گذشت سال ها از دوره مدیریت او همچنان نگاه مثبت جامعه تئاتری به آن دوره و فعالیت های دکتر منتظری وجود دارد؛ دوره ای نظام یافته که به نام دولت یا نظام نیست بلکه به نام شخص است. وی طرح سازمان تئاتری را شکل داد و به مجلس هم ارائه کرد. آن شخص که برکنار شد جایگزینش فردی بود که ربطی به هنر و تئاتر نداشت.

دکتر منتظری تئاتر از هم گسیخته و از هم پاشیده اول انقلاب را نظام بخشید و هنرمندان را گرد هم جمع کرد و برنامه ریزی هایی انجام داد که ناشی از دغدغه و توجه شخصی بود و با کناره گیری او ادامه پیدا نکرد زیرا نفر بعدی شناختی از هنر و هنرمند نداشته است. این تغییرات و این تناقض در انتخاب مدیریت ها تئاتر را همچنان در یک سطح نگه داشته است.

ما تئاتر رو به رشد به لحاظ سازمان و اداره هدفمند برای بهره برداری از پتانسیل تئاتر در جامعه نداشته ایم ما تئاتر رو به رشد به لحاظ سازمان و اداره هدفمند برای بهره برداری از پتانسیل تئاتر در جامعه نداشته ایم. اینکه برخی به دلیل علاقه شخصی بلیت تئاتر تهیه کرده و به تماشای آن می نشینند نقش فزاینده تئاتر و اصلاح اجتماعی را ندارد. نقش اصلی و مهم تئاتر این است که اتفاقی را در جامعه ایجاد کند. شکی در اینکه تئاتر می تواند در زیرساخت اندیشه اجتماعی نقش آفرینی کند نیست اما هیچوقت مدیریت برنامه ریزی لازم در این خصوص را نکرده است زیرا همیشه به ظاهر توجه داشته است. در دوره ای سعی می شد این کار انجام شود. اگر تئاتر می خواهد نقشی در فرهنگ و زیرساخت فرهنگ اجتماعی داشته باشد باید از دوران قبل از حرفه ای پایه ریزی شود و ما در دوره ای شاهد بودیم که در آموزش و پرورش و به ویژه در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آن زیرساخت لازم یعنی تئاتر دیدن، تئاتر کار کردن و درباره تئاتر بحث کردن از دوران دانش آموزشی شروع می شد.

ما امروزه با این روند مواجه شده ایم که تئاتر در دوران دانش آموزشی کلاً تعطیل است؛ میزان فعالیت های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را در گذشته با حال حاضر مقایسه بکنید. هدف زیر سوال بردن کانون نیست بلکه قصد بیان این نکته است که برنامه ریزی برای بهره مندی از تئاتر وجود نداشته است. تربیت تئاتری فقط به معنای این نیست که افراد تئاتری حرفه ای بشوند بلکه افرادی که در دوره های دانش آموزشی چه به لحاظ آموزشی و چه به لحاظ تربیتی با تئاتر رشد می کنند نوع تفکر و اندیشه شأن نسبت به دیگران متفاوت است یعنی جهان بینی ویژه تری را پیدا می کنند. ما شاهد این نقش تربیتی تئاتر نیستیم، ذوق و علاقه فردی را شاهد هستیم اما برنامه ای که انسجامی برای این ذوق و علاقه ایجاد کند یا هدف تربیتی و آموزشی آن را مورد توجه قرار دهد نداریم.

در سال 1372 تا 1373 با یکی از دوستان تحقیقی درباره تئاتر آموزشی انجام دادیم و طی آن متوجه شدیم که در کشور بلغارستان 360 گروه آموزشی داشت که حرفه ای و تحصیل کرده بودند و فقط و فقط نقش شأن در آموزش بود. تمام آن گروه ها استخدام می شدند تا در آموزش و پرورش به صورت متناوب و دوره ای دروس مختلف را به صورت تئاتر اجرا کنند و از دانش آموزان مشارکت بگیرند. چیزی که ما اصلاً به آن توجه نکردیم آموزش از طریق تئاتر است.

آموزش از طریق تئاتر دانش آموز را در موقعیت یادگیری قرار می دهد و این فرایند یادگیری غیر مستقیم و ناخودآگاه اتفاق می افتد. خروجی این چنین آموزشی انسان های فرهیخته و متخصصی را تحویل جامعه می دهد که حتی اگر تحصیل کرده تئاتر هم نشوند، آدم های متعهد اجتماعی و با فرهنگی خواهند بود. ما می توانستیم از طریق تئاتر آموزش و تربیت را با هم و به صورت غیر مستقیم در وجود دانش آموزان و دانشجویانمان نهادینه کنیم. این اتفاق نیفتاده است.

الان هم تئاتر در دوره ای بی ساز و کار به سر می برد. اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اداره تئاتر کشور بسیار ناچیز است و می خواهیم با یک اداره کل برای کل تئاتر کشور برنامه ریزی و سازماندهی داشته باشیم که غیر ممکن است و اصلاً شدنی نیست.

آن مسئول به من پاسخ داد که قصد ما این است که همین سیستم اداری موجود تئاتر را کوچک تر کنیم و بنا را بر کوچک سازی داریم و شما حرف از گسترش ساز و کار تئاتر می زنید اوایل دولت دوازدهم یکی از مسئولان از من دعوت کرد تا نظرم را درباره چگونگی اداره تئاتر کشور بگویم. من گفتم ما نیازمند سازمان تئاتر هستیم که برای تئاتر برنامه ریزی کند و بودجه ای در خور تئاتر در اختیار داشته باشد تا ساز و کار مناسب برای اداره تئاتر در کشور فراهم شود. آن مسئول به من پاسخ داد که قصد ما این است که همین سیستم اداری موجود تئاتر را کوچک تر کنیم و بنا را بر کوچک سازی داریم و شما حرف از گسترش ساز و کار تئاتر می زنید، هدف ما این است که بار دولت را کم کنیم. همانجا گفتم که بودجه ناچیز تئاتر با ساز و کار نامناسبی که وجود دارد به هیچ نتیجه ای ختم نخواهد شد و همینطور هم شد.

اینکه مسئولان بهانه می کنند قصدشان کوچک کردن ساز و کار و فعال کردن بخش خصوصی است، به نتیجه مثبتی ختم نشده و نمی شود و در تئاتر دیدیم که روندی به نام خصوصی سازی شکل گرفت که با تعریف خصوصی سازی در هیچ کجای دنیا همخوانی ندارد.

شهرام گیل آبادی: گاهی اوقات صحبت از بودجه می کنیم در حالی بودجه محصول یک اتفاق است و خود به خود قابل بررسی نیست. گاهی اوقات درباره ساختار و تشکیلات صحبت می کنیم در حالی که ساختار و تشکیلات محصول یک اتفاق و یک پشتوانه جدی است و خود به خود قابل بررسی نیست. گاهی اوقات درباره جایگاه معنوی تئاتر صحبت می کنیم در حالی که این جایگاه پشتوانه ای نیاز دارد. گاهی اوقات درباره آموزشی به واسطه به تئاتر صحبت می کردیم در حالی که نیازمند یک زاویه دید معنایی است و باید در ابتدا فهم و سپس از آن استفاده شود.

وقتی به عقب برمی گردیم متوجه می شود که ما اساساً با فرهنگ بیگانه ایم. اگر با فرهنگ بیگانه نباشیم فرایند شکل گیری فضای فرهنگی در کشور ما کاملاً متفاوت است. به نظر من ما امکانات، پول و خیلی چیزهای دیگر را داریم ولی در بن مایه موضوع دچار مشکل هستیم یعنی ما اساساً فرهنگ را به عنوان یک فرایند جدی و سامان دهنده کلیت جامعه در نظر نمی گیریم.

الان اگر مشکل اقتصادی داریم به این خاطر است که مشکل فرهنگی داریم، اگر مشکل سیاسی داریم و سیاسیون و بزرگان سیاسی کشور مدام یکدیگر را تخریب می کنند و لحظه ای هم فروگذار نیستند به خاطر این است که مشکل فرهنگی داریم. وقتی در مناظرات انتخابات ریاست جمهوری در تلویزیون بزرگان جامعه با هم دست به یقه می شوند چه انتظاری از مردم داریم؟ ما نسبت به فضای فرهنگ و نسبت به فرهنگ دچار مشکل هستیم.

به نظر من همه چیز ما تحت تأثیر سیاست زدگی به یک قهقرایی حرکت کرده که این قهقرا به سرمایه های اجتماعی ما لطمه وارد کرده است.

ما در موقعیتی هستیم که سرمایه اجتماعی در کشور ما در حضیض ذلت است. به لحاظ مردمی درصد مرجعیت هنرمند 27 درصد است ولی در برنامه ریزی جامعه و کشور نه تنها این موضوع در نظر گرفته نمی شود بلکه تلاش بر تخریب سرمایه های اجتماعی ما می شود. در دنیا اگر هنرمندی رشد دارد و پویایی در او ایجاد می شود به عنوان مرجع اجتماعی برای توسعه اجتماعی و فکری جامعه از او بهره گرفته می شود. ما در قبال هنرمندان احساس می کنیم با تهدیداتی مواجه هستیم که باید صبح تا شب چنان محکم با آنها برخورد کنیم که دیگر نای ایستادن نداشته باشند تا نفس این را نداشته باشد که نظر سیاسی و اجتماعی خود را ابراز کند. در هیچ کجای دنیا با سرمایه اجتماعی خود اینگونه برخورد نمی کند. ما با یک چرایی و با یک چگونگی موضوع مواجهیم که بررسی چگونگی موضوع دردی را درمان نمی کند و به نظر من ما باید در ابتدا هستی موضوع را مورد بحث قرار دهیم.

هستی موجود به ما نشان می دهد که بودجه فرهنگ در کشور زیر یک درصد است. واقع موضوع این است بحثی که دنبال می کنیم همه از زاویه های فرهنگی ما نشأت می گیرد و درگیری ما با موضوعات مختلف نظیر، بودجه، ساختار و تشکیلات و خیلی از اتفاقات دیگر و این نوع نگاه از نوع درگیری و نگاه مغلوب است و ما در نهایت مغلوب هستیم. به عنوان مثال اینکه بودجه تئاتر دو سال پیش 18 میلیارد بوده و سال گذشته تبدیل به 28 میلیارد تومان شده است اتفاق خوبی است در حالی که الان قیمت یک آپارتمان معقول در پایتخت بالای 50 میلیارد تومان است. یعنی کل تئاتر ایران از دید سیاست گذاران به اندازه یک آپارتمان ارزش گذاری نشده است. در صورتیکه تئاتر قرار است ساختمان فکری و فرهنگی جامعه را بنا کند.

بودجه تئاتر دو سال پیش 18 میلیارد بوده و سال گذشته تبدیل به 28 میلیارد تومان شده است در حالی که الان قیمت یک آپارتمان معقول در پایتخت بالای 50 میلیارد تومان است ما معتقدیم که کشوری ایدئولوژیک هستیم و قرار است فرهنگ خود را صادر کنیم. وقتی مقام معظم رهبری برای مجلس جدید اولویت تعریف می کنند اولویت اول را فرهنگ و اولویت دوم را اقتصاد تعیین می فرمایند. متأسفانه ما با یک انسداد فکری مواجهیم. چرا ساختار جامعه به سمتی حرکت کرده که آدم ها یکدیگر را می بلعند و هنرمندان تئاتر ما دیگر از هیچ دولتی انتظاری ندارند؟ چرا نحیف ترین و کوچک ترین نوع نگاه به فرهنگ ما می شود؟ وقتی کشور در فرایندهای مختلف با کمبود بودجه مواجه می شود از بودجه فرایندهای فرهنگی کسر می کند. چرچیل در زمان جنگ جهانی دوم وقتی بودجه فرهنگی انگلستان کم شد در مجلس یک سخنرانی انجام داد و گفت جنگ ما برای فرهنگمان است و اگر بودجه در فضای نظامی کم داریم ولی درخواستمان کسر بودجه فرهنگی و اضافه شدن آن به بودجه جنگی نیست.

نکته جالب توجه این است که ما نسبت به فضای فرهنگ به طریق اولی بی توجهیم. این بی توجهی در فرایندهای مختلف مثل هنر خود را نشان می دهد و بعد به نوع نگاه و حتی نگاه مردم نسبت فضای فرهنگی راه پیدا می کند. نمونه این امر بازی های ساختاری که این روزها و در شرایط کرونایی شاهد آن هستیم؛ رستوران ها باز هستند ولی با بچه های تئاتری دائم بازی می شود که باید تعطیل باشند و فعالیت خود را متوقف کنند. ما نمی گوییم که رستوران ها تعطیل شوند بلکه منظور این است که اگر قرار به تعطیلی کرونایی است نباید فقط برای تئاتر این اتفاق رخ دهد؛ این امر نشان دهنده نوع نگاه به فرهنگ و تئاتر است. اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام می کند سالن های دولتی تئاتر تعطیل و سالن های خصوصی باز و وقتی درباره چرایی باز بودن سالن های خصوصی سوال می کنیم اعلام می کنند این تخلف است و باید تعطیل باشند. این تخلف چگونه صورت گرفته و چه کسی این تخلف را انجام می دهد؟

نوع نگاه های چندگانه، نگاه های دون، نگاه های قشری و نگاه هایی که در فضاهای نظارت وجود دارد همه از سر ندانم کاری های دیدگاهی است یعنی زاویه دیدمان نسبت به فرهنگ است که خود را در عملکرد نشان می دهد. الان من انتظاری ندارم که تئاتر وارد حوزه آموزش شود یا موضوعات گره ای جامعه را حل کند و اصلاً انتظار ندارم که فرهنگ بالانشین باشد. یک شاعر عرب متعارض با اندیشه علی ابن ابیطالب به عنوان یک رسول فرهنگی حتی با نگاه متعارض مورد احترام قرار می گیرد و وقتی شاعر درک موضوع را نسبت به این زاویه دید پیدا می کند طبیعی است که همراه علی ابن ابیطالب می شود. ما تمام سرمایه های اجتماعی مان را به ثمن بخس فروختیم و از دست دادیم.

اکثر وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلیل زد و بندهای سیاسی و بده بستان های قشری و حزبی در این جایگاه قرار می گیرند مراجع اجتماعی ما ممکن است در بسیاری از موارد همراه ما نباشند و حتی معارضه با برخی زوایای دید ما داشته باشند. بخشی از اینکه مراجع اجتماعی مان با ما زاویه دید دارند غیر طبیعی است و بخشی به دلیل عدم توجه به مراجع اجتماعی است وگرنه دلسوزترین افراد نسبت به کشور خود افراد فرهنگی هستند به این دلیل که در عمق حرکت می کنند. اگر به همین شکل حرکت کنیم در دیدگاه های فرهنگی مان دچار مشکل هستیم و زاویه دید فرهنگی و نوع نگاه مان به فرهنگ دچار مشکل است.

اینکه چشم انداز تئاتر نداریم طبیعی است زیرا چشم انداز فرهنگی نداریم. چرا باید چشم انداز تئاتر داشته باشیم وقتی چشم انداز فرهنگی نداریم؟ اکثر وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلیل زد و بندهای سیاسی و بده بستان های قشری و حزبی در این جایگاه قرار می گیرند.

* انتخاب ها برای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دغدغه مند نبوده است، این اتفاق در کمیسیون فرهنگی مجلس هم رخ می دهد و نمایندگانی که به کمیسیون های دیگر راه پیدا نمی کنند وارد کمیسیون فرهنگی مجلس می شوند.

در رده های پایین تر هم همین اتفاق می افتد، معاونان هنری وزرای ارشاد چگونه انتخاب شده اند؟ گاهی هم یک فرد هنری انتخاب شده تا فقط به عنوان ضربه گیر عمل کند و فقط از او سوءاستفاده کرده اند.

ما چشم انداز فرهنگی نداریم پس به تبع چشم انداز هنری هم نداریم و در نتیجه چشم انداز تئاتری هم نداریم. برنامه ریزی بر اساس چشم انداز انجام می شود، یعنی تعریف اهداف، تعریف مأموریت ها، استراتژی، نظارت و ارزیابی و ارزشیابی بر اساس آنها.

در حال حاضر ارزشیابی در تئاتر ایران بر چه اساسی صورت می گیرد؟ هیچ. امروز به یک سالن اجازه داده می شود که فلان کار روی صحنه برود و فردا اجازه داده نمی شود، چرا؟ مشخص نیست و حتی صاحب اثر هم از دلایل این امر بی اطلاع است. اول سایت فروش بلیت بسته می شود و بعد به کارگردان اعلام می شود که امکان اجرای اثرش وجود ندارد. در خصوص بودجه هم وضعیت به همین شکل است، اصلاً برای مجلس شورای اسلامی تئاتر اهمیتی ندارد و دلیلش این است که در کل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای مجلس اهمیتی ندارد زیرا وزارت ارشاد در دولت هم آبرو و اهمیت ندارد.

اصلاً برای مجلس شورای اسلامی تئاتر اهمیتی ندارد و دلیل اش این است که در کل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای مجلس اهمیتی ندارد زیرا وزارت ارشاد در دولت هم آبرو و اهمیت ندارد ما باید بدانیم تئاتر کارکردهایی جدی در جامعه دارد. در مدارس کشورهای اسکاندیناوی از پیش از دبستان تا کلاس یازدهم برای دروس نمره ندارند و دروس کیفی هستند و تئاتر رأس حرکت آموزشی شأن است، چرا این روند وجود دارد؟ آدم ها به لحاظ یادگیری به 3 دسته تقسیم می شوند؛ سمعی، بصری و هیجانی، هیجانی یعنی اینکه شامل سمعی و بصری نیز می شود و برای یادگیری به تعریف موقعیت و فضا نیاز دارند. تئاتر بهترین وسیله برای تعریف موقعیت و فضا است و هم سمعی، بصری و هم هیجانی است. کشورهای اسکاندیناوی که به لحاظ آموزشی رتبه اول را در دنیا دارند از تئاتر برای فراگیری استفاده می کنند.

اینکه درصد استفاده از مواد مخدر در آموزش و پرورش ما بالاست به این خاطر است که نمی توانیم به درستی بچه ها را آموزش بدهیم، بچه ها را به شکل علامت سوال راهی مدارس می کنیم و به شکل نقطه تحویل شأن می گیریم. هیچ نظام آموزشی پویایی نداریم.

قدرت تئاتر قدرت بی بدیلی است و تئاتر حتی علیه خودش هم شورش می کند، تئاتر منتقد جامعه است و اجازه رشد فساد را نمی دهد. ما اکثراً در فضای تئاترمان سانتی مانتال هستیم و به سمت فضای قشری حرکت می کنیم و حتی نمی توانیم پیش رفتارهای فکری اصلی نظام جمهوری اسلامی را هم در تئاترمان بیان کنیم. تئاتر نسبت به فساد معترض است و تئاتر نقاد است نسبت به فرایندهای غلط جامعه خود.

تئاتر به راحتی در یک نظام اغتشاش فهم نمی شود پس مجبورند با آن دفعی برخورد کنند و روز به روز آن را نحیف و کوچک تر کنند چون آن را نمی فهمند تئاتر به راحتی در یک نظام اغتشاش فهم نمی شود پس مجبورند با آن دفعی برخورد کنند و روز به روز آن را نحیف و کوچک تر کنند چون آن را نمی فهمند. غافل از اینکه همانطور که نمی شود با نحیف کردن جلوی تئاتر را گرفت، نمی توان جلوی حرکت جاری اندیشه در فضای فرهنگ را هم گرفت. اندیشه راه خود را باز می کند، هر چند دفعی و محاجه با آن برخورد شود.

بحثی که مطرح کرده اید بحثی جدی است و من سعی کردم در ابتدا یک محیط شناسی درست داشته باشیم. به نظر من اگر تئاتر ما با توجه به یک چشم انداز درست حرکت کند، برای اداره اش یک اداره کل هنرهای نمایشی در وضعیت درست هم برایش زیاد است چون ما قرار نیست اندیشه را اداره کنیم. قرار است از اندیشه حمایت و پشتیبانی کنیم. زمانی با یک هیأت عالی رتبه ایرانی به دعوت وزارت زیرساخت کشور اتریش به شهر وین رفتیم. در آنجا شاهد بودیم که 3 وزارتخانه کشور اتریش در یک ساختمان 9 طبقه دارای 3 قسمت به هم چسبیده مستقر هستند زیرا تکلیف شأن روشن است؛ تکلیف شأن سیاستگذاری است و حمایت از سیاست ها برای اجرا است.

در خصوصی سازی تئاتر تا انتها غلط رفتیم و همه چیز را در بی سیاستی قربانی می کنیم. تئاتر قربانی عدم سیاست فرهنگی در جامعه امروز ما است.

* موضوعی که نمی توان آن را نادیده گرفت این است که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وقتی قرار بر تقسیم بندی شد یک معاونت به صورت مجزا به سینما اختصاص پیدا کرد و تئاتر به همراه موسیقی و هنرهای تجسمی ذیل معاونت هنری قرار گرفتند. از همان ابتدا در بدنه وزارت ارشاد نگاه به تئاتر جدی نبوده و بر همین اساس تمام امکانات و بودجه به صورت ناچیز به تئاتر اختصاص پیدا کرده است. گویا برای تصمیم گیرندگان برای فرهنگ سینما ویترین خوبی است که از طریق آن دیده می شوند ولی تئاتر چنین جایگاهی برای آنها ندارد در نتیجه توجه به تئاتر ناچیز و حتی وجود ندارد.

حسین مسافرآستانه: فهم ما از فرهنگ، فهم اشتباهی است و جاهایی به نام فرهنگ حمایت می کنیم و نمی دانیم که فرهنگ نیست. فرهنگ باید در جامعه نقش آفرینی کند. در جاهایی حمایت به نام فرهنگ انجام می شود که ربطی به جامعه و مردم ندارد؛ ربطی نه به نسل فعلی و نه به نسل آینده دارد. تعریف نظام، تعریف دولت و تعریف مجلس از فرهنگ تعریف اشتباهی است.

دو نگاه کاسبکارانه و نگاه سیاسی وضعیت تئاتر و سینما را به انحطاط کشانده است. شخصاً مخالف پیشرفت سینما نیستم و در مقابل تئاتر قرار ندارد و سینما و تئاتر در راستای یکدیگر هستند. در حال حاضر نگاه به سینما کاسبکارانه است و در تئاتر هم این نگاه شکل گرفته است؛ اینکه یک فیلم یا تئاتر چه تأثیری در جامعه دارد مهم نیست. اعتراضی که من به تئاتر خصوصی شکل گرفته در ایران دارم به همین خاطر است که برخی افراد فکر از مشاغل دیگر به نیت سودآوری وارد تئاتر شده اند. این نگاه کاسبکارانه و درآمدزایی نسبت به مقوله هنر بیراهه می رود و به نتیجه ای ختم نخواهد شد و آن وقت بهانه به دست افرادی می دهد که بگویند ببینید تئاتر و سینما چقدر منحرف هستند در حالی که بستر این اتفاق و روند را خود این معترضان ایجاد کردند.

در آن جلسه وزیر ارشاد گفت که کاری از دست من ساخته نیست و فلانی و فلانی تصمیم راه اندازی سازمان سینمایی را گرفته اند این همان غلبه نگاه سیاسی بر امور است یادم می آید در دولت ریاست جمهوری سابق وقتی مدیرکل هنرهای نمایشی بودم به همراه دکتر محمود عزیزی برای انجام کاری به نزد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت رفتیم تا جلسه ای را برگزاری کنیم. در دفتر وزیر دیدیم صحبت از شکل گیری سازمان سینمایی است. دکتر عزیزی درباره ماجرا پرسش کرد و وزیر گفت که قصد راه اندازی سازمان سینمایی را دارند. دکتر عزیزی همانجا به وزیر ارشاد گفت که برای چه می خواهید این کار را انجام دهید؟ شما در سینما چه کاره هستید؟ شما بنیاد سینمایی فارابی را دارید و قصد ساخت چند فیلم در یک سال را دارید که بنیاد فارابی برایتان انجام می دهد، در سینما چه کاره اید که می خواهید سازمان درست کنید؟ سینما که دست بخش خصوصی است و در تولید سینما شما تأثیری ندارید. باید از تئاتر حمایت بیشتری شود. در آن جلسه وزیر ارشاد گفت که کاری از دست من ساخته نیست و فلانی و فلانی تصمیم راه اندازی سازمان سینمایی را گرفته اند. این همان غلبه نگاه سیاسی بر امور است که به آن اشاره کردم. اگر سازمان سینمایی شکل گرفت بر اساس یک فهم فرهنگی نبود بلکه زور سیاسی در پس شکل گیری این سازمان وجود داشت.

وقتی بررسی می کنیم به این نتیجه می رسیم که سازمان سینمایی هیچ تفاوتی با معاونت سینمایی ندارد بلکه کوچک تر هم شده است. تصمیم گیرندگان در این خصوص که نگاه کاسبکارانه دارند و در عین حال عکس یادگاری گرفتن در سینما برای شأن جذاب تر است و بیشتر دیده می شوند، در جامعه از فرصت بهره برداری کردند. همه هنرها در جایگاه خود نقش مؤثری دارند و بی توجهی به تئاتر، موسیقی و هنرهای تجسمی ما را به جایی نمی رساند بلکه ظلم به جامعه و ظلم به آینده است. ما صاحب تمدنی بسیار بزرگ بودیم و فهم اجتماعی مان بسیار بالا بود ولی حالا شاهد یک افسارگسیختگی در سطح جامعه هستیم که اصلاً متعلق به ملت ایران نیست.

چرا جامعه اینقدر بی رحم شده چون ما به مقوله فرهنگ اهمیت قائل نشدیم و فرهنگ را مزاحم دانستیم و فقط با نگاه سیاسی و حتی جناحی جلو رفتیم و با فرهنگ برخورد کردیم؛ هر که با همدم است او آدم است .

مدام به دنبال این هستند که نکته یا موردی درباره هنرمند و هنرمندان پیدا کنند تا آنها را خراب کنند و به محبوبیت نرسند در حالی که در زندگی همه انسان ها اگر قرار به کنکاش باشد نقاط ضعف و منفی پیدا می شود این تفکر جامعه را سقوط می رساند. اگر چراغ هنر روشن است به همت عشقی است که هنرمندان به هنر دارند نه هیچ چیز دیگر که البته وقتی فرد با تلاش و استعداد خدادادی خود وارد عرصه می شود و می درخشد همه به دنبال این هستند که به نوعی او را زمین بزنند تا بیشتر دیده نشود و مردم به او گرایش پیدا نکنند. باید از خدای مان باشد که هنرمندانی داشته باشیم که بین مردم محبوب باشند. چند سالی است مدام به دنبال این هستند که نکته یا موردی درباره هنرمند و هنرمندان پیدا کنند تا آنها را خراب کنند و به محبوبیت نرسند در حالی که در زندگی همه انسان ها اگر قرار به کنکاش باشد نقاط ضعف و منفی پیدا می شود.

این همه تجسس در زندگی خصوصی هنرمندان برای خراب کردن آنها ناشی از چه ترسی است؟ فهم فرهنگی وجود ندارد زیرا استراتژی وجود ندارد. اگر استراتژی فرهنگی داشتیم این همه با هم بیگانه نبودیم. تمامی عرصه های هنری در حالی که باید با هم در ارتباط باشند دچار چندپارگی شده اند و اگر بدبینانه بخواهیم به ماجرا نگاه کنیم یک برنامه ریزی برای این تشدد و چندپارگی بین هنرمندان وجود داشته است.

نگاه سیاسی و نگاه اقتصادی نباید در اولویت اول ما باشد بلکه نگاه فرهنگی باید در اولویت اول ما قرار گیرد زیرا در این صورت نگاه سیاسی و اقتصادی مان هم از سلامت بیشتری برخوردار خواهد بود. اگر نگاه سیاسی و اقتصادی در اولویت قرار بگیرند فاجعه آفرین خواهند بود و اگر فرهنگ نباشد اینها به بیراهه می روند و اگر فرهنگ تقویت شود سلامت سیاست و سلامت اقتصاد را تضمین می کند.

شهرام گیل آبادی: سینمای ما هم کاملاً یک هنر نحیف است. اساساً سینمای ایران، سینمای نابالغ و رشدنیافته ای است. به این دلیل که سینما هم وابستگی جدی به خود، درون زایی خود و به حمایت و برون زایی خود ندارد. سینمای ما هم معلق بین زمین و هواست، نه خصوصی است که اگر خصوصی بود الان شاهد شکل گیری کمپانی های سینمایی بودیم، نه دولتی است که اگر دولتی بود شاهد حمایت صددرصدی و تمام قد دولت بودیم. این عدم تعریف و رسیدن به تعریف درباره همه هنرها وجود دارد.

وزارت ارشاد چون زاویه دید و چشم انداز درست فرهنگی ندارد، هر کسی از هر جایی در این وزارتخانه سرک می کشد و سرک کشیدن هم مؤثر است این نابالغ بودن فضای سینما باعث می شود که اگر شما سینما را تبدیل به یک وزارتخانه کنید هم تفاوتی در اصل ماجرا ایجاد نمی کند. تشکیلات را توسعه دادند ولی فکر در تشکیلات توسعه یافته گیج است و فقط آدم ها اضافه شده اند. ساختار ساختگی و بلاتکلیف را زیاد کرده اند.

در تئاتر هم وضعیت به همین گونه است. ما بلاتکلیفی در نگاه به موضوع فرهنگ و هنر داریم تفاوتی نمی کند که سازمان باشد، اداره کل یا چیز دیگری باشد. این معلق و بلاتکلیف بودن، این عدم توجه جدی به زاویه دید، رویکردها و در عین حال اهدافی که وجود دارد، مال بحث فرهنگ است.

وزارت ارشاد اساساً یک وزارتخانه بلاتکلیف است، وزارتخانه ای است که چون زاویه دید و چشم انداز درست فرهنگی ندارد، هر کسی از هر جایی در این وزارتخانه سرک می کشد و سرک کشیدن هم مؤثر است. این موضوع باعث می شود که اساساً تکلیف هیچکس مشخص نباشد.

ادامه دارد...

کد خبر 5268343

فریبرز دارایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
یکی از پژوهشگران و نوازندگان موسیقی که طی سال های اخیر مدیریت برگزاری یک رویداد موسیقایی را نیز به عهده داشته به طرح نکاتی درباره نحوه فعالیت های دفتر موسیقی وزارت ارشاد در دولت جدید پرداخت.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰ سایت های دیگر : خبرگزاری مهر روزنامه ابتکار سایت خبری موسیقی شنو

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، بردیا صدرنوری نوازنده و پژوهشگر موسیقی کشورمان که چندی پیش کتاب طرح جامع موسیقی کشور را منتشر کرده بود، ضمن اشاره به موضوع مهم توجه به تولید محتوا در جریان مدیریت دولتی حوزه موسیقی کشور و انتقاداتی که در این زمینه طی سال های گذشته در جهت تنزل محتوای شعر و ترانه های به کار گرفته در آثار موسیقایی مطرح شده، توضیح داد: در ابتدا باید پذیرفت که این گونه اشعار، ترانه ها و آهنگ ها مخاطبان خاص خود را به ویژه در میان جوانان دارد و صرف وجود آن به عنوان گونه ای از شعر و موسیقی دارای اشکال نیست. در همه دنیا هم، گونه های مختلف شعر و ترانه شنیده می شود. اما در این چارچوب اشکال کار در فراگیری و گستردگی این آثار است که آن هم دربرگیرنده نکات مهمی است.

وی گفت: متاسفانه اینکه در برخی موارد در همین فضا و عرصه، اشعار دیگری که اصیل و وزین هستند، اعم از اشعار قدما و معاصران، با دست انداز اخذ مجوز مواجه می شوند. پس این شائبه ایجاد می شود که انگار هر چه شعر بی محتواتر و همه فهم باشد، اولویت دارد. در حالی که ما باید به این نکته واقف باشیم که موسیقی ایرانی و شعر ایرانی، موسیقی و شعر تفکر است. یعنی شنونده و خواننده اش را به تفکر وامی دارد. اما بسیاری از موسیقی ها و ترانه های تولیدی امروزی، مصرف روزانه دارد که ظاهراً باید اینگونه باشد. به هر ترتیب امروزه یک عارضه کلی، تولیدات فرهنگی و هنری را در کشور ما فرا گرفته است. انگار هدف اصلی، تولید محتوای هنری خوب و کیفی نیست. بلکه هدف اصلی این است که ساعات برنامه ها به با هر کیفیتی پر شود یا مخاطب به برنامه های هنری تولیدی برون مرزی توجه نکند. وقتی هدف این شد، سعی می کنیم کپی برنامه های تولید شده در خارج از کشور به ویژه برنامه هایی که مخاطب ایرانی دارد را با هر کیفیتی تولید و به خورد مخاطب داخلی دهیم. چیزی که در بسیار از برنامه های صدا و سیما یا برنامه های تولیدی در فضای مجازی هم دیده می شود.

صدرنوری افزود: شما اگر به موسیقی و شعر بسیاری از آهنگ ها و کلیپ های آن ها توجه کنید می بینید که فقط شکل و شمایل خواننده و همراهانش روی صحنه اجرا با تولیدات خارج از کشور متفاوت است و بعضی وقت ها حتی نمی توان داخلی یا خارجی بودن آن را تشخیص داد. واقعاً علت این مشکلات چیست؟ باید گفت شعر و ترانه هم مانند موسیقی و بسیاری موضوعات دیگر فرهنگی و هنری در کشور و یا حتی سایر موضوعات اجتماعی و اقتصادی، متولی و پاسخگوی واحد ندارد و باری به هر جهتی پیش می رود. برای همین، هر کس گناه را بر گردن دیگری می اندازد.

مدیر برگزاری جشنواره موسیقی نوای خرم تصریح کرد: در قوانین و مقررات، دفتر موسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی سیاستگذاری های کلان حوزه موسیقی کشور است و برای آن وظایف ستادی، هدایتی و حمایتی مهمی برشمرده شده است. اما به واقع، این نهاد، در ظاهر متولی رسمی این موضوع است آن هم برای مواقعی که به دنبال مقصر هستند و می خواهند همه مشکلات را بر سر نهادی خراب کنند پای دفتر موسیقی به میان می آید. برخورد منفعلانه دفتر موسیقی در برخی ادوار و مواقع هم مزید بر علت است. اما بهتر از من می دانید که نهاد ها و اشخاص متعدد مرتبط و غیرمرتبط در این امر موسیقی مداخله می کنند و یا به صورت موازی به ایفای نقش می پردازند و پاسخگو هم نیستند. مثال بارز آن، تولیدات مرکز موسیقی صدا و سیما است که خارج از چارچوب نظارتی دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت می کنند و ناشر بسیاری از همین نوع آهنگ ها در سطح ملی هستند و آن ها را به گوش مخاطبان می رسانند و نقش عمده در تنزل ذایقه شنیداری مردم دارند.

این نوازنده و آهنگساز موسیقی ایرانی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: واقعیت این است که دفتر موسیقی از آن جهت عنوان دفتر دارد که بر طبق ضوابط و مقررات اداری کشور در آن صرفاً کار اداری و روتین اداری انجام می شود در حالیه ضرورت دارد تا این مجموعه در انجام کار های فکری و برنامه ای هم دارای وزن بالایی باید باشد. اما متاسفانه در ادوار مختلف، عملاً کمتر به این بخش پرداخته شده است که آن هم علل خود را دارد که در مقوله این بحث نمی گنجد. به طور مثال از وظایف دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می توان به، ارائه راهکار های واقع بینانه برای شیوه تعامل با فرهنگ موسیقایی غیر ایرانی ... یا تلاش برای پالایش ذوق زیبایی شناسی و سلیقه موسیقایی عامه در جهت درک و استقبال از موسیقی های سنتی و کلاسیک اشاره کرد. ولی عملاً در این حوزه ها فعالیتی دیده نمی شود و شاید انجام شده، اما اطلاع رسانی درستی نشده است. حتی متاسفانه دیده می شود که در بسیاری موارد موسیقی غیر ایرانی را با کمی دستکاری و گذاشتن شعر فارسی آن هم از نوع اشعار دم دستی بر روی آن به عنوان موسیقی پاپ ایرانی به مخاطبان عرضه می کنند.

صدر نوری با اشاره به دیگر نکاتی که دفتر موسیقی وزارت ارشاد می تواند در دولت جدید روی آن تمرکز بیشتری داشته باشد، توضیح داد: نکته مهم دیگر، تلاش برای ارزان تر در آوردن یک محصول هنری توسط تهیه کنندگان یا هنرمندان و تسریع در امر تولید است. شاعر و ترانه سرایی علاوه بر ذوق و قریحه الهی، نیازمند دانش و علم و یک امر تخصصی است. بدیهی است که برای به دست آوردن شعر و ترانه خوب باید به اهل فن آن مراجعه کرد و بهایش را هم پرداخت. اما متاسفانه می بینیم که برای سرعت بخشی به کار و کاستن از هزینه ها، آنچه قربانی می شود اصل موضوع یعنی خلق اثر موسیقایی و شعر و ترانه با کیفیت است. به عبارتی برخی تصور می کنند، وقتی که در این فضای آشفته هر چه را می توان به خورد مردم به ویژه نسل جدید داد چرا باید خرج اضافه برای تولید یک اثر هنری انجام شود؛ و ماجرا همین می شود که نسلی ذائقه و سلیقه هنری شان تحت تاثیر چند دهه بی برنامگی یا برنامه ریزی غلط و مخرب، به شدت نزول کرده است. پس لازم است که دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت جدید روی این موضوع مهم و حیاتی برنامه اجرایی داشته باشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو

تهران (پانا) - در راستای اجرای سیاست های شفاف سازی و دسترسی آزاد به اطلاعات وزارت فرهنگ وارشاداسلامی، گزارش هزینه های سال 1399 اداره کل هنرهای نمایشی در 11 سرفصل و در قالب 15 فایل درسامانه شفاف سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، در راستای اجرای سیاست های شفاف سازی و دسترسی آزاد به اطلاعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گزارش هزینه های سی و نهمین جشنواره تئاترفجر و کمک هزینه گروه های نمایشی حاضر در این جشنواره، هزینه های هجدهمین جشنواره تئاترعروسکی تهران_ مبارک و کمک هزینه گروه های حاضر در این جشنواره، هزینه های دهمین همایش تئاتر صاحبدلان و کمک هزینه گروه های حاضر در این همایش، هزینه های رویداد خیابان تئاتر ایران (جایگزین پانزدهمین جشنواره تئاترخیابانی مریوان) و کمک هزینه گروه های حاضر دراین رویداد، فهرست حمایت از تماشاخانه ها، فهرست آثار مورد حمایت در شهر تهران، حمایت از فعالیت های نمایشی در استان ها شامل 1- حمایت از پرتال های استانی، جشنواره های استانی و شعب انجمن هنرهای نمایشی استان ها، 2-1- حمایت از تولید نمایش از طریق شعب انجمن هنرهای نمایشی استان ها، 2-2- حمایت مستقیم از تولید نمایش در استان ها، حمایت از فعالیت های پژوهشی و انتشاراتی، حمایت از تاسیس و فعالیت تلویزیون تئاتر ایران در سامانه شفاف سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شده است. فایل گزارش ها پیوست خبر است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری پانا
مدیر کل هنرهای نمایشی گفت: به صندوق اعتباری هنر پیشنهاد کرده ایم که گروه های نمایشی در حال اجرا و کسانی که تا شهریور ماه نوبت اجرا دارند، در اولویت واکسیناسیون قرار بگیرند.

مدیر کل هنرهای نمایشی گفت: به صندوق اعتباری هنر پیشنهاد کرده ایم که گروه های نمایشی در حال اجرا و کسانی که تا شهریور ماه نوبت اجرا دارند، در اولویت واکسیناسیون قرار بگیرند.
قادر آشنا در گفتگو با ایسنا درباره وضعیت واکسینه کردن هنرمندان تئاتر و گروه های نمایشی توضیح داد: ما مدت هاست که در مرکز هنرهای نمایشی پیگیر واکسینه کردن هنرمندان تئاتر هستیم و بخصوص آقای صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم به جد این موضوع را دنبال می کنند.
او ادامه داد: بر اساس آخرین تصمیمی که در وزاتخانه گرفته شده، صندوق اعتباری هنر بحث واکسینه کردن تمام گروه های هنری را پیگیری می کند تا در این زمینه تمرکزی ایجاد شود.
آشنا اضافه کرد: پیشنهاد ما به صندوق اعتباری هنر این است که گروه های نمایشی که اثری روی صحنه دارند و همینطور گروه هایی که تا شهریور ماه در نوبت اجرا هستند، همراه با سالن داران در اولویت واکسیناسیون قرار بگیرند به این معنی که هم این گروه ها و هم کارکنان سالن ها خارج از بحث سنی، در اولویت باشند و بتوانند زودتر واکسن بزنند.
مدیر کل هنرهای نمایشی خاطرنشان کرد: ما این پیشنهاد را قبلا مطرح کرده ایم و همچنان پیگیر آن هستیم و این پیشنهاد برای تمام سالن های فعال فارغ از دولتی یا خصوصی، در حال پییگیری است.
او در ادامه درباره روند صدور مجوز آثار نمایشی با توجه به تعطیلی سالن های دولتی توضیح داد: روند صدور مجوز ادامه دارد. تنها یک بند به آن اضافه شده مبنی بر اینکه گروه های نمایشی ملزم به در نظر گرفتن شرایط کرونایی و رعایت پروتکل های بهداشتی هستند و این گونه نیست که صدور مجوزها متوقف شده باشد.

لینک خبر :‌ اصفهان امروز آنلاین
معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درگذشت جلال ستاری پژوهشگر، مترجم و اسطوره شناس را تسلیت گفت.

به گزارش قدس آنلاین ، سید مجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت جلال ستاری، پژوهشگر، مترجم و اسطوره شناس را تسلیت گفت.

سید مجتبی حسینی در این پیام نوشته است:

دکتر جلال ستاری با پژوهش در فرهنگ و اسطوره و افسانه، گنجینه های ارزشمندی را از تاریخ و فرهنگ ایران برای امروز و فردا فراهم کرد.

دکتر ستاری، انسان و استادی است که پژوهش هایش درباره گذشته مسیر استمرار فرهنگی را برای جامعه ایرانی هموار کرد، داشته های فرهنگی را از دل تاریخ جستجو کرد، درباره آنها نوشت تا درباره پشتوانه های فرهنگی خود بیندیشیم و گفتگو کنیم.

آثار و نوشته ها و کارهای سترگ استاد جلال ستاری بخش مهمی از فرهنگ و تاریخ فرهنگی ماست که به تداوم جریان فرهنگی ایران کمک می کند.

درگذشت استاد جلال ستاری، پژوهشگر، اندیشمند و نویسنده را به همسر و همراه گرانقدرش دکتر لاله تقیان و جامعه ایرانی تسلیت می گویم.

یاد دکتر جلال ستاری همیشه در فرهنگ و تاریخ ایران درخشان خواهد بود.

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
تابستانه کتاب 1400 به عنوان هجدهمین طرح فصلی فروش کتاب، در آخرین روزهای فعالیت دولت دوازدهم از دیروز (نهم مرداد) آغاز به کار کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰ سایت های دیگر : خبرگزاری کتاب ایران روزنامه همشهری برخط نیوز

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ خبرگزاری آنا ، هجدهمین دوره طرح های حمایتی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و آخرین آن در دولت دوازدهم از دیروز (شنبه نهم مرداد) آغاز و به مدت 7روز ادامه دارد. در این دوره 958 کتابفروشی از سراسر کشور مشارکت دارند، که نشان از ثبت رکورد جدید در برگزاری طرح های حمایتی محسوب می شود.

براساس آمار، 157 کتاب فروش استان تهران و 801 کتاب فروش از دیگر مناطق کشور در تابستانه کتاب 1400 مشارکت کرده اند. در تابستانه کتاب 1400، سقف خرید کتاب تا 50 درصد، یعنی از 200 به 300 هزار تومان و در مجموع یارانه کلی طرح به 6 میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سال 1394 برای هدفمند کردن یارانه نشر، طرح های فصلی فروش کتاب را برگزار می کند. در این طرح ها که با نام طرح های فروش فصلی مشهور شده اند، کتابفروشی هایی که شرایط لازم را داشته باشند پس از ثبت نام، می توانند روی فروش کتاب به خریداران تخفیف بدهند و مبلغ تخفیف داده شده را از وزارتخانه دریافت کنند.

معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در 17 طرح گذشته، بیش از 270 میلیارد ریال اعتبار برای برگزاری طرح تخصیص داده است.

طرح های فصلی زیر سایه کرونا

مشکلات بازار کتاب ایران از روزهای آغازین شیوع کرونا در اسفند 98 شدت گرفت. در سال 99 با تعطیلی کتاب فروشی ها، تردد محدود مردم و در نهایت تعطیلی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران که به لحاظ اقتصادی برای ناشران اهمیت ویژه ای دارد سالی سخت در انتظار ناشران و فروشندگان کتاب رقم خورد. این وضعیت در سه ماهه اول سال 1400 هم با شدت و ضعف ادامه داشت. این طرح ها از جمله مزیت هایی است که کتابفروشان حضور آن را در ایام رکود فروش کتاب در همه گیری کووید-19 ضروری می دانند.

بیشتر بخوانید:
نمایشگاه مجازی کتاب تهران؛ شاید وقتی دیگر در دولتی دیگر

بعد از اینکه سی وسومین نمایشگاه بین المللی کتاب به خاطر اپیدمی کرونا لغو شد، صاحبان مشاغل صنعت کتاب در دی 1399 تجربه اولین نمایشگاه مجازی در روزهای کرونایی را داشتند. این تجربه بدیع، فرصت خوبی برای کتابفروشی ها ایجاد کرد؛ از طرفی برگزاری این طرح مفید بود و از طرفی دیگر نیز برخی نقص زیادی در برگزاری این نمایشگاه می دیدند.

سال گذشته نیز با وجود شیوع ویروس کرونا، این طرح در هر چهار فصل سال اجرا و با استقبال مخاطبان مواجه شد. این طرح ها در کنار برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران در بهمن ماه باعث شد که کتابفروشان در سال عجیب کرونایی، مجالی هر چند اندک برای تنفس و کورسویی برای ادامه فعالیت داشته باشند. طرح های فصلی فروش کتاب اگرچه جانی دوباره به بازار نشر کتاب در شرایط کرونایی می دهد اما نباید فراموش کرد که از لحاظ تعداد مخاطب و جریان سازی نمی تواند جایگزین نمایشگاه کتاب تهران شود.

استقبال از تخفیف ها و رونق کتابفروشی ها

طرح های فصلی با تمام فراز و فرودها از جمله طرح هایی است که کتاب فروشی ها از آن استقبال می کنند. هر چند به گفته برخی اهالی صنعت نشر و کتاب فروشان در دوره های اخیر این طرح ها کمی کارآیی لازم را نداشتند؛ اما طرح های اجراشده در سال 99 با توجه به شرایط کرونایی به بازار کتاب رونق نسبی داد. وزارت ارشاد در تلاش است با اجرای طرح های فصلی به رونق کتاب فروشی ها و ترغیب مردم به تهیه کتاب های با صرف هزینه کمتر کمک کند.

آخرین نمونه از چنین طرح هایی، طرح فروش فصلی بهارانه کتاب 1400 بود. این طرح قرار بود یک هفته ادامه داشته باشد، اما با توجه به استقبال عمومی از طرح و مطالبه کتاب فروشان از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر افزایش اعتبار و مدت زمان، اجرای آن تا 25خردادماه ادامه پیدا کرد.

در بهارانه کتاب 1400 چه گذشت؟

میزان یارانه خرید برای کتاب ها 20 درصد و سقف مجاز خرید برای خریدار حداکثر 2 میلیون ریال (200هزار تومان) بود. در نتیجه، سقف یارانه خرید برای هر خریدار 40 هزار تومان درنظر گرفته شده بود. خریداران می توانستند با مراجعه به کتابفروشی های عضو طرح و ارائه کد ملی کتاب های عمومی، کودک و نوجوان و دانشگاهی را با یارانه 20درصدی خریداری کنند.

در بهارانه کتاب 1400 در مجموع 561 هزار و 893 نسخه کتاب به ارزش 220 میلیارد و 836میلیون و 543 هزار و 549 ریال به فروش رفت.

ایوب دهقانکار، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات درباره یارانه اختصاص یافته به استان ها در طرح بهارانه کتاب 1400 گفته بود که مجموع کل یارانه اختصاص یافته به بهارانه کتاب 1400، 42میلیارد و 22 میلیون ریال بود که از این مبلغ، 7میلیارد و 270 میلیون و 600هزار ریال به استان تهران و 34میلیارد و 751 میلیون و 400هزار ریال به سایر استان ها تعلق گرفت.

طرح فصلی فروش کتاب نیز از جمله عوامل پویایی نسبی بازار کتاب در سال های اخیر بود. طرح هایی که کتاب فروشی ها هم از آن استقبال می کنند. هر چند به گفته برخی اهالی صنعت نشر و کتاب فروشان در دوره های اخیر این طرح ها کمی کارآیی لازم را نداشتند اما وزارت ارشاد در تلاش است با اجرای طرح های فصلی به رونق کتاب فروشی ها و ترغیب مردم به تهیه کتاب هایی با صرف هزینه کمتر کمک کند. حال باید دید در اوضاعی که موج پنجم کرونا تهران و شهرهای بزرگ را درنوردیده است باید دید میزان استقبال از تابستانه کتاب 1400 چه اندازه خواهد بود.

انتهای پیام/4104/

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۹ سایت های دیگر : رویداد ایران اصفهان امروز آنلاین

مهدی قربانی در گفت وگو با خبرگزاری میزان پیرامون وضعیت نشر گفت: شرایط برای صنعت نشردر چند ماه اخیر بسیار سخت و دشوار شده، مهمترین عامل این رخداد نیز افزایش قیمت کاغذ و عدم توزیع کاغذ دولتی بوده است.

وی در همین راستا ادامه داد: افزایش قیمت کتاب که برگرفته از نوسانات قیمت بازار کاغذ و مواد اولیه است باعث شده جامعه از کتاب فاصله بیشتری بگیرد و ادامه فعالیت برای ناشران با دشواری همراه شود؛ همه این موارد در کنار کاهش علاقه مردم به خرید کتاب و کتابخوانی همچنین افزایش قیمت چاپ، صحافی و مواد اولیه ناشر را با موانع بسیاری روبه رو کرده؛ با این حال ناشران در تلاشند تا قیمت کتاب را به نحوی در نظر بگیرند که مخاطب را در کنار خود داشته باشند و در عین حال از تولید کتاب ضرر مالی نبینند.

قربانی با اشاره به قیمت بازار آزاد کاغذ بیان کرد: قیمت کاغذ در بازار آزاد بسیار بالا است همین امر به افزایش قیمت کتاب منجر می شود. باید درنظر داشت توزیع کاغذ با نرخ دولتی دست ناشران را برای انتشار کتاب های متعدد باز می کند، اما عدم اختصاص کاغذ مورد نیاز به ناشر، ادامه فعالیت برای ناشران را با دشواری همراه می سازد.

وی به تعرفه های اعلام شده از سوی وزارت ارشاد به ناشران اشاره و ابراز کرد: وعده هایی پیرامون اختصاص تعرفه و کاغذ دولتی به ناشران داده شده است، اما اینکه این وعده ها تا چه میزان به حقیقت بپیوند و چه زمانی ارائه شود خود موضوعی است که باید به بحث و بررسی گذاشته شود. مسئولان فرهنگی باید کنترل بازار را به دست می گرفتند و اجازه افزایش قیمت کاغذ را نمی دادند، اما متاسفانه در عمل چنین نشد.

مدیر تولید انتشارات حماسه یاران نقدینگی ناشران را نیز عاملی مهم در حوزه نشر دانست و تاکید کرد: ناشران به عنوان سرمایه گذاران حوزه فرهنگ فعالیت می کنند و افزایش قیمت ها سبب شده تا میزان نقدینگی مورد نیاز برای انتشار کتاب های متعدد کاهش پیدا کند. در این شرایط ناشر نیازمند نقدینگی بالایی است، زیرا تولید محدود به یک کتاب نیست بلکه ناشر به منظور ادامه حیات خود بایستی کتاب های متعدد منتشر کند که در اوضاع کنونی چنین امکانی وجود ندارد. نکته قابل تامل دیگر اینکه سرمایه مصرفی در کتاب های منتشر شده از سوی ناشران در کوتاه مدت بازنمی گردد و این بازگشت کند و طولانی مدت در اصطلاح خواب سرمایه را بسیار می کند لذا این امر نه تنها دست ناشر را می بندد بلکه حتی ادامه فعالیت بسیاری از ناشران بزرگ را محدود کرده است.

وی اجرایی شدن وعده ی مسئولان حوزه فرهنگ را بسیار مهم دانست و بیان کرد: عملیاتی شدن و اجرای تصمیمات وزارت فرهنگ و ارشاد قطعا مرتفع کننده برخی چالش های حوزه نشر خواهد بود. کتاب های بسیاری هستند که در انتظار اختصاص کاغذ دولتی هستند تا منتشر شده در اختیار خواننده قرار بگیرند؛ البته اوضاع بد نشر تنها چاپ کتاب های چاپ اولی را با تاخیر روبه رو نکرده، بلکه کتاب های که در انتظار چاپ چندم خود هستند و در بازار متقاضی دارند نیز با مشکل مواجه شده و منتشر نشده اند به عبارت دیگر کتاب های بسیاری هستند که در خواست در بازار دارند، اما به دلیل قیمت بالای کاغذ همچنان منتشر نشده اند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
مدیر کتابفروشی گوشه کتاب تاکید کرد؛ در طرح های فصلی بعضی از کتابفروشان تخفیف هایی را به درصد کلی طرح اضافه می کنند که همین کار رقابت میان کتابفروشی ها را سخت می کند؛ رقابتی که خارج از توان و پتانسیل عمومی نشر و کتابفروشی است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰

محمد بیگلری، مدیر کتابفروشی گوشه کتاب در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره به اجرای طرح های فصلی خرید کتاب گفت: این طرح در میان بسیاری از طرح های دیگری که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه تسهیل کتابخوانی اجرا کرده، توجیه و منطق بیشتری دارد.

وی افزود: طی دوره های قبل با توجه به قیمت کتاب ها، بودجه ای که برای این طرح در نظر گرفته می شد عملا تناسبی نداشت اما اکنون در طرح تابستانه با افزایش بودجه و سقف خرید تا حد زیادی این مشکل مرتفع شده است.

بیگلری با بیان اینکه سقف 200 هزار تومان جوابگوی یک یا دو جلد خرید بود، عنوان کرد: نمی توان منکر تاثیر اجرای این طرح ها در فروش کتابفروشی ها بود زیرا کمابیش موجب ایجاد گردش در کار کتابفروشی ها می شود و در وضعیت کنونی فعالان این حوزه کارگشا است.

وی با طرح چند نکته در زمینه برگزاری طرح های فصلی خرید کتاب، توضیح داد: نکته اصلی این است که وقتی خرید کتاب با تخفیف در سایت های اینترنتی، فروش مستقیم ناشران و برخی از این طرح ها به یک رویه تبدیل شد، اغلب مخاطبان به دنبال این هستند که کتاب را به نوعی با تخفیف خریداری کنند.

بیگلری یادآور شد: استمرار این روند این آسیب را به همراه دارد که قیمت گذاری ها کاذب شود، هرچند در بخش زیادی از کتاب ها هم اکنون ایجاد شده و می توان حدس زد که در آینده عمومی تر شود که این موضوع برای مخاطب و اهالی صنف کتاب خطرناک است.

وی ادامه داد: فواصل کم بین طرح ها مساله مهمی است که بنظرم باید این فاصله بیشتر شود تا مخاطب به آن عادت نکند؛ زیرا شاهد هستیم کمی مانده به اجرای طرح های فصلی و مدتی پس از آن فروش در کتابفروشی ها افت پیدا می کند.

مدیر کتابفروشی گوشه کتاب با طرح این موضوع که چنین اقدامی نوعی به هم زدن نظم طبیعی و منطقی بازار کتاب و کتابفروشان است، گفت: شاید بهتر باشد کمتر روا ل های طبیعی بازار را دستکاری کنیم که البته این موضوع منافاتی با خوبی ها و مزایای این طرح ها ندارد؛ ولی ترجیح این است که بازار را به صورت مصنوعی دستکاری نکنیم.

بیگلری به نکته مهم دیگری در روند اجرای طرح های فصلی خرید کتاب اشاره کرد و یادآور شد: بعضی از همکاران ما به این رویه دامن می زنند و خودشان تخفیف هایی را به این درصد کلی طرح اضافه می کنند که همین کار رقابت میان کتابفروشی ها را سخت می کند؛ رقابتی که خارج از توان و پتانسیل عمومی نشر و کتابفروشی است و از نظر صنفی غیرقانونی و غیرحرفه ای است.

به گفته وی، این افراد از رانت ها و شرایط ویژه ای که دارند استفاده می شود و بعضا از روی ایجاد رقابت بین چند ناشر – کتابفروش این مساله رخ می دهد که موجب آسیب زدن به یک طرح خوب می شود و بهتر است که این طرح خوب را خراب نکنیم.

بیگلری همچنین درباره استفاده برخی از کتابفروشان از طرح های فصلی به نام خودشان هم گفت: طرح های فصلی در اصل یارانه و تسهیلات خرید کتاب است که ارشاد و دولت برای مصرف کننده و قشر کتابخوان در نظر گرفته تا راحت تر کتاب تهیه کنند؛ ولی برخی به اشتباه یا به عمد اسم این کار را می گذارند تخفیف.

وی در این زمینه توضیح داد: ما شاهد هستیم که برخی کتابفروش ها روی پوسترشان اسم کتابفروشی خود را می گذارند به طوری که گویی خودشان این تخفیف را داد ه اند که معتقدم این کار مسیر را به انحراف می کشاند زیرا اساسا این تخفیف از سوی کتابفروش یا ناشر داده نمی شود؛ اما برخی آن را به اسم خود تمام می کنند در حالی که باید تاکید شود یارانه و تسهیلات است.

محمد بیگلری، مدیر کتابفروشی گوشه کتاب در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره به اجرای طرح های فصلی خرید کتاب گفت: این طرح در میان بسیاری از طرح های دیگری که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه تسهیل کتابخوانی اجرا کرده، توجیه و منطق بیشتری دارد.

وی افزود: طی دوره های قبل با توجه به قیمت کتاب ها، بودجه ای که برای این طرح در نظر گرفته می شد عملا تناسبی نداشت اما اکنون در طرح تابستانه با افزایش بودجه و سقف خرید تا حد زیادی این مشکل مرتفع شده است.

بیگلری با بیان اینکه سقف 200 هزار تومان جوابگوی یک یا دو جلد خرید بود، عنوان کرد: نمی توان منکر تاثیر اجرای این طرح ها در فروش کتابفروشی ها بود زیرا کمابیش موجب ایجاد گردش در کار کتابفروشی ها می شود و در وضعیت کنونی فعالان این حوزه کارگشا است.

وی با طرح چند نکته در زمینه برگزاری طرح های فصلی خرید کتاب، توضیح داد: نکته اصلی این است که وقتی خرید کتاب با تخفیف در سایت های اینترنتی، فروش مستقیم ناشران و برخی از این طرح ها به یک رویه تبدیل شد، اغلب مخاطبان به دنبال این هستند که کتاب را به نوعی با تخفیف خریداری کنند.

بیگلری یادآور شد: استمرار این روند این آسیب را به همراه دارد که قیمت گذاری ها کاذب شود، هرچند در بخش زیادی از کتاب ها هم اکنون ایجاد شده و می توان حدس زد که در آینده عمومی تر شود که این موضوع برای مخاطب و اهالی صنف کتاب خطرناک است.

وی ادامه داد: فواصل کم بین طرح ها مساله مهمی است که بنظرم باید این فاصله بیشتر شود تا مخاطب به آن عادت نکند؛ زیرا شاهد هستیم کمی مانده به اجرای طرح های فصلی و مدتی پس از آن فروش در کتابفروشی ها افت پیدا می کند.

مدیر کتابفروشی گوشه کتاب با طرح این موضوع که چنین اقدامی نوعی به هم زدن نظم طبیعی و منطقی بازار کتاب و کتابفروشان است، گفت: شاید بهتر باشد کمتر روا ل های طبیعی بازار را دستکاری کنیم که البته این موضوع منافاتی با خوبی ها و مزایای این طرح ها ندارد؛ ولی ترجیح این است که بازار را به صورت مصنوعی دستکاری نکنیم.

بیگلری به نکته مهم دیگری در روند اجرای طرح های فصلی خرید کتاب اشاره کرد و یادآور شد: بعضی از همکاران ما به این رویه دامن می زنند و خودشان تخفیف هایی را به این درصد کلی طرح اضافه می کنند که همین کار رقابت میان کتابفروشی ها را سخت می کند؛ رقابتی که خارج از توان و پتانسیل عمومی نشر و کتابفروشی است و از نظر صنفی غیرقانونی و غیرحرفه ای است.

به گفته وی، این افراد از رانت ها و شرایط ویژه ای که دارند استفاده می شود و بعضا از روی ایجاد رقابت بین چند ناشر – کتابفروش این مساله رخ می دهد که موجب آسیب زدن به یک طرح خوب می شود و بهتر است که این طرح خوب را خراب نکنیم.

بیگلری همچنین درباره استفاده برخی از کتابفروشان از طرح های فصلی به نام خودشان هم گفت: طرح های فصلی در اصل یارانه و تسهیلات خرید کتاب است که ارشاد و دولت برای مصرف کننده و قشر کتابخوان در نظر گرفته تا راحت تر کتاب تهیه کنند؛ ولی برخی به اشتباه یا به عمد اسم این کار را می گذارند تخفیف.

وی در این زمینه توضیح داد: ما شاهد هستیم که برخی کتابفروش ها روی پوسترشان اسم کتابفروشی خود را می گذارند به طوری که گویی خودشان این تخفیف را داد ه اند که معتقدم این کار مسیر را به انحراف می کشاند زیرا اساسا این تخفیف از سوی کتابفروش یا ناشر داده نمی شود؛ اما برخی آن را به اسم خود تمام می کنند در حالی که باید تاکید شود یارانه و تسهیلات است.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
سرویس فرهنگ و هنر - مدیر مسئول انجمن فرهنگی ناشران آموزشی ضمن اشاره به اینکه راه حل مشکلات کاغذ، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها، حمایت همه جانبه از تولید ملی است، گفت: هر نوع کاغذ داخلی را حمایت و خرید می کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰ سایت های دیگر : خبرگزاری فارس کارآفرینان اقتصاد

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر برخط نیوز به نقل از فارس - امین آصفی مدیر مسئول انجمن فرهنگی ناشران آموزشی در گفت وگو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس اظهار داشت: انجمن فرهنگی ناشران آموزشی و اعضای نشر آموزشی کشور در سال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها، حمایت همه جانبه خودشان از تولید کاغذ داخلی و ملی این طلای سفید را همچون سال های گذشته داشته و دارند.

وی افزود: طی سال گذشته و امسال با کارخانه های تولید کاغذ داخلی جلساتی داشتیم و با تعداد کثیری از کارخانه های کاغذ و مقوا مکاتبه کرده ایم تا با خرید و حمایت از آنان بتوانیم سهمی در تولید ملی داشته باشیم.

مدیر مسئول انجمن فرهنگی ناشران آموزشی یادآور شد: متاسفانه کارخانه های داخلی با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم می کنند که تولیدات آنها را بسیار محدود کرده است. از جمله این موارد می توان به: کاغذهای داخلی در تناژ بسیار محدودی تولید می شوند یا متریال اولیه و آخال ندارند یا کیفیت لازم برای کاغذ تحریر مورد چاپ کتاب را ندارند یا گراماژ کاغذها برای دستگاه های چاپ و تولید کتاب های معمول مناسب نیستند، اشاره کرد، اما کارخانه داران در پی حل مشکلات طرح شده هستند تا بتوانند کاغذ تحریر ناشران خصوصا ناشران آموزشی را تامین کنند.

وی با بیان اینکه نامه نگاری هایی با بسیاری از کارخانه های تولیدکننده کاغذ و حتی مقوا هم داشتیم و آمادگی خود را برای خرید و حمایت از کاغذ تولیدی آنان داشته ایم که منتظر بازخورد آنان هستیم، گفت: امیدواریم بتوانیم با حمایت انجمن فرهنگی ناشران آموزشی و اعضای نشر آموزشی کشور از این تولیدکنندگان کاغذ و با پشتیبانی ها و مانع زدایی ها چه از سوی کارخانه داران چه از سوی مدیران دولتی هر چه سریعتر موانع رفع شوند و بتوانیم تولید کتب آموزشی را با کاغذ داخلی پیش ببریم.

آصفی افزود: باید ذکر کنیم که قیمت کاغذ که عمده آن کاغذ خارجی و وارداتی است، بسیار بالا رفته و حتی کمیاب شده و ناشران را در مضیقه خرید و تامین مالی تهیه کاغذ قرار داده و به سختی می توان کاغذ خرید کرد و از سوی دیگر بالا رفتن قیمت کاغذ باعث گرانی قیمت کتاب شده و خرید آن را برای دانش آموزان، کتاب دوستان و ... بسیار مشکل کرده است.

قطعاَ ترجیح ناشران آموزشی کشور همچون سال های گذشته، استفاده از کاغذ داخلی است که امیدواریم موانع تولید آن برطرف شود و بتوانیم حتی تمام تولیدات خود را با کاغذ ملی انجام دهیم.

وی در پایان یادآور شد: باز هم از این تریبون اعلام می کنیم هر نوع کاغذ داخلی را حمایت و خرید می کنیم و آماده برگزاری جلسات و انعقاد قراردادهای مطلوب هستیم.

منبع : خبرگزاری فارس

لینک خبر :‌ برخط نیوز
نخستین روز از تابستانه کتاب 1400، با فروش بیش از 4 میلیارد تومانی به پایان رسید که در مقایسه با مدت مشابه در طرح بهارانه، از رشد یک میلیاردی حکایت دارد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، در نخستین روز از هجدهمین دوره طرح های فصلی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، 70 هزار و 95 نسخه کتاب به ارزش 4 میلیارد و 3 میلیون و 543 هزار و 625 تومان فروخته شد. از تعداد 964 کتاب فروشی عضو این دوره، در نخستین روز 808 کتاب فروش کتاب فروختند. مقایسه این میزان فروش با نخستین روز از بهارانه کتاب 1400 رشد یک میلیاری را نشان می دهد.

شاخص آماری پرفروش ترین کتابفروشی ها براساس تعداد کتاب نشان می دهد، کتاب فروشی های دنیای کتاب قم، فرازمند رشت، پردیس کتاب اصفهان، جمال قم، کلبه کتاب جهرم، باغچه کتاب قم، محام اهواز، پاتوق کتاب اراک، ماه پیشونی تهران و شهر کتاب شعبه ارگ اصفهان در رتبه های نخست تا دهم قرار دارند. هرچند در روز های بعدی طرح، رتبه های این شاخص تغییر خواهند کرد، اما به نظر می رسد، یکی از رقابت های قابل توجه بین سه کتاب فروشی استان قم جریان داشته باشد.

براساس شاخص پرفروش ترین استان ها براساس تعداد کتاب، استان های تهران، اصفهان و خراسان جنوبی قرار دارند. به نظر می رسد، میزان مشارکت کتاب فروشی های این سه استان از دلایل اصلی صدر نشینی آن ها باشد. تهران با 160، اصفهان 93 و خراسان رضوی با 121 کتاب فروشی در این دوره مشارکت دارند.

بررسی شاخص پرفروش ترین استان ها بر اساس مبلغ فروش نشان می دهد، تهران، اصفهان و خراسان رضوی رتبه های نخست تا سوم را در اختیار دارند. رتبه های بعدی به استان قم، فارس، گیلان، آذربایجان شرقی، مازندران، خوزستان و کردستان تعلق دارد. با توجه به اینکه فاصله سه استان نخست با دیگر استان ها قابل توجه است، به نظر می ر سد، در روز های آتی بیشترین جابه جایی را در رتبه های سوم تا هفتم شاهد باشیم.

تابستانه 1400 تا 15 مرداد ماه با حمایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و از سوی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، ادامه دارد.

در این طرح مخاطبان می توانند تا سقف 300 هزار تومان و 20درصد تخفیف از کتاب فروشی های عضو طرح خرید کنند. کتاب های عمومی، کودک و نوجوان و دانشگاهی مشمول این میزان تخفیف هستند. اسامی و مشخصات کتابفروشی های عضو طرح به تفکیک هر استان با مراجعه به سایت tarh.ketab.ir قابل مشاهده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، در نخستین روز از هجدهمین دوره طرح های فصلی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، 70 هزار و 95 نسخه کتاب به ارزش 4 میلیارد و 3 میلیون و 543 هزار و 625 تومان فروخته شد. از تعداد 964 کتاب فروشی عضو این دوره، در نخستین روز 808 کتاب فروش کتاب فروختند. مقایسه این میزان فروش با نخستین روز از بهارانه کتاب 1400 رشد یک میلیاری را نشان می دهد.

شاخص آماری پرفروش ترین کتابفروشی ها براساس تعداد کتاب نشان می دهد، کتاب فروشی های دنیای کتاب قم، فرازمند رشت، پردیس کتاب اصفهان، جمال قم، کلبه کتاب جهرم، باغچه کتاب قم، محام اهواز، پاتوق کتاب اراک، ماه پیشونی تهران و شهر کتاب شعبه ارگ اصفهان در رتبه های نخست تا دهم قرار دارند. هرچند در روز های بعدی طرح، رتبه های این شاخص تغییر خواهند کرد، اما به نظر می رسد، یکی از رقابت های قابل توجه بین سه کتاب فروشی استان قم جریان داشته باشد.

براساس شاخص پرفروش ترین استان ها براساس تعداد کتاب، استان های تهران، اصفهان و خراسان جنوبی قرار دارند. به نظر می رسد، میزان مشارکت کتاب فروشی های این سه استان از دلایل اصلی صدر نشینی آن ها باشد. تهران با 160، اصفهان 93 و خراسان رضوی با 121 کتاب فروشی در این دوره مشارکت دارند.

بررسی شاخص پرفروش ترین استان ها بر اساس مبلغ فروش نشان می دهد، تهران، اصفهان و خراسان رضوی رتبه های نخست تا سوم را در اختیار دارند. رتبه های بعدی به استان قم، فارس، گیلان، آذربایجان شرقی، مازندران، خوزستان و کردستان تعلق دارد. با توجه به اینکه فاصله سه استان نخست با دیگر استان ها قابل توجه است، به نظر می ر سد، در روز های آتی بیشترین جابه جایی را در رتبه های سوم تا هفتم شاهد باشیم.

تابستانه 1400 تا 15 مرداد ماه با حمایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و از سوی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، ادامه دارد.

در این طرح مخاطبان می توانند تا سقف 300 هزار تومان و 20درصد تخفیف از کتاب فروشی های عضو طرح خرید کنند. کتاب های عمومی، کودک و نوجوان و دانشگاهی مشمول این میزان تخفیف هستند. اسامی و مشخصات کتابفروشی های عضو طرح به تفکیک هر استان با مراجعه به سایت tarh.ketab.ir قابل مشاهده است.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

tarh.ketab.ir

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
مدیر کتاب فروشی کتابانه با بیان اینکه اعتبار کتاب فروشی ها باید هماهنگ با اعتبار مخاطبان تابستانه 1400 افزایش پیدا کند، از تبلیغات مناسب در این دوره از طرح و اعلام چندباره آن در صدا و سیما خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰

مرتضی محرابی، مدیر کتاب فروشی کتابانه در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره هجدهمین دوره طرح های حمایتی و افزایش 50 درصدی اعتبار در آن گفت: به نظرم مبلغ درنظرگرفته شده برای اعتبار در این دوره مناسب است، زیرا حتی اگر فردی بخواهد بیشتر از این مبلغ خرید کند، می تواند با استفاده از کد ملی دوستان و آشنایان، کتاب های مورد نظرش را تهیه کند.

او خواستار افزایش اعتبار کتاب فروشان شد، چراکه با افزایش سرانه اعتبار درنظر گرفته شده برای مخاطبان، اعتبار کتاب فروشان با سرعت بیشتری مورد استفاده قرار خواهدگرفت. محرابی ادامه داد: اگر شارژ کتاب فروشان با اعتبار مخاطبان متناسب در نظر گرفته نشود، بعد از چند روز و قبل از اتمام طرح، تمام می شود و کتاب فروشان مجبور به ارائه درخواست برای تمدید آن از خانه کتاب خواهندشد. امیدوارم اعتبار کتاب فروشی ها تا 50 درصد افزایش پیدا کند.

برای خرید اینترنتی سهمی در نظر نمی گیریم
مدیر کتاب فروشی کتابانه با اشاره به اینکه دو نوبت شاهد اعلام اخبار تابستانه کتاب در اخبار شبکه یک صدا و سیما بوده است، ادامه داد: تبلیغات در این دوره مناسب است، از طرفی چند سالی است که به کتاب فروشی ها پوستر کاغذی تحویل داده نمی شود و اگر کتاب فروشی بخواهد از پوستر طراحی شده استفاده کند، می تواند از آن پرینت بگیرد.

او با اشاره به اینکه این کتاب فروشی دارای سایت برای فروش است، افزود: اعتبار درنظرگرفته شده برای کتاب فروشی آنقدر محدود است که سهمی برای خرید اینترنتی در نظر نمی گیریم. همین که بتوانیم مخاطبان محلی را تامین کنیم، کافی است. در نتیجه اگر موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برای فروش اینترنتی سهمی قائل شوند، بهتر خواهد بود.

محرابی با تاکید بر اینکه عدم اجرای طرح های حمایتی فقط به دلیل محدودبودن اعتبار درنظرگرفته شده برای کتاب فروشی ها است، ادامه داد: اگر برای فروش اینترنتی بودجه جداگانه ای در نظر گرفته شود، کتاب فروشان قادر به اجرای آن خواهندبود. برای اجرای طرح های حمایتی در سایت کتاب فروشی می توان درصد تخفیفی برای مخاطبان در نظر گرفت و در روند خرید کتاب از آن ها کد ملی دریافت شود. پس از آن کتاب فروش می تواند با وارد کردن کد ملی افراد، کتاب ها را در سامانه موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران ثبت کند.

مرتضی محرابی، مدیر کتاب فروشی کتابانه در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره هجدهمین دوره طرح های حمایتی و افزایش 50 درصدی اعتبار در آن گفت: به نظرم مبلغ درنظرگرفته شده برای اعتبار در این دوره مناسب است، زیرا حتی اگر فردی بخواهد بیشتر از این مبلغ خرید کند، می تواند با استفاده از کد ملی دوستان و آشنایان، کتاب های مورد نظرش را تهیه کند.

او خواستار افزایش اعتبار کتاب فروشان شد، چراکه با افزایش سرانه اعتبار درنظر گرفته شده برای مخاطبان، اعتبار کتاب فروشان با سرعت بیشتری مورد استفاده قرار خواهدگرفت. محرابی ادامه داد: اگر شارژ کتاب فروشان با اعتبار مخاطبان متناسب در نظر گرفته نشود، بعد از چند روز و قبل از اتمام طرح، تمام می شود و کتاب فروشان مجبور به ارائه درخواست برای تمدید آن از خانه کتاب خواهندشد. امیدوارم اعتبار کتاب فروشی ها تا 50 درصد افزایش پیدا کند.

برای خرید اینترنتی سهمی در نظر نمی گیریم
مدیر کتاب فروشی کتابانه با اشاره به اینکه دو نوبت شاهد اعلام اخبار تابستانه کتاب در اخبار شبکه یک صدا و سیما بوده است، ادامه داد: تبلیغات در این دوره مناسب است، از طرفی چند سالی است که به کتاب فروشی ها پوستر کاغذی تحویل داده نمی شود و اگر کتاب فروشی بخواهد از پوستر طراحی شده استفاده کند، می تواند از آن پرینت بگیرد.

او با اشاره به اینکه این کتاب فروشی دارای سایت برای فروش است، افزود: اعتبار درنظرگرفته شده برای کتاب فروشی آنقدر محدود است که سهمی برای خرید اینترنتی در نظر نمی گیریم. همین که بتوانیم مخاطبان محلی را تامین کنیم، کافی است. در نتیجه اگر موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برای فروش اینترنتی سهمی قائل شوند، بهتر خواهد بود.

محرابی با تاکید بر اینکه عدم اجرای طرح های حمایتی فقط به دلیل محدودبودن اعتبار درنظرگرفته شده برای کتاب فروشی ها است، ادامه داد: اگر برای فروش اینترنتی بودجه جداگانه ای در نظر گرفته شود، کتاب فروشان قادر به اجرای آن خواهندبود. برای اجرای طرح های حمایتی در سایت کتاب فروشی می توان درصد تخفیفی برای مخاطبان در نظر گرفت و در روند خرید کتاب از آن ها کد ملی دریافت شود. پس از آن کتاب فروش می تواند با وارد کردن کد ملی افراد، کتاب ها را در سامانه موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران ثبت کند.
خبرگزاری کتاب ایران

برای خرید اینترنتی سهمی در نظر نمی گیریم

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
معاون کتاب و فرهنگ خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: از زمانی که یارانه بیشتری را به طرح های تخفیف ارائه دادیم، به ویژه طی روزهای اخیر 890 تا 900 کتابفروش عضو طرح تخفیف کتاب شدند. باید گفت که مشارکت در این دوره از تابستانه تخفیف کتاب بی نظیر بود و 985 کتابفروش در طرح تخفیف عضو شدند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰

به گزارش خبرنگار ایمنا ، در یک سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا و وضعیت اقتصادی نامطلوبی که بر جامعه حاکم شد، کتاب جزو نخستین چیزهایی بود که از سبد خرید خانوارها حذف شد. این موضوع و کسادی بازار عرضه و تقاضای کتاب، ناشران و کتابفروشی ها را با مشکلات جدی مواجه ساخت به گونه ای که برخی از آنها را به ورشکستگی و تعطیلی کشاند. در این شرایط به نظر می رسد طرح تخفیف فصلی کتاب، دریچه ای است که موجب ترغیب بیشتر افراد به تهیه کتاب می شود و از طرفی گردش مالی خوبی را در کتابفروشی ها ایجاد می کند. در این میان تخفیف بیشتر برای خرید کتاب مطالبه ای است که همواره از خانه کتاب و ادبیات ایران درخواست می شود.

آزاده نظربلند، معاون کتاب و فرهنگ خانه کتاب و ادبیات ایران در این باره به خبرنگار ایمنا ، می گوید: از آنجا که کار ما سر و کار داشتن با کتابفروشی ها است، باید از قوانین صنفی پیروی کنیم. در قوانین صنفی کتابفروشی ها، یارانه یا تخفیف کتاب را بیشتر از 20 یا 25 درصد مناسب نمی دانند چرا که معتقد هستند که این امر موجب لطمه زدن به بازار کتاب می شود و از آنجا که کتاب، کالایی فرهنگی محسوب می شود، امکان تخفیف بیشتر از این ارقام وجود ندارد. ما نیز معمولاً در همین چهارچوب و عرفی که برای واحدهای صنفی کتابفروشی وجود دارد، طرح ها را برگزار می کنیم البته اگر کتابفروشی هایی تمایل به تخفیف بیشتر داشته باشند این موضوع در اختیار خودشان است.

وی در خصوص در نظر گرفتن یارانه بیشتر برای کتابفروشی ها، می افزاید: تابع یارانه کلی طرح هستیم. طرح هایی بوده که یارانه کمی به آن اختصاص یافته است بنابراین مجبور شده ایم یارانه کمتری را میان کتابفروشی ها تقسیم کنیم. طرح هایی نیز مانند یکی دو طرح اخیر وجود داشته است که یارانه نسبتاً خوبی از طرف معاونت امور فرهنگی به کتابفروشی ها اختصاص پیدا کرده که این موضوع، موجب شده است دست ما بازتر باشد و سقفی را که برای کتابفروشی ها در نظر گرفته ایم کمی بالاتر ببریم.

معاون کتاب و فرهنگ خانه کتاب و ادبیات ایران در پاسخ به این که خانه کتاب و ادبیات برای جبران ضرر و زیان کتابفروشی ها، چه طرح های دیگری در نظر گرفته است، توضیح می دهد: به این منظور، نمایشگاه مجازی کتاب تهران و نمایشگاه مجازی قرآن کریم را برگزار کردیم علاوه بر این ها در معاونت امور فرهنگی، تسهیلات کمک کرونایی برای ناشران و کتابفروشی ها در نظر گرفته شد که تصمیم گیری آن در معاونت امور فرهنگی بود اما در خانه کتاب، مستقیماً نمایشگاه مجازی و طرح های فصلی را اجرا می کنیم. سال پیش نیز به دلیل شرایط کرونایی، برای نخستین بار توانستیم طی یک سال، هر چهار طرح فصلی را برگزار کنیم و یارانه خوبی نیز به طرح ها اختصاص دهیم. معمولاً در سال های قبل از 99، دو یا سه طرح فصلی برگزار می شد.

اصفهان یکی از پر رونق ترین استان ها در حوزه کتاب

نظربلند، با اشاره به میزان عضویت کتابفروشی ها در طرح تخفیف تابستانه کتاب ، خاطرنشان می کند: در طرح های مختلف تخفیف کتاب، به ویژه در سال های اخیر 600 تا 700 کتابفروشی مشارکت کردند اما از زمانی که یارانه بیشتری را به طرح های تخفیف ارائه دادیم، به خصوص طی روزهای اخیر 890 تا 900 کتابفروش عضو شدند. باید گفت که مشارکت در این دوره از تابستانه تخفیف کتاب بی نظیر بود و 985 کتابفروش در طرح تخفیف عضو شدند. تاکنون چنین رقمی را به ثبت نرسانده بودیم و رکورد بسیار خوبی است.

وی درباره مشارکت استان اصفهان در طرح های فصلی تخفیف کتاب، می گوید: استان اصفهان معمولاً یکی از پررونق ترین استان ها از نظر تعداد کتابفروشی های مشارکت کننده، تعداد خریداران و میزان فروش کتاب در طرح های تخفیف است و پس از استان تهران، معمولاً مقام های دوم، سوم یا نهایتاً چهارم را در طرح های مشارکتی تخفیف کتاب داشته است.

معاون کتاب و فرهنگ خانه کتاب و ادبیات ایران، تصریح می کند: مبلغ کل فروش طرح در دوره های اخیر، 20 تا 22 میلیارد بوده است. اگر سال 99 را در نظر بگیریم به طور میانگین 4 تا 20 و حتی 80 میلیارد تومان، بوده که این ارقام به آنچه در پنل ما ثبت شده است، اختصاص دارد. این نکته را هم باید در نظر گرفت که وقتی کسی به کتابفروشی مراجعه می کند، ممکن است اجناس و کتاب های دیگری خارج از سقف خرید خود نیز خریداری کند که این خارج از طرح محسوب می شود.

نظربلند ادامه می دهد: وقتی رقم کلی فروش را در نظر می گیریم، رقم جالب توجهی است. یعنی از طریق طرح ها، به صورت کاملاً مستقیم، بیش از 80 میلیارد تومان گردش مالی ایجاد کرده ایم که رقم غیرمستقیم آن، بیش از این اعداد است.

وی درباره رضایت مندی کتابفروشی ها از طرح تخفیف فصلی کتاب، می افزاید: قاعدتاً باید رضایت داشته باشند. در حال حاضر موج گسترده ای برای شرکت در طرح های تخفیف ایجاد شده است و این طرح ها، موجب تسهیل در امر فروش کتاب می شود. ناشران و کتابفروشی ها ازجمله معدود اقشار و کسب و کارهایی هستند که وزارت ارشاد، از آنها حمایت هایی کرده است. حتی سینما، تئاتر و... که در حوزه وزارت ارشاد قرار دارد نیز در شرایط فعلی، به اندازه حوزه کتاب مورد حمایت قرار نگرفته است به عبارت دیگر، طی دوره های اخیر با توجه به افزایش یارانه و سیاست هایی که برای حمایت از کتابفروشی ها در پیش گرفته شده، حمایت های مستقیمی از این صنف شده است.

کد خبر 511174

لینک خبر :‌ خبرگزاری ایمنا
صنعت نشر ایران را می توان به بعد و قبل از کرونا تقسیم کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰

این باور یکی از فعالان قدیمی صنعت نشر ایران است که فراز و نشیب های زیادی را به چشم دیده است. کرونا همان طور که خطر تعطیلی برای بعضی از کتابفروش ها داشت، موجب شد آمار استفاده از کتاب های دیجیتال و صوتی افزایش چشمگیری پیدا کند. با این حال باید برای زندگی ناپایدار ناشرانی که درگیر تهیه کاغذ و گرانی های چاپ هستند، چاره ای اندیشید. کرونا که آمد و تعطیلی ها و خانه نشینی ها که شروع شد، دوباره موضوع کتاب به صدر اخبار آمد. عده ای از کتابفروشان سنتی که فقط باید حضوری سراغشان می رفتی بدون هیچ تعارفی، میزان فروش شان افت کرد و حتی خبر تهدید تعطیلی شان به گوش رسید اما همیشه در یک اتفاق مشترک همه به یک اندازه آسیب نمی بینند و چه بسا بعضی ها مصداق عدو شود سبب خیر می شوند .

شکایت کردن که کار همیشگی خیلی از ماست اما از همان روزهای شروع کرونا، برخی کتابفروشی ها و مراکز فروش آنلاین کتاب اتفاقا میزان فروش شان بیشتر شد؛ آن قدر که در پست های اینستاگرامی شان خبر می دادند گرچه کرکره فروشگاه مان پایین است و کاغذ بزرگ تعطیلی به خاطر کرونا روی در نصب شده اما همین چند نفر نیرویمان بیشتر و فشرده تر از قبل مشغول کار هستند تا بتوانند فهرست درخواستی مخاطب ها را پاسخ بدهند، کتاب های موجودشان را جدا و بعد با پست راهی خانه هایشان کنند. نمونه اش کتابفروشی آموت، اسم و... . بعضی از سایت های معتبر آنلاین هم دست کمی از این نداشتند. در همان روزها، مثلا کتابخون میزان فروشش بیشتر از سال های گذشته شده بود و بروبیای پخشی ها و اهالی پست در دفترش بازار گرمی را برایشان فراهم کرده بود. پیام های رضایت مخاطبان هم نشان می داد از نوع خدمات و نحوه ارسال آثارش راضی هستند و چه بهتر از این؟ مهم این بود که بعضی ها بلد بودند چطور خودشان را با شرایط جدید وفق دهند؛ ارسال رایگان کتاب، تأمین کتاب های مورد علاقه مخاطب هایشان، پاسخگویی های سریع، در دسترس گذاشتن چند شماره برای پشتیبانی محصولات و تداوم حیات در دوره کرونا.

آمار در آن روزها و حتی در همین روزهایی که به پیک های کرونایی عادت کرده ایم، عجیب است. یعنی در کنار تمام آن حرف های روشن که میزان فروش کتابفروشی های به روز و پخشی های منعطف افزایش یافته بود، عدد و رقم های نگران کننده کم نبود. مثلا در 25 فروردین 1399 وزیر فرهنگ و ارشاد نامه ای جداگانه به معاون اول رئیس جمهور و رئیس دفتر رئیس جمهور و دیگران ارسال و مساعدتی برای اهالی فرهنگ و هنر درخواست می کند. او در نامه اش گفته بود میزان خسارت کسب وکارهای بخش فرهنگی 347 میلیارد و 575 میلیون و بخش فعالیت های رسانه ای و تولید محتوای دیجیتال 278 میلیارد و 200 میلیون تومان است.

در مقابل، درست دو روز بعد یعنی در 27 فروردین همان سال در ایبنا خبری منتشر شد که در 20 روز نخست همان سال با همکاری وزارت ارشاد بیش از 236 هزار نسخه کتاب الکترونیک با ارزشی حدودا 26 میلیارد ریالی فروخته شده است. این عدد و رقم بر اساس آماری بود که از طریق فروش کتاب های دیجیتال در پلتفرم های کتابخوانی طاقچه، فیدیبو، کتابراه، نوار، کتابیکا، پژوهان و فراکتاب به دست آمده بود. حالا سوال این است که آیا کتاب صوتی و دیجیتال، یعنی هر اثری که از طریق پلتفرم ها به دست مخاطب می رسد، پرفروش تر از کتاب های چاپی است؟

دیگر دوره بحث کردن نیست
خیلی واضح است که دیگر وقت آن بحث های قدیمی نیست که چرا کتاب دیجیتال؟ چرا کتاب صوتی؟ تا همین چند سال پیش بعضی ها هنوز هم سر همین موضوعات دعوا داشتند که با نسخه الکترونیک، کتاب ها دیگر نه بوی کاغذ می دهند و نه نمی توان آن را در دست گرفت و ورق زد، امروز خیلی ها حتی آنها که اهل شنیدن نبودند، دست از این جنگ برداشته و خودشان هم رو به عرضه متفاوت آثارشان آورده اند.

این را در تعدد نام ناشران در لیست پلتفرم های عرضه دیجیتال آثار و تولیدکنندگان کتاب های صوتی می توان یافت. مثلا همین نوین کتاب گویا که از 14 سال پیش به طور تخصصی کار تولید کتاب صوتی را شروع و راه را برای بسیاری از تولیدکنندگان این عرصه باز کرد، اکنون بیش از هزار عنوان کتاب صوتی دارد که اسم ناشران و مولفان و مترجمان متعددی را می توان در لیست آثارش دید و این یعنی رو آوردن ناشران کوچک و بزرگ به کتاب هایی که به جای خواندن می توان آنها را شنید؛ حالا چه نشر مرکز و قطره و ققنوس باشد و چه نشرهای کوچک تری که می خواهند از همان ابتدای کار نظر تمام مخاطبان شان را جلب کنند؛ چه آنهایی که افرادی سمعی هستند و شیفته شنیدن و چه آنهایی که بصری هستند و کتاب فقط و فقط باید جلوی چشم شان باشد تا دقیق متوجه آن شوند. دوباره برویم سراغ آمار و ارقام که آیا واقعا استقبال از کتاب های دیجیتال و صوتی در این یکی دو سال به دلیل کرونا و خانه نشینی ها بیشتر از گذشته شده یا خیر؟

همین چند روز پیش بود که دو پلتفرم فیدیبو و طاقچه آمار مربوط به فروش کتاب هایشان را در سال 99 اعلام کردند. نتایج و اعداد شگفت آور بود! برای ما که عادت به شنیدن عددهای ناچیزی برای سرانه مطالعه ایرانی ها داریم، جای تعجب دارد اگر بدانیم در سال 99 میانگین مطالعه کاربران اپلیکیشن فیدیبو روزی هشت ساعت خواندن کتاب الکترونیک و پنج ساعت گوش دادن به کتاب های صوتی بوده است. فیدیبو از سال 92 فعالیتش را آغاز کرده است؛ یعنی نه عمرش خیلی طولانی است و نه خیلی کوتاه اما توانسته برخی اعداد آماری معمول در حوزه کتاب را تغییر دهد. عجیب ترین عدد این پلتفرم مربوط می شود به 31 فروردین 1399. در آن روز، 27 هزار ساعت کتاب در فیدیبو شنیده شده است. روز 14 فروردین همین سال هم کاربران فیدیبو 58 هزار ساعت مطالعه کرده اند.
حالا شاید بعضی ها بگویند این آمار فقط برای یک پلتفرم است و نمی توان گفت با یک گل بهار می شود و... اما آمار سال 99 اپلیکیشن طاقچه هم دست کمی از فیدیبو ندارد.

کتاب چاپی نابود نمی شود، اگر...
اعداد و ارقام بالای فروش کتاب های صوتی در ایام دلسردکننده کرونا دل خیلی ها را گرم نگه داشت. اما ناشرها چه؟ همان ها که اگر نباشند، نه کتاب دیجیتالی وجود خواهد داشت و نه کتابی برای صوتی شدن. اصلا در این جور وقت ها باید به آن خبرهای انتشار و تجدیدچاپ ها دل خوش کنیم یا از آن کم کار شدن ناشران تازه کار دل نگران شویم؟ هرچند، تازه کار داریم تا تازه کار. مثلا ناشری که از همان سال 99 کارش را شروع کرده وضعیتش خیلی سخت تر از ناشری است که دو سه سال قبل تر مجوز گرفته و با هزار بالا و پایین فرسایشی آثارش را به 30 یا 40 عنوان رسانده، بلکه در نمایشگاه کتاب شرکت کند و مخاطبش را بیابد؛ همان نمایشگاه کتاب هم که با کرونا به باد فنا رفت، برگزار نشد و وقتی هم مجازی برگزارش کردند، در پاندولی از خبرهای خوب و بد در نوسان بود. بعضی ها فروش شان دور از انتظارشان بود و بعضی دیگر اصلا دیده نشدند و عده ای از مخاطب ها پوست شان کنده شد تا به کتاب شان برسند و عده ای دیگر تا مدت ها هر روز پستچی زنگ خانه شان را می زد و تک به تک لیست کتاب هایشان را تکمیل می کرد. حتما تلاش کردن بهتر از دست روی دست گذاشتن است اما هیچ کدام از اینها باعث نمی شود که خبرهای نگران کننده برای ناشران تازه کار کمتر شود.

احمد تهوری، مدیر نشر آفتابکاران که از سال های جوانی در کار کتاب و چاپ بوده است درباره تاثیر کرونا بر فروش کتاب می گوید: صنعت نشر ایران را می توان به قبل و بعد از کرونا تقسیم کرد. کرونا تهدیدی بود که یک عده توانستند از آن استفاده کنند و یک عده هم با عدم استفاده ضرر کردند. غیر از آنهایی که صرفا وابسته به فروش فیزیکی کتاب بودند، باید گفت ناشران تازه کار بیشترین آسیب را دیدند. چون صنعت نشر در ایران همچنان وابسته به دولت است. افزایش قیمت کاغذ و چاپ کتاب باعث شد این دسته از ناشران که فروش اصلی و شناخته شدن شان بیش از همه وابسته به نمایشگاه کتاب باشد، بیشترین آسیب را ببینند.

این تهدیدها کم اهمیت نیستند. اگر ناشری نباشد، اگر ناشران با این قیمت بالای کاغذ امکان چاپ کتاب نداشته باشند، اگر به جای نمایشگاهی که هزار ان قلت بر آن وارد بود، هیچ راهکاری برای معرفی بهتر و بیشتر ناشران صورت نگیرد، آن آمار بالای خوشحال کننده پلتفرم ها نیز رو به افول می رود.

حورا نژادصداقت / روزنامه جام جم

لینک خبر :‌ جام جم
در حالی که سینما با تمام توان برای ادامه حیات خود در دوران اپیدمی کرونا می جنگید و همچنان کم نفس بود، اما دینامیت توانست بار دیگر علاقمندان سینما را به سالن ها بیاورد و رونق را به آن بازگرداند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۹

به گزارش گروه فرهنگ و هنر قدس آنلاین ، علیرغم همه بیم و امیدها نسبت به سرنوشت سینما در ایام کرونا، شرایط نامتعادل و شکننده اکران، وضعیت نه چندان دلچسب فروش فیلم ها در بازگشایی و تعطیلی مکرر سالن ها و استقبال کمرنگ مردم از سینما، تقریبا بسیاری از اهالی سینما و دوستداران این هنر رونق سینما و سالن ها را منوط به پایان دوران کرونا و بازگشت به شرایط عادی می دانستند تا این که دینامیت طلسم این ایام را شکست و به بسیاری ثابت کرد سینما هنوز زنده است و نفس می کشد.

علیرغم اینکه از ابتدای اپیدمی کرونا تاکنون فیلم های مهم و قابل توجهی اکران شده اند اما می توان گفت به جز یکی دو مورد تقریباً همه آنها در قیاس با شرایط عادی در گیشه با شکست مواجه شدند. در میان فیلم های به نمایش درآمده تنها شنای پروانه با فروش بیش از 3 میلیارد تومان در صدر جدول قرار داشت و با فروش بیش از 4 میلیارد لقب پرفروش ترین فیلم اکران آنلاین را از آن خود کرد.

ضمن اینکه در این ایام فیلم های کمدی متعددی همچون خوب، بد، جلف؛ ارتش سری ، آقای سانسور ، هفته ای یکبار آدم باش ، تک خال و ... هم اکران شده اما هیچ کدام نتوانسته موفقیت دینامیت را با فروش 7 میلیاردی تا به اینجای کار به دست بیاورد.

دینامیت از 10 تیرماه اکران خود را آغاز کرد و حالا در آستانه حضور یک ماهه خود بر پرده سینما و فروش موفقش، نگرانی بسیاری از صاحبان فیلم ها را برای اکران کمتر کرده و احتمالاً بسیاری از سینماگران به نمایش فیلمشان در این دوران اقبال بهتری نشان خواهند داد. این در حالی است که احتمالاً فیلم قهرمان اصغر فرهادی همزمان با اکران جهانی خود در پاییز، در ایران نیز به نمایش درآید.

در حال حاضر فیلم های دینامیت به کارگردانی مسعود اطیابی، سیاه باز به کارگردانی حمید همتی، مدیترانه به کارگردانی هادی هاجتمند، بوتاکس به کارگردانی کاوه مظاهری، قصه عشق پدرم به کارگردانی محمدرضا ورزی، در کنار خورشید به کارگردانی مجید مجیدی، تک خال ، هفته ای یکبار آدم باش و ... روی پرده سینماست.

براساس آمار منتشر شده در سایت سمفا و جدول فروش فیلم های در حال اکران از 2 الی 8 مردادماه جاری، دینامیت طی هفته گذشته با بیش از 80 هزار و 600 مخاطب در تهران و سایر استان ها و با در اختیار داشتن 3991 سانس فروشی معادل یک میلیارد و 743 میلیون را ثبت کرده و فروش کلی فیلم را به بیش از 7 میلیارد تومان رسانده است.

فیلم سینمایی مدیترانه به کارگردانی هادی هاجتمند با مجموع 1273 مخاطب در تهران و سایر استان فروش 24 میلیون و 286 هزار تومان را در 296 سانس ثبت کرده است.

همچنین فیلم سینمایی سیاه باز با 358 مخاطب در تهران و 513 مخاطب در سایر استان ها و با در اختیار داشتن 259 سانس به فروشی معادل 17 میلیون و 793 هزار تومان رسیده و فروش کلی فیلم را از ابتدای اکران تاکنون به 29 میلیون و 824 هزار تومان رسانده است.

فیلم سینمایی قصه عشق پدرم با مجموع 438 مخاطب و 131 سانس طی هفته گذشته 8 میلیون و 916 هزار تومان را در جدول فروش به ثبت رسانده است.

همچنین فیلم سینمایی بوتاکس که در گروه هنر و تجربه به نمایش درآمده نیز با 207 مخاطب در تهران و 30 مخاطب در سایر استان ها در 44 سانس فروش 6 میلیون و 585 هزار تومان را ثبت کرده است.

علاوه بر این فیلم سینمایی خورشید نیز با 1758 مخاطب و 232 سانس فروشی معادل 44 میلیون تومان را به ثبت رسانده که در مجموع از ابتدای اکران تاکنون سهم فروش این فیلم از اکران به یک میلیارد و 537 میلیون تومان رسیده است؛ همچنین اکران آنلاین این فیلم از 31 تیرماه آغاز شد.

براساس گزارش سمفا، مجموع فیلم های در حال اکران طی هفته گذشته با 89 هزار و 884 تماشاگر در 5676 سانس فروشی معادل یک میلیارد و 958 میلیون تومان را به ثبت رسانده است.

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
مدیر پردیس سینمایی آزادی می گوید: اغلب بدنه سینماداران نگاهی کهنه به مقوله اکران و جذب مخاطب دارند و امروز اکران آثار مستند در سینمای جهان با استقبال بسیار خوب مخاطبان مواجه می شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۹

گروه سینمایی هنرآنلاین: سجاد نوروزی مدیر پردیس سینمایی آزادی گفت: بسیاری از مستندهایی که تولید می شود از 60 درصد فیلم های سینمایی که در سینماها اکران می شوند جذاب تر و باکیفیت ترند اما اغلب بدنه سینماداری و فعالان بخش توزیع و اکران، نگاهی کهنه و از مد افتاده به مقوله اکران و جذب مخاطب دارند.

این فعال فرهنگی ادامه داد: برای اکران مستندها در سینما نیاز به شناخت بازار، اطلاع رسانی و تبلیغات است. نمی شود با مناسبات و تجربه های دهه 60 و 70 سینمای امروز را اداره و مخاطب جذب کرد. مستندهایی از جنس بزم رزم فیلم هایی باکیفیت و جذاب هستند که می توانند روی پرده بروند و مخاطب بالا داشته باشند. البته منظور از مخاطب بالا، آن ارقام و اعدادی نیست که در سینمای تجاری و عامه پسند وجود دارد.

مدیر پردیس سینمایی آزادی افزود: در جهان مستندهایی که برای مخاطب جذاب هستند، جنجالی و پرفروش شده و از آنها استقبال می شود. مستندهای مایکل مور معمولا پرمخاطب هستند، مستند بولینگ برای کلمباین از پرفروش های گیشه سینماهای آمریکا بود. در ایران هم ما نمونه هایی داریم که در صورت اکران مناسب و اطلاع رسانی درست و تبلیغات، می توانند پرفروش باشند.

نوروزی در بخش دیگری از سخنانش گفت: نمایش آنلاین مستندها در کنار اکران آنها در سینما، یک راهکار برای جذب مخاطب و معرفی سینمای مستند به مردم است. معتقدم، هرگز پلتفرم ها جای سینما و فیلم دیدن در سالن را نمی گیرند. در شرایط فعلی و در فضایی که شیوع ویروس کرونا ادامه دارد، سالن ها خالی هستند اما فیلم دیدن در سینما کهنه نخواهد شد و پس از بازگشت به شرایط عادی، فیلم دیدن در سینما اولویت اول خواهد بود.

این فعال رسانه ای در پایان بیان کرد: سینمای مستند در ذات خود، واجد ارزش است. توجه به اکران و نمایش آثار مستند رواج سینمایی است که پیوند با اندیشه، فرهنگ و هنر دارد و ارزشمند است. این سینما برخلاف اظهارنظرهای اشتباه، مخاطب دارد اما معمولا اطلاع رسانی و تبلیغات درست برای جذب این گروه از مخاطبان در زمان اکران فیلم ها کمرنگ است.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
حسین انتظامی، در توییتی خواستار آن شد همه محصولات فرهنگی، همچون سینما، دارای یک سامانه فروش برخط شوند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۹ سایت های دیگر : برخط نیوز

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، حسین انتظامی، رییس سازمان سینمایی، که در دوران مسوولیت خود، با راه اندازی سامانه مدیریت فروش و اکران فیلم ها (سمفا)، موفق شد چرخه اقتصادی و فرهنگی سینما را شفاف کند، در این باره توییتی را منتشر کرد.

در این توییت آمده است:

پیشنهاد می کنم چند وقت یک بار به سامانه مدیریت فروش و اکران سمفا ( samfa.ir) سر بزنید. با فیلترها و مرتب سازی ها، دید خوبی از مصرف فرهنگی کشور می دهد؛ داده باز هم برای اهل اکسل دارد. امید آن که دیگر محصولات فرهنگی هم چنین سامانه برخطی داشته باشند

5757

کد خبر 1540528

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
تنها چند روز پس از ابتلای رامبد جوان به کرونا و ناتمام ماندن برنامه خندوانه این بار مهران مدیری دیگر مجری تلویزیون به کرونا مبتلا شد تا مسئله آسیب پذیری هنرمندان در مقابل کرونا بیش از پیش مطرح شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۹ سایت های دیگر : خبر آنلاین برخط نیوز تیک خبرداغ

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: تنها چند روز پس از ابتلای رامبد جوان به کرونا و ناتمام ماندن برنامه خندوانه این بار مهران مدیری دیگر مجری تلویزیون به کرونا مبتلا شد تا مسئله آسیب پذیری هنرمندان در مقابل کرونا بیش از پیش مطرح شود.

بزرگ ترین شانس شبکه نسیم سیما این است که کار ضبط مسابقه دورهمی با اجرای مهران مدیری به پایان رسیده و عملاً ابتلای وی به کرونا تأثیر منفی روی پخش این مسابقه تلویزیونی نخواهد گذاشت. نزدیک شدن به ایام ماه محرم و صفر نیز به کمک تلویزیون آمده است تا توقف پخش خندوانه و پایان دورهمی چندان لطمه ای به برنامه های سرگرمی شبکه نسیم نزند.
روند رو به گسترش ابتلای هنرمندان به کرونا، نشان می دهد برخلاف ادعا های قبلی مبنی بر رعایت پروتکل های بهداشتی، حتی مجریان شناخته شده نیز از گزند ویروس کرونا در امان نبوده اند. تزریق دوز اول واکسن کرونا به بخشی از هنرمندان پیشکسوت هم نتوانسته است از ابتلای آنان به کرونا جلوگیری کند. جمشید هاشم پور یکی از چهره های هنری است که پس از دریافت واکسن، گرفتار کرونا شد.
هنرمندان در خطر کرونا
هنرمندان روز های پرخطری را پشت سر می گذارند، ابتلای رامبد جوان و مهران مدیری رسانه ای شد، اما در کنار آن باید به خبر درگذشت مجری شبکه افلاک (استان لرستان) اشاره کرد. اسفندیار ملایری، هنرمند لرستانی و مجری و بازیگر شبکه افلاک بر اثر ابتلا به کرونا گذشت. همچنین شیرین بهرامی، دوبلور جوان صداوسیما نیز بر اثر کرونا دار فانی را وداع گفت. سال گذشته نیز چنگیز جلیلوند، هنرمند بی همتای دوبله ایران بر اثر کرونا جان به جان آفرین تسلیم کرد. روز گذشته بهنوش بختیاری نیز با انتشار پستی در صفحه اجتماعی خود، از ابتلایش به کرونا خبر داد.
نوع فعالیت های هنری به خصوص در سینما و تلویزیون که در فرایند تولید آن ها چندین نفر در فضا های بسته یا نیمه بسته تجمع پیدا می کنند، زمینه انتقال ویروس کرونا را تشدید می کند. به رغم اینکه در تلویزیون ادعا می شود فاصله گذاری مناسب انجام می شود، ابتلای رامبد جوان مجری خندوانه نشان داد کرونا از آنچه برنامه سازان تلویزیون می پندارند، خطرناک تر است. مجری خندوانه که در همه قسمت های اخیر آن حضار با فاصله از یکدیگر و با ماسک حضور داشتند، مبتلا به کرونا شده و بستری است. همین مسئله باعث شد تا تهیه کننده خندوانه از توقف این برنامه خبر دهد. این اتفاق می توانست برای برنامه مسابقه دورهمی شبکه نسیم نیز تکرار شود، اما به دلیل اینکه ضبط برنامه پیش تر انجام شده بود، عملاً مشکلی برای پخش پیش نیامد.
در هفته های اخیر نام چندین بازیگر سینما در ردیف مبتلایان به کرونا درج شده است، اغلب این افراد در زمان فعالیت های سینمایی مبتلا به بیماری شده اند، اگرچه درخواست های متعددی برای توقف تولید مجموعه های نمایشی ارائه شده، ولی عملاً پروژه ها همچنان در حال فیلمبرداری هستند.
کرونا سراغ طائرپور رفت
فرشته طائرپور، تهیه کننده سینما که به دلیل ابتلا به کرونا در بخش آی سی یوی یکی از بیمارستان های تهران بستری بود، به بخش عمومی منتقل شد.
طائرپور که آثاری، چون گلنار ، آینه های روبه رو ، نخودی و پسر مریم را تهیه کرده است، از هفته گذشته به دلیل درگیری ریه پس از ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری شد و دیروز نزدیکان وی خبر دادند که به بخش عمومی منتقل شده و روند بهبودی را سپری می کند. طائرپور که رئیس انجمن کارفرمایی تهیه کنندگان فیلم (اکت) هم است، بار ها مطالبه واکسیناسیون هنرمندان مقابل دوربین را مطرح کرده است.
درگذشت یک چهره رسانه
حسین احمدی، فعال رسانه ای و صاحب امتیاز روزنامه هنرمند نیز بر اثر کرونا دار فانی را وداع گفت. مرحوم احمدی نزدیک یک ماه در بیمارستان بستری بود ولی در نهایت هفته گذشته تسلیم ویروس کرونا شد و درگذشت. وی هنگام مرگ تنها 40 سال داشت. از دیگر هنرمندانی که طی روز های گذشته به خاطر ابتلا به کرونا چشم از جهان فروبسته اند می توان به بانو مهر الزمان فخارمنفرد، هنرمند پیشکسوت نگارگری اشاره کرد که در رشته نگارگری دارای مدرک درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود. اوج گیری موج پنجم کرونا، هنرمندانی را که به دلیل شرایط کاری در سینما و تلویزیون مجبور به فعالیت هستند، بیش از دیگران تهدید می کند و به نظر می رسد این روز ها باید تدبیر جدی تری برای دور ماندن این قشر از خطر کرونا در نظر گرفته شود.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰

: پیمان سبزعلی تهیه کننده سینما در خصوص 8 سال زوال و انحطاط در بنیاد سینمای فارابی گفت: یکی از معضلات سینمای ایران سرمایه گذاری بخش دولتی در سینما است؛ از این رو بنده معتقدم فارابی نباید به عنوان سرمایه گذار در تولید آثار سینمایی مشارکت داشته باشد. نه تنها این نهاد که تمامی نهادهای دولتی بایستی تنها در بخش نظارتی فعالیت داشته باشند و اگر این اتفاق بیفتد دیگر بحث رانت خواری و باندبازی در سینما از بین خواهد رفت.

تهیه کننده فیلم سینمایی هشتگ دوچرخه باز در گفتگو با خبرنگار افزود: یکی از سوألات اساسی بنده در خصوص بنیاد سینمایی فارابی همیشه این بوده که چیدمان افراد حاضر در شوراهای بنیاد سینمایی فارابی بر چه مبنا و اساسی است؟ این افراد چرا و چگونه برای حضور در شوراهای تخصصی این بنیاد سینمایی انتخاب شده اند؟

وی در همین راستا ادامه داد: بنده همواره جزو منتقدین چیدمان این شوراها بوده و هستم و می دانم بسیاری دیگر از سینماگران هم از این شوراها نارضایتی دارند. ای کاش اگر بعد از مدتی این شوراها هیچ خروجی مناسبی نداشتند اعضای شان عوض شوند نه اینکه همواره در این محفل حضور داشته باشند و هیچ کار مثبتی هم برای سینما انجام ندهند!

سبزعلی در بخش دیگری از این گفتگو با تأکید بر اینکه زدوبندهای مالی همیشه در نهادهای سینمایی وجود داشته و دارد و احتمالاً در دوره های آتی نیز وجود خواهد داشت متذکر شد: در سال های اخیر بحث شفاف سازی های مالی بنیاد سینمایی فارابی اتفاق نیکویی بود و من شخصاً از این اتفاق استقبال کردم و امیدوارم نظم مالی و اداری همچنان در این بنیاد سینمایی استمرار داشته باشد.

این سینماگر در خاتمه اظهاراتش تأکید کرد: یکی از کارهای خوبی که بنیاد سینمایی فارابی می تواند انجام دهد داشتن تعامل با دیگر نهادها و دستگاه های فرهنگی و هنری است. این بنیاد می تواند فیلمنامه های جوانان و نوجوانان را خریداری کند و با اینکه فاصله میان سینما و تلویزیون بسیار زیاد است با سازمان صدا و سیما وارد تعامل و همکاری شده و بخشی از فیلمنامه های جوانان و نوجوانان را برای ساخت به تلویزیون ارائه کند تا از این رهگذر شاهد تولیدات بیشتری بدون سرمایه گذاری اما با اهتمام دولت باشیم.

تهیه کننده فیلم سینمایی هشتگ دوچرخه باز در گفتگو با خبرنگار افزود: یکی از سوألات اساسی بنده در خصوص بنیاد سینمایی فارابی همیشه این بوده که چیدمان افراد حاضر در شوراهای بنیاد سینمایی فارابی بر چه مبنا و اساسی است؟ این افراد چرا و چگونه برای حضور در شوراهای تخصصی این بنیاد سینمایی انتخاب شده اند؟

وی در همین راستا ادامه داد: بنده همواره جزو منتقدین چیدمان این شوراها بوده و هستم و می دانم بسیاری دیگر از سینماگران هم از این شوراها نارضایتی دارند. ای کاش اگر بعد از مدتی این شوراها هیچ خروجی مناسبی نداشتند اعضای شان عوض شوند نه اینکه همواره در این محفل حضور داشته باشند و هیچ کار مثبتی هم برای سینما انجام ندهند!

سبزعلی در بخش دیگری از این گفتگو با تأکید بر اینکه زدوبندهای مالی همیشه در نهادهای سینمایی وجود داشته و دارد و احتمالاً در دوره های آتی نیز وجود خواهد داشت متذکر شد: در سال های اخیر بحث شفاف سازی های مالی بنیاد سینمایی فارابی اتفاق نیکویی بود و من شخصاً از این اتفاق استقبال کردم و امیدوارم نظم مالی و اداری همچنان در این بنیاد سینمایی استمرار داشته باشد.

این سینماگر در خاتمه اظهاراتش تأکید کرد: یکی از کارهای خوبی که بنیاد سینمایی فارابی می تواند انجام دهد داشتن تعامل با دیگر نهادها و دستگاه های فرهنگی و هنری است. این بنیاد می تواند فیلمنامه های جوانان و نوجوانان را خریداری کند و با اینکه فاصله میان سینما و تلویزیون بسیار زیاد است با سازمان صدا و سیما وارد تعامل و همکاری شده و بخشی از فیلمنامه های جوانان و نوجوانان را برای ساخت به تلویزیون ارائه کند تا از این رهگذر شاهد تولیدات بیشتری بدون سرمایه گذاری اما با اهتمام دولت باشیم.

لینک خبر :‌ هشدار نیوز
کاظم ملایی کارگردان فیلم سینمایی گورکن بیان کرد که این فیلم به زودی به صورت آنلاین به نمایش در می آید و امید دارد که با استقبال سینمادوستان مواجه شود.

کاظم ملایی کارگردان فیلم سینمایی گورکن در گفتگو با خبرنگار مهر درباره اکران این فیلم گفت: گورکن قرار بود دو ماه پیش با بازگشایی مجدد سینماها و برخورداری از بسته های حمایتی سازمان سینمایی اکران شود که شورای صنفی نمایش و سینماداران سیاست نمایش آثار کمدی را در پیش گرفتند تا دوباره اکران سینماها را به جریان بیندازند از طرفی شرایط حمایتی سازمان سینمایی برای اکران فیلم ها بسیار تغییر کرد درواقع به این نحو شد که دو و نیم میلیارد از سوی این سازمان به فیلم هایی تعلق بگیرد که فروششان در گیشه از مرز پنج میلیارد گذشته باشد که این اتفاق برای فیلم های اجتماعی مثل گورکن بسیار بعید بود. چون این فیلم اصلاً یک اثر کمدی نیست از سوی دیگر امروز وضعیت شیوع کرونا در اکثر استان ها همچنان قرمز است و هر لحظه بیم تعطیلی سینماها می رود برای همین تصور می کنم در حال حاضر بهترین تصمیم برای فیلم هایی مثل فیلم ما اکران آنلاین است که گورکن در آینده ای نزدیک به همین شکل اکران می شود.

وی افزود: به شخصه اوایل سال گذشته جزو مخالفان سرسخت اکران آنلاین بودم چون چنین نمایشی را برای سینما حقیر می دانستم. به نظرم تماشای یک اثر سینمایی که سرشار از جزئیات است و حاصل دسترنج یک گروه که به مدت طولانی برای آن بسیار زحمت کشیده اند روی پرده سینما درست و جذاب است. متأسفانه دیدن یک اثر سینمایی روی صفحه تلویزیونی، لپ تاپ یا تبلت و موبایل اصلاً منطقی نیست چون طبیعتاً جزئیات آن اثر نابود می شود واقعیت اما این است که با توجه به شرایط سخت موجود امروز، دیگر توده مردم صلاح می دانند آثار سینمایی را در خانه خود دنبال کنند. با توجه به وضعیت قرنطینه و ایزوله شدن مردم، این روزها دوران طلایی وی اودی ها را شاهد هستیم با این حال هنرمندان ما همیشه زخم خورده نبود قانون کپی رایت بوده اند؛ قانونی که بعید می دانم در آینده نزدیک هم شاهد جدی شدن آن در کشورمان باشیم. کشور ما به قدری درگیر مشکلات و مسائل پیچیده است که خنده دار است در این شرایط به اجرای قانون کپی رایت امیدوار باشیم.

ملایی اظهار کرد: حقیقت این است که اگر همین مورد عملی می شد، حیات سینما و خیلی از رشته های هنری در این روزهای کرونایی نابود نمی شد و خیلی از تهیه کنندگان انگیزه و جرأت اکران آنلاین را پیدا می کردند. متأسفانه در کشور ما بعد از اکران آنلاین فیلم ها به سرعت قاچاق می شوند، مثل ویروس کرونا در فضاهای تلگرامی به سرعت منتشر می شوند و سپس کانال های ماهواره ای در کمال بی اخلاقی بلافاصله آنها را نمایش می دهند، گویی گروهی تمام تلاش خود را می کنند که مالکان این آثار کاملاً متضرر شوند. تصور من این است و در شرایط موجود فیلم هایی مثل گورکن در اکران آنلاین موفق تر خواهند بود چون در این اوضاع سخت حتی فیلم های به شدت سرگرم کننده و کمدی هم به سختی می توانند مخاطب را به سالن های سینما بکشانند. درواقع ترجیح مردم این است که اگر قرار است در این روزهای تلخ ریسک کنند و به سینما بروند حداقل یک فیلم کمدی ببینند تا لحظاتی آنها را از هیاهوی بیرون فارغ کند.

این کارگردان در بخش دیگر از صحبت هایش مطرح کرد: فیلم سینمایی گورکن بر خلاف بی میلی مسئولان جشنواره فیلم فجر که به آن برچسب های زیادی زدند و از بخش مسابقه کنارش گذاشتند اما اولین نمایشش را سال گذشته در جشنواره فیلم شانگهای تجربه کرد، بر خلاف تعطیلی و به تعویق افتادن جشنواره ها، تا کنون توانسته در بیش از سی فستیوال خارجی به نمایش دربیاید و 14 جایزه جهانی را در بخش های مختلف کسب کند.

وی در پایان گفت: من با بازی متفاوت ویشکا آسایش و سایر بازیگران فیلم، عملکرد خوب عوامل فنی و از همه مهمتر موضوع و داستان مهم و خاص فیلم بسیار خوشبین و امیدوار هستم که گورکن بتواند در اکران آنلاین موفق باشد و مخاطبان از تماشای آن رضایت داشته باشند.

کد خبر 5269908

زهرا منصوری

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
یک تهیه کننده سینما گفت: در کشور ما شبکه نمایش خانگی برای پرداختن به مسائل مختلف دستش بازتر است و در نوع موضوع، پوشش بازیگران و دیالوگ ها فضای متفاوتی وجود دارد که امکان موفقیت در رقابت با تلویزیون برایش فراهم است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰ سایت های دیگر : خبرگزاری برنا

اعتمادآنلاین| جلیل شعبانی، تهیه کننده سینما اظهار کرد: طی یک سال اخیر به دلیل شیوع ویروس کرونا شرایطی به وجود آمده که مجبور به امتحان ایده ها و طرح های مختلف شده ایم. یکی از اتفاقات اجتناب ناپذیر در این بین رونق گرفتن شبکه نمایش خانگی بود چرا که با تعطیلی سینماها مخاطبان که علاقه به دیدن فیلم و سریال دارند در خانه، خود را با آثار شبکه نمایش خانگی سرگرم می کردند.

به گزارش برنا، شعبانی خاطرنشان کرد: این اتفاق نه تنها در ایران که در همه جای دنیا رخ داده و شبکه نمایش خانگی رشد و رونق بسیاری داشته است. در کشور ما هم این اتفاق طبیعی است و مردم با هزینه کم تر از سینما رفتن می توانند در خانه بنشینند و آثاری که به آن علاقه دارند را دنبال کنند. در کشور ما شبکه نمایش خانگی برای پرداختن به مسائل مختلف دستش بازتر است و در نوع موضوع، پوشش بازیگران و دیالوگ ها فضای متفاوتی وجود دارد که امکان موفقیت در رقابت با تلویزیون برایش فراهم است.

او افزود: آثاری که در شبکه نمایش خانگی پخش می شوند تنها چند راه برای کسب درآمد دارند که فروش اشتراک، اسپانسر و فروش اینترنت راه های موجود برای این کار هستند. در هر صورت سریال های زیادی که این روزها تولید و پخش می شوند یا از طریق فروش سریال کسب درآمد می کنند یا این کسب درآمد از منابعی دیگر صورت می گیرد که شاید نیاز به بررسی دارد اما به طور کل نمی توان به تولیدات زیاد شبکه نمایش خانگی ایرادی وارد دانست و گفت که چرا شبکه نمایش خانگی تا این حد سریال تولید می کند. بسیاری از سینماگران روزهای سختی را در دوران کرونا گذراندند که شغل دیگری هم نداشتند و امروز با گسترش سریال سازی از بند بیکاری رها شده اند. نکته دیگر این است که وقتی بخش خصوصی اثری تولید می کند قطعاً به فکر درآمدزایی و جلوگیری از شکست است و راه هایی برای درآمدزایی پیدا می کند. به نظر من بالا رفتن میزان تولیدات شبکه نمایش خانگی در شرایط حاضر اتفاق بسیار خوبی است.

تهیه کننده فیلم سینمایی قسم تصریح کرد: برای نظارت بر بودجه های هزینه شده در ساخت آثار شبکه نمایش خانگی به نظر من باید سازمان های نظارتی ورود کنند و به شکل یک ناظر این موضوع را زیر نظر داشته باشند. اگر در کشور ما قانون حرف اول را می زند و همه موظف به پایبندی آن هستیم باید قوه قضاییه و سازمان های مربوطه به عنوان ناظر بر این موضوع نظارت داشته باشند و این ماجرا را پیگیری کنند اما این نظارت نباید به دخالت تبدیل شود.

این تهیه کننده در ادامه درباره کیفیت آثار شبکه نمایش خانگی گفت: به هر حال هر زمان که کمیت افزایش پیدا می کند احتمال کاهش کیفیت نیز وجود دارد. از زمانی که تعداد سریال ها در شبکه نمایش خانگی بالا رفته است کیفیت آثار نیز کاهش پیدا کرده. به هر حال پلتفرم ها در تلاش هستند تا هر شب یک قسمت سریال داشته باشند تا مخاطبان خود را از دست ندهند و از آنجا که ما در نیروی کار این پتانسیل را نداریم طبیعی است که کیفیت کاهش پیدا کند. تعداد نویسندگان، کارگردان ها و بازیگران ما اندک است و وقتی تقاضا زیاد می شود یک نفر چند کار انجام می دهد و تمرکز از بین می رود.

شعبانی در پایان گفت: دولت و نهادهای مرتبط با این موضوع مثل صداوسیما باید به معرفی و پرورش نیروهای جدید فکر کنند. بخش خصوصی به دلیل دغدغه هایی مثل حفظ سرمایه و درآمدزایی امکان انجام این کار را ندارند و دولت و صداوسیما هستند که باید از نیروهای بااستعداد و باسواد حمایت کنند تا این افراد وارد بازار کار شده و سینما و تلویزیون ما در هر زمینه ای پتانسیل بالایی برای بیشتر شدن تولیدات داشته باشد.

لینک خبر :‌ اعتماد آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰ سایت های دیگر : انجمن سینمای جوانان ایران

تهران (پانا) - صمد علیزاده معتقد است اکثر فیلمسازهای کوتاه با مدیوم سینمای کوتاه آشنا نیستند و بیشتر اوقات فریب فضاها و روایت های فیلم های بلند را می خورند و می خواهند به هر نحوی آب یک دریا را در یک برکه بگنجانند.

صمد علیزاده، کارگردان جوان سینمای کوتاه که فیلم کوتاه ناهید را نویسندگی وکارگردانی کرده و حضوری موفق در جشنواره های داخلی و خارجی داشته، درباره جایگاه سینمای کوتاه ایران به پانا گفت: خوشبختانه سینمای کوتاه ایران، به دلیل مهیا بودن بستر های مختلف از جمله امکانات تجهیزاتی و عوامل حرفه ای و رسانه به جایگاه مستقل رسیده است و چه در سینمای داخلی و چه خارجی حرفی برای گفتن دارد و امیدوارم این درخشش همچنان پا برجا باشد و چه بسا به جایگاه بالاتری دست یابد.

متاسفانه اکثر فیلمسازهای کوتاه با مدیوم سینمای کوتاه آشنا نیستند

وی در پاسخ به این پرسش که سینمای کوتاه چقدر موفقیتش را از فیلمنامه دارد؟ و اینکه آیا فیلمنامه (با ایده ای جدید) در ماندگاری فیلم کوتاه موثر است یا خیر، توضیح داد: اگر صادق باشم، درصد کمی از فیلم ها دارای این ویژ گی هستند. متاسفانه قصه اکثر فیلم های کوتاه وام گرفته از قصه های سینمای بلند است و متاسفانه اکثر فیلمسازهای کوتاه با مدیوم سینمای کوتاه آشنا نیستند و بیشتر اوقات فریب فضاها و روایت های فیلم های بلند را می خورند و می خواهند به هر نحوی آب یک دریا را در یک برکه بگنجانند. این روند را می توانیم در اکران های جشنواره های داخلی شاهد باشیم. از طرفی برخی در دام ایده می افتند و آن ایده را بدون هیچ قصه ای روایت می کنند. بنابراین قطعا فیلم های کوتاهی که دارای این قابلیت های درست هستند، مسیر درست تری را طی می کنند و هم دیده می شوند و هم ماندگار. نمونه ای بسیار خوب برای این منظور، فیلم کوتاه حیوان ساخته برادران ارک است.

فیلم کوتاه؛ تمرین فیلمسازی نیست!

علیزاده درباره دلیل مقبولیت سینمای کوتاه ایران نیز بیان کرد: اینکه تفکر سینمای کوتاه (فیلمسازها) از فرمت تجربه گرایی (از بعد اینکه این مورد که فیلم کوتاه تمرینی است برای ساخت فیلم بلند) خود را جدا ساخت و متوجه این موضوع شد که می تواند یک مدیوم مستقل باشد، تغییر مهمی ایجاد کرد و باعث جدی گرفتن این مدیوم در عرصه فیلمسازی شد. به نظر من هر چه این مدیوم جدی گرفته شود، به مقبولیت آن در سینمای ایران می افزاید.

این کارگردان جوان درباره ساخت فیلم کوتاه ناهید و شرایط ساخت آن گفت: فیلم کوتاه ناهید اولین فیلم من به حساب می آید و به دلیل اینکه قرار بود به صورت پلان سکانس کار کنم، شرایط را کمی دشوار کرده بود. ما سه روز اول فیلمبرداری را بدون ضبط نهایی به پایان رساندیم و کم مانده بود که به دلایلی پروژه را کنسل کنیم. اما با حمایت رضا نصرتی حبیبی تهیه کننده و تیمی که از صمیم قلب همراه من و فیلمم بودند باعث شد ناهید درست دم اذان صبح زاده شود.

وی در پاسخ به اینکه غایت فیلمسازهای کوتاه کجاست، توضیح داد: جواب این سوال به نظرم می تواند خیلی شخصی باشد. غایت هر هنرمند در مسیر زندگی شغلی اش می تواند متفاوت باشد اما غایت این مسیر برای من جاودانگی ست و این جاودانگی می تواند با ماندگاری آثار اتفاق بیفتد و قطعا حضور در جشنواره ها و یا ساخت فیلم بلند بعد از تجربه ساخت فیلم کوتاه، نه اینکه اصل باشد اما همراه و کمک کننده است در مسیر هر فیلمساز و اهمیت خواس خودش را دارد.

هنر و تجربه و اکران آنلاین و اکران های جشنواره فجر؛ کمکی برای عمومی کردن فیلم کوتاه

علیزاده درباره بحث اکران فیلم کوتاه و اینکه باید به چه صورتی رقم بخورد تا برای این سینما کمک کننده باشد، گفت: وجود هنر و تجربه و تاثیرگذاری آن در رابطه با دیده شدن فیلم های کوتاه را نمی توانیم انکار کنیم و به شخصه از همان بدو تولد هنر و تجربه مخاطب و دوستدار همیشگی اش بودم. اما با این سرعتی که تکنولوژی پیش می رود و پلتفرهایی هم ایجاد شده، امکان اکران آنلاین فراهم شده اما آنچنان که باید، به شناخت عمومی نرسیده است. فراهم کردن اکران عمومی فیلم های کوتاه در جشنواره فیلم فجر که به نظرم تنها جشنواره سینمایی است که عموم مردم ایران با آن آشنا هستند، بستر مناسبی می تواند برای این شناخت عمومی باشد. از طرفی تبلیغات محیطی برای اکران فیلم های کوتاه اتفاق نمی افتند. خیلی از مردم عام حتی نمی دانند چیزی به اسم فیلم کوتاه وجود دارد. اگر تدابیری در این مسیر صورت بگیرد، قطعا سینمای کوتاه جایگاه بهتری را برای خود فراهم می کند.

جشنواره های داخلی فیلم کوتاه از مسیر جا مانده اند!

کارگردان فیلم کوتاه ناهید در پایان درباره پیوستن جشنواره فیلم کوتاه تهران به لیست جشنواره های معتبر جهانی و تاثیر آن بر روند سینمای کوتاه، گفت: این اتفاق برای سینمای کوتاه ایران، اتفاق مبارکی است و قطعا نور این درخشش تاثیر دو جانبه ای؛ از یک سو به سمت فیلمساز های داخلی و از سوی دیگر به سینمای کوتاه جهانی که سینمای کوتاه ایران را جدی تر از قبل دنبال کنند. هر چند متاسفانه جشنواره های داخلی عوض اینکه مسیرشان را هر ساله قوی تر از قبل ادامه بدهند و این زنجیره را محکم تر کنند، از مسیر جا می مانند و به زبان ساده تر از برگزاری جا می مانند و تعطیل می شوند. بجای اینکه هر ساله شاهد متولد جشنواره های جدیدی باشیم، شاهد مرگ شان هستیم و این اصلا اتفاق خوبی نیست.

صمد علیزاده فیلمساز و عکاس متولد 73 در شهر تبریز و فارخ التحصیل سینما است. فیلم کوتاه ناهید ساخته او، لوح سپاس بهترین فیلم رقابت بین المللی جشنواره فیلم فرایبورگ سوئیس و جایزه بهترین فیلمنامه از سی و هفتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران را از آن خود کرده است. این فیلم پیش از این نیز نامزد سیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه سی و نهمین جشنواره فیلم فجر بود جایزه بهترین فیلم از جشنواره ساباط یزد، جایزه بهترین کارگردانی از جشنواره مهر سلامت اصفهان و جایزه ویژه هیات داوران جشنواره فیلم کوتاه امید را گرفته است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری پانا
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰

خبرگزاری میزان - زد و بند به کارگردانی داوود نوروزی و تهیه کنندگی مقصود جباری پیش از شیوع کرونا ساخته شد و تنها یکی دو روز بعد از گسترش کرونا فیلمبرداری آن ادامه پیدا کرد. این فیلم اولین ساخته نوروزی است و پیش از این نیز شورای صنفی نمایش خبر از اکران آن در سینما ها داده بود که تا امروز این اتفاق نیفتاده است، اما احتمالا با توجه به سوژه اجتماعی که در ایام محرم هم می تواند به اکران خود ادامه بدهد این فیلم راهی چرخه اکران خواهد شد. قصه فیلم با روایتی معمایی به معضلات و ناهنجاری های اجتماعی می پردازد.

مقصود جباری تهیه کننده درباره اینکه چرا این فیلم در زمان های اعلام شده توسط شورای صنفی نمایش اکران نشد، بیان کرد: ما در حال حاضر در حال رایزنی و تصمیم گیری هستیم، اما باید دید چه اتفاقی رخ می دهد. متاسفانه در این روز ها مخاطب به دلیل شرایط کرونا از سینما استقبال نمی کند و مسیر کند طی می شود در حقیقت تماشاگر از شرایط مطمئن نیست و نمی تواند با خیال راحت فیلم تماشا کند، اما امیدوارم این اتفاق هرچه زودتر رخ بدهد و ما منتظریم تا وضعیت بهتر شود.

* زد و بند موضوعی اجتماعی و ساختاری معمایی دارد. امین زندگانی، هنگامه حمیدزاده، همایون ارشادی، فریبا کوثری، محمد علی کیانی و سید مهرداد ضیایی بازیگران این فیلم سینمایی هستند. همچنین مانی رهنما خواننده تیتراژ زد و بند با ترانه ای از علی روئین تن معرفی شده و بنیاد سینمایی فارابی هم یکی از سرمایه گذاران این فیلم است.

زد و بند برای شرکت در سی و نهمین جشنواره ملی فیلم فجر ساخته شد و در نهایت نتوانست در بخش رقابتی این جشنواره حضور داشته باشد. داود نوروزی درباره آخرین وضعیت این فیلم در آذرماه سال پیش توضیح داد: در حال حاضر در مراحل فنی قرار داریم، اما شرایط کرونایی روند کار را کند کرده است و امیدواریم شرایط مساعد شود تا بر اساس برنامه ریزی، پست پروداکشن (مراحل فنی) فیلم به اتمام برسد. این فیلم سرانجام در تاریخ 20 خردادماه 1400 پروانه نمایش خود را دریافت کرد تا برای اکران در سینما ها اکران خود را آغاز کند.

مقصود جباری تهیه کننده فیلم درباره علت تمایل به اکران در شرایط کرونایی توضیح داد: بالاخره فیلم ما سرمایه گذار دارد و او هم علاقه داشت هر چه زودتر شرایط مالی پروژه مشخص شود. من هم به عنوان تهیه کننده سهمی دارم، اما بخش عمده این تصمیم با سرمایه گذاران بود. ما فیلم را پیش از کرونا کلید زده بودیم و فکر نمی کردیم با این شرایط مواجه شویم. طبیعتاً این وضعیت کرونایی را سرمایه گذاران پیش بینی نکرده بودند. در حال حاضر هم وعده حمایت سازمان سینمایی تا حدودی سرمایه گذاران را مجاب کرده است تا در صورت اکران، از حمایت بهره مند شوند.

تهیه کننده فیلم کم هزینه زد و بند برگ برنده این فیلم در اکران را سوژه داغ فیلم عنوان می کند و معتقد است: این فیلم فضای معمایی و اجتماعی دارد که بی ارتباط با شرایط امروز جامعه در زمینه دارو و واکسن هم نیست. احتکار و قاچاق دارو از تم های اصلی فیلم است و امیدواریم از همین منظر هم مخاطب از آن استقبال کنند.

به رغم افزایش تعداد قربانیان کرونا این روز ها همچنان دینامیت به کارگردانی مسعود اطیابی فروش خوبی در گیشه دارد و تا کنون به مرز 6 میلیارد نزدیک شده است. همین امر باعث شده تا ترس تهیه کنندگان برای اکران فیلم های خود در شرایط قرمز تاحدی بریزد، اما نکته بسیار مهم در این میان بضاعت پایین فیلم های اکران جدید در گیشه است و بعید است موفقیت دینامیت تا ماه های آینده در سینما تکرار شود. نگاهی به گروه بازیگران فیلم های اکران شده جدید و ترکیب و چینش فیلم ها امیدواری زیادی را باقی نمی گذارد و در این میان شاید فیلم زد و بند با سوژه اجتماعی خود بتواند تنها بخشی از تماشاگران را مجاب به سینما رفتن بکند.

سایر عوامل فیلم زد و بند عبارتند از مدیر فیلمبرداری: هاشم مرادی، طراح چهره پردازی: محسن ملکی، طراح صحنه و لباس: مرجان گلزار، صدابردار: مسیح حدپور سراج، صداگذار: آرش قاسمی، مدیر برنامه ریزی: امیر جاوید نیک، دستیار کارگردان: سالار آزادمنش، مجری طرح: محمدعلی کیانی، مدیر تولید: محمود محمدطائمه، جانشین تولید: امیرحسین طاهریان، مدیر تدارکات: علیرضا محمدزاده، مشاور پروژه: سارا احمدی.

امین زندگانی، هنگامه حمیدزاده، همایون ارشادی، فریبا کوثری، محمدعلی کیانی و سید مهرداد ضیایی از جمله بازیگران این پروژه هستند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
سه صنف سینمایی، در بیانیه ای مشترک طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی را محکوم به شکست دانستند.

به گزارش ایلنا، سه صنف کانون کارگردانان سینمای ایران، انجمن تهیه کننده - کارگردانان سینما و انجمن تهیه کنندگان مستقل سینمای ایران در بیانیه ای مشترک طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی را محدودکننده اصل آزادی و محکوم به شکست دانستند.

در بخشی از این بیانیه آمده است: طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی که اخیرا در مجلس شورای اسلامی به بحث گذاشته شد و در نهایت در ذیل اصل 85 قانون اساسی قرار گرفت، تضعیف کننده حقوق اساسی ملت ایران و محدود کننده ی اصل آزادی است. این طرح که در صورت تصویب نهایی، قصد دارد مردم ایران را از جریان آزاد اطلاعات و ارتباطات محروم سازد، از همان ابتدا محکوم به شکست است. سیر تاریخی این طرح یادآور همان اشتباهات محافظه کاران خشک مذهب، در مواجهه با پدیده های مدرنی چون رادیو، تلویزیون، سینما، ویدیو و ماهواره است.

در ادامه این بیانیه آمده است: باید خیال مردم ایران خصوصا اهل فرهنگ و هنر را آسود که هیچ جریان متعصبی نمی تواند جلوی سونامی تمدن بشر معاصر را بگیرد، در این باره می شود به اینترنت ماهواره ای بین المللی اشاره کرد که عنقریب تمامی فضای جغرافیای ایران را فرا خواهد گرفت و این سبو را خواهد شکست و این پیمانه را خواهد ریخت !

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰ سایت های دیگر : بولتن نیوز خبرگزاری آریا

عزیزالله حاجی مشهدی پیرامون آسیب و ورشکستی صنعت سینما پس از شیوع اپیدمی کرونا گفت: با نگاهی به وضعیت عمومی جهان در جریان همه گیری ویروس کرونا، می بینیم که متاسفانه در همه جای جهان، سینما و شرایط فروش فیلم ها در مقایسه با شرایط پیش از شیوع کرونا به نحو آشکاری دچار اختلال و مشکلات اقتصادی شده است. البته شاید هنوز به راستی زمان اعلام ورشکستگی کامل سینما فرا نرسیده باشد. به ویژه که می دانیم، حتی در این شرایط دشوار و غیرعادی نیز، فیلم هایی با استفاده از روش نمایش آنلاین و برخی فیلم ها با استفاده از امکانات توزیع فیلم در شبکه نمایش خانگی و یا پخش تلویزیونی، توانسته اند بخشی از هزینه های تولید را جبران نمایند.

وی در همین راستا ابراز کرد: با این همه، باید پذیرفت که همزمان با آشکار شدن دیرهنگام شیوع ویروس کرونا در ایران، درپی تعطیلی تالار های نمایش فیلم و تئاتر، با هدف پیشگیری از ابتلای شهروندان به این بیماری و آلوده شدن آن ها به این ویروس نوظهور و ناشناخته و خطرگسترش آن از طریق تماشاگران فیلم ها، در عمل با رکود کامل کار سینما ها رو به رو شدیم و به این ترتیب، در جریان همه گیری ویروس کرونا، سینما دچار آسیب جدی شد و کسانی که تنها از طریق این هنر صنعت امرار معاش می کردند به راستی گرفتار تنگنا های شدید مالی و درآمدی شدند.

این منتقد سینما با اشاره به امیدواری باقی مانده در سینما ابراز کرد: آمار فروش فیلم های تازه به نمایش در آمده، در دوره جدید نمایش همگانی فیلم ها بعد از پایان تب و تاب های خاص جشنواره فیلم فجر، به خوبی نشان می داد که در صورت مساعد بودن شرایط، می توان هنوز هم به رونق نسبی بازار نمایش فیلم های سینمایی دلخوش شویم و شاهد آن باشیم که تماشاگرانی به سینما ها کشانده شوند تا در کنار این همه گرانی و تورم و بالا رفتن بی حساب و کتاب قیمت ها در بازار، سینما دوستان بازهم بتوانند از سینما به عنوان مناسب ترین و ارزان ترین سرگرمی سالم خانوادگی استفاده کنند.

این مدرس و منتقد سینما و تلویزیون تصریح کرد: با توجه به اوج و فرود های شرایط انتشار و همه گیری ویروس کرونا در جهان، در عمل نیز شاهد بوده ایم که تعطیلی سینما ها یکی از راه های مناسب مقابله با گسترش ویروس کرونا بوده است. اگر این ویروس از ابتدای ورود به بدن افراد با نشانه ها و تظاهرات آشکاری همراه می بود، شاید با گذاشتن ماموری که بتواند با تب سنج های دستی دمای بدن تماشاگران را در بدو ورودشان به سینما اندازه گیری کند و با جلوگیری از ورود افرادی که تب دارند، ایمنی سایر تماشاگران را تامین کرد، اما متاسفانه با توجه به دو هفته دوران نهفتگی این ویروس مهلک، با چنین تمهیداتی نمی توانستند از انتقال این ویروس پیشگیری کنند. با این حساب، تعطیلی سینماها، مناسب ترین و عاقلانه ترین کار برای پیشگیری از انتقال این ویروس خطرناک بود. در چنین شرایطی، برای حمایت از سینماداران و فیلمسازان و تهیه کنندگان از یک سو و برای مخاطبان آثار سینمایی و سینما دوستان از سویی دیگر، می بایست چاره اندیشی کرد.

نویسنده کتاب دور دنیا با هشتاد فیلم پیرامون راهکار برون رفت از مشکلات سینما توضیح داد: در نخستین گام، شاید حذف مالیات و عوارض متعارف و معمول حاصل از فروش بلیت و تخصیص آن به عنوان کمک بلا عوض به سینما داران با توجه به جدول زمان بندی نمایش در گروه بندی های نمایش فیلم ها و نیز در نظر گرفتن هفته های نمایش جبرانی، در ماه های بعد از گشایش دوباره سینما های کشور و در مراحل بعدی بررسی چگونگی امکان توزیع و تکثیر فیلم ها با استفاده از شبکه نمایش خانگی برای رسیدن فیلم ها به دست مخاطبان و علاقه مندان فیلم های جدید، همچنین عرضه اینترنتی و یا نمایش آنلاین برخی از تولیدات سینمایی آماده نمایش همگانی، می تواند کارساز باشد و مناسب ترین راه برای برون رفت از دشواری های مرتبط با شرایط بحرانی امروز برای دست اندرکاران تولید فیلم باشد.

حاجی مشهدی در همین راستا تاکید کرد: به نظر می رسد که لازم است مدیران سینمایی در وزارت ارشاد نیز با استفاده از برخی تجارب بین المللی برای کاهش آسیب های ناشی از تعطیل شدن ناگهانی و غیر منتظره سینماها، چاره جویی کنند. برای مثال ببینند که در سایر کشور ها با تعطیل شدن ناگهانی تالار های نمایش فیلم، در جهت حمایت از فیلمسازان و تهیه کنندگان و سینماداران چه تمهیداتی اندیشیده اند؟ صد البته نباید فراموش کرد که تنها با تامین بخشی از حقوق و منافع مادی این دسته از دست اندرکاران تولید و پخش فیلم نمی توان از دامنه وسیع این آسیب ها به تولیدکنندگان و دفاتر پخش و سینماداران کم کرد، بلکه باید به فکر سایر نیرو های شاغل در سینما - از بازیگران و هنروران عادی سینما گرفته تا نویسندگان فیلمنامه و بسیاری از عوامل فنی تولید فیلم، نیز بود تا در چنین شرایط دشواری، آسیب کم تری ببینند.

وی پیرامون تفاوت مخاطبان سینما در پساکرونا ابراز کرد: واقعیت این است تماشای فیلم در سالن نمایش و دیدن فیلم های سینمایی بر پرده سینما، همواره برای سینمادوستان و کسانی که از سینما به عنوان یکی از سالم ترین و درعین حال ارزان ترین وسیله سرگرمی ها استفاده می کنند، دارای جذابیت فراوانی است. به همین سبب با وجود امکانات به ظاهر موازی و تا حدودی مشابه برای تماشای آثار سینمایی، به گمان بسیاری از سینما دوستان، هنوز نمی توان برای تماشای فیلم در سالن سینما و نشستن در کنار تماشاگران دیگر و انجام برخی تشریفات و آداب مفرّحِ رفتن به سینما، جایگزین بهتری پیدا کرد، به همین سبب، دور از انتظار نیست که همزمان با عادی شدن شرایط بهداشتی و برطرف شدن مشکلات مربوط به ضرورت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک و بار دیگر سینما جانی تازه بگیرد و با گرمی بازار و رونق دوباره صنعت سینما رو به رو شویم.

این نویسنده و مترجم پیرامون وضعیت سینمای ایران با شیوع کرونا تا به امرزو بیان کرد: به گواهی خبر ها و آمار های رسمی، در سال گذشته نمایش فیلم ها به دلیل شرایط کرونایی وضعیت اسفباری داشته اند. اگر برای مثال در شرایط عادی تنها 70 درصد از فیلم های تولیدی هرسال فرصت و امکان نمایش در تالار های نمایش فیلم را پیدا می کردند، در شرایط همه گیری ویروس کرونا، با استفاده از برخی تمهیدات، تنها یک سوم و حتی به عبارتی درست تر، تنها یک چهارم از همان 70 درصد از فیلم هایی که فرصت دیده شدن پیدا می کردند، امکان نمایش پیدا کردند! پدیده نادری که در صورت تداوم شاید بتواند به ورشکستی سینما منجر شود. وضعیت دشواری که صد البته تنها گریبان گیر سینمای ایران نبود و صنعت سینمای جهان را نیز با مشکلات جدی رو به رو کرد. به گونه ای که به گفته جیم اور (Jim Orr) رییس بخش توزیع داخلی استودیو فیلمسازی یونیورسال پیکچرز: امسال مثل هیچ سالی نیست. هیچ وقت کسب وکار این صنعت تا این اندازه کساد نبوده است

مترجم کتاب جاناتان، مرغ دریایی پیرامون سطح کیفی فیلمنامه ها و میزان پیشرفت کارگردانی عنوان کرد: بی تعارف باید گفت هنوز هم جدا از برخی نارسایی ها و کمداشت های فنی و مبانی زیبایی شناسی تصویر و زبان سینما، عمده ترین مشکل موجود در سینمای ما، به سطح کیفی فیلمنامه ها بر می گردد.

عزیزالله حاجی مشهدی در همین راستا خاطرنشان کرد: گذشته از نگارش فیلمنامه های تالیفی، متاسفانه درعرصه اقتباس های درست و سنجیده از منابع غنی ادبیات دیرساله این سرزمین نیز کم کوشی های آشکاری دیده می شود و بیش تر فیلمنامه های تبدیل شده به فیلم های سینمایی یا مجموعه های تلویزیونی، دارای درونمایه و مضمون تکراری بوده و گاه حتی گرته برداری ناقص از برخی داستان ها و فیلمنامه های خارجی است که متاسفانه در مواردی، با نادیده گرفتن موضوع مهم حق مولّف سازندگان این آثار، تنها با اشاره ای گذرا، در عنوان بندی این گونه فیلم ها به شکل برداشت آزاد از داستان. یا با نگاهی به کتاب. آشکارا سعی می کنند که نتیجه کار را به حساب خلاقیت های فردی خودشان بگذارند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
تهران- ایرناپلاس- هر چند شبکه نمایش خانگی این روزها با سانسور و نظارت های عجیب از سوی ساترا همراه شده اما به نظر می رسد اتفاقات دیگری پیرامون این ماجرا مطرح است که به مجلس کشیده شده و با دفاع قابل توجه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همراه شده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۹

به گزارش ایرناپلاس، در نشست علنی دوشنبه 28 تیرماه مجلس بود که نماینده آبادان در مجلس، در تشریح پرسش خود از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چنین گفت: چرا وزارت فرهنگ و ارشاد نه توجّهی به فرهنگ دارد و نه هرگونه برنامه ای برای ارشاد اسلامی؟ آیا وزارت متبوع، برنامه ای برای مهار ولنگاری فوق تصور شبکه نمایش خانگی که در حال حاضر اقدام به گسترش فحشا و عادی سازی آن و نیز ترویج و تبلیغ فرهنگ غرب گرایانه کرده، متصور بوده یا معتقد است این مهم جزو وظایفش نیست؟

این نماینده مجلس در حالی پیام فیلم ها و سریال های شبکه خانگی را ضد دین و ضد فرهنگ ایرانی می داند که نمایش سریال ها و برنامه های ساخته شده در این بستر به اندازه ای با استقبال مردم همراه شده است که بسیاری از کارگردانان و برنامه سازان مطرح به این عرصه ورود پیدا کرده اند.

اما وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که برای پاسخگویی به سؤالات سیدمجتبی محفوظی در مجلس حضور یافته بود؛ درباره این که چرا این وزارتخانه توجهی به محتوای سریال های خانگی نمی کند؟ پاسخ داد: فرصت هایی که سریال های خانگی دارند در فضای اقتصاد فرهنگ و هنر اهمیت دارد و باید گفت که بخش قابل توجهی از اقتصاد فرهنگ و هنر مربوط به سریال های خانگی است.
تصریح کرد: آمریکا به طور میانگین سالانه 100 میلیارد دلار از ساخت سریال های خانگی درآمد کسب می کند و ترکیه نیز پس از آمریکا بزرگترین تولیدکننده سریال های خانگی و تلویزیونی است که 150 سریال ترکی به بیش از 100 کشور جهان صادر کرده است.

صالحی با بیان اینکه دهه کنونی و آینده متکی بر تصویر است، گفت: اقتصاد فرهنگ و هنر و همچنین هویت و دیپلماسی کشورها وابسته به سریال هایی است که می سازند و کشورها نفوذ و دیپلماسی فرهنگی خود را از طریق سریال هایی که می سازند، پیش می برند. اگر ما می خواهیم دیپلماسی دفاعی در برابر مصرف سریال های بیگانه و دیپلماسی تهاجمی برای صدور ارزش های انقلاب داشته باشیم، نیازمند یک سیاستگذاری راهبردی در حوزه سریال و نمایش خانگی هستیم.

تقابل انتقادها و فرصت ها
به هر حال نباید فراموش کنیم که نمایش خانگی تا حد زیادی مورد استقبال مردم و کارگردانان قرار گرفته است. تا جایی که بازیگران، کارگردانان و تهیه کنندگان مطرحی از تئاتر، سینما، تلویزیون و ... به این بستر فرهنگی روی آوردند و آثار قابل توجهی تولید کردند. حتی این بستر باعث شد بازیگرانی از حوزه تئاتر که به دلیل کرونا بیکار شده بودند در این عرصه مشغول به کار شوند.

اما به راستی با ایجاد چنین فرصت هایی چرا این بستر فرهنگی باید با چنین انتقادهایی همراه شود؟
کمیسیون فرهنگی مجلس خواستار تولید چه نوع سریال هایی و با چه محتواهایی است؟
سانسور تا چه اندازه به عنوان یک عامل بازدارنده و مخرب ممکن است این رونق اقتصادی فرهنگی را به خطر بیندازد؟

در همین ارتباط با نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس و تهیه کننده با سابقه سینما و تلویزیون که اثری با عنوان میدان سرخ را برای شبکه نمایش خانگی در دست تولید دارد، گفت وگو کردیم که در دو بخش منتشر می شود.

سانسور؛ ساترا و ویژگی های یک اثر نمایش خانگی

فلسفه تولیدات فرهنگی ، هنری و ادبی باید رشد، کمال و بالندگی یک جامعه باشد، به تعبیر شهید بهشتی که می فرمایند هنر نردبان صعود است نه وسیله سقوط و تباهی. لذا آنچه که از محصولات فرهنگی و هنری انتظار می رود، تقویت روانی، اعتقادی، ارزشی و اخلاقی یک جامعه است و هر چیزی که خلاف این مضامین باشد، قابل دفاع نخواهد بود.

برای مثال توجه کنید ما در حوزه سلامت جسمی جامعه تا چه اندازه حساسیت داریم و مراقبیم که مسمومیت اتفاق نیفتد. اگر آب آشامیدنی اندکی کدر شود و احساس کنیم که ممکن است به ما آسیب بزند، برآشفته می شویم و به آن وضعیت اعتراض می کنیم. اما مسمومیت فرهنگی و روحی به راحتی قابل تشخیص نیست. محصولات فرهنگی، غذای روح انسان هستند. بنابراین همانطور که تمایل نداریم جسم ما آلوده شود و مورد آسیب قرار گیرید، روحمان هم نباید مورد آسیب قرار بگیرد.

در حوزه تولیدات خانگی باید همین حساسیت ها وجود داشته باشد. در حوزه محتوا از زمانی که سناریو و متن آماده می شود تا زمان تولید، باید نظارت جدی وجود داشته باشد. این هدایت باید در مرحله تولید و پیش از آن هم باشد تا زمانی جامعه بخواهد از محصولات استفاده کند آرامش خاطر داشته باشد. برای مصونیت بخشی و حفظ ارزش های جامعه باید حساسیت داشته باشیم.

یکی از مشکلاتی که در حال حاضر داریم و به اعتقاد من باید با همکاری مجلس، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صداوسیما به سر و سامان برسد، مدیریت نمایش خانگی است.
با توجه با اینکه صداوسیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تولیدات آثار نمایش خانگی نقش دارند، در حال حاضر نوعی آشفتگی احساس می کنیم. لذا زمانی که فرهنگ پاسخگویی و مسئولیت پذیری مطرح می شود، می بینیم که صداوسیما و وزارت ارشاد هر کدام در این قسمت، حرف هایی دارند. به دلیل اینکه در این حوزه تعیین تکلیف نشده بود، مدتی تولید این محصولات با توقف مواجه شده بود.
ما در کمیسیون فرهنگی مجلس، جلسه ای را با فعلان حوزه سینما، خانه سینما و معاونت سینمایی داشتیم و از صداوسیما هم دعوت کردیم. بحث ها و گفت وگوهای اولیه انجام شد. در این نشست به نتیجه رسیدیم که به وجود یک سامانه نظارتی جامع و فراگیر نیاز داریم که در حال حاضر آن را نداریم. اگر هر بخش صداوسیما و وزارت فرهنگ و ارشاد مسئولیتشان را کامل بپذیرند و یک سیستم فراگیر وجود داشته باشد، ما دیگر در این بستر شاهد چنین مباحثی نیستیم.

یک نوجوان یا جوان وقتی محصولی از نمایش خانگی می بینند، باید لذت بصری و معنوی ببرد. چون ممکن است با دیدن یک اثر سینمایی، اسباب انحرافات در جامعه فراهم شود؛ به همین دلیل باید نظارت را جدی تر بگیریم.

نکته بعدی تعیین تکلیف متولی اصلی این کار است. در حال حاضر مجوزها در یک سازمان دیگر صادر می شود و نظارت جای دیگر اعمال می شود. این اتفاق شیوه خوبی نیست. بنا داریم بعد از آغاز به کار دولت جدید، نشست ها را ادامه دهیم. البته علت اینکه می گویم دولت بعدی به این دلیل است که متولیان اصلی حضور داشته باشند و مسئولیت قبول کنند. اگر الان نشست ها را برگزار کنیم ممکن است بین راه باقی بماند و به مقصد نرسیم اما حتما این مساله را پیگیری خواهیم کرد.

سودمندی رونق اقتصادی و بهره مندی از آن به هر قیمتی قابل دفاع نیست

خوشحالیم در شرایطی که بسیاری از مردم نمی توانند در سینما حضور پیدا کنند، در منزل با سهولت و آرامش بیشتری شاهد بهره مندی تلاش جامعه هنریمان هستند. خوشبختانه محصولات این بستر، با استقبال مردم مواجه شده است.
به هیچ وجه نباید در اندیشه کاهش رونق باشیم و اسباب مشکلات اقتصادی این مجموعه را فراهم کنیم. چون به تازگی بازیگران، تهیه کنندگان و سریال سازان به این بستر امیدوار شده و کار را به جدیت پیگیری می کنند.

چارچوب به معنای مصنویت بخشی جامعه است. سودمندی رونق اقتصادی و بهره مندی از آن به هر قیمتی قابل دفاع نیست. ما بر این عقیده ایم که تولید هنری وجود داشته باشد، تولیدات محصولات نمایش خانگی ادامه یابد و از نظر کمیت هم افزایش کنند.

باید شرایطی فراهم کنیم که جامعه هنری، تولیدکنندگان، نویسندگان، کارگردانان و ... به آینده روشن خوش بین باشند. بحث این است که در تولید آثار نمایش خانگی احساس مسئولیت کنیم و به جهت محتوا مراقبت های لازم را داشته باشیم.

این مساله با ایجاد محدودیت در تولیدات آثار نمایش خانگی و اینکه اصلا اثری تولید نشود، بسیار متفاوت است. چنین حرفی منطقی نیست. اینکه هنرمندان آمده اند و خودشان آستین هایشان بالا زده اند و در حوزه محصولات نمایش خانگی کار می کنند باید از آنها تشکر کنیم. اما باید بر اساس پایبندی به اصول اخلاقی در تولید محتوا دقت بیشتری داشته باشیم که اسباب آسیب های اجتماعی، فرهنگی و اخلاقی جامعه فراهم نشود.

ادامه دارد...

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
فهرست 23 هزار نفری خبرنگاران، اصحاب رسانه، اعضای خانه های مطبوعات در سراسر کشور، اعضای روزنامه نگار صندوق اعتباری هنر و ... برای معاونت بهداشت وزارت بهداشت درمان و اموزش پرشکی ارسال شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۹ سایت های دیگر : شفقنا انتخاب شما نیوز

مطابق سند ملی واکسیناسیون و با هماهنگی به عمل آمده با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای تزریق واکسن اصحاب رسانه، فهرست 23 هزار نفری خبرنگاران، اصحاب رسانه، اعضای خانه های مطبوعات در سراسر کشور، اعضای روزنامه نگار صندوق اعتباری هنر و ... برای معاونت بهداشت وزارت بهداشت درمان و اموزش پرشکی ارسال شد.

پیرو اطلاعیه قبلی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اخذ اطلاعات از صاحبان امتیاز و مدیران مسئول رسانه ها از طریق سامانه جامع رسانه های کشور و نیز اطلاعات خبرنگاران در صندوق اعتباری هنر و سامانه خانه های مطبوعات فهرست اسامی تهیه و ارسال شده است. بر اساس هماهنگی بعمل آمده طی روزهای آینده، چگونگی مراجعه برای زمان بندی تزریق واکسن اعلام خواهد شد.

همچنین لیست اسامی معرفی شده در راستای شفافیت منتشر می شود.

گفتنی است بیش از 4500 رسانه شامل خبرگزاری ها، روزنامه ها، پایگاه های خبری و نشریات، از امکان ثبت مشخصات خبرنگاران خود برای واکسیناسیون در سامانه جامع رسانه های کشور برخوردار بودند. ضمنا با توجه به امکان افزایش سهمیه تزریق واکسن خبرنگاران، در روزهای آتی، شیوه جمع آوری اسامی برای فهرست دوم خبرنگاران و اصحاب رسانه اطلاع رسانی خواهد شد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت وگو؛ دکتر روح الله مؤمن نسب، رئیس مرکز سواد فضای مجازی با حضور در برنامه گفتگوی اجتماعی در مورد بلاگرها از تغییر سبک پوشش تا اباحه گری گفت: قانون حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی برای استفاده بهتر مردم از فضای مجازی تدوین شده است.

وی با اشاره به پیشینه تدوین قوانین استفاده از اینترنت در کشورها گفت: تدوین قوانین استفاده از اینترنت از سال 1998 در آمریکا با طرح سلسله قوانین صلاحیت دسترسی اطلاعات آغاز شد و پس از آمریکا دیگر کشور ها نیز شروع به تدوین قوانین و مقررات کردند.

مؤمن نسب تصریح کرد: قوانین استفاده از اینترنت در کشورها موجب می شود که مردم بهتر بتوانند از فضای مجازی استفاده کنند و خلاف کاران و قانون شکنان کمتر آزار برسانند و علاوه برآن قابل شناسی هم باشند.

وی در ادامه با اشاره به برخی قوانین تدوین شده در کشورهای اروپایی برای استفاده از فضای مجازی و شبکه های پیام رسان گفت: اخیراً در کشور هلند قانون ممنوعیت استفاده از عکس با روتوش تصویب شده است که بر اساس آن کاربران اجازه ندارند عکس با روتوش را منتشر کنند چرا که از مصادیق فریب محسوب می شود و در صورت انتشار برخورد و جریمه در پی خواهد داشت.

رئیس مرکز سواد فضای مجازی با اشاره به اینکه بسیاری از کشورهایی اروپایی که کعبه آمال و الگوی تمدن برای برخی محسوب می شوند این گونه جزئی برای نرم افزارها قانون تدوین می کنند اظهار داشت: هر کشوری که زیرساخت و بستر ارتباطات را فراهم می کند پس انتظار حکمرانی بر بستر تدارک دیده را خواهد داشت و لذا انتظار می رود که هر کاری که تحت این بستر بخواهد انجام گیرد بر اساس قوانین آن کشور باید باشد.

وی ادامه داد: در شرایط موجود کشور ما که بسترها توسط وزارت ارتباطات فراهم شده ولی فعالیت پیام رسان های خارجی و شبکه های اجتماعی در چارچوب قوانین و بستر زیرساختی ما انجام نمی گیرد نمی توان شرایط حکمرانی داشت.

مؤمن نسب در ادامه با اشاره به جایگاه شورای عالی فضای مجازی گفت: در هیچ جای دنیا چنین شورای در این سطح و شان ایجاد نشده است و این جایگاه شورا به دلیل نگاه جامع مقام معظم رهبری به فضای مجازی و ابعاد گسترده این فضا بوده است.

وی اظهار داشت: اعضای حقوقی این شورا را رئیس جمهوری به عنوان رئیس شورای عالی فضای مجازی، رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس قوه قضاییه، رئیس سازمان صداوسیما، رئیس مرکز ملی فضای مجازی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر علوم و تحقیقات و فناوری، وزیر آموزش وپرورش، وزیر اطلاعات، وزیر دفاع، معاون علمی و فنّاوری رئیس جمهور، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فرمانده ناجا و دادستان کل کشور تشکیل می دهند.

رئیس مرکز سواد فضای مجازی ادامه داد: علاوه بر اعضای حقوقی، 10 عضو حقیقی و در مجموع 27 نفر اعضای شورای عالی فضای مجازی کشور را تشکیل می دهند که این نشان از درک اهمیت فضای سایبر دارد و اینکه فضای مجازی به همه ابعاد زندگی ربط دارد و فضای مجازی ما تبدیل به زیست بوم شده است.

خبرنگار : پروانه کاووسی

کلمات کلیدی: #اینترنت #بلاگرها #فضای_مجازی

1399 تمامی حقوق سایت متعلق به صدای جمهوری اسلامی ایران است

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو
معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد ضمن تبیین دلیل انتخاب نشدن هیچ یک از بانوان در میان منتخبان بیست و ششمین دوره تکریم از خادمان قرآن و اعلام اسامی اعضای هیئت انتخاب، گفت: نقدهای اخیر، نشان دهنده اهمیت مراسم خادمان قرآن کریم است و توانست نگاه عالمانه و دلسوزانه برخی از ناقدان را به خود جمع کند.

عبدالهادی فقهی زاده، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، شب گذشته، نهم مردادماه در برنامه تلویزیونی زنده مصباح شبکه قرآن و معارف سیما به برخی نقدهای مطرح شده در مورد بیست و ششمین مراسم تجلیل از خادمان قرآن کریم پاسخ داد.

وی در ابتدا ضمن قدردانی از همه افرادی که در این مدت به نقد دلسوزانه مراسم تجلیل از خادمان قرآن کریم پرداختند، گفت: این موضوع نشان دهنده اهمیت مراسم خادمان قرآن کریم است و توانست نگاه عالمانه و دلسوزانه برخی از ناقدان را به خود جمع کند.

وی در پاسخ به سؤالی در مورد دلایل عجله معاونت برای برگزاری این مراسم، افزود: نه تنها عجله ای در برگزاری مراسم وجود نداشته، بلکه بیست و ششمین دوره تجلیل از خادمان قرآن کریم با سه ماه تأخیر برگزار شده است. همه آحاد جامعه قرآنی می دانند که بر اساس یک رویه در بیش از بیست سال گذشته این مراسم در ماه مبارک رمضان و طی مراسمی که گاه با حضور رئیس جمهور و گاه با حضور وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده، برگزار شده است. سال گذشته قرار بود این مراسم در ماه رمضان و با حضور رئیس جمهور برگزار شود، اما با وضعیت قرمز کرونایی مواجه شدیم و لذا مراسم تا بهمن ماه به تعویق افتاد و آن ماه ناگزیر به اجرای دو دوره از این مراسم شدیم.

فقهی زاده تصریح کرد: مقرر شد، امسال این مراسم بدون تأخیر و در ماه مبارک رمضان برگزار شود، در آن زمان باز هم با تجدید وضعیت قرمز کرونایی در بسیاری از شهرها مواجه شدیم و همین امر منجر به تأخیر مراسم شد. در نهایت نیز با رعایت پروتکل های بهداشتی در روز چهارم مردادماه برگزار شد. این برنامه یکی از مسئولیت های دولت دوازدهم بود و اگر برگزار نمی شد کار نیمه تمامی تحویل داده می شد، لذا برای من تعجب آور است که این موضع حمل بر تعجیل در اجرای مراسم شده است. بر همین اساس از همه جامعه قرآنی به خاطر این تأخیر عذرخواهی می کنم.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در پاسخ به نقدهای مطرح شده در مورد نقش روابط در انتخاب خادمان قرآن بیان کرد: قبل از پایان سال 99 روندی را آغاز کردیم که امیدوار بودیم، سلیقه، کمترین نقش را در آن داشته باشد. به همین منظور با دستگاه های مختلف قرآنی و دینی، مکاتبات متعددی انجام دادیم. همچنین با تمامی ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان ها که به عنوان بازوان اجرایی ما مطرح هستند نیز مکاتبه کردیم، با وجود اینکه اغلب این دستگاه ها پاسخ دادند، اما برخی هم پاسخی به مکاتبات صورت گرفته نداند. تمامی پاسخ ها و گزینه های ارائه شده در جلسات مکرر و متناوب در انجمن خادمان مورد بررسی قرار گرفت. نقش انجمن خادمان قرآن یکی از نقش های بسیار مهم در تصمیم سازی است. ما نیز کمک کردیم تصمیم سازی های مناسبی با اشراف بر چهره های مطرح در حوزه های مختلف صورت گیرد.

وی با اشاره به اینکه اگر ابهامی وجود دارد برای این دوره نبوده و از قبل وجود داشته است، افزود: اگر در این دوره مقداری حساسیت ها بیشتر شده به دلیل رشد مطالبات جامعه قرآنی است و ما هیچ حس منفی ای نسبت به این مطالبات نداریم. بر همین اساس در هفته جاری و طی یک نامه رسمی از انجمن خادمان قرآن کریم درخواست می کنم تا به تبیین دقیق تر شاخص ها و سنجه ها بپردازند و نتیجه بازنگری در فرایند کلی انتخاب را در فرصت کوتاهی تا پایان تابستان 1400 ارائه کنند تا به این ترتیب به وظیفه خودمان در زمینه سازی برای تصمیم گیری شفاف در دوره های آینده عمل کرده باشیم.

بارها پرونده های رسیده به هیئت انتخاب مورد بررسی قرار گرفت، اما هیچ یک از بانوان معرفی شده امتیاز لازم برای احراز خادمی را به دست نیاوردند و لذا پیش بینی ما این است که در دوره های آتی حتماً از حضور بانوان برجسته خادم قرآن استفاده خواهیم کرد

فقهی زاده با تأکید بر اینکه برای انتخاب خادمان قرآنی دو شاخص به صورت عرف در معاونت قرآن و عترت، انجمن و هیئت انتخاب مد نظر قرار گرفته است، گفت: یکی از این دو شاخصه تلبُّس به خدمت به قرآن در مدت نسبتاً طولانی و شاخص دوم نیز داشتن سابقه، طرح یا خدمت مشخص در سطح ملی و ارائه آن به جامعه است. انجمن خادمان قرآن کریم متشکل از خادمان برجسته است که پیشنهادهای ارائه شده را مورد بررسی قرار می دهد، در نهایت 90 درصد از این موارد در هیئت انتخاب مورد تصویب قرار می گیرد. هیئت انتخاب نیز افرادی هستند که در زمره خادمان قرآن کریم دارند و به طور مشخص متشکل از سیدعلی سرابی، محمدعلی خواجه پیری و محمدرضا پورمعین است، تمامی پرونده ها در جلسات متعدد از سوی این افراد مورد بررسی قرار گرفته است. در نهایت هیئت انتخاب آراء خود را می دهند و وزرای وقت، گاه با جرح و تعدیل مختصر و گاه به صورت دقیق به رئیس جمهور پیشنهاد می دهند تا الواح خادمان صادر شود.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه در چهار سال حضور خود در این معاونت با افرادی برخورد کرده که در برابر دریافت نشان خادمی قرآن مقاومت کرده اند، گفت: برخی از فعالان بزرگوار قرآنی بوده اند که به عنوان خادم قرآن مشخص شده اما هر کاری کرده ایم یا نپذیرفته اند و تواضع کرده اند و خود را لایق این ندانسته اند و یا اگر پذیرفته اند، زمینه ای برای گسترش فعالیت های قرآنی بوده است. به عنوان نمونه در سال 1397 استاد علامه محمدرضا حکیمی به سختی و بعد از چندین دوره که رد می کردند، پیشنهاد خادمی قرآن را پذیرفتند و هدیه خود را تقدیم فقرا کردند. امسال نیز 13 خادم قرآن انتخاب شده بود، که یک نفر از پذیرش این عنوان خودداری کرد، اما قول داد که در سال های آینده بتواند این مدال افتخار و مدال خدمت را بپذیرد و این جای تشکر و قدردانی دارد.

فقهی زاده همچنین درباره حضور نداشتن بانوان در بین خادمان این دوره، اظهار کرد: شاید تنها دوره ای که در بین خادمان معرفی شده هیچ یک از بانوان فعال قرآنی حضور ندارند، همین دوره بوده است. بارها پرونده های رسیده به هیئت انتخاب مورد بررسی قرار گرفت، اما هیچ یک از بانوان معرفی شده امتیاز لازم برای احراز خادمی را به دست نیاوردند و لذا پیش بینی ما این است که در دوره های آتی حتماً از حضور بانوان برجسته خادم قرآن استفاده خواهیم کرد.

وی در بخش پایانی این گفت وگو در مورد اهدای هدیه خود به فعالان قرآنی مناطق کمتر توسعه یافته و نیز انتخاب خود به عنوان خادم قرآن گفت: اگرچه سعی شد انتخاب ها بر اساس معیارها و شاخص ها و قابل دفاع باشد، اما به هر حال ممکن است در هر کاری درصد و ضریبی از خطا وجود داشته باشد. من خودم را کمتر از بسیاری از خادمان قرآن تلقی می کنم و زمانی که این پیشنهاد مطرح شد، بیش از یک ماه از پذیرش آن سر باز زدم در نهایت تصمیم گرفتم هدیه ای که ارزش مالی آن نسبت به 10 سال قبل کمتر شده است، به مناطق محروم اهدا کنم و این را با تأخیر اندکی و روز بعد از مراسم انجام دادم.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
یکی از فعالان رسانه ای و قرآنی کشور با اشاره به اینکه در چند دوره اخیر همایش تجلیل از خادمان قرآن انتخاب ها بی ضابطه و از یک طیف خاص بوده است، خواستار پیگیری بیشتر کم کاری های صورت گرفته در این زمینه شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۹

به گزارش ایکنا، مهدی حاجی، از فعالان رسانه ای و مجری برنامه های معارفی سیما طی یادداشتی که در اختیار ایکنا قرار داده است، به نقد بیست و ششمین همایش تجلیل از خادمان قرآن و عملکرد ضعیف معاونت قرآن و عترت در سال های اخیر پرداخته است. در این یادداشت آمده است:

معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت تدبیر و امید در برخورد با جامعه قرآنی در سال هایی که گذشت به حق که حق مطلب را ادا نکرد.

این معاونت در آخرین روزهای کاری خود اقدام به برگزاری همایش تجلیل از خادمان قرآنی و پس از گذشت پنج ماه از دوره تجلیل قبلی کرد؛ تا مبادا ته مانده بودجه ناچیز قرآنی در دولت بعد صرف امورات سودمند برای بدنه مؤسسات قرآنی شود.

همانطور که شاهد بودیم در بهمن ماه 99 همایش تجلیل از خادمان قرآن دو دوره متوالی به صورت همزمان، با هزینه های گزاف و با حضور رئیس جمهور برگزار شد. به فاصله پنج ماه از برگزاری دو دوره این همایش، مجدداً در روزهای اخیر همایش دیگری با همین عنوان ترتیب دادند تا از خود تجلیل کنند.

یکی از افراد شاخصی که در این همایش تجلیل شدند جناب آقای دکتر عبدالهادی فقهی زاده بودند که مسئولیت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به عهده دارند و در این مراسم توسط خودشان مورد تجلیل قرار گرفته اند. ایشان در شرایطی تجلیل می شوند که در سال 96 با بودجه 100 میلیارد تومانی فعالیت های قرآنی معاونت قرآنی ارشاد را تحویل گرفته اند. تصدیق می کنید که با توجه به تورم و شرایط اقتصادی کشور باید تلاش می کردند هر سال این بودجه افزایش پیدا کند تا شایسته تجلیل شوند اما در کمال ناباوری شاهد هستیم 100 میلیارد سال 96 را با 19 میلیارد سال 1400 تحویل می دهند.

فقهی زاده هدیه مراسم تجلیل از خادمان قرآن را به 10 فعال قرآنی اهدا کرد

این در حالی است که طبق برآورد کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی وقت فعالیت های قرآنی کشور حداقل به 2 هزار میلیارد تومان نیاز داشته است. به عبارتی با وجود حمایت مجلس برای ارتقای بودجه قرآنی ایشان با قدرت هرچه تمام در راستای کاهش این بودجه تلاش کرده اند و به همین جهت خود را شایسته تجلیل دانسته اند.

معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد در حالی تجلیل شد که در سالهای اخیر شاهد مسایل بزرگی در مدیریت قرآنی کشور بودیم؛ کم کاری در ارتقای بودجه قرآنی کشور، کوتاهی در تخصیص مناسب همین بودجه اندک، کوتاهی در پیگیری ادغام اتحادیه های قرآنی کشور، کوتاهی در پرداخت حق بیمه فعالان قرآنی کشور و ایجاد رخوت و سستی و تعطیلی بسیاری از مؤسسات قرآنی و مردمی از جمله این مسایل است که هر کدام به مجال مجزایی برای بحث نیاز دارد.

حقیر از قوه محترم قضائیه خواستارم در راستای احقاق حق بیش از 5 هزار مؤسسه قرآنی مردمی و بیش از 20 هزار فعال قرآنی کشور به این موضوع ورود جدی کند که چرا با وجود دستورات اکید مقام معظم رهبری جهت گسترش فعالیت های قرآنی و همراهی مجلس شورای اسلامی برای ارتقای بودجه قرآنی و تخصیص صحیح آن اقدامی صورت ندادند.

از سال 95 که انجمن خادمان قرآن تشکیل می شود همواره در انتخاب خادمان قرآنی به طیف خاصی توجه شده و امسال به اوج خود رسیده است. این انجمن با تلاش مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره آن که متشکل از افراد ذی نفوذ در جریان قرآنی کشور هستند، هر ساله بودجه میلیاردی جهت برگزاری این همایش کم خاصیت صرف می کنند بدون اینکه توجه شایسته ای به شهرستان های محروم در فعالیت های قرآنی داشته باشند.

اینکه هر ساله انتخاب این افراد براساس چه ساز و کاری صورت می گیرد، نیز از مباحث دیگری است که حتماً باید درباره آن تأمل کرد.

توضیحات ایکنا: بر طبق بررسی ها، بودجه 100 میلیارد تومانی مطرح شده در این یادداشت، بودجه تحقق اهداف منشور توسعه فرهنگ قرآنی است که به صورت مستقیم از خزانه به صندوق مشارکت توسعه فرهنگ قرآنی واریز شده و هزینه کرد آن مستقیم به معاونت قرآن، عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باز نمی گردد و بودجه ای است که همه دستگاه های امور قرآنی از آن بهره مند می شوند و در برابر کاهش آن شورای توسعه فرهنگ قرآنی پاسخگو است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
آیت الله رئیسی هفته جاری کار خود را آغاز می کند، فعالان دینی و قرآنی از قاریان و حافظان گرفته تا مسئولین نهادها و سازمان ها، از دولت جدید انتظار ایجاد تحول دارند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰ سایت های دیگر : خبرگزاری بین المللی قرآن دیار آفتاب خبر گزاری رسا

خبرگزاری مهر -گروه دین و آئین- سمانه نوری زاده قصری: قرآن کریم را باید کتاب زندگی بدانیم و با ایجاد روحیه تسلیم در برابر خدای متعال، خود را برای شنیدن سخنان قرآن کریم که تمامی آنها دستورات زندگی است آماده کنیم. در این صورت است که قرآن ناطق و گویاست؛ با انسان ها سخن می گوید و آنها را در تمام زمینه ها راهنمایی می کند.

حضرت علی (علیه السلام) کلید حل همه مشکلات را قرآن معرفی کند و در وصف آن می فرماید: وَ دَواءَ دائِکُمْ وَ نَظْمَ ما بَیْنِکُم؛ دوای درد و راه حل مشکلات شما و راه سامان بخشیدن به امورتان در قرآن است. قرآن داروی شفابخشی است که همه دردها را درمان می کند و با وجود قرآن دردها و ناراحتی ها التیام می یابد. باید این نسخه شفابخش را خواند و آن را به دقت مطالعه کرد و با راه درمان دردها و مشکلات فردی و اجتماعی آشنا شد.

عمل به قرآن کریم و تمسک جستن به آن عامل رشد، پیشرفت و بالندگی روزافزون مسلمانان در عرصه های مختلف است. باید جامعه هر چه بیشتر با فرهنگ و معارف قرآن آشنا شود تا از انواع هجمه های فرهنگی دشمنان در امان بماند. ایران اسلامی و مسلمانان جهان تاکنون هر چه قدر در عرصه های مذهبی، فرهنگی و اجتماعی موفقیت کسب کرده اند در سایه درک مفاهیم قرآن کریم بوده است. هر میزان که شناخت مردم از قرآن کریم افزایش یابد و به دستورات آن عمل کنند می توانند استفاده معنوی بیشتری ببرند. دولت دوازدهم با فراز و فرودهایش روزهای آخر کاری را می گذراند و جامعه ایرانی منتظر است تا دولت سیزدهم آغاز به کار نماید. قضاوت ها در خصوص موفقیت یا عدم کامیابی در رسیدن به اهداف، در حوزه فعالیت های قرآنی دولت های یازدهم و دوازدهم متفاوت است. اما هر چه باشد به اذعان مسئولین قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسائل و مشکلات باقیمانده در این حوزه کم نیستند.

عدم اعتبار کافی در ردیف بودجه و عدم تخصیص آن همواره یکی از معضلاتی بود که جامعه قرآنی با آن دست و پنجه نرم می کرد اما این امر در سال های اخیر به طرز عجیبی رقم خورد. شیوع ویروس کرونا نیز به این مشکلات دامن زد و بسیاری از مؤسسات و فعالیت های قرآنی را به تعطیلی کشاند.

حجم کارهای باقیمانده مسئولیت سنگینی را بر دوش دولت سیزدهم می گذارد. با وجود تأکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی بر تأمل مردم در مفاهیم قرآنی و عمل به دستورات قرآن، وضعیت موجود با مطلوب فاصله فراوانی دارد. تعدد سازمان ها و نهادهای تصمیم گیر، موازی کاری در فعالیت ها، عدم وجود انسجام و وحدت بین فعالیت های قرآنی چالش هایی است که باید دولت سیزدهم نسبت به حل آن همت گمارد.

در همین راستا با چند تن از قاریان، مدیران، فعالان و اساتید قرآنی کشور به گفتگو پرداختیم تا از زبان آنها راهکارهای اصلاح امور در فعالیت های قرآنی را بشنویم. راهکارهایی که می تواند یاری بخش تصمیم گیران دولت آیت الله سید ابراهیم رئیسی باشد.

مهدی قره شیخلو

مدیر مرکز قرآنی سازمان اوقاف

*دولت سیزدهم قبل از اختصاص بودجه اول باید به فکر اصلاح این همه تعدد و موازی کاری ها در ساختار قرآنی کشور باشد،

*اگر این موضوع اصلاح نشود اختصاص بودجه هم مشکلی رو حل نمی کند.

*اگر مدیریت قرآنی متمرکز شود و مسئولیت فعالیت های قرآنی به یک جا واگذار شود آن موقع می توان نسبت به میزان بودجه، نحوه هزینه کرد، بررسی کارکردها و خروجی ها، کم یا زیاد بودن بودجه و خیلی موارد دیگر درست اظهار نظر و بررسی کرد.

کریم دولتی

عضو هیئت علمی دانشگاه مذاهب

*فعالیت های قرآنی لزوماً کارهایی که الان انجام می شود نیست.

*فعالیت های قرآنی دولت آینده یک مجموعه فعالیت فراگیر در همه حوزه ها است و بیش از وابستگی به بودجه به نگاه مدیران کلان وابستگی دارد.

*قرآن باید در فرهنگ مدیریتی جریان پیدا کند.

*علاوه بر مشکلات بودجه ای مشکل اصلی، موازی کاری و تعمیق پیدا نکردن کارهاست.

مهدی اخوان صباغ رئیس سازمان دارالقرآن

*ساماندهی فعالیت های قرآنی و عدم موازی کاری در دستگاه ها و نهادهای متولی امر قرآن کریم لازم است.

*سیاست گذاری و راهبری صحیح و عالمانه دستگاه های متولی و نظارت دقیق بر حسن اجرای فعالیت ها از شئون دولت آینده برای توسعه فعالیت های قرآنی است.

*علاوه بر اینها حمایت و توسعه همه جانبه فعالیت های قرآنی مردم نهاد همواره چالش اساسی و یکی از بزرگترین خلاءهای موجود در کشور بوده است.

عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد

*یکی از اشکالات موجود در مجموعه فعالیت های قرآنی دولت، کمبود شدید اعتبارات راهبری، نظارت و ورود به عرصه های جدید قرآنی است. اعتبارات حوزه فرهنگ دینی تضعیف شده است.

*اگر برای این اعتبارات فکری نشود، ضعف ارگان های فرهنگ دینی را در ساختار دولت به دنبال خواهد داشت.

*امیدوارم دولت آینده به تقویت جریان قرآنی کشور بیش از پیش توجه کند.

لاله افتخاری رئیس هیأت اندیشه ورز بانوان قرآنی

*دولت سیزدهم باید افرادی را بر روی کار بیاورد که دغدغه فرهنگی و قرآنی داشته باشند؛ وزیرانی که در کمیسیون های مختلف شورای توسعه حضور پیدا کنند و نقش اساسی در پیشبرد و توسعه قرآن دارند.

*بودجه اساساً بسیار کم است اما همین مقدار نیز تخصیص پیدا نمی کند که امر نیز باید مورد توجه دولتمردان قرار گیرد.

سید حسین موسوی بلده رئیس شورای عالی قرآن شهرداری تهران

*مهمترین و اولین انتظارمان تشکیل خانه قرآن مثل خانه موسیقی و خانه هنرمندان است خانه قرآن جایی می تواند باشد که فعالان قرآنی به مسائل صنفی و حقوقی خود برسند. تا کنون حتی یک خانه قرآن نداشته ایم.

*حضور مؤثر ساختارهای مردم نهاد در چیدمان تبلیغی و فضاسازی شهری از دیگر مطالبات است.

محمد انجم شعاع مدیرعامل اتحادیه کشوری

*دستگاه های دولتی و حاکمیتی از ورود و دخالت در امور اجرایی پرهیز کنند.

*نسبت به واگذاری تمامی امور اجرایی قرآنی به بخش های مردم نهاد و اتحادیه های کشوری و استانی تصمیم جدی گرفته شود.

*موضوع بیمه معلمان قرآنی یکی از دغدغه های جدی است.

*عضویت اتحادیه های استانی و کشوری در ساختارهای فرهنگی اصلی همچون شورای فرهنگ عمومی با تصویب آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی لازم است.

محمد مهدی عزیز زاده دبیر کمیسیون تبلیغ و ترویج فعالیت های قرآنی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد

*در حوزه ی انسجام ساختاری، رفع موازی کاری ها، اصلاح ساختارها توفیقات زیادی نداشتیم.

*طراحی ها باید بازنگری و باز مهندسی شود.

* در حوزه ی برنامه ها در سطح خرد و کلان در کشور تنظیم، تصویب، ابلاغ شده اما این سندها در جایگاه قانونی که باید باشند، نیستند.

*باید یک نظام بودجه بندی جدیدی بر فضای قرآنی کشور حاکم شود.

سید علی سرابی قائم مقام شورای عالی قرآن

*تصویب ضوابط قانونی و دستورالعمل هایی که تسهیل کننده ی برنامه های کلان قرآنی و فعالیت های قرآنی باشد لازم است.

*پشتیبانی از بخش مردمی فعالیت های قرآنی و میدان دادن به این بخش امر مهمی است.

*کلان ترین مطالبه تحول در نگرش دولت نسبت به فعالیت های قرآنی و فرهنگ قرآنی در جامعه است. قرآن باید به عنوان یک فعالیت های فوق برنامه به آن نگاه نشود بلکه اصل قرار بگیرد.

*قرآن از حاشیه به متن فعالیت ها در دولت سیزدهم آورده شود.

احمد ابوالقاسمی قاری بین المللی قرآن کریم

*همیشه مشکل ما بودجه نیست، مشکل ما پراکندگی بوده که تحت عنوان سازمان های مختلف وزرات ارشاد، اوقاف و سازمان دارالقرآن، فعالیت هایی انجام می شده است.

*دولت جدید می تواند همدلی و هم سویی در فعالیت های قرآنی ایجاد کند.

*پشتیبانی از طرح های قرآنی نیز از دیگر انتظارات ماست

سید مهدی سیف پیشکسوت و مدرس قرآن

*قبل از پرداختن به مساله بودجه، کار بلدی و کاردانی مهم است و بسیاری از مدعیان قرآنی شیوه های کارآمد و اثر گذاری ندارند.

*باید برای فعالان قرآنی برنامه ارزشیابی طراحی کنیم و مطابق اثر گذاری بودجه به آنها اختصاص دهیم.

*اولویت ما فعالیت های تخصصی باشد.

محمدرضا پور معین رئیس انجمن خادمان قرآنی

*توجه به ابعاد مختلف اموری که تاکنون کمتر پرداخته شده مثل هنر و قرآن و واگذاری کار مردم به خود مردم لازم است.

*دولت های قبل در حوزه ترویج و توسعه گام برداشتند اما هیچ وقت کافی نبوده است.

*از کارشناسان و فرهیختگان و خادمان قرآن بیشتر استفاده شود.

*تخصیص و دادن بودجه ای که درخور شأن و ظرفیت کار فعالیت های قرآنی باشد اهمیت دارد.

محمدرضا پورزرگری قاری بین المللی قرآن

*مساله آموزش قرآن بسیار اهمیت دارد.

*قرآن باید جز اموری باشد که در فرهنگ ما مرتبه نخست را به خود اختصاص دهد. بودجه مصوب می شود اما در اختیار جامعه قرآنی قرار نمی گیرد.
*رونق پیدا کردن محافل قرآنی از چیزهایی است که موج قرآنی ایجاد می کند

حسین قربانی مدیرعامل مجمع قاریان تبریز

*انتظار ما اول مطالبات حمایتی و دوم فرهنگ سازی است.

*هشت نهاد به صورت مستقیم و 130 نهاد به طور غیر مستقیم کارهای قرآنی انجام می دهند، بهتر است این برنامه ها تخصصی سازی شود چرا که موازی کاری های بسیاری وجود دارد.

سمیه حاجعلی رئیس دارالقرآن امام علی (ع)

*در مراکز قرآنی توجهی به فعالیت های بانوان نمی شود و اگر هم بودجه ای دریافت می کنند بیشترین هزینه ها صرف فعالیت های قرآنی آقایان می شود. حتی یک خانم هم در شوراهای تخصصی عضو نیست.

* اگر قرار است که در دولت جدید کاری صورت بگیرد به نظر من باید حوزه ی فعالیت های قرآنی بانوان به صورت مستقل مدنظر قرار گیرد.

رحیم خاکی رئیس فرهنگسرای قرآن

*مهمترین انتظار متعهد شدن به پرداخت بودجه است.
*انتخاب مدیران قرآنی رسمی کشور در سازمان ها و وزارت خانه های تحت امر در حوزه قرآن باید مورد توجه باشد.

*رئیس جمهور در رویدادهای مهم قرآنی در سطح ملی و بین المللی حضور داشته باشد.

علیرضا شاهسونی عضو مردمی شورای توسعه فرهنگ قرآنی

*حمایت های اعتباری از نهادهای مردمی که قبلاً طرح های مختلفی را اجرا کرده و جواب داده است رقم بخورد.

*حل بیمه فعالان قرآنی حق التدریس از انتظارات ماست.

*ما در مؤسسه بیت الاحزان امکان تبدیل 200 شعبه به 400 شعبه را هم داریم اما اعتبارات کم است امیدواریم دولت به مباحث فرهنگی توجه ویژه ای کند.

سعید یکه دهقان

مسئول مرکز فعالیت های قرآنی کیش

*نیاز به هم افزایی بین حوزه ای و بین دستگاه های کشور در این حوزه بسیار احساس می شود.

*نهادها به صورت موازی کاری و واگرایی نسبت به همدیگر در حال فعالیت هستند.

سید مصطفی حسینی مدیر سابق مرکز قرآنی سازمان اوقاف

*موازی کاری در دستگاه های حاکمیتی آسیبی جدی است امیدوارم چاره ای اندیشیده شود.

*اساسا مدیران ما تربیتشان و اندیشه شان به نحو کامل قرآنی نیست.

*با ایجاد ساختارهای عریض و طویل مشکل قرآن در کشورمان حل نخواهد شد. بودجه صرف کارهای موازی می شود یا کارهای سطحی. ما موافق افزایش بودجه هستیم اما ساختارها باید اصلاح شود.

لینک خبر :‌ پایگاه خبری تحلیلی حرا
فقهی زاده گفت: در زمینه تقویت بیشتر مؤسسات مردمی قرآن و عترت همت زیادی به خرج دادیم، اما مشکلات مرتبط با اعتبارات ما را بسیار محدود کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۹ سایت های دیگر : چابک سراج24

به گزارش ایکنا؛ مهر نوشت: معاونت قرآن و عترت یکی از معاونت های تابعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که در سال 1391 تأسیس شد. اهمیت روزافزون فعالیت های قرآنی باعث شد تا تأسیس و راه اندازی مجموعه ای مستقل در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضروری احساس شده تا فعالیت های قرآنی به نحو شایسته و مدونی پیگیری شود.

سیاست گذاری و برنامه ریزی به منظور توسعه گفتمان قرآنی جمهوری اسلامی ایران در عرصه ملی و بین الملل، برنامه ریزی و تدوین راهکارهای عملی درجهت تحقق اندیشه های حضرت امام خمینی (ره) و منویات مقام معظم رهبری در حوزه قرآن و عترت (ع)، صدور مجوز تأسیس مؤسسه های فرهنگی قرآن و عترت (ع) و نظارت بر آنها، برنامه ریزی و حمایت به منظور توسعه مؤسسه های قرآنی مردم نهاد و توانمندسازی آنها در زمینه فعالیت های تخصصی تبلیغی ترویجی قرآن و عترت (ع)، ارائه پیشنهاد به منظور تصویب قوانین و مقررات حمایتی از فعالان قرآنی کشور، برنامه ریزی و حمایت از برگزاری نمایشگاه ها، جشنواره ها و آزمون های سراسری قرآن و عترت، راهبری فعالیت های تبلیغی ترویجی قرآنی از طریق کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی ترویجی قرآن، حمایت و نظارت بر توسعه آموزش عمومی قرآن و عترت، از اهداف و وظایف این معاونت برشمرده شده است.

تدوین ضوابط انتخاب و معرفی و تکریم خادمان قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران، راهبری سامانه جامع قرآنی کشور برنامه ریزی و حمایت از مطالعات کاربردی حوزه تبلیغی- ترویجی قرآن و عترت (ع)، استقرار نظام خیران قرآنی در کشور نیز از دیگر وظایف محوله بر این معاونت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سال 1384 با مدیریت محمدعلی خواجه پیری تحت عنوان مرکز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی کشور آغاز به کار کرد. سپس حجت الاسلام حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در سال 88 در زمان سید محمدحسینی، وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی عهده دار مسئولیت این مرکز شد. در سال 92 نیز حجت الاسلام محمدرضا حشمتی با حکمی از سوی علی جنتی وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ریاست این معاونت منصوب شد.

این معاونت در دوره جدید خود در دولت دوازدهم، فعال سازی و هدایت مؤسسات و مجموعه های مردمی برای توسعه فعالیت های تبلیغی ترویجی قرآنی و توجه ویژه به ظرفیت ها و فرصت های فضای مجازی و الکترونیکی سازی فرآیندها و فعالیت های قرآنی کشور، استفاده از قالب های هنری و رسانه ای برای ترویج و انتقال آموزه های دینی و قرآنی، را به عنوان اولویت ها و رویکردهای اصلی خود معرفی کرده و بر مبنای آنها اقدامات و برنامه ریزی نموده است.

با توجه به اتمام کار دولت دوازدهم در هفته جاری و طبعاً جابجایی های مدیریتی در آینده نزدیک، با عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به گفتگو نشستیم تا فعالیت های انجام شده در مدت چهار سال مسئولیت وی را مورد بررسی قرار دهیم، که حاصل آن را در ادامه می خوانید:

*در آغاز مسئولیت در جایگاه معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد در سال 96، با توجه به اقدامات انجام شده در گذشته چه برنامه هایی را مدنظر قرار دادید؟

وقتی به معاونت قرآن آمدم و به کارنامه گذشته این معاونت نگاه کردم شاهد زحمات زیادی که از قبل انجام شده بودم اما به نظرم هیچ زمانی به قله هایی که مورد انتظارمان در فعالیت ها بود دست نیافته بودیم. با یک نگاه تحولی در هفته دوم آغاز به کارم در معاونت قرآن، شورای تحول و توسعه را تشکیل دادم که چند جلسه بیشتر ادامه پیدا نکرد ولی توانستیم دیدگاه روشن تری از صاحب نظران حوزه ی مطالعات قرآنی و افراد بسیار مجرب در صحنه های عملیاتی و مدیریتی برجسته پیش روی خود قرار دهیم. در پایان ماه اول یک منشور ده گانه ای از تحولات مد نظر خودم را منتشر کردم که به بسیاری از آنها عمل کردیم. در معاونت قرآن فعالیت های زیادی از روز نخست صورت گرفت. بعد از شش ماه از حضورم در معاونت قرآن بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم را با تحولاتی در کم و کیف ترتیب دادیم. نمایشگاه با صرفه جویی های قابل توجه و با استفاده از ظرفیت های مهم مردمی برگزار شد. نگاهم از اول تا کنون به استفاده از ظرفیت های مهم مردمی بود.

ادغام اتحادیه ها با نگاه هماهنگی در جامعه قرآنی امری بسیار مهم تلقی می شود تا از توان بسیار زیاد مردمی استفاده بیشتری کرده و با سازمان های دولتی ارتباطات روشن تر و با برنامه و راهگشایی برقرار کنند. ادغام اتحادیه ها با نگاه هماهنگی و راهبردی در جامعه قرآنی امری بسیار مهم تلقی می شود تا از توان بسیار زیاد مردمی استفاده بیشتری کرده و با سازمان های دولتی ارتباطات روشن و برنامه ای و راهگشا برقرار کنند

جشنواره آیات که محدود به جشنواره های هنری بود را به آن اضافه کردیم. در سال نود و هفت نخستین بار اولین جشنواره تولید محتوای قرآن و عترت در فضای الکترونیک را برگزار کردیم. زمانی که کرونا نبود و توجه ویژه به فضای مجازی وجود نداشت معاونت قرآن و عترت اهمیت آن را درک کرده و به این فضا وارد شده بود.

ایجاد حوزه ی آموزش ها و فعالیت های الکترونیکی در سال 1396 به گسترش فعالیت های بین الملل انجامید که نمود آن در بخش بین الملل نمایشگاه قرآن سال 1398 بود.

در سال 1399 با شیوع کرونا در کشور نخستین جشنواره خانه های نورانی که مبتنی بر فضای مجازی و الکترونیک بود را برپا کردیم. این جشنواره مبتنی بر تفسیر و در واقع جنبه های تفسیر و قرائت قرآن بوده و خانواده محور بود.

دومین جشنواره الکترونیکی تولید محتوا چهل چراغ آسمانی در سال 99 انجام شد. نخستین جشنواره موضوعی حکمت در نهج البلاغه و صحیفه سجادیه نیز از فعالیت هایی بود که در این مدت انجام شد.

در این سال ها آزمون های سراسری قرآن و عترت هر سال به موقع برگزار شد اما در اسفند ماه سال 99 به دلایل فنی و مشکلات سامانه ای برگزار نگردید و اردیبهشت 1400 به شکل تمام الکترونیک و تمام مجازی برگزار شد. این اقدام یک اتفاق نو و مبارک است که در عرصه فعالیت های قرآنی شاهدش بودیم. با اندکی اطلاع رسانی ثبت نام آغاز و با عدد شگفت آور 121 هزار نفر ثبت نام کننده قطعی مواجه شدیم. معتقدم آزمون الکترونیک بهتر است تداوم یابد و به شکل مجازی و با هزینه های کمتر فعالیت ها انجام شود.

نمایشگاه بین المللی کریم در آغازین ماه های همه گیری کرونا یک سال وقفه داشت و به ناچار یک سال به صورت کامل تعطیل شد و امسال در دومین سالی که کرونا ادامه داشت نمایشگاه مجازی قرآن کریم در دو بخش فروشگاهی و محتوایی با مشارکت خانه کتاب و ادبیات ایران و با مشارکت شرکت پست جمهوری اسلامی ایران برگزار شد. در بخش فروشگاهی آثار مکتوب حوزه ی قرآن کریم، آثار مکتوب حوزه دین و آثار حوزه ی دفاع مقدس و مقاومت مورد توجه مخاطبان واقع شد.

*اعتبارات نمایشگاه قرآن چه میزان نسبت به دوره های قبل رشد داشته است؟

اعتباراتمان برای برگزاری نمایشگاه مجازی بسیار محدودتر از برپایی نمایشگاه حضوری قرآن بود و از آن خیلی فاصله داشت. با تفاهم نامه یک میلیاردی که در سال 98 با بانک صادرات امضا شد توانستیم بخشی از اعتبارات را تأمین کنیم که از آن مبلغ 960 میلیون تومان بن خرید به افراد برای استفاده در همان سال داده شد. اما در خصوص اعتبارات نمایشگاه مجازی قرآن، میزان اندکی از این مبلغ صرف شد و امسال نیز بخشی از تسهیلات و بن خرید از سوی بانک صادرات ایران تأمین شد.

*در خصوص انتخاب پایتخت صحیفه سجادیه و نهج البلاغه که معاونت قرآن و عترت به عنوان مبدع این حرکت بود توضیحاتی بفرمائید؟ این اتفاق تا چه میزان در گسترش فرهنگ دینی در سطح کشور می تواند مؤثر واقع شود؟

پایتخت های صحیفه سجادیه و نهج البلاغه را با هدف جریان سازی متمرکز بر این دو کتاب فرهنگ آفرین و بسیار مهم در منظومه اندیشه دینی برگزار کردیم. سال های بعد دو پایتخت جدید برای نهج البلاغه و صحیفه معرفی خواهند شد. این فضا در کشور خواهد چرخید و تجربه ی خیلی خوبی برای ما به ارمغان خواهد آورد. هدف گذاری ما برای این فعالیت توسعه ی فرهنگ قرآنی و اهل بیتی بر مبنای این دو کتاب در سطح ملی بود. این رخداد از این جهت اهمیت دارد که وظیفه را به صورت خاص به گردن ارگان های فرهنگی، سازمان های دولتی، نهادهای مردمی و عمومی می گذارد تا با شور و اشتیاق در حوزه های متعدد بر اساس برنامه و مصوبات کمیته علمی اقداماتی داشته باشند. این مهم است که در هر شهر یک سالی که به نام پایتخت معرفی می شود اقدامات متناسبی شکل گرفته و عمل شود. این اقدامات در سه سطح، شهرستانی، استانی و ملی برنامه ریزی می شود. این اقدامات در طول مدت یکسال باعث انتقال تجربیاتی به دیگر شهرها می شود. گفتنی است انتخاب پایتخت ها بر اساس پیش بینی های به عمل آمده به صورت انتخاباتی تعیین خواهد شد یعنی شهرها بر اساس عملکردهای پیشین و توان بالقوه ای که عرضه کرده و سازکارهای لازم به صورت رقابتی انتخاب می شوند تا یک جریان فرهنگی متحرک و پر شور و نشاط رقم بخورد.

*به عنوان یک فعال قرآنی چه آسیب هایی فعالیت های جامعه قرآنی را تهدید می کند؟

یکی از آسیب های بسیار مهم در فضای فعالان قرآنی مشکلاتی در همدلی و هماهنگی بخاطر تعدد مراکز تصمیمی گیری و تعدد فعالان عرصه قرآنی است. بعضی از ناهماهنگی ها و نگرش های خاص موجب تضعیف همدلی می شود. در دو سال اخیر این وضعیت بسیار بهتر شده است. ادغام اتحادیه باعث نزدیکی بیشتر و تعامل بیشتر ما با یکدیگرند یکی از آسیب های بسیار مهم در فضای فعالیت های قرآنی مشکلاتی است در ایجاد همدلی و هماهنگی بخاطر تعدد مراکز تصمیم گیری در حوزه قرآن وجود دارد. بعضی از ناهماهنگی ها و نگرش های خاص موجب تضعیف همدلی می شود. در دو سال اخیر این وضعیت بسیار بهتر شده است. ادغام اتحادیه باعث نزدیکی بیشتر و تعامل بیشتر ما با یکدیگر شده است. به عبارت دیگر می توانیم آسیب ها را بدین ترتیب تقسیم بندی کنیم:

یک) آسیب اعتبارات: با تقویت مشارکت مردمی و خیران می تواند در حد زیادی این مشکل جبران شده و سامان پیدا کند. ما در حال راه اندازی مجمع خیرین قرآنی در کشور با همین نگاه هستیم. می خواهیم با استفاده از ظرفیت بالقوه ای که در سطح مؤسسات قرآنی به وجود آمده، آنها با تعریف ساز و کار مشخصی از آن استفاده کنند. معاونت قرآن از این همکاری ها و مشارکت بهره ای برای خودش مدنظر ندارد بلکه خود را موظف می داند برای راه اندازی جریانی مهم در حوزه قرآنی کشور همیاری و همکاری کند.

دو) آسیب همدلی: به هر حال ممکن است زمینه هایی از اختلاف در دستگاه ها و ارگان ها به وجود بیاید در حال حاضر معاونت قرآن هیچ اختلافی با هیچ ارگانی ندارد اما همدلی باید تقویت شود چرا که گفتگو تنها راه برای باز کردن گره ها و پیشرفت رو به جلو است. ما نباید اجازه دهیم افرادی فضا را گل آلود کنند بلکه همدلی را تقویت کرده و گامی به جلو برداریم.

سه) آسیب هماهنگی: ما ممکن است خیلی با هم دوست بوده و خیلی هم با هم رفاقت کنیم ارتباطات خوبی داشته باشیم ولی هماهنگی نکنیم. هماهنگی یکی از مسائل مرتبط با مدیریت است ما در زمینه های مختلف سعی در هماهنگی با ارگان های مختلف کشور داریم. با تغییر فضاهای مدیریتی ممکن است این امور تقویت یا تضعیف شود.

*به نظر شما چه اقداماتی در معاونت می توانست صورت گیرد اما به دلایلی این امور در دوران تصدی شما انجام نشد؟

ما در زمینه ی تقویت بیشتر مؤسسات مردمی قرآن و عترت همت زیادی به خرج دادیم و توان آن را داشتیم تا اتفاقات بهتری در زمینه فعالیت های مردمی رقم بزنیم اما مشکلات مرتبط با اعتبارات ما را بسیار محدود کرد و در حال حاضر مؤسسات مردمی به عنوان بدنه جامعه قرآنی مشکلات عدیده ای دارند.

توسعه بیمه فعالان قرآنی مدنظر ما بود که متأسفانه نتوانستیم خیلی در این زمینه موفق باشیم. هدف گذاری ما در پایان دولت دوازدهم دست کم ده هزار نفر بود اما این امر تا کنون تنها پنجاه درصدش محقق شده است که به مشکلات اعتباری مرتبط می شود. دو مشکل بیمه فعالان قرآنی و محدودیت در اعتبارات از مهمترین مسائلی است که علاقه مند به ارتقا و تکامل آن در سه سال معاونت بودیم و متأسفانه اتفاق نیفتاد.

*فراز و نشیب هایی که در بیمه فعالان قرآنی اتفاق افتاد را کمی توضیح می دهید؟

سعی کردیم بیمه را در حد توان بین فعالان قرآنی به صورت متناسب عرضه کنیم. تعداد بیمه فعالان قرآنی فراز و فرودهایی داشته است. در ابتدا تعداد بیمه شدگان 3 هزار و 800 نفر بودند که این تعداد در زمانی به شش هزار و 994 نفر ارتقا پیدا کرد اما به دلایلی در حال حاضر تنها 5 هزار نفر بیمه فعالان قرآنی را دارا هستند. هم اکنون در حال رایزنی با وزیر برای افزایش این میزان به هفت هزار بیمه شده هستیم تا مجدد به آن سقفی که رسانده بودیم برگردانیم. امیدواریم که در سال های آتی در دولت سیزدهم بزرگوارانی که بعداً مسولیت ها به عهده خواهند گرفت عملاً از اعتبارات بیشتری برخوردار باشند و ملت و دولت جمهوری اسلامی از مشکلات مالی و از این تحریم های ظالمانه تا حدی فاصله بگیرند که نتایج پربار و پربرکت آن باعث خدمت رسانی بیشتر به مردم عزیزمان شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
مدیرکل دفتر برنامه ریزی، آموزش و توسعه مشارکت های معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به برنامه های این معاونت برای کاهش تصدی گری و واگذاری برنامه ها به بخش مردمی، گفت: برنامه ریزی شده است تا در سال 1400، سه برنامه از مجموعه برنامه های طراحی شده از سوی اتحادیه مدغم اجرایی شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۹ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

به گزارش ایکنا، برنامه افق رادیو قرآن عصر امروز نهم مردادماه با حضور سیدفخرالدین اسماعیلی، مدیر کل دفتر برنامه ریزی، آموزش و توسعه مشارکت های معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با اجرای کارشناسی جواد نصیری، به روی آنتن شبکه قرآن و معارف سیما رفت.

اسماعیلی در ابتدای این برنامه ضمن معرفی کوتاهی از این دفتر آموزش، گفت: دفتر برنامه ریزی و آموزش معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متشکل از سه معاونت است. یکی از این معاونت ها، معاونت برنامه ریزی و آموزش است که بیشتر فعالیت های علمی و پژوهشی و نیز تهیه و تدوین محتواهای آموزشی از طریق این دفتر انجام می شود. معاونت دیگر معاونت رسیدگی به امور موسسات است، در این معاونت فعالیت های مربوط به بررسی درخواست ها برای صدور مجوز موسسات، تمدید و انحلال و ... صورت می گیرد. آخرین معاونت نیز معاونت حمایت ها و توسعه مشارکت ها هست که در آن فعالیت هایی از قبیل بیمه فعالان قرآنی و سایر مواردی که به حمایت از موسسات مربوط است، صورت می گیرد.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی، آموزش و توسعه مشارکت های معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد در ادامه به آزمون سراسری قرآن و عترت به عنوان بخشی از فعالیت های این دفتر اشاره کرد و افزود: از سال 1396 تا کنون چهار آزمون به همت معاونت قرآن و عترت برگزار شده است. در سال 96 و با توجه به اینکه وزارت آموزش و پرورش و سازمان اوقاف نیز مشارکت داشتند تعداد مخاطبان بالغ بر 241 هزار نفر بود. در سال 1400 که شاهد برگزاری نوزدهمین دوره آزمون بودیم معاونت به تنهایی اقدام به برگزاری آزمون کرد و حدود 122 هزار نفر در آن ثبت نام کردند.

اسماعیلی با اشاره به الکترونیکی شدن تمام فرایند برگزاری این آزمون، گفت: اگرچه در سال های گذشته برخی رشته ها همچون روخوانی و سبک زندگی قرآنی به صورت الکترونیکی برگزار شد، اما شرایط کرونایی کشور باعث شد تا تمامی رشته ها به صورت الکترونیکی برگزار شود. در بخش زیر 12 سال نیز تمهیدات خوبی برای مشارکت نوجوانان در نظر گرفته شد که یکی از آنها صوتی کردن سوالات و گزینه های مربوط به هر سوال بود. با توجه به اینکه آموزش در این گروه مبتنی بر آموزش شفاهی است، لذا سوالات هم به صورت شفاهی تعریف شد تا شرکت کنندگان قدرت خوانش بالایی نداشتند، از طریق شنیدن سوال و گزینه ها در آزمون حضور یابند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سوالی در مورد شکل گیری اتحادیه مدغم قرآنی و درخواست های این اتحادیه برای دخالت داشتن در صدور مجوز، بیان کرد: صدور مجوز همواره از وظایف حاکمیتی بوده و چنین وظایفی قابل واگذاری نیست، با این وجود این آمادگی را داریم در برخی فعالیت ها و برنامه های تحت راهبری فعالیت ها را از طریق انعقاد تفاهم نامه هایی واگذار کنیم تا به این ترتیب تصدی گری را هم کاهش داده باشیم. هرچند در گذشته نیز این کار از طریق واگذاری برخی فعالیت ها صورت گرفته است. بر همین اساس، در سال 1400، حداقل اجرای سه برنامه را طی تفاهم نامه هایی به اتحادیه واگذار کرده ایم.

اسماعیلی با اشاره به اینکه اتحادیه مدغم در بحث صدور مجوز خواستار دخالت و سهمی شدن است، گفت: با توجه به اینکه بخش فرهنگ حساسیت های خاص خود را دارد، حضور حاکمیت در آن مفیدتر است و هرچند می توان بخش مردمی را نیز در آن دخیل دانست و از نظرات بخش مردمی استفاده کنیم، اما واگذاری به بخش مردمی هنوز نیاز به پختگی دارد.

مدیر کل دفتر برنامه ریزی، آموزش و توسعه مشارکت های معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد اظهار کرد: از بهمن سال 97 و منفک شدن هیئت رسیدگی به موسسات از یکدیگر، هر یک از دو نهاد متولی موسسات شروع به صدور مجوز کردند، اما برای ایجاد وحدت رویه، هیئت هماهنگی همزمان با این انفکاک شروع به فعالیت کرد و تاکنون نزدیک به 60 جلسه کارشناسی با حضور نمایندگان دو سازمان و شورای توسعه فرهنگ قرآنی برگزار کرده است.

وی با تأکید بر اینکه آیین نامه صدور مجوز یک آیین نامه مشترک است، اظهار کرد: این آیین نامه از سوی وزارت ارشاد و سازمان تبلیغات اسلامی برای اتخاذ نظرات و پیشنهادات کارشناسان به استان ها ابلاغ و نظرات دریافت شده است. یکی از ویژگی ها و امتیازات این دستورالعمل این است که به موسسات حق ایجاد هیچ شعبه جدیدی داده نشده است. با توجه به تسامحی که در گذشته نسبت به این موضوع صورت گرفته بود، از روز اول که کار خودم را این اداره کل شروع کردم، طی نامه ای به تمام استان ها اعلام کردم حتی موسسات دارای شعب متعدد حق ایجاد هرگونه شعبه جدید را ندارند و اگر این کار را انجام دهند، تخلف کرده اند.

مدیر کل دفتر برنامه ریزی، آموزش و توسعه مشارکت های معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد در ادامه به بحث در مورد سامانه حمد که اخیراً رونمایی شده است، پرداخت و گفت: حدود دو هفته قبل از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و در آخرین جلسه کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم سامانه حمد رونمایی شد. این سامانه پیش از این و از آبان ماه شروع به فعالیت کرده بود. در این سامانه شاهد حضور مجموعه ای سامانه ها هستیم که یکی از آنها سایت آزمون سراسری قرآن و عترت است. در واقع سامانه حمد راه اندازی شد تا فعالیت مجازی برای موسسات امکان پذیر و تسهیل شود و این فعالیت با وحدت روحیه بهتری ادامه پیدا کند. در حال حاضر سامانه حمد یکی از قدرتمندترین پلتفرم های قرآنی کشور است که روزانه 100 موسسه را زیر بار آموزش تصویری می برد و این دستاورد بزرگی در شرایط فعلی است.

اسماعیلی همچنین در مورد تسهیلاتی که این اداره کل برای موسسات تدارک دیده است، گفت: ما از دو طریق موسسات را حمایت می کنیم، یکی از طریق کمیته حمایت است که به حمایت از طرح های برنامه محور موسسات می پردازد و کمک های بلاعوض را در اختیار این موسسات قرار می دهد. از سال 96 تا کنون حدود 12 میلیارد تومان از این طریق به موسسات کمک شده است، سال گذشته نیز یک میلیون تومان کمک بلاعوض کرونایی برای موسسات در نظر گرفته شد.

وی یکی دیگر از حمایت های مالی از موسسات را مربوط به تسهیلات بانکی دانست و با تأکید بر این موضوع که در ارائه این تسهیلات نگاه سازمانی به موسسات نداریم، گفت: ما دو نوع تسهیلات برای موسسات در نظر گرفته ایم، یک نوع از آنها با عنوان تحفه است و بر اساس تا سقف 100 میلیون تومان وام با سود چهار درصد به موسسات اختصاص می یابد. گاهی برای برخی موسسات که از شعب بیشتری برخوردار هستند، این رقم به بالای 100 میلیون تومان هم رسیده است. یک نوع دیگر از تسهیلات با عنوان کارا وجود دارد که شامل مربیان و فعالان قرآنی می شود. در قالب این طرح 20 هزار مربی و فعال قرآنی تسهیلاتی در حد 9 میلیون و برای موسسات نیز تا حد 32 میلیون تومان تسهیلات در نظر گرفته ایم که بخش قابل توجهی از آن محقق شده است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
سنندج - ایرنا - نماینده شهرستان های سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی گفت: سالن نیمه کاره پلاتو و نمایش اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سقز باید زودتر تجهیز و تکمیل شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۹

به گزارش ایرنا، بهزاد رحیمی عصر شنبه در مراسم بهره برداری از پردیس سینمایی سقز اظهار داشت: سقز بعد از 30 سال بدون سینما، امروز صاحب سینما شد و بهره برداری از این سه سالن سینمایی به برگزاری هرچه بهتر جشنواره بین المللی تئاتر کُردی سقز کمک خواهد کرد.

وی با بیان اینکه این سالن ها با ظرفیت مناسب، مردم را برای استقبال از مراسم و فعالیت های فرهنگی، هنری دعوت می کند، افزود: مسوولان این پردیس سینمایی بر اساس غنای فرهنگی، آثار و فیلم های ارزشمند را برای مردم به نمایش بگذارند.

نماینده سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی تعمیر و نوسازی سالن نمایش اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سقز را ضروری دانست و گفت: علاوه بر این، باید مسوولان استانی و شهرستانی ساختمان پلاتو این شهرستان را تکمیل کنند چون 2 سال است که این پروژه نیمه کاره رها شده است.

رحیمی اضافه کرد: سقز باتوجه به اینکه دومین شهر پرجمعیت کردستان است نیاز به صدای رادیویی محلی دارد و باید این مهم و حلقه فرهنگی بعنوان پایگاه خبری شهرستان ایجاد شود.

وی به پروژه های نیمه تمام در استان کردستان اشاره کرد و افزود: یکی از مشکلات اصلی کردستان وجود طرح های نیمه تمام است و از مسوولان انتظار داریم پروژه ها را با تکمیل 100 درصدی تحویل دهند تا مردم از خدمات آن بهره مند شوند.

نماینده شهرستان های سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی در بخشی از سخنان به طرح صیانت کاربران در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: فضای مجازی کنونی به دانش آموزان آسیب وارد می کند و با استفاده از این بستر فرهنگهای بیگانه وارد کشور می شود بنابراین باید با استقلال فرهنگی، بسترهای جدیدی برای فضای مجازی در مجلس برنامه ریزی کنیم تا به کاربران شاغل در این فضا آسیبی وارد نشود.

سقز با بیش از 226 هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در 190 کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
ایسنا/خراسان رضوی مدیر امور سینمایی حوزه هنری خراسان رضوی در رابطه با فعالیت سینماهای مشهد در شرایط کرونایی گفت: تاکنون هیچ دستوری مبنی بر تعطیلی سینماهای مشهد از سوی ستاد کرونا به ما مخابره نشده است.

حسن پهلوانی در گفت وگو با ایسنا با اشاره به این که هیچکدام از سینماهای سراسر کشور با وجود شرایط قرمز تعطیل نشده ، اظهار کرد: ما اطلاعات تعطیلی یا بازگشایی مجموعه های سینمایی خود را از مرکز در تهران دریافت می کنیم. در شرایط فعلی بسیاری از شهرهای کشور در شرایط قرمز کرونا قرار دارد و فعالیت های گروه شغلی 2 که سینماها در آن قرار دارد، در شرایط قرمز ممنوع اعلام شده است اما هیچ سینمایی در کشور تعطیل نیست؛ بنابراین ما منتظر می مانیم تا از آخرین خبرها و اطلاعیه های رسمی مبنی بر تعطیلی سینماها مطلع شویم.

وی افزود: دلیل فعال بودن سینماها در شرایط قرمز کرونا نیز این است که طبق بررسی های انجام شده، مسئولان امر به این نتیجه رسیده اند که سینماها محل شیوع ویروس کرونا نیست و این موضوع در عمل قابل اثبات است چرا که از لحاظ رعایت پروتکل های بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی، سقف بلند و تهویه هوا، سینماها موارد را به صورت کامل رعایت می کنند؛ در صورتی که در بسیاری از مشاغل دیگر این موارد رعایت نمی شود.

مدیر امور سینمایی حوزه هنری خراسان رضوی در رابطه با آمار فروش فیلم های جدید در سینماهای مشهد بیان کرد: از بین فیلم های جدیدی که از تیر ماه به سینماها آمد، تنها فیلم طنزی که وجود داشت، فیلم دینامیت بود که استقبال بسیار زیادی را نسبت به باقی فیلم ها داشته است اما فیلم های مدیترانه ، قصه عشق پدرم و سیاه باز که یک هفته است به سینما آمده، هنوز مورد استقبال مخاطبان واقع نشده است.

پهلوانی ادامه داد: تا کنون 22 هزار نفر از از مخاطبان مشهدی در پردیس سینمایی هویزه مشهد فیلم دینامیت را تماشا کرده اند که این آمار خوبی در دوران کرونا برای سینما حساب می شود و چنین استقبالی را از فیلم های دیگر شاهد نبودیم. البته این 22 هزار نفر در سانس های بسیار زیاد و متعدد در سینما حضور یافته اند و رعایت پروتکل های بهداشتی و استفاده از ظرفیت 50 درصدی سالن ها مورد تاکید ما بوده است. در سینما آفریقا مشهد نیز تا کنون 10 هزار نفر از فیلم دینامیت دیدن به عمل آوردند و در سینما بهمن سبزوار هم که از سینماهای زیرمجموعه حوزه هنری خراسان رضوی است، 2 هزار نفر از فیلم دینامیت استقبال کرده اند و برای دیدن آن به سالن های سینما رفته اند.

وی با اشاره به آمار فروش فیلم های دیگر که طی یک هفته اخیر به سینماهای مشهد آمده اند، خاطرنشان کرد: فیلم مدیترانه در جایگاه دوم از لحاظ فروش قرار دارد و تاکنون 1200 نفر مخاطب داشته و مخاطبان قصه عشق پدرم و سیاه باز نیز در پردیس سینمایی هویزه و سینما آفریقا مشهد زیر 100 نفر بوده است.

مدیر امور سینمایی حوزه هنری خراسان رضوی عنوان کرد: با توجه به این که درحال نزدیک شدن به ماه محرم هستیم، فیلم های طنز کم رونق تر خواهد شد اما در مجموع تهیه کنندگان باید به سینما اعتماد کنند و با بررسی های مجدد، فیلم های جدید پرمخاطب خود را به سینماها ارائه دهند تا مانند فیلم دینامیت از آن ها استقبال شود. مخاطبان نیز باید اعتماد مجددی به سینماها داشته باشند تا بتوانیم سینماها را به یک وضعیت ثابت برسانیم.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
هوشمند گفت: اینکه کرونا سبک زندگی ما را تغییر داده، درست است، ولی شائبه هایی وجود دارد که برخی امضاها درست و صحیح نیستند و برخی جای دیگران امضا میکنند. نحوه ارسال پیامک هم شائبه هایی را به وجود آورده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۹

به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز ؛ مازیار هوشمند مدیرعامل خانه مطبوعات و رسانه های کشور در خصوص آخرین وضعیت خانه مطبوعات هرمزگان، گفت: موضوع و اختلافی که متاسفانه در خانه مطبوعات استان هرمزگان رخ داده است، کاملا قابل رفع و حل بود اما به هر دلیلی این اتفاق تا امروز رفع نشده است، که پیشنهاد ما رفع این مشکلات از طریق گفتگو و مذاکره و پا درمیانی است.هوشمند در خصوص عزل برخی از اعضای خانه مطبوعات با اعلام اینکه اختلاف نظر و دیدگاه در همه ی تشکل ها وجود دارد و این موضوع برخی اوقات باعث کمک به پیشرفت فعالیت ها نیز می شود، افزود: نباید اختلاف ها باعث ترک کار شود و در جلسات حضور نداشت، یا به نحوی قهر کرد؛ چرا که ترک فعل و غیبت طبق اساسنامه خلاف قانون است.

وی با اشاره به اینکه مستندانی که به دست ما رسیده، حاکی از آن است که برخی اعضای هیئت مدیره در جلسات خانه مطبوعات شرکت نکرده اند و طبق اسناد ارائه شده نیز غیبت غیر موجه عنوان شده است.

مدیرعامل خانه مطبوعات و رسانه های کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه صحبت هایی شده که جلساتی که غیبت ها ثبت شده به صورت مشکوک برگزار شده و شاید عمدا این جلسات تشکیل میشده تا دلیلی باشد برای عزل این افراد، افزود: اسناد دعوت اعضا برای شرکت در جلسه موجود است و اساسنامه خانه مطبوعات نیز عنوان کرده که جلسات حداقل ماهی یک بار باید برگزار شود، اما حتی اگر هیئت مدیره درخواست برگزاری جلسات متعدد و بیشتری را داشته باشد، منعی برای برگزاری جلسات نیست. هوشمند ادامه داد : البته اگر غیبت ها موجه باشد قابل بررسی است، اما اگر غیبت ها غیرموجه باشد طبق اساسنامه باید برخورد شود، و ما همه ی اسناد این جلسات از جمله دعوتنامه و صورتجلسات را دیده ایم، که به نظر می رسد این غیبت ها موجه نبوده است، و اصل حرف ما این است که قهر و عدم حضور در جلسات جالب نیست و می شد با وجود اختلاف سلیقه ها، فعالیت این تشکل را متوقف نکرد، و جلسات نیز طبق درخواست هیئت مدیره برگزار شود.

هوشمند در پاسخ به سوال اینکه آیا عزل سه عضو هیئت مدیره خانه مطبوعات قانونی بوده است، افزود: در ماده 24 اساسنامه خانه مطبوعات به صراحت عنوان شده که در صورت استعفا، فوت، ممنوعیت قانونی و یا سه جلسه متوالی غیبت و یا پنج جلسه غیبت غیر متوالی هر یک از اعضای اصلی هیأت مدیره، عضویت وی در هیأت مدیره ملغی شده و یکی از اعضای علی البدل به ترتیب آرای بیشتر برای بقیه مدت مقرر به جانشینی وی به عنوان عضو اصلی در جلسات شرکت می نماید، و طبق اسنادی که ما مشاهده کردیم این عزل کاملا قانونی صورت گرفته است.

وی همچنین در پاسخ به سوال اینکه عنوان می شود این اتفاق باید با اجازه اداره کل فرهنگ و ارشاد انجام شود، ادامه داد: وقتی اداره کل فرهنگ و ارشاد تغییرات متاثر از برگزاری انتخابات و یا مجمع عمومی را به اداره ثبت می دهد و در آن نامه تاکید می کند که این افراد اعضای هیات مدیره هستند و این افراد نیز علی البدل، سایر تغییرات بعدی به تبع همین نامه قابل انجام است. هوشمند افزود: در ماده 24 اشاره نشده است که برای تغییرات قانونی که طبق این ماده اساسنامه به هیئت مدیره داده شده است، نیاز به دریافت مجوز جداگانه می باشد، بلکه لازم است که اداره کل فرهنگ و ارشاد را در جریان قرار داد نه اینکه برای این تغییرات مجوز جداگانه ای گرفته شود، چرا که قبلا طی نامه ای به اداره ثبت، اعضای اصلی و علی البدل توسط اداره کل معرفی شده اند، که اگر در آینده عضویت هر فرد سلب شود، هیئت مدیره بتوانند طبق قانون و اساسنامه تغییرات لازم را اعمال و ثبت کنند و این برداشت همه از این بند اساسنامه است و بعید است از این ماده قانونی برداشت دیگری داشته باشند، چرا که فرد جدیدی انتخاب نشده است و فقط اعضای علی البدل معرفی شده جایگزین افراد برکنار شده، شده اند و این تغییرات صرفا داخلی است.

مدیرعامل خانه مطبوعات و رسانه های کشور همچنین در پاسخ به سوال اینکه تغییراتی که شما عنوان می کنید قانونی است، پس از طی مراحلی در روزنامه رسمی نیز ثبت می گردد، اما نامه ای از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان به اداره ثبت داده می شود مبنی بر اینکه این تغییرات غیرقانونی بوده است، و باید ابطال شود، افزود: من فکر نمی کنم اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قصد دخالت در امورات داخلی خانه مطبوعات هرمزگان داشته است، و این کار اداره کل را ورود کردن برای رفع یک مسئله می دانم، و با درست بودن و نادرست بودن این نامه هم کاری ندارم، و باید خود این اداره کل پاسخ بدهد اما با یک نامه نمی توان به همین راحتی تغییرات ثبت شده را ابطال کرد، چرا که اداره کل ثبت نیز روال قانونی خود دارد .

هوشمند در ادامه در پاسخ به سوال اینکه لطفا به صراحت بگویید آیا میتوان این نامه ی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان را دخالت در امورات خانه مطبوعات عنوان کرد افزود : باز هم میگویم نمیخواهم از واژه دخالت استفاده کنم چرا که روحیه و عملکرد مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان هرمزگان به دور از دخالت در تشکل های صنفی است و ما بارها با یکدیگر در موارد متعدد گفتگو کردیم، و ایشان قصد حل اختلاف داشتند، چرا که مدیرکل محترم هرمزگان همیشه عنوان می کردند به عنوان ناظر بر فعالیت های خانه مطبوعات تلاش دارند این اختلافات را از بین ببرند.

مدیرعامل خانه مطبوعات کشور در پاسخ به سوال اینکه آیا وقتی تغییرات اعمال شده و این تغییرات نیز ثبت شده، میتوان مدیرعامل سابق را که به هر دلیلی فعلا طبق قانون عزل شده است را طی نامه ای مکتوب و با سربرگ اداره کل فرهنگ و ارشاد، مدیرعامل خطاب کرد یا خیر، افزود : آنچه که ما می پذیریم تغییراتی است که به ثبت رسیده و در روزنامه رسمی نیز اعلام و به خانه مطبوعات کشور نیز اطلاع داده شده است. ما در این لحظه آقای مهراب رشیدی را دیگر مدیرعامل خانه مطبوعات هرمزگان نمی دانیم. آقای رشیدی دوست و همکار عزیز ماست، اما با توجه به مستندات ارسالی به خانه مطبوعات کشور که به تایید ثبت رسیده است، آقای رشیدی مدیرعامل نیستند. اینکه اداره کل فرهنگ و ارشاد معتقد است که ایشان همچنان مدیرعامل خانه مطبوعات استان هرمزگان است، نظر آنهاست، اما نظر ما به عنوان خانه مطبوعات کشور این نیست و خانه مطبوعات آن چیزی را که رسماً ثبت شده و اعلام شده را قبول دارد.

هوشمند در پاسخ به سوال اینکه نامه ای با عنوان پالایش اعضای خانه مطبوعات هرمزگان از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد برای رسانه ها ارسال شده که در آن به مواردی از جمله ضرورت ثبت نام شاغلان رسانه ها اعم از گزارشگر، مترجم، عکاس خبری، نویسنده، تنظیم کننده خبر، کاریکاتوریست، گرافیست، خبرنگار، دبیر گروه، معاون دبیر گروه، سردبیر، معاون سردبیر، عضو شورای سردبیری، مدیرمسئول، صاحب امتیاز، فعال در بخش تحریریه و در قالب شغل اصلی و مستمر یا پاره وقت در سامانه جامع رسانه ها اشاره شده ، آیا اداره کل فرهنگ و ارشاد میتواند در این موقعیت پالایش انجام دهد یا خیر، گفت : بند 5 ماده 32 اساسنامه خانه مطبوعات به صراحت عنوان کرده که قبول درخواست های عضویت و تطبیق دادن شرایط عضویت متقاضیان و اخذ تصمیم در خصوص اعضایی که شرایط عضویت را از دست بدهند، بر عهده هیأت مدیره است که دارای اختیارات لازم برای اداره امور خانه مطبوعات است، نه مرجعی دیگر.

وی افزود: به نظر بنده این نامه قطعا توصیه، تذکر و یا یادآوری این نکته است که هیات مدیره این کار را انجام دهد، اما اگر خود اداره کل فرهنگ و ارشاد بخواهد عمل پالایش را انجام دهد جز وظایف اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان نیست، و پالایش جزو وظایف هیئت مدیره خانه مطبوعات است ،اگر بنا باشد این اتفاق توسط آنها رخ بدهد برخلاف اساسنامه می باشد، و باز هم تاکید داریم که اداره کل ارشاد صرفا ناظر است.

مدیرعامل خانه مطبوعات کشور در پاسخ به این سوال که احراز هویت افرادی که درخواست مجمع عمومی داده اند به صورت پیامکی بوده و آیا این نوع احراز با تاکید بر شرایط کرونایی صحیح بوده، افزود: اینکه کرونا سبک زندگی ما را تغییر داده، درست است، ولی شائبه هایی وجود دارد که برخی امضاها درست و صحیح نیستند و برخی جای دیگران امضا میکنند. نحوه ارسال پیامک هم شائبه هایی را به وجود آورده است. مثلا اداره کل آمده به افرادی که حتی در جریان این موضوع نبودند نیز پیامک داده است. میشد این موضوع را کمی مدیریت شده تر دنبال کرد. قبول داریم شرایط کرونایی است و نمیشود شخصی را از پارسیان و یا میناب به بندرعباس آورد، اما میشد برای این افراد در اداره ارشاد شهر سکونتشان این مهم را انجام داد. این شیوه پیامک مورد تایید نیست و باید افرادی که قانونا درخواست این را می دهند که مجمع عمومی تشکیل شود هویتشان احراز شود چرا که برخی امضاها در این لیست واقعا دچار مشکل است و برخی امضاها حتی از طرف شخص دیگری انجام شده است. ما این راستی آزمایی که به این سبک در هرمزگان انجام شده را تایید نمی کنیم. همه ی این موارد قطعا قابل رفع است و باید برای حل آن کمک کنیم.

وی در پایان افزود: امیدوارم این اختلافات پایان یابد. بنده حتی در سفری که به هرمزگان داشتم سعی کردم نشستی داشته باشیم تا این اختلافات پایان یابد. من معتقدم که هر دو طیف باید خویشتن داری کنند و توصیه می کنم که هر دو طیف در کنار هم باشند و به یکدیگر کمک کنند و حضور و عدم حضور در هیات مدیره نباید دلیلی باشد برای متوقف کردن فعالیت ها؛ بلکه باید کمک کرد تا اختلاف محو شود، و قانونمند حرکت کرد و تصمیم گرفت. شک نداریم اختلافات داخلی قابل رفع هستند و حل خواهد شد ان شاالله.

انتهای پیام/ منبع: هرمزگان امروز

لینک خبر :‌ هرمز
سعید مدنیان محمدی، تغییر در کسب وکار های مختلف، به دنبال افزایش فعالیت ها در فضای مجازی را امری طبیعی دانست، اما فروش کتاب با تخفیف های بالا از سوی ناشران در صفحات مجازی را آسیب جدی به کتاب فروشی ها و دیگر حلقه های نشر می داند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۹

سعید مدنیان محمدی، مدیر کتاب فروشی محام اهواز در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره تاثیر توسعه فروش کتاب در فضای مجازی بر دو حلقه عرضه و توزیع کتاب بیان کرد: تغییر در کسب و کار ها همواره وجود داشته و البته ادامه خواهد داشت و منحصر به حوزه نشر نیست. شیوع کرونا، سرعت جریان تغییرات از جمله در حوزه نشر را افزایش داد، به طوری که تجارت در فضای مجازی را به شدت افزایش پیدا کرد. کاهش شدید فروش کتاب در پی قطع اینترنت به دلایل مختلف، نشان دهنده تاثیر فضای مجازی بر کسب و کار فعالان این حوزه است. با توجه به توسعه کسب و کار های الکترونیکی، حذف برخی حلقه های نشر در آینده طبیعی به نظر می رسد.

وی با طرح این دو پرسش درباره دلایل حذف برخی شاخه ها در صنعت نشرافزود: درباره دلایل حذف احتمالی برخی حلقه های نشر ا ز جمله کتاب فروشی و توزیع باید به دو پرسش پاسخ دهیم؛ نخست اینکه آیا دیگر نیازی به این حلقه ها وجود نداشته؟ یا حذف آن ها ناشی از بروز برخی مشکلات به دنبال توسعه فروش کتاب است؟ به ظنر می رسد، دلیل اصلی وجود اشکال در جریان توسعه فروش های الکترونیکی کتاب، در پی شیوع ویروس کرونا و مهم ترین آن ورود ناشران به حوزه فروش کتاب است.

مدنیان محمدی ادامه داد: ناشران به عنوان تولید کننده، با رقابت نابرابر وارد این عرصه فروش شده، چراکه مجموع هزینه های پخش و عرضه برای تولید کننده حذف و به عنوان تخفیف برای مصرف کننده، محاسبه می شود که به معنای حذف تدریجی کتاب فروشی و موزع است. در این شرایط سیاست گذاران باید تصمیم بگیرند که آیا کتاب فروشی ضرورت دارد یا خیر؟ اگر پاسخ این سوال که الزامی برای ادامه فعالیت کتاب فروشی ها وجود ندارد و سعی براین است که مردم به خرید های الکترونیکی رو بیاورند، به عنوان کتاب فروش و سایر کتاب فروشان باید به فکر ایجاد کسب وکار جدید باشیم.

مدیر کتاب فروشی محام اهواز گفت: در تحلیل دیگر، اگر ضرورت فعالیت کتاب فروشی ها وجود دارد، تدوین قوانین اصلاحی ضروری است؛ به عبارت دیگر ناشر نباید صرفا با دریافت مجوز نشر، حق فروش کتاب هم داشته باشد؛ البته اگر ناشران به قیمت پشت جلد، توجه و براساس آن به فروش اقدام کنند، بر بازار کتاب تاثیر منفی نمی گذارد؛ اما عرضه اینترنتی کتاب از سوی ناشر، با تخفیف 40 درصدی، عرضه قبل از توزیع یا پیش فروش کتاب بی تردید بر فعالیت کتاب فروشان تاثیر منفی می گذارد.

مدنیان محمدی با تاکید بر وابستگی همه حلقه های نشر به یکدیگر و ضرورت حفظ همه ارکان صنعت نشر بیان کرد: وقتی فروش کتاب فروش به دلیلی که گفتم دچار اختلال و یا متوقف شود، در خرید نیز نانوان خواهد شد که به معنای آُسیب به شبکه توزیع هم هست؛ بنابراین به نظر می رسد، ناشران نقش اصلی خود را فراموش کرده اند، وظیفه ناشر، فروش و یا توزیع کتاب نیست. برای توقف فعالیت ناشران در عرصه فروش، خلا ء قانونی وجود دارد که موجب شکل گیری رقابت نابرابر ناشران و کتاب فروش شده است. تداوم این وضعیت بی تردید به نفع فرهنگ و حوزه نشر نیست.

وی درباره ضرورت دریافت مجوز فروش کتاب در فضای مجازی از سوی ناشران افزود: همه علاقه مندان برای فروش کالا در فضای مجازی باید از مراجع به دریافت مجوز اقدام کنند؛ بنابراین به نظر می رسد وضعیت فعلی با حضور اتحادیه ها و صدور مجوز برای ناشران و نظارت در میزان اعمال تخفیف ها ساماندهی می شود. با توجه به اینکه ناشران مستقر در تهران بیشترین سهم تولید کتاب را دارند، پیگیری صدور مجوز فروش های اینترنتی کتاب از سوی اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران، موثرتر است.

سعید مدنیان محمدی، مدیر کتاب فروشی محام اهواز در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره تاثیر توسعه فروش کتاب در فضای مجازی بر دو حلقه عرضه و توزیع کتاب بیان کرد: تغییر در کسب و کار ها همواره وجود داشته و البته ادامه خواهد داشت و منحصر به حوزه نشر نیست. شیوع کرونا، سرعت جریان تغییرات از جمله در حوزه نشر را افزایش داد، به طوری که تجارت در فضای مجازی را به شدت افزایش پیدا کرد. کاهش شدید فروش کتاب در پی قطع اینترنت به دلایل مختلف، نشان دهنده تاثیر فضای مجازی بر کسب و کار فعالان این حوزه است. با توجه به توسعه کسب و کار های الکترونیکی، حذف برخی حلقه های نشر در آینده طبیعی به نظر می رسد.

وی با طرح این دو پرسش درباره دلایل حذف برخی شاخه ها در صنعت نشرافزود: درباره دلایل حذف احتمالی برخی حلقه های نشر ا ز جمله کتاب فروشی و توزیع باید به دو پرسش پاسخ دهیم؛ نخست اینکه آیا دیگر نیازی به این حلقه ها وجود نداشته؟ یا حذف آن ها ناشی از بروز برخی مشکلات به دنبال توسعه فروش کتاب است؟ به ظنر می رسد، دلیل اصلی وجود اشکال در جریان توسعه فروش های الکترونیکی کتاب، در پی شیوع ویروس کرونا و مهم ترین آن ورود ناشران به حوزه فروش کتاب است.

مدنیان محمدی ادامه داد: ناشران به عنوان تولید کننده، با رقابت نابرابر وارد این عرصه فروش شده، چراکه مجموع هزینه های پخش و عرضه برای تولید کننده حذف و به عنوان تخفیف برای مصرف کننده، محاسبه می شود که به معنای حذف تدریجی کتاب فروشی و موزع است. در این شرایط سیاست گذاران باید تصمیم بگیرند که آیا کتاب فروشی ضرورت دارد یا خیر؟ اگر پاسخ این سوال که الزامی برای ادامه فعالیت کتاب فروشی ها وجود ندارد و سعی براین است که مردم به خرید های الکترونیکی رو بیاورند، به عنوان کتاب فروش و سایر کتاب فروشان باید به فکر ایجاد کسب وکار جدید باشیم.

مدیر کتاب فروشی محام اهواز گفت: در تحلیل دیگر، اگر ضرورت فعالیت کتاب فروشی ها وجود دارد، تدوین قوانین اصلاحی ضروری است؛ به عبارت دیگر ناشر نباید صرفا با دریافت مجوز نشر، حق فروش کتاب هم داشته باشد؛ البته اگر ناشران به قیمت پشت جلد، توجه و براساس آن به فروش اقدام کنند، بر بازار کتاب تاثیر منفی نمی گذارد؛ اما عرضه اینترنتی کتاب از سوی ناشر، با تخفیف 40 درصدی، عرضه قبل از توزیع یا پیش فروش کتاب بی تردید بر فعالیت کتاب فروشان تاثیر منفی می گذارد.

مدنیان محمدی با تاکید بر وابستگی همه حلقه های نشر به یکدیگر و ضرورت حفظ همه ارکان صنعت نشر بیان کرد: وقتی فروش کتاب فروش به دلیلی که گفتم دچار اختلال و یا متوقف شود، در خرید نیز نانوان خواهد شد که به معنای آُسیب به شبکه توزیع هم هست؛ بنابراین به نظر می رسد، ناشران نقش اصلی خود را فراموش کرده اند، وظیفه ناشر، فروش و یا توزیع کتاب نیست. برای توقف فعالیت ناشران در عرصه فروش، خلا ء قانونی وجود دارد که موجب شکل گیری رقابت نابرابر ناشران و کتاب فروش شده است. تداوم این وضعیت بی تردید به نفع فرهنگ و حوزه نشر نیست.

وی درباره ضرورت دریافت مجوز فروش کتاب در فضای مجازی از سوی ناشران افزود: همه علاقه مندان برای فروش کالا در فضای مجازی باید از مراجع به دریافت مجوز اقدام کنند؛ بنابراین به نظر می رسد وضعیت فعلی با حضور اتحادیه ها و صدور مجوز برای ناشران و نظارت در میزان اعمال تخفیف ها ساماندهی می شود. با توجه به اینکه ناشران مستقر در تهران بیشترین سهم تولید کتاب را دارند، پیگیری صدور مجوز فروش های اینترنتی کتاب از سوی اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران، موثرتر است.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
معاون امور فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان از آغاز هجدهمین دوره طرح تابستانه کتاب در این استان خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۱۰

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز همدان ، مجید فروتن گفت: هجدهمین دوره طرح تابستانه کتاب از نهم مرداد در استان همدان آغاز شده است.

وی با اشاره به تخفیف 20 درصدی در فروش کتاب ها در این طرح، افزود: 20 کتاب فروشی در استان همدان در این طرح مشارکت داشته اند که شامل 17 کتاب فروشی در همدان و سه کتاب فروشی در شهرستان ملایر هستند.

معاون امور فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان تأکید کرد: سقف مجاز خرید در این طرح برای هر خریدار 300 هزار تومان تعیین شده است.

فروتن تصریح کرد: کتاب های عمومی، دانشگاهی، کتاب های کودک و نوجوان مشمول این طرح خواهند بود، اما کتاب های کمک آموزشی شامل این طرح نیست.

وی با بیان اینکه هدف از اجرای این طرح ترویج فرهنگ کتاب و کتاب خوانی در استان است، گفت: این طرح تا یک هفته ادامه خواهد داشت و علاقه مندان می توانند برای دریافت آدرس کتاب فروشی ها از طریق سایت www.tarh.ketab.ir اقدام کنند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
ایسنا/خراسان رضوی مدیر پردیس تئاتر مستقل مشهد با اشاره به تعطیلی فعالیت های تئاتر مشهد از امروز، گفت: با توجه به شرایط وخیم کرونا در مشهد پردیس تئاتر مستقل را تعطیل کردیم، در صورتی که سینماهای مشهد به فعالیت خود ادامه می دهند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۹

یاسر عودی در گفت وگو با ایسنا با اشاره به تعطیلی فعالیت های تئاتر مشهد، اظهار کرد: از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی به ما اطلاع داده اند که امروز به پردیس تئاتر مستقل نامه می زنند تا فعالیت هایمان را تعطیل کنیم، اما تاکنون نامه ای به دست ما نرسیده است و فقط بر اساس صحبت های معاون دانشگاه علوم پزشکی مبنی بر اینکه گفته اند اوضاع شیوع بیماری کرونا در مشهد خیلی بحرانی است، فعالیت هایمان را تعطیل کرده ایم.

وی افزود: در مشهد چند سینما و سالن تئاتر بیشتر وجود ندارد و چون تعداد آن ها کم هستند و معمولاً برخی از آن ها مانند پردیس تئاتر مستقل رانت ندارند، زودتر از همه جا تعطیل می شوند. در این شرایط اتفاق بدی که در شهر مشهد می افتد این است که هتل ها، رستوران ها و وسایل حمل ونقل بین شهری در حال فعالیت هستند و نمی دانم چرا به آن ها فشار نمی آورند و تعطیلشان نمی کنند، اما سالن های تئاتر را در حالی تعطیل می کنند که اصلاً لازم نیست بگویند و اگر خودمان بدانیم اوضاع شهر بد است، تعطیل می کنیم.

مدیر پردیس تئاتر مستقل با اشاره به اینکه تعطیل شدن سالن های تئاتر مشروط و موقتی است، خاطرنشان کرد: طبق آنچه که من شنیده ام قرار است که سینماهای مشهد هم در شرایط فعلی تعطیل شوند و بر همین اساس ما نیز سالن های تئاترمان را تعطیل کردیم، اما اگر سینماهای مشهد تعطیل نشود، احتمال اینکه ما هم دوباره پردیس تئاتر مستقل را بازگشایی کنیم و فعالیت های خود را از سرگیری کنیم وجود دارد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
معاون فرهنگی مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس از اختصاص 25 میلیون تومان کمک فرهنگی در قالب اهدای کتاب به شهر صدرا خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۹

مهدی امیدبخش در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در فارس، گفت: اواخر سال 1399 تفاهم نامه ای با شهرداری صدرا منعقد شد که موضوع آن صرفا حمایت از برنامه های ترویج کتاب و کتابخوانی بود.

معاون فرهنگی مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با تاکید بر اینکه تفاهم نامه فوق به منظور معرفی صدرا به عنوان شهر دوستدار کتاب منعقد شد، بیان کرد: با وجود آنکه شهرداری صدرا یک بار موفق به کسب عنوان شهر دوستدار کتاب شده است، امیدواریم این عنوان برای دومین بار محقق شود.

وی در ادامه، اظهار کرد: ارایه طرح و حمایت های معنوی از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس و ایجاد زیرساخت و حمایت مالی از همه طرح ها از سوی شهرداری صدرا از مصادیق مهم این تفاهم نامه است.

به گفته امیدبخش، یکی از بندهای تفاهم نامه اهدای کتاب بود که تاکنون افزون بر 1500 جلد کتاب انجام گرفت که 500 جلد با ارزش ریالی 25 میلیون تومان به کتابخانه شهر صدرا اهدا شده است.

معاون فرهنگی مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، ادامه داد: 1000 جلد کتاب هم به ارزش تقریبی 500 میلیون ریال به یک موسسه فرهنگی و هنری که به همت یک خیر نیک اندیش ایجاد شده است، اهدا شد.

وی با تاکید بر اینکه شهر صدرا از نظر زیرساخت فرهنگی دارای سالن سینما و کتابخانه نیست، تصریح کرد: تاسیس این موسسه می تواند تاثیر فرهنگی بر این شهر داشته باشد بنابراین امید داریم که ظرف 5 ماه آینده این موسسه به بهره برداری برسد.

امیدبخش ضمن دعوت از دستگاه های فرهنگی و اجرایی در تحقق پایتختی کتاب شهر صدرا عنوان کرد: دستگاه های اجرایی باید نقش تعاملی خود را در این زمینه دنبال کنند و این اتفاق در شیراز افتاد و اصلی ترین دلیلی که داورها به آن خیلی تکیه داشتند آن بود که ما نقش تعاملی را جدی گرفتیم و به بخش خصوصی تکیه کردیم.

معاون فرهنگی مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با این حال نقش شهرداری صدرا در ترویج کتاب و کتابخوانی را درحالی مهم برشمرد که این شهر دارای نهاد کتابخانه ها، فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش نیست و شهرداری باید به تنهایی جور این نهادها را بکشد.

وی مهم ترین مولفه انتخاب شهر دوستدار کتاب را بهره مندی تمامی ساکنان یک شهر از نعمت مطالعه عنوان کرد و افزود: دسترسی به کتاب در شهری که خواستار کسب عنوان دوستدار کتاب است نیازمند تلاشی مستمر است که باید روی دهد.

مهدی امیدبخش در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در فارس، گفت: اواخر سال 1399 تفاهم نامه ای با شهرداری صدرا منعقد شد که موضوع آن صرفا حمایت از برنامه های ترویج کتاب و کتابخوانی بود.

معاون فرهنگی مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با تاکید بر اینکه تفاهم نامه فوق به منظور معرفی صدرا به عنوان شهر دوستدار کتاب منعقد شد، بیان کرد: با وجود آنکه شهرداری صدرا یک بار موفق به کسب عنوان شهر دوستدار کتاب شده است، امیدواریم این عنوان برای دومین بار محقق شود.

وی در ادامه، اظهار کرد: ارایه طرح و حمایت های معنوی از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس و ایجاد زیرساخت و حمایت مالی از همه طرح ها از سوی شهرداری صدرا از مصادیق مهم این تفاهم نامه است.

به گفته امیدبخش، یکی از بندهای تفاهم نامه اهدای کتاب بود که تاکنون افزون بر 1500 جلد کتاب انجام گرفت که 500 جلد با ارزش ریالی 25 میلیون تومان به کتابخانه شهر صدرا اهدا شده است.

معاون فرهنگی مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، ادامه داد: 1000 جلد کتاب هم به ارزش تقریبی 500 میلیون ریال به یک موسسه فرهنگی و هنری که به همت یک خیر نیک اندیش ایجاد شده است، اهدا شد.

وی با تاکید بر اینکه شهر صدرا از نظر زیرساخت فرهنگی دارای سالن سینما و کتابخانه نیست، تصریح کرد: تاسیس این موسسه می تواند تاثیر فرهنگی بر این شهر داشته باشد بنابراین امید داریم که ظرف 5 ماه آینده این موسسه به بهره برداری برسد.

امیدبخش ضمن دعوت از دستگاه های فرهنگی و اجرایی در تحقق پایتختی کتاب شهر صدرا عنوان کرد: دستگاه های اجرایی باید نقش تعاملی خود را در این زمینه دنبال کنند و این اتفاق در شیراز افتاد و اصلی ترین دلیلی که داورها به آن خیلی تکیه داشتند آن بود که ما نقش تعاملی را جدی گرفتیم و به بخش خصوصی تکیه کردیم.

معاون فرهنگی مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با این حال نقش شهرداری صدرا در ترویج کتاب و کتابخوانی را درحالی مهم برشمرد که این شهر دارای نهاد کتابخانه ها، فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش نیست و شهرداری باید به تنهایی جور این نهادها را بکشد.

وی مهم ترین مولفه انتخاب شهر دوستدار کتاب را بهره مندی تمامی ساکنان یک شهر از نعمت مطالعه عنوان کرد و افزود: دسترسی به کتاب در شهری که خواستار کسب عنوان دوستدار کتاب است نیازمند تلاشی مستمر است که باید روی دهد.

مهدی امیدبخش در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در فارس، گفت: اواخر سال 1399 تفاهم نامه ای با شهرداری صدرا منعقد شد که موضوع آن صرفا حمایت از برنامه های ترویج کتاب و کتابخوانی بود.

معاون فرهنگی مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با تاکید بر اینکه تفاهم نامه فوق به منظور معرفی صدرا به عنوان شهر دوستدار کتاب منعقد شد، بیان کرد: با وجود آنکه شهرداری صدرا یک بار موفق به کسب عنوان شهر دوستدار کتاب شده است، امیدواریم این عنوان برای دومین بار محقق شود.

وی در ادامه، اظهار کرد: ارایه طرح و حمایت های معنوی از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس و ایجاد زیرساخت و حمایت مالی از همه طرح ها از سوی شهرداری صدرا از مصادیق مهم این تفاهم نامه است.

به گفته امیدبخش، یکی از بندهای تفاهم نامه اهدای کتاب بود که تاکنون افزون بر 1500 جلد کتاب انجام گرفت که 500 جلد با ارزش ریالی 25 میلیون تومان به کتابخانه شهر صدرا اهدا شده است.

معاون فرهنگی مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، ادامه داد: 1000 جلد کتاب هم به ارزش تقریبی 500 میلیون ریال به یک موسسه فرهنگی و هنری که به همت یک خیر نیک اندیش ایجاد شده است، اهدا شد.

وی با تاکید بر اینکه شهر صدرا از نظر زیرساخت فرهنگی دارای سالن سینما و کتابخانه نیست، تصریح کرد: تاسیس این موسسه می تواند تاثیر فرهنگی بر این شهر داشته باشد بنابراین امید داریم که ظرف 5 ماه آینده این موسسه به بهره برداری برسد.

امیدبخش ضمن دعوت از دستگاه های فرهنگی و اجرایی در تحقق پایتختی کتاب شهر صدرا عنوان کرد: دستگاه های اجرایی باید نقش تعاملی خود را در این زمینه دنبال کنند و این اتفاق در شیراز افتاد و اصلی ترین دلیلی که داورها به آن خیلی تکیه داشتند آن بود که ما نقش تعاملی را جدی گرفتیم و به بخش خصوصی تکیه کردیم.

معاون فرهنگی مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با این حال نقش شهرداری صدرا در ترویج کتاب و کتابخوانی را درحالی مهم برشمرد که این شهر دارای نهاد کتابخانه ها، فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش نیست و شهرداری باید به تنهایی جور این نهادها را بکشد.

وی مهم ترین مولفه انتخاب شهر دوستدار کتاب را بهره مندی تمامی ساکنان یک شهر از نعمت مطالعه عنوان کرد و افزود: دسترسی به کتاب در شهری که خواستار کسب عنوان دوستدار کتاب است نیازمند تلاشی مستمر است که باید روی دهد.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در فارس،
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
مشهد-ایرنا- رییس اداره امور قرآنی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی گفت: شیوع ویروس کرونا و منع تشکیل اجتماعات باعث تغییر برگزاری مرحله شهرستانی چهل و چهارمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در این استان به صورت ضبط اثر توسط شرکت کنندگان شده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۹

جعفر حسینی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مرحله شهرستانی این دوره از مسابقات به جز شهرستان مشهد از دوم مردادماه آغاز می شود و تا 13 مرداد ادامه دارد که 347 نفر زن و 323 نفر مرد در رشته های حفظ پنج جزء، 10 جزء، 20 جزء و حفظ کل قرآن، قرائت تحقیق، قرائت ترتیل و اذان شرکت کرده اند.

وی بیان کرد: این افراد در بازه زمانی یاد شده، اثر ضبط شده خود را به دبیرخانه این دوره از مسابقات فرستاده اند و کار داوری آثار از 17 مردادماه آغاز می شود که تا 25 مردادماه ادامه می یابد و در نهایت در پایان ماه جاری کارنامه به دست شرکت کنندگان می رسد.

وی اظهار داشت: برگزاری مرحله شهرستانی این دوره از مسابقات قرآن کریم در مشهد به دلیل حساسیت و سطح بالای مسابقات با رعایت پروتکل های بهداشتی به صورت حضوری خواهد بود.

رییس اداره امور قرآنی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی گفت: مرحله استانی چهل و چهارمین دوره از مسابقات سراسری قرآن کریم، دهه آخر شهریورماه با برخی تغییرات برگزار می شود، بین مرحله استانی و مرحله کشوری؛ مسابقات نیمه نهایی پیش بینی شده است که 20 مهر تا 10 آبانماه امسال به صورت ضبط اثر یا ویدئوکنفرانس برگزار می شود.

حسینی افزود: مرحله نهایی یا کشوری چهل و چهارمین دوره از مسابقات سراسری قرآن کریم 20 آذرماه تا اوایل دیماه امسال به صورت ویدئوکنفرانسی برگزار خواهد شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
بجنورد-ایرنا- رییس اداره اوقاف و امور خیریه شیروان گفت: اینک 80 درصد از مساجد این شهرستان خراسان شمالی نیاز به تعمیر، مرمت و بازسازی دارد که بیشتر آن در روستاها است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۹ سایت های دیگر : پایگاه خبری انتهاج خبرگزاری شبستان

سعید علیپور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این شهرستان 220 باب مسجد شهری و روستایی دارد که بیشتر مساجد روستایی قدیمی ساخت و فرسوده هستند و تاکنون اعتبار چندانی برای عملیات عمرانی آن اختصاص نیافته است.

وی بدون اشاره به میزان اعتبار مورد نیاز برای بازسازی مساجد گفت: وقوع حوادث طبیعی بازسازی، تعمیر و مرمت مساجد بویژه در روستاها را دوچندان کرده است در حالیکه این اماکن مهم ترین پایگاه های فرهنگی روستا و شهر است.

علیپور خاطرنشان کرد: اعتبار مصوب سال گذشته برای تعمیر مساجد این شهرستان 480 میلیون ریال بود که بتازگی تخصیص یافته اما، با توجه به افزیش قیمت مصالح این میزان اعتبار برای مرمت مساجد بسیار ناچیز است.

رییس اداره اوقاف و امور خیریه شیروان گفت: با توجه به اهمیت و جایگاه مساجد به عنوان پایگاه های مردمی انتظارمی رود برای امسال اعتبار ویژه ای برای عملیات عمرانی و بازسازی مساجد در نظر گرفته شود.

علیپور افزود: هر مسجد شهری و روستایی یک خادم دارد که آنها تحت پوشش بیمه نیستند.

شهرستان 157 هزار نفری شیروان دارای 62 بقعه متبرکه، 953 موقوفه، 3 هزار و 167 رقبه، 220 مسجد و 18 حسینیه، مهدیه و فاطمیه است.

این شهرستان در مسیر استان های شمالی به مشهد مقدس واقع است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی

روزنامه اقتصاد آینده



روزنامه جمهور


روزنامه اقتصاد پویا


روزنامه وطن امروز


روزنامه شرق


روزنامه مواجهه اقتصادی


روزنامه کیهان


روزنامه عصر ایرانیان


روزنامه اقتصاد سرآمد


روزنامه عصر اقتصاد


روزنامه خریدار


روزنامه تجارت


روزنامه ثروت



روزنامه قدس


روزنامه رسالت


روزنامه آرمان ملی


روزنامه همدلی


روزنامه مردم سالاری


روزنامه اخبارصنعت


روزنامه هدف واقتصاد


روزنامه جوان



روزنامه حمایت


روزنامه آسیا


روزنامه نسل فردا


روزنامه صبح اقتصاد


روزنامه پیام زمان



روزنامه سایه


روزنامه جهان صنعت



روزنامه راه مردم


روزنامه امتیاز


روزنامه ابراراقتصاد