بولتن خبری روزانه روابط عمومی هلدینگ سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات
گزیده اخبار اقتصادی، فولادی و معدنی
روز شنبه 9 مرداد ماه 1400

به گزارش معدن نیوز - معاون بازرگانی شرکت گل گهر گفت: فروش محصولات شرکت معدنی و صنعتی گل گهر در 4 ماهه منتهی به تیرماه، میزان 17328 میلیارد تومان ثبت شد که از این مبلغ 3120 میلیارد تومان آن مربوط به تیرماه می باشد.

حسین شاهمرادی افزود: مبلغ فروش این شرکت در مدت 4 ماهه در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 210 درصد رشد داشته است.

لینک کوتاه خبر:

https://www.madannews.com/Fa/News/616039/

لینک خبر :‌ معدن نیوز
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۷ سایت های دیگر : دنیای معدن فولاد ایران نرخ باکس روزگار معادن

بررسی آمارهای منتشره سامانه کدال حاکی از تولید 355 هزار و 986 تن فولاد در شرکت چادرملو از ابتدای امسال تا پایان تیر ماه است، آماری که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشد 8.48 درصدی نشان می دهد.

به گزارش روز پنجشنبه سایت خبری- تحلیلی معدن24، بررسی آمارهای سامانه کدال حاکی از تولید پنج میلیون و 680 هزار و 844 تن انواع محصولات از سوی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو تا پایان تیرماه است.
در این مدت سه میلیون و 762 هزار و 679 تن کنسانتره آهن (خشک) و 977 هزار و 418 تن گندله در چادرملو تولید شد.
در چهار ماه نخست امسال چادرملو موفق به تولید 26 هزار و 605 تن آپاتیت و 558 هزار و 156 تن آهن اسفنجی شد.
همچنین تا پایان تیرماه 800 هزار و 746 مگاوات برق از سوی این شرکت تولید شد.
از مجموع تولیدات یاد شده، یک میلیون و 386 هزار و 223 تن محصول مربوط به آمار تیر ماه این شرکت است.
این گزارش می افزاید: مجموع فروش چادرملو تا پایان تیرماه امسال 129502 میلیارد و 304 میلیون ریال بود که 13870 میلیارد و 202 میلیون ریال آن از محل فروش صادراتی فولاد بوده است.
پایان خبر///

لینک خبر :‌ معدن24

به گزارش ایسنا، نظرسنجی رویترز نشان داد اوپک در ژوییه 26.72 میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد که 610 هزار بشکه در روز از برآورد بازبینی شده برای ژوئن بالاتر بوده است. تولید نفت این گروه از ژوئن سال 2020 به جز فوریه هر ماه افزایش داشته است.

گروه اوپک پلاس که شامل اوپک و متحدانش از جمله روسیه است، در واکنش به بهبود تقاضا، سرگرم تسهیل محدودیت عرضه ای است که در آوریل سال 2020 با آن موافقت کرده بود. صعود قیمتهای نفت به بالاترین رکورد دو سال و نیم اخیر باعث شد اوپک پلاس ماه جاری با افزایش بیشتر تولید از اوت موافقت کند.

کارستن فریچ، تحلیلگر کومرس بانک اظهار کرد: اکثر پیش بینی کنندگان همچنان رشد قوی تقاضا در نیمه دوم سال را پیش بینی می کنند. راحت است باور کنیم که بازار نفت باید یاد بگیرد با ویروس زندگی کند.

تحت توافق اوپک پلاس، تولید اوپک در ژوییه نسبت به ژوئن 360 هزار بشکه در روز افزایش یافت در حالی که عربستان سعودی در گام نهایی خاتمه کاهش تولید داوطلبانه یک میلیون بشکه در روز که در ماههای فوریه، مارس و آوریل اجرا داده بود، 400 هزار بشکه در روز به تولیدش اضافه کرد.

طبق نظرسنجی رویترز، افزایش تولید ماهانه اوپک اندکی کمتر از حد انتظار بود. پایبندی اعضا به توافق محدودیت عرضه کاهش یافت اما این گروه همچنان کمتر از سقف توافق شده نفت تولید می کند. نرخ پایبندی اوپک در ژوییه به 115 درصد رسید که در مقایسه با 118 درصد در ژوئن کاهش داشت.

عربستان سعودی در ژوییه بزرگترین افزایش تولید را در میان اعضای اوپک داشت و تولیدش 460 هزار بشکه در روز بالاتر رفت. دومین افزایش بزرگ تولید در اوپک مربوط به امارات متحده عربی بود که 40 هزار بشکه در روز به تولیدش اضافه کرد. کویت و نیجریه هر یک 30 هزار بشکه در روز به تولیدشان اضافه کردند در حالی که تولید عراق که دومین تولیدکننده بزرگ اوپک است، 20 هزار بشکه در روز افزایش یافت.

ایران از سه ماهه چهارم سال 2020 صادراتش را با وجود تحریمهای آمریکا افزایش داده اما در ژوییه تولیدش را افزایش بیشتری نداد. ایران به دلیل تحریمهای آمریکا، از مشارکت در محدودیت عرضه اوپک معاف است.

یک مقام آمریکایی هفته گذشته اعلام کرد آمریکا در حال بررسی مقابله با فروش نفت ایران به چین است. مذاکرات برای احیای توافق هسته ای 2015 فعلا متوقف شده است.

دو تولیدکننده دیگر عضو اوپک که از مشارکت در کاهش تولید معاف شده اند، ونزوئلا و لیبی هستند. ونزوئلا تولیدش را اندکی افزایش داد اما تولید لیبی ثابت بود.

نظرسنجی رویترز با هدف رصد عرضه نفت به بازار انجام می شود و بر مبنای آمار کشتیرانی فراهم شده از سوی منابع خارجی، آمار رفینیتیو آیکان، اطلاعات شرکتهای رصد نفتکشها مانند پترولجستیک و کپلر و اطلاعات فراهم شده از سوی منابع داخلی شرکتها، اوپک و شرکتهای مشاوره انرژی است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۹

متأسفانه پیش از این، ارزش پایه صادراتی مقاطع طویل فولادی در گمرک بر اساس قیمت های جهانی درج شده در متال بولتن ثبت می شد که این امر با توجه پایین تر بودن قیمت مقاطع طویل صادراتی ایران، مشکلات عدیده ای را برای واحد های نوردی ایجاد کرده بود. درج ارزش پایه صادراتی غیرواقعی، روند بازگشت ارز حاصل از صادرات محصولات طویل را با اختلالاتی مواجه ساخته بود و تعهدات غیرواقعی برای صادرکنندگان مقاطع فولادی ایجاد می کرد.

خوشبختانه در جلسه اخیر کمیته تخصصی فولاد، وزارت صمت با پیشنهاد مشترک انجمن فولاد و نوردکاران برای حل مشکل ارزش پایه صادراتی غیرواقعی مقاطع طویل فولادی موافقت کرد و مقرر شد که با رایزنی با گمرک، ترتیبی اتخاذ شود تا آخرین قیمت صادراتی مندرج در اظهارنامه شرکت های بورسی تولیدکننده مقاطع طویل فولادی، مبنای ارزش پایه صادراتی مابقی شرکت ها و رفع تعهدات ارزی آن ها باشد.

این راهکار از طرف دفتر صنایع معدنی وزارت صمت به دفتر تعرفه و تعیین ارزش گمرک جمهوری اسلامی ایران ابلاغ شد تا یک مشکل بزرگ واحدهای نوردی حل شود. امیدواریم با حل این معضل و توسعه صادرات مقاطع طویل فولادی، شاهد افزایش درآمدهای ارزی کشور باشیم.

لینک خبر :‌ چیلان آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۹

معدن24 : حجم معاملات بیلت صادراتی ایران در هفته های اخیر کاهش داشته و در حالت سکون به سر می برد که البته نشات گرفته از قطعی های گسترده برق و کاهش قابل توجه تولیدات فولادسازان بوده است.
گرمای هوا و شرایط خشکسالی و البته سیاست های غلط دولتی سطح آب ها را برای تولید برق به شدت پایین آورده است. کارخانجات تنها در طول شب مجاز به مصرف برق هستند که البته پاسخگوی تامین نیازهای داخلی هم نخواهد بود. به همین دلیل در طول هفته گذشته معامله جدیدی برای بیلت ایران صورت نپذیرفت.
بنا به عوامل بالا، بهای هر تن بیلت صادراتی ایران در هفته گذشته بدون تغییر و با ثبات قیمتی همچنان 638 تا 645 دلاری باقی ماند.
اما در بخش اسلب صادراتی، اوضاع به مراتب مثبت تر سپری شد و فولاد مبارکه مزایده ای را برای تاریخ 30 جولای به اجرا گذاشت که قیمت 800 دلاری فوب را هدفگذاری کرده بود. اما فعالان بازار می گویند که این حدود قیمتی قابل کار نیست و نرخ معقول برای فوب 760 تا 770 دلاری است.
به همین دلیل بهای هر تن اسلب صادراتی ایران در هفته گذشته با رشد 10 تا 20 دلاری به 760 تا 770 دلار در تن رسیده است.

لینک خبر :‌ معدن24
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۸

صحار در کشور عمان واقع شده و کمتر از 10 سال توانسته است حدود 25 میلیارد دلار سرمایه گذاری جذب کند، در10 سال گذشته ایران به طور متوسط سالیانه 3 میلیارد دلار جذب سرمایه گذاری خارجی داشته است و این با توجه اندازه و سایز اقتصادی ایران تقریبا ناچیز است.

بندر و منطقه آزاد صُحار (Port & FreezoneSohar) مدتی است به عنوان یکی از حامیان سمینار ها و کنفرانس های بیشمار با موضوع ایران پس از برجام و برای جذب سرمایه گذاران خارجی حضور گسترده ای دارد؛ این بندر را می توان یکی از موفق ترین طرح های کشورهای حاشیه خلیج همیشه فارس برای در هم آمیختن مدل های نوین تامین مالی و جذب سرمایه گذاری بین المللی و نیز ایجاد زیرساخت های استراتژیک برای کشور دانست.

صحار در کشور عمان واقع شده و کمتر از 10 سال توانسته است حدود 25 میلیارد دلار سرمایه گذاری جذب کند، در10 سال گذشته ایران به طور متوسط سالیانه 3 میلیارد دلار جذب سرمایه گذاری خارجی داشته است و این با توجه اندازه و سایز اقتصادی ایران تقریبا ناچیز است.

جمعیت عمان معادل 4.5 میلیون نفر با تولید ناخالص داخلی 70 میلیارد است؛ اما پرسش این است که چطور این کشور با جمعیتی حدود 17 برابر کوچکتر و تولید ناخالص داخلی 6 برابر کوچکتر از ایران توانسته است در جذب سرمایه گذاری خارجی موفق تر و توانمند تر عمل کند؟ (البته این پرسش را می توان برای پروژه های بین المللی و روند جذب سرمایه گذاری خارجی در کشورهای همسایه دیگری مانند آذربایجان، ترکمنستان، قزاقستان، امارات و... هم مطرح کرد، زیرا همه این کشورها تاکنون جذب سرمایه گذاری خارجی بیشتری نسبت به ایران داشته اند.)

بنابر بررسی های انجام شده، بندر و منطقه آزاد صحار یک مشارکت بین سلطان نشین عمان و بندر رتردام (Rotterdam Port of) هلند است؛ به زبان بسیار ساده سلطان نشین عمان با دارا بودن منابع کافی برای سرمایه گذاری و مالکیت 100 بنادر و منطقه آزاد با بزرگترین و موفق ترین بندر جهان شریک شده است.

وقتی شما با بزرگترین بندر اروپا در ساخت مناطق آزاد و بنادر خود مشارکت می کنید، نخستین نکته حایز اهمیت توجه سرمایه های جهانی به ساختار مشارکت و رتبه بندی اعتباری صاحبان پروژه است که هرچه مشارکت کنندگان دارای رتبه اعتباری بهتری باشند جذب سرمایه گذاری خارجی با سهولت تر بیشتری انجام می شود.

با بررسی بیشتر متوجه خواهید شد که ایجاد این بندر و منطقه آزاد در راستای سلسله سرمایه گذاری های مشترکی است که بندر رُتردام هلند با سایر کشورها برای ایجاد شبکه جهانی بنادر (World Port Network) در برزیل، عمان، هند، و اندونزی ایجاد شده است. به این معنی که قرار گیری در یک نقشه و طرح جهانی بزرگ تر، عمق بیشتری به تمامی سرمایه گذاران بالقوه نشان می دهد که این موضوع قابلیت همکاری های بین المللی را البته نه در حرف بلکه در عمل و در زنجیره تجارت جهانی اثبات می کند.

منطقه آزاد و بندر صحار فقط یک بندر یا منطقه آزاد ساده مانند مناطق آزاد ما نیست؛ بلکه برای آن تعریفی بین المللی و اهداف بلند پروازانه ای در نظر گرفته شده است؛ صُحار تکمیل کننده زنجیره بنادر (rdamPort of Rotte) در هلند، (Poroto Central )در برزیل و (Adani) در کشور هند است که به معنی فعالیت آن با بزرگترین اقتصاد های نوظهور جهان است.

به طور حتم، بدون در نظر گرفتن زنجیره های جهانی ارزش نمی توان انتظار جذب سرمایه گذارانی را که دقیقا روی همین طرح جامع جهانی سرمایه گذاری می کنند را داشت.

شعار اصلی منطقه آزاد و بندر صحار تبدیل شدن به یکی از سریع ترین و بزرگترین بنادر جهان است که این یعنی انتخاب شعاری جهانی، عملکرد مدیریتی جهانی و انتقال دانش از گروه های مدیریتی بزرگترین و پیشرفته ترین بنادر اروپا.

عمان با ثبات اقتصادی خود جزو کشورهایی است که در 50 سال گذشته در آمد سرانه اش را از 950 دلار به 20 هزار دلار رسانده، که این مهم جز با رویکرد تفکر بین المللی، دانش جهانی و تخمین درست نیازهای بین المللی به دست نمی آید.

اکنون باتوجه به بررسی بندر صُحار به عنوان نمونه موفقی از جذب سرمایه گذار خارجی است؛ باید ببینیم آیا ما نیز در شرایط کنونی و در دوران پسا برجام، آمادگی های لازم برای جذب سرمایه گذاری خارجی را فراهم کرده ایم؟ به طرح های کلان اندیشیده ایم؟ می خواهیم با بزرگان و بهترین های جهان در حوزه های مورد علاقه جهانی مشارکت داشته باشیم؟ هنر جذب سرمایه های بین المللی را فرا خواهیم گرفت؟ و از همه مهمتر آیا مدیرانی در سطح بین المللی تربیت خواهیم کرد؟/میارجل

لینک خبر :‌ تابناک سیستان و بلوچستان

به گزارش ایسنا به نقل از دیلی صباح، رییس جمهور آمریکا با هشدار نسبت به چاپ بیش از اندازه دلار گفت چنین کاری نه تنها منجر به بروز مشکلاتی برای اقتصاد آمریکا از طریق افزایش کسری بودجه می شود بلکه تمام اقتصاد جهان را تحت الشعاع قرار خواهد داد.

ولادمیر پوتین که در جمع کارشناسان اقتصادی روسیه حاضر شده بود در ادامه با اشاره به عبور نسبت کسری بودجه به تولید ناخالص داخلی آمریکا از 15 درصد برای دومین سال متوالی، افزود: دولت آمریکا همواره کسری بودجه خود را از طریق چاپ بی حساب و کتاب دلار جبران کرده و این مساله خطرناک است چرا که دلار بیشترین سهم را از ذخایر ارزی جهان دارد و تضعیف آن دارای پیامدهایی برای همه خواهد بود.

در ادامه پوتین به وضعیت اقتصادی روسیه پرداخت و گفت اقتصاد کشورش به طور کامل به سطوح پیش از آغاز همه گیری بازگشته اما تورم در سطحی بالاتر از انتظارات قرار دارد. پوتین خواهان همکاری بیشتر دولت و بانک مرکزی روسیه برای مقابله با ریسک های موجود شد و افزود که در شرایط کنونی انجام اقدامات تعادل بخش اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت.

لازم به ذکر است که ولادیمیر پوتین به عنوان یکی از طرفداران کاهش وابستگی به دلار، در جریان سخنرانی خود در همایش اقتصادی شهر سنت پترزبورگ روسیه با اشاره به اینکه نقش دلار به عنوان ذخیره ارزی، با توجه به تبدیل شدن آن به ابزار سیاسی پیشبرد اهداف واشنگتن باید مورد بازبینی قرار گیرد، گفته بود، سازمان های مالی جهانی نیاز به تغییرات عمیقی دارند. باید در نقش دلار بازبینی شود، چراکه دلار از یک ذخیره ارزی جهانی به ابزار فشار یک کشور بر ضد بقیه جهان تبدیل شده است.

جهان از سال 2019 درگیر مقابله با ویروس کرونا شد و در نتیجه اعمال قرنطینه و محدودیت برای کسب و کارها، اقتصاد جهانی دچار زیان بسیار سنگینی شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۸

به گزارش گروه کالایی بورس نیوز ، شرکت سنگ آهن گهرزمین در نخستین هفته مردادماه نیز عادت خود را ترک نکرده همانند هفته های گذشته، باردیگر با 140 هزارتن از کالا های خود پا به عرصه معامله رینگ نقره ای بازارسرمایه گذاشت.

سنگ آهن گهر زمین با دو محصول کنسانتره و گندله سنگ آهن و با مجموع ارزش حجمی 140 هزارتنی بورس کالا را به عنوان مقصد فروش خود انتخاب کرده بود.

بیشتر بخوانید: رکورد فروش ماهیانه "کگهر" شکسته شد

کنسانتره سنگ آهن

عرضه 55 هزارتنی کنسانتره سنگ آهن با تقاضا و حجم معامله 30 هزارتنی مواجه شد و تا 81 میلیارد و 300 میلیون تومان درآمد را از این بخش کسب کند.

گندله سنگ آهن

از سوی دیگر نیز باید اشاره داشت که مشتریان برای 85 هزارتن گندله شرکت گهرزمین استقبالی نشان ندادند و تا این شرکت، از این بخش دست خالی به شرکت بازگردد.

لینک خبر :‌ بورس نیوز
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۹ سایت های دیگر : برخط نیوز فصل تجارت فصل اقتصاد اطلاع نیوز

به گزارش ایسنا به نقل از راپلر، هرچه که دنیا بیشتر دیجیتالی می شود، چالش رهبران و مدیران دنیای تجارت دوچندان می شود.علاوه بر یادگیری نحوه استفاده صحیح از فناوری، برای این رهبران ضروری است که راه های پایدار برای گسترش نقش و دامنه فناوری در مشاغل مربوط به خود را نیز کشف کنند.

با توجه به این نکته، متخصصین مشاغل باید مهارت هایی کسب کنند که به آنها کمک کند جهان دیجیتال را بیشتر کندوکاو کنند.

یکی از راه های انجام این کار، حضور در برنامه تحصیلات تکمیلی است که به دانشجویان کمک می کند دانش خود را در زمینه مورد علاقه شان گسترش دهند.

با این وجود، دانشجویان آسیایی با یک چالش عملی روبه رو هستند. از آنجا که اکثر این برنامه توسط دانشکده های اروپا و آمریکا ارائه می شود، شرکت در کلاس ها و یا شرکت در پروژه های تیمی برای این دانشجویان دشوارتر است.

در این راستا، دانشگاه علم و صنعت هنگ کنگ یک دوره مجازی انعطاف پذیر برای آموزش مدیریت کسب و کار ارائه داده است. دانشگاه علم و صنعت هنگ کنگ دارای یکی از برترین دانشکده های اقتصاد جهان است و برنامه کارشناسی ارشد مدیریت کسب و کار این دانشگاه بسیار مشهور است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۹

سنگ آهن نخستین حلقه از زنجیره تولید فولاد است؛ این زنجیره به تولید فلزی استراتژیک منتهی می شود که سهمی اساسی در رشد و توسعه کشور دارد. بر همین اساس نیز شرکت معدنی و صنعتی گل گهر کوشیده است در مسیر توسعه گام بردارد.

گل گهر بزرگ ترین ذخیره سنگ آهن کشور است که سهم قابل توجهی از مواد اولیه مورد نیاز زنجیره فولاد را تامین می کند. این مجموعه همچنین بزرگ ترین تولیدکننده کنسانتره و گندله کشور است.

بهبود عملکرد در دل کویر

شرکت معدنی و صنعتی گل گهر در طول سال های گذشته عملکرد درخشانی را از خود به نمایش گذاشته است. این مجموعه عظیم معدنی سهم 42 درصدی از تولید کنسانتره و 27 درصدی از تولید گندله کشور را در اختیار دارد و در جایگاه بزرگ ترین تولیدکننده محصولات یادشده قرار دارد. علاوه بر این، با در اختیار داشتن سهم 13 درصد از تولید آهن اسفنجی و تولید 4 درصد از شمش فولاد کشور در مسیر توسعه و ارزش آفرینی گام برداشته است. این شرکت معدنی و صنعتی در سال 99 توانست با تولید بیش 15.3 میلیون تن کنسانتره و 12.2 میلیون تن گندله، رکورد جدیدی را در کشور ثبت کند.

این مجموعه در سال جدید نیز توانسته عملکرد درخشانی را از خود به نمایش بگذارد؛ تا جایی که تولید انواع محصولات شرکت در 3 ماه ابتدایی امسال نسبت به دوره مشابه سال قبل 14 درصد بیشتر شده است. در همین مدت فروش ریالی شرکت هم با رشد 222 درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل به بیش از 120 هزار میلیارد ریال رسیده است.

ثبت 28 رکورد تولیدی در گل گهر

به گزارش روابط عمومی گل گهر، علیپورمعصومی، معاون بهره برداری شرکت گل گهر گفت: به لحاظ آماری در مقایسه با مدت مشابه در سال 99 در بخش معدنکاری رشد 9 درصدی داشته و پیش بینی می شود با رسیدن ماشین آلات جدید رشد بیشتری در این بخش داشته باشیم.

همچنین در تولید کنسانتره 21درصد و در تولید گندله نیز 5 درصد رشد حاصل شده است.

وی اظهارکرد: مجموع ماحصل تلاش و برنامه ریزی ها در امسال تا بدین جای کار ثبت 28 رکورد در بخش معدنکاری، تولید کنسانتره، تولید گندله و کیفیت محصولات با تکیه برتوان و دانش فنی نیروهای داخلی مجموعه رقم خورده است.

همچنین شاخص کیفی محصولات تولید شده در خطوط تولیدی همگی در مقایسه با میانگین کیفی سال 99 از رشد بسیار خوبی برخوردار بوده اند که نشان از توجه ویژه به تولید با حفظ کیفیت محصول تولید شده دارد.

بهره برداری شرکت گل گهر ادامه داد: همچنین در راستای حفاظت از محیط زیست؛ نیز پروژه تعمیرات و اصلاحات اساسی ESP های کارخانه مگنتیت بعد از 25سال توسط متخصصین داخلی شرکت در دستورکار قرار گرفت که نتیجه آن کاهش چشمگیر غبار و افزایش تولید بوده است.

پورمعصومی اظهار کرد: در بخش آماده به کاری تجهیزات بیشترین راندمان کارخانه ها را با انجام تخصصی تعمیرات داشته ایم به طوری که با تکیه بر تخصص و دانش فنی نیروهای داخل مجموعه توانستیم تعمیرات برنامه ای کارخانجات گندله سازی را از 12ماه به 24ماه ارتقا دهیم که خود در صنعت فولاد کشور یک رکورد محسوب می شود.

وی خاطر نشان کرد: کلیه همکاران شاغل در معاونت بهره برداری تمام تلاش خود را به کار خواهند گرفت تا مجموعه بزرگ گل گهر با همدلی خوبی که وجود دارد به تمام اهداف عالیه تولید کمی و کیفی خود در این سال دست یابد.

سخن پایانی

از مجموع موارد یادشده این طور برداشت می شود که شرکت معدنی و صنعتی گل گهر همچنان در مسیر توسعه گام برمی دارد. تلاشگران این مجموعه عظیم معدنی و صنعتی در می کوشند تا مسیر توسعه را هموار کنند. بر همین اساس نیز داخلی سازی و تولید قطعات ارزبر در داخل کشور مورد توجه این شرکت قرار گرفته است. در ادامه تلاش می شود تکمیل زیرساخت های عمرانی به عنوانی الزام نخست در مسیر توسعه مورد توجه فعالان این صنعت قرار گیرد. درنتیجه تامین پایدار انرژی به وسیله احداث نیروگاه های تجدیدپذیر به عنوان نخستین قدم در دستور کار این شرکت قرار گرفته است. امید می رود این مسیر با موفقیت طی شود و شاهد ارتقای تولید و بهبود عملکرد در این مجموعه باشیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ روزگار معادن
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۹

شرکت معدنی و صنعتی گل گهر موفق شد از ابتدای سال مالی تا پایان تیر ماه 1400، مقدار 9 میلیون و 572 هزار و 673 تن انواع محصول داخلی تولید کند.

به گزارش روز شنبه سایت خبری- تحلیلی معدن 24 از سامانه کدال، شرکت معدنی و صنعتی گل گهر تا پایان تیر ماه پنج میلیون و 467 هزار و 100 تن کنسانتره سنگ آهن داخلی، 39 هزار و 608 تن گندله ریزدانه داخلی و چهار میلیون و 65 هزار و 965 تن گندله داخلی تولید کرد.

این میزان تولید در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد 5.3 درصدی نشان می دهد.

یک میلیون و 942 هزار و 715 تن از مجموع محصولات یاد شده مربوط به آمار تیر ماه این شرکت است.

همچنین مجموع فروش محصولات گل گهر در چهار ماهه ابتدایی امسال به 173282 میلیارد و 202 میلیون ریال رسید که 1989 میلیارد و 103 میلیون ریال آن مربوط به فروش صادراتی بوده است.

پایان خبر////

لینک خبر :‌ معدن24
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۹

از این رو تامین شرایط مطلوب و تجهیز معادن به ابزار و تمهیدات ایمنی در جهت صیانت از جان کارگران و فعالان معادن، امری ضروری است.

یکی از موارد مهمی که همواره در ایمنی کارهای فنی به ویژه عملیات معدنی مطرح می شود، مسئله ماشین آلات و تجهیزات وابسته است، چراکه وجود هر نقص و ایراد در آنها، صدمات و لطمات جانی سنگینی را برای کارگران معادن در پی خواهد داشت. درباره وضعیت فعلی تجهیزات فعال در معادن، شرایط تامین و تهیه ماشین آلات مناسب معدنی و همچنین پیامدهای وجود نقص در این زمینه، روزگار معدن با کارشناسان و فعالان معدنی گفت وگو کرد که در ادامه می خوانید:

فرسودگی و کاهش ایمنی

درباره وضعیت فعلی تجهیزات معدنی در کشور، روزگار معدن با حجت الله دریانی، فعال معدن زغال سنگ گفت وگو کرد. او شرایط تامین تجهیزات برای معادن زغال سنگ را به نسبت مطلوب خواند و گفت: خوشبختانه معادن زغال سنگ در تامین ماشین آلات موردنیاز فعالیت خود دچار مشکل یا کمبود نبوده و تجهیزات تخصصی خود را اغلب بدون مانع وارد می کنند. باید به این نکته اشاره کرد که تمام ماشین آلات موجود در فعالیت های معدنی کشور به ویژه در معادن زغال سنگ، تجهیزاتی وارداتی هستند، چراکه ماشین آلات موردنیاز این بخش (چه در بخش معدنکاری و چه در حمل ونقل) باید ویژگی های معین و استاندارد های مشخصی داشته باشند که تنها تجهیزات وارداتی این مشخصه ها را دارند؛ از همین رو اغلب معادن کشور (به ویژه معادن زغال سنگ) از ماشین آلات خارجی استفاده می کنند.

او ضمن گلایه از فرسودگی ماشین آلات موجود در معادن گفت: مشکلی که امروزه در معادن وجود دارد، فرسودگی تجهیزات آنهاست، چراکه این موضوع دست اندازهای متعددی را برای فعالان معدنی به وجود آورده و از سرعت فعالیت معادن کاسته است.

همچنین نباید این نکته را فراموش کرد که فرسودگی تجهیزات معدنی، از امنیت معادن می کاهد و ممکن است تلفات مالی یا جانی به دنبال داشته باشد. بنا برآنچه گفته شد کهنه بودن و فرسودگی ماشین آلات فعال در معادن، یکی از معضلاتی است که برای رفع آن باید اقداماتی جدی صورت گیرد.

شکست تولیدات داخلی

توجه به توانایی صنایع داخلی برای تولید تجهیزات موردنیاز معادن را نیز نباید از خاطر برد. دریانی در ادامه بر نقش و توانایی تولیدکنندگان داخلی در تهیه تجهیزات معدنی تاکید کرد و گفت: در سال های گذشته برخی شرکت های داخلی به سمت تولید تجهیزات و ماشین آلات فعالیت های معدنی حرکت کردند تا معادن را از واردات آنها بی نیاز کنند، اما دلایل متفاوتی باعث به سرانجام نرسیدن این هدف شده و همچنان واردات تنها راه تامین تجهیزات فعالیت های معدنی است.

دریانی افزود: از جمله دلایل تحقق نیافتن هدف یادشده می توان به کمبود استانداردهای موردنیاز در تولیدات داخلی برای فعالیت های معدنی اشاره کرد.

همچنین به دلیل آنکه نیاز کشور بسیار بیشتر از میزان تولیدات شرکت های داخلی است و نیز از آنجایی که تیراژ این تولیدات به اندازه ای نبود که بهای تمام شده آن قابل رقابت با تجهیزات مشابه خارجی باشد، تولیدکنندگان داخلی این تجهیزات موفق به تصاحب بازار کشور نشدند؛ به عبارت دیگر واردات تجهیزات خارجی نسبت به خرید تولیدات داخلی برای صاحبان معادن به صرفه تر بوده و به ناچار به واردات روی آوردند.

دریانی همچنین در ادامه سخنان خود به کمبود فناوری موردنیاز معادن در تولیدات داخلی اشاره کرد و گفت: برخی شرکت ها برای مدتی توانستند تجهیزاتی با نرخ قابل رقابت و مناسب به بازار عرضه کنند، اما از آنجایی که این ماشین آلات در تامین استانداردها و ویژگی های لازم فعالیت های معدنی از جمله استانداردهای مرتبط با معادن زغال سنگ ناتوان بودند، حضور آنها در معادن منتفی شد. بنا به دلایل مذکور به نظر می رسد تولیدکنندگان داخلی راهی طولانی برای تامین نیاز معادن پیش رو دارند.

مشکل تامین ارز در معادن کوچک

همان طور که پیش تر به آن اشاره شد، تامین تجهیزات مناسب معدنی و تعویض ماشین آلات فرسوده با نو از دغدغه های مهم امروزه فعالان و صاحبان معادن است.

ناصر تقی زاده، مدیرعامل مجتمع چادرملو یکی از موانع واردات بخش معدن را کمبود منابع مالی در معادن کوچک و متوسط معرفی کرد.

او در گفت وگو با روزگار معدن ، داشتن شرایط مالی مناسب را لازمه واردات تجهیزات معدنی دانست و گفت: تجهیزاتی که امروزه در معادن از آنها استفاده می شود، متاسفانه فرسوده هستند و صاحبان معادن و همچنین فعالان معدنی اغلب توانایی تعویض آنها را ندارند، چراکه با قیمت های فعلی در بازارهای جهانی و همچنین نرخ بالای ارز در کشور ما، برای بیشتر پیمانکاران و فعالان معدنی به ویژه بخش خصوصی و معادن کوچک که منابع مالی محدود تری دارند، به صرفه نیست که اقدام به واردات تجهیزات کرده و از فناوری روز جهانی استفاده کنند؛ از همین رو چاره ای جز استفاده از تجهیزات کهنه ندارند.

مدیرعامل چادرملو با تاکید بر موارد یادشده گفت: شرایط یادشده برای شرکت های بزرگ معدنی صادق نیست و آنها ارز کافی در اختیار دارند تا از پیمانکاران تا حدی برای تامین تجهیزات و واردات ماشین آلات حمایت کنند.

وی افزود: نباید نقش صندوق ضمانت صادرات ایران را در تامین بخشی از منابع مالی موردنیاز معادن برای خرید و واردات تجهیزات نادیده گرفت. خوشبختانه امروزه شاهد حضور موثر و حمایت های این صندوق از معدنکاران کشور هستیم و این اقدام را می توان گامی مثبت در جهت توسعه بخش معدن کشور معرفی کرد.

ایمنی نسبی معادن

تقی زاده در ادامه سخنان خود به سامانه ثبت سفارش ماشین آلات معدنی اشاره کرد و گفت: جای خوشحالی است که سامانه ثبت سفارش ماشین آلات و تجهیزات معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت چندی پیش دوباره باز شده و فعالان می توانند تجهیزات موردنیاز خود را از این طریق سفارش دهند، چراکه از این طریق لیست مناسبی از نیازهای معدنی کشور تهیه و در ادامه برای رفع آن تمهیدات مناسبی ازسوی مسئولان اندیشیده می شود.

وی در ادامه درباره ایمنی تجهیزات موجود در معادن اظهار کرد: در حال حاضر می توان گفت ایمنی تجهیزات و ماشین آلاتی که در معادن استفاده می شوند، مناسب است و تا امروز تلفاتی ناشی از بکارگیری این تجهیزات در بخش معدن و صنایع معدنی کشور نداشته ایم.

مدیرعامل چادرملو افزود: در هر صورت نباید فراموش کرد که تجهیزات فعلی معادن فرسوده هستند و بهتر است با واردات ماشین آلات روزآمد جهانی ضمن نوسازی بخش فنی معادن، بهره وری با سرعت و کیفیت بالاتری در معادن صورت گیرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ روزگار معادن
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۹ سایت های دیگر : کیوسک خبر عصر معدن دنیای معدن با اقتصاد می متالز خبر طلایی

به گزارش کالاخبر ؛ معاملات آتی بورس کالای دالیان (DCE) برای تحویل در ماه سپتامبر در جلسه معاملاتی صبح روز جمعه 30 جولای با 7.33 درصد معادل 82 یوان (12.69 دلار) کاهش روزانه به 1036 یوان در هر تن (160.35 دلار) کاهش یافت.

معاملات آتی میلگرد در جلسه معاملاتی صبح دیروز نیز با 1.27 درصد افزایش روزانه معادل 72 یوان (11.14 دلار) به 5753 یوان در هر تن (890.45 دلار) رسید.

️موجودی سنگ آهن در بنادر چین کاهش هفتگی 343 هزار و 400 تنی داشت و به 128.13 میلیون تن در هفته منتهی به 30 جولای رسید که نشان دهنده کاهش تقاضای بخش تولید فولاد است.

در همین حال، موجودی فولاد کارخانه های چینی برای چهارمین هفته متوالی به کاهش خود ادامه داد و در طی دوره 22 تا 28 جولای با یک درصد کاهش هفتگی به 6.1 میلیون تن رسید چراکه تولید فولاد به دلیل کاهش بیشتر، روند نزولی را نشان می دهد.

️سطح قیمت سنگ آهن به 180 دلار در هر تن، پایین ترین سطح قیمتی سه ماهه اخیر است زیرا بازار تأثیر کاهش بیشتر تولید در چین را حس کرد و انتظار می رود تا نیمه دوم سال این روند ادامه داشته باشد.

️بازرگانان چینی در فروش مجدد محموله های قراردادی خود برای کاهش موجودی کالا فعال هستند در حالی که شنیده ها حاکی از آن است که کارخانه ها ذخایر سنگ آهن کمتری را نیز بر اساس نیاز نگهداری می کنند چراکه انتظار دارند که تولید در آینده، بیش از پیش کاهش یابد.

براساس اعلام پلاتس سنگ آهن عیار 62 درصد با افت 14 5 دلاری با 190 دلار و 50 سنت رسید و متال بولتن سنگ آهن عیار 65 درصد را با 14.8 دلار کاهش 214.40 دلار گزارش داد.

*کیوان جعفری طهرانی

لینک خبر :‌ کالاخبر
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۹ سایت های دیگر : می متالز معدن مدیا

به گزارش چیلان ، قیمت های منتشرشده توسط متال بولتن نشان می دهد که قیمت فوبِ اسلب صادراتی ایران در هفته گذشته 2 درصد افزایش یافت و اسلب در قیمت 760 تا 770 دلار به ازای هر تن معامله شد. در هفته گذشته، قیمت فوبِ بیلت صادراتی ایران در بنادر کشور 638 تا 645 دلار به ازای هر تن بود که میانگین این قیمت ها نسبت به قیمت های 30 تیر، تغییری نشان نمی دهد.

محدودیت های اعمال شده توسط توانیر برای مصرف برق توسط فولادسازان ایرانی، باعث کاهش شدید تولید شمش فولادی شده و شمش ایران تقریباً در هفته های اخیر از بازارهای صادراتی حذف شده است. متال بولتن گزارش داده است که یکی از بزرگ ترین تولیدکنندگان شمش ایران (فولاد خوزستان) تحت محدودیت های مصرف برق مجبور شده به صادرات آهن اسفنجی تغییر ریل دهد و هفته گذشته یک محموله 30 هزار تنی آهن اسفنجی به قیمت 395 تا 400 دلار به ازای هر تن به چین فروخته است.

فولاد مبارکه اصفهان یک مزایده برای اسلب صادراتی باز کرده و قیمت 800 دلاری را هدف گذاری کرده است. یک منبع تجاری به متال بولتن گفته است که این قیمت هدف گذاری شده بالا است و قیمت های عملی برای اسلب صادراتی ایران 760 تا 770 دلار به ازای هر تن در بنادر جنوبی ایران است.

در نمودار زیر، روند قیمت اسلب و بیلت صادراتی ایران در یک ماه گذشته را ببینید:

لینک خبر :‌ چیلان آنلاین

به گزارش بورس تابناک ، طبق اعلام مرکز آمار اتحادیه اروپا، در سه ماهه دوم سال 2021 متوسط رشد اقتصادی 19 کشور عضو منطقه یورو و 27 کشور عضو اتحادیه اروپا به ترتیب 2.0 درصد و 1.9 درصد بوده است که این رشد در مقایسه با متوسط رشد سه ماهه قبل در منطقه یورو 2.3 درصد و در سطح اتحادیه اروپا 2.0 درصد افزایش پیدا کرده است. رشد اقتصادی در دوازده ماه منتهی به مارس در سطح منطقه یورو به طور متوسط 13.7 درصد ودر سطح اتحادیه اروپا به طور متوسط 13.2 درصد بوده است.

کسری حساب تجاری آمریکا در ششمین ماه سال بیش از پیش افزایش یافته و از رقم 91 میلیارد دلار نیز عبور کرده است. به مانند ماه های قبل، چین بزرگ ترین صادرکننده به آمریکا بوده و بیشترین مازاد حساب تجاری را با این کشور داشته است. رسیدن واردات بزرگ ترین اقتصاد جهان به رکورد 236.7 میلیارد دلاری می تواند نویدبخش احیای طرف تقاضا باشد. در طرف صادرات نیز آمریکا طی این ماه در مجموع حدود 145.6 میلیارد دلار به دیگر کشورها کالا و خدمات صادر کرده است.

همان طور که انتظار می رفت، بانک مرکزی آمریکا در نشست اخیر خود بار دیگر نرخ بهره را در سطح کنونی حفظ کرد. این نهاد با اشاره به احیای تدریجی اقتصاد اعلام کرد با وجود افزایش شمار مبتلایان به گونه جدید کرونا، چشم انداز اقتصادی بهتر از قبل است. جروم پاول- رییس بانک مرکزی آمریکا- نیز با بعید دانستن افزایش نرخ بهره در کوتاه مدت گفت: رویکرد ما همواره این بوده است که تا جای ممکن با شفافیت عمل کنیم. هنوز کاملا روزهای بد را پشت سر نگذاشته ایم.

صندوق بین المللی پول در گزارش تازه ای اعلام کرد تسریع در روند واکسیناسیون کشورها، بهترین خبر در حال حاضر برای اقتصاد جهانی محسوب می شود. این نهاد، برآورد خود از متوسط رشد اقتصادی جهان در سال جاری را 6.0 درصد پیش بینی کرد که البته این رقم، سال آینده به 4.9 درصد کاهش پیدا خواهد کرد. بدین ترتیب، اقتصاد جهانی امسال تقریبا از رکود کرونایی خارج و احیا خواهد شد. این نهاد رشد اقتصادی امسال آمریکا و چین را به ترتیب 7.0 و 8.1 درصد پیش بینی کرده است.

نگرانی از تورم و کاسته شدن رشد اقتصادی در نتیجه کرونا کماکان تا حد زیادی روی انگیزه معامله گران برای ورود سرمایه های جدید به بازار تاثیر گذاشته است. از سوی دیگر اختلاف نظر بین سیاست گذاران بر سر زمان مناسب برای پایان دادن به سیاست های حمایتی فعلی بالا گرفته و در حالی که برخی خواهان ادامه رویکرد فعلی برای چند ماه دیگر هستند، بقیه با نگرانی از سخت تر شدن کنترل تورم معتقدند باید به آهسته تر شدن سرعت رشد اقتصادی و طولانی تر شدن احیا رضایت داد.

روابط بین آمریکا و چین بار دیگر به محدوده تنش بازگشته و پس از آن که وزارت بازرگانی آمریکا از تحریم 14 شرکت چینی به اتهام نقض حقوق بشر مسلمانان منطقه سن کیانگ خبر داد، حالا وزارت خارجه چین نیز اعلام کرد این کشور هفت شرکت و نهاد آمریکایی را به فهرست تحریم های خود اضافه می کند که ویلبور راس- وزیر بازرگانی آمریکا در دوران ریاست جمهوری ترامپ- معروف ترین شخص تحریم شده اخیر آمریکایی توسط چین است.

در دومین هفته از ماه ژوئیه شمار متقاضیان دریافت مزایای بیکاری در آمریکا با افزایش 51 هزارنفری به 419 هزار نفر رسیده که فعالان بازار را نسبت به بدتر شدن وضعیت در بازار کار نگران کرده است. این افزایش در حالی ثبت شد که انتظار می رفت روند متقاضیان نزولی باشد و به 410 هزار نفر برسد. بیشترین افزایش شمار متقاضیان در ایالت های میشیگان، تگزاس، کنتاکی و میسوری به ثبت رسیده است. از طرف دیگر اما در نیویورک، اوکلاهوما و تنسی روند نزولی حفظ شده است.

چین تصمیم گرفته است با هدف کاهش توانایی آمریکا در تحریم شرکت های این کشور، امکان عرضه سهام آن ها در بورس آمریکا را محدود کند. شمار زیادی از شرکت های چینی در بورس آمریکا سهام خود را عرضه کرده اند و قانون جدید می تواند زمینه ساز خروج شرکت های بزرگ چینی شود. طبق این قانون، شرکت هایی که بالای یک میلیون سهامدار دارند باید برای عرضه سهام خود در بورس آمریکا از نهادهای نظارتی چینی مجوز بگیرند. ارزش سهام این شرکت ها حدود دو تریلیون دلار است.

تاکنون بیش از 197 میلیون و 647 هزار و 862 مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین چهار میلیون و 219 هزار و 152 نفر جان خود را از دست داده اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با 628 هزار و 549 نفر، برزیل با 554 هزار و 626 نفر، هند با 423 هزار و 403 نفر، مکزیک با 239 هزار و 997 نفر و پرو با 196 هزار و 214 نفر بوده است.

دیوید اسپیکا - کارشناس ارشد سرمایه گذاری در موسسه گاید استون کپیتال - گفت: به صورت کلی، تمایل معامله گران به فروش سهام خود با بهبود چشم انداز اقتصادی خیلی کمتر از قبل شده است. با این حال ریسک های زیادی وجود دارد که می تواند روند را به طور کامل معکوس کند: گونه دلتا ویروس کرونا نیز با توجه به قدرت سرایت بالایش به یک نگرانی مهم تبدیل شده است. ما نگرانی های تورمی و احتمال افزایش تنش ها بین چین و آمریکا را نیز کماکان داریم.

بورس آمریکا

در وال استریت همه شاخص ها نزولی بودند؛ تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح پایینتری از روز قبل خود بسته شدند.

شاخص داوجونز ایدانستریال اوریج با 0.57 درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح 34 هزار و 885.36 واحد بسته شد. شاخص اس اند پی 500 با 0.51 درصد ریزش تا سطح 4396.81 واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی نزدک کامپوزیت با 0.75 درصد کاهش در سطح 14 هزار و 668.07 واحدی بسته شد.

بورس های اروپایی

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی 100" بورس لندن با 0.65 درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح 7032.30 واحد بسته شد. شاخص "دکس 30" بورس فرانکفورت در آلمان با ریزش 0.62 درصدی و ایستادن در سطح 15 هزار و 544.39 واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک 40" بورس پاریس با عقبگرد 0.32 درصدی در سطح 6612.76 واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس 35" 1.26 درصد پایین رفت و به 8675.70 واحد رسید.

بورس های آسیایی

در معاملات بورس های آسیا، شاخص ها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی 225" بورس توکیو ژاپن با ریزش 1.80 درصدی تا سطح 27 هزار و 283.59 واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ 1.35 درصد پایین رفت و در سطح 25 هزار و 961.03 واحد بسته شد.

در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" کاهش 0.81 درصدی را تجربه کرد و در سطح 4811.17 واحد بسته شد. در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس 200" بورس سیدنی با 0.33 درصد ریزش و ایستادن در سطح 7392.62 واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است.)

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت ها صعودی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با 0.33 درصد افزایش به 73.86 دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با صعود 0.37 درصدی به ازای 76.33 دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران بها، بهای هر اونس طلا با کاهش 0.96 درصدی نسبت به روز قبل در سطح 1810.59 دلار معامله شد. هر اونس نقره با افت 0.37 درصدی به ازای 25.46 دلار مبادله شد.

منبع: ایسنا

لینک خبر :‌ خبرگزاری تابناک
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۹ سایت های دیگر : می متالز معدن مدیا روزگار معادن

معدن و صنایع معدنی آغازگر بسیاری از کسب وکارها و توسعه اقتصادی هستند؛ بنابراین فعالیت در این حوزه و تلاش برای ارتقای بهره گیری از ظرفیت های معدنی به منزله رشد اشتغالزایی و کارآفرینی در سطح کشور است.

چنانچه رشد اشتغالزایی و بهبود کارآفرینی مورد توجه سیاست گذاران باشد باید زمینه تسهیل تولید و توسعه عملکردی صنایع فراهم شود؛ یعنی موانع موجود در مسیر تولید برطرف و ضمن توجه به بازارهای صادراتی و ارتقای فروش محصولات در بازار جهانی، این مسیر را تسهیل کرد.

اشتغالزایی در 50 حوزه

محمد حیدرزاده، فعال صنعت سرب و روی در گفت وگو با ضمن تاکید بر اثربخشی فعالیت های معدنی و صنایع وابسته به آن در اشتغالزایی گفت: معدن آغازگر بسیاری از فعالیت های صنعتی و اقتصادی است. بهره برداری از ظرفیت های معدنی امکان ایجاد حدود 50 حیطه کسب وکار و جایگاه شغلی را فراهم می کند. معدن نخستین حلقه در زنجیره تولید است. محصول تولید شده در این حلقه در ادامه زنجیره مصرف می شود و ضامن تداوم تولید در سایر حلقه ها و ارزش آفرینی هرچه بیشتر است.

حیدرزاده گفت: کشور ما از ذخایر قابل توجه معدنی برخوردار است. در این میان گاه شاهد هستیم فعالان معدن و صنایع معدنی در صدد بهره گیری از این ذخایر با هدف توسعه کسب وکار خود برمی آیند اما با چالش های جدی در مسیر اجرای آن روبه رو می شوند. به عنوان مثال، سازمان حفاظت محیط زیست یا منابع طبیعی موانع جدی در مسیر کسب وکارهای معدنی ایجاد می کنند. این موانع همچون سدی در مقابل کارآفرینی، توسعه تولید و به دنبال آن اشتغالزایی واقع شده اند. در چنین شرایطی مدیران ارشد باید اولویت میان توسعه کسب وکارهای معدنی و صنایع وابسته به آن و محیط زیست را انتخاب کنند. این انتخاب و دیدگاه های متفاوتی که درباره آن وجود دارد در طول سال های گذشته شروع فعالیت های جدید معدنی را بسیار دشوار کرده است.
وی افزود: بررسی تجربه جهانی حکایت از آن دارد که کشورهای توسعه یافته، ابتدا رونق تولید، درآمدزایی و ایجاد کسب وکارهای تازه را هدف قرار داده اند؛ در ادامه نیز برای حفاظت از محیط زیست قدم های مثبتی برداشته اند.

اما در کشور ما قبل از اینکه اثرات یک فعالیت معدنکاری بر محیط زیست بررسی شود، سازمان ها و نهادهای مربوط از صدور هر نوع مجوزی برای آغاز به کار یک کسب وکار جدید خودداری می کنند چراکه به صورت پیش فرض اعتقاد دارند هر نوع فعالیت معدنی یا فرآوری به منزله وارد آوردن خطرات جدی برای طبیعت است. این تفکرات در طول سال های گذشته زمینه معطل شدن سرمایه های قابل توجهی را فراهم کرده، تولید را به تعویق انداخته، نرخ بیکاری را افزایش داده و از سهم معدن و صنایع معدنی در تولید ناخالص داخلی کاسته است. این فعال صنعت سرب و روی گفت: رفع موانع یادشده در مسیر کارآفرینان بخش معدن و صنایع وابسته به آنها ضروری به نظر می رسد. رفع این چالش ها قدم نخست برای شروع کسب وکاری تازه در حوزه معدن و صنایع معدنی است.

به علاوه آنکه می توان با برآوردی میان هزینه و منفعت یک کار، راه حلی درست اتخاذ کرد. تجربه آغاز به کار فعالیت های معدنی و احداث واحدهای فرآوری حکایت از ایجاد تحول و بهبود در زندگی مردم محلی آن منطقه دارد. در سایه بهره گیری از این ظرفیت ها و شروع کسب وکارهای تازه، بسیاری از مردم منطقه مشغول به کار می شوند و رفاه عمومی بهبود می یابد.

رونق تولید، ضامن اشتغالزایی

رضا شهرستانی، عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در گفت وگو با اظهار کرد: صنایع فولاد در کشور ما بر پایه بهره گیری از ظرفیت های غنی معدنی و انرژی احداث شده اند. تولید فولاد در رده صنایع استراتژیک قرار دارد. این صنعت از معدن و اکتشاف و به دنبال آن استخراج سنگ آهن آغاز می شود. سپس با هدف فرآوری مواد معدنی، واحدهایی برای تولید کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی احداث می شود. در ادامه این زنجیره نیز شاهد تولید شمش فولاد و به دنبال آن ساخت محصولات مختلف پایین دستی در این زنجیره هستیم. بنابراین بهره گیری از ذخایر معدنی زمینه توسعه اجتماعی و اشتغالزایی را فراهم می کند. این فعال صنعت فولاد گفت: به ازای هر موقعیت شغلی که در زنجیره فولاد ایجاد می شود؛ موقعیت های شغلی متعددی به صورت غیرمستقیم ایجاد خواهد شد.

بدین ترتیب فعالیت در این زنجیره فرصتی مغتنم برای کارآفرینی و رونق کسب وکارهای مختلف را فراهم می کند. شهرستانی با اشاره به موفقیت روزافزون صنایع فولاد کشور در مسیر تولید و صادرات گفت: این عملکرد موفق در حالی ثبت شده که صنایع فولاد کشور در طول یک سال گذشته با همه گیری ویروس کرونا و محدودیت های تجاری ناشی از تحریم روبه رو بوده اند. بنابراین چنانچه توسعه در فعالیت های این زنجیره و رشد کارآفرینی در این حوزه مطرح باشد، باید از عملکرد فعالان این زنجیره حمایت شود. منظور از حمایت از صنایع فولادی و توسعه اشتغالزایی در این بخش، تسهیل صادرات است.

صادرات به منزله تداوم و توسعه تولید است. در همین حال با ورود ارز صادراتی، امکان کاهش نرخ دلار در برابر ریال فراهم خواهد شد. از این رو، می توان به توسعه کسب وکارها، کارآفرینی و به دنبال آن اشتغالزایی امید داشت. این عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد در پایان تاکید کرد: چنانچه طرح های توسعه در صنعت فولاد با جدیت دنبال شود، شاهد رشد کارآفرینی در این حوزه خواهیم بود. برای مثال، تولید فولاد با ظرفیت درنظر گرفته شده در افق 1404، مستلزم جابه جایی 300 میلیون تن محصول است. در چنین شرایطی فعالیت در حوزه حمل ونقل به شدت توسعه خواهد یافت. علاوه بر این فرصتی برای توسعه این بخش فراهم می شود. یا در ادامه امکانی برای توسعه سایر صنایع از نیروگاه تا ساخت تجهیزات معدنی، استارت آپ ها، ماشین سازی و ... فراهم می شود.

سخن پایانی

بهره گیری از ذخایر معدنی زمینه توسعه کسب وکارهای مختلف را ایجاد می کند. با وجود این، موانع متعددی در این مسیر هست که ازجمله آنها می توان به سازمان حفاظت محیط زیست، معارضان محلی، تغییر قوانین و مقررات و... اشاره کرد. چنانچه موانع موجود برطرف شوند، امکان بهبود در شرایط ایجاد کسب وکارهای جدید و رونق اشتغالزایی و کارآفرینی فراهم می شود. درنتیجه از متولیان امر انتظار می رود ضمن توجه به نیازهای کشور در مسیر تحقق اهداف یاد شده گام بردارند.

لینک خبر :‌ روزنامه صمت
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۹ سایت های دیگر : معدن مدیا

رشد قیمت آهن در ماه های گذشته بدون توجه به مقوله های عرضه و تقاضا بدون تبعیت از یک مسیر منطقی همچنان ادامه دارد. بازار فولاد ایران که همیشه نرخ آن چند دلاری پایین تر از نرخ های صادراتی کشورهای تولیدکننده قیمت گذاری میشد حال بالا تر از میانگین جهانی قیمتگذاری می شود. این موضوع می تواند در آینده ای نزدیک گریبان تمام زنجیره تامین فولاد را بگیرد. رشد قیمت آهن و فولاد اگر با همین روند ادامه پیدا کند پای سازمان ها و ارگان های نظارتی را به بازار باز خواهد کرد. این موضوع شروعی خواهد بود بر مسیر شکست خورده قیمت گذاری دستوری و شروع دو نرخی شدن محصولات فولادی در ایران. در ادامه به این ریسک مهم با جزئیات بیشتری خواهیم پرداخت. لطفا همراه آرتان پرس باشید.

بزرگترین بحران فعلی در صنعت ایران، افت تولید برق و کاهش دیماند مصرفی صنعتی ها به اجبار بوده است. در تابستان امسال بحران قطعی برق باعث شده تا بسیاری از تولیدات فولادی کشور به حاشیه کشیده شده یا کلا روند تولید آنها متوقف شود. همین موضوع باعث شد تا تاثیر زود هنگام این فاکتور را در بازار فولاد کشور داشته باشیم.

در ماه های اخیر مهم ترین فاکتوری که قیمت فولاد را تحت تاثیر قرار داده است قطعی برق و کمبود انرژی برق صنعتی در کشور است. برخی از تحلیلگران معتقدند که می شد این وضعیت را از شش ماه قبل پیش بینی کرد. تمهیداتی اندیشید و اجازه نداد تا کار به اینجا کشیده شود. اگر مدیریت صحیحی از سوی وزارت نیرو صورت می گرفت این حجم زیان اقتصادی در بخش تولید فولاد را شاهد نبودیم. رشد قیمت آهن و میلگرد در شرایط فعلی نتیجه سوء مدیریت مهندسانی است که هیچ وقت مدیر خوبی نشده اند.

ما شاهد بودیم که فقط فاکتور قطع برق چگونه رشد قیمت فولاد را با سرعت بالایی منجر شد. این رشد قیمت فولاد تا جایی پیش رفت که قیمت میلگرد از 13 هزار و 500 تومان تا 18 هزار تومان هم رشد کرد. تقریبا این رشد قیمت در یک دهه گذشته در بازار فولاد بی سابقه بوده است. هر شرکت تولیدی در پایان هر ماه قیمت تمام شده تولید محصولات خود را در نظر می گیرد و این تولیدکنندگان به دنبال سودی هم هستند.

این مسئله تنها منتهی به بازار فولاد نیست و می توان گفت قطعی برق روی همه محصولات تأثیر چشمگیری داشته است. وقتی نهاده ها و مواد اولیه تولیدکنندگان افزایش می یابد، روی قیمت تمام شده محصولات اثر می گذارد و فشار این افزایش قیمت به مصرف کننده نهایی وارد می شود. رشد قیمت آهن در این شرایط از رشد نرخ دلار تاثیر به مراتب کمتری گرفته است.

قیمت ها در هر بازاری بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می شوند. در برهه ای از زمان به دلیل اینکه بازار داخلی را به بهانه ی صادرات فولاد تضعیف کردند باید فکر رشد قیمت آهن و فولاد در شرایط فعلی را می کردند. به دلیل نبود تقاضا در بازار فلاد داخلی و صفر شدن برخی از تقاضاها در بورس کالا شاهد شرایطی بودیم که محصولات بلافاصله در لیستت صادراتی کشور قرار می گرفتند. این موضوع قبلا در یک تحلیل هشدار داده شده بود. با خالی شدن انبارهای فولاد داخلی شاهد افت تولید و عرضه فولاد در بازار داخلی هستیم.

این موضوع توازن عرضه و تقاضا را به هم زده است. شرایط فعلی معلول تشنه نگه داشتن بازار و کمبود عرضه در بخش مقاطع طویل است. این موضوع هم در شرایط فعلی به برق وابسته است. اگر وزارت نیرو بتواند نیاز شهری و صنایع را مدیریت کند، روال کاری به یک ماه گذشته باز خواهد گشت و شرکت ها می توانند با ظرفیت کامل خود به تولید ادامه دهند.

رصد بازارهای بین المللی نشان می دهد که وضعیت رشد قیمت فولاد در کل دنیا به احتمال زیاد تا پایان سال میلادی یک پدیده رایج و غالب در بازار باشد. البته که قیمت نوساناتی را تجربه خواهد کرد. اما به احتمال زیاد رشد قیمت پدیده ای غالب خواهد بود. برای مثال بد نیست که عملکرد کشور چین در تولید فولاد را مورد ارزیابی قرار دهیم.

با تصمیمات جدید دولت چین در وضع محدودیت های زیست محیطی تولید فولاد و قطعی گسترده برق فولادسازان در برخی استانهای چین، تولید میلگرد و ورق گرم در پایین ترین سطوح چهار سال گذشته قرار گرفته است. این موضوع به رشد قیمت و افزایش سودآوری فولادسازان چینی کمک نموده است. این موضوع نشان می دهد که بازار بین المللی از رشد قیمت فولاد استقبال خواهد کرد. این پدیده در مشوق های رشد قیمتی در بازار داخلی ایران نیز موثر خواهد بود.

در کنار مقوله ها و ریسک های انرژی و طرف عرضه، فاکتورهای سیاسی در رشد نرخ دلار بی تاثیر نخواهد بود. نرخ دلار یک فاکتور بسیار مهم در نرخ گذاری فولاد است. رشد قیمت فولاد در سال های اخیر نتیجه دستکاری های پیاپی در نرخ دلار بوده است. اما در هفته ای که در پیش داریم بازار با نوسان قابل ملاحظه ارز مواجه است، بعد از سخنان روز چهارشنبه رهبری در مورد مذاکرات وین دلار به مرز کانال 26 هزار تومان رسید. با توجه به معاملات فردایی و نرخ درهم احتمال رشد دلار در هفته جاری وجود دارد اگرچه دخالت بازار ساز می تواند در کنترل این هیجان موثر باشد.

اما دلار 26 هزار تومانی سبب رشد قیمت دلار خواهد شد. متاسفانه فاکتورهای سیاسی در شرایط نابسامان فعلی کنترل نمی شوند و می توانند زیان انباشته صنعت فولاد را روز به روز سنگین تر کنند. اگرچه در بخش تقاضا همچنان رکود عمیق و نفس گیر بازار را احاطه کرده اما در بخش عرضه هر بار بهانه ای برای افزایش قیمت وجود دارد.

در مجموع باید گفت که در شرایط فعلی هزینه های تمام شده فولادسازان به بالاترین حد ممکن رسیده است. برخی از تولیدکنندگن به دلیل استفاده از تکنولوژی های قدیمی و ماشین آلات و ابزاری هایی که در شرایط تحریم بهینه نشده اند در فاز زیان دهی فعالیت می کنند. اینکه این واحد های تولیدی می توانند هنوز پا بر جا بمانند به دلیل سوبسیت های انرژی بوده که دریافت می کردند. قطعا در شرایط فعلی رشد قیمت مواد اولیه به رشد قیمت آهن خواهد انجامید.

برای مثال قراضه و سنگ آهن، محصولاتی هستند که برای ساخت اولیه ی میلگرد مورد استفاده قرار می گیرند. بالطبع، با افزایش قیمت مواد اولیه ی میلگرد، شاهد افزایش قیمت این محصول در بازار خواهیم بود. این دلیل در کنار سایر مشملات سبب شده که رشد قیمت مقاطع به شکلی تصاعدی رو به رشد باشد.

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک خبر :‌ آرتان پرس
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۹

به گزارش سایت خبری – تحلیلی معدن 24، شاخص کل بورس تهران در حالی معاملات نخستین هفته مردادماه را با رشد 0.4 درصدی آغاز کرد که در این میان معدنی ها خوش درخشیدند. به طوریکه شاخص گروه معدنی طی سه روز کاری این هفته بازدهی قابل توجه 8.3 درصدی را به نمایش گذاشت. در این هفته مسائلی همچون خوش بینی به افزایش قیمت فروش سنگ آهن سبب شد تا گروه کانه های فلزی نه تنها رشد قیمت مناسبی را تجربه کنند ، بلکه اقبال سهامداران خرد به جمع آوری سهام این گروه افزایش یافت. در این میان شاخص فلزات اساسی نیز هفته گذشته را با ثبت رشد 1.3 درصدی سپری کرد.

همانطور که عنوان شد شرکت های زیرمجموعه گروه معدنی با اقبال از سوی سهامداران روبرو شدند. گروهی که برمبنای شنیده ها، قراردادی با بزرگان فولادساز کشور برای فروش سنگ آهن به نرخ های جهانی بسته اند و از این رو نیز مورد توجه بورس بازان حقیقی قرار گرفتند. به این ترتیب طی دادوستدهای هفته گذشته سهامداران خرد نیز به امید افزایش درآمد در این دسته از شرکت ها خالص خرید بیش از 142میلیارد تومانی را رقم زدند. در این گروه بیشترین بازدهی هفتگی به نماد گل گهر تعلق گرفت که با بیش از 11 درصد سود همراه شد.دیگر دوقلوی سنگ آهنی یعنی چادرملو نیز در حدود 9 درصد بازدهی نصیب سهامداران کرد. توسعه معادن و فلزات نیز از دیگر نمادهای مثبت گروه بود که با ثبت بازدهی 7.5 درصدی و معاملات بیش از 262 میلیارد تومانی طی سه روز کاری هفته گذشته، خوش درخشید. نماد معاملاتی اپال نیز با 5.5 درصد سود ، در فهرست برترین نمادهای هفته جای گرفت.

در گروه فلزات اساسی نیز همزمان با اخبار پیرامون وصل برق، بهبود نسبی در شرایط ایجاد شد و بیشتر نمادهای گروه هفته گذشته را با رشد قیمت سپری کردند. در این گروه بهترین عملکرد به نماد مس شهید باهنر تعلق گرفت که موفق شد 10.4 درصد بازدهی را به نمایش گذارد. دو لیدر اصلی گروه یعنی فولاد مبارکه و ملی مس ایران نیز عملکردی متعادل داشتند. به طوریکه فولاد با یک درصد رشد و فملی نیز با 2.4 درصد افزایش قیمت همراه شدند. بیشترین معاملات گروه نیز به نماد فولاد اختصاص یافت که دادوستد 276 میلیارد تومانی را در کارنامه معاملات هفتگی خود ثبت کرد.

لینک خبر :‌ معدن24
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۹ سایت های دیگر : روزگار معادن

استارت آپ تجارتی تازه تاسیس است که در حوزه فناوری فعالیت می کند. در دنیای کنونی استارت آپ ها نقش بسیار پررنگی در توسعه و رشد صنعت در کشورهای گوناگون ایفا کرده و می کنند. با این وجود، استارت آپ ها هنوز در بخش معدن و صنایع معدنی، جایگاهی را که باید و شایسته است، کسب نکرده اند.

در همین حال باید خاطرنشان کرد که ظرفیت عظیمی برای توسعه فناوری و نوآوری در این حوزه وجود دارد. شرکت های فعال در بخش معدن و صنایع وابسته به آن می توانند در مسیر بهره گیری از این ظرفیت ها گام بردارند و بدین ترتیب توسعه پایدار را تسریع کنند و از راه حل های جدید و خلاقانه برای رفع مشکلات موجود بهره بگیرند. در این میان، استارت آپ های متعدد معدنی در سطح بین المللی طی سال های اخیر آغاز به کار کرده اند و بهره گیری از تجارب سایر کشورها در این حوزه، کمک شایانی به موفقیت کسب وکارهای نوپا و تداوم فعالیت آنها در بخش معدن و صنایع وابسته به آن خواهد کرد.

کسب وکارهای کوچکی که دوام ندارند

کیوان جعفری طهرانی، کارشناس ارشد بازار بین الملل در گفت وگو با و در پاسخ به سوالی درباره اهمیت و اثرگذاری استارت آپ های معدنی، گفت: استارت آپ ها اغلب کسب وکارهای کوچکی هستند که ازسوی عده ای کارآفرین ایجاد و اغلب این کسب وکارها در ایران در مدت زمان بسیار کوتاهی بعد از تاسیس منحل می شوند. بسیاری از این کسب وکارها پس از تشکیل با کمبود منابع مالی یا سرمایه برای تداوم فعالیت خود مواجه می شوند یا در مواردی با هدف اشتباهی شکل گرفته اند و براساس یک نیاز واقعی ایجاد نشده اند، بنابراین در مرحله عمل با موفقیت همراه نیستند. طهرانی افزود: ایران از ظرفیت های غنی معدنی برخوردار است و صنایع متعددی نیز بر پایه بهره گیری از این ظرفیت ها در کشور احداث شده اند؛ بنابراین ایجاد استارت آپ ها در این حوزه باید بیشتر موردتوجه قرار گیرد. به عنوان نمونه، در موارد متعددی استارت آپ های بسیاری برای حمل ونقل جاده ای در حوزه حمل مواد معدنی طراحی شده اند و به نوعی کسب وکاری ایجادشده اما بهتر است این کسب وکارها به طور تخصصی به نحوی طراحی شوند که نیاز جامعه و کشور را تامین کنند. البته رونق این گونه فعالیت های کارآفرینی به حمایت دولت هم نیاز دارد.

الزامات توسعه صنعت فولاد

جعفری طهرانی با اشاره به اهداف توسعه ای صنعت فولاد گفت: با تحقق اهداف توسعه ای در صنعت فولاد در افق 1404، ذخایر سنگ آهن شناسایی شده تاکنون، فقط کفاف نیاز 10 ساله کشور را می دهد و بر همین اساس توسعه فعالیت های اکتشافی ضروری به نظر می رسد. این یکی از مهم ترین مواردی است که می تواند زمینه ایجاد و توسعه استارت آپ ها را فراهم کند. استارت آپ ها اغلب کسب وکارهای کوچکی هستند که با سرمایه و همت بخش خصوصی ایجاد شده اند. این کسب وکارها در موقعیت کنونی حاکم بر جامعه که اشتغالزایی اهمیت ویژه ای دارد، موقعیت های شغلی متعددی را ایجاد می کنند. در همین حال می توان از تخصص جوانان در حوزه آی تی بهره گرفت و سود کلانی را به دست آورد. جعفری طهرانی در ادامه خاطرنشان کرد: در فعالیت استارت آپ ها موضوعی با عنوان Crowd Funding یا جمع کردن بودجه مطرح می شود، بدین معنی که نیازی نیست شما برای ایجاد یک کار سبد بزرگ مالی داشته باشید، بلکه از طریق سبدگردانی می توانید نیازهای مالی پروژه خود را تامین کنید. در چنین موقعیتی، افرادی به غیر از اعضای اصلی، سرمایه ای را در اختیار پروژه قرار می دهند و پس از بهره برداری از امتیازات ویژه ای برخوردار خواهند شد. البته تداوم فعالیت این استارت آپ ها به حمایت های دولتی نیز نیاز دارد. چنانچه در موارد متعددی مشاهده کرده ایم که فعالیت آنها به دلایل گوناگونی و در نبود حمایت کافی متوقف شده است.

نمونه های موفق بهره گیری از توان استارت آپی

جعفری طهرانی گفت: بررسی استارت آپ های معدنی جهان حکایت از آن دارد که حدود 37 درصد آنها به بخش فناوری تعلق دارند، 26 درصد این استارت آپ ها در اداره فعالیت های معدنی کاربرد دارند، 10 درصد در حوزه مسائل محیط زیستی معدنی فعالیت می کنند، 10 درصد دیگر برای مسائل مالی طراحی شده اند، 7 درصد استارت آپ ها به فعالیت های زیربنایی اختصاص دارند، 8 درصد برای موارد مرتبط با منابع انسانی طراحی شده اند و 2 درصد باقیمانده نیز سایر استارت آپ های متفرقه هستند. بدون تردید طراحی یادشده و پیشرفت استارت آپ ها در هر حوزه براساس نیاز هر بخش تعریف شده است. در مجموع 194 استارت آپ معدنی مطرح در سطح جهانی فعالیت می کنند. از مجموع 194 استارت آپ معدنی یادشده، 43 مورد یعنی 41 درصد کل استارت آپ های معدنی جهان ازسوی کشور استرالیا ساخته و اجرا شده اند. 41 استارت آپ معدنی یعنی 21 درصد کل آنها از سوی ایالات متحده امریکا و 26 استارت آپ معدنی یعنی 13 درصد از سوی کانادا، 24 استارت آپ معدنی یعنی 12 درصد ازسوی شیلی و 11 استارت آپ معدنی یعنی 6 درصد ازسوی افریقای جنوبی طراحی شده اند و مشغول فعالیت هستند. هندوستان با 6 استارت آپ در جایگاه ششم جهان از منظر تعداد استارت آپ های معدنی قرار گرفته است. روسیه، مکزیک، غنا، انگلیس و ایرلند هم هرکدام با ساخت 3 استارت آپ معدنی 2 درصد سهم استارت آپ های معدنی جهان را در اختیار دارند. سایرکشورهای جهان نیز در مجموع 28 استارت آپ معدنی برابر با 15 درصد سهم جهانی را به خود اختصاص داده اند.

استارت آپ ها و توسعه فولاد هند

جعفری طهرانی درباره نقش استارت آپ ها در توسعه صنایع فولاد در دنیا با اشاره به تجربه هند در این زمینه گفت: در رشد ظرفیت تولید فولاد هند، استارت آپ ها نقش ویژه ای داشته اند. بهره گیری از این کارآفرینی های نوپا تاثیر بسزایی بر تحقق اهداف از پیش تعیین شده دارد. گفتنی است میزان تولید سنگ آهن و زغال سنگ هند در سال 2015 به ترتیب برابر 200 و 400 میلیون تن در سال گزارش شده بود. در طرح توسعه ای مرتبط با افزایش ظرفیت تولید فولاد این کشور، مقرر شد ظرفیت تولید سنگ آهن و زغال سنگ این کشور در سال 2025 دوبرابر شود و به ترتیب به 400 و 800 میلیون تن در سال افزایش یابد. برای تحقق هدف یادشده استارت آپ های بسیاری شروع به کار کردند. شرکت های بزرگ فولادسازی هند نیز قدم پیش گذاشتند و از پروژه های مورد بحث حمایت مالی کردند. به عنوان نمونه، کارخانه فولاد اسار هندوستان با وجود اینکه از شرایط مالی مساعدی برخوردار نبود اما به عنوان سرمایه گذار در فعالیت استارت آپ های معدنی حضور پیدا کرد. در ادامه فعالیت های متعددی در زمینه های گوناگون مانند مدیریت معدن، مشاوره، اکتشاف، ممیزی، احیا و انتخاب ماشین آلات با موفقیت اجرایی شد. این اقدامات حتی این شرکت را در مدیریت و پیشبرد شرایط مالی هم کمک کرد. گفتنی است هندوستان در رده ششمین کشور معدنی جهان قرار دارد که در حوزه استارت آپ معدنی رشد کرده است.

استارت آپ و کارآفرینی

سعید برزگر، کارشناس صنایع معدنی در گفت وگو با و درباره اهمیت و اثرگذاری نقش استارت آ پ ها در حوزه کارآفرینی اظهارکرد: ایران از ظرفیت های ویژه ای در حوزه ذخایر معدنی برخوردار است. وجود منابع غنی انرژی در کنار این ذخایر، زمینه رشد و توسعه صنایع معدنی را در کشور فراهم می آورد، بنابراین این حوزه امتیازات ویژه ای برای توسعه کارآفرینی دارد. ایجاد استارت آپ های معدنی از یک سو زمینه کارآفرینی را فراهم کرده و از سوی دیگر، به رشد و توسعه این بخش کمک می کند. درواقع می توان با بهره گیری از ظرفیت های این حوزه و سرمایه های ملی، ارزش های جدید مادی و معنوی را خلق کرد.
وی گفت: تداوم فعالیت استارت آپ ها به الزاماتی نیاز دارد. اغلب این کسب وکارها با همت فعالان بخش خصوصی شکل می گیرند و تداوم فعالیت آنها به حمایت های مالی نیاز دارد. فعالیت های استارت آپی اغلب دربردارنده ایده های نوین هستند؛ بنابراین سیاست گذاران از آنها حمایت کنند. در همین حال، با اعلام فراخوان عمومی زمینه جذب افراد متخصص را فراهم می کنند.
وی افزود: استارت آپ های معدنی در حوزه های مختلفی همچون مدیریت پروژه و اداره معدن، شناسایی جانمایی ذخایر و... کارآیی دارند. بهره گیری از توان استارت آپ ها کمک ویژه ای به تسهیل و توسعه اکتشاف خواهد کرد. هرچند فعالیت این بخش به توان مالی نیاز دارد و خود استارت آپ ها از عهده تامین آن برنمی آیند. به علاوه آنکه ایجاد استارت آپ ها قرار نیست به معجزه اقتصادی در کشور منجر شود و تمام چالش های اقتصادی یک بخش را برطرف کند.
این کارشناس اقتصاد با اشاره به تجربه عملکردی استارت آپ های معدنی گفت: بررسی عملکرد استارت آپ ها در کشورهای گوناگون در حوزه معدن و صنایع معدنی به شناخت هرچه بیشتر و قوی تر فعالان و سیاست گذاران این حوزه منجر می شود. الگوبرداری از سابقه سایر کشورها در بهره گیری از این کارآفرینی نوین در حوزه معدن، کمک بسزایی در موفقیت کسب وکارهای نوپا می کند.

توسعه معدن با کارآفرینان جدید

برزگر افزود: ایجاد و توسعه استارت آپ های معدنی تاثیر بسزایی بر توسعه بخش معدن دارد. در همین حال می توان از برقراری ارتباط ماشین آلات با کمک سیستم بی سیم و کنترل اطلاعات، نظارت معدن با کمک پهپاد، استفاده از ماشین آلات معدنی بدون راننده، دستگاه های نوین اکتشاف کنترل از راه دور، مدل سازی عددی برای کشف ذخایر عظیم معدنی و... به عنوان اقداماتی نام برد که در سایه فعالیت استارت آپ ها رایج شده اند. تصویرسازی سه بعدی، حفاری براساس تحلیل تکنیکال بازار و... از دیگر فعالیت های استارت آپی است که در ادامه بهره گیری از نرم افزارهای معدنی نیز موردتوجه قرار دارد. این نرم افزارها آنالیز پیشرفته انجام می دهند؛ یعنی به کمک آنها می توان اطلاعات جامعی را در زمینه ذخایر معدنی و تطابق این ذخایر با وضعیت بازار جهانی به دست آورد.
درواقع به شما پیشنهاد می شود با توجه به شرایط موجود، روند قیمت ها، نیاز بازار و سایر شاخصه های لازم، اکتشاف و استخراج کدام منابع در اولویت قرار دارند. هوش مصنوعی هم از دیگر مواردی است که کاربرد فراوانی را در فعالیت های بخش معدن و صنایع معدنی داشته است. تولید معدنی با هوش مصنوعی در ارتباط با لاستیک ماشین آلات معدنی مانند کامیون و دامپتراک و... کاربرد دارد. به عنوان مثال، چنانچه سنگ بزرگی در مسیر این ماشین آلات قرار گیرد، گزارش آن به مرکز ارسال می شود تا با برداشتن آن سنگ یا هر مانع دیگری، مانع آسیب رسانی به تایرها شود. در همین حال مانیتور کردن سیستم بازیافت، تصفیه آب و مدیریت پسماندها نیز با بهره گیری از این کارآفرینی جدید و در قالب استارت آپ ها ممکن شده است.

سخن پایانی

حمایت از شرکت های استارت آپی در حوزه معدن و صنایع وابسته به آن از یک سو رشد و توسعه اقتصادی را در این بخش تسهیل می کند و از سوی دیگر، زمینه ساز ایجاد موقعیت های شغلی جدید بر پایه بهره گیری از توان و فناوری های جدید خواهد شد؛ بنابراین انتظار می رود ضمن بهره گیری از توان دولت و بخش خصوصی برای رشد و توسعه عملکرد شرکت های استارت آپی گام برداشت.

لینک خبر :‌ روزنامه صمت

بر پایه این گزارش، در چهارماه امسال علاوه بر شمش داخلی که آمار آن ذکر شد، 651هزار و 411 تن گندله، 464هزار و 852 تن آهن اسفنجی و بریکت و 209هزار و 404 تن محصولات ساختمانی سبک نیز در فولاد خراسان تولید شد.

180هزار و 720 تن از جمع محصولات یادشده مربوط به آمار تیرماه این شرکت است که البته در این آمارها در مقابل ردیف شمش داخلی این ماه رقم صفر درج شده است. همچنین جمع فروش محصولات این شرکت تا پایان تیر 40689میلیارد و 996میلیون ریال بوده که 14648میلیارد و 659میلیون ریال آن مربوط به فروش صادراتی بوده است.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۹

فولاد در بازار داخلی و جهان

فولاد تولید داخل در حال حاضر چیزی حدود 29 میلیون تن است که تقریبا 40 تا 50 درصد آن مربوط به فولاد مبارکه است. سهم شرکت ذوب آهن از این بازار 3-4 میلیون تن بر آورد شده است. بنابراین بازار فولاد ایران به طور عمده زیر چتر فولاد مبارکه به حیات خود ادامه می دهد.

از طرفی تولید فولاد در جهان حدود 1 میلیارد و 800 میلیون تن برآورد شده که تقریبا 55 درصد آن در چین اتفاق می افتد. هند با نرخ تولید حدود 6 درصد در رده دوم و ژاپن در عین نداشتن معادن بزرگ در رده سوم قرار گرفته است. سهم ایران از این بازار حدود 1.4 درصد برآورد شده است.

قیمت های صادراتی فولاد ایران یا همان قیمت جهانی فولاد ایران

وقتی صحبت از قیمت جهانی فولاد می شود، منظور قیمت های صادراتی کشورهایی است که علاوه بر تامین بازار داخلی، در بازار دیگر کشورها نیز به توزیع آهن و فولاد میپردازند. صادرات فولاد و آهن به کشورها و مقاصد صادراتی از گذشته توسط ایران نیز صورت میگرفته است.

در سال های گذشته قیمت ورق گرم، میلگرد، بیلت و اسلب در محله متال بولتن درج میشد اما اکنون و پس از اعمال تحریم های امریکا در فروش محصولات نهایی فولاد، تنها قیمت بیلت و اسب ایران معیاری برای قیمت جهانی فولاد ایران در نظر گرفته میشود.

اما قطعا به این معنا نیست که ایران صادراتی بجز بیلت و اسلب ندارد. بلکه موضوع این است که قیمت گذاری و ارزیابی روزانه آنها توسط مجله متال بولتن صورت نمیگیرد.

قیمت هر تن فولاد جهانی به شدت تحت تاثیر عرضه و تقاضاست. به گزارش آرتان پرس شاخص قیمت بیلت صادراتی فوب ایران در آخرین روزهای سال 1399 ، 551 دلار ثبت شده بود اما در فروردین ماه 1400 همسو با با رشد 20 قیمت های صادارتی فولاد چین و CIS رشد کرد و به 571 دلار در هر تن فوب رسید.

گفتنی است که قیمت بیلت صادراتی ایران در فروردین سال 1399 بر روی 374 دلار بسته شده بود که بررسی قیمت بیلت صادراتی ایران نشان میدهد که بیلت در طی یکسال اخیر شاهد رشد 47 درصدی نسبت به یکسال قبل خود بوده است.

از طرفی، قیمت اسلب صادراتی ایران نیز چشمگیر 67 درصدی را در طی یکسال اخیر نشان میدهد. در این خصوص کافی است به نمودار قیمت اسلب در همین صفحه مراجعه کرده و روند کامل قیمت ها را مشاهده نمایید.

قیمت آهن آلات در ایران متاثر از قیمت های جهانی آهن؟

به طور کلی، قیمت آهن آلات در ایران از جمله قیمت میلگرد و ورق و همچنین شمش از روند قیمت های جهانی فولاد صادراتی ایران پیروی میکند.

این موضوع با در نظر گرفتن ضرایبی از قیمت های جهانی فولاد بر روی قیمت پایه محصولات عرضه شده در بورس کالا اعمال میگردد.

روند قیمت آهن آلات در بازارهای جهانی

با توجه به شیوع ویروس کرونا و روند متعادل بازدارنده های اعمالی برای جلوگیری از شیوع بیشتر آن در اغلب کشورها، قیمت هر تن فولاد جهانی روند افزایشی داشته است.

این افزایش قیمت تا حدودی برای ارز آوری شرکت های صادر کننده محصولات فولادی خبر خوبی تلقی می شود که با توجه به کاهش شدید صادرات نفتی، تاثیر به سزایی بر اقتصاد کشور خواهد داشت. با کاهش محدودیتهای اعمالی، واردات چین برای انواع شمش فولادی بیشتر شده و واحدهای تولیدی در کشورها روند بازگشت به حالت عادی و قبلی خود را طی می کنند.

بازگشت نسبی به حالت عادی و رونق فعالیت های اقتصادی در سراسر جهان، قیمت فولاد صادراتی ایران را نیز تحت تاثیر قرار داده و باعث ایجاد یک روند صعودی شده است.

افزایش یا کاهش قیمت جهانی فولاد

افزایش یا کاهش قیمت جانی فولاد یکی از پارامترهای موثر بر بازار فولاد داخلی کشورهاست که در این بینروند افزایش یا کاهش قیمت جهانی فولاد در کشورهای حوزه CIS و سپس چین، تاثیر بسزایی در روند بازار داخلی ایران دارد.

چین و قیمت جهانی آهن

تحلیل قیمت جهانی آهن بدون نگاه به بازار چین اساسا بی معناست. در سال 2008 که بحران اقتصادی تولیدکننده های فولاد را در سرتاسر جهان زمین گیر کرده بود اما این شرایط تا سال 2015 به شدت تغییر کرد و چین توانست خود را به کلیدی ترین رکن این بازار تبدیل کند. چین در برنامه ریزی خود تا 2025 میزان تولید فولاد خود را به 100 میلیون تن می رساند.

این کشور با از مدار خارج کردن تولید کننده های فولاد بی کیفیت خود، متقاضیان آن ها را به سوی دیگر کارخانه ها روانه کرد و این باعث شد قیمت جهانی آهن به طور نسبی بهبود پیدا کند.

در واقع تولید پایدار برای صنایع فولادی و دیگر مصرف کننده های این محصول صادرات این کشور را رونق بخشیده است.

امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا، برای مقابله با خسارات ناشی از آن، دولت چین تصمیمات جدی گرفت و این امر باعث شد که ساخت و ساز در این کشور افزایش پیدا کرده و تقاضا برای خرید فولاد در چین بیشتر شده و در ادامه باعث افزایش قیمت جهانی آهن شد.

از طرفی طبق آخرین آمار رسیده از بازار فولاد چین، اینطور برآورد شده است که چین در حال رشد قیمت های فولاد در بازار جهانی است، به طوریکه عوامل بنیادین تاثیرگذار بر این روند کاهش عرضه با کاهش حجم تولید و افزایش تقاضا با بهبود روند ساخت و ساز در سال جدید (2021) بوده است.

نمودار قیمت جهانی فولاد

قیمت جهانی فولاد نمودار های مجزایی در هر یک از محصولات اولیه و نهایی دارند. سایت آرتان پرس تنها سایتی است که مجموعه کاملی از این اطلاعات و قیمت هر تن فولاد جهانی را به صورت نمودار در اختبار مخاطبان گرامی خود قرار داده است.

قیمت جهانی فولاد ضد زنگ

قیمت جهانی فولاد ضد زنگ در محصولاتی همچون ورق به صورت روزانه در مجله متال بولتن آپدیت میگردد. بهتر است بدانید که قیمت جهانی فولاد ضد زنگ علاوه بر روند کلی بازارهای جهانی آهن و فولاد، وابسته به قیمت پرمیوم نیکل و کروم است که در معاملات بورس لندن قیمت آن قابل مشاهده است.

نمودار قیمت جهانی شمش فولاد

در تصویر زیر روند و نمودار قیمت جهانی شمش فولاد در حوزه CIS نشان داده شده است. این نمودار نشان میدهد که سطح 550 دلار سقف قیمتی 10 ساله ای بوده است که در سال 1399 شکسته شد و اکنون نمودار قیمت جهانی شمش آهن نشان میدهد که سقف جدید 604 دلار در هر تن هنوز سقف محکمی است که قیمت شمش بیلت پیش روی خود دارند.

لینک خبر :‌ سیرجان رویداد

به گزارش بیرونیت، این شرکت، با توسعه فعالیت های خود در استان یزد، زنجیره تولید فولاد از اکتشاف سنگ آهن تا تولید محصول نهایی را در بر گرفته و توانسته است نقش قابل ملاحظه ای در بهبود شاخص های اقتصادی این استان ایفا کند. توسعه ظرفیت ها و افزایش آمار تولیدات شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در سال های اخیر موجب شده است تا سهم این شرکت از تولید ناخالص داخلی استان یزد همواره روندی صعودی را طی کند.

به همین بهانه گفت و گویی انجام داده ایم با مهندس فرهاد آذرین فر، مدیر امور مالی و اقتصادی چادرملو تا دلایل موفقیت های و روند رو به رشد شرکت را جویا شویم.
آذرین فر با اشاره به اینکه شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، با در اختیار داشتن یکی از بزرگ ترین معادن استان یزد، اقتصاد و اشتغال این منطقه را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار داده است گفت: وجود معادن بزرگ و باارزشی همچون چادرملو در این منطقه، یزد را به یکی از استان های معدنی کشور تبدیل کرده است، به طوری که در حاضر بخش معادن و صنایع معدنی نقش مهمی در اقتصاد این استان ایفا می کند و سهم بالایی از تولید ناخالص استان یزد را به خود اختصاص داده است . همچنین مشاغل تعداد زیادی از شهروندان و ساکنان این استان نیز به طور مستقیم و غیرمستقیم به این بخش وابسته است.
اقداماتی برای ارزش آفرینی
مدیر امور مالی و اقتصادی چادرملو افزود: از آنجائی که معادن تأمین کننده ماده اولیه بسیاری از صنایع هستند، یکی از بخش های استراتژیک و مهم اقتصاد شناخته می شود علاوه بر آن با توجه به نقش اساسی معدن در تولید ناخالص داخلی منطقه و کشور، ضرورت توجه به مولفه های توسعه اقتصادی و حرکت به سمت ایجاد حداکثر ارزش افزوده از اهمیت ویژه ای در زمینه حفظ منابع ملی برخوردار است. این مسئله در حوزه صنعت فولاد، که صنعتی استراتژیک و پایه محسوب می شود، اهمیت بیشتری دارد.
وی تصریح کرد: یکی از مهم ترین اقدامات در راستای توسعه ظرفیت های صنایع معدنی و ایجادارزش افزوده، تهیه و تامین پایدار مواد اولیه است. شرکت ها فقط با اطمینان از تامین بدون مشکل مواد اولیه، این امکان را دارند که استراتژی خود را برای افزایش تولید و ارتقای ارزش افزوده پیاده سازی کنند. بنابراین سرمایه گذاری در امر اکتشاف می تواند یکی از مولفه های مهم در ایجاد ارزش افزوده شمرده شود.
در همین راستا، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو توانسته است در امر اکتشاف، به عنوان حلقه نخست زنجیره ارزش فولاد و مهم ترین تضمین رفع چالش های تامین مواد اولیه، موفق عمل کند.
آذرین فر با تاکید بر اینکه، تداوم عملیات اجرای اکتشافات تفصیلی پهنه معدنی آنومالی D19 از اولویت های این مجموعه است گفت: در این مجموعه طی سال های اخیر طرح های متعددی در راستای توسعه تولیدات و افزایش بهره وری اجرا شده است. این شرکت، که فعالیت خود را از تولید کنسانتره سنگ آهن آغاز کرد، در سال های گذشته علاوه بر تامین ماده اولیه واحدهای فولادی کشور، به قطع زنجیره صادرات مواد معدنی خام و تکمیل زنجیره های ارزش محصولات معدنی مبادرت نموده و توانسته است از طریق تکمیل زنجیره ارزش و متنوع سازی سبد محصولات خود، نقش قابل توجهی در اقتصاد استان یزد ایفا کند.
مدیر امور مالی و اقتصادی چادرملو افزود: استراتژی های مناسب اتخاذ شده در شرکت معدنی و صنعتی چادرملو باعث شدکه تحریم های بین الملی خدشه ای در رشد صادرات، احداث طرح های توسعه و ایجاد واحدهای جدید در این شرکت وارد نکند. این شرکت با ارزآوری در اوج تحریم ها،در حالی که بسیاری از صنایع کشور با رکود مواجه بودند، توانست به اقتصاد کشور و به طور ویژه اقتصاد استان یزد کمک های شایان توجهی کند. ثبت رکورد های متعدد تولید آنهم بیش از ظرفیت اسمی در سال گذشته بیانگر عزم و اراده تمامی ارکان مدیریت و کارکنان و کارگران این مجموعه عظیم بوده که با مدیریت جسورانه و رو به جلوی مدیر عامل محترم شرکت جناب آقای مهندس تقی زاده حاصل شده است.

وی در عین حال افزود: اقدامات پیوسته شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در زمینه توسعه ظرفیت های تولید و تکمیل زنجیره های ارزش فولاد موجب شده است تا ارزش افزوده ایجادشده توسط این شرکت رشد قابل ملاحظه ای را تجربه کند. افزایش آمار تولیدات، در کنار مدیریت هزینه های تامین مواد اولیه و قطعات و مواد مصرفی، دیگر عامل موثر در رشد ارزش افزوده این شرکت در گذشته بوده است. نمودار 1 ارزش افزوده ایجادشده توسط شرکت معدنی و صنعتی چادرملو را نشان می دهد. چنان که مشاهده می شود، ارزش افزوده این شرکت از 19 هزار و 817 میلیارد ریال در سال 1393 به 194 هزار و 295 میلیارد ریال در سال 1399 افزایش یافته است.

مدیر امور مالی و اقتصادی چادرملو در پایان این گفت و گو اضافه کرد: قرارگیری شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در استان یزد و مجاورت با استان های اصفهان وخراسان زمینه ای فراهم ساخته است تا دسترسی فوق العاده ای به بازارهای مصرف داخلی وجود داشته باشد. همچنین امکان دسترسی به شبکه ریلی و جاده ای کشور موجب تبدیل این منطقه به یک مسیر ترانزیتی شده و با اشتغال زایی گسترده در عرصه حمل ونقل، تاثیر زیادی بر تغییر سبک زندگی مردم داشته است. به طوری که در حال حاضر بیش از 7 هزار نفر به طور مستقیم در مجموع زنجیره تولید شرکت معدنی و صنعتی چادرملو مشغول به کار هستند.
بررسی ها نشان می دهند که همین عوامل منجر به کاهش چشمگیر مهاجرت از این منطقه گردیده و با افزایش واحدهای صنعتی، رونق قابل توجهی در اقتصاد و کسب وکارهای استان یزد و شهر اردکان پدید آمده است . به علاوه، تاسیس چندین واحد صنعتی دیگر در این استان نیز در دستور کار شرکت معدنی و صنعتی چادرملو قرار دارد که منجر به تحولی عظیم در توسعه اقتصادی استان یزد خواهد شد.
وی اذعان داشت که به پشتوانه طرح ها و پروژه های این شرکت در استان یزد، زندگی در این استان جریانی رو به توسعه پیدا کرده است.
امروز شرکت معدنی و صنعتی چادرملو به یک بنگاه اقتصادی نقش آفرین و تعیین کننده در اقتصاد یزد تبدیل شده است و سهم قابل توجهی از تولید ناخالص داخلی استان یزد به شرکت چادرملو تعلق دارد.

منبع: ماهنامه پردازش

لینک خبر :‌ بیرونیت
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۹ سایت های دیگر : معدن مدیا می متالز

پایگاه خبری فولاد ایران - قیمت سنگ آهن وارداتی خلوص 62 درصد در چین از 15 جولای تاکنون 27.3 دلار افت داشته به 195 دلار هر تن خشک سی اف آر رسیده است چرا که تقاضای سنگ آهن فولادسازان چینی با توجه به اجرای برنامه کاهش تولید در نیمه دوم سال کمتر شده است. قیمت 6.25 دلار افت روزانه داشته و برای اولین بار است که از اواخر ماه می تاکنون به کمتر از 200 دلار هر تن سی ف آر رسیده است.

پایه های بازار از اواخر ماه می که قیمت سنگ آهن به دلیل تقاضای بازارهای مصرف کننده به شدت بالا رفته بود و قیمت را بالای 200 دلار نگه داشت، تغییر کرده است. علیرغم نوسان بازار از ماه ژوئن قیمت ها بالا ماندند ولی از 15 جولای روند تنزل آغاز شد.

به گزارش فولاد ایران، قیمت بالای سنگ آهن که به لطف قیمت صعودی فولاد تداوم داشته حال در رکود است چرا که مصرف کننده های نهایی دیگر به دنبال افزایش تولید نیستند و با کاهش تولید کارخانه ها نیز بیشتر دنبال سنگ آهن خلوص متوسط و با تخفیف بیشترند.

منبع: platts
ترجمه: مونا تابان شمال

لینک خبر :‌ ایفنا
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۹ سایت های دیگر : معدن مدیا می متالز روزگار معادن

پایگاه خبری فولاد ایران - هفته گذشته قیمت فولاد در بازار آتی شانگهای با توجه به نگرانی ها در مورد کاهش تقاضای فولاد ساختمانی و صنایع تولیدی نزولی بود. قیمت میلگرد در بخش فولاد ساختمانی با 0.3 درصد افت در روز چهارشنبه حدود 870 دلار و ورق گرم با 1.6 درصد کاهش 910 دلار هر تن ثبت شد. انتظار می رود کند شدن رشد تولیدات صنعتی چین و سرمایه گذاری ناچیز در تولید و زیرساخت ها بر تقاضای داخلی فلزات تأثیر منفی بگذارد. حاشیه سود شرکت های صنعتی چین برای چهارمین ماه متوالی در ماه ژوئن کاهش یافت ، زیرا قیمت بالای مواد اولیه بر حاشیه سود کارخانه ها تأثیر گذاشت. در این بین انتظار می رود تقاضای فولاد بیشترین تاثیر منفی را بین فلزات دریافت کند.

به گزارش فولاد ایران، با این وجود محدودیت های عرضه مانع از عقب نشینی چشمگیر قیمت فولاد شده زیرا تلاش های چین برای کربن زدایی باعث شده کارخانه ها تولید خود را کاهش دهند.

هدف چین این است که تولید فولاد امسال از حجم تولید 2020 بیشتر نباشد ، که به معنی کاهش قابل توجه تولید در نیمه دوم پس از رشد تقریبا 12 درصدی نیمه اول سال است.

منبع: Reuters
ترجمه: مونا تابان

لینک خبر :‌ ایفنا

به گزارش ایسنا، به دنبال دیدار خانم رومینا پرز راموس، سفیر بولیوی در ایران با دکتر علیرضا شهیدی، رئیس سازمان زمین شناسی ایران دوطرف نسبت به توسعه و احیای روابط دوجانبه در بخش علوم زمین تاکید کردند.

سفیر بولیوی در ایران ضمن ابراز تمایل برای توسعه مناسبات دو کشور با بیان این که در سال 2008 تفاهم نامه ای میان ایران و بولیوی در بخش علوم زمین به امضا رسید، گفت: این تفاهم نامه منجر به عقد قرارداد نشد که در حال حاضر بولیوی مایل است در تفاهم نامه قبلی تجدیدنظر کند و تفاهم نامه جدیدی داشته باشد.

پرز راموس، ضمن اشاره به ذخایر معدنی گسترده در بولیوی، افزود: پروژه های زمین شناسی و همچنین اکتشاف ذخایر معدنی در این کشور انجام می شود و بولیوی دارای منابع عظیم لیتیوم است و مایل هستیم در بخش آموزش حرفه ای مطالعات معدنی و زمین شناسی بین دو کشور در قالب کارگاه های آموزشی و تبادل اطلاعات و دانش فعالیت کنیم.

در این دیدار دکتر علیرضا شهیدی، رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور با بیان این که ایران ریاست تهیه نقشه های زمین شناسی خاورمیانه در کمیسیون بین المللی CGMW را به عهده دارد، گفت: این سازمان آمادگی دارد که در تهیه نقشه های زمین شناسی و همچنین انتقال این دانش با بولیوی همکاری کند.

به گفته وی، ایران دارای رتبه پانزدهم در بخش اکتشاف مواد معدنی در دنیا است که بر همین اساس می توانیم روش های مورد نظر اکتشاف را با یکدیگر تبادل کنیم.

شهیدی ضمن اشاره به سابقه مناسب سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران در ونزوئلا و تهیه نقشه های ژئوشیمی و زمین شناسی این کشور، گفت: ایران قادر است این فعالیت را در بولیوی نیز انجام دهد و همچنین در بخش توسعه و راه ندازی پایگاه داده های علوم زمین و تحت وب در آوردن اطلاعات موجود در بولیوی نیز تمایل خود را ابراز می داریم.

به نقل از روابط عمومی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، وی با اشاره به موضوع خام فروشی مواد معدنی در ایران گفت: ایران در گذشته یکی از بزرگترین صادرکنندگان سنگ آهن خام بوده، ولی در حال حاضر سالانه در ایران 30 میلیون تن فولاد تولید می شود و نهمین صادرکننده و تولید فولاد در جهان است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران

به گزارش ایسنا، در پی محدودیت های اعمالی برای صنایع سیمان و فولاد در مصرف برق برای جلوگیری از قطعی برق و کمک به شبکه تامین برق، صدای این صنایع بسیار در آمده است. این صنایع در اثر محدود شدن فعالیت خود دچار آسیب به لحاظ کاهش تولید شده اند.

چند روز پیش ناصر تقی زاده - مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با بیان اینکه علیرغم تمامی همکاری ها وزارت نیرو کمترین همکاری را داشته و مشکلات مربوط به قطعی برق و تاثیرات منفی که در صنعت فولاد بر جای گذاشت، از دو جنبه قابل بررسی است و این موضوع در در حوزه سرمایه گذاری و همچنین در حوزه نگهداری به موقع و تعمیرات واحدهای نیروگاهی قابل تامل است، اعلام کرد: در حال حاضر کوره ذوب و قسمت فولادسازی تعطیل شده است. ضمن اینکه کاهش تولید 100 هزار تنی فولاد این شرکت که موجب تحمیل خسارات مالی بسیار به شرکت شده، از دیگر خسارات و آسیب های ناشی از قطعی برق است.

در این زمینه همچنین مدیرعامل فولاد خوزستان و مدیر عامل شرکت صنعتی و معدنی گل گهر نیز از ادامه روند قطعی های برق و محدودیت فعالیت های خود ابراز نگرانی کرده و نسبت به کاهش تولید آن هم در سال تولید، پشتیبانی ها، مانع زدایی ها هشدار دادند.

امین ابراهیمی-مدیرعامل فولاد خوزستان با بیان اینکه از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری و با توجه به گرمای زودرس، شرکت فولاد خوزستان به منظور جلوگیری از خاموشی های گسترده شهری اقدام به کاهش تولید کرد؛ گفت: روند محدودیت های برقی نه تنها در ساعات اوج مصرف بلکه در دیگر ساعات نیز به طور مستمر ادامه داشته است اما پیگیری ها از طولانی شدن محدودیت های برق صنایع حکایت دارد.

وی ضمن اشاره به اینکه مسئولان برق استان خوزستان اعلام کرده اند که امسال علاوه بر شروع زودرس گرمای هوا، کاهش بارندگی ها سبب خروج نیروگاه های آبی از مدار تولید شده است؛ افزود: در چنین شرایطی امکان بارگیری از نیروگاه های آبی به کمترین حالت ممکن می رسد. همین امر باعث کاهش تولید و در نتیجه محدودیت بیشتر به صنایع به ویژه فولاد می شود.

با افزایش پنج برابری بهای برق صنایع، محدودیت های برقی به اوج رسید

مدیرعامل فولاد خوزستان از پنج برابر شدن بهای برق صنایع فولادی و معدنی در ابتدای سال جاری خبر داد و گفت: با هدف پایداری شبکه و تثبیت تولید و درآمد بیشتر وزارت نیرو، بهای برق مصرفی صنایع فولادی و معدنی ها نسبت به سال گذشته افزایش پنج برابری داشت. علیرغم مخالفت های گسترده و نارضایتی فعالان عرصه ی صنعت، طرح به تصویب رسید و شکل اجرایی به خود گرفت و باعث افزایش 20 درصدی هزینه های تولید شمش فولادی شد. در چنین شرایطی انتظار بر این بود که برق رسانی به صنایع روندی مستمر و پایدار به خود بگیرد که عملا در سه ماهه ی اول سال نه تنها این اتفاق رخ نداد، بلکه محدودیت های برقی به اوج خود رسید.

ابراهیمی کاهش تولید شمش را نتیجه مستقیم محدودیت های برق دانست و تصریح کرد: در سه ماهه ی اخیر محدودیت های برق باعث افت تولید فولاد و در نهایت افزایش قیمت در بازار شده است. قطعا تداوم چنین شرایطی علاوه بر ضرر مالی، باعث برهم خوردن تعادل بازار و گرانی های کاذب می شود. بهترین رفتار در چنین شرایطی پایش مصرف کشور و تقسیم بندی منصفانه ی محدودیت های برق از سوی وزارت نیرو است.

وی ضمن تاکید براینکه تداوم تولید صنایع مختلف همچون فولاد خوزستان، از اهمیت ویژه ای برخوردار است و هرگونه وقفه در تولید، ناگریز بازار را ملتهب خواهد کرد، افزود: تولید مستمر فولاد علاوه بر نقش راهبردی در اقتصاد کشور، توانسته در صادرات و ارزی آوری جایگزین قابل اطمینانی برای نفت باشد اما تدوام این شرایط نتیجه ای جز گرانی و کمیاب شدن محصولات فولادی به دنبال ندارد؛ لذا از مدیران صنعت برق کشور انتظار داریم در اعمال محدودیت ها، نگاه ویژه ای به صنایع فولادی داشته باشند.

خسارات جدی صنایع در پی قطعی های برق

همچنین ایمان عتیقی-مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی گل گهر- نیز ضمن تاکید صریح بر وارد شدن خسارت جدی به صنایع فولاد و ناتوانایی پیمانکاران بخش تولید در تامین هزینه های ثابت، به شعار حمایت و مانع زدایی از تولید در سال جاری اشاره کرد و گفت: با توجه به شرایطی که در حال حاضر به صنایع تحمیل شده است در زمینه تامین برق مورد نیاز واحدهای تولیدی، بسیار گله مند هستیم.

وی حداقل حمایت از تولید را تامین برق صنایع دانسته و خاطرنشان کرد: کاهش 10 تا 90 درصدی در طول این دوره موجب آسیب جدی و بسیار زیادی به تجهیزات و همچنین صنایع زیردستی شرکت معدنی و صنعتی گل گهر شده است. همچنین کاهش درآمد ناشی از قطعی برق، تبعات و اثرات منفی خواهد داشت. پیمانکاران گل گهر با توجه به ماهیت قرارداد خود و به دلیل مشکلات در تامین برق، قادر به تأمین هزینه های ثابت نیستند؛ این اتفاق موجب تحمیل خسارت جدی به پیمانکاران بخش تولید خواهد شد.

مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی گل گهر خاطرنشان کرد: نگاه، عزم و هیجانی که در ابتدای سال در حوزه تولید و حمایت و پشتیبانی از تولید وجود داشت به یکباره وارد تنش جدی شد که متاسفانه آرزوها، اهداف و برنامه های ما در سال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها را دچار مخاطره جدی کرد.

طبق وعده وزیر نیرو، مشکل برق صنایع رفع و برقشان تامین شد؟

این ها در حالی است که روز سه شنبه هفته جاری، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت ضمن اشاره به کاهش تولید و افزایش قیمت ها در پی قطعی برق صنایع، از پیگیری های وزارت صمت و وعده وزارت نیرو برای تامین برق صنایع از روز پنج شنبه هفته جاری خبر داد.

براین اساس طبق وعده وزارت نیرو که توسط معاونت معدنی وزارت صمت اعلام شد، قرار بوده است از امروز (پنجشنبه) تامین برق صنایع بهبود یابد و مشکل قطعی برق آن ها رفع شود و برق قابل توجهی به صنایع فولاد و سیمان برسد؛ لذا منتظر اخبار واصله از این ناحیه هستیم.

در این رابطه، وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن تاکید بر ضرورت آسیب شناسی واقعی و رصد روزانه میزان تولید و موجودی سیمان و فولاد در کشور، تاکید کرد که در شرایط فعلی، اولویت اصلی در حوزه سیمان و فولاد تامین برق به منظور حفظ تولید است. در بازاری که میزان تقاضا تغییری نکرده است، زمانیکه عرضه کمتر از 30 درصد باشد، طبیعتا مشکلات حادث می شوند. مسئله اصلی در بازار سیمان و فولاد در شرایط فعلی مربوط به کاهش تولید است؛ لذا ضروری است تمرکز اصلی بر تولید باشد که آن هم نیازمند تامین انرژی و برق مورد نیاز این صنایع است اما متاسفانه پیشنهادات وزارت صمت برای به حداقل رساندن آسیب های ناشی از قطعی برق به بخش صنعت، مورد قبول واقع نشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران

به گزارش روز جمعه ایرنا، همزمان با آغاز دولت تدبیر و امید در سال 92، بهره برداری و توسعه میادین مشترک به عنوان یکی از مهمترین اولویت های وزارت نفت این دولت مورد توجه قرار گرفت.

ایران دومین دارنده مخازن گازی جهان و در جایگاه چهارم دارندگان نفت دنیا قرار دارد. گستردگی میادین نفت و گاز در ایران باعث شده تا برخی از این میادین با کشورهای همسایه مشترک باشد و نیمی از میدان در طرف ایران و نیمی دیگر در ظرف کشور همسایه قرار بگیرد.

ایران با در اختیار داشتن حداقل 28 میدان مشترک، شامل 18 میدان نفتی، 4 میدان گازی و 6 میدان نفت و گاز با کشورهای همسایه، یکی از معدود کشورهای جهان با این تعداد ساختار مشترک است. از این 28 میدان، ایران با عراق 12 حوزه مشترک، با امارات 7 مخزن مشترک، با قطر و عمان هرکدام 2 مخزن مشترک و با کویت و ترکمنستان هرکدام یک مخزن مشترک دارد.

در بین این میادین از مخازن بزرگی مانند پارس جنوبی و میادین غرب کارون گرفته تا میادین کوچک تر قرار دارند که ایران تلاش کرده تا با وجود کمبود منابع مالی و عدم دسترسی به سرمایه گذاری خارجی به دلیل وجود تحریم ها، توسعه در این میادین متوقف نشود زیرا در صورت عدم برداشت از میادین مشترک، همسایگان سهم بیشتری از این منابع خواهند داشت و حق ایران نادیده گرفته می شود.

این موضوع البته در شرایطی که ایران با تحریم های بین المللی رو به رو بود، کار آسانی به نظر نمی رسید. ایران باید برای توسعه این میادین، به تکنولوژی روز دنیا دست پیدا می کرد و تامین مالی برای پروژه ها را انجام می داد.

این در شرایطی بود که تحریم ها دسترسی به پول های ایران در سایر کشورها را با مشکل مواجه کرده بود.

از سوی دیگر تعریف پروژه های متعدد در دولت قبل و از همه مهمتر فازهای 35 ماهه در پارس جنوبی، پراکندگی منابع را به دنبال داشت و باعث شده بود هیچ کدام از آن فازها به پیشرفت قابل قبولی نرسند.

با اولویت بندی توسعه فازهای پارس جنوبی ایران تولید گاز از این میدان مشترک را افزایش داد.

از همین رو، یکی از بزرگ ترین دستاوردهای دولت یازدهم و دوازدهم را باید توسعه پارس جنوبی دانست. برداشت روزانه گاز از این میدان مشترک با توسعه و تکمیل فازهای 12 تا 24 از 285 میلیون مترمکعب در سال 92 به بیش از 700 میلیون مترمکعب کنونی رسیده است.

ایران تا سال 96 همواره تولید گاز کمتری از شریک خود در پارس جنوبی داشت اما از سال 92 و با تمرکز سرمایه و نیروی انسانی در فازهای اولویت دار پارس جنوبی توسط وزیر نفت، سرانجام ایران برنده ماراتن نفسگیر تولید گاز شد.

این سبقت تاریخی ایران از قطر اما در حالی در سال 96 آغاز شد که در سال های 87 تا 89، قطر این اختلاف را تا 250 میلیون متر مکعب در روز نیز رسانده بود.

ایران در حال حاضر بیش از 700 میلیون متر مکعب در روز گاز از این میدان مشترک تولید می کند و این در حالی است که تولید قطر به 600 میلیون متر مکعب در روز نیز نمی رسد. افزایش تولید گاز ایران که البته با بهره برداری از فاز 11 پارس جنوبی افزایش خواهد داشت.

با ثبت رکورد تولید 700 میلیون متر مکعب در روز ایران که در سال 92 حدود 280 میلیون متر مکعب گاز از این میدان مشترک تولید می کرد، در طول دولت تدبیر و امید توانسته تولید از پارس جنوبی را حدود 2.5 برابر کند.

نکته مهم دیگری که ارزش پیشی گرفتن ایران از بیشتر می کند این است که نگاهی به نقشه میدان مشترک پارس جنوبی نشان می دهد تنها حدود یک سوم از مساحت میدان در آب های ایران قرار دارد و دو سوم مساحت در آب های قطر قرار گرفته است. در واقع ایران با وجود آنکه فضای کمتری برای توسعه و حفاری چاه ها و نصب سکوها در اختیار داشت اما توانسته تولید روزانه خود را از رقیب و همسایه بیشتر کند.

رویای ایرانیان در برداشت برابر و سپس بیشتر گاز از این میدان مشترک در این دولت محقق شد، اما یادمان باشد پارس جنوبی برای ادامه این روند و حفظ نگهداشت تولید به سرمایه گذاری نزدیک به 30 میلیارد دلاری نیاز دارد.

توسعه میدان های نفت و گاز با اولویت میدان های مشترک همواره یکی از مهم ترین اولویت های وزارت نفت دولت تدبیر و امید بوده و در این مسیر موفقیت های بزرگی به دست آورده است.

برداشت از میدان های نفتی غرب کارون هم در هشت سال گذشته از روزانه 70 هزار بشکه در سال 92 به 420 هزار بشکه رسیده و ایران در برداشت از میدان های غرب کارون از عراق پیش افتاده است.

میادین مشترک غرب کارون جزو میادین نفتی جوان ایران در مقایسه با سایر مخازن به شمار می روند. برداشت از این میادین از سوی ایران از اواسط دهه 80 شمسی آغاز شده و در برنامه ریزی نهایی قرار است تولید از مجموعه ذخایر این منطقه به روزانه یک میلیون بشکه در روز برسد.

اما توسعه این میادین در سال های گذشته با فراز و فرود زیادی همراه بوده است. از حضور ژاپنی ها برای برداشت از این میادین گرفته تا قرارداد با چینی ها، هر کدام به دلایلی عملیاتی نشد و ایران در نهایت با تکیه بر دانش شرکت های داخلی در توسعه میادین آزادگان شمالی، یادآوران، یاران شمالی، یاران جنوبی و مهمتر از همه آزادگان جنوبی وارد عمل شد.

نکته مهم در برداشت نفت از این میادین البته مشترک بودن با عراق بود. ایران در حالی در سال 93 حدود 103 هزار بشکه در روز نفت از این میادین تولید می کرد که در آن زمان برداشت عراق 194 هزار بشکه در روز بود. پیش بودن عراق در برداشت از میادین غرب کارون تا سال 95 ادامه داشت.

با برنامه ریزی های دولت تدبیر و امید ایران توانست در سال 95 میزان برداشت نفت از این میادین را با عراق برابر و به روزانه 215هزار بشکه برساند. این مهم با افتتاح میادین آزادگان شمالی، یادآوران و یاران شمالی در سال 95 امکان پذیر شد.

در کنار آن اما افزایش پلکانی از میادین آزادگان جنوبی و یاران جنوبی نیز ادامه پیدا کرد تا در نهایت ایران در سال 96 به تولید 335 هزار بشکه نفت در روز از مجموع 5 میدان در غرب کارون دست پیدا کند.

این تولید در سال بعد از آن به 370 هزار بشکه رسید و در نهایت در سال 98 ایران توانست روزانه بیش از 400 هزار بشکه نفت از غرب کارون تولید کند. این در حالی محقق شد که طی این سال ها ظرفیت تولید عراق به 250 هزار بشکه در روز رسید و ایران توانست در ظرفیت و نرخ تولید نفت خام خود از عراق با وجود حجم ذخایر برابر، پیشی بگیرد.

این اعداد نشان می دهد ایران در سال های 92 تا کنون یعنی در 8 سال عمر دولت تدبیر و امید با وجود تحریم های آمریکا ظرفیت تولید نفت خود را از میادین مشترک غرب کارون حدود 5.5 برابر افزایش دهد.

اما این پایان هدف گذاری برای تولید از میادین غرب کارون نیست و بر اساس برنامه ریزی تولید از این میادین باید به یک میلیون بشکه در روز افزایش پیدا کند.

در برداشت از منابع مشترک کارهای بزرگی انجام شده، که برخی فکر می کنند دولت یازدهم و دوازدهم در احقاق حقوق مردم فقط در سایه برجام کار کرده است، البته برجام کار بسیار بزرگی برای احقاق حقوق مردم بوده، اما یکی از مواردی که برای احقاق حقوق مردم تلاش شده مسئله بهره برداری از منابع مشترک نفت و گاز است.

علاوه بر میادین مشترک غرب کارون و پارس جنوبی، ایران از سایر میادین مشترک خود با همسایگان نیز غافل نبوده و حتی در آخرین روزهای سال گذشته، بهره برداری از میدان مشترک آذر را آغاز کرد.

به گزارش ایرنا، زنگنه پیش از بازگشت به وزارت نفت در دولت تدبیر و امید تاکید کرده بود که یکی از مهمترین اهدافش تعیین تکلیف میدان مشترک است و نگاهی به کارنامه وی در پارس جنوبی و میادین مشترک غرب کارون به عنوان مهمترین میادین مشترک ایران، نشان می دهد که توانسته از عهده تعهد خود بر آید.

این تدبیر سبب شده تا چراغی که ابتدا در طرف ایران کم نور بود و فقط سوسو می زد با شتاب روند توسعه میادین مشترک، نور آن نیز پررنگ تر شده و در ادامه مسیر، تلالو آن از کشورهای همسایه نیز پیشی بگیرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی

به گزارش ایسنا، سنگ آهن که ماده خام فولادسازی است، در مدت دو هفته حدود 15 درصد ریزش قیمت داشته که این ریزش تحت تاثیر اقدامات چین برای کاهش آلودگی صنعت فولاد به عنوان یکی از آلاینده ترین صنایع این کشور روی داده است. گروه شاگانگ که چهارمین کارخانه فولادسازی بزرگ جهان است، هفته جاری اعلام کرد تولید و فروش خارجی را به منظور عمل به مقررات دولتی برای کاهش آلایندگی، کاهش می دهد.

اقدامات چین برای محدود کردن تولید فولاد و کاهش آن از رکورد بالای سال گذشته در نیمه اول سال 2021 چندان موفقیت آمیز نبود و تولید این کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته 12 درصد افزایش یافت. از این رو انتظارات بالایی در خصوص ضرورت محدود شدن قابل توجه تولید تا پایان سال وجود دارد.

چین هفته جاری تدابیری را برای محدود کردن صادرات رونمایی کرد و تعرفه صادرات بعضی از مواد فولاد را افزایش داد و تخفیف روی محصولات سرد نورد را حذف کرد.

ویویک دیهار، تحلیلگر کالا در بانک کامن ولث استرالیت در یادداشتی نوشت: تولید فولاد چین اکنون با موانع بیشتری روبروست. تقاضا با تلاش چین برای کاهش تولید فولاد به منظور کاهش آلودگی ضعیف شده است.

بهای معاملات سنگ آهن سنگاپور 4.5 درصد سقوط کرد و به 182 دلار و 10 سنت در هر تن رسید و از ابتدای هفته جاری تاکنون حدود هشت درصد کاهش داشته است. قیمت ها در دالیان چین 4.9 درصد سقوط کرد. بهای معاملات میلگرد فولادی و کویل گرم نورد در شانگهای صعود کرد.

در بخش عرضه، شرکت واله برزیل که دومین معدنکار بزرگ سنگ آهن در جهان است، اعلام کرد مطمئن است با وجود اختلالات اخیر، به هدف تولید سالانه 315 تا 335 میلیون تن دست پیدا خواهد کرد.

در بازارهای فلزات پایه، نیکل و آلومینیوم با توقف افت چهار روزه دلار که قیمت کالاها به ارزهای دیگر را گرانتر کرد، ثابت بودند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، نیکل که در تولید فولاد ضدزنگ و باطریهای خودروهای برقی بکار می رود، تغییر چندانی نداشت و 19185 دلار در هر تن در بازار فلزات لندن بود.

این فلز در فوریه به 20 هزار و 110 دلار در هر تن صعود کرده بود که بالاترین قیمت از سال 2014 بود. بهای معاملات آلومینیوم پس از این که در بالاترین قیمت از سال 2011 بسته شد، ثابت بود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران

واکنش بازار از این جهت قابل توجه است که در 18ماه اخیر، همگام با ورود موج سرمایه گذاران غیرحرفه ای، هم در روند صعودی و هم در روند نزولی، تکیه بر عوامل واقعی موثر بر ارزش سهام و سودآوری شرکت ها کمرنگ شد که این مساله یکی از آفت های تشکیل حباب در سال 99 و پیامدهای ناگوار بعدی بود. با وجود این، مسائل مربوط به قطع شدن برق، بر عملکرد صنایع مهم در تیرماه تاثیر منفی گذاشت؛ وضعیتی که اگر با رشد قیمت های فروش در ماه های بعدی جبران نشود، تاثیر منفی بر سودآوری شرکت ها خواهد داشت.

در حالی که اکثر سرمایه گذاران در بورس تهران برای تحلیل وضعیت شرکت ها در نگاه اول بر نرخ و حجم فروش تمرکز می کنند، متغیر مهم تر عبارت از حجم تولید است که معمولا مغفول واقع می شود. تولید در واقع متغیر پیش نگر فروش است و در صورت اختلال در آن، در نهایت اثر منفی آن در فروش و سودآوری نمایان خواهد شد. گزارش های عملکرد تیرماه مصداق چنین وضعیتی است؛ چرا که در نگاه اول، ارقام حجم و مبلغ فروش شرکت ها عموما تحول منفی خاصی را نشان نمی دهد و در برخی موارد، رشد مناسبی را نسبت به میانگین فصل بهار ثبت کرده است. با وجود این، نگاهی به ارقام تولید، وضعیت کاملا متفاوتی را تصویر می کند. در بارزترین نمونه، تولیدات صنعت فولاد بین 30 تا 60 درصد نسبت به میانگین فصل بهار، بسته به موقعیت جغرافیایی، کاهش یافته است. صنعت سیمان نیز از صدمات قطعی برق بی نصیب نمانده و به طور میانگین مجموع تولید این شرکت ها بیش از 30درصد کاهش یافته است. این وضعیت به برخی صنایع دیگر مانند مس، سنگ آهن و بعضی از شرکت های پتروشیمی نیز تعمیم یافته و افت تولید نامتعارف در برخی شرکت های بزرگ و مهم به چشم می خورد. تبعات کاهش تولید موجب افزایش غیرمترقبه قیمت ها در بازار مصرف شده که این مساله درباره سیمان و فولاد محسوس است. رویکرد رئیس جمهور منتخب و برخی افراد شاخص در کابینه احتمالی به این شرایط، جالب توجه است. تاکیدات در این زمینه بر لزوم کنترل قیمت و غیرمنطقی بودن رشد نرخ ها بوده است. با توجه به طرح های جسورانه دولت سیزدهم در زمینه ساخت مسکن، فرضیه احتمالی کنترل قیمت مصالح ساختمانی و تعیین سهمیه فروش با نرخ تکلیفی برای شرکت ها جهت تحقق این پروژه نیز مطرح شده است؛ رویکردی که اگر در اجرا نیز مدنظر قرار گیرد، در تلفیق با مشکلات جاری تولید به یکی از عوامل جدی تهدید سودآوری شرکت ها تبدیل خواهد شد.

براساس گزارش مرکز آمار، نرخ رشد کالا و خدمات مصرفی در تیرماه با ثبت رکورد هشت ماهه به سطح 5/ 3درصد رسیده است. به این ترتیب، رشد متغیر مزبور در چهارماه نخست سال جاری 10درصد شده که معادل سالانه آن در صورت ادامه روند کنونی بالاتر از 33درصد خواهد بود. در همین حال، رئیس سابق بانک مرکزی در مورد برداشت منابع از این نهاد در قالب تنخواه برای رفع کسری بودجه هشدار داده است. براساس یادداشت همتی، با وجود بزرگ تر شدن شکاف منابع و مصارف بودجه در سال جاری، حجم فروش اوراق بدهی کمتر از یک پنجم سال گذشته در مدت مشابه محقق شده که به معنای تامین کسری از محل پایه پولی است. در صورت ادامه مسیر فعلی، رشد نقدینگی و تورم که هم اکنون نیز شرایط ناپایداری دارند، مورد انتظار است. در این فضا، نرخ سود موثر اسناد خزانه اسلامی هم از کانال 22درصدی مرتب کاهش یافته و در آستانه ورود به کانال 20درصدی است. حجم معاملات نیز به دلیل کاهش عرضه افت معناداری را نشان می دهد؛ روندی که بی شباهت به بهار سال گذشته نیست. با وجود کاهش نرخ های سود، کماکان فروش اوراق در بازار با رکود مواجه است که تا حدودی ناشی از عدم انعطاف فروشنده (دولت) در زمینه نرخ سود و زمان سررسید است. به نظر می رسد جهت جلوگیری از موج جدید تورمی، یکی از اولویت های دولت سیزدهم می تواند فروش حجیم اوراق با نرخ سود بالاتر و سررسید کوتاه تر تا زمان تعیین تکلیف امکان صادرات بیشتر نفت باشد. در هر صورت، نحوه برخورد دولت سیزدهم با مساله کسری بودجه برای بازار سهام و بدهی بسیار مهم خواهد بود. در صورت ادامه مسیر فعلی، طبیعتا بازار سهام و اوراق مستعد رشد قیمت های اسمی خواهد بود و در حالت تامین غیرتورمی کسری از محل فروش اوراق بدهی، می توان انتظار رشد نسبی سود اوراق و ثبات بیشتر قیمت دارایی ها و کاهش شتاب تورم را داشت.

افت بازار سهام چین در هفته گذشته تا محدوده 10درصد در شاخص های متفاوت پیش رفت و باعث شد بازدهی بازار مزبور از ابتدای سال به محدوده منفی وارد شود. افت گسترده سهام چینی پس از آن شتاب گرفت که دولت مرکزی در رویدادی نادر، سلسله ای از سیاست های جدید را در سه حوزه شامل شرکت های اینترنتی، آموزشی و ساختمانی اعلام کرد. بر این اساس دولت چین قصد دارد سخت گیری بیشتری بر شرکت های اینترنتی در زمینه حفاظت اطلاعات و نیز شراکت و عرضه سهام در بورس های خارجی اعمال کند. در حوزه آموزشی نیز دولت بنا دارد فعالیت شرکت ها با هدف کسب سود را ممنوع کند؛ تصمیماتی که تا به اینجای کار منجر به از بین رفتن بیش از یک تریلیون دلار از ارزش بازار صنایع مزبور در بورس شده است. در حیطه شرکت های ساختمانی نیز با بالا گرفتن مشکلات بدهی یکی از بزرگ ترین سازندگان مسکن در این کشور، دولت قصد دارد نسبت به محدودسازی کسب درآمد دولت های محلی از فروش زمین و تخصیص اعتبارات به حوزه مسکن اقدام کند تا رشد این حوزه به شدت مقروض و متکی به بدهی و حباب قیمت را محدود کند. به قول یکی از نویسندگان بلومبرگ، دولت چین با این تصمیمات این سیگنال را به سرمایه گذاران فرستاد که سود و زیان شما را ما تعیین می کنیم! از منظر تاثیر جهانی این موضوع، تصمیمات اخیر می تواند سیگنال نااطمینانی به بازارهای بین المللی ارسال کند. آثار اولیه این اتفاقات بر کاهش ارزش یوآن هم در روزهای سه شنبه و چهارشنبه قابل رصد بود که در صورت ادامه، تاثیر منفی بر بازار کالایی دارد. دولت مرکزی چین البته در دو روز گذشته سعی کرده با اعلام ضرورت حمایت از سرمایه گذاران، اثر شوک آمیز تصمیمات قبلی را مدیریت کند. تعقیب تحولات مزبور از منظر احتمال تاثیر گذاری بالقوه بر قیمت جهانی کالا ها برای سرمایه گذاران بورس تهران نیز مهم تلقی می شود.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد

کمرنگ شدن احیای برجام در ما ه های آینده و به دنبال آن رشد نرخ دلار از مهم ترین دلایلی بود که مجددا بورس بازان را به تالار شیشه ای کشاند. جایی که دلار در مجموع دادوستدهای هفتگی خود رشد بیش از 4 درصدی را ثبت کرد و حتی روز چهارشنبه وارد کانال 26 هزار تومانی نیز شد. در این شرایط سهامداران با رجوع به تجربیات گذشته خود، تورمی شدن فضای اقتصاد را عامل رشد قیمت سهام ارزیابی می کنند و به دنبال حفظ ارزش ریال خود بوده و بورس را مناسب ترین گزینه برای رسیدن به این هدف خود می دانند.

در هفته ای که سهامداران خرد در مجموع خالص خرید حدود 183میلیارد و 830میلیون تومانی را رقم زدند، گروه محصولات شیمیایی در صدر لیست ورود حقیقی ها قرار گرفت. به این ترتیب در مجموع هفته آغازین مردادماه، سهام پتروشیمی به ارزش 177میلیارد و 400 میلیون تومان از پرتفوی معامله گران عمده بورس تهران به سبد سهام حقیقی ها منتقل شد. پس از آن نوبت به زیرمجموعه های معدنی رسید. گروهی که برمبنای شنیده ها، قراردادی با بزرگان فولادساز کشور برای فروش سنگ آهن به نرخ های جهانی بسته اند و از این رو نیز مورد توجه بورس بازان حقیقی قرار گرفتند. از این رو طی دادوستدهای هفته گذشته سهامداران خرد نیز به امید افزایش درآمد در این دسته از شرکت ها خالص خرید 142میلیارد و 488میلیون تومانی را رقم زدند. غذایی ها نیز در هفته گذشته در لیست ورود سهامداران خرد قرار گرفتند و شاهد انتقال سهامی در گروه مذکور به ارزش 27میلیارد و 270میلیون تومان در مسیر حقوقی به حقیقی بودند. در مجموع 13صنعت بورسی در هفته منتهی به 6 مردادماه مورد اقبال سهامداران خرد واقع شدند و در مقابل شاهد خروج حقیقی ها از 24 گروه بودیم. در صدر این گروه ها، زیرمجموعه های بانکی مشاهده می شدند. این صنعت در هفته گذشته مطابق با روند چند هفته پیش تر شاهد خروج سهامداران حقیقی بوده است. به نظر می رسد کاهش امید به تحقق زودهنگام توافق هسته ای و رفع تحریم ها از مهم ترین دلایل پشت کردن به گروه های موسوم به صنایع برجامی در بورس تهران بوده است. جایی که علاوه بر بانکی ها، خودروسازان نیز در لیست فروش حقیقی ها جای گرفتند به طوری که طی دادوستدهای هفته گذشته در گروه بانک ها و موسسات اعتباری شاهد جابه جایی 83میلیارد و 765 میلیون تومانی در مسیر حقیقی به حقوقی بودیم. خودرویی ها نیز معاملات هفته گذشته خود را با خروج 29 میلیارد و 358 میلیون تومانی حقیقی ها پشت سر گذاشتند. شرکت های سیمانی نیز این هفته در میان صنایع با بیشترین خالص فروش سهامداران خرد قرار گرفتند. این گروه که طی هفته های اخیر به مراتب با چالش های متعدد ناشی از بی برقی دست و پنجه نرم می کرد، در هفته گذشته با مخالفانی مواجه شد که رشد قیمت سیمان که ناشی از بر هم خوردن موازنه عرضه و تقاضا پس از توقف فعالیت شرکت های مذکور بود را بهانه ای برای خروج سیمان از بورس کالا قرار دادند. موضوعی که سبب شد تا برای چند روزی شاهد توقف عرضه سیمان در تالار نقره ای باشیم. هر چند در پایان هفته خبر رسید که قرار است 100درصد عرضه سیمان در بورس کالا انجام شود اما برآیند هفتگی این گروه حکایت از خروج سهامداران خرد داشت. در این راستا، در هفته منتهی به 6مردادماه، شاهد جابه جایی سهام سیمانی به ارزش 60 میلیارد و 442 میلیون تومان در مسیر حقیقی به حقوقی بودیم.

دوشنبه: در نخستین روز کاری هفته گذشته، شاخص سهام 9/ 0درصد پیشروی کرد. این شرایط سبب شد شاهد ورود 257میلیارد و 606میلیون تومان نقدینگی خرد به گردونه معاملات سهام باشیم. در این میان 19صنعت از صنایع 39گانه بورسی در لیست خرید حقیقی ها قرار گرفتند. اولویت نخست سهامداران خرد زیرمجموعه های پتروشیمی بودند که با جابه جایی 62میلیارد و 372میلیون تومانی در مسیر حقوقی به حقیقی همراه شدند. در این گروه آن دسته از شرکت هایی که گزارش های سه ماهه جذابی را راهی کدال کردند، مورد توجه فعالان بازار بودند. گروه بعدی موردتوجه حقیقی ها در روز دوشنبه دارویی ها بودند که با تمرکز بر سهام تیپیکو ، خالص خرید 42میلیارد و 481میلیون تومانی این گروه از سهامداران را تجربه کردند. دو گروه کانه های فلزی و فلزات اساسی نیز با تجربه شرایطی مشابه در مجموع شاهد انتقال سهامی به ارزش 66میلیارد و 952میلیون تومان از پرتفوی سهامداران عمده به سبد سهام حقیقی ها بودند. در مقابل سیمانی ها شاهد خروج 45میلیارد و 89میلیون تومانی سهامداران خرد بودند. پس از آن نوبت به دو گروه بانک ها و موسسات اعتباری و نهادهای مالی رسید تا به ترتیب شاهد انتقال سهامی به ارزش 8/ 7 و 3/ 7میلیارد تومان در مسیر حقیقی به حقوقی باشند.

سه شنبه: رشد قیمت ها روز سه شنبه ادامه پیدا نکرد و شاخص کل بورس تهران با کاهش 6/ 0درصدی مواجه شد. در این شرایط معامله گران شاهد انتقال سهامی به ارزش 111میلیارد و 285میلیون تومان در مسیر حقیقی به حقوقی بودند. در این روز تنها 8گروه از 39صنعت فعال با خالص خرید مثبت سهامداران خرد همراه شدند و در مقابل شاهد خروج حقیقی ها از زیرمجموعه های 28 صنعت بودیم. در صدر لیست خروج حقیقی ها، گروه فلزات اساسی قرار داشت که شاهد جابه جایی 54میلیارد و 459میلیون تومانی در مسیر حقیقی به حقوقی بود. سیمانی ها نیز در این روز خالص فروش 54 میلیارد و 280 میلیون تومانی از سوی سهامداران خرد را تجربه کردند. در آن سوی بازار اما معدنی ها بودند که در صدر لیست خرید حقیقی قرار گرفتند و شاهد ورود 114میلیارد و 531میلیون تومانی سهامداران خرد بودند. پتروشیمی ها نیز در این روز با خالص خرید 19میلیارد و 185میلیون تومانی حقیقی ها همراه شدند.

چهارشنبه: در پایان هفته، نماگر اصلی تالار شیشه ای مجددا به مسیر صعودی بازگشت و با رشد اندک 1/ 0درصدی همراه شد. همزمان با آن شاهد جابه جایی سهامی به ارزش 37میلیارد و 509میلیون تومان از پرتفوی معامله گران عمده بورس تهران به سبد سهام حقیقی ها بودیم. در این روز پتروشیمی ها باز هم در صدر لیست خرید سهامداران خرد قرار گرفتند. این گروه روز چهارشنبه شاهد جابه جایی سهامی به ارزش 95میلیارد و 842میلیون تومان در مسیر حقوقی به حقیقی بود. پس از آن زیرمجموعه های سیمانی پس از انتشار خبر عرضه 100 درصدی سیمان در بورس کالا، مورد توجه حقیقی ها قرار گرفتند و با خالص ورود 38میلیارد و 927میلیون تومانی این گروه از بازیگران سهام همراه شدند. فلزی ها نیز روز چهارشنبه شاهد جابه جایی سهامی به ارزش 21میلیارد و 610میلیون تومان در مسیر حقوقی به حقیقی بودند. در آن سوی بازار، سه گروه بانک، خودرو و خدمات فنی و مهندسی با بیشترین خروج سهامداران حقیقی مواجه شدند.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد

توسعه زنجیره ارزش فولاد در سال های اخیر بسیار مورد توجه دولت و سازمان های مرتبط با بخش معدن قرار گرفته، اما تاکید بر تکمیل زنجیره ارزش در واحدهای مختلف نگرانی دیگری را در بخش معدن و صنایع معدنی ایجاد کرد.در واقع ورود معدنی ها به صنعت فولاد و بالعکس می تواند علاوه بر مشکلات در تامین مواداولیه، به رقابت شدید در سهم خواهی میان معدنی ها و فولادی ها ختم شود، اما شاید بهتر باشد عمیق تر به این ماجرا نگاه کرد. با وضع عوارض صادراتی و محدود شدن حضور فعالان سنگ آهنی در بازارهای جهانی، برای افزایش درآمد، فعالان این بخش به سراغ تکمیل زنجیره ارزش و ایجاد واحدهای فرآوری رفتند.

واحدهای بزرگ سنگ آهنی با توسعه کارخانه های تولید کنسانتره و گندله نقش خود را در تامین مواد اولیه صنعت فولاد بیش از گذشته افزایش دادند به طوری که امروز مجتمع معدنی و صنعتی گل گهر نخستین تولید کننده کنسانتره در کشور بوده و نقشی 30درصدی در زنجیره ارزش فولاد ایفا می کند.

اما موضوع به اینجا ختم نمی شود، دستیابی به ارزش افزوده بیشتر و افزایش حاشیه سود بیشتر معدنی ها را بر آن داشت تا واحدهای خود در طول زنجیره را افزایش داده و به سمت احداث کارخانه های فولادی بروند.چنین استراتژی امروز باعث شد تا واحدهای بزرگ معدنی فعال در حوزه سنگ آهن خود تولیدکننده فولاد شوند.

اما ادامه این روند چه مشکلاتی به همراه دارد؟ در نخستین گام با توسعه فولادسازی در واحدهای معدنی طی سال های پیش رو و با نزدیک شدن به چشم انداز 1404، شاهد رقابت شدید فولادی ها و معدنی ها در بازار داخلی و خارجی خواهیم بود.این در حالی است که واحدهای بزرگ فولاد در سال های اخیر سرمایه گذاری بسیار در زمینه افزایش ظرفیت تولید داشته اند.به نحوی که بخشی از درآمد ارزی که در سال های تحریم با تلاش بسیار و بازاریابی های جدید به دست آمده وارد بخش توسعه و تولید محصولات جدید شده است.

در گام بعدی مساله مواد اولیه مطرح می شود.موضوعی که امروز به دغدغه اصلی صنعت فولاد تبدیل شده است.

با نزدیک شدن به چشم انداز 1404 و تولید 55میلیون تن فولاد، در کنار مشکلاتی همچون تامین زیرساخت های انرژی، حمل و نقل، بازارهای صادراتی و... چالشی جدی تحت عنوان مواد اولیه مطرح است.بحران مواد اولیه با نزدیک شدن به چشم انداز 55میلیون تن فولاد می تواند به میزانی برسد که برخی واحدها مجبور به واردات سنگ آهن شوند.البته بخشی از این مشکل به دلیل عدم توسعه اکتشافات به موازات اهداف ترسیم شده است، اما با ورود معدنی ها به حوزه فولاد، برای آنها اولویت، تامین مواداولیه برای واحدهای خودشان است و به همین دلیل انگیزه فولادی ها هم برای ورود به بخش معدن تقویت می شود.

درست در جایی که صنعت فولاد درباره تامین مواد اولیه و توسعه هرچه بیشتر واحدهای معدنی در حلقه های پایین، احساس نگرانی کرد، برنامه ورود به معدن و ایجاد معاونت های معدنی در شرکت های فولادی در دستور کار قرار گرفت. شرکت های بزرگ فولادی همچون هلدینگ فولادمبارکه با سرمایه گذاری در منطقه سنگان که از آن به عنوان عسلویه معدنی یاد می شود و همچنین با احداث واحدهای کنسانتره و گندله سازی در این منطقه، سعی بر آن دارند تا مواد اولیه را با دغدغه کمتری تامین کنند.البته مدیران فولادی معتقدند باید هر بخشی تنها بر حوزه خود متمرکز باشد، اما با ورود معدنی ها به حوزه فولاد آنها نیز برای تامین نیاز به سراغ معدنکاری آمده اند. اما ادامه این روند به رقابتی ختم می شود که معدنی ها را در مقابل فولادی ها قرار خواهد داد.سهم خواهی از بازار فولاد با توجه به رشد قیمت های جهانی و صادرات بیشتر، مشوق خوبی برای حضور معدنی ها در این حوزه بود. البته با توجه به عرضه سنگ آهن در بورس کالا و نزدیک شدن قیمت معاملات می توان امیدوار به توسعه هر حلقه تنها در حوزه خود بود.به نظر می رسد بهتر است سیاست های وزارت صمت تشویق به توسعه هر تولیدکننده در همان حوزه خودش باشد.در سال های گذشته دولت بر حلقه فولادسازی متمرکز بود، اما در اینجا نگاه ملی لازم است تا در کنار ایجاد ارزش افزوده بیشتر شاهد توسعه متوازن در هر کدام از حلقه های زنجیره تولید باشیم.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۷

راه پرداخت بهترین منبع شما برای دانستن هر چیزی در زمینه فناوری های مالی است.

فاطمه رستمی / سکان دار آینده وزارت صمت نقش مهمی در وجوه مختلف زندگی مردم دارد چرا که اصلی ترین موتور توسعه و پیشرفت کشور در کنار وزارت نفت همین وزارت صمت است و تصمیمات وزیر نقش مهمی در آینده کسب وکارها ایفا می کند، ضمن اینکه بیش از نیمی از تولیدات ناخالص داخلی محصول تلاش و همت صنعتگران و تاجران است. حالا شاید بهتر بتوان دلیل این همه گمانه زنی درمورد وزیر آینده این وزارتخانه در دولت سیزدهم را درک کرد؛ وزیری که قرار است با تدابیرش موجب رونق نیمی از تولید ناخالص داخلی شود یا موجب نزولش. از طرفی نقش پررنگ وزارت صمت در حوزه تجارت الکترونیکی و همچنین اثرگذاری در حوزه فناوری های نوین مالی نقش این وزارتخانه علاوه بر طیف سنتی برای کسب وکارهای نوین نیز حائز اهمیت است. در ادامه به تعدادی از گزینه های مطرح برای تصدی این پست در دولت سیزدهم می پردازیم.

سیدرضا فاطمی امین با سابقه اجرایی در صنایع مختلف، از گزینه های جدی برای سکان داری وزارت صمت است و در زمینه مدیریت صنعتی سوابق خوبی دارد. این مدیر 47 ساله در رشته الکترونیک در دانشگاه فردوسی مشهد تحصیل کرد و دارای دکتری مدیریت راهبردی دانش است.

در کارنامه کاری فاطمی امین عضویت در هییئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع و معادن کشور، معاونت وزیر صمت، ریاست ستاد تحول صنایع و معادن، عضویت در هیات عامل ایدرو، مجری طرح نوسازی خودرو های فرسوده، مشاور و مدیر سرمایه گذاری و مشارکت های آستان قدس رضوی، مدیرعامل موسسه نورالثقلین و همچنین مجری پروژه شهر سالم مشهد به چشم می خورد.

او که قبلا مدیرعامل سازمان اقتصادی آستان قدس رضوی بود، سال 97 توسط سید ابراهیم رئیسی به عنوان قائم مقام جدید آستان قدس رضوی جایگزین سید مرتضی بختیاری شد. حالا باید دید رئیسی مشتاق هست او را این بار در سمت یک وزیر به مجلس معرفی کند یا خیر؟!

مهرداد بذرپاش متولد سال 59 سیاستمدار و در حال حاضر رئیس دیوان محاسبات است. او ریاست هیات مدیره بنیاد اجتماعی برکت احسان (وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام) را هم برعهده داشته است. بذرپاش در رشته مهندسی صنایع در دانشگاه صنعتی شریف تحصیل کرده و سرپرست بسیج دانشجویی این دانشگاه بود که حواشی هم برایش به دنبال داشت. علاوه بر حضور در صنعت، او فعالیت های رسانه ای هم دارد و صاحب امتیاز روزنامه وطن امروز است.

او همچنین نماینده مردم تهران در دوره نهم و عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، مدیرعامل سایپا، قائم مقام بنیاد تعاون سپاه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان ملی جوانان، مدیرعامل پارس خودرو و مشاور اجتماعی رئیس جمهور هم بوده است.

عباس معمارنژاد که در حال حاضر در سمت معاون امور بانکی، بیمه و شرکت های دولتی وزارت اقتصاد در حال خدمت است، دارای مدرک تحصیلی دکترای اقتصاد، گرایش توسعه اقتصادی و اقتصاد بین الملل است و عضو هیئت علمی دانشگاه هم بوده و از اواخر دهه 60 فعالیت های خود را در سمت های متعدد مدیریتی، شرکتی و حاکمیتی آغاز کرده و تاکنون ادامه داشته است.

در سال 87 وقتی شمس الدین حسینی وزیر اقتصاد شد، معمارنژاد آن زمان به عنوان مشاور از وزارت بازرگانی همراه با حسینی به وزارت اقتصاد آمد. سال 92 با روی کارآمدن دولت یازدهم، معمارنژاد در پست رئیس کل گمرک جای خود را به مسعود کرباسیان داد. در ششم آبان همان سال علی اشرف افخمی مدیرعامل بانک صنعت و معدن شد و شش روز بعد معمارنژاد با حکم علی طیب نیا، وزیر اقتصاد وقت عضو هیئت مدیر این بانک شد.

معمارنژاد در سال 92 در حالی راهی بانک صنعت و معدن شد که حتی یک روز هم سابقه بانکی نداشت. او در آذر 97 از فرهاد دژپسند که تازه وزیر اقتصاد و دارایی شده بود برای معاونت امور بانک و بیمه و شرکت دولتی وزارت اقتصاد حکم دریافت کرد، ولی تا بهار 98 همچنان عضو هیات مدیر بانک صنعت و معدن هم بود!

از جمله سوابق معمارنژاد می توان به مدیر کلی دفتر آمار و اطلاعات وزارت بازرگانی، سرپرستی دفتر توسعه تجارت الکترونیکی وزارت بازرگانی و همچنین عضویت و نایب رئیسی شورای رقابت، مشاور وزیر اقتصاد، معاون وزیر و رئیس کلی گمرک جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد.

مصطفی سالاری اکنون در سمت مدیرعاملی سازمان تامین اجتماعی در حال خدمت است. او قبل از آنکه در سال 98 به سازمان تامین اجتماعی راه پیدا کند، استاندار استان گیلان در دولت دوازدهم بود و در دولت یازدهم به عنوان جوان ترین استاندار، جایگزین فریدون حسنوند برای استانداری بوشهر شد.

او با 45 سال سن کارشناسی حقوق از دانشگاه آزاد بوشهر، فوق لیسانس حقوق عمومی از دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران دارد و ظاهرا هم اکنون در رشته حقوق در مقطع دکتری تحصیل می کند.

مصطفی سالاری، از سال 82 تا 84 به عنوان مدیرحقوقی سازمان منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی فعالیت می کرد و پس از آن قائم مقام پارس جنوبی از سال 84 تا 87 در دوران مدیرعاملی سید عبدالجلیل رضوی بود و از سال 87 به مدت چهار سال در وزارت نفت در تهران مشغول به کار شد.

خداداد غریب پور گزینه دیگری است که از او به عنوان وزیر احتمالی که قرار است راهی وزارت صمت شود، یاد می شود.او در حال حاضر به عنوان مدیر عامل گروه مالی سپهر صادرات فعالیت می کند. با نگاه در کارنامه کاری این مدیر تجربیاتی مثل معاونت وزیر صمت و ریاست سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، مشاور مدیرعامل سرمایه گذاری بانک ملی، فرمانداری بویراحمد (یاسوج) و... را می توان دید.

بد نیست نگاهی به دیدگاه غریب پور نسبت به رمزارزها داشته باشیم که به تازگی در قالب یادداشت در اختیار رسانه ها گذاشته است.او معتقد است: تنها با اتخاذ رویکرد مثبت توسط دولت است که می توان با رضایت همه ذی نفعان، از منافع شکل گیری اکوسیستم رمزارزها و نهایتاً حفظ و تقویت اقتدار ملی و یا حتی بین المللی مطمئن بود.

به گفته غریب پور مصادیق اقدامات رویکرد مثبت دولت، درباره مردم و کسب وکارها می تواند طیف گسترده ای داشته باشد که اقدامات آموزشی، حمایتی، قانون گذاری و توسعه ای (توسعه منطقه های ویژه توسعه رمزارزها و خدمات متناظر با آنها) برخی از آنها است.

حسین مدرس خیابانی در حال حاضر به عنوان مدیرعامل فعلی گروه مدیریت سرمایه گذاری امید خدمت می کند. گروه مدیریت سرمایه گذاری امید از جمله شرکت های بورسی فعال در زمینه معادن، سیمان، ساختمان، انرژی و بازار سرمایه است که 70 درصد سهام آن به صورت مستقیم به بانک سپه تعلق دارد.

مدرس خیابانی که از اردیبهشت تا مرداد 99 سرپرستی صمت را برعهده داشت، برخلاف پیش بینی ها مبنی بر رأی آوردن برای تصدی وزارت صمت، نتوانست از پارلمان رأی اعتماد بگیرد.
آن زمان محسن زنگنه، نماینده مجلس شورای اسلامی در یک پیام توییتری با اشاره به ارتباط نداشتن عدم رأی اعتماد مجلس به مدرس خیابانی و ماجرای غیبت حسن روحانی در جلسه رأی اعتماد نوشت: برخی سعی دارند تا چنین وانمود کنند که نیامدن روحانی دلیل اصلی عدم رأی آوری مدرس خیابانی است. این یک تحریف است. عملکرد ضعیف وی در سمت قائم مقام بازرگانی از مرداد 98، عدم توان مبارزه با مافیای اقتصادی، مدیریت ناکارامد در تخصیص ارز4200، عدم ارائه برنامه عملیاتی دلایل اصلی عدم انتخاب اوست.

مدرس خیابانی دارای مدرک کارشناسی ارشد مهندسی صنایع و دکتری مدیریت استراتژیک از دانشگاه علم و صنعت است. او در این سال ها به عنوان قائم مقام وزیر در امور بازرگانی، قائم مقام معاونت بازرگانی داخلی، مدیر کل برنامه ریزی وزارت بازرگانی، مدیر کل دفتر تنظیم بازار، مدیر کل تامین و توزیع کالا، مدیر عامل شرکت سیمان غرب، مدیر عامل شرکت سیمان فیروزکوه و عضو هیات مدیره شرکت سیمان شاهرود فعالیت داشته است.

امیرحسین نادری، مدیرعامل فعلی شرکت سرمایه گذاری معادن فلزات، بعد از یونس الستی در این سمت قرار گرفت.نادری پیش از این معاون مالی و اقتصادی شرکت فولاد مبارکه اصفهان و مشاور خداداد غریب پور رئیس هیات عامل وقت ایمیدرو بوده است.

در دوره ده ساله معاونت اقتصادی و مالی او در شرکت فولاد مبارکه، این شرکت توانست سرمایه گذاری های قابل توجهی از زنجیره معدن تا فولاد داشته باشد. ازجمله اقدامات نادری دردوران تصدی اش درفولاد مبارکه می توان به خرید سهام شرکت های گل گهر، چادرملو، سرمایه گذاری توسعه معادن وفلزات، فولاد هرمزگان، فولاد سپید دشت وورق خودرو چهارمحال وبختیاری اشاره کرد.

سید حسین هاشمی متولد سال 32 دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی صنایع است.او از سال 92 به مدت چهار سال استاندار تهران بود. همچنین هاشمی نمایندگی مردم میانه در مجلس شورای اسلامی از دوره چهارم تا پایان دوره هشتم را هم تجربه کرده است.

او سابقه دوازده سال مسئولیت های مدیریتی در وزارتخانه های صنایع و معادن فلزات دارد و هشت سال معاونت وزیر بوده است.از دیگران خدمات مدیریتی او می توان به عضویت در هیات رییسه مجلس شورای اسلامی، ریاست کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، ریاست هیات اعزامی به اتحادیه بین المجالس، چهره ماندگار صنعت در جشنواره قهرمانان صنعت، عضو شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی و... اشاره کرد.

رضا رحمانی وزیر سابق صمت که برکناری ناگهانی اش از این وزارتخانه توسط روحانی حواشی متعددی به دنبال داشت، دانش آموخته کارشناسی حقوق از دانشگاه آزاد اسلامی تبریز است و کارشناسی ارشد مدیریت دولتی و دوره مدیریت استراتژیک سازمان مدیریت صنعتی و دکتری مدیریت (DBA) از دانشگاه صنایع و معادن ایران دارد.

بعد از برکناری رحمانی از وزارت صمت، حسین مدرس خیابانی قائم مقام وزارتخانه جایگزین او شد.با این وجود نمی توان به سوابق متعدد رحمانی در حوزه صنعت اشاره نکرد؛ او تا به حال به عنوان قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت، در امور تولید، معاونت طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، نایب رئیس اول کمیسیون صنایع و معادن مجلس هشتم، رئیس کمیته صنعت مجلس هفتم، عضو شورای عالی بیمه، عضو هیئت مدیره شرکت نوسازی صنایع ایران و... اقدامات بسیاری انجام داده است.

محمدحسین فروزان مهر در حال حاضر به عنوان معاون مالی، پشتیبانی و عمرانی قوه قضاییه مشغول به کار است.او بهمن 99 در حاشیه نشست شورای قضائی استان مرکزی در جمع خبرنگاران از اختصاص 10 هزار میلیارد ریال برای ایجاد زیرساخت هوشمندسازی خدمات قضایی با هدف کاهش مراجعه حضوری مردم و سهولت در پیگیری خبر داده بود و از موافقان تحولات خدماتی این قوه است.

این مدیر 53 ساله دارای سوابق متعددی در دولت های مختلف است از معاونت برنامه ریزی استانداری های زنجان، کرمان، فارس و معاون اجرایی خبرگزاری جمهوری اسلامی، معاونت برنامه ریزی و سرپرستی معاونت امور عمرانی استانداری فارس، معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، معاونت سرمایه انسانی و توسعه اشتغال وزارت کار و امور اجتماعی، استانداری خراسان رضوی، معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای وزارت کشور.

عباس علی آبادی فارغ التحصیل مقاطع تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد مکانیک با گرایش تبدیل انرژی از دانشگاه های صنعتی شریف و دانشگاه تهران و درجه دکترای مهندسی مکانیک از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با گرایش کنترل است.

او اکنون رئیس هیات مدیره و مدیرعامل مپنا است. علی آبادی همچنین بعد از برکناری هاشم یکه زارع؛ مدیرعامل ایران خودرو جایگزین او شد.

از جمله سوابق کاری و مدیریتی این گزینه احتمالی وزارت صمت می توان به فعالیت در جهاد سازندگی، مشارکت در اجرا و مدیریت پروژه های نیروگاهی کرخه و کارون 3، مدیر عاملی شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران و معاونت وزیر نیرو در امور برق و انرژی اشاره کرد.

لینک خبر :‌ راه پرداخت