بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 6 مرداد 1400
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت حجت الاسلام سیدرضا حسینی (ابوالزوجه حجت الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی) را تسلیت گفت.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۶ سایت های دیگر : میزان خبرگزاری جمهوری اسلامی خبرگزاری دفاع مقدس

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در پیام سیدعباس صالحی آمده است:

حجت الا اسلام والمسلمین جناب آقای محمدی گلپایگانی

خبر فقدان ابوالزوجه گرامی تان، مرحوم حجت الاسلام سیدرضا حسینی موجب تاثر شد.

در سایه تربیت آن عالم متقی، دو فرزند عزیزشان در راه اعتلای اسلام و آرمان های نظام مقدس جمهوری اسلامی به فیض شهادت نائل آمدند.

اینجانب فقدان این انسان پرهیزگار را به جنابعالی و کلیه وابستگان صمیمانه تسلیت می گویم و از درگاه خداوند منان برای آن عزیز سفر کرده رحمت و رضوان الهی و برای بازماندگان مکرم صبر و اجر مسالت دارم.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به کنگره ملی مکتب اخلاقی اصفهان گفت: حقیقت آن است که اخلاق، تراز و میزان انسان بوده و هر دانش و موقعیت بدون اتکا به فضیلت اخلاق، زوال پذیر و ناپایدار است.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، متن پیام سیدعباس صالحی به این کنگره که عصر روز سه شنبه پنجم مرداد از سوی حجت الاسلام والمسلمین رمضانعلی معتمدی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان قرائت شد، به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

در میان دانش های عقلی و نقلی ،علم الاخلاق دارای جایگاه ممتازی است؛ چنان که تا به امروز این تسلسل دانشی امتداد یافته است.

حقیقت آن است که اخلاق، تراز و میزان انسان بوده و هر دانش و موقعیت بدون اتکا به فضیلت اخلاق، زوال پذیر و ناپایدار است.

عالمان وارسته از اصول اخلاقی به عنوان میزانی برای سنجش اعمال یاد کرده و سعادتمندی انسان را در کسب فضائل اخلاقی جستجو می کنند و در این زمینه تأملات عقلی و نقلی گسترده ای را داشته اند و در این میان یکی از حلقه های شاخص "مکتب اخلاقی اصفهان" است.

حوزه بزرگ علمیه اصفهان که ریشه در تاریخ هزارساله دارد ،در ادوار مختلف، در پرورش و بسط نظام اخلاقی و جلوه های متعالی آن سهمی تاثیر گذار داشته است .

میراث مکتوب ارزشمندی که از بزرگانی چون ابن مسکویه و ابن سینا در دوره اقامت اصفهان تا عصر درخشان این حوزه در دوران صفوی تا قاجاری را دربردارد

در دوره معاصر نیز اصفهان این سلسله را تداوم داده است، از ظهور شخصیت های پر افتخاری چون آقا رحیم ارباب و میرزاعلی آقا شیرازی تا زعیم حوزه اصفهان آیه الله العظمی مظاهری و استاد برجسته اخلاق آیه الله ناصری که در تداوم و تکامل مکتب اخلاقی اصفهان منشاء برکات چشمگیری بوده و هستند.

این نعمات بزرگ الهی را شاکریم و مفتخریم که اصفهان - این سپهر هماره درخشان ستارگان ربانی -پرچمدار احیاء مکتب اخلاقی اصفهان است و با برپایی کنگره ای ملی ،فرصتی برای پرداختن به آفاق و ساحت های نورانی آن را فراهم آورده است.

بی تردید این حرکت آغازین، می تواند مبنایی درست برای استمرار راه نورانی اندیشمندان سلف باشد و شکل گیری دبیرخانه دائمی این رویداد معنوی در جوار تخت پولاداصفهان که آرامستان جمع کثیری از فحول علمای اخلاقی و ربانی است در تاسی به مکتب گرانسنگ پیشینیان، پایه گذار نظرگاه های نو در حوزه اخلاق خواهد بود. بویژه که این رویداد فرخنده با عید سعید غدیر تقارن یافته است.

رجاء واثق دارد که نفس زکیه امام عارفان حضرت علی بن ابی طالب علیه السلام، پشتوانه ای گرانسنگ برای خلق آثار معنوی و معرفتی جدید خواهد بود. بمنه و کرمه. انشاءالله

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون با انتشار متنی خطاب به وزرای ارشاد و بهداشت، خواستار رسیدگی سریع آنها به وضعیت یک هنرمند درگیر بیماری کرونا شد.

به گزارش خبرگزاری موج، داریوش ارجمند بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون با انتشار متنی خطاب به سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و سعید نمکی وزیر بهداشت خواستار رسیدگی سریع آنها به یک هنرمند پیشگام نگارگری شد.

در متن نوشته شده از سوی داریوش ارجمند آمده است:

هوالشافی

جناب آقایان نمکی و صالحی؛ با سلام و احترام

واقعأ از سر درد و رنج این یادداشت را برایتان می نویسم.

هنرمندی شاخص و درجه یک در حوزه نگارگری به دلیل بیماری کرونا در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان امیر اعلم تهران در حالت کمای مصنوعی با مرگ دست و پنجه نرم می کند.

استاد مهرزمان فخار منفرد بانوی هنرمندی است که از گنجینه های هنری کشور است ولی متأسفانه مثل بسیاری از هنرمندان شاخص از موهبت چهره بودن!! برخوردار نیست تا روسای قوا، وزرا و نمایندگان مجلس، صدا و سیما، مطبوعات و... و. در بیمارستان بر بالینش عکس، فیلم و خبر تهیه کنند و از او بنویسند، سفارش کنند...!

دلنوشته داریوش ارجمند خطاب به دو وزیر/ قبل از تسلیت به فکر باشید

البته جا دارد از جناب آقای دکتر نوبخت عزیز معاون محترم رئیس جمهور که پیگیر موضوع بوده و همواره در غم و شادی در کنار هنرمندان به ویژه پیشکسوتان هستند تشکر کنم، ولی تمنا دارم برخلاف روال معمول که در نزد مسئولین، مرده هنرمندان از زنده آنان قابل احترام تر است! قبل از آنکه خدای ناکرده به فکر پیام تسلیت باشید، فکری جدی به حال و روز این بانوی فرهیخته بکنید و اطمینان دهید که مسیر درمان ایشان به درستی در حال انجام است تا حداقل اندکی از نگرانی خانواده و دوستان کاسته شود.

ان شاءالله در آستانه عید غدیر خم، با الطاف و مدد الهی و دعای خیر مردم و دوستان شاهد شفای عاجل او و همه بیماران کرونایی باشیم.

داریوش ارجمند- کهنه سرباز جبهه فرهنگ و هنر - 5 مرداد 1400

لینک خبر :‌ خبرگزاری موج
در آستانه معرفی کابینه دولت آیت الله رئیسی به مجلس شورای اسلامی، تعدادی از اهالی فرهنگ و هنر کشور، انتظارات خود از سکاندار آینده فرهنگ کشور را بیان کردند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۶ سایت های دیگر : دیار آفتاب

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ تنها یک هفته مانده به آغاز دولت سیزدهمی که با رای مردم در انتخابات ریاست جمهوری در 28 خرداد ماه انجام شد و قرار است منتخب مردم، دوره چهار ساله خدمت به مردم ایران را شروع کند.

کارهای زمین مانده زیادی در حوزه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی وجود دارد که عزمی جدی برای حل آنها نیاز است. در این گزارش به سراغ چهره های مختلفی در حوزه فرهنگ رفته ایم و نظرات آنها مبنی بر انتظارات شما از مسئولان فرهنگی دولت آینده چیست؟ را جویا شده ایم.

ایرج راد، بازیگر و کارگردان پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون و مدیرعامل اسبق خانه تئاتر:

گوش شنوایی برای شنیدن مشکلات تئاتری ها نیست/ خانه تئاتر باید به صورت حقوقی خواسته هایش را مطرح کند

ایرج راد، بازیگر و مدیر عامل اسبق خانه تئاتر گفت: در این سال ها بارها و بارها همه مشکلات ساختاری و زیربنایی تئاتری ها را گفته ایم ولی هیچ وقت گوش شنوایی برای لااقل شنیدن این مشکلات نبوده است .

راد ادامه داد: من با صنف و دوستان تئاتری نیز درباره پیشنهادهایی که اگر می شود به مسئولان آینده داد، صحبت کردم و ترجیح می دهم هر صحبتی هست از طریق حقوقی و صنفی بیان شود نه اینکه هرکدام از ما تک تک و به صورت شخصی گفت و گو کنیم و خود صنف تئاتر دیدگاه ها و خواسته های خودش را به صورت کاملا حقوقی بیان کند که طبیعتا این رفتار، مهم تر است و امیدوارم تاثیرگذاری بیشتری داشته باشد .

مدیر عامل اسبق تئاتر احترام و حمایت های معنوی به بازیگران را از اولویت ها عنوان کرد و افزود: آنقدر درباره مشکلات، زیرساخت ها و کم و کاستی ها در این سال ها صحبت کردیم که دیگر پیر شدیم. ولی مهمترین نکته در این خصوص در درجه اول حمایت های معنوی است که از هنرمندان باید بشود. هنرمند نیاز به دیده شدن و احترام دارد و بعد از آن حمایت های مالی اهمیت پیدا می کند.

علی محمد مودب ، شاعر، نویسنده و مدیرعامل موسسه شهرستان ادب:

نگاه مسئولان به هنر "تزئینی" است/ سکان فرماندهی دولت باید در دست فرهنگ باشد

علی محمد مودب، شاعر، نویسنده و مدیرعامل موسسه شهرستان ادب گفت: نگاه مسئولان به فرهنگ، هنر و ادبیات در طی سال هایی که گذشته، تزئینی بوده است و جدی گرفته نشده و مهمترین کار در آینده این است که اعتبار را دوباره به فرهنگ برگردانیم .

مودب افزود: هر دولتی که ایده ای برای این سرزمین دارد، اتاق فرماندهی اجرای آن ایده باید در زمین فرهنگ و هنر مستقر باشد. در ماموریتهای بزرگ اجتماعی ما نمی توانیم با تکیه صرف بر بودجه های دولتی کشور را رشد بدهیم و یا با ایده های خود کشور را جلو ببریم .

مودب درباره ماموریت اصلی وزارتخانه هایی که به فرهنگ مربوط می شوند، گفت: به گمانم وزارتخانه هایی که با فرهنگ سر و کار دارند باید هسته اصلی تمرکز رئیس جمهور و دولت باشند؛ یعنی اگر رئیس جمهور جدید به دنبال عدالت است، این عدالت را بیش و پیش از همه در وزارتخانه هایی که با آموزش و فرهنگ سر و کار دارند، پیگیری کند و به دنبال آن باشد تا این وزارتخانه ها ابتدا کار خودشان را درست انجام بدهند، بعد از آن است که اگر ریل گذاری صحیحی در حوزه ذهنیت داشته باشیم، در حوزه اجرا نیز به سمت عدالت گام برداریم وگرنه آنچه که در واقعیت اتفاق می افتد این است که پروژه های کوچک و بزرگی که حاشیه های متعددی خواهند داشت و به نوبه خودشان بی عدالتی را ایجاد خواهند کرد، با نام عدالت اجرا خواهند شد .

سارا عرفانی ، نویسنده ادبیات داستانی و فعال فضای مجازی:

هیچ وقت نگاه جدی به ادبیات داستانی حاکم نبوده است/ تا دلتان بخواهد در این حوزه کم کاری وجود دارد

سارا عرفانی، نویسنده ادبیات داستانی گفت: در حوزه فرهنگ و به خصوص ادبیات داستانی تا دلتان بخواهد کم کاری وجود دارد و چاره کار مدیران دلسوز و آگاه به امور، بودجه مناسب و اتاق فکرهای قوی و کارآمدی است که این اوضاع را سر و سامان دهند .

نویسنده کتاب دختر ماه از نبود سیاست گذاری های درست در حوزه ادبیات داستانی گلایه کرد و گفت: در حوزه مسائل فرهنگی، به موضوع ادبیات داستانی تا حالا نگاه جدی نشده است و کارهایی که انجام می شود همیشه با حداقل بودجه بوده است. حتی سفارش کتاب هایی که درباره شخصیت های معروف و بزرگ هست نیز با حداقل امکانات انجام می شود و در بحث پژوهش و مطالعات پیشینی دست شما را کاملا خالی نگه می دارند.

بودجه مناسب، دلسوزی و اتاق فکر قوی از ملزومات این بخش است که اگر می خواهیم به آن سر و سامانی دهیم باید بیشتر از اینها به فکر باشیم نه اینکه فقط به یک گزارش دادن و بیلان کاری داستان را ختم به خیر کنیم .

نویسنده کتاب پروانه ای که سوخت ادامه داد: قطعا مسئولان فرهنگی آینده و دست اندرکاران حوزه ادبیات داستانی با ریل گذاری و سیاست گذاری درست در این حوزه و با تقویت جشنواره های مختلف می توانند آینده بهتری رقم بزنند. نکته مهم اینجاست که این ریل گذاری ها باید متناسب با فرهنگ، باورها و اعتقادات اصیل خودمان باشد. همه باورهایی که ایران اسلامی به آن احتیاج دارد. با نگاهی همه جانبه و عمیق می توان ضعف ها را دید و تقویت کرد به شرطی که ان بودجه به دست مدیرانی دلسوز وآگاه به امور بیافتاد وگرنه این تاریخ دوباره تکرار خواهد شد .

سید جمال ساداتیان ، تهیه کننده سینما و تلویزیون :

سینما از دخالت های غیرتخصصی رنج می برد/ به لحاظ مالی نباید چشممان به جیب دولت باشد

سید جمال ساداتیان، گفت: در حال حاضر استقلال در زمینه مالی و ممیزی سینما از مشکلات مهم این حوزه به شمار می آید که با رفع این موارد می شود به آینده خوشبین باشیم .

ساداتیان از جمله موانع پیشرفت در حوزه سینما را دخالت های غیر تخصصی عنوان کرد و افزود: در حال حاضر متاسفانه افراد غیر متخصص فراوانی در حوزه فرهنگ به ویژه سینما مدام در حال اظهار نظرهای غیر کارشناسی اند و خودشان را ذینفع این حوزه می دانند و چون قدرت دارند و اصطلاحا تلفن هایشان دارای نفوذ بالایی است، مرتبا با دخالت های بیجا فضای سینما را غیرتخصصی نگه داشته اند. این موانع رشد دست به دست هم داده و اجازه پیشرفت و رشد به سینما نمی دهند .

تهیه کننده سینمایی متری شیش و نیم استقلال در حوزه اقتصاد سینما را بسیار مهم دانست و افزود: کرونا در یک سال و نیم اخیر به ما نشان داد که به لحاظ اقتصادی سینما چقدر نحیف است و به همین دلیل هیچ کدام از تهیه کنندگان در این بحران اقتصادی مستقل نبودند تا بتوانند بدون دغدغه مالی سربلند باشند. اگر رئیس جمهور بعدی به سینما و حوزه هنر اجازه دهد تا مسیر واقعی خودش را طی کند، هم می تواند به لحاظ اقتصادی مستقل باشد و هم می تواند اوقات فراغت مردم را پر کند .

وی افزود: رئیس جمهور بعدی برای اهالی هنر باید فضای آرامی ایجاد کند تا هنرمندان در یک فضای راحت تری منویات ذهنی خود را به تصویر تبدیل کنند و بتوانند از طریق فیلم های خود با مردم صحبت کنند .

حمیدرضا نعیمی، نویسنده، بازیگر و کارگردان تئاتر و عضو هیات مدیره خانه تئاتر:

تئاتر به مدیرانی دردمند و مطالبه گر نیاز دارد/ وزیر فرهنگ دولت، منفعل است

حمیدرضا نعیمی، نویسنده و کارگردان تئاتر و عضو هیات مدیره خانه تئاتر گفت: ما نیاز به مدیرانی دردمند و مطالبه گر داریم تا علاوه بر بیان خواسته های هنرمندان به مدیران بالاتر، از هنرمند نیز مطالبه گری کند که چرا بیکار در خانه نشسته است .

عضو هیات مدیره خانه تئاتر با تاکید بر این نکته که گاهی هیچ کاری از دستتان برنمی آید و باید فریاد بزنید گفت: وقتی وزیر فرهنگ مملکت، مدیری منفعل و خنثی است و وقتی در پستی قرار می گیرد که انگیزه ای برای مدیریت آن ندارد، استعفا می دهد و استعفای او پذیرفته نمی شود و برای هر چیزی اظهار نظر می کند به جز رفع مشکلات و بحران های هنرمندان؛ وقتی نگاه می کنیم که هیچ برنامه ای برای رفع مشکلات تئاتری ها در دوران سیاه کرونا انجام نمی شود و به معیشت هنرمندان بی توجهی می شود، به این نتیجه می رسیم جز اینکه خواسته هایمان را فریاد بزنیم، کاری دیگر از دستمان برنمی آید .

حمیدرضا نعیمی در ادامه تئاتر را خالی از مدیرانی دلسوز و کاری دانست و افزود: ما در تئاتر نیاز به مدیرانی دردمند و مطالبه گر داریم؛ مدیران ما به جای مطالبه و خواست های به حق خانواده تئاتر از مسئولان بالاتر، فقط نگران از دست دادن میز خود هستند و سعی می کنند در زمان مدیریت، هیچ کنکاش و حاشیه ای ایجاد نکنند تا کماکان پست خود را داشته باشند. این مطالبه گری مدیران علاوه بر مسئولان بالاتر خود، باید از هنرمندان نیز صورت گیرد. یعنی مدیر تئاتری باید از کارگردان، نویسنده و هنرمند این حوزه بخواهد که چرا در خانه بیکار نشسته ای؟ چرا فلان کار را برای فلان سالن اجرا نمی کنی؟

میلاد عرفان پور ، شاعر و مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری:

نگاه مسئولان به شعر معمولا تفننی و زینت المجالسی است/ سال ها از حمایت های سلیقگی رنج برده ایم

میلاد عرفان پور، شاعر و مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری گفت: جایگاه راهبردی و تمدن ساز شعر از نگاه مسئولان فهم واقعی نمی شود و معمولا نگاه تفننی و زینت المجالسی به شعر شده است .

اگر ما بخواهیم انتظارات خودمان در حوزه شعر و ادبیات را از دولت آینده مطرح کنیم، اولین چیزی که به ذهن من می رسد این است که جایگاه تمدنی و فرهنگی شعر و شاعر در نزد دولت های ما درست فهمیده نشده است؛ چرا که اگر نسبت به شعر و اهمیت و جایگاه راهبردی آن فهم درستی در دولت نباشد، طبیعتا در کار و برنامه های دولت و اختصاص بودجه ها هم این جایگاه لحاظ نخواهد شد و ما بزرگترین سرمایه هنری کشورمان را از دست خواهیم داد .

وی در ادامه افزود: وقتی به سراغ اهمیت شعر و جایگاه آن به رئیس جمهور، وزرا و متولیان شعر و ادبیات می رسیم و حتی هر کسی که نسبتی به این ماجرا دارد و بودجه ای که در اختیار دارد و می تواند خرج کند، عموما در دولت های گذشته جز اتفاقات کمی که تا حدودی از برخی مسئولان شعرشناس افتاده، معمولا فهم جایگاه ارزشمند شعر و اهمیت راهبردی آن از جهت تمدن سازی محقق نشده است .

عرفان پور درباره نگاه دولتی ها درخصوص جایگاه شعر گفت: همه این ها را مقایسه کنید با کم اهمیت جلوه دادن شعر در نگاه دولت ها و نگاه تفننی و زینت المجالسی خیلی از مسئولین نسبت به شعر که در ظاهر تحسین می کنند ولی شعر را آنچنان که باید فهم کنند، از آن غافل اند و درک درستی از آن ندارند و ارزش و جایگاه شعر را هم صرفا یک هنر تفننی و محض پر کردن اوقات فراغت می بینند و زمینه سازی فرهنگی شعر را جدی نمی گیرند .

یکی از مهمترین اولویت های این سیاستگذاری ها در حوزه شعر و در دولت آینده، باید حمایت واقعی و نه صوری و تشریفاتی از شاعران و نویسندگان باشد. شاعر و نویسنده در واقع یک فراغتی می خواهد که بتواند به مطالعه و خلق اثر بپردازد. شاعر و نویسنده ای که ناچار می شود برای امرار معاش خود دو شیفت کار کند، راننده تاکسی شود (البته با همه احترامی که به این شغل شریف دارم) طبیعتا نمی تواند به آن هدف والایی که مد نظر است نزدیک شود .

باید یک شورای موثری از شاعران متعددی که این ها صلاحیت لازم، شناخت و اشراف کافی را داشته باشند، تشکیل و آن شورا مشخص کند که شعرای شاخص کشور و کسانی که می توانند امید این باشند که در آینده جزء قله های شعر فارسی باشند، شناسایی و مشخص شود که از چه کسانی چه حمایت هایی باید بشود.

عرفان پور ادامه داد: یک اولویت جدی دیگر برای اینکه ما در آینده این نسل شاعران توانمند را همچنان داشته باشیم، این است که باید جریان های استعدادپرور و استعداد شناس را به صورت آموزش محور و در حوزه شعر تقویت کنیم .

کوروش زارعی ، بازیگر، نویسنده و کارگردان تئاتر، تلویزیون و سینما و مدیر مرکز نمایش حوزه هنری:

تئاتر به صورت رسمی شغل محسوب شود/ دو درخواست رهبرانقلاب از مسئولان تئاتر

کوروش زارعی، بازیگر تئاتر و مدیر مرکز نمایش حوزه هنری گفت: در دیدار هنرمندان تئاتری با رهبری، ایشان به دو نکته اشاره کردند؛ یکی اینکه بودجه تئاتر افزایش یابد و دیگری اینکه فضا، سالن و مکان های این هنر نمایشی در کشور گسترش یابد .

کوروش زارعی درخصوص انتظارات حوزه تئاتر از مدیران فرهنگی دولت آینده گفت: بزرگترین مشکل و معضل و درخواستی که هنرمندان تئاتر از دولت آینده دارند این است که تئاتر را به عنوان یک حرفه و شغل به رسمیت بشناسند. مدیران فرهنگی باید با مسئولان وزارت رفاه، کار و تامین اجتماعی به یک توافقی برسند که این هنر را به عنوان یک حرفه و کار ببینند .

کوروش زارعی با بیان خاطره دیدار پنجشنبه های رهبری با هنرمندان، گفت: با حضور دوستان تئاتری که خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم، همه حرف ها و گلایه ها گفته شد و حضرت آقا پس از شنیدن همه حرف ها به دو نکته اساسی اشاره کردند؛ ایشان فرمودند که ما برای رونق تئاتر باید دو کار انجام دهیم و اینها در اولویت است. بودجه تئاتر بسیار اندک است و باید بیشتر شود تا آن اتفاق هایی که مد نظرتان است، انجام شود و دوم اینکه فضا و مکان تئاتری ها بسیار محدود است و باید گسترش پیدا کند .

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ راه دانا
خادم المله ضمن ارائه توضیحاتی درخصوص فرایند تولید و توزیع هنرکارت، از صدور بیش از 57 هزار هنرکارت خبرداد.

به گزارش ایسنا، مصطفی خادم المله، مدیرعامل شرکت هنر کارت بنیان ایرانیان با اشاره به راه اندازی پروژه هنرکارت گفت: هنرکارت، یک کارت هویتی است که به اعضای تأیید شده صندوق اعتباری هنر تعلق می گیرد. بنابراین نخستین هدف این کارت شناسایی است که اطلاعات دارنده کارت شامل عکس، نام و نام خانوادگی و رشته فعالیت متقاضی به زبان فارسی و انگلیسی بر روی آن درج شده است. هنرکارت عضو شبکه شتاب کشور نیز می باشد و تمامی تعاملات مالی صندوق با اعضا از جمله وام، بیمه، کمک مستمری و... را پوشش می دهد.

مدیرعامل هنرکارت با اشاره به فرایند صدور این کارت توضیح داد: پس از ثبت درخواست متقاضیان در سامانه هنرکارت، تطبیق اطلاعات ثبت شده متقاضی در این سامانه با اطلاعات ثبتی در سامانه صندوق اعتباری هنر انجام می شود. در صورت عدم تناقض، پرونده به بانک ارسال و افتتاح حساب گروهی صورت می پذیرد. برای هر هنرمند یک شماره حساب اختصاصی و جدید تعریف می شود. پس از اتصال شماره کارت به حساب، تصویر فرد متقاضی به همراه سایر اطلاعاتی که برای صدور کارت بانکی مورد نیاز است برای چاپ بر روی هنرکارت آماده و به چاپخانه ارسال می شود. پس از این مرحله، کارت وارد مرحلۀ توزیع می شود.

خادم المله در ادامه اظهار داشت: از زمان آغاز ثبت نام تا کنون بیش از 67 هزار نفر از اعضای صندوق در سامانه هنرکارت ثبت نام و اطلاعات متقاضیان بررسی شده است. پس از بررسی های انجام شده در این مرحله مشخص شد اطلاعات هویتی، اسم لاتین و... حدود4 هزار نفر از متقاضیان با بی دقتی ثبت شده است که همین موضوع سبب شد فرایند افتتاح حساب و صدور کارت برای این گروه با تأخیر انجام شود. تصویر پرسنلی متقاضیان به عنوان یکی از پارامترهای هویتی اشخاص، بسیار حائز اهمیت است. تعداد 13 هزار عکس شرایط و یا کیفیت لازم را برای صدور کارت نداشتند. سه مرحله اطلاع رسانی از طریق پیامک و تعداد بی شماری تماس تلفنی با اعضا برای اصلاح اطلاعات طی این مدت گرفته شده است.
مدیر عامل هنرکارت با اشاره به جزییات توزیع هنرکارت گفت: طی رایزنی با مدیران کل ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی و نمایندگان صندوق در استان ها تصمیم گرفته شد هنرکارت هنرمندان استانی از طریق ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها توزیع و هنرکارت هنرمندان تهرانی به آدرس ثبت شده در سامانه هنرکارت ارسال شود.

در جریان توزیع هنرکارت به دلیل حساسیت در حفظ حریم شخصی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه، امکان انتشار شماره تلفن گیرنده ی کارت وجود نداشت. بدین ترتیب هماهنگی نیروهای شرکت توزیع کننده کارت ها با متقاضیان به عللی از جمله نقص نشانی گیرنده، نقل مکان، شناخته نشدن گیرنده در نشانی مندرج روی مرسوله و... با سختی زیادی صورت گرفت.

خادم المله با اشاره به آمار ثبت نام در سامانه هنرکارت اظهار داشت: تا پایان تیرماه سالجاری تعداد 67 هزار و 401 هنرمند، نویسنده و روزنامه نگار عضو صندوق اعتباری هنر در سامانه هنرکارت ثبت نام کردند. که برای 67 هزار و 36 نفر معادل 99.5 درصد افتتاح حساب انجام شده است. برای 65 هزار و 713 نفر از اعضا طی دو مرحله کمک هزینه بیکاری ایام کرونا واریز شد. اکثریت افرادی که برای آنها افتتاح حساب انجام نشده است کسانی بودند که اطلاعات هویتی شان با اطلاعات ثبت احوال تطبیق نداشته است.

وی در ادامه گفت: از 67 هزار و 401 نفر متقاضی برای بیش از 57 هزار نفر هنرکارت چاپ شده است. به دلیل عدم کیفیت مناسب عکس های ارسالی توسط اعضا، امکان چاپ هنرکارت بیش از 3 هزار نفر هنوز فراهم نشده است که این موضوع از طریق پیامک و تماس تلفنی به اطلاع این گروه رسیده است. همچنین اطلاعات 6 هزار و 157 نفر از اعضا به بانک عامل ارسال که منتظر اتمام فرایند چاپ و دریافت هنرکارت این گروه هستیم. 369 نفر از هنرمندان واجد شرایطی که به تازگی در سامانه هنرکارت ثبت نام کرده اند نیز در مرحله بررسی و افتتاح حساب قرار دارند. در میان ثبت نام کنندگان متأسفانه 72 نفر فوت شده اند و برای 13 نفر بدلیل پرونده قضایی امکان افتتاح حساب وجود ندارد. اقدامات قانونی برای برخورداری 3 نفر از هنرمندان تبعه افغانستان نیز با بانک در حال انجام است.

مدبرعامل هنرکارت در پایان گفت: تاکنون بیش از 40 هزار کارت توسط اعضا فعال شده است و فرآیند ارسال کارت های باقیمانده با جدیت دنبال می شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور خلاقیت در قرائت قرآن را امری ضروری دانست و گفت: با این امر می توان نسبت به جذب بیشتر نسل جوان به امور قرآنی کمک کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۶ سایت های دیگر : خبرگزاری موج

سرویس : اصفهان - زمان : شناسه خبر : 1079750

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان، مهدی قره شیخ لو با بیان اینکه تلاوت قرآن به سبک زیبا و جذاب ریشه تاریخی دارد، اظهار داشت: این امر از صدر اسلام مورد توجه بوده است و در کشور ما نیز ظرفیت های خوبی بین جوانان و قاریان قرآن وجود دارد که باید از آنها استفاده کرد.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با بیان اینکه جوانان کشور از زمان پیروزی انقلاب تاکنون موفق شدند بیش از 200 رتبه بین المللی را جذب کنند، ابراز داشت: تولیدات خلاقانه در قرائت قرآن در تحقیق و ترتیل را دیدیم که امری ضروری است.

وی با بیان اینکه در استان اصفهان ظرفیت های بالایی در زمینه قاریان ممتاز دارد، ابراز داشت: اصفهان یکی از قطبهای قرآنی کشور و دارای داوران، قاریان، موسسات تخصصی، هیئت های مذهبی و .. است و باید از این ظرفیت ها بهترین بهره برداری را داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه آوای معرفت به عنوان اثر فاخری رونمایی شد، اضافه کرد: این پروژه با سبک تازه تری رونمایی شد، باید همچنان تولیدات فرهنگی قرآنی متنوعی را تولید کنیم که هر ذائقه ای بتواند از آن استفاده کند.

قره شیخ لو با اشاره به اینکه اغلب ترتیل های موجود در فضای مجازی متعلق به وهابیت است، اضافه کرد: ضروری است که ما نیز در این زمینه ورود جدی داشته باشیم و نباید از این غافله عقب بمانیم.

پایان پیام/ 126

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

سبک قرائت قرآن

|

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور

|

اصفهان

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به مناسبت روز بزرگداشت شیخ شهاب الدین سهروردی مراسم گرامیداشت مقام علمی این فیلسوف برجسته ایرانی - اسلامی را روز شنبه نهم مردادماه 1400 در فضای مجازی برگزار می کند.

به گزارش روابط عمومی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، به مناسبت روز بزرگداشت شیخ شهاب الدین سهروردی مراسم گرامیداشت مقام علمی این فیلسوف برجسته ایرانی - اسلامی روز شنبه نهم مردادماه 1400 در فضای مجازی برگزار می گردد.

در این برنامه که از ساعت 14:00 تا 16:00 برگزار خواهد شد، حسن بلخاری رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، غلامرضا اعوانی عضو پیوسته فرهنگستان علوم ایران، سید حمید طالب زاده استاد فلسفه دانشگاه تهران، انشاءالله رحمتی استاد فلسفه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی و حسن سید عرب عضو هیأت علمی دانشنامه جهان اسلام سخنرانی خواهند کرد.

شیخ شهاب الدین سهروردی فیلسوف نامدار ایرانی - اسلامی است که کوشش کرد بسیاری از علوم زمان خود را بیاموزد و به فلسفه، حکمت و عرفان اسلامی، جان و حیات تازه ای ببخشد و آن را وارد مرحله ای دیگر کند. شیخ اشراق، مسلمانان را با فصل نوینی از عرفان اسلامی آشنا کرد و تاثیر شگرفی بر مراکز علمی و فلسفی ایران و جهان گذاشت. او در این مسیر آثار متعددی را از خود به جای گذاشت که حکمت الاشراق مهمترین این آثار است.

این برنامه به صورت زنده از صفحه اینستاگرام انجمن به نشانی:

https://www.instagram.com/anjomanasarmafakher2

این نشست در صفحات انجمن در نشانی های زیر نیز پخش می شود:

https://t.me/anjomanasarmafakher
https://www.aparat.com/mafakherefarhangi

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
یک استاد دانشگاه در نشست بررسی نظام روابط فرهنگی بین الملل در ایران، درباره عملکرد سازمان فرهنگ و ارتاطات اسلامی گفت: با رویکرد انفعالی، محدودیت عملکردی و اثربخشی ناچیز سازمان فرهنگ و ارتباطات مواجهیم.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۵

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم ، به همت حلقه دیپلماسی عمومی انقلاب اسلامی مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع) دومین نشست از سلسله نشست های بررسی نظام روابط فرهنگی بین الملل در ایران، با موضوع سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و افق های پیش رو در روز سه شنبه 15 تیرماه با حضور سینا کلهر عضو هیئت علمی مرکز پژوهش های مجلس در محل مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد.

کلهر در ابتدای نشست با اشاره به وضعیت ساختاری و عملکردی سازمان فرهنگ و ارتباطات بیان داشت: شاید بتوان از این تعبیر استفاده کرد که سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مصداق تام و تمام یک سازمان نافرجام است. به این دلیل از تعبیر سازمان نافرجام استفاده می کنم که این سازمان دارای سابقه و قدمت چندان طولانی نیست، بلکه با یک هدف بسیار مشخص ایجاد شده و دقیقاً در محقق کردن همان هدف هم شکست خورده است. هدف از تشکیل این سازمان تمرکز سیاست گذاری و هماهنگی فعالیت های فرهنگی نظام جمهوری اسلامی در خارج و به صورت خاص در جهان اسلام و کشورهای منطقه بوده است. ایجاد سازمانی با ماهیت ستادی و از طریق ادغام بخش های مرتبط در سازمان های دیگر، راه حلی بود که برای این موضوع در نظر گرفته شد.

وی با استناد به گزارش های بررسی وضعیت دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران که در سال 1389 از سوی مرکز پژوهش های مجلس منتشر شده گفت: ما در آن گزارش 15 سازمان را احصا کرده ایم که بنا بود سازمان فرهنگ و ارتباطات از تجمیع بخش های مأموریتی آن سازمان ها به وجود آید. در حالی که الآن شاهد این هستیم که حداقل 8 سازمان از آن تعداد به طور مستقل در کشورهای مختلف در حال فعالیت هستند، مانند هلال احمر، مجمع جهانی اهل بیت(ع)، مجمع جهانی تقریب مذاهب و غیره.

این استاد دانشگاه ادامه داد: به طورکلی دو طرح اصلی برای مواجهه با موازی کاری ها در جمهوری اسلامی اجرایی شده و هر دو هم شکست خورده است. طرح اول تأسیس شوراهای مختلف (چه در سطح شوراهای عالی و چه در سطح شوراهای سازمان های مختلف) و دیگری ایجاد سازمان ؛ به طور واضح و دقیقی تأسیس سازمان فرهنگ و ارتباطات مصداق هر دو ایده بوده و از هر دو ایده در تشکیل آن استفاده شده است.

کلهر در ادامه گفت: تشکیل این سازمان برای حل معضل ناهماهنگی، اختلاف و موازی کاری بوده است و در تشکیل سازمان هم رکن اصلی، شورای عالی این سازمان قرار داده شده که از رؤسا و نمایندگان سازمان ها و نهادهای مرتبط با سازمان فرهنگ و ارتباطات و برخی اشخاص حقیقی تشکیل می شود. با این حال در عمل این طرح هم موفقیت آمیز نبود و نتیجه آن ایجاد یک سازمان در کنار سازمان های موجود دیگر شد. این سازمان عملاً به سازمان خانه های فرهنگ ایران در کشورهای خارجی تبدیل شده است. پس سازمان فرهنگ و ارتباطات در فلسفه وجودی خود شکست خورده است و به همین دلیل از تعبیر سازمان نافرجام استفاده می کنم.

وی افزود: سازمان فرهنگ و ارتباطات دچار دگردیسی ماهیتی شده است. دگردیسی ماهیتی هم از جهت ساختار خود را نشان می دهد (زیرا سازمانی که فلسفه وجودی اش ستادی بوده، الآن به صف تبدیل شده است) و هم از جهت ناکامی در تطابق با دگرگونی و تحولات فرهنگی و اجتماعی و ایجاد نظام رسانه ای و اثرگذاری از راه دور. اساسنامه سازمان در سال 1394 بازنویسی و اصلاح شده درحالی که این تحولات فرهنگی و اجتماعی در اساسنامه جدید در نظر گرفته نشده است. در جمع بندی وضع موجود سازمان باید بگوییم که با رویکرد انفعالی، محدودیت عملکردی و اثربخشی ناچیز سازمان فرهنگ و ارتباطات مواجهیم؛ این نشان دهنده آن است که می بایست یک بازاندیشی در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی صورت گیرد و این تجربه و چرایی شکست آن واکاوی شود.

کلهر در پاسخ به سؤالی پیرامون نظارت بر سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: اساساً وقت گذاشتن برای نظارت در حوزه فرهنگ اتلاف وقت است. به دلیل آنکه امکان ارزیابی، سنجش و قضاوت متقن وجود ندارد و همه چیز قابل تفسیر است و این فقط مختص به سازمان فرهنگ و ارتباطات نیست و بقیه سازمان ها و نهادهای حوزه فرهنگ نیز با این مشکل مواجه هستند. اما در خصوص سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، برخی از نهادها مانند دفتر رهبری و یا کمیسیون های مجلس گزارش هایی را دریافت می کنند اما این گزارش ها مثمر ثمر نیستند. در کشورهای دیگر هم این مسئله به جای اینکه با نظارت حل شود با امکان بخشی به فعالیت گروه های مردمی و غیردولتی حل شده است. در این کشورها امکان کنش همه عناصر و ارکان وجود دارد تا بهترین عملکردها تداوم داشته باشد.

این استاد سیاست گذاری فرهنگی درباره تعارض بین وزارت امور خارجه و سازمان فرهنگ و ارتباطات (چه در سطح ستاد و چه در سطح صف) بیان کرد: موضوعی که در ابتدا پیرامون دوگانگی ها عرض کردم، اینجا قابل طرح است. مسئله این است که چه کسی رئیس باشد؟ بخصوص در تنش ها چه کسی تعیین کننده است؟ امکان تداوم این دوگانگی وجود ندارد و در اکثر موارد یکی بر دیگری غلبه می کند.

وی افزود: در مورد راه حل این مسئله، با توجه به سیطره ای که اصل منافع ملی در نظام روابط بین الملل دارد، قطعاً محوریت با سفارت و وزارت خارجه است. بنابراین اگر قرار باشد سازمان در نهاد دیگری ادغام شود باید با نهادی که نزدیک ترین نهاد به حوزه کاری آن است ادغام شود، که به نظر وزارت امور خارجه است. در اوایل انقلاب وجوه فرهنگی ما خیلی غالب بوده درحالی که الآن روابط سیاسی اصل حاکم بر روابط بین کشورهاست. بنابراین تمام فعالیت های خارج از کشور باید ذیل این اصل سازمان پیدا کند. و نتیجه آن است که سفارت، محور می شود و بقیه ذیل آن تعریف می گردند. در این موارد بهتر است در انتخاب سفیر دقت های لازم را داشته باشیم تا بتواند همه امور را به خوبی مدیریت کند و فهم فرهنگی هم داشته باشد. وظایف سازمان فرهنگ و ارتباطات می بایست در قالب معاونت فرهنگی وزارت امور خارجه ادامه یابد.

در پایان این استاد دانشگاه در پاسخ به سؤال نقش نهادهای غیردولتی در فعالیت های بین المللی اظهار داشت: به لحاظ رسمی سازمان باید به وزارت امور خارجه الصاق شود و تمرکز در مقصد به وجود بیاید و به لحاظ عنصر کلیدی در میان مدت به سراغ نهادهای غیردولتی مورد اعتماد برویم. اما در کوتاه مدت امکان استفاده از نهادهای غیردولتی را غیرممکن میدانم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم

شفقنا- نماینده ولی فقیه در امور حج وزیارت در دیدار هیئتی از موکب داران عراقی که به ایران سفر کرده اند، پیشنهاد کرد که برای پشتیبانی از زائران ایرانی و عراقی در اربعین کمیته مشترک دائمی در این خصوص تشکیل شود.

به گزارش شفقنا، حجت الاسلام و المسلمین سیدعبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در دیدارشماری از موکب داران عراقی که در قالب هیئتی از شهر کربلا به ایران سفر کرده بودند، اظهار کرد: امروز پدیده راهپیمایی اربعین، به عنوان بزرگترین اجتماع بشری شناخته می شود که برادران و خواهران عراقی در ایجاد این پدیده، نقش بسیار پررنگی دارند.

وی با بیان اینکه افراد زیادی در اربعین از شهرها و کشورهای مختلف رنج سفر را به جان می خرند و به سوی کربلا حسینی می روند، خاطرنشان کرد: علاوه بر عشق به زیارت همین استقبال گرم و مهمان پذیری ارزشمند، برادران و خواهران عراقی زمینه سازی حضور باشکوه زائران در اربعین حسینی شده است.

سرپرست حجاج ایرانی به اسکان بیش از یک میلیون زائر ایرانی در اربعین در منازل عراقی ها اشاره کرد و این کار را بسیار تاثیرگذار در اتحاد و وحدت میان ملت ایران و عراق دانست و تصریح کرد: گرچه دعوت از زائران توسط مردان عراقی صورت می گیرد، اما این بانوان هستند که عمده خدمت به زائران امام شهیدان علیه السلام را برعهده دارند و با عشق، علاقه و محبت از مهمانان اباعبدالله (ع) پذیرایی می کنند.

وی تاکید کرد: نقش برادران عراقی در آفریدن این حرکت بسیار بزرگ است، اگر این استقبال نبود، این حرکت بزرگ آفریده نمی شد، کما اینکه در برنامه های زیارتی دیگر که شاهد بودیم؛ استقبال چندانی از آن ها صورت نگرفته است.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به اینکه ستاد اربعین در ایران برای پشتیبانی و حمایت از زائران اربعین تشکیل شده است، خاطرنشان کرد: باتوجه به این امر مهم، نیاز به تشکیل کمیته مشترک دائمی بین عزیزان ایرانی و عراقی در اربعین است تا همه مسائل را از ماه ها قبل بررسی و در صدد رفع آسیب های آن بر آیند. زیرا هر سال باید با بهبود در فرآیندها، شاهد بهتر برگزار شدن این مراسم معنوی باشیم واین خدمات برای زائران دلچسب تر شود.

وی یادآور شد: امروز بسیاری از مردم با تعطیلی اربعین کام شان تلخ شده است. امیدواریم که امسال زمینه حضور زائران در عتبات فراهم شود و زائران با رعایت شیوه نامه های بهداشتی به این سرزمین مشرف شوند.

در این جلسه همچنین آقای علی رضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت گفت: عشق به پیامبر و اهل بیت طاهرین، عامل وحدت بخش همه مسلمانان بوده است، خوشبختانه در سال های اخیر راهپیمایی اربعین، بزرگ ترین راهپیمایی را در جهان شکل داده و معرف اسلام راستین است.

وی با بیان اینکه، دامنه حضور زائران در اربعین فراتر از شیعیان و محبان اهل بیت رفته و به جامعه مذاهب ابراهیمی، مسیحیان و یهودیت گسترش پیدا کرده است، تصریح کرد: موکب داران در اربعین، اسلام واقعی را به غیرالسنتکم به همه دنیا معرفی می کنند، به همین منظور کار موکب داران بسیار موثر و مهم است.

رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به شیوع ویروس کرونا که سبب شده بسیار از فعالیت های اجتماعی آسیب ببیند، خاطرنشان کرد: متاسفانه به همین دلیل حتی حج در طی دو ساله گذشته تعطیل شده، اما راهپیمایی اربعین همچنان باشکوه برگزار می شود و امیدواریم امسال نیز شاهد حضور باشکوه زائران با رعایت شیوه نامه های بهداشتی سایر کشورها در این مراسم معنوی باشیم. زیرا اربعین این ظرفیت را دارد که وحدت بین امت اسلامی و معتقدان بین مذاهب اسلامی را در مقابل استکبار بوجود آورد.

براساس این گزارش، همچنین در این جلسه حجت الاسلام حمید احمدی رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین، آقای محمدجواد حسین منکوشی فرماندار کربلا، حجت الاسلام سید ضیاء صافی از استادان حوزه و دانشگاه شهر کربلا و شماری از موکب داران عراقی هر یک به صورت جداگانه به ارائه دیدگاه ها و نظرات خود در خصوص برپایی راهپیمایی بزرگ اربعین پرداختند.

انتهای پیام

شفقنا در شبکه های اجتماعی: توییتر | اینستاگرام | تلگرام

لینک خبر :‌ شفقنا
سرویس فرهنگ و هنر - معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه از توزیع 50 هزار بسته ارزاق تحت عنوان تبرکات علوی بین نیازمندان در روز عید غدیرخم خبر داد و گفت: در روز عید غدیرخم برنامه های ویژه ای در 750 امامزاده و بقعه متبرکه برگزار خواهد شد.

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر برخط نیوز به نقل از فارس - حجت الاسلام غلامرضا عادل معاون فرهنگی و اجتماعی این سازمان اظهار کرد: در دهه ولایت امسال برنامه های متنوعی در بقاع متبرکه تدارک دیده شد که البته با توجه به شیوع ویروس کرونا، بخشی از برنامه ها در فضای مجازی اجرا می شود.

وی با اشاره به اینکه برنامه های جشن های دهه ولایت و امامت با رعایت پروتکل های بهداشتی در 750 امامزاده برگزار می شود، افزود: با توجه به شیوع ویروس کرونا، متناسب با شرایط هر منطقه، برنامه هایی از روز عرفه آغاز شده و تا روز عید غدیرخم ادامه خواهد یافت.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه آذین بندی بقاع متبرکه و محیط های پیرامونی آن، برپایی مراسم جشن در صحن بقاع متبرکه با رعایت کامل شیوه نامه های بهداشتی، قرائت دعای عرفه در بقاع متبرکه، برگزاری نماز عید سعید قربان، برگزاری مراسم جشن میلاد امام هادی (علیه السلام) و قرائت زیارت جامعه کبیره را از جمله برنامه های اجرا شده در دهه ولایت و امامت عنوان کرد.

عادل با بیان اینکه در روز عید غدیرخم برنامه های ویژه ای در 750 امامزاده و بقعه متبرکه برگزار خواهد شد، تأکید کرد: در این روز پر برکت 50 هزار بسته ارزاق تحت عنوان تبرکات علوی به ارزش هر بسته 400 هزار تومان بین نیازمندان توزیع خواهد شد؛ همچنین در روز عید غدیرخم با توجه به تاکید ائمه طاهرین (علیهم السلام) بر فضلیت اطعام مومنین، توزیع غذای گرم را در دستور کار قرار داده ایم؛ در شب و روز عید غدیرخم نیز مراسم نورافشانی را خواهیم داشت.

وی با اشاره به راه اندازی 250 کاروان شادی تحت عنوان شمیم ولایت، یادآور شد: این کاروان های شادی در معابر و سطح شهرها به اجرای برنامه می پردازند؛ اجرای سرود و مدیحه سرایی از جمله برنامه های این کاروان های شادی خواهد بود.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اجرای طرح مانور سلامت در امامزادگان و بقاع متبرکه، خاطرنشان کرد: در این طرح ویزیت رایگان مراجعین را خواهیم داشت و در مجموع به 600 هزار نفر خدمات بهداشتی و درمانی در ایام دهه ولایت در امامزادگان و بقاع متبرکه ارائه می شود.

منبع : خبرگزاری فارس

لینک خبر :‌ برخط نیوز
در نشست هم اندیشی و هم افزایی بین دستگاهی ستاد ملی محرم بر برگزاری مراسم محرم با رعایت پروتکل های بهداشتی تأکید و طرح فضاسازی شهری از سوی سازمان تبلیغات اسلامی پیشنهاد شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۵

به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست هم اندیشی و هم افزایی بین دستگاهی ستاد ملی محرم امروز سه شنبه پنجم مردادماه به میزبانی سازمان تبلیغات اسلامی در مجتمع سرچشمه برگزار شد.

در این نشست، حجت الاسلام رضا عزت زمانی، معاون فرهنگی تبلیغی سازمان تبلیغات اسلامی با تأکید بر اینکه امسال طبق جلسات ستاد ملی کرونا مقرر شده مراسم محرم با رعایت ضوابط و دستورالعمل ها برگزار شود، گفت: نیاز است دستگاه هایی که امکانات دارند، توانمندی های خود را در خدمت مجلس اهل بیت (ع) قرار دهند.

وی با تأکید بر اینکه در برگزاری مراسم باید به هیئت ها اعتماد کرد، گفت: اتفاقاتی که در مراسم اخیر رخ داد به دلیل عدم اعتماد به هیئت ها و ناهماهنگی به وجود آمد والا هیئت ها اعلام کرده بودند که آمادگی برگزاری مراسم را دارند.

2 دیدگاه در خصوص تأثیر کرونا بر نحوه دین داری

در ادامه حجت الاسلام حریزاوی، قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی تعظیم شعائر در وضعیت کنونی جهان را وظیفه انسان های متقی دانست و گفت: اندیشمندان زیادی در خصوص نحوه دینداری در ایام کرونا دیدگاه های متنوع ارائه کرده اند. برخی معتقدند سبک دین داری در ایام کرونا در حال تغییر است و توصیه می کنند از سنت ها فاصله بگیریم و به فکر مدل های جدید در حوزه دین داری باشیم که نماد آن تعظیم شعائر دینی است و عده ای می گویند کرونا بهانه ای است که قدر داشته هایمان را بدانیم و ممنوعیت ها باعث شده بشر قدر داشته هایش را بداند و میل بیشتری به بروز دینداری داشته باشد.

حجت الاسلام حریزاوی خواستار تبادل محصول اندیشه ورزی دستگاه ها با سازمان تبلیغات اسلامی و سایر نهادها شد و گفت: در دو سال گذشته شاهد عملکرد برخی نهادها در تخفیف و تنزل شعائر بودیم. یکی از مسئولان شهرداری سال گذشته گفت ما هیچ وظیفه ای در سیاه پوش کردن شهر نداریم در حالی که این سخن خلاف قانون است.

این حجم از هماهنگی و سرعت عمل دشمن جالب بود

وی افزود: فضاسازی تخریبی را همه در فضای مجازی مشاهده کردند که البته برای ما تازگی نداشت اما این حجم از هماهنگی و سرعت عمل دشمن جالب بود که یک صحبت در یک اداره کل یک شهر در لرستان به تیتر سه رسانه معاند تبدیل شد که چرا می خواهید عزا را 100 روزه کنید و بعد یک رسانه مطلبی در خصوص دیدگاه حجت الاسلام قرائتی منتشر کرد و مدعی نظر متفاوت ایشان شد.

حجت الاسلام حریزاوی افزود: فاصله مطالبی که علیه تعظیم شعائر منتشر می شود به کمتر از 24 ساعت رسیده و پروژه دو خبره کردن موضوع و انتشار یک خبر بهداشتی و یک خبر از مراسم دینی و نشان دادن تقابل در دستور کار است.

فضاسازی در ایام محرم به صورت مشترک

در ادامه حجت الاسلام عزت زمانی به تشریح پیشنهاد سازمان تبلیغات برای محرم پرداخت و گفت: با توجه به شرایط کرونا سال گذشته جلوه بصری شهر در تعظیم شعائر کم بود که با همفکری 80 پژوهشکده در خصوص نحوه تعظیم شعائر در ایام کرونا، جمع بندی نظرات بر مسئولیت اجتماعی و نقش مردم در حل مسائل متمرکز بود، بر این اساس پیشنهاد سازمان تبلیغات فضاسازی در ایام محرم به صورت مشترک است. وقتی از فضاسازی حرف می زنیم باید نگاه جامع نسبت به همه نهادها داشته باشیم؛ باید از همه فرصت ها و ظرفیت ها استفاده شود.

راه اندازی کمپین هر خانه؛ یک پرچم عزا

حجت الاسلام عزت زمانی از جمله پیشنهادهای طرح فضاسازی در ماه محرم را راه اندازی کمپین هر خانه یک پرچم عزا اعلام کرد و گفت: هیئت ها برای نصب پایه پرچم بر سر در خانه ها آمادگی دارند و ما پیش بینی اجرای کمپین را در سه میلیون نقطه داریم.

وی استفاده از ظرفیت تابلوهای بصری را از دیگر پیشنهادهای این طرح دانست و گفت: استفاده از فضاهای مترو، خودروها و حتی آمبولانس ها، داخل هواپیماها و فرودگاه ها، فرشگاه های بزرگ و زنجیره ای و ... می تواند جلوه متفاوت شهری در ایام محرم را ایجاد کند.

اجرای سرودهای خیابانی و برپایی موکب های فرهنگی سلامت از دیگر پیشنهادهای سازمان تبلیغات بود که حجت الاسلام عزت زمانی آنها را مطرح کرد.

حجت الاسلام باباخانی، مدیرکل تشکل های دینی سازمان تبلیغات اسلامی نیز به نتایج نظرسنجی های صورت گرفته در خصوص محرم اشاره کرد و گفت: نظرسنجی ها نشان می دهد 95 درصد مردم نسبت به برنامه محرم حس مثبت داشته و علاقه دارند در مراسم حضور داشته باشند اما یک سوم توانستند در مراسم ها حضور داشته باشند؛ بسیاری از مردم نیز به دلیل مشغله فقط در ایام محرم امکان حضور در مراسم مذهبی را دارند؛ از سوی دیگر شکل گیری احساس معنوی برای نوجوانان با حضور در مراسم شکل می گیرد؛ لذا موضوع فضاسازی با روش های پرشور مهم است و باید انجام شود.

قوانین محرم دیر اعلام نشود

وی خواستار رفع موانع از جمله دیرهنگام اعلام شدن قوانین شد و گفت: دلایل برخی از قوانین برای مردم تبیین نمی شود و همین موجب بی قانونی می شود؛ از سوی دیگر قوانین باید متناسب با اجرای هیئت ها تنظیم شود.

در ادامه نمایندگان نهادهای مختلف از جمله سازمان اوقاف و امور خیریه، شهرداری، وزارت علوم، وزارت ورزش و جوانان، وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، ستاد امر به معروف و نهی از منکر و ... نظرات و پیشنهادهای خود در خصوص مراسم محرم را مطرح کردند.

حجت الاسلام عادل، معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه با تأکید بر اینکه چه کرونا باشد و چه نباشد باید از شیوه ها و ابزار جدید در دین داری استفاده شود، گفت: البته هیچکدام از روش های جدید نافی عزاداری سنتی نیست.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته نیز در امامزادگان به روی هیئت های مذهبی گشوده شد، گفت: در حال حاضر 430 هیئت مذهبی در امامزادگان مستقر هستند و امسال هم این ظرفیت وجود دارد تا هیئت ها در فضای باز امامزادگان نسبت به برگزاری مراسم اقدام کنند.

حجت الاسلام بخشی، نماینده آستان قدس رضوی نیز به تأمین فرش، پرچم و بسته های پذیرایی برای هیئت ها از سوی این آستان در ماه محرم سال گذشته اشاره و اظهار کرد: امسال هم این ظرفیت برای حمایت از هیئت ها وجود دارد. امکان اعزام مداح، قاری و سخنران را به مراسم داریم و یک گروه نیز در حال تولید شعر برای مداحان هستند.

وی با اشاره به اینکه آخرین ساعات آخرین روز ماه ذی الحجه پرچم حرم مطهر تعویض و پرچم عزا نصب می شود، گفت: این سنت به عنوان اذن عزا اجرا می شود که می تواند با هماهنگی سازمان اوقاف به صورت همزمان برای تمام امامزادگان کشور انجام داد.

محمود بابارضا، نماینده شهرداری تهران نیز طی سخنانی، با تأکید بر اینکه به واسطه آسیب شناسی سال گذشته، فضاسازی و انجام کارهای محتوایی را در دستور کار خود قرار داده ایم، گفت: امسال در زمینه فضاسازی سعی می کنیم متفاوت از سال گذشته عمل کنیم، البته ای کاش در طراحی کمپین فضاسازی از نظرات شهرداری نیز بهره گرفته می شد اما ما برای انجام این طرح اعلام آمادگی می کنیم.

وی بر این مسئله تأکید کرد که شهرداری تهران برای تأمین محل عزاداری ها آمادگی دارد اما بهتر است مراسم عزاداری در پارک ها انجام نشود چون امکان حفاظت از ابزار و لوازم هیئت ها وجود ندارد، گفت: اما در همه فضاهای دیگر شهری می توانیم به هیئت ها خدمات ارائه دهیم. البته بهتر است هیئت ها زودتر درخواست خود را به شهرداری اعلام کنند.

بابارضا افزود: چند خیابان بزرگ شهر را آماده می کنیم و هر آنچه در حوزه هنر عاشورایی وجود دارد در قالب فضاسازی در این خیابان ها قرار داده می شود.

در پایان مراسم نیز حجت الاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، تأکید کرد: یک مسئله واضح وجود دارد؛ ما بلد هستیم که چگونه سلامت و عزاداری را با هم جمع کنیم؛ چگونه در ایام محرم هم به سیدالشهدا(ع) ابراز ارادت داشته باشیم و هم موازین بهداشتی را مراعات کنیم. سال گذشته نیز اثبات کردیم و همگان تحسین کردند که هیئتی ها بیشتر از همه مسائل بهداشتی را مراعات می کنند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
تهران- ایرنا- مدیرعامل صندوق اعتباری هنر از معرفی بیش از 2 هزار نفر از اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه کشور به سازمان تأمین اجتماعی خبر داد و گفت: معرفی این تعداد از ابتدای سال جاری تاکنون انجام شده است.

به گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگی ایرنا از روابط عمومی صندوق اعتباری هنر، با اشاره به جزئیات معرفی اهالی فرهنگ، هنر و رسانه به سازمان تامین اجتماعی، گفت: اصلی ترین تکلیف ما در صندوق، بیمه تأمین اجتماعی است. تلاش ما در این دوره 4 ساله بر توسعه خدمات بیمه تأمین اجتماعی بنا شد. خوشبختانه با برنامه ریزی های انجام شده تعداد بیمه شدگان صندوق از 19 هزار نفر در انتهای سال 95 به حدود 45 هزار نفر رسیده است.

وی ادامه اداد: تاکنون در سال 1400، بیش از دو هزار و 60 نفر از اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه کشور از سوی صندوق اعتباری هنر به سازمان تأمین اجتماعی معرفی شدند.

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر همچنین با اشاره به پرداخت حق بیمه سه ماهه فصل بهار گفت: حق بیمه سهم اعضا برای ماه فرورین را در تیرماه به حساب اعضا واریز کردیم و امروز حق بیمه اردیبهشت ماه نیز واریز خواهد شد.

سیدزاده تصریح کرد: برخورداری از خدمات بیمه تأمین اجتماعی موجب امنیت شغلی و آرامش خاطر اعضا می شود. خوشبختانه اکنون با اقداماتی که در زمینه معرفی اصحاب فرهنگ و هنر به سازمان تأمین اجتماعی صورت گرفت به نقطه بهتری در این زمینه رسیدیم.

به گزارش ایرنا، موضوع بیمه تامین اجتماعی شدن اهالی فرهنگ، هنر و رسانه در دولت تدبیر و امید و به ویژه در چهارساله دولت دوازدهم سرعت بیشتری به خود گرفت تا جائیکه براساس امضای تفاهمنامه های همکاری میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تامین اجتماعی مقرر شد به مرور شمار زیادی از این قشر را بیمه کنند.

براین اساس شماری زیادی طی سالهای گذشته بیمه شده تامین اجتماعی شدند و این روند همچنان ادامه دارد و تاکنون تعداد قابل توجهی از اهالی فرهنگ، هنر و رسانه تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی درآمده اند.

همچنین خبر پرداخت حق بیمه و سرانه درمان سه اول نخست سال 1400 اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه عضو صندوق اعتباری هنر نیز در ابتدای سال جاری توسط سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام شد و این روند نیز اجرایی و در مرحله انجام است.

سال گذشته نیز در راستای ارائه تسهیلات کرونایی با موافقت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دولت حق بیمه سه ماه نخست سال 99 پرداخت شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
فراخوان اجراهای عمومی تئاتر خیابانی ایران 1400 منتشر شد. به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی ، با توجه به برنامه ریزی اداره کل هنرهای نمایشی و انجمن هنرهای نمایشی ایران و لزوم حمایت از اجراهای عمومی گروه های تئاتر خیابانی در سال 1400، کانون تخصصی تئاتر خیابانی اداره کل هنرهای نمایشی پس از بررسی آثار حاضر در [...]

فراخوان اجراهای عمومی تئاتر خیابانی ایران 1400 منتشر شد.

به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی ، با توجه به برنامه ریزی اداره کل هنرهای نمایشی و انجمن هنرهای نمایشی ایران و لزوم حمایت از اجراهای عمومی گروه های تئاتر خیابانی در سال 1400، کانون تخصصی تئاتر خیابانی اداره کل هنرهای نمایشی پس از بررسی آثار حاضر در چهار جشنواره برگزار شده در سال 1399 (سی و نهمین جشنواره تئاترفجر، خیابان تئاتر ایران، هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت و هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران- مبارک) از میان 117 اثر نمایشی حاضر و به تفکیک آثار براساس هر گروه نمایشی یک اثر، تعداد 78 نمایش را منتخب اجرا اعلام کرد و مقرر شد این تعداد نمایش، هر کدام 5 اجرا در مکان های مختلف سطح شهر محل تولید اثر داشته باشند. در حال حاضر نیز این نمایش ها در مرحله نخست در 22 استان کشور اجرا می شوند.

با توجه به اینکه برخی از گروه های نمایشی کشور در این رویداد حاضر نیستند در راستای ایجاد فضایی متناسب و امکان حضور تمام گروه ها در مرحله بعدی، فراخوانی به منظور دسترسی هنرمندان تنظیم و منتشر شد. طی این فراخوان صرفاً گروه هایی که در مرحله پیشین حضور نداشته اند و آثار خود را در سال 1399 تا شهریور 1400 تولید کرده اند امکان ثبت تقاضا خواهند داشت و از میان متقاضیان، 40 اثر نمایشی پذیرفته می شود.

ثبت تقاضا از تاریخ 15 مرداد ماه 1400 از طریق بخش اجراهای عمومی تئاترخیابانی ایران در تارنمای ایران تئاتر به نشانی /http//theater.ir انجام خواهد شد.

منبع: موج

لینک خبر :‌ سینما خانه

مرتضی برزگرزادگان کارگردان نمایش ریورساید درایو درباره اجرای این اثر نمایشی در پردیس تئاتر شهرزاد به تازه ترین ها به نقل از مهر گفت: قبل از آماده سازی این نمایش قرار بود نمایشنامه آژدهاک بهرام بیضایی را اجرا کنم و تمرین های آن کار را هم اسفند ماه به صورت آنلاین انجام داده بودیم تا اینکه از طرف روابط عمومی پردیس شهرزاد پیشنهاد شد اگر کار آماده ای دارم، می توانم از هفتم فروردین ماه در آنجا اجرا کنم. اما اجرای آژدهاک به دلیل مسافرت بازیگر نمایش و همچنین اجرای آن نمایش توسط گروه های دیگر به زمان دیگری موکول شد و من تصمیم گرفتم نمایشنامه ریورساید درایو وودی آلن را که خیلی وقت بود دوست داشتم کار کنم، برای اجرا آماده کنم.

وی ادامه داد: با وجودی که بسیاری از هنرمندان ما از بیکاری در دوران کرونا گله دارند اما من برای انتخاب بازیگر با افراد بسیاری از کل ایران تماس گرفتم اما اغلب این دوستان مشغول کار در سریال های شبکه نمایش خانگی بودند که البته جای خوشحالی دارد و بازیگرانی که الان به ما لبیک گفتند در کوتاه ترین زمان ممکن تا اجرا به ما پیوستند که از لطفشان ممنونم. با تمام مشکلات ما نمایش را برای اجرا آماده کردیم اما فقط هفتم و هشتم فروردین توانستیم به صحنه برویم چون از نهم فروردین ماه تماشاخانه ها به مدت یک هفته تعطیل شد و بعد از آن هم من تنها توانستم یک تک اجرا بروم و دوباره کار تعطیل شد.

هزینه های بی بازگشت برای تبلیغات

این کارگردان تئاتر با اشاره به اینکه با باز شدن مجدد تماشاخانه ها ترجیح داده که در موقعیت مناسب تری به صحنه برود، عنوان کرد: در طول این مدت من آنقدر هزینه های بیهوده و بدون بازگشت صرف تبلیغات نمایش کرده بودم که ترجیح دادم اجرا را عقب بیندازم تا وقتی وضعیت فعالیت سالن های تئاتر ثابت شد مجدداً اجرا بروم که سالن هم با ما همکاری کرد. از همین رو قرار بر این شد که بعد از انتخابات که مردم هم تا حدودی واکسینه شده اند اجرا برویم که متأسفانه همزمان با شروع اجراهای نمایش، تهران دوباره در وضعیت قرمز قرار گرفت و سالن های تئاتر یک هفته تعطیل شد اما تماشاخانه های خصوصی تصمیم به ادامه کارشان گرفتند که باز هم بعد از چند اجرا شهر تهران به مدت یک هفته تعطیل شد و اجرای نمایش برای چندمین بار به تعویق افتاد.

قبل از اعلام تعطیلی یک هفته ای تهران تمام بلیت های نمایش ما برای روز سه شنبه 29 تیرماه پیش خرید شده بود و بلیت های خریداری شده به هفته بعد انتقال یافت اما متأسفانه الان از 50 نفری که بلیت خریده بودند تنها 8 نفر بلیتشان را تمدید کردند و بقیه انصراف دادند وی با اشاره به زیانی که این تعطیلی ها به نمایش وارد کرده است، گفت: قبل از اعلام تعطیلی یک هفته ای تهران تمام بلیت های نمایش ما برای روز سه شنبه 29 تیرماه پیش خرید شده بود و بلیت های خریداری شده به هفته بعد انتقال یافت اما متأسفانه الان از 50 نفری که بلیت خریده بودند تنها 8 نفر بلیتشان را تمدید کردند و بقیه انصراف دادند. البته این وظیفه سایت فروش بلیت است که با مخاطبانی که بلیت خریده اند تماس بگیرد و برای انتقال بلیتشان به یک روز دیگر با آنها هماهنگ کند. از طرف دیگر در شرایط این روزهای جامعه حتی نمی توانیم تبلیغ کنیم چون دیده نمی شود و فقط هزینه مان هدر می رود. ما داشتیم با تلاش خودمان دوباره جان می گرفتیم اما با تعطیلی دوباره سالن ها مجدداً تماشاگرمان را از دست دادیم و حتی خیلی از مردم هنوز نمی دانند که سالن های تئاتر باز شده است و کلاً تمایلی هم برای دیدن آثار ندارند.

این کارگردان تئاتر متذکر شد: تلاش من این بوده که یک کار باکیفیت با بازیگران خوب به صحنه ببرم و مخاطبان را به سالن تئاتر بیاورم که این کار را هم در حد توانم کرده ام اما متأسفانه نه کسی از ما حمایت می کند نه پاسخگوی اعتراضات ماست. از سال قبل اعلام کردند که هزینه 50 درصد ظرفیت خالی سالن را پرداخت می کنند اما در طول این مدت یک نفر را به من نشان دهید که هزینه کاملش را گرفته باشد. سقف بلیت هزینه صندلی را 30 هزار تومان گذاشته اند در حالی که ما بلیت نمایش را 45 هزار تومان می فروشیم که با این وجود هزینه ای که به ما می دهند اصلاً پاسخگوی هزینه 50 درصد ظرفیت خالی سالن نیست. از طرف دیگر مالیات را، هم سامانه فروش بلیت از تماشاگران کم می کند، هم اداره کل هنرهای نمایشی و سالن زمانی که می خواهد چک تسویه را به ما بدهد این مالیات را کم می کند.

مدیرانی که کاسه داغ تر از آش شده اند!

برزگرزادگان با گلایه از اینکه در این شرایط سالن های سینما به فعالیت خود ادامه می دادند، عنوان کرد: متأسفانه می بینیم غیر از تئاتر همه مشاغل از جمله رستوران ها، کافه ها، پاساژها و ... باز است اما مدیران ما کاسه داغ تر از آش و دایه مهربان تر از مادر هستند. چرا اداره کل هنرهای نمایشی حداقل منتظر نمی ماند که بقیه مشاغل کارشان را تعطیل کنند و یا حداقل سینماها بسته شوند بعد اعلام تعطیلی فعالیت های تئاتری را بکند. چرا تئاتر در این زمینه ها همیشه باید پیش قدم باشد و از آن طرف هم دیرتر از بقیه فعالیتش را از سر بگیرد. الان کرونا فقط تماشاگران تئاتر را تهدید می کند و از نظر آقایان تنها افرادی که وارد سالن های تئاتر می شنوند، کرونا می گیرند؟ تئاتر نحیف ما در حال مرگ است و دیگر کسی به آن اهمیت نمی دهد و به نظر می رسد بزرگان تئاتر ما هم فقط سنگ خودشان را به سینه می زنند و دنبال مطالبات خودشان هستند.

وی یادآور شد: مشکل جامعه تئاتر این است که پشت هم نیستند و هرکس به فکر منافع شخصی اش است. منتی برای تئاتر کار کردن ما نیست چون خودمان این حرفه را از روی عشق و علاقه انتخاب کرده ایم اما نباید این تئاتر بی پناه را آنقدر تحقیر کنند و بزنند. در طول این سال ها ما حتی نتوانستیم یک بار هم مجتبی حسینی معاون هنری ارشاد را ببینیم در حالی که زنده یاد علی مرادخانی با تمام انتقاداتی که به عملکردش وارد بود، حداقل فرد در دسترسی بود و ما می توانستیم او را ببینیم.

این کارگردان در پایان یادآور شد: مساله مورد توجه دیگر عملکرد انجمن هنرهای نمایشی است. چرا باید بودجه ما در گرو یک شرکت خصوصی باشد که آن هم در 2 سررسید بلندمدت پول های ما را در یک حساب خصوصی می گذارد و همین مساله باعث شده در دادن مطالبات هنرمندان آنقدر تعلل شود. ما برای گرفتن پول خودمان هم باید مدام با این آقایان چانه بزنیم در حالی که وظیفه شان است حق و حقوق ما را پرداخت کنند نه اینکه به هرکس دوست داشتند پول بدهند و میزان کمک هزینه را خودشان تعیین کنند.

در خلاصه داستان این نمایش که با بازی محمدرضا هاشمی، بابک قادری، ساناز روشنی روی صحنه می رود، آمده است: یک نویسنده مشهور هالیوود در اطراف شهر و یک جای خلوت با زنی قرار ملاقات دارد تا اینکه یک ولگرد کارتون خواب مزاحم او می شود.

لینک خبر :‌ تازه ترین ها
یکی از موضوعات بحث برانگیز در هنرها (بخصوص موسیقی) مبحث آموزش است. کاوه کشاورز معتقد است شیوه آموزشی فعلی منسوخ شده و باید آن را تغییر دهیم. او در ادامه طرح معلم موسیقی پنج ستاره را پیشنهاد داده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۶ سایت های دیگر : سایت خبری موسیقی شنو

به گزارش خبرنگار ایلنا، یکی از اتفاقات مثبت در بخش مدیریتی و اجرایی عرصه های مختلف هنری ارائه طرح های منسجم و برنامه ریزی شده و اجرایی در جهت حل مشکلات صنفی و اجرایی هنرمندان است. موضوع مهم در این رابطه همکاری نهادها و دستگاه های صنفی و اجرایی با هنرمندان است. به هرحال فعالیت های مثبت هنرمندان چه در عرصه پژوهش، نگارش، تالیف، تولید و اجرا باید توسط مسئولان مربوطه در هر بخش مرتبط مورد توجه و حمایت قرار گیرد؛ چراکه درغیر این صورت اتفاقات مهم و موثر در جهت حل مشکلات و کاستی ها بی نتیجه خواهد بود و درنهایت اینکه در صورت عدم همکاری این هنرمندان هستند که آسیب می بینند.

یکی دیگر از مسائل بسیار مهم ارائه سیستم های آموزشی درست و به روز است که کشور ما در این زمینه همواره ضعف هایی داشته است. سیستم آموزشی آموزش پرورش همواره با انتقادهایی همراه بوده و دانشگاه ها و آموزشگاه های ما نیز خالی از نقص و ایراد نیستند. در این میان رشته های هنری وضعیت بغرنج تری دارند و با توجه به اسناد و مدارک و شنیده ها وضعیت موسیقی نسبت به هنرهایی چون سینما، تئاتر و برخی هنرهای تجسمی بدتر است. به گفته برخی کارشناسان و موسیقی دانان اساس شیوه آموزش موسیقی در همه سازها و رده های سنی قدیمی و شاید منسوخ شده است.

کاوه کشاورز (نوازنده، مولف، پژوهش گر و مدرس موسیقی) یکی از فعالانی است که در زمینه تالیف و انتشار آثار آموزشی و پژوهشی فعالیت های جدی دارد. او از محضر استادانی چون علی تجویدی، حسین دهلوی، کامبیز روشن روان و احمد پژمان بهره برده و تاکنون چند اثر آموزشی و پژوهشی منتشر کرده است. وی همواره نسبت به نحوه آموزش موسیقی در کشور انتقادهایی داشته و سال ها پیش طرحی را با عنوان معلم موسیقی پنج ستاره را به وزارت ارشاد ارائه داده که مورد توجه مسئولان قرار نگرفته است. او در گفتگو با ایلنا، علاوه بر بیان مشکلات موجود در زمینه آموزش و نشر، درباره طرح معلم موسیقی پنج ستاره توضیحاتی ارائه کرد.

تقریبا همه مربیان موسیقی بر اساس شیوه های قدیمی تدریس می کنند

کاوه کشاورز در ابتدای صحبت هایش گفت: من درباره شیوه آموزش معاصر (و نه موسیقی معاصر) بسیار پژوهش کرده ام و می دانم سیستم آموزش در دنیای امروز مانند شیوه مکتب خانه ای در گذشته نیست؛ این در حالی است که در ایران تقریبا همه مدرسان و اساتید بر اساس همان شیوه های قدیمی به آموزش شاگردانشان می پردازند، نهایت این است که برخی از روش های جدید انتقال داده ها را هم به آموزشی می افزایند. در واقع آموزش موسیقی به شیوه قدیمی یعنی آموزش تکنیک، اگر چه روش مربیان برای آموزش تکنیک های مختلف یکسان نیست، و از طرفی این یکسان نبودن هم به این معنا نیست که اگر فردی تکنیک ها را با روشی جدید تدریس کند، کلا بر اساس شیوه های آموزشی نوین آموزش می دهد.

کشاورز با تاکید بر این که فلسفه آموزش در کشورهای پیشرفته دنیا با ایران تفاوت دارد، افزود: من سه کتاب در زمینه آموزش ویولن منتشر کرده ام که در حقیقت سه سطح از کتاب های مرجع رپرتوار برای کمانچه، ویولن و قیچک هستند. یعنی طراحی این مجموعه بر اساس دانش رپرتوار در قالب هشت تا ده سطح آموزشی بوده است. این یک بخش ماجراست و موضوع دیگر این که قرار است عین همان رپرتوار برای دیگر سازهای ایرانی و حتی آواز ایرانی نوشته شود.

تعریف دانش رپرتوار بر پایه شیوه های آموزش نوین زمان زیادی گرفت

کشاورز در پاسخ به این سوال که چرا کتاب های دیگر مجموعه تالیف و منتشر نشده اند، گفت: موضوع این است که تاکنون همه کارها را به تنهایی انجام داده ام در حالی که به دلیل گستردگی زیاد و پیچیده و البته بنیادین بودن مقوله آموزش نیاز به حمایتی در حد سازمانی و وزارتخانه ای است. البته با توجه به اینکه دغدغه آقایان چیزی غیر از درست کردن زیر ساختارها است کما اینکه در نظام آموزش و پرورش که من آن را نظامی علیل و بیمار می شناسم نیز روش کار، مشغول کردن ذهن و روح دانش آموزان هست بدون اینکه به آنها یاد بدهند چگونه زندگی یا از دانش خود به خوبی و درستی استفاده کنند. تصور نمی کنم که در سازمان ها یا نهادهای مربوط به آموزش، اساسا فکری یا تمایلی به ایجاد تغییرات ساختاری در جهت تبدیل شدن یک هنرجوی موسیقی به یک موزیسین واقعی وجود داشته باشد. اگر به سیلابس درسی یا شیوه ارایه برخی از دروس در دانشگاه ها نگاهی بیندازید به روشنی درمی یابید که با این شیوه آموزش انتظار خروجی متخصص، کارآ و به روز برای اداره نسل های بعدی بسیار نامحتمل است.

او در ادامه گفت: زمانی که در دانشگاه آزاد شیراز تدریس می کردم بارها در مورد سیلابس جدید حداقل به جای برخی از دروس غیر ضروری پیشنهادهایی داده بودم که اگرچه در چند مورد مانند نگارش و اصطلاحات تخصصی موسیقی، و گروه نوازی که درس بسیار مهمی است ولی حتی در دانشگاه تهران هم به شیوه عجیبی ارائه می شود، این امکان را گذاشته بودند که با نام دروس دیگری، آنها را برای دانشجویان ارایه کنم، ولی اینکه این پیشنهادها و طرح درس ها به مرکز یا نهادهایی که در این زمینه متولی هستند رسید یا نه، نمی دانم!

این نویسنده و مدرس دانشگاه بیان کرد: یکی از دلایلی که بعد از سالیان طولانی یعنی از زمان تاسیس رشته موسیقی در دانشگاه آزاد شیراز تصمیم به عدم همکاری با آن جا را گرفتم هم این بود که مدیریت جدید گروه به طور کلی از ضرورت دروس یاد شده به خصوص نگارش موسیقی آگاه نبودند.

تشکیل تیم متخصص از ملزومات سطح بندی های آموزشی است

کشاورز در ادامه درباره دانش رپرتوار توضیح داد: اساس دانش رپرتوار سطح بندی است و این سطح بندی برای هر ساز بر اساس شیوه نواختن آن جداگانه تعریف می شود. این نوع سطح بندی در مقایسه با روش های موجود و قدیمی، بسیار متفاوت و در عین حال کاربردی تر است. در شیوه قدیمی سطح بندی بر پایه تکنیک نوازندگی و اطلاعات تئوریک و در نهایت توانایی سلفژ هنرجو هست در حالی که در سیستم نوین سطح بندی بر پایه میزان مهارت های عملی در موسیقی است. توجه کنید که منظورم از مهارت های عملی، تنها تکنیک نوازندگی نیست بلکه توانایی هایی است که یک هنرجوی موسیقی باید داشته باشد تا به او موزیسین! بگویند. از نظر شیوه های نوین آموزش و دانش رپرتوار، سطح بندی در آموزش اتفاقی بسیار مهم است و باید به درستی انجام شود.

وی درباره سطح بندی در مورد سازهای متنوع موسیقی ایرانی، گفت: من در مورد سازهایی چون ویولن و کمانچه می توانم اظهارنظر کنم، و اگرچه دانش رپرتوار را می شناسم اما مسلما در مورد سازهای دیگر باید همکاری و همراهی متخصصین هر ساز را با خودم داشته باشم؛ به همین دلیل لازم است در این رابطه تیمی شامل افراد متخصص داشته باشیم. البته برای سازهای سنتور، تار و سه تار پژوهش های اولیه و جمع آوری اطلاعات انجام شده است، اما متاسفانه این روند متوقف شد، به این دلیل که خودم گرفتاری هایی داشتم و موضوع مهم تر اینکه همان طور که قبلا اشاره کردم به سرانجام رساندن چنین کارهایی واقعا نیاز به حمایت دارد و رویه ای انفرادی نیست.

روش های نوین آموزشی که بر اساس دانش رپرتوار استوار هستند با روش های قدیمی تفاوت بنیادین دارند

کشاورز در پاسخ به این سوال که آیا شیوه های آموزشی گذشته نسبت به روش های نوین مطرود هستند و باعث شده اند نوازندگان ایرانی نسبت به خارجی ها ضعیف تر باشند یا خیر، گفت: بودن روش های نوین به منزله نا کارآمدی روش های قدیمی نیست، چنان چه با همان روش های قدیمی هم تاکنون نوازندگان و موزیسین های بزرگی پرورش یافته اند.

او ادامه داد: درباره اینکه چرا در کل استاندارد نوازندگان ایرانی (منظورم در رابطه با موسیقی کلاسیک است) در مقایسه با سایر نقاط جهان از شرق تا غرب آنقدر پایین است باید بگویم، از نظر آسیب شناسی همیشه مشکلات بسیاری پیشِ رو بوده است. برخی از علت ها به مشکلات ساختاری یعنی به ضعف یا اصولا نبودن مدیریت کلی در کشور بازمی گردد، از جمله نبودن مدارس موسیقی مستقل به تعداد کافی، تمرکز همه امکانات در تهران، تا جایی که حتی امکان تاسیس هنرستان موسیقی در شهرستان های دیگر یا وجود ندارد یا نمی خواهند که وجود داشته باشد، سیستم بیمار آموزش و پرورش، کنکور و سر در گمی، بی هدف و بدون انگیزه بودن دانش آموزان و هنرجویان، عدم امکان اجرا، عدم بودجه کافی یا عدم مدیریت در خرج کردن بودجه برای تبادلات فرهنگی با دنیا، تفاوت بسیار زیاد و نجومی بودجه ای که در تهران صرف می شود نسبت به شهرستان های و بسیاری موارد دیگر که از حوصله این مصاحبه خارج است.

کشاورز این بخش از صحبت هایش را اینگونه کامل کرد: مهم ترین عاملی که به خود بدنه موسیقی و موزیسین ها بازمی گردد همین شیوه آموزشی است. در مورد روش های نوین که خب، به شکلی که پیشتر عرض کردم حتی در تهران هم چنین سیستمی نداریم، و در مورد شیوه های قدیمی، به شدت اعتقاد دارم که اگر مدرسان موسیقی با همان کتاب های آموزشی قدیمی آشنایی کامل داشته باشند و اهداف درونی همه دروس و شیوه هدایت هنرجویان در رسیدن به آن اهداف را بدانند هنوز هم روش هایی موثر هستند؛ ولی آیا واقعا چنین است؟ بدون کوچک ترین تردیدی جز در موارد بسیار محدود، پاسخ نه! هست.

منظور از مهارت های موسیقی فقط مهارت نواختن نیست

او افزود: از طرف دیگر وجود کتاب های نوین آموزشی هم اگر چه ضروری است، اما اگر مربی روش آموزش آنها را نداند بی شک موثر نخواهند بود. همه این موارد بسیار قابل بحث هستند و نیاز به زمان بسیار زیادی برای بررسی و گفتگو دارند. و اما، بنیادی ترین تفاوت این است که وقتی از مهارت های موسیقی صحبت می کنیم، منظور تنها مهارت نواختن نیست.

کشاورز درباره ویژگی ها و سطح بندی های شیوه های نوین آموزش نیز گفت: در شیوه های نوین روش هایی وجود دارد که با آن در هر سطحی حتی ابتدایی هنرجو باید موسیقی اجرا کند یعنی همه ارکان موسیقی که این توانایی تنها از راه تقویت مهارت هایی مانند دید خوانی و دیدنوازی، و بداهه نوازی ممکن هست.

بداهه نوازی و دیدنوازی هم شیوه آموزشی دارد

کشاورز اذعان داشت: گرچه هنرجو از روی نت می نوازد ولی برای اینکه موسیقی! اجرا کند، نخست باید موسیقی را در درون بشنود و درک کند و بعد آن را اجرا کند، و نه تنها یکسری نشانه!؛ و هنرجو از راه مهارت های اشاره شده می تواند به درون خودش راه پیدا کند. به دو نکته ای که بسیار مهم است اشاره می کنم: نخست اینکه بداهه نوازی و دیدنوازی (دشیفتر) هم شیوه آموزشی دقیق و با برنامه ای دارد و تنها یک مربی دوره دیده می تواند این کار را انجام دهد. دوم، همه مهارت ها، مفاهیم بنیادین موسیقی، نگارش، و شاید عجیب به نظر بیاید ولی حتی هارمونی و سازشناسی در هر سطحی مطرح و آموزش داده می شود. می دانم باورش سخت است ولی در روش های نوین، حتی هنرجویی که جلسه اول کلاس ویولنش هست و هنوز ویولن به دست نگرفته، بداهه نوازی می کند، البته همان گونه که گفتم متناسب با سطح خودش.

ارتباط گرفتن با وزارت ارشاد، خانه موسیقی و دفتر موسیقی دشوار است

مسئولان و حتی هنرمندانی که مسئولیت اداری دارند، هنرمندان را به حریمشان راه نمی دهند

این نوازنده در پاسخ به این سوال که وزارت ارشاد، خانه موسیقی، دفتر موسیقی و دیگر نهادهای مرتبط تاکنون چه حمایت هایی از او آثارش کرده اند، گفت: موضوع این است که نزدیک شدن و ارتباط برقرار کردن با نهادهای مذکور دشوار است. حریمی وجود دارد که هرکسی نمی تواند وارد آن شود و اگر هم این امکان میسر باشد معلوم نیست که مسئول محترم اهمیت چنین موضوعاتی را درک کند یا بخواهد کاری انجام دهد.

وی گفت: از یکی از اساتید رده بالا که دست یا دست هایی بر آتش های بزرگ دارد، نقل قول می کنم. ایشان به عنوان اندرزی به من گفت شما روش برقراری ارتباط با مسئولین را مبنی بر در نظر گرفتن جایگاه یا هر گونه منفعت دیگری برای آنها در پروژه های پیشنهادی خودت نمی دانی؛ و اگر واقعا چنین است، واقعا نمی دانم، و اگر تنها راه هم همین است، ترجیح می دهم ندانم!

این نویسنده و مولف حوزه موسیقی در ادامه بیان کرد: من کمی از حمایت سیستم موجود و رویه ای که گفتم ناامید شده ام، به همین دلیل هم اصطلاحا سرم در لاک خودم است و برای خودم و به صورت انفرادی کارها را پیش می برم. واقعا هم نمی دانم باید چه کار کنم. به نظرم اگر بنا به همکاری و حمایت باشد این مسئولان و نهادها هستند که باید به عنوان مدیران و گردانندگان امور هنری از افرادی که اولا آگاهی و بعد دغدغه دارند سراغ بگیرند. آنها هستند که باید بدانند و پیدا کنند که چه اتفاقاتی پیرامونشان در حال رخ دادن است. اگر قرار بود از این سیستم موجود چیزی در بیاید که تاکنون شده بود. به نظر: چشم ها را باید شست، جور دیگر ...!

کشاورز با اشاره به اینکه هیچ گاه از کار و فعالیت دلسرد نمی شود، گفت: معمولا کاری را شروع نمی کنم که به سر انجام نرسانمش، مگر آن که عمرم کفاف ندهد. واقعا تا زنده هستم، دست از کار برنمی دارم؛ نتیجه هرچه که می خواهد باشد.

دهه هفتاد طرح معلم موسیقی پنج ستاره را به ارشاد ارائه کردم

این پژوهشگر و مدرس موسیقی در ادامه گفت: برای اینکه بدانید چرا ارتباط برقرار کردن با نهادهای دولتی و مسئولان آنها برایم سخت است، درباره اتفاقی که سال ها پیش رخ داد توضیحی می دهم. اوائل دهه هفتاد بود که با دوستانی انجمنی را در رابطه با موسیقی در اداره کل فرهنگ و ارشاد فارس راه اندازی کردیم که کانون های مختلفی هم داشت. من در این تشکل مسئول کانون آموزش و پژوهش بودم. در آن دوران با حضور همکارانمان جلساتی را برگزار می کردیم. طی همان جلسات بود که من پروژه ای را پیشنهاد کردم که معلم موسیقی پنج ستاره نام داشت.

کشاورز درباره پروژه معلم موسیقی پنج ستاره این گونه توضیح داد: در همان سال ها (دهه هفتاد) بود که سازمان بهداشت جهانی الگویی را ارائه کرد که پزشک پنج ستاره نام داشت. من در آن مقطع دانشجوی رشته پزشکی شیراز بودم و این الگو را در درس پزشکی اجتماعی، برای ما کاملا توضیح داده بودند و در جریان جزییات آن قرار داشتم.

وی ادامه داد: الگوی پزشک پنج ستاره به ما می گفت یک پزشک ایده آ ل باید ویژگی هایی داشته باشد و بنابراین ویژگی های یک پزشک ایده آل را از همه زوایا مورد بررسی قرار داده بود. بر اساس ویژگی های هر پزشک بود که به آنها امتیازاتی می دادند؛ چیزی شبیه سطح بندی هتل ها که بر اساس امکانات و ویژگی هایی آنها، تعدادی ستاره ها به آنها تعلق می گیرد. من پروژه معلم موسیقی پنج ستاره را بر همین اساس طراحی کردم و فکر می کنم اگر به سرانجام می رسید اتفاق بزرگی رقم می خورد.

حتی خصوصیات اخلاقی معلم در تعیین سطح او موثر است

کشاورز درباره جزییات طرح معلم موسیقی پنج ستاره این گونه توضیح داد: در این طرح، یک مربی موسیقی نمادین با ویژگی هایی قابل اندازه گیری به عنوان الگو معرفی شده بود. با این شیوه مثلا اگر یک مربی می خواست آموزش بدهد، بر اساس ویژگی های ارائه شده، صلاحیت وی مورد بررسی قرار می گرفت و سطح بندی می شد. در آزمون های طرح مذکور برای شناخت بهتر دانش و توانایی های فرد، سنجش های دقیقی مد نظر قرار می گرفت تا سطح کیفی کار مربی مشخص شود. مثلا در زمینه تکنیک نوازندگی بر اساس دانش رپرتوار امتیازهایی تعیین می شد. از نظر دانش تئوری و سلفژ هم بررسی به همین شکل صورت می گرفت. حتی خصوصیات اخلاقی فرد، میزان انگیزه، داشتن یا نداشتن رپرتوار مشخص یا مدون، شیوه آموزشی او، تسلط ایشان به کتاب های آموزشی و نکات مهم درس ها نیز در طرح معلم موسیقی پنج ستاره مورد بررسی قرار می گرفتند. با برآورد جمعی این موارد، امتیاز نهایی و در نهایت سطح کیفی معلم موسیقی مشخص می شد. مثلا ممکن بود یک مربی دو ستاره و دیگری با کسب امتیازات بیشتر از آزمون مربوطه، 4 یا 5 ستاره دریافت می کرد.

سطح بندی درست حتی در مقدار شهریه معلمان موثر است

ارشاد طرح معلم موسیقی پنج ستاره را نادرست اجرا کرد!

این نوازنده در ادامه توضیحاتش گفت: این نوع سطح بندی باعث می شود که برای کسب امتیاز بالاتر و برخوردار شدن از امتیازات دیگر از جمله بیشتر بودن میزان شهریه دریافتی رقابتی سالم به وجود آید و هنرجویان هم حق انتخاب واقعی داشته باشند. با این امتیازبندی ها، امکان برقراری عدالت هم ممکن می شود. برای نمونه دستمزد یا شهریه دریافتی فردی که سال ها در امر تدریس و به روز رسانی خود تلاش کرده است با شخصی که دو سال است وارد عرصه آموزش شده و تجربه کافی ندارد، یا فردی که سال های زیادی به عنوان پیش کسوت، تنها به تدریس مشغول بوده بدون اینکه توانایی و دانش این کار را داشته باشد، یکسان نخواهد بود. متاسفانه در حال حاضر چنین مشکلاتی وجود دارد و البته باید بگویم که اصلاح ساختار کنونی به دلیل اینکه همه ما مدعی هستیم بسیار دشوار است و بدون تردید با مقاومت بسیاری از جانب هنرمندان رو به رو خواهد شد.

این مدرس موسیقی گفت: طرح معلم موسیقی پنج ستاره را به اداره ارشاد ارائه کردم و در همان مقطع جلسه ای با حضور موزیسین ها و معلمان موسیقی آن دوران شیراز برگزار شد و همه هم آمدند و درباره طرح مذکور صحبت شد. من طرح پیشنهادی را به صورت دقیق و با همه امکانات موجود در آن زمان معرفی کردم. جالب اینکه همه حاضران از طرح ارائه شده استقبال کردند و آن را دوست داشتند. مدتی از برگزاری جلسه گذشت و اداره ارشاد شیراز طرح را با نماینده خود به تهران فرستاد (حالا چرا خود من را برای معرفی بهتر طرح به تهران نفرستادند، جای بحث و شاید پیگیری دارد!). نمی دانم چقدر بعد؛ شاید یک یا دوسالی گذشته بود که از مرکز دستور نامه ای صادر شد که همه مربیان باید برای تدریس کارت مربی گری دریافت کنند و شرکت در آزمون آن هم اجباری است البته با لحنی تهدیدآمیز (به جای توجیه و ایجاد انگیزه). طبیعی است که ارایه یک طرح جامع با این شیوه سبب ایجاد مقاومت و مقابله می شود. احتمالا همان طرح مذکور را بردند و آن را به شکل عجیب و دهشتناکی اجرا کردند. هنوز هم آن رویه غلط وجود دارد و به نظر می رسد که با وجود تفاوت هایی که طرح جدیدشان نسبت به قبلی ها داشته، اما تفکر پشت آن ذره ای تغییر نیافته است. باید اعتراف کنم که چه بهتر که نامی از من درباره این طرح برده نشد، چون به هر شکلی شریک بودن در طرح های پیشین یا موجود، باعث شرمساری من خواهد بود. در طرح "مربی موسیقی پنج ستاره" حتی بزرگان و استادان موسیقی، برای آزمون گرفتن از متقاضیان باید دوره مربوط به ارزیابی را بگذرانند، درست مانند خلبان کار کشته ای که برای آشنایی با یک هواپیمای جدید و شیوه هدایت آن، باید دوره آن را ببیند.

اجرای طرح معلم موسیقی پنج ستاره با امکانات کامپیوتری راحت تر است

کشاورز در ادامه درباره اهمیت طرح معلم موسیقی پنج ستاره و اجرایی کردن آن در شرایط فعلی نیز، این گونه گفت: به نظرم این طرح بسیار بزرگتر از آن چیزی است که بر اساس سلیقه اساتید موسیقی متقاضیان را ارزیابی کنند. در شیوه رپرتوار، حتی بزرگان و استادان موسیقی ما برای آزمون گرفتن از متقاضیان باید دوره آن را ببینند. باید در نظر داشت که اجرایی کردن طرح با وجود امکانات اینترنتی و نرم افرازی موجود، نسبت به دهه های قبل راحت تر است. برای نمونه با طراحی نرم فزار ویژه ارزیابی برای این طرح یعنی معلم موسیقی پنج ستاره می توان دقیق تر به طراحی الگوها و ایجاد ضریب های امتحانی پرداخت.

این مدرس موسیقی درباره تاثیرات مثبت طرح معلم موسیقی پنج ستاره بیان کرد: با اجرایی شدن طرح اغلب فعالان و مربیان می فهمند که در چه سطحی قرار دارند و می توانند آن را بالا ببرند. شاید که من حدود 34 سال در زمینه آموزش فعال بوده ام، اما در این مدت هیچ تلاشی برای ارتقاء و به روز رسانی خودم نکرده باشم. من نمی گویم چنین افرادی الزاما صلاحیت تدریس ندارند، اما باید سطح کیفی کارشان مشخص شود و بر همان اساس به مقوله آموزش بپردازند. اگر هم می خواهند امتیازات بیشتری دریافت کنند باید توانایی و سطح دانش و آگاهیشان را افزایش دهند و به روز کنند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا می تواند طرح معلم موسیقی پنج ستاره را با امکانات موجود به روز کند و در اختیار نهادهای دولتی قرار دهد، گفت: بله این امکان میسر است، فقط باید برای نگارش و تنظیم مجدد آن وقت بگذارم.

این پژوهش گر و مولف اذعان داشت: اگر بخواهیم در نوع آموزش و شیوه های تدریس تغییرات مثبت ایجاد کنیم ابتدا باید زیرساخت هایش را فراهم کنیم. یعنی حتی پیش از آزمون و سطح بندی باید فکر شود که پس از مشخص شده نتیجه آزمون باید با هر امتیاز چگونه برخورد کنیم. پرسشی پیش می آید: برای نمونه اگر فردی امتیاز دو از پنج را به دست آورده، آیا برای اینکه مشکلاتش را بر طرف کند، توانایی یا دانش خود را افزایش دهد، یا با روش های نوین آموزش آشنایی پیدا کند راهی اندیشیده ایم، یا اینکه می گوییم برو و مشکلاتت را برطرف کن و دوباره بیا، و این راهی شود تنها برای کسب درآمد!؟ پرسش بعد این است که چه تعداد متخصص آموزش آشنا با شیوه های نوین رپرتواری برای آموزش مربیان در اختیار داریم، یا اصلا برای پرورش چنین متخصصانی برنامه ریزی کرده ایم؟ تصور کنید که اگر این طرح که چکیده ای از آن را برایتان شرح دادم با همه زیرساخت هایش، نزدیک به سه دهه پیش اجرا شده بود الان چه برداشت می کردیم. البته اینکه اجرای این پروژه هم نیازمند به نظارت دقیقی است را نمی توان ندیده گرفت!

آثار بسیاری را نوشته ام اما ضبط و انتشارشان هزینه های بالایی دارد

کشاورز درباره فعالیت های اخیرش نیز گفت: من آثار با کلام و بدون کلام زیادی نوشته ام و برخی از آنها ضبط و منتشرهم شده اند و فقط کارهای میکس و مسترینگ شان مانده. اما این که بخواهم به زودی اثری منتشر کنم، خیر این گونه نیست، به این دلیل که هزینه های ضبط بسیار بالاست و قاعدتا برای ارائه اثر به حامی و اسپانسر نیاز داریم. از طرفی آثاری دارم که سال ها و دهه ها قبل نوشته یا ساخته شده اند و شاید نسل امروز نتوانند با آنها ارتباط برقرار کنند. اینکه بخواهم اثری قدیمی را با فرمت و سبک و سیاق جدید تولید منتشر کنم، اتفاقی است که نتیجه و بازخوردش مشخص نیست. چیزی که در یک سال اخیر رخ داده، انتشار دو اثر از من به صورت غیرمستقل است. با فردی به نام بهروز جمالی آشنا شده ام که در آمریکا زندگی می کند و به عنوان فیلمساز (مستندساز) به تولید آثاری ارزشمند در قالب فیلم کوتاه مشغول است. ایشان پیشنهادهایی را مطرح کرد و در ادامه دو اثر مشترک تولید کردیم. یکی از این آثار که فیلم کوتاهی است و "Lady moon" یا ماه خاتون نام دارد و موسیقی آن که برای پیانوی سولو نوشته شده، به رضا محجوبی (نوازنده ویولنی که او را با نام رضا دیوونه می شناسند) تقدیم شده است. این اثر که به لحاظ اجرا بسیار سخت است توسط یک ویرتوئوز آمریکایی با نام "لورا جانسون" نواخته شده است. "ماه خاتون" در فرمت موسیقی معاصر نوشته شده و محتوای آن به نوعی شور و شهناز شور مربوط می شود، بی آن که از تغییرات ربع پرده ای در آن استفاده شده باشد. اثر دیگر برای ویولن تک نواز نوشته شده و افسونگر نام دارد، که در این کار هم از تغییرات ربع پرده ای فواصل استفاده نکرده ام. در این اثر شوشتری و دشتی می شنوید و در آن به پرده اصفهان هم اشاره شده است. در این دو اثر هدفم پرداختن به مایه های شوشتری و دشتی و شور نبوده است، بلکه می خواستم به عناصر ساختاری دیگری از موسیقی ایرانی، غیر از فواصل خاصشان بپردازم. این اثر که کلیت آن در قالب فیلم کوتاه است، توسط جوان ویرتوئوز آمریکایی که هم دکترای نوازندگی ویولن دارد و استاد دانشگاه است، هم خلبان، اجرا شده. فیلم نیز یادواره ای است از یکی از نخستسن افرادی که در ایران ویولن ایرانی و هم ویولن کلاسیک می نواخته، یعنی "تقی دانشور".

این موزیسین در پایان گفت: امیدوارم اساتیدی که مسئولیتی در نهادهای مربوط و کانون های تخصصی موسیقی دارند بیش از قبل به هنرمندان عرصه های مختلف و طرح ها و برنامه هایشان روی خوش نشان دهند. بدون تردید نسل های آینده عمل کرد ما را به گونه ای دیگر نقد و قضاوت خواهند کرد!

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
تهران- ایرناپلاس- به نظر می رسد قانون گذاران باید شرایطی ایجاد کنند تا زمینه ظهور، بروز و حمایت از هنرمندان بیشتر فراهم شود و هنرمندانی که سال ها برای یک اثر وقت می گذارند، نگران کسب و معیشت خود نباشند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۵

به گزارش ایرناپلاس، مکان های فرهنگی یکی از راه های تلطیف فضای شهر و همچنین امکانی برای ارائه هنر به شهروندان و به واسطه آن رونق اقتصاد فعالیت های فرهنگی شمرده می شود. اقتصاد فرهنگ موضوعی است که نیاز به برنامه ریزی و همکاری نهادها و سازمان های فعال در حوزه فرهنگ و اقتصاد دارد تا موجب رونق فعالیت های فرهنگی و هنری شود.

سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی 27 تیرماه با بیان اینکه فضاهای فرهنگی می تواند مکانی برای توسعه اقتصاد هنر باشد، گفت: با وجود توسعه شهرها و تاسیس شهرهای جدید مکان های فرهنگی رشد مناسبی نکرده است. فضاهای فرهنگی هویت شهری را معنا داده، تبدیل به زیست بوم فرهنگ و هنر آن شهر می شوند و همچنین فرصتی برای گردش اقتصادی فرهنگ و هنر آن منطقه هستند.

اما تا به حال چه اقداماتی برای گسترش فضای فرهنگی و رونق اقتصادی در این حوزه شده است؟

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای شهر تهران در گفت وگو با خبرنگار ایرناپلاس، درباره لزوم توجه به فضای فرهنگی گفت: در این بخش با مشکلات جدی روبه رو هستیم. زیرساخت هایی که کشور ما به خصوص در حوزه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی دارد، با کمبودهایی مواجه است. آن هم در حالی که ایران در حوزه های مختلف فرهنگی، سابقه تمدنی چندهزار ساله دارد و این مفاهیم به عنوان تجربه بشری، خلق و منتقل شده . انتظار است تا به اهمیت این مسائل توجه شود.

وی با یادآوری سابقه چند هزار ساله ایران در ابعاد مختلف هنر مانند مجسمه سازی، نقاشی، هنرهای تجسمی، موسیقی، معماری و صنایع دستی گفت: فرهنگ ایران دارای توانمندی های ویژه و در میان کشورها دارای جایگاه مهم است. اگر به موزه های بزرگ جهان در برلین، مسکو و دیگر کشورها توجه کنید، متوجه می شوید برخی تالارهای این موزها به آثار هنرمندان ایرانی اختصاص یافته است. سده های گذشته بی نظیرترین آثار در ایران خلق شده و اعجاب انسان امروز به هنر چند هزار ساله است.

پیامدهای بی توجهی به بسترهای پر استعداد فرهنگی

به گفته حق شناس اگر به این بستر و فضایی که سرشار از استعداد است توجه نشود، زمینه بارورشدن افراد تامین نخواهد شد؛ همچنین برای اینکه ضمانتی بر گسترش هنرهای ایرانی در حوزه های مختلف وجود داشته باشد، هیچ راهی وجود ندارد مگر اینکه به اقتصاد هنر ایرانی با سابقه و تجربه هزار ساله توجه شود.

باید میراث دار این هنر باشیم و فکر می کنم باید قانون گذاران شرایطی ایجاد کنند تا زمینه ظهور، بروز و حمایت از هنرمندان از طریق تسهیل فعالیت هنرمندانی که سالیان برای یک اثر وقت می گذارند، ایجاد شود و هنرمندان نگران کسب معیشت خود نباشند.

به گفته رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران، قانون گذار باید به هنرمندان کمک کند. وی افزود: باید به نوعی برنامه ریزی شود تا برای تامین معیشت، بیمه و بازنشستگی از هنرمندان حمایت شود و همچنین فضایی ایجاد شود تا آثار تولید شده توسط هنرمندان حمایت و خریداری شود. در این صورت اقتصاد فرهنگ و هنر به عنوان عنصر اصلی در جامعه و مردم شناخته خواهد شد و از طریق خرید آثار می توان به هنرمندان کمک کرد. البته ایجاد چنین فضایی نیازمند کار فرهنگی گسترده و مداوم است.

رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران درباره اقداماتی که مجلس برای قانون گذاری در تسهیل فعالیت هنرمندان انجام داده ، توضیح داد: در دوره ای، اقداماتی محدود با بودجه دولتی انجام و آثار هنرمندان خریداری شد. همچنین برخی از بانک ها هم این رویکرد را در دستور کار خود قرار دادند اما این دیدگاه عمومی نشده است.

نقش قانون در گسترش فرهنگ

گسترش فضای فرهنگی می تواند در ابعاد مختلف انجام شود. می توان فضایی برای اجرای موسیقی یا تئاتر در نظر گرفت و همچنین فضایی برای آموزش کودکان و نوجوانان تا روی این دیدگاه سرمایه گذاری شود.

آهنگساز، تنظیم کننده موسیقی و خواننده درباره اظهارات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص گسترش فضای فرهنگی و ابعاد اقتصادی آن به خبرنگار ایرناپلاس گفت: این هدف خوب است، البته اگر عملی شود. این موضوع در پایان دولت مطرح شده و ادامه آن در دولت بعدی بسیار مهم است.

وی افزود: دولت جدید ممکن است آن قدر برنامه و کار داشته باشد که نتواند تا سال ها به مسائل فرهنگی بپردازد. هنوز مشخص نیست که وزیر فرهنگ و ارشاد بعدی چه کسی است و نمی توان فضای بعدی را پیش بینی کرد.

این آهنگساز درباره تاثیر توجه قانون گذاران به گسترش فضای فرهنگی، بیان کرد: اگر لزوم گسترش فضای فرهنگی به عنوان قانون تصویب شود، همه موظف به اجرای قانون خواهند بود. در این شرایط فرهنگ رشد خواهد کرد، اما به این دلیل که برای ترویج فضای فرهنگی قانون مشخصی نداریم، به بسیاری از حوزه های هنری توجه نمی شود.

از فضاهای موجود استفاده بهینه شود

جلالیان با اشاره به فعالیت کانون پرورش فکری در دهه های 60 و 70 توضیح داد: پیش از این در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، فضای فرهنگی بیشتری وجود داشت و می توان گفت کانون پرورش فکری در هر محله، امکان برگزاری فضای کلاس های آموزشی مختلف و سالن آمفی تئاتر را برای استفاده تئاتر و موسیقی مهیا کرده بود. بسیاری از این سالن ها در این سال ها خالی افتاده و در حد برگزاری مراسم از آن استفاده می شود.

این موسیقیدان پیشنهاد کرد به جای ساخت فضای جدید، از امکانات موجود استفاده بهینه فرهنگی شود. اگر از فضاهایی که بدون کاربری رها شده است، استفاده شود، از نظر مالی هزینه ای به دنبال نخواهد داشت و همچنین زمان کمتری برای احیای آنها لازم است. مدارس هم می توانند از این فضا استفاده کنند.

به گفته جلالیان، پیش از این فضاهای فرهنگی عمومی بیشتر در جنوب شهر و مناطق محروم ساخته می شد تا جوانان در این فضا فعالیت کنند. وی ادامه داد: به هدف هم رسیدند و بسیاری از کارگردان ها و موسیقیدان های مطرح از همان فضا رشد کردند، این در حالی است که اکنون این فضاها خالی و بدون استفاده باقی مانده است.

ناتوانی فضای مجازی در برابر فضای فیزیکی

به گفته جلالیان، وزارت فرهنگ و ارشاد می تواند با همکاری شهردای باید فضاهای بدون استفاده را احیا کند. این آهنگساز درباره امکان گسترش فرهنگ و اقدامات اقتصادی در فضای مجازی گفت: بعید است در فضای مجازی بتوان این کار را انجام داد، زیرا در فضای مجازی اتفاق های فرهنگی نمی افتد، این روند برای همه کشورها به همین صورت است.

وی ادامه داد: در دو سال اخیر متوجه شدیم که آموزش و اجرای موسیقی در فضای مجازی نمی تواند به خوبی انجام شود. در بهترین حالت 500 تا هزار نفر از این فضا استفاده خواهند کرد، این در حالی است که در فضای فیزیکی استقبال بهتری از هنر می شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۶

نائب رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران گفت: ما با خانه کتاب به تفاهمی رسیدیم که ناشران حق داشته باشند قیمت را افزایش دهند، البته فرض بر این است که ناشر بی جهت قیمت را افزوده نمی کند.

محمود آموزگار در مصاحبه با برنامه تقاطع فرهنگ رادیو گفت وگو در خصوص فروش کتب نایاب که توسط عده ای خاص صورت می گیرد، گفت: این قضیه با شرایط واقعی بازار تطبیق ندارد؛ از طرفی فروش کتاب های نایاب بحثی جدید نیست و همواره با این مسئله رو به رو بودیم که کتابی چاپ نمی شد ولی در بازار موجود بود.

وی با اشاره به اینکه بازار ایران در ضلع جنوب غربی میدان انقلاب، عمدتاً به فروش کتاب های نایاب و کمیاب مبادرت می کند، ادامه داد: عده ای معتقدند با گران شدن کاغذ، کتاب های موجود که با قیمتِ قبلی در بازار در دسترس است را احتکار کنند.

آموزگار چنین رویه ای را فانتزی و سورئالیستی خواند و تصریح کرد: فرض کنید در انتشارات کتابی با قیمت 3800 تومان وجود دارد و همچنان قابل عرضه است. هر کس علاقمند باشد این کتاب را در خود ناشر می خرد و کسی پیدا نمی شود که این کتاب های موجود را بخرد و با قیمت بالاتری به فروش برساند.

این ناشر با سابقه کتاب در مصاحبه با رادیو گفت وگو، افزود: کتاب های حجیمی که کاغذ در قیمت تمام شده آن تاثیر دارد، برای چاپ جدید، با قیمتی بسیار بالاتر تولید خواهد شد و این مورد تنها درباره چند قلم کتاب اتفاق می افتد.

به گفته آموزگار فروش کتاب های نایاب مسئله ای جدید نیست که به دامن زدن احتکار بیانجامد.

وی معتقد است چنین رویه ای تنها درباره کالاهایی نظیر گوشت و برنج قابل اجراست.

آموزگار همچنین در خصوص قیمت گذاریِ برچسبیِ کتاب ها گفت: ناشر مرجع رسمی اعلام قیمت کتاب است و کسی او را مجبور به قیمت گذاری دستوری نمی کند.

این ناشر نام آشنای کشور اضافه کرد: با توجه به وضعیت قیمت شکننده نشر و کمرنگ شدن رونق بازار نشر، ناشران سعی دارند قیمتی را اعلام کنند که هزینه ها را پوشش دهد.

آموزگار ادامه داد: ما با خانه کتاب به تفاهمی رسیدیم که ناشران حق داشته باشند قیمت را افزایش دهند و فرض بر این است که ناشر بی جهت قیمت را افزوده نمی کند.

وی خاطرنشان کرد: قیمت گذاری باید به صورتی باشد که هزینه ها را پوشش داده و زیان ها را پاسخگو باشد و در نهایت سودی جزئی برای ناشر کسب کند.

منابع روزنامه جام جم

1399 تمامی حقوق سایت متعلق به صدای جمهوری اسلامی ایران است

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو
تهران- ایرنا- نایب رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، با اشاره به این که کتاب سازی منجر به رشد بساط گستران می شود، رفع این مشکلات را نیازمند برنامه ریزی بلندمدت و اقدام جدی دانست.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۶ سایت های دیگر : فرهنگ وهنر چاپ و نشر آنلاین شعار سال

به گزارش روز سه شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، بساط گستران کتاب به موضوعی فراگیر تبدیل شده اند که نیاز به برخورد جدی تر با آن ها احساس می شود. نهادهای گوناگون واکنش های متفاوتی به این مساله نشان داده اند اما در نهایت شاهد افزایش روزافزون این مشکل فرهنگی هستیم و هنوز چاره ای برای حل آن پیدا نشده است.

، نایب رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، در پاسخ به این که چرا با وجود اقدامات صورت گرفته برای مبارزه با بساط گستران، هنوز این مشکل فرهنگی رفع نشده، گفت: زمانی که این مساله همه گیر شد و به ویژه در بحث قاچاق کتاب و چاپ و نشر کتاب های مجوزدار آسیب رسان بود، چاره ای دیگری ندیدیم که اقدامات بازدارنده فوری و جدی انجام بدهیم و کارهای موقتی انجام شد که همان زمان می دانستیم این کارها درمان مشکلی به نام دست فروشان کتاب، نخواهد بود.

وی با توضیح کارهایی که توسط اتحادیه ناشران صورت گرفت، ادامه داد: برای انجام این اقدامات با نیروی انتظامی، قوه قضائیه و گروه سد معبر شهرداری تهران، هماهنگ شدیم و توانستیم مساله بساط گستران را به موضوعی مشترک میان این بخش ها تبدیل کنیم. اقدامات این نهادها نظیر جمع آوری دست فروشان، نتایجی را به همراه داشت که در آن دوره از وخامت موضوع کم کرد اما فکر نمی کردیم این کار حلال مشکلات است.

این ناشر و کتابفروش باسابقه، با بیان این که هماهنگی برای کارهای بلندمدت و ریشه ای زمان می برد، اظهار داشت: کارهایی که عمیق تر باشد باید از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اتحادیه ناشران و کتابفروشان و مخاطبان اهل کتاب که وضعیت را به خوبی درک می کنند، انجام شود و آنان رشته کار را در دست بگیرند اما من اکنون این برنامه ریزی را نمی بینم.

آموزگار کتاب سازی را مسئله مهم دیگری دانست که به رشد بساط گستران منجر می شود و افزود: کتاب من پیش از تو (جوجو مویز، ترجمه مریم مفتاحی) نشر آموت آن را به چاپ رسانده است، پشت جلد کتاب 91 هزار تومان قیمت خورده اما با ترجمه دیگر و به نام ناشر دیگری، 170 هزار تومان قیمت خورده و با 50 درصد تخفیف، 80 هزار تومان فروخته می شود. این قیمت گذاری تقلبی است.

وی اضافه کرد: این قیمت گذاری ها و تخفیف های به ظاهر زیاد را به گونه ای در میان مردم مرسوم کرده اند که مثل یک شعار یا لوگو در خیابان، در ایستگاه های مترو در فروشگاه های بزرگ و دیگر مکان ها، دیده می شود اما مخاطبی که آگاه باشد وقتی قیمت کتاب را متوجه شود، می داند با قیمت نسخه اصلی تفاوت خیلی کمی دارد و در نهایت تخفیفی در کار نیست.

رئیس اسبق اتحادیه ناشران، کتاب سازی را پدیده ای جدی در حوزه بساط گستری کتاب دانست و گفت: این ماجرا ریشه دارتر از آن است که به نظر می آید. نکته اصلی آن هم صدور بی رویه پروانه نشر است. خانه کتاب بارها اعلام کرده 5 هزار ناشر سالی یک کتاب چاپ و منتشر می کنند اما می توانم بگویم ناشران واقعی و حرفه ای حدود دو هزار مجموعه در سراسر کشور هستند. برخی ناشران تنها برندسازی می کنند و از نشان و مجوز خود استفاده های دیگری می برند.

این نویسنده و مترجم اضافه کرد: اکنون در بازار بیش از 150 ترجمه متفاوت از شازده کوچولو و بیش از 100 ترجمه از قلعه حیوانات در دست است؛ اما همه آنها رونویسی هایی از یک ترجمه خوب و پرمخاطب هستند و در نتیجه برای ناشران مشکل ایجاد می کنند. هر اندازه هم که برخورد تند و قهری صورت بگیرد، فایده ای ندارد. جمع آوری بساط گستران، نتیجه همکاری میان نهادهای مختلف بود اما چاره کار نیست، باید ریشه هایی که به این انحراف در بازار کتاب انجامیده است، زده شود.

آموزگار با اشاره به اهمیت مجوز کار ناشران، اظهار داشت: باید تمدید جواز ناشران یا ارائه تسهیلات به آن ها، بر مبنای صلاحیت باشد و خلاقیت و ابتکار آنها در انتشار آثار سنجیده شود. چون ناشر خوب، اثر خوب را کشف می کند و زمینه معرفی اثر، نویسنده و مترجم را فراهم می آورد و این گونه کار فرهنگی انجام می شود که در یک چرخه فرهنگ محور نیز قرار می گیرد.

وی در پاسخ به این سوال که چرا در زمان قرنطینه کرونایی، تعداد بساط گستران افزایش یافته، گفت: کتابفروشی ها در سراسر جهان، مثل لباس فروشی یا رستوران نیستند که با هجوم افراد مواجه شوند. کتابفروشی ها خلوت هستند و به ویژه کتابفروشی های محلی پاتوق فرهنگی به حساب می آیند. کتابفروشی ها در زمان کرونا نه تنها آسیب زا نیستند بلکه امیدبخش نیز به شمار می روند. اگر به کشورهای دیگر نگاه کنیم، در قرنطینه اول کتابفروشی ها را بستند و بعد از آن، در دوره های بعدی اجازه باز بودن به آنها دادند چون زمانی که مردم را تشویق می کنیم در خانه بمانند، به کتابفروشی ها نیاز داریم که بتوانند شرایط در خانه ماندن را آسان کنند.

این ناشر و کتابفروش ادامه داد: در ایران توجهی به این ماجرا نشد و همه تلاش های ما در اتحادیه برای روشن شدن این مساله بی نتیجه باقی ماند. کتابفروشی یکی از نهادهای ضعیف اقتصاد ماست و این بسته شدن، صدمات خود را دارد. از سوی دیگر هم در زمان قرنطینه با بساط گستران برخورد نمی شود، همه این دلایل موجب شکل گرفتن کاری است که بسیار به دور از قانون پیش رفته است.

آموزگار در پاسخ به این سوال که آیا طرح های فصلی فروش کتاب، می تواند آسیب هایی که اقتصاد کرونایی به کتابفروشان زده است را جبران کند، گفت: ما در بحث اقتصادی، مشکلی داریم که ام الخبائث همه مشکلات دیگر است و آن بحث رایانه است. اگر شخصی یا شغلی نیاز به کمک دارند، باید برای آن ها کاری انجام دهیم. اگر همین طور بی دلیل سرفصل مشخص کنیم و بودجه بگیریم، مشکلات افزایش خواهد یافت.

وی افزود: یارانه هایی که ظرف مدت کوتاهی مثلا 10 روز در نمایشگاه کتاب تهران یا دیگر نمایشگاه های استانی صرف می شوند، به مخاطبان محدودی نیز اختصاص یافته اند و مشکلات و فساد ایجاد می کنند. همین یارانه وقتی وارد طرح های فصلی می شود، ناشر، کتابفروش، توزیع کننده و مخاطب همه از آن بهره مند خواهند شد. مخاطب هم بدون آن فشار زمانی و مکانی که بر نمایشگاه حاکم است، فرصت دارد کتاب مورد نظرش را پیدا کند و آن را از کتابفروشی دلخواهش بخرد.

نایب رئیس اتحادیه ناشران ادامه داد: طرح های فصلی سالم ترین راه برای اختصاص یارانه کتاب است و تا زمانی که جامعه توانایی قطع یارانه را داشته باشد، می تواند پاسخگوی نیازها باشد. برای کمک کردن به اهالی نشر باید دنبال راه درست رفت. با این که ما باید منتظر پایان پرداخت یارانه ها باشیم اکنون زمان آن نیست که این کار انجام شود و وقت درست آن نرسیده است.

آموزگار در توضیح این نکته که در مصاحبه ای در یکی از شبکه های رادیویی اعلام کرده کتاب گران خواهد شد، گفت: علت مستقیم این امر کاهش ارزش پول ملی است، همه چیز گران شده است. اگر هر کتابی را بخواهیم تجدید چاپ کنیم، بسیار گران تر از نسخه اول خواهد شد و به همین دلیل بسیاری ناشران، حاضر به سرمایه گذاری در این زمینه نیستند، مگر آن که سراغ چاپ دیجیتال بروند و در کمترین تیراژ ممکن کتاب منتشر کنند.

وی اظهار داشت: اکنون قیمت تمام شده کتاب برای ناشر با قیمتی که روی جلد خورده برابری می کند، در این حالت باید کتاب ها را به چه قیمتی بفروشیم که به رقمی منطقی برسد؟ قیمت گذاری باید در تمام کشور مشخص و متناسب باشد. در این شرایط ناشر نمی پذیرد که کتابی منتشر کند و در نتیجه کتاب گران تر خواهد شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
قیمت کاغذ گلاسه و مقوا طی یک ماه اخیر به شدت افزایش یافته و قیمت هر نیم بند کاغذ گلاسه 135 گرمی به 600 هزار تومان رسیده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۵ سایت های دیگر : باشگاه خبرنگاران جوان

به گزارش گروه فرهنگ و هنر یکتاپرس ؛ مدیرمسئول انتشارات براق در مورد افزایش چشمگیر کاغذ گفت: متاسفانه از ابتدای عید امسال تاکنون در انتشارات براق کتاب جدیدی منتشر نکردیم. واقعیت این است شرایط فروش کتاب تا حدی افت کرده است که سرمایه گذاری برای انتشار آن در فرصت کنونی کار چاپ را سخت تر می کند. قیمت کاغذ گلاسه و مقوا به شدت افزایش یافته است؛ تاحدی که هر نیم بند کاغذ گلاسه 135 گرمی به 600 هزار تومان رسیده است و این مسئله روی قیمت پشت جلد کتاب هم تاثیر گذاشته است.

وی افزود: حدود 30 عنوان کتاب آماده چاپ داریم و تمام کار های انتشار آن از جمله صفحه آرایی اش کامل شده است؛ تنها به دلیل شرایط حاکم بر انتشار کتاب برای چاپ آن ها اقدام نکردیم. الان کاغذ تحریر 80 گرمی که برای انتشار کتاب هایمان مناسب است به 700 تا 800 هزار تومان می رسد. برای چاپ کتاب 32 صفحه ای در شمارگان 2 هزار نسخه به حداقل 8 بند کاغذ تحریر نیاز داریم و فقط 6 میلیون تومان هزینه تهیه کاغذ تحریر آن می شود و با احتساب مقوای لازم برای جلد کتاب به 8 میلیون تومان می رسد.

مدیرمسئول انتشارات براق درباره تمایل مولفان برای انتشار کتاب هایشان، بیان کرد: واقعیت این است تا نیمه اول سال 99 مولفان به نشر براق می آمدند و از وضعیت انتشار کتاب می پرسیدند و جویا می شدند پروژه ای وجود دارد که روی آن کار کنند پس از اینکه تعلل ما را برای انتشار کتاب هایشان دیدند میزان تردد ها به انتشاراتی مان کاهش یافت. بازار مولفان به شدت تحت تاثیر کسادی بازار نشر قرار دارد. به نوعی می توان گفت آن ها هم دست نگه داشتند و فعلا کتاب جدیدی منتشر نمی کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ یکتا پرس
خانه کتاب و ادبیات ایران در بیستمین دوره از نمایشگاه بین المللی کتاب نیجریه که برای نخستین بار به صورت ترکیبی (فیزیکی و مجازی) برگزار می شود، حضور دارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، بیستمین دوره از نمایشگاه بین المللی کتاب نیجریه برای نخستین بار به صورت ترکیبی (فیزیکی و مجازی)، با تمرکز بر موضوع زنان و با شعار بیداری قدرت نهفته بانوان در جهت رشد و تعالی اکوسیستم کتاب از روز پنجم مردادماه 1400 آغاز به کار کرد و تا هفتم مردادماه نیز ادامه دارد.

بیستمین دوره از این نمایشگاه به منظور افزایش سطح رعایت مسائل بهداشتی و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا برای اولین بار در مرکز رویدادهای جزیره ویکتوریا در ایالت لاگوس برگزار می شود.

همچنین برای نخستین بار تمامی برنامه های نمایشگاه بین المللی کتاب نیجریه با هدف توانمندسازی زنان در عرصه کتاب برنامه ریزی شده است. از جمله این برنامه ها می توان به سخنرانی خانم بدور القاسمی رئیس انجمن ناشران (IPA) اشاره کرد.

خانه کتاب و ادبیات ایران به نمایندگی از صنعت نشر ایران در بخش مجازی این دوره از نمایشگاه بین المللی کتاب نیجریه حضور دارد و به معرفی کتاب های برگزیده حوزه های مختلف صنعت نشر جمهوری اسلامی ایران می پردازد.

در بخش مجازی نمایشگاه بین المللی کتاب نیجریه به هر شرکت کننده امکاناتی برای نمایش کاتالوگ و کتاب اختصاص داده شده است. همچنین در این نمایشگاه فضایی برای گفت وگوی شرکت کنندگان با یکدیگر و برگزاری جلسات با هدف ایجاد شبکه ای حرفه ای از ناشران و آژانس های ادبی بین المللی فراهم شده است.

از جمله برنامه های جنبی بیستمین نمایشگاه بین المللی کتاب نیجریه می توان به برگزاری کنفرانس ها و برنامه هایی در خصوص جدیدترین خبرهای صنعت نشر جهان، کارگاه های تخصصی در حوزه های مختلف صنعت نشر و نیز گفت وگوهای آنلاین اشاره کرد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
خرید 24 میلیارد ریال کتاب از سوی هیئت انتخاب و خرید کتاب وزارت ارشاد به تصویب رسید.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۵

به گزارش خبرنگار ایکنا، در جلسه 636 هیئت انتخاب و خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خرید 441 عنوان کتاب در 45 هزار و 300 نسخه به مبلغ کل 24 میلیارد و 218 میلیون ریال تصویب شد.

در گروه دین کتاب هایی نظیر آموزش انواع برگزیده علوم قرآنی، حکومت نامه علوی، سفیر شیعه در غرب، حشر و نشر، درب های بهشت و جهنم، صدق و نفاق، پیشوایان ما، تکالیف اخلاقی در ماه رمضان، مقولاتی در توسعه و پیشرفت، جلد یک تا پنج آشنایی با مفاهیم قرآنی، نابغه بغداد، محدث نامه، الشیعه و فنون الاسلام، زمین در اقتصاد اسلامی و ... به چشم می خورد.

بیشترین شمارگان کتاب در این جلسه نیز مربوط به کتاب های کودک و نوجوان است که شمارگان 400 نسخه ای از کتاب های مانند خانه ام چرا می پرد، رستم کوی فردوسی، سعدی، می توانم امشب اینجا بخوابم و ... خریداری شده است.

ناشران تا 30 آبان 1400 فرصت دارند کتاب های اعلام شده را به انبار کتاب واقع در جاده مخصوص کرج، کیلومتر 10، روبروی شهاب خودرو، خیابان نخ زرین، خیابان شهید جلال، روبروی صنایع آموزشی (هنرستان پیام شهید)، تلفن: 51-44545149، مراجعه کرده و پس از تحویل کتاب ها و دریافت رسید انبار، طی مراجعه به امور مالی معاونت امور فرهنگی وزارتخانه (اتاق 325)، مدارک مورد نیاز را به مسئولان مربوط ارائه دهند.
انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
مصوبات جلسه 636 هیات انتخاب و خرید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در جلسه 636 هیأت انتخاب و خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خرید 441 عنوان کتاب در 45 هزار و 300 نسخه به مبلغ کل 24 میلیارد و 218 میلیون ریال تصویب شد.

مراحل تحویل کتاب و سایر مدارک به شرح زیر است:

الف) ناشران محترم بعد از اطلاع از تصویب عناوین ارسالی شان همراه با کتاب های مصوب به میزان اعلام شده، به انبار کتاب واقع در: جاده مخصوص کرج، کیلومتر 10، روبروی شهاب خودرو، خیابان نخ زرین، خیابان شهید جلال، روبروی صنایع آموزشی (هنرستان پیام شهید)، تلفن: 51-44545149 ، مراجعه کنند و پس از تحویل کتاب ها و دریافت رسید انبار، طی مراجعه به امور مالی معاونت امور فرهنگی وزارتخانه (اتاق 325)، مدارک زیر را به مسئول ذی ربط تحویل دهند:

1. رسید انبار 2 برگی (نسخه ذی حسابی و امور مالی)

2. کپی پروانه نشر معتبر (از زمان تحوبل مدارک به معاونت، حداقل تا یک ماه اعتبار داشته باشد)

3. فاکتور فروش (اصل و تصویر):

الف) باید در سربرگ انتشارات و به صورت رسمی باشد (داشتن آرم، نشانی و شماره تلفن انتشارات در سربرگ الزامی است)

ب) فاکتورها دارای شماره و تاریخ باشند و تاریخ فاکتور و تاریخ رسید انبار برابر باشند.

ج) در قسمت خریدار ، فقط نام معاونت امور فرهنگی ذکر شود .

د) از اعلام شماره حساب و مانده بدهی در داخل فاکتور اجتناب شود.

و) مهر و امضاء فقط با خودکار یا قلم جوهر آبی مورد قبول است.

4. پرینت شماره شبا بانک ملی و تأییدیه بانک به نام صاحب پروانه نشر یا انتشارات

ب) ناشران محترم هنگام دریافت رسید انبار، حتماً به تطبیق اطلاعات مندرج در آن با مشخصات کتاب بپردازند تا درصورت مغایرت های احتمالی، مراتب مورد رسیدگی قرار گیرد، در غیر این صورت اعمال تغییرات در مراحل بعدی میسر نخواهد بود.

ج) مهلت مراجعه به انبار، تحویل کتاب و مدارک به امور مالی تا 3 ماه بعد از اعلام در سایت است. از این رو باتوجه به اقتضائات اداری مالی معاونت، مراجعات بعد از مهلت مقرر مورد رسیدگی قرار نمی گیرد.

د) جهت کسب اطلاعات بیشتر با تلفن های زیر تماس حاصل شود:

1. دفتر تحویل کتاب و برگزاری جلسات 38513049

2. دفتر تنظیم حواله خرید کتاب 38512850

3. دفتر امور مالی 38512994

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در جلسه 636 هیأت انتخاب و خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خرید 441 عنوان کتاب در 45 هزار و 300 نسخه به مبلغ کل 24 میلیارد و 218 میلیون ریال تصویب شد.

مراحل تحویل کتاب و سایر مدارک به شرح زیر است:

الف) ناشران محترم بعد از اطلاع از تصویب عناوین ارسالی شان همراه با کتاب های مصوب به میزان اعلام شده، به انبار کتاب واقع در: جاده مخصوص کرج، کیلومتر 10، روبروی شهاب خودرو، خیابان نخ زرین، خیابان شهید جلال، روبروی صنایع آموزشی (هنرستان پیام شهید)، تلفن: 51-44545149 ، مراجعه کنند و پس از تحویل کتاب ها و دریافت رسید انبار، طی مراجعه به امور مالی معاونت امور فرهنگی وزارتخانه (اتاق 325)، مدارک زیر را به مسئول ذی ربط تحویل دهند:

1. رسید انبار 2 برگی (نسخه ذی حسابی و امور مالی)

2. کپی پروانه نشر معتبر (از زمان تحوبل مدارک به معاونت، حداقل تا یک ماه اعتبار داشته باشد)

3. فاکتور فروش (اصل و تصویر):

الف) باید در سربرگ انتشارات و به صورت رسمی باشد (داشتن آرم، نشانی و شماره تلفن انتشارات در سربرگ الزامی است)

ب) فاکتورها دارای شماره و تاریخ باشند و تاریخ فاکتور و تاریخ رسید انبار برابر باشند.

ج) در قسمت خریدار ، فقط نام معاونت امور فرهنگی ذکر شود .

د) از اعلام شماره حساب و مانده بدهی در داخل فاکتور اجتناب شود.

و) مهر و امضاء فقط با خودکار یا قلم جوهر آبی مورد قبول است.

4. پرینت شماره شبا بانک ملی و تأییدیه بانک به نام صاحب پروانه نشر یا انتشارات

ب) ناشران محترم هنگام دریافت رسید انبار، حتماً به تطبیق اطلاعات مندرج در آن با مشخصات کتاب بپردازند تا درصورت مغایرت های احتمالی، مراتب مورد رسیدگی قرار گیرد، در غیر این صورت اعمال تغییرات در مراحل بعدی میسر نخواهد بود.

ج) مهلت مراجعه به انبار، تحویل کتاب و مدارک به امور مالی تا 3 ماه بعد از اعلام در سایت است. از این رو باتوجه به اقتضائات اداری مالی معاونت، مراجعات بعد از مهلت مقرر مورد رسیدگی قرار نمی گیرد.

د) جهت کسب اطلاعات بیشتر با تلفن های زیر تماس حاصل شود:

1. دفتر تحویل کتاب و برگزاری جلسات 38513049

2. دفتر تنظیم حواله خرید کتاب 38512850

3. دفتر امور مالی 38512994
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
بعد از اکران موفق فیلم دینامیت قطعا برای ادامه داشتن این رونق نسبی همچنان باید صاحبان برخی از آثاری که پیش بینی می شود مخاطب بیشتری را با خود همراه کنند، به اکران راضی کرد تا همچنان چراغ سینما روشن بماند. در ادامه نگاهی داشته ایم به فروش فیلم های سینمایی که از ابتدای امسال روی پرده رفته اند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۶

شکیبا افخمی راد | شهرآرانیوز - سینما های ایران از ابتدای شیوع کرونا دوران خوبی را پشت سر نگذاشتند. به طوری که بیشتر سالن ها یا بیشتر مواقع تعطیل بودند یا اگر امکان فعالیت داشتند فیلم های خوبی برای ارائه در اختیار نداشتند. اکران دو فیلم شنای پروانه و خوب بد جلف 2 در اولین دوره بازگشایی سینما و اکران 5 فیلم خورشید ، هفته ای یکبار آدم باش ، تک خال ، خون شد و لاله در نوروز امسال درکنار نمایش آثاری، چون آقای سانسور ، آن شب ، دیدن این فیلم جرم است و زن ها فرشته اند بخشی از تلاش سینماداران برای روشن نگاه داشتن چراغ سینما ها در این مدت بوده است.

گه گاه از بین این آثار برخی نیز با استقبال نسبی روبه رو شدند، اما تداوم این استقبال وابسته به تزریق فیلم های جدید به چرخه اکران بود که این اتفاق رخ نداد. به طوری که بعد از اکران نوروز 1400 در مدت سه ماه هیچ فیلمی به اکران سینما ها اضافه نشد تا اینکه سرانجام سازندگان فیلم دینامیت راضی به نمایش فیلمشان در نخستین روز های تیر شدند. فیلمی که توانست جانی دوباره به سینما ها بدهد. اما قطعا برای ادامه داشتن این رونق نسبی همچنان باید صاحبان برخی از آثاری که پیش بینی می شود مخاطب بیشتری را با خود همراه کنند، به اکران راضی کرد تا همچنان چراغ سینما روشن بماند. در ادامه نگاهی داشته ایم به فروش فیلم های سینمایی که از ابتدای امسال روی پرده رفته اند.

رکورد دینامیت

دینامیت ساخته مسعود اطیابی که بعد از کش وقوس های فراوان بالأخره از 10 تیر امسال راهی پرده سینما ها شد توانست امید به رونق گرفتن دوباره سینما های ایران را زنده کند. این فیلم کمدی در کمتر از یک ماه آن هم در روز هایی که وضعیت بسیاری از شهر ها به دلیل شیوع کرونا قرمز است توانسته 5 میلیارد و 884 میلیون تومان فروش داشته باشد و بالاتر از تمام فیلم های اکران شده در دوران کرونا قرار گیرد. پیش از این فیلم شنای پروانه ساخته محمد کارت که در مجموع به فروش 3 میلیارد و 547 میلیون تومانی دست پیدا کرده بود، جایگاه اول را در اختیار داشت. دینامیت از حضور بازیگرانی بهره گرفته که آثارشان جزو پرفروش ترین آثار سینمای ایران در سال ها اخیر محسوب می شود. قرار گرفتن پژمان جمشیدی و محسن کیایی درکنار هم را می توان از رمز های موفقیت دینامیت در اکران این روز های سینما دانست. احمد مهرانفر، نازنین بیاتی، نادر سلیمانی و امید روحانی از دیگر بازیگران این فیلم سینمایی هستند.

فروش فیلم های اکران نوروز

خورشید ، هفته ای یکبار آدم باش ، تک خال ، خون شد و لاله ، 5 فیلم اکران نوروزی بودند که به ترتیب در رتبه های دوم تا ششم جدول فروش قرار دارند. خورشید ساخته مجید مجیدی که بهترین فیلم سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر شد و با راهیابی به بخش مسابقه اصلی (رقابتی) شیر طلایی در هفتادوهفتمین دوره جشنواره بین المللی فیلم ونیز، جایزه فانوس جادویی این جشنواره را از آن خود کرد، تا به امروز یک میلیارد و 506 میلیون تومان فروخته است. خورشید با بازی علی نصیریان، جواد عزتی و طناز طباطبایی در روز های گذشته اکران آنلاین خود را نیز آغاز کرده است.

هفته ای یکبار آدم باش ساخته شهرام شاه حسینی با اختلاف کمی از خورشید در رتبه سوم قرار دارد. براساس آمار سایت سمفا این فیلم از ابتدای سال یک میلیارد و 355 میلیون تومان فروخته است. پژمان جمشیدی که دینامیت را نیز بر روی پرده دارد یکی از بازیگران اصلی فیلم شاه حسینی است. در رتبه چهارم فیلم کمدی تک خال با فروش 955 میلیون تومان قرار دارد. این فیلم به کارگردانی مجید مافی از حضور بازیگرانی، چون پوریا پورسرخ، سحر قریشی و یوسف تیموری بهره گرفته است. در رتبه پنجم خون شد به کارگردانی مسعود کیمیایی و با بازی سعید آقاخانی قرار دارد. فیلمی که با فروش 191 میلیون تومانی از شکست خورده های گیشه محسوب می شود. اما کمترین فروش در میان فیلم های اکران نوروز را لاله ساخته اسدا... نیک نژاد به دست آورده است. مجموع فروش این فیلم در سینما های کشور 90 میلیون تومان است. فیلمی درباره لاله صدیق قهرمان اتومبیل رانی ایران که مراحل ساختش با حاشیه های فروانی همراه بود و انتظار می رفت حتی با وجود کرونا هم در گیشه موفق تر باشد. در میان فیلم های نوروزی لاله ، خون شد و تک خال آثاری هستندکه اکرانشان در سینما ها به پایان رسیده است.

بعد از اکران دینامیت تهیه کنندگان 9 فیلم پرمخاطب برای اکران داوطلب شده اند

دیگر فیلم های جدید
بعد از اکران دینامیت انتظار می رفت مسئولان سینمایی همچنان به رایزنی هایشان با سازندگان آثار مهمی که در صف اکران هستند از جمله درخت گردو ساخته محمدحسین مهدویان که چندین بار تا پای اکران رفته، اما به دلیل برآورده نشدن انتظاراتش هنور روی پرده نرفته، ادامه دهند، اما تا این لحظه این اتفاق نیفتاده است. اکنون فیلم هایی برای اکران جدید سینما ها انتخاب شده اند که به نظر نمی رسد همچون دینامیت بتوانند گرمابخش چرخه اکران باشند. قصه عشق پدرم به کارگردانی محمدرضا ورزی که محصول سال 1391 است از 31 تیر راهی پرده سینما ها شده است. این فیلم در این مدت 4 میلیون و 637 هزارتومان فروش داشته است. سیاه باز ساخته حمید همتی دیگر فیلم جدید سینماهاست که تا لحظه تنظیم این گزارش به فروش 18 میلیون تومانی دست پیدا کرده است. مدیترانه ساخته هادی حاجتمند، سینماگر مشهدی دیگر فیلم جدید سینماهاست که از 4 مرداد اکرانش را آغاز کرده است. براساس سایت سمفا فروش این فیلم 4 میلیون و 748 هزار تومان در دو روز آغازین اکران بوده است.

فروش سینما های مشهد
این روز ها سینما های مشهد نیز، با رعایت شیوه نامه های بهداشتی به فعالیت خود ادامه می دهند. در بین آن ها سینماهویزه توانسته بعد از سینماکورش تهران در جایگاه دوم پرفروش ترین سینما های کشور قرار گیرد. هویزه فهرست متعددی از فیلم های ایرانی و خارجی را روبه روی مخاطب قرار داده است. در این سینما فیلم های گروه هنر و تجربه شامل ماه در تکه آینه ، مراسم تدفین کلاغ ها ، آبجی و پسر روی پرده هستند. درکنار آن ها پویانمایی های خارجی لوکا ، میچل ها علیه ماشین ها و فیلم های سینمایی خارجی احضار 1، 2 و 3 نیز اکران شده اند.

فهرست فیلم های ایرانی سینماهویزه هم شامل مدیترانه ، قصه عشق پدرم ؛ سیاه باز ، هفته ای یکبار آدم باش ، دینامیت و خورشید می شود. فروش سینماهویزه از ابتدای سال یک میلیارد و 694 میلیون تومان بوده است. پردیس سینمااطلس نیز با فروش 752 میلیون تومانی در میان سینما های مشهد رتبه دوم را به خود اختصاص داده است. در سینمااطلس فیلم های قصه عشق پدرم ، مدیترانه ، هفته ای یکبار آدم باش ، خورشید ، دینامیت و سیاه باز و فیلم خارجی احضار 3 اکران شده اند. آبجی ، هفت و پسر از آثار هنر و تجربه و پویانمایی های زندگی مخفی حیوانات خانگی 1 و 2 و داستان اسباب بازی 4 نیز در فهرست اکران سینمااطلس قرار دارند. سینما افریقا که این روز ها فیلم دینامیت را درحال اکران دارد، از ابتدای سال 374 میلیون تومان فروخته است.

بعد از این سینما، ویلاژتوریست قرار گرفته که فروش 268 میلیون تومانی داشته است. فهرست فیلم های این سینما نیز بلندبالاست و شامل مدیترانه ، قصه عشق پدرم ، هفته ای یکبار آدم باش ، خورشید ، دینامیت ، سیاه باز ، سوم آذر شهر ، آبجی ، پسر و فیلم خارجی احضار 3 می شود. سینما گلشن هم ترجیح داده این روز ها فقط فیلم های جدید اکران شامل مدیترانه ، قصه عشق پدرم و دینامیت را روی پرده ببرد. این سینما از ابتدای سال تا به امروز 207 میلیون تومان فروخته است. در رتبه بعدی هم سینماسیمرغ با فروش 29 میلیون تومانی قرار دارد. این سینما از ابتدای سال مدت زمان زیادی را باز نبوده و حتی اکران دینامیت هم مدیر این سینما را راضی به بازگشایی نکرده است.

لینک خبر :‌ شهرآٰرا نیوز

علیرضا معتمدی کارگردان سینما در اینستاگرام خود نوشت : اداره سانسور سینما اجازه نمی دهد من دومین فیلمم را بسازم. در یک سال گذشته ده ها بار درخواست و حتا التماس کرده ام که از خون من بگذرند و بگذارند فیلمم را بسازم اما هیچ کاری از پیش نبرده ام. دولت سانسور و حذف هنرمندان را به پیمان کاران صنفی برون سپاری کرده تا خودش با خیال راحت بتواند از مسئولیت این قتل عام فرهنگی شانه خالی کند. سرنوشت شغل و زندگی ما را به دست کسانی داده اند که اگر انقلاب نشده بود و هزاران سینماگر را از کار بی کار نکرده بودند معلوم نبود الان در کجاها مشغول چه کارهایی بودند.
این ها درحالی به من اجازه ساخت فیلم نمی دهند که در این مدت ده ها نفر از فرزندان و دامادها و خواهرزاده ها و همپالکی های همین پیمان کاران بدون حتا یک روز سابقه سینمایی مجوز تهیه کنندگی و کارگردانی دریافت کرده اند.
.
شکل و مدل سانسور تغییر کرده، قبلاً فیلمنامه ها را رد می کردند اما حالا خود فیلمسازان را رد می کنند. ملاک شان هم مطلقاً توانایی یا سوابق هنری افراد نیست بلکه میزان نزدیکی متقاضیان به حلقه های فاسد تصمیم گیر سینماست. به همین دلیل است که من در چهار سال گذشته شش فیلمنامه نوشته ام اما نتوانسته ام هیچ کدام آن ها را بسازم.
.
آدم هایی را در شوراهای تصمیم گیر نشانده اند که وظیفه شان تقسیم منافع و بودجه ها بین خودشان و حذف فیلمسازان مستقل از گردونه است. آن ها سینما را به مثابه ارث پدری تکه تکه میان خاندان های بی استعداد مستقر در سینما تقسیم کرده اند، هر گوشه را به کسی داده اند، برای خودشان چند نفر انحصار ابدی ایجاد کرده اند و دیگرانی را که جزو دار و دسته ی آن ها نیستند از همه ی حقوق اولیه ی قانونی محروم کرده اند. چرا؟ چون اگر به فیلمسازان غیر وابسته اجازه دهند که فیلم های ارزان و نو و تماشایی بسازند آن وقت خودشان چه طور می توانند بابت زباله های تصویری که سالی چند تا از آن ها را با پول های کثیف یا بودجه های عمومی تهیه می کنند دستمزدهای میلیاردی بگیرند؟
.
من امروز چهار سال بعد از ساخت اولین فیلمم (رضا) بسیار ناامید و افسرده ام. حتا به اندازه مردم معترضی که جان شان را کف دست می گیرند و به خیابان می روند هم امیدی به تغییر این وضع ندارم. ای کاش سرمایه ام وابسته به اکران فیلمم در ایران نبود و می توانستم بدون اجازه دستگاه سانسور داستان های کوچک خودم را بسازم. کاش می توانستم بیرون از جهان متعفن این نامردمان به کار و زندگی خودم بپردازم. چرا اجازه نمی دهید من کار کنم؟
.
شرح عکس: برای بازی در فیلم جدیدم وزن زیادی کم کرده ام. من و گروهم هشت ماه است منتظر صدور مجوز فیلمبرداری هستیم.

لینک خبر :‌ سینما سینما
سرویس فرهنگ و هنر - یک عضو شورای بررسی صلاحیت تهیه کنندگی در پاسخ به انتقاد یک کارگردان برای صادر نشدن مجوز ساخت فیلم جدیدش، با بیان اینکه اظهارنطرها باید با انصاف همراه باشد، دلایل پیش آمده در این پرونده را تشریح کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۵

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر برخط نیوز به نقل از ایسنا - سید ضیاءهاشمی در پی انتقاد علیرضا معتمدی به صادر نشدن مجوز برای فیلمنامه اش پس از هشت ماه در یادداشتی که در اختیار ایسنا قرار داد به این اظهارات واکنش نشان داد.

معتمدی - کارگردان فیلم رضا - روز گذشته در متنی که در صفحه شخصی خود در فضای مجازی برای صادر نشدن مجوز فیلمبرداری دومین فیلمش منتشر کرده، نوشته بود: اداره سانسور سینما اجازه نمی دهد من دومین فیلمم را بسازم. در یک سال گذشته ده ها بار درخواست و حتا التماس کرده ام که از خون من بگذرند و بگذارند فیلمم را بسازم اما هیچ کاری از پیش نبرده ام. دولت، سانسور و حذف هنرمندان را به پیمان کاران صنفی برون سپاری کرده تا خودش با خیال راحت بتواند از مسئولیت این قتل عام فرهنگی شانه خالی کند. آدم هایی را در شوراهای تصمیم گیر نشانده اند که وظیفه شان تقسیم منافع و بودجه ها بین خودشان و حذف فیلمسازان مستقل از گردونه است.

حال پس از پاسخ همایون اسعدیان - عضو شورای پروانه ساخت -، سید ضیاءهاشمی - عضو شورای بررسی صلاحیت تهیه کنندگی - دراین باره نوشته است: علیرضا معتمدی عضو جامعه صنفی تهیه کنندگان سینمای ایران است، اما متعجبیم که با کار صنفی این قدر مخالفت دارد و آن را مانع ساخت و تولید می داند و کار در این حوزه را کار پیمانکاران صنفی قلمداد کردند!

ای کاش منصف باشیم و به شرایط پیش آمده کمی توجه داشته باشیم. ایشان در مقطعی تقاضای دریافت پروانه ساخت و تهیه کنندگی اول را داشتند که پروسه ارایه آن به طول انجامید. این پروسه را با توجه به شرایط پیش آمده بازگو می کنیم، باشد که با انصاف بیشتری به مسایل توجه کنیم.

پرونده این هنرمند با نبود مدرک تحصیلی که یکی از ارکان مهم در عضوگیری و مطرح شدن در جلسه تهیه کنندگی است روبرو شد. این مسئله با مدرکی که ایشان به صورت معادل در اختیار اتحادیه قرار دادند مرتفع گردید و همین امر زمان بر بود. برگزاری جشنواره کن و عدم حضور برخی از اعضاء اتحادیه به دلیل حضور در جشنواره مذکور مانع تشکیل جلسه شد و بلافاصله در شرایط پیک پنجم کرونا و تعطیلی تهران قرار گرفتیم. هم اینک متاسفیم که سه تن از عزیزان اتحادیه با بیماری کرونا دست و پنجه نرم می کنند که امکان تشکیل جلسه و بررسی پرونده های تهیه کنندگان اول وجود ندارد. از این جهت تمام پروسه ای که از نگاه ایشان به سانسورشان تعبیر شده است و ارشاد را مقصر اصلی می دانند خلاف واقع بوده و وزارت ارشاد در این امر هیچ قصوری نداشته است و ما از جانب ایشان از ارشاد عذرخواهی می کنیم. اگر پروسه زمان بر شده است بخشی از آن به دلیل عدم ارایه مدرک تحصیلی توسط هنرمند بوده که تنها به قاضی رفته و طبیعتا راضی بازگشته اند.

منبع : خبرگزاری ایسنا

لینک خبر :‌ برخط نیوز
سید امیر سیدزاده با اشاره به اینکه به تازگی صدور پروانه ساخت سریال های شبکه نمایش خانگی نیز به ساترا سپرده شده است تأکید کرد که ساترا نباید سخت گیری هایش را بیشتر کند چرا که با سخت گیری و سانسور کیفیت آثار کاهش پیدا کرده و مردم دوباره به سمت شبکه های ماهواره ای می روند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۶ سایت های دیگر : برترین ها

سید امیر سیدزاده تهیه کننده سینما در گفت وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: بیش از یک سال است که ساترا متولی صدور مجوز نمایش سریال ها و برنامه های شبکه نمایش خانگی است و به نظر من در این مدت این نهاد بازدهی و عملکرد مثبتی نداشته است که البته با مصوبه اخیر صدور پروانه ساخت را هم از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گرفته و در واقع شبکه نمایش خانگی به طور کامل در اختیار ساترا قرار دارد.

سیدزاده خاطرنشان کرد: دلیل عدم عملکرد مثبت ساترا در این مدت به نظر من به چند مسئله مربوط می شود. مخاطبان ما به دو نوع سلیقه محدود می شوند، بخشی از مخاطبان را می توان مخاطبان تلویزیون دانست که آثار صداوسیما را دنبال می کنند و مخاطب بعدی دنبال کننده برنامه ها و سریال های خارج از تلویزیون است. با توجه به این دو نوع مخاطبی که در کشور ما وجود دارد باید آیتم ها و ملاک ها برای صدور پروانه ساخت و نمایش متفاوت باشد. با توجه به اینکه رئیس صداوسیما منصوب رهبری است خط قرمزهایی را باید صد در صد رعایت کند که نص صریح و صد در صد شرعی و اسلامی است ولی در شبکه نمایش خانگی با رعایت هنجارهای اجتماعی و فرهنگی لازم سهل گیری هایی می توان متصور شد که ملاک های تلویزیون در آن به شکل صد در صدی رعایت نمی شود و مسائلی مثل پوشش بازیگران بسیار متفاوت تر از تلویزیون است و از نشانه های احتمالاً سیاه نمایی منتج به سفیدنمایی نیز می توان در این رسانه استفاده کرد. به طور کل سهل گیری هایی در این رسانه وجود دارد که زمان مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلیل متفاوت بودن شرایط این وزارتخانه با صداوسیما فضا بازتر بود اما صداوسیما وظایفی دارد که نمی تواند فضا را به اندازه وزارت ارشاد باز نگاه دارد و خط قرمزهایی برای این رسانه جدی و مهم است.

او افزود: در حدود 15 یا 16 ماه اخیر به خصوص درباره قسمت هفتم سریال زخم کاری اگر صدور پروانه ساخت از ابتدا با ساترا بود این سریال به هیچ وجه مجوز ساخت نمی گرفت و به این شکل ساخته نمی شد. ساترا باید این نکته را در نظر داشته باشد که اگر قرار است تعاملی با شبکه نمایش خانگی داشته باشد رفتار حرفه ای خود را به سمتی ببرد که موجب رضایت و اقبال مخاطبان شود. ساترا باید برنامه ریزی دقیق داشته باشد تا امروز که صدور پروانه ساخت و نمایش را بر عهده گرفته هیچ سانسوری بر آثار اعمال نشود. در واقع باید اظهارنظرها در مرحله صدور پروانه ساخت صورت بگیرد تا در صورت ساخته شدن سریال در زمان پخش هیچ سانسور و اعمال نظری را شاهد نباشیم و به نظر من اثری که مجوز می گیرد حتی یک فریم هم نباید سانسور شود چرا که برای هر لحظه و هر صحنه از آن زحمت کشیده شده و هزینه هایی صورت گرفته است. زحمت و تلاش هنرمندان نباید با وسیله ای به نام سانسور از بین برود و نارضایتی عمومی نسبت به ساترا به وجود آورد. سانسور علاوه بر هزینه مالی هزینه معنوی نیز برای هنرمندان به همراه دارد و ساترا از زمان در دست گرفتن پروانه ساخت نباید هیچ سانسوری اعمال کند و تنها در صورتی این سانسور منطقی است که گروه تولید، اثری متفاوت نسبت به آنچه که مجوز گرفته را بسازند.

تهیه کننده فیلم سینمایی تعارض در ادامه اظهار داشت: در وهله اول باید تأکید کنم که هنرمند شایسته سانسور نیست. اگر قرار است ساترا با گرفتن مجوز ساخت شبکه نمایش خانگی را به سمت تلویزیون ببرد قطعاً این رسانه را با شکست مواجه می کند چرا که سرمایه گذار بخش خصوصی برای مدیوم تلویزیون هزینه نمی کند و در فضایی مستقل انتظار دارد حرفی مهم تر و آزادتر بزند. تلویزیون خود در دنبال کردن این سیاست سخت گیرانه موفق نبوده و می بینیم که رسانه ملی طی سال های اخیر با ریزش شید مخاطب روبرو شده است و از طرفی دلزدگی و ناراحتی بسیاری از سوی هنرمندان نسبت به این رسانه وجود دارد. به عنوان مثال زمان پخش سریال پایتخت 6 من در همان قسمت های اول به سانسور اشاره و اعتراض کردم که چرا مطلبی آموزنده را تلویزیون حذف کرده است و پس از من در قسمت های بعدی سایر بازیگران هم به جمع معترضان پیوستند چرا هنرمند حتی در صورت عدم ضرر مالی به سانسور اثرش اعتراض می کند و علاقه دارد عملکردش بدون دستکاری و خدشه نشان داده شود. وقتی تلویزیون این روند را ادامه می دهد طبیعی است که دیگر هنرمندان بسیاری حاضر به همکاری با این رسانه نخواهد بود و قطعاً این سیاست راه به جایی نخواهد برد.

او افزود: ساترا در این مدت که صدور پروانه نمایش را بر عهده داشته به دلیل صدور پروانه ساخت از سازمان سینمایی مجبور به همراهی بوده و به هر حال در برابر برخی آثار که با سیاست هایش در تضاد بوده هم رفتاری مناسب داشته و تا حدی همراهی کرده است اما اگر قرار باشد از این به بعد سختگیری ها را اعمال کند قطعاً با شکست مواجه خواهد شد و این شکست هزینه سنگینی برای فرهنگ و هنر کشور دارد چرا که مخاطبان دوباره به سمت شبکه های ماهواره ای و دیدن برنامه ها و سریال های این شبکه ها روی می آورند که بعضاً حتی شبکه هایی معاند هستند. در حدود 5 سالی که شبکه نمایش خانگی رونق گرفته است شاهد کمتر شدن میزان مخاطبان این شبکه ها بودیم و ساترا باید از این اتفاق مهم صیانت کند و اگر قرار باشد به این مسائل توجهی نشان ندهد قطعاً مخاطبان به سمت شبکه های ماهواره ای می روند.

سیدزاده در پایان اظهار داشت: توصیه من به ساترا و دست اندر کاران آن این است که سعی کنند با همفکری، مشورت و همکاری با هنرمندان شبکه نمایش خانگی را که سختی های بسیاری پشت سر گذاشته تا به چنین رسانه پرمخاطبی تبدیل شده به شرایط بهتری برسانند و بدانند که امروز زمان سخت گیری نیست و کاری کنند که مردم به سمت شبکه های ماهواره ای نروند. ساترا باید شرایطی پدید آورد که سرمایه های داخل، در کشور خودمان برای تولید آثار ایرانی هزینه شوند و اعمال سانسور و بیشتر کردن محدودیت ها مخاطب را دفع می کند و این به ضرر رسانه ملی، شبکه نمایش خانگی، هنرمندان و به طور کل فرهنگ و هنر کشور است.

وبگردی

اجتماعی و فرهنگی تلویزیون سرمایه شبکه های ماهواره ای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سید امیر سیدزاده ساترا

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۶

: مصطفی محمودی دبیر سابق اتحادیه ویدیو رسانه و منتقد سینما گفت: مهمترین دستاورد 8 سال مدیریت فرهنگی دولت تدبیر و امید نابودی کامل شبکه نمایش خانگی بود؛ آن ها با تصمیم گیری و سیاست گذاری های نادرست و اشتباه شان باعث شدند اتفاقاتی تلخ در این حوزه رخ بدهد و این بخش آسیب های جدی ببیند.

این عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران در گفتگو با خبرنگار افزود: دلیل اصلی اتفاقات تلخ در سینمای ایران به ویژه شبکه نمایش خانگی مدیرانی بودند که روی کار آمدند و اغلب کمترین تخصص، تجربه، دانش و آگاهی از این حوزه بسیار تخصصی نداشتند.

وی یادآور شد: آن ها باعث شدند تا شبکه نمایش خانگی که قبل از سال 1392 به شکوفایی رسیده بود و بیش از 30 شرکت در آن فعالیت می کردند به نابودی کشیده شود. عملکرد مدیران سینمایی باعث شد تا از این بیش از 30 شرکت تنها یکی دو شرکت باقی بمانند و کجدار و مریز به کارهای شان ادامه دهند و البته برای درآوردن رزق و روزی در کنار این کار به پخش محصولات غذایی یا آرایشی و بهداشتی بپردازند!

محمودی سپس با بیان اینکه انحلال موسسه رسانه های تصویری توسط مدیران دولت تدبیر و امید بزرگترین آسیب را بر پیکره شبکه نمایش خانگی وارد کرد اظهار داشت: مدیران سینمایی دولت سیزدهم باید احیای موسسه رسانه های تصویری را در اولویت قرار دهند تا تصمیم اشتباه مدیران دولت تدبیر و امید را که باعث اضمحلال این حوزه شد کمی بهبود بخشند.

این کارشناس فرهنگی در همین راستا متذکر شد: درگیری میان ساترا و وزارت ارشاد بر سر تولید محتوا و نظارت باید از بین برود؛ این روزها ملغمه ای در حوزه شبکه نمایش خانگی به وجود آمده و باعث شده تا محصولاتی که از نظر محتوایی به شدت آسیب زننده هستند به تولید و پخش برسند که بی تردید تبعات منفی آن ها را طی سال های آینده در سطح جامعه شاهد خواهیم بود.

وی در بخش دیگری از این گفتگو یکی دیگر از آسیب های شبکه نمایش خانگی طی سال های اخیر را اعطای دستمزدهای بی حساب و کتاب به دست اندرکاران پروژه ها دانست و در این باره اظهار داشت: این دستمزدهای خارج از عرف باعث شد تا ما شاهد رشد قیمت نجومی هزینه تولید یک اثر باشیم به نحوی که بسیاری از تهیه کنندگان قدیمی سینما دیگر قادر به پرداخت چنین هزینه هایی نیستند و ناخودآگاه از کار بی کار شده اند!

محمودی تصریح کرد: پولشویی و سرمایه گذاری های کلان و ریخت و پاش های عجیب در شبکه نمایش خانگی که در سایه بی توجهی و عدم نظارت مدیران سازمان سینمایی انجام می شد آنچنان بر پیکره تولیدات تصویری آسیب وارد کرده که مشخص نیست چند سال طول می کشد تا این رویه اصلاح شود!

این منتقد سینما در بخش دیگری از این گفتگو افزود از سوی دیگر شفاف نبودن حق کپی رایت آثار خارجی هم یکی دیگر از معضلات شبکه نمایش خانگی طی سال های اخیر است به گونه ای که فیلم های روز دنیا به راحتی برای توزیع در این شبکه دوبله می شوند و این اتفاق در عرصه بین الملل آسیب های جدی را متوجه ما می کند.

وی وضعیت امروز شبکه نمایش خانگی را رها و یله عنوان کرد و در این باره گفت: اگر تصمیم نادرست انحلال موسسه رسانه های تصویری گرفته نمی شد و موسسه کما فی سابق وظایف خود را انجام می داد قطعاً همگرایی بین سرویس دهنده های VOD به وجود می آمد و نقش حمایتی و نظارتی در تنظیم بازار از نظر محتوا و کمیت بر عهده این موسسه بود.

محمودی خاطرنشان کرد: امروز در گستره وزارت ارشاد نمایش خانگی متولی مشخصی ندارد. ساترا رسماً اعلام می کند مجوزهای سازمان سینمایی را قبول ندارد و این حقارت جدی برای شبکه نمایش خانگی است که روزگاری در اوج شکوفایی بود.

این کارشناس فرهنگی در خاتمه این گفتگو وظیفه مدیران بعدی سازمان سینمایی را بسیار دشوار ارزیابی کرد و در این باره متذکر شد: اگر ان شاالله مسئولان دولت سیزدهم احیای مجدد موسسه رسانه های تصویری را در دستور کار خود قرار بدهند تازه اولین گام برای رفع معضلات پیش روی شبکه نمایش خانگی برداشته می شود و بی تردید اگر مسئولان تا پایان عمر این دولت هم تلاش کنند تازه شاید بتوانند این حوزه را به دوران اوج و شکوفایی خود در سال 1392 برسانند!

این عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران در گفتگو با خبرنگار افزود: دلیل اصلی اتفاقات تلخ در سینمای ایران به ویژه شبکه نمایش خانگی مدیرانی بودند که روی کار آمدند و اغلب کمترین تخصص، تجربه، دانش و آگاهی از این حوزه بسیار تخصصی نداشتند.

وی یادآور شد: آن ها باعث شدند تا شبکه نمایش خانگی که قبل از سال 1392 به شکوفایی رسیده بود و بیش از 30 شرکت در آن فعالیت می کردند به نابودی کشیده شود. عملکرد مدیران سینمایی باعث شد تا از این بیش از 30 شرکت تنها یکی دو شرکت باقی بمانند و کجدار و مریز به کارهای شان ادامه دهند و البته برای درآوردن رزق و روزی در کنار این کار به پخش محصولات غذایی یا آرایشی و بهداشتی بپردازند!

محمودی سپس با بیان اینکه انحلال موسسه رسانه های تصویری توسط مدیران دولت تدبیر و امید بزرگترین آسیب را بر پیکره شبکه نمایش خانگی وارد کرد اظهار داشت: مدیران سینمایی دولت سیزدهم باید احیای موسسه رسانه های تصویری را در اولویت قرار دهند تا تصمیم اشتباه مدیران دولت تدبیر و امید را که باعث اضمحلال این حوزه شد کمی بهبود بخشند.

این کارشناس فرهنگی در همین راستا متذکر شد: درگیری میان ساترا و وزارت ارشاد بر سر تولید محتوا و نظارت باید از بین برود؛ این روزها ملغمه ای در حوزه شبکه نمایش خانگی به وجود آمده و باعث شده تا محصولاتی که از نظر محتوایی به شدت آسیب زننده هستند به تولید و پخش برسند که بی تردید تبعات منفی آن ها را طی سال های آینده در سطح جامعه شاهد خواهیم بود.

وی در بخش دیگری از این گفتگو یکی دیگر از آسیب های شبکه نمایش خانگی طی سال های اخیر را اعطای دستمزدهای بی حساب و کتاب به دست اندرکاران پروژه ها دانست و در این باره اظهار داشت: این دستمزدهای خارج از عرف باعث شد تا ما شاهد رشد قیمت نجومی هزینه تولید یک اثر باشیم به نحوی که بسیاری از تهیه کنندگان قدیمی سینما دیگر قادر به پرداخت چنین هزینه هایی نیستند و ناخودآگاه از کار بی کار شده اند!

محمودی تصریح کرد: پولشویی و سرمایه گذاری های کلان و ریخت و پاش های عجیب در شبکه نمایش خانگی که در سایه بی توجهی و عدم نظارت مدیران سازمان سینمایی انجام می شد آنچنان بر پیکره تولیدات تصویری آسیب وارد کرده که مشخص نیست چند سال طول می کشد تا این رویه اصلاح شود!

این منتقد سینما در بخش دیگری از این گفتگو افزود از سوی دیگر شفاف نبودن حق کپی رایت آثار خارجی هم یکی دیگر از معضلات شبکه نمایش خانگی طی سال های اخیر است به گونه ای که فیلم های روز دنیا به راحتی برای توزیع در این شبکه دوبله می شوند و این اتفاق در عرصه بین الملل آسیب های جدی را متوجه ما می کند.

وی وضعیت امروز شبکه نمایش خانگی را رها و یله عنوان کرد و در این باره گفت: اگر تصمیم نادرست انحلال موسسه رسانه های تصویری گرفته نمی شد و موسسه کما فی سابق وظایف خود را انجام می داد قطعاً همگرایی بین سرویس دهنده های VOD به وجود می آمد و نقش حمایتی و نظارتی در تنظیم بازار از نظر محتوا و کمیت بر عهده این موسسه بود.

محمودی خاطرنشان کرد: امروز در گستره وزارت ارشاد نمایش خانگی متولی مشخصی ندارد. ساترا رسماً اعلام می کند مجوزهای سازمان سینمایی را قبول ندارد و این حقارت جدی برای شبکه نمایش خانگی است که روزگاری در اوج شکوفایی بود.

این کارشناس فرهنگی در خاتمه این گفتگو وظیفه مدیران بعدی سازمان سینمایی را بسیار دشوار ارزیابی کرد و در این باره متذکر شد: اگر ان شاالله مسئولان دولت سیزدهم احیای مجدد موسسه رسانه های تصویری را در دستور کار خود قرار بدهند تازه اولین گام برای رفع معضلات پیش روی شبکه نمایش خانگی برداشته می شود و بی تردید اگر مسئولان تا پایان عمر این دولت هم تلاش کنند تازه شاید بتوانند این حوزه را به دوران اوج و شکوفایی خود در سال 1392 برسانند!

لینک خبر :‌ هشدار نیوز
دبیر شورای صنفی نمایش، گفت: با توجه به استقبال از فیلم دینامیت ، حالا 9 فیلم پرمخاطب برای ورود به چرخه اکران عمومی آمادگی خود را اعلام کرده اند.

مرتضی شایسته با اشاره به این که از روز گذشته، سینما ها فعالیت خود را از سر گرفته اند، اظهار داشت: با توجه به استقبال خوبی که در هفته اول اکران فیلم سینمایی دینامیت از سوی مخاطبان شد حالا به نظر می رسد صاحبان دیگر آثار نیز ترغیب به نمایش فیلم های خود شده اند.
گیشه خوب دینامیت حتی رضایت سینماداران نیز برآورده کرده است و آن ها نیز با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی تمام تلاش خود را می کنند که تا شرایط مناسبی را برای حضور مخاطبان در سینماها فراهم کنند.
دبیر شورای صنفی نمایش از ثبت درخواست هایی برای اکران فیلم ها به شورای صنفی نمایش نیز خبر داد و گفت: این درخواست ها در جلسه آینده شورای صنفی نمایش بررسی و نتیجه نهایی اعلام خواهد شد.
همچنین سازمان سینمایی با پرداخت 2 میلیارد و 500 میلیون تومان در قبال 5 میلیارد فروش در گیشه به صاحبان فیلم ها، شرایط خوبی را برای اکران فراهم کرده است.
دبیر شورای صنفی نمایش، خاطرنشان کرد: در حال حاضر 25 فیلم بسیار پرمخاطب و عالی وجود دارد که می تواند در چرخه اکران قرار گیرد، که از این بین 9 فیلم تمایل به اکران عمومی دارند.

لینک خبر :‌ افکار نیوز
علی رویین تن کارگردان سینما و تلویزیون معتقدست فعالیت در شبکه نمایش خانگی را خوب و دعوای وزارت ارشاد و ساترا جنگی بر سر قدرت است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۶

علی رویین تن کارگردان سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری صبا درباره فضای جدید شبکه نمایش خانگی و پلتفرم ها گفت: به نظر من فضای جدیدی که در عرصه نمایش به وجود آمده بسیار خوب است، چون این امکان را می دهد تا مخاطب بتواند با انتخاب اثر مورد نظر خود از این شکل تولیدات حمایت کند اما در این حوزه باید همه جوانب را در نظر گرفت.

او افزود: به نظر من پلتفرم ها باید زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اداره شوند چراکه متولی فیلمسازی در این کشور این وزارتخانه است، به همین دلیل دعواهای میان ارشاد و ساترا را نوعی جنگ قدرت می دانم که سودی برای فیلمسازی کشورمان ندارد.

این کارگردان در بخش دیگری از صحبت های خود درباره فعالیت هایش بیان کرد: تصمیم دارم در صورت مهیا شدن شرایط دو فیلم سینمایی با نام های گوشه ای بیداد و اکبر شاه را جلوی دوربین ببرم. نگارش این دو فیلمنامه را خود برعهده دارم و قرار است این آثار، کاری عاشقانه در زمینه موضوعات اجتماعی باشند.

او اضافه کرد: سریالی با عنوان شهین و مهین نیز در میان فعالیت های پیش رو قرار دارد که برای شبکه نمایش خانگی تولید خواهد شد. این مجموعه در ژانر کمدی است و نگارش سناریوی آن را خود انجام داده ام.

رویین تن در پایان درباره فیلم زمهریر که مدت هاست منتظر اکران است، توضیح داد: هنوز وضعیت اکران این فیلم مشخص نیست و تمام گمانی زنی ها درباره آن صحت ندارد. درباره دلایل پیش آمدن چنین وضعیتی برای فیلم هم بهتر است در این لحظه حرفی نزنم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا

شفقنا- بر اساس هماهنگی به عمل آمده طی روزهای آینده، چگونگی مراجعه برای زمان بندی تزریق واکسن اعلام خواهد شد.

به گزارش شفقنا، مطابق سند ملی واکسیناسیون و با هماهنگی به عمل آمده با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای تزریق واکسن اصحاب رسانه، فهرست 23 هزار نفری خبرنگاران، اصحاب رسانه، اعضای خانه های مطبوعات در سراسر کشور، اعضای روزنامه نگار صندوق اعتباری هنر و ... برای معاونت بهداشت وزارت بهداشت درمان و اموزش پرشکی ارسال شد.

پیرو اطلاعیه قبلی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اخذ اطلاعات از صاحبان امتیاز و مدیران مسئول رسانه ها از طریق سامانه جامع رسانه های کشور و نیز اطلاعات خبرنگاران در صندوق اعتباری هنر و سامانه خانه های مطبوعات فهرست اسامی تهیه و ارسال شده است. بر اساس هماهنگی به عمل آمده طی روزهای آینده، چگونگی مراجعه برای زمان بندی تزریق واکسن اعلام خواهد شد.

همچنین فهرست اسامی معرفی شده در راستای شفافیت منتشر می شود.

بیش از 4500 رسانه شامل خبرگزاری ها، روزنامه ها، پایگاه های خبری و نشریات، از امکان ثبت مشخصات خبرنگاران خود برای واکسیناسیون در سامانه جامع رسانه های کشور برخوردار بودند.ضمنا با توجه به امکان افزایش سهمیه تزریق واکسن خبرنگاران، در روزهای آتی، شیوه جمع آوری اسامی برای فهرست دوم خبرنگاران و اصحاب رسانه اطلاع رسانی خواهد شد.

انتهای پیام

شفقنا در شبکه های اجتماعی: توییتر | اینستاگرام | تلگرام

لینک خبر :‌ شفقنا
تهران- ایرنا- حرفه خبرنگاری به واسطه سوگند خداوند بر قلم از جایگاه خاص و قابل احترامی برخوردار است؛ اما هر از چند گاهی این تقدس ها به سبب نبود فهم مشترک از ارتباطات و علوم پیرامون آن، توسط برخی مسوولان شکسته می شود. سوال اینجاست که چرا باید با خبرنگاران در انجام امور حرفه ای همراهی کرد؟
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۵

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار گروه پژوهش ایرنا، رسانه ها پس از شناخته شدن به عنوان رکن چهارم دموکراسی نقش ویژه و بالقوه ای در راستای ایجاد همبستگی، آموزش، تفریح و افزایش آگاهی های اجتماعی ایفا کرده اند.

رسانه ها در دنیای کنونی در لایه های زیرین زیست بشری رخنه کرده و دیگر زندگی بدون وسایل ارتباط جمعی در مخیله ها نمی گنجد و همین امر سبب پررنگ شدن نقش خبرنگار حرفه ای و آموزش دیده می شود چرا که آنان با داشتن سواد رسانه ای می توانند سره را از ناسره در جهان بیشمار داده ها تشخیص داده و از شیوع اطلاعات و اخبار کذب پیشگری کنند.

البته اگر از منظر دینی به امر رسانه پرداخته شود، قدمت بسیار بیشتری پیدا می کند چرا که رسولان خود پیام آوران الهی بودند تا مردمان را از منجلاب بدبختی و فلاکت دور کرده و با رساندن افراد به مقام والای انسانیت آنان را به سرای خوشبختی رهنمون سازند؛ هر چند که با گذشت زمان این ساخت قدسی به واسطه امیال نفسانی انسان، وسیله ای برای تحریف افکار عمومی برای مجاب ساختن شهروندان در راستای نیل به اهداف و برنامه های دول و حکام شد.

مطبوعات در ایران نیز در اواسط حکومت قاجار شکل گرفت و خبرنگاران طی این سالها با فراز و فرود های بیشماری گام برداشته اند به گونه ای که حتی جانشان را در راه رساندن حرف صادق در طبق اخلاص گذاشته اند که نمونه های زیادی از آن را می توان در دوران نهضت مشروطه و انقلاب اسلامی بیان کرد.

خبرگزاری ایرنا نیز پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی بار دیگر سعی کرد تا با نصایح داهیانه امام خمینی (ره) ، رسانه ای برای پیوند حکومت اسلامی با مردم همراه با پاسداشت حرمت قلم شود و در این راه نیز شهدا و ایثارگران زیادی نیز تقدیم انقلاب در هشت سال دفاع مقدس کرد.

متاسفانه طی روزهای گذشته خبری در خروجی خبرگزاری ها مبنی بر برخورد سخیف مامور اجرای حکم با خبرنگار و مسوول دفتر ایرنا هنگام پلمب ساختمان اداره ورزش و جوانان شهرستان کاشان منتشر شد که از این رفتار به عنوان تهدیدی برای آزادی رسانه ها و استقلال خبرنگاران در جریان ماموریت های حرفه ای قلمداد شد.

محمد خدادای معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در همین زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: ماهیت کار خبرنگاری ورود به موضوعاتی است که اساسا دارای چالش ، بحران ، مخاطره و حوادث هست و بر اساس تعاریف حرفه ای در مورد رسانه وظیفه آن روشنگری، کمک برای روش شدن ابعاد حادثه و حل و فصل موضوعات کند.

وی با بیان اینکه کارکرد رسانه ، ایجاد پل ارتباطی بین مردم و دولت و دستگاه های مختلف با یکدیگر است است، خاطرنشان کرد: هیچ خبرنگاری نیست که بخواهد مشکل و بحران ایجاد کند؛ بلکه آنان قصد کمک برای ساده سازی و حل و فصل موضوعات را دارند.

وی با تاکید بر اینکه نخستین مولفه برای این امر درک شرایط کار خبرنگاری، جایگاه و نقش رسانه هاست؛ اظهار داشت: نباید کارکرد خبرنگاران سبب سوء تفاهم شده و منجر به تقابل با رسانه ها شود چرا که رسانه ها طرفدار هیچ فرد و جناح و گروهی نیستند؛ بلکه طرف عدالت و روشنگری است.

خدادی با اشاره بر اینکه رسانه بستر و ظرفیتی دارد که همگان بدان نیازمند هستند؛ افزود: رسانه به تنهایی برای خودش هیچگاه کاری نمی کند بلکه کارکرد اصلیش برای دیگران است به طور مثال هیچ نفعی در حوادث و بلایای طبیعی و غیره ندارد، اما در چنین شرایطی ورود پیدا می کند و در کنار طرفین قرار می گیرد.

وی اظهار داشت: نیازمند شناخت هر چه بیشتر ضرورت، جایگاه و کارکرد رسانه ها هستیم تا با رسمیت شناختنش به عنوان بخش مهمی از جامعه برای کمک و مساعدت دولت و ملت بشمار رود.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: البته رسانه ها هم دارای وظایفی هستند که در چارچوب قوانین و مقررات به آنها اشاره شده است و اینگونه نیست که برایش هیچ چارچوب و جایگاهی قایل نشویم.

وی با تاکید بر صحت و دقت اخبار در رسانه ها گفت: خبرنگاران بایستی در ورود به حوادث بی طرفی را حفظ کنند و خود را در یک سمت و سو موضوع قرار ندهند. البته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتظار دارد همانگونه که اثرگذاری رسانه ها در هر حادثه و واقعه ای کاملا بارها اثبات شده، به همین میزان نیز کارکردشان حرفه ای باشد. اخلاق در این امر بسیار مهم است و افرادی که جایگاه حاکمیتی دارند و نیز رسانه ها که در کارکرد خبری قرار دارند؛ آنرا به عنوان نقطه اصلی هر نوع فعالیتی قرار دهند که در منظر افکار عمومی قرار گیرد.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: اساسا برخورد قهری با هر موضوعی نباید انتخاب نخست باشد و این امر حتی در مورد بزه کاران نیز صادق است و بر همین اساس نیز ناجا پلیس پیشگیری راه اندازی کرده است.

وی یادآور شد: ماهیت برخورد قهری اصولا معنایی ندارد و بایستی آخرین انتخاب بشمار رود؛ حال اگر این برخورد با خبرنگار صورت گیرد که به منزله یک فاجعه بزرگ است.

خدادی با تاکید بر اینکه برخورد قهری در جامعه و حتی درون یک خانواده را هیچکس توصیه نمی کند و همگان بر این باورند که باید آخرین گزینه باشد، تصریح کرد: انتظار می رود ظریب تحمل ما در برابر رسانه ها حداکثری باشد.

وی گفت: اینها نکاتی است که فعالیت و کارکرد مشارکتی و ایجاد یک جامعه ای بر بستر همکاری را علی رغم وجود چالش ها بحران ها و مشکلات به سمت همگرایی هدایت می کند و جامعه را از تنش به فضای آرامش نزدیک می کند؛ آرامشی که معنایش محو کردن موضوعات و یا پاک کردن صورت مساله ها نیست بلکه حل کردن موضوعات با پیدا کردن راه حل های منطقی است.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: بر همین اساس محور هر گونه رفتار و قضاوت مسوولان و خبرنگاران باید بر پایه اخلاق، بردباری، صبر، تحمل و درک متقابل باشد تا منتج به انصاف شود که نتیجه آن نیز عدالت می شود.

*** جهان پیرامونی برخی از مسوولان همچنان سنتی است

همچنین محمد سلطانی فر، پژوهشگر و استاد ارتباطات اجتماعی نیز در همین زمینه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: متاسفانه مقوله روزنامه ، پدیده ای است که از غرب به شرق آمده و روزنامه نگاری نیز در ایران با فاصله ای بیش از دو قرن از بدو شکل گیری آن به وجود آمده است.

وی با اشاره به تاریخ شکل گیری مطبوعات در ایران گفت: هر چند که صنعت روزنامه در کشور ما شکل گرفت؛ اما واقعیت آن است که این امر بدون در نظر گرفتن ادبیات، فرهنگ، ساختار و نیاز کشور و شهروندان وارد این سرزمین شد.

وی افزود: البته این به معنای آن نیست که هر چیزی که برای نخستین بار وارد کشور می شود؛ باید از قبل همه ملزوماتش را آمده کنیم و یا چرخ را از اول تولید کنیم و بعد وارد مسایل دیگر شویم بلکه واقعیت آن است که آن چیزی را که ما از پدیده روزنامه نگاری و آزادی در غرب مشاهده می کنیم؛ به طور حتم آوردن و جا انداختشان همین تبعات را در پی خواهد داشت.

معاون سابق مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: متاسفانه اغلب مسوولان، آشنا به وظایفشان در قبال روزنامه و خبرنگار نیستند و به قولی آنان هنوز در سنت بسر می برند؛ هر چند که ژست مدرنیته و یا حتی پست مدرنیته را می گیرند. آنان هنوز هم احساس می کنند که وظیفه خبرنگار صرفا پیام رسانی آنها به مردم است و در قبال مردم شانی برای پاسخگویی قایل نیستند.

استاد ارتباطات اجتماعی دانشگاه علوم و تحقیقات گفت: این ساختار معیوب کماکان تداوم دارد هر چند که خبرنگاران ایرانی سعی در تطبیق حرفه خویش با دنیای کنونی هستند، اما کماکان جهان پیرامونی برخی از مسوولان همچنان سنتی است و همین امر سبب اختلافی است که در کاشان و سایر مناطق دیگر در برخورد با خبرنگار مشاهده می شود. بسیاری از مسوولان هنوز تفکر بیش از 50 سال قبل را دارند و با همان ایده ها به وظایفشان در قبال روزنامه نگاران می نگرند چرا که احساس می کنند رسانه ها روابط عمومی هایی هستند که فقط باید پیام آنان را به مردم برسانند.

وی با تاکید بر اینکه آنان روابط خود با رسانه ها را همچون کارکرد روابط عمومی ها تلقی می کنند، یادآور شد: این گونه مسوولان به هیچ عنوان حاضر به تفکر پاسخگویی نیستند ضمن اینکه به شدت نقد ناپذیر بوده و در مورد نقد بی طاقت و تحملشان تقریبا صفر است.

نویسنده کتاب پوشش خبری خاطرنشان کرد: آنان نسبت به وظایف خود در قبال پاسخگویی به هیچ عنوان آشنا نیستند و احساس می کنند که تحت هیچ شرایطی نباید به رسانه ها و افکار عمومی پاسخ دهند و رسانه ها را در دسته بندی های سیاسی و جناحی قرار می دهند و نهایتا موضعی که در قبال آن می گیرند کاملا یکطرفه ، کنشی و ساختاری است که احساس می کنند باید تا جایی که می توانند اخبار و اطلاعات را از آنها پنهان کنند.

رفتار ناشایست و خارج از عرف با مسوول نمایندگی خبرگزاری جمهوری اسلامی در کاشان و بازداشت غیرقانونی وی هنگام انجام یک ماموریت خبری با واکنش اهالی رسانه در این شهرستان همراه شد.

رییس حفاظت دادسرای کاشان که روز شنبه هفته جاری مسوولیت تیم اجرای حکم پلمب اداره ورزش و جوانان این شهرستان را بر عهده داشت، حین اجرای حکم علاوه بر ضبط و آسیب رساندن به دوربین خبرنگار ایرنا ، او را بازداشت کرد.
رفتار غیرقانونی مامور نیروی انتظامی در حالی انجام شد که دهها تن از مردم در حال نظاره اجرای حکم و مشاهده رفتار این مامور ضابط قضایی بودند. مامور یادشده سپس خبرنگار ایرنا را دستبند زده، سوار خودرو کرده و به دادسرا انتقال داد تا پرونده قضایی برای وی تشکیل دهد. پس از انتقال خبرنگار ایرنا به دادسرا، قاضی پرونده دستور آزادی خبرنگار ایرنا را صادر کرد اما پرونده قضایی در این زمینه در دادسرا تشکیل شده است. خبرگزاری جمهوری اسلامی این موضوع را با یک روز تاخیر رسانه ای کرد که شاید در این فاصله مسوولان نیروی انتظامی یا شهرستان کاشان به خاطر اقدام ناپسند ضابط قضایی پلمب اداره ورزش و جوانان کاشان، از مسوول نمایندگی ایرنا در این منطقه دلجویی کنند اما متاسفانه چنین نشد.
با این وجود برخی مسوولان ادارات و نهادها، رسانه ها و شماری از خبرنگاران کاشان ضمن محکوم کردن این اقدام، از خبرنگار ایرنا دلجویی کردند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
گزارش نهایی نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم که بخش هایی از آن در جلسه کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم ارائه شده بود، منتشر و در آن ریزترین هزینه های بخش های مختلف از سوی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۶ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

به گزارش ایکنا، در جلسه اخیر کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم ، که آخرین جلسه این کمیسیون در دولت دوازدهم بود، گزارش نهایی نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم از سوی برگزارکنندگان این نمایشگاه ارائه شد. همچنین روز گذشته، پنجم مردادماه، در محل معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از دست اندرکاران این نمایشگاه تجلیل شد و عبدالهادی فقهی زاده، معاون قرآن و عترت بر اجرای دومین نمایشگاه تا پایان سال جاری تأکید کرد. بر همین اساس، در ادامه نگاهی اجمالی به نکات آماری گزارش نخستین دوره، منتشر شده از سوی این معاونت خواهیم داشت.

براساس گزارش منتشر شده، نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم از 11 تا 22 اردیبهشت مصادف با 18 تا 29 ماه مبارک رمضان در دو بخش فروشگاهی و محتوایی و با شعار قرآن؛ کتاب رشد و رویش برگزار شد. زمان شروع به کار دبیرخانه دی 99 و زمان تشکیل کمیته ها و شروع اقدامات اجرایی نیز اسفند سال گذشته بود.

در این گزارش به بیش از 30 اقدام به عنوان مهم ترین اقدامات اشاره شده است، از جمله تحقق حمایت از مجموعه های مردمی با شعار خدمت مردم به مردم؛ حمایت رسانه ای، تبلیغاتی و مالی از مجموعه های مردمی حاضر در نمایشگاه به صورت مستقیم و غیرمستقیم؛ حمایت مستقیم از مجموعه های مردمی از طریق استفاده مردم از خدمات آنها؛ طراحی خدمات محتوایی در 14 بخش اصلی و دو بخش فرعی و حضور بیش از 1114 مجموعه، فرد و محصول.

نکته ای که در مورد اقدامات ذکر شده در گزارش نمایشگاه علاوه بر تکراری بودن برخی از آنها، قابل ذکر است بحث دربرگیری آنهاست که به نظر می رسد، بسیار گسترده دیده شده، به گونه ای که اقداماتی همچون انتشار 70 خبر و گزارش و مصاحبه در سایت نمایشگاه تا رفع مشکلات نرم افزاری و ... به چشم می خورد. ضمن اینکه از اقدام 16 تا 30 به بحث تبلیغات رسانه ای و محیطی نمایشگاه قرآن اختصاص دارد و همه این موارد می توانست در قالب یک اقدام مهم ذکر شود.

در بخش دیگری از این گزارش آمارهایی از نمایشگاه قرآن ارائه شده است. در این بخش تعداد کل بازدیدها 35 میلیون و 996 هزار و 630 و تعداد کل کاربران نیز حدود 600 هزار اعلام شده است. بیشترین بازدید مربوط به 21 اردیبهشت و کمترین بازدید نیز مربوط به 14 اردیبهشت است.

همچنین مجموع بازدیدکنندگان نمایشگاه مجازی قرآن از 102 کشور دنیا اعلام شده است که بعد از ایران کشورهای آمریکا با 535 هزار بازدید، آلمان با 227 هزار، انگلستان با 193 هزار و فرانسه با 138 هزار بازدید بیشترین بازدیدها را داشته اند. حدود 20 درصد از کاربران از طریق موتورهای جستجوگر یا به طور مستقیم، وارد بخش فروشگاهی شده اند.

طی نشست نقد و بررسی این نمایشگاه ، که هفتم تیرماه در ایکنا برگزار شد، در مورد بازدید مخاطبان کشورهای دیگر از نمایشگاه قرآن نیز پیش تر در مورد استفاده شهروندان ایرانی از فیلترشکن و ثبت بازدید آنها به عنوان بازدیدکننده خارج از کشور سؤال شده بود؛ در همان زمان برگزارکنندگان نمایشگاه مجازی قرآن کریم اعلام کردند که در ثبت آمار بازدیدکنندگان خارجی استفاده از فیلترشکن مورد توجه قرار گرفت.

بر اساس گزارش ایکنا، در این آمار جزئیات بیشتری ارائه نشده اما با یک تحلیل ساده می توان به جزئیات بیشتر پی برد. بر همین اساس هر بازدیدکننده مجموعاً حدود 60 بار از نمایشگاه بازدید کرده یا 60 صفحه از نمایشگاه مجازی قرآن را دیده است. همچنین میزان بازدید در 21 اردیبهشت بالاترین بود، زیرا در همان ایام حدود 40 میلیون پیامک تبلیغی از طریق اپراتورهای تلفن همراه به شهروندان ارسال شد. این تعداد پیامک نتوانست بیشتر از 156 هزار نفر را مجاب به بازدید از نمایشگاه قرآن کند، اما منجر به ثبت رکورد بیشترین بازدید در طول نمایشگاه شد.

در ادامه گزارش بخش های مختلف این نمایشگاه معرفی شده است. بخش اصلی دارای 14 زیربخش تلاوت قرآن(13 مجموعه)، ترجمه و تفسیر(17 مجموعه)، مشاوره و پاسخگویی(15 مجموعه)، آموزش(29 مجموعه)، فروشگاه ها(سه مجموعه)، برترین محصولات(40 مورد)، سایت ها(56 مورد)، نرم افزارها(35 مورد)، پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی(سه مورد)، نشست ها(40 مورد)، خادمان(300 مورد)، نگارخانه(350 اثر از 130 هنرمند)، معرفی مؤسسات (114 مورد) و آواها و نغمات (40 گروه) است. همچنین در بخش فرعی نیز دو زیربخش معرفی جشنواره ها(9 مورد) و ویژه های نمایشگاه(15 مورد) کل بخش های نمایشگاه هستند.

براساس گزارش ایکنا، موضوعی که در مورد بخش محتوایی نمایشگاه مجازی قرآن کریم مطرح شده، حضور مؤسسات در این نمایشگاه است. بسیاری انتظار داشتند در نمایشگاه مجازی حضور مؤسسات بسیار پررنگ باشد، زیرا سختی های رفت و آمد و نیز محدودیت های جایابی در نمایشگاه فیزیکی را ندارد، اما این امر محقق نشد. البته برگزارکنندگان نمایشگاه قرآن بر حضور مطلوب مؤسسات در نمایشگاه تأکید کردند، اما در پاسخ به این انتقادات اذعان کردند که در نمایشگاه مجازی قرآن مؤسساتی می توانستند حضور یابند که فعالیت شاخصی در فضای مجازی داشته باشند و چون تعداد این مؤسسات زیاد نیست، حضور آنها در نمایشگاه به زعم برخی کم و تمام دارایی بخش مردمی بود. مدیران اجرایی نمایشگاه اعتقاد داشتند که همین حضور نتیجه تلاش و بررسی میدانی بسیار زیاد تیم های بررسی بود.

این موضوع نشان می دهد که با وجود گذشتن دو سال از شیوع کرونا و مجازی شدن بسیاری از فعالیت ها هنوز تعداد زیادی از مؤسسات قرآنی کشور نتوانسته اند خود را با این شرایط وفق دهند و برنامه شاخصی برای اجرا در فضای مجازی داشته باشند، مطلبی که نگاهی عمیق تر به آن می تواند بیانگر کم کاری نهادهای دولتی در موضوع توانمندسازی مؤسسات باشد.

در این گزارش برنامه های جنبی نمایشگاه مجازی قرآن کریم شش مورد شامل چهار رونمایی، یک مسابقه و یک پویش بود. همچنین بیشترین بازدیدها در بخش محتوایی به ترتیب برای بخش های آموزش(آکادمی حفظ قرآن)، پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی(بهترین های نوجوان)، ترجمه و تفسیر(تفسیر نور) و تلاوت(قرآن صوتی بیان) بود.

در بخش فروشگاهی نیز به حضور 476 ناشر و ارائه 17 هزار و 296 عنوان کتاب اشاره شد. در این بخش 83 هزار و 596 کتاب به فروش رفت. میزان فروش پشت جلد، رقمی حدود سه میلیارد و 451 هزار تومان بود که حدود 650 میلیون تومان آن تخفیف و نیز مبلغ واقعی فروش دو میلیارد و 760 میلیون تومان بود.

بیشترین ناشران از تهران و بیشترین مرسوله نیز به قم ارسال شد. همچنین بیشترین خرید برای شهر تهران بود. بیشترین مسافت ارسالی نیز به بندر کنارک در استان سیستان و بلوچستان با مسافت 1793 کیلومتر بود. همچنین تعداد کل تماس هایی که با نمایشگاه ثبت شد 18 هزار و 872 تماس بود.

براساس گزارش ایکنا، بخش فروش نمایشگاه قرآن ناخواسته با نمایشگاه کتاب مقایسه می شود؛ د ر نمایشگاه مجازی قرآن کریم حدود 83 هزار کتاب به فروش رفت و حدود دو میلیارد و 760 میلیون تومان نقدینگی به همراه داشت ، در حالی که این ارقام در نمایشگاه مجازی کتاب تهران (بهمن 1399) 223 هزار سفارش و 64 میلیارد تومان نقدینگی بود.

همچنین در گزارش ارائه شده به تعداد خریداران نمایشگاه قرآن هم اشاره نشده است، در حالی که در نشست نقد و بررسی نمایشگاه مجازی قرآن کریم که در ایکنا برگزار شد، تعداد کاربرانی که اقدام به خرید از نمایشگاه مجازی قرآن کریم کرده بودند حدود 9 هزار نفر اعلام شده بود.

در بخش دیگری از گزارش نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم به موضوع هزینه ها پرداخته شده است. در این بخش بیشترین هزینه برای زیرساخت و فناوری بوده که رقمی حدود یک میلیارد و 174 میلیون و 500 هزار تومان را به خود اختصاص داده است. همچنین میزان هزینه های بخش خدمات محتوایی 484 میلیون و 200 هزار تومان و میزان هزینه های تبلیغات و اطلاع رسانی نیز 92 میلیون و 200 هزار تومان و مجموع هزینه های نمایشگاه یک میلیارد و 750 میلیون و 900 هزار تومان اعلام شده است.

از جمله نکات مثبت در این بخش اعلام ر یز هزینه ها در بخش های مختلف است؛ برای مثال در بخش زیرساخت و فناوری بیشترین هزینه که یک میلیارد و 100 میلیون تومان است به خانه کتاب و ادبیات ایران که مجری برپایی بخش فروش بود اختصاص یافت. در بخش تبلیغات و اطلاع رسانی نیز ریز مبالغ در آیتم هایی همچون کارت هدیه خبرنگاران ، شارژ سامانه پیامکی ، چاپ پوستر ، آگهی رپرتاژ و انجام فعالیت های تبلیغاتی و اطلاع رسانی اعلام شده که بیشترین مبلغ مربوط به فعالیت های تبلیغی و اطلاع رسانی با 70 میلیون تومان است.

در بخش پایانی این گزارش به هفت نکته به عنوان نکاتی که می تواند منجر به بهبود نمایشگاه در ادوار آینده شود اشاره شده است. از جمله این موارد می توان به معطل ماندن فعالیت های مرتبط با نمایشگاه پیش از برگزاری به دلیل مسائل مدیریتی، شفاف نبودن نمایشگاه و کارکرد آن برای مردم با توجه به عدم سابقه برگزاری این نوع نمایشگاه و عدم بهره مندی مناسب از ظرفیت های رسانه ای اشاره کرد.

در نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم مجموعاً سه میلیارد تومان یارانه به 17 هزار و 500 فعال قرآنی در قالب اعتبار خرید اهدا شد. این فعالان شامل هفت گروه خادمان قرآن ، مربیان و مدرسان قرآن ، قاریان قرآن، حافظان قرآن ، مدیران فرهنگی و قرآنی ، فعالان رسانه ای قرآنی بودند. نکته جالب در مورد بن های خرید اختصاص یافته این است که از مجموع سه میلیارد تومان بن اختصاص یافته فقط 500 میلیون تومان مورد استفاده قرار گرفته است. تمام بن های مورد استفاده از سوی بانک صادرات تأمین شده است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
مدرس و داور بین المللی قرآن ضمن وارد کردن نقدهایی به شیوه انتخاب خادمان قرآن و حضور برخی افراد منتخب در مراسم شب گذشته، گفت: چگونه ممکن است فردی که نه خود قاری، حافظ یا مدرسی مطرح در سطح کشور است، برای چنین مسئولیت خطیری که کار آن انتخاب قاری، حافظ، مدرس و ... است، انتخاب شود؟ اصلاً چنین افرادی که نظیرشان هم کم نیست و در حال حاضر مسئولیت های کلیدی قرآنی را در سیطره خود دارند، چه نسبتی با جامعه قرآنی دارند؟
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۵

بیست و ششمین مراسم تجلیل از خادمان قرآن کریم، شب گذشته، چهارم مردادماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و به منظور تجلیل از 12 خادم برگزیده قرآن کریم در سال 1400 در حسینیه شماره دو جماران برگزار شد.

حضور برخی اسامی در بین خادمان قرآن کریم باعث گمانه هایی در مورد انتخاب های این دوره شده و اعتراضاتی را نیز به همراه داشته است، از جمله این اعتراضات مربوط به انتخاب خادم برگزیده در بخش تولید نرم افزار قرآنی است. غلامرضا شاه میوه، از جمله منتقدان این انتخاب است و از برخی روابط سخن گفته است. در ادامه گفت وگوی خبرنگار ایکنا با این مدرس، مؤلف و پیشکسوت قرآن کریم را می خوانید؛

شاه میوه در پاسخ به سؤالی در مورد انتخاب خادم برگزیده قرآن کریم در بیست و ششمین دوره گفت: در مورد انتخاب خادمان قرآن، دو نقد را وارد می دانم، البته در این نقد روی سخن بنده با افراد انتخاب شده نیست و برای تمامی آنها احترام خاصی قائل هستم. نقد اول من به دبیر انجمن خادمان قرآن کریم برمی گردد که مسئولیت مستقیم با ایشان است. چگونه ممکن است فردی که نه خود قاری، حافظ یا مدرسی مطرح در سطح کشور است، برای چنین مسئولیت خطیری که کار آن انتخاب قاری، حافظ، مفسر، مدرس و ... است، انتخاب شود؟ اصلاً چنین افرادی که نظیرشان هم کم نیست و در حال حاضر مسئولیت های کلیدی قرآنی را در سیطره خود دارند، چه نسبتی با جامعه قرآنی داشته و به اصطلاح چه کاره جامعه قرآنی هستند؟ آیا اگر رانت های موجود نبود جامعه قرآنی شناختی نسبت به اینگونه افراد داشت؟

بیشتر بخوانید: گزارش ایکنا از آیین تجلیل از خادمان قرآن و نکوداشت امام جمارانی اسامی 12 برگزیده بیست وششمین مراسم تکریم خادمان قرآن اعلام شد + زندگینامه عنوان خادم قرآن، عطیه ای در دست مسئولان نیست؛ هوالمنتخب ریاض النغم؛ دسترسی به 2500 فراز قرآنی برای اولین بار در نمایشگاه قرآن تولید نسخه های عربی و اندرویدی ریاض النغم در گفت وگو با پدیدآورنده

این پیشکسوت قرآنی کشورمان بیان کرد: متأسفانه در سال های مدیریت ایشان، خروجی ها نشان دهنده رابطه های شخصی و بده و بستان های پشت پرده است که بر پاره ای از انتخاب ها حاکم شده است و نه صلاحیت و شایستگی علمی و عرفی افراد.

وی در ادامه دومین نقد را به انتخاب فردی که به عنوان مدیر مؤسسه تولیدکننده خودآموز صوت و لحن ریاض النغم معرفی شده و عنوان خادمی قرآن را دریافت کرده وارد دانست و گفت: در بین خادمان برگزیده امسال، نام فردی وجود دارد که به عنوان مدیر مؤسسه تولیدکننده خودآموز صوت و لحن ریاض النغم معرفی شده است. البته من با شخص ایشان کاری ندارم و برای ایشان هم احترام خاصی قائل هستم، چرا که ایشان به عنوان حامی مالی تولید این نرم افزار همیشه در ثواب این کار پژوهشی و آموزشی شریک هستند، روی سخن من باز هم با دبیر این انجمن است. چگونه ممکن است نرم افزاری را که بنده مؤلف آن هستم و شخصی به نام آقای اصغر اسکندری، طراح و صاحب امتیاز آن هست و به نام یک شخص در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است، فرد دیگری به عنوان تولیدکننده معرفی و براساس آن رزومه سازی، شایسته احراز رتبه خادمی قرآن شناخته شود؟ آیا جز این است که حتماً یک جریانی پشت این قضیه است؟ اساساً مگر یک مؤسسه به عنوان خادم معرفی می شود؟ در حالی که این شخص به عنوان یک شخص حقیقی و نه حقوقی به عنوان خادم قرآن معرفی شده اند. البته من باز هم تأکید می کنم در سلامت این شخص و زحماتی که کشیده اند، شکی ندارم و روی سخن من با انتخاب گران است.

شاه میوه اظهار کرد: بسیاری از قاریان، اساتید و حافظان کشور در پنج سال گذشته از این اثر استفاده کرده و صدها پیام تشکر برای بنده ارسال کرده اند و وقتی می شنوند فرد دیگری به خاطر تولید این اثر به جایگاه خادمی قرآن رسیده است، قطعاً دچار تعجب خواهند شد. واقعاً جای بسی تأسف است. چنین رفتارهایی تنها یک نتیجه دارد و آن کشتن انگیزه افرادی مانند بنده است که محصول 30 سال پژوهش و آموزش خود را به راحتی به یغما رفته می بیند. جای بسی شرمساری برای دست اندرکاران و تصمیم گیرندگان این برنامه است.

شاه میوه تأکید کرد: صحبت بر سر آن است که چرا افرادی با سوابق نه چندان مطرح در بخش آموزش و پژوهش در انتخاب ها جای می گیرند؟ کاملاً مشخص است، ارتباطات و روابط بر این انتخاب ها حاکم بوده است. برای بنده با چندین تألیف و برگزاری ده ها کارگاه آموزشی در داخل کشور و چند کشور خارجی در حوزه صوت و لحن و تلاوت قرآن در این انتخاب ها جایی نیست! چون از این موضوع بسیار خرسندم که در زمان مسئولیت افرادی که نگاهشان به ارتباطات است تا شایستگی افراد، انتخاب نشده ام. نقدم سر دفاع از حقوق معنوی تألیفی است که حق خود و خانواده ام است، چون در تمامی دو سال و نیمی که در حال آماده سازی این اثر بوده ام با کم کاری های من در منزل و نبودن های من ساخته اند.

وی در پایان افزود: قطعاً این موضوع را از طریق مراجع ذیربط پیگیری خواهم کرد و از ایکنا هم به دلیل اینکه این فرصت را در اختیار من قرار داد، قدردانی می کنم.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۵ سایت های دیگر : تازه نیوز

به گزارش مشرق یک کاربر در توئیتی نوشت: کمتر از 10 روز مانده به تحویل دولت، همایش تجلیل از خادمان قرآن کریم، این بار بدون حضور رئیس جمهور برگزار شد و معاون وزیر ارشاد به خودش هم نشان رسمی خادم القرآن و 50 میلیون تومان جایزه نقدی اعطا کرد.

*بازنشر مطالب شبکه های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه ها منتشر می شود.

لینک خبر :‌ مشرق نیوز
فقهی زاده هدیه دریافتی (50 میلیون تومان) خود را از مراسم تجلیل از خادمان قرآن، برای انجام امور مؤسسات قرآنی به اتحادیه مؤسسات و تشکل های قرآن و عترت داد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۶

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، بیست و ششمین دوره مراسم تکریم از خادمان قرآن کریم، عصر روز دوشنبه، چهارم مردادماه با تجلیل از 12 برگزیده این دوره در رشته های قرائت قرآن، حفظ قرآن، مدیریت امور قرآنی، ترجمه و تفسیر قرآن، آموزش و داوری قرآن، هنرهای نمایشی، کتابت و خوشنویسی، تحقیق و پژوهش های قرآنی و نشر و رسانه های دیجیتال در حسینیه جماران برگزار شد و عبدالهادی فقیهی زاده معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد نیز یکی از تجلیل شدگان در این رویداد بود.

عبدالهادی فقهی زاده در دولت دوازدهم و از سال 1396 تاکنون مسئولیت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را بر عهده دارد. فقهی زاده متولد 1347 است؛ او دارای تحصیلات کارشناسی علوم قرآن و حدیث از دانشگاه تهران، کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث از دانشگاه تربیت مدرس و دکترای تخصصی (PH.D) علوم قرآن و حدیث از دانشگاه تربیت مدرس است.

فقهی زاده که در مراسم تجلیل از خادمان قرآن، به عنوان استاد فرهیخته قرآن و در بخش تحقیق و پژوهش و مدیریت امور قرآنی مورد تجلیل قرار گرفت، استاد تمام علوم قرآن و حدیث دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران است و معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشکده الهیات و معارف اسلامی را از سال 1385 تا 1396 در رزومه کاری خود دارد.

از جمله اقدامات مهم فقهی زاده در دوران مدیریتش در معاونت قرآنی ارشاد، برگزاری بیست و ششمین و بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در سال های 1397 و 1398، برگزاری دومین همایش بین المللی قرآن در اندیشه و سیره امام خمینی (ره) و برگزاری 4 دوره مراسم تجلیل از خادمان قرآن است.

تجلیل از فقهی زاده در بیست و ششمین دوره تجلیل از خادمان قرآن، واکنش هایی را از سوی فعالان قرآنی به دنبال داشت و البته شنیده ها حاکی از آن است که به دستور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نام فقهی زاده در لیست تجلیل شدگان قرار گرفته است.

برای خادمان برگزیده در این مراسم، لوح خادمی قرآن و مبلغ 50 میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

محمد انجم شعاع، مدیرعامل اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکل های قرآن و عترت در گفت وگو با تسنیم از اهدای هدیه نقدی عبدالهادی فقهی زاده، یکی از خادمین قرآنی تجلیل شده در بیست و ششمین دوره همایش تجلیل از خادمان قرآن کریم به اتحادیه مؤسسات و تشکل های قرآن و عترت خبر داد.

مدیرعامل اتحادیه افزود: براساس درخواست آقای فقهی زاده در خصوص اهدای این هدیه به فعالان استان های محروم و مرزی و با توافقی که با ایشان صورت گرفت، مقرر شد این هدیه به 10 نفر از فعالان قرآنی استان های ایلام، کردستان، سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد، هرمزگان، چهارمحال و بختیاری، جنوب کرمان، خراسان جنوبی، خراسان شمالی و اردبیل تعلق گیرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
پرونده بیست وششمین آیین تجلیل از خادمان قرآن کریم به عنوان آخرین آیین تجلیل قرآنیان در دولت دوازدهم بسته شد. پرونده ای که به دلایل روشن و مبهم، پرسش های فراوانی را برای اهالی قرآنی و رسانه به دنبال داشته است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۶

به گزارش ایکنا، بیست وششمین مراسم تجلیل از خادمان قرآن کریم شامگاه چهارم مردادماه در حسینیه شماره دو جماران و با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمع معدودی از فعالان قرآنی (به خاطر رعایت پروتکل های بهداشتی) برگزار و طی آن از 12 خادم برگزیده قرآن در سال 1400 تجلیل شد تا به این ترتیب در دولت دوازدهم، شاهد برگزاری چهار دوره مراسم تجلیل از خادمان قرآن کریم باشیم، موضوعی که به نظر می رسد برای معاونت قرآن از اهمیت زیادی برخوردار بود. ضمن تبریک به منتخبان این دوره که در میان آنان چهره های شناخته شده ای از معلمان خدوم قرآن، هنرمندان، حافظان و قاریان قرآن دیده می شد، در این نوشتار کوشیده ایم تا نکاتی هرچند کوتاه در مورد این مراسم را نقد و بررسی کنیم.

1 – عجله عجیب!

بیست وششمین دوره مراسم تجلیل از خادمان قرآن کمترین فاصله زمانی را با دوره قبل از خود دارد. فاصله دوره بیست وپنجم و دوره بیست وششم، کمتر از پنج ماه است. بیست و پنجمین دوره این مراسم بهمن ماه 99 پس از یک دوره تأخیر طولانی و با حضور خادمان، در نهاد ریاست جمهوری برگزار و در آن مراسم که به صورت زنده از شبکه خبر سیما پخش شد، از برگزیدگان دوره بیست و چهارم و بیست و پنجم به صورت همزمان تجلیل شد.

جالب است یادآور شویم یکی از ادواری که بیشترین فاصله زمانی را با دوره قبل خود داشته است، دوره بیست و سوم و بیست و چهارم است، دوره بیست و سوم بهمن ماه سال 1397 و دوره بیست و چهارم و بیست و پنجم به صورت همزمان در بهمن ماه سال 99 برگزار شد. شک نیست برگزارکنندگان این مراسم نیز از برگزار نشدن آن در تقویم زمانی تعیین شده، ناخشنود هستند و شاید از این روی تأخیرات قبلی را در برگزاری پر شتاب آخرین دوره تجلیل از خادمان قرآن در دولت دوازدهم به خشنودی رساندند.

2 – نقش روابط در انتخاب خادمان قرآن کجاست؟

واقعیت امر این است که مسیر هر انتخابی در هر موضوعی که به تجلیل از عده ای ختم می شود سری به ارتباطات انسانی می زند و البته این سرکشی در مقولات مختلف از شدت و ضعف متفاوت برخوردار است، گاهی این مسیر در اختیار روابط تام قرار می گیرد و گاهی روابط با کم رنگی پیش می رود. به نظر می رسد نقش رابطه و سفارشات سازمانی بر انتخاب خادمان قرآن کریم (خاصه در دو دوره اخیر)، پررنگ تر از ادوار گذشته بوده است.

گفت وگوی منتشره ایکنا با یکی از داوران بین المللی قرآن و نقدهایی که در مورد انتخاب یکی از خادمان مطرح کرده است و دیگر مطالب منتشر شده طی روزهای گذشته، تأییدی بر این مدعا میان جامعه قرآنی است.

با این وجود حضور برخی اسامی میان خادمان به ویژه افرادی که هم اکنون در نهادها و وزارتخانه ها مسئولیت دولتی دارند، برای بسیاری از فعالان قرآنی و رسانه ای بهت انگیز و عجیب بود! انتخاب های بهت آور در حالی در ادوار اخیر پررنگ تر شده که فعالان قرآنی پیشکسوت و گمنامی در این خاک پهناور و به دور از هیاهوی رسانه ای در حقیقت کلمه در خدمت به ساحت قرآن هستند و در این گمنامی عجله و ارتباطی برای ورود در فهرست خادمان قرآن کریم ندارند.

3 – فرایند انتخاب ها شفاف نیست

شاید بخشی از نقدهای وارده به این آیین به موضوع شفاف نبودن فرایند انتخاب خادمان مربوط شود. این در حالی است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال های اخیر بیشترین تأکید را بر شفاف سازی فرایندها داشته است، این موضوع را در معاونت قرآن و عترت و مباحث مالی این معاونت مشاهده کرده ایم؛ اما در حیطه انتخاب خادمان قرآن کریم این شفاف سازی کمتر جلوه گری می کند.

به نظر می رسد اگر از خادمان برگزیده قرآن در مورد شاخص های انتخاب به این عنوان خسیر خادمی قرآنی سؤال شود، پاسخ های یکسانی دریافت نمی شود، چرا که این شاخص ها اعلام نشده و حتی اعضای جامعه قرآنی نیز نسبت به آن مطلع نیستند! اگر شاخص ها اعلام عمومی شود، معیار مشخصی برای مقایسه افرادِ انتخاب شده در هر دوره با فعالانی که انتخاب نشده اند، وجود خواهد داشت و به تبع آن با نظرات کارشناسانه تری در مورد استحقاق افراد در هر دوره مواجه خواهیم شد.

4 - آیینی که جایی برای بانوان نیافت!

میان برگزیدگان قرآنی کشور در سال 1400 از جامعه پر شمار بانوان فعال قرآنی حتی یک نفر نیز حضور ندارد. بانوانی که به ادعای آمار آزمون ها و خروجی های ثبت نامی مؤسسات، اکثریت جامعه قرآنی را به خود اختصاص داده اند و آقایان را در این عرصه به سمت و سوی اقلیت بودن هدایت کرده اند.

با وجود در اقلیت بودن آقایان در فعالیت های قرآنی در مقایسه با بانوان، اما تصمیم گیران اصلی این عرصه آقایان هستند و کمتر بانویی را به دایره تصمیم گیری های خود راه داده اند. حضور کم رنگ بانوان در بین خادمان برگزیده البته مربوط به این دوره نیست، اگر نگاهی به بیست و شش دوره این آیین داشته باشیم، متوجه حضور بسیار محدود بانوان در بین برگزیدگان خواهیم شد.

5 – نکوداشتی برای به حاشیه راندن خادمان

در مراسم تجلیل از خادمان قرآن کریم آیین نکوداشتی هم برای پاسداشت خدمات آیت الله سیدمهدی امام جمارانی، یار دیرین امام راحل(ره) برگزار شد، این چهره شناخته شده پیشتر در چهارمین دوره تجلیل از خادمان قرآن در سال 1376 و در بخش مدیریت امور قرآنی به عنوان خادم برگزیده قرآن معرفی شده است. نکوداشتی که شاید مراسم تجلیل از خادمان قرآن کریم را تحت تأثیر قرار داد و باعث به حاشیه راندن خادمان قرآن شد.

از بین چهار سخنران این مراسم؛ (سیدعباس صالحی، عبدالهادی فقهی زاده، حجت الاسلام محمدعلی خسروی و مرتضی نجفی قدسی) دو نفر تمامِ وقت خود را به بیان خدمات آیت الله امام جمارانی اختصاص دادند. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز نیمی از سخنانش را به خدمات این چهره قرآنی اختصاص داد.

البته در یک کلیپ نسبتاً طولانی خادمان قرآن به صورت مبسوط معرفی شدند، اما این موضوع هم نتوانست از غلبه نکوداشت بر کل مراسم بکاهد. (ذکر این مطالب به معنای نفی برگزاری نکوداشت چهره های پیشکسوت نیست؛ نگارنده معتقد است مراسم نکوداشت همراه با معرفی کتاب زندگینامه آیت الله جمارانی مراسم مستقلی را می طلبید.)

6 – مسئله ای به نام حضور رئیس جمهور!

بسیاری از فعالان قرآنی انتظار داشتند آخرین مراسم تجلیل از خادمان قرآن در دولت دوازدهم با حضور رئیس دولت برگزار شود، به خصوص در روزهایی که شمارش معکوس تحویل دولت شروع شده است، این انتظار بیش از پیش خودنمایی می کرد؛ انتظاری که خیلی بی مورد نبود. چرا که از سال های ابتدایی برگزاری این مراسم حضور رئیس جمهور به عنوان یک سنت مطرح شده است.

حضور بالاترین مقام اجرایی کشور در سال های مختلف با فراز و فرودهایی همراه بوده است، گاهی یک رئیس جمهور چندین دوره پشت سر هم در مراسم حضور یافته و گاهی نیز خادمان قرآن چند سال متمادی از حضور رئیس دولت در این آیین بی بهره مانده اند. آنچه مهم است حضور یا عدم حضور رئیس جمهور نیست، بلکه مهم تر از آن معطل ماندن این مراسم و تأخیرهای بسیار زیاد آن برای حضور بالاترین مقام اجرایی کشور است. موضوعی که نیاز است یک بار برای همیشه تصمیمی جدی در مورد آن گرفته شود تا شاهد بی نظمی زمانی در برگزاری این مراسم به دلیل عدم حضور رئیس جمهور نباشیم.

با وجود تمام این نکات و بسیاری نکات نگفته دیگر همچون نداشتن پخش زنده رسانه ای و شاید بی رغبتی رسانه ملی به پوشش آن و ... اما نباید اهتمام معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برپایی این مراسم را نادیده گرفت، همتی که باعث شد تا در دوران معاونت عبدالهادی فقهی زاده تمامی مراسم تجلیل از خادمان قرآن کریم برگزار شود و این چهره علمی که به از شب گذشته عنوان خادمی قرآن را نیز همراه دارد، با خیالی آسوده تر روزهای باقیمانده تا استقرار دولت جدید را سپری کند.

و سخنی با خادمان محترم قرآن:

خدمت به قرآن سعادتی است که توشه مبارک شما گرامیان شده است؛ توشه ای پر بار که حساسیت و مسئولیت خدمتگزاریتان را بیش از پیش نمایان می کند. خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) ضمن آرزوی توفیق و سعادت همواره در راستای نشر مفاهیم انسان ساز قرآن در جامعه، آمادگی خود را برای برگزاری نشست های بازخوانی و بررسی نقش و مسئولیت اجتماعی خادمان قرآن در ایران اسلامی اعلام می دارد.

به قلم تیمور کاکایی

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
سنندج- ایرنا- رییس حوزه هنری کردستان گفت: مردم استان کردستان برای نخستین بار صاحب سینمای روباز در پردیس سینمایی بهمن سنندج خواهند شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۵ سایت های دیگر : باشگاه خبرنگاران جوان تابناک کردستان افکار نیوز

به گزارش ایرنا، امین مرادی عصر سه شنبه در نشست خبری اظهار داشت: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده نهم مرداد جاری 9 سالن سینمایی در سه شهرسنندج، سقز و بیجار بهره برداری شده و تعداد سالن های سینمایی استان به 14 مورد می رسد.

وی افزود: از این تعداد سالن چهار سالن در پردیس سینمایی بهمن سنندج، 2 سالن در پردیس سینمایی مهر سقز و 2 سالن در پردیس سینمایی آزادی بیجار بوده و در مجموع 700 صندلی به سرانه صندلی سینمایی استان اضافه می شود.

رییس حوزه هنری کردستان افزود: با راه اندازی این سالن ها تعداد سالن های پردیس سینمایی بهمن سنندج به هفت مورد افزایش می یابد که یکی از این سالن ها سینما روباز با سرانه 42 صندلی است.

وی اظهار داشت: سینما روباز نخستین سینمای روباز غرب کشور است که در پشت بام پردیس سینمایی بهمن سنندج ایجاد شده و کل فضای آن با یک فضای سینمایی مطابقت می کند.

مرادی افزود: این مکان به گونه ای طراحی شده که در طول روز می توان از فضای آن برای برنامه زنده از جمله شب شعر و موسیقی و در شب نیز برای دیدن فیلم از آن بهره برد ضمن اینکه این مکان کافی شاپ نیز دارد.

وی اضافه کرد: سه سالن دیگر شامل سالن سینمای کودک، فیلم خارجی و سالن با قابلیت برگزاری تئاتر و استودیو صدا و دوبله مهر از دیگر امکاناتی است که به مجموعه پردیس سینمایی بهمن سنندج افزوده شده است.

رییس حوزه هنری کردستان در ادامه گفت: شهرستان سقز با توجه به سابقه فرهنگی و تاریخی به عنوان دومین شهر بزرگ کردستان نیاز به سالن سینما داشت و تلاش شد تا ساخت پردیس سینما مهر سقز به عنوان مطالبه جدی مردم و هنرمندان در کوتاه ترین زمان ممکن به سرانجام برسد.

وی افزود:کلنگ زنی سینما سقز در دهه فجر 1398 با حضور استاندار کردستان انجام شد و علیرغم شیوع کرونا و محدودیت های مالی این سینما احداث شد و نهم مرداد به بهره برداری خواهد رسید.

مرادی گفت: در سینما سقز امکان برگزاری کنسرت و جشنواره وجود دارد و در کنار سالن های سینمایی ،کافه کتاب و گالری مانا به عنوان گالری استاندارد نیز افتتاح می شود.

وی اظهار داشت: همزمان با این پروژه ها 2 سالن به سینما آزادی بیجار نیز افزوده شده و این سینما در قالب یک پردیس سینمایی با امکان اکران همزمان چندین فیلم و قابلیت اکران سینمای کودک در کنار یک گالری استاندارد خدمت رسانی به مردم بیجار را آغاز می کند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
ایسنا/خراسان رضوی نه خبری از خرید کردن لیستی است و نه مشتریان ثابت آنچنان مثل گذشته توان مراجعه به فروشگاه را دارند. افزایش قیمت کتاب در سال های اخیر به ویژه یک سال و نیم گذشته باعث شده تا سبد فرهنگی خانواده ها کوچکتر از قبل شود، به سمت صفر میل کند و کتاب هم اندک اندک به سمت کالای لوکس شدن پیش رود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۵ سایت های دیگر : باشگاه خبرنگاران جوان

کرونا، تحریم و مشکلات مربوط به کاغذ، افزایش پنج برابری قیمت بَندهای کاغذ، تداخلات صنفی، دلال ها و موارد دیگر باعث شده تا کتاب فروشی ها نه تنها رونق گذشته را نداشته باشند، بلکه از تعداد کتاب فروشی های شهر مشهد حدود 10 درصد هم کاسته شود و صاحبان این مشاغل، شغل هایشان را رها کنند. افزایش قیمت و کاهش مشتریان، در کتاب فروشی هایی که در مناطق قوی تری از شهر بوده اند منجر به کاهش سرمایه و در کتاب فروشی هایی که در مناطق ضعیف تر شهری قرار دارند منجر به تعطیلی شده است.

قیمت گذاری های انتشاراتی ها شفاف نیست

مدیر داخلی یکی از کتاب فروشی های مشهد با گلایه از این افزایش قیمت ها، به نحوه قیمت گذاری ها هم انتقاد شدیدی دارد. مهرناز مدرسی معتقد است شیوه قیمت گذاری شفاف نیست و می پرسد که چرا باید یک کتاب با جنس کاغذ و متریال یکسان در دو نشر معتبر دارای قیمت هایی متفاوت تا دو برابر باشد؟ او می گوید این تفاوت قیمت کتاب فروش ها را خیلی اذیت می کند؛ چراکه برای مشتریان تخصصی حوزه کتاب هم توجیهی ندارد.

مدرسی عنوان می کند: افزایش قیمت ها از حدود یک سال و نیم قبل بسیار چشمگیر شد و در کتاب هایی که قرار بود تجدید چاپ شوند خیلی به چشم می آمد. به عنوان مثال کتاب چاپ شده در سال 1395 که قرار بود در سال 1398 تجدید چاپ شود، با افزایش سه برابری قیمت مواجه می شد. روند افزایشی قیمت ها برای کتاب فروشی ها، پیش از این اتفاق ها نمایان شده بود، اما مشتریان زمانی متوجه روند صعودی قیمت ها شدند که دامنه تغییرات قیمت ها به کتاب های پرفروش رسید و این کتاب ها در هر چاپ جدیدی که داشتند با افزایش قیمت مواجه بودند.

او کتابی را نشان می دهد که در سال 1399 با قیمت حدودی 400 هزار تومان عرضه شده، اما در سال 1400 به 800 هزار تومان رسیده است. مدرسی خاطرنشان می کند که افراد با 200 هزار تومان در سال های گذشته شاید پنج جلد کتاب هم می توانستند بخرند، اما الان نهایتاً پولِ دو کتاب می شود و مجبور به اولویت بندی در خریدها شده اند. مشتریانی که پیش از افزایش قیمت ها به صورت لیستی اقدام به خریداری چندین جلد کتاب می کردند، اکنون با اولویت بندی در خرید کتاب ها تعداد محدودی می توانند بخرند.

مخاطبان عام به سمت کتاب های غیرمعتبر و تقلبی می روند

افزایش قیمت ها سبب سوق دادن مردم به سمت کتاب های تقلبی و نامرغوب هم شده است، کتاب هایی که معمولاً با تخفیف های ده ها درصدی در مکان هایی خاص عرضه می شوند و دارای مترجم خوب و معتبر، گرافیک و کیفیت چاپ مناسب هم نیستند. کتابی معروف از چند انتشارات معتبر دارای قیمتی در حدود 170 هزار تومان است، اما همان کتاب با چاپ تقلبی با قیمتی کمتر از نصف، به قیمت 85 هزار تومان به فروش می رسد؛ برچسب های تخفیف 50 درصدی کتاب هم معمولاً در چنین مکان هایی دیده می شود. مخاطبان عام و غیرحرفه ای معمولاً اطلاعی از نشرها، مترجمان و نویسنده های معتبر ندارند و برای آن ها اسامی کتاب ها اهمیت دارد. مثلاً افراد می خواهند کتاب ابله از داستایوفسکی را بخرند و ممکن است به مترجم و ناشر آن دقت نکنند و به جای قیمت های حدود 200 هزار تومان، اقدام به خریداری ابله با قیمت 100 هزار تومانی کنند.

مدیر داخلی این فروشگاه کتاب درباره این معضل، می گوید: مشتریان تخصصی بازار کتاب آگاهی دارند که کدام ناشر و مترجم ها خوب و معتبر هستند و این مشتریان زمانی که با قیمت های نجومی مواجه می شوند ابتدا به سراغ کتاب های چاپ گذشته می روند تا شاید کتاب مد نظرشان را با قیمت قبلی پیدا کنند. این افراد هیچ وقت به سمت کتاب فروشی های متفرقه و کتاب های تقلبی نمی روند، اما مشتریان غیرتخصصی برایشان فرقی ندارد.

کاغذ گلاسه کتاب های کودک به کاغذ معمولی تبدیل شده است

حوزه کتاب کودک هم از گزند قیمت های نجومی در امان نمانده و شاید مهمترین آسیب به این بخش، کاهش کیفیت باشد. مدرسی در این باره، اظهار می کند: با توجه به اینکه کتاب های کودک دارای تیراژ بالایی است و بسیاری از کتاب ها هنوز در سال جاری مجدداً چاپ نشده اند، افزایش قیمت ها در این حوزه به صورت گسترده رخ نداده، اما آنچه در این کتاب ها اهمیت دارد کیفیت کاغذ و چاپ است. این کتاب ها معمولاً با کاغذ گلاسه و جلدهای ضخیم چاپ می شدند، اما با توجه به قیمت بسیار بالای گلاسه، کتاب های کودک هم به سمت کاغذ معمولی و جلدهای نازک تر رفته است. او درباره افزایش قیمت هم می گوید کتاب کودکی که سال گذشته 30 هزار تومان بوده، امسال به 120 هزار تومان رسیده است.

مراجعه دیرتر به کتاب فروشی مهمترین و پراستفاده ترین کلیدواژه مردمی ست که برای خرید به کتاب فروشی مراجعه می کنند. حمید که نوجوانی 11 ساله است، پیش از افزایش قیمت ها به صورت ماهیانه اقدام به خریداری کتاب می کرده، اما پس از گران شدن کتاب، هر چندماه می تواند کتابی بخرد. مژگان هم که هفته ای دو یا سه کتاب می خریده، اکنون این تعداد را به صورت ماهانه می خرد. او می گوید در حال حاضر با احتیاط نسبت به خریداری کتاب اقدام می کنم. با این حال کتاب بسیار ارزشمند است و نمی توانم آن را از زندگی ام حذف کنم.

گنج و کتیبه های قدیم، همین کتاب های امروزی است

مردی میانسال کتاب را با گنج های گذشته مقایسه می کند و معتقد است در گذشته افراد برای رسیدن و دست یافتن به نوشته یا کتیبه ای که دارای علم و آگاهی باشد، راه های بسیاری را طی می کردند، سختی های فراوانی را به جان می خریدند تا به آن برسند و این کتاب ها همان گنج ها هستند، اما ما قدر آن را نمی دانیم و من به هیچ عنوان نمی توانم کتاب نخرم و اگرچه هزینه آن بالا رفته، اما با مدیریت هزینه های سایر بخش ها، بودجه خرید کتابم را تأمین می کنم.

سامان با انتقاد از بررسی قیمت کتاب در این گزارش می گوید بهانه برای نخریدن کتاب همیشه وجود دارد. مگر فقط کتاب افزایش قیمت داشته است؟ اکثر کالاها گران شدند، اما می بینید که برای برخی کالاها همچنان اقبال وجود دارد.

فردی که در قسمت کتاب کودکان در حال جست وجو بین کتاب هاست عنوان می کند که کتاب بزرگسال به طور کلی از سبد خریدش حذف شده و تنها برای فرزندش کتاب می خرد و حدود دو سال است که نتوانسته کتاب بزرگسال بخرد. مجتبی هم که همراه با خانواده اش برای خرید کتاب آمده می گوید افزایش قیمت کتاب تاثیر بسیار زیادی روی کاهش خریدش گذاشته و فرزندش همیشه موقع خارج شدن از کتاب فروشی با یک بغل پر از کتاب خارج می شد الان نهایتا دو کتاب خرید می کند.

افرادی هم هستند که متوجه افزایش قیمت نشده اند. فردی که همراه کودکش حضور دارد می گوید به همان نسبت گذشته کتاب می خرد و متوجه تغییر قیمت ها نشده است. محمد هم می گوید کماکان کتاب می خرد و مشکلی برایش به وجود نیامده است.

برخی به دنبال کتاب های دست دوم هستند

قیمت ها افزایش یافته، اما کیفیت کتاب ها با کاهش مواجه شده است. مدیر یکی از کتاب فروشی ها با اشاره به تغییر مواد ساخت کتاب ها، اظهار می کند: این افزایش قیمت ها به کاهش قطع و سایز کتاب ها و استفاده از کاغذهای کیفیت پایین منجر شده است. از نظر ما ایرادی ندارد که سایز کتاب ها کوچکتر شود تا کاغذ کمتری به کار رود، اما حداقل قیمت ها ثابت بماند. به علاوه اینکه در کنار افزایش قیمت، کاغذی که اخیراً برای کتاب ها مورد استفاده قرار می گیرد بسیار کیفیت پایین است و چنین کتاب هایی چندسال که در کتابخانه مردم بمانند آسیب های جدی می بینند. محمد تصریح می کند: مجبور هستیم در کنار کتاب، وسایل دیگری را هم بیاوریم تا بتوانیم خرج خود را درآوریم. بعضی از مردم دنبال کتاب های دست دوم هستند. کتاب کودکی که 500 تومان بوده، 7000 تومان شده است.

کالای فرهنگی از سبد زندگی مردم حذف شده است

مسئول یکی از فروشگاه های کتاب با انتقاد از روند افزایشی و تغییرات پی درپی قیمت ها، بیان می کند: بعضی کتاب ها پس از چندماه به فروش می رسند و هنگام جایگزینی و خرید مجدد آن با مشکل مواجه می شویم. مثلا کتابی را به قیمت 45 هزار تومان می فروشیم، اما هنگام خرید مجدد آن کتاب برای فروشگاه، باید حداقل به قیمت 65 هزار تومان آن را بخریم. این افزایش قیمت ها برای مردم هم اذیت کننده است. کتابی که شهریور ماه سال گذشته 55 هزار تومان بوده، در اردیبهشت 1400 به 130 هزار تومان رسیده است.

آرش رمضانی هشدار می دهد: کالاهای فرهنگی از سبد زندگی مردم در حال حذف شدن است. گاهی اوقات برخی مشتریان، خریدهای خود را به انتهای ماه موکول می کنند، اما هنگامی که برای خرید مراجعه می کنند، آن کتاب با افزایش قیمت مواجه شده است. قیمت گذاری انتشاراتی ها هم توجیهی ندارد.

یک نویسنده نیز اذعان می کند که گران شدن کتاب موجب حرفه ای تر شدن مخاطبان کتاب شده است. سیدخلیل حسینی ادامه می دهد: در گذشته سهمیه و یارانه کاغذ باعث کنترل قیمت ها می شد، اما با حذف یارانه ها، کتاب مشتریان واقعی تخصصی خودش را پیدا کرد. پیشتر شاید ناشران دست به چاپ هر کتابی می بردند، چون کاغذش دولتی بود، اما الان تا مطمئن نشوند که کتاب خوبی است دست به چاپ نمی برند.

سرمایه یک مغازه کالای آن است، نه میزان فروش. مدیر فروش یکی از کتاب فروشی ها بیان می کند که در گذشته شاید 10 نسخه از یک کتاب داشتیم، اما الان نهایتاً سه نسخه خریداری می کنیم، قبلاً 1000 جلد عنوان کتاب در تعداد 5000 تا داشتیم، اکنون همان 1000 جلد را داریم، اما تعداد کتاب هایمان 3000 است. این آسیب متوجه ناشران هم شده و آن ها هم تیراژشان کاهش یافته است. او ادامه می دهد: افزایش قیمت ها خیلی زیاد است. کتاب کودکی که در سال گذشته 43 هزار تومان بوده، امروز با قیمت 72 هزار تومان وارد بازار شده و چه بسا در ماه های آینده 100 هزار تومان شود. آیا مردم توان خرید چنین کتاب هایی برای فرزندانشان دارند. مشتریان ثابت ما اغلب کارمند یا خانه دار بودند و دیگر نمی توانند بخرند. قیمت کتاب ها را تقسیم بر تعداد صفحات کنید، ببینید چه قیمتی برای یک صفحه در می آید.

یک کیوسک مطبوعاتی در حاشیه خیابان که روزنامه ها و مجلاتی را در جلوی پنجره اش قرار داده با گله و شکایت می گوید که فروش مجلاتش عملاً به صفر رسیده است. قبلاً از یک مجله پرمخاطب 20 عدد می آورده و نهایتاً سه مجله را برگشت می زده، اما الان چهار عدد می آورد و همان چهارتا را هم اکثراً برگشت می زند. با این حال کیوسکی دیگر که شهرت اندکی را در زمینه تامین مجلات مختلف دارد وضعیت بهتری دارد و مجلات پرطرفدارش مانند گذشته به فروش می روند.

به فرهنگ بی توجه هستیم

مدیر مسئول یک کتاب فروشی متذکر می شود که این وضعیت و رویکردمان نسبت به فرهنگ 10 سال دیگر خودش را نشان می دهد. فرهنگ یک جامعه اثرات طولانی مدت دارد و ما کاملاً نسبت به فرهنگ بی توجه هستیم. همانطور که آهسته آهسته بی توجهی که در سال های گذشته به فرهنگ داشتیم را در کف جامعه مشاهده می کنیم و هر روز مشکلات مان افزایش می یابد. وی تاکید می کند که کتاب کالای لوکس شده است و ادامه می دهد: فقط اقشار خاصی از مردم هنوز می توانند کتاب بخرند، آن ها هم باید از خرج بعضی چیزها کم کنند تا بتوانند تعدادی کتاب بخرند. با حذف ارز نیمایی کاغذ، روند افزایش قیمت ها تشدید شد و الان در هر خریدی که برای فروشگاه داریم، قیمت ها تغییر می کند و به طور کلی کتاب فروشی شغلی ضررده شده است.

قیمت کتاب هم به سمت لحظه ای شدن پیش می رود. در کنار طلا، خودرو و سایر کالاها که طی سالیان اخیر با قیمت های لحظه ای عرضه می شوند، به نظر می رسد کتاب هم به همان سرنوشت دچار شده است.

حذف قیمت کتاب از روی جلد

کارشناسان فروش چند کتاب فروشی عنوان می کنند که با توجه به اینکه قیمت ها در هر خرید تغییر می کند، بعضی ناشران به سمت حذف قیمت از روی جلد کتاب ها رفته اند و دیگر قیمت را روی کتاب ثبت نمی کنند. رضا می گوید: البته شاید این حذف قیمت کار خوبی باشد؛چراکه این تغییر پی درپی قیمت کتاب ها در خرید باعث می شد تا کتاب فروشی ها روی قیمت چاپ شده کتاب را با ماژیک خط بکشند و یا با برچسب، قیمت جدید را روی قیمت قبلی بچسبانند که این موضوع باعث اعتراض مردم می شد. الان روی بعضی از کتاب ها نوشته شده مرجع قیمت، وبسایت انتشارات و ما هم هنگام فروش، قیمت ها را از روی سایت انتشارات چک می کنیم.

قیمت کاغذ پنج برابر شده است

کتاب فروشی ها روز به روز در حال کوچکتر شدن هستند. رییس اتحادیه کتاب، نوشت افزار و صحاف مشهد در گفت وگو با ایسنا با تاکید بر اینکه در یک سال و نیم گذشته قیمت کاغذ بی رویه افزایش یافته است، می گوید: هر بَند کاغذ، دو سال گذشته حدود 80 هزار تومان بود که با افزایش قیمت به 120 هزار تومان رسید، اما همین بند کاغذ در سال جاری تا 700 هزار تومان هم رسید و اکنون کاهش قیمت اندکی داشته و حدود 600 هزار تومان است. در واقع تنها در بند کاغذ با افزایش پنج برابری قیمت روبه رو بوده ایم. کاغذی که لازمه اولیه چاپ و انتشار است و بجز کاغذ، در سایر وسایل دیگر مربوط به حوزه چاپ هم با افزایش سرسام آوری مواجه بودیم.

10 درصد کتاب فروشی های مشهد تعطیل شده اند

جواد عباسیان ضمن تأیید اینکه کتاب کالای لوکس شده است، بیان می کند: قدرت خرید و توان مالی مردم خیلی پایین آمده و تعداد اندکی از مردم که قدرت خرید بالایی دارند می توانند کتاب بخرند. سایر افراد کتاب را از سبد روزمره حذف کرده اند. لطمه شدیدی به صنف ما وارد شده است و 18 کتاب فروشی مشهد که حدود 10 درصد را شامل می شوند در سال 99 پروانه خود را باطل کردند. فروشگاه های ما معمولاً کتاب و نوشت افزار داشتند، اما امروزه اکثر آن ها به سمت حذف کتاب رفته اند و فقط نوشت افزار دارند.

آموزش و پرورش در صنف کتاب فروشی و نوشت افزار دخالت کرده است

دخالت صنفی مدارس، مهدکودک ها و به طور کلی آموزش و پرورش به صنف کتاب فروش و نوشت افزار از دیگر انتقادهای رئیس این اتحادیه است. عباسیان بیان می کند: در یک دهه اخیر، مهدکودک ها به صورت خصوصی شروع به فروش وسایل و کالاهای مهدکوک کردند و باعث شد فروش لوازم مهدکودک از صنف ما کامل جمع شود. پس از آن مدارس هم اقدام به فروش لوازم تحریر در بسته بندی های مختلف کردند که باعث ضعیف شدن فروشگاه های این صنف شد. با این حال در سه سال اخیر آموزش و پرورش بر خلاف قانون اساسی که باید از بخش خصوصی حمایت شود، با تامین و فروش کتاب های درسی، سفره مغازه ها را کوچکتر کرده است. در 40 سال اخیر همیشه کتاب فروشی ها کتاب درسی را تأمین می کردند، اما در سه سال گذشته مدارس این کار را انجام می دهند. با این روند در چندسال آینده صنف ما به طور کامل جمع خواهد شد.

حدود 210 کتاب فروشی در شهر مشهد وجود دارد که بخش زیادی از سبد فرهنگی مردم شهر را تامین می کنند. با مشکلاتی که پیشتر گفته شد، در برخی نقاط کم برخوردار شهر کتاب فروشی ها تعطیل شده، بخش مهم دیگری هم صرفاً به فروش نوشت افزار روی آورده و قید کتاب را زده اند. حتی اگر کرونا نبود، حذف ارز نیمایی که روند افزایش قیمت را تشدید کرد، نبود نظارت جدی و جلوگیری از کپی کردن کتاب ها و فروش های ده ها درصدی، وارد شدن آموزش و پرورش به مساله اقتصادی و... از مهمترین عوامل آسیب شدید به صنف فروشگاه های کتاب است. صنفی که سهم بسیاری در فرهنگ جامعه و نسل های آینده دارد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
بر اساس انعقاد تفاهم نامه با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 260 عنوان کتاب در مناطق کم برخوردار توزیع شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۵ سایت های دیگر : باشگاه خبرنگاران جوان

به گزارش روابط عمومی و پایگاه اطلاع رسانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی؛ مدیر مسئول موسسه فرهنگی و هنری پژواک بجنورد با اشاره به برگزاری جشنواره فرهنگی و هنری ویژه مناطق کم برخوردار برای کودکان و نوجوانان طبق توافق نامه ای که با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منعقد شده است، گفت: یکی از موضوعاتی که در مناطق کم برخوردار مد نظرمان بود توزیع کتاب متناسب با جامعه هدف بود و بر اساس سیاست های فرهنگ و ارشاد و موسسه فرهنگی و هنری پژواک که به عنوان مجری طرح معرفی شد و بر اساس اعتباری که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اختصاص داده شد و با همکاری معاونت امور فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ، 260 عنوان از تازه های نشر در اختیار این موسسه قرار داده و در مناطق کم برخوردار توزیع شد.

دکتر جعفری ادامه داد: برابر برنامه ریزی های صورت گرفته در مرحله نخست، این کتاب ها در پارک های حاشیه شهر و هم زمان با شب عید قربان توزیع شد.

وی با اشاره به تداوم این طرح، از این که روستاهای استان مرحله بعدی اجرای طرح خواهد بود، اظهار داشت: از قِبَل این طرح اعتباری به شهرستان های استان اختصاص داده شد تا برنامه های فرهنگی و هنری در مناطق کم برخوردار با همکاری معاونت فرهنگی انجام شود.

جعفری آموزش موسیقی کودک، توزیع اسباب بازی متناسب با رشد فکری کودکان و نوجوان و برنامه هایی در حوزه نشاط اجتماعی و آگاه سازی خانواده ها در حوزه روانشناسی ویژه مادران و کودکان در حاشیه شهرهای استان از دیگر فعالیت های در نظر گرفته و در حال انجام است.

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از موسسات دیگر درگیر کردیم تا این جشنواره را با مسئولیت موسسه پژواک انجام دهند.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
سیدمیکائیل محمدی
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۶

سیدمیکائیل محمدی

یادآوری یک واقعه برای موسیقی اصیل ایرانی در شهر موسیقی (به بهانه تماس اعضای دفتر رئیس جمهور منتخب و رئیس جدید دستگاه قضا با فعالان سیاسی) چهار سال گذشت، دقیق تر بگویم ششم مردادی که کنسرت شوالیه آواز ایران استاد شهرام ناظری در شهرستان قوچان و یکی از مراکز موسیقی سنتی در کشور را لغو کردند و مانع برگزاری آن شدند، بیش از یک ماه با ذوق و شوق به دنبال گرفتن مجوزهای لازم از اداره کل ارشاد خراسان رضوی، فرمانداری، نیروی انتظامی تا شورای فرهنگ عمومی (امام جمعه وقت) و دادستانی شهرستان قوچان و هرجای دیگری که لازم بود بودیم تا بالاخره موفق به گرفتن تمام مجوزها شدیم.
چهارم مرداد بود که استاد ناظری وارد مشهد شدند و در هتل محل اقامت مستقر و پنجم مرداد هم گروهشان به ایشان ملحق شدند، قبل از آن محل برگزاری کنسرت بارها مورد بازدید مراکز نظارتی، نیروی انتظامی و حتی ناظران استاد ناظری قرار گرفت و تأیید شد، کار بلیت فروشی به اتمام رسید و کل ظرفیت سالن تکمیل شده بود. صبح ششم مرداد از مشهد به سمت شهرستان قوچان و محل برگزاری کنسرت حرکت کردیم، در نیمه های راه بودیم که مدیریت وقت اداره فرهنگ و ارشاد تماس گرفتند و اطلاع دادند که نیروی انتظامی با ارائه حکمی از سوی جناب آذری، دادستان وقت و نماینده فعلی شهرستان های قوچان و فاروج در مجلس، قصد پلمب محل برگزاری کنسرت را دارند، جناب دادستان نیز تماس گرفتند و قصد صحبت با استاد ناظری را داشتند که ایشان حاضر به صحبت با وی نشدند، جالب بود بهانه لغو کنسرت، مناسب نبودن مکان برگزاری آن بود که قبلا به تأیید خودشان رسیده بود. به محض رسیدن استاد ناظری به قوچان از سالن بازدید شخصی داشتند و ایشان هم تأیید کردند که سالن از نظرشان هیچ مشکلی ندارد، خیلی جالب بود که جمعیتی که بلیت تهیه کرده و از دور و نزدیک برای شرکت در کنسرت به آنجا مراجعه کرده بودند، بعد شنیدن خبر کنسل شدن کنسرت و دیدن پلمب درِ سالن باز هم حاضر به ترک محل نبودند و تا نیمه های شب در خیابان های منتهی به محل کنسرت و جلوی درِ اداره ارشاد شهرستان تجمع کرده بودند.
ششم مرداد گذشت و خبر لغو کنسرت موسیقی استاد ناظری در سراسر جهان با واکنش های زیادی روبه رو شد و اغلب خبرگزاری های داخلی و خارجی آن را پوشش دادند، بگذریم که در زمان خود چقدر تبلیغات منفی علیه کشورمان به خاطر لغو این کنسرت انجام شد، اما یکی از نکاتی که کمتر و شاید هیچ وقت به آن پرداخته نشد، آثار سنگین و زیان بار مالی لغو این اجرای موسیقی بود که گریبان گیر امثال بنده به عنوان تهیه کننده و برگزارکننده این کنسرت شد، این روزها که از طرف دفتر رئیس جمهور منتخب و ریاست قوه قضائیه جدید با فعالان سیاسی و اجتماعی تماس گرفته و خواستار دریافت نظرات و راهکارهای آنها برای بهترشدن اوضاع می شوند، با خود می اندیشم ای کاش با امثال من جوان تحصیل کرده و فرهنگ دوست که توان و سرمایه ام را در راه اشاعه فرهنگ و هنر این کشور به کار گرفته و هزینه های هنگفتی متحمل شده و البته تجربیات خوبی از تلخی و شیرینی های کنسرت گذاری به دست آورده ام نیز تماس می گرفتند تا درد دل و راهکارهای من را هم بشنوند، به نظرم همیشه همه چیز در سیاست رقم نمی خورد و ما فعالان فرهنگی نیز سهم زیادی در حمایت و ترویج هنر در این کشور عزیزمان ایران داریم که متأسفانه کمتر یا اصلا به چشم نمی آییم.

سیدمیکائیل محمدی

یادآوری یک واقعه برای موسیقی اصیل ایرانی در شهر موسیقی (به بهانه تماس اعضای دفتر رئیس جمهور منتخب و رئیس جدید دستگاه قضا با فعالان سیاسی) چهار سال گذشت، دقیق تر بگویم ششم مردادی که کنسرت شوالیه آواز ایران استاد شهرام ناظری در شهرستان قوچان و یکی از مراکز موسیقی سنتی در کشور را لغو کردند و مانع برگزاری آن شدند، بیش از یک ماه با ذوق و شوق به دنبال گرفتن مجوزهای لازم از اداره کل ارشاد خراسان رضوی، فرمانداری، نیروی انتظامی تا شورای فرهنگ عمومی (امام جمعه وقت) و دادستانی شهرستان قوچان و هرجای دیگری که لازم بود بودیم تا بالاخره موفق به گرفتن تمام مجوزها شدیم.
چهارم مرداد بود که استاد ناظری وارد مشهد شدند و در هتل محل اقامت مستقر و پنجم مرداد هم گروهشان به ایشان ملحق شدند، قبل از آن محل برگزاری کنسرت بارها مورد بازدید مراکز نظارتی، نیروی انتظامی و حتی ناظران استاد ناظری قرار گرفت و تأیید شد، کار بلیت فروشی به اتمام رسید و کل ظرفیت سالن تکمیل شده بود. صبح ششم مرداد از مشهد به سمت شهرستان قوچان و محل برگزاری کنسرت حرکت کردیم، در نیمه های راه بودیم که مدیریت وقت اداره فرهنگ و ارشاد تماس گرفتند و اطلاع دادند که نیروی انتظامی با ارائه حکمی از سوی جناب آذری، دادستان وقت و نماینده فعلی شهرستان های قوچان و فاروج در مجلس، قصد پلمب محل برگزاری کنسرت را دارند، جناب دادستان نیز تماس گرفتند و قصد صحبت با استاد ناظری را داشتند که ایشان حاضر به صحبت با وی نشدند، جالب بود بهانه لغو کنسرت، مناسب نبودن مکان برگزاری آن بود که قبلا به تأیید خودشان رسیده بود. به محض رسیدن استاد ناظری به قوچان از سالن بازدید شخصی داشتند و ایشان هم تأیید کردند که سالن از نظرشان هیچ مشکلی ندارد، خیلی جالب بود که جمعیتی که بلیت تهیه کرده و از دور و نزدیک برای شرکت در کنسرت به آنجا مراجعه کرده بودند، بعد شنیدن خبر کنسل شدن کنسرت و دیدن پلمب درِ سالن باز هم حاضر به ترک محل نبودند و تا نیمه های شب در خیابان های منتهی به محل کنسرت و جلوی درِ اداره ارشاد شهرستان تجمع کرده بودند.
ششم مرداد گذشت و خبر لغو کنسرت موسیقی استاد ناظری در سراسر جهان با واکنش های زیادی روبه رو شد و اغلب خبرگزاری های داخلی و خارجی آن را پوشش دادند، بگذریم که در زمان خود چقدر تبلیغات منفی علیه کشورمان به خاطر لغو این کنسرت انجام شد، اما یکی از نکاتی که کمتر و شاید هیچ وقت به آن پرداخته نشد، آثار سنگین و زیان بار مالی لغو این اجرای موسیقی بود که گریبان گیر امثال بنده به عنوان تهیه کننده و برگزارکننده این کنسرت شد، این روزها که از طرف دفتر رئیس جمهور منتخب و ریاست قوه قضائیه جدید با فعالان سیاسی و اجتماعی تماس گرفته و خواستار دریافت نظرات و راهکارهای آنها برای بهترشدن اوضاع می شوند، با خود می اندیشم ای کاش با امثال من جوان تحصیل کرده و فرهنگ دوست که توان و سرمایه ام را در راه اشاعه فرهنگ و هنر این کشور به کار گرفته و هزینه های هنگفتی متحمل شده و البته تجربیات خوبی از تلخی و شیرینی های کنسرت گذاری به دست آورده ام نیز تماس می گرفتند تا درد دل و راهکارهای من را هم بشنوند، به نظرم همیشه همه چیز در سیاست رقم نمی خورد و ما فعالان فرهنگی نیز سهم زیادی در حمایت و ترویج هنر در این کشور عزیزمان ایران داریم که متأسفانه کمتر یا اصلا به چشم نمی آییم.

لینک خبر :‌ روزنامه شرق

استاندار خراسان شمالی از امضای تفاهم نامه ای با سازمان اوقاف کشور خبر داد گفت:این تفاهم نامه در راستای اجرای پروژه های کشاورزی ، دامداری ، گردشگری ، تامین مسکن و اشتغالزایی خواهد بود. به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل استانداری خراسان شمالی محمد علی شجاعی ظهر امروز در حاشیه این آیین در تهران افزود : اگر نگاه بلند و جدید رئیس سازمان اوقاف به موقوفات نبود قطعا این تفاهم نامه امروز به امضا نمی رسید. وی تأمین خواسته های مردم و دیگری تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری را هدف اصلی از اجرای این پروژه ها عنوان کرد و افزود:تأمین مسکن و ایجاد اشتغال بر اساس مزیت های نسبی استان ازجمله موارد این تفاهم نامه است که نگاه کارشناسانه و تخصصی ریاست سازمان اوقاف و تعهد ایشان به مردم را نشان می دهد. شجاعی یادآور شد: مقام معظم رهبری در سفر پربرکتی که در سال 91 به خراسان شمالی داشتند پیشران اقتصادی استان را بخش کشاورزی دانستند لذا بخش بزرگی از این تفاهم نامه هم در حوزه کشاورزی است. وی همچنین به اهمیت دادن به حوزه های گردشگری و تأمین مسکن در این تفاهم نامه و پروژه 33 هکتاری اراضی امامزاده عباس اشاره کرد و افزود: در آینده با همکاری مسئولان اوقاف استان گام های بلندی درزمینهٔ تأمین خواسته های مردم و تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری برداشته خواهد شد. نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور نیز در این مراسم گفت:مدتی است که مذاکراتی با استاندار خراسان شمالی در حوزه های مختلف در جریان است . حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی افزود : اجرای پروژه های سیاحتی،زیارتی، درمانی ، کشاورزی و دامپروری و پروژه های موردنیاز استان همچون بسته بندی مواد پروتئینی و زنجیره هایی را که استان در سبد بهینه سازی عرضه محصولاتش نیاز دارد نهایی کرده ایم. وی مدت این تفاهم نامه را سه سال عنوان و گفت: سازمان اوقاف به تعهداتش در این مدت عمل خواهد کرد و به این تفاهم نامه به طور ویژه نگاه می کند.

لینک خبر :‌ استانداری خراسان شمالی
سبزوار- ایرنا- مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی گفت: بر مبنای ارزیابی های صورت گرفته، کتابخوانی و مطالعه در دوران کرونا در این استان به میزان چشمگیری بیشتر شده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۵

حجت الاسلام علی اکبر سبزیان روز سه شنبه در نشست شورای اداری شهرستان خوشاب افزود: در دوران کرونا، میزان فروش کتاب در فروشگاه های معتبر کتاب سطح استان خراسان رضوی و نیز امانت گیری کتاب و مشارکت در برنامه های مجازی نیز بیشتر شده است.

وی تصریح کرد: در ایام شیوع ویروس کرونا، طرحی با عنوان کتاب گذاری (امانت کتاب به صورت غیرحضوری) در اداره کل نهاد کتابخانه های عمومی خراسان رضوی طراحی شد که افراد پس از جستجوی عنوان کتاب، با کتابخانه محل سکونت تماس می گیرند تا کتاب در اختیار آنها قرار گیرد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی گفت: همچنین مشارکت در برنامه های مجازی شامل کلاس های آموزشی و مهارتی، رونمایی و نقد کتاب، نشست های کتابخوانی با محور دانش افزایی سلامت و بهداشت فردی با همکاری نهاد کتابخانه ها در ایام کرونا رغبت به کتابخوانی را بیشتر کرده است.

حجت الاسلام سبزیان افزود: امروز کتابخانه های عمومی تبدیل به فرهنگسرای اجتماعی، دانشگاه مردم و مرکز پاسخگویی به نیازهای اطلاعاتی و دانش محور شده اند.

وی با اشاره به ارتقای جایگاه کتابخوانی در بین مردم خراسان رضوی گفت: این استان همواره در جشنوارهای کتابخوانی رتبه های برتر کشوری را کسب کرده است.

حجت الاسلام سبزیان افزود: در جشنواره کتابخوانی رضوی، که بزرگترین جشنواره جمهوری اسلامی پس از پیروزی انقلاب است و در هر دوره آن بیش از یک میلیون نفر شرکت می کنند، خراسان رضوی طی سالهای اخیر همواره رتبه اول را در سطح کشور داشته است.

وی ادامه داد: این موفقیت ها در حوزه کتابخوانی مرهون تلاش همکاران نهاد کتابخانه های عمومی و مشارکتی استان، با رویکرد تبدیل کتابخانه به فرهنگسرا و دانشگاه و نگاه ویژه به کودکان و بانوان از سوی کتابداران بوده است.

214 باب کتابخانه عمومی و مشارکتی در استان 6 میلیون و 870 هزار نفری خراسان رضوی فعالیت دارند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان در تشریح برنامه های عید غدیر اظهار داشت: همایش پیاده روی روز چهارشنبه ساعت 16:30 از محل پارک مهر ولایت شهرک اندیشه بسمت امامزاده سید محمدکججانی(ع) برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۵

به گزارش تبریز بیدار ، حجت الاسلام سید شهاب حسینی در جمع خبرنگاران در تشریح برنامه های دهه امامت و ولایت گفت: با راه اندازی مراکز افق (اجتماعی فرهنگی قرآنی) برنامه های متعددی در حوزه خدمت رسانی با مشارکت امامزاده ها، نهادهای فرهنگی، ادارات مختلف و موسسات خیریه برگزار می شود.

وی افزود: برنامه های دهه امامت و ولایت از روز عرفه با دعای عرفه در جوار امامزادگان آغاز و در روز عید قربان با ذبح قربانی و توزیع بین نیازمندان پیگیری شد و با فعالیت های فرهنگی دیگری ادامه خواهد داشت.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی به اجرای طرح اکرام علوی اشاره کرده و ادامه داد: روز جمعه طی مراسمی به 40 زوج جوان و 20 زوج جوان سادات با همراهی دو مرکز نیکوکاری جهیزیه و تسهیلات ازدواج آسان اهدا می شود که البته به شرطی که مهریه کمتر از 110 سکه باشد.

وی در ترشیح دیگر برنامه ها گفت: طرح اطعام غدیر با مشارکت بنیاد بین المللی غدیر و موقوفه خیرالنسا با طبخ غذا و توزیع بین نیازمندان اجرا خواهد شد.

حجت الاسلام حسینی به همایش پیاده روی روز عید غدیر اشاره کرده و بیان داشت: این همایش روز پنجشنبه ساعت 16:30 از محل پارک مهر ولایت شهرک اندیشه بسمت امامزاده سید محمدکججانی(ع) باهمکاری مساجد محلات آخماقیه، رواسان و اندیشه برگزار می شود و برای شرکت کنندگان طی قرعه کشی جوایزی از قبیل 10 سفر زیارتی مشهد و ده ها لباس ورزشی و لوازم دیگر اهدا می شود.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان اضافه کرد: 10 هزار پرس غذای گرم نیز در روز عید غدیر در جوار امامزاده سید محمد کججانی طبخ و توزیع می شود.

وی در ادامه با بیان اینکه فراموشی غدیر باعث حادثه عاشورا شد؛ افزود: امروز وظیفه ماست که پدر عاشورا حضرت امیرالمومنین(ع) را برای همگان معرفی کنیم.

حجت الاسلام حسینی به اهمیت وقف نیز اشاره کرده و گفت: دولت های بعد از انقلاب از ظرفیت های وقف برای حل مشکلات اقتصادی غفلت کردند، به آقای رییسی پیشنهاد اقتصاد وقفی داده ایم و در راس سازمان اوقاف کشور نیز خیزهای بلندی در این راستا برداشته شده است.

وی در تبیین اقتصاد وقفی گفت: مردمی سازی سازمان اوقاف با احیای باغات وقفی در عرصه کشاورزی، نصب امین در موقوفات، راه اندازی گلخانه ها صورت می گیرد و برای مردم درآمدزایی شکل می گیرد.

حجت الاسلام حسینی ادامه داد: 435 مدرسه آموزش و پروش در استان وقفی است و نقش سازمان اوقاف در تعلیم و تربیت قابل توجه است و همچنین در تبریز 7 بیمارستان وقفی است.

وی به دیگر عرصه های اقتصاد وقفی نیز اشاره کرده و گفت: در حوزه صنعت تبریز کارخانه های زیادی در شهرک های صنعتی در عرصه وقف هستند.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان با بیان اینکه در تولید مسکن طرحی ارایه کرده ایم، افزود: اگر مسکن را از کالای سرمایه ای تبدیل به کالای مصرفی کرده و به رونق ساخت و ساز کمک کنیم، مشکلات زیادی در حوزه مسکن حل می شود.

وی اظهار داشت: در سال های اخیر جهت کمک به بازار مسکن در صدد بودیم تا زمین هایی در اختیار دولت برای طرح مسکن ملی دهیم اما با وجود شعار علی برکت الله، کاری انجام نشد چرا که برخی جهان بینی ها تا نوک بینی است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ تبریز بیدار
ثریا صفری، دبیر انجمن ادبی نقد حال در کرمانشاه و مدیر موسسه فرهنگی نشر در یادداشتی برای ایبنا نوشت: فضای مجازی، توهم دانایی را در بین مردم افزایش داده است و هر گونه اطلاعات دریافتی از طرف قشر عظیمی از مردم، درست تصور می شود؛ درحالی که اگر مردم مطالعه داشتند، قطعا بسیاری از مطالب فضای مجازی را نمی پذیرفتند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۵/۰۵

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در کرمانشاه – ثریا صفری: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین افتتاحیه کشوری فعالیت های تابستانی دانش آموزان سال 1400 گفت: در نظرسنجی که سال 1398 صورت گرفته 75 درصد از دانش آموزان سنین 15 تا 18 سال درباره مدت زمان اوقات فراغت خود در زمان تحصیل گفته اند که 2 ساعت فرصت فراغت دارند و بیش از 20 درصد هم گفته اند بالای 4 تا 5 ساعت اوقات فراغت دارند، 70درصد دانش آموزان سنین 15 تا 18 سال گفته اند که کتاب غیردرسی نمی خوانند و این آمار خوشایند نیست.

مطالعه، بزرگراه توسعه و پیشرفت است. دلایل عدیده ای وجود دارد که ایرانیان را از مطالعه دور کرده و دوری از مطالعه، علاوه بر اینکه تولید محصولات فرهنگی و ادبی را بی کیفیت و نازل می کند، سرعت حرکت ِ گذار اجتماعی ملت ایران به توسعه را تقلیل داده است.

تمام اتفاقات خوشایند مدنی در شرق و غرب عالم، محصول نوشتن و خواندن هستند. مطالعه نکردن در اوقات فراوان فراغت نوجوانان و جوانان ایرانی، زنگ خطری است که البته از سوی مسئولان و همچنین والدین شنیده نشده است.

درواقع نه از بالا تشویق و ترغیبی برای بالا بردن زمان مطالعه صورت می گیرد و نه چندان از پایین و سطح جامعه تلاشی برای جبران کوتاهی ها و کاهلی ها دیده می شود. ملتی که دانش نداشته باشد، صاحب بینش نخواهد شد و بی دانشی و بی بینشی، صفت ممدوحی برای بشر نیست.

وضعیت کتابخوانی در استان کرمانشاه مانند دیگر نقاط کشور، مناسب نیست. متاسفانه به دلیل مشکلات فراوان معیشتی، کتاب در سبد خرید خانوارها جایی ندارد، البته نباید از این نکته غافل بود که کیفیت و کمیت کتاب های منتشرشده در سال های اخیر نیز مزید بر علت شده است.

وقتی شمارگان یک کتاب به 50 نسخه رسیده، قطعا این کتاب در دسترس مردم قرار نمی گیرد. همچنین فضای مجازی، توهم کتابخوانی و دانایی را در بین مردم افزایش داده است و هر گونه اطلاعات دریافتی از طرف قشر عظیمی از مردم، درست تصور می شود؛ درحالی که اگر مردم مطالعه داشتند، قطعا بسیاری از مطالب فضای مجازی را نمی پذیرفتند.

فضای مجازی برای آثار ادبی با فواید و کاستی هایی همراه است، استفاده از آثار ادبی دیگران، مساله ای بود که در گذشته کمتر اتفاق می افتاد و دانستن آن آسانتر بود، اما در دنیای مجازی به سادگی اشعار یک نفر به وسیله نشر و پخش در دنیای مجازی به اسم دیگری منتشر می شود.

اینکه فرصت ارائه اشعار واقعی هنرمندان در سراسر ایران با استفاده از دنیای مجازی فراهم شده نیز یکی از فواید روی آوردن به این فضا است.

گاه لازم است از این دنیای مجازی و وسایل ارتباطی فاصله بگیریم و با کتاب و انجمن های ادبی پیوند دوباره برقرار کنیم، البته با توجه به مشکلات اقتصادی و به وجود آمدن مشکلات مختلف همچون شیوع استفاده از دنیای مجازی و وسایل نوین ارتباطی، توجه جوانان به ادبیات و انجمن های ادبی کم شده است و بیشتر به سمت تلاش برای کاهش مشکلات اقتصادی پیش رفته است و جلب کردن توجه آن ها به انجمن های ادبی چندان آسان نیست.

در هزاره سوم که دوران ارتباطات سریع و بلاانقطاع است، دور ماندن از چرخه پیشرفت، محصول و نتیجه مطلوبی نخواهد داشت. کاش همه صدای آژیرِ خطرِ مطالعه نکردن را بشنویم و چاره ای بیندیشیم! فرزندانمان را با کتاب و مطالعه مانوس کنیم تا رستگار شوند.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در کرمانشاه – ثریا صفری: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین افتتاحیه کشوری فعالیت های تابستانی دانش آموزان سال 1400 گفت: در نظرسنجی که سال 1398 صورت گرفته 75 درصد از دانش آموزان سنین 15 تا 18 سال درباره مدت زمان اوقات فراغت خود در زمان تحصیل گفته اند که 2 ساعت فرصت فراغت دارند و بیش از 20 درصد هم گفته اند بالای 4 تا 5 ساعت اوقات فراغت دارند، 70درصد دانش آموزان سنین 15 تا 18 سال گفته اند که کتاب غیردرسی نمی خوانند و این آمار خوشایند نیست.

مطالعه، بزرگراه توسعه و پیشرفت است. دلایل عدیده ای وجود دارد که ایرانیان را از مطالعه دور کرده و دوری از مطالعه، علاوه بر اینکه تولید محصولات فرهنگی و ادبی را بی کیفیت و نازل می کند، سرعت حرکت ِ گذار اجتماعی ملت ایران به توسعه را تقلیل داده است.

تمام اتفاقات خوشایند مدنی در شرق و غرب عالم، محصول نوشتن و خواندن هستند. مطالعه نکردن در اوقات فراوان فراغت نوجوانان و جوانان ایرانی، زنگ خطری است که البته از سوی مسئولان و همچنین والدین شنیده نشده است.

درواقع نه از بالا تشویق و ترغیبی برای بالا بردن زمان مطالعه صورت می گیرد و نه چندان از پایین و سطح جامعه تلاشی برای جبران کوتاهی ها و کاهلی ها دیده می شود. ملتی که دانش نداشته باشد، صاحب بینش نخواهد شد و بی دانشی و بی بینشی، صفت ممدوحی برای بشر نیست.

وضعیت کتابخوانی در استان کرمانشاه مانند دیگر نقاط کشور، مناسب نیست. متاسفانه به دلیل مشکلات فراوان معیشتی، کتاب در سبد خرید خانوارها جایی ندارد، البته نباید از این نکته غافل بود که کیفیت و کمیت کتاب های منتشرشده در سال های اخیر نیز مزید بر علت شده است.

وقتی شمارگان یک کتاب به 50 نسخه رسیده، قطعا این کتاب در دسترس مردم قرار نمی گیرد. همچنین فضای مجازی، توهم کتابخوانی و دانایی را در بین مردم افزایش داده است و هر گونه اطلاعات دریافتی از طرف قشر عظیمی از مردم، درست تصور می شود؛ درحالی که اگر مردم مطالعه داشتند، قطعا بسیاری از مطالب فضای مجازی را نمی پذیرفتند.

فضای مجازی برای آثار ادبی با فواید و کاستی هایی همراه است، استفاده از آثار ادبی دیگران، مساله ای بود که در گذشته کمتر اتفاق می افتاد و دانستن آن آسانتر بود، اما در دنیای مجازی به سادگی اشعار یک نفر به وسیله نشر و پخش در دنیای مجازی به اسم دیگری منتشر می شود.

اینکه فرصت ارائه اشعار واقعی هنرمندان در سراسر ایران با استفاده از دنیای مجازی فراهم شده نیز یکی از فواید روی آوردن به این فضا است.

گاه لازم است از این دنیای مجازی و وسایل ارتباطی فاصله بگیریم و با کتاب و انجمن های ادبی پیوند دوباره برقرار کنیم، البته با توجه به مشکلات اقتصادی و به وجود آمدن مشکلات مختلف همچون شیوع استفاده از دنیای مجازی و وسایل نوین ارتباطی، توجه جوانان به ادبیات و انجمن های ادبی کم شده است و بیشتر به سمت تلاش برای کاهش مشکلات اقتصادی پیش رفته است و جلب کردن توجه آن ها به انجمن های ادبی چندان آسان نیست.

در هزاره سوم که دوران ارتباطات سریع و بلاانقطاع است، دور ماندن از چرخه پیشرفت، محصول و نتیجه مطلوبی نخواهد داشت. کاش همه صدای آژیرِ خطرِ مطالعه نکردن را بشنویم و چاره ای بیندیشیم! فرزندانمان را با کتاب و مطالعه مانوس کنیم تا رستگار شوند.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در کرمانشاه – ثریا صفری: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین افتتاحیه کشوری فعالیت های تابستانی دانش آموزان سال 1400 گفت: در نظرسنجی که سال 1398 صورت گرفته 75 درصد از دانش آموزان سنین 15 تا 18 سال درباره مدت زمان اوقات فراغت خود در زمان تحصیل گفته اند که 2 ساعت فرصت فراغت دارند و بیش از 20 درصد هم گفته اند بالای 4 تا 5 ساعت اوقات فراغت دارند، 70درصد دانش آموزان سنین 15 تا 18 سال گفته اند که کتاب غیردرسی نمی خوانند و این آمار خوشایند نیست.

مطالعه، بزرگراه توسعه و پیشرفت است. دلایل عدیده ای وجود دارد که ایرانیان را از مطالعه دور کرده و دوری از مطالعه، علاوه بر اینکه تولید محصولات فرهنگی و ادبی را بی کیفیت و نازل می کند، سرعت حرکت ِ گذار اجتماعی ملت ایران به توسعه را تقلیل داده است.

تمام اتفاقات خوشایند مدنی در شرق و غرب عالم، محصول نوشتن و خواندن هستند. مطالعه نکردن در اوقات فراوان فراغت نوجوانان و جوانان ایرانی، زنگ خطری است که البته از سوی مسئولان و همچنین والدین شنیده نشده است.

درواقع نه از بالا تشویق و ترغیبی برای بالا بردن زمان مطالعه صورت می گیرد و نه چندان از پایین و سطح جامعه تلاشی برای جبران کوتاهی ها و کاهلی ها دیده می شود. ملتی که دانش نداشته باشد، صاحب بینش نخواهد شد و بی دانشی و بی بینشی، صفت ممدوحی برای بشر نیست.

وضعیت کتابخوانی در استان کرمانشاه مانند دیگر نقاط کشور، مناسب نیست. متاسفانه به دلیل مشکلات فراوان معیشتی، کتاب در سبد خرید خانوارها جایی ندارد، البته نباید از این نکته غافل بود که کیفیت و کمیت کتاب های منتشرشده در سال های اخیر نیز مزید بر علت شده است.

وقتی شمارگان یک کتاب به 50 نسخه رسیده، قطعا این کتاب در دسترس مردم قرار نمی گیرد. همچنین فضای مجازی، توهم کتابخوانی و دانایی را در بین مردم افزایش داده است و هر گونه اطلاعات دریافتی از طرف قشر عظیمی از مردم، درست تصور می شود؛ درحالی که اگر مردم مطالعه داشتند، قطعا بسیاری از مطالب فضای مجازی را نمی پذیرفتند.

فضای مجازی برای آثار ادبی با فواید و کاستی هایی همراه است، استفاده از آثار ادبی دیگران، مساله ای بود که در گذشته کمتر اتفاق می افتاد و دانستن آن آسانتر بود، اما در دنیای مجازی به سادگی اشعار یک نفر به وسیله نشر و پخش در دنیای مجازی به اسم دیگری منتشر می شود.

اینکه فرصت ارائه اشعار واقعی هنرمندان در سراسر ایران با استفاده از دنیای مجازی فراهم شده نیز یکی از فواید روی آوردن به این فضا است.

گاه لازم است از این دنیای مجازی و وسایل ارتباطی فاصله بگیریم و با کتاب و انجمن های ادبی پیوند دوباره برقرار کنیم، البته با توجه به مشکلات اقتصادی و به وجود آمدن مشکلات مختلف همچون شیوع استفاده از دنیای مجازی و وسایل نوین ارتباطی، توجه جوانان به ادبیات و انجمن های ادبی کم شده است و بیشتر به سمت تلاش برای کاهش مشکلات اقتصادی پیش رفته است و جلب کردن توجه آن ها به انجمن های ادبی چندان آسان نیست.

در هزاره سوم که دوران ارتباطات سریع و بلاانقطاع است، دور ماندن از چرخه پیشرفت، محصول و نتیجه مطلوبی نخواهد داشت. کاش همه صدای آژیرِ خطرِ مطالعه نکردن را بشنویم و چاره ای بیندیشیم! فرزندانمان را با کتاب و مطالعه مانوس کنیم تا رستگار شوند.

خبرگزاری کتاب ایران

خبرگزاری کتاب ایران
(ایبنا) در کرمانشاه – ثریا صفری:

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران

روزنامه رویش ملت


روزنامه مستقل


روزنامه بهار


روزنامه ابرار


روزنامه ایران


روزنامه ثروت


روزنامه خراسان


روزنامه همدلی


روزنامه مردم سالاری


روزنامه امتیاز


روزنامه کائنات


روزنامه سایه


روزنامه نسل فردا


روزنامه آسیا


روزنامه آفتاب یزد