بازتاب اخبار نهاد كتابخانه های عمومی كشور
در رسانه ها
تير 1400
فراخوان دومین دوره از اجرای محدود ماموریت کتابخانه من که از ابتدای مرداد 1400 آغاز می شود، منتشر شد.

به گزارش ایکنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، با تعیین مقاصد آرمانی کتابخانه های عمومی کشور؛ شامل مأموریت، چشم انداز و ارزش گام نخست برنامه ریزی راهبردی برداشته شده است و اجرای عملیاتی آن در گسترۀ ملی در دستور کار قرار دارد. بر این اساس اجرای طرح مأموریت کتابخانۀ من که به منظور ایجاد تاثیر واقعی در زندگی مردم، به طراحی خدمات و برنامه های متناسب هر کتابخانه بر اساس جامعۀ خدمت گیر خود می پردازد، در دستور کار نهاد کتابخانه های عمومی قرار گرفت که دوره اول این طرح در سال 1399 با مشارکت 25 کتابخانه عمومی برگزار شد که با نتایج موفقی همراه بود.

معاونت برنامه ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد با انتشار فراخوان دومین دوره در دومین دوره طرح مأموریت کتابخانۀ من در نظر دارد گام های بعدی برای پیاده سازی برنامه راهبردی کتابخانه ها را اجرایی کند. به این منظور دومین دوره از اجرای محدود این طرح از ابتدای مرداد 1400 با مشارکت جمعی از مسئولان کتابخانه های عمومی و همراهی کتابداران این کتابخانه ها آغاز می شود.

دراین طرح از یک سو، مسئولان کتابخانه های منتخب، آموزش های اولیه را دریافت می کنند و در کار گروهی به همراه دیگر کتابداران کتابخانه، گام به گام به رصد محیطی، تحلیل جامعه خدمت گیر، برنامه ریزی کتابخانه ای، همفکری در کتابخانه، مذاکره با ذی نفعان، تعامل با رسانه های محلی و... می پردازند. از سوی دیگر، دفتر برنامه ریزی نهاد، این فعالیت ها را در قالب چهار فرایند اصلی تحلیل، تدوین، توافق و ترویج مأموریت کتابخانه پیش می برد تا هر کتابخانه قادر شود بر اساس جامعۀ خدمت گیر خود، خدمات و برنامه های متناسبی طراحی و آن ها را اولویت بندی کند.
همچنین شناسایی جمعیت خدمت گیر کتابخانه و نیازهای آن ها؛ تدوین خدمات و برنامه های مناسب کتابخانه به صورت اولویت بندی شده ؛ رسیدن به توافق بر محتوای بیانیۀ مأموریت خاص کتابخانه؛ و ترویج بیانیۀ مأموریت میان ذینفعان مختلف کتابخانه از جمله اهداف اجرای مرحله دوم طرح ماموریت کتابخانه من در این فراخوان است.
گفتنی است این طرح با مشارکت تعداد محدودی از مسئولان کتابخانه های عمومی داوطلب که بیشترین امتیاز را در فرم ثبت نام کسب کنند، انجام می شود. بر این اساس مسئولان کتابخانه هایی که آمادگی و علاقۀ لازم برای مشارکت فعال در این طرح را دارند، می توانند از روز 15 تیر تا جمعه 25 تیر 1400 با مراجعه به آدرس http://nppl.ir/stplan کاربرگ ثبت نام را تکمیل کنند. همچنین مهلت ثبت نام برای بازماندگان تا روز پنج شنبه 31 تیر با کسر امتیاز تمدید خواهد شد.
بر اساس اعلام معاونت برنامه ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد، پس از برگزاری چندین دوره از این طرح، با استفاده از تجربیات و دستاوردهای عملی، طرح فراگیر مأموریت کتابخانۀ من برای دیگر کتابخانه های کشور نیز آمادۀ اجرا خواهد شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
همایش ملی جوانه ها در آستانه روز بزرگداشت ادبیات کودک و نوجوان به صورت مجازی توسط نهاد کتابخانه های عمومی کشور برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان یزد، در آستانه روز ادبیات کودک و نوجوان، همایش ملی جوانه ها به همت نهاد کتابخانه های عمومی کشور ساعت 10 و 30 دقیقه روز چهارشنبه 16 تیرماه به میزبانی مجازی کتابخانه مرکزی یزد برگزار می شود.

در این برنامه فرهنگی که با حضور مجازی اعضای کودک و نوجوان، اعضای محافل ادبی، کتابخوانان و کتابداران کشور برگزار می شود، کتاب های راز مثل های ما اثر محمد میرکیانی، و مثل هیچ کس نوشته سپیده خلیلی از نویسندگان برجسته ادبیات کودک و نوجوان با حضور مجازی این دو نویسنده کشوری مورد بررسی و تحلیل قرار می گیرد.

علاقه مندان به شرکت در این نشست فرهنگی می توانند از طریق بستر اسکای روم به آدرس https://www.skyroom.online/ch/nahaad/mahafel در همایش ملی جوانه ها حضور یابند.

این مراسم همچنین به صورت زنده از پایگاه اطلاع رسانی و صفحه آپارات نهاد کتابخانه های عمومی کشور به آدرس www.aparat.com/iranpl/live پخش خواهد شد.

گفتنی است، 18 تیرماه سالروز درگذشت مرحوم مهدی آذریزدی، پیر قصه های کودک و نوجوان کشور به عنوان روز ادبیات کودک و نوجوان نامگذاری شده است.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور

اصفهان ( پانا) - با حضور استاندار اصفهان10 باب کتابخانه عمومی در شهرستانهای برخوار، شهرضا، کاشان، لنجان و مبارکه در استان اصفهان افتتاح شد.

در آستانه دهه ولایت و با هدف تحقق عدالت فرهنگی آیین افتتاح و بهره برداری همزمان 10 باب کتابخانه عمومی با حضور عباس رضایی، استاندار اصفهان؛ امیر هلاکویی، سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان اصفهان؛ ناصر اسدی، فرماندار شهرستان شهرضا؛ حجه الاسلام سید نعمت الله صالح، امام جمعه و نماینده ولی فقیه شهرستان شهرضا؛ حبیب قاسمی، شهردار شهرضا؛ سید علی مرتضوی، شهردار منظریه؛ سمیه محمودی، نماینده مردم شهرضا در مجلس شورای اسلامی؛ اصغر ذاکری، مدیر کل امور شهری استانداری؛ اعضای شورای اسلامی شهر شهرضا و منظریه، اعضای انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان و دیگر مسئولان شهرستانی و استانی برگزار شد.

استاندار اصفهان گفت: افتتاح کتابخانه حرکت در مسیر علم، فرهنگ، اندیشه است.

رضایی، ضمن ابراز خرسندی از افتتاح و بهره برداری از چنین پروژه های فرهنگی اشاره کرد: ما در شرایطی کتابخانه افتتاح می کنیم که ناجوانمردانه ترین تحریم ها علیه ملت ایران وجود دارد و این رویدادهای مهم دستاورد برکات وجود حضرت ولی عصر(عج) و تدابیر مقام معظم رهبری و همچنین تلاش همه مسئولان است.

وی افزود: کتابخانه های عمومی یکی از مهمترین پایگاه های فرهنگی کشور هستند و ما به عنوان متولیان این حوزه می بایست با برنامه ریزی و ایده های نو و کاربردی نیازهای مطالعاتی و فرهنگی مخاطبان و مردم را پاسخ دهیم؛ به طوری که می بایست برای تمام اقشار و گروه های مختلف جامعه اعم از دانشجویان، دانش آموزان، مدیران، اصناف، کشاورزان و ... برنامه ریزی مطالعاتی صورت گیرد و افتتاح کتابخانه فرصتی برای حرکت در مسیر رشد فرهنگ و آگاهی مردم و نمادی از فرهنگ، علم، مطالعه و پرورش انسان کامل است.

در ادامه امیر هلاکویی، سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان اصفهان ضمن تشکر از شهردار و شورای اسلامی شهر منظریه اظهار کرد: با وجود تمام محدودیت ها و مشکلات مالی با همت مسؤولان استان اصفهان با هدف ایجاد دسترسی مردم به کتابخانه ها در مدت 3 سال گذشته 50 باب کتابخانه در استان اصفهان به بهره برداری رسید و امروز نیز 10 باب کتابخانه آماده افتتاح داریم و تمام این پروژه ها با همکاری شهرداری ها، خیرین و نهاد کتابخانه ها به بهره برداری رسیده است و استان اصفهان بیشترین تعداد کتابخانه در سطح کشور را دارد.

هلاکویی با تاکید بر لزوم گسترش فرهنگ کتابخوانی و آماده سازی بستر مناسب برای علاقه مندان ابراز امیدواری کرد که عموم مردم از این فضاهایی که در شرایط نامساعد اقتصادی ایجاد شده است استفاده کنند.

سرپرست اداره کل کتابخانه ها تصریح کرد: هدف نهاد کتابخانه های عمومی کشور گسترش کتابخانه های عمومی در مناطق محروم و کم برخوردار به منظور توزیع عادلانه امکانات فرهنگی است و امروزه کتابخانه ها به عنوان پایگاه های فرهنگی اجتماعی نقش موثری در رشد سطح آگاهی و فرهنگ جامعه دارند.

در پایان آیین افتتاح و بهره برداری از 9 باب کتابخانه عمومی دیگر در سایر شهرستان های استان اصفهان با حضور مسئولان به صورت مجازی رقم خورد.

خبرنگار: شکیبا واثقی

لینک خبر :‌ خبرگزاری پانا
کتابخانه عمومی خیرساز با حضور مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی خراسان رضوی در شهر شادمهر شهرستان مه ولات افتتاح شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۶

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی ، مدیرکل نهاد های کتابخانه های عمومی خراسان رضوی گفت: این کتابخانه به همت رمضان علی رضایی و حاجیه خانم کبری امیری ساخته شده است.

علی اکبر سبزیان در خصوص تجهیز کتابخانه افزود: در تجهیز اولیه کتابخانه حدود 500 میلیون تومان توسط نهاد کتابخانه ها هزینه شد.

وی گفت: کتابخانه های عمومی به فرهنگ سرا های اجتماعی تبدیل شده اند و نیاز های اطلاعاتی و دانش عمومی مردم را پاسخ می دهند.

رمضان علی رضایی هم گفت: ساخت کتابخانه عمومی حدود 2 سال طول کشید و با مساحت 300 متر در 2 طبقه ساخته شده است؛ در طبقه هم کف دارای سالن دریافت کتاب و سالن کودکان است و در طبقه اول، 2 سالن مطالعه با ظرفیت 25 نفر وجود دارد.

افتتاح کتابخانه عمومی خیرساز در شهر شادمهر شهرستان مه لات افتتاح کتابخانه عمومی خیرساز در شهر شادمهر شهرستان مه لات افتتاح کتابخانه عمومی خیرساز در شهر شادمهر شهرستان مه لات افتتاح کتابخانه عمومی خیرساز در شهر شادمهر شهرستان مه لات افتتاح کتابخانه عمومی خیرساز در شهر شادمهر شهرستان مه لات افتتاح کتابخانه عمومی خیرساز در شهر شادمهر شهرستان مه لات افتتاح کتابخانه عمومی خیرساز در شهر شادمهر شهرستان مه لات

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۶

تهران (پانا) - عملکرد و نحوه ارائه خدمات کتابخانه های عمومی کشور هم نظیر دیگر اماکن فرهنگی مان ماه هاست که تحت تأثیر ابلاغیه های ستاد ملی مقابله با کرونا قرارگرفته است.

به گزارش ایران، سیامک محبوب، مدیرکل دفتر برنامه ریزی نهاد کتابخانه های عمومی کشور در کنار آن که برخی آسیب ها را غیرقابل انکار می داند اما تأکید دارد که ضرورت رعایت پروتکل های بهداشتی، برنامه ریزان این اماکن فرهنگی را هم متوجه ضرورت بهره مندی از رهاوردهای دنیای تکنولوژی کرده است.

کرونا مراکز فرهنگی را متوجه استفاده از ظرفیت های مغفول کرد
از تازه ترین محدودیت های برآمده برای کنترل این پاندمی در حوزه کتاب می توان به تعطیلی کتاب فروشی ها در شهرهایی با وضعیت قرمز و از سویی اعلام شرایط ارائه خدمات کتابخانه های عمومی در شهرهای مختلف با توجه به وضعیت آنها از نظر شیوع این بیماری اشاره کرد. سیامک محبوب با اشاره به تلنگرهایی که شیوع کرونا به همه بخش ها از جمله فرهنگ داشته به ایران می گوید: در ارتباط با کتابخانه های عمومی شاهد تلاش برای همگام سازی فعالیت هایی متناسب با شرایط تکنولوژی های نوین ارتباطی بودیم. این شرایط بویژه در شهرهایی که به وضعیت قرمز و نارنجی دچار شدند بیش از سایر نقاط مسئولان را بر آن داشته که از امکانات فضای مجازی بهره بگیرند. به گفته محبوب این اتفاق در بدو امر منجر به کسب تجربه هایی تازه شد، اقداماتی که با وجود برخی نقص ها اما گویای تلاش برای همگام سازی برنامه های فرهنگی متناسب با نیاز مخاطبان امروز هستند. مدیرکل دفتر برنامه ریزی نهاد کتابخانه های عمومی ادامه می دهد: با آنکه در شهرهایی با وضعیت قرمز امکان ارائه خدمات به علاقه مندان نبود اما به هرحال کتابداران ما کار را تعطیل نکردند؛ چه از بابت ارائه آموزش در فضای دیجیتالی و چه در قالب حتی رساندن کتاب ها و منابع مطالعاتی مورد درخواست اعضا به در خانه های آنان. اینها اتفاقات مهمی هستند که اگر اجبارهای برخاسته از کرونا نبود خیلی دیرتر به سیاستگذاری های مدیریتی راه یافتند. او ادامه می دهد: اگر آن هایی که به قصد استفاده از سالن مطالعه به کتاب خانه قدم می گذارند را کنار بگذاریم؛ بخش عمده ای از مراجعه کنندگان ما مخاطبان کودک و نوجوان هستند. این مسأله بویژه در پنج-شش سال اخیر خودنمایی می کند و از سویی کتابخانه های عمومی هم پی به این بردند که نیاز به تجهیز بخش های ویژه این مخاطبان کم سن و سال دارند. محبوب می افزاید: همین مسأله منجر به تمرکزمان بر خدمات مرتبط با این مخاطبان شده است و از سویی تجهیز اغلب کتابخانه ها به بخش خاص کودکان و نوجوانان گذاشتیم. این برنامه ریزی درنهایت استقبال دوبرابری کودکان و نوجوانان را به دنبال داشت. این مسأله بیش از همه در کتابخانه های تازه تأسیس مشهود است که قدرت مانور بیشتری در طراحی فضا به ما می دادند. او یکی از مصداق های خوب در میان کتابخانه هایی که از مخاطبان کودک و نوجوان غافل نشده اند را کتابخانه پارک شهر می داند و ادامه می دهد: البته کتابخانه پارک شهر تازه تأسیس نیست اما بازسازی اش کردیم و همین مسأله کمک کرد برنامه ریزی بهتری در این زمینه انجام بدهیم. اما طیف دیگری که درباره آنها برنامه ریزی کرده ایم و به زودی دست به کار استانداردسازی و انجام فعالیت های مناسب با آنها خواهیم زد گروه سنی سالمندان هستند. وی در پاسخ به چرایی علاقه مندی کودکان و نوجوان در سال های اخیر برای استفاده از خدمات کتابخانه های عمومی، آن هم در شرایطی که اغلب کارشناسان از اختصاص بخش اعظمی از زندگی نسل جدید به فضای مجازی و تکنولوژی های ارتباطی می گویند، تصریح می کند: بخشی از این مسأله به سطح قابل قبول تحصیلات دانشگاهی مادران و پدران امروزی بازمی گردد. بااینکه منکر جایگاه جدی تکنولوژی های ارتباطی و فضای مجازی در زندگی کودکان و نوجوانان نیستم اما بخشی از این ها، برخوردار از والدینی هستند که حتی اگر خودشان هم فرصت مطالعه پیدا نکنند به این مسأله درباره فرزندان خود توجه می کنند.

ضرورت برنامه ریزی های بلندمدت برای افزایش جامعه کتابخوان
به گفته این مسئول فرهنگی درصورتی که به ارائه خدمات جذاب و متناسب با سلیقه کودکان و نوجوانان توجه کنیم حتی همین طیف از مخاطبان را هم می توان به میل خودشان به سوی مراکز فرهنگی کشاند. او ادامه می دهد: در صورت گسترش و تداوم این نگاه میان همه مدیران فرهنگی، طی سال های آینده می توان به افزایش قابل توجه جامعه کتابخوان و از سویی بالا رفتن سرانه مطالعه امیدوار شد. چنین نگاه هایی در حکم سرمایه گذاری های بلندمدت فرهنگی است. محبوب سالمندان را طیفی می داند که در صورت برنامه ریزی صحیح مسئولان فرهنگی می توانند به جمع اعضای کتابخانه های عمومی کشور بپیوندند. شاید این سؤال مطرح شود که ارائه خدمات به مخاطبان کودک و نوجوان نیازمند کتاب های خاص گروه سنی آنهاست و این در صورتی است که سالمندان در گروه سنی بزرگسال قرار می گیرند و همان کتاب ها را مطالعه خواهند کرد.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی نهاد کتابخانه های عمومی کشور در پاسخ به اینکه قرار است ارائه خدمات به سالمندان چه تفاوتی با برنامه ریزی های مرسوم کتابخانه ها داشته باشد، می گوید: در ارتباط با سالمندان در تلاش هستیم که موضوعات موردعلاقه آنان در بحث مطالعه را در اختیارشان بگذاریم. از سوی دیگر تنها بحث موضوعات موردعلاقه آنها در میان نیست، تحلیل تدریجی توانایی بینایی طی افزایش سن سبب می شود که کتاب هایی با اندازه فونت ریز و سطرهای فشرده موجب خستگی و دل زدگی شان شود. بنابراین جهت تسهیل دسترسی آنان به کتاب هایی با شرایط چاپی متناسب هم تلاش خواهیم کرد. او برنامه ریزی برای تجهیز کتابخانه های عمومی به کتاب های گویا را یکی دیگر از برنامه ریزی های نهاد کتابخانه های عمومی کشور برای مخاطبان سالمند عنوان می کند و می گوید: درمیان این طیف از اعضا دسترسی به کتاب های گویا هم می تواند منجر به کسب رضایت بیشترشان شود. از سوی دیگر برنامه کتابخانه ها تنها به ارائه منابع کتابخانه ای محدود نمی شود و حتی برنامه های جانبی را هم شامل می شود از جمله جلسات فرهنگی و... محبوب تأکید دارد در ارتباط با اینکه عمده تمرکز هر کتابخانه متناسب با چه گروه سنی است از طراحی فضای محیطی متناسب با آنان نباید غفلت کرد ادامه می دهد: در همین شهر تهران، حرکت در چهارراه ها به گونه ای نیست که مناسب سالمندان باشد، آن هم در شرایطی که اغلب آنان زمان بیشتری برای طی مسیر نیاز دارند. اینها برای عبور از خیابان زمان بسیار کمی دارند که همین مسأله گویای بی توجهی به سالمندان است و این که ما هنوز شهر دوستدار سالمندان نداریم. اینها مسائلی است که حتی در نحوه ارائه خدمات مراکز فرهنگی ازجمله کتابخانه های عمومی هم باید رعایت شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری پانا
حجت الاسلام سبزیان با اشاره به افتتاح کتابخانه عمومی شهید ناصر سنگل آبادی روستای سربالا تربت حیدریه؛ گفت: امروزه کتابخانه ها به عنوان فرهنگسراهای اجتماعی هستند و صرفا در حوزه استفاده از منابع مکتوب و قرائت خانه ها قرار نمی گیرند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۶

سرویس : خراسان رضوی - زمان : شناسه خبر : 1073374

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام علی اکبر سبزیان در آیین افتتاحیه کتابخانه عمومی شهید ناصر سنگل آبادی روستای سربالا تربت حیدریه ضمن خیر مقدم و تشکر از مسئولین روستای سربالا و شهرستان تربت حیدریه گفت: نگاه فرهنگی، مثبت و موثر مسئولین شهرستان و روستای سر بالا عامل اصلی افتتاح این کتابخانه است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی با اشاره به ترویج فضای مجازی در جامعه، افزود: این روزها مرزی برای مردم جهان وجود ندارد، فضای مجازی تمامی نقاط را تبدیل به جهان شهری کلان کرده است.

وی با بیان اینکه می توان از کتابخانه ها به عنوان ابزاری برای دیپلماسی فرهنگی استفاده کنیم، اظهار داشت: امروزه کتابخانه ها به عنوان فرهنگسراهای اجتماعی هستند و صرفا در حوزه استفاده از منابع مکتوب و قرائت خانه ها قرار نمی گیرند.

حجت الاسلام سبزیان بیان کرد: یک کتابدار می تواند در زمینه های آموش، رفاه و تسهیل گری پیشتاز باشد و هر آنچه که جامعه در حوزه های اجتماعی، فرهنگی و دانش بدان نیاز دارد را در اختیار آنان قرار دهد.

وی افزود: تلاش مجموعه نهاد کتابخانه های عمومی کشور علاوه بر تاسیس کتابخانه بر آن است تا در هر منطقه ای که سنگر فرهنگی بلااستفاده ای وجود دارد، از ظرفیت آن در راستای اقدامات موثر فرهنگی استفاده کند.

در ادامه حسین شرافتی راد با اشاره به لزوم همراهی و همیاری دستگاه های اجرایی در اقدامات فرهنگی، گفت: وجود کتاب باعث افزایش فرهنگ، کم شدن آسیبهای اجتماعی و در نتیجه رشد و تربیت جامعه و مسئولانی موثر تر می شود.

فرماندار ویژه شهرستان تربت حیدریه افزود: اگر در جایگاه خود به عنوان مسئول به درستی دین خود را به جامعه و نسل آینده با توجه به منویات رهبری ادا کنیم می توانیم بگوییم که جامعه آینده ما جامعه ای با فرهنگ و کتابخوان است.

پایان پیام/ 648

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

کتابخانه عمومی شهید ناصر سنگل آبادی روستای سربالا تربت حیدریه

|

حجت الاسلام علی اکبر سبزیان مدیر نهاد کتابخانه های عمومی خراسان رضوی

|

توسعه فرهنگ

|

فضای مجاز

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
تربت حیدریه- ایرنا- مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی گفت: ساختمان های بلااستفاده دستگاه های اجرایی به کتابخانه عمومی تبدیل می شود و این نهاد برای تجهیز این مراکز آمادگی دارد.

به گزارش ایرنا حجت الاسلام علی اکبر سبزیان روز سه شنبه در نشست انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان تربت حیدریه افزود: این اداره برای برگزاری جلسات تجلیل از مشاهیر و مفاخر در شهرستان های استان نیز آمادگی دارد که می تواند از تربت حیدریه آغاز شود.
وی کتابخانه های عمومی را به منزله دانشگاه مردمی دانست و گفت: برای مانوس کردن بیشتر مردم با کتابخانه، می توان بسیاری از کارهایی را که اکنون در بیرون و در فضای عمومی انجام می شود، در داخل فضای کتابخانه ها برنامه ریزی کرد.
سبزیان افزود: این بدان دلیل است که اقبال مردم به مراکز آموزش غیررسمی مثل کتابخانه های عمومی بیشتر شده و اگر این نگاه تداوم یابد، مطالبه گری نیز بیشتر خواهد شد.
وی ادامه داد: انجمن کتابخانه های عمومی به منزله پارلمان های کتاب است که بخشی از مطالبات مردم باید در این انجمن ها قابل تصویب و اجرا باشد، لذا می طلبد تا نگاه جدی تری به کتاب و کتابخوانی عمومی داشته باشیم.
سبزیان به تاثیر مثبت شیوع کرونا بر فضای مطالعه اشاره کرد و افزود: در وضعیت کرونا مردم کتابخوان تر شده اند و امروز کتابدارهای ما در فضای مجازی در حال فعالیت هستند.
وی افزود: بسیار کسانی که اقبال چندانی به کتاب نداشته اند، در دوران کرونا، به دلیل خانه نشینی به کتاب روی آورده اند و معتقدیم این اتفاق مبارکی است که مردم کتابخوان تر شده اند.
فاطمه نخعی، رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تربت حیدریه نیز در این نشست گفت: تربت حیدریه به عنوان شهر خلاق فرهنگ و هنر در کشور انتخاب شده از این نظر ایجاد کتابخانه معین پویشی، یکی از اولویت های این شهر و مورد مطالبه ما از نهاد کتابخانه های استان است.
شهرستان 225 هزار نفری تربت حیدریه در 150 کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
کتابخانه عمومی شهید ناصر سنگل آبادی روستای سربالا تربت حیدریه با حضور نماینده مجلس شورای اسلامی، مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، فرماندار و جمعی از مسئولین دستگاه های اجرایی افتتاح شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، کتابخانه عمومی شهید ناصر سنگل آبادی روستای سربالا تربت حیدریه با حضور محسن زنگنه، نماینده مردم شریف تربت حیدریه، زاوه و مه ولات؛ حجت الاسلام علی اکبر سبزیان، مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی؛ حسین شرافتی راد، معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان تربت حیدریه و جمعی از مسئولین دستگاه های اجرایی شهرستان افتتاح شد.

در ابتدا محسن زنگنه، نماینده مردم تربت حیدریه، زاوه و مه ولات ضمن ابراز خرسندی از افتتاح کتابخانه در روستای سربالا شهرستان گفت: اگر به دنبال اتفاقات مثبت و موثر در جامعه هستید باید در مسیر ارتقاء فرهنگ و آگاهی آن جامعه قدم بردارید. رشد فرهنگ و آگاهی در گرو کتاب و کتابخوانی است.

وی با اشاره به فرمایشات رهبری در حوزه فرهنگ، افزود: همانطور که مقام معظم رهبری فرموده اند اقتصاد و فرهنگ دو عامل موثر و وابسته به هم برای رشد و پیشرفت یک جامعه هستند.

کتاب مرجعی برای رشد صنعت، فرهنگ و اقتصاد در جوامع امروزی است. اگر می خواهید یک جامعه را تغییر دهید و به سرعت در مسیر پیشرفت حرکت کنید باید از رشد فرهنگ آن جامعه شروع کنید.

محسن زنگنه تصریح کرد: امیدوارم تاسیس این کتابخانه باعث سوق دادن نسل جوان از فضای مجازی به سمت فضای مطالعه و کتاب شود.

در ادامه حجت الاسلام علی اکبر سبزیان، مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی ضمن خیر مقدم و تشکر از مسئولین روستای سربالا و شهرستان تربت حیدریه گفت: نگاه فرهنگی، مثبت و موثر مسئولین شهرستان و روستای سر بالا عامل اصلی افتتاح این کتابخانه است.

وی با اشاره به ترویج فضای مجازی در جامعه، افزود: این روزها مرزی برای مردم جهان وجود ندارد، فضای مجازی تمامی نقاط را تبدیل به جهان شهری کلان کرده است.

سبزیان با بیان اینکه می توان از کتابخانه ها به عنوان ابزاری برای دیپلماسی فرهنگی استفاده کنیم، گفت: امروزه کتابخانه ها به عنوان فرهنگسراهای اجتماعی هستند و صرفا در حوزه استفاده از منابع مکتوب و قرائت خانه ها قرار نمی گیرند.

یک کتابدار می تواند در زمینه های آموش، رفاه و تسهیل گری پیشتاز باشد و هر آنچه که جامعه در حوزه های اجتماعی، فرهنگی و دانش بدان نیاز دارد را در اختیار آنان قرار دهد.

وی افزود: تلاش مجموعه نهاد کتابخانه های عمومی کشور علاوه بر تاسیس کتابخانه بر آن است تا در هر منطقه ای که سنگر فرهنگی بلااستفاده ای وجود دارد، از ظرفیت آن در راستای اقدامات موثر فرهنگی استفاده کند.

در پایان امیدوارم با ایجاد این کتابخانه به عنوان یک فرهنگسرای اجتماعی کوچک بتوانیم نسل آینده را کتابخوان، با مهارت و آینده ساز تربیت و به جامعه تحویل دهیم.

در پایان حسین شرافتی راد، معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان تربت حیدریه با اشاره به لزوم همراهی و همیاری دستگاه های اجرایی در اقدامات فرهنگی، گفت: وجود کتاب باعث افزایش فرهنگ، کم شدن آسیبهای اجتماعی و در نتیجه رشد و تربیت جامعه و مسئولانی موثر تر می شود.

اگر در جایگاه خود به عنوان مسئول به درستی دین خود را به جامعه و نسل آینده با توجه به منویات رهبری ادا کنیم می توانیم بگوییم که جامعه آینده ما جامعه ای با فرهنگ و کتابخوان است.

لینک خبر :‌ گیتی آنلاین
معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد در اختتامیه نوزدهمین دوره جایزه قلم زرین، نهاد کتابخانه های عمومی کشور را حامی ادبیات متعهد به انقلاب اسلامی معرفی کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، همزمان با روز بزرگداشت قلم، آیین اختتامیه نوزدهمین دوره جایزه قلم زرین با حضور غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی؛ مهدی رمضانی، معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور؛ راضیه تجار، دبیر انجمن قلم ایران؛ محمد هادی ناصری طاهری، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان تهران؛ پدرام پاک آیین، نایب رئیس انجمن قلم ایران؛ سعید طاووسی مسرور، استاد تاریخ اسلام و عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و سهیلا عبدالحسینی، دبیر این دوره جایزه، در آمفی تئاتر کتابخانه مرکزی پارک شهر برگزار شد.

مهدی رمضانی در این مراسم گفت: قدمت و تداوم این جایزه در حوزه ادبیات انقلاب اسلامی افتخارآمیز است. با اینکه شیوع کرونا در کشور بسیاری از حوزه های اجتماعی و فرهنگی را متأثر کرده و گاه موجب ایستاییِ برخی فعالیت ها شده، اما دوام در برگزاری جایزه قلم زرین، نشان از پویایی و پایداری فرهنگ و ادبیات انقلاب اسلامی است.

وی افزود: نهاد کتابخانه ها خود را موظف می داند از رویدادها و فعالیت های ملتزم به آرمان های انقلاب اسلامی حمایت کند. اگر چه در حوزه فرهنگی، همه سلایق، دیدگاه ها و علاقه مندی ها باید اجازه فعالیت داشته باشند و مردم هم بر اساس آگاهی و ذائقه خود، دست به انتخاب بزنند، اما این، هرگز مانع انجام وظیفه ای که ساختار دینی کشور برای توسعه و ترویج ادبیات متعهد دارد، نخواهد بود.

رمضانی تصریح کرد: متأسفانه باید گفت اوضاع و احوال حوزه فرهنگ چندان به سامان نیست. باید درباره مشکلات بخش فرهنگ با صراحت و به شکلی روشمند و با برنامه گفت و گو کرد. مسائل و مشکلات حوزه فرهنگ قابل گذشت نیست. انقلاب اسلامی ذات و درونمایه ای فرهنگی داشت و حواشی و بازتاب های فرهنگی آن بسیار گسترده تر از وجه سیاسی آن بود. با این وجود در حال حاضر در برخی حوزه های سیاستگذاری و اجرایی فرهنگی، که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب و مسئولان هم بوده، مشکلات غیرقابل انکار وجود دارد. باید برای رهاشدن در برخی حوزه های فرهنگی تدبیری اندیشید.

وی با بیان برخی مشکلات مربوط به حوزه کتاب و کتابخوانی گفت: در حال حاضر کاهش قیمت کتاب به آرزوی مردم کتابخوان تبدیل شده است و انتظار حداقلی مردم، فراهم کردن امکان دسترسی به کتاب و کالاهای فرهنگی است. تسهیل دسترسی مردم به کالاهای فرهنگی امکان پذیر است و قطعاً یکی از مهم ترین ابزارهای آن تقویت مراکز فرهنگی از جمله کتابخانه های عمومی است.

معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت: دولت توان انجام این کار را دارد، اما متأسفانه بخش عمده ای از پولی که به خرید کتاب در کشور اختصاص داده می شود، که عدد آن در بودجه حدود چهل میلیارد تومان است، اصلاً وارد کتابخانه های عمومی نمی شود. خرید کتاب، هدفمند و متناسب با نیاز مخاطب نیست، بلکه بر اساس فرمولی است که در سال های گذشته در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود داشته و هم اکنون نیز مبنای عمل است؛ هر چند در یکی دو سال اخیر کمی تصحیح و ترمیم شده است.

نوزدهمین دوره جایزه قلم زرین، در سالن آمفی تئاتر کتابخانه مرکزی پارک شهر، با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.

برگزیدگان در پنج بخش معرفی شدند. در بخش شعر کودک و نوجوان کتاب ماهی رود توام سروده محمد پوروهاب برگزیده شد. در بخش داستان کودک و نوجوان دو اثر یولبارس و شهر زیرزمینی نوشته عبدالرحمان اونق و راز دانه کوچولو از راضیه خادم الحسینی، به طور مشترک جایزه نخست را دریافت کردند. در بخش شعر بزرگسال النگوهای دختر نمرود اثر سعیده هاشمی و سلول آزادی اثر هادی خورشاهیان برگزیدگان این دوره قلم زرین بودند. در بخش داستان بزرگسال دو اثر بی نام پدر نوشته سید میثم موسویان و برشکن از حمید علیدوستی شهرکی جایزه برگزیده نهایی را گرفتند. در بخش نقد ادبی سیدمهدی طباطبایی برای غربالی در دست شایسته تقدیر شناخته شد و این بخش برگزیده نداشت.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
از انهدام شبکه توزیع مواد مخدر تا بخشودگی جرائم دیرکرد امانت کتاب را در خبرهای کوتاه بخوانید و ببینید.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۶

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان شمالی ؛ با هوشیاری و اشراف اطلاعاتی پاسداران گمنام امام زمان (عج) در سازمان اطلاعات سپاه خراسان شمالی ، شبکه توزیع مواد مخدر در استان های خراسان رضوی و شمالی کشف و متلاشی شد.

این عملیات با هماهنگی مراجع قضایی و حضور عوامل ناجا در محدوده جوین انجام شد و از قاچاقچیان 120 کیلوگرم تریاک که در خودروی اسکانیا جاساز شده بود، کشف شد.

در این عملیات 4 عضو اصلی این باند بازداشت شدند و تلاش برای دستگیری سرکرده آن ادامه دارد.

*************

مدیر تعاون روستایی خراسان شمالی گفت : سه ماه نخست امسال 31 هزار تن انواع نهاده دامی شامل انواع سبوس، جو، یونجه، ذرت علوفه ای و دانه ای، سویا، کاه و کلش و کنسانتره دامی بین دامداران استان توزیع شد.

*************

نهاد کتابخانه های عمومی کشور با هدف تکریم اعضا و تشویق آنان به بازگشت منابع امانی خود، طرح میلاد نور تا عید سعید قربان را در سراسر کشور اجرا می کند. در این طرح، همه اعضایی که منابع امانی خود را از اول تا سی ام تیرماه به کتابخانه برگردانند، مشمول تخفیف کامل جرائم دیرکردی (مربوط به دوران کرونا و قبل از آن) خواهند شد.

کد ویدیو
دانلود

فیلم اصلی

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
همزمان با 14 تیرماه روز قلم از اصحاب قلم شهرستان نیشابور با حضور مسوولین و رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان تجلیل به عمل آمد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۶ سایت های دیگر : خبرگزاری آریا

تجلیل از اصحاب قلم نیشابور

همزمان با روز قلم رئیس اداره فرهنگ وارشاد اسلامی، رئیس اداره کتابخانه های عمومی، رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، معاون آموزش وپرورش، هیات مدیره انجمن کتاب پرواز سیمرغ با حضور در منزل اصحاب قلم و اندیشه نیشابور این روز را به ایشان تبریک و از زحماتشان تجلیل کردند.

برگزاری جلسه تعاملی با هیات کوهنوردی نیشابور

جلسه تعاملی با اعضای هیئت کوهنوردی شهرستان نیشابور و هماهنگی جهت گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی در هیئت کوهنوردی و استفاده از ظرفیت سفیران ورزشی در معرفی فرهنگ مکتوب و معرفی نذر کتاب توسط انجمن کتاب سیمرغ با حضور رئیس اداره فرهنگ وارشاد اسلامی واداره کتابخانه های عمومی نیشابور برگزار شد.

مراسم نکوداشت روز قلم در زبرخان نیشابور

مراسم نکوداشت روز قلم با حضور فرهیختگان و نویسندگان شهرستان زبرخان با حضور رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس اداره کتابخانه های عمومی و مدیر انجمن کتاب پرواز سیمرغ نیشابور، رئیس اداره آموزش وپرورش و بخشدار مرکزی زبرخان در دفتر مدیریت آموزش و پرورش زبرخان برگزار گردید.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
اسامی نهایی کاندیداهای دومین دوره انتخابات هیأت مدیره انجمن علمی ارتقای کتابخانه های عمومی ایران، با معرفی 35 نفر، اعلام شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، به دنبال انتشار فراخوان ثبت نام کاندیداهای دومین دوره انتخابات انجمن علمی ارتقای کتابخانه های عمومی ایران در تاریخ 5 تیر ماه 1400، 48 نفر آمادگی خود را به عنوان کاندیدا در این انتخابات اعلام کردند. از این تعداد 11 نفر به دلیل داشتن مدارک تحصیلی پایین تر از درجه کارشناسی ارشد و یا نامرتبط به حوزه های اعلام شده، مورد تأیید قرار نگرفتند و در نهایت 35 نفر به عنوان کاندیداهای نهایی تأیید و معرفی شدند.

گفتنی است، انتخابات دومین دوره انجمن علمی ارتقای کتابخانه های عمومی ایران 20 تیر ماه همزمان با مجمع عمومی این انجمن برگزار می شود. تأیید شدگان نهایی از روز 14 لغایت 19 تیر ماه می توانند نسبت به تبلیغات و معرفی خود به اعضای انجمن اقدام کنند.

اسامی نهایی کاندیداهای انتخابات دومین دوره انجمن علمی ارتقای کتابخانه های عمومی ایران به شرح ذیل است:

نام

نام خانوادگی

نامزد برای تصدی

وضعیت شغلی

مدرک/ وضعیت تحصیلی

رشته تحصیلی

رضا

اکبرنژاد

عضویت در هیئت مدیره انجمن

هیئت علمی

دکتری تخصصی

علم اطلاعات و دانش شناسی

خدابخش

برسان

عضویت در هیئت مدیره انجمن

کارمند

کارشناسی ارشد

علم اطلاعات و دانش شناسی

حمیده

جعفری پاورسی

عضویت در هیئت مدیره انجمن

کارمند

دکتری تخصصی

علم اطلاعات و دانش شناسی

مجتبی

جهانی فر

عضویت در هیئت مدیره انجمن

هیئت علمی

دکتری تخصصی

سنجش و اندازه گیری

داود

حاصلی

عضویت در هیئت مدیره انجمن

هیئت علمی

دکتری تخصصی

علم اطلاعات و دانش شناسی

عباس

حسین زاده

عضویت در هیئت مدیره انجمن

کارمند

دکتری تخصصی

علم اطلاعات و دانش شناسی

علی

حمیدی

عضویت در هیئت مدیره انجمن

هیئت علمی

دکتری تخصصی

علم اطلاعات و دانش شناسی

مهدی

درم نثاری

عضویت در هیئت مدیره انجمن

کارمند

دکتری تخصصی

علم اطلاعات و دانش شناسی

مراد

دستاران

عضویت در هیئت مدیره انجمن

کارمند

دکتری تخصصی

علم اطلاعات و دانش شناسی

مریم

دهقان تنها

عضویت در هیئت مدیره انجمن

کارمند

کارشناسی ارشد

علم اطلاعات و دانش شناسی

میلاد

روشنی

عضویت در هیئت مدیره انجمن

پژوهشگر مستقل

دانشجوی دکتری تخصصی

کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی

عاطفه

زارعی

عضویت در هیئت مدیره انجمن

هیئت علمی

دکتری تخصصی

علم اطلاعات و دانش شناسی

ژاله

سلیمی فر

عضویت در هیئت مدیره انجمن

کارمند

دکتری تخصصی

علم اطلاعات و دانش شناسی

یاسر

سیاوشی جامی

عضویت در هیئت مدیره انجمن

کارمند

کارشناسی ارشد

مدیریت اجرایی

لیلی

سیفی

عضویت در هیئت مدیره انجمن

هیئت علمی

دکتری تخصصی

علم اطلاعات و دانش شناسی

محمدرضا

شکاری

عضویت در هیئت مدیره انجمن

کارمند

دکتری تخصصی

علم اطلاعات و دانش شناسی

فاطمه

شیخ شعاعی

عضویت در هیئت مدیره انجمن

هیئت علمی

دکتری تخصصی

کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی

سید

عباس مرجانی

عضویت در هیئت مدیره انجمن

کارمند

دکتری تخصصی

علم اطلاعات و دانش شناسی

پروین

عبداله زاده عیسی کند

عضویت در هیئت مدیره انجمن

کارمند

کارشناسی ارشد

کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی

رباب

عزیزخانی

عضویت در هیئت مدیره انجمن

کارمند

دکتری تخصصی

علم اطلاعات و دانش شناسی

صدیقه

کوهسار

عضویت در هیئت مدیره انجمن

کارمند

کارشناسی ارشد

کتابداری و اطلاع رسانی

منصور

کوهی رستمی

عضویت در هیئت مدیره انجمن

هیئت علمی

دکتری تخصصی

علم اطلاعات و دانش شناسی

فاطمه

مباشری

عضویت در هیئت مدیره انجمن

پژوهشگر مستقل

کارشناسی ارشد

علم اطلاعات و دانش شناسی

زینب

محبی

عضویت در هیئت مدیره انجمن

کارمند

کارشناسی ارشد

کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی

فاطمه

محمدبیگی

عضویت در هیئت مدیره انجمن

کارمند

دکتری تخصصی

علم اطلاعات و دانش شناسی

مرتضی

محمدی استانی

عضویت در هیئت مدیره انجمن

هیئت علمی

دکتری تخصصی

علم اطلاعات و دانش شناسی

حسن

محمودی توپکانلو

عضویت در هیئت مدیره انجمن

هیئت علمی

پسا دکتری

علم اطلاعات و دانش شناسی

معصومه

معظمی

عضویت در هیئت مدیره انجمن

کارمند

دکتری تخصصی

علم اطلاعات و دانش شناسی

مریم

مقدمی وایقان

عضویت در هیئت مدیره انجمن

کارمند

دانشجوی دکتری تخصصی

علم اطلاعات و دانش شناسی

روح الله

منوچهری

عضویت در هیئت مدیره انجمن

کارمند

دکتری تخصصی

کتابداری و اطلاع رسانی

قاسم

موحدیان

عضویت در هیئت مدیره انجمن

کارمند

دانشجوی دکتری تخصصی

علم اطلاعات و دانش شناسی

سیدمجید

میرمحمدی

عضویت در هیئت مدیره انجمن

کارمند

کارشناسی ارشد

علم اطلاعات و دانش شناسی

اسماعیل

وزیری

عضویت در هیئت مدیره انجمن

هیئت علمی

دکتری تخصصی

علم اطلاعات و دانش شناسی

احمدرضا

احمدی میرقائد

بازرس انجمن

کارمند

دانشجوی دکتری تخصصی

علم اطلاعات و دانش شناسی

فرزانه

پارساء

بازرس انجمن

کارمند

کارشناسی ارشد

کتابداری و اطلاع رسانی

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد در اختتامیه نوزدهمین دوره جایزه قلم زرین، نهاد کتابخانه های عمومی کشور را حامی ادبیات متعهد به انقلاب اسلامی معرفی کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۵ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی خبرگزاری پانا شاینا نیوز

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان تهران، همزمان با روز بزرگداشت قلم، آیین اختتامیه نوزدهمین دوره جایزه قلم زرین با حضور غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی؛ مهدی رمضانی، معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور؛ راضیه تجار، دبیر انجمن قلم ایران؛ محمد هادی ناصری طاهری، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان تهران؛ پدرام پاک آیین، نایب رئیس انجمن قلم ایران؛ سعید طاووسی مسرور، استاد تاریخ اسلام و عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و سهیلا عبدالحسینی، دبیر این دوره جایزه، در آمفی تئاتر کتابخانه مرکزی پارک شهر برگزار شد.

مهدی رمضانی در این مراسم گفت: قدمت و تداوم این جایزه در حوزه ادبیات انقلاب اسلامی افتخارآمیز است. با اینکه شیوع کرونا در کشور بسیاری از حوزه های اجتماعی و فرهنگی را متأثر کرده و گاه موجب ایستاییِ برخی فعالیت ها شده، اما دوام در برگزاری جایزه قلم زرین، نشان از پویایی و پایداری فرهنگ و ادبیات انقلاب اسلامی است.

وی افزود: نهاد کتابخانه ها خود را موظف می داند از رویدادها و فعالیت های ملتزم به آرمان های انقلاب اسلامی حمایت کند. اگر چه در حوزه فرهنگی، همه سلایق، دیدگاه ها و علاقه مندی ها باید اجازه فعالیت داشته باشند و مردم هم بر اساس آگاهی و ذائقه خود، دست به انتخاب بزنند، اما این، هرگز مانع انجام وظیفه ای که ساختار دینی کشور برای توسعه و ترویج ادبیات متعهد دارد، نخواهد بود.

رمضانی تصریح کرد: متأسفانه باید گفت اوضاع و احوال حوزه فرهنگ چندان به سامان نیست. باید درباره مشکلات بخش فرهنگ با صراحت و به شکلی روشمند و با برنامه گفت و گو کرد. مسائل و مشکلات حوزه فرهنگ قابل گذشت نیست. انقلاب اسلامی ذات و درونمایه ای فرهنگی داشت و حواشی و بازتاب های فرهنگی آن بسیار گسترده تر از وجه سیاسی آن بود. با این وجود در حال حاضر در برخی حوزه های سیاستگذاری و اجرایی فرهنگی، که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب و مسئولان هم بوده، مشکلات غیرقابل انکار وجود دارد. باید برای رهاشدن در برخی حوزه های فرهنگی تدبیری اندیشید.

وی با بیان برخی مشکلات مربوط به حوزه کتاب و کتابخوانی گفت: در حال حاضر کاهش قیمت کتاب به آرزوی مردم کتابخوان تبدیل شده است و انتظار حداقلی مردم، فراهم کردن امکان دسترسی به کتاب و کالاهای فرهنگی است. تسهیل دسترسی مردم به کالاهای فرهنگی امکان پذیر است و قطعاً یکی از مهم ترین ابزارهای آن تقویت مراکز فرهنگی از جمله کتابخانه های عمومی است.

معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت: دولت توان انجام این کار را دارد، اما متأسفانه بخش عمده ای از پولی که به خرید کتاب در کشور اختصاص داده می شود، که عدد آن در بودجه حدود چهل میلیارد تومان است، اصلاً وارد کتابخانه های عمومی نمی شود. خرید کتاب، هدفمند و متناسب با نیاز مخاطب نیست، بلکه بر اساس فرمولی است که در سال های گذشته در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود داشته و هم اکنون نیز مبنای عمل است؛ هر چند در یکی دو سال اخیر کمی تصحیح و ترمیم شده است.

نوزدهمین دوره جایزه قلم زرین، در سالن آمفی تئاتر کتابخانه مرکزی پارک شهر، با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.

برگزیدگان در پنج بخش معرفی شدند. در بخش شعر کودک و نوجوان کتاب ماهی رود توام سروده محمد پوروهاب برگزیده شد. در بخش داستان کودک و نوجوان دو اثر یولبارس و شهر زیرزمینی نوشته عبدالرحمان اونق و راز دانه کوچولو از راضیه خادم الحسینی، به طور مشترک جایزه نخست را دریافت کردند. در بخش شعر بزرگسال النگوهای دختر نمرود اثر سعیده هاشمی و سلول آزادی اثر هادی خورشاهیان برگزیدگان این دوره قلم زرین بودند. در بخش داستان بزرگسال دو اثر بی نام پدر نوشته سید میثم موسویان و برشکن از حمید علیدوستی شهرکی جایزه برگزیده نهایی را گرفتند. در بخش نقد ادبی سیدمهدی طباطبایی برای غربالی در دست شایسته تقدیر شناخته شد و این بخش برگزیده نداشت.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان غربی با هدف بررسی مشکلات کتابخانه های عمومی با فرماندار میاندوآب دیدار کرد.

به گزارش خبرگزاری بسیج از ارومیه، خدیجه معصومی امروز با همراهی سمیه رحمان پور، معاون امور کتابخانه ها و همکاری های کتابخانه های عمومی؛ رامین وحدانی، رئیس اداره کتابخانه های عمومی میاندوآب با حضور در دفتر فرمانداری با حسام شیرازه محبت فرماندار این شهرستان دیدار کرد.

وی با اشاره به وضعیت کتابخانه های شهرستان میاندوآب، گفت: در حال حاضر دو پروژه نیمه تمام کتابخانه علامه دهخدا در میاندوآب و کتابخانه خیرساز در روستای حاجی حسن نیازمند جذب اعتبار جهت اتمام و بهره برداری است.

معصومی، ادامه داد: چنانکه در کمیته برنامه ریزی شهرستان برای این دو پروژه اعتبار لازم در نظر گرفته شود، به زودی شاهد افتتاح و شروع به فعالیت این دو واحد کتابخانه ای در شهرستان خواهیم بود.

معصومی بیان داشت: برای تکمیل و بهره برداری از کتابخانه حاج حسن خالصه نیازمند اعتبارات دولتی و تداوم همکاری خیرین کتابخانه ساز شهرستان هستیم.

حسام شیرازه محبت گفت: برای رفع موانع و افتتاح این دو پروژه کتابخانه ای شهرستان تمام تلاش خود را برای تخصیص اعتبار در کمیته برنامه ریزی انجام خواهیم داد و مساعدت خود را برای تکمیل و راه اندازی هر چه سریعتر پروژه ها اعلام داشت.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ بسیج
در قانون برنامه ششم توسعه تا پایان 1400، باید 30 درصد از پست های مدیریتی به زنان واگذار شود.با نگاهی به استان های مختلف و آمار مربوط به شهرداران و دهیاران زن، پست های فرمانداری، معاونت های استانداری و... شاهد روند روبه رشد در برخی استان ها در برخی دیگر شاهد عقبگرد بوده ایم.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۵ سایت های دیگر : امید بانوان معاونت امور زنان و خانواده پیام مازند خبر یزد

به گزارش همشری آنلاین، زنان نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند و با وجود تلاش برای ارتقای سطح دانش و تحصیلات دانشگاهی خود، بازهم گاه حریف نگاه های مردسالارانه نمی شوند و نمی توانند سهم مناسبی از مناصب مدیریتی رده بالا را به خود اختصاص دهند. برای حل این مشکل راهکارهایی در قانون برنامه ششم توسعه گنجانده شد. براساس این قانون تا پایان سال 1400، باید 30 درصد از پست های مدیریتی به زنان واگذار شود، اما این قانون در استان های مختلف تا چه حد اجرا شده است و چند درصد از مناصب مدیریتی در اختیار زنان قرار دارد؟ با نگاهی به استان های مختلف کشور و آمار مربوط به شهرداران و دهیاران زن، پست های فرمانداری، معاونت های استانداری و... شاهد روند روبه رشد در برخی استان ها هستیم، درحالی که برخی دیگر از استان ها به دلیل عدم آموزش مناسب به زنان و ایجاد روحیه خودباوری درآنان، عدم استقبال از زنان برای تصدی پست های مدیریتی، برخی تعصبات و... گاه حتی شاهد عقبگرد نیز بوده ایم. علاوه بر آمارهای استانی، ششمین دوره انتخابات شهر و روستاها و نگاهی به تعداد زنان منتخب برای تصدی کرسی های شوراها نیز محک مناسبی برای بررسی وضعیت فعالیت مدیریتی زنان در استان های مختلف به شمار می رود که دراین پرونده این شاخص ها را مورد بررسی قرار داده ایم.

یزد
نقش زنان در مدیریت استان یزد روز به روز پررنگ تر می شود و اکرم فداکار، معاون استاندار یزد که از سال 98 دراین پست فعالیت دارد، نخستین انتصاب از بانوان در حوزه معاونت استانداری محسوب می شود. نخستین معاون فرماندار زن نیز رقیه کرمانیان در اردکان است و فخرالسادات آقایی میبدی نیز در سال 1398 به عنوان اولین بخشدار زن در بفروئیه شهرستان میبد منصوب شد. تعداد بانوان استان در شوراها و دهیاری ها نیز قابل توجه است و براساس سرشماری سال 98، 27 دهیار زن دراستان مشغول فعالیت بودند که این روند، افزایشی است. حضور زنان استان در انتخابات شوراهای شهر و روستا نیز پررنگ است. در دوره پنجم شورای شهر یزد 45 زن در شوراهای روستا حضور داشتند و 11 نفر از 117 عضو شورای شهرهای استان نیز دراین دوره، زن بودند. در حوزه مدیریت دستگاه های اجرایی استان نیز آمار مدیران زن قابل توجه است؛ درحال حاضر 6 نفر از زنان، از مدیران کل استانداری و دستگاه های اجرایی استان هستند. اعظم کاظمی، مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری یزد، افسانه شهابی پور، مدیرکل دفتر برنامه ریزی و بودجه استانداری یزد، نیره پورملایی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان، معصومه طباطبایی، مدیر دانشگاه آزاد اسلامی یزد، رقیه دوست فاطمیها، مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی استان و فاطمه سعادتجو، رئیس جهاد دانشگاهی استان از مدیران کل زن استانداری و دستگاه های اجرایی استان هستند.

خراسان رضوی
نرخ مشارکت اقتصادی زنان در خراسان رضوی بیشتر از زنان در کل کشور است و با اینکه نرخ مشارکت در کشور 14درصد است، این رقم در خراسان رضوی به 20درصد می رسد. جمعیت زنان استان نزدیک به 3میلیون و 200هزار نفر است که عملا 50 درصد جامعه را تشکیل می دهند و از این تعداد، 73درصد ساکن شهر بوده و 27درصد هم روستانشین هستند. در ابتدای سال 97 در استانداری خراسان رضوی مصوبه ای برای افزایش تعداد زنان در پست های مدیریتی استان تصویب شد که براین اساس، هرساله 5درصد به تعداد مدیران زن اضافه می شود و به این ترتیب تا پایان 1400 باید زنان حداقل 30درصد از کل پست های مدیریتی را به خود اختصاص دهند. پست های مدیریتی منتسب به زنان تا پایان سال 1398 حدود 17درصد بوده که این رقم در سال 99 به 23درصد رسیده و انتظار می رود در سال جاری به 30 درصد برسد. تا سال گذشته زنان خراسان رضوی پست مدیریتی عالی نداشتند، اما در سال جاری این موضوع با انتصاب معاون استاندار، بخشداران و معاون فرماندار محقق شد. مجموع پست های مدیریتی استان که زنان می توانند در آنها تصدی داشته باشند، 4 هزار و 438 پست است که 995مورد آن را زنان و بقیه را مردان در اختیار دارند.

فارس
آمارها نشان می دهد مشارکت زنان در انتخابات شورای شهر و روستای در استان فارس نسبت به سال گذشته کاهش داشته است، با این حال 38 نفر از بانوان استان در شوراهای شهر و روستا رأی آوردند که به تفکیک یک نفر در شورای شهر شیراز، 3 نفر در اوز، 2 نفر در فیروزآباد، 2 نفر در داریون، 2 نفر در استهبان، 2 نفر در خرامه، 2 نفر در رونیز و 2 نفر از بانوان نیز در شورای شهر مزایجان انتخاب و بقیه در شوراهای روستا مشغول به فعالیت شدند. براساس آمارهای اعلام شده از اداره کل امور بانوان و استانداری فارس، در سال های 96 تا 98 هیچ مدیر زنی در فارس به عنوان فرماندار منصوب نشده است. اگرچه زنان فارس دراین 3 سال در بخش های میانی و پایه حضوری بیشتری داشته اند، به عنوان مثال در سال 96 حدود 1/4 درصد از مدیریت های میانی در فارس به زنان سپرده شده بود که این آمار در سال97 به 5/5 درصد رسید و در سال 98 تصدی 2/6 درصد از پست های مدیریتی میانی به زنان سپرده شد. همچنین درحالی که در سال96 حدود 7/5 درصد از مدیریت های پایه در فارس را زنان تشکیل داده بودند، در سال97 با رشد 3درصدی، 5/8 درصد از پست های پایه در استان فارس به زنان سپرده شد، اما در سال98 با افت یک درصدی، به 8/7 درصد رسیده است. اکنون 4 بخشدار زن، 3 معاون فرماندار و بیش از 100 دهیار زن دراین استان مشغول به کارند.

سمنان
حدود 20 درصد مناصب مدیریتی سمنان در اختیار زنان این استان قرار دارد و گزارش های معاونت امور بانوان ریاست جمهوری نشان می دهد این استان ازنظر حضور زنان در عرصه های مدیریتی حوزه استانداری ها و دستگاه های اجرایی، در رتبه ششم قرار دارد. حضور زنان در پست های مدیریتی استان سمنان در چند سال اخیر روند افزایشی داشته و از 7/13 درصد در 4 سال پیش، اکنون به حدود 20 درصد رسیده و حتی پای زنان این استان به برخی پست های ارشد استان مانند مدیرکل امورشهری و شوراهای استانداری نیز باز شده است. در انتخابات شورای ششم شهرهای سمنان، زنان توانستند تعدادی از کرسی های پارلمان شهری را در اختیار بگیرند. از 106 کرسی شورای شهر دراین استان، 7 کرسی در 6 شهر به زنان رسید که شهر بیارجمند با عضویت 2 زن درمیان اعضای اصلی، بیشترین سهم از حضور زنان در شورای ششم این استان را به خود اختصاص داد. البته زنان در دوره پنجم شورای شهرهای این استان نیز 9 کرسی را در اختیار داشتند. زنان از حضور در عرصه مدیریت روستاهای سمنان نیز استقبال کردند و 157 نفر از 2 هزار و 249 نامزد شورای اسلامی 307 روستای سمنان در انتخابات شورای ششم، زن بودند. همچنین دراین استان 27 دهیار زن فعالیت دارند.

گیلان
در استان گیلان هم شاهد فعالیت زنان در پست های مدیریتی مختلف هستیم و تلاش هایی برای افزایش تعداد مدیران زن وجود داشته است؛ هرچند همچنان باید تلاش ها ادامه یابد. دراین استان تنها یک مدیر ارشد استانی زن درحال فعالیت است و البته درمجموع 10 مدیرکل زن مشغول به کارند. همچنین اگر بخواهیم نگاهی به سطح بخشداری ها داشته باشیم، باید گفت که دراین حوزه، 7بخشدار زن در استان گیلان فعالیت می کنند. در فرمانداری های استان نیز 4فرماندار زن و نیز 5مدیر پایه و میانی زن درحال فعالیتند و این رقم در استانداری گیلان هم درمجموع به 13مدیر می رسد که در رده های عالی، پایه و میانی اشتغال دارند. گفتنی است در سطح اداره های کل نیز 428مدیر زن در سطح پایه حضور دارند و 82مدیر زن هم در سطح میانی استانداری گیلان فعالند. همچنین باید گفت که گیلان 160دهیار زن دارد و علاوه برآن، 2 شهردار زن هم در 2 ناحیه مرکز استان فعالیت می کنند. به جز این تعداد، در سراسر گیلان 243نفر از اعضای شوراهای شهر و روستا زن هستند.

زنجان
در استان زنجان 441 زن مدیر درحال فعالیتند که یک نفرمدیر عالی، 25 نفر مدیر میانی و 415 نفر هم مدیر پایه محسوب می شوند. 5 زن هم دراین استان در سمت مدیرکل و 17 نفر نیز به عنوان معاون مدیرکل فعالیت دارند. همچنین یک نفر از زنان این استان بخشدار، یک نفر معاون فرماندار و 72 نفر نیز دهیار روستا هستند. درحالی که در دوره پنجم شوراهای شهر 11 زن حضور داشتند در دوره ششم، این تعداد به 8 نفر رسید. در شوراهای روستاها اما این تعداد از 36 نفر در دوره پنجم به 37 نفر در دوره ششم رسیده است. همچنین درخرداد 1400 میزان حضور مدیران زن در سطوح پایه و میانی نسبت به شهریور 1399 رشدی 8/10 درصدی داشته و همچنین حضور زنان در پست های مدیریتی در خرداد 1400 نسبت به شهریور 1392 دارای رشد 733 درصدی بوده است؛ یعنی تعداد مدیران زن از 53 نفر در شهریور 1392، به 441 نفر در خرداد 1400 رسیده است. از زمان انتصاب استاندار فعلی زنجان در آبان 1397 تاکنون نیز میزان انتصاب زنان در پست های مدیریتی با رشد 96 درصدی در سطوح مختلف همراه بوده و البته شاهد کاهش میانگین سنی این مدیران زن هم بوده ایم.

لرستان
با وجود اینکه 332 نفر از زنان توانمند لرستانی در پست های مدیریتی پایه و میانی فعالیت دارند و 5 نفر نیز عهده دار مدیریت دستگاه های اجرایی هستند، اما این قشر در ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا دراستان حضور کم رنگی داشتند و تنها یک زن از شهرستان الیگودرز و 2 زن از بروجرد به شورای اسلامی شهر راه یافتند. در دیگر شهرستان های لرستان نیز درمیان منتخبان پارلمان شهری، نامی از زنان دیده نمی شود. درحالی که 4 درصد از منتخبان شورای پنجم استان لرستان را زنان تشکیل می دادند، امسال این میزان حتی کمتر هم شده است. نتایج یک تحلیل نشان داده است عامل سازمانی و مدیریتی، عمده ترین مشکل زنان استان در پذیرش مسئولیت های مدیریتی و ستادی است که این موضوع درمیان افراد با سطوح تحصیلی بالا، خود را بیشتر نشان می دهد. عوامل اجتماعی، فرهنگی و انگیزشی به ترتیب در اولویت های بعدی قرار دارند و زنان مجرد هم تمایل کمتری به پذیرش مسئولیت های مدیریتی و ستادی نشان داده اند.

ایلام
مرکز استان ایلام جزو شهرهایی است که در انتخابات شورای شهر چهره ای کاملا مردانه به خود گرفت. با این حال در شهرهای دیگر استان 5نفر از بانوان توانستند به شورای شهر راه پیدا کنند که به تفکیک در شهرستان آبدانان و در شهرهای سراب باغ و مورموری 2نفر، در شهرستان چرداول و در شهرهای آسمان آباد و سرابله 2نفر، در شهرستان دهلران و شهر دهلران یک نفر انتخاب شدند. همچنین در انتخابات شوراهای روستا نیز 58نفر از زنان توانستند به این شورا راه پیدا کنند که به تفکیک در روستاهای شهرستان آبدانان 12نفر، در شهرستان دره شهر 11نفر، در شهرستان های هلیلان و چرداول هرکدام 8نفر، در شهرستان ایوان 6نفر، در دهلران و سیروان هرکدام 4نفر، در بدره و ایلام هرکدام 2نفر و در روستاهای شهرستان مهران نیز یک نفر از زنان عضو شورا شدند. به طورکلی بانوان ایلامی سهم کمی از پست های مدیریتی این استان دارند، به طوری که اکنون در استان 4بخشدار و درحدود 20دهیار زن مشغول به فعالیتند که نسبت به استان های دیگر درصد نسبتا کمی است.

کرمانشاه
براساس قانون برنامه ششم توسعه، مصوب شده 30 درصد از پست های مدیریتی به زنان واگذار شود. براساس آخرین آمارها 4 هزار و 365پست مدیریتی در استان کرمانشاه وجود دارد که زنان کرمانشاهی 69پست مدیریتی در سطح میانی و 349پست مدیریتی هم در سطح پایه در اختیار دارند. درعین حال 76درصد پست های مدیریتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختیار زنان قرار دارد و 6زن در سمت معاون فرماندار خدمت می کنند. درحال حاضر در شهرستان کرمانشاه 363دهیاری وجود دارد که از این تعداد 31زن، دهیار روستای خود هستند و شهردار شهرستان ثلاث باباجانی نیز یک زن است. بنابر گفته مسئولان، استان کرمانشاه جزو آن دسته از استان هایی است که در به کارگیری بانوان در پست های مدیریتی وضعیت خوب و آمار قابل قبولی دارد. گفتنی است درحال حاضر در استان کرمانشاه میزان به کارگیری بانوان در پست معاونین فرمانداران از استان های دیگر بالاتر است و این موضوع بسیار مورد توجه قرار دارد.

مرکزی
49درصد از جمعیت یک میلیون و 414هزارنفری استان مرکزی را زنان تشکیل می دهند و مسئولان تلاش دارند سهم 30 درصدی آنان از پست های مدیریتی محقق شود. براساس آمار رسمی، ازمجموع پست های مدیریتی استان، 79 درصد سهم آقایان و 21 درصد نیز سهم بانوان است. بیش از 95 درصد از مدیران زن مدرک کارشناسی و بالاتر دارند و تراکم مدیران زن در رده سنواتی 11 تا 20 سال خدمت است. اگرچه سهم حضور بانوان در کسوت فرمانداران و شهرداران شهرستان های استان مرکزی صفر است، اما بانوان در سال های اخیر برای راهیابی به پارلمان شهری و روستایی تمایل بیشتری نشان داده اند. درحال حاضر حدود 20 نفر از بانوان، عضو شورای اسلامی شهرهای این استان هستند و در 3 شهرستان ساوه، تفرش و نیم ور نفر اول منتخبان ششمین دوره شورای اسلامی شهرها بانوان هستند. بیش از 720 دهیار در استان مرکزی فعالیت می کنند که بیش از 100 نفر از این تعداد یعنی حدود 12 درصد را بانوان تشکیل می دهند.

چهارمحال وبختیاری
در سال های اخیر چهارمحال وبختیاری در شاخص انتصاب مدیران زن جزو 3 استان برتر کشور بوده است. هم اکنون 33مدیر زن ازسوی وزارت کشور در استان منصوب شده اند و 218مدیر زن نیز در پست های مدیرکل، معاون و رئیس گروه و مدیریت پایه در دستگاه های دولتی استان حضور دارند. معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری چهارمحال وبختیاری، مدیرکل آموزش و پرورش، مدیرکل بهزیستی، مشاور امورایثارگران استاندار، مدیرکل فنی وحرفه ای، بخشدار مرکزی شهرستان فارسان و مدیرکل برنامه ریزی، نوسازی و تحول اداری استانداری از مهم ترین پست هایی به شمار می روند که زنان عهده دار آن هستند. 47 نفر از اعضای پنجمین شورای شهر و روستای استان و همچنین یک نفر از نمایندگان سابق استان در مجلس شورای اسلامی گذشته نیز زن بودند. در دوره ششم شوراهای اسلامی شهر و روستا 4 کرسی شوراهای شهر این استان به زنان رسید، اما درباره کرسی های روستایی آماری در دست نیست و مسئولان مربوطه اظهارنظر دراین خصوص را به تأیید صحت انتخابات موکول کرده اند.

خوزستان
استان خوزستان به گفته مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری، جزو پایین ترین رتبه ها از نظر انتصاب زنان در جایگاه های مدیریتی در کشور قرار دارد. زینب پارسافخر آمار زنان در پست های بالای مدیریتی را شامل یک مدیرکل،4 معاون مدیرکل در حوزه استانداری، 63 دهیار، 84 عضو شورای شهر و روستا، یک فرماندار، یک شهردار، 2 معاون فرماندار و یک بخشدار می داند. این استان براساس رتبه بندی منتشر شده ازسوی وزارت کشور، آخرین جایگاه را در تعدادی از محورها ازجمله محور زنان و خانواده کسب کرده بود، درحالی که براساس سرشماری سال 1395، از 7/4 میلیون نفر جمعیت این استان 5/49 درصد را زنان تشکیل می دهند. خوزستان رتبه 17کشوری را ازنظر جمعیت زنان دارد و با بیشترین آمار درمیان استان های کشور، دارای 33هزار زن سرپرست خانوار است.

کهگیلویه و بویراحمد
براساس سرشماری سال 95، 361هزار و 386نفر از جمعیت استان کهگیلویه وبویراحمد مرد و 351هزار و 666نفر زن هستند و نسبت جنسی 103است یعنی به ازای هر 103 مرد، 100 زن وجود دارد. به گفته مدیرکل امور بانوان استانداری کهگیلویه وبویراحمد، جایگاه اداری زنان این استان در سال های گذشته از 6 به 11درصد رسیده است. درحال حاضر این استان هیچ فرماندار یا شهردار زنی ندارد، درحالی که نادیا صداقت پیش از انتصاب به عنوان مدیرکل امور زنان استانداری، فرماندار شهرستان دنا بود. درحال حاضر 2 فرماندار و 3 بخشدار زن دراین استان مشغول فعالیت هستند. همچنین به طورکلی 45 مدیر زن در رده های میانی بخش های دولتی مشغول به فعالیت هستند.

اصفهان
در انتخابات اخیر شوراهای اسلامی شهر و روستا در استان اصفهان، زنان مشارکت نسبتاً مناسبی داشتند، به طوری که از مجموع 919 منتخب شوراهای شهر استان، 122 نفر را زنان تشکیل می دهند و از مجموع 4 هزار و 855 منتخب شوراهای روستایی نیز 328 زن هستند. اما باوجود درصد بالای مشارکت زنان در انتخابات شوراها و با توجه به وسعت دستگاه اداری و اجرایی استان، حضور آنان در امور اداری و اجرایی و همچنین پست های کلیدی، کم رنگ است، به گونه ای که در استان اصفهان تنها یک زن در شاهین شهر در مقام بخشدار و 3 زن هم در پست معاونت فرمانداری در اصفهان، فریدن و نجف آباد مشغول به کار هستند. مشارکت زنان در امور روستایی نیز 7 درصد برآورد شده که معادل 44 دهیار زن فعال در استان است. گفتنی است استان اصفهان دارای بیش از هزار و 700 روستا و آبادی با جمعیت 600 هزار نفر است.

قزوین
استان قزوین در کل کشور به لحاظ استفاده از زنان در جایگاه مدیریتی در وضعیت مطلوبی قرار دارد و در 4 سال گذشته صعود زنان از جایگاه های اداری پایه به جایگاه های میانی و مدیریتی، باعث شده قزوین جزو 10 استان نخست کشور قرارگیرد؛ هرچند برای برداشتن موانع در حوزه مدیریت زنان هنوز اقدام های بسیاری باقی مانده که برای آن برنامه ریزی صورت نگرفته است. درحال حاضر قزوین در بخش انتصاب مدیران زن، رتبه پنجم کشور را دارد؛ هرچند سرمایه های انسانی استان قزوین بیشتر از این رقم است و می تواند به رتبه های بالاتر ارتقا پیدا کند. گفتنی است از مجموعه مدیران استان 43درصد در ستاد استان و 38درصد در شهرستان ها حضور دارند و ازنظر جنسیت نیز 45درصد نیروهای استان را زنان و 55درصد را مردان تشکیل می دهند. این درحالی است که در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا حضور زنان دراین دوره نسبت به دوره گذشته نزدیک به 10 درصد کاهش داشته است که به زعم سیاسیون، دلیل اصلی آن کم رنگ شدن حضور زنان در فهرست های احزاب و گروه های سیاسی استان بوده است.

گلستان
با وجود اینکه گلستان در سال های پایانی دهه نود به عنوان استانی با بالاترین تعداد دهیاران زن، رتبه نخست کشوری را به خود اختصاص داده بود، با گذشت حدود 10سال و ثبت حدود هزار روستای دارای کد و دهیاری، تعداد بانوان دهیار دراین استان 98 نفر و تعداد بانوانی که در شوراهای روستایی فعالند 78نفر است. ازسوی دیگر با وجوو اینکه 10درصد داوطلبان عضویت در ششمین شوراهای شهر و روستای گلستان را بانوان تشکیل می دادند، اما از مجموع 30شهر استان 6کرسی به بانوان رسید. در شورای دو شهر بزرگ استان یعنی گرگان و گنبدکاووس، فقط یک کرسی به بانوان رسید. همچنین دراین استان و در سطح معاونت های ستادی از هیچ بانویی استفاده نشده و در سمت های مدیرکلی دستگاه های اقتصادی و عمرانی فقط یک مدیرکل دفتر شهری به عنوان مدیر ستادی و نه اجرایی، بر کرسی مدیرکلی استانداری نشسته است. همچنین در سطح معاونت دستگاه های اجرایی، اداره کل میراث فرهنگی با دو معاونت تخصصی میراث و صنایع دستی پیشگام استفاده از بانوان دراین رده مدیریتی بوده است. در دولت یازدهم نخستین انتصاب فرماندار بانو و اهل سنت در کشور در گلستان و شهر بندرترکمن با انتصاب مرحومه مرجانه نازقلیچی انجام شد. این بانوی اهل سنت در مراسم حج و فاجعه منا درگذشت و پس از این فاجعه، با وجود تغییر دو استاندار، سمت فرمانداری هیچ شهرستانی به بانوان نرسید.

قم
قم، تنها استان کشور بود که پیش از این دهیار زن نداشت، اما حالا آمار جالبی از مشارکت و انتخاب زنان در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا وجود دارد. اکنون مدیریت دهیاری 2 روستای بخش های مرکزی و جعفرآباد را زنان دراختیار دارند و در شهر قم 2 زن و در شهرهای جعفریه، کهک و دستجرد هم یک زن به عضویت شورای اسلامی این شهرها درآمده اند. این بار شوراهای شهرهای قنوات و سلفچگان هم از حضور بانوان در پارلمان شهری بی نصیب ماندند و در 10روستای بخش مرکزی، یک زن و در یکی از روستاهای این بخش نیز 2 زن در انتخابات شورای اسلامی روستاها پیروز شدند. در بخش خلجستان 4نفر، در بخش سلفچگان یک نفر و در بخش جعفرآباد هم یک نفر از زنان، عضو شورای اسلامی روستایی شده اند، اما در روستاهای بخش کهک هیچ یک از کاندیداهای زن انتخاب نشدند. با اینکه سهم زنان در انتخابات شوراها در بخش مرکزی افزایش قابل توجهی داشته است، اما حضور آنان در پارلمان شهری و روستایی قم نسبت به بسیاری از استان های کشور چندان پررنگ نیست. ازسوی دیگر هیچ یک از پست های مدیریتی شهرداران، معاونان شهرداران، فرمانداران و معاونان فرمانداران در اختیار زنان قرار ندارد. شاخص ترین پست های مدیریتی زنان مربوط به 3 نفر از مدیران استانداری قم است و در بقیه اداره ها روند به کارگیری آنها در پست های مدیریتی به کندی پیش می رود.

همدان
یکی از نکات جالب در انتخابات شورای شهر همدان، فهرست های متعددی بود که احزاب و جناح های مختلف ارائه دادند و البته زنان در هیچ یک از این فهرست ها حضور نداشتند. درنهایت یک فهرست جداگانه با عنوان ائتلاف زنان ارائه شد؛ هرچند درنهایت هیچ یک از کاندیداهای زن وارد شورای شهر همدان نشدند، این درحالی است که در دوره گذشته همدان 3 عضو زن در شورای شهر داشت. اما وضعیت شهرستان های استان بهتر بود و آمار مناسب تری از حضور زنان در شورا ارائه شد. براساس آمار معاون سیاسی- امنیتی استاندار همدان، در ششمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر دراستان، 10زن به عنوان عضو اصلی به شورای شهر راه یافتند و 7زن نیز به عنوان عضو علی البدل انتخاب شدند. همچنین 84زن به شورای اسلامی روستاهای استان راه پیدا کردند و 61زن به عنوان عضو علی البدل معرفی شدند. هریک از شهرستان های همدان، ملایر، رزن، فامنین، اسدآباد، نهاوند و تویسرکان یک معاون فرماندار زن دارند، اما در هیچ یک از شهرستان های استان، زنان در پست فرماندار فعالیت ندارند. همچنین یکی از معاونان شهردار بهار زن است و 57دهیار زن نیز در روستاهای همدان مشغول فعالیتند و از آنجا که بیشتر آنان دهیار پاره وقت محسوب می شوند، همزمان دو روستا را مدیریت می کنند.

سیستان وبلوچستان
سیستان و بلوچستان یکی از محروم ترین استان های کشور است و در بیشتر رتبه بندی های توسعه یافتگی، جایگاه پایینی دارد، با این حال در شاخص سپردن امور اجرایی استان به مدیران زن، در رتبه هفتم کشوری قرار گرفته است. حدود 4سال است که براساس دستورالعمل قوه مجریه، سپردن پست های مدیریتی سیستان و بلوچستان به زنان توانمند در دستورکار قرارگرفته و استان دراین زمینه به شرایط مطلوبی دست یافته است. درحالی که در استانداری های کل کشور، فقط 17زن پست معاونت دارند، سیستان بلوچستان تنها استان کشور است که 2زن، متصدی پست معاونت استانداری هستند. اکنون از بین 3رده مدیران عالی، میانی و پایه؛ 8/3درصد مدیریت عالی استان در اختیار مدیران زن قرار دارد و در بخش مدیران میانی این رقم به 3/50درصد و در بخش مدیران پایه هم به 9/49 درصد می رسد. اکنون یک فرماندار و 5بخشدار زن هم مدیریت اجرایی برخی از نقاط استان را برعهده دارند. همچنین 355دهیار زن امور دهداری ها را مدیریت می کنند. درانتخابات اخیر شوراهای اسلامی شهر و روستا هم سهم زنان روستایی بسیار بیشتر از زنان شهری بوده است. درحوزه شهری درمجموع 33زن انتخاب شدند، درحالی که این رقم در حوزه روستایی به هزار و 729 نفر رسید.

کرمان
سهم زنان کرمانی از کرسی های سطوح بالای مدیریتی بسیار کم رنگ است و در کرمان، تاکنون فرماندار یا شهردار زن انتخاب نشده است، اما دی ماه سال گذشته برای نخستین بار صندلی معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری کرمان به حمیده واعظی رسید که همچنان دراین مسئولیت باقی است. درسال های اخیر، مطالباتی برای انتخاب شهردار زن برای شهر کرمان مطرح بوده، اما شورا به آن روی خوش نشان نمی دهد؛ برخی هم منتقد جامعه زنان کرمان هستند که خود را درمعرض رأی اعضای شوراها قرار نمی دهند و کاندیدای شهرداری نمی شوند. در روستاها اما وضعیت فرق می کند و بنا به اعلام وزارت کشور، تا سال 98 استان کرمان با 273 دهیار زن، بالاترین تعداد دهیار زن را در کشور داشته است. هرچند نتایج نهایی انتخابات شوراهای امسال و تعداد زنان راه یافته به این شوراها هنوز مشخص نیست، اما شواهد، نشان از کاهش چشمگیر این تعداد به یک نفر دارد. عشرت کردستانی در شهر 740 هزار نفری کرمان، با 17 هزار و 678 رأی به شورای ششم راه یافت. این درحالی است که در شورای پنجم، 2 زن حضور داشتند و البته یکی از آنان از میانه دوره انصراف داد. شورای چهارم اما با 5 عضو زن، رکورددار همه ادوار بوده است.

مازندران
در سال های اخیر حضور بانوان در عرصه های مدیریتی مازندران بیشتر مورد توجه قرار گرفته و مدیران دستگاه های اجرایی نیز برای به کارگیری بانوان در مسئولیت های مختلف تلاش کرده اند. بنا به اظهارات سمیه قاسمی طوسی مدیرکل امور بانوان و خانواده مازندران، حضور زنان مازندرانی در حوزه مدیریتی این استان از سال 1392 تاکنون 50 درصد بیشتر شده و 19 درصد مناصب مدیریتی این استان در اختیار زنان قرار دارد. البته در مازندران هنوز هیچ زنی در مسئولیت شهردار قرار نگرفته، اما زنانی در منصب رئیس شورای شهر، رئیس اداره های شهرستانی، معاون فرماندار و حتی مدیرکل حوزه های فرهنگی و اقتصادی فعالیت داشته اند. آمارهای انتخاباتی نیز نشان می دهد اقبال جامعه به حضور بانوان مازندرانی در مسئولیت های مدیریتی رو به افزایش است، به گونه ای که در ششمین دوره انتخابات شوراها، از 336 کرسی اصلی شورای شهرهای مازندران، 20 کرسی به زنان رسید و 25 زن نیز توانستند درجمع 205 عضو علی البدل شورای شهرهای این استان قرارگیرند. در انتخابات شوراهای ششم 2 هزار و 412 روستای مازندران نیز 299 نفر از 7 هزارو 582 عضو منتخب، زنان هستند که 94/3 درصد اعضای اصلی شورای روستاهای مازندران را تشکیل می دهند. درحال حاضر 185 زن نیز مسئولیت دهیاری روستاهای استان را برعهده دارند.

خراسان جنوبی
زنان خراسان جنوبی همواره در عرصه های مختلف اجرایی حضور درخشانی داشته اند و زمینه ساز پیشرفت و سربلندی استان بوده اند، اما برخی از آنان ممکن است چندان خود را در عرصه مدیریت دخیل نکنند که باید با فرهنگ سازی و ایجاد خودباوری در بانوان این روند را تغییر داد. طرح توان افزایی زنان مدیر از طرح های موفق اجراشده در خراسان جنوبی بوده که سبب شده است درحال حاضر حدود 47 درصد از پست های مدیریتی استان را زنان در دست بگیرند. در یک سال گذشته 3 بخشدار زن در استان خراسان جنوبی منصوب شدند که نشان از نگاه ویژه نماینده عالی دولت به استفاده از ظرفیت بانوان در جایگاه های مدیریتی دارد. همچنین درمجموعه استانداری خراسان جنوبی نیز تعداد مدیران کل زن از 2نفر به 5نفر افزایش پیدا کرده است. همچنین از 3 پایگاه جهانی فعال در خراسان جنوبی، مدیر یکی از این پایگاه ها زن است که این موضوع نشان دهنده توانایی مدیریتی بانوان استان است. با این وجود اما باید گفت گرچه از سال 92 نرخ مشارکت اقتصادی بانوان شهری و روستایی در استان افزایش داشته، اما به دلیل افزایش آمار فارغ التحصیلان، نرخ بیکاری زنان نیز رشد داشته است.

اردبیل
هرچند طبق چشم انداز برنامه ششم توسعه، زنان باید تا پایان سال1400‪ حداقل 30درصد از کل پست های مدیریتی استان ها را به خود اختصاص دهند، اما در استان اردبیل این موضوع تاکنون محقق نشده است، چراکه هنوز آنچنان که باید توانمندی های زنان برای حضور در پست های مدیریتی مورد توجه نبوده و این قشر از جامعه نتوانسته اند جایگاه خود را در رده های مدیریتی این استان پیدا کنند. در تمام دولت ها، این استان درنهایت 2 یا 3 مدیرکل زن داشته و وعده های استفاده از توانمندی بانوان در حد شعار باقی مانده است. استان اردبیل تاکنون فرماندار زن نداشته است و درباره شهرداری هم باید گفت وضعیت چندان بهتر نیست و درحال حاضر هیچ شهری، شهردار زن ندارد. براساس آمارهای موجود درحال حاضر 2 زن در پست مدیرکل در استانداری فعالند وهمچنین 2 زن مدیرکل دستگاه های اجرایی، 2 نفر معاون فرماندار و 4 زن هم در این استان معاون مدیرکل هستند و هچنین 39 دهیار زن در اردبیل فعالیت می کنند. در دوره پنجم شوراهای شهر استان نیز 9 زن و در شوراهای روستا نیز 34 زن فعالیت داشتند.

بوشهر
بوشهر از استان هایی به حساب می آید که اگرچه درسال های اخیر گام های مثبتی در زمینه به کارگیری زنان در حوزه های مدیریتی درآن برداشته شده است، اما همچنان به نقطه مطلوب فاصله دارد. . براساس آمارهای موجود، در انتخابات 28خرداد درمجموع 426 شورای شهر و روستا در استان بوشهر با هزارو460 عضو اصلی تشکیل شده است که از این تعداد 80 عضو (48/5 درصد) زن هستند که نسبت به دوره قبل یک عضو کاهش داشته است. برهمین اساس از مجموع 210کرسی شورای اسلامی شهر دراستان، 19 نفر، معادل 9 درصد، زن هستند که نسبت به دوره قبل 2 نفر اضافه شده است. از این 19نفر، 10نفر در شهرستان بوشهر، 3نفر در شهرستان دشتستان، 3نفر در شهرستان گناوه، یک نفر در شهرستان کنگان، یک نفر در شهرستان تنگستان و یک نفر نیز شهرستان جم انتخاب شده اند و در شوراهای شهر شهرستان های دشتی، دیر، عسلویه و دیلم هیچ یک از زنان به شورای شهر راه نیافتند. همچنین درمجموع 61کرسی (حدود 5درصد) از هزارو250 کرسی شوراهای روستایی را زنان منتخب تشکیل می دهند که نسبت به دوره قبل 3عضو کمتر شده است.

آذربایجان غربی
12نفر از زنان آذربایجان غربی در پست های مدیرکلی، بخشداری و معاونت فرمانداری آذربایجان غربی حضور دارند و در کل استان نیز تعداد دهیاران زن از 40 نفر فراتر نمی رود. در انتخابات اخیر شورای اسلامی شهر و روستا هم تعداد منتخبان زن بسیار کم بوده و حتی در شهرهای بزرگ و محوری استان کمتر از 10 زن به عنوان عضو شورا انتخاب شده اند. به عنوان مثال در ارومیه، به عنوان بزرگ ترین شهر استان، تنها یک زن آن هم با کم ترین رأی به عنوان عضو شورای ششم انتخاب شده است. درحال حاضر نیز تنها 2مدیر ارشد زن در سطح مدیران میانی حضور دارند و17معاون و 36 نفر از روسای اداره ها و سازمان ها را زنان تشکیل می دهند. این آمارها نشان می دهد این استان ازنظر میزان جذب مشارکت زنان در پست های مدیریتی، از دهیاری گرفته تا فرمانداری و معاونت استانداری، جزو 10 استان آخر کشور قرار دارد.

هرمزگان
در سال های اخیر میزان حضور بانوان در مدیریت های محلی استان هرمزگان پررنگ شده و اکنون 229زن عضو شوراهای اسلامی شهر و روستای هرمزگان هستند. درششمن دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا 8هزارو 232نفرثبت نام کردند که از این تعداد، 7هزارو 569نفر مرد و 663 نفر نیز زن بودند. درنهایت 229زن به شوراهای شهر و روستای استان راه یافتند که از این تعداد، 22زن در شوراهای شهر و 207زن نیز در شوراهای روستا فعالیت می کنند. همچنین از بدو تأسیس نهاد دهیاری تاکنون، زنان حضوری فعال در عرصه مدیریت روستایی داشته و توانسته اند دوشادوش مردان از عهده مسئولیت های مدیریتی به خوبی برآیند و حرکت استان به سمت توسعه را شتاب دهند. بیش از 55درصد کل جمعیت استان در روستاها و حدود 45درصد در شهرها ساکن هستند و اکنون 45شهرداری و هزارو 321دهیاری در استان هرمزگان وجود دارد که 136نفر از دهیاران، زن هستند و می توان گفت زنان در مدیریت محلی مربوط به روستاها نیز فعالیت چشمگیری دارند.

کردستان
براساس آخرین آمارها از کردستان، بیش از هزار و 400زن در پست های مدیریتی این استان خدمت می کنند. آمارها نشان می دهد از مجموع 457پست مدیریت میانی در استان، 66نفر معادل 4/14 درصد را بانوان تشکیل می دهند. همچنین در رده مدیران پایه نیز221پست از مجموع هزار و 378پست به زنان اختصاص یافته که رقمی معادل 16درصد است. در زمینه مدیران عملیاتی نیز باید گفت ازمجموع 4 هزار و 814پست، هزار و 152پست، معادل 9/23 درصد، در اختیار بانوان بوده است. گفتنی است سهم استان کردستان در بهره گیری از توان بانوان تاکنون 20درصد بوده است که چندان رقم بالایی به حساب نمی آید. همچنین آمار و ارقام نشان می دهد در انتخابات شورای شهرهای کردستان نیز که در سال جاری برگزار شد، 7زن منتخب مردم این استان برای تصدی کرسی های شورای شهر بوده اند. کردستان درحال حاضر4مدیرکل، 3 بخشدار، 3معاون فرماندار و 7مدیر پایه و میانی زن دارد. همچنین در اداره های استان 165مدیر زن درحال فعالیت هستند.

البرز
البرز را می توان ازجمله استان های پیشگام در مدیریت بانوان به شمار آورد، چراکه در 3 سال اخیر جایگاه مدیریتی بانوان در استان بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است؛ هرچند که این روند گاهی متوقف می شود. براساس چشم انداز برنامه ششم توسعه سهم 30درصدی بانوان از مناصب مدیریتی باید تاکنون محقق می شد که البته تا این لحظه، بیش از نیمی از این مسیر در البرز طی شده است، به طوری که شاهد هستیم بانوان در پست های مختلف در استانداری و فرمانداری ها درحال فعالیت هستند. رئیس سازمان برنامه و بودجه استان، مدیرکل اداره ارتباطات و فناوری اطلاعات و همچنین رئیس سازمان استاندارد، ازجمله مدیران رده بالای استان هستند. همچنین گفتنی است که بیش از 250 مدیر پایه زن در البرز مشغول به کارند و فرمانداران شهرستان های ساوجبلاغ، فردیس و نظرآباد از معاونان زن بهره گرفته اند. درحال حاضر 11 دهیار زن دراین استان مشغول فعالیتند و 7 زن نیز به شورای شهر راه یافته اند.

آذربایجان شرقی
در سال های اخیر میزان حضور زنان در مدیریت های دولتی و شوراهای اسلامی شهر و روستا و همچنین شهرداری های آذربایجان شرقی روند رو به رشدی نداشته است و از حدود 2 هزار روستای دارای دهیاری دراین استان، تنها 58 روستا دارای دهیار زن بوده اند. در دوره پنجم شوراهای روستایی استان نیز زنان عضو شورا 70 نفر بودند که با وجود عدم تأیید نهایی انتخابات شورای ششم در همه روستاها وشهرها، آمار موجود نشان از کم رنگ تر شدن تعداد زنان در شوراها دارد. در سال های اخیر تنها 2 زن توانسته اند به عنوان معاون فرماندار و بخشدار دراین استان انتخاب شوند و یک زن نیز موفق شدند عنوان شهردار دو شهر سهند و بستان آباد را ازآن خود کنند. آنچه از آمارها برمی آید گویای این نکته است که روند انتصاب زنان در پست های مدیریتی دراستان آذربایجان شرقی وضعیت مناسبی ندارد.

خراسان شمالی
استان خراسان شمالی رتبه سیزدهم مشارکت زنان در پست های مدیریتی را دارد و در شوراهای شهر و روستا که به تازگی انتخاب شدند نیز زنان این استان مشارکت خوبی داشتند. به گفته ملیحه یغمایی، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان شمالی، 12 نفر از بانوان در شورای اسلامی شهرها و 72 نفر در شوراهای روستاهای استان رأی آورده و پذیرفته شده اند که طبق آمار از بین بانوان 2 نفر در شهر بجنورد و 14 نفر در روستاهای این شهر، یک نفر در شهر چناران، یک نفر در گرمه و 2 نفر در روستاهای این شهرستان، 2 نفر در جاجرم و 7 نفر در روستاهای شهرستان، یک نفر در مانه و سملقان و 11 نفر در روستاهای این شهرستان، 4 نفر در روستاهای راز و جرگلان، یک نفر در اسفراین و 19 نفر در روستاهای اسفراین، 2 نفر در فاروج و 5 نفر در روستاهای این شهر، یک نفر در تیتکانلو و یک نفر در شیروان و 10 نفر در روستاهای این شهرستان رأی آورده و به شورای شهر و روستا وارد شده اند. دراین استان همچنین 89 دهیار زن و یک بخشدار و 3 معاون فرماندار خانم فعالیت می کنند و درکل 12 درصد پست های مدیریتی در دست بانوان است.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری
محمدبیگی گفت: آیین رونمایی از کتاب زیبایی شناسی عاشق و مشعوق در ادبیات فارسی در قزوین برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۵

سرویس : قزوین - زمان : شناسه خبر : 1073295

فاطمه محمدبیگی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قزوین گفت: آیین رونمایی از کتاب زیبایی شناسی عاشق و مشعوق در ادبیات فارسی توسط محفل ادبی علامه قزوینی اداره کل کتابخانه های عمومی استان قزوین برگزار می شود.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قزوین ادامه داد: این مراسم چهارشنبه 16 تیر ماه ساعت 18 با حضور نویسندگان این کتاب دکتر حمید عابدی ها و دکتر پرستو کلاهدوزها در سالن اجتماعات کتابخانه امام خمینی (ره) قزوین برگزار خواهد شد.

وی عنوان کرد: این کتاب در سه فصل زیبا شناسی عاشق ، زیباشناسی معشوق و زیباشناسی عاشق و معشوق سعی کرده تا شاخصه ها و معیارهای زیباشناسی را با محوریت منظومه های عاشقانه نظامی گنجوی بیان کند.

محمدبیگی در پایان یادآور شد: امیدواریم با برگزاری محافل این چنینی و معرفی کتب مختلف بتوانیم شاهد افزایش سرانه مطالعه در جامعه خود باشیم.

پایان پیام/ 293

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قزوین

|

ادبیات فارسی

|

رونمایی کتاب

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
در آیینی با حضور روسای ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی و کتابخانه های عمومی دشتی و رعایت کامل پروتکل های بهداشتی از برگزیدگان پویش رهبر انقلاب تقدیر شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۵

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر، حمید زارعی در این آیین گفت: امام خمینی (ره) یک شخصیت برجسته ی جهانی است که با قیام خود علیه ستمگران، نامش تا ابد در تاریخ به یادگار خواهد ماند.
وی با بیان اینکه ترویج سیره و نهضت امام راحل در قالب های مختلف فرهنگی و هنری از ضروریات جامعه می باشد، اظهار کرد: پویش رهبر انقلاب یکی از آن برنامه هایی است که با استقبال خوب کودکان و نوجوانان روبرو شد و موجب آشنایی نسل جوان و نوجوان با اهداف و افکار معمار کبیر انقلاب گردید.
زارعی افزود: استفاده از ظرفیت فرهنگ و هنر به عنوان تاثیرگذارترین حوزه جامعه، می تواند علاوه بر اثرگذاری برنامه ها، زمینه رقابت سالم را ایجاد کند که در این پویش قابل مشاهده بود.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دشتی در پایان از خداوند بزرگ برای نوجوانان و جوانان به عنوان آینده سازان کشور سلامتی، موفقیت و رسیدن به درجات عالیه در تمام مراحل زندگی آرزو کرد.
رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان دشتی نیز گفت: اداره کتابخانه های دشتی آمادگی دارد برنامه هایی را با محوریت کتاب و کتابخوانی به صورت مشارکتی برگزار کند تا سرانه مطالعه افزایش یابد.
محمد احمدی افزود: شرایط عضویت رایگان در کتابخانه های عمومی فراهم شده و علاقه مندان به کتاب می توانند با بهره مندی از این فرصت، از کتاب های کتابخانه های سراسر کشور استفاده کنند.
محمدامین مظفرنژاد، آریا فقیه احمدانی، امیرعلی صفری، محمدرضا خودخروج، زهرا گرامی، احمد طالبی مفرد، غلامعلی آبادی، محدثه عبدلی منفرد، اکبر داوری و مریم اسلامیان نژاد ده نفر برگزیده پویش رهبر انقلاب بودند که با اهدا لوح سپاس، هدایا و کتاب از آنها تقدیر به عمل آمد.
لازم به توضیح است پویش رهبر انقلاب با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دشتی، اداره کتابخانه های عمومی دشتی و مدرسه قلم خورموج با هدف یاد و خاطره امام خمینی (ره) برگزار گردید.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
با حضور استاندار اصفهان، نخستین باغ کتاب استان اصفهان و بزرگترین کتابخانه استان که تحت نظارت نهاد کتابخانه های عمومی استان قرار دارد در شهر منظریه به بهره برداری رسید.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۵

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرضا، عباس رضایی ظهر امروز در آئین بهره برداری از نخستین باغ کتاب استان اصفهان در شهر منظریه اظهار داشت: شهرستان شهرضا، شهرستانی بسیار خوش یمن و با برکتی است، 37 سال پیش خادم مردم شهرستان شهرضا بودم.

استاندار اصفهان با تقدیر از اقدامات انجام شده در شهر منظریه گفت: هر چند شرایط سخت است و تحریم و کرونا وجود دارد و ناجوانمردانه ترحیم ها علیه ملت و نظام است اما در شرایط امروز کتابخانه و واحدهای مسکن افتتاح می کنیم.

وی با بیان اینکه امروز در کشور ما تست کرونا مجانی انجام می شود اما در دنیا برای هر نفر 400 هزار تومان هزینه دارد، افزود: اگر این تحریم ها در هر کجا و علیه هر کشور دیگری بود به طور یقین سقوط می کرد، گرانی وجود دارد و معیشت مردم دچار مشکل است، اما این مسائل در کل دنیا وجود دارد.

رضایی با بیان اینکه تدابیر مقام معظم رهبری در خیلی از مقاطع خاص کشور را نجات داده است، بیان کرد: دولت با وجود همه مشکلات کارهای بزرگی انجام داده است، اگر تحریم ها برداشته شود به راحتی می توانیم روزی 4 تا 4.5 میلیون بشکه نفت بفروشیم.

استاندار اصفهان با بیان اینکه در 53 سال گذشته چنین خشکسالی در کشور بی سابقه بوده است، خاطرنشان کرد: یکی از رسالت های امروز ما مصرف بهینه انرژی است، اسراف و تبذیر حرام است، در کشور مشکل انرژی داریم، 11 هزار مگاوات کسری برق داریم به دلیل شرایط خشکسالی بسیاری از نیروگاه های آبی از مدار خارج شده است، بنابراین مصرف بهینه انرژی باید در دستور کار همه مردم باشد.

7 میلیارد تومان برای باغ کتاب منظریه هزینه شد

سید علی مرتضوی، شهرداری شهر منظریه در ادامه این مراسم بیان کرد: بزرگترین کتابخانه استان اصفهان که تحت نظارت نهاد کتابخانه های عمومی استان اصفهان قرار دارد در شهر منظریه به بهره برداری رسید.

وی ادامه داد: این مجموعه در زمینی به مساحت 3 هزار متر مربع عرصه و 550 متر مربع اعیان توسط شهرداری منظریه در مدت 4 سال ساخته شد، برای ساخت این مجموعه اعتباری بالغ بر 7 میلیارد تومان تماماً توسط شهرداری منظریه هزینه شده است که در اختیار نهاد کتابخانه های عمومی استان قرار گرفت.

مرتضوی افزود: این پروژه اولین باغ کتاب استان اصفهان است که با طراحی منحصر به فرد میزبان دانش آموزان در کلیه سنین خواهد بود و به فرهنگ مطالعه و کتاب خوانی در شهرستان شهرضا کمک شایانی خواهد کرد.

شهردار منظریه با اشاره به پروژه دوم مجموعه چمن مصنوعی شهر منظریه بیان کرد: 1200 متر مربع زمین آن را شهرداری تملک کرد و چمن مصنوعی توسط اداره کل ورزش و جوانان تجهیز شد با پیگیری نماینده 2 مجموعه چمن برای منظریه دیده شده است که زمین دوم فقط نصب چمن مصنوعی آن از سوی اداره ورزش باقی مانده است.

وی عنوان کرد: پروژه سوم افتتاح 5 کیلومتر بلوار اصلی شهر منظریه است، در این دو دوره 180 توافق انجام شد و بیش از 40 جریب آزادسازی انجام شد، بالغ بر 30 میلیارد تومان برای این 5 کیلومتر بلوار هزینه شده است.

مرتضوی با بیان اینکه سال گذشته سیلی در منظریه آمد و تعدادی از خانه های مسکونی را تخریب کرد، گفت: در عرض یکسال 30 واحد سیل زده کاملا بازسازی شد، حدود 90 واحد هم تعمیر شد.

استان اصفهان بیشترین تعداد کتابخانه در سطح کشور را دارد

امیر هلاکویی، مدیرکل کتابخانه های عمومی اصفهان نیز در این آئین با بیان اینکه بر اساس آخرین آمایش سرزمینی، فقط 20 درصد مردم به کتابخانه دسترسی داشتند، گفت: با همت مسؤولان استان اصفهان با هدف ایجاد دسترسی مردم به کتابخانه ها در مدت 3 سال گذشته 50 باب کتابخانه در استان اصفهان به بهره برداری برسد.

وی ادامه داد: استان اصفهان بیشترین تعداد کتابخانه در سطح کشور را دارد، همه این کتابخانه ها به سامانه جامع مدیریت کتابخانه سامان متصل هستند.

افتتاح 6 پروژه در شهرستان شهرضا

به گزارش فارس، با حضور استاندار اصفهان طرح توسعه شرکت پایا رزین تولیدکننده محصولات شیمیایی نوین لاتکس در شهرک صنعتی خرم واقع در شهرستان شهرضا افتتاح شد.

محصولات این شرکت در صنایع نساجی، فرش ماشینی، چمن مصنوعی، منسوجات خودرو و انواع دستکش های جراحی، طبی و صنعتی کاربرد دارد. مساحت این واحد تولیدی 128 هزار متر مربع است که با سرمایه گذاری 63 میلیارد تومانی به بهره برداری رسید.

ظرفیت تولید این مجموعه 20 هزار تن در سال است و اشتغالزایی مستقیم شرکت 90 نفر است.
طرح توسعه (مرحله دوم) مجتمع کشت و صنعت سپهر آفتاب در مساحتی بالغ بر 5.5 هکتار و صرف هزینه حدود 14.4 میلیارد تومان در زمره طرح هایی است که امروز در شهرضا به بهره برداری رسید.
میزان تولید این مجموعه 30 میلیون اصله نشا در سال و اشتغالزایی 30 نفر به صورت مستقیم است.

علاوه بر طرح های یاد شده بلوار اصلی منظریه به طول 5 کیلومتر با هزینه 10 میلیارد تومان و بازسازی 20 باب خانه خسارت دیده در سیلاب اردیبهشت 99 نیز امروز به بهره برداری رسید.

انتهای پیام/63101/ر30/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مهاباد- ایرنا- مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان غربی گفت: از زمان اجرای طرح "پیک کتاب" در این استان، بیش از 10 هزار جلد کتاب برای علاقه مندان به مطالعه ارسال و تحویل داده شده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۵ سایت های دیگر : نصیر نیوز خبرگزاری کتاب ایران

خدیجه معصومی روز سه شنبه در نشست خبری با خبرنگاران در میاندوآب اظهار داشت: در ایام شیوع کرونا آذربایجان غربی به عنوان استان پیشگام در کشور در سطح نهاد کتابخانه های عمومی برای اجرای طرح "پیک کتاب" انتخاب شد که در قالب این طرح باتوجه به اینکه اعضا نمی توانستند به علت محدودیت های کرونایی به کتابخانه مراجعه کنند، کتاب با پیک در محل زندگی آنان تحویل داده می شود.

وی با اشاره به اجرای فاز آزمایشی این طرح در تمام شهرهای استان گفت: میاندوآب نیز به جهت پتانسیل های آن در مرحله آزمایشی این طرح قرار گرفته بود که 2 کتابخانه به عنوان کتابخانه معین انتخاب و توانست به نحو مطلوب آن را اجرا کند.

وی با بیان اینکه اجرای این طرح در هفته کتاب سال گذشته با پیشنهاد استاندار آذربایجان غربی در دستور کار قرار گرفت، گفت: تا پایان سال گذشته همه مردم از خدمات این طرح که فقط مختص ایام کرونا نخواهد بود بهره مند شدند و منبعد نیز علاقه مندان به کتاب که به هر دلیلی نمی توانند به کتابخانه مراجعه کنند، با یک تماس کتاب در اختیارشان قرار می گیرد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان غربی افزود: در میاندوآب هزار و 500 جلد کتاب در قالب این طرح در اختیار شهروندان علاقه مند به کتاب قرار گرفت.

معصومی با اشاره به اینکه هزینه ارسال کتاب در این طرح کمتر از هزینه پیک موتوری است، اظهار داشت: برای اجرای این طرح در هر شهرستان یک یا 2 کتابخانه به عنوان معین انتخاب و شماره تماس آن توسط رسانه ها اطلاع رسانی شده و همچنین در پورتال اداره کل به نشانی ارومیه. ایران پی ار.آی آر عنوان کتاب خانه ها درج شده است که پس از ثبت سفارش کتاب در درب منزل در اختیارشان قرار می گیرد.

وی با بیان اینکه در این طرح کتاب ها به مدت 14 روز در نزد علاقه مندان به امانت گذاشته می شود، گفت: این مدت از سوی اعضا قابل تمدید است.

وی گفت: براساس پیگیری های انجام گرفته کتابخانه ها در هر رنگ بندی کرونایی دایر هستند و از گروه شغلی سه به گروه 2 جابجا شده و در شهرهای با وضعیت کرونایی نارنجی با 30 درصد ظرفیت فضای کتابخانه، در شهرهای زرد با 40 درصد و در شهرهای آبی با 50 درصد ظرفیت دایر است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان غربی در خصوص آخرین وضعیت عمرانی کتابخانه "علامه دهخدا" میاندوآب گفت: این کتابخانه با زیربنای 860 مترمربع در سال 1398 عملیات بازسازی آن آغاز شده و تاکنون 29 میلیارد ریال از محل اسناد خزانه اسلامی و اعتبارات استانی برای آن تخصیص یافته است.

معصومی با اشاره به اینکه این کتابخانه 73 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، افزود: پیمانکار پروژه را با همراهی اداره راه و شهرسازی به نحو مطلوب پیش می برد و برای تکمیل آن 45 میلیارد ریال دیگر نیاز است که در صورت تخصیص پیش بینی می شود تا هفته کتاب امسال مورد بهره برداری قرار گیرد.

وی در رابطه با وضعیت انجمن خیران کتابخانه ساز میاندوآب گفت: این انجمن در سال 1394 همزمان با سراسر استان در این شهرستان تاسیس شده و برای رشد و پیشرفت نیازمند یاری خیران نیک اندیش هستند.

وی با بیان اینکه در شهرستان میاندوآب این ظرفیت وجود دارد که خیران در این حرکت فرهنگی مشارکت کنند، اظهار داشت: خیران میاندوآبی که در امر مدرسه سازی در استان پیشگام هستند، باید از این ظرفیت در امر کتابخانه سازی هم برخوردار شد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان غربی با اشاره به احداث یک باب کتابخانه در روستای حاج حسن خالصه توسط خیران میاندوآبی گفت: با توجه به اینکه عملیات اجرایی این پروژه متوقف شده، خیران در تکمیل آن می توانند مشارکت داشته باشند تا به عنوان کتابخانه خیرساز در استان مورد بهره برداری قرار گیرد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان آذربایجان غربی که روز سه شنبه به میاندوآب سفر کرده بود، همچنین با فرماندار دیدار و ضمن بازدید از عملیات اجرایی کتابخانه علامه دهخدا، با خیران کتابخانه ساز این شهرستان نیز دیدار کرد.

به گزارش ایرنا، در آذربایجان غربی 72 باب کتابخانه عمومی تحت پوشش نهاد کتابخانه های عمومی استان است که 24 باب کتابخانه آن عمومی مستقل و یا مشارکتی است.

بیش از 1.5 میلیون نسخه کتاب در کتابخانه های عمومی استان وجود دارد که سهم شهرستان میاندوآب هفت باب کتابخانه عمومی شامل 6 باب شهری و یک باب روستایی (روستای سرچنار) بیش از 110 هزار جلد کتاب است.

طرح "پیک کتاب" گامی ارزنده در دوران کرونایی برای استفاده علاقه مندان و دوستداران کتاب بوده است.

تسهیل و تداوم امانت منابع کتابخانه ای در ایام شیوع بیماری کووید 19 از جمله مهمترین اهداف اجرای این طرح به شمار می رود.

در این طرح، درخواست امانت کتاب، طی تماس تلفنی ثبت شده و منابع درخواستی از طریق پیک ارسال می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تربت حیدریه- ایرنا- نماینده تربت حیدریه، زاوه و مه ولات در مجلس شورای اسلامی گفت: همه توسعه و تحولات جهان ریشه در مطالعه و کتابخوانی دارد و هر تحولی باید از حوزه فرهنگ آغاز شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۵ سایت های دیگر : روزنامه خراسان خبرگزاری صدا و سیما

به گزارش ایرنا محسن زنگنه روز سه شنبه در آیین افتتاح کتابخانه عمومی شهید ناصر سنگول آبادی روستای سربالای بخش رُخ تربت حیدریه با اشاره به نقشی که برخی از کتب در عرصه تحولات جهانی ایفا کرده اند، از کتاب اخلاق پروتستانی و روح سرمایه داری ماکس وبر به عنوان مبدا رشد صنعتی و اقتصادی اروپا یاد کرد و گفت: این کتاب باعث شد فرهنگ مردم تغییر کرده و رشد صنعتی اروپا آغاز شود و اصولا هر تحولی باید از حوزه فرهنگ کلید بخورد.

نماینده مردم تربت حیدریه، زاوه و مه ولات در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: با وجودی که تربت حیدریه از داشته های فرهنگی و تاریخی زیادی برخوردار است، اما یکی از مشکلات شهرستان این است که در بخش فرهنگی هزینه چندانی نمی کنیم.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی نیز در این آیین گفت: کتابخانه عمومی روستای سربالا با گستره 220 مترمربع، با هشت میلیارد ریال اعتبار ساخته شده است.
حجت الاسلام علی اکبر سبزیان با بیان اینکه 2 میلیارد ریال نیز برای خرید تجهیزات این کتابخانه اختصاص یافته است، افزود: سرانه فضای کتابخانه ای شهرستان تربت حیدریه به ازای هر 100 نفر جمعیت کمی بیش از 70 سانتی متر است که بر اساس سند چشم انداز 1404 نهاد باید به حدود هشت متر برسد.
فرماندار تربت حیدریه نیز گفت: هرجا کتابخانه بزرگی ایجاد شود بدان معنی است که زیرساخت فرهنگی قوی ایجاد شده است و در مقابل شاهد پیشرفت مردم و کاهش آسیب های اجتماعی خواهیم بود.
حسین شرافتی راد افزود: افتتاح کتابخانه در این روستا بیانگر آن است که در این روستا جوانان، برنامه ریزی برای زندگی آینده خود را از کتابخانه آغاز خواهند کرد.
شهرستان 225 هزار نفری تربت حیدریه در 150 کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مهاباد- ایرنا- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی گفت: سرانه مطالعه در این استان به 13 تا 16 دقیقه در روز ارتقا یافته است که نسبت به میانگین کشوری حدود سه دقیقه بیشتر است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۵ سایت های دیگر : نصیر نیوز خبرگزاری صدا و سیما خبرگزاری کتاب ایران

"حجت الاسلام ناصر خدایاری" روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: باتوجه به موقعیت جغرافیایی و همچنین گرایش منطقه به مشاغل کشاورزی و دامپروری سرانه مطالعه استان نسبت به سایر مناطق کشور بیشتر بوده ولی هنوز هم با استانداردهای جهانی فاصله زیادی دارد.

وی ادامه داد: کتابخوانی راهی برای دستیابی به دانایی و توانایی است که به آدمی در فهم و درک درست، یاری می رساند و کلید گذر از محدودیت ها و جهالت ها و ورود به دنیای گسترده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی گفت: برای ارتقای سرانه مطالعه ترویج فرهنگ کتابخوانی از طریق زیرساخت های آن نظیر احداث کتابخانه و ایجاد برنامه های فرهنگی مشوقی خوبی است که انس با کتاب است.

حجت الاسلام ناصر خدایاری با اشاره به اینکه گسترش فضای مطالعه از برنامه های اولویت دار استان است، اظهار داشت: کتابداران نیز در افزایش سرانه مطالعه و جذب فراگیر مخاطب نقش مهمی دارند، از اینرو باید منزلت اجتماعی و جایگاه کتابداران در جامعه حفظ و به عنوان یک شغل به آن بها داده شود.

71 باب کتابخانه عمومی نهادی، 22 باب کتابخانه عمومی مشارکتی و 2 باب کتابخانه مستقل در آذربایجان غربی زیر نظر اداره کتابخانه های عمومی فعالیت می کند و هم اکنون یک میلیون و 428 هزار و 238 نسخه کتاب در کتابخانه های عمومی استان وجود دارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
الهام بهروزی: فعالیت های فرهنگی- هنری با آمدن کرونا به محاق رفته است؛ فعالیت هایی که نقش بسیار کارآمدی را در پویایی و روحیه افزایی مردم بازی می کنند ولی این ویروس بی رحم با آغاز بازی مرگبار و غم انگیز، انگیزه و شوق فعالان فرهنگی و هنرمندان را به قهقهرا برده است و آن اندک فعالیتی هم که در این برهه بحرانی در حال اجراست یا در قاب شیشه ای فضای مجازی نفس می کشد
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۶

الهام بهروزی

فعالیت های فرهنگی- هنری با آمدن کرونا به محاق رفته است؛ فعالیت هایی که نقش بسیار کارآمدی را در پویایی و روحیه افزایی مردم بازی می کنند ولی این ویروس بی رحم با آغاز بازی مرگبار و غم انگیز، انگیزه و شوق فعالان فرهنگی و هنرمندان را به قهقهرا برده است و آن اندک فعالیتی هم که در این برهه بحرانی در حال اجراست یا در قاب شیشه ای فضای مجازی نفس می کشد یا آنقدر با محدودیت همراه است که وقتی در این برنامه ها حضور دارید، ترسی گنگ اطرافت را احاطه کرده است که مانع از لذت بردن از آن می شود!

بدیهی است، هنرمندان و فعالان فرهنگی یکی از زیان دیده ترین قشرهای جامعه در بحران کرونا به شمار می روند؛ این قشر نه امنیت جانی دارند و نه چندان برای ادامه کار حمایت می شوند، بنابراین ناگریز به پستوی خلوت خویش پناه جسته اند و تقریبا بخش زیادی از درآمد خود را از دست داده اند؛ چون کسب و کار آن ها از یک سو تحت تاثیر تعطیلی های پی در پی ستاد مبارزه با کرونا و از سوی دیگر، به دلیل گرانی و تورم، با تقاضای کمتری از سوی مردم مواجه شده است، در نتیجه رکود بی سابقه ای را تجربه کرده است. حمایت های دولت هم در این میان نتوانسته راهگشا باشد؛ چراکه تسهیلاتی که برای صنایع و مشاغل و هنرهای آسیب دیده از سوی دولت مصوب شده است به دلیل رقم پایین این تسهیلات و سود بالای آن، مورد استقبال هنرمندان و فعالان فرهنگی واقع نشده است. در این میان، اما دستگاه های فرهنگی می توانستند برای کاهش فشارهای مالی و کاری جامعه هنری و فرهنگی راهکارهای کاربردی تر و موثرتری را برای حمایت از این قشر در نظر بگیرند.

درست است که کرونا امکان فعالیت های فیزیکی را برای فعالیت های فرهنگی و هنر مانند سایر فعالیت های دیگر با محدودیت هایی همراه کرده است؛ اما متولیان و مدیران فرهنگی با همکاری جامعه هنری با استفاده از بستر فضای مجازی توان این را دارند که با راه اندازی تماشاخانه های مجازی، بازارچه های مجازی هنرهای تجسمی، نمایشگاه مجازی و... فضای مناسبی را برای حمایت از این قشر آسیب دیده ایجاد کنند. برای مثال، در این 19 ماهی که کرونا بر جهان و ایران حاکم شده است، ضربه مهلکی بر پیکره هنری مثل تئاتر وارد شده است و تا این لحظه حمایت جدی و اصولی هم از هنرمندان و فعالان این حوزه صورت نگرفته است، این در حالی است که این قشر تا پیش از این با تولید آثار متعدد و متنوعی نقش بسیار موثری در ایجاد شادابی و امیدبخشی و همچنین فرهنگ سازی در جامعه ایفا می کردند.

استان بوشهر یکی از استان هایی است که با شیوع کرونا در حوزه فعالیت های فرهنگی هنری محدودیت های شدیدی اعمال و باعث شد فعالان این حوزه با کاهش چشمگیر فعالیت و درآمد خود مواجه شوند. بدیهی است دستگاه های فرهنگی و فرهنگ ساز در هر استان شامل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه هنری، سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری، اداره کل کتابخانه های عمومی و... می شود که این دستگاه ها با ایجاد هم افزایی و هماهنگی های بین بخشی این امکان را داشته و دارند با برنامه ریزی و همکاری همه جانبه نقش موثری را در پویایی جامعه فرهنگی و تحرک جامعه هدف خود ایفا کنند؛ مثلا سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری بندر بوشهر می توانست با انعقاد قرارداد با هنرمندان تئاتری هم استانی آثاری کوتاه، شاد و روحیه بخش مبتنی بر چگونگی رویارو شدن با ویروس کرونا یا موضوع اجتماعی دیگری تولید کند تا از یک سو در قالب این اثر به مردم اطلاعات کافی را در خصوص ویروس کرونا بدهد و از سوی دیگر، امید و انگیزه را در جامعه هدف خود زنده نگه دارد و از فراگیری استرس، اضطراب و یاس در میان شهروندان جلوگیری به عمل بیاورد یا این سازمان می تواند با برگزاری کنسرت های آنلاین با اجرای گروه های محلی در فضای مجازی هم شادی را به مردم تزریق کند و هم یکی از وظایف ذاتی خود را که همان حمایت از فعالیت های فرهنگی هنری است در این برهه بحرانی محقق سازد.

یک شهروند بوشهری در این باره به بامداد جنوب گفت: کرونا با هر بار موج جدیدی که به راه می اندازد به همان اندازه که سلامت جسمانی و جان انسان را نشانه می گیرد، به همان مقدار هم زمینه ساز بروز اختلالات روانی نظیر اضطراب، استرس، افسردگی و... در افراد می شود؛ قطعا برای جلوگیری از حاد شدن وضعیت و خودداری از اشاعه اختلالات روانی و حفظ سلامت مردم در ایام پاندمی کرونا، تولید و پخش برنامه های انرژی بخش و بامحتوا می تواند خیلی اثربخش باشد. چون مردم امروز تحت تاثیر کرونا و از دست دادن تعدادی از عزیزانشان در اثر این ویروس غمگین و هراسناک هستند، متاسفانه صدا و سیما در این زمینه نتوانسته با توجه به نیاز مخاطب امروز به تولید محتوا بپردازد، برای مثال، شما به سریال هایی که اغلب از شبکه های سراسری پخش می شود نگاه کنید، متوجه می شوید که این رسانه بدون نگاه جامعه شناختی و روانشناسی مخاطب فعلی خود اثری را سفارش داده و به تولید رسانده و به روی آنتن برده است که چاشنی بسیاری از این سریال ها مفاهیمی چون خشونت ، طلاق ، خیانت ، تجمل گرایی و... است و پخش آن در برهه کنونی نمی تواند موثر یا سرگرم کننده باشد.

فاطمه آبادی در ادامه با تاکید بر اینکه متولیان فرهنگی شهر هم نتوانسته اند برای خروج از بحران روحی که کرونا بر جامعه حاکم کرده، با استفاده از ظرفیت فرهنگی و هنری بسترسازی کنند، افزود: بدون شک در این برهه حساس گوش دادن به موسیقی یا تولید برنامه های موسیقی محور می تواند نقش موثری در تزریق شادابی به جامعه خموده و غمگین امروز بازی کند. خوشبختانه بوشهر در زمینه موسیقی و سایر هنرهای دیگر بسیار مستعد است و موسیقی این منطقه با تار و پود زندگی مردم در هم تنیده شده است؛ ولی در این بازه زمانی حساس دستگاه های فرهنگی مثل سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری بندر بوشهر می توانست با اختصاص اعتباری از محل اعتبارات فرهنگی و هنری خود، به جای روی آوردن به جشنواره ها، به تولید نماهنگ ها و قطعات موسیقی محلی و شاد همت بورزد و با بازپخش آن ها از طریق فضای مجازی یا صفحات خود در شبکه های اجتماعی شادابی را به جامعه هدیه کند. قطعا هنر همیشه در بحران ها می تواند از عمق اندوه، اضطراب و استرس مردم بکاهد و میل زندگی را در آن ها افزایش بدهد.

وی در پایان یادآور شد: همچنین تهیه فیلم های کوتاه از جاذبه های گردشگری و زیبایی های معماری منحصربه فرد بافت تاریخی به همت فیلمسازان بوشهری با مشارکت دستگاه های فرهنگی می تواند نقطه قوتی برای تحرک جامعه فیلمسازان هم استانی به ویژه فیلمسازان حرفه ای و باتجربه باشد، چون بالاخره کرونا نیز مانند سایر بحران های دیگر سایه اش را از سر جهان برمی دارد و دوباره مردم به زندگی عادی خود برمی گردند اما آنچه در این میان بسیار حائز اهمیت است، این است که با برنامه ریزی نباید اجازه داد که فعالیت های فرهنگی هنری تحت تاثیر بحران ها به محاق بروند و عملا فعالان این حوزه در بی مهری مطلق و بی توجهی هنر خود را در گوشه ذهن بدون استفاده مفید زندانی کنن؛د بلکه آن ها با حمایت دستگاه های فرهنگ محور باید از تهدید کرونا فرصت سازی کنند و با تولید آثار فاخر، میراث باارزش و پرمحتوایی برای آیندگان به یادگار بگذارند؛ آثاری که بعدها بتواند پرتره کاملی از وضعیت جامعه کرونازده امروز ارائه کند و اهمیت هنر و فرهنگ را در ایجاد روحیه بخشی در این جامعه بحران زده نمایان سازد.

لینک خبر :‌ بامداد24
حوزه/ سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان بوشهر خاطرنشان کرد: هرچه کتابخانه ها زنده تر و پویاتر باشند، آسیب های اجتماعی کمتری را در جامعه شاهد خواهیم بود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۵ سایت های دیگر : پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از بوشهر، عباس نعمتی سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان بوشهر امروز در نشست مشترک مسئولین کتابخانه های عمومی بوشهر با موسسه صنعتی شهید محلاتی بوشهر در کتابخانه عمومی خلیج فارس بوشهر گفت: کتابخانه عمومی خلیج فارس بوشهر به عنوان تنها کتابخانه استاندارد استان در زمانی که دولت با کمترین برخورداری مالی مواجه بوده است به بهره برداری رسیده و در چرخه خدمت رسانی به مردم شریف بوشهر قرار گرفته است.

سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان بوشهر خاطرنشان کرد: هرچه کتابخانه ها زنده تر و پویاتر باشند، آسیب های اجتماعی کمتری را در جامعه شاهد خواهیم بود.

نعمتی گفت: کتابخانه های عمومی از مراکزی هستند که خدمات خود را مستقیم و بدون واسطه به مراجعین خود ارائه می دهند و تنها دغدغه مندی و خواسته ما از مردم بوشهر این است که بهره حداکثری را از این امکانات ببرند.

وی بیان داشت: امکانات کتابخانه عمومی خلیج فارس بوشهر در خدمت پرسنل و خانواده مجموعه صنعتی شهید محلاتی خواهد بود و در راستای همکاری دوجانبه با این موسسه صنعتی، خدمات و تخفیف مناسبی را به این جامعه هدف ارائه خواهیم داد.

وی تصریح کرد: یکی از موهبت ها و افتخارات کتابخانه های عمومی این است که خانواده ها با امنیت و اطمینان خاطر فرزندان خود را به این مراکز فرهنگی می فرستند.

همچنین علی دارابی، مدیرعامل موسسه صنعتی شهید محلاتی نیز در ادامه این جلسه بیان داشت: موسسه شهید محلاتی با 800 نفر پرسنل، در زمینه ساخت و تعمیرات شناورهای نظامی مردمی و سازمانها در حال خدمات رسانی است.

وی با بیان اینکه هزینه کردن در حوزه کتاب و کتابخوانی فایده ، سود و سرمایه گذاری است که در آینده شاهد تأثیرات آن خواهیم بود افزود: آسیب های اجتماعی فعلی که در جامعه ظهور و بروز کرده است یکی از نشانه های سرانه پایین مطالعه در افراد جامعه است.

در ادامه حجت الاسلام بهروز اکبری، نماینده ولی فقیه در موسسه شهید محلاتی نیز گفت: هدف از خلقت انسان، رشد و تعالی است و کتاب و کتابخانه مهم ترین رکن و اثری که دارد این است که در تربیت و رشد انسان تاثیر مستقیم دارد.

وی با اشاره به فرمایش امیرالمومنین علی(ع) که فرمود هر کسی که آگاهی داشته باشد خودش را از هلاکت نجات می دهد گفت: اگر ارتباط بین کتابخانه و نسل جوان برقرار و مستمر شود مصداق همین حدیث امیرالمومنین(ع) است که در امتداد آن تهدیدهایی که جوانها و خانواده ها را بخاطر عدم معرفت و شناخت مورد هجمه قرار داده است را به فرصت تبدیل و فرد و جامعه را از گمراهی نجات خواهد داد.

گفتنی است در پایان این جلسه از بخشهای مختلف کتابخانه و نحوه خدمت دهی به اعضا در این مرکز فرهنگی بازدید به عمل آمد.

انتهای پیام./

لینک خبر :‌ خبرگزاری حوزه