بازتاب اخبار نهاد کتابخانه های عمومی کشور
در رسانه ها
تیر 1400
ساختمان جدید کتابخانه عمومی فرهنگ برکت شهر دهدشت در شهرستان کهگیلویه در آیینی با حضور مسئولان این شهرستان به بهره برداری رسید.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۴ سایت های دیگر : لیزنا

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های استان کهگیلویه و بویراحمد، آیین بهره برداری از ساختمان جدید کتابخانه عمومی فرهنگ برکت، با حضور حجت الاسلام والمسلمین محمد موحد، نماینده مردم شهرستان های کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده؛ یاسر رحیمیان، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان؛ دارا کریمی نزاد، فرماندار شهرستان کهگیلویه؛ شایان نادری، مدیرکل بنیاد برکت استان، مسئولان محلی شهرستان و اصحاب رسانه در شهر دهدشت برگزار شد.

رحیمیان اظهار داشت: ساختمان این کتابخانه با مساحت هزار و 200 متر و زیر بنای 804 متر مربع شامل دو سالن مطالعه و شامل بخش های مخزن با دوازده هزار جلد کتاب، مرجع، کودک و نوجوان، نشریات و دفاع مقدس است که همه روزه پذیرای علاقمندان به مطالعه و کتابخوانی است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان افزود: هم اکنون 10 کتابخانه در شهرستان کهگیلویه فعال است که از این تعداد 3 کتابخانه در شهر دهدشت مرکز این شهرستان ساخته شده است.

وی همچنین از بهره برداری ساختمان جدید کتابخانه عمومی خاتم الانبیا شهرستان گچساران تا چند ماه آینده خبر داد و گفت: کتابخانه عمومی ایدنک لنده با مشارکت بنیاد علوی، کتابخانه عمومی شهر لیکک با هزارو 327 متر زیربنا و 60 درصد پیشرفت، کتابخانه عمومی شهر چرام با هزار و 327 متر و 55 درصد پیشرفت و کتابخانه روستای بردپهن زیلایی با 40 درصد پیشرفت فیزیکی نیز در آینده نزدیک به بهره برداری می رسد.

حجت الاسلام والمسلمین محمد موحد، نماینده مجلس نیز در این مراسم گفت: کتابخانه اساس، معیار و کلید اصلی تحول جامعه است و افتتاح این مکان در فرهنگ غنی مردم شهرستان کهگیلویه اثرات مثبت و مطلوبی داشته باشد.

وی ضمن تقدیر از نهاد کتابخانه های عمومی کشور، مجموعه کتابخانه های عمومی استان و بنیاد برکت بیان کرد: ان شاءلله شاهد یک تحول عظیم فرهنگی در شهر دهدشت، مردم فرهنگ دوست و علاقمند به کتاب و کتابخوانی شهرستان کهگیلویه باشیم.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
با گذشت 11 سال از آغاز عملیات اجرایی سومین کتابخانه عمومی در دهدشت به بهره برداری رسید.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۳ سایت های دیگر : تابناک کهکیولیه و بویراحمد کبنا نیوز

به گزارش خبرگزاری فارس از کهگیلویه، با حضور نماینده مردم شهرستان در مجلس، مسؤولان استانی و شهرستان کتابخانه فرهنگ برکت در دهدشت به بهره برداری رسید.

یاسر رحیمیان در آیین افتتاح این پروژه اظهار داشت: کتابخانه شاهد در سال 1389 کلنگ زنی شده و عملیات ساخت آغاز شده بود.

مدیرکل کتابخانه های عمومی کهگیلویه با اشاره به تعطیلی پنج ساله این کتابخانه و مشکلات به وجود آمده ناشی از راکد ماندن پروژه تصریح کرد: سرانجام با ورود بنیاد برکت پروژه فعال و عملیات اجرایی از سر گرفته شد.

وی ادامه داد: 45 میلیارد ریال برای تکمیل و راه اندازی کتابخانه هزینه شد که سهم بنیاد برکت از این مبلغ هشت میلیارد و 600 میلیون ریال بود.

رحیمیان گفت: 12 هزار جلد کتاب در کتابخانه موجود است و برای استفاده از اختیار اعضا قرار می گیرد.

انتهای پیام/82016

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
با حضور نماینده مردم در مجلس و جمعی از مسئولان، کتابخانه فرهنگ برکت دهمین کتابخانه در شهرستان کهگیلویه به بهره برداری رسید.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد ، مدیرکل کتابخانه های عمومی این استان با اشاره به اینکه این کتابخانه به دلیل نبود اعتبار پنج سال راکد مانده بود و سرانجام با ورود بنیاد برکت طرح در 3 طبقه ساخت و بهره برداری شد.

رحیمیان با اشاره به اینکه برای تکمیل این کتابخانه در شهر دهدشت 4 میلیارد و 500 میلیون تومان هزینه شد، افزود: سهم بنیاد برکت از این مبلغ 850 میلیون تومان است.

وی ادامه داد: هم اکنون این کتابخانه با مساحت هزار و 200 متر و زیر بنای 804 متر مربع و هزار جلد کتاب به علاقه مندان به مطالعه خدمات ارائه می دهد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گفت: 10 کتابخانه در شهرستان کهگیلویه فعال است که از این تعداد 3 کتابخانه در شهر دهدشت مرکز این شهرستان ساخته شده است.
رحیمیان گفت: 65 کتابخانه با وجود 570 هزار جلد کتاب در کهگیلویه و بویراحمد فعال است.

وی از بهره برداری کتابخانه رادک گچساران تا یک ماه آینده خبر داد و ادامه داد: کتابخانه ایدنک لنده با مشارکت بنیاد علوی، کتابخانه بهمئی با هزارو 327 متر زیربنا و 60 درصد پیشرفت، کتابخانه چرام با هزارو 327 متر و 55 درصد پیشرفت و کتابخانه زیلایی با 40 درصد پیشرفت فیزیکی نیز در آینده نزدیک به بهره برداری می رسد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد با حضور نماینده مردم شهرستان های کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده در مجلس شورای اسلامی و مسئولان استانی و شهرستانی کتابخانه فرهنگ برکت در دهدشت به بهره برداری رسید.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۳ سایت های دیگر : دهدشت نیوز

یاسر رحیمیان در این آیین، کلنگ زنی این کتابخانه را مربوط به سال 1389 عنوان و اظهار کرد: بنا به دلایلی این پروژه راکد ماند و هم اکنون با همکاری بنیاد برکت پروژه فعال و به بهره برداری رسید.

مدیرکل کتابخانه های عمومی کهگیلویه و بویراحمد هزینه انجام شده در این پروژه را 45 میلیارد ریال عنوان و تصریح کرد: هشت میلیارد و 600 میلیون ریال آن را بنیاد برکت تقبل کرد.

وی کتاب های موجود در این کتابخانه را شامل 12 هزار جلد کتاب عنوان کرد.

هم چنین "شایان نادری" در حاشیه این افتتاحیه در گفت و گو با خبرنگار ایسنا گفت: این ستاد در راستای محرومیت زدایی کارهای خوبی در استان انجام داده است.

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در کهگیلویه و بویراحمد، ساخت دو باب کتابخانه عمومی در مادوان و دهدشت را از جمله کارهای فرهنگی انجام شده این ستاد عنوان و تصریح کرد: یک میلیارد و 450 میلیون ریال هزینه این دو کتابخانه شده است.

وی از ساخت مدرسه، اورژانس جاده ای، ساخت خانه عالم و انجام کارهای در حوزه آبفای روستایی را از جمله دیگر اقدامات ستاد اجرایی فرمان امام در سال 1400 نام برد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
بر اساس تازه ترین آمار ارائه شده توسط نهاد کتابخانه های عمومی کشور، در حال حاضر 3 هزار و 598 باب کتابخانه عمومی شامل 2665 باب کتابخانه نهادی، 868 باب کتابخانه مشارکتی، 24 باب کتابخانه مستقل و 41 باب سالن مطالعه در استان های مختلف کشور فعال است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۳

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، تازه ترین آمار ارائه شده حاکی از آن است که در حال حاضر 3 هزار و 598 باب کتابخانه عمومی شامل 2665 باب کتابخانه نهادی، 868 باب کتابخانه مشارکتی، 24 باب کتابخانه مستقل و 41 باب سالن مطالعه در سطح کشور به ارائه خدمات کتابخانه ای می پردازد.

برای مشاهده اطلاعات مربوط به کتابخانه های هر استان از لینک های زیر استفاده کنید.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۳

به گزارش راک نیوز؛با حضور حجت الاسلام موحد نماینده مردم کهگیلویه بزرگ در مجلس شورای اسلامی ، شایان نادری مدیر کل ستاد اجرایی فرمان امام در استان کهگیلویه و بویراحمد،فرماندار و مسؤولان استانی و شهرستان کتابخانه فرهنگ برکت در دهدشت به بهره برداری رسید.

لینک خبر :‌ راک نیوز
مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) کهگیلویه و بویراحمد گفت: این ستاد در ساخت 2 باب کتابخانه یک میلیارد و 450 مییلون تومان سرمایه گذاری کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۳ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان

شایان نادری در گفت وگو با خبرنگار فارس در کهگیلویه اظهار داشت: ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در راستای محرومیت زدایی و حمایت از اقشار محروم در حوزه های فرهنگی و آموزشی وارد عمل شده و سرمایه گذاری خوبی در استان انجام داده است.

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)کهگیلویه و بویراحمد گفت: این ستاد در ساخت 2 باب کتابخانه عمومی در مادوان و دهدشت مشارکت دارد.

نادری حجم سرمایه گذاری ستاد اجرایی در این کتابخانه ها را یک میلیارد و 450 میلیون تومان اعلام کرد.

وی با اشاره به دیگر خدمات ستاد اجرایی فرمان امام گفت: رسالت اصلی ستاد در سه حوزه توانمندسازی اقتصادی، زیربنای فرهنگی و سلامت است.

نادری اضافه کرد: همچنین در حوزه آبفای روستایی، راه روستایی، سلامت، اورژانس بین جاده ای، ساخت خانه عالم، ساخت مدرسه و مسجد فعالیت های خود را در سال 1400 ادامه خواهد داد.

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) کهگیلویه و بویراحمد همکاری نهادهای اجرایی در پیشبرد برنامه های این ستاد را ضروری خواند و افزود: عملیاتی شدن برنامه ها به همت بیشتر مدیران بستگی دارد.

انتهای پیام/82016

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
یاسوج - ایرنا - مدیرکل کتابخانه های عمومی کهگیلویه و بویراحمد گفت: هم اینک پنج کتابخانه عمومی در مناطق مختلف این استان و با مشارکت بنیاد برکت در حال ساخت است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۴

یاسر رحیمیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این کتابخانه های عمومی در شهرهای گچساران، لنده، بهمئی و چرام و دهستان زیلایی شهرستان بویراحمد قرار دارند.

وی افزود: کتابخانه عمومی شهر گچساران بالای 90 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و پیش بینی می شود که تا یک ماه آینده به بهره برداری برسد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: میزان پیشرفت فیزیکی کتابخانه عمومی شهرهای لنده و بهمئی 60 درصد، شهر چرام 55 درصد و دهستان زیلایی شهرستان بویراحمد نیز 40 درصد است.

رحیمیان عنوان کرد: پیش بینی می شود که کتابخانه عمومی شهرهای لنده، بهمئی و چرام و دهستان زیلایی شهرستان بویراحمد در آینده ای نزدیک افتتاح شوند.

وی ابراز داشت: تعداد کتابخانه های عمومی موجود در نقاط شهری و روستایی کهگیلویه و بویراحمد 65 باب است.

رحیمیان گفت: بیش از 570 هزار جلد کتاب با موضوع های مختلف نیز در این تعداد کتابخانه عمومی کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
با گذشت 11 سال از آغاز عملیات اجرایی سومین کتابخانه عمومی در دهدشت به بهره برداری رسید.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۴

سرویس : کهگیلویه و بویر احمد - زمان : شناسه خبر : 1072802

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، کتابخانه فرهنگ برکت عصر امروز (13 تیر ماه) با حضور نماینده مردم شهرستان های کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده در مجلس شورای اسلامی، مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) استان کهگیلویه و بویراحمد، مسئولان استانی و شهرستان کهگیلویه به بهره برداری رسید.

حجت الاسلام سید محمد موحد در آئین افتتاح کتابخانه عمومی برکت، گفت: فرهنگ اساس، معیار و کلید اصلی تحول جامعه بوده و افتتاح کتابخانه ها می تواند تحولی در این شهرستان ایجاد کند.

نماینده شهرستان های کهگیلویه، بهموی، چرام و لنده در مجلس شورای اسلامی به فرهنگ غنی شهرستان کهگیلویه اشاره کرد و گفت: مردم این شهرستان در جای جای کشور خوش درخشیدند و احداث این کتابخانه زمینه را برای مطالعه، علم آموزی و عمل ایجاد می کند تا جوانان تربیت و برای خدمت به جامعه اسلامی آماده شوند.

وی یادآور شد: هر کشور و جامعه ای توسعه یافته مراحل علم آموزی، کیفی سازی علوم، پژوهش محور شدن و تبدیل علم به فناوری و تبدیل فناوری به ثروت را پشت سر گذاشته است.

یاسر رحیمیان نیز در این آئین با اشاره به زیرساخت کتابخانه فرهنگی برکت، گفت: این کتابخانه در زمینی به مساحت هزار و 200متر مربع و زیر بنای 804 متر مربع با هزینه 45 میلیاد تومان ساخته شده است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه کتابخانه در سال 1389 کلنگ زنی و عملیات ساخت آغاز شده بود، افزود: یک بازه زمانی پنج ساله باعث تعطیلی این کتابخانه شد که با ورود بنیاد برکت این پروژه بار دیگر فعال و عملیات اجرایی از سر گرفته شد.

وی یادآور شد: این ساختمان با معماری جدید و از نوع تیپ دو بوده که 12 هزار جلد کتاب در مخزن آن نگهداری و در اختیار فرهنگ دوستان و فرهیختگان شهر دهدشت قرار گرفته است.

رحیمیان گفت: این سومین کتابخانه شهر دهدشت و شصت و پنجمین کتابخانه استان کهگیلویه و بویراحمد است.

پایان پیام/ 82

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

کتابخانه فرهنگی برکت

|

نماینده شهرستان های کهگیلویه، بهموی، چرام و لنده در مجلس شورای اسلامی

|

کتابخانه های عمومی

|

کتابخانه

|

فرهنگ

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه از آغاز به کار یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی در استان خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۴ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجویان ایران

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ، معصومه حسنی خوانسار مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه با اشاره به اعلام فراخوان جشنواره کتابخوانی رضوی از 22 خرداد ماه، گفت : یازدهمین دوره این جشنواره امسال در رده سنی کودکان، نوجوانان و بزرگسالان برگزار خواهد شد.

او گفت : در هر رده سنی دو کتاب یکی با موضوع سیره زندگی امام رضا (ع) و دیگری با موضوع امام زمان (عج) برای شرکت کنندگان معرفی شده است.

حسنی خوانسار با اشاره به برپایی جشنواره تا آبان ماه امسال افزود: افراد برای شرکت در این جشنواره باید به سایت جشنواره به آدرس www.samak.pl.ir مراجعه کنند.

او افزود: برای شرکت در این جشنواره پس از مطالعه هر دو کتاب، شرکت کنندگان باید ویدئویی کوتاه که ویژگی های آن در سایت جشنواره اعلام شده، در جهت معرفی کتاب و بیان موضوع و خلاصه آن ارسال کنند.

حسنی خوانسار گفت: برای رده سنی کودکان در کنار ارسال ویدئو، مسابقه نقاشی هم وجود دارد و کودکان می توانند نقاشی های خود را نیز درباره موضوع کتابی که مطالعه کرده اند، ارسال کنند.

این مسئول افزود: برای رده سنی نوجوانان نیز ارسال ویدئو، مسابقه نقاشی، مسابقه چهارگزینه ای، شعرسرایی و قصه گویی در نظر گرفته شده است.

او ادامه داد: در رده سنی بزرگسالان، جشنواره از تنوع بالایی برخوردار است و شرکت کنندگان می توانند در کنار ارسال ویدئو، ارسال شعر، متن ادبی و داستانک مرتبط به موضوع کتاب داشته باشند، همچنین این افراد می توانند در مسابقه چهارگزینه ای با محتوای کتاب های جشنواره شرکت کنند.

حسنی خوانسار برگزاری این جشنواره را با هدف ترویج فرهنگ کتابخوانی عنوان کرد و افزود: هدف دیگر این جشنواره آشنایی شرکت کنندگان با سیره اهل بی (ع) و شناخت هرچه بیشتر امام رضا (ع) و امام زمان (عج) است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گفت: کتاب های جشنواره در محل کتابخانه های عمومی استان موجود است و افراد می توانند برای استفاده از کتاب ها مراجعه کنند.

او از برپایی اختتامیه این جشنواره در آبان ماه و همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی خبر داد و افزود: در آیین اختتامیه از نفرات برگزیده جشنواره با اهدای جوایزی تجلیل می شود.

او گفت: در این دوره جشنواره برای رده سنی کودکان (4 تا 12 سال) دو کتاب زندگی امام رضا (ع) اثر سید مهدی مهاجرانی و مجموعه 14 معصوم، امام زمان (عج) اثر زهرا عبدی، برای رده سنی نوجوانان (13 تا 17 سال) کتاب برای ضامن آهو، 55 پرسش و پاسخ درباره امام رضا (ع) و زیارت ایشان اثر غلامرضا حیدری ابهری و کتاب ده قصه از امام زمان (عج) اثر فریبا کلهر و برای رده سنی جوانان (بالای 18 سال) کتاب های چشمه های بهشت: گزیده عیون اخبار الرضا (ع) اثر محمد هادی زاهدی و کتاب پرسش و پاسخ های دانشجویی: مهدویت (دوران ظهور) معرفی شده است .

انتهای پیام/د

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
ایسنا/ایلام مدیرکل کتابخانه های استان ایلام از تشکیل دبیرخانه یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در استان خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۳ سایت های دیگر : تابناک ایلام

سمیه حیدری در گفت وگو با ایسنا، با اعلام این خبر، اظهار کرد: این جشنواره به یکی از با اهمیت ترین و معتبرین رویدادهای فرهنگی در کشور بویژه در بین اقشار کتابخوان جامعه تبدیل شده و هرساله به طور میانگین شاهد رشد درصد شرکت کنندگان در آن هستیم.
وی با بیان اینکه مسئولیت اصلی برگزاری این جشنواره بر عهده مسئولان و کتابداران کتابخانه های عمومی است، تصریح کرد: دبیرخانه اجرایی باید حمایت به موقع و موثری از روند اجرای آن را به عمل آورد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان ایلام تصریح کرد: مشارکت حداکثری و هدفمند مردم بویژه به صورت خانوادگی، از اهداف مهم یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در استان ایلام است و در راستای تحقق این هدف باید محتواهای فرهنگی و تبلیغی مناسبی تولید و از امکانات جدید فضای مجازی استفاده بهینه شود.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان ایلام گفت: بخشی از برنامه های یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی با مشارکت ادارات و سازمان های دولتی و عمومی اجرا می شود به طوری که پرسنل و نیروهای آنها با شرکت در مسابقات متعدد علاوه بر برخورداری از جوایز کشوری و استانی جشنواره، به صورت خاص از طرف دستگاه مربوطه تقدیر می شوند.
وی تاکید کرد: دبیرخانه یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در استان ایلام با اهدافی مانند پشتیبانی از برنامه ها و مسابقات، جذب مشارکت های مردمی، اطلاع رسانی، تولید محتواهای فرهنگی، توزیع منابع مکتوب مسابقات و تامین زیرساختهای رایانه ای برای مسابقات آنلاین در محیط کتابخانه ها، تشکیل شده است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
دبیرخانه یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی، با معرفی 6 عنوان کتاب و بخش ویژه حضرت مهدی(عج)، در راستای اشاعه و ترویج فرهنگ منور رضوی و گسترش فرهنگ کتاب خوانی در مشهد آغاز به کار کرد.

به گزارش قدس آنلاین و به نقل از کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، همزمان با برگزاری جشنواره ملی کتابخوانی رضوی، دبیرخانه یازدهمین دوره جشنواره با معرفی 6 عنوان کتاب و بخش ویژه حضرت مهدی(عج)، در راستای اشاعه و ترویج فرهنگ منور رضوی و گسترش فرهنگ کتاب خوانی در مشهد آغاز به کرد.
حجت الاسلام علی اکبر سبزیان، مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی با بیان اینکه خراسان رضوی در سه دوره گذشته جز استانهای برتر در جشنواره رضوی بوده است، گفت: جشنواره کتابخوانی رضوی از چند بعد حائز اهمیت است که اول درگیر کردن عموم مردم با کتابخوانی و دوم آشنایی و شناخت بیشتر سیره ائمه اطهار(ع) است.
وی تصریح کرد: جشنواره کتابخوانی رضوی با هدف اشاعه و ترویج فرهنگ ائمه معصومین علیهم السلام به ویژه فرهنگ منوّر رضوی؛ گسترش فرهنگ کتاب خوانی و مطالعه کتاب های مرتبط با سیره ی پاک ائمه معصومین علیهم السلام به ویژه حضرت امام رضا علیه السلام؛ شناسایی و معرفی کتاب های فاخر مرتبط با فرهنگ و سیره اهل بیت علیهم السلام از طریق انتشار گسترده این آثار و اشاعه و ترویج فرهنگ مهدویت و انتظار فعالیت می کند.
حجت الاسلام سبزیان گفت: در این دوره علاوه بر قالب های گذشته همچون چهارگزینه ای، نقاشی، پویش کتابخوان و داستانک بخش شعرگویی ویژه بزرگسالان و نوجوانان و قصه گویی از منابع جشنواره و منابع آزاد مرتبط با جشنواره را هم داریم.
وی افزود: تلاش ما بر آن بوده با توجه به ایام کرونا این جشنواره کاملا در بستر فضای مجازی برگزار شود. فایل کتاب ها در پایگاه جشنواره به آدرس www.samakpl.ir قابل دسترسی است، ضمن اینکه منابع مکتوب نیز در کتابخانه های سراسر استان موجود است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی در ادامه با معرفی عناوین این دوره به تفکیک گروه سنی گفت: در بخش کودک کتاب زندگی امام رضا علیه السلام نوشته سید محمد مهاجرانی توسط نشر کتابک و مجموعه 14 معصوم: امام زمان علیه السلام نوشته زهرا عبدی نشر جمکران معرفی شده است.
وی ضمن معرفی منابع بخش نوجوان نیز افزود: 2 کتاب با عنوان برای ضامن آهو، 55 پرسش و پاسخ درباره ی امام رضاعلیه السلام و زیارت ایشان نوشته غلامرضا حیدری ابهری از به نشر و ده قصه از امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف نوشته فریبا کلهر از نشر قدیانی به عنوان منابع بخش نوجوان انتخاب شده اند.
سبزیان در خصوص انتخابی منابع جوان و بزرگسال نیز تصریح کرد: دو کتاب چشمه های بهشت: گزیده عیون نوشته محمد هادی زاهدی از به نشر و پرسش ها وپاسخ های دانشجویی: مهدویت (دوران ظهور) نوشته رحیم کارگر از نشر معارف به عنوان منابع جوان و بزرگسال انتخاب شده اند.
وی افزود: رشته های این دوره از جشنواره شامل نقاشی، پویش کتابخوان، چهارگزینه ای، شعرسرایی، دو پویش برای امام زمانم ویژه نوجوانان و مروّجان فرهنگ رضوی ویژه کتابداران، داستان کوتاه (داستانک، دل نوشته و متن ادبی)، تولید آثار هنری، قصه گویی، حمایت از چاپ و انتشار منابع برتر است. گفتنی است، دستگاه های اجرایی و مجمع خیرین توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی خراسان رضوی هر ساله در موضوعاتی همچون اهدای جوایز، شرکت در جشنواره، تبلیغات محیطی و ... همراهی و همکاری موثر با اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی در راستای برگزاری جشنواره رضوی داشته اند. انتهای پیام

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
اولین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی بخش مرکزی شهرستان طبس در سال 1400 به ریاست معاون سیاسی-امنیتی فرماندار برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۴

به گزارش روابط عمومی اداره کتابخانه های عمومی استان خراسان جنوبی، اولین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی بخش مرکزی شهرستان طبس در سال 1400 با حضور مهدی الهی، معاون سیاسی-امنیتی فرماندار طبس؛ علی هاشمی، رئیس شواری شهر شهرستان طبس؛ حسین مرادیان عشقی، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان طبس و دیگر اعضای انجمن برگزار شد.

در این جلسه ابتدا مصوبات جلسه پیشین بررسی شد و سپس اعضای حاضر به بیان نظرات و راهکارهای خود به منظور اجرای هر چه بهتر فعالیت های اداره کتابخانه های عمومی شهرستان پرداختند.

در این جلسه همچنین بر لزوم هماهنگی، همکاری و تبادل نظر اداره کتابخانه های عمومی با آموزش و پرورش، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، دانشگاه پیام نور و سایر دانشگاه های شهرستان تاکید شد.

در پایان جلسه معاون سیاسی-امنیتی فرماندار طبس بر لزوم بررسی وضعیت پرداخت سهم نیم درصد کتابخانه ها در سال 98 و 99 از سوی شهرداری طبس و واریز آن به حساب انجمن تاکید کرد.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
اسامی نهایی کاندیداهای دومین دوره انتخابات هیأت مدیره انجمن علمی ارتقای کتابخانه های عمومی ایران اعلام شد.

به گزارش لیزنا، پس از انتشار فراخوان ثبت نام کاندیداهای دومین دوره انتخابات انجمن علمی ارتقای کتابخانه های عمومی ایران در تاریخ 5 تیر ماه 1400 ، 48 نفر آمادگی خود را به عنوان کاندیدا در این انتخابات اعلام کردند که از این تعداد 11 نفر شرایط مندرج در فراخوان را نداشته و در نهایت 36 نفر به عنوان کاندیداهای نهایی مشخص شدند.

لازم به ذکر است افرادی که مورد تأیید قرار نگرفتند، مدارک تحصیلی پایین تر از درجه کارشناسی ارشد و یا نامرتبط به حوزه های اعلام شده در اساسنامه انجمن داشتند.

تأیید شدگان نهایی از روز 14 تا 19 تیر ماه نسبت به تبلیغات و معرفی خود به اعضای انجمن اقدام کنند.

انتخابات دومین دوره انجمن علمی ارتقا کتابخانه های عمومی ایران 20 تیرماه همزمان با مجمع عمومی این انجمن برگزار می شود.

اسامی نهایی کاندیداهای انتخابات دومین دوره انجمن علمی ارتقای کتابخانه های عمومی ایران به شرح ذیل است:

1-رضا اکبرنژاد، عضو هیأت مدیره، هیأت علمی، دکتری تخصصی علم اطلاعات و دانش شناسی – مدیریت اطلاعات

2-مجتبی جهانی فر، عضو هیأت مدیره، هیأت علمی، دکتری تخصصی سنجش و اندازه گیری

3-عاطفه زارعی، عضو هیأت مدیره، هیأت علمی، دکتری تخصصی مدیریت اطلاعات

4-علی حمیدی، عضو هیأت مدیره، هیأت علمی، دکتری تخصصی کتابخانه های دانشگاهی

5-منصور کوهی رستمی، عضو هیأت مدیره، هیأت علمی، دکتری تخصصی علم اطلاعات و دانش شناسی

6-مرتضی محمدی استانی، عضو هیأت مدیره، هیأت علمی دکتری تخصصی علم اطلاعات و دانش شناسی، بازیابی داده و دانش

7- حسن محمودی توپکانلو، عضو هیأت مدیره، هیأت علمی، پسا دکتری مدیریت اطلاعات

8-اسماعیل وزیری، عضو هیأت مدیره هیأت علمی، دکتری تخصصی، علم اطلاعات و دانش شناسی- مدیریت اطلاعات

9-فاطمه شیخ شعاعی، هیأت علمی، دکتری تخصصی کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی

10- لیلی سیفی، هیأت علمی، دکتری تخصصی علم اطلاعات و دانش شناسی- اطلاع رسانی

11-داود حاصلی، هیأت علمی، دکتری تخصصی علم اطلاعات و دانش شناسی- بازیابی اطلاعات و دانش

12-نعیمه خاتون بحرینی، عضو هیأت مدیره،کارمند، دکتری تخصصی علم اطلاعات و دانش شناسی-مدیریت اطلاعات و دانش

13-حمیده جعفری پاورسی، عضو هیأت مدیره، کارمند، دکتری تخصصی بازیابی اطلاعات و دانش

14-عباس حسین زاده، عضو هیأت مدیره، کارمند ، دکتری تخصصی علم اطلاعات و دانش شناسی- بازیابی اطلاعات و دانش

15-مراد دستاران، عضو هیأت مدیره، کارمند، دکتری تخصصی علم اطلاعات و دانش شناسی

16-مریم دهقان تنها، عضو هیأت مدیره، کارمند، کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی-مدیریت فناوری اطلاعات

17-ژاله سلیمی فر، عضو هیأت مدیره، کارمند، دکتری تخصصی علم اطلاعات و دانش شناسی- رفتار اطلاعاتی

18-یاسر سیاوشی جامی، عضو هیأت مدیره، کارمند، کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی – استراتژیک

19-محمدرضا شکاری، عضو هیأت مدیره، کارمند، دکتری تخصصی علم اطلاعات و دانش شناسی- بازیابی اطلاعات و دانش

20-رباب عزیزخانی، عضو هیأت مدیره، کارمند، دکتری تخصصی، علم اطلاعات و دانش شناسی ذخیره و بازیابی اطلاعات

21-صدیقه کوهسار، عضو هیأت مدیره، کارمند، کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاع رسانی

22-فاطمه مباشری، عضو هیأت مدیره، فاقد شغل، کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی_ مدیریت اطلاعات

23-زینب محبی، عضو هیأت مدیره، کارمند، کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی

24-فاطمه محمدبیگی، عضو هیأت مدیره، کارمند، دکتری تخصصی علم اطلاعات و دانش شناسی

25-سید عباس مرجانی، عضو هیأت مدیره، کارمند، دکتری تخصصی مدیریت اطلاعات

26-معصومه معظمی، عضو هیأت مدیره، کارمند، دکتری تخصصی علم اطلاعات و دانش شناسی- بازیابی دانش

27- روح الله منوچهری، عضو هیأت مدیره، کارمند، دکتری تخصصی کتابداری و اطلاع رسانی

28-قاسم موحدیان، عضو هیأت مدیره، کارمند، دکتری تخصصی علم اطلاعات و دانش شناسی

29-خدابخش برسان، کارمند، کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی

30-مهدی درم نثاری، کارمند، دکتری تخصصی علم اطلاعات و دانش شناسی- بازیابی اطلاعات و دانش

31-میلاد روشنی، پژوهشگر مستقل دکتری تخصصی کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی

32-پروین عبداله زاده عیسی کند، عضو هیأت مدیره، کارمند، کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی

33-مریم مقدمی وایقان، کارمند، عضو هیأت مدیره، دکتری تخصصی مدیریت دانش

34- سیدمجید میرمحمدی، کارمند، عضو هیأت مدیره، کارشناسی ارشدمطالعات کتابخانه های عمومی

35-احمدرضا احمدی میرقائد، بازرس، کارمند دکتری تخصصی علم اطلاعات و دانش شناسی- بازیابی اطلاعات و دانش

36-فرزانه پارساء،بازرس، کارمند، کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاع رسانی

لینک خبر :‌ لیزنا
ویژه برنامه های متنوع فرهنگی و ترویجی با محوریت دهه کرامت در کتابخانه های عمومی خراسان رضوی برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۴

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، ویژه برنامه های متنوع فرهنگی و ترویجی با محوریت دهه کرامت در کتابخانه های عمومی استان برگزار شد.

مسابقه مشاعره در کتابخانه علامه جعفری کلات

همزمان با دهه کرامت مسابقه مشاعره با حضور دختران نوجوان عضو کتابخانه در کتابخانه عمومی علامه جعفری شهرستان کلات برگزار شد.

در ابتدا علی بهرامی کیا، دبیر محفل ادبی کهن دژ کلات ضمن تبریک ایام دهه کرامت با اشاره به اهمیت حفظ و نگهداشت زبان مادری در جامعه امروز، گفت: مشاعره و در واقع شعر خوانی و کاربرد آن در زندگی روزمره می تواند گامی موثر برای آشنایی نسل جوان به خصوص کودک و نوجوان با فرهنگ و زبان اصیل ایرانی باشد.

مسابقه مشاعره با هدف آشنایی بیشتر کودکان و نوجوانان با مشاهیر شعر ایران برگزار ش و طی آن چند تن از اعضای کتابخانه به مشاعره و شعر خوانی با محوریت حضرت علی بن موسی الرضا(ع) پرداختند.

گفتنی است، در پایان از حضور شرکت کنندگان با اهدای بسته فرهنگی و از برگزیدگان مسابقه مشاعره با اهدای لوح و بسته فرهنگی تقدیر به عمل آمد.

نشست های شعر خوانی و معرفی کتاب در کتابخانه عمومی شهدای جغتای

به همت کتابخانه عمومی شهدای جغتای ویژه برنامه های فرهنگی متنوعی با محوریت گرامیداشت ایام دهه کرامت برگزار شد.

در نشست کتابخوان کتاب های کاش تو را می دیدم اثر مژگان شیخی توسط اکرم جغتایی؛ برای دختران اثر علی اصغر ظهیری تسط زهرا جغتایی؛ نشانه ها اثر ابراهیم حسن بیگی توسط سمانه یوسفی زاده؛ زندگانی کریمه اهل بیت(ع) اثر علی اکبر مهدی پور توسط فاطمه محمدآبادی از اعضای کتابخانه و شرح زندگانی و شخصیت والای حضرت فاطمه معصومه (س) اثر علی اکبر مهدی پور توسط اکرم راچمنی، کتابدار کتابخانه عمومی شهدای جغتای معرفی شد.

از دیگر فعالیت های فرهنگی اجرا شده در کتابخانه ویژه برنامه شعرخوانی بر اساس کتاب خورشید ولایت: برگزیده اشعار و قطعات ادبی شب های شعر خورشید ولایت توسط جمعی از اعضای کتابخانه، برگزاری نمایشگاه کتاب در کتابخانه و معرفی کتاب با محوریت زندگی و سیره امام رضا(ع)، حضرت معصومه(س) و احمدبن موسی(ع) شاهچراغ در فضای مجازی بوده است.

ویژه برنامه های کتابخانه های عمومی تربت جام با محوریت روز دختر

ویژه برنامه های فرهنگی با محوریت میلاد حضرت فاطمه معصومه(س) و روز دختر در کتابخانه های عمومی تربت جام برگزار شد.

در این ویژه برنامه کتاب های 100 نکته در شناخت دنیای دختران اثر الیزابت هارتلی توسط آیدا احمدی؛ دختران قهرمان اثر بروس لانسکی توسط ماریا وفایی؛ بلوغ در دختران نوجوان اثر معصومه عابدزاده توسط ناهید علی خواجه؛ فمینیسم راه یا بی راه اثر دایانا پاسنو توسط نرگس پلیا از اعضای فعال کتابخانه؛ دخترها در جنگ اثر ناهید هاشمی توسط سارا یوسفی، کتابدار کتابخانه و دختران آفتاب اثر بهزاد دانشگر توسط سمیرا محمدجانی، مسئول کتابخانه عمومی شهید رجایی شهرستان تربت جام معرفی شد.

گفتنی است، برنامه های دیگری از قبیل برپایی نمایشگاه کتاب، جمع خوانی، قصه گویی، برگزاری مسابقه حریم ریحانه و نامه ای به دخترم و معرفی متنی کتاب کاش تو را می دیدم اثر مژگان شیخی در کتابخانه های عمومی شهرستان تربت جام برگزار شد.

برگزاری نشست سبک زندگی اسلامی با محوریت تغذیه سالم در خلیل آباد

همزمان با دهه کرامت سومین نشست سبک زندگی اسلامی با محوریت تغذیه سالم به همت کتابخانه مشارکتی مسجد جامع خلیل آباد برگزار شد.

محدثه صفری، مسئول کتابخانه مشارکتی مسجد جامع خلیل آباد گفت: سبک زندگی اسلامی مجموعه ای از آموزه های دینی برای بهتر زیستن است که در این میان تغذیه به عنوان یکی از ارکان سبک زندگی تاثیر بسزایی در زندگی دارد. آشنایی بانوان با این مساله یکی از مهم ترین کارها برای داشتن جامعه ای سالم است.

برنامه های فرهنگی کتابخانه استاد صاحبکار زاوه در دهه کرامت

ویژه برنامه های فرهنگی با محوریت دهه کرامت در کتابخانه عمومی استاد صاحبکار زاوه برگزار شد.

نشست کتابخوان به مناسبت ولادت حضرت فاطمه معصومه(س) و روز دختر با معرفی کتاب کاش تو را می دیدم: فرازهایی از زندگی بانو معصومه(س) اثر مژگان شیخی توسط زهرا باقری، عضو فعال کتابخانه برگزار شد.

همچنین مسابقه نقاشی با محوریت حضرت امام رضا(ع) برای گروه سنی کودک، نمایشگاه کتاب با محوریت ایام دهه کرامت و پخش کلیپ قصه گویی آرزوی بزرگ مداد سیاه اثر نازنین گودرزوند در بستر فضای مجازی نیز برگزار شد.

گفتنی است، به برنده مسابقه نقاشی به قید قرعه هدیه ای تقدیم شد.

نشست شعرخوانی رضوی در کتابخانه عمومی شهید رجایی بجستان

در آستانه ولادت حضرت امام رضا(ع) نشست شعرخوانی به همت محفل ادبی یاقوت بجستان با حضور سید حسین احمدی، سید محمد احمدی، زهره کیفی و مریم فکری از شاعران بومی در کتابخانه عمومی شهید رجایی شهرستان بجستان برگزار شد.

کارگاه آموزشی خانواده موفق در کتابخانه عمومی شهدای زیبد گناباد

کارگاه آموزشی خانواده موفق با محوریت مهارت های زندگی، سبک زندگی سالم، پیشگیری از طلاق و موضوع ویژه انتخاب اصلح در انتخابات به همت کتابخانه عمومی شهدای زیبد شهرستان گناباد و با مشارکت پایگاه فدک خواهران دهستان زیبد شهرستان، با حضور حمیده تقوی، مشاور خوانده به صورت حضوری و با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی برگزار شد.

در ابتدا حمیده تقوی، مدرس و مشاور دوره های تخصصی خانواده با اشاره به ضرورت تحکیم بنیان خانواده و نقش محوری و تعیین کننده زنان در خانواده، گفت: در حقیقت موضوع مهارت های زندگی تلاشی برای بهتر زیستن است. انتخاب نوع سبک زندگی از موضوعات حیاتی و مهم اجتماعات بشری است؛ چراکه در برگیرنده ابعاد مختلف زندگی افراد است.

وی با بیان اینکه داشتن یک خانواده سالم و اخلاقی همواره مورد تاکید بزرگان و علمای دینی بوده است، افزود: هدف از نزول قرآن کریم هدایت بشر است و یکی از کلیدی ترین مؤلفه های هدایت انتخاب سبک زندگی بر اساس آموزه های دینی است.

حمیده تقوی در پایان به موضوع انتخاب اصلح از منظر مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: همچنان که شرکت در انتخابات یک وظیفه است، گزینش خوب و آگاهانه هم یک وظیفه ملی محسوب می شود.

گفتنی است، کتاب اخلاق در خانواده اثر آیت الله حسین مظاهری توسط حمیده تقوی، مشاور خانواده با محوریت عوامل مؤثر در اخلاق خانوادگی برای استحکام سلامت فرد و جامعه از دیدگاه قرآن و نهج البلاغه معرفی شد.

شایان ذکر است، در این کارگاه به موضوعاتی از قبیل مهارت های زندگی و اهداف آن، پیشگیری از طلاق و راهکارهای مقابله با آن پرداخته شد.

برگزاری مسابقه نقاشی ویژه کودکان در کتابخانه شهید مطهری فریمان

همزمان با ولادت حضرت امام رضا(ع) مسابقه نقاشی ویژه گروه سنی کودک با مشارکت پایگاه بسیج خواهران مسجد سیدالشهدا(ع) و با حضور حجت الاسلام و المسلمین حسن شورگشتی، مسئول شورای زکات شهرستان فریمان در کتابخانه عمومی شهید مطهری شهرستان برگزار شد.

در ابتدا حجت الاسلام و المسلمین حسن شورگشتی، مسئول شورای زکات شهرستان فریمان با اشاره به سبک زندگی رضوی، گفت: خانواده و عوامل موثر در استحکام آن از مباحثی است که در آموزه های دینی مورد توجه قرار گرفته است. یکی از دلایل لغزش در خانواده های ایرانی، کمرنگ شدن آموزه های دینی و نادیده گرفتن تاثیر آن بر تحکیم روابط بین اعضای خانواده است. آموزه های دینی از طریق ضمانت های اجرایی که درون آن ها وجود دارد، به رفتار انسان ها جهت می دهد و افراد بعد از پذیرفتن آموزه های دینی سعی می کنند، بر اساس تعلیمات آن عمل کنند.

وی افزود: بیشتر آموزه های دینی بر مبنای احترام به حقوق دیگران، همیاری با افراد خانواده و جامعه، ایجاد اعتماد در دیگران و دیگر ارزش های اخلاقی نیک و مثبی است؛ بنابراین زوجین با استفاده از آموزه های دینی می توانند زندگی شادتر و موفق تری را تجربه کنند.

مسئول شورای زکات شهرستان با اشاره به برگزاری جشنواره ملی کتابخوانی رضوی، گفت: امیدوارم با حضور و شرکت پر رنگ عموم مردم در این قبیل جشنواره ها علاوه بر آشنایی بیشتر با سبک زندگی ائمه اطهار(ع) گامی موثر در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی برداشته شود.

بزرگداشت دهه کرامت در کتابخانه عمومی شهید باهنر صالح آباد

به همت کتابخانه عمومی شهید باهنر صالح آباد ویژه برنامه های فرهنگی با محوریت دهه کرامت برگزار شد.

به مناسبت دهه کرامت نشست کتابخوان با معرفی کتاب های بانوی ملکوت اثر آیت الله علی کریمی جهرمی توسط فاطمه خدادادی؛ وصف آفتاب اثر محمدباقر پور امینی توسط سارا نوری؛ کاش تو را می دیدم اثر مژگان شیخی توسط زهره هراتی؛ شاهچراغ اثر جلیل عرفان منش توسط هانیه صفر پور و چلچراغ شیراز اثر جلیل عرفان منش توسط زهرا یعقوب پور برگزار شد.

از دیگر فعالیت های ترویجی در کتابخانه می توان به معرفی متنی و تصویری کتاب در فضای مجازی، آذین بندی و شاداب سازی کتابخانه و برپایی نمایشگاه کتاب مجازی اشاره کرد.

ویژه برنامه معرفی و خوانش کتاب با محوریت دهه کرامت توسط کتابخانه شهید باهنر مشهد

به همت کتابخانه عمومی شهید باهنر مشهد و با محوریت ولادت حضرت امام رضا(ع) ویژه برنامه معرفی و خوانش کتاب های کرامت پروردگار: جستارهایی درباره میلاد امام رضا(ع) و دهه کرامت و دعاهای امام رضا(ع) با حضور امیر سلمانی رحیمی، نویسنده کتاب در استودیو کتاب اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی برگزار شد.

در ابتدا امیر سلمانی رحیمی، نویسنده کتاب کرامت پروردگار: جستارهایی درباره میلاد امام رضا(ع) و دهه کرامت در معرفی کتاب، گفت: سعی ما در وهله بررسی و جمع آوری مقالات مختلف و متعدد و نگاهی دقیق تر به ابعاد شخصیت امام رضا(ع)، بحث علمی ولادت حضرت در 11 ذی القعده، نحوه انتخاب اسم رضا برای آن حضرت، القاب ایشان و ... بود.

وی با اشاره به نامگذاری دهه کرامت، افزود: این مناسبت با عنوان شناخته شده امروزی در دو دهه اخیر اتفاق افتاده است. پیشینه برگزاری جشن های میلاد حضرت رضا(ع) و توجه به مسائل فرهنگی، معنوی و مذهبی عامل اساسی و مهم برای این نامگذاری شده است.

امیر سلمانی رحیمی گفت: کریم به معنای محبوب و بی عیب است. مجموعه ای از فضائل و کرامت ها در واقع یکی از القابی است که به تمامی امامان و پیامبران داده شده است.

امامان و پیامبران ویژگی ها و صفات مشترکی اعم از عصمت، شجاعت، علم و ... دارند اما هر یک به تنهایی دارای خصایص متفاوت و متمایز هستند، خصیصه بارز امام رضا(ع) علم و سفر طولانی ایشان به سمت خراسان است. حضرت رضا(ع) به عنوان ولیعهد بزرگ ترین امپراطوری اسلام نقش آفرینی موثری در تقویت اسلام، ترویج فرهنگ گفتمان، از بین بردن نزاع ها، نزدیک کردن ادیان و مذاهب دیگر به تفکر ناب اسلامی داشته اند.

وی با معرفی کتاب دعاهای امام رضا(ع) ، گفت: امام رضا(ع) یکه سوار عرصه توحید و آموزه های توحیدی هستند. با تفکر و تعمق در دعاهای آن حضرت می توان به حکمت های عمیقی در زندگی معنوی و مادی دست پیدا کرد؛ علت اصلی جمع آوری و نگارش این کتاب نیز انتقال این حکمت ها و آموزه ها در قالب دعاهای ایشان به مردم است.

ویژه برنامه معرفی کتاب در کتابخانه علامه جعفری شهرستان کلات

به همت کتابخانه عمومی علامه جعفری شهرستان کلات همزمان با ولادت حضرت امام رضا(ع) ویژه برنامه معرفی کتاب با حضور جمعی از اعضای کتابخانه برگزار شد.

در این ویژه برنامه 4 کتاب بر مدار آفتاب اثر محمدحسین پورامینی توسط زینب کیانی، امام رئوف اثر محمدرضا طباطبائی نسب توسط صغری رمضانی، سبک زندگی: منشور زندگی در منظر امام رضا علیه السلام اثر محمد باقر پور امینی شده توسط فرحناز فرودی و چهل داستان و چهل حدیث از امام هادی (ع) اثر عبدالله صالحی توسط طیبه شاهی از اعضای فعال کتابخانه عمومی علامه جعفری شهرستان کلات معرفی شد.

نشست کتابخوان در کتابخانه عمومی باقرالعلوم (ع) قاسم آباد خواف

به همت کتابخانه عمومی باقرالعلوم(ع) قاسم آباد شهرستان خواف نشست کتابخوان با محوریت ایام دهه کرامت و با حضور جمعی از اعضای فعال کتابخانه برگزار شد.

در این نشست کتاب های ستاره من اثر ناصر نادری توسط ناهید زنگنه، اعترافات غلامان اثر حمیدرضا شاه آبادی توسط نادیا جوانشیری، نگین شکسته اثر محمود پوروهاب توسط زهرا زنگنه چکنی و لذت دیدار ماه اثر مهدی خدامیان آرانی توسط مهدیس اسدیان از اعضای فعال کتابخانه عمومی باقرالعلوم(ع) قاسم آباد شهرستان خواف معرفی شد.

جشن میلاد حضرت امام رضا(ع) به همت اداره کتابخانه های عمومی تربت حیدریه

به همت اداره کتابخانه های عمومی تربت حیدریه جشن میلاد به مناسبت ولادت حضرت امام رضا(ع) با همکاری کتابخانه امام رضا (ع)، کانون خدمت رضوی و سپاه پاسداران شهرستان برگزار شد.

در ابتدای این مراسم سردار عباس حسینی، فرمانده پادگان تیپ 61 محرم حضور پر برکت امام رضا(ع) در خطه خراسان را نعمتی بزرگ دانست و گفت: به یمن و برکت حضور حضرت رضا(ع) در خراسان رضوی، مشهد تبدیل به پایگاهی برای شیعیان و محبان اهل بیت(ع) شده است.

وی افزود: سفر امام رضا(ع) به ایران باعث شد که ایرانیان از معارف اسلام و اهل بیت(ع) (اعم از فقه، اصول، تفسیر، علم، حدیث، تاریخ) بهره مند شوند.

در ادامه حامد حسینی، رئیس کتابخانه امام رضا (ع) آستان قدس رضوی، گفت: این جشن به شکرانه میزبانی ایران اسلامی از وجود پر برکت امام رضا(ع) با هدف گرامیداشت ولادت امام مهربانی ها و همچنین ترویج سبک زندگی اسلامی ایرانی با تأکید بر سیره عملی ائمه اطهار(ع) برگزار شده است.

در پایان آذر فرقانی، سرپرست اداره کتابخانه های عمومی ضمن تبریک دهه کرامت با اشاره به شروع جشنواره ملی کتابخوانی رضوی، گفت: هر ساله همزمان با ولادت امام رضا (ع) جشنواره ملی کتابخوانی رضوی در راستای درک بیشتر معارف و فضایل حضرت امام رضا(ع) و آشنایی نسل جوان با فرهنگ رضوی برگزار می شود.

وی با بیان توضیحاتی درباره نحوه برگزاری جشنواره رضوی، افزود: امیدوارم امسال نیز مانند سال های پیش با حضور پر رنگ آحاد جامعه در این جشنواره و به یمن حضور آن حضرت در این خطه علاوه بر ادای دین به ساحت ایشان، گامی موثر در مسیر ترویج فرهنگ رضوی و کتاب و کتابخوانی برداریم.

گفتنی است، قرائت گروهی قرآن کریم، صلوات خاصه حضرت رضا(ع)، مولودی خوانی، اجرای تواشیح توسط گروه تواشیح بین المللی از مشهد مقدس، برگزاری مسابقات قرآنی و فرهنگی و تجلیل از برگزیدگان مسابقه نقاشی در دهه کرامت از جمله برنامه های اجرا شده در این مراسم بود.

داستان نویسی 100 کلمه ای به مناسبت ولادت امام رضا(ع) در کتابخانه مرحوم دوزنده عبدل آباد مه ولات

ویژه برنامه های فرهنگی همزمان با ولادت حضرت امام رضا(ع) در کتابخانه عمومی مرحوم دوزنده عبدل آباد مه ولات برگزار شد.

نشست کتابخوان با معرفی کتاب های مسافر خراسان: حضرت امام رضا (ع) اثر مهدی مراد توسط مائده کاظمی، دوست مهربان کبوترها اثر مجید ملامحمدی توسط سارا اشرفی، مژده گل اثرمحمود پوروهاب توسط هانیه محمدی نیا و چهارده قصه از زندگی معصومین(ع) اثر محسن ربانی جویباری توسط سحر مومنی از اعضای فعال کتابخانه عمومی مرحوم دوزنده عبدل آباد مه ولات و جمع خوانی کتاب مهمان امام رضا اثر مرتضی دانشمند توسط جمعی از اعضای کتابخانه برگزار شد.

گفتنی است، مسابقه نقاشی، داستان نویسی با 100 کلمه و قصه گویی با محوریت حضرت امام رضا(ع) از دیگر فعالیت های انجام شده است.

ویژه برنامه سالروز تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرکه در گناباد

همزمان با دهه کرامت و به همت کتابخانه عمومی امامزاده محمدعابد(ع) کاخک شهرستان گناباد ویژه برنامه گرامیداشت تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرکه همراه با خوانش کتب رضوی توسط خدام امامزاده سید محمدعابد(ع) با همکاری اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی، اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان گناباد، دبیرستان شاهد ریحانه النبی و حضور حجت الاسلام والمسلمین ولی خاکشور، امام جمعه کاخک در جوار این بقعه متبرکه برگزار شد.

در ابتدا حجت الاسلام والمسلمین ولی خاکشور، امام جمعه شهر کاخک ضمن تبریک ایام دهه کرامت، گفت: امامزادگان علمداران توحید و نشانه های یکتاپرستی هستند. دین، ایمان و محبتی که از اهل بیت(ع) در وجود ماست به لطف مجاهدت های این امامزدگان در مسیر اعتلای فرهنگ اسلامی و قرآن است.

وی وجود امامزاده محمد عابد(ع) در کاخک را نعمت الهی دانست و افزود: امامزاده سلطان محمد عابد(ع) فرزند والاتبار امام هفتم محمد بن موسی بن جعفر(ع) و برادر بزرگوار امام رضا (ع) هستند که به دلیل کثرت در عبادت و زهد لقب عابد را گرفتند. سید محمدعابد(ع) همواره در تلاش، جهاد و مبارزه با مستکبران دوره خود بودند، ایشان مصادیقی بارز از شیران روز و زاهدان شب بودند.

امام جمعه شهر کاخک افزود: امام رضا (ع) فرموده اند در خراسان بقعه ای وجود دارد که محل عروج و نزول ملائکه خواهد بود. سوال شد آن بقعه کدام است؟ فرمودند: آن بقعه ارض طوس است که همانا قطعه ای از بهشت است. هر کس مرا در این ارض زیارت کند همانند کسی است که رسول خدا (ص) را زیارت کرده است .

در ادامه حجت الاسلام والمسلمین محمد قاسمپور، شاعر و نویسنده بومی به خوانش شعری با محوریت تجلیل از امامزادگان پرداخت.

در پایان مراسم کلیپ معرفی کتاب های امام علی بن موسی الرضا (ع) به کوشش بنیاد پژوهش های اسلامی توسط محمود تقویان، امام علی بن موسی الرضا (ع) به کوشش بنیاد پژوهش های اسلامی، مهارت های ارتباط موثر در سیره امام رضا (ع) اثر علی جان فزا و علی خیاط توسط مصطفی ترابی، مهر ولایت در آسمان ایران اثر آیت الله علی کریمی جهرمی توسط محمد خادمی از خادمات بقعه امامزاده محمدعابد(ع) و کتاب ماه هشتم اثر مهدی غلامعلی توسط محمدرضا کفاش، حسنعلی قاسمی و غلامعلی قدیمی خادمان افتخاری بقعه پخش شد.

گفتنی است، در پایان به پاس حضور خادمان بقعه امامزاده سید محمدعابد (ع) کاخک در این مراسم با اهدای لوح از آن ها تقدیر به عمل آمد.

برگزاری نشست کتابخوان آنلاین رضوی در گناباد

نشست کتابخوان آنلاین با محوریت میلاد حضرت رضا(ع) به همت محفل ادبی بامداد سخن کتابخانه شهید مطهری و کتابخانه امام جعفر صادق(ع) شهرستان گناباد و مشارکت اداره کل کتابخانه های عمومی شهرستان تفت و مرکز آموزشی فرهنگی سمای گناباد با حضور مظفر سالاری، نویسنده یزدی برگزار شد.

در ابتدا حجت الاسلام مظفر سالاری، نویسنده یزدی ضمن معرفی خود، گفت: علاقه من به مطالعه و نویسندگی از سال دوم دبستان و با عضویت در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان یزد که به تازگی افتتاح شده بود، شکل گرفت. نخستین رمانم با نام سفرنامه ی الیزابت را در دوران راهنمایی و متاثر از نوشته های چارلز دیکنز نوشتم.

وی افزود: هدف من از انتخاب ژانر مذهبی و نویسندگی برای قشر کودک و نوجوان، آشنایی بیشتر این نسل با آموزه های دینی در قالب داستانی شیرین، قابل درک و همسو و همگام با نسل جوان است.

حجت الاسلام مظفر سالاری ضمن معرفی کتاب های دعبل و زلفا و رویای نیمه شب از آثار خود، گفت: در دیداری که جمعی از نویسندگان با مقام معظم رهبری داشتیم، بسیار برای بنده باعث افتخار و مباهات بود که کتاب رویای نیمه شب مورد توجه ایشان واقع شده بود.

گفتنی است، در پایان برنامه کتاب های دعبل و زلفا اثر مظفر سالاری توسط طاهره زارعیان، کتابدار کتابخانه عمومی سخوید شهرستان تفت استان یزد و رویای نیمه شب اثر حجت الاسلام مظفر سالاری توسط عفت محمدی، عضو کتابخانه کتابخانه شهید مطهری گناباد معرفی شد.

ویژه برنامه حرم تا حرم به همت کتابخانه مرکزی امام خمینی(قدس سره) مشهد مقدس برگزار شد

به همت کتابخانه مرکزی امام خمینی(قدس سره) مشهد مقدس در آستانه ولادت حضرت امام رضا(ع) ویژه برنامه حرم تا حرم با مشارکت کتابخانه آیت الله خامنه ای قم برگزار شد.

در ابتدا حجت الاسلام جعفرنژاد، کارشناس مذهبی سازمان تبلیغات حرم مطهر ضمن تبریک میلاد حضرت امام رضا(ع)، گفت: آنچه در سیره امام رضا(ع) بسیار مشهود است، ایمان و بندگی خدا است؛ طبق روایات ائمه اطهار(ع) کسی که اهل ایمان و عمل صالح باشد، خداوند حب و محبت او را در دل سایر بندگان می اندازد.

وی با بیان ویژگی های بنده مومن و خوب برای خدا، افزوود: بنده خوب خدا یا به تعبیری سربازان امام زمان(عج) باید گره گشای کار مردم، باعث دوری از گناه و اهل استغفار، صبور، شاکر و سپاسگزار و دارای سعه صدر باشند.

جعفرنژاد گفت: بر اساس احادیث ائمه اطهار(ع) کریم کسی است که خطا را می بیند اما می بخشد. بنابراین اگر کسی می خواهد بنده، عبد و محبوب خداوند باشد باید این ویژگی ها را در خود داشته باشد.

گفتنی است، کتاب های زندگی به سبک خورشید اثر مهدی غلامعلی توسط سیدمحمد مدنی بجستانی، کتابدار کتابخانه مرکزی امام خمینی(قدس سره) مشهد مقدس و فروغی از کوثر اثر الیاس محمد بیگی توسط مهدی غلامرضایی، کتابدار کتابخانه آیت الله خامنه ای قم معرفی شد.

ویژه برنامه های فرهنگی به همت کتابخانه های شهدای ابویسان و جغتای برگزار شد

ویژه برنامه های فرهنگی با محوریت ولادت حضرت امام رضا(ع) به همت کتابخانه های عمومی شهدای جغتای و ابویسان شهرستان جغتای برگزار شد.

نشست کتابخوان مجازی با حضور کتابدارانی از استان خراسان رضوی و شمالی به مناسبت ولادت امام رضا (ع) توسط کتابخانه شهدای جغتای برگزار شد.

در این نشست، 5 کتاب میهمان طوس اثر محمدعلی دهقانی توسط اقلیما سعیدی رباط، مسئول کتابخانه عمومی شهید مطهری تربت جام؛ چهره ها و روزها اثر محمدباقر پورامینی توسط ویدا سیدالحسینی، کتابدار کتابخانه عمومی مولانای تایباد؛ وصف آفتاب اثر محمدباقر پورامینی توسط اکرم خسروپناه، کتابدار کتابخانه عمومی امام رضا (ع) بجنورد ؛ اعترافات غلامان اثر حمیدرضا شاه آبادی توسط محدثه صفری سرجان، مسئول کتابخانه مشارکتی مسجد جامع خلیل آباد و شرح زندگانی و شخصیت والای حضرت فاطمه معصومه (س) اثر علی اکبر مهدی پور توسط اکرم راچمنی، کتابدار کتابخانه عمومی شهدای جغتای معرفی شد.

گفتنی است، نشست شعر خوانی ویژه ولادت امام رضا(ع) با حضور بانوان عضو کتابخانه، جمع خوانی کتاب مرد بارانی سروده محمدکاظم مزینانی توسط جمعی از اعضای کودک و قصه گویی از دیگر برنامه های اجرا شده است.

جشن میلاد در کتابخانه مرحوم عبداللهی تربت حیدریه

جشن میلاد حضرت امام رضا(ع) به همت کتابخانه مرحوم عبدالهی شهرستان تربت حیدریه و با مشارکت مسجد آل رسول برگزار شد.

جشن میلاد امام رضا(ع) با اجرای برنامه هایی از جمله مولودی خوانی توسط مداح اهل بیت، شعرخوانی اعضای کتابخانه با محوریت حضرت امام رضا(ع)، معرفی کتاب چشمه های بهشت از منابع یازدهمین جشنواره ملی کتابخوانی رضوی توسط رضا لطفی، مسئول کتابخانه مرحوم عبدالله شهرستان تربت حیدریه، مسابقات قرآنی و نقاشی برگزار شد.

گفتنی است، در حاشیه این مراسم نمایشگاه کتاب با محوریت شخصیت و زندگی حضرت امام رضا(ع) و حضرت فاطمه معصومه (س) جهت بازدید علاقمندان دایر شد.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
نشست رونمایی از کتاب تُلشَه مَثَل(ضرب المثل های تالشی شمالی) نوشته زهرا خسروی، مسئول کتابخانه عمومی گویا و بریل خاتم الانبیا(ص) رشت به صورت مجازی برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان، مراسم رونمایی از کتاب تُلشَه مَثَل(ضرب المثل های تالشی شمالی) نوشته زهرا خسروی با حضور نویسنده اثر، پریسا کرمی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان و جهاندوست سبز علی پور، استاد و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی و منتقد ادبی به صورت مجازی از طریق پلتفرم اسکای روم اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان برگزار می شود.

در این نشست مجازی که روز دوشنبه 14 تیر ساعت 10 صبح برگزار می شود، ضمن رونمایی از این کتاب در خصوص موضوع، مطالب و ویژگی های این اثر بحث و تبادل نظر خواهد شد.

گفتنی است، مراسم رونمایی از کتاب تُلشَه مَثَل(ضرب المثل های تالشی شمالی) به میزبانی کتابخانه عمومی خاتم الانبیا(ص) رشت به صورت زنده از طریق اسکای روم اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان به نشانی https://www.skyroom.online/ch/gilanpl/gilanpl در معرض دید عموم علاقمندان قرار خواهد گرفت. علاقمندان جهت شرکت در این نشست مجازی پس از ورود به صفحه اسکای روم با کلیک بر روی گزینه میهمان می توانند در نشست شرکت کنند.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
حاجی آقاتبار با تاکید براینکه باتوجه به تداوم حضور کرونا و تعطیلی مدارس لازم که دانش آموزان و والدین آنها را به سمت کتابخوانی هدایت کنیم،گفت: کانون شهید بهشتی بابل نیز با برگزاری برنامه هایی نظیر جشن یار مهربان به دنبال همنشین شدن مردم با کتاب است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۳

سرویس : مازندران - زمان : شناسه خبر : 1072603

خبرگزاری شبستان - مازندران؛ در سال های اخیر با افزایش جولان فضای مجازی شاهد کاهش سرانه مطالعه در کشور هستیم تا جایی که کمتر به مقوله کتاب و کتاب خوانی توجه می شود . و کرونا هم مزید برعلت شده تا مردم با کتاب قدری بیشتر فاصله بگیرند. نزدیک 2سال است که رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله اجتماعی باید به عنوان اصلی مهم در زندگی افراد مورد توجه قرار گیرد و دوری از هرگونه همنشینی با اقوام و دوستان مورد تاکید تمام کارشناسان و متخصصان است اما معتقدم کتاب همان یار مهربان می تواند بهترین دوست و همنشین من و شما باشد.

محدودیت های کرونایی که کتابخانه ها و دورهمنشینی ها با محوریت کتاب و کتابخوانی را از فضای حقیقی به فضای مجازی کوچ داد اما برخی از دستگاه های فرهنگی و البته کانون های فرهنگی هنری مساجد در شهرها و روستاها نیز با چاشنی خلاقیت و ابتکار سعی در برقراری ارتباط دوسویه مردم در گروه های سنی مختلف به ویژه کودکان، نوجوانان و جوانان با کتاب هستند و طرح های نو و بدیع بعضا در قالب راه اندازی پویش های کتابخوانی زمینه ساز هم نشینی با یار مهربان در روزهای کرونایی شدند.

تقدیر از کتابخوانان برتر، اهدای کتاب، برگزاری مسابقه رنگ آمیزی نقاشی های مرتبط با کتاب و کتابخوانی و برپایی نمایشگاه، قرائت بخشی از یک کتاب، برگزاری کارگاه آموزشی و کارگاه قصه گویی برای نونهالان بخشی از این اقدامات است که به صورت نمونه توسط کانون فرهنگی هنری شهید بهشتی بابل انجام شد .

کارگاه قصه گویی

کارگاه آموزش مادران با موضوع نقش مادر در ایجاد انگیزه برای مطالعه

قرائت کتاب توسط کتابخوانان

برگزاری کارگاه نقاشی با محوریت کتاب

در این رابطه، مدیر مسئول کانون فرهنگی هنری شهید بهشتی روستای شهید آباد بابل در گفت وگو با خبرنگار شبستان با بیان اینکه شیوع کرونا بسیاری از فعالیت های فردی و اجتماعی را تحت تاثیر قرار داد، اظهار کرد: با تعطیلی فعالیت های جمعی در چند ماه ابتدایی همه گیری کرونا ویروس، فعالیت های بسیاری از نهادهای اجتماعی همانند کانون های فرهنگی هنری و کتابخانه ها مساجد شکل متفاوتی به خود گرفت.

حسین حاجی آقاتبار افزود: فعالیت کانون های مساجد در چندسال اخیر در بستر سامانه بچه های مساجد موجب شد این کانون ها به واسطه تعطیلی های ابلاغی درپی شیوع کرونا، از فعالیت باز نمانند و فعالیت های فرهنگی خود را در فضای مجازی ادامه دهند و گاهی هم برای حفظ سلامتی اعضا، با ظرفیت کمتری پذیرای افراد باشند.

وی بیان کرد: در این بین کانون فرهنگی هنری شهید بهشتی که در انجام فعالیت های خلاقانه و ابتکاری دستی برآتش دارد به پشتوانه نوجوانان و جوانان خلاق روستای شهید آباد از انجام فعالیت فرهنگی و دینی در سایه کرونا شانه خالی نکرد و همچنان تلاش دارد فاصله مردم با مسجد رابا رعایت شیوه نامه های بهداشتی کم کند.

حاجی آقاتبار با بیان اینکه بچه های مسجد با برگزاری مجازی طرح ملی شنبه های کتاب قدری با کتاب یا همان کوله بار تجربه و تلاش نویسندگان همراه هستند، یادآورشد: بخشی از فعالیت های کانون شهید بهشتی بابل در حوزه کتاب و کتابخوانی است که تلاش داریم مردم که به پرهیز از حضور در دورهم نشینی ها تشویق می شوند همنشین کتاب شوند. از این رو برگزاری (جشن یار مهربان) با همکاری نهاد کتابخانه های عمومی و پایگاه های مقاومت بسیج با هدف ترویج کتاب و کتاب خوانی را دردستور کار قرار دادیم.

وی با تاکید براینکه با توجه به تداوم حضور کرونا و تعطیلی مدارس لازم است دانش آموزان و والدین آنها را به سمت کتابخوانی هدایت کنیم، افزود: این جشن با همکاری دبیرخانه شورای فرهنگ و هنر روستا و عشایر وزارت فرهنگ و ارشاد، به دلیل محدودیت کرونایی به صورت محدود برای فرزندان زیر 12 سال و مادران برگزار شد .

حاجی آقاتبار تصریح کرد: برگزاری دوره آموزشی با مربی مشاور و موضوع نقش والدین در ایجاد انگیزه برای کتابخوانی و مطالعه در کودکان برای مادران، طرح نقاشی کتاب و کتابخوانی رنگ آمیزی از مجموعه یک نمایشگاهی، برگزاری کارگاه قصه گویی برای کودکان زیر هفت سال از جمله بخش های این جشن بودکه مورد استقبال کودکان و نوجوانان و والدین آنها قرار گرفت .

مدیر مسئول کانون فرهنگی هنری شهید بهشتی روستای شهید آباد بابل یادآور شد : همچنین برای تقویت نحوه کتابخوانی و فن بیان و روانخوانی هر کدام از شرکت کنندگان برای خودشان یک کتاب انتخاب کرده و مطالعه کردند و و هر کدام یک بخش از کتاب را خواندند، سپس به هر کدام یک کتاب به انتخاب خودشان هدیه داده شد .

وی عنوان کرد: تقدیر از 11 کتابخوان برتر کانون، طراحی یک بروشور در حوزه کتاب و کتابخوانی، برگزاری برنامه های متنوع برای گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی در خانواده ها از دیگر برنامه های اجرایی در این جشن بود و قرار است، در تابستان و سایر اوقات سال به کرات برگزار شود تا فرهنگ مطالعه گسترش پیدا کند .

به گزارش شبستان ، اجرای این قبیل برنامه های شاد و مفرح علاوه بر رقم زدن خاطره ای خوب در ذهن کودکان باعث ایجاد پیوند بین بچه ها و کتاب، آشتی والدین با یار مهربان و همچنین ترویج و گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی خواهد شد .

پایان پیام/ 286

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

حسین حاجی آقاتبار

|

تجلیل از کتابخوانان

|

طرح شنبه های کتاب

|

کارگاه قصه گویی

|

سامانه بچه های مسجد

|

کانون شهید بهشتی بابل

|

فرهنگ کتاب و کتابخوانی

|

یار مهربان

|

نمایشگاه نقاشی

|

کرونا

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
محمدبیگی گفت: کتابخانه های عمومی با توجه به اهداف و رسالت هایی که برای آنها معین شده است، می توانند نقش عمده ای در تحقق اهداف فرهنگی ایفا کنند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۳

سرویس : قزوین - زمان : شناسه خبر : 1072649

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، فاطمه محمدبیگی امروز (یکشنبه 13 تیر) در بازدید آیت الله اسلامی امام جمعه تاکستان و عضو مجلس خبرگان رهبری از پروژه احداث کتابخانه شهر تاکستان بیان کرد: توجه مسئولان ارشد به مسائل فرهنگی کمک مؤثری به اهمیت جایگاه کتابخانه های عمومی در مسیر توسعه فرهنگی و اعتلای آگاهی افراد در سطح جامعه می کند .

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قزوین ادامه داد: کتابخانه های عمومی با توجه به اهداف و رسالت هایی که برای آنها معین شده است، می توانند نقش عمده ای در تحقق اهداف فرهنگی برنامه های توسعه ای ایفا کنند .

وی خاطر نشان کرد: امیدواریم با همدلی و مشارکت مسئولان این پروژه در آینده نزدیک تکمیل شده و مورد بهره برداری مردم فرهیخته شهر تاکستان قرار گیرد .

امام جمعه تاکستان و عضو مجلس خبرگان رهبری هم در این بازدید بیان کرد: این پروژه عظیم فرهنگی که تمامی خدمات فرهنگی شهر از جمله فرهنگسرا، سالن های ورزشی مجزا، سالن آمفی تئاتر، رستوران، استخر و غیره را دارد از مطالبات مردم شهر تاکستان است که ان شاءالله با همدلی، همت و همکاری بیشتر و اختصاص بودجه و جذب اعتبارات در آینده نزدیک شاهد بهره برداری از این پروژه فرهنگی و کتابخانه شهر باشیم .

آیت الله علی اسلامی خاطر نشان کرد: عملیات احداث کتابخانه شهر تاکستان از اسفند 98 آغاز شده و با 50 درصد پیشرفت فیزیکی در صورت تکمیل پذیرای علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی خواهد بود .

پایان پیام/ 293

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

امام جمعه تاکستان

|

اهداف فرهنگی

|

کتابخانه

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
اولین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان انار در سال جاری با موضوع برنامه جامع انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان با توجه به چشم انداز ایران 1404 در حوزه های مختلف، سرانه عضو، سرانه کتاب ، تعمیر و تجهیز ، برنامه های تبلیغ و ترویج کتابخوانی و ... در محل فرمانداری برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۳

در ابتدا سیدحسین جعفری رئیس اداره فرهنگ وارشاد اسلامی ودبیر انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان انار گزارشی از برگزاری چند مسابقه کتابخوانی به صورت مجازی و تجهیز چند کتابخانه مدارس به کتاب و اهداء کتاب به مردم در دهه کرامت ارائه نمود .

در ادامه زهرودی فرماندار شهرستان از دستگاه های اجرایی و فرهنگی شهرستان خواست تا زمینه عضویت 35 درصد از جامعه مخاطبین خود را در کتابخانه های عمومی فراهم آورند.

وی همچنین برضرورت احیای مجدد ایستگاههای مطالعه در اماکن پرتردد و تامین نیازهای مطالعاتی شهروندان با ترویج فرهنگ خرید و اهداء کتاب به کتابخانه ها تاًکید نمود .

برگزاری یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی به منظور غنی سازی اوقات فراغت و آشنایی با معارف رضوی در طول تابستان از دیگر مصوبات این جلسه بود .

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
ملایر-رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان ملایر از افتتاح پیشخان کتاب در روستای مهدویه از توابع بخش زند این شهرستان خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۳ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجویان ایران

سید مهدی آخشیک در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری بسیج در ملایر اظهار داشت: با توجه به رسالت کتابخانه ها در راستای در دسترس عموم قرار دادن منابع کتابخانه ها و تسهیل این دسترسی در روستا های فاقد کتابخانه که به دلیل تعداد جمعیت کمتر امکان برخورداری از کتابخانه را ندارند طرح نوین ایجاد و تاسیس پیشخان کتاب در دستور کار ادارات کتابخانه های عمومی قرار گرفته است.

وی افزود: در همین راستا با مساعدت دهیاری روستای مهدویه اقدام به اختصاص فضایی در حدود 40 متر مربع به این امر شد که در ابتدای کار با 300 نسخه کتاب آغاز به کار کرد.

رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان ملایر تصریح کرد: این پیشخان با همکاری کتابخانه شهید آزموده شهر زنگنه و با بهره گیری از امکانات مخزن این کتابخانه افتتاح شد.

گفتنی است؛ با افتتاح این پیشخان روستا های فاقد کتابخانه بخش زند شهرستان ملایر با سهولت بیشتر امکان دسترسی به منابع کتابخانه ای را خواهند داشت و این امر گام مهمی در توسعه و گسترش عدالت اجتماعی خواهد بود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ بسیج
نخسین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان خلیل آباد در سال 1400 با حضور اعضای حقیقی و حقوقی برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۳

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، نخستین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان خلیل آباد در سال 1400 با حضور حسین حسینایی، معاون فرماندار و دیگر اعضای حقیقی و حقوقی انجمن در فرمانداری شهرستان برگزار شد.

حسین حسینایی، معاون فرماندار ضمن تبریک اعیاد دهه کرامت و حضور پرشور مردم در انتخابات 28 خرداد 1400، گفت: برگزاری کلاس های آموزشی برای مادران با محوریت تربیت کودکان با توجه به جایگاه و نقش زنان در تربیت نسل آینده جامعه، گامی موثر در ساخت و ایجاد جامعه ای آگاه و فرهنگ مدار است. دعوت از مادران برای حضور در کتابخانه ها و شرکت در این دوره ها باعث پرورش مادرانی می شود که نسلی کتابخوان و آگاه در آینده به جامعه تحویل می دهند.

وی با تاکید بر لزوم هم افزایی و همراهی سایر دستگاه ها برای رشد فرهنگ جامعه، افزود: باید از ظرفیت سایر دستگاه های اجرایی شهرستان برای برگزاری برنامه ها و فعالیت های فرهنگی و ترویجی در راستای گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی استفاده کرد.

در ادامه حسن احمدی، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان خلیل آباد ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های فرهنگی کتابخانه ها در ایام کرونا، گفت: کتابداران با بهره گیری از فضای مجازی، فعالیت های متنوع فرهنگی با محوریت ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی برگزار کردند. با همیاری و همکاری سایر دستگاه های اجرایی، کلاس ها و کارگاه های آموزشی نیز به صورت حضوری و با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی برگزار شد.

وی افزود: ایام کرونا و تعطیلی موقت و اجباری کتابخانه ها فرصتی مناسب برای انجام فعالیت های عمرانی از جمله شاداب سازی فضای کتابخانه ها، رنگ آمیزی، تعویض سیستم روشنایی و ... در راستای تکریم ارباب رجوع و پویایی بیشتر کتابخانه ها به وجود آورد.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
ویژه برنامه در ستایش قلم به همت اداره کتابخانه های عمومی شهرستان زنجان به مناسبت روز قلم، 14 تیرماه به صورت مجازی برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۳

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی زنجان، روز قلم فرصتی است برای یادآوری منزلت و حرمت قلم و صاحبان آن که عمر خود را برای ارتقای فرهنگ و هنر این مرز و بوم در طبق اخلاص گذاشته اند. به همین مناسبت ویژه برنامه ای با عنوان درستایش قلم با حضور جمعی از نویسندگان روز دوشنبه 14 تیرماه ساعت 17 در بستر اسکای روم برگزار می شود.

علاقه مندان می توانند روز دوشنبه 14 تیرماه ساعت 17 از طریق پیوند https://www.skyroom.online/ch/zanjanpl/zanjan و با انتخاب گزینه مهمان در این نشست شرکت کنند.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
شهرکرد - ایرنا - معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری با اشاره به خریداری 100 عنوان کتاب مولفان و ناشران استان گفت: برای خرید این کتاب ها 15 میلیارد ریال اعتبار پرداخت شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۳ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبرگزاری صدا و سیما

سید حسین نژادحسینی روز شنبه در گفت وگو با ایرنا با اشاره به اینکه این مبلغ حمایت خرید کتاب از مولفان و ناشران استان در سال گذشته به تصویب رسیده بود و در سال جاری محقق و پرداخت شد، افزود: بیش از چهار هزار و 400 جلد کتاب خریداری شده در اختیار کتابخانه های عمومی استان و نهادها و مراکز درخواست کننده قرار می گیرد.

وی حمایت از آثار به چاپ رسیده ناشران و نویسندگان استانی را در رونق بخشی به حوزه تألیف کتاب موثر دانست و تصریح کرد: افزایش هزینه های چاپ موجب شده است تا از مجموع 50 ناشر استانی هم اکنون 25 ناشر به فعالیت خود ادامه داده و آثار نویسندگان را به چاپ برسانند.

نژادحسینی یادآور شد: در سال 99 نزدیک به 90 عنوان کتاب در چهارمحال و بختیاری مجوز چاپ دریافت کردند که از این تعداد 85 عنوان که محتوای آن ها بیشتر حوزه ادبیات، تاریخ و آداب و رسوم را در بر می گرفت، به چاپ رسید.

کارشناس مسوول امور فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت: مردم استان در طرح بهارانه کتاب بیش از یک میلیارد و 498 میلیون ریال کتاب خریداری کردند که این مبلغ در مقایسه با طرح زمستانه 20 درصد افزایش داشته است.

نورالله خیری نیک با اشاره به عضویت 6 کتاب فروشی استان در طرح بهارانه کتاب افزود: در این طرح فرهنگی کتاب هایی با محتوای ادبی، تاریخی، آداب و رسوم و روانشناسی با اقبال بیشتری از سوی خریداران استانی روبه رو شدند.

وی نیاز مخاطبان استانی در طرح های فروش فصلی کتاب را به صورت عمده مربوط به کتاب های آموزشی و کمک آموزشی دانست و تصریح کرد: طرح فصلی فروش کتاب شامل این گونه از کتاب ها نمی شود که با توجه شرایط خرید کتاب در استان و تقاضای مخاطبان سعی خواهد شد در رایزنی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بخشی از عرضه کتاب در این طرح فرهنگی به این دسته از کتاب ها اختصاص یابد.

به گزارش ایرنا، هم اکنون 22 کتاب فروشی در چهارمحال و بختیاری فعال است که بنا به گفته مسوولان فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، عرضه کتاب های مرجع در این کتاب فروشی ها به دلیل بالا بودن قیمت این گونه کتاب ها و تمایل اندک کتاب فروشی ها برای سرمایه گذاری در این حوزه با کمبود عرضه روبه رو است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان غربی گفت: جشنواره کتابخوانی رضوی تلاشی برای ترویج سبک زندگی اهل بیت (ع) است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۳ سایت های دیگر : خبرگزاری کتاب ایران باشگاه خبرنگاران جوان

به گزارش خبرگزاری بسیج از ارومیه، خدیجه معصومی امروز در اولین جلسه ستاد استانی این جشنواره، اظهار کرد: جشنواره کتابخوانی رضوی کوششی برای ترویج سبک زندگی اهل بیت (ع) در آیینه کتاب است.

وی ادامه داد: جشنواره رضوی به عنوان یکی از پویاترین و مهم ترین برنامه های کتابخوانی کشور، با استمداد از نام و یاد حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام، همه ساله نقش ویژه ای در اشاعه فرهنگ منور رضوی در کشور ایفا می کند.

معصومی بیان داشت: اینک در یازدهمین گام از این مسیر پربرکت، با آغاز به کار دبیرخانه استانی جشنواره در آذربایجان غربی و همکاری و همدلی فعالان فرهنگی استان در اجرای باشکوه این مسابقه کتابخوانی در استان تلاش خواهیم کرد.

این مسئول، ضمن قدردانی از مشارکت گسترده مردم استان در دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در آذربایجان غربی، گفت: از عموم مردم استان دعوت می کنم در این جشنواره کتابخوانی به صورت خانوادگی شرکت کنند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ بسیج
تهران- ایرنا- رییس انجمن قلم ایران با اشاره به برگزاری بسیار محدود مراسم اختتامیه نوزدهمین جایزه ادبی قلم زرین و پخش آن به شکل وسیع از رادیو و فضای مجازی گفت: در این مراسم به هفت اثر برگزیده و یک شایسته تقدیر در پنج بخش جشنواره جوایز اهدا خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۳

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، 14 تیرماه در تقویم فرهنگی کشورمان به عنوان روز قلم و پاسداشت اهالی قلم و پژوهشگران و اهل کتاب و کتابت نامگذاری شده است. سال هاست که در این روز مراسم های مختلفی به پاس فعالیت های اهل قلم برگزار می شود.

یکی از این انجمن های فعال در برنامه های روز قلم؛ انجمن قلم است که اختتامیه جشنواره قلم زرین را در طی 18 سال گذشته در همین روز برگزار کرده است و امسال نیز بنا دارد تا نوزدهمین دوره اهدای جوایز قلم زرین را فردا (14 تیرماه) به شکلی محدودتر با توجه به آغاز موج پنجم کرونا در پایتخت و قرمز شدن شرایط تهران برگزار کند.

در همین ارتباط درباره شیوه برگزاری و ویژگی های نوزدهمین اختتامیه جایزه ادبی قلم زرین با دکتر رییس انجمن قلم ایران به گفت وگو نشستیم.

پرویز در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا درباره برگزاری اختتامیه نوزدهمین دوره جایزه قلم زرین در شرایطی که تهران به سبب افزایش شیب ابتلا به کرونا رنگ قرمز به خود گرفته است گفت: با توجه به محدودیت های کرونایی مجبوریم که مراسم را یا برگزار نکنیم و یا به شکل محدود و با حضور افراد اندک آن را برگزار کنیم.

وی افزود: سال گذشته (1399) نیز در مسیر برگزاری مراسم با مشکلاتی مواجه بودیم و در نهایت با محدودیت در تعداد افراد مدعو اختتامیه هجدهمین جایزه ادبی قلم زرین را برگزار کردیم و

رییس انجمن قلم ایران با بیان آنکه مانند سال گذشته و با وسعت بیشتری استفاده از فضای مجازی را برای انعکاس مطلوب و جامع موضوع در نظر گرفتیم خاطرنشان کرد: تاکید و باور داریم که بستر فضای مجازی می تواند تا حدودی این مسئله را جبران کند و به ما امکان آن را بدهد تا ما اهدای جوایز برگزیدگان جشنواره قلم زرین را برگزار کنیم.

وی با اشاره به کمک نهاد کتابخانه های عمومی به انجمن قلم در زمینه اختصاص مکان برگزاری نوزدهمین دوره اختتامیه جایزه قلم زرین گفت: این نهاد،

پرویز درباره پیشینه و مسیر توسعه جشنواره قلم زرین خاطرنشان کرد:

وی با یادآوری آنکه جوایزی که در اختتامیه نوزدهمین دوره قلم زرین اهدا خواهد شد مربوط به آثار برگزیده منتشرشده در سال 1399 خواهد بود گفت: تاکید انجمن همیشه آن بوده تا آنجا که ممکن است اثری را به عنوان شایسته ترین اثر انتخاب کنیم مگر آنکه داوران امتیاز خاصی برای آثار در نظر نگرفته باشند که در آن صورت آثار شایسته تقدیر را انتخاب خواهیم کرد.

مدیر انجمن قلم زرین درباره آثار برگزیده و شایسته تقدیر نوزدهمین دوره این جایزه خاطرنشان کرد: امسال در چهار رشته برگزیده داریم. در سه رشته داستان بزرگسال، داستان کودک و نوجوان و شعر بزرگسال دو اثر به شکل مشترک به عنوان برگزیده انتخاب شدند و جایزه بین دو اثر برگزیده تقسیم می شود. در رشته شعر کودک و نوجوان یک اثر برگزیده و در حوزه نقد و پژوهش یک اثر شایسته تقدیر شناخته شده است.

وی افزود: با این حساب ما در اختتامیه نوزدهمین جایزه قلم زرین هفت کتاب را به عنوان آثار برگزیده و یک اثر را به عنوان اثر شایسته تقدیر به جامعه ادبی و همه علاقمندان حوزه کتاب معرفی خواهیم کرد.

محسن پرویز در پاسخ به به این پرسش که با توجه به قرار گرفتن در روزهای پایانی دولت دوازدهم و نزدیک می شویم و سابقه وی به عنوان معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت های قبلی، عملکرد دولت فعلی را در حوزه کتاب چگونه ارزیابی می کند تصریح کرد:

اما در نگاهی کلان در خصوص حوزه های فرهنگی علی الخصوص بخش مرتبط با نشر و هنر مکتوب (شعر و داستان) و سایر بخش های مرتبط به این حوزه، تقریبا 10 سالی است که با اُفت و رکود مواجهیم و متأسفانه باید بگویم آن دیده بانی که باید این حوزه را رصد می کرد و به گمانم رسانه ها در خط مقدم آن هستند کار خود را به خوبی انجام نداده اند. چرا که رسانه ها موظفند به هنگام تذکر دهند و در مورد این مسائل کمتر اقدام کردند و همین سبب شد تا این رُکود به مسئله عادی بدل شود.

رییس انجمن قلم در تشریح این گفته خود یادآور شد: ببینید وقتی با کرونا مواجه شدیم همه شاهد بودیم که سایر حوزه ها بسیار فعال بودند و اخبار مختلفی از آن ها منتشر می شد؛ اما در حوزه نشر به دلیل جریان همان رُکود و سکون، چندان شاهد فعالیت گسترده نبودیم و به همین دلیل خبری هم از آن بازتاب پیدا نمی کرد. به همین دلیل معتقدم که حدود یک دهه است دچار رُکود شدیم.

پرویز در پایان با اظهار تاسف از آنکه طی برگزاری مناظرات انتخاباتی هیچ یک از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم به دغدغه اهالی فرهنگ، قلم و نشر اشاره نکردند ابراز امیدواری کرد با استقرار دولت جدید وضع اهالی قلم و نشر از این رُکود خارج شود و بخشی از دغدغه دولت به مسائل و مشکلات حوزه فرهنگ و اهل قلم متمرکز شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
فرماندار شهرستان میامی گفت: برگزاری جشنواره کتاب خوانی رضوی می تواند تأثیر بسزایی در رشد فرهنگی و توسعه اجتماعی منطقه و کشور داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۴

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان سمنان، جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان میامی به ریاست احمد ملایری، فرماندار و با حضور محمدطاهریان، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان سمنان؛ کمال ترابیان، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان میامی و دیگر اعضا برگزار شد.

احمد ملایری، فرماندار شهرستان میامی با اشاره به این که برگزاری جشنواره کتاب خوانی رضوی یک اقدام پسندیده است، بیان کرد: برگزاری چنین برنامه هایی می تواند به رشد فرهنگی و توسعه اجتماعی منطقه و کشور کمک کند. مشارکت در این جشنواره علاوه بر پاسداشت و گسترش فرهنگ کتاب و کتاب خوانی، موجبات آشنایی بیش از پیش با فرهنگ رضوی و سبک زندگی امام هشتم شیعیان حضرت امام رضا(ع) را فراهم خواهد ساخت.

فرماندار شهرستان میامی ضمن قدردانی از نگاه ویژه مدیرکل کتابخانه های عمومی استان سمنان و مجموعه مدیریت شهرستان در جهت رشد، شکوفایی و پویایی کتابخانه های عمومی، اظهار داشت: کتابخانه ها یکی از مهم ترین مکان های فرهنگی محسوب می شوند.

وی با تأکید بر اینکه انجمن خیرین کتابخانه ساز شهرستان میامی در نوع خود کم نظیر عمل کرده، افزود: در سال های اخیر خدمات بسیار ارزنده و ارزشمندی توسط این انجمن صورت گرفته است.

در ادامه محمد طاهریان، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان سمنان از پیگیری جهت راه اندازی کتابخانه در روستای جودانه و شهر رضوان خبر داد و گفت: ریشه انسان سازی در فرهنگ کتاب خوانی است و اگر کتاب خوانی در زندگی ما جاری و ساری باشد، مطمئناً بسیاری از معضلات و مشکلات را در آینده نخواهیم داشت.

وی با تأکید بر اینکه با رفع مسائل عمرانی ساختمان پیشنهادی روستای جودانه میامی، اخذ مجوزهای لازم برای کتابخانه و تجهیز آن از سوی اداره کل انجام می شود، گفت: در شهر رضوان در صورت تأمین ساختمان با شرایط لازم، امکان ایجاد کتابخانه وجود دارد.

طاهریان با اشاره به این که خوشبختانه در سال های اخیر مردم و مسئولان شهرستان میامی استقبال بی نظیری از برگزاری جشنواره کتاب خوانی رضوی داشتند، عنوان کرد: امیدواریم امسال هم مانند سال های گذشته دستگاه های اجرایی سطح شهرستان همکاری لازم جهت برگزاری باشکوه جشنواره کتاب خوانی رضوی را داشته باشند.

در ادامه کمال ترابیان، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان میامی با اشاره به این مطلب که خوشبختانه با وحدت و همدلی مسئولان این شهرستان انجمن کتابخانه های عمومی دو سال متولی موفق به کسب انجمن برتر به لحاظ کمی و کیفی در استان شد، خاطرنشان کرد: توجه به رشد شاخصه های کتاب خوانی و کتابخانه ای از مهم ترین برنامه های امسال انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان میامی است.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
رئیس انجمن قلم بر این باور است؛ هرچند در گذشته به ندرت کسانی را داشتیم که شغل اصلی شان نویسندگی بود اکنون عملاً کسی نمی تواند به تنهایی به نویسندگی به عنوان شغل بپردازد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۴ سایت های دیگر : اعتماد آنلاین

محسن پرویز، رئیس انجمن قلم در گفت وگو با ایکنا درباره روز قلم گفت: نامگذاری روز قلم به این عنوان جزء تصمیمات شورای فرهنگ عمومی بوده و آنچه انجمن قلم پیشنهاد داده بود روز قلم در جهان اسلام بود که نهایتاً روز قلم تصویب شد . در واقع آنچه مدنظر انجمن بود فراتر از روز قلم در جمهوری اسلامی بود و تصور ما این بود که چون ایران، رئیس سازمان کنفرانس اسلامی است، می تواند از این فرصت استفاده کرده و اقدامات ماندگاری را در جهان اسلام انجام دهد.

وی افزود: پس از مصوبه آن هایی که مرتبط با قلم و نشر بودند، چه در بخش خصوصی و چه دولتی به نوعی به این روز پیوند خوردند. از این رو انتظار این بود که در این روز برنامه هایی از سوی نهاد ها و سازمان های مختلف با برگزاری نشست هایی در تجلیل از اهالی قلم برگزار شود. همین امسال هم اگر کرونا اجازه می داد قرار بود نشستی در صدا و سیما با دست اندرکاران حوزه کتاب اعم از نویسندگان، شاعران و ناشران برگزار شود که با توجه به وضعیت قرمز در تهران، این کار به تأخیر افتاد.

پرویز در ادامه به برنامه های انجمن در روز قلم اشاره کرد و ادامه داد: انجمن قلم مقید به برگزاری جایزه قلم زرین در روز قلم بوده و علاوه بر آن تجلیل از یکی از پیشکسوتان حوزه ادبیات، نویسندگان، فیلمنامه نویسان و ... را نیز مورد توجه قرار داده است. البته برنامه دیگری را نیز تدارک دیده بودیم که دو سال برگزار شد و با تغییر شرایط کشور، تداوم پیدا نکرد و آن هم تجلیل از پیشکسوتان برجسته اهل قلم شهرستان ها بود که در بعضی از استان ها این کار با همکاری نهاد کتابخانه های عمومی برگزار شد، اما در حال حاضر متوقف شده است.

روز قلم یک نماد است

وی تصریح کرد: در سال های گذشته برنامه های زیادی غیر از تجلیل ها، رونمایی کتاب، نشست هم اندیشی اهل قلم و ... برگزار شده است. البته به این نکته هم توجه داریم که روز قلم یک نماد است وگرنه فعالیت های این حوزه در طول سال انجام می شود.

رئیس انجمن قلم در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه با توجه به پیشنهاد انجمن قلم در نامگذاری روز قلم به نام روز قلم در جهان اسلام در واقع این پیشنهاد نشان از یک رویکرد و اهدافی بوده است. آیا این رویکرد در برنامه ها پیگیری شد که اهل قلم جهان اسلام مورد توجه قرار گیرد، گفت: انجمن امکانات بسیار محدودی دارد و طبیعتاً ارتباط با سایر نویسندگان کشور ها به این آسانی نیست. در واقع این کار هم نیاز به پشتیبانی نیروی انسانی و هم پشتیبانی مالی دارد. متأسفانه در نیمه دوم دولت دهم، یازدهم و دوازدهم اهمیت چندانی به ایجاد و تقویت ارتباط با جهان اسلام به ویژه از نظر فرهنگی داده نشد؛ از این رو این ارتباط ها گسسته شد. در جایزه جهانی فلسطین تلاش کردیم با همکاری مجمع ناشران انقلاب و مجموعه هایی که دغدغه این موضوع را داشتند، ارتباط بین نویسندگان و شعرای انقلابی کشور های مختلف برقرار کنیم که این مسئله در جریان است و کرونا باعث شد این موضوع قدری به تأخیر بیفتد.

پرویز در ادامه درباره اینکه چرا اهالی قلم هنوز شأن و جایگاه لازم را ندارند و حتی در کشورمان نویسندگی به عنوان یک شغل مستقل محسوب نمی شود، پاسخ داد: ما امیدوار بودیم که مشکلات اهل قلم روز به روز کمتر شود اما متأسفانه روند معکوس شکل گرفت. اهالی قلم اگر حامی مثبتی باشند، حرکت رو به جلو خواهد بود. فرض کنید سال هاست که اعطای درجه هنری به نخبگان حوزه های مختلف که فاقد مدرک تحصیلی آکادمیک هستند، اتفاق می افتاد و طبق مصوبه قانونی، درجه یک هنری معادل دکتری مراکز دولتی محسوب می شد و نخبگان بدون مدرک از درجه هنری خود استفاده می کردند. متأسفانه این مسئله برای اهل قلم مطرح نبود و با پیگیری هایی که شد این موضوع به تصویب رسید و همچنان برقرار است و تداوم دارد و این اتفاق مثبتی بود. پیشرفت و ادامه این اتفاقات نیازمند حمایت همه جانبه اهالی ادب و قلم دارد.

حق تألیف نحیف نویسندگان

وی تصریح کرد: تصورمان این بود که در گام های بعدی به سمت و سویی حرکت کنیم که مانند نقاط دیگر دنیا نویسندگانی داشته باشیم که می توانند از نویسندگی امرار معاش کنند. اکنون حق تألیفی که بابت کتاب به نویسندگان پرداخت می شود آنقدر لاغر و نحیف است که عملاً شرایط آن ها از 10 سال پیش نه تنها بهتر نشده، بلکه بدتر هم شده است. تیراژ کتاب ها نیز به شدت پایین آمده و طبیعی است که حق الزحمه مؤلفان نیز که بر اساس درصدی از تعداد کتاب های منتشر شده و قیمت پشت جلد کتاب محسوب می شود به شدت افت پیدا کند؛ بنابراین عملاً نویسندگان نمی توانند با دریافت حق تألیف امورات خود را بگذرانند. هر چند در گذشته به ندرت کسانی را داشتیم که شغل اصلی شان نویسندگی بود اکنون عملاً کسی نمی تواند به تنهایی به نویسندگی به عنوان شغل بپردازد مگر آن ها که در حوزه کمک درسی مشغول به فعالیت هستند و ممکن است درآمد نسبتاً مناسبی از این راه داشته باشند. هر چند آن ها هم شغل اصلی شان تدریس است و نمی توان آن ها را اهل قلم دانست و مدرسانی هستند که گاهی کتاب هم می نویسند نه نویسنده ای که گاهی تدریس هم می کند.

وی افزود: همه این مسائل نشر کتاب را تحت تأثیر قرار داده است، با وجود اینکه تعداد عناوین کتاب ها نیز در کشورمان رشد یافته است، اما باید از نظر علمی و فنی ارزیابی شود که این رشد واقعی یا کاذب است. چه مقدار از آن ها کتابسازی یا کپی از کار دیگران بوده یا منطبق بر ذوق و هنر و قلم نویسنده است. اکنون تیراژ کتاب به یک دهم کاهش یافته و تیراژ متعارف امروز 300 نسخه است و یا برخی از آن ها تیراژ واقعی نیست. این مسئله هم به ناشر، هم نویسنده و هم کتاب لطمه می زند و چرخه توزیع کتاب را نیز به شدت تحت تأثیر قرار می دهد.

نامه به وزیر ارشاد بی پاسخ ماند

وی درباره اینکه انجمن قلم برای رفع این دغدغه ها چه کاری می تواند انجام دهد، گفت: بسیاری از مسائل در حال پیگیری است. اما فضا برای به سرانجام رسیدن بسیاری از آن ها باز نبوده است و در سال های گذشته نتوانستیم بقبولانیم که از توان مجموعه هایی مانند انجمن قلم در رفع مشکلات به درستی استفاده شود. مثلاً در ابتدای دولت یازدهم وزیر فرهنگ و ارشاد مصاحبه کردند و گفتند که نمایشگاه را به دست اندرکاران این حوزه واگذار می کنیم. این به معنای این است که به اهالی نشر و قلم واگذار شود و ما نیز اعلام آمادگی کردیم که این کار به ما سپرده شود و با هماهنگی و بهره گیری از اهالی نشر بتوانیم کار را به بهترین نحو انجام دهیم؛ که نه تنها در این زمینه کاری انجام نشد بلکه هیچ پاسخی به نامه انجمن داده نشد و این در پاسخ به خواسته آن ها بود و ما فقط اعلام آمادگی کردیم. حتی در حدی که پاسخی دهند که نامه را دریافت کرده اند و بنا به دلایلی مصلحت ندیده اند پاسخ دهند هم دیده نشد؛ بنابراین وقتی فضا باز نیست، طبیعی است که امکان ارائه خدمات و همفکری و همکاری عملی وجود ندارد.

پرویز در پایان گفت: در دولت جدید هم منتظریم ببینیم چه تیمی امور فرهنگی را عهده دار خواهد شد. زیرا در مناظرات کاندیدا ها این مسائل نادیده گرفته شد و یکی دو اشاره ای که به فرهنگ شد، فرهنگی نبود و در برنامه ها نیز چیزی ندیدیم و امیدواریم در اجرا و عمل اتفاق جدیدی بیفتد.

گفت وگو از سمیه قربانی

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
در حالی که رئیس جمهور منتخب در نشست انتخاباتی با اهالی ورزش وعده داده بود وزیر این حوزه را از بین مدیران ورزشی انتخاب کند، برخی چهره های سیاسی رایزنی برای این مسئولیت را آغاز کرده اند.

به گزارش خبرنگار مهر ، انتخاب وزیر ورزش در دولت های گذشته همواره یکی از دغدغه های اهالی این حوزه برای اداره چهار سال امور ورزش کشور بوده که البته کمتر مورد توجه رئیس جمهور منتخب قرار گرفته و اکثر افرادی که در وزارت ورزش انتخاب می شدند از گزینه های سیاسی بودند.

این انتخاب همواره مورد انتقاد اهالی ورزش قرار گرفته چرا که آنها اعتقاد دارند باید اداره ورزش را به مدیری سپرد که با این حوزه آشنایی داشته باشد و در کنار دانش مدیریت و رهبری که دارد، حداقل آشنایی هم با فضای ورزش داشته باشد.

این انتقادات در نشست پیش از انتخابات آیت الله رئیسی با جمعی از مربیان، کارشناسان و روسای فدراسیون های ورزشی مطرح شد و رئیس جمهور منتخب وعده داد این بار مدیری از بین اهالی ورزش که ویژگی های لازم داشته باشد را به عنوان وزیر ورزش انتخاب کند.

هر چند در ستادهای انتخاباتی حوزه ورزش آیت الله رئیسی مدیران ورزشی باسابقه ای حضور داشتند و از آنها به عنوان گزینه های اصلی برای حضور در ساختمان سئول نام برده می شود، اما تعدادی از مدیران سیاسی هم تلاش و رایزنی های خود را برای حضور در وزارت ورزش آغاز کرده اند.

خبرنگار مهر کسب اطلاع کرد این گزینه ها با ورود به حوزه ورزش با برخی روسای فدراسیون ها نشست هایی را برگزار کرده اند و خواسته اند تا آنها رایزنی های لازم با سایر روسا را انجام دهند تا زمینه حضورشان در ورزش فراهم شود و جامعه ورزش آنها را راحت تر بپذیرند.

پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری گزینه های زیادی برای رسیدن به صندلی وزارت ورزش مطرح شدند که در بین آنها چهره هایی چون محمدمهدی فروردین، کیومرث هاشمی، حمید سجادی، محمد عباسی و ... حضور دارند. با این حال طی روزهای گذشته اسامی دیگری هم مطرح شده که دارای سابقه غیرورزشی هستند و مسئولیت های سیاسی و فرهنگی برعهده داشته اند.

محسن منصوری مدیرعامل و عضو هیات مدیره بنیاد علوی یکی از نهادهای زیرمجموعه بنیاد مستضعفان یکی از افرادی است که از او به عنوان یکی از گزینه های مد نظر برای حضور در وزارت ورزش نام برده می شود. وی دارای مدرک کارشناسی مهندسی و کارشناسی ارشد مدیریت است، در چند سال گذشته تجربه مدیرعاملی بنیاد کرامت آستان قدس رضوی، فرمانداری شهرستان ورامین، مشاور استاندار تهران و معاونت حوزه وزارتی وزارت آموزش و پرورش را در کارنامه اجرایی اش دارد.

سید عبدالله ارجائی شیرازی یکی دیگر از گزینه های است که عنوان شده در بین نامزدهای حاضر در وزارت ورزش قرار دارد. که مسئولیت هایی پرتعدادی داشته و هم اکنون عضو هیات رئیسه خراسان رضوی در رشته بسکتبال است. آن طور که عنوان شده وی سابقه ورزشی در رشته بسکتبال و هندبال را دارد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان خراسان شمالی، معاون مدیرکل امور رفاهی زائرین استانداری خراسان رضوی، مدیر امور اجتماعی شهرداری مشهد، رئیس هیات مدیره شرکت مدبر کشت توس، دبیر ستاد اربعین حسینی (ع) استان خراسان رضوی، رئیس هیات مدیره خانه ورزش استان خراسان رضوی، مدیرعامل بنیاد 15 خرداد و مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام ، معاون و فرماندار شهرستانهای فاروج و مشهد و معاون بنیاد 15 خرداد کشور و ... از جمله سوابق ارجاعی شیرازی است.

از مهرداد بذرپاش نیز به عنوان یکی از گزینه های احتمالی برای حضور در وزارت ورزش نام برده می شود که با توجه به شرایط موجود بعید به نظر می رسد او به سمت ورزش بیاید.

در این مورد گفته می شود برخی گزینه های سیاسی برای پیشبرد کارهایشان با چند رئیس فدراسیون نشست داشته اند و امور خود را از طریق آنها پیگیری می کنند. یکی از این گزینه ها محوریت کار را به دست رئیسی یکی از فدراسیون های کم نام و نشان سپرده است. البته رد پای مدیرعامل یک تیم لیگ برتری فوتبال هم در این ماجرا دیده می شود.

هر چند نمی توان تاکید کرد که وزیر ورزش حتماً باید مدیر ورزشی و از اهالی این حوزه باشد تا موفق شود اما بر اساس آنچه که سوابق گذشته نشان می دهد و وعده ای که آیت الله رئیسی داده بود، نباید اشتباه گذشته را با انتخاب مدیران غیرورزشی و کم سابقه تکرار کرد و به ورزش ضربه زد.

مخصوصاً اینکه گزینه هایی که برای حضور در وزارت ورزش مطرح شده اند سابقه مدیریتی رده بالایی در کشور ندارند و نمی توان امیدوار بود که با حضورشان در ورزش بتوانند تاثیر مثبتی بر این حوزه داشته باشند.

کد خبر 5250244

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
به محض مطرح شدن نام یکی از گزینه های وزارت ورزش و جوانان دولت سیزدهم، روسای چند فدراسیون ورزشی و برخی از مدیران وزارت ورزش و جوانان با او دیدار کرده اند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۴ سایت های دیگر : راه دانا

به گزارش موج رسا; پیروزی آیت الله رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری اتفاقی بود که همه اهالی جامعه را به آینده ایران امیدوار کرد. اهالی ورزش نیز هم پای سایر مردم سخت به آینده دل بسته اند تا بعد از 8 سال هوای تازه ای در ورزش جاری و ساری شده و ورزش از رخوت و رکود فعلی رها شود.

این روزها رئیس جمهوری منتخب سرگرم برنامه ریزی و ارزیابی گزینه ها برای چینش کابینه دولت سیزدهم است تا مدیرانی جوان، کارآمد و متخصص را به عنوان وزرای کابینه انتخاب و معرفی کند.

جامعه ورزش در انتظار معرفی گزینه وزارت ورزش و جوانان است تا حمایت خود را از گزینه پیشنهادی آیت الله رئیسی اعلام کند. طی روزهای اخیر گمانه زنی های فراوانی درباره وزیر ورزش و جوانان دولت سیزدهم انجام شده و نام چند گزینه به عنوان کاندیدا به گوش رسیده.

محمد عباسی آخرین وزیر ورزش دولت احمدی نژاد یکی از جدی ترین گزینه هایی بود که نامش شنیده شد، مردی که برای انتخابات ریاست جمهوری نیز ثبت نام کرده بود. عباسی به رغم یک دوره حضور کوتاه مدت در عرصه ورزش ورای عملکردش در آن دوره، چندان اشرافی به این حوزه ندارد و البته از پارامتر جوانی که یکی از آیتم های اصلی رئیس جمهوری برای انتخاب وزای کابینه است، برخوردار نیست.

در این میان نام یک گزینه ناشناخته جدید نیز مطرح شده؛ سیدعبدالله ارجائی شیرازی یکی از مدیران جوان اما کمتر شناخته شده در خراسان رضوی که مدیرعامل و عضو هیات مدیره بنیاد پانزده خرداد است و در روزمه او فعالیت هایی نظیر مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در استان خراسان رضوی، فرماندار شهرستان فاروج و معاون فرماندار شهرستان مشهد، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان خراسان شمالی، معاون مدیرکل امور رفاهی زائرین استانداری خراسان رضوی، مدیر امور اجتماعی شهرداری مشهد، عضو هیات مدیره شرکت نمایشگاه های بین المللی مشهد و رئیس هیات مدیره شرکت مدبر کشت توس دیده می شود.

در حوزه ورزش اما روزمه ارجائی چندان پررنگ نیست. او در حال حاضر رئیس هیات مدیره خانه ورزش استان خراسان رضوی و عضو هیات رئیسه هیات بسکتبال استان خراسان رضوی است و در دوران جوانی نیز بسکتبال بازی می کرده و تنها ارتباطش با حوزه ورزش به همین محدود می شود. در حقیقت ارجائی بیشتر از اینکه با ورزش ارتباط و تخصص داشته باشد، در حوزه امور اجتماعی و سیاسی کار کرده.

نکته عجیب و جالب اینکه به محض مطرح شدن نام ارجائی به عنوان یکی از گزینه های وزارت ورزش و جوانان دولت سیزدهم، روسای چند فدراسیون ورزشی که در میان آنها چند فدراسیون مهم نیز دیده می شود و برخی از مدیران وزارت ورزش و جوانان با او دیدار کرده اند. یکی دو فدراسیون توپی، یک فدراسیون رزمی، یک فدراسیون ورزش پایه و مادر و چند فدراسیون لاکچری و خاص در جمع دیدارکنندگان با ارجائی حضور داشته اند. روسایی که در میان آنها نفرات ستاره داری وابسته به دولت اصلاحات نیز دیده می شود! ظاهرا برخی از روسا راز بقا را در رنگ عوض کردن دیده اند تا همچنان در سپهر ورزش ایران حضور داشته باشند!/دانا

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ موج رسا