بازتاب اخبار نهاد کتابخانه های عمومی کشور
در رسانه ها
تیر 1400
مشهد- ایرنا- مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی گفت: دبیرخانه یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی در راستای اشاعه و ترویج فرهنگ رضوی و گسترش فرهنگ کتاب خوانی در مشهد آغاز به کار کرد.

حجت الاسلام علی اکبر سبزیان روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: خراسان رضوی در سه سال گذشته جزو استانهای برتر در حوزه جشنواره رضوی بود.

وی ادامه داد: جشنواره کتابخوانی رضوی با هدف اشاعه و ترویج فرهنگ ائمه معصومین (ع) به ویژه فرهنگ رضوی، گسترش فرهنگ کتاب خوانی و مطالعه کتاب های مرتبط با سیره ائمه (ع)، شناسایی و معرفی کتاب های فاخر مرتبط با فرهنگ و سیره اهل بیت (ع) از طریق انتشار گسترده این آثار و اشاعه و ترویج فرهنگ مهدویت و انتظار برگزار می شود.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی گفت: در یازدهمین دوره این جشنواره علاوه بر قالب های گذشته نظیر چهارگزینه ای، نقاشی، پویش کتابخوان و داستانک، بخش شعرگویی ویژه بزرگسالان و نوجوانان و قصه گویی از منابع جشنواره و منابع آزاد مرتبط با جشنواره نیز افزوده شده است.
وی افزود: با توجه به شیوع ویروس کرونا این جشنواره در بستر فضای مجازی برگزار می شود و فایل کتاب ها در پایگاه جشنواره به آدرس www.samakpl.ir قابل دسترسی است، ضمن اینکه منابع مکتوب نیز در کتابخانه های سراسر استان موجود است.

حجت الاسلام سبزیان ادامه داد: در بخش کودک کتاب "زندگی امام رضا (ع)" نوشته سید محمد مهاجرانی توسط نشر کتابک و مجموعه چهارده معصوم 14 مربوط به امام زمان (ع) نوشته زهرا عبدی نشر جمکران معرفی شده است.
وی گفت: در بخش نوجوانان نیز کتاب "برای ضامن آهو"، 55 پرسش و پاسخ در باره امام رضا (ع) و زیارت ایشان نوشته غلامرضا حیدری ابهری از به نشر و کتاب "ده قصه از امام زمان (عج)" نوشته فریبا کلهر از نشر قدیانی انتخاب شده اند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی افزود: کتاب های "چشمه های بهشت"نوشته محمد هادی زاهدی از به نشر و "پرسش ها وپاسخ های دانشجویی مهدویت (دوران ظهور)" نوشته رحیم کارگر از نشر معارف به عنوان منابع جوان و بزرگسال معرفی شده است.
وی ادامه داد: رشته های این دوره از جشنواره شامل نقاشی، پویش کتابخوان، چهارگزینه ای، شعرسرایی، دو پویش "برای امام زمانم" ویژه نوجوانان و "مروجان فرهنگ رضوی" ویژه کتابداران، داستان کوتاه، تولید آثار هنری، قصه گویی، حمایت از چاپ و انتشار منابع برتر است.

"جشنواره کتابخوانی رضوی" با طراحی رقابت کتابخوانی، با هدف ترویج فرهنگ مطالعه توام با معارف اهل بیت (ع) از 10 سال پیش به سلسله برنامه های "جشنواره بین المللی امام رضا (ع)" افزوده شده و همزمان با ششمین دوره برپایی این جشنواره از سال 1395 تاکنون نهاد کتابخانه های عمومی کشور متولی برگزاری آن شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیرکل جدید کتابخانه های عمومی استان تهران اعلام کرد: با شیوع پیک پنجم کرونا کتابخانه های تهران و مناطق قرمز تعطیل شد.

محمدهادی ناصری، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان تهران در گفت وگو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس درباره وضعیت فعالیت کتابخانه های استان تهران از نظر سطح هشدار شیوع کرونا در پیک پنجم اظهار داشت: با توجه به وضعیت جدید شیوع بیماری کرونا در سال 1400،کتابخانه های مناطق قرمز تعطیل شد. تغییر وضعیت سطح هشدار شهرهای تهران در سامانه های رسمی وزارت بهداشت قابل مشاهده است.

وی درباره استان و شهرستان های قرمز توضیح داد: وضعیت فعالیت شهرستان های تهران، شمیرانات، پردیس، رباط کریم، فیروزکوه، پیشوا، شهر ری، پاکدشت، شهریار، دماوند و فیروزکوه به این صورت است: تعطیلی کتابخانه ها و عدم امانت دهی کتاب، عدم امکان حضور اعضاء در کتابخانه ها، عدم حضور کتابداران در کتابخانه ها و انجام دورکاری، ارائه خدمات فرهنگی به صورت مجازی خواهد بود.

براساس این گزارش، پیش تر اعلام شده بود با ابلاغیه ستاد ملی کرونا مبنی بر تغییر رسته خدماتی کتابخانه های عمومی، فعالیت کتابخانه های عمومی در دوران کرونا تغییر کرد.

در شهرهایی با سطح هشدار قرمز:
کتابخانه ها و سالن های مطالعه آنها تعطیل است و ارائه خدمات کتابخانه ای بصورت مجازی و غیرحضوری انجام می شود.

در شهرهایی با سطح هشدار نارنجی:
کتابخانه ها در تمامی ایام هفته بصورت حضوری خدمات کتابخانه ای ارائه می دهند. در این وضعیت سالن های مطالعه؛ فعالیت بخش های کودک و امانت کتاب به کودکان و نیز اجرای برنامه ها با 30 درصد ظرفیت، فعال خواهند بود. همچنین مراسمات و برنامه های فرهنگی کتابخانه ها و ادارات شهرستان به صورت حضوری با تعداد حداکثر 20 نفر قابل انجام است. کتابخانه های سیار به طور کامل فعالیت خواهند کرد.

در شهرهایی با سطح هشدار زرد:
کتابخانه ها در تمامی ایام هفته بصورت حضوری خدمات کتابخانه ای (امانت، نشریات و ...) ارائه می دهند. در این وضعیت سالن های مطالعه با 50 درصد ظرفیت، فعال خواهند بود. همچنین مراسمات و برنامه های فرهنگی کتابخانه ها و ادارات شهرستان به صورت حضوری با تعداد حداکثر 30 نفر قابل انجام است. فعالیت بخش های کودک و امانت کتاب به کودکان و نیز اجرای برنامه ها با 30درصد ظرفیت خواهد بود. کتابخانه های سیار به طور کامل فعالیت خواهند کرد.

در شهرهایی با سطح هشدار آبی:
با حفظ و رعایت تمامی پروتکل های بهداشتی فعالیت کتابخانه ها با حضور همه پرسنل، تمامی خدمات را ارائه می دهند.

لازم به ذکر است پیش از این به دلیل قرار گرفتن کتابخانه های عمومی در گروه 3 مشاغل در اکثر ایام سال 99 تعطیل بودند و فعالیت های خود را بصورت مجازی انجام می داند. با نظر ستاد ملی کرونا و تغییر گروه مشاغل کتابخانه های عمومی به گروه 2، از این پس خدمات کتابخانه ای بیشتری به عموم مردم ارائه خواهد شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کردستان از فراخوان یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی، با معرفی 6 عنوان کتاب خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، محمد مخدومی مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کردستان اظهار کرد: یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی توسط نهاد کتابخانه های عمومی و با همکاری بنیاد فرهنگی هنری بین المللی امام رضا علیه السلام و معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای اشاعه و ترویج فرهنگ منور رضوی، گسترش فرهنگ کتاب خوانی، شناسایی و معرفی کتاب های فاخر مرتبط با فرهنگ و سیره اهل بیت (ع) برگزار می شود.

او گفت: در یازدهمین دوره این جشنواره در کنار رشته های نقاشی، پویش کتابخوان، مسابقه چهارگزینه ای و داستانک نویسی، رشته های شعرسرایی، پویش برای امام زمانم و قصه گویی اضافه شده و برای جلب مشارکت بیش از پیش ناشران و کتابداران دو بخش حمایت از چاپ و انتشار منابع برتر و نیز مروجان فرهنگ رضوی در نظر گرفته شده است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کردستان با اعلام اینکه در فراخوان یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی 6 عنوان کتاب در سه رده سنی کودک ، نوجوان و جوان و بزرگسال معرفی شده است، اظهار داشت: در رده کودک 4 تا 12 سال، متولدین 1388-1396 کتاب های زندگی امام رضا (ع) اثر سید مهدی مهاجرانی از انشارات کتابک و مجموعه 14 معصوم: امام زمان (ع) اثر زهرا عبدی از انتشارات جمکران معرفی شده است و کودکان علاقه مند می توانند در دو رشته نقاشی و پویش کتابخوان به ازای هر دو کتاب، شرکت کنند.

مخدومی بیان کرد: در رده سنی نوجوان 13 تا 17 سال، متولدین 1383-1387 کتاب های برای ضامن آهو، 55 پرسش و پاسخ درباره امام رضا (ع) و زیارت ایشان اثر غلامرضا حیدری ابهری از انتشارات به نشر و ده قصه از امام زمان (عج) اثر فریبا کلهر از انتشارات قدیانی، منابع یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی خواهد بود و نوجوانان می توانند در شش رشته نقاشی، پویش کتابخوان، مسابقه چهارگزینه ای، شعرسرایی، پویش برای امام زمانم و قصه گویی به ازای هر دو کتاب شرکت کنند.

او افزود: همچنین چشمه های بهشت: گزیده عیون اخبار الرضا (ع) اثر محمد هادی زاهدی از انتشارات به نشر و پرسش و پاسخ های دانشجویی: مهدویت (دوران ظهور) اثر رحیم کارگر از انتشارات معارف، منابع یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در رده سنی جوان بزرگسال (بالای 18 سال) خواهد بود.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کردستان گفت: بزرگسالان می توانند در شش رشته پویش کتابخوان، چهارگزینه ای، شعرسرایی، داستان کوتاه (داستانک، دل نوشته و متن ادبی)، تولید آثار هنری، قصه گویی شرکت کنند و همچنین کتابداران علاقه مند در بخش مروّجان فرهنگ رضوی و نیز نویسندگان و ناشران علاقه مند می توانند در بخش چاپ و انتشار شرکت کنند.

مخدومی گفت: این جشنواره در دو بخش فردی و خانوادگی در بستر الکترونیک برگزار می شود و علاقه مندان می توانند با مطالعه منابع مرتبط، به صورت فردی یا خانوادگی از طریق سامانه مسابقات الکترونیک کتابخوانی به نشانی www.samakpl.ir در جشنواره شرکت کنند.

او اظهار داشت: در بخش فردی افراد علاقه مند می توانند متناسب با رده سنی خود ضمن مطالعه کتاب ها در هر یک از رشته های جشنواره شرکت کنند و در بخش خانوادگی نیز اعضای خانواده می توانند متناسب با رده سنی خود با مطالعه کتاب ها، به بخش خانوادگی سایت مراجعه کرده و در هر یک از رشته های مسابقه شرکت کنند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کردستان با بیان اینکه شرکت کنندگان در مسابقه تنها می توانند در یکی از قالب های فردی و خانوادگی شرکت کنند، افزود: همچنین شرکت کنندگان بخش خانوادگی دو بار وارد مرحله قرعه کشی خواهند شد.

مخدومی گفت: برگزیدگان یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در دو سطح ملی و شهرستانی معرفی و تقدیر می شوند، جزئیات مربوط به جوایز در اسرع وقت اطلاع رسانی خواهد شد.

مخدومی بیان کرد: علاقه مندان به شرکت در یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی تا 1 آبان 1400 فرصت دارند آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

او عنوان کرد: علاقه مندان می توانند برای دریافت فایل منابع به آدرس www.samakpl.ir مراجعه و یا به منظور دریافت امانی – فیزیکی کتاب های جشنواره به کتابخانه های عمومی سراسر کشور مراجعه کنند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کردستان خاطرنشان کرد: در سال گذشته و در دهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی بالغ بر 16 هزار نفر در استان کردستان شرکت کردند.

انتهای پیام/ع

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
همزمان با آغاز بزرگترین رویداد کتابخوانی کشور،کمیته برگزاری یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در گیلان آغاز به کار کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۲ سایت های دیگر : 8 دی نیوز گیلانستان خبرگزاری اهل بیت (ع) خبرگزاری اهل بیت

سرویس : گیلان - زمان : شناسه خبر : 1072252

به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، پریسا کرمی امروز (شنبه، 12 تیر) در نخستین جلسه ویژه کمیته برگزاری یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی که به منظور تبیین محورها و وظایف هریک از اعضای کمیته برگزاری یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در گیلان برگزار شد، یکی از مهمترین برکات برگزاری این رویداد مهم فرهنگی در استان را استقبال بی نظیر مردم و عموم علاقمندان به فرهنگ و سیره ائمه معصومین(ع)، به ویژه دوستداران و شیفتگان خاندان حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) عنوان کرد .

مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان با بیان اینکه گیلانیان از گذشته های دور همواره میزبان خاندان آن حضرت در جای جای این خطه سرسبز و زرخیز بوده اند افزود: این میزبانی افتخاری برای مردم گیلان است.

وی با مرور مشارکت مردم در دوره گذشته جشواره کتابخوانی رضوی به حضور بیش از 37 هزار نفر از گیلانیان مشتاق در این رویداد مهم فرهنگی اشاره کرد و با تاکید بر برگزاری کیفی تر آن در دوره یازدهم افزود: اعضای کمیته برگزاری باید با تلاش و نوآوری های بیشتر نسبت به معرفی منابع جشنواره به عموم مردم با استفاده از بستر فضای مجازی تلاش کنند .

دبیر استانی یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در گیلان همچنین مشارکت و هم افزایی همه کتابداران، مسئولین کتابخانه ها، رابطین فرهنگی و روسای ادارات شهرستانی در این رویداد مهم فرهنگی را مهم و بسیار تاثیرگذار عنوان کرد و از همه دست اندرکاران مجموعه کتابخانه های عمومی استان خواست تا در هر جایگاهی نسبت به معرفی جشنواره برای عموم مردم تلاش کنند .

وی در پایان با اظهار امیدواری نسبت به برگزاری جشنواره یازدهم کتابخوانی رضوی با مشارکت بسیار خوب علاقمندان به کتاب و کتابخوانی برای اعضای کمیته برگزاری آرزوی موفقیت کرد .

زهرا بدن آرا معاون امور کتابخانه ها و همکاری ها و مسئول اجرایی جشنواره در گیلان نیز در این نشست ضمن اشاره به انجام نظرنسنجی در خصوص جشنواره کتابخوانی رضوی با همکاری نهاد کتابخانه های عمومی کشور و ایسپا مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران زیر نظر جهاد دانشگاهی که با هدف سنجش نظرات کتابداران و مشارکت کنندگان پیرامون جشنوارۀ کتابخوانی رضوی با استفاده از تکنیک پرسشنامه در کلیه استان های کشور انجام شد به نتایج این نظرسنجی اشاره و از استقبال بخش اعظمی از کتابداران، مردم و دوستداران کتاب و کتابخوانی از برگزاری و ادامه جشنواره خبرداد .

در ادامه این نشست اعضای کمیته یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی با مرور شیوه نامه این جشنواره در خصوص نحوه برگزاری، منابع شش گانه آن، رده های سنی، بخش های مختلف جشنواره، شرایط و مقررات برگزاری، مدت زمان برگزاری و جزئیات و نکات مختلف این رویداد و انتظارات دبیرخانه ملی و راهکارها برای جلب مشارکت مردم اشاره کردند .

اعطای احکام اجرایی هریک از اعضای کمیته برگزاری یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی استان از سوی مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان و دبیر این جشنواره ملی در گیلان پایان بخش این نشست ویژه بود .

گفتنی است، یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی از 22 خرداد لغایت1 آبان سال جاری با معرفی 6 عنوان کتاب با موضوع سیره و سبک زندگی حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) و بخش ویژه با موضوع امام زمان(عج) در رده های سنی کودک، نوجوان و بزرگسال و در بخش های مختلف نقاشی، چهارگزینه ای، شعرسرایی، پویش کتابخوانی، #پویش_برای_امام_زمانم، داستان کوتاه(داستانک)، دل نوشته و متن ادبی، قصه گویی، تولید آثار هنری، حمایت از چاپ و انتشار منابع برتر (ویژه ناشران) و مروّجان فرهنگ رضوی (ویژه کتابداران و کارکنان نهاد کتابخانه های عمومی) در حال برگزاری است .

پایان پیام/ 84

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

استقبال گیلانیان

|

جشنواره کتابخوانی رضوی در گیلان

|

یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی

|

کتابخانه های گیلان

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان در اولین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان رشت در سال جاری با اشاره به آغاز برگزاری یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی در استان همزمان با سراسر کشور، بر لزوم همکاری و هم افزایی دستگاه های مختلف اجرایی و گروه های مردم نهاد جهت برگزاری هرچه بهتر جشنواره تأکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۲

مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان در اولین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان رشت در سال جاری با اشاره به آغاز برگزاری یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی در استان همزمان با سراسر کشور، بر لزوم همکاری و هم افزایی دستگاه های مختلف اجرایی و گروه های مردم نهاد جهت برگزاری هرچه بهتر جشنواره تأکید کرد.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
کتابدار کتابخانه عمومی ملت تکاب با اشاره به اهمیت نقش اجتماعی کتابخانه ها، گفت: ارائه خدماتی همچون مشاوره و آنچه علاج دردهای جامعه باشد، کتابخانه را به مکانی قابل اتکا تبدیل می کند و در ایام کرونا فعالیت فرهنگی اعضا و کتابداران در فضای مجازی نماد رشد اجتماعی و غرور مدنی است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۳

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، کویستان درویشی، کتابدار کتابخانه عمومی ملت تکاب استان آذربایجان غربی، یکی از کتابداران برگزیده در حوزه فعالیت های ترویجی، 15 سال است در کسوت کتابدار فعالیت می کند. وی در معرفی کتابخانه محل خدمت خود گفت: کتابخانه عمومی ملت، به عنوان کتابخانه مرکزی تکاب، در حاشیه بخش جنوبی شهر در بوستان ملت واقع شده است. این کتابخانه از سال 1370 راه اندازی شد و در حال حاضر با داشتن 30 هزار نسخه کتاب و حدود 1700 عضو فعال، توسط 3 کتابدار اداره می شود. با وجود اینکه کتابخانه در مرکز شهر واقع نشده اما برگزاری برنامه های فرهنگی متنوع و تعامل مطلوب با دستگاه ها و ادارات، کتابخوانان را از تمامی اقشار، به ویژه کودک و جوان، به این کتابخانه جذب کرده است.

وی با اشاره به تجربه ارائه خدمات کتابخانه ای در فضای مجازی طی ماه های اخیر، اظهار داشت: با شیوع کرونا ما با شیوه جدیدی از انجام حرفه کتابداری رو به رو شدیم که ابتدا انطباق با این شیوه، انجام کار و تولید محتوا بر اساس آن سخت بود؛ چراکه سررشته ای از این کار نداشتیم. حالا شرایط بهتر شده هر چند به اعتقاد من هیچ چیز جایگزین حضور فیزیکی کتابدار در فضای کتابخانه و بین مردم نخواهد بود. فعالیت در فضای مجازی ابتدا از طریق تماس با اعضای فعال و دوستان و آشنایان شکل گرفت و بعد گروه هایی در پیام رسان ها تشکیل دادیم. رضایتمندی مخاطبان از فعالیت ها به من انگیزه می داد و میل به انجام کار را در من چند برابر می کرد. به حدی که حاضر بودم شب ها برای تولید محتوا بیدار بمانم تا رضایت مخاطب را جلب کنم.

درویشی با اشاره به فعالیت های انجام شده در فضای مجازی گفت: کار در فضای مجازی را در روزهای نخست شیوع کرونا با آموزش دوخت ماسک آغاز کردم و بعد از آن در ویدیوهایی به معرفی و تبیین آداب و رسوم محلی پرداختم که بسیار مورد استقبال واقع شد. روزهایی به کتابخانه می رفتم و بر اساس شناختی که از سلیقه مطالعاتی مخاطبان کتابخانه داشتم، کتاب هایی انتخاب می کردم، به منزل می آوردم و برنامه های مختلفی با محوریت این کتاب ها برگزار می کردم. فعالیت ها از طریق ارتباط با دانش آموزان و انجام برنامه های کتاب محور از طریق برنامه شاد، قصه گویی، هایکو کتاب و بعد تر برگزاری برنامه ها در فضای اینستاگرام و اسکای روم، روز به روز گسترده تر شد.

وی از برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب، دعوت از مشاوران برای ارائه خدمات مشاوره در فضای مجازی، آموزش ساخت کاردستی، برنامه های معرفی و نقد کتاب، نمایشنامه خوانی و تهیه کتابشناسی موضوعی در مناسبت های مختلف، به عنوان سایر برنامه های انجام شده یاد برد.

کتابدار کتابخانه عمومی ملت تکاب در خصوص اهمیت نقش و کارکرد اجتماعی کتابخانه ها، تصریح کرد: کتابخانه مکانی امن برای کودکان و نوجوانان و مرکز غنی اطلاعاتی برای بزرگسالان محسوب می شود. درهای کتابخانه به روی همه باز است و این ویژگی این مرکز را به مکانی ایده آل برای عموم مردم تبدیل می کند. با این وجود در ایام کرونا فعالیت فرهنگی اعضا و کتابداران در فضای مجازی نماد رشد اجتماعی و غرور مدنی است. تکاب شهرستانی کم برخوردار محسوب می شود با این حال ارائه خدماتی همچون مشاوره و برگزاری کارگاره های آموزشی بر اساس نیاز جامعه مخاطب و آنچه که علاج دردهای جامعه باشد، کتابخانه را به مکانی قابل اتکا تبدیل می کند. این ارتباط و تعامل از آنجا که با هدف رفع نیاز انجام می شود و به دنبال جلب رضایتمندی است، رشد را در پی خواهد داشت.

گفتنی است طی مراسم روز بزرگداشت کتاب، کتابخوانی و کتابدار در 24 آبان ماه 1399، برگزیدگان فعال در حوزه کتابخانه های عمومی شامل، کتابخوانان برتر، کتابداران برتر در حوزه فعالیت های شاخص، کتابداران برتر در حوزه فعالیت های ترویجی، برگزیدگان حوزه فعالیت در فضای مجازی، خیرین، کتابداران فنی، کتابخانه های مشارکتی برتر، خدمتگزاران برتر، پیشکسوت برتر، انجمن های استانی و شهرستانی برتر معرفی شدند. این گفت و گو در چهارمین شماره از ماهنامه کتاب خوان به صورت اختصاصی منتشر شده است.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
زینب وفائی، کتابدار کتابخانه مرکزی تبریز با اشاره به تجربه کار در فضای مجازی، گفت: از مزایای ارائه خدمات در فضای مجازی این بود که توانستیم از تجارب همکاران در سراسر کشور استفاده کنیم؛ با نیازهای اطلاعاتی اقشار مختلف جامعه آشنا شدیم و با یادگیری نرم افزارهای مختلف مهارت های خودمان را تقویت کردیم. رقم بزنیم.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۳

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، زینب وفائی، کتابدار کتابخانه مرکزی تبریز، یکی از کتابداران برگزیده در بخش فعالیت های ترویجی، از سال 1394 تاکنون در کسوت کتابدار مشغول فعالیت است. وی در معرفی کتابخانه محل خدمت خود گفت: کتابخانه مرکزی تبریز با بیش از 370 هزار جلد کتاب و 16 هزار عضو، مجهز به بخش های امانت، کودک، مرجع، نسخ خطی، نابینایان، پژوهشگران، کتب اهدایی و سالن های مطالعه بوده و بزرگ ترین و غنی ترین کتابخانه عمومی استان آذربایجان شرقی محسوب می شود. این کتابخانه در بخش مرکزی شهر واقع است. مردم از اقشار و گروه های سنی مختلف از سطح شهر و نیز استان، به کتابخانه مراجعه می کنند و از این بین کودکان زیر 6 سال، دانش آموزان و دانشجویان، بیشترین تعداد مراجعان را به خود اختصاص داده اند.

وی با اشاره به تجربه ارائه خدمات کتابخانه ای در فضای مجازی طی ماه های اخیر، اظهار داشت: تعطیلی کتابخانه با شیوع ویروس کرونا مانع از ادامه فعالیت و ارائه خدمات به اعضا نشد. از همان روزهای آغازین اسفند ماه 98، از طریق اطلاع رسانی به اعضا درباره کانال ها و گروه های کتابخانه در پیام رسان های مختلف، فعالیت های فرهنگی کتابخانه را در بستر فضای مجازی به صورت شبانه روزی و حتی در تعطیلات رسمی ادامه دادیم. در واقع تکنولوژی و فضای مجازی نه تنها مانع از ارائه خدمات نشد، بلکه به کمکمان آمد تا از دلتنگی ها و بی حوصلگی های اعضا و همینطور خودمان کم کنیم و روزهایی پر از شادی، نشاط و امید برای همه رقم بزنیم. از دیگر مزایای ارائه خدمات در فضای مجازی این بود که توانستیم از تجارب همکاران در سراسر کشور استفاده کنیم؛ با نیازهای اطلاعاتی اقشار مختلف جامعه آشنا شدیم و با یادگیری نرم افزارهای مختلف مهارت های خودمان را تقویت کردیم. در واقع ارائه خدمات کتابخانه ای در فضای مجازی، همچون محیط کتابخانه، تجربه شیرینی شد.

وفائی با اشاره به فعالیت های انجام شده در فضای مجازی گفت: قبل از هر چیز باید بگویم، اگر موفقیتی کسب کرده ام، نتیجه موفقیت و تلاش تمام همکاران کتابخانه است که هر روز با جان و دل برای ترویج کتابخوانی کار می کنند. از جمله کارهای انجام شده طی ماه های گذشته، ایجاد گروه هایی برای سنین مختلف و ارائه فعالیت هایی متناسب با این گروه های سنی بود. یکی از این گروه ها، گروه چالش های روزانه ویژه رده سنی زیر 12 سال، گروهی پر از نشاط، همکاری و امید به زندگی است. هدف از ایجاد این گروه ترویج مطالعه و کتابخوانی همراه با بازی و کاردستی بوده است. از جمله چالش های این گروه می توانم به ساخت کاردستی شخصیت اصلی یک داستان، عکس با کتابخانه شخصی همراه با جمله ای درباره کتاب و اجرای نمایش بر اساس کتاب قصه در خانه، اشاره کنم که بازخورد مثبتی از سوی خانواده ها داشته است.

وی ادامه داد: برگزاری نشست های کتابخوان ویژه گروه های سنی مختلف، قصه گویی تصویری، آموزش اوریگامی و کاردستی و نقاشی سه بعدی با استفاده از نرم افزارهای مختلف با هدف ایجاد تنوع و اجتناب از یکنواختی از دیگر فعالیت های انجام بوده است. در این مدت همچنین مسابقات نقاشی، دلنوشته، بهترین سرگرمی در روزهای کرونایی، بهترین دعا در روزهای کرونایی و بهترین قصه گو را نیز برگزار کرده ایم. در برنامه ریزی این مسابقات علاوه بر اینکه جنبه آموزشی و سرگرمی در نظر گرفته شد، به زبان آوردن احساسات نیز حائز اهمیت بود؛ چراکه این کار با کاهش استرس های مخاطب، آرامش بیشتری را برای وی فراهم می آورد.

وفائی با اشاره به اهمیت نقش و کارکرد اجتماعی کتابخانه های عمومی، تصریح کرد: خوشبختانه به کمک همکاران توانستیم دیدگاه مثبتی از کتابدار و کتابخانه در ذهن مردم ایجاد کنیم. افزایش مهارت ها، اطلاعات و تجربیاتمان، برگزاری برنامه های متنوع فرهنگی، ایجاد ارتباط صمیمی با اولیا و کودکان، ارائه خدمات مشاوره و پیشنهاد کتاب های مفید در تمام زمینه ها، برگزاری کارگاه های آموزشی مختلف، حضور در مدارس، ادارات و موسسات، باعث شده که امروز مردم برای حل مسائل خود به کتابخانه و کتابدار مراجعه کنند و کتاب را وارد زندگی خود کنند. حالا اعضای کتابخانه در جمع های مختلفی که حضور دارند، خاطرات خوش خود از کتابخانه را مطرح و دیگران را مشتاق پیوستن به جمع اعضای وفادار کتابخانه می کنند.

گفتنی است طی مراسم روز بزرگداشت کتاب، کتابخوانی و کتابدار در 24 آبان ماه 1399، برگزیدگان فعال در حوزه کتابخانه های عمومی شامل، کتابخوانان برتر، کتابداران برتر در حوزه فعالیت های شاخص، کتابداران برتر در حوزه فعالیت های ترویجی، برگزیدگان حوزه فعالیت در فضای مجازی، خیرین، کتابداران فنی، کتابخانه های مشارکتی برتر، خدمتگزاران برتر، پیشکسوت برتر، انجمن های استانی و شهرستانی برتر معرفی شدند. این گفت و گو در چهارمین شماره از ماهنامه کتاب خوان به صورت اختصاصی منتشر شده است.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
سرویس فرهنگ و هنر - گروه جهادی شهدا این بار به شرق کشور رفت و به توزیع اقلام بهداشتی و اهدای کتاب به کودکان روستاهای دوچاهی، ملوند، گرّو، چاه عبدالملکی و چاه ملک پرداخت.

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر برخط نیوز به نقل از فارس - گروه جهادی شهدا در روزهای ابتدایی تابستان 1400 به شرق کشور رفت و ضمن اهداء کتاب، مواد غذایی و بهداشتی را نیز میان هزار خانوار توزیع کرد.

محسن اسماعیلی، مدیر گروه جهادی شهدا درباره اهدای کتاب ها گفت: پیش از اعزام به شرق کشور، آسیب شناسی توسط اعضای گروه درباره جغرافیای فرهنگی منطقه شکل گرفت تا بر اساس آن کالاهای فرهنگی مورد نیاز را به همراه ببریم.

اسماعیلی با بیان اینکه هدف این سفر، سرکشی و رفع برخی مشکلات شهرستان سبزوار، بخش روداب و روستاهای آن بود، تصریح کرد: در این سفر روستاهای دوچاهی، ملوند، گرّو، چاه عبدالملکی و چاه ملک به دلیل حضور تعداد زیادی از کودکان و نوجوانان مدنظر قرار گرفت و بر این مبنا حدود 700 عنوان جلد کتاب کودک و نوجوان میان کودکان منطقه توزیع شد.

وی به محرومیت های فرهنگی این مناطق اشاره کرد و گفت: با وجود تعداد زیادی از کودکان و نوجوانان این روستاها، اما امکانات فرهنگی واقعا اندک است که امیدواریم با عنایت مسئولان دولت سیزدهم، این روستاها هم دارای بخش ها و مراکز فرهنگی شوند و یا حداقل توزیع بسته های فرهنگی منظم صورت گیرد.

مدیر گروه جهادی شهدا ضمن اشاره به کتاب های اهدا شده به کودکان توسط گروه جهادی شهدا و مشارکت پایگاه بسیج امام صادق علیه السلام موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: کتاب های نشانه های ظهور ، چهار سابقه دار ، گلستان یازدهم ، قصه های امام زمان ، ستارگان و کهکشان ها همچنین همیار پلیس ، آبنبات هل دار و... توزیع شد.

مدیر گروه جهادی شهدا دسترسی سریع به کتاب، ترویج کتاب و کتابخوانی و بسط فرهنگی در نقاط محروم را از اهداف این طرح دانست و خاطرنشان کرد: در برخی مناطق که توزیع جغرافیایی و جمعیتی اجازه دهد، کتابخانه تاسیس می کنیم، ولی این بار به دلیل بافت منطقه و دسترسی آسان کودکان و نوجوانان به توزیع کتاب شعر و داستان پرداختیم.

اسماعیلی با انتقاد از متولیان دولتی که جغرافیای فرهنگی کشور را در پایتخت و شهرهای بزرگ محدود می کنند، توضیح داد: ایران فرهنگی در منظر متولیان کشور باید کل جغرافیای کشور باشد، نه شهرهای بزرگ چرا که فقر فرهنگی و اقتصادی در روستاها بیداد می کند. از این رو وسعت ایران باید مدنظر قرار گیرد.

وی بخش دیگری از سخنان خود را به محرومیت مناطقی چون این روستاها اختصاص داد و گفت: نذر آب نیز از دیگر اقداماتی است که همزمان با تابستان در دستور کار گروه جهادی شهدا قرار دارد و پیش از این نیز به روستاهایی آب رسانده ایم و از مردم درخواست یاری در این زمینه را داریم.

این گزارش اضافه می کند، گروه جهادی شهدا با هشت عضو، سال 1395 به ثبت رسید. بعد از ثبت کشوری، سازماندهی شد و با حساب بانکی، سربر گ و نشان اختصاصی کار را ادامه داد. سال گذشته موضوع و دغدغه کتاب و کتاب خوانی را مدنظر قرار داد و ایده تاسیس و تجهیز کتابخانه در مناطق محروم را به عنوان هدف گذاری پی گرفت.

این گروه با همراهی و همکاری نهاد کتابخانه های عمومی کشور، موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، رادیو فرهنگ و واقفان، از ابتدای سال گذشته موفق شد هشت کتابخانه در نقاط مختلف ایران، تجهیز و احداث کند که هرکدام به نام یکی از شهدای دفاع مقدس و مدافع حرم است.

گروه جهادی شهدا تاکنون کتابخانه هایی مزین به نام شهید خرازی در روستای سیبن، کتابخانه شهید ابراهیم هادی در شهرستان دامغان، کتابخانه شهید حاج احمد کاظمی در حومه رشت، کتابخانه شهدای خوئین در استان زنجان، کتابخانه شهید همت در روستای امامزاده ابوالحسن(ع) شهرری و کتابخانه حاج احمد متوسلیان را دایر کرده است.

در ادامه کلیپی از توزیع و اهدای کتاب به کودکان شرق کشور را ببینید:

دانلود ویدیو

منبع : خبرگزاری فارس

لینک خبر :‌ برخط نیوز
آیین رونمایی از کتاب تُلشَه مَثَل ضرب المثل های تالشی شمالی به صورت مجازی در رشت برگزار می شود.

سرویس : گیلان - زمان : شناسه خبر : 1072556

به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، مراسم رونمایی از کتاب تُلشَه مَثَل ضرب المثل های تالشی شمالی نوشته زهرا خسروی مسئول کتابخانه عمومی گویا و بریل خاتم النبیاء(ص) رشت به صورت مجازی در کتابخانه عمومی خاتم الانبیا(ص) رشت برگزار می شود.

این کتاب فردا (دوشنبه، 14تیر) ساعت 10 صبح با حضور خسروی نویسنده اثر، پریسا کرمی مدیرکل کتابخانه های عمومی استان و جهاندوست سبز علیپور استاد و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی و منتقد ادبی در پلتفرم شبکه اسکای روم اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان رونمایی می شود.

علاقه مندان می توانند به نشانی https://www.skyroom.online/ch/gilanpl/gilanpl و انتخاب گزینه مهمان جهت شرکت در این مراسم فرهنگی اقدام کنند.

پایان پیام/ 84

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

ضرب المثل های تالشی

|

کتاب تُلشَه مَثَل

|

رونمایی از کتاب

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
اولین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی بخش سجاسرود شهرستان خدابنده در سال جاری با محوریت برگزاری یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۳

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی زنجان، جلسه انجمن کتابخانه های عمومی بخش سجاسرود شهرستان خدابنده با حضور فاطمه شعبانی، بخشدار بخش سجاسرود؛ سید مهدی موسوی، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان خدابنده و دیگر اعضای انجمن روز چهارشنبه 9 تیرماه برگزار شد.

فاطمه شعبانی، بخشدار بخش سجاسرود در ابتدای جلسه نقش کتاب و کتابخوانی را در کاهش آسیب های اجتماعی و فرهنگی مهم دانست و عنوان کرد: در جامعه کتابخوان، بزهکاری و جرم کمتر مشاهده می شود. پیشرفت جوامع در نتیجه توجه به مقوله مطالعه و انس با کتاب محقق می شود و بی توجهی به این مهم عواقب جبران ناپذیری را خواهد داشت.

در ادامه بخشدار بخش سجاسرود، فضای مجازی را فرصتی بسیار مناسب برای انس بیشتر مردم با کتاب و کتابخوانی و ارتقای سرانه مطالعه در این ایام کرونایی دانست.

وی اظهار داشت: جلسات انجمن کتابخانه های عمومی به مراتب از بسیاری از جلساتی که در حوزه های مختلف برگزار می شود با اهمیت تر است و اعضای انجمن نیز به این امر اهتمام جدی داشته باشند.

بخشدار بخش سجاسرود در پایان سخنان خود تاکید کرد: از مسئولین ادارت و دستگاه های فرهنگی این انتظار را داریم که نقش موثر خود را در ترغیب افراد جامعه به شرکت در یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی به خوبی ایفا کنند تا بتوانند سهمی در ارتقای کیفی و کمی مطالعات مذهبی و آشنایی با سیره امام رضا(ع) داشته باشند.

سیدمهدی موسوی، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان خدابنده گفت: یازدهمین دوره جشنواره ملی کتابخوانی رضوی در راستای اشاعه و ترویج فرهنگ منور رضوی، گسترش فرهنگ کتاب خوانی، شناسایی و معرفی کتاب های فاخر مرتبط با فرهنگ و سیره اهل بیت(ع)، با اضافه شدن بخش ویژه حضرت مهدی(عج) در حال برگزاری است و تا یکم آبان ماه سال جاری برای تمامی گروه های سنی امکان شرکت فراهم است. علاقمندان می توانند با مراجعه به به سایت سامانه مسابقات الکترونیک کتابخوانی www.samakpl.ir و یا سایت جشنواره رضوی www.razavi.iranpl.ir در مسابقه شرکت کنند.

در ادامه موسوی با ارائه گزارشی از وضعیت مشارکت در یازدهمین جشنواره رضوی بخش سجاسرود، گفت: مراکز دارای کد شرکت در این جشنواره تلاش کرده اند در خصوص مشارکت پرسنل و خانواده ها اطلاع رسانی لازم را داشته باشند تا مشارکت بیشتر در بخش را شاهد باشیم.

در ادامه جلسه رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان خدابنده به تبیین شیوه برگزاری یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی و برنامه ریزی برای جلب مشارکت پرداخت. همچنین اعضای انجمن به بیان نظرات و پیشنهادات خود در زمینه برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی پرداختند.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
کاشان - ایرنا - مدیرکل کتابخانه های عمومی اصفهان گفت: کتابخانه های این استان در سه سال اخیر با برگزاری جشنواره های مختلف موفق به جذب 500 هزار جلد کتاب از سوی خیران شدند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۳ سایت های دیگر : اقتصاد آینده

امیر هلاکویی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در اردستان با بیان اینکه اصفهان در جذب کتاب و تعداد کتابخانه در کشور پیشتاز است، افزود: جذب 500 هزار جلد کتاب طی سه سال در این استان در حالی صورت گرفته که استان های دیگر در این مدت 50 هزار جلد کتاب جذب کردند.

وی با اشاره به وجود افزون بر چهارمیلیون و 200 هزار جلد کتاب در کتابخانه های اصفهان، خاطر نشان کرد: این استان با داشتن 210 کتابخانه نهادی و 110 کتابخانه مشارکتی بیشترین تعداد کتابخانه در کشور دارد و استان های فارس و تهران در رتبه های بعدی هستند.

به گفته وی، سالانه بین 60 تا 100 هزار کتاب جدید در کشور چاپ می شود اما با توجه به مشکل اقتصادی، کمبود اعتبار و گرانی کتاب خرید این کتاب ها از سوی سه هزار کتابخانه کشور امکان پذیر نیست و تنها راه جذب، برگزاری جشنواره نذر کتاب، جهاد کتاب و اهدا از سوی خیران و مردم است و امسال نیز دوره سوم جشنواره در اصفهان کلید خورد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی اصفهان به موضوع دسترسی مردم و علاقه مندان به کتاب اشاره و اضافه کرد: بر پایه آخرین آمار سال 1394 فقط 20 درصد مردم به کتابخانه ها دسترسی دارند و 80 درصد دسترسی ندارند و می طلبد با کمک خیران با افزایش فضای کتابخانه ها آمار دسترسی ها افزایش یابد.

هلاکویی، سرانه پیش بینی شده کتابخانه برای سال 1400 را هشت متر مربع برای هر 100 نفر جمعیت اعلام و تاکید کرد: هم اکنون سرانه استان اصفهان برای هر 100 نفر جمعیت 2.5 مترمربع است که از میانگین کشوری بهتر است و پیش از این 25 شهر استان کتابخانه نداشتند.

وی خاطر نشان کرد: با استفاده از اعتبارات دولتی و کمک و مساعدت خیران نزدیک به 50 کتابخانه در اصفهان ایجاد و در سال 1398، 13 کتابخانه و در سال 1399، 22 باب کتابخانه افتتاح شد، چند طرح نیز در دست اجراست و زیربنای کتابخانه های استان به 144 هزار متر مربع رسیده است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی اصفهان درباره نحوه خدمات دهی کتابخانه ها در زمان شیوع ویروس کرونا و بیماری کووید 19 اظهار داشت: تلاش شده در این دوران که امکان حضور علاقه مندان به کتاب در کتابخانه ها وجود ندارد با اجرای جشنواره مختلف و از طریق فضای مجازی پویایی کتابخانه حفظ و دسترسی مردم به متن کتاب ها فراهم شود.

وی با بیان اینکه با اجرای برنامه های فرهنگی، کتابخانه ها به باشگاه فرهنگی تبدیل شده است، خاطر نشان کرد: با پیش بینی 100 نوع برنامه در کتابخانه ها در سال 1398 افزون بر 20 هزار برنامه در سراسر استان اجرا و با حضور مردم در کتابخانه ها، در مجموع سه میلیون کتاب به امانت داده شد.

به گفته وی، برنامه های متنوع فرهنگی از جمله قصه گویی، نشست های نقد کتاب، برنامه کودکان و نوجوانان، برگزاری مسابقات مختلف، کانون های ادبی، گروه های مطالعاتی و نشست های کتابخوانی اجرا و در سال 1399 افزون بر 16 جشنواره مانند جشنواره رضوی با 142 هزار شرکت کننده، جشنواره دفاع مقدس با 42 هزار شرکت کننده، جشنواره ویژه شهادت سردار سلیمانی و شهید فخری زاده، کار آفرینی، روز پرستار برگزار شده و امسال نیز تاکنون 10 جشنواره برگزار شده در اجرای 40 برنامه دیگر در فضای مجازی در دستور کار قرار دارد.

هلاکویی درباره فراهم کردن زمینه دسترسی روستاییان استان از جمله روستاهای اردستان به کتاب گفت: با توجه به تعداد زیاد روستاها، کمبود اعتبارات و نداشتن توجیه اقتصادی برای ساخت کتابخانه در روستاها بهترین اقدام، راه اندازی کتابخانه سیار است که نیاز به تجهیزات و کتاب دارد که نهاد کتابخانه ها آمادگی دارد، اما نیاز به خودرو مناسب است که مسوولان شهرستان و خیران باید به کمک بیایند تا بتوان کتاب را به روستاها انتقال داد.

وی درباره فضای مناسب کتابخانه های اردستان افزود: در مرکز این شهرستان فضای مناسبی برای کتابخانه وجود ندارد، مرکز شماره یک اوقافی است، مرکز شماره 2 نیز برای کتابخانه طراحی نشده، تغییر وضعیت داده و فضا مناسب نیست.

مدیرکل کتابخانه های عمومی اصفهان تصریح کرد: شهر اردستان به ساخت یک کتابخانه مرکزی با زیر بنای حداقل سه هزار مترمربع نیاز دارد که اقدام هایی از طریق فرمانداری صورت گرفته و فرد خیری برای ساخت اعلام آمادگی کرده اما هنوز اجرایی نشده که امیدواریم به نتیجه برسد؛ البته زواره و مهاباد وضعیت کتابخانه ها مناسب است.

هلاکویی درباره تعمیر و تجهیز کتابخانه ها اظهار داشت: در چند سال گذشته 210 کتابخانه در اصفهان تعمیر و با وجود وضعیت اقتصادی افزون بر 2 و نیم میلبارد تومان هزینه شده است، در اردستان 2 کتابخانه مرکز شهرستان، کتابخانه زواره و کتابخانه روستای نهوج مرمت شده و در همین مدت، هشت هزار و 700 قلم تجهیزات شامل قفسه، بخش کودک و نوجوان، آی تی، میز و صندلی مطالعه، قفسه نشریات و تجهیرات با مشخصات علمی و دیگر اقلام مورد نیاز به کتابخانه تحویل داده شده است.

به گفته وی، اصفهان با بیش از پنج میلیون نفر جمعیت و 320 کتابخانه، بیشترین تعداد کتابخانه را در کشور دارد.

اکنون 6 باب کتابخانه شامل 4 کتابخانه و 2 روستایی با 100 هزار و 200 جلد کتاب در اردستان فعالیت می کنند.

شهرستان اردستان باافزون بر 42 هزار نفر جمعیت در 118 کیلومتری شمال شرقی اصفهان واقع شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۳ سایت های دیگر : پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور

خبرگزاری آریا- جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان زبرخان در خصوص برنامه ریزی برای جشنواره کتابخوانی رضوی برگزارشد.

به گزارش خبرنگار آریا در نیشابور ،جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان زبرخان با حضورجعفر سیدآبادی معاون فرماندار شهرستان زبرخان, محمدرضا مقدم پاشا رییس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان نیشابور,علیرضا سید آبادی رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان نیشابور،سید علی حسینی معاون آموزش وپرورش شهرستان زبرخان, حسین قدمیاری ریاست شورای اسلامی شهر خرو, مصطفی قدمیاری شهردار شهر خرو, محمد علی رحمتی رییس شورای اسلامی شهر ستان زبرخان, حبیب الله سکاکی بخشدار اسحاق آباد, جعفر الیاسی مقدم بخشدار مرکزی, مسولان کتابخانه ها, کتابداران و سایر اعضای انجمن در محل فرمانداری شهرستان زبرخان تشکیل شد.

رییس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان نیشابور و زبرخان اظهارکرد:در این جلسه مصوبات جلسه گذشته و برنامه ریزی برای جشنواره کتابخوانی رضوی پیگیری شد.
محمدرضا مقدم پاشا ادامه داد: اختصاص طبقه فوقانی مسجد جامع شهر اسحاق آباد جهت تاسیس کتابخانه, قرار داد ساخت کتابخانه در روستای بوژمهران توسط خیرین و همکاری ادارات و سازمان ها در جشنواره کتابخوانی رضوی از دیگر مباحث این جلسه بود.
گفتنی است در شهرستان تازه تاسیس زبرخان سه باب کتابخانه عمومی امام رضا (ع) شهر خرو, شهیدباتر شهر درود و باقرالعلوم(ع) روستای باغشن فعالیت دارند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری آریا
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۳

دکتر عباس امام

( نویسنده، مترجم، و خوزستان پژوه)

مقدمه

طی حدود 20 سال گذشته، استان خوزستان شاهد پیدایش و گسترش نهادهای فرهنگی خودجوش متعددی بوده است. این نهادهای مستقل فرهنگی خوزستانی در زمینه های گوناگونی فعالیت می کنند؛ از کتاب و کتابخوانی، تا شاهنامه خوانی و موسیقی محلی، از گسترش فرهنگ عامه تا تشکل های مرتبط با گردشگری و حفظ و حراست از میراث فرهنگی استان، و از انجمن های قصه خوانی تا گروه های علاقه مند به امور فرهنگی کودکان و نوجوانان. با ظهور شبکه های اجتماعی ارتباطی در همین بازه زمانی، شعاع و عمق اثرگذاری این گونه نهادها بیشتر و بیشتر شده است. جامعه هدف این نهادهای فرهنگی هم جوامع شهری بوده و هم جوامع روستایی، آن هم در سرتاسر استان خوزستان. شمار این تشکل ها در سرتاسر شهر ها و شهرک های خوزستان سر به ده ها مورد می زند و صدها نفر در چارچوب این گروه ها اوقات خود را با مباحث و اقدامات فرهنگی غنا می بخشند. این رویداد ها، نشانه های رشد و بالندگی زندگی بخش هایی از مردم جامعه و ارتقای سبک زندگی فرهنگ-محور است. لازم به ذکر است که تقریبا تمام این نهادهای خودجوش و مردمی با ابتکار و دلسوزی اشخاصی حقیقی شکل گرفته اند و هزینه های گزاف پیگیری اهداف این گونه گروه ها نوعا برعهده بنیانگذاران فرهنگ دوست استان بوده است. با توجه به افتخارآفرینی های برخی از این نهادهای فرهنگی خوزستان در سطح شهرهای استان، کشور، و حتی خارج از مرزهای ایران بجاست تا همگان با تعدادی از این تشکل ها، پیشینه شکل گیری آن ها، بنیانگذاران آن ها و کارنامه عملیاتی ایشان آشنا شویم. ما در پایین به معرفی فقط 10 نهاد از این دست می پردازیم، هرچند این ده نهادپرتلاش، موفق، و پایدار به مثابه مشت هستند نمونه خروار. هدف شناسایی ، شناساندن، و ارجگزاری به فعالان این عرصه ارزشمند و نیز تشویق دیگران به الگوگیری از این نهادها در مشارکت در انجام این امور واقعا عام المنفعه هست. امید است سازمان های فرهنگی ذیربط مسول پشتیبانی از این نهادهای خودجوش مردمی نیز از یاری رساندن شایسته به این نهادها دریغ نکنند تا موجب دلگرمی بنیانگذاران و کاربران خدمات و امکانات این موسسات شوند.

1. کتابخانه تخصصی خوزستان شناسی( اهواز)

این کتابخانه که زیرمجموعه ای است از نهادی خصوصی به نام “کتابخانه علوم ایران” در اهواز واقع شده و فعالیت خود را از سال 1395 آغاز کرده است. “کتابخانه” همچنان که از عنوان ان پیداست مرکزی است برای نگاهداری کتاب ها و نشریات مرتبط با تاریخ، فرهنگ، تمدن، ادبیات و هنر خوزستان. بنیانگذار این کتابخانه آقای خلیل ناصری پور ( با همکاری و همراهی موثر همسرشان سرکار خانم نسرین خضوعی)می باشد که این مرکز فرهنگی را با هزینه شخصی میلیاردی در خیابان 12 شرقی کیانپارس اهواز دایر کرده است. در “کتابخانه”، صدها جلد کتاب درباره خوزستان در فضایی بسیار مناسب گردآوری شده که می تواند مورد استفاده پژوهشگران و مردم عادی قرار گیرد. افزون بر این، این کتابخانه دارای یک سالن سخنرانی نیز می باشد که برای مناسبت های گوناگون فرهنگی درآنجا گردهمایی صورت می گیرد و حضار به سخنرانی شخصیت های صاحب نظر گوش فرا می دهند. “کتابخانه تخصصی خوزستان شناسی” اهواز همچنین تا کنون ده ها دوره ادبی- هنری ( شب شعر، قصه خوانی، ) نیز برگزار کرده است، و برای برخی مناسبت های ملی فرهنگی مانند شب یلدا و امثال( بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و نیز قیصر امین پور) آن برنامه هایی تدارک و به صورتی موفق اجرا کرده است. یادآور می شود که چندی است مدیریت امور فرهنگی این نهاد با همکاری مثمر ثمر شاعر مطرح خوزستانی فردین کوراوند صورت می گیرد که موفق شده است به فعالیت های ادبی کتابخانه حال و هوای تازه ای ببخشد.

کتابفروشی محام ( اهواز)

کتابفروشی مُحام با زیر بنایی بالغ بر 300 مترمربع و داشتن بیش از 70.000 عنوان کتاب و بهره گیری از راهنمایانی کارشناس و با تجربه در زمینه کتاب، توانسته سهم ارزنده ای در پیشرفت فرهنگی و هنری شهر اهواز (نخستین پایتخت کتاب ایران) داشته باشد. انتخاب مُحام به عنوان کتاب فروشی برتر کشور در امر ترویج کتاب خوانی در سال 1394 توسط وزارت فرهنگ و ارشاد، افتخار بزرگی است که این مجموعه به پاس تلاش هایش برای شهر اهواز و استان خوزستان به ارمغان آورده است. کتاب مُحام موضوعات گوناگونی همچون: فلسفه، تاریخ، شعر، هنر و کتب نفیس، داستانی، کودک و نوجوان، روان شناسی، مذهبی، کمک درسی و زبان های خارجه را در مجموعه ی خود گرد آورده است. از دیگر خدمات فرهنگی کتاب مُحام، تهیه و نشر کتابنامه مُحام است. این نشریه که از سال 1389 تا کنون منتشر می شود محلی است برای آشنایی با کتاب های جدید و پیشنهادات راهنمایان محام و معرفی نویسندگان، مترجمان کشور و بویژه هم استانی های عزیزمان. کتاب مُحام همچنین با دعوت از نویسندگان به نام کشور و برگزاری مجالس شعر خوانی و جشن های رونمایی کتاب با حضور نویسندگان و مترجمان، فضایی را برای تبادل نظر خوانندگان و مولفان و گفتگوهای سازنده اهل ادب فراهم آورده است. از کوششگران پرتلاش این تشکل می توان از این افراد نام برد: احمد عبدالحسینی ، کریم فریسات، فرانک پورملکی، حسین ساکیه، و وحید قربانی.

3. انجمن قصه (دزفول)

“انجمن قصه دزفول” ، در سال 1377 توسط افرادی مانند مسعود یامین پور، مهران بقایی، همایون نورعلی پور، حبیب شوکتی نیا و حسن فریدی راه اندازی شد. اکنون سال هاست گرداننده اصلی این تشکل، مهران بقایی است با تنی چند از دیگر یارانش، با کارنامه ای پربار و 23 ساله که گزیده ای از آن فعالیت ها به شرح زیر است:

صدها نشست داستان خوانی و نقد داستان کوتاه ده ها نشست نقد فیلم دعوت و گفتگو با نویسندگان حرفه ای و مطرح ایران به صورت حضوری و غیر حضوری مثل ( قباد آذرآیین ، نعمت نعمتی ، هاشیم حسینی، حبیب باوی ساجد، قاضی ربیحاوی ، ابراهیم گلستان ، عباس معروفی، جهانگیر هدایت، شهلا آبنوس، مظاهر شهامت، ابراهیم دمشناس ، علی باباچاهی) ده ها بزرگذاشت برای نویسندگان و نامداران ادبی ایران و جهان برگزاری همایش ملی و یک روزه ی بزرگداشت ملا محمد تقی ناهیدی دزفولی ده ها رونمایی از کتاب های منتشر شده ی نویسندگان و شاعران محلی انتشار شش شماره فصلنامه ی ( شهرزاد) برگزاری ده ها کنفرانس تخصصی ادبیات داستانی مثل کنفرانس ادبیات جنگ ، مینی مالیسم ، شخصیت های ماندگار داستانی ، نقد ادبی، اسطوره شناسی، روانشناسی و فلسفه ی ادبیات سفر های متعدد ادبی به شهرهای همجوار و برگزاری جلسات مشترک داستان خوانی راه انداری صندوق حمایت از چاپ و نشر راه اندازی واحد کودک و نوجوان برگزاری نخستین کنسرت موسیقی گیتار کلاسیک و فلامینگو دریافت نشان ویژه ی جشنواره ی ملک الشعرای بهار به عنوان انجمن ادبی برتر کشور

کانون فرهنگی- پژوهشی شاهنامه ( دزفول)

این حرکت فرهنگی در آغاز با حرکت خودجوش جمعی از علاقمندان به ادب فارسی با مدیریت زنده یاد مهندس مجید زرکی به صورت نشست های دوستانه، کار خود را آغاز کرد و در ادامه مسیر توانست مجوزهای لازم را از نهادهای فرهنگی شهرستان دزفول چون اداره ارشاد اسلامی و اداره کتابخانه های عمومی کسب نماید و با عنوان “انجمن شاهنامه خوانی شهرستان دزفول” به فعالیت خود ادامه دهد،.با گسترش دامنه فعالیت های انجمن و اقبال عمومی به این جنبش ادبی- فرهنگی، این نهاد با عنوان” کانون فرهنگی پژوهشی شاهنامه شهرستان دزفول” در ساختار سازمان های مردم نهاد به ثبت ملی رسید. با درگذشت شادروان مجید زرکی، این کانون به پشتکار گروهی از یاران نزدیک زنده یاد زرکی( مانند دکتر معافی) با شوق و برنامه ریزی به کار ارزشمند و پایدار خویش ادامه می دهد. برخی از نمونه اقدامات فرهنگی شاهنامه پژوهی و فردوسی شناسی این نهاد بقرار زیر است:

– تلاش در جهت ارتقای سطح فکری، فرهنگی و ادبی جامعه با تمرکز بر بازخوانی، پژوهش، نقد و بررسی متن شاهنامه فردوسی

– آشنا کردن مردم به ویژه نسل جوان با شاهنامه فردوسی.

– ایجاد بستر مناسب در جهت معرفی صحیح شاهنامه به کودکان و نوجوانان.

-برگزاری جلسات مستمر هفتگی در راستای اهداف کانون( حداقل 40 جلسه هفتگی در سال)

– برگزاری همایش، بزرگداشت و سمینارهای فرهنگی و ادبی با موضوعیت شاهنامه و فردوسی (حداقل دو برنامه در سال)

-برگزاری دوره های آموزش شاهنامه خوانی و نقالی.

گروه فرهنگی- گردشگری مهرازی آبادان و خرمشهر( مستقر در آبادان)

این گروه، بیش از یک دهه فعالیت گسترده و پرتوان در زمینه امور فرهنگی حول محور گردشگری آبادان و خرمشهر ( و نیز دیگر شهر های استان خوزستان )دارد. تلاش های پرثمر و جالب توجه این گروه با محوریت مهندس ایمان اسپرغم و برخی همکاران وی از جمله آقای شاهوردی( عکاس و فیلمبردار) و نیز خانم مهندس شیرالی( عکاس با ذوق) صورت گرفته و می گیرد. مهندس ایمان اسپرغم با توان و ذوقی مثال زدنی نزدیک به 20 سال را نیز صرف راه اندازی یک موزه مردمشناسی شخصی بسیار دیدنی درباره فرهنگ آبادان و خرمشهر ( با تکیه بر نگهداری و نمایش اشیای باقی مانده از زمان شکل گیری آبادان و پالایشگاه تاریخی آن) کرده است که جای تحسین بسیار دارد ؛ موزه ای بسیار کوچک که تا کنون مورد بازدید هزاران نفر قرار گرفته است. از ابتکارات فرهنگی گروه مهرازی، راه اندازی گروه های گردشگری در آبادان، خرمشهر، منطقه مینوشهر و سایر نقاط استان در قالب کاروان های خودرویی است که از این نوآوری بسیار استقبال شده است و امید است با رعایت تمامی نکات و مقررات راهنمایی و رانندگی این ابتکار خدای ناکرده به حوادثی ناگوار منجر نشود. آخرین گردشگری کاروانی این گروه با حضور سرنشینان 46 خورو و یک دستگاه اتوبوس در تاریخ 5 تیرماه به شوشتر( به مناسبت روز ثبت جهانی شوشتر) صورت گرفت که طبق گزارشات استقبال از آن هم در آبادان و هم در شوشتر بسیار دیدنی بوده است.

از مهمترین اهداف و عملکرد های این گروه موارد زیر قابل یادآوری است:

تاکید بر تنوع قومی – فرهنگی منطقه به عنوان ظرفیتی کم نظیر در همزیستی مسالمت امیز مردمان محل در بیش از صد سال گذشته تاکید بر بازدید از محله های گوناگون این دو شهر و مناطق اطراف آن ها در راستای جلب توجه به حفظ بافت معماری خاص هردو شهر برای انتقال به نسل های فعلی و آینده آموزش مستقیم و غیر مستقیم مسایل زیستمحیطی توجه به توسعه پوشش گیاهی در منطقه هشدار دهی به نهادهای مربوطه جهت پیشگیری از ویرانی محل ها و مکان های تاریخی و فرهنگی و نیز ابنیه متعلق به شرکت نفت ( نهاد اصلی مسوول شکل گیری این شرکت- شهر تاریخی ایران و منطقه خاورمیانه) کمک به انجام نیکوکاری و توانمتد سازی کودکان و بزرگسالان معلول ارتقای نشاط اجتماعی نسل جوان و خانواده ها به عنوان یکی از مولفه های حیاتی زیست در منطقه ابادان و خرمشهر در دوران بعد از جنگ

سروسایه فکن پارسیان( مسجد سلیمان)

این نهاد از سال 1386 با هدف نقالی و شاهنامه خوانی با همت یک زوج هنری با ذوق و پر توان به نام های آقای اردوان بیرگانی و همسرش خانم فرنگیس قلاوند شکل گرفته است. اردوان و فرنگیس با زمینه آشنایی پیشین خود با سنت “رستم خوانی” تک نفره و مرد -محوردر ایل بختیاری، کوشیدند تا متناسب با نیاز زمانه نوعی نوآوری نمایشی جدید نقالی دونفره و دو جنسیتی را به بوته آزمایش بگذارند. با این نوع اجرا، هم ضرباهنگ جاندارتری گرفت و هم نمایشی تر گردید. اتفاقا، این ابتکار به سرعت مورد استقبال عوام و خواص قرار گرفت. دعوت از این زوج نقال شاهنامه خوان چنان گسترده شد که محافل فرهنگی – هنری بسیاری در سرتاسر کشور خواهان اجراهای تاثیرگذار این دو شدند. حال، در دانشگاه های مختلفی در کشور برنامه اجرا کرده اند و برای شاهنامه خوانی های نوآورانه خود راهی غرب نیز شده اند و دوبار در سوئد هنرنمایی کرده اند؛ بار نخست، در اسفند 1391 و بار دوم در فروردین 1392. همچنین ، در سال 1390 از طرف موسسه پیام سرای فردوسی (تهران) به عنوان “نخستین زوج نقال و شاهنامه خوان” انتخاب شدند. در هرحال، این سبک منحصر بفرد نقالی شاهنامه خوانی که از خوزستان وارد عرصه این هنر شده در حال گسترش هرچه بیشتر در میان علاقه مندان شاهنامه خوانی است. باشد که شاهد موفقیت های هرچه بیشتری نیز برای این زوج هنرمند در خدمت به فرهنگ ملی بومی ایران زمین باشیم.

گروه موسیقی عربی میسان خوزستان

موسیقی عربی در اشکال گوناگون آن، هم در میان هموطنان عرب خوزستانی بسیار پرطرفدار است و هم در میان دیگر ایرانیان غیرعرب زبان. موسیقی با دل و جان هر فرد عربی متناسب با ذوق و سلیقه موسیقایی وی درامیخته است؛ چه روستایی و چه شهری، چه پیر و چه جوان، چه دختر و چه پسر، و خواه در عزا و خواه در عروسی. در چنین زمینه پرمخاطبی بود که تقریبا از سال 1380 گروه موسیقی عربی میسان شکل گرفت؛ گروهی که رهبری آن گاه با نام آقای مهدی سواری شناخته می شود و گاه با نام آقای باسم حمادی. این گروه پرطرفدارعلاوه بر اجرای موسیقی عربی به نمایندگی از مردم عرب خوزستان در جشنواره های مختلف فرهنگی – هنری درسرتاسر کشور به نمایش آداب و رسوم محلی خود از قبیل نصب سیاه چادر پذیرایی از میهمانان( مضیف)، پذیرایی با چای و قهوه عربی، اجرای موسیقی سنتی و رقص های آیینی، پخت غذاهای محلی، نمایش بازی های بومی و محلی عربی نیز می پردازند. برخی از قطعاتی که گروه میسان اجرا نموده عبارتند از : یخلی مالک مالک،مرنی،مرنی اللیل،و من اغلی ناسی و ده ها قطعه مشابه. اگرچه در 20 سال گذشته اعضای نوازنده گروه گهگاه تغییر کرده اند، اما می توان به عنوان مثال از این نوازندگان میسان نام برد: علی البعبید( خواننده)،عادل سلیمانی( نوازنده قانون)، عباس جابری( نوازنده ویولون) ،علی عموری( نوازنده تمپو)،عزیز نیسی( نوازنده دف و دایره زنگی)،احمد سلامات( نوازنده کاسوره)، و چند تن دیگر. ناگفته نماند گروه موسیقی عربی میسان خوزستان تا کنون جوایز بسیاری از جشنواره های استانی و ملی را کسب کرده است؛ مانند جشنواره ملی فجر و چند جشنواره استانی دیگر.

کانون دوستداران شاهنامه (شوشتر)

این نهاد پرکار و پربار، به همت اقای احمد بهداری( کارگردان و بازیگر هنرهای نمایشی ) و همسرش راضیه دشت گلی( دبیر آموزش و پرورش) از سال 78 در شوشتر شکل گرفت. نشست های اولیه کانون تا مدت ها در منازل اشخاص برگزار می شد ولی بعدها با استقبال همگانی به فضای مدارس و محیط های فرهنگی کشیده شد. با تاکید خاص گروه بر گسترش شاهنامه خوانی و نقالی رده های سنی گوناگون، این نهاد موفق شد تا با کشف استعدادهای بسیاری در این زمینه به پرورش آن ها اقدام کند. از سال 1380 به بعد، گروه گردهمایی های سالانه و ادواری متعددی در شوشتر و شهرک های اطراف آن ( از جمله جنت مکان و لنگر) برگزار کرده، اساتید نامدار شاهنامه شناس را از استان و کشور به محل دعوت کرده تا هم آموزه های خود در این زمینه را به علاقه مندان منتقل کنند و هم شاهد هنرنمایی های رده های سنی گوناگون دوستداران مکتب شاهنامه باشند. از ابتکارات جالب توجه گروه احمد بهداری از سال 1388 به این سو، پرورش نقالان شاهنامه خوان نونهال بوده است به گونه ای که تا کنون دست کم 25 نقال نونهال کودک و خردسال توسط این نهاد به جامعه معرفی شده، در جشنواره های ذیربط کشوری شرکت نموده و مقام های عالی اجرا را به دست آورده اند. برخی از این نونهالان پسر و دختر از 3-4 سالگی آموزش مهارت های شاهنامه خوانی می بینند و در عرض 3 تا 4 ماه اجراهای رسمی 10 دقیقه ای برپا می کنند. از دیگر اقدامات این گروه، ارتباط ارگانیک ، سازنده و موثر با دیگر نهادهای مشابه در سطح شهرهای استان و کشور بوده است. همچنین، با تلاش های کانون دوستداران شاهنامه در شوشتر در سال 1393 خانه نقالی شاهنامه خوانی خوستان در این شهر راه اندازی شد که هرچند تا کنون با مشکلات مالی بسیاری روبرو شده اما با هزینه های گزافی که ظاهرا شخص جناب بهداری تقبل کرده اند با توان و تلاش و امید به پیش می روند.

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هندیجان

این نهاد پرتلاش با کوششی جمعی (و با نقش محوری خانم زینب موسوی) توانسته تا کنون در زمینه فرهنگ عامه و قصه گویی در سطح شهر و روستاهای هندیجان، خوزستان، و ایران افتخارآفرینی های بسیاری را به نام خود ثبت کند. خانم زینب موسوی پیشینه و کارنامه خود و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هندیجان را این گونه تشریح می کند:

آغازین روزهای فصل پاییز 63 بود که بهترین قصه گوی عالم مرا به این جهان افزود تا یک قصه به بیشمار قصه های عالم اضافه شود.زینب موسوی هستم. مروج فرهنگ- قصه گویی عاشق- شعله های متل ها و قصه هایی کودکی همواره در جانم شعله می کشید تا به سال 1386کانون پرورش فکری کودکان ونوجواان وارد شدم. بستری ناب برای من تا با دنیای سحرآمیز قصه ها آشناتر شوم. در کانون پرورش فکری بود که نسبت به ارزش های تربیتی کانون پرورش فکری و اهدافی که در لوای آن به عنوان یک چارچوب می توان استفاده کرد آگاه شدم.این آگاهی با آن جوهره ی وجودی مرا به این تکاپو انداخت که در کنار همکاران ناب کانون پرورش فکری قصه گویی را در خانه و خانواده ها روشن کنیم. به همین منظور پا را از قصه گویی برای کودکان و نوجوانان -که هماره از منابع مختلفی چون متون کهن ایرانی گرفته تا قصه های بومی و محلی انتخاب می شد- فراتر گذاشتیم . با هدف آگاهی بخشی به خانواده ها برنامه های قصه های محلی مختلفی در سطح شهرستان برای خانواده ها برگزار کردیم چرا که معتقدم اگر بزرگترها شیرینی لحظه ی شنیدن قصه ها در کودکی شان را به خاطر آورند نسبت به قصه گفتن برای فرزندانشان متقاعدتر می شوند.و همین گونه هم بود . برنامه های “قصه های هندیونی” ما در کانون پرورش فکری هر ساله با حال و هوایی شیرین تر اجرا می شد و استقبال خانواده ها بیشتر . در آخرین ویژه برنامه ی “قصه های هندیونی” که زمستان 98 برگزار شد جمعیتی بالغ بر 500 نفر به سالن 200 نفری شهر برای حضور در برنامه آمدند که خود حکایت از اثرگذاری برنامه های متوالی این سال ها دارد. قصه از بهترین معجون هایی هستند که کانون خانواده را تلطیف می کنند . در این هیاهوی زندگی معاصر قصه به زیبایی می تواند اعضای خانواده را به هم پیوند داده و حالی خوش ، صمیمیت و گرما را به خانواده هدیه دهد. با این اعتقاد من که به لطف خداوند در جشنواره های متعدد استانی، منطقه ای و کشوری قصه گوی منتخب می شدم به فکر افتادم تا از دروازه ی موبایل هایی که حالا از نافذترین وسایل زندگی معاصرند؛ این فرهنگ را به دنیای خانواده ها وصل کنم. بدین تیب با مشارکت دخترم هانا کانال قصه را در فضای مجازی تشکیل دادم و با تولید پادکست های قصه و اشتراک گذاری بین خانواده ها تلاش کردیم هم بر نگاه خانواده ها اثر بگذارم و هم تورجادویی قصه ها را بر سر کودکان و نوجوانان کشم.

(کانال قصه من از آبان 97 به مناسبت هفته ی کتاب و کتابخوانی قصه ی خود را آغاز کرد و تا کنون 138 پادکست قصه ساخته و به اشتراک گذاشته ام). در ادامه این اقدامات ، به اجرای قصه های محلی هندیجانی با استفاده از پوشش ، گویش و با بهره گیری از سایر شاخصه های فرهنگ بومی مان همچون غذاها، بناهای قدیمی و جاذبه های گردشگری،آداب و رسوم، عروسک محلی،صنایع دستی و ...پرداختم. در اصل، قصه ها دریچه هایی برای معرفی اصالت و فرهنگ بومی گذشتگان مان به کودکان امروز شدند و همچنین تلنگری برای یادآوری و خاطره بازی کودکان دیروز. لطف خداوند با من همراه شد تا این قصه ها را به قاب تلویزیون برده و با قصه گویی بومی برای برنامه ی “گاخونه ” شبکه استانی خوزستان تلاش بیشتری برای ترویج فرهنگ قصه گویی در بین خانواده ها داشته باشم.چاپ کتاب “پیرزن و کره الاغ” از قصه های بومی محلی هندیجانی و نشر یک حلقه سی دی از قصه های مورد نظر برای کودکان از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان نوجوانان به سال 1393، چاپ کتاب “بِیگک عصاره ی فرهنگ هندیجان” به سال 1399، چاپ کتاب “شیرین تر از رطب-قصه های محلی هندیجان” -اثر مشترک بنده و آقای ابراهیم قنواتی_به سال 1400 تالیفات اینجانب برای احیا، معرفی و رونق فرهنگ بومی در بین کودکان، نوجوانان و سایر علاقمندان به وادی فرهنگ می باشد. به علاوه توفیق احیا عروسک بومی هندیجانی که به ثبت ملی نیز رسیده است از عنایات بهترین قصه گوی عالم به من حقیر بوده تا در این راه پرشور و پر افتخار قدمی برداشته باشم.

انجمن دوستداران میراث فرهنگی امیدیه

با توجه به عدم وجود پیشینه یک تشکل مردم – نهاد مرتبط با امور میراث فرهنگی در منطقه امیدیه و مناطق اطراف آن تا دهه 1390، باید گفت افتخار تشکیل چنین سازمانی به آقای عباس حیاتی تعلق می گیرد. آقای حیاتی که اکنون دبیر بازنشسته آموزش و پرورش شهرستان امیدیه می باشند، با توجه به علاقه شدید خود به عالم تاریخ،ادبیات، فرهنگ، و هنر ایران،خوزستان، امیدیه، و نیز روستاها و عشایر و طوایف آن به تدریج از میانه دهه 1370 اقدام به انجام فعالیت های خود جوش فرهنگی برای حفظ و حراست از ظرفیت های فرهنگی محل در ابعاد گوناگون کرد. از جمله فعالیت های فرهنگی آقای حیاتی، تهیه و تدوین تدوین چندین جزوه تحقیقاتی درباره نسب شناسی عشایر ساکن منطقه ، چاپ یکی دو کتاب تاریخی ذیربط، تدوین چند کتاب دیگر( که در مراحل مختلف آمادگی برای چاپ و نشر هستند)، تهیه زندگینامه و و صیت نامه های شهدای امیدیه در سال های دفاع مقدس، برپایی چندین نمایشگاه گردشگری و میراث فرهنگی( از جمله نمایشگاه وسایل و ادوات مورد استفاده مردم امیدیه در 50 سال گذشته) قابل طرح می باشند. از دیگر حساسیت های حیاتی ، توجه به مسایل دیگر نقاط خوزستان می باشد که به همین دلیل همواره در تلاش بوده اند تا با دیگر افراد و نهادهای مرتبط با خوزستان شناسی و خوزستان پژوهی ارتباط تنگاتنگ برقرار کنند و زمینه تبادل اطلاعات و تعامل هدفمند برای خدمات رسانی فرهنگی هرچه بیشتر به مردم امیدیه را فراهم کنند.

برای یکایک بنیانگذاران و دست اندرکاران این 10 نهاد مردمی خودجوش،پرتلاش،و موفق خوزستانی آرزوی دستیابی به موفقیت های هرچه بیشتر در آینده دارم.

لینک خبر :‌ خورنا
خبرهای کوتاه 12 تیر
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۲

به گزارش خبر گزاری صدا و سیما مرکز گیلان؛عزم جدی شیلات برای حفظ ذخایر ماهیان دریای خزر
250 هزارقطعه انواع بچه ماهی استخوانی دررود خانه های منتهی به دریای خزر در منطقه چمخاله و لنگرود رودخان شهرستان لنگرود رها سازی شد.
***************************************************************************************
پایان برداشت پیله ترابریشم در املش با درآمد میلیونی نوغانداران
مدیرجهاد کشاورزی املش گفت:این نوغانداران با پرورش دوماهه ی 181 جعبه تخم نوغان توانستند 6 هزار و 500 کیلوگرم پیله تربه ارزش 910میلیون تومان تولید کنند.
***************************************************************************************
نشستی برای توسعه فرهنگ کتابخوانی
فرماندار رشت درنشست انجمن کتابخانه های عمومی این شهرستان گفت: باید با راه اندازی اتوبوس سیار در مناطق بدون کتابخانه و استفاده ازمکان های خالی شهرداری و کمک خیران برای افزایش فرهنگ کتاب و کتابخوانی استفاده کرد.
****************************************************************************************
آخرین راهکار های پیشگیری ازمصرف مواد مخدردرجلسه شورای مبارزه با مواد مخدرآستارا بررسی شد. فرماندار آستارا در این نشست گفت: سرمایه گذاری درحوزه ورزش برای کاهش آسیب های اجتماعی به ویژه ی کاهش مصرف اعتیاد ضروری است.
****************************************************************************************
و کشف 7 دستگاه استخراج ارز دیجیتال در رودسر
فرمانده انتظامی رودسرگفت: این دستگاه ها به ارزش 70 میلیون تومان دربازرزسی منزل فردی این شهرستان کشف شد. متهم 49 ساله به مراجع قضائی معرفی شد.

کد ویدیو
دانلود

فیلم اصلی

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
در آیینی کتابفروشی پاتوق کتاب کازرون با حضور مسوولان و فعالان فرهنگی کازرون افتتاح شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۲ سایت های دیگر : کازرون نما خبرگزاری حوزه

به گزارش سرویس فرهنگی شیرازه ، در آیینی کتابفروشی پاتوق کتاب کازرون با حضور مسوولان و فعالان فرهنگی کازرون افتتاح شد.

حجت الاسلام و المسلمین صباحی امام جمعه کازرون در این مراسم با ابراز خوشحالی از این اتفاق مبارک گفت: یکی از حسرت هایی که همیشه به دل ما بود کتابفروشی میدان شهدا بود که در دوره ای جوابگوی بسیاری از نیازهای فکری و فرهنگی شهرستان بود و توسط ناحیه مقاومت بسیج شهرستان اداره می شد لذا پس از بازسازی میدان شهدا و تخریب این مرکز فرهنگی با این که وعده جایگزینی این کتابفروشی در همان میدان شهدا را داده بودند ولی این وعده محقق نشد و کازرون از آن زمان تا کنون محروم از کتاب فروشی بوده است.

وی در ادامه افزود: امروز الحمدلله خوشحالیم که به برکت تدبیری که مدیریت محترم حوزه علمیه در ساخت این مجموعه ی فروشگاه ها داشت، حسرت ما برطرف شد و خوشحالی برای ما فراهم شد و شاهد این افتتاح امیدوار کننده هستیم.

امام جمعه کازرون با اشاره به این واقعیت که روحانیت و فعالان فرهنگی شهرستان تا پیش از راه اندازی این کتابفروشی، محروم از بسیاری از ابزارهای لازم جهت اثرگذاری واقعی در ساخت و ارتقای فرهنگی شهرستان بودند گفت: ما مثل پزشکی بودیم که داروخانه نداشتیم؛ در مقابل مراجعه مردم، پیشنهاد نقدی برای پاسخ گویی به سوالات شان نداشتیم و بیش ترین هنری که داشتیم این بود که از کتاب خانه های شخصی مان به این عزیزان کتاب امانت می دادیم که ان شاء الله با راه اندازی این کتاب فروشی بسیاری از امکانات برای ما فراهم خواهد شد.

حجت الاسلام و المسلمین صباحی با اشاره به رفیت ها توان مندی هایی که در شهرستان جهت گسترش نشر کتاب و فرهنگ کتابخوانی وجود دارد خطاب به مسوولین و فعالان فرهنگی کازرون افزود: باید در زمینه کتابخوانی فرهنگ سازی مناسب در شهرستان کازرون شکل بگیرد و باید از هر ظرفیتی برای ترویج کتاب و کتاب خوانی استفاده کنیم که عملی شدن این کار مستلزم مقید بودم مسئولین فرهنگی و نخبگان این شهرستان به کتابخوانی است.

امام جمعه کازرون با اشاره به تلاش های دیگری که در راستای گسترش فرهنگ کتابخوانی در حال شکل گیری است، گفت: در تلاش هستیم تا برای دسترسی بهتر روستاها و شهرهای شهرستان کازرون با همکاری نهاد کتابخانه های عمومی استان فارس ، کتابخانه سیاری راه اندازی کنیم که پیگیری های آن صورت پذیرفته و نیازمند مشارکت خیرین است تا این کار ارزشمند هم شکل بگیرد و بتوانیم قدم دیگری را جهت گسترش فرهنگ کتابخوانی برداریم.

وی در پایان با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در بحث کتاب و کتاب خوانی گفت: وقتی نظرات مقام معظم رهبری مدظله العالی را درباره کتاب و کتاب خوانی مطالعه می کنیم، می بینیم که به بسیاری از نظرات ایشان و یا همه نظرات ایشان عمل نشده است و این مایه شرمساری است.

به گفته امام جمعه کازرون، این که ما می گوییم وای اگر خامنه ای حکم جهادم دهد و شعار می دهیم، خب عرصه ترویج فرهنگ کتابخوانی حکم جهاد از جانب ایشان دارد، استفاده از کالای ایرانی حکم جهاد از جانب ایشان دارد، فرزند آوری هم همین طور؛ حتما که نباید که جنگ باشد تا با سلاح و کلاشینکوف به جهاد بپردازیم، این یکی از مهم ترین عرصه های جهاد در این باره بوده و نیازمند تلاش شبانه روزی ما است.

وی ادامه داد: امروز احساس می کنیم با راه اندازی این کتابفروشی یک مقدار در مسیر توبه و جبران گناه کم کاری در بحث فرهنگ کتاب خوانی قدم برداشتیم و امیدواریم که با کمک همه نهادهای فرهنگی و مردم عزیزمان، این کار با قوت هرچه بیشتر ادامه پیدا کند.

محرومیت کازرون از کتابفروشی خوشایند نبود

حجت الاسلام و المسلمین اسلامی مدیرعامل شرکت فروشگاه های زنجیره ای پاتوق کتاب در آیین آغاز به کار رسمی پاتوق کتاب کازرون با اشاره به روند شکل گیری فروشگاه های پاتوق کتاب گفت: منشا شکل گیری فروشگاه های پاتوق کتاب، دو جمله از مقام معظم رهبری مدظله العالی است که اشاره به لزوم راه اندازی فروشگاه های زنجیره ای کتاب داشتند و دیگری هم فرمودند که چه خوب بود که مثل هر سوپرمارکتی که ابتدای هر کوچه است، یک کتابفروشی هم باشد.

وی افزود: در طی بررسی پیرامون دلایل کم بودن سرانه کتاب خوانی در کشور، یکی از مهم ترین دلایل این افت را فقدان دسترسی مناسب و سریع به کتاب ارزیابی شد و با این نگاه و انگیزه آغاز به راه اندازی فروشگاه های زنجیره ای پاتوق کتاب کردیم.

مدیرعامل پاتوق کتاب کشور با اشاره به وعده رهبر انقلاب به مجموعه پاتوق کتاب، گفت: وعده ای مقام معظم رهبری به ما دادند و اون هم این که فرمودند هر وقت در همه استان ها، فروشگاه را راه اندازی کردید، من با مجموعه پاتوق کتاب دیداری خصوصی خواهم داشت که متاسفانه با این که در برخی از شهرستان ها هم جدای از مراکز استانی، فروشگاه های ما راه اندازی شده است ولی هنوز موفق به برقراری در همه استان ها نشده ایم.

وی با اشاره به اتفاقات خوبی که در بازار نشر افتاده است افزود: الحمدلله در حوزه نشر اتفاقات خوبی افتاده است و هنر به کمک معارف دینی آمده و تولیدات فراوانی ایجاد شده است لذا در کنار سایر تولیدات فاخر و برجسته ایرانی و خارجی، به راحتی می توانیم کتاب های مناسبی را در اختیار هموطنان عزیزمان قرار دهیم.

حجت الاسلام اسلامی با تقدیر از همت حوزه علمیه و امام جمعه محترم در ایجاد این مکان و پیگیری ها و تلاش های جهادی حجت الاسلام صنعتی جهت راه اندازی پاتوق کتاب کازرون گفت: کازرون یک شهر مذهبی، فرهنگی، باستانی و با تاریخچه است لذا جای ناراحتی داشت که کازرون با چنین رتبه ای در تاریخ و فرهنگ امکان کتابفروشی و نشر فرهنگ محروم باشد لذا حمایت و توجه متولیان فرهنگ را به این کار ارزشمند خواستاریم.

به گفته مسئول فروشگاه های زنجیره ای پاتوق کتاب، ترویج نذر و هدیه کتاب از جمله مهم ترین کارهایی است که برای حمایت از این تلاش فرهنگی، می توان انجام داد.

کتابفروشی یکی از مهم ترین نیازها دهه های اخیر فرهنگی کازرون بود/ از فرهنگ سازترین مسوول شهرستان در بحث کتابخوانی تقدیر خواهیم کرد

حجت الاسلام مهدی صنعتی، مدیر کتابفروشی پاتوق کتاب کازرون در رابطه با ضرورت افتتاح چنین فروشگاهی در کازرون گفت: از جمله مهم ترین نیازهای فرهنگی کازرون در دهه های اخیر، وجود یک کتابفروشی واقعی جهت پاسخ به نیازهای مختلف مردم شهرستان کازرون بود که بحمدالله با همکاری و مساعدت دلسوزانه مدیریت محترم مدرسه علمیه کازرون و شرکت فروشگاه های زنجیره ای پاتوق کتاب کشور راه اندازی شد.

وی با اشاره به لزوم همراهی همه نهادها و مسوولین فرهنگی شهرستان با این رویداد نوپای فرهنگی، تداوم این اتفاق مبارک را ضروری و حیاتی دانست و گفت: ظرفیت ایجاد شده، جدای از آن که بر آمده از یک نیاز واقعی در شهرستان کازرون است و به امید خدا با یاری مردم اصیل و فرهنگ دوست کازرون به مسیر رشد خود ادامه خواهد داد، نیازمند حمایت و جهت دهی های مسوولین فرهنگی شهرستان هم است و در این مسیر، قطعا از مسوولینی که بیشترین تلاش را جهت گسترش فرهنگ کتابخوانی داشته باشند تقدیر خواهیم کرد.

این فعال فرهنگی افزود: برنامه های متعددی را با محوریت کتاب، نویسندگان کازرونی و... برنامه ریزی کرده ایم که به مرور اطلاع رسانی خواهیم کرد.

حجت الاسلام صنعتی با دعوت از همه اصحاب فرهنگ و هنر جهت ارتقای جایگاه این کتاب فروشی گفت: بی شک این کتابفروشی نوپا، نیازمند همراهی و همدلی اصحاب فرهنگ و هنر شهرستان اس و در این مسیر دست یاری آنان را می فشاریم و از نقطه نظرات شان استفاده خواهیم کرد.

مدیر پاتوق کتاب کازرون در پاسخ به این سوال که آیا این کتاب فروشی زیرمجموعه مدرسه علمیه کازرون است گفت: پاتوق کتاب کازرون از مجموعه فروشگاه های زنجیره ای شرکت پاتوق کتاب است که در مسیر راه اندازی از حمایت های فراوان و دلسوزی های مدیر محترم حوزه و امام جمعه محترم شهر کازرون بهره مند شده است و در ادامه نیز خواهد بود لکن هیچ ارتباط سازمانی با مدرسه علمیه کازرون ندارد.

لازم به ذکر است پاتق کتاب کازرون صبح ها از ساعت 9 تا 13 و عصر ها از ساعت 18 تا 22 آماده خدمت رسانی به همشهریان عزیز است و به مدت ده روز از تاریخ یکم تیرماه کتاب های خود را با تخفیف بیست درصدی به مخاطبان خود ارائه می دهد.

انتهای پیام/ح

لینک خبر :‌ شیرازه
همزمان با آغاز یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی نشست قصه گویی از کتاب 10 قصه از امام زمان (ع) به همت کتابخانه مجتمع فرهنگی شاهین دژ برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۲

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی آذربایجان غربی، همزمان با آغاز یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی در کتابخانه های عمومی سراسر کشور، نشست قصه گویی از کتاب 10 قصه از امام زمان (ع) نوشته فریبا کلهر از منابع این دوره از جشنواره با حضور کتابدارانی از استان آذربایجان غربی، اصفهان و استان فارس در بستر فضای مجازی برگزار شد.

در این نشست کویستان درویشی، کتابدار کتابخانه ملت شهرستان تکاب به بیان داستان خواستگاری ؛ آرام محمودی، کتابدار کتابخانه مجتمع فرهنگی مهاباد به بیان داستان بانویی به نام ملیکه ؛ زهره جمشیدی، کتابدار کتابخانه سردار شهید کاظمی نجف آبادبه بیان داستان خبری که راست بود ؛ راضیه رهایی، کتابدار کتابخانه خاتم الانبیای شهرستان رونیز به بیان داستان آخرین رابط و رقیه میرزایی، کتابدار کتابخانه مجتمع فرهنگی شاهین دژ به بیان داستان دل تنگ از مجموعه داستان های این کتاب پرداختند.

در پایان جلسه ضمن بیان توضیحاتی پیرامون جشنواره کتابخوانی رضوی، کتابداران از مردم و علاقمندان حاضر در جلسه برای شرکت در مسابقات کتابخوانی رضوی و تعامل هرچه بیشتر با کتابخانه ها دعوت کردند.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
نشست جمع خوانی کتاب چشمه های بهشت به همت کتابخانه مجتمع فرهنگی شهرستان شاهین دژ در بستر فضای مجازی برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۲

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی آذربایجان غربی، همزمان با آغاز یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی در کتابخانه های عمومی سراسر کشور، نشست جمع خوانی کتاب چشمه های بهشت نوشته هادی زاهدی از منابع برگزیده این دوره از جشنواره به همت کتابخانه مجتمع فرهنگی شاهین دژ با حضور کتابداران و مسئولان کتابخانه های عمومی سراسر کشور برگزار شد.

پری فرجی افشار، رئیس اداره کتابخانه های شهرستان شاهین دژ گفت: جشنواره کتابخوانی رضوی فرصتی است که طی آن نهاد کتابخانه های عمومی کشور امکان دسترسی به منابع رضوی را فراهم کرده و علاقه مندان می توانند با حضور در فضای مجازی و کتابخانه ها از این منابع استفاده کنند.

فرجی افشار افزود: مسابقات کتابخوانی در چند رده سنی کودک، نوجوان و جوان و بزرگسال برگزار می شود و علاقه مندان می توانند هم به صورت فردی هم به صورت خانوادگی در این مسابقات شرکت کنند. جشنواره امسال به دلیل بیماری کرونا و محدودیت های حاصل از آن در بستر فضای مجازی برگزار می شود. جشنواره کتابخوانی رضوی فرصت خوبی است تا علاوه بر پرکردن اوقات فراغت در ایام کرونایی با زندگی و حیات اهل بیت (علیه السلام) آشنا شویم و خود را به سبک زندگی رضوی نزدیک کنیم.

در پایان نشست، ضمن بیان توضیحاتی پیرامون جشنواره کتابخوانی رضوی، کتابداران و مسئولان کتابخانه ها از مردم و علاقمندان حاضر در جلسه برای شرکت در مسابقات و تعامل هرچه بیشتر با کتابخانه ها دعوت کردند.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۲

دیدار مسئول کتابخانه های عمومی شهرستان بردسکن با امام جمعه محترم

دیدار مسئول کتابخانه های عمومی شهرستان بردسکن با امام جمعه محترم

جناب آقای زارعی ریاست محترم کتابخانه های عمومی شهرستان بردسکن با حضور در دفتر امام جمعه با حجه الاسلام والمسلمین امینی امام جمعه محترم شهرستان بردسکن دیدار و گفتگو نمودند. در این دیدار جناب آقای زارعی گزارشی از فعالیت کتابخانه های عمومی سطح شهرستان ارائه نمود.

لینک خبر :‌ شورای سیاستگذاری ائمه جمعه
نشست تحلیل و بررسی کتاب کد24 با حضور حبیب احمدزاده، نویسنده اثر، به همت اداره کل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۲ سایت های دیگر : لیزنا خبرگزاری جمهوری اسلامی

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه، در ادامه سلسله نشست های سینما کتاب، نشست تحلیل و بررسی کتاب کد 24 نوشته حبیب احمدزاده به همراه اکران مستند گفتگو با سایه با حضور نویسنده اثر، روز دوشنبه 14 تیرماه به همت اداره کل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه در سالن کتابخانه عمومی امیرکبیر برگزار می شود.

اکران مستند گفتگو با سایه از ساعت 16 آغاز می شود و بعد از آن، تحلیل و بررسی کتاب و مستند از ساعت 17:30 ادامه پیدا می کند. به دلیل محدودیت ظرفیت جهت رعایت پروتکل های بهداشتی ثبت نام برای حضور در این نشست از طریق شماره 9128329399 انجام می شود و بخش تحلیلی برنامه از اینستاگرام اداره کل کتابخانه های عمومی به نشانی kermanshahplir@ به صورت زنده پخش می شود.

گفتنی است، چاپ دوم کتاب تحقیقی حبیب احمدزاده درباره بوف کور به فاصله کمی از اتمام چاپ اول آن در فروردین ماه سالجاری، وارد بازار نشر شده است. عنوان این کتاب که حاصل هفت سال تحقیق حبیب احمدزاده، محقق و نویسنده ایرانی است، در چاپ دوم از گفتگو با سایه به کد 24 یا بوف کور چگونه ساخته و پرداخته شد؟ تغییر کرد و هم اکنون در کتابخانه های عمومی و کتابفروشی ها در دسترس علاقه مندان به ادبیات ایران قرار گرفته است.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
جلسه انجمن کتابخانه عمومی شهر فین با حضور بخشدار و سایر اعضای انجمن برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۲

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان هرمزگان، جلسه انجمن کتابخانه عمومی فین با حضور غلامرضا رفیعی، بخشدار؛ محمود ذاکری، رئیس شورای اسلامی شهر؛ سینا ترابی زاده، نماینده شهردار و معصومه بازه، مسئول کتابخانه فاطمه نعمت زاده فین در بخشداری برگزار شد.

غلامرضا رفیعی، بخشدار فین با اشاره به جایگاه و نقش ویژه کتابخانه های عمومی بیان کرد: کتابخانه های عمومی به عنوان پایگاه فرهنگی، آموزشی و اجتماعی در کاهش آسیب های اجتماعی و ایجاد جامعه ای پویا، فعال و کارآمد نقش بسزایی دارند.

بخشدار تاکید کرد: با توجه به شرایط حاکم بر جامعه و شیوع بیماری کرونا آسان سازی دسترسی عموم مردم به کتاب از اهمیت بالایی برخوردار است و با به کارگیری اقدامات خلاقانه و علمی در جهت آرامش روحی و روانی افراد جامعه می توان گام های موثر و مهمی در ترویج فرهنگ کتابخوانی برداشت.

محمود ذاکری، رئیس شورای اسلامی شهر فین با تاکید بر اهمیت و گرامیداشت عید غدیر، بیان کرد: در روز غدیر ولایت اسلامی تجسم پیدا کرد و بدون تعیین و تبیین این مساله دین ناقص می ماند و به همین دلیل است که نعمت اسلام بر مردم تمام شده است. کتابخانه می تواند نقش موثری در گرامیداشت این روز داشته باشد.

در ادامه معصومه بازه، مسئول کتابخانه فاطمه نعمت زاده فین به ارائه گزارشی از برنامه های فرهنگی انجام شده توسط کتابخانه پرداخت و اعضا به بیان راهکار و پیشنهاد در جهت رفع موانع و مشکلات ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی پرداختند.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
نشست مجازی یاریگران زندگی، پیشگیری از اعتیاد همزمان با هفته مبارزه با مواد مخدر در کتابخانه مرکزی اردبیل برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۲ سایت های دیگر : شهرخوان

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان اردبیل، نشست مجازی یاریگران زندگی، پیشگیری از اعتیاد همزمان با هفته مبارزه با مواد مخدر با حضور بهمن عالی زاده، استاد دانشگاه های اردبیل و جمعی از علاقه مندان این حوزه در کتابخانه مرکزی اردبیل برگزار شد.

عالی زاده در این نشست با اشاره به اثرات سوء مواد مخدر در حوزه های محتلف، روانشناختی و اجتماعی، گفت: در بعد روانشناختی، اعتیاد موجب بروز اضطراب، افسردگی، خشونت و بی خوابی می شود که این عوامل در حوزه های اجتماعی نیز موجب عدم برقراری ارتباط موثر می شود.

وی به تاثیر مستیم اعتیاد بر روی بدن انسان اشاره کرد و افزود: علاوه بر تاثیرات این ماده مخرب در حوزه های زندگی اجتماعی، فردی و خانوادگی افراد، موجب بروز درد های بدنی، تحلیل عضلانی و انعطاف پذیری ضعیف مفاصل می شود.

استاد دانشگاه های اردییل در ادامه سخنان خود، انجام ورزش های مستمر و مداوم را یکی از راهکار های مهم و پیشگیرانه برای جلوگیری از گرایش اقشار مختلف به ویژه جوانان به اعتیاد دانست و خاطرنشان کرد: ورزش با تقویت قدرت حافظه و انعطاف پذیری و استقامت بدن موجب تقویت فکری و روحی انسان می شود و از گرایش به سوی مواد مخدر جلوگیری می کند.

بهمن عالی زاده در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تاثیر روانشناختی ورزش در کنترل اضطراب و افسردگی و تخلیه عصبی، تصریح کرد: ورزش با انتقال اکسیژن و خون رسانی به مغز تاثیر معناداری در کاهش اضطراب داشته و موجب تخلیه هیجانات درونی می شود.

وی تقویت مهارت برقراری ارتباط موثر و غلبه بر ترس از شکست را از مزایای ورزش دانست و گفت: خانواده ها و نهاد های اجتماعی باید برای مقابله با گرایش جوانان به اعتیاد، بستر های لازم برای تشویق و ترغیب جوانان به ورزش را فراهم کنند.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
همزمان با هفتم تیر ماه نشست کتاب خوان تخصصی ویژه بزرگداشت شهید بهشتی به میزبانی کتابخانه عمومی آیت الله شریعت شهرستان فلاورجان برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۲

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان اصفهان، همزمان با هفتم تیرماه و شهادت آیت الله بهشتی و 72 تن از اعضای حزب جمهوری، نشست کتاب خوان تخصصی ویژه بزرگداشت شهید بهشتی به میزبانی کتابخانه عمومی آیت الله شریعت شهرستان فلاورجان برگزار شد. در این نشست 4 عنوان کتاب معرفی شد.

مریم توکلی، مسئول کتابخانه امام خمینی به معرفی کتاب تاریخ شفاهی زندگانی و مبارزات شهید آیت الله دکتر بهشتی نوشته امامعلی شعبانی پرداخت و گفت: این کتاب با استفاده از منابع مکتوب و شفاهی، زوایای متعدد شخصیت شهید بهشتی را معرفی و جایگاه اندیشه و عملکرد او را در ابعاد مختلف تحولات سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و ... بیان می کند.

زهرا معنوی، مسئول کتابخانه شهید مطری ایمانشهر در معرفی کتاب بهشتی از زبان بهشتی تحقیق و تنظیم فرامز شعاع حسینی، بیان کرد: این کتاب به بیان جنبه های مختلف زندگی شهید بهشتی از زبان خود او می پردازد؛ برای تدوین این اثر از تمام مکتوبات و بیانات منتشر نشده شهید بهشتی استفاده شده است که از طریق مرکز حفظ آثار ایشان در دسترس نویسنده قرار گرفت و همچنین به جراید و نشریاتی که در مورد ایشان مطلبی نوشته یا صحبت هایشان را منتشر کرده، مراجعه و به شکل خاطرات چاپ شده است.

عباس شفیعی، مسئول کتابخانه پیامبر اعظم(ص) کلیشاد کتاب شهید بهشتی اثر ناصر طاهرنیا را معرفی کرد و گفت: این کتاب دربردارنده زندگی نامه شهید بهشتی است که به گونه داستان روایی بازگو شده و با سالشمار زندگی شهید بهشتی آغاز و با شهادت ایشان به پایان می رسد.

شهیده مردای، مسئول کتابخانه فجر قهدریجان در معرفی کتاب نقش آزادی در تربیت کودکان اثر شهید بهشتی، بیان کرد: این کتاب شامل یازده گفتار و نوشتار از دکتر بهشتی در مورد مسائل تربیتی است و به بیان نقش مدیر و معلم در تربیت کودکان می پردازد. این کتاب در کار آموزشی و تربیتی برای معلمان، مربیان و اولیای دانش آموزان بسیار سودمند است.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
مدیران کل کتابخانه های عمومی و فنی حرفه ای خراسان جنوبی با هدف توسعه همکاری ها در جهت توسعه کتابخوانی و ارتقای توانمندی افراد جامعه با یکدیگر دیدار و گفتگو کردند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۲

به گزارش روابط عمومی کتابخانه های عمومی استان خراسان جنوبی، محمود حاجی و محمد علی عرب، مدیران کل کتابخانه های عمومی و فنی حرفه ای استان با هدف توسعه همکاری ها در جهت توسعه کتابخوانی و ارتقای توانمندی افراد جامعه با یکدیگر دیدار و گفتگو کردند.

در این جلسه مدیرکل کتابخانه های عمومی استان بیان کرد: امروزه کتابخانه های عمومی به یک پایگاه اجتماعی فرهنگی مبدل شده اند و آموزش مهارت های مختلف به کاربران کتابخانه ها در دستور کار این اداره کل قرار گرفته است. ارتقای فرهنگ کتابخوانی و افزایش سطح دانش افراد جامعه می تواند به توسعه کارآفرینی نیز کمک کند.

عرب، مدیرکل فنی حرفه ای استان نیز از آمادگی این اداره کل جهت راه اندازی خانه های مهارت در کنار کتابخانه های عمومی روستایی خبر داد و گفت: با توجه به رسالت مشترک دو دستگاه در جهت ارتقای سطح مهارت و توانمندی افراد جامعه، همکاری دو اداره کل می تواند تاثیر به سزایی در جهت نیل به اهداف تعیین شده داشته باشد.

همکاری در جهت برگزاری مسابقات کتابخوانی از دیگر مباحثی بود که در این جلسه مورد بررسی گرفت.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
مدرس کارگاه آموزشی معرفی و مرور کتاب در اداره کل کتابخانه های عمومی استان قزوین با اشاره به اهمیت بازاریابی محصولات مختلف در دنیای امروز گفت: در ایران مسئله بازاریابی کتاب به طور کلی به فراموشی سپرده شده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۲ سایت های دیگر : پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قزوین ، حسن لطفی نویسنده و کارشناس زبان و ادبیات فارسی در کارگاه آموزشی معرفی و مرور کتاب (ویژه کتابداران و کتابدوستان استان قزوین) که به صورت مجازی به میزبانی اداره کل کتابخانه های عمومی استان قزوین برگزار شد، گفت: با وجود اینکه کتاب به عنوان یک صنعت قوی در تمام دنیا پذیرفته شده است، اما متاسفانه در ایران هنوز نتوانسته ایم این فرهنگ را در بین فعالین حوزه کتاب ترویج کنیم.

وی گفت: تا همین چند سال قبل از منظر ما در ایران نویسنده ای موفق محسوب می شد که بدون نگاه مالی نسبت به تالیف و چاپ کتب خود اقدام کند، در حالی که کتاب موفق می تواند در کنار ارائه محتوای ارزشمند جریان مالی و نقدینگی وسیعی را در کشور رقم بزند.

این کارشناس زبان و ادبیات فارسی بیان کرد: از این رو به شدت معتقدم که زنجیره محصول ارائه کتاب در کشور به صورت ناقص ارائه شده است و شاید یکی از اصلی ترین مراحل آن یعنی بازاریابی ارائه محصول در حوزه کتاب به طور کلی فراموش شده است.

لطفی گفت: به همین امروز نیاز است تا کتابداران ما در کنار مهارت های شغلی لازم، آشنایی با کتاب ها و نویسندگان و علوم روز به سمت آموزش بازاریابی محصول و مهارت های مرتبط با آن روی بیاورند، چرا که هنوز در کشور بازار هدف کتاب به عده خاصی محدود می شود و همین مشکل اجازه نداده است تا سرانه کتابخوانی و مطالعه همگانی کتاب در کشور گسترش پیدا کند.

وی افزود: هدایت بازار هدف کتاب به سمت یک گروه خاص از مردم بزرگترین اشتباهی بود که کتاب را از حالت همگانی و عمومی خارج کرد و تصور مردم از فرد کتابخوان را به عده ای خاص محدود کرد، و نتیجه آن امروز این است که برای ترویج کتاب بین آحاد مردم، گروه های مختلف سنی و انسان های متفاوت باید برنامه ریزی های طولانی بدون نتیجه انجام دهیم.

این نویسنده قزوینی گفت: اگرچه بسیار معتقدم که نگارش و تالیف کتاب بسیار مراحل سخت و پیچیده ای دارد اما به نظر بنده عرضه کتاب و بازاریابی آن در شرایط امروز کشور بسیار دشوارتر است.

لطفی افزود: البته منطقی است که بپذیریم همه نویسندگان توانایی لازم برای آموزش مهارت های بازاریابی را ندارند و از این رو نقش کتابداران مشخص می شود، چراکه محصول یا خدمت ما که همان کتاب باشد، با امتیازات ویژه ای با کمترین هزینه و با بیشترین تاثیرگذاری در اختیار این افراد است تا با دانش خود بتوانند این محصول را به دست مشتریان و مخاطبین برسانند.

وی گفت: حتی بازاریابی در حوزه کتاب می تواند به دلیل فراهم بودن بستر همزیستی بین محصول و مشتریان راحت تر نیز باشد، کتابخانه ها امروز این بستر ارزشمند را فراهم کرده اند و این ما هستیم که وظیفه داریم در این بستر خدمات و محصول خود را به مردم معرفی و فرآیندهای بازاریابی آن را به خوبی پیاده سازی کنیم.

این استاد زبان و ادبیات فارسی گفت: این در شرایطی است که بازاریابی کتاب با توجه به قیمت پایین آن و رایگان بودن آن در کتابخانه یک امتیاز مثبت محسوب می شود، و نیروی انسانی قوی آموزش دیده در کنار تجربه های فردی اندوخته شده در حوزه کتابداری می تواند راه گشا باشد.

لطفی بیان کرد: گاهی اوقات نگاه ما به کتاب این است که نباید هزینه برای کتاب بپردازیم و تا زمانی که این دید وجود داشته باشد، جایگاه و شان کتاب نیز افت پیدا می کند، چرا که تا انسان بهای چیزی را نپردازد، قدر آن را نیز نخواهد دانست و به همین دلیل است که اکنون در بین کتاب دوستان شاهد افرادی هستیم که حاضرند هزینه های هنگفتی برای کتاب مورد علاقشان بپردازند و در سوی دیگر برخی از مردم حتی حاضر به مطالعه کتاب های رایگان نیز نیستند.

وی ادامه داد: در واقع نقش کتابدار در ارائه خدمات نقش واسطه است، به این صورت که وی بین مواد اطلاعاتی و مراجعه کننده پُلی برقرار می کند. اما آنچه در این میان قابل تعمق است، چگونگی برقراری صحیح این ارتباط است؛ در این فرآیند شیدایی به کتاب و علاقه به کتاب باید از کتابدار به مخاطب منتقل شود.

این نویسنده کتاب گفت: توصیه ما این است که کتابداران دقت کنند تا در گیرودار روزمرگی ها این شیدایی و علاقمندی به کتاب در گفتار و حرکات آنها فراموش نشود، ما نیازمند این هستیم که حتی به کسانی که علاقه نداریم هم نگاه ویژه داشته باشیم و شیدایی خود را به کتاب در همه این فرآیندها به ظهور بگذاریم تا به نتیجه خوبی برسیم.

لطفی افزود: اگر جنسی را خوب معرفی نکنیم، نمی توانیم از تولیدکننده دلخور باشیم که کیفیت نداشته است، چرا که ما نیاز داریم به عرضه و بازاریابی قوی که به نظر می رسد در حوزه کتاب نتوانسته ایم این بخش را به خوبی فعال کنیم، ولی هم اکنون تلاشی جدی برای رونق بازاریابی کتاب در کشور ایجاد شده است و نمونه های موفقی از کتب با بازاریابی قوی در طی چند سال گذشته در کشور به خوبی معرفی و مورد اقبال عمومی قرار گرفت.

وی بیان کرد: بررسی روندهای بازاریابی در این کتاب ها می تواند کتابداران و مولفین کتاب را در آموزش بازرگانی ارائه کتاب و شیوه های بازاریابی موفق کتاب در کشور راهنمایی کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قزوین ، حسن لطفی نویسنده و کارشناس زبان و ادبیات فارسی در کارگاه آموزشی معرفی و مرور کتاب (ویژه کتابداران و کتابدوستان استان قزوین) که به صورت مجازی به میزبانی اداره کل کتابخانه های عمومی استان قزوین برگزار شد، گفت: با وجود اینکه کتاب به عنوان یک صنعت قوی در تمام دنیا پذیرفته شده است، اما متاسفانه در ایران هنوز نتوانسته ایم این فرهنگ را در بین فعالین حوزه کتاب ترویج کنیم.

وی گفت: تا همین چند سال قبل از منظر ما در ایران نویسنده ای موفق محسوب می شد که بدون نگاه مالی نسبت به تالیف و چاپ کتب خود اقدام کند، در حالی که کتاب موفق می تواند در کنار ارائه محتوای ارزشمند جریان مالی و نقدینگی وسیعی را در کشور رقم بزند.

این کارشناس زبان و ادبیات فارسی بیان کرد: از این رو به شدت معتقدم که زنجیره محصول ارائه کتاب در کشور به صورت ناقص ارائه شده است و شاید یکی از اصلی ترین مراحل آن یعنی بازاریابی ارائه محصول در حوزه کتاب به طور کلی فراموش شده است.

لطفی گفت: به همین امروز نیاز است تا کتابداران ما در کنار مهارت های شغلی لازم، آشنایی با کتاب ها و نویسندگان و علوم روز به سمت آموزش بازاریابی محصول و مهارت های مرتبط با آن روی بیاورند، چرا که هنوز در کشور بازار هدف کتاب به عده خاصی محدود می شود و همین مشکل اجازه نداده است تا سرانه کتابخوانی و مطالعه همگانی کتاب در کشور گسترش پیدا کند.

وی افزود: هدایت بازار هدف کتاب به سمت یک گروه خاص از مردم بزرگترین اشتباهی بود که کتاب را از حالت همگانی و عمومی خارج کرد و تصور مردم از فرد کتابخوان را به عده ای خاص محدود کرد، و نتیجه آن امروز این است که برای ترویج کتاب بین آحاد مردم، گروه های مختلف سنی و انسان های متفاوت باید برنامه ریزی های طولانی بدون نتیجه انجام دهیم.

این نویسنده قزوینی گفت: اگرچه بسیار معتقدم که نگارش و تالیف کتاب بسیار مراحل سخت و پیچیده ای دارد اما به نظر بنده عرضه کتاب و بازاریابی آن در شرایط امروز کشور بسیار دشوارتر است.

لطفی افزود: البته منطقی است که بپذیریم همه نویسندگان توانایی لازم برای آموزش مهارت های بازاریابی را ندارند و از این رو نقش کتابداران مشخص می شود، چراکه محصول یا خدمت ما که همان کتاب باشد، با امتیازات ویژه ای با کمترین هزینه و با بیشترین تاثیرگذاری در اختیار این افراد است تا با دانش خود بتوانند این محصول را به دست مشتریان و مخاطبین برسانند.

وی گفت: حتی بازاریابی در حوزه کتاب می تواند به دلیل فراهم بودن بستر همزیستی بین محصول و مشتریان راحت تر نیز باشد، کتابخانه ها امروز این بستر ارزشمند را فراهم کرده اند و این ما هستیم که وظیفه داریم در این بستر خدمات و محصول خود را به مردم معرفی و فرآیندهای بازاریابی آن را به خوبی پیاده سازی کنیم.

این استاد زبان و ادبیات فارسی گفت: این در شرایطی است که بازاریابی کتاب با توجه به قیمت پایین آن و رایگان بودن آن در کتابخانه یک امتیاز مثبت محسوب می شود، و نیروی انسانی قوی آموزش دیده در کنار تجربه های فردی اندوخته شده در حوزه کتابداری می تواند راه گشا باشد.

لطفی بیان کرد: گاهی اوقات نگاه ما به کتاب این است که نباید هزینه برای کتاب بپردازیم و تا زمانی که این دید وجود داشته باشد، جایگاه و شان کتاب نیز افت پیدا می کند، چرا که تا انسان بهای چیزی را نپردازد، قدر آن را نیز نخواهد دانست و به همین دلیل است که اکنون در بین کتاب دوستان شاهد افرادی هستیم که حاضرند هزینه های هنگفتی برای کتاب مورد علاقشان بپردازند و در سوی دیگر برخی از مردم حتی حاضر به مطالعه کتاب های رایگان نیز نیستند.

وی ادامه داد: در واقع نقش کتابدار در ارائه خدمات نقش واسطه است، به این صورت که وی بین مواد اطلاعاتی و مراجعه کننده پُلی برقرار می کند. اما آنچه در این میان قابل تعمق است، چگونگی برقراری صحیح این ارتباط است؛ در این فرآیند شیدایی به کتاب و علاقه به کتاب باید از کتابدار به مخاطب منتقل شود.

این نویسنده کتاب گفت: توصیه ما این است که کتابداران دقت کنند تا در گیرودار روزمرگی ها این شیدایی و علاقمندی به کتاب در گفتار و حرکات آنها فراموش نشود، ما نیازمند این هستیم که حتی به کسانی که علاقه نداریم هم نگاه ویژه داشته باشیم و شیدایی خود را به کتاب در همه این فرآیندها به ظهور بگذاریم تا به نتیجه خوبی برسیم.

لطفی افزود: اگر جنسی را خوب معرفی نکنیم، نمی توانیم از تولیدکننده دلخور باشیم که کیفیت نداشته است، چرا که ما نیاز داریم به عرضه و بازاریابی قوی که به نظر می رسد در حوزه کتاب نتوانسته ایم این بخش را به خوبی فعال کنیم، ولی هم اکنون تلاشی جدی برای رونق بازاریابی کتاب در کشور ایجاد شده است و نمونه های موفقی از کتب با بازاریابی قوی در طی چند سال گذشته در کشور به خوبی معرفی و مورد اقبال عمومی قرار گرفت.

وی بیان کرد: بررسی روندهای بازاریابی در این کتاب ها می تواند کتابداران و مولفین کتاب را در آموزش بازرگانی ارائه کتاب و شیوه های بازاریابی موفق کتاب در کشور راهنمایی کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قزوین ، حسن لطفی نویسنده و کارشناس زبان و ادبیات فارسی در کارگاه آموزشی معرفی و مرور کتاب (ویژه کتابداران و کتابدوستان استان قزوین) که به صورت مجازی به میزبانی اداره کل کتابخانه های عمومی استان قزوین برگزار شد، گفت: با وجود اینکه کتاب به عنوان یک صنعت قوی در تمام دنیا پذیرفته شده است، اما متاسفانه در ایران هنوز نتوانسته ایم این فرهنگ را در بین فعالین حوزه کتاب ترویج کنیم.

وی گفت: تا همین چند سال قبل از منظر ما در ایران نویسنده ای موفق محسوب می شد که بدون نگاه مالی نسبت به تالیف و چاپ کتب خود اقدام کند، در حالی که کتاب موفق می تواند در کنار ارائه محتوای ارزشمند جریان مالی و نقدینگی وسیعی را در کشور رقم بزند.

این کارشناس زبان و ادبیات فارسی بیان کرد: از این رو به شدت معتقدم که زنجیره محصول ارائه کتاب در کشور به صورت ناقص ارائه شده است و شاید یکی از اصلی ترین مراحل آن یعنی بازاریابی ارائه محصول در حوزه کتاب به طور کلی فراموش شده است.

لطفی گفت: به همین امروز نیاز است تا کتابداران ما در کنار مهارت های شغلی لازم، آشنایی با کتاب ها و نویسندگان و علوم روز به سمت آموزش بازاریابی محصول و مهارت های مرتبط با آن روی بیاورند، چرا که هنوز در کشور بازار هدف کتاب به عده خاصی محدود می شود و همین مشکل اجازه نداده است تا سرانه کتابخوانی و مطالعه همگانی کتاب در کشور گسترش پیدا کند.

وی افزود: هدایت بازار هدف کتاب به سمت یک گروه خاص از مردم بزرگترین اشتباهی بود که کتاب را از حالت همگانی و عمومی خارج کرد و تصور مردم از فرد کتابخوان را به عده ای خاص محدود کرد، و نتیجه آن امروز این است که برای ترویج کتاب بین آحاد مردم، گروه های مختلف سنی و انسان های متفاوت باید برنامه ریزی های طولانی بدون نتیجه انجام دهیم.

این نویسنده قزوینی گفت: اگرچه بسیار معتقدم که نگارش و تالیف کتاب بسیار مراحل سخت و پیچیده ای دارد اما به نظر بنده عرضه کتاب و بازاریابی آن در شرایط امروز کشور بسیار دشوارتر است.

لطفی افزود: البته منطقی است که بپذیریم همه نویسندگان توانایی لازم برای آموزش مهارت های بازاریابی را ندارند و از این رو نقش کتابداران مشخص می شود، چراکه محصول یا خدمت ما که همان کتاب باشد، با امتیازات ویژه ای با کمترین هزینه و با بیشترین تاثیرگذاری در اختیار این افراد است تا با دانش خود بتوانند این محصول را به دست مشتریان و مخاطبین برسانند.

وی گفت: حتی بازاریابی در حوزه کتاب می تواند به دلیل فراهم بودن بستر همزیستی بین محصول و مشتریان راحت تر نیز باشد، کتابخانه ها امروز این بستر ارزشمند را فراهم کرده اند و این ما هستیم که وظیفه داریم در این بستر خدمات و محصول خود را به مردم معرفی و فرآیندهای بازاریابی آن را به خوبی پیاده سازی کنیم.

این استاد زبان و ادبیات فارسی گفت: این در شرایطی است که بازاریابی کتاب با توجه به قیمت پایین آن و رایگان بودن آن در کتابخانه یک امتیاز مثبت محسوب می شود، و نیروی انسانی قوی آموزش دیده در کنار تجربه های فردی اندوخته شده در حوزه کتابداری می تواند راه گشا باشد.

لطفی بیان کرد: گاهی اوقات نگاه ما به کتاب این است که نباید هزینه برای کتاب بپردازیم و تا زمانی که این دید وجود داشته باشد، جایگاه و شان کتاب نیز افت پیدا می کند، چرا که تا انسان بهای چیزی را نپردازد، قدر آن را نیز نخواهد دانست و به همین دلیل است که اکنون در بین کتاب دوستان شاهد افرادی هستیم که حاضرند هزینه های هنگفتی برای کتاب مورد علاقشان بپردازند و در سوی دیگر برخی از مردم حتی حاضر به مطالعه کتاب های رایگان نیز نیستند.

وی ادامه داد: در واقع نقش کتابدار در ارائه خدمات نقش واسطه است، به این صورت که وی بین مواد اطلاعاتی و مراجعه کننده پُلی برقرار می کند. اما آنچه در این میان قابل تعمق است، چگونگی برقراری صحیح این ارتباط است؛ در این فرآیند شیدایی به کتاب و علاقه به کتاب باید از کتابدار به مخاطب منتقل شود.

این نویسنده کتاب گفت: توصیه ما این است که کتابداران دقت کنند تا در گیرودار روزمرگی ها این شیدایی و علاقمندی به کتاب در گفتار و حرکات آنها فراموش نشود، ما نیازمند این هستیم که حتی به کسانی که علاقه نداریم هم نگاه ویژه داشته باشیم و شیدایی خود را به کتاب در همه این فرآیندها به ظهور بگذاریم تا به نتیجه خوبی برسیم.

لطفی افزود: اگر جنسی را خوب معرفی نکنیم، نمی توانیم از تولیدکننده دلخور باشیم که کیفیت نداشته است، چرا که ما نیاز داریم به عرضه و بازاریابی قوی که به نظر می رسد در حوزه کتاب نتوانسته ایم این بخش را به خوبی فعال کنیم، ولی هم اکنون تلاشی جدی برای رونق بازاریابی کتاب در کشور ایجاد شده است و نمونه های موفقی از کتب با بازاریابی قوی در طی چند سال گذشته در کشور به خوبی معرفی و مورد اقبال عمومی قرار گرفت.

وی بیان کرد: بررسی روندهای بازاریابی در این کتاب ها می تواند کتابداران و مولفین کتاب را در آموزش بازرگانی ارائه کتاب و شیوه های بازاریابی موفق کتاب در کشور راهنمایی کند.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قزوین
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۱۲

محسن پرویز در گفتگو با "تقاطع فرهنگ" رادیو گفت وگو، با اشاره به گرامیداشت روز قلم در چهاردهم تیرماه همزمان با خیز پنجم کرونا، اظهار کرد: با محدودیت های کرونایی، مجبوریم مراسم را برگزار نکنیم و یا از حضور افرادی اندک بهره ببریم.

وی جشنواره قلم زرین سال گذشته را نیز همراه با تعدادی محدود از برگزیدگان و داوران عنوان کرد و جشنواره کنونی را هم به سان قبل دانست و افزود: روز دوشنبه جوایز برگزیدگان جشنواره قلم زرین را برگزار خواهیم کرد.

پرویز از کمک نهاد کتابخانه های عمومی در انتخاب کتابخانه پارک شهر به عنوان محل برگزاری این مراسم یاد کرد و گفت: امکانات مناسبی در این مکان برای رعایت پروتکل ها وجود داشت و رادیو فرهنگ نیز حامی ما در انعکاس این رویداد ادبی است.

وی در رابطه با نوزدهمین دوره جشنواره قلم زرین به رادیو گفت وگو، گفت: این رویداد فرهنگی ادبی با سه رشته آغاز به کار کرد که شامل شعر و داستان بزرگسال و نقد ادبی بود و در ادامه داستان و شعر کودک و نوجوان نیز بدان اضافه شد.

پرویز از تاکید انجمن قلم به منظور انتخاب شایسته ترین اثر سخن گفت و افزود: ممکن است داوران امتیاز خاصی برای آثار برگزیده در نظر نگیرند که در این صورت، آثار تقدیری را خواهیم داشت.

وی خبر از برگزیده شدن آثاری در 4 رشته خبر داد و اضافه کرد: یک جایزه بین دو اثر برگزیده به صورت مشترک تقسیم می شود که متعلق به یک اثر نقد و پژوهش ادبی و دیگری شعر کودک و نوجوان است.

پرویز گفت: امسال 7 کتاب را به عنوان اثر برگزیده و یک کتاب را هم شایسته تقدیر به جامعه ادبی معرفی خواهیم کرد.

رئیس انجمن قلم در بخشی دیگر از این مصاحبه تلفنی در شبکه گفت وگو، ضمن بررسی عملکرد دولت روحانی در حوزه کتاب و نشر اظهار کرد: بخشی از افت فعالیت ها در دو سال اخیر به دوره کرونا باز می گشت ولی در خصوص حوزه های فرهنگی، خاصه نشر و هنر مکتوب، با رکودی 10 ساله روبه رو هستیم که متاسفانه دیده بانی برای رصد این مهم وجود نداشت.

پرویز همچنین از امتناع رسانه ها برای تذکر دهیِ به هنگام نسبت به عملکرد غلط دولت انتقاد کرد و گفت: این رکود به مسئله ای عادی بدل شد و لذا در مواجهه با کرونا، با سر و صدای بسیاری از صنوف فرهنگی هنری مواجه بودیم ولی حوزه نشر سکوت اختیار کرد.

وی ابراز امیدواری کرد با استقرار دولت جدید رکود یک دهه ای را پشت سر بگذاریم و ادامه داد: متاسفانه در مناظره کاندیداها، به مقوله فرهنگ پرداخته نشد.

خبرنگار : آزاده خواجه نصیری

کلمات کلیدی: #جشنواره #قلم_زرین #کتاب #کرونا

1399 تمامی حقوق سایت متعلق به صدای جمهوری اسلامی ایران است

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو