بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 8 تیر 1400
تهران – ایرنا- سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی ربیعی سخنگوی دولت و احمد مسجدجامعی عضو شورای شهر تهران و رییس پیشین آن با حضور در جمع خانواده ریحانه سادات یاسینی ، با آنان در سوگ جان باختن خبرنگار ایرنا در سانحه اتوبوس خبرنگاران محیط زیست ابراز همدردی کردند
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۸ سایت های دیگر : نصیر نیوز

به گزارش خبرنگار ایرنا، این دیدار عصر دوشنبه در منزل پدری ریحانه سادات یاسینی برگزار شد و در آن، علی متقیان مدیرعامل ایسنا ، محمدرضا نادری گیسور معاون خبر ایرنا، اسماعیل داودی مدیرکل اخبار چندرسانه ای ایرنا و جمعی از مسئولان دفتر سخنگوی دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور داشتند.

مسئولان یادشده همچنین با حضور در منزل پدری مهشاد کریمی خبرنگار فقید ایسنا در سانحه واژگونی اتوبوس حامل خبرنگاران محیط زیست در روز چهارشنبه گذشته در شهرستان نقده استان آذربایجان غربی، به خانواده وی تسلیت گفتند.

دیدار مسئولان با خانواده خبرنگاران یادشده به منظور ادای احترام و تسلیت به آنان، بیش از سه ساعت به طول انجامید و در جریان آن، خانواده های آنان ضمن توصیف ویژگی های شخصیتی و تعهد کاری فرزندان خود در عرصه اطلاع رسانی، از ابراز همدردی مسئولان، جامعه رسانه ای کشور، اقشار مختلف مردم و انبوه کسانی که در غم سنگین فقدان فرزندان جوان آنان، با برگزاری برنامه های بزرگداشت، حضور در مراسم، درج مطلب در رسانه ها، ارسال پیام های همدردی و طرق گوناگون با آنها شریک شده اند، قدردانی کردند.

خانواده ریحانه سادات یاسینی و مهشاد کریمی همچنین بر رسیدگی دقیق به علل بروز سانحه و بررسی ابعاد مختلف آن، برخورد با مسببان حادثه و انجام اقدامات لازم برای جلوگیری از وقوع رخدادهای مشابه تاکید کردند.

حسین یاسینی پدر ریحانه یاسینی گفت: فرزندم موهبتی الهی بود که خدا او را پیش ما به امانت گذاشته بود. ما تلاش کردیم تا از این هدیه الهی بخوبی مراقبت کنیم و به نحوی شایسته، او را تربیت و پرورش دهیم. خوشحالم که او در راه خدمت به جامعه و مردم فدا شد و هنگام مرگ، ذکر یاحسین بر لب داشت.

پدر مرحومه یاسینی در این نشست همچنین از برخی اظهارات و رفتارهای عیسی کلانتری رییس سازمان حفاظت محیط زیست در باره سانحه واژگونی اتوبوس – که سازمانش مسئولیت دعوت و میزبانی از خبرنگاران را در این ماموریت به عهده داشت- به شدت انتقاد کرد و خواستار عذرخواهی رسمی وی و برخورد دولت با اینگونه رفتارها شد.

مادر ریحانه یاسینی نیز در این نشست با توصیف ویژگی های شخصیتی فرزندش اظهارداشت: او همیشه آرزو داشت فردی تاثیرگذار برای جامعه باشد و واکنش جامعه به مرگ او نشان داد که او به این آرزویش رسیده است اگرچه خیلی زود و به صورتی ناگهانی و بسیار تلخ، دنیا را ترک گفت و آینده درخشان او، به دلیل بی مبالاتی و بی مسئولیتی در انتقال خبرنگاران محیط زیست، از دست رفت.

او همچنین با ابراز تاسف از درگذشت جمعی از سرباز معلمان در سانحه اتوبوس در روزهای اخیر از مسئولان خواست اجازه ندهند مرگ جوانان در کشور اینقدر ارزان و آسان باشد.

بهراد مهرجو روزنامه نگار و همسر ریحانه یاسینی که از سه سال پیش زندگی مشترک خود را آغاز کرده بودند، در این نشست از همه تشکلهای صنفی روزنامه نگاری خواست برای پاسداشت یاد و نام خبرنگاران جان باخته، در زمینه کاهش سوانح و تلفات جاده ای و پیشگیری از رویدادهای مشابه همه تلاش خود را به کار گیرند.

علی ربیعی سخنگوی دولت هم در این جلسه گفت که خودش غم مرگ همسر و فرزند جوان خویش را دیده است و شرایط خانواده یاسینی و کریمی را بخوبی درک می کند.

وی افزود: من بخاطر همه قصورها و کاستی هایی که باعث این ماجرا شد، از همه عذرخواهی می کنم.

علی ربیعی که در دانشگاه تهران، استاد ریحانه یاسینی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد بود، از او به عنوان یکی از دانشجویان فعال و نخبه یاد کرد که در دوران دانشجویی به عنوان دستیار در کنار ربیعی فعالیت می کرده است.

سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم با تجلیل از ویژگی های شخصیتی خبرنگاران جان باخته و خانواده های آنان اطمینان داد که همه تلاش خود را برای بازنگری در برنامه های اعزام خبرنگاران و کمک به انجام ماموریت های ایمن برای آنها به کار خواهد بست.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ریحانه یاسینی و مهشاد کریمی را خبرنگاران شناخته شده در عرصه رسانه عنوان کرد و گفت: ریحانه یاسینی – همانطور که مادرش اشاره کرد - همیشه به دنبال تاثیرگذاری بود؛ به همین سبب او هم در طول زندگی اش تاثیرگذار بود و هم نحوه درگذشتش تاثیرگذار بود.

او اضافه کرد: اگرچه این داغ همچنان تلخ است اما باید از این اتفاق تلخ به دستورالعمل ها و هنجارهایی برسیم که از این پس اتفاق های مشابه تکرار نشود و یا حداقل کمتر تکرار شود.

صالحی همچنین در خصوص گلایه مادر ریحانه یاسینی که گفت دختر کوچک تر من خبر فوت خواهرش را بلافاصله از شبکه های اجتماعی خواند و از همان روز ضربه روحی سنگینی خورده است؛ ای کاش دو ساعت صبر می کردند تا به نحو بهتری از فوت خواهرش مطلع می شد ، گفت: اکنون در اخلاق حرفه ای رسانه، برخی از این ملاحظات را به عنوان دستورالعمل یا هنجار نداریم؛ باید در حوزه فوتی ها و مصدومین، رسانه ها موظف باشند برای مدتی معین، موضوع را اعلام نکنند و این یک التزام برای همه رسانه ها شود.

وی تاکید کرد: باید از این مصیبت، یک فرصت در زمینه بهبود اطلاع رسانی و شرایط جامعه ایجاد شود تا از بار این غم بزرگ اندکی بکاهد.

احمد مسجدجامعی عضو کنونی شورای شهر تهران و وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با تجلیل از ویژگی های شخصیتی خانواده یاسینی و بیانات آنان در این جلسه، برای پیگیری مطالبات بحق صنفی روزنامه نگاران در باره این حادثه و همچنین، کمک به انجام اقداماتی که یاد و خاطره خبرنگاران فقید محیط زیست را برای جامعه زنده بدارد، اعلام آمادگی کرد.

مسئولان یادشده روز گذشته در مراسم بزرگداشت ریحانه یاسینی در سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) نیز شرکت کرده بودند. در این مراسم، عیسی کلانتری معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست، محمد خدادی معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدرضا نوروزپور مدیرعامل ایرنا، اصحاب رسانه و خبرنگاران و کارکنان ایرنا حضور داشتند.

ریحانه یاسینی و مهشاد کریمی روز چهارشنبه گذشته همراه با 20 خبرنگار دیگر به دعوت سازمان حفاظت محیط زیست و ستاد احیای دریاچه ارومیه به منظور مشاهده و اطلاع رسانی از اقدامات دولت برای احیای این دریاچه به استان آذربایجان غربی رفته بودند که عصر همان روز پس از بازدید از تونل در حال احداث انتقال آب رودخانه زاب به دریاچه ارومیه در شهرستان نقده ، اتوبوس حامل آنان در مسیر بازگشت دچار نقص فنی شد و با کوه برخورد کرد.

در این سانحه، یاسینی و کریمی جان باختند و دیگر خبرنگاران دچار مصدومیت و جراحت شدند که چهارتن از آنان همچنان در بیمارستان بستری هستند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
در چهارمین روز از درگذشت خبرنگاران فقید ایسنا و ایرنا، جمعی از مسوولان با حضور در منزل آنها، با خانواده های کریمی و یاسینی دیدار و همدردی کردند.

به گزارش ایسنا، جمعی از مسئولان دولتی از جمله علی ربیعی (سخنگوی دولت)، سیدعباس صالحی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) و احمد مسجدجامعی (عضو شورای شهر تهران)، عصر امروز برای ابراز تسلیت و ادای احترام، در منزل خانواده های مهشاد کریمی و ریحانه یاسینی حضور یافتند.

علی متقیان (مدیرعامل ایسنا)، محمدرضا نادری گیسور (معاون خبر ایرنا) و عده ای دیگر از همراهان، مسوولان دولتی را در این دیدارها همراهی کردند.

ادای احترام به خبرنگاران فقید محیط زیست، گفتگو درباره علل وقوع این حادثه تلخ و بررسی ابعاد آن و تاکید خانواده ها بر معرفی و برخورد با مسببان حادثه، محورهای اصلی این دیدارها را شامل می شد.

در بخشی از دیدار مسوولان با خانواده کریمی، پدر مهشاد کریمی با انتقاد صریح از عملکرد معاون رییس جمهور در محیط زیست قبل و پس از این حادثه دلخراش، خاطرنشان کرد: امروز قرار نبود اینجا باشیم، باید در مراسم عقد دخترمان می بودیم. غم از دست دادن عزیزمان از یک سو و حرف هایی که می شنویم از سوی دیگر آتش به جانمان می زند. حرفهایی که این آقای مسوول پس از حادثه می زند و تاکید می کند که چرا باید عذرخواهی کنم، جگرمان را خون می کند. تنها کسی که نه عذرخواهی کرد و نه تسلیت گفت، این آقا بود. در صورتی که مسوول دعوت از خبرنگاران او بود. من نمی دانم اجاره چند وَن سالم چقدر می شود که یک اتوبوس را با چنین وضعیتی آورده اند. راننده هم بنده خدا تقصیری ندارد، در این شرایط لوازم یدکی گران است. و شاید بودجه اش نرسیده که لوازم خوب بخرد. اما من نمی دانم چگونه آن آقا به خودش اجازه می دهد که اینچنین با قدرت و نفوذ صحبت کند که همینی که هست! و همه دنیا این مساله را فهمیدند.

علی سلطان محمدی، خبرنگار سابق ایسنا که قرار بود امروز با مهشاد کریمی عقد کند، در پاسخ به اظهارات علی ربیعی و عذرخواهی وی از خانواده کریمی، تصریح کرد: ما به یک تسلیت و دلجویی شما صرفا راضی نیستیم و نخواهیم بخشید و نخواهیم گذشت؛ ما پیگیری می خواهیم. ما عذرخواهی آقای کلانتری را نمی خواهیم. به درد ما نمی خورد. ایشان چند روز دیگر می رود. شما هم می روید. ما عذرخواهی علنی را می خواهیم همان طور که آقای کلانتری علنی توهین کرد.

او خطاب به وزیر ارشاد هم گفت: ما از شما انتظار داریم که یک آیین نامه و اصولی به وجود بیاید برای ماموریت خبرنگاران؛ تا شخص خبرنگار به حقوقش آگاه باشد و بداند آیا سلامتش در یک سفر تضمین است. ما این مساله را به شکل صنفی پیگیری خواهیم کرد و از شما (آقای صالحی) انتظار داریم که از این حرکت صنفی ما حمایت کنید. ما از شما آقای ربیعی انتظار داریم که با جرأت از این حرکت صنفی ما دفاع کنید، نه اینکه مقابل آن بایستید. از شما آقای مسجدجامعی هم انتظار داریم که به عنوان یک پیشکسوت از ما حمایت کنید.

علی سلطان محمدی، خبرنگار سابق ایسنا که قرار بود امروز با مهشاد کریمی عقد کند.

سلطان محمدی خاطرنشان کرد: من از روز این حادثه، غمگین ترین و داغدارترین و پیگیرترین خبرنگار این کشور خواهم بود و تا مطالباتی که درباره آن صحبت می کنیم، به نتیجه نرسد، پیش خواهم رفت. لطفا دولت رفتار فرماندار و آقای کلانتری را به شکل علنی جبران کند. این حداقل خواست ماست. ما عذرخواهی علنی می خواهیم. آقای کلانتری بارها با مهشاد مصاحبه چشم تو چشم و انفرادی داشت، نمی دانم چطور می تواند این حرفها را بزند؟! این قساوت قلب از کجا می آید؟!

علی ربیعی هم تاکید کرد: عذرخواهی بنده به این معنا نبود که پیگیری نکنید. من در برنامه زنده تلویزیونی روز سه شنبه عذرخواهی علنی را انجام خواهم داد.

وزیر ارشاد هم در این دیدار با عرض تسلیت به خانواده کریمی، در پاسخ به اظهارات سلطان محمدی درباره لزوم تبیین آیین نامه ضمانت سلامت خبرنگاران در سفر، بر این نکته تاکید کرد این آیین نامه می تواند به یک الزام تبدیل شود تا جلوی اتفاقات بد بعدی گرفته شود.

علی ربیعی و سید عباس صالحی در منزل خانواده کریمی

علی متقیان، مدیرعامل ایسنا هم با ابراز تسلیت به خانواده کریمی، خاطرنشان کرد: اگر کم و کاستی وجود داشته است، بنده به عنوان مسوول خبرگزاری عذرخواهی می کنم. تمام تلاشمان بر این بوده است که کوتاهی نداشته باشیم اما چه کنیم که دست روزگار چنین رقم زد و بدانید که ما در غم شما شریک هستیم؛ نه در این ایام روزگار که سالهای سال ما در غم شما شریک خواهیم بود. ما هم دختری را از دست دادیم.

مدیرعامل ایسنا همچنین از تشکیل کمیته ای خبر داد که با حضور شخص وی، معاون مطبوعاتی و مدیرعامل ایرنا موظف به پیگیری حقوقی حادثه تا رسیدن به نتیجه مشخص هستند.

احمد مسجد جامعی هم تاکید کرد، هدف ما این است که مواردی از این دست دیگر تکرار نشود؛ ترویج کنیم ادبیات گفت وگو را و ترویج کنیم مسوولیت پذیری و در کنار هم بودن را.

ادای احترام احمد مسجدجامعی به مادر و خواهر مهشاد کریمی

ادای احترام مدیرعامل ایسنا به مادر مهشاد کریمی

عصر چهارشنبه دوم تیرماه واژگونی اتوبوس حامل خبرنگاران در نقده دو کشته و 21 زخمی برجای گذاشت. متاسفانه مهشاد کریمی و ریحانه یاسینی خبرنگاران ایسنا و ایرنا در این حادثه جان باختند.

حضور برخی مسوولان دولتی در منزل ریحانه یاسینی

ادای احترام وزیر ارشاد به مادر و پدر ریحانه یاسینی

در ادامه می توانید ویدئوی دیدار جمعی از مسئولان دولتی با خانواده مهشاد کریمی را مشاهده کنید:

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
سیدعباس صالحی در ا ولین جلسه کارگروه ملی برنامه ترویج فرهنگ بهینه مصرف به بیان ارتباط میان حوزه فرهنگ و آب از نگاه عمومی، دینی، اقتصادی و محیط زیستی پرداخت.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی بعداظهر امروز در ا ولین جلسه کارگروه ملی برنامه ترویج فرهنگ بهینه مصرف که در وزارت نیرو برگزار شد ضمن گرامیداشت یاد شهدای هفتم تیر اظهار داشت: یکی از رویکردهای ما در این دوره از شورای فرهنگ عمومی کشور بررسی دغدغه های اجتماعی و استفاده از ظرفیت ستادی و استانی این شورای برای حل مشکلات بوده است.

وی ادامه داد: موضوع آب و مصرف آن از زاویه های مختلف با فرهنگ ارتباط دارد که بسیار مهم است، اولین نقطه اشتراک پرداختن به موضوع آب از نگاه حقوقی است، این سوال مطرح است که آب یک کالای خصوصی تلقی می شود یا عمومی، به نظر می رسد آب در دایره حقوقی عمومی تفسیر می شود زیرا منبع اصلی و جایگزین آن در خطر است، پس نمی توان آب را چون گندم یک کالای استراتژیک تلقی کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: انسان ها در سه چیز مشترک هستند که یکی از آنها استفاده از آب است، بنابراین باید قواعد حقوق عمومی را برای آب منظور کرد، با این پذیرش باید در بخش فرهنگ که وظیفه اش ایجاد باور است برای مخاطب این فهم را ایجاد کنیم که آب به مثابه یک کالای خصوصی نیست و ایجاد همین با ور نقطه بسیاری از اتفاقات می شود، این موضوع بحث های حقوقی دارد و کار ما در فرهنگ سازی این است که بین آب و سایر کالاها تفاوت بگذاریم.

صالحی یادآور شد: از منظر دینی نیز اسراف در ادبیات دینی ما خیلی مطرح شده است، بین فقهای شیعه و سنی و تمام فرقه ها موضوع اسراف مطرح است، راکد گذاشتن یک منبع سرمایه یا استفاده بیش از حد موارد اسراف محسوب می شود، آب هم یکی از موارد ضروری در اسراف است، حوزه آب در قرآن و احادیث ادبیات محکم تری دارد تا جایی که اسراف جزء گناه های کبیره محسوب می شود، در همین راستا خوانده ایم که روزی پیامبر اکرم(ص) به هنگام دیدن وضو گرفتن یکی از اصحاب که آب زیادی مصرف می کرد، فرمود: اسراف در وضو هم حرام است . بر این اساس حتی اگر فراوانی آب را هم داشته باشیم حق اسراف آن را نداریم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی دریچه سومی را که باید به آن در حوزه آب نگاه کرد حوزه اقتصاد دانست و گفت: در صنعت، کشاورزی، ابزارآلات و... آب یک منبع حیاتی است، توسعه پایدار به آب و درست مصرف کردن آن متصل است، اگر نگاه اقتصادی به کشاورزی و صنعت داریم باید به مصرف درست آب توجه کنیم.

صالحی خاطرنشان کرد: در بخش دیگری باید به موضوع آب از نگاه محیط زیست اشاره داشت، آب هم به عنوان آلودگی هایی که می تواند برای محیط زیست داشته باشد و هم از ز اویه خشکسالی که می تواند ایجاد کند بسیار اهمیت دارد، حوزه حفاظت از محیط زیست با فرهنگ مناسبات زیادی دارد، کلا نوع نگاه ما به طبیعت که یک نگاه امانت داری است از ادبیات اخلاق دینی طبیعت که همانا امانتداری است نشات می گیرد، براساس این نگاه کسی حق تملک طبیعت را ندارد.

وی افزود: هریک از این دریچه ها یعنی نگاه عمومی، دینی، اقتصادی و محیط زیستی به آب ارتباطات زیادی را بین فرهنگ و این حوزه ایجاد می کند. بنابراین یک سند جامع در همین راستا تنظیم شده است، در این سند دو هدف به عنوان چشم انداز در نظر گرفته شده است، ابتدا سواد رسانه ای را به خاطر کثرت اطلاعات مدنظر قرار دادیم که یک نیاز است، سواد آبی در قالب کم آبی باید مطرح شود، ادبیات سواد آبی را باید شکل داد که در این سند هم درج شده است، هدف دوم هم ایجاد احساس مسئولیت همگانی در قبال موضوع آب است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: امید است با اهتمامی که وزارت نیرو به این موضوع دارد بتوانیم مساله آب را به عنوان یک موضوع جهانی و شرایط سخت اقلیمی در برخی از مناطق کشور از منظر فرهنگ بررسی و به حل مشکلات این حوزه کمک کنیم.

در بخش دیگری از این جلسه سید محمدرضا موالی زاده دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به اینکه شورای فرهنگ عمومی به مثابه یک پارلمان فرهنگی است، گفت: این شورا علاوه بر ستاد در داخل استان ها و شهرستان ها نیز جلسات خود را به طور منظم برگزار می کند و مجموعا ده هزار نفر عضو این شورا هستند.

وی ادامه داد: در برخی استان ها تا بخشیاری ها هم این شورا تشکیل و جلسات خوبی را دارد، به طور کلی هدف از برگزاری این شورا این است که از این شریان مویرگی حوزه باورها را تقویت کنیم و به دنبال آن مشکلات را برطرف کنیم.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تاکید کرد: حو زه آب نیز یکی از مواردی است که می توان در این شورا مطرح و با تبیین با ورها به اهمیت موضوع آب به رفع مشکلات کشاورزی، صنعت و شرایط سخت آبی کشور کمک کنیم.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۷

تهران (پانا) - داوود قاسمی امیرلو در دیدار با عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از تحت پوشش قرار گرفتن اعضای انجمن بازیگران سینما و تلویزیون تهران در صندوق هنر خبر داد.

به گزارش روابط عمومی انجمن بازیگران سینما و تلویزیون تهران، هیات مدیره انجمن بازیگران سینما و تلویزیون تهران در دیدار با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی موفق به اخذ مجوزهای لازم جهت زیر پوشش قرار گرفتن اعضای انجمن در صندوق هنر و دریافت هنر کارت شدند.
اعضای هیات مدیره حاضر در جلسه؛ ریاست انجمن داود قاسمی امیرلو، دبیر انجمن حمید شمس، خزانه دار انجمن مهین نوبخت بودند. به زودی امکانات دیگری نیز در اختیار هنرمندان انجمن قرار خواهد گرفت.

لینک خبر :‌ خبرگزاری پانا
رئیس سازمان حج و زیارت تعداد افرادی را که فیش ثبت نام برای اعزام به عمره مفرده در اختیار دارند را حدود پنج میلیون و 800 هزار نفر اعلام کرد.

به گزارش ایکنا، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، نشست شورای برنامه ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت به ریاست حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی تشکیل شد.

در این نشست گزارش کارگروه مقدمات راه اندازی عمره با توجه به شرایط کرونا و توقف عملیات اعزام زائران کشورمان به عمره از فروردین سال 1394 بررسی شد و پس از ارائه توضیحات آقایان داود باقری، مسئول هماهنگی دبیرخانه کارگروه های 20 گانه بازنگری فرآیندهای اجرایی در حوزه حج و زیارت و جواد دانشیار، مسئول این کارگروه عنوان شد در این گزارش 17 فرآیند، 71 فعالیت، 156 اقدام و 11 فایل و مستند بارگزاری و 8 پیشنهاد اصلاحی مطرح شده است.

در این جلسه علیرضا رشیدیان، رئیس سازمان حج و زیارت تعداد افرادی را که فیش ثبت نام برای اعزام به عمره مفرده در اختیار دارند را حدود پنج میلیون و 800 هزار نفر اعلام کرد و اکبر رضایی، معاون حج و عمره این سازمان بر لزوم اتخاذ تدابیر مناسب و آمادگی برای امور اجرایی متناسب با سیاست های کشورمان و تغییرات در خصوص سفر عمره و افزایش بیش از 15 برابری شرکت های عمره در عربستان تأکید کرد.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز از مسئولان و مدیریت های مختلف سازمان حج و بعثه مقام معظم رهبری خواست در برنامه ریزی ها و تفاهم هایی که با کشور میزبان پس از عبور از بحران شیوع کرونا صورت خواهد گرفت، حفظ حقوق زائر را در اولویت قرار دهند.

در این نشست پیشنهادات جمع بندی شده در دبیرخانه کارگروه های 20 گانه بازنگری فرآیندهای اجرایی در خصوص کارگروه مقدمات راه اندازی عمره، با اصلاحاتی به تصویب رسید.

این گزارش حاکیست، در پی تعطیلی حج، 20 کارگروه برای آسیب شناسی در حوزه های مختلف با هدف بهینه سازی و بهبود کیفیت فرایندها در حوزه حج و زیارت تشکیل شده است که نتایج بررسی های صورت گرفته در این کارگروه ها در نشست های شورای برنامه ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت مطرح و بحث و بررسی می شود.

در ادامه این جلسه محمد آزاد، معاون توسعه، مدیریت و منابع سازمان حج و زیارت گزارش مقدماتی از برنامه های اجرایی این سازمان در سال 1400 ارائه و تأکید کرد: شرح وظایف واحدها و مأموریت های کارکنان به صورت شفاف و روشن در حال بروزرسانی است و آموزش و ارتقای نیروی انسانی در حوزه های ستادی، سازمانی و کارگزاری مورد توجه قرار گرفته است.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز اهمیت فعالیت های زیربنایی همراه با فکر، تدبیر و مطالعه را یادآور شد و از مسئولان حوزه حج و زیارت خواست گزارش جامعی را در خصوص شناسایی کاستی ها و بایدهای حوزه حج و زیارت با ملاحظه آهنگ تحولات طی سال های آینده را طی دو هفته تهیه و به این نشست ارائه دهند.

حجت الاسلام والمسلمین نواب در ابتدای این نشست یاد و خاطره شهید بهشتی را که در انفجار مقر حزب جمهوری اسلامی در هفتم تیر سال 1360 به شهادت رسید، گرامیداشت و گفت: آیت الله بهشتی و یاران باوفای ایشان، چلچراغی از نورانیت و ارزش ها بودند که با توطئه دشمن در سال های اول پیروزی انقلاب به شهادت رسیدند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه دشمن تصور می کرد با اینگونه انفجارها و شهادت یاران امام، انقلاب از بین خواهد رفت، افزود: شهید بهشتی قبل و بعد از پیروزی انقلاب نقش آفرینی و تأثیرگزاری در عرصه های دینی، سیاسی، اجتماعی، پژوهشی، علمی و آموزشی را همراه با حکمت، صلابت و آینده نگری داشت.

وی ابراز امیدواری کرد که خون شهید بهشتی و یارانش و دیگر شهدای انقلاب اسلامی زمینه رشد و عظمت بیشتر اسلام و نجات مستضعیفین از چنگال مستکبران را فراهم آورد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
قره شیخلو گفت: طرح ساماندهی داوران طرحی است که داوری مسابقات قرآن کریم را به یک سیستم متناسب و هدفمند رسانده و سلیقه کمترین اعمال دخالت را در داوری های مسابقات داشته است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۸ سایت های دیگر : سبز البرز

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس ، مهدی قره شیخلو مدیر مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در گفت وگویی اظهار داشت: در حال حاضر یکی از اقدامات سازمان اوقاف برپایی مقدمات چهل و چهارمین مسابقات سراسری در چند مرحله شهرستانی و استانی و ملی است.

وی در خصوص طرح ساماندهی ارزیابی داوران مطرح کرد: سال گذشته طرح ساماندهی داوران را برای اولین بار در مرکز قرآنی سازمان اوقاف آغاز و تصویب کردیم. این طرح برای این بود تا داوری مسابقات قرآن یک سیستم متناسب و هدفمند پیدا کرده و سلیقه کمترین اعمال دخالت را در داوری های مسابقات قرآنی داشته باشد.

مدیر مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف افزود: در مرحله اول داوری 1700 نفر در فراخوان اعلام شده، شرکت کردند. مرحله اول آزمون کتبی بوده و به حد نصاب رسیدگان به مرحله دوم شبیه سازی ورود پیدا کردند سپس برای مصاحبه علمی دعوت شدند. در مجموع این سه مرحله تمام شده است. در دو هفته گذشته دوره هایی آموزشی برای منتخبین انجام شد و حدود 320 نفر در مجموع خواهران و برادران برای داوری منتخب شدند.

قره شیخلو با اعلام اینکه در داوری مرحله شهرستانی چهل و چهارمین دوره مسابقات سراسری از این داوران بهره مند خواهیم بود ادامه داد: در داوری مرحله شهرستانی از این داوران استفاده خواهیم کرد و امیدواریم در شش ماه دوم امسال در صورت وجود شرایط مرحله دوم این طرح برای بازماندگان انجام شود.

وی با تأکید بر اینکه داور های شرکت کننده در این طرح را به صورت رسمی خواهیم شناخت گفت: این داور های شرکت کننده در این طرح را به عنوان داور های رسمی شناخته و به دستگاه های مختلف معرفی می کنیم. از آنجایی که گزینش آن ها به صورت سلسله وار انجام می شود به آن ها گواهینامه رسمی از سوی ستاد عالی مسابقات داده خواهد شد.

مدیر مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف ادامه داد: این طرح کمک می کند تا داوری نظم و نظام علمی پیدا کند. در گذشته بسیاری از افراد بدون هیچ ضابطه ای داوری می کردند و این برای سیستم مسابقات بعد از چهل سال خیلی وجهه مناسبی نداشت به همین دلیل در این طرح داوران آموزش های لازم را به جهت داوری نظام مند خواهند دید. بعد از دریافت مدرک نیز سازمان اوقاف آن ها را رها نمی کند بلکه آموزش سالانه داوران و نظارت و ارزیابی آنان نیز از جمله دیگر کار هایی است که استمرار خواهد داشت.

تفاوت در نوع دعوت از کشور ها در سی و هشتمین دوره مسابقات بین المللی

وی گفت: مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف در حال آمادگی برای مقدمات سی و هشتمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم است. کشور ها را احصا کردیم و امسال نوع دعوت کشور ها از سال های قبل متفاوت خواهد بود.

قره شیخلو ادامه داد: بنای ما برگزاری حضوری سی و هشتمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم در مرحله نهایی و فینال است که در پایان سال برپا خواهد شد. امیدواریم تا آن زمان واکسیناسیون نیز انجام شده و فعالیت ها مانند سابق از سر گرفته شود.

ارزیابی 200 داور طرح ساماندهی در مسابقات شهرستانی

مدیر مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار داشت: مرکز قرآنی فعالیت های آموزشی را امسال شروع کرده است که در سطح آموزش های عمومی در بقاع متبرکه و در سطح آموزش های تخصصی به صورت استانی انجام می شود. از این منظر از 200 داور طرح ساماندهی ارزیابی داوران در مسابقات شهرستانی استفاده شده و عملکرد آن ها در این دوره از مسابقات ارزیابی می شود.

منبع: مهر

انتهای پیام/ 911

لینک خبر :‌ خبرگزاری دفاع مقدس
کتاب سیاست گذاری ارتباطات و رسانه؛ فرایندها، نیروهای درگیر و انواع بین المللی نوشته رابرت جی پیکارد توسط مهدی شقاقی در پژوهشکده ارتباطات پژوهشگاه ترجمه می شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۸ سایت های دیگر : خبرگزاری مهر شفقنا روزنامه نوآوران

سرویس : فرهنگ و ادب - ادبیات و نشر زمان : شناسه خبر : 1071148

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات ، این کتاب باعنوان Media and Communications Policy Making; Processes, Dynamics and International Variations سال 2020 منتشر شده است. کتاب سیاستگذاری ارتباطات و رسانه در پی به کارگیری رویکردها و دانش سیاست گذاری در قلمرو ارتباطات و رسانه است و هدف آن کمک به افرادی است که علاقه مند به سیاست گذاری ارتباطات و رسانه اند تا بتوانند فهم بهتری نسبت به فرایندها و نیروهای اثرگذار در شکل گیری سیاست به دست دهند؛ این کتاب همچنین انواع سیاست های مورد استفاده در کنترل و نظارت بر ارتباطات و رسانه را بازخوانی می کند و سیاست گذاری سنتی را به چالش می کشد.

کتاب این آگاهی را ایجاد می کند که تصمیمات سیاستی در حوزه ارتباطات و رسانه به قواعدی که از سوی سایر نحله های سیاستی و سطوح حاکمیتی وارد شده اند، بسیار وابسته است.

قصد کتاب بر آن است که فهم بهتری در باب اثرات کلی اجتماعات محلی و اقلیت ها، بخش خیریه و غیرانتفاعی، و بخش خصوصی روی سیاستگذاری و شکل گیری گزینه های سیاستی به دست دهد و تأکید می کند تمرکز صرف روی بخش عمومی، فهم سیاستگذاری و فرصت های حکمرانی را محدود می کند. این کتاب در جستجوی ابزارهایی برای تحلیل و ارزشیابی سیاست ها و ورود مؤثر به راه های کسب حمایت عمومی از آن هاست.

کتاب سیاست گذاری ارتباطات و رسانه به سه بخش تقسیم شده است. بخش اول متمرکز است به تعاریف، نظریه ها، رویکردهای لازم برای فهم سیاست گذاری و رویه های مطالعات سیاست گذاری. بخش دوم متمرکز به تفاوت ها و پیچیدگی های سطوح مختلف سیاست گذاری است و بررسی می کند که چطور ساختارها و کنش های مختلف سیاست گذاری، فرایندهای سیاستی را تحت تأثیر قرار می دهند و خروجی ها را زیر نفوذ می گیرند. بخش سوم به فنون و روش های تحلیل، ارزشیابی و بازبینی متمرکز است و به رویه های حمایت از سیاست های رسانه ای و مسائل مربوط و اثرات آن روی سیاست گذاری توجه دارد.

پایان پیام/ 31

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

سیاست گذاری ارتباطات و رسانه

|

مهدی شقاقی

|

پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
برخی از قاریان و حافظان قرآن در سال های گذشته به دلایل مختلف از دنیای مسابقات خداحافظی کردند. اغلب چهره های قرآنی در اوج شکوفایی خود تصمیم به خداحافظی از مسابقات قرآن را گرفتند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۸ سایت های دیگر : جهان نیوز

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، شب گذشته بود که "مختار دهقان" قاری مشهدی با اعلام کناره گیری از مسابقات قرآن، نام خود را به فهرست قاریان وداع کننده با مسابقات اضافه کرد.

پیشنیه چنین اقدامی اما به سال های گذشته برمی گردد. برخی از قاریان و حافظان قرآن در سال های گذشته به دلایل مختلف از دنیای مسابقات خداحافظی کردند. اغلب چهره های قرآنی در اوج شکوفایی خود تصمیم به خداحافظی از مسابقات قرآن را گرفتند. امین پویا یکی از آن قاریان بود که پس از کسب رتبه دوم مسابقات بین المللی مالزی از عرصه مسابقات خداحافظی کرد.

وی در این باره گفته بود که هنوز توانایی شرکت در مسابقات را دارم اما نوبت است که جای برای حضور جوانان با استعداد باز شود. بعد از اینکه از مسابقات مالزی برگشتم خیلی ها راجع به این قضیه از من سوال کردند که آیا در مسابقات شرکت می کنی یا نه؟ و من هم واقعاً مردد بودم که آیا شرکت بکنم یا وقت این رسیده که این مسابقات را کنار بگذارم. بالاخره با مشورت هایی که با اساتید انجام دادم، احساس کردم که اتفاق نظر دارند به شرکت نکردن بنده در مسابقات. من هم به تصمیم شان احترام گذاشتم و در این مسابقات شرکت نکردم.

امین پویا یکی از دلایل اصلی کناره گیری از مسابقات را توصیه یک شرکت کننده خارجی خواند و اینگونه تعریف کرد که ر مسابقات مالزی یکی از شرکت کنندگان یک حرفی به من زد که خیلی برایم جالب بود، آنها می دیدند که مسابقات بین المللی برای ایران چقدر اهمیت دارد اما خودشان اینجوری نبودند، خود آنها اینقدر اهمیتی به مسابقات نمی دادند. یکبار که داشتم با یکی از متسابقان صحبت می کردم گفت که در کشور ما برای قاری که در مسابقات بین المللی شرکت می کند، یک فرصت است اما ظاهراً برای شما ایرانی ها این یک زندگی به حساب می آید، سرنوشت شما به مسابقات بین المللی بستگی دارد. و واقعاً هم همینطور است برای قاریان کشورمان، مسابقات بین المللی واقعاً زندگی و سرنوشت قرآنی یک نفر را رقم می زند. من احساس کردم حالا که خدا به من لطف کرده و مسابقات بین المللی زیادی حضور یافته و موفق شده ام اجازه بدهم که با کناره گیری کردن از این مسابقات فرصت را در اختیار بقیه دوستانی قرار دهم که در این مسابقات شرکت می کنند.

افرادی که به جبر تن به جدایی از مسابقات دادند

در کشورمان با آنکه کناره گیری چندان رایج نیست و بیشتر افراد ترجیح می دهند تا زمانی که فرصت دارند و تلاوت هایشان مقام آور است در عرصه مسابقات بمانند. کناره گیری اغلب چهره های قرآنی کشورمان با هدف حضور جوانان تازه نفس در عرصه مسابقات بوده و به همین دلیل نیز گاهی در اوج شکوفایی شان تصمیم به خداحافظی می گیرند. البته در این میان قاریانی هم بودند که تا میانسالی حضور خود را در مسابقات حفظ کردند و به مرور زمان و با کاهش انرژی و توان فیزیکی از دور مسابقات کنار گذاشته شدند.

در این بین استثنائاتی هم داریم که برخی قاریان بنابر دلایل مختلفی ترجیح داده اند پس از خداحافظی و کناره گیری از مسابقات، دوباره به آن عرصه بازگردند. قاریانی نظیر "وحید نظریان" از این دست به شمار می آید.

"مختار دهقان" قاری جوان و ممتاز کشورمان که در مسابقات متعددی حائز مقام و رتبه برتر شده است، شب گذشته در شبکه اجتماعی اینستاگرام از دنیای مسابقات خداحافظی کرد.

دهقان در گفت و گو با تسنیم درباره این اقدامش گفت: من از سال 1379 برای اولین بار در مسابقات سراسری قرآن شرکت کردم. از آن سال حدود 21 سال می گذرد. در این سال ها، حضور در مسابقات زیادی را تجربه کرده ام؛ حتی سال هایی که به دلایل مختلف، وقفه ای بین مسابقات افتاد اما مسابقات را دنبال می کردم. همواره انگیزه خاصی داشتم که مسابقات می تواند موجب رشد و پویایی قاری شود اما یکی دو سالی است به ویژه پس از مسابقات مالزی، انگیزه حضور در مسابقات را ندارم.

وی ادامه داد: خیلی با خودم فکر کردم که می توانم هنوز در مسابقات متعدد قرآنی به مقام برسم؛ حتی اساتید قرآنی نیز نسبت به حضورم در مسابقات تشویق می کردند. در مسابقات سراسری سال 1398 منتخب برای حضور در مسابقات ترکیه شدم که به دلیل شیوع کرونا کنسل شد.

قاری حرم امام رضا (ع) گفت: به این نتیجه رسیدم که بهتر است بر روی علم تلاوتم متمرکز شوم و به دلیل اینکه معلم قرآن هستم بیشتر وقتم را به آموزش قرآن به دانش آموزان بگذارم.

متن نوشته شده مختار دهقان در اینستاگرام را مشاهده می کنید:

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام و عرض تحیات الهی به دین وسیله پایان حضورم در تمامی مسابقات قرآن را اعلام می کنم و برای همه دوستانم در ادامه این راه آرزوی موفقیت و بهروزی از خداوند منان مسئلت می دارم.

ان شاءالله از امروز تمام تمرکزم را بر ارتقای علمی تلاوت و آموزش به قرآن آموزان خصوصاً در بخش روخوانی و روان خوانی (که به نظر مقدس ترین و پرثواب ترین مرحله آموزش قرآن هست) قرار خواهم داد.

از همه اساتیدم که در طی این سال ها زحمت فراوانی برای حقیر کشیدند، تشکر می کنم و از همه مسئولانی که در طی این سال ها زحمت برگزاری مسابقات سراسری را به دوش کشیدند نیز صمیمانه سپاسگزارم. عزیزان جانی از قبیل آقایان یاراحمدی، حسینی و قره شیخلوی دوست داشتنی و تمامی همکاران عزیزشان در اداره قرآن اوقاف و امور خیریه.

وآخرنا دعوانا ان الحمدلله
مختار دهقان
ششم تیرماه هزار و چهارصد

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
دبیر هفتمین جشنواره سراسری وقف چشمه همیشه جاری از ارسال نزدیک به 5 هزار اثر به این جشنواره خبر داد و به تشریح جزئیات برگزاری مراسم اختتامیه این جشنواره سراسری پرداخت.

به گزارش ایکنا، به نقل از روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه، محمد مهرابی، دبیر هفتمین جشنواره سراسری وقف چشمه همیشه جاری درباره آخرین جزئیات این جشنواره اظهار کرد: هفتمین جشنواره سراسری وقف چشمه همیشه جاری 29 مهر ماه 1399 همزمان با رونمایی از فراخوان، کار خود را آغاز کرد؛ ارسال آثار به این جشنواره از ابتدای آبان ماه آغاز شد و 23 اردیبهشت 1400 همزمان با عید سعید فطر نیز آخرین مهلت ارسال آثار بود.

وی با اشاره به اینکه هفتمین جشنواره سراسری وقف چشمه همیشه جاری در هشت بخش و 27 رشته تخصصی برگزار می شود، افزود: در این دوره از جشنواره نسبت به دوره های قبل به دلیل حضور داوران سرشناس و صاحبنظر و شرکت کنندگان متخصص و فعالیت های هدفمند دبیرخانه، رشد کمی و کیفی قابل توجهی داشته ایم.

دبیر هفتمین جشنواره سراسری وقف چشمه همیشه جاری از ارسال نزدیک به 5 هزار اثر به این جشنواره خبر داد و تصریح کرد: پس از پایان مهلت ارسال آثار (23 اردیبهشت 1400)، براساس آئین نامه از پیش تعیین شده، کار داوری آغاز شد و تا پایان تیر ماه داوری تمامی رشته ها به پایان می رسد؛ داوری در برخی رشته ها طی چند مرحله انجام شده است و داوری در برخی رشته ها، به دلیل تعداد زیاد آثار در دو مرحله مقدماتی و پایانی (فینال) انجام می گیرد.

مهرابی در خصوص برگزاری مراسم اختتامیه هفتمین جشنواره سراسری وقف چشمه همیشه جاری گفت: دبیرخانه مرکزی این جشنواره به منظور معرفی نفرات برتر و تجلیل از آنها برای برگزاری مراسم اختتامیه، برنامه هایی را مدنظر قرار داده اما همه چیز منوط به شرایط کشور از لحاظ بیماری کروناست، بنابراین دبیرخانه مرکزی پس از اتمام داوری ها یعنی تا پایان تیر ماه از مراجع ذیصلاح استعلام کرده و اگر مشکلی نبود، آیین اختتامیه با حفظ شان شرکت کنندگان و با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار می شود؛ اگر به هر دلیلی مراسم اختتامیه به صورت حضوری برگزار نشد، مراسم اختتامیه به صورت مجازی برگزار می شود و با معرفی نفرات برتر از آنها تجلیل خواهد شد.

وی در پایان اظهار کرد: دبیرخانه مرکزی هفتمین جشنواره سراسری وقف چشمه همیشه جاری قصد دارد برای استفاده بهینه از آثار و تجلیل از برگزیده های این جشنواره، آثار برگزیده در برخی رشته ها را در قالب کتاب منتشر و به جامعه فرهنگی و هنری کشور عرضه کند؛ همچنین در تلاش هستیم تا نمایشگاهی از آثار برگزیده در رشته های مختلف را به صورت حضوری یا مجازی برگزار کنیم.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
مسئولان بعثه دو کشور ایران و عراق در تماس تلفنی از تعطیلی مجدد حج در سال 1442 هجری قمری ابراز تاسف کردند و ازعربستان خواستند برای حضور حجاج کشورهای اسلامی در حج سال آینده تدابیر لازم را تدارک ببینند.

به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت الاسلام و المسلمین سیدعبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی در تماس تلفنی با حجت الاسلام و المسلمین سامی مسعودی، رئیس شورای عالی حج و عمره عراق تصریح کرد: اراده مسئولان حج و زیارت جمهوری اسلامی ایران همکاری برادرانه و نزدیک با عراق در امور مرتبط با حج و زیارت است.

سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه امنیت و ثبات دو کشور اسلامی دوست و مهم غرب آسیا، عراق و جمهوری اسلامی ایران به یکدیگر گره خورده است، تاکید کرد: ما ازگسترش همکاری ها بین دو طرف درحوزه حج و زیارت استقبال می کنیم.

وی افزود: روابط تاریخی و حجم بالای رفت و آمد زائران و گردشگران دو کشور، نشاندهنده پیوستگی فرهنگی و علاقه دو ملت به یکدیگر است.

حجت الاسلام و المسلمین نواب خاطرنشان کرد: الحمدالله تاکنون در زمینه فعالیت های علمی، فرهنگی و پژوهشی فی مابین بعثه های حج دو کشور قدم های مؤثری برداشته شده است و امیدواریم با پایان هرچه زودتر ویروس منحوس کرونا، شاهد از سرگیری تردد زائران میان دو کشور باشیم.

وی ابراز امیدواری کرد با همکاری مراجع ذی ربط جمهوری اسلامی ایران و دولت عراق هماهنگی های لازم در خصوص از سرگیری سفر زائران دو کشور به عتبات و برگزاری مراسم اربعین انجام شود.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت همچنین با تجلیل از همکاری ها و همدلی های مردم و دولت عراق، خاطرنشان کرد: مهمانوازی مردم عراق از زائران اربعین حسینی بسیارصمیمانه و برخاسته از روحیه عاشورایی عاشقان اباعبدالله الحسین (ع) و در جهان بی نظیر است.

وی با بیان اینکه متاسفانه برای دومین سال متوالی زائران خارج از کشور عربستان از انجام مناسک حج تمتع محروم شدند، اظهار کرد: باردیگرعربستان این موضوع را با تأخیراعلام کرد و امسال نیز مراسم حج تنها با حضور تعداد کم زائر برگزار می شود.

سرپرست حجاج ایرانی گفت: عربستان همچون سال گذشته درخصوص اعلام شرایط و شیوه برگزاری حج بسیار تعلل کرد و بدون نظرخواهی از کشورهای اسلامی، همچون سال گذشته، حج را به اتباع کشورش و یا افراد مقیم این کشور محدود کرد در حالی که می توانست به صورت محدود زائران را از کشورهای خارجی بپذیرد تا عطر و معنویت نسیم حج و حجگذاری در سراسر گیتی بوزد.

رئیس شورای عالی حج و عمره عراق نیز دراین تماس تلفنی از تعطیلی حج پیشرو انتقاد کرد و از همه کشورهای اسلامی خواست که در این زمینه ابراز نظر رسمی داشته باشند و عربستان نیز برای حج سال آینده تدابیر لازم را پیش بینی کند.

حجت الاسلام و المسلمین سامی مسعودی، ضمن تبریک پیروزی مقاومت اسلامی و برگزاری موفق انتخابات 28 خرداد و موفقیت جمهوری اسلامی ایران در بین کشورهای اسلامی در ساخت واکسن ویروس کرونا، اظهار امیدواری کرد که روابط میان دو کشور اسلامی ایران و عراق گسترش یابد.

برپایه این گزارش، سرپرست حجاج ایرانی نیز با اشاره به دستاورهای مقاومت فلسطین در جنگ دوازده روزه با رژیم صهیونیستی تصریح کرد: تنها راه عقب راندن دشمن، مقاومت است و حمایت از جبهه مقاومت از ضرورت های امروز دنیای اسلام به شمار می آید و باید مورد توجه قرار گیرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
مهلت ارسال آثار به نخستین جشنواره سرود آوای کتابخانه به دلیل استقبال علاقه مندان تا پایان تیرماه 1400 تمدید شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، مهلت ارسال آثار به نخستین جشنواره سرود آوای کتابخانه به دلیل استقبال علاقه مندان تا پایان تیرماه 1400 تمدید شد.

شاعران، فرهیختگان و علاقه مندان می توانند برای شرکت در این مسابقه به سامانه مسابقات کتابخوانی نهاد به نشانی https://www.samakpl.ir مراجعه کنند.

گفتنی است، نخستین جشنواره سرود آوای کتابخانه همزمان با سالروز تاسیس نهاد با توجه به اهمیت کتابخوانی در تعالی جامعه و تاثیرگذاری زبان شعر در فرهنگ سازی و گرایش بیشتر مردم به این امر، همزمان با هفدهمین سالروز تاسیس نهاد کتابخانه های عمومی کشور برگزار شد. این جشنواره با رویکرد تاکید بر ضرورت گسترش فرهنگ کتابخوانی و جایگاه کتابخانه های عمومی و کتابداران، استفاده از سرود به عنوان تاثیرگذارترین نوع شعر در ترویج کتابخوانی و توسعه کتابخانه ها، شناسایی استعدادها و ظرفیت های فرهنگی و هنری در اعتلای جایگاه کتابخوانی، نهادینه کردن فرهنگ مشارکت عمومی در فعالیت های ادبی کتابخانه ها و ایجاد تحول فرهنگی در خدمات کتابخانه ها در دستور کار نهاد کتابخانه های عمومی قرار گرفت.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۸

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت و گو، دکتر رضا دادویی رئیس هیئت مدیره انجمن مدرسان تئاتر، نویسنده، مترجم و کارگردان با برنامه گفتگوی فرهنگی در مورد چالش های فرهنگی دولت سیزدهم مصاحبه کرد.

دادویی سردرگمی وزیران را ضعف تمام ادوار وزارت فرهنگ دانست و گفت: وضعیت فرهنگی هنری کشور در حال حاضر خوب نیست که نشان می دهد برای برنامه ها فکری نبوده یا برنامه ها متناسب با نیاز جامعه نبوده است.

وی افزود: یکی از معضلات مانع فعالیت وزارت خانه، توقعات یک جانبه از وزارت فرهنگ است و تا راهکاری انجام نشود نمی توان کاری پیش برد؛ همچنین اسناد بالادستی، اسناد قدیمی هستند و برای مسائل روز جامعه کاربرد ندارد.

رئیس هیئت مدیره انجمن مدرسان تئاتر با بیان اینکه در حوزه فرهنگ تفکر فراکُنشی وجود ندارد اذعان کرد: در دولت های قبلی، کوچکترین اتفاق درست در حوزه فرهنگ و هنر شکل نگرفته زیرا فراکنشی و حتی واکنشی عمل نکردیم و در وضعیت واماندگی فرهنگی هستیم و از جریان عقب افتاده ایم.

دادویی مهمترین چالش فرهنگی وزیر فرهنگ آینده را ارتباط با نسل جدید دانست و افزود: بین متولیان فرهنگ و هنر و اهالی این حوزه فاصله زیادی افتاده است.

این نویسنده ضمن اشاره به تبحر زیاد در جعل و از بین بردن فرهنگ های بیرونی خاطرنشان کرد: مفاهیم آنقدر تغییر کرده اند که کارکرد خود را از دست داده اند و از جمله آن مفاهیم، بخث خصوصی سازی است اما باید در حوزه های مختلف رعایت و اجرایی شود.

وی در رادیو گفت و گو ضمن اشاره به تشکیل انجمن هایی برای حمایت از فرهنگ و هنر اظهار کرد: این انجمن ها ارتباطی به خصوصی سازی ندارد و تنها عایدی آن برای اهالی فرهنگ و هنر، سختی شرایط کار و کاهش درآمد بود.

دادویی ضمن اشاره به غفلت مدیران از اقتصاد فرهنگی خاطرنشان کرد: همرواره اواخر دولت ها از راهکارهای قانونی استفاده می کنند و مدیران، حیاط خلوتی هایی برای خود طراحی می کنند که جای تأسف دارد.

این کارگردان اذعان کرد: تا وقتی دولت تصدی گری داشته باشد، رانت ادامه خواهد داشت اما اگر دولت پای خود را از زندگی هنرمندان بیرون بکشد، هنرمندان راه را برای زندگی فرهنگی خود پیدا می کنند.

وی در ادامه زیاد شدن تصدی گری را دولت را منجر به تصمیم گیری به جای هنرمندان را دانست و بیان کرد: مدیر فرهنگی که سابقه فرهنگی کمتری از یک هنرمند دارد، نباید اجازه تعیین تکلیف برای هنرمندان را به خود بدهد.

خبرنگار : فرزانه مرادی

کلمات کلیدی: #تئاتر #چالش_فرهنگی #دولت_سیزدهم

1399 تمامی حقوق سایت متعلق به صدای جمهوری اسلامی ایران است

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو
تهران- ایرنا- مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین رونمایی از نمایشنامه تنهاترین مظلوم، مظلوم ترین تنها گفت: نخستین کسی که در نظام جمهوری اسلامی ایران هنر متعهد و هنر غیر متعهد را بیان کرد، شهید بهشتی بود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۸ سایت های دیگر : روزنامه امتیاز

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از روابط عمومی حوزه هنری، در آیین رونمایی از نمایشنامه تنهاترین مظلوم، مظلوم ترین تنها ، درباره حادثه تروریستی هفتم تیر و همچنین زندگی و شخصیت شهید آیت الله دکتر بهشتی، افزود: شهید بهشتی بر اساس تعریف سیاسی امام خمینی(ره) از اسلام، ساختاری را طراحی می کند که در نظام های سیاسی موجود دنیا بی همتا است، چرا که بدیل آن را نداریم. شهید بهشتی توانست ساختار جدیدی را ارائه کند که می توان وی را طراح اصلی ساختار سیاسی نظام جمهوری اسلامی ایران دانست.

مدیر کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه شهید بهشتی را در شجاعت بی همتا توصیف کرد و افزود: همواره در پی دلایل شجاعت های شهید بهشتی بودم تا اینکه در کتاب شرح اسم: زندگی نامه آیت الله سیدعلی حسینی خامنه ای (1318-1357) خاطره ای در مورد شهید بهشتی خواندم. خاطره شگفت آور و فوق العاده بود که شجاعت وی را تمام و کمال به نمایش می گذارد.

آشنا در مورد نگاه هنری شهید بهشتی گفت: اولین کسی که در نظام جمهوری اسلامی ایران هنر متعهد و هنر غیر متعهد را بیان کرد، شهید بهشتی بود.

وی ادامه داد: اگر جای قادری بودم نام دیگری برای این اثر به جای تنهاترین مظلوم، مظلوم ترین تنها انتخاب می کردم، چرا که دیگر شهید بهشتی تنهاترین مظلوم، مظلوم ترین تنها نیست و مظلوم تر از او هم در جمهوری اسلامی امروز وجود دارد. برای درک بهتر این حرف پیشنهاد می کنم کتاب علی از زبان علی را بخوانید.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری ضمن توضیحاتی در خصوص نمایشنامه خوانی اجرا شده و کتاب نمایشنامه تنهاترین مظلوم، مظلوم ترین تنها گفت: شهید مظلوم بهشتی گفتار زیبایی با این مضمون دارند که اسلام زیباست و هنر برای بیان زیبایی، چرا دشمنان خدا از این حربه استفاده می کنند ولی دوستان خدا برای ارائه مفاهیم اسلام از زبان هنر استفاده نمی کنند ، که ما هم در مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با هدف ارائه باورها و نگرش های استاد شهید، زبان هنر نمایش را انتخاب کردیم.

وی با بیان اینکه این نمایشنامه در واقع سوگنامه شهید بزرگوار آیت الله بهشتی است، افزود: این اثر با قلم آقای نصرالله قادری، از نمایشنامه نویسان و کارگردان های مطرح تئاتر کشور روایت می شود.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در ادامه افزود: این نمایشنامه در خصوص حادثه تروریستی سرچشمه و همچنین زندگی و شخصیت شهید بهشتی است که تمام وقایعی که در نمایشنامه روایت می شوند مستند به کتاب هایی است که درباره ایشان نوشته شده و یا برگرفته از اسنادی است که در رابطه با حادثه تروریستی سرچشمه وجود دارد.

نویسنده نمایشنامه تنهاترین مظلوم، مظلوم ترین تنها با حضور در مراسم رونمایی از تازه ترین اثر خود گفت: نگارش و تحقیقات این اثر از 12سال پیش آغاز شد و داستان دراماتیک نمایشنامه تنهاترین مظلوم، مظلوم ترین تنها را هفت سال پیش نوشتم و قرار بود این نمایشنامه نوشته شود تا در همان ایام در یک فضای میدانی به اجرا درآید اما متاسفانه امکانات اجرای اثر فراهم نشد.

وی افزود: چهار سال پیش بار دیگر تصمیم گرفتم که مقدماتی را فراهم کنم تا این اثر به اجرا دربیاید اما باز هم بنا به دلایلی این اتفاق صورت نگرفت تا اینکه آقای کوروش زارعی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری خواستند تا من این طرح را برای حوزه بنویسم. این نمایشنامه از لحظه تولد تا شهادت شهید بهشتی را شامل می شود و در حقیقت مستندی است که بخش عمده آن را تخیل من آفریده و در هفت پرده نوشته شده است.

قادری افزود: برای نگارش نمایشنامه تنهاترین مظلوم، مظلوم ترین تنها براساس تئوری از سه شیوه لیریک ، اپیک و دراماتیک استفاده کردم که بتوانم تمام زوایای زندگی این شهید مظلوم را به تصویر بکشم.

وی با بیان اینکه که به نام علی معتمد نیز شناخته می شود، عضو گروهک منافقین و طراح اصلی حادثه تروریستی 7تیرماه 1360 است، گفت: داستان نمایش از زبان 3 زن یعنی همسر کلاهی، مادر شهید بهشتی و همسر شهید بهشتی روایت می شود. تمام وقایعی که در نمایشنامه روایت می شوند مستند به زندگی شهید بهشتی و کتاب هایی است که درباره ایشان نوشته شده است و همچنین برگرفته از اسنادی است که در رابطه با حادثه تروریستی سرچشمه وجود دارد.

این استاد هنرهای نمایشی ادامه داد: در این نمایشنامه برای شهید بهشتی از واژه آخوند استفاده کردم و روی این واژه تاکید ویژه ای دارم چرا که برای من بالاترین مقام در جهان اسلام آخوند است. از این منظر این سومین آخوندی است که من سراغ به تصویرکشیدن سیره و شخصیتش رفته ام. زندگی آن دوتای دیگر را به قالب رمان درآوردم و این یکی را در قالب نمایشنامه به تصویر کشیدم. یکی از آنها ، خطاط برجسته ایرانی است که در انفجار وحشیانه نماز جمعه نجف شهید شد و دیگری زندگی است که در جزیره مجنون به آرزوی خود رسید و به مقام شهادت نائل آمد.

وی ادامه داد: متاسفانه در ریشه پنهان هنر ما، حزبی حاکمیت دارد که مستاجر خانه دایی یوسف است و به هر طریق ممکن بنیان نمایشنامه های مذهبی را می زند یا نمایشنامه هایی را می پذیرد که به منزله دفاع بد از حقیقت خوب هستند. آنچنان این تفکر و پیروان آن در فضای امروز تئاتر جا افتاده که کوچک ترین انتقادی به آنها هم مساوی با تشویش اذهان عمومی است و هرگز کسی به این امر رسیدگی نمی کند که چرا باید مثلا برای یک طرح مذهبی، اینقدر کم بنویسند؟ آیا واقعا عنادی با این مساله وجود دارد؟ اگر شما پژوهشی در زمینه کمتر اجراشدن آثار مذهبی در حوزه تئاتر انجام دهید، خواهید دید که مقصر این مساله به هیچ وجه نمایشنامه نویسان نیستند بلکه قصور در این زمینه به خاطر متولیان امر است که این حوزه اساسا مساله و دغدغه آنها نیست. مگر زمانی که سوژه های مذهبی – مثلا زندگی یک شهید، یک جانباز یا یک آزاده – برای آنها برد تبلیغاتی داشته باشد و بتوانند از آن استفاده شخصی کنند. در غیر این صورت پرداختن به مسائل این چنینی باب طبع این کسانی که از آنها تعبیر به مستاجران خانه دایی یوسف کردم، نیست چرا که مضامین این چنینی در تئاتر بنیان اندیشه همین آدم ها را هدف می گیرد.

قادری در مورد اجرای این نمایش و ملزومات آن گفت: این اثر یک نمایش چندرسانه ای است و به تالار خاصی مثل تالار وحدت احتیاج دارد. اگر جایی باشد که امکانات لازم برای اجرای این اثر را در اختیارم قرار دهد و قصد مثله کردن کار را هم نداشته باشم، حتما علاقه مند اجرا شدن این اثر هستم.

قادری پس از سخنان خود بخشی از نمایشنامه که مربوط به همسر شهید یعنی خانم عزت الشریعه مدرس مطلق است را نمایشنامه خوانی کرد.

گفتنی است، هفتم تیر 1360 یادآور حادثه تلخ بمب گذاری در دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی ایران است که منجر به شهادت هفتاد و دو تن از اعضای این حزب شد. از جمله مهم ترین شهدای این حادثه آیت الله دکتر سیدمحمد حسینی بهشتی رئیس دیوان عالی کشور و دبیرکل حزب بود. به همین منظور مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با همکاری انتشارات سوره مهر، نمایشنامه تنهاترین مظلوم، مظلوم ترین تنها به قلم نصرالله قادری با موضوع شهید بهشتی را تولید و کتاب آن را منتشر کرده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرهای خلاق فرهنگ و هنر در حوزه طراحی مد و لباس را معرفی کرد.

به گزارش ایلنا، شبکه شهرهای خلاق یونسکو در سال 2004، برای ترویج همکاری میان شهرهایی به راه افتاد که از خلاقیت به عنوان عاملی راهبردی برای پیشرفت پایدار شهری استفاده کرده بودند. 180 شهری که این شبکه را تشکیل داده اند، برای رسیدن به هدف مشترکی با هم کار می کنند، قرار دادن خلاقیت و صنایع فرهنگی در قلب برنامه های توسعه در سطح محلی و همکاری فعال در سطح بین المللیبا پیوستن به این شبکه، شهرها متعهد می شوند که آفرینش، تولید و توزیع فعالیت ها، محصولات و خدمات فرهنگی را تقویت کنند؛ شبکه شهرهای خلاق یونسکو، هفت حوزه خلاق چون ادبیات موسیقی، طراحی، رسانه و...را پوشش می دهد.

از اهداف شهرهای خلاق مواردی چون: توسعه کانون های خلاقیت و نوآوری و گسترش فرصت ها برای افراد آفریننده و حرفه ای، بهبود دسترسی به زندگی فرهنگی و شرکت در آن، به ویژه برای گروه ها و افراد به حاشیه رانده شده و آسیب پذیر، ادغام کامل فرهنگ و خلاقیت در طرح های پیشرفت پایدار، ادغام کامل فرهنگ و خلاقیت در طرح های پیشرفت پایدارمی باشد.

آموزش و ظرفیت سازی (تبادل کارآموز و برنامه های آموزشی) وسیاست گذاری (نوآوری های مربوط به طرح های توسعه محلی و یا ملی) را می توان نام برد.

شبکه شهرهای خلاق، نه تنها سکویی برای تأمل بر نقش خلاقیت به عنوان اهرمی برای پیشرفت پایدار است بلکه محل پرورش فعالیت و نوآوری نیز می باشد.

دراین راستا شهرهای پیرانشهر از استان آذربایجان غربی، آق قلا استان گلستان، نوشهر از استان مازندران، اوز از استان فارس و جیرفت استان کرمان به عنوان شهرهای خلاق حوزه مد و لباس معرفی شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
شکرخدا گودرزی، مدرس و کارگردان تئاتر گفت: علاوه بر مشکلات مدیریتی، بودجه تئاتر نیز قابل تأمل است که گاهی این بودجه به اندازه دستمزد بازیگر سریال و یا سینما نیست و دستمزد دریافتی بازیگر از بودجه کل تئاتر بیشتر است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۸

شعار سال: شکرخدا گودرزی، مدرس و کارگردان تئاتر: مشکل امروز تئاتر ما هم سخت افزاری و هم نرم افزاری است. از لحاظ سخت افزار ها مثلا سالن ها چه وضعیتی دارند؟ آیا این سالن ها از لحاظ مرمت و تجهیز و به روزرسانی و استفاده از تکنولوژی مدرن کارآیی دارند؟ آیا الان سالن از لحاظ فضای محیطی مثل تئاترشهر برای چنین کار هایی آماده است یا محل اوباش شده؟ یک بخش هم بحث مدیریتی است؛ مدیریت ضعیف، ضعیف و ضعیف تر تاکنون در تئاتر داشته ایم. الان مدیریت به نحوی شده که باید ببینیم مثلا در چیدمان مدیریتی چه کسانی پست های چه کسانی را اشغال کرده اند. این بحث پیش می آید که اگر اینچنین باشد، نکند سازمان ارشاد تشریفاتی است، نکند افرادی را می گذارند که کار نکنند؟ البته بحث بودجه نیز مطرح است. بودجه تئاتر حتی اندازه دستمزد بازیگر سریال هم نیست، یعنی بازیگر سریال دستمزدی که دریافت می کند از بودجه کل تئاتر بیشتر است. یک بازیگر برای یک سریال بالغ بر 20 میلیارد دریافت کرده است. کل بودجه تئاتر 30 میلیارد است که 18 میلیارد آن جذب شده و از دستمزد یک بازیگر در سریال یا سینما کمتر است. چقدر از این بودجه به تولید اختصاص می یابد؟ با این بودجه باید جشنواره برگزار کنند، حقوق کارمندان را پرداخت کنند، مرمت ساختمان و... را انجام دهند، آموزش و پژوهش داشته باشند، انتشارات را انجام دهند و.... از این لحاظ اگر بخواهید حساب کنید چقدر برای تولید در تئاتر اختصاص می یابد، بحثی دیگر است. بودجه در تئاتر شوخی است! معلوم نیست برای همین بودجه چه اتفاقی می افتد. چقدر دستمزد عوامل تئاتر یا کارمندان است، چقدر برای ایاب و ذهاب و سفرهاست، چقدر خرج تئاتر می شود؟ طبعا وزیر آینده باید این ها را بداند، ولی متاسفانه ممکن است وزیری گماشته شود که صدای آدم ها را نشنود. در مدت کرونا وزیر کجا بوده است که یک بار صدای صنف تئاتری را شنیده باشد و یک بار گفته باشد این صنف این درخواست را دارد و من رسیدگی می کنم یا این گزارش رسیدگی من به فلان مشکل تئاتری هاست؛ متاسفانه اصلا توجهی نمی شود. اینکه وزیر بعدی پاسخگو باشد یا خیر، چه کسی گماشته شود، چقدر بتواند برای تئاتر کار کند و... هم مساله است و نمی توان در یک یادداشت یا مصاحبه به آن اشاره کرد. من می توانم بیان کنم اولویت های ما درحال حاضر معیشت است و بچه ها از این لحاظ دچار مشکل هستند. برخی از آن ها حق بیمه خود را نمی توانند پرداخت کنند و کار ندارند، چون سالن ها تعطیل است. اینکه خیلی از اتفاقاتی که می افتد به چه مسیری می رود موضوع مهمی است و آیا وزیر یا دولت بعدی می تواند جوابگوی این میزان مطالبات تلنبارشده جامعه تئاتری باشد؟ می تواند مشکلی را از دوش جامعه تئاتر بردارد که ما بگوییم خدا را شکر که این مشکل برداشته شد؟ به نظر بعید می رسد این انجام شود، چون دشوار و مشکل است. نامه ای برای آقای رئیسی نوشتم و بیان کردم در هیچ یک از مناظره ها صحبتی درباره تئاتر نکردند. درباره هنر و حوزه فرهنگی بسیارکم صحبت شد. دولت آینده چند ابربحران دارد که باید حل کند؛ یکی سیاست خارجی و دیگری وضع معیشت مردم است. با این اتفاقات چقدر این دولت حامی هنرمند است؟ چقدر حامی حرف هنرمند هستند؟ وضعیت ممیزی و سانسور چطور می شود؟ وضعیت رونق سالن ها چطور می شود؟ این مساله های گوناگونی است که وجود دارد. هنرمند تئاتر باید تولید کند، آن ها باید این فضا را فراهم کنند. مگر هنرمند چه کاره است که برای سیاستگذاری و بودجه گذاری و... کار کند؟ مسئولان باید برنامه ریزی کنند. چقدر در تصمیم گیری های جدی خود صنف را دخیل می دانند؟ پرسش من این است که اصلا تئاتر می خواهند یا خیر؟ استنباطم این است که تئاتر را نمی خواهند. به نظرم تئاتر از منظر آن ها موضوعی است که نمی دانند با آن چه کار کنند. انگار یک بچه ناخواسته است که نمی دانند با آن چه کنند!

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از وب سایت روزنامه فرهیختگان، تاریخ انتشار: 6 تیر 1400، 56443، www.farhikhtegandaily.com

لینک خبر :‌ شعار سال
تبلیغات مد و لباس در فضای مجازی، به علت نبود نظارت برخی مسئولان به اوضاع آشفته ای رسیده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۸ سایت های دیگر : بصیر آنلاین ندای اصفهان

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، زمانی که می خواهی درباره بی سامانی فضای مجازی و تبلیغات حرف بزنی نمیدانی از چه بخشی می توان صحبت کرد چراکه به حدی رها شده است که در هر بخش آن آشفتگی نهفته است. اما موضوع اصلی ما به تبلیغات لباس در این فضای پوشالی اشاره دارد که با وجود اینکه بار ها در موردش صحبت شده، اما باز هم شاهد ناهنجاری هستیم و این نشان از رهاشدگی فضای مجازی است.

در عرصه مد و لباس هرکس ساز خودش را می زند و طبق برداشت خود، قدم به فضای استفاده از مدل، برای تبلیغ لباس ها گذاشته است.

ابتذال در مدلینگ

اما آنچه در حال وقوع است استفاده از مدلینگ در تبلیغات و رها کردن مسئله ساماندهی به مدلینگ است و چارچوب گذاری برای تبلیغات و نظارت بر تبلیغات لباس بانوان، از جانب متولیان آن مورد غفلت واقع شده است.

آنطور که شواهد نشان می دهد تنها در قبال ابتذال در مدلینگ، برخورد سلبی انجام می شود و مزون ها با هر نوع پوششی تبلیغات خود را می کنند و چارچوب واضحی برای نظارت بر تبلیغات آن ها وجود ندارد. حتی این موارد به حدی عادی شده که به فور می توان آن را در فضای مجازی دید.

اما حتما جای بحث دارد که متولیان اصلی سامان دادن به وضعیت مد و لباس کشور در این راه باید چه می کردند و چه چارچوبی ارائه می دادند و در واقع چه روندی را در پیش گرفته اند؟ در این آشفته سرا دیگر نهاد هایی که در خصوص حجاب، پوشش و عفاف مسئولیتی دارند چه اقداماتی انجام داده اند؟

این روز ها مدل های حجاب افرادی هستند که به مسئله حجاب معتقد نیستند و در صفحه خود به راحتی شخصیت نامتعارف با محصول تبلیغ شده ارائه می دهند و نشانه هایی از رفتار های اجتماعی مغایر با حیا دیده می شود.

کار به جایی رسیده است که مسئولان حتی خود را مبرا از پاسخگویی می دانند و با پاسکاری های مختلف از خود سلب مسئولیت می کنند.

دبیر کارگروه مد و لباس: فعالیت ها در فضای مجازی زیر نظر کارگروه نیستند

وقتی از پورشهابی دبیر کارگروه مد و لباس درباره نظارت بر فعالیت های پوشاک در فضای مجازی می پرسیم با پاسخ نه روبرو می شویم؛ اینکه این گونه فعالیت ها زیر نظر کارگروه مد و لباس نیستند. دبیر کارگروه مد و لباس در این باره افزود: 50 درصد فعالان پوشاک در فضای مجازی دارای مجوز از اتحادیه و 50 درصد غیر مجاز اقدام به فعالیت می کنند. البته بعضی وقت ها مشاهده شده که در کارگروه مد و لباس هیچ گونه پرونده ای ندارند و از اسم کارگروه سوء استفاده کرده اند و پس از دعوت به دبیرخانه تشکیل پرونده دادند.

پورشهابی تصریح کرد: به غیر از ما واحد نظارت بر تبلیغات در فضای مجازی وزارت ارشاد پیگیر این امور هستند. خیلی از خانم ها که مدرک دوخت از فنی و حرفه ای گرفتند و در منزل خیاطی می کنند و فعال هستند، زمانی که تولید محتوا و تصاویر را در صفحه مجازی منتشر می کنند می بایست از کارگروه مد و لباس مجوز اخذ نمایند. البته تمام تولیدی هایی که از اتحادیه مجوز دارند، هم باید آثار تولید شده و طرح های خود را از طریق واحد شیما (شناسه یکپارچه لباس ایرانی _اسلامی) ثبت کنند. در هر صورت تمام گروه های فعال در عرصه پوشاک در فضای مجازی نیازمند فعالیت مستقیم با کارگروه و اخذ مجوز از دبیرخانه کارگروه مد و لباس هستند.

همچنین طبق پیگیری خبرنگار ما، احسان اله حجتی مدیرکل دفتر تبلیغات و اطلاع رسانی ارشاد اعلام کرد اینگونه نظارت ها در حیطه حوزه کاری ما نیست.

با توجه به این مسئله سوال پیش می آید که چرا دیگر نهاد های فرهنگی و تبلیغی که وظیفه ای در خصوص تبلیغ را به عهده دارند، به این زمینه ورود نکرده اند تا با تحقیق پیرامون این مسئله بتوان به سوالات مبنایی حوزه مدلینگ پاسخ داد. سوالاتی از این دست که حد استفاده ابزاری از زنان در این نوع تبلیغات تا کجاست و چگونه می توان در راه بومی سازی و نظام مند کردن مدلینگ قدم برداشت و چه بسا به خلاقیت و نوآوری نیز در حوزه تبلیغات مد و لباس دست یافت.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
مراسم رونمایی از نمایشنامه تنهاترین مظلوم، مظلوم ترین تنها نوشته نصراله قادری عصر روز دوشنبه 7 تیر در مجتمع فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۸ سایت های دیگر : راه دانا روزنامه کیهان خبرگزاری دانشجو

به گزارش خبرنگار مهر ، نمایشنامه تنهاترین مظلوم، مظلوم ترین تنها نوشته نصراله قادری در نکوداشت زنده یاد شهید آیت الله دکتر محمد بهشتی شب گذشته دوشنبه 7 تیرماه با حضور رئیس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، رئیس شورای ارزشیابی و نظارت اداره کل هنرهای نمایشی و جمعی از هنرمندان و مدیران تئاتر در مجتمع فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی رونمایی شد.

در ابتدای این مراسم که اجرای آن بر عهده پیمان شیخی بود، آیاتی چند از کلام الله مجید قرائت و سپس سرود جمهوری اسلامی ایران پخش شد.

کوروش زارعی رئیس مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در ادامه مراسم گفت: بیش از چند ماه صرف زمان و خواندن چندین جلد کتاب، آقای نصراله قادری روی نگارش نمایشنامه ای با موضوع شهید بهشتی کار کرد. در ابتدا طرحی به ما ارائه داد که تلفیقی از شهدای کربلا و شهدای هفتم تیر بود.

وی ادامه داد: من به آقای قادری گفتم که ما پرتره ای از شهید بهشتی می خواهیم که درباره شخصیت و شهادت ایشان باشد تا دین مان را به این شهید بزرگوار ادا کنیم.

رئیس مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در بخش پایانی سخنان خود تأکید کرد: نمایشنامه تنهاترین مظلوم، مظلوم ترین تنها برای اجرا نوشته شده و با چند ارگان برای اجرای میدانی اثر نیز رایزنی کرده ایم.

سپس با حضور عطیه غبیشاوی، علی محمدرادمنش، مسعود شامی، انوش معظمی و کوروش زارعی قطعه ای 15 دقیقه ای از این اثر در قالب نمایشنامه خوانی اجرا شد.

در ادامه قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد نیز به ایراد سخنانی پرداخت. وی گفت: زمانی که در جهاد دانشگاهی بودم تمام نوارهای سخنرانی دکتر بهشتی را شنیدم و از این رو بر این باورم که شهید بهشتی را خوب می شناسم.

آشنا یادآور شد: در کشور ما انقلابی شکل گرفت و نظام سیاسی جدید شعار اسلام سیاسی را داشت که یعنی اسلام برای اداره جامعه حرف دارد. گفتمان اسلام سیاسی بر چه اساسی باید باشد نکته ای است که شهید بهشتی آن را شکل می دهد. دکتر بهشتی ساختاری را برای اسلام سیاسی امام (ره) تعریف کرد که در کل دنیا بی همتا است.

مدیرکل هنرهای نمایشی تأکید کرد: دکتر بهشتی بدون تردید طراح اصلی ساختار سیاسی نظام جمهوری اسلامی است. ایشان ویژگی های منحصر به فردی داشت؛ شجاعت اش بی همتا بود. شهید بهشتی شخصیتی فوق العاده داشت. ایشان اولین نفر در انقلاب بود که هنر متعهد و غیر متعهد را تعریف کرد.

در بخش دیگری از این مراسم نصراله قادری صحنه ای از نمایشنامه تنهاترین مظلوم، مظلوم ترین تنها را برای حاضران خوانش کرد.

وی قبل از خوانش بخشی از نمایشنامه گفت: در ابتدا تشکر می کنم از آقای کوروش زارعی که با پیگیری ایشان این اثر بعد از سال ها دوباره جان گرفت. قرار است در ادامه این پروژه نمایشنامه هایی درباره شهید مطهری و شهید مرتضی آوینی نیز نوشته شود.

قادری با بیان اینکه با احتساب این نمایشنامه و 2 رمانی که پیش از این نوشته 3 اثر دارد که درباره شخصیت یک آخوند می نویسد، متذکر شد: وقتی درباره شخصیت یک آخوند می نویسم می دانم که روی میدان مین حرکت می کنم و همه من را متهم می کنند چه روشنفکران و چه مذهبیون.

نویسنده نمایشنامه تنهاترین مظلوم، مظلوم ترین تنها با اشاره به اینکه تمام اسناد، نوشته ها و سخنرانی های شهید بهشتی را خوانده و از لحظه تولد تا شهادت شهید بهشتی را بررسی کرده است، افزود: نمایشنامه توسط 3 زن روایت می شود و در 7 پرده و برای اجرا نوشته شده است. البته بعید می دانم اجرا شود.

این هنرمند عرصه تئاتر در ادامه سخنان خود تصریح کرد: حقیقتاً همه ترس من این است که روز میزانی وجود دارد و خداوند در آن روز از حق الناس نمی گذرد، من همه توانم را برای نگارش این نمایشنامه گذاشتم و ترسم این است که در پل صراط شهید بهشتی از من راضی نباشد.

قادری در پایان تأکید کرد: من این اثر را نه برای پول، سفارش، حوزه هنری و هیچ نهاد دیگری بلکه فقط برای دل خود نوشتم.

در بخش پایانی مراسم نیز با حضور رئیس حوزه هنری، مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد و رئیس مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری نمایشنامه تنهاترین مظلوم، مظلوم ترین تنها رونمایی شد.

کد خبر 5246468

فریبرز دارایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۷

آواربرداری از مدیریت فرهنگ و هنر را می توان چکیده ای از رسالت و مسئولیت دولت آینده در عرصه های مختلف فرهنگی و هنری دانست. به این معنی که دولت سیزدهم به ریاست ابراهیم رئیسی باید در اغلب زمینه ها و خیلی از موارد، دقیقاً برعکس دولت فعلی عمل کند. چراکه وقتی پای درد دل و صحبت های هنرمندان، شاعران و نویسندگان از طیف ها و با گرایش های مختلف فکری و سبکی می نشینیم، همه آنها به اتفاق از وضعیت رشته ای که در آن به ذوق آزمایی مشغول هستند ناراضی اند. سینمای ایران امروز در بدترین شرایط خودش طی چهار دهه اخیر قرار دارد و عملاً تعطیل است، در حوزه کتاب، به دلیل گرانی افسارگسیخته کاغذ و کاهش شدید خرید کتاب، هم ناشران و هم نویسندگان در مضیقه قرار دارند.
دل های اهالی تئاتر، موسیقی و هنرهای تجسمی هم پر است. اما دولت آینده چگونه می تواند این اوضاع آشفته و بغرنج را بهبود ببخشد؟
یکی از عوامل توزیع و پویایی فرهنگ در جوامع، رسانه ها و اهالی رسانه هستند. درواقع، رسانه ها نقش حلقه واسط بین تولیدکنندگان محصولات فرهنگی و عموم را به عهده دارند؛ بنابراین در کنار هنرمندان و کارشناسان و منتقدان فرهنگی، اهالی رسانه نیز از پیچ وخم ها و آسیب ها و ملزومات مدیریت فرهنگی توسط دولت آگاهی دارند.
به همین دلیل هم در این بخش از گزارش برای شناسایی اولویت های فرهنگی دولت سیزدهم، سراغ اهالی رسانه رفتیم تا نظرات آنها را جویا شویم. با ما همراه شوید.
ضریب دادن به هنر انقلابی
باتوجه به اینکه با مرور عملکرد دولت روحانی در حوزه فرهنگ و هنر به مجموعه ای از کم کاری ها رسیدیم، دولت رئیسی در این حوزه، راهی طولانی و موضوعات متعددی برای رفع این کم کاری ها در پیش دارد. حسین قرایی معاون فرهنگی دانشگاه صداوسیما به گزارشگر کیهان می گوید: به نظر من مهم ترین اولویت رئیس جمهور منتخب که الحمدلله با رأی بالایی هم انتخاب شده در حوزه مدیریت فرهنگی، ضریب دادن به جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی است. این خودش یک سرفصل جدید در فعالیت دولت ها خواهد شد. یعنی یک کار خلاقانه که اتفاقاً از عهده حضرت آیت الله رئیسی هم برمی آید.
ما یک وزیر ارشاد می خواهیم که شب و روزکار کند، از پشت میز بلند شود و فضای فکری و فرهنگی انقلابی را از روستا تا شهر گسترش دهد و هنر مردمی که همان هنر انقلابی است را ضریب دهد و به آن توجه داشته باشد.
وی می افزاید: نگاه کردن به هنرمندان از دریچه کرامت یکی دیگر از این اولویت هاست. ما خیلی وقت ها شاهد استفاده ابزاری از هنرمندان و بهره بری در تبلیغات انتخابات بوده ایم.
اما آیت الله رئیسی در این فضا دست به چنین کاری نزد. یعنی به هنرمندان نگاه ابزاری ندارد و این مهم است. چون به تعبیر آقای رئیسی، این نگاه به هنرمندان کرامت می دهد.
این فعال فرهنگی ادامه می دهد: در سال های اخیر بحث بی توجهی به کاغذ و ناشران بارها مطرح شد اما از سوی مدیران وزارت ارشاد دولت روحانی جدی گرفته نشد. به نظرم این مسئله هم باید در دولت آینده جدی گرفته شود. تقویت مؤسسه های فرهنگی هنری باید در این دولت شدت بگیرد.
این مؤسسات به دودسته تک منظوره و چندمنظوره تقسیم می شود و باید دولت خیلی از کارها را به این مؤسسات متخصص بسپارد و آنها کار فرهنگی کنند و دولت کار هدایتی، حمایتی، نظارتی داشته باشد. در این حوزه نیز وزارت فرهنگ و ارشاد دولت روحانی کار نکرد. بهانه هم کرونا بود اما قبل از کرونا هم کار انجام نمی شد.
قرایی تصریح می کند: وزارت ارشاد دولت دوم روحانی متوسط و در برخی حوزه ها ضعیف بود. آقای رئیسی می تواند با استفاده از مدیران انقلابی که در حوزه هنر کارهای جدی کرده اند و تجربه دارند این فضا را اصلاح کند و کارهای جدیدی راه اندازی کند و طرحی نو دراندازد. به نظر من این بیت از آقای محدثی خراسانی باید سرلوحه عمل دولت رئیسی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آن قرار بگیرد که آن طرح نویی که در سر حافظ بود / ما آمده ایم تا در اندازیمش ما به دولت دکتر رئیسی امید داریم که با به کارگیری جوانان متخصص و پیران خردمند می شود کارهای بزرگ در عرصه فرهنگ و هنر را انجام داد.
لزوم تکریم منتقدان
دولت حسن روحانی به رغم شعارهای آزادی خواهانه و همچنین برخلاف اینکه با حمایت گسترده اهالی فرهنگ، هنر و رسانه بر سرکار آمد اما در عمل، دقیقاً برخلاف شعارهایش عمل کرد. توقیف و ممانعت از نمایش حجم بالای فیلم های مستند انتقادی توسط این دولت، گواه عدم پایبندی سران جریان اعتدال به باز گذاشتن باب نقد و انتقاد بود. طی هشت سال گذشته حتی بارها شاهد جلوگیری از پخش بعضی از برنامه ها و مستندهای تلویزیونی با دخالت این دولت بودیم. به همین دلیل هم یک مستندساز تأکید دارد که دولت ابراهیم رئیسی در این زمینه نیز برخلاف دولت حسن روحانی رفتار کند.
محسن اسلام زاده مستندساز به گزارشگر کیهان می گوید: انتظار ما از رئیس جمهور منتخب این است که هنر انتقادی را ضریب دهند چه از طرف خیرخواهان و چه حتی از طرف افرادی که خیرخواه نیستند، اما زیر پرچم جمهوری اسلامی فعالیت می کنند.
وی می افزاید: طی هفته های اخیر شاهد دیدارهای آقای رئیسی با فعالان محیط زیست، مدیران روزنامه های اصلاح طلب و... بودیم که اتفاقات مهمی بودند. این رفتار باید در دوران ریاست جمهور ایشان نیز ادامه یابد و ایشان باید پدری کنند و کاری شود که همه خود را فرزند این نظام بدانند و رئیس جمهور منتخب نشان دهد که رئیس جمهور همه ملت ایران است و بالی باز کند که همه زیرش باشند.
اسلام زاده تأکید می کند: خلاصه کلام اینکه باب انتقاد بسته نشود. چه در رسانه ها، چه در مستند سازی و چه در فیلم سازی؛ آستانه تحمل دولت بالا برود. دولت های قبلی آستانه تحمل نداشتند و منتقدان خودشان را سریع طرد کردند. این نیازمند حمایت های صددرصدی لسانی و عملی ریاست محترم جمهور منتخب است.
پاکسازی دولت از عناصر نفوذی
محمد محمدی، کارشناس فرهنگ و رسانه به گزارشگر کیهان می گوید: فراموش نکنیم رهبر انقلاب حدود دو سال قبل در هفته دولت به نفوذ سازمان یافته اشاره کردند. وقتی تعبیر سازمان یافته را به کار می برند یعنی یک جریان و تشکیلات پشت کار است که نفوذ را پیش می برد.
من نمی خواهم مسئولان فرهنگی دولت را به نفوذی بودن متهم کنم، اما در بدنه مدیریت فرهنگ و هنر دولت های یازدهم و دوازدهم متأسفانه شاهد جریان نفوذ بودیم. ما مصداق های فراوانی از جریان نفوذ در بدنه فرهنگ و هنر در طی سال های اخیر را شاهد بوده ایم. مگر می توان گفت که این تصادفی است که ناگهان 10 نمایشنامه با مشکل محتوایی از یک نویسنده مورد دار به طور همزمان روی صحنه تئاتر رفت؟ باید بررسی کرد که چه کسی به این آثار مجوز داده است؟ در یک مقطعی شاهد اجرای آثاری از هنرجوهای آموزشگاه های غیرقانونی و زیرزمینی تحت تحصیل آموزش هایی منهای اخلاق و عفت و شئون اسلامی بودیم که بر صحنه تئاتر آمدند؛ یعنی جریان نفوذ در حال نسل سازی هم هست. به همین دلیل هم گروهی که حوزه فرهنگ و هنر حضرت آیت الله رئیسی را ساماندهی می کنند، حتماً باید در گام نخست دستگاه فرهنگی دولت را از عناصر نفوذی پاک کنند.
وی می افزاید: در گام دوم بر سرکار آوردن آدم های متعهد و متخصص است. حضور افراد نان به نرخ روز خور که با تغییر دولت و تعویض رئیس جمهور تغییر موضع می دهند باعث سرخوردگی بسیاری از افرادی می شود که به اتفاقات مثبت فرهنگی در دولت آینده دل بسته اند. از مراودات مشکوک برخی از هنرمندان و مدیران با سفارتخانه ها کم نداشته ایم. اگر بعضی از هنرمندان با رایزنان فرهنگی سفارتخانه ها همکاری می کنند، باعث وبانی اش بعضی از مدیران فرهنگی بوده اند و این مدیران در تلاش هستند تا در دولت بعدی هم حضور داشته باشند.
محمدی در پایان تصریح می کند: دولت آیت الله رئیسی باید یک انقلاب دیگر در حوزه فرهنگ و هنر به پا کند و این انقلاب از مسیر پاکسازی، کادر سازی و نسل سازی رخ خواهد داد.
حساسیت انتخاب معاونان وزیر
همه روی انتخاب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید دارند اما یکی از کارشناسان معتقد است که معاونان وزیر ارشاد مهم تر از خود وزیر هستند.
میثم رشیدی مهرآبادی، نویسنده و فعال رسانه ای به گزارشگر کیهان می گوید: قاعدتاً تمام انتظاراتی که از آیت الله رئیسی هست در گام اول در انتخاب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تبلور پیدا می کند. به نظرم وزیر ارشاد آینده باید دو ویژگی داشته باشد: اول اینکه اساساً مدیر باشد و دوم هم اگرچه نمی توان انتظار داشت که در همه زمینه های فرهنگی و هنری تبحر داشته باشد، اما اگر تعامل در همه زمینه ها داشته باشد می تواند شرایط بهتری را رقم بزند.
وی که در حوزه نشر و کتاب فعالیت می کند در این زمینه نیز اظهار می کند: در حوزه کتاب، حساسیت باید روی انتخاب معاون فرهنگی وزیر ارشاد باشد، چون اداره امور نشر و کتاب با این معاونت است. مسئول این معاونت باید یا خودش ناشر باشد یا در امور مربوط به انتشارات کارکرده باشد. این سابقه بسیار مهم است چون باعث می شود معاون فرهنگی، از تعامل با نویسنده و امور اجرای نشر و چاپ، فهم داشته باشد تا هم بتواند امور مربوط به نشر و ممیزی را سروسامان بدهد و هم اینکه در نحوه حمایت از ناشران به تصمیم درستی برسد. اگر آقای رئیسی بخواهد در حوزه فرهنگ و هنر موفق باشد، جدای از انتخاب درست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی باید حساسیتی مشابه انتخاب وزیر درباره انتخاب معاونین وزیر ارشاد
داشته باشد. چون در برخی از امور، نقش معاونان پررنگ تر از خود وزیر است چراکه به طور مستقیم تری در آن حوزه ورود دارند.
متأسفانه غیر از مواقع کوتاهی، افرادی به عنوان معاون وزیر در حوزه های مختلف منصوب شدند که تخصصی در آن زمینه نداشتند، مثلاً اغلب افرادی به عنوان معاون فرهنگی انتصاب شدند که درکی از کار نشر کتاب نداشتند یا عمدتاً افرادی به عنوان معاون سینمایی و رئیس سازمان سینمایی به کار گمارده شدند که هیچ درکی از کار فیلم سازی نداشته اند.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
وضعیت مزار عمادالکتاب با پیگیری معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری سازمان اوقاف و امور خیریه تغییر کرد و در آینده سامان می یابد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۷ سایت های دیگر : هنر آنلاین خبرگزاری کار ایران

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ با توجه به وضعیت نامناسب مزار عمادالکتاب، هنرمند خوشنویس عصر مشروطه که نقش موثری در خوشنویسی معاصر ایران و تداوم جریان خوشنویسی داشته است، با پیگیری و هماهنگی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری سازمان اوقاف و امور خیریه، تغییر وضعیت مزار عمادالکتاب و پاکسازی آن انجام شد و مقرر شد در آینده با همراهی اوقاف و نهادهای مرتبط ساماندهی مناسب مزار این خوشنویس انجام شود.

ششمین دوسالانه خوشنویسی ایران که فراخوان آن به تازگی منتشر شده است، در گرامیداشت یاد عمادالکتاب خوشنویس نستعلیق در سال جاری برگزار می شود و برنامه هایی برای معرفی عمادالکتاب و نقش این هنرمند در خوشنویسی معاصر ایران برگزار می شود و فرصتی برای توجه به این هنرمند است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
تفاهمنامه همکاری معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان فنی و حرفه ای کشور در زمینه آموزش هنر و هنرستان های هنری، دوشنبه هفتم تیرماه امضا شد.

به گزارش هنرآنلاین ، سیدمحمدمجتبی حسینی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و علی اوسط هاشمی، رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشور تفاهمنامه همکاری در زمینه آموزش هنر امضا کردند.

توسعه کمی و کیفی فرهنگ کار، مهارت آموزی و کارآفرینی مرتبط با حوزه فرهنگ و هنر و ایجاد زمینه کسب شایستگی های پایه فنی مورد نیاز بازار کار، حرفه ها و مشاغل حوزه مربوطه، کمک به شناسایی استعداد های هنری و ایجاد فرصت های آموزش غیر رسمی در حوزه فرهنگ و هنر کشور، معرفی هنرهای بومی و محلی و استفاده از ظرفیت هنرهای اصیل در آموزش های آزاد فرهنگی و هنری، توسعه زیرساخت های آموزش الکترونیک و آموزش های مجازی از اهداف این تفاهم نامه است.

همکاری به منظور شناسایی، استانداردسازی، برنامه ریزی، اشاعه، اجرا و نظارت بر آموزش های فرهنگی و هنری، تمرکز بر همکاری مشترک آموزشی در رشته های مختلف آموزش های آزاد هنری در شاخه های: موسیقی، هنرهای تجسمی، هنرهای نمایشی، هنرهای سنتی، خوشنویسی، مد و لباس و ...، تدوین و به روزرسانی استانداردهای آموزشی و تعامل در بهره گیری از کارشناسان و متخصصان هنری و فرهنگی از موارد تفاهم نامه است.

سید مجتبی حسینی؛ معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم امضای تفاهم نامه گفت: هسته اولیه تشکیل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هسته آموزشی است و آنچه محمد غفاری(کمال الملک) به عنوان مدرسه صنایع مستظرفه بنا نهاد به تشکیل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رسید. هنرستان ها با بیش از یک قرن سابقه، بخش مهمی از جریان آموزش هستند و اهمیت آموزش در قانون تشکیل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مصوب سال 1365 هم آمده است.

حسینی درباره روند هنرستان های هنرهای زیبا گفت: از سال 1281 تا 1368 هشت هنرستان در کشور راه اندازی شد و پس از آن تا سال 76، 18 هنرستان دیگر اضافه شد و از سال 76 تا 84 تعداد 13 هنرستانِ دیگر در کشور راه اندازی شد و در دولت دوازدهم از سال 96 تا مهرماه امسال با راه اندازی 17 هنرستان، تعداد هنرستان ها به 56 می رسد و تا مهرماه امسال، هیچ استانی بدون هنرستان هنرهای زیبا نخواهد بود.

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در زمینه مهارت آموزی هنری هم تفاهم نامه ای بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش در زمینه آموزش های مهارتی و کاردانش منعقد شد. در زمینه آموزش غیررسمی هنر نیز 6400 آموزشگاه آزاد هنری با مجوز دفتر برنامه ریزی و آموزش های هنری معاونت هنری فعالیت می کنند که در چهار سالِ اخیر 31 درصد افزایش داشته است. در زمینه مجوز آموزشگاه های آزاد هنری نگاه آمایشی به استعدادها و ظرفیت ها و همچنین پوشش مناطق کم برخوردار مورد توجه بوده است و به توسعه کیفی آموزشگاه ها نیز توجه شده است و صدور کارت صلاحیت تدریس برای مدرسان آموزشگاه ها با ارزیابی متخصصان به کیفیت آموزش کمک می کند.

حسینی ادامه داد: هنر به عنوان ظرفیت اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی می تواند در توسعه اقتصادی هم نقش داشته باشد چون عرصه هنر درون زا و برونگراست و مبتنی بر خلاقیت نیروی انسانی است. با توجه به نقش و ظرفیت هنر در توسعه اقتصادی، سند توسعه هنر در سال گذشته تدوین شد و به ستاد اقتصاد مقاومتی ارائه شد.

حسینی در پایان گفت: تفاهم نامه معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان فنی و حرفه ای کشور می تواند به هم افزایی دو مجموعه در زمینه آموزش هنر و ارتقای کیفی آموزشگاه ها کمک کند و سرمایه ای برای دو مجموعه داشته باشد که حاصل آن، انتفاع هنرآموزان و هنرجویان است.

علی اوسط هاشمی؛ معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشور گفت: جغرافیای فرهنگ و هنر ایران وسیع است و با توجه به کثرت و تنوع اقوام و سرمایه های فرهنگی و هنری، زنده نگه داشتن فرهنگ و هنر اصیل ایران و نشر و ترویج آن با شیوه های نو ضرورت دارد و بنای توسعه هر جامعه بر فرهنگ استوار است.

هاشمی ادامه داد: با نگرش بخشی توفیق حاصل نمی شود و بخش عمده ای از مشکلات کشور به فقدان تفکرِ ملی برمی گردد، بنابراین باید نگاه ملی داشته باشیم. خوشبختانه معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ با وسعت دید از نگاهِ بخشی عبور کرده است و با نگاه ملی و تعاملی به سرمایه سازی و انباشت داشته ها توجه دارد سرمایه ها را روی هم قرار دهیم و خدمات مردم پذیر را ارتقا دهیم و اهداف موردنظر در زمینه ارتقای کیفی آموزش هنر محقق شود.

هاشمی در ادامه گفت: سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور به آموزشگاه هایی که به مرحله ای از کیفیت در ارائه خدمات برسند، اجازه می دهد تا در دیگر کشورها نیز شعبه ای راه اندازی کنند و در زمینه فرهنگ و هنر نیز می توان این موضوع را محقق کرد و استانداردهای رشته ها نیز با ارتقای کیفی در اندازه های بین المللی باشد و جهان پذیر قرار گیرد. این سازمان دارای بیش از 11 هزار آموزشگاه و 60 مرکز تخصصی است و با توجه به نقش سازمان در آموزش حرفه ای، این تفاهم نامه می تواند دستاوردهایی برای آموزش هنر و آموزشگاه های آزاد هنری داشته باشد و امیدواریم این تفاهم نامه که با نگاه ملی تدوین شده است، با همین نگاه در دولت فعلی و آینده اجرا شود.

در امضای این تفاهم نامه علی اکبر صفی پور، مدیرکل دفتر برنامه ریزی و آموزش های هنری، هادی مظفری، مدیرکل هنرهای تجسمی، احمد صدری، دبیر شورای ارزشیابی هنرمندان، نویسندگان و شاعران کشور، مریم پورشهابی دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس، مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان های البرز و قزوین، علیرضا حاتم زاده، معاون آموزشی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور و یعقوب نماینده، مدیرکل دفتر آموزشگاه های آزاد و مشارکت های مردمی این سازمان حضور داشتند.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه طرح شبکه شهرهای خلاق طرح نو و بدیعی نیست بلکه بازخوانی و نگاه معاصر به میراثی است که پیش از این داشته ایم اما نیاز به شناخت، برنامه ریزی، بازپروری، بازآفرینی و معرفی بهتر و دگرگونه دارد؛ اظهار کرد: شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر، به منظور توجه به داشته های فرهنگی و هنری و فعال کردن آن ها متناسب با شرایط امروز طراحی شده تا به بروز خلاقیت های هنری و توسعه اقتصاد فرهنگ و هنر کمک کند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۷ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی آقای خبر اسکان گردشبان

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمجتبی حسینی در گفت و گو با این مرکز به توضیح و تشریح ویژگی ها و مراحل انجام شده طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر پرداخت.

وی گفت: در شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر ظرفیت های تاریخی، انسانی، اجتماعی و اقتصادی هر شهر ارزیابی می شود و متناسب با مشخصه های آن و با اهتمام هنرمندان، تشکل ها، نهادها و موسسات فرهنگی و مجموعه های اقتصادی و ... سعی می شود که توان های خلاقانه، اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی با تمرکز بر حوزه ای که در یک شهر قابلیت ویژه دارد متمرکز شود و فرصتی برای توسعه هنر، اشتغال، درآمدزایی و پویایی اجتماعی در بستر فرهنگ و هنر محقق شود.

طرح شبکه شهرهای خلاق، اقدامی ملی برآمده از فرهنگ و هنر ما است

حسینی تصریح کرد: در پیشینه کشور ما مصداق های متعددی وجود دارد که یک شهر در یک یا چند حوزه فرهنگ و هنر مستعد و توانمند بوده و اشتغال ساکنان شهر در تولید و عرضه محصولات هنری قابل توجه است. در این شهرها پویایی و تحرک اجتماعی را شاهد هستیم و اقتصاد فرهنگ و هنر بخش مهمی از اقتصاد آن شهر بوده است. مثلا یک شهر در زمینه فرش یا سفال یا حوزه های دیگر هنر چنین ظرفیتی داشته است. هر کدام از شهرهای ما ظرفیت هایی داشته که می توانسته هم آن شهر را نامدار کند و هم موجب جلب سیاحان و گردشگران شود که گاهی این امکان و ظرفیت تا امروز نیز جایگاه خود را حفظ کرده است. به همین خاطر امروز ما سفر می کنیم تا بازمانده این آثار را مشاهده کنیم. بنابراین اگر چه این اسم در بیان ها به گونه های مختلفی عنوان شده است اما ما فکر می کنیم که طرح شبکه شهرهای خلاق، اقدامی ملی برآمده از فرهنگ و هنر ما است که با شناسایی ابعاد، زوایا و اجزای مختلف این ظرفیت هم امتیاز گسترده تری برای هنرمندان به دنبال دارد و هم سعی داریم، توان مدیریتی را در هر نقطه از ایران چه مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و چه شهرداری ها و استانداری ها را گرد هم بیاوریم و آنچه به نام هم افزایی می دانیم با موضوع و محور هنر به عنوان یکی از مهم ترین و ارزشمندترین ثروت های هویتمند کشور میراث های ما در خدمت قرار گیرد و بتواند در توسعه شهرها بیشتر از پیش مؤثر واقع شود .

طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر زمینه های اشتغال، درآمدزایی و پویایی اجتماعی را فراهم می کند

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر دوباره توجه شهرها را به ظرفیت های فرهنگ وهنر خودشان معطوف می کند تا با فعال کردن این ظرفیت ها با مشارکت هنرمندان، بخش خصوصی و دولتی و نهادهای عمومی، توسعه هنری و اقتصادی متناسب با ظرفیت هر شهر محقق شود. این طرح توانمندی و داشته های هنری و امکانات و تجهیزات هر شهر در یک یا چند رشته هنری را که مشخصه ممتاز آن شهر است، فعال می کند و بستر اشتغال، درآمدزایی و پویایی اجتماعی را فراهم می کند .

وی افزود: پیش نیاز این طرح شناسایی ظرفیت ها و داشته های شهرهای مختلف کشور است که می تواند به آمایش سرزمینی هنر کمک کند. یکی از مسایل جدی فرهنگ و هنر نبود اطلاعات جامع و دقیق از داشته های فرهنگ و هنر در کشور از نظر منابع انسانی با توجه به حوزه فعالیت و مشخصه های آنان، امکانات، مراکز آموزشی، فضاها، رویدادها و ... است.

حسینی تاکید کرد: در هیچ یک از پیمایش های ملی هنوز اطلاعات جامع و دقیقی درباره فرهنگ و هنر کشور نداریم و به رغم نقش، اهمیت و سابقه تاثیرگذار فرهنگ و هنر کشور، این موضوع چالش های بسیاری را ایجاد می کند که یکی از آن ها توسعه نامتوازن در هنر است. بنابراین طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر می تواند آغازی برای آمایش سرزمینی هنر و تدوین اطلس جامع هنر کشور باشد.

وی تصریح کرد: در این طرح با توجه به آموزش هایی که در همه استان ها انجام و اهداف و چگونگی طرح تبیین شد، شهرهای متقاضی برای شرکت در نخستین دوره طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر، طرح های خود را با توجه به ظرفیت های شهر خود تدوین کردند و به دبیرخانه این طرح ارسال کردند که پس از دور مرحله ارزیابی، شهرهای عضو شبکه شهرهای خلاق فر هنگ و هنر معرفی شدند. همین طرح هایی که از شهرهای کشور به دبیرخانه رسید، بخشی از اطلاعات درباره وضعیت و ظرفیت هنر در شهرهای مختلف کشور است که می تواند زمینه آمایش سرزمینی هنر و اطلس جامع هنر باشد .

معاون امور هنری ادامه داد: طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر دو وجه پژوهشی و اجرایی دارد. در ابتدا پژوهشی درباره شهرهای خلاق فرهنگ و هنر انجام شد، زمینه های نظری و تئوری، پیشینه تاریخی شهرهای خلاق فرهنگ و هنر در جهان و ایران بررسی شد و مصداق ها و نمونه هایی از شهرهای خلاق فرهنگ و هنر در ایران و جهان با مشخصه های آن ها ارائه شد، اسناد و قوانینی که با این طرح تناسب دارند و مصاحبه هایی با افراد مرتبط با موضوع و صاحبنظران و کارشناسان انجام شد که در سه جلد کتاب منتشر شده است.

ارسال بیش از 700 اثر به دبیرخانه طرح

وی در عین حال تصریح کرد: در واقع این طرح یک پشتوانه پژوهشی دارد و بر اساس پژوهش اجرایی شده است. در اجرای طرح ابتدا اهداف، چگونگی و جنبه های مختلف آن تبیین شد و آموزش داده شد تا شهرهایی که متقاضی شرکت در این طرح هستند، بر اساس آن طرح خود را ارائه کنند. فراخوان اعلام شد و 741 طرح در رشته های موسیقی، هنرهای تجسمی، هنرهای نمایشی، سینما، ادبیات، مد و لباس، صنایع دستی، رسانه و مطبوعات و چاپ و بسته بندی از 367 شهر به دبیرخانه رسید و پس از دو مرحله ارزیابی طرح ها در نخستین دوره شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر 60 شهر از 24 استان در هفت رشته معرفی شدند که در دو رشته شبکه شهرهای خلاق فرهنگ وهنر معرفی نشدند و فقط شهرهایی به عنوان شایسته پیوستن به شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر انتخاب شدند .

طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر رویکرد توسعه ای در هنر را دنبال می کند

حسینی افزود: طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر رویکرد توسعه ای در هنر را دنبال می کند و به جای فعالیت پراکنده شهرها در زمینه های مختلف و برگزاری رویدادهای متعدد که ممکن است نتیجه ارزنده ای برای هنرمندان و فعالان هنر آن شهر و خود شهر نداشته باشد، از شهرها می خواهد که ظرفیت خودشان را بشناسند و توان هنرمندان، فعالان هنر بخش های خصوصی، عمومی و دولتی را در بخشی که ظرفیت دارند تجمیع و متمرکز کنند و از مسیر آن توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی شهر خود را دنبال کنند. به عنوان مثال در بعضی شهرها در سال رویدادها و جشنواره های متعددی در رشته های مختلف و از سوی نهادها برگزار می شود که می تواند چند روز فعالیت و شور در شهر ایجاد کند اما بلافاصله تمام می شود و متناسب با هزینه های فکری، هنری و اقتصادی و ... که در آن رویدادها می شود، دستاوردی ندارد. در حالی که می توان با کاهش این رویدادها، زمینه هایی برای توسعه هنر در آن شهر با توجه به داشته ها و ظرفیت های آن فراهم کرد .

وی تاکید کرد: بر همه ما مسلم و روشن است که یکی از ملکات تاریخی سرزمین ما فرهنگ و هنر است و یکی از مزیت های بزرگ این نجد، آثار و دستاوردهایی است که توسط بزرگان فرهنگ و هنر کشور در قرون مختلف و اعصار پدید آمده است. خوشبختانه این میراث پراکنده است و در گوشه گوشه ایران ستارگان نورانی و پرفروغی تابیده اند که آثار خود را برای مردم ایران و به کام تاریخ کشورمان عرضه داشته اند .

حسینی ادامه داد: این آثار ماندگار شده و امروز کشور ما یکی از پرافتخارترین مرز و بوم ها است و مؤلف در حوزه هنر از نظر تنوع، تکثر و کیفیت آثار است. این ظرفیت بزرگ تاریخی از یک طرف و از طرف دیگر اسناد فرا دستی موجود در کشور نظیر سند چشم انداز در افق 1404، بیانیه گام دوم انقلاب و سایر اسناد کلان کشوری در کنار دو ویژه برنامه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که یکی دسترس پذیری آسان به فرهنگ و هنر در سراسر کشور و دیگری توزیع متوازن امکانات، رویدادها و خدمات فرهنگی و هنری در سراسر کشور است، باعث شد که طرح شبکه شهرهای خلاق کشور شکل گرفت .

وی افزود: برای کشور پهناوری مانند ایران و میراث عمیقی که در فرهنگ و هنر دارد، انتخاب یک شهر به عنوان مرکز موسیقی نواحی و مقامی، شاید کفایت نداشته باشد بنابراین شبکه شهرها این امکان را فراهم می کند که شهرهای مختلف که ظرفیت های همانند و مشابهی دارند با همکاری یکدیگر بتوانند جریانی را ایجاد کنند که به توسعه و رشد هنر و رویدادها کمک کند .

حسینی تاکید کرد: تا پیش از آنکه ما به نفت فروشی روی آوریم، آثار فرهنگی و هنر ایران، جزء ارکان هر اجتماع از گوشه گوشه ایران بود که می توانست اقتصاد شهرها را نیز حرکت دهد؛ چنانچه در اسناد تاریخی به یادگار هست که یکی از راه های درآمد خانوار در شهری مانند شیراز پدید آوردن، نسخ خطی توسط بانوان بوده که به اقصی نقاط دنیا نیز، صادر می شده است .

وی گفت: امروز خانواده هنرمندان ایران بسیار گسترده هستند و شمار هنرمندان در رشته های مختلف طی 40 سال گذشته رشد کمی و کیفی بی نظیری را تجربه کرده است کما اینکه پراکندگی هنرمندان نیز افتخار آمیز است و مانند گذشته هنرمندان برای جلب نظر دیگران جلای وطن نمی کنند و به تهران نمی آیند. در حوزه کودک و نوجوان نیز شاهد استعدادهای شگفت انگیز درخشان در سراسر کشور هستیم بنابراین شبکه شهرهای خلاق طرح نو و بدیعی نیست بلکه بازخوانی و نگاه معاصر به میراثی است که پیش از این داشته ایم اما نیاز به شناخت، برنامه ریزی، بازپروری، بازآفرینی و معرفی بهتر و دگرگونه دارد .

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور و معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای منویات مقام معظم رهبری مدظله العالی در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و با عنایت به تنوع، گستردگی و افزایش روزافزون مشاغل و مهارت های حوزه فرهنگ و هنر در کشور و ضرورت توسعه آموزش های مهارتی تفاهم نامه همکاری امضاء کردند.
به گزارش بازارکار به نقل از روابط عمومی سازمان آموزش فنی وحرفه ای کشور، با هدف نقش آفرینی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در ارائه آموزش های مهارتی و صدور مجوز تاسیس و نظارت بر آموزشگاه های آزاد هنری، تفاهم نامه همکاری سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور و معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 7 تیرماه سال جاری به امضای علی اوسط هاشمی، معاون وزیر و رئیس سازمان و سید مجتبی حسینی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رسید.
به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی وحرفه ای کشور، این تفاهم نامه با موضوع همکاری به منظور شناسایی، استانداردسازی، برنامه ریزی، اشاعه، اجرا و نظارت بر آموزش های فرهنگی و هنری تمرکز بر همکاری مشترک آموزشی در رشته های مختلف آموزش های آزاد هنری در شاخه های: موسیقی، هنرهای تجسمی، هنرهای نمایشی، هنرهای سنتی، خوشنویسی، مد و لباس، برنامه ریزی برای اجرای رویدادهای آموزشی و مهارتی و طرح های آموزشی کوتاه مدت حرفه ای فرهنگی و هنری و تعامل در بهره گیری از کارشناسان و متخصصان هنری و فرهنگی منعقد شده است.

از اهداف مشترک این تفاهم نامه، همکاری در زمینه تعریف رشته های فرهنگی و هنری به عنوان مهارت شغلی براساس استانداردهای بین المللی، مشارکت در برگزاری مسابقات، جشنواره ها، همایش ها، سمینارها، نمایشگاه ها و برنامه های مرتبط با حوزه فرهنگ و هنر، انجام طرح های پژوهشی و حمایت از ایجاد و استفاده از مراکز مهارت آموزی مبتنی بر فناوری های نوین و راهبردی است.

از تعهدات مشترک بین دو دستگاه در این تفاهم نامه می توان به همکاری به منظور شناسایی، استانداردسازی، برنامه ریزی، اشاعه، اجرا و نظارت بر آموزش های فرهنگی و هنری،. تمرکز بر همکاری مشترک آموزشی در رشته های مختلف آموزش های آزاد هنری در شاخه های: موسیقی، هنرهای تجسمی، هنرهای نمایشی، هنرهای سنتی، خوشنویسی، مد و لباس، تدوین و به روزرسانی استانداردهای آموزشی، اجرای آزمون ها و سنجش مهارت مشاغل مرتبط با تفاهم نامه بر اساس استانداردهای آموزش شغل سازمان،برنامه ریزی برای اجرای رویدادهای آموزشی و مهارتی و طرح های آموزشی کوتاه مدت حرفه ای فرهنگی و هنری اشاره کرد.

دیگر تعهدات بین دو دستگاه عبارتند از: حل و فصل مسائل و اختلافات فیمابین در مرحله صدور مجوز و تاسیس آموزشگاه های آزاد هنری، تعامل در بهره گیری از کارشناسان و متخصصان هنری و فرهنگی، بازآموزی و ارتقای مهارت نیروی کار در حوزه مهارت های شغلی و شایستگی های حرفه ای، تبیین جایگاه نخبگان مهارتی در عرصه اشتغال و تعیین صلاحیت حرفه ای شاغلین و همکاری در سایر زمینه های مورد علاقه طرفین.

مدت این تفاهم نامه از تاریخ امضاء به مدت 4 سال می باشد و در صورت توافق طرفین، قابل تمدید خواهد بود.

لینک خبر :‌ بازار کار
چهارمین نشست مجازی نهاد پیرامون ماهیت و کارکرد خانه ها و انجمن های هنری با موضوع انجمن هنرمندان سفالگر؛ دیروز، امروز، فردا عصر یکشنبه 6 تیرماه در صفحه اینستاگرام خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، در این برنامه آسیه مزینانی به گفت وگو با کورش آریش، نماینده انجمن هنرمندان سفالگر در شورای عالی خانه هنرمندان ایران پرداخت.

کورش آریش در این نشست مجازی درباره اینکه آیا این انجمن هنری مبتنی بر متریال است و نه رشته هنری، بیان کرد: شاید این نگاه که انجمن ما بر پایه متریال شکل گرفته، لایه های سطحی یک نگاه باشد. از دید شخصی من اگر بخواهیم عمیق تر به این مسئله نگاه کنیم، این طور نیست. حالا یک پله عقب تر برویم و با مسئله سرامیک اگر کار نداشته باشیم، یکی از قدیمی ترین تعبیر ها از ماهیت یک چیز، تعبیر ارسطویی است که وقتی می آید ماده و صورت را جدا می کند، ماهیت را مربوط به صورت می داند و نه به ماده، با نظرات پیشینیانش که ماهیت را مربوط مربوط به ماده می دانستند مخالفت می کند. در واقع تعبیری که ارائه داد، تعبیر درستی بوده است.

وی افزود: فکر می کنم باید به سرامیک هم با همین تعبیر و تفسیر نگاه کنیم و یک مقدار از آن نگاه سنتی که صرفاً متریال است، فاصله بگیریم و نگاه نوعی به آن داشته باشیم. در مسئله سرامیک این بحث است که صورت و ماده، یک اشتراک لفظی دارد و این نباید برای ما این شبهه را ایجاد کند که صرفاً سرامیک برای اینکه یک متریال مجزا است، در حوزه هنرهای تجسمی توانسته شکل بگیرد.

وی با اشاره به برگزاری یازدهمین بینال سرامیک در سال گذشته عنوان کرد: یکی از شعارهای اصلی این بینال، معرفی سرامیک به عنوان رسانه بود و به همین هم بسنده نکردیم. هدف ما در بینال گذشته بسط و گسترش مرزهای این رسانه نیز بوده است. یعنی صرفاً با یک دید ماتریالیستی به این مسئله نگاه نشده است. دو مولفه در آفرینش یک اثر هنری سرامیکی نقش دارند؛ یک مولفه فن است و یک مولفه ایده و هنری است که به کار برده می شود. یعنی این دو لوازم تفکیک ناپذیر یک اثر خوب هنری سرامیک هستند. هر کدامشان اگر به تنهایی در یک اثر سرامیکی دیده شوند، به نوعی اثر عقیم است. به نوعی اثر، جمع بندی و هم نشینی این دو مولفه است که برآیند کاری که به وجود میآید، از لحاظ هنری و تجسمی آن چیزی است که مد نظر است. من با این دیدگاه که صرفاً پیدایش انجمن هنرمندان سفالگر بر اساس متریال باشد، زیاد موافق نیستم.

آریش گفت: سفال و سرامیک در ایران پیشینه تاریخی غنی دارد. از سفالینه های شهر سوخته تا مارلیک و... بعد در دوران اسلامی به کاشی کاری های مساجد می رسیم و با محدودیتی که برای مجسمه سازی و پیکرتراشی به وجود آمد، توانست شکوفاتر شود.

وی با اشاره به فعالیت هایی که در 40 سال اخیر در این حوزه شده است، گفت: آخرین دوره بینال تهران سال 1345 برگزار شد و بعد از آن دیگر ما شاهد برگزاری هیچ بینالی نبودیم. سال 70 بینال های تخصصی کم کم شکل گرفتند و اولین بینال تخصصی که در ایران تقریباً بعد از 25 سال برگزار شد، مربوط به بینال نقاشی بوده است. حدودا با دو ماه تاخیر، اولین بینال سفال و سرامیک معاصر ایران شکل گرفت. تصمیمی که در حوزه هنرهای تجسمی، کسانی که در سفال و سرامیک آن دوران کار می کردند، روشی را که پیش گرفته بودند، طلایه دار یک سری مسائل در ایران بودند.

وی افزود: به جرات می توانیم بگوییم که اولین بینال سفال و سرامیک معاصر ایران، یکی از قدیمی ترین بینال های تخصصی در زمینه سفال و سرامیک در دنیا است و شاید بشود گفت که قدیمی ترین آنهاست . یک جنبشی به وجود آمده بود که یک نگاه کاملاً نو به مسائل سفال و سرامیک داشت. این روند ادامه پیدا کرد و بینال های متعددی در زمان خودش برگزار شد تا ما به دهه 80 رسیدیم. در اوایل دهه 80 فضای جامعه کمی باز تر شد و آن نگاه های سنگین به مسائل هنر کمرنگ شد. کسانی که تصمیم گیرنده در مسائل هنری بودند به این نتیجه رسیدند که بهتر است که بعضی امور اجرائی کارهای هنری در همه زمینه ها به کسانی که در این حوزه فعال هستند، تنفیذ شود. وقتی که این کار می خواست انجام شود به تبع برای نهادهای دولتی و نهادهای تصمیم گیرنده بهتر بود که به جای این که با تک تک افراد ارتباط داشته باشد با یک نهاد مدنی و هنری که برآمده از تجمیع هنرمندان بود، روبرو شوند تا این نهاد فرهنگی بتواند نقش واسطه گری انجام دهد.

آریش ادامه داد: آن زمان هنرمندان سرامیست به خوبی این نیاز را تشخیص دادند و انجمن هنرمندان سفالگر اردیبهشت سال 84 تاسیس شد. هیئت موسس انجمن هم آقایان قان بیگی، نجیبی و زنده یاد خانم ذوالفقاری بودند. ثبت این انجمن با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و کاملا ماهیت آن هنری فرهنگی است. صراحتاً در اساسنامه انجمن قید شده که برای مقاصد صنفی نیست و صرفاً انگیزه از تاسیس این انجمن، اعتلای فرهنگ و هنر در چهارچوب قوانین کشوری است. بعد از ثبت انجمن، عضو گیری انجام شد و هیئت مدیره انتخاب و مشخص شد. این هیئت مدیره 5 نفر عضو اصلی و 2 نفر عضو علی البدل، یک بازرس اصلی و یک بازرس علی البدل دارد که تمامی آنان با آرای مستقیم اعضا و امضاء هیئت موسس و نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب می شوند.

وی درباره حق رای وزارت فرهنگ و ارشاد در انتخاب ها گفت: حق رای ندارد اما طبق اساسنامه باید در جلسات حضور داشته باشد و طبق اساسنامه هیئت موسس باید اعضای هیئت مدیره را تایید کنند.

وی با تاکید بر دو مولفه فن و هنر در هنر سرامیک گفت: سرامیک یک هنر فرآیند محور است و تکنیک در آن نقش مهمی دارد. اگر یک کار سرامیکی را ببینید، اگر از لحاظ فنی و تکنیکال پایین باشد، دیگر آن جایگاه را در هنر سرامیک ندارد. یعنی یکی از مولفه های قوی کارهای سرامیکی می تواند آن وجه تکنیکال باشد. اگر برای آن یک وجه هنری و یک ایده خوب داشته باشید، با هم یک همنشینی دارند و در مجموع کار قابل قبولی را ارائه می دهند. اگر هرکدام از اینها را نداشته باشند، مسلما از درجه اعتبار ساقط است. شاید شما در حوزه های دیگر خیلی کارهای بسیار خوبی هم خلق کرده باشید، ولی صرف اینکه شما یک هنرمند خوب هستید و در حوزه های دیگر آثار خوبی را به نمایش گذاشته اید، شرط لازم و کافی نیست که در زمینه سرامیک هم فعالیت کنید و آن خروجی که مد نظر است به نمایش بگذارید. شما باید از لحاظ فنی هم یک سری اطلاعات داشته باشید. البته که همه رشته ها این طور هستند و نمی شود که بدون اطلاع وارد یک حوزه شد. اما در اینجا نقش خیلی پررنگ تری دارد. شما می توانید حتی آن ایده و وجه هنری که می خواهید به اثرتان بدهید را با همین تکنیک ها به وجود بیاورید. سرامیک کمی ضابطه مند است. مثل یک سیستمی است که یکسری اصول موضوعه دارد و از آن نمی توانید عبور کنید. مثلاً باید حتما پختتان کامل باشد یا لعابی که می زنید باید ویژگی هایی داشته باشد. یک سری اصول موضوعه دارد که با آن در فرآیند یک سری نتیجه هایی می گیرید و حاصل کار بیرون می آید.

آریش ادامه داد: در این زمینه می شود ساختارشکنی کرد. این ساختارشکنی ها می تواند جز آن اصول موضوعه باشد، یعنی آن ها را بسط دهیم و به نوعی با آن رسانه مان را گسترش دهیم. چون دیدگاه های مختلف را می پذیریم، نه اینکه صرفاً بگوییم که این با آن ناسازگار است و سیستم ما را ناسازگار می کند، پس حق ورود به این سیستم ندارد. ما یک تعامل را برقرار می کنیم و اندیشه ها، دیدگاه ها که در جهت بهتر کردن و تقویت کار باشد، پذیرفته می شود. امروز سیاست متولیان سفال و سرامیک این طور نیست که درها را ببندد. اتفاقاً درها را برای رویکردهای نو باز گذاشته است اما با حفظ این مسئله که ماهیت سرامیک از بین نرود. یعنی باز آن حداقل ها را داشته باشد و صرفاً اگر یک کاری از نظر هنری خیلی خوب باشد اما استانداردهای حداقلی سرامیک در آن رعایت نشده باشد، در زمینه سفال و سرامیک جایی ندارد.

وی گفت: سفال زیرمجموعه سرامیک است. سرامیک را اگر یک مجموعه در نظر بگیریم شامل گل های قرمز، پرسلان و خیلی چیزهای صنعتی دیگر می شود که سفال هم داخل همین مجموعه قرار دارد. در واقع این یک اسم کلی است که برای تمام این طیف ها گذاشته می شود.

آریش درباره اینکه چه آثار هنری در انجمن هنرمندان سفالگر پذیرفتنی است، بیان کرد: برای این موضوع نمی توان تعریف خیلی مشخصی را ارائه کرد. فرض کنید ما یک کمیته ارزشیابی داریم، شاید ترکیب این کمیته ارزشیابی عوض شود، می بینید که کارهایی که مورد پذیرش قرار می گیرد یا رد می شود، یک مقدار تغییر کند که این گریزناپذیر است. برای همین نمی توان به یک استاندارد دقیق دست یافت و اختلاف نظرهایی هم وجود دارد. مثلاً اگر از واژه استاندارد بخواهیم استفاده کنیم، من می گویم که یک کار سرامیکی باید از لحاظ فنی درست باشد. فنی آن چیست؟ یعنی پختش درست باشد، ناقص نباشد، با یک ضربه زدن نشکند، نوع لعابی که برایش انتخاب شده، آیا به مفهومش کمک کرده و در جهت بهتر شدن مفهوم بوده یا نه. برخی از قوانین هستند که اصلاً در قالب یک فن نیست بلکه می توان با یک تعبیری از مفاهیم آنها و با ارجاعات اجتماعی و فرهنگی که می توانیم داشته باشیم، ببینیم آیا توانسته به بیان انحصاری برسد؟ هم نشینی فن و هنر در آن رعایت شده باشد و کار هر دو را داشته باشد.

آریش درباره ارتباط انجمن با هنرمندانی که صرفا در بخش های کاربردی فعال هستند، گفت: رسالت اصلی انجمن هنرمندان سفالگر، ارتقاء سطح کمی و کیفی هنر سفالگری است. یعنی بیشتر با مخاطبین خاص سر و کار دارد تا با مخاطبین عام و رویکردش طوری است که این خواص را دور هم جمع کند. شاید در مراحل بعدی بخواهد یک مخاطبین عام را هم داشته باشد ولی هدف اصلی این است که مخاطب خاص داشته باشد. یکی از اهداف یا فعالیت های آن شناخت استعدادهای نو و درخشان است. کسانی هستند که در این زمینه استعدادها و ایده های خوبی دارند ولی امکانات، روابط یا این بخت و اقبال را ندارند تا بتوانند کارشان را جایی نمایش دهند. نمایش دادن کارها در گالری معتبر کار ساده ای نیست و کسانی که تازه کار هستند، به سختی این فرصت براییشان پیش می آید. یکی از فعالیت هایی که انجمن انجام می دهد این است که برای کسانی که استعدادهای خاصی دارند و کارشان جای دیده نمی شود، شرایطی را فراهم می کند تا آن ها هم دیده شوند و به نوعی یک سکوی پرتاب برایشان است.

آریش درباره رابطه انجمن هنرمندان سفالگر با نهاد های دیگر، اظهار کرد: بیشترین ارتباطی که انجمن دارد با مرکز توسعه هنرهای تجسمی زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. بینال ها و نمایشگاه هایی هم که برگزار می شود، دبیرخانه اصلی، دبیرخانه مرکز توسعه هنرهای تجسمی است. با توجه به اینکه ما فعلا در زمینه صنایع دستی متولی خاصی نداریم که به این امور روزمره بپردازد، با صنایع دستی نه به صورت رسمی ولی به شکل مشاوره ای همکاری داریم. در بعضی کارها که نیاز به هم فکری و هماهنگی است با سازمان صنایع دستی نیز ارتباطی وجود دارد و کمک های بسیاری هم به ما کردند. مثلاً یک نمایشگاهی در فرانسه بود که یک سری از هزینه هایش را وزارت ارشاد پرداخت کرد و یک سری از هزینه های حمل و نقل را معاونت صنایع دستی تقبل کرد که جا دارد از آنها تشکر کنیم. در زمینه مسائل دانشگاهی، خیلی از اعضای برجسته و تاثیرگذار ما، خودشان از اساتید دانشگاه هستند و چه به صورت رسمی و چه غیر رسمی نقش پررنگی در این زمینه دارند و از نظرات و دیدگاه هایشان استفاده می شود. اما اگر بخواهم درجه بندی کنم، اول ما با مرکز توسعه هنرهای تجسمی ارتباط قوی داریم و بعد با معاونت صنایع دستی.

لینک خبر :‌ گیتی آنلاین
سردار ناظری از برگزاری نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس هم زمان با هفته دفاع مقدس خبر داد و گفت: برگزاری فیزیکی این نمایشگاه هنوز قطعی نشده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۸

سردار علی ناظری رئیس هیئت مدیره مجمع ناشران دفاع مقدس در گفت وگو با خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس ، با اشاره به علاقه ناشران و دست اندرکاران حوزه نشر دفاع مقدس برای برگزاری دوره یازدهم نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس، اظهار داشت: طبق بررسی های صورت گرفته استقبال مجموعه های نشر برای حضور در این نمایشگاه متمایل به صورت فیزیکی و حقیقی آن است.

وی از رایزنی با مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای برگزاری دوره جدید این نمایشگاه خبر داد و افزود: وزارت ارشاد در پی برگزاری دور دوم نمایشگاه مجازی تهران است لذا آن ها درخواستی که از ما داشتند این بود که ما تصمیم گیری های مربوط به نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس را کمی با تاخیر اعمال کنیم.

رئیس هیئت مدیره مجمع ناشران دفاع مقدس درخصوص زمان قطعی و مکان برگزاری یازدهمین دوره نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس عنوان کرد: طبق برنامه ریزی های صورت گرفته قرار بود این نمایشگاه همزمان با کنگره ملی شهدای استان یزد، در این استان برگزار شود اما ما نتوانستیم طبق این جدول زمان بندی عمل کنیم و کنگره شهدای استان یزد برگزار شد.

ناظری ادامه داد: زمان قطعی برگزاری نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس در سال جاری هم زمان با هفته دفاع مقدس خواهد بود اما درخصوص مکان نمایشگاه تصمیم گیری صورت نگرفته است، ولی آن چه مهم است تمایل ما برای برگزاری در یکی از مراکز استانی کشورمان است، چراکه معتقدیم تهران به دلیل برگزاری نمایشگاه های مختلف کتاب ظرفیت چندانی برای نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس نخواهد داشت.

وی تصریح کرد: ما طی دوره های مختلف برگزاری نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس، در زمان برگزاری کنگره های ملی شهدا در استان ها به این نتیجه مهم رسیده ایم که در این ایام، ظرفیت های تبلیغی استان ها و مخاطبین، بودجه و دیگر امکانات می تواند در اختیار نمایشگاه کتاب دفاع مقدس قرار گیرد که موجب رضایت ناشران می شود.

به گزارش دفاع پرس، دهمین دوره نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس، انقلاب اسلامی و مقاومت دی 1398 در هرمزگان با عرضه بیش از 10 هزار و 808 عنوان کتاب در بندرعباس با معرفی و تجلیل از غرفه دولتی برتر، غرفه خصوصی برتر، غرفه دار نمونه و پرفروش ترین کتاب و تجلیل از فعالان فرهنگی این عرصه به پایان رسید.

تمدید یک هفته ای این نمایشگاه، اهدا بُن خرید کتاب به شرکت کنندگان در نمایشگاه و مساعدت استانداری هرمزگان با ناشران حاضر در این نمایشگاه از اتفاقات مهمی بود که برای نخستین بار در این نمایشگاه انجام شد و در طول 9 دوره پیشین برگزاری نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس سابقه نداشت.

انتهای پیام/ 121

لینک خبر :‌ خبرگزاری دفاع مقدس
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۸ سایت های دیگر : چاپ و نشر آنلاین خبرگزاری فارس تجارت آنلاین

حسین رستمی در گفت وگو با خبرگزاری میزان پیرامون شرایط این روزهای ناشران گفت: افزایش قیمت مواد اولیه خصوصا کاغذ رکود عمیقی را در حوزه نشر ایجاد کرده تا حدی که بسیاری از ناشران از ادامه کار دست کشیده اند و برخی در انتظار کاغذ باقی مانده اند.

وی در همین راستا ادامه داد: افزایش قیمت کتاب که بر گرفته از قیمت کاغذ و در مرحله بعد افزایش قیمت مواد اولیه بوده، زمینه را برای رکود حوزه نشر فراهم کرده، این رکود طی سال های اخیر بسیار سنگین تر شده و در سال 1400 با بی رغبتی ناشران برای فرآیند تولید کتاب به خوبی خود را نشان داده است، از سوی دیگر ناشران با سرمایه های مشخص و اندک نمی توانند به بازگشت سرمایه خود امید داشته باشند و این عواقب خاصی را برای جامعه فرهنگی و نشر به دنبال خواهد داشت.

رستمی یکی از دغدغه های مهم ناشران را مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: ناشران برای پرداخت هزینه های چاپ با مشکل مواجه هستند این امر در کنار قیمت پر نوسان و بالای کاغذ ناشران را با بحران روبرو کرده است، وجود تک تک این عناصر در کنارهم به معنی افزایش قیمت کتاب است؛ کتابی که قیمت بالا داشته باشد، در شرایط اقتصادی امروز از سبد خانواده ها حذف شده و مورد بی توجهی جامعه قرار می گیرد به عبارتی از چرخه فرهنگ خارج می شود و این یک زنگ خطر است.

وی به رخداد های سال 99 در حوزه نشر اشاره و ابراز کرد: مسئولان فرهنگی با دادن کاغذ دولتی به ناشران شرایط را برای مدتی کوتاه به ثبات رسانده بودند، اما با قطع شدن تسهیلات برای صنعت نشر بار دیگر ناشران دچار آسیب های عمیقی شدند، کاغذ دولتی سبب می شد بسیار از چالش ها و آسیب ها، خود را به خوبی نشان ندهد و امروز که خبری از کاغذ دولتی نیست ما شاهد کاهش تولید کتاب هستیم.

مدیر انتشارات مبشر تصریح کرد: پرداخت وام و یا تعرفه های فرهنگی چنانچه صورت بگیرد تنها به عنوان یک تسکین دهنده و برای مدتی می تواند مشکلات و آسیب های صنعت نشر از دید ه ها پنهان کند و چاره ای بلند مدت برای زخم های صنعت نشر خواهد بود. برای رفع موانع تولیدات فرهنگی باید تدبیری کارساز انجام شود.

رستمی پیرامون سرمایه در گردش ناشران اظهار کرد: سرمایه در گردش ناشران محدود است و نمی توان با کاغذ بازار آزاد به چاپ کتاب های در دست تولید پرداخت از سوی دیگر نباید در این شرایط ناشران را مقصر دانست کاهش تعداد کتاب های منتشر شده و کاهش سرانه مطالعه هر دو آسیب هایی را به بدنه نشر وارد می کند لذا باید تدابیری کاربردی و اجرایی برای این منظور در دستور کار قرار گیرد.

وی در همین راستا تاکید کرد: رسیدن به اهداف تعیین شده در هر تصمیم و مصوبه ای نیازمند اجرایی شدن است و چنانچه به مرحله اجرا گذاشته شود آنگاه می توان امیدی به بهبود شرایط حاکم بر حوزه نشر داشت.

رستمی پیرامون عوامل تاثیرگذار بر سهولت کار ناشران خاطرنشان کرد: حمایت از ناشران خصوصا ناشران خصوصی بسیار مهم و قابل توجه است، زیرا این ناشران نقش مهمی در تولید فرهنگ دارند و حمایت از آنان با تامین کاغذ و یا برپایی نمایشگاه های کتاب بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
عابس قدسی می گوید: در شهر مشهد چندین کتاب فروشی فعالیت اختصاصی برای کتاب سازان می کنند و در بساطشان چیزی جز کتاب های کتاب سازان دیده نمی شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۸

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، چند سال پیش وقتی به مناسبت های مختلف از جمله روز قلم، اختتامیه های جوایز کتاب سال یا نقد کتاب اهل فن از واژه ای به نام کتاب سازی یاد می کردند ، کمتر کسی تصور می کرد که این وضعیت به اندازه ای بغرنج شود که حالا در آستانه قرن جدید با فاجعه ای که بسیاری آن را مخرّب تر از کتاب سوزی های تاریخ یاد کرده اند ، روبرو شویم.

کتاب سازی ها امروز چنان در بدنه نشر ریشه دوانده است که تشخیص نسخه اصل و یا بدل کتاب برای مخاطب به آسانی ممکن نیست؛ زیرا ظاهراً کتاب سازی ها با مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و توسط ناشر دارای پروانه نشر منتشر می شوند ، در این میان ضعف قوانین و جدی نگرفتن چنین جرم هایی از یک سو و انفعال ناشران و نهادهای ذی ربط در حوزه فرهنگ از سوی دیگر موجب شده است تا عرصه برای کتاب سازان باز باشد و آنها یکّه تاز این میدان در وضعیت اقتصادی بغرنج صنعت نشر باشند.

امروز راسته کتاب فروشان خیابان انقلاب را دو بازار می گردانند؛ یکی بازار کتابفروشان و شبکه توزیع رسمی کتاب در ایران و دیگری بازاری که اگرچه در سال های گذشته پنهان و زیرزمینی فعالیت می کرد ، اما حالا به مدد نبود نظارت ها و ارائه و اهتمام برای برخورد آزادانه، خود را میهمان آسفالت های داغ خیابان انقلاب کرده است. مشتریان پر و پاقرصی هم دارد و تنها به انقلاب و راسته کتاب فروشانش اکتفا نکرده است در عمده ترمینال های مسافربری، ایستگاه های مترو، راه آهن، فرودگاه و پاساژ های شهر عرض اندام می کند. پرفروش های بازار را در کنار کمیاب ها، لغو مجوز شده ها، آن ور آبی ها روانه خانه مشتریانش می کند، بی آنکه بسیاری از آنها بدانند کتابی که می خرند چگونه منتشر شده و چرا می تواند در این اوضاع نامناسب اقتصادی با تخفیف های عجیب و غریب فروش رود.

کتاب ساز ها پرفروش های ناشران را شکار کرده و با دست بردن در ترجمه و ایجاد تغییراتی اقدام به انتشار کتاب با طرح جلد متفاوت و مترجمی دیگر که عموماً هم حضور خارجی ندارند، می کنند. از آنجایی که حق التألیف و ویراستاری برای کتاب پرداخت نشده است ، هزینه تمام شده بسیار کمتر از نسخه اصلی است. علاوه بر آن قیمت کتاب های کتاب سازی شده نیز بیش از قیمت کتاب ناشر است در نتیجه دست برای تخفیف های عجیب و غریب باز است.

در طرف دیگر ماجرای کتاب سازی ها، ناشران و نهادهای نظارتی هستند، اینکه چرا اتحادیه های صنفی ، تشکل های نشر و نهادهای نظارتی از جمله وزارت ارشاد وارد موضوع مقابله با کتاب سازی ها نشده اند ، پرسشی حائز اهمیت است .

عابس قدسی، مدیر انتشارات و کتاب فروشی کتاب آفتاب از جمله ناشرانی است که معتقد است می توان با کتاب ساز ها برخورد کرد، اما اهتمامی برای این کار وجود ندارد.

وی در گفت وگو با تسنیم از گسترش پدیده کتاب سازی و قاچاق کتاب در شهرستان ها از جمله مشهد خبر داده و می گوید: گرانیگاه برخورد با پدیده کتاب سازی ها در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است؛ اما متأسفانه برخورد و سخت گیری جدی در این زمینه وجود ندارد . آن چنان که وزارت ارشاد در حوزه ممیزی نازک بین است و گاهی کلماتی همچون بوسه را در شعر و داستان ممیزی می کند، در برخورد با کتاب ساز ها و فروش ممنوعه ها و لغو مجوز شده ها در بازار غیر رسمی کتاب واکنش نشان نمی دهد.

مدیر مؤسسه کتاب آفتاب با اشاره به گسترش شبکه توزیع کتاب ساز ها می افزاید: در مشهد چند کتاب فروشی تأسیس شده اند که جز کتاب های ناشران کتاب ساز کتاب دیگری در آن فروش نمی رود. این کتاب سازی ها تنها اختصاص به شعر و رمان ندارد، در کتب مذهبی ، تاریخی و... نیز فراوان است.

وی می گوید: البته ما در مشهد به آن شکل که در تهران می بینیم با راسته دستفروشان مواجه نیستیم ؛ اما در حوزه کتاب های مذهبی نیز کتاب سازی های پررنگی داریم و در ایستگاه راه آهن، فرودگاه ، مراکز خرید و... با نمایشگاه های این کتاب ها روبرو هستیم.

قدسی معتقد است مخاطبان این کتاب ها درباره ماهیت آنها آگاهی ندارند. بسیاری از مخاطبان عام کتاب که دغدغه شناخت ناشر و مترجم را ندارند، مشتریان گذری این کتاب ها هستند و نمی دانند که اصل ماجرا چیست. یکی از زمینه هایی که می توان برای مقابله با این پدیده در آن سرمایه گذاری کرد، همین آگاهی دادن به مخاطب است.

وی تصریح می کند: در دوران کرونا که کتاب از مخاطب بیشتری برخوردار شده و وضعیت کتاب فروشی ها با توجه به شرایط اقتصادی سختی که در کشور حکمفرما است، چندان هم ناامیدکننده نیست.

قدسی در پاسخ به این پرسش که بسیاری دلیل گرم بودن بازار این کتاب ساز ها را تخفیف های عجیب و غریب در شرایط اقتصادی امروز مخاطب می داند، آیا چنین است؟ می گوید: من فکر می کنم دلایل اقتصادی اگر هم باشد، در مرحله دوم است. وقتی مخاطبان عام و توده مردم با کتاب پرفروشی آشنا می شوند، از هر جا که آن کتاب در دسترس باشد آن را تهیه می کنند، با این مقوله که تفاوت ترجمه های یک کتاب در چیست؟ چه کسی مترجم اصلی کتاب است و... آشنایی ندارند وگرنه بسیاری از آنها از بازار اصلی کتاب را تهیه می کردند.

وی با اشاره به لزوم ورود ارشاد به مقوله کتاب سازی ها عنوان می کند، وزارت ارشاد اگر بخواهد می تواند مقابل کتاب سازی ها را بگیرد، حالا دیگر مشخص است که کدام ناشر حرفه ای است و کدام ناشر کتاب ساز. می توان بر ترجمه مترجمان و ناشران گمنام نظارت بیشتری به لحاظ تطبیق محتوایی انجام داد.

قدسی با طرح این پرسش که چرا نهادهای امنیتی و قضایی و شهرداری ها مقابل بساط دستفروشان کتاب که شبکه اصلی توزیع کتاب سازی ها است را نمی گیرند ، می گوید: هر زمان که کتابی لغو مجوز شد، تازه بازار بساطی ها گل می کند و نسخه های افست آن در روز روشن به فروش می رود.

انتهای پیام/ر

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
نعمتی گفت: ارتباطی میان مدت زمان فعالیت ناشر با اعطای کاغذ به او وجود ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۸

جواد نعمتی، شاعر و مدیرمسئول انتشارات افرود در گفت وگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره انتشار کتاب های این انتشاراتی گفت: هفته آینده تازه های نشر انتشارات افرود منتشر می شود. تعدادی از این کتاب ها در حوزه های مختلف از جمله بازیگری و نمایش و روانشناسی نوشته شدند. انتشار کتاب های این انتشاراتی با خبر اعطای کاغذ به ناشران ارتباطی ندارد. این آثار مراحل انتشار را طی می کردند و هفته آینده کار انتشار آن ها به اتمام می رسد.

بیشتربخوانید

اعطای کاغذ؛ مسکنی ضعیف برای درمان بیماری نشر/ ناشران غیرفعال، پیامک پرداخت مالیات دریافت کردند!

وی افزود: هنوز اتحادیه آشنا اعلام نکرده است که ناشران برای تهیه کاغذ مورد نیاز برای انتشار کتاب هایشان اقدام کنند. انتشارات افرود پیش از این برای دریافت کاغذ ثبت نام کرده بود. سال گذشته در سه نوبت کتاب منتشر کردیم از اول امسال هیچ کاغذی دریافت نکردیم. ارتباطی میان مدت زمان فعالیت ناشر با اعطای کاغذ به ناشران وجود ندارد. این طور نیست که از ناشران تازه کار حمایت و ناشران قدیمی را رها کنند.

مدیرمسئول انتشارات افرود با اشاره به چگونگی اختصاص کاغذ به ناشران اظهار کرد: ناشران به تعداد کتاب هایی که در سامانه موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران ثبت می کنند، می توانند کاغذ مورد نیازشان را برای انتشار کتاب هایشان دریافت کنند. میزان انتشار کتاب های ناشر تعیین می کند چه میزان کاغذ از اتحادیه آشنا دریافت کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
از شرکت های داخلی دعوت شد 20 هزار تن کاغذ تحریر و بالک به کشور وارد کنند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۷ سایت های دیگر : پول نیوز

به گزارش صبحانه ، با اعلام موافقت دولت به اختصاص سهیمه ارزی برای واردات 20 هزار تن کاغذ به کشور، قیمت کاغذ تحریر در بازار با کاهش قیمت 30 هزار تومانی مواجه شد.

بر این اساس قیمت هر بند کاغذ تحریر در پایین ترین حد خود در سال 1400 قرار گرفته و با قیمت بندی 540 هزار تومان به فروش می رسد، این کاهش بیش از 30 هزار تومانی قیمت تنها در دو روز گذشته شاید برخی از ناشران را روانه این بازار کند. با این حال فروشندگان از ادامه دار بودن رکود در این بازار خبر داده اند. کاهش قیمت کاغذ تحریر در حالی رخ داده است که کاغذ روزنامه و کاغذ بالکی همچنان شیب افزایش قیمت را طی می کنند.

دعوت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از شرکت های واردکننده کاغذ پس از موافقت دولت با اختصاص سهمیه ای دیگر برای سال 98 است . بنا به گفته اسماعیلی؛ دولت همچنان ارزی برای سال 99 به کاغذ فرهنگی اختصاص نداده است، اما تنها با مقداری به عنوان ادامه سهیمه کاغذ سال 98 موافقت کرده است.

این کاغذ با ارز 4200 تومانی وارد می شود. سال 99 ارز به کاغذ تخصیص داده نشد، مبلغی که برای واردات در اختیار قرار گرفته، ادامه تسهیلات در سال98 قلمداد می شود.کاغذی که دولت برای واردات آن اعلام موافقت کرده است، مختص نشر و مطبوعات است.

در اطلاعیه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آمده است: رفع تعهد ارزی وآزادسازی وثایق واردکنندگان کاغذ منوط به تحویل کالا به شبکه توزیع کاغذ معاونت امور فرهنگی است .

هر چند معاونت فرهنگی امیدوار است که این سهیمه کاغذ تا پایان فعالیت دولت فعلی به دست ناشران برسد، اما با توجه به پروسه لازم برای واردات کاغذ بسیار بعید است که این کاغذها حداقل تا پایان تابستان به ایران برسد.

تسنیم

لینک خبر :‌ صبحانه انلاین
مجید باشعور پیشنهاد داد نمایشگاه مجازی کتاب تهران امسال در شهریور ماه برگزار شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۷

مجید باشعور مدیرمسئول انتشارات تایماز، در گفت وگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره انتشار کتاب گفت: احتمال دارد اعطای دوباره کاغذ دولتی به ناشران در انتشار کتاب تأثیر بگذارد و در کنار آن نمایشگاه مجازی کتاب که سال گذشته در بهمن ماه برگزار شد، دوباره برگزار شود. با این تفاوت که به نظرم بهتر است، امسال زمان برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب شهریور یا مهرماه باشد که بتوان مخاطبان بیشتری را جذب این رویداد فرهنگی و اینگونه به رونق نشر دانشگاهی کشور کمک کرد.

وی افزود: در شرایط کنونی علاوه بر ناشران دانشگاهی، ناشران دیگر هم کتاب هایشان را منتشر نمی کنند؛ چون با قیمت روزافزون انتشار کتاب مواجه هستند و نمی دانند تا چند ماه دیگر چه اتفاقی رخ می دهد.

هیچ قانونی برای کپی کتاب نداریم

مدیر مسئول انتشارات تایماز ادامه داد: تا زمانی که ثباتی در بازار نشر به وجود نیاید، ناشران برای انتشار کتاب هایشان اقدام نمی کنند. آنها پس از رسیدن به ثبات می توانند برای چاپ کتاب هایشان برنامه ریزی کنند. از سوی دیگر خیلی ها منتظر انتقال ریاست جمهوری هستند و پس از این اتفاق، وضعیت انتشار کتاب مشخص می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تهران - ایرنا - دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: رشد باورها در کنار بایدها در بخش آب ضروری است و می تواند اتفاق خوبی در این بخش را برای کشور رقم بزند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۷ سایت های دیگر : فصل تجارت

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، سیدمحمدرضا موالی زاده امروز (دوشنبه هفتم تیر) در نخستین جلسه کار گروه ترویج فرهنگ بهینه مصرف آب که در وزارت نیرو برگزار شد، افزود: اگر باورها تقویت شود، می توان امیدوار بود اتفاق خوبی در بخش آب رخ دهد.

وی ادامه داد: باید در کنار تقویت بایدها، باورها رشد داده شود.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور این شورا را به مثابه یک مجلس فرهنگی دانست که در همه استان ها و شهرهای کشور حضور دارد.

موالی زاده گفت: باید تلاش کرد برای حل مشکلات در همه بخش ها از بعد فرهنگی هم وارد شد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: با نظر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و شورای فرهنگ عمومی کشور، ما در دوره جدید کاری شورای فرهنگ عمومی کشور یک رویکرد جدیدی را تعقیب کردیم که آن، رویکرد مساله محور و نگاه به مباحث اجتماعی در جامعه است.

وی افزود: در این جهت، اسنادی از جمله سند ترویج ورزش همگانی تدوین شد که مساله مهمی است. بحث فرهنگ سلامت که سلامت را صرفا به معنای نبود بیماری اطلاق نکردیم، بلکه گفتیم سلامت شامل چهار بخش سلامت جسمانی، روانی، اجتماعی و معنوی می شود، بحث سند محیط زیست و بحث توانمندسازی مددجویان، موضوع کار، مهارت آموزی و کارآفرینی، وقف و مباحث متعدد دیگر را دنبال کردیم.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با بیان اینکه یک ظرفیت متنابهی در شورای فرهنگ عمومی کشور وجود دارد، ادامه داد: شورای فرهنگ عمومی همانند یک مجلس و پارلمان فرهنگی است که در تهران حدود 35 نفر شامل اعضای حقیقی و حقوقی عضو این مجموعه هستند. در استان ها نیز متناظر همین مجموعه، امام جمعه مرکز استان به عنوان رئیس شورای فرهنگ عمومی، استاندار به عنوان نایب رئیس و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی استان هستند. این شورا در شهرستان ها نیز به متناظر همین مسوولان وجود دارد.

موالی زاده اظهار کرد: تلاش ما در این مدت این بوده که برای حل مشکلات در زمینه های مختلف، تلاش کنیم که در کنار بایدها، حوزه باورها را تقویت کنیم و شورای فرهنگی عمومی این ماموریت مهم راهبردی را دنبال کرده است.

وی با بیان اینکه جمعیتی بالغ بر 10 هزار نفر عضو شورای فرهنگ عمومی کشور هستند، گفت: حتی بعضی بخش ها هم به صورت شبکه بزرگ مویرگی در امتداد بخش های مختلف کشور امتداد یافته و ظرفیت قابل توجهی در این خصوص وجود دارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تبلیغات یکی از عوامل رشد اقتصادی کشور بوده و از مهم ترین راه های معرفی محصولات داخلی یک سرزمین است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۷

صراط:

هفت حرف است، اما با همین حرف ها، دنیایی رنگارنگ و متنوع را در پس خود جای داده است. دنیای تبلیغات. جهان پر زرق و برقی که چشمان هر بیننده ای را به سوی خود جلب می کند و از سال 1325 به صورت حرفه ای در رسانه های دیداری و شنیداری متعدد کشور ما نمود پیدا کرد و عاملی تاثیرگذار برای آشنایی مخاطبان با یک محصول شد، تا مردم با مشاهده آن ها به راحتی با ویژگی آن آشنا شده و در نتیجه بر حسب نیاز و سلیقه ی خود مجاب به خرید آن شوند. آن هم از طریق تبلیغ در رسانه هایی مانند رادیو و تلوزیون تا بیلبورد های تبلیغاتی بزرگراه ها و اماکن عمومی و سطح شهر، تبلیغاتی پر زرق و برق البته با هزینه های هنگفت. از تعدد تبلیغات مواد غذایی و لوازم برقی گرفته تا تبلیغات محدود کالا های فرهنگی نظیر فیلم، موسیقی و تئاتر.

جایی که برای دیده شدن باید دست پر وارد آن شوید و هزینه های زیادی را بابت آن بپردازید؛ چراکه شاید از عهده ی هر تولید کننده ای بر نیاید، اما در میان هیاهوی تبلیغاتی، جای یک چیز خالی است کالایی که شاید نیاز به معرفی اش بیش از تمام این محصولات حس می شود. کتاب، کلمه ای که با همان چهار حرف، سواد و فرهنگ یک سرزمین را شکل می دهد، اما گویا جایی در میان این رنگین کمان لاکچری ندارد.

به گفته ی اهالی فرهنگ، از جمله نویسندگان و ناشران کتاب، چه بسا آثار گرانقدر و ارزشمندی که بدلیل ناشناخته و مهجور ماندن از این فضاها، هرگز به گوش مخاطبانشان آشنا نیستند و باعث کمرنگ شدن فرهنگ کتابخوانی شده و در سبد کالای فرهنگی خانوار جایگاه درخور توجه ای ندارند.

در ادامه گفت و گویی کردیم با ناشران کتابی که این روز ها جای خالی فرهنگ کتاب و کتابخوانی را یکی از معضلات جدی جامعه ما می دانند.

رضا حاجی آبادی مدیر مسئول انتشارات هزاره ققنوس، در گفت وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص کمرنگ بودن معرفی و تبلیغات فرهنگی در سطح شهر گفت: مشکل اصلی تبلیغات در حوزه نشر مکتوب این است که ما با مقوله ای به نام اقتصاد فرهنگ خیلی آشنا نیستیم. در واقع کسی به این موضوع توجه نمی کند که می توانیم از حوزه فرهنگ منفعت اقتصادی کسب کنیم و به همین خاطر است که معمولا کار فرهنگی و نشر مکتوب را، یک مقوله هزینه بر می دانند تا یک صنعتی که می تواند روی پای خود بایستد و حتی سودآور باشد و هزینه ها و مخارج خودش را تامین کند.

وی افزود: به این ترتیب این نگاه، باعث می شود که فرهنگ مکتوب، یک مولود محتاج مسئولان و متولیان فرهنگ به شمار آید که دائم به دنبال بودجه های دولتی است که در نتیجه، یک موجود ناقص و ضعیف در این حوزه، جایی در بیلبورد های تبلیغاتی سطح شهر نخواهد داشت و جای آن را صنعت سودآور از نظر دوستان و متولیان فرهنگ خواهد گرفت.

وی ادامه داد: این اتفاق در سال های اخیر در شهر های مختلف کشور ما رخ داده است و معمولا محصولات فرهنگی جایی در تبلیغاتی سطح شهر ندارند و این کالا های مصرفی هستند که در تمامی سطح شهر تبلیغ می شوند.

حاجی آبادی در پایان بیان کرد: یکی از کار هایی که برای حمایت از تبلیغ فرهنگ مکتوب در سطح شهرمی توان انجام داد این است که به نظر من تمامی ارگان های متولی فرهنگ و شهرداری ها باید دخیل در کار باشند. خود ناشران باید همت کنند، هزینه ای را برای تبلیغات در نظر بگیرند. همچنین وزارت ارشاد باید برای معرفی کتاب های خیلی خوب پیش قدم شود. همچنین شهرداری ها باید بخشی از بیلبورد های سطح شهر را با تخفیف های مناسب، به ناشران اجاره بدهند و جا هایی مثل خانه کتاب، از وزارتخانه ها، سازمان ها و نهاد های دولتی که ظرفیتی از تبلیغات درون شهری و برون شهری دارند، می توانند در زمینه تبلیغات کتاب و در نتیجه ترویج فرهنگ، گام های مهمی در این حوزه بردارند. حتی برای ترویج فرهنگ کتاب خوانی می توان از طریق مبلمان شهری در پارک ها و حاشیه پیاده رو خیابان ها اقدام کرد.

مژگان سبزیان مدیر مسئول انتشارات کامل نیز در خصوص ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی گفت: در این حوزه از فرهنگ باید سه مولفه را در نظر گرفت. مولفه اول قیمت تبلیغات شهری مثل بیلبورد، پنل های های داخل مترو و... است که این ها هزینه های بسیار بالایی دارند و طبیعتا چیزی که روی این بیلبورد ها تبلیغ می شود. باید در درجه اول بازگشت مالی برای تبلیغ کننده داشته باشد.

وی بیان کرد: مولفه دوم، علاقمندی مردم و جذابیت به آن دسته از محصولاتی است که در روی بیلبورد ها تبلیغ می شود و در نهایت به نظر من مولفه سومی که ما باید در تبلیغ و تشویق کتابخوانی آن را در نظر بگیریم، این است که این هزینه ها از کجا باید تامین شود.

سبزیان افزود: باید گفت که برخی از شهرداری ها قانونی به تصویب رساندند مبنی بر این که هر سال، 3 ماه تبلیغات فرهنگی و 9 ماه از آن تبلیغات تجاری به روی بیلبورد ها برود که در این صورت، هر صاحب بیلبورد موظف است 3 ماه از سال را به مولفه های فرهنگی اختصاص دهد. هرچند که این حرکت با فراز و نشیب های مختلف کم و زیادی رو به رو شد و به طور کلی ماحصل قضیه این شد که ما روی هر بیلبورد در فضای شهری، همیشه یک تبلیغ فرهنگی را در یک مقطعی از سال می بینیم. این کار هزینه ای ندارد و این راهکار برای کتاب و تبلیغ کتاب، می تواند بسیار موثر باشد که بتوانیم مثلا در مترو و پنل های مترو یا در بیلبورد ها و پل های عابر پیاده شهری که تابلو های بزرگی بر روی آن نصب می شود، کتاب تبلیغ کنیم.

وی ادامه داد: یک بحث مهم این است که آیا ما باید کتاب را تبلیغ کنیم یا کتابخوانی را؟ قبل از این که کتاب را تبلیغ کنیم، شاید بهتر است که کتابخوانی تبلیغ شود. مسئله این است که چقدر مردم ما به مطالعه علاقمند هستند. ما ابتدا باید یک انگیزه برای مطالعه ایجاد کنیم تا در درجه دوم کالایی را معرفی کنیم که زمینه و بسترش فراهم شده است. به طور مثال بحث کتابخوانی و تبلیغ کتاب، مثل این است که ما بخواهیم در شهری که از استاندارد کافی جاده ای برخوردار نیست، یک اتومبیل خیلی لوکس تبلیغ کنیم. باید در ابتدا زیرساخت مهیا شود و بعد آن اتومبیل را تبلیغ کنیم.

مدیر مسئول انتشارات کامل گفت: برای معرفی کتاب و کتابخوانی هم باید همین کار را پیش گرفت. ابتدا بهتر است که از فضای فرهنگی استفاده کنیم و کتابخوانی را به صورت های مختلف معرفی کنیم و در مرحله و فاز بعدی می توانیم بگوییم که فلان کتاب منتشر شده که مثلا فلان تعداد جایزه گرفته است، برای چه قشر و مخاطبی مناسب است. همچنین باید در نظر بگیریم که وقتی ما در فضای شهری تبلیغ می کنیم طبیعتا کتاب ها یک قالب خاصی پیدا می کنند و در نظر داشته باشیم که هر کتابی هم امکان این را ندارد بر روی پنل های تبلیغاتی نصب شوند.

در ادامه این گزارش، گفت و گویی هم در همین موضوع با یکی از مسئولان اجرایی خانه کتاب داشتیم. مرتضی بریری مدیر روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، در خصوص حمایت و ترویج خانه کتاب از فرهنگ کتاب و کتابخوانی در گفت وگو با خبرنگار ما گفت: خانه کتاب ادبیات ایران به واسطه جایگاهی که در میان فعالان حوزه کتاب دارد و اینکه مجری برگزاری معتبرترین جوایز و جشنواره های حوزه کتاب همچون جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، جایزه جهانی کتاب سال، جایزه جلال آل احمد، جشنواره شعر فجر و ... است، می تواند در معرفی کتاب های برتر حوزه های مختلف به عموم مردم نقش مهمی ایفا کند و در امور محتوایی، کمک دهنده طرح ها و اید های مختلف رسانه ای و تبلیغاتی در ترویج کتاب و کتابخوانی باشد.

وی افزود: خانه کتاب و ادبیات ایران مرجع اطلاع رسانی کتاب در کشور است و قطعا با استناد به اطلاعات منحصر به فرد موجود در این مجموعه، می توان در راستای ترویج کتاب و کتابخوانی سازوکاری را تعریف کرد که علاوه بر معرفی کتاب های برگزیده جشنواره ها، کتاب هایی که در فرآیند داوری ها امتیاز های لازم را کسب می کنند هم به مردم معرفی شود.

بریری ادامه داد: فراموش نکنیم علاوه بر معرفی کتاب های خوب، لازم است ما نویسندگان مطرح کشور را هم به مردم معرفی کنیم. معرفی ناشرانی که دارای آثار برتر در جوایز و جشنواره ها هستند هم می تواند به آشنایی مردم با کتاب های خوب و البته ناشران تولید کننده آثار برتر منجر شود. همچنین معرفی کتابفروشی ها در تبلیغات رسانه ای و سطح شهر هم حائز اهمیت است.

وی بیان کرد: موضوع دیگر، نقش تاثیرگذار و کلیدی رسانه های جمعی در معرفی کتاب و اطلاع رسانی در این حوزه است. در این حوزه اکنون با وضعیت مطلوب بسیار فاصله داریم که انتظار می رود در این خصوص، سیاستگذاری و اقدام جهادی صورت بگیرد تا شاهد تغییر در جایگاه کتاب در رسانه ها باشیم. بر همین مبنا، همکاران ما در خبرگزاری کتاب ایران تلاش می کنند که علاوه بر انتشار اخبار حوزه کتاب و نشر، تازه های نشر و کتاب های شاخص هم معرفی کنند. البته خانه کتاب و ادبیات ایران با توجه به ظرفیتی که در حوزه محتوایی دارد، توانسته همکاری با رسانه های مختلف ازجمله شبکه رادیویی فرهنگ (امضای تفاهم نامه) و سایر برنامه های رادیویی و تلویزیونی را برای تولید برنامه های کتاب محور در دستور کار قرار دهد.

بریری گفت: در کنار فعالیت های رسانه ای، تبلیغات محیطی هم می توانند نقش مهمی در ترویج کتاب و کتابخوانی داشته باشند. هم اکنون در میان هیاهوی تبلیغات کالا های مختلف در سطح شهر، جای کتاب بسیار خالی و مورد بی توجهی قرار گرفته است. حتما فضا های تبلیغاتی شهرداری ها، حمل و نقل عمومی و... می تواند در این مهم مورد استفاده قرار گیرد و کتاب خوب و مساله کتاب و کتابخوانی را در کانون توجه شهروندان قرار دهد.

مدیر روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران بیان کرد: باید توجه داشته باشیم که در تبلیغات شهری و بیلبورد ها که در آن ها، سنت استفاده از تصاویر سلبریتی ها برای تبلیغ و استفاده از کالا ها و برای شرکت در مسابقه، موجب شده تا انجام تبلیغ کتاب سخت تر شود؛ بنابراین علاوه بر عزم جدی درچاره اندیشی برای استفاده از این فضا ها برای ترویج کتاب و کتابخوانی، در مراحل بعدی محتوای مناسب و شیوه ارائه بسیار مهم است. به عنوان نمونه طراحی ارائه محتوا و انجام تبلیغ باید به گونه ای انجام شود که مخاطب در حال رانندگی یا پیاده که فرصت چندانی ندارد، بیشترین بهره را از محتوای ارائه شده ببرد. در همین راستا لازم است طراحی به شیوه ای باشد که ضمن استفاده از کمترین المان های تصویری (یعنی کمینه گرا باشد) بیشترین اطلاعات به مخاطب ارائه شود.

وی همچنین افزود: در بخش مهم تامین محتوا، در صورتکیه سازمان ها و نهاد هایی که امکانات و فضا های لازم را برای انجام تبلیغات شهری و محیطی دارند یا شرکت های تبلیغاتی بر اساس مسئولیت اجتماعی شان، چنانچه تمایل به اجرای طرح های تشویقی برای حوزه کتاب داشته باشند، ما در خانه کتاب و ادبیات ایران در بخش تولید و ارائه محتوا همراهی خواهیم کرد و از ایده های نو حمایت میکنیم. ضمن اینکه حتما رایزنی با متولیان این حوزه را هم در دستور کار قرار خواهیم داد.

بریری در پایان گفت: لازم می دانم بر این نکته هم تاکید کنم که انجام تبلیغات محیطی و شهری برای کتاب همواره مورد توجه و استقبال فعالان این حوزه بوده و خانه کتاب و ادبیات ایران نیز به مناسبت های مختلف همچون هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، نمایشگاه های کتاب، جشنواره ها و جوایز و حتی گرامیداشت های اهالی قلم و نشر، با همکاری سازمان های مرتبط همچون سازمان زیباسازی شهر تهران، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، شرکت مترو و. همکاری هایی داشته است تا طرح های ترویج کتابخوانی و ... در معرض دیدعموم قرار بگیرد و به عبارتی شهر رنگ و بوی کتاب به خود بگیرد.

لینک خبر :‌ صراط نیوز
امیراسماعیل آذر، استاد ادبیات فارسی راهکار هایی برای بهبود وضعیت شعر و ادبیات در ایران ارائه کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۷ سایت های دیگر : مهرصبا

امیر اسماعیل آذر استاد ادبیات فارسی و مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران و مجری و کارشناس برنامه های ادبی، در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره انتظارات خود و اهالی ادبیات از رئیس جمهور آینده توضیح داد: ادبیات هم مثل هر موضوع دیگر یک علم است. وزارت ارشاد و وابستگان به آن باید این مهم را به یاد داشته باشند که از افراد خبره و توامند در زمینه ادبیات استفاده کنند.

وی افزود: خیلی ها به دلیل داشتن مسئولیتشان نمی توانند درباره موضوعات مختلف و غیرتخصصی اظهار نظر کنند. بنابراین بهتر است وزارت ارشاد در زمینه شعر و ادبیات گروه های دو تا سه نفره تشکیل دهد؛ البته به شرط اینکه این افراد با جنس کار ادبیات آشنایی کامل داشته باشند و به وزیر آینده فرهنگ آگاهی دهند که انجام چه فعالیتی بهتر است. همچنین ایجاد پست و مقام برای شعر در وزارت ارشاد فایده آنچنانی ندارد؛ زیرا قبلا دیدیم در جایگاه شعر و ادبیات افراد با اینکه آدم هایی دوست داشتنی بودند، اما به دلیل نداشتن جامعیت علمی عملا به درد نخوردند.

این استاد ادبیات فارسی درباره ممیزی کتاب های ادبیات بیان کرد: بسیاری از کتاب های ادبیات مثلاً کتاب های درسی نیاز به ممیزی ندارند. البته هنگام ممیزی نیز اگر این کار درست انجام نشود، ممکن است ارزش ها به ضد ارزش تبدیل شود. بنابراین بهتر است کتاب های خاص نه به دست فرد عادی بلکه متخصص آن حوزه ارزیابی شوند. البته اینکه فردی لیسانس یا فوق لیسانس مثلاً ادبیات را داشته باشد، کافی نیست. اگر خبره هر کار بر سر آن حوزه تخصصی اش باشد، دیگر مشکلی نخواهیم داشت. اگر دولت آینده بنا را بر استفاده از دانننده متخصص آن رشته بگذارد کارش بسیار آسان است؛ زیرا آدم آگاه به آن رشته درست تر و سالم تر فکر می کند.

آذر راهکاری برای انتخاب کتاب های مفید برای خواندن بیان کرد: نکته دیگر این است که مردم می خواهند کتاب های خوب بخوانند، اما نمی دانند از کجا و چگونه شروع کنند. پس بهتر است مرکزی را در اداره ارشاد دایر کنیم که در این زمینه به مردم خدمات ارائه دهد. همان گونه که اگر فردی نیاز به کمک داشته باشد، به پلیس یا اورژانس زنگ می زند و کمک دریافت می کند، در زمینه کتاب نیز بهتر است مرکزی مشاوره دهد. مثلا فلان روز در زمینه کتاب های فلسفه مشاوره دهند و در روز دیگر درباره شعر. معیار سنجش این افراد نیز نباید این باشد که این شخص دارای مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد است؛ بلکه معیار انتخاب باید این باشد که این افراد ذهن های قوی و آگاهی داشته باشند که این مهم با مطالعه فراوان در آن رشته به دست می آید.

وی در پایان اشعاری از فردوسی را خواند و از مدیران خواست که این سه بیت را مد نظر خود قرار دهند :

سر تخت شاهی بپیچد سه کار نخستین ز بیدادگر شهریار

دگر آنک بی سود را برکشد ز مرد هنرمند سر درکشد

سه دیگر که با گنج خویشی کند به دینار کوشد که بیشی کند

یعنی مدیری که عدالت را رعایت نمی کند و دوم فرد بی سواد را سر یک پست بگذارد و آن فرد بی سواد نیز فرد بی سوادی را بر سر کار می آورد، این ها بسیار بد است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
هیات انتخاب و خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مصوبات جلسه 633 را اعلام کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۷ سایت های دیگر : هنر آنلاین خبرگزاری صبا

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) و به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در جلسه 633 هیأت انتخاب و خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خرید 322 عنوان کتاب در 53 هزار و 150 نسخه به مبلغ کل 19 میلیارد و 831 میلیون و 800 هزار ریال تصویب شد.

عناوین کتاب های مصوب برای خرید در سایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در تارنمای هیأت انتخاب و خرید کتاب به نشانی http://mof.farhang.gov.ir/fa/home/book بارگذاری شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) و به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در جلسه 633 هیأت انتخاب و خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خرید 322 عنوان کتاب در 53 هزار و 150 نسخه به مبلغ کل 19 میلیارد و 831 میلیون و 800 هزار ریال تصویب شد.

عناوین کتاب های مصوب برای خرید در سایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در تارنمای هیأت انتخاب و خرید کتاب به نشانی http://mof.farhang.gov.ir/fa/home/book بارگذاری شده است.

خبرگزاری کتاب ایران
633
322
53
150
19
831
800

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تهران- ایرنا- بعد از شیوع کرونا در سراسر دنیا و ایران برخی مشاغل با افزایش چند صد درصدی سود مواجه شدند، مشاغلی که عموما آنلاین مدیریت می شدند اما در این بین رونق برخی از کسب وکارها هم کاملا از بین رفت؛ از جمله سینما.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۸

به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، هرچند واکسن کرونا چند صباحی است که آرامش نسبی را در برخی کشورها به وجود آورده است اما همچنان جهان در شوک پاندمی کووید 19 است که تمامی بازارهای جهان را تحت تاثیر خود قرار داد.

این ویروس منحوس از زمان حضور در ایران بازارهای کسب و کار را تحت تاثیر قرار داد؛ برخی بازارها از جمله وی او دی ها را با رونق چند برابری مواجه کرده اما بدون شک اقتصاد هنر هفتم و سینما جزو معدود بازارهایی است که کاملا از بین رفت.

البته از ابتدای حضور کرونا در ایران بسیاری از مشاغل و صنوف با تعطیلی چند هفته ای مواجه شدند اما سینما هیچ گاه بعد از بازگشایی سالن ها به رونق دوباره باز نگشت. به عنوان نمونه تعطیلی کافه ها، بازار مرکزی، پاساژها و مراکز خرید همزمان با سینماها اتفاق افتاد اما این سینماها بودند که هرگز به رونق قبل از کرونا بازنگشتند.

حالا 15 ماهی از شیوع کرونا در ایران گذشته است و فیلم های خوب و متوسط هم در سینمای ایران اکران شده اما هیچ گاه آشتی بین مخاطبان هنر هفتم شکل نگرفت تا میزان فروش پُرفروش ترین فیلم این 15 ما اخیر به اندازه یک روز فیلم پرفروش سینماهای قبل از کرونا هم نرسد.

قطعا در چنین شرایطی کمک به سینماها به عهده متولی اصلی این هنر پُرزرق و برق یعنی سازمان سینمایی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که با وام های کم سود و کمک های بلاعوض بتواند سینماها را از این گردنه سهمگین کرونا به سلامت عبور دهد و در نهایت نیز با واکسیناسیون عمومی کشور بار دیگر رونق به سالن های سینما کشور بازگردد.

حالا سازمان سینمایی کشور هم دست به کار شده و طی این مدت تلاش کرده تا با کمک های بلاعوض و وام های حمایتی با همکاری صندوق اعتباری هنر از این هنر-صنعت آسیب دیده حمایت کند.

این کمک ها سینماهای سراسر کشور، آموزشگاه های سینمایی، مراکز فنی و پشتیبانی و فعالان سینما و در عین حال فیلم های سینمایی را شامل می شود.

جمع این حمایت ها مبلغ بیش از 14 میلیارد و 500 ملیون تومان کمک بلاعوض و بیش از 26 میلیارد تومان تسهیلات بانکی 4 درصد است.

اما شاید مهم ترین بخش این حمایت ها کمک به فیلم های سینمایی اکران شده طی این 15 ماه باشد یعنی در مجموع 37 فیلم که هر کدام بین 100 تا 340 میلیون تومان حمایت شده اند.

اسامی فیلم ها تا ابد، دریا موج کاکا، زن ها فرشته اند 2، عطر داغ، قتل عمد، بی حسی موضعی، پیشی میشی، خروج، خوب بد جلف 2، آبادان یازده 60، نرگس مست، شنای پروانه، یادم تو را فراموش، قطار آن شب، چهل و هفت، آقای سانسور، پسر کشی، آقای سانسور، پسر کشی، تیغ و ترمه، خط استوا، دوزیست، تبسم تلخ، بازیو، تعارض، تومان، مورچه خوار، زعفرانیه 14 تی، عنکبوت، بی صدا حلزون، هفته ای یکبار آدم با، خورشی، تک خال، خون شد و لاله هستند.

اما علاوه بر فیلم های سینمایی، 218 سالن سینمایی نیز مورد حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفته است که این حمایت ها از سینماهای تک سالنه گرفته تا پردیس های سینمایی با 3 و 7 سالن را در بر می گیرد.

مجموع حمایت ها از سالن های سینمایی طی 15 ماه گذشته 26 میلیارد و 339 میلیون تومان است.

یکی از مرکز دیگر مورد توجه سازمان سینمایی که کاملا خصوصی هم هستند اما به پرورش استعدادها برای حضور در سینمای ایران کمک می کنند آموزشگاهای آزاد سینمایی است که در مجموع 12 مجموعه مبلغ 940 میلیون تومان مورد حمایت قرار گرفته اند.

مراکز فنی و پشتیبانی سینمایی از دیگر بخش های مورد حمایت سازمان سینمایی است که با مجموع 17 ساختمان، یک میلیارد و 750 میلیون تومان حمایت شده اند.

در روزگاری که مشاغل و کسب و کارهای آن لاین خودی نشان دادند اما اکران آن لاین نتوانست آنچنان که گمان می رفت در ایران مخاطبان را جلب کند، به نظر می رسد سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تمام توان خود را برای حمایت و سرپا نگاه داشتن مراکز سینمایی از سالن و فیلم ها گرفته تا آموزشگاه ها و مراکز فنی بکار گرفته و به کم رنگ شدن و از بین رفتن پاندمی کرونا و بازگشت رونق دوباره به هنر هفتم امید بسته است. آینده ای که همه به آن امیدواریم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۸ سایت های دیگر : برترین ها اول فارس روز نو

قلم | qalamna.ir :

گروه فرهنگی: با هر بار انتخابات ریاست جمهوری در کشور ما، یکی از خواسته های مردم از رئیس جمهور منتخب تسهیل شدن شرایط بازگشت هنرمندان ساکن در غربت به ایران بوده و طی یک دهه اخیر این موضوع بیش از هر زمان دیگری رنگ و بوی تحقق به خود گرفته است. پس از بازگشت حبیب محبیان، خواننده به دلیل عمل قلب فرزندش در ایران و نامه نگاری به رئیس جمهور وقت، بسیاری امیدوار بودند که این راه برای هنرمندان پیش از انقلاب باز شود، و حتی در همان زمان نیز نصرا... معین نجف آبادی خواننده سرشناس کشور معروف به معین و بیژن مرتضوی برای چند روز به ایران آمدند و معین یکی از کلیپ هایش را در شمال فیلمبرداری کرد،اما کسب و کار و زندگی در کشور های اروپایی، فشار های سیاسی به آن ها و عدم فعالیت شان با شرایطی که پیش از انقلاب داشتند باعث شد که به غیر از حبیب، بقیه هنرمندان خیلی زود به کشور هایی که سال ها در آن زندگی کرده اند، باز گردند.

اما نام بهروز وثوقی همیشه برای ایرانیان فراتر از یک هنرمند بوده و به اشکال مختلف، هنرمندان داخل و مردم خواهان بازگشت او به ایران هستند. زمانی این موضوع بیشتر مورد توجه قرار گرفت که بازیگر قیصر، در اواخر سال گذشته گفت وگویی با مجله چلچراغ انجام داد و در آنجا گفت که: آرزویم این است که قبل از اینکه عمرم تمام شود، حالا نمی دانم چقدر دیگر مانده، ولی این باقیمانده را در مملکتم باشم و مردم را لمس کنم و ببینم شان و با آن ها صحبت کنم.

و چند روز بعد نامه ای از مصطفی فقیهی، صاحب امتیاز وبسایت انتخاب خطاب به متولیان سیاست و فرهنگ کشور منتشر شد که مضمون کلی آن بهروز وثوقی برای بازگشت به ایران بود این موضوع همچنان ادامه داشت و هنرمندان داخلی نیز در شبکه های اجتماعی از این دعوت یاد می کردند تا اینکه سید ابراهیم رئیسی در یکی از مناظره های انتخاباتی اش از دعوت و بازگشت ایرانیان خارج از کشور و اطمینان دادن به آن ها برای سرمایه گذاری در وطن خبر داد و این گفته بسیار مودر توجه قرار گرفت، از همان زمان این صحبت های رئیس جمهور منتخب برای مردم یک معنی داشت و آن بازگشت بهروز وثوقی به ایران بود.

حالا این اتفاق بیشتر از هر زمان دیگری با توجه به گفته های رئیس مرکز خدمات مشاوره ایرانیان خارج از کشور در شرف رخ دادن است و راه بسته 42 ساله برای بهروز وثوقی که 84 سال سن دارد، می تواند باز شود. در جایی که سید مجید حلاج زاده، رئیس مرکز خدمات مشاوره ایرانیان خارج از کشور گفت: با هماهنگی های انجام شده با مسئولان کشور همه هنرمندان، خوانندگان و ورزشکاران خارج از کشور از جمله بهروز وثوقی برای آمدن و ماندن در ایران هیچ مانعی ندارند و بستر بازگشت آن ها مهیا شده است. در این میان بسیاری از کارشناسان معتقد بودند که بازگشت سرمایه های فکری و متخصصان و شهروندان عادی به کشور نیاز به کاهش سختگیری ها و سوء تفاهم ها دارد.

پیش از این کم نبوده اند مسئولان کشور که وعده باز شدن در ها را داده اند و حتی با خواهش و دعوت از ایرانیان مهاجر، خواستار بازگشت آن ها شده اند. اما در عمل آنچه مانع از تسریع یا توقف این روند شده، برخورد های گزینشی، تهدید ها و سوء رفتار با کسانی بوده که تمایل به بازگشت داشته اند. پس از 40 سال کسی هنوز نمی داند که بسیاری از هنرمندان برای چه از ایران رفته اند و مردم از رئیس جمهور منتخب تقاضا دارند که بسیاری از آن ها که جلای وطن کرده اند اکثریت شان نه با طیب خاطر که از سر ناچاری، به ایران باز گردند. قریب به اتفاق شان سال های غربت را با درد و مصیبت تحمل کرده اند. آن ها جز عده ای قلیل، بقیه به دنبال یک زندگی آرام و ساده مقیم غربت شده اند.

جای خالی بهروز در میان برزخی ها
اما با پیروز انقلاب اسلامی در بهمن 57، چند ماه قبل تر و بعد، هنرمندان سینما و موسیقی یکی پس از دیگری از ایران رفتند و همین امر باعث شد که بهروز وثوقی نیز از ایران برود. آن هایی که ماندند، مانند فردین، ایرج قادری، سعید راد و ... به زندان رفتند. وقتی دولت موقت در آبان 1358 کنار رفت، معلوم شد عده ای از جوانان تحصیلکرده مثل فردی که سال ها بعد نخست وزیر ایران شد و نقاش و معمار نیز بود، به نوعی معتقد به هنر متعهد بودند و در طرف مقابل بسیاری سینمای ایران، فیلم فارسی و در مجموع سینما را مبتذل می دانستند.

در این بین دو جریان به راه افتاد که یکی میل به سینمای مدرن داشت و جریان دوم که قدرتمندتر بود فیلم فارسی و سینما را منع می کرد. در این شرایط عبدالمجید معادیخواه و از دوستان سید احمد خمینی، وزیر فرهنگ و ارشاد شد و تصمیم گرفت هنرمندان سینمای قبل از انقلاب را به سرکار بازگرداند، اما این بار با سینمای متعهد و در روز هایی که ایران وارد فضای جنگ تحمیلی بود. در آن زمان ایرج قادری و دیگر بزرگان صنعت سینما در زندان بودند و با اصرار های معادیخواه، ایرج قادری با این شرط که در سینما فیلم بسازد و باید در فیلم او هنرمندان مشهور سینما همچون فردین، ناصر ملک مطیعی، سعیدراد و... بازی کنند، آزاد شد.

این بهترین خبر برای هنرمندان بود، همینطور هم شد و سعید مطلبی با اقتباسی از فیلم هالیوودی یازده مرد خبیث، فیلمنامه برزخی ها را با موضوع جنگ ایران و عراق نوشت که در آن فیلم (سال 1361) به کارگردانی ایرج قادری ساخته شد، سعید راد، فردین، ناصر ملک مطیعی و... بازی می کردند. با اکران این فیلم تهران منفجر شد و بلیت های سینما به بازار سیاه رفت. اما بعد ها معادیخواه از وزارت ارشاد برکنار شد و بازیگران سینمای ایران خانه نشین شدند. بدون شک اگر آن زمان بهروز وثوقی نیز در ایران بود می توانست در آن فیلم بازی کند، هر چند که باید سینما را برای همیشه تا دهه ها بعد از یاد می برد.

روزگار موسپیدان سینما: فرمون
با توجه به این گفته ها و در چند روز اخیر بخش پایانی فیلم قیصر، بسیار مورد توجه قرار گرفته و مردم دائم از همدیگر می پرسند چه زمانی قیصر باز خواهد گشت. شاید به این بهانه بد نیست که به دیدار سال های گذشته مان با زنده یاد ناصر ملک مطیعی، بازیگری که در بسیاری از فیلم ها همچون طوقی و قیصر، همبازی بهروز وثوقی بود اشاره ای داشته باشیم، در آن زمان این متن را نوشتم: همیشه با خودم اندیشیده بودیم که بازیگرانی به بزرگی فرمون و قیصر سینمای کیمیایی، بعد ها که از پرده های سینما به زندگی عادی برگشتند و از گیجی این نقل مکان جان سالم به در بردند، برای نوستالژی های خود چه تدبیری اندیشیدند؟ فرمون خان فیلم قیصر را در شرایطی ملاقات کردیم که داشت یادداشتی به مناسبت سالروز تولد قیصر سینمای کیمیایی می نوشت و مثل کسی که بعد از 43 سال هنوز از خواب سینما بلند نشده، یادداشت را خطاب به قیصر (بهروز وثوقی) نوشته و زیرش را با اسم برادرت فرمان امضا کرده بود.

این هنرمندان از پرده های سینما بیرون آمده بودند، اما از خلسه آن نه و در روزگاری که گسترش مدرنیسم، بی رحمی واقعیت زندگی را بیش از پیش نشان می دهد، چه بسا این بهترین داروی خواب نسل آقای بزن بهادر سینمای پیش از انقلاب است. از محل کار آقای بازیگر به خیابان نگاه می کنی. نزدیک بهار است و درخت ها شکوفه داده اند و مو های میزبان مهربانت یک دست سفید است. خودت را آقای کلاه مخملی می گذاری و می روی آیینه و دستی به مو های سفید سرت می کشی و زمزمه می کنی: سپید شد چو درخت شکوفه دار سر

لینک خبر :‌ وبگاه خبری قلم
مرتضی شایسته دبیر شورای صنفی نمایش بیان کرد که فیلم سینمایی دینامیت به کارگردانی مسعود اطیابی از روز چهارشنبه این هفته روانه پرده سینما ها می شود.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مرتضی شایسته دبیر شورای صنفی نمایش در گفتگو با خبرنگار مهر درباره خروجی جلسه امروز 7 تیرماه گفت: در جلسه امروز مقرر شد فیلم سینمایی دینامیت به کارگردانی مسعود اطیابی و تهیه کنندگی ابراهیم عامریان از چهارشنبه این هفته به نمایش درمی آید.

وی تأکید کرد: طبق رایزنی هایی که با صاحبان این فیلم داشتیم، آن ها در نهایت رضایت به این امر دادند.

به گفته مرتضی شایسته از میان دو فیلم درخت گردو به کارگردانی محمدحسین مهدویان و روز صفر به کارگردانی سعید ملکان هم که هر دو برای اکران اعلام آمادگی کرده اند، یک فیلم انتخاب و برای آغاز اکران از این هفته یا هفته آینده درباره آن تصمیم گیری خواهد شد.

دبیر شورای صنفی اکران درباره دیگر تصمیمات شورا در جلسه امروز توضیح داد: درباره بدهی سینماداران به صاحبان آثار که سید غلامرضا موسوی رئیس اتحادیه تهیه کنندگان در نامه ای خواستار رسیدگی به آن شده بود، همه موارد به سینماداران اطلاع داده شد تا ظرف یک هفته در زمینه تسویه این بدهی اقدام شود.

شایسته افزود: فیلم های سینمایی زد و بند به کارگردانی و نویسندگی داوود نوروزی، سیاه باز به کارگردانی حمید همتی و فیلم سینمایی مورچه خوار به کارگردانی شاهد احمدلو هم آماده اکران هستند که درباره اکران آن ها هفته آینده در شورای صنفی اکران تصمیم گیری خواهد شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
این روزها سکوت سالن های سینما حتی از سالن های مطالعه کتابخانه های عمومی سنگین تر است، البته با این تفاوت که در سالن های مطالعه کسانی هستند که سر در کتاب دارند اما در سالن های سینما کسی نیست چشم به پرده دوخته باشد. مدت ها است تهی بودن سالن های سینما به تهی بودن فیلم هایی که پیش از کرونا روی پرده می رفتند، تنه می زند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۸

همشهری - یاور یگانه : واقعیت این است که فقط کرونا نیست که سینماروها را فراری داده؛ سینمای ایران مدت هاست که با قهر مخاطب مواجه است و حتی پرفروش ترین فیلم سینمای ایران یعنی مطرب (مصطفی کیایی) به رغم این که در زمان خودش در سال 1398 نزدیک 40 میلیارد تومان فروش کرد، اما بازخوردهای منفی زیادی در فضای مجازی از کسانی که به تماشای آن رفته بودند دریافت کرد که به داستان، بازی ها و ریز و درشت این فیلم انتقاد داشتند.

سینما که در روزگار پیش از کرونا حداقل برای بخشی از مردم سرگرمی ای ارزان و کم دردسر محسوب می شد و گزینه ای برای تفریح بود، حالا چنان از چشم افتاده که اغلب پیش بینی ها درباره آینده این رسانه در ایران خوش بینانه نیست. یکی از علل اصلی این آینده تاریک، بی توجهی به تماشاگر است. تماشاگران برای رفتن به سینما چه می خواهند؟ اگر فرض کنیم روزی بالاخره واکسیناسیون عمومی مؤثر که شیوع کرونا را به کنترل درآورد محقق شود، تماشاگران به سینما باز خواهند گشت یا تولیدات سینمای ایران دیگر نمی تواند تماشاگرانش را راضی کند؟ در این گزارش سری به سالن های خالی چند سینما زدیم و با تماشاگرانی که برای رفع دلتنگی هایشان به سینما آمده بودند همکلام شده ایم.

پردیس سینمایی چارسو واقع در مرکز شهر، در تقاطع خیابان حافظ و جمهوری اسلامی، یکی از سینماهایی است که پیش از کرونا برای خودش کیا و بیایی داشت. سینمایی 5 سالنه در یک مرکز تجاری که دارای رستوران و فست فود و پارکینگ است و طراحی داخلی زیبایی دارد و آن زمان که فاصله اجتماعی، ماسک، واکسن و کرونا همه چیز را زیر و زبر نکرده بود، پیش از رفتن به داخل سالن و فیلم دیدن، می شد در فروشگاه های موبایل طبقات پایین سینما هم گشتی زد و به تماشای ویترین ها ایستاد. در گذشته، سانس های عصر و شب این سینما معمولا همیشه شلوغ بود و بسیاری از جوانان اهل سینما مشتری این سینما بودند، اما وقتی حول و حوش ساعت 5 عصر یک روز اول هفته به این سینما می رسم، پرنده پر نمی زند. قبل از رفتنم به سینما، در سامانه فروش بلیت سینماتیکت می بینم که برای همه فیلم های چارسو تا دلت بخواهد صندلی خالی وجود دارد و بی دردسر و راحت می شود وارد سینما شد و نیازی به رِزرو بلیت نیست.

از کَرنای کرونا در و دیوار سینما به سوگ نشسته اند. خبری از شور و شوق نیست. فقط همهمه سوگ و سکوت است. چند نفری را طاق و جفت در نزدیکی گیشه می بینم که حیران و سرگردان به اطراف نگاه می کنند و انگار خلوتی سینما برای خرید بلیت مرددشان می کند. تردیدشان من را هم دو به شک می کند که اصلا مشتری سینما باشند. بالاخره زوج جوانی از در آسانسور بیرون می آیند و وارد طبقه گیشه فروش بلیت می شوند و بدون اینکه بدانم قصدشان رفتن به سینماست یا مشتری فست فود و رستوران اند، سر راهشان قرار می گیرم و می پرسم آمده اند فیلم ببینند یا نه.

دانیال 21 ساله و مرضیه 20 ساله هردو دانشجوی کامپیوترند و آخرین باری که به سینما رفته بودند پیش از کرونا بوده است. تقریبا خودشان را تماشاگر حرفه ای سینما می دانند، اما از وقتی که کرونا آمده سینما نرفته اند، خصوصا که دانیال مشکل ریه دارد و از ابتلا به کرونا شدیدا واهمه دارد. می پرسم پس چطور شده که به چارسو آمده اند. مرضیه می گوید از دوستش شنیده که سینما خیلی خلوت است و بین تماشاگران فاصله زیادی وجود دارد و آنها هم آمده اند ببینند که اگر این حرف درست است فیلم ببینند. می پرسم چه فیلمی؟ می گویند فیلم خوبی روی پرده نیست که مشتاق دیدنش باشند و به همین دلیل برایشان فرقی ندارد چه فیلمی؛ هر فیلمی که خلوت تر باشد بهتر است.

آنها فیلم دیدن در سالن خالی را تجربه ای جالب می دانند. خنده دور لبان دانیال می نشیند و با شیطنت می گوید: یک اکران خصوصی می خواهیم، البته برای حفظ موازین، فاصله اجتماعی را رعایت می کنیم. می خواهند سر صبر فیلم مورد نظرشان را انتخاب کنند. من صبر و طاقت آنها را ندارم. از سینما می زنم بیرون و پا تند می کنم سمت پردیس سینما آزادی.

پردیس سینما آزادی ققنوس سینمای ایران است. این سینما که در تقاطع خیابان شهیدبهشتی (عباس آباد) و خیابان خالد اسلامبولی (وزرا) قرار دارد تا امروز چند باری داغ آتش بر پیکرش نشسته و یک بار هم خاکسترش کرده است. اما سینما آزادی که روزگاری شهرفرنگ بود و از همه رنگ، برای دل های خسته از دورنگی ها از خاکستر بلند شد و در روزهای اوجش از 120هزار نفر در ماه پذیرایی می کرد.

اما حالا این سینمای 5 سالنه با ظرفیت هزار و 100 صندلی نمی تواند از خاکستر کرونا بلند شود، بال و پر بزند و دوباره اوج گیرد. جلوی سینما دو سه نفری ایستاده اند. مردی حدودا 40 ساله از دم ورودی سینما به داخل گردن می کشد. به طرفش می روم و می پرسم قصد دیدن فیلم دارد یا نه. می گوید صرفا از روی کنجکاوی به داخل نگاه می کرده و قصد سینمارفتن ندارد. اصلا اهل سینما نیست و خیلی سال است که پایش را داخل سینما نگذاشته است.

با آب و تاب می گوید هرچه سینمای ایران برایش بی جذابیت است، عاشق فیلم هندی است. دارد از شکوه و عظمت صحنه های موزون فیلم های هندی می گوید که چندمتر آن طرف تر صدای زوجی را می شنوم که با موبایل دارند قرار و مداری برای فیلم دیدن ترتیب می دهند. از مرد فیلم هندی بین می کَنَم و می روم سمت شان. محسن 36 ساله و زهرا 31 ساله زن و شوهرند و در زمان کرونا هم سینما رفته اند. در همین ایام کرونا، شنای پروانه ، خوب، بد، جلف 2 و خون شد را روی پرده دیده اند و حالا می خواهند با دوستانشان خورشید را ببینند. حتی یک بار هم در روزهای اخیر در سینما فوتبال دیده اند. انگار ترسی از کرونا ندارند. می گویند اتفاقا هردو کرونا گرفته اند و بسیار هم سختی کشیده اند، اما طاقت خانه ماندن ندارند. تفریح شان سینما و تئاتر و کنسرت موسیقی است. از فیلم هایی که در این چند وقت دیده اند تقریبا همه را دوست داشته اند جز خون شد . حتی مطمئن اند که از خورشید هم خوشششان می آید.

محسن می گوید: اگر فیلم جدیدی اکران شود، بلافاصله با دوستانمان برنامه می ریزیم و می رویم سینما. تعداد تماشاگران سینما آنقدر زیاد نیست که خطری برای سلامتی داشته باشد ولی اگر سینما شلوغ شود، عاقلانه نیست که سلامتی مان را به خطر بیندازیم. اتفاقا فیلم دیدن در این روزها از روزهای شلوغ بی خطرتر است. با این روند کند واکسیناسیون اگر سینماها شلوغ شود، حتما خیلی ها کرونا می گیرند. ما هم تا وقتی که سینما خلوت است، به سینما می آییم اما بعدش نه.

از آنها خداحافظی می کنم و کمی منتظر می مانم اما دیگر کسی دور و بر سینما نمی آید. نرم نرمک از سینما دور می شوم، یک لحظه سر می چرخانم و سینما آزادی را از نظر می گذرانم... یعنی ققنوس دوباره از خاکستر برمی خیزد؟

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری
سعید سلطانی کارگردان سریال های پس از باران ، ستایش و یاور با اشاره به اهمیت ارتباط سینما با ادبیات تأکید کرد که کم رمق بودن سینمای مستقل در ایران عامل اصلی کمرنگ بودن اقتباس در سینما و تلویزیون است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۸

سعید سلطانی نویسنده و کارگردان سینما و تلویزیون در گفت وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: اسباب بنای آثار سینمایی، ادبیات است و سینما به عنوان هنر هفتم که هنرهای مختلف در آن نقش دارند از ادبیات نیز وام می گیرد.

سلطانی خاطرنشان کرد: آثار اقتباسی که به نوعی ریشه و بن مایه شان از ادبیات است معمولاً این امکان را دارند که ساختاری محکم و اثری قدرتمندتر باشند. آثار ادبی که دارای ساختار دراماتیک قوی و منسجم هستند کار سینماگر را برای ارتباط با مخاطب آسان می کنند. فیلمسازانی که به سراغ اقتباس می روند معمولاً در ساخت اثرشان برای ارتباط با مخاطب چند گام جلوتر هستند.

او افزود: سینما به عنوان هنر هفتم مجموعه ای از همه هنرها به حساب می آید. هرچقدر که سینما بتواند با هنرهای اصیلی چون نقاشی، موسیقی، ادبیات و... ارتباطش را قوی تر کند امکان تولید یک اثر اصیل و با کیفیت در آن بیشتر است. در سینمای ما آنچه که به عنوان نقص و پس رفت شاهد هستیم مربوط به فیلمنامه های ما می شود. در سینمای ما فیلمنامه ها حاوی آن نکات ادبی لازم نیستند و اگر قرار بوده فیلمسازی به ادبیات توجه داشته باشد این توجه و پرداخت به شکل درستی صورت نگرفته و یا پرداخت انجام شده بیش از هر چیز موضوعی و سفارشی بوده است.

این کارگردان در ادامه اظهاراتش تأکید کرد: ادبیات همیشه در طول تاریخ سینما از همان ابتدا تا امروز در تولیدات هنر هفتم نقش داشته و در کشور ما نیز به همین شکل بوده است. سریالی چون دایی جان ناپلئون یکی از سریال های خوب تاریخ سریال سازی ایران است که فضاهای قابل لمس و درک و شخصیت پردازی های فوق العاده آن برای هر بیننده جذاب و دیدنی است و فکر می کنم دلیل این اتفاق و این کیفیت بالایی که شاهد هستیم علاوه بر توانایی ناصر تقوایی به کیفیت بالای اثر ادبی برمی گردد که این سریال از آن اقتباس شده است.

کارگردان مجموعه تلویزیونی ستایش درباره تأثیر سینما بر ادبیات گفت: از زمان ظهور سینما همواره سینما و ادبیات در کنار هم بوده اند و رابطه ای متقابل داشته اند که تأثیرگذاری شان بر هم مشهور است. نمی توان تنها ادبیات را تحت تأثیر سینما دانست چرا که این تأثیرپذیری از سوی سینما نیز بوده است و من این رابطه را نوعی بده بستان دائمی می دانم. حتی سینما با دنیای گیم های کامپیوتری هم در ارتباط بوده و بارها دیده ایم که از یک شخصیت سینمایی یک بازی کامپیوتری ساخته شده و مورد استقبال قرار گرفته است یا این روند برعکس بوده است و از یک شخصیت بازی کامپیوتری یک فیلم سینمایی ساخته شده است. سینما به طور کل وام دار همه هنرها بوده است و با هنرهای مختلفی در طول تاریخ ارتباط داشته است.

سلطانی در پایان درباره اقتباس در سینمای ایران طی سال های اخیر گفت: سینمای ما متأسفانه روی پای خودش نیست و باید این موضوع که چرا اقتباس در کشور ما جدی گرفته نمی شود بررسی و آسیب شناسی شود. این سوال که چرا اقتباس ادبی در سینمای ما جدی نیست در ذهن من هم مطرح است و به نظر من باید متخصصان و کارشناسان این مسئله را مورد بررسی قرار دهند اما من فکر می کنم یکی از اصلی ترین دلایل این است که بخش خصوصی در سینمای ما بسیار ضعیف و کم رمق است و جریان اصلی سینما که مدیریتش در اختیار بخش دولتی است نگرشی دارد و اهدافی را دنبال می کند که نمی توان از آن انتظار جدی گرفته شدن اقتباس در سینما را داشت. متأسفانه ما تا امروز از پتانسیل ادبیات در سینمایمان به خوبی استفاده نکرده ایم و سینمای ما معمولاً رابطه چندان خوبی با ادبیات نداشته است.

وبگردی

ادبیات ایران ذهن سینما و تلویزیون نقاشی سعید سلطانی اقتباس در سینمای ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
جریان خود جوش فیلم کوتاه بی سر و صدا رو به گسترش است و روز به روز جای خود را در سینما پیدا می کند. در این میان می توان با استفاده از تجربه های پراکنده این حوزه، به یک جریان ماندگار رسید یا بی تفاوت از کنار آن گذشت.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۸

به گزارش خبرنگار ایمنا ، فیلم کوتاه با وجود زمان کمی که می گیرد، می تواند مفاهیم مهمی را انتقال دهد. تاریخچه این نوع فیلم را می توان تا سال 47 و شکل گیری سینمای آزاد ایران پیگیری کرد. با وجود این که این روزها موفقیت فیلم های کوتاه ایرانی در فستیوال های خارجی چشمگیر شده است، اما نکته ای که باید به آن توجه کرد نبود نگاه جدی به این گونه فیلمسازی در ایران است.

از دیگر معضلات این نوع فیلم کمبود منابع در این حوزه است. با وجود تلاش های که برای تألیف و ترجمه آثار مختلف در حوزه فیلم کوتاه صورت گرفته است، اما می توان گفت این سبک از ساخت فیلم از نظر منابع با مشکلاتی جدی مواجه است. آثاری که شیوه فیلمنامه نویسی در فیلم کوتاه را آموزش داده باشد کم است و این خود آغازی برای مشکلات حوزه فیلمنامه است.

مصطفی حیدری، مدیر دفتر تخصصی سینما در این باره به خبرنگار ایمنا می گوید: با توجه به امکان فضای مجازی، دیگر همه با فیلم کوتاه آشنایی دارند و آن را می شناسند. اگرچه می توان ادعا کرد که مخاطب فیلم کوتاه خاص تر است، اما این نوع فیلم جایگاه ویژه ای در میان مردم پیدا کرده است.

وی می افزاید: البته به نظر می رسد که جایگاه این سبک از فیلم ها به لحاظ حمایتی و کیفیتی در اصفهان چندان خوب نباشد. برای نمونه فیلم کوتاه، در زمینه فیلمنامه با مشکل رو به رو است بزرگترین مشکل نیز فقدان نگاه است و این یعنی هنوز نگاه ما به دنیای پیرامون و هستی درست نیست.

مشکل اساسی فیلم های کوتاه نبود فیلمنامه است

این نوع فیلم اغلب مورد توجه فیلمسازان جوان است، اما بزرگترین معضلی که فیلمسازان جوان با آن رو به رو هستند، دسترسی نداشتن به امکانات حرفه ای است. از طرفی نبود حمایت های لازم اغلب باعث می شود که برخی از آنها با هزینه های شخصی فیلم بسازند.

مدیر دفتر تخصصی سینما ادامه می دهد: این واقعیت نیز قابل انکار نیست که ساخت فیلم ها پر هزینه شده است، اما به نظر من این موضوع در مرحله دوم قرار دارد. باید گفت که متولی اصلی این حوزه انجمن سینمای جوان است و ارگان های دیگر، مثل شهرداری نیز متناسب با شرایط تا حدودی از این موضوع حمایت کرده اند.

حیدری اظهار می کند: قطعاً حمایت شدن می تواند به حرفه ای تر و با تجربه تر شدن این فعالان کمک کند و می توان گفت از اولین و مهمترین ویژگی جشن هایی مثل "جشن فیلم کوتاه اصفهان" نیز دیدار این فعالان با یکدیگر است و این چیز کمی نیست.

وی اضافه می کند: اینکه فعالان این حوزه طی گپ و گفت ها و جلسه های نقد و بررسی بتوانند تجربه کسب کنند، از راه هایی است که علاقمندان بتوانند به مرحله ساخت فیلم های بلند راه پیدا کنند.

مدیر دفتر تخصصی سینما در پاسخ به این سوال که "دستیابی به یک فیلمنامه خوب مستلزم چیست؟ " تصریح می کند: نوشتن فیلمنامه دشوار است و کار هر کسی نیست. برای این کار باید تلاش کرد و رنج کشید. بی خوابی ها ، تحقیق درباره موضوع و پیدا کردن "نگاه" درباره سوژه همه مستلزم صرف زمان است.

حیدری خاطر نشان می کند: تا وقتی فیلمنامه نویس دنیای پیرامون و موضوعی که می خواهد بنویسند را درک نکند، اتفاق خاصی رخ نمی دهد. فقدان نگاه ناشی از تلاش نکردن است. متأسفانه نگاه بسیاری از افراد، صرفاً به جشنواره ها است.

وی درباره متقاضیان این رشته از فیلمسازی، تصریح کرد: متقاضیان حوزه هنر همیشه بسیار بوده است، اما متقاضیان معمولاً راهی را انتخاب می کنند که شهرت بسیار در پی داشته باشد. در حوزه سینما نیز راه منتهی به شهرت، بازیگری است و به ندرت پیش می آید که کسی فیلمنامه نویسی را برگزیند. البته قطعاً بحث مادیات نیز در میان است.

فیلم کوتاه و جشنواره ها

از آنجایی که فیلم کوتاه از امکان اکران عمومی محروم است تنها موقعیت عرضه و ارائه ای که در اختیار دارد، محدود به جشنواره های داخلی و خارجی است بنابراین حضور در جشنواره ها برای فیلمسازان اهمیت ویژه ای دارد و از طرفی همین موضوع باعث می شود که جشنواره ها جهت دهنده جریان فیلم کوتاه شود.

مدیر دفتر تخصصی سینما درباره "جشن فیلم کوتاه اصفهان گفت: از ششم تا هشتم تیر ماه در سالن حوزه هنری اصفهان به اکران فیلم های این جشن پرداخته می شود. متولی این امر انجمن سینمای جوانان است و سازمان رفاهی تفریحی شهرداری بیشتر نقش را به عنوان یک کمک کننده دارد. این جشنواره شامل دو بخش نگاه نو و مسابقه است. فیلم های بخش نگاه نو مخصوص "فیلم اولی" ها است و فیلم های بخش مسابقه مخصوص افراد حرفه ای تر است که پیش از این هم کارهایی را به انجام رسانده اند.

حیدری خاطرنشان می کند: دبیر این جشنواره محمد طباطبایی، مدیر انجمن سینما جوان است. اختتامیه جشنواره نیز روز دهم تیرماه در هنرستان هنرهای زیبا برگزار می شود همچنین شبانه ساعت 9 تا 11، در صفحه اینستاگرام پاتوق فیلم کوتاه، جلسات نقد و بررسی فیلم ها پخش می شود. اکران ها حضوری است و ورود علاقمندان با رعایت پروتکل های بهداشتی و با تعداد محدود آزاد است.

کد خبر 503821

لینک خبر :‌ خبرگزاری ایمنا
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۷

: نصرالله مدقالچی دوبلور پیشکسوت سینما و تلویزیون در پی برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در خصوص انتظارات خود از رئیس جمهور در حوزه فرهنگ و هنر گفت: متأسفانه معضلات زندگی هنرمندان بسیار زیاد است؛ ابعاد فاجعه آنقدر گسترده شده که نمی توان تنها به یک یا دو مورد اشاره کرد، وضعیت معیشتی اهالی فرهنگ و هنر آنقدر خراب شده که حتی برخی هنرمندان حتی توان خرید یک نان سنگک هم ندارند و شرمنده خانواده های شان هستند و بی تردید مهمترین انتظار ما از آقای رئیس جمهور رسیدگی به امور رفاهی و معیشتی زندگی هنرمندان است.

دوبلور فیلم های سینمایی محمد رسول الله (ص) و پدر خوانده در گفتگو با خبرنگار افزود: در این سال ها همه چیز گران شده و تورم در کشور بیداد می کند؛ به تبع هنرمندان هم به عنوان بخشی از افراد جامعه از معضلات عدیده اقتصادی بی نصیب نمانده اند و زندگی های شان با بحران جدی مواجه شده است.

وی ادامه داد: آنچه امروز برای ما مهم است اینکه شخص رئیس جمهور جدید با پشتوانه آرای مردمی به فکر تأمین حقوق و معاش عموم مردم باشد. این بسیار بد است که با این گرانی های سرسام آور تنها مقداری ناچیز به میزان حقوق دریافتی بازنشستگان افزوده شده است.

مدقالچی سپس با تأکید بر اینکه بسیاری از اهالی فرهنگ و هنر حتی نمی توانند یک اتاق خالی را اجاره کنند اظهار داشت: این اتفاقات در شأن هنرمندان نیست؛ هنرمندان سال های عمرشان را با عشق به میهن و مردم شان برای اعتلای فرهنگ و هنر کشورشان صرف کرده اند و این وظیفه دولتمردان است که حمایت ویژه ای از ایشان داشته باشند.

این هنرمند تأکید کرد: ما طی سال های اخیر به کرات شاهد شنیدن وعده های زیبایی بودیم که هیچ کدام از آن ها عملی نشدند از این رو امیدوارم دولتمردان جدید رویه دولتمردان قبلی را ادامه ندهند و به واقع در پی چاره جویی برای رفع معضلات کشور باشند.

وی در پایان این گفتگو افزود: امیدوارم آقای رئیس جمهور شخصی را به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب کنند که برآمده از دل اهالی فرهنگ و هنر باشند، دغدغه رفع معضلات این حوزه مهم را داشته باشند و بتوانند به داد دل هنرمندان دردکشیده برسند.

دوبلور فیلم های سینمایی محمد رسول الله (ص) و پدر خوانده در گفتگو با خبرنگار افزود: در این سال ها همه چیز گران شده و تورم در کشور بیداد می کند؛ به تبع هنرمندان هم به عنوان بخشی از افراد جامعه از معضلات عدیده اقتصادی بی نصیب نمانده اند و زندگی های شان با بحران جدی مواجه شده است.

وی ادامه داد: آنچه امروز برای ما مهم است اینکه شخص رئیس جمهور جدید با پشتوانه آرای مردمی به فکر تأمین حقوق و معاش عموم مردم باشد. این بسیار بد است که با این گرانی های سرسام آور تنها مقداری ناچیز به میزان حقوق دریافتی بازنشستگان افزوده شده است.

مدقالچی سپس با تأکید بر اینکه بسیاری از اهالی فرهنگ و هنر حتی نمی توانند یک اتاق خالی را اجاره کنند اظهار داشت: این اتفاقات در شأن هنرمندان نیست؛ هنرمندان سال های عمرشان را با عشق به میهن و مردم شان برای اعتلای فرهنگ و هنر کشورشان صرف کرده اند و این وظیفه دولتمردان است که حمایت ویژه ای از ایشان داشته باشند.

این هنرمند تأکید کرد: ما طی سال های اخیر به کرات شاهد شنیدن وعده های زیبایی بودیم که هیچ کدام از آن ها عملی نشدند از این رو امیدوارم دولتمردان جدید رویه دولتمردان قبلی را ادامه ندهند و به واقع در پی چاره جویی برای رفع معضلات کشور باشند.

وی در پایان این گفتگو افزود: امیدوارم آقای رئیس جمهور شخصی را به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب کنند که برآمده از دل اهالی فرهنگ و هنر باشند، دغدغه رفع معضلات این حوزه مهم را داشته باشند و بتوانند به داد دل هنرمندان دردکشیده برسند.

لینک خبر :‌ هشدار نیوز
دبیر شورای صنفی نمایش اعلام کرد که قفل اکران ها با فیلم "دینامیت" شکسته شد و رایزنی ها برای اکران چند فیلم بحث برانگیز دیگر ادامه دارد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۷

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، بالأخره گمانه زنی ها به پایان رسید و شورای صنفی نمایش، تصمیم خودش را گرفت و برای سرمایه گذار فیلمی کمدی، پا پیش گذاشت تا قفل رکود در سینما را بشکند.

فیلمی به نام "دینامیت" که سازنده آن، همان سازنده تگزاس2 است؛ فیلمی که سیدابراهیم عامریان تهیه کننده آن اعلام کرده بود باید در شرایطی روی پرده برود که مخاطب در سینما حضور داشته باشد. همان نکته ای که اطیابی چندی پیش در گفت وگو با خبرنگار تسنیم به آن اشاره کرد: دیدن "دینامیت" در سینما، نیاز به حضور پرشور مخاطب دارد. (پژمان جمشیدی، احمد مهرانفر، نازنین بیاتی، زیبا کرمعلی و محسن کیایی بازیگران این فیلم سینمایی اند.)

دینامیت

یکی از نکاتی که درباره اکران فیلم "دینامیت" مطرح شد پیشنهادهای مالی بود که این فیلم روی پرده برود. کارگردان این فیلم در واکنش به این نکته تأکید کرد: پیشنهادی که به طور شفاهی و یا مستقیماً به ما اعلام شده باشد، چنین چیزی گفته نشده و ما هم از طریق خبرهای پراکنده ای که وجود دارد، در جریان قرار گرفته ایم. فیلم "دینامیت" باید با مخاطب در سینما روی پرده برود. چون هم خصوصی ساخته شده نیاز به فروش دارد و هم به واسطه محتوای طنزآمیزش تنور سینما را گرم می کند و بد نیست در این شرایط دیده شود. اصل قضیه تبلیغ است که تلویزیون می تواند به کمک سینما بیاید.

البته برخی در فضای رسانه ای و مجازی به این نکته اشاره کرده اند که بدون شک باید سازمان سینمایی و شورای صنفی نمایش، پیشنهاد بالای کارگردان فیلم را پذیرفته باشد؛ اگر چنین است باید شفاف سازی کنند و بگویند مبلغ توافقی چقدر بوده است؛ زیرا محال است صاحبان فیلم راضی شوند با گرفتن دو و نیم میلیارد تومان "دینامیت" را اکران کنند.

چند روز بعد، غلامرضا فرجی عضو هیئت مدیره انجمن سینماداران با تسنیم گفت وگویی کرد و درباره کمک بلاعوض 2 تا 2/5 میلیارد تومانی و اکران 9 تیرماه صحبت کرد. او توضیح داد که برای شورای صنفی مهم این است که چرخه اکران از این حالت رکود خارج شود. در حالی که تهیه کنندگان و سرمایه گذاران آثار، هراس آن را دارند که به دلیل شرایط فعلی کرونایی، سرمایه هایشان برنگردد؛ اکران فیلم "دینامیت" جدّی است.

فرجی در این گفت وگو به حفظ سینما و بازگشت مخاطب به سینما تأکید می کند که برخی می نوشتند چرا دینامیت؟ با خیلی از فیلم ها صحبت کردم موضوع این است آمادگی ندارند وارد چرخه بشوند. باید حمایت کنیم تا سینما در سبد خانواده های ایرانی باشد. شاید یکی از راه های آن حفظ قیمت بلیت 25 هزار تومانی باشد که خانواده ها در شرایط بهتری بتوانند مخاطب سینماها باشند.

حالا امروز همان جلسه ای که فرجی وعده اش را داده بود برگزار شد و مرتضی شایسته دبیر شورای صنفی نمایش، از قطعی شدن اکران "دینامیت" برای روز چهارشنبه 9 تیرماه خبر می دهد.

کاری که درباره آن بحث های بسیاری مطرح شده و باید دید که واقعاً می تواند قفلِ اکران ها را بشکند؟

نکته دیگر، اشاره مرتضی شایسته در گفت وگو با تسنیم به رایزنی و مذاکره با دو فیلم "روز صفر" و "درخت گردو" است که یا چهارشنبه این هفته هم زمان با "دینامیت" و یا هفته آینده یک کدام روی پرده خواهند رفت.

فیلم روز صفر

این تهیه کننده قدیمی سینما که مسئولیت دبیری شورای صنفی نمایش را بر عهده دارد همچنین به فیلم های دیگری مثل "سیاه باز"، "زد و بند" و "مورچه خوار" اشاره می کند که اعلام آمادگی کرده اند روی پرده بروند.

این دبیر شورای صنفی نمایش در جریانِ این گفت وگوی کوتاه درباره نامه غلامرضا موسوی رئیس هیئت مدیره صنف تهیه کنندگان سینما نکته ای می گوید که تهیه کنندگان مطالباتی دارند که قرار شد آقایان فرجی و صابری به این مطالبات، رسیدگی کنند.

درخت گردو

البته درباره مساعدت های بلاعوض (دو میلیارد و پانصد میلیون تومانی) که درباره "دینامیت" مطرح شد هم پیگیر شدیم که آیا قرار است این اتفاق برای دیگر فیلم ها هم بیفتد یا شرط و شروط های دیگری هم دارند، فقط به این عبارت بسنده کرد که: تمهیداتی در نظر گرفته ایم تا فیلم ها آمادگیشان را اعلام کنند؛ یکی از دو فیلم "درخت گردو" یا "روز صفر" اکران خواهد شد.

انتهای پیام/ر

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
دبیر شورای صنفی نمایش: در آخرین اخبار جلسه شورای صنفی نمایش تصمیم گرفته شد؛ فیلم سینمایی دینامیت از چهارشنبه در سینما ها به نمایش درآید.

آقای مرتضی شایسته در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره جلسه امروز شورای صنفی نمایش، گفت: پس از صحبت هایی که با سازنده آثار سینمایی داشتیم بنا بر این شد که فیلم سینمایی دینامیت از چهارشنبه در سینما های کشور به نمایش در بیاید.
دینامیت فیلمی به کارگردانی آقای مسعود اطیابی و تهیه کنندگی آقای سید ابراهیم عامریان محصول سال 1397 است.
از بازیگران این فیلم می توان به محسن کیایی، احمد مهرانفر، نازنین بیاتی، و پژمان جمشیدی اشاره کرد.
این فیلم از تاریخ 9 تیر 1400 در سینما های سراسر کشور به نمایش در خواهد امد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
محمدمهدی عسگرپور، فیلمساز و مدیرعامل اسبق خانه سینما، در کلاب هاوس خبرآنلاین، تاکید کرد در کشوری زندگی می کنیم که در برخی هنرها، به بالاترین سطوح و جایگاه رسیده ایم. اما در حوزه ساختارها، خیلی عقب مانده هستیم.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۷ سایت های دیگر : برخط نیوز خبرداغ

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، کلاب هاوس خبرآنلاین ، شامگاه یکشنبه 6 تیر، از ساعت 21 تا 30 دقیقه بامداد، با طرح این پرسش که چرا سلبریتی ها با سیاست قهر کردند؟ ، به مدت سه ساعت و نیم، میزبان چهره های رسانه ای، سیاسی، فرهنگی و هنری بود.

محمدمهدی عسگرپور، کارگردان سینما، یکی از مهمانان این نشست بود که در سخنانی گفت: در کشوری زندگی می کنیم که در برخی هنرها، به بالاترین سطوح و جایگاه و مقام خوبی رسیده ایم. اما در حوزه ساختارها، خیلی عقب مانده هستیم . برخی نهادها، به مجموعه فعالیت های صنفی در حوزه هنر، نگاهی غیرواقعی و منفی دارند.

او افزود: تا وقتی احزاب نتوانند به شکل طبیعی فعالیت کنند، با معجونی عجیب مواجه هستیم. رفتار سینوسی که در طول این سال ها تجربه کرده ایم، خطرناک است.

عسگرپور، با اشاره به دور شدن چهره های هنری از فعالیت های سیاسی، ادامه داد: عیب یابی در کار هنرمندان کار اشتباهی است. سالهاست خیلی از هنرمندان، بدون آمدن نام شان، در حال انجام فعالیت های اجتماعی هستند.

او در پاسخ به پرسشی درباره درخواست های سیاسی حاکمیت در دوران مدیریتش در خانه سینما، توضیح داد: درخواست از حضور هنرمندان در عرصه سیاست، به شکل مستقیم رخ نمی داد، مثلا از دفتر یک رئیس جمهور به ما زنگ می زدند تا در اردوی راهیان نور در غرب کشور، به صورت وی آی پی، حاضر شویم؛ درخواست ها گاهی به این شکل رخ می داد. گاهی هم در دیدار یک وزیر با برخی از هنرمندان، درخواست هایی مطرح می شد.

5757

کد خبر 1530024

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
این روز ها و پس از گذشت بیش از سه ماه از آغاز سال جدید سینما های کشور همچنان با 5 فیلم خورشید ، هفته ای یکبار آدم باش ، لاله ، تک خال و خون شد که برای اکران نوروز 1400 انتخاب شده بودند، به کارشان ادامه می دهند. در ادامه نگاهی داشته ایم به فروش 5 فیلم نوروزی در کشور و همچنین فروش سینما های مشهد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۷ سایت های دیگر : وقایع روز

شکیبا افخمی راد | شهرآرانیوز - این روز ها و پس از گذشت بیش از سه ماه از آغاز سال جدید سینما های کشور همچنان با 5 فیلم خورشید ، هفته ای یکبار آدم باش ، لاله ، تک خال و خون شد که برای اکران نوروز 1400 انتخاب شده بودند، به کارشان ادامه می دهند. به طوری که نه فرا رسیدن عید سعید فطر و نه آغاز تابستان که همیشه با اکران فیلم های متفاوت همراه بودند باعث نشد که این ترکیب به هم بخورد. مهم ترین علت آن هم بی رغبتی صاحبان آثار به اکران فیلمشان در دورانی است که بازگشت مالی برای آن ها ندارد.

در این بین فروش حدود 3 میلیاردی همه سینما ها از آغاز سال جدید در خور تأمل است. رقمی که در شرایط عادی تنها فروش یک فیلم متوسط بود.

در این مدت سینما های مشهد هم همچون کل کشور با استقبال چندانی روبه رو نشده اند، به طوری که برخی از آن ها به دلیل درنیامدن هزینه هایشان از میزان فروش ترجیح داده اند همچنان تعطیل بمانند. در ادامه نگاهی داشته ایم به فروش 5 فیلم نوروزی در کشور و همچنین فروش سینما های مشهد.

یک میلیارد برای خورشید

رتبه اول در جدول فروش سینما ها به فیلم خورشید ساخته مجید مجیدی اختصاص دارد. اثری که سیمرغ بهترین فیلم و فیلم نامه را در سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر از آن خود کرد و به عنوان نماینده سینمای ایران در بخش مسابقه اصلی (رقابتی) شیر طلایی در هفتادو هفتمین دوره جشنواره بین المللی فیلم ونیز انتخاب و برنده جایزه فانوس جادویی این جشنواره شد.

این افتخارات در کنار اینکه فیلم مجیدی به عنوان نماینده سینمای ایران هم به اسکار معرفی شد انتظار از فروش خوب این فیلم را بالا برده بود، ولی این اتفاق رخ نداد و جواد عزتی، طناز طباطبایی و علی نصیریان بازیگران این فیلم که با حضورشان در آثار سینمایی مخاطبان زیادی را با خود همراه می کنند هم زورشان به بی جانی سینما ها در دوران کرونا نرسید تا خورشید در سه ماه تنها یک میلیاردوصدوهفتادونه میلیون تومان بفروشد. این درحالی است که برخی فیلم های نوروز سال 1398 تنها بعد از گذشت یک هفته از آغاز اکرانشان به فروش 3 میلیاردی رسیده بودند. شاید اگر عوامل خورشید به اکران آنلاین فیلمشان در این شرایط تن دهند کمی رقم فروششان بالاتر برود و با فروش بهتری اکرانشان را به پایان برسانند.

فیلم با بازی پژمان جمشیدی در رتبه دوم

در رتبه دوم جدول فروش با اختلاف کمی فیلم هفته ای یکبار آدم باش اثر شهرام شاه حسینی قرار دارد. این فیلم با جذب 54 هزار و 189 مخاطب تا به امروز یک میلیارد و 169 میلیون تومان فروخته است. رقمی که برای یک فیلم کمدی ناامید کننده است، به ویژه که این فیلم از حضور پژمان جمشیدی هم بهره گرفته، بازیگری که در چند سال اخیر حضورش در سینما تضمین فروش بسیاری از آثار بوده است.

جمشیدی سال 98 پنج فیلم جهان با من برقص! ، تگزاس 2 ، ایده اصلی ، هزارتو و ما همه با هم هستیم را روی پرده سینما ها داشت که در مجموع 62 میلیارد و 791 میلیون تومانی فروش داشتند. او سال گذشته هم با فیلم خوب بد، جلف 2، ارتش سری در ماه های آغازین شیوع کرونا در اکران سینما ها و اکران آنلاین دیده شد که در دوران کرونا دومین فیلم پرفروش بعد از شنای پروانه بود. درهرحال آنچه که مشخص است شکست آخرین فیلم اکران شده از جمشیدی یعنی هفته ای یکبار آدم باش در اکران سینماهاست.

رتبه های سوم تا پنجم

در رتبه های سوم، چهارم و پنجم جدول فروش هم به ترتیب فیلم های تک خال ، خون شد و لاله قرار گرفته اند. تک خال به کارگردانی مجید مافی با بازی پوریا پورسرخ، سحر قریشی، شبنم قلی خانی و یوسف تیموری دیگر فیلم کمدی است که برای اکران نوروز انتخاب شده بود، اثری که فروشش به یک میلیارد تومان هم نرسید و در سه ماه 826 میلیون تومان فروش داشت. خون شد ساخته مسعود کیمیایی هم با جذب 7 هزارو 712 مخاطب نتوانست بیش از 172 میلیون تومان فروش داشته باشد.

اما فیلم پنجم جدول لاله به کارگردانی اسدا... نیک نژاد که مراحل ساختش در سال های گذشته حواشی زیادی ایجاد کرده بود، بزرگ ترین شکست خورده اکران نوروز 1400 است. این فیلم که درباره زندگی لاله صدیق، قهرمان اتومبیل رانی ایران است و از حضور بازیگرانی، چون نیکی کریمی، میترا حجار، سام قریبیان، ایرج نوذری و آزیتا حاجیان بهره گرفته فروشش به 100 میلیون تومان هم نرسیده و با جذب 4 هزارو 162 مخاطب در کل کشور، 86 میلیون تومان فروش داشته است.

فروش سینما های مشهد

سینما های مشهد هم در این روز ها همچون دیگر سینما های کشور با بحران نبود مخاطب روبه رو هستند. برخی از این سینما ها در ایام نوروز باز بودند، اما زمانی که دیدند مخاطب چندانی جذب نمی کنند ترجیح دادند درهایشان بسته بماند. اما با وجود تمام موانع و مشکلات برخی سینما های مشهد زمانی که اجازه فعالیت دریافت کردند کارشان را شروع کردند. سینما هویزه مشهد یکی از آن هاست که براساس آمار سایت سمفا بعد از سینما کورش تهران رتبه دوم در جذب مخاطب و میزان فروش را از آن خود کرده است.

این سینما تا به امروز فروش یک میلیارد و 158 میلیون تومانی داشته است. بعد هویزه که رتبه اول در سینما های استان و مشهد را در اختیار دارد. سینما اطلس قرار گرفته، فروش این سینما 480 میلیون تومان بوده است. سینما آفریقا با 220 میلیون تومان و سینما ویلاژتوریست با فروش 141 میلیون تومان در رتبه های سوم و چهارم قرار دارند. این 4 سینما، سینما های فعال مشهد در این ایام بوده اند. سینما های گلشن و سیمرغ هم که اکنون تعطیل هستند در نوروز به ترتیب، فروش 90 میلیون و 29 میلیون تومانی داشته اند.

ضرورت تبلیغات مؤثر

در دوران گذشته برخی سینماداران نبود فیلم خوب را علت اصلی استقبال نکردن از سینما ها می دانستند، اما ترکیب فیلم های نوروزی نشان داد فیلم خوب به تنهایی نمی تواند در جذب مخاطب به سینما ها تأثیرگذار باشد و مدیران سینمایی علاوه بر اینکه باید به فکر راضی کردن صاحبان آثار باشند و به آن ها تضمینی برای تحقق وعده های مالی بدهند باید در عرصه تبلیغات قوی تر حاضر شوند. تبلیغاتی که امن بودن سینما ها و رعایت شدن شیوه نامه ها بهداشتی در آن را به خوبی به مردم نشان دهند. قطعا تعامل با صداوسیما و شهرداری ها یکی از راه های تشویق مردم به حضور در سینما ها با حفظ نکات بهداشتی لازم خواهد بود.

درکنار بحث کمک به اکران سینمایی، مدیران سینمایی باید وضعیت اکران آنلاین را سروسامان دهند. این مدیوم مدت زمان زیادی است که فیلمی برای عرضه ندارد. این در حالی است که یک سال ونیم از شیوع کرونا می گذرد و در این مدت می شد قوانینی برای حفظ شدن حق و حقوق صاحبان اثر تصویب کرد تا فیلم های بیشتری در اکران آنلاین نمایش داده شوند. شاید تنها در این صورت در روزگاری که شیوع کرونا کم رنگ شود با صف طویلی از فیلم های قدیمی که از سال ساختشان چند سال می گذرد روبه رو نباشیم.

لینک خبر :‌ شهرآٰرا نیوز
رائد فریدزاده معاون امور بین الملل بنیاد سینمایی فارابی بیان کرد که با وجود تغییرات در شرایط سفر به فرانسه، سینمای ایران به شکل فیزیکی در بخش بازار جشنواره کن امسال حضور نخواهد داشت.

به گزارش روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی به نقل از خبرگزاری مهر بنا به تصمیم جدید وزارت امور خارجه فرانسه اتباع کشورهایی که در لیست نارنجی سفر به فرانسه قرار دارند و ایران نیز یکی از آنهاست، می توانند به این کشور سفر کنند .

مدیران جشنواره و بازار فیلم کن نیز از توافق خود با مسئولان اتحادیه اروپا برای استثنا قائل شدن برخی شرایط ورود مهمانان این رویداد خبر دادند. همچنین بنا بر این توافق شهروندان مناطق نارنجی نیز با برخی شروط می توانند در این رویداد حضور پیدا کنند .

رائد فریدزاده معاون امور بین الملل بنیاد سینمایی فارابی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره امکان حضور نمایندگان این بنیاد در بخش بازار جشنواره کن گفت: با توجه به اینکه فرصت بسیار کمی تا برگزاری جشنواره کن باقی مانده و برنامه ریزی بخش بازار از خیلی وقت پیش صورت گرفته است، این امکان دیگر وجود ندارد، بخش بازار جشنواره کن امسال با حضور تعدادی از کشورها به شکل فیزیکی برگزار می شود البته مثل دوره قبل این بخش به شکل مجازی هم برای متقاضیان برگزار می گردد از همین رو چتر سینمای ایران که در چند سال اخیر توسط بنیاد سینمایی فارابی در این جشنواره برپا می شد، امسال هم در بازار جشنواره کن به شکل مجازی برگزار می شود .

وی اظهار کرد: هرساله برای حضور فیزیکی برخی از شرکت ها در بخش بازار جشنواره کن، از قبل برنامه ریزی می شود و به کشورها فضاهایی را اختصاص می دهند. با توجه به اینکه برای حضور در این بخش باید یکی دو ماه پیش اعلام حضور و هزینه را واریز می کردیم حالا دیگر عملاً این موضوع شدنی نیست. آن زمان تصمیم به حضور آنلاین گرفته شد. البته به نظرم تصمیم جدید جشنواره کن چندان برای متقاضیان حضور در بخش بازار صدق نمی کند و بیشتر مربوط به حضور عوامل آثار سینمایی می شود ضمن اینکه این امکان هم تنها در صورت داشتن برخی از شرایط در اختیار افراد قرار می گیرد. یعنی اتباع کشورهای لیست نارنجی که واکسن کرونا دریافت نکرده اند علاوه بر تست منفی PCR یا آنتی ژن، باید دلیل محکمی برای سفر به فرانسه نیز ارائه دهند، اینگونه نیست که هرکسی که ویزای شینگن داشته باشد، بتواند سفر کند .

فریدزاده توضیح داد: معمولاً برنامه ریزی برای حضور در جشنواره ها از چندین ماه قبل صورت می گیرد، درواقع باید قراردادی با بخش بازار منعقد شودوتمایل به اجاره فضای مناسب اعلام گردد و مبلغ آن را واریز شود تا این امکان فراهم شود که در آنجا حضور داشته باشید، البته امسال مثل سال گذشته امکان حضور در بازار به شکل مجازی هم فراهم است و فکر می کنم شرکت های بخش خصوصی به شکل گسترده در این بخش حضور داشته باشند .

معاون امور بین الملل بنیاد سینمایی فارابی بیان کرد: ما هم در بخش مجازی این بازار حضور پیدا می کنیم اما به شکل فیزیکی هیچکس در این بازار از سوی بنیاد سینمایی فارابی حضور نخواهد داشت .

وی ادامه داد: سال گذشته به دلیل شیوع کرونا و جبر زمانه، بازار این جشنواره و چند جشنواره معتبر دیگر به صورت مجازی برگزار شد. به نظرم این تجربه اتفاقاً بسیار یگانه بود، خیلی از اتفاقات همچون دیدارها، قرارهای ملاقات، نمایش بازار و... در پلتفرم های طراحی شده، صورت گرفت که دسترسی را برای شما آسان می کرد ضمن اینکه مشکل زمانی هم نداشتیم یعنی اگر به یک رویدادی نمی رسیدیم، می توانستیم بعداً به نسخه ضبط شده آن رجوع کنیم تا آنجا که من می دانم استقبال بسیار زیادی هم از آن شد البته حتی این بازار هم یک سری ایرادات فنی داشت مثلاً مشکلات اینترنتی داشتیم یا اگر حجم مراجعه کنندگان زیاد می شد، سرور دیگر پاسخگوی آنها نبود اما امسال با مرتفع شدن برخی از این مشکلات ظاهراً دست اندرکاران این رویداد در پی این هستند که این شکل از بازار را استمرار ببخشند. بازار مجازی در کنار بازار فیزیکی در حال تبدیل شدن به روشی جدید است که بعدها و حتی پس از دوران کرونا هم می توان از آن بهره برد. یعنی شرکت های کوچکی که امکان حضور در کن را ندارند بعدها از همین طریق می توانند در این بخش از این رویداد حضور پیدا کنند .

فریدزاده در پایان گفت: در جشنواره جهانی فیلم فجر هم این امکان فراهم شد تا از بازار به صورت مجازی بهره گرفته شود که اتفاق بسیار خوبی بود. ظاهراً برپایی بازار به شکل مجازی جزوی از فرآیند تمام جشنواره ها شده و کم کم دارد جای خود را بازارهای بزرگ باز می کند .

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
یکی از مهم ترین جنبه های پیگیری حادثه اتوبوس خبرنگاران، ابعاد حقوقی این حادثه است که می تواند تاحدودی التیام بخش حادثه دیدگان باشد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۸ سایت های دیگر : روزنامه همشهری برخط نیوز تجارت نیوز شعار سال

به گزارش سلام نو به نقل از همشهری، انجمن صنفی روزنامه نگاران استان تهران پیگیری موردی و بلندمدت را تا حصول به نتیجه ادامه می دهد، 2 کمیسیون مجلس به موضوع پیگیری اتوبوس خبرنگاران ورود کرده اند، شکایت های جمعی و شخصی از مقصران حادثه آغاز شده است.

واژگون شدن اتوبوس خبرنگاران در مسیر نقده - پیرانشهر که به کشته شدن 2 خبرنگار و مصدومیت 20 خبرنگار محیط زیستی انجامید، موجی از پرسش ها و ابهام ها را پدید آورد. افکارعمومی نیز نسبت به حادثه عصر چهارشنبه 2تیرماه خاموش نماند.

در پی این حادثه مقامات سازمان حفاظت محیط زیست هرگونه انتقاد را مضحک خوانده اند و در شرایطی که ضربه های جسمی و روحی شدیدی به مسافران اتوبوس مرگ ارومیه وارد شده است، به این نکته بسنده کرده اند که خسارت های مالی را جبران می کنند. اما علاوه بر احتمال قصور میزبان، نکات مشخصی در بررسی ابعاد حقوقی حادثه وجود دارد که می تواند برای جلوگیری از تکرار چنین حادثه ای مفید باشد. قوانین موجود نشان می دهد ترک فعل و اهمال 3 نهاد در حادثه اتوبوس خبرنگاران محیط زیست در ارومیه وجود داشته است.

بررسی ابعاد حقوقی حادثه

یکی از مهم ترین جنبه های پیگیری حادثه اتوبوس خبرنگاران، ابعاد حقوقی این حادثه است که می تواند تاحدودی التیام بخش حادثه دیدگان باشد. محمد داسمه، وکیل محیط زیستی، در این باره می گوید: اطلاعات اولیه پلیس راه نشان می دهد اتوبوس تولید سال1385 بوده، دارای معاینه فنی و کارت هوشمند بوده اما از تاریخ 2 اردیبهشت در سامانه سیستم حمل ونقل جاده ای فعال نبوده و فاقد صورت وضعیت مسافری است. راننده به پاسگاه پلیس راه گزارشی ارائه نکرده که مسافران چه کسانی هستند و مسیرش تغییر کرده است. همچنین مسیر، کوهستانی و دارای شیب بوده است. از سوی دیگر عدم استفاده از ترمز ثانویه و عدم تردد در مسیر اصلی توسط راننده از دیگر مسائلی است که باید مورد توجه و بررسی قرار گیرد.

به گفته داسمه، از طرفی نباید فراموش کرد که ماده 3 قانون ایمنی راه ها تصریح کرده؛ وزارت راه مکلف است میزان سرعت، انواع وسایط نقلیه مجاز و... را با نصب علائم مشخص کند و علائم مربوط به مقررات رانندگی و محل های توقف مجاز و سایر علائم برای پیشگیری از تصادف را نصب کند. لذا ترک فعل احتمالی از باب تسبیب قابل بررسی است . همچنین اگر اتوبوس حامل خبرنگاران محیط زیست صورت وضعیت مسافری نداشته، باید اشاره کرد حسب تبصره ماده 6 قانون الزام شرکت ها و مؤسسات ترابری جاده ای به استفاده از صورت وضعیت مسافری و بارنامه مصوب 31/2/1368، تردد در جاده ها بدون همراه داشتن دفترچه کار (برگ فعالیت) ممنوع است و پلیس راه اینجا امکان اعمال قانون و توقف اتوبوس را رأسا داشته است. به ویژه آنکه مدیرکل آمار، ایمنی و ترافیک سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای نیز گفته که راننده بدون صورت وضعیت و به صورت فردی اقدام به مسافرگیری در مسیر کرده است. اگر این طور است چرا پلیس راه اقدام به توقف اتوبوس در مسیر نکرده؟ درحالی که این موضوع یکی از اختیارات و وظایف پلیس راه در اعمال قانون است. بدین ترتیب اقدامات حقوقی جمعی برای تشخیص مقصران و تنبیه مقصران حادثه شروع شده است. همچنین همشهری مطلع شده که فارغ از اقدامات حقوقی صورت گرفته، خانواده یکی از قربانیان قرار است پرونده را با شکایت شخصی خود نیز به جریان بیندازد و پیگیری کند.

اقدامات 2 بخشی انجمن صنفی

انجمن صنفی روزنامه نگاران استان تهران، یکی از نهادهای پیگیر پرونده تصادف اتوبوس خبرنگاران است. نایب رئیس انجمن صنفی روزنامه نگاران استان تهران و نماینده انجمن در حادثه اتوبوس خبرنگاران در گفت وگو با همشهری، روند پیگیری های این نهاد صنفی درباره سانحه را تشریح کرد. داوود محمدی گفت: حادثه خبرنگاران اعزامی به دریاچه ارومیه بسیار تلخ و ناگوار بود و 2 تن از خبرنگاران زبده و مسئولیت شناس را از دست دادیم و جمع زیادی نیز دچار مصدومیت های جسمی و روحی شدند که پیامدهای بسیاری را تا مدت ها به دنبال خواهد داشت. به این موضوع از 2 جهت می توان پرداخت. نکته اول مقطعی و موردی است که به عنوان حادثه درنظر گرفته و سعی شود جانباختگان و سانحه دیدگان را مورد حمایت قرار داد. اما نکته ای که فرای چنین حادثه ای باید درنظر گفته شود، این است که موضوع را فراتر از آنچه به ظاهر رخ داده ببینیم که در این صورت چنین حادثه ای نه نخستین بوده و نه آخرین آن خواهد بود. بنابراین ممکن است حوادث بدتری در انتظار خانواده رسانه ای کشور باشد. در بخش اول باید قصور و تقصیرها شناسایی و مجازات برای خاطیان درنظر گرفته شود. اما در گام دوم باید در برابر زمینه های بروز چنین فجایعی ایستاد. اینکه چرا چنین حوادث تلخی باید برای رسانه های کشور رخ دهد؟ آیا خطای انسانی بوده؟ آیا اتوبوس مناسبی برای این کار انتخاب نشده؟
به گفته محمدی، انجمن صنفی از ساعات اولیه حادثه با تمام توان اقدامات لازم در بررسی حادثه را انجام داد و پس از پیگیری امدادرسانی ها 2همکار را به محل حادثه فرستاد تا از نزدیک بر روند امدادرسانی و کمک ها نظارت داشته باشند. پس از آن نیز اقدامات برای پیگیری حقوقی انجام شده تا ریشه های چنین حادثه ای شناسایی شود که در آینده رخدادهای تلخی
در این حد و اندازه هیچ گاه رخ ندهد.

ورود 2 کمیسیون مجلس به موضوع

کمیسیون های قضایی و منابع طبیعی مجلس به موضوع پیگیری اتوبوس خبرنگاران ورود کرده اند. کمیسیون حقوقی قضایی در این زمینه قرار است برای بررسی علل سوانح جاده ای اخیر به نقده و یزد سفر کند. روز جمعه 4 تیر ماه (2 روز بعد از حادثه دلخراش اتوبوس خبرنگاران) اتوبوس حامل سرباز معلمان به دلیل نقص فنی در سیستم ترمز و ناتوانی در کنترل خودرو در مسیر یزد دچار سانحه شد. در این حادثه اتوبوس با یک دستگاه تریلی برخورد کرد و 7 سرباز معلم جانشان را از دست دادند و 31 نفر زخمی شدند. سیدکاظم دلخوش، سخنگوی این کمیسیون، اعلام کرد: رئیس مجلس برای بررسی علل سوانح جاده ای اخیر و ارائه گزارش آن به مجلس به کمیسیون قضایی و حقوقی ماموریت داده و باید بازدید میدانی از دو سانحه در یزد و نقده در دستور کار قرار گیرد. همچنین به گفته سیدجواد ساداتی نژاد، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس، این کمیسیون، اعلام کرد که از مسئولانی از سازمان حفاظت محیط زیست و ستاد احیای دریاچه ارومیه برای شرکت در جلسه کمیسیون دعوت شده تا حادثه واژگونی اتوبوس خبرنگاران با دقت بررسی شود.

لزوم برخورد جدی با مقصران

تشکل های رسانه ای کشور با انتشار بیانیه ای خواستار رسیدگی سریع و اعلام دلایل بروز این واقعه غمبار و برخورد جدی با مقصران و عذرخواهی سازمان حفاظت محیط زیست شدند. همچنین تشکل های رسانه ای اعلام کردند؛ دستگاه های نظارتی و ذی صلاح انتظار دارند به منظور جلوگیری از تکرار این قبیل سهل انگاری ها و حوادث تلخ، با جدیت و فوریت نسبت به بررسی و اعلام دلایل بروز این حادثه جانگداز و برخورد قاطع با مسببین آن، اقدام کرده و نتایج آن را به اطلاع عموم مردم برسانند. تشکل های رسانه ای ازجمله انجمن مدیران روزنامه های غیردولتی، انجمن مدیران رسانه های کشور، انجمن مدیران نشریات ایران، انجمن مدیران نشریات تخصصی کشاورزی و انجمن مدیران رسانه های ورزشی، با انتشار این بیانیه همچنین خواستار پیگیری جدی مطالبات اهالی رسانه درخصوص این حادثه غمبار توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اتخاذ تدابیر لازم برای جلوگیری از تکرار این قبیل حوادث تلخ برای جامعه خبری شدند.

لینک خبر :‌ سلام نو
تهران- ایرنا- مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی، امید را بزرگ ترین سرمایه اجتماعی هر کشور و حتی مهم تر از مسائل اقتصادی دانست و گفت: دو خبرنگارفقید ایرنا و ایسنا برای زنده نگه داشتن امید جانشان را از دست دادند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۷ سایت های دیگر : شفقنا آقای خبر

عصر دوشنبه در مراسم یادبود زنده یاد مرحومه با تسلیت این ضایعه به خانواده آنها و اهالی رسانه و مردم، اظهار داشت: قلب هایمان از روزی که خبر تلخ درگذشت این دو خبرنگار فقید را در حادثه واژگونی اتوبوس حامل خبرنگاران اعزامی به آذربایجان شنیدیم، به یاد این عزیزان از دست رفته بی قرار است.
وی ادامه داد: پس از این واقعه برای التیام و تسلی خاطر دل خود چیزی جز همان بشارت قرآن که می فرماید: انالله و انا الیه راجعون نداریم و اینکه به قول مولانا در پناه لطف حق باید گریخت/ کو هزاران لطف بر ارواح ریخت .

نوروزپور در ادامه با تسلیت به خانواده محترم، همسر و همکاران خانم یاسینی، تاکید کرد: در این دوران کاری از زنده یاد خانم یاسینی جز خوبی، صداقت، انرژی و شور و اشتیاق به کار و اهتمام به هرچه بهتر انجام دادن امور سراغ نداریم.
مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی در عین حال تصریح کرد: زنده یادان ریحانه یاسینی و مهشاد کریمی ، شهید راه امیدآفرینی شدند و این موضوع بسیار ارزشمند و مهم است چرا که امید بزرگترین داشته و سرمایه اجتماعی یک کشور و حتی از مسائل اقتصادی نیز مهم تر است.
نوروزپور با بیان اینکه در سال های گذشته کشور، دولت، نظام و مردم ایران زیر شدیدترین حملات روانی و ادراکی بودند و هدف از همه این فشارها نا امید کردن ملت ایران بود، گفت: در چنین شرایطی ایشان و همکارانشان می کوشیدند با به تصویر کشیدن دستاوردهای دولت و نظام با این حملات روانی شدید مبارزه کنند و اجازه ندهند امید از جامعه ما رخت ببندد.

نوروزپور اضافه کرد: جامعه امروز ما به هیچ چیز به اندازه امید نیاز ندارد؛ این دو خبرنگار رفتند که امید را زنده نگاه دارند و جانشان را نیز در این راه از دست دادند.
مدیر عامل ایرنا در ادامه تصریح کرد: هرخبرنگاری که خواستار ادامه یافتن نام و یاد و راه این عزیزان از دست رفته است باید در مسیر امیدآفرینی حرکت کند.
نوروزپور با ابراز تاسف مجدد از بروز چنین حوادث تلخی که خانواده ها و افراد زیادی را داغدار و متاثر می کند از مسئولان ذیربط خواست تا دلایل و علل بروز این سانحه تلخ را به درستی بررسی کنند تا راه برای تکرار چنین اتفاقات دردناکی بسته شود.

وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در این مراسم با گرامیداشت یاد و خاطر دو خبرنگار فقید ایرنا و ایسنا، گفت: آنها که صدای ما بودند حالا نیستند و ما باید صدای آنها باشیم. همانطور که همکارتان و عزیز ما، زینب صدای آنها بود. منظورم زینب رحیمی است که از دوستان جانباخته اش در برابر مسئولان گفت و دردی را که خانواده ها و جامعه دچارش شد، با جسارت به زبان آورد. بی شک اگر مهشاد کریمی و ریحانه یاسینی هم اکنون میان ما بودند صدای سرباز معلمانی بودد که اتوبوس شان واژگون شد و جان خود را از دست دادند. این سربازان هم خود صدای دانش و علم در مناطقی بودند که مردم به زحمت و با درد نداشتن زندگی می کنند.

ادامه داد: اگر مهشاد و ریحانه بودند، صدای اعتراض کسانی می شدند که مرگ با کمترین دردسر، سراغشان رفت و جانشان را گرفت. شک ندارم آنها از درد پدرومادرهایی می نوشتند و می گفتند که در عزای فرزندان سربازشان ضجه می زدند. اگر آنها بودند نام سربازان را بر صفحه کامپیوترهایشان می نوشتند و از دردی می گفتند که حاصل بی مبالاتی و سستی و بی توجهی مسئولانی بود که فقط بعد از مرگ، سراغ خانواده های داغدار می روند و شاید در مراسم تشییع شان چند قدمی همراه جنازه هایشان شوند.
وی ادامه داد: یاسینی و کریمی صدای دختران و پسران دانشجو و تیزهوشی بودند که سال ها قبل، اتوبوس شان واژگون شد و چندتن از بهترین و داناترین دانشجویان این مرز و بوم را به کام مرگ کشاند. بعدها از آن ها دو، سه تن همچون مریم میرزاخانی شدند که در جهان درخشیدند. یاسینی و کریمی نوشتند و پرسیدند که از آن جانباختگان چند تن می توانستند چون میرزاخانی جهان را با علم خود جایی راحت تر برای زندگانی ما کنند؟

به گفته این عضو سابق شورای شهر تهران، اما آنها فقط صدای انسان های دردمند نبودند، صدای طبیعت و محیط زیست هم بودند که گویی این روزها به فراموشی سپرده شده است. آنها صدای اعتراض دشت های سیستان و خراسان، زاینده رود، پرندگان، یوزهای ایرانی، کوه هایی که خوراک ویلاها می شوند و... بودند. آنها صدای محیط زیستی بودند که وجودش برای نفس های ما و آیندگان یک ضرورت است، آنها صدای پرندگانی بودند که آوازشان روح شهر و انسان را لطافت می بخشید.
مسجدجامعی ادامه داد: آنها صدای شرشر آبی بودند که از زاینده رود و کارون و همه جوی های این سرزمین می گذشت تا زندگی و طراوت را به جانمان بریزد، آنها صدای باغ هایی بودند که هرکدام از آن ها برای شهر یک غنیمت بزرگ بود.
وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی، اظهار داشت: حالا این عزیزان نیستند، نیستند چون اتوبوسی که سوارش شدند صدای مرگ می داد. بله، کریمی و یاسینی صداهای اعتراضی بودند که هنوز زود بود نامشان در دفتر مرده های گورستتان ثبت شود. خودشان هم زود بود که خانه شان قبر شود میان قبرهای دیگر اما یادمان بماند که مهشاد و ریحانه نماد فریادهایی هستند که جامعه با آنها زنده می ماند و حرکت خواهد داشت.
وی افزود: حالا ما باید صدای آن ها باشیم، حالا ما باید بگوییم و بپرسیم چرا آن ها به راحتی از میان رفتند و خاموش شدند؟
این فعال حوزه فرهنگ و رسانه ادامه داد: باید بپرسیم چرا در جایی که ناله همکارانشان بلند است و همکار دیگرشان می خواهد این ناله را برای تاریخ و برای قرارادن در برابر میلیون ها چشم ضبط کند، از او خواسته می شود دوربین را خاموش کند؟ ما باید صدای آن عزیزان باشیم. باید صدای مظلومیت آن ها باشیم. نباید آن ها را فراموش کنیم. باید صدای اعتراض آنها باشیم.

در این مراسم که در نمازخانه ساختمان مرکزی خبرگزاری جمهوری اسلامی برگزار شد، علاوه بر جمعی از خبرنگاران خبرگزاری ایرنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرعامل ایسنا و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست حضور داشتند.
به گزارش ایرنا، 25 نفر از خبرنگاران رسانه های کشور صبح چهارشنبه (2 تیرماه 1400) برای بازدید از طرح های ستاد احیای دریاچه ارومیه عازم پیرانشهر شدند که اتوبوس آنان عصر همان روز در 15 کیلومتری این شهرستان در منطقه بی گم قلعه پیرانشهر دچار حادثه شد.
در این حادثه، ریحانه یاسینی و مهشاد کریمی خبرنگاران پرتلاش و متعهد خبرگزاری های ایرنا و ایسنا جان خود را از دست دادند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تشکل های رسانه ای برای پیگیری حادثه واژگونی اتوبوس خبرنگاران بیانیه دادند.

به گزارش ایسنا، در متن این بیانیه آمده است: با توجه به حادثه تلخ رخ داده برای جامعه خبری کشور در اثر واژگونی اتوبوس حامل خبرنگاران، تشکل های رسانه ای با انتشار بیانیه مشترکی خواستار رسیدگی سریع و اعلام دلایل بروز این واقعه غمبار و برخورد جدی با مقصران و عذرخواهی سازمان حفاظت محیط زیست شدند.

در این بیانیه تاکید شده است، تا زمانی که سازمان حفاظت محیط زیست نسبت به رسیدگی و برخورد با مسببان این حادثه اقدام نکند و گزارش آن را همراه با عذرخواهی از خانواده های داغدیدگان و جامعه رسانه ای منتشر نکند، انعکاس اخبار مثبته آن سازمان را در رسانه ها متوقف و سکوت خبری در قبال این سازمان در پیش می گیرند.
همچنین تشکل های رسانه ای از دستگاه های نظارتی و ذیصلاح انتظار دارند به منظور جلوگیری از تکرار این قبیل سهل انگاری ها و حوادث تلخ، با جدیت و فوریت نسبت به بررسی و اعلام دلایل بروز این حادثه جانگداز و برخورد قاطع با مسببان آن، اقدام کرده و نتایج آن را به اطلاع عموم مردم برسانند.

تشکل های رسانه ای از جمله انجمن مدیران روزنامه های غیر دولتی، انجمن مدیران رسانه های کشور، انجمن مدیران نشریات ایران، انجمن مدیران نشریات تخصصی کشاورزی و انجمن مدیران رسانه های ورزشی، با انتشار این بیانیه همچنین خواستار پیگیری جدی مطالبات اهالی رسانه درخصوص این حادثه غمبار توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اتخاذ تدابیر لازم برای جلوگیری از تکرار این قبیل حوادث تلخ برای جامعه خبری شدند.

عصر چهارشنبه، دوم تیر ماه اتوبوس حامل خبرنگارانی که برای تهیه گزارش از وضعیت دریاچه ارومیه عازم آن منطقه شده بودند، در حوالی شهر نقده واژگون شد که چندین مصدوم بر جای گذاشت و مهشاد کریمی خبرنگار حوزه محیط زیست ایسنا و ریحانه یاسینی خبرنگار ایرنا در این سانحه تلخ، جان خود را از دست دادند.

مراسم خاکسپاری این دو خبرنگار روز جمعه چهارم تیر ماه با حضور جمع کثیری از اهالی فرهنگ و رسانه در قطعه نام آوران برگزار شد.

لینک خبر :‌ الف
تهران-ایرنا- سخنگوی دولت گفت: ریحانه یاسینی و مهشاد کریمی رفتند تا روزنه هایی از نور را به روی مردم بگشایند و برای هدف مقدس امیدآفرینی جان دادند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، علی ربیعی در مراسم یادبود ریحانه یاسینی و مهشاد کریمی خبرنگاران فقید ایرنا و ایسنا در محل خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) ضمن تسلیت مرگ این خبرنگاران به خانواده این افراد و جامعه رسانه ای کشور اظهار کرد: در این روزها که کام ها تلخ است و زندگی ها سخت شده است و شاهد پمپاژ ناامیدی به ذهن مردم هستیم، شنیدن خبر مرگ دو خبرنگار از بهترین فرزندان این سرزمین که برای زیست بهتر مردم و امید دادن به آنها به ماموریت خبری رفته بودند جانکاه است.

وی اضافه کرد: ماموریت ریحانه یاسینی و مهشاد کریمی اطلاع رسانی درباره بهبود محیط زیست دریاچه ارومیه بود این خبرنگاران رفتند تا روزنه هایی از نور را به روی مردم بگشایند و رفتن معصومانه و جانسوز آنها غم بزرگی را به دل می نشاند.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری گفت: وقتی خبر تصادف را شنیدم و با مسئولین استانی صحبت کردم نمی دانم چرا برخی شعرها یادم آمد و یادداشتی در این رابطه نوشتم که غصه چرا ما را یک لحظه تنها نمی گذارد و پی در پی کام ما در این شرایط بد کرونایی تلخ می شود.

ربیعی با بیان اینکه در این شرایط بدکرونایی و درگیر بودن مردم با مشکلات بسیار، این از دست دادن ها واقعا رنج آور است، افزود: جامعه رسانه ای ما علاوه بر اینکه از روان و اعصاب خود داده های زیادی را به جامعه تقدیم کرده، از تقدیم کردن جان هم ابایی نداشته است و جان های زیادی را تقدیم کرده است.

وی به شهادت خبرنگاران ایرنا و ایسنا در دوره های مختلف انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: اتفاقا ایسنا و ایرنا در این زمینه پیشگام بوده اند. ایرنا اخوان را در لبنان، مشایخی را در پاکستان، گودرزی و نبی پور و ضامن و فرهادی را در دوران دفاع مقدس، صارمی را در افغانستان، میرافضلی و ساجدی را در سقوط هواپیما و حالا هم ریحانه سادات یاسینی را در آذربایجان غربی تقدیم جامعه کرد.

ربیعی گفت: احساس بهرادمهرجو همسر مرحوم یاسینی و آقای یاسینی پدر آن مرحوم را درک می کنم زیرا من هم این وضعیت را در زندگی خودم تجربه کرده ام و می فهمم که آنها آمال و آرزو و خاطره و عشقشان را به خاک سپرده اند.

سخنگوی دولت اظهار کرد: احتمالا کاستی های و نقصان هایی هم بوده و از خانواده اصحاب رسانه برای کاستی هایی که بوده عذرخواهی می کنم و پوزش می طلبم و امیدوارم که این اتفاقات باعث شود ما کاستی ها را جبران کنیم.

وی گفت: خیلی مرگ ساده و پیش پاافتاده شده است اما نباید اینطور باشد و بیش از اینها باید سرود زندگی داشته باشیم. این عزیزان پیش خدا بیش از دیگران ماجور هستند زیرا برای هدف مقدس امیدآفرینی جان دادند.

مراسم یادبود ریحانه یاسینی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) روز دوشنبه با حضور علی ربیعی سخنگوی دولت، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد خدادی معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، احمد مسجد جامعی عضو شورای شهر، علی متقیان مدیرعامل خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محمدرضا نوروزپور مدیرعامل خبرگزاری ایرنا، خانواده مرحوم یاسینی و مدیران و کارکنان این خبرگزاری برگزار شد.

به گزارش ایرنا، 25 نفر از خبرنگاران رسانه های کشور صبح چهارشنبه (2 تیرماه 1400) برای بازدید از طرح های ستاد احیای دریاچه ارومیه عازم پیرانشهر شدند که اتوبوس آنان عصر همان روز در 15 کیلومتری این شهرستان در منطقه بیگم قلعه پیرانشهر دچار حادثه شد.

در این حادثه، ریحانه یاسینی و مهشاد کریمی خبرنگاران پرتلاش و متعهد خبرگزاری های ایرنا و ایسنا جان خود را از دست دادند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تهران - ایرنا - آیا اعزام خبرنگاران ساکن تهران به شهرستان ها اقدام درستی است یا باید از ظرفیت های خبرنگاران بومی بهره برد؟ به نظر می رسد در ماموریتی که منجر به فوت دو خبرنگار شد، مسوولان سازمان محیط زیست به خاطر تخصص خبرنگاران ساکن تهران تصمیم به اعزام آنها گرفته اند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۷ سایت های دیگر : تجارت گردان روزنامه ابتکار

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، حادثه تصادف اتوبوس خبرنگاران محیط زیست که به مرگ دو خبرنگار منجر شد، چندین سوال را در ذهن افکار عمومی و به ویژه فعالان رسانه زنده کرد. یکی از سوالات درباره نحوه استفاده از خبرنگاران ساکن تهران و ساکن شهرستان است. برخی معتقدند در حادثه ماموریت ستاد احیای دریاچه ارومیه اگر از خبرنگاران بومی استفاده می شد، این اتفاق تلخ رخ نمی داد. در پاسخ به این ادعا به این نکته باید اشاره کرد که بعضا به دلیل برخی محدودیت ها چاره ای جز اعزام خبرنگار از تهران وجود ندارد.

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: استفاده از خبرنگاران تهرانی یا بومی در ماموریت های خارج از شهر تهران بستگی به سوژه خبری دارد و نمی شود درباره آن خط کشی کرد و حکم کلی داد.

در پاسخ به این سوال که آیا موافق اعزام خبرنگاران تهرانی به گوشه و کنار کشور برای پوشش اخبار هستید توضیح داد: تجربه من می گوید نباید از خبرنگار به سوژه برسیم؛ بلکه باید از سوژه به خبرنگار برسیم. این که خبرنگار از تهران ببریم یا از خبرنگاران شهرستان استفاده کنیم، به سوژه خبری بستگی دارد. مساله این است که خبرنگار متخصص آن موضوع در کجاست. در مواقعی لازم است در یک سوژه ای از خبرنگار یک استان در استانی دیگر استفاده کنیم.

وی با بیان این نکته که نوع و حجم پوشش هم اهمیت دارد اظهار داشت: . ممکن است برنامه ای خبری نیاز به عکاس و فیلمبردار داشته باشد و در یک استان عکاس و فیلمبردار نداشته باشیم. نمی توانیم به یک خبرنگار بومی بگوییم تو مجبوری عکاسی هم بکنی. بنابراین باید عکاس ازتهران اعزام شود. همچنین ممکن است در یک موضوعی خبرنگار استان تخصص نداشته باشد.

خُدادی با تاکید بر این که مدیر رسانه باید تصمیم نهایی را بگیرد افزود: سازمان های اجرایی که برگزار کننده تورهای رسانه ای هستند، اگر خودشان تشخیص بدهند که خبرنگاری را به ماموریت ببرند اشتباه است. سازمان ها باید ماموریت را به رسانه واگذار کنند و رسانه تصمیم بگیرد که خبرنگار را از تهران یا از شهرستان اعزام کند. رسانه تصمیم می گیرد، عوامل کدام منطقه بهتر می توانند آن گزارش را پوشش دهند. در کار روزنامه نگاری اصل تولید بهترین محتواست. محتوای جامع و کامل با تمام ارزشهای خبری دغدغه اصلی ماست. این که چند نفر بروند و از کجا بروند بحث های بعدی است.

دبیر گروه جامعه و سلامت خبرگزاری مهر در پاسخ به این سوال که چرا برای پوشش اخبار ستاد احیای دریاچه ارومیه از تهران خبرنگار اعزام شد بیان کرد: خبرنگاری که در استان فعالیت دارد، تمام اتفاقات از نمازجمعه گرفته تا حوادث را پوشش می دهد. خبرنگاری که در تهران در حوزه محیط زیست کار کرده، تخصص بیشتری دارد. آنجا اگر مسوولی عدد و رقمی بگوید، کسی که در طول سال دارد کار می کند، می تواند مسوول را به چالش بکشد. اما خبرنگار استانی شاید این تخصص را نداشته باشد. ما بر مبنای این استدلال با اعزام خبرنگار به ارومیه موافقیت کردیم.

درباره نحوه تقسیم کار بین خبرنگاران ساکن تهران و استانی این رسانه گفت: ما تعدادی خبرنگار استانی داریم که در طول سال راجع به یک منطقه گزارش تهیه می کنند. مساله احیای دریاچه ارومیه در چند سال اخیر تبدیل به یک مساله ملی شده است. همیشه در ماموریت هایی که ستاد احیای دریاچه ارومیه تعریف می کند و با خبرنگار استانی هماهنگ می کنیم و او از شهر خودش به محل ماموریت می رود. خبرنگار تهرانی هم از تهران اعزام می شود و گزارش های ملی می نویسد. خبرنگار استانی در این گونه مواقع مطلع می شود و در صورت لزوم کارهای پشتیبانی را انجام می دهد. در خبرگزاری مهر این مساله حل شده و نیروهای استانی ما در این رابطه توجیه هستند.

وی افزود: برخی مواقع مسوولان اعزام خبرنگاران به سفر و ماموریت را یک لطف و مزیت محسوب می کنند. در حالی که این اعزام ها وظیفه شان است.

روزنامه نگار فعال در سرویس اجتماعی روزنامه همشهری ضمن موافقت با اعزام خبرنگاران ساکن تهران به شهرستان ها گفت: وقتی خبرنگاری از تهران به شهرستان می رود، موضوع برای مسوولان شهرستان جدی تر می شود.

افزود: برخی خبرنگاران استانی با مسوولان استانی این قدر رفاقت دارند، که نواقص را نمی بینند و وارد چالش نمی شوند. البته در شهر تهران هم می بینیم که برخی خبرنگاران روابط عمومی چی برخی مسوولان هستند. ولی این مساله در استان ها به خاطر روابط دوستانه و خانوادگی پررنگ تر است. درواقع این گونه خبرنگاران چیزی را می نویسند که آنها می خواهند. به همین خاطر خبرنگاران رسانه های مستقر در تهران ترجیح می دهند برای کسب خبر خودشان سفر کنند و وارد عمل شوند.

وی با اشاره به فعال نبودن برخی نمایندگی ها در استان ها توضیح داد: غیر از سه چهار رسانه، بسیاری از رسانه های مکتوب و اینترنتی در شهرستان خبرنگار ندارند. خیلی از سایت های خبری فقط در تهران خبرنگار دارند. ضمن این که اگر این اتوبوس از ارومیه حرکت می کرد و خبرنگاران استانی سوارش می شدند، تغییری در اصل ماجرا ایجاد نمی شد. این شکلی نیست که فکر کنیم اگر هزینه پرواز نباشد، اتوبوس بهتری برای خبرنگاران می گیرند. در حوزه های اجتماعی معمولا با کمترین هزینه خبرنگار را به ماموریت می فرستند.

طباطبایی راه حل مشکل را در اعزام خبرنگاران توسط رسانه و نه سازمان دانست و گفت: رسانه ها باید بودجه خوبی برای سفرهای استانی خبرنگاران کنار بگذارد و خبرنگاران ساکن تهران هم باید انفرادی و نه گروهی سفر بروند. چرا یک سازمان باید خبرنگاران را دسته جمعی به سفر ببرد؟ آنها خبرنگاران را به جاهایی می برند که خودشان دوست دارند. در این سفرها خبرنگاران مکان های مساله ساز را نمی بینند. وظیفه یک رسانه این است که هزینه های سفر خبرنگاران را خودش تامین کند. خبرنگاران تلاش می کنند گزارش خودشان را سفارشی ننویسند. ولی وقتی هزینه را یک سازمان داده است، احتمالا خروجی هم چیزی می شود که آنها می خواهند.

به گزارش ایرنا، 25 نفر از خبرنگاران رسانه های کشور صبح چهارشنبه دوم تیرماه برای بازدید از طرح های ستاد احیای دریاچه ارومیه عازم پیرانشهر شدند که اتوبوس آنان در 15 کیلومتری این شهرستان دچار حادثه شد.

این حادثه بعدازظهر چهارشنبه در منطقه بیگم قلعه پیرانشهر رخ داد.

خبرنگاران پرتلاش و متعهد خبرگزاری های ایرنا و ایسنا در این حادثه جان خود را از دست دادند.

خبرنگاران و اهالی رسانه چه از تهران عازم شوند چه از شهرهای دیگر؛ ضروری است در فضایی سرشار از امنیت، کار حرفه ای شان را انجام دهند. استانداردها اگر رعایت نشوند، تلخ ترین اخبار جای اخبار مفید و آگاهی بخش خبرنگاران را می گیرند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
فارغ از بحث های مالی و حمایت نشدن حقوق معنوی مشاغل سخت همچون خبرنگاری، باید به شکاف امروز بین جامعه تحصیل کرده و آکادمیک با عموم مردم نگاهی ویژه داشت و به این اندیشید که خبرنگاران و روزنامه نگاران رابطی بین فضای آکادمیک، دانشگاه ها، مراکز آموزشی و مسئولان کشور هستند
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۷ سایت های دیگر : باشگاه خبرنگاران جوان

دکتر محدثه جزایی | شهرآرانیوز - خبر تلخ و تکان دهنده فوت 2 بانوی جوان خبرنگار در واژگونی اتوبوس بار دیگر افکار عمومی را متوجه کار دشوار خبرنگاری و روزنامه نگاری کرد. اگرچه حوادث جاده ای که تعداد آن ها کم نیست هرسال خسارت های جانی و مالی فراوانی به بار می آورد، این بار با توجه به شغل، سن و جنس این افراد، عموم جامعه از این حادثه بسیار متأثر شده است، زنان جوانی که تنها برای انجام حرفه خود، در مسیری بی بازگشت قدم گذاشتند و روح جمعی جامعه را آزرده خاطر کردند. اگرچه کلیت واکنش ها به ابراز خشم و ناراحتی چندروزه و ارسال پیام های گوناگون تسلیت ختم می شود، می توان از زاویه ای دیگر به شغل البته نادیده انگاشته شده خبرنگاری و روزنامه نگاری پرداخت. فارغ از بحث های مالی و حمایت نشدن حقوق معنوی مشاغل سخت همچون خبرنگاری، باید به شکاف امروز بین جامعه تحصیل کرده و آکادمیک با عموم مردم نگاهی ویژه داشت و به این اندیشید که خبرنگاران و روزنامه نگاران رابطی بین فضای آکادمیک، دانشگاه ها، مراکز آموزشی و مسئولان کشور هستند.

علت دوری روشن فکران از متن جامعه چیست
خبرنگاری و روزنامه نگاری یکی از مشاغل دشواری است که بی مهری در آن بسیار است. بخشی از این بی التفاتی ها ناشی از ماهیت و جنس خبرنگاری و روزنامه نگاری است که با هدف نشر خبر و اطلاعات، ناگزیر از گزینش، نقد، ارزیابی و مقایسه است. خبرنگار، مستقل و فارغ از وابستگی جناحی، کنشگری است که اطلاعات مهم را پس از آماده سازی در اختیار علاقه مندان قرار می دهد. این خبرنگار است که با حضور در متن جامعه، مهم ترین دغدغه های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی را تشخیص می دهد، درباره آن اطلاعات گردآوری می کند و با هدف نشر این اطلاعات، در مواقعی به نقد و مقایسه نیز می پردازد. از آنجا که مخاطب خبر ها و اطلاعات عموم مردم جامعه هستند، این اطلاعات به زبان ساده، روشن و همه فهم بیان می شود تا بتواند با تعداد بیشتری از مردم جامعه سخن بگوید.

نویسندگانی که با ستون نویسی مطرح شده اند
معمولا در ایران در دانشگاه خط فارقی وجود دارد میان نویسنده آکادمیک و نویسنده ژورنالی، و ناگفته پیداست که دسته اول تقدیر و دسته دوم فاقد وجاهت علمی تلقی می شود. این در حالی است که در بخشی از سنت روشن فکر و اندیشه ورز کشور های پیشرفته، نویسندگان بزرگ تنها از طریق ستون نویسی ها و پانویسی ها برای روزنامه ها و مجلات عمومی به شهرت رسیده اند. در گذشته های دور، علم و دانش زبان خواص شمرده می شد و عموم مردم نباید به آن آگاهی می یافتند و نه اصلا می توانستند.

با فروریختن نظام کاستی آموزش و سلسله مراتب در دانش آموزی و دانش جویی، اینک تفاوت زیادی میان شاگرد و معلم و استاد و دانشجو از نظر نحوه دسترسی به اطلاعات وجود ندارد. در نتیجه، دیگر پیچیده و دشوارنویسی نه تن ها مزیت نیست که می تواند چالش اصلی علوم به ویژه در ارتباط علوم انسانی به شمار رود. در حقیقت، اگر نوشته های آکادمیک به زبان عمومی ترجمه نشود، تنها در قالب رساله ها و پایان نامه ها و با زبانی تخصصی و فنی نوشته شوند، چه گونه می توانند باعث تغییر و تحولات اجتماعی شوند؟ خبرنگاری، روزنامه نگاری و هرگونه نشر اطلاعات ارزشمند و دست اول یک کنش اجتماعی مهم است که هرچه به بیان و عبارت های ساده تر بیان شود، می تواند اثرگذارتر باشد.

توجه به این نکته مهم است که با گسترده تر شدن ابزار های اطلاع رسانی و ساده ترشدن دریافت و کشف اطلاعات، خبرنگاری و روزنامه نگاری مانند بسیاری از مشاغل دیگر اهمیت خود را از دست داده است. خبرنگاری زرد یا تبدیل خبر به یک کالا با هدف ایجاد احساسات و هیجان های کاذب، برای انتشار -بهتر است بگوییم فروش خبر- مسئله مهمی است که به کاهش جایگاه خبرنگاری انجامیده است. خبرنگاری زرد چیز هایی را به مخاطب القا می کند که اگرچه بر آن ها نام خبر یا اطلاعات گذاشته اند، در واقع چیزی جز حرف ها و باور های بی پایه واساس و پیش پاافتاده و بی ارزش نیستند. برای نمونه، از چهره سازی های هنری، عکس های فاقد ارزش و ارائه نظریات جنجالی و پرسروصدا برای فروش اطلاعات بی ارزش می توان نام برد.

فارغ از نوع خبری که خبرنگار و روزنامه نگار منتشر می کند، نقد مناسبات جاری در جامعه نیز از دلایل دیگر بی مهری به این شغل است. کسانی که افشای اطلاعات و اخبار موقعیت سیاسی و اقتصادی شان به خطر می افتد مهم ترین دشمنان خبرنگاران هستند. در ماه اخیر، شکستن انگشت خبرنگار دیگری نیز خبرساز شده بود که نشان می دهد حتی خشونت عریان برای مقابله با افشای برخی اطلاعات از سوی زورمندان که شفافیت و اطلاع رسانی را برنمی تابند مجاز شمرده می شمرد. این در حالی است که پیگیری وضعیت خبرنگاران به عنوان قربانیان این رخداد ها تنها به ایجاد موجی مجازی و ارسال نارضایتی های نمادین ختم می شود، بدون آنکه پشتیبانی سیاسی و حقوقی از آن ها صورت گیرد.

سخن کوتاه آنکه روان جمعی جامعه از رخداد تازه ای رنجور و غمگین شده است، اتفاق غم انگیزی که این بار دامن خبرنگاران را گرفته است. خبرنگاری و روزنامه نگاری مشاغل مهمی هستند که هیچ گاه به اندازه قدر و ارزششان مورد مهر و لطف نبوده اند. حتی بدتر، با تیغ طعن و نقد و رد، نکوهیده و رنجیده خاطر شدند، اما اینک که جامعه به از دست دادن 2 خبرنگار جوان حساسیت ویژه ای نشان داده است، بهترین زمان است تا سپاسگزار بخشی از زحمت ها و تلاش هایی باشیم که هرگز نه دیده شده اند و نه چندان که شاید از آن ها قدردانی شده است.

لینک خبر :‌ شهرآٰرا نیوز
رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد گفت: در راستای طرح مسجد مدرسه، امسال 26 هزار کانون مساجد در فضای مجازی به دانش آموزان خدمات رسانی می کنند.

حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی، رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در گفت وگو با خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس با اشاره به برنامه های تابستانی این کانون ها در اوقات فراغت نوجوانان و دانش آموزان اظهار داشت: تابستان امسال طرح مسجد مدرسه در ایام اوقات فراغت دانش آموزان اجرایی خواهد شد که با حضور وزیر آموزش و پرورش و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با هدف تعالی فرهنگی، دینی و علمی دانش آموزان افتتاح شد.

برنامه هایی در 12 رواق به دانش آموزان

وی افزود: در این طرح بناست بچه های مسجد و دانش آموزان با حضور در فضای مجازی از برنامه های کانون ها در 12 رواق اعم از رود، فیلم، نقاشی، کتابخوانی و ... استفاده کنند. همچنین در این برنامه امتیازاتی نیز به افراد ارائه می شود تا در نهایت مورد تقدیر قرار گیرند.

هم افزایی سامانه های شاد و بچه های مسجد

ارزانی با اشاره به اینکه این برنامه با محوریت 26 هزار کانون فرهنگی مساجد برگزار می شود، گفت: بناست سامانه شاد آموزش و پرورش و سامانه بچه های مسجد کانون ها باهم مرتبط شود و دانش آموزان با مراجعه به هریک بتوانند در این طرح شرکت کنند.

دانش آموزان 450 مدرسه حضوری اردو می روند

رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد ادامه داد: در بُعد دوم این طرح نیز بناست در شهرهای سفید کشور 150 کانون قوی انتخاب شوند و در اطراف خود 3 مدرسه را در قالب این طرح به صورت حضوری پوشش دهند. در مجموع دانش آموزان این 450 مدرسه به صورت آزمایشی در این طرح شرکت خواهند کرد.

مشارکت فعال در طرح قرآنی 1455

وی ادامه داد: امسال کانون های مساجد در طرح قرآنی 1455 حضور فعال و گسترده تری دارد و بناست مسابقات این طرح در 7 رشته توسط کانون ها برگزار شود. در قالب این طرح 10 آیه انتخاب شده است که هر نهاد قرآنی باید برروی آن برنامه ریزی کند. در این راستا این 10 آیه در سامانه بچه های مسجد قرار گرفته تا تولیدات سرود، فیلم کوتاه و ... کانون ها براین اساس باشد.

ارزانی افزود: برای بازه زمانی پاییز و زمستان نیز بناست 10 آیه دیگر انتخاب شود تا تولیدات فرهنگی و هنری کانون ها بر این اساس باشد.

برگزاری مرحله کشوری مسابقات قرآنی مدهامتان در تابستان

رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد با اشاره به دیگر برنامه های تابستانی کانون ها افزود: برگزاری مرحله کشوری مسابقات قرآنی مدهامتان، برگزاری طرح سفیران اجتماعی یاری گران زندگی با همکاری وزارت کشور، برگزاری طرح هرمادر یک مربی قرآنی، شنبه های کتاب، مسابقات کتابخوانی و سه شنبه های تکریم از دیگر برنامه های ما در تابستان خواهد بود.

وی با اشاره به برگزاری دوره های آموزشی برای کانون های استانی گفت: در سال 98 کار رصد و شناسایی توانایی کانون ها، سال 99 انتظام بخشی و مقوله بندی فعالیت ها انجام گرفت و در سال 1400 برروی توانمندسازی برنامه ریزی داریم که بناست تا پایان سال با حضور در استان ها دوره های آموزشی برای کانون های استانی برگزار کنیم.

ارزانی در پایان خاطرنشان کرد: در این دوره های کانون ها به عنوان رواق های تخصصی معرفی و فعال شوند. در هراستان در هر رواق 6 کانون انتخاب می شود تا به عنوان الگوهای ما در استان فعال شوند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
نشست نقد و بررسی نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم عصر امروز هفتم تیرماه با حضور جمعی از مدیران اجرایی این نمایشگاه و دانشجویان منتقد فعالیت های قرآنی در ایکنا برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۷ سایت های دیگر : جهاد دانشگاهی کشور وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

به گزارش ایکنا، نشست نقد و بررسی نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم عصر امروز هفتم تیرماه با حضور مرتضی خدمتکار، مدیر اجرایی، حجت الاسلام والمسلمین حسین سلیمانی، مدیر بخش محتوایی، حسین صفری، مدیر بخش فروش، علی تن، مدیر نگارخانه، جواد نصیری، مدیر روابط عمومی و یاسر سجادی، مدیر فناوری اطلاعات نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم و ادیبی، مسئول مرکز قرآن و عترت سازمان بسیج دانشجویی، رضوانی، مسئول قرآن و عترت ناحیه بسیج دانشجویی تهران، درویشعلی و جمع دیگری از دانشجویان علاقه مند به فعالیت های قرآنی در سالن اجتماعات خبرگزاری ایکنا برگزار شد. همچنین در بخشی از این نشست، محمود واعظی، مشاور امور بین الملل معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت وبیناری حضور یافت.

در بخشی از این نشست به هزینه های نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم و نیز میزان بازدید مخاطبان از بخش های مختلف اشاره شد. همچنین مسئولان برگزاری نمایشگاه قرآن به تحقق 40 درصد از ایده های خود در این نمایشگاه اشاره کردند.

در این نشست، مجموع هزینه های نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخت شده است، یک میلیارد و 750 میلیون تومان اعلام شد. همچنین به پرداخت یک و نیم میلیارد تومان بن کارت خرید از نمایشگاه به فعالان قرآنی نیز اشاره شد.

در بخش دیگری از این نشست به ظرفیت بهره مندی فضای عمومی کشور از فعالیت های قرآنی نیز اشاره و بر این موضوع که فعالیت های قرآنی در اولویت اول تا پنجم عموم مردم و مدیران ارشد نیست، تأکید شد. همچنین منتقدان حاضر در جلسه، نمایشگاه قرآن را به مثابه یک فروشگاه معرفی کردند و مدیران اجرایی نمایشگاه نیز در پاسخ به این نقد به مطالبه گری مردم برای حضور داشتن بخش فروش در نمایشگاه قرآن اشاره کرده و نمایشگاه قرآن را فرصتی برای معرفی و ارائه آخرین محصولات و دستاوردهای قرآن و عترت در سطح کشور دانستند.

نداشتن فرصت کافی برای ایده پردازی بیشتر، برگزاری نمایشگاه در دوران کرونایی، واگذاری فعالیت های قرآنی به بخش مردمی، فعالیت پنج هزار هنرمند قرآنی در کشور، حمایت از 90 درصد موسسات حاضر در نمایشگاه و بدیع بودن تجربه نمایشگاه مجازی قرآن، بخش دیگری از موارد مطرح شده در این نشست بود که نزدیک به 3 ساعت به طول انجامید.

مشروح این نشست متعاقباً منتشر می شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
تهران- ایرنا- معاون اجرایی نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم گفت: با توجه به سابقه برگزاری اولین نمایشگاه مجازی کتاب نمایشگاه مجازی قرآن کریم را طراحی کردیم و توانستیم 40 درصد از آنچه را طراحی کرده بودیم، پیاده کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۷

به گزارش خبرنگار معارف ایرنا، روز دوشنبه در نشست نقد و بررسی نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم با عنوان از فروشگاه قرآن تا نمایشگاه قرآن گفت: ما تمام ظرفیت های رسانه ای در حوزه قرآن را برای انعکاس فعالیت های نمایشگاه مجازی قرآن به کار گرفتیم ولی این سوال مطرح است که قرآن و فعالیت های قرآنی در فضای عمومی کشور در حوزه چندم قرار می گیرد. ما مجبوریم فعالیت های قرآنی را متناسب با واقعیت های فضای موجود بسنجیم.

قرآن نه تنها مساله اول مجموعه های فرهنگی نیست که مساله چهارم و پنجم هم نیست.

وی بررسی موضوع فضای رسانه ای قرآن را نیازمند آسیب شناسی در جلسه ای مستقل دانست و افزود: با توجه به سابقه برگزاری اولین نمایشگاه مجازی کتاب به طراحی نمایشگاه مجازی قرآن کریم پرداختیم و با استفاده از تجربه نمایشگاه کتاب توانستیم 40 درصد از آنچه را طراحی کرده بودیم پیاده کنیم.

مدیر کل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: قبول داریم برگزاری نمایشگاه خیلی بهتر از این ممکن بود و امیدوارم دوره های بعدی با کمک دلسوزان قرآنی به شکل بهتری برگزار شود.

وی افزود: مجموع هزینه های نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم یک میلیارد و 750 میلیون تومان بوده که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تامین شده است که مبلغ یک میلیارد و 174 میلیون تومان آن در حوزه زیرساخت هزینه شده است.

خدمتکار از انتشار ریز هزینه های نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم در آینده خبر داد و گفت: البته یک میلیارد و 500 میلیون تومان از سوی بانک صادرات برای بن های خرید اختصاص یافت.

وی با ارائه گزارشی از عملکرد بخش های فروش و محتوایی نخستین نمایشگاه مجازی قرآن گفت: فروش، مطالبه مردمی است و به همین علت بخش عفاف حجاب به نمایشگاه اضافه شد. ما نمایشگاه قرآن را فرصتی برای معرفی و ارائه آخرین محصولات و دستاوردهای قرآن و عترت در سطح کشور می دانیم. با برگزاری نمایشگاه ثابت کردیم دنبال تصدی گری نیستیم و مجموعه های مردمی به معرفی محصولات خود پرداختند.

معاون اجرایی نخستین نمایشگاه مجازی قرآن افزود: قبول داریم کارهای بیشتری می توانستیم انجام دهیم و امیدواریم در دوره های بعدی این کارها انجام شود ولی هیچ وقت حال و هوای نمایشگاه حضوری جای نمایشگاه مجازی را نمی گیرد. قرار نبوده نمایشگاه مجازی جایگزین نمایشگاه حضوری شود ولی شیوع ویروس کرونا فرصتی شد تا در این شرایط سخت اقتصادی به موسسات قرآنی کمکی کرده باشیم.

مدیر محتوایی نخستین نمایشگاه مجازی قرآن نیز گفت: یکی از اهداف برگزاری این نمایشگاه تقویت مجموعه های مردمی بود و تلاش کردیم تا مجموعه های مردمی فعال در فضای مجازی در نمایشگاه فعال شوند و دولت باید تسهیل گر این فعالیت ها باشد
وی از ضرورت تقویت مجموعه های مردمی سخن گفت و افزود: بیش از 90 درصد از مجموعه های مردمی در نمایشگاه قرآن حمایت شدند و این نمایشگاه یادگاری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که امیدواریم در دولت آینده نیز ادامه پیدا کند و دولت رقیب بخش خصوصی نباشد.

30 مجموعه در بخش محتوایی نمایشگاه قرآن معرفی شد که 85 درصد آن مردمی بود و در سامانه نمایشگاه 14 بخش اصلی داشتیم و قرار بوده هر مجموعه ای که می تواند خدمت قرآنی انجام دهد در این نمایشگاه حضور پیدا کند. ما در لایه تبلیغات و خدمات بیش از 85 درصد از مجموعه های مردمی استفاده کردیم.

مشاور رئیس نمایشگاه مجازی قرآن کریم گفت: این نمایشگاه اولین تجربه ای بود که در کشور کسب کردیم و معمولاً چنین تجربه ای برای مباحث دانشگاهی یا سمینارهای تخصصی در دنیا مطرح می شود.
وی با اشاره به سوابق نمایشگاه قرآن کریم در سال های گذشته گفت: 99 درصد نمایشگاه قرآن تا دوره بیست و سوم چیزی به عنوان بخش اقتصادی نداشته است و این موضوع منحصر به جمهوری اسلامی ایران است.

اگر در گذشته سه ترجمه قرآن داشتیم، امروز به 40 ترجمه رسیده ایم و اگر قبل از انقلاب دو یا سه هنرمند قرآنی داشتیم امروز پنج هزار هنرمند قرآنی داریم که اینها حاصل فعالیت های نمایشگاه قرآن بوده است.

حق بین ادامه داد: بخش نشر نیز توسعه پیدا کرده است فروش کتاب در نمایشگاه مجازی قرآن بالغ بر سه و نیم میلیارد تومان بوده است، در آخرین نمایشگاه حضوری چهار و نیم میلیارد فروش داشته ایم که در مقایسه با سال 98 نتیجه خوبی بوده است.
وی اضافه کرد: در تمام دنیا کتب مقدس از جمله تورات و انجیل با حمایت دولت ها منتشر می شود و دولت نیز باید به کمک بیاید تا بتوانیم قرآن را بیش از گذشته منتشر کنیم.

جواد نصیری مدیر روابط عمومی نمایشگاه مجازی قرآن نیز گفت: با توجه به ظرفیت کار مجازی در کشور و توانمندی ما برای برگزاری نمایشگاه از یک طرف و برخی محدودیت ها از طرف دیگر باعث شد تا نمایشگاه قرآن یک رویکرد حداقلی داشته باشد ولی با توان خوب برگزار شود.
وی از معرفی موسسات ممتاز قرآنی به عنوان سیاست رسانه ای نمایشگاه قرآن یاد کرد و افزود: در سایت نمایشگاه اغلب خبرها مربوط به موسسات نمایشگاه بود. برنامه های متنوعی در هشت شبکه رادیویی، پنج شبکه تلویزیونی و 14 شبکه استانی پخش شد و در مجموع 150 مصاحبه و برنامه داشتیم.

نصیری افزود: بیش از 70 خبر، مصاحبه و گزارش در سایت نمایشگاه منتشر شد و خبرگزاری ها و مطبوعات علاوه بر بازتاب این اخبار در 300 مورد گزارش ها و مصاحبه هایی را منتشر کردند.
وی با اشاره به مشکلات تولید برنامه های قرآنی در صدا و سیما گفت: 15 سال است که در رسانه کار می کنم و می دانم مشکلات بسیاری در رسانه وجود دارد.
مدیر روابط عمومی و اطلاع رسانی نمایشگاه خواستار مطالبه جامعه قرآنی از نامزدهای ریاست جمهوری شد که چرا در تبلیغات خود هیچ اشاره ای به قرآن و کارهای فرهنگی نکردند.
وی اضافه کرد: انجام کار قرآنی در غیر شبکه قرآن و رادیو قرآن کاری شبیه معجزه است و این سوال مطرح است چرا غیر از شبکه قران توجهی به برنامه های قرآنی نمی شود.

مدیر بخش فروش نمایشگاه مجازی قرآن با اشاره به محدودیت های برگزاری نمایشگاه مجازی گفت: وقتی سامانه فروش ایجاد می شود باید با هفت بخش مانند ثبت احوال، بانک، پست و اطلاعات ناشران هماهنگی صورت گیرد و مساله دیگر مکان و زمان برگزاری نمایشگاه است.
وی افزود: در نمایشگاه مجازی قرآن 438 ناشر حضور داشتند و 9 هزار نفر خریدار داشتیم که 15 هزار سفارش به مبلغ سه میلیارد و 400 میلیون تومان دادند.
صفری از ضرورت آسیب شناسی زمان و مکان نمایشگاه سخن گفت و افزود: البته در حوزه فروش نقص های جدی هم داشتیم که باید برطرف شود.

مدیر فناوری اطلاعات نمایشگاه مجازی قرآن کریم گفت: در بخش فناوری اطلاعات به دو قسمت زیرساخت های سخت افزاری و زیر ساخت های نرم افزاری پرداختیم به گونه ای که سامانه تاب آوری میلیونی کاربر را داشت و در بخش ترم افزاری علاوه بر استفاده از زیرساخت نمایشگاه مجازی کتاب، در بخش محتوایی طراحی جدیدی را انجام دادیم.
وی با اشاره به ارسال 30 میلیون پیامک از طریق همراه اول گفت: یک هسته مرکزی و سامانه پایلوت در نظر گرفتیم تا بازدیدکنندگان یه سامانه ها و سایت های مختلف راهنمایی شوند و از خدمات بخش مردمی استفاده کنند.

مشاور بین الملل معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از مزایای نمایشگاه مجازی قرآن در زمینه صرفه جویی مالی سخن گفت و افزود: رو آوردن به فضای مجازی یک ابتکار بود و 10 برنامه محتوایی در قالب کرسی های علمی ترویجی نظام جمهوری اسلامی توسط دانشگاه تهران در حوزه قرآن برگزار شد.
وی تاکید کرد: نهادهای ما برای کار بین المللی زیر صفر هستند و معاونت قرآن و عترت می خواهد زمینه سازی کند. می توان گفت گام اول آن برداشته شده و این نشست های علمی را می توان در طول سال نیز برگزار کرد.

نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم با شعار قرآن، کتاب رشد و رویش از یازدهم اردیبهشت ماه آغاز شد و تا پایان ماه مبارک رمضان در دسترس علاقه مندان به قرآن کریم بود. البته سامانه این نمایشگاه همچنان برای قرآن دوستان فعال است.

در این نمایشگاه مجازی دو بخش اصلی فروشگاهی و محتوایی در نظر گرفته شده بود که بخش فروشگاهی به فروش کتاب های چاپی در حوزه دین و دفاع مقدس اختصاص داشت. بخش محتوایی نیز در 15 محور مانند مشاوره، معرفی موسسات و سایت های قرآنی، نرم افزارها و پیام رسان های قرآنی، نگارخانه، نشست ها، آواها و نغمات، برترین محصولات و ترجمه و تفسیر قرآن همچنان در این سامانه فعال است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تفت آشیان از آغاز فعالیت نخستین پردیس سینمایی کلانشهر اهواز و بزرگترین و مجهزترین پردیس سینمایی خوزستان با پنج سالن نمایش در سینما اکسین اهواز خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۸ سایت های دیگر : خبرگزاری صدا و سیما باشگاه خبرنگاران جوان

سرویس : خوزستان - زمان : شناسه خبر : 1071043

میلاد تفت آشیان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در منطقه آزاد اروند، با اشاره به آغاز فعالیت نخستین و بزرگترین پردیس سینمایی در استان خوزستان اظهار کرد: برای نخستین بار، بزرگترین و به روزترین پردیس سینمایی خوزستان در سینما اکسین اهواز با پنج سالن نمایش و طراحی داخلی بی نظیر راه اندازی شد.

مدیر امور سینمایی موسسه بهمن سبز خوزستان افزود: این موسسه طی یک سال و نیم گذشته طرح توسعه عمرانی سینماها را در سطح خوزستان آغاز کرد و در این راستا نیز سینما آزادی آبادان را به پردیس سه سالن نمایش و اکسین اهواز را با پردیس پنج سالن نمایش تجهیز و راه اندازی کرده است.

وی با بیان اینکه در گذشته تمام سینماهای استان خوزستان یک یا نهایتا 2 سالن نمایش داشتند تصریح کرد: با توجه به افزایش چهار سالن دیگر به ظرفیت سینما اکسین اهواز مخاطبان فهیم و سینمادوست استان خوزستان می توانند در سانس های مختلف، فیلم های متفاوتی را مشاهده و تجربه کنند.

تفت آشیان از فراهم شدن اکران فیلم های هنر و تجربه در پردیس سینمایی خوزستان خبر داد و اضافه کرد: موسسه بهمن سبز خوزستان برای آن دسته از علاقه مندانی که قصد مشاهده فیلم های این حوزه را دارند سانس های فوق العاده ای را در سطح سینماهای استان در نظر گرفته است. ایجاد سالن های جدید باعث احترام به ذائقه مخاطبان می شود.

وی ابراز کرد: امیدواریم بتوانیم تمام فیلم ها را در سطح سینماهای بهمن سبز خوزستان به خوبی و مناسب اکران کنیم چرا که طی سال های اخیر اکران فیلم های حوزه های مختلف و پردیس سینمایی آرزوی همه مردم این استان بوده است که خوشبختانه برآورده شد.

مدیر امور سینمایی موسسه بهمن سبز خوزستان ادامه داد: پردیس سینمایی اکسین از هفته گذشته به صورت آزمایشی شروع به فعالیت کرد و به زودی نیز این پروژه صورت رسمی کار خود ادامه می دهد و تمام پنج سالن این سینما با اکران فیلم های روز سینماهای ایران آماده پذیرایی از مخاطبان سینمادوست هستند؛ البته اکنون هم مخاطبان می توانند برای مشاهده فیلم های مورد علاقه خود به سالن های این سینما مراجعه کنند.

وی همچنین از اکران فیلم های مجاز خارجی در سالن های جدید پردیس سینماهای خوزستان خبر داد و تاکید کرد: اکنون در حال رایزنی برای اخذ مجوز اکران فیلم های خارجی در سالن های پردیس سینماهای خوزستان هستیم که به زودی این اتفاق رخ دهد.

تفت آشیان با بیان اینکه طرح های توسعه ای سینماهای استان خوزستان ادامه خواهد داشت خاطر نشان کرد: اکنون در حال شناسایی و ظرفیت شناسی شهرستان های مختلف سطح خوزستان هستیم تا در صورت وجود پتانسیل های لازم بتوانیم به مسئله سینماهای شهرهای دیگر استان نیز ورود کنیم و آنها نیز از این نعمت بهره مند شوند.

وی به اجرای طرح توسعه ای و عمرانی سینما کیهان آبادان اشاره کرد و یاد آور شد: اکنون این پروژه در حال بازسازی است و امیدواریم به زودی این سینما را به بهره برداری برسانیم.

پایان پیام/ 660

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

اکران فیلم های ایرانی و خارجی

|

5 سالن نمایش فیلم

|

پردیس سینمایی اکسین اهواز

|

موسسه بهمن سبز خوزستان

|

مدیر امور سینمایی بهمن سبز خوزستان

|

میلاد تفت آشیان

|

خبرگزاری شبستان خوزستان

|

تجهیز سینما

|

پردیس سینمایی

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان قم معتقد است؛ تشکیل اتحادیه کشوری راهکار مناسبی برای تعیین استراتژی های مشترک، نظارت های یک پارچه صنفی و مبارزه با سوءاستفاد ه ها و کپی کاری هایی که برخی ناشرنما ها با کتابسازی های متعدد، مرتکب آن می شوند خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۸ سایت های دیگر : چاپ و نشر آنلاین

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، تشکیل اتحادیه کشوری نشر اگرچه طی یک دهه اخیر بارها مورد بحث و نظر ناشران و فعالان بخش های مختلف صنعت نشر بوده است اما به دلایل مختلفی عملی شدن آن به تعویق افتاده است. درحالی که تلاش هایی در برخی استان ها برای تاسیس و راه اندازی این نهاد صنفی شده است اما از سوی دیگر برخی از فعالان صنف امیدی به شکل گیری آن ندارند و تاسیس اتحادیه کشوری نشر را عبث و بیهوده می داند.

حمید خرمی، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان قم از جمله موافقان این طرح است. دقایقی با وی به گفت وگو نشستیم تا درباره ضرورت و اهمیت تشکیل اتحادیه کشوری نشر کمی بیشتر بدانیم. خرمی در این مصاحبه با اشاره به لزوم تشکیل این اتحادیه از تاثیرات آن در برنامه ریزی های فرهنگی و اجتماعی کلان در صنعت نشر نام برد و بر نقش این تشکل کشوری در تعیین استراتژی های مشترک و یکپارچه صنفی تاکید کرد.

به نظر شما ضرورت تشکیل اتحادیه سراسری و کشوری ناشران چیست؟
از آنجا که دولت به مرور باید بارهای اضافی خود را از دوش بردارد و نسبت به تفویض وظایف به تشکل های صنفی اقدام کند، ضروری است که با توجه به حضور چندین هزار ناشر و کتاب فروش در اقصی نقاط کشور، یکسان سازی سیاست ها و روش های عملیاتی و مدیریتی این مکان های تجاری و اداری مهم و اثرگذار در فرهنگ کشور را با تشکیل یک اتحادیه هدفمند میسر سازد. در این زمینه معتقدم که تشکیل اتحادیه سراسری و کشوری می تواند در تصمیم سازی های کلان و مدیریتی حوزه نشر نقش به سزایی داشته باشد؛ به طوری که همه فعالان نشر در سراسر کشور از آن منتفع شوند.

فکر می کنید این اتحادیه چقدر می تواند در حل مشکلات کلان حوزه نشر موثر باشد؟
بدیهی است وجود اتحادیه های قدرتمند کشوری زمینه ساز تصمیمات مناسب و عدم رفتار سلیقه ای می شود و می توان از ظرفیت های آن در عملیاتی سازی سیاست های فرهنگی و اجتماعی بهره مند شد. امروزه شاهد هستیم که بخش زیادی از رفتارهای مدیریتی در حوزه نشر سلیقه ای است و معتقدم که این اتحادیه تا حد زیادی به کمک صنعت نشر می آید؛ هرچند این صنعت با چالش ها و مشکلات عدیده ای روبه روست که باید به مرور زمان و در برنامه ریزی های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت مدیریتی برای رفع آ ن ها اقدام کرد.

امروز صنعت نشر با چالش های عمده ای روبه رو است که قطعا شما هم در استان قم با آن دست به گریبان هستید. فکر می کنید این اتحادیه می تواند با این مشکلات مقابله کند؟
تشکیل اتحادیه کشوری راهکار مناسبی برای تعیین استراتژی های مشترک، نظارت های یکپارچه صنفی و مبارزه با سواستفاد ه ها و کپی کاری هایی که برخی ناشرنما ها با کتابسازی های متعدد، مرتکب آن می شوند و حتی بازار کتاب های پرتیراژ و ناشران باسابقه را نیز نشانه گرفته است. بی شک تشکیل این اتحادیه می تواند پشتوانه ای برای کسانی باشد که با عشق و علاقه در این صنعت فعالیت می کنند. همچنین می تواند محلی برای رفع بسیاری از دغدغه هایشان باشد. این روزها که صنعت نشر کشور چالش های زیادی را پیش رو دارد، باید عزمی جدی و راسخ برای برخورد و مقابله با این موانع داشت تا افراد سودجو بیش از این به خود اجازه ندهند که این صنعت را آلوده کنند و ناشران قدیمی و پرتلاش به حیات خود در حوزه نشر ادامه دهند و به پویایی آن کمک کنند.

و در این میان معتقدید که کدام مجموعه باید برای شکل گیری اتحادیه کشوری پیش قدم شود و به اصطلاح چراغ اول را روشن کند؟
در ابتدا برای تشکیل اتحادیه های کشوری باید مسئولان عالی رتبه کشور دغدغه ایجاد و شکل گیری این اتحادیه را داشته باشند؛ چراکه با قوانین موجود برای تشکیل اتحادیه کشوری، شهرستان ها هم باید اتحادیه صنفی مستقل داشته باشند که طبق قوانین نظام صنفی حدنصابی بر اساس جمعیت برای تشکیل اتحادیه ها تعریف شده است. اگر اتحادیه ها به این حدنصاب نرسند امکان شکل گیری اتحادیه های شهرستان ها عملا وجود ندارد و وقتی اتحادیه های شهرستان ها شکل نگیرد چگونه می توان یک اتحادیه منسجم و مقتدر کشوری داشت.

با توجه به نرسیدن به حد نصاب واحدهای صنفی انتشارات و کتابفروشی، بسیاری از شهرها امکان ایجاد اتحادیه مستقل ناشران و کتابفروشان ندارند؛ ولی اگر مسئولان دغدغه فرهنگی داشته باشند و انسجام و ترویج فرهنگ در اولویت برنامه هایشان باشد می توان از طریق کمیسیون های نظارت استانی برای اتحادیه های فرهنگی علی الخصوص انتشارات و کتابفروش برای تشکیل یک اتحادیه مستقل استثنا قائل شد. همانطور که می دانیم طبق قانون نظام صنفی برای تشکیل اتحادیه مستقل در تهران نیازمند 300 واحد صنفی و در شهرستان های با جمعیت بیش از 2 میلیون نفر، 200 واحد صنفی و در شهرستان های با جمعیت بیش از یک میلیون نفر و کمتر از دو میلیون نفر 150 واحد صنفی، در شهرستان های با جمعیت بیش از 500 هزار و کمتر از یک میلیون نفر 100 واحد صنفی و در شهرستان های با جمعیت کمتر از 500 هزار نفر نیز 50 واحد صنفی است که بر این اساس منهای تهران و قم و چند شهر بزرگ دیگر در اکثر کشور با مشکل تشکیل اتحادیه های مستقل انتشارات و کتابفروشی مواجه ایم که حل این مشکل نیازمند برنامه ای هدفمند با مساعدت و مشارکت کمیسیون های نظارت استانی و اتاق اصناف است.

و در پایان بگویید ثمره این اتحادیه به طور کلی برای چه گروه هایی در حوزه نشر خواهد بود؟
صنعت نشر زنجیره به هم پیوسته ای از فعالان و زحمتکشان حوزه فرهنگ است؛ نویسنده و مترجم و ویراستار و ناشر و چاپخانه دار تا موزع و کتابفروش. زمانی که یک تشکل سراسری، منظم و بهم پیوسته داشته باشیم و مدیران و نمایندگانی از صنف در آن عضویت داشته باشند که دغدغه شان رسیدگی به مشکلات صنعت نشر باشد قطعا همه افراد فعال در این زنجیره از ثمره آن منتفع می شوند.

ترکیب کلی این اتحادیه نیز باید با حضور پررنگ و اثرگذار نمایندگان نشر از تهران و همه استان ها باشد تا ناشران شهرستان های مختلف نیز نسبت به آن اهمیت بدهند و برای حضور در آن اعلام آمادگی کنند. دعوت عمومی برای شکل گیری این تشکل و تسهیل و آسان سازی شرایط تشکیل اتحادیه در شهرستان ها از پیش زمینه های لازم برای تحقق این هدف است که امیدواریم به زودی و با هدایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نمایندگان تشکل های صنفی به ثمر بنشیند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، تشکیل اتحادیه کشوری نشر اگرچه طی یک دهه اخیر بارها مورد بحث و نظر ناشران و فعالان بخش های مختلف صنعت نشر بوده است اما به دلایل مختلفی عملی شدن آن به تعویق افتاده است. درحالی که تلاش هایی در برخی استان ها برای تاسیس و راه اندازی این نهاد صنفی شده است اما از سوی دیگر برخی از فعالان صنف امیدی به شکل گیری آن ندارند و تاسیس اتحادیه کشوری نشر را عبث و بیهوده می داند.

حمید خرمی، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان قم از جمله موافقان این طرح است. دقایقی با وی به گفت وگو نشستیم تا درباره ضرورت و اهمیت تشکیل اتحادیه کشوری نشر کمی بیشتر بدانیم. خرمی در این مصاحبه با اشاره به لزوم تشکیل این اتحادیه از تاثیرات آن در برنامه ریزی های فرهنگی و اجتماعی کلان در صنعت نشر نام برد و بر نقش این تشکل کشوری در تعیین استراتژی های مشترک و یکپارچه صنفی تاکید کرد.

به نظر شما ضرورت تشکیل اتحادیه سراسری و کشوری ناشران چیست؟
از آنجا که دولت به مرور باید بارهای اضافی خود را از دوش بردارد و نسبت به تفویض وظایف به تشکل های صنفی اقدام کند، ضروری است که با توجه به حضور چندین هزار ناشر و کتاب فروش در اقصی نقاط کشور، یکسان سازی سیاست ها و روش های عملیاتی و مدیریتی این مکان های تجاری و اداری مهم و اثرگذار در فرهنگ کشور را با تشکیل یک اتحادیه هدفمند میسر سازد. در این زمینه معتقدم که تشکیل اتحادیه سراسری و کشوری می تواند در تصمیم سازی های کلان و مدیریتی حوزه نشر نقش به سزایی داشته باشد؛ به طوری که همه فعالان نشر در سراسر کشور از آن منتفع شوند.

فکر می کنید این اتحادیه چقدر می تواند در حل مشکلات کلان حوزه نشر موثر باشد؟
بدیهی است وجود اتحادیه های قدرتمند کشوری زمینه ساز تصمیمات مناسب و عدم رفتار سلیقه ای می شود و می توان از ظرفیت های آن در عملیاتی سازی سیاست های فرهنگی و اجتماعی بهره مند شد. امروزه شاهد هستیم که بخش زیادی از رفتارهای مدیریتی در حوزه نشر سلیقه ای است و معتقدم که این اتحادیه تا حد زیادی به کمک صنعت نشر می آید؛ هرچند این صنعت با چالش ها و مشکلات عدیده ای روبه روست که باید به مرور زمان و در برنامه ریزی های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت مدیریتی برای رفع آ ن ها اقدام کرد.

امروز صنعت نشر با چالش های عمده ای روبه رو است که قطعا شما هم در استان قم با آن دست به گریبان هستید. فکر می کنید این اتحادیه می تواند با این مشکلات مقابله کند؟
تشکیل اتحادیه کشوری راهکار مناسبی برای تعیین استراتژی های مشترک، نظارت های یکپارچه صنفی و مبارزه با سواستفاد ه ها و کپی کاری هایی که برخی ناشرنما ها با کتابسازی های متعدد، مرتکب آن می شوند و حتی بازار کتاب های پرتیراژ و ناشران باسابقه را نیز نشانه گرفته است. بی شک تشکیل این اتحادیه می تواند پشتوانه ای برای کسانی باشد که با عشق و علاقه در این صنعت فعالیت می کنند. همچنین می تواند محلی برای رفع بسیاری از دغدغه هایشان باشد. این روزها که صنعت نشر کشور چالش های زیادی را پیش رو دارد، باید عزمی جدی و راسخ برای برخورد و مقابله با این موانع داشت تا افراد سودجو بیش از این به خود اجازه ندهند که این صنعت را آلوده کنند و ناشران قدیمی و پرتلاش به حیات خود در حوزه نشر ادامه دهند و به پویایی آن کمک کنند.

و در این میان معتقدید که کدام مجموعه باید برای شکل گیری اتحادیه کشوری پیش قدم شود و به اصطلاح چراغ اول را روشن کند؟
در ابتدا برای تشکیل اتحادیه های کشوری باید مسئولان عالی رتبه کشور دغدغه ایجاد و شکل گیری این اتحادیه را داشته باشند؛ چراکه با قوانین موجود برای تشکیل اتحادیه کشوری، شهرستان ها هم باید اتحادیه صنفی مستقل داشته باشند که طبق قوانین نظام صنفی حدنصابی بر اساس جمعیت برای تشکیل اتحادیه ها تعریف شده است. اگر اتحادیه ها به این حدنصاب نرسند امکان شکل گیری اتحادیه های شهرستان ها عملا وجود ندارد و وقتی اتحادیه های شهرستان ها شکل نگیرد چگونه می توان یک اتحادیه منسجم و مقتدر کشوری داشت.

با توجه به نرسیدن به حد نصاب واحدهای صنفی انتشارات و کتابفروشی، بسیاری از شهرها امکان ایجاد اتحادیه مستقل ناشران و کتابفروشان ندارند؛ ولی اگر مسئولان دغدغه فرهنگی داشته باشند و انسجام و ترویج فرهنگ در اولویت برنامه هایشان باشد می توان از طریق کمیسیون های نظارت استانی برای اتحادیه های فرهنگی علی الخصوص انتشارات و کتابفروش برای تشکیل یک اتحادیه مستقل استثنا قائل شد. همانطور که می دانیم طبق قانون نظام صنفی برای تشکیل اتحادیه مستقل در تهران نیازمند 300 واحد صنفی و در شهرستان های با جمعیت بیش از 2 میلیون نفر، 200 واحد صنفی و در شهرستان های با جمعیت بیش از یک میلیون نفر و کمتر از دو میلیون نفر 150 واحد صنفی، در شهرستان های با جمعیت بیش از 500 هزار و کمتر از یک میلیون نفر 100 واحد صنفی و در شهرستان های با جمعیت کمتر از 500 هزار نفر نیز 50 واحد صنفی است که بر این اساس منهای تهران و قم و چند شهر بزرگ دیگر در اکثر کشور با مشکل تشکیل اتحادیه های مستقل انتشارات و کتابفروشی مواجه ایم که حل این مشکل نیازمند برنامه ای هدفمند با مساعدت و مشارکت کمیسیون های نظارت استانی و اتاق اصناف است.

و در پایان بگویید ثمره این اتحادیه به طور کلی برای چه گروه هایی در حوزه نشر خواهد بود؟
صنعت نشر زنجیره به هم پیوسته ای از فعالان و زحمتکشان حوزه فرهنگ است؛ نویسنده و مترجم و ویراستار و ناشر و چاپخانه دار تا موزع و کتابفروش. زمانی که یک تشکل سراسری، منظم و بهم پیوسته داشته باشیم و مدیران و نمایندگانی از صنف در آن عضویت داشته باشند که دغدغه شان رسیدگی به مشکلات صنعت نشر باشد قطعا همه افراد فعال در این زنجیره از ثمره آن منتفع می شوند.

ترکیب کلی این اتحادیه نیز باید با حضور پررنگ و اثرگذار نمایندگان نشر از تهران و همه استان ها باشد تا ناشران شهرستان های مختلف نیز نسبت به آن اهمیت بدهند و برای حضور در آن اعلام آمادگی کنند. دعوت عمومی برای شکل گیری این تشکل و تسهیل و آسان سازی شرایط تشکیل اتحادیه در شهرستان ها از پیش زمینه های لازم برای تحقق این هدف است که امیدواریم به زودی و با هدایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نمایندگان تشکل های صنفی به ثمر بنشیند.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

به نظر شما ضرورت تشکیل اتحادیه سراسری و کشوری ناشران چیست؟

فکر می کنید این اتحادیه چقدر می تواند در حل مشکلات کلان حوزه نشر موثر باشد؟

امروز صنعت نشر با چالش های عمده ای روبه رو است که قطعا شما هم در استان قم با آن دست به گریبان هستید. فکر می کنید این اتحادیه می تواند با این مشکلات مقابله کند؟

و در این میان معتقدید که کدام مجموعه باید برای شکل گیری اتحادیه کشوری پیش قدم شود و به اصطلاح چراغ اول را روشن کند؟

و در پایان بگویید
ثمره این اتحادیه
به طور کلی برای چه گروه هایی در حوزه نشر خواهد بود؟

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
چابهار - ایرنا - معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد چابهار با تاکید بر اینکه اکران فیلم های جشنواره های ملی باید همزمان با سراسر کشور در چابهار هم اکران و پخش شود گفت: در همین راستا از سوی منطقه آزاد چابهار برای احداث پنج سینمای امید، فراخوان داده شده است.

طاهره شهرکی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با بیان اینکه تنها برای احداث هر سالن سینمایی یک میلیارد تومان هزینه می شود اظهار داشت: سازمان منطقه آزاد چابهار برای تحقق این اتفاق فرهنگی، زمین مورد نیاز را در اختیار سرمایه گذاران قرار می دهد.

وی تصریح کرد: صدور مجوزهای لازم و تامین تجهیزات متعارف را سازمان سینمایی کشور متقبل خواهد شد و احداث سالن ها بر عهده سرمایه گذار خواهد بود. سرمایه گذار این طرح، بهره برداری و مدیریت مجموعه را برعهده خواهد داشت

معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: با احداث این مجموعه سینمایی، مردم چابهار و علاقه مندان به فیلم و سینما می توانند همزمان با سراسر کشور، پنج فیلم را در سانس های مختلف تماشا کنند.

وی تصریح کرد: پردیس سینمایی چابهار در آینده، ظرفیت خوبی برای رخدادهای سینمایی کشور خواهد بود.

چابهار فقط یک سینما داشت که به مرور زمان غیرفعال شده است و افراد برای تماشای فیلم، از سالن های چندمنظوره استفاده می کردند.

اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد چابهار نیز پوستری با عنوان فراخوان مشارکت در احداث سینمای امید منتشر کرد که در متن آن آمده است: با توجه به ضرورت گسترش فضاهای سینمایی در چابهار، سازمان منطقه آزاد برای مشارکت در ساخت سینما با واگذاری زمین و همچنین سازمان سینمایی کشور با در اختیار قرار دادن تجهیزات برای سرمایه گذاری در این بخش اعلام آمادگی می کند لذا از علاقه مندانی که تمایل به سرمایه گذاری و احداث سینمای امید با ضرفیت های محدود از 60 نفر تا 120 نفر دارند جهت همکاری دعوت به عمل می آید. سرمایه گذاران می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد چابهار مراجعه و یا با شماره تلفن 05435335821 تماس برقرار کنند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تهران - ایرنا- اولین نشست تبیین و توضیح برنامه ها و فعالیت های مصوب معاونت هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در سال 1400، امروز /دوشنبه/ با حضور مدیران و کارشناسان این حوزه برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۷

به گزارش ایرنا، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران روز دوشنبه در جلسه نشست تبیین و توضیح برنامه ها و فعالیت های مصوب معاونت هنری و سینمایی در سال 1400، برگزاری این گونه نشست ها و جلسات را ضروری خواند و افزود: حوزه هنر حوزه سیالی است که تنها با به روز بودن اطلاعات و و اشراف به آیین نامه ها و دستورالعمل ها می تواند درست به وظایف خود عمل کند.

احد جاودانی به راهنمایی و ارائه راهکاربه ارباب رجوع تاکید کرد و گفت: علاوه بر مدیران و روسا، کارشناسان در هر حوزه نیز باید به آیین نامه ها و دستور العمل ها اشراف داشته باشند تا به بهترین شکل ممکن ارباب رجوع را راهنمایی کنند.

معاون هنری و سینمایی اداره کل ارشاد اسلامی استان تهران نیز در این جلسه که مدیر گروه امورهنری، مدیر گروه امور سینمایی، روسا و کارشناسان 16 شهرستان تابعه استان تهران و کارشناسان معاونت هنری و سینمایی حضور داشتند، جشنواره تئاتر را یکی از مهم ترین جشنواره های هر استان دانست و اظهار داشت: امسال بیست و ششمین جشنواره تئاتر تهران از یکم تا چهارم آبان برگزار خواهد شد.

میثم مرادی با بیان اینکه امسال تمرکز ویژه ای در بخش نمایش نامه نویسی شده است، افزود: سال 1400 برنامه و ایده جدیدی برای نمایشنامه نویسان استان در راستای حمایت این هنرمندان در نظر گرفته ایم.

وی ادامه داد: اختتامیه جشنواره امسال همراه با نمایشنامه خوانی نامزدهای دریافت جایزه همراه است و به این شکل مخاطبان با آثار بیشتر آشنا می شوند.

مرادی به حمایت ویژه نمایشنامه نویسان در سال جاری اشاره کرد و بیان داشت: علاوه بر معرفی و نمایش خوانی آثار منتخب، این آثار به اداره کل هنرهای نمایشی معاونت هنری معرفی می شوند و در نهایت از چاپ و نشر این نمایشنامه ها حمایت به عمل می آید.

معاون هنری و سینمایی اداره کل ارشاد اسلامی استان تهران به ایجاد کارگاه برای تبدیل طرح به نمایشنامه اشاره کرد و گفت: طرح های نویسنده های استان نیز به مرکز هنرهای نمایشی اعلام می شود.

به گفته وی، از چاپ و انتشار طرح های منتخب حمایت می شود و کارگاه هایی برگزار می شود تا طرح به نمایشنامه تبدیل شود.

مرادی با بیان اینکه بهترین سالن ها و مربیان و بازیگران در تهران حضور دارند، افزود: با وجود همه این امکانات، تئاتر پایتخت در چند سال اخیر پیشرفت چندانی نداشته است از این رو یکی از برنامه های مهم سال جاری افزایش خروجی قابل قبول برای تئاتر پایتخت است.

وی در بخش دیگری از این نشست به شکل گیری بخش آموزش هنری اشاره داشت و به کارگیری مربیان و مدرسان کارکشته و حرفه ای به منظور تربیت هنرجو در این حوزه را ضروری دانست.

مرادی به فراهم آوری مقدمات و آماده سازی برگزاری جشنواره ها و همایش ها و برنامه های 1400 اشاره کرد و اظهار داشت: با پیشنهاد مدیران شهرستان های استان 138 برنامه در حوزه های مختلف هنری و سینمایی مصوب شده است که امیدواریم با تامین اعتبار تا آخر سال جاری به سرانجام برسد.

مرادی با بیان اینکه استقبال از حق بیمه و عضویت در صندوق در استان کم است، گفت: یکی دیگر از اهداف سال جاری، پیشنهاد و معرفی راه درست بیمه شدن به مراجعه کنندگان و هنرمندان است.

وی بیان داشت: خیلی از هنرمندان استان راه درست بیمه شدن را نمی دانند در حالی که در یک نصفه روز این کار انجام می شود و هنرمندان می توانند از مزایای صندوق اعتباری و بیمه بهره مند شوند.

مرادی، صدور مجوز برای آموزشگاه ها و موسسات تک منظوره، احیای شب های موسیقی، برگزاری جشنواره نشان کمال الملک برای اولین بار، افزایش تعداد نمایندگی رسمی سینمایی جوان از 2 به 6 نمایندگی در سطح استان، احیای دفتر نماینگی شهر ری، افزایش دسترسی به سامانه ها، بررسی امور هنرستان ها را از دیگر اهداف اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه هنری سینمایی ذکر کرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
ایسنا/اصفهان با برگزاری نشست خبری سومین دوره جایزه ملی جمالزاده، مشخص شد که هزار و 468 اثر به دبیرخانه این جایزه ارسال شده و اختتامیه آن نیز 14 تیرماه، هم زمان با روز قلم برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۷ سایت های دیگر : روزنامه مردم سالاری

سعید محسنی، دبیر علمی_ادبی سومین جایزه ملی جمالزاده در نشست خبری ای که امروز (دوشنبه_هفتم تیرماه) در کتابخانه مرکزی اصفهان برگزار شد، ضمن تسلیت داغ وارده بر جامعه خبری، اظهار کرد: مساعدت، همراهی و همگامی اصحاب رسانه در اعتباربخشی و جلب توجه عمومی به جایزه جمالزاده در جامعه چشمگیر بوده و با توجه به تأثیر آن در حیات و امتداد برگزاری این جایزه، نیازمند همت و مساعدت بیشتری از سوی جامعه خبری هستیم.

وی با بیان اینکه تعداد هزار و 468 اثر در دبیرخانه سومین دوره جایزه جمالزاده ثبت شده، افزود: نشست اول شورای سیاست گذاری سومین دوره جایزه جمالزاده در اسفند 99 برگزار شد و مهلت فراخوان آثار تا 25 اردیبهشت 1400 بود که از مجموع آثار ثبت شده در دبیرخانه سومین دوره جایزه جمالزاده یک هزار و 288 اثر شرایط مندرج در فراخوان را داشتند.

دبیر علمی_ادبی سومین دوره جایزه ملی جمالزاده، بخش های جایزه جمالزاده را آزاد، زندگی نگاره اصفهان، زندگی نگاره کرونا و زندگی نگاره مدارس برشمرد و گفت: در سومین دوره جایزه جمالزاده 852 اثر در بخش داستان آزاد، 168 اثر در بخش زندگی نگاره اصفهان، 195 اثر در بخش زندگی نگاره کرونا و73 اثر در بخش مدارس مرحله اولیه بررسی و انتخاب را پشت سر گذاشتند.

محسنی ادامه داد: مهدی باتقوا، سیاوش قربانی پور و مرضیه گلابگیر 28 اثر در بخش آزاد را برای ورود به مرحله داوری نهایی برگزیدند و سارا خسروی، نسترن مکارمی و هادی منوچهری 27 اثر در بخش زندگی نگاره اصفهان را تائید کردند. به این دلیل که دو اثر در جایزه ادبی دیگر رتبه کسب کرده بودند از دور رقابت در جایزه جمالزاده خارج و نهایتاً 25 اثر در این بخش به داوری نهایی ارسال شدند.

وی تصریح کرد: مهسا صامتی، حامد علی بیگی و سمیه یوسفی 20 اثر را در بخش زندگی نگاره انتخاب کردند و مهرانگیز بیدمشکی، شبنم غفاری و ندا تسلیمیان نیز 19 اثر را در بخش مدارس برگزیدند. نتیجه نهایی داوری هم پایان هفته جاری اطلاع رسانی می شود.

مهدی تمیزی، معاون فرهنگی هنری سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان نیز در این نشست گفت: مفتخریم که اصفهان جایزه ملی جمالزاده را برگزار می کند و شوراهای علمی، ادبی، نویسندگان و مخاطبانی که آثار خود را ارسال کرده اند بر رونق و شکوه این جایزه ملی می افزایند.

وی با اشاره به گذر روزهای پایانی دوره سوم جایزه ملی جمالزاده، افزود: معمولاً اتفاقات در سطح ملی در پایتخت رقم می خورد و شهرستان ها عموماً علاوه بر هراس در برگزاری یک رویداد ملی توانایی آن را نیز در قامت خود نمی بینند، اما برگزاری جایزه ملی جمالزاده در اصفهان به دلیل ظرفیت فرهنگی و ادبی این شهر، شهروندان، پژوهشگران و نویسندگان آن، محقق شده است.

علی عطریان، عضو شورای سیاست گذاری جایزه ادبی جمالزاده هم در ادامه با تشبیه جایزه ملی جمالزاده به قطار و توقف آن در ایستگاه سوم اظهار کرد: شهر اصفهان با توجه به سبقه طولانی خود در جریان داستان نویسی و نام آورانی چون جمالزاده جایگاه خاستگاه این جایزه ملی را به خود اختصاص داده و در دوره سوم خود نیز با استقبال خوبی از سراسر کشور روبرو بوده است.

رئیس اداره هنری سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان، با بیان اینکه داستان، یک اثر هنری ماندگار است ابراز امیدواری کرد آثاری در جریان داستان نویسی در محور اصفهان خلق شود که برای آیندگان منبعی در راستای آشنایی با نحوه و سبک زندگی و زیروبم های ادبی ماندگار باشد.

عطریان، با اشاره به صرف بودجه 190 میلیون تومانی برای برگزاری سومین دوره جایزه ادبی جمالزاده ادامه داد: در دو دوره قبل در بودجه بندی شورای شهر ردیف بندی بودجه ای مشخصی برای جایزه ادبی جمالزاده در نظر گرفته شد اما امسال با حذف این ردیف بودجه، هزینه برگزاری دور سوم از مجموع ردیف های حوزه ادبیات برداشت شد و قاعدتاً فراخ عملیاتی کمتری در برگزاری داریم.

وی ادامه داد: یکی نکات مورد توجه در شورای سیاست گذاری جایزه جمالزاده،گشاده دستی در اعطای جوایز است چراکه آگاهیم برای خلق یک اثر و داستان گاهی ماه ها وقت صرف شده و عموماً پیشنهادات به اهالی قلم و نویسندگان برای چاپ بسیار ناچیز است .

رئیس اداره هنری سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان از چاپ کتابی در سومین دوره جایزه جمالزاده خبر داد و گفت: این کتاب روایت اتفاقات، حوادث و روند روزمره زندگی از سال های 1300 تا 1400 در قالب ادبیات داستانی و ساخت جریان های تأثیرگذار و شاخص در طول یک قرن است.

محسنی، دبیر علمی و ادبی جایزه جمالزاده نیز افزود: فقدان منابع نظری در توسعه ناداستان به شکل مدون و احساس نیاز پس از آسیب شناسی آثار حاصل شده در دو دوره قبلی سبب ساز تدوین یک منبع تئوری با عنوان ابتدایی جستارهایی برای جستار به همت مترجمان و نویسندگان در برگیری از چندین مقاله از منابع خارجی و داخلی در حوزه زبان فارسی به شکل مطمئن و عملی شد.

در ادامه، الهه رضایی، دبیر اجرایی سومین دوره جایزه ملی جمالزاده ، به مقایسه روند اجرای دومین دوره جایزه جمالزاده با این دوره پرداخت و گفت: در دومین دوره جایزه ملی جمالزاده فراخوان آثار از 1دی 98 و پایان مهلت دریافت آثار تا 25 فروردین 99 و اختتامیه در تاریخ 14 تیر 99 بود. دومین دوره جایزه جمالزاده در بازه زمانی 7 ماهه برگزار شد، اما دوره سوم این جایزه از 20 اسفند 99 فراخوان خود را منتشر کرده، پایان مهلت ارسال آثار 25 اردیبهشت 1400 بوده و با توجه به برگزاری آئین اختتامیه این جایزه در روز قلم 14 تیرماه، می توان گفت که نهایتاً 5 ماه مدت زمان برگزاری سومین دوره بوده و پیداست که حجم کاری بالایی را برای برگزارکنندگان داشته است.

وی ادامه داد: هدف اصلی جایزه جمالزاده بر چاپ آثار برگزیدگان در قالب کتاب است که به صورت غیر رایگان در اختیار افراد متقاضی قرار می گیرد؛ همانند دوره دوم که با تلاش برگزارکنندگان کتاب چاپ شد.

محمدعلی یزدخواستی، دیگر عضو شورای سیاست گذاری جایزه جمالزاده نیز با اشاره به جایزه ادبی اصفهان گفت: جای یک جایزه ادبی در اصفهان خالی بود که جایزه جمالزاده شکل گرفت و این جایزه می تواند اصفهان را به قطب قدرتمند اندیشه و داستان بدل کند.

وی، مهم ترین هدف جایزه جمالزاده را نفوذ بیشتر اصفهان در کشور و جلب نظر نویسندگان دانست و ادامه داد: اصفهان یک تصویر خیالی است که در قالب داستان و روایت می توان آن را متبلور کرد و به این منظور بخش مدارس اصفهان نیز در این دوره از جایزه جمالزاده فعال شده است.

یزد خواستی در پاسخ به سؤال ایسنا در مورد چندوچون تحقق چشم انداز تبدیل جایزه جمالزاده در سال 1400 به عنوان معتبرترین جایزه ملی در پایتخت فرهنگ و هنر کشور، گفت: چشم انداز و ترسیم یک افق برای یک رویداد در بلندمدت محقق می شود اما جایزه جمالزاده در طول همین سه دوره توانسته جایگاه ویژه ای در کشور ایجاد کند و با نگاه واقع بینانه می توان دستاورد این جایزه ملی در اصفهان را نسبت به تنها برگزاری سه دوره از آن، چشمگیر و قابل توجه دانست.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
سیرجان، رفسنجان، ارزوئیه و عنبرآباد هم قرمز شدند

آب کارون به فلات مرکزی منتقل نمی شود

نیمی از ازدواج ها به طلاق ختم می شود
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۷

فردای کرمان گروه جامعه: تاسیس نمایندگی شهر کتاب در کرمان همچنان محل مناقشه است و مخالفان و موافقان به توافق نرسیده اند. حدود دو سالی می شود که شهرداری وعده ی حمایت از راه اندازی نخستین شعبه ی شهر کتاب در کرمان را داده اما این اتفاق هنوز رخ نداده است.

روز گذشته، این موضوع به صحن علنی شورای شهر کرمان آمد. جلسه ای که رئیس مرکز کرمان شناسی و نماینده ی کتاب فروشان کرمان هم در آن حضور داشتند.

سعیدی نماینده کتاب فروشان کرمان در این جلسه با بیان اینکه شهر کتاب جز در تهران در بقیه شهرستان ها صرفا یک مغازه ی کتاب فروشی است، از شورای شهر خواست به جای ایجاد شهر کتاب، از معدود کتاب فروشی های کرمان حمایت کند .

رئیس مرکز کرمان شناسی نیز با یادآوری اینکه پیشنهاد راه اندازی شهر کتاب در نشست شورای عالی مرکز کرمان شناسی در سال 98 مطرح شد، گفت: اگر مطمئن شوم شهر کتاب موجب تضعیف و بی رونقی کتاب فروشی های کرمان می شود باب این قضیه را می بندم .

به جز اینکه آیا ایجاد شهرکتاب برای کرمان نفع دارد یا خیر؟ اینکه در صورت راه اندازی، کجا مستقر شود نیز موضوعی بوده که هنوز بر سر آن اختلافاتی وجود دارد.

پیشنهاد شهرداری، راه اندازی شهر کتاب در مجاورت یخدان مویدی است؛ محلی که پیش از این به عنوان کاوشکده علوم مورد استفاده بود. لری، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر اما می گوید این مجموعه برای کودکان مناسب تر است .

در جلسه ی علنی شورا قرار بر این شده که کارگروهی تشکیل و مزایا و معایب شهرکتاب در کرمان را بررسی کند.

به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی شورای شهر کرمان، عصر ششم تیرماه در صحن علنی شورای شهر کرمان؛ رئیس مرکز کرمان شناسی با تقدیر از شورا به دلیل در دستور کار قرار دادن طرح فرهنگی اخذ نمایندگی شهر کتاب و فراهم کردن زمینه اجرای آن در کرمان گفت: پیشنهاد اخذ نمایندگی شهر کتاب در نشست شورای عالی مرکز کرمان شناسی در تهران در سال 98 مطرح شد و در آن نشست مدیرعامل شهر کتاب برای اعطای نمایندگی این مرکز فرهنگی به کرمان اعلام آمادگی کرده بود .

محمدعلی گلاب زاده، با بیان این که شهر کتاب صرفا یک کتاب فروشی نیست، افزود: این مرکز، یک موسسه فرهنگی عظیم با ارتباطات گسترده جهانی است .

وی با اشاره به بازدید مدیرعامل شهر کتاب از سایت کتاب کرمان و تایید ساختمان سابق کاوشکده علوم گفت: امیدواریم با موافقت شورا پس از دو سال، این طرح اجرا شده و خرید و مطالعه کتاب رونق یابد .

به گفته وی مدیرعامل شهر کتاب با 40 سال سابقه راه اندازی چندین شعبه شهر کتاب در سراسر کشور، با نویسندگان و ایران شناسان جهانی مراودات فرهنگی دارد و آیین های جشن امضا و رونمایی از کتاب برگزار می کند .

در عین حال، گلاب زاده با بیان اینکه دغدغه ی من در این سال های خدمت، کم رونقی کتاب و فرهنگ مطالعه بوده است، اضافه کرد: اگر مطمئن شوم شهر کتاب موجب تضعیف و بی رونقی کتاب فروشی های کرمان می شود باب این قضیه را می بندم .

لری:

فرهنگسرای کتاب راه اندازی شود

در ادامه ی این نشست، زهرا لری، رئیس کمیسیون فرهنگی، هنری و بانوان راه اندازی نمایندگی شهر کتاب را در راستای ارتقای فرهنگ مطالعه و ایجاد یک فرصت مناسب برای نویسندگان و اهل فرهنگ و هنر دانست و گفت: درباره ی این موضوع جلسات متعددی در کمیسیون فرهنگی برگزار شد تا این مجموعه ی قدرتمند که فعالیت های فرهنگی گسترده ای در سطح کشور دارد به جایگاه خاص فرهنگی در کرمان تبدیل شود .

وی با اشاره به مصوبه بخشودگی عوارض کسب و پیشه اصناف به دلیل خسارت ناشی از شیوع ویروس کرونا افزود: پیشنهاد می شود تسهیلاتی نیز در اختیار صنف کتاب فروش قرار گیرد تا بتوانند به حیات صنفی خود ادامه دهند .

لری سایت فرهنگی تاریخی واقع در پارک ریاضیات را مناسب برای کودکان دانست و ادامه داد: کمیسیون با کلیات طرح شهر کتاب موافقت کرده اما این مجموعه برای کودکان مناسب تر است .

وی پیشنهاد داد: فرهنگسرای کتاب ایجاد شود تا فعالیت های مرتبط با کتاب و مطالعه در آن صورت بگیرد .

حسن زاده:

شهرکتاب رقیب کتاب فروشان نیست

احمد حسن زاده، رئیس کمیسیون اجتماعی، ورزش و جوانان نیز با بیان این که بایستی ظرفیت های شهر کتاب را بومی سازی کنیم، گفت: ایجاد نمایندگی شهر کتاب عامل رونق برنامه های فرهنگی و افزایش فروش کتاب می شود و بهتر است کتاب فروشان به عنوان رقیب به شهر کتاب نگاه نکرده و از این فرصت به نفع خودشان استفاده کنند .

در ادامه محمدرضا میرحسینی، رئیس کمیسیون گردشگری و اصناف با بیان این که تاکنون نگاه به مسائل فرهنگی در کرمان کمرنگ بوده است، اظهار کرد: رویدادهای فرهنگی می تواند مردم را به سمت فرهنگ مطالعه سوق دهد و باید کمک کنیم مجموعه هایی به کرمان بیایند که هم کتاب فروشان آسیب نبینند هم رویدادهای فرهنگی توسعه پیدا کنند .

وی با اشاره به برگزاری جلسات کتابخوانی و نقد و بررسی کتاب در محافل دوستانه و خانوادگی افزود: مجموعه ی شهر کتاب می تواند این اتفاق خوب را در سطحی بزرگ تر و حرفه ای تر رقم بزند .

حسین چناریان، رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و منابع پایدار نیز، با اشاره به توسعه مجموعه شهر کتاب در شهرهای دیگر گفت: اگر رونق این مجموعه باعث تامین منافع مردم است بهتر است از تجربه های استان های دیگر استفاده شده و تصمیم منطقی تری اخذ شود .

سعیدی، نماینده صنف کتابفروشان اما در این نشست، با بیان این که عمر کتاب فروشی در کرمان به روزهای آخر رسیده است، اظهار کرد: شهر کتاب جز در تهران در بقیه شهرستان ها صرفا یک مغازه ی کتاب فروشی است .

وی با اشاره به تاثیر فروش اینترنتی کتاب در کسادی رونق کتاب فروشی های کرمان افزود: کتاب فروشی های کرمان کمبود کتاب ندارند بلکه با گرانی کاغذ و اجاره بها مواجه شدند .

نماینده صنف کتاب فروشان از شورای شهر خواست به جای ایجاد شهر کتاب، از معدود کتاب فروشی های کرمان حمایت کند .

فرشاد:

شهرکتاب فرهنگ شهر را ارتقا می دهد

رئیس شورا نیز با بیان این که این شورا تصمیمی بر تعطیلی کتابفروشان ندارد، اظهار کرد: این نشست نیز در راستای بیان نظرات و پیشنهادات در یک فضای صمیمی و کارشناسی در شورا تشکیل شده است .

فرشاد همچنین مزیت دایرشدن شهر کتاب را تعالی فرهنگ شهر و رضایت شهروندان علاقه مند به کتاب و مطالعه ذکر کرد .

وی با تاکید بر ضرورت حفظ حریم کتابفروشی ها گفت: باید بررسی شود نمایندگی شهر کتاب چه ره آوردی برای کرمان دارد و چه تعاملی با کتابفروشان برقرار می کند .

فرشاد در ادامه پیشنهاد داد: کارگروهی با حضور رئیس مرکز کرمان شناسی، مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد، معاون فرهنگی اجتماعی شهردار و ریاست کمیسیون های فرهنگی و اجتماعی شورا تشکیل شده و با هم اندیشی و بررسی همه جانبه ی این موضوع، تصمیم جمعی گرفته شود . / الف

لینک خبر :‌ فردای کرمان
مجموعه تئاترشهر تبریز پس از حدود دو سال تعطیلی به دلیل تعمیرات، با نمایش مقام استادی به کارگردانی رشاد معینی افتتاح می شود.

به گزارش ایلنا، مجموعه تئاترشهر تبریز پس از حدود دو سال تعطیلی به دلیل تعمیرات، با نمایش مقام استادی به کارگردانی رشاد معینی افتتاح می شود.

این اثر نمایشی که پیش از این در سال 93 هم در تئاتر شهر تبریز روی صحنه رفته بود، بر اساس متنی از جلال تهرانی است.

متنی که فضا و ساختاری رادیویی دارد اما با شکلی نامتعارف روی صحنه می رود که به آن شبه اجرا گفته می شود.

حامد رسولی، بیتا آزادی، شیوا سهرابی، رشاد معینی، بابک خان پور و بابک خادمی بازیگران این اثر نمایشی را تشکیل می دهند.

مقام استادی از چهاردهم تیر ماه و پس از بازگشایی تئاتر شهر با حضور معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در سالن اصلی این مجموعه اجرای خود را آغاز می کند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
در نشست مشترک میان مدیرکل هنر های نمایشی، دبیر جشنواره آیینی و سنتی و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اردبیل، زمینه های مشارکت استان اردبیل در برگزاری بیستمین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی بررسی شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۷

به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی اداره کل هنر های نمایشی، در این نشست که پیرو اعلام آمادگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل در دفتر مدیرکل هنر های نمایشی برگزار شد، ضمن تاکید بر تمایل اداره کل هنر های نمایشی بر تمرکززدایی از رویداد های تئاتر کشور، امکانات، قابلیت های فرهنگی و هنری و زمینه های موجود برای این مشارکت مورد بحث کارشناسی قرارگرفت.

دراین نشست بحرالعلومی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اردبیل، ضمن معرفی زمینه های فرهنگی، مذهبی و ریشه های هنرمذهبی در استان به مساعد بودن امکانات، شرایط و زیرساخت های استان برای میزبانی از رویداد های ملی تاکید کرد.

در ادامه منوچهری معاون هنری ارشاد اسلامی اردبیل، برخی از زیرساخت های مناسب استان را جهت میزبانی بخش هایی از جشنواره نمایش های آیینی و سنتی معرفی کرد.

همچنین داوود فتحعلی بیگی دبیر جشنواره نیز ضمن اعلام تمایل قلبی خود مبنی بر میزبانی تمام استان های کشور از رخداد های نمایش ایرانی و امکان بهره مندی تمام هم میهنان از برنامه های متنوع جشنواره ابراز امیدواری کرد تا با برنامه ریزی مناسب، امکان این مشارکت فرهنگی فراهم شود.

قادر آشنا نیز ضمن تقدیر از اعلام آمادگی اردبیل و چند استان دیگر برای میزبانی بخش هایی از جشنواره آیینی و سنتی ابراز امیدواری کرد تا با همراهی کامل و مستمر تمامی نهاد های استانی امکان این مشارکت فراهم شود.

آشنا توجه ویژه به کیفیت این مشارکت ها و ثمربخشی این فعالیت ها را اولویت موکد هنر های نمایشی دانسته و ابراز امیدواری کرد که این همت و همراهی زمینه استمرار اجرای آثار نمایشی به ویژه نمایش های ایرانی و شبیه خوانی را در سراسر کشور کند.

در این نشست که محمدحسین ناصربخت، قائم مقام دبیرجشنواره، حسن رونده مدیرهماهنگی تئاتراستان ها و مهدی حاجیان مدیر دبیرخانه جشنواره های هنر های نمایشی نیز حضور داشتند؛ مقرر شد با بررسی دقیق و کارشناسی تمامی جنبه های مشارکت استان، تصمیم گیری نهایی در نشست آتی صورت گیرد.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
روابط عمومی معاونت هنری در اطلاعیه ای خطاب به هنرمندانِ جامانده از دریافت تسهیلات کرونا خواست تا با مراجعه به سایت کارا، اطلاعات خود را تکمیل کنند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۷ سایت های دیگر : عصر اترک خبرگزاری دانشجویان ایران

به گزارش روابط عمومی و پایگاه اطلاع رسانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی، در متن این اطلاعیه آمده است: نظر به تمدید مهلت برخورداری از تسهیلات حمایتی کرونا تا پایان شهریور 1400، متقاضیان چنانچه تاکنون موفق به دریافت تسهیلات نشده اند می توانند با مراجعه به سایت http://corona-kara.mcls.gov.ir، نسبت به ثبت نام یا تکمیل مدارک اقدام کنند.

یادآوری می شود در اجرای مصوبات ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا با هدف حمایت و پشتیبانی از کسب و کارهای به شدت آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا ، وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی امکان ثبت نام کارفرمایان مشمول این حمایت را در سامانه "کارا "فراهم نموده است.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی گفت: با توجه به گستردگی نغمه ها و نواهای خراسانی، جشنواره منطقه ای موسیقی نواحی مختص این نواها و با هدف گسترش آن برگزار شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۷ سایت های دیگر : پیام خاوران

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی، اولین جلسه شورای سیاست گذاری جشنواره منطقه ای موسیقی نواحی دوشنبه 7 تیرماه ماه جاری برگزار شد.

ناصر نبی زاده در این جلسه با اشاره به اهمیت پرداختن به موسیقی نواحی ، عنوان کرد: این نوع موسیقی ریشه های عمیقی در فرهنگ، آداب و سنن ما دارد و باید به صورت خاص برای معرفی، حفظ ، احیاء و قدردانی و از کسانی که در این حوزه کار می کنند، گام برداریم.

وی با تاکید بر این که جشنواره در راستای تحقق این اهداف برگزار شود، ادامه داد: علاوه بر شناسایی استعدادها، انتشار موسیقی نواحی نیز مد نظر قرار گیرد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به نفوذ موسیقی های شرقی و کره ای در بین جوانان امروزی اشاره کرد و گفت: تلاش شود با برگزاری این قبیل برنامه ها و جشنواره ها فضایی برای ایجاد و پخش موسیقی نواحی در جامعه فرآهم کرده تا نواهای سنتی در جان جوانان ما بنشیند.

نبی زاده از برگزاری جشنواره ملی موسیقی نواحی در استان کرمان نیز سخن گفت و افزود: با توجه به گستردگی نغمه ها و نواهای خراسانی، جشنواره منطقه ای موسیقی نواحی مختص این نواها و با هدف گسترش آن برگزار شود.

وی خواستار نام گذاری جشنواره با عنوانی خراسانی شد و بیان کرد: این گونه علاوه بر معرفی نواهای خراسانی، برگزاری جشنواره را به صورت پایدار برنامه ریزی خواهیم کرد.

شایان ذکر است مقرر شد درخصوص فراخوان، پوستر، زمان برگزاری، هیئت انتخاب و هیئت داوری با همکاری جهاد دانشگاهی استان، به صورت کارشناسی بررسی های لازم انجام گیرد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

روزنامه هدف واقتصاد


روزنامه اخبارصنعت


روزنامه عصر اقتصاد


روزنامه امروز


روزنامه مواجهه اقتصادی


روزنامه حمایت


روزنامه جمهور



روزنامه افکار


روزنامه کائنات


روزنامه راه مردم


روزنامه آرمان ملی


روزنامه کاروکارگر


روزنامه مردم سالاری


روزنامه شرق


روزنامه جوان


روزنامه جهان صنعت


روزنامه ایران