بازتاب اخبار نهاد كتابخانه های عمومی كشور
در رسانه ها
تير 1400
استاندار و رئیس انجمن کتابخانه های عمومی گیلان احداث کتابخانه و توجه به فضاهای فیزیکی را یکی از ابزارهای اشاعه مطالعه عنوان و با تأکید بر ضرورت هم افزایی همه دستگاه ها برای ترویج فرهنگ کتابخوانی گفت که کتابخانه مرکزی رشت یکی از مطالبات به حق مردم، جامعه فرهنگی و اهالی کتاب استان است که عمده کار آن انجام شده و هنگام افتتاح، نباید هیچ کاستی داشته باشد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، ارسلان زارع صبح امروز (دوشنبه) در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی استان اظهار داشت: توانمندی هر کشور بین جوامع مختلف براساس جایگاه علمی آن بررسی می شود و انسان های اهل علم، همیشه نقش تأثیرگذاری ایفا می کنند.

وی ادامه داد: در جامعه کتابخوان، بزهکاری و جرم کمتر مشاهده می شود و در نتیجه میزان زندانیان آن کشور به مراتب کمتر است.

استاندار گیلان کتاب را استادی بی مزد عنوان کرد که می تواند منتقل کننده فرهنگ یک نسل به نسل دیگر باشد و افزود: در این میان خیران با نگاهی مودت آمیز به تاسیس کتابخانه می پردازند.

وی احداث کتابخانه و توجه به فضاهای فیزیکی را یکی از ابزارهای ترویج مطالعه خواند و گفت: کتابداران باید با استفاده از ظرفیت های مختلف در معرفی کتاب و ترویج کتابخوانی در جامعه نقش آفرینی کنند.

دکتر زارع خاطرنشان کرد: با توسعه کتابخوانی الکترونیکی از مطالعه مطالب تکراری، جلوگیری و با ترویج بسترهای موجود در فضاهای مجازی، افراد جامعه به این سمت که دسترسی بهتر، ارزان تر و آسان تری دارند؛ هدایت می شوند.

وی یادآور شد: علیرغم اینکه ممکن است هنوز کتاب های الکترونیکی نتوانسته باشند به خوبی نقش آفرینی کنند اما باید با استفاده از فناوری های جدید به صورت بهتر به ترویج مطالعه بپردازیم.

رئیس انجمن کتابخانه های عمومی گیلان گفت: با توجه نویسندگان به انتشار کتاب متناسب با شرایط جامعه، می توانیم شاهد اثرگذاری اندیشه ها بر تصمیم گیری ها باشیم.

وی تأکید کرد که شهرداری های استان با ایجاد و معرفی بهتر کتابخانه های عمومی و نیز ارائه خدمات مطلوب به کتابخوانان، به ترویج فرهنگ مطالعه در شهرها بپردازند.

استاندار گیلان تکمیل کتابخانه مرکزی رشت را یکی از مطالبات به حق مردم، جامعه فرهنگی و اهالی کتاب استان ذکر کرد و گفت: این کتابخانه به لحاظ معماری، طراحی و موقعیت جغرافیایی، از جمله کتابخانه های کم نظیر در کشور است و اندک نواقص و کاستی های کنونی آن نیز باید به سرعت برطرف شود به گونه ای که هنگام افتتاح، شاهد وجود هیچ کاستی نباشیم.

در این جلسه آخرین وضعیت پیشرفت پروژه کتابخانه مرکزی شهر رشت توسط مدیرکل راه و شهرسازی استان و همچنین راهکارهای مناسب درخصوص بهبود وضعیت کتابخانه های عمومی استان در سال 1400 ارائه شد.

لینک خبر :‌ دیار میرزا
.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۷ سایت های دیگر : خبرگزاری کار ایران

به گزارش گیلانستان ، پریسا کرمی صبح دوشنبه در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی گیلان با اشاره به تأکیدات انجام شده برای پرداخت نیم درصد شهرداری ها، اظهار کرد: با پیگیری های انجام شده متأسفانه هیچ کدام از شهرداری ها مطالبات خود به کتابخانه های عمومی را پرداخت نکرده اند.

مدیر کل کتابخانه های عمومی استان گیلان با بیان اینکه بخشی از بدهی های شهرداری ها به این مجموعه از ارزش افزوده شهرداری ها برداشت شده است، گفت: در مجموع میزان واریزی شهرداری ها به کتابخانه های استان گیلان در سال گذشته 33 درصد بوده است.

وی در ادامه همچنین به موضوع تجهیز کتابخانه مرکزی رشت که در آستانه بهره برداری قرار دارد نیز اشاره کرد و افزود: در مجموع برای این کار نیازمند اعتبار 13 میلیارد تومانی هستیم که بر اساس مصوبه جلسه گذشته مقرر شد مجری طرح بخشی از هزینه های تجهیز را بر عهده بگیرد.

کرمی با بیان اینکه با نشست های برگزاری شده مجری پرداخت 10 میلیارد تومان برای تجهیز کتابخانه متقبل شد، اضافه کرد: بر اساس مکاتبات انجام شده با سازمان مدیریت و برنامه ریزی، مبلغ مورد نیاز به استان پرداخت شده که انتظار می رود در کوتاه ترین زمان توزیع شود تا شاهد بهره برداری از این طرح فرهنگی باشیم.

وی با اشاره به وجود 84 باب کتابخانه عمومی در استان گیلان، ادامه داد: برای شادابی سازی و نگهداری این تعداد کتابخانه نیازمند یک اعتبار و بودجه پایدار هستیم که باید در سطح استان نگاه ویژه ای به این موضوع شود.

مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان به اقدامات کتابخانه های در ایام شیوع کرونا اشاره و با بیان اینکه برخی از برنامه های اجرا شده همانند آموزش ها از طریق فضای مجازی، امانت دادن کتاب از طریق اجرای طرح کتاب دوخان شاهد بودیم.

حل مشکل پرداخت نیم درصد شهرداری ها به کتابخانه ها با تهاتر

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری گیلان با اشاره به اینکه در هفت ماهه نخست سال 99 بر اساس آمارها میانگین بیش از 100 میلیون تومان به حساب کتابخانه های عمومی پرداخت شده است، اظهار کرد: نسبت به 9 ماهه سال گذشته با رشد 90 درصدی همراه بوده است.

مسعود کاظمی با بیان اینکه در سه ماهه امسال نیز بیش از 98 میلیون تومان از سوی شهرداری ها به کتابخانه ها پرداخت شده است، افزود: بر اساس مصوبه جلسه گذشته مقرر شد در صورت عدم پرداخت از سوی شهرداری ها، مجموعه کتابخانه ها بر اساس ماده 6 قانون و ماده 17 تفاهم نامه از سر جمع ارزش افزوده شهرداری ها کسر شود.

کاظمی با اشاره به وضعیت نامطلوب درآمد شهرداری ها به دلیل مشکلات اقتصادی و شیوع ویروس کرونا، گفت: با وجود همه مشکلات تلاش هایی برای پرداخت سهم شهرداری ها به کتابخانه ها انجام شده است.

وی ادامه داد: در برخی از شهرداری ها در این زمینه کاستی های وجود دارد که پیشنهاد شده در راستای و برای حل این مشکل در زمینه بازسازی و مرمت ساختمان کتابخانه ها با بدهی شهرداری ها تهاتر انجام شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ گیلانستان
کرمی با اشاره به اهدای 2 هزار و 600 جلد کتاب از سوی دستگاه های اجرایی استان به کتابخانه های عمومی از افتتاح سومین کتابخانه ویژه مادر و کودک در عینک رشت خبرداد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۷ سایت های دیگر : 8 دی نیوز دیار میرزا

سرویس : گیلان - زمان : شناسه خبر : 1070864

به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، پریسا کرمی امروز(دوشنبه،7 تیر) در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی گیلان به ریاست ارسلان زارع استاندار گیلان در سالن الغدیر استانداری با اشاره به مصوبات پیشین این انجمن از سهم نیم درصد شهرداری ها و تاکید استاندار گیلان در پرداخت این سهم به نهاد کتابخانه های عمومی استان سخن گفت و اظهارداشت: مقرر شده بود تا شهرداری های استان 30 درصد دیون جاری خود را به حساب انجمن کتابخانه های عمومی استان واریز کنند که تا امروز هیچ پرداختی از سوی شهرداری های صورت نگرفته است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان با اشاره به کتابخانه مرکزی رشت از نیازمندی این پروژه به 13 میلیارد تومان جهت تجهیز خبرداد و بیان کرد: 10 میلیارد تومان از این مبلغ را پیمانکار پروژه عهده دار شده و مابقی نیز با مساعدت رییس سازمان برنامه و بودجه کشور تخصیص می یابد.

وی اهدای کتاب از سوی دستگاه ها را دیگر مصوبه اجرایی این انجمن اعلام کرد و گفت: در مجموع 2 هزار و 600 کتاب از سوی دستگاه هایی چون فرهنگ و ارشاد اسلامی، بانک سپه، بانک صادرات، تامین اجتماعی، آب و فاضلاب و اطلاعات استان به کتابخانه های عمومی استان اهدا شده است.

کرمی با اشاره به پراکندگی کتابخانه های عمومی استان و عدم بهره مندی مناطق کم برخوردار و حاشیه نشین از این فضای فرهنگی تصریح کرد: در محله عینک رشت، بخشی از فضای مختص به شهرداری، کتابخانه مادر و کودک راه اندازی می شود که سومین کتابخانه تخصصی مادر و کورک بعد از شفت و صومعه سرا است.

وی از فعالیت 84 باب کتابخانه عمومی در استان خبرداد و اظهارداشت: شاداب سازی و نگهداری این مجموعه ها نیازمند منابع اعتباری ثابت است که می توان با فعال سازی 53 انجمن کتابخوانی استان، مجموعه ای جهت ارائه خدمات بهتر به مخاطبین ایجاد کرد.

کرمی در پایان از رتبه هجدهم گیلان در برگزاری جلسات انجمن های کتابخوانی خبرداد و خاطرنشان ساخت: سال گذشته شهرستان تالش، رشت، آستانه اشرفیه و لاهیجان در برگزاری جلسات انجمن و پیگیری مصوبات عملکرد خوبی داشته و رتبه های نخست استانی را کسب کردند.

پایان پیام/ 84

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

کتابخانه مادر و کودک

|

کتابخانه های گیلان

|

کتابخانه مرکزی رشت

|

اهدای کتاب

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
مهلت ارسال آثار به نخستین جشنواره سرود آوای کتابخانه به دلیل استقبال علاقه مندان تا پایان تیرماه 1400 تمدید شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، مهلت ارسال آثار به نخستین جشنواره سرود آوای کتابخانه به دلیل استقبال علاقه مندان تا پایان تیرماه 1400 تمدید شد.

شاعران، فرهیختگان و علاقه مندان می توانند برای شرکت در این مسابقه به سامانه مسابقات کتابخوانی نهاد به نشانی https://www.samakpl.ir مراجعه کنند.

گفتنی است، نخستین جشنواره سرود آوای کتابخانه همزمان با سالروز تاسیس نهاد با توجه به اهمیت کتابخوانی در تعالی جامعه و تاثیرگذاری زبان شعر در فرهنگ سازی و گرایش بیشتر مردم به این امر، همزمان با هفدهمین سالروز تاسیس نهاد کتابخانه های عمومی کشور برگزار شد. این جشنواره با رویکرد تاکید بر ضرورت گسترش فرهنگ کتابخوانی و جایگاه کتابخانه های عمومی و کتابداران، استفاده از سرود به عنوان تاثیرگذارترین نوع شعر در ترویج کتابخوانی و توسعه کتابخانه ها، شناسایی استعدادها و ظرفیت های فرهنگی و هنری در اعتلای جایگاه کتابخوانی، نهادینه کردن فرهنگ مشارکت عمومی در فعالیت های ادبی کتابخانه ها و ایجاد تحول فرهنگی در خدمات کتابخانه ها در دستور کار نهاد کتابخانه های عمومی قرار گرفت.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۷ سایت های دیگر : سازمان صدا و سیما پایگاه اطلاع رسانی رادیو رادیو فرهنگ

مدیر شبکه رادیویی فرهنگ از پخش برنامه های ادبی، تاریخی، هنری و موسیقی با نگاه به فرهنگ و هنر مردم، کتاب و مروری بر بازی های سنتی در ایام تابستان خبر داد.

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، حبیبی با اشاره به برنامه صبحگاهی رادیو فرهنگ گفت: برنامه صبح به وقت فرهنگ که کاری از گروه جامعه این شبکه است، هر روز ساعت 6 صبح درباره برنامه های فصل تابستان رادیو فرهنگ اطلاع رسانی می کند.
مدیر شبکه رادیویی فرهنگ افزود: برای این ایام، فصل جدید برنامه های شاخص را با رویکرد تفریحی و ایجاد فضایی شاد و با طراوت و بر پایه آگاهی بخشی طراحی کرده ایم. کتابگردی ، کتابستان ، از واژه تا صدا ، قند و فرزند ، مشاعره حریر سخن و ... عناوین برنامه هایی هستند که در تابستان با ساختاری نو، با محور مسابقه شنوندگان رادیو فرهنگ را همراهی می کنند.
وی ادامه داد: برنامه حریر سخن به تهیه کنندگی هادی موسوی نژاد و اجرای دکتر اسماعیل آذر، روزهای دوشنبه و پنج شنبه از ساعت 11:30 به مدت 30 دقیقه پخش می شود. این برنامه مشاعره رادیویی در پاسداشت زبان فارسی است که با حضور دانش آموزان و دانشجویان علاقه مند به شعر و ادبیات فارسی، با رویکرد درست خوانی و تقویت حافظه شفاهی و ادبی مخاطبان روی آنتن می رود.
حبیبی یکی از رسالت های رادیو فرهنگ را معرفی فرهنگ و آداب و رسوم اقوام ایرانی عنوان کرد و گفت: همچنین با توجه به اهمیت آشنایی مخاطبان با فرهنگ عامه و خرده فرهنگ ها و رسوم اقوام، مجله رادیویی هفت کوچه با حضور فرهنگ یاران کشور از جمله دکتر محمدجعفر قنواتی، دکتر محمد اکرامی فرد، دکتر آنی زاده و دکتر قنبری عدیوی، شنبه و دوشنبه از ساعت 9 به مدت 90 دقیقه و پنج شنبه و جمعه به مدت 150 دقیقه به سمع مخاطبان رادیو فرهنگ می رسد. این برنامه را با حضور هنرمندان و پیشکسوتان رادیو از جمله منوچهر آذری، عباس محبی، علیرضا تابان، ایزد کاویانی و حسین احمدی، با اجرای سکینه ارجمندی می شنوید.

بیست سال با نیستان و شب های موسیقی
مدیر رادیو فرهنگ برنامه نیستان ویژه شب های موسیقی را یکی دیگر از برنامه های تابستانی عنوان کرد و افزود: برنامه نیستان به تهیه کنندگی وحید رستگاری، همراهی فرنوش تدین و ندا رادمهر، مستندساز و گزارشگر، کارشناسی دکتر محمدعلی مرآتی، رضا مهدوی، کیوان ساکت و اجرای فاطمه رکنی و لیدا وحیدی تولید می شود. این برنامه را می توانید شنبه تا پنج شنبه ساعت 22 به مدت 60 دقیقه، با رویکرد حمایت از موسیقی اصیل ایرانی و معرفی هنرمندان عرصه موسیقی سنتی و نواحی ایران در سطح ایران و جهان و ارتقاء سطح آگاهی مخاطبان به اصول و مبانی موسیقی فاخر ایران از رادیو فرهنگ پیگیری کنید.

وی افزود: برنامه هفت اقلیم با تهیه کنندگی الهه بیات و رویا ولی زاده و با همراهی دکتر ایوب دهقان کار، مدیر خانه کتاب و ادبیات، حامد صلاحی، دبیر خبرگزاری ایبنا و ...، با موضوع کتاب و کتاب خوانی شنبه تا پنج شنبه ساعت 19 به مدت 90 دقیقه تقدیم شنوندگان می شود. بررسی مطبوعات کشور و هنرهای ایرانی-اسلامی، در آینه کتاب و نشریات، گفت و گو با هنرمندان و نویسندگان و مولفان آثار و مروری بر رویدادهای فرهنگی و هنری ایران و جهان از آیتم های برنامه است. سرزمین من عنوان برنامه ای از گروه تاریخ و اندیشه است که به تهیه کنندگی امیررضا راز، شنبه تا پنج شنبه ساعت 12:45 به مدت 75 دقیقه، به بازخوانی تاریخ و تمدن ایران اسلامی، بررسی مسائل تاریخی ایران با همکاری اندیشکده ها و پژوهشکده ها و دانشگاه های کشور و دانش افزایی مخاطبان نسبت به مناسبت ها و موضوعات مهم تاریخ ایران و جهان اختصاص دارد.
حبیبی در توضیح برنامه های گروه ادب و هنر رادیو فرهنگ نیز تصریح کرد: برنامه ققنوس را می توانید با کارشناسی مرتضی امیری اسفندقه، دکتر اسماعیل آذر، دکتر رضا اسماعیلی، دکتر حسن ذوالفقاری و دکتر هادی سعیدی کیاسری، از شنبه تا پنج شنبه ساعت 17 به مدت 60 دقیقه دنبال کنید. این برنامه، مجله تخصصی شعر و ادبیات فارسی است که به جریان سازی در حوزه شعر معاصر و رویدادهای ادبی، گفتمان سازی شعر و ادبیات انقلاب، پاسداشت و گسترش زبان و ادب فارسی و ... می پردازد. برنامه بوطیقا با محور نقد پایان نامه ها، نقد سینما و فیلم نامه ها، نقد جریان ها و مکتب های ادبی، نقد رمان و داستان، نقد مطبوعات و سواد رسانه، شنبه تا چهارشنبه 16:30 به مدت 30 دقیقه پخش می شود.
وی خاطرنشان کرد: پویش ملی صدای کتاب، صدای دانایی با هدف غنی سازی اوقات فراغت جوانان و نوجوانان، دانش آموزان و دانشجویان کشور با همکاری خانه کتاب و ادبیات ایران، نهاد کتابخانه های عمومی کشور و سازمان های مردم نهاد در عرصه ترویج و توسعه کتابخوانی و روستاها، عشایر در ستاد کتاب، برای دوره 3 ماهه تابستان طراحی شده است. در این پویش مخاطبان تجربیات و خاطره های شنیدنی و جذاب خود را در زمینه معرفی و مطالعه کتاب یا کتاب هایی که خوانده اند، بیان می کنند.
مدیر رادیو فرهنگ تصریح کرد: برنامه گلهای ایرانی که یکی از برنامه های شنیدنی و جذاب در حوزه موسیقی اصیل و دستگاهی ایران است، برای دوره سه ماهه تابستان در جدول پخش شبکه فرهنگ لحاظ شده که هر روز از ساعت 14:30 تا 15 پخش می شود.
علیرضا حبیبی بیان کرد: علاوه بر برنامه با کاروان شعر و موسیقی و برنامه چهار باغ ، پخش موسیقی های متنوع در فواصل برنامه ها در دستور کار شبکه رادیویی فرهنگ در فصل تابستان قرار دارد.

لینک خبر :‌ روابط عمومی صدا و سیما
گروه استان ها- استاندار گیلان گفت: برای نزدیک شدن به پیشرفت و توسعه در حوزه های مختلف باید به کتاب، کتابخانه و مطالعه توجه کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۷

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت ، ارسلان زارع صبح امروز در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی استان گیلان در رشت ضمن تسلیت سالروز شهادت شهید آیت الله بهشتی و یارانش اظهار داشت: هرگاه بخواهیم به پیشرفت و توسعه در حوزه های مختلف نزدیک تر شویم باید به کتاب، کتابخانه و مطالعه توجه کنیم.

استاندار گیلان با بیان اینکه توانمندی هر کشور در حوزه های مختلف را دانش و فناوری های آن کشور تعیین می کند خاطرنشان کرد: کسانی که اهل علم و دانش هستند نه تنها در طول حیات خود مفید واقع می شوند بلکه آثار توجه آن ها به مطالعه و علم آموزی برای نسل های آینده نیز ماندگار می شود.

زارع کسانی که اهل علم و دانش هستند را انسان های افتخار آفرین برای افراد کنارشان خواند و ابراز داشت: هر کشوری که کتاب، کتابخوانی و علم آموزی در آن بیشتر شده باشد بزهکاری، اعتیاد و ضد هنجارها در آن کمتر قابل مشاهده است.

نماینده عالی دولت در استان گیلان با اشاره به اینکه خیّران در زمینه های مختلف فرهنگیِ جامعه همیشه پیشتازی می کنند افزود: کمک خیران استان در زمینه فرهنگ کتابخوانی و کمک به کتابخانه ها در همه شهرستان های استان می تواند رواج پیدا کند.

استاندار گیلان با اشاره به ایجاد بستر مجازی برای کتابخانه های الکترونیکی تصریح کرد: کتابخانه الکترونیکی نیز با وجود اینکه جای کتابخوانی به روش سنتی را نمی گیرد اما در مواردی بسیار مفید است و باید در این عرصه موفق تر عمل کرد.

وی با بیان اینکه در جلسات سال گذشته به احداث کتابخانه برای نابینایان و افراد با شرایط خاص در کل استان اشاره شده بود گفت: کتابخانه برای نابینایان و افراد با شرایط خاص در شهر رشت وجود دارد اما در دیگر شهرستان های گیلان موجود نیست که باید احداث شود.

زارع با اشاره به سنت اهدای کتاب به کتابخانه ها ابراز داشت: در برخی از اداره ها کتابخانه های چندین ساله وجود دارد که گاهی سال ها است که کتاب های آن ها استفاده نشده است لذا اگر این سنت در جامعه رواج پیدا کند می شود از این کتاب ها کاملاً استفاده فرهنگی کرد.

نماینده عالی دولت در استان گیلان به کتابخانه مرکزی رشت که در مراحل پایان کار است اشاره کرد وگفت: این کتابخانه از جمله کتابخانه های کم نظیر در کشور است که هم از لحاظ طراحی و هم از لحاظ موقعیت جغرافیایی بی نظیر است.

فرماندار شهرستان رشت علی فتح اللهی نیز در این جلسه به مشکلات کتابخانه های استان اشاره کرد و گفت: امکانات برخی از کتابخانه ها در سطح استان ضعیف است و گاهی مشاهده می کنیم که از میز، صندلی و حتی برخی لوازم ضروری چندین سال قبل استفاده می کنند که این برای یک نهاد مهم فرهنگی بسیار ناراحت کننده است و باید رسیدگی شود.

مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان نیز در این جلسه به احداث کتابخانه های تخصصی مادر و کودک در استان گیلان اشاره کرد و افزود: راه اندازی کتابخانه های مادر و کودک با هدف ایجاد فضای مناسب، دسترسی به منابع و کتاب های مورد نیاز مادران و کودکان ایجاد شده است.

پریسا کرمی با بیان اینکه 84 باب کتابخانه در کل استان گیلان وجود دارد عنوان کرد: اگر مجموعه ای تشکیل شود تا خیّران بتوانند برای حفظ شاداب سازیِ فضای کتابخانه ها کمک های خود را برای فرهنگ مطالعه در استان ارائه کنند، شاهد عملکردهای مفیدی در زمینه رشد فرهنگی کتابخانه ها خواهیم بود.

مدیرکل راه و شهرسازی گیلان ماکان پدرام نیز در این جلسه در خصوص اتمام پروژه کتابخانه مرکزی رشت خاطرنشان کرد: تمامی کارهای ثانویه این پروژه انجام شده است و برخی از خرده کار ی ها مانده است که منوط به صادر کردن مجوز از شهرداری است تا پروژه به اتمام برسد و آماده بهره برداری می شود.

انتهای پیام/613/ ع

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۷

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در پیامی درگذشت جناب آقای فرنود فولادی کتابدار کتابخانه مرکزی امام خمینی (قدس سره) را به خانواده و همکاران وی تسلیت گفت و برای آن مرحوم طلب آمرزش و مغفرت کرد.

متن پیام تسلیت دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور به شرح زیر است:

انا لله و انا الیه راجعون

با نهایت تأسف، درگذشت جناب آقای فرنود فولادی کتابدار کتابخانه مرکزی امام خمینی (قدس سره) را به خانواده و همکاران وی تسلیت و تعزیت عرض می کنم و از خداوند تبارک و تعالی برای آن مرحوم علو درجات و رحمت واسعه و برای بازماندگان صبر و بردباری مسئلت دارم.
علیرضا مختارپور
دبیرکل

گفتنی است آن مرحوم پیش از این نیز به عنوان کارشناس روابط عمومی در اداره کل کتابخانه های عمومی استان خراسان جنوبی مشغول به فعالیت بود.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
زارع بر ضرورت راه اندازی کتابخانه های سیار در مناطق مختلف شهری تاکید کرد و ابراز امیدواری کرد که در تیرجاری شاهد افتتاح کامل و بدون نقص کتابخانه مرکزی رشت باشیم.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۷

سرویس : گیلان - زمان : شناسه خبر : 1070767

به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، ارسلان زارع امروز(دوشنبه، 7 تیر) در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی گیلان در سالن الغدیر استانداری با گرامیداشت سالروز شهادت شهید بهشتی و یاران مظلومش که در حادثه تروریستی هفتم تیر به شهادت رسیدند گفت: شهید بهشتی شخصیتی مبارز و انقلابی بود که در تدوین قانون اساسی و استقرار نظام جمهوری اسلامی ایران بسیار تاثیرگذار بود.

استاندار گیلان با اشاره به جایگاه علم و دانش به عنوان مولفه ای مهم در توسعه یافتگی کشورها افزود: توانمندی هر کشور بر اساس جایگاه علمی، دانش و فناوری های آن کشور بررسی می شود و اهل علم و دانش نقشی اثرگذار در توسعه کشورها دارند.

وی در ادامه از شاخص های اجتماعی جوامع سخن گفت و با اشاره به رابطه بین علم و ابتلا به آسیب های اجتماعی اظهارکرد: در هر جامعه ای که علم و فرهنگ کتابخوانی توسعه یافته، بزهکاری کاهش داشته و به تبع تعداد جرائم و آسیب های اجتماعی نیز کاهش می یابد.

زارع ادامه داد: کتاب نقش تاثیرگذاری در توسعه شاخص های اجتماعی جوامع دارد و باید تسهیل گر دسترسی عموم به این منبع علم و آگاهی باشیم.

وی با بیان اینکه کتاب زمینه ساز انتقال فرهنگ از یک نسل به نسل دیگر است، خواستار بهره گیری از فضاهای فیزیکی دارای استانداردهای لازم متعلق به شهرداری ها و دستگاه های اجرایی جهت احداث کتابخانه ها و قرائت خانه ها شد و بیان کرد: اگر فضای مناسب در اختیار مردم به ویژه دانش آموزان قرار گیرد، انس، الفت و علاقه مندی آنان در درازمدت منجر به افزایش سرانه مطالعه می شود.

استاندار گیلان راه اندازی کتابخانه الکترونیکی و ضرورت استفاده از فناوری در دنیای امروز را مورد اشاره قرار داد و تاکید کرد: باید از این عرصه در حوزه کتابخوانی موفق تر عمل کنیم.

وی ایجاد کتابخانه های تخصصی در شهرستان های پرجمعیت را یک ضرورت دانست و اعلام کرد: کتابخانه ویژه نابینایان یا دیگر اقشار خاص در فضای کتابخانه های عمومی همه شهرستان ها دایر شود ضمن اینکه در سال جاری باید شاهد راه اندازی کتابخانه تخصصی مادر و کودک در رشت و دو شهرستان دیگر باشیم.

زارع با تصریح اینکه اهدای کتاب توسط خیران و دستگاه های اجرایی مورد توجه باشد، بر معرفی آثار فرهیختگان به ویژه دانشمندان و اندیشمندان گیلانی تاکید کرد و یادآور شد: گیلان استانی با فرهیختگان و چهره های علمی و فرهنگی کشوری و بین المللی است که دارای اندیشه های والایی نه تنها در دوران خود بلکه همه دوران ها هستند و باید برای معرفی این آثار به نسل جدید همت کنیم.

وی در ادامه مطالبات کتابخانه های گیلان از سهم نیم درصد شهرداری ها را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه برخی شهرداری ها در پرداخت حقوق و مطالبات کارکنان خود مشکل دارند و با جذب اعتبارات، پرداخت این بدهی ها در اولویت قرار می گیرد تصریح کرد: باید با پیگیری مستمر و تسامح و تساهل مطالبات خود را پیگیری کنید.

استاندار گیلان اضافه کرد: متاسفانه در پرداخت سهم شهرداری ها به کتابخانه ها غفلت شده است که موجب بروز مشکل در روند فعالیت و تجهیز کتابخانه ها شد اما از سال 99 رشد قابل توجهی در پرداخت این بدهی ها را شاهد بودیم.

وی از مهلت 10 روزه به شهرداری ها جهت پرداخت نیم درصد خود به کتابخانه ها خبر داد و فرمانداران را موظف کرد در هماهنگی با انجمن کتابخانه ها در شهرستان ها چگونگی پرداخت این مطالبات را پیگیری کنند.

زارع با تاکید بر ترویج فرهنگ کتابخوانی در خانواده ها به ویژه کودکان از ضرورت تشکیل کتابخانه ها در مناطق حاشیه نشین جهت پیشگیری از آسیب های اجتماعی سخن گفت و بیان کرد: امروز ترویج فرهنگ مطالعه برای دانش افزایی و آگاهی خانواده ها به ویژه در حوزه کودک و مقابله با آسیب های اجتماعی یک ضرورت است.

وی همچنین خواستار راه اندازی کتابخانه های سیار در مناطق مختلف شهر رشت به همت شهرداری شد و پیشنهاد داد با تجهیز و نوسازی اتوبوس های فرسوده ناوگان حمل و نقل شهری این مهم تحقق یابد.

استاندار گیلان با تاکید بر بهره گیری از فضای مدارس دارای شرایط لازم جهت ایجاد کتابخانه اعلام کرد: طرح "کتابخانه مدرسه " طرح مطلوبی در بهره گیری از فضای مدارس جهت ترویج فرهنگ کتابخوانی در محلات است که در قالب این طرح کتابخانه مدارسی که در حوزه های شهری قرار دارند، محله محور اداره شده و در ساعت اداری به مدارس و در ساعت غیراداری به عموم مردم خدمات ارائه می دهند.

وی همچنین بهره گیری از ظرفیت خیرین در امر کتابخانه سازی و هدایت این ظرفیت به سوشزی تجهیز و نوسازی کتابخانه ها را مورد تاکید قرار داد و از شهرداری های سراسر استان خواست تا املاک غیرقابل استفاده خود را به صورت مشارکتی در اختیار نهاد کتابخانه های عمومی قرار دهند.

زارع در پایان با ابراز خرسندی از روند تجهیز کتابخانه مرکزی رشت، این کتابخانه را از جمله کتابخانه های کم نظیر به لحاظ طراحی و موقعیت دسترسی در کشور دانست و ابراز امیدواری کرد که در ماه جاری شاهد افتتاح کامل و بدون نقص این کتابخانه باشیم.

پایان پیام/ 84

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

کتابخانه های سیار

|

استانداری گیلان

|

کتابخانه مرکزی رشت

|

کتابخانه های عمومی

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
سرویس فرهنگ و هنر - با ابلاغیه ستاد ملی کرونا مبنی بر تغییر رسته خدماتی کتابخانه های عمومی، فعالیت کتابخانه های عمومی در دوران کرونا تغییر کرد.

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر برخط نیوز به نقل از فارس - با ابلاغ ستاد ملی مبارزه با کرونا و انتقال رسته کتابخانه های عمومی از گروه 3 به گروه 2، با صدور بخشنامه ای مبنای عمل و فعالیت کتابخانه های عمومی در شهرهایی با وضعیت کرونایی قرمز، زرد، نارنجی و آبی، به شرح ذیل اعلام شد:

در شهرهایی با سطح هشدار قرمز:
کتابخانه ها و سالن های مطالعه آنها تعطیل است و ارائه خدمات کتابخانه ای بصورت مجازی و غیرحضوری انجام می شود.

در شهرهایی با سطح هشدار نارنجی:
کتابخانه ها در تمامی ایام هفته بصورت حضوری خدمات کتابخانه ای ارائه می دهند. در این وضعیت سالن های مطالعه؛ فعالیت بخش های کودک و امانت کتاب به کودکان و نیز اجرای برنامه ها با 30 درصد ظرفیت، فعال خواهند بود. همچنین مراسمات و برنامه های فرهنگی کتابخانه ها و ادارات شهرستان به صورت حضوری با تعداد حداکثر 20 نفر قابل انجام است. کتابخانه های سیار به طور کامل فعالیت خواهند کرد.

در شهرهایی با سطح هشدار زرد:
کتابخانه ها در تمامی ایام هفته بصورت حضوری خدمات کتابخانه ای (امانت، نشریات و ...) ارائه می دهند. در این وضعیت سالن های مطالعه با 50 درصد ظرفیت، فعال خواهند بود. همچنین مراسمات و برنامه های فرهنگی کتابخانه ها و ادارات شهرستان به صورت حضوری با تعداد حداکثر 30 نفر قابل انجام است. فعالیت بخش های کودک و امانت کتاب به کودکان و نیز اجرای برنامه ها با 30درصد ظرفیت خواهد بود. کتابخانه های سیار به طور کامل فعالیت خواهند کرد.

در شهرهایی با سطح هشدار آبی:
با حفظ و رعایت تمامی پروتکل های بهداشتی فعالیت کتابخانه ها با حضور همه پرسنل، تمامی خدمات را ارائه می دهند.

لازم به ذکر است پیش از این به دلیل قرار گرفتن کتابخانه های عمومی در گروه 3 مشاغل در اکثر ایام سال 99 تعطیل بودند و فعالیت های خود را بصورت مجازی انجام می داند. با نظر ستاد ملی کرونا و تغییر گروه مشاغل کتابخانه های عمومی به گروه 2، از این پس خدمات کتابخانه ای بیشتری به عموم مردم ارائه خواهد شد.

منبع : خبرگزاری فارس

لینک خبر :‌ برخط نیوز
فرماندار ارومیه گفت: با گسترش کتابخوانی، عدالتخواهی در جامعه افزایش می یابد.

به گزارش برنا آذربایجان غربی، مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان غربی و هیات همراه با فرماندار ارومیه دیدار کردند.

فرماندار ارومیه در این دیدار با تاکید بر ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه، گفت: کتابخانه ها می توانند با ترویج مطالعه، در کاهش آسیب های اجتماعی تاثیرگذار باشند.

رسول مقابلی راه اندازی کتابخانه در مناطق مختلف شهر و بخصوص مناطق حاشیه نشین را ضروری دانسته و افزود: ایجاد و توسعه کتابخانه های عمومی و بهبود آمار سرانه مطالعه از شاخص های مهم توسعه فرهنگی می باشد.

وی با اشاره به نقش تسهیل دسترسی مردم به کتاب در تقویت روح امید و انگیزه در جامعه، خاطرنشان کرد: تحقق عدالت اجتماعی در مناطق محروم و حاشیه نشین، با راه اندازی کتابخانه های عمومی ممکن خواهد بود.

مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان غربی نیز در این دیدار با اشاره به وضعیت کتابخانه های ارومیه، گفت: متاسفانه جایگاه کتابخانه های عمومی در جامعه مغفول مانده و پیگیر افتتاح کتابخانه های عمومی بیشتر در مناطق مختلف شهرستان هستیم.

خبرنگار: سینا پسران افشاریان

وبگردی

فرماندار ارومیه رسول مقابلی کتابخوانی آذربایجان غربی کتابخوانه

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
بندرعباس- ایرنا- نماینده ولی فقیه در هرمزگان وامام جمعه بندرعباس گفت: هرمزگان به عنوان نمونه فعالیت های فرهنگی و اجتماعی در کشور انتخاب شده است و در نشست امروز نیز، محورهای کلی و اولویت های فرهنگی و اجتماعی استان بررسی و تصویب شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۶ سایت های دیگر : بسیج

حجت الاسلام والمسلمین عبادی زاده عصر یکشنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی استان افزود: فردا دوشنبه هفتم تیرماه نیز نشستی به صورت ویدئوکنفرانسی با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور به منظور پایش استانی سند تحول فرهنگی استان هرمزگان برگزار می شود.

امام جمعه بندرعباس یادآورشد: هم اکنون سند فرهنگی و اجتماعی استان هرمزگان نیز در حال تدوین و آماده سازی است که این سند فرهنگی نقشه راه همه دستگاه های فرهنگی استان خواهد بود.

سند توسعه فرهنگی هرمزگان مردادماه سال 98 با اعتبار مورد توافق بیش از 502 میلیارد ریال در نشست شورای فرهنگ عمومی توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و استاندار هرمزگان امضا شد.

تقویت زیرساخت های فرهنگ هرمزگان،کمک به فعالان فرهنگی و هنری ، حمایت از تولیدات هنرمندان و برگزاری جشنواره های مختلف، توسعه کتابخانه های عمومی ،بیمه هنرمندان، تقویت فعالیت های دینی، گسترش تولیدات سینمایی و حمایت از مطبوعات و رسانه ها از مهم ترین بندهای تفاهم نامه توسعه فرهنگی هرمزگان است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
ایسنا/خراسان رضوی مدیر کل زندان های خراسان رضوی گفت: در سال گذشته نسبت به سال 98، 2.13 درصد کاهش تعداد موجودی زندانی داشتیم.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۶ سایت های دیگر : 55آنلاین

سعید سرباز جانفدا امروز در نشست خبری ویژه هفته قوه قضائیه که در زندان مرکزی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: عموما جامعه ای در آن جرم شکل می گیرد که یک سری زیرساخت ها در آن دچار مشکل شده باشد؛ مثلا زمانی که معیشت مردم دچار مشکل می شود، آمار جرم و بزه نیز بالا می رود؛ بنابراین علاوه بر اقداماتی که ما برای اصلاح و تربیت مددجویان انجام می دهیم، از تمام دستگاه های متولی خواهشمندیم که به صورت جدی به این مساله بپردازند.

وی افزود: زندانیان می توانند جزو نیروهای مولد جامعه باشند و بایستی در خصوص بازگرداندن آنان به جامعه تدبیر کرد. از هزینه های پدیده شوم جرم است که نیروهای مولد و خلاق جامعه را به نیروهایی تبدیل می کند که از چرخه تولید و رشد جامعه بازمانده اند و باعث ایجاد هزینه هایی برای کل جامعه می شوند. ما معتقدیم که می شود این افراد را به جامعه بازگرداند و این موضوعی امکان پذیر است اما چنین کاری از عهده یک ارگان و سازمان به تنهایی خارج است زیرا عوامل تشکیل دهنده جرم و بزه بسیار گسترده و متنوع است.

مدیر کل زندان های خراسان رضوی با تاکید بر اینکه اتفاقات متفاوتی در طول تحمل حبس یک زندانی در زندان برای او به وقوع می پیوندد، گفت: مددجویان از روزی که وارد زندان می شوند، تحت آموزش های مختلفی شامل آموزش های فرهنگی، عقیدتی، مذهبی، قرآنی، آموزش های کلاسیک و... قرار می گیرند. ما در اینجا کلاس های نهضت سواد آموزی، کلاس های آموزش و پرورش و حتی دانشگاهی برگزار می کنیم. آموزش های مختلف در خصوص حرفه آموزی و اشتغال زندانیان وجود دارد تا آن ها بعد از آزادی بتوانند در شغلی مشغول به کار شوند و از جرم و تخلف دوری کنند.

وی با بیان اینکه عمده ترین فعالیت ها برای اصلاح و تربیت زندانیان فعالیت های فرهنگی است، گفت: زیربنای اصلاح و تربیت واقعی براساس فعالیت هایی است که در سطح زندان های استان نیز انجام می شود. 14 هزار 380 نفر از زندانیان در گروه های تئاتر زندان فعالیت هنری دارند و در مسابقات کشوری نیز شرکت می کنند. در زندان کلاس های گسترده قرآنی در حوزه روخوانی، روانخوانی و تجوید قرآن برگزار می شود. در سال گذشته 14 هزار و 910 نفر تحت آموزش های قرآنی قرار گرفتند. 1472 نفر کلاس های حفظ قرآن شرکت می کنند. به برکت فعالیت های فرهنگی هم اکنون در سطح زندان های استان 60 نفر حافظ کل قرآن کریم هستند.

جانفدا افزود: 277 نفر در کلاس های نهضت سواد آموزی و 177 نفر نیز در کلاس های آموزش های کلاسیک یعنی آموزش و پرورش در حال طی دوران تحصیلی خود هستند. 15 هزار و 356 نفر در کلاس های آموزشی، مذهبی و عقیدتی شرکت می کنند. مجموعا 13 مرکز نگهداری در سطح استان وجود دارد و به تعداد این مراکز در آن کتابخانه وجود دارد که این کتابخانه ها تحت پوشش نهاد کتابخانه های عمومی کشور است. با استفاده از همین کتابخانه ها در سال گذشته 47 مورد مسابقات کتابخوانی برگزار کردیم و 7346 نفر از زندانی ها در این مسابقات شرکت کردند. درمجموع 11 هزار و 146 نفر از زندانیان عضو این کتابخانه ها هستند و به صورت مرتب از آن استفاده می کنند. ما از تمام ابزار تشویقی جهت ارتقای فرهنگی و سواد اجتماعی مددجویان و تشویق آنان به مطالعه کتاب استفاده می کنیم.

وی با بیان اینکه اتفاقات مذهبی خوبی نیز در زندان افتاده، گفت: هیات مذهبی و عزاداری تحت عنوان محبان اهل بیت(ع) در زندان ها راه اندازی شده که 3270 نفر از زندانیان عضو این هیات هستند و به صورت هفتگی اجرای برنامه دارند. 36 مورد روایتگری دفاع مقدس در زندان های ما اتفاق افتاده و راویان دفاع مقدس در زندان حضور پیدا کرده اند و زندانیان تحت تاثیر این روایتگری ها با فرهنگ بسیجی و دفاع مقدس آشنا و علاقه مند شده اند. این یکی از عواملی است که در اصلاح و تربیت زندانیان تاثیر بسزایی داشته است. علاوه بر این از آبان ماه سال گذشته در زندان های استان برنامه ای تحت عنوان روضه هشتم برگزار می شود، یعنی هشتم هر ماه قمری در سطح زندان های استان مراسم روضه خوانی برگزار می شود و تا الان 92 جلسه برگزار شده است.

مدیر کل زندان های خراسان رضوی با تاکید بر اینکه حرفه آموزی و اشتغال زندانیان بسیار مهم است، گفت: تعدادی از محکومین در زندان و مراکز اشتغالی خارج از زندان مشغول به کار هستند و به لحاظ اجتماعی جامعه پذیر می شوند. وقت کاری روزانه آن ها به صورتی تنظیم می شود که به کار کردن از صبح تا ساعت معینی عادت کنند و بعد از آزادی نیز این اشتغال ادامه پیدا خواهد کرد. این کار باعث شده که با یک درآمد حداقلی معیشت خود و خانواده شان را تامین کنند و حرفه و شغلی را نیز بیاموزند.

وی افزود: به عنوان مثال در دو شهرک صنعتی چناران و مشهد در هر کدام حدود 200 نفر از مددجویان مشغول به کارهستند. آن ها در همان مکان محل خواب نیز دارند و تحت نظارت ما اسکان می کنند و در نتیجه نیازی به رفت و آمد زندانیان نیست. گاهی فرد زندانی محکومیت خود را که می گذراند، همانجا استخدام و مشغول به کار می شود. برخی از این افراد ازدواج می کنند و تشکیل خانواده می دهند و این یعنی کاهش جرم و جنایت.

جانفدا خاطرنشان کرد: ما همت و عزم مان را به صورت جدی گذاشته ایم تا اینکه فرد به فرد و چهره به چهره روی مددجویان کار کنیم و از این مطمئن شویم که پس از آزادی دیگر به سراغ جرم و جنایت نخواهند رفت. زندانیان در دوره های روانشناسی، مددکاری و روان درمانی شرکت می کنند و دوره هایی مهارت های اساسی زندگی را در داخل زندان ها می گذرانند و چگونگی برخورد با مشکل، نحوه تعامل و برخورد با خانواده را یاد می گیرند. تمامی سعی ما بر این است که در جهت توانمندسازی این افراد حرکت کنیم.

وی با با بیان اینکه در حوزه بهداشت و درمان تلاش بر این است که بهداشت و سلامت زندانیان حفظ شود، گفت: ما سال کرونایی را پشت سرگذاشتیم با آن شدت و حجم عظیم کرونا در تمامی ارکان جامعه. اما در زندان ها مشکل خاصی ملاحظه نشد. علت این بود که تمام نیروهای مجموعه زندان ها خالصانه و جهادگونه، بدون ترس از بیماری، جان برکف پای کار ایستاده بودند تا زندانیان آسیبی نبینند، بنابراین در مجموعه زندان ها از بابت کرونا مشکل خاصی نداشتیم.

فوت 9 زندانی بر اثر کرونا در خراسان رضوی

مدیر کل زندان های خراسان رضوی افزود: در سال گذشته حدود 9 نفر از زندانی ها به علت ابتلا به کرونا فوت کردند اما زندانیان داخل زندان نبودند و جزو زندانیان جدیدالورود و عودت از مرخصی بودند. زندانیان جدید الورود یا زندانیانی که از مرخصی بازمی گردند در بدو ورود شناسایی می شوند که مبتلا به کرونا هستند یا خیر. آنها یا به مرخصی و قرنطینه خانگی فرستاده می شوند تا تحت درمان قرار بگیرند و یا تحت نظارت ما در بیمارستان بستری می شوند. زندانیانی که فوت شدند جزو زندانیان ورودی بودند. ما دو شهید گمنام از همکاران بهداشت و درمان داشتیم تا سلامت زندانیان در داخل زندان حفظ شود. هم اکنون نیز واکسیناسیون زندانیان بالای 60 سال خاتمه یافته است و همه همکاران بهداشت و درمان زندان ها نیز واکسینه شده اند و با پروتکل ستاد ملی کرونا واکسیناسیون ادامه می یابد.

کاهش 11 درصدی ورود زندانی به زندان ها

وی با بیان اینکه در سال 1399 نسبت به سال 1398، 2.13 درصد کاهش تعداد موجودی زندانی داشتیم، گفت: موجودی و تعداد زندانیان کاهش یافته است. در خصوص ورودی زندانیان علی رغم نابه سامانی معیشت مردم نسبت به سال 1398، 11.5 درصد کاهش داشته ایم. بحث پیشگیری که در سطح قوه قضاییه بر آن تاکید می شود دارد به مرور آثار خود را نشان می دهد و باعث کاهش ورودی های ما می شود. علاوه برا این آمار نشان دهنده اثر بخشی اقدامات اصلاحی و تربیتی است که باعث شده یک مقداری وردی های ما در سال 1399 نسبت به سال قبل کاهش یابد.

جانفدا افزود: در سال گذشته تعداد 2588 مورد بازدید قضات از مجموعه زندان را داشتیم. قضات محترم علاوه براینکه در محاکم و دادگستری و دادسرا نسبت پیگیری امور و مقابله با پدیده جرم و بزه فعالیت می کنند، بعد از صدور و قطعی شدن حکم و معرفی فرد به زندان، در راستای اقدامات اصلاحی و تربیتی فرد را رها نمی کنند و با دعوت ما در زندان حضور می یابند و وضعیت موجود قضایی را مجددا مورد بررسی قرار می دهند.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته طرح پایش در خراسان در غالب غربالگری به صورت آزمایشی اجرا شد و نهایتا به صورت یک طرح ملی به عنوان پایش زندانیان در سراسر کشور عملی شد. در این طرح قضات نقش اساسی داشتند و باحضور در زندان، پرونده ها و وضعیت قضائی مددجویان را مجددا مورد ارزیابی قرار دادند تا اگر اشتباه قضایی صورت گرفته است اصلاح شود یا اگر آثار و علائم اصلاح و تربیت در زندانی ملاحظه شد، تخفیفات قانونی و ارفاقات قضایی برای آنها انجام شود. در طرح پایش سال 1399جمعا 9185 کاربرگ برای 7409 زندانی تکمیل شد. این کاربرگ ها در 7 گروه بود که وضعیت قضایی زندانیان را به مرجع قضایی در 7 بخش مختلف اعلام می کرد. حدود 2832 مورد از این کاربرگ ها مورد موافقت مراجع قضایی قرار گرفت و منجر شد که در سال گذشته 1029 مورد آزادی زندانیان فقط از طریق همین پایش داشته باشیم و 376 مورد تخفیف مجازات نیز داشته ایم. در نتیجه بازدید قضات و حضور آنها در زندان ها از درجه اهمیت بالایی برخوردار است و انتظار ما از مراجع قضایی این است که به بازدیدهای خود همچنان ادامه دهند و وضعیت مددجویان را مورد ملاحظه قرار دهند.

مدیر کل زندان های خراسان رضوی با بیان اینکه راه اندازی دادرسی الکترونیکی یکی از اتفاقات خوب سال گذشته بود، گفت: دادرسی الکترونیکی یعنی اینکه دیگر زندانی به مراجع قضایی یا انتظامی اعزام نمی شود و رسیدگی به پرونده و حتی جلسات دادگاه نیز به صورت الکترونیک و از راه دور انجام می شود. در سال 1399 حدود 6251 دادرسی الکترونیکی داشتیم. از مجموع اعزام و بدرقه هایی که هرروزه در سطح زندان ها انجام می شود، یازده و هفت دهم درصد آن را توانستیم به صورت الکترونیک برگزاری کنیم.

وی افزود: دادرسی الکترونیکی محاسن بسیاری دارد، از جمله اینکه در شرایط ونایی دیگر زندانی از زندان خارج نمی شود. زمانی که زندانی را اعزام می کنیم در هنگام بازگشت به زندان مجددا ناچاریم این افراد را دو هفته قرنطینه کنیم و این جزء الزامات ورود افراد به بندها است.

جانفدا با اشاره به اینکه دادرسی الکترونیک ما را در کاهش میزان بیماری کرونا و کاهش میزان اعزام کمک می کند، گفت: بعد از اتمام سال 1399 تقریبا تمامی کیوسک ها مراجع قضایی، دادگاه ها و محاکم به میزان مورد قبول تکمیل شده بود. در سه ماهه نخست امسال به 5387 مورد دادرسی الکترونیک رسیدیم و از مجموع اعزام و بدرقه ها 42.8 درصد آن به صورت الکترونیکی برگزار شده است و همچنان این رقم در حال رشد است.

وی درخصوص پابندهای الکترونیکی و حبس در منزل، گفت: این کار از سنوات گذشته آغاز شده و در سند راهبردی قوه و سند تحول قوه نیز به آن تاکید شده بود. تعداد زیادی از زندانیان که دارای جرائم موثر و خطرناک نیستند، می توانند دوره حبس خود را در منزل بگذرانند.

کنترل 138 زندانی از طریق پابند الکترونیکی

مدیر کل زندان های خراسان رضوی افزود: ما نیز هماهنگ با سایر استان های کشور علاوه بر تقویت این موضوع، مرکز پیشرفته کنترل و نظارت الکترونیکی را در مرکز استان راه اندازی کردیم. تمامی پابندهای به کارگیری شده در استان، در این مرکز به صورت الکترونیکی نظارت می شود. در سال جاری و سه ماهه نخست سال مجموعا 170 مورد استفاده از پابند انجام گرفته که تعدادی از آنها آزاد شدند و در حال حاضر تعداد 138 نفر از زندانی ها در سطح استان تحت نظارت الکترونیکی قرار دارند.

وی با بیان امیدواری در خصوص ادامه یافتن این رویه قضایی، گفت: در آینده درصد خیلی بیشتری از افراد می توانند در منزل دوران حبس را بگذرانند و در آن شعاعی که مرجع قضایی تعیین می کند حتی می توانند به کسب و کار و اشتغال نیز بپردازند و به خانواده خود نیز رسیدگی کنند و درعین حال از محیط جرم نیز دور باشند. این کار جزو تاسیسات نوین قضایی است که امیدواریم توسعه یابد.

جانفدا با بیان اینکه در سال گذشته از طریق ستاد دیه تعدادی از زندانیان جرائم غیر عمد آزاد شدند، گفت: 750نفر زندانیان جرایم غیر عمد یعنی بدهکاران مالی که از این افراد 36 مورد زن و مابقی مرد بودند در سال گذشته آزاد شدند. مجموع بدهی این 750 نفر بالغ بر 100 میلیارد تومان می شد که با کمک ستاد دیه آزاد شدند. این بدان معنی نیست که تمام مبلغ بدهی را ستاد دیه پرداخت کرده است. از طریق مذاکره گروه های مددکاری در ستاد دیه با شاکیان، بخشی از بدهکاری اخذ رضایت شده و بخشی مربوط به قبول اعسار از طریق محاکم است که ستاد دیه آن را پیگیری می کند و بخش دیگر آن در قالب تسهیلات ارزان قیمت بانکی است که از مجموع تسهیلات بانکی سهمی را ستاد دیه کشور دارد و از آنجا برای بدهکارانی که تصادف کردند و محکوم به دیه شدند، بدهکاری پرداخت می شود. بخش دیگر از صندوق خسارات های بدنی و بخشی نیز از طریق خیرین که به ستاد دیه کمک می کنند تامین شده است.

وی با تاکید بر اینکه نذر هشتم یکی از ابتکارات خوبی بود که در سال گذشته انجام شد، گفت: اینجا خراسان است و سلطان دارد و ما اگر خود را کارگزاران حضرت بدانیم بایستی همه ارکان فعالیت مان تحت تاثیر این نگرش باشد. حتی زندان ها و زندان بانی ما در خراسان بایستی خاص باشد. ما معتقدیم که اگر نسیم هدایت رضوی به داخل زندان ها بوزد، اصلاح و تربیت واقعی اتفاق می افتد.

مدیر کل زندان های خراسان رضوی افزود: در نذر هشتم با استفاده از پتانسیل و ظرفیت های مردمی که امور مساجد برای آن پیشگام شد، از طریق خیرین نمازگزار و مومنین مساجد هشتم هر ماه به نیت امام هشتم، هشت زندانی آزاد شوند.

وی خاطرنشان کرد: ما به این نتیجه رسیدیم که بایستی با زندانیان چهره به چهره و به صورت استاد شاگردی کار شود تا در مسیر هدایت قرار بگیرند، درحالی که امکانات ما محدود است. در این خصوص حوزه علمیه خراسان رضوی به صورت رایگان طلاب را به ما معرفی کردند تا به داخل زندان بیایند و کار تبلیغی انجام دهند. در نهایت طلاب با طرحی تحت عنوان طرح معراج وارد زندان شدند که آثار و برکات خوبی نیز داشته است. این طلاب خدمات آموزشی و مشاوره ای می دهند و حتی خود آنها از طریق کمک خیرین تا الان 60 نفر از مددجویان را آزاد کرده اند.

فرسودگی زندان ها

جانفدا درخصوص وضعیت عمرانی زندان ها گفت: عموم زندان های ما فرسودگی دارند و با میانگین عمر بالای 40 سال، ساختار فیزیکی آن با اهداف تربیتی و اصلاحی ما هیچگونه تناسبی ندارد. فضای ورزشی، تفریحی، کارگاهی و اشتغال مدنظر ما در فضای فرسوده زندان های موجود محقق نمی شود. با این رویکرد و به استناد قانون بایستی زندان ها را از مراکز شهری به خارج از شهرها انتقال دهیم وهمینطور فضا و مکان های مورد نیاز با تعاریف جدید در نظام اسلامی مطابقت کند. ما درحال حاضر 11 پروژه احداث زندان و بازداشتگاه داریم که از این تعداد 4 پروژه احداث بازداشتگاه و مابقی پروژه های احداث زندان است. در سال جاری به انتقال زندان نیشابور و زندان مشهد امیدواریم، هرچند که در پیدا کردن زمین مناسب برای انتقال زندان مشهد مشکل داریم.

وی با بیان اینکه سامانه ای جهت حمایت از خانواده های زندانیان راه اندازی شده است، گفت: آن گروه از خانواده های زندانیان که ناتوان هستند می توانند در این سامانه ثبت نام کنند و مورد حمایت و تحت پوشش قرار بگیرند. در دهه کرامت 112 مورد از خانواده های زندانیان سرکشی کردیم.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
امیرعلی موسوی
علاقه شدید به حوزه فرهنگ و رسانه و با امید بسط و گسترش مقوله های فرهنگی، به این سو از کنش های اجتماعی سوق یافتم.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۶

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی “ خبر خوی “: به مناسبت اخذ سومین مجوز نشریه سراسری تحت عنوان فصل نامه “ زریاب ” توسط حامد کاظم زاده خویی گفت و شنودی با وی و چگونگی ورود به وادی فرهنگ و رسانه داشتیم. همچنین در این گفتگو به بررسی دلایل موفقیت و یا عدم موفقیت و تاثیرگذاری مطلوب رسانه ها (علی الخصوص رسانه های مجوزدار) در سطح جامعه داشتیم که امیدواریم خوانش این مطالب به مذاق علاقمندان خوش آید.

خبرخوی) در آغاز سخن ضمن عرض سلام و تبریکِ اخذ مجوز فصلنامه سراسری زریاب حضور جنابعالی، علاقمندم بدانم؛ آیا علاقمندی و شیفتگی به حوزه فرهنگ و رسانه باعث شد سومین مجوز نشریه را اخذ کنید؟

حامد کاظم زاده خوئی) بنده هم عرض سلام و ادب دارم حضور شما جناب آقای موسوی و همه ی مخاطبان فرهیخته ی “ خبر خوی “ . اما در پاسخ به سوالتان اجازه دهید اینگونه بگویم؛ علاقه ام به حوزه رسانه و خبر به زمان دانشجویی برمی گردد. فعالیت خود را بیش از 20 سال پیش و در سال 1378 برای اولین بار در زمان دانشجویی با فعالیت خبری برای خبرگزاری ایسنا با تمام کمبودهای موجود در آن زمان شروع کردم. در سال 79 هم پس از حدود تنها یکسال فعالیت خبری، از سوی خبرگزاری ایسنا، به عنوان خبرنگار افتخاری موفق به دریافت لوح تقدیر در سطح کشوری شدم.

خبرخوی) از “ ندای قلم ” بگویید؛ چطور شد برای اولین بار تصمیم به اخذ مجوز نشریه از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شدید؟

حامد کاظم زاده خوئی) پس از حدود 15 سال سابقه خبری و رسانه ای و همچنین باتوجه به علاقمندی دیرینه ام به این حوزه، تحصیلاتم را نیز در حول این مقوله دنبال کردم بطوری که در سال 1394 فارغ التحصیل رشته ی علوم ارتباطات اجتماعی در مقطع کارشناسی ارشد از دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات شدم. باتوجه به برنامه های مترقی که جهت تعالی فرهنگی اجتماعی در ذهن داشتم، یکی از راه های اصلی تحقق برنامه هایم را در استقلال رسانه ای یافتم. لذا برآن شدم با درخواست مجوز نشریه از هیات نظارت بر مطبوعات کشور، نهایتا در تاریخ 1395/02/27 با شماره ثبت 77627 موفق به اخذ مجوز انتشار ماهنامه سراسری ندای قلم در حوزه های فرهنگی و اجتماعی بصورت چهار زبانه ” فارسی، آذری، ترکی استانبولی، انگلیسی” شدم. که هم اکنون 27 شماره از این نشریه در حوزه علوم انسانی منتشر شده است.

خبرخوی) دروازه سنگی دومین مجوزی است که برای اخذ مجوز آن اقدام نمودید، از اهداف و دلایل راه اندازی پایگاه خبری “ دروازه سنگی ” برای مخاطبان عزیز بگویید.

حامد کاظم زاده خوئی) همانطور که گفته شد؛ “ندای قلم” ماهنامه چاپی در قطع مجله ای بود. اما باتوجه به اینکه فعالیت خبری در حوزه های مختلف نیز جزو علاقمندی و کار رسانه ای من بود، از طرفی بستر اینترنت و حوزه سایبری برای فعالیت های خبری نسبت به سایر بخش ها، هم فضای گسترده تری دارد و هم سرعت انتشار خبر بسیار سریعتر انجام می گیرد. البته مزایا و معایب دیگری را نیز در این ارتباط می توان شُمرد که خارج از حوصله مخاطبان شما خواهد بود.

لذا با درخواست اینجانب، پایگاه خبری ” دروازه سنگی” در راستای ایفای نقش در حوزه خبر و اطلاع رسانیِ برخط در تاریخ 1396/11/16 به شماره ثبت 80960 از سوی معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز انتشار گرفت.

خبرخوی) فصل نامه سراسری زریاب که اخیرا مجوز انتشار گرفته اید، چه هدف و برنامه هایی را در این خصوص دنبال میکنید؟

حامد کاظم زاده خوئی) در فصل نامه سراسری زریاب که در تاریخ 1400/04/01 به شماره ثبت 88232 مجوز انتشار گرفته، تلاش بر این است که یک نشریه کاملا تخصصی و عموما در حوزه علوم انسانی کار شود و در صدد هستیم مجوز علمی پژوهشی را نیز برای این نشریه از وزارت علوم اخذ نماییم. البته برنامه های بسیار فاخر و ارزشمندی برای توسعه ی فرهنگی و علوم انسانی درنظر گرفته شده است که همگی در راستای تولید علم به همت هیات تحریریه “در سطح هیات علمی” و همکاری اساتید و نخبگان دانشگاهی به امید خداوند عملیاتی خواهند شد.

خبر خوی) توفیقاتتان از ندای قلم تا زریاب، یا بعبارتی از سال 1395 که اولین مجوز نشریه را مستقلا دریافت نموده اید تا به حال، به چه موفقیت هایی در حوزه رسانه ای و فرهنگی دست یافته اید؟

حامد کاظم زاده خوئی) اولا خدمت به توسعه فرهنگی در جامعه به نظرم بهترین توفیقی است که لطف خداوند شامل حالم شده تا در این عرصه خطیر فعالیت نمایم. اما در این بین از عملکرد ماهنامه ندای قلم به مدیرمسئولی و صاحب امتیازی بنده تقدیرهایی صورت گرفته است. ازجمله در سیزدهمین جشنواره رسانه و کتاب در سطح کشور از ماهنامه ندای قلم بصورت اختصاصی تقدیر شد. همچنین در جشنواره کرونا و راویان سلامت، به تعداد 6 اثر برای این جشنواره ارسال شده که همگی شایسته تقدیر و حائز دریافت جایزه شناخته شده است.

عضویت در هیات مدیره خانه مطبوعات استان آذربایجان غربی و انجمن صنفی مدیران رسانه، برگزاری کارگاههای آموزشی حوزه رسانه، نشست های کتابخوان با کمک اداره کتابخانه های عمومی، جشنواره ملی داستان نویسی سماع قلم، مشاوره فرهنگی و رسانه ای شرکت آب و فاضلاب خوی و... از دیگر فعالیتهای جنبی فرهنگی در این حوزه بود.

خبرخوی) بسیار عالی، به نظر می رسد باتوجه به مطالبی که گفته شد، از فعالیت در این عرصه رضایت کامل دارید. به چند درصد از اهداف و یا آرزوهایی که در این حوزه برای خود ترسیم کرده اید، رسیده اید؟

حامد کاظم زاده خوئی) میشود گفت همچنان در ابتدای کار هستیم. تلاش می کنیم پله های ترقی را بیش از پیش طی کنیم. همچنین شهر فرهنگی و تاریخی خوی را نیز با کمک همین رسانه هایی که در در دست داریم به سطح واقعی خودش برسانیم

خبرخوی) باتوجه به اینکه سالهاست در این حوزه فعالیت حرفه ای دارید، چه مشکلاتی را پیش روی رسانه ها و مطبوعات شهرستان خوی می بینید؟

حامد کاظم زاده خوئی) به نظر می رسد که رسانه های محلی، کارکرد مطالبه گری مطلوبی ندارند و یا مطالبه گری هایشان چندان دیده نمی شود، در حالی که یک رسانه محلی شهر می تواند نهاد قدرت محلی را ویرایش کند، چراکه پل ارتباطی بین نهاد قدرت و نهاد جامعه است. اما رسانه های محلی در این رابطه با چالش مواجه هستند و باید راهکارهایی ارائه شود که رسانه های شهر بیش از پیش موثر واقع شوند و در جایگاه واقعی خود قرار بگیرند.

به نظر می رسد رسانه های محلی خوی هم به لحاظ سخت افزاری و همچنین نرم افزاری در جایگاه شایسته خود قرار نداشته و علی رغم پتانسیل های خوی که تاثیرات فرا استانی و گاه حتی فراملی دارد، این نقش را نمی توانند به درستی ایفا کنند.

خبرخوی) به نظرتان خبرنگاران، مطبوعات و رسانه های فعال در شهرستان خوی آن تاثیرگذاری و نقش مطلوب را برای جامعه ایفا کرده اند یا خیر؟ و دلایل احتمالی عدم موفقیت رسانه ها؟

حامد کاظم زاده خوئی) معتقدم، نگاه سیاست گزاران به حوزه ارتباطات، نگاهی ویترینی و تشریفاتی است.

نگاه ویترینی و تشریفاتی یعنی اینکه از رسانه ها انتظار داریم که فقط خبرهای مثبت را برجسته کنند، در حالی که در روزنامه نگاری توسعه، اخبار منفی و مثبت توامان مطرح شده و غالبا نگاهی تحلیلی و رویدادمحور بر آن حاکم است، نه فردمحور. حال اینکه در استان و کشور، پدیده ها، اشخاص و اتفاقات تعریف شده و غالبا خبرهای شخص محور مطرح است.

معتقدم، رسانه هرگز به تنهایی نمی تواند عامل توسعه باشد و تا زمانی که در جامعه ظرفیت، زیرساخت و امکانات لازم مهیا نباشد، رسانه به تنهایی توان توسعه بخشی نخواهد داشت.

خبرخوی) اگر یک آسیب شناسی از مشکلات پیش روی اهالی رسانه و مطبوعات در شهرستان خوی داشته باشیم، به لحاظ اولویت، مهمترین عوامل و مشکلات پیش روی خبرنگاران، مطبوعات و رسانه ها در این شهرستان چیست؟

حامد کاظم زاده خوئی) متاسفانه رسانه های خوی از لحاظ اقتصاد رسانه در مضیقه قرار داشته و رویکرد محلی محور نیز ندارند، در حالی که رسانه های محلی دارای ویژگی های خاص خود بوده و باید رویکرد محلی محور داشته باشند؛ چیزی که در رسانه های محلی نمی بینیم. این موضوع به ویژه در حوزه مطبوعات و رسانه های چاپی بیشتر نمود داشته و این رسانه ها همان رویکرد روزنامه ها و شبکه های سراسری را ایفا کرده و الگوبرداری می کنند. رسانه های محلی، از وظیفه و کارکرد اصلی رسانه های محلی دور شده اند، در حالی که به علت اشرافیت به موضوعات و دسترسی راحت تر به متولیان و کارشناسان امر، می توانند ورود بهتری به موضوعات محلی داشته باشند.

امروز در بحث تولیدات رسانه ای، با وضعیت نابهنجاری مواجه هستیم و متاسفانه 90 درصد تولیدات رسانه ای خبرهای بولتنی و روابط عمومی است؛ طبعا تاثیرگذاری چنین رسانه ای در فرآیند توسعه پایین بوده و از نظر جلب افکار عمومی در فرآیند توسعه نیز آنچنان که باید اثرگذاری نخواهد داشت.

خبرخوی) و مطلب پایانیِ شما...

حامد کاظم زاده خوئی) ممنونم از اینکه حوصله به خرج داده و صحبتهای بنده را شنیدید. امیدوارم شهرمان خوی به جایگاه اصلی و واقعی خود در سطح کشور برسد.

انتهای متن/

لینک خبر :‌ خبر خوی
مدیرکل زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی خراسان رضوی گفت: با بررسی صورت گرفته بر روی پرونده مددجویان استان، با زمینه آزادی 2 هزار و 832 زندانی و تخفیف مجازات 376 نفر دیگر موافقت شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۶ سایت های دیگر : مشهد فوری برخط نیوز

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، سعید سرباز جانفدا امروز در نشست خبری به مناسبت هفته قوه قضائیه اظهار کرد: سال گذشته 9 زندانی در اثر ابتلا به کرونا فوت شدند که البته این تعداد قبل از ورود به زندان به هنگام اتمام مرخصی و بازگشت به زندان مبتلا شده بودند که در محل قرنطینه زندان، مراکز درمانی و یا منازل خود به عنوان مرخصی دوران کرونا فوت کردند.

مدیرکل زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی خراسان رضوی افزود: در سال 99 ارائه خدمات بهداشتی برای جلوگیری از شیوع کرونا در زندان ها در دستور کار قرار گرفت و در خصوص کرونا در زندان های استان مشکل خاصی پیش نیامد.

وی اضافه کرد: اقدامات سختگیرانه زندان در پایش ورود محکومان به زندان از نظر ابتلا به کرونا بسیار مهم و اثربخش بوده و متأسفانه در اجرای این روند موفق یک پزشک و پرستار در زندان های استان به عنوان شهید سلامت جان خود را از دست دادند.

جانفدا خاطرنشان کرد: واکسیناسیون همه زندانیان بالای 60 سال استان خاتمه پیدا کرده و همکاران بهداشت و درمان استان نیز در برابر ویروس کرونا واکسینه شده اند.

کاهش میزان ورودی به زندان های خراسان رضوی

مدیرکل زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی خراسان رضوی با بیان اینکه در سال 99 میزان ورودی به زندان های استان در مقایسه با سال پیش از آن 11.5 درصد کاهش یافت، بیان کرد: تعداد ثابت زندانی در زندان های استان در سال 99 نسبت به سال قبل از آن 2.1 درصد کاهش داشته است.

وی ادامه داد: با وجود بد شدن اوضاع اقتصادی در کشور در سال 99 نسبت به قبل از آن، با کاهش ورود محکومان به زندان های استان مواجه بودیم که علت آن انجام اقدامات اصلاحی در قوه قضائیه و محاکم قضایی و همچنین اثربخشی اقدامات تربیتی و اصلاحی در زندان ها بوده است.

جانفدا گفت: علاوه بر مسؤولیت نگهداری زندانی ها و اقدامات امنیتی معتقدیم زندانی ها جزو نیروهای جامعه هستند و باید برای اصلاح آن ها تدبیر کرد تا این اقشار به جامعه بازگردند و به نیروهای مولد تبدیل شوند.

مدیرکل زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی خراسان رضوی افزود: وقتی معیشت مردم دچار مشکل شود اقدام به جرم و بزه نیز بیشتر می شود، بنابراین باید همه دستگاه های متولی به ما در فرایند اصلاح و تربیت واقعی زندانیان کمک کنند.

وی ادامه داد: در راستای اقدامات اصلاحی در قوه قضاییه سال گذشته بیش از 2 هزار و 500 بازدید توسط قضات از زندان های خراسان رضوی انجام شده است.

جانفدا گفت: طرح پایش زندانیان سال گذشته در خراسان رضوی به صورت آزمایشی انجام شد و در این راستا پرونده بیش از هفت هزار نفر از مددجویان استان در قالب 9 هزار و 150 کاربرگ دوباره مورد بررسی قرار گرفت تا اگر لازم باشد اقدامات قضایی برای آنان صادر شود.

مدیرکل زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی خراسان رضوی ادامه داد: از مجموع کاربرگ های ارسال شده با 2 هزار و 800 کاربرگ موافقت شد که با بررسی صورت گرفته زمینه آزادی 2 هزار و 832 زندانی و تخفیف مجازات 376 نفر دیگر موافقت شد.

وی از راه اندازی دادرسی الکترونیک از نیمه دوم سال 99 در زندان های خراسان رضوی خبر داد و گفت: طی این مدت 6 هزار و 251 مورد دادرسی الکترونیک انجام شد.

جانفدا افزود: در سه ماهه نخست سال جاری بیش از پنج هزار دادرسی الکترونیک در استان انجام شد که طی این مدت 41 درصد از اعزام و بدرقه محکومان را شامل شده است.

مدیرکل زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی خراسان رضوی با اشاره به استفاده از پابندهای الکترونیک و گذراندن حبس محکومان استان در منزل عنوان کرد: 170 زندانی در سال گذشته با استفاده از پابندهای الکترونیک از طریق یک مرکز کنترل و نظارت پیشرفته دوران محکومیت خود را در منزل سپری کردند.

وی افزود: در حال حاضر نیز 138 نفر با پابند الکترونیک تحت نظارت مرکز نظارت الکترونیک قرار دارند و پیگیر افزایش شعاع فعالیت این محکومان برای حضور آن ها در مراکز کسب و کارشان هستیم.

آزادی 750 زندانی جرایم غیرعمد توسط ستاد دیه خراسان رضوی

جانفدا متذکر شد: 22 درصد از مددجویان در زندان ها و یا مراکز اشتغال زندانیان در استان سال گذشته مشغول به کار بودند که در سال جاری نیز این رقم به 49 درصد افزایش یافت.

مدیرکل زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی خراسان رضوی اضافه کرد: هم اکنون در 2 کارگاه در شهرک های صنعتی مشهد و چناران در مجموع 400 مددجو با دریافت حقوق مشغول به کار هستند و نکته قابل توجه اینکه فعالیت مددجویان در این مراکز حرفه آموزی و اشتغال زمینه اشتغال پایدار آن ها پس از آزادی را فراهم می کند.

وی به آزادی 750 زندانی جرایم غیرعمد توسط ستاد دیه خراسان رضوی طی سال گذشته اشاره کرد و ادامه داد: مجموع بدهی این محکومان حدود 100 میلیارد تومان بود که سال گذشته از طریق کمکهای مردمی به ستاد دیه استان، پرداخت وام بانکی و تسهیلات، صندوق تأمین خسارات بدنی، بخشش شاکیان و دیگر موارد، دیون آن ها به طلبکاران پرداخت و تأمین شده است.

60 نفر در زندان های خراسان رضوی حافظان کل قرآن کریم هستند

جانفدا به برگزاری دوره های فرهنگی و جلسات حفظ و قرائت قرآن در زندان های استان اشاره و بیان کرد: هم اکنون حدود هزار و 500 نفر از زندانیان خراسان رضوی حافظ چند جزء قرآن شده اند و شمار حافظان کل قرآن کریم در زندان های استان 60 نفر است.

مدیرکل زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: 270 نفر از زندانیان استان در کلاس های نهضت سوادآموزی و 177 نفر نیز درکلاس های آموزش و پرورش حضور دارند.

وی افزود: در 13 زندان و مرکز نگهداری مددجویان خراسان رضوی 13 کتابخانه زیر پوشش نهاد کتابخانه های عمومی کشور با بیش از 11 هزار عضو فعالیت دارند.

جانفدا اظهار کرد: بیشتر زندان های استان تا 40 سال قدمت داشته و فرسودگی بالایی دارند و در این وضعیت امکان تأمین فضای فرهنگی، حرفه آموزی و تربیتی کافی برای ما وجود ندارد.

مدیرکل زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی خراسان رضوی با اشاره به قانون انتقال زندان ها به خارج از شهرها بیان کرد: 11 پروژه در سطح استان شامل احداث چهار بازداشتگاه و هفت زندان در دست اقدام است و امسال با جدیت به دنبال آغاز طرح و کلنگ زنی ساخت زندان های نیشابور و مشهد هستیم.

وی اضافه کرد: برای پیدا کردن زمین مناسب و ساخت زندان جدید مشهد در اطراف شهر نیازمند همکاری دستگاه های متولی از جمله منابع طبیعی هستیم.

جانفدا متذکر شد: برخی از زندانیان تبعه خارجی در استان 30 سال است که ساکن ایران هستند، بنابراین امکان بازگرداندن همه زندانیان خارجی به کشورشان وجود ندارد.

انتهای پیام/خ

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
دبیرخانه کنگره فاضلین نراقی تشکیل و در مورد وضعیت کمیته های آن گفتگو شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۶

به گزارش اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی ، عصر روز شنبه 5 تیرماه اولین جلسه دبیرخانه کنگره فاضلین نراقی در محل سالن شورای اسلامی شهر نراق برگزار گردید.

در این جلسه در خصوص مکان دائمی ، وضعیت کمیته های علمی ، مراسم ، تبلیغات و پشتیبانی و اعضای آن و کلیات برگزاری کنگره گفتگو و تصمیم گیری شد.

در این جلسه شهردار نراق ، اعضای شورای اسلامی شهر نراق ، مدیریت حوزه علمیه ، مسئولین ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی ، تبلیغات اسلامی ، کتابخانه های عمومی ، نماینده دانشگاه آزاد اسلامی نراق ، مسئول دفتر نماینده مجلس شورای اسلامی و جمعی از فرهنگ دوستان و فرهیختگان نراقی حضور داشتند.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مشهد-ایرنا- مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی خراسان رضوی گفت: در سال 99 میزان ورودی به زندانهای استان در مقایسه با سال پیش از آن 11.5 درصد کاهش یافت.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۶ سایت های دیگر : خبرگزاری کار ایران مشهد عمران

سعید سرباز جانفدا روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته قوه قضائیه افزود: همچنین تعداد ثابت زندانی در زندانهای استان در سال 99 نسبت به سال قبل از آن 2.1 درصد کاهش داشته است.

وی ادامه داد: با وجود بد شدن اوضاع اقتصادی در کشور در سال 99 نسبت به قبل از آن، با کاهش ورود محکومان به زندانهای استان مواجه بودیم که علت آن انجام اقدامات اصلاحی در قوه قضائیه و محاکم قضایی و همچنین اثربخشی اقدامات تربیتی و اصلاحی در زندانها بوده است.

مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی خراسان رضوی گفت: علاوه بر مسوولیت نگهداری زندانی ها و اقدامات امنیتی معتقدیم زندانیها جزء نیروهای جامعه هستند و باید برای اصلاح آنان تدبیر کرد تا این اقشار به جامعه بازگردند و به نیروهای مولد تبدیل شوند.

جانفدا افزود: وقتی معیشت مردم دچار مشکل شود اقدام به جرم و بزه نیز بیشتر می شود لذا می خواهیم همه دستگاههای متولی به ما در فرایند اصلاح و تربیت واقعی زندانیان کمک کنند.

وی به ارایه آموزشهای حرفه ای در زندانها اشاره کرد و ادامه داد: در راستای اقدامات اصلاحی در قوه قضاییه پارسال بیش از2 هزار و 500 بازدید توسط قضات از زندانهای خراسان رضوی انجام شده است.

مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی خراسان رضوی گفت: طرح پایش زندانیان پارسال در این استان به صورت آزمایشی انجام شد و در این راستا پرونده بیش از هفت هزار نفر از مددجویان استان در قالب 9 هزار و 150 کاربرگ دوباره مورد بررسی قرار گرفت تا اگر لازم باشد اقدامات قضایی برای آنان صادر شود.

جانفدا افزود: از مجموع کاربرگ های ارسال شده با 2 هزار و 800 کاربرگ موافقت شد که با بررسی صورت گرفته زمینه آزادی 2 هزار و 832 زندانی و تخفیف مجازات 376 نفر دیگر موافقت شد.

وی راه اندازی دادرسی الکترونیک از نیمه دوم سال 99 را اقدامی اثربخش و مفید دیگر در زندانهای خراسان رضوی اعلام کرد و ادامه داد: طی این مدت 6 هزار و 251 مورد دادرسی الکترونیک انجام شد.

مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی خراسان رضوی به رشد دادرسی الکترونیک در استان اشاره کرد و گفت: امسال در سه ماهه نخست بیش از پنج هزار دادرسی الکترونیک در استان صورت گرفت که طی این مدت 41 درصد از اعزام و بدرقه محکومان را شامل شده است.

جانفدا به استفاده از پابندهای الکترونیک و گذراندن حبس محکومان خراسان رضوی در منزل نیز اشاره کرد و گفت: پارسال 170 زندانی با بهره گیری از فناوری یاد شده از طریق یک مرکز کنترل و نظارت پیشرفته دوران محکومیت خود را در منزل سپری کردند و در حال حاضر نیز 138 نفر با پابند الکترونیک تحت نظارت مرکز نظارت الکترونیک یاد شده قرار دارند و پیگیر افزایش شعاع فعالیت این محکومان برای حضور آنان در مراکز کسب و کارشان هستیم.

وی به برگزاری دوره های فرهنگی و جلسات حفظ و قرائت قرآن در زندانهای استان اشاره و بیان کرد: هم اکنون حدود هزار و 500 نفر از زندانیان خراسان رضوی حافظ چند جزء قرآن شده اند و شمار حافظان کل قرآن کریم در زندانهای استان 60 نفر است.

مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی خراسان رضوی گفت: 270 نفر از زندانیان استان در کلاسهای نهضت سوادآموزی و 177 نفر نیز درکلاسهای آموزش و پرورش حضور دارند.

جانفدا افزود: در 13 زندان و مرکز نگهداری مددجویان خراسان رضوی 13 کتابخانه زیر پوشش نهاد کتابخانه های عمومی کشور با بیش از 11 هزار عضو فعالیت دارند.

مدیر کل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی خراسان رضوی گفت: پارسال 22 درصد از مددجویان در زندانها و یا مراکز اشتغال زندانیان در استان مشغول به کار بودند که در سال جاری این رقم به 49 درصد افزایش یافته است.

جانفدا افزود: هم اکنون در 2 کارگاه در شهرکهای صنعتی مشهد و چناران در مجموع 400 مددجو با دریافت حقوق مشغول به کار هستند و نکته قابل توجه این که فعالیت مددجویان در این مراکز حرفه آموزی و اشتغال زمینه اشتغال پایدار آنان پس از آزادی را فراهم می کند.

وی به آزادی 750 زندانی جرائم غیرعمد توسط ستاد دیه خراسان رضوی طی سال گذشته اشاره کرد و ادامه داد: مجموع بدهی این محکومان حدود 100 میلیارد تومان بود که پارسال از طریق کمکهای مردمی به ستاد دیه استان، پرداخت وام بانکی و تسهیلات، صندوق تامین خسارات بدنی، بخشش شاکیان و دیگر موارد، دیون آنان به طلبکاران پرداخت و تامین شده است.

مدیر کل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی خراسان رضوی گفت: بیشتر زندانهای استان تا 40 سال قدمت داشته و فرسودگی بالایی دارند و در این وضعیت امکان تامین فضای فرهنگی، حرفه آموزی و تربیتی کافی برای ما وجود ندارد.

جانفدا قانون انتقال زندانها به خارج از شهرها را یادآور شد و افزود: 11 پروژه در سطح استان شامل احداث چهار بازداشتگاه و هفت زندان در دست اقدام است و امسال با جدیت به دنبال آغاز طرح و کلنگ زنی ساخت زندانهای نیشابور و مشهد هستیم.

وی اضافه کرد: برای پیدا کردن زمین مناسب و ساخت زندان جدید مشهد در اطراف شهر نیازمند همکاری دستگاه های متولی از جمله منابع طبیعی هستیم.

او بدون اشاره به تعداد زندانیان تبعه خارجی در استان گفت: برخی از این افراد 30 سال است که ساکن ایران هستند لذا امکان بازگرداندن همه زندانیان خارجی به کشورشان وجود ندارد.

مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی خراسان رضوی گفت: سال گذشته 9 زندانی در اثر ابتلا به کرونا فوت شدند که البته این تعداد قبل از ورود به زندان به هنگام اتمام مرخصی و بازگشت به زندان مبتلا شده بودند که در محل قرنطینه زندان، مراکز درمانی و یا منازل خود به عنوان مرخصی دوران کرونا فوت کردند.

جانفدا افزود: در سال 99 ارایه خدمات بهداشتی برای جلوگیری از شیوع کرونا در زندانها در دستور کار قرار گرفت و خوشحالیم اعلام کنیم در خصوص کرونا در زندانهای استان مشکل خاصی پیش نیامد.

وی ادامه داد: اقدامات سختگیرانه زندان در پایش ورود محکومان به زندان از نظر ابتلا به کرونا بسیار مهم و اثربخش بوده است و متاسفانه باید اعلام کنیم در اجرای این روند موفق یک پزشک و پرستار در زندانهای استان به عنوان شهید سلامت جان خود را از دست دادند.

مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی خراسان رضوی گفت: واکسیناسیون همه زندانیان بالای 60 سال استان خاتمه پیدا کرده و همکاران بهداشت و درمان استان نیز در برابر ویروس کرونا واکسینه شده اند.

11 زندان، یک کانون اصلاح و تربیت و همچنین اردوگاه حرفه آموزی و کاردرمانی چناران در خراسان رضوی تحت مدیریت اداره کل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی این استان قرار دارند.

طبق اعلام مسوولان قضایی در سال گذشته، استان 6 میلیون و 870 هزار نفری خراسان رضوی 17 هزار زندانی دارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قزوین به همراه مسئولین شهر شریف آباد از کتابخانه عمومی دارالعباس بازدید کرد و از نزدیک در جریان مشکلات کتابخانه قرار گرفت.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۶ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان قزوین، فاطمه محمدبیگی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان به همراه سید تقی فلاح امینی، شهردار شریفیه؛ احمد قدوسیان، رئیس شورای شهر؛ سعید محمدخانی، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان البرز از کتابخانه عمومی دارالعباس بازدید کرد و از نزدیک در جریان مشکلات کتابخانه قرار گرفت.

فاطمه محمدبیگی، ضمن تقدیر از واقف کتابخانه دارالعباس، اظهار داشت: یکی از فواید و کارکردهای وقف در بعد فرهنگی، توسعه کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی است که با فراهم شدن این مهم، اسباب ترویج فرهنگ مطالعه در بین افراد فراهم می شود و بر همین اساس کتابخانه دارالعباس نمونه ای از کتابخانه هایی است که بر مبنای سنت حسنه وقف شکل گرفته است.

وی افزود: حاجیه خانم قربانی از واقفین کتابخانه عمومی در اقدامی بسیار شایسته 2 طبقه از منزل شخصی خود را وقف کتابخانه کرده و این اقدام خداپسندانه باعث جذب کودکان بسیاری به کتابخانه عمومی شهر شریف آباد شده است.

در ادامه سعید محمدخانی، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان البرز ضمن ارائه گزارشی مختصر از کتابخانه دارالعباس از حمایت های اعضای شورای شهر و شهردار شریفیه برای پیگیری مشکلات قدردانی کرد.

سید تقی فلاح امینی، شهردار شریفیه در این بازدید به نقش موثر کتابخانه ها در بالا بردن فرهنگ عمومی جامعه اشاره کرد و گفت: گسترش کتابخانه ها در سطح شهر، نشان از فرهنگ بالای مردم آن شهر دارد؛ چراکه وجود چنین اماکنی در سطح شهر در پیشگیری از بسیاری از معضلات اجتماعی تاثیرگذار خواهد بود.

وی در جهت برطرف کردن مشکلات و نیاز های کتابخانه و تسریع در تکمیل پروژه کتابخانه شهر شریفیه و جذب اعتبارات قول مساعد داد.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
جلسه انجمن کتابخانه های عمومی بخش مرکزی شهرستان شاهرود با محوریت برگزاری یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۶

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی سمنان، جلسه انجمن کتابخانه های عمومی بخش مرکزی شهرستان شاهرود با حضور محمد طاهریان، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان سمنان؛ حامد غیاث الدین، بخشدار بخش مرکزی شاهرود و سید ابراهیم موسوی، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان شاهرود برگزار شد.

طاهریان، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان سمنان با بیان اینکه یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در استان سمنان در حال برگزاری است، گفت: باید از بستر فضای مجازی برای اطلاع رسانی در خصوص برگزاری یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی استفاده کرد. برگزاری برنامه های فرهنگی به ویژه جشنواره های عظیم موجب توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی می شود.

در ادامه حامد غیاث الدین، بخشدار و رئیس انجمن کتابخانه های عمومی بخش مرکزی شهرستان شاهرود، ضمن قدردانی از فعالیت های اداره کل کتابخانه های عمومی برای راه اندازی کتابخانه عمومی در روستای دیزج، اظهار داشت: کتابخوانی اصل و اساس فعالیت های فرهنگی است و بدون توجه به این امر موفقیتی در جامعه حاصل نمی شود.

وی با بیان اینکه جشنواره کتابخوانی رضوی نقش مؤثری در ترویج سیره و سنت اهل بیت (ع) دارد، گفت: برگزاری این جشنواره می تواند به گسترش فرهنگ کتابخوانی نیز بسیار کمک کند.

در ادامه سید ابراهیم موسوی، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان شاهرود از آماده سازی کتابخانه شهید نوری روستای دیزج برای افتتاح خبر داد.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
قم - ایرنا - مدیرکل زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی قم گفت: نرخ بازگشت مجدد به زندان در قم طی سال 98، سه دهم درصد و در سال 99، 6 دهم درصد و در سال جاری نیز تاکنون یک دهم درصد می باشد و احتمالا تا پایان سال به پنج دهم درصد برسد.

علی اصغر رنجبر روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: در سال جاری به غیر از زندانیان دارای جرائم خشن و امنیتی مانند آدم ربایی، سرقت های شبانه، چاقوکشی، عربده کشی، اسیدپاشی، محاربه و قتل، زندانیانی که سند و تامین مناسبی داشتند از مرخصی استفاده کردند.

وی افزود: قم در موضوع مرخصی زندانیان جزو پنج استان نخست کشور است.

مدیرکل زندان های قم با بیان اینکه در کشور به طور متوسط به ازای هر 100 هزار تَن 236 تَن زندانی داریم، افزود: قم به دلیل شرایط خاصی که دارد، تعداد زندانیان در این استان با سایر استان ها متفاوت است.

رنجبر یادآور شد: در حال حاضر 250 زندانی در قم هستند که غیر بومی می باشند، و حضور میهمانان و زائران و همچنین اتباع بیش از 104 کشور جهان و افرادی که از استان های دیگر به قم و حرم حضرت مععصومه (س) پناه می آورند، شرایط ویژه ای را برای این استان پدید آورده است.

وی اضافه کرد: در این بین یقینا برخی افراد ممکن است مرتکب جرم نیز بشوند که این ها آمار جرائم در قم را افزایش می دهد.

وی افزود: یک چهارم زندانیانی که در قم دوره محکومیت خود را سپری می کنند، غیر بومی می باشند که قرار است، طبق تبصره ماده 513 آیین نامه دادرسی کیفری به اقامتگاه های خود منتقل شوند.

مدیرکل زندان های قم با بیان اینکه در سه ماهه نخست سال جاری 93.2 درصد از بازدیدکنندگان زندان های قم را مراجع قضایی تشکیل دادند گفت: در تاریخ قم چنین چیزی بی سابقه بوده ولی با تعامل ها و ارتباط هایی که حاصل شد و تصمیم هایی که رئیس کل دادگستری و دادستان عمومی و انقلاب قم گرفتند، بازدیدهای گروهی از زندان های استان که بسیار موثر نیز است، صورت می گیرد.

وی اعطای مرخصی های پایان حبس به 158 تَن از زندانیان قم را مورد توجه قرار داد و گفت: هم اکنون بیش از 150 زندانی در قم در حال مرخصی هستند.

وی با اشاره به موضوع توسعه اشتغال زندانیان استان خاطرنشان کرد: مراکز حرفه آموزی که در قالب زندان باز است، مراکز پابندهای الکترونیک نیز می باشد، که تقریبا 113 زندانی در قم داریم که از پابند الکترونیکی استفاده می کنند.

وی با بیان اینکه با هدف اشتغال زایی برای زندانیان و رفع آسیب هایی که ممکن است یک خانواده به لحاظ نبود سرپرست به آن دچار شود، اشتغال زندانیان با پابندهای الکترونیک را توسعه می دهیم خاطرنشان کرد: زندانیان با پاپندهای الکترونیکی در محدوده قضایی خاصی امکان تردد، اشتغال و رسیدگی به مشکل های زندگی خود را دارند.

وی همچنین با اشاره به شیوع ویروس کرونا، این موضوع را برای زندان های قم نه یک تهدید بلکه یک فرصت توصیف کرد و افزود: در دوران کرونا علاوه بر پابندهای الکترونیکی، ملاقات ها و دادرسی های الکترونیکی نیز انجام شد، به نحوی که 85 درصد دادرسی های ما الکترونیکی است.

وی با اشاره به تشکیل کارگروهی با عنوان جلب رضایت شکات بیان داشت: جمعی از افرادی که سابقه مدیرکلی در زندان های استان را داشتند و یا رئیس زندان، رئیس حفاظت، بازرسی و امور قضایی بودند، در شورای حل اختلاف، کارگروه جلب رضایت شکات را تشکیل دادند و اقدام های موثری نیز در آزادی زندانیان بویژه جلب رضایت اولیای دَم در قتل های عمد صورت گرفته است.

وی همچنین با اشاره به فعالیت ستاد دیه در استان گفت: به همت این ستاد رقم دیه جرائم غیرعمد که کمتر از یک میلیارد ریال است، تامین شده و اکنون نیز برای محکومان جرائم غیرعمدی که مبلغ دیه آنها بین یک میلیارد تا 2 میلیارد ریال است، تلاش می کنیم.

وی در ادامه تعداد این محکومان را 14 تَن ذکر کرد و گفت: تعدادی جرائم غیرعمد با مبلغ دیه میلیاردی نیز وجود دارد که فعلا تامین آن امکان پذیر نمی باشد.

مدیرکل زندان های قم در بخش دیگری از سخنان خود بیشترین تعداد زندانی در این استان را مربوط به جرائم مواد مخدر برشمرد و گفت: 32 درصد زندانیان استان در ارتباط با مواد مخدر و 31 درصد نیز به جرائم اموال مرتبط می باشند و 39 درصد دیگر هم سایر جرائم را مرتکب شده اند.

رنجبر همچنین در پاسخ به سوال هایی در خصوص تعداد زندانیان سیاسی و همچنین زندانیان زن محبوس در زندان های قم گفت: زندانی سیاسی در قم نداریم و زندانیان زن نیز کمتر از 100 تَن است.

مدیرکل زندان های قم با اشاره به برخی از برنامه های قرآنی، فرهنگی و آموزشی برای زندانیان استان، تعداد 184 زندانی ترتبیت شده در این کلاس ها که در مسابقه های قرآنی شرکت کردند را مورد توجه قرار داد و گفت: 337 تَن از زندانیان حافظ یک جز تا پنج جز قرآن کریم شدند.

وی تعداد حافظان پنج جز تا 15 جز قرآن را نیز 17 تَن ذکر کرد و گفت: چهار تَن نیز 15 تا 25 جز و 2 تَن نیز کل قرآن را حفظ کردند.

وی با اشاره به وجود چهار کتابخانه فعال و مدرن در زندان های استان که تحت پوشش نهاد کتابخانه های عمومی نیز قرار دارد گفت: 6 هزار و 448 تَن از زندانیان عضو این کتابخانه ها شدند و از کتاب های آن استفاده نمودند.

رنجبر با اشاره به مشارکت 210 زندانی در مسابقه های کتابخوانی گفت: 398 تَن نیز در هیات های فعالی که در زندان داشتیم، مانند هیات محبان اهل بیت (ع) عضو شدند و سه هزار و 86 مورد مراسم برگزار شد.

مدیرکل زندان های قم با اشاره به اجرای 178 برنامه هنری خاطرنشان کرد: 420 تَن از زندانیان عضو گروه های هنری هستند، و 555 مورد مسابقه ورزشی نیز برگزار شد و 6 هزار و 62 تَن نیز در آن شرکت داشتند.

وی افزود: هشت هزار و 160 تَن از زندانیان توسط 25 تَن از روحانیان جهادی آموزشی های غیررسمی شامل آموزش های عالی، فلسفی و عقیدتی را فرا گرفتند.

وی ادامه داد: 396 زندانی نیز در آموزش های رسمی اعم از نهضت سوادآموزی، تحصیل های مقدماتی، متوسطه و غیره شرکت کردند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
دبیرخانه انجمن علمی ارتقای کتابخانه های عمومی ایران با هدف شکل گیری یک هیئت مدیره توانمند به منظور ارتقا کتابخانه های عمومی در سراسر کشور، با دعوت از همه فعالان در رشته های مرتبط، فراخوان ثبت نام کاندیداهای هیئت مدیره این انجمن علمی را منتشر کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، در آستانه دومین دوره انتخابات هیئت مدیره انجمن علمی ارتقای کتابخانه های عمومی ایران، دبیرخانه این انجمن از تمامی استادان، دانشوران، کتابداران کتابخانه های عمومی، دانش آموختگان و دانشجویان علم اطلاعات و دانش شناسی (کتابداری و اطلاع رسانی)، روانشناسی، علوم اجتماعی، مدیریت، مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات دعوت می کند تا در صورت داشتن شرایط لازم نسبت به ثبت نام و اعلام کاندیداتوری در هیئت مدیره این انجمن اقدام کنند.

شرایط عمومی اعلام کاندیداتوری در انتخابات

بر اساس شیوه نامه اجرایی آیین نامه نحوه تشکیل و شرح وظایف کمیسیون انجمن های علمی ایران، ویرایش یکم در تاریخ 13 بهمن 1397 کاندیداها باید دارای شرایطی از جمله داشتن تابعیت ایرانی، التزام به قانون اساسی جمهوری اسلامی، داشتن سطح تحصیلات و تجارب علمی در علم اطلاعات و دانش شناسی و ...، داشتن مقاطع تحصیلی مرتبط از کارشناسی ارشد به بالا و همچنین داشتن سابقه علمی/ اجرایی حداقل 3 سال در حوزه های علمی و حرفه ای مورد تأیید باشند.

زمان شروع ثبت نام در انتخابات

بر این اساس داوطلبان می توانند از تاریخ 5 تیر 1400 تا 10 تیر 1400 با مراجعه به سایت ipla.ir نسبت به ثبت نام اقدام نمایند. فهرست نهایی کاندیداها پس از بررسی های لازم در تاریخ 11 تیر 1400 اعلام خواهد شد و در صورت وجود اعتراضات بررسی لازم صورت گرفته و در نهایت در تاریخ 14 تیر 1400 نتایج بررسی ها اعلام می شود.

برگزاری انتخابات و زمان اعلام نتایج

همچنین کاندیداهای مورد تأیید از تاریخ 14 تیر 1400 تا 19 تیر 1400 فرصت دارند، برنامه های خود را معرفی و تبلیغات انجام دهند و در نهایت دومین دوره انتخابات هیأت مدیره انجمن علمی ارتقا کتابخانه های عمومی ایران روز یکشنبه 20 تیر 1400 برگزار خواهد شد. نتایج رأی گیری نیز بلافاصله پس از برگزاری انتخابات در تاریخ20 تیر 1400 اعلام خواهد شد.

علاقه مندان واجد شرایط، برای ثبت نام در دومین دوره انتخابات هیئت مدیره انجمن علمی ارتقای کتابخانه های عمومی ایران می توانند به درگاه ثبت نام در انتخابات مراجعه کنند.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
حسین زاده گفت: در طرح میلاد نور تا عید سعید قربان جرائم دیرکرد اعضای کتابخانه های عمومی استان به طور کامل بخشیده می شود.

سرویس : خوزستان - زمان : شناسه خبر : 1070639

عباس حسین زاده در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز، با اشاره به تأثیر کرونا بر تاخیر و دیرکرد کتاب های امانتی توسط اعضای کتابخانه های عمومی خوزستان اظهار کرد: بر اساس تحلیل های صورت گرفته متاسفانه مجموع منابع دیرکردی و میزان جرایم اعضا افزایش یافته است.

سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان افزود: با هدف تکریم اعضای کتابخانه های عمومی خوزستان و تشویق آنها به بازگشت منابع امانی طرح میلاد نور تا عید سعید قربان همزمان با سراسر کشور در خوزستان اجرا می شود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر همه اعضایی که منابع امانی خود را از اول تا سی تیرماه به کتابخانه عودت دهند مشمول تخفیف 100 درصدی جرایم دیرکردی (مربوط به دوران کرونا و قبل از آن) می شوند.

پایان پیام/ 72

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

جرایم دیرکرد کتاب

|

عباس حسین زاده

|

کتابخانه های عمومی

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
مدیر مخابرات منطقه خراسان جنوبی از اهدای حدود 1000 جلد کتاب به کتابخانه های عمومی استان توسط مخابرات منطقه خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۶

به گزارش “ پیام خاوران “،حسن آذری نصرآباد گفت: مخابرات منطقه در راستای مسئولیت اجتماعی خود به مناسبت ایام مبارک دهه کرامت و به منظور مساعدت در غنی سازی منابع کتابخانه های استان و استفاده بهینه، تعدادی از کتب مازاد و بلااستفاده در انبار مرکزی را به کتابخانه های عمومی استان اهدا کرد.

وی ادامه داد: وقف کتاب به منظور کمک به ارتقای سطح آگاهی و بصریت جامعه و توسعه فرهنگی بسیار ارزشمند و پسندیده است و موجب توسعه کشور و سعادت جامعه می شود.

مدیر مخابرات منطقه خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه اهدای کتاب اهدای اندیشه است، افزود: فرهنگ اهدای کتاب به کتابخانه های عمومی به منظور استفاده همگانی باید در جامعه به عنوان یک فرهنگ نهادینه شود و بخش های مختلف می توانند این فرهنگ را در جامعه ترویج دهند.

گفتنی است مخابرات منطقه همچنین با اعلام فراخوان پویش اهدای کتاب در بین کارکنان در نظر دارد کتب مازاد و بلااسفاده همکاران را نیز جمع آوری و به کتابخانه های استان اهدا کند.

انتهای پیام/ 102

لینک خبر :‌ پیام خاوران
مدیرکل زندان های خراسان رضوی گفت: 9 زندانی استان تاکنون بر اثر کرونا جان خود را از دست داده اند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۶

جانقربان | شهرآرانیوز، نشست خبری مدیرکل زندان های خراسان رضوی امروز 6 تیرماه در سالن جلسات زندان مرکزی مشهد با حضور تعداد زیادی از خبرنگاران و بدون رعایت شیوه نامه های بهداشتی برگزار شد.

جولان کرونا در نشست خبری مدیرکل زندان های خراسان رضوی

مدیرکل زندان های خراسان رضوی در این نشست گفت: 9 زندانی استان تاکنون بر اثر کرونا جان خود را از دست داده اند.

سعید سرباز جانفدا با بیان اینکه نگاهی که در مجموعه زندان ها حاکم است، نگاه اصلاحی است و اعتقاد ما این است که زندانی ها نیرو های مولد این جامعه هستند، افزود: جرم و بزه هزینه هایی دارد که از جمله آن همین خارج کردن نیرو های مولد از چرخه تولید است. این افراد می توانند به جامعه بازگردند، ولی این کار، کار یک ارگان نیست و به زیرساخت هایی برای همکاری دیگر نهاد ها نیاز دارد.

وی با اشاره به اینکه معیشت از مهم ترین عواملی است که آمار بزه را افزایش می دهد، اظهار کرد: در سال 99 نسبت به سال گذشته 2/13 درصد کاهش موجودی زندانی داشته ایم و ورودی زندانی نیز 11/5 درصد کم شده است.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: همچنین در سال گذشته طرح پایش را در استان به صورت پایلوت اجرا کردیم که در غالب این طرح 2588 بازدید قضات از زندان ها انجام شد. در این طرح قضات با حضور در زندان پرونده ها را دوباره بررسی و تغییرات زندانی ها و روند اصلاح آن ها را مشاهده می کردند.

وی گفت: در این طرح 9185 کاربرگ استفاده شد و وضعیت 7409 زندانی را در قالب 7 گروه بررسی کردند. در نتیجه این بازدید ها و بررسی ها، 1209 زندانی آزاد و 376 نفر شامل تخفیف مجازات شدند.

170 پابند الکترونیک در استان

مدیرکل زندان های استان در ادامه با اشاره به راه اندازی دادرسی الکترونیک نیز گفت: راه اندازی دادرسی الکترونیک نیز اتفاق خوب دیگری بود که در سال99 شکل گرفت. این طرح از نیمه دوم سال 99 آغاز شد و 6251دادرسی الکترونیکی در این مدت انجام شد و در مجموع 11/7 درصد از مجموع اعزام و بدرقه های استان به صورت الکترونیکی انجام شد. در سال 1400 نیز تاکنون 5387 دادرسی الکترونیک انجام شده است که 42/8 درصد از اعزام ها و بدرقه ها را در بر می گیرد.

جانفدا درباره پابند های الکترونیک نیز اظهار کرد: از 170 پابند الکترونیکی برای زندانیان استان استفاده می شود. این پابند ها برای زندانی های بی خطر و برای حبس در منزل استفاده می شود و امروز مرکز پیشرفته کنترل و نظارت الکترونیک در مشهد راه اندازی خواهد شد و همه نظارت های الکترونیک در این مرکز انجام می شود. اکنون نیز 138 زندانی تحت نظارت الکترونیک هستند.

این مقام مسئول درباره فعالیت های فرهنگی زندان های خراسان رضوی افزود: فعالیت های فرهنگی عمده فعالیت هاست و کلاس های گسترده قرآن در زندان های استان برگزار می شود. 14 هزار و 910 نفر در زمینه تلاوت، قرائت و روخوانی، 1472 نفر حافظ جزء یک تا 20 و 60 نفر حافظ کل قرآن هستند و 277 نفر در کلاس های نهضت سواد آموزی و 177 نفر در کلاس های آموزش های کلاسیک آموزش وپرورش شرکت می کنند.

وی خاطرنشان کرد: 15 هزار و 356 نفر از زندانیان در کلاس های حوزه های مختلف آموزشی، مذهبی و عقیدتی فعال اند و در 13 مرکز استان 13 کتابخانه زیر پوشش نهاد کتابخانه های عمومی دایر است که 11 هزار و 146 نفر عضو آن ها هستند.
مدیرکل زندان های خراسان رضوی درباره اشتغال زندانیان نیز گفت: اکنون 49 درصد از محکومان در داخل زندان ها و در مرکز اشتغال خارج از زندان مشغول به کار هستند.

وی درباره آزادی زندانیان جرائم غیرعمد نیز اظهار کرد: در سال گذشته 750 نفر از زندانیان جرائم غیرعمد از طرف ستاد دیه آزاد شده اند که 36 نفر از آن ها زن و بقیه مرد بوده اند. بدهی این افراد درمجموع بیش از 100 میلیارد تومان بوده است.
این مقام مسئول نوید انتقال زندان مشهد و نیشابور در امسال را داد و گفت: چنان چه دستگاه های اجرایی دست ما را بگیرند، امسال کلنگ انتقال زندان مشهد و نیشابور را خواهیم زد. باتوجه به عمر زیاد عموم زندان ها و ساختار فیزیکی نامناسب آن ها و همچنین رویکرد انتقال زندان ها به خارج از شهر، پروژه احداث 4 بازداشگاه و 7 زندان را در دست اقدام داریم که این اقدام فقط با تلاش ما میسر نخواهد شد.

وی با اشاره به اینکه تاکنون 9 زندانی در استان به دلیل کرونا فوت کرده اند، گفت: این افراد خارج از زندان و بعد از بازگشت از مرخصی دچار بیماری شده بودند که در قرنطینه خانگی و بیمارستانی نگهداری شدند. متأسفانه در اوج کرونا 2 نفر از همکاران کادر درمانی ما نیز فوت کردند، اما به طورکلی این بیماری در زندان های استان مشکل جدی ایجاد نکرد و تاکنون واکسیناسیون زندانیان بالای 60 سال و همکاران بهداشت و درمان در این حوزه انجام شده است. همچنین باتوجه به اعلام ستاد کرونا واکسیناسیون دیگر افراد نیز بنا بر گروه های سنی اعلامی انجام خواهد شد.

لینک خبر :‌ شهرآٰرا نیوز
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین از برگزاری مسابقه کتابخوانی "حقوق بشر آمریکایی" در استان قزوین خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۶

غلامرضا حقایق پور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین در گفتگو با خبرنگار ایثار واحد قزوین گفت: به مناسبت هفته افشای حقوق بشر آمریکایی، مسابقه کتابخوانی با همین موضوع با مشارکت اداره کل کتابخانه های عمومی استان قزوین برگزار می شود.
وی افزود: این مسابقه از فردا، دوشنبه، هفتم تیر ماه آغاز می شود و علاقمندان تا پانزدهم تیر ماه سال جاری فرصت دارند، در آن شرکت کنند.
حقایق پور بیان کرد: علاقمندان برای دریافت نسخه الکترونیکی کتاب و شرکت در این مسابقه به نشانی اینترنتی samakpl.ir مراجعه کنند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین گفت: سوالات این مسابقه از کتاب بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی نوشته دکتر میکائیل جمال پور طراحی شده که پس از برگزاری مسابقه، به برگزیدگان جوایز یک میلیون ریالی اهدا خواهد شد.
وی با بیان اینکه آمریکا بزرگ ترین ناقض حقوق بشر در دنیاست، افزود: نامگذاری ششم تا 12 تیرماه به نام هفته افشای حقوق بشر آمریکایی بهانه ای است تا آحاد جامعه به ویژه جوانان بیشتر با جنایت های خصمانه آمریکا، در قبال مردم مظلوم ایران آشنا شوند.
گفتنی است: ششم تیر ماه سوءقصد به رهبر معظم انقلاب در مسجد ابوذر، هفتم تیر انفجار حزب جمهوری اسلامی و شهادت آیت الله بهشتی و 72 تن از یارانش و بمباران شیمیایی سردشت، هشتم تیر شهادت شهید محمد کچویی رئیس زندان اوین، یازدهم تیر شهادت آیت الله صدوقی امام جمعه یزد و دوازدهم تیرماه شلیک موشک به هواپیمایی ایرباس جمهوری اسلامی ایران توسط ناو آمریکایی در خلیج فارس از جمله جنایات آمریکا علیه ایران در این هفته است.

لینک خبر :‌ ایثار
همزمان با دهه کرامت، وبینار عفاف و حجاب با محوریت سبک زندگی ائمه(ع) به میزبانی کتابخانه مصلحیان بوشهر برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۶

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان بوشهر، وبینار عفاف و حجاب با محوریت سبک زندگی ائمه(ع) توسط کتابخانه عمومی بانو مصلحیان با سخنرانی ملیحه ممسنی، استاد حوزه در بستر اسکای روم برگزار شد.

ملیحه ممسنی در ابتدا با اشاره به اینکه، موضوع عفاف و حجاب به عنوان یکی از اصول زیربنایی و ساختاری در سبک زندگی اسلامی مطرح است، گفت: رعایت این آموزه می تواند اساس زندگی و سلامت افراد را در ابعاد فردی، خانوادگی و اجتماعی حفظ کند.

وی افزود: بنا بر آموزه های قرآن کریم و احادیث پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و ائمه اطهار علیهم السلام، حجاب و عفاف موضوعی نیست که تنها به زنان جامعه مربوط باشد و مردان را استثنا کرده باشد. این نکته از مناظر گوناگون شامل همه افراد، اعم از مرد و زن می شود که رعایت آن برای تمام مردم جامعه الزامی است.

این استاد حوزه در ادامه بیان کرد: ما در جامعه مساله بدحجابی داریم نه بی حجابی؛ این بدحجابی و رعایت نکردن حریم های عفاف و حجاب، طبق نظر کارشناسان و قضات دادگاه های خانواده یکی از علل افزایش طلاق در کشور است.

وی در پایان علاوه بر پاسخ به سوالات و شبهات مطرح شده در مساله حجاب از سوی حاضران در وبینار، به بیان احادیثی از ائمه اطهار(ع) در لزوم رعایت عفاف و حجاب پرداخت.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
برای تکمیل کتابخانه خنافره شادگان هشت میلیارد ریال اعتبار نیازمند است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان در دیدار با نماینده مردم شادگان در مجلس شورای اسلامی گفت: شهرستان شادگان دارای سه باب کتابخانه می باشد.

عباس حسین زاده ازود: کتابخانه دیگری در بخش خنافره در دست تکمیل، تجهیز و راه اندازی است که برای تکمیل آن نیازمند 8 میلیارد ریال اعتبار می باشد.

وی ادامه داد: با توجه به این که شادگان بیش از 210 روستا دارد در عمل نیازمند کتابخانه های سیار است.

سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان همچنین بر پیگیری برای دریافت اعتبار از سازمان برنامه و بودجه استان برای تکمیل طرح های ناتمام کتابخانه ای در شادگان تأکید کرد.

حجت الاسلام ناصری نژاد، نماینده مردم شادگان در مجلس شورای اسلامی گفت: می توان برای تکمیل و تجهیز و راه اندازی کتابخانه عمومی خنافره شادگان از ظرفیت مسئولیت های اجتماعی صنایع استفاده کرد.

بیشتر بخوانید : افزایش فعالیت کتابخانه های عمومی در خوزستان

وی با اشاره به قول مساعد بنیاد علوی برای راه اندازی کتابخانه سیار در این شهرستان افزود: حمایت از ترویج و نشر فرهنگ مطالعه و کتابخوانی می تواند در پیشگیری از آسیب های اجتماعی و افزایش سرانه های فرهنگی موثر باشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه: تداوم کار ساخت کتابخانه مرکزی کرمانشاه نیاز به تامین اعتبار دارد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۶

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه ، حسنی خونسار با اشاره به اینکه کار ساخت کتابخانه مرکزی کرمانشاه به حدود 14 سال پیش باز می گردد گفت: پس از چند بار توقف در کار احداث این کتابخانه به دلیل نبود اعتبار ، در سال 97 با تزریق بودجه، این طرح، جانی دوباره گرفت.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه احداث کتابخانه مرکزی در حال حاضر 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد گفت: حدود یکسال است که این طرح به دلیل نبود اعتبار متوقف شده است.
حسنی خونسار با بیان اینکه برای ساخت این طرح تاکنون 8 میلیارد تومان هزینه شده است خاطر نشان کرد: جذب اعتبار برای ادامه مراحل ساخت این پروژه در حال پیگیری است.
وی با بیان اینکه برای تکمیل کتابخانه مرکزی کرمانشاه 25 میلیارد تومان دیگر اعتبار نیاز است اظهار داشت: اگر اعتبار مناسب برای ساخت پروژه اختصاص یابد کتابخانه مرکزی کرمانشاه تا دو سال آینده آماده بهره برداری است.
کتابخانه مرکزی کرمانشاه در زمینی به مساحت 11 هزار مترمربع و در 5 طبقه طرح ریزی شده و شامل بخش هایی همچون سالن مطالعه، سالن پزوهش، بخش نشریات، بخش کودک، بخش کتاب های مرجع است.
در استان کرمانشاه 108 باب کتابخانه عمومی با زیربنای 42 هزار و 180 مترمربع فعال است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما