بازتاب اخبار نهاد كتابخانه های عمومی كشور
در رسانه ها
تير 1400
بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی گفت: در کنار تامین امنیت مرز، مراقبت های بهداشتی در مرز مشترک با افغانستان با جدیت مورد توجه است و این کار با کمک دانشگاه علوم پزشکی و جمعیت هلال احمر ادامه خواهد داشت.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۵

حمید ملانوری روز شنبه در نشست ستاد استانی مدیریت کرونا که پس از ارتباط تصویری با ستاد ملی مقابله با کرونا برگزار شد، به وضعیت مرز اشاره کرد و افزود: در راستای اجرای مصوبات ستاد ملی و تاکیدات ستاد استانی مدیریت کرونا، موضوع مرز در جلسات مختلف حوزه امنیتی، شورای ساماندهی مبادلات مرزی و شورای تامین مورد بررسی ویژه قرار گرفته است.

وی مدیریت ویروس هندی و توجه به ناآرامی های افغانستان را دو نکته مهم در موضوع مرز عنوان کرد و گفت: با وجود احتمال ورود ویروس هندی از مرزهای شرقی، پایانه مسافربری تعطیل شد ولی فعالیت پایانه تجاری با نظارت کامل بر مدیران، کارکنان و کارگرانی که در مرز فعالیت می کنند، استمرار یافت و موجب شد تا این لحظه هم مرز از رونق نیفتد و هم ویروس از این طریق وارد استان و کشور نشود.

استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: با توجه به اهمیت موضوع مدیریت بیماری و جلوگیری از ورود ویروس هندی، مکاتبه نماینده وزارت امور خارجه درخصوص درخواست سفارت و سرکنسول افغانستان مبنی بر ورود افراد مختلف و فعالان اقتصادی، مورد تایید استان قرار نگرفت.

وی گفت: درگیری های نظامی بین دولت افغانستان و طالبان در جریان است که متاسفانه به سمت مرزهای ما نیز کشیده شده اما تدابیر لازم برای مراقبت از مرز و کنترل شرایط صورت گرفته است.

ملانوری افزود: امروز افتخار استان این است که علیرغم شیوع گسترده ویروس هندی در آن سوی مرزها، حتی یک نفر به ویروس هندی آلوده نشده و حتی قبل از ابلاغ ستاد ملی درخصوص لزوم انجام تست در مرز، با تصویب ستاد استانی مدیریت کرونا، این مهم در مرز استان عملیاتی شده است.

وی اظهار داشت: از ابتدای شیوع ویروس هندی در کشورهای اطراف، تمامی موارد پیشگیری در دستور کار قرار گرفت و حتی کسانی که گواهی یا آزمایش داشتند دوباره از آنها تست گرفته شد.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به ورود ویروس هندی به برخی مناطق کشور و آمار مرگ و میر کرونا در استان های سیستان و بلوچستان و کرمان گفت: رفت و آمدها باید با جدیت کنترل شود و در ارتباط با وضعیت ترددها کمیته ای با قید فوریت در استان تشکیل و نتیجه کارشناسی را به ستاد اعلام کنند.

ملانوری از تغییر رسته های کتابخانه های عمومی و موزه ها از گروه های شماره سه به 2 طبق اعلام وزارت کشور خبر داد و افزود: هرگونه فعالیت در این اماکن باید صرفا با رعایت موازین و مقررات ابلاغی باشد.

وی همچنین گفت: انتخابات 28 خرداد 1400 یکی از مهمترین افتخارات نظام از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی است و مشارکت 74 درصدی مردم خراسان جنوبی هم برگ زرینی دیگری در تاریخچه ولایتمداری مردم این منطقه به شمار می رود.

استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: در ارتباط با مسایل بهداشتی و پیشگیری از انتقال کرونا از ماه ها قبل انتخابات رصد شد تا شاهد انتخاباتی پرشور و سالم در استان باشیم.

وی گفت: رعایت پروتکل های بهداشتی در زمان ثبت نام داوطلبان راضی کننده بود و در زمان تبلیغات نامزدها نیز جز تعداد محدودی رعایت شد.

ملانوری افزود: در روز برگزاری انتخابات هم طبق آمار 100 درصد دست اندرکاران در خراسان جنوبی پروتکل ها را رعایت و از ماسک استفاده کردند، 87 درصد مردم هم ماسک زدند و درصد تامین تهویه مناسب طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی بیرجند 99 درصد بوده است.

وی به تداوم برنامه واکسیناسیون کرونا در کشور و استان اشاره کرد و گفت: تمامی امکانات دستگاه ها از قبیل خودرویی و فضای فیزیکی در صورت نیاز باید در اختیار دانشگاه علوم پزشکی بیرجند قرار گیرد تا در امر واکسیناسیون خللی ایجاد نشود.

استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: در ارتباط با کنکور تمامی دست اندرکاران در نظر داشته باشند که ضوابط و مقررات بهداشتی بدون کم و کاستی رعایت شود.

وی گفت: رعایت فاصله گذاری اجتماعی همچنان مورد تاکید است اگرچه جامعه احساس می کند تب و تاب کرونا کاهش یافته اما کرونا همچنان غافلگیر می کند و اگر عادی انگاری کنیم دوباره جامعه را گرفتار خواهد کرد.

ملانوری با تاکید بر اینکه خودمراقبتی ها باید تداوم داشته باشد افزود: اقدام مقام معظم رهبری برای تزریق و حمایت از واکسن ایرانی کرونا قوت قلبی برای همه دست اندرکاران بود و امیدواریم با قولی که به رهبری در زمینه تولید انبوه داده شد بتوانیم در آینده نه چندان دور شاهد تزریق واکسن به صورت گسترده در استان باشیم.

براساس جدیدترین به روز رسانی جدول رنگ بندی کشور از امروز (پنجم تیر)، شهرستان درمیان هم به مناطق نارنجی استان خراسان جنوبی اضافه شد و در حال حاضر شهرستان های بیرجند، قاینات، نهبندان و درمیان در وضعیت پرخطر شیوع کرونا هستند.

شهرستان های خوسف، سرایان، سربیشه، زیرکوه، طبس، فردوس و بشرویه نیز در وضعیت زرد (متوسط خطر) قرار دارند.

خراسان جنوبی در اردیبهشت امسال از پیک چهارم کرونا عبور کرد و با وجود کاهش موارد سرپایی و بستری بیماران مبتلا به کرونا اما وضعیت این استان همچنان شکننده است.

براساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا محدودیت های جدید از 21 فروردین امسال همزمان با سراسر کشور در خراسان جنوبی آغاز شد و متناسب با رنگ بندی شهرستان ها ادامه دارد.

همچنین خراسان جنوبی یکی از استان های شرقی است که به طول 331 کیلومتر با افغانستان در چهار شهرستان سربیشه، نهبندان، درمیان و زیرکوه مرز مشترک دارد و در معرض خطر ورود ویروس جهش یافته است از این رو پیرو دستور رییس جمهوری، وزیر بهداشت و استاندار خراسان جنوبی مراقبت ها در مرزهای استان تشدید شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
سالن های مطالعه کتابخانه های عمومی در شهر های زرد و نارنجی استان خوزستان برای استفاده اعضا فعال شد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان گفت: فعالیت سالن های مطالعه کتابخانه های عمومی استان در شهر های آبی با 50 درصد ظرفیت کتابخانه ها، در شهر های زرد با 40 درصد ظرفیت، شهر های نارنجی با 30 درصد ظرفیت، مجاز و در شهر های با وضعیت قرمز فعالیت سالن ها به طور کلی ممنوع است.

حسین زاده افزود: بر اساس این بخشنامه رعایت فاصله هر صندلی جهت استقرار مراجعین 2 متر و فضای مورد نیاز هر شخص چهار متر است و حداکثر حضور مراجعین نیز 2 ساعت عنوان شده است.

وی ادامه داد: فعالیت بخش های کودک و نشریات نیز برای استفاده عموم آزاد است.

مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان گفت: در حال حاضر کتابخانه های عمومی استان همه روزه در شیفت صبح تا ساعت:12:30 فعال هستند.

کتابخانه های عمومی استان با شیوع ویروس کرونا تعطیل شدند و با مساعدتر شدن شرایط فعالیت کتابخانه ها تنها در حد امانت کتاب و حضور کتابداران به صورت پاره وقت بود.

بیشتر بخوانید :افزایش فعالیت کتابخانه های عمومی در خوزستان

استان خوزستان دارای 224 باب کتابخانه با بیش از 2 میلیون و 600 هزار جلد کتاب در 10 رده موضوعی است که 182 باب از این تعداد نهادی،41 باب مشارکتی و یک باب کتابخانه مستقل است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
عصر شعر حدیث ماه خراسان به مناسبت ولادت حضرت ثامن الحجج امام رضا علیه السلام به همت محفل ادبی بیستون اداره کل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه به صورت مجازی برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۵

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه، عصر شعر حدیث ماه خراسان به مناسبت ولادت ثامن الحجج حضرت امام رضا علیه السلام به همت محفل ادبی بیستون اداره کل کتابخانه های عمومی استان 1 تیرماه سالجاری به صورت مجازی برگزار شد.

در این برنامه، چهارتن از شاعران بهاره سالارآبادی، فرشاد فرصت صفایی، پیمان جسری و میهمان ویژه این برنامه مصطفی محدثی خراسانی اشعار و سروده های خود را به مناسبت میلاد امام رضا(ع) قرائت کردند.

منوچهر پروینی، دبیر محفل ادبی بیستون گفت: محافل ادبی در گردهمایی شاعران فرهیخته و علاقه مندان به حوزه ادبیات و شعر بسیار موثر بوده و محافل ادبی نقش بسزایی در اشاعه سیره اهل بیت(علیهم السلام) دارند.

در ادامه برنامه شاعران به شعرخوانی پرداختند.

رباعی در وصف امام رضا(ع) سروده پیمان جسری:

وا کن سر خم را و بیا عوعا کن در ما شرر زیارتی احیا کن

دلتنگی ما کوه بزرگی شده است آقا تو خودت گشایشی برپا کن

شولای بلند آستانت پیداست باران کرم از آسمانت پیداست

اشراق جهان زمهریر و خاموش از گنبد خورشید نشانت پیداست

صحن و حرمت عطر خدا را دارد خورشید که سایه ی شما را دارد

جز دامن کبریاییت آقا جان آهوی رها شده کجا را دارد

صد عرش به یک فرش تو دل می بازد زمزم به سقاخانه ی تو می نازد

اینجا چه مکانیست که انگار خدا با خشت حرم بهشت را می سازد

در دولت عشق جز تو دلداری نیست در دار الشفایتان که بیماری نیست

ای ساقی میخانه ی اعجاز خدا در شهر به عشقتان که هشیاری نیست

مصطفی محدثی به قرائت غزلی پرداخت:

قدمگاه اشراق؛

چوآیینه هرچندحیران رسیدم

زمشکل گذشتم به آسان رسیدم

چه ابری گره در گره بغض در بغض

به باران به باران به باران رسیدم

برون آمدم ازشب تیره ی تن

به آیات خورشیدی جان رسیدم

به شرق قدم های تو در نشابور

به قطعیتی فوق برهان رسیدم

نه من شیخ بودم نه بامن چراغی

شگفتاشگفتا ! به انسان رسیدم

به مهرم نباید که زین پس به خورشید

به دروازه های خراسان رسیدم

منوچهر پروینی دبیر محفل ادبی بیستون؛

ای هشتمین تجسم پاکی!

امام مهر!

ماییم و شوق دیدن صحن و سرای تو،

با آن همه تلطف و معراج و روشنی.

ای هشتمین ولایت هستی ، امام نور ،

ما را عنایتی !

تا در پناه امن و صفای ضریح تو ،

در پرتو نگاه پر از مهربانی ات ،

دل را سبک کنیم ز غمهای روزگار.

ای مهربان امام!

ما را نصیب کن ز نسیم کرامتت ؛

تا در فضای قدسی آن روضه ی بهشت،

در چشمه سار جاری مهر و محبتت

شستشو دهیم، جان را ز هر چه تیرگی،

دل را ز هرغبار ؛

ای هشتمین بهانه ی هر دل برای عشق!

ماییم و آرزوی زیارت ، دعا ، نیاز ،

در جلوه گاه پر تبرک آن بارگاه نور؛

ای بهترین بهانه برای سرودنم!

ای هشتمین پناه !

اشعار منوچهر پروینی:

ای در پناه شوکت دین مانده جاودان

ای در مدار مهر خداوند مهربان

ای روشن از فروغ الهی ضمیر تو

از کیمیای عشق تو ، هستی گرفته جان

ای هشتمین ولایت عصمت ، امام مهر!

تابیده از وجود تو نوری به کهکشان

نظارگان چهره ی تو ماه و مشتری

آیینه دار روی تو خورشید زرفشان

از جان و دل به ساحت پاکت ارادتی است

عشقت درون سینه و مهرت به عمق جان

ای پایه ی کمال تو در دامن زمین

ای رفعت مقام تو تا اوج آسمان

دارم یقین مقام تو را غبطه می برند

در عرش بر مقام بلندت فرشتگان

فیض وجود مضجع نورت در این وطن

لطفی است بی نهایت و گنجی است شایگان

آن طرفه از زمین که محل ملائک است

گویی که قطعه ای است فرستاده از جنان

هر دم وزد ز جانب کویت نسیم مهر

بر جان زائران تو از پیر و از جوان

با هر زیارتی که شود قسمت کسی

دل از هجوم غم زتو گیرد خط امان

آن قبر پر تبرک و آن بارگاه نور

آرام بخش سینه ی ما گشته بیگمان

از هر رواق و گوشه ی صحنت رسد به گوش

نجوای خادمان و مقیمان آستان

ای روح آسمانی تو دیده بان ما

هر مشکلی که هست گشودی گره از آن

صحن و سرای قدسی جنت نشان تو

شد آشنای جان و دل و دیده و روان

آن ساحت مبارک و آن آستان امن

بر مذهب است مرکز و دین را نگاهبان

گلدسته ها و گنبد مهر آشیان تو

بهرکبوتران حرم گشته سایبان

ای اعتبار و عزت این بوم وبر زتو

از مرقدت گرفته شرف خاک این مکان

چشم امید مردم این بوم و بر تویی

ای روشن از وجود تو چشم امیدمان

روشن ترین چشمه ی جوشان معرفت!

جاری است نام پاک و بلندت به هر زبان

در اهتزاز ، پرچم سبزت به کوی دل

در احترام ، عصمت پاکت به هر زمان

آوازه ی ضمانت مهرت به آهویی

معروف در نواحی و مشهور در جهان

هر جا که قلب غمزده دنبال چاره ای است

نور امید کوی ترا می دهد نشان

دست دلم به دامن مهرت، عنایتی،

تا دل صفا بگیرد و گیرد ز غم کران

بر جانبت سلام خداوند و قدسیان

بر ساحتت درود نبی و بهشتیان

"حامد" تو هم ز رنج جهان گر مکدری

دل را که هر کجاست به کوی "رضا"رسان

در ادامه برنامه سایر شاعران حاضر در نشست اشعار و سروده های خود را در وصف امام رضا علیه السلام قرائت کردند.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
نخستین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان ماهنشان در سال جاری به ریاست فرماندار برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۵

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان زنجان، نخستین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان ماهنشان در سال جاری به ریاست جلیل جزو نقی، فرماندار و رئیس انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان ماهنشان و با حضور حسن ملکی، شهردار ماهنشان؛ سبحان عجملو، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ماهنشان؛ مهدی صیادی، مدیر آموزش و پرورش شهرستان ماهنشان؛ روح الله رحمانی، رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان ماهنشان؛ سیروس محمدی، رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) شهرستان ماهنشان؛ هادی مرادی، رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان ماهنشان؛ فریده بابایی، مسئول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و ولی امیری، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان ماهنشان روز پنجشنبه 20 خردادماه در فرمانداری شهرستان ماهنشان برگزار شد.

در ابتدای جلسه، فرماندار ضمن تقدیر از حضور مستمر اعضای انجمن در برگزاری جلسات، عنوان کرد: ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی وظیفه ای عمومی است و شایسته است اعضای حقیقی و حقوقی انجمن در گسترش این امر مهم در میان قشرهای مختلف جامعه بیش از پیش تلاش کنند.

جلیل جزونقی وجود کتابخانه های عمومی را برای هر شهر یک ارزش عنوان کرد و تاثیر کتاب در تکامل اندیشه ها و نگرش اجتماعی و فرهنگی جامعه را مایه مباهات دانست.

در ادامه رئیس انجمن کتابخانه های شهرستان ماهنشان کتابرسان سیار را یک دستگاه کاملا فرهنگی دانست و اظهار داشت: کتابرسان سیار برطرف کننده نیازهای فرهنگی روستائیانی که در مناطق کم جمعیت یا دورافتاده هستند. کتابخانه سیار با هدف گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی و ایجاد علاقه مندی به مطالعه و آشنایی دانش آموزان فعالیت می کند.

در ادامه این جلسه ولی امیری، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان، گزارشی از برنامه های شاخص اجرا شده در سال 1399 در کتابخانه های عمومی شهرستان ماهنشان از جمله افتتاح محفل ادبی مولانا همتی انگورانی، معرفی و رونمایی کتاب، عصر شعر به مناسبت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، اجرای برنامه های فرهنگی در فضای مجازی، اهدای کتاب، کتابخانه گردی در سالروز تاسیس نهاد، اجرای پویش درختکاری و ... ارائه و برنامه های در دست اقدام در سال 1400 را برای حاضرین درجلسه تشریح کرد.

در این جلسه بودجه سال 1400 انجمن کتابخانه های ماهنشان توسط اعضای انجمن بررسی و تصویب شد.

در پایان جلسه هر یک از اعضای انجمن به ارائه نظرات خود در خصوص مصوبات جلسه و ترویج کتابخوانی در زمان شیوع کرونا ویروس پرداختند.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
به مناسبت میلاد امام رضا(ع) نشست معرفتی پیرامون سیره رضوی با عنوان مهتاب شبستان توس به صورت مجازی در شهرستان نهاوند برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۵

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان همدان، به مناسبت میلاد با برکت امام هشتم امام رضا علیه السلام، نشست معرفتی مهتاب شبستان توس پیرامون زندگی و سیره آن حضرت با حضور میلاد امینیان، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان نهاوند و حجت الاسلام عباس مولوی، مدیر حوزه علمیه برادران شهرستان نهاوند در صفحه اینستاگرام اداره کتابخانه های عمومی این شهرستان به صورت زنده برگزار شد.

حجت الاسلام عباس مولوی، مدیر حوزه علمیه برادران شهرستان نهاوند ضمن قدردانی از اداره کتابخانه های عمومی به دلیل ترویج فرهنگ و سیره زندگی اهل بیت(ع)، اظهار داشت: اهل بیت(ع) همچون الگویی درخشان برای جامعه هستند تا ما بتوانیم به وسیله آن ها مسیر سعادت را پیدا کنیم و تا جایی که ظرفیت داریم به این بزرگواران نزدیک شویم.

مدیر حوزه علمیه برادران شهرستان نهاوند با اشاره به مطالب کتاب عیون الاخبار الرضا در معرفی کتاب امام رضا علیه السلام و زندگی ، عنوان کرد: این کتاب نوشته مهدی غلامعلی است و در 136 صفحه نگارش شده است. از نکات جالبی که از کتاب برداشت می شود این است که معیار برتری انسان ها در جامعه نباید پول و مقام اجتماعی باشد، بلکه این تقوا است که باید سبب گرامی داشتن افراد در جامعه شود.

میلاد امینیان، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان نهاوند ضمن تبریک میلاد امام رضا علیه السلام و دهه کرامت، گفت: یازدهمین دوره جشنوراه کتابخوانی رضوی، فرصت مناسبی برای مطالعه در خصوص سیره و سبک زندگی امام رضا علیه السلام و اهل بیت(ع) است.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
همزمان با میلاد با سعادت امام رضا(ع) آیین رونمایی کتاب سقف کوتاه سقف بلند در ملایر برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۵ سایت های دیگر : بسیج خبرگزاری دانشجویان ایران

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان همدان، همزمان با میلاد با سعادت امام هشتم حضرت علی بن موسی الرضا(ع) آیین رونمایی از کتاب سقف کوتاه سقف بلند تالیف محمد احمدوند در کتابخانه علامه امینی(ره) برگزار شد.

در این نشست محمود خلیلی از نویسندگان و اهالی قلم شهرستان در ابتدای سخن اظهار داشت: به قول رضا براهنی بهترین قصه، قصه ای است که پس از پایان، در ذهن خواننده ادامه یابد و او را به تفکر درباره ی زندگی وادارد و تخیل او را چنان مشتعل کند که او حوادث دیگری در تعقیب حوادث نتیجه شده از قصه در نظر آورد و زوایای زندگی را دقیقاً کشف کند.

وی ضمن برشمردن ویژگی ها و تفاوت داستان نویسان، افزود: تنها بخشی از نویسندگان هستند که از همان ابتدا، با استفاده از تخیل نیرومند خود که با سال ها تمرین و ممارست جدی و مطالعات بسیار به دست آمده، می توانند از صفر تا صد یک داستان را بنویسند. این گونه افراد نیز، هر جا که نیازمند گسترش داستان باشد با بهره گیری از تجربیات و مشاهدات خود، داستان را پیش می برند.

خلیلی درونمایه اصلی مجموعه داستان سقف کوتاه، سقف بلند را تنهایی انسان دانست و افزود: تمامی این مجموعه، ماحصلِ تلاش نویسنده برای نمایشِ تنهاییِ غمباری است که انسان امروز به واسطه اتفاقات و گسست و شکست روابط عاطفی در همین دوران به آن دچار و در تارهای چسبنده آن گرفتار شده است.

وی ادامه داد: هنر ساده نویسی و پرهیز از مغالطه و غلوگویی یکی از شاخصه های نوقلم های عرصه داستان نویسی است. در این کتاب نیز نویسنده به همان شیوه رفتار کرده، رفتاری که معقول است و برای جذب مخاطب عام ضروری است. از سوی دیگر، همان دلمشغولی هایی که این نویسنده را به نوشتن در مورد مسائل اجتماعی در نشریات واداشته، همچنان وی را ملزم کرده تا این دغدغه ها را در داستان های خود نشان دهد. داشتن این دلمشغولی ها نشان از تعهد و احساس مسئولیتی است که وی نسبت به جامعه دارد و بر این باور است که با نمایش معضلات به خوانندگان خود، می تواند گامی در جهت آگاهی بخشی و اصلاح امور بردارد.

محمد احمدوند، نویسنده کتاب اظهار داشت: کتاب سقف کوتاه، سقف بلند مجموعه هشت داستان است که در آن ها دغدغه های ذهنی و اجتماعی خود را بیان کرده ام. اسم کتاب از اسم یکی از داستان ها گرفته شده که در جشنواره چهارگاه اصفهان رتبه اول را کسب کرد. توالی موضوعی یا زمانی در انتخاب داستان ها وجود ندارد. ناشر این کتاب مشهدی است و رونمایی کتاب را در روز ولادت امام رضا (ع) به فال نیک گرفت.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی با اشاره به مصوبه ستاد ملی کرونا و انتقال رسته کتابخانه های عمومی از گروه 3 به گروه 2 شغلی گفت: سالن های مطالعه 115 کتابخانه عمومی استان از پنجم تیرماه بازگشایی و به صورت محدود آماده ارائه خدمات به مراجعه کنندگان است.

شهرام خدایی در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: بر اساس شیوه نامه های ابلاغی، سالن های مطالعه کتابخانه های واقع شده در مناطق نارنجی، زرد و آبی به ترتیب با 30 ، 40 و 50 درصد ظرفیت، فعالیت خود را از روز شنبه، پنجم تیر آغاز خواهند کرد.

وی با بیان این که هم اکنون شهرستان های آذربایجان شرقی از نظر سطح هشدار در وضعیت زرد و نارنجی به سر می برند، تصریح کرد: از این رو تمامی سالن های مطالعه موجود در 115 کتابخانه استان آماده ارائه خدمات حضوری به مراجعه کنندگان است.

خدایی با تاکید بر رعایت شیوه نامه های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک، فاصله گذاری اجتماعی و جلوگیری از تجمع افراد در بخش های مختلف کتابخانه شامل لابی، راهروهای مخازن، مقابل میز امانت و محوطه کتابخانه و تهویه مناسب سالن ها یادآور شد: با قرار گرفتن کتابخانه های عمومی در رسته دوم گروههای شغلی از اول هفته آینده، به جز در شهرستان هایی با سطح هشدار قرمز، ارائه تمام خدمات کتابخانه ای در کتابخانه های عمومی استان دایر خواهد بود.

وی در خصوص نحوه فعالیت کتابخانه های سیار نیز گفت: فعالیت های این نوع از کتابخانه ها نیز از سر گرفته شده و با رعایت پروتکل های بهداشتی به ماموریت خواهند پرداخت.

مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی همچنین به تداوم اجرای برنامه های فرهنگی کتابخانه های عمومی استان در بستر فضای مجازی با توجه به محدودیت های کرونا اشاره کرد و افزود: به مناسبت دهه کرامت بیش از 400 برنامه برای اجرا در این بستر پیش بینی شد که برپایی نشست کتاب خوان، نشست ادبی و نقد کتاب، برگزاری نشست مطالعاتی با محوریت سبک زندگی رضوی، نمایشگاه موضوعی کتاب و قصه گویی از جمله مهم ترین عناوین این برنامه ها به شمار می رود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
از امروز 5 تیر ماه تمام سالن های مطالعه ی کتابخانه های عمومی خراسان جنوبی بازگشایی می شوند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۵

نارمنجی رئیس اداره ی امور کتابخانه های عمومی خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ، گفت: با توجه به مصوبه ستاد ملی کرونا و قرار گرفتن کتابخانه ها در گروه دوم جدول رده بندی کرونا، از امروز تمام سالن های مطالعه کتابخانه های عمومی استان بازگشایی می شوند و افراد می توانند مانند قبل در سالن ها به مطالعه کتاب بپردازند.

او افزود: کتابخانه ها در شهر ستان های با وضعیت زرد با 40 درصد و در شهرستان های نارنجی با 30 درصد از ظرفیت خود فعالیت خواهند کرد.

نارمنجی ادامه داد: از امروز امکان استفاده از قفسه های کتابخانه فراهم می شود و افراد می توانند کتاب مورد نیازشان را انتخاب و از قفسه ها بردارند در حالی که تا امروز، اعضای کتابخانه با اعلام عنوان کتاب به مسئول کتابخانه آن را تحویل می گرفتند.

رئیس اداره ی امور کتابخانه های عمومی خراسان جنوبی تصریح کرد: کتابخانه ها در شهرستان های زرد با 40 درصد و در شهرستان های نارنجی با 50 درصد زمان کاری مشغول به کار هستند و محدودیت های زمانی همچنان ادامه دارد.

او عنوان کرد: دو کتابخانه ی سعیدی و الغدیر بیرجند هر روز از 7 صبح تا 8 شب باز است و دیگر کتابخانه ها با محدودیت زمانی فعال هستند.

نارمنجی اظهار کرد: خدمات غیرحضوری و مجازی کتابخانه ها همچنان پابرجاست و ادامه دارد.

انتهای پیام / ر

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان از بازگشایی سالن های مطالعه در وضعیت نارنجی خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۵ سایت های دیگر : خبرگزاری فارس سپیدار آنلاین

البرز- امید بانوان؛ هادی آشتیانی سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان البرز با اشاره به موافقت کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا، در خصوص انتقال رسته کتابخانه های عمومی از گروه 3 به گروه 2 شغلی، نسبت به تغییر ایجاد شده در نحوه فعالیت کتابخانه ها اظهار کرد: بر این اساس سالن های مطالعه کتابخانه های عمومی که پیشتر در وضعیت نارنجی بسته بودند از شنبه 5 تیرماه بازگشایی و با 30 درصد ظرفیت فعال خواهند بود.

وی در ادامه افزود: بخش کودک کتابخانه ها نیز برای امانت کتاب به کودکان فعال و برنامه های فرهنگی ویژه این گروه سنی با حضور 30 درصد ظرفیت (به مدت یک ساعت) قابل اجرا خواهد بود.

آشتیانی به نحوه فعالیت بخش نابینایان و کتابخانه های سیار نیز اشاره کرد و بیان کرد: بخش نابینایان و کتابخانه های سیار در وضعیت نارنجی به تناوب شرایط، به مراجعین ارائه خدمت خواهند داشت.

سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان در ادامه بر اجرای مستمر فعالیت های فرهنگی و ترویجی کتابخوانی اعم از نشست های کتابخوان، نقد و بررسی کتاب، جلسات محافل ادبی، شعرخوانی و بسیاری برنامه های دیگر در فضاهای مجازی در اختیار اداره کل کتابخانه های عمومی استان در شرایط تعطیلی فضای فیزیکی کتابخانه ها، تأکید کرد.

وی یادآور شد: به خاطر رفاه حال مراجعین و علاقه مندان کتابخوانی این فعالیت ها کما فی السابق در فضای مجازی ادامه خواهد داشت ولی با توجه به بخشنامه جدید و امکان اجرای این فعالیت ها در کتابخانه ها، برخی از فعالیت های فرهنگی و جلسات ادبی در فضای کتابخانه ها با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی و با حداکثر ظرفیت 20 نفر برگزار خواهد شد.

آشتیانی تاکید کرد: با عنایت به رسالت کتابخانه های عمومی در توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی، کتابداران پرتلاش از همان ابتدای تعطیلی کتابخانه ها، با ایجاد صفحات مجازی در کانال های پیامرسان و یا صفحات اینستاگرام ارتباط کتابخانه را با اعضا و مخاطبین حفظ و به اجرای برنامه های متنوع در این فضا پرداخته اند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ امید بانوان
طاهریان از آغاز یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی در استان سمنان خبر داد و گفت: مهلت شرکت در این جشنواره کتابخوانی تا یکم آبان ماه امسال اعلام شده است.

سرویس : سمنان - زمان : شناسه خبر : 1070171

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان ازسمنان، محمد طاهریان ، درنشست با خبرنگاران ضمن بیان اینکه هم زمان با سراسر کشور یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در استان سمنان آغازشده است گفت: این جشنواره تا یکم آبان ماه امسال ادامه دارد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان سمنان افزود: علاقه مندان برای شرکت در این جشنواره می توانند در رشته های نقاشی، داستان نویسی، پویش کتاب خوان، مسابقه چهارگزینه ای، قصه گویی، پویش برای امام زمان (عج) و شعر سرایی باهم رقابت کنند.

وی بابیان اینکه منابع معرفی شده در یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی در فراخوان شش عنوان کتاب در سه رده سنی کودک ، نوجوان و جوان و بزرگ سال معرفی شده است، اضافه کرد: در رده کودک (4 تا 12 سال، متولدین 1388-1396) کتاب های زندگی امام رضا (ع) اثر سید مهدی مهاجرانی از انتشارات کتابک و مجموعه 14 معصوم: امام زمان (ع) اثر زهرا عبدی از انتشارات جمکران معرفی شده است، کودکان علاقه مند می توانند در دو رشته نقاشی و پویش کتاب خوان به ازای هر دو کتاب، شرکت کنند.

طاهریان افزود: در رده سنی نوجوان (13 تا 17 سال، متولدین 1383-1387) کتاب های برای ضامن آهو، 55 پرسش و پاسخ درباره امام رضا(ع) و زیارت ایشان اثر غلامرضا حیدری ابهری از انتشارات به نشر و ده قصه از امام زمان(عج) اثر فریبا کلهر از انتشارات قدیانی، منابع یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی خواهد بود. نوجوانان می توانند در شش رشته نقاشی، پویش کتابخوان، مسابقه چهارگزینه ای، شعرسرایی، پویش برای امام زمانم و قصه گویی به ازای هر دو کتاب شرکت کنند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان سمنان با اشاره به این مطلب که همچنین چشمه های بهشت گزیده عیون اخبار الرضا(ع) اثر محمد هادی زاهدی از انتشارات به نشر و پرسش و پاسخ های دانشجویی مهدویت (دوران ظهور) اثر رحیم کارگر از انتشارات معارف، منابع یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در رده سنی جوان بزرگسال (بالای 18 سال) خواهد بود و بزرگسالان می توانند در شش رشته پویش کتابخوان، چهارگزینه ای، شعرسرایی، داستان کوتاه (داستانک، دل نوشته و متن ادبی)، تولید آثار هنری، قصه گویی شرکت کنند اظهار داشت: کتابداران علاقه مند می توانند در بخش مروّجان فرهنگ رضوی و نیز نویسندگان و ناشران علاقه مند می توانند در بخش چاپ و انتشار شرکت کنند.

وی خواستار شرکت آحاد جامعه در رده های سنی متفاوت در یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی شد و گفت: علاقه مندان برای شرکت در این جشنواره می توانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی www.samakpl.ir در مسابقات آنلاین این دوره شرکت کنند.

پایان پیام/ 276

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

مراجعه به پایگاه اینترنتی

|

یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی

|

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان سمنان

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
طرح "انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران" با هدف توسعه فرهنگی و ترویج کتاب خوانی تا پایان تیرماه 1400 تمدید شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۵ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکز کردستان ، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان گفت: طرح انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران با هدف توسعه فرهنگی و ترویج کتاب خوانی از طریق حمایت از برنامه ها و پیشنهاد های نو و ابتکاری، اثربخش و پایدار برگزار می شود.

عبیدالله رستمی افزود: پایتخت کتاب ایران عنوانی است که هر سال به یک شهر شرکت کننده که بر اساس نظر هیئت داوران، بهترین برنامه را برای ترویج کتاب خوانی ارائه کرده باشند، اعطا می شود.

رستمی گفت: این طرح با مشارکت برخی از نهاد های دولتی و غیردولتی از جمله کمیسیون ملی یونسکو، سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، نهاد کتابخانه های عمومی کشور، انجمن کتابداری و اطلاع رسانی، اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران، کانون های فرهنگی و هنری مساجد، تشکل های نشر و دیگر نهاد ها و سازمان های فعال و علاقه مند در این زمینه اجرا می شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان افزود: در شش دوره قبلی برگزاری این برنامه به ترتیب شهر های اهواز (1394)، نیشابور (1395)، بوشهر (1396)، کاشان (1397)، یزد (1398) و شیراز (1399) توانسته اند عنوان پایتخت کتاب ایران را کسب کنند.

رستمی گفت: شهر های متقاضی شرکت در این برنامه می توانند مدارک لازم را تا پایان وقت اداری روز پنج شنبه 31 تیرماه 1400 از طریق پست به دبیرخانه مرکزی ستاد هماهنگی شهر ها و روستا های دوستدار کتاب ایران ارسال کنند.

آدرس دبیرخانه: تهران، خیابان شهید مطهری، خیابان فجر (جم سابق)، نبش کیهان، شماره7، ساختمان فجر، طبقه5، کد پستی1589743111متقاضیان برای کسب اطلاعات بیش تر می توانند به وب سایت شبکه ترویج کتاب خوانی به نشانی http://bookpromotion.ir مراجعه کنند و یا با شماره تلفن های 02188342979-88342980 تماس بگیرند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما

سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان البرز از آغاز برگزاری یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی در استان خبر داد.
هادی آشتیانی در جمع خبرنگاران از آغاز برگزاری یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی در استان خبر داد و افزود: جشنواره کتابخوانی رضوی با هدف اشاعه و ترویج فرهنگ منوّر رضوی، گسترش فرهنگ کتاب خوانی، شناسایی و معرفی کتاب های فاخر مرتبط با فرهنگ و سیره اهل بیت (ع) برگزار می شود که یازدهمین دوره آن با اضافه شدن بخش ویژه حضرت مهدی (عج) همراه است.وی در ادامه بیان داشت: در یازدهمین دوره این جشنواره در کنار رشته های نقاشی، پویش کتابخوان، مسابقه چهارگزینه ای و داستانک نویسی، رشته های شعرسرایی، پویش برای امام زمانم و قصه گویی اضافه شده و برای جلب مشارکت بیش از پیش ناشران و کتابداران دو بخش حمایت از چاپ و انتشار منابع برتر و نیز مروجان فرهنگ رضوی نیز در نظر گرفته شده است.سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان البرز با بیان اینکه 6 عنوان کتاب در سه رده سنی کودک ، نوجوان و جوان و بزرگسال معرفی شده است تصریح کرد: در رده کودک (4 تا 12 سال، متولدین 1388-1396) کتاب های زندگی امام رضا (ع) ، مجموعه 14 معصوم: امام زمان (ع) معرفی شده است و کودکان علاقه مند می توانند در دو رشته نقاشی و پویش کتابخوان به ازای هر دو کتاب، شرکت کنند. در رده سنی نوجوان (13 تا 17 سال، متولدین 1383-1387) کتاب های برای ضامن آهو، 55 پرسش و پاسخ درباره امام رضا (ع) و زیارت ایشان و ده قصه از امام زمان (عج) منابع یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی خواهد بود ونوجوانان می توانند در شش رشته نقاشی، پویش کتابخوان، مسابقه چهارگزینه ای، شعرسرایی، پویش برای امام زمانم و قصه گویی به ازای هر دو کتاب شرکت کنند و همچنین چشمه های بهشت: گزیده عیون اخبار الرضا (ع) و پرسش و پاسخ های دانشجویی: مهدویت (دوران ظهور) منابع یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در رده سنی جوان بزرگسال (بالای 18 سال) خواهد بود. بزرگسالان می توانند در شش رشته پویش کتابخوان، چهارگزینه ای، شعرسرایی، داستان کوتاه (داستانک، دل نوشته و متن ادبی)، تولید آثار هنری، قصه گویی شرکت کنند.وی ادامه داد: همچنین کتابداران علاقه مند می توانند در بخش مروّجان فرهنگ رضوی و نیز نویسندگان و ناشران علاقه مند می توانند در بخش چاپ و انتشار شرکت کنند.آشتیانی در ادامه افزود: این جشنواره در دو بخش فردی و خانوادگی در بستر الکترونیک برگزار می شود. علاقه مندان می توانند با مطالعه منابع مرتبط، به صورت فردی یا خانوادگی از طریق سامانه مسابقات الکترونیک کتابخوانی به نشانی www.samakpl.ir در جشنواره شرکت کنند. در بخش فردی افراد علاقه مند می توانند متناسب با رده سنی خود ضمن مطالعه کتاب ها در هر یک از رشته های جشنواره شرکت کنند. در بخش خانوادگی نیز اعضای خانواده می توانند متناسب با رده سنی خود با مطالعه کتاب ها، به بخش خانوادگی سایت مراجعه کرده و در هر یک از رشته های مسابقه شرکت کنند.وی با اشاره به مهلت شرکت در این جشنواره اظهار داشت: علاقه مندان جهت اطلاع دقیق از شرایط و مقررات یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی و شرکت در این جشنواره، تا 1 آبان 1400 می توانند به آدرس www.samakpl.ir مراجعه نمایند. همچنین برای دریافت فایل الکترونیکی منابع نیز از طریق درگاه بالا اقدام و یا به منظور دریافت امانی – فیزیکی کتاب های جشنواره به کتابخانه های عمومی استان مراجعه کنند.

لینک خبر :‌ سپیدار آنلاین
کتابخانه مشارکتی قدمگاه شیراز در ادامه رزمایش کمک های مؤمنانه خود بسته های حمایتی و معیشتی جمع آوری و توزیع کرد.

به گزارش پیام خبر به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی فارس ، کتابخانه مشارکتی قدمگاه شیراز در ادامه کمک های مؤمنانه خود و به مناسبت میلاد امام رئوف، امام رضا(ع) مرحله بعدی از کمک های معیشتی خود به خانواده های بی بضاعت و کم برخوردار تحت عنوان طرح افق را اجرا کرد.

مهدخت کمال پورادیب، مسئول کتابخانه مشارکتی قدمگاه شیراز ضمن اعلام این خبر عنوان کرد: کتابخانه قدمگاه شیراز در راستای منویات مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) در قالب یک پایگاه اجتماعی علاوه بر انجام خدمات فرهنگی و کتابخانه ای، کمک های مؤمنانه خود را با عنوان طرح افق از ابتدای بهمن ماه 1398 آغاز و در مناسبت های ملی و مذهبی مختلف از قبیل عیدنوروز، شب یلدا، نیمه شعبان، عید غدیر و ...استمرار بخشیده است.

کمال پورادیب با اشاره به شرایط خاص ایجاد شده به دلیل شیوع بیماری کرونا و آسیب جدی که بسیاری از کسب و کارها و خانواده وارد شد، اظهار کرد: در راستای رزمایش کمک مؤمنانه و لبیک به ندای مقام معظم رهبری و عمل به وظیفه انسانی و اسلامی، کتابخانه قدمگاه تاکنون چندین مرحله کمک مومنانه و رزمایش همدلی انجام داده است.

وی ادامه داد: در روزهای سخت کرونا که باعث تعطیلی فیزیکی کتابخانه های عمومی شد، کار فرهنگی کتابداران تعطیل نشد و کتابداران با تلاش مضاعف و با استفاده از ظرفیت نامتناهی فضای مجازی، به خدمات دهی به اعضا و علاقه مندان کتاب و کتابخوانی در قالب برگزاری کارگاه های آموزشی و ترویجی ادامه دادند که کمک مومنانه هم به این فعالیت ها افزوده شده است.

کمال پورادیب درخصوص منابع خرید این بسته ها عنوان کرد: تا پیش از این مرحله برای خرید بسته ها علاوه بر استفاده از خیرین و افراد نیک اندیش از کمکهای دولتی، اداری و موقوفه ها نیز استفاده می شد، اما در مرحله آخر این طرح، این بسته های مؤمنانه تنها با همت خیرین تهیه و توزیع شده است.

مسئول کتابخانه مشارکتی قدمگاه شیراز عنوان کرد: بسته های اهدایی در این طرح، منحصر به اقلام معیشتی نبوده و تاکنون ملزومات زندگی از قبیل فرش، موکت، یخچال، اقلام بهداشتی، کمکهای درمانی و پزشکی، هزینه های عمل جراحی و ... با شناسایی خانواده های نیازمند به آنها تعلق گرفته است.

کمال پورادیب با اشاره به اینکه تاکنون بیش از دو هزار بسته معیشتی در این طرح توزیع شده است، اضافه کرد: در این مرحله و به مناسبت میلاد امام مهربانی ها، امام رضا(ع)، 25 بسته معیشتی با ارزش بیش از 50 میلیون ریال به 25 خانواده نیازمند تحویل داده شد که این کمکهای مؤمنانه با حال و هوای رضوی و عطر دعا و نیایش همراه شد.

وی ابراز امیدواری کرد: کتابخانه قدمگاه شیراز علاوه بر انجام خدمات فرهنگی و کتابخانه ای و با توجه به رسالت اجتماعی کتابخانه ها، بتواند با این اقدام خداپسندانه نسبت به احیای روحیه همنوع دوستی در جامعه کمک کرده و با تحقق اهداف رزمایش کمک مؤمنانه به یاری نیازمندان بشتابد.

لینک خبر :‌ پیام خبر
قزوین- ایرنا- مدیر کل کتابخانه های عمومی استان قزوین گفت:در طرح میلاد نور تا عید سعید قربان جرائم دیرکرد کتاب های برگشتی کتابخانه های عمومی استان بخشیده می شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۵ سایت های دیگر : خبرگزاری کار ایران خبرگزاری شبستان

به گزارش ایرنا، فاطمه محمدبیگی روز شنبه با اعلام این خبر، افزود: در راستای تکریم اعضا و تشویق آنها به بازگشت منابع امانتی خود، طرح میلاد نور تا عید سعید قربان در کتابخانه های عمومی استان اجرا می شود.

وی اظهار داشت: در این طرح همه اعضای که منابع امانی خود را در تاریخ های یکم تا 30 تیرماه به کتابخانه عودت دهند، مشمول تخفیف 100 درصدی جرائم دیرکردی مربوط به دوران کرونا و قبل از آن خواهند شد.

محمدبیگی با بیان اینکه مدت امانت یک کتاب 14 روز است، تصریح کرد: در صورت تأخیر در بازگشت به ازای هر روز مبلغی به عنوان جریمه دیرکرد دریافت می شود که در این دوره، این جرائم مورد بخشودگی قرار گرفته است.

وی از امکان تمدید برخط کتاب بدون مراجعه به کتابخانه های عمومی استان خبر داد و اضافه کرد: هر یک از منابع کتابخانه ای در صورتی که توسط عضو دیگری رزرو نشده باشد می تواند 2 دوره متوالی یعنی به مدت 28 روز تمدید شود.

این مسوول با بیان اینکه این بخشیدگی جرایم شامل تمام کتاب های امانی دارای تأخیر بوده و بازه زمانی خاصی ندارد، افزود: از اعضای کتابخانه های عمومی استان درخواست می شود تا با عودت به موقع کتاب ها امکان استفاده عموم مردم از منابع کتابخانه ها را فراهم کنند.

استان قزوین دارای 37 کتابخانه نهادی و 22 کتابخانه مشارکتی است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
توسعه شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پرسرعت در کشور این امکان را برای کتابخانه های عمومی فرآهم کرد تا بتوانند در دوران کرونا به ارائه خدمات خود به مردم ادامه دهند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۵ سایت های دیگر : میزان فصل تجارت

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، با توسعه شبکه ملی اطلاعات و همچنین پوشش اینترنت پرسرعت در تمام شهرها و روستاهای بالای 20 خانوار کشور، کتابخانه های عمومی هم توانستند خدمات خود را در بستر فضای مجازی ارائه کنند.
در پنجاه و پنجمین قسمت از ویدیو های ایران هوشمند می بینید که چگونه کتابخانه عمومی سیدالشهدا اسلامیه شهرستان تفت استان یزد توانسته در دوران کرونا ارتباط خود را با اعضای کتابخانه حفظ و به آنان ارائه خدمت کند.

لینک خبر :‌ وزارت ارتباطات و فناوری
عزیزی گفت: باید به اندازه نیاز ناشران، کاغذ برای انتشار کتاب در اختیارشان قرار بگیرد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۵ سایت های دیگر : باشگاه خبرنگاران جوان چاپ و نشر آنلاین

به گزارش بولتن نیوز ، محمد عزیزی مدیرمسئول انتشارات روزگار،درباره اعطای دوباره کاغذ به ناشران گفت: واردات دوباره کاغذ با ارز دولتی و اعطای آن به ناشران حتما در روند کار ناشران تاثیر می گذارد. تهیه کاغذ یکی از مشکلات همیشگی ناشران بوده است. در گذشته در کنار کاغذ، مقوا هم به ناشران برای انتشار کتاب هایشان می دادند.

وی افزود: باید به اندازه نیاز ناشران، کاغذ برای انتشار کتاب در اختیارشان قرار بگیرد تا ناشر مجبور نباشد، بخشی از نیازش را از بازار آزاد تهیه کند. خود من برای انتشار کتاب هایم کاغذ به اندازه کافی نداشتم و مجبور شدم سه ورق تحریر را نزدیک به بندی 600 هزار تومان بخرم. قیمت کاغذ بالاست و ناشر مجبور می شود برای تهیه 15 تا 16 بند پنج تا شش میلیون تومان بپردازد. درصورتی که به 100 بند کاغذ نیاز داشته باشد، این میزان به 60 میلیون تومان می رسد. از این رو اعطای کاغذ به ناشران اقدام خوبی است؛ البته درصورتی که با همان ارز قبلی اعطا شود.

مدیر مسئول انتشارات روزگار درباره برقراری تعرفه های فرهنگی برای ناشران اظهار کرد: اعطای کاغذ به ناشران و برقراری تعرفه های فرهنگی برای آن ها می تواند به صنعت نشر کمک کند. علاوه بر این دولت می تواند با خرید حداقل 300 تا 500 نسخه کتاب برای کتابخانه های عمومی کشور هم نیاز کتابخانه های عمومی را تامین و هم از ناشران حمایت کند. کتاب های تهیه شده باید واقعا خوب باشند نه اینکه به سلیقه هیئت خرید کتاب چند نسخه کتاب تخصصی تهیه شود؛ بلکه به سراغ تهیه کتاب های عمومی تر از جمله رمان بروند که مخاطبان بیشتری به آن نیاز دارند.

عزیزی ادامه داد: کتاب های خریداری شده برای کتابخانه های عمومی کشور می تواند نیاز مخاطب را در سیستان و بلوچستان که مردم آنجا امکان تهیه کتاب را ندارند، تامین کند. با این اقدام ها زنجیره نشر کشور تا حد زیادی رونق می گیرد. اینگونه هم کتاب های خوب در اختیار افرادی قرار می گیرد که به آن نیاز دارند و هم تعداد مراجعان به کتابخانه های عمومی کشور افزایش می یابد؛ چون وقتی یک جوان کتاب خوبی از کتابخانه عمومی تهیه می کند به دوستانش هم می گوید از فلان کتابخانه عمومی تهیه کرده است.

وی با اشاره به تاثیر افزایش مراجعه به کتابخانه های عمومی در افزایش سرانه مطالعه کشور، بیان کرد: افزایش سرانه مطالعه کشور باعث می شود میزان جرم و جنایت کاهش یابد. درصورتی که دولتمردان ما باور کنند با مطالعه کتاب زندان ها خالی می شود، از انتشار کتاب حمایت می کنند. در گذشته برای انتشار کتاب های خوب به ناشران وام می دادند. بازگشت اعطای دوباره این وام ها به ناشران هم در رونق بازار نشر موثر است. در شرایط کنونی متوسط هزینه انتشار کتاب خوب به 15 میلیون تومان برای هر عنوان و برای ناشری که می خواهد 50 عنوان کتاب خوب در سال تولید کنند، این مبلغ به 5 تا 6 میلیارد تومان می رسد.

لینک خبر :‌ بولتن نیوز
با توجه به تغییر رسته کتابخانه ها در گروه های شغلی، شیوه نامه جدید فعالیت کتابخانه های عمومی در ایام کرونا اعلام شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۵

به گزارش لیزنا، با توجه به تغییر رسته کتابخانه ها در گروه های شغلی، شیوه نامه جدید فعالیت کتابخانه های عمومی در ایام کرونا اعلام شد.

با توجه به بخشنامه جدید کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا، در خصوص انتقال رسته کتابخانه های عمومی از گروه 3 به گروه 2 شغلی، نحوه فعالیت کتابخانه ها تا اعلام شرایط جدید طبق جدول زیر است.

گفتنی است، ساعت کار کتابخانه های عمومی نیز در شیفت صبح از ساعت 7:30 تا 20و در روزهای پنج شنبه از 8 الی 13:30 است.

سطح هشدار قرمز

کتابخانه ها تعطیل خواهد بود

سطح هشدار نارنجی

کتابخانه ها در همه ایام هفته فعال خواهند بود

سالن های مطالعه با 30 درصد ظرفیت فعال خواهند بود

سطح هشدار زرد

کتابخانه ها در همه ایام هفته فعال خواهند بود

سالن های مطالعه با 40 درصد ظرفیت فعال خواهند بود

سطح هشدار آبی

کتابخانه ها در همه ایام هفته فعال خواهند بود

سالن های مطالعه با 50درصد ظرفیت فعال خواهند بود

لینک خبر :‌ لیزنا
مراسم تکریم و معارفه ذیحساب و مدیرکل امورمالی نهاد، روز چهارشنبه 2 تیرماه، با حضور علیرضا مختارپور، دبیرکل، معاونان و مدیران کل نهاد برگزار شد
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۵ سایت های دیگر : پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور

به گزارش لیزنا، مراسم تکریم و معارفه ذیحساب و مدیرکل امورمالی نهاد، روز چهارشنبه 2 تیرماه، با حضور علیرضا مختارپور، دبیرکل؛ هوتن والی نژاد، معاون اداری و مالی؛ مهدی رمضانی، معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی؛ مهدی توکلیان، مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل؛ عباس نعمتی، مدیرکل حراست؛ محمد احمدوند، مدیرکل منابع انسانی و امور پشتیبانی؛ هادی امیری، مدیرکل عمرانی؛ فرشته اولیا زاده ذیحساب و مدیرکل سابق امور مالی نهاد و محمدکریم کشاورز ذیحساب و مدیرکل جدید امور مالی نهاد برگزار شد.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در این مراسم با اشاره به پایان مأموریت فرشته اولیا زاده و ضمن تقدیر از همکاری صادقانه فرشته اولیا زاده در دوران مسئولیتش، گفت: رضایت خداوند در پی رضایت مردم است. به همین دلیل اگر گرهی از کار مردم گشوده شود، مسلما مورد عنایت و توجه باریتعالی قرار خواهد گرفت.

وی در ادامه با اشاره به اقدامات مهم انجام شده در دوره جدید مدیریت نهاد، تأکید کرد: رسیدگی به وضعیت معیشتی کتابداران و اصلاح وضعیت پرداخت حقوق ها و پرداختی ها در نهاد یکی از دغدغه ها و مسائلی بود که از حدود 7 سال پیش پیگیر آن بودیم.

مختارپور در ادامه با ارائه گزارشی از روند پرداخت حقوق و دستمزد طی سال های اخیر، گفت: ترمیم حقوق کتابداران، نظارت بر روند فعالیت انجمن کتابخانه های عمومی در سراسر کشور، اصلاح وضعیت پرداخت حقوق و اعمال افزایش حقوق کارکنان دستگاه ها اجرایی از جمله اقداماتی بود که با همراهی دولت و برخی نمایندگان مجلس و البته پیگیری مجدانه مدیران نهاد و مخصوصاً خانم اولیا زاده به سرانجام مطلوب رسید.

در ادامه این مراسم مدیران و معاونان نهاد طی سخنانی ضمن تقدیر از همراهی و همکاری مسئولانه فرشته اولیا زاده برای وی در مسئولیت های بعدی آرزوی توفیق کردند.

در پایان این مراسم نیز لوح تقدیر نهاد به پاس خدمات و فعالیت های فرشته اولیا زاده و حکم محمدکریم کشاورز به عنوان ذیحساب و مدیرکل امور مالی نهاد به ایشان تقدیم شد.

گفتنی است معاونت ذی حسابی وزارت آموزش و پرورش، سازمان انتقال خون کشور، سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از جمله مسئولیت های محمدکریم کشاورز بوده است.

لینک خبر :‌ لیزنا
کتابخانه عمومی شهید صادق امامی واقع در شهرستان بهارستان به بهره برداری رسید.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۵ سایت های دیگر : پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور

به گزارش لیزنا، مراسم افتتاح کتابخانه عمومی شهید صادق امامی شهرستان بهارستان با حضور هادی تمهیدی، فرماندار شهرستان؛ محمد آگاهی مند، شهردار صالحیه؛ محمد هادی ناصری طاهری، مدیر کل کتابخانه های عمومی استان تهران و جمعی از مسئولان یکم تیر ماه برگزار شد.

کتابخانه انسان را در مسیر دانایی و سعادت قرار می دهد

در این مراسم فرهاد تمهیدی، فرماندار شهرستان بهارستان ضمن تشکر و قدردانی از همه همکاران برای افتتاح این کتابخانه گفت: به نتیجه رسیدن و شکل گرفتن کتابخانه کار بسیار ارزشمندی است. این قبیل اقدامات و طرح ها و پروژه ها سبب می شود خانواده های ما با کتاب بیشتر انس و الفت بگیرند و کتاب را در سبد زندگی خودشان قرار دهند. مطالعه زیاد و همنشینی با کتاب به تمام کسانی که در این سرزمین پاک زندگی می کنند کمک خواهد کرد تا در مسیر سعادت و رستگاری قرار بگیرند.

فرماندار شهرستان در پایان سخنانش گفت: از شهردار محترم می خواهم که فضاسازی مناسب و تبلیغات خوب برای آگاهی مردم در خصوص افتتاح این کتابخانه داشته باشند و به زودی شاهد ثبت نام جوانان و نوجوانان در این کتابخانه باشیم و مردم بتوانند از کتاب و این فضای خوب استفاده کنند.

کتابخانه با استقبال خوب مردم روبرو شده است

در ادامه محمد آگاهی مند، شهردار صالحیه گفت: مجموعه شهرداری و شورای شهر صالحیه در حوزه سخت افزاری در دوران چهارم و پنجم، مجموعه های فرهنگی و هنری بسیاری ایجاد کرد که یکی از آنها افتتاح کتابخانه شهید صادق امامی است. افزایش فضای فرهنگی امر مهمی است و دغدغه شورای شهر و شهرداری این بوده که مجموعه های فرهنگی و زیر ساخت فرهنگی در صالحیه ایجاد شود. امیدوارم در دوران ششم این کارها تداوم داشته باشد و زیر ساخت های بعدی شهرستان هم فراهم شود.

آگاهی مند با بیان اینکه تا قبل از این در بخش صالحیه شهرستان تنها یک کتابخانه عمومی به نام شهید ثانی در خدمت مردم بوده و مردم این بخش علاقمند به کتاب و کتابخوانی هستند گفت: در همین یک هفته که اطلاع رسانی افتتاح کتابخانه آغاز شده هم استقبال مردم خوب بوده و هم مراجعه کننده داشتیم. بسیاری تماس گرفتند و جویای روز افتتاح شده اند تا بتوانند از خدمات آن بهره مند شوند و امیدورام این کتابخانه محل خوبی برای استفاده دانش آموزان و دانشجویان باشد.

از سال 97 به طور مستمر خدمات سخت افزاری و نرم افزاری برای بهارستان تعریف کردیم

همچنین در این مراسم محمد هادی ناصری طاهری، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان پس از قدردانی از تلاش های مسئولین شهرستان بخصوص فرماندار موفق بهارستان، برای فراهم کردن مقدمات انتخابات 28 خردادماه و حضور باشکوه مردم در پای صندوق های رأی، گفت: مایه خرسندی است که بعد از چند ماه از افتتاح کتابخانه عمومی خواجه نصیرالدین طوسی که در اسفند ماه 99 انجام شد، امروز شاهد افتتاح کتابخانه ای دیگر در شهرستان بهارستان هستیم که با پیگیری و تلاش مجموعه شهرداری صالحیه به ثمر نشست.

وی در ادامه سخنانش به اهمیت و ضرورت افزایش فضای فیزیکی کتابخانه های شهرستان تاکید کرد و گفت: در شهرستان بهارستان از سال 97 تا کنون به صورت مستمر خدمات سخت افزاری در کنار خدمات نرم افزاری طراحی و اجرا شده است. امیدواریم که هر فضایی را که به این مجموعه ها اضافه می کنیم با تعریف خدمات و فعالیت های جدید، بهره مندی بیشتری را برای عموم علاقمندان کتاب و کتابخوانی شاهد باشیم و کتابخانه های عمومی نیز سهمی در رفع مسائل پیش رو شهرستان بهارستان داشته باشند.

ناصری با اشاره به برگزاری سه دوره مدرسه دانایی که برای اولین بار در کشور توسط اداره کل کتابخانه های عمومی استان تهران طراحی و اجرا شد، گفت: به زودی چهارمین دوره مدرسه دانایی که یک فرصت در زمینه عدالت آموزشی در مجموعه استان تهران است برگزار خواهد شد.

در ادامه حجت الاسلام خراسانی که از سوی نماینده مجلس شورای اسلامی در شهرستان بهارستان در این مراسم حضور یافته بود، ضمن تقدیر از فرماندار شهرستان و تلاشهای شهرداری و شورای شهر که در توسعه شهر صالحیه و ایجاد زیر ساختها زحمات زیادی کشیده اند، از مسئولان این شهرستان خواست تا نسبت به تزریق نیم درصد درآمد شهرداری ها برای توسعه کتابخانه های شهرستان بهارستان اهتمام بیشتری داشته و گزارشی از وضعیت نیم درصدها به نماینده مردم بهارستان در مجلس شورای اسلامی ارائه دهند.

گفتنی است کتابخانه عمومی شهید صادق امامی که ساختمان آن توسط شهرداری به اداره کل کتابخانه های عمومی استان واگذار شده با زیربنای 525 مترمربع، دارای چهار هزار نسخه کتاب و شامل بخش های مخزن کتاب، سالن مطالعه آقایان و بانوان ها، نمازخانه، بخش کودک، نشریات می باشد؛ که از اول تیرماه آماده خدمت رسانی به مردم شهرستان بهارستان است.

لینک خبر :‌ لیزنا
طرح بخشودگی جرایم منابع دیرکرد کتابخانه های عمومی سراسر استان خراسان رضوی با هدف تکریم ارباب رجوع از میلاد نور تا عید سعید قربان اجرا می شود.

به گزارش لیزنا، طرح میلاد نور تا عید سعید قربان در راستای بخشودگی جرایم منابع دیرکرد کتابخانه های عمومی سراسر استان خراسان رضوی با هدف تکریم ارباب رجوع از تاریخ 1 لغایت 30 تیرماه سالجاری اجرا می شود.

با توجه به شیوع ویروس کرونا و تعطیلی های موقت و اجباری کتابخانه ها در این دوران، با هدف تکریم ارباب رجوع و بازگشت منابع امانی به کتابخانه ها طرح بخشودگی جرایم منابع دیرکرد میلاد نور تا عیدسعید قربان در سراسر استان خراسان رضوی اجرا می شود.

در این طرح اعضای کتابخانه های عمومی که منابع امانی خود را از 1 لغایت 30 تیرماه به کتابخانه ها عودت دهند مشمول تخفیف 100 درصدی جرائم دیرکردی (مربوط به دوران کرونا و قبل از آن) خواهند شد.

لینک خبر :‌ لیزنا
در کمتر از یک سال گذشته و پس از بهره برداری از کتابخانه درجه یک استاد آیتی بروجرد، دومین کتابخانه درجه یک استان لرستان با نام سردار علیمردان خان بختیاری هم در الیگودرز افتتاح شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۵ سایت های دیگر : وارک نیوز یافته تمدن لر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در لرستان به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان، در مراسمی با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار لرستان، مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و کتابخانه های عمومی لرستان و فرماندار و مسئولین شهرستان، کتابخانه درجه یک سردار علیمردان خان بختیاری الیگودرز افتتاح شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان اعلام کرد: این مرکز فرهنگی، دومین کتابخانه درجه یک استان است که در کمتر از یک سال گذشته و پس از کتابخانه درجه یک استاد آیتی بروجرد، با پیگیری ها و حمایت های صورت گرفته افتتاح می شود.

وی افزود: امید داریم تا پایان سال بتوانیم ساختمان کتابخانه های عمومی پلدختر، الشتر و دورود و همچنین کتابخانه شهید باهنر بروجرد را نیز در مدار خدمت به علاقه مندان به کتابخوانی و مطالعه قرار دهیم.

فتایی افزود: این پروژه در زمینی به مساحت 1700 مترمربع و با زیربنای 1200 مترمربع در دو طبقه احداث شده که شامل سالن مطالعه مجزا برای بانوان و آقایان، سالن کنفرانس، بوفه، سالن های vip، نمازخانه، مخزن کتاب و فضای اداری است که تاکنون 43 میلیارد ریال برای ساخت آن هزینه شده و با تعهدات جدید یک میلیارد و 500 میلیون تومان به این مبلغ اضافه خواهد شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان تصریح کرد: الیگودرز یکی از پایگاه فرهنگی غرب کشور است و این شهرستان خاستگاه قوم بزرگ و نجیب بختیاری است و تاکنون برنامه های بزرگ ملی همچون جشنواره هیجار را میزبانی کرده است و قرار است امسال نیز جشنواره ملی شاهنامه خوانی به میزبانی الیگودرز برگزار شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در لرستان به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان، در مراسمی با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار لرستان، مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و کتابخانه های عمومی لرستان و فرماندار و مسئولین شهرستان، کتابخانه درجه یک سردار علیمردان خان بختیاری الیگودرز افتتاح شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان اعلام کرد: این مرکز فرهنگی، دومین کتابخانه درجه یک استان است که در کمتر از یک سال گذشته و پس از کتابخانه درجه یک استاد آیتی بروجرد، با پیگیری ها و حمایت های صورت گرفته افتتاح می شود.

وی افزود: امید داریم تا پایان سال بتوانیم ساختمان کتابخانه های عمومی پلدختر، الشتر و دورود و همچنین کتابخانه شهید باهنر بروجرد را نیز در مدار خدمت به علاقه مندان به کتابخوانی و مطالعه قرار دهیم.

فتایی افزود: این پروژه در زمینی به مساحت 1700 مترمربع و با زیربنای 1200 مترمربع در دو طبقه احداث شده که شامل سالن مطالعه مجزا برای بانوان و آقایان، سالن کنفرانس، بوفه، سالن های vip، نمازخانه، مخزن کتاب و فضای اداری است که تاکنون 43 میلیارد ریال برای ساخت آن هزینه شده و با تعهدات جدید یک میلیارد و 500 میلیون تومان به این مبلغ اضافه خواهد شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان تصریح کرد: الیگودرز یکی از پایگاه فرهنگی غرب کشور است و این شهرستان خاستگاه قوم بزرگ و نجیب بختیاری است و تاکنون برنامه های بزرگ ملی همچون جشنواره هیجار را میزبانی کرده است و قرار است امسال نیز جشنواره ملی شاهنامه خوانی به میزبانی الیگودرز برگزار شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در لرستان به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان، در مراسمی با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار لرستان، مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و کتابخانه های عمومی لرستان و فرماندار و مسئولین شهرستان، کتابخانه درجه یک سردار علیمردان خان بختیاری الیگودرز افتتاح شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان اعلام کرد: این مرکز فرهنگی، دومین کتابخانه درجه یک استان است که در کمتر از یک سال گذشته و پس از کتابخانه درجه یک استاد آیتی بروجرد، با پیگیری ها و حمایت های صورت گرفته افتتاح می شود.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در لرستان
خبرگزاری کتاب ایران

وی افزود: امید داریم تا پایان سال بتوانیم ساختمان کتابخانه های عمومی پلدختر، الشتر و دورود و همچنین کتابخانه شهید باهنر بروجرد را نیز در مدار خدمت به علاقه مندان به کتابخوانی و مطالعه قرار دهیم.

فتایی افزود: این پروژه در زمینی به مساحت 1700 مترمربع و با زیربنای 1200 مترمربع در دو طبقه احداث شده که شامل سالن مطالعه مجزا برای بانوان و آقایان، سالن کنفرانس، بوفه، سالن های vip، نمازخانه، مخزن کتاب و فضای اداری است که تاکنون 43 میلیارد ریال برای ساخت آن هزینه شده و با تعهدات جدید یک میلیارد و 500 میلیون تومان به این مبلغ اضافه خواهد شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان تصریح کرد: الیگودرز یکی از پایگاه فرهنگی غرب کشور است و این شهرستان خاستگاه قوم بزرگ و نجیب بختیاری است و تاکنون برنامه های بزرگ ملی همچون جشنواره هیجار را میزبانی کرده است و قرار است امسال نیز جشنواره ملی شاهنامه خوانی به میزبانی الیگودرز برگزار شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
کتابشناسی از یکی از بهترین ابزارها برای پژوهش است. در کارنامه نشر علوم انسانی یزد نام و نشان چندین هزار کتاب که در حوزه های گوناگون علوم انسانی و هنر و در سه موضوع: نشر یزد، درباره یزد و نویسندگان شاخص یزدی که از منابع گوناگون شناسایی شده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۵ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب کارنامه نشر علوم انسانی یزد بر پایه اطلاعات کتابخانه شخصی نگارنده (که خود از ناشران یزدی خریده است)، کتابخانه وزیری، کتابخانه شخصی آقای سیّدکاظم حیدری و دیگر پایگاه هاست. این مجموعه قرار است از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد، جلدهای دیگر آن شامل 1378 تا 1389 ش و 1396 تا 1400 ش چاپ شود.

حسین مسرت به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: کتاب کارنامه نشر علوم انسانی یزد برگرفته از گفتارهایی است که در فصل نامه فرهنگ یزد از سال 1378 ش تاکنون منتشر شده است که بخشی از آن اکنون چاپ و منتشر می شود. این کتاب پس از مقدمه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد، دیباچه و گفتاری در اهمّیّت و ضرورت کتابشناسی (ص 11-18) دارد و آنچه در این گفتارها آمده، حاصل گشت زدن در کتابفروشی ها و کتابخانه هاست.

وی با اشاره به این که در اهمیت و سودمندی کتابشناسی تاکنون سخن بسیار گفته شده است، افزود: کتابشناسی از یکی از بهترین ابزارها برای پژوهش است. در این کتاب نام و نشان چندین هزار کتاب که در حوزه های گوناگون علوم انسانی و هنر و در سه موضوع: نشر یزد، درباره یزد و نویسندگان شاخص یزدی که از منابع گوناگون شناسایی شده است.

مسرت ادامه داد: در زمینه پایان نامه به دلیل فراوانی، تنها آنچه مربوط به یزد بوده، گرد آمده است. بیگمان در بخش پژوهش ها، به دلیل عدم نشر کارنامه مراکز آموزشی و پژوهشی استان یزد، شناخت چندانی در دست نیست و شاید با کاستی هایی روبه رو باشد و با توجه به محدودیت صفحات، از نام بردن کتاب های علوم محض، علوم عملی و دیگر موضوع های مشابه، چشم پوشی شده است.

این پژوهشگر تاریخ ادامه داد: شناسایی حوزه های گوناگون علوم انسانی در بازه زمانی سال های 1390 تا 1395 است چه در یزد و چه از سوی ناشران ایران درباره یزد چاپ شده است و برای بهره وری پژوهشگران، نام و نشان پژوهش ها و پایان نامه ها هم در حوزه یزد آمده و همراه با تصویر روی جلد است.

وی افزود: پیشینه این پژوهش به سال 1378 برمیگردد که به پشتکار اعضای پژوهشی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد و با پیگیری آقای میرزا محمّد کاظمینی، مدیر کل وقت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد و نیز همّت زنده یاد احمد آرامش، نخستین شماره فصل نامه فرهنگ یزد در زمستان 1378 چاپ شد.

مسرت گفت: در این بیست ساله به رغم روبه روشدن با دشواری های تهیه این گونه کتاب ها که به ظاهر آسان است، توانست در هر شماره فصل نامه به معرفی کتاب های یک سال گذشته را منتشر کند و اگر این سلسله گفتارها در این سالیان پربار و دربردارنده انبوهی از کتاب و پژوهش است، نه از سر شوق ناشران و نویسندگان آن، که از سر رنج و بردباری و دشواری فراهم شده است. برای هر موردی بارها مراجعه و تلفن شده است؛ با این وجود همواره از محبّت بسیاری از نویسندگان و ناشران یزدی برخوردار بوده است که می باید از ناشران با نام بردن، سپاسگزاری شود و امید بر این باشد که به رغم گرانی کاغذ و امور فنّی چاپ کتاب، هم چنان این همکاری تداوم داشته باشد.

ناشرانی چون: آرتاکاوا، اندیشمندان یزد، انسان امروز، توز و قلم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد، دانشگاه یزد، سیّد علی زاده، شاهنده، علم نوین، قداست، لالۀ کویر، یزد و یزدا؛ و باید از ناشرانی گله کرد که نه تنها همکاری نکرده و نمی کنند، بلکه در مواردی کتاب های خود را نیز از نگارنده پنهان می کردند و این رویه - چنانکه همگان می دانند - در بسیاری از شهرها و کشورهای گیتی برعکس است؛ یعنی ناشر حتماً باید دو نسخه از اثر خود را به نشریّات بدهد تا کتاب معرّفی شود، و اگر برخی کتاب ها از این ناشران دیده می شود، نه از سر همکاری آنان، بل به دلیل بهره وری از لطف معاونت فرهنگی و بخش چاپ و نشر اداره کلّ فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد و نیز پایگاه های گوناگون شناسایی کتاب؛ همچون: پایگاه کتابخانه ملّی ایران، پایگاه اطّلاع رسانی کتابخانه های ایران (Lib) و نرم افزار سیمرغ کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی فراهم شده است و برخی هم به واسطه برخورداری از بایگانی کتابخانه وزیری یزد و خرید آن ها از کتابفروشی است. زیرا نگارنده در طول این سالیان، بسیاری از کتاب ها را از ناشران یزدی خریده است تا این بخش، کامل باشد. چنانچه کاستی ای در معرفی و عکس برخی کتاب ها دیده می شود، به دلیل بهره وری از پایگاه های مجازی معرّفی کتاب؛ مانند: کتابخانه ملّی، کتابخانه آستان قدس رضوی و... بود.

کتاب سفر به جنوب نوشته آلبرت هوتوم شنیدلر به کوشش و گزارش حسین مسرت از سوی نشر یزدا منتشر شد. حسین مسرت نویسنده، پژوهشگر، مقاله های بسیاری در نشریات گوناگون ازجمله آیینه پژوهش، ندای یزد، وقف میراث جاویدان، جهان کتاب و فرهنگ یزد منتشر کرده است. وی در بزرگداشت مفاخر یزد نقش بسزایی داشته و از جمله بنیان گذاران انجمن فهرست نگاران نسخه های خطی به شمار می رود و با کتابخانه ی وزیری، کتابخانه ی کاظمینی، بنیاد فرهنگی و پژوهشی ریحانه الرسول(ص)، انجمن کتابخانه های عمومی یزد و انجمن مفاخر فرهنگی یزد همکاری داشته است.

کتاب کارنامه نشر علوم انسانی یزد (1395 -1390)، تالیف حسین مسرّت در 273 صفحه مصوّر در قطع رقعی از سوی انتشارات اندیشمندان یزد و با پیگیری مجید جوادیان زاده، مدیر کل فرهنگ و ارشاداسلامی یزد منتشر شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب کارنامه نشر علوم انسانی یزد بر پایه اطلاعات کتابخانه شخصی نگارنده (که خود از ناشران یزدی خریده است)، کتابخانه وزیری، کتابخانه شخصی آقای سیّدکاظم حیدری و دیگر پایگاه هاست. این مجموعه قرار است از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد، جلدهای دیگر آن شامل 1378 تا 1389 ش و 1396 تا 1400 ش چاپ شود.

حسین مسرت به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: کتاب کارنامه نشر علوم انسانی یزد برگرفته از گفتارهایی است که در فصل نامه فرهنگ یزد از سال 1378 ش تاکنون منتشر شده است که بخشی از آن اکنون چاپ و منتشر می شود. این کتاب پس از مقدمه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد، دیباچه و گفتاری در اهمّیّت و ضرورت کتابشناسی (ص 11-18) دارد و آنچه در این گفتارها آمده، حاصل گشت زدن در کتابفروشی ها و کتابخانه هاست.

وی با اشاره به این که در اهمیت و سودمندی کتابشناسی تاکنون سخن بسیار گفته شده است، افزود: کتابشناسی از یکی از بهترین ابزارها برای پژوهش است. در این کتاب نام و نشان چندین هزار کتاب که در حوزه های گوناگون علوم انسانی و هنر و در سه موضوع: نشر یزد، درباره یزد و نویسندگان شاخص یزدی که از منابع گوناگون شناسایی شده است.

مسرت ادامه داد: در زمینه پایان نامه به دلیل فراوانی، تنها آنچه مربوط به یزد بوده، گرد آمده است. بیگمان در بخش پژوهش ها، به دلیل عدم نشر کارنامه مراکز آموزشی و پژوهشی استان یزد، شناخت چندانی در دست نیست و شاید با کاستی هایی روبه رو باشد و با توجه به محدودیت صفحات، از نام بردن کتاب های علوم محض، علوم عملی و دیگر موضوع های مشابه، چشم پوشی شده است.

این پژوهشگر تاریخ ادامه داد: شناسایی حوزه های گوناگون علوم انسانی در بازه زمانی سال های 1390 تا 1395 است چه در یزد و چه از سوی ناشران ایران درباره یزد چاپ شده است و برای بهره وری پژوهشگران، نام و نشان پژوهش ها و پایان نامه ها هم در حوزه یزد آمده و همراه با تصویر روی جلد است.

وی افزود: پیشینه این پژوهش به سال 1378 برمیگردد که به پشتکار اعضای پژوهشی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد و با پیگیری آقای میرزا محمّد کاظمینی، مدیر کل وقت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد و نیز همّت زنده یاد احمد آرامش، نخستین شماره فصل نامه فرهنگ یزد در زمستان 1378 چاپ شد.

مسرت گفت: در این بیست ساله به رغم روبه روشدن با دشواری های تهیه این گونه کتاب ها که به ظاهر آسان است، توانست در هر شماره فصل نامه به معرفی کتاب های یک سال گذشته را منتشر کند و اگر این سلسله گفتارها در این سالیان پربار و دربردارنده انبوهی از کتاب و پژوهش است، نه از سر شوق ناشران و نویسندگان آن، که از سر رنج و بردباری و دشواری فراهم شده است. برای هر موردی بارها مراجعه و تلفن شده است؛ با این وجود همواره از محبّت بسیاری از نویسندگان و ناشران یزدی برخوردار بوده است که می باید از ناشران با نام بردن، سپاسگزاری شود و امید بر این باشد که به رغم گرانی کاغذ و امور فنّی چاپ کتاب، هم چنان این همکاری تداوم داشته باشد.

ناشرانی چون: آرتاکاوا، اندیشمندان یزد، انسان امروز، توز و قلم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد، دانشگاه یزد، سیّد علی زاده، شاهنده، علم نوین، قداست، لالۀ کویر، یزد و یزدا؛ و باید از ناشرانی گله کرد که نه تنها همکاری نکرده و نمی کنند، بلکه در مواردی کتاب های خود را نیز از نگارنده پنهان می کردند و این رویه - چنانکه همگان می دانند - در بسیاری از شهرها و کشورهای گیتی برعکس است؛ یعنی ناشر حتماً باید دو نسخه از اثر خود را به نشریّات بدهد تا کتاب معرّفی شود، و اگر برخی کتاب ها از این ناشران دیده می شود، نه از سر همکاری آنان، بل به دلیل بهره وری از لطف معاونت فرهنگی و بخش چاپ و نشر اداره کلّ فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد و نیز پایگاه های گوناگون شناسایی کتاب؛ همچون: پایگاه کتابخانه ملّی ایران، پایگاه اطّلاع رسانی کتابخانه های ایران (Lib) و نرم افزار سیمرغ کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی فراهم شده است و برخی هم به واسطه برخورداری از بایگانی کتابخانه وزیری یزد و خرید آن ها از کتابفروشی است. زیرا نگارنده در طول این سالیان، بسیاری از کتاب ها را از ناشران یزدی خریده است تا این بخش، کامل باشد. چنانچه کاستی ای در معرفی و عکس برخی کتاب ها دیده می شود، به دلیل بهره وری از پایگاه های مجازی معرّفی کتاب؛ مانند: کتابخانه ملّی، کتابخانه آستان قدس رضوی و... بود.

کتاب سفر به جنوب نوشته آلبرت هوتوم شنیدلر به کوشش و گزارش حسین مسرت از سوی نشر یزدا منتشر شد. حسین مسرت نویسنده، پژوهشگر، مقاله های بسیاری در نشریات گوناگون ازجمله آیینه پژوهش، ندای یزد، وقف میراث جاویدان، جهان کتاب و فرهنگ یزد منتشر کرده است. وی در بزرگداشت مفاخر یزد نقش بسزایی داشته و از جمله بنیان گذاران انجمن فهرست نگاران نسخه های خطی به شمار می رود و با کتابخانه ی وزیری، کتابخانه ی کاظمینی، بنیاد فرهنگی و پژوهشی ریحانه الرسول(ص)، انجمن کتابخانه های عمومی یزد و انجمن مفاخر فرهنگی یزد همکاری داشته است.

کتاب کارنامه نشر علوم انسانی یزد (1395 -1390)، تالیف حسین مسرّت در 273 صفحه مصوّر در قطع رقعی از سوی انتشارات اندیشمندان یزد و با پیگیری مجید جوادیان زاده، مدیر کل فرهنگ و ارشاداسلامی یزد منتشر شده است.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۵

دکتر کاظم رستمی شهربابکی دکترای زبان و ادبیات فارسی، کارشناس نهاد کتابخانه های عمومی کشور و کارشناس ادبیات رضوی با برنامه از پارسی تا فارسی رادیو گفت وگو درمورد نقش ادبیات رضوی در رشد و ارتقای زبان فارسی گفتگو کرد.

رستمی با اشاره به اینکه ادبیات آئینی و مذهبی در ایران در دوره های نخستین خود، یک ادبیات معترض و طغیان علیه حکومت جبار و ستمگر بوده گفت: ارادت شیعیان ایرانی به اهل بیت (ع) که اهل شعر و نوشتن بودند به واسطه حکومت های سلفی با نگاه های تند متعصبانه در سرزمین ایران همواره توام با نوعی مبارزه علیه ظلم حاکمان و حکومت های فاسد و متعصب بود.

وی با اشاره به اینکه این شاعران معمولاً تحت تعقیب و فشارهای حکومت قرار می گرفتند و حتی کشته می شدند گفت: در کتب تاریخی و ادبی از این افراد تحت عنوان رافضی ها یاد شده است.

رستمی تقسیم بندی شعر مذهبی در سه بخش شعر عربی، شعر فارسی و شعر رضوی را یک تقسیم بندی تاریخی خواند و افزود: امروزه به شعر مذهبی، شعر آئینی می گویند اما خیلی از شاعران با این عبارت موافق نیستند و همان شعر مذهبی را می پذیرند.

وی با بیان اینکه شعر مذهبی قدمتی به اندازه پیدایش مذهب دارد گفت: فضای شعر دینی از زمان پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) ایجاد شد اما توجه داشته باشیم که شعر دینی هم دو نوع دارد؛ یک شعر دینی به بیان مفاهیم و آموزه های دینی می پردازد و نوع دیگر آن نیز شامل مدح و منقبت پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار (ع) است.

کارشناس نهاد کتابخانه های عمومی کشور با اشاره به اینکه شعر دینی از زمان پیامبر (ص) وجود داشته گفت: مثلاً حضرت ابوطالب (ع) در ابتدای رسالت پیامبر اکرم (ص) شعر دینی می سرودند و شعرایی مانند حسان بن ثابت نیز در مدینه در مدح رسول خدا شعر می گفتند.

رستمی افزود: این فضا از نیمه دوم قرن نخست هجری به اندازه ای پررنگ شد و شدت و رونق پیدا کرد که حتی شاعران اهل سنت نیز که نگاه افراطی و سلفی نداشتند به خاندان پیامبر اکرم (ص) عرض ارادت می کردند.

وی اعتراضی بودن شعر آئینی در طول تاریخ تشیّع را دلیل مانایی آن دانست و گفت: انزجار لایه های مختلف جامعه از فضای اختناق حاکم بر کشور، مطرح بودن همیشگی خاندان پیامبر به عنوان کشتی نجات و حمایت اهل بیت از شعر آئینی باعث سروده شدن و ماندگاری آن شد.

کارشناس ادبیات رضوی با بیان اینکه شعر در دوران معاصر یک پدیده دم دستی شده که البته شاعران معاصر هم تقصیری ندارند گفت: امروزه افراد برای سرودن شعر نیازی ندارند که سالها کتاب بخوانند و تلاش علمی داشته باشند.

خبرنگار : مژگان مهدوی

کلمات کلیدی: #ادبیات #ادبیات_آئینی #ادبیات_رضوی #شعر

1399 تمامی حقوق سایت متعلق به صدای جمهوری اسلامی ایران است

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو
شش عنوان کتاب برای سه رده سنی کودک ، نوجوان و جوان و بزرگسال کتابخوانی رضوی، معرفی شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۵ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی در فراخوان یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی 6 عنوان کتاب در سه رده سنی کودک ، نوجوان و جوان و بزرگسال معرفی شده است:

در رده کودک (4 تا 12 سال، متولدین 1388-1396) کتاب های زندگی امام رضا(ع) اثر سید مهدی مهاجرانی از انشارات کتابک و مجموعه 14 معصوم: امام زمان(ع) اثر زهرا عبدی از انتشارات جمکران معرفی شده است. کودکان علاقه مند می توانند در دو رشته نقاشی و پویش کتابخوان به ازای هر دو کتاب، شرکت کنند.

در رده سنی نوجوان (13 تا 17 سال، متولدین 1383-1387) کتاب های برای ضامن آهو، 55 پرسش و پاسخ درباره امام رضا(ع) و زیارت ایشان اثر غلامرضا حیدری ابهری از انتشارات به نشر و ده قصه از امام زمان(عج) اثر فریبا کلهر از انتشارات قدیانی، منابع یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی است. نوجوانان می توانند در شش رشته نقاشی، پویش کتابخوان، مسابقه چهارگزینه ای، شعرسرایی، پویش برای امام زمانم و قصه گویی به ازای هر دو کتاب شرکت کنند.

همچنین چشمه های بهشت: گزیده عیون اخبار الرضا(ع) اثر محمد هادی زاهدی از انتشارات به نشر و پرسش و پاسخ های دانشجویی: مهدویت (دوران ظهور) اثر رحیم کارگر از انتشارات معارف، منابع یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در رده سنی جوان بزرگسال (بالای 18 سال) خواهد بود. بزرگسالان می توانند در شش رشته پویش کتابخوان، چهارگزینه ای، شعرسرایی، داستان کوتاه (داستانک، دل نوشته و متن ادبی)، تولید آثار هنری، قصه گویی شرکت کنند.

همچنین کتابداران علاقه مند می توانند در بخش مروّجان فرهنگ رضوی و نیز نویسندگان و ناشران علاقه مند می توانند در بخش چاپ و انتشار شرکت کنند.

علاقه مندان به شرکت در یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی تا 1 آبان 1400 فرصت دارند آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

علاقه مندان می توانند برای دریافت فایل منابع به آدرس www.samakpl.ir مراجعه و یا برای دریافت امانی – فیزیکی کتاب های جشنواره، به کتابخانه های عمومی سراسر کشور مراجعه کنند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
خبر حل شدن مساله کاغذ و به روز شدن منابع و اسناد کتابخانه مجلس و آرشیو ملی در قالب 3 خبر، ازجمله مهم ترین اخبار حوزه کتاب در این هفته بودند.

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ و اندیشه: گزارش اخبار برگزیده حوزه کتاب و نشر در این هفته دربرگیرنده 10 خبر از رویدادهای داخلی است. گزارش این هفته 3 خبر از منابع و اسناد کتابخانه ای در آرشیو ملی و کتابخانه مجلس را همراه 2 خبر انتشار فراخوان و 2 خبر تمدید فراخوان جشنواره ها و جوایز ادبی کشور شامل می شود.

در این گزارش همچنین علاوه بر خبر حل شدن مشکل کاغذ توسط وزیر ارشاد، دو خبر از حضور ایران در نمایشگاه کتاب بغداد را مرور می کنیم.

در ادامه مشروح گزارش یک هفته با کتاب آخرین هفته بهار سال 1400 را می خوانیم؛

خبر مشاور معاون فرهنگی وزیر ارشاد درباره حل شدن مشکل کاغذ

علیرضا اسماعیلی مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روز سه شنبه این هفته با اشاره به تصمیمات جدید دولت برای حوزه نشر گفت: همزمان با میلاد امام هشتم (ع) دو اتفاق خوب هم برای اهالی نشر رقم خورد. خبر اول مربوط به حل مشکل کاغذ در سال جاری است که در پی مساعدت رئیس جمهور و هیات محترم دولت صورت گرفت. خبر دوم نیز مربوط به برقراری تعرفه های فرهنگی برای دفاتر نشر و کتابفروشی های کشور در امور مربوط به تعرفه های آب، برق، گاز، خدمات پستی و همچنین صدور پروانه ساختمان است. این اقدام پس از سال ها گفت وگو و پیگیری وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی در هیات دولت به تصویب رسید.

آغاز به روز شدن منابع کتابخانه مجلس

به روز رسانی منابع کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، از طرق مختلف ازجمله خرید، مبادله و اهداء از مراکز فرهنگی این هفته آغاز شد و به موجب اطلاعات خبری که 31 خرداد در این باره منتشر شد، علی اکبر زارع بیدکی مدیر مجموعه سازی کتابخانه مجلس، گفت: با تصویب بودجه جهت خرید منابع، جلسات کمیته انتخاب منابع از اوایل اردیبهشت ماه آغاز و بیش از ششصد عنوان کتاب در جلسات متعدد کمیته انتخاب و مورد تایید اعضاء قرار گرفته و کار انتخاب منابع جدید در دستور کار قرار دارد.

اهدای دو هزار سند خاندان سرلکِ بختیاری به آرشیو ملی

حامد ایرانشاهی مدیرکل خدمات آرشیوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران این هفته از اهدای دو هزار سند خاندان های قدیم بختیاری به آرشیو ملی ایران خبر داد و گفت: اسناد متعلق به خاندان سرلک از جمله خاندان های مهم بختیاری ساکن لرستان است و برای نخستین بار است که تعداد 2 هزار سند خاندانی با ارزش و مهم بختیاری به آرشیو ملی ایران اهدا می شود.

اهدای اسناد وزیر اسبق آموزش و پرورش به آرشیو ملی

مجموعه اسناد، عکس ها و منابع دیداری و شنیداری حمیدرضا حاجی بابایی نماینده ادوار مختلف مجلس شورای اسلامی و وزیر اسبق آموزش و پرورش به مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور در استان همدان اهدا شد.

انتشار فراخوان جشنواره کتابخوانی رضوی

فراخوان یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی، با معرفی 6 عنوان کتاب و بخش ویژه حضرت مهدی(عج)، روز دوشنبه 31 خرداد در راستای اشاعه و ترویج فرهنگ منور رضوی و گسترش فرهنگ کتاب خوانی توسط نهاد کتابخانه های عمومی کشور و همکاری بنیاد فرهنگی هنری بین المللی امام رضا علیه السلام و معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شد.

انتشار فراخوان مهرواره شعر آفرینش

فراخوان سومین مهرواره شعر آفرینش ویژه اعضای انجمن شاعران نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با شعار آینده ساختنی است این هفته منتشر شد.

تمدید مهلت شرکت در جشنواره بین المللی قصه گویی

طبق خبری که شنبه این هفته منتشر شد، مهلت شرکت در بیست وسومین جشنواره بین المللی قصه گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به دلیل استقبال مخاطبان تا 10 تیر تمدید شد.

تمدید مهلت شرکت در جایزه کتاب سال جوانان

دیگر خبر تمدیدی که این هفته منتشر شد و مانند خبر پیشین تا 10 تیر بود، روز دوشنبه 31 خرداد روی خروجی قرار گرفت و به موجب آن، به دلیل همزمانی انتشار فراخوان جایزه کتاب سال جوانان با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری مهلت پذیرش آثار به دبیرخانه این نکوداشت تا دهم تیرماه تمدید شد.

حضور ایران در نمایشگاه کتاب بغداد

بیست ودومین نمایشگاه بین المللی کتاب بغداد با شعار کتاب میهن از بیستم تا سی ویکم خرداد ماه 1400 با حضور نمایندگان و ناشرانی از کشورهای ایران، تونس، لبنان، مصر، اردن، امارات، ترکیه، ایتالیا، لیبی، سوریه، عربستان سعودی، کویت و سودان در محل نمایشگاه های بغداد برگزار شد و خانه کتاب و ادبیات ایران با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد و موسسه بین المللی ابرار معاصران در غرفه ای به مساحت 100 مترمربع با حدود هزار و 200 عنوان کتاب در قالب 13 هزار جلد در این رویداد حضور داشت.

رونمایی ترجمه زندگینامه حاج قاسم سلیمانی در بغداد

ویژه برنامه گرامیداشت شهدای مقاومت؛ شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابوالمهدی المهندس و رونمایی از کتاب از چیزی نمی ترسیدم با حضور حجت الاسلام والمسلمین فلاح قریشی رئیس موسسه فرهنگی اسلامی اصیل و استاد حوزه علمیه بغداد، محسن الجورانی شاعر و نویسنده مشهور عراقی، شیخ عامر الکاظمی قاری بین المللی عراقی، حیدر قریشی مدیر مرکز فرهنگی للدراسات الاسلامی، عبدالوهاب الراضی رئیس بیست ودومین نمایشگاه بین المللی کتاب بغداد و رئیس اتحادیه ناشران عراق، احمد زکی محمد مدیر اجرایی بیست ودومین نمایشگاه بین المللی کتاب بغداد و جمعی از علاقه مندان شهدای مقاومت با هماهنگی موسسه بین المللی ابرار معاصران در این دوره از نمایشگاه بین المللی کتاب بغداد برگزار شد.

کد خبر 5243534

صادق وفایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۴

مدیر کل اجتماعی، فرهنگی استانداری ایلام از مرحله دوم تجهیزکتابخانه سردار شهید قاسم سلیمانی محله حاشیه نشین بانبرز ازمحل اعتبارات حوزه اجتماعی وزارت کشور خبر داد.

عهدیه طهماسبی گفت: درراستای پیشگیری وکاهش آسیبهای اجتماعی منطقه حاشیه نشین بانبرز وایجاد فضای فرهنگی مناسب برای مردم محله نسبت به تجهیز کتابخانه سردار شهید قاسم سلیمانی ازمحل اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای وزارت کشور اقدام شد.
وی اضافه کرد:وزارت کشور طی دوسال متوالی باهدف تجهیز کتابخانه سردار شهید قاسم سلیمانی اعتباری به مبلغ یک میلیارد وصدوپنجاه میلیون ریال اختصاص داده است و خوشبختانه کتابخانه کاملا تجهیز و آماده افتتاح میباشد.
مدیر کل اجتماعی، فرهنگی استانداری ایلام یادآور شد: ضروری است اداره کل راه وشهر سازی استان دراسرع وقت نسبت به تکمیل محوطه کتابخانه اقدام نمایند.
طهماسبی خاطر نشان کرد:مجموع اعتبار اختصاص داده شده به کتابخانه های ایلام و ملکشاهی طی دوسال ازطرف حوزه اجتماعی وزارت کشور دو میلیارد ریال است.
⭕️باحضور مدیرکل اجتماعی فرهنگی استانداری ومدیرکل کتابخانه های عمومی استان از تجهیزات خریداری شده کتابخانه سردار شهید قاسم سلیمانی بازدید بعمل آمد.

⭕️ در حال حاضر بیش از 561 هزار و 818 نسخه و 150 هزار و 566 عنوان کتاب در کتابخانه های عمومی استان موجود است و در مجموع 51 کتابخانه در استان ایلام وجود دارد که 44 کتابخانه نهادی و 7 کتابخانه بصورت مشارکتی اداره میشوند.

لینک خبر :‌ استانداری ایلام
محمود ثمینی در آیین افتتاحیه کتابخانه درجه یک الیگودرز، گفت: با توجه به عملکرد درخشان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه اتمام پروژه های عمرانی در نزدیک به یکسال گذشته، اگر پروژه ساخت کتابخانه مرکزی خرم آباد به این اداره کل واگذار می شد، امروز این مشکلات وجود نداشت.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۴ سایت های دیگر : کوهنانی نیوز

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان، محمود ثمینی در این مراسم که صبح پنجشنبه سوم خرداد ماه برگزار شد، ضمن تمجید از عملکرد درخشان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان در زمینه اتمام پروژه های عمرانی واگذار شده، گفت: ساخت بسیاری از مراکز فرهنگی و کتابخانه ای استان بجز یک پروژه در مرکز استان برعهده این اداره کل بوده است که با تلاش های صورت گرفته، به بهره برداری رسیده و بهتر بود پروژه ساخت کتابخانه مرکزی خرم آباد نیز در اختیار این اداره کل قرار می گرفت تا امروز شاهد این مشکلات برای پروژه نبودیم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری لرستان تصریح کرد: چهل و دو سال پیش انقلاب اسلامی با رهبری امام خمینی (ره) و مبتنی بر فرهنگ صورت گرفت و از بدو انقلاب دشمنان این مرز و بوم به ویژه آمریکا و اسرائیل برای اینکه مجدداً جای پای خود را در این کشور باز کنند توطئه ها و حرکت های ضد فرهنگ و به تعبیر مقام معظم رهبری، شبیخون فرهنگی را در اولویت اقدامات خود قرار دادند و کوشیده اند تا فرهنگ منحط خود را غالب کنند و ما باید فرهنگ اصیل مان را تقویت کنیم که صرفا با حرف زدن و شعار، شدنی نیست.

وی با تاکید بر اینکه هر کاری که در جهت توسعه فرهنگی صورت می پذیرد یک اقدام جهادی است ابراز داشت: اماکن فرهنگی و کتابخانه ای در نظام مقدس و در دولت های مختلف توسعه زیادی داشته است و در غریب به دو سال گذشته بالغ بر 30 درصد پروژه های کتابخانه ای استان به بهره برداری رسیده است.

ثمینی همچنین افزود: هر زمانی که دشمن به مقابله با شاخصه های فرهنگی و دینی ما برخواست افرادی برای حفظ اصالت، فرهنگ و دین خویش در مقابل دشمن ایستاده اند و سردار علیمردان خان بختیاری یکی از این افراد است.

معاون استاندار لرستان در ادامه " جهل را بزرگترین دشمن بشریت " عنوان کرد و اذعان داشت: اولین کلمه ای توسط فرشته وحی به خاتم الانبیا نازل شد، کلمه اقرا بود که بر خواندن، آگاهی و روشنگری تاکید دارد و ما به عنوان مسلمانان شیعی باید به طریق ویژه به این موضوع بنگریم.

وی در پایان خاطر نشان ساخت: تنوع منابع فرهنگی در کتابخانه های عمومی یک ضرورت است که باعث جذب و حضور افراد بیشتری در این مراکز فرهنگی می شود.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
کتابخانه شماره یک الیگودرز با نام سردار علیمردان خان بختیاری با حضور مسوولان استانی و شهرستانی به بهره برداری رسید.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۳ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی خبرگزاری صدا و سیما

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از خرم آباد ، کتابخانه شماره یک الیگودرز با نام سردار علیمردان خان بختیاری با حضور مسوولان استانی و شهرستانی به افتتاح و بهره برداری شد.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار لرستان در آیین افتتاح این کتابخانه در جمع خبرنگاران گفت: 30 درصد کتابخانه های استان در 2 سال گذشته به بهره برداری رسیده است.

محمود ثمینی اظهار کرد: مردم ما استحقاق بیشتری در زمینه ای خدمت رسانی دارند.

فرماندار الیگودرز نیز گفت: عملیات ساخت این کتابخانه از سال 85 آغاز شده که در سال گذشته با تلاش های صورت گرفته و اختصاص اعتبارات لازم افتتاح امروز شد.

ماشااله نعمتی بیان کرد: بازسازی و تکمیل پروژه های کتابخانه اندیشه، سالن آمفی تئاتر روباز و سالن های تئاتر این شهرستان باید در دستور کار قرار بگیرد.

احمد حسین فتایی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز گفت: این پروژه در زمینی به مساحت 1700 متر مربع و با زیربنای 1200 متر مربع در دو طبقه احداث شده که شامل سالن مطالعه مجزا برای بانوان و آقایان، سالن کنفرانس، بوفه، سالن های vip، نمازخانه، مخزن کتاب و فضای اداری است که تاکنون 43 میلیارد ریال برای ساخت آن هزینه شده و با تعهدات جدید یک میلیارد و پانصد میلیون تومان به این مبلغ اضافه خواهد شد.

وی سپس الیگودرز را یکی از پایگاه فرهنگی غرب کشور معرفی کرد و گفت: این شهرستان خاستگاه قوم بزرگ و نجیب بختیاری است و تاکنون برنامه های بزرگ ملی همچون جشنواره هیجار را میزبانی کرده است و قرار است امسال نیز جشنواره ملی شاهنامه خوانی به میزبانی الیگودرز برگزارشود.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان در ادامه با اشاره به لزوم بازسازی و نوسازی ساختمان فرهنگسرای قدیمی شهر الیگودرز، ابراز داشت: این ساختمان به عنوان قدیمی ترین فرهنگسرای استان بنا بر توافقنامه های وزارتی تا کنون در اختیار نهاد کتابخانه های عمومی بوده است و اکنون که شاهد افتتاح کتابخانه درجه یک الیگودرز هستیم، این مکان در اختیار اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد بود که انشاالله به زودی و پس از بازسازی و نوسازی آن، به یک مرکز پر رونق از جمله موزه فرهنگ و هنر الیگودرز مبدل خواهد شد.

فتایی افزود: طی توافق های صورت گرفته با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به زودی سومین هنرستان هنر های زیبای استان، پس از شهرستان های خرم آباد و بروجرد در الیگودرز آغاز به کار خواهد کرد تا علاقه مندان به رشته های مختلف هنری بتوانند از این ظرفیت برای ادامه تحصیل در مقطع دانشگاهی استفاده کنند.

فرشته طهماسبی مدیرکل امور کتابخانه های لرستان اضافه کرد: بیش از 50 میلیارد ریال برای اعتبار برای ساخت و تجهیز این کتابخانه هزینه شده است.

انتهای پیام/ب

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
سمنان- ایرنا- مدیرکل کتابخانه های عمومی استان سمنان گفت: امسال حدود 300 برنامه فرهنگی به مناسبت دهه کرامت توسط کتابداران این استان در بستر فضای مجازی برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۳ سایت های دیگر : پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور خبر آنلاین

به گزارش ایرنا، محمد طاهریان روز پنجشنبه به رسانه ها افزود: امسال از سالروز میلاد حضرت معصومه (س) تا سالروز میلاد امام رضا (ع) قریب به 300 برنامه فرهنگی در بستر فضای مجازی توسط کتابداران برای مخاطبان برگزار شد.

وی بیان کرد: محفل ادبی، نشست کتاب خوان، معرفی کتاب، قصه گویی، برنامه های مناسبتی و نمایشگاه کتاب ازجمله برنامه های فرهنگی بود که در دهه کرامت امسال در بستر فضای مجازی برگزار شد.
طاهریان با تأکید بر اینکه در طول سال برنامه های متنوع فرهنگی به مناسبت ولادت ها و شهادت های ائمه اطهار (ع) توسط کتابداران برگزار می شود اظهار داشت: باید برای ترویج سیره و فرهنگ اهل بیت (ع) تلاش شود.

طاهریان همچنین در نشستی ضمن قدردانی از نسترن قدرتی، شاعر سمنانی به عنوان خادم رضوی بیان کرد: این شاعر از افتخارات استان سمنان هستند.
وی بیان اینکه شعر در اسلام از جایگاه والایی برخوردار و مورد تأکید نبی مکرم اسلام بود، گفت: شعرا همواره مورد احترام ائمه اطهار (ع) بوده اند که ما نیز باید از آن بزرگواران در این خصوص الگو بگیریم.
طاهریان گفت: شاعران در طول تاریخ پرافتخار اسلام همواره در خدمت دین و فرهنگ دینی بوده اند و آثار ادبی شعرای بزرگ و حوزه های ادبی امروزه جزء ارزشمندترین منابع دینی محسوب می شوند.

نسترن قدرتی شاعر استان سمنان با بیان خاطراتی گفت: قصد دارم در آینده زندگی نامه حضرت معصومه (ع) را بنویسم.
امسال قدرتی شاعر سمنانی، با معرفی بنیاد بین المللی امام رضا (ع) و با تائید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، به عنوان خادم رضوی معرفی و از تلاش و فعالیت های وی در عرصه ادبی و سرودن انواع قالب های شعری و مناسبتی در وصف ائمه اطهار (ع) و به ویژه حضرت امام رضا (ع) تجلیل شد.
لوح تقدیر و نشان خادمی حضرت امام رضا (ع) در قالب ویژه برنامه ای در شبکه 2 سیمای جمهوری اسلامی، از سوی لادن حیدری معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، به این شاعر سمنانی اهداء شد.
قدرتی از شاعران برجسته و قدیمی استان سمنان است که سال های متمادی در عرصه شعر مذهبی و معنوی به ارائه آثار ارزشمندی پرداخته است.
وی سال 1321 در سمنان دیده به جهان گشود و ارائه سروده های مختلف درزمینه های دینی و معنوی از مهمترین آثار فعالیت وی در عرصه شعر و شاعری است.
این شاعر سمنانی که از دانشگاه تهران و دانشگاه تربیت معلم در دو رشته مختلف دانش آموخته است، از کودکی به شعر و شاعری علاقه مند بود و تاکنون در جشنواره ها و برنامه های مختلف به عنوان شاعر برتر آیینی و مذهبی تجلیل شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
پیتر بیورکمن مدیر توسعه کتابخانه های عمومی وسترنورلاند سوئد معتقد است: در زمان اپیدمی کرونا ناپایداری اقتصادی برای طولانی مدت به بزرگ ترین چالش برای کتابخانه های عمومی تبدیل و موجب شد سطح مطالعه افراد کاهش و کمتر به کتابخانه مراجعه کنند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۳

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خوزستان ، در دومین جلسه از سلسله وبینارهای فراملی روایت های عمومی از ایده ها و الگوهای مدیریت کتابخانه های عمومی با موضوع کتابخانه های عمومی در سوئد؛ ترویج خواندن که به همت دفتر پژوهش و آموزش نهاد کتابخانه های عمومی در بستر مجازی برگزارشد، پیتر بیورکمن مدیر توسعه کتابخانه های عمومی وسترنورلاند سوئد گفت: در کتابخانه های عمومی سوئد به گروه کودکان و سالمندان توجه ویژه شده و انواع و اقسام فعالیت ها برای آنان در نظر گرفته می شود.

بیورکمن افزود: خدمات ترویج کتابخوانی در کتابخانه های سوئد متفاوت است و اطلاعات از طریق خانواده ها به کودکان آموزش داده می شود. کتابخانه ها بر سلامت کودکان و آگاهی دادن به والدین جهت خواندن برای کودکان از سنین بسیار پایین، تاکید بسیار دارند. برخی کتابداران به مدارس می روند و به معلمان و دانش آموزان آموزش می دهند که چه کتاب هایی به آن ها ارائه دهند. برای کودکان با توجه به مقطع سنی، داستان خوانی و تئاتر اجرا می شود و برای بچه های بزرگ تر بعد از زمان مدرسه به حل تکلیف ها کمک می کنند و در گروه سنی جوانان و سالمندان کلاب های کتابخوانی برگزار خواهد شد.

وی دیجیتال سازی را یکی از برنامه های مهم کتابخانه های عمومی سوئد برشمرد و تصریح کرد: کتابخانه های عمومی در هر محله و منطقه با وجود مسائل و جامعه هدف، بستری آماده کردند تا مراجعان از خدمات دیجیتال استفاده کنند و از طریق وای فای، کامپیوتر و اسکنر اساس کار کتابخانه های عمومی سوئد فراهم شد. سایت کتابخانه نقش مهمی در ارتباط با مخاطبان به واسطه فیسبوک و پیج های مختلف در فضای مجازی ایفا کرد. آموزش فرد به فرد، امانت کتاب ها به صورت الکترونیکی و کمک به مراجعان برای انجام فعالیت های بانکی و رفع نیازهای اطلاعاتی شهروندان از مهم ترین اقدامات است.

این پژوهشگر سوئدی ناپایداری اقتصادی برای طولانی مدت در زمان اپیدمی کرونا را بزرگ ترین چالش کتابخانه های عمومی این کشور دانسته و افزود: در این دوران سطح مطالعه افراد کاهش یافته و مردم کمتر به کتابخانه مراجعه کردند. استفاده از فضای مجازی برای بعضی از مراجعان -که از خدمات دیجیتال کمتری استفاده می کردند- تبدیل به مشکل شد؛ اما آن دسته از افراد -که عادت به خدمات دیجیتال داشتند- در ایام کرونا توانستند از خدمات دیجیتالی کمک بیشتری بگیرند.

مدیر توسعه کتابخانه های عمومی وسترنورلاند سوئد دانستن زبان سوئدی را یکی از عوامل مهم استخدام کتابدار ذکر کرد و گفت: با اینکه رقابت بین کتابداران شدید است؛ اما افراد در سوئد باید به زبان اول کشور که همان سوئدی است، تسلط داشته باشند تا بتوانند در کتابخانه های سوئد استخدام شوند و هرچند سوئد به علت مهاجرپذیربودنش دارای چند زبان است.

در این ویبنار منصور کوهی رستمی دبیر نشست و استادیار دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: کتابخانه های عمومی به معنای سنتی انبار نسخه های اطلاعاتی هستند. حاشیه نشین ها برای حضور موثر در فضای جامعه کتابخانه های عمومی، مجموعه نیازهایی دارند؛ اما فقر اطلاعاتی آنان مانع حضور در این جوامع می شود.

وی با اشاره به ویژگی های گروه های حاشیه ای بیان کرد: این گروه به ارزش ها و هنجارها اهمیت کمتر می دهند. حاشیه بودن باعث می شود که از مشارکت کامل افراد با گروه ها جلوگیری شود و افراد به دلایل متعدد به حاشیه رانده می شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز تصریح کرد: از دیگر ویژگی های گروه حاشیه، این افراد به علت سختی های زندگی به اطرافشان اهمیت نمی دهند و فقیر اطلاعاتی هستند و از آنچه در جهان پیرامونش می گذرد، ناآگاهند و به منابع اطلاعاتی دسترسی ندارند.

رستمی اضافه کرد: گروه های محروم، بیکاران، سالمندان، بی سوادان و... در معرض فقر اطلاعاتی هستند و عوامل زمینه ساز عدم دسترسی فیزیکی به اطلاعات است. نظام کتابخانه ای می تواند اطلاعات را به گردش درآورده و فقر اطلاعاتی را کاهش دهد. کمبود زیرساخت های توسعه یافته از شاخص های کلان فقر اطلاعاتی در دنیای امروز است و کتابخانه ها باعث غنی سازی زندگی حاشیه هستند.

قاسم موحدیان، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان زنجان در این ویبنار درخصوص تجارب خود در کتابخانه های عمومی زنجان گفت: در زنجان 99 باب کتابخانه عمومی وجود دارد که از این تعداد 38 باب کتابخانه های شهری، 37 باب کتابخانه های روستایی، 20 باب کتابخانه های مشارکتی، سه کتابخانه سیار و یک کتابخانه مخصوص نابینایان هستند.

موحدیان، آمار کتابخانه های عمومی روستایی در زنجان را نشان دهنده گستردگی در سطح این استان دانسته و افزود: در مناطق حاشیه و دوردست خدمات کتابخانه سیار بسیار گسترده است و اهالی منطقه قبل از رسیدن ماشین سیار در آن جا حضور دارند و کتابخانه سیار، صرفاً کتابخانه ای که تنها خدمات امانت دهی کتاب را بدهد، نیست؛ بلکه خدمات فرهنگی در کنار این کتابخانه برای علاقه مندان ارائه می شود.

رئیس اداره کتابخانه های عمومی زنجان اضافه کرد: کتابخانه اندیشه سپید مستقل و مخصوص نابینایان است که طراحی این کتابخانه و خدمات داخل آن ویژه نابینایان است. در کتابخانه های نابینایان خدمات متنوع و گسترده با شرایط و نیاز خاص خودشان ارائه می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خوزستان ، در دومین جلسه از سلسله وبینارهای فراملی روایت های عمومی از ایده ها و الگوهای مدیریت کتابخانه های عمومی با موضوع کتابخانه های عمومی در سوئد؛ ترویج خواندن که به همت دفتر پژوهش و آموزش نهاد کتابخانه های عمومی در بستر مجازی برگزارشد، پیتر بیورکمن مدیر توسعه کتابخانه های عمومی وسترنورلاند سوئد گفت: در کتابخانه های عمومی سوئد به گروه کودکان و سالمندان توجه ویژه شده و انواع و اقسام فعالیت ها برای آنان در نظر گرفته می شود.

بیورکمن افزود: خدمات ترویج کتابخوانی در کتابخانه های سوئد متفاوت است و اطلاعات از طریق خانواده ها به کودکان آموزش داده می شود. کتابخانه ها بر سلامت کودکان و آگاهی دادن به والدین جهت خواندن برای کودکان از سنین بسیار پایین، تاکید بسیار دارند. برخی کتابداران به مدارس می روند و به معلمان و دانش آموزان آموزش می دهند که چه کتاب هایی به آن ها ارائه دهند. برای کودکان با توجه به مقطع سنی، داستان خوانی و تئاتر اجرا می شود و برای بچه های بزرگ تر بعد از زمان مدرسه به حل تکلیف ها کمک می کنند و در گروه سنی جوانان و سالمندان کلاب های کتابخوانی برگزار خواهد شد.

وی دیجیتال سازی را یکی از برنامه های مهم کتابخانه های عمومی سوئد برشمرد و تصریح کرد: کتابخانه های عمومی در هر محله و منطقه با وجود مسائل و جامعه هدف، بستری آماده کردند تا مراجعان از خدمات دیجیتال استفاده کنند و از طریق وای فای، کامپیوتر و اسکنر اساس کار کتابخانه های عمومی سوئد فراهم شد. سایت کتابخانه نقش مهمی در ارتباط با مخاطبان به واسطه فیسبوک و پیج های مختلف در فضای مجازی ایفا کرد. آموزش فرد به فرد، امانت کتاب ها به صورت الکترونیکی و کمک به مراجعان برای انجام فعالیت های بانکی و رفع نیازهای اطلاعاتی شهروندان از مهم ترین اقدامات است.

این پژوهشگر سوئدی ناپایداری اقتصادی برای طولانی مدت در زمان اپیدمی کرونا را بزرگ ترین چالش کتابخانه های عمومی این کشور دانسته و افزود: در این دوران سطح مطالعه افراد کاهش یافته و مردم کمتر به کتابخانه مراجعه کردند. استفاده از فضای مجازی برای بعضی از مراجعان -که از خدمات دیجیتال کمتری استفاده می کردند- تبدیل به مشکل شد؛ اما آن دسته از افراد -که عادت به خدمات دیجیتال داشتند- در ایام کرونا توانستند از خدمات دیجیتالی کمک بیشتری بگیرند.

مدیر توسعه کتابخانه های عمومی وسترنورلاند سوئد دانستن زبان سوئدی را یکی از عوامل مهم استخدام کتابدار ذکر کرد و گفت: با اینکه رقابت بین کتابداران شدید است؛ اما افراد در سوئد باید به زبان اول کشور که همان سوئدی است، تسلط داشته باشند تا بتوانند در کتابخانه های سوئد استخدام شوند و هرچند سوئد به علت مهاجرپذیربودنش دارای چند زبان است.

در این ویبنار منصور کوهی رستمی دبیر نشست و استادیار دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: کتابخانه های عمومی به معنای سنتی انبار نسخه های اطلاعاتی هستند. حاشیه نشین ها برای حضور موثر در فضای جامعه کتابخانه های عمومی، مجموعه نیازهایی دارند؛ اما فقر اطلاعاتی آنان مانع حضور در این جوامع می شود.

وی با اشاره به ویژگی های گروه های حاشیه ای بیان کرد: این گروه به ارزش ها و هنجارها اهمیت کمتر می دهند. حاشیه بودن باعث می شود که از مشارکت کامل افراد با گروه ها جلوگیری شود و افراد به دلایل متعدد به حاشیه رانده می شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز تصریح کرد: از دیگر ویژگی های گروه حاشیه، این افراد به علت سختی های زندگی به اطرافشان اهمیت نمی دهند و فقیر اطلاعاتی هستند و از آنچه در جهان پیرامونش می گذرد، ناآگاهند و به منابع اطلاعاتی دسترسی ندارند.

رستمی اضافه کرد: گروه های محروم، بیکاران، سالمندان، بی سوادان و... در معرض فقر اطلاعاتی هستند و عوامل زمینه ساز عدم دسترسی فیزیکی به اطلاعات است. نظام کتابخانه ای می تواند اطلاعات را به گردش درآورده و فقر اطلاعاتی را کاهش دهد. کمبود زیرساخت های توسعه یافته از شاخص های کلان فقر اطلاعاتی در دنیای امروز است و کتابخانه ها باعث غنی سازی زندگی حاشیه هستند.

قاسم موحدیان، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان زنجان در این ویبنار درخصوص تجارب خود در کتابخانه های عمومی زنجان گفت: در زنجان 99 باب کتابخانه عمومی وجود دارد که از این تعداد 38 باب کتابخانه های شهری، 37 باب کتابخانه های روستایی، 20 باب کتابخانه های مشارکتی، سه کتابخانه سیار و یک کتابخانه مخصوص نابینایان هستند.

موحدیان، آمار کتابخانه های عمومی روستایی در زنجان را نشان دهنده گستردگی در سطح این استان دانسته و افزود: در مناطق حاشیه و دوردست خدمات کتابخانه سیار بسیار گسترده است و اهالی منطقه قبل از رسیدن ماشین سیار در آن جا حضور دارند و کتابخانه سیار، صرفاً کتابخانه ای که تنها خدمات امانت دهی کتاب را بدهد، نیست؛ بلکه خدمات فرهنگی در کنار این کتابخانه برای علاقه مندان ارائه می شود.

رئیس اداره کتابخانه های عمومی زنجان اضافه کرد: کتابخانه اندیشه سپید مستقل و مخصوص نابینایان است که طراحی این کتابخانه و خدمات داخل آن ویژه نابینایان است. در کتابخانه های نابینایان خدمات متنوع و گسترده با شرایط و نیاز خاص خودشان ارائه می شود.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خوزستان
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
حجت الاسلام دستداده از معرفی نفرات برتر مسابقه کشوری کتابخوانی از کتاب منتخبی از احادیث درباره انتخابات به قلم امام جمعه جهرم خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۳

سرویس : فارس - زمان : شناسه خبر : 1069785

حجت الاسلام زین العابدین دستداده در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در جهرم ، گفت: در آستانه انتخابات و به همت دفتر امام جمعه و اداره کتابخانه های عمومی جهرم، مسابقه کتابخوانی با محوریت کتاب منتخبی از احادیث درباره انتخابات نوشته حجت الاسلام محمدحسین مدبر ، امام جمعه جهرم برگزار شد.

رئیس دفتر امام جمعه جهرم با اشاره به اینکه این مسابقه کتابخوانی به صورت کشوری برگزار شد، افزود: در این مسابقه نزدیک به 6 هزارو 700 نفر از سراسر کشور شرکت کردند.

وی بیان کرد: این مسابقه کتابخوانی از 10 اردیبهشت آغاز و تا 20 خردادماه ادامه داشت که در پایان با قرعه کشی انجام شده تعداد 60 نفر از نفراتی که به تمامی سوالات پاسخ صحیح داده بودند انتخاب و جوایز نقدی اهدا شد.

حجت الاسلام مدبر با اشاره به اینکه نسخه الکترونیک کتاب به صورت رایگان در اختیار شرکت کنندگان در این مسابقه کتابخوانی قرار گرفت، عنوان کرد: پاسخ سوالات نیز در فضای مجازی و از طریق پرتال کتابخانه های عمومی کشور در اختیار دبیرخانه این مسابقه قرار گرفت.

وی با اشاره به اینکه از 31 استان کشور در این مسابقه کتابخوانی شرکت داشتند، خاطرنشان کرد: برگزیدگان مسابقه کتابخوانی نیز از سراسر کشور بوده اند.

به گزارش شبستان، در این کتاب به شرح 26 حدیث با موضوع انتخاب پرداخته شده و در 88 صفحه به رشته تحریر درآمده است .

فروش آخرت به دنیا؛ آن هم دنیای کی؟ ، خائن در دنیا و آخرت ، نصرت دین با افراد فاجر ، استحمال و استمثار شدن ممنوع ، فرجام ریاست طلبی ، یکی از راه های شناخت کاندیدای اصلح و به عاقبت کاندیداتوری بیندیشیم بخش های از عناوین این کتاب را شامل می شوند.

همچنین در انتخابات از عالمان دنیا طب بر حذر باشید ، انتخاب فرد تاوارد یا متخصص بی تقوا؛ کدام؟ ، عاقبت دیدگاه ماکیاولیستی در انتخابات ، گاهی باید افراد بد را انتخاب نمود! ، انتخابات نماد یکپارچگی، نه نمود بد اخلاقی ، سرنوشت و فرهنگ مردمان، متاثر از حاکمان ، نقش مشورت در انتخابات ، پیامبر رحمت نگران آینده امت ، تو به دنبال او یا او به دنبال او؟ ، انتخاب خدمتگزار ، مبادا منافق را انتخاب کنیم ، یک شاخص غالبی برای شناخت افراد و انتخاب دریادلان از دیگر موضوعات این کتاب است.

انتخابات و عدالت ، نتیجه مکر ، کاری که نه کار توست زنهار مکن ، شایسته گزینی و همه انتخاب می کنند بخش دیگری از عناوین کتاب منتخبی از احادیث در باه انتخابات را تشکیل می دهد.

این کتاب در شمارگان هزار نسخه و به وسیله نشر مصلی چاپ و روانه بازار کتاب شده است.

در بخشی از مقدمه این کتاب آمده است: آنگاه که معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) در ماه های آغازین پیروزی انقلاب اسلامی فرمود: جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد ، کمتر کسی به ژرفای این سخن کوتاه پی برد.

آنچه از طرف آن حکیم فرزانه به همه پرسی گذارده شد و مردم ایران با جوششی اعجاب برانگیز 98.2 آن را تایید نمودند، انتخابات ساختار و محتوای نظام، یعنی جمهوری اسلامی یا همان مردم سالاری دینی بود.

مردم، نظامی را انتخاب کردند که برخاسته از دین واعتقادشان بود. دینی که مشارکت آنان و شرکت در انتخابات و تعیین سرنوشتشان را هم حق آنان و هم تکلیف شان می دانست. نظامی که می بایست آموزه ها و دستورات دین را اعمال و پیاده کند و همه اقدامات، از جمله انتخابات و مشارکت مردم، در چهارچوب دین و دستورات آن باشد و دین یعنی همان دو میراث گران بهایی که از پیامبر خاتم (ص) به یادگار مانده است.

اکنون و پس از چند دهه، زمان آن رسیده است که همگان با ژرف اندیشی، به یک پایش، نقد و ارزیابی منصفانه دست بزنند و نیک بنگرند که آیا انتخابات کنونی، اسلامی و بر اساس آموزه های وحیانی و سنت و سیره معصومین (ع) هست؟ مبادا به مرور زمان این جمهوریت از محتوای اسلامی تهی گردد و یا جمهوریت آن کم رنگ شود و انقلاب اسلامی به ارتجاع و قهقرا برگردد.

پایان پیام/ 691

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

مسابقه کتابخوانی مجازی

|

جهرم

|

مسابقه کتابخوانی

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
سرویس فرهنگ و هنر - آیین رونمایی از کتاب پیچاپیچ درباره سینمای ابراهیم حاتمی کیا نوشته محسن جلیلوند با حضور نویسنده اثر، مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی قزوین و برخی فعالان فرهنگی به صورت مجازی برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۳ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجویان ایران

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر برخط نیوز به نقل از ایسنا - آیین رونمایی مجازی از کتاب پیچاپیچ نوشته محسن جلیلوند با حضور نویسنده اثر؛ فاطمه محمدبیگی، مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی قزوین، روح الله شریفی، نویسنده و کارشناس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان، حسن لطفی، نویسنده و مدرس ادبیات و سینما، محسن آقالر، مسئول انجمن سینمای جوانان قزوین و برخی فعالان فرهنگی قزوین برگزار شد.

در این مراسم روح الله شریفی، نویسنده و کارشناس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان قزوین بیان کرد: با بررسی آثار ابراهیم حاتمی کیا به این نتیجه می رسیم که وی به عنوان یک سینماگر انقلابی، با نگاهی نقادانه و هنرمندانه، از زمان خود جلوتر حرکت کرده است و از این رو نمی توان در موردش از نسبت هایی نظیر سفارشی ساز استفاده کرد.

این نویسنده حوزه ادبیات پایداری خاطرنشان کرد: کتاب های زیادی با کیفیت مختلف در خصوص سینمای حاتمی کیا منتشر شده، اما بسیار قابل ستایش است که یکی از جوانان علاقه مند استان در این خصوص به تولید اثری فاخر و ممتاز پرداخته است.

بنا بر اعلام روابط عمومی نهاد کتابخانه های عمومی قزوین، در ادامه محسن جلیلوند نویسنده این کتاب گفت: موضوع اصلی کتاب پیچاپیچ توجه به ارتباط فیلم سازی چون حاتمی کیا با شاخصه های سینمای سیاسی است و در این راستا ضمن تعریف سینمای سیاسی و تحولات آن در گفتمان انقلاب اسلامی، به نسبت سنجی این ارتباط توأمان پرداختیم.

وی ادامه داد: سینمای حاتمی کیا از ابتدا تا امروز یک منحنی پر فراز و نشیب داشته اما مسئله مشترک در همه این بالا و پایین شدن ها، حرکت این فیلمساز در چهارچوب گفتمان اسلام سیاسی و نقد و حمایت از این گفتمان با نگاهی ملی و آرمانی بوده است و این حرکت باعث شده تعریف جدیدی از سینمای سیاسی ایجاد شود.

نویسنده کتاب پیچاپیچ بیان کرد: حاتمی کیا به عنوان کارگردان یکی از فنی ترین و قوی ترین سینماگران کشور است، ولی حواشی پیرامون برخی صحبت های وی باعث شده توجه از متن فیلم ها به حاشیه فیلم ها کشیده شود که تلاش کتاب، نزدیکی به متن آثار و رویکرد علمی و ساختاری است.

وی خاطرنشان کرد: در کارنامه حاتمی کیا می بینیم که وی در جایی کاملاً موفق است که نسبت درستی بین نقد و تبلیغ برقرار کنند و در این راستا سینمایی عمل کند. نمونه چنین رویکردهایی در فیلم هایی چون از کرخه تا راین ، آژانس شیشه ای ، روبان قرمز و حتی به رنگ ارغوان هم مشهود است.

جلیلوند تصریح کرد: یکی از چالش های مهم کار بر روی این کتاب، این بود که بتوانیم علوم سیاسی دانشگاهی را با هنر و سینما تلفیق کنیم و با تعریف درست مفاهیم به یک هارمونی متوازن دست پیدا کنیم.

وی در پایان به نقش مهم خوانندگان و منتقدان در پیشرفت نویسندگان اشاره کرد و گفت: منتقدان بهترین مخاطبان یک نویسنده هستند، زیرا با مطالعه دقیق کتاب در حکم یک دوست خوب عمل کرده و نقاط ضعف و قوت را گوشزد ساخته و از این رو موجب تحول کار نویسنده می شوند. امیدواری نویسنده این است که کتابش خوانده و نقد شود تا به چشم انداز درستی در نگارش کتاب دست یابد.

منبع : خبرگزاری ایسنا

لینک خبر :‌ برخط نیوز
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۳ سایت های دیگر : روزنامه همشهری

توسعه متوازن نیازمند توسعه فرهنگی است و صاحبنظران معتقدند اساسی ترین گام در توسعه فرهنگی هر جامعه افزایش سرانه مطالعه با تامین زیرساخت های لازم است.

کتابخانه مرکزی در کنار کتابخانه های عمومی را می توان مهم ترین زیرساخت برای ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی و توسعه دانش فردی و اجتماعی دانست اما استان زنجان تا کنون کتابخانه مرکزی که بتواند نیازهای علاقمندان به مطالعه و پژوهش را برآورده کند نداشته است.

پروژه کتابخانه مرکزی زنجان از سال 88 آغاز شده است اما تا کنون فقط اسکلت های آهنی این پروژه را شاهد هستیم و در طول این سال ها پیشرفت محسوس و امیدوارکننده ای نداشته است.این کتابخانه در زمینی به مساحت 10 هزار و 572 مترمربع، با 18 هزار و 550 مترمربع زیربنا در شش طبقه احداث می شود.

فضاهایی نظیر موتورخانه و پارکینگ، کلاس و کارگاه های آموزشی، مخزن و انبار، کارگاه مرمت و آماده سازی کتاب در زیر زمین در نظر گرفته شده است.

مکان های طبقه همکف محل سفارش کتاب، امانت کتاب، مخزن، قرائت خانه عمومی، قرائت خانه نوجوانان و کودکان و سال اجتماعات است.

در طبقه اول این پروژه قسمت نابینایان شامل نمایشگاه و کتابخانه سمعی بصری، قرائت خانه عمومی و آرشیو کارشناسان تعبیه شده است.

مکان قرائت خانه دیجیتالی و عمومی در طبقه دوم و قرائت خانه اسناد و نشریات در طبقه سوم جایگذاری می شود.

دغدغه شهروندان

فاطمه امینی دانشجوی زنجانی در این باره می گوید: هر چند مطالعه نیاز اساسی و روزانه همه شهروندان است اما دانشجویان برای پژوهش های خود نیازمند منابعی هستند که خرید این منابع هزینه زیادی به دانشجویان تحمیل می کند و اگر کتابخانه مجهز با امکانات روز در این شهر راه اندازی شود بسیاری از مشکلات پژوهشی دانشجویان حل می شود.

نوید کلانتری دیگر شهروند زنجانی عنوان می کند: فضا و منابع کتابخانه های عمومی شهر زنجان برای مطالعه به روز و جذاب نیست و در حالی که مشتاقان مطالعه زیادی را سراغ دارم اما به دلیل نبود زیرساخت ها و امکانات رابطه بین مردم و کتاب روز به روز سردتر شده است.

نیاز به پیگیری جدی

امیرعلی نیک بخش مدیرکل کتابخانه های عمومی استان زنجان به همکاری مسئولان برای تکمیل این پروژه تاکید می کند و می افزاید: باید پیگیری جدی برای حل مشکلات بودجه ای پروژه های نهاد کتابخانه های عمومی کشور انجام شود.

وی با اشاره به جلساتی که با نمایندگان مجلس برگزار شده است ابراز امیدواری می کند با پیگیری های نمایندگان مشکل اعتبار پروژه کتابخانه مرکزی زنجان که 12 سال از شروع عملیات آن می گذرد حل شده و تکمیل آن تسریع شود.

نیک بخش درباره میزان پیشرفت فیزیکی پروژه عنوان می کند: این پروژه در حال حاضر کمتر از 30 درصد پیشرفت فیزیکی دارد اما با حمایت و تامین اعتبار می توان در آینده نزدیک این پروژه را در اختیار علاقمندان به کتاب قرار داد.این مسئول اظهار می کند: میزان اعتبار هزینه شده برای این پروژه حدود 4 میلیارد تومان و برای تکمیل آن به بیش از 50 میلیارد تومان اعتبار نیاز است که تامین نشدن اعتبار یا تزریق قطره چکانی باعث توقف اجرای پروژه در طول سال های گذشته شده است.وی در مورد امکان واگذاری پروژه به بخش خصوصی می گوید: واگذاری این پروژه به بخش خصوصی در برنامه بود اما با وجود اینکه فراخوان زده شده استقبالی صورت نگرفت. حذف کتاب از سبد خانواده ها نیک بخش با بیان اینکه در حال حاضر 97 باب کتابخانه عمومی در استان فعال است عنوان می کند: هر چند این تعداد کتابخانه و فضای مطالعه ایده آل نیست و کمبودها احساس می شود اما سعی کرده ایم فضا را طوری برای علاقمندان به مطالعه مهیا کنیم تا کمبودها کمتر احساس شود.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 5/8درصد از جمعیت استان عضو کتابخانه های عمومی هستند، می گوید: این جمعیت بیش از 80 هزار نفر را شامل می شود و امیدواریم با تامین زیرساخت های لازم تعداد اعضا به میزان قابل قبول برسد.نیک بخش با اشاره به تاثیر وضعیت اقتصادی در سبد فرهنگی خانواده ها عنوان می کند: در سال های اخیر شاهد کاهش اهدای کتاب به کتابخانه های عمومی استان بوده ایم که متاثر از روند گرانی ها است و مردم که در تامین معیشت و تامین نیازهای اولیه دغدغه دارند کتاب را از سبد خرید خانواده حذف کرده اند.

مطالبه بحق شهروندان

استاندار زنجان تکمیل پروژه کتابخانه مرکزی را جزو مطالبات به حق شهروندان زنجانی عنوان می کند و می افزاید: برای تکمیل کتابخانه مرکزی زنجان لازم است با بررسی همه جوانب یک طرح قابل انجام و مطابق با واقعیت ها تدوین شود.

فتح الله حقیقی با بیان اینکه جز نیم درصد درآمد شهرداری ها، اعتبارات دیگری برای کتابخانه های عمومی استان محقق نشده است، می گوید: باید برای وصول اعتبارات کتابخانه های عمومی استان تلاش شود.

مطالب مرتبط: راشاد از تخصیص 3 میلیارد تومان برای تجهیز کتابخانه های عمومی زنجان خبر داد پروژه کتابخانه مرکزی زنجان از بلاتکلیفی 14 ساله درمی آید؟/ پای شهرداری به کتابخانه باز شد کتابخانه مرکزی زنجان، وعده های فراموش شده، سازه های فرسوده پروژه 12 ساله زنجان همچنان خاک می خورد/ کمبود اعتبارات ملی بلای جان کتابخانه مرکزی زنجان

برچسب ها
اداره کل راه و شهرسازی استان زنجان استان زنجان استاندار زنجان استانداری پروژه پروژه کتابخانه مرکزی زنجان دولت راه و شهرسازی زنجان سرانه مطالعه شهرداری شهرداری زنجان کتاب کتابخانه مرکزی زنجان کتابخانه های عمومی استان زنجان کتابخوانی مسکن و شهر سازی مطالعه

لینک خبر :‌ زنجان سحر
اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری کاشان درباره مقبره تاریخی تراب کاشانه هفته گذشته جوابیه ای داد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۳

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، اتفاقاتی هفته گذشته در حوزه ادبیات روی داد. در اینجا به مهمترین رویدادهای ادبی اشاره می کنیم :

بیشتربخوانید

از معادل سازی فارسی برای کلمه برند تا پایان 22 میلیارد تومانی طرح بهارانه کتاب

جوابیه اداره میراث فرهنگی کاشان درباره مقبره تاریخی تراب کاشانی

اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری کاشان در پی انتشار خبری با عنوان مقبره تاریخی تراب کاشانی پاتوق معتادان شده است ، جوابیه خود را درباره این خبر برای باشگاه خبرنگاران جوان ارسال کرده است؛ در ادامه متن جوابیه را می خوانید:

فراخوان یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی منتشر شد

فراخوان یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی، با معرفی 6 عنوان کتاب و بخش ویژه حضرت مهدی (عج)، در راستای اشاعه و ترویج فرهنگ منور رضوی و گسترش فرهنگ کتاب خوانی منتشر شد.

یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی توسط نهاد کتابخانه های عمومی کشور و با همکاری بنیاد فرهنگی هنری بین المللی امام رضا علیه السلام و معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای اشاعه و ترویج فرهنگ منور رضوی، گسترش فرهنگ کتاب خوانی، شناسایی و معرفی کتاب های فاخر مرتبط با فرهنگ و سیره اهل بیت (ع)، با اضافه شدن بخش ویژه حضرت مهدی (عج) برگزار می شود.

تمدید مهلت ثبت نام در جایزه کتاب سال جوانان تا 10 تیر

مهلت ثبت نام و پذیرش آثار دومین دوره جایزه ملی کتاب سال جوانان ایران تا دهم تیر ماه تمدید شد.با توجه به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پوشش گسترده اخبار این رویداد در رسانه های گروهی، از سوی برخی ناشران و نویسندگان جوان که فراخوان سال 1400 دیر به آگاهی ایشان رسیده بود، پیوسته درخواست هایی مطرح می شد تا مهلت پذیرش تمدید شود.

مشکل کاغذ ناشران برطرف شده است

محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در گفت وگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره وضعیت کاغذ ناشران گفت: مشکل کاغذ ناشران برطرف شده و قرار است کاغذ مانند سابق در لیست کالا هایی قرار بگیرد که ارز دولتی به آن اختصاص می یافت.

معرفی داوران بخش استانی جشنواره قصه گویی

داوران مرحله استانی بیست و سومین جشنواره بین المللی قصه گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از سوی دبیرخانه ی این رویداد معرفی شدند. در این مرحله در هر استان سه داور متشکل از نمایندگان شاخه استانی انجمن قصه گویی، قصه گویان برگزیده دوره های گذشته، پیش کسوتان قصه گویی و کارشناسان حوزه ادبیات، نمایش و اجرا کار ارزیابی و داوری قصه گویی ها را برعهده خواهند داشت.

دو هزار سند خاندانی به آرشیو ملی ایران اهدا می شود

مدیرکل خدمات آرشیوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از اهدای 2 هزار سند خاندان های قدیم بختیاری به آرشیو ملی ایران خبر داد.حامد ایرانشاهی مدیرکل خدمات آرشیوی سازمان در توضیح این خبر گفت: اسناد متعلق به خاندان سرلک از جمله خاندان های مهم بختیاری ساکن لرستان است و برای نخستین بار تعداد 2 هزار سند خاندانی با ارزش و مهم بختیاری به آرشیو ملی ایران اهدا می شود.

مهلت شرکت در جشنواره بین المللی قصه گویی کانون تمدید شد

مهلت شرکت در بیست وسومین جشنواره بین المللی قصه گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به دلیل استقبال مخاطبان تا 10 تیر 1400 تمدید شد.پیش از این مهلت ارسال آثار به دبیرخانه این رویداد فرهنگی، 15 خرداد اعلام شده بود که این زمان تا پایان بهار تمدید و اکنون به دلیل درخواست علاقه مندان برای دومین بار تا 10 تیر 1400 تمدید شد.

بیست وسومین جشنواره بین المللی قصه گویی کانون پرورش فکری شامل بخش های ملی ، بین الملل ، برترین قصه های کشور ، قصه زندگی من و پادکست است. این جشنواره با شعار آینده ساختنی است و با محور های موضوعی امید ها و آرزوها، شادی ها و غم ها و ایثار و ازخودگذشتگی (جهاد و مقاومت در عرصه های مختلف زندگی) برگزار می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۳

خبرگزاری آریا- رئیس اداره کتابخانه های عمومی آبادان از برگزاری آئین افتتاح محفل قرآنی کتابخانه های عمومی استان خوزستان به صورت مجازی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری آریا استان خوزستان ، احمد رضا دشت افکن ضمن تشکر از عوامل اجرای برنامه افتتاحیه قرآن و عترت، گفت: در راستای و ترویج فرهنگ قرآن و معارف اسلامی، محفل قرآنی کتابخانه های عمومی استان خوزستان به میزبانی شهرستان آبادان افتتاح شد.

وی هدف از راه اندازی محفل قرآن و عترت را تلاش در جهت ارائه آموزش های قرآنی و ترویج معارف اهل بیت( علیهم السلام) دانست.

آئین افتتاحیه محفل با حضور مجازی کتابداران سراسر کشور، طلاب حوزه علمیه و هموطنان، به صورت پخش زنده کشوری با قرائت دلنشین قرآن مجید توسط قاری بین المللی رسول مظفری آغاز شد.

همچنین دکتر مهدی غلامعلی استاد دانشگاه قرآن و حدیث تهران به عنوان سخنران این مراسم طی سخنانی به بررسی ابعاد زندگی امام رضا(ع) و پیشینه کتابت و کتابخوانی در صدر اسلام جامعه پرداخت. وی اظهار داشت هر چقدر کتابخوانی در جامعه بیشتر باشد، علم آن جامعه بیشتر و جهل آن جامعه نیز کمتر خواهد بود.

حجت الاسلام غلامعلی در تشریح حیات علمی امام رضا(ع) افزود: آن امام (ع) همواره به نوشتن نامه های گوناگون و تدریس احادیث پیامبر اسلام و پاسخگویی به شبهات دینی و تربیت شاگردان ممتاز در عرصه فقه اسلامی تلاش فراوان نمودند.

دکتر غلامعلی اظهار داشت: امام رضا(ع) همیشه به قرائت قرآن و عمل به مفاهیم آن مداومت داشتند.

در ادامه زینب یار شریفی مدرس و معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران آبادان به معرفی کتاب پیشوایان کرامت و کتاب سیره امام رضا(ع) و بیان و بررسی ابعاد شخصیتی و زندگانی امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س) پرداختند و مطالعه این دو کتاب ارزشمند را به حاضران و نسل جوان توصیه نمودند.

در پایان فرهنگ دشتی از شاعران آئینی آبادانی نیز پیرامون امام رضا علیه السلام و اهل بیت(ع) شعر سرایی کردند.

پایان پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری آریا
آشتیانی از بازگشایی سالن های مطالعه در وضعیت نارنجی خبر داد و گفت: سالن مطالعه کتابخانه های عمومی استان البرز از شنبه 5 تیر با 30 درصد ظرفیت باز می شوند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۳

سرویس : البرز - زمان : شناسه خبر : 1069777

هادی آشتیانی با اعلام خبر باز شدن سالن مطالعه کتابخانه های عمومی استان البرز در وضعیت نارنجی به خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز گفت: بنابر موافقت کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا کتابخانه های عمومی از رسته گروه سه به 2 شغلی منتقل شد و متناسب با این مطلب از شنبه (5 تیر) با 30 درصد ظرفیت کتابخانه های عمومی باز می شوند.

سرپرست نهاد کتابخانه های عمومی استان البرز افزود: بخش های کودک کتابخانه های عمومی نیز به منظور امانت کتاب به کودکان فعال می شوند.

وی با اشاره به اهمیت ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی بیان کرد: همچنین بخش نابینایان و کتابخانه های سیار نیز در وضعیت نارنجی به تناوب شرایط به مراجعان خدمات ارائه می دهند.

وی اظهار کرد: رعایت قوانین و مقررات بهداشتی معین شده در ستاد ملی کرونا دستورالعمل اجرایی کتابخانه های عمومی است و متناسب با اعلام آنان شرایط تغییر می کند.

سرپرست نهاد کتابخانه های عمومی استان البرز خاطرنشان کرد: بنابر بخشنامه معین شده اجرای فعالیت هایی اعم از نشست های ادبی و فعالیت های فرهنگی در فضای کتابخانه ها متناسب با چارچوب قوانین و مقررات بهداشتی با ظرفیت 20 نفری است.

پایان پیام/ 301

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

سرپرست کتابخانه های عمومی استان البرز

|

کتابخانه های عمومی استان البرز

|

نهاد کتابخانه های عمومی استان البرز

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
دوازده محفل ادبی کتابخانه های عمومی در شهرستان های آذربایجان غربی با حضور اهل ادب و شعرا در بستر فضای مجازی افتتاح شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۳ سایت های دیگر : پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در آذربایجان غربی ، مراسم افتتاح محفل ادبی شهرستان های اداره کل کتابخانه های عمومی آذربایجان غربی، با حضور خدیجه معصومی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان آذربایجان غربی؛ نغمه مستشار نظامی، دبیر محافل ادبی نهاد کتابخانه های عمومی کشور؛ وحید طلعت، دبیر محافل ادبی استان؛ روسای شهرستان ها، شعرای شهرستانی و جمعی از کتابداران و علاقه مندان حوزه ادب و فرهنگ، در بستر فضای مجازی برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، وحید طلعت، دبیر محافل ادبی استان، یکی از سروده های خود به مناسبت دهه کرامت و میلاد امام هشتم حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) را قرائت کرد:
ماه بلند! ماه جهان! ماه مهربان!
خورشیدِ عشق، صورت زیبای آسمان،
ای آستان دلکش تو مأمن حیات!
آرامش همیشگی گاهِ امتحان
درگاه لطف! مقصد اندوه های من!
ای گوشه گوشۀ حرمت وسعت جهان
پایانِ هرچه غُصّه و دلتنگی مُدام
آغاز سبز! رویش دل های عاشقان!
مقصودِ روسفیدی دلدادگانِ عشق!
ای خاستگاهِ سبزِ بهارانِ بی خزان!
شاه کرم! شفای دلِ خستگان راه!
کوهِ امید! بانیِ حق! نیکْ ارمغان!
ای آفتاب حُسن که می تابی از کرم
فارغ ز هر مکان و مُبری ز هر زمان
گردِ توأند جُمله غریبان و زائران
با بغض های حل شده در غصّه ای نهان
آگاه تر تویی همه از رازهایشان
آری تویی پناهِ دلِ دردمندشان
دل چیست؟ هدیه ای که نهادی به قلبِ من
با رشته های صاعقه بستی به کهکشان
جان چیست؟ وعده گاه روان ها، به گاه عشق
نذرِ رهِ تو، سادگی قبل هر اذان،
نزدِ تو بی قرارترین وقتِ عالمم
با تو که آسمانی و دریای بی کران
من دست بسته، خسته به پابوست آمدم
محض دلی شکسته مرا از خودت مَران!

در ادامه خدیجه معصومی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان آذربایجان غربی، ضمن تبریک اعیاد پرفیض دهه کرامت و ابراز خرسندی از حضور شاعران، اهل فرهنگ و علاقمندان در این مراسم، گفت: ایام پر برکت دهه کرامت را مغتنم دیدیم محافل ادبی کتابخانه های عمومی را در سراسر استان گسترش داده و در همه نقاط استان آذربایجان غربی از حضور شاعران گرامی بهره مند شویم. امروز دوازده محفل ادبی کتابخانه های عمومی در شهرستان های آذربایجان غربی را افتتاح می کنیم.

وی با اشاره به افتتاح محفل ادبی هاتف اداره کل کتابخانه های عمومی استان در سال گذشته؛ آن را اتفاق فرخنده ای دانست و گفت: فعالیت های بسیار خوب و چشمگیری با حمایت های نهاد کتابخانه های عمومی کشور، شورای ادبی نهاد، با همکاری همکاران و مجموعه امور فرهنگی اداره کل و با حضور آقای وحید طلعت به عنوان دبیر محفل ادبی هاتف انجام دادیم.

در ادامه، وی اظهار امیدواری کرد که پایگاه های ارزشمند ادبی در بطن کتابخانه های عمومی شهرستان های استان برقرار می شود و دبیران محافل ادبی شهرستان را واسطه ای بین کتابخانه، کتاب و شعرای شهرستان دانستند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان آذربایجان غربی گفت: محافل ادبی در کتابخانه های عمومی در شکوفایی جریان های اصیل شعر و تعمیق پیوند بین ادبیات و کتاب اثرگذار خواهد بود و با اشاره به اینکه دبیران محافل ادبی خود اهل کتاب و کتابخوانی، کتابخانه هستند از دبیران محافل به عنوان سفیران کتابخوانی یاد کرده و از آنان خواست تا مبلغ و مروج فرهنگ کتابخوانی باشند.

معصومی ابراز امیدواری کرد که محافل ادبی کتابخانه های عمومی، منشا خیر، همدلی و همبستگی بیشتر بین شاعران و نویسندگان و اهالی ادب شده و حضور این عزیزان در کتابخانه های عمومی سبب پرورش نسل جدیدی از شاعران و ادیبان شود.

وی افزود: محافل ادبی پلدشت، تکاب، چالداران، خوی، شاهین دژ، ماکو، مهاباد، میاندوآب، نقده، شوط، چایپاره و سلماس افتتاح و شروع به فعالیت کردند.

نغمه مستشارنظامی، دبیر محافل ادبی کشور، نیز ضمن تقدیر از زحمات و تلاش های همکاران در استان آذربایجان غربی در این ایام پربرکت برای افتتاح محافل ادبی شهرستان ها افزود: خطه آذربایجان غربی، سراسر استعداد که کودکان و نوجوانان تا پیشکسوتان همگی اهل ادب هستند و با افتتاح محافل ادبی شهرستان ها طی این اتفاق مبارک همه علاقمندان، جهت سرودن شعر و داستان جذب کتابخانه ها شوند.

یادآوری می شود؛ شعرخوانی توسط حاضران بخش دیگری از این برنامه بود و زاهده قلندر مجمودجوق، دبیر محفل ادبی شهرستان شاهین دژ؛ سمیرا ساعدی، دبیر محفل ادبی شهرستان سلماس؛ غفور پیرزاده، دبیر محفل ادبی شهرستان مهاباد؛ ویدا سلیمی، دبیر محفل ادبی شهرستان میاندوآب؛ علی مرادیان، دبیر محفل ادبی شهرستان تکاب؛ هادی درستی، رئیس اداره کتابخانه های شهرستان سلماس از جمله شاعران و حاضران در این نشست بودند که به شعرخوانی پرداختند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در آذربایجان غربی ، مراسم افتتاح محفل ادبی شهرستان های اداره کل کتابخانه های عمومی آذربایجان غربی، با حضور خدیجه معصومی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان آذربایجان غربی؛ نغمه مستشار نظامی، دبیر محافل ادبی نهاد کتابخانه های عمومی کشور؛ وحید طلعت، دبیر محافل ادبی استان؛ روسای شهرستان ها، شعرای شهرستانی و جمعی از کتابداران و علاقه مندان حوزه ادب و فرهنگ، در بستر فضای مجازی برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، وحید طلعت، دبیر محافل ادبی استان، یکی از سروده های خود به مناسبت دهه کرامت و میلاد امام هشتم حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) را قرائت کرد:
ماه بلند! ماه جهان! ماه مهربان!
خورشیدِ عشق، صورت زیبای آسمان،
ای آستان دلکش تو مأمن حیات!
آرامش همیشگی گاهِ امتحان
درگاه لطف! مقصد اندوه های من!
ای گوشه گوشۀ حرمت وسعت جهان
پایانِ هرچه غُصّه و دلتنگی مُدام
آغاز سبز! رویش دل های عاشقان!
مقصودِ روسفیدی دلدادگانِ عشق!
ای خاستگاهِ سبزِ بهارانِ بی خزان!
شاه کرم! شفای دلِ خستگان راه!
کوهِ امید! بانیِ حق! نیکْ ارمغان!
ای آفتاب حُسن که می تابی از کرم
فارغ ز هر مکان و مُبری ز هر زمان
گردِ توأند جُمله غریبان و زائران
با بغض های حل شده در غصّه ای نهان
آگاه تر تویی همه از رازهایشان
آری تویی پناهِ دلِ دردمندشان
دل چیست؟ هدیه ای که نهادی به قلبِ من
با رشته های صاعقه بستی به کهکشان
جان چیست؟ وعده گاه روان ها، به گاه عشق
نذرِ رهِ تو، سادگی قبل هر اذان،
نزدِ تو بی قرارترین وقتِ عالمم
با تو که آسمانی و دریای بی کران
من دست بسته، خسته به پابوست آمدم
محض دلی شکسته مرا از خودت مَران!

در ادامه خدیجه معصومی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان آذربایجان غربی، ضمن تبریک اعیاد پرفیض دهه کرامت و ابراز خرسندی از حضور شاعران، اهل فرهنگ و علاقمندان در این مراسم، گفت: ایام پر برکت دهه کرامت را مغتنم دیدیم محافل ادبی کتابخانه های عمومی را در سراسر استان گسترش داده و در همه نقاط استان آذربایجان غربی از حضور شاعران گرامی بهره مند شویم. امروز دوازده محفل ادبی کتابخانه های عمومی در شهرستان های آذربایجان غربی را افتتاح می کنیم.

وی با اشاره به افتتاح محفل ادبی هاتف اداره کل کتابخانه های عمومی استان در سال گذشته؛ آن را اتفاق فرخنده ای دانست و گفت: فعالیت های بسیار خوب و چشمگیری با حمایت های نهاد کتابخانه های عمومی کشور، شورای ادبی نهاد، با همکاری همکاران و مجموعه امور فرهنگی اداره کل و با حضور آقای وحید طلعت به عنوان دبیر محفل ادبی هاتف انجام دادیم.

در ادامه، وی اظهار امیدواری کرد که پایگاه های ارزشمند ادبی در بطن کتابخانه های عمومی شهرستان های استان برقرار می شود و دبیران محافل ادبی شهرستان را واسطه ای بین کتابخانه، کتاب و شعرای شهرستان دانستند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان آذربایجان غربی گفت: محافل ادبی در کتابخانه های عمومی در شکوفایی جریان های اصیل شعر و تعمیق پیوند بین ادبیات و کتاب اثرگذار خواهد بود و با اشاره به اینکه دبیران محافل ادبی خود اهل کتاب و کتابخوانی، کتابخانه هستند از دبیران محافل به عنوان سفیران کتابخوانی یاد کرده و از آنان خواست تا مبلغ و مروج فرهنگ کتابخوانی باشند.

معصومی ابراز امیدواری کرد که محافل ادبی کتابخانه های عمومی، منشا خیر، همدلی و همبستگی بیشتر بین شاعران و نویسندگان و اهالی ادب شده و حضور این عزیزان در کتابخانه های عمومی سبب پرورش نسل جدیدی از شاعران و ادیبان شود.

وی افزود: محافل ادبی پلدشت، تکاب، چالداران، خوی، شاهین دژ، ماکو، مهاباد، میاندوآب، نقده، شوط، چایپاره و سلماس افتتاح و شروع به فعالیت کردند.

نغمه مستشارنظامی، دبیر محافل ادبی کشور، نیز ضمن تقدیر از زحمات و تلاش های همکاران در استان آذربایجان غربی در این ایام پربرکت برای افتتاح محافل ادبی شهرستان ها افزود: خطه آذربایجان غربی، سراسر استعداد که کودکان و نوجوانان تا پیشکسوتان همگی اهل ادب هستند و با افتتاح محافل ادبی شهرستان ها طی این اتفاق مبارک همه علاقمندان، جهت سرودن شعر و داستان جذب کتابخانه ها شوند.

یادآوری می شود؛ شعرخوانی توسط حاضران بخش دیگری از این برنامه بود و زاهده قلندر مجمودجوق، دبیر محفل ادبی شهرستان شاهین دژ؛ سمیرا ساعدی، دبیر محفل ادبی شهرستان سلماس؛ غفور پیرزاده، دبیر محفل ادبی شهرستان مهاباد؛ ویدا سلیمی، دبیر محفل ادبی شهرستان میاندوآب؛ علی مرادیان، دبیر محفل ادبی شهرستان تکاب؛ هادی درستی، رئیس اداره کتابخانه های شهرستان سلماس از جمله شاعران و حاضران در این نشست بودند که به شعرخوانی پرداختند.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در آذربایجان غربی
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
حسنی خونسار گفت: جشنواره کتابخوانی رضوی یکی از بهترین راه های مشارکت مردم در توسعه و ترویج کتاب و کتابخوانی در جامعه است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۳ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی

سرویس : کرمانشاه - زمان : شناسه خبر : 1069704

معصومه حسنی خونسار در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در کرمانشاه گفت: درگیر کردن عموم مردم با کتابخوانی و معرفی و شناساندن کتابخانه های عمومی در سطح جامعه یکی از مزایای برگزاری این جشنواره است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه افزود: از 10 دوره گذشته نهاد کتابخانه های عمومی کشور توفیق برگزاری و میزبانی پنج دوره را داشته و این ششمین دوره ای است که توسط نهاد کتابخانه های عمومی برگزار می شود، و استان کرمانشاه نیز میزبان کتابخوانان و مخاطبین کتاب و کتابخوانی است.

وی خاطر نشان کرد: از دو دوره گذشته بخش جنبی به این جشنواره افزوده شده و در دوره گذشته بخش امام جواد(ع) را داشتیم و در یازدهمین دوره نیز به دلیل داشتن دو نیمه شعبان در سال 1400 بخش امام زمان (عج) نیز به این جشنواره اضافه شد که د این دوره علاوه بر قالب های پرتکرار گذشته همچون چهار گزینه ای، نقاشی، پویش کتابخوان و داستانک بخش شعرگویی ویژه بزرگسالان و نوجوانان و قصه گویی از منابع جشنواره و منابع آزاد مرتبط با جشنواره را هم خواهیم داشت.

حسنی خونسار اظهار کرد: در این دوره جوایزی را نیز برای ناشران جهت تولید منابع اختصاص داده شد تا ناشران هم ضمن مشارکت در این جشنواره بر غنی شدن منابع مرتبط با ائمه معصومین (ع) بی افزایند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه با توجه به شیوع ویروس کرونا در تلاش هستیم این جشنواره کاملا در بستر فضای مجازی برگزار شود افزود: فایل کتاب ها در پایگاه جشنواره قابل دسترسی است و فایل صوتی و کتاب های بریل برای نابینایان نیز تولید شده و در کتابخانه های عمومی استان قابل دسترسی است. ضمن اینکه منابع مکتوب نیز در کتابخانه های سراسر استان در دسترس است.

وی گفت: یازدهمین دوره جشنواره در بستر الکترونیک از طریق سامانه مسابقات الکترونیک کتابخوانی www.samakpl.ir و اپلیکیشن موبایلی با منابع کمتر، ایجاد قالب های جدید متناسب با سلایق مختلف، گروه سنی کودک در دو بخش 4 تا 7 سال و 8 تا 12 سال به صورت مجزا داوری و تقدیر می شوند و خرید 7هزار و200 نسخه از هر عنوان کتاب توسط نهاد کتابخانه های عمومی کشور از جمله ویژگی های متمایز یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی است.

حسنی خونسار در پایان با اشاره به منابع مورد نیاز جشنواره تصریح کرد:در بخش کودک کتاب زندگی امام رضا(ع) نوشته سید محمد مهاجرانی توسط نشر کتابک و مجموعه 14 معصوم، امام زمان (ع) نوشته زهرا عبدی نشر جمکران معرفی ودر بخش نوجوان 2 کتاب با عنوان برای ضامن آهو، 55 پرسش و پاسخ درباره ی امام رضا(ع)و زیارت ایشان نوشته غلامرضا حیدری ابهری از انتشارات به نشر و ده قصه از امام زمان عج نوشته فریبا کلهر از نشر قدیانی به عنوان منابع بخش نوجوان معرفی شدند.

پایان پیام/ 712

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

حسنی خونسار

|

یازدهمین جشنواره رضوی

|

دبیر جشنواره رضوی

|

فضای مجازی

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان گفت: از ابتدای سال گذشته تاکنون 86 عنوان در چهارهزار و 750 جلد کتاب از ناشران و نویسندگان استان خریداری شده است.

سرویس : کردستان - زمان : شناسه خبر : 1069596

عبیدالله رستمی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در کردستان اظهار کرد: کردستان در زمینه تولید محصولات فرهنگی دارای ظرفیت های فراوانی است و از ابتدای سال گذشته تاکنون 713 عنوان در یک میلیون و 700 هزار جلد کتاب چاپ جدید و چاپ سنوات مختلف از این استان به عراق صادر شده است.

وی خاطر نشان کرد: سال گذشته 300 عنوان کتاب با تیراژ 266 هزار و 300 جلد در استان منتشر شده و از این تعداد 179 عنوان کتاب فارسی و 121 عنوان هم کتاب کُردی بوده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان عنوان کرد: از برنامه های حمایتی این اداره کل خرید کتاب است و در این راستا از ابتدای سال گذشته تاکنون بیش از 86 عنوان در چهار هزار و 750 جلد کتاب از ناشران و نویسندگان استان خریداری شده است.

رستمی با اشاره به اینکه برای خرید این تعداد کتاب یک میلیارد و 200 میلیون ریال پرداخت شده است، گفت: ناشران و نویسندگان، چاپ نخست، کتاب کودک و نوجوان و کتاب های تالیفی در اولویت خرید این اداره کل قرار دارند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان اظهار داشت: در این مدت حدود یک میلیارد ریال کتاب هم به موسسات فرهنگی و هنری، مدارس، سازمان ها و ادارت، کتابخانه های عمومی حاشیه شهر و شهرستان های تابعه اهدا شده است.

پایان پیام/ 713

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی

|

کتاب

|

کردستان

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان شمالی خواستار نگاه عملیاتی برای اجرای سند ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) از خراسان شمالی، حسین فرخنده در جلسه کمیته های شورای فرهنگ عمومی که با حضور اعضای کارگروه سند ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی برگزار شد، خواستار نگاه عملیاتی دستگاه های اداری عضو کمیته برای ترویج سند فرهنگ کتاب و کتابخوانی شد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی با بیان این که در نظر داریم تا اتفاقات و جهش های خوبی که در حوزه کتاب و کتابخوانی در بحث سخت افزار و نرم افزار به انجام رسیده را تداوم ببخشیم، گفت: سند ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی نیز در این راستا تدوین شده است که بر استمرار فعالیت ها و هم افزایی میان دستگاه ها تاکید دارد.

وی به 42 اقدامی که در این سند برای ترویج فرهنگ مطالعه لحاظ شده و وظایف هر دستگاه را مشخص کرده است، اشاره و تصریح کرد: یکی از راهبردهای مهم این سند این است که حساسیت همه مدیران به اهمیت موضوع کتابخوانی و مطالعه به مثابه یکی از شاهراه های توسعه بیش از گذشته برانگیخته شود.

حسین فرخنده خواستار نگاه عملیاتی برای اجرای این سند شد و افزود: هدف این است تا از ظرفیت دستگاه ها استفاده و هم افزایی برای اجرای آن صورت بگیرد و برنامه ها و اقدامات اثرگذار در این حوزه عملیاتی شود تا شاهد اتفاق های خوب در توسعه فرهنگ کتابخوانی در جامعه باشیم.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان شمالی هم در این جلسه با بیان این که هنر کتاب این است که دایره لغات را افزایش می دهد و باب گفت و گو را باز می کند، گفت: با وجود آن که طی سال های گذشته و مشکلات اقتصادی و تحریم ها فرصت نفس کشیدن به حوزه فرهنگ کمتر داده شده است؛ اما اتفاق های خوبی در حوزه کتابخوانی در استان رقم خورده است.

علی محمد جهانی افزود: خراسان شمالی در سال های گذشته جهش خوبی را در توسه زیرساخت ها شاهد بوده و در زمره 2_3 استان اول کشور به واسطه توسعه زیرساخت ها قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) از خراسان شمالی، حسین فرخنده در جلسه کمیته های شورای فرهنگ عمومی که با حضور اعضای کارگروه سند ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی برگزار شد، خواستار نگاه عملیاتی دستگاه های اداری عضو کمیته برای ترویج سند فرهنگ کتاب و کتابخوانی شد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی با بیان این که در نظر داریم تا اتفاقات و جهش های خوبی که در حوزه کتاب و کتابخوانی در بحث سخت افزار و نرم افزار به انجام رسیده را تداوم ببخشیم، گفت: سند ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی نیز در این راستا تدوین شده است که بر استمرار فعالیت ها و هم افزایی میان دستگاه ها تاکید دارد.

وی به 42 اقدامی که در این سند برای ترویج فرهنگ مطالعه لحاظ شده و وظایف هر دستگاه را مشخص کرده است، اشاره و تصریح کرد: یکی از راهبردهای مهم این سند این است که حساسیت همه مدیران به اهمیت موضوع کتابخوانی و مطالعه به مثابه یکی از شاهراه های توسعه بیش از گذشته برانگیخته شود.

حسین فرخنده خواستار نگاه عملیاتی برای اجرای این سند شد و افزود: هدف این است تا از ظرفیت دستگاه ها استفاده و هم افزایی برای اجرای آن صورت بگیرد و برنامه ها و اقدامات اثرگذار در این حوزه عملیاتی شود تا شاهد اتفاق های خوب در توسعه فرهنگ کتابخوانی در جامعه باشیم.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان شمالی هم در این جلسه با بیان این که هنر کتاب این است که دایره لغات را افزایش می دهد و باب گفت و گو را باز می کند، گفت: با وجود آن که طی سال های گذشته و مشکلات اقتصادی و تحریم ها فرصت نفس کشیدن به حوزه فرهنگ کمتر داده شده است؛ اما اتفاق های خوبی در حوزه کتابخوانی در استان رقم خورده است.

علی محمد جهانی افزود: خراسان شمالی در سال های گذشته جهش خوبی را در توسه زیرساخت ها شاهد بوده و در زمره 2_3 استان اول کشور به واسطه توسعه زیرساخت ها قرار گرفته است.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان سمنان از برگزاری برنامه های متنوع فرهنگی در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در کتابخانه های عمومی استان سمنان خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۳

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان، محمد طاهریان، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان سمنان به همراه امیر ابراهیم شریفی، فرمانده پایگاه بسیج امام خامنه ای مدظله العالی این اداره کل به منظور برگزاری برنامه های مشترک فرهنگی با عبدالرحیم فریدون، رییس ستاد کنگره بزرگداشت سه هزار شهید استان سمنان دیدار و گفتگو کردند.
محمد طاهریان ضمن تبریک ایام دهه کرامت بیان داشت: همه ما مدیون خون شهدا هستیم و باید برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تلاش کنیم.
وی با تأکید بر اینکه فعالیت های متنوع فرهنگی توسط کتابداران در استان برای مخاطبان برگزار می شود افزود: ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در اولویت کار کتابداران است.
طاهریان خواستار انعقاد تفاهم نامه همکاری برای برگزاری برنامه های مشترک فرهنگی با ستاد کنگره سه هزار شهید استان سمنان شد.
عبدالرحیم فریدون، رییس ستاد کنگره سه هزار شهید استان سمنان با اشاره به این مطلب که چاپ زندگی نامه (فرهنگ نامه) شهدا استان از جمله اقدامات فرهنگی این ستاد است اظهار داشت: در حال حاضر کتاب فرهنگ نامه شهدا شهرستان میامی با 131 شهید در دو جلد باکیفیت و محتوای قابل توجه به چاپ رسیده است.
شایان ذکر است: دو جلد کتاب فرهنگ نامه شهدا شهرستان میامی توسط رییس ستاد کنگره سه هزار شهید استان سمنان به کتابخانه مرکزی این استان اهدا شد.

46

کد خبر 1528714

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه از اعلام منایع بازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در استان اعلام شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۳

معصومه حسنی خونسار در گفتگو با خبرنگار تابناک کرمانشاه اظهار کرد: در خصوص انتخاب منابع جوان و بزرگسال دو کتاب چشمه های بهشت، گزیده عیون نوشته محمد هادی زاهدی از به نشر و پرسش ها وپاسخ های دانشجویی: مهدویت (دوران ظهور) نوشته رحیم کارگر از نشر معارف به عنوان منابع جوان و بزرگسال انتخاب شده اند.
وی افزود: رشته های این دوره از جشنواره شامل نقاشی، پویش کتابخوان، چهارگزینه ای، شعرسرایی، دو پویش برای امام زمانم ویژه نوجوانان و مروّجان فرهنگ رضوی ویژه کتابداران، داستان کوتاه (داستانک، دل نوشته و متن ادبی)، تولید آثار هنری، قصه گویی، حمایت از چاپ و انتشار منابع برتر است.

حسنی خونسار با بیان اینکه درصدد معرفی کتب به آحاد جامعه هستیم، افزود: در نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در سال 98 تعداد 27 هزار و 277 نفر از استان کرمانشاه شرکت کردند که نسبت به سال 96تعداد 7 هزار نفر رشد داشته است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه، در ادامه گفت: اکنون در استان کرمانشاه 108 باب کتابخانه عمومی با زیربنای 42 هزار و 180 مترمربع فعال است.

وی در پایان گفت: اکنون یک میلیون و 168 هزار و 227 نسخه کتاب در کتابخانه های عمومی استان موجود است و تعداد اعضای این کتابخانه ها به 72 هزار نفر رسیده است.

لینک خبر :‌ تابناک کرمانشاه
مرور رخداد های خبری روز گذشته در خبرگزاری صداوسیمای لرستان فراهم است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۳

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز لرستان ، مهمترین رخداد های روز گذشته لرستان به این شرح است:

پیشرفت 91 درصدی آزادراه خرم آباد به بروجرد

توسعه کشت گیاهان دارویی در شهرستان بروجرد

مختومه شدن 119 پرونده در شورا های اختلاف لرستان

زندانیان جرائم غیر عمد لرستان نیازمند سخاوتمندی خیران

آغاز یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در لرستان

افزایش مصرف آب آشامیدنی در لرستان

استقرار جوی آرام و پایدار در لرستان

تجلیل از پیشکسوتان بازار الیگودرز به مناسبت روز اصناف

ورود 19 هزار دوز واکسن جدید کرونا به لرستان

ابتلای 146 لرستانی به کرونا در 24 ساعت گذشته

برنامه قطعی برق امروز به تفکیک شهرستان ها در لرستان

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما