نهاد كتابخانه های عمومی كشور در رسانه ها
بولتن خبری
تير 1400
مهلت ارسال آثار، مستندات و شرکت در هفتمین دوره برنامه انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران تا 31 تیرماه 1400 تمدید شد. شهرهای متقاضی شرکت در این برنامه می توانند تا روز پنج شنبه 31 تیرماه 1400 برنامه ها و فعالیت های خود را به دبیرخانه مرکزی انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران ارسال کنند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری صدا و سیما

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان به نقل از معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، طرح انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران را با هدف توسعه فرهنگی و ترویج کتاب خوانی از طریق حمایت از برنامه ها و پیشنهادهای نو و ابتکاری، اثربخش و پایدار برگزار می کند. پایتخت کتاب ایران عنوانی است که هر سال به یک شهر شرکت کننده که بر اساس نظر هیئت داوران، بهترین برنامه را برای ترویج کتاب خوانی ارائه کرده باشند، اعطا می شود. این طرح با مشارکت برخی از نهادهای دولتی و غیردولتی از جمله کمیسیون ملی یونسکو، سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، نهاد کتابخانه های عمومی کشور، انجمن کتابداری و اطلاع رسانی، اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران، کانون های فرهنگی و هنری مساجد، تشکل های نشر و دیگر نهادها و سازمان های فعال و علاقه مند در این زمینه اجرا می شود. شهر منتخب علاوه بر لوح تقدیر مقامات عالی رتبه کشوری، مجموعه ای از تسهیلات، اعتبارات و منابع فرهنگی دریافت می کند.

در شش دوره برگزاری این برنامه به ترتیب شهرهای اهواز (1394)، نیشابور (1395)، بوشهر (1396)، کاشان (1397)، یزد (1398) و شیراز (1399) توانسته اند عنوان پایتخت کتاب ایران را کسب کنند.

برنامه های هر شهر در زمینه ترویج کتاب خوانی که با همکاری دستگاه ها و نهادهای دولتی و غیردولتی تدوین و با امضای شهردار و رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه می شود، قابلیت شرکت در طرح پایتخت کتاب ایران را دارد.

شهرهای متقاضی شرکت در این برنامه می توانند مدارک لازم را تا پایان وقت اداری روز پنج شنبه 31 تیرماه 1400 از طریق پست به دبیرخانه مرکزی ستاد هماهنگی شهرها و روستاهای دوستدار کتاب ایران ارسال کنند یا با مراجعه به سایت شبکه ترویج کتاب خوانی ایران به آدرس http://bookpromotion.ir و تکمیل فرم اختصاصی این برنامه (بارگذاری پرونده و مستندات در قالب فایل pdf حداکثر 30 MB) اقدام نمایند.

آدرس دبیرخانه: تهران، خیابان شهید مطهری، خیابان فجر (جم سابق)، نبش کیهان، شماره7، ساختمان فجر، طبقه5، کد پستی1589743111

همچنین برای کسب اطلاعات بیش تر می توانند به وب سایت شبکه ترویج کتاب خوانی به نشانی http://bookpromotion.ir مراجعه کنند و یا با شماره تلفن های 02188342979-88342980 تماس بگیرند.

برنامه ارسالی باید حاوی معرفی مجموعه برنامه ها و فعالیت های فرهنگی، ترویجی و ابتکاری در حوزه کتاب برای حداقل یک سال با شرایط زیر باشد؛ مشارکت همه اجزای صنعت نشر (پدیدآورندگان، ناشران، توزیع کنندگان، کتاب فروشان، کتابداران و...)، مشارکت نهادها و فعالان حوزه کتاب و کتاب خوانی مانند کتابخانه ها، کتابداران و غیره، مشارکت سازمان های غیردولتی و دولتی مرتبط با کتاب خوانی، حضور فعال مفاخر، مشاهیر و هنرمندان، در نظر گرفتن طیف گسترده مخاطب ها (ازجمله زنان، کودکان، نوجوانان و ...) و برنامه های اثربخش، خلاقانه و پایدار و نیز توجه به فضای مجازی با توجه به گسترش و شیوع بیماری کویید 19 باشند.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
برزو سریزدی، با تاکید بر تاثیر سامانه شاد برای تقویت بازار کتاب کودک معتقد است؛ مجموع رویکرد های نظام آموزش و پرورش طی دو دهه گذشته، معلوم می کند که چرا اجازه نمی دهند، از سامانه شاد برای معرفی کتاب های غیردرسی استفاده شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۲

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، آمار می گوید: سال 1399 موسوم به سال کرونایی، ناشران حوزه کودک 94 هزار و 599 عنوان کتاب چاپ کردند. سال قبل از آن آمار، تعداد 105 هزار و 400 نوبت چاپی را نشان می دهد. یعنی برابر با 10.2 درصد کاهش.

اگر از ضرورت کتاب فروشی تخصصی کتاب کودک به عنوان یک نگاه ایده آل و یا بلند مدت صرف نظر کنیم، کمبود شدید ویترین برای کتاب کودک در مقایسه با سایر کتاب ها، شیوع کرونا در سال 1399 وضعیت رو به افول کتاب کودک که از اوایل دهه 90 اغاز شده و در کاهش شدید شمارگان خود را نشان داده، به طور معناداری تشدید کرده است.

برزو سریزدی، نویسنده، مترجم و مدیر انتشارات اشک راهکار برون رفت نشر کتاب کودک از بحران ناشی از شیوع کرونا که وضعیت مابقل آن نیز بر تشدید آن تاثیر گذاشته است می گوید: مشکل وابستگی به کاغذ موجب شده تا با بروز مشکل در جریان فروش، برخی ناشران متوسط و ضعیف به این نتیجه برسند، ای کاش موجودی کاغذ خود را به اصطلاح سیاه نمی کردند و با قیمت بیشتر از ارزش کتاب می فروختند.

وی سامانه شاد را ظرفیت قابل توجهی برای معرفی کتاب های غیردرسی می داند که در 16 ماه مهمانی کرونا در ایران و تبدیل کلاس های فیزیکی به مجازی براساس تجربه های گذشته و مجموع رویکرد های نظام آموزش و پرورش در بی توجهی به عرضه کتاب ناشران خصوصی، بی توجهی به تعیین زنگ کتابخوانی و ... معلوم می کند که چرا اجازه نمی دهند، از سامانه شاد برای معرفی کتاب های غیردرسی استفاده شود.

آمار های تطبیقی از کاهش 10.2 درصدی چاپ کتاب کودک حکایت دارد. هرچند به اعتقاد کارشناسان و براساس اطلاعات خانه کتاب و ادبیات ایران، افت شمارگان کتاب کودک از اوایل دهه 90 و به تبع آن افزایش قیمت کتاب های این حوزه آغاز شده اما کاهش تولید در سال 1399 موسوم به سال کرونایی، تاثیر منفی همه گیری ویروس را به طور محسوسی معنا دار کرده است. با وجود مشکلات متعددی که بازار کتاب به طور کلی به آن گرفتار شده، چه راهبردی را موثر می دانید؟
حتی پیش از شیوع ویروس کرونا، راه برون رفت از رکود بازار کتاب کودک، توجه به ظرفیت های فضای مجازی و به روز شدن فعالان این عرصه بود؛ ناشران چه برای فروش کتاب فیزیکی و چه برای عرضه نسخه های الکترونیکی باید به این راهکار توجه می کردند. به همین دلیل بود که پنج 6 ماه پیش از آغاز همه گیری با موضوع تاسیس کتاب فروشی فیزیکی در انجمن فرهنگی ناشران کتاب کودک و نوجوان به شدت مخالفت و گفتم طراحی سایت فروش کتاب با یک دهم هزینه تاسیس فروشگاه فیزیکی، مفید تر است.

خیلی از اعضاء با این پیشنهاد به شدت واکنش منفی نشان دادند و مابقی هم خندیدند؛ اما به محض شروع همه گیری کرونا، برخی از همین دوستان تماس گرفتند و پیگیر طراحی سایت فروش شدند در حالی که به نظر می رسید، چندان فایده نخواهد داشت؛ بنابراین ناشران به این نتیجه رسیده اند که باید به قابلیت های فضای مجازی و فروش الکترونیکی توجه کنند.

مشکل وابستگی به کاغذ موجب شده تا با بروز مشکل فروش، برخی ناشران متوسط و ضعیف به این نتیجه برسند، ای کاش موجودی کاغذ خود را به اصطلاح سیاه نمی کردند و با قیمت بیشتر از ارزش کتاب می فروختند. در حالی که با فروش الکترونیکی، ناشر دچار خواب سرمایه نمی شود، به محض فروش پول نقد به حسابشان واریز و وابستگی آن ها به مراکز پخش و یا ایجاد ویترین هم به شدت کم می شود. تاسیس سایت فروشِ بسیار با کیفیت با هزینه 10 یا 15 میلیون که با تولید کتاب 4 رنگ کودک برابری می کند.

به اعتقاد بسیاری از اهل فن، افزایش احتمال فروش کتاب کودک به فروشگاه فیزیکی، حضور مخاطب و مشاهده مستقیم کتاب وابسته است؛ بنابراین به نظر می ر سد چندان نمی توان به تاثیر گذاری فروشگاه اینترنتی کتاب کودک امید وار بود. این طور نیست؟
این تحلیل درباره فروش کتاب کودک و یا خردسال صد درصد درست است و هرچه از ابزار الکترونیک برای معرفی و یا مطالعه کتاب استفاده شود بهتر است؛ هرچند پویانمایی در مقایسه با کتاب برای این گره سنی جذاب تر است، اما والدین باید برای ایجاد حس نیاز به کتاب در کودک، تلاش کنند. با وجود این ضرورت، هم زیستی با کرونا موجب شده آموزش از کلاس درس فیزیکی به مجازی تبدیل و تبلت و گوشی هوشمند ابزار دست دانش آموزان شود. در این شرایط ناشران می توانند محتوای غیر درسی با کیفیت تولید و در اختیار آن ها قرار دهند؛ البته این محتوا جایگزین کتاب کاغذی نیست. دارندگان فروشگاه های بزرگ نیز می توانند علاوه بر تولید محتوا، به برنامه های تشویقی مثل توزیع بن برای خرید کتاب کاغذی اقدام کنند. این شیوه فروش با راهکار های ترکیبی، برای ناشران هم پیشنهاد می شود اما با توجه به تعداد معدود کتاب های ناشر، احتمال فروش چندان پررنگ نیست؛ بنابراین با تولید محتوا، البته تولید محتوای خلاقانه در فضای مجازی می توان زمینه فروش فیزیکی کتاب را نیز ایجاد کرد.

اینکه گفته می شود، کرونا زمینه ساز توجه به ظرفیت های فضای مجازی شد را باید به گونه به نقش کرونا نگاه کنیم؛ خواه ناخواه فعالان حوزه نشر به سمت استفاده از فضای مجازی برای فروش کتاب حرکت می کردند و شیوع کرونا این حرکت را سرعت بخشید.

فضای مجازی، مشکل کمبود ویترین کتاب کودک را نیز از بین برده است. کتاب کودک، برخلاف کتاب بزرگسال به اصطلاح باید از دل چیده شود که کتاب فروش را با کمبود مواجه می کند؛ علاوه براین با توجه به اینکه کتاب کودک در مقایسه با کتاب بزرگسال ارزان تر است، عرضه آن برای کتاب فروش چندان صرفه اقتصادی ندارد؛ بنابراین با وجود فضای مجازی مشکل همیشگی کمبود ویترین کتاب کودک از بین خواهد رفت.

با اعمال محدودیت های کرونایی و تبدیل کلاس های فیزیکی درس به کلاس های مجازی در سامانه شاد موضوع استفاده از این فضا برای بهبود کتابخوانی غیر درسی دانش آموزان به نوع دیگری مطرح شد. سال هاست بدنه نشر و کارشناسان فرهنگی از بی توجهی نظام آموزش و پرورش به مقوله کتابخوانی گلایه کند هستند و به نظر می ر سد سامانه شاد فرصت قابل توجهی بود و هست برای جلب نظر خانواده ها و دانش آموزان به امر مطالعه و البته تقویت بازار کتاب کودک و نوجوان؛ چرا به ظرفیت های این سامانه بی توجهی شده است؟
14 میلیون دانش آموز، کاربر سامانه شاد، به عنوان مهم ترین ویترین آموزشی گروه سنی 7 تا 18 سال هستند؛ بنابراین این سامانه، ظرفیت فوق العاده بالایی در زمینه توسعه کتابخوانی دارد. اینکه چرا سامانه شاد به بدنه نشر کتاب کودک و نوجوان متصل نشد، باید به دو یا یک دهه قبل نگاه کنیم؛ زمانی که ناشران کتاب کودک با مسئولان آموزش و پرورش برای عرضه و برپایی نمایشگاه کتاب در مدارس رایزنی می کردند. چرا آن زمان به انجمن اجازه برپایی این نمایشگاه ها داده نشد؟ جالب اینکه تلاش انجمن در کارخانه ها به اصطلاح جواب داد و موفق شدیم در کارخانه ها نمایشگاه کتاب برگزار کنیم. ایده اولیه برگزاری هزار نمایشگاه در هزار مدرسه را انجمن مطرح کرد، اما بعد ها آموزش و پرورش متولی برگزاری آن شد و به مرور به جای توجه به تعامل نظام تعلیم و تربیت با بخش خصوصی در حوزه ترویج کتابخوانی، مدارس در غبضه چند ناشر تازه تاسیس و وابسته به آموزش و پرورش قرار گرفتند.

ظرفیت های سامانه شاد برای ترویج کتابخوانی و به دنبال آن تقویت بازار کتاب متاثر از همین نگاه، مورد بی توجهی قرار گرفته است؛ به عبارت دیگر نظام آموزش و پرورش دو دهه قبل نه از ناشران کودک کتاب خرید و نه به پیشنهاد تعیین زنگ کتابخوانی عمل کرد. چرا هنوز این فرصت در مدارس ایجاد نشده است؟ تجربه شخصی ام در آموزش دوره های خلاق به معلمان که مخفیانه برگزار می شد و نتیجه حضورم در آلمان بود نیز نشان می دهد تعامل بین آموزش و پرورش و بخش خصوصی فعال در حوزه کتاب کودک، تا چه اندازه ضعیف است.

مجموع رویکرد های نظام آموزش و پرورش در بی توجهی به عرضه کتاب ناشران خصوصی، بی توجهی به تعیین زنگ کتابخوانی و ... معلوم می کند که چرا اجازه نمی دهند، از سامانه شاد برای معرفی کتاب های غیردرسی استفاده شود؛ علاوه براین به نظر می رسد فعالان حوزه فرهنگ کتاب در مباحث فرهنگی، تعامل و پشتیانی کمرنگی از یکدیگر دارند که فقط منحصر به ارتباط بین آموزش و پرورش با ناشران نیست.

پیوند بین چند مرکز کتاب محور شناخته شده، از جمله نهاد کتابخانه های عمومی کشور و به تبع کتابخانه های عمومی هرمحل، یا ارتباط با ناشران کتاب کودک یا فروشگاه های الکترونیکی کتاب از جمله راه های دسترس پذیر شدن کتاب برای دانش آموزان از طریق سامانه شاد و در ادامه تقویت بازار کتاب کودک است. متاسفانه کتاب های بی کیفیت با محتوای سخیف با مولفان نامشخص و بدون مجوز در فضای مجازی برای گروه سنی کودک، منتشر می شود که موجب نگرانی شده است.

با توجه به تاثیر منفی کرونا و کاهش میزان تولید در این حوزه برای بازار کتاب کودک چه چشم اندازی را متصور هستید؟
بسیاری از ناشران کتاب کودک را طی 16 ماه گذشته از دست دادیم. متاسفانه جریان تولید را کنار گذاشتند و به دنبال حرفه دیگری رفته اند؛ به چه امیدی تولید کتاب کودک را ادامه دهند؟ چاپ 100 و یا 50 نسخه دیجیتال کتاب تک رنگ، برای ناشر در وضعیت فعلی قابل تحقق است اما برای چاپ کتاب چهار رنگ این روش ممکن نیست. ناشران با بنیه قوی حوزه کودک آسیب چندانی از تاثیرات کرونا ندیدند و براساس شنیده ها، جریان تولید و فروش را حفظ کرده اند؛ اما در مجموع ریزش شدیدی از نظر تعداد ناشران عمدتا متوسط و رو به پایین را پیش بینی می کنم. می دانیم برخی ناشران حوزه کودک به ناشران کیوسکی معروفند، اما تعداد آن ها اندک است. بسیاری از ناشران متوسط و رو به پایین، کتاب های با کیفیت تولید می کردند و به دلیل توجه به کیفیت و نه جلد به اصطلاح رنگ و لعاب رشد مالی نداشتند. بنابراین به نظر می رسد از نظر محتوایی در هر دو حوزه تالیف و ترجمه دچار آسیب خواهیم شد.

کدام یک از عوامل شیوع ویروس کرونا، کاهش توان مالی مردم و بی توجهی به توسعه فرهنگ کتابخوانی را در آسیب به بازار کتاب کودک موثر می دانید؟

به نظر می رسد نخست کاهش توان اقتصادی مردم، دوم سوء مدیریت در دو بخش دولتی و خصوصی در لطمه به بازار کتاب کودک تاثیر گذاشته است؛ تاکید دارم حتی اگر مدیریت صحیحی هم وجود داشت، کاهش توان اقتصادی مردم در اولویت بود.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، آمار می گوید: سال 1399 موسوم به سال کرونایی، ناشران حوزه کودک 94 هزار و 599 عنوان کتاب چاپ کردند. سال قبل از آن آمار، تعداد 105 هزار و 400 نوبت چاپی را نشان می دهد. یعنی برابر با 10.2 درصد کاهش.

اگر از ضرورت کتاب فروشی تخصصی کتاب کودک به عنوان یک نگاه ایده آل و یا بلند مدت صرف نظر کنیم، کمبود شدید ویترین برای کتاب کودک در مقایسه با سایر کتاب ها، شیوع کرونا در سال 1399 وضعیت رو به افول کتاب کودک که از اوایل دهه 90 اغاز شده و در کاهش شدید شمارگان خود را نشان داده، به طور معناداری تشدید کرده است.

برزو سریزدی، نویسنده، مترجم و مدیر انتشارات اشک راهکار برون رفت نشر کتاب کودک از بحران ناشی از شیوع کرونا که وضعیت مابقل آن نیز بر تشدید آن تاثیر گذاشته است می گوید: مشکل وابستگی به کاغذ موجب شده تا با بروز مشکل در جریان فروش، برخی ناشران متوسط و ضعیف به این نتیجه برسند، ای کاش موجودی کاغذ خود را به اصطلاح سیاه نمی کردند و با قیمت بیشتر از ارزش کتاب می فروختند.

وی سامانه شاد را ظرفیت قابل توجهی برای معرفی کتاب های غیردرسی می داند که در 16 ماه مهمانی کرونا در ایران و تبدیل کلاس های فیزیکی به مجازی براساس تجربه های گذشته و مجموع رویکرد های نظام آموزش و پرورش در بی توجهی به عرضه کتاب ناشران خصوصی، بی توجهی به تعیین زنگ کتابخوانی و ... معلوم می کند که چرا اجازه نمی دهند، از سامانه شاد برای معرفی کتاب های غیردرسی استفاده شود.

آمار های تطبیقی از کاهش 10.2 درصدی چاپ کتاب کودک حکایت دارد. هرچند به اعتقاد کارشناسان و براساس اطلاعات خانه کتاب و ادبیات ایران، افت شمارگان کتاب کودک از اوایل دهه 90 و به تبع آن افزایش قیمت کتاب های این حوزه آغاز شده اما کاهش تولید در سال 1399 موسوم به سال کرونایی، تاثیر منفی همه گیری ویروس را به طور محسوسی معنا دار کرده است. با وجود مشکلات متعددی که بازار کتاب به طور کلی به آن گرفتار شده، چه راهبردی را موثر می دانید؟
حتی پیش از شیوع ویروس کرونا، راه برون رفت از رکود بازار کتاب کودک، توجه به ظرفیت های فضای مجازی و به روز شدن فعالان این عرصه بود؛ ناشران چه برای فروش کتاب فیزیکی و چه برای عرضه نسخه های الکترونیکی باید به این راهکار توجه می کردند. به همین دلیل بود که پنج 6 ماه پیش از آغاز همه گیری با موضوع تاسیس کتاب فروشی فیزیکی در انجمن فرهنگی ناشران کتاب کودک و نوجوان به شدت مخالفت و گفتم طراحی سایت فروش کتاب با یک دهم هزینه تاسیس فروشگاه فیزیکی، مفید تر است.

خیلی از اعضاء با این پیشنهاد به شدت واکنش منفی نشان دادند و مابقی هم خندیدند؛ اما به محض شروع همه گیری کرونا، برخی از همین دوستان تماس گرفتند و پیگیر طراحی سایت فروش شدند در حالی که به نظر می رسید، چندان فایده نخواهد داشت؛ بنابراین ناشران به این نتیجه رسیده اند که باید به قابلیت های فضای مجازی و فروش الکترونیکی توجه کنند.

مشکل وابستگی به کاغذ موجب شده تا با بروز مشکل فروش، برخی ناشران متوسط و ضعیف به این نتیجه برسند، ای کاش موجودی کاغذ خود را به اصطلاح سیاه نمی کردند و با قیمت بیشتر از ارزش کتاب می فروختند. در حالی که با فروش الکترونیکی، ناشر دچار خواب سرمایه نمی شود، به محض فروش پول نقد به حسابشان واریز و وابستگی آن ها به مراکز پخش و یا ایجاد ویترین هم به شدت کم می شود. تاسیس سایت فروشِ بسیار با کیفیت با هزینه 10 یا 15 میلیون که با تولید کتاب 4 رنگ کودک برابری می کند.

به اعتقاد بسیاری از اهل فن، افزایش احتمال فروش کتاب کودک به فروشگاه فیزیکی، حضور مخاطب و مشاهده مستقیم کتاب وابسته است؛ بنابراین به نظر می ر سد چندان نمی توان به تاثیر گذاری فروشگاه اینترنتی کتاب کودک امید وار بود. این طور نیست؟
این تحلیل درباره فروش کتاب کودک و یا خردسال صد درصد درست است و هرچه از ابزار الکترونیک برای معرفی و یا مطالعه کتاب استفاده شود بهتر است؛ هرچند پویانمایی در مقایسه با کتاب برای این گره سنی جذاب تر است، اما والدین باید برای ایجاد حس نیاز به کتاب در کودک، تلاش کنند. با وجود این ضرورت، هم زیستی با کرونا موجب شده آموزش از کلاس درس فیزیکی به مجازی تبدیل و تبلت و گوشی هوشمند ابزار دست دانش آموزان شود. در این شرایط ناشران می توانند محتوای غیر درسی با کیفیت تولید و در اختیار آن ها قرار دهند؛ البته این محتوا جایگزین کتاب کاغذی نیست. دارندگان فروشگاه های بزرگ نیز می توانند علاوه بر تولید محتوا، به برنامه های تشویقی مثل توزیع بن برای خرید کتاب کاغذی اقدام کنند. این شیوه فروش با راهکار های ترکیبی، برای ناشران هم پیشنهاد می شود اما با توجه به تعداد معدود کتاب های ناشر، احتمال فروش چندان پررنگ نیست؛ بنابراین با تولید محتوا، البته تولید محتوای خلاقانه در فضای مجازی می توان زمینه فروش فیزیکی کتاب را نیز ایجاد کرد.

اینکه گفته می شود، کرونا زمینه ساز توجه به ظرفیت های فضای مجازی شد را باید به گونه به نقش کرونا نگاه کنیم؛ خواه ناخواه فعالان حوزه نشر به سمت استفاده از فضای مجازی برای فروش کتاب حرکت می کردند و شیوع کرونا این حرکت را سرعت بخشید.

فضای مجازی، مشکل کمبود ویترین کتاب کودک را نیز از بین برده است. کتاب کودک، برخلاف کتاب بزرگسال به اصطلاح باید از دل چیده شود که کتاب فروش را با کمبود مواجه می کند؛ علاوه براین با توجه به اینکه کتاب کودک در مقایسه با کتاب بزرگسال ارزان تر است، عرضه آن برای کتاب فروش چندان صرفه اقتصادی ندارد؛ بنابراین با وجود فضای مجازی مشکل همیشگی کمبود ویترین کتاب کودک از بین خواهد رفت.

با اعمال محدودیت های کرونایی و تبدیل کلاس های فیزیکی درس به کلاس های مجازی در سامانه شاد موضوع استفاده از این فضا برای بهبود کتابخوانی غیر درسی دانش آموزان به نوع دیگری مطرح شد. سال هاست بدنه نشر و کارشناسان فرهنگی از بی توجهی نظام آموزش و پرورش به مقوله کتابخوانی گلایه کند هستند و به نظر می ر سد سامانه شاد فرصت قابل توجهی بود و هست برای جلب نظر خانواده ها و دانش آموزان به امر مطالعه و البته تقویت بازار کتاب کودک و نوجوان؛ چرا به ظرفیت های این سامانه بی توجهی شده است؟
14 میلیون دانش آموز، کاربر سامانه شاد، به عنوان مهم ترین ویترین آموزشی گروه سنی 7 تا 18 سال هستند؛ بنابراین این سامانه، ظرفیت فوق العاده بالایی در زمینه توسعه کتابخوانی دارد. اینکه چرا سامانه شاد به بدنه نشر کتاب کودک و نوجوان متصل نشد، باید به دو یا یک دهه قبل نگاه کنیم؛ زمانی که ناشران کتاب کودک با مسئولان آموزش و پرورش برای عرضه و برپایی نمایشگاه کتاب در مدارس رایزنی می کردند. چرا آن زمان به انجمن اجازه برپایی این نمایشگاه ها داده نشد؟ جالب اینکه تلاش انجمن در کارخانه ها به اصطلاح جواب داد و موفق شدیم در کارخانه ها نمایشگاه کتاب برگزار کنیم. ایده اولیه برگزاری هزار نمایشگاه در هزار مدرسه را انجمن مطرح کرد، اما بعد ها آموزش و پرورش متولی برگزاری آن شد و به مرور به جای توجه به تعامل نظام تعلیم و تربیت با بخش خصوصی در حوزه ترویج کتابخوانی، مدارس در غبضه چند ناشر تازه تاسیس و وابسته به آموزش و پرورش قرار گرفتند.

ظرفیت های سامانه شاد برای ترویج کتابخوانی و به دنبال آن تقویت بازار کتاب متاثر از همین نگاه، مورد بی توجهی قرار گرفته است؛ به عبارت دیگر نظام آموزش و پرورش دو دهه قبل نه از ناشران کودک کتاب خرید و نه به پیشنهاد تعیین زنگ کتابخوانی عمل کرد. چرا هنوز این فرصت در مدارس ایجاد نشده است؟ تجربه شخصی ام در آموزش دوره های خلاق به معلمان که مخفیانه برگزار می شد و نتیجه حضورم در آلمان بود نیز نشان می دهد تعامل بین آموزش و پرورش و بخش خصوصی فعال در حوزه کتاب کودک، تا چه اندازه ضعیف است.

مجموع رویکرد های نظام آموزش و پرورش در بی توجهی به عرضه کتاب ناشران خصوصی، بی توجهی به تعیین زنگ کتابخوانی و ... معلوم می کند که چرا اجازه نمی دهند، از سامانه شاد برای معرفی کتاب های غیردرسی استفاده شود؛ علاوه براین به نظر می رسد فعالان حوزه فرهنگ کتاب در مباحث فرهنگی، تعامل و پشتیانی کمرنگی از یکدیگر دارند که فقط منحصر به ارتباط بین آموزش و پرورش با ناشران نیست.

پیوند بین چند مرکز کتاب محور شناخته شده، از جمله نهاد کتابخانه های عمومی کشور و به تبع کتابخانه های عمومی هرمحل، یا ارتباط با ناشران کتاب کودک یا فروشگاه های الکترونیکی کتاب از جمله راه های دسترس پذیر شدن کتاب برای دانش آموزان از طریق سامانه شاد و در ادامه تقویت بازار کتاب کودک است. متاسفانه کتاب های بی کیفیت با محتوای سخیف با مولفان نامشخص و بدون مجوز در فضای مجازی برای گروه سنی کودک، منتشر می شود که موجب نگرانی شده است.

با توجه به تاثیر منفی کرونا و کاهش میزان تولید در این حوزه برای بازار کتاب کودک چه چشم اندازی را متصور هستید؟
بسیاری از ناشران کتاب کودک را طی 16 ماه گذشته از دست دادیم. متاسفانه جریان تولید را کنار گذاشتند و به دنبال حرفه دیگری رفته اند؛ به چه امیدی تولید کتاب کودک را ادامه دهند؟ چاپ 100 و یا 50 نسخه دیجیتال کتاب تک رنگ، برای ناشر در وضعیت فعلی قابل تحقق است اما برای چاپ کتاب چهار رنگ این روش ممکن نیست. ناشران با بنیه قوی حوزه کودک آسیب چندانی از تاثیرات کرونا ندیدند و براساس شنیده ها، جریان تولید و فروش را حفظ کرده اند؛ اما در مجموع ریزش شدیدی از نظر تعداد ناشران عمدتا متوسط و رو به پایین را پیش بینی می کنم. می دانیم برخی ناشران حوزه کودک به ناشران کیوسکی معروفند، اما تعداد آن ها اندک است. بسیاری از ناشران متوسط و رو به پایین، کتاب های با کیفیت تولید می کردند و به دلیل توجه به کیفیت و نه جلد به اصطلاح رنگ و لعاب رشد مالی نداشتند. بنابراین به نظر می رسد از نظر محتوایی در هر دو حوزه تالیف و ترجمه دچار آسیب خواهیم شد.

کدام یک از عوامل شیوع ویروس کرونا، کاهش توان مالی مردم و بی توجهی به توسعه فرهنگ کتابخوانی را در آسیب به بازار کتاب کودک موثر می دانید؟

به نظر می رسد نخست کاهش توان اقتصادی مردم، دوم سوء مدیریت در دو بخش دولتی و خصوصی در لطمه به بازار کتاب کودک تاثیر گذاشته است؛ تاکید دارم حتی اگر مدیریت صحیحی هم وجود داشت، کاهش توان اقتصادی مردم در اولویت بود.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

آمار های تطبیقی از کاهش 10.2 درصدی چاپ کتاب کودک حکایت دارد. هرچند به اعتقاد کارشناسان و براساس اطلاعات خانه کتاب و ادبیات ایران، افت شمارگان کتاب کودک از اوایل دهه 90 و به تبع آن افزایش قیمت کتاب های این حوزه آغاز شده اما کاهش تولید در سال 1399 موسوم به سال کرونایی، تاثیر منفی همه گیری ویروس را به طور محسوسی معنا دار کرده است. با وجود مشکلات متعددی که بازار کتاب به طور کلی به آن گرفتار شده، چه راهبردی را موثر می دانید؟

به اعتقاد بسیاری از اهل فن، افزایش احتمال فروش کتاب کودک به فروشگاه فیزیکی، حضور مخاطب و مشاهده مستقیم کتاب وابسته است؛ بنابراین به نظر می ر سد چندان نمی توان به تاثیر گذاری فروشگاه اینترنتی کتاب کودک امید وار بود. این طور نیست؟

با اعمال محدودیت های کرونایی و تبدیل کلاس های فیزیکی درس به کلاس های مجازی در سامانه شاد موضوع استفاده از این فضا برای بهبود کتابخوانی غیر درسی دانش آموزان به نوع دیگری مطرح شد. سال هاست بدنه نشر و کارشناسان فرهنگی از بی توجهی نظام آموزش و پرورش به مقوله کتابخوانی گلایه کند هستند و به نظر می ر سد سامانه شاد فرصت قابل توجهی بود و هست برای جلب نظر خانواده ها و دانش آموزان به امر مطالعه و البته تقویت بازار کتاب کودک و نوجوان؛ چرا به ظرفیت های این سامانه بی توجهی شده است؟

با توجه به تاثیر منفی کرونا و کاهش میزان تولید در این حوزه برای بازار کتاب کودک چه چشم اندازی را متصور هستید؟

کدام یک از عوامل شیوع ویروس کرونا، کاهش توان مالی مردم و بی توجهی به توسعه فرهنگ کتابخوانی را در آسیب به بازار کتاب کودک موثر می دانید؟

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران

ایسنا: مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان گفت: از اداره کل مدیریت بحران درخواست کردیم که به دلیل در پیش بودن کنکور سراسری و ارشد، زمان فعالیت کتابخانه های استان تا 9 مرداد ماه افزایش پیدا کند و در شهرهای زرد از ساعت 7:30 تا 19 باشد.

عباس حسین زاده در خصوص نحوه فعالیت کتابخانه های استان توضیح داد: براساس بخشنامه ای که استانداری به همه دستگاه های اجرایی از جمله کتابخانه ها ابلاغ کرده، سازمان آب و برق مصرف برق دستگاه های اجرایی را رصد می کند. با توجه به این که حداقل هشت تا 10 کولر در کتابخانه ها استفاده می شود، بنابراین دستگاه ما با تذکر سازمان آب و برق مواجه شد. این مساله باعث شد که فعالیت کتابخانه ها از ساعت 7:30 تا 12:30 مطابق با فعالیت ادارات باشد، اما ما به این اکتفا نکردیم و مکاتبه ای با اداره کل مدیریت بحران انجام دادیم و درخواست کردیم که به دلیل برگزاری کنکور سراسری و ارشد زمان فعالیت کتابخانه های استان تا 9 مرداد ماه افزایش پیدا کند.

وی با اشاره به پیگیری افزایش ساعت فعالیت کتابخانه ها در شهرهای زرد، بیان کرد: در شهرهای نارنجی همچنان ارایه خدمات ممنوع است. ساعت کاری کتابخانه ها در حالت عادی از 7:30 صبح تا 19 براساس فصول مختلف و استان ها متفاوت است و پس از برگزاری کنکور مراجعه به کتابخانه ها کاهش چشم گیری پیدا می کند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان خاطرنشان کرد: در سال های گذشته نیز به دلیل افزایش دما و مصرف برق با مشکل کاهش ساعات فعالیت کتابخانه ها مواجه بودیم اما امسال علاوه بر این مساله با کرونا نیز مواجه ایم که شرایط فعالیت را براساس رنگ بندی شهرها کاملاً متفاوت کرده است.

حسین زاده بیان کرد: درخواست ما از اداره کل مدیریت بحران برای افزایش ساعات و فعالیت کتابخانه ها در شهرهای زرد از ساعت 7:30 صبح تا 19 است اما براساس دستورالعمل ابلاغی از سوی استانداری، فعالیت کنونی از ساعت 7:30 تا 12:30 است.

لینک خبر :‌ خوزنا
فعالیت کتابخانه های استان خوزستان تا نهم مرداد ماه افزایش یافت.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۲

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آبادان ؛ مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان گفت: از اداره کل مدیریت بحران درخواست کردیم که به دلیل در پیش بودن کنکور سراسری و ارشد، زمان فعالیت کتابخانه های خوزستان تا 9 مرداد ماه افزایش پیدا کند و در شهر های زرد از ساعت 7:30 تا 19 باشد.
عباس حسین زاده با اشاره به پیگیری افزایش ساعت فعالیت کتابخانه ها در شهر های زرد، بیان کرد: در شهر های نارنجی همچنان ارایه خدمات ممنوع است. ساعت کاری کتابخانه ها در حالت عادی از 7:30 صبح تا 19 براساس فصول مختلف و استان ها متفاوت است و پس از برگزاری کنکور مراجعه به کتابخانه ها کاهش چشم گیری پیدا می کند.
او ادامه داد: درخواست ما از اداره کل مدیریت بحران برای افزایش ساعات و فعالیت کتابخانه ها در شهر های زرد از ساعت 7:30 صبح تا 19 است، اما براساس دستورالعمل ابلاغی از سوی استانداری، فعالیت کنونی از ساعت 7:30 تا 12:30 است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی، توسعه دانش افزایی دانشجویان و در مسیر تعاملات فرهنگی با نهادهای علمی و آموزشی، تعداد 877 جلد کتاب و 30 قطعه پوستر نفیس به کتابخانه دانشگاه بوعلی همدان اهدا کرد.

به گزارش ایلنا، ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در راستای توسعه سیاست فرهنگی با اهدای کتاب از جمله وظایف سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران است.

از همین رو در تازه ترین اقدام این سازمان، مجموعه ای از تازه ترین انتشارات کشور شامل 877 جلد کتاب با موضوعات علمی، ادبی و 30 قطعه پوستر به کتابخانه دانشگاه بوعلی همدان اهدا شد.

به گفته میثاق گودرزی مدیر کل اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور، طی 8 ماهه گذشته تازه ترین انتشارات کشور شامل 10000 جلد کتاب از سوی کتابخانه ملی به کتابخانه های عمومی، تخصصی شهری و روستایی مناطق تحت پوشش اهدا شده است و این روند ادامه خواهد داشت.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
طهماسبی گفت: یازدهمین دوره جشنواره کتابخوان رضوی همزمان با ولادت امام رضا(ع) در استان لرستان آغاز شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۲ سایت های دیگر : سفیر افلاک خبرگزاری جمهوری اسلامی

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ فرشته طهماسبی در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: امسال یازدهمین دوره جشنواره کتابخوان رضوی در استان همزمان با سراسر کشور آغاز شده و علاقمندان می توانند در سنین مختلف و در بخش های گوناگون در این جشنواره شرکت نمایند.

وی افزود: در این دوره شش عنوان کتاب در سه رده سنی کودکان، نوجوانان و بزرگسالان معرفی شده که کتاب های زندگی امام رضا(ع) و مجموعه 14 معصوم برای رده سنی کودکان در دو رشته نقاشی و پویش کتابخوان در نظر گرفته شده است.

مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی لرستان تصریح کرد: در رده سنی نوجوان کتاب های برای ضامن آهو، 55 پرسش و پاسخ درباره امام رضا(ع) و زیارت ایشان، 10 قصه از امام زمان(عج) در شش رشته نقاشی، پویش کتابخوان، مسابقه چهارگزینه ای، شعرسرایی، پویش برای امام زمانم و قصه گویی برگزار می شود.

طهماسبی عنوان کرد: چشمه های بهشت، پرسش و پاسخ های دانشجویی برای رده سنی جوانان و بزرگسالان می باشد که بزرگسالان می توانند در شش رشته پویش کتابخوان، چهارگزینه ای، شعرسرایی، داستان کوتاه (داستانک، دل نوشته و متن ادبی)، تولید آثار هنری و قصه گویی شرکت کنند.

وی بیان کرد: این جشنواره در دو بخش فردی و خانوادگی در بستر الکترونیک برگزار می شود که از هم اکنون علاقمندان می توانند برای شرکت در این مسابقه اقدام نمایند.

مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی لرستان خاطرنشان کرد: برگزیدگان این جشنواره در دو بخش ملی و شهرستانی معرفی می شوند و علاقمندان به شرکت در یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی تا اول آبان 1400 فرصت دارند آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

طهماسبی با اشاره به اینکه سال گذشته 70 هزار لرستانی در این جشنواره شرکت کردند، گفت: از این تعداد دو نفر از شرکت کنندگان در سطح ملی و 64 نفر به عنوان برگزیدگان استانی معرفی شدند.

وی بیان کرد: ترویج فرهنگ کتابخوانی، آشنایی با سیره و زندگی اهل بیت(ع) و امام رضا(ع) مهمترین اهداف برگزاری این جشنواره است که هر ساله با استقبال قابل توجهی همراه است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ راه دانا
ملایر-به مناسبت ایام مبارک دهه کرامت با همکاری کتابخانه علامه امینی (ره) از کتاب سقف کوتاه سقف بلند تالیف محمد احمدوند رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری بسیج، به مناسبت ایام مبارک دهه کرامت و در روز میلاد با سعادت شمس الشموس حضرت علی ابن موسی الرضا (ع)، اداره کتابخانه های عمومی شهرستان ملایر با همکاری کتابخانه علامه امینی (ره) از کتاب سقف کوتاه سقف بلند تالیف محمد احمدوند رونمایی شد.

محمود خلیلی از نویسندگان و اهالی قلم شهرستان ملایر در این مراسم اظهار داشت: به قول رضا براهنی بهترین قصه، قصه ای است که پس از پایان، در ذهن خواننده ادامه یابد و او را به تفکر درباره زندگی وادارد و ... تخیل او را چنان مشتعل کند که او حوادث دیگری در تعقیب حوادث نتیجه شده از قصه در نظر آورد و زوایای زندگی را دقیقاً کشف کند .

وی ضمن برشمردن ویژگی ها و تفاوت داستان نویسان، افزود: تنها بخشی از نویسندگان هستند که از همان ابتدا، با استفاده از تخیل نیرومند خود که با سال ها تمرین و ممارست جدی و مطالعات بسیار به دست آمده، می توانند از صفر تا 100 یک داستان را بنویسند و این گونه افراد نیز، هر جا که نیازمند گسترش داستان باشد با بهره گیری از تجربیات و مشاهدات خود، داستان را پیش می برند.

خلیلی تم اصلی مجموعه داستان سقف کوتاه، سقف بلند را تن هایی انسان دانست، و با بررسی تک تک داستان ها افزود: تمام این مجموعه، ماحصلِ تلاش نویسنده برای نمایشِ تنهاییِ غمباری است که انسان امروز به واسطه ی اتفاقات و گسست و شکست روابط عاطفی در همین دوران به آن دچار شده و در تار های چسبنده آن گرفتار شده است.

وی با اشاره به بخشی از نقاط ضعف مجموعه داستان، ادامه داد: هنر ساده نویسی و پرهیز از مغالطه و غلوگویی یکی از شاخصه های نوقلم های عرصه داستان نویسی است؛ در این کتاب نیز به همان شیوه رفتار کرده اند، رفتاری که معقول و برای جذب مخاطب عام ضروری است.

این نویسنده ملایری عنوان کرد: از سوی دیگر، همان دل مشغولی هایی که این نویسنده را به نوشتن در مورد مسائل اجتماعی در نشریات واداشته، همچنان وی را ملزم کرده تا این دغدغه ها را در داستان های خود بروز دهد؛ داشتن این دل مشغولی ها نشان از تعهد و احساس مسئولیتی است که وی نسبت به جامعه دارد و بر این باور است که با نمایش معضلات به خوانندگان خود، می تواند گامی در راستای آگاهی بخشی و اصلاح امور بردارد.

محمد احمدوند نویسنده کتاب نیز اظهار داشت: کتاب سقف کوتاه، سقف بلند مجموعه هشت داستان است که در آن ها دغدغه های ذهنی و اجتماعی خود را بیان کرده ام و اسم کتاب از اسم یکی از داستان ها گرفته شده که در جشنواره چهارگاه اصفهان رتبه اول را کسب کرده است.

وی افزود: توالی موضوعی یا زمانی در انتخاب داستان ها وجود ندارد، ناشر این کتاب مشهدی است و رونمایی کتاب را در روز ولادت امام رضا (ع) به فال نیک گرفت.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ بسیج
رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان ملایرگفت: پوستر یازدهمین دوره جشنواره کتاب خوانی رضوی در ملایر رونمایی شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۲ سایت های دیگر : باشگاه خبرنگاران جوان روزنامه خراسان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز همدان ، سیدمهدی آخشیک، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان ملایر از رونمایی پوستر یازدهمین دوره جشنواره کتاب خوانی رضوی خبر داد.

او افزود: در مراسمی با حضور حجت الاسلام شمس و صحرانورد مسئولان خادمیاران آستان قدس رضوی در ملایر از پوستر یازدهمین دوره جشنواره کتاب خوانی رضوی رونمایی شد.

در این مراسم سیدمهدی آخشیک، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان ملایر به عنوان خادمیار و مسئول فرهنگی و کتاب خوانی آستان قدس رضوی در ملایر معرفی شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۲

به گزارش پایگاه خبری سبز البرز، فاطمه محمدبیگی در بازدید از پانسیون های مطالعاتی تحت نظارت اداره کتابخانه ها که به همراه مریم بیدخام مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین صورت گرفت اظهار کرد: بررسی مسائل و ارزیابی کیفیت خدمات سالن های مطالعاتی خصوصی در استان قزوین که دارای مجوز هستند در حال انجام است.

وی با بیان اینکه کیفیت خدمات ارائه شده از سوی این سالن های خصوصی مطالعاتی بررسی می شود، افزود: این ارزیابی کیفی به صورت مستمر صورت خواهد گرفت.

محمدبیگی بیان کرد: باید با افزایش فضای مطالعاتی امکانات مناسب و استاندارد برای دانش آموزان، دانشجویان و محققان فراهم نمود که یکی از راهکارها، ایجاد پانسیون های مطالعاتی استاندارد در کنار سالن های مطالعاتی کتابخانه ها است.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین توجه اداره کل کتابخانه ها به بحث پانسیون های مطالعاتی را لازم و ارزشمند دانست و گفت: باید اداره کل کتابخانه ها و اداره کل آموزش و پرورش در کارگروهی تخصصی بر اساس بخشنامه های اختصاصی هر دستگاه با هم فکری و هم افزایی، شیوه نامه ای مشترک تهیه کنند تا بر اساس آن بتوان بانک جامع اطلاعاتی از این پانسیون ها تهیه کرد.

وی اضافه کرد: امکان نظارت بر این سالن های خصوصی به شیوه ای قانونمند فراهم شود تا علاوه بر افزایش فضاهای مطالعاتی، شاهد بهبود کیفیت ارائه خدمات مطالعاتی در استان قزوین نیز باشیم.

بیدخام در پایان یادآور شد: باید با استفاده از ظرفیت های موجود، از سرمایه گذاری در حوزه های مختلف کتابخوانی در استان قزوین استقبال کرد.

لینک خبر :‌ سبز البرز
فرهادی گفت: در نخستین دوره برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی پنج هزار و 41 نفر در بخش های مکتوب و آنلاین این برنامه فرهنگی شرکت کردند که این آمار در سال گذشته به حدود 40 هزار نفر افزایش یافت.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری صدا و سیما

سرویس : چهارمحال و بختیاری - زمان : شناسه خبر : 1069398

به گزارش خبرگزاری شبستان از شهرکرد، احمد فرهادی در دیدار با امام جمعه شهرکرد، به روند رو به رشد استقبال مردم استان از جشنواره کتابخوانی رضوی اشاره کرد و اظهار داشت: در نخستین دوره برگزاری این جشنواره پنج هزار و 41 نفر در بخش های مکتوب و آنلاین این برنامه فرهنگی شرکت کردند که این آمار در سال گذشته به حدود 40 هزار نفر افزایش یافت.

سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی چهارمحال و بختیاری افزود: یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی امسال با اضافه شدن بخش ویژه حضرت مهدی (عج) و همچنین افزوده شدن رشته های نقاشی، پویش کتاب خوان، مسابقه چهارگزینه ای و داستانک نویسی، شعر سرایی، پویش برای امام زمانم و قصه گویی برگزار می شود.

وی بابیان اینکه در این دوره از جشنواره برای جلب مشارکت بیش از پیش ناشران و کتابداران 2 بخش حمایت از چاپ و انتشار منابع برتر و نیز مروجان فرهنگ رضوی در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: همچنین در این دوره شش عنوان کتاب در سه رده سنی کودک، نوجوان و جوان و بزرگسال معرفی شده است که کودکان علاقه مند می توانند در 2 رشته نقاشی و پویش کتاب خوان به ازای هر 2 کتاب، شرکت کنند.

فرهادی یادآور شد: در رده سنی کودکان چهار تا 12 سال، کتاب های زندگی امام رضا (ع) اثر سید مهدی مهاجرانی از انتشارات کتابک و مجموعه 14 معصوم: امام زمان (ع) اثر زهرا عبدی از انتشارات جمکران معرفی شده است و در رده سنی نوجوان 13 تا 17 سال نیز کتاب های برای ضامن آهو، 55 پرسش و پاسخ درباره امام رضا (ع) و زیارت ایشان اثر غلامرضا حیدری ابهری از انتشارات به نشر و ده قصه از امام زمان (عج) اثر فریبا کلهر از انتشارات قدیانی، به عنوان منابع یازدهمین دوره جشنواره کتاب خوانی رضوی در نظر گرفته شده است.

وی، منابع بخش جوانان و بزرگ سالان را نیز چشمه های بهشت ، گزیده عیون اخبارا لرضا (ع) اثر محمدهادی زاهدی از انتشارات به نشر و پرسش و پاسخ های دانشجویی، مهدویت اثر رحیم کارگر از انتشارات معارف اعلام کرد.

گفتنی است: در دهمین دوره جشنواره کتاب خوانی رضوی، کوثر رفیعی، بهراد قاسمی دهکردی و معصومه شیخی از چهارمحال و بختیاری به ترتیب در بخش های پویش مجازی، پویش گروهی و نقاشی نوجوانان منتخب مرحله کشوری و 148 نفر نیز به منتخب استانی مورد تقدیر قرار گرفتند.

پایان پیام/ 361

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

جشنواره کتابخوانی رضوی

|

کتابخوانی رضوی

|

کتابخوانی

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان ملایر از رونمایی کتاب "سقف کوتاه سقف بلند"در ملایر همزمان با میلاد امام رضا (ع) خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان ،سید مهدی آخشیک رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان ملایر گفت: همزمان با دهه کرامت و در روز میلاد با سعادت شمس الشموس حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) اداره کتابخانه های عمومی شهرستان ملایر با همکاری کتابخانه علامه امینی (ره) اقدام به برگزاری مراسم رونمایی از این کتاب"سقف کوتاه سقف بلند"تالیف محمد احمدوند داشته است.

او افزود: کتاب سقف کوتاه، سقف بلند مجموعه هشت داستان است که در آن ها دغدغه های ذهنی و اجتماعی نویسنده بیان شده و نام کتاب از اسم یکی از داستان ها گرفته شده که در جشنواره چهارگاه اصفهان رتبه اول را کسب کرده است.

آخشیک اظهار داشت: توالی موضوعی یا زمانی در انتخاب داستان ها وجود ندارد و ناشر این کتاب مشهدی است و رونمایی کتاب را در روز ولادت امام رضا (ع) را باید به فال نیک گرفت.

او همچنین ار رونمایی پوستر یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی در ملایر خبر داد و افزود: این جشنواره نیز امسال نیز در شهرستان ملایر برگزار شد.

آخشیک گفت: کتاب "نگاهی به شهر کهن سامن"، هم به نویسندگی فاطمه انوری در محل اقامتگاه بوم گردی شهر پنهان سامن (عمارت حسینی) 31 خرداد ماه رونمایی شد.

رئیس اداره کتابخانه های عمومی ملایر اظهار کرد: مسابقه نقاشی به مناسبت روز دختر در کتابخانه علامه جعفری کهکدان و نمایشگاه کتاب در کتابخانه شهید ترکاشوند روستای نازول از جمله برنامه های کتابخانه های عمومی ملایر بوده است.
انتهای پیام/ج

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان همدان از عضویت رایگان در سراسر کتابخانه های عمومی استان به مناسبت میلاد امام رضا(ع) و دهه کرامت خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۲

به گزارش نافع ، "عاطفه زارعی" روز دوشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در دهه کرامت و در سالروز میلاد امام هشتم حضرت علی بن موسی الرضا(ع) عضویت در کتابخانه های عمومی رایگان است اظهار کرد: نهاد کتابخانه های عمومی کشور برای دهه کرامت برنامه های مختلف فرهنگی در نظر گرفته که یکی از آنها عضویت رایگان افراد در کتابخانه های عمومی سراسر کشور است.

وی عنوان کرد: از اول تیر افراد می توانند با ارسال عدد 1 به سرشماره 50002929 و دریافت کد تخفیف عضویت، به کتابخانه مورد نظر خود مراجعه و به صورت رایگان عضو شوند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان همدان تصریح کرد: افراد پس از دریافت این کد سه ماه زمان دارند که به کتابخانه های عمومی سراسر استان مراجعه کنند.

زارعی، یکی از ابزارهای تفکر، رشد و پیشرفت انسانی را کتاب دانست و خاطرنشان کرد: این زبان گویای تمدن بشری با بازگو کردن راز و رمز پیشرفت جوامع انسانی در دوره های مختلف، نقش بی بدیلی در ارتقای توسعه فرهنگی هر کشوری ایفا می کند.

وی با اشاره به اینکه کتاب انسان را به مدارج عالی می برد و بی تردید بسیاری از پیشرفت های بشر مدیون کتاب و کتابخوانی است عنوان کرد: ارج نهادن به این محصول فرهنگی به منزله پاس داشت دانایی و آگاهی است.

لینک خبر :‌ نافع
سرویس برخط پلاس - مدیرکل ترویج کتابخوانی و امور فرهنگی نهاد کتابخانه های عمومی کشور توضیحاتی در رابطه با وضعیت کتابخانه های عمومی در دوران شیوع کرونا ارائه و بر لزوم توجه به کاهش هزینه های کتاب و تخصیص بودجه مناسب برای تجهیز کتابخانه های کشور توسط دولت آینده تاکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۲ سایت های دیگر : رکنا

به گزارش سرویس پلاس برخط نیوز به نقل از رکنا - کتابخانه های عمومی کشور در برخی شهرهای کشور باز شده اند.

امید است تا با قرارگیری کتابخانه ها در مشاغل سطح یک و دو از نظر کرونا ، سالن های مطالعاتی نیز در کتابخانه به طور کامل بازگشایی شود.

15 ماهی از شیوع کرونا در کشورمان می گذرد و همانطور که پیش بینی می شد، یکسری فضاها و مشاغل عمومی از جمله کتابخانه های عمومی به دلیل جلوگیری از ابتلای افراد به این بیماری بسته شد. اکنون به نظر می رسد که لازم است تا با برنامه ریزی و به کارگیری یکسری مشوق ها مردمی که از کتابخانه ها دور شدند را دوباره به آن دعوت کرد. در این رابطه با هادی آشتیانی، مدیر کل ترویج کتابخوانی و امور فرهنگی نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت و گو و از وضعیت کتابخانه های عمومی و چشم انداز کتابخانه ها در آینده با خبر شدیم.

کتابخانه ها در سطح یک و دو مشاغل کرونایی قرار خواهند گرفت

هادی آشتیانی در رابطه با وضعیت کتابخوانی در کتابخانه های عمومی کشور با توجه به شیوع کرونا در 15 ماه اخیر به خبرنگار اجتماعی رکنا اظهار داشت: کرونا مردم را از کتابخانه ها دور کرد و این موضوع قابل درک و پیش بینی بود. در دوران کرونا به همین دلیل سعی شد تا کتابخانه ها را از نظر کرونا جزو مشاغل سطح یک و دو بیاوریم و امیدواریم در آینده ای نزدیک این اتفاق بیافتد تا شاهد بازگشایی کامل کتابخانه های عمومی در کشور باشیم.

وی در مورد وضعیت کتابخانه های عمومی کشور در حال حاضر افزود: در شهرهای زرد و نارنجی از نظر کرونا، کتابخانه ها کار امانت دهی کتاب ها را انجام می دهند و شهرهای زرد نیز با رعایت پروتکل های بهداشتی، سالن های مطالعه شان را بازگشایی کرده اند.

کتابخانه ها به یک پایگاه فرهنگی تبدیل خواهند شد

آشتیانی به فعالیت و خدمات کتابخانه های عمومی در 15 ماه اخیر اشاره کرد و گفت: تلاش کردیم تا در دوران کرونا از طریق فضای مجازی ارتباط مان با اعضای کتابخانه ها قطع نشود. بهرحال امیدواریم با بازگشایی کامل کتابخانه ها پس از انجام واکسیناسیون مردم و کند شدن آمار کرونا در کشور شاهد استقبال مردم باشیم. در دوران شیوع کرونا خدمات ویژه ای همچون تمدید خودکار عضویت کتابخانه ها برای کسانی که به دلیل کرونا در قرنطینه ماندند، امکان عضویت رایگان به مناسبت های مختلف، خدمات ویژه ای در حوزه آموزش همزمان با بازگشایی کتابخانه ها خواهیم داشت و به طور کلی به دنبال آن هستیم تا کتابخانه ها را به یک پایگاه فرهنگی در شهر ها در شهرستان ها تبدیل کنیم.

انتظار کاهش هزینه های کتاب و اختصاص بودجه برای تجهیز کتابخانه ها از دولت آینده

مدیرکل ترویج کتابخوانی و امور فرهنگی نهاد کتابخانه های عمومی کشور در بیان انتظارات نهاد از دولت آینده برای ترویج کتابخوانی گفت: یکی از حوزه هایی که از دولت آینده انتظار داریم به ما کمک کند، موضوع ارزان شدن هزینه های مربوط به کتاب است. متاسفانه طی 2 سال اخیر نتوانستیم متناسب با بودجه مان کتاب چندانی تهیه کنیم و هر چقدر تلاش کردیم وضعیت تغییری نکرد. ضمناً موضوع دیگری که از دولت آینده انتظار داریم، سازمان برنامه و اختصاص بودجه برای ساخت و تجهیز کتابخانه های متعدد نیمه کاره در کشور است.

هادی آشتیانی در پایان گفت: اکنون کتابخانه های مرکزی طی 2 یا 3 سال افتتاح شد که عمر شروع عملیات عمرانی آن ها بالغ بر 20 سال بوده است. در حال حاضر در شهرهایی چون رشت، سنندج، قم، ساری و اراک کتابخانه های مرکزی با پیشرفت 80 درصد داریم و در شرف اتمام هستند. همه این موارد به نظر می رسد کمترین انتظارات ما از حمایت دولت سیزدهم است و امید داریم تا با توجه به آن ها به رونق ترویج کتاب و کتابخوانی در کشور کمک شایانی شود.

منبع : رکنا

لینک خبر :‌ برخط نیوز
مدیرکل کتابخانه های عمومی مازندران گفت: کتابخانه دوستدار محیط زیست در شهر ساری با هدف بهره برداری در رویداد گردشگری ساری 2022 و با هدف جذب گردشگر شهری احداث می شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۲ سایت های دیگر : پیام مازند

آرزو ولی پور در گفت و گو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه در یک طرح ابتکاری برای نخستین بار در کشور، کتابخانه سبز در زمین اهدایی شهرداری در بوستان دامادی این شهر احداث می شود، اظهار کرد: کتابخانه سبز ساری دارای ساختمان سبز است که از انرژی های شهری استفاده نمی کند و اگر بعد از مدتی به هر دلیلی ساختمان را تخریب کنید به طبیعت و محیط زیست آسیبی نمی رساند.

وی با بیان اینکه تمام ابزارهای به کار رفته در این کتابخانه، جذب شدنی است، تصریح کرد: کتابخانه سبز ساری ساختمانی است که تمام ابزارها و آیتم های به کار رفته در آن با بافت های سنتی ایرانی تفاوت دارد و منابعی که در آن استفاده می شود، منابع در گردش است.

ولی پور با بیان اینکه این کتابخانه دارای سیستم تصفیه فاضلاب است و آب استفاده شده برای استفاده آبیاری باغچه مجدداً استفاده می شود، خاطرنشان کرد: انرژی مورد استفاده در این ساختمان، انرژی خورشیدی خواهد بود.

مدیرکل کتابخانه های عمومی مازندران با تاکید بر اینکه این ساختمان کاملاً مدافع محیط زیست است و با کتاب و کاغذ همسانی دارد، تصریح کرد: بافت داخلی کتابخانه از عناصر تجدیدپذیر احداث می شود.

وی با بیان اینکه طراحی این ساختمان توسط مهندسین ایرانی ساکن کشور امارات و با هزینه خیر کتابخانه ساز انجام می شود، گفت: شهرداری ساری زمینی به مساحت 300 متر را به این پروژه اهدا کرده که در دو طبقه طراحی های آن انجام شده است.

ولی پور با بیان اینکه ساری میزبان کشورهای گردشگری عضو اکو در سال 2022 خواهد بود و بنا داریم این کتابخانه برای این مهم آماده بهره برداری باشد، از مساعدت استانداری مازندران برای تسریع در ساخت این پروژه خبر داد.

وی تصریح کرد: این کتابخانه مانند موزه در جذب گردشگر مؤثر خواهد بود.

کد خبر 502403

لینک خبر :‌ خبرگزاری ایمنا
همزمان با سالروز ولادت امام رضا(ع)، نشست ادبی شمس الشموس در اردبیل برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۱

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان اردبیل، همزمان با سالروز ولادت حضرت امام رضا (ع) نشست ادبی شمس الشموس با سخنرانی حجت الاسلام قاسم جعفر زاده، مدیرکل تبلیغات اسلامی و پروانه رضا قلیزاده، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان و با شعر خوانی، روزبه صمدی و مدیحه سرایی فرهاد امیرلر در کتابخانه مرکزی اردبیل برگزار شد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان در این نشست با تبریک ولادت باسعادت حضرت امام رضا(ع)، اظهار داشت: مراسم فرهنگی و کتابخوانی به مناسبت گرامیداشت این روزفرخنده در سراسر کتابخانه ها عمومی به صورت مجازی در حال برگزاری است.

رضاقلیزاده با بیان فضائل اخلاقی حضرت امام رضا (ع)، گفت: سبک زندگی امام علی بن موسی الرضا علیه السلام دارای بالاترین درجه اخلاق و انسانیت است و به سبب این اخلاق عالی و ممتاز، دوستی عام و خاص را به خود جلب کرده است.

وی برگزاری یازدهمین جشنواره سراسری کتابخوانی رضوی را در شناخت ابعاد شخصیتی آن امام بزرگوار اثرگذار دانست و افزود: یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی به همت نهاد کتابخانه های عمومی کشور در حال برگزاری است و امسال نیز بخش ها و قالب های جدیدی به جشنواره اضافه شده است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان نیز با تشریح فضائل اخلاقی آن امام بزرگوار، گفت: ساده زیستی برجسته ترین صفت امام رضا علیه السلام بود و تمام راویان بر این مسئله اعتقاد راسخ دارند که وقتی آن حضرت ولیعهد مامون شدند هیچ توجهی به جنبه قدرت و عظمت آن نداشتند؛ لذا زمانی که مامون برای خواندن نماز از امام علیه السلام دعوت به عمل آورد، ایشان با ساده ترین پوشش و با لباسی که مخصوص نماز عید بود حاضر شدند.

جعفر زاده در بخش دیگری از سخنان خود به پرهیزگاری و تقوای امام رضا علیه السلام اشاره کرد و گفت: ایشان همه فکر و اندیشه شان، حفظ دین خدا و اجرای وظایف الهی بود و نجات خود و مردم را در تقوا، پرهیزکاری و عبادت کردن می دانست.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان با بیان اینکه امام رضا علیه اسلام اسوه و کانون مهر و عاطفه نسبت به بندگان خدا بود، گفت: لقب امام رئوف از مهم ترین القاب این امام بزگوار است که به جهت محبت و مهربانی ایشان نسبت به مردم و اهل خانه و خدمتگزارانشان، به ایشان داده شده است

جعفر زاده در ادامه سخنان خود افزود: ائمه معصومین (ع) جلوه رحمت الهی بر روی زمین هستند. امام رضا علیه السلام همچون پدر و اجداد پاکشان همواره قبل از هر چیز بنده خالص خداوند بودند، همه چیز را در بندگی خدا دنبال می کردند و در پرتو همین بندگی بود که به ارزش های والای انسانی و مقام های بلند معنوی دست یافتند.

در ادامه این مراسم روزبه صمدی از شاعران شهرستان نیر در ارتباط تصویری با محل برگزاری مراسم در مدح امام رضا(ع) شعر خوانی کرد و فرهاد امیرلر از مداحان اهل بیت(ع) آن امام بزرگوار مدیحه سرایی کرد.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
به همت کتابخانه عمومی شهید باکری شهرستان میاندوآب، نشست مجازی کتابخوان ویژه کتابداران به مناسبت ولادت حضرت معصومه (س) و دهه کرامت برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۱

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی آذربایجان غربی، نشست مجازی کتابخوان ویژه کتابداران به مناسبت ولادت حضرت معصومه (س) و آغاز دهه کرامت با حضور کتابداران شهرستان میاندوآب برگزار شد.

در این نشست شش عنوان کتاب با محوریت ولادت حضرت معصومه (س) و دهه کرامت توسط مسئولین کتابخانه های عمومی شهرستان میاندوآب معرفی شد .

کتاب بانوی ملکوت نوشته آیت الله علی کریمی جهرمی، توسط داوود کنعان؛ کتاب عنایات معصومیه تالیف محمدعلی زینی وند، توسط سمیرا گوهری؛ کتاب کلیدهای شناخت و رفتار با دخترها نوشته نانسی اسنایدرمن، توسط سمیه حسنی؛ کتاب ماه غریب من نوشته مجید ملامحمدی، توسط رقیه میرزایی؛ کتاب کاش تو را می دیدم نوشته مژگان شیخی، توسط زهرا غلامی و کتاب در عصمت نوشته علی اشرف عبدی، توسط اکبر مولودی معرفی و ارائه شد .

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
نشست کتابخوان ویژه اعضای هیئت علمی دانشگاه های استان قزوین به همت اداره کل کتابخانه های عمومی قزوین و با همکاری سازمان بسیج اساتید برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۱

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی قزوین، نشست کتابخوان ویژه اعضای هیئت علمی دانشگاه های استان قزوین به همت اداره کل کتابخانه های عمومی قزوین و با همکاری سازمان بسیج اساتید برگزار شد.

در آغاز این نشست، مهدی مهدی خانی، عضو هیئت علمی دانشگاه بین الملل امام خمینی (ره) به معرفی کتاب علی از زبان علی نوشته محمد محمدیان پرداخت و گفت: نکته اصلی که این کتاب را از سایر کتاب های درباره حضرت علی متفاوت می کند این است که کتاب مجموعه ای از صحبت های خود حضرت است که به گونه ای داستان وار در کنار هم چیده شده است.

وی اظهار داشت: در کتاب علی از زبان علی نقاط مبهم و تاریک زیادی از تاریخ برای ما روشن می شود و با جریانات مختلفی آشنا می شویم که در تاریخ اسلام مؤثر بود، مانند دنیاطلبانی که در ابتدای انقلابی بودند ولی از انقلاب فاصله گرفتند، یا انقلابیونی که دنیاطلب نبودند اما در تحلیل اشتباه کردند؛ و بسیاری از جریانات که پس از گذشت قرن ها امروز در انقلاب اسلامی نیز امتداد پیدا کرده و شناخت آن ها به ما کمک می کند تا در پیچ های مهم تاریخی بهتر عمل کنیم.

مهدی خانی عنوان کرد: محمدیان در تدوین کتاب علی از زبان علی از منابعِ معتبر اهل سنت و شیعه بهره برده است، اما سعی کرده تا متنی روان و خواندنی به دور از سبک معمول کتاب های تاریخی ارائه کند. مطمئناً حرارت کلام پرنفوذ و اعجازگونه امیرمؤمنان(ع) در کتاب علی از زبان علی مخاطبان خصوصاً جوانان را درگیر جاذبه علوی می کند.

سپس مهدی نجاتی، از اساتید دانشگاه به معرفی کتاب سلام بر ابراهیم کاری از گروه فرهنگی شهید ابراهیم هادی پرداخت و گفت: کتاب سلام بر ابراهیم دربرگیرنده ی زندگی نامه و خاطرات شهید گمنام ابراهیم هادی است. این کتاب تاکنون هشتاد و هشت نوبت به چاپ رسیده و از این حیث کتاب پرفروشی محسوب می شود.

نجاتی اظهار داشت: سلام بر ابراهیم کتابی حاوی زندگینامه ای مختصر و 69 خاطره درباره شهید بزرگوار و مفقود الاثر ابراهیم هادی است. این نوشتار حاصل بیش از پنجاه مصاحبه از خانواده، یاران و دوستان آن شهید است که همگی نگارنده را در گردآوری این مجموعه ارزشمند یاری رساندند.

وی عنوان کرد: در مقدمه ی کتاب ذکر شده است که نوشتار پیش رو نه تنها یادآور شهیدی قهرمان، بلکه بیانگر احوال مردی است که با داشتن قهرمانی ها، به دریافت مدال شهادت نائل شد.

سپس طاهره عظیمیان، از اساتید دانشگاه، به کتاب های طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن نوشته رهبر معظم انقلاب و خاطرات سفیر نوشته نیلوفر شادمهری اشاره کرد و گفت: طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن کتابی از رهبر معظم انقلاب، درباره تبیین عقاید اسلامی بر مبنای قرآن است. این کتاب متن پیاده شده سخنرانی های رهبر در ماه رمضان 1353 (چهار سال پیش از انقلاب اسلامی ایران ) در مسجد امام حسن مجتبی(ع) مشهد است.

وی اظهار کرد: از ویژگی های کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، مطالعه هماهنگ و پیوسته مسائل فکری اسلام به عنوان اجزای یک مجموعه واحد، استنباط اصول اساسی اسلام از قرآن و دوری از سلیقه ها و نظرهای شخصی و ارائه نگاهی نو به مفاهیم دینی همچون ولایت است.

عظیمیان ادامه داد: کتاب خاطرات سفیر به بیان چالش های یک بانوی مسلمان به عنوان دانشجوی ممتاز ایرانی در فرانسه می پردازد که با نگارشی صمیمی و ساده، خواننده را به خوابگاهی در پاریس می برد و او را با رویدادها، تجربه ها و خاطراتش شریک می کند. خاطرات دختر مسلمانی که در کشور فرانسه، هر چند برای ادامه ی تحصیل در مقطع دکتری حضور دارد اما سفیری برای دفاع از حقیقت اسلام شده است. مواجهه ی او با آدم های مختلف و اتفاقات متفاوت این خاطرات را جذاب تر می کند.

وی افزود: نیلوفر شادمهری در این کتاب، حدود سی خاطره را به رشته ی تحریر درآورده که این مجموعه در واقع بخش اندکی از تمام خاطرات ایشان است.

سپس مهسا رون، از اساتید دانشگاه بین الملل امام خمینی (ره)، کتاب شهید حسن باقری نوشته سعید علامیان را معرفی کرد و درباره کتاب گفت: در جلد اول این مجموعه، دوران تولد شهید باقری تا پایان تحصیلات دبیرستان، دوران دبیرستان تا شروع انقلاب اسلامی، دوران انقلاب اسلامی تا آغاز جنگ تحمیلی و دوره جنگ تحمیلی تا زمان شهادت به رشته تحریر درآمده است. این کتاب برگرفته از آثار شفاهی و گفتار 170 سردار دوران دفاع مقدس و خانواده شهید باقری است.

رون بیان کرد: نویسنده این کتاب شهید باقری را از زمره بنیانگذاران اندیشه دفاعی نظامی انقلاب اسلامی و جوانی معرفی می کند که عقل و ایمان را در عمل به هم گره زد و معرفت را بر هر عملی مقدم می دانست. این کتاب حاصل 15 هزار صفحه دست نوشته، گزارش و خاطرات دوران تحصیل، مبارزات دوران انقلاب، دوران خبرنگاری باقری در روزنامه جمهوری اسلامی، حادثه طبس، لبنان و دوران دفاع مقدس است.

این استاد دانشگاه بیان کرد: جلد دوم، روایت زندگی شهید باقری از ابتدای سال 1360 تا فرودین سال 1361 را در بر می گیرد. در این کتاب مصاحبه هایی با شهید محمدابراهیم همت، شهید مهدی زین الدین، شهیدمهدی باکری و شهید حمید معینیان در سال 1362، گفتگو با شهید صیاد شیرازی در سال 1375 و مصاحبه با شهید داوود کریمی در سال 1383 مشاهده می شود.

رون افزود: هم چنین شیوه روایت علامیان در این اثر جالب توجه و به گونه ای است که راویان این کتاب بر اساس زمان بندی وارد روایت می شوند. گفته های مطرح شده در مصاحبه افراد با توجه به مقاطع و عملیات به تفکیک آمده است.

وی خاطر نشان کرد: این اثر که در واقع خاطرات شفاهی و مکتوب راویان را با هم آمیخته است، به دلیل حجم بالای اسناد بر جای مانده از شهید باقری، توانسته امکان تلفیق روایت و سند را فراهم کند. این کتاب شامل اسناد، تصاویر، گزارش ها و اطلاعات مربوط به جنگ تحمیلی است.

در پایان نرگس عباسی، دانشجوی رشته پزشکی به معرفی کتاب درود بر خودم تالیف جلال طحان پرداخت و گفت: این کتاب تعداد زیادی روش و اصول موفقیت را به شما ارائه می دهد و می توانید در زندگی خود از آن ها استفاده کنید؛ پس زود تصمیم نگیرید، به آن ها اعتماد داشته باشید، آزمایش کنید و تأثیر آن را در زندگی خود ببینید.

عباسی اظهار داشت: موضوع کتاب درود بر خودم راه رسیدن به موفقیت دلخواه است؛ اگر سایرین توانسته اند پس شما نیز می توانید با استفاده از مطالب این کتاب تغییر بزرگی را در زندگی خود به وجود بیاورید. این کتاب خلاصه ای از مهم ترین نکته هایی است که جک کنفیلد (Jack Canfield) در آثار خود مطرح کرده و جلال طحان به گردآوری و ترجمه ی آن ها پرداخته است. کتاب درود بر خود شصت و دو اصل را در اختیارتان قرار می دهد که همگی از ویژگی های مشترک افراد موفق به شمار می آیند.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
دومین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان تکاب در سال جاری به ریاست فرماندار تشکیل شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۱ سایت های دیگر : تاپ تراول

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی آذربایجان غربی، جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان تکاب به ریاست امیر ستوده فر، فرماندار تکاب و با حضور محمود نجفی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان؛ خیرالله رحیمی، شهردار تخت سلیمان؛ سجاد نعیمی، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان و سایر اعضای انجمن در فرمانداری تکاب برگزار شد .

امیر ستوده فر، فرماندار شهرستان تکاب در این جلسه با تسلیت رحلت ملکوتی حضرت امام خمینی(ره) بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و گرامیداشت قیام خونین 15 خرداد گفت: جلسات انجمن کتابخانه های عمومی باید به صورت مستمر برگزار شود .

ستوده فر افزود: شایسته است ادارات به تعهدات خود در مورد توسعه کتابخانه های عمومی به خوبی عمل کنند و مصوبات جلسه انجمن کتابخانه ها اجرا شود .

سجاد نعیمی، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان تکاب ضمن تقدیر از فرماندار و اعضای حاضر در جلسه، گزارشی از نتایج مصوبات جلسه قبلی انجمن ارائه کرد.

عملیاتی کردن تفاهم نامه نهاد کتابخانه های عمومی کشور با سازمان تامین اجتماعی؛ برگزاری جلسه مشاوره خانواده با موضوعات خشونت، تربیت فرزندان و معنویات در خانواده و... با مساعدت اورژانس اجتماعی از مهم ترین مصوبات جلسه بود .

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
مسعود شجاعی طباطبایی، هنرمند بین المللی و دبیر پنجمین دوسالانه کارتون کتاب، با اشاره به راه اندازی بخش جنبی برای افراد مبتدی، گفت: باید شرایطی ایجاد کنیم که از ظرفیت های موجود در بیش از 3500 کتابخانه عمومی کشور، برای ترویج کتابخوانی بهره ببریم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، نشست خبری پنجمین دوسالانه کارتون کتاب سه شنبه یکم تیر ماه با حضور مسعود شجاعی طباطبایی دبیر این رویداد، هادی آشتیانی، مدیرکل امور فرهنگی، مهدی توکلیان، مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل و جمعی از اصحاب رسانه در سالن جلسات کتابخانه مرکزی پارک شهر تهران برگزار شد.

مهدی توکلیان در ابتدای نشست ضمن خیرمقدم به اصحاب رسانه طی سخنانی گفت: برگزاری رویدادهای چون دوسالانه کارتون کتاب و همچنین جشنواره کتابخوانی رضوی نشان دهنده این است که نهاد در حوزه کارکردهای اجتماعی کتابخانه های عمومی فعالیت های عملی را به صورت جدی در دستور کار خود قرار داده و توجه به این رویکرد در دوره اخیر مدیریتی در نهاد، در کنار سایر وظایف کتابخانه ها از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است.

مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل همچنین با اشاره به انتشار فراخوان یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی و تقدیر از اصحاب رسانه در انتشار اخبار پیرامون این جشنواره گفت: نباید تصور کنیم تنها افرادی که در صحن مطهر و با لباس مخصوص در حال خدمت هستند خادم امام رضا(ع) محسوب می شوند، بلکه تمام افرادی که در حوزه رسانه و فرهنگ مروج فرهنگ رضوی هستند خادم فرهنگی اهل بیت(ع) امام رضا (ع) محسوب می شوند.

تلاش برای ارائه آثار دریافتی در فضاهای عمومی
هادی آشتیانی، مدیر کل امور فرهنگی نهاد نیز در این نشست ضمن تبریک ولادت علی بن موسی الرضا(ع) گفت: نهاد کتابخانه های عمومی کشور در انجام وظایف ذاتی خود در امر ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و اعتلای آن، نگاهی ویژه بر هنر پر مفاهمه و ارزشمند کارتون داشته ، بر این اساس جشنواره دوسالانه کارتون کتاب با همکاری نهاد و خانه کاریکاتور ایران برگزار شده و امروز شاهد برگزاری پنجمین دوره از دوسالانه کارتون کتاب هستیم؛ رویداد معتبری که با دبیری شجاعی طباطبایی به این مرحله رسیده که به دیده و شنیده شدن پیام ارزشمند کتابخوانی و همچنین مضرات دوری از کتاب از دریچه نگاه هنرمندان سراسر جهان بپردازد.

وی با اشاره به اهداف برگزاری این دوسالانه گفت: کوشش کارتون کتاب بر این است که از طریق عملی کردن ماموریت های نهاد همچون ترویج فرهنگ کتابخوانی، تبیین آثار سازنده، نهادینه شدن فرهنگ مطالعه و مضرات عدم این عادت حیاتی و همچنین عوامل تقویت کننده آن، بتواند هنرمندان بین المللی را از سراسر جهان جذب و جلب کند و از هنر آن ها در جهت حمایت از کتاب و کتابخوانی استفاده شود.
تاکنون در این پنج دوره حدود شش هزار اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال و تلاش شده که از این آثار در فضاهای مختلف شهری مانند بیلبوردها و همچنین با تعامل با سایر دستگاه ها همچون رسانه ملی و شهرداری ها در مناسبت های مختلف مانند هفته کتاب، به نمایش گذاشته شود.

آشتیانی درباره افزوده شدن بخش جنبی به پنجمین دوسالانه کارتون کتاب گفت: این بخش با هدف تقویت علاقمندان به حضور در این رویداد برای هنرمندان مبتدی ایجاد شده. در این فرصت پیش آمده به فعالان حوزه کارتون و کاریکاتور اعلام می کنیم که کتابخانه های سراسر کشور و ظرفیت های موجود آن آمادگی لازم برای برگزاری نشست های تخصصی را دارا است.

آشتیانی همچنین با اشاره به انتشار فراخوان یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی گفت: در دهمین دوره علی رغم تاثیر غیرقابل انکاری که شیوع بیماری کرونا در بخش های فرهنگی کشور داشته، جشنواره کتابخوانی رضوی با قوت به فعالیت خود ادامه داده و با فعالیت در فضای مجازی شاهد حضور و مشارکت یک میلیون و سیصد هزار شرکت کننده در دوره اخیر بوده است.

حمایت های نهاد و کسب 5 ستاره ممکن برای جشنواره

مسعود شجاعی طباطبایی، دبیر پنجمین دوسالانه کارتون کتاب در این نشست با تبریک به مناسبت ولادت امام رضا علیه السلام و همچنین تقدیر از مسئولان نهاد کتابخانه های عمومی کشور در برگزاری این جشنواره گفت: بسیار خوشحالم که پنجمین دوسالانه کارتون کتاب نیز با حمایت های دبیر کل محترم نهاد، جناب آقای مختارپور و آقای آشتیانی مدیر کل امور فرهنگی و آقای توکلیان، مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل در مسیر بسیار خوبی قرار گرفته و امروز به عنوان یکی از دوسالانه های معتبر دنیا و صاحب پنج ستاره در حال فعالیت است.

وی در توضیح اعتبار دوسالانه کارتون کتاب گفت: کسب 5 ستاره از جمع 5 ستانه ممکن در این رویداد از سوی سایت های معتبر و تخصصی حوزه کارتون و بر اساس شاخص ها و استانداردهای چون برگزاری مستمر و منظم جشنواره، حضور داوران برجسته داخلی و خارجی، چاپ کاتالوگ با کیفیت جشنواره و حضور و مشارکت هنرمندان مطرح بین المللی بوده است که خوشبختانه با همت و حمایت مسئولان نهاد کتابخانه های عمومی کشور موفق به کسب این امر مهم شدیم.

استقبال هنرمندان و تمدید 9 روزه جشنواره

دبیر پنجمین دوسالانه کارتون کتاب با اشاره به موضوعات این دوسالانه گفت: در این دوره موضوعاتی چون کتاب و کودک ، کتاب، کتابدار و کتابخانه ، کتاب و رسانه و کتاب و کرونا مورد توجه قرار گرفته و خوشبختانه سایت های تخصصی حوزه کارتون و کاریکاتور دنیا نگاه ویژه ای به این جشنواره داشتند و از طریق انتشار فراخوان دوسالانه در این سایت ها توانستیم شاهد حضور شرکت کنندگان و هنرمندان مطرح بین المللی از کشورهای مختلف جهان باشیم.

شجاعی طباطبایی با اشاره به تمدید 9 روزه جشنواره گفت: بر اساس اعلام قبلی درج شده در فراخوان قرار بود روز 31 خرداد پایان مهلت دریافت آثار در نظر گرفته شود، اما به دلیل همراهی و تداخل این ایام با روزهای انتخابات ریاست جمهوری و تاثیر رسانه های این رویداد مهم، جشنواره تمدید شد. اما به دلیل استانداردهای خاصی که برای دوسالانه های معتبر در این سطح مطرح است، ما قادر نبودیم این مهلت را بیش از 10 روز تمدید کنیم که براین اساس مهلت دریافت آثار در این دوسالانه تا 9 تیرماه تمدید شد.

دبیر پنجمین دوسالانه کارتون کتاب با اشاره به استقبال گسترده هنرمندان شناخته شده بین المللی از این دوره از جشنواره گفت: خوشبختانه از رهگذر تجربیاتی که طی برگزاری چهار دوره اخیر این دوسالانه به دست آوردیم، توانستیم اتفاقات چشمگیری در این دوره رقم بزنیم که یکی از آن حضور پر تعداد و موثرتر هنرمندان سرشناس از سراسر دنیاست که خوشبختانه در دوره های قبلی این دوسالانه نیز حضور خوبی داشتند.

حضور هنرمندان مطرح حوزه کارتون در هیأت داوران

وی تاکید کرد: جمع هیئت داوران ما در دوسالانه پنجم کارتون کتاب باعث حیرت هنرمندان در عرصه بین المللی شده است. چراکه جمعی از هنرمندان نامدار را در این دوره به عنوان هیئت داوران در اختیار داریم. آقای آرس از کشور کوبا، هنرمندی که هم دکتر روانپزشک هستند و هم یکی از کاریکاتوریست های بسیار مطرح در عرصه بین المللی که در سال 1994 در نشریه ای در آمریکا تحت عنوان ویتی ورلد در لیست بهترین کاریکاتوریست های جهان قرار گرفتند، در سال 2002 هم مدال فرهنگ ملی را از وزیر فرهنگ این کشور دریافت کردند.

شجاعی طباطبایی ادامه داد: از دیگر هنرمندانی که به عنوان داور در این دوره حضور دارد آقای دالسیو ماچادو از برزیل است. این هنرمند نه تنها به عنوان بهترین کاریکاتوریست در برزیل در سه سال گذشته انتخاب شده، علاوه بر آن در آمریکای لاتین هم در سال 2017 به عنوان بهترین کاریکاتوریست سیاسی شناخته شده است. همچنین از دیگر داوران عرصه بین الملل می توانم به آقای نیکولا لیستس از کرواسی اشاره کنم که در بسیاری از آژانس های بین المللی کاریکاتور در دنیا قلم می زنند و بیش از 50 جایزه بین المللی در کارنامه دارد.

وی درباره حضور داوران ایرانی در جمع هیئت داوران دوسالانه کارتون کتاب نیز توضیح داد: به رسم موجود در این دوسالانه ما از دو برگزیده ایرانی که در هر دو سالانه برنده جوایز اول و دوم می شوند برای داوری دوره آتی دعوت می کنیم که در این دوره نیز در خدمت آقایان عارف نیازی و سجاد رافعی، برگزیدگان دوره پیش هستیم. همچنین بنده به عنوان نماینده نهاد در این دوسالانه و جناب آقای علیرضا ذاکری، هنرمند پیشکسوت این عرصه نیز در جمع هیئت داوران حضور داریم. کار داوری آثار توسط داوران خارجی به صورت مجازی انجام می شود و داوران ایرانی نیز به صورت حضوری به داوری خواهند پرداخت.

استفاده از ظرفیت کتابخانه های عمومی برای پرورش و هدایت افراد مستعد

دبیر پنجمین دوسالانه کارتون کتاب ادامه داد: در این دوره از جشنواره ما بخشی جنبی را برای حضور و مشارکت هنرمندان مبتدی یا تازه کار پیش بینی کرده بودیم تا شرایطی ایجاد کنیم که از ظرفیت های موجود در بیش از 3500 کتابخانه عمومی در سراسر کشور نیز استفاده کنیم. چرا که استعدادهای بسیاری در حوزه هنر در خصوص کارتون و کاریکاتور در سراسر کشور وجود دارد که کتابخانه ها می توانند محلی برای کشف، رشد و پرورش این استعدادها و همچنین محلی برای تعامل و ارتباط مستمر با این افراد مستعد باشند.

شجاعی طباطبایی درباره جوایز جشنواره نیز گفت: طبق اعلام قبلی و بر اساس استانداردهای بین المللی در این دو سالانه به نفر اول 1500 یورو، نفر دوم 1000 یورو و نفر سوم 500 یورو به همراه تندیس و لوح تقدیر اهدا خواهد شد. همچنین در بخش جنبی نیز برای 5 برگزیده، هر کدام 5 میلیون تومان درنظر گرفته شده است. خوشبختانه تا به امروز شاهد استقبال خوبی در این دوسالانه بوده ایم که البته انتظار داریم در هفته پیش رو تعداد بیشتری در این رویداد فرهنگی هنری، مشارکت کنند که هم افزایی با سایر دستگاه های فرهنگی و هنری کشور می تواند کمک چشم گیری به این روند داشته باشد.

دریافت 1500 اثر از 58 کشور جهان در دوسالانه کارتون کتاب تا کنون

وی با ارائه گزارش مختصری از آثار دریافت شده تا کنون گفت: تا کنون در این دوره از جشنواره هنرمندانی از 58 کشور جهان مشارکت کرده اند که بیشترین آثار رسیده از کشور ایران با 110 هنرمند و پس از آن از کشور چین با 38 هنرمند بوده و همچنین از سایر کشورهای جهان از آمریکای لاتین گرفته تا کشورهای آسیایی نیز در حال ارسال آثار خود هستند که تاکنون حدود 1500 اثر از هنرمندان خارجی دریافت شده است.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور