بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 2 تیر 1400
تهران- ایرنا- نتایج آخرین نظرسنجی مرکز افکارسنجی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با عنوان دیدگاه مردم درخصوص کرونا نشان می دهد اعتقادات مذهبی 54 درصد مردم در دوران کرونا تقویت شده است.

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، در این جلسه به ریاست ، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نتایج موج پنجم افکارسنجی در مورد کرونا توسط ، رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات گزارش شد.

گزارش تحلیل آخرین وضعیت ابتلا به کرونا در کشور و پیش بینی آینده، گزارش آخرین وضعیت تأمین واکسن کرونا (تولید و خرید)، گزارش آخرین اخبار از تزریق واکسن کرونا ، تشریح سیاست ها و برنامه های کمیته ملی واکسن در مدیریت واکسن های وارداتی بخش خصوصی، پاسخ به سوالات، ابهامات و شایعات در موضوع واکسن کرونا، از دیگر موضوعات دستور این جلسه بود که در محل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

63.2 درصد پاسخگویان اعلام کرده اند اخبار مرتبط به ویروس کرونا را از طریق رادیو و تلویزیون ایران پیگیری می کنند.

21.1 درصد پاسخگویان نیز از طریق شبکه های اجتماعی مجازی پیگیر اخبار کرونا هستند.

شست وشوی دست ها (با 92.6 درصد)، عدم دست دادن و روبوسی کردن (با 88.5 درصد)، استفاده از ماسک و دستکش (با87.2 درصد)، شست وشو وضد عفونی کردن وسایل خریداری شده از بیرون (با 70.3 درصد) توسط پاسخگویان رعایت می شود.

80.9 درصد پاسخگویان موافق بازنشدن سینماها، سالن های کنسرت و سالن تئاتر، 74.7 درصد پاسخگویان با بازنشدن مساجد و هیات های مذهبی، 72.5 درصد با بازنشدن مدارس و دانشگاه ها، 66.8 درصد با عدم مجوز برای رفتن به شهر دیگر و 64.7 درصد با قرنطینه کلی و تعطیلی کامل همه اصناف (به جز مواد غذایی) به مدت دو هفته موافق هستند.

40 درصد پاسخگویان اظهار داشته اند در دوران کرونایی وقت بیشتری صرف خود کرده و بیشتر فیلم و سریال دیده یا کتاب خوانده اند.

72.6 درصد از پاسخگویان اعلام کرده اند که در یکسال اخیر بیشتر با خانواده خودشان وقت گذارانده اند.

56 درصد از پاسخگویان در این یکسال خطر مرگ را بیشتر از قبل احساس کرده اند.

48.3 درصد پاسخگویان به میزان زیادی احساس می کنند نسبت به یک سال گذشته از نظر روحی و روانی ضعیف تر و عصبی تر شده اند.

31.6 درصد پاسخگویان گفته اند بیشتر از این، تحمل محدودیت های بهداشتی را ندارند.

27.4 درصد پاسخگویان اظهار داشته اند به دلیل شیوع کرونا، بیشتر از قبل از آینده ناامید شده اند.

34.7 درصد پاسخگویان اعلام کرده اند احساس ناامنی آنها در تمام عرصه های زندگی در این یکسال بیشتر شده است.

58.4 درصد از پاسخگویان گفته اند دوران کرونا باعث شد از نظر اقتصادی در تنگنای بیشتری قرار بگیرند.

54.2 درصد پاسخگویان اعلام کرده اند در این دوران بیشتر احساس نزدیکی به خدا کرده و اعتقادات مذهبی شان تقویت شده است.

17.1 درصد پاسخگویان گفته اند که با فامیل و خویشاوندان در یک ماه گذشته دید و بازدید کرده اند.

16.3 درصد در روز سیزده به در به گردش رفته و 9.6 درصد ماه قبل به سفر رفته اند.

32.7 درصد وارد کردن واکسن خارجی با سرعت بیشتر را، اقدامی موثر برای کاهش شیوع کرونا می دانند. در حالی که 29.5 درصد پاسخگویان براین باورند باید تلاش بیشتری برای به بهره برداری رسیدن واکسن داخلی صورت پذیرد.

73.3 درصد از پاسخگویان تمایل به تزریق واکسن کرونا دارند.

29.9 درصد افراد پاسخگو ترجیح می دهند از واکسن ایرانی استفاده کنند. در مقابل 24.1 درصد افراد تمایل به استفاده از واکسن ساخت خارج از کشور را داشته اند.

20 درصد پاسخگویان، زمان به بهره برداری رسیدن واکسن داخلی را تا پایان خرداد پیش بینی کرده اند.

16 درصد تابستان، 9.3 درصد پاییز و 14.6 درصد زمستان را به عنوان زمان بهره برداری واکسن ایرانی اعلام کرده اند.

38.5 درصد از پاسخگویان بر اثربخشی واکسن کرونای ایرانی امیدوار و خوش بین هستند.

8 درصد پاسخگویان بر این باورند که دولت می تواند تا پایان خرداد واکسیناسیون عمومی انجام دهد. در حالی که 13.6 درصد تابستان، 11.1 درصد پاییز و 26.7 درصد زمستان را به عنوان زمان واکسیناسیون عمومی پیش بینی کرده اند.

38.3 درصد از پاسخگویان توزیع واکسن در جامعه را عادلانه نمی دانند.

83.8 درصد از پاسخگویان مخالف دریافت هزینه برای تزریق واکسن کرونا هستند.

35.6 درصد پاسخگویان بی توجهی مردم به رعایت دستورالعمل های بهداشتی را مهم ترین عامل استمرار ویروس کرونا در کشور ارزیابی کرده اند در مقابل 47.8 درصد بی توجهی و آسان گیری مسئولان را دلیل وضعیت موجود دانسته اند.

67.9 درصد از پاسخگویان از ابتلای خود یا یکی از اعضای خانواده شان به ویروس کرونا احساس نگرانی می کنند.
26 درصد افراد پاسخگو اظهار کرده اند به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
92.4 درصد پاسخگویانی که اعلام کرده اند به کرونا مبتلا شدند (24 درصد کل نمونه) اظهار داشته اند بعد از ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری نشده اند.

97.6 درصد پاسخگویان اعلام کرده اند در طی مدت شیوع ویروس کرونا، فردی از اعضای خانواده آنها در اثر کرونا فوت نشده است.

56.3 درصد از پاسخگویان اعلام کرده اند به اقشار ضعیف یاری رسانده اند.

41.3 درصد پاسخگویان اعلام کرده اند که زمان مشخصی برای پایان این دوره نمی توانند اعلام کنند.

40.5 درصد به آمار و ارقام مبتلایان و فوتشدگان کرونا توسط دولت اعتماد کمی دارند.

44.8 درصد پاسخگویان به سیاستهای دولت در خصوص کنترل بحران کرونا اعتماد ندارند.

میانگین نمره داده شده توسط پاسخگویان به عملکرد مسئولان در مدیریت کرونا 9.45 است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
دغدغه بسیاری از اهالی فرهنگ و هنر است که بدانند چه کسی به صندلی وزیر ارشاد دولت سیزدهم تکیه خواهد زد؛ فردی که آسیب های چند ساله این عرصه را سامان دهد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، بسیاری از علاقه مندان و دغدغه مندان به حوزه فرهنگ و هنر، چشم به انتخاب وزیر ارشاد دولت سیزدهم دوخته اند تا فردی انتخاب شود که بتواند حوزه های آسیب دیده فرهنگی و هنری را سامان دهد. حوزه هایی که در طول این سال ها بارها به طرقِ مختلف و حفره های عمیقی ضربه خورده اند. شاید نمونه بارزِ آن تعبیض ها و مشکلات اساسی در سینما و نمایش خانگی و حتی به نوعی وادادگی هنر و هنرمند از مفاهیم انقلاب اسلامی باشد و یا از دست رفتن فضا و بازارِ کتاب و انتشارات را هم از قلم نیندازیم.

جالب است "جبار آذین" به عنوان منتقد و کارشناس رسانه در یادداشتی تحت عنوان صحبت با وزیر ارشاد دولت آقای رئیسی؛ به نکاتی کوتاه اما قابل تأمل اشاره کرده که مطالعه آن خالی از لطف نباشد. او در این یادداشت آورده است:

جناب وزیر ارشاد دولت آقای رئیسی! نمی دانم چه کسی هستید و معیار گزینش آقای رئیسی برای سپردن اداره مهم ترین ستاد قانونی فرهنگ کشور به شما چه بوده است، اما امیدوارم برخلاف گزینه های پیشین که از میان سیاسیون فرهنگ ناشناس، منصوب شده بودند، از اهالی فرهنگ باشید و هنر و هنرمند، دغدغه های هنرمندان و خواست و سلیقه مخاطبان و اوضاع نابسامان آلوده و مسموم فرهنگ و هنر کشور که به دلیل غفلت ها و ناکارآمدی ها و نفوذ انواع باندها و ابتذال گراها و رانده شدن ارزش ها و تخریب دستاوردها، به این حال و روز درآمده را بشناسید.

با در دست داشتن برنامه ها و طرح های اجرایی هدفمند، عهده دار مقام وزارت ارشاد شده باشید. ریشه ای ترین معضلات و عوامل فرهنگ سوزی در ایران به حضور و دخالت سیاسیون و کاسبان، ملوک الطوایفی بودن فضای فرهنگ، باند، مافیا، فامیل بازی و سرمایه سالاری به جای فرهنگ سالاری و نادیده انگاشتن جایگاه و نقش قانونی وزارت ارشاد بازمی گردد.

از آنجا که نهادها و سازمان های فرهنگی در جای جای کشور پراکنده اند و اغلب خودمختار و بدون توجه به دستگاه قانونی فرهنگ کشور، یعنی وزارت ارشاد راه خود را می روند و از ضابطه های سلیقه ای پیروی می کنند، به انسجام، غنا و حفظ فرهنگ لطمه زده و آن را جزیره ای کرده اند.

به عنوان نمونه حوزه هنری، شهرداری، صدا و سیما، نهادهای فرهنگی و نظامی که بخش های فرهنگی دارند، براساس نظر و سلیقه خود به تولید و ارائه آثار فرهنگی می پردازند و این آشفتگی، همچنان ادامه دارد. با این همه، می شود دست کم از منظر قانون، آن ها را تحت ضوابط قانونی وزارت ارشاد انسجام نسبی بخشید که کمی تا قسمتی از اوضاع هرکی به هرکی خارج شوند.

جناب وزیر! سینما، تئاتر، موسیقی و هنرهای تجسمی، رسانه ها و بازار چاپ و نشر کتاب، به دلایل یاد شده بیمارند.در این میان حال سازمان سینمایی و زیرمجموعه هایشان مثل فارابی، خانه سینما و... از سایرین بدتر است. از همین رو اگر قرار است، برای فرهنگ و هنر کاری صورت گیرد، باید دست هایتان پر باشد و معاونان، مشاوران و کارشناس هایتان از میان متخصصان متعهد و کاربلد، با داشتن برنامه ها و طرح های اجرایی انتخاب شوند.

گرچه راهی سخت و خطیر پیش رو دارید، اما اکنون که منصوب شده اید، فرهنگ شناس و خادم بمانید و به مردم و فرهنگ جامعه خدمت کنید!

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
جلسه شورای برنامه ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت با حضور نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری حوزه

سرویس : قرآن و معارف - حج و عتبات زمان : شناسه خبر : 1069370

به گزارش خبرگزاری شبستان ، نشست شورای برنامه ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت امروز به ریاست حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه درامور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی تشکیل شد.

در این نشست گزارش کارگروههای طرح جامع زیارت عتبات عالیات و امور مشاعر بررسی شد و پس از ارائه توضیحات آقایان حمید رضا محمدی مدیرکل دفتر پذیرش و اعزام زائرین عتبات عالیات و نصرالله فرهمند مدیرعامل موسسه فرهنگی عمره سعادت ، درخصوص فرآیندها، فعالیتها و اقدامات ارائه شده در این دو کارگروه ، تبادل نظر صورت گرفت.

برپایه این گزارش، دراین نشست پیشنهادات جمع بندی شده دردبیرخانه کارگروههای 20 گانه بازنگری فرآیندهای اجرایی در حوزه حج و زیارت با اصلاحاتی به تصویب رسید.

لزوم ارائه خدمات در بسته های متنوع زیارتی با نرخ مناسب به علاقمندان سفرهای زیارتی، زیارت آسان عتبات، جذب حداکثری زائر و رونق کسب و کار دفاتر خدمات زیارتی از نکاتی بود که در بررسی طرح جامع زیارت عتبات مورد تاکید قرار گرفت.

همچنین در خصوص کارگروه امور مشاعر- بررسی مدیریت ایام تشریق مقرر گردید که تمامی خدمات مشاعر در قالب برنامه عملیاتی انجام و با استفاده از سامانه جامع یکپارچه ارزیابی شود و ارائه خدمات با کیفیت بهتر و حذف برخی خدمات اضافی مورد توجه قرار گیرد.

گفتنی است درپی تعطیلی حج 99 و با هدف بهینه سازی و بهبود کیفیت فعالیت های صورت گرفته درحج، بیست کارگروه برای آسیب شناسی درحوزه های مختلف تشکیل شده که تاکنون گزارش بیش از نیمی از آنها در نشست شورای برنامه ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت مطرح و مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

برپایه این گزارش، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ابتدای این نشست با تبریک ولادت با سعادت حضرت ثامن الحجج(ع) تصریح کرد: مجموعه دست اندرکاران حج و زیارت فارغ از هرگونه مسایل سیاسی و جناحی، خود را خادم تمامی زائران می دانند.

حجت الاسلام والمسلمین نواب همچنین به محورهایی از پاسخ های روز گذشته آیت الله رئیسی رئیس جمهور منتخب در مصاحبه با خبرنگاران داخلی و خارجی اشاره کرد و افزود: ایشان با تاسی از روح بلند امام امت و فرمایشات مقام معظم رهبری هوشمند و معنادار به سوالات پاسخ داد و تصریح کرد که خود را خادم تمام ایرانیان در داخل و خارج از کشور می داند.

پایان پیام/ 49

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

نشست شورای برنامه ریزی و هماهنگی بعثه

|

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت

|

سازمان حج و زیارت

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
سال های زیاد ی است که صنعت بازی های وید ئویی به عنوان یکی از صنایع پولساز با گرد ش مالی عظیم د ر د نیا مورد توجه د ولت ها قرار گرفته است. این صنعت از اقتصاد و نگاه تمد نی وام می گیرد و انتظار می رود د ر ایران نیز به نحو شایسته مورد توجه د ولت ها و مد یران فرهنگی د ستگاه های متولی فرهنگ قرار بگیرد . اقد امات هد ایتی و حمایتی همراه با تأمین و بود جه ریزی متناسب توأم با حرکت هماهنگ و هم تراز مد یران فرهنگی با فعالان و تولید کنند گان محصولات فرهنگی از جمله مسائلی است که به حرکت و روند رشد این عرصه کمک بسیاری خواهد کرد .
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۱

سال های زیاد ی است که صنعت بازی های وید ئویی به عنوان یکی از صنایع پولساز با گرد ش مالی عظیم د ر د نیا مورد توجه د ولت ها قرار گرفته است. این صنعت از اقتصاد و نگاه تمد نی وام می گیرد و انتظار می رود د ر ایران نیز به نحو شایسته مورد توجه د ولت ها و مد یران فرهنگی د ستگاه های متولی فرهنگ قرار بگیرد . اقد امات هد ایتی و حمایتی همراه با تأمین و بود جه ریزی متناسب توأم با حرکت هماهنگ و هم تراز مد یران فرهنگی با فعالان و تولید کنند گان محصولات فرهنگی از جمله مسائلی است که به حرکت و روند رشد این عرصه کمک بسیاری خواهد کرد .

حمید رضا جلالی کارشناس و فعال صنعت بازی های وید ئویی د ر گفت وگو با جوان د ر تشریح علل و عوامل اوضاع غیر قابل قبول کنونی این حوزه مهم می گوید : اوضاع کنونی د ر حوزه فرهنگ و بازی های وید ئویی نتیجه نگاه لیبرالی و انحصارگرایانه د ولت به این عرصه است. این مقوله باعث شد مجوز ها و تکالیفی را که بر عهد ه د اشتند به نوعی حذف کنند و بازی ساز ها بد ون هیچ گونه پشتوانه و حمایتی وسط مید ان ر ها شد ند . بازی سازان از یک طرف باید مشکلات شان را رفع و رجوع می کرد ند و از طرف د یگر باید مسائل اقتصاد ی شان و حمایت هایی که باید از آنها می شد اما د ریغ شد ه بود را مرتفع می کرد ند . از سوی د یگر د ر حوزه استور ها و صفحات نشر بازی ها بسیاری از این بازی سازان نتوانستند خود شان را تطبیق بد هند و د وام بیاورند و ورشکست شد ند . پهنای باند و بحث بهره وری از اینترنت به نوبه خود ش باعث شد تا بازار محصولات د ر این زمینه تغییر کند به این معنا که د یگر واسطه های انتقال محصولات نقش شان نه که از میان برود بلکه کم رنگ تر شود .
وی د ر اد امه می افزاید : از منظر صنعت وید ئوگیم کشور ما د چار تغییر عمد ه ای شد و د ولت می توانست با آمایش و پیش بینی آیند ه د ر این حوزه جلوی بسیاری از نقایص را بگیرد . ما د ر منطقه ای قرار د اریم که بافت عمد ه مرد م کشورهای همسایه مان از ما د ور نیست و می توانیم بگوییم که یک جمعیت چند د ه و چه بسا چند صد میلیونی همسو با افکار ما هستند لذا محصولاتی با رویکرد گفتمان انقلاب و مقاومت را از ما خرید اری خواهند کرد . د ولت به جای ورود و تقویت این مسئله سعی کرد با نگاه بنگاه د ارانه به موضوع ورود کند و ما شاهد بود یم که بازی سازان به سمت تولید بازی های نامناسب رفتند . شاید با بسیاری از این تولید کنند گان که صحبت بکنیم بگویند بازی باید فروش د اشته باشد . ما د ر حوزه رسانه های د یگر هم شاهد این اتفاق بود یم. نقش اسپانسر ها و واسطه های غیرد ولتی پررنگ تر از قبل شد لذا ما از لحاظ محتوا افت عمد ه ای را شاهد بود یم که کماکان همین الان هم هستیم.
این فعال صنعت گیم کشور اظهار می د ارد : حوزه بازی های وید ئویی را می توانیم به عنوان یک حوزه میان رشته ای د ر عرصه های تکنولوژی، فرهنگی و هنری قلمد اد کنیم به همین علت تولی گری آن بسیار مشکل و سخت است. اوضاع کنونی از یک طرف به علت وجود مد یریت ضعیف و نگاه غربزد ه است و از طرف د یگر به د لیل اشتباهاتی که از سوی مد یریت د ولتی صورت گرفته بازی سازان را به سمت و سوی غلطی برد ه است که ما شاهد نوعی ناهنجاری ها د ر این رابطه بود یم. البته بازی ساز مثل همه افراد و گروه های د یگر نیاز به آگاهی بخشی و تعامل و مسائلی از این د ست د ارد اما متأسفانه همه تکالیفی که بر عهد ه اش بود را از خود ش ساقط کرد .
جلالی خاطر نشان می کند : البته نکته ای که اینجا باید به آن اشاره کنم این است که د ر یکی د و سال اخیر که آقای پژمان به بنیاد ملی بازی های رایانه ای آمد این مسائل رو به اصلاح و بهبود رفت، مثالش هم بحث تغییر حمایت های نقد ی به غیرنقد ی و زیرساختی و حمایتی و مؤثر است که سامانه همگرا و بهره مند ی شرکت هایی که د ر این حوزه انتخاب می شوند از خد مات زیرساختی رایگان از جمله آنها بود . مد یریت فعلی بنیاد د ر تسهیل اعطای مجوز ها و شکل د اد ن، معماری د رستی د ر این حوزه و بهره مند کرد ن بازی ساز ها و گیمر ها از مارکت و حمایت های خوب انجام د اد ه که نتیجه آن ایجاد یک بازار قاعد ه مند و د رست بود ه است. اما پیش از مد یریت فعلی آن نگاه غربزد ه به سهم خود ش باعث شکل د هی ضعیفی د ر حوزه صنعت بازی سازی به عنوان یک صنعت پولساز د نیا و تحلیل رفتن این عرصه شد و کار را برای مد یریت فعلی هم سخت کرد .
وی ضمن اشاره به اینکه ما باید بازی ساز را از د و منظر نگاه کنیم، می افزاید : یکی به عنوان یک مسئول تولید کنند ه فرهنگ؛ د وم کسی که فعالیت اقتصاد ی با ابعاد فرهنگی د ارد . خب این تعارضاتی ایجاد می کند که د ولت و حاکمیت باید نقش آفرینی مؤثر و هد ایتگر د اشته باشد . وقتی بود جه بنیاد بازی های ملی رایانه ای به عنوان یکی از بازوهای هد ایتی د چار مشکل یا حذف شود چگونه می توان ایفای نقش مؤثر را توقع د اشت. مایلم این را جا بیند ازم که وضعیت موجود یک اتفاق چند عاملی است که از متغیرهای متعد د ی متأثر است نه یک مسئله تک ساحتی و لازم است که یک نگاه متکثر چند وجهی به آن د اشته باشیم. مشکلات بازی ساز را رفع کنیم و زیرساخت های لازم را د ر اختیارش بگذاریم تا د ر عوض او هم مثلاً مالیاتش را بپرد ازد .
جلالی بخش قابل توجهی از وضعیت نابسامان فعلی را به د لیل نگاه فرهنگی د ولت و عد م توجه به بود جه ریزی د رست فرهنگی د انسته و می گوید : د ولت اعتقاد ی به این سطح حمایت از عرصه های فرهنگی ند ارد و الان که د ر سال هشتم و پایانی کار د ولت هستیم باید بگوییم آنچنان اهتمامی به انجام کار فرهنگی ند اشته و ند ارند . به همین علت مد یریت کرد ن و ایفای نقش جا هایی مثل بنیاد ملی بازی های رایانه ای کار بسیار سختی است. قطعاً بازی ساز تا یک جایی د لسوزی د ارد . بالاخره باید محصولش را هم بفروشد تا بتواند به حیات اد امه بد هد . نمی خواهم بگویم که فقط این است اما بازی ساز اگر د رآمد ند اشته باشد و فعالیتش توجیه اقتصاد ی ند اشته باشد عملاً اد امه کار برایش هیچ توجیهی ند ارد و ممکن است به سمت تبلیغات د رون برنامه ای رو بیاورد و اینجاست که انگاره های اقتصاد ی خود ش را بر انگاره های فرهنگی بازی ساز تحمیل می کند و نتیجه اش می شود وضع موجود !
وی با اشاره به اینکه نباید این مسئله ذهنیت مخاطب را به این سو ببرد که بازی ساز ها صرفاً به د نبال کسب منافع اقتصاد ی هستند ، تأکید می کند : ما الان بازی هایی د اریم مثل سفیر عشق که یک بازی با انگاره های تمد نی د ر گرید های خوب د نیاست و محتوای آن د ر رابطه با د استان حماسه کربلا و رشاد ت های یاران امام حسین(ع) است. بازی های خوب د یگری مثل مبارزه د ر خلیج عد ن و سربازان ابد ی را هم د اریم که نشان می د هد د ر بین بازی سازان کشورمان کسانی هستند که نسبت به مسائل فرهنگی د غد غه مند هستند و د ر این مسیر حتی از هزینه کرد ن اموال شخصی شان هم ابایی ند ارند تا بتوانند بازی تمد نی بسازند ولی از آن طرف د غد غه معیشتی و اقتصاد ی بازی سازان هم اهمیت فوق العاد ه ای د ارد که به د لیل افول حمایت های د ولتی تقریباً رشد و تولید این بازی ها نزد یک به صفر رسید ه است.
فعال صنعت بازی های وید ئویی اظهار می د ارد : بازی ساز ما به لحاظ تمد نی و فرهنگی و تولید بازی هایی که از نظر کیفی د ر سطوح قابل توجه د نیا قرار د ارند خود را ثابت کرد ه اند اما متأسفانه عد م حمایت به موقع و کافی د ولت از آنها و عد م حمایت هم ترازی که باید از آنها صورت می گرفت باعث شد ه که روند رشد و حرکتی بازی سازان د چار اشکال شود . بازی ساز ما وقتی بازی ذوالفقار را که به بخش هایی از جغرافیای سرزمین های اشغالی می پرد ازد تولید می کند مورد توجه شبکه های تلویزیونی صهیونیستی قرار می گیرد و تحلیل های متنوعی از آن ارائه می د هند اما د ر کشور خود مان هیچ خبری از آن منعکس نمی شود ! خب این نشان می د هد که بازی ساز ما د غد غه تمد نی لازم را د ارد اما آنچه د ر این بین لازم است حمایت های مؤثر است که به د لیل عد م باور د ستگاه های فرهنگی به این عرصه و د ر نظر نگرفتن بود جه لازم برای تقویت این حوزه باعث می شود که بخش هایی مثل بنیاد ملی بازی های رایانه ای هم نتوانند به ایفای نقش بپرد ازند .
جلالی د ر پایان با ذکر مثالی می گوید : شاید بهترین نمونه از د اشتن نگاه آوانگارد د ر بین فعالان فرهنگی ما انیمیشن نبرد خلیج فارس باشد که به چند ین زبان زند ه د نیا د وبله شد ه و کارگرد ان آن برای د وبله اش حتی مجبور می شود وسایل منزلش را بفروشد اما چون قهرمان آن شهید قاسم سلیمانی بود تا زمانی که ایشان به شهاد ت نرسید مورد توجه قرار نگرفت! تولید این اثر د ر زمان حیات سرد ار سلیمانی گویای وجود نگاه پیشروانه و تمد نی و آوانگارد د ر بین فعالان فرهنگی کشورمان است ولی متأسفانه اقد امات مد یریتی عقب تر از نیروهای فرهنگی است و باید نگاه مد یریتی نیز هم تراز با آن به پیش برود و امکانات را د ر اختیار این فعالان قرار د هند .

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
رییس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به فعالیت بقاع متبرکه در اجرای طرح ملی قرآنی 1455 گفت: حدود هشت هزار بقعه در کشور فعال است که محل رجوع مردم هستند و به فرموده مقام معظم رهبری این بقاع قطب های فرهنگی جامعه محسوب می شوند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۱

سرویس : قرآن و معارف - فعالیت های قرآنی زمان : شناسه خبر : 1069185

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان ، مهدی قره شیخ لو امروز یکم تیر در نشست خبری طرح قرآنی 1455 با محوریت قرآن، امید و زندگی ضمن تبریک میلاد با سعادت علی بن موسی الرضا (ع) گفت: یکی از ویژگی های طرح ملی قرآنی 1455 استمرار این طرح طی 15 سال گذشته است. خوب است یادی کنیم از عزیزانی که در ابتدای این طرح مسئولیت داشتند و خوشبختانه این طرح سنت حسنه ای شد که اکنون 15 سال است ادامه دارد.

رییس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: شاید اصلی ترین رمز و راز طرح قرآنی 1455 و طرح های قرآنی دیگر این باشد که ما بتوانیم ارتباط مردم با قرآن را مستمر و جاری کنیم تا مردم ارتباط روزانه ای با قرآن کریم برقرار کنند و از برکات و فیوضات آن بهره مند شوند. این شاید خلأیی باشد که ما در جامعه عمومی کشور با آن مواجه هستیم؛ بنابراین در سطح عمومی باید تلاش بیشتری کنیم تا مردم انس بیشتری با قرآن داشته باشند.

وی تصریح کرد: ما هم در سازمان اوقاف طبق سنوات گذشته در خدمت همه دوستان هستیم و امکاناتی به صورت سخت افزاری در سطح کشور داریم. حدود هشت هزار بقعه در کشور فعال بوده و محل رجوع مردم هستند و به فرموده مقام معظم رهبری این بقاع قطب های فرهنگی جامعه محسوب می شوند.

قره شیخ لو تصریح کرد: در ادارات کل اوقاف و امور خیریه در استان ها هماهنگی های لازم انجام شده؛ بخشنامه ای هم به ادارات کل ابلاغ شده است که هر آنچه را که در توان شان است در خدمت طرح قرآنی 1455 باشد.

رییس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: سال قبل هم یک نماد خوبی در این هماهنگی ها به ویژه در سطح استان ها بین دستگاه های مختلف وجود داشت. امیدواریم با تجربه سال گذشته امسال هم بتوانیم با فضاهایی که در سازمان اوقاف در اختیار داریم، خدمات بیشتری به مردم ارایه دهیم.

وی اظهار کرد: همکاران ما در استان ها آماده هستند که امسال هم با همکاری صدا و سیما شبیه آن اتفاقی که در مسابقه بین المللی قرآن کریم رقم خورد با این همکاری خوب و صمیمانه در طرح ملی 1455 هم انجام دهند.

همچنین در ادامه این نشست، محمد رضا مسیب زاده گفت: مهمترین اتفاق طرح ملی قرآنی 1455 در کنار همه مزایا معنویت و محوریت محتوایی که دارد، حضور همه ارکان، فعالیت های قرآنی در کشور است. جامعه آموزش و پرورش هم یکی از مخاطبان این طرح هستند که امسال با میلاد امام رضا (ع) همزمان شده است.

مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: از طرف وزارت آموزش و پرورش اعلام می کنم که با تمام ظرفیت هایمان از برگزاری این طرح قرآنی حمایت خواهیم کرد. پایگاه های تابستانی، مراکز دارالقرآن وزارت آموزش و پرورش و شبکه سراسری شاد در خدمت این طرح خواهند بود.

وی افزود: همچنین قرارگاه مجازی قرآن و عترت نماز هم با 17 کانال در کنار طرح قرآنی 1455 است.

پایان پیام/ 35

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

رییس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه

|

طرح ملی 1455

|

طرح ملی قرآنی 1455

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
آشتیانی گفت: دوسالانه کارتون کتاب در نظر دارد از طریق عملی سازی مأموریت های نهاد کتابخانه ها و نهادینه شدن فرهنگ مطالعه، هنرمندان در حوزه های مختلف را جذب کند.

سرویس : فرهنگ و ادب - زمان : شناسه خبر : 1069131

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، هادی آشتیانی امروز اول تیر در نشست خبری پنجمین دو سالانه بین المللی کارتون کتاب که در کتابخانه مرکزی پارک شهر برگزار شد، گفت: نهاد کتابخانه های عمومی کشور در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی ، هنر اثر بخش کارتون را مورد توجه قرار داده است. نهاد، دو سالانه کاتون کتاب را با هدف بسیج افکار خلاق کارتونیست با هدف کمک به شنیده و دیده شدن پیام هنر و نقد هنرمندانه دوری از کتابخوانی برگزار کرده است.

مدیر ترویج کتابخوانی و امور فرهنگی نهاد کتابخانه عمومی کشور با بیان اینکه در طی پنج دوره از برگزرای کاتون کتاب، 6هزار اثر به دست ما رسیده است، عنوان کرد:کوشش ما این است که این دوسالانه از طریق عملی سازی مأموریت های نهاد و نهادینه شدن فرهنگ مطالعه بتواند هنرمندان در حوزه های مختلف را جذب کند.

وی با اشاره به بخش جنبی با محوریت هنرمندان مبتدی در این دوره از دوسالانه کارتون کتاب، بیان کرد:تلاش شد که آثار دوره های قبلی در فضا های شهری و نمایشگاه های استانی در مناسبت های مختلف به نمایش گذاشته شوند. فضای کتابخانه های ما آماده برگزاری کارگاه ، کلاس های آموزشی و به نمایش گذاشتن آثار جوانان هنرمند در جهت تشویق آن ها و ترویج کتابخوانی است

بر اساس این گزارش، مهدی توکلیان مدیر روابط عمومی نهاد کتابخانه های عمومی کشور در این نشست ضمن تشکر از اهالی رسانه، گفت: دوسالانه کارتون کتاب با هدف گسترش کتاب و کتابخوانی با استفاده از کارتون به عنوان یک زبان قابل فهم برای مردم دنیا برگزار می شود.

پایان پیام/ 31

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

کاتون کتاب

|

مدیر ترویج کتابخوانی و امور فرهنگی نهاد کتابخانه عمومی کشور

|

هادی آشتیانی

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
رئیس سازمان حج و زیارت با تبریک ولادت باسعادت هشتمین خورشید ولایت امام علی ابن موسی الرضا (ع) ترویج بیش از پیش سیره امام رئوف و مهر رضوی را ضرورت جامعه امروز خواند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۱

علی رضا رشیدیان در این پیام تصریح کرد : امید است همگان در سایه شعاعهای نورانی وجود مقدس آن حضرت و فرزند برومندش قائم آل محمد (ع) در فضایی سرشار از آرامش، صلح ، دوستی و عشق زندگی کنند و سیره رضوی بیش از پیش در جامعه ترویج شود.
متن کامل این پیام به شرح ذیل می باشد:
قلبی شکست و دورو برش را خدا گرفتم نقاره می زنند ، مریضی شفا گرفت.
دیدی که سنگ در دل آیینه آب شد/ دیدی که آب حاجت آیینه را گرفت
خانه دوست اینجاست... لحظه ارادت نزدیک است ...
دم نقاره زن در گلو ، عقربه ها در راه ، ما منتظر. چشمان منتظرمان به راه آمدنش، دلهای زنگار گرفته مان صیقل یافته صفای قدوم مقدسش. خدام دست به سینه، در و دیوار حرم گل آذین، فاصله عرش آسمان تا فرش زمین عطرآگین تا قدمگاه گام های مولود پاک و مطهر نجمه باشد تا هشتمین گوهر دریای هستی از دامن این بانو، جهانیان را به ذات اقدس الهی گواه دهد.
سحرگاه میلاد است ، نقاره زن ها می دمند در صور خود، نه از برای شفای مومنی ، بلکه برای میلاد شافی و راضی و رضا(ع).
او رضاست، نه در نام که در ذات نیز رضاست، رضا به حکم الهی ، رضا به آنچه که پروردگارش مقدر نموده و اینگونه شد که رضای پروردگار او در حضور رضا در مرو(خراسان) قرارگرفت جایگاهی که امروز بهانه ای برای حضور میلیون ها زائر کوی عشق است.
آنگاه که دل راه نمی دهد، روح خسته و پر تلاطم است، چشم دو دو می زند از نامردی ها و نامردمی ها و دست به کاری نمی رود، بهانه او به دل راه می یابد، روح سرکش را رام کرده و چشمان بی فروغ را سو می بخشد.
آنگاه که دل به شرقی ترین کعبه زمین، و زمین به اوج آرزوها و انتهای غیبت راغبین و عارفین رو می کند. آنگاه که روح به کعبه دلها به بهشتی ترین نقطه بهشت، به خاکی گرانتر از بهشت، به حرم امن آسمانی رضا (ع) پر می کشد می توان در تنهایی گمشده ات و در فیض فیاض او خودت را بازیابی. او که ابر رحمتش سایه ساری برای هر روح سرگشته و حیران است، باران عنایتش قلوب تشنه کویری را سیراب و قلم رافت و احسانش بر جریده خاص و عام می نگارد.
اینجا مشهدالرضا، حرم ثامن طیبه، جایگاه هشتمین حجت خدا بر زمین و زمینیان است. و این زمان گاه میلاد نور است .میلاد نور خود با نور همراه است خاکی که سراسر نور ، سراسر عطر است.
گنبد طلا با موجی از کبوتران سفید بر فراز آن،چون نگینی بر حلقه انگشتری شهر می درخشد. همه می آیند، از دارا و نادار، عالم و عامی، بزرک و کوچک، صاحب نام و مقام، بی جاه و جلال ، خودی و غیر خودی ، غریب و آشنا. می دانند که در پیش او همه چیز دارند، جاه و جلال، منصب و مقام، پول و طلا و او همه را یکسان می نگرد مگر به ذات و درون و خلوص و تقوایشان. نه فقط مسلمان که از یهود و نصار چه بسیار بوده اند زواری که به زیارت این امام همام تشرف یافته و بزرگی ها، عظمت و کرامات آن حضرت را درک کرده اند. هنوز هم مردم می آیند و از حوض و سقاخانه اسماعیل طلایی به تبرک آب می نوشند و برای خانواده و نزدیکان خود از آن آب می برند. گندم و دان می خرند و در محوطه ای کوچک برای کبوتران حرم می ریزند و حاجت خود را از صاحب حرم می طلبند تا امام رئوفی که کبوتران را پناه می دهد آنان را پاسخ دهد. پشت پنجره فولاد از ظن خود بندی زده،قفلی انداخته و پنجه در پنجره فولاد دخیل بسته و حاجت طلبیده و می طلبند پنجره های که بارها و بارها شاهد شفای بیماران و روایی حاجت نیازمندان بوده است.
من از گذشته دور دلم شکسته شده /که حرف های خودم را نشد به جا بزنم/
قبول غرق گناهم ، ولی بدان آقا ، دوباره آمده ام تا تو را صدا بزنم.
صدای شیپور نقاره ها که چون دم عیسی بر فراز شهر طنین انداز می شود غبار غم از دل همه می شوید تا نوای مقدس میلاد مبارک حضرت رضا (ع) را بر جای آن بنشاند. باشد تا همگان در سایه شعاعهای نورانی وجود مقدس آن حضرت و فرزند برومندش قائم آل محمد (ع) در فضایی سرشار از آرامش، صلح ، دوستی و عشق زندگی کنند و سیره رضوی بیش از پیش در جامعه ترویج شود.
آنگونه که امام رئوف در نامه ای به عبدالعظیم حسنی خطاب به شیعیانشان توصیه و آنان را به محبت و رابطه گرم و دوستانه می خوانند.
و امروز در پس انتخابات نیاز به این دوستی و مودت برای توسعه جامعه و تسهیل امور مردم بیش از همیشه احساس می شود تا انسجام و اتحاد قوت یابد.
امید است در سایه تقرب به خدا و خدمت به خلق همه ظرفیت های نظام در کنار هم قرار گرفته و به بیان مبارک امام علی ابن موسی الرضا (ع) از فرصتهای گرانبهای در اختیار برای محبت و دوستی و بیش از آن تلاش برای رفع مشکلات جامعه و مردم بهره گرفته شود تا رضای خدا و خلق خدا و ولی نعمتمان امام علی ابن موسی الرضا (ع) حاصل شود.

لینک خبر :‌ سازمان حج و زیارت
اسلام آباد - ایرنا - به مناسبت دهه کرامت و گرامیداشت ولادت باسعادت امام هشتم، جشن باشکوهی با حضور سفیر ایران در پاکستان، رایزن فرهنگی کشورمان و شماری از شخصیت های مذهبی و اندیشمندان برگزار شد و طی آن از فعال فرهنگی پاکستان به عنوان یکی از برگزیدگان جشنواره بین المللی امام رضا (ع) تقدیر به عمل آمد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، همزمان با دهه کرامت و ولادت با سعادت حضرت امام رضا (ع) و کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه (س)، طی مراسمی در خانه فرهنگ کشورمان در شهر راولپندی، سید محمد علی حسینی سفیر جمهوری اسلامی ایران و احسان خزاعی رایزن فرهنگی سفارت کشورمان در پاکستان از محمد رفیق مغول شاعر و فعال فرهنگی پاکستانی به عنوان مروج نمونه فرهنگ رضوی تقدیر کردند.

این مروج فرهنگی با معرفی رایزنی فرهنگی ایران در اسلام آباد از سوی بنیاد بین المللی فرهنگی - هنری امام رضا (ع) ، به عنوان "مروج نمونه فرهنگ رضوی" در نوزدهمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع) برگزیده شد و از سوی دکتر سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اهدای لوح تقدیر و هدیه نفیس مورد تجلیل قرار گرفت.

رونمایی کتاب گلستان رضا به نوشته برگزیده جشنواره بین المللی امام رضا (ع) نیز در این مراسم با حضور جمعی از اندیشمندان، شخصیت های برجسته اهل تسنن و تشیع، اساتید دانشگاه، شعرا و علاقه مندان به توسعه روابط فرهنگی دو کشور برادر ایران و پاکستان برگزار شد.

سفیر ایران در پاکستان به نمایندگی از سوی وزیر فرهنگ کشورمان ضمن اهدای لوح تقدیر به فعال پاکستانی، از نقش برجسته فرهنگی و ادبی و خدمات ارزنده ی وی در جهت معرفی فرهنگ اصیل اسلامی، ترویج فرهنگ رضوی و سیره امام رضا (ع) قدردانی کرد.

سیدمحمد حسینی در این مراسم گفت: عرض تشکر و تبریک دارم به شاعر بزرگ پاکستان جناب محمد رفیق مغول شاعر اهل بیت(ع) که درباره شخصیت امام رضا(ع) کتابی را تالیف کردند و اشعار زیبایی را سرودند.
وی افزود: امام رضا(ع) جامع همه فضایل اخلاقی و انسانی بودند و برگزاری چنین مجالسی و بزرگداشت ائمه معصوم علیهم السلام که برای همه ما الگو و اسوه می باشند، می تواند در زندگی فردی و اجتماعی همه ما سرمشق باشد. همان طور که نحوه گفتار و رفتار جد بزرگوار ایشان حضرت پیامبراکرم(ص) برای آن ها سرمشق بوده است.

سفیر ایران علاقه مندی و عشق وافر مردم پاکستان به امام رضا (ع) را ستودنی دانست و بر لزوم تقویت روابط فرهنگی دو کشور و ترغیب به توسعه تعاملات مردمی تاکید کرد.

رایزن فرهنگی سفارت ایران در پاکستان نیز گفت: ویژگی های شخصیتی، فضایل اخلاقی و کمالات انسانی آن پیشوایان بزرگ دین اسلام، حضرت امام رضا (ع) و حضرت فاطمه معصومه (س) فراتر از آن است که در این جلسه بگنجد ولی در یک کلام می توانم بگویم که کرامت و بزرگواری یکی از اصلی ترین خصیصه های ایشان بوده است. لذا نام گذاری این ایام فرصتی است برای الگو برداری از شخصیت آن بزرگواران و بهترین راه برای رسیدن به زندگی سالم، همراه با موفقیت و سعادتمندی است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
طی دومین جلسه شورای سیاستگذاری بیستمین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی، داود بنی اردلان به عنوان دبیر سمینار حکم گرفت.

به گزارش صبا به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، دومین نشست شورای سیاستگذاری بیستمین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی با محوریت سیاست ها و رویکردهای هشتمین سمینار بین المللی نمایش های آیینی و سنتی برگزار شد.

در این نشست از سوی داود فتحعلی بیگی دبیر بیستمین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی، حمیدرضا اردلان به عنوان دبیر هشتمین سمینار بین المللی نمایش های آیینی و سنتی معرفی و منصوب شد.

قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی پس از اعطای حکم دبیری حمید رضا اردلان، گفت: با توجه به این که سمینار بیستمین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی به صورت بین المللی برگزار می شود، ضرورت برگزاری 2 نشست با حضور مدیران وزارت امور خارجه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی باید در دستور کار قرار گیرد، تا بتوانیم بخش بین المللی را با قدرت و توان بیشتری برگزار کنیم.

همچنین در این نشست سمینارهای ادوار پیشین آسیب شناسی شد و درباره راهکارهای ارتقاء سطح کیفی و اثر بخشی برنامه ها بحث و گفتگو شد.

با توجه به این که دبیرخانه این رویداد درخواست های متعددی برای برگزاری سمینار از استان های کشور دریافت کرده است، در این نشست این درخواست ها بررسی شد و تصمیم گیری نهایی به جلسه آتی موکول شد.

تاکید بر بهره گیری از امکانات و ارتباطات موجود در حوزه بین الملل برای تسهیل امور اجرایی و هم افزایی برای ارتقاء سطح کیفی سمینار از دیگر مواردی بود که در این نشست مطرح شد.

سمینار بیستمین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی، با بهره گیری حداکثری از امکانات فضای مجازی و با توجه به شرایط شیوع کرونا در گستره بین المللی برگزار خواهد شد.

فراخوان هشتمین سمینار بین المللی نمایش های آیینی و سنتی به زودی منتشر خواهد شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
پوریا گلستانی که با نمایش جدیدش از روان پس از کرونا حرف می زند، درباره این نمایش و بازتولید یکی از آثار قبلی اش توضیح داد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۲

پوریا گلستانی نویسنده و کارگردان نمایش او زیباست در گفتگو با خبرنگار تئاتر خبرگزاری صبا درباره ایده نگارش متن نمایش او زیباست که از بیستم خرداد ماه تا 15 روز ساعت 19 روی صحنه پردیس تئاتر سپند است، عنوان کرد: اینکه وضعیت روان ما بعد از کرونا چه خواهد شد خیلی برایم حائز اهمیت بود. وقتی فردی یک سال خودش را در خانه قرنطینه کند، تا حد ممکن بیرون از خانه نرود و یا با ترسی که از مرگ دارد، بیرون برود، ذهن ها چه آسیب هایی خواهند دید؟ به این موضوع خیلی فکر می کردم و برایم عجیب بود که چه اتفاقی برای روان ها خواهد افتاد و حاصل این فکر شد نمایشنامه او زیباست که زمینه ای برای پرداختن به بیماری های روانی ست.

او درباره داستان نمایش تصریح کرد: او زیباست با صحنه بستری شدن دختری در بیمارستان روانی شروع می شود و با جلوتر رفتن کار، این شخصیت شروع به پرسش سوال هایی می کند که من اینجا چه کار می کنم؟ من چرا اینجام؟ . بقیه بیماران شروع به آزار و اذیت او می کنند و فضا طوری پیش می رود که ما متوجه می شویم، او هیچ مشکل روانی ندارد و برادرش به دلیل کینه ای که از کودکی از او در دل داشته و برای بالا کشیدن ارث پدری، این دختر را در بیمارستان بستری می کند. در انتهای قصه اتفاقی می افتد که دوست دارم مخاطب در زمان تماشای نمایش متوجه آن شود.

نمایشی که از همه لحاظ برای مخاطب جذاب است

نویسنده و کارگردان نمایش به نقاط قوت او زیباست اشاره و اذعان کرد: ما نزدیک به یک سال برای این نمایش تمرین کردیم. باور من و بسیاری از مخاطبان این شده است که دیگر چهره های شناخته شده نمی توانند ما را به تماشای یک نمایش خوب دعوت کنند، چراکه به دلیل جریان های کاری شان وقت کافی برای تمرین نمایش ها ندارند. من برای این نمایش با بچه هایی که عطش کار کردن دارند و هنوز آن ذوق و شوق درونشان ارضا نشده، کار کردم و به نظرم بعد از تمرین یک ساله با چنین گروهی خروجی خوبی خواهیم داشت. همچنین اولین منتقد سفت و سخت نسبت به کار هایم خودم هستم و به نظرم فضا، قصه، بازی ها، صحنه و همه اتفاق های این نمایش چه از لحاظ محتوا و از لحاظ دکور صحنه نقطه قوت او زیباست برای جذب مخاطب به شمار می روند و در نهایت می تواند برای مخاطب لذت بخش باشد.

گلستانی درباره رابطه اسم و محتوای نمایش اظهار کرد: ما ممکن است در ذهن مان یک سری چیز ها داشته باشیم که فقط در ذهن ما زیبا باشند، مثلا به نظر من رنگ سبز جذاب ترین رنگ است ولی هیچ وقت لباس سبز نمی پوشم؛ او زیباست هم به همین ترتیب است. او زیباست در واقع ذهنیتی ست که در ذهن کاراکتر اصلی ما اتفاقی افتاده که خیلی زیباست اما در واقع این طور نیست.

ساخت نیمه پایانی نمایش بر اساس توانایی بازیگران

او درباره روند آماده سازی این نمایشنامه توضیح داد: من حدود 6 ماه درگیر نگارش متن نمایش بودم. متن کامل شد اما از یک جا به بعد یک روتوش نهایی کردم، متن را کامل نکردم و با متن نصفه کاره سراغ تمرین های کار رفتم. دلم می خواست، این بار درام را بر اساس توانایی بازیگرانم بسازم و نیمه پایانی کار به طور کارگاهی بسته شد و به نظرم یکی از نقاط قوت کار هم همین است.

به گفته وی، نمایش او زیباست مجوز 15 روز اجرا دارد و امیدوارم که اجرا تمدید شود.

نویسنده و کارگردان نمایش او زیباست در بخش دیگر این گفتگو درباره دیگر فعالیت های تئاتری اش گفت: برای برنامه های بعدی ام احتمالا نمایش قاسم آباد یا نمایش پیشی خورد را بازتولید کنم. این نمایش ها را به این دلیل بازتولید می کنم که دلم می خواهد تئاتر جان بگیرد و به وسیله آن 2 کار قبلی ام که رضایت مخاطب را هم جلب کرده بود، مخاطب را به سالن ها برگردانم.

متولیان بیش از هر زمان دیگر مسئول وضعیت تئاترند

گلستانی در ادامه با اشاره به اینکه نمایشی که حاصل تلاش و تمرین زیاد باشد قوی تر از نمایش بر مبنای سلبریتی هاست، تاکید کرد: این روز ها این برایم حائز اهمیت است که نسل ما بتواند اتفاقی را رقم بزند تا شاهد فروش صرف تئاترهایی نباشیم که از چهره های شناخته شده سینما و تئاتر استفاده می کنند. این برای ما خیلی واضح شده که اگر تئاتر حاصل فکر، مشارکت گروهی و تمرین زیاد باشد باشد در نهایت یک اثر نمایشی خوب را خواهیم دید اما اگر پای میلیارد ها دلار پول و سلبریتی های سینمایی در میان باشد، بازخورد مثبت و عجیبی در پی نخواهد داشت و فقط مقدار زیادی هزینه هدر می رود.

او در پایان درباره لزوم توجه هرچه بیشتر به تئاتر خاطرنشان کرد: اداره کل هنرهای نمایشی امروز به شدت در مقابل تئاتر مسئول است، به اندازه ای که هیچ زمانی تا این حد مسئول نبود و امروز باید به بهترین نحو ممکن به ظیفه اش عمل بکند. خود من حاضرم در این شرایط اقتصادی با مدیر سالن صحبت کنم و تعدادی از بلیط نمایش افراد کم بضاعت را که می خواهد تئاتر ببینند ولی توان خرید بلیت را ندارند، پرداخت کنم. با این حساب مرکز هنرهای نمایشی و دولتمردان با توجه به اختیارات و توانی که دارند، خیلی بیشتر باید هوای تئاتری ها را داشته باشند تا بتوانیم این هنر ارزشمند را حداقل زنده نگه داریم.

پریسا منیر

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
به فلان شاعر متعهد و معروف زنگ می زنیم و می گوییم این چه شعری است که مجوز گرفته است، سرش را تکان می دهد. یعنی از عهده ما خارج است و کس دیگری تصمیم می گیرد.

به گزارش خبرداغ به نقل از روزنامه فرهیختگان :محمدرضا عیوضی بیش از دو دهه است که در موسیقی پاپ ایران حضور دارد و از اواسط دهه هفتاد کارش را آغاز کرده است. عیوضی را شاید اکثرا با سریال روزگار جوانی و قطعه مثل یک رنگین کمون هفت رنگ بشناسند، اما حدودا پنج آلبوم منتشر کرده و یکی از خروجی های تغییر نگاه مدیران در دهه هفتاد است. با او درباره تغییر نگاه و ارائه مجوزها در دهه هفتاد و شرایط فعلی هم صحبت شدیم.

اینکه مشابه سازی کنند را خبر ندارم. اصلا اطلاعی از این موضوع ندارم. این طور نبود که صرفا تمام کسانی که آمدند به گونه ای صدای آنها شباهتی با یک خواننده آن ور آبی داشته باشد. در طبیعت این را داریم که برخی مسائل طبیعتا شبیه هم هستند و این را نمی توان انکار کرد. من فکر می کنم خیلی از کسانی که صدای آنها شبیه خواننده های لس آنجلسی بود در ابتدا با اقبال خوبی روبه رو شد، ولی به مرور زمان با قیاس با اصل آن یک نوعی کمرنگ شدند و قاعدتا صدای یونیک و مختص افراد باقی می ماند، نه اینکه صدایی باشد که ادای کسی را دربیاورد. ما خواننده داریم که صدای آن شبیه خواننده لس آنجلسی است و طبیعی این چنین است و ادایی درنمی آورد. اینها را باید از دوستانی که سعی کردند تقلیدی در این زمینه داشته باشند جدا کرد و جدا دانست.

فضای مجازی اگر در آن زمان نبود وسایل دیداری و شنیداری مردم رادیو و تلویزیون بودند یعنی دقیقا مرجعی برای معرفی یک هنرمند بود. درباره اینکه یک شبه خیلی اتفاقات برای خیلی ها رقم بخورد باید بگویم شاید معروف شوند، ولی این معروفیت اول راه است و سختی راه ادامه دادنش است که چطور خود را حفظ کنید. من حاضر نشدم به هر قیمتی این معروفیت را حفظ کنم، چون علی رغم اینکه معروف شده بودم خدا را شکر می کنم که محبوب هم بودم. خیلی ها من و کار من را دوست داشتند، رفتار هنری من را دوست داشتند. این برای من ارزشمند بود. تمام سعی و تلاش من بعد از معروفیت این بود که محبوبیت خود را حفظ کنم. من هم تلاش کردم، قبل از اینکه بخوانم خیلی تمرین می کردم و خیلی کار می کردم و زمانی که فضا باز شد، تست صدا دادم. آن زمان این طور نبود که خواننده بخواند و بعد کاست را به ارشاد بدهد و ارشاد روی آن مجوز بدهد. ارشاد قبل از اینکه بخواهد به صدا مجوز بدهد، تست های خوانندگی می گرفت. در رادیو و تلویزیون هم این طور بود. صداوسیما مرجعی برای گرفتن تست صدا از خواننده های توانا بود و بعد از اینکه در تست قبول می شدند به آنها اجازه داده می شد که در رادیو و تلویزیون حضور پیدا کنند. ولی الان این طور نیست. متاسفانه روند موسیقایی و کلا مساله فرهنگ ما بسیار عوض شد. اگر آن زمان تلاش می کردیم موسیقی فاخر اجرا کنیم که کلام خوب و فاخر و ادبیات و شعر خوبی داشت، اما الان اینچنین نیست و همه چیز تجاری شده است و تجاری بودن مسائل فرهنگی و تولیدات فرهنگی اصالت فرهنگ را زیر سوال می برد. برخی مواقع می گویند یک فیلم کمدی بسازیم تا مردم بخندند، اصالت کمدی از لودگی جداست. فیلم های چارلی چاپلین را ببینید، هنوز طنزهای تلخ و اجتماعی اش را که نگاه می کنید قابل بررسی و تامل است و می توان ساعت ها و روزها درباره آن صحبت کرد و کتاب درباره آن نوشت.

احسنت. پس اگر بخواهیم به این امر نگاه کنیم یک کار خوب و اثر فاخر می تواند به مرور زمان برگشت اقتصادی هم داشته باشد. متاسفانه خیلی از دوستان هنرمند عجول هستند و می خواهند خیلی زود معروف شوند و آن معروفیت کسب مال باشد. خوب است که از هنر خود استفاده و درآمدی را کسب کنند، ولی این درآمدها ماندگار و پایدار نیست. شاید این درآمدها مدتی طول بکشد، ولی شخصیت هنری فرد، اصالت فرهنگی و هنری در کجاست؟ برخی به این مسائل اهمیت می دهند و برخی هم اهمیت نمی دهند.

خیلی از تهیه کننده ها که به آنها حق می دهم و مسیر زندگی آنها از این راه است، تفکر و سیاست شان بر این است که ببینند کجا منبع درآمد بهتری دارند و به آن سمت می روند. این افراد به فکر فرهنگ نیستند، بلکه به فکر منافع مالی خود هستند. من هم حق می دهم، ولی مراجع و سازمان های ذیربط ما کجا قرار دارند. یک تهیه کننده موسیقی اگر بگوید من با شما قرارداد می بندم ولی آنچه من می گویم و آن شعری که من انتخاب می کنم را بخوانید. من برای خود رسالت و فرهنگ و گفتمانی در انتخاب اشعار در موسیقی خود دارم. حاضر نیستم این گفتمان را با هر قیمتی تغییر دهم که امروز شعری را بخوانم که شاید در این برهه از زمان و در این چند روزه مردم بسیار بشنوند و تحسین کنند و چند ماه بعد بگویند چه معنا و مفهومی داشت. به دنبال مفهوم باید بود. من حاضر نیستم خود را برای قرارداد میلیاردی که دوست دارم روی استیج بخوانم و مردم من را دوباره ببینند، بخوانم و به هر قیمتی این کار را نمی کنم. خیلی ها به من می گویند اشعار امروزی استفاده کنید، چرا باید اشعاری که فرهنگ ما را زیرسوال می برد استفاده کنم؟ عاشقانه های سه ضلعی که درباره دو نفر نیست، مضر است. این معضلی است که در اشعار امروز ما واقع شده است و متاسفانه در بین جوانان این را بسط و گسترش دادند و جوانان خواهان این اشعار شدند و تهیه کننده ها اگر با خواننده قرارداد می بندند می گویند این اشعار را باید بخوانید.

من تاریخچه ای را بیان کنم که قبل از سال 75 موسیقی پاپ نداشتیم، موسیقی سنتی و سرود بود که در اوایل انقلاب سرودهای انقلابی بود و بعد جنگ شد و مارش آمد و سرودهایی که در رابطه با جنگ ساخته می شد که همگام با نوحه سرایی بود. بعد از جنگ سرودهایی بود که اشعاری استفاده می شد که درباره طبیعت بود. یعنی چیزی به اسم موسیقی پاپ نداشتیم. موسیقی پاپ از سال 75 به بعد که بنده و خشایار اعتمادی نفرات اولی بودیم که موسیقی پاپ را در ایران اجرا کردیم، کسانی بودند که می خواندند ولی در رادیو و تلویزیون فعالیت نداشتند. خشایار اعتمادی و بعد من و البته با آقای اصفهانی همزمان بودیم و بعد آقای تاجیک، کریمی، افشار و... بودند. بحث اینجاست که هنوز اگر این دوستان را نگاه کنید روی اصالت فکری خود پایدار هستند. یعنی اینها تغییری پیدا نکردند و به سمت و سویی نرفتند، اما کسانی که اسیر تهیه کننده ها شدند، بر اساس تفکرات آنها باید حرکت کنند. در یک جامعه برخی از افراد می بینند منفعت به کدام طرف است و به آن سمت حرکت می کنند و افراد را به آن سمت می کشند. فرضا وقتی من تهیه کننده شخصی هستم، به او می گویم من باید بگویم چطور لباس بپوشید و حتی مهمانی بروید یا خیر، چطور بگردید و چطور حرف بزنید، چطور شعر بخوانید، چه شعری را بخوانید، هر چیزی می گویم باید قبول کنید. قاعدتا این خواننده مطیع تهیه کننده است همانند یکی از تهیه کننده ها که گفت این خواننده برای من کالا است که از آن پول درمی آورم. نگاه یک تهیه کننده به هنرمند یک نگاه کالایی و اقتصادی است و قطعا آن کالایی را که تفکری برای خود ندارد، گفتمانی برای خود در عرصه هنر و فرهنگ ندارد، به سمت و سویی می برد که بتواند در آن فضا از آن کسب درآمد کند. می تواند آن تهیه کننده به سمت یک جناح سیاسی کشیده شود و آن را با خود ببرد و بعد از یک مدتی که استفاده کامل را از این هنرمند کرد و به قول معروف شیره جان هنرمند را کشید و برای آن کارایی نداشت آن را رها می کند، ولی چون طرف قرارداد 10ساله دارد می ماند چه کند؟ درنتیجه از ایران می رود و می گوید تا زمانی که در ایران باشم نمی توانم با این فرد کار کنم، ایران هم قانون کپی رایت با جهان ندارد. درنتیجه در کشور دیگر شروع به فعالیت می کند و هر چه می خواهد می خواند، جملات اعتراضی به کار می برد که شاید بیان آن خیلی سخیف باشد. مشکل اساسی این است که ماه ها هنرمندان خود را رها می کنند و از یاد می برند و کامل در اختیار شخص دیگری قرار می دهند و آن آدم برای آنها تصمیم می گیرد.

قاعدتا به این فکر می کند، ولی دوست دارد شنیده شود.

قاعدتا نظارت موسیقیایی روی آن بود، نظارت کارشناسی روی آن بود.

کسانی که در شورای شعر، شورای موسیقی ارشاد و تلویزیون بودند به نظر من آدم هایی بودند که سواد این کار را داشتند. باسواد بودند. افراد اصلحی روی کار بودند، ولی به مرور زمان که دولت ها عوض می شدند متاسفانه در کشور ما روابط جای ضوابط را گرفته است و متاسفانه روابط باعث شده آدم های ناکارآمد و نالایق و کسانی که سواد کار موضوع موردنظر را ندارند، سرکار بیایند. مثلا طرف رشته شمشیربازی بوده و رئیس فدراسیون اسب سواری شده است. چه اتفاقی می افتد؟ وقتی انتصابات از روی شایستگی نباشد. وقتی آن زمان می خواستیم ترانه و شعر عاشقانه ای را بخوانیم، روی آن با ذره بین نگاه و دقت می کردند تا کلام سخیفی در آن نباشد، الان وقتی این اتفاقات را می بینیم و اشعار را به سادگی مجوز می دهند یک علت بیشتر به دست نمی آید، یا آدم های بی سوادی هستند که آنجا تصمیم می گیرند یا آدم هایی هستند که سواد دارند ولی زیرمیزبگیر هستند. این اشعار به راحتی مجوز نمی گیرند.

درست است. به فلان شاعر متعهد و معروف زنگ می زنیم و می گوییم این چه شعری است که مجوز گرفته است، سرش را تکان می دهد. یعنی از عهده ما خارج است و کس دیگری تصمیم می گیرد.

می گوید رهرو آن است که آهسته و پیوسته رود، ما سعی کردیم سر عقاید خود بایستیم. من هنوز اصرار دارم و همدوره های من اصرار دارند که این شکل موسیقی را جلو ببریم و ادامه دهیم. به کمک و به امید این آدم های فهیم جامعه ما کار خود را انجام می دهیم. همیشه هم توکل به خدا داشتیم. چون آدم ها به مرور زمان تحت شرایط عوض می شوند. رشته تحصیلی من اقتصاد بازرگانی و کارشناسی ارشد روابط بین الملل است و دکتری افتخاری علوم سیاسی دارم. خیلی علاقه به سیاست دارم و بسیار دغدغه مسائل فرهنگی در جامعه را دارم، چون فرهنگ در یک جامعه بنیان و ریشه تمام عملکردهای انسان است، چه در زمینه اقتصادی، چه در زمینه سیاسی، وقتی فرهنگ خوبی داشته باشید در اقتصاد موفق می شوید چون آدم بافرهنگی هستید و به یک اصول و موازینی پایبند هستید و سعی می کنید در معاملات اقتصادی سر طرف مقابل کلاه نگذارید.

لینک خبر :‌ خبرداغ
یک نویسنده و کارگردان تئاتر از رئیس جمهور منتخب خواست که در دولت خود به مطالبات هنرمندان بیش از پیش توجه کند و آنها را تنها زینت المجالس نداند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری برنا

به گزارش خبرنگار ایلنا، شکرخدا گودرزی (نویسنده و کارگردان تئاتر) در نامه ای به سیدابراهیم رئیسی (رئیس جمهور منتخب) خواستار توجه بیش از پیش دولت به هنرمندان و به ویژه تئاتر شد.

متن نامه این هنرمند به شرح زیر است:

حضور رئیس جمهور محترم جناب آقای سیدابراهیم رئیسی

جناب آقای رئیسی!

هرچند در هیچ کدام از مناظرات و موضع گیری های شما و دیگر نامزدهای ریاست جمهوری حرفی از هنر و هنرمندان در میان نبود اما شما به عنوان رئیس جمهوری که خود را وامدار مردم می دانید نه یک قشر خاص، در نظر داشته باشید شما رئیس جمهور هنرمندان هم هستید.

هنرمندان در طول سال های پس از انقلاب به طرق مختلف و وعده های هرگز اجرا نشده به میدان انتخابات آمدند و از کاندیداها حمایت کردند ولی متاسفانه پس از انتخابات به کلی فراموش شدند.

جناب آقای رئیسی هنرمندان کشور، خصوصا هنرمندان تئاتر که ارتباطشان با مخاطب به شکل رو در رو و نفس به نفس است در سال های گذشته از نظر معیشتی و کاری در وضعیت بسیار نامناسبی بودند و با هجوم ویروس نانجیب کرونا خیل عظیمی از هنرمندان تئاتر بیکار شدند و در حال حاضر بسیاری از هنرمندان تئاتر به سختی قادر به تامین معاش خود، پرداخت حق بیمه و رفع نیازهای روزانه ی خود هستند!

دولت دوزادهم در عرصه ی حمایت از هنرمندان هیچ اقدام جدی انجام نداده است و در شرایط کنونی وضعیت به گونه ای ست که بسیاری از هنرمندان صاحبنام یا گوشه ی عزلت و خاموشی و فراموشی گزیده اند یا می خواهند به تئاتر فکر نکنند یا از تئاتر انصراف داده اند...

جناب آقای رئیسی شما گفتید: رسانه ها درباره ی وزرای کابینه گمانه زنی نکنند! بنابراین امیدواریم با مشاوره ی نهادهای صنفی و خبرگان هنری، حتی آنهایی که به شما رای نداده اند وزیری را انتخاب کنید که نه تنها با عرصه ی فرهنگ و هنر آشنا باشد بلکه راه تعامل و پاسخگویی به مطالبات جامعه ی هنری را نیز وظیفه ی خود بداند. وزیری را انتخاب کنید که به سالن های تئاتر رونق ببخشد، به شکوفایی موسیقی و درخشش سینما و اعتلای هنرهای تجسمی و رونق صنایع دستی باور داشته باشد. باور داشته باشد هنر موجب اعتلای روح انسانهاست زینت المجالس نیست!

با تشکر شکرخدا گودرزی

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
تهران- ایرنا- معاون امور هنری و مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن دیداری صمیمی و دوستانه با شهرام ناظری خواننده پرآوازه کشورمان، درباره شرایط موسیقی کشور در این ایام گفت وگو کردند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۱

به گزارش عصر سه شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، و با حضور در منزل خواننده و آهنگ ساز پرآوازه و شهیر موسیقی سنتی کشورمان با وی دیدار کردند.

در این دیدار دوستانه صمیمی، معاون امور هنری و مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از برنامه های صورت گرفته در حوزه حمایت از هنرمندان موسیقی به ویژه در ایام کرونا، حال و فضای موسیقی در حوزه مدیریتی و زیرمجموعه اداره کل موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با ناظری سخن گفتند.

به گزارش ایرنا، شهرام ناظری متولد 29 بهمن 1328 در کرمانشاه، موسیقی دان و خواننده کرد ایرانی است. او از خوانندگانِ شناخته شدهٔ موسیقی اصیل ایرانی و

شهرام ناظری از آغاز دهه 50 به عنوان یک هنرمند شناخته شد و نخستین آلبوم هایش به صورتِ آلبوم های مشترک با زنده نام با محتوای میهنی و مضامینی نظیر آزادی خواهی در اواخر دهه 50 توسط کانون چاووش منتشر شد. از آثار کانون چاووش، تصنیف های ایران ای سرای امید ساختهٔ بر روی شعری از که هم توسط شجریان و هم ناظری خوانده شد، و آزادی با صدای ناظری و همراه شو عزیز با صدای شجریان، به شهرت بالا رسیدند.

پس از پایان کار کانون چاووش، ناظری در دهه 60 به خواندن قطعات بسیار با شعر مولانا جلال الدین بلخی پرداخت و نخستین خواننده ای شد که به طور ویژه به شعر مولوی توجه کرده است و از آن میان، آلبوم گل صدبرگ به شهرت و محبوبیتِ بالا رسید. در آغاز دهه 70، همکاری شهرام ناظری با پسرعمویش منجر به خلق آثاری با ساز تنبور شد. از آثار حاصل این دوره، تصنیف مهتاب رو شهرت خاصی یافت.

از معروف ترین تصنیف های شهرام ناظری می توان به تصنیف های اندک اندک با شعر مولانا در آلبوم گل صدبرگ، تصنیف آتشی در نیستان با شعر مجذوب تبریزی در آلبومی به همین نام، کاروان شهید با آهنگ محمدرضا لطفی و شیدا شدم با شعر خودش، تصنیف مهتاب رو در آلبومی به همین نام، و تصنیف های میهنی و ایران دوستانه اش (مانند سرود ایران جوان یا آثار کانون چاووش) اشاره کرد. هم چنین، آثاری که ناظری به زبان مادری اش (زبان کُردی) اجرا کرده، مشهورند.

از معروف ترین آثار کردیِ کرمانشاهانی که ناظری نیز خوانده می توان به تصنیف های قدیمیِ کابوکی، شیرین شیرین و واران وارانه اشاره کرد که او بازخوانی کرده است.

در سال 2007، از سوی دولت فرانسه نشان لژیون دونور و در سال 2014 نشان شوالیه ملی لیاقت دولت فرانسه به ناظری اهدا شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیرعامل خانه موسیقی در آیین رونمایی از آلبوم هزاران اظهار کرد: آواز رابط ادبیات ماست. ایران تنها جغرافیا نیست، بلکه میراث، فرهنگ و آیین است و موسیقی سنتی که ما میراث کهن ماست، باید حفظ شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۱

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ مراسم رونمایی از آلبوم موسیقی هَزاران به همت انجمن موسیقی ایران، امروز سه شنبه 1 تیرماه در تالار رودکی با حضور نوازندگان و خوانندگان و مسئولین برگزار شد.

آلبوم موسیقی هَزاران ساز و آوازی از نوازندگان و خوانندگان مطرح کشور است که به سبک های اساتید بنام قدیم موسیقی می پردازد. این اثر، قدمی مهم در پاسداشت و ترویج این هنر اصیل معرفی شده است. خوانندگانی چون امیر اثنی عشری، پوریا اخواص، مهدی امامی، مجتبی عسگری، حسین علیشاپور و سجاد مهربانی در کنار نوازندگانی مانند پویان خلیلی، علی بوستان، هوشمند عبادی، محمد آدینه محمدی، هادی منتظری و محمد امین اکبرپور، در این اثر به صورت دو به دو به اجرای ساز و آواز پرداختند.

در این مراسم، علی نیکنام، مدیر عامل انجمن موسیقی ایران گفت: سال گذشته کلیات این آلبوم در انجمن تصویب شد و برای اجرایی شدن آن اقدامات لازم انجام پذیرفت. پس از تأیید، جناب حسین علیشاپور مسئولیت فنی آن را به عهده گرفت و کار آغاز شد. این پروژه از کارهای مهم انجمن موسیقی است که قطعاً در آینده ادامه پیدا می کند.

مدیر عامل انجمن موسیقی ایران افزود: در این چارچوب، اقداماتی برنامه ریزی شده است و به زودی درباره آنها اطلاع رسانی های لازم صورت می گیرد. از دیگر اقدامات انجمن موسیقی، اجرای کنسرت آنلاین است که درحال برگزاری است و در ماه های آتی نیز ادامه خواهد داشت. همچنین جشنواره موسیقی جوان که فراخوان آن منتشر شده است و از امروز منتظر ارسال آثار هستیم.

اثر خوب همیشه شنیده خواهد شد و ماندگار است

مظفر شفیعی ضمن ابراز خرسندی از انتشار این آلبوم بیان کرد: در این روزگار، اوضاع و احوال موسیقی چندان خوب نیست. امیدوارم این اوضاع بد روی افکار هنرمندان و آثار خوب آنها تأثیر بدی نگذارد. از خوانندگان درخواست دارم که عرصه را خالی نکنند تا آواز ادامه دار باشد. بسیاری تصور می کردند بعد از فوت استاد شجریان، آواز ایرانی در خطر قرار بگیرد، اما معتقدم با حضور هنرمندان جوان، این عرصه خالی نخواهد شد. به این حرف ها گوش نکنند که شنونده آواز کم شده است و کسی گوش نمی دهد؛ باید کار خود را انجام دهید. مطمئن باشید کار خوب همیشه شنیده خواهد شد و ماندگار است.

وی یادی از مرحوم استاد عبدالوهاب شهیدی و علی مرادخانی کرد و افزود: در مدت اخیر بزرگان زیادی را از دست دادیم و به خاطر کرونا هنرمندان موسیقی از هم دور شدند. این نباید بهانه ای برای دور شدن ما از هم باشد.

ایران تنها جغرافیا نیست، ایران میراث، فرهنگ و آیین است

محمدرضا نوربخش، مدیرعامل خانه موسیقی گفت: من نسبت به این جلسات بسیار مشتاقم؛ چرا که خودم را از این طایفه می دانم و معتقدم اینگونه آثار را باید ترویج کرد و به آنها توجه بیشتری معطوف کرد. یکی از وظایف انجمن موسیقی، حمایت از همین گونه آثار است و امیدوارم که ادامه پیدا کند.

مدیرعامل خانه موسیقی افزود: نمی توان برای جامعه قواعدی تعیین کرد که تنها به یک گونه موسیقی بپردازد. همه موسیقی ها باید وجود داشته باشند، اما نه به این قیمت که بخش هویتی خودمان را فراموش کنیم. متأسفانه امروز این خطر به شدت ما را تهدید می کند. هرکسی باید جای خودش باشد و جایگاه خود را بداند. اگر رسانه ای مثل صداوسیما داشتیم که به این امر توجه می کرد و بخش های مختلف حاکمیت وظایف خود را درست انجام می دادند؛ کسی مدعی چیزی نبود و حرفی هم گفته نمی شد. اما وقتی که این بخش مهم فراموش می شود، از این دست گلایه ها پیش می آید. اینها موضوعاتی فراموش شده اند که باعث شده بخش مهم هویتی ما به خطر بیافتد، کما اینکه این اتفاق رخ داده است و گوش نسل جوان و جامعه ما از موسیقی های ارزشمند فاصله گرفته است. ذائقه شنیداری مخاطب بر اساس عادت شنیداری صورت می گیرد، پس وقتی این عادت شنیداری به آواز وجود نداشته باشد، رفته رفته ذائقه تغییر می کند. به این ترتیب، جامعه با موسیقی اصیل خود بیگانه می شود.

وی همچنین با ذکر این نکته که آواز رابط ادبیات ماست، افزود: در گذشته بسیاری از بزرگان، اشعار زیادی حفظ بودند که یکی از علت های آن گوش دادن به آواز بود که رابط ادبیات غنی ماست.

نوربخش در ادامه افزود: ایران تنها جغرافیا نیست، بلکه مشتمل بر میراث، فرهنگ و آیین است. این بخش موسیقی که میراث کهن ماست، باید حفظ شود. تجلی و تبلور موسیقی سنتی ایران در ساز و آواز است. به یک نوازنده و خواننده زمانی استاد می گوییم که بعد از گذراندن آموزش ها و سال ها مرارت با استعداد و توانایی به ذات خود کارهای ارزشمندی را خلق کند. همچنین خوانندگی در موسیقی ایرانی بسیار کار مهم، بزرگ و ارزشمندی است. خوانندگی کار هرکسی نیست. نیازمند سال ها تلاش و ممارست است تا یک خواننده درجه اول بتواند حضور پیدا کند.

نوربخش با بیان اینکه هنرمندان دخیل در این آلبوم از این قاعده مستثنی نیستند، افزود: همه آنها سال ها تلاش کردند و مرارت کشیدند تا به این جایگاه رسیده اند. در روزگاری که اکثر افراد دنبال دیده شدن به هرقیمتی هستند، اینها در بازار مکاره موسیقی اسیر ذائقه نشدند. این افراد پایداری کردند و بر اصول خود استوار هستند که بسیار ارزشمند است.

فرهنگ زیربنا و اقتصاد روبنای جامعه است

در ادامه محمد الهیاری، مدیرکل دفتر موسیقی در وزارت ارشاد گفت: به گمان من فرهنگ زیربنا و اقتصاد رو بنای جامعه است و گره گشایی مسائل اقتصادی مستلزم احیای ارزش های فرهنگی در جامعه است. چنانچه به این موضوع توجه کنیم، بسیاری از معضلات اجتماعی حل خواهد شد و سپس اقتصاد نیز درست خواهد شد. مطمئن هستم تیم مدیریتی که در مجموعه های مدیریتی کشور به زودی کار خود را آغاز خواهند کرد، برای حوزه فرهنگ و هنر برنامه های خوبی خواهند داشت و گام های رو به جلویی گذاشته خواهد شد.

وی ادامه داد: طی یک سال و نیم گذشته در انجمن موسیقی تلاش کردیم که متناسب با ایام کرونا و تعطیلی هایی که حاصل شده، افق هایی را باز کنیم. یکی از این ایده های حمایتی، شروع اجراهای آنلاین بود که مشکلات خاص خود را داشت، اما به مرور تلاش کردیم با افزایش کیفیت ضبط و تصویر، مردم تشویق به دیدن این اجراها بشوند. سه دوره در سال گذشته برگزار شد و امسال در خرداد، تیر و مرداد ادامه پیدا خواهد کرد. یکی از اهداف، کمک به هنرمندان در راستای ارتقای انگیزه آنان برای ادامه فعالیت بود و هدف دیگر اینکه مردم از موسیقی درست و فاخر جدا نشوند که حمایت خوبی در این زمینه صورت گرفت.

الهیاری با ذکر این نکته که طرح حمایت از تولیدکنندگان آلبوم های موسیقی جدی در دست کار انجمن موسیقی است، گفت: این اقدام با هدف کمک به ناشرانی است که تولید آثار فاخر می کنند. طرح دیگر حمایت از نوازندگان است که به زودی جزئیات آن از سوی انجمن موسیقی اطلاع رسانی خواهد شد.

وی در انتها ابراز امیدوای کرد که در طرح های حمایتی، آثار خوبی مانند آلبوم هزاران تولید شود و این قبیل آثار ادامه دار باشد.

در ادامه از هنرمندان این اثر تقدیر و از این آلبوم رونمایی شد.

گزارش از سجاد محمدیان انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
امیر راد رئیس هیات مدیره انجمن هنرمندان نقاش ایران و مدیر دوسالانه نقاشان ایران جزئیات برگزاری نهمین دوره این بینال را تشریح کرد و از اهدای یک جایزه بزرگ مالی در این دوره خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۱ سایت های دیگر : خبرگزاری مهر خبرگزاری شبستان خبرگزاری تسنیم راه دانا

به گزارش خبرنگار تجسمی خبرگزاری موج نشست خبری نهمین دوسالانه ملی نقاشی ایران 1400 با حضور امیر راد ، علی ندایی عضو شورای سیاستگذاری دوسالانه، مژگان قدوسی، محمدرضا فیروزه ای، مینا نادری و هلنا شین دشت گل اعضی هیات مدیره انجمن هنرمندان نقاش ایران، پیش از ظهر امروز در سالن امیرخانی خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

محمد فیروزه ای در ابتدای این نشست با اشاره به پیشینه برگزاری بینال نقاشی در ایران و تاکید بر اینکه برگزاری دوسالانه ها امر تازه ای نیست، گفت: در سال 1337 با هدف کشف استعدادهای جوان و راهیابی آثار به بینال ونیز، بینال نقاشی به عنوان اولین دوسالانه کشور برگزار شد.این بینال در سیر تحولی که در تجسمی رخ می دهد، موثر است.

وی سپس به تاثیر منفی برگزار نشدن بینال ها پرداخت و اظهار داشت: به نظر می رسد عدم برگزاری بینال در ده سال اخیر مهم است؛ اگر این سال ها را در نظر بگیریم، باید پیگیر باشیم که اشکال کار کجا بوده و باید در جلسه ای دیگر آسیب شناسی کنیم. وقتی ده سال یک رویداد رخ ندهد آسیب های جدی را برای هنرهای تجسمی و آینده آن در پی خواهد داشت. هنرمندان جوان شهرستان که دلخوش به رویدادهای ملی هستند، مطمئنا دلسرد شده و چون این نیروها حامی ندارند، فشار زندگی نیز سبب می شود از عرصه هنرهای تجسمی جدا شوند و هنر را رها کنند.

فیروزه ای در ادامه تصریح کرد: برگزار شدن بینال نقاشی از این نظر مهم است. برای ما در هیات مدیره انجمن هنرمندان نقاش این مساله تبدیل به نوعی هدف شد که بتوانیم اهمیت این قضیه را به جامعه و مسئولان گوشزد کنیم و امیدوارم بتوانیم به صورت قابل قبولی این بینال را برگزار کرده و ادامه راه را هموار کنیم.

وی همچنین گفت: در همین راستا، انجمن همه هم و غمّ اش را روی برگزاری این بینال گذاشت. در هیات مدیره قبلی تلاش کردیم بینال را برگزار کنیم اما معتقد بودیم که نباید به شکل سنتی دوره های قبلی باشد چراکه نباید از تغییر و تحولات جهانی غفلت کنیم و بر همین اساس هم یک تیم پژوهشی تشکیل دادیم؛ اما زمینه برای برگزاری این امر مهم فراهم نشد. تقدیر چنین شد که در هیات مدیره جدید شاهد برگزاری بینال هستیم و امیدواریم با همراهی جمعی، این بینال را بعد از 10 سال توقف، به بهترین شکل آن را برگزار کنیم.

در ادامه این نشست، امیر راد رئیس هیات مدیره انجمن هنرمندان نقاش ایران و مدیر دوسالانه ملی نقاشی گفت: از آخرین بینال نقاشی برگزار شده ده سال و از آخرین بینالی که توسط انجمن برگزار شد، نزدیک به هجده سال می گذرد.

وی سپس از زوایه دیگری به این موضوع پرداخت و گفت: اگر بنا بر برگزاری یک بینال هنری توسط انجمن های هنری باشد از آنجائیکه ساختار انجمن ها رسانه محور است، نمایندگان هر رسانه سهمی در بینال هنر می خواهد. اما امروز شاهدیم که دوسالانه هایی تخصصی توسط انجمن هایی همچون مجسمه سازان، سفالگران و ... بر گذار می شود اما چندان وفادار به رسانه خود نیستند ودر واقع آثار ارائه شده به سمت میان رسانه ای می روند. یعنی ما شاهد چندین بینال هنر هستیم که تمرکزشان بر مجسمه با سایر هنرها است.

راد ادامه داد: بر همین اسا ما هم تصمیم گرفتیم که این دوره بینال خود را غیر رسانه محور و با نیم نگاهی به رسانه نقاشی برگزار کنیم و بعد از این همه سال تاخیر و وقفه بینالی داشته باشیم که پاساژی بین بینال های پیشین و آینده است. در این دوره بینال نقاشی ایران سه بخش پانوراما یا سراسرنما، کیوریتال و بخش گفتگو را خواهیم داشت.

وی تشریح کرد: بخش سراسرنما همان بخشی است که با سایر دوره های گذشته گفتگو برقرار می کند. برای این بخش فراخوانی منتشر کردیم که نسبت به دوره های قبلی 20 درصد افزایش مشارکت داشته ایم و نکته جالب توجه اینکه 75 درصد از این شرکت کنندگان را هنرمندان زن تشکیل می دهند. هم اکنون داوری و انتخاب آثار این بخش آغاز شده است و بخش نهایی داوری در 22 مرداد ماه با دیدن اصل آثار انجام می شود و افتتاح رسمی نمایشگاه این بخش در 5 شهریورماه خواهد بود.

مدیر نهمین دوسالانه ملی نقاشی ایران 1400 افزود: در بخش کیوریتوریال و بخش گفتگو شباهت هایی وجود دارد. بخشی از بخش گفتگوبه آثاری تعلق دارد که تحقیقی، یا نمایشگاهی و یا تولید محتوا است اما تفاوت آثار کیوریتوریال با بخش گفتگو این است که بخش کیوریتوریال تِماتیک است. در این بخش کیوریتوریال دعوت کرده ایم که این بخش را با یک تم مشخص پیش می برند و این بخش در 12 شهریور ماه و خارج از خانه هنرمندان افتتاح خواهد شد. این بخش بسیار مکان دمحور است ولی هنوز محل قطعی آن مشخص نشده است که طبیعتا تعیین مکان تاثیر جدی بر این بخش خواهد گذاشت.

بخش گفتگو می تواند پیش از برگزاری رسمی بخش پانوراما، در حین برگزاری یا بعد از آن هم برگزار شود. در این بینال تقدیر از چند هنرمند را هم خواهیم داشت که در روز افتتاحیه مشخص خواهند شد و فعلا اسامی آنها را اعلام نمی کنیم. در پاسخ به افراد کنجکاو هم باید بگویم که بخش مدعوین هم داریم چرا که وقتی یک رویدادی برای سالها برگزار نشود جایگاه و تعریفش را از دست می دهد و طبیعی است که هنرمندان تثبیت شده نخواهند که در این رویداد شرکت کنند. بنابراین عده ای از آنها را برای حضور در بخش کیوریتوریال و عده دیگری هم در بخش سراسر نما دعوت می شوند.

در ادامه این نشست امیر راد در پاسخ به خبرنگاری در مورد دلایل برگزار نشدن بینال طی ده سال گذشته گفت: دوسالانه ها صرفا یک خواستن از سوی انجمن ها نیست بلکه یک همراهی ها و هم نظری با نهادهای دیگر هم هست که به هرشکل این هم نظری پیش نیامد.

وی در مورد نحوه برگزاری بخش کیوریوتال این بینال هم توضیح داد: منطقه 6 شهرداری به واسطه استقرار خانه هنرمندان و چندین گالری و مراکز فرهنگی و هنری دیگر یک منطقه فرهنگی محسوب می شود که ما هم در با چند گالری در سطح منطقه همکاری می کنیم و در حال بررسی هستیم تا بتوانیم در سطح این منطقه برخی رخدادهای شهری را هم رقم بزنیم.

در ادامه امیر راد در پاسخ به اولین سوال خبرنگار خبرگزاری موج در مورد اینکه اگر موج جدیدی از پاندمی کرونا در کشور رخ دهد و برگزاری نمایشگاه های فیزیکی با مشکل مواجه شوند برای پرهیز از تعلیق و تاخیری دوباره در برگزاری این دوسالانه چه تدابیری اندیشیده شده است گفت: از سه بخش در نظر گرفته شده محتوای بخش گفتگو به طور طبیعی بر بستر فضای مجازی است و از آنجائیکه بعد از یک گالری خصوصی، انجمن نقاشان ایران دومین جایی بود که در ایام کرونا اقدام به برگزاری تور سه بعدی نمایشگاه آنلاین کرد و کارنامه اعضای انجمن را در چهار تور برگزار کرد، آمادگی کامل برای برگزاری نمایشگاه آنلاین بخش پانوراما را هم داریم اما بخش کیوریتوریال که مکان محور هم هست باید به صورت فیزیکی و شاید به ناچار با اعمال محدودیت هایی برگزار شود.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار خبرگزاری موج در مورد اینکه آیا این انجمن برنامه ای برای برپایی نمایشگاه بینال در قالب برنامه یک شهر یک گالری دارد گفت: ما هم به چنین ایده ای اما برای برخی از بخش های بینال فکر کرده ای و بر همین اساس با سازمان زیباسازی شهرداری تهران هم نامه نگاری کرده و قول هایی هم گرفته ایم که تعداد محدودی از بیلبوردهای شهری در اختیار بینال قرار بگیرد که باید ببینیم چقدر از این قول ها عملی می شود و ما چه استفاده ای از آن می توانیم بکنیم تا بینال نقاشی هم در سطح شهر مطرح شود.

مدیر بینال نقاشی ایران در پاسخ به سوال بعدی خبرنگار موج در مورد اینکه آیا با توجه به توجه به هنر شهری و رخداد های شهری در این دوره، به آثار گرافیتی هم توجه خواهد شد، گفت: هنر گرافیتی محدودیت هایی در سطح شهر دارد که باید مجوزهایی از جاهای مختلف کسب کند که اگر امکانش فراهم شود ممکن اسن به این هنر هم بپردازیم اگرچه گستره هنر نقاشی بسیار گسترده است و هر چقدر که پیش برویم کار امکان وسع تر شدن دارد و با توجه به محدودیت منابع مالی امکان پذیر نیست.

در پایان این نشست امیر راد تاکید کرد: تلاش داریم که با توجه به تغییرات جدی ساختاری در سطح کشور و تغییرات گسترده ای که در طی ده سال گذشته ای که بینال برگزار نشده است این دوره بینال را تا شهریور ماه برگزار کنیم تا به دو هدف برسیم. اول اینکه بتوانیم جریان های هنری روز را معرفی کنیم و دوم اینکه پیشنهادی برای جریان سازی های آینده کشور بدهیم. البته باید تصریح کنم که انجمن نقاشان ایران این بینال را برگزار می کند اما اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ما حمایت می کند و البته ما به حمایت این اداره کل که نمی دانیم چقدر هم هست بسنده نمی کنیم و از حامیان و اسپانسرها هم بهره می بریم.

وی افزود: بخش سراسر نما سه نفر برگزیده دارد و در عین حال به زودی فراخوانی برای بخش گفتگو منتشر می کنیم چرا که جایزه مالی بسیار بزرگی تحت عنوان جایزه نقاشی معاصر خواهد داشت داشت که بزرگترین جایزه تجسمی است که در حال حاضر داده می شود که با همراهی بیمه سامان قرار است هر سال برگزار شود و امسال با بینال همزمان شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری موج
تهران- ایرنا- مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیلان آنکه در مناظرات ریاست جمهووری اگر زمان بیشتری در اختیار افراد قرار می گرفت، قطعا صحبت هایی در حوزه فرهنگ و هنر صورت می گرفت از طرح حمایتی این دفتر از تولیدکنندگان آلبوم و نوازندگان موسیقی کشور خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۱

آیین رونمایی آلبوم هَزاران با حضور مدیر کل دفتر موسیقی، مدیرعامل انجمن موسیقی، دبیر جشنواره نواحی و مشاور معاون هنری وزیر ارشاد، مدیرعامل خانه موسیقی، ، (خوانندگان)، (نوازنده)، و تعدادی دیگر از هنرمندان صبح امروز سه شنبه (اول تیرماه 1400) در تالار رودکی برگزار شد.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد در این نشست با بیان آنکه در برنامه ای که برای موسیقی برگزار می شود بیشتر باید شنونده موسیقی باشیم و از این جهت معذرت می خواهم که چند کلامی صحبت می کنم گفت: این سوال که چرا در مناظرات ریاست جمهوری درباره فرهنگ صحبت نشد موضوعی است که بیشتر به دلیل کمبود زمان بوده است. در حقیقت اگر زمان بیشتری در اختیار افراد قرار می گرفت، قطعا صحبت هایی صورت می گرفت. مطمئن هستم که تیم مدیریتی فرهنگی در دولت آینده برای حوزه فرهنگ و هنر برنامه های خوبی خواهد داشت و گام های خوبی در عرصه رونق اقتصادی در کسب و کارهای فرهنگی برداشته خواهد شد.

وی با اشاره به آنکه طی یک سال و نیم گذشته، متناسب با ایام کرونا تلاش هایی انجام شد و کارهایی صورت گرفت که یکی از آنها، حمایت از اجراهای آنلاین بود افزود: تلاش کردیم به مرور با افزایش کیفیت ضبط و تولید برنامه ها فضایی را برای مخاطبان فراهم کنیم که مخاطبان بیشتری شاهد اجراها باشند. برای این کارها اهدافی داشتیم.

در درجه اول خواستیم اندک حمایتی از هنرمندان فعال این حوزه صورت گیرد و دوم کاری کنیم که مخاطبان بیشتری از این کارها دیدن کنند. البته طرح دیگری هم در انجمن موسیقی ایران داریم که در آن حمایت از تولیدکنندگان آلبوم جدی است. به زودی جزییات این طرح نیز اعلام می شود. علاوه بر این طرح حمایتی دیگری هم در حوزه نوازندگان داریم که به زودی اطلاعات کامل آن ارائه خواهد شد.

مدیرعامل انجمن موسیقی در ادامه این نشست درباره رونمایی از آلبوم هزاران گفت: سال گذشته موضوع تولید این آلبوم در هیات مدیره انجمن موسیقی مطرح و مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت پس از مورد تایید گرفتن این طرح، آقای حسین علیشاپور مسولیت فنی آن را به عهده گرفت و کار آغاز شد.

در ادامه فعالیت های انجمن پیرامون برگزاری کنسرت های آنلاین، ما در مرداد و شهریور امسال نیز کارهایی را انجام می دهیم که بر مبنای آن جزییات اجرای 12 گروه موسیقی اعلام می شود. علاوه بر این، برای برگزاری جشنواره موسیقی جوان و جشنواره موسیقی نواحی ایران نیز اقداماتی انجام شده که امیدوارم بتواند گام موثری در اهداف و فعالیت های ما باشد. به این ترتیب تاکنون فراخوان جشنواره موسیقی جوان منتشر شده و از امروز سامانه آماده پذیرش آثار شرکت کنندگان است. فراخوان جشنواره نواحی نیز به زودی اعلام می شود.

خواننده موسیقی ایرانی نیز در ادامه این مراسم گفت: در این یک سال اخیر خیلی اوضاع بد بوده و شاهد اتفاقی در حوزه موسیقی نبودیم. امیدواریم این موضوع روی افکار موسیقیدان ها و کارهایی که قرار است انجام دهند تاثیر نگذارد. خیلی خوشحالم که در چنین شرایطی دوستانی هستند که کارهایی به این صورت را انجام دهند. از انجمن موسیقی و خوانندگان عزیز این آلبوم نیز تشکر می کنم. چراکه در این وانفسا کار بسیار پسندیده ای انجام دادند و امیدوارم هیچگاه صحنه را خالی نکنند.

وی افزود: . در این مدت عزیزانی همچون جناب آقای و مدیری همچون را از دست دادیم که جایگزین ندارند. اما جوان ها نیز باید کار خود را ادامه دهند و بدون نگاه مادی آواز را پیش ببرند. از انجمن موسیقی ایران تشکر می کنم که با حمایت از چنین کارهایی زمینه ای برای فعالیت موثرتر هنرمندان موسیقی فراهم می کنند.

شفیعی ادامه داد: از همه حاضران در این مراسم و همچنین دفتر موسیقی که چنین زمینه ای را فراهم کردند، تشکر می کنم.

مدیرعامل خانه موسیقی نیز در ادامه این مراسم گفت: به طور کل جلساتی این چنین را با اشتیاق می آیم، چون خودم از این طایفه ام و دغدغه آنها را دارم. اینگونه آثار را باید حمایت کرد. از انجمن موسیقی و آقای نیکنام تشکر می کنم. از نظرم یکی از کارهای اصلی انجمن موسیقی همین باید باشد. اصولا انجمن ها برای حمایت هستند. بنابراین این اقدام بسیار جای سپاسگزاری دارد و امیدوارم ادامه دار باشد.

بدون اینکه بخواهیم با نگاه تنگ نظرانه و متعصبانه ببینیم، باید بگویم برخی گونه های موسیقی نیاز به حمایت ندارد. این موضوع در تمام جهان هم هست و نمی توان جامعه را مجبور به شنیدن یک گونه کرد و گفت این سبک جدی تر است. اما این نباید به این قیمت تمام شود که ما بخش هویتی خود را فراموش کنیم. اکنون با این مسئله مواجه هستیم و زنگ خطر به صدا درآمده است.

نوربخش در ادامه بیان کرد: . مانند یک غذایی که چون آن را نخورده ایم و از آن سابقه ای در ذهن نداریم، وقتی اسمش را می آورند، نسبت به آن واکنشی نداریم. چطور در گذشته جوانان ما از آواز لذت می بردند و آن زمزمه می کردند. چون شنیده بودند و از این طریق با شعر و ادبیات کهن ارتباط داشتند.

مدیرعامل خانه موسیقی ادامه داد: امروز وقتی راجع به آیین ها حرف می زنیم، نمی توان فلسفه آنها را نادیده گرفت. ایران ریشه و جان ماست ولی این ایران فقط جغرافیا نیست، یک میراث بوده که شامل شخصیت ها و آیین های مختلف است. در گذشته آیین ها بهانه ای بود برای موارد دیگری ولی اکنون مسئله در حال به فراموشی سپرده شدن است.تبلور موسیقی سنتی ایران، ساز و آواز است که یک فرد با طی کردن مراحلی به مرتبه بداهه نوازی در آواز می رسد که می تواند در لحظه بهترین آثار را خلق کند.

بیات اصفهان به سبک به خوانندگی امیر اثنی عشری، سه گاه به خوانندگی به سبک ، شور به خوانندگی به سبک ، چهارگاه به خوانندگی به سبک، افشاری به خوانندگی به سبک ، همایون به خوانندگی به سبک ، از جمله قطعاتی هستند که در آلبوم هزاران ارائه شده اند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
علی نیکنام با اشاره به برنامه های انجمن موسیقی ایران در برگزاری رویدادهای هنری مثل جشنواره جوان و نواحی و کنسرت های آنلاین گفت: گام بعدی ما تولید آثار موسیقیایی با استفاده از نظر کارشناسان امراست.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۱ سایت های دیگر : گیتی آنلاین

سرویس : فرهنگ و ادب - تئاتر و هنرهای تجسمی زمان : شناسه خبر : 1069135

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، مراسم رونمایی از آلبوم هزاران پیش از ظهر امروز یکم تیر ماه با حضور محمد اللهیاری، مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمیدرضا نوربخش رییس خانه موسیقی، علی نیکنام، رییس انجمن موسیقی،حمد صدری مشاور معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مظفر شفیعی خواننده پیشکسوت، پوریا اخواص، حسین علیشاپور، محمد اثنی عشری، امیرعباس ستایشگر و عوامل اجرایی این آلبوم در بنیاد رودکی برگزار شد.

علی نیکنام رییس انجمن موسیقی ایران در این مراسم گفت: آلبوم هزاران سال گذشته تولید و انتشار آن در هیئت امنای انجمن موسیقی ایران در دستور کار قرار گرفت. مدیریت فنی تولید این آلبوم را آقای حسن علیشاپور بر عهده داشتند، بر همین اساس انجمن موسیقی ایران در دستور کار خود قرار داده است که آثار بعدی را با استفاده از نظر کارشناسان امر تولید کند.

رییس انجمن موسیقی ایران با اشاره به برگزاری مجموعه کنسرت های آنلاین از سوی این انجمن گفت: یکی از مهمترین کارهایی که در انجمن موسیقی ایران انجام می شود، برگزاری کنسرت های آنلاینی بود که در خرداد امسال برگزار شد. در این کنسرت ها 14 گروه اکران آنلاین داشتند و این کنسرت ها در مرداد و شهریور ماه نیز از سوی 12 گروه اجرا خواهد شد.

علی نیکنام با اشاره به برگزاری جشنواره موسیقی جوان گفت: فراخوان جشنواره موسیقی جوان اعلام شده است و سامانه بابک منتظر ارسال قطعاتی از شرکت کنندگان در این رویداد است. همچنین جشنواره نواحی نیز در دستور کار قرار گرفته و به زودی فراخوان آن اعلام می شود.

پایان پیام/ 32

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

تولید آثار موسیقیایی

|

گام بعدی

|

رونمایی هزاران

|

علی نیکنام

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
آیین رونمایی آلبوم هزاران با حضور مدیران هنری، نوازندگان و خوانندگان صبح امروز سه شنبه اول تیرماه در تالار رودکی برگزار شد.

گروه موسیقی هنرآنلاین: آیین رونمایی آلبوم هَزاران با حضور محمد اله یاری مدیر کل دفتر موسیقی، علی نیکنام انزابی مدیرعامل انجمن موسیقی، حمید صدری دبیر جشنواره نواحی و مشاور معاون هنری وزیر ارشاد، حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی، پوریا اخواس، حسین علی شاپور(خوانندگان)، هادی منتظری(نوازنده)، محمد اثنی عشری، امیرعباس ستایشگر و تعدادی دیگر از هنرمندان در تالار رودکی برگزار شد.

حمایت از انتشار آلبوم های موسیقی ادامه پیدا می کند

علی نیکنام (مدیرعامل انجمن موسیقی) در ابتدای این نشست گفت: افتخار این را داریم که امروز آلبوم هزاران را با شما حاضران رونمایی کنیم. سال گذشته موضوع تولید این آلبوم در هیات مدیره انجمن موسیقی مطرح و مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت پس از مورد تایید گرفتن این طرح، جناب حسین علیشاپور مسولیت فنی آن را به عهده گرفت و کار آغاز شد.این پروژه یکی از پروژه های مهم انجمن موسیقی است که به طور حتم در آینده ادامه پیدا می کند. چرا که در این چارچوب کارهایی برنامه ریزی شده و به زودی درباره آنها اطلاع رسانی های لازم صورت می گیرد.

وی ادامه داد: در ادامه فعالیت های انجمن پیرامون برگزاری کنسرت های آنلاین، ما در مرداد و شهریور امسال نیز کارهایی را انجام می دهیم که بر مبنای آن جزییات اجرای 12 گروه موسیقی اعلام می شود. علاوه بر این، برای برگزاری جشنواره موسیقی جوان و جشنواره موسیقی نواحی ایران نیز اقداماتی انجام شده که امیدوارم بتواند گام موثری در اهداف و فعالیت های ما باشد. به این ترتیب تاکنون فراخوان جشنواره موسیقی جوان منتشر شده و از امروز سامانه آماده پذیرش آثار شرکت کنندگان است. فراخوان جشنواره نواحی نیز به زودی اعلام می شود.

امیدوارم هنرمندان موسیقی هیچگاه صحنه را خالی نکنند

مظفر شفیعی خواننده موسیقی ایرانی نیز در ادامه این مراسم گفت: در این یک سال اخیر خیلی اوضاع بد بوده و شاهد اتفاقی در حوزه موسیقی نبودیم. امیدواریم این موضوع روی افکار موسیقیدان ها و کارهایی که قرار است انجام دهند تاثیر نگذارد. خیلی خوشحالم که در چنین شرایطی دوستانی هستند که کارهایی به این صورت را انجام دهند. از انجمن موسیقی و خوانندگان عزیز این آلبوم نیز تشکر می کنم. چراکه در این وانفسا کار بسیار پسندیده ای انجام دادند و امیدوارم هیچگاه صحنه را خالی نکنند.

وی افزود: متاسفانه در این یکسال استاد عزیزمان را از دست دادیم و بسیاری فکر کردند که موسیقی پایگاه خود را از دست می دهد اما با وجود این جوان ها موسیقی همچنان ادامه پیدا می کند. در این مدت عزیزانی همچون جناب آقای شجریان، شهیدی و مدیری همچون مراد خانی را از دست دادیم که جایگزین ندارند. اما جوان ها نیز باید کار خود را ادامه دهند و بدون نگاه مادی آواز را پیش ببرند. از انجمن موسیقی ایران تشکر می کنم که با حمایت از چنین کارهایی زمینه ای برای فعالیت موثرتر هنرمندان موسیقی فراهم می کنند.

شفیعی ادامه داد: در پایان بگویم بهانه کرونا سبب نشود تا ما از برگزاری بزرگداشت بزرگان حوزه موسیقی باز بمانیم. از همه حاضران در این مراسم و همچنین دفتر موسیقی که چنین زمینه ای را فراهم کردند، تشکر می کنم.

تبلور موسیقی سنتی ایران، ساز و آواز است

حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی نیز در ادامه این مراسم گفت: به طور کل جلساتی این چنین را با اشتیاق می آیم، چون خودم از این طایفه ام و دغدغه آنها را دارم. اینگونه آثار را باید حمایت کرد. از انجمن موسیقی و آقای نیکنام تشکر می کنم. از نظرم یکی از کارهای اصلی انجمن موسیقی همین باید باشد. اصولا انجمن ها برای حمایت هستند. بنابراین این اقدام بسیار جای سپاسگزاری دارد و امیدوارم ادامه دار باشد.

وی افزود: بدون اینکه بخواهیم با نگاه تنگ نظرانه و متعصبانه ببینیم، باید بگویم برخی گونه های موسیقی نیاز به حمایت ندارد. این موضوع در تمام جهان هم هست و نمی توان جامعه را مجبور به شنیدن یک گونه کرد و گفت این سبک جدی تر است. اما این نباید به این قیمت تمام شود که ما بخش هویتی خود را فراموش کنیم. اکنون با این مسئله مواجه هستیم و زنگ خطر به صدا درآمده است.

نوربخش در ادامه بیان کرد:اگر هرکسی در جامعه وظیفه خود را درست انجام دهد، طبیعتا هرکس در جای خود است. اما متاسفانه چنین اتفاقی را شاهد نیستیم. اگر رسانه رسمی ما که صداوسیما است وظیفه خود را انجام می داد و اگر بخش های دیگر حاکمیت کار خود را انجام می دادند، هیچ اعتراضی هم نبود. وقتی این موضوع فراموش می شود، یک بخش مهم هویتی و تاریخی ما به سمت نابودی می رود و گوش جامعه ما از این سبک موسیقی فاصله می گیرد. مانند یک غذایی که چون آن را نخورده ایم و از آن سابقه ای در ذهن نداریم، وقتی اسمش را می آورند، نسبت به آن واکنشی نداریم. چطور در گذشته جوانان ما از آواز لذت می بردند و آن زمزمه می کردند. چون شنیده بودند و از این طریق با شعر و ادبیات کهن ارتباط داشتند.

مدیرعامل خانه موسیقی ادامه داد: امروز وقتی راجع به آیین ها حرف می زنیم، نمی توان فلسفه آنها را نادیده گرفت. ایران ریشه و جان ماست ولی این ایران فقط جغرافیا نیست، یک میراث بوده که شامل شخصیت ها و آیین های مختلف است. در گذشته آیین ها بهانه ای بود برای موارد دیگری ولی اکنون مسئله در حال به فراموشی سپرده شدن است.تبلور موسیقی سنتی ایران، ساز و آواز است که یک فرد با طی کردن مراحلی به مرتبه بداهه نوازی در آواز می رسد که می تواند در لحظه بهترین آثار را خلق کند.

وی در پایان بیان کرد: خوانندگی در موسیقی سنتی کار مهم و ارزشمندی است و کار هرکسی نیست.ذهن برای رسیدن به آن باید پالایش شود و سال های سال زمان می برد. خوانندگی موسیقی ایران به این صورت نیست که قطعه ای را به شما بدهند و بگویند برو تمرین کن و بعد تشویقت کنند. خوانندگان این آلبوم مسیر را طی کرده و از همه مهمتر در این عرصه باقی ماندند که خیلی ارزشمند است. چون اکنون همه دنبال قطعه ای هستند که بگیرد و بدبختانه جامعه هم در اکثر موارد از قطعاتی به این شکل که محتوایی ندارد استقبال می کنند. بنابراین تبریک می گویم و از این دوستان برای هنرنمایی شان در این آلبوم تشکر می کنم. در پایان امیدوارم اینگونه آثار افزون یابد.

طرح حمایت از تولیدکنندگان آلبوم و نوازندگان موسیقی جدی است

محمد اله یاری مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد نیز در ادامه این نشست گفت: در برنامه ای که برای موسیقی است، بیشتر باید موسیقی بشنویم و از این جهت معذرت می خواهم که چند کلامی صحبت می کنم. این سوال که چرا در مناظرات ریاست جمهوری درباره فرهنگ صحبت نشد موضوعی است که بیشتر به دلیل کمبود زمان بوده است. در حقیقت اگر زمان بیشتری در اختیار افراد قرار می گرفت، قطعا صحبت هایی صورت می گرفت. مطمئن هستم که تیم مدیریتی فرهنگی در دولت آینده برای حوزه فرهنگ و هنر برنامه های خوبی خواهد داشت و گام های خوبی در عرصه رونق اقتصادی در کسب و کارهای فرهنگی برداشته خواهد شد.

وی افزود: طی یک سال و نیم گذشته، متناسب با ایام کرونا تلاش هایی انجام شد و کارهایی صورت گرفت که یکی از آنها، حمایت از اجراهای آنلاین بود. ما تلاش کردیم به مرور با افزایش کیفیت ضبط و تولید برنامه ها فضایی را برای مخاطبان فراهم کنیم که مخاطبان بیشتری شاهد اجراها باشند. برای این کارها اهدافی داشتیم. در درجه اول خواستیم اندک حمایتی از هنرمندان فعال این حوزه صورت گیرد و دوم کاری کنیم که مخاطبان بیشتری از این کارها دیدن کنند. البته طرح دیگری هم در انجمن موسیقی ایران داریم که در آن حمایت از تولیدکنندگان آلبوم جدی است. به زودی جزییات این طرح نیز اعلام می شود. علاوه بر این طرح حمایتی دیگری هم در حوزه نوازندگان داریم که به زودی اطلاعات کامل آن ارائه خواهد شد.

بیات اصفهان به سبک سلیمان خان امیر قاسمی به خوانندگی امیر اثنی عشری، سه گاه به خوانندگی مجتبی عسگری به سبک جلال تاج اصفهانی، شور به خوانندگی پوریا اخواص به سبک ادیب خوانساری، چهارگاه به خوانندگی مهدی امامی به سبک ابوالحسن اقبال آذر، افشاری به خوانندگی حسین علیشاپور به سبک منوچهر همایون پور، همایون به خوانندگی سجاد مهربانی به سبک رضا قلی ظلی، از جمله قطعاتی هستند که در آلبوم هزاران ارائه شده اند.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
تفاهمنامه همکاری میان خانه کتاب و ادبیات ایران با دانشگاه فرهنگیان امضا شد.

به گزارش صبا به نقل از روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، آیین امضای تفاهمنامه همکاری علمی، آموزشی و پژوهشی بین خانه کتاب و ادبیات ایران و دانشگاه فرهنگیان با حضور ایوب دهقانکار مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، علی باقر طاهری نیا معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه فرهنگیان، حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم ماسوری رییس اداره گسترش فرهنگ دینی و اخلاقی دانشگاه فرهنگیان و جمعی از مدیران 2 مجموعه در محل این دانشگاه برگزار شد.

ضرورت توسعه همکاری بین دانشگاه فرهنگیان و خانه کتاب و ادبیات ایران

در ابتدای این آیین، علی باقر طاهری نیا با تاکید بر این که این تفاهمنامه بستری برای توسعه همکاری های متقابل بین خانه کتاب و ادبیات ایران و دانشگاه فرهنگیان است، گفت: افق دانشگاه فرهنگیان بر مرجعیت علمی در حوزه تخصصی تعلیم و تربیت است و برای تحقق این افق باید دارای ناشر تخصصی در حوزه تعلیم و تربیت، انتشار کتاب و نشریه و همچنین واجد کتابخانه تخصصی معتبر در این حوزه ها باشیم. مولفه هایی که موجب می شود به مرجعیت علمی در حوزه تخصصی تعلیم و تربیت برسیم را باید پازل وار کنار هم بچینیم و در این زمینه به کمک خانه کتاب و ادبیات ایران نیاز داریم.

او عنوان کرد: در دانشگاه فرهنگیان 30 مجوز نشر داریم و 22 نشریه منتشر می شود و عمده آن ها در حوزه تخصصی مرتبط است. در زمینه تبادل تجربه و تجهیز کتابخانه ها، خانه کتاب و ادبیات ایران می تواند به ما کمک کند تا سریع تر و سهل تر به نقطه مطلوب دست پیدا کنیم.

اهمیت معلم و جایگاه آن، این تفاهمنامه را برای ما ممتاز می کند

در ادامه، ایوب دهقانکار اظهار کرد: با توجه به ماهیت خانه کتاب و ادبیات ایران که مرجعیت نشر کشور است، محل آمد و شد نخبگانی حوزه کتاب، نشر و ادبیات کشور در طول سال است. به واقع خانه کتاب و ادبیات ایران با بسیاری از دستگاه ها و نهادهای علمی و فرهنگی کشور تفاهمنامه همکاری دارد، اکنون هم آن چیزی که این تفاهمنامه را برای ما ممتاز می کند ابتدا اهمیت معلم و علم آموزش و جایگاه آن است که در کشور ما و دنیا درباره اهمیت آن حق مطلب ادا شده است. در فرهنگ دینی و کهن ما، آیات و روایات متعددی وجود دارند که درباره جایگاه و اهمیت معلمی تاکید کرده اند. در گلستان سعدی این چنین آمده است:

صاحبدلی به مدرسه آمد ز خانقاه

بشکست عهد صحبت اهل طریق را

گفتم میان عالم و عابد چه فرق بود

تا اختیار کردی از آن این فریق را

گفت آن گلیم خویش بدر می برد ز موج

وین جهد می کند که بگیرد غریق را

وی افزود: واژه عالم که سعدی در این شعر به کار برده است قطعا به معنای معلم است و نه صرفا عالم، چرا که عالمی که صرفا عزلت نشین باشد در واقع همان عابد است، ضمن این که واژه مدرسه که در مصرع اول آمده است، به صراحت نشان می دهد که اینجا منظور سعدی از واژه عالم، همان معلم است. در دنیای مدرن هم، چه در کشور ما و چه در سایر کشورهای جهان در مقالات علمی متعدد و محافل آکادمیک، به اندازه کافی بر اهمیت علم آموزش تاکید شده است؛ نمونه آن همین دانشگاه فرهنگیان است که بر حوزه تعلیم و تربیت معلمان تمرکز دارد.

معلمی در کنار جایگاه معنوی و قداستی که دارد، یک علم است

دهقانکار همچنین مطرح کرد: لذا در دنیای امروز معلمی را، در کنار جایگاه معنوی و قداستی که دارد، یک علم می دانند و بحث آموزش ( education ) و معلمی ( teaching ) یک علم و به معنای امروزی science است. لذا، بسیار شایسته است که می بینیم به علم معلمی و آموزش در قالب یک دانشگاه پرداخته می شود. وقتی از معلمی صحبت می کنیم با دوگانه محتوای آموزشی ( subject matter ) و نفس عمل آموزش رو به رو می شویم، و نباید غافل شد که آموزش خود مستقلا یک علم است. بر اساس یافته های پژوهش های مختلف، اگر در شرایط برابر قرار داشته باشیم و ناچار به انتخاب بین معلمی باشیم که صرفا به ( subject matter ) آگاه است و معلمی که به ( teaching ) تدریس واقف است، اولویت با کسی است که فن معلمی می داند. یک دلیل این است که حوزه تعلیم و تربیت ارتباط گسترده ای با علوم دیگر همچون روان شناسی، فلسفه، جامعه شناسی و... دارد.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران تصریح کرد: درباره آیه شریفه وَإِنَّکَ لَعَلیٰ خُلُقٍ عَظیمٍ که در ابتدای این جلسه قرائت شد، اینگونه می توان گفت که در فرهنگ دینی ما انبیا را معلمان جامعه دانسته اند، و از طرفی از ویژگی های بارز نبی مکرم اسلام (ص) دارا بودن خلق عظیم (اخلاق نیکو و حسنه) است که این شخصیت بی نظیر را تبدیل به اسوه ای کامل برای ابنای بشر مبدل کرده است. شغل معلمی، شغل انبیا است. جالب است بدانیم درباره همین موضوع یعنی اخلاق حسنه و رابطه عاطفی بین معلم و شاگرد صدها مقاله و مطلب علمی منتشر شده است که از آن به rapport یاد می شود و هدف آن ایجاد پیوند عاطفی بین معلم و دانش آموز یا دانشجو با هدف بهینه سازی آموزش و ارتقای سطح یادگیری است.

او افزود: ما در خانه کتاب و ادبیات ایران ارتباط مستمری با ناشران، نویسندگان، اهالی قلم و کتاب داریم. پیدا کردن شباهت و برقراری ارتباط بین نویسندگی و معلمی کار سختی نیست. نویسندگان هم به گونه ای معلمان جامعه هستند و تریبون دارند. معلم ممکن است محدودیت دانش آموز، دانشجو، کلاس و... داشته باشد اما نویسندگان این محدودیت را ندارند. گاهی اوقات یک معلم یا استاد دانشگاه، علم خود را به دانشجو و دانش آموز منتقل می کند که مخاطبان او به کلاس حضوری و مجازی محدودند اما با نگارش یک کتاب، دایره مخاطبان را می توان به وسعت یک کشور و گاه به وسعت یک جهان گسترش داد. لذا تاثیرگذاری نویسندگان حایز اهمیت است.

او خاطرنشان کرد: ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حوزه ها و مصادیق مختلف فرهنگ (کتاب، موسیقی، سینما و...) سروکار داریم؛ هیچ کدام به زعم دست اندرکاران، صاحب نظران و اهل فن این حوزه، تاثیرگذاری کتاب را ندارند. تاثیرگذاری ، عمق و گستردگی کتاب را هیچ رسانه فرهنگی دیگری ندارد. کتاب، مادر سایر حوزه های فرهنگی است و اهمیت کتابت و اثرگذاری آن زیاد است. این 2 موضوع سبب شد ما این تفاهمنامه را ممتاز و همکاری 2 دستگاه را یک ضرورت بدانیم.

ایوب دهقانکار در پایان سخنان خود گفت: بنده معتقدم دانشگاه فرهنگیان باید مرجعیت علمی حوزه تعلیم و تربیت کشور را داشته باشد. اگر بنا بود در این دانشگاه صرفا محتوای علمی که در دانشگاه های دیگر هم هست آموزش داده شود، دیگر چه نیازی به تاسیس این دانشگاه بود؛ وجه تمایز این دانشگاه با سایر دانشگاه های کشور تمرکز ویژه بر حوزه تعلیم و تربیت است. در این زمینه تمام ظرفیت خانه کتاب و ادبیات ایران در خدمت دانشگاه فرهنگیان خواهد بود.

از مکتوبات دانشجو_معلمان حمایت کنید

حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم ماسوری با بیان این که در شرافت کتاب همین بس که معجزه دین اسلام کتاب است و خدا هم به قلم، دفتر و منشور قسم خورده است، عنوان کرد: اساس حساب و کتاب عالم بر کتابت است. کتابت چند فایده دارد؛ نخستین فایده آن بحث علمی است؛ مفسران معتقدند اگر کتابت نبود علم وجود نداشت. با از بین رفتن انسان ها حافظه بشر گنجایش انتقال این علوم را سینه به سینه نداشت. از زمانی که اساس کتابت به شیوه امروزی فراهم شد آثار مکتوب هم افزایش پیدا کردند.

او ادامه داد: اما امروز با زمان گذشته تفاوت دارد. در حوزه های علمی، اصل بر گزیده گویی بود اما امروز هرچه مطالب بیشتری به مخاطبان عرضه کنید نشانه حقانیت است. یکی از نقاط قوت ما که به نقطه ضعف تبدیل شد، ضعف در نگارش است. دین اسلام بر کتابت و نگارش بسیار تاکید کرد.

حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم ماسوری در پایان آیین امضای تفاهمنامه همکاری بین خانه کتاب و ادبیات ایران و دانشگاه فرهنگیان گفت: دانشگاه فرهنگیان یک ویژگی دارد گذشته از این که برگزیدگان کنکور در این دانشگاه حضور پیدا می کنند، معلمان حاضر در این دانشگاه به رغم بدبینی عده ای رسالتی در خود احساس می کنند که آن چیزی را که می دانند به دیگران منتقل می کنند. ما در دانشگاه، دانشجو-معلمی داشتیم که در سال اول ورود به دانشگاه موفق به نوشتن رمان شد. دانشجو-معلمان بسیار توانمند هستند و لازم است از مکتوبات آن ها هم حمایت شود. اگر ما بخواهیم کتابخوانی را در کشور گسترش دهیم باید کتاب نویسی را گسترش دهیم. اگر شخصی عادت به نوشتن کند درک می کند که برای نوشتن حرف های جدید نیاز به مطالعه دارد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
دولت تدبیر و امید در روزهای پایانی فعالیت خود سرانجام با تخصیص ارز دولتی به کاغذ نشر و مطبوعات موافقت کرد.

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، روز گذشته علیرضا اسماعیلی، مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تصمیمات جدید دولت برای حوزه نشر خبر از مساعدت دولت برای حل مشکل کاغذ داد.

براساس این گزارش، خبرهای واصله حاکی از آن است که در روزهای آخر فعالیت دولت، دست و دلبازی ها آغاز شده و ارز مورد نیاز که حدود یک سال و نیم است جامعه نشر و رسانه ها آن را مطالبه داشتند با موافقت دولت به سمت کاغذ نشر و مطبوعات سرازیر خواهد شد.

حالا تنها 40 روز مانده تا پایان عمر دولت، قرار است با تزریق 20 هزار دلار ارز دولتی( یا همان ترجیحی یعنی 4200 تومانی) بازار نشر نفسی تازه کند.

شنیده ها حاکی از آن است که با دستور رئیس جمهور در خصوص اختصاص ارز دولتی به مطبوعات هم به زودی تزریقی در این بخش اعمال می شود.

اختصاص این ارز در سال 99 می توانست بسیاری از چالش های موجود همزمان با شیوع کرونا را رفع کند، اما چرا دولت در این روزهای منتهی به پایان کار، این تدبیر مهم را اجرایی می کند در نوع خود جالب است، چرا که اگر ارز وجود داشت، چرا زودتر بازار تشنه نشر را سیراب نکرد؟

چندی پیش وزیر ارشاد با معاونین خود جلسه ای داشت و خروجی آن درخواست برای اعطای باقی مانده ارز سال 98 کاغذ بود. جالب است بدانید نه تنها نیمی از ارز در سال 98 داده نشد، بلکه سال 99 و 1400 هیچ ارزی تخصیص نیافت!

به نظر می رسد بهتر بود دولت در روزهای بسیار سخت در کنار نشر و مطبوعات می ایستاد و با تزریق ارز به بازار پاسخ متقاضیان را می داد، نه اینکه ارز دولتی را به تعداد مشخصی از افراد برای وارد کردن کاغذ بدهد، آنها نافرمانی کنند و با ارز اعطایی کاغذ وارد نکنند و در نتیجه، حوزه نشر و مطبوعات را وارد چالش جدید کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۲ سایت های دیگر : میزان اصفهان امروز آنلاین

بازار کاغذ در طی سه ماه اخیر اگرچه در سکون قرار داشت، اما افزایش قیمت آن در طی دو سال اخیر صنعت نشر را با چالش ها و گسل های بسیاری همراه کرد به نحوی که بسیاری از فعالان عرصه نشر معتقد بودند این رکود ناشران ضعیف را برای همیشه از چرخه فعالیت کنار گذاشته است.
تصمیمات اخیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر حل مشکل کاغذ در سال جاری آخرین تصمیماتی است که از سوی مسئولان فرهنگی مطرح شده این تصمیمات پیرو برقراری تعرفه های فرهنگی برای دفاتر نشر و کتابفروشی های کشور در امور مربوط به تعرفه های آب، برق، گاز، خدمات پستی و همچنین صدور پروانه ساختمان است، بنا بر تاکید مسئولان فرهنگی این اقدام پس از سال ها گفت وگو و پیگیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در هیات دولت به تصویب رسیده تا در آخرین روز های دولت دوزادهم جان دوباره ای به رگ های خشک صنعت نشر ببخشد.
اما آخرین خبرها از بازار کاغذ نشان می دهد قیمت کاغذ در بازار آزاد بر اساس هر بند کاغذ تحریر 70 در 100 با گرماژ 70 گرم بندی 570 هزار تومان مبادله می شود، اما بررسی ها نشان می دهد قیمت ها در طی این روز ها کاهش ملایمی را در پیش گرفته اگرچه این کاهش بسیار محدود و ناچیز است، اما می تواند بر روند تصمیم گیری های مسئولان فرهنگی در مورد قیمت کاغذ در بازار تاثیر داشته باشد، در عین حال بررسی ها نشان می دهد کاهش قیمت کاغذ تحریر در بازار تنها به برند چینی اختصاص ندارد، بلکه در برند اندونزی نیز قیمت ها تا 750 هزار تومان برای هر بند کاغذ 70 در 100 با گرماژ 80 گرم پایین آمده است.
نکته قابل تامل این است که کاهش قیمت ها در بازار تنها مختص کاغذ تحریر بوده و کاغذ روزنامه نیز با افزایش قیمت روبرو بوده لذا هر کیلو کاغذ روزنامه بین 18 هزار و 500 تا 22 هزار تومان داد و ستد شده است.
***ضرورت وجود کاغذ دولتی
این تحولات در حالی شکل گرفته است که هومان حسن پور رئیس اتحادیه ناشران در گفت وگو با میزان گفت: برای ناشران مهمترین اصل در حال حاضر دسترسی به کاغذ یارانه ای است، اگر مسئولان فرهنگی نتوانند وضعیت کاغذ را مشخص کنند، نشر وضعیتی مبهم پیدا می کند چرا که با کاغذ بندی 500 تا 600 هزار تومانی نمی توان کتاب چاپ کرد.
حسن پور تصریح کرد: اقتصاد نشر و قیمت کتاب اجازه خرید کاغذ از بازار آزاد را به ناشران نمی دهد و ناشران در ماه های گذشته ترجیح داده اند، منتظر تصمیم گیری دولت در خصوص کاغذ یارانه ای باشند.
***حضور واسطه ها در بازار کاغذ
حمید خلیلی مدیر مسئول انتشارات شهید کاظمی در گفت وگو با خبرگزاری میزان در مورد قیمت کاغذ گفت: نوسانات قیمت کاغذ و اتفاقات حوزه نشر به ضرر ناشران تمام می شود. پیگری پیرامون چرایی افزایش قیمت کاغذ در بازار آزاد وجود ندارد و گویی مسئولان امر اهمیتی برای علل افزایش قیمت کتاب و کاغذ قائل نیستند همین عدم وجود دغدغه است که دست واسطه ها را باز گذاشته و زمینه افزایش قیمت را فراهم کرده از سوی دیگر نظارتی بر قیمت کاغذ در بازار وجود ندارد و دست های پنهان به افزایش قیمت کاغذ در باز می پردازد.
*** تسهیلات تحفه برای ناشران
اما علیرضا اسماعیلی مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی در سخنان خود تاکید کرده بود برخی پیشنهاد ها در خصوص ارائه تسهیلات تحفه به ناشران در پی شرایط کرونا در نظر گرفته شده و مبالغ تصویب شده برای ناشران بین 50 تا 250 میلیون تومان خواهد بود که رقم این تسهیلات پس از بررسی پرونده ها و درخواست ناشران در کمیته ای متشکل از اعضای صنف نشر و معاونت فرهنگی برای ناشران مقرر شد.
وی تاکید کرد: از این رو تسهیلات برای هیچ ناشری فراتر از این سقف در نظر گرفته نشد در عین حال تسهیلات بر اساس ملاک های مشخص مانند میزان تولید کتاب و یا کیفیت آثار تولیدی در کمیته ای متشکل از نمایندگان صنف و معاونت امور فرهنگی تعیین شده است.
*** خروج کاغذ از ارز یارانه ای
پیش از این محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز اعلام کرده بود: پیگیری های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اختصاص ارز سال 99 کاغذ از دولت تاکنون به دلیل اعلام خروج کاغذ از ارز یارانه ای از سوی دولت امکان پذیر نبوده است و از همین رو دولت نتوانست به تعهد خود مبنی بر اختصاص ارز به کاغذ عمل کند.
*این تحولات در حالی رخ می دهد که بازار کاغذ همچنان دست خوش نوسانات است و افزایش قیمت کاغذ ادامه فعالیت برای ناشران را سخت و دشوار کرده است و بعد از مدتی سکون تنها درصد مختصری روند نزولی به خود می گیرد و در نهایت بار دیگر پله های افزایش قیمت را یکی پس از دیگری طی می کند.
از سوی دیگر ناشران فعالیت های خود را محدود کرده اند به حدی که از ابتدای امسال تعداد کمی کتاب آن هم از چند ناشر انگشت شمار منتشر شده که بیشتر این کتاب های چاپ های دوم و سوم بوده اند و کتاب های چاپ اولی در حد انگشت شمار منتشر شده؛ ادامه این روند در کنار کاهش شدید سرانه مطالعه در آینده نچندان دور آسیب های فرهنگی را به دنبال دارد.

لینک خبر :‌ رویداد ایران
عضوکمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه متاسفانه سهم فرهنگ در بودجه کشور فقط دو درصد است، گفت: بنده معتقد هستم اولین نکته ای که باید در دولت اینده مدنظر قرار بگیرد ارتقا نگاه متولیان به عرصه فرهنگ است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۲ سایت های دیگر : بیان ما

غلامرضا منتظری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجو، در این رابطه که رویکرد جدید دولت اینده درباره فرهنگ چه باید باشد؟، اظهار کرد: ابتدا باید تلاش کرد که نوع نگاه دولتمردان به مقوله فرهنگ تغییر کند بلکه این نگاه باید یک نگاه عالی باید باشد.

وی ادامه داد: متاسفانه اکنون فرهنگ جزء اولویت های متولیان نیست و یک اولویت دسته چندم است، ولی باید بدانیم که فرهنگ زیر بنای تمام موضوعات مختلف است و همچنین مبدا تمام تحولات است.

عضوکمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه متاسفانه سهم فرهنگ در بودجه کشور فقط دو درصد است، گفت: بنده معتقد هستم اولین نکته ای که باید در دولت اینده مدنظر قرار بگیرد ارتقا نگاه متولیان به عرصه فرهنگ است و نکته دوم آن است که باید یک بازنگری در فرهنگ عمومی کشور صورت بگیرد.

منتظری تصریح کرد: فرهنگ عمومی زیر بنای همه گونه های فرهنگی کشور است یعنی اخلاق، آداب، معاشرت و ... را باید در فرهنگ عمومی جستجو کنیم لذا باید فرهنگ عمومی توسط دولت آینده یک بازنگری اتفاق بیفتد.

وی با اشاره به پیشنهاد کمیسیون فرهنگی به دولت آینده در رابطه با فرهنگ، بیان کرد: پیشنهاد بعدی که باید به دولت اینده داده شود تعیین و تکلیف بحث اقتصاد فرهنگ است یعنی برخی از اقشار فرهنگی در مسئله اقتصادی مشکل دارند که باید دولت آینده بر روی این موضوع تمرکز داشته باشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
تهران- ایرنا- در حالی که حدود یک ماه به پایان دولت دوازدهم باقی است، پیگیری ها برای از میان برداشتن مشکلات ناشران و کتابفروشان در تهیه کاغذ، مشکلات کرونایی و تعرفه های پرداختی به ویژه در حوزه مالیات، با تلاش و رایزنی های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نتیجه داد و خبرهای خوشی در راه است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری صدا و سیما

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، نیمه اسفند ماه 1399 بود که نخستین زمزمه های کمبود کاغذ میان ناشران به گوش رسید، مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با تایید این مسئله، به جست و جوی راه حلی برای برطرف کردن این مساله برآمدند.

در این مدت واکنش های گوناگونی از سوی مدیران انتشارات، مسئولان اتحادیه ناشران و کتابفروشان، توزیع کنندگان کاغذ و دیگران صورت گرفت که خبر از نگرانی هایی می داد که نمی توان آن را نادیده گرفت. در ادامه افزایش قابل توجه قیمت کتاب در سال 1400، ناموفق بودن اقدام ناشران در تهیه کاغذ برای انتشار آثار جدید، کم کم کمبود کاغذ به نبود آن تبدیل شد.

همه تاکیدها برای تهیه سریع کاغذ، برای این بود که روند واردات کاغذ زمان بر است و به برنامه ریزی پیشینی نیاز دارد، از سوی دیگر محدودیت تجاری ناشی از تحریم کار واردات را سخت کرده بود. حالا به نظر می رسد، این مشکل چه کمبود باشد و چه نبود، کم کم به سوی حل شدن خواهد رفت، مشاور معاون فرهنگی وزیر ارشاد با اعلام این خبر گفت: مشکل کاغذ در سال جاری، در پی مساعدت رئیس جمهور و هیات محترم دولت برطرف خواهد شد و مقامات در برطرف کردن این مسئله تلاش جدی خواهند داشت.

در همین راستا، روز گذشته معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اطلاعیه ای از وارد کنندگان کاغذ درخواست کرد برای تهیه 13 هزار تن کاغذ تحریر و 7 هزار تن کاغذ بالکی، اعلام آمادگی کنند.

در این اطلاعیه برای جلوگیری از هر گونه سواستفاده از ارز تخصیص داده شده، 30 درصد از کلیت ارز دولتی، به عنوان وثیقه بابت تضمین انجام تعهدات در موارد مشخص شده در نظر گرفته شده است،

این اطلاعیه می گوید: به استناد بند سه بخشنامه های مورد اشاره رفع تعهد ارزی و آزادسازی وثایق واردکنندگان کاغذ منوط به تحویل کالا به شبکه توزیع کاغذ معاونت امور فرهنگی است. همچنین در صورت عدم توزیع و عدم اخذ تاییدیه توزیع کالا به قیمت مصوب شرکت مزبور علاوه بر تضمین یاد شده مکلف به پرداخت مابه التفاوت نرخ ارز ماخوذه (قیمت دولتی با قیمت آزاد ارز) است.

این تلاش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تهیه کاغذ در سال جاری، از اهمیت این موضوع برای دولت دوازدهم آن هم در ماه پایانی فعالیت حکایت دارد.

موضوع دیگری که به نظر می رسد، پس از کش و قوس های فراوان بالاخره به نتیجه نهایی رسیده است، تصویب بند (ج) از ماده 92 قانون ششم توسعه، در جلسه هیات دولت است که نخستین بار در سال 1394 و در زمان تقدیم این برنامه به مجلس از سوی دولت، مطرح شد. در این بند آمده است: دولت و شهرداری ها و سازمان آب و فاضلاب مکلفند با ارائه تعرفه فرهنگی و یا پروانه ساختمان در زمینه آب و برق و گاز، حمل و نقل و پست، با استفاده از کاربری فرهنگی در فضاهای مسکونی از کتاب فروشان، ناشران و مطبوعات که دارای مجوزهای قانونی لازم هستند، حمایت کنند.

هیات وزیران با توجه به لزوم حمایت های مستقیم و غیرمستقیم قانونی از اصحاب فرهنگ و رسانه به دلیل ماهیت فرهنگی خود و گردش مالی پایین و اثرگذاری فرهنگی بالا و نیز با هدف تبیین ساز و کار لازم برای بهره مندی هدفمند و متوازن این افراد از حمایت های قانونی مندرج در بند (ج) ماده (92) قانون برنامه ششم توسعه، آیین نامه اجرایی مربوط به محاسبه بهای حامل های انرژی و خدمات پستی برای ناشران، کتابفروشان و مطبوعات براساس تعرفه فرهنگی را تصویب کرد.

به موجب آیین نامه فوق، مراجع صدور پروانه ساختمان موظفند عوارض صدور پروانه ساختمان برای احداث بنا با کاربری های فرهنگی موضوع این آیین نامه که در چارچوب ضوابط و مقررات شهرسازی، به طور کامل به ذینفعان اختصاص می یابند را مطابق با مصوبات شورای اسلامی شهر و یا بخش معادل تعرفه فرهنگی محاسبه نمایند. این مراجع همچنین موظفند برای ساختمان های فعلی عوارض کسب و پیشه و تابلوهای تبلیغاتی را به شرط اخذ گواهی ایمنی و استحکام بنا از مراجع ذیصلاح، معادل تعرفه اماکن فرهنگی محاسبه کنند.

این مساله نیز واکنش وزیر ارشاد را در پی داشت و در توییتی از هیات محترم دولت به ویژه وزرای نیرو، نفت و ارتباطات کشور سپاسگزاری کرد.

مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز از برقراری تعرفه های فرهنگی برای دفاتر نشر و کتابفروشی های کشور خبر داد و گفت: در امور مربوط به تعرفه های آب، برق، گاز، خدمات پستی و همچنین صدور پروانه ساختمان، تعرفه های فرهنگی برقرار خواهد شد، این اقدام پس از سال ها گفت و گو و پیگیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در هیات دولت به تصویب رسید.

، نایب رئیس اول اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، نیز در این باره گفت: کتابفروشی ها و توزیع کتاب یکی از حلقه های مهم چرخه نشر است. سیاست هایی که در سال های گذشته اتخاذ شده بود این حلقه ها را در مواردی مانند نمایشگاه های بین المللی کتاب و همچنین نمایشگاه های کتاب استانی حذف می کرد و با توجه به یارانه ای که برای برگزاری (این رویدادها) تزریق می شد عموما شرایطی فراهم می شد که کتاب با تخفیف بالایی فروش برود که منجر به رقابت غیر عادلانه و در نتیجه کاهش حضور کتابفروشی ها می شد و در نهایت کتابفروشی ها را به این نتیجه می رساند که یا تغییر کاربری بدهند و یا تعطیل کنند. بنابراین این مصوبه منجر به ایجاد شرایطی برای تاسیس کتابفروشی در اقصی نقاط کشور و به قولی در هر کوی و برزنی می شود.

درباره کمک به برطرف کردن مشکلات کرونایی اهالی فرهنگ و هنر نیز، ، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، پیش از این به ایرنا گفته بود: با توجه به استمرار اعطای کمک هزینه معیشتی از طریق هنرکارت و نیز تسهیلات قرض الحسنه صندوق کارآفرینی امید، این بسته حمایتی، مکمل اقدامات مدیریت بحران کرونا و حمایت از فعالان فرهنگی و هنری در سال جاری خواهد بود. استمرار محدودیت های کرونایی، موجب افزایش خسارات وارده در بخش فرهنگ است.از این رو طی رایزنی های به عمل آمده با معاونت اقتصادی ریاست جمهوری در سال جاری، فعالان و کسب و کارهای این بخش همچنان مشمول حمایت های بیمه ای، بانکی و مالیاتی مصوب کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی کرونا قرار دارند.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: بر اساس برآوردی که دفتر توسعه اقتصاد فرهنگ و هنر انجام داد، طی سال گذشته، بیش از هفت هزار و 500 میلیارد تومان خسارت به فعالان و کسب و کارهای فرهنگی، هنری و رسانه ای بخصوص سینماها، تماشاخانه ها، گالری ها و موزه ها وارد شده است و این بسته حمایتی تنها می تواند پاسخگوی بخشی از این خسارت ها باشد.

در نگاهی جزیی تر و در بخش کتاب و ناشران، اسماعیلی، با اشاره به پیشنهادهای صورت گرفته، اعلام کرد: مبالغ تصویب شده برای ناشران بین 50 تا 250 میلیون تومان بوده که رقم این تسهیلات پس از بررسی پرونده های درخواست ناشران در کمیته ای متشکل از اعضای صنف نشر و معاونت فرهنگی برای ناشران مقرر شد.

برای هیچ ناشری فراتر از این سقف در نظر گرفته نشد و این تسهیلات بر اساس ملاک های مشخص مانند میزان تولید کتاب و یا کیفیت آثار تولیدی در کمیته ای متشکل از نمایندگان صنف و معاونت امور فرهنگی تعیین شده است.

ماه های پایانی فعالیت دولت دوازدهم در جایگاه مدیریت کشور، فرصتی است تا طرح های مسکوت مانده به نتیجه برسند، به ویژه در حوزه فرهنگ که در میان وعده های نامزدهای انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، جایگاهی نداشت.

به گزارش ایرنا، روزهای پایانی سال 1399، زمزمه های کمبود کاغذ در ماه های آغازین سال 1400 مطرح شد، وزیر فرهنگ و ارشاد با ارسال نامه هایی به ریاست جمهوری، معاونت های مربوط و وزارت صنعت، معدن و تجارت، خواستار پیگیری این مساله شد که تا مدت ها بی پاسخ باقی ماند.
واکنش های مختلفی نیز از سوی ناشران، وارد کنندگان و رییس اتحادیه ناشران و کتابفروشان، هومان حسن پور صورت گرفت. همچنین محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد، نیز در گفت و گویی اعلام کرد: باوجود دستور ریاست جمهوری، اقدام جدی درباره کمبود کاغذ صورت نگرفته است و وزارتخانه متبوعش به دنبال راهی برای تهیه ارز مربوط بوده است.
همه این رویدادها علاوه بر پیگیری هیات دولت به ویژه وزرای صمت و فرهنگ سبب شد تا در نهایت دیروز (سه شنبه) ، منتشر شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تهران- ایرنا- وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پی ادامه روند کمبود و نبود کاغذ در کشور، در اطلاعیه ای برای وارد کردن بیش از 20 هزار تن کاغذ تحریر و بالکی از شرکت های وارد کننده داخلی دعوت به همکاری کرد.

به گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگی ایرنا از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در اطلاعیه صادره آمده است: معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای سیاست دولت مبنی بر حمایت از واردات کاغذ مورد نیاز نشر کتاب در سال 1400 (13 هزار تن کاغذ تحریر و هفت هزار تن کاغذ بالکی) از شرکت های معتبر واردکننده داخلی بر اساس سوابق واردات و با لحاظ قیمت و کیفیت کاغذ دعوت به عمل می آورد.

شرکت های متقاضی واردکننده کاغذ می توانند درخواست خود به همراه فرم واردات کاغذ و سوابق حقوقی (شامل اساسنامه، آخرین آگهی تغییرات مربوط به هیات مدیره، صاحبان امضای مجاز و نشانی شرکت)، گردش مالی دو سال اخیر و سوابق تجربی شرکت را در پاکت سربسته ممهمور به مهر شرکت به دبیرخانه کارگروه کاغذ معاونت امور فرهنگی واقع در میدان بهارستان، خیابان کمال الملک، ساختمان اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، طبقه سوم، اتاق 323 حداکثر تا پایان روز دوشنبه 04/07/ 1400 تحویل دهند.

به درخواست هایی که پس از تاریخ مذکور ارایه شوند ترتیب اثر داده نخواهد شد.

همچنین بر اساس بخشنامه های شماره 156421/98 مورخ 1398/5/9 و شماره 290845/98 مورخ 1398/8/28 بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و به موجب قوانین و مقررات مربوطه، شرکت منتخب کارگروه مکلف است همزمان با معرفی به بانک مرکزی جهت اخذ تسهیلات ارزی، 30 درصد از معادل تسهیلات را بر اساس نرخ آزاد ارز (مطابق شاخص های بانک مرکزی) بابت تضمین عدم انجام تعهدات در موارد مشخص شده ارایه نماید.

ضمنا به استناد بند سه بخشنامه های مورد اشاره رفع تعهد ارزی و آزادسازی وثایق واردکنندگان کاغذ منوط به تحویل کالا به شبکه توزیع کاغذ معاونت امور فرهنگی می باشد. همچنین در صورت عدم توزیع و عدم اخذ تاییدیه توزیع کالا به قیمت مصوب شرکت مزبور علاوه بر تضمین یاد شده مکلف به پرداخت مابه التفاوت نرخ ارز ماخوذه (قیمت دولتی با قیمت آزاد ارز) است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
هادی خورشاهیان از تعلل ناشران برای انتشار کتاب هایش و علت این اتفاق گفت.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۱

هادی خورشاهیان شاعر و نویسنده، در گفت وگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره انتشار کتاب های جدیدش گفت: هنوز کتاب های جدیدم که در انتشاراتی ها در دست انتشار بودند، منتشر نشده اند. تمام ناشران برای انتشار کتاب هایم امروز و فردا می کنند.

انتشار مجموعه شعرجدید هادی خورشاهیان پس از دو سال

وی درباره علت تعلل ناشران برای انتشار کتاب بیان کرد: الان ناشران برای تهیه کاغذ معطل مانده اند و منتظر هستند کاغذ دولتی برای انتشار آثارشان دریافت کنند؛ چون قیمت کاغذ بالاست و به بندی 580 هزار تومان رسیده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی گفت: همزمان با میلاد امام هشتم (ع) دو اتفاق خوب هم برای اهالی نشر رقم خورد. خبر اول مربوط به حل مشکل کاغذ در سال جاری است که در پی مساعدت رئیس جمهور و هیات محترم دولت صورت گرفت.

به گزارش خبرگزاری فارس، علیرضا اسماعیلی، مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تصمیمات جدید دولت برای حوزه نشر گفت: همزمان با میلاد امام هشتم (ع) دو اتفاق خوب هم برای اهالی نشر رقم خورد. خبر اول مربوط به حل مشکل کاغذ در سال جاری است که در پی مساعدت رئیس جمهور و هیات محترم دولت صورت گرفت.

وی ادامه داد: خبر دوم نیز مربوط به برقراری تعرفه های فرهنگی برای دفاتر نشر و کتابفروشی های کشور در امور مربوط به تعرفه های آب، برق، گاز، خدمات پستی و همچنین صدور پروانه ساختمان است. این اقدام پس از سال ها گفت و گو و پیگیری وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی در هیأت دولت به تصویب رسید.

اسماعیلی همچنین نظر به برخی پیشنهادها در خصوص ارائه تسهیلات تحفه به ناشران در پی شرایط کرونا گفت: مبالغ تصویب شده برای ناشران بین 50 تا 250 میلیون تومان بود که رقم این تسهیلات پس از بررسی پرونده های درخواست ناشران در کمیته ای متشکل از اعضای صنف نشر و معاونت فرهنگی برای ناشران مقرر شد.

مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی تاکید کرد: از این رو برای هیچ ناشری فراتر از این سقف در نظر گرفته نشد و این تسهیلات براساس ملاک های مشخص مانند میزان تولید کتاب و یا کیفیت آثار تولیدی در کمیته ای متشکل از نمایندگان صنف و معاونت امور فرهنگی تعیین شد.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: امیدوارم با تدابیر در نظر گرفته شده و همکاری نهادهای حاکمیتی و بخش خصوصی بر همین مبنا شاهد رشد و شکوفایی بیشتر نشر کتاب و کتابخوانی در کشور باشیم.

در راستای این خبر خبرنگار فارس با محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر ارشاد و علیرضا اسماعیلی مشاور معاون فرهنگی تماس گرفت اما هر دو تماس در راستای این خبر مبهم، بی پاسخ ماند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
اسامی نامزدهای کتاب های بخش داستان بزرگسال نوزدهمین جشنواره قلم زرین از سوی هیئت داوران معرفی شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از دبیرخانه جشنواره قلم زرین، اسامی کتاب های راه یافته به مرحله نهایی بخش داستان بزرگسال عبارتند از:
تشریف/ علی اصغر عزتی پاک/ شهرستان ادب
بی نام پدر/ سیدمیثم موسویان/ کتاب جمکران
برشکن/ حمید علیدوستی شهرکی/ سوره مهر
اثریا/ نیما اکبرخانی / سوره مهر
حام/ جلال توکلی / سوره مهر
چنین دیدم/ فرشته امیری / نیستان

شایان ذکر است کتاب برگزیده در مراسم اختتامیه جشنواره -که همزمان با روز قلم در کتابخانه مرکزی نهاد کتابخانه ها واقع در خیابان بهشت، پارک شهر برگزار می شود- اعلام خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از دبیرخانه جشنواره قلم زرین، اسامی کتاب های راه یافته به مرحله نهایی بخش داستان بزرگسال عبارتند از:
تشریف/ علی اصغر عزتی پاک/ شهرستان ادب
بی نام پدر/ سیدمیثم موسویان/ کتاب جمکران
برشکن/ حمید علیدوستی شهرکی/ سوره مهر
اثریا/ نیما اکبرخانی / سوره مهر
حام/ جلال توکلی / سوره مهر
چنین دیدم/ فرشته امیری / نیستان

شایان ذکر است کتاب برگزیده در مراسم اختتامیه جشنواره -که همزمان با روز قلم در کتابخانه مرکزی نهاد کتابخانه ها واقع در خیابان بهشت، پارک شهر برگزار می شود- اعلام خواهد شد.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
میان انبوهی از کتاب های خوانده و نخوانده بر خورده ایم، اما این روز ها گویی نخوانده ها به خوانده ها میچربند و قیمت هایشان پی نخواندنشان را برتن رهگذران میکشند، در کوره راه ناشناخته برهوت قیمت های نامتعارف کتاب ها چه چیزی نهفته است؟
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۱

گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو- شادی رضایی؛ میان انبوهی از کتاب های خوانده و نخوانده بر خورده ایم، اما این روز ها گویی نخوانده ها به خوانده ها میچربند و قیمت هایشان پی نخواندنشان را برتن رهگذران میکشند، در کوره راه ناشناخته برهوت قیمت های نامتعارف کتاب ها چه چیزی نهفته است؟

علت گرانی و کمبود کاغذ

یکی از مهمترین مشکلات کنونی عرصه فرهنگ، بحران کاغذ است که سبب بهم ریختن مختصات صنعت نشر و چاپ شده است وطبیعتا بیکاری فعالان حوزه نشر را درپی دارد و به دنبال آن ها به چاپ نرسیدن خیلی از آثار گران بهایی که نویسندگان را سرخورده می کند وبسیاری مشکلات دیگر. آن طور که مشخص است با افزایش قیمت کاغذ، هزینه تمام شده کتاب نیز افزایش چشمگیری پیدا کرده و این موضوع نقطه مقابل توسعه کتاب و کتابخوانی است که پیش تر مدنظر قرار گرفته شده بود.

کوچه خیابان های ظهیر الاسلام شاهد آن است که مشکل کمبود کاغذ نیست و قیمت سرسام آور کاغذ دردسرساز است. طبق اقدام وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی براساس میزان کتابی که هر ناشر در طول هر سال منتشر می کند و در خانه کتاب به ثبت می رسد، سهمیه مشخصی از کاغذ یارانه ای برای ناشران در نظر می گیرد. بر این اساس مشاهده می شود برای برخی از ناشران این سهمیه تنها 2 درصد از نیازهایشان را رفع میکند و این باعث میشود آن ها برای جبران کمبود هایشان رو به کاغذ با قیمت آزاد بیاورند و همین موجب افزایش قیمت کتاب هایشان میشود. کاهش صفحات روزنامه ها و بیکاری بسیاری از روزنامه نگاران و عرصه روزنامه هم قربانی دیگر این ماجراست.

مافیا آری یا خیر؟

حقیقت وجود مافیا در بحث کاغذ امری اجتناب ناپذیر است. لکن مسئله ی اصلی هویت و نیت مافیای موجود است. برخی افراد ایجاد مافیایی به این شکل را در پیچ و خم نشر هایی می دانند که با استفاده از تسهیلات دولت در قبالشان، اقدام به واردات های بدون عنوان کاغذ و فروش قابل توجه کتاب های این نشر به خود دولت می کنند. به همین منظور، ما امروز با جمعیتی بالغ بر 80 میلیون نفر، 17 هزار ناشر داریم. امادر اصل ناشران فعال کشور 300 یا 400 نفر هستند.

برخی دیگر بازار گرمی مافیای موجود را در التهاب پوسته بازار تاجران این خطه می دانند. گروهی هم علت افزایش قیمت های کاغذ و اوضاع بازار کاغذ را حبابی بیش ندانسته و معتقدند دیر یا زود با شکسته شدن حباب این قیمت ها وضع به حالت عادی بازخواهد گشت. در این بین دسته ای نیز وجود دلالان و شکل گیری مافیای کاغذ را به خاطر عدم توزیع به موقع و درست کاغذ می دانند. همچنین وجود خلاء نظارتی نیز بر مشکلات حوزه کاغذ دامن زده و مسئله کاغذ را دشوارتر کرده است. عده ای دیگر حتی به صنعت کتاب صوتی و پادکست و تغییر ضائقه مرسوم کتابخوانی، مظنون اند. اما هنوز هم با معمای رازآلود مافیای کاغذ روبرو هستیم.

فرهنگِ درگیر در اقتصاد

یکی از صنعت های بزرگ و پر سود در دنیا صنعت نشر کتاب است، بنابرآمارانجمن جهانی ناشران در سال 2013 میلادی صنعت نشر با درآمد 151 میلیارد پوندی با فاصله زیادی از دوشاخه هنری سینما و مجلات جایگاه نخست را دارا بوده است واین شاهدی بر بالابودن درآمد کتاب نسبت به سینما است. اما سوال اینجاست چرا درایران اینگونه نیست؟

شاید بشود گفت این موضوع، پارادوکس اصلی نشر کتاب درایران است. گسترش موسسات فرهنگی، یکی از شاخصه های مورد توجه درجهان برای نشان دادن شاخص توسعه است. به همین دلیل، کسب پروانه نشربرای متقاضیان آسان شد وهمچنین به منظور اینکه افراد بیشتری به میدان تولید کتاب جذب شوند؛ امتیاز هایی برای آن ها لحاظ شد که افراد فراوانی برای دریافت پروانه نشر کتاب مشتاق شدند. از اقدامات دولت برای برخورد با مسائل کاغذ در سال 97 این بود که اولا ارز در اختیار واردکنندگان فاقد شناسنامه قرار نگیرد و دوما مطمئن باشیم که کالای خریداری شده با ارز دولتی وارد کشور شده است.

ظهیرالاسلام آبادی ها

بازار کاغذ توسط حدود 30 تاجر تأمین میشود. گفته میشود این تاجران کاغذ هارا با ارز دولتی وارد کرده و با ارز آزاد به فروش می رسانند. همچنین با دپو کردن کاغذ های وارداتی به شیوه مذکور، سود های میلیاردی خوبی به جیب می زنند. در ظاهر با مراجعه به این خیابان مقدار کاغذ مورد نیاز یک انتشاراتی را نمیتوان در یک مغازه یافت. وقتی سراغ کاغذ تحریر را در بازار ظهیرالاسلام می گیرید، مهم ترین سوالی که از شما خواهد شد این است که چه میزان کاغذ نیاز دارید، ولی این اصلاً به معنای آن نیست که شما نمی توانید کاغذ مورد نیازتان را تامین کنید. چون مصرف یک ناشر معمولی در شرایط امروز چیزی حدود هزار بند در سال است و کمترین رقمی که یک فروشنده می تواند به شما عرضه کند هزار بند است.

بسیار محتمل است که شما به فروشندگانی بر بخورید که کاغذ تحریر نداشته باشند یا موجودی فروشگاهشان بیشتر از 50 بند نباشد، اما همیشه امکان تهیه کاغذ مورد نیاز شما وجود دارد؛ با چند تماس تلفنی هرمقدار کاغذ 70 گرمی که احتیاج دارید، بی کم و کاست، برایتان فراهم می شود. وقتی هم بخواهید بر سر قیمت با فروشنده کنار بیایید، برایتان از سود تاجران قصه می گوید و اظهار می کنند اگر کم تر بفروشد تمام پول به جیب تاجران رفته و عملا چیزی نصیبشان نمی شود.

همچنین به نظر می رسد امتناع چند تاجرعمده از فروش کاغذ موجب افزایش قیمت اخیرکاغذ شده است والا با افزایش تقاضایی در بازار کاغذ مواجه نیستیم. طبق آخرین اخبار قیمت کاغذ، با کاهش قیمت آن مواجهیم لما افزایش تقاضایی دربازار کاغذ مشاهده نشده و تجدید چاپ های ناشرین همچنان به تعویق می افتند. فروشندگان کاغذ در بازار ظهیرالاسلام؛ تعطیلی مدارس، اینترنتی شدن قبوض آب و برق، لغو عروسی ها و مراسمات ترحیم را موجب کاهش فروش کاغذ در این بازار عنوان کرده و می گویند برایشان صرف نمی کند که کاغذ را با قیمت پایین بفروشند.

این ها در حالی است که بسیاری تجار این بازار کاغذ های خود را در انبار ها نگاه داشته اند تا با افزایش قیمت آن هارا به فروش برسانند. اما سوال این جاست آیا نباید نظارتی برفعالیت آقایان تاجرکه کاغذ را به انحصار خودشان درآورده اند باشد؟

پاک کردن صورت مسئله!

آنچه که این بین اهمیت می یابد این است که ناشران کتاب ها با حفظ کیفیت مطلوب کتاب های چاپی خود میتوانند از زیر تقبل نوسانات افزایشی قیمت کاغذ شانه خالی کنند و همان میزان افزایش قیمت را با افزایش قیمت کتاب هایشان جبران کنند. اما دقیقا به همان میزان، این افزایش قیمت ها به مخاطبین کتاب ها تزریق شده و تهیه کتاب را نسبت به قبل برایشان دشوار میکند و همین امر موجب نبود کتاب در سبد خرید بسیاری از خانواده ها است؛ و اساسا هم موجب ضربه مهلک به بدنه انتشاراتی ها نمیشود، بلکه موجب افتادن بار افزایش قیمت روی دوش مخاطبین کتاب ها می شود و شمار خوانندگان کتاب را با کاهش مواجه می کند.

اما گاهی هم متقاضیان این بازار راکد، مجبور می شوند به نسخه های دیجیتالی کتاب ها رو بیاورند که دردی بس سنگین تر از تحمل قیمت کتاب است. افرادی هم هستند که به خرید کتاب های دسته دوم خیابان انقلاب و امثالهم روی می آورند و زیر لب هم از قیمت های حبابی این روز ها یاد میکنند.

تولید داخل، تعطیل!

با توجه به گفته ها، اگر دولت کارخانجات تولید کاغذ راکه محدود هم هستند، به مدت یک سال از بیمه و مالیات معاف کند و از طرفی برای واردات بهترین دستگاه های چاپ دنیا به چاپ خانه داران وام بدهد، می توانند بهترین دستگاه های چاپ دنیا را وارد کنند، البته ممکن هم هست نظر کارشناسی این باشد که نمی توان کاغذ خوب در کشور تولید کرد. اما اگر از مدیران کارخانه های کاغذبشنویم، می گویند وقتی با مشکلاتی مانند بیمه و مالیات روبرو هستند، ترجیح می دهند تا کارگران خود را مرخص کرده و خمیر کاغذ را به تاجران چینی بفروشند و از این طریق بدون هیچ دردسری به سود خوبی هم دست پیدا کنند.

دستگاه های چاپ، صحافی و حتی برش در کشور ما خارجی است، مصرف زینک نیز به عنوان یک محصول استراتژیک در صنعت چاپ و نشر بیشتر از کاغذ است و همه چاپ ها از جمله کتاب های بیش از هزار نسخه با زینک انجام می شود. زینک یک ورق آلومینیم حساس به نور است و تکنولوژی تولید آن در قاره آسیا فقط از طریق شرکت کداک آمریکا در اختیار چین قرار داده شده و به هیچ کشور دیگری داده نمی شود، بنابراین اگر بتوانیم تکنولوژی زینک را در کشور وارد کنیم، می توانیم آن را از انحصار خارج کرده و حتی به کشور های دیگر صادر کنیم. مشکل ما در زینک این است که پلیمر و مواد حساس و آلومینیم را داریم، ولی فرآیند تولید زینک را نمی دانیم، البته خوب است فراموش نکنیم تولید بعضی موارد در صنعت چاپ حاضر ممکن نیست.

ورود ممنوع!

سید حسن میرباقری، رئیس انجمن وارد کنندگان کاغذ ومقوا، می گوید که پیش از این نیز بسته بودن مسیر واردات کاغذ به کشور به دلیل تایید نشدن پرونده ها و عدم تخصیص ارز بوده است، اما افزایش نرخ ارز در ماه های اخیر توان وارد کننده را پایین آورده است. سرمایه واردکنندگان به شدت کاهش داشته و از سوی دیگر چندان امیدی هم به بازگشت سرمایه در صورت واردات وجود ندارد.

همچنین طولانی شدن روند واردات کاغذ به این علت است که بسیاری از واردکنندگان در نوبت تخصیص ارز هستند، بسیاری کالاهارا خریداری کرده و کالا در گمرک بندرعباس مانده است و ارزی برای ترخیص آن ها وجود ندارد. در چنین شرایطی تمام فشار بر گردن وارد کننده خواهد بود و باید هزینه انبارداری را نیز پرداخت کند که قطعا به گران شدن قیمت نهایی کاغذ منجر می شود و این هزینه انبارداری نهایتا از جیب مصرف کننده نهایی پرداخت می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
دبیر پنجمین دوسالانه کارتون کتاب گفت: ما توان بالایی در زمینه هنر کارتون کتاب داریم و همچنین هنرمندان برجسته ای داریم که می توانیم جای هنرمندان شاخص خارجی از توانایی آن ها استفاده کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۱

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ نشست خبری پنجمین دوسالانه بین المللی کارتون کتاب صبح امروز اول تیر با حضور هادی آشتیانی؛ مدیرکل فرهنگی نهاد کتابخانه های عمومی و سیدمسعود شجاعی طباطبایی، دبیر دوسالانه در جمع خبرنگاران رسانه های مختلف و در سالن جلسات کتابخانه پارک شهر برگزار شد.

آشتیانی در این نشست با اشاره به وظیفه نهاد کتابخانه ها در راستای ترویج کتاب و کتابخوانی گفت: نهاد کتابخانه ها در این زمینه هنر پرمفاهمه کارتون را مورد توجه قرار داده و با همکاری خانه کاریکاتور ایران، دوسالانه بین المللی کاتون کتاب را با هدف بسیج افکار خلاقانه هنرمندان کارتونیست در جهان، ترویج کتاب و کتابخوانی و نقد هنرمندانه دوری از کتاب و کتاب نخواندن برگزار می کند.

وی افزود: با توجه به اینکه طی 5 دوره 6 هزار ر به دبیرخانه جشنواره رسیده است، آثار برگزیده در بیلبرد های سطح شهر، نمایشگاه ها و ... به نمایش گذاشته شده است و یا در مناسبت های مختلف نظیر هفته کتاب در سراسر کشور مورد استفاده قرار گرفته است.

آشتیانی ادامه داد: در بخش جانبی این جشنواره، حمایت ویژه از مبتدیان مورد توجه قرار گرفته است تا بتوانیم در زمینه پرورش استعداد های جدید نیز گام مثبتی برداریم. همچنین به منظور تقویت هنر کارتون کتاب آمادگی لازم برای برگزاری کارگاه های آموزشی و به نمایش گذاشتن آثار در گالری ها را داریم.

شجاعی طباطبایی، دبیر دوسالانه کارتون کتاب نیز در ادامه گزارشی از روند برگزاری این دوسالانه ارائه کرد و گفت: برگزاری منظم و مستمر این جشنواره، اهدای جوایز فاخر و مطابق با استاندارد های بین المللی، حضور داوران برجسته و سرشناس و همچنین کاتالوگ جشنواره شرایطی را رقم زد که ما از پنج ستاره ممکن هر 5 ستاره را داشته باشیم.

وی با بیان اینکه این دوسالانه تا 9 تیر تمدید شده است، افزود: در این دوره از دوسالانه کارتون کتاب موضوعات کتاب و کودک ، کتاب، کتابدار و کتابخانه ، کتاب و رسانه و کتاب و کرونا مورد توجه قرار گرفته است و آثار از سوی دو تیم سه نفره خارجی و چهارنفره ایرانی داوری خواهند شد.

شجاعی طباطبایی در ادامه بیان کرد: هنرمندان 58 کشور با ارسال 1500 اثر در این دوره از جشنواره مشارکت داشتند که کشور های ایران، چین و آمریکای لاتین بیشترین میزان مشارکت را داشته است. جوایز این دوره نیز به ترتیب نفر اول تا سوم 1500 یورو، 1000 یورو و 500 یورو همراه با تندیس و تقدیرنامه و در بخش جنبی نیز به هر هنرمند جوان و مبتدی برگزیده 5 میلیون تومان اهدا خواهد شد.

دبیر دوسالانه کارتون کتاب در ادامه این نشست در پاسخ به سؤالی درباره حق الزحمه داوران گفت: قرار نیست حق الزحمه ای به داوران تعلق یابد، بلکه این حق الزحمه در قالب اهدا و ارسال صنایع دستی تولید ملی نظیر قالیچه خواهد بود.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار ایکنا درباره چگونگی استفاده از تجربه هنرمندان شاخص خارجی بیان کرد: این هنرمندان سرشان خیلی شلوغ است و امکان برگزاری کلاس های آموزشی وجود ندارد و نمی توان از آن ها انتظار کارگاه آموزشی را داشت. از سویی هم ما توان بالایی در زمینه هنر کارتون کتاب داریم و همچنین هنرمندان برجسته ای داریم که می توانیم از توانایی آن ها استفاده کنیم.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۲

مختص جامعه سینما :پوریا ذوالفقاری/روند چگونگی تصویر کردن نهادهای عمومی و نمایندگان شان در سینما، هم داستانی ست پر آب چشم و هم معیار مناسبی برای فهم و تحلیل چگونگی تنگ شدن حصار سانسور.

از دو زن که در آن شخصیت اصلی اش برای اعلام بی پناهی زن در جامعه و حتی در پیشگاه قانون، رو به قاضیِ بی اعتنا فریاد می زد که من هم آدمم تا مارمولک که یک رئیس زندان بیمار و آزارگر داشت و از شب های روشن که همان اوایلش یک مامور، همزمان با تفتیش استادِ شبگرد و پرسه زن، جهان ذهنی او و دنیای ادبیات را هم تفتیش می کرد و می پرسید چرا شاعران انقدر درباره شراب شعر گفته اند، تا خانه ای روی آب که دکتر سپیدبخت آن، پسرش را با پرداخت رشوه از چنگ ماموران حراست فرودگاه بیرون می آورد، جلوه های متعددی از نقص در مامور و قاضی و پزشک و... دیده ایم.

گرچه همین ها هم در زمان نمایش فیلم ها خوشایند برخی از رسانه ها نبودند اما به هر حال در نسخه های نهایی فیلم ها باقی ماندند. توقیف به رنگ ارغوان در نیمه نخست دهه هشتاد پیام داد که خط قرمز اینجاست! یعنی دیگر سراغ لغزش نیروهای اطلاعاتی و امنیتی نروید.

اما از اواخر دهه هشتاد قصه عوض شد. اصغر فرهادی در بلوای هشتاد و هشت و دادگاه و کهریزک و زندان و باتوم و راهپیمایی و... جدایی نادر از سیمین را نوشت که در آن ماموران نیروی انتظامی و بازپرس قضایی اش در نهایت وظیفه شناسی داشتند کارشان را انجام می دادند و مشکل اصلی دروغ گویی و پنهان کاری مردم عادی بود! معلوم بود که تنگ شدن حصارها آغاز شده و بُرد با آن هاست که اصلا به سمت تصویر کردن نهادهای عمومی نروند.

بیراه نبود که چند سال بعد در فروشنده، زن آسیب دیده حاضر نشد نزد پلیس برود (آن هم با این استدلال که اونجا ازم یه چیزایی می پرسن که معذب می شم! ) و حتی هیچ یک از همسایگان هم با وجود شنیدن جیغ و فریاد و صدای فرار، با صد و ده تماس نگرفت!

توقف نمایش می خواهم زنده بمانم نشانهٔ آغاز بلاروزگار تازه است. دورانی که در آن نه تنها نمی شود به نهادهای عمومی معاصر انتقاد کرد، بلکه بردن زمان داستان به دهه های قبل هم گرهی از کار نمی گشاید. در سال های اخیر بارها شنیدیم که مسئولان سازمان سینمایی به کارگردانان پیشنهاد کرده اند قصه شان را به زمانی دورتر ببرند تا گرفتار سانسور نشنوند.

رخداد اخیر این پیام را مخابره می کند که فکر نکنید با بردن داستان های تان به دوران گذشته، دست تان در انتقاد از نهادهای عمومی باز می شود. حتی اگر آن نهاد دیگر وجود نداشته باشد، سانسور و نظارت سختگیرانه همچنان وجود دارد.

لینک خبر :‌ جامعه سینما

به گزارش نما، چالش بی سابقه سینمای ایران در پی بحران کرونا و تعطیلی های مکرر در سال گذشته این بار در شکل دیگری خودش را نشان داده است. روزهای آخر اسفندماه سال گذشته بود که هیچ تهیه کننده ای راغب به اکران فیلم خود در سینما نبود اما طبق اعلام شورای صنفی نمایش قرار بر این بود تا دو فیلم جدید به سه فیلم قبلی اضافه شود که این اتفاق تاکنون رخ نداده است.

در همان روزها هم خبر رسید که قیمت بلیت سینما افزایش می یابد و جالب اینجاست که تهیه کنندگان سینما نیز خواهان این افزایش بودند. اگرچه صنعت سینما در یک سال و چندماه گذشته فشار اقتصادی بی سابقه ای را تحمل کرده و به گفته بسیاری از کارشناسان و سینماگران نظیر آن در نیم قرن گذشته اتفاق نیفتاده بود، اما به نظر می رسد افزایش قیمت بلیت سهم به سزایی در کاهش استقبال مردم از سینما دارد.

*** دینامیت و شیشلیک در مسیر اکران

در تازه ترین جلسه کارگروه کرونا در سینما هم پیشنهاد شورای صنفی نمایش مبنی بر حمایت سازمان سینمایی از اکران دو فیلم با قابلیت کشاندن مردم به سالن ها، توسط مرتضی شایسته، دبیر این شورا مطرح شد و پس از بحث و تبادل نظر، قرار شد این پیشنهاد در شورای صنفی نمایش کامل تر شود و در جلسه فوق العاده کارگروه در هفته آینده تصمیم گیری شود.

***راه نجات سینما

حال گویا اکران فیلم سینمایی کمدی دینامیت به کارگردانی مسعود اطیابی و تهیه کنندگی ابراهیم عامریان از روز چهارشنبه 9 تیرماه قطعی شده تا سرانجام پس از مدت ها یک فیلم کمدی که ظرفیت فروش بالایی دارد بتواند با اکران خود رونقی دوباره به سینمای ایران بدهد. پژمان جمشیدی، احمد مهرانفر، محسن کیایی، نازنین بیاتی و زیبا کرمعلی بازیگران فیلم سینمایی دینامیت هستند.

طبق شنیده ها اعضای شورای صنفی نمایش در تلاش برای راضی کردن تهیه کننده و پخش کننده فیلم شیشلیک به کارگردانی محمد حسین مهدویان هم هستند تا این فیلم در کنار دینامیت راهی اکران عمومی شود. شاید با اکران دو فیلم کمدی جدید و با پتانسیل فروش بالای سینما تکانی بخورد و گیشه ها از رکود چند ماهه خارج شوند.

***ضرورت کاهش قیمت بلیت

با شرایط پیش آمده و با در نظر گرفتن این موضوع که مردم عملا سینما را از سبد کالایی خود حذف کرده اند و عطای آن را به لقایش بخشیده اند باید راهکاری از جمله تخفیف های 50 درصدی بلیت سینما را به طور جدی لحاظ کرد، اما در چنین موقعیت حساسی زمزمه هایی مبنی بر گرانتر شدن بلیت سینما به گوش می رسد که نوید بیجان ترشدن صنعت سینما را می دهد. این در حالی است که کیفیت سالن های سینما و آثار سینمایی نسب به سال های قبل تغییر تفاوت قابل ملاحظ ه ای نداشته که هیچ با وجود حساسیت هایی که کرونا در مخاطب ایجاد کرده بدون شک با گران تر شدن بلیت سینما با سقوط قطعی در سینمای ایران مواجه خواهیم بود.

بدین ترتیب نتیجه می گیریم که در مجموع و با توجه به شرایط اقتصادی و فکری ناشی از کرونا، یکی از راهکارهای مهم و اساسی برای رونق هرچه بیشتر سینماها کاهش قابل توجه قیمت بلیت است چراکه با این کاهش قیمت می توتند امیدوار بود که اگر مخاطب فیلم خوب اکران شود به دلیل قیمت ارزان شاید بر ترس خود قلبه کرده و با رعایت اصول بهداشتی وارد سالن سینما شود به تماشی عصر مورد علاقه خود بنشیند.

منبع: میزان

لینک خبر :‌ پایگاه خبری نما
در پی انتشار خبر غیررسمی قطعی شدن اکران فیلم دینامیت از تاریخ نهم تیرماه در سینماها، تهیه کننده این فیلم باردیگر بر شروط خود برای تن دادن به این اکران تأکید کرد.

به گزارش جهان نیوز ، سیدابراهیم عامریان تهیه کننده فیلم سینمایی دینامیت به کارگردانی مسعود اطیابی در گفتگو با مهر درباره خبرهای منتشرشده مبنی بر توافق قطعی برای اکران این فیلم سینمایی از تاریخ نهم تیرماه گفت: همه چیز به جلسه روز چهارشنبه (امروز) بستگی دارد. با پخش کننده فیلم صحبت هایی شده است اما تصمیم نهایی بعد از این جلسه گرفته می شود.

وی درباره توافق صورت گرفته برای اکران احتمالی این فیلم هم تأکید کرد: هنوز هیچ توافقی حاصل نشده کمااینکه آقای اطیابی همچنان مخالف اکران فیلم است. ما اما تحت فشار سینماداران و دوستان پخش کننده در حال رایزنی هستیم. تلاش هایی شده است که ما را برای اکران راضی کنند اما واقعیت این است که هنوز رضایت حاصل نشده است. جلسه فوق العاده ای که از سوی ستاد مقابله با کرونای سازمان سینمایی قرار است با این موضوع برگزار شود، شرایط قطعی را مشخص می کند.

تهیه کننده دینامیت درباره تضمین مدنظر خود برای رضایت به اکران فیلم گفت:

طبیعتاً با این شرایط تمایلی به اکران فیلم نداریم و تنها به دلیل کمک به سینما ممکن است راضی به اکران شویم. اگر هم دوستان سازمان سینمایی می خواهند تضمین مالی برای رضایت ما به اکران در نظر بگیرند، باید مبلغش به گونه ای باشد که ما ضرر نکنیم و لااقل پول تولید فیلم تأمین شود.

عامریان تأکید کرد: حرف اصلی ما لزوم حمایت سینماداران است و اینگونه نباشد که فقط تهیه کننده فیلمش را راهی اکران کند. اگر ما در مقام تهیه کننده یک قدم برمی داریم و راضی به اکران فیلم می شویم، سینماداران هم باید همراهی کنند.

سینماداران در این شرایط حاضر به هیچ همراهی و حرکتی نیستند و تنها توقع دارند که من تهیه کننده راضی به اکران فیلمم شوم، بعد هم فیلمم مانند دیگر فیلم هایی که در این مدت اکران شدند، بسوزد!

این تهیه کننده سینما با گلایه از سینماداران گفت: اگر حمایتی از سوی سینماداران شاهد باشیم، طبیعتاً صاحبان آثار هم دلگرم تر می شوند. این حمایت امروز وجود ندارد و چرا من باید فیلمم را که چند ماه دیگر و پس از عبور از این شرایط به راحتی می تواند 40، 50 میلیارد تومان فروش داشته باشد، در این شرایط قربانی کنم؟

عامریان درباره پیشنهاد تقسیم 60 به 40 عایدی گیشه به نفع صاحبان آثار هم گفت:

یکی از درخواست های بنده همین کاهش سهم سینماداران از فروش فیلم و افزایش سهم تهیه کننده است، آن هم در همین موارد خاص و نه برای همه فیلم ها. در شرایط فعلی که کسی جرأت نمی کند فیلمش را اکران کند، از آن سمت هم باید این همراهی وجود داشته باشد. من هم که مازاد این سهم از گیشه را نمی خواهم در جیبم بگذارم، می خواهم لااقل هزینه تبلیغات آن را تأمین کنم.

به گزارش خبرنگار مهر ، علاوه بر فیلم سینمایی دینامیت ساخته مسعود اطیابی، فیلم های سینمایی شیشلیک ساخته محمدحسین مهدویان و گشت 3 به کارگردانی سعید سهیلی از دیگر گزینه های اکران سینماها برای احیای گیشه در شرایط کرونایی هستند که سازمان سینمایی در حال رایزنی با صاحبان این آثار است.

لینک خبر :‌ جهان نیوز
یک بازیگر سینما و تلویزیون گفت: قیمت بلیت ها در کمتر شدن استقبال مخاطب از سینما تاثیر زیادی داشته، به فرض خانواده ای با 4 نفر جمعیت...
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۲ سایت های دیگر : میزان رویداد ایران اصفهان امروز آنلاین روزنامه آفتاب یزد

گروه فرهنگی: فرزین محدث پیرامون وضعیت این روزهای سینما گفت: اتفاقات رخ داده در سینما خیلی وحشتناک است و در حال حاضر عملا سینمایی وجود ندارد و استقبالی از آن نمی شود. با شیوع کرونا و باز و بسته شدن های پی در پی سینما به حاشیه رانده شده است. در نتیجه این اتفاقات بازیگرانی که در سینما فعالیت داشتند به واسطه پیشنهاداتی که در شبکه نمایش خانگی به آن ها می شود از سینما کوچ کرده اند. شبکه نمایش خانگی رونق خوبی گرفته و سریال های زیادی ساخته شده و مردم هم از آن استقبال خوبی کرده اند.

به گزارش بولتن نیوز به نقل از میزان، وی در همین راستا ابراز کرد: به عنوان مثال سریال زخم کاری محمدحسین مهدویان که به تازگی پخش آن شروع شده است از جمله سریال های خوب است و آرام آرام مخاطبان زیادی را با خود همراه کرده. یکی از ویژگی های این سریال این است که قسمت به قسمت بهتر می شود و مخاطب را علاقه مند قسمت های بعدی می کند که باعتقاد من این استقبال به دلیل سطح بالای بازی بازیگران و کارگردانی ویزه این سریال یعنی محمد حسین مهدویان است.

این بازیگر سینما و تلویزیون با اشاره به اینکه شبکه نمایش خانگی حداقل این حسن را داشت که مردم سراغ سریال های ضعیف ترکیه ای و ... نروند ابراز داشت: ادامه این روند یعنی عادت کردن به تماشای آنلاین فیلم ها و سریال ها البته همراه با خطر هم هست. اگر این وضعیت ادامه پیدا کند و همچنان سینما ها بدون فیلم های جدید و نیمه خاموش باشد مردم عادت می کنند فیلم ها را در منزل ببینند و به سینما نروند و این اتفاق برای سینما خطرناک است و موجب نابودی کامل آن می شود. البته باید بگویم افزایش قیمت بلیت ها هم در کمتر شدن استقبال مخاطب از سینما تاثیر زیادی داشته و به فرض خانواده ای با 4 نفر جمعیت برای تماشای یک فیلم باید در حدود 100 هزار تومان هزینه کنند که در این شرایط نه معقول است و نه منصفانه. در این وضعیت اقتصادی چرا مردم باید سینما بروند. ضمن آنکه بدون تعارف کیفیت برخی از فیلم ها بسیار پایین است.

محدث با اشاره به بالا بودن هزینه تولید آثار سینمایی تاکید کرد: هزینه تولید آثار سینمایی خیلی بالا است و تهیه کننده حق دارد تمایلی به اکران فیلم خود نداشته باشد و از آن طرف سینماداران هم حق دارند به این خاطر که مالیات و دستمزد پرسنل و ... بالا است و با باز بودن سینما ها عملا به هزینه های آن ها اضافه می شود و بازگشتی هم ندارند.

وی پیرامون فوریت اکران آثار جدید برای جذب دوباره مخاطب به سینما بیان کرد: فیلم هایی هستند که فقط در جشنواره فیلم فجر نمایش داده شده و قابلیت جذب مخاطبان را دارندد و اکنون فوریت اکران آن ها احساس می شود. اگر قیمت بلیت ها ثابت بماند یا اگر بشود این قیمت کمتر شود و فیلم های خوبی اکران شود به نظرم مردم به سینما ها بر می گردند، به عنوان مثال فیلم سینمایی شیشلیک مهدویان می تواند در این روز ها تکانی ویژه به سینما بدهد.

این بازیگر عرصه سینما، تئاتر و تلویزیون با اشاره به وضعیت ناگوار معیشتی تئاتری ها بیان کرد: دو سالی می شود که فعالیت تئاتری برای بازی نداشتم. سال 98 پیشنهاد های خوبی نداشتم و اواخر سال 98 هم با شیوع کرونا تقریبا چیزی از تئاتر نماند و با باز و بسته شدن های متوالی مخاطبان خودش را از دست داد. با این حال وضعیت کلی تئاتر به نظرم بهتر از سینما است و در این شرایط سالن های نمایش که با ظرفیت 50 درصدی کار می کنند پر می شوند. اما در کل تئاتر همیشه وضعیت نامناسبی داشته به این خاطر که مدیران در طول سال ها هیچگونه حمایتی از عوامل و بچه های تئاتر نکرده اند.

وی پیرامون برگزاری سال گذشته جشنواره تئاتر فجر خاطرنشان کرد: مثلا سال گذشتهو در زمان شیوع کرونا جشنواره تئاتر فجر برگزار شد در حالی که بسیاری از کارگردانان و بازیگران تئاتر در وضعیت معیشتی خیلی بدی بودند و بی کار بودند و بیمه هم نداشتند. اگر یک سال جشنواره فجر برگزار نشود و در عوض هزینه آن به قشر آسیب دیده تئاتری که فقط از طریق تئاتر کسب درآمد می کنند اهدا شود اتفاقات خوبی خواهد افتاد.

لینک خبر :‌ بولتن نیوز
ماجرای دستمزدهای میلیاردی از سر اقتصاد بی رمق هنر ایران دست بر نمی دارد. شفاف نبودن مناسبات مالی تولید آثار هنری در ایران سال هاست که موجب شکل گیری تاریکخانه ای بزرگ در این عرصه شده است و قراردادهای هنری سال هاست یک راز مگو شده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۲

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، کشمکش ها بر سر شفاف کردن دستمزد ستاره ها در تولیدات هنری و فرهنگی همواره جنجال های زیادی را در رسانه ها ایجاد کرده است. نام ستاره های بسیاری در چند سال اخیر در کنار ردیفی بلند از صفرها به عنوان بازیگران نجومی، مجریان میلیاردی و... منتشر شده و در برخی موارد نیز کار به شکایت و دادخواهی رسیده است.در تازه ترین مورد، باز هم نام محمدرضا گلزار حاشیه ساز شده است.

دستمزد او نخستین بار برای بازی خیلی کوتاهش در فیلم دموکراسی تو روز روشن مورد توجه قرار گرفت و حاشیه ساز شد. حالا بعد از 11 سال از آن فیلم، برای چندمین بار پولی که این بازیگر سینما به خاطر اجرای یک برنامه گرفته، دستمایه یک جنجال تازه شده است.سی ام فروردین پوریا ذوالفقاری منتقد سینما مدعی شد محمدرضا گلزار برای اجرا در مسابقه هفت خان به کارگردانی سعید رضایت و تهیه کنندگی مهدی منیری که به صورت اختصاصی از پلت فرم نماوا درحال پخش است، مبلغ 18 میلیارد تومان دریافت کرده است. بنا به گفته های این منتقد، دستمزد اجرای این مسابقه در همان ابتدا به طور کامل به گلزار پرداخت شده است.

ادامه حاشیه ها

در آن مقطع و پس از اعتراض های متعدد، گلزار متنی در صفحه شخصی اش منتشر کرد و نوشت: باید سکوت کنی و به جای قانع کردن آدم ها استوار و مصمم مسیر هدف هایت را دنبال کنی او در ادامه نیز اشاره مستقیمی به ادعای ذوالفقاری نکرد. برخی رسانه ها نوشتند این بیانیه اینستاگرامی گلزار ادعای منتقد یادشده را تکذیب نکرده است. در ادامه نیز موضوع با سکوت برنامه سازان و مدیران پلت فرم یاد شده سویه ها و جنبه های مختلفی پیدا کرد. اما دو روز پیش و پس از نزدیک به دو ماه، سرانجام این خبر توسط تهیه کننده هفت خان تکذیب شد. مهدی منیری گفت: به عنوان تهیه کننده مسابقه هفت خان اعلام می کنم این اعداد و ارقامی که به عنوان دستمزد آقای گلزار برای اجرا در این مسابقه عنوان شده است؛ کذب است و فکر می کنم این گمانه زنی ها چیزی بیش از ایجاد حاشیه نیست.

واکنش ملایم صنف پلت فرم ها

همچنین روز گذشته محمد صراف رییس انجمن شرکت های نمایش ویدئوی آنلاین ، گفت: ما هم از طریق انجمن پیگیری هایی در این زمینه داریم و مباحث مرتبط با دستمزدها را هم بررسی می کنیم، در نهایت اما این یک تصمیم اقتصادی است که توسط یک سری سرمایه گذار بخش خصوصی گرفته می شود. رییس انجمن شرکت های نمایش ویدئوی آنلاین در پایان تاکید کرد: پلت فرم ها اساسا در زمینه پرداخت دستمزد سختگیر هستند چراکه به عنوان بنگاه اقتصادی بخش خصوصی ناگزیر از توجه به این ملاحظات هستند.

اگر تهیه کننده ای هم دستمزد نجومی در این حوزه پرداخت کرده، حتما اشتباه کرده است و ضرر خواهد کرد. از طرفی به هر حال ما سوپراستارهایی هم داریم که شاید از نگاه ما دستمزد بالا هم بگیرند اما در مقایسه با نمونه های جهانی واقعا این دستمزدها رقمی نیست. ولی باید پذیرفت به اندازه شهرت و زحمتی که برای اعتبار نام خود کشیده اند، می توانند دستمزدهای بالاتری را هم مطالبه کنند.

این در حالی است که آزادی عمل در مناسبات اقتصادی مستلزم شفاف بودن دستمزدها و برآورد دقیق مالیاتی است. دستمزد بالای سوپراستارهای خارجی مشمول مالیات های بسیار سنگین است.

لینک خبر :‌ اقتصاد آنلاین
محمدعلی نجفی کارگردان مجموعه تلویزیونی سربداران و فیلم سینمایی پرسه در شهر لاجوردی که عضو هیئت مدیره خانه سینما است، با اشاره به اینکه اولویت قرار دادن هنرمندان در واکسیناسیون تصمیمی اشتباه است تأکید کرد که این اظهارات هنرمندان را از مردم جدا می کند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۲ سایت های دیگر : اعتماد آنلاین

محمدعلی نجفی فیلمنامه نویس و کارگردان سینما و تلویزیون در گفت وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: من با هیچ اولویت بندی در مورد واکسیناسیون هنرمندان موافق نیستم، نباید هنرمندان را تافته جدا بافته بدانیم و چنین رویکرد و اصراری را که سینماگران در اولویت واکسیناسیون قرار بگیرند درست نمی دانم.

نجفی خاطرنشان کرد: برخی افراد به دلیل ضرورت کارشان باید در یک تجمع قرار بگیرند. کار در سینما هم یک کار جمعی است و همه افراد به خصوص بازیگران که در مقابل دوربین ماسکی به صورت ندارند در خطر ابتلای به کرونا هستند. همانطور که برای همه شغل های اینچنین پر خطر فکری می شود برای این مورد نیز در جهت حفظ سلامت و جان سینماگران باید فکری داشته باشیم.

او افزود: به طور قطع مهم ترین تمهید برای این وضعیت واکسیناسیون است. خانه سینما که قطعاً توان خرید واکسن ندارد و دخالتی هم نمی تواند در واکسیناسیون داشته باشد اما ما در خانه سینما سعی داشتیم برای این مورد مذاکرات لازم را داشته باشیم و آنطور که طبق آنچه که مشخص شده هنرمندان نیز بتوانند واکسن بزنند. در حال حاضر که افراد مسن واکسن می زنند من که خودم فردی 76 ساله هستم هنوز واکسن نزده ام.

کارگردان مجموعه تلویزیونی سربداران در پایان اظهاراتش تأکید کرد: بحث در اولویت قرار گرفتن هنرمندان سینما یک بحث اشتباه و نادرست است که هنرمندان را از مردم جدا می کند. زمانی که گفته شد مأموران شهرداری به دلیل حضورشان در شهر و در ارتباط بودن با مردم باید در اولویت واکسن زدن قرار بگیرند کسی اعتراض نکرد چرا که حرفی منطقی و درست بود. به نظر من این تصمیم باید برای همه مشاغل جمعی که کارکنانش در خطر بیشتری برای ابتلا به کرونا قرار دارند گرفته شود و آن دسته از سینماگران که مشغول کار هستند هم می توانند در اولویت واکسیناسیون قرار بگیرند اما همانطور که پیش تر گفتم با اولویت دادن به سینماگران به طور کل مخالف هستم.

وبگردی

خانه سینما دوربین سینما و تلویزیون شهرداری واکسیناسیون محمدعلی نجفی کرونا

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
ماه هاست که فیلمی جدید در سینماها اکران نشده و به نظر می رسد با تعطیلی مکرر سالن های سینما دیگر هیچ تهیه کننده ای اطمینان ندارد که فیلمش را در این شرایط اکران کند. شکست فیلم های اکران شده در سالن های سینما یا به سرقت رفتن فیلم های اکران شده به صورت آنلاین باعث شده تا تهیه کننده ها و صاحبان آثار سینمایی فعلاً به اکران فکر نکنند و از طرفی سینماها با عدم اکران فیلم های مناسب همچنان مخاطب ندارند و بلیتی فروخته نمی شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۲ سایت های دیگر : اعتماد آنلاین میزان

به گزارش خبرنگار برنا، علاوه بر اطلاع رسانی لازم برای بازگشایی سینماها، حاصل شدن اطمینان برای تماشاگران سینما مبنی بر عدم ابتلا به کرونا با رعایت پروتکل های بهداشتی، عدم تعطیلی مکرر سینماها و مسائلی از این دست، لازم است فیلم های مناسبی در حال حاضر اکران شود تا این فیلم ها مخاطبان سینما را به خرید بلیت ترغیب کند اما با توجه به اینکه اطمینان کافی برای تهیه کننده ها مبنی بر موفقیت آثارشان و حمایت های لازم وجود ندارد همچنان هیچ یک از صاحبان آثار سینمایی حاضر به اکران فیلمشان در سینماها نیستند و وضعیت سالن های سینما هر روز بدتر از دیروز می شود و خطر تعطیلی همیشگی سینماها وجود دارد.

یکی از نکات امیدوارکننده در حال حاضر وجود فیلم های خوب و مخاطب پسند در صف اکران است. فیلم هایی که قطعاً با وجود شرایطی مساعد می توانند فروش بالایی داشته باشند و اگر شرایط لازم برای اکران مهیا شود یا حداقل حمایت هایی از سوی سازمان سینمایی صورت بگیرد می توانند با اکران در این روزها سینما را از رکودی که در آن گرفتار شده است نجات دهند.

در ادامه به معرفی فیلم های مهمی که در صف اکران هستند می پردازیم:

ابلق

فیلم جدید نرگس آبیار با عنوان ابلق یکی از آثار تحسین شده سی ونهمین جشنواره فیلم فجر است که موضوعی اجتماعی را دنبال می کند و توانست جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را از آن خود کند.

بهرام رادان، الناز شاکردوست، هوتن شکیبا، فاطمه کریمیان، مهران احمدی و گیتی معینی از بازیگران این فیلم هستند.

در خلاصه داستان ابلق آمده است:

برای یک زن که در حاشیه شهری بزرگ با همسر و فرزندش زندگی می کند، ماجرایی رقم می خورد.

بی همه چیز

فیلم سینمایی بی همه چیز به کارگردانی محسن قرایی یکی از آثار سینمایی مهم سال گذشته بود که در جشنواره فیلم فجر نیز بسیار مورد توجه قرار گرفت و توانست مورد تحسین مخاطبان و منتقدان قرار بگیرد.

این فیلم یکی از پرستاره ترین آثار جشنواره فجر بود که بازیگرانی چون پرویز پرستویی، هدیه تهرانی، هادی حجازی فر، باران کوثری، مهتاب نصیرپور، پدرام شریفی، لاله مرزبان، بابک کریمی و فرید سجادی حسینی از بازیگران این فیلم سینمایی هستند.

این فیلم با اقتباسی آزاد از نمایشنامه مشهور ملاقات بانوی سالخورده نوشته فردریش دورنمات ساخته شده است.

چند می گیری گریه کنی 2

قسمت دوم فیلم سینمایی چند می گیری گریه کنی به کارگردانی علی توکل نیا سال گذشته آماده نمایش شد و با توجه به موفقیت قسمت اول این فیلم سینمایی، احتمال می رود چند می گیری گریه کنی 2 هم بتواند نظر مخاطبان سینما را به خود جلب کند.

ابوالفضل پورعرب، اشپیتیم آرفی، محیا دهقانی، عباس جمشیدی، اسدالله یکتا، مهران رجبی، حمید لولایی و... از جمله بازیگران این فیلم سینمایی هستند.

اولین قسمت از فیلم سینمایی چند می گیری گریه کنی در سال 1384 به کارگردانی شاهد احمدلو، تهیه کنندگی حسن توکل نیا و نویسندگی محسن تنابنده و حسن وارسته تولید شده است.

درخت گردو

فیلم سینمایی درخت گردو به کارگردانی محمدحسین مهدویان در سال 1398 ساخته شد که در جشنواره فیلم فجر نیز با استقبال خوبی روبرو شد و یکی از فیلم هایی بود که استقبال بالا باعث شد سانس های فوق العاده بسیاری در سینماهای مختلف داشته باشد.

پیمان معادی برای بازی در درخت گردو برنده جایزه بهترین بازیگر مرد شد. یکی از عوامل فروش بالای این فیلم می تواند حضور بازیگران مطرحی چون مینا ساداتی، مهران مدیری و پیمان معادی در این اثر باشد.

درخت گردو در سه مقطع زمانی سال ها 66، 83 و 95 روایت می شود و بر مبنای داستان واقعی تلخ و انسانی زندگی مردی رنج کشیدهٔ کردی به نام قادر مولان پور و خانواده اش در فاجعه بمباران شیمیایی سردشت ساخته شده است.

قادر مولان پور (پیمان معادی) در خلال بمباران شیمیایی سردشت خانواده اش دچار مشکلات شیمیایی می شوند.

دینامیت

دینامیت فیلمی به کارگردانی مسعود اطیابی و تهیه کنندگی سید ابراهیم عامریان محصول سال 1397 است. دو فیلم تگزاس و تگزاس 2 دو اثری هستند که مسعود اطیابی و ابراهیم عامریان ساخته اند و با استقبال خوبی از سوی مخاطبان سینما روبرو شدند.

از بازیگران این فیلم می توان به محسن کیایی، احمد مهرانفر، نازنین بیاتی، و پژمان جمشیدی اشاره کرد که پیش از عید نوروز نیز جزو آثار اکران نوروزی بود اما عامریان با اکران این فیلم در حال حاضر مخالفت کرد.

چپ، راست

چپ، راست فیلمی به کارگردانی حامد محمدی و تهیه کنندگی منوچهر محمدی محصول سال 1398 است.

این فیلم که پیش تولید و تولید آن در دی و بهمن 1398 در سکوت کامل خبری انجام شد، از جمله پروژه های سینمایی بود که در اولین ساعات اعلام شیوع ویروس کرونا از سمت ستاد ملی مقابله با کرونا، جهت حفظ سلامت و ایمنی هنرمندان و عوامل پروژه که از سرمایه های اجتماعی کشور هستند، در حالی که فقط یک هفته تا پایان آن باقی مانده است فیلمبرداری آن متوقف شد.

چپ، راست یک اثر کمدی است که ویشکا آسایش، سارا بهرامی، رامبد جوان، پیمان قاسم خانی، ستاره اسکندری، سروش صحت و مونا فرجاد بازیگران آن هستند که با توجه به موضوع و فضای قصه می تواند در جلب نظر مخاطبان سینما موفق باشد.

حامد محمدی پیش تر فیلم های سینمایی فرشته ها با هم می آیند ، اکسیدان و چهار انگشت را ساخته است.

روز صفر

روز صفر عنوان فیلمی به کارگردانی سعید ملکان است که در سال 1398 در جشنواره فیلم فجر حضور داشت و با استقبال بسیار خوبی مواجه شد. این فیلم به سبک معمایی-هیجانی و در فضای جنگی و ماجراجویانه به زبان های فارسی، اردو، پشتو و آلمانی؛ محصول ایران است.

امیر جدیدی و ساعد سهیلی بازیگران نقش اول این فیلم هستند. چند بازیگر خارجی و بازیگران تئاتر هم در این فیلم جلوی دوربین رفته اند. بخش هایی از این فیلم در شهر برلین فیلمبرداری شده است.

این فیلم (به همراه فیلم شنای پروانه) با دریافت 5 سیمرغ بلورین از سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر، رکورددار دریافت بیشترین جایزه در این جشنواره شد.

داستان این فیلم در مورد نحوه و چگونگی دستگیری عبدالمالک ریگی توسط وزارت اطلاعات ایران است که با توجه به موضوع جذابی که دارد می تواند مورد استقبال مخاطبان قرار بگیرد.

سگ بند

سگ بند فیلمی کمدی و اجتماعی به کارگردانی مهران احمدی و نویسندگی حمید اکبری خامنه تهیه کنندگی محمدحسین قاسمی محصول سال 1398 ایران است.

این فیلم آخرین بازی سیروس گرجستانی در سینما به حساب می آید. سگ بند ، برگرفته از نام یکی از فنون کشتی پهلوانی است. این فیلم دومین ساخته مهران احمدی بعد از مصادره است که هنوز پس از اینکه دو سال از ساخت آن می گذرد فرصت اکران برای آن فراهم نشده است.

امیر جعفری، سیروس گرجستانی، مهران احمدی، بهرام افشاری، نازنین بیاتی، بهاره کیان افشار، سیامک صفری، ناهید مسلمی، سعید امیرسلیمانی، میرطاهر مظلومی و عزت الله مهرآوران بازیگران این فیلم سینمایی هستند.

با توجه به موفقیت فیلم مصادره و از طرفی موضوع کمدی این فیلم و لیست بازیگران آن می توان پیش بینی کرد که سگ بند در جلب نظر تماشاگران سینما می تواند موفق باشد.

در خلاصه داستان این فیلم آمده است؛ هیچ وقت گول اسم و ظاهر آدم ها رو نخورید؛ لشکر هیتلر با اون عظمت، اسمش نازی بود.

شیشلیک

شیشلیک جدیدترین اثر سینمایی محمدحسین مهدویان است. فیلمی در ژانر کمدی به تهیه کنندگی محمدرضا منصوری و نویسندگی امیرمهدی ژوله که اثری متفاوت در کارنامه مهدویان به حساب می آید.

این فیلم اولین تجربه محمدحسین مهدویان در قالب فیلم های کمدی است که حتی پیش از تولید نیز با حواشی بسیاری روبرو شد و به گفته برخی عوامل آن از جمله امیرمهدی ژوله بخش هایی از این فیلم سانسور شد.

حضور رضا عطاران و پژمان جمشیدی به عنوان بازیگران اصلی این فیلم می تواند احتمال موفقیت شیشلیک در گیشه را چند برابر کند. ژاله صامتی، رحید رهبانی و مه لقا باقری دیگر بازیگران این فیلم سینمایی هستند.

قاتل و وحشی

قاتل و وحشی فیلمی متفاوت در سینمای ایران در ژانر وحشت و جنایی-معمایی به کارگردانی حمید نعمت الله و با فیلمنامه ای از معصومه بیات و حمید نعمت الله، محصول سال 1398 است که در همین سال متقاضی حضور در جشنواره فیلم فجر بود اما در نهایت به دلیل اختلاف های تهیه کنندگان این فیلم از جشنواره فیلم فجر کنار گذاشته شد.

این فیلم سرانجام در پاییز سال 1399، با اتمام مراحل صدا و ساخت موسیقی آماده نمایش شد. حواشی فیلم همچنان ادامه یافت و با وجود دریافت نقدهایی مثبت از آنها که فیلم را در اکران های خصوصی دیده بودند، پروانه نمایش از طرف وزارت ارشاد برای اکران در جشنواره فجر 99 را دریافت نکرد. موضوعی که انتقادات زیادی را از طرف مردم و اهالی هنر به دنبال داشت.

لیلا حاتمی بازیگر اصلی قاتل و وحشی است و این فیلم می تواند یکی از موفق ترین آثار سینمایی باشد.

وبگردی

بازی جشنواره فیلم فجر ریگی ستاره اسکندری سرقت دینامیت قاتل و وحشی روز صفر درخت گردو سگ بند شیشلیک بی همه چیز چپ، راست چند میگیری گریه کنی 2 ابلق

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
تهیه کنندگان سینما با ادعای اینکه در شرایط فعلی اکران فیلم در سینما ها جز ضرر حاصلی ندارد، خواستار کمک میلیاردی دولت برای نمایش فیلم در سینما ها شدند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۱

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: تهیه کنندگان سینما با ادعای اینکه در شرایط فعلی اکران فیلم در سینما ها جز ضرر حاصلی ندارد، خواستار کمک میلیاردی دولت برای نمایش فیلم در سینما ها شدند.

با وجود رفع محدودیت های کرونایی در بخش سینما، تهیه کنندگان سینما می گویند در این شرایط اکران فیلم فقط ضرر دارد و اگر دولت می خواهد سینما ها باز باشد باید کمک کند، وگرنه با اکران نشدن فیلم ها، عملاً سینما تعطیل می شود.
جلسه برای دفع ضرر کرونا
جلسه این هفته شورای صنفی نمایش بدون اعلام نتیجه مشخصی برای کمک به سینمای کرونازده به پایان رسید، با وجود این تهیه کنندگان سینما در مصاحبه های مختلف از شرایط سینما و فروش پایین اکران ها گلایه می کنند. مرتضی شایسته، دبیر شورای نمایش درباره نتایج جلسه این هفته گفت: شورای صنفی نمایش برای اقدام در زمینه ترغیب سینماگران به اکران آثارشان نیاز به پول و امکانات دارد. فعلاً در حد برگزاری جلسات مباحثی طرح می شود که امیدواریم نتیجه داشته باشد. این هفته همچنین جلسه کارگروه کرونا در سینما با حضور حسین انتظامی، رئیس سازمان سینمایی برگزار شد. در این جلسه، بحث وام 4 درصد برای پرداخت بدهی های سینما ها و همچنین ارائه بسته حمایتی مطرح شد. با وجود اینکه کارگروه کرونا، از موفقیت در پرداخت حمایت های مالی در برای جبران خسارت کرونا می دهد، اما تهیه کنندگان سینما نظر دیگری در این باره دارند.
وزارت فرهنگ و ارشاد باید پول بدهد!
محمدحسین فرحبخش، تهیه کننده و کارگردان سینما که فیلم تک خال را در اکران دارد، درباره انتظار اهالی سینما برای حمایت دولت گفت: باید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این شرایط کمک فراوانی به سازندگان فیلم ها بکند. تهیه کنندگان دیگر مثل من بدون چشمداشت راضی به اکران فیلم های خود نمی شوند. قطعاً کاری که من کردم، ادامه پیدا نمی کند و باید بدانند در یک سال گذشته برای باز ماندن سینما چه کردم. وزارت فرهنگ و ارشاد به هر کدام از تهیه کنندگان 3-2 میلیاردی باید بدهد تا بخشی از هزینه ها را جبران کند و تهیه کنندگان راضی به اکران شوند.
وی با اشاره به تأثیر اکران فیلم های کمدی و شاد در شرایط امروز جامعه برای بازگشت مخاطب به سینما بیان کرد: احتمالاً ورود فیلم های جدید به خصوص فیلم های کمدی و شاد در شرایط امروز جامعه که از وضعیت به وجود از کرونا خسته هستند، باعث رونق دوباره سینما ها می شود.
انتظار داریم وزارت فرهنگ و ارشاد کمک کند
سیدجواد هاشمی بازیگر، تهیه کننده و کارگردان سینما نیز از جمله فیلمسازانی است که می گوید در شرایط ورشکستگی سینما باید وزارت فرهنگ و ارشاد به فیلمسازان کمک کند. هاشمی در مصاحبه ای گفت: ما کار دیگری به جز فیلمسازی بلد نیستیم. در حال حاضر بسیاری از تهیه کنندگان سینما با این مشکل مواجه هستند، این در حالی است که ما انتظار داشتیم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تهیه کنندگان کمک کند. علاوه بر این، تبلیغات مناسبی هم در حوزه اکران فیلم های سینمایی صورت نمی گیرد و تلویزیون نیز در این زمینه هیچ حمایتی از ما نمی کند، این در حالی است که باید شرایطی فراهم شود تا مردم دوباره به سینما ها بازگردند.
هاشمی در ادامه بیان کرد: از من خواستند که در شرایط فعلی جزیره فضایی را اکران کنم، زمانی که ما در چنین شرایطی فیلم خود را فدا می کنیم، باید شرایط مناسبی را برای ما فراهم کنند که متأسفانه این اتفاق رخ نمی دهد، البته گویا قرار است به زودی چند فیلم سینمایی پرفروش در کنار فیلم ما اکران شود که البته این مسئله هم شرایط را برای من تهیه کننده سخت تر می کند، چراکه در حال حاضر کسی به سینما نمی رود و اگر هم بخواهد به سینما برود، فرزندش را به سینما نمی برد، به همین دلیل من با یک شک و تردید اساسی تصمیم به اکران فیلم خود گرفته ام.
سینماداران 16 ماه است ورشکسته اند
سیدغلامرضا موسوی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه صنف تهیه کنندگان درباره وضعیت سینماداران در ایام کرونا گفت: سینماداران عملاً بعد از 16ماه با نوعی شبه ورشکستگی روبه رو هستند چراکه در بسیاری از موارد حتی هزینه های اولیه و دستمزد را نمی توانند پرداخت کنند، ضمن اینکه سال به سال حقوق و دستمزد کارکنانشان طبق قانون کار افزایش پیدا کرده و این هزینه ها اضافه شده است.
موسوی ادامه داد: تولید نیز با همین مشکلات روبه رو است، یعنی امکان اکرانی که بتواند هزینه ها را بازگرداند وجود ندارد، در حقیقت اکران در حال حاضر وجود دارد و هر فیلمی که بخواهد می تواند اکران شود، اما به دلیل اینکه مردم کمتر به سینما می روند، طبیعتاً تهیه کنندگان علاقه ای به اینکه بتوانند فیلم های خود را اکران کنند، ندارند چراکه نگران بازگشت سرمایه هستند.
آغاز فصل تابستان تا پیش از شروع کرونا، همراه با آغاز فصل نو اکران ها در سینما ها بود. امسال و سال گذشته به دلیل شیوع کرونا عملاً هیچ کدام از فصول اکران با موفقیت و سودآوری همراه نبوده اند و اکنون تنها امید سینمادار ها و تهیه کنندگان سینما دستیابی به کمک های دولتی است تا ایجاد روزنه ای از امید برای رونق اکران. اکنون با امتناع تهیه کنندگان سینما از اکران فیلم هایشان، این خطر وجود دارد که در کنار سینما نرفتن مردم، نبود فیلمی برای نمایش، عملاً سینما را تعطیل کند و کورسوی امیدی که هم اکنون برای تغییر شرایط وجود دارد به طور کل خاموش شود.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
در شرایطی که سهم فیلم های خارجی در گیشه چین در یک دهه گذشته به پایین ترین حد خود رسیده، تفاهمنامه سینمایی ایران و چین دستاوردی برای سینمای ما خواهد داشت؟ بازار سینمای ما برای چینی ها جذابیتی دارد که آنها را به سرمایه گذاری تشویق کند؟
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۱ سایت های دیگر : برخط نیوز

همشهری - یاور یگانه : بیست وچهارمین جشنواره فیلم شانگهای که از 21 تا 30 خرداد برگزار شد، آنقدر به فیلم های ایرانی روی خوش نشان داد که این موضوع دستمایه شوخی های فضای مجازی شد و عده ای از این جشنواره به عنوان شعبه دوم جشنواره فیلم فجر یاد کردند. توجه ویژه این جشنواره چینی به فیلم های ایرانی به سرعت به برنامه 25 ساله همکاری های مشترک ایران و چین ربط داده شد و انتشار جزئیات تفاهمنامه همکاری های سینمایی میان سازمان امور سینمایی و سمعی بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دفتر ملی فیلم جمهوری خلق چین مُهر تأییدی بر این گمانه زنی ها زد، اما توجه به فیلم های ایرانی تنها به حضور پرتعداد آنها در بخش های مختلف جشنواره شانگهای محدود نشد و مسیر معکوس ساخته ابوالفضل جلیلی که تنها نماینده سینمای ایران در بخش رقابتی این جشنواره بود، جایزه بهترین کارگردانی و جایزه بهترین بازیگر مرد را دریافت کرد تا فیلم های ایرانی دست خالی از این جشنواره برنگردند و از سال دیگر فیلمسازان ایرانی شرکت در این جشنواره را جدی تر بگیرند، اما استقبال از فیلم های ایرانی در جشنواره شانگهای در نهایت سودی برای سینمای ایران که سالن هایش در مرز ورشکستگی هستند، دارد؟

اولین فیلم سینمایی در چین در سال 1896 نشان داده شد و سینما از آن زمان تا امروز به تدریج به سرگرمی عامه پسند محبوبی در این کشور تبدیل شده است. بیش از 600عنوان فیلم چینی در جشنواره های سینمایی معتبری همچون کن، برلین، لوکارنو، نانت، نیویورک، تورنتو و ونیز جایزه گرفته اند و خلاقیت و هنرمندی سینماگران چینی را به رخ کشیده اند. شناخت نقش مایه ها و تصاویر، شیوه های مسلط روایت و گرایش های مضمونی سینمای چین به درک تحولات سیاسی این کشور وابستگی تام و تمام دارد. به طور خلاصه باید گفت وقتی دِنگ شیائوپینگ در اواخر دهه 1970 به اصلاحات اقتصادی در این کشور دست زد، سینمای چین هم دوشادوش سایر بخش های اقتصادی این کشور به دوران جدیدی قدم گذاشت.

چین ضرورت همکاری و تعامل با دنیا را دریافته بود و می خواست از ظرفیت های فراوانش برای نقش آفرینی مؤثر در دنیای مدرن استفاده کند. به همین دلیل به سرمایه گذاری های خارجی توجه کرد؛ با شور و شوق فراوان تکنولوژی های جدید خرید؛ دانشجویان زیادی را به دانشگاه های غربی گسیل کرد؛ عناوین کتاب ها، موسیقی ها و فیلم های خارجی ناگهان فزونی یافت و در چنین زمینه ای سینمای چین بالید و اوج گرفت. رشد سینما در چین در میانه دهه 1980 به ظهور نسل پنجم فیلمسازان این کشور منجر شد که تعدادی از مشهورترین فیلم های چینی را ساخته اند. کارگردانانی همچون ژانگ ییمو با فیلم هایی نظیر قهرمان (2002)، خانه خنجرهای پران (2004) و نفرین گل طلایی (2006) و چین کایگه با فیلمی مثل امپراتور و آدم کش (1998) از شاخص ترین کارگردانان نسل پنجم این کشور هستند. نسل ششم کارگردانان این کشور که افرادی همچون ژیا ژانگ که یا ژانگ مِنگ از شاخص ترین فیلمسازان این نسل قلمداد می شوند، روی دیگری از سینمای چین را که بیشتر به سینمای مستقل شبیه است به جهانیان نشان دادند.

فیلم های نسل ششم کارگردانان چینی با بودجه های کم و غیردولتی ساخته می شود و به زندگی شهری و مصایب ناشی از سیاست های اقتصادی دولت چین توجه دارند. فیلم های چینی در 10 سال اخیر در داخل این کشور از فیلم های هالیوودی محبوب تر بوده و گیشه موفق تری داشته اند. با اینکه بازار فیلم های خارجی در چین در یک دهه گذشته تا حدودی افول کرده است، اما کمپانی های بزرگ هالیوودی همچنان برای درآمدزایی روی بازار فیلم چین حساب می کنند و اگر احتمال دهند چیزی در فیلم شان باعث بایکوت آن در چین و از دست رفتن منافع مالی شان می شود، آن را برای نمایش در سالن های سینمای این کشور تغییر می دهند.

به رغم این که گاه دولت چین اجازه نمایش برخی فیلم های آمریکایی را در این کشور نمی دهد یا با حذف برخی صحنه ها حاضر به نمایش آنها می شود، اما اکران فیلم خارجی را در چین ممنوع نکرده است. فیلم های چینی نیز از این امکان برخوردار هستند که در همکاری با کمپانی های بزرگ فیلمسازی هالیوود محصولاتشان را در بازار آمریکا عرضه کنند و از مواهب اقتصادی بازار فیلم آمریکا بهره مند شوند. بماند که دولت چین حضور فیلم های چینی را در کشور آمریکا نوعی مبارزه ایدئولوژیک و تفوق فرهنگی برای خود به حساب می آورد. حالا این سؤال پیش می آید آیا سینمای ایران که جز دو، سه کارگردانش که در عرصه جهانی به دلیل کیفیت هنری یا سیاسی آثارشان مشهور هستند و فیلم هایشان اغلب مطابق میل عامه تماشاگران نیست می تواند سهمی از بازار رقابتی سینمای چین به دست آورد؟ یا حتی فیلم های چینی این امکان را خواهند یافت که به صورت گسترده و البته بدون جرح و تعدیل در سینماهای ایران اکران شوند؟ اگر فیلم های چینی مورد استقبال تماشاگران واقع شوند، تکلیف آن دسته از فیلمسازان ایرانی که فیلم می سازند تا از حمایت های دولتی ارتزاق کنند چه خواهد بود؟ آیا اتحاد سینمایی گربه و اژدها برای هر دو طرف مثمرثمر خواهد بود؟

مسیر معکوس ساخته ابوالفضل جلیلی، برنده 2 جایزه بهترین کارگردانی و بهترین بازیگر مرد از جشنواره بین المللی فیلم شانگهای چین شد، اما جز این فیلم، فیلم های ایرانی دیگری نیز در جشنواره فیلم شانگهای حضور داشتند. خورشید ساخته مجید مجیدی، دشت خاموش ساخته احمد بهرامی، داستان دست انداز ساخته کمال تبریزی، بی سر ساخته کاوه سجادی حسینی، باریکه ساخته عبدالرضا کاهانی، مجبوریم ساخته رضا درمیشیان، پسران دریا از افشین هاشمی و درخت گردو ساخته محمدحسین مهدویان دیگر فیلم های ایرانی حاضر در بخش پانورامای جشنواره فیلم شانگهای بودند. انیمیشن نهنگ سفید ساخته امیر مهران در بخش فیلم های کوتاه پانوراما و مایا به کارگردانی جمشید مجددی و آنسون هارتفورد، محصول ایران و انگلستان هم در بخش مستند پانوراما به نمایش درآمدند.

در بخش هفته فیلم کمربند و جاده جشنواره شانگهای هم فیلم های روباه در یک سوراخ ساخته آرمان ریاحی و محصول اتریش و شنای پروانه ساخته محمد کارت به روی پرده رفتند، اما صرف حضور فیلم های ایرانی در جشنواره شانگهای می تواند برای سینما ایران دستاورد محسوب شود؟

چندی پیش روح الله حسینی، مدیرکل دفتر جشنواره ها و همکاری های بین الملل سازمان سینمایی و رئیس کارگروه مبادلات و همکاری های سینمایی با کشور چین، درباره اهمیت و دلایل انعقاد این تفاهمنامه گفت: این تفاهمنامه با توجه به علاقه و تمایل هر دو طرف و بر مبنای برابری، احترام، عمل و منافعِ متقابل با توجه به قوانین نافذ در هر یک از دو کشور ایران و چین منعقد شده و نخستین تفاهمنامه ای است که میان دو کشور منحصراً در موضوع سینما امضا می شود. پیش از این برنامه مبادلات فرهنگی، هنری و آموزشی بین دولت های ما وجود داشت، ولی این نخستین بار است که دو طرف منحصراً در حوزه سینما تفاهمنامه امضا می کنند. این اتفاق همزمان به دو نکته مهم اشاره دارد؛ نخست این که چینی ها به اهمیت و جایگاه سینمای ایران در سطح بین الملل کاملاً واقف هستند و لذا پرونده ای مستقل برای همکاری در این زمینه باز کرده اند، دوم این که در نگاه داخلی، سینما در گستره وسیع و متنوع فرهنگ و هنر ایران، از چنان وزن و اهمیتی برخوردار است که مستقلاً می تواند وارد گفت وگو، تعامل و تبادل با بخش های فرهنگی دولت های دیگر شود.

همچنین، حسینی درباره مدت این تفاهمنامه گفته بود: تفاهمنامه 3 ساله منعقد شده است، اما قابل تمدید است و در واقع آنچه اهمیت دارد شروع این ماجراست؛ در غیر این صورت تمدید و استمرار آن آسان و بی زحمت است. فقط کافی است دو طرف بهره های لازم را برده و از ادامه همکاری رضایت داشته باشند. چین در سال های گذشته، یکی از مهم ترین بازارهای هدف صادراتی ایران بوده و برای مثال در سال 97، ارزش صادرات ما به این کشور نزدیک به 21 درصد و بیش از تمام کشورهای دیگر از جمله عراق و روسیه یا ترکیه بوده است. در این بین اما سهم فرهنگ و صادرات فرهنگی ما به این کشور تقریباً صفر بوده است. آن هم جایی که می دانیم در میان سایر کالاهای فرهنگی ما که می توانند سهمی از این بازار را به خود اختصاص دهند، سینما به دلایلی روشن و مسلم جایگاهی بسیار ویژه دارد.

آیا ظرف 3 سال سینمای ایران می تواند از ورطه بی مخاطبی داخلی بیرون بیاید و محصولاتی تولید کند که برای بازار چین هم جذاب باشد؟ وقتی فیلم های هالیوودی در رقابت با آثار چینی میدان را واگذار کرده اند و تماشاگران چینی بیشتر به فیلم های داخلی علاقه مند هستند، فیلم های ایرانی شانسی برای به دست آوردن سهمی از بازار چین دارند؟ در شرایطی که سهم فیلم های خارجی در گیشه چین در یک دهه گذشته به پایین ترین حد خود رسیده، تفاهمنامه سینمایی ایران و چین دستاوردی برای سینمای ما خواهد داشت؟ بازار سینمای ما برای چینی ها جذابیتی دارد که آنها را به سرمایه گذاری تشویق کند؟

آنچه مسلم است صرف حضور چند فیلم ایرانی در یک جشنواره سینمایی چینی نمی تواند تأثیری در حال و روز اسفناک گیشه سینما در ایران داشته باشد. از سوی دیگر، تجربه سالیان گذشته نیز نشان داده که اغلب فیلم های ایرانی در گیشه سینمای کشورهای خارجی ناموفق هستند و بعید به نظر می رسد سینمای ایران بتواند محصول جذابی برای گیشه سینمای چین در آستین داشته باشد.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۱

: تعدادی از فیلمسازان فعال و دغدغه مند سینمای کودک و نوجوان در خصوص 8 سال بی تدبیری مدیران سینمایی دولت تدبیر و امید در حوزه سینمای کودک و نوجوان متذکر شدند: اینکه چند فیلم سفارشی توسط چند سینماگر سطح پایین تولید و در جشنواره به نمایش گذاشته شوند چه دردی از سینمای کودک و نوجوان درمان می کند؟

به گزارش طی 8 سال گذشته مدیران دولت تدبیر و امید با بی تدبیری، ناامیدی زیادی را در عرصه های مختلف کشور و به ویژه حوزه فرهنگ و هنر وارد ساختند؛ سینما به عنوان یک رسانه مهم و اثرگذار در این سال ها با معضلات زیادی در حال دست و پنجه نرم کردن بود اما برخی از زیرمجموعه های سینما مانند سینمای کودک و نوجوان در این سال ها به دلیل ناکارآمدی مدیران سینمایی و همینطور فقدان سیاست گذاری صحیح و اصولی به نابودی کامل کشیده شدند.

این در حالی است که سینمای کودک و نوجوان از جمله موضوعات زیرشاخه جریان اصلی سینماست که اگر به درستی به آن پرداخته شود می تواند تاثیرات مثبت زیادی را برای نسل های آینده در زمینه های گوناگون فراهم آورد. سینمای کودک نیاز مبرم برای هر جامعه ای است و نباید سهل انگارانه از کنار آن عبور کرد. هر چند که سال های سال است سینمای کودک در ایران مورد بی مهری قرار گرفته و از سوی مسئولان و تهیه کننده ها حمایتی از این سینمای رو به زوال نمی شود. مدیران سازمان سینمایی دولت های یازدهم و دوازدهم از ابتدای حضورشان در عرصه مدیریتی سینما تنها به شعارهای گوناگون در حمایت از سینمای کودک پرداخته و رسماً هیچ عملی در راستای تقویت و رشد این سینما نکرده اند.

در این سال ها شوآف برگزاری جشنواره فیلم کودک به خصوص برگزاری این رویداد در بحران کرونا نیز با انتقادات بسیار تند و جدی از سوی سینماگران فعال در این حوزه مواجه شد.

در همین راستا با 6 تن از سینماگران فعال و دغدغه مند سینمای کودک و نوجوان آقایان: اسماعیل براری، رحیم بهبودی فر، بیژن بیرنگ، عادل بزدوده، محمدرضا حاجی غلامی و امید نیاز گفتگو کردیم که ماحصل آن برای اطلاع بیشتر مخاطبان گرامی در ذیل نقل شده است.

اسماعیل براری کارگردان سینما در خصوص 8 سال بی تدبیری مدیران سینمایی دولت تدبیر و امید در حوزه سینمای کودک و نوجوان گفت: امروزه سینمایی با عنوان سینمای کودک و نوجوان در سپهر هنرهفتم کشور وجود ندارد؛ آقای روحانی و زیردستان شان اصلاً نمی دانند سینما را به کدام س می نویسند و همین مسأله باعث شد در این سال ها نه تنها سینمای کودک که کلیت سینما با معضلات متعدد روبرو شود، در خصوص سینمای کودک هم صراحتاً عرض می کنم ما با یک سراب روبرو هستیم و هیچ چشم انداز امیدوارکننده ای نسبت به آینده آن وجود نداشته و ندارد و نخواهد داشت! اینکه چند فیلم سفارشی توسط چند سینماگر سطح پایین تولید و در جشنواره به نمایش گذاشته شوند چه دردی از سینمای کودک و نوجوان درمان می کند؟ من نمی دانم چرا کسی جلوی این خرج کردهای هنگفت از بودجه بیت المال را نمی گیرد و همچنان این جشنواره بی بازده و بی خاصیت برگزار می شود؟

رحیم بهبودی فر کارگردان سینما نیز در این باره به گفت: سینمای کودک و نوجوان 8 سال جهنمی را تجربه کرد؛ در این 8 سال مدیران و مسئولان سینمایی گور سینمای کودک را با دستان خود کندند و از این سینما جز ویرانه ای باقی نگذاشتند؛ البته نه تنها سینمای کودک و نوجوان که کلیت هنرهفتم و مقوله فرهنگ و هنر در کشور به صورت ریشه ای نابود شد؛ همین مسأله باعث می شود تا بنده به دلیل اینکه برای ریاست جمهوری آقای روحانی تبلیغ می کردم و به اطرافیانم اصرار داشتم که به ایشان رأی بدهند نادم و پشیمان شوم و از همه حلالیت بطلبم! برگزاری جشنواره فیلم کودک تنها برای نانی است که به سفره برخی افراد خاص می رساند و الا همه ما به خوبی می دانیم که این رویداد بی خاصیت است و هیچ بازده و دستاورد مثبتی به ویژه طی سال های اخیر نداشته و ندارد.

بیژن بیرنگ تهیه کننده و کارگردان سینما نیز با انتقاد شدید در خصوص وضعیت فعلی سینمای کودک و نوجوان متذکر شد: سینمای کودک و نوجوان در کشور ما به جایی نخواهد رسید و هیچ چاره ای برای برون رفت از وضعیت اسفبار این گونه سینمایی نمی توان اندیشه کرد؛ بنده معتقدم ما باید سینمای کودک را فراموش کرده و به سمت سینمای خانوادگی برویم درست همان کاری که کمپانی های بزرگ سینمای دنیا نظیر والت دیزنی آن را انجام دادند و موفق شدند، امروزه بیشترین درآمد این کمپانی از تولید آثار خانوادگی جذاب است و ما هم برای اینکه بتوانیم در این مسیر موفق شویم باید بخش خصوصی را به سمت تولید آثار خانوادگی ناب هدایت کنیم که قطعاً بازار بسیار موفقی خواهد داشت. برگزاری جشنواره فیلم کودک کاری از اساس غلط است و نباید بودجه ای برای این اتفاق بی دستاورد مصرف شود؛ ما باید بدانیم برخلاف آنچه برخی از مدیران می خواهند به ما القا کنند برگزاری این رویداد دلیل زنده بودن سینمای کودک نیست. این یک دورهم جمع شدن بی فایده است که فقط بودجه ای را بر باد می دهد.

عادل بزدوده نویسنده، کارگردان نمایش عروسکی و عروسک ساز در خصوص 8 سال بی تدبیری مدیران سینمایی دولت تدبیر و امید در حوزه سینمای کودک و نوجوان گفت: بزرگترین معضل و مسأله امروز سینمای کودک و نوجوان در کشور ما این است که ما هنوز راهکار رفتن به دامان خانواده ها را پیدا نکرده ایم؛ سینمای کودک در کشور ما محدود به یکی دو اسم مانند مرضیه برومند و ایرج طهماسب است و محدود شدن به همین اسامی باعث شده تا این سینما نتواند همانند گذشته مورد توجه قرار بگیرد از این رو بنده معتقدم باید مشعلی پیدا کنیم تا در این دوران رکود بتوانیم سینمای کودک و نوجوان را فروزان کنیم. نگاه جشنواره زده بنیاد سینمایی فارابی به سینمای کودک آسیب جدی بر پیکره آن وارد ساخته؛ متأسفانه فقدان وجود یک اتاق فکر کارآمد و سیاست گذاری صحیح و اصولی در مواجهه با سینمای کودک و نوجوان در این نهاد سینمایی که متولی اصلی سینمای کودک و نوجوان است ضربات جبران ناپذیری بر پیکره این گونه مهم سینمایی وارد آورده است.

محمدرضا حاجی غلامی کارگردان سینما و تلویزیون نیز در این باره به گفت: هر زمان اصلاح طلبان سر کار بوده اند فقط شعارهای پوچ و توخالی داده و در مسیر معکوس شعارهای شان حرکت کرده اند؛ ما در این 8 سال فقط شعارهایی را شنیدیم که هرگز به نتیجه نرسیدند و بعضاً در برخی موارد به صورت معکوس به این شعارها عمل شد! رانت خواری و باندبازی در بنیاد فارابی بیداد می کند! بارها دیده ایم و شنیده ایم کسانی که فارابی از آن ها حمایت می کند با باندبازی و به زور رتبه گرفته اند و بالا آمده اند اما در نهایت فیلم های شان یا در اکران شکست کامل خورده و یا در کمدهای بنیاد سینمایی فارابی در حال خاک خوردن است.

امید نیاز کارگردان فیلم های کودک و نوجوان در خصوص 8 سال بی تدبیری مدیران سینمایی دولت تدبیر و امید در حوزه سینمای کودک و نوجوان گفت: کدامیک از فیلم های حاضر در جشنواره مفتضحانه کودک 99 اکران شدند که آقایان باز هم در پی برگزاری جشنواره اند؟؛ ما بخواهیم یا نخواهیم باید به این باور برسیم که سینمای کودک به دلیل مدیران ناکارآمد سال ها است که در کما فرو رفته و تا تحولی عظیم در سیاست گذاری ها و زیرساخت های آن صورت نگیرد دیگر هرگز نمی تواند سرپای خود بایستد. طی 8 سال اخیر با قول های الکی، شوراهای الکی و... روبرو بودیم! سینمای کودک علیرغم آنچه می خواهند با شوآف و شعار نشان دهند مدت های طولانی است که به فراموشی سپرده شده؛ جشنواره فیلم کودک که همه ساله با بریز و بپاش از پول بیت المال برگزار می شود چه عایدی دارد؟ به جای این جشنواره باید بستر مناسب برای امنیت سرمایه گذاری در سینمای کودک ایجاد شود؛ مدیران به جای برگزاری این جشنواره بی خاصیت که بخشی از پولش در جیب خودشان می رود باید بودجه ها را برای تولید آثار ارزشمند سینمای کودک و نوجوان اختصاص دهند.

به گزارش طی 8 سال گذشته مدیران دولت تدبیر و امید با بی تدبیری، ناامیدی زیادی را در عرصه های مختلف کشور و به ویژه حوزه فرهنگ و هنر وارد ساختند؛ سینما به عنوان یک رسانه مهم و اثرگذار در این سال ها با معضلات زیادی در حال دست و پنجه نرم کردن بود اما برخی از زیرمجموعه های سینما مانند سینمای کودک و نوجوان در این سال ها به دلیل ناکارآمدی مدیران سینمایی و همینطور فقدان سیاست گذاری صحیح و اصولی به نابودی کامل کشیده شدند.

این در حالی است که سینمای کودک و نوجوان از جمله موضوعات زیرشاخه جریان اصلی سینماست که اگر به درستی به آن پرداخته شود می تواند تاثیرات مثبت زیادی را برای نسل های آینده در زمینه های گوناگون فراهم آورد. سینمای کودک نیاز مبرم برای هر جامعه ای است و نباید سهل انگارانه از کنار آن عبور کرد. هر چند که سال های سال است سینمای کودک در ایران مورد بی مهری قرار گرفته و از سوی مسئولان و تهیه کننده ها حمایتی از این سینمای رو به زوال نمی شود. مدیران سازمان سینمایی دولت های یازدهم و دوازدهم از ابتدای حضورشان در عرصه مدیریتی سینما تنها به شعارهای گوناگون در حمایت از سینمای کودک پرداخته و رسماً هیچ عملی در راستای تقویت و رشد این سینما نکرده اند.

در این سال ها شوآف برگزاری جشنواره فیلم کودک به خصوص برگزاری این رویداد در بحران کرونا نیز با انتقادات بسیار تند و جدی از سوی سینماگران فعال در این حوزه مواجه شد.

در همین راستا با 6 تن از سینماگران فعال و دغدغه مند سینمای کودک و نوجوان آقایان: اسماعیل براری، رحیم بهبودی فر، بیژن بیرنگ، عادل بزدوده، محمدرضا حاجی غلامی و امید نیاز گفتگو کردیم که ماحصل آن برای اطلاع بیشتر مخاطبان گرامی در ذیل نقل شده است.

اسماعیل براری کارگردان سینما در خصوص 8 سال بی تدبیری مدیران سینمایی دولت تدبیر و امید در حوزه سینمای کودک و نوجوان گفت: امروزه سینمایی با عنوان سینمای کودک و نوجوان در سپهر هنرهفتم کشور وجود ندارد؛ آقای روحانی و زیردستان شان اصلاً نمی دانند سینما را به کدام س می نویسند و همین مسأله باعث شد در این سال ها نه تنها سینمای کودک که کلیت سینما با معضلات متعدد روبرو شود، در خصوص سینمای کودک هم صراحتاً عرض می کنم ما با یک سراب روبرو هستیم و هیچ چشم انداز امیدوارکننده ای نسبت به آینده آن وجود نداشته و ندارد و نخواهد داشت! اینکه چند فیلم سفارشی توسط چند سینماگر سطح پایین تولید و در جشنواره به نمایش گذاشته شوند چه دردی از سینمای کودک و نوجوان درمان می کند؟ من نمی دانم چرا کسی جلوی این خرج کردهای هنگفت از بودجه بیت المال را نمی گیرد و همچنان این جشنواره بی بازده و بی خاصیت برگزار می شود؟

رحیم بهبودی فر کارگردان سینما نیز در این باره به گفت: سینمای کودک و نوجوان 8 سال جهنمی را تجربه کرد؛ در این 8 سال مدیران و مسئولان سینمایی گور سینمای کودک را با دستان خود کندند و از این سینما جز ویرانه ای باقی نگذاشتند؛ البته نه تنها سینمای کودک و نوجوان که کلیت هنرهفتم و مقوله فرهنگ و هنر در کشور به صورت ریشه ای نابود شد؛ همین مسأله باعث می شود تا بنده به دلیل اینکه برای ریاست جمهوری آقای روحانی تبلیغ می کردم و به اطرافیانم اصرار داشتم که به ایشان رأی بدهند نادم و پشیمان شوم و از همه حلالیت بطلبم! برگزاری جشنواره فیلم کودک تنها برای نانی است که به سفره برخی افراد خاص می رساند و الا همه ما به خوبی می دانیم که این رویداد بی خاصیت است و هیچ بازده و دستاورد مثبتی به ویژه طی سال های اخیر نداشته و ندارد.

بیژن بیرنگ تهیه کننده و کارگردان سینما نیز با انتقاد شدید در خصوص وضعیت فعلی سینمای کودک و نوجوان متذکر شد: سینمای کودک و نوجوان در کشور ما به جایی نخواهد رسید و هیچ چاره ای برای برون رفت از وضعیت اسفبار این گونه سینمایی نمی توان اندیشه کرد؛ بنده معتقدم ما باید سینمای کودک را فراموش کرده و به سمت سینمای خانوادگی برویم درست همان کاری که کمپانی های بزرگ سینمای دنیا نظیر والت دیزنی آن را انجام دادند و موفق شدند، امروزه بیشترین درآمد این کمپانی از تولید آثار خانوادگی جذاب است و ما هم برای اینکه بتوانیم در این مسیر موفق شویم باید بخش خصوصی را به سمت تولید آثار خانوادگی ناب هدایت کنیم که قطعاً بازار بسیار موفقی خواهد داشت. برگزاری جشنواره فیلم کودک کاری از اساس غلط است و نباید بودجه ای برای این اتفاق بی دستاورد مصرف شود؛ ما باید بدانیم برخلاف آنچه برخی از مدیران می خواهند به ما القا کنند برگزاری این رویداد دلیل زنده بودن سینمای کودک نیست. این یک دورهم جمع شدن بی فایده است که فقط بودجه ای را بر باد می دهد.

عادل بزدوده نویسنده، کارگردان نمایش عروسکی و عروسک ساز در خصوص 8 سال بی تدبیری مدیران سینمایی دولت تدبیر و امید در حوزه سینمای کودک و نوجوان گفت: بزرگترین معضل و مسأله امروز سینمای کودک و نوجوان در کشور ما این است که ما هنوز راهکار رفتن به دامان خانواده ها را پیدا نکرده ایم؛ سینمای کودک در کشور ما محدود به یکی دو اسم مانند مرضیه برومند و ایرج طهماسب است و محدود شدن به همین اسامی باعث شده تا این سینما نتواند همانند گذشته مورد توجه قرار بگیرد از این رو بنده معتقدم باید مشعلی پیدا کنیم تا در این دوران رکود بتوانیم سینمای کودک و نوجوان را فروزان کنیم. نگاه جشنواره زده بنیاد سینمایی فارابی به سینمای کودک آسیب جدی بر پیکره آن وارد ساخته؛ متأسفانه فقدان وجود یک اتاق فکر کارآمد و سیاست گذاری صحیح و اصولی در مواجهه با سینمای کودک و نوجوان در این نهاد سینمایی که متولی اصلی سینمای کودک و نوجوان است ضربات جبران ناپذیری بر پیکره این گونه مهم سینمایی وارد آورده است.

محمدرضا حاجی غلامی کارگردان سینما و تلویزیون نیز در این باره به گفت: هر زمان اصلاح طلبان سر کار بوده اند فقط شعارهای پوچ و توخالی داده و در مسیر معکوس شعارهای شان حرکت کرده اند؛ ما در این 8 سال فقط شعارهایی را شنیدیم که هرگز به نتیجه نرسیدند و بعضاً در برخی موارد به صورت معکوس به این شعارها عمل شد! رانت خواری و باندبازی در بنیاد فارابی بیداد می کند! بارها دیده ایم و شنیده ایم کسانی که فارابی از آن ها حمایت می کند با باندبازی و به زور رتبه گرفته اند و بالا آمده اند اما در نهایت فیلم های شان یا در اکران شکست کامل خورده و یا در کمدهای بنیاد سینمایی فارابی در حال خاک خوردن است.

امید نیاز کارگردان فیلم های کودک و نوجوان در خصوص 8 سال بی تدبیری مدیران سینمایی دولت تدبیر و امید در حوزه سینمای کودک و نوجوان گفت: کدامیک از فیلم های حاضر در جشنواره مفتضحانه کودک 99 اکران شدند که آقایان باز هم در پی برگزاری جشنواره اند؟؛ ما بخواهیم یا نخواهیم باید به این باور برسیم که سینمای کودک به دلیل مدیران ناکارآمد سال ها است که در کما فرو رفته و تا تحولی عظیم در سیاست گذاری ها و زیرساخت های آن صورت نگیرد دیگر هرگز نمی تواند سرپای خود بایستد. طی 8 سال اخیر با قول های الکی، شوراهای الکی و... روبرو بودیم! سینمای کودک علیرغم آنچه می خواهند با شوآف و شعار نشان دهند مدت های طولانی است که به فراموشی سپرده شده؛ جشنواره فیلم کودک که همه ساله با بریز و بپاش از پول بیت المال برگزار می شود چه عایدی دارد؟ به جای این جشنواره باید بستر مناسب برای امنیت سرمایه گذاری در سینمای کودک ایجاد شود؛ مدیران به جای برگزاری این جشنواره بی خاصیت که بخشی از پولش در جیب خودشان می رود باید بودجه ها را برای تولید آثار ارزشمند سینمای کودک و نوجوان اختصاص دهند.

لینک خبر :‌ هشدار نیوز
قدرت جریان روشنفکری در سینمای ایران نتیجه نرم افزار خراب مدیران حزب اللهی فرهنگی کشور است که برای جذبشان دروازه ها را به روی آنان باز گذاشته اند، نتیجه این شده است که سینمای ما از هویت ایرانی و ملی خودش دور شود و دچار وضعیت غیرطبیعی شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۱ سایت های دیگر : انتخاب فکر شهر

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، کتاب عبور از سینمای سانسور مجموعه مصاحبه ها و یادداشت های وحید جلیلی است که به چاپ رسیده است. در این کتاب مطالبی از منظر نقد سینمای ایران نوشته شده است اما بیشتر از هر نکته ای زیرعنوان کتاب جذاب است؛ تأملاتی در سینمای غیرطبیعی ایران. ، در واقع دو تیتر کتاب دارای نگاهی معترضانه نسبت به سینمای ایران است؛ سانسورشده و غیرطبیعی. اما چرا جلیلی به عنوان فعال و منتقد فرهنگی این عناوین را برای کتاب خود انتخاب کرده است؟

او در کتاب خود به مباحثی اشاره می کند که به نظر می رسد باید بیشتر توضیح داده شود مانند ستایش وی از ظرفیت و هنرِ سینمای ایران و در عین حال نقد جدی و صریح همان سینما. از سویی موضوع نقدِ سینما توسط روشنفکران و برخورد ایدئولوژیک با هنرمندان انقلاب اسلامی، موضوعی بود که او در برخی از بخش های کتاب به آن اشاره کرده است اما باید به صورت کامل شکافته می شد و بار دیگر مورد بررسی قرار می گرفت.

جلیلی اما تیغ پیکان نقد خود را به خلاف آنکه بسیاری می پندارند که علیه روشنفکران و جریان ضدانقلاب باشد، علیه مدیران کت وشلواری گرفته است که به باور او راستی و چپی ندارد بلکه همگی در مسیر غلطی شنا می کنند و باعث و بانی فضاحت های این سال های سینمای ایران آنان اند.

از اینها گذشته با تغییر دولت و روی کار آمدن دولتی که به جریان انقلابی نزدیک است، انتظارات جریان انقلابی و حزب اللهی از فرهنگ و هنر کشور باید جدی و بدون تعارف باشد. اما برای درک و مطالبه مناسب باید قبل از هر چیز سینمای 40 سال انقلاب خصوصاً مدیریت فرهنگی کشور مورد نقد و بررسی قرار بگیرد تا بتوان با درک بهتر مسائل و اتفاقات، از مدیران انتظاراتی جدی و دقیق را داشت. صحبت های جلیلی در این مصاحبه به مثابه زمینه و مقدمه ای خوب و شفاف برای رسیدن به نقد دقیق و آگاهانه از مدیریت فرهنگی کشور است؛ با وحید جلیلی به گفت وگو نشسته ایم که ماحصل آن را می خوانید:

* چرا در عنوان کتاب قید سینمای غیرطبیعی را انتخاب کردید؟ نقد اصلی شما متوجه کدام یک از جریان های سینمای ایران است و چه تحلیلی از وضعیت موجود سینمای ایران دارید؟

این کتاب مجموعه ای از مقالات و نوشته های بنده در حوزه سینمای ایران است که در سالیان اخیر نوشته شده است. علت این را که چرا عنوان غیرطبیعی را انتخاب کردم در ابتدای کتاب این گونه توضیح داده ام؛ معمولاً وقتی می خواهیم در فضای هنری و فرهنگی مان بحث های انتقادی را مطرح کنیم، با یک سری مفاهیم "ارزشی، انتقادی و هویتی" شروع می کنیم که در جای خودش لازم است اما به نظرم هنر سینمای ایران حتی به یک ادبیات انتقادی قبل از مطرح کردن موضوعات هویتی و فرهنگی نیاز دارد، واقعاً به یک نقد حرفه ای در حوزه سینما نیاز داریم.

این کتاب این مسئله را به چالش می کشد و می گوید که؛ آیا واقعاً خودتان را حرفه ای می دانید و دنبال سینمای استاندارد هستید؟ یا نه، وضعیتی که امروز در سینمای کشور داریم کاملاً غیرحرفه ای و غیرطبیعی است؟ غیرطبیعی به این معنا که تلاش می شود که سینمای ایران از شرایط تاریخی و اجتماعی و فرهنگی و خصوصاً مباحث هویتی ایران بزرگ دور باشد که این مطلب را به تفصیل در مقدمه و مصاحبه اول گفته ام.

به نظرم بد نیست برای اینکه وارد بحث بشوم از صحبت شهید آوینی شروع کنم. فضا آن قدر سنگین و نعل های وارونه زده می شود که 30 سال بعد از شهادت آوینی، برخی نزدیکان آن شهید طوری صحبت می کنند که گویی ایشان یکی از عناصر شبه روشنفکر بوده است و دغدغه اسلام و انقلاب را نداشته است.

بسیاری از جملات ایشان را سال هاست می بینید که دیگر جایی مورد توجه قرار نمی گیرد و اشاره ای نمی شود، این شهید آوینی است که تمام دغدغه و هدف زندگی اش مبارزه با تجدد و غرب زدگی بود. وقتی آدمی مثل مرتضی آوینی را بعد از این سال ها تحریف می کنیم و تلاش می شود تا از او چهره شبه روشنفکر ارائه شود، بنابراین تکلیف بقیه مسائل و موضوعات روشن است، البته برای من جالب است که؛ برخی از افرادی که به آوینی نزدیک بودند، تا به حال این بعد از شخصیت شهید آوینی را مطرح کرده اند؟

او در کتاب آینه جادو می گوید: سینمای مبارزه باید منظر غایی و مقصود جشنواره فجر و دست اندرکاران محترم جشنواره باشد. اگر امت مسلمان ایران هویت حقیقی خویش را در مبارزه یافته است، سینمای ایران باید هویت مستقل خویش را در مبارزه پیدا کند. ، این آوینی با آوینی ای که برخی از دوستان در ذهن متوهم خویش دنبال آن می گردند و خیلی قاطع هم درباره او حرف می زنند، فرسنگ ها فاصله دارد. آوینی غایت خودش را مبارزه در سینما می داند، مبارزه با کی؟

این هم ریشه گرفته از همان سینمای غیرطبیعی ایران است. وقتی پدیده ای مانند آوینی تحریف بشود و واقعیت او به گونه ای دیگر بازنمایی شود، تکلیف خود سینما مشخص است. آدم مبارزه و انقلابی و ضد غربزده و روشنفکری را بعد از سال ها چهره ای رقیق و بی خاصیت و بدون دغدغه انقلاب نشان دهیم جای تأسف دارد؛ این جلوه دیگری از همان سینمای غیرطبیعی ایران است که تلاش می کند واقعیات را از جای خودش خارج کند، چه واقعیت مثبت و چه واقعیت منفی.

به نظرم نیازمندیم که سینمایمان را مجدداً از این منظر بازخوانی بکنیم که چه مقدار به واقعیت اطراف خودش و شرایط اجتماعی، تاریخی و فرهنگی خودش نزدیک است و آنان را به رسمیت می شناسد.

* این مسیر غیرطبیعی در واقع نتیجه فیلم هایی است که جریان روشنفکری در کشور می سازد. از سویی در کتاب گفته اید که فیلمسازان روشنفکر راه های تلکه کردن جمهوری اسلامی را یاد گرفته اند به طوری که مطمئن هستند جلوی فیلمسازی روشنفکران را نمی شود گرفت. مشکل چیست؟ آیا مشکل از حراست و نظارت بر ارگان ها است؟ چه زمانی به این نقطه می رسیم که راه ورود آدمی که بلد است از نظام برای مقاصد خودش سوءاستفاده کند بسته شود؟

مشکل در اقتدار امنیتی دستگاه های مدیریتی ما نیست. اتفاقاً خیلی هم مقتدرند و در موقعیت هایی که بخواهند اجازه ورود به برخی را ندهند، نمی دهند. آقای ضرغامی برای انتخابات شعار خودش را نان، مسکن و آزادی انتخاب کرده بود اما به نظرم آزادی در نظر ایشان مورد نقد است.

حرفم این است که اگر شما می بینید که از یک عنصر ضدانقلاب یا ضددین در صداوسیما، وزارت ارشاد یا جاهای دیگر حمایت می شود، محصول این نیست که دوستان ما از دستشان در رفته است و یا اقتدار امنیتی ندارند بلکه اتفاقاً دروازه ها روی آنان باز است و نمونه های آن هم "لاتُعدّ و لاتُحصی" است، در واقع تعداد فیلم های مسئله داری که توسط ارگان های جمهوری اسلامی ایران مانند حوزه هنری، بنیاد سینمایی فارابی و صداوسیما ساخته شده است بسیار زیاد است، حتی برخی از ارگان ها مسئله دارترین فیلم ها را حمایت کرده است، فیلمی مانند "خانه پدری" را یکی از نهادها حمایت کردند که ساخته شود. آن قدر که روشنفکران از ارگان های جمهوری اسلامی ایران پول و رانت گرفتند و فیلم ساختند بچه حزب اللهی ها نگرفتند.

در دولت احمدی نژاد فیلم های ضدانقلاب زیادی ساخته و از آنان حمایت های جدی شد؛ جالب است که هیچ کس هم حق ندارد در این باره سئوال کند.

پس مشکل نقصان در حراست و امنیت وزارت فرهنگ و نهادهای ما نیست بلکه باید عمیق تر نگاه کرد. نه، این محصول برنامه ریزی مدیریت فرهنگی ماست یعنی نرم افزار مدیریت فرهنگی آقایان خراب است چون مدیرانی سیاست زده هستند. مدیران سیاست زده نمی توانند در عرصه فرهنگ و هنر تصویر جامعی از فرهنگ و هنر و سینما داشته باشند و خیلی راحت فریب می خورند.

* یکی از علت هایی که عامل این اتفاقات نابجا است این که برخی از مدیران می گویند که "باید با سلایق و نگاه های مختلف کار کرد و نباید مرز میان خودمان و دیگران داشته باشیم، در نتیجه تفکر روشنفکری و ضدانقلاب هم وارد حوزه میدان کار و فعالیت می شود."

الآن که درباره این مسائل صحبت می کنیم نزدیک به 30 سال گذشته است؛ اما این توجیه با شرایط امروز همخوانی ندارد.

عجیب آنکه همچنان آن باند مدیریت فرهنگی کشور تغییر خاصی نکرده است. مدیران اصلی وزارت فرهنگ و صداوسیما حداکثر یک جماعت 20 تا 30 نفره هستند که 30 سال است مدیریت کشور را در انحصار خود گرفته اند و به هیچ کس هم پاسخگو نیستند.

الآن وقت این است که از ایشان بپرسیم که "آقا، شما رفتید که سلیقه مخالف انقلاب و نظام را جذب کنید؛ آیا جذب شدند؟ جذب هم نه به این معنا که انقلابی و حزب اللهی شوند فقط به این معنا که خیلی ضدانقلاب نباشند. واقعاً به این نتیجه رسیدید؟"، کارنامه شان را روی میز بگذارند و بگویند که "در این 30 سال هزاران میلیارد تومان امکانات کشور در اختیار ما بود و برای این رویکرد از آن استفاده کردیم که جذب کنیم". آیا جذبی رخ داد؟ به نظر من تشت رسوایی نظریه جذب افتاده است.

اما حالا که این همه سال از مدیریت آقای محمد هاشمی و آقای لاریجانی و بعد از آن هم حضور دیگر مدیران فرهنگی حزب اللهی در ارکان مدیریت فرهنگی مانند ارشاد و... گذشته است، زمان پاسخگویی آنها رسیده است. امکاناتی هم که آقایان در اختیار داشتند که کم نبوده است؛ تنها سازمان صداوسیمای ما 32 شبکه استانی دارد. در تمام این استان ها چقدر مضامین و موضوعات جالب و جذاب دراماتیک هست که می تواند برای بازنمایی هویت و فرهنگی ملی و تاریخی و ایرانی ما به کار آید اما، خروجی آن چه شده است؟

رئیس معاونت استان های سازمان صداوسیما کیست؟ یکی از اعضای آن باندی است که 30 سال است حاکم است، آقای دارابی. کافی است که یادداشت ایشان را درباره زنجیر طلای علی دایی بخوانید تا بدانید چه فاجعه ای در مدیریت فرهنگی کشور ما حاکم است. این گونه متوجه می شویم که سطح دغدغه این آدم چیست که اگر در سال 5 تا یادداشت بنویسد یکی از آنها گم شدن زنجیر طلای علی دایی است، آن هم با چه سوز و گدازی. خب، وقتی چنین فردی ژنرال جنگ نرم شماست، انتظار دارید شکست نخورید؟ بهشان هم هیچ انتقادی نمی شود کرد، می گویند "خفه شو، تو ضدنظام و انقلاب هستی."

حرف ما مگر چیست؟ ما می گوییم که نمی شود که دشمنان ما با تمام اتاق های فکر و استراتژی هایشان وارد جنگ نرم با جمهوری اسلامی ایران شدند، و بعد در اوج همین جنگ نرم می بینید که مدیریت جنگ نرم دست چه عناصری و با چه سطح نازلی از دغدغه افتاده است.

سریال عروس تاریکی ساخته می شود که در صفحه سریال چند هزار نفر به آن فحش می دهند که چقدر این سریال دارای سیاه نمایی و فضاحت در محتوا است. خب، وقتی صداوسیمای ما این باشد چه انتظاری از مدیران ارشاد دولت تدبیر و امید آقای روحانی است؟! به عقیده من آنها می گویند که "مدیران حزب اللهی که باید الگوی ما باشند و ما از آنان باید یاد بگیریم، نتیجه کارشان این شده است که خود شما منتقد آن هستید دیگر چه انتظاری از ما دارید؟"

این وضعیت موجود ماست که به دلیل غلبه باند های قدرت در عرصه فرهنگی کشور رخ داده است. من همه مشکلات را در این باندی بودن مدیریت فرهنگی جمهوری اسلامی ایران می دانم، باید فکری برای مدیریت باندی حاکم بر فرهنگ و رسانه جمهوری اسلامی ایران بشود. مگر مدیران ارشاد دولت فعلی که رو به اتمام هست چه کسانی هستند؟ یکی از آنان حسین انتظامی است که یکی از افراطی ترین افراد جناح راست در دهه 1370 و 1380 و از دوستان نزدیک آقای لاریجانی و اعضای اصلی ستاد انتخاباتی آقای ناطق نوری بود که بسیاری از حملات تبلیغاتی که علیه آقای خاتمی می شد طراحی ایشان بود، پس ایشان را هم نمی شود متهم کرد که اصلاح طلب است بلکه یک جناح راستی جدی است که امروز هم مدیر سازمان سینمایی کشور است، بنابراین او هم از دل همین باندها بیرون آمده است.
پس باید دقت کرد که مدیریت فرهنگی کشور را سیاسی نقد نکرد چراکه چپ و راست در عرصه فرهنگی کشور، دستشان در یک کاسه است، اصول گرا و اصلاح طلب در حد زیادی با هم اشتراک نظر دارند و مانند هم عمل می کنند.

* نقد جدی به عملکرد جناح راست دارید؟

تکلیف ما با اصلاح طلبی که روشن است و مرزبندی های دقیقی داریم، ما که از غرب گرایان انتظار خاصی نداریم اما تفاوتشان با دوستان ما این است که ادعاهایی را که آنها دارند، نداشتند. نکته مهم این است که؛ این سو که امکانات در اختیار دارند و مدعی بودند چه کردند؟ آقای ضرغامی فقط یکی از بخش های کارنامه کاری خود را با افتخار این می داند که یک هزار تله فیلم ساخته است. ما بارها تلاش کردیم که تنها یکی از آنها را بدهید که بچه های عمار بسازند اما ندادند، بارها رفتیم به سیمافیلم و با مدیرش آقای اسلامی مهر صحبت کردیم تا تنها یکی از پروژه هایشان را به ما بدهند که بسازیم گفتند که "قبول است" اما بعد زیرش زدند.

پس اگر در دولت فعلی به فرض هم می خواستند که حتی از روی عمد فیلم های سیاه نما هم بسازند این سو کلی امکانات بوده است که بتوانند سینمای مردمی تر و طبیعی تر تولید کنند. نتیجه کار چه شد؟ در حوزه هنری فیلم هایی مانند "حوض نقاشی" را ساختند و "مهمان داریم" که به نظرم فیلمی در نقد یکی از مهمترین ارکان نظام است. خب، وقتی که ارگان های حاکمیتی ما با این همه امکانات از سینمای ضدانقلاب حمایت می کنند، یقه ارشاد را گرفتن چه معنایی دارد؟

دولت که در این چند سال تکلیفش روشن است و از سیاست خارجی تا داخلی و اقتصاد و... معلوم است که سر و تهش مانند هم است و سینمای آن هم مانند دیگر حوزه های آن به بن بست رسیده است، برای همین لزوم اصلی را در نقد روی کسانی بگذاریم که هزاران ادعا و امکانات دارند و خودشان را منتسب به نظام جمهوری اسلامی می دانند و عملکردشان گاهی از اصلاح طلبان هم بدتر است.

البته این را باید گفت که در همین سال های اخیر جبهه انقلاب اسلامی در حوزه هنر و سینما رشد و شکوفایی قابل توجهی کرده است و قرق شکنی در سینما رخ داده است.

* به نکته خوبی اشاره کردید، این قرق شکنی را هم در کتاب مورد اشاره قرار دادید، انصافاً هم در سال های اخیر در انیمیشن و مستند اتفاقات بسیار خوبی توسط بچه های انقلابی رخ داده است و یا در سینما فیلم "منطقه پرواز ممنوع" یا "فیل شاه" را داشتیم که در سینما فروش بسیار خوبی کرد اما با وجود این، به نظر من هنوز این فضا به صورت پیشران و با قدرت تمام حرکت خود را آغاز نکرده است و شاید در آن خلئی باشد، نظر شما چیست؟ اشکالی در کار وجود دارد یا آن را معلول جای دیگری می بینید؟

در جلسه ای که با دوستانمان در سازمان اوج داشتم، گزارش هایی ارائه می دادند که می گفتند که رشد فعالان عرصه فرهنگی و هنری چقدر بالا رفته است و از نظر استانداردهای سینمایی در سطح بالایی قرار گرفته اند.

اما من آنجا به دوستانمان گفتم که؛ اوج و عمار و دیگر برنامه های فرهنگی و هنری انقلاب محصول چیست؟ همه ما برآمده از اتفاقات سال 1388 هستیم. در فتنه 88 چه اتفاقی افتاد؟ آیا انقلاب اسلامی هنرمند حرفه ای نداشت؟ آنان که حرفه ای ترین هنرمندان ما بودند و هستند که دارای مخاطبین بسیار زیادی در کشورند و ما هم به ایشان ارادت داریم اما نسل جوانی که در آن سال ها مظلومیت انقلاب و رهبر را لمس کردند، دیدند که حرفه ای ترین هنرمندان که فرزندان خود انقلاب هستند حاضر نیستند که از انقلاب و نظام دفاع کنند؛ برای همین غیرتشان رو آمد چون اهل انفعال نبودند، این شد که موج جدید هنر انقلاب را به وجود آورد و همین مزیت نسبی ماست. در سال 88 هنرمندان حرفه ای ما که در جشنواره ها شرکت کردند و به دنیا نشان دادند که سینمای حرفه ای دارند، دچار انفعال شدند؛ ما نباید بگذاریم که همان انفعال به نسل جوان ما نیز نفوذ و سرایت کند، در این صورت باز به بهانه های مختلف برایشان ادبیات سازی و کلیدواژه ساخته می شود و در برابر شرایط فرهنگی و سیاسی کشور منفعل می شوند.

البته این گونه نخواهد شد؛ چراکه به نظر من نسل جدید هنر انقلاب هم از نظر حرفه ای فاصله چندانی با هنرمندان نسل اول ندارند و هم اینکه چون فتنه هایی را گذرانده اند حواسشان جمع تر است و محکم تر در سنگر خود ایستاده اند. اگر این حرکت اتفاق بیفتد در سال های بعد طلایه دارانی را در هنر انقلاب به صورتی روشن تر خواهیم دید. قبل از هرچیز برای رسیدن به آن نقطه باید خود هنرمند انقلابی نگذارد که دچار انفعال شود و خود را نبازد و هنر خلاقش از دست نرود.

با وجود ظرفیت های دراماتیک انقلاب اسلامی و عقب ماندگی هایی که در این حوزه داریم، هنوز تا نقطه مطلوب خیلی فاصله داریم چه برسد به نقطه ایده آل، برای همین خیلی باید تلاش کرد تا این فاصله جبران شود.

اما آنچه در کتاب گفتم این است که باوجود همه نابسامانی هایی که در هویت فرهنگی کشور داشتیم، به لطف خدا ریشه های انقلاب اسلامی آن قدر قوی است که با همه این نابسامانی ها و خیانت ها نسل جوان انقلابی سینما سر برآورده است. در سینمای مستند که چند سروگردن از دیگر جریان های سینمایی بالاتر است و کارهای خوبی ساخته است که بخشی از آنها را در عمار و سینما حقیقت می بینید، تا جایی که برخی از مستندسازان می گویند که "نام جشنواره سینما حقیقت را عوض کنید و عمار بگذارید."، این خود نشان دهنده قدرت فیلمسازان خلاق مسلمان در مستند است که امکان مقابله با آنان نیست و نمی توان درِ جشنواره ای مانند سینما حقیقت را به روی آنان بست.

به نظرم همین اتفاق در سینمای داستانی نیز رخ خواهد داد مگر اینکه دسیسه فرهنگی رخ دهد که چگونه بچه های انقلابی را از مسیر خارج کند و راهشان را ببندد. در زمان حاضر بچه مسلمان های انقلابی در عرصه سینما یکی بعد از دیگری از راه می رسند مگر اینکه مدیریت فرهنگی بخواهد آنان را منحرف کند، پس اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است مشروط به آنکه مزیت نسبی خودشان را حفظ بکنند و قدر خودشان را بدانند.

ادامه دارد... .

انتهای پیام/+

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم

خبرگزاری میزان - طبق اعلام روابط عمومی سازمان سینمایی، در آخرین جلسه کارگروه کرونا در سینما پیشنهاد شورای صنفی نمایش مبنی بر حمایت سازمان سینمایی از اکران دو فیلم با قابلیت کشاندن مردم به سالن های سینما توسط مرتضی شایسته دبیر این شورا مطرح شد و پس از بحث و تبادل نظر، مقرر شد این پیشنهاد در شورای صنفی نمایش کاملتر شود و در جلسه فوق العاده کارگروه در هفته آینده تصمیم گیری شود.

در این جلسه حسین انتظامی از سید حسین سیدزاده مدیرعامل صندوق اعتباری هنر بابت پیگیری اختصاص وام 4 درصدی جهت تسویه بدهی سینما ها به دفاتر پخش قدردانی و درخواست کرد موانع اداری تنها سینمای باقیمانده در این لیست نیز با وجود اتمام مهلت مقرر انجام شود.

همچنین گزارشی توسط معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان سینمایی در خصوص پرداخت حمایت های کارگروه بررسی آسیب های کرونا در سینما طی ماه های فروردین و اردیبهشت ارئه شد و حیدری خلیلی از پرداخت 21 میلیارد ریال اردیبهشت ماه تا پایان هفته و 35 میلیارد ریال فروردین ماه تا پایان تیرماه طبق لیست منتشر شده خبر داد.

در ادامه رییس سازمان سینمایی بر انتشار جزییات حمایت های ستاد کرونا در سال گذشته مانند دو ماهه ابتدای امثال طی روز های آینده تاکید کرد.

سعید رجبی فروتن، محمد رحمتی، منوچهر شاهسواری، محمد قاصد اشرفی، محمدرضا فرجی و مسعود نجفی از دیگر حاضران در این جلسه بودند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
کارگردان فیلم کوتاه یوشید می گوید شرایط برای فیلمسازان مستقل که از جایی حمایت نمی شوند بسیار پیچیده و آینده پیش روی آنها نیز نامعلوم است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۱ سایت های دیگر : روزنامه آفتاب یزد

گروه سینمایی هنرآنلاین : سحر خوش چشمان کارگردان فیلم کوتاه یوشید است که این روزها در بخش مسابقه شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم های شرقی ژنو حضور دارد. پیش از این فیلم در سی و هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر حضور داشت و در بخش فیلم های کوتاه سینمای سعادت به نمایش در آمد. در خلاصه داستان یوشید آمده است: و حالا برخیز و مراسم پاک کردن گناه خود را به جا آور . پیمان مقدمی، کیانا منتجبی، سیامک راشدی، مهدی ابوحمزه و امیر اخوین، بازیگران فیلم کوتاه هستند.

خوش چشمان در گفت وگو با خبرنگار هنرآنلاین درباره شکل گیری این فیلم گفت: مهاجرت و اتفاقاتی که در زندگی یک شخص رخ می دهد تا منجر به مهاجرت شود، همواره دغدغه من بوده است و از همین جا طرح فیلمنامه یوشید شکل گرفت، پس از صرف زمانی نسبتا طولانی و صحبت با افراد مختلف قصه نوشته شد و در نهایت پس از چند بار بازنویسی به این فیلمنامه رسیدیم. فیلمبرداری کار در چهار روز و در لوکیشن های متعدد انجام شد که کار بسیار سختی بود.

این فیلمساز جوان درباره بازخوردی که از نمایش فیلم در جشنواره جهانی فیلم فجر دریافت کرده است، توضیح داد: با توجه به این که اولین رونمایی فیلم در جشنواره جهانی فیلم فجر بود، انتظار میرفت اتفاقات بهتری برای فیلم رخ دهد، اما متاسفانه در شرایط بسیار بدی فیلم اکران شد. بسته فیلم های کوتاه جشنواره در سالن روباز و در شرایطی نامناسب به نمایش درآمد که اکثر مخاطبان از آن ناراضی بودند و همین عامل نیز موجب شد تا فیلم ها دیده نشوند و ما هم بازخوردی دریافت نکنیم.اما در بخش بازار فیلم اتفاقات بهتری برای آثار رقم خورد.

خوش چشمان همچنین در پاسخ به این سوال که چه چشم اندازی برای حضور در این عرصه دارد، بیان کرد: به نظرم شرایط برای فیلمسازان مستقل که از جایی حمایت نمی شوند بسیار پیچیده است و آینده پیش رویمان نیز نامعلوم است. عمدتا فیلمسازان مستقل طرح ، ایده و حتی فیلمنامه آماده دارند، اما به لحاظ شرایط و مشکلات اقتصادی در بازه زمانی طولانی به ثمر می نشینند و مستلزم صرف زمان بسیار است. به طور مثال من برای هرکدام از فیلم هایم مدت زمان طولانی چند ساله صرف کردم تا ساخته شوند و با این شرایط نمی توان امیدی به آینده داشت. من از فیلمسازان دیگر که غیرمستقل کار می کنند اطلاعی ندارم و نمی دانم شرایط کار برایشان چگونه است، اما برای ما فیلمسازان مستقل شرایط خوبی وجود ندارد. فکر می کنم باید نهادی وجود داشته باشد که نظارت و حمایت در این عرصه داشته باشد که نیست اگر هم باشد بسیار کم رمق است.

او درادامه درباره ممیزی ها و سانسورهایی که در عرصه فیلم کوتاه رقم خورده نیز توضیح داد: من درگیر این ماجرا نشدم چون در این اتمسفر زندگی می کنم و می دانم که باید چه چارچوب هایی را رعایت کنم و براساس کدام قواعد فیلم بسازم به همین دلیل از ابتدا سراغ خطوط قرمز نمی روم تا به مشکل برنخورم.

خوش چشمان در خاتمه درباره سایر فعالیت های خود گفت: در تدارک ساخت فیلم جدیدم با عنوان ناشناس هستم که مراحل پایانی بازنویسی را طی می کند. علاوه بر این نگارش فیلمنامه فیلم بلندم نیز در حال انجام است، این بدین معنا نیست که فیلم کوتاه را رها می کنم و فیلم کوتاه را مرحله عبور برای ورود به عرصه فیلم بلند بدانم، من فیلم کوتاه می سازم چون از آن لذت می برم .

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۱

حسین فرحبخش در گفت وگو با خبرگزاری میزان پیرامون علت تصمیم خود برای اکران فیلم سینمایی تک خال در شرایط کرونایی گفت: تک خال را برای منافع مالی نساخته بودیم و چون خودم عضو شورای صنفی نمایش هستم مجبور بودم فداکاری کنم و فداکاری کردم تا در شرایطی که سینما مخاطب خود را از دست داده است با اکران این فیلم سالن های سینما باز بمانند.

وی در همین راستا ابراز کرد: نه تنها تک خال که سال گذشته نیز فیلم سینمایی زن ها فرشته اند 2 را هم در شرایط بد کرونایی اکران کردم. به هر حال باید برای سر پا نگه داشتن سینما ریسک کرد و خطر نفروختن را هم به جان خرید. البته که سال گذشته و با اکران زن ها فرشته اند 2 سینما راه نیفتاد و هیچکدام از تهیه کننده ها هم راضی به اکران فیلم های خودشان نشدند. بنابراین امسال هم قرعه نیز به نام من افتاد.

وی در همین راستا اظهار کرد: دو فیلم ساختم و آن ها را نابود کردم تا سالن های سینما فیلمی برای اکران داشته باشند. گفتم 40 سال است در این سینما هستم و از من توقعاتی دارند و به همین خاطر دو فیلم خودم را در این راه نابود کردم. متاسفانه فعلا دوستان تهیه کننده ما نیامدند و کمکی نکردند.

وی پیرامون عدم همکاری تهیه کنندگان برای اکران فیلم های خود در این روزهای سخت سینما بیان کرد: از خود آن ها باید پرسید که چرا این فداکاری را نمی کنند اما در هر صورت باید قبول کرد که منافع آن ها در این شرایط در خطر است و قطعا ضرر می کنند. تهیه کنندگان حق دارند که در این اوضاع تمایلی به اکران فیلم های خود نداشته باشند.

فرحبخش درباره راه حل برون رفت از وضعیت نگران کننده امروز سینما ابراز کرد: باید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این شرایط کمک فراوانی به سازندگان فیلم ها بکند. تهیه کنندگان دیگر مثل من بدون چشمداشت راضی به اکران فیلم های خود نمی شوند. قطعا کاری که من کردم ادامه پیدا نمی کند و باید بدانند در یک سال گذشته برای باز ماندن سینما چه کردم. وزارت ارشاد به هر کدام از تهیه کنندگان دو سه میلیاردی باید بدهد تا بخشی از هزینه ها را جبران کند و تهیه کنندگان راضی به اکران شوند.

وی با اشاره به تاثیر اکران فیلم های کمدی و شاد در شرایط امروز جامعه برای بازگشت مخاطب به سینما بیان کرد: احتمالا با ورود فیلم های جدید، به خصوص فیلم های کمدی و شاد در شرایط امروز جامعه که از وضعیت به وجود از کرونا خسته هستند باعث رونق دوباره سینماها می شود.

این تهیه کننده با بیان اینکه در جلسه شورای صنفی نمایش با ستاد ملی مبارزه با کرونا برای ترغیب اکران فیلم ها تبادل نظر خواهیم کرد افزود: در جلسه ای که با ستاد ملی مبارزه با کرونا خواهیم داشت درباره اکران فیلم های جدید تصمیم گیری می شود، امید داریم با اکران فیلم های جدید مخاطبان بیشتری به سینما ها بیایند. برخی آثار ساخته شده پتانسیل جذب تماشاگران را دارد و امیدوارم بتوانیم به راه حل خوبی برسیم، اما معتقدم تا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از تهیه کنندگان حمایت مالی نکند سازندگان آثار راضی به اکران فیلم های خود نمی شوند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
مسعود اطیابی می گوید دو فیلم به کارگردانی او تا زمانی که روند واکسیناسیون مردم سرعت نگیرد، روی پرده نمی روند.

مسعود اطیابی کارگردان سینما در گفتگو با خبرنگار سینمایی خبرگزاری صبا در پاسخ به اینکه تولید فیلم جدیدی را شروع کرده است یا خیر، اظهار کرد: هم اکنون دو فیلم انفرادی و دینامیت را آماده اکران دارم اما تا زمانی که شرایط اکران مطلوب نشود آنها را به نمایش درنخواهم آورد؛ این اتفاق نیز زمانی رخ نخواهد داد که بیش از نیمی از مردم واکسن زده باشند.

وی در پاسخ به اینکه آیا بعد از زدن واکسن نیمی از مردم، آیا سینما رونق پیدا خواهد کرد؟ گفت: من به این مساله خوش بینم چون جامعه نیاز به تجمع و جمع های چند نفره دارد، برای همین وقتی نیمی از مردم واکسن زده باشند و بسیاری از محدودیت ها هم برداشته شود دیگر چرا باید از رفتن به سینما ترس داشته باشیم؟

اطیابی درباره کار جدید خود چنین اظهار نظر کرد: فعلا کار سینمایی ندارم بلکه کاری را در حوزه ای جدید آغاز خواهم کرد که اطلاعات بیشتر مربوط به آن را با مهیا شدن شرایط، رسانه ای خواهم کرد، البته باید این نکته را هم متذکر شوم که قبل از شیوع بیماری کرونا می خواستم تگزاس 3 را جلوی دوربین ببرم، اما این امر به زمانی دیگر موکول شد.

این فیلمساز درباره سریال های شبکه نمایش خانگی نیز بیان کرد: در حوزه پلتفرم ها همانند دیگر حوزه ها، کار ضعیف و خوب وجود دارد، اما نمی توان یک نکته را نادیده گرفت آن هم اینکه سریال های شبکه نمایش خانگی بهتر توانسته اند در مقابل سریال های ماهواره قد علم کنند چون جذابیت آنها مردم را بیشتر جذب خود کرده است.

کارگردان فیلم تگزاس در پایان تاکید کرد: درباره کار در تلویزیون شرایط متفاوت است، چون رسانه ملی به نوعی سرمایه های خود را می سوزاند یعنی هر فیلمساز یا تهیه کننده ای که وارد این عرضه می شود به دلیل محدودیت هایی که پیش رویش قرار دارد کار دلخواهش را تولید نمی کند! دلیل این امر نیز به مدیریت متمرکز در رسانه ملی برمی گردد، پس توصیه می کنم برای بهتر شدن وضعیت، مدیریت همانند گذشته شود که مدیران هر شبکه تصمیم گیرنده اصلی بودند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ثبت اطلاعات هزار و 97 روستا برای حضور در طرح روستای قرآنی کشور گفت: پس از بررسی مستندات ثبت شده طی دو مرحله، تاکنون 17 روستا نصاب لازم را دریافت کرده اند، در ادامه از بین این روستاها 10 روستا به عنوان روستای قرآنی کشور معرفی می شوند.

مرتضی خدمتکار، مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت وگو با خبرنگار ایکنا در مورد آخرین وضعیت طرح انتخاب روستای قرآنی کشور گفت: بحث انتخاب روستای قرآنی ایران از بهمن ماه سال قبل رسماً آغاز شد، پس از آن رونمایی از پوستر این طرح را شاهد بودیم و در ادامه اعلام رسمی فراخوان در رسانه ها منتشر و همزمان سامانه ثبت اطلاعات روستاهای قرآنی ایران از سوی دهیاران راه اندازی شد.

وی افزود: بعد از اعلام فراخوان شاهد استقبال از سوی روستاهای کشور بودیم، با توجه به همکاری وزارت کشور و به طور مشخص سازمان شهرداری ها و دهیاری ها و سایر دستگاه های فرهنگی و قرآنی، در مجموع 1097 روستا در مرحله اول اطلاعات خود را در سامانه ثبت و در ادامه مستندات و گزارش های خود را بر اساس شاخص های تعیین شده برای این انتخاب، بارگذاری کردند. در این بخش بیشترین سهم را استان اصفهان داشت.

خدمتکار تصریح کرد: در ادامه هیئت های انتخاب در استان ها کار خودشان را رسماً شروع کردند، همانطور که در شیوه نامه این طرح پیش بینی شده بود، هیئت های انتخاب در استان ها متشکل از نمایندگان دستگاه های مختلف هستند، این هیئت ها موظف بودند کار بررسی مستندات و گزارش روستاهایی که در این دور ثبت اطلاعات کرده بودند، بررسی و در نهایت سه روستای منتخب استان را به هیئت مرکزی معرفی کنند.

مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: در نهایت مجموعاً 35 روستای منتخب از سوی استان ها به هیئت مرکزی معرفی شدند. در این مرحله دو استان هیچ روستایی را ثبت نکرده بودند، برخی دیگر از استان ها از یک تا سه روستا را معرفی کردند.

وی با اشاره به تشکیل جلسه هیئت مرکزی انتخاب روستای قرآنی کشور بعد از معرفی 35 روستای قرآنی گفت: این هیئت با حضور نمایندگان دستگاه هایی همچون سازمان شهرداری ها و دهیاری ها، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در وزارت جهاد کشاورزی، نهاد ریاست جمهوری، سازمان دارالقرآن، ستاد کانون های فرهنگی و هنری مساجد و معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد تشکیل جلسه داد و در گام نخست از مجموع 35 روستایی که از سوی استان ها معرفی شدند، 17 روستا واجد شرایط اولیه شناخته شدند و نصاب لازم را برای بررسی در مرحله بعد کسب کردند.

خدمتکار بیان کرد: در این مرحله با هماهنگی هایی که با تمامی استان ها در روزهای گذشته اتفاق افتاده است، نمایندگان هیئت انتخاب مرکزی به این 17 روستا اعزام می شوند تا بازدید میدانی و بررسی مستندات را داشته باشند و گفت وگوهایی که برای احراز نهایی لازم است، انجام دهند. در کنار این کار و از آنجایی که این روستاها شرایط اولیه را کسب کرده اند، لازم است که یک هیئت اعزام شود تا از تلاش های این روستاها برای فعالیت های صورت گرفته در گذشته قدردانی کنند و اعلام کنند امروز بستر لازم برای توسعه فعالیت های قرآنی در سایر روستاها به عنوان الگو و زمینه معرفی به تمام کشور فراهم شده است.

وی گفت: در روزهای آینده با بررسی های میدانی که از سوی نمایندگان هیئت انتخاب مرکزی صورت خواهد گرفت، در نهایت روستاهای قرآنی ایران را به صورت منتخب و برگزیده اعلام خواهیم کرد و تلاش خواهد شد تا در دهه ولایت که اواخر تیر و اوایل مردادماه است، مراسم معرفی رسمی روستاهای قرآنی ایران را با حضور وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و کشور داشته باشیم تا به این ترتیب مرحله اول و دور اول انتخاب روستای قرآنی در همین دولت به سرانجام برسد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
حجت الاسلام ارزانی با اشاره به برگزاری طرح ملی قرآنی 1455 گفت: ورود جدی به عرصه فرهنگ و هنر ویژگی امسال این طرح است، اساسا توجه به قرآن در ابعاد مختلف و به ویژه در زندگی منجر به ایجاد انس با کتاب خدا می شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۱ سایت های دیگر : برخط نیوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

به گزارش ایسنا به نقل از ستاد ارتباطات رسانه ای (فهما)، نشست خبری طرح ملی قرآنی 1455، امروز سه شنبه اول تیرماه در محل مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین حبیب رضا ارزانی در این نشست طی سخنانی با اشاره به شعار امسال طرح ملی قرآنی 1455 اظهار کرد: قرآن، امید، زندگی به عنوان شعار امسال این طرح در نظر گرفته شده است، در راستای تحقق این عرصه فعالیت های ارزشمندی تاکنون صورت پذیرفته است هرچند که تا قله فاصله زیادی داریم اما با این وجود طرح جدی در رسانه ملی دنبال می شود اقدامات خوبی صورت پذیرفته که از جمله آن می توان به برگزاری و اجرای 14 ساله این طرح ملی قرآنی اشاره داشت.

رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور افزود: در این طرح 70 آیه از قرآن کریم انتخاب شده که طی آن هر هفته یکی از این آیات برجسته می شود، البته از آنجایی که شاید برخی از افراد نتوانند هر هفته آیه هفته را حفظ کنند، می توانند یک آیه از این هفت آیه که به صورت شعار قرآنی است به راحتی حفظ کنند؛ به عنوان مثال اگر بحث ولایت مطرح است یک آیه در مورد ولایت از آن هفته انتخاب خواهد شد که افراد می توانند به راحتی آن را حفظ کنند و از سوی دیگر با توجه به اینکه 10 هفته است، همه مردم می توانند 10 آیه را حفظ کنند. امیدوارم که این طرح استمرار داشته باشد و در فصل های پاییز و زمستان نیز ادامه یابد.

وی در بخش دیگری از مباحث خود با بیان اینکه در بسیاری از مواقع فقط قرآن را حفظ کرده ایم، تصریح کرد: مساله مهم انس با قرآن است، به این معنا که قرآن وارد زندگی ما شود، بنابراین این مولفه یعنی ورود قرآن به زندگی به عنوان شعار سال این طرح ملی قرار گرفت.

حجت الاسلام و المسلمین ارزانی در ادامه اظهار کرد: شاید یکی از مزیت ها و برتری های طرح ملی قرآنی 1455 نسبت به سال گذشته این باشد که در عرصه فرهنگ و هنر ورود خوب و جدی داشتیم؛ این جشنواره در هفت عرصه برگزار می شود که شامل خوشنویسی، شعر، فیلم کوتاه، محصولات چند رسانه ای، گرافیک (طراحی پوستر) و داستان نویسی و نقاشی می شود.

وی با بیان اینکه این جشنواره برای گروه های سنی مختلف طراحی شده است، افزود: افراد می توانند با وارد شدن به سامانه فهما یا سامانه صدا و سیما موضوع مورد نظر خود را انتخاب و بر اساس آن موضوع قرآنی خود را ارایه دهند.

رئیس ستاد هماهنگی کانون های فهما گفت: برگزاری طرح های ملی قرآن کریم می تواند نقش بسیار مهمی در انس با قرآن و ورود قرآن به زندگی ما شود؛ همه مسلمانان جهان به قرآن کریم علاقه دارند و به آن عشق می ورزند. شاید در پیمایش هایی که صورت گرفته برخی از رفتارها و مناسک دینی یک مقدار میان مردم تعدیل پیدا کرده باشد اما همه ما به عظمت و جایگاه قرآن اذعان داریم که این ظرفیت ارزشمندی است که در جامعه شیعی و دینی ما وجود دارد و باید آن را قدر بدانیم.

در بخش دیگری از این نشست جواد شیخ اکبری طی سخنانی با بیان اینکه امسال پانزدهمین دوره از طرح ملی 1455 برگزار می شود، اظهار کرد: این طرح ملی امسال به مناسبت هزار و چهارصد و پنجاه و پنجمین سال نزول قرآن با مشارکت نهادها و سازمان های قرآنی کشور و همچنین معاونت صدا و سیما با شعار محوری قرآن، امید و زندگی از پنجم تیر آغاز و تا 12 شهریور به مدت 10 هفته (70 روز) ادامه خواهد یافت.

مدیر شبکه قرآن ادامه داد: امسال نیز همانند سال قبل شورای سیاستگذاری ذیل دبیرخانه طرح برگزار شد که اعضای متشکل از حجت الاسلام و المسلمین حمید محمدی دبیر شورای توسعه فرهنگی قرآنی کشور، حجت الاسلام و المسلمین مهدی اخوان رییس سازمان دارالقرآن، حجت الاسلام و المسلمین حبیب رضا ارزانی رییس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی قره شیخ لو رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، محمدرضا مسیب زاده مدیر کل قرآن و عترت وزارت آموزش و پرورش، سعید مقیسه معاونت فضای مجازی سازمان صدا و سیما و منصور قصری زاده مدیر رادیو قرآن است.

وی در بخش دیگری از مباحث خود با بیان اینکه وظیفه اصلی شورای سیاستگذاری تعیین محتوای طرح قرآنی 1455 بود اظهار کرد: طی سالیان گذشته تجربه های مختلفی داشتیم، تجربه سال گذشته موضوع محوری بود و موضوع سال گذشته با محوریت خانواده انتخاب شد اما امسال با توجه به استقبال سال گذشته مقرر شد بحث موضوع محوری ادامه پیدا کند و همچنین شعار طرح ملی قرآن در جلسه سیاستگزاری تعیین شد.

مدیر شبکه قرآن و معارف سیما ادامه داد: به لحاظ موضوعی برای 10 هفته ذیل شعار امسال موضوعاتی تعیین شد که شامل: هفته اول موضوع بشارت و آینده روشن ، هفته دوم امید به مغفرت و گشایش مادی و معنوی ، هفته سوم مهربانی، برّ و احسان ، هفته چهارم شکر ، هفته پنجم ولایت و ولایت پذیری ، هفته ششم خانواده ، هفته هفتم زیست مجازی، زیست حقیقی ، هفته هشتم تواصی به حق ، هفته نهم حق الناس و هفته دهم عقل، فکر و علم می شود.

شیخ اکبری افزود: تلاش بر این بوده است که موضوعات مبتلابه جامعه مورد نظر قرار گیرند که در این راستا با همراهی حجج الاسلام محسن قرائتی و محمود متوسل ، تولید محتوا راجع به هر کدام از آیات صورت گرفته و آماده شده است، ضمن اینکه از سوی کمیته علمی، طراحی سؤالات (مسابقه پیامکی) و ارسال آن به تمامی شبکه ها انجام شده است.

وی ادامه داد: در حوزه کمیته اجرایی هم علاوه بر اینکه هماهنگی ها با تمام سازمان ها، نهادها و شبکه های رادیویی و تلویزیونی را انجام می دهند، بحث طراحی مسابقه پیامکی و مسابقاتی که در استان ها به صورت سراسری حفظ قرآن کریم و حفظ مفاهیم را انجام می دهند.

شیخ اکبری گفت: مسابقه پیامکی به این شکل است که بر اساس آیات و مفاهیم کلیدی هر آیه سوالاتی طراحی شده است که این پرسش ها از طریق همه شبکه های صدا و سیما، فضای مجازی و کل سازمان های مربوطه به اشتراک گذاشته می شود؛ همچنین در این طرح روزانه به 10 نفر جوایزی اهدا می شود و در پایان طرح نیز مسابقه حفظ و مفاهیم برگزار می شود که متولی اصلی این مسابقه سازمان دارالقرآن بوده و به 50 نفر از برگزیدگان نیز جوایزی اهدا خواهد شد.

وی در ادامه به طراحی جشنواره هنری در هفت رشته در طرح ملی قرآنی 1455 اشاره کرد و افزود: یکی از مهمترین ویژگی های طرح در سال گذشته و امسال مشارکت استان ها با محوریت صدا و سیما و مراکز استان ها است وشیوه برگزاری طرح به این شکل است که در شبکه قرآن و معاونت سیما روزانه به مدت دو ساعت (از ساعت 17 تا 19) برنامه داشته باشیم و برگزیده این برنامه نیز روز بعد ساعت 11 تا 12 بازپخش می شود که در این برنامه دو ساعته که در شبکه قرآن و معاونت سیما طراحی شده دو ارتباط نیز با مراکز استان ها برقرار می شود.

این گزارش می افزاید: در ادامه این نشست خبری، مهدی قره شیخلو طی سخنانی اظهار کرد: شاید اصلی ترین رمز و راز طرح قرآنی 1455 و طرح های قرآنی دیگر، ایجاد ارتباط مستمر مردم با قرآن باشد به شکلی که مردم ارتباط روزانه ای با قرآن داشته باشند.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: ما، در سازمان اوقاف طبق سنوات امکاناتی به صورت سخت افزاری در سطح کشور داریم؛ حدود هشت هزار بقعه در کشور فعال بوده و محل رجوع مردم هستند و به فرموده مقام معظم رهبری(مدظله العالی) این بقاع قطب های فرهنگی جامعه محسوب می شوند.

وی گفت: همچنین در ادارات کل اوقاف و امور خیریه در استان ها هماهنگی های لازم انجام شده و بخشنامه ای نیز به ادارات کل ابلاغ شده است که هر آنچه را که در توان شان است در خدمت طرح قرآنی 1455 باشد؛ بنابراین همکاران ما در استان ها آماده هستند که امسال هم با همکاری صدا و سیما شبیه آن اتفاقی که در مسابقه بین المللی قرآن کریم رقم خورد با این همکاری صمیمانه در طرح ملی 1455 شکل بگیرد.

همچنین محمدرضا مسیب زاده طی سخنانی اظهار کرد: مهمترین اتفاق طرح ملی قرآنی 1455 در کنار همه مزایا معنویت و محوریت محتوایی که دارد، حضور همه ارکان، فعالیت های قرآنی در کشور است.

مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در این میان جامعه آموزش و پرورش نیز یکی از مخاطبان این طرح هستند که امسال با میلاد امام رضا (ع) همزمان شده است؛ بنابراین از طرف این وزارتخانه اعلام می کنم که با همه ظرفیت از برگزاری این طرح قرآنی حمایت کرده و پایگاه های تابستانی، مراکز دارالقرآن وزارت آموزش و پرورش و شبکه سراسری شاد در خدمت این طرح خواهند بود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
سرویس فرهنگ و هنر - مدیر سینماهای استان همدان گفت: سینماها همانند سایر اماکن عمومی در ایام وضعیت قرمز کرونا تعطیل بود و بعد از نارنجی شدن وضعیت شهر همدان سینماها با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی به فعالیت خود پرداختند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجویان ایران

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر برخط نیوز به نقل از ایسنا - سعید شرفی ، تصریح کرد: در این ایام ضرر حاصل از تعطیلی سینماها در کشور نه از سوی ارگان و نهاد خاصی جبران شده و نه فعالیت کنونی سینماها با نوع عرضه خوراک فرهنگی و تنوع فیلم ها که به شدت محدود هستند، جبران شده است.

وی افزود: در همین شرایط از ابتدای سال جاری تا کنون سینما فلسطین همدان و سینما بهمن ملایر که از سینماهای مؤسسه بهمن سبز حوزه هنری هستند، پذیرای 3200 نفر از مخاطبین خود بوده است .

وی با اشاره به پرفروشترین فیلم ها که در این مدت درحال اکران هستند، بیان کرد: در این مدت به ترتیب فیلم سینمایی کمدی، هفته ای یکبار آدم باش، تکخال و خورشید را از پرفروشترین فیلم ها اعلام کرده اند.

مدیر سینماهای استان تصریح کرد: نکته حائز اهمیت این است که مؤسسه بهمن سبز در ایام تعطیلی سینماها به بازسازی سینما فلسطین همدان و افزودن یک سالن با ظرفیت 26 نفر پرداخته است .

شرفی در پایان یادآور شد: همچنین در سینما بهمن ملایر ضمن بازسازی سالن انتظار یک سالن با ظرفیت 26 نفر افزایش داده و در سینماقدس همدان از مرداد ماه سال 99 بازسازی کامل سینما و تبدیل سینماقدس به پردیس سینمایی چهار سالن قدس را در دست اقدام دارد.

منبع : خبرگزاری ایسنا

لینک خبر :‌ برخط نیوز
سیدعلی عباس مرادی از مروجین فعال در حوزه کتاب و کتابخوانی در بخش زرین آباد از توابع شهرستان دهلران در استان ایلام معتقد است: کتابخوانی در روستاها بسیار ضعیف است، چون مروج کتابخوانی ندارند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۲

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در ایلام، سیدعلی عباس مرادی 54 ساله، کارشناس علوم اجتماعی، معاون پرورشی مدرسه دکتر شریعتی در بخش پهله زرین آباد از توابع شهرستان دهلران است. زرین آباد در 120 کیلومتری جنوب شرقی شهر ایلام، دارای جاذبه های طبیعی بسیار متنوع و اماکن مقدس و بقاع متبرکه به دارالسادات مشهور است و دارای 14 روستا و دو بخش به مرکزیت پَهلِه زرین آباد است. مرادی حدود سه سال است مروج کتاب و کتابخوانی شده و دغدغه های فراوانی در کتابخوان کردن دانش آموزان و ترویج فرهنگ کتابخوانی در میان جوامع هدف دارد و در این منطقه محروم، تلاش های موثری داشته است. با این مروج فعال کتابخوانی که با محدودیت های بسیار، چراغ کتابخوانی را در میان کودکان و نوجوانان محروم و مستعد روشن نگه داشته است، گفت وگویی انجام داده ایم که از نظرتان می گذرد.

ابتدا از فعالیت های کتابخوانی و اقدامات انجام شده در شهر زرین آباد و حومه برایمان بگویید.

وضعیت کتابخوانی در زرین آباد به خصوص مدرسه دکتر شریعتی که دارای 170 دانش آموز و 20 آموزگار است، در حد مطلوب است و در طول چند سالی که بنده جزو مروجان کتاب و کتابخوانی در منطقه و استان بوده ام، در خصوص مطالعه و کتابخوان کردن کودکان و نوجوانان فعالیت زیادی انجام شده و تعداد زیادی کتاب از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان دهلران - که ازسوی اداره کل استان ارسال شده بود - دریافت کرده ایم و در جلسه انجمن اولیا و مربیان، در بین اولیا و دانش آموزان آنها را توزیع کرده ایم. خوشبختانه همه احساس رضایت داشته و پدیده ای نوظهور تلقی کرده اند.

وضعیت باشگاه های کتابخوانی در زرین آباد چگونه است؟

چند سالی است که باشگاه کتابخوانی شهدای زرین آباد را تشکیل داده و چندین قفسه کتاب برای مطالعه دانش آموزان تهیه و تدارک دیده ایم و با استقبال خوب اولیای دانش آموزان و حتی بازدیدکنندگان و مسئولین اداره آموزش و پرورش و سایر ادارات، مواجه شده ایم که با اهدا کتاب به بچه ها و اولیا خاطره این باشگاه در ذهن همه ماندگار شده است.

در باشگاه، چه فعالیت هایی انجام می دهید؟

شرکت در دوره هایی که از طرف اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام تدارک دیده شده، ایجاد کتابخانه مستقل با فضای مطلوب و تجهیز امکانات رفاهی و وسایل گرم کننده و خنک کننده، اهداء جوایز به نفرات برتر و تجهیز کتابخانه به میز و امکانات برای مطالعه دانش آموزان، معرفی کتاب های متناسب با سن دانش آموزان و کتابخوانی، البته در حد مقدور، از جمله اقدامات انجام شده ما و با همراهی تعدادی از همکاران در باشگاه کتابخوانی بوده است.

میزان استقبال دانش آموزان و سایر قشرهای مردم از برنامه های کتابخوانی شما چقدر است؟

خوشبختانه میزان استقبال دانش آموزان بسیارخوب است و این استقبال بهانه سرکشی اولیای دانش آموزان به مدرسه و جام باشگاه کتابخوانی هم بوده و حتی خودم با بردن کتاب و اهدای آن به بازاریان و کسبه در فرصت های مناسب، موجب آشنایی بیشتر بازاریان با کتاب های مختلف شده ام تا در اوقات فراغت کتاب بخوانند. خوشبختانه احساس رضایتمندی مردم را در این راستا مشاهده کرده ام.

سطح کتابخوانی در زرین آباد و روستاهای اطراف را چگونه بررسی و تحلیل می کنید؟

واقعیت امر آن است که کتابخوانی در روستاها بسیار ضعیف است، چون مروج کتابخوانی ندارند. ولی بخش زرین آباد اگر مورد حمایت مالی قرار بگیرد، می توانیم در فصل تابستان بهترین موقعیت برای کتابخوانی و مطالعه در حد مطلوب در کانون های فرهنگی - تربیتی منطقه داشته باشیم، چون با تقاضای خوب دانش آموزان مواجه هستیم و فضا مطلوب و مناسب اجرای کتابخوانی است.

با توجه به صحبت های شما خانواده ها از این برنامه ها حمایت و همراهی می کنند؟

بله. خانواده ها از برنامه های انجام شده در جام حمایت ها و همراهی های خوبی داشته اند. دانش آموزان به کتابخانه باشگاه فرهنگی و باشگاه شهدای زرین آباد، دانش آموزان راهنمایی و هدایت می شدند و استقبال خوب آنها در این راستا نشان از اثربخشی فعالیت های ما با همکاری والدین بوده است.

آیا تاکنون موفقیت هایی هم کسب کرده اید؟

بله. به لطف خدا و تلاش و همکاری همکاران خوبم، توانستیم باشگاه کتابخوانی برتر منطقه را دو سال متوالی به خودمان اختصاص دهیم و امسال هم مقام اول کشوری در منطقه توسط دانش آموز دبستان دکتر شریعتی آقای سیدپارسا موسوی به خاطر مطالعه و کتابخوانی، نصیب مدرسه ما شد که از سوی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، مورد تشویق قرار گرفتیم و همچنین مقام اول کشوری را در غرب کشور برای استان ایلام در منطقه زرین آباد کسب کردیم.

اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام از جام باشگاه ها چه حمایت هایی داشته است؟

اداره کل با همکاری مجموعه معاونت فرهنگی و مؤسسه فرهنگی هنری اقلیم هشت ایلام، دوره های آموزشی خوبی در مرکز استان ایلام که برای مروجان برگزار کرد. با حمایت های آقایان خودآموز مدیرکل، قیطانی معاون فرهنگی و امور رسانه ای، محبی کارشناس فرهنگی اداره کل و خانم هاشمی مدیر مؤسسه مجری برنامه های کتاب و کتابخوانی در استان و همکارانشان، مورد لطف قرار گرفتیم و از دوره های آموزشی مورد نظر، بهره مند شدیم.

آیا اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، برای جام باشگاه های کتابخوانی، کتاب های اهدایی را برای شما ارسال کرده است؟

بله. با توجه به ارسال گزارش و ارائه عملکرد فعالیت های جام ازسوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کتاب هایی در موضوعات مذهبی، علمی، ادبی، هنری، تاریخی، هوش و سرگرمی و... برای کودکان و نوجوانان عضو جام و نیز اولیای تربیتی و والدین ارسال کرد که در اختیار اعضا و جامعه هدف قرار دادیم.

چه دوره هایی در این راستا گذرانده اید؟

چند سال است که به عنوان مروج کتاب و کتابخوانی در منطقه زرین آباد فعالیت می کنم. دو بار دوره آموزشی کتابخوانی برای مروجان در مرکز استان با تدریس و مشارکت اساتیدی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گذراندیم و از محضر این عزیزان کسب فیض کردیم؛ دوره هایی که مؤثر، خلاق و راهگشا بودند. دوره هایی که در آن با شیوه های معرفی کتاب، آشنایی با کتاب های مناسب گروه های سنی مختلف، شیوه های علاقه مند کردن کودکان و نوجوانان به کتابخوانی، فعالیت های عملی در این خصوص و... ضمن آنکه در پایان دوره های آموزشی گواهی معتبر شرکت در دوره نیز به امضای مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کردیم.

شیوع ویروس کرونا چه تاثیری بر فعالیت های کتاب محور شما گذاشته است؟

متاسفانه ویروس کرونا وضعیت عمومی را مختل و فاصله دانش آموزان با کتابخانه را زیاد کرد و این خود عامل افزایش فاصله میان دانش آموزان یا فراگیران اهل مطالعه با کتابخانه های مدارس شد. امیدوارم با از بین رفتن این ویروس منحوس، دوباره شاهد اجتماع اهل مطالعه در کتابخانه های سطح بخش و باشگاه ها باشیم.

برای برون رفت از مشکل شیوع ویروس کرونا چه اقداماتی انجام داده اید؟

در دوران شیوع ویروس کرونا با رعایت دستورالعمل های بهداشتی، کتاب های مناسب و در موضوعات مختلف را به خانه ی دانش آموزان می بریم و دانش آموزان خلاصه کتاب ها برای ما ارسال می کنند که خوشبختانه با استقبال خوبی هم مواجه شدیم. ضمن آنکه به نفرات برتر و فعال از محل هزینه های شخصی، جایزه دادیم که اثرات خوب و مؤثری به دنبال داشت.

به نظر شما برگزاری فعالیت های کتاب محور در سطح شهر و روستاها در فرهنگ اجتماعی و فردی افراد چه تاثیری گذاشته است؟

کتاب، غذای روح است و اگر دانش آموزان را با مطالعه و کتاب آشنا و یادگیری در آنها را تقویت کنیم، در آینده انسان هایی فهیم و اهل مطالعه و دانا خواهند شد. من خودم هر کتابی را مطالعه می کنم، نکته و یادداشت برداری می کنم و در مواقع لازم برای اهل خانه و یا جمعی که در آن قرار می گیرم، بازگو می کنم. بعد که با پرسش های مواجه می شوم که این مطالب خوب را از کجا به دست آورده اید، آنها را به سمت کتابخانه ها و باشگاه های کتابخوانی، هدایت می کنم. امیدوارم که روزی از راه برسد که همه بچه ها و خانواده ها و ... کتاب و کتابخوانی یکی از دغدغه های مهم آنان باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در ایلام، سیدعلی عباس مرادی 54 ساله، کارشناس علوم اجتماعی، معاون پرورشی مدرسه دکتر شریعتی در بخش پهله زرین آباد از توابع شهرستان دهلران است. زرین آباد در 120 کیلومتری جنوب شرقی شهر ایلام، دارای جاذبه های طبیعی بسیار متنوع و اماکن مقدس و بقاع متبرکه به دارالسادات مشهور است و دارای 14 روستا و دو بخش به مرکزیت پَهلِه زرین آباد است. مرادی حدود سه سال است مروج کتاب و کتابخوانی شده و دغدغه های فراوانی در کتابخوان کردن دانش آموزان و ترویج فرهنگ کتابخوانی در میان جوامع هدف دارد و در این منطقه محروم، تلاش های موثری داشته است. با این مروج فعال کتابخوانی که با محدودیت های بسیار، چراغ کتابخوانی را در میان کودکان و نوجوانان محروم و مستعد روشن نگه داشته است، گفت وگویی انجام داده ایم که از نظرتان می گذرد.

ابتدا از فعالیت های کتابخوانی و اقدامات انجام شده در شهر زرین آباد و حومه برایمان بگویید.

وضعیت کتابخوانی در زرین آباد به خصوص مدرسه دکتر شریعتی که دارای 170 دانش آموز و 20 آموزگار است، در حد مطلوب است و در طول چند سالی که بنده جزو مروجان کتاب و کتابخوانی در منطقه و استان بوده ام، در خصوص مطالعه و کتابخوان کردن کودکان و نوجوانان فعالیت زیادی انجام شده و تعداد زیادی کتاب از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان دهلران - که ازسوی اداره کل استان ارسال شده بود - دریافت کرده ایم و در جلسه انجمن اولیا و مربیان، در بین اولیا و دانش آموزان آنها را توزیع کرده ایم. خوشبختانه همه احساس رضایت داشته و پدیده ای نوظهور تلقی کرده اند.

وضعیت باشگاه های کتابخوانی در زرین آباد چگونه است؟

چند سالی است که باشگاه کتابخوانی شهدای زرین آباد را تشکیل داده و چندین قفسه کتاب برای مطالعه دانش آموزان تهیه و تدارک دیده ایم و با استقبال خوب اولیای دانش آموزان و حتی بازدیدکنندگان و مسئولین اداره آموزش و پرورش و سایر ادارات، مواجه شده ایم که با اهدا کتاب به بچه ها و اولیا خاطره این باشگاه در ذهن همه ماندگار شده است.

در باشگاه، چه فعالیت هایی انجام می دهید؟

شرکت در دوره هایی که از طرف اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام تدارک دیده شده، ایجاد کتابخانه مستقل با فضای مطلوب و تجهیز امکانات رفاهی و وسایل گرم کننده و خنک کننده، اهداء جوایز به نفرات برتر و تجهیز کتابخانه به میز و امکانات برای مطالعه دانش آموزان، معرفی کتاب های متناسب با سن دانش آموزان و کتابخوانی، البته در حد مقدور، از جمله اقدامات انجام شده ما و با همراهی تعدادی از همکاران در باشگاه کتابخوانی بوده است.

میزان استقبال دانش آموزان و سایر قشرهای مردم از برنامه های کتابخوانی شما چقدر است؟

خوشبختانه میزان استقبال دانش آموزان بسیارخوب است و این استقبال بهانه سرکشی اولیای دانش آموزان به مدرسه و جام باشگاه کتابخوانی هم بوده و حتی خودم با بردن کتاب و اهدای آن به بازاریان و کسبه در فرصت های مناسب، موجب آشنایی بیشتر بازاریان با کتاب های مختلف شده ام تا در اوقات فراغت کتاب بخوانند. خوشبختانه احساس رضایتمندی مردم را در این راستا مشاهده کرده ام.

سطح کتابخوانی در زرین آباد و روستاهای اطراف را چگونه بررسی و تحلیل می کنید؟

واقعیت امر آن است که کتابخوانی در روستاها بسیار ضعیف است، چون مروج کتابخوانی ندارند. ولی بخش زرین آباد اگر مورد حمایت مالی قرار بگیرد، می توانیم در فصل تابستان بهترین موقعیت برای کتابخوانی و مطالعه در حد مطلوب در کانون های فرهنگی - تربیتی منطقه داشته باشیم، چون با تقاضای خوب دانش آموزان مواجه هستیم و فضا مطلوب و مناسب اجرای کتابخوانی است.

با توجه به صحبت های شما خانواده ها از این برنامه ها حمایت و همراهی می کنند؟

بله. خانواده ها از برنامه های انجام شده در جام حمایت ها و همراهی های خوبی داشته اند. دانش آموزان به کتابخانه باشگاه فرهنگی و باشگاه شهدای زرین آباد، دانش آموزان راهنمایی و هدایت می شدند و استقبال خوب آنها در این راستا نشان از اثربخشی فعالیت های ما با همکاری والدین بوده است.

آیا تاکنون موفقیت هایی هم کسب کرده اید؟

بله. به لطف خدا و تلاش و همکاری همکاران خوبم، توانستیم باشگاه کتابخوانی برتر منطقه را دو سال متوالی به خودمان اختصاص دهیم و امسال هم مقام اول کشوری در منطقه توسط دانش آموز دبستان دکتر شریعتی آقای سیدپارسا موسوی به خاطر مطالعه و کتابخوانی، نصیب مدرسه ما شد که از سوی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، مورد تشویق قرار گرفتیم و همچنین مقام اول کشوری را در غرب کشور برای استان ایلام در منطقه زرین آباد کسب کردیم.

اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام از جام باشگاه ها چه حمایت هایی داشته است؟

اداره کل با همکاری مجموعه معاونت فرهنگی و مؤسسه فرهنگی هنری اقلیم هشت ایلام، دوره های آموزشی خوبی در مرکز استان ایلام که برای مروجان برگزار کرد. با حمایت های آقایان خودآموز مدیرکل، قیطانی معاون فرهنگی و امور رسانه ای، محبی کارشناس فرهنگی اداره کل و خانم هاشمی مدیر مؤسسه مجری برنامه های کتاب و کتابخوانی در استان و همکارانشان، مورد لطف قرار گرفتیم و از دوره های آموزشی مورد نظر، بهره مند شدیم.

آیا اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، برای جام باشگاه های کتابخوانی، کتاب های اهدایی را برای شما ارسال کرده است؟

بله. با توجه به ارسال گزارش و ارائه عملکرد فعالیت های جام ازسوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کتاب هایی در موضوعات مذهبی، علمی، ادبی، هنری، تاریخی، هوش و سرگرمی و... برای کودکان و نوجوانان عضو جام و نیز اولیای تربیتی و والدین ارسال کرد که در اختیار اعضا و جامعه هدف قرار دادیم.

چه دوره هایی در این راستا گذرانده اید؟

چند سال است که به عنوان مروج کتاب و کتابخوانی در منطقه زرین آباد فعالیت می کنم. دو بار دوره آموزشی کتابخوانی برای مروجان در مرکز استان با تدریس و مشارکت اساتیدی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گذراندیم و از محضر این عزیزان کسب فیض کردیم؛ دوره هایی که مؤثر، خلاق و راهگشا بودند. دوره هایی که در آن با شیوه های معرفی کتاب، آشنایی با کتاب های مناسب گروه های سنی مختلف، شیوه های علاقه مند کردن کودکان و نوجوانان به کتابخوانی، فعالیت های عملی در این خصوص و... ضمن آنکه در پایان دوره های آموزشی گواهی معتبر شرکت در دوره نیز به امضای مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کردیم.

شیوع ویروس کرونا چه تاثیری بر فعالیت های کتاب محور شما گذاشته است؟

متاسفانه ویروس کرونا وضعیت عمومی را مختل و فاصله دانش آموزان با کتابخانه را زیاد کرد و این خود عامل افزایش فاصله میان دانش آموزان یا فراگیران اهل مطالعه با کتابخانه های مدارس شد. امیدوارم با از بین رفتن این ویروس منحوس، دوباره شاهد اجتماع اهل مطالعه در کتابخانه های سطح بخش و باشگاه ها باشیم.

برای برون رفت از مشکل شیوع ویروس کرونا چه اقداماتی انجام داده اید؟

در دوران شیوع ویروس کرونا با رعایت دستورالعمل های بهداشتی، کتاب های مناسب و در موضوعات مختلف را به خانه ی دانش آموزان می بریم و دانش آموزان خلاصه کتاب ها برای ما ارسال می کنند که خوشبختانه با استقبال خوبی هم مواجه شدیم. ضمن آنکه به نفرات برتر و فعال از محل هزینه های شخصی، جایزه دادیم که اثرات خوب و مؤثری به دنبال داشت.

به نظر شما برگزاری فعالیت های کتاب محور در سطح شهر و روستاها در فرهنگ اجتماعی و فردی افراد چه تاثیری گذاشته است؟

کتاب، غذای روح است و اگر دانش آموزان را با مطالعه و کتاب آشنا و یادگیری در آنها را تقویت کنیم، در آینده انسان هایی فهیم و اهل مطالعه و دانا خواهند شد. من خودم هر کتابی را مطالعه می کنم، نکته و یادداشت برداری می کنم و در مواقع لازم برای اهل خانه و یا جمعی که در آن قرار می گیرم، بازگو می کنم. بعد که با پرسش های مواجه می شوم که این مطالب خوب را از کجا به دست آورده اید، آنها را به سمت کتابخانه ها و باشگاه های کتابخوانی، هدایت می کنم. امیدوارم که روزی از راه برسد که همه بچه ها و خانواده ها و ... کتاب و کتابخوانی یکی از دغدغه های مهم آنان باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در ایلام، سیدعلی عباس مرادی 54 ساله، کارشناس علوم اجتماعی، معاون پرورشی مدرسه دکتر شریعتی در بخش پهله زرین آباد از توابع شهرستان دهلران است. زرین آباد در 120 کیلومتری جنوب شرقی شهر ایلام، دارای جاذبه های طبیعی بسیار متنوع و اماکن مقدس و بقاع متبرکه به دارالسادات مشهور است و دارای 14 روستا و دو بخش به مرکزیت پَهلِه زرین آباد است. مرادی حدود سه سال است مروج کتاب و کتابخوانی شده و دغدغه های فراوانی در کتابخوان کردن دانش آموزان و ترویج فرهنگ کتابخوانی در میان جوامع هدف دارد و در این منطقه محروم، تلاش های موثری داشته است. با این مروج فعال کتابخوانی که با محدودیت های بسیار، چراغ کتابخوانی را در میان کودکان و نوجوانان محروم و مستعد روشن نگه داشته است، گفت وگویی انجام داده ایم که از نظرتان می گذرد.

ابتدا از فعالیت های کتابخوانی و اقدامات انجام شده در شهر زرین آباد و حومه برایمان بگویید.

وضعیت کتابخوانی در زرین آباد به خصوص مدرسه دکتر شریعتی که دارای 170 دانش آموز و 20 آموزگار است، در حد مطلوب است و در طول چند سالی که بنده جزو مروجان کتاب و کتابخوانی در منطقه و استان بوده ام، در خصوص مطالعه و کتابخوان کردن کودکان و نوجوانان فعالیت زیادی انجام شده و تعداد زیادی کتاب از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان دهلران - که ازسوی اداره کل استان ارسال شده بود - دریافت کرده ایم و در جلسه انجمن اولیا و مربیان، در بین اولیا و دانش آموزان آنها را توزیع کرده ایم. خوشبختانه همه احساس رضایت داشته و پدیده ای نوظهور تلقی کرده اند.

وضعیت باشگاه های کتابخوانی در زرین آباد چگونه است؟

چند سالی است که باشگاه کتابخوانی شهدای زرین آباد را تشکیل داده و چندین قفسه کتاب برای مطالعه دانش آموزان تهیه و تدارک دیده ایم و با استقبال خوب اولیای دانش آموزان و حتی بازدیدکنندگان و مسئولین اداره آموزش و پرورش و سایر ادارات، مواجه شده ایم که با اهدا کتاب به بچه ها و اولیا خاطره این باشگاه در ذهن همه ماندگار شده است.

در باشگاه، چه فعالیت هایی انجام می دهید؟

شرکت در دوره هایی که از طرف اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام تدارک دیده شده، ایجاد کتابخانه مستقل با فضای مطلوب و تجهیز امکانات رفاهی و وسایل گرم کننده و خنک کننده، اهداء جوایز به نفرات برتر و تجهیز کتابخانه به میز و امکانات برای مطالعه دانش آموزان، معرفی کتاب های متناسب با سن دانش آموزان و کتابخوانی، البته در حد مقدور، از جمله اقدامات انجام شده ما و با همراهی تعدادی از همکاران در باشگاه کتابخوانی بوده است.

میزان استقبال دانش آموزان و سایر قشرهای مردم از برنامه های کتابخوانی شما چقدر است؟

خوشبختانه میزان استقبال دانش آموزان بسیارخوب است و این استقبال بهانه سرکشی اولیای دانش آموزان به مدرسه و جام باشگاه کتابخوانی هم بوده و حتی خودم با بردن کتاب و اهدای آن به بازاریان و کسبه در فرصت های مناسب، موجب آشنایی بیشتر بازاریان با کتاب های مختلف شده ام تا در اوقات فراغت کتاب بخوانند. خوشبختانه احساس رضایتمندی مردم را در این راستا مشاهده کرده ام.

سطح کتابخوانی در زرین آباد و روستاهای اطراف را چگونه بررسی و تحلیل می کنید؟

واقعیت امر آن است که کتابخوانی در روستاها بسیار ضعیف است، چون مروج کتابخوانی ندارند. ولی بخش زرین آباد اگر مورد حمایت مالی قرار بگیرد، می توانیم در فصل تابستان بهترین موقعیت برای کتابخوانی و مطالعه در حد مطلوب در کانون های فرهنگی - تربیتی منطقه داشته باشیم، چون با تقاضای خوب دانش آموزان مواجه هستیم و فضا مطلوب و مناسب اجرای کتابخوانی است.

با توجه به صحبت های شما خانواده ها از این برنامه ها حمایت و همراهی می کنند؟

بله. خانواده ها از برنامه های انجام شده در جام حمایت ها و همراهی های خوبی داشته اند. دانش آموزان به کتابخانه باشگاه فرهنگی و باشگاه شهدای زرین آباد، دانش آموزان راهنمایی و هدایت می شدند و استقبال خوب آنها در این راستا نشان از اثربخشی فعالیت های ما با همکاری والدین بوده است.

آیا تاکنون موفقیت هایی هم کسب کرده اید؟

بله. به لطف خدا و تلاش و همکاری همکاران خوبم، توانستیم باشگاه کتابخوانی برتر منطقه را دو سال متوالی به خودمان اختصاص دهیم و امسال هم مقام اول کشوری در منطقه توسط دانش آموز دبستان دکتر شریعتی آقای سیدپارسا موسوی به خاطر مطالعه و کتابخوانی، نصیب مدرسه ما شد که از سوی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، مورد تشویق قرار گرفتیم و همچنین مقام اول کشوری را در غرب کشور برای استان ایلام در منطقه زرین آباد کسب کردیم.

اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام از جام باشگاه ها چه حمایت هایی داشته است؟

اداره کل با همکاری مجموعه معاونت فرهنگی و مؤسسه فرهنگی هنری اقلیم هشت ایلام، دوره های آموزشی خوبی در مرکز استان ایلام که برای مروجان برگزار کرد. با حمایت های آقایان خودآموز مدیرکل، قیطانی معاون فرهنگی و امور رسانه ای، محبی کارشناس فرهنگی اداره کل و خانم هاشمی مدیر مؤسسه مجری برنامه های کتاب و کتابخوانی در استان و همکارانشان، مورد لطف قرار گرفتیم و از دوره های آموزشی مورد نظر، بهره مند شدیم.

آیا اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، برای جام باشگاه های کتابخوانی، کتاب های اهدایی را برای شما ارسال کرده است؟

بله. با توجه به ارسال گزارش و ارائه عملکرد فعالیت های جام ازسوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کتاب هایی در موضوعات مذهبی، علمی، ادبی، هنری، تاریخی، هوش و سرگرمی و... برای کودکان و نوجوانان عضو جام و نیز اولیای تربیتی و والدین ارسال کرد که در اختیار اعضا و جامعه هدف قرار دادیم.

چه دوره هایی در این راستا گذرانده اید؟

چند سال است که به عنوان مروج کتاب و کتابخوانی در منطقه زرین آباد فعالیت می کنم. دو بار دوره آموزشی کتابخوانی برای مروجان در مرکز استان با تدریس و مشارکت اساتیدی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گذراندیم و از محضر این عزیزان کسب فیض کردیم؛ دوره هایی که مؤثر، خلاق و راهگشا بودند. دوره هایی که در آن با شیوه های معرفی کتاب، آشنایی با کتاب های مناسب گروه های سنی مختلف، شیوه های علاقه مند کردن کودکان و نوجوانان به کتابخوانی، فعالیت های عملی در این خصوص و... ضمن آنکه در پایان دوره های آموزشی گواهی معتبر شرکت در دوره نیز به امضای مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کردیم.

شیوع ویروس کرونا چه تاثیری بر فعالیت های کتاب محور شما گذاشته است؟

متاسفانه ویروس کرونا وضعیت عمومی را مختل و فاصله دانش آموزان با کتابخانه را زیاد کرد و این خود عامل افزایش فاصله میان دانش آموزان یا فراگیران اهل مطالعه با کتابخانه های مدارس شد. امیدوارم با از بین رفتن این ویروس منحوس، دوباره شاهد اجتماع اهل مطالعه در کتابخانه های سطح بخش و باشگاه ها باشیم.

برای برون رفت از مشکل شیوع ویروس کرونا چه اقداماتی انجام داده اید؟

در دوران شیوع ویروس کرونا با رعایت دستورالعمل های بهداشتی، کتاب های مناسب و در موضوعات مختلف را به خانه ی دانش آموزان می بریم و دانش آموزان خلاصه کتاب ها برای ما ارسال می کنند که خوشبختانه با استقبال خوبی هم مواجه شدیم. ضمن آنکه به نفرات برتر و فعال از محل هزینه های شخصی، جایزه دادیم که اثرات خوب و مؤثری به دنبال داشت.

به نظر شما برگزاری فعالیت های کتاب محور در سطح شهر و روستاها در فرهنگ اجتماعی و فردی افراد چه تاثیری گذاشته است؟

کتاب، غذای روح است و اگر دانش آموزان را با مطالعه و کتاب آشنا و یادگیری در آنها را تقویت کنیم، در آینده انسان هایی فهیم و اهل مطالعه و دانا خواهند شد. من خودم هر کتابی را مطالعه می کنم، نکته و یادداشت برداری می کنم و در مواقع لازم برای اهل خانه و یا جمعی که در آن قرار می گیرم، بازگو می کنم. بعد که با پرسش های مواجه می شوم که این مطالب خوب را از کجا به دست آورده اید، آنها را به سمت کتابخانه ها و باشگاه های کتابخوانی، هدایت می کنم. امیدوارم که روزی از راه برسد که همه بچه ها و خانواده ها و ... کتاب و کتابخوانی یکی از دغدغه های مهم آنان باشد.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در ایلام،
خبرگزاری کتاب ایران

ابتدا از فعالیت های کتابخوانی و اقدامات انجام شده در شهر زرین آباد و حومه برایمان بگویید.

وضعیت باشگاه های کتابخوانی در زرین آباد چگونه است؟

در باشگاه، چه فعالیت هایی انجام می دهید؟

میزان استقبال دانش آموزان و سایر قشرهای مردم از برنامه های کتابخوانی شما چقدر است؟

سطح کتابخوانی در زرین آباد و روستاهای اطراف را چگونه بررسی و تحلیل می کنید؟

با توجه به صحبت های شما خانواده ها از این برنامه ها حمایت و همراهی می کنند؟

آیا تاکنون موفقیت هایی هم کسب کرده اید؟

اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام از جام باشگاه ها چه حمایت هایی داشته است؟

آیا اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، برای جام باشگاه های کتابخوانی، کتاب های اهدایی را برای شما ارسال کرده است؟

چه دوره هایی در این راستا گذرانده اید؟

شیوع ویروس کرونا چه تاثیری بر فعالیت های کتاب محور شما گذاشته است؟

برای برون رفت از مشکل شیوع ویروس کرونا چه اقداماتی انجام داده اید؟

به نظر شما برگزاری فعالیت های کتاب محور در سطح شهر و روستاها در فرهنگ اجتماعی و فردی افراد چه تاثیری گذاشته است؟

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
هنرستان هنرهای زیبای پسران قزوین مهرماه امسال راه اندازی می شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۱

به گزارش ایلنا، هنرستان هنرهای زیبای پسران قزوین در رشته های موسیقی، هنرهای نمایشی، فتوگرافیک و انیمیشن امسال راه اندازی می شود.

هنرستان هنرهای زیبای دختران قزوین در رشته های موسیقی و هنرهای نمایشی نیز سال گذشته آغاز به کار کرد.

دفتر برنامه ریزی و آموزش های هنری معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای توسعه کمی و کیفی هنرستان ها به عنوان مجموعه های موثر آموزش و به منظور تحقق عدالت آموزشی در زمینه هنر، راه اندازی هنرستان های هنرهای زیبا در استان ها را برنامه ریزی کرده و با حمایت این دفتر و همکاری ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش استان ها، در چهار سال اخیر تاکنون 10 هنرستان در استان ها راه اندازی شده است و چند هنرستان دیگر نیز امسال راه اندازی خواهد شد.

هنرستان های هنرهای زیبای دختران کرمان، ایلام، بیرجند، قشم، گرگان، قزوین و ساری و هنرستان های هنرهای زیبای پسران ایلام، بروجرد و سنندج از سال 1396 تاکنون راه اندازی شده است. هنرستان هنرهای زیبای دختران بجنورد و پسران قزوین نیز مهرماه امسال آغاز به کار می کنند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
فراخوان ششمین دوسالانه ملی خوشنویسی ایران منتشر شد.

به گزارش ایلنا، ششمین دوسالانه خوشنویسی ملی ایران به همت انجمن خوشنویسان ایران و انجمن خوشنویسان قزوین و با حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین، اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مؤسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر و استانداری و سازمان برنامه و بودجه استان قزوین، همزمان با روز ملی خوشنویسی (21 مهرماه) برگزار خواهد شد.

این دوره دوسالانه خوشنویسی با هدف؛ اعتلای بیش از پیش جایگاه هنر خوشنویسی در سطح ملی، ایجاد بستری مناسب برای عرضه و ارائه ظرفیت ها و قابلیت های ارزشمند هنر خوشنویسی، زمینه سازی رشد و بالندگی هنرمندان خوشنویسی ایران، رشد فرهنگ دیداری مردم جامعه در ارتباط با هنر خوشنویسی، توسعه و گسترش ارتباطات هنری در میان هنرمندان خوشنویس و مابین خوشنویسان و مخاطبان، رونق بخشی و توجه ویژه به ارتقاء اقتصاد هنر خوشنویسی و معرفی هنرمندان مهر ماه 1400 در قزوین برپا خواهد شد.

دوسالانه ششم در بخش های مسابقه، بخش ویژه بزرگداشت استاد عمادالکتاب سیفی قزوینی، بخش نمایشگاهی، بخش نشست ها و کارگاه های تخصصی و گرایش های نستعلیق/ شکسته نستعلیق / ثلث / نسخ / نقاشیخط برگزار می شود.

موضوع این آثار شامل: آزاد، آیات و روایات و احادیث، اشعار و متون فاخر ادبیات فارسی، سخنان بزرگان و نام آوران جهان و هر موضوعی در حوزه معرفی و ترویج فرهنگ و هنر و تاریخ ایران است.

شرایط شرکت و ارسال آثار:

1- شرکت در دوسالانه برای همه هنرمندان آزاد و به معنای پذیرش ضوابط فراخوان و رأی هیئت های انتخاب و داوران است.

2- مسئولیت اصالت آثار بر عهده هنرمند است.

3- دوسالانه در دو مرحله ی غیرحضوری و حضوری برگزار و داوری خواهد شد.

4- در بخش حضوری و غیرحضوری رنگ مرکب، رنگ و جنس کاغذ، اندازه دانگ قلم و نوع اثر ارسالی به دلخواه هنرمندآزاد است.

5- هر هنرمند مجاز به ارسال حداکثر 3 اثر در هر گرایش خواهد بود.

6- آثار ارسالی باید طی سال های 1400-1397 آفریده شده باشد.

7- این آثار نباید در هیچ یک از مسابقات و جشنواره های کشور حائز رتبه شده باشد.

8- هنرمندان در مرحله نخست باید تصویر اثر خود را بصورت فایل با فرمت jpg با حجم 1 تا 3 مگابایت به نشانی www. bici. ir ارسال نمایند.

9- از میان آثار ارسالی در هر رشته (بخش غیرحضوری)، تعدادی به مرحله حضوری راه یافته و با دعوت و هماهنگی دبیرخانه ی دوسالانه به اجرای متون انتخاب شده از سوی هیئت داوران خواهند پرداخت؛ داوری نهایی بر اساس معدل اثر ارسالی و اجرای حضوریِ هنرمندان خوشنویس خواهد بود.

تبصره الف: اصل آثار راه یافته به دوسالانه (بخش غیرحضوری)، باید توسط هنرمند به دبیرخانه تحویل و یا ارسال شود.

تبصره ب: بر اساس شرایط پیش رو (شیوع بیماری کرونا)، نحوه برگزاری بخش حضوری از سوی دبیرخانه متعاقباً اعلام خواهد شد.

تبصره پ: در بخش نقاشیخط مرحله اجرای حضوری وجود ندارد و داوری بر اساس آثار ارسالی صورت می گیرد.

10-در اجرای حضوری، باید رنگ مرکب، رنگ و جنس کاغذ، اندازه دانگ قلم و نوع اثر اجرا شده دقیقا منطبق با اثر ارسالی باشد.

11-اندازه اصل آثار ارسالی با احتساب پاسپارتو باید 35 50.50 70 یا 100 70 و بدون قاب باشد.

12-هنرمندانی که آثار خود را به صورت حضوری و با قاب تحویل دبیرخانه می دهند، در اندازه آثار محدودیتی ندارند.

سایر شرایط:

1- اخذ تصمیم نهایی درباره مواردی که در آیین نامه و مقررات پیش بینی نشده، به عهده شورای سیاستگذاری و دبیر دوسالانه است.

2- تکمیل فرم تقاضای شرکت در دوسالانه، الصاق برچسب مشخصات بر روی آثار ارسالی به منزله قبولی شرایط و مقررات آیین نامه شرکت در دوسالانه است.

3- دبیرخانه هیچگونه مسئولیتی در قبال خسارت وارد شده به آثار ارسالی از طریق بسته بندی و پست را نخواهد پذیرفت و مسئولیت آثار پس از دریافت و ثبت در دبیرخانه به عهده ی دبیرخانه دوسالانه است.

4- دبیرخانه مجاز است در طول برگزاری دوسالانه، از آثار ارسال شده به صور مختلف (فیلم، کتاب، عکس. نمایشگاه و...) استفاده نماید.

5- آثار راه یافته به دوسالانه پس از اتمام رویداد، بوسیله دبیرخانه و از طریق پست به نشانی هنرمند ارسال خواهد شد. چنانچه هنرمندی تمایل دارد که اثر خود را به صورت حضوری دریافت نماید، ضمن اعلام به دبیرخانه حداکثر تا دو ماه پس از اتمام دوسالانه مهلت دارد به دبیرخانه مراجعه نمایند و در صورت عدم مراجعه پس از این مدت از طریق پست به نشانی وی ارسال خواهد شد.

تبصره: هنرمندانی که آثار خود را بصورت حضوری و با قاب به دبیرخانه تحویل می دهند باید حداکثر ظرف مدت 2 ماه به دبیرخانه مراجعه و اثر خود را تحویل بگیرند. در غیر این صورت دبیرخانه مسئولیتی در قبال نگهداری اثر نخواهد داشت.

6- اصل آثار اجرای زنده افرادی که حائز رتبه برتر شده اند، عودت داده نخواهد شد.

7- به تمام هنرمندان راه یافته به دوسالانه، گواهی شرکت در دوسالانه، کتاب دوسالانه و عضویت در مؤسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر اعطا خواهد شد.

8- نحوه برگزاری دوسالانه، افتتاحیه، اختتامیه و سایر برنامه ها بر اساس شرایط اعلامی ستاد کرونا تعیین و در زمان مقرر اعلام می شود.

تقویم اجرایی:

آخرین مهلت ارسال فایل آثار به سایت دوسالانه: 15 مردادماه سال 1400

تاریخ افتتاحیه دوسالانه: 21 مهر ماه 1400 همزمان با روز ملی خوشنویسی

جوایز:

نستعلیق:

- نفر اول: 150 میلیون ریال همراه با لوح سپاس و تندیس ششمین دوسالانه

- نفر دوم: 100 میلیون ریال همراه با لوح سپاس دوسالانه

- نفر سوم: 80 میلیون ریال همراه با لوح سپاس دوسالانه

- در صورت صلاحدید هیئت داوران جایزه ویژه جوانان (متولدین 1375 به بعد) و بانوان هر کدام 40 میلیون ریال

- تقدیر از 8 اثر، هراثر به مبلغ 000/000/20ریال همراه با لوح تقدیر دوسالانه

شکسته نستعلیق:

- نفر اول: 150 میلیون ریال همراه لوح سپاس و تندیس ششمین دوسالانه.

- نفر دوم: 100 میلیون ریال همراه لوح سپاس دوسالانه

- نفر سوم: 80 میلیون ریال همراه با لوح سپاس دوسالانه

- در صورت صلاحدید هیئت داوران جایزه ویژه جوانان (متولدین 1375 به بعد) و بانوان هر کدام 40 میلیون ریال

- تقدیر از 5 اثر، هر اثر به مبلغ 000/000/20ریال به همراه لوح تقدیر دوسالانه

نسخ:

- نفر اول: 150 میلیون ریال همراه با لوح سپاس و تندیس ششمین دوسالانه.

- نفر دوم: 100 میلیون ریال همراه با لوح سپاس دوسالانه

- نفر سوم: 80 میلیون ریال همراه با لوح سپاس دوسالانه

- در صورت صلاحدید هیئت داوران جایزه ویژه جوانان (متولدین 1375 به بعد) و بانوان هر کدام 40 میلیون ریال

- تقدیر از 3 اثر هراثر به مبلغ 000/000/20ریال همرا با لوح تقدیر دوسالانه

ثلث:

- نفر اول: 150 میلیون ریال همراه با لوح سپاس و تندیس ششمین دوسالانه.

- نفر دوم: 100 میلیون ریال همراه با لوح سپاس دوسالانه

- نفر سوم: 80 میلیون ریال همراه با لوح سپاس دوسالانه

- در صورت صلاحدید هیئت داوران جایزه ویژه جوانان (متولدین 1375 به بعد) و بانوان هر کدام 40 میلیون ریال

- تقدیر از3 اثر هراثر به مبلغ 000/000/20 ریال همراه با لوح تقدیر دوسالانه

نقاشیخط:

- نفر اول: 150 میلیون ریال همراه با لوح سپاس و تندیس ششمین دوسالانه.

- نفر دوم: 100 میلیون ریال همراه با لوح سپاس دوسالانه

- نفر سوم: 80 میلیون ریال همراه با لوح سپاس دوسالانه

- در صورت صلاحدید هیئت داوران جایزه ویژه جوانان (متولدین 1375 به بعد) و بانوان هر کدام 40 میلیون ریال

- تقدیر از 3 اثر هراثر به مبلغ 000/000/20ریال همراه با لوح تقدیر دوسالانه

شایان ذکر است، متقاضیان برای دریافت نسخه کامل فراخوان به سایت www. bici. ir

مراجعه و جهت ارسال آثار از طریق پست الکترونیکی: info@bici. ir

اقدام نمایند.

گفتنی است، علاقمندان جهت کسب هر گونه اطلاعات به دبیرخانه این دوسالانه واقع در قزوین- میدان میرعماد- خیابان عدل- مجتمع هنری سینمایی- دفتر انجمن خوشنویسان قزوین و یا با شماره تلفن های 33370188-028 تماس حاصل نمایند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
جشنواره رسانه های دیجیتال و فضای مجازی رضوی سال 1400 در سمنان برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری اهل بیت(ع) ابنا مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان گفت: جشنواره رسانه های دیجیتال و فضای مجازی رضوی سال 1400 در سمنان برگزار می شود.

فرشید فلاح در آیین اختتامیه مجازی اولین جشنواره ملی هنرهای مفهومی رضوی آهوان در سمنان افزود: جشنواره رسانه های دیجیتال و فضای مجازی رضوی نیز امسال با مشارکت بنیاد بین المللی امام رضا(ع) و همکاری دستگاه ها و نهادهای استانی برگزار می شود.

وی گفت: فراخوان و چگونگی برگزاری این جشنواره به زودی منتشر و ابعاد این جشنواره مشخص می شود.

فلاح با اشاره به برگزاری جشنواره ملی هنرهای مفهومی رضوی از حمایت های معنوی آیت الله سیدمحمد شاهچراغی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان و نیز معاون سیاسی امنیتی استاندار سمنان در برگزاری این جشنواره تقدیر کرد و گفت: اولین جشنواره هنرهای مفهومی رضوی با همکاری بنیاد بین المللی امام رضا (ع) و معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد و هنرمندان از برگزاری این جشنواره استقبال خوبی کردند.

وی با اشاره به ارسال بیش از 150 اثر و راهیابی 77 اثر به مرحله داوری اظهار داشت: برای برگزاری هر چه بهتر این جشنواره اتاق فکری با مشارکت هنرمندان و فعالان هنری در سمنان تشکیل شد و فعالیت داشت.

فلاح، با تبیین اهمیت و تاثیرگذاری هنرهای مفهومی یا نو در ارائه آثار و انتقال مفاهیم دینی به مخاطبان افزود: هنرمندان با مشارکت و ارائه آثار خود در قالب هنرهای مدرن ارادت خود را به آستان مقدس حضرت علی بن موسی الرضا (ع) ابراز کردند و آثار خوبی نیز در این زمینه ارائه شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر اولین جشنواره ملی هنرهای مفهومی رضوی آهوان تصریح کرد: تولید فیلم های کوتاه در خصوص ابعاد اهمیت و انواع هنرهای مفهومی و نیز شناسایی هنرمندان در کشور از دیگر آثار مثبت برگزاری این جشنواره به میزبانی سمنان بود.

در آیین اختتامیه جشنواره ملی هنرهای مفهومی رضوی آهوان به صورت مجازی 6 نفر از برترین های جشنواره معرفی و جوائزی نقدی و لوح تقدیر به همراه تندیس جشنواره به صاحبان این آثار تعلق گرفت.

.............................
پایان پیام/ 167

لینک خبر :‌ خبرگزاری اهل بیت (ع)
حجت الاسلام بلک گفت: مردم استان اصفهان در سال گذشته بیش از 100 میلیارد تومان برای امور خیریه در زمینه های مختلف عمران بقاع، بهداشت و درمان و کاهش آسیب های اجتماعی هزینه کردند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۱

سرویس : اصفهان - زمان : شناسه خبر : 1069210

حجت الاسلام محمدحسین بلک در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان با بیان اینکه ضمن قدردانی از مردم ایران و به ویژه استان اصفهان برای حضور در انتخابات 28 خرداد 1400 اظهار داشت: این حضور مایه پیروزی در داخل و خارج کشور شد و توفیقات آن را در آینده خواهیم دید.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان ادامه داد: انتخابات 1400 کار سنگین و پر دغدغه ای بود اما خدا را شاکریم که با سلامت این پروژه نیز اجرایی شد.

حجت الاسلام بلک در ادامه ضمن گرامی داشت میلاد حضرت رضا(ع) ابراز داشت: دوستی با اهل بیت مودتی است که انسان را در مسیر اسلام و قرآن رشد می دهد و این رمز اصالت و ماندگاری است.

وی افزود: افرادی که در خصوص اجرای پروژه های عمرانی در امامزادگان سطحی نگاه می کنند بسیار اشتباه است، این مودت به اهل بیت است که اسلام را زنده نگه می دارد، این اقدامات نه برای تعمیر یک ساختمان بلکه محلی برای وحدت مسلمانان است.

حجت الاسلام بلک با بیان اینکه عزت امامزادگان عزت اسلام و قرآن است، گفت: مردم خمینی شهر در زمینه گرامی داشت ائمه و امامزادگان زبانزد هستند و خیرات و برکات این کار خود را دیده اند.

وی با بیان اینکه حق این است که زحمات همکاران ما در امامزادگان قدردانی کنیم، اضافه کرد: در این راستا باید یادآور شوم که اداره اوقاف اعتبارات دولتی ندارد و تنها برای برخی از مساجد بودجه ناچیزی به آن تعلق می گیرد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه در سال گذشته بیش از یک صد میلیارد تومان از سوی خیران در اختیار اداره اوقاف قرار گرفته است، ابراز داشت: برخی از این اعتبارات برای بهداشت و درمان، برخی برای پروژه های عمرانی و بخشی دیگر برای خیزات و مبرات پرداخت شده است.

وی ادامه داد: سالیانه مبالغ بسیاری برای مباحث عمرانی، کارهای خیر و رسیدگی به مسایل اجتماعی هزینه می کنیم و این امر افتخاری است که کم هزینه و پر بهره هستیم.

حجت الاسلام بلک با اشاره به اجرای پروژه رواق امام سجاد (ع) امامزاده سید محمد (ع) گفت: امامزادگان از عناصر پایداری نظام مقدس اسلامی است و در راس آن رهبر معظم انقلاب مایه سکون و آرامش است و در انتخابات چند روز اخیر رفتار و هدایت های ایشان بسیار کمک کننده بود.

پایان پیام/ 126

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

کمک خیرین

|

اصفهان

|

سازمان اوقاف و امور خیریه

|

آسیب های اجتماعی

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
یکی از آسیب پذیرترین گروه های شغلی در ایام کرونا سینماها و سالن های نمایش است که در حال حاضر سینماهای شهر شیراز، در وضعیت بسیار نامناسبی قرار دارند و بسیاری از سالن ها با وجود باز بودن و به دلیل عدم مراجعه تماشاگران، در حالت تعطیل به سر می برند و از این جهت نیروهای خود را تعدیل یا بازنشسته نموده اند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۱

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، تا پیش از شیوع ویروس کرونا، همیشه سینما رفتن یکی از تفریحات سالم و رایج مردم محسوب می شد، به گونه ای که مشتاقان سینما، آخر هفته ها به همراه خانواده شان به سینما می رفتند و به تماشای فیلم های موردعلاقه شان می نشستند.

شیوع کرونا و تعطیلی سینماها باعث شد این صنعت دچار رکودی غیرقابل باور و غیرقابل پیش بینی شود، به گونه ای که در حال حاضر علی رغم باز بودن سالن های سینما اقبال مردم از این سالن ها بسیار کم و جای این تفریح در سبد خانوارها خالی مانده است.

از آنجایی که تفریح سالم یکی از مهمترین برنامه های مردم به ویژه اهالی شهر شیراز است، به جرأت می توان گفت سینما یکی از لذت بخش ترین تفریحات خانواده ها و مخاطبان خاص این صنعت است، تفریحی که هیچ یک از فضاهای مجازی و تفریحات حقیقی جایگزین آن نمی شود.

با گسترش کرونا، آسیب های مختلفی این صنعت را تهدید و در برخی نقاط شمالی شهر شیراز رو به تعطیلی برده است

یکی از مهمترین مشکلات صنعت سینما مسأله توزیع است، موضوعی که در حال حاضر و با توجه به تعطیلی بیش از یک ساله سینماها دچار مشکلات بیشتری شده است.

رشد قارچ گونه ویدئوها و سایت های عرضه فیلم و استقبال اجباری مردم از این پدیده و راحت و در دسترس بودن این فضا یکی از دلایل بروز مشکلات فعلی در صنعت سینما است.

برای بررسی بیشتر موضوع و پرداختن به مشکلات سینمادارها در استان فارس و کلانشهر شیراز با دو تن از مدیران این حوزه و برخی از مدیران سینماهای شهر شیراز، به گفتگو نشستیم.

مدیر امور سینمایی بهمن سبز حوزه هنری فارس در این گفتگو اظهار داشت: مساله بیکاری کارمندان و کارگران سالن های سینما خود مشکل بزرگی است که باید به آن توجه کرد، تعداد بسیاری از این افراد در سراسر کشور و شهر شیراز، به دلیل بسته بودن سالن های سینما دچار مشکل و بسیاری از آنها بیکار شده اند.

مهدیان علیزاده افزود: مساله دیگر، صاحبان فیلم ها هستند، در واقع این گروه از افراد میلیاردها تومان هزینه کرده اند و فیلم ساخته اند و تنها زمانی بازگشت سرمایه دارند که فیلم ها در سینماها اکران شود، در حالی که تولیدات سینمایی سال جاری و تولیدات سال های گذشته همچنان در نوبت اکران هستند و هنوز شرایط برای نمایش این فیلم ها فراهم نشده است.

وی بیان داشت: یکی از مهمترین دلایل مشکلات موجود، عدم مدیریت صحیح در اتخاذ تصمیمات مربوط به دسته بندی مشاغل در ستاد کرونا و قرار گرفتن سینما در مشاغل گروه3 اشتباهی جبران ناپذیر است.

علیزاده معتقد است سینما کم خطرتر از رستوران یا فروشگاه هایی که باید مایحتاج مان را تهیه کنیم و مترو و بی آرتی است و ادامه دار شدن این روند نیز موجب ایجاد ترس و دور شدن مردم از سالن های سینما شد به گونه ای که در حال حاضر در خوشبینانه ترین حالت ما در سالن های بزرگ شاهد حضور کمتر از20 نفر در روز هستیم که این امر اصلا خوشایند نیست.

لازم است که مسئولان عالی رتبه فرهنگ و هنر کشور به داد سینماها برسند

این مدیر حوزه سینما افزود: لازم است که مسئولان عالی رتبه فرهنگ و هنر کشور به داد سینماها برسند و تصمیم جدی برای آن ها بگیرند تا سینماها از وضعیت موجود خارج شوند و این سرمایه عظیم و صنعت مهم بیش از این دچار خسارت نشده و به قوت خود باقی بماند.

با بررسی های صورت گرفته توسط خبرگزاری فارس می بینیم که در یک سال و چند ماه گذشته بارها گله ها و انتقادهای سینمادارها در کلانشهر شیراز نسبت به تعطیلی سینماها انعکاس یافته و مشکلاتی همچون نبود حمایت کافی و مورد انتظار از سوی دولت، اکران نشدن فیلم های جذاب و مخاطب پسند و فشار مالی برای پرداخت حقوق و حق بیمه پرسنل سالن ها سبب شده عده ای از صاحبان سینماها به فکر تغییر کاربری بیفتند و اقداماتی هم در این راستا انجام دهند و یا برخی از نیروها را تعدیل نمایند.

مدیر امور سینمایی بهمن سبز حوزه هنری فارس در این باره گفت: با توجه به شرایط، سینماها چاره ای جز تعدیل نیروها ندارند و ما تاکید داریم که با توجه به تجربه و تخصص این نیروها، در صورت بهبود شرایط و تغییر وضعیت امکان بازگشت این نیروها وجود داشته باشد.

علیزاده در پایان به توافق وزارت ارشاد و حوزه هنری در مورد پرداخت حق تولید به فیلمسازان و درخواست برای عرضه آثارشان در سینما خبر داد و گفت: در صورتی که این توافق عملی شود، رغبت مخاطبان برای حضور در سینماها نیز بیشتر می شود.

در حال حاضر با وجود باز بودن سالن ها، استقبال از سینماها بسیار محدود است و بیشترین تعداد مخاطب در یک روز در چندماه اخیر از 20 نفر تجاوز نکرده که با توجه به حجم کار و میزان درآمد و هزینه های موجود این آمار اصلا قابل قبول نیست و بار مالی آن برای سینما بسیار بیشتر از زمان تعطیلی است

بنا بر اذعان برخی از مدیران سینماهای شهر شیراز، در حال حاضر با وجود باز بودن سالن ها، استقبال از سینماها بسیار محدود است و بیشترین تعداد مخاطب در یک روز در چندماه اخیر از 20 نفر تجاوز نکرده که با توجه به حجم کار و میزان درآمد و هزینه های موجود این آمار اصلا قابل قبول نیست و بار مالی آن برای سینما بسیار بیشتر از زمان تعطیلی است چرا که در مجموعه ای مثل هنر شهر آفتاب یا دیگر سینماها اگر زیان و خسارت بسته بودن سینما به طور فرضی صدهزار تومان در روز باشد، در این حالت با توجه به هزینه برق و آب و پرداخت حقوق کارکنان، چند برابر است که با هیچ منطقی نمی توان این ضرر و زیان را جبران کرد.

شاید خوشایند نباشد که بگوییم در حال حاضر و به دلیل بروز مشکلات و عدم توان پرداخت حقوق کارکنان سینماها، بسیاری از این افراد تعدیل و ناچار به دریافت بیمه بیکاری شده اند و این موضوع هم شامل سینماهای زیرمجموعه بهمن سبز و هم مراکزی چون هنر شهر آفتاب و... است و مجموعه سینمایی هنر شهر آفتاب به دلیل تعطیل بودن و عدم تناسب دخل و خرج در صورت بازگشایی، بیشترین تعداد نیروهای کاری خود را تعدیل نموده است.

سردرگمی پرسنل سینماها در پی تعطیلی های متوالی

معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس نیز در گفتگو با فارس گفت: طی دو سال اخیر بسته شدن سینماها فشار جدی به عوامل اجرایی و پرسنل آن ها وارد کرده است و سینماها در حال از بین رفتن هستند و حتی پرسنل نیز دچار سردرگمی شده اند.

بهروز مرامی اظهار داشت: ضرر و زیان های مالی این حوزه فقط در دوماهه اسفند 1398 و فروردین 1399 معادل 700 میلیون تومان بوده است و با حسابی سرانگشتی می توان تا امروز زیان ها را میلیاردی برآورد کرد.

وی درباره حمایت ارشاد از کارکنان سینماها گفت: متولیان امر که تصمیم گیرنده تعطیلی سینماها هستند باید به فکر پرسنل که تمام حق و حقوق شان از طریق فروش بلیت این مراکز تامین می شود باشند، چرا که وقتی سینماها تعطیل می شوند معیشت پرسنل سینماها نیز به خطر می افتد و در حال حاضر با وجود اینکه سینماها باز هستند اما باز هم شاهد ادامه دار بودن این تعطیلی خاموش هستیم و مراجعه چشمگیری را نمی بینیم.

معاون هنری و سینمایی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس افزود: ما شاهد برگزاری جشنواره فجر در مقیاسی کوچکتر از هر سال بودیم ولی به اذعان مسئولان ذیربط بهداشتی، رعایت دستورالعمل ها در سینماها، در زمره بهترین صنوف بوده است که شامل تب سنجی در ورود، فاصله گذاری صندلی ها در هنگام خرید بلیت، فاصله گذاری زمانی بین سانس ها، تهویه مناسب سالن ها، تعطیلی بوفه ها و اجبار استفاده از ماسک و تمهیدات مشابه بوده است، اما باز هم ملزم به عملیاتی کردن دستورات ستاد کرونا هستیم.

وی در مورد توافق وزارت ارشاد با پرداخت حق تولید به فیلمسازانی که موافق به عرضه فیلم خود در این ایام نیستند گفت: تا کنون هیچ ابلاغیه ای در این باره دریافت نکرده ایم و طبیعتاً فیلم سازان با توجه به هزینه بالای تولید این ریسک را نمی پذیرند.

مرامی پیشنهاد بیشتر شدن بازه اکران را پیشنهاد مناسبی دانست و افرود: با بسیاری از راهکارهای شما موافقم ولی باز هم فیلمسازان هستند که باید در این مورد تصمیم بگیرند و آثارشان را عرضه نمایند.

چندی پیش، محمدرضا فرجی مدیر کل نظارت بر عرضه و نمایش فیلم سازمان سینمایی بیان کرد: ستاد مبارزه با کرونای سازمان سینمایی که به ریاست حسین انتظامی تشکیل می شود، تصمیماتی درباره فیلم ها و سینماهایی که در این ایام آسیب دیده اند خواهد گرفت و تسهیلاتی پیش بینی خواهد کرد، اما پس از گذشت دو ماه از این صحبت، هنوز هیچ اتفاق قابل توجهی نیفتاده و تصمیم راهگشای گرفته نشده است.

حالا باید دید ویروس کرونا این فرصتِ دوباره را به سینما و مخاطب هایش می دهد تا بار دیگر روی سینما حساب باز کنند و هر روزی که در هفته اراده کردند، پای فیلم های موردنظرشان بنشینند یا خیر!

بدون شک اگر این روند ادامه دار شود و فیلم ها و تولیدات سینمایی و مجموعه های بلند در سایت ها عرضه شوند؛ شاهد ضربه فنی شدن هنر هفتم و خاموشی چراغ این صنعت در آینده ای نه چندان دور و از بین رفتن این تفریح در فرهنگ عامه خواهیم بود.

انتهای پیام/ن

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس

روزنامه آسیا


روزنامه ابتکار


روزنامه همدلی


روزنامه رویش ملت


روزنامه افکار


روزنامه جمهور


روزنامه اقتصاد آینده