بازتاب اخبار نهاد كتابخانه های عمومی كشور
در رسانه ها
تير 1400

خبرگزاری میزان -طبق اعلام پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی توسط نهاد کتابخانه های عمومی کشور و با همکاری بنیاد فرهنگی هنری بین المللی امام رضا علیه السلام و معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای اشاعه و ترویج فرهنگ منور رضوی، گسترش فرهنگ کتاب خوانی، شناسایی و معرفی کتاب های فاخر مرتبط با فرهنگ و سیره اهل بیت (ع)، با اضافه شدن بخش ویژه حضرت مهدی (عج) برگزار می شود.

در یازدهمین دوره این جشنواره در کنار رشته های نقاشی، پویش کتابخوان، مسابقه چهارگزینه ای و داستانک نویسی، رشته های شعرسرایی، پویش برای امام زمانم و قصه گویی اضافه شده و برای جلب مشارکت بیش از پیش ناشران و کتابداران دو بخش حمایت از چاپ و انتشار منابع برتر و نیز مروجان فرهنگ رضوی در نظر گرفته شده است.

منابع معرفی شده در یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی

در فراخوان یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی 6 عنوان کتاب در سه رده سنی کودک ، نوجوان و جوان و بزرگسال معرفی شده است. در رده کودک (4 تا 12 سال، متولدین 1388-1396) کتاب های زندگی امام رضا (ع) اثر سید مهدی مهاجرانی از انشارات کتابک و مجموعه 14 معصوم: امام زمان (ع) اثر زهرا عبدی از انتشارات جمکران معرفی شده است. کودکان علاقه مند می توانند در دو رشته نقاشی و پویش کتابخوان به ازای هر دو کتاب، شرکت کنند.

در رده سنی نوجوان (13 تا 17 سال، متولدین 1383-1387) کتاب های برای ضامن آهو، 55 پرسش و پاسخ درباره امام رضا (ع) و زیارت ایشان اثر غلامرضا حیدری ابهری از انتشارات به نشر و ده قصه از امام زمان (عج) اثر فریبا کلهر از انتشارات قدیانی، منابع یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی خواهد بود. نوجوانان می توانند در شش رشته نقاشی، پویش کتابخوان، مسابقه چهارگزینه ای، شعرسرایی، پویش برای امام زمانم و قصه گویی به ازای هر دو کتاب شرکت کنند.

همچنین چشمه های بهشت: گزیده عیون اخبار الرضا (ع) اثر محمد هادی زاهدی از انتشارات به نشر و پرسش و پاسخ های دانشجویی: مهدویت دوران ظهور اثر رحیم کارگر از انتشارات معارف، منابع یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در رده سنی جوان بزرگسال بالای 18 سال خواهد بود. بزرگسالان می توانند در شش رشته پویش کتابخوان، چهارگزینه ای، شعرسرایی، داستان کوتاه داستانک، دل نوشته و متن ادبی، تولید آثار هنری، قصه گویی شرکت کنند. همچنین کتابداران علاقه مند می توانند در بخش مروّجان فرهنگ رضوی و نیز نویسندگان و ناشران علاقه مند می توانند در بخش چاپ و انتشار شرکت کنند.

بخش های یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی

این جشنواره در دو بخش فردی و خانوادگی در بستر الکترونیک برگزار می شود. علاقه مندان می توانند با مطالعه منابع مرتبط، به صورت فردی یا خانوادگی از طریق سامانه مسابقات الکترونیک کتابخوانی به نشانی www.samakpl.ir در جشنواره شرکت کنند.

در بخش فردی افراد علاقه مند می توانند متناسب با رده سنی خود ضمن مطالعه کتاب ها در هر یک از رشته های جشنواره شرکت کنند. در بخش خانوادگی نیز اعضای خانواده می توانند متناسب با رده سنی خود با مطالعه کتاب ها، به بخش خانوادگی سایت مراجعه کرده و در هر یک از رشته های مسابقه شرکت کنند.
شرکت کنندگان در مسابقه تنها می توانند در یکی از قالب های فردی و خانوادگی شرکت کنند. همچنین شرکت کنندگان بخش خانوادگی دو بار وارد مرحله قرعه کشی خواهند شد.

شرایط و مقررات شرکت در یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی

راهنمای شرکت در رشته نقاشی

مسابقه نقاشی در رده سنی کودک و نوجوان منوط به خواندن و ترسیم تصویر متناسب با مفاهیم موجود در کتاب با ذکر نام کتاب و عنوان داستان مورد نظر است. هر فرد می تواند به ازای هر کتاب در رده سنی خود، دو نقاشی ارسال کند. علاقه مندان برای شرکت در این بخش می توانند بر روی صفحه A 4 نقاشی های خود را کشیده و تصویر با کیفیت نقاشی را به صورت تمام صفحه در سایت جشنواره بارگذاری کنند. شرکت کنندگان باید مشخصات خود شامل: نام و نام خانوادگی، سال تولد، نام کتاب و عنوان داستان، در یک سانتی متری بالای صفحه به طوری که به نقاشی خللی وارد نشود خوانا و دقیق ذکر کنند. ترسیم نقاشی با هر سبکی و استفاده از تمامی ابزار نقاشی مدادرنگی، آبرنگ، مداد شمعی، گواش و زغال و ... آزاد است، اما نقاشی ارسالی بایستی به صورت فردی بدون دخالت افراد دیگر ترسیم شود. در انتخاب نقاشی های برتر اولویت با آثاری است که مشابه تصاویر کتاب نباشد. گروه سنی کودک در دو بخش 4 تا 7 سال و 8 تا 12 سال به صورت مجزا داوری و تقدیر می شوند.

راهنمای شرکت در پویش کتابخوانی

شرکت کنندگان (گروه های سنی کودک، نوجوان و بزرگسال) فیلم های معرفی و خوانش بخش های جذاب کتاب (از منابع جشنواره در رده سنی خود) را می توانند در قالب پویش کتابخوانی و به صورت فردی ارسال کنند. هر فرد می تواند به ازای هر کتاب در رده سنی خود، یک ویدئو ارسال کند. در هنگام ضبط فایل های ویدئویی هر شرکت کننده بایستی ابتدا نام و نام خانوادگی خود و نام کتاب و داستان یا صفحه مربوطه را ذکر کند. فیلم های ارسالی باید به صورت افقی ضبط و حداکثر در 5 دقیقه با حجم 100 مگابایت در سایت جشنواره بارگذاری شود. گروه سنی کودک در دو بخش 4 تا 7 سال و 8 تا 12 سال به صورت مجزا داوری و تقدیر می شوند.

راهنمای شرکت در مسابقه چهارگزینه ای

شرکت کنندگان (گروه های سنی نوجوان و بزرگسال) می توانند با انتخاب و مطالعه منابع جشنواره متناسب با رده سنی خود در این رشته شرکت کنند. هر فرد می تواند به ازای هر کتاب در رده سنی خود، در یک مسابقه چهارگزینه ای شرکت کند.

راهنمای شرکت در رشته شعرسرایی

علاقه مندان (گروه های سنی نوجوان و بزرگسال) برای شرکت در این بخش می توانند پس از مطالعه منابع متناسب با رده سنی خود، سروده های خود را (برگرفته از محتوای منابع) در سایت بارگذاری کنند. هر فرد می تواند به ازای هر کتاب در رده سنی خود، یک شعر ارسال کند. اشعار به زبان یا گویش محلی نیز پذیرفته می شود.

راهنمای شرکت در پویش برای امام زمانم

در صورتی که مطالعه کتابی با موضوع مهدویت از منابع آزاد (منابع جشنواره در گروه های سنی مختلف و منابع دیگر مرتبط با موضوع) در نوجوانان انگیزه و رویکردی جدید ایجاد کرده که صفت یا عمل نیکویی به دنبال داشته، می توانند به منظور شرکت در این پویش فیلمی تحت عنوان من برای تعجیل در فرج امام زمانم این گونه عمل کردم از خود تهیه کرده و آن را در صفحه اینستاگرام با هشتگ #پویش_برای_امام_زمانم منتشر، سپس آدرس صفحه به همراه کلیپ مورد نظر را در سایت جشنواره بارگذاری کنند. فیلم های ارسالی باید به صورت افقی، حداکثر در 5 دقیقه با حجم 100 مگابایت ضبط و در سایت جشنواره بارگذاری شود.

شرکت کنندگان هنگام ضبط فایل های ویدئویی باید ابتدا خود را معرفی کنند، نام کتاب، داستان یا صفحه مربوطه را بیان و همچنین در خصوص فعالیت مورد نظر را توضیح دهند. شرکت کنندگان می توانند پس از بارگذاری پویش در فضای مجازی با هشتگ های مربوطه به ترتیب اولویت (#برای_امام_زمانم،جشنواره_کتابخوانی_رضوی،#نهاد_کتابخانه_های_عمومی_کشور) لینک اثر به همراه کلیپ را در سایت جشنواره بارگذاری کنند. انتشار این پویش با هشتگ خاص و منشن کردن صفحه نهاد (@iranplir) در اولویت داوری و امتیازدهی هستند.

راهنمای شرکت در رشته داستان کوتاه (داستانک)، دل نوشته و متن ادبی

علاقه مندان شرکت در این بخش (گروه سنی بزرگسال) با توجه به منابع جشنواره در رده سنی خود می توانند از محتوای کتاب ها، احادیث، آیات و ... به نگارش داستانی کوتاه، دل نوشته و یا متن ادبی پرداخته و آن را با ذکر شماره صفحه کتاب و عنوان داستان در سایت بارگذاری کنند. هر فرد می تواند به ازای هر کتاب در رده سنی خود، یک متن ارسال کند. داستان های کوتاه باید حداکثر 1000 کلمه باشد.

راهنمای شرکت در رشته قصه گویی

علاقه مندان شرکت در این بخش (رده سنی نوجوان و بزرگسال) می توانند در موضوعات جشنواره (حضرت امام رضا (ع) و حضرت مهدی (عج)) و از منابع آزاد (منابع جشنواره در گروه های سنی مختلف و منابع دیگر مرتبط با موضوع) با ارسال قصه متناسب با رده سنی کودک و نوجوان و بارگذاری آن در سایت در این بخش شرکت کنند. هر فرد می تواند به ازای هر موضوع، یک قصه ارسال کند. قصه گویی می تواند همراه با اجرای نمایش خلاق باشد. شرکت کنندگان می بایست قصه گویی خود را در قالب فیلم موبایلی به صورت افقی حداکثر 5 دقیقه با حجم 100 مگابایت ضبط کرده و آن را ارسال کنند و در ابتدای ضبط فیلم خود را معرفی و عنوان و مشخصات کتاب را ذکر کنند.

راهنمای شرکت در رشته تولید آثار هنری

علاقه مندان شرکت در این بخش می توانند در موضوعات جشنواره (حضرت امام رضا (ع) و حضرت مهدی (عج)) و از منابع آزاد (منابع جشنواره در گروه های سنی مختلف و منابع مرتبط با موضوع) در قالب تولید آثار هنری خود (کتاب محور) مانند موشن گرافی، کلیپ، فیلم کوتاه، انیمیشن، پوستر و خط نوشته و ... و بارگذاری آن در سایت، در این بخش شرکت کنند. هر فرد می تواند به ازای هر موضوع، سه اثر ارسال کند. شرکت در این قالب به دو صورت ارسال فایل عکس و فیلم امکان پذیر است. شرکت کنندگان می بایست آثار خود را به صورت فایل های عکس و فیلم با حجم 100 مگابایت ارسال کنند و دبیرخانه جشنواره حق استفاده از آثار در رسانه های مکتوب و چاپی و اطلاع رسانی، فضا های مجازی و تبلیغات فرهنگی و ... را با ذکر نام هنرمند و نیز حق دخل تصرف را خواهد داشت. آثار ارسالی نباید تکراری بوده و برگزیده جشنواره های دیگر شده باشد. تمام حقوق مادی و معنوی آثار ارسالی مربوط به نهاد کتابخانه های عمومی کشور است.

راهنمای شرکت در بخش حمایت از چاپ و انتشار منابع برتر (ویژه ناشران)

ناشرانی که منابع فاخر و جدید (چاپ نشده) در گروه های سنی مختلف در موضوعات امام رضا (ع) و حضرت فاطمه معصومه (س) و حضرت احمد بن موسی (ع) در اختیار دارند، می توانند فایل pdf و یا ماکت کتاب مورد نظر را در سایت بارگذاری کنند. کتاب های برتر پس از انجام داوری و تائید کارگروه تخصصی نهاد کتابخانه های عمومی کشور برای خرید و یا استفاده در جشنواره های کتاب خوانی مورد حمایت قرار می گیرند.

راهنمای شرکت در رشته مروجان فرهنگ رضوی (ویژه کتابداران)

کتابداران به عنوان مروّجان فرهنگ رضوی می توانند با بارگذاری هرگونه اقدام انجام شده در خصوص تبلیغ و ترویج جشنواره، در فضا های در اختیار اعم از گروه، کانال و صفحات مجازی (ایجاد صفحه مختص به جشنواره)، در این بخش شرکت کرده و لینک و آدرس مربوطه را در سامانه سماک بارگذاری کنند. این رشته همه فعالیت های پیرامون تبلیغ و ترویج جشنواره اعم از جلب مشارکت، انعکاس بیشتر جشنواره در فضای مجازی، معرفی منابع و خوانش بخش های مختلف از کتاب، انجام فعالیت هایی نظیر: قصه گویی، نمایشنامه خوانی، پویش کتابخوان، نقاشی و ...، فعالیت های جمعی کتابداران در شناساندن جشنواره بین عموم مردم، همراهی کتابداران در نحوه اجرای جشنواره در کتابخانه و شهرستان و استان خود و ... را در بر می گیرد.

صفحات بر اساس کیفیت و خلاقیت پست، تنوع فعالیت، دیده شدن و مورد پسند قرار گرفتن از طرف بازدیدکنندگان و ... ارزیابی و داوری می شوند. شرکت کنندگان می بایست فعالیت های خود را به ترتیب اولویت با هشتگ های #مروجان_فرهنگ_رضوی، #جشنواره_کتابخوانی_رضوی، #کتابدار_رضوی و #نهاد_کتابخانه_های_عمومی_کشور در فضا های مجازی منتشر کنند. انتشار این پویش با هشتگ خاص و منشن کردن صفحه نهاد (@iranplir) در اولویت داوری و امتیازدهی است.

تقدیر از برگزیدگان در سطح ملی

برگزیدگان یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در دو سطح ملی و شهرستانی معرفی و تقدیر می شوند. جزئیات مربوط به جوایز در اسرع وقت اطلاع رسانی خواهد شد.

مهلت شرکت در جشنواره

علاقه مندان به شرکت در یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی تا 1 آبان 1400 فرصت دارند آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

علاقه مندان می توانند برای دریافت فایل منابع به آدرس www.samakpl.ir مراجعه و یا به منظور دریافت امانی – فیزیکی کتاب های جشنواره به کتابخانه های عمومی سراسر کشور مراجعه کنند.

نشانی دبیرخانه

تهران، بلوار کشاورز، تقاطع فلسطین، خیابان شهید کبکانیان، خیابان شهید طباطبایی رفیعی، نبش کوچه شهید نوری (کامبیز)، پلاک 18، معاونت توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی، اداره کل ترویج کتابخوانی و امور فرهنگی.
شماره ی تماس: 88951493
رایانامه: samak@iranpl.ir
درگاه الکترونیکی:www.samakpl.ir

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
کتاب های آبی ها ، باغ های همیشه بهار ، زنگ عروسک سازی و مارش میرا در طرح کتابخوان ماه تیر سال جاری برای علاقه مندان کتاب و کتابخوانی معرفی شد.

به گزارش لیزنا، طرح کتابخوان تیر 1400 با معرفی چهار کتاب آبی ها نوشته سعید تشکری، باغ های همیشه بهار نوشته علی اصغر عزتی پاک، زنگ عروسک سازی نوشته زینب حسینجانی و مارش میرا نوشته صادق سلیموویچ با ترجمه مریم رضائیان و وحیدپرست تاش برای استفاده در طرح های کتاب محور کتابخانه های عمومی سراسر کشور ارائه شد.

آبی ها

پدیدآور: سعید تشکری

ناشر: به نشر

تعداد صفحات: 128

آبی ها روایت زندگی ذکریای رومی است؛ پزشک مسیحی که در یک دِیر در شهر انتاکیه زندگی می کند. او هم عصر هارون الرشید خلیفه عباسی است که وقتی باخبر می شود هارون او را به دربار خود احضار کرده، به ناچار دِیر انطاکیه را ترک کرده و راهی مدینه می شود.
او برای اینکه از گزند سربازان هارون در امان بماند چند روزی را در زادگاه خود هالینوبلس می گذراند، شهری که مسلمانان به آن حرّان می گویند و پس از آن برای رسیدن به مقصود خود سفر را از سر می گیرد. در طول این سفر در کنار اتفاقاتی که برایش رخ می دهد و روایت ماجراهای تعقیب و گریز، سرانجام به سرچشمه علم و معرفت می رسد و او که همواره تشنه معرفت و دانش است در کسوت شاگردی امام رضا علیه السلام در می آید.
ذکریا که نادیده دلداده و طالب گوهری ناب شده، گام در مسیری پرخطر می گذارد تا حضور الگویی تام و تمام را درک کند. شناخت او هر لحظه از مولایش بیشتر می شود. ایمان در عمق قلبش رخنه می کند و چیزهایی را می آموزد که هر کسی گنجایش و ظرفیت شنیدن آن را ندارد.
این حکایت خواندنی و کم نظیر و شورانگیز را از دست ندهید.

باغ های همیشه بهار: روایتی داستانی از زندگی امام محمدباقرعلیه السلام

پدیدآور: علی اصغر عزتی پاک
ناشر: شرکت انتشارات سوره مهر

تعداد صفحات: 154

بحث تربیت در دوران نوجوانی که دوران شکل گیری شخصیت و منشأ تحولات روحی و جسمی فراوان است، امری حساس و پیچیده است. هدایت و راهنمایی درست آن ها در این دوران، باید همراه با بهترین روش های تربیتی و ارتباطی صورت پذیرد. داشتن یک الگوی مناسب و محبوب، تأثیر بسزایی در تربیت نوجوانان دارد. با تبیین روش و سیره زندگی امامان می توان الگوی شایسته رفتاری را برای آنان معرفی کرد.
کتاب باغ های همیشه بهار در قالب داستان، زندگی امام محمدباقرعلیه السلام را همراه بانکته های تربیتی و رفتاری به شکلی جذاب روایت می کند.
برای نگارش این اثر از منابع معتبر فراوانی درباره زندگی امام محمدباقر علیه السلام استفاده شده. سه فصل این کتاب، هر یک از زبان یکی از شخصیت های نزدیک به آن امام بزرگوار نظیر جابر بن عبدالله انصاری ، جابر جعفی و عبدالله بن عطا تمیمی روایت شده است.
متن کتاب نثری روان، ساده و روایت گونه دارد و وقایع زمان امام علیه السلام را به طور غیرمستقیم همراه با تصاویر خلاقانه برای نوجوان بازگو می کند.

زنگ عروسک سازی: آموزش ساخت انواع عروسک دست ساز

پدیدآور: زینب حسینجانی

ناشر: نشر طلایی

تعداد صفحات: 64

ساختن کاردستی از اضافات و وسایل دورریختنی، برای تقویت حس خلاقیت و یادگیری کودکان و سرگرم نمودن آنان از جمله راهکارهای آموزشی اثرگذار است.

در کتاب زنگ عروسک سازی می آموزید که ساختن عروسک کار سختی نیست و به وسایل خاصی نیاز ندارد، فقط با استفاده از تکه های دورریختنی پارچه، کاموا، دکمه و... و با روش های بسیار ساده، می شود عروسک های جذابی ساخت.
از ویژگی های این کتاب، آموزش گام به گام با تصاویر است که مراحل کار را نشان می دهد. در برخی از کاردستی ها الگوهای لازم را نیز ارائه نموده. کافی است که خواننده (کودک یا نوجوان) با نگاه کردن به این تصاویر و گاهی با کمک گرفتن از بزرگترها، عروسک های زیبای دست سازش را بسازد.
نویسنده شما را با روش ساده ساخت عروسک انگشتی که برای قصه گویی کودکان بسیار کاربردی است، عروسک پشمی – نمدی، عروسک جورابی ضخیم، عروسک کامواپیچ، عروسک گلدانی، عروسک خمیری، عروسک گبه ای و... آشنا می نماید. از عروسک هایی که می سازید می توانید برای بازی، دکور، هدیه دادن و یا اجرای نمایش خانگی استفاده کنید.
پس از یادگیری این روش ها می توانید با ابتکار خود در رنگ و شکل و حرکت آن ها تغییراتی ایجاد نمایید و در کمترین زمان و هزینه و با کمی خلاقیت کودکان را سرگرم نمایید.

کیفیت خوب صفحه بندی، چیدمان تصاویر و توضیحات کوتاه و کاربردی، از امتیازات این کتاب محسوب می شود.

مارش میرا؛ پدیدآور: صادق سلیموویچ

مترجم: مریم رضائیان، وحید پرست تاش

ناشر: انتشارات پرنده

تعداد صفحات: 212

جنگ ها در هر سرزمینی، چون زخمی عمیق و جانکاه اثرات جبران ناپذیری را به جای می گذارند. مارش میرا ، راهپیمایی زندگی و یا راهپیمایی صلح از یادگارهای جنگ بوسنی است.

رمان مارش میرا را صادق سلیموویچ بر مبنای روایت واقعی هفت شهروند سربرنیتسا که به امید نجات، عازم شهر توزلا می شوند نگاشته است.

با خواندن این رمان شما نیز به همراه هفت نفری که از این جاده مرگ به مدت ده روز با تمام خستگی، گرسنگی و تشنگی و با اندک امیدی برای نجات خود تلاش کرده اند تا زنده بمانند همراه می شوید؛ در میان آنان، ترس، ناامیدی، خطر کردن، مراقبت و امیددادن به یکدیگر و رهانکردن دوستان را می بینید و از همه دردناک تر، دیدن اسارت همشهریانشان به دست دشمن و بی اطلاعی از سرانجام آنان. اما هنوز امید به خداوند و نجات از این مهلکه را دارند و همین نور نجات بخش، آنان را مقاوم و زنده نگه داشته.
در بخشی از کتاب آمده است: هیچ تحقیری بزرگ تر از این نیست که بدون هیچ گناهی از سرزمین خود رانده شوی و همانند حیوان به دنبال شکار تو باشند!

نویسنده در نگارش این فجایع انسانی تلاش کرده، با توجه به ناشناخته بودن مکانی که اتفاقات رخ داده، ظلم و رنجی را که در کشور بوسنی و هرزگوین اتفاق افتاده به گوش جهانیان برساند.

پس از انتشار این کتاب و آشنایی مردم جهان با وقایع این مسیر طولانی، همه ساله در سالروز گرامی داشت یاد و خاطره کشته شدگان، در این مسیر کیلومترها پیاده روی می کنند.

لینک خبر :‌ لیزنا
تهران- ایرنا- دبیر پنجمین دوره دوسالانه بین المللی کارتون کتاب ، از حضور بیش از 6 هزار هنرمند با بیش از 1500 اثر خارجی از 57 کشور جهان در این دوره از رویداد خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۱ سایت های دیگر : تجارت امروز

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، ، امروز (سه شنبه، اول تیر) در نشست خبری پنجمین دوسالانه کارتون کتاب اظهار داشت: این دوسالانه خوشبختانه تا کنون منظم بوده و دنیا به آن اهمیت می دهد. برپایی منظم این رویداد با زمان بندی دقیق و حضور داوران بین المللی، مورد توجه بسیاری متخصصان قرار گرفته و 5 ستاره کیفیت را دریافت کرده ایم.

وی با برشمردن بخش های این دوسالانه افزود: نیم نگاهی به آثار رسیده به این رویداد نشان می دهد حضور پرتعداد هنرمندان و کارتونیست های چیره دست را داریم. با توجه به برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری (28 خرداد) می خواستیم مهلت دریافت اثر تمدید شود، اما 10 روز بیشتر امکان تمدید نبود چون استانداردهای جهانی به ما اجازه نمی دهد به همین دلیل این رویداد تا نهم تیر تمدید شد.

شجاعی طباطبایی ادامه داد: مسأله مهم ما، حضور داوران برجسته بود. هنرمندان ارزشمندی دعوت ما را پذیرفتند. یکی از آنها کارتونیست کوبایی است که دو سال هم جایزه ما را گرفته است. داوری از برزیل داریم که حضور او باعث واکنش های خوبی نسبت به دوسالانه شد.

وی با معرفی دیگر داوران این دوسالانه گفت: در دوره های قبلی به نتیجه رسیدیم از برگزیدگان هر دوره برای حضور در تیم داوری دوره های بعد استفاده کنیم. دو برگزیده دوره قبل را در این دوره، بیش از 6 هزار اثر دریافت شده است و می خواهیم در سایت بوک تون، به عنوان بانک اطلاعاتی گسترده ای از هنرمندان حوزه کتاب، فعالیت هنرمند و نمونه آثار او در دسترس باشد.

وی گفت: تا کنون هنرمندان 57 کشور با بیش از 1500 اثر در این برنامه حضور داشته اند. بخش جنبی را برای مبتدی ها در نظر گرفته ایم تا کارهای نسل جوان را ارائه کنیم. این بضاعت را در کشور نباید نادیده بگیریم و می توانیم هر 6 ماه برای پیدا کردن استعدادهای درخشان تلاش کنیم.

شجاعی گفت: بیشترین شرکت کننده از ایران با 110 هنرمند و بعد چین با 38 شرکت کننده هستند. از همکاری با نهادهای دیگر نباید غافل شویم و از همه آنها که می خواهند به ما کمک کنند، بهره خواهیم گرفت.
شجاعی با اشاره به همه گیری کرونا گفت: با توجه به این که شرایط کرونایی است، برنامه فعلی ما برگزاری آنلاین اختتامیه است اما در صو ت تغییر وضعیت، برنامه دیگری را در نظر خواهیم گرفت.

مدیر ترویج کتابخوانی و امور فرهنگی نهاد کتابخانه عمومی کشور نیز در ابتدا درباره دوسالانه گفت: نهاد در انجام وظایف خود در خصوص ترویج فرهنگ کتابخوانی و اعتلای آن، هنر اثربخش کارتون را مورد توجه قرار داده و این دوسالانه را با هدف بسیج افکار خلاق کارتونیست با هدف کمک به شنیده و دیده شدن پیام هنر و نقد هنرمندانه دوری از کتابخوانی و کتاب نخواندن برگزار کرده است.

وی بیان کرد: کوشش ما این است که این دوسالانه از طریق عملی سازی مأموریت های نهاد و نهادینه شدن فرهنگ مطالعه و مضرات این عامل حیاتی، بتواند هنرمندان مختلفی در حوزه های بین المللی را جذب کند تا از حمایت شان استفاده کند. خوشبختانه طی 5 دوره آثار خوبی که 6 هزار اثر بوده و ارزشمند رسیده است.

آشتیانی افزود: تلاش شده آثار قبلی در فضاهای شهری و نمایشگاه های استانی به نمایش گذاشته شوند و به مناسبت های مختلف به نمایش درآید تا فضاهای تبلیغی و فرهنگی خوبی را رقم بزند. امسال بخش جانبی با محوریت مبتدیان با هدف تقویت این هنر و برنامه حمایت ویژه ای را داشتیم.

وی گفت: فضای کتابخانه های ما آماده برگزاری کارگاه و کلاس های اموزشی و به نمایش گذاشتن آثار جوانان در جهت تشویق آنها است تا به ترویج بیش از پیش کتابخوانی بیانجامد.

به گزارش ایرنا، پنجمین دوره از دوسالانه کارتون کتاب موضوعات کتاب و کودک ، کتاب، کتابدار و کتابخانه ، کتاب و رسانه و کتاب و کرونا به همت نهاد کتابخانه های عمومی کشور برگزار می شود.

جوایز درنظر گرفته شده برای برگزیدگان این دوسالانه شامل:

نفر اول: لوح تقدیر و تندیس دوسالانه به همراه 1500 یورو هدیه نقدی

نفر دوم: لوح تقدیر و تندیس دوسالانه به همراه 1000 یورو هدیه نقدی

نفر سوم: لوح تقدیر و تندیس دوسالانه به همراه 500 یورو هدیه نقدی

همچنین در این دوره برای نخستین بار بخش جنبی ویژه هنرمندان مبتدی به جشنواره اضافه شده است و علاقه مندان می توانند با ارسال آثار خود در این بخش از جشنواره شرکت کنند. لازم به ذکر است مبتدی به هنرمندی اطلاق می شود که در جشنواره یا مسابقه داخلی و بین المللی شرکت نکرده و جایزه ای دریافت نکرده باشد.

جوایز بخش جنبی این دوسالانه نیز شامل تجلیل از پنج اثر شایسته تقدیر با لوح تقدیر، تندیس دوسالانه به همراه 50 میلیون ریال هدیه نقدی خواهد بود.

هر یک از علاقه مندان تنها می توانند در یک بخش اصلی یا فرعی این دوسالانه شرکت کنند؛ آثار ارسالی نباید تکراری باشند و هر شرکت کننده حداکثر مجاز به ارسال 5 اثر به این جشنواره است. همچنین تمام حقوق مادی و معنوی آثار ارسالی متعلق به نهاد کتابخانه های عمومی کشور است.

مهلت ارسال آثار به دبیرخانه این جشنواره تا 9 تیرماه 1400 تمدید شده است. علاقه مندان به شرکت در پنجمین دوسالانه بین المللی کارتون کتاب می توانند آثار خود را از طریق پست الکترونیک ارسال و برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت جشنواره به نشانی مراجعه کنند.

پیش از این چهار دوره از این دوسالانه بین المللی به صورت منظم و پی درپی با دریافت بیش از 6 هزار اثر از هنرمندان کشورهای مختلف جهان برگزار شده است. نخستین دوره این دوسالانه در سال 1389، با حضور کارتونیست هایی از 53 کشور برگزار شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
ایسنا/کردستان به مناسبت میلاد امام رضا(ع)، طرح سراسری عضویت رایگان در کتابخانه های عمومی استان کردستان همزمان با سراسر کشور یکم تیرماه 1400 اجرا می شود.

به مناسبت میلاد حضرت رضا(ع)، طرح سراسری عضویت رایگان در کتابخانه های عمومی یکم تیرماه 1400 اجرا می شود.

بر این اساس با توجه به شیوع ویروس کرونا و لزوم جلوگیری از تجمع متقاضیان، ضروری است علاقه مندان به عضویت در کتابخانه های عمومی در تاریخ یکم تیرماه، عدد 1 را به شماره 50002929 ارسال کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی کتابخانه های عمومی استان کردستان با ارسال پیامک، هر متقاضی کد تخفیفی، با اعتبار سه ماهه، دریافت خواهد کرد.

گفتنی است، هر عضو با ثبت نام در یک کتابخانه امکان استفاده از تمام کتابخانه های سراسر کشور را خواهد داشت.

استان کردستان در حال حاضر دارای 82 باب کتابخانه عمومی است که از تعداد 52 باب نهادی و بقیه مشارکتی می باشد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۱

به گزارش به گزارش اقتصاد آینده/ روابط عمومی اداره کتابخانه های عمومی شهرستان قدس؛ همزمان با میلاد امام رضا علیه السلام طرح سراسری عضویت رایگان در کتابخانه های عمومی شهرستان قدس اجرا می شود.

عموم علاقمندان می توانند روز سه شنبه اول تیرماه عدد 1 به سرشماره 50002929 ارسال وبا دریافت کد تخفیف جهت تکمیل ثبت نام به کتابخانه مورد نظر خود مراجعه نمایند.

لینک خبر :‌ اقتصاد آینده
با هدف فرهنگ سازی برای مطالعه، تفاهم نامه همکاری بین ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و کتابخانه های عمومی استان اردبیل منعقد شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اردبیل ، به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان، پروانه رضاقلیزاده، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان از امضای تفاهم نامه با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با هدف فرهنگ سازی برای مطالعه و همکاری فیمابین خبر داد.

وی با اشاره به ظرفیت های فرهنگی هر دو مجموعه، اظهار کرد: قرار بر این است که با رویکرد بهره وری توأمان از ظرفیت های طرفین به منظور اشاعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی در بین آحاد مردم و امکان شرکت گسترده جامعه کتابخوان در طرح های فرهنگی نهاد، به ویژه مسابقات و جشنواره های کتابخوانی، با یکدیگر همکاری های گسترده ای داشته باشند.

وی افزود: سوق دادن اقشار مختلف جامعه به مطالعات غیردرسی با اجرای طرح های خلاقانه، توانمندسازی عموم مردم با همه گیر کردن امر مطالعه، زمینه سازی برای عضویت اقشار مختلف و استفاده از منابع مکتوب کتابخانه های عمومی، از اهداف مهم و محورهای اصلی مورد توجه این تفاهم نامه است.

رضاقلیزاده، تسهیل امکان استفاده از ظرفیت های کتابخانه های عمومی برای میزبانی رخداد های فرهنگی- هنری، عضوگیری رایگان کارکنان و اعضای خانواده کارکنان فرهنگ و ارشاد اسلامی، برپایی غرفه و تأمین قفسه کتاب، نشریه و تجهیزات کتابخانه ای، از اهم تعهدات کتابخانه ها بوده و مشارکت در اجرای برنامه های فرهنگی و مساعدت در تأمین منابع کتابخانه های عمومی، جزو تعهدات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان است.

عبدالله بحرالعلومی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز با اشاره به ظرفیت های پیش بینی شده در قانون تأسیس و نحوه اداره کتابخانه های عمومی گفت: تشکیل جلسات انجمن کتابخانه های عمومی که در مرکز استان به ریاست استاندار و در شهرستان ها با ریاست فرمانداران برگزار می شود، از جمله مهم ترین ظرفیت هایی است که در این قرار مورد توجه قرار گرفته است.

به اعتقاد وی، استفاده از ظرفیت های موجود در جلسات انجمن در پشبرد اهداف کتابخانه های عمومی موثر بوده و لازم است برای اجرای جشنواره های فرهنگی و کتابخوانی و نیز توسعه زیرساخت ها، از ظرفیت اعضای حقیقی و حقوقی انجمن های کتابخانه های عمومی در مرکز استان و شهرستان ها استفاده شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اردبیل ، به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان، پروانه رضاقلیزاده، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان از امضای تفاهم نامه با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با هدف فرهنگ سازی برای مطالعه و همکاری فیمابین خبر داد.

وی با اشاره به ظرفیت های فرهنگی هر دو مجموعه، اظهار کرد: قرار بر این است که با رویکرد بهره وری توأمان از ظرفیت های طرفین به منظور اشاعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی در بین آحاد مردم و امکان شرکت گسترده جامعه کتابخوان در طرح های فرهنگی نهاد، به ویژه مسابقات و جشنواره های کتابخوانی، با یکدیگر همکاری های گسترده ای داشته باشند.

وی افزود: سوق دادن اقشار مختلف جامعه به مطالعات غیردرسی با اجرای طرح های خلاقانه، توانمندسازی عموم مردم با همه گیر کردن امر مطالعه، زمینه سازی برای عضویت اقشار مختلف و استفاده از منابع مکتوب کتابخانه های عمومی، از اهداف مهم و محورهای اصلی مورد توجه این تفاهم نامه است.

رضاقلیزاده، تسهیل امکان استفاده از ظرفیت های کتابخانه های عمومی برای میزبانی رخداد های فرهنگی- هنری، عضوگیری رایگان کارکنان و اعضای خانواده کارکنان فرهنگ و ارشاد اسلامی، برپایی غرفه و تأمین قفسه کتاب، نشریه و تجهیزات کتابخانه ای، از اهم تعهدات کتابخانه ها بوده و مشارکت در اجرای برنامه های فرهنگی و مساعدت در تأمین منابع کتابخانه های عمومی، جزو تعهدات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان است.

عبدالله بحرالعلومی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز با اشاره به ظرفیت های پیش بینی شده در قانون تأسیس و نحوه اداره کتابخانه های عمومی گفت: تشکیل جلسات انجمن کتابخانه های عمومی که در مرکز استان به ریاست استاندار و در شهرستان ها با ریاست فرمانداران برگزار می شود، از جمله مهم ترین ظرفیت هایی است که در این قرار مورد توجه قرار گرفته است.

به اعتقاد وی، استفاده از ظرفیت های موجود در جلسات انجمن در پشبرد اهداف کتابخانه های عمومی موثر بوده و لازم است برای اجرای جشنواره های فرهنگی و کتابخوانی و نیز توسعه زیرساخت ها، از ظرفیت اعضای حقیقی و حقوقی انجمن های کتابخانه های عمومی در مرکز استان و شهرستان ها استفاده شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اردبیل ، به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان، پروانه رضاقلیزاده، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان از امضای تفاهم نامه با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با هدف فرهنگ سازی برای مطالعه و همکاری فیمابین خبر داد.

وی با اشاره به ظرفیت های فرهنگی هر دو مجموعه، اظهار کرد: قرار بر این است که با رویکرد بهره وری توأمان از ظرفیت های طرفین به منظور اشاعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی در بین آحاد مردم و امکان شرکت گسترده جامعه کتابخوان در طرح های فرهنگی نهاد، به ویژه مسابقات و جشنواره های کتابخوانی، با یکدیگر همکاری های گسترده ای داشته باشند.

وی افزود: سوق دادن اقشار مختلف جامعه به مطالعات غیردرسی با اجرای طرح های خلاقانه، توانمندسازی عموم مردم با همه گیر کردن امر مطالعه، زمینه سازی برای عضویت اقشار مختلف و استفاده از منابع مکتوب کتابخانه های عمومی، از اهداف مهم و محورهای اصلی مورد توجه این تفاهم نامه است.

رضاقلیزاده، تسهیل امکان استفاده از ظرفیت های کتابخانه های عمومی برای میزبانی رخداد های فرهنگی- هنری، عضوگیری رایگان کارکنان و اعضای خانواده کارکنان فرهنگ و ارشاد اسلامی، برپایی غرفه و تأمین قفسه کتاب، نشریه و تجهیزات کتابخانه ای، از اهم تعهدات کتابخانه ها بوده و مشارکت در اجرای برنامه های فرهنگی و مساعدت در تأمین منابع کتابخانه های عمومی، جزو تعهدات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان است.

عبدالله بحرالعلومی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز با اشاره به ظرفیت های پیش بینی شده در قانون تأسیس و نحوه اداره کتابخانه های عمومی گفت: تشکیل جلسات انجمن کتابخانه های عمومی که در مرکز استان به ریاست استاندار و در شهرستان ها با ریاست فرمانداران برگزار می شود، از جمله مهم ترین ظرفیت هایی است که در این قرار مورد توجه قرار گرفته است.

به اعتقاد وی، استفاده از ظرفیت های موجود در جلسات انجمن در پشبرد اهداف کتابخانه های عمومی موثر بوده و لازم است برای اجرای جشنواره های فرهنگی و کتابخوانی و نیز توسعه زیرساخت ها، از ظرفیت اعضای حقیقی و حقوقی انجمن های کتابخانه های عمومی در مرکز استان و شهرستان ها استفاده شود.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اردبیل
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران

خبرگزاری آریا- مهلت ارسال آثار و مستندات باشگاه های کتاب خوانی شرکت کننده در پنجمین دوره جام باشگاه های کتاب خوانی کودک و نوجوان تا روز پنج شنبه 10 تیر 1400 تمدید شد.
به گزارش خبرگزاری آریا، معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت دستگاه ها و نهاد ها و سازمان های مختلف دولتی و غیردولتی پنجمین دوره جام باشگاه های کتاب خوانی کودک و نوجوان را در سطح کشور برگزار می کند. در دوره پنجم جام باشگاه های کتاب خوانی کودک و نوجوان تاکنون 25 هزار و 127 باشگاه کتاب خوانی کودک و نوجوان تشکیل شده است. جام باشگاه های کتاب خوانی کودک و نوجوان در بخش های مختلفی اجرا و برگزار می شود که شامل باشگاه برگزیده، نامه به نویسنده، فیلم موبایلی معرفی کتاب و نویسنده برگزیده، مهدکودک برگزیده و تسهیلگر برگزیده از بخش های مختلف این برنامه است و در سال گذشته کتاب فروشی فعال نیز به این دوره جام باشگاه ها افزوده شد.
در ادوار قبلی برگزاری جام باشگاه های کتاب خوانی کودک و نوجوان اعضای باشگاه ها از امکان خرید کتاب های پیشنهادی جام باشگاه ها با 50 درصد یارانه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برخوردار بودند و در این دوره علاوه بر یارانه 50 درصدی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای کتاب های عضو طرح جام باشگاه ها، به سایر کتاب های کودک و نوجوان نیز که عضو کتاب های پیشنهادی جام باشگاه ها نبودند نیز یارانه 30 درصدی خرید کتاب تعلق گرفت.
امسال به دلیل شیوع و گسترش بیماری کرونا، سه روش برای ارسال مستندات باشگاه های کتاب خوانی کودک و نوجوان در نظر گرفته شده است.
1. ارسال مدارک از طریق سایت شبکه ترویج کتاب خوانی
2. ارسال آثار از طریق لوح فشرده
آن دسته از مربیان و تسهیل گرانی که دسترسی به اینترنت ندارند می توانند آثار خود را در یک لوح فشرده با شرایط زیر به دبیرخانه ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان محل سکونت خود ارسال کنند.
3 ارسال آثار به روش پستی.
آن دسته از تسهیل گران و مربیان که امکان ارسال آثار به دو روش بالا برای آنان مقدور نباشد می توانند آثار و مستندات باشگاه کتاب خوانی خود را به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان محل سکونت خود تحویل دهند تا پس از بررسی آثار برتر به دبیرخانه مرکزی ارسال شوند.
آخرین مهلت ارسال آثار و مستندات جام باشگاه های کتاب خوانی به ادارات فرهنگ و ارشاد شهرستان های تابعه تا 10 تیر 1400 تمدید شد و باشگاه های کتاب خوانی مستندات فعالیت های باشگاه خود را تا تاریخ مقرر به ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان محل سکونت خود تحویل دهند. ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ها نیز تا سه شنبه 22 تیر مهلت دارند پس از داوری آثار رسیده به دبیرخانه، آثار برگزیده را در بخش هایی همچون باشگاه برگزیده به همراه تمامی مستندات، بخش فیلم موبایلی معرفی کتاب، بخش نامه به نویسنده، بخش نویسنده برتر به انتخاب اعضای باشگاه های شهرستان و کتاب فروش فعال جام باشگاه در شهرستان را به تفکیک به دبیرخانه مرکزی جام باشگاه های کتاب خوانی کودک و نوجوان ارسال نمایند.

نحوه داوری و ارسال آثار مرحله شهرستان
داوری مرحله نخست (شهرستان) از تاریخ 12 تیرماه تا 20 تیر 1400 است.
الف. دبیرخانه های ترویج کتاب خوانی مستقر در ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی هر شهرستان پس از جمع آوری آثار رسیده به دبیرخانه با سه روش فوق با استفاده از شاخص های داوری که از سوی دبیرخانه مرکزی اعلام شده است به داوری آثار و مستندات باشگاه های کتاب خوانی در تاریخ مشخص شده خواهند پرداخت.
ب. پس از داوری آثار در هر بخش با توجه به شاخص های اعلامی
– پنج باشگاه برگزیده به همراه تمامی مستندات
– پنج فیلم برگزیده باشگاه های شهرستان
– پنج نامه برگزیده باشگاه های شهرستان
را معرفی و به دبیرخانه مرکزی ارسال نمایید.

تبصره
شهرستان های دارای 1 تا 50 باشگاه کتاب خوانی حداکثر 5 اثر برگزیده در هر بخش
شهرستان های دارای 50 تا 100 باشگاه کتاب خوانی 8 اثر برگزیده در هر بخش
شهرستان های دارای 100 تا 200 باشگاه کتاب خوانی 10 اثر برگزیده در هر بخش
شهرستان های دارای بیش از 200 باشگاه کتاب خوانی 15 اثر برگزیده در هر بخش
به دبیرخانه مرکزی ارسال کنند.
مراسم اختتامیه این دوره از جام باشگاه های کتاب خوانی کودک و نوجوان در نیمه اول مرداد 1400 برگزار خواهد شد.
جام باشگاه های کتابخوانی از سال 1394 با مشارکت نهاد های غیردولتی و دستگاه های اجرایی و عمومی استان ها و شهرستان ها از جمله نهاد کتابخانه های عمومی، انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، صندوق بین المللی کودکان سازمان ملل متحد یونیسف، کمیسیون ملی یونسکو، سازمان بهزیستی، سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، خانه کتاب و سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در شهر ها و روستا هایی برگزار می شود که متقاضی شرکت در این برنامه هستند.
این جام در شهرستان ها در رشته های باشگاه برگزیده، نامه برگزیده، فیلم برگزیده، کتاب برگزیده، تسهیل گر برگزیده و کتاب فروش برگزیده برگزار می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری آریا
ویژه برنامه چراغ خراسان به مناسبت تولد هشتمین اختر تابناک آسمان ولایت حضرت امام رضا(ع)، به همت رادیو فرهنگ با همکاری اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، ویژه برنامه چراغ خراسان به مناسبت تولد هشتمین اختر تابناک آسمان ولایت حضرت امام رضا(ع) به همت رادیو فرهنگ با همکاری اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی در استودیو کتاب اداره کل برگزار می شود.

این ویژه برنامه به مناسبت میلاد فرخنده ثامن الحجج حضرت علی بن موسی الرضا(ع) با محوریت کتابشناسی امام هشتم و با حضور نویسندگان حوزه ادبیات رضوی از دوشنبه 31 خرداد لغایت 1 تیر 1400 ساعت 19:30 الی 20 برگزار می شود.

علاقمندان به مشاهده و شنیدن این برنامه می توانند از طریق موج های FM:102.2 MHZ ، FM:106 MHZ و AM:585MHZ و یا از طریق لینک https://www.skyroom.online/ch/khrpl/mashadpl و انتخاب گزینه میهمان برنامه را دنبال کنند.

گفتنی است، استودیو کتاب اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی در آبان ماه 1399 با حضور محسن نصرپور، مدیرکل صدا و سیمای خراسان رضوی افتتاح شد؛ در این استودیو برنامه هایی از قبیل رونمایی، خوانش و معرفی کتاب، ویژه برنامه های مناسبتی ملی، استانی و ... زیر نظر اداره کل برگزار می شود.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
مهلت شرکت در جشنواره قصه گویی پاچا که با هدف شناخت هرچه بیشتر سیره پاک حضرت معصومه(س) در استان لرستان در حال برگزاری است، تا 15 تیرماه 1400 تمدید شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۱ سایت های دیگر : یافته خبرگزاری جمهوری اسلامی خبرگزاری شبستان جام جم زرک

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان لرستان، مهلت شرکت در جشنواره قصه گویی پاچا که با هدف شناخت هرچه بیشتر سیره پاک حضرت معصومه(س) در استان لرستان در حال برگزاری است، با درخواست علاقه مندان تا 15 تیرماه 1400 تمدید شد.

این جشنواره به مناسبت ولادت حضرت فاطمه معصومه(س) و روز دختر و در راستای شناخت هر چه بیشتر سیره پاک این حضرت و همچنین اهمیت بازیابی فرهنگ اصیل مردمان قوم لر، در دو بخش ملی و استانی به صورت مجازی برگزار می شود.

شرکت در این جشنواره برای عموم دختران در دو گروه سنی 9 تا 12 سال و 13 تا 18 امکان پذیر است. جشنواره در بخش ملی شامل قصه گویی به زبان لری، لکی و بختیاری و در بخش استانی قصه گویی با موضوع آزاد به زبان فارسی با اولویت مطالب آموزشی و تربیتی است. بخش ویژه این جشنواره، قصه گویی با موضوع زندگی حضرت فاطمه معصومه(س) است. مسابقه به صورت آنلاین از طریق سامانه مسابقات کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور به نشانی www.samakpl.ir برگزار می شود.

نوآوری در شیوه اجرا، صدای رسا و استفاده از لحن کلام، فضاسازی مرتبط، رعایت پوشش و محتوای قصه منطبق بر شئونات اسلامی از شرایط شرکت در جشنواره است. آثار ارسالی می بایست با گوشی موبایل و به صورت افقی ضبط شده و حداکثر مدت زمان و حجم آن به ترتیب 5 دقیقه و 50 مگابایت باشد. همچنین هر فرد می تواند در هر سه بخش رده سنی خود شرکت کند.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
جشن میلاد امام مهربانی با همکاری اداره کتابخانه های شهرستان بندرعباس، کانون کتاب و کتابخوانی خدمت رضوی و اداره کل بهزیستی استان در مراکز تحت نظارت بهزیستی برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۱ سایت های دیگر : سازمان بهزیستی کشور

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان هرمزگان، جشن میلاد امام مهربانی به میزبانی اداره کل کتابخانه های عمومی استان و با همکاری اداره کتابخانه های شهرستان بندرعباس، کانون کتاب و کتابخوانی خدمت رضوی و اداره کل بهزیستی استان در سه مرکز و با حضور آناهیتا محلفی، قصه گو و فعال حوزه کودک برگزار شد.

این برنامه با هدف بزرگداشت میلاد امام رضا(ع) و آشنایی کودکان و نوجوانان با سیره و منش امام رضا(ع) در قالب قصه گویی در سه مرکز امام علی(ع)، بیت الزهرا(س) و اشتیاق زندگی و پسران امید برگزار شد. پس ازاجرای قصه گویی به شیوه خلاق توسط آناهیتا محلفی، کودکان به شعرخوانی با موضوع امام رضا(ع) و بازی و سرگرمی پرداختند.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
به همت اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی و با مشارکت سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد، از سه عنوان کتاب کودک و نوجوان با محوریت تربیت توحیدی رونمایی شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۱

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، نشست رونمایی از کتاب های و خدایی که در این نزدیکی است ... ، خدا در این قصه ها و اصول و شیوه های تربیت توحیدی کودکان نوشته حجت الاسلام و المسلمین مسلم گریوانی، نویسنده کتاب ها با حضور نویسنده این آثار، حجت الاسلام علی اکبر سبزیان، مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی و حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا حیدری ابهری، منتقد برگزار شد.

در ابتدای برنامه حجت الاسلام علی اکبر سبزیان، مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی ضمن تبریک ایام دهه کرامت، گفت: کتابخانه ها به عنوان پایگاه های اجتماعی- فرهنگی رسالت احیای امر اهل بیت(ع) در جامعه را به عهده دارند. نگاه تربیتی امام رضا(ع) از نوع پیوند توحید با زندگی است، به عبارتی سبک زندگی موحدانه در تمام زوایای زندگی آن حضرت به وضوح قابل رویت است.
وی افزود: بهترین و موثرترین سبک زندگی، سبک توحیدی است که والدین و دیگر اعضای خانواده جایگاه و نقش به سزایی در ترویج این سبک زندگی دارند. تربیت توحیدی یکی از دغدغه های والدین از لحظه تولد تا رشد نسبی کودک برای رسیدن او به سعادت است. باید نوع نگاه کودک به مساله توحید را جهت دهی کرد و پرسش های او درباره خداوند به صورت صحیح و کامل پاسخ داده شود. باید به کودک آموزش داده شود که در عرصه های مختلف به یاد خداوند باشد و بداند که قدرت لایزال در جهان هستی، خداوند است.

در ادامه خدیجه معصومی، مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان غربی ضمن تبریک ولادت حضرت امام رضا(ع)، گفت: تربیت کودکان یکی از رسالت های سنگین اجتماعی است. تربیت به معنای جهت دهی کودک به سمت استعدادهای او است و به همین علت یکی از بزرگ ترین مسئولیت های والدین، تربیت کودک است.
وی با اشاره به اکتسابی بودن مساله تربیت، افزود: بهترین و بزرگ ترین مربی ها در امر تربیت ائمه معصومین(ع) هستند و یکی از ارزشمندتری این الگوها حضرت امام رضا(ع) است. نقطه عطف تربیت حکیمانه، تربیت توحیدی است. کودک در هر جایگاهی که باشد باید اول خدا را بشناسد و خداوند در قلب و روح اوجاری و ساری باشد. به عبارتی باید به کودک آموزش دهیم که در همه حال در آغوش خداوند است و بهترین و امن ترین تکیه گاه او در زندگی خداوند است.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر مسلم گریوانی، نویسنده کتاب های و خدایی که در این نزدیکی است ... ، خدا در این قصه ها و اصول شیوه های تربیت توحیدی کودکان با بیان اینکه لقب اصلی حضرت امام رضا(ع) عالم آل محمد یعنی امام دانایی است، گفت: فرمایشات امام رضا(ع) درباره دانش و اندیشه ورزی جزء ذخایر علمی و معنوی ما محسوب می شود.
امام رضا(ع) در یکی از احادیث می فرمایند: دانش آموزی یک فریضه برای همه است، هر جا دانشی باشد باید آن را بیاموزید و هر که اهل علم است از او کسب علم کنید. اگر کسی به دنبال دانش آموزی در راه خدا باشد و نه برای تفاخر این عمل یک فریضه محسوب می شود. اندیشه ورزی و علم آموزی در کنار عبادت واجب و لازم است. اگر بر اساس علم عمل کنید عین جهاد است، اگر تعلیم بدهید، صدقه علم را پرداخته اید و اگر آن علم را به نزدیکان خود بیاموزید تقرب به خدا را انجام داده اید .

وی با اشاره به کتاب ها، افزود: هدف از نگارش این کتاب ها شناخت و آموزش ابعاد علمی و معنوی سبک زندگی اهل بیت (ع) بوده است. تأکید بر تربیت توحیدی کودک، به این علت است که کار ما خدانگاری برای کودکان است. کسانی که در این زمینه تامل کرده اند به خوبی می دانند که سختی نوشتن و شناخت معنوی خداوند برای کودکان کمتر از فهم و نگارش فسلفه نیست. این امر سخت ترین و در عین حال ضروری ترین و شیرین ترین کارها است.

در پایان حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا حیدری ابهری، منتقد گفت: خداوند متعلق به یک زبان، دین، مذهب و کشور خاص نیست. با توجه به اینکه بخش مهمی از سوالات کودکان درباره خدا است، کشورهای غیرمسلمان نیز مساله شناخت کودکان از خداوند را یک موضوع کاملا اثرگذار و مهم می دانند. جامعه ما به واسطه وجود و برکت اهل بیت(ع) در حوزه معارف عقلی و فلسفی، منابع غنی تر و جامع تری نسبت به فرهنگ های دیگر جهان دارد.

وی تصریح کرد: با سنگین کردن مسئولیت والدین برای تربیت کودکان مخالف هستم. می توان با اطلاعات متوسط ولی با همت و صبر عالی این نیاز را رفع کرد. در واقع همدلی والدین و صبر دو مولفه اصلی تربیت توحیدی کودک است.

غلامرضا حیدری ابهری با اشاره به دنبال کردن مساله خداشناسی برای کودکان با نگاه به آثار غیرفارسی، افزود: کتاب های دکتر گریوانی به دو بخش برای کودک و درباره کودک تقسیم می شوند که بخش درباره کودک مربوط به والدین و مربیان و قسمت برای کودک مربوط به خود کودک است. به عبارتی نویسنده هر دو فضا را تجربه می کند.

گفتنی است، در پایان برنامه از سه کتاب و خدایی که در این نزدیکی است... ، خدا در این قصه ها و اصول شیوه های تربیت توحیدی کودکان اثر حجت الاسلام و المسلمین مسلم گریوانی رونمایی شد. در پایان برنامه با اهدای لوح از حضور مهمانان در برنامه تقدیر به عمل آمد.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
عصر شعر و داستان رضوی آفتاب هشتم به همت محفل ادبی ترمه کتابخانه های عمومی شهرستان زنجان به مناسبت دهه کرامت و میلاد امام رضا(ع) به صورت مجازی برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۱

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی زنجان، به مناسبت دهه کرامت و میلاد امام رضا(ع)، ویژه برنامه عصر شعر و داستان رضوی آفتاب هشتم ، با حضور جمعی از شاعران و نویسندگان روز سه شنبه یکم تیرماه ساعت 18 در بستر اسکای روم برگزار می شود.

علاقه مندان می توانند روز سه شنبه یکم تیرماه ساعت 18 از طریق پیوند https://www.skyroom.online/ch/zanjanpl/zanjan و با انتخاب گزینه مهمان در این نشست شرکت کنند.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
عضو هیأت امنای نهاد کتابخانه های عمومی کشور و رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در جریان بازدید از کتابخانه مرکزی یزد، حال و هوای این کتابخانه را برای اعضا و مراجعان مطلوب و ثمربخش توصیف کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۱

به گزارش روابط عمومی اداره کتابخانه های عمومی استان یزد، اشرف بروجردی، عضو هیأت امنای نهاد کتابخانه های عمومی کشور و رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در جریان سفر یک روزه خود به استان یزد، از بخش های مختلف کتابخانه مرکزی یزد دیدن کرد.

وی در حاشیه این بازدید با قدردانی از دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی، معاونان و همکاران وی در این نهاد به دلیل پیگیری ویژه و اختصاص بودجه لازم برای تکمیل کتابخانه مرکزی یزد، گفت: مسلماً حال و هوای این مجموعه می تواند برای همه کسانی که مراجعه می کنند، مطلوب و ثمربخش باشد.

بروجردی تصریح کرد: در حالی که خیلی از بچه های خوب و مستعد کشور، حتی امکان دسترسی به کتاب را در برخی مناطق ندارند، مردم یزد از نعمت چنین کتابخانه ای برخوردارند که باید ضمن قدردانی از این نعمت عظیم، حداکثر استفاده را از این کتابخانه مفید و کارگشا ببرند و در آینده نیز قدردان عزیزانی باشند که تلاش کرده اند دریچه های معرفت را به روی مردم باز کنند.

عضو هیأت امنای نهاد کتابخانه های عمومی کشور بیان داشت: امیدواریم با توسعه کتابخانه ها و ارتقای سطح کیفی خدمات آن ها، روزی شاهد آن باشیم که تک تک خانه های ایرانی نه از نظر فیزیکی بلکه از نظر دانشی که به سبب پرباری کتابخانه ها به خانواده ها منتقل می شود، به یک کتابخانه تبدیل شوند.

وی همچنین در پایان این بازدید، یادداشتی در دفتر یادبود کتابخانه مرکزی یزد به یادگار نگاشت.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
کتابخانه های عمومی اصفهان در دهه کرامت و همزمان با همه گیری کرونا در کشور، با برگزاری بیش از 1400 برنامه در فضای مجازی این ایام را گرامی داشتند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۱

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان اصفهان، با تداوم برنامه های کتابخوانی در فضای مجازی، کتابخانه های عمومی استان اصفهان در دهه کرامت با برنامه ریزی و اجرای بیش از 1400 برنامه ترویجی و آموزشی در سطوح ملی، استانی و شهرستانی میزبان کارشناسان، شاعران و نویسندگان، مدرسان دانشگاه، علاقه مندان و عموم مردم بودند.

این فعالیت ها در قالب برنامه های کتاب محور همچون نشست های کتاب خوان، معرفی، نقد و رونمایی کتاب، جمع خوانی و قصه گویی و معرفی کتاب کودک؛ کارگاه های آموزشی با موضوعات فرهنگی، ادبی، مشاوره، سلامت، آموزش مهارت های زندگی؛ پویش های متعدد؛ برنامه های ویژه کودک، مسابقات کتابخوانی، نشست های نمایشنامه خوانی، برپایی نمایشگاه های کتاب در موضوعات مختلف برگزار شده است.

ویژه برنامه توت فرنگی طرح اوقات فراعت دانش آموزان است که با مشارکت اداره کل آموزش و پرورش استان به مناسبت دهه کرامت برگزار می شود. در این طرح محتوای کتاب به عنوان یک لقمه کتاب معرفی و فایل قصه گویی صوتی و تصویری آن در سیستم آموزشی شاد بارگزاری می شود.

همچنین در این طرح محتوای دو کتاب از کتاب های جشنواره رضوی ویژه کودک و نوجوان زندگی امام رضا(ع) و برای ضامن آهو در سیستم شاد در اختیار کودکان قرار گرفته شد. علاقه مندان برای شرکت در مسابقه این طرح می توانند نسخه الکترونیک کتاب را از سامانه مسابقات الکترونیک کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور به نشانی www.samakpl.ir دریافت و دهم تیرماه در آزمون چهارگزینه ای شرکت کنند.

در گردهمایی کتابداران که در این دهه با حضور سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان برگزار شد، امیر هلاکویی، سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان ضمن اشاره به فاصله زمانی یکم ذی القعده سالروز ولادت کریمه اهل بیت حضرت معصومه (س)، تا یازدهم ذی القعده سالروز ولادت ثامن الائمه حضرت امام رضا(ع) که به عنوان دهه کرامت نامگذاری شده است، اظهار داشت: باید از فضای معنوی ایجاد شده برای تمسک عملی به سیره آن بزرگواران، استفاده کنیم و در زمینه ترویج فرهنگ رضوی برنامه کاربردی ارائه دهیم.

هلاکویی ضمن اشاره به جشنواره کتابخوانی رضوی تصریح کرد: جشنواره کتابخوانی رضوی از جمله برنامه هایی است که به منظور اشاعه و ترویج فرهنگ ائمه معصومین علیهم السلام به ویژه فرهنگ منوّر رضوی و گسترش فرهنگ کتاب خوانی برنامه ریزی شده است. شایسته است کتابداران بیش از پیش به تبلیغ و تشویق مردم به شرکت در یازدهمین دوره این جشنواره اهتمام ورزند.

گفتنی است، این برنامه ها با توجه به رسالت کتابخانه های عمومی مبنی بر آموزش مادام العمر، کمک به پر کردن اوقات فراغت عموم، التزام به حفظ ارتباط با مخاطب و استمرار ارائه خدمات فرهنگی و کمک به عموم برای رفع مشکلات و شرایط بحرانی انجام می شود.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان غربی گفت: دومین دوره طرح کتابخانه تابستانه با هدف ترویج کتابخوانی و غنی سازی اوقات فراغت شهروندان برگزار می شود.

خدیجه معصومی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در آذربایجان غربی ، با هدف ترویج کتابخوانی و غنی سازی اوقات فراغت، مجموعه برنامه های فرهنگی-ترویجی با عنوان کتابخانه تابستانه برای دومین سال متوالی به همت این اداره کل از 5 تیرماه الی 28 شهریوره ماه سال جاری در بستر فضای مجازی اجرا می شود.

وی گفت: با شیوع بیماری کرونا و ممنوعیت فعالیت های تجمع محور، کتابخانه های عمومی فعالیت خود را با رویکردی نو ادامه می دهند و اجرای طرح کتاب پیک جهت امانت منابع کتابخانه ای و برگزاری برنامه های فرهنگی- ترویجی در بستر فضای مجازی از جمله فعالیت های کتابخانه های عمومی در شرایط فعلی است.

معصومی ادامه داد: استمرار در اجرای برنامه های فرهنگی اثرگذار، رمز پویایی و نشاط فرهنگی در استان است و طرح کتابخانه تابستانه برای دومین سال متوالی با هدف ترویج کتابخوانی و غنی سازی اوقات فراغت در تابستان در بستر فضای مجازی اجرا خواهد شد؛ در این طرح برنامه های متنوع فرهنگی-ترویجی با محوریت کتاب برای سه گروه کودک، نوجوان و بزرگسال پیش بینی شده است که از تیرماه 1400 شروع به کار می کند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان آذربایجان غربی افزود: نقد کتاب، نمایشنامه خوانی، نقد فیلم، نمایش خلاق، مشاعره، کارگاه های انتخاب رشته، کارآفرینی و ...، از جمله برنامه های این طرح با حضور نویسندگان و اساتید مجرب است.

معصومی افزود: علاقه مندان جهت شرکت در این طرح می توانند با ارسال عدد 1 برای کودکان، 2 برای نوجوانان و 3 برای بزرگسالان به شماره 100045012 به صورت رایگان در این طرح ثبت نام و شرکت کنند.

وی بیان کرد: دورهمی با کتاب (با حضور نویسنده)، نمایش خلاق (با حضور نویسنده) و شعر، قصه، دکلمه از عناوین برنامه های دومین دوره طرح کتابخانه تابستانه ویژه کودکان است.

این مقام مسئول با بیان اینکه به من بگین چی بخونم؟، انتخاب رشته و آشنایی با مشاغل و مشاعره از عناوین برنامه های ویژه نوجوانان است، گفت: نمایشنامه خوانی، آشنایی با کارآفرینی و کتاب فیلم نیز از مهمترین عناوین برنامه های ویژه بزرگسالان است.

یادآوری می شود؛ اولین دوره این طرح در تابستان سال 99 توسط اداره کل کتابخانه های عمومی آذربایجان غربی برگزار شد که به دلیل استقبال اعضاء ، دوره دوم این طرح از تیر ماه سال جاری برگزار خواهد شد.

خدیجه معصومی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در آذربایجان غربی ، با هدف ترویج کتابخوانی و غنی سازی اوقات فراغت، مجموعه برنامه های فرهنگی-ترویجی با عنوان کتابخانه تابستانه برای دومین سال متوالی به همت این اداره کل از 5 تیرماه الی 28 شهریوره ماه سال جاری در بستر فضای مجازی اجرا می شود.

وی گفت: با شیوع بیماری کرونا و ممنوعیت فعالیت های تجمع محور، کتابخانه های عمومی فعالیت خود را با رویکردی نو ادامه می دهند و اجرای طرح کتاب پیک جهت امانت منابع کتابخانه ای و برگزاری برنامه های فرهنگی- ترویجی در بستر فضای مجازی از جمله فعالیت های کتابخانه های عمومی در شرایط فعلی است.

معصومی ادامه داد: استمرار در اجرای برنامه های فرهنگی اثرگذار، رمز پویایی و نشاط فرهنگی در استان است و طرح کتابخانه تابستانه برای دومین سال متوالی با هدف ترویج کتابخوانی و غنی سازی اوقات فراغت در تابستان در بستر فضای مجازی اجرا خواهد شد؛ در این طرح برنامه های متنوع فرهنگی-ترویجی با محوریت کتاب برای سه گروه کودک، نوجوان و بزرگسال پیش بینی شده است که از تیرماه 1400 شروع به کار می کند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان آذربایجان غربی افزود: نقد کتاب، نمایشنامه خوانی، نقد فیلم، نمایش خلاق، مشاعره، کارگاه های انتخاب رشته، کارآفرینی و ...، از جمله برنامه های این طرح با حضور نویسندگان و اساتید مجرب است.

معصومی افزود: علاقه مندان جهت شرکت در این طرح می توانند با ارسال عدد 1 برای کودکان، 2 برای نوجوانان و 3 برای بزرگسالان به شماره 100045012 به صورت رایگان در این طرح ثبت نام و شرکت کنند.

وی بیان کرد: دورهمی با کتاب (با حضور نویسنده)، نمایش خلاق (با حضور نویسنده) و شعر، قصه، دکلمه از عناوین برنامه های دومین دوره طرح کتابخانه تابستانه ویژه کودکان است.

این مقام مسئول با بیان اینکه به من بگین چی بخونم؟، انتخاب رشته و آشنایی با مشاغل و مشاعره از عناوین برنامه های ویژه نوجوانان است، گفت: نمایشنامه خوانی، آشنایی با کارآفرینی و کتاب فیلم نیز از مهمترین عناوین برنامه های ویژه بزرگسالان است.

یادآوری می شود؛ اولین دوره این طرح در تابستان سال 99 توسط اداره کل کتابخانه های عمومی آذربایجان غربی برگزار شد که به دلیل استقبال اعضاء ، دوره دوم این طرح از تیر ماه سال جاری برگزار خواهد شد.

خدیجه معصومی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در آذربایجان غربی ، با هدف ترویج کتابخوانی و غنی سازی اوقات فراغت، مجموعه برنامه های فرهنگی-ترویجی با عنوان کتابخانه تابستانه برای دومین سال متوالی به همت این اداره کل از 5 تیرماه الی 28 شهریوره ماه سال جاری در بستر فضای مجازی اجرا می شود.

وی گفت: با شیوع بیماری کرونا و ممنوعیت فعالیت های تجمع محور، کتابخانه های عمومی فعالیت خود را با رویکردی نو ادامه می دهند و اجرای طرح کتاب پیک جهت امانت منابع کتابخانه ای و برگزاری برنامه های فرهنگی- ترویجی در بستر فضای مجازی از جمله فعالیت های کتابخانه های عمومی در شرایط فعلی است.

معصومی ادامه داد: استمرار در اجرای برنامه های فرهنگی اثرگذار، رمز پویایی و نشاط فرهنگی در استان است و طرح کتابخانه تابستانه برای دومین سال متوالی با هدف ترویج کتابخوانی و غنی سازی اوقات فراغت در تابستان در بستر فضای مجازی اجرا خواهد شد؛ در این طرح برنامه های متنوع فرهنگی-ترویجی با محوریت کتاب برای سه گروه کودک، نوجوان و بزرگسال پیش بینی شده است که از تیرماه 1400 شروع به کار می کند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان آذربایجان غربی افزود: نقد کتاب، نمایشنامه خوانی، نقد فیلم، نمایش خلاق، مشاعره، کارگاه های انتخاب رشته، کارآفرینی و ...، از جمله برنامه های این طرح با حضور نویسندگان و اساتید مجرب است.

معصومی افزود: علاقه مندان جهت شرکت در این طرح می توانند با ارسال عدد 1 برای کودکان، 2 برای نوجوانان و 3 برای بزرگسالان به شماره 100045012 به صورت رایگان در این طرح ثبت نام و شرکت کنند.

وی بیان کرد: دورهمی با کتاب (با حضور نویسنده)، نمایش خلاق (با حضور نویسنده) و شعر، قصه، دکلمه از عناوین برنامه های دومین دوره طرح کتابخانه تابستانه ویژه کودکان است.

این مقام مسئول با بیان اینکه به من بگین چی بخونم؟، انتخاب رشته و آشنایی با مشاغل و مشاعره از عناوین برنامه های ویژه نوجوانان است، گفت: نمایشنامه خوانی، آشنایی با کارآفرینی و کتاب فیلم نیز از مهمترین عناوین برنامه های ویژه بزرگسالان است.

یادآوری می شود؛ اولین دوره این طرح در تابستان سال 99 توسط اداره کل کتابخانه های عمومی آذربایجان غربی برگزار شد که به دلیل استقبال اعضاء ، دوره دوم این طرح از تیر ماه سال جاری برگزار خواهد شد.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در آذربایجان غربی
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران

نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد با اشاره به پایین بودن نرخ مطالعه در کشور گفت: برای هموار شدن راه ارتباط میان کتاب و جامعه باید روش های خلاقانه، تحول آفرین و مطابق با ذائقه عموم دنبال شود

حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی نکونام در آیین رونمایی از پوستر یازدهمین جشنواره کتاب خوانی رضوی در شهرکرد افزود: کتاب و کتاب خوانی مساله ای بسیار حساس و کلیدی است که نقش آن را می توان گاهی در تصمیم های کلان کشور در زمینه های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اخلاقی و اعتقادی مشاهده کرد. وی با بیان اینکه نرخ مطالعه در جامعه پایین و رابطه عموم مردم با کتاب ضعیف است، تصریح کرد: مقام معظم رهبری نیز از این وضعیت ابراز تاسف کرده اند و باید دانست که برخی آسیب های اجتماعی نیز به همین پایین بودن نرخ کتاب خوانی باز می گردد. امام جمعه شهرکرد یادآور شد: نهاد کتابخانه های عمومی باید برای ترویج فرهنگ کتاب خوانی اقدامات کلیدی و اساسی را در پیش بگیرد و با سرمایه گذاری و بهره برداری صحیح از امکانات و تعامل با رسانه ها زمینه را برای برقراری ارتباط میان جامعه و کتاب فراهم کند. نکونام به استفاده از نخبگان و اهالی فکر و اندیشه برای ایجاد ابتکار و خلاقیت در روش های ترویج کتاب خوانی اشاره کرد و گفت: اگر چه اقدامات مختلفی در این حوزه دنبال می شود اما به دلیل نداشتن جاذبه لازم، اثراتی از آن در جامعه مشهود نیست. وی بر شناسایی استعداد و ذائقه جامعه برای ایجاد تحول در امر کتاب و کتاب خوانی تاکید و تصریح کرد: اگر به خواست و تشنگی جامعه در این حوزه توجه شود، کتاب و کتابخانه ها با استقبال روبه رو می شوند و نرخ مطالعه نیز افزایش می یابد. نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری جشنواره کتاب خوانی رضوی را از جمله اقدامات موثر و مطلوب نهاد کتابخانه های عمومی دانست و افزود: جامعه امروز تشنه و علاقه مند به معارف و معانی ارزشمند دینی و اخلاقی، تاریخ اسلام، تفسیر قرآن و مسائل بنیادی و بصیرتی است و این جشنواره هر ساله سعی کرده است به ارتباط بین جامعه و امامت و مبانی دینی توجه کند که اقدام قابل توجه است.
وی یادآور شد: اگر چه استقبال مردم از این جشنواره فرهنگی مطلوب و رو به افزایش است اما باید برای استفاده از تمامی ظرفیت های موجود برنامه ریزی بهتری انجام شود و راه های خلاقیت و ابتکار در این مورد دنبال شود. سرپرست امور کتابخانه های عمومی چهارمحال و بختیاری نیز در این آیین به روند رو به رشد استقبال مردم استان از جشنواره کتاب خوانی رضوی اشاره کرد و گفت: در نخستین دوره برگزاری این جشنواره پنج هزار و 41 نفر در بخش های مکتوب و آنلاین این برنامه فرهنگی شرکت کردند که این آمار در سال گذشته به حدود 40 هزار نفر افزایش یافت. احمد فرهادی افزود: یازدهمین دوره جشنواره کتاب خوانی رضوی امسال با اضافه شدن بخش ویژه حضرت مهدی (عج) و همچنین افزوده شدن رشته های نقاشی، پویش کتاب خوان، مسابقه چهارگزینه ای و داستانک نویسی، شعر سرایی، پویش برای امام زمانم و قصه گویی برگزار می شود. وی با بیان اینکه در این دوره از جشنواره برای جلب مشارکت بیش از پیش ناشران و کتابداران 2 بخش حمایت از چاپ و انتشار منابع برتر و نیز مروجان فرهنگ رضوی در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: همچنین در این دوره 6 عنوان کتاب در سه رده سنی کودک، نوجوان و جوان و بزرگسال معرفی شده است که کودکان علاقه مند می توانند در 2 رشته نقاشی و پویش کتاب خوان به ازای هر 2 کتاب، شرکت کنند. فرهادی یادآور شد: در رده سنی کودکان چهار تا 12 سال، کتاب های زندگی امام رضا(ع) اثر سید مهدی مهاجرانی از انتشارات کتابک و مجموعه 14معصوم: امام زمان(ع) اثر زهرا عبدی از انتشارات جمکران معرفی شده است و در رده سنی نوجوان13 تا 17 سال نیز کتاب های برای ضامن آهو، 55 پرسش و پاسخ درباره امام رضا(ع) و زیارت ایشان اثر غلامرضا حیدری ابهری از انتشارات به نشر و ده قصه از امام زمان(عج) اثر فریبا کلهر از انتشارات قدیانی، به عنوان منابع یازدهمین دوره جشنواره کتاب خوانی رضوی در نظر گرفته شده است. وی منابع بخش جوانان و بزرگ سالان را نیز چشمه های بهشت: گزیده عیون اخبارالرضا(ع) اثر محمدهادی زاهدی از انتشارات به نشر و پرسش و پاسخ های دانشجویی: مهدویت اثر رحیم کارگر از انتشارات معارف اعلام کرد.
منبع: برگزاری ایرنا

لینک خبر :‌ شورای سیاستگذاری ائمه جمعه
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان همدان گفت: به مناسبت میلاد با سعادت امام رضا(ع) و دهه کرامت عضویت در سراسر کتابخانه های عمومی رایگان است.

به گزارش نافع ، عاطفه زارعی امروز در گفت وگو با خبرنگار ما در همدان اظهار کرد: در دهه کرامت و در سالروز میلاد امام هشتم حضرت علی بن موسی الرضا(ع) عضویت در کتابخانه های عمومی استان همدان رایگان خواهد بود

وی با بیان اینکه این برنامه از سوی نهاد کتابخانه های عمومی کشور تعریف شده است گفت: فردا اول تیرماه علاقه مندان می توانند با ارسال عدد 1 به سرشماره 50002929 و دریافت کد تخفیف عضویت، به کتابخانه مورد نظر خود مراجعه و به صورت رایگان عضو شوند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان همدان تصریح کرد: افراد پس از دریافت این کد سه ماه زمان دارند که به کتابخانه های عمومی سراسر استان همدان مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه این کار با هدف ترغیب بیشتر مردم به فرهنگ کتابخوانی و استفاده از ظرفیت فرهنگی استان انجام می شود از عموم علاقه مندان برای عضویت در کتابخانه های استان دعوت کرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ نافع
همزمان با ایام دهه کرامت و روز میلاد با سعادت امام رضا(ع) کتابخانه عمومی شهید محمدصادق امامی در شهرستان بهارستان افتتاح می شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۱

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) و به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان تهران، در ایام مبارک دهه کرامت و به جهت تحقق عدالت فرهنگی؛ کتابخانه عمومی شهید محمدصادق امامی با زیربنای 525 مترمربع روز سه شنبه اول تیرماه همزمان با روز میلاد با سعادت امام رضا(ع) در شهرستان بهارستان افتتاح می شود. این کتابخانه که ساختمان آن توسط شهرداری به اداره کل کتابخانه های عمومی استان واگذار شده دارای چهار هزار نسخه کتاب و شامل بخش های مخزن کتاب، سالن مطالعه آقایان و بانوان ها، نمازخانه، بخش کودک، نشریات می باشد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) و به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان تهران، در ایام مبارک دهه کرامت و به جهت تحقق عدالت فرهنگی؛ کتابخانه عمومی شهید محمدصادق امامی با زیربنای 525 مترمربع روز سه شنبه اول تیرماه همزمان با روز میلاد با سعادت امام رضا(ع) در شهرستان بهارستان افتتاح می شود. این کتابخانه که ساختمان آن توسط شهرداری به اداره کل کتابخانه های عمومی استان واگذار شده دارای چهار هزار نسخه کتاب و شامل بخش های مخزن کتاب، سالن مطالعه آقایان و بانوان ها، نمازخانه، بخش کودک، نشریات می باشد.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) و به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان تهران، در ایام مبارک دهه کرامت و به جهت تحقق عدالت فرهنگی؛ کتابخانه عمومی شهید محمدصادق امامی با زیربنای 525 مترمربع روز سه شنبه اول تیرماه همزمان با روز میلاد با سعادت امام رضا(ع) در شهرستان بهارستان افتتاح می شود.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) و به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان تهران، در ایام مبارک دهه کرامت و به جهت تحقق عدالت فرهنگی؛ کتابخانه عمومی شهید محمدصادق امامی با زیربنای 525 مترمربع روز سه شنبه اول تیرماه همزمان با روز میلاد با سعادت امام رضا(ع) در شهرستان بهارستان افتتاح می شود.
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
همزمان با ایام دهه کرامت و میلاد امام رضا(ع)، کتابخانه عمومی شهید محمدصادق امامی در شهرستان بهارستان افتتاح می شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان تهران، در ایام مبارک دهه کرامت و به منظور تحقق عدالت فرهنگی کتابخانه عمومی شهید محمدصادق امامی با زیربنای 525 مترمربع روز سه شنبه اول تیرماه همزمان با میلاد با سعادت امام رضا(ع) در شهرستان بهارستان افتتاح می شود.

این کتابخانه که ساختمان آن توسط شهرداری به اداره کل کتابخانه های عمومی استان واگذار شده، دارای چهار هزار نسخه کتاب و شامل بخش های مخزن کتاب، سالن مطالعه آقایان و بانوان، نمازخانه، بخش کودک، نشریات است.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
ویژه برنامه امام همه همراه با نمایشنامه خوانی نقل طلایی به همت اداره کل کتابخانه های عمومی استان قم به مناسبت میلاد امام رضا(ع) به صورت مجازی برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۱ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان قم، به مناسبت دهه کرامت و میلاد امام رضا(ع)، به همت اداره کل کتابخانه های عمومی استان قم ویژه برنامه امام همه روز سه شنبه 1 تیر 1400 ساعت 13:30 به صورت مجازی برگزار می شود.
در این نشست نمایشنامه نقل طلایی نوشته آرش زرنیخی خوانش می شود. این نمایشنامه تاکنون توسط چند تن از هنرمندان کشور نقالی شده و درباره امام رضا(ع) است.

علاقه مندان می توانند از طریق اسکای روم اداره کل کتابخانه های عمومی استان قم به نشانی www.skyroom.online/ch/nahaad/qompl در این نشست شرکت کنند.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
به همت اداره کتابخانه های عمومی شهرستان مراغه و با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان های مراغه و میانه، جشنواره قصه گویی آنلاین به مناسبت دهه کرامت در محیط اسکای روم برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۱

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی، جشنواره قصه گویی آنلاین اداره کتابخانه های عمومی شهرستان مراغه با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان های مراغه و میانه به مناسبت دهه کرامت در پلتفرم اسکای روم برگزار شد.

در این جشنواره اعضای (9 الی 14 ساله) کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی در سه گروه به رقابت پرداختند و قصه های خود را با محوریت دهه کرامت و میلاد حضرت معصومه (س) و امام رضا(ع) ارائه کردند. این ارائه ها توسط فاطمه محمودی و ابراهیم فرید امیری از مدرسان قصه گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان آذربایجان شرقی مورد ارزیابی و داوری قرار گرفت.

در آیین اختتامیه این جشنواره که با حضور سیدهادی بنی فاطمه، کارشناس فرهنگی کتابخانه های عمومی استان؛ پری اسدی، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان مراغه، داوران مسابقه و سایر اعضا و شرکت کنندگان پس از سه روز رقابت قصه گویی آنلاین در بستر اسکای روم برگزار شد، هلیا فردوسی از کتابخانه مرکزی تبریز با قصه گویی از کتاب زندگانی حضرت معصومه ؛ هستی رزمی شندی از کتابخانه مرکزی تبریز با قصه گویی از کتاب های مجموعه چهارده جلدی امامان و معصومین(ع) ، کیتی دختر آتیش پاره و موضوع آزاد؛ کوثر سلیمان پناه از کتابخانه شهید مدرس بناب با قصه گویی از کتاب های رنگ های قهرمان نوشته کوثر سلیمان پناه و اسماء فردوسی از کتابخانه مرکزی تبریز با قصه گویی از کتاب های قصه خرگوش سر به هوا و موضوع آزاد به عنوان برگزیده در این جشنواره انتخاب شدند.

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه اعلام کرد: همزمان با ولادت حضرت امام رضا (ع) امروز سه شنبه اول تیرماه 1400 طرح سراسری عضویت رایگان در تمام کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه اجرا می شود.

به گزارش خبرگزاری تابناک کرمانشاه به نقل از ایرنا، معصومه حسنی خونسار افزود: علاقه مندان به عضویت خود در کتابخانه های عمومی می توانند با ارسال عدد 1 به سرشماره 50002929 و دریافت کد تخفیف جهت تکمیل عضویت به کتابخانه مورد نظر مراجعه نمایند.

وی در ادامه گفت: اکنون در استان کرمانشاه 108 باب کتابخانه عمومی با زیربنای 42 هزار و 180 مترمربع فعال است.

حسنی خونسار با بیان اینکه یک میلیون و 168 هزار و 227 نسخه کتاب در کتابخانه های عمومی استان موجود است، اظهار داشت: تعداد اعضای این کتابخانه ها به 72 هزار نفر رسیده است.

وی همچنین تعداد کتب موجود در کتابخانه های عمومی استان را یک میلیون و 184 هزار و424 نسخه اعلام کرد.

برگزاری جشنواره رضوی در استان

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه در ادامه برگزاری یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی را از دیگر برنامه های این اداره کل ذکر کرد و با بیان اینکه این جشنواره در 2 بخش فردی و خانوادگی برگزار از 22 خرداد آغاز شده و تا اول آبان ادامه دارد، گفت: این جشنواره راهکار مناسبی برای ترویج مطالعه کتاب و کتابخوانی است.

حسنی خونسار، جشنواره کتابخوانی رضوی را یکی از بهترین راه های مشارکت مردم در توسعه و ترویج کتاب و کتابخوانی دانست و افزود: درگیر کردن عموم مردم با کتابخوانی و معرفی و شناساندن کتابخانه های عمومی در سطح جامعه یکی از مزایای برگزاری این جشنواره است.

وی تصریح کرد: جشنواره کتابخوانی رضوی با هدف اشاعه و ترویج فرهنگ ائمه معصومین(ع) به ویژه فرهنگ منور رضوی؛ گسترش فرهنگ کتاب خوانی و مطالعه کتاب های مرتبط با سیره پاک ائمه معصومین(ع) به ویژه حضرت امام رضا (ع)؛ شناسایی و معرفی کتاب های فاخر مرتبط با فرهنگ و سیره اهل بیت (ع) از طریق انتشار گسترده این آثار و اشاعه و ترویج فرهنگ مهدویت و انتظار، فعالیت می کند.

وی افزود: از 10 دوره گذشته نهاد کتابخانه های عمومی کشور توفیق برگزاری پنج دوره را داشته و این ششمین دوره ای است که توسط نهاد کتابخانه های عمومی کشور برگزار می شود، و استان کرمانشاه نیز میزبان کتابخوانان و مخاطبین کتاب و کتابخوانی است.

به گفته او، در دهمین دوره جشنواره با توجه به مشکلات به وجود آمده در خصوص شیوع کرونا و حذف بخش مکتوب این جشنواره در فضای مجازی برگزار شد که نزدیک به 28 هزار نفر در آن شرکت کردند.

لینک خبر :‌ تابناک کرمانشاه
زنجان - ایرنا - مدیرکل کتابخانه های عمومی استان زنجان گفت: به مناسبت میلاد حضرت رضا(ع)، طرح عضویت رایگان در کتابخانه های عمومی این استان یکم تیرماه اجرا می شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۱

امیرعلی نیکبخش روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به شرایط کرونایی و لزوم جلوگیری از تجمع متقاضیان، علاقه مندان به عضویت در کتابخانه ها می توانند عدد یک را به شماره 50002929 ارسال کنند و پس از پایان مهلت مذکور، کد تخفیف معتبر با اعتبار سه ماهه در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.

وی اظهار داشت: هر عضو با ثبت نام در یک کتابخانه امکان استفاده از تمام کتابخانه های سراسر کشور را خواهد داشت.

نیکبخش گفت: هدف از طرح عضویت رایگان که در چند مقطع در سال و در مناسبت های مختلف انجام می شود، ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی بین شهروندان است.

وی افزود: شهروندانی که عضو کتابخانه های عمومی می شوند، به مدت یک سال از خدمات رایگان این مراکز استفاده خواهند کرد.

به گفته مدیرکل کتابخانه های عمومی استان زنجان هم اکنون حدود 85 هزار نفر در این استان معادل 8.5 درصد جمعیت در کتابخانه های عمومی عضو هستند که این میزان بیش از 2 برابر میانگین کشوری است.

در استان زنجان 97 باب کتابخانه عمومی وجود دارد که 36 باب از این کتابخانه ها در مناطق روستایی واقع است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
شیراز- ایرنا- امیر بیژن عدالت سروستانی با اهداف خیرخواهانه زمینی را در شهر سروستان برای ساخت کتابخانه به اداره کل کتایخانه های عمومی فارس اهدا کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۴/۰۱

این زمین بنا به اعلام روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان فارس به مساحت 345 مترمربع در یکی از نقاط پرتردد و مرکزی شهر سروستان واقع شده است.

براساس این مطلب غلامحسین روحانی، نماینده قانونی این خیرنیک اندیش این زمین را رسما به اداره کل کتابخانه های عمومی استان واگذار کرد.

علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور با ارسال لوح سپاس از این اقدام خیرخواهانه و فرهنگی قدردانی کرد.

اینک سه کتابخانه عمومی در شهرستان سروستان وجود دارد که از این میان کتابخانه عمومی علامه طباطبایی در شهر سروستان، کتابخانه عمومی شهیدان رضایی در شهر کوهنجان و کتابخانه عمومی شهدای مهارلو در روستای مهارلو مشغول ارائه خدمت به مردم هستند.

با ساخت کتابخانه دوم شهر سروستان در زمینی که برای همین نیت اهدا شده است، خدمات کتابخانه ای در این شهر توسعه خواهد یافت.

سروستان از شهرستان های شرقی فارس است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
طرح عضویت رایگان در کتابخانه های عمومی فارس از فردا سه شنبه اول تیرهمزمان با سالروز ولادت امام رضا (ع) اجرا می شود. در سالروز میلاد حضرت علی بن موسی الرضا (ع)...

طرح عضویت رایگان در کتابخانه های عمومی فارس از فردا سه شنبه اول تیرهمزمان با سالروز ولادت امام رضا (ع) اجرا می شود.

در سالروز میلاد حضرت علی بن موسی الرضا (ع) وآخرین روز از دهه کرامت، کتابخانه های عمومی استان فارس، در طرح سراسری، به صورت غیرحضوری عضویت رایگان می پذیرند.

علاقه مندان می توانند روز سه شنبه اول تیرماه 1400 با ارسال عدد 1 به سرشماره 50002929 به صورت رایگان عضویت یکساله کتابخانه های عمومی را دریافت کنند. همچنین پس از ارسال پیامک و دریافت کد تخفیف، جهت تکمیل مراحل ثبت نام خود به کتابخانه های عمومی مراجعه نمایند. اعتبار کد تخفیف نیز سه ماه خواهد بود.

این در حالی است که با توجه به شیوع ویروس کرونا، عضویت رایگان در روز سه شنبه یکم تیرماه تنها به صورت غیرحضوری است و افرادی که قصد استفاده از طرح عضویت رایگان دارند، باید تقاضای خود را از طریق پیامک ارسال نمایند. تکمیل فرایند ثبت نام نیز منوط به دریافت کد تخفیف است و تا پایان تابستان امکان پذیر خواهد بود.

گفتنی است در حال حاضر 245 کتابخانه نهادی و مشارکتی در استان فارس فعال است.

ف 110

لینک خبر :‌ میلاد لارستان
عضویت در کتابخانه های عمومی استان قزوین فردا رایگان است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۳۱ سایت های دیگر : خبرگزاری صدا و سیما

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین ، محمدبیگی مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گفت: عضویت در کتابخانه های عمومی استان قزوین به مناسبت میلاد امام رضا (ع)، فردا یکم تیرماه رایگان است.

محمد بیگی افزود: علاقه مندان به کتاب می توانند با ارسال عدد یک به سامانه پیامکی 50002929 کد تخفیف و کد عضویت را دریافت و با مراجعه به کتابخانه ها ثبت نام خود را تکمیل کنند.

وی اضافه کرد: با عضویت در یک کتابخانه می توان به مدت یک سال از خدمات کتابخانه های عمومی سراسر کشور بهره مند شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
همزمان با میلاد حضرت امام رضا(ع) و دهه کرامت عضویت رایگان در همه کتابخانه های عمومی مازندران انجام می شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۳۱ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران ،مدیرکل کتابخانه های عمومی مازندران گفت: به منظور بزرگداشت دهه کرامت و ولادت امام رضا (ع) با محوریت شعار خدمت کریمانه، گره گشایی به رسم اهل بیت (ع) در سراسر کشور برنامه های فرهنگی متنوعی در کتابخانه های عمومی سراسر کشور در نظر گرفته شده است.

ولیپور افزود: علاقمندان به عضویت رایگان در روز سه شنبه اول تیرماه می توانند عدد 1 را به سر شماره 50002929 ارسال و با دریافت کد تخفیف جهت تکمیل عضویت به کتابخانه مورد نظر مراجعه کنند.

او گفت: کاربران به مدت سه ماه فرصت دارند به کتابخانه های عمومی مراجعه و نسبت به اعمال کد تخفیف از طریق کتابدار در سامان و عضویت نهایی خویش اقدام کنند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی مازندران افزود: با توجه به شیوع بیماری کرونا و محدودیت های فعالیت های حضوری در شهر های قرمز کرونایی، تمامی برنامه ها و اقدامات ارزشمند فرهنگی از طریق فضای مجازی انجام می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
ترویج کتاب و کتابخوانی در قالب برنامه های سازمانی و خودجوش چند سالی است در هرم تلاش های ارتقای فرهنگی روزنه هایی از امید آفریده؛ حمایت های گرنت (حمایت از انتشار و ترجمه کتاب های ایرانی در خارج) و طرح پایتخت گونه کتاب که آثار رضایت بخشی در بر داشته و تداوم را در دولت های بعد می طلبد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۳۱

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری ایسکانیوز، امروزه یکی از شاخصه های ارزیابی رشد، توسعه و پیشرفت فرهنگی کشورها میزان مطالعه و کتاب خوانی مردم آن مرز و بوم است، اما مشکلاتی چون افزایش قیمت کتاب های چاپی، رواج گسترده فضای مجازی و اولویت پیدا کردن این فضا بر مطالعات مستمر، مشکلات نشر کتاب، گرانی کاغذ، سانسور و مواردی از این دست همچون زنجیری پای حرکت سهل بر روی ریل این توسعه را گرفته و مقابله با آن بی شک از طریق راه های سنتی و رایج پیشین میسر نیست و تحولی نو می خواهد.

مساله ای که تقریبا از اوایل دهه اخیر مورد توجه جدی تر قرار گرفت و قدم های آغازین برای راهی نو و تلاشی جدید برداشته شد. سازمان های دولتی مرتبط با بخش عمومی جامعه در تلاش هایی مشترک و یا جداگانه هر کدام به اهتمام در این عرصه پرداختند اما جدا از نقش نهادهای حکومتی در این حوزه خاص، بی شک باید دنبال روشهای ترویج و اشاعه فرهنگ مطالعه بین آحاد جامعه بگردیم و روشهای نوینی را که با خصوصیات نسل کنونی و مقتضیات زمانی ما مطابقت داشته باشد مورد شناسایی قرار دهیم.

این ضرورت طی سالیان گذشته متولیان فرهنگ را بر اجرای برنامه هایی در راستای ترویج کتابخوانی از جمله راه اندازی باشگاه های کتابخوانی، جشنواره شهر و روستاهای دوستدار کتاب، تقدیر از مروجان کتابخوانی و مهمترین آن انتخاب پایتخت کتاب مصمم کرد که دستاوردهای مشهودی در امر توسعه این فرهنگ داشته است.

در جریان طرح انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران، یکی از موارد خواسته شده از هر شهر، مستندات مجموعه طرح ها و برنامه هایی است که برای ترویج کتابخوانی در آن شهر به اجرا گذاشته شده یا تمهیدات اجرای آن اندیشیده شده است. هر شهر در کنار ارائه گزارشی از فعالیت ها، ظرفیت ها و هماهنگی ها، به معرفی و تبیین برنامه های خود برای ترویج کتابخوانی می پردازد. این طرح ها و برنامه ها در طول چند دوره برگزاری پایتخت کتاب ایران وقتی کنار هم نشستند، به مهمترین اسنادی تبدیل شدند تا هم خود طراحان پی به اهمیت برنامه های خود ببرند و هم برنامه ریزان و مجریان دیگر به سرمشق ها و الگوهایی دست یابند. مهمتر از همه، زمینه ای فراهم شود تا مجموعه طرح ها و خلاقیت های بومی، در معرض نقد و نظر همگان قرار گیرد.

طرح این ایده ها علاوه بر توسعه زیرساخت ها و فعالیت های ترویج کتابخوانی در شهرهای کوچک و بزرگ باعث افزایش همکاری ها و مشارکت نهادهای مردمی، مدنی و غیردولتی، دولتی و عمومی در حوزه ترویج کتابخوانی، جذب امکانات و سرمایه های عمومی و خصوصی در این مسیر، ترویج غیرمستقیم آینده نگری و برنامه ریزی و طراحی و حمایت از برنامه های جذاب و مردم پسند می شود.

کارشناسان و متخصصان این حوزه بر این باورند با چنین طرح هایی می توان به افزایش سرانه مطالعه در بین شهروندان کمک کرد. برای بررسی تأثیر این رویداد، ارزیابی هایی در چند سال گذشته انجام شده است. ارزیابی سالانه شهرهای پایتخت و نامزد پایتخت کتاب نشان می دهد که در این شهرها فعالیت های ترویج کتابخوانی پیشنهادهایی برای ترویج کتابخوانی و رویدادهایی با محوریت کتاب افزایش چشمگیری دارد.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سال 1394 برای هدفمندکردن یارانه نشر طرح های فصلی فروش کتاب را آغاز کرد؛ در این طرح ها کتابفروشی ها می توانند روی فروش کتاب به خریداران تخفیف بدهند و مبلغ تخفیف داده شده را از وزارت خانه دریافت کنند.در این طرح ها که با نام طرح های فروش فصلی مشهور شده اند، کتابفروشی هایی که شرایط لازم را داشته باشند، پس از ثبت نام، می توانند کتاب های خود را که با شرایط تعیین شده مطابقت داشته باشند به خریداران بفروشند.

تاکنون بیش از 16 طرح فصلی کتاب برگزار شده که در آخرین دوره 936 کتابفروشی از سراسر کشور در این طرح مشارکت فعال داشته اند، هفدهمین طرح فروش فصلی کتاب نیز در قالب بهارانه 1400 نیز از 17 خرداد آغاز شده و تا 25 خرداد ادامه دارد.

از مجموع 882 کتابفروشی عضو طرح بهارانه کتاب 1400 ، 678 کتابفروشی در مراکز استان ها و 204 کتابفروشی شهرستان ها حضور دارند.

از آنجاییکه ماموریت دبیرخانه گرنت حمایت مادی از انتشار و ترجمه کتب ایرانی در خارج از کشور است، تا جهانی شدن آثار پدیدآورندگان ایرانی و معرفی آن ها به بازارهای بین المللی، باید حمایت از ناشران خارجی علاقه مند به این آثار، در کشورهای مختلف تسریع شود.

کشورهای متعددی با هدف انتقال فرهنگ بومی و ملی، معرفی آداب و سنن، سبک زندگی، پیشنیه تاریخی، ادبی و چهره های فاخر خود به دیگر ملت ها، طرح حمایت از آثار پدیدآوران خود در کشورهای دیگر را اجرا می کنند. نتیجه این نوع حمایت ها به چاپ ترجمه کتاب برای مخاطبان زبان های مختلف منحصر نمی شود؛ بلکه معمولا تلاش می شود در جریان تعامل با ناشران کشورهای مقصد، همچنین سرمایه گذاری و تخصیص بودجه، سهمی از بازار کشور مقصد را نیز به خود اختصاص دهند. برداشت سهم بیشتر از بازار نشر بین الملل با وجود رقبای جدی و با سابقه که با صرف هزینه های قابل توجه سال هاست در این میدان حضور دارند، چندان آسان نیست.

در ایران نیز چند سالی است که طرح گرنت راه اندازی شده است طرحی که اگرچه در ابتدای راه با آزمون و خطاهای بسیار روبه رو شد اما حالا می توان ادعا کرد که در مسیر خود قرار گرفته است و می تواند یکی از معدود حرکت های تأثیرگذار دولت یازدهم در حوزه فرهنگ به شمار آید.

از سال 94 تا سال 96 که دو سال اول اجرایی شدن طرح گرنت بوده است، کتاب هایی مورد حمایت قرار گرفتند که توسط ایرانیان ترجمه و منتشر شده است. سال 96 طرح گرنت مورد آسیب شناسی قرار گرفت. 82 درخواست از سوی ناشران خارجی به کمیته ارسال شد که 36 درخواست آن مصوب شد. در سال 97 نیز 84 درخواست ارسال شد که از این میان 43 درخواست مصوب شد. این که تعدادی از درخواست ها مصوب نشده است، به معنای این نیست که همگی آنها تأیید نشده اند، برخی از این درخواست ها دچار نقص پرونده بوده و در زمان دیگری تصویب شده اند.

در سال 98 نیز 150 درخواست مورد بررسی قرار گرفت که از این میان 84 کتاب مصوب شده است. در سال گذشته 43 درخواست به دبیرخانه ارسال شده است که از این میان 21 کتاب مصوب شده اند. طبق اعلام، دبیرخانه گرنت به دلیل افزایش نرخ ارز و کمبود بودجه تنها توانسته به 10 عنوان از این کتاب ها در سال 99 گرنت اختصاص دهد و مابقی را به سال آینده موکول کرده است.

ظرفیت های بالقوه و بالفعل کشورمان در عرصه ادبیات داستانی، ادبیات کودک و نوجوان، هنر، ایران شناسی و اسلام شناسی، راه طولانی، پیش پای متولیان امر برای تحقق اهداف دبیرخانه گرنت -که برپایه دیپلماسی فرهنگی بنا شده است- قرار می دهد.

هفتمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب ایران از ابتدای شهریورماه با اعلام فراخوان آن از سوی دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی و ستاد هماهنگی شهرها و روستاهای دوستدار کتاب معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تمامی نهادها و سازمان های همکار از جمله نهادها و سازمان های دولتی و غیردولتی همچون نهاد کتابخانه های عمومی کشور، معاونت توسعه مناطق محروم رئیس جمهوری، سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی، سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، خانه کتاب و ادبیات ایران، کمیسیون ملی یونسکو، اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران، انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران، شبکه روستاهای دوستدار کتاب، انجمن نویسندگان کودک و نوجوان و بخش خصوصی و فعالان فرهنگی و تشکل های مردم نهاد شروع به کار کرد.

با توجه به گسترش بیماری کووید 19 در کشور امسال این جشنواره با رویکرد فضای مجازی برگزار شد و با اعلام فراخوان ارسال آثار روستاهای متقاضی شرکت در این جشنواره، یکهزار و 900 روستا و منطقه عشایری از سراسر کشور آثار و مستندات خود را به دبیرخانه مرکزی ستاد هماهنگی شهرها و روستاهای دوستدار کتاب معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال کردند.

در این دوره نسبت به دوره های گذشته کیفیت و کمیت آثار ارسالی علیرغم گسترش بیماری کووید 19 در کشور از رشد قابل توجهی برخوردار بود و هیئت داوران این جشنواره در مرحله اول 113 روستا و منطقه عشایری را برای داوری در مرحله دوم انتخاب کردند. داوران مرحله دوم این جشنواره از میان 113 اثر راه یافته به این مرحله 56 روستا و منطقه عشایری از 20 استان را بر اساس شاخصه هایی همچون نیازهای محلی، آیین های بومی و ارزش های دینی و ملی و همچنین جلب مشارکت مردمی و پشتیبانی دستگاه های اجرایی برای تامین هزینه ها و سرمایه گذاری، طراحی یا اجرای برنامه برای زنان، کودکان و نوجوانان، برخورداری برنامه و شیوه اجرای آن از خلاقیت و نوآوری، قابلیت الگوبرداری و استمرار و مداومت برنامه ها، اهتمام ویژه به توسعه و تجهیز فضاها و بناهای حوزه کتاب روستاها در برنامه های طراحی شده، قابلیت و ضمانت اجرا داشتن برنامه های ترویج کتابخوانی به عنوان برگزیدگان مرحله دوم این جشنواره انتخاب و به دبیرخانه جشنواره برای داوری نهایی معرفی کردند. مرحله نهایی این جشنواره 20 اسفندماه 1399 برگزارشد.

جام باشگاه های کتاب خوانی کودک و نوجوان ؛ برنامه ای ملی و بسیار کم هزینه برای ترویج کتاب خوانی در ایران است که نخستین اجرای آزمایشی خود را در پاییز و زمستان سال 1395 با موفقیت پشت سر گذاشت و به خاطر همین موفقیت در دوره های بعدی امکان برگزاری این برنامه به وجود آمد.

تا کنون پس از برگزاری چهار دوره این برنامه 21 هزار 948 باشگاه کتاب خوانی با 335 هزار عضو تشکیل شده است و پنجمین دوره آن در سال 1399 برگزار شد.

پنجمین دوره جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان با توجه به شیوع ویروس کووید 19، کارگاه های آموزشی آن به صورت مجازی برگزار شد و باشگاههای کتابخوانی پس از برگزاری این کارگاه ها فعالیت های خود را از سر گرفته اند.

هدف اصلی این طرح هم گیر کردن کتابخوانی و جلب مشارکت مردمی در کتابخوانی است. در طراحی این فعالیت به تجربه های موفق و ناموفق دستگاه های مختلف دولتی و عمومی که گاهی هزینه های سنگینی نیز داشته توجه و تلاش شده است تا کاستی ها برطرف و محاسن آن تقویت شود.

جام باشگاه های کتابخوانی چند مرحله دارد. در مرحله نخست مربیان و معلمان و مروجان کتابخوانی برای تشکیل باشگاه های کتاب خوانی با حضور در کارگاه هایی آموزش می بینند. سپس با کمک آنها گروه های دست کم 12 نفره کودک و نوجوان یک باشگاه کتابخوانی تشکیل می دهند. این باشگاه ها در کتابخانه ها، مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مدارس، مساجد، مراکز بهزیستی، مجتمع های مسکونی، کانون های فرهنگی و هنری، سراهای محله، فرهنگسراها و دیگر مراکز تجمع کودکان و نوجوانان در شهرها و روستاها زیر نظر یک هماهنگ کننده بزرگسال به نام تسهیل گر تشکیل می شود.

باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان در سایت شبکه ترویج کتابخوانی در دبیرخانه جشنواره ثبت نام و امکان بهره مندی از یارانه 50 درصدی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای خرید کتاب را از طریق کتابفروشی های شهر شان پیدا می کنند.

بر اساس فهرست، کتاب های مناسب (کتاب های برگزیده فرصت ها و نهادهای مختلف) در اختیار کتابفروشی ها قرار گرفته شده است و اعضای باشگاه های کتاب خوانی می توانند کتاب ها را انتخاب و خریداری کنند. هر عضو دست کم یک کتاب خریداری و به باشگاه ارائه می کند. اعضای باشگاه کتابخانه های کوچک را تاسیس یا تقویت می کنند و کتاب های خریداری شده را با هم مبادله می کنند و با هم می خواند. درباره ی کتاب های خوانده شده گفتگو و آنها را داوری می کنند و در پایان کتاب برتر را از نگاه خود در باشگاه انتخاب می کنند و سپس در نامه هایی به نویسندگان کتابهای برتر، نظر خود را درباره کتاب های برگزیده می نویسند و کتاب هایی را که پسندیده اند در فیلم های کوتاه موبایلی به دیگران معرفی می کنند.

سپس در مرحله شهرستان کتاب های برگزیده باشگاه ها با حضور نمایندگان آنها داوری دوباره شده و کتاب یا کتاب های برگزیده از نظر کودکان و نوجوانان شهر انتخاب می شوند. همچنین با داوری فیلم ها و برنامه های بچه ها از سوی داوران در هر شهر، بهترین فیلم ها معرفی و بهترین نامه ها به نویسندگان انتخاب و در مراسم پایانی شهرستان از آنان قدردانی و جایزه بچه های شهر به نویسنده برگزیده اهدا می شود.

باشگاه های کتابخوانی 99 با کتاب های معرفی شده برای گروه های ویژه پیش از دبستان، ویژه سه ساله اول دبستان، ویژه سه ساله دوم دبستان، ویژه متوسطه به حیات خود ادامه دادند.

تقدیر از مروجان کتابخوانی در ایستگاه هفتم ؛ هفتمین جشنواره تقدیر از مروجان کتاب خوانی توسط شبکه مروجان کتاب خوانی کشور و با همکاری و مشارکت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری نهاد ها و سازمان های دولتی و غیر دولتی در شهریورماه 1399 با اعلام فراخوان آن شروع به کار کرد. امسال با توجه به شیوع بیماری کویید 19 سعی شد تمامی مراحل برگزاری این برنامه به صورت مجازی برگزار شود. از 906 اثر رسیده به دبیرخانه این جشنواره 76 اثر در بخش های مختلف پس از دو مرحله داوری به مرحله نهایی راه یافتند و در مرحله نهایی با نظر هیئت داوران این جشنواره افراد و آثار برتر انتخاب شدند.

پایتخت کتاب عنوان طرحی است که بر مبنای آن هر سال شهری از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب می شود. بخش هایی از این طرح از پایتخت جهانی کتاب الگوبرداری شده است اما از نظر ساختار اجرایی همخوانی های زیادی با شرایط فعالیت فرهنگی در ایران پیدا کرده است.

عنوان پایتخت کتاب جهان از سال 2001 میلادی از سوی سازمان یونسکو به شهری داده می شود که در جهت تقویت جایگاه کتاب و خواندن آن کوشش شایانی کرده باشد. هدف یونسکو این است تا از این طریق در آن سال به اجرای برنامه های فرهنگی مرتبط با کتاب بپردازد و از این راه شوق مطالعه را در مردم ایجاد کند. این انتخاب هیچ جایزه و یا مشوق مالی را برای برگزیده دربر ندارد؛ بلکه تایید بهترین برنامه اختصاص داده شده به کتاب و کتاب خوانی است.

دولت یازدهم بر اساس طرح جهانی و در جهت ترویج سراسری فرهنگ کتابخوانی، تمرکززدایی فعالیت های این حیطه و افزایش سرانه مطالعه به اجرای شکل بومی این طرح در داخل کشور پرداخت بر این اساس انتخاب پایتخت کتاب ایران سال 1393 آغاز شد، با اعلام فراخوان شبکه ترویج کتاب خوانی که زیر نظر معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جای دارد و با همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی، هر سال شهرهایی که داوطلب دریافت این عنوان هستند، برنامه های خود را ارائه می دهند و داوران با انتخاب بهترین طرح های ارائه شده، پایتخت کتاب را برمی گزینند.

پیمایش مصرف فرهنگی ایرانیان در سال 98 نشان داد نیمی از جامعه ایرانی کتابخوان هستند و هفته ای به طور متوسط 3 ساعت و هفت دقیقه کتاب می خوانند. همین پژوهش به ما می گوید که تنها یک پنجم از جمعیت حاضر در پایگاه های اقتصادی پایین جامعه اهل مطالعه هستند. اگر ما به دنبال توسعه فرهنگی هستیم، باید قبول کنیم این گزاره که تنها نیمی از ایرانیان کتاب می خوانند، مطلوب نیست و این میزان باید ارتقا پیدا کند. این موضوع هم برنامه ریزی می طلبد و هم حرکت در مسیر چشم انداز.

طرح انتخاب پایتخت کتاب ایران را با توجه به سند چشم انداز 1404 و تأکید رهبری ایران می توان فرصتی برای مدیریت شهری دربحث ارتقای سطح فرهنگ عمومی و شهروندی دانست. مهم ترین دلیلی که برای اجرای این برنامه ارائه می شود، ایجاد هماهنگی و همکاری میان نهادهای مختلف دولتی و غیردولتی فعال در شهرهای کوچک بر سر اجرای فعالیت های مرتبط با کتاب است. طراحان و مجریان این طرح بر این باورند که با چنین طرح هایی می توان به افزایش سرانه مطالعه در بین شهروندان کمک کند.

همچنین این توجیه ارائه می شود که طرح انتخاب پایتخت کتاب ایران اولین تجربه ملی برای ایران در این زمینه به شمار می رود و این تجربه موجب می شود به مرور زمان به معیارهای جهانی انتخاب پایتخت کتاب نزدیک شوند. مقامات فرهنگی ایرانی می گویند معیارهای آنان بیشتر به صورت ملی و براساس ساختارها و ظرفیت های بومی تعریف شده است.

پایتخت کتاب برنامه خود را با همکاری همه نهادهای فرهنگی، نظیر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، کتابخانه ملی مرکز استان، نهاد کتابخانه های عمومی کشور، شهرداری ها و... پیش می برد و هر شهر با توجه به قابلیت هایی که دارد، برنامه های گوناگونی را اجرا خواهد کرد.

پایتخت کتاب از میان شهرهای کشور که در فراخوان شرکت کرده اند، برگزیده می شود؛ شهری که بهترین برنامه های گذشته و بهترین برنامه های پیش بینی شده برای دو سال آینده را داشته باشد. پایتخت کتاب باید زیرساخت های مناسب و برنامه های ترویجی برای کتاب و کتاب خوانی را در برنامه داشته باشد و بتواند در جهت پیشبرد آن ها تلاش کند.

افزایش حدود سه برابری شهرهای متقاضی پایتختی ؛ در نخستین دوره از اجرای این برنامه، 64 شهر با 390 طرح و برنامه به این فراخوان جواب داده و تقاضا داشتند به عنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب شوند. پس از ارزیابی های کارشناسی 10 شهر به مرحله نهایی راه یافتند و به هیات داوران معرفی شدند.

هیات داوران با در نظر گرفتن اهداف و شاخص های ارزیابی، در اولین مرحله از داوری، شهرهای یزد، بوشهر، گنبدکاووس، نیشابور و اهواز را به عنوان نامزدهای نهایی جشنواره معرفی کرد. در نهایت بر اساس بیانیه هیات داوران پایتخت کتاب ایران، اهواز به دلیل ارائه برنامه های نوآورانه، مشارکت جویانه، مؤثر و منسجم و استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی، تشکل های مردمی، صنایع و مراکز ورزشی و فرهنگی، لوح افتخار وزرای کشور و فرهنگ و ارشاد اسلامی و لوح تقدیر کمیسیون ملی یونسکو را دریافت کرد.

در دومین دوره برگزاری این رقابت 99 شهر در این طرح شرکت کردند. در این دوره شهر نیشابور به عنوان دومین پایتخت کتاب ایران انتخاب شد شهرهای بوشهر، شیراز، یزد، شهرکرد و شهر ری به عنوان شهرهای نامزد پایتخت کتاب ایران معرفی شدند.

شهر بوشهر به عنوان سومین پایتخت کتاب ایران و کاشان به عنوان چهارمین پایتخت کتاب ایران انتخاب شدند. همچنین شهر یزد بر اساس شاخص هایی از جمله استمرار فعالیت های ترویج کتابخوانی، ارائه برنامه های خلاقانه، هم افزایی و همگرایی بخش های دولتی و خصوصی و با حمایت مالی برندهای معتبر تجاری خود بعنوان پنجمین پایتخت کتاب ایران معرفی شد.

به این ترتیب پایتخت های کتاب ایران اعلام شدند : در شش دوره برگزاری این برنامه به ترتیب شهرهای اهواز (1394)، نیشابور (1395)، بوشهر (1396)، کاشان (1397) و یزد (1398) و شیراز (1399) توانسته اند عنوان پایتخت کتاب ایران را کسب کنند.

ششمین برنامه انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران از ابتدای تیرماه با اعلام فراخوان آن از سوی دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی و ستاد هماهنگی شهرها و روستاهای دوستدار کتاب معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تمامی نهادها و سازمان های ذی ربط از جمله نهادها و سازمان های دولتی و غیر دولتی همچون نهاد کتابخانه های عمومی کشور، معاونت توسعه مناطق محروم ریاست جمهوری، سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی، سازمان شهرداری ها و دهیاری ها، ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، خانه کتاب، کمیسیون ملی یونسکو، اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران و شبکه شهرهای دوستدار کتاب و بخش خصوصی و فعالان فرهنگی و تشکل های مردم نهاد شروع به کار کرد.

با اعلام فراخوان ارسال آثار شهرهای متقاضی شرکت در این طرح، 166 شهر، آثار و مستندات خود را به دبیرخانه مرکزی ستاد هماهنگی شهرها و روستاهای دوستدار کتاب معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال کردند.

بنا به گزارش دبیرخانه کیفیت آثار ارسالی در این دوره نسبت به دوره های گذشته از رشد قابل توجهی برخوردار بود به گونه ای که داوران مراحل اولیه این طرح برخلاف روال سال های گذشته که 20 شهر را به عنوان شهرهای راه یافته به مرحله نیمه نهایی انتخاب می کردند در این دوره 38 شهر را برای این مرحله انتخاب و به دبیرخانه معرفی کردند و پس از بررسی آثار در مرحله نیمه نهایی سرانجام پنج شهر اوز، بم، ری، شیراز و رفسنجان به دور پایانی راه یافتند و در نهایت هم شهر شیراز این عنوان را برای سال 99 کسب کرد.

عمده ترین دلیل اجرای طرح پایتخت کتاب را می توان تمرکز زدایی فعالیت های ترویجی از پایتخت عنوان کرد؛ روندی که باعث رقم خوردن و تحول و پویایی فرهنگی شهرهای منتخب پایتخت کتاب شد. این رویداد در طول 6 دوره برگزاری، تحولات و رویدادهای فرهنگی برجسته ای از برگزاری نکوداشت بزرگان ادبی شهرهای پایتخت که تا آن زمان مجالی برای معرفی و ارج نهادن نیافته بودند، گرفته تا انعقاد تفاهم نامه های بین سازمانی در این شهرها در مسیر توسعه کتابخوانی و احداث و تکمیل کتابخانه های نیمه کاره و مجتمع های فرهنگی برزمین مانده را تجربه کرد.

تلاش برای توسعه فرهنگ مطالعه حتی شهرها را به ایده پردازی هایی چون راه اندازی پنجشنبه های کتابخوانی یزد، راه اندازی شبکه دوستداران کتاب در اصناف و مشاغل و برگزاری نخستین جشنواره کتاب کودک و نوجوان در کاشان و بسیاری از طرح های ناب دیگر واداشت. مساله ای که حتی در شهرهای نامزدی پایتخت موجب تکاپو و تحولات فرهنگی شد.

فراخوان هفتمین دوره پایتخت کتاب ایران نیز اخیرا منتشر شده است. براساس این فراخوان شهرهای متقاضی شرکت در این برنامه باید مدارک لازم را تا پایان وقت اداری روز دوشنبه 31 خرداد ماه 1400 از دو روش زیر به دبیرخانه ستاد هماهنگی شهرها و روستاهای دوستدار کتاب ارسال کنند:

از طریق پست به دبیرخانه مرکزی انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران به نشانی: تهران، خیابان شهید مطهری، خیابان فجر (جم سابق)، شماره7، ساختمان فجر، طبقه5، کد پستی 1589743111 ارسال کنند.

همچنین می توانند با مراجه به سایت شبکه ترویج کتابخوانی ایران به آدرس bookpromotion.ir ، فرم شرکت در هفتمین برنامه انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران را تکمیل کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران
در سالروز میلاد حضرت علی بن موسی الرضا (ع) وآخرین روز از دهه کرامت کتابخانه های عمومی، به صورت غیرحضوری عضویت رایگان می پذیرند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۳۱

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ بنابراعلام روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان، علاقه مندان می توانند روز سه شنبه اول تیرماه 1400 با ارسال عدد 1 به سرشماره 50002929 به صورت رایگان عضویت یکساله کتابخانه های عمومی را دریافت کنند.
همچنین پس از ارسال پیامک و دریافت کد تخفیف، برای تکمیل مراحل ثبت نام خود به کتابخانه های عمومی مراجعه کنند، اعتبار کد تخفیف نیز سه ماه خواهد بود.
با توجه به شیوع ویروس کرونا، عضویت رایگان در روز سه شنبه یکم تیرماه تنها به صورت غیرحضوری است و افرادی که قصد استفاده از طرح عضویت رایگان دارند، باید تقاضای خود را از طریق پیامک ارسال کنند.
تکمیل فرایند ثبت نام نیز منوط به دریافت کد تخفیف است و تا پایان تابستان امکان پذیر خواهد بود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۳۱

به گزارش روابط عمومی اداره کتابخانه های عمومی شهرستان بافق , به مناسبت دهه کرامت و در آستانه میلاد امام رضا علیه السلام، نشست کتابخوان ویژه کودکان به همت کتابخانه محمد مفیدی و مرکز افق آستان متبرک امامزاده عبدالله(ع) برگزار شد.

این نشست با حضور تعدادی از اعضای کودک و نوجوان کتابخانه محمدمفیدی در روز یکشنبه 30 خرداد در محل امامزاده عبدالله(ع) بافق برگزار و به شرکت کنندگان هدایای اهداء شد.

لینک خبر :‌ بافق فردا
دومین جلسه از سلسله وبینارهای فراملی روایت هایی از ایده ها و الگوهای مدیریت کتابخانه های عمومی با موضوع کتابخانه های عمومی در سوئد؛ ترویج خواندن به همت دفتر پژوهش و آموزش نهاد کتابخانه های عمومی کشور برگزار می شود.

به گزارش لیزنا، دومین جلسه از سلسله وبینارهای فراملی روایت هایی از ایده ها و الگوهای مدیریت کتابخانه های عمومی با موضوع کتابخانه های عمومی در سوئد؛ ترویج خواندن به همت دفتر پژوهش و آموزش نهاد برگزار می شود.

در وبینار کتابخانه های عمومی در سوئد؛ ترویج خواندن به دبیری منصور کوهی رستمی، استادیار دانشگاه شهید چمران اهواز، پیتر بیورکمن، مدیر توسعه کتابخانه های عمومی وسترنورلاند سوئد سخنرانی خواهد کرد. همچنین قاسم موحدیان، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان زنجان به بیان مطالبی در خصوص کتابخانه های عمومی استان زنجان می پردازد.

علاقه مندان می توانند دوم تیرماه ساعت 18 الی 20 از طریق صفحه اسکای روم دفتر پژوهش و آموزش نهاد کتابخانه های عمومی کشور به نشانی https://www.skyroom.online/ch/researchpl/webinar در این نشست شرکت کنند، یا از طریق صفحه نهاد کتابخانه های عمومی کشور در آپارات و همچنین پایگاه اطلاع رسانی نهاد ( iranpl.ir ) پی گیر این جلسه باشند.

گفتنی است، نخستین جلسه از سلسله وبینارهای روایت هایی از ایده ها و الگوهای مدیریت کتابخانه های عمومی با موضوع توسعه خدمات کتابخانه های عمومی برای گروه های حاشیه ای و سخنرانی کیم تامپسون، دانشیار علم اطلاعات دانشکده اطلاعات و ارتباطات دانشگاه کارولینای جنوبی و آندرو واکلی، دانشجوی کارشناشی ارشد این دانشکده هجدهم خردادماه برگزار شد.

لینک خبر :‌ لیزنا
نشست مجازی مطالعاتی با محوریت کتاب انتخابات ؛تکرار یا تغییر با حضور زهرا حقیری مدرس حوزه ودانشگاه در بسترفضای مجازی اسکای رووم برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۳۱ سایت های دیگر : اقتصاد آینده

به گزارش لیزنا ، به همت اداره کتابخانه های عمومی شهرستان قدس و با همکاری قرارگاه فرهنگی نماز جمعه شهرستان قدس ،حوزه علمیه حضرت باقرالعلوم علیه السلام ،جامعه بسیج بانوان شهرستان قدس،نشست مجازی مطالعاتی بامحوریت کتاب انتخابات ؛تکرار یا تغییر باحضورسیده فهیمه اطهری رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان قدس ،نغمه مستشار نظامی دبیرمحافل ادبی نهاد کتابخانه های عمومی کشور،غلامرضا آبکار رئیس اداره فرهنگ وارشاد اسلامی شهرستان شهرقدس ،زینب سلیمانپور مدیر حوزه علمیه حضرت باقرالعلوم علیه السلام،سمیه مافی مسئول جامعه بسیج بانوان،فاطمه معروفی مسئول ستادامربه معروف ونهی ازمنکر شهرستان قدس وجمعی از علاقمندان باسخنرانی زهرا حقیری مدرس حوزه ودانشگاه وبه میزبانی کتابخانه جوادالائمه (علیه السلام) درفضای مجازی اسکای رووم برگزارشد.

کتاب انتخابات؛ تکرار یا تغییر نوشته سید محمدحسین راجی، سید محمدرضا خاتمی و محسن فوجی است که توسط انتشارات نشر معارف و برای آگاهی هر چه بیشتر مخاطبان برای شرکت در انتخابات پیش رو به چاپ رسیده است.

زهرا حقیری مدرس حوزه ودانشگاه ضمن معرفی کتاب گفت: کتاب انتخابات تکرار یا تغییر در سه فصل تدوین شده است و در واقع پاسخ به چندشبهه وسوال است:"چراباید رای بدهیم؟دراین چهل ساله نظام برای ما چه کارهایی انجام داده است که بازهم رای بدهیم؟ وشبهاتی دیگر"

درپاسخ به سوالات وشبهاتی که گروهی جهت ایجاد اخلال درانتخابات وعدم شرکت مردم در انتخابات ایجادمی کنند، سیاستهای دوره پهلوی وقاجار مورد نقد وبررسی قرار گرفته است وریشه برخی از مشکلات به آن دوران باز می گردد.بعنوان نمونه برخی نبود آزادی وفیلترینگ را مطرح می کنند درحالیکه این موضوع در زمان پهلوی باشدت وفشاربیشتری برجامعه حاکم بود امروزه در بسیاری از کشورها حتی آمریکاوفرانسه وجود دارد.

وی باتاکید برانتخاب فرداصلح به مطالعه وتحقیق درباره نامزدها تاکیدکرد وبررسی نوع تفکر نامزد ها بسیار مهم دانست.از دیگر شبهاتی که گروهی مطرح می کنند رای سفید دادن است.درواقع با رای سفید دادن فرد خود را از انتخاب محروم می کند ونوعی اعتراض خاموش است که هیچ مشکلی را حل نمی کند.

شرکت در انتخابات در واقع نشان دهنده تفکر غالب وحاکم برجامعه است که در تصمیم گیریها واتخاذ تصمیم برای کشور موثر است.

یکی از مسائلی که در کشور ما نسبت به دیگر کشورها مورد توجه و اهمیت قرار دارد تعداد نمایندگان اقلیت های مذهبی ودینی است .نظام جمهوری اسلامی ایران باالهام از آموزه ها و تعالیم اسلام اهمیت و جایگاه ویژه برای اقلیتهای مذهبی ودینی قائل است .به گفته نماینده آشوریان در دوره هفتم،هشتم ونهم مجلس شورای اسلامی اگرنسبت جمعیت یک دین را به نمایندگانش در نظر بگیریم اقلیتها چند برابر مسلمانان در مجلس نماینده دارند که حق باارزشی است و دیدگاه جمهوری اسلامی ایران در قبال اقلیتهای دینی و مذهبی بسیار مثبت واحترام آمیز بوده است.

وی در ادامه ضرورت وجود شورای نگهبان ونظارت آن برانتخابات اشاره کرد که شورای نگهبان بعنوان نهادی بی طرف وظیفه تایید صلاحیت نامزدها ونظارت بر انتخابات را دارد وبرای صیانت از انتخاب مردم وامانتداری از آرای مردم انجام وظیفه می کند ودر کشورهای دنیانیز مراجعی جهت اعمال نظارت برانتخابات وجود دارد .

از دیگر شبهاتی که برخی مطرح می کنند این است که مگر نظام دراین چهل سال چه کاری برای مردم انجام داده است که مجدداً رای بدهیم؟ برای پاسخ به این شبهه وضعیت کشور بادوران پهلوی مقایشه شده است و پیشرفت کشور از لحاظ صادرات،پیشرفتهای علمی وارتقای علمی 37 پله ای ایران درطی 20سال اخیر بررسی شده است .همچنین پیشرفتهایی که در زمینه ایجاد شرکتهای دانش بنیان ،پیشرفت درعلوم هسته ای،ارتقای زیرساختهای علمی و فناوری مورد توجه قرار گرفته است.

در پایان نشست زهرا حقیری مدرس حوزه ودانشگاه به بیان اینکه رای دادن حق فرد است به انتخاب فرد اصلح و بررسی تفکرات وبرنامه های نامزدها جهت پیشرفت کشور و حل مشکلات مردم تاکید کرد.

لینک خبر :‌ لیزنا
کارگاه آموزشی مجازی مدیریت کتابخانه های عمومی با تکیه بر جذب کمک های مردمی با حضور معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد در شیراز برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۳۱ سایت های دیگر : خبرگزاری کتاب ایران

به گزارش لیزنا، کارگاه آموزشی مجازی مدیریت کتابخانه های عمومی با تکیه بر جذب کمک های مردمی با حضور مهدی رمضانی، معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد؛ روح الله منوچهری، مدیرکل کتابخانه های عمومی فارس و طهماسب فرخی، معاون اداره کل امور مالیاتی استان فارس در بستر اسکای روم برگزار شد.

مهدی رمضانی، معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد ضمن تبریک دهه کرامت و دعوت عموم به شرکت در انتخابات، عنوان کرد: حوزه مشارکت ها و انجمن ها حوزه ای اساسی و تأثیرگذار است و همواره تلاش شده به جایگاه شایسته ای برسد. تدبیر نهاد همواره این بوده که این حوزه به صورت مستقل کارهای خود را پیش ببرد و استقلال داشته باشد.

وی ادامه داد: ظرفیت های بی شماری در حوزه مشارکت ها و انجمن ها وجود دارد که با فعال سازی آن ها می توان از این ظرفیت ها حداکثر استفاده را در حوزه کتاب و کتابخوانی برد.

رمضانی ضمن اشاره به ماده 172 قانون مالیات های مستقیم، عنوان کرد: به خاطر وجود مشکلاتی در قانون نهاد، تاکنون چندان به ظرفیت های این قانون پرداخته نشده بود؛ اما به همت نهاد و معاونت اداری و مالی بسیاری از این مشکلات حل شده و از این ظرفیت بیشتر استفاده خواهد شد.

معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد، تأکید کرد: این حوزه را جدی بگیرید و اثرگذاری آن را کم مپندارید. برخی اتفاقات موجب ایجاد فاصله بین ایده و اجرا شده بود که با اقدامات انجام شده در نهاد امید داریم مزایای این حوزه در تمام سطوح کتابخانه ها نمایان شود و مردم از آن بهره مند شوند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی فارس نیز ضمن اشاره به بودجه کتابخانه ها، عنوان کرد: ظرفیت های متنوعی برای تأمین بودجه کتابخانه ها در نظر گرفته شده که مهم ترین آن ها، نیم درصد درآمد شهرداری است. کمک های خیرین و کمک های دولت هم از دیگر منابع درآمدی کتابخانه ها محسوب می شود.

در ادامه منوچهری ضمن اشاره به کمک های خیرین در استان فارس تأکید کرد: در استان فارس خیرین در سطح ملی و استانی به خوبی همراهی کرده اند و با اقداماتی که انجام شده خیرین علاوه بر ساخت کتابخانه به سایر حوزه ها از قبیل خرید کتاب نیز وارد شده اند.

وی ضمن اشاره به ماده 172 قانون مالیات های مستقیم، تصریح کرد: این قانون ظرفیت خوبی در اختیار خیرین قرار می دهد تا در حوزه کتاب و کتابخوانی وارد شده و از این قانون بهره مند شوند، همان طور که پیش از این نیز در استان فارس و شهرستان گراش از ظرفیت این قانون توسط خیرین استفاده شده است. خوشبختانه این قانون مورد توجه نهاد کتابخانه های عمومی کشور قرار گرفته و امید است با تشریح بهتر این قانون برای خیرین بتوان در آینده از ظرفیت موجود برای ساخت و تجهیز کتابخانه ها استفاده کرد.

معاون اداره کل امور مالیاتی استان فارس نیز در ادامه این نشست ضمن تشریح ماده 172 قانون مالیات های مستقیم، عنوان کرد: طبق این قانون، صد در صد وجوهی که به حساب های تعیین شده از طرف دولت به منظور بازسازی یا کمک و نظایر آن به صورت بلاعوض پرداخت می شود و همچنین وجوه پرداختی یا تخصیصی و یا کمک های غیرنقدی بلاعوض اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی جهت تعمیر، تجهیز، احداث و یا تکمیل مدارس ، دانشگاه ها، مراکز آموزش عالی و مراکز بهداشتی و درمانی و یا اردوگاه های تربیتی و آسایشگاه ها و مراکز بهزیستی و کتابخانه و مراکز فرهنگی و هنری (دولتی ) طبق ضوابطی که توسط وزارتخانه های آموزش و پرورش ، فرهنگ و آموزش عالی ، بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و امور اقتصادی و دارایی تعیین می شود از درآمد مشمول مالیات عملکرد سال پرداخت منبعی که مؤدی انتخاب خواهد کرد قابل کسر است.

فرخی ادامه داد: کتابخانه های عمومی به دلیل استفاده از کمک های دولتی مشمول این قانون می شوند و عمل به این قانون منجر به تسهیلاتی شده و می توان از معافیت های خاصی که در این قانون پیش بینی شده استفاده کرد.

وی تأکید کرد: افرادی که می خواهند از این قانون استفاده کنند باید مواردی را رعایت کنند و هرگونه اقدامی باید با هماهنگی اداره کل امور مالیاتی و براساس دستورالعمل ها و استانداردهای حسابداری و مالیاتی انجام شود. اگر مؤدی حقیقی و یا حقوقی اظهارنامه مالیاتی سال مالی خود را ارائه ندهد، نمی تواند از تسهیلات این قانون و معافیت های آن بهره مند شود.

فرخی ادامه داد: در ماده 172 قانون مالیات های مستقیم هم کمک کننده و هم کمک گیرنده از تسهیلات و مزایای این قانون بهره مند می شوند اما در ماده 139 که مربوط به کمک های خیرین می شود، خیر از معافیت های مالیاتی بهره مند نمی شود که امیداوریم با کمک مجلس شورای اسلامی این خلا قانونی مرتفع شود.

لینک خبر :‌ لیزنا
به مناسبت میلاد حضرت رضا(ع)، طرح سراسری عضویت رایگان در کتابخانه های عمومی یکم تیرماه 1400 اجرا می شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، به مناسبت میلاد حضرت رضا(ع)، طرح سراسری عضویت رایگان در کتابخانه های عمومی یکم تیرماه 1400 اجرا می شود.

بر این اساس با توجه به شیوع ویروس کرونا و لزوم جلوگیری از تجمع متقاضیان، ضروری است علاقه مندان به عضویت در کتابخانه های عمومی در تاریخ یکم تیرماه، عدد 1 را به شماره 50002929 ارسال کنند. با ارسال پیامک، هر متقاضی کد تخفیفی، با اعتبار سه ماهه، دریافت خواهد کرد.

گفتنی است، هر عضو با ثبت نام در یک کتابخانه امکان استفاده از تمام کتابخانه های سراسر کشور را خواهد داشت.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

فراخوان پنجمین دوره جایزه بازی های جدی 1400 (SeGaP2021) منتشر شد تا بازی سازان و بازی پژوهان علاقه مند به تولید و مطالعه در حوزه سرگرمی های جدی را دوباره وارد یک فضای رقابتی جذاب و جدی در یکی از مهترین رویدادهای صنعت بازی کشور کند.

جایزه بازی های جدی که هرسال توسط بنیاد برگزار می شود در این دوره نیز همچون سال گذشته با نگاهی کلان تر نسبت به سرگرمی های هدفمند و با جذب شبکه ای گسترده از حامیان و همکاران، علاوه بر بازی های دیجیتال، حامی سایر سرگرمی های جدی همچون اتاق فرار، بازی های رومیزی یا شبیه سازها هم خواهد بود.

رویداد امسال هم در سه بخش اصلی خود یعنی جشنواره بازی جدی سال 1400، هکاتون بازی های جدی 1400 و سمپوزیوم بازی های جدی 1400 برگزار می شود تا تمام بازی سازان و بازی پژوهان با حضور در این عرصه رقابتی فرصت تازه ای برای تولید مقالات و خلق بازی های جدید را تجربه کنند و دانسته هایشان را با هم به اشتراک بگذارند.
بنیاد ملی بازی های رایانه ای این بار هم با مشارکت حامیانی که سهمی در برگزاری رویداد پنجم جایزه بازی های جدی دارند نگاهی ویژه به بخش جذاب ماجرا از نظر شرکت کنندگان در این رویداد دارد؛ یعنی بخش جوایز آنکه با در نظر گرفتن میلیون ها تومان جایزه نقدی انگیزه های رقابت و شرکت در این رویداد را ایجاد کرده است.

جایزه بازی های جدی که در گذشت این سال ها به مرور کامل تر و حرفه ای تر شده حالا دیگر به عنوان رویدادی صاحب نام در صنعت بازی کشور آنقدر شناخته و معتبر است که شبکه بزرگی از نهادهای دانشگاهی، علمی و پژوهشی برای حمایت از آن قدم به میدان گذاشته اند تا سهمی در تلاش برای رشد و توسعه بازی های جدی در کشور داشته باشند. خوب است که نگاهی به این لیست معتبر از شبکه حامیان این رویداد در سال 1400 بیندازیم:

بنیاد ملی بازی های رایانه ای و مرکز تحقیقات بازی های دیجیتال (دایرِک)، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران، ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی، بنیاد ملی نخبگان، موسسه آموزش عالی علوم شناختی، صندوق نوآوری و شکوفایی، دانشکده چندرسانه ای دانشگاه هنر اسلامی تبریز، دانشگاه اصفهان، ساختار حمایتی همگرا، انستیتوی ملی بازی سازی، ستاد توسعه فناوری های حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی (نیماد) به نمایندگی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نهاد کتابخانه های عمومی کشور، ستاد توسعه فناوری های نرم و هویت ساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شرکت سرمایه گذاری و شتاب دهی تخصصی آواگیمز و مجموعه آپارات گیم.

جایزه بازی های جدی در دوره نیز، سه رویداد مجزا شامل سمپوزیوم، جشنواره و هکاتون برگزار خواهد شد.

1. سمپوزیوم

سمپوزیوم با هدف تمرکز بخشی به منابع علمی و تحقیق در جهت توسعه این بازی ها برگزار می شود. این بخش پذیرای مقالات علمی این حوزه فقط به زبان انگلیسی است و آثار ارسالی توسط سه داور مورد داوری سخت گیرانه قرار می گیرند. در این بخش ضمن معرفی مقاله برتر و اعطای جایزه 50 میلیون ریالی، از سایر مقالات شفاهی نیز در قالب جایزه نقدی تقدیر می شود. بازی پژوهان در این دوره و برای ارسال مقاله به سمپوزیوم، نهایتاً تا روز جمعه مورخ 23 مهر ماه فرصت خواهند داشت و همچون سال گذشته، مقالات فقط به صورت انگلیسی پذیرفته می شوند. مقالات باید در حوزه بازی های جدی باشند و محورهای این سمپوزیوم متاثر از محورهای کنفرانس های معتبر و مرتبط بین المللی است.

همچنین از میان مقالات ارسال شده، مقالات منتخب علاوه بر دریافت جایزه نقدی، در روز سمپوزیوم به صورت شفاهی ارائه می شوند. همچنین به شکل ویژه امسال دبیرخانه رویداد مجموعاً تا سقف 50 میلیون ریال جایزه برای مقالاتی که به موضوع روش تحقیق و تجاری سازی بازی های جدی پرداخته باشند، تدارک دیده است. ضمناً برای این دوره نیز اقدامات لازم به جهت دریافت مجوز نمایه سازی مقالات سمپوزیوم در پایگاه IEEE Xplore صورت گرفته است و پس از دریافت مجوز، مقالات تائید شده سمپوزیوم در این کتابخانه دیجیتال نمایه خواهند شد.

2. جشنواره

بخش جشنواره همچون گذشته، میزبان آثار تولیدشده در موضوعات مختلف حوزه بازی جدی است. افراد یا تیم هایی که در هر یک از موضوعات و شاخه های معرفی شده برای بازی های جدی، صاحب اثری هستند، آثار خود را برای دبیرخانه جایزه ارسال می کنند.
علاوه بر جوایز نقدی حامیان در این بخش، دبیرخانه رویداد در چهار موضوع زیر به آثار منتخب جایزه نقدی اهدا خواهد کرد:

بازی جدی سال برنده جایزه بزرگ 200 میلیون ریالی بنیاد خواهد بود.
فینالیست های جشنواره مجموعاً تا سقف 200 میلیون ریال جایزه دریافت خواهند کرد.
بازی هایی که در دوره های قبلی رویداد شرکت کرده اند، در صورت به روزرسانی بازی خود می توانند مجدداً در بخش بهترین به روزرسانی شرکت و شانس خود را برای برنده شدن جایزه 30 میلیون ریالی امتحان کنند.
امسال دبیرخانه رویداد به شکل ویژه مجموعاً تا سقف 100 میلیون ریال جایزه برای بازی های جدی در حوزه سواد سیاسی تدارک دیده است. بر این اساس، بازی هایی که در حوزه آموزش انتخاب سیاسی مناسب، فهم ساختارهای سیاسی یا فرهنگ انتخابات ساخته شده باشند، به شکل ویژه مورد داوری قرار می گیرند.

لازم به ذکر است، علاقه مندان برای ارسال آثار، نهایتاً تا روز جمعه مورخ 23 مهر ماه 1400 فرصت خواهند داشت.

3. هکاتون

هکاتون بازی های جدی یک رویداد بازی سازی سه روزه است که با هدف ایده پردازی و تجربه ساخت یک بازی جدی برگزار می شود.

چهارمین دوره هکاتون بازی های جدی در سال 1400 با اتفاقی ویژه همراه خواهد بود. از سال جاری هکاتون به عنوان یک رویداد رقابتی مسئله محور ذیل طرح شهید بابایی بنیاد ملی نخبگان قرار گرفت و با حمایت مادی این بنیاد و اعطای امتیاز فعالیت نخبگی به برگزیدگان فرصتی ویژه برای شرکت کنندگان فراهم کرده است. همچنین ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی با ارائه موضوع استعدادیابی و توانمندسازی با رویکرد شناختی حامی مالی و طراح مسئله این رویداد در شهرهای تهران، تبریز و اصفهان است که به صورت هم زمان برگزار خواهد شد و از بهترین بازی های رومیزی یا دیجیتالی این بخش تقدیر خواهد نمود. بنابراین افراد و تیم های علاقه مند می توانند نهایتاً تا روز جمعه مورخ 23 مهر ماه 1400 برای بهره مندی از این فرصت و شرکت در رویداد به صورت فردی یا تیمی ثبت نام کنند.

قابل توجه است که به منظور توانمندسازی و آموزش شرکت کنندگان پیش از هکاتون، کارگاه های آموزشی تخصصی برگزار خواهد شد که پیش نیاز دریافت امتیاز فعالیت نخبگی بنیاد ملی نخبگان و اجباری است. زمان کارگاه ها متعاقباً اعلام خواهد شد.

برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام اینجا کلیک کنید.

لینک خبر :‌ جهاد دانشگاهی کشور
به گفته محمدرضا وصفی دلیل اصلی ناکارآمدی پژوهش ها، عدم ارتباط و درگیرشدن پژوهشگران علوم انسانی با مسائل واقعی است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۳۱

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) امروزه در دنیایی زندگی می کنیم که اطلاعات بسیار زیادی ما را احاطه کرده است و به نوعی با انفجار اطلاعات روبرو هستیم. یکی از مهم ترین قشر از متخصصان که نقش تعیین کننده ای در جوامع دانشی ایفا می کنند، متخصصان اطلاعات و دانش شناسان هستند. این متخصصان با مطالعه ماهیت اطلاعات و دانش و تدوین مکانیزم هایی برای گردآوری، سازماندهی، اشاعه و مدیریت آن زمینه را برای پویایی جریان دانش در جامعه (اعم از سازمان ها و کل جامعه) فراهم می سازند. از این رو رشته علم اطلاعات و دانش شناسی به عنوان رشته ای که ماهیت و کاربردهای اطلاعات را مطالعه می کند یکی از مهم ترین رشته های دانشگاهی به حساب می آید.

کتاب پژوهش در علوم اطلاعات و دانش شناسی به سرپرستی محمدرضا وصفی با همکاری جمعی از پژوهشگران منتشر شده است. این کتاب طیف های گوناگونی از رویکردها و روش های پژوهشی در حوزه علم اطلاعات و دانش شناسی از جمله مباحث مربوط به انواع آرشیو، کتاب سنجی، مدیریت اطلاعات و بسیاری از مطالب مفید، پیرامون این حوزه را شامل شده است. آنچه در ادامه می آید گفت وگو درباره این کتاب است.

به عنوان پرسش نخست، پژوهش علوم اطلاعات حوزه ای است که در درجه اول مربوط به تجزیه و تحلیل، جمع آوری، طبقه بندی، خوشه بندی، ذخیره سازی، بازیابی، جابجایی، انتشار و محافظت از اطلاعات است. این پژوهش با علوم کامپیوتر، علوم داده و هوش مصنوعی و علوم شناختی و روانشناسی ، فناوری و سازمان های اطلاعاتی در ارتباط است. به طور کلی می توان گفت علم اطلاعات جنبه های مختلفی از جمله علوم بایگانی ، علوم شناختی ، تجارت، اقتصاد، حقوق، زبانشناسی، موزه شناسی، مدیریت، ریاضیات ، فلسفه، سیاست های عمومی و علوم اجتماعی را در خود گنجانده است. حال ما چگونه می توانیم تفاوت بین اطلاعات و دانش را درک کنیم؟
علاقه مندم با یک مثال ساده تفاوت بین اطلاعات و دانش را بیان کنم. شما وقتی یک کوکی یا بیسکویت را به دیگری تعارف می کنید و می گویید بفرمایید بیسکویت، این information است. اما اگر بگویید بفرمایید کیک میل کنید این misinformation یا اطلاعات نادرست است. اگر هنگام خوردن بیسکویت، قرچ قرچ کنید، تاکید بر آن است که اطلاعات منعکس شده درست بوده است و اما اگر به دنبال آن بگویید که وای چقدر این بیسکویت خوشمزه است و باز خواهان خوردن آن باشید و به دیگران هم توصیه کنید که طعم این بیسکویت لذیذ است و از آن میل کنند، اتفاقی جدید در حال رخ دادن است و اطلاعات قبلی در حال تبدیل شدن به دانش است. یعنی از این به بعد دانش شکل گرفته می تواند برای کارخانه تولیدکننده و تجار کلان و خرد مواد قضایی و حتی حوزه تغذیه و درمان معناپذیر باشد.

مثال دیگر که می توان بیان کرد و تمام انسان ها در جای جای دنیا طی بیست ماه گذشته با آن درگیر شدند و آن را حس کردند مسئله کرونا است. ابتدا این تنها اطلاعات بود که در سیستم درمان ثبت می شد و گزارش می شد که ویروسی دارد مرگ زودهنگام را به دنبال می آورد و نه این ویروس شناخته شده بود و نه راه مقابله ای برای آن وجود داشت و حتی در ابتدا misinformation تولید شد. یعنی پزشکان تصور می کردند که این آنفولانزا است که دارد جان انسان ها را می گیرد . اما با تراکم اطلاعات و پردازش آن گام های پی در پی در تولید دانش در خصوص اطلاعات پیشین برداشته شد. اگر دقت کنیم در می یابیم که چقدر ثبت دقیق اطلاعات و خوشه بندی و یا طبقه بندی آن در اینجا مهم است و اطلاعات ناقص و یا خطا چقدر می تواند دانش در حال تولید را به مسیر خطا هدایت کند.

از همین جا می خواهم استفاده کنم و اشاره کنم که مفهوم اطلاعات در پیوند قابل توجهی با حوزه دانشی است که با آن سروکار دارد. برای مثال یک اخترشناس، یک ریاضیدان، یک میکروب شناس، یک متخصص هواشناسی ، یک متخصص علوم بالینی، یک جامعه شناس و یا یک متخصص راه و ترابری و ترافیک و یا متخصص علوم رسانه درکی متفاوت از دیگری در خصوص اطلاعات دارد. به دیگر سخن ما تعریف جامعی از این مفهوم ساده و اما در واقع پیچیده نداریم. این پیچدگی متخصصان علم اطلاعات و دانش شناسی را هم درگیر کرده است و تعریف جامعی از آن میان متخصصین این رشته نیز دیده نمی شود و شاید علت آن باشد که این مفهوم بخاطر همنشینی ای که با دنیای کامپیوتر و هوش مصنوعی یافته دائم در حال دگرگونی است. از این رو درمی یابیم که چقدر اطلاعات صحیح و شفاف در برنامه ریزی و تصمیم سازی نقش ایفا می کند. تا جایی که گفته می شود یک تلفن هوشمند، به مراتب بهتر از نزدیکان علایق و تمایلات را یافته است.

نکته دیگری که لازم است اشاره کنم این است که برخی از حوزه های تخصصی بطور خاص با اطلاعات و مطالعه درحوزه مهندسی و ناوبری اطلاعات سروکار دارند؛ مثل حمل نقل های هوایی و دریایی و ریلی. حال توجه کنیم که اگر همان دقت و مهندسی بکار رفته در اطلاعات وارد حوزه حمل و نقل زمینی نیز بشود چقدر می تواند از تلفات جاده ای بکاهد.
مباحثی در حوزه پژوهشی این حوزه از منظر فلسفی و جامعه شناسی و علوم رفتاری نیز مطرح است که نیاز به گفت وگویی دیگر است.

پژوهش در علوم اطلاعات با دانش شناسی چه تفاوتی دارد؟
در علوم اطلاعات، محوریت را مدیریت اطلاعات در نظر بگیریم، دانش شناسی را نیز می توان به مدیریت دانش نزدیک دانست. در مدیریت اطلاعات تاکید بر بسترهای اطلاعاتی موجود و مهمتر از آن کاربران اطلاعات در موقعیت های مختلف است؛ حال آنکه دانش شناسی یا همان مدیریت دانش ما را بیشتر به سمت سازمان ها و کسب و کارها با در نظر داشتن نقش دانش به منزله مزیت رقابتی در عصر حاضر سوق می دهد. شاید تمایز اصلی پژوهش در این دو حوزه را بتوان به حوزه ها و کنشگران فعال در آن ها ربط داد؛ به طور مثال در علوم اطلاعات بیشتر مسائل معطوف به کاربر نهایی است حال آنکه در مدیریت دانش، در افق بیشتر مسائل عملکرد کلی سازمان و ارتقای اثربخشی آن مد نظر قرار می گیرد. امروزه دارایی های دانشی در سازمان ها طیف گوناگونی را از جوانب مختلف در بر می گیرد؛ پس بدون شک پژوهشگران این حوزه نیاز دارند به علوم و مهارت های جدیدی مجهز شوند؛ از جمله این مهارت ها می توان به آشنایی با زبان های برنامه نویسی، ابزارها و فنون داده کاوی، مدیریت داده محور، هوش کسب و کار، خلق دانش ارزش آفرین، تدوین راهبرد دانش و ... اشاره داشت.

مهمترین ویژگی یک پژوهش کارآمد در این زمینه چیست؟
پژوهش کارآمد ویژگی های منحصر بفردی دارد: از ویژگی های پژوهشگری که مساله یا شکافی واقعی را در جامعه ای مناسب به شیوه ای علمی و اصولی رصد می کند تا طراحی روش ها و ابزارهای معتبری که برای حل آن مساله و رسیدن به دستاوردهای مورد انتظار طرح ریزی و اجرا می کند. بنابراین داشتن یک طرح یا پلن اولیه مناسب که در ادبیات دانشگاهی همان پروپوزال یا پیشنهاده است. مهمترین ویژگی چنین پژوهشی در ابتدای مسیر است. از سوی دیگر مراحل و فرایندهای پژوهش در چنین پژوهش هایی بارها و بارها توسط خود پژوهشگر یا سایر داوران و خبرگان ارزیابی و نقد می شود؛ در چنین پژوهشی پژوهشگر پس از تلاش برای تحلیل درست داده ها، یافته های خود را بازبینی مجدد کرده و در نهایت در راستای انتشار نتایج و کاربردی کردن نتایج پژوهش خود تلاش های موثری می کند.

ارزیابی شما از آثار کمی و کیفی در این گونه از تحقیقات چیست؟
در ارزیابی پژوهش بطور کلی لازم است به فاکتورهایی نظیر ماهیت مساله و هدف پژوهش، سابقه اعتبار ابزار گردآوری و روایی و پایایی آن و دستاوردهای مورد ، موضوع، نحوه جمع آوری داده ها انتظار توجه کرد؛ به بیان دیگر ممکن است برای حل مساله ای در یک حوزه خاص رویکرد کمی پاسخگو باشد و برای مساله ای دیگر در همان حوزه رویکرد کیفی. با عنایت به فاکتورهای فوق ارزیابی آثار کمی و کیفی محقق می شود؛ در چند سال اخیر پژوهش های کارآمد با رویکرد کیفی با اقبال بیشتری به ویژه در رساله های دکتری مواجه شده اند هر چند پژوهشهای کارآمد با رویکرد کمی هم کم نداریم.

به اعتقاد شما چرا پژوهش در این زمینه ها و در حوزه علوم انسانی کارآمد نمی شود؟
در پاسخ به این سوال بهتر است برگردیم به ویژگی های یک پژوهش کارآمد؛ اما شاید بتوان دلیل اصلی ناکارآمدی پژوهش ها را به عدم ارتباط و درگیرشدن پژوهشگران علوم انسانی با مسائل واقعی دانست؛ به عبارتی در حوزه علوم انسانی بسیاری از پژوهشگران مساله ای را بطور کلی و اصطلاحا از دور و اکثرا بر مبنای متون و سوابق قبلی شناسایی و رصد می کنند؛ به همین دلیل بسیاری از زوایای مساله از دید پژوهشگر پنهان می ماند؛ از این رو نتایج پژوهش، در حل مسائل چندان تاثیرگذار نبودند. بصورت کلی عدم ارتباط موثر میان فضای اجرایی مدیریتی کشور و فضای آکادمیک کشور در کارآمدی پژوهش ها نقشی مهم و اساسی دارند.

درباره اثرتان هم توضیحاتی بفرمایید؟
همواره در حوزه علم اطلاعات و دانش شناسی، وجود منبعی یکپارچه که بتواند تمامی مسائل کلیدی و روش های پژوهش را پوشش دهد؛ با چالش روبه رو بوده است. در دو دهه گذشته، آثار داخلی و خارجی ارزشمندی به منظور پوشش برخی از موضوعات و مسائل پژوهشی در این حوزه پدید آمده است. با این حال، بسیاری از این آثار به روش های خاصی محدود بوده و یا بر مهارت های مقدماتی و یا بررسی سطحی و یا نیمه عمیق مسائل کلیدی در پژوهش پرداخته است. از این رو به نظر می رسد پیوسته باید دستمایه های علمی تازه پای به میدان گذارد، تا همپای پویایی این حوزه از علم و دانش چراغ راه پژوهشگران باشد.

جستجوی منبعی که بتواند الگوواره های کمی و کیفی را کنار هم، مورد توجه قرار دهد بسیار حائز اهمیت است. از این رو پدیدآورندگان این مجموعه برآن شدند، تا با بررسی پایگاههای گوناگون و بهره گیری از خرد جمعی متخصصان علم اطلاعات و دانش شناسی، اثری جدید در زبان فارسی خلق نمایند. این تلاش در نهایت ما را به ویراستِ جدید مجموعه ارزشمند روش پژوهش: اطلاعات، نظام ها و زمینه ها از انتشارات چندوس رهنمون ساخت و الگوی نخست در تدوین این اثر قرار گرفت. به دنبال آن با هدف غنی سازی و بومی سازی، پدیدآورندگان، دیگر منابع ارزشمند موجود در زبان فارسی و انگلیسی را کاوش و در نگارش از آن ها بهره بردند. مجموعه حاضر طیف های گوناگونی از رویکردها و روش های پژوهشی در حوزه علم اطلاعات و دانش شناسی از جمله مباحث مربوط به انواع آرشیو، کتاب سنجی، مدیریت اطلاعات و بسیاری از مطالب مفید، پیرامون این حوزه را شامل می شود. لذا امید می رود، برای پژوهشگران حرفه ای و نیز تازه کار که به دنبال کشف و خلق ایده های ناب و الهام بخش میباشند؛ مفید باشد.

در نهایت تدوین این اثر در قالب یک همکاری میان دانشجویان دوره دکتری رشته علم اطلاعات و دانش شناسی در گرایش مدیریت اطلاعات و دانش (ورودی سال 1397) در دانشگاه تهران شکل گرفت. اسامی و تجربه کاری آنان بدین شرح است: خانم سمیه جعفری، پژوهشگر آزاد، مولف، مترجم و مشاور مدیریت دانش؛ یوسف عابدی، پژوهشگر و کارشناس دفتر برنامه ریزی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، آمنه راه جو پژوهشگر و مسئول کتابخانه مجتمع فرهنگی شهید چمران؛ سیف الله اندایش پژوهشگر و مدرس دانشگاه و یاسر فیض اللهی مدیر پژوهش دانشگاه امام حسین (ع).

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) امروزه در دنیایی زندگی می کنیم که اطلاعات بسیار زیادی ما را احاطه کرده است و به نوعی با انفجار اطلاعات روبرو هستیم. یکی از مهم ترین قشر از متخصصان که نقش تعیین کننده ای در جوامع دانشی ایفا می کنند، متخصصان اطلاعات و دانش شناسان هستند. این متخصصان با مطالعه ماهیت اطلاعات و دانش و تدوین مکانیزم هایی برای گردآوری، سازماندهی، اشاعه و مدیریت آن زمینه را برای پویایی جریان دانش در جامعه (اعم از سازمان ها و کل جامعه) فراهم می سازند. از این رو رشته علم اطلاعات و دانش شناسی به عنوان رشته ای که ماهیت و کاربردهای اطلاعات را مطالعه می کند یکی از مهم ترین رشته های دانشگاهی به حساب می آید.

کتاب پژوهش در علوم اطلاعات و دانش شناسی به سرپرستی محمدرضا وصفی با همکاری جمعی از پژوهشگران منتشر شده است. این کتاب طیف های گوناگونی از رویکردها و روش های پژوهشی در حوزه علم اطلاعات و دانش شناسی از جمله مباحث مربوط به انواع آرشیو، کتاب سنجی، مدیریت اطلاعات و بسیاری از مطالب مفید، پیرامون این حوزه را شامل شده است. آنچه در ادامه می آید گفت وگو درباره این کتاب است.

به عنوان پرسش نخست، پژوهش علوم اطلاعات حوزه ای است که در درجه اول مربوط به تجزیه و تحلیل، جمع آوری، طبقه بندی، خوشه بندی، ذخیره سازی، بازیابی، جابجایی، انتشار و محافظت از اطلاعات است. این پژوهش با علوم کامپیوتر، علوم داده و هوش مصنوعی و علوم شناختی و روانشناسی ، فناوری و سازمان های اطلاعاتی در ارتباط است. به طور کلی می توان گفت علم اطلاعات جنبه های مختلفی از جمله علوم بایگانی ، علوم شناختی ، تجارت، اقتصاد، حقوق، زبانشناسی، موزه شناسی، مدیریت، ریاضیات ، فلسفه، سیاست های عمومی و علوم اجتماعی را در خود گنجانده است. حال ما چگونه می توانیم تفاوت بین اطلاعات و دانش را درک کنیم؟
علاقه مندم با یک مثال ساده تفاوت بین اطلاعات و دانش را بیان کنم. شما وقتی یک کوکی یا بیسکویت را به دیگری تعارف می کنید و می گویید بفرمایید بیسکویت، این information است. اما اگر بگویید بفرمایید کیک میل کنید این misinformation یا اطلاعات نادرست است. اگر هنگام خوردن بیسکویت، قرچ قرچ کنید، تاکید بر آن است که اطلاعات منعکس شده درست بوده است و اما اگر به دنبال آن بگویید که وای چقدر این بیسکویت خوشمزه است و باز خواهان خوردن آن باشید و به دیگران هم توصیه کنید که طعم این بیسکویت لذیذ است و از آن میل کنند، اتفاقی جدید در حال رخ دادن است و اطلاعات قبلی در حال تبدیل شدن به دانش است. یعنی از این به بعد دانش شکل گرفته می تواند برای کارخانه تولیدکننده و تجار کلان و خرد مواد قضایی و حتی حوزه تغذیه و درمان معناپذیر باشد.

مثال دیگر که می توان بیان کرد و تمام انسان ها در جای جای دنیا طی بیست ماه گذشته با آن درگیر شدند و آن را حس کردند مسئله کرونا است. ابتدا این تنها اطلاعات بود که در سیستم درمان ثبت می شد و گزارش می شد که ویروسی دارد مرگ زودهنگام را به دنبال می آورد و نه این ویروس شناخته شده بود و نه راه مقابله ای برای آن وجود داشت و حتی در ابتدا misinformation تولید شد. یعنی پزشکان تصور می کردند که این آنفولانزا است که دارد جان انسان ها را می گیرد . اما با تراکم اطلاعات و پردازش آن گام های پی در پی در تولید دانش در خصوص اطلاعات پیشین برداشته شد. اگر دقت کنیم در می یابیم که چقدر ثبت دقیق اطلاعات و خوشه بندی و یا طبقه بندی آن در اینجا مهم است و اطلاعات ناقص و یا خطا چقدر می تواند دانش در حال تولید را به مسیر خطا هدایت کند.

از همین جا می خواهم استفاده کنم و اشاره کنم که مفهوم اطلاعات در پیوند قابل توجهی با حوزه دانشی است که با آن سروکار دارد. برای مثال یک اخترشناس، یک ریاضیدان، یک میکروب شناس، یک متخصص هواشناسی ، یک متخصص علوم بالینی، یک جامعه شناس و یا یک متخصص راه و ترابری و ترافیک و یا متخصص علوم رسانه درکی متفاوت از دیگری در خصوص اطلاعات دارد. به دیگر سخن ما تعریف جامعی از این مفهوم ساده و اما در واقع پیچیده نداریم. این پیچدگی متخصصان علم اطلاعات و دانش شناسی را هم درگیر کرده است و تعریف جامعی از آن میان متخصصین این رشته نیز دیده نمی شود و شاید علت آن باشد که این مفهوم بخاطر همنشینی ای که با دنیای کامپیوتر و هوش مصنوعی یافته دائم در حال دگرگونی است. از این رو درمی یابیم که چقدر اطلاعات صحیح و شفاف در برنامه ریزی و تصمیم سازی نقش ایفا می کند. تا جایی که گفته می شود یک تلفن هوشمند، به مراتب بهتر از نزدیکان علایق و تمایلات را یافته است.

نکته دیگری که لازم است اشاره کنم این است که برخی از حوزه های تخصصی بطور خاص با اطلاعات و مطالعه درحوزه مهندسی و ناوبری اطلاعات سروکار دارند؛ مثل حمل نقل های هوایی و دریایی و ریلی. حال توجه کنیم که اگر همان دقت و مهندسی بکار رفته در اطلاعات وارد حوزه حمل و نقل زمینی نیز بشود چقدر می تواند از تلفات جاده ای بکاهد.
مباحثی در حوزه پژوهشی این حوزه از منظر فلسفی و جامعه شناسی و علوم رفتاری نیز مطرح است که نیاز به گفت وگویی دیگر است.

پژوهش در علوم اطلاعات با دانش شناسی چه تفاوتی دارد؟
در علوم اطلاعات، محوریت را مدیریت اطلاعات در نظر بگیریم، دانش شناسی را نیز می توان به مدیریت دانش نزدیک دانست. در مدیریت اطلاعات تاکید بر بسترهای اطلاعاتی موجود و مهمتر از آن کاربران اطلاعات در موقعیت های مختلف است؛ حال آنکه دانش شناسی یا همان مدیریت دانش ما را بیشتر به سمت سازمان ها و کسب و کارها با در نظر داشتن نقش دانش به منزله مزیت رقابتی در عصر حاضر سوق می دهد. شاید تمایز اصلی پژوهش در این دو حوزه را بتوان به حوزه ها و کنشگران فعال در آن ها ربط داد؛ به طور مثال در علوم اطلاعات بیشتر مسائل معطوف به کاربر نهایی است حال آنکه در مدیریت دانش، در افق بیشتر مسائل عملکرد کلی سازمان و ارتقای اثربخشی آن مد نظر قرار می گیرد. امروزه دارایی های دانشی در سازمان ها طیف گوناگونی را از جوانب مختلف در بر می گیرد؛ پس بدون شک پژوهشگران این حوزه نیاز دارند به علوم و مهارت های جدیدی مجهز شوند؛ از جمله این مهارت ها می توان به آشنایی با زبان های برنامه نویسی، ابزارها و فنون داده کاوی، مدیریت داده محور، هوش کسب و کار، خلق دانش ارزش آفرین، تدوین راهبرد دانش و ... اشاره داشت.

مهمترین ویژگی یک پژوهش کارآمد در این زمینه چیست؟
پژوهش کارآمد ویژگی های منحصر بفردی دارد: از ویژگی های پژوهشگری که مساله یا شکافی واقعی را در جامعه ای مناسب به شیوه ای علمی و اصولی رصد می کند تا طراحی روش ها و ابزارهای معتبری که برای حل آن مساله و رسیدن به دستاوردهای مورد انتظار طرح ریزی و اجرا می کند. بنابراین داشتن یک طرح یا پلن اولیه مناسب که در ادبیات دانشگاهی همان پروپوزال یا پیشنهاده است. مهمترین ویژگی چنین پژوهشی در ابتدای مسیر است. از سوی دیگر مراحل و فرایندهای پژوهش در چنین پژوهش هایی بارها و بارها توسط خود پژوهشگر یا سایر داوران و خبرگان ارزیابی و نقد می شود؛ در چنین پژوهشی پژوهشگر پس از تلاش برای تحلیل درست داده ها، یافته های خود را بازبینی مجدد کرده و در نهایت در راستای انتشار نتایج و کاربردی کردن نتایج پژوهش خود تلاش های موثری می کند.

ارزیابی شما از آثار کمی و کیفی در این گونه از تحقیقات چیست؟
در ارزیابی پژوهش بطور کلی لازم است به فاکتورهایی نظیر ماهیت مساله و هدف پژوهش، سابقه اعتبار ابزار گردآوری و روایی و پایایی آن و دستاوردهای مورد ، موضوع، نحوه جمع آوری داده ها انتظار توجه کرد؛ به بیان دیگر ممکن است برای حل مساله ای در یک حوزه خاص رویکرد کمی پاسخگو باشد و برای مساله ای دیگر در همان حوزه رویکرد کیفی. با عنایت به فاکتورهای فوق ارزیابی آثار کمی و کیفی محقق می شود؛ در چند سال اخیر پژوهش های کارآمد با رویکرد کیفی با اقبال بیشتری به ویژه در رساله های دکتری مواجه شده اند هر چند پژوهشهای کارآمد با رویکرد کمی هم کم نداریم.

به اعتقاد شما چرا پژوهش در این زمینه ها و در حوزه علوم انسانی کارآمد نمی شود؟
در پاسخ به این سوال بهتر است برگردیم به ویژگی های یک پژوهش کارآمد؛ اما شاید بتوان دلیل اصلی ناکارآمدی پژوهش ها را به عدم ارتباط و درگیرشدن پژوهشگران علوم انسانی با مسائل واقعی دانست؛ به عبارتی در حوزه علوم انسانی بسیاری از پژوهشگران مساله ای را بطور کلی و اصطلاحا از دور و اکثرا بر مبنای متون و سوابق قبلی شناسایی و رصد می کنند؛ به همین دلیل بسیاری از زوایای مساله از دید پژوهشگر پنهان می ماند؛ از این رو نتایج پژوهش، در حل مسائل چندان تاثیرگذار نبودند. بصورت کلی عدم ارتباط موثر میان فضای اجرایی مدیریتی کشور و فضای آکادمیک کشور در کارآمدی پژوهش ها نقشی مهم و اساسی دارند.

درباره اثرتان هم توضیحاتی بفرمایید؟
همواره در حوزه علم اطلاعات و دانش شناسی، وجود منبعی یکپارچه که بتواند تمامی مسائل کلیدی و روش های پژوهش را پوشش دهد؛ با چالش روبه رو بوده است. در دو دهه گذشته، آثار داخلی و خارجی ارزشمندی به منظور پوشش برخی از موضوعات و مسائل پژوهشی در این حوزه پدید آمده است. با این حال، بسیاری از این آثار به روش های خاصی محدود بوده و یا بر مهارت های مقدماتی و یا بررسی سطحی و یا نیمه عمیق مسائل کلیدی در پژوهش پرداخته است. از این رو به نظر می رسد پیوسته باید دستمایه های علمی تازه پای به میدان گذارد، تا همپای پویایی این حوزه از علم و دانش چراغ راه پژوهشگران باشد.

جستجوی منبعی که بتواند الگوواره های کمی و کیفی را کنار هم، مورد توجه قرار دهد بسیار حائز اهمیت است. از این رو پدیدآورندگان این مجموعه برآن شدند، تا با بررسی پایگاههای گوناگون و بهره گیری از خرد جمعی متخصصان علم اطلاعات و دانش شناسی، اثری جدید در زبان فارسی خلق نمایند. این تلاش در نهایت ما را به ویراستِ جدید مجموعه ارزشمند روش پژوهش: اطلاعات، نظام ها و زمینه ها از انتشارات چندوس رهنمون ساخت و الگوی نخست در تدوین این اثر قرار گرفت. به دنبال آن با هدف غنی سازی و بومی سازی، پدیدآورندگان، دیگر منابع ارزشمند موجود در زبان فارسی و انگلیسی را کاوش و در نگارش از آن ها بهره بردند. مجموعه حاضر طیف های گوناگونی از رویکردها و روش های پژوهشی در حوزه علم اطلاعات و دانش شناسی از جمله مباحث مربوط به انواع آرشیو، کتاب سنجی، مدیریت اطلاعات و بسیاری از مطالب مفید، پیرامون این حوزه را شامل می شود. لذا امید می رود، برای پژوهشگران حرفه ای و نیز تازه کار که به دنبال کشف و خلق ایده های ناب و الهام بخش میباشند؛ مفید باشد.

در نهایت تدوین این اثر در قالب یک همکاری میان دانشجویان دوره دکتری رشته علم اطلاعات و دانش شناسی در گرایش مدیریت اطلاعات و دانش (ورودی سال 1397) در دانشگاه تهران شکل گرفت. اسامی و تجربه کاری آنان بدین شرح است: خانم سمیه جعفری، پژوهشگر آزاد، مولف، مترجم و مشاور مدیریت دانش؛ یوسف عابدی، پژوهشگر و کارشناس دفتر برنامه ریزی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، آمنه راه جو پژوهشگر و مسئول کتابخانه مجتمع فرهنگی شهید چمران؛ سیف الله اندایش پژوهشگر و مدرس دانشگاه و یاسر فیض اللهی مدیر پژوهش دانشگاه امام حسین (ع).

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

به عنوان پرسش نخست، پژوهش علوم اطلاعات حوزه ای است که در درجه اول مربوط به تجزیه و تحلیل، جمع آوری، طبقه بندی، خوشه بندی، ذخیره سازی، بازیابی، جابجایی، انتشار و محافظت از اطلاعات است. این پژوهش با علوم کامپیوتر، علوم داده و هوش مصنوعی و علوم شناختی و روانشناسی ، فناوری و سازمان های اطلاعاتی در ارتباط است. به طور کلی می توان گفت علم اطلاعات جنبه های مختلفی از جمله علوم بایگانی ، علوم شناختی ، تجارت، اقتصاد، حقوق، زبانشناسی، موزه شناسی، مدیریت، ریاضیات ، فلسفه، سیاست های عمومی و علوم اجتماعی را در خود گنجانده است. حال ما چگونه می توانیم تفاوت بین اطلاعات و دانش را درک کنیم؟

پژوهش در علوم اطلاعات با دانش شناسی چه تفاوتی دارد؟

مهمترین ویژگی یک پژوهش کارآمد در این زمینه چیست؟

ارزیابی شما از آثار کمی و کیفی در این گونه از تحقیقات چیست؟

به اعتقاد شما چرا پژوهش در این زمینه

ها و در حوزه علوم انسانی کارآمد نمی شود؟

درباره اثرتان هم توضیحاتی بفرمایید؟

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۳۱ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی تابناک قزوین

فاطمه محمدبیگی در گفت و گو با خبرنگار مهر ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن میلاد ثامن الحجج حضرت علی بن موسی الرضا ( ع) اظهار کرد: در روز یکم تیرماه سال جاری، عموم مردم می توانند به صورت رایگان به عضویت کتابخانه های عمومی قزوین درآیند.

مدیر کل کتابخانه های عمومی استان با بیان اینکه دوره عضویت در کتابخانه ها به مدت یک سال است بیلن کرد: به علت شیوع ویروس کرونا و لزوم جلوگیری از تجمع متقاضیان ثبت نام به صورت غیرحضوری صورت می گیرد و این فرصت مناسبی برای عضویت در کتابخانه ها به جهت استفاده از خدمات و کتب کتابخانه های استان است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قزوین اظهار داشت: علاقمندان به عضویت رایگان، می توانند عدد 1 را به سر شماره 50002929 ارسال و با دریافت کد تخفیف جهت تکمیل عضویت به کتابخانه مورد نظر مراجعه نمایند

محمد بیگی خاطرنشان کرد: هر فرد با عضویت سراسری در یکی از کتابخانه های عمومی استان، می تواند از خدمات امانت همه کتابخانه های عمومی سراسر کشور بهره مند شود.

لازم به ذکر است، مهلت استفاده از کد مذکور تا 3 ماه می باشد و هزینه صدور کارت، به مبلغ 10,000 ریال، به هنگام صدور کارت، اخذ خواهد شد.

منبع:مهر

اقتصادآینده نیوز منتظر دریافت اخبار و پیام های هموطنان عزیز می باشد.

لینک خبر :‌ اقتصاد آینده