بولتن خبری روابط عمومی هلدینگ سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات
گزیده اخبار معدنی، فولادی و اقتصادی ایران و جهان
چهارشنبه 19 خرداد 1400
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۱۹

به گزارش جهان صنعت نیوز: به گفته کارشناسان، سازوکار بورس کالا، قیمت ها را شفاف می کند تا بازیگران اقتصادی بتوانند خود را بازیابی کنند. فروش مواد معدنی در بورس کالا برمبنای قیمت های بین المللی حتی می تواند پای سرمایه گذاران خارجی را نیز به بخش معادن کشور باز کند؛ اتفاقی که می تواند رونق بیشتری را به چرخه معدن بیاورد.

در واقع با عرضه سنگ آهن در بورس کالا به مرور قیمت این محصول به نرخ های جهانی نزدیک خواهد شد تا در نهایت شاهد شکوفایی صنعت در کل زنجیره باشیم. مساله مهم اینکه باور کنیم توسعه هر بخش در صنعت فولاد از جمله حوزه بالادست به جذب سرمایه و بهره گیری از تکنولوژی جهانی نیاز دارد. در این شرایط است که می توانیم از ظرفیت نسبی منابع کشور استفاده کنیم و نهایت بهره برداری را داشته باشیم.

با اینکه فولاد و سنگ آهن از صنایع برتر و بالادستی هستند و جزو منابع ملی محسوب می شوند اما به دلیل اینکه سنگ آهن متعلق به معادن بزرگ است تاکنون توسط دولت اداره می شده است. متاسفانه به دلیل حضور پررنگ دولت این دسته از معادن بازدهی خاصی هم نداشته اند. این در حالی است که می توانستیم با مزیت بزرگ معدن، زنجیره تولید را در صنعت فولاد توسعه دهیم. با این روند نه تنها از واردات بی نیاز می شدیم بلکه حتی محصولات معدنی را صادر هم می کردیم. به هر حال امروز با اتفاقی که در کشور افتاده و با عرضه سنگ آهن در بورس کالا و تکمیل این چرخه به صنعت فولاد کشور کمک بیشتری خواهد شد.

نخستین عرضه آهن اسفنجی توسعه آهن و فولاد گل گهر

در همین راستا به عنوان مثال روز گذشته تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران برای نخستین بار میزبان عرضه 20 هزار تن آهن اسفنجی شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر بود. به گزارش رصد اقتصادی ، 80 هزار تن تختال، 121 هزار و 980 تن شمش بلوم، پنج هزار تن مس کاتد، 11 هزار تن مس کم عیار، 690 تن شمش روی، هفت هزار و 200 تن شمش آلومینیوم و 300 تن بیلت آلومینیوم، 78 هزار و 500 تن سیمان، 160 تن سولفور مولیبدن و 30 تن کنسانتره فلزات گرانبها نیز در تالار مذکور عرضه شد. همچنین براساس این گزارش، 57 هزار و 871 تن مواد پلیمری و 91 هزار و 516 تن وکیوم باتوم، قیر، روغن پایه، سلاپس واکس، لوب کات و گوگرد نیز در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی عرضه شد.

در این خصوص محمدعلی احمدزاده اصل که سابقه ریاست هیات مدیره شرکت معادن و فلزات و همچنین هیات مدیره چادرملو را دارد، ورود سنگ آهن به بورس کالا را مفید و موثر دانسته و معتقد است که فروش مواد معدنی در بورس کالا برمبنای قیمت های بین المللی، پای سرمایه گذاران خارجی را به بخش معادن باز می کند.

او اظهار کرد: با استمرار عرضه زنجیره تولید فولاد در بورس کالا و گشایش های بین المللی، دور از انتظار نخواهد بود که به مرور سرمایه گذاران خارجی به دلیل شفافیت موجود در یک بستر معاملاتی یعنی بورس کالا، برای خرید در تالار بورس کالای ایران حضور یابند و در شرایط رقابتی و برمبنای قیمت های بین المللی به معامله بپردازند.

این کارشناس معدن با اشاره به اهمیت جذب سرمایه گذاری خارجی تصریح کرد: موضوع مهم این است که صنایع بزرگ کشور به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارند تا شاهد رونق بیشتر صنایع پایین دستی شویم. البته با ورود سنگ آهن به بورس کالا عملا در صنایع بالادستی قدرت چانه زنی بزرگی پیدا می کنیم تا منابع از خام فروشی خارج شود، قیمت مناسب به آن تعلق بگیرد و حتی موجب جذب سرمایه های بیشتری توسط بخش خصوصی در این صنعت شود.

جذب سرمایه های خارجی و ورود تکنولوژی

گفته می شود فروش مواد معدنی به قیمت های بین المللی می تواند در جذب سرمایه های خارجی در بخش معادن موثر باشد. این اقدام می تواند به سرمایه گذاری خارجی منجر شود زیرا آنها می توانند تکنولوژی روز را وارد این صنعت کنند و همچنین از لحاظ درآمدی نیز منفعت خوبی ببرند.

به باور کارشناسان از اتفاقات منفی که شاهد آن هستیم، قیمت پایین سنگ آهن در کشور است که باعث شده سود اصلی به بخش آخر زنجیره فولاد برسد. در این رابطه احمدزاده گفت: اگر بتوانیم قیمت گذاری را شفاف کنیم و سرمایه گذار خارجی را نیز وارد چرخه کنیم، به شکوفایی بازار سنگ آهن کمک خواهد شد و میزان ارزش افزوده واقعی این محصول را شاهد خواهیم بود.

در این رابطه احمدزاده تصریح کرد: اینکه کل زنجیره در بورس وارد شود قطعا به قیمت گذاری واقعی محصول نهایی کمک می کند. اگر واقعا به دنبال توسعه صنعت هستیم باید از رویدادهای مخرب مثل شیوه نامه های دستوری و افراد رانت خوار دوری کنیم. درواقع فرصت و بستر اصلی برای این توسعه، ورود کل زنجیره به بورس کالا و کشف قیمت کالاها با یک رویکرد واحد یعنی اعتماد به عرضه و تقاضاست.

این کارشناس معدن گفت: با استمرار عرضه زنجیره تولید فولاد در بورس کالا و گشایش های بین المللی، دور از انتظار نخواهد بود که به مرور سرمایه گذاران خارجی به دلیل شفافیت موجود در یک بستر معاملاتی یعنی بورس کالا، برای خرید در تالار بورس کالای ایران حضور یابند و در شرایطی رقابتی و برمبنای قیمت های بین المللی به معامله بپردازند. اما وقتی با استدلال های اشتباه به قیمت گذاری رو می آوریم علاوه بر اینکه به اعتبار بورس کشورمان لطمه می زنیم، پویایی صنعت را نابود و رانت را وارد بازار می کنیم.

او به مس به عنوان نمونه ساده احترام به مکانیسم عرضه و تقاضا به جای قیمت گذاری اشاره کرد و گفت: مس به دلیل آنکه در بورس کالا و با قیمتی نزدیک به نرخ های جهانی معامله می شود همواره مسیری هموار برای توسعه بیشتر و همچنین برنامه ریزی مناسب برای آینده داشته است. بنابراین سایر بازارها نیز برای حذف رانتخواران باید به این شیوه منطقی معاملاتی روی آورند.

فرصت سوزی به نفع خارجی ها

اگر فضای باز اقتصادی شکل بگیرد، صنایع پایین دستی نیز توسعه پیدا خواهند کرد. این مساله ای است که همواره از سوی کارشناسان مطرح می شود. احمدزاده در ادامه با اشاره به صنعت فولاد در گفت وگو با کالا خبر گفت: متاسفانه به دلیل قیمت گذاری غلط، دچار رانت شده که حتی به آهن فروش های خرده پا نیز رسیده است. به عبارتی چون با اصرار سیاستگذار، محصول با قیمت پایین تر از نرخ های واقعی عرضه شده، یک رانت قیمتی در این بازار شکل گرفته که از بین رفتن این رانت ما را به مدیریت هزینه خواهد رساند به این معنی که به صورت کامل همه چیز بهینه و اقتصادی پیش خواهد رفت.

احمدزاده با اشاره به اینکه ما فرصت ها را می سوزانیم و فضایی را ایجاد می کنیم که خارجی ها سود ببرند، گفت: به طور مثال اکنون تاجر چینی که سنگ آهن را از ما می خرد، آن را از راه جاده ای و دریا به کشور خود برده و با هزینه های کارخانه، محصولی را تولید می کند و دوباره همین مسیر را برمی گردد و محصول را ارزان تر از قیمت ما در بازار به فروش می رساند! علت آن این است که اولویت ما در صنعت فولاد، حوزه تکنولوژی نبوده است بلکه ما با محبوس کردن قیمت واقعی سنگ آهن داخلی، ضعف های خود را پنهان کرده ایم و کشور چین از رانت قیمت سنگ آهن ما سوءاستفاده کرده و سود آن را می برد.

استقبال بازار سرمایه از سنگ آهن

با همه این تفاسیر با عرضه سنگ آهن در بورس کالا به مرور قیمت این محصول به نرخ های جهانی نزدیک خواهد شد تا بتوانیم شکوفایی صنعت را در کل زنجیره، نه صرفا در بخشی خاص، شاهد باشیم. باید قبول کنیم که توسعه هر بخش در صنعت فولاد از جمله حوزه بالادست، نیاز به جذب سرمایه و بهره گیری از تکنولوژی جهانی دارد تا از ظرفیت نسبی که از منابع کشور استفاده می کنیم، نهایت بهره برداری را داشته باشیم.

اما نکته مهمی که مطرح می شود اینکه قیمت گذاری واقعی سنگ آهن در بورس کالا بر منافع سهامداران شرکت های معدنی هم تاثیر مثبتی خواهد گذاشت. اصولا وقتی شرکت های سرمایه پذیر در بورس کالا حضور داشته باشند باعث رونق آن شرکت بورسی نیز خواهد شد. حتی شرکت های تابعه سنگ آهن و فولاد نیز می توانند وارد بورس شوند و در نهایت کل زنجیره وارد بورس شده و پتانسیل خود را به صورت کامل و شفاف نشان خواهد داد.

به باور احمدزاده این اقدام، قطعا منبع جذب سرمایه و منشا سرمایه گذاری خواهد شد. از این مسیر، برای توسعه صنعت می توانیم روی منابع مالی که از بازار تامین می شود حساب باز کنیم. در واقع، منابع عظیم مالی و اقتصادی وارد تولید خواهد شد و امروز خوشبختانه بازار سرمایه اولین مجموعه ای است که از ورود سنگ آهن به بورس کالا استقبال کرده است.

لینک خبر :‌ صنعت نیوز

به گزارش شاتا به نقل از ایمیدرو، 4 شرکت تولیدکننده آلومینیوم طی ماه های فروردین و اردیبهشت، 86 هزار و 216 تُن شمش تولید کردند این در حالی است که این رقم در مدت مشابه سال گذشته، 64 هزار و 689 تُن بود.

از این میزان، شرکت های ایرالکو 30 هزار و 278 تُن، المهدی 30 هزار و 129 تُن، سالکو 19 هزار و 664 تُن و آلومینای ایران 6 هزار و 145 تُن تولید کردند.

تولید بیش از 38 هزار تُن پودر آلومینا

شرکت آلومینای ایران طی 2 ماهه نخست امسال، 38 هزار و 160 تُن پودر آلومینا تولید کرد. میزان تولید مدت مشابه سال 99، حدود 41 هزار و 699 تُن بود که 8 درصد کاهش یافت.

همچنین این شرکت طی 2 ماه اخیر، حدود 169 هزار و 118 تُن بوکسیت (ماده اولیه تولید پودر آلومینا) تولید کرد که در مقایسه با تولید مدت مشابه سال 99 (110 هزار و 926 تُن)، 52 درصد افزایش نشان می دهد.

لینک خبر :‌ شاتا نیوز
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۱۹

منابع خبری اعلام کردند قیمت میلگرد آجدار داخلی چین در روز سه شنبه 8 ژوئن در میان فعالیت های تجاری پایین کاهش یافت. این به دلیل عدم اطمینان بازار در برخی سیاست های صنعت ، مخصوصا در مورد محدودیت های تولید داخلی و تعرفه صادرات می باشد.

ارزیابی روزانه فست مارکت ها نشان داد قیمت میلگرد آجدار داخلی فولادی در چین شرقی (شانگهای) در روز سه شنبه 8 ژوئن 4،920-4،950 یوان (770-775 دلار) در هر تن بود. این در حالی است که نسبت به روز قبل 80 یوان در هر تن کاهش داشته است.

در این میان متال بولتن گزارش داده است همراه با محدودیت های تولید محصولات فولادی در تانگشان ، تولید میلگرد آجدار در شهر ژوژو در استان جیانگ سو واقع در شرق چین نیز به مقدار مشخصی تولید محدود می شود که از حجم تولید در چند سال گذشته فراتر نرود.

منابع به فست مارکت ها اعلام کردند فعالان بازار نگرانند که سایر شهرها یا استانها اقدامات مشابهی را برای دنبال کردن میزان تولید کمتر انجام دهند. اگر چنین باشد ، قیمت محصولات فولادی از جمله میلگرد آجدار پشتیبانی می شود.

به گفته منابع خبری، یک عامل کوتاه مدت موثر بر قیمت میلگرد آجدار این است که آیا چین تعرفه های صادراتی را روی میلگرد اعمال می کند یا خیر. باید توجه داشت که در این گاه به گاه شایعاتی ظاهر شده و به گوش می رسد.

فعالان بازار خبر دادند در صورت وضع یک تعرفه ثابت، کارخانه های تولید میلگرد آجدار مجبورند مواد بیشتری را به بازار داخلی عرضه کنند که این امر به قیمت های محلی بستگی دارد.

متال بولتن گزارش دادد طبق اطلاعات گمرک، چین در چهار ماه اول سال 2021 ، حدود 1٫86 میلیون تن میلگرد آجدار صادر کرده است. این در حالی است که مقدار صادرات اعلام شده 49 درصد بیشتر از 1٫25 میلیون تن در ماه های ژانویه و آوریل 2020 است.

یک تحلیلگر صنعت نقل کرد: معامله گران در بازارهای معاملات آتی رویکرد انتظار و نظاره کردن را در پیش گرفته اند. این رویکرد به دلیل عدم اطمینان آن ها به بازار و انتظار آنها از تغییر قیمت در طیف گسترده ای قبل از روشن شدن دو موضوع اصلی فوق یا نشان دادن محرک جدید می باشد.

منابع خبری اعلام کردند: عدم تحرک منجر به کاهش بازار معاملات آتی و در نتیجه کاهش نرخ خرید و قیمت در بازار معاملات شد.

یک معامله گر مستقر در شانگهای نقل کرد: “نیاز به ذخیره سازی در حال افزایش است. زیرا سهامداران در حالی که میلگرد آجدار را در انبارهای خود ذخیره کرده اند پول خود را از دست می دهند. اگر این روند ادامه پیدا کند احتمال محدود شدن کوتاه مدت قیمت وجود ندارد.”

ارزیابی روزانه فست مارکت ها نشان داد از ساعت 3 بعد از ظهر روز سه شنبه 8 ژوئن، بیلت فولادی با نرخ 4940 یوان در هر تن با احتساب مالیات بر ارزش افزوده در تانگشان معامله شد. باید توجه داشت که قیمت معامله شده در روز سه شنبه نسبت به روز گذشته 80 یوان در هر تن کاهش داشته است.

منابع خبری گزارش دادند قرارداد معاملات آتی اکتبر میلگرد آجدار در معاملات روز سه شنبه 8 ژوئن با قیمت 5،004 یوان در هر تن بسته شد. قابل ذکر است که قیمت بسته شده در روز سه شنبه 45 یوان در هر تن نسبت به روز قبل افزایش داشت.

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک خبر :‌ آرتان پرس
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۱۹ سایت های دیگر : صدای بورس شعار سال

به گزارش می متالز، از ژانویه سال 2019 به علت افزایش ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر، تمایل بیشتر نیروگاه به استفاده از گاز طبیعی بجای زغال سنگ به علت قیمت کمتر آن و محدودیت های اعمال شده در اتحادیه اروپا نسبت به مصرف زغال سنگ روند نزولی پیدا کرده است.

از ژانویه 2020 نیز به علت شیوع پاندمی کرونا و کاهش طرف تقاضا در تولید متانول و فولاد، تقاضا برای زغال سنگ و متعاقبا قیمت آن نیز کاهش چشمگیری پیدا کرد و پس از آن به علت بازگشایی های اقتصاد، طرف تقاضا تحریک شده و مجدد قیمت زغال سنگ روند صعودی پیدا کرده است و هم اکنون در محدوده قیمتی بالاتر از شیوع پاندمی قرار دارد.

پیش بینی می شود با شروع واکسیناسیون عمومی در اکثر کشور ها طرف تقاضا در اقتصاد قوی تر شده و همین امر موجب افزایش قیمت زغال سنگ شود البته به احتمال زیاد این افزایش قیمت به دلیل ایجاد محدودیت هایی که هر روزه نسبت به مصرف این ماده اعمال می گردد چشم گیر نخواهد بود.

منبع: صدای بورس

لینک خبر :‌ می متالز
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۱۹ سایت های دیگر : خبرگزاری صدا و سیما ایبنا می متالز

خبرگزاری آریا- بورس تهران آخرین روز معاملات هفتگی خود را امروز چهارشنبه 19 خرداد 1400 با افت 8 هزار واحدی به پایان رساند.
به گزارش خبرگزاری آریا، در پایان معاملات امروز بورس، شاخص کل با افت 8 هزار و 824 واحدی به عدد یک میلیون و 151 هزار واحد و شاخص هم وزن نیز با افت 3 هزار و 202 واحدی به عدد 380 هزار واحد رسید ضمن اینکه نماد های فملی، فولاد و شستا بیشترین تاثیر را در افت شاخص کل داشتند.
در فرابورس نیز شاخص با افت 175 واحدی به عدد 17 هزارو 484 واحد رسید.
همچنین ارزش معاملات خرد بازار به سه هزار و 200 میلیارد تومان رسید و حدود 430 میلیارد تومان تغییر خالص مالکیت افراد حقیقی به حقوقی بود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری آریا
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۱۹ سایت های دیگر : روزنامه همشهری تهران پرس

گروه بورس، بانک و بیمه بازارنیوز: شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز چهارشنبه 19 خرداد 1400 با افت 8823 واحدی به یک میلیون و 151 هزار و 841 واحد رسید.

همچنین شاخص کل هم وزن نیز با افت 3202 واحدی به 380 هزار و 747 واحد رسید.

نمادهای فملی، فولاد، شستا، وغدیر، کچاد و شتران بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص امروز بورس داشتند.

لینک خبر :‌ بازار نیوز

یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه نامزدهای انتخابات هیچ برنامه ای برای بورس ندارند، درباره وضعیت آینده شاخص کل توضیحاتی را ارائه کرد.

شاخص کل بازار سرمایه از ابتدایی ترین دقایق معاملات، روی شیب سقوط افتاد و تا انتهای معاملات، به همین روند نزولی ادامه داد. امروز، هرچند رشد خودرویی ها کمی شاخص را به سمت رشد حرکت داد، اما نتوانست مانع نزول ملایم این شاخص شود و در انتها، نماگر اصلی بورس 8 هزار و 824 واحد افت کرد و به یک میلیون و 151 هزار و 841 واحد رسید.

شاخص کل هم وزن نیز با وجود اینکه در دو روز گذشته، رشدهای اندکی داشت، امروز نزدیک به یک درصد افت داشت و تا انتهای معاملات با شیب نزولی ملایم و گاها تند 3 هزار و 202 واحد ریزش داشت و رقم 380 هزار و 747 واحد را نشان داد. شاخص فلزات اساسی نیز امروز سقوط عجیبی را پشت سر گذاشت و با کاهش 14 هزار و 814 واحدی، روی خانه 907 هزار و 128 واحدی ایستاد.

در معاملات روز جاری، نمادهای غکورش ، برکت ، خودرو ، خساپا ، خگستر ، اپال و شستا فهرست پرتراکنش های بازار را تشکیل دادند. نمادهای فملی ، فولاد ، شستا ، وغدیر ، وبملت و شتران بیشترین اثر منفی و نماد خودرو بیشترین اثر مثبت را روی شاخص کل داشتند. گروه های خودرو، مواد دارویی و بانک ها نیز برترین صنایع معاملات بودند.

در روزی که بازار سرمایه چندان وضعیت خوبی نداشت، اوضاع فولادی ها هم چندان تعریفی نبود، ولی فجر ، فنورد و کویر از رشد قابل توجهی در میان فولادی ها برخوردار بودند. نمادهای فولاد ، فسازان و کاوه بیشترین افت قیمت را در سهام خود داشتند. کچاد و کگل هم امروز را با افت قیمت پشت سر گذاشتند و در بازار فرابورس هم نماد ذوب نزدیک 2.5 درصد کاهش قیمت را تجربه کرد.

مصطفی عقیلی، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با بورس و تأثیر انتخابات بر آن اظهار کرد: به لحاظ سیاسی معلوم نیست چه اتفاقی برای کشور رخ می دهد و چه کسی رئیس جمهور است، ولی به طور کلی برنامه خاصی از هیچکدام از نامزدهای انتخاباتی درباره بورس ندیدیدم و بر فرض شکل گرفتن مذاکرات برجام و کاهش قیمت دلار، کف یک میلیون و 50 هزار واحد برای شاخص دور از انتظار نیست و البته عدد مناسبی هم با توجه به فاکتورهای دیگر است.

وی در ادامه تصریح کرد: این روزها که قیمت سهم ها در پایین ترین میزان خود هستند، سرمایه گذاران هم از ورود پول جدید به بازار سرمایه خودداری می کنند چراکه می ترسند مدت زیادی قیمت سهام خریداری شده آن ها در این کف قیمتی باقی بماند و مجبور شوند سهام خود را با همان قیمت و یا با اندکی ضرر بفروشند.

این کارشناس بازار سرمایه با تأکید بر بیشتر بودن سرانه فروش نسبت به سرانه خرید در بین سهامداران گفت: ابهامات شکل گرفته درخصوص انتخابات هم مزید بر علت شده است و در برنامه هیچ کاندیدی هم به طور مشخص درباره بورس صحبت نشده و همین مسائل بر نامشخص بودن ادامه راه بازار مؤثر واقع شده است.

عقیلی اضافه کرد: در حال حاضر با توجه به نزدیک بودن انتخابات ، ابهامات در بازار سرمایه به بالاترین میزان خود رسیده است و دولت آینده قطعا برای جلب رضایت سهامداران در ابتدای مسیر ریل گذاری دولت بعد حتما از بازار سرمایه و سهامداران خرد حمایت خواهد کرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: با این وجود، اگر وضعیت بازار تغییری نکند و همچنان منفی باشد سهامداران بزرگ و شرکت ها قطعا مایل به سرمایه گذاری با چنین وضعیتی در بازار نخواهند بود و همین مسئله باعث می شود که شاخص کل در روزهای آینده باز هم منفی به کار خود ادامه دهد.

لینک خبر :‌ رتبه آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۱۹ سایت های دیگر : خبرگزاری فارس برخط نیوز کارآفرینان اقتصاد خبر یزد

به گزارش دنیای معدن ، محمدرضا صباغیان بافقی نماینده مردم بافق و مهریز در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز و در تذکر شفاهی به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به وضعیت مجموعه سنگ آهن بافق اظهار داشت: در صنایع سنگ آهن مرکزی بافق بیش از 7 هزار نفر مشغول به کار هستند که اگر هر کدام به طور میانگین یک خانواده 4 نفره باشند، یعنی 28 هزار نفر از این صنایع زندگی خود را می گذرانند.

وی با انتقاد از سو مدیریت ها و تصمیمات نادرست در جریان خصوصی سازی این صنایع در سال های 79، 90 و 93 ادامه داد: به دلیل این تصمیمات در مقاطعی شهر بافق دچار بحران شد و مدت 53 روز معدن سنگ آهن تعطیل شد؛ در چنین شرایطی نیروهای ویژه آمدند و با مردم برخورد کردند اما حالا که شهر آرام است، می خواهند با واگذاری سنگ آهن بافق به بورس دوباره مشکل ایجاد کنند.

نماینده مردم بافق و مهریز در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از بی توجهی به پیامدهای اجتماعی این تصمیمات گفت: شورای تامین شهرستان هم با این تصمیم مخالفت کرده است. لذا شهر آرام ما را بهم نریزید و مشکلات مردم را بیشتر نکنید.

صباغیان همچنین با انتقاد از وزیر کشور به دلیل بی توجهی به مصوبات شورای تامین شهرستان و سکوت استاندار یزد اظهار داشت: تاکنون سه بار با مردم مظلوم این منطقه برخورد شده است، لذا از آقای قالیباف رئیس مجلس درخواست می کنیم اجازه ندهد این صنعت وارد بورس ورشکسته شود و در آستانه انتخابات مردم ناراضی شوند.

لینک خبر :‌ دنیای معدن

به گزارش بازار به نقل از بورس کالا، معاون بازرگانی این شرکت به بررسی نخستین تجربه فروش در بورس، معاملات آهن اسفنجی به شیوه قبلی، چرایی ورود کل زنجیره فولاد به بورس و همچنین روند پذیرش این شرکت پرداخته است. به گفته رضا تربتی، پذیرش شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر در بورس کالا در روندی سهل و سریع و ظرف چند روز رقم خورد که نشان دهنده زیرساخت های مناسب بورس کالا برای پذیرش و ورود شرکت های بیشتر است.

تربتی، معاون بازرگانی توسعه آهن و فولاد گل گهر، گفت: پس از ابلاغ شیوه نامه ساماندهی و تنظیم بازار زنجیره فولاد از سوی وزارت صمت، شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر مترصد اولین فرصت برای پذیرش، عرضه و کشف قیمت از طریق بورس کالا بود که خوشبختانه عملیاتی شد.

وی با بیان اینکه توسعه آهن و فولاد گل گهر به شدت از کشف قیمت واقعی زنجیره فولاد در بورس کالا استقبال می کند، افزود: به عقیده بنده بازار از طریق مکانیزم عرضه و تقاضا بهتر از هر سازوکار دیگری اداره شده و می تواند بهای هر کالایی را تشخیص داده و کشف نماید در این میان عرضه روز گذشته 20 هزار تن آهن اسفنجی در بورس کالا با استقبال خوبی همراه شد و کل آن با قیمت 85هزار ریال به ازای هر کیلوگرم مورد معامله قرار گرفت.

تربتی اظهار داشت: بهای پایه تعیین شده برای آهن اسفنجی شامل هزینه تمام شده تولید آهن اسفنجی با احتساب ارزش افزوده مورد انتظار و در حد معقول بود.

لزوم ورود همه زنجیره به بورس کالا
وی ادامه داد: امیدواریم تمام تولیدکنندگان و در تمامی بخش های زنجیره به بورس کالا ورود پیدا کنند تا یک شفافیت مناسب در روند مبادلات کالایی به خصوص در حوزه فولاد شکل گیرد.

معاون بازرگانی توسعه آهن و فولاد گل گهر در ادامه به مشکل خرید گندله به عنوان ماده اولیه این شرکت اشاره کرد و گفت: یکی از ایرادات موجود در خرید ماده اولیه این است که کماکان نرخ های کدال و به صورت علی الحساب برای گندله در خارج از بورس محاسبه می شود که این موضوع نیز در صورت ورود هماهنگ و همزمان کل زنجیره فولاد به بورس کالا برطرف می شود که انتظار ما این است با سیاست های وزارت صمت، این مهم به زودی برای همه رقم بخورد.

به گفته تربتی، عرضه و خرید کل زنجیره فولاد در بورس کالا به شفاف سازی بازار کمک کرده و سبب می شود مصرف کننده نهایی با اطمینان خاطر بیشتری محصول خود را خریداری کند. علاوه بر این موجب حذف دلالان و واسطه ها و از بین رفتن بازار سیاه می شود و این عوامل به قرار گرفتن اقتصاد کشور روی ریل توسعه کمک می کند.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود یادآور شد: انتظار و تصور این است که تا پایان سال بسیاری از شرکت های زنجیره بالادست و پایین دست فولاد معاملات در بستر بورس کالا را به معاملات توافقی، مذاکره و چانه زنی ترجیح دهند و درصورت رقم خوردن این اتفاق شاهد اتفاقات خوشایندی در حوزه فولاد خواهیم بود.

معاملات آهن اسفنجی قبل از ورود به بورس
تربتی به روند معاملات آهن اسفنجی تا پیش از ورود به بورس کالا نیز اشاره داشت و گفت: تا پایان سال 99 در فروش ها بر اساس ضرایب قیمتی که از سوی وزارت صمت ابلاغ می شد عمل می کردیم. براساس این ابلاغیه ضریب فروش کنسانتره 16 درصد، گندله 23.5 درصد و آهن اسفنجی 50 درصد شمش فولاد خوزستان به صورت فصلی در کدال لحاظ می شد و نحوه فروش هم براساس سهمیه بندی بود که آن نیز از طرف وزارت صمت ابلاغ می شد؛ این روند، عمدتا شرکت های بزرگ همچون فولاد مبارکه، فولاد هرمزگان و فولاد خوزستان و سایر شرکت ها را در بر می گرفت.

پذیرش سریع و آسان در بورس کالا
وی در خاتمه به همکاری بورس کالا برای پذیرش سهل و سریع شرکت ها اشاره داشت و گفت: وقتی بر ورود شرکت های تولیدکننده زنجیره فولاد در بورس کالا تاکید می شود یک رویداد مثبت این است که زیرساخت های بورس کالا برای پذیرایی از شمار زیادی شرکت فراهم است به گونه ای پذیرش شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر در بورس کالا در روندی عالی و طی چند روز رقم خورد که نشان دهنده فراهم بودن زیرساخت های بورس کالا برای پذیرش و ورود شرکت هاست.

لینک خبر :‌ تحلیل بازار
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۱۹ سایت های دیگر : کیوسک خبر معدن24 یزد فردا اکونا پرس تیتر20 ایران اکونومیست

به گزارش دنیای معدن ، در حاشیه برگزاری سیزدهمین نمایشگاه بورس،بانک و بیمه که در نمایشگاه بین المللی تهران برپا شده است ، جمعی از فعالان بازار سرمایه و شرکتهای سرمایه گذاری در نشست با مهندس آذرین فر مدیر حوزه مدیر عامل و سرپرست امور مالی و اقتصادی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو ،ضمن بررسی راه های همکاری تمایل خود را برای سرمایه گذاری و مشارکت در طرح های توسعه چادرملو اعلام کردند.

لینک خبر :‌ دنیای معدن
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۱۹

اقتصاد24 - پانید فاضلیان: می خواهید نامش را آه و ناله بگذارید یا داد و بیداد، اما هرچه که هست مدتهاست که ناچیز بودن مستمری های بازنشستگی صدای دریافت کنندگان آنرا درآورده است؛ در این مورد به خصوص فرقی چندانی نمی کند که مستمری بگیر تابع کدام صندوق بازنشستگی است؛ خواه مستمربیگیران کشوری باشند یا تامین اجتماعی و یا حتی لشگری همه از وضع موجود شاکی هستند حتی اگر به نسبت مستمریبگیران صندوق های دیگر بیشتری افزایش نصیبشان شده باشد.

درمقابل این نارضایتی مدتهاست که یک بساط آه و ناله قدیمی دیگر هم پهن شده که مربوط است به هشداری که مدیران دولتی و کارشناسان فنی صندوق بازنشستگی از خطر آنی خودن کفگیر هزینه ها به ته دیگ مخارج می دهند.

به زبان دیگر هرکس که این چندساله اخبار مربوط به صندوق های بازنشستگی را دنبال کرده باشد می داند که به موازات وعده و عید های متولیان وقت هر صندوق و گل و بلبل خواندن اوضاع یک هشدار همیشه در حال داده شدن است و آن خطر برهم خوردن تعادل دخل و خرج و ورشسکستگی صندوق های بازنشستگی است.

محض یادآوری همین سه سال پیش بود که کمر صندوق بازنشستگی فولاد زیر بار تعهداتش تا مرز خرد شدن پیش رفت و روزی نبود که بازنشستگان این صندوق بابت به تاخیر افتادن مستمری های خود و یا به مشکل خوردن تامین خدمات درمانیشان تجمعی برپا نکنند؛ هرچند عاقبت دولت این مشکل را به نوعی رفع و رجوع کرد، اما اگر بخواهید نظر کارشناسان بیمه ای را جویا شوید می گویند این اتفاقی است که اگر جدی گرفته نشود ممکن است برای سایر صندوق های بازنشستگی مطرح مثل تامین اجتماعی و بازنشستگی کشوری هم تکرار شود.

بیشتر بخوانید: با بازنشستگان مجرد آشنا شوید/ مستمری بگیرانی باید که ماهانه درآمدی زیر 4.3 میلیون تومان داشته باشند

عباس خندان، کارشناس بیمه های اجتماعی در رابطه تکرار احتمالی این مشکل به اقتصاد 24 می گوید: در رابطه با مدیریت صندوق های بازنشستگی بحران تامین منابع امر اجتناب ناپذیریست؛ تحت تاثیر آهنگ رشد جمعیت و نوسانات اقتصادی این اتفاق دیر یازود برای هر صندوق بازنشستگی خواهد افتاد؛ مهم این است با اصلاحات به موقع پارامتریک و ساختاری تا حد ممکن از شدت بحران پیشرو جلوگیری شود.

وی ادامه می دهد: قاعده علمی در مدیریت صندوق های بازنشستگی حکم می کند که تعهدات بلندمدت صندوق به بیمه شدگانش تا مدت 75 سال پیش بینی شود؛ به بیان دیگر منابع صندوق باید طوری برنامه ریزی شود که از بدو تشکیل یک پرونده بیمه پردازی تا پرداخت آخرین مستمری به بازماندگان تبعی او تمام هزینه ها را پوشش دهد.

خندان در ادامه به موضوع ضریب پشتیبانی صندوق های بازنشستگی اشاره کرده و می گوید: در تمامی صندوق های بازنشستگی میان بیمه پردازانی که مستمری نمی گیرند و مستمربگیران یک رابطه وجود دارد؛ صرفه نظر از مشکلات اقتصادی و شرایط اجتماعی هرجامعه، هرچه تعداد بیمه پردازان شاغل از مستمربگیران بیشتر باشد مدیریت پوشش هزینه ها راحت تر اتفاق خواهد افتاد.

وی ادامه می دهد: از نظر تئوری این ضریب اگر به نسبت هفت به یک باشد یعنی صندوق در وضعیت ایده آل است، اما در شرایط فعلی صندوق بازنشستگی شاخص مثل تامین اجتماعی و بازنشستگی کشوری با ضریب فاصله دارند؛ به صورت مشخص این ضریب برای سازمان تامین اجتماعی به حدود 4 رسیده و در صندوق بازنشستگی کشور در حد 2 است؛ به بیان دیگر دخل و خرج عمده ترین و شاخص ترین صندوق های بازنشستگی کشور در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری ناجور است.

خندان ادامه می دهد: به صورت مشخص اگر در کشور شرایط اقتصادی طوری باشد که هم درآمد صندوق های بازنشستگی افزایش یابد و هم تادیه مطالبات به موقع صورت بگیرد می توان با افزایش تعداد بیمه پردازان ضریب پشتیبانی را تقویت کرد، اما در مواقعی مثل حالا که درآمد های عمومی کاهش یافته، از تعداد بیمه شدگان شاغل کسر شده و به تبع وضعیت موجود مطالبات صندوق ها با تاخیر تادیه می شود؛ کاهش ضریب پشتیبانی امری اجتناب ناپذیر است و این یعنی کسری ادواری منابع و وابستگی هرچه بیشتر اداره صندوق های بازنشستگی به بودجه های سنواتی دولت.

در مواجهه با واقعیت های اقتصادی روز جامعه به نظر می رسد که نارضایتی عمومی بازنشستگان از ناچیز بودن مستمری های ماهانه حقیقتی غیرقابل انکار است، اما در همین چارچوب هم نمی توان موضوع تعادل شکننده دخل و خرج صندوق های بازنشستگی را هم نادیده گرفت؛ خصوصا وقتی یادمان باشد که همین چهار سال پیش بود که خیل بازنشستگان معترض فولاد دم به دم بابت مطالبات معوقه خود تجمع می کردند.

لینک خبر :‌ اقتصاد 24

به گزارش سایت طلا،در معاملات امروز بازار سرمایه شاخص کل بورس با 8823 واحد کاهش در رقم یک میلیون و 151 هزار واحد ایستاد. شاخص کل با معیار هم وزن نیز با 3202 واحد کاهش رقم 380 هزار و 747 واحد را ثبت کرد.

معامله گران این بازار 539 هزار معامله به ارزش 62 هزار و 220 میلیارد ریال انجام دادند.

امروز دومین عرضه اولیه سال جاری بورس اتفاق افتاد، اما در کمال ناباوری، شاخص کل بورس از ابتدای ساعات معاملات تا پایان رو به کاهش بود.

ملی صنایع مس ایران، فولاد مبارکه اصفهان، سرمایه گذاری تامین اجتماعی، سرمایه گذاری غدیر و معدنی و صنعتی چادرملو نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی و در مقابل ایران خودرو نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی بورس گذاشتند.

بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله 2میلیارد و 45میلیون ورقه به ارزش 8هزار و 831میلیارد تومان در 230هزار نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) 175واحد افت کرد و در ارتفاع 17هزار و 484واحد قرار گرفت.

در این بازار هم امروز بیشترین اثر منفی بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی، بیمه تجارت نو و صنعتی مینو شد و در مقابل شرکت های پلیمر آریا ساسول، زغال سنگ پرورده طبس و نفت ایرانول بیشترین اثر مثبت را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.

اولین نفری باشید که نظر ارسال می کنید

لینک خبر :‌ طلا

به گزارش صنعت کار، به دنبال عقد تفاهم نامه همکاری فی مابین دانشگاه صنعتی امیر کبیر، دانشگاه اردکان و شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با هدف توسعه همکاری های علمی و فنی، صبح امروز رییس این دانشگاه به همراه روئسای دانشکده های، معاونین و جمعی از استادان در بازدید چند ساعته از معدن و واحدهای تولیدی این مجتمع در جریان فرایند استخراج و فرآوری سنگ اهن چادرملو قرار گرفتند.

یش از این بازدید در نشستی مشترک، ناصر تقی زاده مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت پیرامون اهداف و برنامه های توسعه شرکت و اولویت بخشی به امر اکتشاف و دستیابی به فناوری های نوین جهانی و ایجاد بستر مناسب برای هوشمند سازی فرایند تولید سنگ آهن و واحدهای فولادی نکاتی را یادآور شدند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ صنعت کار
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۱۹

به گزارش می متالز به نقل از فولادبان و رویترز، قیمت سنگ آهن در بورس دالیان برای تحویل در ماه سپتامبر در بورس کالای دالیان چین 0٫7٪ کاهش یافت و به 11149 یوان (179٫81 دلار) در هر تن رسید.

کاهش موجودی میلگرد های فولادی ساختمانی در چین طی هفته گذشته به شدت کند شد و این نشان دهنده کاهش تقاضا است که پیش بینی می شود با فرارسیدن فصل باران در استان های جنوبی و افزایش دما در شمال چین، فعالیت های ساخت وساز کاهش یابد. Atilla Widnell مدیرعامل شرکت Navigate Commodities در سنگاپور گفت: نگرانی در مورد تقاضای فولاد در چین ممکن است کمی زود باشد. با این وجود شیطان در جزئیات است و ما توصیه می کنیم تا دو هفته دیگر صبر کنید تا مشخص شود که آیا تقاضای فولاد کاهشی است یا خیر.

فعال ترین قرارداد سنگ آهن در ماه جولای در بورس سنگاپور 3٫1 درصد افزایش یافت و به 199٫85 دلار در هر تن رسید.

قیمت سنگ آهن در معاملات نقدی در روز دوشنبه به 203 درصد رسید.

منبع: فولادبان

لینک خبر :‌ می متالز
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۱۹

حقوقی ها امروز حدود 430میلیارد تومان وارد بازار سهام کردند. ارزش کل معاملات خرد سه هزار و 260میلیارد تومان بود، اشخاص حقوقی 23درصد یعنی 740میلیارد تومان سهام خریدند و مازاد خریدشان 13درصد از کل معاملات شد.

بیشترین تزریق پول حقوقی به بورس و فرابورس در سه گروه بانک ها و موسسات اعتباری ، فلزات اساسی و بیمه و صندوق بازنشستگی رقم خورد در حالی که برآیند معاملات گروه های زراعت و خدمات وابسته و ماشین آلات و دستگاه های برقی به نفع حقیقی ها تمام شد.

سه نماد بنو ، وبملت و فولاد لقب بیشترین افزایش سهام حقوقی را به خود اختصاص دادند، توجه حقیقی ها نیز بیشتر به خگستر ، هجرت و شاراک معطوف بود.

مالکیت حقوقی در ترکیب سهامداری بیمه تجارت نو حدود 30میلیارد تومان افزایش یافت و از سوی دیگر سهامداران حقیقی گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو با برتری حدود 20میلیارد تومانی ابتکار عمل را در دست گرفتند.

امروز افزایش سهام حقیقی ها در 17نماد و افزایش سهام حقوقی ها در 92نماد به بیش از یک میلیارد تومان رسید که جمع تغییر مالکیت دسته اول 50میلیارد تومان و تغییر مالکیت دسته دوم 430میلیارد تومان بود.

برای مشاهده تصاویر در ابعاد اصلی روی آنها کلیک کنید

لینک خبر :‌ اقتصاد آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۱۹ سایت های دیگر : رصد روز الف خبرگزاری کار ایران فصل اقتصاد

دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با اشاره به فعالیت های شرکت فولاد مبارکه در راستای حفظ و سیانت از محیط زیست اظهار کرد: شرکت فولاد مبارکه جزو اولین شرکت هایی است که موفق به دریافت استاندارد ISO14000 (شامل استانداردهای بین المللی در رابطه با سیستم های زیست محیطی ) شده و روند سرمایه گذاری این شرکت در بحث محیط زیست به یک بنچ مارک برای صنعت فولاد تبدیل شده است. سید رسول خلیفه سلطانی در گفت وگو با ایراسین با بیان این مطلب در ادامه افزود: همچنین شرکت فولادمبارکه روی مباحث زیست محیطی همچون فیلترینگ و کاهش آلایندگی های محیطی بشدت در حال فعالیت است. پالایش گرد وغبارها و فیلترینگ آنها، همچنین جلوگیری از نفوذ آلایندگی به آب های سطحی و عمیق و پالایش پساب های کارخانه خود اقدام کرده و عملا در استاندارد خوبی از زاویه رعایت مسائل زیست محیطی قرار دارد. مدل سرمایه گذاری فولاد مبارکه برای محیط زیست، بنچ مارک صنعت فولاد ایران وی افزود: خوشبختانه بودجه های قابل قبولی نیز برای مسائل مربوط به زیست محیطی از سوی فولاد مبارکه در نظر گرفته شده و این موضوع تبدیل به یک بنچ مارک در صنعت فولاد شده و سبب می شود تمامی شرکت های فولادی نیز از این زاویه الهام گرفته و در راستای حفظ محیط زیست گام بردارند. همچنین محیط زیست نیز می تواند این روش را به عنوان الگو در نظر بگیرد و به بقیه صنایع تعیین تکلیف کند تا رویه های زیست محیطی را مانند شرکت فولاد مبارکه دنبال کنند. فضای سبز اطراف فولاد مبارکه بسیار گسترده و وسیع است دبیر انجمن تولید کنندگان فولاد ایران در خصوص تلاش فولاد مبارکه برای حفظ محیط زیست و ایجاد فضای سبز در منطقه اظهار کرد: فضای سبزی که شرکت فولاد مبارکه در اطراف خود ایجاد کرده بسیار گسترده و وسیع است و این اقدامات که با سرمایه گذاری عظیمی صورت گرفته همه نشان دهنده این است که خوشبختانه فولاد مبارکه در این زمینه موفق عمل کرده است. افزایش تولید همراه با کاهش مواد اولیه مصرفی موفقیت بزرگ فولاد مبارکه یکی از موضوعاتی که همواره مد نظر شرکت فولاد مبارکه بوده و در اهداف کلان زیست محیطی این شرکت نیز تعریف شده، کاهش مصرف منابع و مواد اولیه مصرفی است؛ در این باره نیز خلیفه سلطانی اظهار کرد: هراندازه نسبت محصول تولید شده به مصرف مواد اولیه افزایش یابد، به قطع یک موفقیت بسیار بزرگ برای تولیدکننده خواهد بود که در این زمینه نیز می بینیم شرکت فولاد مبارکه توانسته در این چارچوب حرکت کند و رکوردهای زیادی را از خود بجای می گذارد. در واقع با کاهش مصرف مواد اولیه و حتی تجهیزات توانسته در این مسیر گامهای بزرگی بردارد. دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در خصوص تعاملات شرکت فولاد مبارکه با سازمان های مرتبط با محیط زیست و مراجع نظارتی استان اصفهان نیز اینگونه پاسخ داد: خوشبختانه تعاملات شرکت فولاد مبارکه اصفهان با سازمان محیط زیست در شرایط خوبی قرار دارد و دریافت لوح تقدیر از زاویه مسئولان کشوری خود گواهی بر تایید عملکرد قابل قبول این شرکت بزرگ فولادی است. نگاهی بر اهداف کلان زیست محیطی شرکت فولاد مبارکه کاهش مصرف منابع ، انرژی و آب کاهش مستمر آلاینده ها و جایگزینی مواد مخرب محیط زیست کاهش مصرف منابع و مواد اولیه مصرفی تلاش در جهت حفظ ونگهداری فضای سبز موجود کاهش تولید ضایعات و تفکیک و بازیافت آنها در حد امکان و حرکت به سوی تولید پاک و اقتصاد سبز ارتقاء سطح آگاهی ها و توانمندیهای کارکنان همکاری و تعامل به سازمان ها ،تشکلها و مراجع نظارتی جهت مشارکت در فرهنگ سازی عمومی و کنترلهای زیست محیطی به عنوان بخشی از مسئولیت های اجتماعی شرکت فولاد مبارکه است. دریافت گواهینامه استاندارد مدیریت انرژی ISO50001 گفتنی است شرکت فولاد مبارکه طی تلاش های مستمری که در راستای حفظ محیط زیست پایدار داشته در سال 1394 موفق شد گواهینامه استاندارد مدیریت انرژی ( ISO50001) را دریافت کند. در واقع برنامه ریزی های گسترده این شرکت، در کنار تعریف پروژه های متعدد این موفقیت حاصل شده است استاندارد مدیریت انرژی 50001 ISO توانمندسازی سازمان ها برای استقرار سیستم ها و فرایندهای لازم برای بهبود عملکرد انرژی شامل بازدهی، کاربری و مصرف انرژی را در پی دارد. این استاندارد به منظور هدایت سازمان برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، کاهش هزینه های انرژی و دیگر موارد تاثیرگذار بر محیط زیست از طریق مدیریت نظام مند انرژی اجرا می شود. سخن آخر... موارد یاد شده در این گزارش تنها گوشه کوچکی از اقدامات صورت گرفته توسط شرکت فولاد مبارکه در راستای حفظ و سیانت از محیط زیست است. این شرکت همواره در تلاش بوده تا ضمن توسعه صنعت و اقتصادی کشور، محیط زیستی پایدار را برای استان اصفهان و نسل های آینده حفظ کند.

لینک خبر :‌ فولاد ایران
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۱۹

با مصوبه کارگروه تنظیم بازار، صادرات فولاد برای بازرگانان و تجار آزاد شد. تجار و شرکت های بازرگانی با خرید از رینگ صادراتی بورس کالا می توانند نسبت به آزادسازی صادرات فولاد اقدام کنند. به عبارتی دیگر شرکت های بازرگانی که محصولات را از رینگ صادراتی مربوط به بورس کالا خریداری می کنند، خود به خود مجوز صادرات دریافت می کنند. آزادسازی صادرات فولاد فرصت لازم را برای ارزآوری بیشتر به کشور فراهم می آورد. در ادامه به ظرافت ها و اما و اگرهای این موضوع خواهیم پرداخت. لطفا همراه آرتان پرس باشید.

اولین مسئله این است آزادسازی صادرات فولاد مسئله ای است که نباید به شکلی مقطعی پیگری شود. این موضوع برای اینکه بتواند موثر واقع شود نیازمند زمان قابل توجهی است. لذا باید به این نکته دقت کرد که صادرات به یک برنامه ریزی بلندمدت نیازدارد. برای جلب مشتری نمی توان یک روز به بازار عرضه داشت و روز دیگر عرضه نکرد. به دست آوردن مشتری آسان نیست اول باید مشتری را جذب و سپس آن را حفظ کرد،مشتری باید از عرضه دائمی محصولات مطمئن باشد. اینگونه خواهد بود ک صادرات در کشور در بخش فولاد توجیه خواهد داشت.

آزادسازی صادرات فولاد در شرایط فعلی بنا به تحرکات قیمت داخلی کار درستی است. در حال حاضر وزارت صنعت اعلام کرده تولید کنندگان می توانند تا سه ماه آینده با رعایت کف عرضه در بورس کالا ، محصولات فولادی خودرا صادر کنند و اگر کف عرضه رعایت نشد جلوی صادرات گرفته خواهد شد.این سیاست بنظر می رسد راهبرد درستی با مدت زمان مشخص است. واردات ورق فولادی پیش از این هم با توجه به اینکه برخی گرید ها در کشور تولید نمی شود باید انجام می شد. البته در بسیاری از گریدها کشور خودکفا است و نیازی به واردات نداریم.

برای بهینه کردن حجم و تدوام صادرات فولاد باید به آمارهای مصرف داخلی نیز توجه داشت. صادرات باید بر مبنای مصرف داحلی و کنترل قیمت ها در بازار فولاد داحلی صورت پذیرد. آزادسازی صادرات فولاد نباید به قیمت گران شدن و بر هم خوردن قیمت ها در بازار داحلی تمام شود. هم اکنون مصرف ظاهری ما 9 میلیون تن است که حدود 5/6 میلیون تن را فولاد مبارکه و 5/2 میلیون تن را مابقی فولادسازان تولید می کنند که به جرات باید گفت مصرف و تولید ورق فولادی کشور با یکدیگر برابر و یکسان است .

موضوع دیگری که باید در بحث صادرات فولاد به آن اشاره کرد بلوغ قوانین بالادستی در حووزه صادراتی فولادی است. آزادسازی صادرات فولاد نباید با قوانین جاری کشور منافاتی داشته باشد. وقتی قوانینی در بازار محصولات فولادی ابلاغ و اجرا می شود تعادل بازار برهم می خورد وتقاضا افزایش پیدا می کند، اگر وزارت صمت پای خود را از قیمت گذاری بیرون بگذارد و به شرکتهای بزرگ فولادساز اجازه دهد با مشتریان خود تعامل داشته باشد ، بازار به ثبات خواهد رسید. قطعاً ، رفع موانع و محدودیت های صادراتی به نفع صادرکنندگان خواهد بود. در سال 99 فرصت های طلایی برای صادرات فولاد را از دست دادیم اما؛ برنامه بر این است که امسال با کاهش موانع به توسعه صادرات فولاد کمک شود.

آزادسازی صادرات فولاد باید به قیمت بر هم خوردن نظم عرضه و تقاضا در بازار داحلی تمام شود. فعلاً اعلام شده که تولیدکنندگان محصولات فولادی ابتدا باید تعهدات خود را در بورس کالا ایفا شود و بعدازآن، مازاد تولید روانه بازارهای صادراتی شود. ولی با توجه به اینکه قیمت های پایه در بورس کالا، قیمت های تعیین شده ای است و اگر نظارتی بر ارزان فروشی نرخ های آزاد در بازار نشود یا اگر برخی افراد فولاد را از بورس کالا خریداری کرده و در بازار آزاد بفروشند، صادرات را به حاشیه می برند. بنابراین باید دستگاه های نظارتی کاملا بر خریداران بورس کالا و زنجیره تولید آنها دقت کنند تا هیچ محصولی به نام تولید سر از بازار آزاد در نیارد.

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک خبر :‌ آرتان پرس
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۱۹

برنامه های فولاد آلیاژی ایران برای توسعه و سرمایه گذاری چیست؟
این شرکت چه برنامه ها و پروژه هایی در دست اجرا دارد؟
آیا توسعه فولاد آلیاژی محقق خواهد شد؟

لینک خبر :‌ معدن24
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۱۹

میلگرد جهانی سقوط کرد...

طی روزهای اخیر قیمت شمش فولادی به 13 هزار تومان رسید و همینطور قیمت میلگرد از 15 هزار تومان نیز گذشت. این افزایش بهای مقاطع طویل فولادی در هر دو بازار بورس کالا و بازار آزاد آهن آلات کشور مشهود و ملموس بود. درحالی قیمت محصولات فولادی در ایران سیری صعودی به خود گرفته که قیمت آن ها طی چند روز اخیر در بازارهای جهانی، ریزش کرده و سیر نزولی داشته است.

اهمیت قیمت شمش و میلگرد در صنعت فولاد

قیمت شمش و میلگرد شاخصه ای مهم در بازار فولاد کشور محسوب می شود و افزایش آن بر قیمت سایر مقاطع فولادی مانند ورق، لوله، تیرآهن ، پروفیل و... نیز اثر خواهد گذاشت و بازار آهن آلات کشور را راکد می کند. بنابراین بررسی علل افزایش قیمت و تحلیل آن برای فولادسازان، صنایع فولادی و سایر فعالان این عرصه از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین دلیل در این نوشته سعی کردیم مجموعه دلایلی که باعث رشد قیمت آهن آلات در کشور شده است را به طور مختصر و به صورت ساده و شفاف در یکجا جمع کرده و توضیح دهیم.

شمش ایرانی متفاوت از شمش جهان

قیمت شمش فولادی در بورس کالا برای 5 هفته ی متوالی است که بالا می رود و از 21 اردیبهشت تا 18 خرداد بهای آن در رینگ معاملاتی بورس حدود 13.7 درصد افزایش یافته است در حالی که در مدت مشابه یعنی یازدهم ماه می میلادی تا اول ژوئن قیمت بیلت فولادی صادراتی دریای سیاه حدود 10 درصد کاهش داشته است و در این مدت 20 روزه از 725 دلار به 653 دلار رسیده است.

اما چرا بر خلاف روند تغییرات قیمت جهانی محصولات طویل فولادی، قیمت شمش و میلگرد در ایران مدام در حال رشد و رکوردشکنی است؟ به نظر می رسد بازار داخلی فولاد در مقطع کنونی بی توجه به بازار جهانی است و کمتر از آن اثر می گیرد. اگر اینطور است پس چه عواملی بر آن اثر گذار است؟ عوامل اثرگذار را باید در فضای سیاسی-اقتصادی حاکم بر کشور جست وجو کرد که یکی از مهمترین آن ها افزایش دوباره ی قیمت دلار و بازگشت آن به کانال 24 هزار تومان است و در ادامه به عوامل دیگر اشاره خواهیم کرد.

کمبود برق؛ آهن را گران کرد

عامل اثرگذار دیگر این رشد قیمتی فولاد در بازار داخل، مواجه شدن کشور با کمبود برق و آب هنگام فرارسیدن گرم ترین روزهای سال است. از اردیبهشت ماه در مناطق مسکونی و صنعتی خاموشی هایی رخ داد علاوه بر آن فولادسازان اعلام کردند که ظرفیت تولید را پایین آورده و برق مصرفی خود را کاهش داده اند. این خبرها گمانه زنی ها درباره ی کاهش عرضه ی میلگرد، شمش و دیگر مقاطع فولادی در هفته ها و ماه های پیش رو و احتمال افزایش قیمت آتی آن را تقویت کرد و در نتیجه بر تقاضا، ارزش و قیمت فعلی آن افزود.

اثر مذاکرات و انتخابات بر فولاد

همینطور به نتیجه نرسیدن دور چهارم مذاکرات هسته ای در وین و کشیده شدن سرنوشت مذاکرات به دور پنجم نیز در افزایش قیمت دلار و آهن بی تاثیر نبوده است. در صورتی که توافقی صورت می گرفت پیش بینی می شد برخی تحریم های اقتصادی و بانکی لغو شود و در نتیجه درآمد حاصل از فروش نفت ایران افزایش یابد اما تردیدها و ابهامات در زمینه ی وقوع توافق نهایی با طولانی تر شدن آن بیشتر شد. مخصوصا که با روی کار آمدن دولت جدید مشخص نیست سیاست خارجی آن چه سمت و سویی داشته باشد. اینکه دولت بعدی سیاست تنش زدایی در روابط بین الملل را پیش می گیرد یا اهمیتی برای آن قائل نیست و به تنش زدایی، دیپلماسی و مذاکره در گفتمان سیاسی خود با کشورهای مهم دنیا اعتقاد دارد یا نه بسته به این دارد که چه کسی بر مسند ریاست جمهوری تکیه بزند و بعد از انتخابات مشخص خواهد شد که تحقق دوباره ی برجام نیز در گرو آن است.

لینک خبر :‌ مدیران آهن
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۱۹ سایت های دیگر : اقتصاد بازار صنایع

بازار سرمایه پس از تحمل 8 ماه ریزش مستمر، به وضعیت پایدار خود نزدیک شده اما هنوز ابهاماتی در ساختار اقتصادی کشور وجود دارد که از پویایی هر چه بیشتر این بازار جلوگیری کرده و لازم است که در دولت بعد به اصلاح آن اهتمام جدی ورزیده شود.

*** حذف قیمت گذاری دستوری

به گزارش سروش ، مصطفی مصری پور، مسئول کانون پول و بازار سرمایه کمیته اقتصادی شورای ائتلاف استان اصفهان در یادداشت خود 9 پیشنهاد برای افزایش پویایی بورس را مطرح و نوشت:

ظهور سلاطین متعدد در بازارهای مختلف همچون فولاد، خودرو، سیمان، محصولات پتروشیمی و ... نتیجه اصرار دولت بر قیمت گذاری دستوری در سال های اخیر بوده و زیان اصلی این اتفاق به حساب صنایع و سهامداران آن ها که عمدتا بازنشستگان و دارندگان سهام عدالت با جمعیت بالغ بر 50 میلیون هستند منظور شده است.

*** سود بالای سپرده و تسهیلات بانکی

در طی سال هایی که رهبر معظم انقلاب با دید استراتژیک، آنها را به نام های اقتصادی مزین کرده اند، مهمترین مانع تحقق اقتصاد مقاومتی، جهش تولید و تحقق تولید مضاعف، سود بالای سپرده های بانکی و به تعاقب آن تسهیلات بوده است و بالا ماندن این سود باعث شده تا در سال 99 برای اولین بار در تاریخ، نرخ استهلاک سرمایه گذاری از نرخ رشد سرمایه گذاری پیشی بگیرد.

*** عدم شفافیت زنجیره تولید برخی صنایع به دلیل عدم حضور در بورس کالا

بورس کالا بهترین و کاراترین بازار برای معامله کالاها در همه جای دنیاست و قیمت گذاری در این بازار در صورت رعایت برخی موارد، به بهترین شکل خود انجام شده و سود حداکثری برای تولیدکننده و مصرف کننده واقعی به همراه دارد.

هنوز قسمت اعظمی از زنجیره تولید کشور از حضور در این بازار محروم مانده است.

*** عدم حضور برخی هلدینگ های بزرگ اقتصادی در بازار سرمایه

عرضه شرکت های بزرگ در بازار سرمایه نه تنها فرآیند تامین مالی دولت و هلدینگ ها از مسیر صحیح را به همراه دارد بلکه موجب اصلاح ساختار این هلدینگ ها و اجرایی شدن قوانین حاکمیت شرکتی در ساختار آنها شده و به شفافیت هرچه بیشتر آنها کمک میکند.

*** عدم تعیین تکلیف مدیریت سهام عدالت استانی

با گذشت بیش از یک دهه از اعطای سهام عدالت به اقشار مختلف مردم و فرمان رهبر معظم انقلاب در خصوص تسهیل این فرآیند، هنوز ابهامات فراوانی در مدیریت سهام عدالت وجود داشته و بعضا این اقدامات منجر به سو استفاده برخی افراد انجامیده است.

*** تسهیل فرآیند افزایش سرمایه شرکت ها با اصلاح قانون تجارت

افزایش سرمایه از محل آورده نقدی سهامداران، متداول ترین نوع تامین مالی شرکت های بورسی در همه جای دنیاست که می توان نقش موتور توسعه شرکت ها را ایفا کند اما بسیاری از سهامداران در مجامع در مقابل تصویب این روش مقاومت می کنند، دلیل آن نیز وجود فرآیند پیچیده کاملا زمان بر و به درازا کشیدن این نوع افزایش سرمایه است.

برای حل این مشکل الزامیست که گلوگاه های این فرآیند چه در قانون تجارت و چه در آیین نامه های داخلی سازمان بورس و اداره ثبت شرکت ها اصلاح شود.

*** تشکیل کانون سهامداران حقیقی

بیش از 14 سال است که تشکیل کانون سهامداران حقیقی از سوی فعالان بازار سرمایه دنبال می شود اما با کارشکنی های متعدد درون و بیرون از دولت مواجه شده و هرگز به سرانجام نرسیده است.

*** تسهیل تامین مالی هلدینگ ها و شرکت های بزرگ در بازار بدهی

حضور پویای بانک ها در بازار سرمایه می توانست منابع عظیم پولی را به سمت سرمایه گذاری مستقیم در طرح های توسعه شرکت ها سوق دهد و اگر فرآیند تاسیس نهادهای مالی تخصصی و تاسیس صندوق های پروژه، از سوی دولت و سازمان بورس تسریع شود و موانع حضور بانک ها در بازار سرمایه رفع شود، این منابع سرشار در مسیر صحیح خود قرار گرفته و به تکمیل پروژه های نیمه تمام دولتی و افزایش سرمایه شرکت های مادر کمک خواهد کرد.

*** عدم وجود جایگاه مناسب بورس در سیاست گذاری های اقتصادی

به گزارش سروش، نویسنده در پایان، آورده است:

بازار سرمایه در حال حاضر پذیرای 50 میلیون سهامدار است و هزاران میلیارد سرمایه صندوق های بازنشستگی و سهامداران عدالت در این بازار در حال معامله بوده که هر گونه تصمیم گیری نابجای اقتصادی میتواند منافع این 50 میلیون نفر را به مخاطره بیاندازد، پس الزامیست که رئیس سازمان بورس، به عنوان متولی این بازار در هنگام اخذ تصمیمات مرتبط، در جلسات هیات دولت، شورای پول و اعتبار و کمیسیون تلفیق مجلس حضور داشته باشد.

نویسنده: مصطفی مصری پور- مسئول کانون پول و بازار سرمایه کمیته اقتصادی شورای ائتلاف استان اصفهان

انتهای پیام///

لینک خبر :‌ سروش نیوز
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۱۹

صنعت نسوز به عنوان یکی از صنایع وابسته به صنعت فولاد، فارغ از موانع و مشکلاتی که کل صنایع در ایران از آن رنج می برند (مثل سیاستگذاری های متغیر، تغییرات نرخ ارز، موانع واردات مواد اولیه ای که در کشور وجود ندارند و غیره)، همواره با موانعی جهت توسعه روبرو بوده است. این موانع عمدتا زیرساختی هستند و نیاز به توجه، برخورداری از متصدی مشخص، برنامه ریزی از بالا و اجرای سریع دارد.

از آلمان تا چین، هر کشور توسعه یافته یا در حال توسعه، دارای آزمایشگاهها و مراکز تحقیقاتی مستقل در حوزه صنعت نسوز است. با وجود آنکه همه شرکتهای بزرگ صنعت نسوز در این کشورها، آزمایشگاههای پیشرفته ای جهت انجام انواع تست در راستای تحقیق و توسعه دارند، وجود مراکز مستقل، به خاطر امکانات گسترده و برخورداری از استانداردهای ملی و بین المللی، به اعتبارسنجی فعالیت های تحقیق و توسعه ای و آزمونهای شرکتها و محققین کمک میکنند.

در کشور ما هم تولیدکنندگان نسوز دارای آزمایشگاه با تجهیزات مورد نیاز خود هستند و جهت انجام تست هایی که نیاز به تجهیزات خاص دارند، از مراکز آزمایشگاهی ثالث یا دانشگاهها کمک میگیرند. اما نبود یک یا چند آزمایشگاه مرجع باعث میشود هم تاخیرهای بسیاری در فرایند تحقیق و توسعه یا کنترل کیفی شرکتها به وجود آید و هم شرکتها و محققین از پشتیبانی مشاوره ای یک مرجع برخوردار نگردند و متکی بر دانش خود باشند.

گروه پاترون آمادگی مشارکت در انجام چنین پروژه ای را دارد اما چنانچه می دانیم، چنان تجهیزاتی نیازمند سرمایه گذاری عظیمی است که ورود دولت یا سرمایه گذاری جمعی را می طلبد. سرمایه گذاری در این حوزه زیرساختی، ورود شرکتهای بزرگ فولادی کشور را می طلبد و حتی از عهده خود تولیدکنندگان نسوز نیز خارج است. کما اینکه با مشارکت جمعی تولیدکنندگان فولاد و نسوز، می توان با اشتراک تجهیزات موجود و استفاده از پتانسیلها، گام نخست جهت ایجاد چنین مرکزی را برداشت. بدیهی است در سالهای نخست فعالیت این مرکز، انتظار بازگشت سرمایه یا سودآوری نمیتوان داشت و این پروژه، به عنوان یک زیرساخت ضروری، تاثیرات خود را در درازمدت نشان خواهد داد.

انجمن تولیدکنندگان فولاد نیز می تواند با تشکیل کارگروهی در این خصوص اقدام کند و مشارکت شرکتهای علاقه مند و نیز مراکز دانشگاهی، آزمایشگاههای ثالث و انجمن های تخصصی نسوز را جلب نماید.

فرار مغزها و مهاجرت نخبگان موضوعی نیست که نیاز به توضیح داشته باشد. صنعت نسوز نیز در کنار دیگر صنایع کشور از این موضوع آسیب بسیار دیده و آینده روشنی برای رفع نیاز آن متصور نیست. مدیران و صنایع کشور نیز شاید آن ارج و قرب لازمی که باید برای محققین قائل بود را عملی نمیکنند. فراهم آوردن امکانات رفاهی لازم، مشارکت محققین در سودآوری ناشی از محصولات جدید و در نظر گرفتن جایگاه ویژه برای متخصصین حوزه تحقیق و توسعه، میتواند تا حدی از انگیزه این افراد برای مهاجرت بکاهد اما بهرحال با شرایط حاضر کشور، نمیتوان جلوی آن را گرفت و یا شدت آن را به طرز قابل قبولی کاهش داد.

از طرفی با توجه به تورم و نرخ ارز، پرداخت هزینه های تحقیقاتی به متخصصین خارج از کشور از عهده شرکتهای ایرانی خارج شده است. کدام مدیرعامل یک شرکت ایرانی حاضر است ماهانه مثلا 5 هزار دلار به یک متخصص خارجی جهت تحقیق و توسعه پرداخت کند؟ این در حالی است که الزاما همه پروژه های تحقیقاتی منجر به خروجی و محصول تجاری نمیگردند. بماند که انجام تست ها در خارج از کشور، مرتبط با فعالیت های تحقیق و توسعه ای که در بند قبل به آن اشاره شد، در مقایسه با هزینه های ممکن داخلی، میتواند کمرشکن باشد.

رفع مشکل مهاجرت نخبگان، خارج از توان شرکتهای تولیدی است و این شرکتها صرفا می توانند جهت رفع نیازهای خود، به طور نسبی شرایط خاصی را برای نخبگان ایجاد کنند.

لازم به توجه است که با گذر زمان، فاصله دانش و فناوری بین شرکتهای داخلی و خارجی، به واسطه همین کمبود نیروی متخصص جهت تحقیق و توسعه، هر روز بیشتر و بیشتر می شود. تصور کنیم یک روز تحریم ها برداشته شوند و دوباره پای شرکتهای خارجی جهت تامین نسوز به صنعت فولاد کشور باز شود. آیا یک فولادساز حاضر است از محصول جدید یک شرکت خارجی که توجیه اقتصادی بیشتری نسبت به محصول داخلی دارد چشم پوشی کند؟

ما همه مواد اولیه مورد نیاز تولید نسوز را در کشور نداریم و همچنان نیازمند واردات هستیم. این مسئله مانعی جهت توسعه صنعت نسوز محسوب میگردد چراکه با در نظر گرفتن مدت زمان حمل، هزینه های حمل و کیفیتی که خارج از کنترل تولیدکنندگان نسوز است، رقابت صنایع نسوز ایرانی، چه در عرصه بین المللی و چه در عرصه داخلی (در رقابت با تولیدکنندگان خارجی که بالاخره یک روز دوباره به ایران باز خواهند گشت) بسیار دشوار خواهد بود.

نبود یا کمبود مواد اولیه داخلی، از جمله انواع مواد منیزیتی، آلومینایی، بوکسیتی و غیره، به دو مسئله اساسی مرتبط است. اول نبود اکتشافات کافی و عمیق و دوم فناوری فراوری مواد معدنی. به مشکل اکتشاف در کشور متخصصین بسیاری پرداخته اند اما در مورد فناوری فراوری، باید گفت فاصله فناورانه فراوری در ایران با رقبای خارجی زیاد است. عدم ثبات کیفی محصول فراوری شده بزرگترین معضل صنعت نسوز کشور در استفاده از مواد اولیه داخلی است. محصولات نسوز با تغییر چند صدم درصد در ترکیبات شیمیایی مواد اولیه شان، نیازمند تغییرات فرمولی یا روش استفاده هستند. با این سطح پایین کیفی و عدم برخورداری از استانداردهای لازم مواد اولیه، نمی توان آینده ای برای رقابت در عرصه بین المللی و حتی داخلی با شرکتهای خارجی متصور بود. بدیهی است بهبود کیفی مواد اولیه داخلی، نیازمند تغییر نگرش مدیران و سرمایه گذاری در این حوزه است.

حتی اگر خودمان را با کشورهایی مثل آلمان، که همه چیزش برنامه ریزی شده و سیستمی است، مقایسه نکنیم، حق داریم با کشوری مثل چین، که در بازه زمانی کوتاهی توانست تحول عظیمی در صنایع و تولید و صادرات خود ایجاد کند، مقایسه کنیم. الگوبرداری از موفقیت دیگران نشان می دهد بدون برخورداری از متولی و استراتژی مشخص در یک حوزه، و هماهنگی همه بخش ها جهت رشد و پیشرفت، هیچ توسعه ای صورت نمیگیرد. در ایران انجمن ها و کنفرانس ها و نمایشگاههای مختلفی داریم که هیچ کدام نه قدرت و نه امکانات لازم جهت مدیریت و رفع موانع تولید را ندارند. این قدرت بخشی و امکان سازی باید از بالا و از سوی دولت صورت گیرد. تلاشهای جزئی، هرچند اثرگذارند، اما بدون داشتن یک تصویر کلی یا مسیر راه، یک برنامه مشخص و یک متولی خاص دارای قدرت و اختیار، هیچ توفیقی جهت رشد و توسعه به دست نخواهد آمد.

لینک خبر :‌ چیلان آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۱۹ سایت های دیگر : معدن مدیا می متالز

پایگاه خبری فولاد ایران - در بازار سنگ آهن چین آخرین قیمت با توجه به تداوم خرید ها بالا رفت. متوسط قیمت سنگ آهن خلوص 62 درصد با 7.55 دلار رشد روزانه به 210.4 دلار هر تن خشک سی اف آر رسید. قرارداد جولای در بازار فیوچرز نیز 6.15 دلار بالا رفته 200.65 دلار هر تن خشک سی اف آر ثبت شد. این در حالیست که قیمت دوشنبه این هفته با توجه به انتشار آمار پایین واردات افت داشته حدود 202 دلار شده بود.

به گزارش فولاد ایران، البته بازار فولاد چین کمی صعیف شده و فعالان بازار سنگ آهن کمی با تردید فعالیت می کنند. با توجه به افت حاشیه سود فولادسازان فشارها بر قیمت پرمیوم خلوص های بالای برزیل بیشتر شده است.

چین ماه گذشته 89.8 میلیون تن سنگ آهن وارد کرده بود که نسبت به 98.6 میلیون تن آوریل و 102.1 میلیون تن مارس افت شدید داشت. اخیرا میزان واردات از استرالیا افت شدیدی داشته و انتظار می رود ماه های آتی نیز این روند نزولی ادامه داشته باشد. همچنین آمار نشان می دهد چین در ماه می 5.3 میلیون تن فولاد صادر کرده که 34 درصد افت ماهانه داشت.

اخیرا افت قیمت فولاد موجب کاهش حاشیه سود فولادسازان شده است و کاهش تقاضای فولاد نوسانات بازار را در کوتاه مدت بالا برده است.

منبع: Platts- mining.com
ترجمه: م. تابان شمال

لینک خبر :‌ ایفنا
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۱۹

پایگاه خبری فولاد ایران - بانک جهانی اعلام کرده است که اقتصاد جهانی آماده سریعترین بهبود از رکود اقتصادی است که چنین سرعت بهبودی در بیش از 80 سال اخیر بی سابقه بوده است ، اما کشورهای فقیرتر در معرض خطر عقب افتادن از کشورهای ثروتمند قرار دارند چرا که سرعت واکسیناسیون کووید 19 دراین کشورها بسیار کند تر است.

این موسسه در گزارش چشم انداز 6 ماهه خود اعلام کرد که پیش بینی می شود اقتصاد جهانی امسال 5.6 درصد رشد کند ، این در حالی است که در ماه ژانویه رشد 4.1 درصدی برای آن برآورد شده بود. گفته می شود که این سریعترین بهبود پس از یک رکود اقتصادی در 80 سال اخیر است و با رشد چند اقتصاد بزرگ تقویت می شود که با توجه به سرعت بالای واکسیناسیون امکان بازگشت سریعتر به حالت عادی نسبی را فراهم کرده اند. با این حال ، کشورهای در حال توسعه به مبارزه با ویروس کرونا و عواقب آن برای مدت طولانی تری ادامه خواهند داد که فاصله بین کشور های ثروتمند و فقیر را بیشتر می کند.

به گزارش فولاد ایران، این سازمان که خواستار توزیع گسترده تر واکسن کرونا به کشورهای کم درآمدی است که روند پیشرفت واکسیناسیون ک ندتری دارند ، اظهار داشت که اقتصاد جهان حدود 2٪ پایین تر از جایی خواهد بود که تا سال 2022 بدون همه گیری کرونا قرار بود باشد اما کشورهای فقیرتر عقب تر خواهند بود.

در حالی که علائم خوش بینانه ای از بهبود اقتصاد جهانی مشاهده می شود، همه گیری همچنان فقر و نابرابری را به کشورهای در حال توسعه جهان تحمیل می کند. این سازمان هشدار داد تا پایان سال جاری ، حدود 100 میلیون نفر در کشورهای کم درآمد دوباره به زیر خط فقر شدید سقوط خواهند کرد.

منبع:reuters
ترجمه: م. تابان شمال

لینک خبر :‌ ایفنا
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۱۹

به گزارش چیلان ، آمارهای انجمن جهانی فولاد نشان می دهد که ایران در سال های 2019 و 2020 دهمین تولیدکننده بزرگ فولاد جهان بوده است. میزان تولید فولاد خام ایران از 25.6 میلیون تن در سال 2019 به 29 میلیون تن در سال 2020 رسیده است.

تولید فولاد ایران در سال 2020 تقریباً به اندازه مجموع تولید فولاد فرانسه، اسپانیا و انگلیس بوده است!

لینک خبر :‌ چیلان آنلاین

این روزها بازار بورس نیز از انتخابات تاثیر گذیرفته است. این روزها برای جبران زیان سهامداران مسیر بورس سبز بوده است. شاخص کل بورس با بیشترین رشد طی 10 هفته اخیر همراه شد و افزایش 3/5 درصدی را ثبت کرد. در این میان نکته مهم عبارت است از رشد متوسط ارزش معاملات خرد روزانه به محدوده 5 هزار میلیارد تومان رسیده است. در ادامه به ارزیابی اخبار بازار سرمایه در شرایط انتخابات خواهیم پرداحت. لطفا همراه آرتان پرس باشید.

بورس ایران متاثر از خبرهای انتخاباتی روزهای خوبی را پشت سر می گذارد. اخبار بازار سرمایه تاثر از انتخابات باعث شده است که این بازار جا ماندگی خود از نرخ دلار را در روزهای پایانی دولت را جبران کند. لذا در روز گذشته شاهد رشد 5 درصدی شاخص کل بودیم. این رقم که بالاترین ارزش روزانه داد و ستد ها در سال جاری به شمار می رود از متوسط این متغیر از ابتدای سال تا پیش از آغاز هفته حداقل 50درصد بالاتر است.

اما آیا اخبار بازار سرمایه متاثر از انتخابات صرفا یک موضوع گذراست یا مسیر تثبیت شاخص و رشد آن در ریل صعودی قرار گرفته است؟ نگاهی به رابطه ارزش معاملات و سطوح شاخص نشان می دهد که بازار سهام برای بازگشت به شرایط رونق نیازمند افزایش ارزش معاملات به بالای 10 هزار میلیارد تومان است. در این میان با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و تغییر سکاندار اجرایی کشور، نیم نگاه فعالان بازار سرمایه به آرایش دولت بعدی و تغییر احتمالی سیاست های کلان اقتصادی معطوف شده است.

اما جو حاکم بر بازار بورس چندان رضایت بخش جلوه نمی کند. در زمان انتخابات اخبار بازار سرمایه توسط سهامداران کلان به سوی هشتک های اعتراضی حرکت کرده است. انتخابات سبب شده است که سهامداران بیشتر به سمت هشتگ ها بروند تا صدای آن ها بیشتر شنیده شود. لذا اخبار بازار سرمایه در این روزها بیشتر در شبکه های مجازی منعکس می شود. موضوعی که واضح است این است که چیزی در سیاست های مسئولین برای جبران زیان مردم در بورس اشاره نمی شود. راهکار عملیاتی فعلا از کاندیدها ارائه نشده است. اما چیزی که باعث شد مردم بیشتر بخواهند به سمت هشتگ ها و اعتراضات این چنینی بروند این موضوع است که در تابستان و بهار سال گذشته برخی از مسئولان اعلام کردند که مردم همه چیز را به بورس بسپارند و از این طریق از مردم برای سرمایه گذاری به بورس دعوت شد.

مشخص است که شاخص بورس از مرداد ماه تا اکنون تقریبا 50 درصد کاهش داشته است و افت ارزش سهام مردم در نماد های بزرگ مانند شستا، شپنا، سهام خودرویی و دیگر سهام ها حتی به بیش از 70 الی 80 درصد رسیده است؛ طبیعی است که مردم از این وضعیت ناراضی و به دنبال جبران ضررهایشان هستند. اخبار بازار سرمایه در زمان انتخابات یکی از شاخص هایی است که می تواند مستقیما روی مشارکت مردمی تاثیر بگذارد. مسئولین نسبت به این موضوع باید هوشیار باشند. قطعا بورس یکی از رویکردهای کلیدی بازار خواهد بود. علاوه بر این روند پیشرفت مذاکرات هسته ای در وین نیز دیگر حوزه ای است که به دلیل اثرگذاری بر بازار ارز تحولات آن به دقت از سوی سرمایه گذاران دنبال می شود.

روزهای گذشته شعارهای انتخاباتی زیادی در خصوص هدایت نقدینگی به بورس ایران دریافت کرده ایم. لذا در این بخش این موضوع را امکان سنجی می کنیم. اخبار بازار سرمایه در این روزها به دلیل این معده ها تحت تاثیر قرار گرفته است. مقدمتا به دارایی ها و تعهدات یک شرکت فکر کنیم. هر شرکت دارایی هایی دارد که از به کار گرفتنشان درآمدزایی می کند. متناسبا، هر شرکت تعهداتی دارد. برخی از این تعهدات از جنس بدهی هستند و برخی از جنس سهام. شرکت از محل عوایدش اول بدهی اش رو پرداخت می کنه و بعد از محل عواید مازاد، سود سهام پرداخت می کند.

بدهی و سهام، از این جهت که ادعایی هستند بر عواید یک شرکت، مشابه هستند، ولی از این جهت که بدهی اولویت دارد متفاوت هستند. ریسک کمتر بدهی نسبت به سهام هم بخاطر همین تفاوت است. لذا جریان نقدینگی ب سمن تولید که این روزها در اخبار بازار سرمایه توسط کاندیدها مطرح می شود موضوعی است که نمی توان به راحتی به آن دست یافت.

وقتی سهام شرکتی رو در بورس معامله می کنید، دارایی شرکت کم و زیاد نمی شود، بلکه صرفا سهام دست به دست می شود. دارایی شرکت فقط در زمان انتشار اولیه سهام افزایش پیدا میکند. وقتی شرکتی بدهی منتشر می کند هم همینطوره. در زمان انتشار اولیه بدهی، دارایی شرکت افزایش پیدا میکند، اما بعد که بدهی دست به دست می شود، اثری بر وضعیت مالی شرکت ندارد. به عنوان یک اصل نقدینگی، بدهی نظام بانکی است.

پول ما، بدهی نظام بانکی به ماست. به همین دلیل هم بابتش سود دریافت می کنیم. وقتی نظام بانکی به گیرنده تسهیلات، مثلا یک کارگاه تولیدی، اعتبار می دهد، این دو بدهی متقابل ایجاد می کنند. گیرنده تسهیلات به بانک بدهکار میشود و بانک گواهی بدهی اش رو به گیرنده تسهیلات می دهد. به این گواهی بدهی پول گفته می شود. یعنی پول در زمان اعطای اعتبار بانکی خلق می شود، چون پول همان بدهی نظام بانکی است. پس تزریق نقدینگی به بورس و شریان های تولید با وجود نقدینگی سنگین فعلی یک شعار انتخاباتی دور از دسترس است. اخبار بازار سرمایه در روزهای اخیر این موضوع را بارها از کاندیدها مطرح کرده اند.

بازار سرمایه در سه سال اخیر عمر خود بیش از هر زمان دیگری مورد توجه اقشار مختلف جامعه قرار گرفت؛ به طوری که افزایش کدهای سهامداری و ورود پول از اواخر بهمن 98 تا مرداد 99 سیری صعودی را طی کرد. در این میان رشدی فراتر از تصور و تحلیل اهالی بازار به افزایش شاخص تا بیش از 2 میلیون واحد منجر شد.

اما فرودی سنگین برای بازار سرمایه از مرداد 99 تا به امروز رقم خورده است. حال اخبار بازار سرمایه دستمایه وعده های انتخاباتی شده است. برخی ورود نوسرمایه گذاران فاقد دانش سرمایه گذاری را عامل خارج شدن بازار از مدار تحلیل ارزیابی می کنند، در حالی که برخی با اشاره به ارقام تامین مالی دولت از بورس در این مدت آن را به پررنگ شدن فعالیت دولت در این بازار نسبت می دهند. اخبار بازار سرمایه در روزهای آتی می تواند نسبت به کاندیدهای مطرح ریاست جمهوری مسیر احتمالی خود را در شاخص نشان دهد.

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک خبر :‌ آرتان پرس
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۱۹

به گزارش نبض بورس به نقل از کدال، نماد معاملاتی شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور(کنور) پس از برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه مبنی بر تقسیم سود نقدی، بدون محدودیت نوسان قیمت با استفاده از مکانیزم حراج آماده انجام معامله میباشد.

مدیریت عملیات بازار شرکت بورس اوراق بهادار تهران

لینک خبر :‌ نبض بورس
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۱۹

با مصوبه کارگروه تنظیم بازار، صادرات فولاد برای بازرگانان و تجار آزاد شد. تجار و شرکت های بازرگانی با خرید از رینگ صادراتی بورس کالا می توانند نسبت به صادرات فولاد اقدام کنند. ویدئوی چیلان در مورد آزادسازی صادرات فولاد برای بازرگانان و تجار و موانع خارجی صادرات محصولات فولادی به کشورهای همسایه را ببینید.

لینک خبر :‌ چیلان آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۱۹ سایت های دیگر : تجارت امروز تلنگر

به گزارش شاتا، عباس جرجانی افزود: استخراج اسمی سالانه این معدن 100 هزار تن کانسنگ طلا و ظرفیت تولید سالانه ی طرح استحصال طلای آن 200 کیلوگرم شمش طلا می باشد.

جرجانی بیان کرد: پیش بینی می شود با سرمایه گذاری حدود یک هزار و 200 میلیارد ریالی در واحد فرآوری این معدن، زمینه اشتغال مستقیم برای بیش از 150 نفر در این واحد فراهم شود.

وی خاطر نشان کرد: عیار ماده معدنی طلا در معدن هیرد 92 صدم پی پی ام می باشد.

رئیس سازمان صنعت، معدن وتجارت خراسان جنوبی گفت: طرح فرآوری و استحصال طلای هیرد یکی از سه واحد تولید شمش طلا در خراسان جنوبی است که پیش بینی می شود در سالجاری به بهره برداری برسد.

لینک خبر :‌ شاتا نیوز
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۱۹

احیای معادن کوچک یک طرح هوشمندانه بود که در جهت جبران عقب افتادگی در امر اکتشافات معدنی و کمک به رشد اقتصاد کشور در شرایط تحریمی مطرح شد و مورد استقبال قرار گرفت که تا کنون با توجه به پتانسیل های مالی و تجهیزاتی موجود در کشور تعدادی از معادن غیرفعال در گروه های مختلف مواد معدنی احیا و وارد چرخه تولید شده اند.

محمدرضا بهرامن در گفت وگو با گسترش نیوز اظهار داشت: معادن جزو انفال هستند و نگاه حاکمیتی بر آن ها حاکم است و این موضوع نه تنها در ایران بلکه در کشورهایی همچون آمریکا، استرالیا، کشورهای اروپایی و افریقایی به همین ترتیب بوده و نظارت دولتی بر معادن وجود دارد و قانون خاص خود را دارند. زمانی که از واژه حاکمیتی استفاده می شود یعنی منفعت معادن به کل جامعه بازمی گردد و نفع شخصی وجود ندارد. بر همین اساس نیز یک قانون ویژه ای تنظیم شده است که تمام کشورهای دارای معادن قوانین خاصی را تبیین کرده اند.

وی افزود: منظور از معادن موقوفه این است که مالکیت معدن شخصی باشد و در ادامه آن را وقف کند یا به عبارت بهتر شخص بخشی از دارایی خود را واگذار می کند. اما در واقع مالک معادن فرد خاصی نیست که بخواهد آن را در اختیار دیگری قرار دهد و موضوع معادن موقوفه در کل وجود خارجی ندارد البته ناگفته نماند که زمین می تواند موقوفه باشد اما چنین شرایطی برای معادن به هیچ عنوان مطرح نیست و تمام معادن کشور تحت کنترل دولت هستند. در قانون معادن به صراحت در رابطه با افرادی که صاحب معدن هستند اشاره شده که بر اساس قوانین تعیین شده با آن ها برخورد شود.

رئیس خانه معدن ابراز کرد: فلسفه احیای معادن بحث ویژه ای بود که از سال 1395 به بعد مطرح شد و قوت گرفت که بر این اساس خانه معدن پیشنهاد داد که معادن کوچک مقیاس و متروکه را در اختیار آن ها قرار دهند تا خانه معدن در راستای فعال سازی آن ها گام بردارد. در این بحث معادنی که به هیچ وجه بهره برداری از آن ها صورت نمی گیرد و بر اساس قانون معادن مالکیتی ندارند مطرح هستند. این موضوع به یک حرکت نوی تبدیل شد و پس از آن ایمیدرو طرح احیای معادن را مصوب کرد و اختیارات آن به شرکت تهیه و تولید واگذار شد و تا به امروز توسط شورای مرکزی اداره شده است و اقدامات بزرگ و مثبتی در راستی احیای معادن متروکه صورت گرفت. اگر فضاسازی و روان سازی در واگذاری این نوع معادن نیز بیشتر انجام می شد، قاعدتا شرکت تهیه و تولید در احیای معادن به موفقیت های بیشتری می رسید.

فعال سازی 260 معدن متروکه

بهرامن تاکید کرد: در شرایط کنونی حدود 260 معدن احیا شده و در شرف تجهیز شدن هستند و همان طور که می دانیم تجهیز کردن و فراهم آوردن امکانات مشکلات خاص خود را دارد که بخشی از این مشکلات ناشی از مسائل مالی و قسمت دیگر معضلات به دلیل عدم انجام اکتشافات کافی است. مطالعات این موارد به صورت زیرساختی توسط توسط ایمیدرو و شرکت تهیه و تولید انجام شده تا بتوان معادنی که به هر دلیلی به حالت متروکه درآمده اند را احیا کنیم. در واقع این طرح کاملا هوشمندانه بود و اگر به صورت جدی تر دنبال می شد قطعا نتایج مطلوب تری را مشاهده می کردیم. بازه زمانی 1395 تا 1399 مقطع بسیار خوبی بود که در صورت مساعد بودن تمام شرایط به جرات می توان گفت که هم اکنون قریب به 400 معدن احیا شده بود.

وی تاکید کرد: در شرایط فعلی زیرساخت های این طرح در حال آماده سازی است و نگاه متولی به سمت چرخیده است که به هر قیمتی که شده معادن متروکه را فعال کرده و خط تولید را مجددا راه اندازی کنند. یکی از سیاست های خوبی که امروزه دولت اتخاذ کرده واگذاری این نوع معادن از طریق مزایده است که کمک مثبتی در تحقق طرح مورد نظر محسوب می شود. هدف از احیای معادن استفاده از افراد متخصص و اهل فن بود که در صورت تمایل خود، ما بتوانیم شرایطی را فراهم آوریم که وارد میدان شوند و بر اساس معیارها و استانداردهای موجود در فرصت زمانی مشخص خطوط تولید را دوباره راه اندازی کنند.

رئیس خانه معدن یادآور شد: فعال سازی معادن متروکه به طور مستقیم در اقتصاد کشور تاثیر دارد و اکنون 260 معدن در مراحل احیا قرار گرفتند که اگر برای هر معدن یک کارگاه کوچک در نظر بگیریم به جرات می توان گفت در هر کارگاه حدود 20 تا 30 نیروی کار به صورت مستقیم مشغول به کار می شوند و یک حرکت مثبت در مسیر اشتغالزایی تلقی می شود که با ادامه این روند و پیشروی در مراحل تولید تعداد بیشتری از افراد بومی و غیر بومی در قسمت های مختلف فعالیت خود را آغاز می کنند. اغلب معادن در مناطق محروم واقع هستند که احیای هر کدام از آن ها کمک اعظمی به اهالی مناطق و روستاهای دور افتاده می کند و یا به عبارت بهتر اقتصاد مناطق محروم را دچار دگرگونی می کند.

معادن فلزی در اولویت هستند

بهرامن ادامه داد: شورای احیای معادن که اتاق بازرگانی و خانه معدن ایران و تمام انجمن های معدنی اعم فولاد و سرب و روی عضو این شورا بوده و برای احیای معادن به انواع خاصی از معدن اشاره ندارند و تمام مواد معدنی گروه های یک، دو، سه و حتی 6 را برای فعال سازی در نظر دارند که در این میان معادن فلزی یا به عبارت بهتر فلزات رنگی در اولویت بودند، چراکه مواد اولیه بسیاری از صنایع کشور توسط این نوع معادن که شامل سنگ آهن، سرب، روی و مس است، تامین می شود.

وی مطرح کرد: در مجموع می توان گفت در سال 1399، پایش 253 معدن جهت احیا به انجام رسیده و توسعه و فعالسازی 150 معدن در سال 1400 از اهداف این طرح است. شناسایی و الویت بندی 3120 معدن در راستای دستیابی به اهداف طرح در نظر گرفته شده و انجام اقدام کلینیکی بر روی 1463 معدن در دستور کار قرار دارد. احیا، فعالسازی و توسعه 399 معدن از ابتدای طرح تا پایان سال 1399 انجام شده و در واقع تحقق 60 درصد از اهداف پیش بینی شده سال 1399 در حوزه توسعه واحدهای فرآوری (انجام اقدام به منظور صدور جواز تاسیس، افزایش ظرفیت و تامین مواد اولیه برای 15 واحد فرآوری) صورت گرفته است. مجموع سرمایه گذاری معادن فعال شده از جانب طرح احیا مبلغ 63/2625431 میلیون ریال برآورد شده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات اساسی در بخش معدن موضوع ایمنی است که با احیای هر کدام از معادن متروکه این موضوع نیز در صدر توجه قرار می گیرد. اغلب در معادنی که قدیمی هستند موضوع ایمنی نادیده گرفته شده و معادن زیرزمینی زغال سنگ یک مثال نغز از آن است که نیاز به نوسازی تجهیزات دارند. در خصوص ایمنی سازی معادن کوچک و بزرگ فعال نقش دولت و ایمیدرو پررنگ تر می شود و می توان با همکاری آن ها تجهیزات را به موقع وارد کشور کرد و در جهت ایمنی معادن گام های محکم تری برداشت تا کمتر شاهد حوادث بعدی باشیم.

لینک خبر :‌ پایگاه خبری گسترش نیوز

عبدالوهاب سهل آبادی در نشستی با موضوع عدم توجه مدیران وزارت نیرو به مقوله تولید و پیامدها و خسارات ناشی از قطعی برق گسترده در کشور که با حضور برخی از اعضای انجمن نیروگاه های تولید پراکنده کشور و استان اصفهان برگزار شد، با اشاره به خاموشی های اخیر کشور، اظهار کرد: متاسفانه صنایع و همچنین صنعت نیروگاهی کشور از این شرایط دچار مشکلات بسیاری هستند و وزارت نیرو، تنها برنامه قطعی را اعلام کرده است. وی افزود: وزارت نیرو به دنبال عرضه برق در بورس است و این ادعا را دارد که اگر این انرژی در بورس عرضه شود، هیچ کارخانه ای دچار مشکل نمی شود، چراکه بخش خصوصی وارد سرمایه گذاری می شود، اما جالب اینجاست که بخش خصوصی نیروگاهی امروز از سرمایه گذاری خود پشیمان است. به گزارش نوسان، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با تاکید بر اینکه صنایع از قطعی برق بسیار متضرر شده اند، گفت: با وزارت نیرو جلساتی داشته ایم که چه کنیم تا قطعی برق کارخانجات، آنها را دچار مشکل نکند.

رئیس کانون کارفرمایان استان اصفهان افزود: به گفته متولیان حوزه برق، سرمایه گذاری خوبی نسبت به مصرف در حوزه نیروگاهی صورت نگرفته است، درحالیکه وزارت نیرو، از سرمایه گذاری های موجود نیز استفاده نمی کند و سرمایه گذاری حوزه نیروگاهی امروز نیمه تعطیل و تعطیل شده است. سهل آبادی تاکید کرد: قطعی برق امروز صنایع را اذیت می کند و کار به جایی می رسد که شاید از وزارت نیرو به دادستانی کشور شکایت کنیم.

نایب رئیس کانون عالی کارفرمایی ایران و دبیر هیات مدیره کانون کارفرمایان استان اصفهان نیز در این جلسه با بیان اینکه هر سال شعارهای با هدف حمایت و رونق تولید و ... از سوی مقام معظم مطرح می شود، تاکید کرد: تولید نیاز به زیربنا دارد، اما امروز مصرف برق کشور نسبت به هفته گذشته 20 درصد افزایش یافته است. حمیدرضا شجاعت با بیان اینکه از امروز نوید قطعی برق طولانی مدت را می دهم، گفت: در حال حاضر تنها دغدغه مدیران و مجلس این است که وزارت نیرو برای قطعی برق، بی برنامه نباشد و با برنامه برق مردم را قطع کند. وی تصریح کرد: قطعی برق دو ساعته معادل 120 هزار مگاوات است که موجب خسارت صد چند هزار میلیارد تومانی به بخش های مختلف کشور می شود، اما وزارت نیرو حاضر نیست بدهی خود را حتی با همان نرخ اندک پرداخت کند.

وزارت نیرو طلب نیروگاه های کوچک را نمی دهد

رئیس انجمن نیروگاه های برق مقیاس کوچک کشور با انتقاد از اینکه وزارت نیرو بدهی خود به نیروگاه ها را پرداخت نمی کند، گفت: نیروگاه های کوچک بخش خصوصی برای هر مگاوات برق یک میلیارد و 300 میلیون تومان از توانیر طلب برق دارند.

سید احسان صدر، به مقوله تولید و پیامدها و خسارات ناشی از قطعی برق گسترده در کشور که با حضور برخی از اعضای انجمن نیروگاه های تولید پراکنده کشور و استان اصفهان برگزار شد، با بیان اینکه مشکل نیروگاه ها مشکل صنایع کوچک و متوسط است، اظهار کرد: بسیاری از صنایع کوچک و متوسط بیش از قیمت تمام شده کالا و خدمات خود هزینه می کنند و اگر برق آنها قطع شود تولید خود را به طور کامل از دست می دهند. وی با بیان اینکه با افزایش دمای هوا در مرداد ماه اوضاع تامین برق کشور بدتر خواهد شد، توضیح داد: اگر برق کارخانه و صنعتی، سه نوبت کاری در طول سال قطع شود، معادل کل هزینه برقی است که در طول سال پرداخت می کنند. رئیس انجمن نیروگاه های برق مقیاس کوچک کشور با انتقاد بر اینکه وزارت نیرو پول نیروگاه ها را پرداخت نمی کند، گفت: این وزارتخانه طلب نیروگاه ها را درست و به اندازه و به موقع نمی دهد و از تمام اختیارات قانونی خود برای این کار استفاده می کند. وی افزود: اگر یک کارخانه تنها یک سوم ایام سال کار کند، ورشکست می شود، این شرایط در نیروگاه های مقیاس کوچک هم وجود دارد، اما صنعت نیروگاهی و به خصوص نیروگاه های کوچک دیر متوجه این زیان خود می شوند، چراکه دائم در حال تجهیز و فعالیت هستند.

صدر با بیان اینکه نیروگاه های پراکنده دو درصد از انرژی کشور را تامین می کنند و اگر وزارت نیرو اجازه توسعه دهد، این عدد بیشتر خواهد بود، افزود: نیروگاه های پراکنده سالیانه 15 تا 25 درصد ظرفیت جدید نیروگاهی را در کشور نصب می کنند و در شرایطی که نیروگاه های بزرگ سال هاست کنار کشیده اند، نیروگاه های پراکنده جور نیاز جدید برق کشور را می کشند. وی افزود: سال 98 حدود 500 مگاوات نیروگاه های پراکنده برق در کشور احداث شد، اما وزارت نیرو با ترس از این شرایط و با مانع تراشی جلو فعالیت آنها را گرفت و امروز این وزارتخانه مجوز احداث نیروگاه جدید را یا نمی دهد و یا به سختی می دهد. رئیس انجمن نیروگاه های برق مقیاس کوچک کشور با تاکید بر اینکه تمام صنایع کشور از سبزی خردکنی تا ماست بندی و فولاد و پتروشیمی از یارانه بهره مند هستند، تصریح کرد: صنعت نیروگاهی به عنوان تنها صنعت کشور، نه تنها یارانه دریافت نمی کند، بلکه باید یارانه هم پرداخت کند. وی افزود: در حال حاضر صنعت نیروگاهی کشور پنج میلیارد دلار به وزارت نیرو یارانه پرداخت می کند. صدر توضیح داد: امروز قیمت تمام شده تولید برق نیروگاه ها حدود سه سنت است، اما وزارت نیرو، نیروگاه ها را ناچار می کند که با نرخ کمتر از یک سنت و تنها برای چهار ماه فروش داشته باشند و هشت ماه نیروگاه ها به طور کامل تعطیل هستند و حتی اجازه فروش برق به صنایع و رمز ارزهای مجاز را نمی دهد. وی با تاکید بر اینکه متاسفانه وزارت نیرو یارانه دیگر بخش ها را از جیب نیروگاه های بخش خصوصی می دهد، گفت: دو مشکل اساسی توسعه صنعتی در کشور تامین سرمایه است و از سوی دیگر صنعت نیروگاهی سرمایه بر است، در حالی که با نصف سرمایه گذاری در نیروگاه های پراکنده می توان چراغ صنایع و خانه های مردم را روشن کنیم.

رئیس انجمن نیروگاه های برق مقیاس کوچک کشور، افزود: در شرایطی که کشور سرمایه ندارد و برای توسعه به سمت دریافت تسهیلات از صندوق توسعه ارزی می رود، می توان توسط بخش خصوصی و با یک سوم هزینه های سرمایه گذاری نیروگاه های بزرگ، نیروگاه های کوچک را ایجاد کنیم. وی افزود: نیروگاه های کوچک و پراکنده در حال حاضر حدود 2000 مگاوات از ظرفیت تولید برق کشور را به خود اختصاص می دهند و اگر فضای کسب و کار اندکی بهبود یابد سالانه 1000 تا 1500 مگاوات امکان نصب ظرفیت جدید نیروگاهی را دارا هستند که از این طریق مشکل تامین برق به سریع ترین شکل ممکن و کمترین سرمایه گذاری قابل حل است. صدر گفت: نیروگاه های بزرگ امروز برای هر مگاوات برق حدود 300 میلیون تومان از وزارت نیرو طلب دارند، در حالی که نیروگاه های کوچک بخش خصوصی واقعی برای هر مگاوات برق یک میلیارد و 300 میلیون تومان از توانیر طلب برق دارند و وزارت نیرو امروز طلب نیروگاه های بزرگ را راحت تر از نیروگاه های بخش خصوصی مقیاس کوچک پرداخت می کند. وی با انتقاد از یارانه های انرژی که وزارت نیرو پرداخت می کند، تصریح کرد: دیر یا زود بالاخره یارانه های انرژی کم و تمام می شود، در سال 99 وزارت نیرو 1.5 برابر مجموع صادرات نفتی و غیرنفتی به مردم و صنعت یارانه پرداخت کرده است و زمانی که این یارانه کاهش یابد به طور قطع صنایع ضرر می کنند. وی تصریح کرد: مشکل صنعت نیروگاهی به زودی مشکل کارخانه های کوچک و متوسط خواهد شد، از سوی دیگر تنها راه عملی برای توسعه ظرفیت نیروگاهی که وزارت نیرو پولی برای احداث نیروگاه جدید ندارد، همانند دنیا نیروگاه های مقیاس کوچک است، چرا که آنها هزینه توسعه و انتقال شبکه برق را ندارند. صدر تاکید کرد: مشکل صنعت نیروگاهی کشور این است که وزارت نیرو هزینه خرید برق به نیروگاه های مقیاس کوچک را به اندازه و به موقع نمی دهد. وی گفت: نیروگاه های مقیاس کوچک سالی 10 تا 15 هزار مگاوات برق امکان صادرات برق دارند، اما وزارت نیرو اجازه این کار را نمی دهد.

لینک خبر :‌ اقتصاد بازار
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۱۹ سایت های دیگر : آرمان اقتصادی فصل اقتصاد

توسعه صنعت حمل ونقل تاثیر بسزایی بر بهبود عملکرد صنایع دارد.

صنعت حمل ونقل در حوزه معدن و صنایع معدنی به سبب حجم قابل توجه جابه جایی ها اهمیت ویژه تری دارد. در اغلب کشورهای پیشرفته حدود نیمی از مواد معدنی از طریق ریل جابه جا می شود اما سهم جابه جایی این محصولات با کمک خطوط ریلی در کشور ما بسیار محدود است. در همین حال باید خاطرنشان کرد با توجه به اهداف توسعه ای که در صنایع معدنی دنبال می شود، توسعه صنعت حمل ونقل ضروری به نظر می رسد. نظر به اهمیت و اثرگذاری صنعت حمل ونقل و اثرگذاری آن بر توسعه فعالیت های معدنی جمشید ملارحمان، عضو هیات عامل ایمیدرو در نشستی به بیان مسائل، مشکلات و ارائه راهکار در حمل ونقل بخش معدن پرداخت.

جمشید ملارحمان، عضو هیات عامل ایمیدرو گفت: سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران طی سال جاری 1000 میلیارد تومان در زیربناهای بخش معدن هزینه خواهد کرد. منابع بخش معدن صرف توسعه این بخش و زیربناهای آن خواهد شد؛ حمل ونقل نیز یکی از زیربناهای توسعه بخش معدن است که نباید از آن غافل شد. بنابراین ایمیدرو علاوه بر رقم یادشده، اعتباراتی را نیز به این بخش تزریق می کند.

به گزارش روابط عمومی ایمیدرو، ملارحمان با بیان اینکه نگاه ایمیدرو به بخش حمل ونقل توسعه ای است، گفت: پیشنهاد ما این است که با درنظرگرفتن الگوهای بین المللی حمل ونقل در بخش معدن و بررسی رابطه بین این حوزه و بخش معدن، به راهکارهای موثر در حل مشکلات جابه جایی در بخش معدن پرداخته شود. به گفته وی، برای رسیدن به نگاه جامع در حمل ونقل بخش معدن باید گلوگاه های توسعه زیرساخت های حمل ونقل در این بخش را شناسایی کنیم.

عضو هیات عامل ایمیدرو خاطرنشان کرد: ایمیدرو هم در طرح ایجاد زیربناها برای معادن کوچک و هم از طریق شرکت های زیرمجموعه در حال فعالیت برای توسعه زیربناهای بخش معدن است که از جمله می توان به انتقال آب از خلیج فارس به استان های شرقی کشورو احداث راه آهن سیرجان-کرمان اشاره کرد.

سعید برزگر، کارشناس صنایع معدنی در گفت وگو با صمت و ضمن تاکید بر اهمیت و اثرگذاری جایگاه حمل ونقل در توسعه فعالیت های معدنی گفت: یکی از اصلی ترین زیرساخت ها در حوزه معدن و صنایع معدنی، بخش حمل ونقل است که اثرگذاری قابل توجهی بر قیمت تمام شده تولید دارد. سیستم حمل ونقل ریلی یکی از موثرترین و ارزان ترین سیستم ها نسبت به حمل ونقل جاده ای است که می تواند راندمان و بهره وری یک مجموعه را تا حد قابل قبولی افزایش دهد اما بررسی ها نشان داده که توسعه خطوط ریلی کشور متناسب با توسعه معادن و تولید محصولات شرکت ها، انجام نشده است.

برزگر در ادامه و در پاسخ به سوالی مبنی بر چالش های حاکم بر صنعت حمل ونقل کشور به ویژه در حوزه صنایع معدنی گفت: حمل ونقل مواد اولیه و محصولات زنجیره تولید در صنایع معدنی و به ویژه در حوزه فولاد با توجه به مسافت های طولانی بین معادن سنگ آهن و کارخانه های گندله سازی و همچنین واحدهای تولیدی آهن اسفنجی، با مشکلاتی مواجه است که یکی از مهم ترین پارامترهای اثرگذار در امر حمل ونقل است. وی اظهار کرد: آمارها نشان می دهد 3 کشور برتر در حوزه حمل ونقل ریلی بیش از 84 درصد خطوط ریلی جهان را در اختیار دارند و ایران نیز با داشتن حدود 15 هزار کیلومتر خط ریلی، در شرایط فعلی رتبه بیست و یکمین را در جهان به خود اختصاص داده است و البته حجم جابه جایی در کشور بالای 500 میلیون تن بوده که صرفا 12 درصد آن به صورت ریلی انجام می شود. بنابراین لازم است با برنامه ریزی و هدف گذاری و اختصاص سهم عمده از اعتبارات کلی در این حوزه سرمایه گذاری ویژه ای شود و بر اساس برنامه ششم توسط دولت و مجلس و نهادهای عمومی نگاه ویژه ای به این بخش شود.

برزگر در پایان با تاکید بر کمبودهای کنونی در ظرفیت های صنعت حمل ونقل و تاثیر آن بر اهداف توسعه ای صنایع معدنی گفت: در افق 1404 تولید 55 میلیون تن فولاد هدف گذاری شده است. براساس این برنامه تولید فولاد یادشده به جابه جایی حجم قابل توجهی از سنگ آهن، کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی نیاز دارد. بنابراین تداوم تولید در این صنعت نیازمند جابه جایی بخش قابل توجهی از محصولات معدنی است. در چنین شرایطی باید اذعان کرد با توجه به ظرفیت حمل ونقل ریلی و جاده ای، یکی از اصلی ترین چالش های تولید در سال های آینده بخش حمل ونقل خواهد بود. در این شرایط نیازمند برنامه ریزی دقیق و تحول اساسی در زیرساخت های جابه جایی و حمل محصول به ویژه در حوزه ریلی هستیم.

افزایش قیمت های بخش حمل ونقل، فعالیت بخش معدن را با چالش جدی مواجه می کند. از این رو، میزان ظرفیت جاده ها و ریل ها، باید کارشناسی شود. در همین حال از سازمان های توسعه ای همچون ایمیدرو نیز انتظار می رود نقش موثری در تامین مالی پروژه های حمل ونقل برعهده بگیرد تا بدین ترتیب نیازهای بخش معدن و صنایع وابسته به آن رفع شود.

لینک خبر :‌ روزنامه صمت
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۱۹

بازار ؛ گروه بورس: با اینکه معاملات امروز با جریان مثبت شروع شد، در ادامه روند معاملات امروز باز هم شاهد افت شاخص کل بودیم و موج سینوسی شاخص کل در ساعت پایانی معاملات به سمت پایین خم شد، ولی باز هم شاهد رشد این شاخص بودیم؛ به نحوی که تا پایان معاملات 3 هزار و 362 واحد افزایش یافت و به نقطه یک میلیون و 160 هزار واحدی رسید؛ نقطه ای که برخی از کارشناسان زبده بازار از آن به عنوان مرز حمایتی یاد می کنند.

شاخص کل هم وزن نیز امروز چندان رشد خاصی نداشت و با وجود اینکه دیروز، سهم های کوچک زیادی رشد کرده بودند، امروز کفه ترازوی بازار به سمت سهام خودرویی و بانکی بازگشت و این شاخص تنها 115 واحد بالاتر از دیروز آمد و روی 383 هزار واحد به کار خود پایان داد.

یکی از گروه هایی که امروز کمتر مورد اقبال سهامداران قرار گرفت، سهام فلزات اساسی بود که به طور عمده در صف فروش بودند و دو نماد اثرگذار این گروه یعنی فولاد و فملی پس از سه روز متوالی رشد، افت قیمت را در سهام خود مشاهده کردند؛ هرچند این افت دور از انتظار نبود و این روزهای پر ابهام باید انتظار چنین نوساناتی را هم داشته باشیم.

در حال حاضر هم، از لحاظ انتخابات، مذاکرات، مناظرات و قیمت های جهانی هم تغییری صورت نگرفته است. نامزدهای انتخاباتی همچنان پای وعده های غیر عملی خود ایستاده اند و به جای برنامه های کارساز برای بازار سرمایه، به فکر تخریب یکدیگرند و از طرف دیگر، آمریکا مذاکرات را به خاطر مشخص شدن وضعیت انتخابات یک لنگ در هوا نگه داشته است. در بازارهای جهانی هم هیچ تغییری به لحاظ قیمتی صورت نگرفته است و همچنان قیمت ها در همان سطوح قرار دارند.

محمدمبین شفیعی ناطق، کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با خبرنگار بازار در رابطه با وضعیت کلی بورس اظهار کرد: وضعیت بازار به لحاظ تکنیکالی نشان می دهد بازار در محدوده کف خود قرار دارد و با توجه به شرایط سیاسی، طبیعی است که در هفته های منتهی به انتخابات روند بازار مثبت باشد چراکه بسیاری از سهامداران به حمایت نامزدها از بازار سرمایه امیدوارند.

وی در ادامه تصریح کرد: حجم معاملات پایین در روزهای گذشته نشان می دهد سهامداران خرد هر فرصتی را در بازار فرصت خروج قلمداد می کنند و در موقعیتی که بازار مثبت است به دلیل نداشتن اعتماد به روند بازار اقدام به فروش سهم های خود می کنند و همچنین، شک و شبهه نسبت به ادامه دار بودن روند بازار باعث شده تا سهامداران دست از معامله در بازار بکشند.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه بعد از یک روند نزولی 9 ماهه در بازار، سهامدار را به راحتی نمی توان قانع کرد که وضعیت بازار درست و حرکت آن صعودی شده است، گفت: به نظر می رسد تا انتخابات روند بازار به همین صورت باشد، ولی بعد از مشخص شدن نتایح انتخابات بازار باید وارد یک موقعیت تحلیلی شود و سهامداران فارغ از روند بازار به تک سهم های خود با دید تحلیل نگاه کنند. باید توجه کرد تا زمانی که نگاه تحلیلی به بازار ورود نکند، روند بازار تغییری نمی کند.

شفیعی ناطق در پایان خاطرنشان کرد: کاهش نرخ سود بین بانکی تاثیر مثبتی در بازار می گذارد اما این موضوع برای افراد تحلیل گر در بازار مهم و تاثیرگذار است و برای عوام چندان اهمیتی ندارد.

لینک خبر :‌ تحلیل بازار
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۱۹

اطلاعات رسیده به "بیرونیت" نشان می دهد در شرکت فولاد مبارکه شائبه حمایت از یک نامزد خاص جریان اصولگرایی کلید خورده است.

بر اساس این اطلاعات، حضور افراد تندرو سیاسی با کارنامه مشخص در راس مدیریت روابط عمومی این شرکت سبب شده تا برخی از فعالان بخش فولاد و سهامداران نسبت به سیاسی شدن این بنگاه ابراز نگرانی کنند.

به نظر می رسد یکی از اشتباه های بزرگ حمیدرضا عظیمیان بکارگیری افراد خارج از صنعت فولاد در مدیریت روابط عمومی این شرکت است.

سوال اینجاست که این افراد با سفارش چه افرادی وارد بزرگترین شرکت فولاد ایران شده اند در حالیکه یک روز تجربه حضور در این صنعت را نداشته اند.

لینک خبر :‌ بیرونیت
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۱۹ سایت های دیگر : می متالز اقتصاد کرمان

با توجه به رشد تولید فولاد کشور در دهه 90 (سه برابر شدن تولید در 10 سال اخیر) می توان نتیجه گرفت که صنعت فولاد در این سال ها نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و سرمایه گذاری قابل توجهی در آن صورت گرفته است.

این در حالی است که رشد تولید سنگ آهن به عنوان ماده اولیه فولادسازی و میزان سرمایه گذاری در این صنعت برای کشف پهنه های بیشتر به هیچ عنوان متناسب با صنعت فولادسازی نبوده و نیست، به طوری که در سال های اخیر همواره کمبود سنگ آهن و آهن اسفنجی از طرفی و از سوی دیگر ممنوعیت صادرات آن و سهمیه بندی برای واحدهای تولید را شاهد بودیم.

دلیل ناهمگونی و عدم سرمایه گذاری در این بخش را می توان اشتباه سیاست گذار مبنی بر عدم آزادسازی قیمت های زنجیره فولاد دانست که رانت تامین مواد اولیه ارزان را به شرکت های فولادساز تزریق کرده و موجب شده تا طرح های فولادسازی همواره از طرح های تولید سنگ آهن یا کنسانتره جذاب تر شوند و این زنجیره به سمت تولید بیشتر فولاد توسعه یابد.

در 2 سال اخیر میلادی ابتدا با شکسته شدن سد سنگ باطله شرکت واله و سپس به دلیل اختلاف چین و استرالیا که منجر به عدم واردات چین از استرالیا شد، رشد چشم گیر در قیمت سنگ آهن و رسیدن به سقف های قیمتی جدید رخ داد. علاوه بر این بحران کرونا نیز منجر به تعطیلی معادن و کاهش نیروی کار تولیدکنندگان بزرگ دنیا شد که این امر نیز به کمبود عرضه سنگ آهن دامن زد.

البته رشد اخیر به همراه ارزان تر بودن قیمت شمش صادراتی ایران نسبت به قیمت های CIS به دلیل تحریم ها، موجب شده نرخ مصوب فروش محصولات زنجیره سنگ آهن (ضریبی از قیمت میانگین 3 ماهه شمش صادراتی فولاد خوزستان) با نرخ های جهانی فاصله معناداری پیدا کند و در مقابل اختلاف قیمت حاشیه سود شرکت های فولادی را بهبود ببخشد. البته با توجه به کمبود سنگ آهن تولیدی و رو به اتمام بودن ذخایر معادن فعلی و افزایش نیاز کشور به این ماده معدنی، به نظر می رسد به زودی وزارت صمت اقدامی برای بهبود سرمایه گذاری و کشف پهنه های جدید انجام دهد. این اقدام ممکن است آزادسازی یا افزایش ضرایب موجود یا الزام فولادسازان به اختصاص بخشی از درآمد به کشف پهنه های جدید باشد.

طبق مصوبه وزارت صمت قیمت کنسانتره سنگ آهن در داخل برابر با 16درصد قیمت شمش صادراتی فولاد خوزستان، گندله سنگ آهن 23درصد و آهن اسفنجی 50 درصد تعیین شده است. با قیمت سنگ آهن فعلی این نسبت به 30 تا 32 درصد شمش رسیده و قیمت سایر محصولات نیز به همین نسبت بیشتر از کنسانتره است که اختلاف بسیار معناداری با نسبت های یادشده دارد.

بررسی سودآوری شرکت های معدنی تولیدکننده سنگ آهن حاضر در بورس اوراق بهادار نشان از رشد تولید سنگ آهن در شرکت های چادرملو، گل گهر، اپال پارسیان سنگان و صبا نور در سال های 98 و 99 دارد.

در این باره دو سناریو مطابق جدول برای سال 1400 و 1401 برای فروش شرکت های سنگ آهنی بورسی وجود دارد. (قیمت فرض شده در صورت های مالی این شرکت ها برای دلار معادل 22 هزار تومان برای سال 1400 و 23 هزار تومان برای سال 1401 مدنظر قرارگرفته است.)

همان طور که دیده می شود اختلاف قابل توجهی بین دو سناریو وجود دارد. نیاز به سنگ آهن و کشف پهنه های جدید در مقطع فعلی بیش از هر زمان دیگری وجود دارد. ضمن اینکه با توجه به قیمت های جهانی به دلیل کمبود و منع صادرات سنگ آهن، تولیدکنندگان کشور از فرصت به وجود آمده برای صادرات محروم هستند؛ فرصتی که ممکن است در آینده وجود نداشته باشد. از این رو انتظار بر این است که سیاستگذار هرچه سریع تر اقدامی موثر در راستای حل این مشکل انجام دهد.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۱۹ سایت های دیگر : تجارت نیوز ارانیکو دنیای معدن پول نیوز می متالز بیرونیت

با این وجود اثربخشی سیگنال های افزایشی بازار داخل بسیار قوی تر از سیگنال های کاهشی جهانی بوده به گونه ای که این هفته نیز رکوردی جدید برای معاملات شمش فولاد در بورس کالا و مقاطع طویل فولادی در بازار آزاد به ثبت رسید. دو سیگنال بازگشت مجدد نرخ ارز به کانال 24 هزار تومان که از هفته گذشته آغاز شد، همچنین برآورد کاهش تولید به دلیل کمبود آب و برق در ماه های آینده و البته نزدیک شدن به روزهای پایانی دولت فعلی مهم ترین دلایل اوج گیری قیمت ها در بازار داخل ظرف هفته های اخیر بوده است.

رشد مستمر بهای پایه شمش فولاد در رینگ معاملاتی بورس کالای ایران برای پنجمین هفته متوالی ادامه داشت و فولادسازان محصول خود را دیروز (سه شنبه 18 خرداد ماه) با نرخی در کانال 13 هزار تومان در رینگ معاملاتی بورس کالا عرضه کردند. اگرچه رشد مستمر قیمت ها به موضوعی تکراری در این بازار بدل شده اما این اولین مرتبه در تاریخ دادوستدهای این بازار بود که شمش به کانال 13 هزار تومانی پا گذاشت. درحالی بهای شمش فولاد در بازار داخل در مسیر مستمر و شتابان رشد قیمتی قرار گرفته که فولاد در بسیاری از بازارهای دنیا از رونق افتاده و این روزها در مسیر کاهش نرخ قدم برمی دارد. به عنوان مثال قیمت بیلت فولادی صادراتی دریای سیاه که تا چند هفته قبل مبنای تعیین نرخ شمش فولاد در بازار داخل بود از 725 دلار در یازدهم ماه مه به 653 دلار به ازای هر تن در روز اول ژوئن رسید و به این ترتیب این محصول ظرف مدت حدود 20 روز افتی 10 درصدی را تجربه کرد. اما در همین بازه زمانی ( 21 اردیبهشت تا 18 خرداد) بهای پایه شمش فولاد در رینگ معاملاتی بورس کالای ایران افزایشی 7/ 13درصدی داشته است.

هم راستا با از سکه افتادن بازار فولاد در نقاط مختلف دنیا از مشتریان فولاد ایران در بازارهای صادراتی نیز کاسته شده که این موضوع به خوبی خود را در افت نرخ شمش فولاد صادراتی کشور نشان داده است. براساس گزارش متال بولتن بیلت صادراتی ایران فوب خلیج فارس در روز اول ژوئن در بازه 625 تا 635 دلار به ازای هر تن مورد دادوستد قرار گرفت؛ این در حالی بود که این محصول در یازدهم ماه مه در محدوده قیمتی 660 تا 695 دلار به ازای هر تن مورد معامله قرار می گرفت. به این ترتیب این محصول در این بازه زمانی (21 اردیبهشت تا 11 خرداد ماه ) در حداقل نرخ کاهشی 3/ 5درصدی و حداکثر افتی 6/ 8درصدی داشته است.

با توجه به میانگین نرخ فروش شمش فولاد در معاملات هفته قبل در بورس کالا که برابر 12 هزار و 900 تومان در نظر گرفته شده بود؛ فولادسازان اجازه داشتند محصول خود را در بازه قیمتی 13 هزار و 300 تومان تا 12 هزار و 500 تومان به رینگ معاملاتی بورس کالا بیاورند. البته اغلب عرضه کنندگان محصول خود را در نرخی نزدیک به سقف قیمتی تعیین شده به رینگ آوردند و به این ترتیب رکورد نرخ پایه شمش فولاد در این بازار شکسته شد. افزایش قابل ملاحظه قیمت پایه شمش فولاد در این بازار به عقب نشینی نسبی متقاضیان از خرید منجر شد.

در معاملات دیروز، فولادسازان برابر 10 هزار و 800 تن شمش فولاد را به رینگ معاملاتی بورس کالا آوردند، نرخ پایه تمامی این عرضه ها در کانال 13 هزار تومان ثبت شد و در نهایت نیز به معامله حدود 50هزار تن محصول از این بازار انجامید. این رقم کمترین میزان شمش فولاد معامله شده هفتگی در این بازار پس از هفته اول بهمن بود. میانگین قیمت معامله شمش فولاد از این بازار در فروش های دیروز به 13 هزار و 300 تومان رسید، بنابراین با ادامه رویه فعلی در تعیین قیمت پایه انتظار می رود که نرخ پایه برای فروش های هفته بعد در بازه قیمتی 12 هزار و 900 تا 13 هزار و 700 تومان انجام شود و مجددا شاهد رکوردشکنی قیمت در این بازار باشیم.

اعلام قیمت پایه شمش فولاد در روز دوشنبه 17 خرداد باعث شد تا نرخ مقاطع طویل فولادی در بازار آزاد رکوردهای جدید قیمتی را به ثبت برساند و برای اولین مرتبه بهای میلگرد در بازار آزاد تهران به کانال 15 هزار تومانی وارد شود. قیمت پایه شمش فولاد در عرضه های دیروز با احتساب مالیات ارزش افزوده و کارمزد ارکان بورس به 14 هزار و 500 تومان می رسید؛ پیام این رشد بهای پایه شمش فولاد برای بازار 15 هزار تومانی شدن میلگرد بود. در عین حال با توجه به افزایش هزینه های تولید و احتمال کمبود آب و برق ظرف ماه های آینده برخی از فعالان بازار احتمال کاهش تولید شمش و مقاطع فولادی را در ماه های پیش رو را مطرح می کنند و از همین رو با وجود رکوردشکنی قیمت بر میزان خرید در این بازار افزوده شده است.

بهای پایه میلگرد برای عرضه امروز (چهارشنبه 19 خرداد) برابر 13 هزارو 960 تومان اعلام شد که با مالیات ارزش افزوده و کارمزد ارکان بورس این نرخ به 15 هزار و 200 تومان می رسد. گفت وگوی دنیای اقتصاد با فعالان بازار آزاد تهران از بازگشت رونق به این بازار حکایت دارد؛ این رونق ناشی از افزایش تقاضای سرمایه ای در این بازار است. افزایش نرخ ارز آزاد و برآورد سرایت این رشد قیمتی در بهای ارز نیمایی و در نتیجه افزایش قیمت های پایه برای هفته های بعد یکی از موضوعاتی است که به رونق در بازار آزاد تهران منجر شده است. در عین حال نزدیکی به روزهای پایانی دولت دوازدهم بر التهابات این بازار افزوده و زمینه ساز رشد قیمتی بدون هیچ نظارتی را فراهم کرده است. برآورد کاهش تولید محصولات فولادی در ماه های آینده با توجه به بحران آب و برق در کشور موضوع دیگری است که افراد را به خرید پیش از موعد از این بازار سوق می دهد.

در کنار موارد بیان شده در شرایطی که بسیاری از بازارها به دلایل مختلف از جمله سردرگمی نسبت به آینده در رکود به سر می برند، رونق نسبی در این بازار باعث شده تا سرمایه های سرگردان راهی این بازار شوند که این موضوع به تثبیت نرخ ها در کانال جدید قیمتی کمک می کند.

همانگونه که گفته شد، رینگ دیروز شمش فولاد در بورس کالا رونق چندانی نداشت؛ اما با توجه به فاصله حدود 400 تومانی میان بهای پایه شمش و میلگرد برای عرضه امروز انتظار می رود که خریداران استقبال نسبتا خوبی از عرضه های مقاطع طویل فولادی در رینگ امروز داشته باشند. بازگشت رونق به معاملات بازار آزاد، موضوع دیگری است که احتمال استقبال خریداران از رینگ امروز را تقویت می کند.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۱۹

گروه شرکت ها : در معاملات هفته جاری، شمش فولاد مجددا با افزایش نرخ از سوی خصوصی ها مواجه شد. به گفته فعالان، عرضه های سقف قیمتی شمش فولاد با قیمت های جهانی در بورس کالا از دلایل اصلی افزایش قیمت است.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد

به گزارش شمانیوز و به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل شرکت سنگ آهن گهرزمین مهندس محمد گلبن، مدیر پروژه فرآوری و خردایش گهرزمین با اشاره به بهره برداری از خط 3 کنسانتره گفت: با توجه به طرح جامع شرکت مبنی بر تولید سالانه 10 میلیون تن کنسانتره و به منظور فرآوری مواد معدنی در راستای جلوگیری از خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده و اشتغال پایدار در منطقه، علاوه بر کارخانه خردایش و دانه بندی با ظرفیت 15 میلیون تن در سال، بایستی 5 خط 2 میلیون تنی احداث گردد که به لطف خداوند متعال، کارخانه سنگ شکنی در سال 96 و دو خط کنسانتره در سال های 94 و 95 به طور کامل وارد چرخه تولید گردیده است.

وی در ادامه عنوان کرد: در حال حاضر پیشرفت پروژه خط 3 کنسانتره این شرکت 92٪ است و Free Run اکثر تجهیزات نیز انجام شده و تا حدودی تست های بدون بار تجهیزات نیز در دستور کار قرار گرفته است. همچنین در این راستا در هفته گذشته تست بدون بار تجهیز اصلی (آسیای گلوله ای) انجام شده است. امیدواریم با تلاش شبانه روزی بتوانیم این پروژه را در سریع ترین زمان ممکن به مرحله تولید برسانیم. درواقع با تکمیل این پروژه، میزان تولید کنسانتره گهرزمین 50٪ نسبت به شرایط قبل افزایش پیدا خواهد کرد.

گلبن با اشاره به دیگر اقدامات این حوزه افزود: علاوه بر پروژه احداث خط 3 می توان از احداث فیدرهای اختلاط کنسانتره در راستای بهبود و افزایش عدد سطح ویژه محصول تولید خطوط کنسانتره (عدد بلین) نام برد که در حال حاضر برای خط 1 و 2 کنسانتره تکمیل شده است. پروژه فیدر اختلاط کنسانتره خط 3 نیز در حال انجام است که بخش مهندسی آن نهایی سازی شده و فعالیت های اجرای آن آغاز گردیده است. امیدواریم بتوانیم همزمان با بهره برداری از خط 3 این بخش نیز تکمیل گردد تا خوراک مناسب کارخانه گندله سازی مهیا شود.

وی همچنین گفت: در دوران احداث پروژه خط 3 میزان اشتغال مستقیم به طور متوسط 300 نفر و غیر مستقیم تقریباً 1000 نفر می باشد که در زمان بهره برداری از این خط میزان اشتغال مستقیم 165 نفر و غیر مستقیم 500 نفر خواهد بود.

مدیر پروژه فرآوری و خردایش گهرزمین در پایان خاطرنشان کرد: بر اساس شرایط فعلی پروژه و پیشرفت مناسب آن و شروع فعالیت های پیش راه اندازی و راه اندازی سرد، در نیمه اول سال جاری به تولید کنسانتره خواهیم رسید.

منبع:روابط عمومی و امور بین الملل شرکت سنگ آهن گهرزمین

لینک خبر :‌ شما نیوز
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۱۸ سایت های دیگر : نفت ما چیلان آنلاین پایگاه خبری گسترش نیوز

به گزارش می متالز، گسترش فناوری خوارزمی که از ابتدای فعالیت خود، فرآیند بازیابی کاتالیست ها و جاذب های مستعمل را به عنوان یکی از اولویت های خود قرار داده است، راهکار برنده ای را به مجتمع های صنعتی کشور پیشنهاد می نماید که در حال حاضر با مشاهده مزایای فراوان این راهکار، بسیاری از کارخانجات معظم فولادی و غیر فولادی کشور، این راهکار را برای کاهش پیچیدگی های بروکراتیک و از سویی دستیابی به حداکثر منافع، بر می گزینند.
تهاتر کاتالیست های مستعمل ریفرمینگ احیاء مستقیم با کاتالیست های نو و یا جاذب های سولفورزدایی اکسید روی مستعمل با جاذب های نو، بر اساس فرمول های مورد توافق طرفین، راهکاری است که دو پروسه فروش از طریق مزایده و خرید از طریق مناقصه را در یک فرآیند خلاصه کرده و منافع کارفرما را بیشینه می سازد. کارفرما بدون نیاز به انبارش و نگهداری و برگزاری مزایده فروش جاذب های مستعمل، با عقد قرارداد تهاتر، جاذب های مستعمل را در بدو تخلیه از مخازن برای خوارزمی ارسال می نماید و خوارزمی با توجه به ظرفیت تولید بسیار بالای خود، بلافاصله جاذب های نو را برای کارفرما ارسال می نماید.
شرکت فولاد خوزستان که به عنوان یک قطب عظیم تولید فولاد کشور به حساب می آید، با استفاده از همین راهکار و پشتیبانی حداکثری از تولید داخلی، در اواخر سال 1399 با ابلاغ یک قرارداد تهاتر به خوارزمی، جاذب های مستعمل خود را برای خوارزمی ارسال نموده و بلافاصله جاذب های نو تولیدی خوارزمی را تحویل گرفت.

منبع: گسترش فناوری خوارزمی

لینک خبر :‌ می متالز
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۱۸

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی فلزات آنلاین ، نمودار 1 نشان می دهد شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر امروز سه شنبه 18 خرداد ماه 20 هزار تن آهن اسفنجی خود را در بورس کالای ایران عرضه کرد که با تقاضای 25 هزار تنی مواجه و 15 هزار تن از آن معامله شد. این شرکت باقی آهن اسفنجی خود را به تالار مچینگ برد و پنج هزار تن را به فروش رساند.

قیمت عرضه آهن اسفنجی شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر 85 هزار ریال به ازای هر کیلوگرم بود معامله نیز با همین قیمت انجام شد. این شرکت از معامله صورت گرفته توانست 170 میلیارد تومان درآمد کسب کند.

انتهای پیام//

لینک خبر :‌ فلزات آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۱۸

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی فلزات آنلاین ، نمودار 1 نشان می دهد شرکت آهن و فولاد ارفع، امروز سه شنبه 18 خرداد ماه 10 هزار تن شمش بلوم فولادی را در بورس کالا عرضه کرد که با تقاضای 22 هزار و 500 تنی مواجه شد و ارفع توانست تمامی شمش خود را معامله کند.

ارفع، شمش فولادی را به قیمت 132 هزار و 990 ریال به ازای هر کیلوگرم عرضه کرده بود که با توجه به رقابت صورت گرفته قیمت معامله به 133 هزار و 850 ریال به ازای هر کیلوگرم رسید. این شرکت از معامله صورت گرفته 133 میلیارد و 850 میلیون تومان درآمد کسب کرد.

انتهای پیام//

لینک خبر :‌ فلزات آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۱۸

به گزارش بورس امروز ، در ابتدای این جلسه مدیر عامل شرکت گزارشی از فعالیتهای در خصوص سال مالی 99 ارائه داد.
مهندس رامین سارنگ در این رابطه گفت: سود خالص شرکت در سال 99 نسبت به سال 98 بیش از سه برابر رشد داشته است. همچنین کسب رتبه اول صادر کننده نمونه در سال 99، کسب عنوان شرکت برتر از نظر رشد سریع، کسب رتبه اول از نظر بهره وری کل در گروه فلزات اساسی از جمله افتخارات شرکت در سال گذشته بوده است.

وی ادامه داد: رشد بیش از 114 درصدی در عملیات بازرگانی در سال 99، ایجاد بازدهی 61 درصدی بیشتر از متوسط بازدهی سرمایه در سرمایه گذاری در سهام شرکت های بورسی؛ اجرای طرح طبقه بندی مشاغل جهت قانونمند کردن نظام پرداخت پرسنلی؛ دریافت گزارش حسابرسی و بازرس قانونی مقبول از جمله اقدامات مهم شرکت در سال های اخیر می باشد.

گفتنی است در جلسه مجمع عمومی، میزان سرمایه شرکت از مبلغ 15 هزار میلیارد ریال به 37 هزار میلیارد ریال حدود 147 درصد افزایش یافت و در پایان سهامداران ضمن تصویب صورت های مالی 1399 از زحمات مدیر عامل و اعضای هیأت مدیره تقدیر و تشکر کرد.

لینک خبر :‌ روند بورس امروز
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۱۸

به گزارش دنیای معدن، در سیزدهمین نمایشگاه بورس ،بانک و بیمه شرکت معدنی و صنعتی چادرملو و شرکت های عضو گروه( فولاد ارفع.غدیر.سرمد ابرکوه. شاهرود. سی پی جی.و پامیدکو) حضور دارند. لازم به ذکر است این نمایشگاه در سالن 38 نمایشگاه بین المللی تهران مورخ 18 تا 21 خرداد ماه برگزار می شود.

لینک خبر :‌ دنیای معدن
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۱۸

به گزارش قدس آنلاین، خام فروشی مواد معدنی سال هاست که مورد انتقاد کارشناسان اقتصادی کشور قرار دارد و با وجود تاکید همیشگی مسئولان دولتی و مجلس، همچنان شاهد برقراری این موضوع در کشور هستیم و در این مورد نظرات مختلفی از سوی مدیران و کارشناسان مطرح می شود.

خداداد غریب پور رئیس سابق سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران درباره راهکارهای کاهش خام فروشی مواد معدنی در دولت آینده اظهار داشت: بحث ممانعت از خام فروشی در حال تبدیل به یک فرهنگ است.

وی با بیان اینکه فروش کالاهای با ارزش افزوده و جلوگیری از خام فروشی منجر به ارزش افزوده ملی، ایجاد اشتغال و مانع از هدررفت منابع کشور می شود، افزود: به جای صادرات مواد خام مانند سنگ آهن و شمش و کنسانتره مس و محصولات پایین دست باید مواد با ارزش افزوده بالاتری تولید و صادر شود.

غریب پور پرداخت مشوق های مالیاتی به تولیدکنندگانی که مواد با ارزش افزوده بالاتری تولید می کنند را به عنوان یک راهکار اساسی در این بخش مطرح و اظهار داشت: برای صادرات کالای با ارزش افزوده بالا و ممانعت از خام فروشی نیازمند تعریف مجموعه ای از سیاست های تعرفه ای و مالیاتی و حمایت های قانونی هستیم.

* مشکل از شیوه نامه های ضعیف است

علی عباسی لرکی، دبیرکل انجمن فرهنگ سازی اقتصاد مقاومتی نیز در این مورد با بیان اینکه بخشی از سیاست های اقتصاد مقاومتی مربوط به موضوع خام فروشی است، گفت: جلوگیری از خام فروشی نیازمند تشکیل یک نهضت با مشارکت همه اقشار و بخش خصوصی است.

وی، تعریف امتیازات و مشوق های مختلف برای تولیدکنندگان این بخش را با هدف جلوگیری از خام فروشی را ضروری دانست و افزود: این کار برای اقتصاد کشور و رونق تولید و اشتغال زایی مفید خواهد بود.

دبیرکل انجمن فرهنگ سازی اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: خوشبختانه مشکل قانونی در این حوزه وجود ندارد و مشکل از شیوه نامه ها و آئین نامه های ضعیف است.

* تعدیل خام فروشی، جلوی مفاسد را می گیرد

حجت الاسلام کاظم موسوی، نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز با بیان اینکه کشور ما سرشار از مواهب طبیعی و منابع خدادادی است، گفت: تحریم های دشمن که به جای خود، اما ما هم باید خودتحریمی را کنار بگذاریم و از این مواهب الهی نهایت استفاده را ببریم.

وی افزود: تعدیل خام فروشی و انضباط بخشی به اقدامات علاوه بر اینکه جلوی مفاسد را خواهد گرفت به تأمین مواد اولیه برای تولیدات نیز کمک زیادی خواهد کرد.

نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به جولان دلالان و سوداگران در زمینه خام فروشی، اظهار داشت: این افراد به دور از چشم نظارتی مجلس و سازمان بازرسی کل کشور و سازمان های بازرسی دولتی این کارها را انجام می دهند.

موسوی، پیاده سازی سیاست های اقتصاد مقاومتی را نیازمند اراده و همت جدی در مسئولان دانست و افزود: دستگاه قضا و سازمان بازرسی کشور باید برای از بین بردن زمینه های فساد در این حوزه اقدام کنند و البته مجلس هم در این مورد وظایف و تکالیفی دارد.

* خام فروشی همیشه هم بد نیست

بهرام شکوری رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران نیز در این مورد معتقد است: تبدیل مواد معدنی خام به مواد ارزشمند با ارزش افزوده بالا، عزم و اراده جدی فعالان این حوزه و حاکمیت را می طلبد که البته تاکنون هم این اتفاق افتاده است.

وی، تولید آلیاژ با حجم کمتر را برای درآمدزایی بیشتر ضروری دانست و افزود: البته خام فروشی همیشه هم بد نیست و در برخی موارد از جمله سنگ کاری تزئینی و با توجه به تغییر ذائقه مردم لازم است.

شکوری، با بیان اینکه فرآوری بخشی از ذخایر معدنی و همچنین صادرات بخشی از این مواد به صورت خام می تواند برای کشور ارزآوری داشته باشد، گفت: این ارز می تواند در بخش های دیگر کشور سرمایه گذاری شود.

رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: کشور ایتالیا با اینکه مهد تولید سنگ های تزئینی دنیاست و هیچ مشکلی هم در تجهیزات و فناوری ندارد اما 22 درصد سنگ خود را به صورت خام به دنیا صادر می کند.

وی با انتقاد از اینکه به جای ارائه مشوق در این حوزه، مانع تراشی و تنبیه صورت می گیرد، گفت: همه فعالان معدنی در کل زنجیره تولید و عرضه با مشکلاتی مواجه هستند لذا اگر محصولشان ارزش افزوده پایینی دارد نباید آنها را تنبیه کرد و برعکس باید مشوق هایی را به آنها پرداخت.

شکوری تأکید کرد: بهتر است به جای عوارض بستن، اجازه ندهیم که تولیدکننده بیشتر از نیاز، تولید کند و اگر هم تولید کرد محصولش را با قیمت جهانی خریداری کنیم و یا اجازه دهیم که زنجیره بعدی تکمیل شود.

وی از قیمت گذاری دستوری و صدور مقررات و بخشنامه های خلق الساعه در دولت های مختلف انتقاد کرد و گفت: مقررات و بخشنامه های اضافی باید حذف شوند.

وی تصریح کرد: متأسفانه هیچ یک از برنامه های حمایتی از جمله مشوق های صادراتی و حمایت از نمایشگاه ها و تسهیلات ارزان قیمت عملیاتی نشدند و پروانه بهره برداری هم که قرار بود به عنوان وثیقه قبول کنند نیز عملی نشد.

شکوری، تعریف استراتژی جایگزین صادرات را پیشنهاد و اظهار کرد: وضع تعرفه برای کالاهای مشابه وارداتی، وام های کم بهره، معافیت های مالیاتی، کمک های فنی و مالی، بسترسازی برای استفاده از آخرین تکنولوژی های روز دنیا از جمله مسائلی هستند که باید عملیاتی شوند اما متاسفانه تاکنون اتفاقی نیفتاده است.

رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران گفت: رئیس جمهور آینده به تنهایی نمی تواند کاری انجام دهد، لذا باید عزم ملی در کشور شکل بگیرد و همه دستگاه ها و نهادها همکاری کنند.

حالا که در آستانه تشکیل دولت جدید قرار داریم، باید دید چه برنامه ای در این خصوص طی ماه ها و سال های آینده عملیاتی می شود و مسئولان اقتصادی دولت آینده چه دستورالعمل هایی را در این مورد اجرایی خواهند کرد.

برخی کاربران سامانه فارس من با ثبت سوژه ای با عنوان خطر ورود دلال ها به واگذاری غیرشفاف معادن راکد خواستار پیگیری این موضوع شدند.

منابع قدس آنلاین

1399 تمامی حقوق سایت متعلق به صدای جمهوری اسلامی ایران است

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو

عرضه سنگ آهن در بورس کالا را چگونه ارزیابی کرده اید؟

فولاد و سنگ آهن از صنایع برتر و بالادستی و جزو منابع ملی ما محسوب می شوند. به دلیل اینکه سنگ آهن از معادن بزرگ است توسط دولت اداره می شده اما تاکنون بازدهی خاصی از آن ندیده بودیم؛ درصورتی که می توانستیم با مزیت بزرگ معدن، زنجیره تولید را در صنعت فولاد توسعه بیش تری دهیم و از واردات بی نیاز شویم و حتی آن را صادر کنیم. حال با عرضه سنگ آهن در بورس کالا و تکمیل این چرخه و همچنین استفاده از تکنولوژی روز دنیا به تولید صنایع پایین دستی کشور و در کل صنعت فولاد کمک بیش تری خواهد شد.

موضوع مهم دیگر این است که صنایع بزرگ ما به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارند تا باعث رونق بیشتر صنایع پایین دستی نیز شوند. البته با ورود سنگ آهن به بورس کالا عملا در صنایع بالادستی قدرت چانه زنی بزرگی پیدا می کنیم تا منابع ما از خام فروشی خارج شود، قیمت مناسب به آن تعلق گیرد و حتی موجب جذب سرمایه های بیشتری توسط بخش خصوصی در این صنعت شود. در سمت مقابل فروش مواد معدنی به قیمت های بین المللی می تواند در جذب سرمایه های خارجی در بخش معادن نیز موثر باشد.

این عرضه ها چه تاثیری در بازار دارد؟

این اقدام در نهایت می تواند به سرمایه گذاری خارجی منجر شود زیرا می توانند تکنولوژی روز را وارد این صنعت کنند و همچنین از لحاظ درآمدی نیز منفعت خوبی را نصیب شوند. از اتفاقات منفی که شاهد آن هستیم، قیمت پایین سنگ آهن در کشور است که باعث شده سود اصلی به بخش آخر زنجیره فولاد رسد اما اگر بتوانیم قیمت گذاری را شفاف و سرمایه گذار خارجی را نیز وارد چرخه کنیم، به شکوفایی بازار سنگ آهن کمک خواهد شد و میزان ارزش افزوده واقعی این محصول را شاهد خواهیم بود.

اینکه کل زنجیره در بورس وارد شود چقدر به قیمت گذاری واقعی محصول نهایی کمک خواهد کرد؟

قطعا کمک خواهد کند؛ اگر واقعا به دنبال توسعه صنعت هستیم باید از رویدادهای مخربی مثل شیوه نامه های دستوری و افراد رانت خوار دوری کنیم که فرصت و بستر اصلی برای این توسعه، ورود کل زنجیره به بورس کالا و کشف قیمت کالاها با یک رویکرد واحد یعنی اعتماد به عرضه و تقاضا است.

به اعتقاد بنده با استمرار عرضه زنجیره تولید فولاد در بورس کالا و گشایش های بین المللی، دور از انتظار نخواهد بود که به مرور سرمایه گذاران خارجی به دلیل شفافیت موجود در یک بستر معاملاتی یعنی بورس کالا، برای خرید در تالار بورس کالای ایران حضور یابند و در شرایطی رقابتی و برمبنای قیمت های بین المللی به معامله بپردازند اما در طرف مقابل وقتی با استدلال های اشتباه به قیمت گذاری روی آوریم علاوه بر اینکه به اعتبار بورس کشورمان لطمه خواهیم زد، پویایی صنعت را نابود و رانت را وارد بازار خواهیم کرد.

پس باید تاکید کرد که سازوکار بورس کالا، قیمت ها را شفاف می کند تا صنایع و بازیگران اقتصادی بتواند خود را بازیابی کنند. نمونه خیلی ساده در خصوص توسعه صنعت به واسطه احترام به مکانیسم عرضه و تقاضا به جای قیمت گذاری را می توان در حوزه مس مشاهده کرد؛ مس به دلیل آنکه در بورس کالا و با قیمتی نزدیک به نرخ های جهانی معامله شده همواره مسیری هموار برای توسعه بیشتر و همچنین برنامه ریزی مناسب برای آینده داشته است که و سایر بازارها نیز برای حذف رانت خواران باید به این شیوه منطقی معاملاتی روی آورند.

اگر فضای باز اقتصادی شکل گیرد، صنایع پایین دستی نیز توسعه پیدا خواهند کرد البته صنعت فولاد متأسفانه به دلیل قیمت گذاری غلط، دچار رانت شده که حتی به آهن فروش های خرده پا نیز رسیده است. به عبارتی چون با اصرار سیاست گذار، محصول با قیمت پایین تر از نرخ های واقعی عرضه شده، یک رانت قیمتی در این بازار شکل گرفته که از بین رفتن این رانت ما را به مدیریت هزینه خواهد رساند به این معنی که به صورت کامل همه چیز بهینه و اقتصادی پیش خواهد رفت.

اکنون تاجر چینی که سنگ آهن را از ما خریداری کند، هزینه کرده از راه جاده ای و دریا به کشور خود برده و با هزینه های کارخانه، محصولی را تولید خواهد کرد و دوباره همین مسیر را برمی گردد و محصول را با قیمتی ارزان تر از قیمت ما در بازار به فروش می رساند! علت آن این است که اولویت ما در صنعت فولاد، حوزه تکنولوژی نبوده است بلکه ما با محبوس کردن قیمت واقعی سنگ آهن داخلی، ضعف های خود را پنهان کرده ایم و کشور چین از رانت قیمت سنگ آهن ما سواستفاده کرده و سود آن را برده است.

با همه این تفاسیر با عرضه سنگ آهن در بورس کالا به مرور قیمت این محصول به نرخ های جهانی نزدیک خواهد شد تا بتوانیم شکوفایی صنعت را در کل زنجیره نه صرفا در بخشی خاص شاهد باشیم. باید قبول کنیم که توسعه هر بخش در صنعت فولاد از جمله حوزه بالادست، نیاز به جذب سرمایه و بهره گیری از تکنولوژی جهانی دارد تا از ظرفیت نسبی که از منابع کشور استفاده کرده، نهایت بهره برداری را داشته باشیم.

قیمت گذاری واقعی سنگ آهن در بورس کالا چقدر بر منافع سهامداران شرکت های معدنی تاثیر دارد؟

اصولا وقتی شرکت های سرمایه پذیر ما در بورس کالا حضور داشته باشند باعث رونق آن شرکت بورسی نیز خواهد شد. حتی شرکت های تابعه سنگ آهن و فولاد نیز وارد بورس شوند و درنهایت کل زنجیره وارد بورس شده و پتانسیل خود را به صورت کامل و شفاف نشان خواهد داد. این اقدام، قطعاً منبع جذب سرمایه و منشأ سرمایه گذاری خواهد شد. از این مسیر، برای توسعه صنعت بر روی منابع مالی که از بازار تامین شده حساب باز کنیم و در واقع، منابع عظیم مالی و اقتصادی وارد تولید خواهد شد و بازار سرمایه، اولین مجموعه ای است که از ورود سنگ آهن به بورس کالا استقبال کرده است.

انتهای پیام//

لینک خبر :‌ فلزات آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۱۸ سایت های دیگر : کالاخبر معدن مدیا ارانیکو می متالز

عصر معدن- به دلیل نگرانی بازار از شرایط نامساعد جوی در ماه ژوئن و حجم کم واردات در ماه گذشته، معاملات آتی سنگ آهن در بازارهای جهانی در صبح روز دوشنبه 17 خرداد ماه کاهش یافت. این کاهش تنها مربوط به سنگ آهن نبوده و در بازار فولاد نیز مشاهده شد.;

به گزارش پایگاه خبری عصر معدن به نقل از کالاخبر، معاملات آتی بورس کالای دالیان (DCE) برای تحویل در ماه سپتامبر 3.12 درصد دیروز معادل 36.5 یوان (5.70 دلار) کاهش یافت و به 1,133 یوان (177.15 دلار) سقوط کرد.

پیرو کاهش قیمت شاخص سنگ آهن چین، دیروز پلاتس عیار 62 درصد را با افت 5.50 دلاری، 202.85 دلار اعلام کرد.

معاملات آتی میلگرد نیز روند نزولی را دنبال کرد و با افت 2.96 درصدی روزانه (153 یوانی معادل 23.90 دلاری) در طول معاملات صبح دیروز به 5,022 یوان یعنی 785.10 دلار کاهش یافت.

اطلاعات رسمی گمرک چین نشان دهنده افت واردات سنگ آهن در طول ماه May است و براساس این گزارش کاهش 8.9 درصدی ماهانه واردات به ثبت رسیده و حجم آن به 89.79 میلیون تن رسیده است. اگرچه برخی فعالان تجاری معتقدند که تعطیلات یک هفته ای اوایل ماه می عامل کاهش حجم واردات بوده است.

در همین حال Mysteel پس از در نظر گرفتن شروع فصل باران های موسمی در شرق و جنوب چین که تقاضای فولاد را کاهش می دهد، انتظار کاهش قیمت میلگرد برای دوره 7 تا 11 ژوئن را دارد.

کاهش قیمت سنگ آهن به دلیل محدود شدن حاشیه سود فولاد است زیرا برخی منابع تجاری ارزیابی کرده اند که حاشیه سود میلگرد و ورق گرم از سطح بالای قبلی که هزار یوان (156.35 دلار) در اواسط ماه May بود، به سطح 300 یوان (46.90 دلار) بازگشته است.

علاوه بر این، با ورود به فصل بارندگی در ژوئن که یک دوره آرام برای بازار فولاد رقم می زند، تمایلات بازار نزولی تر می شود زیرا ممکن است باران های شدید بر لجستیک و تقاضا در جنوب چین تاثیر بگذارد.

همچنین در بازار چین نهاد های شهری بیشتری در حال برنامه ریزی برای کاهش تولید فولاد با هدف بهبود کیفیت هوا هستند و بر این اساس مذاکرات برای کاهش خرید ادامه دارد و بسیاری از کارخانه ها فقط برای تامین نیاز روزانه سنگ آهن خرید می کنند.

* کیوان جعفری طهرانی

دانلود با کیفیت

لینک خبر :‌ عصر معدن
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۱۸

خداداد غریب پور رییس سابق سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران درباره راهکارهای کاهش خام فروشی مواد معدنی در دولت آینده اظهار داشت: بحث ممانعت از خام فروشی در حال تبدیل به یک فرهنگ است.

وی با بیان اینکه فروش کالاهای با ارزش افزوده و جلوگیری از خام فروشی منجر به ارزش افزوده ملی، ایجاد اشتغال و مانع از هدررفت منابع کشور می شود، افزود: به جای صادرات مواد خام مانند سنگ آهن و شمش و کنسانتره مس و محصولات پایین دست باید مواد با ارزش افزوده بالاتری تولید و صادر شود.

غریب پور پرداخت مشوق های مالیاتی به تولیدکنندگانی که مواد با ارزش افزوده بالاتری تولید می کنند را به عنوان یک راهکار اساسی در این بخش مطرح و اظهار داشت: برای صادرات کالای با ارزش افزوده بالا و ممانعت از خام فروشی نیازمند تعریف مجموعه ای از سیاست های تعرفه ای و مالیاتی و حمایت های قانونی هستیم.

* مشکل از شیوه نامه های ضعیف است
علی عباسی لرکی، دبیرکل انجمن فرهنگ سازی اقتصاد مقاومتی نیز در این مورد با بیان اینکه بخشی از سیاست های اقتصاد مقاومتی مربوط به موضوع خام فروشی است، گفت: جلوگیری از خام فروشی نیازمند تشکیل یک نهضت با مشارکت همه اقشار و بخش خصوصی است.

وی، تعریف امتیازات و مشوق های مختلف برای تولیدکنندگان این بخش را با هدف جلوگیری از خام فروشی را ضروری دانست و افزود: این کار برای اقتصاد کشور و رونق تولید و اشتغال زایی مفید خواهد بود.

دبیرکل انجمن فرهنگ سازی اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: خوشبختانه مشکل قانونی در این حوزه وجود ندارد و مشکل از شیوه نامه ها و آئین نامه های ضعیف است.

* تعدیل خام فروشی، جلوی مفاسد را می گیرد
حجت الاسلام کاظم موسوی، نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز با بیان اینکه کشور ما سرشار از مواهب طبیعی و منابع خدادادی است، گفت: تحریم های دشمن که به جای خود، اما ما هم باید خودتحریمی را کنار بگذاریم و از این مواهب الهی نهایت استفاده را ببریم.

وی افزود: تعدیل خام فروشی و انضباط بخشی به اقدامات علاوه بر اینکه جلوی مفاسد را خواهد گرفت به تأمین مواد اولیه برای تولیدات نیز کمک زیادی خواهد کرد.

نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به جولان دلالان و سوداگران در زمینه خام فروشی، اظهار داشت: این افراد به دور از چشم نظارتی مجلس و سازمان بازرسی کل کشور و سازمان های بازرسی دولتی این کارها را انجام می دهند.

موسوی، پیاده سازی سیاست های اقتصاد مقاومتی را نیازمند اراده و همت جدی در مسئولان دانست و افزود: دستگاه قضا و سازمان بازرسی کشور باید برای از بین بردن زمینه های فساد در این حوزه اقدام کنند و البته مجلس هم در این مورد وظایف و تکالیفی دارد.

* خام فروشی همیشه هم بد نیست
بهرام شکوری رییس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران نیز در این مورد معتقد است: تبدیل مواد معدنی خام به مواد ارزشمند با ارزش افزوده بالا، عزم و اراده جدی فعالان این حوزه و حاکمیت را می طلبد که البته تاکنون هم این اتفاق افتاده است.

وی، تولید آلیاژ با حجم کمتر را برای درآمدزایی بیشتر ضروری دانست و افزود: البته خام فروشی همیشه هم بد نیست و در برخی موارد از جمله سنگ کاری تزئینی و با توجه به تغییر ذائقه مردم لازم است.

شکوری، با بیان اینکه فرآوری بخشی از ذخایر معدنی و همچنین صادرات بخشی از این مواد به صورت خام می تواند برای کشور ارزآوری داشته باشد، گفت: این ارز می تواند در بخش های دیگر کشور سرمایه گذاری شود.

رییس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: کشور ایتالیا با اینکه مهد تولید سنگ های تزئینی دنیاست و هیچ مشکلی هم در تجهیزات و فناوری ندارد اما 22 درصد سنگ خود را به صورت خام به دنیا صادر می کند.

وی با انتقاد از اینکه به جای ارائه مشوق در این حوزه، مانع تراشی و تنبیه صورت می گیرد، گفت: همه فعالان معدنی در کل زنجیره تولید و عرضه با مشکلاتی مواجه هستند لذا اگر محصولشان ارزش افزوده پایینی دارد نباید آنها را تنبیه کرد و برعکس باید مشوق هایی را به آنها پرداخت.

شکوری تأکید کرد: بهتر است به جای عوارض بستن، اجازه ندهیم که تولیدکننده بیشتر از نیاز، تولید کند و اگر هم تولید کرد محصولش را با قیمت جهانی خریداری کنیم و یا اجازه دهیم که زنجیره بعدی تکمیل شود.

وی از قیمت گذاری دستوری و صدور مقررات و بخشنامه های خلق الساعه در دولت های مختلف انتقاد کرد و گفت: مقررات و بخشنامه های اضافی باید حذف شوند.

وی تصریح کرد: متأسفانه هیچ یک از برنامه های حمایتی از جمله مشوق های صادراتی و حمایت از نمایشگاه ها و تسهیلات ارزان قیمت عملیاتی نشدند و پروانه بهره برداری هم که قرار بود به عنوان وثیقه قبول کنند نیز عملی نشد.

شکوری، تعریف استراتژی جایگزین صادرات را پیشنهاد و اظهار کرد: وضع تعرفه برای کالاهای مشابه وارداتی، وام های کم بهره، معافیت های مالیاتی، کمک های فنی و مالی، بسترسازی برای استفاده از آخرین تکنولوژی های روز دنیا از جمله مسائلی هستند که باید عملیاتی شوند اما متاسفانه تاکنون اتفاقی نیفتاده است.

رییس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران گفت: رییس جمهور آینده به تنهایی نمی تواند کاری انجام دهد، لذا باید عزم ملی در کشور شکل بگیرد و همه دستگاه ها و نهادها همکاری کنند.

حالا که در آستانه تشکیل دولت جدید قرار داریم، باید دید چه برنامه ای در این خصوص طی ماه ها و سال های آینده عملیاتی می شود و مسئولان اقتصادی دولت آینده چه دستورالعمل هایی را در این مورد اجرایی خواهند کرد.

برخی کاربران سامانه فارس من با ثبت سوژه ای با عنوان خطر ورود دلال ها به واگذاری غیرشفاف معادن راکد خواستار پیگیری این موضوع شدند.

منابع اقتصادآنلاین

1399 تمامی حقوق سایت متعلق به صدای جمهوری اسلامی ایران است

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو