بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 3 خرداد 1400
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲

شهزاد بهادری، روزنامه نگار وفعال رسانه ایی در یاداشت این هفته خود با گلایه از حرست نوشت ، انگشت فائزه مومنی خبرنگار روزنامه صبح در روز روابط عمومی و ارتباطات سال 1400 در حالی شکسته شد که وی برای شفاف سازی و اطلاع رسانی در خصوص نحو واکسیناسیون مردم جهت تهیه یک (( خبر خوب ))و تزریق آرامش به جامعه ایی که شاید عزیزان خود را در شیوع بیماری کرونا از دست داده بودند به خط مقدم اطلاع رسانی کشانده بود ،

این اولین بار نیست که تیم حراستی با چوب و چماق و قلدری میخواهد جلوی رسالت خبرنگار را بگیرد و اگر چاره ایی نیندیشید بار دیگر ازاین دست یاداشت واخبارا خواهید شنید پس علج واقعه قبل از وقوع است با جناب وزیر بهداشت کاری ندارم!

✍الان روی سخنم با جناب محترم وزیر ارشاد، است؟!

جناب آقای وزیر ،تا کی باید خبرنگاران و عکاسان ما چوب کج فهمی یکسری افراد را درپست های مختلف را بخورند؟!

تا کی باید توهین و تعرض به شغل مقدس خبرنگاری را شاهد بود و سکوت کرد؟

تا کی قلم و دوربین شان شکسته،میکروفون شان را به گوشه ایی پرتاب، و یقه پیراهن شان دریده شود؟

تا کی باید خبرنگار باید برای شفاف سازی و مطالبه گری با بی احترامی پشت درب اتاق مدیری منتظر بماند؟

تا کی شعار(خبرنگاران،چشم و گوش یک جامعه هستند )را از زبان مسئولین عالی رتبه هر سال تحریر کنند و چشم و گوششان با کج سلیقگی ها کرَ و کور شود؟

اگر نمی توانید از حقوق خبرنگاران و ظلمی که به آنها می شود حمایت کنید پس لطفا روز قلم و 17 مرداد را که زینت بخش صفحه ایی از تقویم کشور شده را پاک کنید! پاک کنید!

جناب محترم وزیر ارشاد هر خانه یک بزرگتری دارد و مسولیت حمایت از جان و مال و دادخواهی در برابر هر ظلمی به خانواده بشود پدر خانواده سینه سپر می کند و ارشاد پدر حوزه فرهنگ است نه سازمان {آب وفاضلاب} خبرنگاران در کشور شمایید نه سازمان دیگر!

نمیتوانند با بی اخلاقی انگشت خبرنگاران را بشکنند بعد؛

بزرگان سکوت کنند و انتظار داشته باشند همین خبرنگار برای جذب مشارکت مردم و شور انتخاباتی هرروز بنشیند تولید محتوا کند و عملکرد ریز و درشت انجام شده و نشده حضرات را بنگارد!

چگونه یک خبرنگار به رسالت خود عمل کند وقتی جامعه ما از حداقل فرهنگ و ارتباطات در برخورد با خبرنگاران تهی است؟

این تیم های حراست به کجا وابسته هستند و خود از کدام فیلتر حراستی رد شده اند؟

واقعا جای تاسف دارد که برای پاک کردن یک مصاحبه مردمی، نامحرمی به خود اجازه میدهد دست ناموس مردم را چنگ بزند، رسالت خبر را پایمال کند و در نهایت انگشت مطالبه گریش را بشکند!

میخواهم بدانم این خادمان ، زمان اختلاس ها و رانت خواری ها کجا هستند؟ خوب بود تعدادی از این خدمتگذاران سینه چاک را در مرکزیت دولت (تدبیروامید) قرارمی دادید تا شاید انگشت اختلاس گر ان و متجاوز گران به بیت المال شکسته شود و صدای تشت رسوایی شان را مردم هم بشنوند!

بهر حال ظلم ،ظلم است، امروز انگشت یک خبرنگار نشکست،بلکه حرمت خانواده بزرگ رسانه ایی کشور شکسته شد.

ترازوی عدالت خود را از طاقچه بردارید،این دیگر آن بانوی کتک خورده در یکی از شعبه های بانک رفاه نیست که با لگد به پهلویش بکوبند و در نهایت بگویند شیشه ها را شکست و اغتشاش آفرید!

جناب وزیر حداقل بگویید بگذارند انگشت خبرنگاران تا بعد انتخابات سالم بماند !

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
تهران- ایرناپلاس- پیشرفت بازی های ایرانی تنها به عرصه داخلی ختم نشده است. این صنعت توانسته با کسب جوایز معتبر بین المللی در عرصه خارجی هم حرفی برای گفتن داشته باشد. اما مهمترین مشکل، تحریم هایی هستند که حتی حضور فعالان و محصولات ایرانی در عرصه بین المللی را نیز سخت کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲

به گزارش ایرناپلاس، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در نامه ای به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای احیای نظام رده بندی اِسرا در بازی های رایانه ای قدردانی کرد.
در بخشی از نامه حجت الاسلام محمد قمی به سیدعباس صالحی آمده: بنا بر جزء 1 ماده 3 سند سیاست های حاکم بر برنامه ملی بازی های رایانه ای مصوب دهم اسفند سال 1394 شورای عالی فضای مجازی، تمامی بازی های رایانه ای داخلی و خارجی برای انتشار در کشور می بایست از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (بنیاد ملی بازی های رایانه ای) مجوز دریافت کنند.

وی با بیان اینکه تغییر رویه بنیاد منجر شد تا اجرای نظام رده بندی اِسرا که با دسترسی بنیاد در فروشگاه های برنامک اجرا می شد، از سوی این سکوها با اختلال مواجه شود، افزود: از دی ماه سال گذشته، بنیاد ملی بازی های رایانه ای دوباره رویه ارائه مجوز انتشار را در دستور کار قرار داده و در تعامل با بازی سازان و ناشران، تلاش دارد مصوبه شورای عالی را اجرایی و اساسنامه خود را احیا کند. لذا بدینوسیله مراتب تشکر و حمایت خود را از مساعی ارزشمند حضرتعالی و مدیرعامل بنیاد ملی بازی های رایانه ای در احیای این مهم و حرکت در مسیر کاهش ولنگاری فضای مجازی کشور ابراز می کنم.

از ابتدای تاسیس بنیاد ملی بازی های رایانه ای در سال 1386، تدوین نظامی با عنوان نظام ملی رده بندی سنی بازی های رایانه ای (Entertainment Software Rating Association- اسرا) در دستور کار قرار گرفت که وظیفه آن، نظارت بر محتوای بازی ها و مشخص کردن رده سنی مناسب برای هر بازی بود. در همین راستا در سال 1387 پژوهش هایی با سه رویکرد مطالعاتی از جمله روان شناسی، جامعه شناسی و علوم و معارف اسلامی با همکاری استادان مجرب دانشگاهی انجام شد. پس از انجام پژوهش ها و طبقه بندی محتواهای آسیب رسان در بازی ها، نظام رده بندی سنی کار اجرایی خود را از ابتدای سال 88 آغاز کرد و از آن پس صدور مجوز نشر بازی ها منوط به بررسی بازی ها در این نظام و تعیین رده سنی مناسب هر یک از بازی ها شد.

درخشش یک بازی ایرانی در عرصه بین المللی
اما این تنها خبر درباره بازی های رایانه ای در این ماه نبوده و توجه به امر مهم رده بندی سنی بازی ها، تنها مساله این بنیاد نیست. بازی فقط چپ رو بگیر محصول استودیو پرشالند که از اعضای ساختار حمایتی همگرای بنیاد هم هستند و از سال گذشته با همین عنوان در کافه بازار منتشر شده، توانسته است در عرصه بین المللی و جشنواره های مهم خارجی بدرخشد. ساخته مهرداد رضایی به عنوان نخستین و تنها بازی ایرانی حاضر در فستیوال BIG آمریکای لاتین، نامزد دریافت جایزه نهایی بهترین بازی موبایل شده و نامش در میان بازی های منتخب از نگاه مردمی نیز قرار گرفته است.
البته پیش تر هم این بازی افتخارات دیگری چون جایزه بهترین بازی موبایل و بهترین کژوال گیم را از فستیوال گیم کانکشن اروپا 2020 دریافت کرده بود.

در همین ارتباط با معاون حمایت بنیاد ملی بازی های رایانه ای درباره مسیر طی شده این صنعت نوپا در کشور، رویکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این حوزه گفت وگو کردیم و همچنین در ادامه با سازنده این بازی تحسین شده در جشنواره های خارجی به بررسی این صنعت در کشور پرداختیم.

تجمیع حمایت های بنیاد در قالب یک ساختار

حمایت هایی که بنیاد بازی های رایانه ای در حوزه بین الملل انجام داده ، همگی در حمایت هایی با عنوان ساختار همگرا تجمیع شده است. در حال حاضر بازی سازان با ساختار حمایتی همگرا آشنایی دارند و عموم بازی سازان عضو این ساختارند. البته در این ساختار ما دو نوع حمایت داریم. یکی حمایت های داخلی و دیگری حمایت های صادراتی و مرتبط با حوزه بین الملل. در اینجا حمایت های حوزه بین الملل هم تقسیم بندی و دسته بندی دارند و تقریبا همه حیطه های مورد نیازی که بازی سازان در حوزه بین الملل به آن احتیاج دارند را پوشش می دهد.
این منابع حمایتی که در حوزه صادرات است علاوه بر حمایت هایی است که بنیاد داشته؛ مرکز تعاملات بین المللی ریاست جمهوری نیز برخی منابع و اعتبارهای حمایتی به آن اضافه کرده است که در قالب ساختار همگرا تخصیص پیدا می کنند.

ما به این روش، از تیم ها و شرکت های بازی ساز در سال های گذشته برای حضور و شرکت در رویدادهای خارجی و نشر و بازاریابی در حوزه بین الملل و همچنین مشاوره ها و آموزش هایی که در کنفرانس های مرتبط با صادرات برگزار می شود، حمایت هایی کرده و تلاش داشته ایم که تقریبا همه حوزه هایی که مورد نیاز است را در این تنوع خدمات حمایتی قرار دهیم.

بنیاد و مرکز تعاملات به این موضوع کمک می کنند که ساختار همگرا زمینه ای را فراهم کند که بازی سازها به صورت حضوری و مجازی، با بازار بین المللی آشنا شوند و بتوانند با تهیه گزارش ها، تحقیقات در بازار یا با حضور در نمایشگاه ها، رویدادها و کنفرانس های خارجی، انتقال تجربه، تکنولوژی و دانش صورت گیرد. علاوه بر آن تلاش شده فرصت هایی برای حضور در ورود به بازار بین المللی برای بازی های ایرانی از طریق این سفرها و حضور در این رویدادها فراهم شود.

از آنجا که هزینه های نشر و بازاریابی بین المللی بالاست و خود بازی سازان ممکن است این ریسک را نپذیرند یا اینکه توان تامین مالی و سرمایه را در حوزه بین الملل نداشته باشند که بازاریابی انجام دهند و بازی هایشان دیده شود؛ بنیاد و ساختار همگرا کمک می کند که بازی سازان بتوانند شرایط بهتری را برای ورود به بازار بین المللی داشته باشند. بنیاد بازی های رایانه ای، برخی شرکت کارگزار صادراتی به محوریت مرکز تعاملات بین المللی، شناسایی کرده و به رسمیت شناخته است.
مرکز تعاملات به صورت خاص به آن کارگزاری صادراتی، تسهیلات، اعتبار و تمهیداتی می دهد تا راحت تر بتوانند در عرصه بین المللی حضور داشته باشند. این حضورها عموما هم محلی اند؛ یعنی یک شرکت حوزه ما یا خاورمیانه و شمال آفریقا را پوشش می دهد. یک شرکت حوزه شرق اروپا و روسیه و مناطق جغرافیایی دیگر و بازار جهانی را پوشش می دهد. سه تا چهار شرکت هستند که به عنوان کارگزار صادراتی اند و در حال حاضر بازی هایی را در آن حیطه ها منتشر می کنند که تجربه های نسبتا موفقی هم بوده اند. اگر چه بازی سازان نیاز دارند از طریق ایجاد شرکت های واسطه و به وسیله ناشرهای معتبر و بزرگ خارجی بازی هایشان را منتشر کنند.

صنعتی دانش بنیان که با تحریم ها مواجه است
عمده مشکلات بازی سازها در حال حاضر، بحث ورود به بازار بین المللی و کسب درآمد ارزی در شرایط تحریم است. یعنی تحریم ها اجازه نمی دهد بازی سازهای ایرانی به اسم بازی ایرانی یا به اسم شرکت ایرانی وارد بازار بین المللی شوند و قرارداد ببندد. باید با ثبت یک شرکت خارجی یا از طریق بازی که به گونه ای، چه در محتوا و چه در عنوان، نشانی از ایران نداشته باشد، بازی هایشان را به عرصه بین الملل عرضه کنند. همین گونه تحریم ها باعث شده در انتقال درآمدها به ایران با مشکلاتی مواجه شوند.

این یکی از مشکلاتی است که بازی سازان در حوزه بین الملل درگیر آن هستند. موضوع دیگری که شاید به صورت غیرمستقیم تاثیر بگذارد و این روند صادراتی به حوزه بازی را با مشکل مواجه کند، بحث خدمت سربازی بسیاری از بازی سازهاست. چون بازی سازی در کشور صنعت جوانی است و بیشتر فعالان این حوزه جوان هستند و مشکل خدمت نظام وظیفه دارند؛ این مشکل باعث می شود که برای تعاملات بین المللی شان مانند یک ترمز یا مانعی برای حضور پیدا کردن در سایر کشورها عمل کند.

با توجه به اینکه مساله تحریم ها معضلی است که کل کشور با آن درگیر است، تلاش داریم تا آنجایی که در اختیارات بنیاد باشد، به کمک بازی سازان بیاییم و فعالیت ها و تمیهیدات را گسترش دهیم. معتقدم در سال جدید حوزه بین المللی بازی ها اهمیت بسیار دارد. چون این صنعت، دانش بنیان یا فناوری محور است و به منابع زیاد اولیه ای برای تولید احتیاج ندارد. یعنی مانند صنایع بزرگ کشور نیست که نیاز به استخراج معادن داشته باشد یا منابع طبیعی را از کشور مصرف و آلودگی ایجاد کند.

این صنعت از نظر محیط زیستی صنعت پاکی است؛ نیازمند استخراج منابع ویژه ای نیست و اشتغال زایی در آن با هزینه های پایین صورت می گیرد. با توجه به اختلاف نرخ ارز، نرخ پول ملی ما و سایر کشورها که در این زمینه وجود دارد، ما با هزینه های بسیار پایین تر از کشورهای دیگر می توانیم بازی تولید کنیم. از طرفی این صنعت هزینه های حمل ونقل ندارد. محصولی که تولید می شود می تواند به وسیله دیجیتال به راحتی به دست میلیون ها نفر کاربر برسد و نیازی به انتقال محصول فیزیکی، هزینه های بیمه، حمل ونقل و ... ندارد. به صرفه و صنعتی است و به راحتی خارج از مبادی گمرکی کشورهای مقصد و از طریق بازار دیجیتال بین المللی به دست مخاطب می رسد. البته همانطور که گفته شد باید امکانات و حمایت هایی را برای این صنعت در نظر بگیریم که این صنعت بتواند رشد کند و موفق شود.

بازی سازهای موبایلی این ظرفیت را دارند که در حوزه صادرات گام های بیشتری بردارند و پیشرفت کنند. بازی هایی مخصوص رایانه شخصی و همچنین کنسولی هم در کشور تولید شده اند که در عرصه بین الملل موفق بوده اند و وقتی که در دیگر کشورها انتشار پیدا کرده اند، به لحاظ درآمدی و تعداد کاربر موفقیت های خوبی کسب کرده اند.

بازی های ایرانی در جشنواره ها و نمایشگاه های معتبر بین المللی معمولا جزء نماینده ها یا نامزدهای نهایی می شوند و گاهی جوایزی را هم دریافت می کنند. این مساله نشان می دهد که بازی بازی سازان در عرصه بین المللی اعتبار پیدا می کند. از نظر بازی سازی در منطقه بعد از ترکیه قرار داریم.

این امکان وجود دارد که حتی در مقیاس جهانی مطرح شویم؛ با حمایت های بسیار زیاد، سرمایه گذاری و تمرکز دولت بر این حوزه، می توانیم شاهد اتفاقات بسیار خوبی در این زمینه باشیم. رشد صنعت بازی در دنیا بین صنایع خلاق، رسانه ای و فرهنگی زبانزد است و مقایسه درآمدهای بازار آن با یکدیگر نشان می دهد که صنعت بازی، از دیگرصنایع سرگرمی در دنیا پیشی گرفته است.

در ایران بر اساس آمارهای منتشر شده، میزان رشد درآمد و کاربران این حوزه چشمگیر است. این صنعت، رو به رشد و نوپاست و در حال رسیدن به نقطه بلوغ بوده و افت نمی کند. این موارد، از جمله ویژگی ها و قابلیت هایی است که بازی ها در حوزه صادرات و بین الملل دارند که می تواند برای کشور و در حوزه فرهنگی یک صنعت استراتژیک محسوب شود.

ادامه دارد...

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
صالحی در دیدار با اعضای شورای سیاست گذاری همایش ملی آیت الله کوهستانی تاکید کرد: تواضع ذاتی و خداباوری عملی آیت الله کوهستانی اقتضا می کند روایت صادقانه و جذاب رویکرد اصلی این کنگره باشد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس و اعضای شورای سیاست گذاری همایش ملی آیت الله کوهستانی با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدار کردند.

در این دیدار سید عباس صالحی ضمن تبریک پیروزی های محور مقاومت گفت: آیت الله کوهستانی تعلقات زیادی به مشهد مقدس داشت و بخش عمده ای از علم خود را در این شهر آموخت و سپس به نجف سفر کرد. در زمان حضور ایشان در حوزه علمیه مشهد می توان گفت حوزه علمیه مشهد در سطح حوزه علمیه نجف بود و از این رو ایشان از نظر علمی در سطح خوبی قرار داشت.

وی ادامه داد: از جمله ویژگی های این عالم ربانی بعد اخلاقی ایشان است، زندگی ایشان به عنوان یک شخصیت طراز اول منطقه خود بسیار ساده بود، همچنین این زندگی و نوع اخلاق ایشان مورد توجه مردم عام و خاص بود، می توان گفت ایشان به نوعی پناهگاه اجتماعی مردم به شمار می رفت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: مردم این منطقه آیت الله کوهستانی را با لقب آقا جان صدا می زدند و در واقع ایشان حکم پدر را برای مردم منطقه خود داشت، از دیگر ویژگی های شخصیتی وی می توان به سلوک معنوی ایشان اشاره کرد که از ایشان شخصیتی خاص ساخته بود.

صالحی یادآور شد: فردی در این بلندای علمی وجودی محل زندگی خود را همان روستای محل تولد انتخاب می کند و خود را از فضای مرجعیت و زندگی در فضای شهری خارج می کند، وی در یک روستا به مدت نیم قرن زندگی و حوزه علمیه پویایی را در این منطقه راه اندازی کرد و با یک ایثار دست به کار بزرگی زد. اینکه یک اقدام کوچک اما با هدفی بزرگ را انجام دهیم کاری ارزشمند خواهد بود.

وی افزود: این عالم ربانی برای طلاب این منطقه نقش پدر و همسر ایشان نقش مادری ایفا کرد، این زوج در کنار زندگی زیبای خود نقش تربیتی جوانان منطقه خود را هم برعهده داشتند که این یک نکته درس آموز است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: تلاش همگان و مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تبیین زندگی این عالم ربانی خواهد بود، البته فاصله زمانی زیادی را تا به امروز از دست داده ایم زیرا بسیاری از نزدیکان و شاگردان ایشان در قید حیات نیستند و به همین منظور خیلی از اطلاعات پیرامون شخصیت فردی و اجتماعی این عالم ربانی در دسترس نیست.

صالحی خاطرنشان کرد: با وجود کمبود اطلاعات باید داده های موجود را جمع آوری و به شکلی که تواضع و فروتنی این عالم ربانی حفظ و در عین حال اسیر کرامت پردازی و اغراق بی جهت نشویم کار را به پیش ببریم.

وی در پایان گفت: نسل جوان و به خصوص طلاب می توانند جامعه هدف این کنگره باشند و از دل محتواهای زیبای آیت الله کوهستانی می توان عطش معنوی جوانان را برطرف کرد، البته در این مسیر پردازش داده ها مهم و در عین حال ضمن پرداختن به شخصیت این عالم ربانی باید به همسر و خانواده ایشان هم توجه کرد.

گفتنی است، شیخ محمد کوهستانی فرزند حاج شیخ محمدمهدی از علمای بهشهر مازندران در خانواده ای مذهبی متولد شد. پدرش، از عالمان برجسته زمان خویش به حساب می آمد. در کودکی پدرش را از دست داد. وی در نوجوانی وارد حوزه علمیه شهرستان بهشهر شد و بیشتر تحصیلات مقدماتی خویش را در همین حوزه گذراند. همچنین، مدتی را در حوزه علمیه ساری و مدتی نیز در حوزه علمیه شهرستان بابل، در مدرسه کاظم بیک و سقا به تحصیل پرداخت. وی برای ادامه تحصیل، وارد حوزه علمیه مشهد شد و در مدرسه میرزا جعفر اسکان یافت.

عباس زارع مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران و دبیر اجرایی این همایش آخرین مهلت ارسال مقالات را 30 آذر امسال به نشانی اینترنتی www.koohestanihamayesh.ir اعلام کرد و گفت: نتیجه نهایی مقالات پذیرش شده 30 بهمن اعلام خواهد شد.

وی بزرگذاشت آیت الله کوهستانی و زمان برگزاری این همایش را فروردین سال آینده اعلام کرد و افزود: با توجه به شرایط کرونایی کشور، درباره نحوه برگزاری این همایش در آینده اطلاع رسانی خواهد شد.

یادآور می شود در این دیدار آیت الله محمدی لائینی نماینده ولی فقیه در استان مازندران و رئیس همایش عباس زارع مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران و جمعی از اعضا حصور داشتند.

در پایان این مراسم با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از پوستر فراخوان همایش و کتاب چهل سخن با خطاطی مهدی هاتفی رونمایی شد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه شهرستان ادب در حو زه شعر، رمان و داستان نویسی اتفاقات خوبی رقم زده و اخیرا در حو زه موسیقی هم ورود کرده است، گفت: مسیری که در فضای موسیقی باید جدی تر از گذشته به آن توجه کنیم دامنه و ساعات مصرف گسترده و همچنین ذائقه مصرف بسیار متنوع مخاطبین است، بنابراین تلاش دوستان در شهرستان ادب برای باز کردن یک دریچه برای حو زه موسیقی یک اتفاق مبارک است.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی در مراسم دهمین سالگرد تأسیس شهرستان ادب که در مجموعه فرهنگی سرچشمه برگزار شد با اشاره به اینکه یکی از مجموعه هایی که در این ده سال بی سرو صدا و بی ادعا کارهای مختلفی را انجام داده است مجموعه شهرستان ادب است، اظهار داشت: این مجموعه در حوزه های مختلف توفیقات زیادی را داشته است، یکی از حوزه های مورد توجه این مجموعه حوزه آموزش به ویژه در حوزه شعر، داستان و رمان است که با تلاش زیادی که در این قسمت داشته اند در حوزه استعدادیابی و پرورش استعداد اقدامات خوبی رقم زدند.

وی ادامه داد: توجه به استعداهای شهرستانی یک از بخش های مهم این مجموعه است و بخش قابل توجهی از شعرا، نویسندگان و داستان نویسانی که در این مجموعه در این ده سال کار کردند در شهرستان ها بودند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: حوزه محصولات مجموعه شهرستان ادب که یکی از آمارهای کمی این مجموعه و تلاش آنها به شمار می رود با بیش از 220 اثر در این ده سال نشانگر فعالیت خوب و با کیفیت آنها است و علیرغم این آمار کمی حضور این آثار در جوایز ملی و منطقه ای و استانی همچون جایزه جلال، کتاب سال و ... به عنوان برگزیده یا قابل تقدیر را شاهد هستیم.

صالحی یادآور شد: یک مجموعه با انرژی جوانانه و با انگیزه و همچنین باهزینه اندک و حداقل هزنیه های بالاسری کار را به پیش می برند. به نظر می آید یک تجریه خوبی از عملکرد جوانانه کشور در حوزه شعر و ادبیات را در این مجموعه شاهد هستیم.

وی افزود: طبیعتا گام دوم انقلاب را این مجموعه با رهنمودهای رهبر معظم انقلاب آغاز خواهد کرد که یکی از نکته های مهم در رهنمودهای رهبر معظم انقلاب توجه به ارتقای کیفیت در محصولات این مجموعه است، هر مقداری که در این حوزه شهرستان ادب سرمایه گذاری بیشتری کند آثار ماندگار ملی و جهانی بیشتری خواهد داشت.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: همچنین پاره ای از حوزه هایی که شهرستان ادب در آن حضور پیدا کرده چشم اندازهای جدید را پیش رو دارد، یکی از این حوزه ها موسیقی است و ما نیاز داریم موسیقی انقلابی و ایرانی را همراه با نیروها و استعدادهای جوان، با تعهد و با ارزش های بومی و اخلاقی خودمان رشد و گسترش دهیم و امید است در این حوزه هم محصولات بهتری ارائه کنند.

صالحی بیان کرد: شهرستان ادب در حو زه شعر، رمان و داستان نویسی اتفاقات خوبی رقم زده و اخیرا در حو زه موسیقی هم ورود کرده است، این حوزه بسیار برای کشور، نظام و انقلاب مهم است، براساس آمار سرانه فرهنگی کشور در سال 98 میانگین مصرف موسیقی در ایران یک ساعت و 63 دقیقه است و 72 درصد مردم به موسیقی گوش فرا می دهند، این آمار در مقایسه با سینما و تئاتر که به ترتیب مخاطب 23 و 3/4درصدی داشته بیانگر علاقه مردمخ به این حوزه است.

وی ابراز داشت: مسیری که در فضای موسیقی باید جدی تر از گذشته به آن توجه کنیم دامنه و ساعات مصرف گسترده و همچنین ذائقه مصرف بسیار متنوع مخاطبین است، بنابراین تلاش دوستان در شهرستان ادب برای بازکردن یک دریچه برای حو زه موسیقی یک اتفاق مبارک است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به حوزه نظریه پردازی گفت: حوزه نظریه پرداز های ادبی مهم است اما اگر بخواهیم دغدغه ها را کم کنیم و حتی در سنت شعر که بسیار کهن است موفق باشیم نیاز به تقویت نظریه پردازی داریم، نظریه پردزی ها در شکل های مختلف رخ می دهد، برخی نظریه پردازی ها آکادمیک و استودیی و برخی میدانی است، اما نظریه پردازی نو آن است که بین این دو اتصال ایجاد کند و شهرستان ادب می تواند ترکیب این نظریه پردازی در حوزه ادبیات باشد، نباید فراموش کنیم که بخش مهمی از رقابت در حوزه غنی سازی نظریه ها است.

در پایان این مراسم با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حداد عادل و جمعی از نویسندگان، شاعران و اساتید حوزه ادبیات عضو شهرستان ادب از بیانات رهبر معظم انقلاب به مناسبت دهمین سالگرد این مجموعه رونمایی شد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
شهرستان ادب هم اکنون یکی از قطب های مهم و تأثیر گذار در زمینه هنر متعهد است که توانسته نسل جدیدی از شاعران را تربیت کند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری آریا

آقای علیرضا مختارپور در جشن ده سالگی شهرستان ادب با بیان این مطلب افزود: ادبیات داستانی و شعر در کشورما از مهم ترین کنش های ملی در زمینه های فرهنگ ایرانی و اسلامی است.
وی گفت: هم اکنون تعداد شاعران و نویسندگان در کشورما با کشور های دیگر قابل مقایسه نیست و چنین گنجینه ای در دوران انقلاب اسلامی، به عنوان بزرگترین رویداد قرن بیستم تأثیر عمیقی بر جریان های انقلاب می گذارد.
دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور افزود: جریان انقلاب اسلامی در ابتدا توسط برخی مؤسسه های دولتی مثل حوزه هنری شکل گرفت، اما برای تداوم این جریان به مؤسسه های مردم نهاد، نیاز بود که به دنبال این احساس نیاز، شهرستان ادب به صورت مستمر به این کار بپردازد.
وی گفت: این مؤسسه از جمله مؤسسه های موفق در این عرصه است و برخلاف برخی مجموعه ها که با هدف های بالایی شروع می کنند، اما بعد دچار کندی می شوند و از هدف های خود دور می شوند توانست موفقیت های چشمگیری کسب کند.
آقای مختارپور گفت: تجربه های شهرستان ادب را باید از جمله تجربه های موفق در این عرصه بر شمرد.
شهرستان ادب مؤسسه ای فرهنگی است که علاوه بر انتشار کتاب به فعالیت های ترویجی و آموزشی در حوزه ادبیات می پردازد.
این مؤسسه تا کنون بیش از 200 عنوان کتاب منتشر کرده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
اقتصاد ایران: مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری گفت: برخی از شاعرانی که بنیان های مذهبی دارند، برای حفظ مخاطب و جلوگیری از ریزش آن، قرص و محکم پشت برخی از ارزش ها نمی مانند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۳ سایت های دیگر : خبرگزاری تسنیم عصر هامون

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، رهبر معظم انقلاب در پیامی که از سوی ایشان در دهمین سالروز تأسیس مؤسسه شهرستان ادب قرائت شد، بر نکته ای کلیدی تأکید داشتند: تلاش برای جلوگیری از واگرایی هنر و هنرمندان از مفاهیم انقلاب اسلامی.

طی سال های اخیر تلاش هایی در جهت دلسرد و خنثی کردن هنرمندان نسبت به مسائل روز جامعه و آرمان های انقلاب صورت گرفته است؛ از تحریف تاریخ دوران پهلوی گرفته تا حمله و اعتراض به هنرمندانی که در این حوزه فعالیت می کنند. حوزه ادبیات به عنوان یکی از حوزه های تأثیرگذار بر جامعه نیز از این قاعده مستثنی نبود. در کنار این تلاش ها باید از مؤسسات فرهنگی یاد کرد که هدف اولیه تأسیس آنها، فعالیت در حوزه های مختلف فرهنگی و معرفی آرمان های انقلاب در قامت هنری و ادبی بود؛ امری که رفته رفته به فراموشی گذاشته شد و از غالب این مؤسسات تنها نامی باقی ماند با کارمندانی که کمترین دغدغه را در این زمینه داشتند و دارند.

صحبت های مقام معظم رهبری و نکات ایشان در این پیام بار دیگر ضرورت فعالیت در این مسیر را یادآوری کرد؛ مسیری که اگر به درستی و سنجیده طی شود، می تواند حرفی برای گفتن در منطقه و برای مخاطبان دیگر ملل نیز داشته باشد. میلاد عرفان پور که سال ها مدیریت دفتر شعر مؤسسه شهرستان ادب را برعهده داشت و هم اکنون مدیریت دفتر موسیقی حوزه هنری را عهده دار است، از جمله جوانان پرکار در حوزه هنر و ادبیات انقلاب اسلامی است. سروده های او در کنار دیگر شاعران چون محمدمهدی سیار و علی محمد مؤدب توانسته در مقاطع مختلف، نظر بسیاری از مخاطبان را به سمت هنر انقلابی جلب کند؛ سروده هایی که قاطعیت کلمات در آنها، مخاطب را به سمت حال و هوای دهه 60 و فعالیت های خودجوش هنرمندان در زمینه های مختلف می برد.

عرفان پور در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، با اشاره به نکات مورد نظر رهبر معظم انقلاب در پیام اخیر ایشان به مؤسسه شهرستان ادب گفت: اصولاً یکی از فلسفه های راه اندازی شهرستان ادب و دغدغه های بنیادین ما در این حوزه، مبارزه با جریان واگرایی از ارزش های انقلاب اسلامی بود که در ادبیات داشت جای خود را بازتر می کرد. شرایط به گونه ای بود که بسیاری از جریان ها و افراد فعال ادبی از اینکه خودشان را زیر چتر گفتمانی انقلاب اسلامی تعریف کنند، ابا داشتند.

او با بیان اینکه در این فضا، مفهوم ادبیات و شعر انقلاب اسلامی روز به روز دچار غربت بیشتری می شد، ادامه داد: در این میان ما گروهی از شاعرانی بودیم که دغدغه هنر انقلاب را داشتیم. من جزو جوان ترین این گروه بودم و افتخار داشتم که مسئولیت دفتر شعر را برعهده گرفتم. از همان آغاز تلاشمان بر این بود که شهرستان ادب مأمن و پایگاهی باشد برای آنچه انقلاب اسلامی در حوزه ادبیات می خواهد؛ ادبیات سالم، مؤثر، متعالی و انسان ساز، به دور از ژست های روشنفکری و مادی زدگی در قلم هنرمندان.

عرفان پور به تلاش مؤسسه شهرستان ادب در حوزه آموزش در زمینه شعر انقلاب اسلامی اشاره و اضافه کرد: این دغدغه را ما در دفتر شعر با راه اندازی دوره های آموزش جامع شعر جوان کشور به نام آفتابگردان ها پیگیری کردیم. این دوره ها جامع ترین دوره های آموزش شعر بود که طی سال های گذشته برگزار شده است و تلاش دارد در حوزه استعدادیابی در زمینه شعر فعال باشد. در این مدت بیش از هزار فارغ التحصیل از میان شاعران جوان در این دوره ها داشتیم و تلاش کردیم تا از تجارب مختلف بهره ببریم. هرکدام از این فارغ التحصیلان می توانند در حوزه شعر مؤثر باشند.

رهبر معظم انقلاب 10سالگی شهرستان ادب را تبریک گفتند/ سعی شیاطین برای واگرایی هنر از مفاهیم انقلابی را باطل کنید

وی یادآور شد: مهمترین داشته ما در شهرستان ادب، برکتی بود که خداوند به این تلاش های ناچیز داد. شهرستان ادب علاوه بر بودجه و توان مالی کمی که نسبت به نهادهای دولتی داشت- شاید بودجه در حد یک دهم یا یک صدم برخی از نهادها بود- به اذعان فعالان فرهنگی کشور توانسته امروز پایگاهی باشد برای حفاظت از کیان انقلاب اسلامی و ادبیات سالم.

به گفته وی؛ بخشی از شعرا و حتی شاعرانی که بنیان های مذهبی و انقلابی دارند، به واسطه دلایلی ناچار می شوند که قرص و محکم پشت برخی از ارزش ها نمانند. از جمله اینکه احساس می کنند که مخاطبانشان ریزش می کند. در این حالت شاعر در شعر خود صرفاً از موضوعات عمومی صحبت می کند؛ چون این نگرانی را دارد که مخاطبش ریزش کند.

عرفان پور ادامه داد: در چنین شرایطی است که واگرایی از ارزش ها جای خود را باز می کند. این جریان هم در شعر و هم در داستان بوده و هست. در کنار این دسته از شاعران، یک جریان مشخص تر دیگر هم هست، جریانی که اعتقاد به دفاع از جریان حق و فهم درستی از جریان شناسی حق و باطل ندارد که از این جریان انتظاری نیست.

مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری با اشاره به پیام روز گذشته رهبر معظم انقلاب گفت: مهمترین نکته ای که در پیام ایشان بود، متوجه ساختن جریان هایی است که خود را انقلابی و مذهبی می دانند، اما در آثار خود ابا دارند به صورت صریح، موثر و شجاعانه از ارزش های انقلاب دفاع کنند و از آبروی خود بگذرند.

عرفان پور با بیان اینکه ریزش مخاطب برای هنرمندانی که در این مسیر حرکت می کنند، طبیعی و قطعی است، یادآور شد: کسی که بالاخره در یک جایی از حقی دفاع کند و موضع اجتماعی بگیرد، برخلاف شاعری که فقط مثلاً از عشق می گوید، قطعاً ریزش مخاطب خواهد داشت. به عنوان مثال، علیرضا قزوه اگر شاعری نبود که دردمندانه در هر موضوعی موضع خود را شجاعانه اعلام کند، می تواسنت ده ها برابر مخاطب داشته باشد؛ بنابراین دایره مخاطبان نباید ملاک باشد. ای بسا شاعران و هنرمندانی داشتیم که خط و خطوط قرمرز را رد کردند، تیپ های آنچنانی زدند و با موج سواری بر برخی از موضوعات مخاطبان میلیونی پیدا کردند. در مقابل، شاعرانی مانند قزوه هستند که با ذوق سلیم شعری به او حمله می شود و مخاطب خود را از دست می دهد. استقبال در فضای مجازی و تیراژ کتاب نشانه ارزشمند بودن یک شاعر نیست؛ زیرا طبع زمانه و فضای مجازی همراه است با فضایی که سطحی ترین شخصیت ها حضور دارند و مخاطبان باید هوشیار باشند که میزان مخاطب در فضای مجازی و کتاب و هر رسانه ای دلیل بر میزان برجستگی و غنای ادبیات آن شاعر نیست. مهم این است که شاعر بداند که در چه مسیر صحیحی حرکت می کند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری اقتصادی ایران
عضو کمیسیون فرهنگی و رئیس کمیته فرهنگی و اجتماعی تلفیق مجلس شورای اسلامی از نتایج جلسه با خانه تئاتر گفت و یادآور شد قانون تخصیص بودجه حمایتی از هنرمندان لازم الاجراست.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۳ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان خبرگزاری ایمنا خبرگزاری جمهوری اسلامی

به گزارش خبرگزاری مهر ، 14 دی 1399 جمعی از هنرمندان تئاتر با گرد هم آمدن در مقابل مجلس شورای اسلامی، مطالبات خود را در قالب بیانیه ای با نمایندگان مجلس در میان گذاشتند.

به دنبال این تجمع، دوشنبه 22 دی جلسه ای با حضور نمایندگان کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و تلفیق مجلس شورای اسلامی و نمایندگان تجمع اعتراض در سکوت ، در ساختمان جدید خانه تئاتر برگزار شد.

در این جلسه غلامرضا منتظری نایب رئیس کمیسیون فرهنگی، مرتضی محمودوند عضو کمیسیون امنیت ملی و رئیس کمیته دیپلماسی اقتصادی کمیسیون تلفیق، احسان قاضی زاده هاشمی عضو کمیسیون فرهنگی و رئیس کمیته فرهنگی و اجتماعی تلفیق مجلس شورای اسلامی، ایرج راد رئیس هیأت مدیره، شهرام گیل آبادی مدیرعامل خانه تئاتر، بهزاد فراهانی عضو هیأت مدیره، حمیدرضا نعیمی عضو هیأت مدیره و مهدی قلعه بازرس به عنوان نمایندگان تجمع اعتراضی جامعه تئاتر حضور داشتند.

در این جلسه وعده هایی درباره افزایش بودجه به هنرهای نمایشی مطرح و قرار شد پیگیری های لازم تا حصول نتیجه توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی، انجام شود.

تصویب حمایت 350 میلیاردی از هنرهای نمایشی

احسان قاضی زاده هاشمی عضو کمیسیون فرهنگی و رئیس کمیته فرهنگی و اجتماعی تلفیق مجلس شورای اسلامی، در این باره گفت: به لطف خدا، نتایج خوبی در مورد این جلسه و پیگیرها حاصل شده است. ما در مصوبه بودجه، در تبصره 14 عددی حدود 350 میلیارد تومان را برای کمک و حمایت هنرمندان در قالب مستمری و مقرری ایام بیکاری آنها، برای صندوق اعتباری هنر در نظر گرفتیم. این موضوع باید با پیگیری های صندوق اعتباری هنر از سازمان هدفمندی یارانه ها، انجام شود. در واقع باید از طرف سازمان هدفمندی یارانه ها برای صندوق و از طرف صندوق برای کل جامعه هنرمندان واریز شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی، درباره سایر اعتبارات تخصیص یافته به هنرمندان، توضیح داد: اعتبار دیگری به مجموع اعتبارات وزارت ارشاد اسلامی اضافه شده که آن به افزایش اعتبار معاونت های مختلف، از جمله معاونت هنری مربوط می شود و البته عدد آن، محدودتر است اما بودجه حمایتی اصلی، مربوط به همان صندوق اعتباری هنر است.

قاضی زاده هاشمی درباره شیوه اجرایی این مصوبه عنوان کرد: این موضوع برای اجرایی شدن، نیازمند پیگیری مدیرعامل صندوق اعتباری هنر و سازمان هدفمندی یارانه هاست و از آنجا که مصوب شده و حکم قانونی و لازم الاجرا برای دولت است، اگر اجرا نشود دستگاه های نظارتی از جمله دیوان محاسبات بازرسی کل کشور و مجلس شورای اسلامی، می توانند به موضوع ورود کنند.

غلامرضا منتظری نایب رئیس کمیسیون فرهنگی از دیگر نمایندگان حاضر در جلسه خانه تئاتر نیز، در این باره مطرح کرد: بعد از جلسه ای که جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، با نمایندگان هیأت مدیره خانه تئاتر داشتند در کمیسیون فرهنگی مصوب شد که بودجه هنرهای نمایشی افزایش داشته باشد. همچنین مسائلی مانند بیمه بیکاری، درمانی و خسارت های ناشی از کرونا ، بررسی و تفاهمی میان صندوق اعتباری هنر و سازمان تأمین اجتماعی شکل بگیرد. ما هم در کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز، این تلاش را انجام دادیم و به نسبت دوره های گذشته، بودجه مناسبی به صندوق اعتباری هنر اختصاص یافت. همچنین، پس از تصویب اختصاص بودجه حمایتی به صندوق اعتباری هنر، مقرر شد تفاهمنامه ای بین صندوق و سازمان بیمه تأمین اجتماعی ایجاد شود.

بر قول خود برای حمایت از خانواده تئاتر هستیم

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درباره سایر کمک هزینه ها، توضیح داد: علاوه بر اختصاص بودجه هایی به هنرهای نمایشی در هر بخشی که صحبت از مشاغل آسیب دیده از کرونا بود نیز، تأکید کردیم که جامعه هنری هم باید در این مشاغل قرار بگیرد. در این مورد هم از آنجا که عنوان حمایت عام است، هیچ منعی برای لحاظ کردن مشاغل هنری وجود ندارد.

وی در پایان بیان کرد: ما بر اساس قولی که داده بودیم، تمام تلاش خود را برای حمایت از خانواده تئاتر انجام دادیم. همچنین قرار بود که جلسه ای با آقای قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی داشته باشیم که نمایندگان خانه تئاتر نیز حضور داشته باشند که به دلیل شرایط موجود محدودیت های کرونایی، این جلسه هنوز تشکیل نشده اما درصدد برگزاری آن هستیم.

کد خبر 5219238

آروین موذن زاده

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
ارکستر ملی ایران از مجموعه های تحت نظر بنیاد فرهنگی هنری رودکی تازه ترین کنسرت خود را در قالب شب موسیقی فیلم پیش روی مخاطبان قرار می دهد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۳ سایت های دیگر : بولتن نیوز راه دانا فرهنگ وهنر خبرگزاری دانشجو

به گزارش خبرنگار مهر ، تازه ترین کنسرت ارکستر ملی ایران که به نوعی اولین کنسرت رسمی این مجموعه دولتی تحت نظر بنیاد فرهنگی هنری رودکی در سال 1400 خواهد بود، روز چهارشنبه بیست و ششم خرداد ماه برگزار می شود. این در حالی است که هنوز از نحوه برگزاری کنسرت پیش رو به صورت زنده یا آنلاین اطلاع دقیقی در دست نیست چرا که ستاد ملی مقابله با کرونا همچنان نامه اخیر معاون هنری وزیر ارشاد مبنی بر قرار گرفتن موسیقی از گروه سه به گروه دو را بی پاسخ گذاشته که همین امر موجب شده شرایط برگزاری کنسرت در هاله ای از ابهام قرار گیرد.

برگزاری این کنسرت در شرایطی است که ارکستر ملی ایران بر اساس جدول 12 اجرایی که سال گذشته برای بازه زمانی اسفند 1399 تا اسفند 1400 در نظر گرفته بود، کنسرت آنلاینی را در اسفند ماه سال گذشته با اجرای قطعات رنگین کمان ، چهارشنبه سوری اثر ثمین باغچه بان اجرا کرده بود. به همین منظور کنسرت پیش رو اولین کنسرت رسمی ارکستر ملی در سال جاری خواهد بود.

طبق اعلام قبلی روابط عمومی بنیاد فرهنگی هنری رودکی، در این جدول 12 اجرا در بازه زمانی اسفند تا اسفند، با ذکر دقیق روزهای اجرا و رهبران هریک از اجراها معرفی شده است. ضمن اینکه اجراهایی مستقل برای گروه سازهای ایرانی ارکستر نیز لحاظ شده است که به گفته دست اندرکاران این مجموعه می تواند چشم اندازی از کوشش ارکستر ملی برای رسیدن به سالی پرتنوع و پویا در عرصه فرهنگ و هنر کشور باشد.

بر اساس برنامه ریزی های انجام گرفته، در تازه ترین کنسرت ارکستر ملی ایران که به رهبری سهراب کاشف یا به صورت اینترنتی یا زنده پیش روی مخاطبان قرار می گیرد، موسیقی فیلم دلشدگان با کارگردانی مرحوم علی حاتمی به آهنگسازی حسین علیزاده و موسیقی فیلم مادر به کارگردانی مرحوم علی حاتمی به آهنگسازی ارسلان کامکار اجرا می شود.

فیلم سینمایی دلشدگان از جمله آثار شاخص سینمای ایران در ژانر درام تاریخی است که مرحوم علی حاتمی آن را در سال 1370 با بازی امین تارخ ، اکبر عبدی، جلال مقدم، فرامرز صدیقی، سعید پورصمیمی، حمید جبلی، محمدعلی کشاورز، فتحعلی اویسی، رقیه چهره آزاد، شهلا ریاحی، لیلا حاتمی، لیلی رشیدی، توران مهرزاد، علی اصغر گرمسیری، منصور والا مقام کارگردانی کرد. فیلمی که با موسیقی متن حسین علیزاده و خوانندگی مرحوم محمدرضا شجریان در زمان اکران عمومی و حتی بعدها یکی از پرمخاطب ترین آثار تاریخی سینمای ایران شد و موسیقی متن آن نیز به صورت آلبوم پیش روی مخاطبان قرار گرفت.

فیلم سینمایی مادر نیز از جمله آثار پرطرفدار سینمایی مرحوم حاتمی است که به سال 1368 تولید شد و در آن بازیگران شاخصی چون رقیه چهره آزاد، محمدعلی کشاورز، فریماه فرجامی، امین تارخ ، حمید جبلی، اکبر عبدی، جمشید هاشم پور، محمود بصیری، اکرم محمدی، حسین کسبیان، محبوبه بیات به عنوان بازیگر حضور داشتند. این در حالی است که ارسلان کامکار از نوازندگان و آهنگسازان شاخص موسیقی کشورمان ساخت موسیقی متن فیلم را به عهده گرفته بود.

کد خبر 5219089

علیرضا سعیدی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
در این گزارش به معضلات موجود در تئاتر و انتظار اهالی تئاتر از رئیس جمهور آینده پرداخته می شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۳

به گزارش شفاف، زمان اندکی به پایان دولت نهم باقی مانده است. حدود یک سال و نیم است که به دلیل شیوع کرونا و در پی آن، تعطیلی سالن های تئاتر مشکلات اهالی تئاتر دو چندان شده است. در این میان برای آشنا شدن با مشکلات این حوزه به سراغ چند تن از اهالی هنر رفتیم. آنان در ابتدا معضلات را شناسایی کردند و راهکار های خود را با ما در میان گذاشتند. در ادامه خواسته های آنان از رییس جمهور آینده را می خوانیم.

داوود فتحعلی بیگی، پیشکسوت تئاتر و تلویزیون در گفت و گویی ، درباره معضلات تئاتر و انتظار از رئیس جمهور آینده گفت: در بسیاری از مکان ها از جمله تهران و شهرستان ها مکان مناسبی برای اجرای تئاتر وجود ندارند. در همه مکان های دنیا دولت و شهرداری از توسعه تئاتر حمایت مالی می کنند. باید این اتفاق در کشور ما هم رقم بخورد.

وی افزود: دولت باید امکانات اجرای تئاتر فاخر و مردم گرا که مفاهیم انسانی و منطقی را رواج می دهد، در اختیار قرار دهد. زیرا ممکن است به دلیل عدم تامین هزینه ها توسط دولت برای طراحی صحنه، بسیاری به سراغ متن های فاخر نروند. باید از فارغ التحصیلان تئاتر حمایت مادی شود، زیرا امرارمعاش بسیاری از اهالی تئاتر از برگزاری تئاتر است. متاسفانه برخی از مسئولان تئاتر را همانند سنگ پا در دکان بقالی می دانند و صرفا تئاتر در فرهنگ این مملکت حکم جور بودن جنس را دارد.

ایجاد برنامه اقتصادی و تشکیل مدرسه برای جذب نخبگان تئاتر و سینما

محمد قنبری، نویسنده و کارگردان تئاتر و سینما در گفت و گویی ، درباره نیاز های جامعه تئاتر گفت: اولین کاری که رئیس مرکز هنر های نمایشی آینده باید انجام دهد نگارش یک برنامه مدون اقتصادی برای جمع آوری منابع، در حوزه سرمایه گذاری تولید و تبلیغات آثار نمایشی در تهران و شهرستان ها نسبت به تراکم جمعیت و فعالیت گروه ها در آن منطقه است. حتی خودم هم حاضر هستم بدون هیچ چشم داشتی با مدیر مرکز هنر های نمایشی آینده برای بهتر شدن وضعیت تئاتر مملکت در بحث های اقتصادی و غیر اقتصادی کمک کنم. دوم، در حوزه تئاتر و سینما باید مدرسه ای برای جذب نخبگان مانند مدرسه فوتبال برای جذب همه اقشار جامعه از جمله کودکان و نوجوانان و جوانان داشته باشیم که باید همین کار در حوزه تئاتر انجام شود.

وی افزود: در هر شهر باید یک سالن تئاتر تخصصی با همکاری استانداری و فرمانداری آن شهر ساخته شود. در تهران سالن تئاتر کم داریم، در شهرستان ها نیز باید نسبت به تراکم جمعیت سالن تئاتر و پلاتو برای تمرین وجود داشته باشد و این گونه می توانیم نخبه پروری کنیم. نکته دیگر اینکه برای پخش کار سینمایی بیلبورد داریم، اما برای تئاتر بیلبوردی نداریم. مردم باید درگیر کار فرهنگی هنری شوند. با این کار تفکر مردم بیشتر درگیر فرهنگ و هنر می شود و آن ها رشد فرهنگی پیدا می کنند. وزیر ارشاد باید انقلابی در حوزه تئاتر و سینما ایجاد کند. ما در حوزه تئاتر حمایت می خواهیم و اینکه در بازبینی آثار کار تسریع شود که ما هم زودتر به سرمایه خودمان برسیم. ششم، ما می توانیم به دلیل برخورداری از ادبیات غنی عرفانی، حماسی و پایداری که در تاریخ تمدن ایران (قبل و بعد از اسلام و پس از انقلاب) نگاشته شده از این منابع غنی استفاده کرده و به تولید آثار تئاتری برسانیم و آن ها را صادر کنیم.

بگذارند کارمان را بکنیم

نادر نادرپور، مدرس، نویسنده و کارگردان در گفت و گویی ، درباره انتظارات از رئیس جمهور آینده گفت: اصل قصه فرهنگ و هنر است، اگر تئاتر وجود نداشته باشد، دین و فرهنگ و سیاست نیز وجود ندارد. وقتی هنری در کشور زنده باشد، جویای احوال هنرمندان باشیم، اتفاقات خوبی برای کشور می افتد. در دوران کرونا مردم به هنر پناه بردند، هنرمندان تئاتر برای خنداندن مردم و بالا بردن کیفیت زندگی مردم وارد عمل شدند. امیدوارم دولت بعدی انقدر درگیر سانسور کردن الکی تئاتر نشوند و بگذارد کارمان را بکنیم.

وی افزود: برخی به دنبال خصوصی سازی تئاتر هستند؛ بهتر است از گروه های تئاتری حمایت شود و از آن ها حداقل سالی یکبار نمایش بخوانند. چهارم، به مسئله بیمه بیکاری و بیمه اهالی تئاتر توجه بیشتری شود. کارت اعتباری هنر یک چسب زخم در مقابل زخم های بزرگ است. این همه سال تقاضای ما از شرکت بیمه بود که بیمه بیکاری بدهند، زیرا ممکن است که هنرمندان برای تامین مخارج زندگی به مسیر دیگری کشیده شوند. خواهش می کنم به تئاتر به دید یک شغل نگاه کنند، زیرا افراد از این راه امرار معاش می کنند.

این هنرمند در ادامه سخنان بیان کرد: باید سالن های تئاتر گسترش پیدا کند و محل قرارگیری آن در مناطق باشند که افراد به آن دسترسی داشته باشند. ششم، به تماشاخانه خانه های خصوصی توجه خاصی شود، زیرا فرد سرمایه شخصی اش را آورده و باید از آن حمایت شود. گرچه حمایت می شود، اما حمایت ها اندک است؛ مثلا تماشاخانه های که اجاره 80 میلیون تومانی می دهند وام 5 میلیون تومانی از آن ها دردی را دوا نمی کند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ شفاف
محمد گلریز معتقد است که فعالیت های مخرب برخی از مسئولان فرهنگی زمینه جداییِ گروهی از هنرمندان از آرمان های انقلاب را فراهم کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۳ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، رهبر معظم انقلاب صبح امروز یکشنبه دوم خرداد 1400 در پیامی به اهالی شهرستان ادب رهنمودهایی را ارائه داد که بخشی از آن به این قرار است: می دانید که سعی زیاد می شود برای واگرایی هنر و هنرمندان از مفاهیم انقلاب اسلامی، شمایید که باید این سعی شیطانی را باطل کنید. نسل شما و شما جوانان آگاه و پرانگیزه باید در این جبهه نقش مدافع و مهاجم را ایفا کنید.

این رهنمود در دلِ خود نکات بسیار مهمی را دارد و بار دیگر بر اهمیتِ فرهنگ و هنر و حضور هنرمندان در راستای آرمان های انقلاب تاکید دارد. حال باید به بررسیِ علل تلاش های انجام شده برای واگراییِ هنر و هنرمند از مفاهیم انقلاب اسلامی پرداخت.

برای این منظور سراغ محمد گلریز خواننده شناخته شده موسیقی انقلاب رفتیم. گلریز که پیش از این و بارها و بارها در مصاحبه هایش به این موضوع اشاره کرده بود، بار دیگر بر اهمیت پرداختن به مفاهیم انقلاب تاکید کرد. این خواننده موسیقی انقلابی معتقد است که عزمی جدی برای حضور هنرمندان در مسیرهای انقلابی وجود ندارد و حتی گاهی شاهدِ تلاش هایی برای خروج هنرمندان از مسیرِ آرمان های انقلاب هستیم.

در ادامه متن صحبت های محمد گلریز را می خوانید:

روزی از من سوال شد که کار اصلی رئیس جمهور چیست؟ پاسخ دادم: به نظر من فرهنگ است. فرهنگ و هنر دو مقوله ای است که اگر در کشوری نهادینه شود و در ذهن و فکر مردم جا بیافتد، دیگر مسائل مسیر راحت تری را در پیش خواهند گرفت.

به نظرم هر مسئله ای را می توان در قالب هنر فاخر به مخاطب ارائه کنیم. یادم هست که در دیدار با مقام معظم رهبری، آخرین جمله ای که ایشان بیان کردند این بود که مسئله فرهنگ مسئله بسیار بزرگی است که باید به آن پرداخته شود.

دشمنان ایران خوب می دانند که در جنگ های میدانِ نبرد حریف ایران نمی شوند؛ مگر هشت سال دفاع مقدس نبود که در نهایت ما پیروز شدیم. من خودم در دوران جنگ بودم و به چشم دیدم. مسئله فرهنگی در زمان جنگ هم پررنگ بود. همین مساجدی که در سراسر کشور هستند، پایگاه های فرهنگی شده بودند و در موفقیت های ما در دوران دفاع مقدس، تاثیر بسیار بزرگی داشتند.

متاسفانه برخی از مسئولان فرهنگی ما با مسئله ی فرهنگ بیگانه هستند. دلیل این اتفاق تبلیغات سنگینی است که دشمنان ما دارند. به قول امام (ره) همه ما را بازی داده اند.

دشمنان ما اهمیت مسائل فرهنگی را به درستی درک کرده اند؛ همین حوزه موسیقی را دقت کنید؛ امروز جوانان ما در ماشین هایشان چه موسیقی با چه ادبیاتی می شنوند؟

آنچه مسئولان کشور انجام می دهند در راستای همین جداییِ هنر و هنرمند از مسیر انقلاب است؛ به نظرم این کار را گاهی دانسته و گاهی هم ندانسته انجام می دهند؛ ندانسته به این دلیل که تحت تاثیرِ تبلیغات دشمنان قرار می گیرند. و دانسته هم به این دلیل که بالاخره تاثیرِ فعالیت های مخرب شان را می بینند؛ پس چرا به دنبال پیشگیری نیستند.

همین جشنواره موسیقی فجر! این جشنواره مگر به پشتوانه انقلاب و دهه فجر برگزار نمی شود. دو سال پیش در مراسمی که برای گرامیداشت ارکستر سال های جنگ تدارک دیده شده بود؛ به آقای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفتم که چطور است که شما این همه موسیقی در جشنواره فجر ارائه می کنید؛ دریغ از یک موسیقی که نام شهدا و نام امام(ره) در آن باشد.

خب چرا این مسائل را رعایت نمی کنند! وقتی خودِ من روی صحنه به وزیر ارشاد گفته ام، چرا عمل نمی کنند به این مسائل. من باور نمی کنم که دکترای این مملکت چنین اثراتِ مخربی را درک نکند.

در فرهنگ انقلاب اسلامی، هنرمندانی هستند که به طور کلی عرصه را ترک کرده اند عطایش را به لقایش بخشیده اند.

کاری که شهید سلیمانی برای کشورمان و برای ملت های منطقه انجام داد، جهان را انگشت به دهان کرد. این کار بزرگ چرا در قالب هنر نباید ارائه شود.
شخصیتی مانند شهید سلیمانی باید تمام رسانه ها را با تمام قوا در اختیار داشته باشد و درباره اش فیلم بسازند، مستند سازی کنند، موسیقی بسازند، متن بنویسند و هر کاری که از دستشان بر می آید برای این عزیز انجام دهند.

ما خودمان را کُشتیم و گفتیم بیایید کاری ماندگار برای حاج قاسم انجام دهیم، ولی نکردند. در نهایت من خودم سرودِ پیروزیِ 2 را ساختم و خواندم.

در پایان تاکید می کنم که با قاطعیت نمی توانم بگویم که فعالیت های مخرب برخی از مسئولان فرهنگی و تلاش هایشان برای جداییِ هنرمندان از آرمان های انقلاب؛ دانسته و با برنامه ریزی است، اما عملکرد آنها متاسفانه ما را ناامید می کند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
اعضای هیات داوران بخش موسیقی و بخش هنرهای تجسمی چهارمین جشنواره ملی شمس و مولانا معرفی شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر ، همزمان با انتشار پوستر چهارمین جشنواره ملی شمس و مولانا، اعضای هیات داوران بخش موسیقی و بخش هنرهای تجسمی این رویداد فرهنگی هنری نیز معرفی شدند.

بر اساس برنامه ریزی های انجام گرفته، عبدالحسین مختاباد خواننده موسیقی ایرانی، ملیحه سعیدی نوازنده پیشکسوت قانون و پویا سرایی مدرس و نوازنده سنتور داوری بخش موسیقی جشنواره را به عهده دارند.

در بخش هنرهای تجسمی نیز رحیم نوه سی، احمد طالبی و محمد مالکی داوری بخش نقاشی و طراحی را انجام می دهند.

چهارمین جشنواره ملی شمس و مولانا با هدف پاسداشت مفاخر عرفانی و فرهنگی ایران شمس الدین محمد بن علی بن ملک داد تبریزی و مولانا جلاالدین محمد مولوی در شهرستان خوی که آرامگاه شمس تبریزی در آن قرار دارد برگزار می شود. این جشنواره امسال در 2 بخش موسیقی سنتی و ایرانی و نقاشی و طراحی در 2 بازه زمانی مرداد و آبان در دهه ولایت و امامت و هفته وحدت برگزار خواهد شد.

جشنواره ملی شمس و مولانا همه ساله توسط تولیت شمس تبریزی و شورای اسلامی شهر و شهرداری خوی با همکاری فرمانداری خوی و ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و صدا و سیمای مرکز آذربایجان غربی برگزار می شود.

یادآوری می شود بخش حضوری این جشنواره به شرطی در خوی برگزار خواهد شد که ستاد ملی مبارزه با کرونا اجازه برگزاری آن را صادر کند.

کد خبر 5218478

علیرضا سعیدی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت و گو، دکتر مرتضی گودرزی دیباج مدرس دانشگاه و منتقد عرصه فرهنگ و هنر در مصاحبه با برنامه گفتگوی فرهنگی درباره عملکرد دولت در حوزه هنرهای تجسمی گفت: اگر سینما، موسیقی و تئاتر را از هنر خارج کنیم، هر چه می ماند هنرهای تجسمی است و حتی معماری نیز در این حیطه است.

وی هنرهای تجسمی را یکی از تأثیرگذارترین رشته های هنری بر ارکان جامعه دیدنی ها و ندیدنی ها دانست و تشریح کرد: سه رشته نقاشی، هنر مجسمه سازی و معماری اساسی ترین رشته های هنرهای تجسمی هستند و در بین این سه رشته، نقاشی مهم ترین رشته است؛ زیرا فطری ترین بیان هر انسانی است.

گودرزی ادامه داد: نقاشی اصیل ترین رشته ای است که باطن هر فرد نشان می دهد در حالی که در مجسمه سازی و معماری به دلیل فاصله بین خلق و هنرمند خلأ وجود دارد اما نقاشی آنی ترین و فی البداهه ترین احساس فرد را ایجاد میکند؛ همچنین شریف ترین گزارشی است که از اعماق جامعه می توان بدون رجوع به تاریخ تحریف شده از آن برداشت کرد.

این مدرس دانشگاه مهم بودن نقاشی را به دلیل صداقت آن در حوزه های مختلف دانست و ضمن اشاره به علاقمندی به نقاشی در بین افراد با رشته مرتبط و حتی عموم مردم بیان کرد: نقاشی می تواند در تغییر نگرش در سطح جامعه، سیاستگذاری ها، بودجه ریزی ها، سنجش اعماق جامعه و رفتار شناسی به عنوان شاخص و خط کش جامعه شناسی به ما کمک کند؛ هرچند که گرافیک در جامعه بیشتر به چشم می خورد.

وی با بیان اینکه هنرهای تجسمی توانسته سینما، تئاتر و موسیقی را با ترکیبی از رشته ها مصادره کند، اذعان کرد: نقدهایی به دولت از ابتدا داشتیم و از آنجایی شروع شد که دولت عالی ترین مقام فرهنگی هنری را از جایی آورد که برای اولین بار اسم آن را می شنیدیم.

گودرزی یکی از خطرناکترین و حساس ترین وزارت خانه ها را وزارت فرهنگ و ارشاد دانست و تصریح کرد: کیفیت آثار تولید شده، تنوع و گستردگی آثار حاکی از کارنامه ضعیف این وزارت خانه است و هر فعالیتی که در ده سال گذشته انجام شده، به اهتمام خود هنرمند بوده است.

وی در پایان متذکر شد: از دولت جدید انتظار داریم اشتباهات قبل را تکرار نکند و فرهنگ و هنر را به اهل آن بسپارد تا مشکل این عرصه حل شود.

خبرنگار : فرزانه مرادی

کلمات کلیدی: #هنر #هنرهای_تجسمی #وزارت_ارشاد

1399 تمامی حقوق سایت متعلق به صدای جمهوری اسلامی ایران است

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو
اداره کل هنرهای نمایشی همزمان با گرامیداشت سالروز فتح خرمشهر برنامه سراسری اجرای آثار منتخب خیابانی را مشخص کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، همزمان با گرامیداشت سالروز فتح خرمشهر برنامه سراسری اجرای آثار منتخب خیابانی با همکاری کانون تئاتر خیابانی و انجمن هنرهای نمایشی مشخص شد. این آثار پیش از این برگزیده حضور در چهار رویداد سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر، خیابان تاتر ایران، هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت و هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی (تهران-مبارک) بودند و در این رویدادها چند نوبت روی صحنه رفته اند.

بر این اساس 78 اثر نمایشی از مجموع 117 اثر که در 4 رویداد ذکر شده حضور داشتند به عنوان آثار منتخب این رویداد استخراج شد که انتخاب این آثار بر مبنای هر کارگردان اجرای یک اثر نمایشی است.

از سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر در بخش های اصلی، سرباز انقلاب و دو اثر بخش ویژه در مجموع 39 نمایش؛ از رویداد خیابان تاتر ایران در سه بخش اصلی 28 اثر ، بخش آیینی سنتی 8 نمایش و بخش کودک و نوجوان 11 اثر و در مجموع 47 اثر نمایشی؛ از هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت20 اثر و از هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی (تهران-مبارک) 11 نمایش در این برنامه سراسری اجرا خواهند داشت.

بر مبنای این برنامه قرار است آثار منتخب تهران در چند نقطه شهر به مدت 5 روز و آثار منتخب دیگر شهرها با هماهنگی ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و شعب انجمن هنرهای نمایشی در شهر یا استان خود به اجرای اثر نمایشی بپردازند.

بعد از اجرای آثار منتخب در این رویداد قرار است با ارسال فراخوانی از گروه های نمایشی خیابانی که در این 4 جشنواره اثری را ارائه نداده بودند دعوت به ارسال اثر جهت اجرای عمومی شود.

اسامی آثار منتخب به زودی اعلام می شود.

کد خبر 5218623

فریبرز دارایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
ستاد ملی مبارزه با کرونا هنوز با انتقال اهالی موسیقی به گروه شغلی 2 موافقت نکرده و همین موضوع سبب شده آنها نتوانند همچون تئاتر و سینما فعالیت خود را از سر بگیرند. با این وجود، خبرهایی از اجراهای کنسرت در جزیره کیش به گوش می رسد.

گروه موسیقی هنرآنلای ن: سیدمحمدمجتبی حسینی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز 21 اردیبهشت امسال در نامه ای به ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا درخواست قرار گرفتن اجراهای موسیقی در گروه دو مشاغل و از سرگیری اجراهای موسیقی با رعایت پروتکل های بهداشتی را به رئیس کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ارائه داد اما همچنان خبری از پاسخ ستاد به نامه معاون هنری وزیر ارشاد درباره برگزاری کنسرت ها نیست.

با این وجود کنسرت هایی در جزیره کیش برگزار می شود که بلیت آنها با قیمت های نجومی به فروش می رسد. همین موضوع سبب شده برخی تهیه کنندگان مطرح موسیقی بیش از اینکه در تلاش برای برگزاری کنسرت در تهران با رعایت پروتکل های بهداشتی باشند، رو به اجرا در جزیره کیش بیاورند که نظارت چندانی روی قیمت بلیت ها نمی شود.

بر اساس اطلاعات منتشرشده در سایت های فروش بلیت کنسرت، روز سوم خرداد کنسرت بهنام بانی، روز سه شنبه چهارم خرداد کنسرت آرون افشار و روز چهارشنبه پنجم خرداد کنسرت علی زندوکیلی با قیمت بلیت 180 تا 360 هزار تومانی در فضای باز مجموعه خلیج فارس جزیره کیش میزبان مخاطبان می شود.

این کنسرت ها در شرایطی در جزیره کیش برگزار می شود که هنوز از برگزاری اجرای زنده در تهران خبری نبوده و همچنان در پایتخت باید شاهد اجراهای آنلاین باشیم. به صورتی که حتی خبرهای تایید نشده ای از اجرای آنلاین شهرام ناظری خبر می دهد.

به تازگی بَنِرهای تبلیغاتی در مناطق مختلف شهر تهران با تصاویری از شهرام ناظری دیده می شود که بر طبق اطلاعات منتشر شده روی این پوسترها، شهرام ناظری قرار است 7 خرداد از طریق یکی از شبکه های تلویزیون اینترنتی برای مخاطبان به اجرای زنده بپردازد.

حال باید دید آیا تا آن زمان امکان برگزاری کنسرت به صورت حضوری در پایتخت فراهم می شود یا اینکه همچنان با سیاستی دوگانه از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا طرف هستیم.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
نخستین جلسه شورای نظارت بر آموزشگاه های آزاد موسیقی در سال جدید با حضور اعضای شورا یکشنبه دوم خرداد برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی معاونت هنری وزارت ارشاد، نخستین جلسه شورای نظارت بر آموزشگاه های آزاد موسیقی در سال جدید با حضور اعضای شورا و معاون هنری وزیر ارشاد یکشنبه دوم خرداد برگزار شد.

در ابتدای این جلسه با حضور سید مجتبی حسینی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی لوح درجه یک هنری سیمون آیوازیان هنرمند موسیقی و عکاس که از شورای ارزشیابی هنرمندان، نویسندگان و شاعران دریافت کرده است، به این هنرمند اعطا شد.

در جلسه شورای نظارت بر آموزشگاه های آزاد موسیقی، آزمون چهار متقاضی دریافت مجوز آموزشگاه برای تهران برگزار شد و 11 پرونده افراد متقاضی برای دریافت مجوز آموزشگاههای موسیقی در استان ها ارزیابی شد.

جلسه نظارت بر آموزشگاه های آزاد موسیقی با حضور داود گنجه ای، سیمون آیوازیان، احمد صدری، کیاوش صاحب نسق، حسن ریاحی، محمد اله یاری (مدیرکل دفتر موسیقی) و علی اکبر صفی پور مدیرکل دفتر برنامه ریزی و آموزش های هنری برگزار شد.

کد خبر 5218641

علیرضا سعیدی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
بیشتر کتاب های مجود در بازار ایران، ترجمه کتاب های خارجی به زبان فارسی هستند. به این دلیل که ترجمه کتاب بسیار آسان تر نوشتن آن است، زیرا در ترجمه کتاب شما ممکن است بسته به اعتبار نویسنده و فروش کتاب، به سود و بازدهی برسید.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۳

اعتمادآنلاین| بیشتر کتاب های مجود در بازار ایران، ترجمه کتاب های خارجی به زبان فارسی هستند. به این دلیل که ترجمه کتاب بسیار آسان تر نوشتن آن است، زیرا در ترجمه کتاب شما ممکن است بسته به اعتبار نویسنده و فروش کتاب، به سود و بازدهی برسید. به علاوه این که، ترجمه کتاب به خلاقیت، پژوهش و ایده چندانی نیاز ندارد.

توجه داشته باشید که ترجمه کتاب نیز کار چندان آسانی نیست و به تخصص خاصی نیاز دارد؛ اما از نوشتن کتاب آسان تر است.

با توجه به سرانه پایین مطالعه در ایران، انتخاب ترجمه کتاب کار راحتی نیست. حتی کتاب هایی که در آمازون و سطح جهانی به موفقیت های بزرگی دست یافته اند، ممکن است در ترجمه کتاب در ایران شکست بخورند.

انتخاب ترجمه کتاب از آمازون

برای انتخاب ترجمه کتاب از آمازون ، باید به نکاتی که در ادامه می آید، دقت کنید. کتاب هایی که معمولاً موفق به دریافت جایزه شده اند و در جوامع مختلف، جوایز مختلفی دریافت کرده اند، برای مبدأ ترجمه کتاب مناسب هستند. کتاب هایی که پرفروش هستند و در لیست کتاب های پر فروش نیویورک تایمز و ... هستند، برای ترجمه کتاب بسیار کاربردی و مناسب هستند.

در کنار پر فروش بودن و جنجال برانگیز بودن کتاب مبدأ، شما نیز به عنوان مترجم باید در ترجمه کتاب و زمینه تخصصی آن کاملاً مهارت داشته باشید.

برای ترجمه کتاب باید کتابی را از نویسنده معروف در ایران انتخاب کنید. افراد کتاب خوان در ایران پیگیر نویسنده های معروف بین المللی هستند و به راحتی ترجمه کتاب آنان را می خرند.

ترجمه کتاب از کتاب های موجود در آمازون

آمازون یک سایت آمریکایی و بزرگ ترین فروشگاه اینترنتی دنیا به حساب می آید. با وجود تحریم های بانک مرکزی ایران و نبود کارت اعتباری های بین المللی در ایران، برخی از شرکت ها هنوز هم از آمازون کتاب هایی را خریداری می کنند.

یکی از مزایای خرید کتاب از آمازون وجود نسخه های الکترونیکی است که این مسئله ترجمه کتاب را آسان تر می کند و هزینه خرید کتاب را بسیار کاهش می دهد.

مزیت دیگر خرید کتاب از آمازون امکان جستجوی کتاب ها بر اساس نام، نویسنده، زبان، فرمت، تاریخ انتشار در آن وجود دارد. این سایت برای ترجمه کتاب به زبان مورد نظر شما، پیشنهاد می دهد و شما می توانید بین این گزینه ها انتخاب کنید.

مزیت دیگر آمازون ارائه فهرستی از سایت نیویورک تایمز است که پر فروش ترین کتاب ها را در دنیا و در ایالات متحده برای شما مشخص می کند.

پس از این که کتاب مورد نظر خود را برای ترجمه کتاب انتخاب کردید، باید جستجو کنید و از ترجمه نشدن کتاب به زبان فارسی اطمینان حاصل کنید. در نظر داشته باشید که در ایران قانون کپی رایت وجود ندارد و ترجمه کتاب به قلم مترجمان مختلف انجام می شود، اما مطمئن باشید که ترجمه کتاب شما در بین چندین ترجمه، احتمال فروش کمی دارد. سعی کنید کتاب های خارجی را انتخاب کنید که کمتر از 6 ماه از انتشار آن گذشته باشد.

نحوه اطمینان از نبود ترجمه کتاب در بازار ایران

هنگامی که یک یا چند کتاب را برای ترجمه انتخاب می کنید، ابتدا باید اطمینان حاصل کنید که ترجمه کتاب در بازار ایران و به زبان فارسی وجود نداشته باشد. تمام کتاب هایی که در ایران چاپ می شوند از سوی کتابخانه ملی باید مجوز و فیپا دریافت کنند. به همین منظور اگر کتاب مورد نظر شما ترجمه و منتشر شده باشد، در سایت کتاب خانه ملی موجود خواهد بود. به همین منظور، شما باید قبل شروع به ترجمه کتاب نام کتاب و یا نویسنده کتاب را در سایت کتاب خانه ملی ایران جستجو کنید.

فروش کتاب در آمازون

پس از انتخاب، ویرایش تخصصی و انجام ترجمه کتاب، باید مجوزهای لازم را دریافت کنید و نسخه الترونیکی کتاب خود را بسازید. کتاب شما باید ISSN را دریافت کرده باشد. پس از ساخت نسخه الکترونیکی، به عنوان فروشنده در سایت آمازون ثبت نام کنید و کتاب الکترونیکی خود را برای فروش بگذارید.

بسیاری از ایرانی های مقیم کشورهای دیگر کتاب شما را خریداری می کنند؛ به این دلیل که هزینه و قیمت این ترجمه کتاب به دلار بسیار ناچیز است و دلیل دوم این که ایرانی های خارج نشین، به ترجمه کتاب فیزیکی به زبان فارسی را ندارند و هزینه پست از ایران نیز بسیار بالا است. در نتیجه امکان بسیار زیادی وجود دارد که علاوه بر فروش در بازار ایران، بتوانید در آمازون هم فروش خوبی را به دست آورید.

از محاسن فروش کتاب در آمازون این است که باتوجه به قیمت بسیار زیاد دلار در کشور، درآمد دلاری شما از آمازون بسیار سودده خواهد بود و ترجمه کتاب شما نیز در سطح بین المللی معروف می شود و سابقه درخشانی را برای شما می سازد.

لینک خبر :‌ اعتماد آنلاین
ثبت نام کتابفروشی ها در طرح بهارانه کتاب 1400 از سه شنبه چهارم خردادماه در سراسر کشور آغاز می شود.

به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، کتابفروشی های سراسر کشور می توانند از سه شنبه چهارم خردادماه 1400 با مراجعه به سایت tarh.ketab.ir نسبت به ثبت نام در طرح بهارانه کتاب1400 اقدام کنند.

لازم به ذکر است کتابفروشی های مشارکت کننده در طرح های قبلی، برای تایید شرکت در بهارانه کتاب 1400 نیاز به ثبت نام مجدد ندارند و کافی است با مراجعه به پنل کاربری خود شرایط شرکت در طرح را تایید و اطلاعات خود را کنترل و ویرایش کنند.

خانه کتاب و ادبیات ایران با حمایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور رونق بخشیدن به بازار کتاب و ترویج کتابخوانی، تسهیلاتی را در قالب یارانه خرید کتاب از طریق کتابفروشی های سراسر کشور، مستقیما به خریداران کتاب پرداخت می کند. در این طرح کتابفروشی هایی که شرایط لازم را دارا باشند، پس از ثبت نام، می توانند کتاب های خود را که با شرایط تعیین شده مطابقت داشته باشند به خریداران بفروشند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲

به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه رادیویی گفتگوی فرهنگی درباره سیاست گذاری های کتاب و نشر در دهه 90، در گفتگو با هومان حسن پور رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران از آنتن رادیو گفتگو پخش شد.

حسن پور در این برنامه گفت: با در نظر گرفتن نموداری، یک ثبات نسبی قبل از تشدید تحریم ها در حوزه نشر و کتاب داشتیم اما بعد از تحریم های خاص به مرحله ای رسیدیم که نهاده های تولید این حوزه بسیار افزایش یافت و اگر قرار بود حوزه نشر پای به پای این نهاده ها قیمت را افزایش دهند، امروز شاهد تورم حدود 700 درصدی در کتاب بودیم. در کل، عدم گرانی کتاب توسط ناشران را به دو دلیل فرهنگی بودن این حوزه و کشش مخاطب می دانم.

وی افزود: هر سِمَتی که در کشور داریم و هر مسئولی باید بداند که از پل کتاب عبور کرده اما حق آن هنوز ادا نشده است. متاسفانه نگاه فرهنگی در جامعه حاکم نیست. اگر کاغذ یارانه ای برای این صنف کتاب فراهم نشود، صنعت نشر و کتاب قادر به ادامه حیات نخواهد بود. من مخالف این ادعا هستم که می گوید مردم ما کتاب خوان نیستند. این ادعا یا به دلیل کوتاهی از نوع سرویس ها و یا کمبود مخاطب است اما حضور پر رنگ مردم در نمایشگاه کتاب تهران این موضوع را رد می کند.

رئیس اتحادیه ناشران و کتاب فروشان با اعلام اینکه برای اولین بار ثابت شد حمایت از بحث فرهنگی در قسمت کتاب فروشان نمود پیدا می کند، گفت: در دهه 90 شاهد این رویکرد در دولت و وزارت ارشاد به ویژه در نقاط محروم بودیم. اگر بتوان سرویس های کتاب فروشی را قوی کرد، نمیشگاه کتاب تنها محلی برای بازدید خواهد بود و برای این کار باید نگاه دوگانه داشته باشیم و هر نگاه صفر و صدی به صنعت نشر آسیب وارد می کند. صنعت نشر از سه ضلع ناشر، توزیع کننده و کتاب فروش تشکیل شده است. همه جای دنیا از صنعت نشر حمایت می شود و حتی کشورهایی که سیاست های مالیاتی خاصی دارند در مورد کتاب کوتاه می آیند و در شرایط کرونا برخی کشورهای توسعه یافته کتاب فروشی را تعطیل نکردند.

تخفیف ها مذاق فرهنگی جامعه را خراب کرده است

حسن پور در بخش دیگری از سخنانش گفت: تخفیف های کتاب مذاق فرهنگی جامعه را خراب کرده اند. اگر این موضوع ادامه دار شود تولید محتوا در کشور صفر شده و نویسنده ای نخواهیم داشت.

وی ضمن اشاره به اقدامات جدید اتحادیه کتابفروشان با شورای عالی مجازی، گفت: محققان معتقدند کتاب های الکترونیک تنها دو سطح از آموزش فکری را تکمیل می کنند و چهار سطح باقی مانده از کتاب های چاپی حاصل می شود و کار به جایی رسیده که " آمازون " فروش کتاب در فضای فیزیکی را ایجاد کرده است.

رئیس اتحادیه ناشران، عملکرد دولت در روزهای پایانی خود را منوط به کاغذ دانست و گفت: کاغذ محک نهایی است و باید تفکر فرهنگی در جامعه حاکم شود و هر کس هر سِمتی دارد، باید بداند مدیون کتاب است.

منابع خبرگزاری مهر

1399 تمامی حقوق سایت متعلق به صدای جمهوری اسلامی ایران است

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو
احمدجواهری، با بیان اینکه وزارت ارشاد تنها مرجع قانونی برای صدور مجوز برگزاری نمایشگاه است، به نشست مشترک با نماینده دیجی کالا درباره نمایشگاه 20 روزه این سایت فروش اشاره و بیان کرد: مقرر شد این شرکت اقدامات لازم و قانونی برای برگزاری نمایشگاه را انجام دهد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲

سید رفیع احمدجواهری، عضو هیات مدیره اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، درباره نشست روز گذشته نماینده اتحادیه و وزارت ارشاد با نماینده دی جی کالا با موضوع برگزاری نمایشگاه کتاب این فروشگاه اینترنتی بیان کرد: در این نشست قرار براین شد، دیجی کالا به دریافت مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام کند؛ چراکه تنها نهاد قانونی صادر کننده مجوز برگزاری نمایشگاه این وزارتخانه است.

وی درباره ادعای مجریان برگزاری مبنی براینکه مرجع صدور مجوز برگزاری نمایشگاه اتحادیه کسب و کار های اینترنتی است، گفت: متولی برگزاری نمایشگاه کتاب به هر شکل و شیوه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. اگر غیر این باشد، دیگر به اصطلاح سنگ روز سنگ بند نمی شود.

عضو هیات مدیره اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران با بیان این مطلب که تداوم برگزاری نمایشگاه براساس موازین قانونی اشتباه است، درباره سرنوشت نمایشگاه کتاب دیجی کالا مبنی بر توقف و یا ادامه آن تا 14 خرداد افزود: مرجع تصمیم گیری درباره توقف و یا تداوم برگزاری نمایشگاه کتاب دیجی کالا، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

احمدجواهری درباره پاسخ نماینده دیجی کالا به استدلال نماینده اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران در الزام رعایت قانون از سوی این شرکت فروش اینترنتی افزود: مقرر شد تا این شرکت اقدامات لازم و قانونی برای برگزاری نمایشگاه کتاب را انجام دهد.

عضو هیات مدیره اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران درباره رویکرد اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران به ارائه تخفیف های نامتعارف از سوی دارندگان صفحه در سایت دیجی کالا گفت: ناشران دارنده پروانه کسب هم برای اعمال تخفیف در سایت های فروش باید از اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران مجوز دریافت کنند. حتی اگر فروشندگان اینترنتی عضو اتحادیه نباشند. صاحبان کسب و کار های مختلف، ملزم به رعایت قوانین کشور هستند.

با گذشت سه روز از برگزاری نمایشگاه کتاب دیجی کالا، طومار اعتراض بیش از 700 فعال حوزه نشر به تخفیف های نامتعارف سایت های فروش اینترنتی، همچنین نمایشگاه های خیابانی خطاب به اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران رسانه ای شد.

در این نامه آمده است؛
ریاست محترم اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران
با سلام و احترام؛

بدینوسیله به استحضار می رسانیم نابسامانی های فروش کتاب و تخفیف های لجام گسیخته و خارج از عرف و مقررات صنفی در فضای مجازی و فضاهای عمومی شهر به طور جدی منافع صنفی درازمدت و کوتاه مدت کتابفروشان، پخش گران، ناشران، اهالی قلم، محققان و دست اندرکاران فرهنگی را به خطر انداخته و موجب جو بی اعتمادی بین مخاطبین شده است.

لذا امضا کنندگان ذیل خواهان اقدام فوری و موثر متناسب با شرایط اضطراری حال حاضر هستیم.

اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران هم اعلام کرد: بدیهی است اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با استفاده از تمام ابزارهای قانونی ممکن برای احقاق حق همکاران اهتمام لازم را خواهد داشت.

پیرو انتشار طومار ناشران و کتاب فروشان، بررسی موضوع برگزاری نمایشگاه کتاب دیجی کالا به عنوان یکی از دلایل اعتراض صنفی فعالان حوزه نشر یک روز بعد (29 اردیبهشت ماه) با مکاتبه رئیس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی با مدیر عامل شرکت نوآوران فن آوازه، متولی برگزاری نمایشگاه کتاب دیجی کالا آغاز شد.

در این مکاتبه به بند 21 ماده 2 اهداف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستور العمل صدور مجوز برگزاری جشنواره و نمایشگاه فرهنگی و هنری و نظارت بر آن ها استناد و یادآوری شده، هرگونه نمایشگاه، جشنواره و رویداد فرهنگی و هنری، اعم از فیزیکی و مجازی باید با مجوز این وزارتخانه صورت بگیرد.

در این نامه ضمن اعلام این مطلب که نمایشگاه مذکور، فاقد اعتبار است از نماینده شرکت نوآوران فن آوازه برای ارائه توضیحات و مذاکره دعوت شده است. در این جلسه نماینده صنف و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز حضور داشتند.

قابل توجه است، با گذشت یک روز از برگزاری این نشست، ارائه خدمات نمایشگاه کتاب دیجی کالا همچنان ادامه دارد.

سید رفیع احمدجواهری، عضو هیات مدیره اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، درباره نشست روز گذشته نماینده اتحادیه و وزارت ارشاد با نماینده دی جی کالا با موضوع برگزاری نمایشگاه کتاب این فروشگاه اینترنتی بیان کرد: در این نشست قرار براین شد، دیجی کالا به دریافت مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام کند؛ چراکه تنها نهاد قانونی صادر کننده مجوز برگزاری نمایشگاه این وزارتخانه است.

وی درباره ادعای مجریان برگزاری مبنی براینکه مرجع صدور مجوز برگزاری نمایشگاه اتحادیه کسب و کار های اینترنتی است، گفت: متولی برگزاری نمایشگاه کتاب به هر شکل و شیوه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. اگر غیر این باشد، دیگر به اصطلاح سنگ روز سنگ بند نمی شود.

عضو هیات مدیره اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران با بیان این مطلب که تداوم برگزاری نمایشگاه براساس موازین قانونی اشتباه است، درباره سرنوشت نمایشگاه کتاب دیجی کالا مبنی بر توقف و یا ادامه آن تا 14 خرداد افزود: مرجع تصمیم گیری درباره توقف و یا تداوم برگزاری نمایشگاه کتاب دیجی کالا، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

احمدجواهری درباره پاسخ نماینده دیجی کالا به استدلال نماینده اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران در الزام رعایت قانون از سوی این شرکت فروش اینترنتی افزود: مقرر شد تا این شرکت اقدامات لازم و قانونی برای برگزاری نمایشگاه کتاب را انجام دهد.

عضو هیات مدیره اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران درباره رویکرد اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران به ارائه تخفیف های نامتعارف از سوی دارندگان صفحه در سایت دیجی کالا گفت: ناشران دارنده پروانه کسب هم برای اعمال تخفیف در سایت های فروش باید از اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران مجوز دریافت کنند. حتی اگر فروشندگان اینترنتی عضو اتحادیه نباشند. صاحبان کسب و کار های مختلف، ملزم به رعایت قوانین کشور هستند.

با گذشت سه روز از برگزاری نمایشگاه کتاب دیجی کالا، طومار اعتراض بیش از 700 فعال حوزه نشر به تخفیف های نامتعارف سایت های فروش اینترنتی، همچنین نمایشگاه های خیابانی خطاب به اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران رسانه ای شد.

در این نامه آمده است؛
ریاست محترم اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران
با سلام و احترام؛

بدینوسیله به استحضار می رسانیم نابسامانی های فروش کتاب و تخفیف های لجام گسیخته و خارج از عرف و مقررات صنفی در فضای مجازی و فضاهای عمومی شهر به طور جدی منافع صنفی درازمدت و کوتاه مدت کتابفروشان، پخش گران، ناشران، اهالی قلم، محققان و دست اندرکاران فرهنگی را به خطر انداخته و موجب جو بی اعتمادی بین مخاطبین شده است.

لذا امضا کنندگان ذیل خواهان اقدام فوری و موثر متناسب با شرایط اضطراری حال حاضر هستیم.

اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران هم اعلام کرد: بدیهی است اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با استفاده از تمام ابزارهای قانونی ممکن برای احقاق حق همکاران اهتمام لازم را خواهد داشت.

پیرو انتشار طومار ناشران و کتاب فروشان، بررسی موضوع برگزاری نمایشگاه کتاب دیجی کالا به عنوان یکی از دلایل اعتراض صنفی فعالان حوزه نشر یک روز بعد (29 اردیبهشت ماه) با مکاتبه رئیس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی با مدیر عامل شرکت نوآوران فن آوازه، متولی برگزاری نمایشگاه کتاب دیجی کالا آغاز شد.

در این مکاتبه به بند 21 ماده 2 اهداف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستور العمل صدور مجوز برگزاری جشنواره و نمایشگاه فرهنگی و هنری و نظارت بر آن ها استناد و یادآوری شده، هرگونه نمایشگاه، جشنواره و رویداد فرهنگی و هنری، اعم از فیزیکی و مجازی باید با مجوز این وزارتخانه صورت بگیرد.

در این نامه ضمن اعلام این مطلب که نمایشگاه مذکور، فاقد اعتبار است از نماینده شرکت نوآوران فن آوازه برای ارائه توضیحات و مذاکره دعوت شده است. در این جلسه نماینده صنف و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز حضور داشتند.

قابل توجه است، با گذشت یک روز از برگزاری این نشست، ارائه خدمات نمایشگاه کتاب دیجی کالا همچنان ادامه دارد.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران آمادگی پذیرش و عضویت همه پلتفرم ها و سایت های فروش کتاب را دارد تا با ساماندهی فعالان این حوزه جلوی سوءاستفاده افراد ناشرنما گرفته شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲ سایت های دیگر : چاپ و نشر آنلاین

هومان حسن پور رییس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره به طومار اعتراضی 700 کتاب فروش و ناشر فعال درباره تخفیف های غیرقانونی کتاب در فضای مجازی و سطح شهرها، گفت: این نامه به معاونت فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال شده است تا در مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال راهکاری برای برخورد با این موضوع اندیشیده شود.

وی افزود: در حوزه دیجیتال و فضای مجازی یک سری از پلتفرم ها به ارائه تخفیف های غیرمتعارف اقدام کرده اند که شرایط کار را برای همکاران ما در بخش های مختلف سخت و طاقت فرسا کرده است.

حسن پور با بیان اینکه با شورای عالی فضای مجازی نیز در این زمینه مکاتبه کرده ایم و از آن ها خواسته ایم پلتفرم های فروش کتاب ملزم به تبعیت از اتحادیه ناشران و کتاب فروشان شوند، عنوان کرد: در گام نخست درخواست ما این است که مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه کارها را دنبال کند و سپس از شورای عالی فضای مجازی نیز برای بررسی این موضوع درخواست پیگیری کرده ایم.

وی با طرح این موضوع که ما با فروش کتاب در فضای مجازی و در قالب پلتفرم ها مشکلی نداریم، گفت: هر فردی که علاقه مند است می تواند پس از دریافت مجوز از اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، در فضای مجازی کتاب بفروشد اما اینکه هر فردی در هر پلتفرم و سایتی بخواهد بدون ضابطه کتاب عرضه کند، قابل قبول نیست و این وضعیت باید ساماندهی شود.

حسن پور تاکید کرد: اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران آمادگی و ظرفیت پذیرش و عضویت پلتفرم ها و سایت های فروش کتاب را دارد تا همه فعالان این حوزه با شناسنامه و به شکل روشن فعالیت داشته باشند و جلوی سواستفاده ناشرنماها گرفته شود.

وی درباره مزایای دریافت مجوز از اتحادیه برای مخاطبان و مشتریان توضیح داد: زمانی که فردی جواز کسب از اتحادیه صنفی داشته باشد، در صورت تخلف امکان برخورد با او وجود دارد؛ به عنوان مثال دیگر نمی تواند بدون مجوز از اتحادیه کتاب بفروشد و حتما باید با تشکل صنفی هماهنگ باشد.

حسن پور با بیان اینکه برخی از سایت ها زمینه فروش کتاب های قاچاق و آثار کتابسازی شده را فراهم کرده اند، ادامه داد: باید زمینه ای فراهم شود که افراد سودجویی که از این وضعیت سواستفاده می کنند، کنار بروند و ناشران و کتابفروشان واقعی فعالیت کنند؛ نه اینکه یک سری ناشر بی نام و نشان به عرضه کتاب مشغول باشند.

وی تاکید کرد: اکنون این ظرفیت در اتحادیه وجود دارد که هر فردی که بخواهد کتاب چاپ کند می تواند مجوز نشر مکتوب یا نشر الکترونیک را دریافت کند و مانعی بر سر راه آن ها نیست.

هومان حسن پور رییس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره به طومار اعتراضی 700 کتاب فروش و ناشر فعال درباره تخفیف های غیرقانونی کتاب در فضای مجازی و سطح شهرها، گفت: این نامه به معاونت فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال شده است تا در مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال راهکاری برای برخورد با این موضوع اندیشیده شود.

وی افزود: در حوزه دیجیتال و فضای مجازی یک سری از پلتفرم ها به ارائه تخفیف های غیرمتعارف اقدام کرده اند که شرایط کار را برای همکاران ما در بخش های مختلف سخت و طاقت فرسا کرده است.

حسن پور با بیان اینکه با شورای عالی فضای مجازی نیز در این زمینه مکاتبه کرده ایم و از آن ها خواسته ایم پلتفرم های فروش کتاب ملزم به تبعیت از اتحادیه ناشران و کتاب فروشان شوند، عنوان کرد: در گام نخست درخواست ما این است که مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه کارها را دنبال کند و سپس از شورای عالی فضای مجازی نیز برای بررسی این موضوع درخواست پیگیری کرده ایم.

وی با طرح این موضوع که ما با فروش کتاب در فضای مجازی و در قالب پلتفرم ها مشکلی نداریم، گفت: هر فردی که علاقه مند است می تواند پس از دریافت مجوز از اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، در فضای مجازی کتاب بفروشد اما اینکه هر فردی در هر پلتفرم و سایتی بخواهد بدون ضابطه کتاب عرضه کند، قابل قبول نیست و این وضعیت باید ساماندهی شود.

حسن پور تاکید کرد: اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران آمادگی و ظرفیت پذیرش و عضویت پلتفرم ها و سایت های فروش کتاب را دارد تا همه فعالان این حوزه با شناسنامه و به شکل روشن فعالیت داشته باشند و جلوی سواستفاده ناشرنماها گرفته شود.

وی درباره مزایای دریافت مجوز از اتحادیه برای مخاطبان و مشتریان توضیح داد: زمانی که فردی جواز کسب از اتحادیه صنفی داشته باشد، در صورت تخلف امکان برخورد با او وجود دارد؛ به عنوان مثال دیگر نمی تواند بدون مجوز از اتحادیه کتاب بفروشد و حتما باید با تشکل صنفی هماهنگ باشد.

حسن پور با بیان اینکه برخی از سایت ها زمینه فروش کتاب های قاچاق و آثار کتابسازی شده را فراهم کرده اند، ادامه داد: باید زمینه ای فراهم شود که افراد سودجویی که از این وضعیت سواستفاده می کنند، کنار بروند و ناشران و کتابفروشان واقعی فعالیت کنند؛ نه اینکه یک سری ناشر بی نام و نشان به عرضه کتاب مشغول باشند.

وی تاکید کرد: اکنون این ظرفیت در اتحادیه وجود دارد که هر فردی که بخواهد کتاب چاپ کند می تواند مجوز نشر مکتوب یا نشر الکترونیک را دریافت کند و مانعی بر سر راه آن ها نیست.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: تا الان در زمینه تولید کتاب گام های خوبی برداشته شده است، ولی هنوز جای کار دارد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری آریا

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، آقای غلامعلی حداد عادل در مراسم ده سالگی موسسه شهرستان ادب افزود: اگر صنعت نشر آسیب ببیند، فکر صدمه می بیند. نگذاریم این صنعت آسیب ببیند و اکنون با توجه به افزایش قیمت کاغذ کتاب کم کم از سبد خانواده حذف می شود و باید برای این موضوع فکری کرد.
وی در خصوص شهرستان ادب و فعالیت های این موسسه فرهنگی گفت: ما همه شهروندان شهرستان ادب هستیم و فرماندار این شهر حضرت آقاست. این موسسه به ابتکار ایشان تشکیل شده و تا الان موفق بوده است.
آقای حداد عادل گفت: من در سال 1342 وارد دانشگاه تهران شدم و آن زمان وقتی از مقابل کتابفروشی ها می گذشتم حسرت این را داشتم که سطح کار متدینان ارتقا پیدا کند و این حسرت تا زمان انقلاب بود.
رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: شهرستان ادب از جمله مجموعه هایی است که در این زمینه اهتمام داشته و نسل جوان را پرورش داده است.
موسسه شهرستان ادب علاوه بر انتشار کتاب به برگزاری محافل ادبی و جریان ساز نیز می پردازد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
سجاد رسولی، سهم مصادیق کتاب سازی در دیجی کالا را پنج دهم درصد از 100 هزار عنوان کل می داند که به دلیل در اختیار داشتن پروانه های نشر و کسب، قانونا نمی توان مانع از فعالیت آن ها شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در یک سال اخیر، فعالیت دیجی کالا در حوزه کتاب و برگزاری نمایشگاه هایی با تخفیف های نامتعارف و تا سقف 80 درصد، انتقادات و گلایه مندی فعالان حوزه نشر را در پی داشته است. منتقدان می گویند فروش انبوهی از مصادیق کتابسازی در این فروشگاه اینترنتی، سلامت و نظم بازار کتاب را به هم می زند؛ درحالی که مدیر گروه فرهنگ و هنر دیجی کالا تعداد این عناوین را کمتر از 1000 مورد می داند.

سجاد رسولی در باره فعالیت این بخش از ناشران که دیگر برای اهالی نشر شناخته شده اند، می گوید: می دانیم برخی از ناشران فعال در دیجی کالا کتابسازند اما کارشان غیرقانونی نیست! از نظر او، وقتی ناشرانِ کتابساز با مجوزهای قانونی و پروانه های صنفی، اجازه فعالیت قانونی در بازار کتاب را دارند، دیجی کالا نمی تواند مطابق با قانون، مانع پیش پای آن ها بگذارد و امکان داشتن پنل فروش را از آن ها سلب کند. مدیر گروه فرهنگ و هنر دیجی کالا می گوید: پیشگیری از فعالیت تولید کنندگان مصادیق کتابسازی باید از سوی نهاد های بالادستی رقم بخورد؛ نه دیجی کالا.

بنا به گفته او، حتی اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران نیز به دعوت آن ها لبیک نگفته و تنها پاسخش این بوده است که این دسته از ناشران منع قانونی برای ادامه فعالیت ندارند . او می گوید دیجی کالا آمادگی دارد بعد از ارائه فهرست ناشران کتابساز از سوی نهاد های رسمی و حقوقی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و یا اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران، واکنش نشان دهد اما...

کتاب چطور به سبد دیجی کالا راه پیدا کرد؟
عرضه کتاب در دیجی کالا از سال 1393بر پایه دو ظرفیت آغاز شد. نخست ابزار های در اختیار که دیجی کالا را به فروشگاه اینترنتی نخست خاورمیانه تبدیل کرده بود. ابزار نخست، توانمندی لجستیکی است؛ دیجی کالا از بدو تاسیس تا امروز به عنوان دارنده بزرگترین شبکه توزیع کالا در کشور شناخته می شود. از ابزار های دیگر شرکت، بازار یابی، تولید محتوا و دسترسی به ابزار های کارآمد در حوزه بازرگانی است.

ظرفیت دیگر که دیجی کالا برپایه آن به حوزه کتاب ورود کرد، توجه به دو نکته درباره وضعیت بازار نشر بود. نخست توسعه نیافتگی بازار سنتی با وجود توسعه شهر های کوچک، متوسط و رشد جمعیت، دوم ناتوایی این بازار در پاسخگویی به نیاز های جدید به ویژه نیاز های نسل جوان است. تجمیع این مولفه ها و البته طرح های توسعه محور کلی دیجی کالا در بخش خرده فروشی به ویژه در حوزه فرهنگی زمینه ساز توجه به مقوله عرضه کتاب شد. کتاب، نخستین کالای غیردیجیتال شرکت محسوب می شود. ری برندینگ دیجی کالا با کتاب آغاز شد که نشان دهنده اهمیت کتاب در نگاه مدیران شرکت است.

در سه سال نخست از سال 1393 تا 1396 واحد بازرگانی دیجی کالا با تهیه کتاب از ناشران یا مراکز پخش، مثل فروشگاه کتاب در بستر الکترونیکی فعالیت می کرد. از حدود سه سال گذشته، شرکت از خرده فروش محض به پلتفرم ارائه دهنده خدمات فروش کتاب تبدیل شد.

فعالیت دیجی کالا در حوزه کتاب از 7 سال گذشته، به این معنا است که بخشی از دیجی کالا کتاب فروشی است؟
یک رویکرد کلی درباره عرضه همه کالا ها در دیجی کالا وجود دارد. تا اواخر سال 1396 محصولات دیجی کالا از جمله کتاب از سوی واحد بازرگانی، تامین و در بستر دیجیتال مانند یک فروشگاه عرضه می شد. همان طور که گفتم، دیجی کالا از خرده فروشی محض تا سال 1396 به پلتفرم ارائه دهنده خدمات تبدیل شد؛ بنابراین کسب و کار های مختلف از جمله در حوزه نشر با ارائه مجوز ، امکان عرضه کتاب در پنلی که دیجی کالا در اختیار آن ها قرار می داد را پیدا کردند. بنابراین امروز دو نوع فروشنده در دیجی کالا فعالیت می کنند، نخست خود دیجی کالا با عنوان فروشنده دیجی کالا و سایر کسب و کار ها از جمله ناشران، کتاب فروشان و موسسات پخش کتاب.

بیش از 90 درصد جریان عرضه کتاب در دیجی کالا از سوی بدنه نشر، ناشران، کتاب فروشان و شبکه توزیع هدایت می شود و خود دیجی کالا دخالتی در عرضه آن ها ندارد؛ به عبارت دیگر دیجی کالا فقط براساس مجوز های معتبر، پلتفرم عرضه کتاب را در اختیار فعالان این عرصه قرار داده است. در عین حال واحد بازرگانی دیجی کالا به طور جدی موضوع فروش کتاب را البته با رویکرد انتخاب های گزیده دنبال می کند.

تعامل دیجی کالا با فعالان حوزه نشر برای عرضه کتاب چگونه شکل می گیرد؟ دیجی کالا به سراغ آن ها می رود یا به عکس؟
دو شیوه تعامل وجود دارد. نخست فروشنده، درخواست دریافت پنل را ثبت می کند بعد از بررسی و تایید مدارک پنل به متقاضی اعطا می شود. روش دیگر اینکه دی جی کالا براساس جایگاه فعالان این حوزه به سراغ آن ها رفته است و در حال حاضر نیز آن ها به عرضه کتاب در دیجی کالا مشغول اند، البته تعداد گروه دوم اندک است.

تعداد و سهم هر یک از دارندگان صفحه عرضه کتاب در دیجی کالا چند درصد و هزینه داشتن پنل چقدر است؟
بیش از 60 درصد فروشندگان کتاب در دیجی کالا، کتاب فروشان دارای مجوز از اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران، 20 تا 30 درصد ناشر و مابقی شرکت های توزیع کتاب هستند. مواردی هم ناشر مولف که البته با توجه به توقف صدور مجوز به این دسته از پدیدآورندگان، این تعداد از مشترکان دیجی کالا بسیار اندک اند. در مجموع دیجی کالا به طور متوسط به 800 تا 1000 کتاب فروش، ناشر و موزع که دارنده مجوز از نهاد های قانونی هستند، خدمات ارائه می کند. همه فرآیند ثبت نام، آموزش و شروع فعالیت برای همه افراد به عنوان فروشنده و همه کسب و کار ها در دیجی کالا رایگان است. هر صاحب کالا، خود اداره کننده صفحه است اما دیجی کالا بر عرضه هر محصول از جمله کتاب نظارت دارد. به محض فروش هر کالا از جمله کتاب، فروشنده مطلع و بعد از ارسال سفارش به مشتری، مبلغ فروش، منهای کمیسیون فروش به حساب صاحب کالا واریز می شود. مبلغ کمیسیون برای همه ناشران و همه کتاب ها با هر میزان قیمتی، یکسان و هفت درصد قیمت پشت جلد هر کتاب است.

چه نظارت هایی بر فعالیت دارندگان پنل های عرضه کتاب در دیجی کالا وجود دارد؟ تخطی از چه معیار هایی را تخلف می دانید و چه برخوردی با عاملان تخلف، خواهید داشت؟
علاوه بر رعایت معیار های رایج نظارت بر فعالیت فروشندگان، یک گروه تخصصی، مامور رصد فعالیت فروشندگان کتاب در دیجی کالا است. این نظارت سختگیرانه، در ارتباط مستمر و مدام با ناشران و بدنه بازار، همچنین اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران و مراجع قانونی اعمال می شود؛ بنابراین علاوه بر مراجعه به صنف، نظر مراجع قانونی را جویا می شویم. برای پیشگیری از عرضه چهار نوع کتاب، حساسیت و نظارت جدی وجود دارد. کتاب های قاچاق، یعنی کتاب هایی که غیر قانونی چاپ شده اند، کتاب های فاقد مجوز، کتاب های که مجوزشان باطل شده و کتاب هایی که اطلاعات بارگذاری شده با اطلاعات اصلی کتاب (با هدف سود بیشتر) مغایر باشد. اگر فروشنده حتی به فروش کتاب های قاچاق اقدام نکند و هدف فقط نمایش باشد نیز علاوه بر قطع همکاری و جریمه، عواقب حقوقی و قضائی نیز در پی دارد. معمولا با نخستین خطا، همکاری با فروشنده متوقف و براساس قرار داد، جریمه نیز اعمال می شود. دیجی کالا همچینن حق پیگیری مشابه ناشر به عنوان ذی نفع اصلی و نهاد های قانونی را برای خود محفوظ می داند. متاسفانه تاکنون چند نمونه معدود از این دست تخلفات وجود داشته که در فاصله زمانی اندک به آن ها واکنش نشان دادیم.

شناسایی کتاب های قاچاق در بازار فیزیکی کتاب هم چندان آسان نیست. دیجی کالا چطور از عرضه و فروش این کتاب ها پیشگیری می کند؟
توجه داشته باشید درباره دو شیوه عرضه و فروش کتاب صحبت می کنیم. نخست کتاب هایی که مستقیم از سوی دیجی کالا خریداری و فروخته می شود؛ این کتاب ها به طور مستقیم از سوی مراکز معتبر پخش و در موارد اندک از سوی ناشران تهیه می شود؛ اما به طور طبیعی امکان تهیه کتاب با این روش از سوی سایر فروشند ه ها دارندگان صفحه در دیجی کالا کمتر است؛ بنابراین به چند شیوه، فروشنده ها رصد می شوند. نخست در زمان ورود کتاب به شرکت، افراد آموزش دیده براساس رویت نسخه اصل که در اختیار دارند می توانند تا حدودی به شناسایی کتاب های قاچاق اقدام کنند. البته این شیوه بررسی بسیار دشوار است و با ضریب خطای بالایی انجام می شود. روش دیگر تعامل با ناشران اصلی کتاب هایی است که احتمال قاچاق کتاب هایشان وجود دارد. می دانیم همه 100 هزار عنوان کتاب تولیدی در گردش، قاچاق نمی شوند و به نظر می رسد کمتر از پنج درصد این تعداد، در معرض تهدید افراد سود جو قرار داشته باشند. بنابراین به عنوان یک فیلتر قوی، برای کسب اطلاعات، مدام با ناشران در ارتباط موثرهستیم. اگر نمونه مشکوکی وجود داشت به عنوان خریدار، کتاب را تهیه و در ورودی انبار برای بررسی دقیق تر در اختیار گروه کارشناسی قرار می گیرد. راه حل سوم نیز مولفه رقابت قیمتی است. با توجه به اینکه فروشنده های مختلف به عرضه یک کالا اقدام می کنند، از نظر دیجی کالا تعیین برخی اعداد تخفیف به معنای وجود احتمالی برخی مشکلات است. این نکته را به عنوان پیش فرض در نظر داریم و برهمین اساس به خرید کتاب اقدام و این احتمال را بررسی می کنیم.

هرچند که می فرمایید از افراد متخصص برای بررسی عملکرد فروشندگان کتاب بهره می برید، اما تعداد قابل توجهی کتاب مشابه، البته از ناشران مختلف در صفحات دیجی کالا مشاهده می شود. مشابه آنچه در خیابان انقلاب و در بساط دستفروشان دیده می شود، که مصداق کتابسازی است. با این معضل چگونه برخورد می کنید؟
متاسفانه نهاد های قانونی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ترجمه و انتشار یک عنوان کتاب ترجمه از سوی چند ناشر را خلاف قانون فرض نکرده است. از سوی دیگر ایران هنوز به کنوانسیون برن نپیوسته یعنی انتشار کتاب از سوی چند مترجم، منع قانونی ندارد و این کتاب ها با مجوز چاپ می شوند. کتاب هایی هم که می فرمایید از سوی ناشران مختلف منتشر و در صفحه دیجی کالا فروخته می شوند، دارای گواهی اعلام وصول، مجوز نشر، مجوز توزیع و پخش هستند؛ علاوه براین با پیگیری مجدد، وضعیت این کتاب ها از سوی شرکت نهاد های حقوقی اظهار کردند، تولید و ارائه این کتاب ها با توجه به قوانین کشور بلامانع است.

به طور قطع عرض می کنم، دیجی کالا محل تخلف در حوزه کتاب نخواهد بود. در حوزه کتاب های کپی و قاچاق به شدت نظارت و برخورد می کنیم. چند نمونه از نتایج نظارت های دیجی کالا نیز از برخی ناشران و اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران، قابل استعلام است.

در عرضه کتاب به نظر می رسد دو شیوه اعمال سلیقه و قانون، وجود دارد. سلیقه دیجی کالا به عنوان فروشنده، وارد نشدن به حوزه عرضه این دست کتاب ها مصادیق کتابسازی است؛ بنابراین دیجی کالا با ناشران معتبر که ترجمه های معقول و معتبر منتشر می کنند، همکاری دارد. اما دیجی کالا از نظر قانونی، امکان ایجاد مانع برای سایر فروشندگان دارندگان صفحه عرضه کتاب در دیجی کالا را ندارد. همان طور که این فروشندگان می توانند با مجوز از اتحادیه ناشران و کتاب فروشان، کتاب فروشی تاسیس کنند. چراکه به اصطلاح، شکل فعالیت آن ها قانونی است. دیجی کالا به عنوان پلتفرم و آخرین حلقه شناخته می شود. پیشگیری از فعالیت تولید کنندگان مصادیق کتابسازی باید از سوی نهاد های بالادستی رقم بخورد؛ نه دیجی کالا.

موضوع بحث، رویکرد نهاد های بالادستی نسبت به موضوع کتابسازی نیست. منتقدان معتقدند دیجی کالا -برخلاف مدعای خود مبنی بر فعالیت های فرهنگی و توسعه کتابخوانی در کشور- به کتابسازی ها دامن می زند. آیا این نقد را می پذیرید؟
خیر؛ به دو دلیل. در بخشی که دیجی کالا به عنوان فروشنده کتاب مشغول است، هرگز به سمت عرضه مصادیق کتابسازی نرفته و همیشه با مراکز پخش و ناشران معتبر در ارتباط بوده است. اما در مقام ارائه دهنده سرویس، برای توقف فعالیت فروشنده کتاب که به عرضه مصادیق کتابسازی اقدام می کند و همه مجوز های فعالیت قانونی از تولید تا عرضه کتاب را دارد، به مستندات حقوقی نیاز است. دیجی کالا به عنوان ارائه دهنده سرویس نمی تواند موارد حقوقی در این حوزه را تصویب و یا اجرا کند.

اما می دانید که برخی ناشرانِ دارنده پنل در دیجی کالا کتابسازی می کنند؛ درست است؟
بله. تعدادی از ناشران به کتابسازی اقدام می کنند، اما متاسفانه کارشان غیر قانونی نیست. دانستن این موضوع هم بحثی نسبی است. دیجی کالا آمادگی دارد بعد از ارائه فهرست ناشران کتابساز از سوی نهاد های رسمی و حقوقی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و یا اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران، واکنش نشان دهد. متاسفانه آب از سرچشمه گل آلود است. پرسش شما به مصرف کننده ای که پایین این چشمه نشسته معطوف شده و به او می گویید، چرا این آب گل آلود است؟ در حالی که او به عنوان مصرف کننده، آخرین حلقه به حساب می آید. ما به عنوان ارائه دهنده سرویس، آخرین حلقه این جریان هستیم.

مصرف کننده و یا کاربر دیجی کالا بی تردید این حق و مطالبه را دارد که کتاب تولید شده در مجرای سالم عرضه شود. به نظر می رسد هدف اصلی از در اختیار گذاشتن صفحه به ناشران در دیجی کالا بیشتر کسب سود باشد تا ترویج کتاب و کتابخوانی.
فروش کتاب در دیجی کالا برای دیجی کالا به هیچ وجه سودآور نیست.

چطور ممکن است؟ یعنی برای تحمل ضرر و زیان به فروش و یا ارائه پنل عرضه کتاب دست می زنید؟
به طور طبیعی هر کسب وکاری سودآور نیست و فروش برخی کالا ها در قالب فروشگاه مجازی به حدی است که زیان سایر بخش ها را جبران می کند. با توجه به هزینه های لجستیکی دیجی کالا، در عمل سوبسید های قابل توجهی در هزینه های ارسال و پردازش به مشتری های کتاب پرداخت می کنیم. با توجه به اینکه میانگین قیمت فروش کتاب بسیار اندک و زیر 30 هزار تومان است و گاهی هزینه پردازش، کمیسیون و ارسال کتاب از اصل کتاب هم بیشتر است. به طور قطع دیجی کالا طمع مالی و سودآوری از فروش کتاب ندارد.

در شرایط ویژه شیوع کرونا و امکان یا تمایل اندک مخاطبان برای مراجعه به کتاب فروشی ها، احتمال مراجعه به دیجی کالا برای خرید کتاب بسیار زیاد است. احتمال دیگر برای دیجی کالا اینکه مراجعه این کاربران و سرک کشیدن به دیگر صفحه ها و مشاهده و خرید های متنوع، بسیار بالاست. به نظر می رسد رویکرد شما از عرضه کتاب تقویت همین احتمال باشد. این طور نیست؟ البته استفاده از کتاب برای افزایش میزان فروش، نشان از هوشمندی در تجارت است و لزوما عیب محسوب نمی شود.
ممکن است این اتفاق بیفتد اما دیجی کالا بیشتر به فروشنده کالا های دیجیتال، در جامعه مشهور است تا کتاب. بنابراین شاید کتاب عامل مراجعه و خرید از دیجی کالا باشد اما لزوما این طور نیست. دیجی کالا به سود، فکر نمی کند چراکه اگر این طور بود، واحد بازر گانی شرکت در حوزه کتاب خود به سراغ ناشران ناشران دارای صفحه فروش می رفت نه به عنوان ارائه دهنده سرویس این ناشران سود های قابل توجه 70 یا 80 درصد را پیشنهاد می دهند. اگر دنبال سود بودیم از ناشرانی که فقط 20 و یا 30 درصد تخفیف می دهند به عنوان ارائه دهنده خدمت کتاب عرضه نمی کردیم. این استدلال که دلیل متوقف نشدن همکاری دیجی کالا با ناشران کتابساز کسب سود است را نمی پذیرم. این موضوع قابل اثبات است. دیجی کالا از فروش کتاب ناشرانِ دارای صفحه کتابسازان به دلیل سطح پایین قیمت و به دلیل حجم و تعداد بالای کتاب ها زیان می کند.

چرا به این همکاری ادامه می دهید در حالی که می دانید متضرر می شوید؟
اگر دیجی کالا فقط به عرضه مصادیق کتابسازی توجه داشت و اگر از ناشران و مترجمان به نام در دیجی کالا کتاب وجود نداشت، هرکس محق بود که بگوید دیجی کالا صرفا به دنبال جهت دادن به بازار و کسب سود است؛ اما در دیجی کالا به عنوان بازار، امکان عرضه هر محصولی کتاب که قانونی تولید شده وجود دارد. این مخاطب است که می تواند از ناشر و مترجم معتبر و یا به اصطلاح، خوب خرید کند یا به قیمت اولویت بدهد و دیگر مولفه ها را نادیده بگیرد. مصداق بازار کتاب در بازار خودرو نیز وجود دارد، مثل اینکه گفته شود در ایران فلان ماشین بی کیفیت فروخته نشود و همیشه خودرو با کیفیت و عالی عرضه شود.

کتاب با خودرو یا هر نوع کالای دیگر متفاوت است. محتوا، ارزش کتاب را تعیین می کند.
آیا در بحث کیفیت محتوای کتاب، فروشنده متولی است یا نهاد های فرهنگی؟ آیا فروشنده می تواند در حوزه محتوا ورود کند؟ اگر پاسخ مثبت است آیا دیجی کالا حق و صلاحیت دارد از بین سه نشر که یک کتاب مشابه را تولید کرده اند دست به انتخاب بزند و اجازه عرضه بدهد؟ این پرسش اساسی است. همان طور که گفتم امکان ارائه همه دست کتاب از ناشران و مترجمان معتبر را با تمرکز واحد بازرگانی دیجی کالا فراهم شده است. آیا به عنوان ارائه دهنده خدمات فروش، مجوز و توانایی بررسی محتوایی را داریم؟ من به عنوان شخص حقیقی معتقدم، تجمیع و تمرکز همه این مباحث بر آخرین حلقه فروش در حوزه کتاب، هوشمندانه و با این هدف است که فشار از حلقه های نخست برداشته شود؛ به عبارت دیگر به جای تمرکز بر متولیان امر، به حلقه آخر متمرکز و گفته می شود؛ فروشنده، کاری به عملکرد این نهاد ها نداشته باشد.

البته به نظر نمی رسد این استدلال مورد توافق همه فعالان این عرصه باشد. از سوی دیگر بی تردید مخالفتی با بهبود وضعیت صنعت نشر از جمله رفع مشکل کتابسازی وجود ندارد. مساله ای که با آن مواجه ایم این است که دیجی کالا با در اختیار گذاشتن صفحه به برخی ناشران که قبول دارید کتابسازند، در حال تشدید و دامن زدن به این معضل است. دیجی کالا با بارگذاری 100 هزار عنوان کتاب، مسئولیت انتخاب و خرید کتاب را از میان دو گروه کتاب اصلی و کتابسازی شده، به دوش مخاطبان خود گذاشته است. این طور نیست؟
دیجی کالا معضل کتابسازی را تشدید نمی کند و البته کاربر دیجی کالا حق دارد به کتاب باکیفیت دسترسی داشته باشد. حرف اصلی من به عنوان ارائه دهنده سرویس این است؛ ما هر کتابی که قانونی امکان عرضه داشته باشد را عرضه می کنیم و انتخاب با کاربر است. به آموزش و راهنمای خرید هم توجه کرده ایم، اقدامی که نهاد های متولی فرهنگ و نهاد های نظارتی، همچنین فروشگاه های آفلاین و آنلاین به آن توجه نداشته اند. به عنوان مثال برای خریداران نمایشگاه کتاب دیجی کالا مقاله چگونه حرفه ای کتاب بخریم؟ تهیه و بارگذاری شده است؛ در حالی که به نظر نمی رسد، هیچ صاحب کسب و کار فرهنگی، پیشدستانه به ارائه این اطلاعات اقدام کند. درباره کیفیت 100 هزار عنوان کتاب دیجی کالا هم بگویم، کمتر از 1000 عنوان از این تعداد مصداق کتابسازی است.

با توجه به دشواری تشخیص مصادیق کتابسازی از بین 100 هزار عنوان کتاب، چطور به این تعداد دست پیدا کرده اید؟
بله، مشکل است؛ اما تشخیص مربوط به بخشی است که منتهی به تصمیم گیری نمی شود. دیجی کالا می گوید، نهاد های متولی معیار یا قاعده تشخیص مصادیق کتابسازی و فهرست ناشران کتابساز را در اختیار قرار دهند. آیا کتاب همه ناشران به غیر از ناشران برتر، مصداق کتابسازی است؟ تا زمانی که این معیار و یا فهرست، ارائه نشود، براساس نص قانون، همه کتاب های دارای مجوز نشر، شابک، برگه اعلام وصول و از سوی نهاد های حقوقی مجوزشان معتبر باشد، امکان عرضه آن ها در دیجی کالا وجود دارد. همان طور که می دانیم این ناشران کتابسازان از اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران، مجوز تاسیس کتاب فروشی گرفته اند. چرا به این موضوع ایرادی وارد نمی شود؟

آیا تعامل و ارتباطی با اتحادیه ناشران و کتاب فروشان دارید؟ به نظر می رسد اتحادیه در جریان همکاری دیجی کالا و ارائه خدمات و صفحه فروش به ناشران، کتاب فروشان و مراکز پخش قرار دارد.
بله. در ماه های اخیر تلاش کردیم ارتباط با اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران را تقویت کنیم. نشست های متعددی با کارگروه مقابله با تکثیر و عرضه غیرقانونی آثار پدیدآورندگان و مولفان و رئیس اتحادیه برگزار کردیم؛ همچنین با نهاد های نظارتی و بالادستی در ارتباط مستقیم هستیم. حتی درخواست منع همکاری با ناشرانی که براساس سلیقه، آن ها را به عنوان کتابساز می شناسیم به اشتراک گذاشتیم اما پاسخشان این بود که منع قانونی برای ادامه فعالیت ندارند. از سوی دیگر با بدنه اصلی نشر، ناشران برتر و به اصطلاح دسته اول در ارتباط موثر پیوسته و روزانه هستیم.

در چه زمینه ای با اتحادیه یا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تعامل هستید؟
در زمینه امکان شناسایی و معرفی ناشران کتابساز. دیجی کالا در این تعامل از ناشران، اتحادیه و هر نهاد متولی درخواست کرده، مصادیق کتابسازی و یا فهرستی از ناشران کتابساز را ارائه دهند تا دیجی کالا مرجع تصمیم گیری نباشد چراکه معتقدیم مرجع تصمیم گیری اصحاب و بزرگان صنف هستند. با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز درباره بررسی اعتبار مدارک درخواست کنندگان صفحه فروش از دیجی کالا در تعامل هستیم.

تعیین درصد تخفیف های 50، 70، و یا 80 درصدی از سوی برخی عرضه کنندگان کتاب در دیجی کالا رفتار عجیب و غریبی است که با محاسبه هزینه های سنگین تولید به ویژه کاغذ و بحران کاهش شدید مخاطب و فروش، در پی شیوع ویروس کرونا هم خوانی ندارد. ارائه خدمت دیجی کالا به این تولید کنندگان چگونه توجیه پذیر است؟
ابتدا تاکید می کنم، خطای بزرگی است اگر با یک چوب، کل مفهوم عرضه کتاب در دیجی کالا را برانیم. براساس آمار کمتر از 5 دهم درصدِ 100 هزار عنوان کتاب عرضه شده در دیجی کالا با تخفیف هایی که اشاره شد، عرضه می شوند البته قصدم کمرنگ جلوه دادن اهمیت همین مقدار نیست؛ علاوه براین تخفیف ها از سوی خود ناشران تعیین و اعمال می شود. پیگیری دیجی کالا از نهاد های مختلف مشخص کرد، ارزان فروشی خلاف قانون نیست بلکه گران فروشی خلاف قانون است. قانون می گوید، تعیین قیمت برعهده تولید کننده ناشر است.

همه کتاب هایی که با تخفیف های بالا در دیجی کالا مشاهده می شود، از سوی خود ناشران تعیین شده نه از سوی دیجی کالا، کتاب فروشان یا مراکز توزیع. بنابراین نمی توان از اعمال این تخفیف ها پیشگیری کرد، چراکه برخی ناشران از ابزار قانونی و ابزار تولید استفاده می کنند والبته به شبکه توزیع سراسری و خرده فروشی متصل نیستند؛ بنابراین مستقیم به عرضه محصول خود اقدام می کنند و می دانیم دستکم 50 درصد قیمت پشت جلد صرف توزیع می شود. این ناشران به شیوه های مختلف، از سربار هزینه ها کاسته و به سود خود اضافه کرده اند. به طور طبیعی در بازار رقابتی نیز با اعمال تخفیف ، روی سود فعالیت می کنند. همچنان تاکید می کنم دیجی کالا به عنوان فروشنده، همه کتاب هایی که نسخه معتبر آن ها هم وجود دارد، با قبول اندکی ضرر و اعمال تخفیف های معقول کمتر از 10 درصد، با هدف افزایش توان خرید مشتری و ارائه خدمات ویژه به ناشران و مراکز پخش معتبر به فروش کتاب اقدام می کند. همان طور که گفتم، دیجی کالا ابزار قانونی برای اعمال محدودیت ناشران در تعیین میزان تخفیف را در اختیار ندارد، بنابراین مشتری در یک بازار آزاد، امکان انتخاب دارد.

به نظرتان تعیین تخفیف های قابل توجه، دلیل دیگری بر کتابساز بودن برخی ناشران همکار دیجی کالا نیست؟
بله. می تواند این طور باشد.

نگران نیستید بین فعالان حوزه نشر، آن دسته که صفحه ای برای فروش کتاب از دیجی کالا درخواست نکرده اند و بین اهالی کتاب، به عنوان سایت فروش نامعتبر شناخته شوید؟
وقتی از سهم نیم درصدی مصادیق کتابسازی در دیجی کالا صحبت می کنیم، بی انصافی است تلاش هفت ساله این شرکت در حوزه کتاب را این طور قضاوت کنیم. گزارش عملکرد دیجی کالا را منتشر نکردیم چراکه اعتقاد داریم ارائه این دست خدمات جزو وظایف ماست.

دیجی کالا در طول این سال ها حامی اتفاقات بزرگی در حوزه نشر بوده است. دیجی کالا بهترین خدمات مالی را به ناشران همکار پرداخت می کند؛ به عنوان مثال کتاب امانی و یا خلف وعده در پرداخت هایمان نداریم حتی با شیوع ویروس کرونا این زمان کاهش پیدا کرد. متاسفانه خدمات مختلف به صنف، مانند ارسال بسته های خرید کتاب به دور ترین نقاط کشور و یا برقراری گسترده عدالت توزیع به دلایل مختلف دیده نشده است. دیجی کالا تنها منبع بیش از 500 مرکز فروش کتاب در روز های قرنطینه بود. مکاتبه تولید کننده یکی از شهر های سیل زده نشان می دهد حضورشان در دیجی کالا موجب شده خسارت هایشان جبران شود. اگر تصور می کنید، توقف فعالیت دیجی کالا در حوزه نشر، به نفع بازار است، می گویم این طور نیست.

با این میزان تاثیر گذاری که می فرمایید، چرا بسیاری از فعالان صنعت نشر مثل کتاب فروشان از عملکرد دیجی کالا گلایه مند هستند؟ به ویژه از تخفیف های نامتعارف، که نظارت بیشتر مسئولان دیجی کالا را می طلبد.
امکان نظارت فقط، بر گران فروشی کتاب وجود دارد و دیجی کالا برخورد های جدی با فروشندگان متخلف، که بیش از قیمت پشت جلد، کتاب را فروخته اند داشته است. چرا کتاب فروشان گلایه مند هستند؟ ناشران و کتاب فروشان در دیجی کالا صفحه پنل فروش دارند و کتاب می فروشند و تاکید می کنم فقط به افرادی که از اتحادیه ناشران و کتابفروشان جواز کسب دارند، اجازه فعالیت در دیجی کالا داده می شود و با افراد غیرناشر و یا غیرکتاب فروش که جزو بدنه نشر نیستند، همکاری نمی کنیم. اطلاعات حقوقی فروشندگان کتاب دیجی کالا در شرکت و نهاد های قانونی موجود است.

آیا تجربه برخورد و حذف کتاب غیر قانونی در دیجی کالا به دنبال شکایت مولف و یا ناشری را داشته اید؟
بله. هرچند الزامی به رعایت کپی رایت نداریم، اما کتاب های مشابه یکی از ناشران که با خرید حق رایت، به ترجمه و چاپ کتاب اقدام کرده بود را از سایت حذف کردیم. تاکید می کنم هر فردی با وجود ارائه مستندات قانونی، همچنان در حال تحمل زیان است، با مراجعه به مسئولان دیجی کالا، امکان پیگیری موضوع را دارد. شفاف عرض می کنم، دیجی کالا هرگز، محل تخلف یعنی عدول از قانون در حوزه کتاب نیست.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در یک سال اخیر، فعالیت دیجی کالا در حوزه کتاب و برگزاری نمایشگاه هایی با تخفیف های نامتعارف و تا سقف 80 درصد، انتقادات و گلایه مندی فعالان حوزه نشر را در پی داشته است. منتقدان می گویند فروش انبوهی از مصادیق کتابسازی در این فروشگاه اینترنتی، سلامت و نظم بازار کتاب را به هم می زند؛ درحالی که مدیر گروه فرهنگ و هنر دیجی کالا تعداد این عناوین را کمتر از 1000 مورد می داند.

سجاد رسولی در باره فعالیت این بخش از ناشران که دیگر برای اهالی نشر شناخته شده اند، می گوید: می دانیم برخی از ناشران فعال در دیجی کالا کتابسازند اما کارشان غیرقانونی نیست! از نظر او، وقتی ناشرانِ کتابساز با مجوزهای قانونی و پروانه های صنفی، اجازه فعالیت قانونی در بازار کتاب را دارند، دیجی کالا نمی تواند مطابق با قانون، مانع پیش پای آن ها بگذارد و امکان داشتن پنل فروش را از آن ها سلب کند. مدیر گروه فرهنگ و هنر دیجی کالا می گوید: پیشگیری از فعالیت تولید کنندگان مصادیق کتابسازی باید از سوی نهاد های بالادستی رقم بخورد؛ نه دیجی کالا.

بنا به گفته او، حتی اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران نیز به دعوت آن ها لبیک نگفته و تنها پاسخش این بوده است که این دسته از ناشران منع قانونی برای ادامه فعالیت ندارند . او می گوید دیجی کالا آمادگی دارد بعد از ارائه فهرست ناشران کتابساز از سوی نهاد های رسمی و حقوقی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و یا اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران، واکنش نشان دهد اما...

کتاب چطور به سبد دیجی کالا راه پیدا کرد؟
عرضه کتاب در دیجی کالا از سال 1393بر پایه دو ظرفیت آغاز شد. نخست ابزار های در اختیار که دیجی کالا را به فروشگاه اینترنتی نخست خاورمیانه تبدیل کرده بود. ابزار نخست، توانمندی لجستیکی است؛ دیجی کالا از بدو تاسیس تا امروز به عنوان دارنده بزرگترین شبکه توزیع کالا در کشور شناخته می شود. از ابزار های دیگر شرکت، بازار یابی، تولید محتوا و دسترسی به ابزار های کارآمد در حوزه بازرگانی است.

ظرفیت دیگر که دیجی کالا برپایه آن به حوزه کتاب ورود کرد، توجه به دو نکته درباره وضعیت بازار نشر بود. نخست توسعه نیافتگی بازار سنتی با وجود توسعه شهر های کوچک، متوسط و رشد جمعیت، دوم ناتوایی این بازار در پاسخگویی به نیاز های جدید به ویژه نیاز های نسل جوان است. تجمیع این مولفه ها و البته طرح های توسعه محور کلی دیجی کالا در بخش خرده فروشی به ویژه در حوزه فرهنگی زمینه ساز توجه به مقوله عرضه کتاب شد. کتاب، نخستین کالای غیردیجیتال شرکت محسوب می شود. ری برندینگ دیجی کالا با کتاب آغاز شد که نشان دهنده اهمیت کتاب در نگاه مدیران شرکت است.

در سه سال نخست از سال 1393 تا 1396 واحد بازرگانی دیجی کالا با تهیه کتاب از ناشران یا مراکز پخش، مثل فروشگاه کتاب در بستر الکترونیکی فعالیت می کرد. از حدود سه سال گذشته، شرکت از خرده فروش محض به پلتفرم ارائه دهنده خدمات فروش کتاب تبدیل شد.

فعالیت دیجی کالا در حوزه کتاب از 7 سال گذشته، به این معنا است که بخشی از دیجی کالا کتاب فروشی است؟
یک رویکرد کلی درباره عرضه همه کالا ها در دیجی کالا وجود دارد. تا اواخر سال 1396 محصولات دیجی کالا از جمله کتاب از سوی واحد بازرگانی، تامین و در بستر دیجیتال مانند یک فروشگاه عرضه می شد. همان طور که گفتم، دیجی کالا از خرده فروشی محض تا سال 1396 به پلتفرم ارائه دهنده خدمات تبدیل شد؛ بنابراین کسب و کار های مختلف از جمله در حوزه نشر با ارائه مجوز ، امکان عرضه کتاب در پنلی که دیجی کالا در اختیار آن ها قرار می داد را پیدا کردند. بنابراین امروز دو نوع فروشنده در دیجی کالا فعالیت می کنند، نخست خود دیجی کالا با عنوان فروشنده دیجی کالا و سایر کسب و کار ها از جمله ناشران، کتاب فروشان و موسسات پخش کتاب.

بیش از 90 درصد جریان عرضه کتاب در دیجی کالا از سوی بدنه نشر، ناشران، کتاب فروشان و شبکه توزیع هدایت می شود و خود دیجی کالا دخالتی در عرضه آن ها ندارد؛ به عبارت دیگر دیجی کالا فقط براساس مجوز های معتبر، پلتفرم عرضه کتاب را در اختیار فعالان این عرصه قرار داده است. در عین حال واحد بازرگانی دیجی کالا به طور جدی موضوع فروش کتاب را البته با رویکرد انتخاب های گزیده دنبال می کند.

تعامل دیجی کالا با فعالان حوزه نشر برای عرضه کتاب چگونه شکل می گیرد؟ دیجی کالا به سراغ آن ها می رود یا به عکس؟
دو شیوه تعامل وجود دارد. نخست فروشنده، درخواست دریافت پنل را ثبت می کند بعد از بررسی و تایید مدارک پنل به متقاضی اعطا می شود. روش دیگر اینکه دی جی کالا براساس جایگاه فعالان این حوزه به سراغ آن ها رفته است و در حال حاضر نیز آن ها به عرضه کتاب در دیجی کالا مشغول اند، البته تعداد گروه دوم اندک است.

تعداد و سهم هر یک از دارندگان صفحه عرضه کتاب در دیجی کالا چند درصد و هزینه داشتن پنل چقدر است؟
بیش از 60 درصد فروشندگان کتاب در دیجی کالا، کتاب فروشان دارای مجوز از اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران، 20 تا 30 درصد ناشر و مابقی شرکت های توزیع کتاب هستند. مواردی هم ناشر مولف که البته با توجه به توقف صدور مجوز به این دسته از پدیدآورندگان، این تعداد از مشترکان دیجی کالا بسیار اندک اند. در مجموع دیجی کالا به طور متوسط به 800 تا 1000 کتاب فروش، ناشر و موزع که دارنده مجوز از نهاد های قانونی هستند، خدمات ارائه می کند. همه فرآیند ثبت نام، آموزش و شروع فعالیت برای همه افراد به عنوان فروشنده و همه کسب و کار ها در دیجی کالا رایگان است. هر صاحب کالا، خود اداره کننده صفحه است اما دیجی کالا بر عرضه هر محصول از جمله کتاب نظارت دارد. به محض فروش هر کالا از جمله کتاب، فروشنده مطلع و بعد از ارسال سفارش به مشتری، مبلغ فروش، منهای کمیسیون فروش به حساب صاحب کالا واریز می شود. مبلغ کمیسیون برای همه ناشران و همه کتاب ها با هر میزان قیمتی، یکسان و هفت درصد قیمت پشت جلد هر کتاب است.

چه نظارت هایی بر فعالیت دارندگان پنل های عرضه کتاب در دیجی کالا وجود دارد؟ تخطی از چه معیار هایی را تخلف می دانید و چه برخوردی با عاملان تخلف، خواهید داشت؟
علاوه بر رعایت معیار های رایج نظارت بر فعالیت فروشندگان، یک گروه تخصصی، مامور رصد فعالیت فروشندگان کتاب در دیجی کالا است. این نظارت سختگیرانه، در ارتباط مستمر و مدام با ناشران و بدنه بازار، همچنین اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران و مراجع قانونی اعمال می شود؛ بنابراین علاوه بر مراجعه به صنف، نظر مراجع قانونی را جویا می شویم. برای پیشگیری از عرضه چهار نوع کتاب، حساسیت و نظارت جدی وجود دارد. کتاب های قاچاق، یعنی کتاب هایی که غیر قانونی چاپ شده اند، کتاب های فاقد مجوز، کتاب های که مجوزشان باطل شده و کتاب هایی که اطلاعات بارگذاری شده با اطلاعات اصلی کتاب (با هدف سود بیشتر) مغایر باشد. اگر فروشنده حتی به فروش کتاب های قاچاق اقدام نکند و هدف فقط نمایش باشد نیز علاوه بر قطع همکاری و جریمه، عواقب حقوقی و قضائی نیز در پی دارد. معمولا با نخستین خطا، همکاری با فروشنده متوقف و براساس قرار داد، جریمه نیز اعمال می شود. دیجی کالا همچینن حق پیگیری مشابه ناشر به عنوان ذی نفع اصلی و نهاد های قانونی را برای خود محفوظ می داند. متاسفانه تاکنون چند نمونه معدود از این دست تخلفات وجود داشته که در فاصله زمانی اندک به آن ها واکنش نشان دادیم.

شناسایی کتاب های قاچاق در بازار فیزیکی کتاب هم چندان آسان نیست. دیجی کالا چطور از عرضه و فروش این کتاب ها پیشگیری می کند؟
توجه داشته باشید درباره دو شیوه عرضه و فروش کتاب صحبت می کنیم. نخست کتاب هایی که مستقیم از سوی دیجی کالا خریداری و فروخته می شود؛ این کتاب ها به طور مستقیم از سوی مراکز معتبر پخش و در موارد اندک از سوی ناشران تهیه می شود؛ اما به طور طبیعی امکان تهیه کتاب با این روش از سوی سایر فروشند ه ها دارندگان صفحه در دیجی کالا کمتر است؛ بنابراین به چند شیوه، فروشنده ها رصد می شوند. نخست در زمان ورود کتاب به شرکت، افراد آموزش دیده براساس رویت نسخه اصل که در اختیار دارند می توانند تا حدودی به شناسایی کتاب های قاچاق اقدام کنند. البته این شیوه بررسی بسیار دشوار است و با ضریب خطای بالایی انجام می شود. روش دیگر تعامل با ناشران اصلی کتاب هایی است که احتمال قاچاق کتاب هایشان وجود دارد. می دانیم همه 100 هزار عنوان کتاب تولیدی در گردش، قاچاق نمی شوند و به نظر می رسد کمتر از پنج درصد این تعداد، در معرض تهدید افراد سود جو قرار داشته باشند. بنابراین به عنوان یک فیلتر قوی، برای کسب اطلاعات، مدام با ناشران در ارتباط موثرهستیم. اگر نمونه مشکوکی وجود داشت به عنوان خریدار، کتاب را تهیه و در ورودی انبار برای بررسی دقیق تر در اختیار گروه کارشناسی قرار می گیرد. راه حل سوم نیز مولفه رقابت قیمتی است. با توجه به اینکه فروشنده های مختلف به عرضه یک کالا اقدام می کنند، از نظر دیجی کالا تعیین برخی اعداد تخفیف به معنای وجود احتمالی برخی مشکلات است. این نکته را به عنوان پیش فرض در نظر داریم و برهمین اساس به خرید کتاب اقدام و این احتمال را بررسی می کنیم.

هرچند که می فرمایید از افراد متخصص برای بررسی عملکرد فروشندگان کتاب بهره می برید، اما تعداد قابل توجهی کتاب مشابه، البته از ناشران مختلف در صفحات دیجی کالا مشاهده می شود. مشابه آنچه در خیابان انقلاب و در بساط دستفروشان دیده می شود، که مصداق کتابسازی است. با این معضل چگونه برخورد می کنید؟
متاسفانه نهاد های قانونی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ترجمه و انتشار یک عنوان کتاب ترجمه از سوی چند ناشر را خلاف قانون فرض نکرده است. از سوی دیگر ایران هنوز به کنوانسیون برن نپیوسته یعنی انتشار کتاب از سوی چند مترجم، منع قانونی ندارد و این کتاب ها با مجوز چاپ می شوند. کتاب هایی هم که می فرمایید از سوی ناشران مختلف منتشر و در صفحه دیجی کالا فروخته می شوند، دارای گواهی اعلام وصول، مجوز نشر، مجوز توزیع و پخش هستند؛ علاوه براین با پیگیری مجدد، وضعیت این کتاب ها از سوی شرکت نهاد های حقوقی اظهار کردند، تولید و ارائه این کتاب ها با توجه به قوانین کشور بلامانع است.

به طور قطع عرض می کنم، دیجی کالا محل تخلف در حوزه کتاب نخواهد بود. در حوزه کتاب های کپی و قاچاق به شدت نظارت و برخورد می کنیم. چند نمونه از نتایج نظارت های دیجی کالا نیز از برخی ناشران و اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران، قابل استعلام است.

در عرضه کتاب به نظر می رسد دو شیوه اعمال سلیقه و قانون، وجود دارد. سلیقه دیجی کالا به عنوان فروشنده، وارد نشدن به حوزه عرضه این دست کتاب ها مصادیق کتابسازی است؛ بنابراین دیجی کالا با ناشران معتبر که ترجمه های معقول و معتبر منتشر می کنند، همکاری دارد. اما دیجی کالا از نظر قانونی، امکان ایجاد مانع برای سایر فروشندگان دارندگان صفحه عرضه کتاب در دیجی کالا را ندارد. همان طور که این فروشندگان می توانند با مجوز از اتحادیه ناشران و کتاب فروشان، کتاب فروشی تاسیس کنند. چراکه به اصطلاح، شکل فعالیت آن ها قانونی است. دیجی کالا به عنوان پلتفرم و آخرین حلقه شناخته می شود. پیشگیری از فعالیت تولید کنندگان مصادیق کتابسازی باید از سوی نهاد های بالادستی رقم بخورد؛ نه دیجی کالا.

موضوع بحث، رویکرد نهاد های بالادستی نسبت به موضوع کتابسازی نیست. منتقدان معتقدند دیجی کالا -برخلاف مدعای خود مبنی بر فعالیت های فرهنگی و توسعه کتابخوانی در کشور- به کتابسازی ها دامن می زند. آیا این نقد را می پذیرید؟
خیر؛ به دو دلیل. در بخشی که دیجی کالا به عنوان فروشنده کتاب مشغول است، هرگز به سمت عرضه مصادیق کتابسازی نرفته و همیشه با مراکز پخش و ناشران معتبر در ارتباط بوده است. اما در مقام ارائه دهنده سرویس، برای توقف فعالیت فروشنده کتاب که به عرضه مصادیق کتابسازی اقدام می کند و همه مجوز های فعالیت قانونی از تولید تا عرضه کتاب را دارد، به مستندات حقوقی نیاز است. دیجی کالا به عنوان ارائه دهنده سرویس نمی تواند موارد حقوقی در این حوزه را تصویب و یا اجرا کند.

اما می دانید که برخی ناشرانِ دارنده پنل در دیجی کالا کتابسازی می کنند؛ درست است؟
بله. تعدادی از ناشران به کتابسازی اقدام می کنند، اما متاسفانه کارشان غیر قانونی نیست. دانستن این موضوع هم بحثی نسبی است. دیجی کالا آمادگی دارد بعد از ارائه فهرست ناشران کتابساز از سوی نهاد های رسمی و حقوقی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و یا اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران، واکنش نشان دهد. متاسفانه آب از سرچشمه گل آلود است. پرسش شما به مصرف کننده ای که پایین این چشمه نشسته معطوف شده و به او می گویید، چرا این آب گل آلود است؟ در حالی که او به عنوان مصرف کننده، آخرین حلقه به حساب می آید. ما به عنوان ارائه دهنده سرویس، آخرین حلقه این جریان هستیم.

مصرف کننده و یا کاربر دیجی کالا بی تردید این حق و مطالبه را دارد که کتاب تولید شده در مجرای سالم عرضه شود. به نظر می رسد هدف اصلی از در اختیار گذاشتن صفحه به ناشران در دیجی کالا بیشتر کسب سود باشد تا ترویج کتاب و کتابخوانی.
فروش کتاب در دیجی کالا برای دیجی کالا به هیچ وجه سودآور نیست.

چطور ممکن است؟ یعنی برای تحمل ضرر و زیان به فروش و یا ارائه پنل عرضه کتاب دست می زنید؟
به طور طبیعی هر کسب وکاری سودآور نیست و فروش برخی کالا ها در قالب فروشگاه مجازی به حدی است که زیان سایر بخش ها را جبران می کند. با توجه به هزینه های لجستیکی دیجی کالا، در عمل سوبسید های قابل توجهی در هزینه های ارسال و پردازش به مشتری های کتاب پرداخت می کنیم. با توجه به اینکه میانگین قیمت فروش کتاب بسیار اندک و زیر 30 هزار تومان است و گاهی هزینه پردازش، کمیسیون و ارسال کتاب از اصل کتاب هم بیشتر است. به طور قطع دیجی کالا طمع مالی و سودآوری از فروش کتاب ندارد.

در شرایط ویژه شیوع کرونا و امکان یا تمایل اندک مخاطبان برای مراجعه به کتاب فروشی ها، احتمال مراجعه به دیجی کالا برای خرید کتاب بسیار زیاد است. احتمال دیگر برای دیجی کالا اینکه مراجعه این کاربران و سرک کشیدن به دیگر صفحه ها و مشاهده و خرید های متنوع، بسیار بالاست. به نظر می رسد رویکرد شما از عرضه کتاب تقویت همین احتمال باشد. این طور نیست؟ البته استفاده از کتاب برای افزایش میزان فروش، نشان از هوشمندی در تجارت است و لزوما عیب محسوب نمی شود.
ممکن است این اتفاق بیفتد اما دیجی کالا بیشتر به فروشنده کالا های دیجیتال، در جامعه مشهور است تا کتاب. بنابراین شاید کتاب عامل مراجعه و خرید از دیجی کالا باشد اما لزوما این طور نیست. دیجی کالا به سود، فکر نمی کند چراکه اگر این طور بود، واحد بازر گانی شرکت در حوزه کتاب خود به سراغ ناشران ناشران دارای صفحه فروش می رفت نه به عنوان ارائه دهنده سرویس این ناشران سود های قابل توجه 70 یا 80 درصد را پیشنهاد می دهند. اگر دنبال سود بودیم از ناشرانی که فقط 20 و یا 30 درصد تخفیف می دهند به عنوان ارائه دهنده خدمت کتاب عرضه نمی کردیم. این استدلال که دلیل متوقف نشدن همکاری دیجی کالا با ناشران کتابساز کسب سود است را نمی پذیرم. این موضوع قابل اثبات است. دیجی کالا از فروش کتاب ناشرانِ دارای صفحه کتابسازان به دلیل سطح پایین قیمت و به دلیل حجم و تعداد بالای کتاب ها زیان می کند.

چرا به این همکاری ادامه می دهید در حالی که می دانید متضرر می شوید؟
اگر دیجی کالا فقط به عرضه مصادیق کتابسازی توجه داشت و اگر از ناشران و مترجمان به نام در دیجی کالا کتاب وجود نداشت، هرکس محق بود که بگوید دیجی کالا صرفا به دنبال جهت دادن به بازار و کسب سود است؛ اما در دیجی کالا به عنوان بازار، امکان عرضه هر محصولی کتاب که قانونی تولید شده وجود دارد. این مخاطب است که می تواند از ناشر و مترجم معتبر و یا به اصطلاح، خوب خرید کند یا به قیمت اولویت بدهد و دیگر مولفه ها را نادیده بگیرد. مصداق بازار کتاب در بازار خودرو نیز وجود دارد، مثل اینکه گفته شود در ایران فلان ماشین بی کیفیت فروخته نشود و همیشه خودرو با کیفیت و عالی عرضه شود.

کتاب با خودرو یا هر نوع کالای دیگر متفاوت است. محتوا، ارزش کتاب را تعیین می کند.
آیا در بحث کیفیت محتوای کتاب، فروشنده متولی است یا نهاد های فرهنگی؟ آیا فروشنده می تواند در حوزه محتوا ورود کند؟ اگر پاسخ مثبت است آیا دیجی کالا حق و صلاحیت دارد از بین سه نشر که یک کتاب مشابه را تولید کرده اند دست به انتخاب بزند و اجازه عرضه بدهد؟ این پرسش اساسی است. همان طور که گفتم امکان ارائه همه دست کتاب از ناشران و مترجمان معتبر را با تمرکز واحد بازرگانی دیجی کالا فراهم شده است. آیا به عنوان ارائه دهنده خدمات فروش، مجوز و توانایی بررسی محتوایی را داریم؟ من به عنوان شخص حقیقی معتقدم، تجمیع و تمرکز همه این مباحث بر آخرین حلقه فروش در حوزه کتاب، هوشمندانه و با این هدف است که فشار از حلقه های نخست برداشته شود؛ به عبارت دیگر به جای تمرکز بر متولیان امر، به حلقه آخر متمرکز و گفته می شود؛ فروشنده، کاری به عملکرد این نهاد ها نداشته باشد.

البته به نظر نمی رسد این استدلال مورد توافق همه فعالان این عرصه باشد. از سوی دیگر بی تردید مخالفتی با بهبود وضعیت صنعت نشر از جمله رفع مشکل کتابسازی وجود ندارد. مساله ای که با آن مواجه ایم این است که دیجی کالا با در اختیار گذاشتن صفحه به برخی ناشران که قبول دارید کتابسازند، در حال تشدید و دامن زدن به این معضل است. دیجی کالا با بارگذاری 100 هزار عنوان کتاب، مسئولیت انتخاب و خرید کتاب را از میان دو گروه کتاب اصلی و کتابسازی شده، به دوش مخاطبان خود گذاشته است. این طور نیست؟
دیجی کالا معضل کتابسازی را تشدید نمی کند و البته کاربر دیجی کالا حق دارد به کتاب باکیفیت دسترسی داشته باشد. حرف اصلی من به عنوان ارائه دهنده سرویس این است؛ ما هر کتابی که قانونی امکان عرضه داشته باشد را عرضه می کنیم و انتخاب با کاربر است. به آموزش و راهنمای خرید هم توجه کرده ایم، اقدامی که نهاد های متولی فرهنگ و نهاد های نظارتی، همچنین فروشگاه های آفلاین و آنلاین به آن توجه نداشته اند. به عنوان مثال برای خریداران نمایشگاه کتاب دیجی کالا مقاله چگونه حرفه ای کتاب بخریم؟ تهیه و بارگذاری شده است؛ در حالی که به نظر نمی رسد، هیچ صاحب کسب و کار فرهنگی، پیشدستانه به ارائه این اطلاعات اقدام کند. درباره کیفیت 100 هزار عنوان کتاب دیجی کالا هم بگویم، کمتر از 1000 عنوان از این تعداد مصداق کتابسازی است.

با توجه به دشواری تشخیص مصادیق کتابسازی از بین 100 هزار عنوان کتاب، چطور به این تعداد دست پیدا کرده اید؟
بله، مشکل است؛ اما تشخیص مربوط به بخشی است که منتهی به تصمیم گیری نمی شود. دیجی کالا می گوید، نهاد های متولی معیار یا قاعده تشخیص مصادیق کتابسازی و فهرست ناشران کتابساز را در اختیار قرار دهند. آیا کتاب همه ناشران به غیر از ناشران برتر، مصداق کتابسازی است؟ تا زمانی که این معیار و یا فهرست، ارائه نشود، براساس نص قانون، همه کتاب های دارای مجوز نشر، شابک، برگه اعلام وصول و از سوی نهاد های حقوقی مجوزشان معتبر باشد، امکان عرضه آن ها در دیجی کالا وجود دارد. همان طور که می دانیم این ناشران کتابسازان از اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران، مجوز تاسیس کتاب فروشی گرفته اند. چرا به این موضوع ایرادی وارد نمی شود؟

آیا تعامل و ارتباطی با اتحادیه ناشران و کتاب فروشان دارید؟ به نظر می رسد اتحادیه در جریان همکاری دیجی کالا و ارائه خدمات و صفحه فروش به ناشران، کتاب فروشان و مراکز پخش قرار دارد.
بله. در ماه های اخیر تلاش کردیم ارتباط با اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران را تقویت کنیم. نشست های متعددی با کارگروه مقابله با تکثیر و عرضه غیرقانونی آثار پدیدآورندگان و مولفان و رئیس اتحادیه برگزار کردیم؛ همچنین با نهاد های نظارتی و بالادستی در ارتباط مستقیم هستیم. حتی درخواست منع همکاری با ناشرانی که براساس سلیقه، آن ها را به عنوان کتابساز می شناسیم به اشتراک گذاشتیم اما پاسخشان این بود که منع قانونی برای ادامه فعالیت ندارند. از سوی دیگر با بدنه اصلی نشر، ناشران برتر و به اصطلاح دسته اول در ارتباط موثر پیوسته و روزانه هستیم.

در چه زمینه ای با اتحادیه یا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تعامل هستید؟
در زمینه امکان شناسایی و معرفی ناشران کتابساز. دیجی کالا در این تعامل از ناشران، اتحادیه و هر نهاد متولی درخواست کرده، مصادیق کتابسازی و یا فهرستی از ناشران کتابساز را ارائه دهند تا دیجی کالا مرجع تصمیم گیری نباشد چراکه معتقدیم مرجع تصمیم گیری اصحاب و بزرگان صنف هستند. با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز درباره بررسی اعتبار مدارک درخواست کنندگان صفحه فروش از دیجی کالا در تعامل هستیم.

تعیین درصد تخفیف های 50، 70، و یا 80 درصدی از سوی برخی عرضه کنندگان کتاب در دیجی کالا رفتار عجیب و غریبی است که با محاسبه هزینه های سنگین تولید به ویژه کاغذ و بحران کاهش شدید مخاطب و فروش، در پی شیوع ویروس کرونا هم خوانی ندارد. ارائه خدمت دیجی کالا به این تولید کنندگان چگونه توجیه پذیر است؟
ابتدا تاکید می کنم، خطای بزرگی است اگر با یک چوب، کل مفهوم عرضه کتاب در دیجی کالا را برانیم. براساس آمار کمتر از 5 دهم درصدِ 100 هزار عنوان کتاب عرضه شده در دیجی کالا با تخفیف هایی که اشاره شد، عرضه می شوند البته قصدم کمرنگ جلوه دادن اهمیت همین مقدار نیست؛ علاوه براین تخفیف ها از سوی خود ناشران تعیین و اعمال می شود. پیگیری دیجی کالا از نهاد های مختلف مشخص کرد، ارزان فروشی خلاف قانون نیست بلکه گران فروشی خلاف قانون است. قانون می گوید، تعیین قیمت برعهده تولید کننده ناشر است.

همه کتاب هایی که با تخفیف های بالا در دیجی کالا مشاهده می شود، از سوی خود ناشران تعیین شده نه از سوی دیجی کالا، کتاب فروشان یا مراکز توزیع. بنابراین نمی توان از اعمال این تخفیف ها پیشگیری کرد، چراکه برخی ناشران از ابزار قانونی و ابزار تولید استفاده می کنند والبته به شبکه توزیع سراسری و خرده فروشی متصل نیستند؛ بنابراین مستقیم به عرضه محصول خود اقدام می کنند و می دانیم دستکم 50 درصد قیمت پشت جلد صرف توزیع می شود. این ناشران به شیوه های مختلف، از سربار هزینه ها کاسته و به سود خود اضافه کرده اند. به طور طبیعی در بازار رقابتی نیز با اعمال تخفیف ، روی سود فعالیت می کنند. همچنان تاکید می کنم دیجی کالا به عنوان فروشنده، همه کتاب هایی که نسخه معتبر آن ها هم وجود دارد، با قبول اندکی ضرر و اعمال تخفیف های معقول کمتر از 10 درصد، با هدف افزایش توان خرید مشتری و ارائه خدمات ویژه به ناشران و مراکز پخش معتبر به فروش کتاب اقدام می کند. همان طور که گفتم، دیجی کالا ابزار قانونی برای اعمال محدودیت ناشران در تعیین میزان تخفیف را در اختیار ندارد، بنابراین مشتری در یک بازار آزاد، امکان انتخاب دارد.

به نظرتان تعیین تخفیف های قابل توجه، دلیل دیگری بر کتابساز بودن برخی ناشران همکار دیجی کالا نیست؟
بله. می تواند این طور باشد.

نگران نیستید بین فعالان حوزه نشر، آن دسته که صفحه ای برای فروش کتاب از دیجی کالا درخواست نکرده اند و بین اهالی کتاب، به عنوان سایت فروش نامعتبر شناخته شوید؟
وقتی از سهم نیم درصدی مصادیق کتابسازی در دیجی کالا صحبت می کنیم، بی انصافی است تلاش هفت ساله این شرکت در حوزه کتاب را این طور قضاوت کنیم. گزارش عملکرد دیجی کالا را منتشر نکردیم چراکه اعتقاد داریم ارائه این دست خدمات جزو وظایف ماست.

دیجی کالا در طول این سال ها حامی اتفاقات بزرگی در حوزه نشر بوده است. دیجی کالا بهترین خدمات مالی را به ناشران همکار پرداخت می کند؛ به عنوان مثال کتاب امانی و یا خلف وعده در پرداخت هایمان نداریم حتی با شیوع ویروس کرونا این زمان کاهش پیدا کرد. متاسفانه خدمات مختلف به صنف، مانند ارسال بسته های خرید کتاب به دور ترین نقاط کشور و یا برقراری گسترده عدالت توزیع به دلایل مختلف دیده نشده است. دیجی کالا تنها منبع بیش از 500 مرکز فروش کتاب در روز های قرنطینه بود. مکاتبه تولید کننده یکی از شهر های سیل زده نشان می دهد حضورشان در دیجی کالا موجب شده خسارت هایشان جبران شود. اگر تصور می کنید، توقف فعالیت دیجی کالا در حوزه نشر، به نفع بازار است، می گویم این طور نیست.

با این میزان تاثیر گذاری که می فرمایید، چرا بسیاری از فعالان صنعت نشر مثل کتاب فروشان از عملکرد دیجی کالا گلایه مند هستند؟ به ویژه از تخفیف های نامتعارف، که نظارت بیشتر مسئولان دیجی کالا را می طلبد.
امکان نظارت فقط، بر گران فروشی کتاب وجود دارد و دیجی کالا برخورد های جدی با فروشندگان متخلف، که بیش از قیمت پشت جلد، کتاب را فروخته اند داشته است. چرا کتاب فروشان گلایه مند هستند؟ ناشران و کتاب فروشان در دیجی کالا صفحه پنل فروش دارند و کتاب می فروشند و تاکید می کنم فقط به افرادی که از اتحادیه ناشران و کتابفروشان جواز کسب دارند، اجازه فعالیت در دیجی کالا داده می شود و با افراد غیرناشر و یا غیرکتاب فروش که جزو بدنه نشر نیستند، همکاری نمی کنیم. اطلاعات حقوقی فروشندگان کتاب دیجی کالا در شرکت و نهاد های قانونی موجود است.

آیا تجربه برخورد و حذف کتاب غیر قانونی در دیجی کالا به دنبال شکایت مولف و یا ناشری را داشته اید؟
بله. هرچند الزامی به رعایت کپی رایت نداریم، اما کتاب های مشابه یکی از ناشران که با خرید حق رایت، به ترجمه و چاپ کتاب اقدام کرده بود را از سایت حذف کردیم. تاکید می کنم هر فردی با وجود ارائه مستندات قانونی، همچنان در حال تحمل زیان است، با مراجعه به مسئولان دیجی کالا، امکان پیگیری موضوع را دارد. شفاف عرض می کنم، دیجی کالا هرگز، محل تخلف یعنی عدول از قانون در حوزه کتاب نیست.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

کتاب چطور به سبد دیجی کالا راه پیدا کرد؟

فعالیت دیجی کالا در حوزه کتاب از 7 سال گذشته، به این معنا است که بخشی از دیجی کالا کتاب فروشی است؟

تعامل دیجی کالا با فعالان حوزه نشر برای عرضه کتاب چگونه شکل می گیرد؟ دیجی کالا به سراغ آن ها می رود یا به عکس؟

تعداد و سهم هر یک از دارندگان صفحه عرضه کتاب در دیجی کالا چند درصد و هزینه داشتن پنل چقدر است؟

چه نظارت هایی بر فعالیت دارندگان پنل های عرضه کتاب در دیجی کالا وجود دارد؟ تخطی از چه معیار هایی را تخلف می دانید و چه برخوردی با عاملان تخلف، خواهید داشت؟

شناسایی کتاب های قاچاق در بازار فیزیکی کتاب هم چندان آسان نیست. دیجی کالا چطور از عرضه و فروش این کتاب ها پیشگیری می کند؟

هرچند که می فرمایید از افراد متخصص برای بررسی عملکرد فروشندگان کتاب بهره می برید، اما تعداد قابل توجهی کتاب مشابه، البته از ناشران مختلف در صفحات دیجی کالا مشاهده می شود. مشابه آنچه در خیابان انقلاب و در بساط دستفروشان دیده می شود، که مصداق کتابسازی است. با این معضل چگونه برخورد می کنید؟

موضوع بحث،
رویکرد نهاد های بالادستی نسبت به موضوع کتابسازی نیست. منتقدان معتقدند دیجی کالا -برخلاف مدعای خود مبنی بر فعالیت های فرهنگی و توسعه کتابخوانی در کشور- به کتابسازی ها دامن می زند. آیا این نقد را می پذیرید؟

اما می دانید که برخی ناشرانِ دارنده پنل در دیجی کالا کتابسازی می کنند؛ درست است؟

مصرف کننده و یا کاربر دیجی کالا بی تردید این حق و مطالبه را دارد که کتاب تولید شده در مجرای سالم عرضه شود. به نظر می رسد هدف اصلی از در اختیار گذاشتن صفحه به ناشران در دیجی کالا بیشتر کسب سود باشد تا ترویج کتاب و کتابخوانی.

چطور ممکن است؟ یعنی برای تحمل ضرر و زیان به فروش و یا ارائه پنل عرضه کتاب دست می زنید؟

در شرایط ویژه شیوع کرونا و امکان یا تمایل اندک مخاطبان برای مراجعه به کتاب فروشی ها، احتمال مراجعه به دیجی کالا برای خرید کتاب بسیار زیاد است. احتمال دیگر برای دیجی کالا اینکه مراجعه این کاربران و سرک کشیدن به دیگر صفحه ها و مشاهده و خرید های متنوع، بسیار بالاست. به نظر می رسد رویکرد شما از عرضه کتاب تقویت همین احتمال باشد. این طور نیست؟ البته استفاده از کتاب برای افزایش میزان فروش، نشان از هوشمندی در تجارت است و لزوما عیب محسوب نمی شود.

چرا به این همکاری ادامه می دهید در حالی که می دانید متضرر می شوید؟

کتاب با خودرو یا هر نوع کالای دیگر متفاوت است. محتوا، ارزش کتاب را تعیین می کند.

البته به نظر نمی رسد این استدلال مورد توافق همه فعالان این عرصه باشد. از سوی دیگر بی تردید مخالفتی با بهبود وضعیت صنعت نشر از جمله رفع مشکل کتابسازی وجود ندارد. مساله ای که با آن مواجه ایم این است که دیجی کالا با در اختیار گذاشتن صفحه به برخی ناشران که قبول دارید کتابسازند، در حال تشدید و دامن زدن به این معضل است. دیجی کالا با بارگذاری 100 هزار عنوان کتاب، مسئولیت انتخاب و خرید کتاب را از میان دو گروه کتاب اصلی و کتابسازی شده، به دوش مخاطبان خود گذاشته است. این طور نیست؟

با توجه به دشواری تشخیص مصادیق کتابسازی از بین 100 هزار عنوان کتاب، چطور به این تعداد دست پیدا کرده اید؟

آیا تعامل و ارتباطی با اتحادیه ناشران و کتاب فروشان دارید؟ به نظر می رسد اتحادیه در جریان همکاری دیجی کالا و ارائه خدمات و صفحه فروش به ناشران، کتاب فروشان و مراکز پخش قرار دارد.

در چه زمینه ای با اتحادیه یا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تعامل هستید؟

تعیین درصد تخفیف های 50، 70، و یا 80 درصدی از سوی برخی عرضه کنندگان کتاب در دیجی کالا رفتار عجیب و غریبی است که با محاسبه هزینه های سنگین تولید به ویژه کاغذ و بحران کاهش شدید مخاطب و فروش، در پی شیوع ویروس کرونا هم خوانی ندارد. ارائه خدمت دیجی کالا به این تولید کنندگان چگونه توجیه پذیر است؟

به نظرتان تعیین تخفیف های قابل توجه، دلیل دیگری بر کتابساز بودن برخی ناشران همکار دیجی کالا نیست؟

نگران نیستید بین فعالان حوزه نشر، آن دسته که صفحه ای برای فروش کتاب از دیجی کالا درخواست نکرده اند و بین اهالی کتاب، به عنوان سایت فروش نامعتبر شناخته شوید؟

با این میزان تاثیر گذاری که می فرمایید، چرا بسیاری از فعالان صنعت نشر مثل کتاب فروشان از عملکرد دیجی کالا گلایه مند هستند؟ به ویژه از تخفیف های نامتعارف، که نظارت بیشتر مسئولان دیجی کالا را می طلبد.

صفحه

آیا تجربه برخورد و حذف کتاب غیر قانونی در دیجی کالا به دنبال شکایت مولف و یا ناشری را داشته اید؟

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
زمانی برخی از حملات توسط روشنفکران علیه هنرمندان انقلابی صورت می گرفت اما متأسفانه در حال حاضر برخی از بچه مسلمان های خودمان با تقلید از آنان در نقد و برای اینکه بگویند سینما را می فهمند، به فیلمسازان و هنرمندان انقلابی حمله می کنند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۳ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران قدس آنلاین وقت صبح پایگاه خبری نما

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، مسعود ده نمکی کارگردان سینما و تلویزیون درباره علل واگرایی میان هنرمندان و انقلاب اسلامی که به تازگی مورد اشاره رهبر انقلاب قرار گرفته است بیان کرد: این مسئله را از دو زاویه می توان دید؛ منظر اول این است که متأسفانه، فضای عمومی فرهنگ و هنری کشور و همینطور عرصه نقد و رسانه اینگونه است که هر هنرمندی که بخواهد درباره مفاهیم انقلابی و ارزشی کاری بسازد و حرفی بزند، مورد بی مهری قرار می گیرد. برای همین هنرمندان به مرور زمان، وقتی متوجه این برخورد می شوند از فضای انقلابی و دینی فاصله می گیرند و به سمت مفاهیم و فضای کم خطر و کم هزینه می روند.

به همین دلیل است که عناوینی مانند هنر برای هنر و جداسازی ایدئولوژی از هنر مطرح می شود؛ این در حالی است که در همین اتفاقات اخیر فلسطین مشاهده کردیم که ورزشکاران و هنرمندان بسیاری در جهان موضع گیری روشن و شفافی علیه اسرائیل داشتند. اما در فضای داخل تلاش می شود تا از مسائل ایدئولوژیک فاصله گرفته شود.

او افزود: در کنار این نگاه، جشنواره ها و محافل سینمایی نیز کمتر به هنرمندان این انگیزه را می دهند که در مسیر انقلابی و ارزش های دینی فعالیت کنند. حتی رسانه های رسمی نیز از تولیدات نمایشی و هنری که به صورت نمادشناسانه از ارزش های انقلابی صحبت کنند چندان حمایت نمی کنند و بیشتر به سمت سرگرمی سازی و تولید آثار دم دستی می روند.

کارگردان اخراجی ها درباره علت دوم واگرایی میان هنرمندان و انقلاب اسلامی بیان کرد: اما در منظر دوم خود مدیریت فرهنگی انقلابی ما مقصر است که آثاری که مفاهیم انقلابی را مطرح می کنند و نمادهای انقلابی و دینی را در آثارشان می آورند را به شعارزدگی و با تعابیری مانند گل درشت متهم می کنند. زمانی برخی از حملات توسط روشنفکران علیه هنرمندان انقلابی صورت می گرفت اما متأسفانه در حال حاضر برخی از بچه مسلمان های خودمان با تقلید از آنان در نقد و برای اینکه بگویند سینما را می فهمند، به فیلمسازان و هنرمندان انقلابی حمله می کنند. نتیجه این رویکرد نیز مرعوب شدن هنرمند انقلابی ما از ترسیم نمادها و ارزش های دینی و انقلابی است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
سیدمصطفی مصطفوی مدیرعامل مؤسسه بهمن سبز عنوان کرد که یکی از راه های احیای سینما در این برهه می تواند پخش مناظرات انتخاباتی بر پرده های سینماها باشد.

قدس آنلاین : سیدمصطفی حسینی مدیرعامل مؤسسه بهمن سبز در گفتگو با خبرنگار مهر درباره وضعیت اکران فیلم در سینماها بیان کرد: سینماها در دوران تازه باید پیشروی اکران باشند و منتظر تقاضای از طرف تهیه کننده نایستند. هرگونه پیشنهادی نظیر پخش بازی های آسیایی فوتبال، دربی و مناظرات تلویزیونی انتخابات می تواند سینماها را از حالت انفعال در آورد.

حسینی اظهار کرد: امروز گفته می شود بیش از 300 فیلم پشت صف نمایش هستند، اما هیچ گونه تکاپویی از سوی طرف تقاضا و تهیه کنندگان نمی بینید و مشخص نیست در انتظار چه چشم انداز روشنی هستند در حالی که تجربه نشان داد نمی توان خیلی دل به حمایت ها و سوپسیدهای دولتی بست.

ایده های قدیمی به کار پساکرونا نمی آید

وی افزود: واقعیت آن است سازوکارهای نمایش فیلم در سینمای ایران با ساختارهای فرسوده و آن ایده های قدیمی که در بهترین حالت منجر به نمایش 60-70 فیلم در طول سال می شد، برای دوران تازه پس از کرونا از کار افتاده است و منطقی نیست. این مسئولیت شوراهای تخصصی و متولیان سینمایی است که به جای صرف اطلاع رسانی در حوزه سینما به فکر طراحی و اجرای ساختارهای نوین برای دوران تازه باشند تا بلکه باری از این صف شلوغ اکران کم کنند. من معتقدم برای دوران پس از کرونا سینمادارانی که طی 2 سال خسارت سنگین دیدند باید نبض اکران را در دست بگیرند و حق انتخاب داشته باشند تا از میان حجم انبوه فیلم های در صف و بعضاً نامناسب و ضربه زننده به گیشه سینما، به احترام سلایق مخاطب و در راستای بازگشت مخاطب دست به گزینش بزنند و بازیگر اصلی این عرصه باشند.

این مدیر سینمایی ادامه داد: همانطور که ماهیت اصلی سینما در دنیا یا مبتنی بر نمایش آثاری با پروداکشن سنگین و مناسب پرده عریض است که ارزش تماشا در سالن سینما را داشته باشند یا به لحاظ گستره و طیف مخاطب، حجم انبوهی از مخاطب را تحت پوشش قرار دهند، در ایران نیز باید دست به جراحی در این چرخه زد.

به ازای هر 200 هزار نفر یک سالن سینما داریم!

مدیرعامل بهمن سبز با بیان اینکه سینما در ایران در حالت پیش از کرونا نیز وضعیت خوبی نداشت، عنوان کرد: هرچند در ظاهر عدد فروش سالانه در حال رشد بود، اما همه می دانیم میانگین فروش فیلم در سینمای ایران به سختی به یک میلیارد تومان می رسید و با ضریب اشغال پایینی روبه رو بودیم. ما در ایران با حجم انبوهی از مردمی روبه رو هستیم که سالن در دسترس شان نیست. تهران را نگاه نکنید؛ در ایران به ازای هر 200 هزار نفر یک سالن داریم، در حالی که این عدد در دنیا به ازای هر 20 هزار نفر است. یا اینکه به لحاظ تنوع ژانری و کیفیت آثار، بسیاری از آثار متداول سینمای ما کارکرد سینمایی نداشتند و متناسب با پرده سینما نبودند. همین موضوع باعث می شد مردم در ایران هر 3 سال یک بار به سینما رجوع کنند. این مسائل ارتباطی با کرونا و بحران اخیر ندارد و نیاز سینمای ایران به تغییر سازوکارهای فرسوده، پوست اندازی و برخورداری از نظر کارشناسی و مبتنی بر دانش روز جهانی را بیش از پیش می کند. اکران فیلم و سالن داری با شیوه های ورشکسته و از کارافتاده قدیمی آن هم با انواع مداخله از قیمت گذاری تا انتخاب فیلم دیگر نه به نفع مخاطب و نه به صرفه است.

حسینی با اشاره به نیاز به برنامه ریزی برای احیای سینماها گفت: اکنون نیز باید با یک دید آینده نگرانه در چند فاز طراحی مخصوصی کرد برای آنکه مخاطب به سینما بازگردد. به طور مثال برای 2 مقطع مهم اکران پیشرو چند فیلم مهم را وارد گیشه کرد و در کنار آن تبلیغات منسجمی برای اطلاع رسانی سینما داشت نه آنکه به راحتی قید اکران فطر را زد! کار سختی نیز نیست. تنها به یک برنامه ریزی منسجم و رو به جلو نیاز دارد. به این نیاز دارد که به جای کار صرف اطلاع رسانی و ناظر به درخواست و نیاز تصمیم گرفتن، پیش بینی وضعیت و برای وضعیت امروز چرخه اکران در سینمای ایران ایده های توزیعی نوین طراحی و اجرا کرد. در این صورت خواهید دید به صورت خودکار تقاضا برای اکران ثبت خواهد شد. بسیاری از صاحبان فیلم هایی که امروز از اکران سر باز می زنند در پیش از کرونا نیز سهمی بیش از چندصد میلیون در گیشه نداشتند، چطور امروز به امید آینده ای درخشان تر نشسته اند؟!

این مدیر سینمایی در پایان با اشاره به پخش مناظرات انتخاباتی کاندیدای ریاست جمهوری در سینما بیان کرد: ما پیش از این تجربه پخش بازی های جام جهانی فوتبال را در سینما داشتیم. تجربه ای که موفق و پررونق بود. امروز نیز باید سعی کنیم با ایده هایی نظیر نمایش فینال لیگ قهرمانان، فیلم های خارجی روز، پخش همزمان سریال پلتفرم ها، هفته های آخر لیگ برتر، نمایش بازی تیم های استانی در سینمای آن استان و مناظرات انتخابات ریاست جمهوری به رونق سینما کمک کنیم. اما متأسفانه عزم جدی برای احیا نیست و این اشکال پیش از هر چیز به خود ما فعالان عرصه اکران و سینما بازمی گردد که گویا به ادامه این وضع عادت کرده ایم و حیات اقتصادی ما هم بدون لطمه در حال تداوم است.

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
پیمان جعفری با اشاره به اینکه تعداد تولیدات شبکه نمایش خانگی طی یک سال اخیر با افزایش چشمگیری روبرو بوده تأکید کرد که حجم بالای تولیدات شبکه نمایش خانگی بیکاری در بین اهالی سینما را در روزهای شیوع کرونا از بین می برد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۳ سایت های دیگر : خبرگزاری برنا

اعتمادآنلاین| پیمان جعفری تهیه کننده سینما و تلویزیون، اظهار داشت: با توجه به اینکه بودجه تولیدات شبکه نمایش خانگی دولتی نیست دغدغه بازگشت سرمایه در این مدیوم بسیار جدی است. قطعاً تولیداتی که شاهد هستیم باید درآمدهایی داشته باشند وگرنه تولید آن ها هیچ منطقی ندارد.

به گزارش برنا، جعفری تصریح کرد: باید منبع سرمایه هایی که با آن فیلم و سریال در شبکه نمایش خانگی تولید می شود را پیدا کنیم. بخش های خصوصی همیشه هزینه زیادی برای تبلیغات در نظر می گیرند و به درآمدزایی و بازگشت سرمایه توجه ویژه ای دارند.

باید تحقیقی جامع و درست صورت گیرد که مشخص شود آیا تولیدات شبکه نمایش خانگی می توانند درآمد خوبی داشته باشند یا خیر و در صورتیکه درآمد از طریق فروش آثار کسب نمی شود باید درباره این حجم از تولیدات در حالیکه بازگشت سرمایه ای اتفاق نمی افتد تحقیق شود.

او افزود: حجم بالای تولیدات و هزینه های زیادی که برای این آثار در نظر گرفته می شود چند ویژگی برای سینمای ما دارد.

یکی از بهترین ویژگی ها این است که امروز با تعطیلی سینماها قشر عظیمی از سینماگران بیکار و خانه نشین شده اند و این تولیدات خانه نشینی هنرمندان را از بین می برد و عوامل مختلف سینما می توانند در این بحران سر کار باشند اما بودجه های سنگینی که این آثار دارند هزینه تولیدات را افزایش می دهد و به تبع آن ممکن است در سینما و تلویزیون تولید اثر کار سختی شود.

این تهیه کننده خاطرنشان کرد: به هر حال همه کسانی که در شبکه نمایش خانگی کار می کنند کسانی هستند که از سینما و تلویزیون به این عرصه راه پیدا کرده اند و بهتر است با وجود دستمزد بالایی که در این رسانه می گیرند در سینما و تلویزیون هم دستمزدهای منطقی بخواهند و شرایط را درک کنند.

اگر افراد پس از کار در شبکه نمایش خانگی انتظار دستمزد بالا در سینما و تلویزیون داشته باشند کار این دو رسانه بسیار سخت می شود و طبیعتاً تولیدات در این عرصه یا به شدت کاهش پیدا می کند و یا کیفیت آثار پایین می آید.

لینک خبر :‌ اعتماد آنلاین
پیمان جعفری با اشاره به اینکه تعداد تولیدات شبکه نمایش خانگی طی یک سال اخیر با افزایش چشمگیری روبرو بوده تأکید کرد که حجم بالای تولیدات شبکه نمایش خانگی بیکاری در بین اهالی سینما را در روزهای شیوع کرونا از بین می برد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۳ سایت های دیگر : اعتماد آنلاین

پیمان جعفری تهیه کننده سینما و تلویزیون در گفت وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: با توجه به اینکه بودجه تولیدات شبکه نمایش خانگی دولتی نیست دغدغه بازگشت سرمایه در این مدیوم بسیار جدی است. قطعاً تولیداتی که شاهد هستیم باید درآمدهایی داشته باشند وگرنه تولید آن ها هیچ منطقی ندارد.

جعفری تصریح کرد: باید منبع سرمایه هایی که با آن فیلم و سریال در شبکه نمایش خانگی تولید می شود را پیدا کنیم. بخش های خصوصی همیشه هزینه زیادی برای تبلیغات در نظر می گیرند و به درآمدزایی و بازگشت سرمایه توجه ویژه ای دارند. باید تحقیقی جامع و درست صورت گیرد که مشخص شود آیا تولیدات شبکه نمایش خانگی می توانند درآمد خوبی داشته باشند یا خیر و در صورتیکه درآمد از طریق فروش آثار کسب نمی شود باید درباره این حجم از تولیدات در حالیکه بازگشت سرمایه ای اتفاق نمی افتد تحقیق شود.

او افزود: حجم بالای تولیدات و هزینه های زیادی که برای این آثار در نظر گرفته می شود چند ویژگی برای سینمای ما دارد. یکی از بهترین ویژگی ها این است که امروز با تعطیلی سینماها قشر عظیمی از سینماگران بیکار و خانه نشین شده اند و این تولیدات خانه نشینی هنرمندان را از بین می برد و عوامل مختلف سینما می توانند در این بحران سر کار باشند اما بودجه های سنگینی که این آثار دارند هزینه تولیدات را افزایش می دهد و به تبع آن ممکن است در سینما و تلویزیون تولید اثر کار سختی شود.

این تهیه کننده خاطرنشان کرد: به هر حال همه کسانی که در شبکه نمایش خانگی کار می کنند کسانی هستند که از سینما و تلویزیون به این عرصه راه پیدا کرده اند و بهتر است با وجود دستمزد بالایی که در این رسانه می گیرند در سینما و تلویزیون هم دستمزدهای منطقی بخواهند و شرایط را درک کنند. اگر افراد پس از کار در شبکه نمایش خانگی انتظار دستمزد بالا در سینما و تلویزیون داشته باشند کار این دو رسانه بسیار سخت می شود و طبیعتاً تولیدات در این عرصه یا به شدت کاهش پیدا می کند و یا کیفیت آثار پایین می آید.

تهیه کننده فیلم سینمایی انزوا در ادامه اظهاراتش تأکید کرد: ظهور پلتفرم و عملکرد آن ها در عرصه تولید ما را به سمت تشکیل کمپانی می برد. به هر حال ما باید به این سمت برویم چرا که یکی از مشکلات اصلی ما در عرصه تولید همین نبودن کمپانی ها است. کمپانی می تواند هزینه ها را کنترل کند و جذب سرمایه کار راحت تری می شود چرا که سرمایه گذارها می توانند به کمپانی بیشتر از افراد اعتماد کنند. اگر کمپانی ها در فضای سالمی قرار بگیرند با دغدغه اینکه سرمایه شان حفظ شود کنترل خوبی خواهند داشت تا آثار به سود برسد و اقتصاد پویایی وجود داشته باشد.

او افزود: ما در پخش آثارمان امکان پخش بین المللی را جدی نمی گیریم. کشورهای فارسی زبان یا ایرانیانی که خارج از کشور هستند به دیدن آثار ایرانی علاقه دارند. بسیاری از ایرانیان که سال ها از کشور دور بوده اند هنوز عادات ایرانی خود را حفظ کرده اند، از غذاهای ایرانی استفاده می کنند و قطعاً دلشان برای دیدن فیلم ها و سریال های کشورمان تنگ می شود. آن ها در شرایطی هستند که قطعاً اشتراک ماهانه پلتفرم های ما برایشان مبلغ چندانی به حساب نمی آید. به یاد دارم زمانی که فیلم ها به صورت سخت افزار پخش می شدند در انبار یک شرکت تعداد زیادی فیلم های قدیمی موجود بود که با مسئول آنجا صحبت کردم تأکید کرد که این فیلم ها را به کشورهای فارسی زبان می فروشند و حتی به سود هم می رسند.

این تهیه کننده در پایان اظهاراتش گفت: یکی از خطرات تولید بالای آثار نمایشی از جمله فیلم و سریال در شبکه نمایش خانگی ورود افرادی است که هیچ تخصص و دغدغه ای در این زمینه ندارند و در تولیدات اشکال ایجاد می کنند. من به شخصه با این معضل روبرو شدم و افرادی که فقط به دنبال درآمدزایی هستند و دغدغه فرهنگی ندارند با ورود به این عرصه با اخلاق غیر حرفه ای اعتبار دیگر افراد را نابود و فضای کار را متشنج می کنند.

وبگردی

شبکه نمایش خانگی پیمان جعفری فیلیمو نماوا

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
رویا افشار بازیگر سینما که سال گذشته با بازی در فیلم سینمایی مامان برنده جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن در جشنواره فیلم فجر شد معتقد است بی ربط بودن کاراکترهای زن در آثار سینمایی با واقعیت، خود خشونت فرهنگی علیه زنان است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۳ سایت های دیگر : امید بانوان شعار سال

رویا افشار بازیگر سینما و تئاتر در گفت وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: برخوردی که سینمای ما با زن دارد همان برخوردی است که در جامعه با آن صورت می گیرد و همانطور که در جامعه با وجود هویتی که دارد قرار نیست هویتی برایش تعریف شود در سینما هم قرار نیست پرداخت درستی به شخصیت های زن داشته باشیم.

افشار تصریح کرد: اگر پرداختی به معضلات زنان در سینما صورت گیرد بسیار اندک و انگشت شمار است و تنها سینماگرانی به این موضوع پرداخته اند که خیلی مستبد نگاه می کنند و باقی پرداخت ها کاملاً ساده انگارانه و پیش پا افتاده است. منظور من از فیلمسازان با نگاه مستبد به جامعه روشنفکر سینماگر ما برمی گردد که چون جامعه ما در شرایطی خاص قرار دارد افراد در حوزه های مختلف تفکر سعی دارند استبدادی عمل کنند تا در هر جریان فکری حل نشوند و یا جریان های مختلف آن ها را به نفع خود مصادره نکنند.

این بازیگر در ادامه گفت: در دوران جنگ تحمیلی وقتی قرار بود از بزرگی یک شهید در اثری سینمایی بگوییم به سراغ مادر یا همسرش می رفتیم و اجر و قربی که این مادر و همسر داشتند به شهید وجهه ای نورانی تر می داد اما تمام پرداخت های ما به شخصیت زنان در همین محدوده باقی ماند و این در حالی است که ما علاوه بر مادران و همسران شهدا در حوزه های مختلف زنان کارگر، متخصص، پزشک و... بسیاری داریم که متأسفانه سینمای ما توجهی به آن ها ندارد چرا که سینما امروز به یک هنر سفارشی تبدیل شده است.

او افزود: نه تنها سینما که هر هنر دیگری می تواند به معضلات جامعه بپردازند و نقشی سازنده داشته باشد و سینما هم با نگاهی درست به مردم و جامعه می تواند در حل مشکلات و معضلات سازنده عمل کند. خشونت علیه زنان تنها برخورد فیزیکی محسوب نمی شود، قرار نیست حتماً زنی را در آتش بسوزانند یا با چاقو تهدیدش کنند که بگوییم خشونتی علیه زنان رخ داده، خشونت می تواند برخوردهای غیرانسانی باشد. زن را اگر به عنوان انسان نگاه نکنیم محدودیت هایی برای او قائل می شویم و اگر همین نگاه را به مرد هم داشته باشیم برای او محدودیت هایی قائل خواهیم شد که در رفتار، گفتار، شغل و هویت اجتماعی اش تأثیرگذار است و این محدودیت ها منجر به برخوردهای این دو با هم می شود که تا امروز در جامعه ما منجر به کنار گذاشتن زن یا نپرداختن به مسائل آن شده است.

بازیگر فیلم سینمایی سرکوب در ادامه تأکید کرد: در سینمای ما شاید چند اثر معدود را بتوان نام برد که آثاری به یاد ماندنی و تأثیرگذار در حوزه خشونت علیه زنان هستند. فیلم عروس آتش یکی از این آثار است. فیلمی که خسرو سینایی نگاهی فوق العاده به مسئله مطرح شده در فیلم دارد و مشخص است که او جامعه را با نگاهی تحلیلی بررسی کرده و به کشف معضلاتش رسیده و حال با نگاهی هنری اثری درخشان و در خور ساخته است. متأسفانه ما امروز در آثار سینمایی مان موضوعات را سخیف می کنیم و هنگامی که به سراغشان می رویم هم نگاهی سازنده نداریم. وقتی زن را در اکثر آثار سینمایی با اجبار هویت بخشیدن به خانواده یا ارتباط سکانس ها وارد قصه می کنیم و هیچ باری از درام را به دوشش نمی اندازیم خود یک خشونت فرهنگی علیه زنان می تواند به حساب بیاید و به نظر من در هنر سفارشی این خشونت را می توان به وضوح دید. پرداختن به شخصیت زنان در آثار سینمایی به طوری که هیچ ربطی به جامعه ندارند را هم می تواند مصداق خشونت علیه زنان دانست.

خبرنگار: علی ناصری

وبگردی

جامعه خشونت خشونت علیه زنان زنان مشکلات رویا افشار

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
سیدمصطفی مصطفوی مدیرعامل موسسه بهمن سبز عنوان کرد که یکی از راه های احیای سینما در این برهه می تواند پخش مناظرات انتخاباتی بر پرده های سینماها باشد.

سیدمصطفی حسینی مدیرعامل مؤسسه بهمن سبز در گفتگو با خبرنگار مهر درباره وضعیت اکران فیلم در سینماها بیان کرد: سینماها در دوران تازه باید پیشروی اکران باشند و منتظر تقاضای از طرف تهیه کننده نایستند. هرگونه پیشنهادی نظیر پخش بازی های آسیایی فوتبال، دربی و مناظرات تلویزیونی انتخابات می تواند سینماها را از حالت انفعال در آورد.

حسینی اظهار کرد: امروز گفته می شود بیش از 300 فیلم پشت صف نمایش هستند، اما هیچ گونه تکاپویی از سوی طرف تقاضا و تهیه کنندگان نمی بینید و مشخص نیست در انتظار چه چشم انداز روشنی هستند در حالی که تجربه نشان داد نمی توان خیلی دل به حمایت ها و سوبسیدهای دولتی بست.

ایده های قدیمی به کار پساکرونا نمی آید

وی افزود: واقعیت آن است سازوکارهای نمایش فیلم در سینمای ایران با ساختارهای فرسوده و آن ایده های قدیمی که در بهترین حالت منجر به نمایش 60-70 فیلم در طول سال می شد، برای دوران تازه پس از کرونا از کار افتاده است و منطقی نیست. این مسئولیت شوراهای تخصصی و متولیان سینمایی است که به جای صرف اطلاع رسانی در حوزه سینما به فکر طراحی و اجرای ساختارهای نوین برای دوران تازه باشند تا بلکه باری از این صف شلوغ اکران کم کنند. من معتقدم برای دوران پس از کرونا سینمادارانی که طی 2 سال خسارت سنگین دیدند باید نبض اکران را در دست بگیرند و حق انتخاب داشته باشند تا از میان حجم انبوه فیلم های در صف و بعضاً نامناسب و ضربه زننده به گیشه سینما، به احترام سلایق مخاطب و در راستای بازگشت مخاطب دست به گزینش بزنند و بازیگر اصلی این عرصه باشند.

این مدیر سینمایی ادامه داد: همانطور که ماهیت اصلی سینما در دنیا یا مبتنی بر نمایش آثاری با پروداکشن سنگین و مناسب پرده عریض است که ارزش تماشا در سالن سینما را داشته باشند یا به لحاظ گستره و طیف مخاطب، حجم انبوهی از مخاطب را تحت پوشش قرار دهند، در ایران نیز باید دست به جراحی در این چرخه زد.

به ازای هر 200 هزار نفر یک سالن سینما داریم!

مدیرعامل بهمن سبز با بیان اینکه سینما در ایران در حالت پیش از کرونا نیز وضعیت خوبی نداشت، عنوان کرد: هرچند در ظاهر عدد فروش سالانه در حال رشد بود، اما همه می دانیم میانگین فروش فیلم در سینمای ایران به سختی به یک میلیارد تومان می رسید و با ضریب اشغال پایینی روبه رو بودیم. ما در ایران با حجم انبوهی از مردمی روبه رو هستیم که سالن در دسترس شان نیست. تهران را نگاه نکنید؛ در ایران به ازای هر 200 هزار نفر یک سالن داریم، در حالی که این عدد در دنیا به ازای هر 20 هزار نفر است. یا اینکه به لحاظ تنوع ژانری و کیفیت آثار، بسیاری از آثار متداول سینمای ما کارکرد سینمایی نداشتند و متناسب با پرده سینما نبودند. همین موضوع باعث می شد مردم در ایران هر 3 سال یک بار به سینما رجوع کنند. این مسائل ارتباطی با کرونا و بحران اخیر ندارد و نیاز سینمای ایران به تغییر سازوکارهای فرسوده، پوست اندازی و برخورداری از نظر کارشناسی و مبتنی بر دانش روز جهانی را بیش از پیش می کند. اکران فیلم و سالن داری با شیوه های ورشکسته و از کارافتاده قدیمی آن هم با انواع مداخله از قیمت گذاری تا انتخاب فیلم دیگر نه به نفع مخاطب و نه به صرفه است.

حسینی با اشاره به نیاز به برنامه ریزی برای احیای سینماها گفت: اکنون نیز باید با یک دید آینده نگرانه در چند فاز طراحی مخصوصی کرد برای آنکه مخاطب به سینما بازگردد. به طور مثال برای 2 مقطع مهم اکران پیشرو چند فیلم مهم را وارد گیشه کرد و در کنار آن تبلیغات منسجمی برای اطلاع رسانی سینما داشت نه آنکه به راحتی قید اکران فطر را زد! کار سختی نیز نیست. تنها به یک برنامه ریزی منسجم و رو به جلو نیاز دارد. به این نیاز دارد که به جای کار صرف اطلاع رسانی و ناظر به درخواست و نیاز تصمیم گرفتن، پیش بینی وضعیت و برای وضعیت امروز چرخه اکران در سینمای ایران ایده های توزیعی نوین طراحی و اجرا کرد. در این صورت خواهید دید به صورت خودکار تقاضا برای اکران ثبت خواهد شد. بسیاری از صاحبان فیلم هایی که امروز از اکران سر باز می زنند در پیش از کرونا نیز سهمی بیش از چندصد میلیون در گیشه نداشتند، چطور امروز به امید آینده ای درخشان تر نشسته اند؟!

این مدیر سینمایی در پایان با اشاره به پخش مناظرات انتخاباتی کاندیدای ریاست جمهوری در سینما بیان کرد: ما پیش از این تجربه پخش بازی های جام جهانی فوتبال را در سینما داشتیم. تجربه ای که موفق و پررونق بود. امروز نیز باید سعی کنیم با ایده هایی نظیر نمایش فینال لیگ قهرمانان، فیلم های خارجی روز، پخش همزمان سریال پلتفرم ها، هفته های آخر لیگ برتر، نمایش بازی تیم های استانی در سینمای آن استان و مناظرات انتخابات ریاست جمهوری به رونق سینما کمک کنیم. اما متأسفانه عزم جدی برای احیا نیست و این اشکال پیش از هر چیز به خود ما فعالان عرصه اکران و سینما بازمی گردد که گویا به ادامه این وضع عادت کرده ایم و حیات اقتصادی ما هم بدون لطمه در حال تداوم است.

کد خبر 5218935

زهرا منصوری

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
دبیر شورای صنفی نمایش با اعلام نیم بها شدن بلیت سینما در روز سوم خرداد، از اعمال برخورد با سینمایی که برای سانس خانوادگی با استفاده از قلیان تبلیغ کرده بود، خبر داد.

مرتضی شایسته درباره جلسه یکشنبه دوم خرداد شورای صنفی نمایش به ایسنا گفت: در این جلسه مصوب شد که بلیت سینماهای سراسر کشور فردا دوشنبه، همزمان با سوم خرداد روز آزادسازی خرمشهر نیم بها باشد.

وی افزود: هفته گذشته اعلام شد که فیلم گل به خودی می تواند اکران شود اما تاکید به اکران آن نبوده و احتمالاً بعد از تعطیلات پانزده خرداد روی پرده سینماها خواهد رفت.

او اضافه کرد که در جلسه امروز هیچ فیلم جدیدی متقاضی اکران در سینماها نبوده است.

شایسته همچنین گفت: در جلسه امروز شورا عمل یک سینما (تماشای فیلم با قلیان) محکوم. از مدیر حوزه نمایش (محمدرضا فرجی) خواسته شد که برخورد لازم صورت بگیرد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
از یکی دو روز گذشته خبری در فضای مجازی دست به دست می شود که در نوع خود بسیار عجیب و البته تأسف آور است. صفحه مجازی پردیس سینمایی شهرک طی یک اطلاعیه خبر داده امکان اکران خصوصی را برای افراد فراهم می کند. نکته عجیب آنجاست که در ادامه این اطلاعیه عنوان شده؛ قلیونتم سفارش میدی می بری تو سینما .
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲

به گزارش گروه فرهنگ و هنر قدس آنلاین ، از یکی دو روز گذشته خبری در فضای مجازی دست به دست می شود که در نوع خود بسیار عجیب و البته تأسف آور است. صفحه مجازی پردیس سینمایی شهرک طی یک اطلاعیه خبر داده امکان اکران خصوصی را برای افراد فراهم می کند. براساس اطلاعات منتشر شده این پردیس برای اکران اختصاصی بالای 20 نفر، نفری 50 هزار تومان، بین 10 تا 20 نفر، نفری 100 هزار تومان، زیر 10 نفر نفری 170 هزار تومان و اما برای سینمای اختصاصی دو نفره، نفری 250هزار تومان در نظر گرفته است. نکته عجیب آنجاست که در ادامه این اطلاعیه عنوان شده؛ قلیونتم سفارش می دی می بری تو سینما .

گرچه مدیر این پردیس سینمایی در گفت وگو با رسانه ها انتشار این اطلاعیه را تأیید کرده، اما در عین حال آن را حاصل یک اشتباه در تبلیغ و فضاسازی رسانه ای عنوان کرده و گفته به دنبال راهکاری برای جذب مخاطب بودیم!

با این حال تصمیم گرفتیم حضوری به محل مراجعه کرده و از چند و چون این اتفاق باخبر شویم.

پردیس سینمایی شهرک در یک مجتمع تجاری تازه تأسیس در شهرک قدس (غرب) تهران واقع شده است. برای بازدید از پردیس ها به طبقه پنجم این مرکز تجاری می رویم. انتظار دارید هرچه به طبقات بالاتر نزدیک می شوید فضا روشن تر و دلبازتر باشد اما با باز شدن در آسانسور انگار وارد دنیای دیگری شده اید.

طبقه پنجم شبیه یک پیاده راه طراحی شده که در حاشیه آن کافه های متعددی به چشم می خورد و در بیرون و داخل کافه ها، پر از جوانانی است که سر میز هرکدام یک قلیان است. اینجا خبری از خانواده و بچه های کوچک حداقل در ایام کرونا نیست و با یک نگاه متوجه می شوید که قدم در پاتوق انحصاری جوان ها گذاشتید. حتی نگاهشان هم عجیب است و به سرعت متوجه حضور یک غریبه میان خودشان می شوند!

انتهای این پیاده راه، سالن های سینمایی واقع شده است. سالن هایی که ظرفیت آنها تقریباً زیر 100 نفر است و از سالن 85 نفره تا 104 نفره را در خود جای داده است. این سالن ها به قدری جمع و جورند که اگر تا بحال فیلم دیدن در آنها قسمتتان شده باشد حتماً متوجه شده اید که فضای سالن ها بسیار کوچک است و قابلیت اکران های خصوصی و دسته جمعی که این پردیس وعده اش را هم داده، دارد.

همینطور که به بخش گیشه و سالن ها نزدیک می شوم، خانمی جلویم را می گیرد و می پرسد چه می خواهم. از او می پرسم آیا فیلم نمایش می دهند که با جدیت می گوید نه؛ اکران فیلم نداریم!

از او درباره خبرهایی که منتشر شده و امکان اکران ده نفره یا خصوصی سؤال می کنم. در پاسخ تردید می کند و می گوید نداریم اما در پی اصرارهای من به جای جواب، از فردی که میان چند نفر روبه روی گیشه نشسته درباره چند و چون آن سؤال می کند و پاسخ دادن را به او واگذار می کند.

سرم را که برمی گردانم صحنه بسیار عجیبی می بینم. چندین نفر روی یک کاناپه نشسته و در حال قلیان کشیدن هستند و در همان حال یکی از بین آنها می گوید اکران نداریم!

دوباره از متصدی درباره سرو قلیان می پرسم که به شدت تکذیب می کند و می گوید حتی اجازه نمی دهیم کسی داخل سالن سیگار بکشد؛ او ادامه می دهد اما منتظر اجازه اماکن هستیم و اگر موافقت آنها را بگیریم احتمالاً پس از تعطیلات نیمه خرداد اکران گروهی خواهیم داشت.

در حالی که دود قلیان در فضا جولان می دهد، از این پیاده راه عجیب و غریب خارج می شوم و آنچه در ذهنم می گذرد این است که اگر دنبال سرو قلیان در سینما بودند هم جای تعجب نداشت زیرا ظاهراً تفریح غالب طبقه پنجم دورهمی و قلیان است، حالا شما کنارش یک فیلم هم بگذار!

محمدرضا فرجی، مدیرکل نظارت بر عرضه و نمایش سازمان سینمایی روز گذشته در پیگیری خبرنگار تسنیم گفته بود؛ با تذکر ما قرار شد که این سینما تحت هیچ عنوان این عمل خلاف قانون را انجام ندهد. ضمناً این سینما مجدداً حق انتشار چنین پستی را ندارد. در صورتی که این سینما یا هر سینمای دیگر عمل خلاف قانون انجام دهند مدیریت سینما عزل خواهد شد و درجه سینمایی آن کم می شود.

فرجی همچنین امروز در پاسخ به خبرنگار ما درباره امکان اکران برای جمعیت های کمتر از معمول و در قالب جمع های ده نفره، 20 نفره و ... گفت: چنین مانعی برای فیلم هایی که پروانه نمایش دارند و در حال اکران هستند وجود ندارد.

با این حال هنوز مشخص نیست خبری که از سوی این پردیس مبنی بر ارائه چنین امکاناتی به مشتریانش اعلام شده، صرفاً یک اشتباه بوده یا تبلیغی برای جذب مشتری بیشتر اما هرچه که هست اتفاق نگران کننده ای در حوزه فرهنگ به حساب می آید. با شیوع کرونا و تنگنای اقتصادی بسیاری از سینماها در سطح شهر تغییر کاربری دادند و بسته شدند. علیرغم این که این اتفاق برای سینمادوستان و اهالی فرهنگ بسیار ناراحت کننده است اما تغییر رویه فعالیت سینماها و تبدیل آن به مکان های خصوصی آن هم به صرف قلیان، سیگار و ... به بهانه جذب مشتری و کشاندن مردم به سالن ها نه تنها قابل پذیرش نیست که باید فکری برای برخورد با چنین تصمیمات غیراصولی و البته غیرفرهنگی گرفته شود و این فقط همت مسئولان در رصد فعالیت صاحبان سینما و نظارت بر عملکرد آنها را می طلبد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
تهیه کننده انیمیشن سینمایی پسر دلفینی معتقد است ساختار تجاری پخش و میل و اراده پخش کننده ها مانع از دیده شدن انیمیشن ها در سینما می شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲

محمد امین همدانی تهیه کننده انیمیشن پسر دلفینی در گفتگو با خبرنگار مهر ، با بیان اینکه سینمای ایران بسیار سلبریتی زده است و فیلم ها برای اینکه اکران مناسبی داشته باشند، سرمایه گذار به همکاری راغب شود و چند توزیع کننده بزرگ آثارشان را پخش کند نیاز به نام ها دارند گفت: توزیع کننده ها این توان را دارند که آثار نه چندان خوب را مطرح کرده و به فروش خوبی برسانند. اما درباره انیمیشن این باور وجود ندارد که چنین آثاری نیز می توانند به فروش مناسب دست پیدا کنند. اگرچه بعضی از آثار انیمیشن به فروش خوب و حتی بیش از سایر فیلم ها دست یافته اند اما هنوز از سمت توزیع کننده ها و سینمادارها به این گونه سینمایی اعتمادی وجود ندارد. در نتیجه وقتی یک اثر انیمیشن برای اکران آماده می شود در نهایت با اکران های صبح و ساعات نامناسب روبرو می شود. سانس صبح در واقع برای مدارس است و در حال حاضر بخاطر کرونا حتی اگر مدارس هم باز باشند، اقبالی از سینما یا سایر فوق برنامه ها نخواهد شد و متاسفانه تایم طلایی اکران انیمیشن یعنی پاییز را هم از دست خواهیم داد.

همدانی با اشاره به اینکه تقریباً یک دهه است که انیمیشن های سینمایی به صورت جدی وارد چرخه سینمای ما و اکران شده اند گفت: من تقریباً 2 دهه است که به صورت حرفه ای در تولید انیمیشن حضور دارم و خاطرم هست که پیش از سال 90 فیلم های سینمایی انیمیشن استارت می خوردند اما به دلیل نبود زیرساخت ها و دانش فنی به نتیجه نمی رسیدند. در مجموع شاید ما بتوانیم از 10 فیلم انیمیشن نام ببریم که توانسته اند به مرحله اکران برسند، جوایزی کسب کنند و در وی اودی ها نمایش داده شوند. از این فیلم ها اقبال خوبی شده است اما باید این موضوع در نظر بگیریم که ابتدایی ترین مرحله کیفیت تولید جذابیت های بصری است که 2 نوع هستند یعنی جذابیت های فنی و تکنیکی و شبه سازی ها و توجه به جزئیات و گام دیگر مربوط است به نکات هنری، رنگ آمیزی و نورپردازی و ... ما در مورد مباحث فنی پیشرفت خوبی داشته ایم و حالا نیاز داریم به روایت خوب قصه برسیم.

این تهیه کننده ادامه داد: سینمای ما قدمت زیادی دارد و تعداد فیلم های بسیاری در سال تولید می شوند اما بسیاری از این فیلم ها فیلمنامه استاندارد و خوبی ندارند. حساب کنید در سینمای انیمیشن کلاً چند فیلم بلند سینمایی تولید شده است؟ این آثار نیز از استودیوهای مختلفی بوده است. پس ما هنوز در مرحله کسب تجربه هستیم. می گویند تجربه فیلم نامه نویس وقتی بالا می رود که نفس مخاطب در سالن سینما به او برخورد کند یعنی در حین تماشای فیلم بدانید که کجا توانسته اید قلب مخاطب را به دست آورید و کجا از روایت شما خسته شده است. آنچه ما برایش در حال تلاش هستیم لمس قلب مخاطب انیمیشن است. جاذبه های بصری نهایتاً 10 دقیقه می تواند مخاطب را همراه کند و این فیلمنامه است که می تواند مخاطب را 90 دقیقه با فیلم همراه کند. بخاطر همین ما سه سال روی فیلمنامه پسر دلفینی کار کردیم و پس از آنکه از نتیجه مطمئن شدیم سراغ تولید رفتیم.

استودیوهای انیمیشن ضعیف و شکننده هستند

کارگردان فیلم فهرست مقدس ادامه داد: در انیمیشن نیاز به استودیوهای پایدار داریم که در این استودیوها برنامه ریزی های بلندمدت و کلان صورت پذیرد. داشتن استودیوهای پایدار وقتی اتفاق می افتد که استودیو این توان را داشته باشد که سال ها روی پای خوب بایستد، برنامه ریزی آموزشی برای نیروهایش اجرا کند، برنامه ریزی برای تولیدات داشته باشد و به مشکل هزینه و کمبود زمان برنخورد . اما استودیوهای ما معمولاً بسیار ضعیف و شکننده هستند و سرمایه ها بسیار کم به سوی شان می رود و استودیوها معمولاً با پولی که از ساخت سفارش و درآمدهای تولیدی دارند چراغ شان را روشن نگه می دارند. این مراکز اگر توان برنامه ریزی بلند مدت را داشته باشند می توانند هم زیرساخت های لازم را توسعه دهند و هم با زیرساخت های آموزشی کشور مثل دانشگاه ها ارتباط برقرار کنند و از این محل نیروی مستعد و بادانش جذب کنند.

همدانی گفت: فرهنگی در کشورمان وجود دارد که از تلاش فرار می کنیم و به دنبال راه میانبر هستیم. مثلاً در فوتبال در مرحله مقدماتی رسیدن به جام جهانی همواره به دنبال شانس و اقبال هستیم اما وقتی به جام جهانی رسیدیم دیگر از تیم انتظار نداریم قهرمان شود چرا که می دانیم قرار است 90 دقیقه جلوی تیم هایی بازی کنیم که سال ها روی زیرساخت های آن کار شده است. در اقتصاد هم مسیر تلاش وجود ندارد و همه می خواهند از مسیر ورود به بورس و خرید دلار و ... با نوسان گیری به سود برسند. در انیمیشن هم همین موضوع وجود دارد که بخش پررنگی از آن به فرهنگ نفتی ما باز می گردد. نفت برای ما بیشتر از سرمایه ملی تبدیل به سم شده و اتکا به آن ما را ضعیف می کند.

تهیه کننده انیمیشن تندر ادامه داد: در انیمیشن نباید انتظار داشته باشیم معجزه رخ دهد و باید گام به گام حرکت کنیم. وقتی انیمیشن های پیکسار را می بینم و از میزان توجه به جزئیات و کیفیت آن حیرت می کنیم باید این را هم به یاد داشته باشیم به همان میزان نیز وقت و هزینه صرف تولیدش شده است. می خواهم بگویم رسیدن به انیمیشن خوب مسیری مشخص دارد. طبیعتاً می توانیم این مسیر را سرعت ببخشیم اما بخش زیادی از آن به زیرساخت های اقتصادی، آموزشی و استعدادیابی ختم می شود که نمی توان در آنها معجزه کرد و باید همان مسیر گام به گام را پیش رو گرفت.

این تهیه کننده افزود: نکته جالب این است که کسی انتظار معجزه و رسیدن به کیفت جهانی را از سینمای رئال مان ندارد و کسی به این فکر نمی کند که این همه سرمایه صرف تولید آثار سینمایی می شود و در نهایت فقط چندتای آنها در سال دیدنی از آب درمی آیند . اما در انیمیشن که نه سرمایه ای در اختیار است و نه تجربه تولید بالا داشته ایم، همه این انتظار را دارند که تولیداتی در حد پیکسار داشته باشیم.

همدانی در پایان گفت: سینمای انیمیشن ایران با وجود همه کم لطفی هایی که در حقش صورت گرفته و امکانات و حمایت هایی که داشته است تا اینجا، معجزه کرده است. کشورهای کمی هستند که می توانند انیمیشن هایی در حد تولیدات ما داشته باشند. سینمای انیمیشن ما بسیار جای پیشرفت دارد و استعدادهای خیلی خوبی در آن ظهور کرده اند، تا به حال اتفاق های خوبی برای این گونه سینمایی افتاده است. قلبا امیدوارم این ابزار استراتژیک و این رسانه صحبت با نسل آینده در اولویت های آخر فرهنگی مان قرار نگیرد.

کد خبر 5218200

نیوشا روزبان

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
دو نفره و عاشقانه، قلیونتم سفارش می دی می بری تو سینما این گزاره احتمالا صفت عجیب ترین رخداد در سال های کرونایی سینما سینمای ایران را از آن خود کرده و حفظ خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲

به گزارش ایمنا ، روزنامه ایران نوشت: تصمیم غیرمعمول یک پردیس سینمایی برای جذب مخاطب به جای اینکه ابتکاری نجات دهنده شود به اقدامی پردردسر بدل شد. شامگاه جمعه سینما دیلی با انتشار اطلاعیه ای از پردیس سینمایی شهرک اعلام کرد که این پردیس در راهکاری برای برون رفت از بحران مخاطب سراغ اکران های محدود و خانوادگی و حتی دو نفره و عاشقانه با قلیان رفته است. طبق اطلاعات منتشر شده این پردیس برای اکران اختصاصی بالای 20 نفر، نفری 50 هزار تومان، بین 10 تا 20 نفر، نفری 100 هزار تومان، زیر 10 نفر نفری 170 هزار تومان و اما دو نفره و عاشقانه نفری 250 هزار تومان در نظر گرفته است. در روزهایی که به خاطر شیوع کرونا استعمال قلیان حتی در رستوران ها ممنوع است در بخشی از این اطلاعیه ذکر شده: قلیونتم سفارش می دی می بری تو سینما با وجود سیستم نظارتی دستگاه های مربوطه اتخاذ چنین تصمیمی و اطلاع رسانی درباره آن عجیب و حتی در نگاه اول شوخی به نظر می رسید. استعمال هرگونه دخانیات حتی سیگار در سالن های سینما ممنوع است و طبق استانداردهای سالن سازی، سالن های سینما به آژیر و سیستم های اطفای حریق مجهز هستند و در صورت مشاهده کمترین دود این سیستم ها فعال می شوند.

این حرف ها درست نیست. قلیان کجا بود؟! این خبر صحت ندارد. این عبارات اولین واکنش به تأیید یا تکذیب این خبر بود. محمدرضا صابری دبیر انجمن سینماداران اگر چه در گفت وگویی با باشگاه خبرنگاران، خبر استعمال قلیان در سینماها را تکذیب کرد اما در ادامه انتشار ویدئویی از استوری صفحه اینستاگرام پردیس سینمایی شهرک، صحت انتشار چنین اطلاعیه ای را تأیید کرد.

امیر پدرام علیزاده مالک سینما شهرک در گفت وگویی با ایران انتشار این اطلاعیه را تأیید کرده و در عین حال آن را حاصل یک اشتباه در تبلیغ و فضاسازی رسانه ای عنوان می کند. او در توضیحات تکمیلی می گوید: به دنبال راهکاری برای جذب مخاطب بودیم. به همین منظور از اوایل هفته گذشته یک گروه ایده پرداز به تیم اجرایی اضافه شد، با تعدادی بلاگر اینستاگرامی که با فیلمسازان و پخش کننده های سینما ارتباط داشت. قرار بود در ساعاتی که مخاطب نداریم کلاس آموزشی و برنامه های فرهنگی برگزار کنند، تئاتر اجرا کنند، سریال های شبکه نمایش خانگی را بخریم و در سالن نمایش بدهیم. ادمین این گروه اطلاعیه ای در استوری منتشر کرد که استفاده از دو کلمه در آن حساسیت برانگیز بود. تذکر دادم که کلمه عاشقانه و استعمال قلیان حذف شود. استوری 10 صبح حذف شد اما انتشار آن در یک سایت سینمایی خبرساز شد.

او تاکید می کند که تاکنون چنین برنامه ای در این پردیس اجرایی نشده است: همانطور که در این اطلاعیه ذکر شده تمام برنامه ریزی ها برای بعد از 15 خرداد بود. قرار بود در این مدت تقاضای تغییر کاربری بدهیم و برای تابستان برنامه هایمان را اجرا کنیم. سالن من به سرور وصل است مگر می شود با سی دی و فلش فیلم پخش کنم. الان در رستوران ها هم به خاطر کرونا حق استفاده از قلیان را نداریم. از صبح به ده ها ارگان دولتی و غیردولتی پاسخ پس می دهم و تیم های نظارتی را همراهی می کنم.

علیزاده در ادامه می افزاید: به دنبال طرحی برای زنده شدن سینما و جان گرفتن سالن ها بودیم. دو سال است که سینما مرده و هیچ درآمدی از سالن سینما نداریم. تعطیلی سالن های سینما، فود کورت ها و رستوران های همجوار سالن ها را هم به تعطیلی کشانده است. من مالک خصوصی هستم. نه به حوزه هنری وابسته هستم و نه وابسته به شهرداری، باید هزینه آب و برق و دستمزد کارمندان را بدهم. در حالی که از ابتدای سال 10 بلیت هم نفروخته ایم. در سال های سخت اکران و ایام بی رونقی گیشه سینما برخی از سالن های سینما برای همیشه از نمایش فیلم خداحافظی کردند و تغییر کاربری دادند تا شاید به قول معروف با اقدام به موقع جلوی ضرر بیشتر را بگیرند و به منفعت برسند. کرونا به اقتصاد سینما ضربه زده و صاحبان سالن های سینما در خط مقدم بحران اقتصادی هستند. با وجود آغاز فعالیت سالن های سینما، صاحبان فیلم های پرفروش میل و انگیزه ای برای اکران فیلم هایشان ندارند و نه از سوی صنف و نه از سوی مدیران برنامه ای برای جلوگیری از ضرر و زیان بیشتر ارائه نشده است. با این همه اما برای کشاندن مخاطب به سینما نمی توان به ابزار غیرفرهنگی متوسل شد.

کد خبر 495494

لینک خبر :‌ خبرگزاری ایمنا
صبا رضایی- گرانی کاغذ و قطع حمایت های دولت از مطبوعات خصوصی مستقل، شرایط را به گونه ای برای آنها دشوار کرده که تقریبا اغلب شان امیدی به ادامه فعالیت ندارند. در دولت دوازدهم بسیاری از هفته نامه ها، مجلات و برخی روزنامه ها تعطیل شدند و مابقی نیز به خاطر فشارهای مالی در تنگنا قرار گرفته اند. دولت روحانی از ابتدای کار وعده های بسیاری داد مبنی بر بهبود شرایط مطبوعات و آزادی بیان. دولت به انتهای دوران فعالیت اش رسید اما نه تنها وعده ها محقق نشد بلکه برخلاف آنها نیز اقدام شد. روحانی وعده تغییر و تحول در امور فرهنگی را داده بود، در عمل هر اقدامی که دولت های پیشین برای حمایت از مطبوعات انجام می دادند را حذف کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۳ سایت های دیگر : کلام تازه شعار سال

دولت دوازدهم راهکاری بی دردسر برای حذف مطبوعات پیدا کرده است تا نه مهره سوخته ای بر جای بماند و نه متهم به ظلم و حذف مطبوعات شود. شیوه بسیار آسانی برای از میان بردن آزادی بیان، پنچر کردن چرخ چهارم دموکراسی و قتل مطبوعات وجود دارد؛ مشکلات اقتصادی. مطبوعات مستقل همواره دغدغه مشکلات اقتصادی را داشته اند، اکنون با یارانه ناچیز کاغذ، حذف ارز دولتی برای واردات کاغذ و گرانی ارز، مطبوعات چاره ای به جز تعطیلی ندارند.
مشکل از آنجا آغاز شد که معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد یارانه کاغذ مطبوعات را ناچیز کرد و ارز دولتی برای واردات کاغذ نیز حذف شد، آن هم در بحران شیوع کرونا، زمانی که مطبوعات به ناچار چند هفته ای چاپ کاغذی را تعطیل کردند تا مرز تعطیلی تمامی روزنامه ها پیش رفتند و مجددا به خاطر عشق به کار بازگشتند. کرونا نه تنها فعالیت را برای اهالی مطبوعات بسیار مشکل کرده است بلکه مشکلات مالی بسیاری را نیز پیش پای آنها قرار داده است. در مقابل دولت چه حمایتی از مطبوعات کرد؟ هیچ. تنها سنگ اندازی کرد، چوب لای چرخ مطبوعات گذاشت و کمر به قتل مطبوعات بست.
در ابتدای دولت دوازدهم قیمت هرکیلو کاغذ مطبوعات دو هزار و 600 تومان بود اما اکنون قیمت هرکیلو کاغذ به حدود 19 هزار تومان رسیده است. یکی از دلایل این امر حذف ارز چهار هزار و 200 تومانی برای واردات کاغذ است،
خدادی: بانک مرکزی 60 میلیون دلار ارز با نرخ دولتی را پرداخت نکرد
معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت ارشاد معتقد است که بحران های ناشی از جنگ اقتصادی منجر به حذف تخصیص ارز دولتی برای واردات کاغذ شد. مشکلات بی شمار مطبوعات در شرایط فعلی نیز ناشی از همین جنگ اقتصادی است.
محمد خدادی در گفت وگو با جهان صنعت اظهار کرد: با اینکه حمایت از رسانه ها و به طور خاص، تقویت رسانه های مکتوب بخش خصوصی، با تامین کاغذ به قیمت ارز 4200 تومانی و پرداخت یارانه به صورت مستمر به یکی از اهداف اساسی و ماموریت های اصلی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی سال های اخیر، تبدیل شده است، اما بحران های متعدد ناشی از جنگ اقتصادی که منجر به تحریم گسترده وکاهش درآمد کشور و همچنین فراگیری کرونا و تبعات ناشی از آن، مشکلات عدیده ای را در برابر رسانه ها به ویژه رسانه های مکتوب که پرهزینه هستند، قرار داد و ادامه این روند را با مشکلات بی شماری مواجه کرد.
نوروز 98 کاغذی برای توزیع وجود نداشت
او افزود: تلاش این معاونت در تامین و توزیع کاغذ ارزان قیمت میان رسانه های مکتوب گویای این امر است. با وجود اینکه در سال 97 نزدیک 50 میلیون دلار پول صرف واردات و توزیع کاغذ شد، در نوروز سال 98 کاغذی برای توزیع عملا در کشور نبود. اهتمام همه دست اندرکاران در دولت و رسانه ها موجب شد که مجوز واردات سالی 40 میلیون دلار ارز 4200 تومانی برای کاغذ در اختیار ما قرارگیرد و در نتیجه مقرر شد از ابتدای سال 98 تا پایان سال 99، سالی 40میلیون دلار اختصاص داده شود یعنی مجموعا 80 میلیون دلار؛ اما از اول سال 98 تا پایان 99 فقط 20 میلیون دلار ارز 4200 تومانی تخصیص یافت (به جای 80میلیون دلار صرفا 20 میلیون دلار)، اما با همکاری همه و راستی آزمایی و شفاف سازی و به کار گرفتن ساز و کارهای متفاوت، عملا کاغذ مورد نیاز مطبوعات را تا پایان سال 99 تامین و توزیع کردیم.
هشدار بحران کاغذ در سال 99
خدادی در ادامه بیان کرد: شرایط برای ما قابل پیش بینی بود و نگران کمبود و بالارفتن قیمت کاغذ و افزایش فشار بر نشریات بودیم به همین خاطر، با اهتمام و پیگیری مکرر آقای دکتر صالحی وزیر ارشاد، از مهر سال 99 به صورت مستمر مکاتبات، ملاقات ها و تماس های مختلفی با مسوولان مربوط داشتیم و هشدار بحران کاغذ توسط وزیر ارشاد در قالب نامه ای به مقامات ازجمله به آقای دکتر روحانی ارسال شد و دستور ریاست جمهوری نیز مبنی بر حل و فصل و تامین کاغذ، به وزارت صمت و بانک مرکزی ابلاغ شد. حتی درخواست کردیم از سهمیه باقی مانده در سال 1398 که 20 میلیون دلار مانده بود اعتبار تخصیص پیدا کند که متاسفانه منجر به اقدامی نشد.

امیدواریم مسوولان مساعدت کنند
او با اشاره به اینکه پیگیری معاونت مطبوعاتی همچنان ادامه دارد بیان کرد: امیدواریم مسوولین ذیربط با توجه به اهمیت نشریات چاپی، مساعدت لازم را صورت دهند تا دراین شرایط بحرانی ناشی ازکرونا که مشکلات عدیده برای همه رسانه ها به ویژه رسانه های چاپی ایجاد شده است، مانع از فشار مضاعف بر آنها شویم.
خدادی گفت: به دلیل نبود ارز 4200 تومانی درسال 1399، دولت تخصیص یارانه مطبوعات را صددرصد عملیاتی کرد تا حداقل از نظر ریالی به رسانه ها کمک شود و بتواند کمی از هزینه کاغذ را جبران کند و به صورت مستمر یارانه در اختیار رسانه ها قرار گرفت. یعنی درسال 98 حدود 50 میلیارد یارانه رسانه ها محقق شد درحالی که در سال 99 این رقم به حدود یک صد میلیارد تومان رسید و ان شاءالله در آینده ای نزدیک نوبت بعدی پرداخت یارانه نیز به محض تخصیص از سوی سازمان برنامه و بودجه پرداخت خواهد شد.
او تاکید کرد: با پیگیری های متعدد وزیر محترم، موضوع کمبود کاغذ برای مطبوعات هم در سال گذشته و هم در سال جدید، در چندین مرحله به مسوولان مربوطه منتقل شده است. ضمن آنکه نامه نگاری هایی با معاون اول محترم رییس جمهوری، معاون محترم اقتصادی رییس جمهور و شخص ریاست محترم جمهوری صورت گرفت و دغدغه اهالی مطبوعات به اطلاع او رسیده است.
تاکید رییس جمهور!
خدادی گفت: خوشبختانه رییس جمهور محترم نیز در پی نوشت نامه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد که اقدامات لازم برای رفع نگرانی از کمبود کاغذ در سال 1400صورت گیرد. در قانون بودجه سال جاری متاسفانه ارز دولتی به کاغذ اختصاص ندارد و همچنان پیگیری های ما ادامه دارد. با توجه به خروج کاغذ از شمول ارز دولتی، پیگیر موضوع تغییر گروه کالایی کاغذ در ستاد اقتصادی دولت و تصویب آن هستیم تا راه برای تامین ارز باقیمانده 98 یا تامین ارز جدید برای سال 1400 فراهم شود.
ظاهرا تاکیدات ریاست جمهوری هیچ نتیجه ای در بر نداشته است و مسوولان ذی ربط علاقه ای ندارند که اقدامات لازم را انجام دهند.
رفتارهای متناقض دولت
مدیران مسوول روزنامه های مستقل بر این باورند که دولت از یک سو توقع دارد مطبوعات حضور فعال و موثری در انتخابات پیش رو داشته باشد، از سویی دیگر نیاز اساسی و اصلی مطبوعات را که خرید کاغذ به قیمت مناسب است، حل نمی کند. این اقدامات دولت بسیار با یکدیگر تناقض دارند.
حسین عبداللهی، مدیرمسوول روزنامه آرمان به جهان صنعت گفت: استقلال اقتصادی مطبوعات باید حفظ شود و این امر به دولت بستگی دارد. اگر مطبوعات در آستانه انتخابات نتوانند مساله اصلی و مواد اولیه انتشار روزنامه ها را با قیمتی مناسب خریداری کنند، چگونه می توانند برای انتخابات ریاست جمهوری مشارکت موثری داشته باشند؟
دولت هیچ اقدامی برای بهبود شرایط مالی و اقتصادی مطبوعات انجام نمی دهد و برعکس با اهرم اقتصاد عرصه را بر آنها تنگ تر می کند. در عین حال قصد دارد از مطبوعات برای اطلاع رسانی انتخابات استفاده کند.
این روزنامه نگار افزود: با توجه به دخالت غیرمستقیمی که دولت برای کنترل و حمایت از رسانه ها و مطبوعات دارد، اکنون که مطبوعات در شرایط سخت مالی قرار دارند باید مشکل آنها را رفع کند. در غیر این صورت دولت دچار تناقض شدیدی می شود چراکه از یک سو می خواهد مطبوعات در انتخابات مشارکت داشته و اطلاع رسانی کنند و از سویی دیگر مشکل اصلی آن ها که تامین مواد اولیه برای چاپ روزنامه است را حل نمی کنند. مطبوعات وظیفه سنگین و خطیر اطلاع رسانی را بر عهده دارند. به ویژه در انتخابات نقش آنها پررنگ تر می شود و دولت نمی تواند توقع داشته باشد در دوران انتخابات مطبوعات به اطلاع رسانی پرداخته و حضور فعال داشته باشند اما خود گامی در جهت رفع مشکلات مالی مطبوعات برندارد.
عبداللهی در ادامه گفت: اگر مشکل تامین مواد اولیه مطبوعات با هزینه معقول و مناسب حل نشود، در وهله نخست به خود دولت آسیب می رسد که نمی توانند در افکار عمومی تاثیرگذار بوده و مردم را به مشارکت در انتخابات ترغیب کنند.
او با اشاره به این که مهم ترین تهدید برای مطبوعات، گرانی کاغذ است، بیان کرد: تا زمانی که دولت این مشکل را رفع نکند نمی تواند از رسانه ها توقع داشته باشد که بستر مناسبی را برای انتخابات ریاست جمهوری فراهم کند. در شرایط فعلی گرانی کاغذ ممکن است منجر به تعطیلی مطبوعات مستقل شود.
مطبوعات محکوم به نابودی است
بسیاری از فعالان مطبوعات در استان های مختلف بیکار شده و مطبوعات کاغذی محلی تعطیل شده اند. در پایتخت نیز مجلات، هفته نامه ها و روزنامه های خصوصی کوچک بسیاری از میان رفته اند.
حسین حیدری، مدیرمسوول هفته نامه صنعت توریسم نیز در گفت وگو با جهان صنعت اظهار کرد: مطبوعات تقریبا تعطیل شده است. زمانی که مطبوعات دولتی یارانه و حمایت دولت را دارد اما مطبوعات خصوصی تمامی حمایت ها را از دست می دهد، محکوم به شکست هستند چراکه برای گذران امور مالی یا باید یارانه بگیرند یا آگهی دولتی و خصوصی داشته باشند. این شیوه تزریق پول به مطبوعات برای ادامه حیات است.
او افزود: ابتدا آگهی های خصوصی به دلایل بسیاری کاهش چشمگیر یافت، سپس با طرحی که جهانگیری، معاون اول ریاست جمهوری به مجلس ارائه داد در رابطه با حذف آگهی های دولتی، آگهی ها به طرز چشمگیری قطع شد. البته مجلس مصوبه دوم را نپذیرفت اما هیات دولت طرح را تایید کرد که آب باریکه مطبوعات قطع شد. هیات وزیران اواخر بهمن ماه سال گذشته آیین نامه نحوه فعالیت دستگاه های اجرایی در سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد) را تصویب و ابلاغ کرد که از جمله مهم ترین مفاد این آیین نامه، حذف الزام دولتی ها به انتشار آگهی در روزنامه برای مزایده ها و مناقصه ها بود.
سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز چهارم اردیبهشت در توئیتر نوشت: با تدوین اصلاحیه توسط معاونت حقوقی رییس جمهور در مورد الزام چاپ آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار و طرح و تصویب آن در جلسه یکشنبه هیات دولت و نیز دستور ریاست محترم مجلس و همراهی هیات محترم تطبیق، رفع دغدغه اصحاب مطبوعات خواهد شد.
حیدری در ادامه خاطرنشان کرد: یارانه کاغذ 10 درصد از هزینه ها را پوشش می دهد، آن هم با شرایطی که در نظر گرفته اند؛ روزنامه ها باید 12 صفحه و هفته نامه ها 16 صفحه باشند اما در نهایت مطبوعات باید 90 درصد از هزینه ها را از جیب خود بپردازند.
او افزود: این فشارهای اقتصادی منجر به نابودی و از بین رفتن بسیاری از مطبوعات کشور شد. آن تعدادی که باقی مانده اند نیز با روال کنونی قطعا تعطیل خواهند شد. هفته نامه ها و مجله های بسیاری تعطیل شده اند. بسیاری از روزنامه های محلی هفته ای دو سه روز چاپ می شوند و برخی هفته نامه ها هرچندماه یکبار. عده ای نیز از یارانه کاغذ گذشته اند و روزنامه چهار صفحه ای چاپ می کنند.
حیدری گفت: با این روشی که دولت در پیش گرفته است به جز روزنامه های دولتی و آن روزنامه هایی که وابستگی هایی به دولت دارند، مابقی محکوم به حذف و تعطیلی هستند.
تیر خلاص به مطبوعات
این مدیرمسوول تاکید کرد: دولت دوازدهم تیر خلاص را به مطبوعات زده است. بسیاری از دوستان و فعالان مطبوعات به من می گویند که با وجود عشق و علاقه شدید خود به مطبوعات ناچار به تعطیلی شده اند و خلاف میلشان به شغلی روی آورده اند که مورد علاقه شان نیست.
او با اشاره به این که تنها مطبوعات ضرر نمی کنند و اصناف بسیاری متضرر می شوند گفت: چاپخانه ها، خبرنگاران، گرافیست ها و دوستان صفحه آرا و دیگر اصنافی که مرتبط به نشریه هستند نیز بیکار خواهند شد. دیگر چیزی به عنوان مطبوعات باقی نخواهد ماند.
حیدری تاکید کرد: معادله تغییر کرده و دولت هم بدش نمی آید مطبوعات حذف شود. روزنامه نگاری رو به افول است و کورسوی نوری که می بینیم رو به خاموشی است.
واردات کاغذ مطبوعات کم شده است
واردکنندگان کاغذ می گویند واردات کاغذ مطبوعات کم شده و همین امر موجب شده تا قیمت آن گران تر شود. به گفته فعالان بازار کاغذ، تا اواخر سال 98 ارز دولتی به کاغذ تخصیص داده می شد اما ناگهان سیاست های دولت تغییر کرد.
محمدرضا تهرانی – واردکننده کاغذ- نیز در گفت وگو با جهان صنعت اظهار کرد: در حال حاضر واردات کاغذ به راحتی انجام می شود و مشکلی در واردات کاغذ نیست اما سفارشات بسیار کاهش یافته اند. قیمت جهانی کاغذ نیز افزایش یافته است.
او افزود: واردات کاغذ مطبوعات کم شده و سفارشات نیز نسبت به قبل کاهش یافته است. از سوی دیگر تجار چندان تمایلی به واردات کاغذ مطبوعات ندارند و کمبود کاغذ مطبوعات منجر به افزایش قیمت کاغذ مطبوعات شده است.
افزایش نجومی قیمت کاغذ
تهرانی قیمت تمام شده هرکیلو کاغذ مطبوعات را برای واردکنندگان 16 تا 17 هزار تومان و برای خریداران 19 هزار تومان اعلام کرد. این در حالی است که در ابتدای دولت روحانی، قیمت کاغذ 3900 تومان بوده است.
او افزود: قیمت کاغذ نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است. دلیل آن هم این است که تا اواخر سال 98 کاغذ را با ارز دولتی وارد می کردیم اما امسال با ارز آزاد باید کاغذ وارد کنیم. قیمت جهانی کاغذ نیز نسبت به سال گذشته بسیار افزایش داشته است. مشتری و مصرف کننده نیز بسیار کمتر از گذشته شده اند.
تهرانی گفت: خرید کاغذ روزنامه برای چاپ بسیار کمتر شده است مگر روزنامه های بزرگ و معتبر که همچنان به فعالیت خود ادامه می دهند. برخی از اهالی مطبوعات در حال حذف شدن هستند و علت آن نیز گرانی کاغذ است.
سیاست دولت برای حذف مطبوعات
بسیاری از فعالان بازار کاغذ معتقدند دولت قصد دارد با گرانی کاغذ مطبوعات مستقل را حذف کند.
تهرانی دلیل حذف ارز دولتی را سیاست های دولت برای حذف بخش عظیمی از مطبوعات دانست و گفت: چندی پیش گزارشی منتشر شده بود توسط دولت که اعضای دولت اعلام کرده بودند در ایران تعداد رسانه ها و مطبوعات بسیار بیشتر از دیگر کشورهای دنیاست و خوانندگان علاقه ای به این همه مطبوعات ندارند و باید تعدادی حذف شوند. بنابراین یک راهکار برای حذف تعدادی از مطبوعات آن است که کاغذ گران و یارانه حذف شود.
او گفت: نشریات بزرگ کشورهمواره سفارش کاغذ می دهند که بدون کاغذ نمانند.
حذف ارز دولتی
یکی از مشکلات اصلی مطبوعات آن است که کاغذ مطبوعات در داخل کشور تولید نمی شود. بنابراین دولت با حذف ارز دولتی و یارانه کاغذ تا جایی که می تواند عرصه را بر مطبوعات تنگ تر می کند تا در نهایت مجبور به تعطیلی شوند.
یک واردکننده کاغذ هم که خواست نامش فاش نشود به جهان صنعت گفت: ایران کاغذ مطبوعات تولید نمی کند و به ناچار باید کاغذ مورد نیاز برای مطبوعات از خارج از کشور تامین شود. تا سال گذشته وزارت ارشاد ارز 4200 تومانی به واردات کاغذ مطبوعات اختصاص می داد اما اکنون کاغذ مطبوعات با ارز آزاد وارد می شود. واردکنندگان کاغذ هم با آقای جوادی، معاونت فرهنگی و هم با آقای خدادی، معاونت مطبوعات همکاری می کردند.
او افزود: دلیل اصلی گرانی کاغذ، افزایش چشمگیر نرخ ارز است. البته اگر ارز دولتی به کاغذ وارداتی تخصیص می یافت شرایط به گونه ای دیگر بود اما اگر ارز آزاد هم تا این حد گران نمی شد شرایط تا این حد برای مطبوعات دشوار نمی شد. یکی دیگر از دلایل گرانی کاغذ، گران شدن خمیر کاغذ و افزایش نرخ کانتینر است. تا پیش از شیوع کرونا برای هر کانتینر که از کشور چین می آمد 70 دلار پرداخت می کردیم و اکنون باید 300 دلار پرداخت کنیم.
قتل این خسته به شمشیر تو تقدیر نبود
دولت روحانی وعده های بسیاری داده است. حسن روحانی در دوران تبلیغات انتخاباتی وعده بهبود اوضاع مطبوعات را داده است. در چهار سال گذشته نیز وزارت ارشاد، هیات دولت و رییس جمهور وعده ها وشعارهای بسیاری دادند. آنچه در عمل شاهد بوده ایم حذف مطبوعات از طریق اهرم اقتصادی است. روحانی نمی خواهد مانند دولت قبلی بدنام شود و توقیف مطبوعات در کارنامه کاری دولتش باشد. او هوشمندانه و بدون هیاهو در حال قتل مطبوعات از طریق قطع یارانه، قطع آگهی های دولتی، حذف ارز دولتی برای واردات کاغذ مطبوعات و در نهایت حذف مطبوعات خصوصی غیروابسته و مستقل است.
آنچه مسلم است رییس جمهور کنونی هیچ نقدی را برنمی تابد، تحمل آزادی بیان را ندارد و از مطبوعات بیزار است. وعده های دولت هیچ کدام عملی نشدند؛ مطبوعات مستقل هرروز بیشتر در باتلاقی که دولت ساخته است فرو می رود و شاهد نابودی مطبوعات مستقل هستیم. در واقع بر خلاف آنچه روحانی تصور می کند این اقدام او در تاریخ به یادگار خواهد ماند و در آینده مقاله ها از آن خواهند نوشت که چگونه رییس جمهور یک کشور کمر به قتل مطبوعات بست. او بر خلاف وعده هایش نه تنها شرایط را برای ادامه فعالیت مطبوعات بهتر نکرد بلکه زمینه را برای مرگ مطبوعات مستقل فراهم کرد.

لینک خبر :‌ اقتصاد بازار
تهران- ایرنا- نخستین کتاب سال قرآن جمهوری اسلامی ایران مربوط به عملکرد دستگاه های قرآنی کشور در سال 98 از سوی شورای توسعه فرهنگ قرآنی منتشر شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲

دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در فروردین ماه امسال خبر از انتشار نخستین کتاب سال قرآن تا پایان فصل بهار داد و به خبرنگار معارف ایرنا گفت: این کتاب مشتمل بر فعالیت و عملکرد قرآنی دستگاه ها و نتایج پیمایش ملی سنجش شاخص های توسعه فرهنگ قرآنی است.

افزود: تدوین کتاب سال قرآن جمهوری اسلامی، نخستین تجربه در حوزه نگارش کتاب سال در حوزه قرآن است و با توجه به اینکه در نیمه دوم سال 1399 از دستگاه ها درخواست گزارش شد و برخی دستگاه ها در ارسال گزارش تاخیر داشتند، به ناچار ویراست نهایی کتاب، بهار 1400 چاپ و منتشر می شود.

وی با بیان این که کتاب سال قرآن قرار است اوایل بهار هر سال منتشر شود، اضافه کرد: در کتاب سال قرآن فرایندها و خروجی های فعالیت و عملکرد قرآنی دستگاه ها و نهادها گردآوری و ارائه می شود ولی از آنجا که هدف فعالیت قرآنی تحقق اهداف نظام توسعه فرهنگ قرآنی مبنی بر تعمیم و تقویت ایمان و ارتباط و انس و در نهایت تحقق آموزه های قرآن و عترت در رفتار فردی و اجتماعی است، انتظار می رفت در کتاب سال، نتایج و آثار فعالیت های قرآنی سال نیز بازتاب یابد. بر همین اساس پیمایش ملی سنجش شاخص های توسعه فرهنگ قرآنی طراحی شده که از امسال نتایج آن در کتاب سال منتشر خواهد شد.

حالا هنوز یک ماه تا پایان فصل بهار مانده که خبر انتشار نخستین کتاب سال قرآن جمهوری اسلامی رسانه ای شد. در این کتاب آمار مربوط به فعالیت های قرآنی دستگاه های عمومی و نهادهای تخصصی در سال 98 منتشر شده و در واقع کارنامه ای از عملکرد سازمان و نهادهای مربوطه ارائه شده است.

بخش اول کتاب سال قرآن بر اساس گزارش های ارائه شده به شورای توسعه فرهنگ قرآنی، عملکرد قرآنی دستگاه ها مشخص شده و فعالیت های جهاددانشگاهی، بنیاد فرهنگی خاتم الاوصیاء، سازمان بسیج مستضعفین کشور، سازمان دارالقرآن الکریم، سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نهادهای قرآنی دفتر مقام معظم رهبری، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، وزارت آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این بخش منعکس شده است.

بر اساس این گزارش پس از پیگیری های مکتوب و شفاهی شورای توسعه فرهنگ قرآنی از 13 دستگاه و نهاد تخصصی قرآنی، 9 دستگاه گزارش عملکرد خود را ارسال کردند و وزارت خانه های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علوم، تحقیقات و فناوری، سازمان صدا و سیما و مرکز مدیریت حوزه های علمیه گزارشی از عملکرد قرآنی خود در سال 1398 ارائه نکردند.

در جمع بندی عملکرد نهادهای تخصصی امور قرآنی این کتاب آمده است: این نهادها جزو سازمان های اصلی و تخصصی قرآنی هستند که عملکرد آنها تأثیر بسزایی در مسیر توسعه فرهنگ قرآنی کشور دارند. سازمان صدا و سیما با حجم انبوه برنامه قرآنی و مخاطب گسترده آن، وزارت علوم با فعالیت های متعدد در تولید و راهبری آموزش عالی قرآنی و پژوهش های قرآنی کشور، حوزه های علمیه کشور با برنامه های متنوع تبلیغی، آموزشی و پژوهشی قرآنی و وزارت بهداشت با تعداد وسیع مخاطب مستقیم و غیر مستقیم آن و ظرفیت عظیم در حوزه مطالعات و برنامه های میان رشته ای قرآن و سلامت، حکایت از اهمیت جایگاه و عملکرد این نهادها دارد.

بر اساس جمع بندی صورت گرفته غالب برنامه های قرآنی کشور در سه تا چهار جنس برنامه یعنی مسابقه قرآن، محفل قرآنی، دوره روخوانی قرآن و حفظ قرآن خلاصه می شود. با وجود ظرفیت گسترده فعالیت های قرآنی در حوزه های مختلف مانند هنر قرآنی، مطالعات و استارت آپ های قرآنی معمولا از این امکان غفلت می شود. همچنین بستر وسیع و واقعی فضای مجازی، به ویژه در شرایط کنونی کشور و شیوع ویروس کرونا اقتضا می کند که ورود فعالیت های قرآنی در این بستر در حوزه های مختلف چشمگیرتر و جدیتر باشد. در میان برنامه های اعلام شده، به جز چند دستگاه آن هم به صورت ابتدایی و صرفاً نشر اطلاعات، از ظرفیت آموزه های قرآنی خصوصاً در حوزه تولید محتوای فضای مجازی استفاده چندانی نشده است.

همچنین تولید آثار و محصوالت قرآنی ویژه کودک و نوجوان و پرهیز از واردات محصولات خارجی مشابه، خصوصاً در اجرای شعار مقام معظم رهبری در چند سال اخیر مبنی بر رونق تولید از ضروریاتی است که پیش از این و همچنین در سال 98 به آن اهتمام خاصی نشده که امید است در سال های بعدی درصد چشمگیری از فعالیت های قرآنی به این حوزه اختصاص یابد.

در این کتاب گزارش فعالیت های 30 سازمان و نهاد غیرتخصصی قرآن منتشر شده که می توان به گزارش های بانک تجارت،بانک مرکزی، بانک مسکن، سازمان انرژی اتمی، سازمان بهزیستی، سازمان تأمین اجتماعی، سازمان ثبت احوال، سازمان سنجش آموزش کشور، سازمان نقشه برداری کشور، سازمان تنظیم مقررات رادیویی، سازمان سرمایه گذاری اقتصادی و فنی و سازمان امور مالیاتی کشور اشاره کرد.

عملکرد سازمان جمع آوری اموال تملیکی، شرکت حمل و نقل ریلی رجا، صندوق کارآفرینی امید، مرکز آمار ایران، مناطق آزاد ارس، اروند، انزلی، چابهار، کیش و قشم، نهاد ریاست جمهوری، نهاد کتابخانه های عمومی کشور، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، وزارت راه و شهرسازی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نیرو در این بخش آمده است.

در میان گزارش های این نهادها، برخی از دستگاه ها به دلیل آشنایی اندک با ادبیات توسعه فرهنگ قرآنی و جنس فعالیت های قرآنی و تقسیم بندی آنها، عناوین برنامه های خود را به صورت کلی و بعضاً غیرشفاف ارائه کردند. بنابراین این موضوع ایجاب می کند که در زمینه یکسان سازی ادبیات توسعه فرهنگ قرآنی در میان نهادهای مختلف کشور تلاش بیشتری صورت گیرد. مضاف بر اینکه اصل ارائه گزارش به شورای توسعه فرهنگ قرآنی به عنوان نهاد متولی امور قرآنی کشور برای برخی از دستگاه ها و نهادهای دولتی و عمومی کشور هنوز موضوعیت پیدا نکرده است.

عملکرد نهادهایی چون وزارت دفاع، سازمان انرژی اتمی و سازمان مناطق آزاد از نظر تنوع در برنامه، نوآوری و جذب مخاطب، مطلوبتر به نظر می رسد. سازمان انرژی اتمی با ارائه 19 عنوان فعالیت مانند دوره آموزشی، مسابقه، فضای مجازی، محفل قرآنی، حفظ قرآن و تفسیر را اجرا کرده است. همچنین گزارش دریافتی از مناطق آزاد، از حیث توجه به جزئیات برنامه ها و تنوع فعالیت قابل تقدیر است.

در بخش دوم این کتاب ضمن بررسی و تحلیل عملکرد فعالیت های انجام شده، با گونه شناسی و طبقه بندی فعالیت ها آشنا می شویم و در حوزه پژوهش و آموزش عالی قرآن، عملکرد دستگاه ها در زمینه هایی مانند اجرای مطالعات قرآنی و آمار آموزشی عالی قرآنی ارائه شده و در حوزه تبلیغ و ترویج قرآن به موضوعاتی همچون نشر مکتوب، برگزاری مسابقات، برگزاری جشنواره ها، برنامه های انس با قرآن، برگزاری نمایشگاه، اجرای طرح های تبلیغی، سامانه ها و فضای مجازی، تولید آثار قرآنی، اعزام و دعوت از فعالان قرآنی، حمایت از موسسات قرآنی، حمایت از فعالان قرآنی و توسعه وقف قرآنی با ارائه آمار مورد بررسی قرار گرفته است.

برای دریافت نسخه دیجیتالی کتاب سال قرآن جمهوری اسلامیکلیک کنید.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
رشت - ایرنا - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان گفت: 52 موسسه قرآن و عترت تحت پوشش این اداره کل مشغول به فعالیت هستند که این رقم نسبت به سال 92 رشد 126 درصدی داشته است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲

فیروز فاضلی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: گسترش فعالیت های قرآنی و ارتقاء فرهنگ و هنر با محوریت قرآن و عترت از مهمترین موضوعات مرتبط با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در این راستا برپایی نمایشگاه های قرآنی نسبت به سال 92 چهار برابر شده است.

وی اظهار داشت: کلاس های قرآن در دوران فراگیری ویروس کرونا به دلیل حفظ سلامت قرآن آموزان و مطابق با مصوبات ستاد ملی کرونا، غیرحضوری برگزار و در این راستا 35 دوره مجازی آموزش قرآن تشکیل شد وطی مدت یادشده بیش از 2 هزار گیلانی آموزش های قرآنی را فرا گرفتند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان از حمایت 128 میلیون ریالی از فعالیت های قرآنی استان در سال گذشته خبر داد و یادآور شد: تعداد برنامه های آموزشی قرآن از 29 مورد در سال 92 به 70 برنامه در سال 98 رسید؛ 535 محفل قرآنی ،23 جشنواره و هفته قرآنی، 132 کارگاه آموزشی و 23 نشست هنری در حوزه قرآن و عترت طی سال گذشته در استان گیلان برگزار شد

فاضلی ادامه داد:در روزهای اخیر 2 هزار و 221 گیلانی در نوزدهمین دوره آزمون سراسری قرآن و عترت به صورت مجازی شرکت کردند که 76 درصد آنان بانوان بودند.

وی بیان کرد: برگزاری دوره های سیزدهم تا نوزدهم آزمون سراسری قرآن و عترت در سطح استان ،جمع آوری اطلاعات قرآن آموزان فعال استان در موسسات قرآنی و ثبت در سایت صدرا تصویب سند چشم انداز فعالیت های قرآنی در شورای فرهنگ عمومی استان ،اهدای قرآن و مفاتیح به موسسات و مساجد به ارزش بیش از شش میلیارد ریال و بیمه بیش از 250 فعال قرآنی توسط صندوق اعتباری هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از دیگر فعالیت های شاخص این اداره کل در حوزه یاد شده است.

56 موسسه فرهنگ قرآن و عترت در گیلان فعال است؛ 13 هزار و 200 نفر در گیلان حافظ و قاری قرآن هستند که از این تعداد پنج هزار نفر مرد و هشت هزار و 200 نفر بانوان هستند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
علی قمصری که با پروژه تار ایرانی به شیراز رفته بود، به دلیل مخالفت میراث فرهنگی موفق به اجرا در تخت جمشید نشد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲ سایت های دیگر : برترین ها روزنامه هفت صبح رویداد 24 خبرنامه گویا

به گزارش خبرنگار موسیقی خبرگزاری صبا ، علی قمصری که با پروژه تار ایرانی در مکان های تاریخی شهرهای مختلف به اجرا می پردازد، شب گذشته 31 اردیبهشت ماه ساعت 19 در پنجمین سفر خود که به تخت جمشید شیراز رفته بود تا به اجرای تار بپردازد کند اما با مخالفت میراث فرهنگی مواجه شده و مجبور به اجرای نخستین سرود ملی ایران ساخته آلفرد لومر در سال 1252 خورشیدی، پشت درهای این مکان تاریخی شد.

وی درباره این اجرا نوشته است: در ایستگاه پنجم تار ایرانی پس از مخالفت میراث فرهنگی برای ورود، تصمیم به اجرای نخستین سرود ملی ایران پشت درهای بسته تخت جمشید گرفتم. سرودی که ساخته آلفرد لومر در سال 1252 خورشیدی است.

این قطعه در سال 1384 با تنظیم مجدد سیاوش بیضایی و با تلاش پیمان سلطانی دوباره جان گرفت و به عنوان نماد موسیقایی شکوه ایرانی در میان مردم جاری شد. تجربه ثابت کرده هر هنرمندی که توسط مسئولان حمایت شده سیر نز ول کیفی را طی کرده. ما با افتخار از باربد و نکیسا حرف می زنیم و آن ها را هنرمندان دربار ساسانیان می نامیم....

این ویدیوی من می توانست رسمی، با قابی شکوهمندتر و صدا و تصویری جالب تر باشد اما شاید در آن شرایط این قدر با دل پر نمی نواختم. شاید اینقدر پرنده ها همراهی نمی کردند و شاید اینقدر درست و صادقانه نمی شد. به نظرم این ویدیو قاب اعتقادی و هنری شکوهمندی دارد. ما چهار صبح رفتیم و این میوه را از درخت آزادی چیدیم.

از تمام عزیزانی که در شیراز و این ضبط یاور تار ایرانی بودند تشکر می کنم. (جملاتی در وسط قطعه به شکل بداهه نواخته شده).

در همین رابطه با قمصری تماس گرفتیم تا جزییات بیشتری از اتفاق را جویا شویم. وی با اشاره به اینکه برای این اجرا از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز گرفته بود ولی درنهایت وزارت میراث اجازه اجرا در تخت جمشید را نداد، بیان کرد: ما تلاش و پیگیری زیادی کردیم ولی درنهایت پشت در تخت جمشید ماندیم و میراث به هیچ وجه اجازه نداد.

وی افزود: به ما گفتند که تخت جمشید و پاسارگاد خط قرمز هستند و مجوز نمی دهند.

از این نوازنده ساز تار و سه تار پرسیدیم که آیا قبلا هیچ کسی تحت هیچ شرایطی در تخت جمشید اجرا نداشته است، که گفت: قبلا در این مکان با هلی شات هم ضبط کرده و ساز هم برده اند ولی به من اجازه داده نشد در حالی که حتی میکروفون هم قرار نبود ببرم و صدای سازم هم بلند نبود که آسیبی به این مکان تاریخی وارد نشود ضمن اینکه من گروهی هم نداشتم.

قمصری در پایان درباره اینکه این مجوز سال ها قبل به یانی نیز داده نشد، بیان کرد: فارغ از بحث یانی، مساله من این است که چرا برای هنرمندان داخل کشور هم یک سیاست واحد وجود ندارد تا تکلیف همه مثل هم مشخص باشد. اگر تصمیمی گرفته می شود اولا برای همه یکسان باشد دوم اینکه با ذکر دلیل ما را تفهیم کنند. مثلا همین مشکل را در زمینه نشان دادن ساز در تلویزیون هم داریم. برخی از شبکه ها به ویژه در برخی استان ها ساز را نشان می دهند و برخی نشان نمی دهند. البته تاکید من این است که همه نشان دهند نه اینکه همین هایی که نشان می دهند هم حذف شوند.

ویدیو از امید خورشیدیان و پالایش صدا از امیرعباس الماسی و امین رشیدفر است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
توجه به حوزه فرهنگ باید در راس کار ها قرار گیرد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس ، مدیرکل صدا و سیمای مرکز فارس در نشستی با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس گفت: حوزه فرهنگ به عنوان یکی از بخش های مهم و زیر ساختی کشور بر دیگر کار ها اولیت دارد و اگر بدون توجه به فرهنگ، پیشرفتی در حوزه های دیگر کشور اتفاق بیفتد، آن پیشرفت ناقص است.
سید تقی سهرابی با بیان این که در بعضی از کار های کشور، سرعت تولید فناوری از سرعت فرهنگ سازی آن پیشی گرفته است افزود: اگر برای همسان سازی آن برنامه ریزی نشود، مشکلاتی برای جامعه درست خواهد شد.
مدیرکل صدا و سیمای مرکز فارس گفت: مسوولان باید به حوزه فرهنگ در همه ابعاد نگاهی متفاوت و برای فرهنگ سازی درست و ماندگار، در تخصیص منابع، اعتبارات و نیروی انسانی نگاه دقیق تری داشته باشند.
وی گفت: باید برای پیشرفت همه جانبه در بخش های مختلف زیر ساختی از پیوست فرهنگی و رسانه ای غفلت نکنیم و برای هر موضوعی تدوین این پیوست در اولویت باشد و با قدرت از این موضوع پشتیبانی شود.
مدیرکل صداوسیمای فارس افزود: متولیان حوزه های فرهنگی گپ بین سنت و مدرنیته را چاره اندیشی کنند و در این بین باید برای گرفتن حق حوزه فرهنگ در کشور تلاش کرد.

لزوم توجه بیشتر به حوزه فرهنگ لزوم توجه بیشتر به حوزه فرهنگ لزوم توجه بیشتر به حوزه فرهنگ لزوم توجه بیشتر به حوزه فرهنگ

سهرابی با بیان اینکه مشکلاتی، چون خشکسالی باعث مخاطرات اجتماعی و زیستی مانند فرونشست زمین و مباحث زیست مختلفی شده است افزود: بهره برداری های غیر اصولی و اسراف در منابع طبیعی، ناشی از توجه نکردن به فرهنگ و فرهنگ سازی در این امور و موارد مشابه دیگر است.
وی گفت: کار هنر و هنرمند انتقال هنرمندانه مفاهیم به جامعه است و صدا و سیما وظیفه بستر سازی برای انتقال پیام هنرمند به مخاطب را بر عهده دارد.
مدیرکل صداوسیمای فارس افزود: با هم افزایی دستگاه های مسئول و استفاده بهینه از امکانات و نیروی انسانی و منابع مالی مشترک و توانمندی های موجود، کار ها را با سرعت بسیاری پیش ببریم.
سهرابی گفت: استان فارس با ظرفیت بی بدیل هنرمندان در حوزه های مختلف می تواند صادرات داشته باشد و مرجع کل کشور باشد.
وی افزود: صدا و سیمای فارس آماده است همه ابزار ها و امکانات خود را برای کمک به فرهنگ و هنر استان فارس به کار گیرد تا شاهد شکوفایی و بالندگی بیش از پیش این حوزه باشیم.
مدیرکل صدا و سیمای مرکز فارس گفت: آمادگی داریم برنامه های فرهنگی و هنری استان را هر هفته در شبکه فارس به نمایش درآوریم، انتقال فرهنگ و بسترسازی را به خوبی انجام دهیم و هنرمندان را به جامعه معرفی کنیم.
سهرابی افزود: امیدواریم اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی پلی بین دستگاه های دولتی و صدا و سیما باشد، زمینه بیان عملکرد نظام به مردم را فراهم کند و جایگاه ارتباطی بین دستگاه های مختلف را نسبت به چگونگی ارائه گزارش توجیه کند.
وی هماهنگی برای استفاده از ظرفیت های هنری شهرستان های استان فارس در حوزه های مختلف شعر و موسیقی، مستند، داستانی، انیمیشن و معرفی شخصیت ها و چهره ها و راه اندازی برنامه فرهنگی و هنری مشترک با کمک اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مثل برنامه خوشا شیراز را از مزایای این نشست بیان کرد.
مدیرکل ارشاد اسلامی فارس نیز گفت: استفاده از تولیدات فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه هنر های نمایشی، فیلم کوتاه، تجسمی و موسیقی و همچنین معرفی هنرمندان در رادیو و هم در تلویزیون از خواسته های هنرمندان استان است.
صابر سهرابی افزود: هنرمندان تئاتر تمایل دارند کارهایشان بر اساس معیار های صدا و سیما باشد تا از شبکه استانی و شبکه های ملی پخش شود و به جای صد یا هزار نفر تماشاچی، صد ها هزار بیننده در سراسر جهان داشته باشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
دلیل برخورد فیزیکی برخی افراد در تجمعات با مسئولان و ماموران نیروی انتظامی چیست؟ چرا در برابر هشدارها و تذکرات با ضرب چوب و چماق و قمه کشی رو به رو می شویم؟.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲

به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج، همزمان با شروع فراگیر ویروس کرونا در کشور و استان کهگیلویه و بویراحمد از اسفندماه سال 98 تاکنون اصلی ترین موضوع در زندگی روزمره و در مناسبات اجتماعی کرونا و مشکلاتی است که برای جامعه ایجاد کرده است.

کرونا ضربات جبران ناپذیری به بخش های مختلف از جمله آموزش وارد کرده و موجب شده که دانش آموزان و دانشجویان دچار خسران شوند علاوه بر این کرونا به معیشت مردم نیز آسیب های فراوانی وارد کرده و بسیاری از کسب و کارها به همین دلیل راکد شده یا از بین رفته اند.تجمعات

استان کهگیلویه و بویراحمد که دچار محرومیت و فقر مضاعف است نسبت به سایر استان ها از کرونا خسارات جبران ناپذیر بیشتری دریافت کرد و البته لطمات روحی و روانی زیادی نیز بر خانواده ها وارد کرد.

در این بین می بایست نقش دستگاه های فرهنگی پررنگ تر از سایرین در برابر کرونا و تبعات آن باشد چرا که برای بازسازی روحیه مردم حوزه فرهنگ و هنر بسیار اثرگذار است.

فعالیت نزدیک به صفر دستگاه های فرهنگی

هر چند رسانه ملی در طول بیش از 14 ماه از شیوع کرونا برنامه های متنوعی برای خانواده ها داشته و حتی در حوزه آموزش نیز اقدامات موثری انجام داده اما دستگاه های فرهنگی وظایفی بر عهده دارند که در استان کهگیلویه و بویراحمد تاکنون این وظیفه را انجام نداده و فعالیت آنتی کرونایی آنها اگر نگوییم صفر که در همین حد و حدود بوده است.

برگزاری تجمعات چند هزار نفری و پخش آن در فضای مجازی ضریه ها به پیکره فرهنگی استان وارد می کند و علاوه بر اینکه آمار شیوع و ابتلای به بیماری را بالا می برد موجب تغییر نگاه سایر هموطنان به استان می شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در همه نشست های ستاد استانی کرونا با حدت و شدت مردم را به پرهیز از چنین تجمعات خارج از قاعده در دوره سخت کرونایی دعوت می کند که گاه با تشر و نهیب و داد و فریاد همراه بوده است.

باید دید دلیل چنین اقداماتی در روزگار سخت کرونایی چیست دلیل اینکه یک مسئول رده میانی استان برای رفتن به قبرستان حاضر به بالا رفتن از دیوار آرامستان می شود چیست؟ چرا با همه تذکرات و هشدارهایی که داده می شود هنوز پشت درب آرامستان ها و قبرستان های استان به خصوص شهر یاسوج شاهد تجمعات هزاران نفری هستیم.

از قمه کشی روی مامور میراث فرهنگی تا بالا رفتن از دیوار قبرستان

دلیل برخورد فیزیکی برخی افراد در تجمعات با مسئولان و ماموران نیروی انتظامی چیست؟ چرا در برابر هشدارها و تذکرات با ضرب چوب و چماق و قمه کشی رو به رو می شویم؟ شهردار یاسوج در آخرین نشست ستاد کرونا از بالا رفتن یکی از مدیران میانی از دیوار آرامستان سخن می گوید!! مدیرکل میراث فرهنگی از قمه کشی برخی صاحبان باغ های تفریحی برای ماموران و ناظران؛ باید از دستگاه های فرهنگی استان پرسید که در این مدت 14 ماه تولید چند تولید و اثر هنری برای تغییر نگاه و رویکرد رفتاری مردم در زمانه کرونایی داشته اید؟ چند تئاتر، نمایش و فیلم و تراکت و پوستر و انیمیشن را در راستای فرهنگ سازی و تغییر نگاه مردم تهیه کرده اید؟.

هر چند همه دستگاه ها و تشکل ها وظایفی در زمینه مقابله با کرونا دارند اما وظیفه دستگاه های فرهنگی استان سنگین تر از بقیه به نظر می رسد، ارشاد اسلامی، حوزه هنری، تبلیغات اسلامی، اوقاف، آموزش و پرورش و ورزش و جوانان و سایرین توضیح دهند علاوه بر وظایف ذاتی خود در این دوره سخت کرونایی برای مقابله با ویروس کشنده چه کاری فرهنگی و هنری شاق انجام دادند و تا چه اندازه برای آگاه سازی جامعه خود و توده مردم موثر واقع شدند.

یقینا اگر دستگاه های فرهنگی استان وظایف خود را به خوبی می دانستند امروز شاهد بالا رفتن یک مسئول میانی از دیوار قبرستان نبودیم یا در مواجهه ماموران با صاحبان باغ های تفریحی قمه کشی روی آنها نمی شد پشت قبرستانهای استان شاهد ترافیک سنگین خودروها نبودیم و به واسطه چنین رفتارهایی کهگیلویه و بویراحمد در آمار شیوع و ابتلا گوی سبقت را از سایر استان ها نمی ربود.

انتهای پیام/82009

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
یزد - ایرنا - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد گفت: کارکنان دستگاه های فرهنگی در مقایسه وضعیت خود با کارکنان سایر دستگاه های بخش دولتی احساس تبعیض می کنند و این مسئله عمکلرد آنان را تحت تاثیر قرار می دهد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۳ سایت های دیگر : خبر یزد

به گزارش ایرنا، مجید جوادیان زاده عصر یکشنبه در نشست دستگاه های هم خانواده زیر مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که به میزبانی اداره کل امور کتابخانه ها و با حضور رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان در کتابخانه مرکزی یزد برگزار شد، افزود: این احساس تبعیض باید تغییر کند تا مانع از شکل گیری این نگاه شود که کارکنان دستگاه های فرهنگی در خارج از ساختار دولت مشغول به فعالیت هستند.

وی ادامه داد: هم اکنون برخی از بندهای احکام کارکنان دستگاه های فرهنگی در مقایسه با سایر دستگاه تفاوت فاحشی دارد و ضریب فوق العاده ویژه کارکنان حوزه فرهنگ در مقایسه با دیگر بخش ها به مراتب پایین تر در نظر گرفته شده است که انتظار از سازمان مدیریت و برنامه ریزی در سطح کلان این است که این اختلاف را کاهش دهد و همسان سازی را برای این بخش اجرا کند.

جوادیان زاده با تبیین ظرفیت های فرهنگی استان یزد گفت: کسب عناوینی مانند پایتخت کتاب و صحیفه سجادیه ایران و ثبت جهانی بافت تاریخی یزد، ایجاد اولین گذر فرهنگی کشور در شهر یزد و مواردی از این دست همگی قوت حوزه فرهنگ را در استان بیان می کند و باید با ایجاد انگیزه در منابع انسانی فعال در دستگاه های فرهنگی استان بستر برای استفاده حداکثری از ظرفیت های این حوزه فراهم شود.

وی یادآور شد: بخش قابل توجهی از دستگاه های فرهنگی از نظر زیربناهای عمرانی و تجهیزاتی دچار فرسودگی شدید شده اند و به شدت نیازمند نوسازی هستند و انتظار از سازمان مدیریت و برنامه ریزی این است که در این زمینه توجه ویژه ای در تخصیص بودجه و اعتبارات به این بخش داشته باشد.

مدیرکل امور کتابخانه های عمومی استان نیز با تشریح اقداماتی که برای بهره برداری از کتابخانه مرکزی یزد صورت گرفته است، اظهار داشت: وجود کتابخانه ای که کانون فعالیت های مهم فرهنگی در استان باشد، به شدت احساس می شد و هم اکنون این فضای فرهنگی، زیباترین کتابخانه عمومی کشور با بخش های متعددی است که بخش کودک آن بزرگترین بخش کودک در بین کتابخانه های سراسر کشور است.

رقیه دوست فاطمی ها ادامه داد: هنوز برخی از فضاهای پیش بینی شده در این مجموعه فرهنگی مانند آمفی تئاتر، خانه کتاب و سالن غذاخوری تکمیل نشده و انتظار امور کتابخانه های استان این است که برای تکمیل فاز دوم این طرح نیز اعتبارات مورد نیاز تامین شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه یزد نیز با انتقاد از برخی دستگاه های اجرایی استان که حقوق موقوفه ها را با پرداخت نکردن اجاره ادا نکرده اند، گفت: موقوفه های استان به عنوان یک ظرفیت مهم اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برای رفع برخی از مشکلات می تواند به کار گرفته شود و این آمادگی در اواقاف وجود دارد که در زمینه ایجاد اشتغال و رفع موانع تولید در کنار سایر دستگاه همکاری کند.

حجت الاسلام حسین زارع زاده، اضافه کرد: استان یزد با 48 هزار رقبه در جایگاه پنجم کشور از نظر موقوفات قرار دارد و این در حالی است که رسیدگی به امور این موقوفه ها باید توسط حدود 80 نیروی این اداره انجام شود که تناسبی با تعداد نیروها ندارد و تامین نیروی انسانی برای این بخش ضروری است.

علی اصغر شریفی رییس حج و زیارت استان یزد نیز گفت: اعتبارات این اداره به صورت ملی تامین می شود و سهمی از اعتبارات استانی ندارد، لذا در صورت تامین سهمی از اعتباراتی استانی برخی ظرفیت های بلااستفاده موجود در استان مانند ساختمان متروکه واقع شده در جوار ساختمان حج و زیارت را می توان به یک مجموعه فرهنگی و ورزشی برای استفاده شهروندان تبدیل کرد.

رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی استان یزد نیز گفت: یکی از مزیت های مهم استان یزد ظرفیت های فرهنگی قابل توجهی است که در این استان وجود دارد که از این ظرفیت ها علاوه بر تقویت هویت شهروندان، می توان برای تحرک اقتصادی و کسب درآمد استفاده کرد.

کاظم شاملو افزود: بر اساس مصوبات سازمان مدیریت و برنامه ریزی هرگونه طرح اقتصادی باید پیوست فرهنگی داشته باشد و هرجا که نیاز به تعریف از استان است، ظرفیت های فرهنگی در درجه اول برجسته می شود اما این در حالی است که وقتی به هزینه برای بخش فرهنگ می رسیم، این حوزه متناسب با ظرفیت هایی که دارد از اعتبارات برخوردار نمی شود، این گونه مسائل باعث شده تا بر اساس نتایج برخی مطالعات که از سوی مراکز علمی و دانشگاهی استان انجام شده، نسل جوان یزد از ظرفیت های غنی فرهنگی استان آگاه نباشند.

در این نشست رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و معاون بودجه این سازمان توضیحاتی در خصوص رویکرد فرهنگی چند ساله اخیر از سوی مسئولان ارشد استان ارائه و تکمیل برخی پروژه های مهم مانند کتابخانه مرکزی که حدود ربع قرن بلاتکلیف مانده بود را از آثار این نگرش عنوان کردند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
انتخاب کاشان به عنوان شهر خلاق سینمایی فرصتی است برای جوانان این شهر که ظرفیت و استعداد های هنری خود را بیش از پیش به بروز و ظهور برسانند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۳

به گزارش خبرنگا ر گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان ، کاشان در آیین معرفی برگزیدگان نخستین دوره شبکه های خلاق فرهنگ وهنر کشور جزو پنج شهر خلاق در حوزه سینما شناخته شد.

فراخوان طرح انتخاب شهر های خلاق در حوزه فرهنگ و هنر بر مبنای ظرفیت های موجود از اواخر سال 1398 صادر شده بود، و نام کاشان در 9 حوزه شامل موسیقی، ادبیات، هنر های تجسمی و هنر های نمایشی، سینما، مد و لباس، صنایع دستی، رسانه، مطبوعات چاپ و بسته بندی، مطرح شد و در نهایت این شهر امسال به عنوان شهر خلاق سینما معرفی شد.

موفقیت های بزرگ ثمره سابقه درخشان فرهنگی کاشان

میثم نمکی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان، در گفتگو با خبرنگار ما گفت: کاشان به علت استقلال و سابقه درخشان فرهنگی که در حوزه های مختلف داشته است، به تکمیل فرم هایی به عنوان مستندات نامزدی شهر های خلاق اقدام کرده بود و در مرحله پایانی توانست در جمع 70 شهر خلاق در حوزه فرهنگ و هنر در بخش سینما انتخاب شود.

او افزود: اگرچه توقع بود در سایر رشته ها به خصوص صنایع دستی، ادبیات و هنرهای نمایشی ، کاشان به مرحله نهایی راه پیدا کند، اما طبیعتا کار رقابتی است و تعداد شهر های کشور انتخاب را سخت کرد.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان اظهار کرد: انتخاب شهری به عنوان شهر برگزیده قاعدتا باید شاخص هایی داشته باشد که بر مبنای ظرفیت های فنی و زیرساختی و ظرفیت های کیفی و مبتنی بر نرم افزار و محتوا است.

نمکی ادامه داد: در حوزه زیرساختی، کاشان موسسات سینمایی و آموزشگاه های آزاد سینمایی و انجمن سینمایی فعالی دارد که در سال گذشته به عنوان دفتر ویژه کشوری انتخاب شد. انجمن محل تربیت و آموزش هنرجویانی است که به حوزه سینما و تولید فیلم کوتاه، مستند و داستان علاقه مند هستند. حضور هنرجویان انجمن در جشنواره های ملی و منطقه ای سینمای جوان به عنوان حوزه های زیرساختی خیلی اثرگذار بوده است.

او در مورد تولید آثار پویانمایی گفت: تولید این آثار سرمایه قابل توجهی می خواهد که به صورت خودجوش به همت جوانان کاشانی و بخش خصوصی تامین شده است، البته در پارک علم و فناوری زمینه ای ایجاد شده که موسسات انیمیشن سازی ما از حمایت های معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری بهره مند شوند و با استقرار در این پارک علم وفناوری تولیدات خلاقانه تری در فضای مجازی داشته باشند.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان بیان کرد: حتی بخش خصوصی مجوز استودیوی تولید فیلم را در کاشان از وزارت ارشاد و مراجع ذی ربط اخذ کرده که این هم ظرفیتی برای تولید فیلم و نماهنگ های کوتاه در فضای مجازی است.

نمکی با معرفی آثار برتر تولیدی کاشان، گفت: فیلم سینمایی پویانمایی بنیامین که در سینما های کشور اکران شد یکی از آثار فاخر ما بود، همچنین تولیدات سینمای جوان کاشان در جشنواره فیلم کوتاه سال گذشته حائز بیش از 10 جایزه شد که رکورد خوبی را بچه ها ثبت کردند. سال 1399 بچه های کاشانی و هنرمندان توانستند حدود 50 جایزه در حوزه های مختلف فیلمسازی و فیلم کوتاه کسب کنند.

انجمن سینمای جوانان کاشان دفتر ویژه آموزش و تولیدات سینمایی

محمد سرجه پیما رئیس انجمن سینمای جوانان کاشان، در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به دلایل برتری کاشان، گفت: بچه های کاشانی توانستند در جشنواره ها جوایز خوبی کسب کنند، مانند فیلم عزیز که در جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران جایزه بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین تهیه کنندگی، بهترین صدابرداری و بهترین بازیگری را کسب کند.

او اضافه کرد: همچنین یکی از فیلم های معین روح الامینی توانست در جشنواره های بین المللی بیش از 70 کشور در بخش مسابقه وارد شود و جوایز زیادی کسب کند.

رئیس انجمن سینمای جوانان کاشان گفت: ما در تلاشیم انجمن سینمای جوان کاشان صاحب ساختمان مستقل شود و اگر این ساختمان ساخته شود، با سالن نمایش، امکانات آموزشی و گالری مکانی خوبی برای سینماگران کاشانی خواهد بود و امیدواریم قبل از ورود به سال 1401 به بهره برداری برسد.

سرجه پیما ادامه داد: تغییر روش در سینمای کاشان در بازه زمانی 10 ساله شروع شده بود و برگزاری موفقیت آمیز جشنواره منطقه ای فیلم کوتاه در سال 1396 در کاشان، ثمره این تغییر روش سینماگران کاشانی بود.

او درمورد فعالیت های انجمن سینمای جوانان کاشان، بیان کرد: وظیفه انجمن آموزش و تولید است همان طور که در گذشته در کیفیت آموزش و تولید دقت داشتیم و تلاش کردیم، اکنون این مسیر را با کیفیت بسیار بالا ادامه خواهیم داد و امیدواریم در آینده بازهم رتبه های خوبی کسب کنیم و بتوانیم به شاخص های استانداردی نزدیک بشویم.

رئیس انجمن سینمای جوانان کاشان اظهار کرد: برای تولیدات بیشتر یکی از مسائل مهم جذب حامی مالی است که ما قصد داریم کمک هایی از دستگاهها، کارخانه ها و ادارات دریافت کنیم. همچنین امیدواریم مباحث تولیدی را فارغ از جنبه مادی ادامه دهیم.

سرجه پیما گفت: در بحث ساختمان سازی خوشبختانه توانستیم از خیران کمک بگیریم.

حمایت از جوانان کاشانی که به دنبال علاقه هایشان به سمت سینما می آیند

مهدی رضوی زاده مدرس انجمن سینمای جوانان کاشان، با اشاره به رتبه ویژه دفتر سینمای جوان کاشان، گفت: شمار زیادی از هنرجویانی که علاقه مند به حوزه سینما هستند، معمولاً جذب این دفتر می شوند. در حوزه سینمای جوان بیشتر آموزش فیلم کوتاه است که به اعتقاد بعضی ها می تواند شروعی باشد برای حضور در فعالیت های سینمای حرفه ای که مصادیقش را زیاد در سینمای کاشان داشته ایم که بخشی از شرکت های دانش بنیان را هم شامل می شود.

او افزود: معمولاً سینمای جوان و فیلم کوتاه فرصتی می دهد که علاقه مندان و جوانان از سنین 16 الی 17 سالگی جذب شوند و بخش زیادی از توانایی هایشان را در انجمن محک بزنند و در کنار این اتفاق آموزشگاه های آزاد سینمایی می تواند بخش عظیمی از این موضوع را پوشش دهد.

مدرس انجمن سینمای جوانان کاشان، بیان کرد: علاقه مندی جوانانی که فرصت پیدا می کند در حوزه سینما وارد بشوند، تجربه بزرگی برای آن ها است از جمله دوره های فیلمسازی، چون فیلمسازی هنری تلفیقی از همه هنر ها است و رنگ هنر های دیگر را در سینما می توان دید.

او تصریح کرد: اگر شما یک فیلمساز نیستید، سعی کنید نگرش و نگاه شما به پیرامون و اطرافتان تغییر بکند. یعنی اگر قبل از این یک فیلمی را به صورت عادی و سرگرمی نگاه می کردید، از این به بعد نگاه شما به همان فیلم هم متفاوت بشود. همچنین این نوع نگاه در زندگی شخصی تان اثر می گذارد و به موضوعات اطرافتان حساس تر می شوید.

تمامی موفقیت های فرهنگی کاشان زمینه ای شد که چند موسسه کاشانی بتوانند در حوزه صنعت تولید پویانمایی در پارک علم و فناوری مستقر شوند و با حمایت هایی که ایجاد خواهد شد به تولیدات بیشتر در این حوزه بپردازند.

گزارش از فائزه عباسپور
انتهای پیام/ی

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
شهرکرد-ایرنا- رییس حوزه هنری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اتمام عملیات بازسازی سینما بهمن شهرکرد و تبدیل آن به پردیس سینمایی گفت: هزینه بازسازی پردیس سینمایی بهمن که با جذب اعتبارات ملی و حمایتی سازمان سینمایی حوزه هنری و موسسه بهمن سبز صورت گرفت، حدود 70 میلیارد ریال برآورد شده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲ سایت های دیگر : باشگاه خبرنگاران جوان

حجت الله شیروانی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اتمام عملیات بازسازی سینما بهمن شهرکرد، بیان کرد: این سینما پیش تر دارای یک سالن 485 نفره بود، که اکنون به پردیس سینمایی بهمن تبدیل شده است.

او افزود: در حال حاضر پردیس سینمایی بهمن دارای چهار سالن مسقف و یک سالن روباز است که ظرفیت یکی از سالن های این پردیس 220 نفر و سه سالن حدود 60 نفر است و سالن روباز دارای ظرفیت متغیر برحسب تعداد صندلی ها است.

رییس حوزه هنری استان گفت: تغییرات بنیادین در سینما بهمن شهرکرد شکل گرفته است، تمام تجهیزات و امکانات آن تغییر یافته و اتاق کودک و غرفه های عرضه محصولات فرهنگی ایجاد شده است و افزون بر آن از زمین بدون استفاده در پشت سینما استفاده شده و به عنوان سینمای روزباز درحال بهره برداری است.

شیروانی در خصوص تاثیر شیوع ویروس کرونا در بخش سینما نیز گفت: تمام بخش های هنری از جمله سینما، تئاتر و موسیقی به دلیل شییوع کرونا ضرر کرده اند و در حال حاضر اکران فیلم در سینماهای کشور با 50 درصد ظرفیت انجام می شود و این شیوه در استان نیز در حال اجرا است.

وی با اشاره به کاهش مخاطبان سینما در زمان شیوع کرونا گفت: برآورد میزان خسارت وارد شده به سینما به دلیل شیوع کرونا، به دلیل اینکه میزان اکران و تعداد مخاطبان را نمی توان تخمین زد، انجام پذیر نیست.

او افزود: در حال حاضر مهمترین چالش پیش روی سینما، شیوع ویروس کرونا است و لازم است جهت رفع این چالش افزون بر ساخت فیلم های با کیفیت و متنوع برای سلیقه های مختلف مخاطبان و در نظر گرفتن فضا و فرصت مناسب جهت پخش و اکران فیلم، نگاه ویژه ای به واکسیناسیون انجام شود و بیش از پیش به مشکلات اقتصادی مردم توجه شود تا مخاطبان بتوانند با شرایط روحی و روانی مناسب و بدون دغدغه به سینما مراجعه کنند.

به گزارش ایرنا،در حال حاضر فیلم های پردیس سینمایی بهمن شهرکرد همزمان با سطح کشور در چهار سانس و در چهار سالن اکران می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
کتابخانه باقرالعلوم روستای درسجین به عنوان برگزیده هفتمین جشنواره روستاهای دوستدار کتاب در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان ابهر از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تقدیر شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی

سرویس : زنجان - زمان : شناسه خبر : 1059282

به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان ابهر لوح افتخار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به کتابخانه باقرالعلوم روستای درسجین به عنوان برگزیده هفتمین جشنواره روستاهای دوستدار کتاب تقدیم شد .

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری ابهر ضمن تبریک انتخاب کتابخانه باقرالعلوم روستای درسجین به عنوان برگزیده هفتمین جشنواره روستاهای دوستدار کتاب، این انتخاب را حاصل مشارکت دهیاری، شورا، اهالی و همت کتابدار کتابخانه دانست و بر لزوم استفاده از ظرفیت دهیاری ها و شوراهای اسلامی روستاهای شهرستان در ترویج کتابخوانی و ارتقای آگاهی های عمومی جهت دسترسی به توسعه پایدار روستایی تاکید کرد .

وی از کتابخانه به عنوان فرهنگسرای روستا که می تواند در حوزه های آموزشی، فرهنگی و غنی سازی اوقات فراغت در روستاها ایفای نقش کند، یاد کرد .

بخشدار بخش مرکزی ابهر کسب افتخار آمیز عنوان برگزیده کشوری روستای دوستدار کتاب توسط روستای درسجین و کتابخانه باقرالعلوم را به اهالی درسجین و کتابخانه های عمومی شهرستان تبریک گفت و از زحمات کتابدار کتابخانه تقدیر کرد .

رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان ابهر با تقدیر از اعضای انجمن، دهیار و شورای روستا و زحمات کتابدار کتابخانه باقرالعلوم روستای درسجین، از راه اندازی کتابرسان سیار روستایی در روستاهای فاقد کتابخانه شهرستان با پیگیری مدیرکل کتابخانه های عمومی استان و مشارکت بانک ملت تا یک ماه آینده خبر داد .

عبدالحسین بختیاری گفت: اجرای طرح های ترویج کتابخوانی و ایجاد کتابخانه سیار به ویژه در مناطق روستایی گام مهمی در برقراری عدالت فرهنگی و دسترسی روستائیان به کتاب است .

در این جلسه مصوب شد جوایز کتابخانه باقرالعلوم درسجین به مبلغ 600 میلیون ریال صرف ترویج کتابخوانی و شاداب سازی کتابخانه شود .

در پایان جلسه از روستای درسجین به عنوان روستای برگزیده هفتمین دوره روستاهای دوستدار کتاب با اهدای لوح سپاس وزیر ارشاد و هدیه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد به کتابدار کتابخانه باقرالعلوم روستای درسجین معصومه رجبی تقدیر شد .

پایان پیام/ 73

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

کتابخانه باقرالعلوم

|

روستای دوستدار کتاب

|

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی به خاطر انتخاب 4شهر سیستان وبلوچستان به عنوان شهرهای خلاق فرهنگ وهنر به استاندار سیستان وبلوچستان تبریک گفت.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۳ سایت های دیگر : خبرگزاری تسنیم خبرگزاری صدا و سیما

سرویس : سیستان و بلوچستان - زمان : شناسه خبر : 1059436

به گزارش خبرگزاری شبستان از زاهدان، حسین مسگرانی بیان داشت: با هدف تقویت بنیه های فرهنگی،اجتماعی واقتصادی شهرها در بسترایجاد کسب وکارهای فرهنگ وهنر،با مشارکت وهمراهی سازمان شهرداری ها و دهیاری های وزارت کشور ووزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی ،طرح شناسایی وانتخاب شهرهای خلاق فرهنگ وهنر انجام پذیرفت.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: با توجه به برنامه های ارایه شده وظرفیت های بالقوه فرهنگی وهنری وداوری های تخصصی انجام شده،شهرهای خاش(شهر خلاق موسیقی)، چابهار (شهر خلاق سینما)، سرباز (شهر خلاق ادبیات) وگلمورتی به عنوان (شهر خلاق چاپ وبسته بندی) برگزیده شد.

وی ادامه داد: وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی انتخاب این چهار شهر را به استاندار ومردم فرهنگ دوست وهنر پرور سیستان وبلوچستان تبریک گفت.

پایان پیام/ 291

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

هنر پرور

|

طرح شناسایی

|

فرهنگ وهنر

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان

روزنامه آرمان ملی



روزنامه قدس



روزنامه اقتصاد آینده


روزنامه حسبان



روزنامه آسیا


روزنامه مستقل


روزنامه همدلی


روزنامه رویش ملت


روزنامه افکار


روزنامه کائنات


روزنامه کاروکارگر


روزنامه جهان صنعت


روزنامه خریدار


روزنامه وطن امروز


روزنامه ایران