بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 2 خرداد 1400
گروهی از اهالی خانه مطبوعات استان هرمزگان طی نامه ای سرگشاده به وزیر فرهنگ و ارشاد خواستار رسیدگی به خواسته به حق خود و جلوگیری از کارشکنی ها شدند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۱

به گزارش خبرگزاری موج هرمزگان، گروهی از اهالی خانه مطبوعات استان هرمزگان طی نامه ای سرگشاده به وزیر فرهنگ و ارشاد خواستار رسیدگی به کارشکنی های عده ای در راستای تحقق خواسته های به حق و قانونی خود شدند.

در متن این نامه آمده است که؛

محضر مبارک جناب آقای دکتر سید عباس صالحی

مقام عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

سلام علیکم:

از دیار نخل و شرجی، سرزمین مردمان مرد، حافظان خلیج تا ابد فارس، هرمزگان سرافراز، درود می فرستیم به آنانی که جانانه مسیر سنگلاخ توسعه فرهنگی را هموار می کنند. حال که این مجال دست داده است تا در محضر جنابعالی گوشه ای از رنج رسانه های این خطه همیشه سربلند را بیان داریم.

جناب آقای دکتر صالحی:

سال 1388 سنگ بنای اتفاقی در حوزه رسانه گذاشته شد که قرار بود اهداف متعالی و ارزشمند اعتلای رسانه ها، وحدت و همدلی و ارتقای توانمندی در این عرصه را محقق کند. موسسه ای فرهنگی، صنفی، غیردولتی و غیرتجاری و مستقل از میان دست اندرکاران مطبوعات و رسانه تحت عنوان خانه مطبوعات شکل گرفت؛ و هرمزگان اولین مجمع عمومی آن را در آذرماه 88 میزبانی کرد و دستاورد آن راه یابی یک فعال رسانه این خطه به هیئت مدیره و مؤسس این تشکل بود.

مقام عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

نیک میدانیم که مجموعه تحت هدایت جنابعالی بسیار گسترده است و این گستردگی زحمت بسیار می خواهد تا نظارت بر اجزا کامل اجرایی شود.

موسسه ای که با اهداف والا شکل می گیرد باید مسیرش را با همین اهداف دنبال کند؛ اما متأسفانه رویه خطرناک تمامیت خواهی بر ارکان این موسسه در هرمزگان حاکمیت دارد و بنا به گفته مدیرعامل خانه مطبوعات هرمزگان ، مجموعه تحت مدیریت حضرت عالی هفته هاست با کارشکنی اجازه اجرایی شدن ماده 19 اساسنامه این تشکل را نمی دهند.

توصیه های هوشمندانه در پیام به مجمع عمومی سالیانه خانه مطبوعات و رسانه های کشور نشان داد که جنابعالی خانه مطبوعات را مآمن فراگیر خانواده بزرگ مطبوعات، نقطه وصل اهالی رسانه تفسیر فرموده و بر آن ایمان دارید. وقتی قریب به نیمی از اعضای خانه مطبوعات هرمزگان متقاضی برگزاری مجمع عمومی فوق العاده هستند، چرا باید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که منادی و متولی فرهنگ و هنر است. مقاومت کند؟

جناب آقای وزیر:

این چه قدرت فراقانونی است که اجازه نمی دهد خواست مشروع و به حق اعضا عملیاتی شود؟ این چه مآمن فراگیری است که دو عضو هیئت مدیره اش 8 شکایت از اعضایش را در مراجع قضایی طرح کرده و اعضایش را روانه نیروی انتظامی و مراجع قضایی می کند؟

این چه نقطه وصلی است که افرادی با نام کاربری و پسورد دوستان و اهل بیت و وابستگان در جیب کت برای بیش از 200 نفر تعیین تکلیف می کنند؟ شما را به مقدسات سوگند می دهیم آزادی عمل انتخاب را به اعضای این خانه بازگردانید و بگذارید تمام امور بر مدار قانون باشد.

در کجای دنیا و درکدام تشکل صنفی افراد غیر آن صنف در تصمیم سازی ها، تصمیم گیری ها، انتخابات نقش آفرینی می کنند حال آنکه در خانه مطبوعات ما غیر رسانه ای ها بسیار تعیین کننده شده اند.

جناب وزیر فرهیخته:

هنوز گفت وگوی صریح جنابعالی را با روزنامه خراسان در مرداد 1396 به خاطر داریم که فرمودید: حتماً ما در حوزه فرهنگ و هنر با این نگاه جلو می رویم که از تأسیس تشکل های صنفی حمایت کنیم و در آن جایی که وجود دارند، به قدرت آن ها فکر کنیم. قطعاً حوزه رسانه و روزنامه نگاران هم در این مجموعه قرار دارند. بحث هایی که در حوزه انجمن صنفی است، مقوله ای است که باید دید چرا درگذشته جلو نرفته است و آسیب شناسی شود اما حتماً به این که تشکل صنفی تأسیس شود یا به اقتدار برسد، توجه خواهد شد.

اقتدار تشکل های صنفی چه موسسه خانه مطبوعات باشد چه تشکل های صنفی دیگر تنها در سایه حفظ شان و کرامت اعضایش محقق می شود. خواست مهم ترین رکن یک تشکل باید در اولویت باشد اما قدرت های پنهان اجازه تحقق نمی دهند. جناب آقای وزیر حرف ها بسیار است و مشکلات انبوه اما حداقل در این مورد از محضرتان استدعای ورود به مسئله و حمایت از خواست به حق اعضا را داریم.

به قول شاعر و خنیاگر فقید هرمزگانی، زنده یاد ابراهیم منصفی:

فصلی ست بسی سرد و بسی خوف انگیز

انگار نمی جنبد از اینجا پاییز

ای تندر دیر آمده، فریادی کن

ای ابر ببار، ای بهاران برخیز

لینک خبر :‌ خبرگزاری موج
آیین بزرگداشت 10 سالگی انتشارات شهرستان ادب به همراه رونمایی از پیام مقام معظم رهبری امروز برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران

به گزارش خبرگزاری تسنیم ، انتشارات شهرستان ادب دهمین سالگرد تأسیس خود را با برگزاری مراسمی جشن می گیرد. این مراسم و جشن 10 سالگی شهرستان ادب امروز، یکشنبه از ساعت 10 الی 12 در مجتمع فرهنگی سرچشمه برگزار و در آن پیام مقام معظم رهبری قرائت خواهد شد.

به گفته علی محمد مؤدب، مدیر انتشارات شهرستان ادب، این مراسم با حضور چهره های عرصه فرهنگ و هنر نظیر سیدعباس صالحی وزیر ارشاد، حجت الاسلام قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه های کشور، محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری و اساتیدی نظیر یوسفعلی میرشکاک، محمود اکرامی فر، استاد ناصر فیض، محمدرضا شرفی خبوشان، اسماعیل امینی و ... برگزار می شود.

مدیر انتشارات شهرستان ادب درباره فعالیت های این انتشارات گفت: ذهنیت ما این بود که مؤلف، همه سرمایه ما در حوزه ادبیات است و انسانی که توانایی تولید اثر ادبی دارد خودش اصل قصه فعالیت های ادبی است. ما به دنبال موضوعات نرفتیم و بر آنها تمرکز نکردیم، بلکه به دنبال انسانی رفتیم که صفتش التزام و تعهد به مبانی ارزش اسلامی و انقلابی باشد و این انسان توانایی کار خلاق در حوزه ادبیات را داشته باشد. یکی از فعالیت های ما این بود که در قالب فعالیت هایی مثل آفتاب گردانها و مدرسه رمان تلاش کردیم که افراد مستعد را کمک کنیم و به فضل خدا به جمع کثیری از استعدادهای روزگار خود خدماتی دادیم تا بتوانند وارد فعالیت حرفه ای ادبی شوند.

در 9 دوره آموزشی شعر جوان انقلاب اسلامی با نام آفتابگردان ها بیش از 1200 نفر شاعر از تمام کشور شناسایی شدند، آموزش دیدند و از اردوهای ملی آفتاب گردانها استفاده کردند. آفتاب گردان ها یکی از مهم ترین اتفاق ها در دهه اخیر در تربیت شاعران توانمند بود که به لطف خدا توانست فضایی برای همنشینی ها و هم افزایی های جوانان خلاق این سرزمین ایجاد کند تا جریان بالنده ای شکل بگیرد و امروز ما ثمراتش را در شعر ایران شاهدیم.

فعالیت دفتر موسیقی شهرستان ادب از سال 1394 آغاز شد و بلافاصله بعد از آن استودیوی آفتاب که برگرفته از همان نام آفتابگردان ها بود، تأسیس شد و با تمرکز بر تولید قطعات موسیقی و دکلمه با بهره گیری از موسیقی دراماتیک کار خود را آغاز کرد. یکی از آن قطعات زندگی شهید رجب محمدزاده را روایت می کند. تولید 5 آلبوم موسیقی و تک قطعه های مناسبتی، تأسیس ارکستر سمفونیک حافظ و ... از جمله برنامه های دفتر موسیقی شهرستان ادب است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
معممی مقدم با اشاره به استمرار طرح شمیم خدمت در سال 1400 گفت: سال گذشته در قالب این طرح به 12 هزار نفر آموزش مهارتی ارایه دهیم و برای 5 هزار نفر اشتغال ایجاد کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲

سرویس : قرآن و معارف - وقف و امامزادگان زمان : شناسه خبر : 1059101

رضا معممی مقدم ، در گفت و گو با خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با اشاره به اجرای طرح شمیم خدمت از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: معاونت اجتماعی سازمان اوقاف در راستای لبیک عملی به شعار جهش تولید در سال گذشته، طرح شمیم خدمت را با هدف توانمندسازی، آموزش و ایجاد شغل برای مجاورین و زائرین بقاع متبرکه در دستور کار خود قرار داد و توانست برای 12 هزار نفر آموزش مهارتی ارایه دهد و برای حدود پنج هزار نفر زمینه اشتغال فراهم کند.

مدیرکل اجتماعی و مشارکت های مردمی سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و محدودیت های پیش آمده کرونایی و بیکار شدن تعداد قابل توجهی از افراد کم برخوردار در این ایام، ایجاد زمینه اشتغال برای این تعداد قابل قبول بوده است و در سال جدید نیز که مقام معظم رهبری بازهم دغدغه تولید و اشتغال را داشته اند، این اداره کل، با قوتی دو چندان برای تحقق شعارسال قدم بر خواهد داشت و در این راستا، اجرای کامل و جامع طرح شمیم خدمت را به عنوان یکی از اولویت ها و کارویژه های خود در دستور کار دارد.

وی خاطر نشان کرد: در این طرح سه گام مهم و اساسی مد نظربوده است. در گام نخست با بهره گیری از تجربیات کارآفرینان موفق و تعامل با سازمان ها، نهادها، موسسات و گروه هایی که در زمینه آموزش حرفه و صنعت عملکرد مناسب و قابل قبولی دارند، به آموزش متقاضیان کار پرداخته می شود. در گام دوم تلاش می گردد، با استفاده از ظرفیت بقاع متبرکه و موقوفات مرتبط، و همچنین استفاده از ظرفیت خیرین، زمینه کار و درآمد برای کارآموزان مهیا گردد.

مدیرکل اجتماعی و مشارکت های مردمی سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: در گام سوم نیز تلاش می شود، با راه اندازی بازارچه های خیریه و فروشگاه های ویژه، محصولات تولید شده توسط جامعه هدف در معرض فروش قرار گیرد. در سال گذشته بیشترین تاکید ما بر اجرای گام اول طرح یعنی آموزش بوده است که در سال جاری با توجه به وجوب پشتیبانی از تولید، اجرای عملیاتی گام های بعدی این ابلاغیه در دستور کار قرار می گیرد.

وی افزود: در زمینه پشتیبانی، بقاع متبرکه سراسر کشور این آمادگی را دارند که از تمام امکانات و ظرفیت های خود در زمینه تولید استفاده و ایفای نقش نمایند واقدامات عملیاتی در طرح جامع شمیم خدمت ، شامل نیاز سنجی شغلی، مشاوره شغلی، ارزیابی طرحهای اقتصادی خانگی، آموزش های کسب و کار، کاریابی تامین مالی ، بازار یابی فروش و راهبری شغلی را انجام دهند.

پایان پیام/ 40

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

مدیرکل اجتماعی و مشارکت های مردمی سازمان اوقاف

|

سازمان اوقاف

|

وقف

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
بحرالعلوم با بیان اینکه معلم قرآن بودن افتخاری است که خداوند متعال در سوره الرحمن ، خود را معلم قرآن می خواند، گفت: معلم قرآن کریم هم باید مصداق رحمت و مهربانی و لطف نسبت به شاگردان خود باشد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۱

سرویس : قم - زمان : شناسه خبر : 1058984

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، سید محمد مهدی بحرالعلوم امروز (شنبه، اول خرداد) در مراسم افتتاحیه طرح کشوری تربیت مربی حفظ قرآن کریم که از سوی ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد و با مشارکت ستاد راهبردی حفظ قرآن کریم سازمان اوقاف و امور خیریه به صورت مجازی برگزار شد، با اشاره به اهمیت اجرای طرح تربیت معلمان حفظ قرآن کریم، عنوان کرد: معلم قرآن بودن افتخاری است که خداوند متعال خود را معلم قرآن می خواند، چنانچه در قرآن کریم می خوانیم: الرَّحْمنُ؛ عَلَّمَ الْقُرْآنَ ، بنابراین خداوند متعال سمت معلمی قرآن را برای خود بیان کرده است.

معاون آموزش مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: خداوند در آیه 164 سوره مبارکه آل عمران نیز می فرماید: پیامبری از خودشان برانگیخت که آیات او را بر آنها بخواند ، و آنها را پاک کند و کتاب و حکمت بیاموزد ، در اینجا نیز آموزش قرآن کریم یکی از چهار وظیفه ای است که خداوند متعال برای پیامبر گرامی اسلام صلّی الله علیه وآله برشمرده است.

بحرالعلوم تصریح کرد: فردی که وارد حوزه تعلیم قرآن کریم می شود، وارد صنف و سیاقی شده که در جلوی این صف، خداوند متعال قرار دارد.

وی در ادامه بیان داشت: خداوند در سوره مبارکه الرحمن از میان اسامی و صفات خویش، صفت رحمت را برگزیده، البته این صفت برای همه نعمت هایی است که در این سوره برشمرده، اما در صدر آن تعلیم قرآن است و نشان می دهد که معلم قرآن کریم هم باید مصداق رحمت و مهربانی و لطف نسبت به شاگردان خود باشد .

حافظ کل قرآن و داور مسابقات بین المللی قرآن با اشاره به جایگاه حافظان قرآن کریم و مربیان حفظ قرآن ، یادآور شد: حفظ قرآن مجید مورد توجه رهبر معظم انقلاب مدظله العالی و مورد تأیید سیره نبوی و اهل بیت علیهم السلام است.

بحرالعلوم خاطرنشان کرد: در صدر اسلام، آموزش قرآن کریم از طریق حفظ بوده و شاید این سوال مطرح شود که امروز حفظ قرآن کریم چه جایگاهی دارد؟، معلمان حفظ قرآن کریم مطالعاتی درباره اولویت های آموزش های شفاهی نسبت به آموزش های دیداری و شنیداری داشته باشند.

وی عنوان کرد: هر معلم حفظ قرآن کریم باید به سه سوال پاسخ دهد، اولین سوال، تعریف حفظ برگرفته از سنت پیامبر و اهل بیت علیهم السلام است، آیا ما فقط به دنبال تربیت حافظان الفاظ قرآن هستیم یا تعریف ما از حفظ قرآن چیز دیگری است باید در این باره تحقیق و بررسی کنیم.

معاون آموزش مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: سوال دوم، چرایی و هدف حفظ قرآن کریم است، چرا باید سوره های قرآن را حفظ کنیم؟ چرا باید در جامعه هشتاد میلیونی، 10 میلیون حافظ قرآن داشته باشیم که موضوع مهمی است؛ سوال سوم چگونگی حفظ قرآن کریم است و اگر چرایی و چیستی تحلیل و پاسخ داده شود، چگونگی هم پاسخ داده می شود.

بحرالعلوم در ادامه یادآورشد: درکشور ما ستاد راهبری حفظ قرآن راه اندازی شده و دهها هزار نفر در دوره تربیت مربی حفظ قرآن شرکت کردند و لازم است افراد جدید وارد شوند.

وی با بیان اینکه ظرفیت های مختلفی مانند کانون های فرهنگی هنری مساجد در کشور وجود دارد تا افرادی وارد عرصه حفظ قرآن کریم می شوند، تصریح کرد: نگاه حافظان قرآن باید به حقیقت قرآن و رسالتی که به عهده شان است ، باشد و نه تجملات و مطامع دنیوی.

معاون آموزش مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه معلم به هر جا که نگاه کند شاگردان هم به همان مسیر خواهند رفت، گفت: این حوزه، حوزه بسیار حساسی است، زمینه های تربیت شاگردان برای شما فراهم شده است، علاوه بر آن، می توانید این آموزش هایی که دریافت می کنید، در اختیار متقاضیان و طالبان علوم قرآنی در خانواده، دوستان و یا حتی در فضای مجازی قرار دهید.

پایان پیام/ 414

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

محمد مهدی بحرالعلوم

|

مراسم افتتاحیه

|

دوره تربیت مربی حفظ قرآن

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
بررسی و ارزیابی حوزۀ مطالعات اجتماعی و فرهنگی سینمای ایران (کتاب شناسی توصیفی- تحلیلی) نوشته محمد گرامیان نیک ازجمله پژوهش های صورت گرفته در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با انتشار الکترونیکی است که نسخه آن، بر روی سایت پژوهشگاه قرار گرفته است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۱

سرویس : فرهنگ و ادب - ادبیات و نشر زمان : شناسه خبر : 1058929

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات ، بررسی و ارزیابی حوزۀ مطالعات اجتماعی و فرهنگی سینمای ایران (کتاب شناسی توصیفی- تحلیلی) نوشته محمد گرامیان نیک ، ازجمله پژوهش های صورت گرفته در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با انتشار الکترونیکی است که نسخه آن، بر روی سایت پژوهشگاه قرار گرفته است.

این پژوهش، چارچوب کلی مطالعات سینمایی ایران را از منظر اجتماعی و فرهنگی طرح می کند. به عبارت دیگر، مساله اصلی این مطالعه، ارائه گزارشی از مطالعات اجتماعی و فرهنگی سینما در ایران و در گام بعدی، ارزیابی و تحلیل آن است. ازهمین رو، تلاش می کند به این سوالات پاسخ دهد که در حوزه پژوهش اجتماعی و فرهنگی درباره سینمای ایران، چه می گذرد؟ در تحلیل های فرهنگی و اجتماعی ارائه شده از سینمای ایران چه موضوعات و چه مضامینی برجسته شده اند؟ این تحلیل ها چه چیزی درباره بافت اجتماعی و فرهنگی موثر بر تولیدات سینمایی ایران می گویند؟ این تحلیل ها چطور از فرم و محتوای آثار سینمایی به واقعیت اجتماعی پل می زنند و این رابطه را چگونه تفسیر می کنند؟

به طورکلی، این پژوهش، اهدافی چون ارائه فهرستی از مطالعات فرهنگی و اجتماعی موجود درباره سینمای ایران، چکیده کردن و تحلیل 20 اثر جامع تر، استخراج تحلیل ها و نظریات ارائه شده، ارزیابی پژوهش ها با توجه به سوالات اصلی، رویکردهای عمده، چارچوب های تحلیلی و ... و کنار هم قرار دادن تحلیل های ارائه شده با هدف ارائه برداشتی کلان تر را، دنبال می کند.

محقق پس از بررسی کتاب های منتشرشده در این زمینه، به فقدان برنامه های پژوهشی در حوزه مطالعات اجتماعی- فرهنگی سینمای ایران به عنوان مساله ای بنیادی و تعیین کننده، اشاره می کند و هم زمان به چند خصلت مطالعاتی مهم دیگر اشاره می کند که توجه و تمرکز محدود به چند فیلم ساز و نپرداختن پژوهش های فرهنگی و اجتماعی به فیلم سازان برجسته دیگر، خلأ پژوهش درباره جریان های فیلم سازی، جای خالی آثار جریان ساز و روشنگر درباره ژانرهای سینمایی در ایران و زمینه های فرهنگی و اجتماعی موثر بر این ژانرها و خلأ آثار تحلیل کننده اقتصاد سینما یا اقتصاد سیاسی سینما از منظری علمی و پژوهشی، ازجمله آن ها هستند.

پایان پیام/ 31

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

برنامه های پژوهشی

|

محمد گرامیان نیک

|

پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۱

مسئول پروژه بیمه درمان اعضای صندوق اعتباری هنر در شرکت بیمه سرمد اعلام کرد که بر اساس نظرسنجی صورت گرفته، میزان رضایت بیمه شدگان این صندوق در حد مطلوب است.

داود نورالهی در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری خرد و کلان با بیان این که این قرارداد تا کنون سه بار پیاپی تمدید شده است، گفت: میزان رضایتمندی بیمه شدگان از بازخورد تمدیدی قرارداد مشخص است، چرا که این قرارداد بدون رضایت بیمه شدگان تمدید نمی شد.

وی با اشاره به این که شرکت بیمه سرمد با تمام انرژی و پتانسیل خود سعی در ارائه خدمت هرچه بهتر و مطلوب تر برای رفع دغدغه ذهنی و ایجاد آرامش انگیزشی میان هنرمندان دارد، اظهار کرد: البته این تلاش، برگرفته از تفکر هیات مدیره و مدیران ارشد شرکت است، به همین سبب ما با اهتمامی که در ارائه خدمات مطلوب به بیمه گزاران صندوق هنر داریم، برای سومین سال پیاپی این افتخار را داریم که به هنرمندان، خبرنگاران و جامعه هنری کشور خدمت کنیم.

به گفته او، در سنوات مختلف، افزایش تعداد بیمه شدگان سیری طبیعی داشته است که بسته به نیاز بیمه شده و دریافت و ارئه خدمات مطلوب در قراردادهایی که رسوب خواهند داشت، صورت می پذیرد.

نورالهی با بیان این که در سال بیمه ای 1398-1397 تعداد بیمه شدگان این پروژه حدود 22 هزار نفر بود و این عدد در سال منتهی به 1399 به حدود 25 تا 26 هزار نفر افزایش پیدا کرد، افزود: در قرارداد جدید هم حدود 31 هزار نفر از اعضای جامعه هنری تحت پوشش قرار گرفته اند.

مسئول پروژه بیمه درمان اعضای صندوق اعتباری هنر در شرکت بیمه سرمد با اشاره به این که این پروژه و پوشش های آن هر سال پس از نیازسنجی های انجام شده و در هر رسته از فعالیت افراد تحت پوشش، تغییراتی داشته است، اظهار کرد: استقبال از این طرح را می توان بر اساس افزایش بیمه شدگان سنجید، به طوری که میزان افزایش تعداد بیمه شدگان در سنوات قبل و حجم درخواستی ثبت نامی جدید، نمود استقبال صورت گرفته و مدالی سراسر افتخار برای خدمت به اعضای صندوق است.

گفتنی است دوره جاری قرارداد بیمه تکمیل درمان اعضای صندوق اعتباری هنر از اول تیر ماه 1399 تا اول تیر ماه سال 1400 است.

لینک خبر :‌ خرد و کلان
یکی از حرفه هایی که در شرایط کرونا بیشترین آسیب را دید، هنر تئاتر بود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲

معیشت و علاقه هنرمندان این هنر به اجرای روی صحنه و نگاه تماشاگران گره خورده بود اما کرونا که آمد، سالن ها تعطیل شدند و ریسمان ارتباط با تماشاگر، نازک تر شد. ماه های اول که این ویروس ناخوانده به همه ساحت های زندگی مان تحمیل شده بود، حرفه ها و مشاغلی که می توانستند به بستر اینترنت کوچ کنند، بارشان را بستند و بقچه شان را در صفحات مجازی پهن کردند. هنرمندان تئاتر هم با اجراهای معمولاً تک نفره تئاتر به صورت آنلاین، در پی قلاب انداختن برای جلب نگاه مخاطب بودند، اما تورشان خالی ماند. حالا که بیش از یک سال از تعطیلی سالن های تئاتر می گذرد و اجرای آنلاین تئاتر هم با اقبال خوبی مواجه نشده، تولید تله تئاتر برای پخش در پلفترم های شبکه نمایش خانگی جان گرفته است.

تئاتر به خاطر کرونا صحنه را از دست داده است

هادی مرزبان، کارگردان و نویسنده پیشکسوت تئاتر معتقد است برای این شرایط مدیران فرهنگی و مسئولان باید چاره اندیشی می کردند که نکردند. او به خبرنگار ما می گوید: وقتی کرونا همه گیر و منجر به تعطیلی سالن های تئاتر شد، دیداری با مدیر کل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد داشتم و خواستم به وضعیت معیشت هنرمندان تئاتر در شرایط کرونا رسیدگی کنند یا تدابیری برای بهبود هنر تئاتر داشته باشند، نمی توانیم دست روی دست بگذاریم و بگوییم کرونا آمده و تئاتر را باید تعطیل کرد، ضمن اینکه مشخص نیست کرونا چه زمانی به پایان می رسد.

به گفته او، هدایت یک کشتی در شرایط آرام دریا، کار سختی نیست ولی وقتی طوفان شد، سکانداری کشتی دشوار است. وی توضیح می دهد: هنر تئاتر به خاطر کرونا، صحنه را از دست داده است، ولی نباید از این وضعیت به سادگی عبور کرد، اگر فکری نشود در آینده فقط در کتاب ها می خوانیم که هنری به اسم تئاتر وجود داشته است.

بی توجهی مدیران تلویزیون به تله تئاتر

مرزبان معتقد است در شرایط فعلی به جای اینکه تماشاچی را به سالن تئاتر بیاوریم، با تله تئاترها و فیلم تئاترها می توان به خانه های مردم رفت. او می گوید: اگر مسئولان، هنر تئاتر را باور داشته باشند، مشکلات حل می شود ولی مسئولان تلویزیون به قدرت و توانایی تئاتر، واقف نیستند. هر سال هزینه های زیادی را صرف ساخت سریال های بی کیفیت و کم بیننده می کنند، ولی هزینه ساخت دو سریال را برای تولید 20، 30 تله تئاتر خرج نمی کنند تا هنرمندان تئاتر از وضعیت بد معیشتی خارج شوند، تئاتر زنده بماند و بین مردم و تئاتر، فاصله نیفتد.

وی ادامه می دهد: بچه های تئاتر مانند سربازان جان بر کف همیشه آماده هستند، مسئولان باید به خودشان تکانی بدهند، ولی هنوز باور ندارند با تئاتر می شود جامعه را اصلاح و مشکلات جوانان و خانواده ها را حل کرد. ضمن اینکه در شرایط کرونا که مردم مجبور به ماندن در خانه ها هستند، چه سرگرمی سالمی بهتر از تماشای تله تئاتر از تلویزیون. این مدرس هنرهای نمایشی خاطرنشان می کند: پیشنهاد دادم که صدا و سیما با وزارت ارشاد، قراردادی امضا کرده و بودجه ای را برای تولید تله تئاترها مصوب کنند و به صورت عادلانه، سفارشات تولید تله تئاتر در بین هنرمندان این حوزه توزیع شود تا حداقل سه روز در هفته، مردم در تلویزیون شاهد تماشای تله تئاتر باشند.

مشکلات زیادی پیش روی تئاتر است

مرزبان که این روزها مشغول تمرین گروهش برای اجرای تئاتر صحنه ای دکتر نون است، یادآور می شود: حدود 13 سال است که می خواهم این تئاتر را روی صحنه ببرم و حدود دو سال است که درگیر این کار هستم، اسفند سال 98 می خواستم کار را روی صحنه ببرم، ولی این میهمان ناخوانده آمد و همه را زمینگیر کرد. به گفته او تمرین های گروهش از این هفته از سر گرفته می شود و امیدوار است که حدود دو ماه دیگر این کار را روی صحنه ببرد. این کارگردان و بازیگر تئاتر که دارای نشان درجه یک هنری است، درباره اینکه وضعیت تئاتر صحنه ای را در دوران پسا کرونا چطور می بیند و اینکه مردم در دوران عادی شدن شرایط و با توجه به فاصله طولانی مدتی که از دوری با سالن های نمایش داشتند، دوباره به تماشای تئاتر صحنه ای خواهند نشست؟ می گوید: قطعاً مشکلات زیادی پیش روی تئاتر خواهد بود، مثلاً در حال حاضر که تمرین گروه تئاترم را شروع کردم و قرار است کار را کمتر از دو ما دیگر روی صحنه ببرم، به عنوان یک صف شکن پیش می روم؛ چون شرایط برای تماشای تئاتر خوب نیست، ولی من جلو می روم که به مردم بگویم به سالن های تئاتر بیایید و نگران نباشید، از تئاتر حمایت کنید. می دانم که تئاترم در زمان خوبی به روی صحنه نمی رود، ولی چاره ای ندارم؛ چون نمی توانم بازیگرانم را بیش از این معطل کنم. مرزبان توضیح می دهد: تئاتر من حدود 50-40 تا بازیگر دارد که عده ای از آن ها مشغول بازی در فیلم و سریال های دیگر هستند، ما در سالن اصلی تئاتر شهر تمرین می کنیم و سعی داریم بازیگران را به صورت محدود به سر تمرین بیاوریم تا فاصله فیزیکی رعایت شود. او درباره تغییر بازیگر اصلی تئاتر دکتر نون اظهار می کند: رضا کیانیان جزو بازیگران اصلی کار بود که چند ماه پیش به من گفت برای خودم نگران نیستم برای خانواده ام نگرانم و اگر کرونا بگیریم، سلامتی آن ها را به خطر می اندازم. الان آقای مهدی فخیم زاده، آن نقش را بازی می کند و با حفظ فاصله فیزیکی و رعایت کامل شیوه نامه های بهداشتی تمرین می کنیم. بچه ها هم در تمام سالن تئاتر شهر پخش شده اند که نزدیک هم نباشند.

عقب گرد تئاتر در دوران پساکرونا

وی با بیان اینکه قطعاً در پساکرونا، عقب گردی زیادی نسبت به دوران پیش از کرونا در حوزه تئاتر خواهیم داشت، می گوید: تئاتر کم کم داشت به سبد فرهنگی خانواده های متوسط اضافه می شد، ولی پس از کرونا، حذف شد. او درباره استقبال از فیلم تئاترها و پخش از پلتفرم های شبکه نمایش خانگی می گوید: کسانی که دلشان می خواهد تئاتر ببینند از فیلم تئاترها استقبال می کنند، البته به شرطی که فیلم تئاترها با حفظ استانداردهای تئاتر صحنه ای باشد، نه اینکه تئاتر تبدیل به فیلم شده و ماهیت اصلی خودش را از دست داده باشد؛ چون در این صورت به سینما نزدیک شده است نه تئاتر. به نظرم اتفاق خوبی است که مردم در شرایط فعلی در خانه هایشان بمانند و تئاتر تماشا کنند ولی نباید به اسم نوآوری از اصالت و ماهیت تئاتر دور شد، در واقع کارگردان، باید صحنه نمایش را به خانه های مردم ببرد و تماشاگر هم باید آداب تئاتر صحنه ای را هنگام نمایش تله تئاتر یا فیلم تئاتر رعایت کند؛ یعنی حس و حال تماشای تئاتر صحنه ای را داشته باشد و تمام حواسش را به تماشای تئاتر بدهد.

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
سرویس فرهنگ و هنر - از یک سو نمی دانیم چرا ستاد ملی مبارزه با کرونا با انتقال اهالی موسیقی به گروه شغلی 2 موافقت نمی کند تا بتوانند مانند تئاتری ها و سینمایی ها فعالیت شان را از سر بگیرند؟! و از سوی دیگر مشخص نیست با توجه به اهمیت آورده اقتصادی برای تهیه کنندگان و کنسرت گذاران موسیقی پاپ، در صورت بازگشایی و الزام به استفاده از تنها 50 درصد ظرفیت سالن، این هنرمندان خود تمایلی به برگزاری کنسرت دارند؟
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲ سایت های دیگر : خبر آنلاین روزنامه ابتکار

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر برخط نیوز به نقل از خبرآنلاین - نخستین اطلاعیه روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که خبر از تعطیلی تمامی برنامه های فرهنگی و هنری به مدت یک هفته به علت شیوع کرونا می داد، سوم اسفند 1398 منتشر شد و چه کسی گمان می کرد این تعطیلی، برای اهالی موسیقی تا خرداد 1400 ادامه داشته باشد؟ و این سوال بی پاسخ بماند که چرا علی رغم بازگشایی سالن های تئاتر و سینما، این اتفاق برای موسیقی رخ نمی دهد؟

اکنون یک سوی ماجرا، تلاش برای یافتن پاسخ این سوال است که اهالی موسیقی چرا مانند تئاتری ها و سینمایی ها به به گروه شغلی 2 منتقل نمی شوند تا بتوانند فعالیت شان را از سر بگیرند؟ و سوی دیگر، این سوال بی جواب که با توجه به اهمیت آورده اقتصادی برای تهیه کنندگان و کنسرت گذاران موسیقی پاپ، حتی در صورت جابه جایی میان گروه های شغلی و برقراری امکان بازگشت به صحنه و در پی آن الزام به استفاده از تنها 50 درصد ظرفیت سالن که طبیعتا بازگشت مالی را نسبت به گذشته به نصف می رساند، این هنرمندان خود تمایلی به برگزاری کنسرت دارند یا خیر؟

نامه معاون هنری وزیر ارشاد برای ستاد ملی مبارزه با کرونا

پس از گذشت حدود 15 ماه از تعطیلی کنسرت های موسیقی زیر سایه کرونا، انتشار خبر درخواست سیدمحمد مجتبی حسینی، معاون امور هنری وزیر ارشاد از ستاد ملی مبارزه با کرونا برای قرار گرفتن موسیقی در گروه شغلی 2 و برقراری امکان از سرگیری دوباره برگزاری کنسرت ها، بار دیگر تبعیض صورت گرفته میان اهالی موسیقی با دیگر هنرها را یادآوری کرد.

حسینی در 21 اردیبهشت 1400 خطاب به ستاد ملی مبارزه با کرونا نوشت: عطف به نامه قبلی مبنی بر تجدیدنظر در گروه بندی مشاغل و پیرو جلسه کارگروه کارشناسی کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا درباره قرار گرفتن سینما و تئاتر در گروه 2 مشاغل به آگاهی می رساند، بسیاری از اجراهای صحنه ای موسیقی در گونه های ردیف دستگاهی، نواحی و کلاسیک در سالن های کوچک و معمولا با مخاطبان محدود برگزار می شود و از نظر رعایت پروتکل های بهداشتی و تعداد محدود تماشاگران با استفاده از درصدی از ظرفیت سالن با اجرای تئاتر و نمایش فیلم مشابهت دارد. پس مقتضی است در گروه 2 مشاغل قرار بگیرد تا امکان برگزاری این گونه اجراها با رعایت پروتکل های بهداشتی میسر شود.

درخواستی که حمیدرضا نوربخش، مدیرعامل خانه موسیقی نیز در تایید آن گفت: آیا ما می دانیم نزدیک به 16 هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در ارتباط کامل با موسیقی هستند؟ این ها باید در این شرایط چه کنند؟ اکنون که اجراهای زنده موسیقی تعطیل شده اند آیا ما می دانیم این عزیزان با چه شرایطی مشغول زندگی هستند؟ آیا فهمیده ایم حالا که بسیاری از کنسرت ها در تعطیلی محض هستند این هنرمندان چگونه زندگی خود را اداره می کنند؟ به هر حال این دیدگاه غلطی است که در موسیقی فقط همه چیز را با سلبریتی ها ارزیابی کنیم. چرا که غیر از این افراد شناخته شده، هنرمندان شریفی در حوزه موسیقی حضور دارند که به شدت در انتظار آمدن روی صحنه و اجرای برنامه مقابل مخاطبان به شرط رعایت پروتکل های بهداشتی هستند.

سلبریتی ها خود ترجیح می دهند نیایند؟

آن چه در نامه حسینی به ستاد ملی مبارزه با کرونا جلب توجه می کند درخواستش برای انتقال اهالی موسیقی از گروه شغلی 3 به 2 برای برقراری امکان اجراهای صحنه ای موسیقی در گونه های ردیف دستگاهی، نواحی و کلاسیک در سالن های کوچک است.

درخواستی که این سوال را ایجاد می کند که آیا سلبریتی ها حتی در صورت این جابه جایی میان گروه های شغلی، خود ترجیح می دهند نیایند؟! نحوه اجرای زنده آثار موسیقایی در دوران کرونا و آن چه مورد استقبال تهیه کنندگان و خوانندگان موسیقی پاپ قرار گرفت موجب می شود از خود بپرسیم با قرار گرفتن حوزه موسیقی در گروه شغلی 2، این هنرمندان میلی به برگزاری کنسرت در شهرهایی غیر از جزیره کیش خواهند داشت؟!

رفتارشناسی فعالان این عرصه در 15 ماه گذشته نشان می دهد به غیر از مواردی انگشت شمار آن هم در جزیره کیش و با قیمت هایی بسیار گران تر از آن چه پیش تر بود و چند تجربه محدود دیگر در پایتخت، تمایلی به برگزاری کنسرت و اجراهای زنده در کشور ندارند و عمده تمرکزشان بر تولید آلبوم و تک آهنگ و در خوشبینانه ترین حالت کنسرت های آنلاین است.

کنسرت هایی که از همان ابتدای همه گیری کرونا برای گروهی از خوانندگان سودهای خوبی رقم زد و برای برخی دیگر هم حاشیه های متعدد پدید آورد. حاشیه هایی که در کنار فعالیت بی سروسامان پلتفرم ها و سامانه های اینترنتی معروف و غیرمعروف، فضایی را پیش روی مخاطبان قرار داد که در مجموع نتوانست جانشین مناسبی برای کنسرت های زنده در روزهای کرونایی شود.

سوالی که با بررسی این رفتار پیش می آید این است که تهیه کنندگان و کنسرت گذاران موسیقی پاپ که حضور هر چه گسترده تر مردم در کنسرت ها همواره مساله ای حیاتی برایشان بوده است، چون می دانند با انتقال از گروه شغلی 3 به 2، ملزم به استفاده از تنها 50 درصد ظرفیت سالن هستند که طبیعتا آورده اقتصادی شان را نسبت به گذشته به نصف می رساند، حتی در صورت برقراری امکان برگزاری کنسرت، تمایلی به آن نشان خواهند داد؟! و آیا برگزاری کنسرت های زنده با در نظر گرفتن ملاحظات مربوط به شیوه نامه های بهداشتی و فاصله گذاری، آن هم با قیمت بلیت معقول فعلا اولویتی برای تهیه کنندگان و خوانندگان این حوزه از موسیقی دارد؟!

اهالی موسیقی ردیف دستگاهی و... پاسوز بی میلی پاپ ها به برگزاری کنسرت؟

نکته دردناک از قافله عقب ماندن فعالیت های موسیقایی کشور نسبت به حوزه هایی چون تئاتر و سینماست. حوزه هایی که فعالانش با وجود تمام مشکلات و مصائبی که برای اجرای عمومی و اکران از سر می گذرانند همچنان در تلاشند تا چراغ نیمه روشن این هنرها را به واسطه هنرمندان فعال این عرصه روشن نگه دارند.

تردیدی نیست که حفظ سلامت مخاطب در اولویت قرار دارد اما آیا همین ماجرای حفظ سلامت که قطعا و حتما باید بیش از هر زمانی مورد توجه اجراگران و فعالان همه حوزه ها قرار گیرد، تنها دلیل توقف فعالیت های موسیقایی در کشور و مشخصا خاموشی کامل چراغ کنسرت هاست؟ یا متغیرهای دیگری در این زمینه تأثیرگذار است؟ متغیرهایی چون آگاهی اهالی موسیقی پاپ به نصف شدن آورده مالی شان از کنسرت ها و در پی آن بی میلی به بازگشت به صحنه که درخواست اهالی موسیقی ردیف دستگاهی، نواحی و کلاسیک را هم برای بازگشت به صحنه زیر سایه خود قرار داده است؟!

منبع : خبرآنلاین

لینک خبر :‌ برخط نیوز
دو ماه ازسال 1400 می گذرد و برگزارکنندگان بزرگترین جشنواره های موسیقی ایران درنظر دارند ازهمان ابتدای سال برنامه ریزی های خود را برای مهم ترین رویداد های موسیقی ایران چون جشنواره فجر، نواحی و جوان اعلام کنند و فراخوان های هر یک درحال انتشاراست.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲

اعتمادآنلاین| دو ماه ازسال 1400 می گذرد و برگزارکنندگان بزرگترین جشنواره های موسیقی ایران درنظر دارند ازهمان ابتدای سال برنامه ریزی های خود را برای مهم ترین رویداد های موسیقی ایران چون جشنواره فجر، نواحی و جوان اعلام کنند و فراخوان های هر یک درحال انتشاراست.

به گزارش روزنامه ایران، این درحالی است که سال گذشته کرونا موجب شد بررسی های مختلفی برای نوع برگزاری جشنواره ها (به صورت آنلاین یا حضوری)طراحی شود.

پیشنهاد برگزاری جشنوار موسیقی نواحی در کرمان به مدت سه سال

اما در دومین جلسه ستاد اجرایی چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران که روز گذشته با حضورمحمد اللهیاری فومنی مدیرکل دفتر موسیقی، محمدعلی مرآتی دبیر چهاردهمین جشنواره موسیقی، علی نیکنام انزابی مدیرعامل انجمن موسیقی ایران، محمدرضا علیزاده مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان و وحید محمدی معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، سورج یاسایی مسئول انجمن موسیقی کرمان و سلطانی رئیس گروه هنری اداره کل ارشاد کرمان به صورت مجازی برگزار شد، صحبت از پیش نویس تفاهمنامه بین استاندار استان کرمان و معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود که به گفته وحید محمدی در این تفاهمنامه پیشنهاد برگزاری جشنوار موسیقی نواحی در استان کرمان به مدت سه سال مطرح شده است.

محمدعلی مرآتی دبیر جشنواره نیز فراخوانی را که در شورای سیاستگذاری نهایی شده است قرائت کرد که در این فراخوان زمان برگزاری چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی مصادف با هفته وحدت سال جاری پیش بینی شده است.

تم اصلی این دوره از جشنواره نیز به منظور جذب حداکثری هنرمندان شاخص این حوزه، وحدت در کثرت موسیقایی اقوام بر اساس محورهای سنت، اصالت و آفرینش های درون قومی و بین قومی در نظر گرفته شد.

به گفته مرآتی چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی در 2 بخش اجرای صحنه ای و مقالات پژوهشی برگزار می شود. این جشنواره ژانرمحور نیست و امکان حضور برای همه انواع موسیقی های آوازی و سازی شاخص را فراهم می آورد. مهلت ارسال آثار هم تا 15 شهریورماه پیش بینی شده است.

انتشار فراخوان پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان

از سوی دیگر فراخوان پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، با اضافه شدن بخش آهنگسازی، در بخش های موسیقی نواحی ایران، موسیقی دستگاهی و موسیقی کلاسیک منتشر شد. این دوره به دبیری هومان اسعدی و مشارکت گسترده استادان موسیقی کشور به صورت مجازی و در چهار بخش موسیقی دستگاهی ایران ، موسیقی کلاسیک ، موسیقی نواحی ایران و آهنگسازی برگزار می شود.

طبق این فراخوان در بخش موسیقی دستگاهی ایران خوانندگان و نوازندگان سازهای تار، تنبک، دف، سنتور، سه تار، عود، قانون، کمانچه، نی؛ در بخش موسیقی کلاسیک نوازندگان سازهای اُبوا، پیانو، ترومبون، ترومپت، فلوت، کلارینت، کنترباس، گیتار، ویولن، ویولنسل، ویولا، هورن؛ و در بخش موسیقی نواحی ایران خوانندگان و نوازندگان سازهای زهی، بادی و کوبه ای از مناطق مختلف کشور به رقابت خواهند پرداخت.

امسال، بخش آهنگسازی با امکان استفاده از سازهای دستگاهی، نواحی و کلاسیک در قالب های دوئت، تریو و کوارتت به پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان اضافه شده است، طوری که متقاضیان با در نظر گرفتن سقف سنی 29 سال می توانند در این بخش شرکت کنند.

لینک خبر :‌ اعتماد آنلاین
سه خواننده مطرح موسیقی پاپ در حالی طی روز های آینده تازه ترین کنسرتشان را در کیش برگزار می کنند، که همچنان از پاسخ ستاد کرونا به نامه معاون هنری وزیر ارشاد درباره برگزاری کنسرت ها خبری نیست.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سه خواننده مطرح موسیقی پاپ کشورمان طی روز های آینده و در حالی که هنوز از برگزاری کنسرت های موسیقی در پایتخت خبری نیست، اجرا های زنده خود را در جزیره کیش دنبال می کنند.

بر اساس برنامه ریزی های انجام گرفته، روز سوم خرداد کنسرت بهنام بانی در فضای باز مجموعه خلیج فارس جزیره کیش با قیمت بلیت های 180 تا 360 هزار تومان پیش روی مخاطبان قرار می گیرد.

روز سه شنبه چهارم خرداد ماه نیز کنسرت آرون افشار با قیمت بلیت 180 تا 360 هزار تومان در فضای باز مجموعه خلیج فارس جزیره کیش برگزار می شود. این در حالی است که روز چهارشنبه پنجم خرداد ماه نیز کنسرت علی زندوکیلی با قیمت بلیت 180 تا 360 هزار میزبان مخاطبان خواهد بود.

برگزاری این کنسرت ها در شرایطی است که با وجود نامه چند روز گذشته معاون هنری وزیر ارشاد به ستاد ملی مقابله با کرونا برای برگزاری کنسرت ها در پایتخت به شرط رعایت پروتکل های بهداشتی مربوط به سالن های اجرای کنسرت، اما هنوز از برگزاری اجرای زنده در تهران خبری نیست و برخی از تهیه کنندگان و خوانندگان ترجیح می دهند کنسرت های خود را با قیمت های نجومی که همچنان بدون نظارت و کارشناسی مجموعه های نظارتی صورت می گیرد، در جزیره کیش برگزار کنند.

سیدمجتبی حسینی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روز 21 اردیبهشت ماه امسال بود که پس از برگزاری جلسات و مکاتبه اسفندماه سال 1399 با ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا برای قرار گرفتن اجرا های موسیقی در گروه دو مشاغل و از سرگیری اجرا های موسیقی با رعایت پروتکل های بهداشتی دوباره با رئیس کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا مکاتبه کرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
نویسنده و کارگردان نمایش عمو لاوروف می گوید ستیز ما در شرایط کنونی با شرایط اجتماعی است که به تئاتر نه می گوید و هنر را اساسا در جامعه امری طُفیلی قلمداد می کند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲

به گزارش خبرنگار ایلنا، امیر امیری نویسنده و کارگردان نمایش عمو لاوروف که این روزها در تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه است، این اثر را یک کار قصه محور خواند و ادامه داد: عمو لاوروف چند قصه از زندگی مردم عادی ایران را هم زمان در زمان حال و در دهه های 20 و 30 هم زمان با اشغال ایران توسط قوای متفقین روایت می کند و معمایی از نسبت آدمی با زندگی و مرگ است. اینکه فاصله و نقطه ای که بین مرگ و زندگی است، چطور طی می شود؟

امیری با اشاره به خلاصه داستان نمایش که می گوید اگر به شما بگویند فقط یک ساعت برای زندگی کردن وقت دارید، چه کار می کنید؟ ادامه داد: برای رسیدن به این معما، عمو لاوروف قصه هایی از زندگی مردم ایران را در این دو بازه زمانی روایت می کند و بخشی از مسائل اجتماعی مردم امروز را نشان می دهد. این اثر سه پرسوناژ دارد که همه اتفاقات و قصه ها توسط آن ها روایت می شود.

این کارگردان و نمایشنامه نویس درباره چالش های پیش روی هنرمندان تئاتر گفت: حُکمای تئاتر می گویند که هنرمند قبل از اینکه به هنرش برسد چند ستیز و چالش با خودش دارد؛ خودِ هنر یک ستیزِ دائمی بین خیر و شر است. ستیزی درون درام و هنر است. اما قبل از آن، هنرمند یک ستیز با خود و قبل از آن هم ستیزی با جامعه دارد. اکنون ستیز ما با شرایط اجتماعی هم به همه این ها اضافه شده است.

امیری ادامه داد: غیر از اینکه با کیفیت کار خودمان بخواهیم درگیر شویم، دچار این دغدغه ایم که آیا این کار اصلا روی صحنه می رود یا نه؟ در ستیز با شرایطی اجتماعی هستیم که همه به تئاتر نه می گویند؛ آن هم وقتی هواپیماها که سقفی کوتاه و فضای محصوری دارند هر روز پر و خالی می شوند، قطارها و اتوبوس ها و متروها همیشه برقرار بوده، طرح ترافیک تهران که باعث می شود خیلی از مردم سوار وسایل حمل و نقل عمومی شوند در طول سال برقرار بوده، ولی تئاتر که سالنی بزرگ و معمولا تهویه دارد و در هر نوبت اجرا بیشتر از صد نفر در سالن حاضر نیستند و با فاصله از هم می نشینند، محکوم به این می شود که بیشترین خطر را دارد و هر کسی که به تماشای تئاتری برود حتما کرونا می گیرد.

او با تاکید بر اینکه بنابراین ما امروز در وهله اول، با این نگاه نسبت به تئاتر درگیریم. یادآور شد: چرا این نگاه وجود دارد؟ نگاهی که معتقد است تئاتر امری تزئینی است، بود و نبودش در جامعه مهم نیست و برای همین با کم ترین تهدیدی باید تعطیل شود. با چنین نگاهی، بود و نبود موسیقی هم یکی است، ما صبح تا شب موسیقی نشنویم یا به سینما نرویم و کتاب هم نخوانیم، از لحاظ فیزیولوژیک نمی میریم! پس همه این ها با کم ترین تهدیدی می توانند تعطیل شوند.

کارگردان نمایش عمو لاوروف با بیان اینکه این نگاه که فرهنگ و هنر امری تزئینی است، باعث می شود تئاتر به آسانی مورد تهدید قرار بگیرد. گفت: اگر نه، بیماری و سیل و حوادث دیگر همیشه در جامعه بوده و هیچ وقت هم هنر را تعطیل نکرده است. بنابراین نخستین ستیز ما به عنوان هنرمند، با نگاهی است که هنر را اساسا در جامعه طُفیلی می داند. ستیز دوم با شرایط است؛ شرایطی که می تواند با تمهیداتی کمک کند که تئاتر و هنر و تفریحات مردم سر جایش باشد اما وقتی این کمک از طرف مدیران نمی شود با کم ترین تهدیدی همه این ها تعطیل می شود.

امیری خاطرنشان کرد: تازه پس از عبور از این ستیزها می رسیم به اینکه در دوران کرونایی و با محدودیت های موجود، چه کار کنیم؟ کاری که ما کردیم این بود که یک متن کم پرسوناژ انتخاب کردیم که فقط سه نفر روی صحنه بزرگ تماشاخانه ایرانشهر باشند و با انتخاب سبک مینیمال برای اجرا، تعداد عوامل صحنه را هم کم کردیم و از طرفی، برای اینکه در 9 ماهی که تمرین می کردیم اتفاقی برای عوامل نیفتد، همه پروتکل ها را با دقت زیاد رعایت کردیم.

این کارگردان و نمایشنامه نویس تصریح کرد: ستیز دیگر ما بعد از اجرا، با رسانه هاست؛ بیشتر رسانه هایی که با ما تماس می گیرند، اولین دغدغه شان این است که چرا اصلا تئاتر کار می کنید و مردم اگر بیایند داخل سالن، حتما خواهند مُرد! با ما تماس می گیرند تا محکوم مان کنند. رسانه ها من جمله صداوسیما به جای اینکه کمک کنند تئاتری که در آستانه نابودی است، قد علم کند و پا بگیرد، محدودیت های علیه این هنر را تشدید می کنند. درحالی که ما امیدی به بازگشت سرمایه نداریم و کار می کنیم تا این هنر برای آیندگان مان حفظ شود و چند سال بعد که اوضاع جامعه کمی آرام تر و شرایط اجتماعی و اقتصادی مساعدتر شد، تئاتری باشد که دیگران و جوان ها بتوانند کار کنند.

امیری در پایان با اشاره به اینکه هر چند مخاطبین و فعالان عرصه تئاتر مثل همیشه و شاید بهتر از همیشه پای کار هستند و می خواهند که تئاتر زنده بماند ، تصریح کرد: ما داریم خودمان را فدا می کنیم، بهترین اثرها و متن هایمان را که می توانستیم در شرایطی بهتر روی صحنه ببریم یا به شکل تله تئاتر آن را اجرا کنیم، اکنون روی صحنه آورده ایم که فدای تئاتر بشود؛ تئاتری که از بین نرود و برای آینده زنده بماند.

فریاد جودی، نازنین دیده ور و علی طاووسیان سه بازیگر این اثر نمایشی هستند که تا 25 خرداد هر شب ساعت 20در سالن ناظرزاده کرمانی روی صحنه است. همچنین، رضا سلطان زاده آهنگ ساز، پوریا فرجی و الناز اسکندری دستیار کارگردان، فریاد جودی منشی صحنه، مسعود نیازی طراح صحنه و لباس، رامین علیخواه و محمد موسوی عکاس، باران سلمانی تایپوگراف و مهدی کیانی و مسعود روشن به نمایندگی از موسسه پلان فیلم مسولیت روابط عمومی این اثر را برعهده دارند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
حجاب استایل ها جایی پا به عرصه فعالیت گذاشته اند که صنعت طراحی و تولید لباس اسلامی با صرفه های اقتصادی بالایش، صنعت سرمایه داری، مصرف و سود بیشتر و صنعت رسانه و شهرت با هم تلاقی می یابند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲ سایت های دیگر : دیار آفتاب بیان ما

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو- طهورا میرزایی زاده ؛ بعد از سومین بوق ارتباط برقرار می شود. خودم را معرفی می کنم و می گویم آماده شنیدن صحبت هایش هستم.. بعد از اینکه از گزارش انتقادی به حجاب استایل به عنوان متنی که سراسر قصد کوبیدن قشر تاثیرگذار در زمینه حجاب را دارد، یاد می کند، می گوید در این روزگار شما باید میان بد و بدتر، بد را انتخاب کنید! در روزگار دین گریزی و حجاب زدگی با همین فعالیت هایم پیام های زیادی دارم که بخاطر چهار مدل بستن روسری، مدل و رنگ پیراهن به حجاب علاقه مند شده اند و شما این چیز ها را نمی بینید.. او می گوید در روزگاری که حجاب به هر نحوی کمرنگ می شود، حجاب استایل روزنه امیدی است...

اما مسئله اینجاست که ما به معنای واقعی کلمه شاهد همه گیری بیماری از بین بردن حجاب هستیم؛ و حجاب استایل به جای آنکه روزنه امیدی باشد، خود شرایطی را محیا می کند که با تحریف حجاب، شاهد از بین رفتن ماهیت آن باشیم، آن هم نرم و آهسته و با سکوت قشر محجبه!

یک لبه تیغ: سرپوشی به نام کار فرهنگی بر روی ماجرای اصلی

می گویند کار فرهنگی و به خود می بالند که در این وانفسا دست خیری بلند کرده اند تا جوانان را به سمت پوشیدگی بکشانند. اما قصه قطعا چیز دیگری ست که اینجا کمی از آن می خوانیم.

حجابیستا، واژه ای بین المللی که به تمام زنان مدرن مسلمان و محجبه ای گفته می شود، که سبک پوشش شیک و لایف استایل خود را در شبکه اجتماعی به نمایش می گذارند. در برخورد با حجابیستا ها یا همان حجاب استایل های خودمان، باید به این نکته توجه داشته باشیم که آن ها بیش از این که مبلغ آن سبک پوشش باشند، یک برند هستند، نه مردم عادی! گرچه با رابطه عمیق و ارتباط گیری با ما که مخاطب آن ها هستیم، آن هم با درمیان گذاشتن خصوصی ترین مسائل زندگی شان به ما نزدیک می شوند تا تعامل ما را بالا ببرند و در پی این موضوع ما نیز آنقدر به آن ها احساس نزدیکی می کنیم که به تمام توصیه های آنان اعتماد می کنیم و حس می کنیم واقعا آن ها را می شناسیم! اما باید در نظر داشت که آن ها تمام فعالیتشان در قالب یک تجارت است و از تعامل بالای ما در پیجشان، قرارداد می گیرند و مدل می شوند و درآمد کسب می کنند.

یعنی باید گفت حجاب استایل ها جایی پا به عرصه فعالیت گذاشته اند که صنعت طراحی و تولید لباس اسلامی با صرفه های اقتصادی بالایش، صنعت سرمایه داری، مصرف و سود بیشتر و صنعت رسانه و شهرت با هم تلاقی می یابند و حاصلش می شود اینفلوئنسر هایی که زیست اینستاگرامی شان را در لحاف اقتصاد توجه پیچانده اند تا بتوانند همیشه نگاه شما را در کنار خود داشته باشند.
حالا اینجا ما با هویت دیجیتالی یک زن مدرن مسلمان رو به رو هستیم و فرهنگی که این روز ها بیشتر از شبکه های اجتماعی به زندگی جوانان و نوجونان سرزیر می شود.

در مقاله ای با قلم نویسندگانی به نام کاواکی و کراپلین، همین هویت اجتماعی زنان محجبه مورد بررسی قرار گرفته است تا مناسباتی بین زن مسلمان و مدلینگ و رسانه های اجتماعی به دست بیاید، در این پژوهش بیان می شود که زنان می خواهند بین زندگی مدرن و حجاب اسلامی همخوانی ایجاد کنند و در این راه مفاهیمی مانند ایمان، حدود شرعی و اعتقاد دینی را مجددا بازسازی می کنند. همچنین بر اساس اقتصاد توجه، صحنه هایی فروشی از زندگی زناشویی و اطلاعات شخصی خود و خانواده منتشر می کنند.. غالباً هرچه عکس صمیمی تر باشد، توجه بیشتری به آن جلب می شود و برنامه محبوب اشتراک گذاری عکس، اینستاگرام، این عملکرد را به دنبال دارد.

در واقع نکته مهمی که آن ها به آن اشاره می کنند این است که وجود مدلینگ در کنار حفظ حجاب، باعث به وجود آمدن مفاهیم نو در عرصه هویت دینی است و در واکنش به این مسئله همیشه بین فرهنگ آنلاینی که ریشه در ارزش های سکولار و مبتنی بر بازار دارد و سیستم های اعتقادی مبتنی بر ایمان گروه های مذهبی سنتی برخورد وجود دارد، که امروزه در میان دنیای حجاب استایل های ایرانی نیز همین مناسبات و همین تضاد های آشکار را مشاهده می کنیم..

لبه دیگر تیغ: فقه و مدلینگ اسلامی

وارد فروشگاه چادر و ملزومات حجاب می شوم، عکس خانمی غرق در آرایش و زیبایی هایی در اجزای صورت با ژستی خاص دستانش را باز کرده و با چادری زرق و برق دار روی دیوار فروشگاه به چشم می خورد، می پرسم این عکس را به چه دلیل گذاشته اید؟ و جواب می گیرم که چاره ای نداریم می خواهیم دخترانی که آن را می بینند جذب چادر شوند و بالاخره یک جوری باید نشان دهیم این چادر باز می شود. اما آیا کسی که بخاطر این جذابیت های جلوه گرایانه جذب به این پوشش بشود و از آن استفاده کند، قرار است خودش را با آن بپوشاند یا قرار است نمایش دهد؟ و این با فلسفه حجاب در تناقض است و وقتی فلسفه پوشش و حجاب از سمت نهاد های فرهنگ ساز و رسانه ما به درستی منتقل نشده است ما شاهد چنین گزاره هایی هستیم که می خواهند دیگران را به حجاب جذب کنند و اینجا هدف و وسیله با یکدیگر تناقض دارند.

در طی این یک سالی که آسیب ها و چالش های پیش روی مدلینگ را در پرونده مد و لباس بررسی کرده ایم. یک نهاد به دنبال آن است سنگ ها را از جلوی پای مدلینگ بردارد و شرایط اقتصادی صنعت مد را به نوبه خود هموار کند، یک نهاد دیگر فریاد واحیرتا سر می دهد که مدلینگ و جامعه اسلامی؟ در این میان آنچه حقیقت است این است که مدلینگ اسلامی جایش را میان صنف مزون داران حجاب باز کرده است و همه به نوعی از آن استفاده می کنند..

حجت الاسلام مهدی بیاتی، مدیر مرکز راهبردی عفاف و حیا و پژوهشگر زیست عفیفانه، درباره نگاه اسلام به این مقوله می گوید که سطوح مختلف جذابیت روحی و جنسی که زن در کلام و نگاهش دارد و ظرافتی که به طور کلی خدا در خلفت زن به کار برده است، مصرف عمومی ندارند و جلوه گری در هر صورتی ممنوع است، و هرچه لازمه اش نیز جلوه گری زن باشد، استفاده ابزاری از او می شود و جایز نیست. خود پوشش و حجاب هم که می خواهد کمک کند به عدم جذابیت زیاد، اگر برعکس عمل کند و به زینت زن کمک کن، دوباره بنا به نص صریح قرآن دچار انحراف شده و ممنوع است؛ و منبع آن هم آیه 31 سوره نور است که در آن دوبار قبل و بعد از دستور به حجاب، خدا می گوید وَلَا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ که مرتبه اول منظور آشکار نکردن زینت هایی مثل طلا، گردنبند و دستبند و.. و مرتبه دوم به بیان تعداد زیادی از مفسران، تکرار اولی نیست بلکه به این معنی ست که زیور حتی اگر در لباس باشد باید پوشانده شود؛ و این فهمی است کخ ما از نگاه اسلامی داریم، هرچند در حوزه خانواده کاملا برعکس است.

او در ادامه درباره وضعیت موجود مدلینگ اسلامی می گوید: وقتی مصرف گرایی در فضای کسب و کار می شود فلسفه درآمد، دیگر هدف وسیله را توجیه می کند و می گویند، چون من می خواهم سود بیشتری ببرم، می خواهم مردم این لباس را بیشتر بخرند حتی اگر لازمش ندارند. این نگاه سوداگرایانه و اغوای مشتری، یک فلسفه حاکم شده است که وزارت ارشاد ما در مقابلش کوتاه آمده است، سیستم اصناف ما در مقابلش کوتاه آمده است و، چون اینجا چیزی به نام اقتصاد و کسب و کار وجود دارد و یک واقعیتی ست که این باعث آن می شود، یعنی وقتی شما مصرف گرایی را بالا می برید خب مردم هم بیشتر می خرند شما بیشتر سود می کنید. این در کل دنیا حاکم است و در کشور ما هم حاکم است؛ و در اینجا تضاد منافع وجود دارد، ابزار ما برای اینکه افراد را محجبه کنیم، غیر از هدف خود حجاب است.

با این حساب باز هم سوالی مطرح می شود که می توانیم به مدلینگ به عنوان یک ابزار تبلیغاتی جدید نگاه کنیم که نیازمند بازتعریف در چهارچوب اسلامی است؟ و برای آن حدودی فقهی قائل شد؟

در جواب این پرسش بیاتی می گوید: ما با فلسفه مدلینگ در اسلام مشکل داریم و بین آن ها تعارض وجود دارد و قابل جمع نیستند. وقتی درباره مدلینگ صحبت می کنیم درباره اغواگری، جلوه گری و جذب دیگران و لباس پوشیدن به خوشایند دیگران صحبت و توجه می کنیم. اینجا فلسفه وقار و شخصیت من نیست، بلکه پسند دیگران است، آن هم از نوع سخیفش. ما در مدلینگ، بخصوص در غرب و حتی در مدلینگ اسلامی با استانداردی مواجه هستیم که لباس عموما اروتیک استو عموما جذاببیت جنسی خود را حفظ می کند با اینکه کمیت پوششی را نیز رعایت کرده باشد.

او بیان می کند که ما درباره عفاف حرف می زنیم و کسی که می گوید مدلینگ و اسلام با هم جمع می شوند، یعنی ما مدلینگی داشته باشیم که با عدم تبرج و جلوه گری ما تضاد نداشته باشد، به فهم درستی از مسئله حجاب نرسیده است و این هیچ وقت ممکن نیست.

در ادامه بیاتی، به عنوان کسی که در این حوزه مطالعه کامل داشته و با عقیده دست اندرکاران آن آشنا است، می گوید: اگر یک نفر مصداق های کوچیکی برای ما بیاورد که با عدم تبرج تنافی ندارد، ما طلبه ها عبارتی داریم که می گوید النادر کالمعدوم ، بعنی این موارد نادر به حساب نمی آیند و نمی شود بخاطر این موارد نادر به کل ماجرا مجوز داد. پس اصولا مدلینگ با نگاه اسلامی تنافی دارد. ولی شاید بتوانیم مواردی را پیدا کنیم که این ها اتفاقا مد هستند و استفاده از آن ها عمومیت دارد و تبرج هم نیست، این موارد استثنا اند، چون اصلا ذات مدلینگ آمده که مصرف گرایی را بالا ببرد و مصرف گرایی جایی بالا می رود که چشم ها را خیره کند و توجه ها را جلب کند. این همان چیزی است که اسلام با آن مخالف است. من طلبه می گویم موضوع را شناخته ام و این موضوع 95 درصد عدم جواز است و 5 درصد جواز است. من نمی خواهم به طور کلی مدلینگ را ممنوع کنم. شما نمی توانید و ممکن نیست برای یک مورد این چنینی حکم کلی بدهید. مگر اینکه بگویی عموما جایز نیست مگر اینکه فلان مورد پیش بیاید.

حجت الاسلام بیاتی اضافه می کنند که تعیین چهارچوب و حدود برای مدلینگ آنقدر ماجرا را لوس و ناخوشایند است که هر که ببیند به سخره می گیرد! و اگر بخواهیم تمام قواعد را رعایت کنیم می گویند اینکه دیگر مدلینگ نیست که مردم ببینند و بخرند و ما هم باید بگوییم که از اول گفتیم این کار جایز نیست.

مردم یک پای ماجرای اقبال به مدلینگ

حجت الاسلام بیاتی می گوید: من که معتقد هستم مدلینگ 95 درصد انحراف از اهداف دارد، به نظرم تعیین استاندارد ها فایده زیادی ندارد، چون آخر ماجرا را می دانم و می دانم تبیین این شاخص ها برای مدلینگ فایده ای ندارد. ولی اگر بگوییم ساز و کار تبلیغ پوشش و ارائه پوشش، چون با مدلینگ فرق می کند، می توان شاخص ها و استاندارد های تبلیغات در حوزه پوشاک زنانه و مردانه را بیان کرد.

ولی اگر کلمه مدلینگ استفاده شود، همراهش معنای خودش را می آورد، و نمی توان در آن تصرف کرد. تبلیغات لباس و ارائه پوشاک خودش یک چیز کلی است که می شود استانداردش را مشخص کرد و مفید هم هست و جامعه را به حال خودش رها نکرده ایم. ولی اگر گفتم مدلینگ اسلامی و مدلینگ حجاب استایل این یعنی من اصلا نفهمیده ام این ها با هم تناقض و تعارض دارند و ممکن نیست با هم جمع شوند.

همچنین بیاتی ادامه می دهد: اگر مردم حاضر باشند که به جای اینکه دنبال مدلینگ باشند، دنبال مدلی از ارائه پوشاک باشند، می شود کاری کرد. وقتی ذهن روی مدلینگ بسته شده است، مفهومش قبلا اختراع شده و برایش مصادیقی معرفی شده است. و، چون آخرش را می دانم از اول می گویم ما مدلینگ اسلامی نداریم. چون من معتقد نیستم که افراد حاضر باشند این تفکیک را-بین مدلینگ و نوع دیگری از ارائه- قائل شوند. آن ها همان اهداف مدلینگ را می آورند و می گویند جوری باشد که هر زنی دید دلش بخواهد. خب هر زنی دید دلش بخواهد لازم است در آن جذابیت های جنسی و زنانه نهفته باشد. اینجا خیلی شفاف و روشن، نقض قرض می شود.

طبق گفتگو با حجت الاسلام بیاتی، این نتیجه حاصل می شود که اگر مدلینگ به همین شیوه راه خودش را ادامه دهد ما هیچ گاه نمی توانیم عفاف را در کنار مدلینگ حجاب داشته باشیم، به همین دلیل بیاتی در پایان می گوید: مدلینگ ممکن است با حجاب جمع شود، ولی با عفاف درون حجاب قطعا قابل جمع نیست. اگر مردم حجاب را هم دقیق می فهمیدند می گفتند با حجاب هم تنافی دارد، ولی فهم ما از حجاب کمیت آن است و کیفیت حجاب در ذهن ما نیست. می گویم فرد خودش را پوشانده است، منتها چجوری پوشانده هم مهم است، پوشش باید عفیفانه باشد. اگر رنگ عفت دارد، اسلامی است اگر نه خیلی راحت بدون گیر کردن و لکنت گرفتن باید گفت اسلامی نیست.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قصد دارد برای سه سال دیگر اجرای جشنواره موسیقی نواحی را به استان کرمان واگذار کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم ، ستاد اجرایی چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی تا کنون چند جلسه برگزار کرده که هیچ کدام از این جلسات خروجی مشخصی نداشته است. اما این بار گویا مسئولان معاونت هنری وزارت ارشاد برای دستیابی به اهدافشان، در آخرین جلسه ستاد اجرایی چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی، دم از واگذاریِ این جشنواره برای سه سال دیگر به استان کرمان زده اند.

جشنواره موسیقی نواحی چند سالی است که در استان کرمان برگزار می شود. در دوره های اخیر هم مشکلات و کاستی های زیادی در برگزاری این جشنواره به چشم می خورد. حال باید دید با کدام استدلال، معاون هنری وزیر ارشاد می خواهد برای سه سال دیگر این جشنواره را به استان کرمان هدیه کند.

اگر بنا بر رعایت عدالت و برگزاری جشنواره در جایی به غیر از تهران باشد، بهتر آن است که جشنواره در استان های مختلف کشور برگزار شود. در غیر این صورت، اگر قرار بر تمرکز و ماندگاری جشنواره در یک نقطه مشخص در کشور است، همان بهتر که جشنواره در تهران که مرکزیت بیشتری دارد و بی شک از امکانات بیشتری هم برخوردار است، برگزار شود.

دومین جلسه ستاد اجرایی چهاردهین جشنواره موسیقی نواحی ایران برگزار شد. محمد الهیاری فومنی (مدیرکل دفتر موسیقی)، محمدعلی مرآتی (دبیر چهاردهمین جشنواره موسیقی)، علی نیکنام انزابی (مدیرعامل انجمن موسیقی ایران)، محمدرضا علیزاده (مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان) و وحید محمدی (معاون امورهنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان)، سورج یاسایی (مسئول انجمن موسیقی کرمان) و سلطانی (رئیس گروه هنری اداره کل ارشاد کرمان) حاضرین در این نشست مجازی بودند.

در ابتدای این نشست، وحید محمدی از آماده شدن پیش نویس تفاهم نامه بین استاندار استان کرمان و معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای برگزاری موسیقی نواحی در استان کرمان خبر داد. در این تفاهم نامه پیشنهاد برگزاری جشنوار موسیقی نواحی در استان کرمان به مدت سه سال مطرح شده است.

در ادامه محمدعلی مرآتی دبیر جشنواره، فراخوانی که در شورای سیاست گذاری نهایی شده است را قرائت کرد که در این فراخوان زمان برگزاری چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی مصادف با هفته وحدت سال جاری پیش بینی شده است. تم اصلی این دوره از جشنواره به منظور جذب حداکثری هنرمندان شاخص این حوزه، "وحدت در کثرت موسیقایی اقوام بر اساس محورهای سنت، اصالت و آفرینش های درون قومی و بین قومی" در نظر گرفته شده است.

مرآتی در پایان اعلام کرد: چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی در دو بخش اجرای صحنه ای و مقالات پژوهشی برگزار می شود. این جشنواره ژانرمحور نیست و امکان حضور برای همه انواع موسیقی های آوازی و سازی شاخص را فراهم می آورد. مهلت ارسال آثار هم تا 15 شهریورماه پیش بینی شده است. در این جلسه مقرر شد جلسه مسئولین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئولین استان کرمان بزودی در کرمان برگزار شود و همینطور فراخوان جشنواره نیز منتشر شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۱

زینب مرتضایی فرد در گفت وگو با برنامه تقاطع فرهنگ که به موضوع رشد قارچ گونه تک آهنگ ها در فضای مجازی اختصاص داشت، با اشاره به هزینه سرسام آور انتشار آلبوم های موسیقی گفت: بسیاری از خوانندگان و نیز موزیسین ها ترجیح را بر انتشار تک آهنگ گذاشته و درآمد اصلی را مبتنی بر کنسرت های موسیقی معطوف ساخته اند. امروزه آلبوم های موسیقی با هزینه ای بسیار نازل و گاه غیر قانونی قابل تولید است و به راحتی در فضای مجازی منتشر می شود. سال 92 محسن یگانه با انتشار آلبوم حباب اعلام کرد که دیگر قصدی برای تولید آلبوم ندارد و تنها تک آهنگ های خود را انتشار می دهد.

مرتضایی فرد تأکید کرد: روند تولید تک آهنگ ها پیش تر در موسیقی سایر ملل ظهور و بروز داشته و اوایل دهه 90، موسیقی کشور را با خود همراه ساخت. بر اساس آمار وزارت ارشاد شاهد افت کمی آلبوم های موسیقی و رشد تک آهنگ ها بوده و هستیم. سال 1396 تعداد تک آهنگ های منتشر شده یک هزار و 150 و یکسال بعد 2 هزار و 178 و سال 1398 به بیش از 3 هزار تک آهنگ رسید.

مرتضایی فرد با اشاره به رشد تک آهنگ ها در سال 99 که به مرز 4 هزار و 514 اثر رسیده است، گفت: این آمار بر اساس کارهای رسمی و مجوزدار از سوی وزارت ارشاد است و موسیقی زیر زمینی را شامل نمی شود. رشد تک آهنگ ها به قدری نمود داشته که دفتر موسیقی وزارت ارشاد، امسال دست به انتشار آمار هفتگی زده است.

وی ادامه داد: بعد از جدی شدن کرونا و خاموش شدن چراغ کنسرت ها، شمار این تک آهنگ ها بیشتر شد و نکته جالب توجه اینجاست که بر تعداد کمّی آلبوم ها نیز افزوده شده است. کنسرت تا قبل از کرونا تمام معادلات موسیقی کشور را پیش می برد که به نظر بنده رخداد خوبی نبود.

وی با بیان اینکه کنسرت ها تنها بار درآمدزایی را در موسیقی بر دوش می کشیدند، افزود: جوانانی که به موسیقی علاقه مند بوده و فاقد توانایی خاص در این هنرند، حاضر به هر نوع هزینه کردی هستند تا فقط یک تک آهنگ از آن ها منتشر شود.

مرتضایی فرد هزینه معمول تولید هر تک آهنگ را بین 50 تا 80 میلیون تومان تخمین زد و گفت: برای سفارش دهنده تک آهنگ شاید فقط شهرت بر جای بماند؛ حال آنکه اغلب این کارها دیده نمی شوند. البته این ارقام متعلق به آثاری با ضبط و پخش استاندارد است و افرادی که با هزینه های نازل به سمت این کار می روند، عموما دیده نشده و در سر و صدی عالم موسیقی محو می شوند.

منابع روزنامه اصفهان امروز

1399 تمامی حقوق سایت متعلق به صدای جمهوری اسلامی ایران است

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو
تهران- ایرناپلاس- گرچه نگارخانه ها مانند دیگر مراکز فرهنگی، مدتی تعطیل بوده اند، اما نمی توان نقش آنها را در رشد و رونق اقتصادِ فرهنگ و تقویت بنیه مالی هنرمندان نادیده گرفت.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۱

به گزارش ایرناپلاس، آیین نامه صدور مجوز تاسیس و فعالیت نگارخانه ها مصوب 23 بهمن ماه 1379 بوده که بعد از گذشت 20 سال مورد بازنگری و اصلاح قرار گرفته است.

مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، درباره تفاوت های مهم آیین نامه جدید افزود: در بازنگری، تعاریف مربوط به هنرهای تجسمی و نگارخانه ها با استانداردهای جهانی تطبیق یافت که امر مهمی است زیرا در افکار عمومی واژه نگارخانه با معانی دیگری مترادف شده بود، در این آیین نامه تعریف نگارخانه منحصرا در حوزه هنرهای تجسمی ارائه شده است.

در همین ارتباط و درباره چگونگی کم و کیف این آیین نامه و مشکلات نگارخانه دارها، با عضو شورای نظارت بر تاسیس انحلال و فعالیت نگارخانه های استان خراسان رضوی و مدیر یک نگارخانه، گفت وگو کردیم.

رشد هنرهای دیداری طی ده سال اخیر
عباس زاده درباره اوضاع این روزهای نگارخانه های کشور، به خبرنگار ایرناپلاس گفت: با توجه به ویروس خطرناکی که این روزها همه دنیا را درگیر خود کرده است، نگارخانه ها مانند دیگر مراکز فرهنگی برای مدتی تعطیل بوده اند. بنابراین نمی توان گفت که در وضعیت خوبی هستند. برخی از هنرمندان از این شرایط خانه نشینی برای کار کردن استفاده می کنند، بعضی دیگر هم از نظر روحی و اقتصادی دچار فشار هستند.

وی با یادآوری برخی از مشکلات این حوزه افزود: به دلیل قیمت ارز و شرایطی که ویروس کرونا ایجاد کرده، فروش آثار هنری در خارج از ایران و به صورت آنلاین می تواند سود آور باشد که آن هم به دلیل تحریم، رکود اقتصاد جهانی و مشکلات جا به جا کردن پول، تقریبا غیرممکن است. البته باید به این موضوع اشاره کنم که هنرهای دیداری در 10 سال اخیر در کشور آهسته و پیوسته رو به رشد بوده و خواهد بود.

به گفته او، نسل جوان، علاقه زیادی به ابراز افکار و احساسات خود از راه هنر دارند و حتی توجه بخشی از مردم هم به این هنرها بیشتر شده که در نهایت این اتفاقات منجر به فعال تر شدن فضای هنری کشور خواهد شد. اما باید به این نکته توجه کرد که این اتفاق الزاما رشد اقصاد هنر را در پی نخواهد داشت.

فعال بودن حراج تهران نشانه خوبی است که عده ای سودآور بودن سرمایه گذاری در هنر را درک کرده اند اما تعداد این افراد و سازمان ها بسیار کم بوده و ارقام فروش آثار با اینکه از نظر مردم زیاد است اما نسبت به قیمت های گذشته، رشد چندانی نداشته است.

فروش، مشکل اصلی نگارخانه ها
این فعال حوزه نگارخانه، مشکل اصلی نگارخانه ها را فروش آثار بیان کرد و در خصوص جایگاه هنر در میان مردم گفت: در جامعه ما فرهنگِ مجموعه داریِ آثارِ هنری، کم رنگ است و متاسفانه رفتن به گالری های هنری، برای بدنه جامعه سخت به نظر می آید. اصلا شاید بعضی فکر می کنند که نگارخانه ها مختص آدم های خاص است، در صورتی که مواجه با آثار هنرهای دیداری می تواند مانند مواجهه با موسیقی باشد که نتیجه آن ایجاد یا عدم ارتباط است.

وی یادآور شد: لازم نیست آثار فهمیده شوند، مخاطب یا آنها را می پسندد یا نمی پسندد. متاسفانه در نظام آموزشی هم توجه چندانی به جایگاه ارزشمندی که هنر دارد نمی شود. به عنوان مثال اصلا نمی بینیم که یک معلم هنر به دانش آموزانش تکلیف بازدید از یک نمایشگاه در سال را بدهد یا اگر هم بدهد شاید خانواده آن را زیاد جدی نگیرد.

بیشتر مخاطبانِ نگارخانه ها، قشر هنری هستند. ایجاد علاقه به جمع آوری آثار هنری می تواند باعث رشد نگارخانه ها شود. البته انجام این کار در توان نگارخانه ها نیست و برای آن باید فعالیت های جدی تری در سطح کشور انجام شود.

اهمیت نگارخانه ها در فضای شهرها
عباس زاده با ارائه پیشنهادهایی درباره بهتر شدن عملکرد نگارخانه ها گفت: باید به مردم سودآور بودن خرید آثار هنرمندانِ کاربلد و جایگاه اجتماعی مجموعه داران و حامیان هنر در طول تاریخ یادآوری شود. همچنین لازم است مجموعه داران و حتی موزه داران بزرگ ایران به مردم شناسانده شوند و از آنها حمایت شود.
وجود نگارخانه ها، برگزاری نمایشگاه ها و فعالیت های فرهنگی، فضای شهر و کشور را شاداب می کند. همچنین امکان اینکه در شهر یا محله ای بتوان یک روز در هفته را به نگارخانه ها سر زد و با هنرمندان جدید و آثار جدیدشان آشنا شد، میزان و کیفیت زندگی پذیر بودن آن شهر را افزایش می دهد. در بسیاری از نقاط دنیا، زندگی در محله هایی که نگارخانه ها در آنها وجود دارند، یک مزیت شمرده می شود.

به اعتقاد او، شناساندن بازار اولیه و ثانویه هنر به مردم مهم است؛ به عبارت دیگر، اهمیت دارد که یک اثر پس از خرید از نگارخانه توسط مجموعه دار، وارد بازار ثانویه شود. اگر فرد به شکل ادامه دار، روی آثار خریداری شده اش سرمایه گذاری کرده باشد، می تواند آنها را روزی با قیمت هایی که در حراج های هنری رایج است به فروش برساند.

آیین نامه ای جدید که نقص ها را برطرف می کند
طبق آیین نامه جدید، نگارخانه و تعریف آن تخصصی تر شده است. همچنین افرادی که بخواهند این شغل را داشته باشند، صلاحیت و تخصصشان ارزیابی می شود. یکی دیگر از بندهای مهم این آیین نامه جدید، واگذار شدن کامل نگارخانه ها به بخش خصوصی است.

اما این بندهای آیین نامه جدید، تا چه اندازه به پویایی و تخصصی تر شدن این بخش کمک می کند؟
این عضو شورای نظارت در این زمینه گفت: بندهایی که در آیین نامه جدیدِ نگارخانه ها به آنها اشاره شده است، در گذشته نیز کم و بیش اجرا می شدند. در مورد متخصص بودن مدیران نگارخانه ها باید بگویم، با اینکه آشنایی مدیر با هنر الزامی است اما از مسئولیت های اصلی نگارخانه داران فروش آثار هنری است، اما در هر صورت این دو ویژگی در کنار یکدیگر به پویاتر شدن نگارخانه ها و تخصصی تر شدن این امر کمک شایانی می کند.

به گفته او، براساس آیین نامه جدید، نگارخانه ها می توانند به صورت دولتی، یا نیمه دولتی اداره شوند اما به نظر می رسد گرایش اداره کل هنرهای تجسمی رونق دادن به نگارخانه های خصوصی بوده که تصمیم کاملا درستی است. در مجموع، آیین نامه جدید کامل تر شده و نقص های آیین نامه قدیمی را برطرف کرده است. موارد قانونی، کامل تر از گذشته بیان شده اند.

وی با مثبت خواندن برخی از تغییرات آیین نامه افزود: مواردی مانند شناور شدن درصد دریافتی نگارخانه ها از فروش آثار و اضافه شدن اشکال مختلف هنرهای مفهومی به تعاریف، همچنین امکان برگزاری فعالیت ها خارج از مکان نگارخانه ها و ... به راحت تر و بهتر فعالیت کردن هنرمندان و نگارخانه ها منجر خواهد شد که قدم مثبت و ارزشمندی است اما باید در نظر داشت که این آیین نامه نیز در طی زمان با توجه به نیازهای جدید و تغییرات همیشگی دنیای هنر، به روز شود و به شرایط آیین نامه گذشته که 20 سال ثابت باقی مانده بود، دچار نشود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
موضوع لزوم ایجاد ارتباط تنگاتنگ میان دو نهاد کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور و صدا و سیما در راستای بهره مندی هر چه بهتر و بیشتر از ظرفیت های موجود در حوزه طراحی لباس کشور در رسانه ملی حرف تازه ای نیست.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۱

گروه مد و لباس هنرآنلاین: مقوله طراحی لباس در صحنه ها و عرصه هایی همچون تئاتر و سینما از اهمیت بسزایی برخوردار است حال آنکه قابلیت انتقال بسیاری از مفاهیم و معیارهای فرهنگی و زیبایی شناختی به سادگی از این مسیر مهیا می شود.

موضوع لزوم ایجاد ارتباط تنگاتنگ میان دو نهاد کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور و صدا و سیما در راستای بهره مندی هر چه بهتر و بیشتر از ظرفیت های موجود در حوزه طراحی لباس کشور در رسانه ملی نیز حرف تازه ای نیست و از زمان تصویب قانون ساماندهی مد و لباس کشور و در ماده (2) این قانون صراحتاً به این موضوع اشاره شده که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران مکلفند در جهت ترویج نمادها و الگوهای پارچه و لباس ایرانی و بومی مناطق مختلف ایران نمادها و الگوهای مورد تأیید کارگروه(کمیته) یاد شده در ماده (1) این قانون را تشویق و ترغیب و تبلیغ نمایند و در جهت پرهیز از تبلیغ الگوهای مغایر با فرهنگ ایرانی اسلامی اهتمام جدی ورزند.

خوشبختانه در روزهای اخیر مجدداً این موضوع طی جلسه ای در نهاد دولتی متولی حوزه مد و لباس مطرح و بر اساس آن در خصوص پوشش و نحوه حضور بازیگران در سینما و تلویزیون و پیش نویس دستورالعمل اجرایی آن بحث و تبادل نظر شده است.

مریم پورشهابی دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در این جلسه ابراز امیدواری کرده است با همدلی و همیاری در سالی که بنام تولید ، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها نام گرفته است، حمایت و پشتیبانی های مؤثری از هنرمندان متعهد و فعالین عزیز این حوزه در راستای فرهنگ غنی اسلامی و ملی به عمل آورده شود.

نمایندگانی از سازمان صدا و سیما ، سازمان سینمایی ، انجمن طراحان لباس و پارچه و اتحادیه تولید کنندگان و فروشندگان طی این جلسه درباره پوشش و نحوه حضور بازیگران در سینما و تلویزیون و پیش نویس دستورالعمل اجرایی آن بحث و تبادل نظر کرده اند.

حال باید منتظر ماند و دید آیا در راستای برگزاری این جلسه، نتایج سال ها تلاش هنرمندان عرصه مد و لباس به ویژه در زمینه طراحی فرصتی برای ظهور و بروز در رسانه ملی پیدا خواهد کرد یا خیر؟

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
جلسه مشترک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنعت چاپ در خصوص قرارگیری بخش سخت افزاری این صنعت تابع قوانین و مقررات وزارت صمت، روز چهارشنبه با حضور معاون حقوقی، امور مجلس و استان ها، مدیرکل دفتر حقوقی و مالکیت فکری و همچنین مدیرعامل، اعضای هیات مدیره و فعالان و پیشکسوتان صنعت چاپ در محل اتحادیه چاپخانه داران تهران برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲

علی اصغر کاراندیش مروستی معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این جلسه با بیان تاریخچه و چگونگی طرح این لایحه در دولت و مطالعاتی که صورت گرفته نکاتی را مطرح و نظرات مخالفین و موافقین را جمع بندی و ارایه کرد.

وی با بیان مشکلات صنعت چاپ و چاپخانه داران خواستار تقویت تعاملات دوجانبه شد و از همکاری های این اتحادیه در جهت هم افزایی و تعیین راهکارها در جهت حل مسائل و مشکلات ابراز رضایت کرد.

کاراندیش با تبیین نقش اساسی چاپ و بسته بندی در افزایش صادرات غیرنفتی و درآمد ارزی برای کشور، بر ضرورت تشکیل کارگروههایی متشکل از وزارتخانه های مرتبط با امور چاپ جهت هماهنگی رفع برخی مشکلات واردات و صادرات و تنظیم محتوایی تولیدات چاپی تاکید کرد.

در این جلسه که به دعوت ابوالحسنی رییس اتحادیه چاپخانه داران و با حضور و اظهار نظر برخی از اعضای هیات مدیره اتحادیه و همچنین حاجیلو، احمدی، خمسه پور، نصراللهی و طاهری از فعالان و پیشکسوتان صنعت چاپ برگزار شد، برخی از مشکلات این حوزه مطرح و مورد هم اندیشی قرار گرفت.

حامد سهرابی مدیرکل دفتر حقوقی و مالکیت فکری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیز در خصوص نحوه رسیدگی به تخلفات مربوط به حوزه صنعت چاپ و مشکلات موجود در خصوص ترخیص محصولات چاپی ، قوانین و مقررات گمرگی، قانون بکارگیری اسامی بیگانه و رعایت تناسب نوشتاری و امر نظارت بر محتوا و صدور مجوز نکاتی را مطرح کرد.

در پایان این نشست، استاد خمسه پور به رسم یادبود یک جلد نفیس از اشعار مولانا را از طرف اتحادیه چاپخانه داران تهران به کاراندیش اهدا کرد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مصطفی راضی جلالی مدیر دفتر گسترش شعر و ادبیات داستانی خانه کتاب و ادبیات ایران در نشست هم اندیشی برگزاری جایزه دوسالانه ملی غزل حسین منزوی از اعلام آمادگی خانه کتاب و ادبیات ایران برای همکاری بیشتر در این جایزه خبر داد و گفت: خانه کتاب و ادبیات ایران نخستین مجموعه ای است که در برگزاری جشنواره ها و رویدادهای ادبیات مشارکت می کند.

به گزارش روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران ، نشست هم اندیشی برگزاری جایزه دوسالانه ملی غزل حسین منزوی با حضور اسماعیل امینی(شاعر و دبیر علمی نخستین دوره جایزه غزل منزوی)، مصطفی راضی جلالی( مدیر دفتر گسترش شعر و ادبیات داستانی خانه کتاب و ادبیات ایران)، احمدخانی (مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی زنجان)، مدیران این اداره کل و نیز جمعی از اهالی ادبیات و فرهنگ استان زنجان، پنجشنبه 30 اردیبهشت 1400 برگزار شد.

منزوی از چهره های مهم و تأثیرگذار غزل امروز است

مصطفی راضی جلالی در این آیین اظهار کرد: می توانیم بگوییم منزوی یکی از دو یا سه چهره مهم و تأثیرگذار غزل امروز است که در اقبال دوباره نسل جوان به غزل به ویژه از دهه هفتاد و همزمان با دور دوم انتشار آثارش نقش بسیار مهمی داشت .

راضی جلالی با اشاره به اینکه حسین منزوی در ابتدای دهه هفتاد مسئولیت صفحه ادبی یک هفته نامه محلی را به عهده گرفت و علاوه بر ارائه شعرهای شاعران آن روزهای زنجان، جلسات هفتگی ای برگزار کرد که منجر به بروز، پرورش و شناخته شدن نسلی از شاعران زنجانی شد، گفت: در این نشست ها از افراد مسن که بودند و نیاز به معرفی داشتند تا شاعرانی که در آن زمان نوجوان بودند، در این جلسه ها پا گرفتند و به جامعه ادبی شهر و برخی از آنها بعدها به کشور معرفی شدند .

وی اضافه کرد: استاد منزوی معتقد نبود که هرکس فقط باید بنشیند و شعرش را بگوید، او هر وقت مجالی پیدا کرد کوشید که حلقه ای برای دورهمی ادبی ایجاد کند اگر چه متاسفانه کم بود .

مدیر دفتر گسترش شعر و ادبیات داستانی ضمن ابراز امیدواری در زمینه تأثیرگذاری شایسته این رویداد ادبی گفت: این جایزه می تواند به نوعی به جریان ادبی که منزوی دوست داشت در زنجان شکل بگیرد تبدیل شود .

وی افزود: به طور طبیعی توقع این بود که از سال ها پیش جایزه و برنامه ملی به نام منزوی برگزار شود که به هر دلیل تا امروز محقق نشده است .

جلالی با اشاره به پیشینه فعالیت ها در راه اندازی این جایزه عنوان کرد: دو سال پیش با زحمت دوستان پیش برنامه برگزار شد که به نوعی مقدمات همین جایزه بود و امسال انتظارها به پایان رسید تا بالاخره جایزه غزل که به نام منزوی آراسته شده در سال 1400 و در هفدهمین سال درگذشت این شاعر دوست داشتنی کلید خورد .

وی افزود: امیدواریم حالا که با عزم جدی دوستان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی زنجان و شاعران استان این اتفاق البته با تاخیر رقم خورد از نظر کیفیت هم جایزه در سطح قابل قبول ملی باشد و از این به بعد به یکی از مهم ترین جوایز ادبی کشور تبدیل شود .

شاعر مجموعه به جای گالیله می نویسم با اشاره به سطح تأثیرگذاری حسین منزوی بر غزل امروز گفت: اگر نخواهیم با قاطعیت بگوییم تاثیرگذارترین که رعایت دوستانی با سلایق دیگر را هم کرده باشیم، می توانیم بگوییم منزوی یکی از برترین چهره های مهم و تأثیرگذار غزل امروز است که در اقبال دوباره نسل جوان به غزل به ویژه از دهه هفتاد و همزمان با دور دوم انتشار آثارش نقش بسیار مهمی داشت .

برگ برنده منزوی در غزل، نوآوری همراه با اصالت است

وی یادآور شد: الان چه به لحاظ کیفی و چه به لحاظ کمی، غزل شکل فراگیری در شعر روزگار پیدا کرده است، از سوی دیگر منزوی هم نام فراگیری در غزل معاصر و چه بسا غزل فارسی است، پس چقدر خوب که جایزه غزل به نام وی باشد؛ پیش بینی من این است که زنجان به واسطه برگزاری این جایزه، خاستگاه یکی از پر اتفاق ترین جوایز این شعری کشور شود .

دبیر اجرایی پانزدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر، برگ برنده منزوی در غزل را نوآوری همراه با اصالت خواند و افزود: او با شناخت دقیق از شعر کهن فارسی، بنیان های شعرش را از نظر طراوت زبانی، تغزل و عاطفه غنی کرد .

جلالی این جایزه را دارای قابلیت های گسترده در بین نحله های شعری معرفی کرد و گفت: این رویداد ادبی می تواند جایی باشد برای همه نحله های غزل امروز بدون هیچ محدودیتی، در عین حال می تواند پایگاه مهمی باشد برای تبادل نظر بین شاعران با تجربه و جوان تا ماحصل این تلاش ها را به طرف اصالت همراه با نوگرایی ببرند .

وی با اشاره به اینکه جایزه غزل منزوی می تواند منشأ گردهمایی افراد جدی غزل و بحث های تئوریک پیرامون غزل امروز باشد، مطرح کرد: این در حالی است که سالهاست، پایان نامه های قابل توجهی درباره غزل حسین منزوی نوشته می شود اما سامان و تشکل درستی ندارد .

مدیر دفتر گسترش شعر و ادبیات داستانی گفت: امیدواریم این جایزه بتواند در بخش پژوهش، مرجعی برای سامان دادن به آن چه درباره غزل منزوی و غزل امروز مطرح می شود، تبدیل شود .

جلالی بیان کرد: بدون تردید بخش پژوهش جایزه غزل منزوی می تواند گام مهمی در ساماندهی نقدها و در نتیجه تولید و انتشار آثار با کیفیت مخاطبان علاقه مند به غزل امروز بردارد .

مدیر دفتر گسترش شعر و ادبیات داستانی خانه کتاب و ادبیات ایران ضمن ارائه توضیحاتی درباره برگزاری جشنواره اظهار کرد: با توجه به درخواست علاقه مندان مهلت ارسال آثار تمدید شده است .

مصطفی جلالی با اشاره به اینکه جایزه غزل حسین منزوی آنقدر معتبر است که نیاز به معرفی داور از ابتدا ندارد، گفت: اعلام نکردن داوران برای آن است که آنها با فراغ بال کار انجام دهند و سوگیری وجود نداشته باشد .

وی با بیان اینکه مثل هر جایزه معتبر دیگر در این جشنواره از ظرفیت های استانی و کشوری استفاده خواهد شد، اضافه کرد: قطعا کسانی که در این جشنواره شرکت کنند، نمی توانند به عنوان داور فعالیت کنند .

آمادگی خانه کتاب و ادبیات ایران برای همکاری در جایزه غزل منزوی

جلالی در ادامه ضمن اعلام آمادگی خانه کتاب و ادبیات ایران برای همکاری بیشتر در این جشنواره گفت: خانه کتاب و ادبیات ایران نخستین مجموعه ای است که در برگزاری جشنواره ها و رویدادهای ادبیات مشارکت می کند .

وی با اشاره به برگزاری دوره های کلک خیال و جلال از سوی خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: این دوره ها در حال حاضر به صورت مجازی برگزار می شود که پیش از کرونا یعنی در حالت حضوری تعداد شرکت کنندگان 300 نفر بود اما با مجازی شدن موضوع تعداد شرکت کنندگان به 4 هزار نفر هم رسیده و این یعنی از ظرفیت فضای مجازی استفاده خوبی شده است .

تمرکز بر غزل در جایزه غزل منزوی

اسماعیل امینی در این جلسه ضمن ارائه توضیحاتی درباره فرآیند برگزاری این برنامه ادبی گفت: جایزه ادبی غزل منزوی در سه بخش کتاب مجموعه غزل چاپ شده از ابتدای سال 1396 تا 1398، بخش دوم مربوط به تک اثر (ارسال پنج اثر از سوی هر شرکت کننده) و بخش سوم در قالب پژوهش شامل پایان نامه و کتاب در حوزه نقد و بررسی غزل حسین منزوی برگزار می شود .

دبیرعلمی نخستین دوسالانه جایزه ملی غزل با تشریح جزئیات برگزاری این جشنواره ادبی بیان کرد: در این جشنواره تمرکز بر روی غزل خواهد بود، حتی در بخش پژوهشی نیز به این نکته توجه ویژه شده است .

این شاعر گفت: برای هر سه حوزه همکاری؛ سه داور کافی است و در نهایت 9 داور را برای جشنواره در نظر خواهیم گرفت، اما اسامی داوران تا زمان اعلام نامزدها مشخص نخواهد شد، قطعا از ظرفیت های استانی در این باره استفاده خواهد شد .

وی با اشاره به متفاوت بودن جوایز جشنواره های ادبی با سایر جشنواره ها اظهار کرد: شاید مبالغ این جشنواره ها کمتر از سایرین باشد اما اگر جشنواره اعتبار داشته باشد قطعا افراد مشتاق به حضور خواهند بود و به میزان جایزه توجه نخواهند کرد .

مهلت ارسال آثار تمدید شد

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان هم در این نشست ضمن ارائه توضیحاتی درباره روند برگزاری جشنواره بیان کرد: امیدواریم این برنامه در خور شان منزوی که جایگاه والایی در غزل داشت برگزار شود .

محمدربیع احمدخانی ضمن اشاره به قرارگیری برگزاری جشنواره در شرایط کرونایی و مشکلاتی که شرکت کنندگان در ارسال آثار خود داشتند، گفت: به همین دلیل بنای تمدید زمان ارسال آثار را داریم تا علاقه مندان با فراغ بال در این برنامه ادبی شرکت کنند .

تلاش برای ایجاد دبیرخانه دائمی جایزه ملی غزل در زنجان

وی در ارتباط با استمرار برگزاری این جشنواره نیز عنوان کرد: تلاش دست اندکاران برگزاری این جشنواره استمرار آن و ایجاد دبیرخانه دائمی جایزه ملی غزل در زنجان است .

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان به سایر برنامه های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اشاره کرد و گفت: برگزاری کنگره شهدا و جشنواره فرهنگی و هنری پژوهشی نماز، ششمین جشنواره فرهنگی و قرآنی رمضان و جشنواره بهار قرآن از دیگر برنامه های این اداره کل است که امیدواریم با همکاری اصحاب رسانه شاهد هرچه بهتر برگزار شدن آن باشیم .

این مسئول با بیان اینکه جوایز ادبی معمولا با دو هدف جلب توجه جامعه به رشته ادبی مورد نظر و ایجاد انگیزه برای شرکت کنندگان برگزار می شود، افزود: کارنامه شعری حسین منزوی در این جایزه مورد توجه بوده و توجه بیشتر به غزل است . رسانه های استان یار و یاور اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند و در برگزاری جشنواره ها کمک این اداره کل بوده اند .

جایزه غزل منزوی هر دو سال یکبار برگزار شود

احمدخانی با اشاره به برگزاری کنگره ملی 3535 شهید استان زنجان افزود: 72 برنامه ملی، منطقه ای، استانی و شهرستانی در استان به همین مناسبت برگزار می شود .

وی با اشاره به اینکه تاکید خانه کتاب و ادبیات ایران برگزاری جایزه غزل حسین منزوی به صورت منظم است، یادآورشد: تلاش می شود بتوانیم هر دو سال یکبار این جشنواره را برگزار و دبیرخانه آن دائمی شود . همچنین پیگیری های لازم برای احداث یادبود حسین منزوی شاعر، هنرمند و مهندس انجام شده است که امیدواریم به زودی محقق شود .

مهلت ارسال آثار تا 15 خردادماه

رئیس گروه فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان هم آخرین آمار شرکت کنندگان در جشنواره دوسالانه حسین منزوی را ارائه کرد و گفت: آثاری از 28 استان کشور و چند کشور خارجی به این جشنواره ارسال شده است .

محمدی با اشاره به اینکه بیشترین اثر از استان تهران به دبیرخانه رسیده است، گفت: در بحث کتاب ترکی یک اثر، کتاب فارسی 31 اثر، شعر ترکی هفت اثر، شعر فارسی 132 اثر و در بخش پژوهشی نیز 12 اثر به جشنواره رسیده است .

او در پایان گفت: با درخواست علاقه مندان برای تمدید مهلت شرکت در جشنواره و طبق آنچه در شورای سیاست گذاری تصمیم گیری شد، مهلت ارسال آثار تا 15 خردادماه تمدید شد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۱

در فهرست نویسندگان پُرفروش ترین کتاب های کودک و نوجوان در 18 ردیف اول(به صفحه ششم کیهان 26 اردیبهشت مراجعه شود) انتخاب شده، تنها یک نویسنده ایرانی دیده می شود که مرحوم مهدی آذریزدی مؤلف کتاب قصه های خوب برای بچه های خوب است که مورد تأیید رهبر انقلاب اسلامی قرار گرفته است!!
اگر دقت کنیم که اغلب کتاب های این نویسندگان رویکرد اومانیستی به انسان و جهان هستی دارند و بدون خدائی را ترویج می کنند و سبک زندگی غربی به خصوص زیست با حیوانات و اختلاط دختران و پسران یعنی آزادی جنسی و معماری غربی و پوشش غیردینی را تبلیغ می نمایند، متوجه خسارت عظیمی که به فرهنگ ملی اسلامی آن هم در ابتدای یادگیری و الگوبرداری سنّی یعنی کودک و نوجوان، وارد می آید می شویم.
بعضی از نویسندگان غربی هستند که بنا به سفارش سرویس های امنیتی آمریکا و کشورهای اروپایی کتاب می نویسند و ناشران و مترجمان دانسته یا ندانسته به سراغ این کتاب ها می روند.36
متأسفانه در خریدهای هیئت خرید ارشاد از ناشران ترجمه محور آثار زیادی در هر جلسه خریداری می شود که قطعاً در سوگیری آنان به ترجمه مؤثر بوده و بخشی از نقدینگی آنان را برای ادامه کار تأمین می نماید. به آماری که از 19 جلسه خرید ارشاد تهیه شده است. (603621)، (مرداد 97 مهر99) در سه گروه ادبیات و هنر، کودک و نوجوان و علوم اجتماعی از ترجمه های ناشران توجه نمائید.
آش آن قدر شور شده است که ناشرانی که در سال های دهه هفتاد و هشتاد خود در رأس ترجمه کتاب جای داشتند احساس نگرانی کرده و در جلسات انجمن ناشران کودک و نوجوان، موضوع چالش ترجمه را به عنوان یک تهدید مطرح می نمایند! البته بعضی از آنها تا حدودی رعایت جوانب اسلامی و ایرانی را می نمودند ولی اکنون ناشران تازه به میدان آمده عمدتاًً هیچ احساس قرابتی با فرهنگ ایرانی اسلامی نمی کنند.
3- جشنواره های برترین های کتاب و نویسنده و ناشر
جشنواره های متعدی در حوزه کتاب اتفاق افتاده است که چندی است بر تعداد آنها با نام های مختلف افزوده شده است. اگرچه علی القاعده به نحوی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارتباط دارند ولی بعضاً چندان با ضوابط و ملاک های مصوب ارشاد گره نخورده اند. ما با آن دسته از جشنواره ها که خارج از حیطه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام به برگزیدن کتاب و نویسنده و ناشر می کنند یا به طور ماهیانه و فصلی کتاب های حوزه کودک و نوجوان را بررسی و گزینش شده هایشان را معرفی می نمایند، کاری نداریم. آنها دارند به نوعی در جهت دهی به انتخاب مردم و تغییر ذائقه ها اقدام می کنند و طبعاً نظارت و ساماندهی آنان به عهده متولی فرهنگ کشور یعنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و اینکه چقدر به این وظیفه عمل می کند و درست عمل می کند جای بحث دارد.
آنچه مورد اشاره ما در این بحث است، مراسم و جایزه های معتبر تحت نام رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که انجام می گیرد و متأسفانه گاه آن قدر تلخ است که فریاد کارشناسان و دلسوزان را بلند می کند.
به عنوان نمونه درگروه ادبیات سی وهشتمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در بخش نقد ادبی، همه آثار راه یافته به دوره دوم داوری، ترجمه هستند!!
در بخش نقد ادبی کتاب های درآمدی بر رویکرد زیبایی شناختی به ادبیات کودک تألیف ماریا نیکولاویا، ترجمه مهدی حجوانی، تهران: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، 1398، 572 ص ؛ داستان نویسی: نگارش و نقد، تألیف آماندا بولتر، ترجمه انیسا رئوفی، تهران: نشر هنوز، 1398، 384 ص ؛ ژانر، تألیف جان فرو، ترجمه لیلا میرصفیان، تهران: شرکت انتشارات علمی فرهنگی، 1398، 275 ص ؛ شعر را چگونه بخوانیم (دلباختن به شعر)، تألیف ادوارد هرش، ترجمه مجتبی ویسی، تهران: مروارید، 1397، 364 ص ؛ رویداد ادبیات، تألیف تری ایگلتون، ترجمه مشیت علایی، تهران: لاهیتا، 1398، 314 ص ؛ سبک شناسی با شواهدی از نظم و نثر فارسی، تألیف پل سیمیسون، ترجمه فاطمه کردچگینی، تهران: نشر سیاهرود، 1398، 492 ص و درآمدی بر شعر معاصر آمریکا، تألیف و ترجمه کامران احمدگلی و بهادر باقری، اصفهان: نشر خاموش، 1398، 528 ص به عنوان نامزد شناخته شدند.37
و در اعلام نتایج برگزیدگان و شایستگان تقدیر جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، در گروه ترجمه نوجوان سه اثر، کودک یک اثر، در نقد ادبی دو اثر در تربیت بدنی یک اثر در عکاسی دو اثر، در هنرهای نمایشی یک اثر و در هنر یک اثر، برگزیده شده اند!38 جالب است که این آثار عمدتاًً از ناشران ترجمه محور گزینش شده اند! این گزینش در حالی است که به تعبیر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب کتاب سال جمهوری اسلامی، کارنامه نشر ایران است.(خبرگزاری مهر)
چرایی این اتفاق را بایستی کارشناسان و هیئت داوری نظر بدهند ولی در کدامین کشور، کتاب سال آن کشور اثر ترجمه های دیگر کشورها، انتخاب می شود؟
چرا در زمینه نقد ادبی و سایر حوزه ها، شاهد کارکرد قابل قبولی برای چنین رخداد مهم کشور نیستیم؟ آیا همچنان به تولید داخل به چشم درجه دوم نگاه می شود؟ رصد نتایج جشنواره های مختلف، می تواند جریانی که آشکار و پنهان و هدفمند در حال شکل دادن به حوزه کتاب هستند را شناسایی و معرفی نماید و درصدد برنامه ریزی برای برطرف کردن ضعف ها باشد. این آمارها البته ظاهر قضیه هستند که تلخ اند اگر ورود به محتوا بشود چه بسا تلخی گزنده تر هم بشود. به عنوان مثال درآمدی بر شعر معاصر آمریکا چه کارکرد و نیازی از نیازهای حوزه ادبیات کشور را جوابگوست؟ در سایر کتب نیز می توان پرسش هایی را مطرح و نسبت به چرایی انتخاب آنها و جواب گویی به کدام نیاز فرهنگ و ادبیات کشور چالش آفرید.
آمار دیگری را در این زمینه ارائه می دهیم تا عمق این کودتا و فاجعه ترجمه محوری مشخص شود. در جام باشگاه های کتابخوانی کتاب هایی که توسط دبیرخانه پنجمین جام باشگاه ها در سال 1399 و از سوی دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی معاونت امور فرهنگی (تا نیمه سال 98) انتخاب و برای مطالعه توصیه شده اند، با توجه به آنکه در ابتدای این معرفی کتاب ها، تأکید کرده اند که نسبت به ترجمه در برابر تألیف سخت گیری نموده اند، با شمارشی که انجام داده ایم این نتایج به دست آمده است:
در کتاب های معرفی شده برای پیش دبستانی (دقت کنید که چه سنی از کودکان مورد مخاطب این کتاب ها هستند) از 258 عنوان کتاب معرفی شده تعداد 120 عنوان یعنی حدود 46/5 درصد آنها ترجمه بوده است! و ناشران ترجمه محور پرتقال با 22 عنوان و سپس زعفران و مبتکران هر کدام با 9 عنوان بیشترین کتاب را در این فهرست به خود اختصاص داده اند!
در همین معرفی و توصیه به مطالعه، در گروه ویژه سه سال اول دبستان از 353 عنوان کتاب معرفی شده 152 عنوان یعنی 43 درصد آن کتاب های ترجمه هستند! در اینجا هم، نشر پرتقال با 26 عنوان، فاطمی (طوطی) با 17 عنوان و پرنده آبی (علمی و فرهنگی) با 13 عنوان و زعفران با 9 عنوان در صدر قرار دارند!
باز در همین معرفی نامه و توصیه به اعضای باشگاه کتابخوانی برای گروه خردسال و کودکان سال اول دبستان از 150 اثر معرفی شده 79 اثر یعنی 52/7 درصد آن را آثار ترجمه تشکیل می دهند که همچنان نشر پرتقال با 23 عنوان در صدر قرار دارد و چشمه (چ) با 9 و میچکا با 5 اثر در ردیف های بعدی هستند!39
کتاب های معرفی شده برای سه سال دوم دبستان
از 391 عنوان کتاب معرفی شده تعداد 194 عنوان یعنی 49/6 درصدکتاب های ترجمه و تعداد 197 عنوان یعنی 50/4 درصد کتاب های تألیفی هستند. در این فهرست نشر آفرینگان با 13 عنوان، پرتقال با 12 عنوان و محراب قلم و پیدایش هر کدام با 11 عنوان و طوطی (فاطمی) با 10 عنوان کتاب ترجمه در صدر قرار دارند.
کتاب های معرفی شده برای دوره متوسطه (نوجوان)
از 443 عنوان کتاب معرفی شده 207 عنوان یعنی 46/7 درصد ترجمه و 236 عنوان یعنی 53/3 درصد تألیف می باشند. در این فهرست نشر افق با 31 عنوان، پرتقال با 28 عنوان، پیدایش با 19 و محراب قلم و آفرینگان هر کدام با 14 عنوان، بیشترین آثار ترجمه معرفی شده را به خود اختصاص داده اند.
ملاحظه می فرمایید که در مجموع از 1595 عنوان کتاب معرفی شده برای مطالعه کودکان و نوجوانان تعداد 752 عنوان یعنی 47 درصد کتاب ها ترجمه و تعداد 843 عنوان یعنی 53 درصد کتاب ها تألیفی هستند. و نشر پرتقال (جدیدالتأسیس و از ناشران بزرگ ترجمه محور) با 111 عنوان کتاب ترجمه یعنی 15 درصد کل کتاب های معرفی شده بیشترین کتاب ترجمه را در این فهرست دارد!40
آیا توصیه به مطالعه این حجم از آثار ترجمه برای این گروه های سنی بسیار حساس که باید در دامان جمهوری اسلامی با فرهنگ، اعتقادات و سبک زندگی ایرانی اسلامی گره بخورند و زیر بنای محکمی پیدا کنند، عجیب، دور از انتظار و تلخ نیست؟ آیا نگرانی معتقدین به انقلاب اسلامی و فرهنگ ملی اسلامی، به جا و تعبیر تهاجم فرهنگی مصداق پیدا نمی کند؟ به خصوص که در اغلب این کتاب های ترجمه، انسان بی خدا، زیست با حیوانات به عنوان جایگزین انسان، اختلاط جنسی، پوشش غیردینی و... تبیلغ و ترویج می گردد.
در هر حال، نشر کشور با یک لشکرکشی آشکار ترجمه مواجه است. ترجمه ای که سبک زندگی ایرانی اسلامی و پشتوانه فکری انقلاب اسلامی را هدف گرفته است. در این تهاجم ترجمه ای، برخی عامداً و هوشمندانه عمل می کنند و بایستی در برابر آنها چه در دادن مجوز چه در دادن امکاناتی مثل خرید و انتخاب و گزینش مقابله قانونی و منطقی بشود؛ و بعضی نیز از سر غفلت و آسانی کار و اقتصاد فروش، در صف ترجمه محورها درآمده اند که بایستی با آنان نیز رویکرد اجرای قانون و تشویق به تألیف را در پیش گرفت.
در هر صورت مسئولیت دادن به افراد متعهد و معتقد به فرهنگ ایرانی اسلامی در عمل و رفتار و نگاه در اهمیت اول اصلاح اوضاع قرار دارد و جلوگیری از نفوذ جناح ها و گرایشات سیاسی در حوزه کتاب و ترجمه و سوگیری های آن نیز در اولویت بعدی است.
مؤسسه فرهنگی هنری قدر ولایت
_________________________________
36 - رجوع شود به کتاب ارتش سرّی روشنفکران که اسامی بخشی از این نویسندگان و ارتباطشان با سرویس های امنیتی را بازگو کرده است.
37- خبرگزاری دفاع پرس، 25/11/1399، کد خبر 442589
38- خبرگزاری فارس، 2/12/1399
39- سایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت امور فرهنگی.
40- لازم به ذکر است که این آمار به طور دستی از فهرست های معرفی کتاب استخراج شده و امکان چند خطای غیرمؤثر در نتیجه بررسی وجود دارد.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
در حالی که مبارزه با قاچاق کتاب سال هاست از سوی ناشران ادامه دارد ، این بار کتاب های جعلی و نسخه های کپی شده سر از پلتفرم های مجازی درآورده و با تخفیف های بیش از 70 درصد به فروش می روند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، جمعی هفتصد نفره از ناشران و کتابفروشان با تنظیم نامه ای برای نهاد صنفی خود به آنچه اعمال تخفیف های عجیب، خارج از رویه و بعضاً غیر قانونی در فروشگاه های آنلاین کتاب در دست اتفاق است اعتراض کرده اند. در این نامه که خطاب به اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران نوشته شده، آمده است: نابسامانی های فروش کتاب و تخفیف های لجام گسیخته و خارج از عرف و مقررات صنفی در فضای مجازی و فضاهای عمومی شهر به طور جدی منافع صنفی درازمدت و کوتاه مدت کتابفروشان، پخش گران، ناشران، اهالی قلم، محققان و دست اندرکاران فرهنگی را به خطر انداخته و موجب جو بی اعتمادی بین مخاطبین شده است.

این نامه به طور مشخص به برخی از فروشگاه های حتی معتبر اینترنتی بازمی گردد که امکان فروش کتاب هایی را حتی با 80 درصد تخفیف فراهم ساخته اند. کتاب هایی که نامشان و حتی طراحی جلدشان کپی برداری عینی از آثار برخی ناشران شناخته شده است و در بیشتر موارد ترجمه بدون حتی کمترین تغییر و تنها با تغییر نام مترجم که آن هم در بیشتر موارد وجود حقیقی ندارد، روانه بازار فروش شده است.

به عبارت ساده تر افراد سودجو پرفروش ترین کتاب های هر ناشر را انتخاب و با تغییر صوری و گاه حقیقی شناسنامه کتاب و تعریف نام هایی که وجود حقیقی ندارند، در حال سوداگری و کسب سود از محل فروش آن هستند.

تخفیف های بالایی که برای این آثار تعریف شده است نیز به دلیل هزینه حداقلی در تولید آنهاست که به واقع چیزی جز کپی کردن و انتشار نسخه های زیراکسی از آن آثار نیست.

این مسئله به ویژه پس از برخوردهای اصناف نشر با فروش خیابانی این آثار و نیز حضورشان در برخی کتابفروشی ها ایجاد شده است و می توان از آن به عنوان شگرد تازه فروشندگان غیر قانونی کتاب یاد کرد.

اما آیا می توان برای این موضوع راهکاری سنجید؟

فروشگاه های بزرگ آنلاین اعلام می کنند که مطابق با دستورالعمل تعریف شده برای خود، به صاحبان مشاغل اجازه فروش بدون واسطه محصولاتشان را از طریق پلتفرم خود می دهند و گویا تنها دارا بودن پروانه فعالیت (در مورد کتاب دارا بودن پروانه نشر) برای این موضوع کفایت می کند و آنها در برابر کیفیت و نوع تولید محصول دخالتی ندارند.

رئیس اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران در این باره می گوید: ناشرها و کتاب فروشان که کتاب اصلی را می فروشند، در فشار مالی شدیدی قرار گرفته اند و بعضا حتی به خودزنی رسیده و کتاب ها را با قیمت هایی زیر قیمت تمام شده و حتی کمتر می فروشند برای اینکه بتوانند با خلأ واردشده مقابله کنند و چرخ خود را بچرخانند. یعنی یک چرخه باطل شروع شده است و از طرفی کتاب فروش ها در موقعیت خیلی بدی قرار گرفته اند. برای همین برخی از آن ها هم کتاب ها را با قیمتی خیلی پایین تر از قیمت تمام شده می فروشند. برون ده این قضیه این خواهد شد که مخاطب چون از پشت قضیه خبر ندارد، نسبت به کتاب فروش بی اعتماد می شود و فکر می کند هر کتابی را می شود با 60 تا 70 درصد تخفیف خرید و تا حالا گران خریده، اما پشت پرده را که چه فرآیند مخربی شروع شده و نشر، کتاب فروشی و تولید ایران دارد از بین می رود، نمی بیند.

واضح و آشکار است که در شرایط فعلی که نمایشگاه کتاب تهران برگزار نمی شود ، ناشران و کتابفروشان در وضعیت نامناسب اقتصادی به سر می برند ، فروش کتاب با تخفیف های بالا در حقیقت خودزنی یک ناشر به شمار می رود، اما به واقع آیا ناشران چنین راهی را انتخاب کرده اند؟ یا این سوداگران قاچاق کتاب هستند که اقدام به فروش کتاب های خود با تخفیف های بالا کرده اند.

امیر حسین زادگان مدیر انتشارات و پخش ققنوس به خبرنگار تسنیم می گوید: ترفندی که پلتفرم های مجازی در حال حاضر برای فروش کتاب به کار گرفته اند ، این است که از نام ناشران بزرگ استفاده می کنند و کتاب های آن ها را با 10 درصد تخفیف بفروش می رسانند ، در مقابل کتاب های ناشر نماها را که عمدتا کپی شده از ترجمه های ما و با مترجمان غیرواقعی است را با تخفیف های بالا بعضا تا 80 درصد به فروش می رسانند، طبیعتاً مخاطب در وهله نخست برایش ارزان خریدن کتاب مهم است و فرقی نمی کند که کتاب را از ققنوس بخرد یا ناشری گمنام.

وی ادامه می دهد: تمامی کتاب هایی که با درصد بالا در این سایت ها به فروش می رود کتاب های غیراصل و کپی شده هستند که چون مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارند، این سایت ها آن ها را می فروشند وگرنه برای یک ناشر واقعی اصلا ممکن نیست که بتواند کتاب را با درصد بالای تخفیف بفروش برساند.

حسین زادگان با اشاره به پلتفرم هایی که این روزها نمایشگاه های مجازی با درصد تخفیف بالا گذاشته اند، می گوید: این ها برایشان سود چندان مهم نیست ، مهم جذب مشتری است کتاب چون قیمت پشت جلد دارد و می توان با تخفیف بیشتر روی آن مانور داد ، مشتری بیشتری جذب می کند.

وی معتقد است که این اقدام پلتفرم ها غیرقانونی است و اتحادیه ناشران و کتابفروشان می تواند جلوی این کار را بگیرد، باید دید که اتحادیه چه برنامه ای برای مقابله با این اقدامات دارد.

به نظر می رسد، فاز تازه فروش غیرقانونی کتاب که خاموش در حال رایج شدن است با ابراز مخالفت و اعتراض های صنفی صرف نتواند به نتیجه ای دلخواه برسد اما در این میان فعالیت غیرقانونی در فضای مجازی و قوانین سختگیرانه تر در این زمینه و وجود مرجع قضایی و انتظامی مشخص برای آن راه حل نهایی برای آن را روشن تر از قبل به نمایش کشیده و تنها همت عالی را برای اجرایی کردن آن می طلبد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
اقتصاد ایران: فستیوال جهانی داستان ما و کرونا به زودی توسط خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۱ سایت های دیگر : سلام نو روزنامه نوآوران خبرگزاری صدا و سیما

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، فستیوال جهانی داستان نویسان فارسی زبان جهان با موضوع بیماری کووید 19 با عنوان داستان ما و کرونا به زودی توسط در خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار می شود.

این رویداد بخش ویژه ای برای مدافعان سلامت و کادر درمان دارد و شرکت شرکت در مسابقه آن، این گونه مطرح شده است:

1- هر نویسنده می تواند با ارسال یک داستان کوتاه (حداکثر 5000 کلمه) در این رقابت شرکت کند.

2- آثار ارسالی نباید پیش تر در مسابقه یا برنامه های عمومی شرکت داده شده باشند.

3- این فستیوال ویژه داستان نویسان فارسی زبان است و محل سکونت یا ملیت نویسنده ملاک نیست. بنابراین نویسندگان از هر جای جهان می توانند در این مسابقه شرکت کنند. ملاک معرفی نویسنده نام و نام خانوادگی اوست.

4- داستان ها باید به زبان فارسی در فایل word نوشته و ارسال شوند.

5- موضوع این رقابت بیماری کرونا و مسائل مرتبط با شیوع این ویروس همه گیر جهانی است. بنابراین، موضوع داستان حتما باید مرتبط با این بیماری و مسائل مربوط به آن باشد.

7- این فستیوال دارای یک بخش ویژه برای کادر درمان است. آثار داستانی یا خاطره های کادر درمان در این بخش به طور جداگانه ارزیابی و بهترین آثار انتخاب و معرفی خواهند شد.

8- شرکت کنندگان در بخش ویژه باید تصویر مدرک شغلی خود را همراه داستان ارسال کنند.

9- اعضای کادر درمان می توانند در بخش عمومی نیز شرکت کنند.

زمان و چگونگی برگزاری این فستیوال در فراخوان آن، این گونه مطرح شده است:

- فیستوال با ارسال آثار از سوی نویسندگان آغاز می شود. پس از پایان مهلت ارسال آثار، دبیرخانه فستیوال آثار را گردآوری و در اختیار هیئت داوران قرار خواهد.

- هیئت داوران از بین آثار ارسالی، 10 اثر را به عنوان آثار منتخب معرفی خواهند کرد.

- از بین آثار منتخب سه اثر به عنوان آثار برگزیده و یک اثر به عنوان برترین اثر انتخاب و معرفی خواهند شد.

- در بخش ویژه نیز 5 اثر برتر به طور جداگانه انتخاب و معرفی خواهند شد.

- اختتامیه جشنواره به صورت مجازی، در تابستان سال جاری برگزار و به برگزیدگان، لوح تقدیر، نشان جایزه و جایره نقدی اهدا خواهد شد.

مجموعه آثار منتخب و برگزیده در یک مجلد تدوین و در تیراژ مناسب منتشر خواهد شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری اقتصادی ایران
4 هزار و 450 عنوان کتاب در سه ماهه نخست امسال منتشر و در بازار نشر عرضه شدند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۱

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، امسال وضعیت انتشار و اعلام وصول کتاب با سال گذشته تغییر زیادی کرده است. از ابتدای امسال تا پانزدهم اردیبهشت ماه اعلام وصول هیچ کتابی در سایت موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران ثبت نشد. وضعیت بازار نشر در سال جاری باعث شد ناشران با تعلل کار های انتشار کتابشان را انجام دهند. از این رو با اعلام وصول نشدن کتاب ها مواجه شدیم. پس از آن ناشران اعلام وصول کتاب هایشان را در سایت موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران ثبت کردند. برخی از این کتاب ها، آثاری هستند که در اسفند 99 منتشر شدند.

بیشتربخوانید

تلاش ناشران برای اعلام وصول نکردن کتاب هایشان ادامه دارد

از ابتدای سال جاری 4 هزار و 450 عنوان کتاب در سایت موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران اعلام وصول شدند. از این میان 3 هزار و 50 عنوان کتاب تالیفی و هزار و 400 عنوان کتاب ترجمه هستند. ناشران تهرانی 3 هزار و 805 عنوان و ناشران شهرستانی 645 عنوان کتاب منتشر کردند.

از میان کتاب های منتشرشده 3 هزار و 100 عنوان کتاب ترجمه و هزار و 350 عنوان کتاب تالیفی هستند. شمارگان کتاب در این مدت به 6 میلیون و 236 هزار و 106 نسخه رسید. بیشترین متوسط شمارگان کتاب در بخش کتاب های علوم اجتماعی با 3 هزار و 913 و کمترین متوسط شمارگان کتاب در حوزه تاریخ و جغرافیا با 724 نسخه کتاب دیده می شود. در مجموع قیمت کتاب های منتشرشده به یک میلیارد و 995 میلیون و 106 هزار و 670 ریال می رسد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
نایب رییس اتحادیه صنف کاغذ و مقوا مهم ترین علت گرانی کاغذ در چند سال اخیر را افزایش قیمت دلار می داند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۱

احمد شریفان نایب رییس اتحادیه کاغذ و مقوای استان تهران در گفتگو با خبرنگار ادبیات خبرگزاری صبا درباره علت های گرانی کاغذ در سال جاری گفت: گرانی قیمت کاغذ در کشور ما فقط به سال 1400 مربوط نیست بلکه خانه از پایبست ویران است. یکی از دلایل گرانی ها بحث روانی در کشور ما حاکم است که ترس از کمبود مواد مورد نیاز را ایجاد می کند. زیاده خواهی تجار و اینکه به حق خود قانع نیستند هم یکی از دلایل این امر است که از هر نوسان و چالشی در بازار سواستفاده می کنند و نظارتی هم بر آن ها حاکم نیست.

وی با اعلام اینکه مشکل کمبود کاغذ نداریم بلکه مشکل گرانی کاغذ داریم، عنوان کرد: یکی از مهم ترین دلایل افزایش قیمت کاغذ مربوط به افزایش قیمت دلار است و اینکه به دلیل تحریم های اقتصادی، ما نتوانستیم واردات کاغذ داشته باشیم. کارخانه های داخلی هم نتوانستند پاسخگوی کاغذ مورد نیاز کشور باشند و این مساله موجب شد از لحاظ قیمت به حاشیه برویم و تقریبا شاهد افزایش قیمت 2_3 برابری کاغذ در بازار بودیم.

نایب رییس اتحادیه کاغذ و مقوا با بیان این پرسش که چرا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید متولی کاغذ در کشور ما باشد؟ اظهار کرد: این یک ایراد بزرگ است و کاغذ باید زیرنظر اصناف و افراد مربوطه باشد و دولت باید پای خود را از این حوزه بیرون بکشد زیرا بیشتر باعث ایجاد مشکلات و چالش ها و افزایش رانت خواری ها شده است.

او با اشاره به اینکه یارانه دولتی باید به چاپ کتاب اختصاص داشته باشد نه به ناشران، خاطرنشان کرد: اگر دوباره برای انتشارات و مطبوعات یارانه دولتی درنظر گرفته شود رانت خواری در این حوزه زیاد می شود و باید نظارت بیشتری انجام شود. ما باید سوبسید کاغذ را به کتاب اختصاص دهیم نه اینکه پولی را در اختیار ناشران قرار دهیم؛ به طور مثال ناشر سه هزار جلد کتاب چاپ کرده است و دولت باید این مقدار را خریداری کند نه اینکه یارانه دولتی صرف صد جلد کتاب شود و باقی پول جای دیگری خرج شود. اگر این ایراد رفع شود تخصیص یارانه دولتی به چاپ و انتشار کتاب می تواند تاثیرگذاری زادی در این حوزه داشته باشد.

شرفیان در پایان درباره تامین کاغذ مورد نیاز تبلیغات چاپی انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر و روستا تشریح کرد: در انبارهای ما کاغذ مربوط به تبلیغات چاپی انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر و روستا موجود است و تا حتی یک – دو سال آینده کشور ذخیره کاغذ داریم. اگر مسئولان و رسانه ها هیجان کاذب برای کمبود کاغذ ایجاد نکنند مشکلی نخواهیم داشت.

ندا زنگینه

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
فروش بلیت فیلم های راه یافته به سی وهشتمین جشنواره جهانی فجر از صبح سه شنبه چهارم خردادماه آغاز می شود.

به گزارش ستاد خبری سی وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، فرآیند بلیت فروشی سی وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر به دبیری محمدمهدی عسگرپور از ساعت 9 صبح 4 خرداد از طریق سایت سینماتیکت آغاز می شود.

بر این اساس، افرادی که دارای کارت جشنواره هستند، با شماره تلفنی که پیش از این، در پرتال جشنواره ثبت نام کرده اند، از طریق سایت سینماتیکت می توانند از ساعت 9 صبح تا 12 ظهر هر روز، بلیت فیلم های مورد نظر خود را تهیه کنند.

اعضای باشگاه مخاطبان جشنواره جهانی فیلم فجر هم، با همان شماره تلفنی که در باشگاه ثبت نام کرده اند، از ساعت 12 تا 15، از طریق سایت سینما تیکت می توانند بلیت های خود را به صورت نیم بها خریداری کنند.

افرادی هم که قصد خرید بلیت به صورت آزاد دارند، می توانند از ساعت 15 هر روز، به همین سایت مراجعه کنند.

تعیین این زمان بندی به این معنی نیست که آن دسته از افرادی که موفق به رزرو بلیت در ساعت مقرر نشده اند، دیگر امکان تهیه بلیت ندارند. چنانچه بعد از این زمان، ظرفیتی باقی مانده باشد، علاقه مندان می توانند به سامانه بلیت فروشی مراجعه و بلیت تهیه کنند.

قیمت هر قطعه بلیت 30 هزار تومان تعیین شده است و امکان کنسلی بلیت خریداری شده نیز وجود دارد.

سامانه بلیت فروشی فیلم های هر روز جشنواره، 24 ساعت قبل در دسترس عموم قرار می گیرد.

فیلم های سی و هشتمین جشنواره جهانی فجر در سالن های سینما چارسو، سالن یک و دو سینما آزادی و سالن روباز سینما کانون به نمایش درمی آیند.

سی وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، از 5 تا 12 خرداد 1400 به دبیری محمدمهدی عسگرپور نویسنده، کارگردان و تهیه کننده سینما در تهران برگزار می شود.

لینک خبر :‌ گیتی آنلاین
سرویس فرهنگ و هنر - اختتامیه چهارمین دوره جایزه پژوهش سال سینمای ایران به شکل مجازی برگزار می شود.

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر برخط نیوز به نقل از خبرآنلاین - نقل از روابط عمومی جایزه پژوهش، اختتامیه چهارمین دوره جایزه پژوهش سال سینمای ایران سوم خردادماه ساعت 18:30 با اجرای حمیدرضا مدقق برگزار خواهد شد.

این مراسم به دلیل محدودیت های شرایط کرونایی فقط با حضور حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی، برگزیدگان و تعدادی از مدیران و دست اندرکاران برگزار خواهد شد.

علاقه مندان می توانند مراسم را به صورت آنلاین دنبال کنند.

منبع : خبرآنلاین

لینک خبر :‌ برخط نیوز
در سینمای ایران دنبال فرانسوا تروفو و ژان لوک گدار می گردند و می خواهند که نگاه کارگردانان خارجی را در سینما دنبال کنند و بیشتر ادای آنها را درآورند. فیلم های امروز ما اکثر شبیه فیلم های خارجی است آن هم بدون محتوای ایرانی.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران روزنامه سپهر

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، نقش سینما در حل معضلات اجتماعی و فرهنگی مردم نیازمند دانش و بینش و همین طور تحقیقات اجتماعی است. سینمایی می تواند نسبت به مردم رویکرد واقعی داشته باشد که کارگردان آن دغدغه مردم را داشته باشد و محتوا و فرم ملی آن برایش مهم باشد.

رحمان رضایی کارگردان فیلم های اتانازی، دختران انتظار و الهه زیگورات دراین باره به خبرنگار تسنیم گفت: زمانی که دروغ و ریا در نظام سینمایی و فرهنگی قدرت پیدا می کند، دیگر فیلم حقیقت محور جایی در سینما ندارد، به همین دلیل فیلمنامه هایی که دنبال بیان حقیقت و مسئله مردمی و اجتماعی واقعی باشد اما انتهای آن تلخ و یا شور باشد، مورد مخالفت قرار می گیرد و رد می شود.

وی ادامه داد: در زمان حاضر سینمای اجتماعی ما به دلیل همین سنگ اندازی ها و مشکلاتی که بر سر راه سینما پیش آمده است از مسیر خود خارج شده و دیگر چیزی به نام سینمای اجتماعی دردمند و دغدغه شناس باقی نمانده است. در زمان حاضر فیلمنامه آخر من هم رد شده است درحالی که نزدیک به 42 سال است که در سینمای ایران کار می کنم و تمام فیلم های من نمایش داده شده است اما رویکردهای تازه در ارشاد باعث شده است فیلم های مهمی که جامعه شناسی داشته باشند کمتر در سینما دیده شوند.

او با نقد مدیران فرهنگی ادامه داد: این دوستان همان طور که دغدغه های سینماگران برایشان مهم نیست، دغدغه های مردم نیز برایشان اهمیت ندارد. به نظر می رسد که بیشتر این تشکیلات برای این است که فقط بگوییم سینما داریم و بس. چند جشنواره در سال برگزار کنیم کافی است. اکثر سرمایه سینمای کشور ما یا دولتی شده است و یا اختلاس گران خرجش را می دهند و با این کار در را برای عده ای خاص باز می کنند و نمی گذارند دیگران وارد آن شوند، اختلاس گرانی که با چندنفر معدود تهیه کننده کار کردند و دیگر تهیه کنندگان قدیمی نتوانستند کار کنند و کنار گذاشته شدند. پول های هنگفتی که سرمایه گذاران با کمک تهیه کنندگانِ دوستشان وارد سینما کردند، باعث شد دستمزد بازیگران نیز بالا برود و تهیه کننده ها به سختی بتوانند با بازیگران کار کنند.

کارگردان فیلم نیکان و بچه غول در ادامه بیان کرد: بسیاری از فیلمسازان جدید ما صرفاً با مطالعه درباره فرم و تکنیک و مباحث مرتبط با سینما وارد این حیطه شده اند و سواد کافی را ندارند. آنان انگیزه داخلی و بومی پیدا نکردند و در سینمای ایران دنبال فرانسوا تروفو و ژان لوک گدار می گردند و می خواهند که نگاه کارگردانان خارجی را در سینما دنبال و در فیلم های ما آنها را مطرح کنند و بیشتر ادای آنها را درآورند. فیلم های امروز ما اکثر شبیه فیلم های خارجی است آن هم بدون محتوای ایرانی و فرم بومی.

شاید چیزی که ساخته باشد از نظر ساختار بد نباشد اما از نظر محتوایی بی معنی و بی ارزش است که به درد مردم نمی خورد در حالی که سینما به جامعه شناسی نیاز دارد. اما برخی از فیلمسازان ما صرفاً فرمول یاد گرفته اند و به سینما نگاه عمیقی ندارند.

این کارگردان سینمای ایران در بخش دیگری از صحبت هایش درباره نقش دولت و وزارت ارشاد برای ایجاد تحول در سینمای ایران تصریح کرد: وزارت ارشاد به عنوان مبدأ و متولی سینما متأسفانه کارشناس هایی مانند برخی از فیلمسازان ما دارد که تشخیص درستی از سینما ندارند و دنبال فیلم هایی هستند که اشکال سینمایی برجسته دنیا را تقلید کند، فکر می کنند باید مانند آنجا ساخته شود در حالی که ما در سینمای خودمان افرادی را داریم که دغدغه زندگی مردم را دارند اما زمانی که به ارشاد می رویم اکثر فیلمنامه های ارزشمند دوستان ما بایگانی شده اند. باید سیستمی اتخاذ شود البته نه اینکه نظارت، بررسی و تصویب فیلمنامه را بردارند، چون آن وقت دچار سردرگمی می شویم و زمانی که فیلم ساخته شد اجازه نمایش پیدا نمی کند و سرمایه می سوزد، منتها باید وزارت ارشاد هم تحولی داشته باشد و انقلابی درون خودش ایجاد کند و بدتر دست وپای فیلمساز را نبندد. سازمان سینمایی باید بتواند با سینماگران تعامل درستی ایجاد کند تا فیلمنامه ها مسائل اجتماعی را به درستی مطرح کنند و نیازهای روز جامعه را بشناسند.

برخی از کارشناسان ما از سینماگرانی هستند که مورد وثوق خودشان اند و فیلمنامه هایی را که دوست ندارند رد می کنند، برای همین از کارگردانانی که در سینما هستند و کار می سازند نباید استفاده شود چون درگیر منافع و مسائل شخصی می شوند. واقعاً چه ربطی به اعضای شورا دارد که فیلمنامه ای دراماتیک است یا نه؟ این موضوع را که خود کارگردان می فهمد. عضو شورا باید صرفاً از نظر مسائل شرعی و در خط مشی کلی جمهوری اسلامی حرکت کردن نظر بدهند اما در زمان حاضر از همه نظر فیلمنامه را مورد بررسی قرار می دهند و همین به بدنه فیلمنامه آسیب می زند.

رضایی در پایان با توجه به محتوای ایرانی و بومی فیلم نیکان و بچه غول نیز ابراز کرد: بومی گرایی و ملی گرایی و این که به کدام اقلیم تعلق داریم به مثابه این است که ریشه خودمان را بشناسیم و به منصه ظهور برسانیم و سبک زندگی خود را بیان کنیم. این که پیشرفت کرده ایم یا نه چیزی است که جهان می تواند درباره آن هر نظری داشته باشد و آن را قبول کند یا خیر اما خودمان باید خودمان را باور داشته باشیم.

اما مفاهیم ملی و ارزش های تاریخی و اجتماعی در هر کشور و مملکت مهم و برای رسیدن به یک وسعت جهانی ارزشمند است، چراکه مسئله سینمای نوجوان و فرم ملی و بازگشتن به چیزی که مایه ماهیت ایرانی است، برای بقای مردم ضروری است.

اگر این مؤلفه ها را فراموش کنیم خودمان را نخواهیم شناخت و نادان خواهیم ماند. ما باید جوانان را با گذشته آشنا کنیم؛ گذشته می تواند به ما روحیه بدهد. جهان های دیگری هستند که باید با آنان ارتباط برقرار کنیم و آنها ما را بشناسند؛ چه خوب که این آشنایی با جهان تاریخی و فرهنگی ما رقم بخورد.

انتهای پیام/+

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شما نیوز سبز البرز

تهران (پانا) - یکی از مهم ترین رسالت های بنیاد سینمایی فارابی از بدو تأسیس، حمایت از آثار کودک و نوجوان بوده است. سینمای کودک و نوجوان در دهه 90 با فراز و فرودهایی روبه رو بود.

به گزارش ایران، با علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی که بیش از 6 سال سابقه مدیریت در این بنیاد را دارد و دو دوره اخیر جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان و المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران، با دبیری او برگزار شده است، به گفت و گو نشستیم و درباره رویکردهای جدید فارابی در تولید، اکران و جشنواره بحث و گفت و گو داشتیم.

با مروری بر وضعیت سینمای کودک و نوجوان در اواسط دهه هشتاد تا اوایل دهه نود، گروهی از منتقدان معتقدند که بر اساس آمار و مشاهدات این سینما از مسیر اولیه خود خارج شده، نه رونق گیشه وجود داشت و نه حضور فعال بخش خصوصی در تولید و صرفاً آنچه دیده می شد، حمایت های آخرین لحظه ای بنیاد سینمایی فارابی برای تولیداتی بود که قرار بود در جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان به نمایش دربیاید. در این سال ها برای پاسخگویی به این نگرانی ها و انتقادها چه رویکردی مدنظر داشتید؟
همانطور که اشاره کردید، یکی از مهم ترین رسالت های بنیاد سینمایی فارابی از بدو تأسیس، حمایت از آثار کودک و نوجوان بوده است، چرا که در سال های نخست تأسیس این بنیاد، کسی از بازگشت سرمایه در این نوع سینما اطمینان نداشت اما در ادامه، همین حمایت ها به رقم خوردن دوران طلایی سینمای کودک و نوجوان منتهی شد و سال ها، مخاطبان نسل نو به همراه خانواده و همپای دیگر مخاطبان سینما در صف های پرشور سینما قرار گرفتند. یک دهه بعد، به دلایل مختلف، سرمایه گذاران کمتری در بخش خصوصی در مشارکت و تولید فیلم کودک و نوجوان پیشقدم شدند مگر آنکه مرکزی همچون بنیاد سینمایی فارابی در ساخت آن مشارکت داشت. این مسأله که ناشی از برخی عملکردها بود سبب شد گسستی بین تولیدکننده و مخاطب این سینما به وجود بیاید و در واقع اثرش را بر اکران بگذارد. از بدو حضور در بنیاد سینمایی فارابی با آسیب شناسی، درمان این وضعیت را آغاز کردیم و مسئولیت تعیین خط مشی درحوزه سینمای کودک و نوجوان به بنیاد سینمایی فارابی سپرده شد، تا آنجا که نهادی مثل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هم در تعامل و تفاهم با بنیاد سینمایی فارابی و با سرمایه گذاری مشترک، در سال های اخیر دوباره تولید فیلم کودک و نوجوان را از سر گرفت. ضمن آن که کارگردانان و تهیه کنندگانی از نسل جدید نیز به این عرصه وارد شدند. یکی از ثمرات ساماندهی سینمای کودک و نوجوان در این دوره، حضور پررنگ بخش خصوصی و همراهی طیف وسیع تری از تهیه کنندگان سینمای ایران (از فرشته طائرپور و بیتا منصوری گرفته تا بهروز رشاد و بهروز مفید و غلامرضا موسوی و سعید مجیدی) و ترغیب آنها برای تولید فیلم بود. این در حالی است که پیش از این رغبت تهیه کنندگان بخش خصوصی به سرمایه گذاری و تولید فیلم کودک و نوجوان کاهش یافته بود و اغلب فیلم های این حوزه توسط ارگان ها و نهادها تولید می شد. در این سال ها انیمیشن های سینمایی نسبتاً پرمخاطب هم تولید و اکران شد که این هم دستاورد خوبی برای سینمای کودک و نوجوان است.

راه اندازی کارگروه تخصصی سینمای کودک و نوجوان در دوره شما با چه هدفی صورت گرفت، آیا بواقع به اهداف اولیه رسیدید؟
پس از وقفه چندساله با فعالان سینمای کودک و کارشناسان این حوزه جلساتی برگزار شد که رفتارها و رویه های قبل آسیب شناسی شود. تشکیل کارگروه تخصصی سینمای کودک و نوجوان یکی از خروجی های این جلسات بود. این کارگروه، در مدت کمتر از دو سال تا حد زیادی سینمای کودک و نوجوان را در تولید و اکران (قبل از وقوع کرونا) به مسیر منطقی خود بازگرداند. تشکیل شورای تخصصی بررسی فیلمنامه در پیشانی این کارگروه، مهم ترین نقش را در پیشبرد اهداف ما ایفا کرد. تلاش بر این شد تا شورای تخصصی بررسی فیلمنامه های کودک و نوجوان بنیاد سینمایی فارابی، در زمینه بررسی تخصصی فیلمنامه های کودک و نوجوان با نیازها وذائقه نسل نو مرتبط باشد و همین طور در گفت وگو با فعالان سینمای کودک، این نگاه و تحولات را تبیین کند. در زمانه ای زندگی می کنیم که بچه ها در اینترنت و فضای دیجیتال دسترسی بالایی به فیلم های خوب جهان دارند و همین مسأله شرایطی را پیش روی فیلمسازان کودک و نوجوان قرار داده که باعث شده آنها برای ارتقای فیلم های خود تلاش کنند. ما هم تلاش کردیم که در تولید و اکران و جشنواره، فیلم های با کیفیت و جذاب تری تولید شوند و به نمایش درآیند.

ترکیب اعضای شورای تخصصی بررسی فیلمنامه سینمای کارگروه تخصصی سینمای کودک و نوجوان چگونه است و این شورا، چه رویکردی را در بررسی آثار دنبال می کند؟
این شورا متشکل از سه سینماگر فعال در عرصه ساخت فیلم برای کودکان و نوجوانان، یک منتقد سینمایی، یک نویسنده سینمایی و کارشناس ادبیات کودکان و یک روانشناس کودک است. فیلمنامه هایی که اولویت های مدنظر را داشته باشند، یعنی جذابیت اثر نزد مخاطب (کودک و خانواده) و به تبع آن قدرت بازگرداندن سرمایه، داستان جذاب، داشتن قهرمان، امیدآفرینی، ایجاد نشاط، خانواده محوری، استفاده از تکنولوژی روز دنیا در خلق اثر اقبال بیشتری برای جلب مشارکت در تولید دارند. از بهار 94 تاکنون، 128 جلسه بررسی فیلمنامه برگزار شده که طی این 128 جلسه 454 عنوان طرح و فیلمنامه بررسی شده است. مصوبات این شورا برای نگارش فیلمنامه و مشارکت درتولید و اعطای وام به صورت منظم ارسال شده و آثار مناسب، مورد حمایت قرار گرفته اند. از آغاز سال 94 که ما در بنیاد فارابی مستقر شدیم چند قول و قرار گذاشتیم که سعی کردیم به آنها پایبند باشیم برای مثال تصمیم گرفتیم به هر قیمتی برای جشنواره فیلم کودک، فیلم ساخته نشود و از فیلم های غیرجذاب حمایت نکنیم. از همین رو بودجه تولید فیلم را در این زمینه مدیریت کردیم و برخی از فیلمنامه ها مشمول حمایت فارابی نشدند و ما با گلایه و انتظار برخی از تهیه کنندگان و فیلمسازان روبه رو بودیم که این رفتار هم قابل پیش بینی بود.

به نظر می رسد بیشتر روی بخش فیلمنامه تمرکز کرده اید. تشکیل گروه های خلاق نگارش فیلمنامه کودک و نوجوان در راستای همین دغدغه هاست.
در میدان رقابت با محصولات و رسانه های جهانی، برگ برنده اتکا به ایده های خلاقانه و روزآمد است. چنانچه فیلمنامه ای از ایده قابل توجهی برخوردار باشد، برای کمک به پرورش و بازنویسی آن، گروهی خلاق با حضور نویسنده تشکیل می شود تا به کیفیت محصول نهایی کمک کند. تاکنون 7 فیلمنامه که از تولیدات اخیر سینمای کودک و نوجوان است، با این شیوه نگاشته شده است.

در فهرست های شفاف سازی، حمایت بنیاد سینمایی فارابی از نگارش فیلمنامه یکی از همین بخش ها بود. در این زمینه، از نگارش فیلمنامه در سینمای کودک و نوجوان چه حمایت هایی صورت گرفته است؟
بنیاد سینمایی فارابی بر اساس نیازهای فرهنگی و اولویت های راهبردی سازمان سینمایی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سالانه با تعدادی از فیلمنامه نویسان و فیلمسازان قرارداد تحقیق و نگارش فیلمنامه منعقد می کند. 20 فیلمنامه دارای قرارداد نگارش کودک و نوجوان از سال 94 تا پایان سال 99 به ثبت رسیده که مربوط به چند نسل از نویسندگان و سینماگران است، همین طور در میان این آثار، چند اثر اقتباسی هم می بینیم. برخی از این فیلمنامه ها موضوعات به روزتری را دربرمی گیرند که به نوعی با نیاز مخاطب امروزی مرتبط می شود. طبیعی است که فرایند تولید این فیلمنامه ها، جدای از نگارش دنبال می شود و اگر تهیه کننده علاقه مند و حمایت بنیاد سینمایی فارابی در کنار هم قرار گیرد، قطعاً این آثار به تولید می رسد.

در حمایت از این آثار اولویت با چه موضوعاتی است؟
در بین سال های 94 تا ابتدای 1400، 42 فیلم سینمایی کودک و نوجوان از سوی بنیاد سینمایی فارابی مورد حمایت قرار گرفته است. در تولید فیلمنامه ها و آثار سینمایی در بنیاد سینمایی فارابی، همواره تلاش بر این بوده که امید و آینده ای روشن به کودکان و نوجوانان این مرزو بوم عرضه شود و با الگوسازی مناسب برای نشان دادن قهرمانان کودک و نوجوان، توجه ویژه به خانواده و نیز توجه به جوامع سنتی و بومی در کنار توجه به دنیای نوین مدرن؛ آثاری به یاد ماندنی در تاریخ فرهنگ و هنر این مرز و بوم ایجاد شود. راه اندازی پایگاه تخصصی اقتباس ادبی سینماقصه با هدف ساماندهی فرایند اقتباس سینمایی از آثار ادبی کودک و نوجوان و نزدیک کردن دو حوزه سینما و ادبیات کودک و نوجوان از دیگر اقدامات ما در این زمینه است.

رونق اکران سینمای کودک و نوجوان یکی از دغدغه های اصلی اهالی این حوزه است. تا قبل از شیوع کرونا ترغیب سینماداران به اکران فیلم کودک تا حدودی مشهود بود. حداقل هر دو ماه یک بار شاهد اکران فیلم کودک در سینماها بودیم. برای رسیدن به این منظور هماهنگی هایی با شورای صنفی و سازمان سینمایی انجام شد؟
واقعیت این است که اگر فیلم جذاب کودک تولید شود پخش کنندگان و سینماداران به آن اقبال نشان می دهند. در صنعت سینما، آنچه چرخه تولید را کامل می کند، عرضه مناسب و بموقع محصول به مخاطب است، قریب دو دهه، این حلقه از چرخه سینمای کودک و نوجوان مغفول مانده بود. از نیمه دهه 90 یکی از اصلی ترین دغدغه های بنیاد سینمایی فارابی، تلاش برای پخش تخصصی سینمای کودک و نوجوان بود. موافقت سرگروه های سینمایی با اکران حداقل یک فیلم کودک و نوجوان در هر سه گروه، کسب شد. در نمایش های سالانه و در فصل مناسب؛ همین امر موجب شد که در نوروز 97 و 98 دو فیلم از فیلم های اکران نوروزی به آثار کودک و نوجوان تعلق داشته باشد (سال 97 فیلم فیلشاه و سال 98 فیلم پیشونی سفید 3).آمار اکران و فروش سینمای کودک و نوجوان در سینماهای کشور، در این سال ها رشد تصاعدی داشته و این دستاوردی برای احیای این گونه مهم سینمایی است.

برای آوردن دانش آموزان به سالن های سینما چطور؟ طرح های حمایتی داشتید؟
برای این منظور، از فعالیت مؤسسه مردم نهاد انجمن اوقات فراغت حمایت شد. این مؤسسه با اجرای طرحی به نام سامانه اردویی مدارس توانست نوبت صبح تعدادی از سینماهای ممتاز و پردیس های سینمایی را برای اکران فیلم های ویژه کودک و نوجوان احیا کند. از بهمن 96 جشن ملی سیمرغ و پروانه ها به منظور ایجاد زمینه های مناسب برای حضور هرچه بیشتر دانش آموزان و کودکان و نوجوانان کشور در سینماها طراحی و اجرا شد.

این حمایت ها فقط مختص کودکان پایتخت نشین بود؟
ما در این زمینه به نقاط محروم یا مناطق بحران زده هم توجه داشتیم. اکران و نمایش فیلم در مناطق حادثه دیده برای کودکان و نوجوانان یکی از همین دست برنامه های حمایتی است. بنیاد سینمایی فارابی براساس وظیفه خود در حوزه مسئولیت اجتماعی و رسالت هنری برای کاهش بار آلام روحی و صدمات و لطمات ذهنی که بر اقشار مختلف در مناطق سیلزده و زلزله زده به وجود آمد برای ایجاد فضایی مفرح و شاد به دور از موقعیت دردناک مرگ عزیزان و خرابی خانه های کودکان و نوجوانان، اقدام به نمایش فیلم های شاد و امیدبخش برای کودکان و نوجوانان آسیب دیده این مناطق کرد؛ حتی هنگام برگزاری جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان؛ از کودکان این مناطق از جمله کودکان سرپل ذهاب یا دانش آموزان آسیب دیده شین آباد به عنوان میهمانان ویژه دعوت شد.

همکاری های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و بنیاد سینمایی فارابی در این دوره گسترش یافته است. از آورده این همکاری رضایت دارید و چقدر امیدوارید که این همکاری ها ادامه پیدا کند.
بله در همین راستا سه فیلم دوچ امیر مشهدی عباسی، ضربه فنی غلامرضا رمضانی در سال 97 و فیلم موفق یدو مهدی جعفری در سال 99 با همکاری کانون ساخته شد که هر سه فیلم از آثار برگزیده جشنواره های داخلی بود. مراسم تقدیر از فعالان حوزه کودک و نوجوان در دو رشته تهیه کنندگی و پخش و اکران آثار کودک در مهرماه 97 برگزار شد. طی سال های 97 و 98 دو هفته فیلم آثار کودک در مهرماه، همزمان با روز جهانی کودک و با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد. در این چند حوزه همکاری های سینمایی کانون و بنیاد فارابی توسعه یافت و لازم است تداوم یابد.

در ایام کرونا و تعطیلی سالن های سینما، پلتفرم های نمایش رونق گرفتند و توجه ها بیشتر معطوف تدارک خوراک فرهنگی و سینمایی برای بزرگسالان بود؛ در حالی که کودکان بیش از بزرگترها وضعیت سخت خانه نشینی را تحمل کردند. تدبیری برای دسترسی راحت تر آنها به آثار سینمایی داشتید؟
در این دوره فیلم های کودک و نوجوان اکران عمومی نشد اما برای نمایش آنلاین این آثار برنامه حمایتی و مشوق هایی تعریف شد. با توجه به این نکته که هیچ تصوری از آینده بازگشایی و رونق مجدد سینماها وجود نداشت در اسفند 98 با بررسی و همفکری کارشناسان حوزه کودک و نوجوان تصمیم بر این شد تا فیلم های کودک و نوجوان که سال هاست در صف اکران مانده اند وارد شبکه های VOD و آنلاین شوند. سوم شخص غایب ، مربای شیرین ، اسکی باز ، نسترن های وحشی ، آوای زندگی ، ترانه کوچک من ، پرواز مرغابی ، قفل ساز ، رؤیای سینما ، فصل بلوغ ، پرواز بادبادک ها ، شانه دوست ، چوری ، دبستان شوک و نجوا از آثار برجسته سینمای کودک و نوجوان است که بدون اکران سینمایی وارد شبکه نمایش آنلاین شد.

روش های نمایش، بعد از شیوع کرونا در دست تحول است، برای اکران سینمای کودک و نوجوان چه برنامه ای دارید؟
در سال 1400 هم بنا داریم با هماهنگی سازمان سینمایی و طرحی مشترک با پلتفرم ها، اکران آنلاین فیلم های کودکان و نوجوانان را تسهیل کنیم، به شرط اینکه رسانه ملی و آموزش و پرورش اطلاع رسانی خوبی به مخاطبین کودک و نوجوان و خانواده های آنها داشته باشند، امیدواریم اوقات فراغت بچه ها در تابستان امسال با تماشای آنلاین فیلم های کودک و نوجوان، غنی تر شود.در همین راستا در تعامل با بازرگانی سیما و نگاه حمایتی آن معاونت در رسانه ملی، برای آثار اکران نشده، حرکتی نوین در عرصه نمایش رقم خورد. فیلم های سینمایی یدو و مهران در نوروز 1400 در دو نوبت پخش شد. طبق بررسی گزارش دفتر تأمین برنامه سیما مبنی بر استقبال مخاطبان در فضای مجازی و تماس های مردمی با تلفن 162 سیما برای فیلم یدو حدود دو میلیون و سیصد هزار بازخورد مثبت ثبت شده بود.

یکی از اقدامات مؤثر جشنواره در سال های اخیر ایجاد فرصت هایی برای معلولان بود که بتوانند در جشنواره فیلم کودک مشارکت کنند. این ایده از کجا آمد و آیا در دوره های بعد هم ادامه خواهد داشت؟
مشارکت کودکان و نوجوانان ناتوان جسمی در بخش های متنوع جشنواره مانند داوری فیلم ها و افتتاحیه یا اختتامیه برای بالا بردن روحیه و مشارکت این قشر است. در دوره سی و سوم که جشنواره به صورت آنلاین برگزار شد، چند فیلم جشنواره برای نابینایان و ناشنوایان به صورت توضیح دار آماده و در دسترس آنان قرار گرفت. همین طور همکاری جشنواره با بنیادها و نهادها و سازمان های بین المللی که در رابطه با حقوق کودکان جهان فعالیت دارند مانند یونسکو و یونیسف و سیفژ به عنوان بخش ویژه با داوری و اعطای جایزه برای تشویق فیلمسازانی که رویکرد حقوق کودکان و نوجوانان را دنبال می کنند، از دیگر دستاوردهای جشنواره در دو دوره قبلی بوده است. امسال هم در دوره سی و چهارم جشنواره این فعالیت ها و همکاری ها تداوم خواهد داشت.

برگزاری المپیاد فیلمسازی نوجوانان از ایده های جالب برگزاری جشنواره فیلم کودک و نوجوان است. تجربه 4 دوره برگزاری این رویداد چه خروجی داشته است؟
کشف استعداد، پرورش خلاقیت و ترویج فضای تجربه فیلمسازی در بین نوجوانان ایرانی از جمله فعالیت های بنیاد برای ارتقای سطح هنری و فرهنگی نوجوانان فیلمساز کشور است. امیدمان این است که با اعلام برگزیدگان آثار در عرصه فیلم کوتاه و فیلمنامه، هر ساله تعداد بیشتری از نخبگان فیلمساز نوجوان به جمع آموزش دیدگان نوجوان افزوده شود. این برنامه از معدود برنامه هایی است که تمرکز بر برگزیدگان بومی و سهم نوجوانان شهرهای دور از مرکز را دارد. در این عرصه تلاش ما تغییر ذائقه هنری کودکان و نوجوانان وایجاد دیدگاهی مبتنی بر مطالبه گری، جست و جوگری، پژوهش و تحقیق و برتر از همه نظام استاد و شاگردی است. نکته جالب اینجاست که سال گذشته من در ملاقاتی که با همتایان خود در ارمنستان و افغانستان داشتم، آنها علاقه مند بودند که الگوی المپیاد فیلمسازی نوجوانان را از ایران اقتباس کنند و ما تجارب خودمان را در این زمینه در اختیار افغان فیلم و مرکز ملی سینمای ارمنستان قرار دادیم.

ارزیابی کلی خودتان از فعالیت بنیاد سینمایی فارابی در این سال ها، در ارتقای کمی و کیفی سینمای کودک و نوجوان چیست. خودتان از کارنامه کاریتان در این حوزه راضی هستید؟
تأکید بر شفاف سازی گام بزرگی بود و ما را به این سمت هدایت کرد که مدیران مختلف، خود را در اتاق شیشه ای احساس کنند. ما طی این سال ها به دنبال تصویری شفاف از سینمای کودک و البته کیفیت فیلم ها هستیم که این امر بیش از اعداد و ارقام برای ما مهم بوده است. تلاش کردیم بدون حاشیه های مرسوم، نهایت توان کارشناسان و متخصصان خود را در راستای اعتلای سینمای کشور و فرهنگ سازی برای کودکان و نوجوانان و همچنین حمایت و مشارکت در تولید آثار درخشان گونه های سینمایی به کار گیریم. در این مسیر همواره دست یاری به سوی فعالان بخش خصوصی و نهادهای فرهنگی هنری دراز کرده ایم. با در نظر گرفتن آثار شاخص سینمایی بخصوص در دوره های جشنواره فیلم فجر و جشنواره کودک و نوجوان این طور برمی آید که بنیاد سینمایی فارابی توانسته این ادعا را با امکانات، اختیارات و شرایطی که با آن روبه رو بوده اثبات کند.

هدف این گفت وگو بررسی فراز و فرودها و رونق سینمای کودک و نوجوان بود اما اگر موافق باشید در بخش پایانی این گفت وگو قدری از این فضا فاصله بگیریم. طبق اخبار تولیدات بنیاد سینمایی فارابی به نظر می رسد باآثار متفاوتی از فیلمسازان شناخته شده از دسته دختران منیر قیدی و نگهبان شب سیدرضا میرکریمی تا بدون قرار قبلی بهروز شعیبی روبه رو خواهیم بود. آمار تولیدات هم نسبت به سال های گذشته تغییر محسوسی یافته است. در حمایت از این آثار چه رویکردی مد نظر داشتید؟
ما سعی می کنیم به کلیت سینما توجه داشته باشیم؛ اقتباس، تنوع ژانر، حمایت از فیلم اولی ها، تولید مشترک، حمایت از فیلمسازان مستقل، حمایت از کارگردانان زن سینما، تنوع جغرافیایی در گستره ایران زمین و... بخشی هایی از شاخصه های این سبد حمایتی در بنیاد سینمایی فارابی است. در حمایت های فارابی از فیلمسازان، شاهد تنوع هستیم و پنج فیلمی که سال پیش با مشارکت بنیاد سینمایی فارابی تولید شده بودند و در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمدند گلچینی از محصولات این بنیاد بودند که براساس نقشه راه مشخص و حساب شده و با هدف ارتقای فرهنگی مخاطب ساخته شدند. به عنوان مثال ما سال پیش چند فیلمساز زن سینمای ایران را مورد حمایت قرار دادیم که مهران (رقیه توکلی) و تی تی (آیدا پناهنده) در دو جشنواره کودک و فجر مطرح شدند و مورد استقبال کارشناسان قرار گرفتند. امسال هم دسته دختران (منیر قیدی) را در فهرست داریم که در ادامه همان نگاه حمایتی تولید شده است و نکته جالب این که همه این آثار حتی بدون قرار قبلی (بهروز شعیبی) جدای از ویژگی های محتوایی، شاخصه تنوع جغرافیایی دارند. همچنین باید بگویم در این سال ها، ما علاوه بر فیلمسازان جوان، با سینماگران شناخته شده تعامل داشته ایم و تولید فیلم جدید رضا میرکریمی (نگهبان شب) در ادامه همین تعاملات صورت گرفته است. وقتی رویکرد و هدف گذاری مشخص باشد و شفافیت در مراحل مختلف اصل قرار گیرد، شیب تولید آثار سینمایی بالاتر می رود و این آثار بیشتر به چشم می آید و از نظر ما، این نوع حمایت بهتر از تولید یکی دو فیلم پرخرج توسط فارابی برای سینمای ایران ماندگار خواهد بود.

اساساً با توجه به انبوه فیلم های پشت خط اکران، تولیدات تازه در سینما را ضروری می دانید؟
ما در همان گزارش تولید سال 1400 که به آن اشاره کردید، تأکید کرده ایم که امسال با توجه به شرایط ناشی از شیوع بیماری کووید19 و اثرات مستقیم آن بر اکران سینماها، بنیاد سینمایی فارابی جهت ارائه آثار سینمایی در پلتفرم ها و رسانه ملی باهدف ارتباط آثار با مخاطب و منتفع شدن صاحبان آثار، برنامه های خود را در این حوزه توسعه خواهد داد و قطعاً راهکارهای مختلف دیده شدن آثار توسط مردم را بررسی خواهیم کرد. چنانچه در نوروز امسال هم تک نمایش های دو فیلم مهم یدو و مهران از رسانه ملی در حمایت از صاحبان این دو فیلم، مورد تأیید اهل فن واقع شد. ضمن آنکه باید توجه داشت که قطار سینما را نمی توان به خاطر کرونا متوقف کرد چرا که معیشت هنرمندان سینما با فعالیت معنا می یابد و سینماگران و مخاطبان ایرانی زیر بمب و موشک هم فیلم ساخته اند و فیلم دیده اند.

در جشنواره سال گذشته این نهاد سینمایی با پنج فیلم در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر حضور پیدا کرد و از حمایت فیلم اولی ها نتیجه مثبت گرفت. با توجه به نام های آشنایی که در فهرست فیلم های در حال تولید فارابی دیده می شود آیا حمایت از فیلم اولی ها همچنان جزو سیاست های این نهاد قرار دارد؟
قطعاً حمایت از فیلمسازان نوجو و مستعد سینمای ایران یکی از سیاست های بنیاد سینمایی فارابی در این دوره بوده است و در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر هم فیلم اول ارسلان امیری (زالاوا) و فیلم اول عادل تبریزی (گیج گاه) و فیلم دوم کاوه صباغ زاده (رمانتیسم عماد و طوبا) با مشارکت بنیاد سینمایی فارابی تهیه شده بودند که در بخش مسابقه جشنواره حضور داشتند. ما البته آثار دیگری را هم مورد حمایت قرار داده بودیم که از آن بین فیلم هایی چون افسانه بناسان غول چراغ جادو فیلم اول حبیب احمدزاده در بخش جلوه گاه شرق و شهربانو فیلم اول دارای پروانه سینمایی مریم بحرالعلومی، در بخش سینمای سعادت سی و هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر انتخاب شده اند و در این جشنواره شرکت دارند. ضمن آن که لیپار حسین ریگی و زدوبند داوود نوروزی هم از فیلم های اول سال 99 بود که با حمایت بنیاد سینمایی فارابی تولید شده بودند. امسال هم به سیاق ادوار اخیر، این حمایت را از سینماگران جدید و نوجو خواهیم داشت. در واقع در بین پروژه های مورد حمایت در این سال ها، کارگردانان جوان حضور دارند که فارابی بخشی از ریسک تولید اولین فیلم سینمایی شان را بر عهده گرفته و با مشارکت سی درصدی در این فیلم ها، فرصتی را فراهم کرده تا کارگردانی که مستعد است، فیلمنامه ای قابل قبول در دست دارد و خودش توان کارگردانی یک فیلم اول را دارد، فیلمش را با حمایت فارابی بسازد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری پانا
کرونا در ایران به یک ثبات نسبی در آمار و ارقام رسیده و طبق آخرین اعلام وزارت بهداشت روز گذشته 8005 مورد ابتلای جدید کووید 19 در کشور ثبت و 187 تن نیز به دلیل این بیماری جان خود را از دست دادند. با توجه به روند نزولی آمار شیوع بیماری، تعداد شهرهای قرمز و نارنجی افزایش پیدا کرده و طبق آمار وزارت بهداشت، 8 شهر کشور در وضعیت قرمز، 233 شهر در وضعیت نارنجی و 207 شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲ سایت های دیگر : شفا آنلاین خبرهای فوری

کبنا ؛ کرونا در ایران به یک ثبات نسبی در آمار و ارقام رسیده و طبق آخرین اعلام وزارت بهداشت روز گذشته 8005 مورد ابتلای جدید کووید 19 در کشور ثبت و 187 تن نیز به دلیل این بیماری جان خود را از دست دادند. با توجه به روند نزولی آمار شیوع بیماری، تعداد شهرهای قرمز و نارنجی افزایش پیدا کرده و طبق آمار وزارت بهداشت، 8 شهر کشور در وضعیت قرمز، 233 شهر در وضعیت نارنجی و 207 شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
رئیس جمهور و رئیس ستاد ملی مقابله با کرونا، آمار کرونا و وضعیت موجود را شکننده توصیف می کند و با این حال معتقد است که تاکنون دو میلیون و 930 هزار و 657 دُز واکسن (یک میلیون و پانصد هزار نفر با توجه به اینکه هر فرد دو دُز واکسن کرونا می زند) در کشور تزریق شده است و به نظر می رسد که ایران تا تزریق حداقل 65 میلیون دُز واکسن (رسیدن به هدف واکسیناسیون 80 درصدی) فاصله بسیاری دارد. با این حال رئیس جمهور در ادامه صحبت هایش باور دارد که پنج میلیون دُز واکسن وارد ایران شده است و تا پایان خرداد و اوایل تیر 1400، حدود 14 میلیون نفر واکسن بزنند اما رئیس جمهور به منابع تامین واکسن (28 میلیون دُز) و چگونگی شتاب گرفتن واکسیناسیون اشاره ای نکرد. با این حال از روزگذشته ثبت نام افراد بالای 70 ساله برای تزریق واکسن در سامانه آغاز شده و روند واکسیناسیون کند پیش می رود، پس از اینکه سهمیه سه هزار نفری واکسن کرونا برای صدا و سیما حاشیه ساز شد، اخبار جدید حاکی از آن است که سلبریتی های صدا و سیما و سینما و بازیگران هم سهمیه خارج از نوبت واکسن گرفته اند.
تجارت نیوز در گزارشی اعلام کرده است: تعدادی از تهیه کنندگان تلویزیون اعلام کردند که بازیگران سریال های تلویزیون و سینما و حتی شبکه خانگی مشمول سهمیه واکسن کرونا خارج از نوبت شده اند. بر اساس این گزارش، انجمن تهیه کنندگان سینما خواستار ارسال اسامی بازیگران برای دریافت واکسن شده است. تعدادی از تهیه کنندگان از جمله رضا جودی، تهیه کننده سریال لیسانسه ها و مسلم آقاجان زاده اعلام کردند که بازیگران سریال های تلویزیون و سینما و حتی شبکه خانگی هم مشمول سهمیه خارج از نوبت واکسن کرونا شده اند. یکی از مجریان صدا و سیما به نام سعید توکلی که مجری برنامه پایش است، از قول مدیر یکی از شبکه های صدا و سیما اعلام کرد که سهمیه خارج از نوبت واکسن کرونا نه تنها برای تولیدکنندگان برنامه های انتخاباتی اختصاص یافته که به دلیل پرخرج بودن پروژه های تولید سریال و فیلم تصمیم گیری بر آن بوده است که به بازیگران این سریال ها هم واکسن تزریق شود. همچنین ماه منیر آقایی دیگر پرسنل صدا و سیما هم با تایید این موضوع که واکسن خارج از سهمیه صدا و سیمایی ها ربطی به پوشش انتخابات ندارد، گفت که اسم او نیز برای دریافت واکسن ارسال شده است. با این اوصاف به نظر می رسد که سهمیه واکسنی که قرار است با آن پرسنل صدا و سیما و بازیگران سینما و شبکه های خانگی و صدا و سیما واکسینه شوند، فراتر از آنچه باشد که صرفا به بهانه پوشش اخبار انتخابات واکسینه می شوند. تاکنون در این زمینه هیچ یک از مقامات وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا اظهار نظر نکردند.
واکسیناسیون برای مردم رویا شده است

در این میان یک کارشناس و پژوهشگر حوزه سلامت این وضعیت را بلبشوی واکسن و بی برنامگی توصیف می کند به آرمان ملی می گوید: متاسفانه ادعاهای مطرح شده مبنی بر اینکه ایران در اردیبهشت و خرداد به قطب صادرات واکسن در جهان تبدیل می شود بی اعتبار بوده و در حال حاضر نیز واکسیناسیون 14 میلیون نفر در مدت 30 روز آینده به نوعی غیر ممکن به نظر می رسد.
محمدرضا محبوب فر در ادامه می افزاید: سعید نمکی، وزیر بهداشت در بهمن ماه سال گذشته ادعا کرده بود ایران تا سه ماه آینده صادرکننده واکسن کرونا خواهد شد، اما دو ماه بعد یعنی پس از تعطیلات ایام نوروز و در هفته های سوم و چهارم فروردین پیک پنجم بیماری کشور را درنوردید و آمار رسمی تعداد مبتلایان روزانه را بیش از 20 هزار نفر و مرگ بیماران را حداقل 500 نفر در روز ذکر می کرد. این آمار در شرایطی اعلام می شد که روند واکسیناسیون در کشور نسبت به استاندارد جهانی بسیار کُند صورت می گرفت و تعداد واکسینه شدگان به یک درصد هم نرسیده بود. ایران همچنان در رتبه های آخر واکسیناسیون جهانی است و واکسن های داخلی نیز برخلاف وعده های داده شده مراحل پایانی آزمایشات بالینی خود را طی نکرده اند و تولید انبوه این واکسن ها در کشور به دلیل تامین نشدن اعتبارات لازم برای واردات تجهیزات و مواد اولیه در هاله ای از ابهام قرار گرفته است. البته مقامات ایرانی از تأثیر تحریم ها بر میزان کارکرد نهادهای متولی سلامت جامعه سخن می گویند و سخنگوی دولت پیش تر گفته بود برای تامین ارز واکسن کرونا مشکلی وجود نداشته و مشکل اصلی موانع انتقال پول بوده و با توجه به قوانین تحریم و قواعد FATF چندین مرحله انتقال پول با مشکل مواجه شده است. این اظهارات در حالی است که گزارشات دریافت شده از نهادهای متولی سلامت جامعه بارها بر این موضوع تاکید داشته است که تحریم ها و محدودیت های بانکی علت عمده مشکلات موجود بر سر مهار کرونا از حیث تامین دارو و واکسن نبوده است. حتی برخی نمایندگان مجلس نیز به دولت و شخص رئیس جمهور به خاطر تأخیر در تهیه واکسن به بهانه تحریم و FATF حمله کرده و معتقد هستند که سلامت جسمی و روانی مردم بازیچه اهداف سیاسی و جناحی عده ای در دولت قرار گرفته است.
کمیته ملی تامین واکسن تشکیل شود
محبوب فر با اشاره به ضرورت تشکیل کمیته ملی تأمین فوری واکسن و برنامه ریزی برای توزیع شفاف و تزریق پرشتاب آن تصریح کرد: پیشنهاد می شو چنین کمیته ای با حضور سران سه قوه تشکیل شده و نمایندگان بخش خصوصی غیر رانتی و همچنین نمایندگان تشکل های غیردولتی و مورد اعتماد بدنه ساختار سلامت کشور به این کمیته فراخوانده شوند و مسئولیت مستقیم مدیریت و مهار کرونا در کشور برعهده این کمیته و نه مجموعه دولت، وزارت بهداشت و درمان و ستاد ملی کرونا قرار داده شود.

لینک خبر :‌ کبنا نیوز
شاید شما هم اگر نامزد ریاست جمهوری بودید و قرار بود برنامه ها و وعده هایتان را مطرح کنید، جرأت نمی کردید بین آن برنامه ها نقش مقولات مرتبط با توسعه فرهنگی را برجسته کنید.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری مهر فرهنگ وهنر

مثل اغلب داوطلبانی که این روزها به عرصه رقابت در انتخابات ریاست جمهوری وارد شده اند و کمتر بین آنها دیده می شود که برنامه ای مدون برای توسعه فرهنگ ارائه داده باشند. چرا؟ خب لابد شما هم اگر نامزد بودید، به این فکر می کردید حالا که معیشت مردم دچار اختلال است و بهبود شرایط اقتصادی باید در برنامه ها و وعده هایتان حرف اول را بزند، سخن گفتن از فرهنگ، انگاره ای لوس، غیرضروری و از سر شکم سیری به نظر خواهد رسید. چنین تصوری، خود بی تردید ناشی از خلأ آگاهی و هوش اجتماعی و نشان دهنده نوعی از توسعه نیافتگی در تحلیل داده های اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی است. بدیهی است مردم انتظار دارند کاندیداهای ریاست جمهوری، برای همه خلأها برنامه داشته باشند نه صرفا بابت آنچه امروز اولویت به نظر می رسد. اما چطور می توان به آگاهی و هوش اجتماعی برای تحلیل این وضع رسید؟ بگذارید برای پاسخ به این پرسش، به چند سال پیش بازگردیم، به آغازین ماه های بر سر کار آمدن همین دولتی که حالا باید کنار برود و جایش را به گروه تازه ای بدهد.

سال 1393 را رهبر انقلاب به عنوان سال فرهنگ و اقتصاد با عزم ملی و مدیریت جهادی نام نهادند و در صدد تبیین رابطه دو جزء اصلی این شعار یعنی فرهنگ و اقتصاد برآمدند. در آن سلسله تبیین ها، از اقتصاد به عنوان ضرورت فوری و از فرهنگ به عنوان ضرورت بنیادین یاد می شد. این سخنان در روزهایی که اهمیت نسبت بین اقتصاد و فرهنگ، از مسیر تعیین اولویت می گذرد، دوباره اهمیت یافته است. اولویت ها را می توان با دو معیار تعیین کرد؛ گاه اولویت بر فوریت دلالت می کند و امور بر اساس آن، به فوری و غیرفوری تقسیم می شود و گاه اولویت بر مبنایی و بنیادین بودن دلالت می کند و اولویت مسائل، نسبت به جایگاهشان بنا بر این معیار، به بنیادی و غیربنیادی تقسیم می شوند. ولی لزوما امر بنیادی با امر فوری منطبق بر هم نمی شوند. ظاهرا با تناقضی روبه رو هستیم که از یک طرف اولویت فوری کشور مسائل اقتصادی است و از طرف دیگر اولویت بنیادین انقلاب، در گذر فرهنگ تعریف می شود به طوری که اصول و غایات انقلاب با فرهنگ و دغدغه های فرهنگی تعریف می شود. اما تناقضی در کار نیست اگر بدانیم این دو چقدر با هم همپوشان هستند. اهمیت تبیین رابطه اقتصاد و فرهنگ، بنا بر سخنان رهبر انقلاب، امروز بیش از پیش به چشم آمده است. با این حال، چرا نامزدهای ریاست جمهوری، چنین امر مهمی را فراموش کرده اند؟ چرا بین وعده ها و برنامه هایشان این ضرورت و فوریت با هم تجمیع نشده اند؟ این پرسش ها را با فعالان حوزه های مختلف فرهنگ و هنر در میان گذاشته ایم.
محمدحسین فرحبخش از ضرورت توأمان فرهنگ و اقتصاد می گوید
فرهنگ را با ح جیمی می نویسند!
محمد حسین فرحبخش، تهیه کننده سینما درباره غیبت فرهنگ در میان شعار نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری و ارجحیت شعارهای اقتصادی بر مباحث فرهنگی به جام جم می گوید: به نظرم دلیل این غیبت این است که نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، فرهنگ را شوخی می دانند. البته تا حدودی حرفش را می زنند اما به درستی نمی دانند فرهنگ با ح جیمی نوشته می شود یا با ه دو چشم. حتی آن شخصی هم که سال 76 آمد و از فرهنگ گفت، اتفاقی ویژه برای فرهنگ و هنر رخ نداد. بدی ماجرا اینجاست که معمولا آن شعارهای اقتصادی نامزدها هم عملی نمی شود و اتفاق مثبتی برای اقتصاد کشور هم رخ نمی دهد. ضمن این که این چهره های سرشناسی که در این دوره نامزد انتخابات ریاست جمهوری هستند، قبلا در سمت های دیگر حضور داشتند و عملکرد آنها را دیده ایم. اگر می خواستند کاری (در ارتباط با فرهنگ) کنند، در زمان مسؤولیت شان انجام می دادند. نکته دیگر این که آنها امروز حرف هایی می زنند که مردم می دانند و در فضای مجازی و رسانه ای مطرح است، درحالی که آنها باید حرف هایی را بزنند که مردم نمی دانند و از آنها مطلع نیستند.
این فیلمساز باوجود ضرورت فرهنگی، روی فوریت و لزوم توجه جدی به اقتصاد هم تاکید دارد و می گوید: از نظر من فعلا اول و وسط و آخر مملکت ما اقتصاد است. اگر وضع اقتصاد سامان پیدا کند، تاثیرات مثبتش را در حوزه فرهنگ هم خواهد گذاشت. اما اگر اقتصاد درست نشود، نه تنها فرهنگ که هیچ چیز دیگر بهبود پیدا نمی کند. حضرت علی (ع) می فرماید از دری که فقر بیاید، ایمان از در دیگر بیرون می رود. اگر اینجا و در بحث ما، فرهنگ را همان ایمان درنظر بگیریم، وضعیت روشن می شود. وقتی جیب شخص خالی است، دیگر متوجه نمی شود ایمان چیست، نماز چیست، اعتقادات چیست، فرهنگ چیست. البته این به معنی این هم نیست هر کس به خاطر فقر و نداری، برود و دست به هر کاری بزند. آدم های محترم و باآبرویی داریم که برای امرار معاش به پیش پاافتاده ترین کارها بپردازند اما دست به گناه و کار خلاف و غیرقانونی نزنند و شرافت شان را با هیچ چیز عوض نمی کنند. بحثم این است که درمجموع باید وضع اقتصادی مملکت درست باشد که اثرات مثبت خود را روی بخش های دیگر جامعه به ویژه حوزه فرهنگ بگذارد.
فرحبخش که اتفاقا سال ها پیش تهیه کنندگی فیلمی به نام دو روی سکه را برعهده داشت، فرهنگ و اقتصاد را دو روی یک سکه می داند و می افزاید: با این که فرهنگ و اقتصاد هر دو جزو ضرورت ها و فوریت ها هستند و من تفاوت چندانی میان آنها نمی بینم اما به نظرم آدم اول روی سکه را می بیند و بعد پشت آن را. منظور از روی سکه در اینجا همان اقتصاد است. معمولش این است که اول، رقم سکه برای آدم مهم باشد و بعد توجهش به تصاویر ارزشمند روی سکه مثلا بارگاه امام رضا (ع) و وجهه فرهنگی آن جلب می شود. به نظرم اقتصاد اگر درست شود، با تدبیر و برنامه ریزی درست، باعث رشد و ارتقای بخش های دیگر جامعه هم می شود.
این تهیه کننده و کارگردان ادامه می دهد: سال ها پیش از یک چهره سرشناس فرهنگی که با یکی از چهره های اقتصادی دوستی داشت پرسیدم: اگر این آقا این موقعیت و جایگاه اقتصادی را در جامعه نداشت، باز هم با او نشست و برخاست و حتی سلام و علیک می کردید؟ کمی فکر کرد و گفت نه! بعد به او گفتم: اما اگر این چهره اقتصادی کمی هوش داشته باشد، می تواند از شما کسب فرهنگ کند و می تواند فرهنگ، سواد و دانش خود را ارتقا دهد. اما شما به عنوان یک آدم فرهنگی، معلوم نیست بتوانید از قبل این دوست اقتصادی به موقعیت اقتصادی خوبی دست یابید. هرچند این تاثیرپذیری بخش اول، نشان از اهمیت فرهنگ دارد اما وجود و ضرورت اقتصاد است که باعث جذب فرهنگ می شود.
فرحبخش می گوید: این را هم می دانیم معمولا آدم هایی که از فرهنگ دم می زنند، ظاهرسازی می کنند. کسی که فرهنگی واقعی است، دم از فرهنگ نمی زند و فرهنگ در اعمال و رفتار و کردارش مشخص می شود. مثل یک متدین واقعی که حرف دین نمی زند، بلکه از رفتار، گفتار و اعمالش مشخص می شود او آدم دیندار و عاشق اهل بیت است. اسلام از انسان عمل می خواهد. نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری باید به جای شعار برنامه اقتصادی (و فرهنگی) مدون عملیاتی ارائه دهند. انتظارم هم از رئیس جمهوری منتخب و دولت آینده این است که شرایط رفاه و ممیزی را برای اهالی فرهنگ و هنر به ویژه سینما تسهیل کند و کاری کند هنرمندان نگران معیشت فردای خود نباشند.

سجاد نوروزی بر اهمیت درک فرهنگی تاکید می کند
فرهنگ، یک امر تزئینی مؤثر

اگر به نطق افتتاحیه رقابت های انتخاباتی نامزدهای مختلف در این دوره نگاه کنید، متوجه خواهید شد که از میان کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری در این دوره به جز یکی، هیچ کدام در صحبت هایش سخنی از فرهنگ به میان نیاورد. چرا که اساسا در دوران فعلی کشور و مخصوصا در دوره ریاست جمهوری آقای روحانی، فرهنگ و هنر یک امر تزئینی است و صرفا کارکرد تبلیغاتی دارد. گویی این که که دولتمردان دیگر به مقوله فرهنگ احساس نیاز نمی کنند و به کل، ذهنیتی فرهنگی و هنری ندارند. فهم آنها از تعاملات و بر ساخت های اجتماعی و آن چیزی که جامعه انسانی را شکل و نما می دهد، یک فهم فرهنگی و هنری نیست.

آنها احساس می کنند که فرهنگ و هنر نقشی در شکل گیری حیات اجتماعی بشر و پدید آمدن کنش سیاسی انسان ها ندارد. در صورتی که کنش سیاسی هرکسی از معبر فرهنگ و هنر عبور می کند، به این معنا که پیش فرض های فرهنگی هر انسانی که به واسطه مصرف یک کالای فرهنگی خاص، یا سپماتی یک مفهوم یا نحله فرهنگی بودن شکل می گیرد، به فرد کمک می کند که در عالم سیاست چه باید بکند. به عبارت دیگر پیش فرض و پیش نیاز فهم و کنش سیاسی، فهم فرهنگی و فضای فرهنگی است که فرد در آن تنفس می کند. در واقع قبل از این که شهروندان بخواهند یک تصمیم سیاسی بگیرند، درک فرهنگی است که به کمک آنها می آید. این مساله را هیچ کدام از رجال سیاسی در ایران نتوانستند بفهمند.
اگر خاطرتان باشد در دوره های قبل نیز نقش هنرمندان برای اهالی سیاست این بود که در زمان انتخابات آنها را با خود همراه کنند و به وزارت کشور بیاورند. نتیجه این نگاه تزئینی، وضعیت باری به هر جهت و بی قاعده ای است که امروز می توان در فضای فرهنگ و هنر ما دید. یعنی هیچ برنامه مشخصی برای رشد، ارتقا و توسعه فضای فرهنگ و هنر کشور وجود ندارد، من این را به ضرس قاطع می گویم. در یک سال گذشته با ماجرای کرونا این ماجرا عیان تر شد. کرونا مثل تندبادی بود که روبناها را فروریخت و ما را با یک زیربنای پوچ مواجه کرد. آیا لطیفه ای بانمک تر از این وجود دارد که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی فعلی در باب تمام مسائل سیاسی و بین المللی ممکن است توییت بزند، اما درباره مسائل فرهنگی هیچ موضع گیری درست و روشنی از او در چهار سال گذشته به خاطر نداریم؟ شاید آقای صالحی در تمام ادوار جمهوری اسلامی، دورترین آدم به فضای فرهنگ و هنر بوده که این سمت را در اختیار گرفته است. حتی در دوره آقای میرسلیم نیز اتفاقاتی در حوزه فرهنگ و هنر - ولو اندک - افتاده است، اما در دوره آقای صالحی، از همان ها نیز خبری نبوده است. چرا این گونه بوده؟ چون دولتی که برای رای جمع کردن از نردبان فرهنگ و هنر بالا رفت، بعد از بر سر کار آمدن، آن نردبان را به کناری انداخت.

انتخابات در ایران ماهیت غیر حزبی دارد و تصمیم گیری برای انتخاب رئیس جمهور کشور صرفا در یک بازه محدود - و به طور مشخص در ده دوازده روز پایانی که تنور انتخابات داغ تر است - انجام می شود. از این منظر انتخاب ها انتخاب هایی نیست که پشت آنها نگاه همه جانبه ای وجود داشته باشد. در این ماجرا مردم گناهی ندارند، این ساز و کاری است که ما برای مردم چیده ایم. ما به مردم گفته ایم که تعدادی از اهالی سیاست اواخر اردیبهشت ثبت نام می کنند، یک ماه تبلیغات می کنند و شما باید در همین یک ماه تصمیم بگیرید که می خواهید به چه کسی رای بدهید. هرگز نیامده ایم با به کارگیری نظام حزبی، کاری کنیم فردی که می خواهد در انتخابات شرکت کند، یک سال به فعالیت بپردازد و با مردم تعامل داشته باشد.

سیدضیاء هاشمی چندان امیدی به تغییر نگاه به مقوله فرهنگ ندارد
حیاط خلوت فرهنگ
سید ضیاء هاشمی تهیه کننده با سابقه سینما درباره عدم برنامه ارائه شده از سوی کاندیداها برای حوزه فرهنگ و هنر گفت: در ابتدا باید به این مهم توجه داشت که اگر این افراد که کاندیدای ریاست جمهوری شدند تنها به انگیزه خدمت به مردم ثبت نام کردند چرا این قدر یکدیگر را مورد حمله قرار می دهند. خدمت اینگونه است که باید بیایند و به دلیل خدمات ارزنده پیشین از فرد دعوت شود اگر افراد صلاحی هستید و به دنبال قدرت نیستید باید صبر کنید تا از شما دعوت شود تا در جهت خدمت به مردم قدم بردارید. این که این افراد همگی پیش تر در یک پستی مشغول بودند و مملکت بعد از 42 سال با این مشکلات عدیده رو به روست جای سوال دارد. این افراد اگر می توانستند به درستی خدمت کنند که در زمان فعالیت خود در پست محوله درست عمل می کردند و روزگار ما این نمی شد. من اگر جای شورای نگهبان بودم همه این افراد را رد صلاحیت می کردم زیرا این افراد نشان دادند که توانایی خدمت به مردم را ندارند. از ابتدای انقلاب تا به امروز اغلب رئیس جمهورها در کشور به شعار تبلیغاتی خود عمل نکرده اند. به خصوص در امر اقتصاد و فرهنگ علی الخصوص در امر فرهنگ که همگی صفر هستند. دولت دوازدهم به نظرم بی فرهنگ ترین دولت بوده و خوشبختانه ادعایی هم ندارد.
این کاندیداها که ثبت نام کردند حداقل درباره فرهنگ اظهار نظر کنند تا ببینیم نظرشان درباره فرهنگ و هنر چیست؟ آیا این افراد از فرهنگ و هنر همین قدر می دانند که در دوران کودکی نقاشی می کشیدند و نمره کسب کردند. به اعتقاد ما اگر این افراد بیایند و مشاوره هم بگیرند نه عمل می کنند و نه در این حوزه اطلاعاتی دارند. تقسیم بندی دولت ها را نگاه کنیم می بینیم به جای شایسته سالاری، رفاقت سالاری حاکم می شود. وزیر کار به سخنگو تبدیل می شود یا معاون اجرایی رئیس جمهور به سرپرست وزارت ورزش و جوانان و بعد وزیر صنعت، معدن و تجارت می شود .و دوره بعد به وزارت کار و امور اجتماعی منصوب می شود. یک حلقه صد نفره که مسؤولیت های مهم کشور در میان این افراد می چرخد و با بازی جناح بندی های چپ و راست مردم را مشغول می کنند. این نوع چینش نشان از این دارد که این افراد تخصص کافی ندارند و سال ها مردم را سرکار می گذارند و مملکت به این بدبختی اقتصادی رسیده است. ما به لحاظ انرژی و معادن هیچ کمبودی نداریم و چهار فصل داریم اما هیچ امکان مناسبی برای مردم فراهم نمی آورند.
رئیس جامعه صنفی تهیه کنندگان تاکید کرد: هر دولتی که مستقر می شود آن موقعیت را حیاط خلوتی برای لابی کردن می کند. در دولت 3هزار و چند پست وجود دارد با هر دولتی این افراد تغییر می کند و مدیران پایینی مجموعه ها نیز شامل این تغییر می شوند و افراد به هر ترتیبی وارد می شوند (قراردادی، پیمانی و...) نظام برنامه ریزی، بروکراسی و... فاجعه است و هیچ برنامه ای نداشتیم. بی سواد ترین افراد را وزیر اقتصاد و برنامه و بودجه در نظر می گیرند و این افراد به خصوص در حوزه برنامه و بودجه گاها با معادلات ریاضی کار را پیش نبرده و منابع را با روش علمی به ارگان ها و نهادها تخصیص نمی دهند زیرا یا با روش غوغا سالاری منابع تخصیص داده می شود یا رفاقت بازی.
بنابراین ما هیچ انتظاری از این شخصیت ها که کاندیدا می شوند و بعدها ممکن است رئیس جمهوری باشند نداریم . 42 سال است تجربه کردیم هیچ قولی عملیاتی نمی شود. افرادی که قول اقتصادی می دهند که فقط در حد قول است. افرادی که کاندیدا شدند همه در حوزه فرهنگ و هنر و اقتصاد و... پیش تر حضور داشتند اما کاری از پیش نبردند. به نظر می رسد اگر کاندیداهای تعیین صلاحیت شده برنامه ای در حوزه فرهنگ و هنر دارند با قسم یاد کردن به مردم متعهد شوند که برنامه اعلام شده را اجرا و در صورت عدم اجرا توبه کرده و استعفا کنند.

علی محمد مودب معتقد است برای هر پیشرفتی ابتدا باید سراغ فرهنگ را بگیریم
فرهنگ مظلوم است
علی محمد مودب به عنوان شاعری که مدیریت فرهنگی در سطوح مختلف را تجربه کرده و حالا هم چند سالی است مدیر موسسه شهرستان ادب است، هر دو سویه موضوع مورد بررسی ما را در همه این سال ها رصد کرده است؛ هم به امر اقتصادی در حرکت های فرهنگی فکر کرده و هم کنش اقتصادی اش را همراه با ایده های فرهنگی پیش برده است. به هر حال او ناشر کتاب است و دیگر فعالیت های فرهنگی اش ذیل موسسه متبوعش، باید ناظر بر اقتصاد کار فرهنگی نیز باشد. بنابراین او جزو کسانی است که می تواند به پرسش های ما، پاسخ هایی دقیق بدهد؛ پاسخ هایی که هم از جانب یک ناظر امور فرهنگی و هم از سوی یک کنشگر در نشر محتوای فرهنگی که خود امری اقتصادی نیز محسوب می شود، می تواند واجد اهمیت باشد.
او معتقد است نه فقط حالا در برنامه ها و وعده نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری 1400، بلکه به طور کلی در جامعه ما، اهمیت فرهنگ به عنوان امری زیربنایی، شناخته نشده است.
او می گوید فرهنگ، زیربنای اقتصاد است و این گونه گزاره اش را توضیح می دهد: به حرکت های اقتصادی که مبتنی بر تزریق پول و اجرای سیاست های از بالا به پایین هستند دقت کنید؛ این سیاست ها هیچ گاه اثرگذار نبوده اند. به عبارت بهتر، اگر هم چنین سیاست هایی اثری بر جای گذاشته اند، بسیار موقت و بسیار کوتاه بوده اند. چنین حرکت هایی اگر زیر بنایی باشند، اثرشان ماندگار خواهد بود.
مودب در رابطه با عوامل ماندگاری حرکتی اقتصادی می گوید: مبادی فرهنگی هر حرکت اقتصادی، زیربنای آن حرکت است. کسی به این مبادی فرهنگی توجهی نمی کند. با این که عده ای اذعان دارند هر رویکردی در سیاست و اقتصاد، باید مبتنی بر مبادی فرهنگی باشد اما ایده ای برای اجرای این اصل و پایبندی به آن ندارند.
این مدیر فرهنگی معتقد است زیربناها مثل پی های ساختمان هستند، در حالی که این باور ساده، چندان درک نشده است.

گفت وگو با کوروش زارعی درباره جای خالی فرهنگ در برنامه کاندیداها
فرهنگ هیچ وقت اولویت نیست

تا اینجای کار و با توجه به تحرکات فعلی نامزدها، به نظر شما فرهنگ در اولویت نامزدهای ریاست جمهوری هست؟
هیچ وقت در اولویت شان نبوده است. مشکل بزرگ این کشور، بی فرهنگی است چه در حوزه سیاست، چه اقتصاد، چه ورزش، چه در هنر... در همه جا این مشکل بی فرهنگی را داریم. اصلا ما آنقدر که مشکل فرهنگ داریم، مشکل اقتصاد نداریم. باور من این است بالاخره مردم این کشور سر گرسنه زمین نمی گذارند و یک نان و پنیری هست که با آن شکم شان را سیر کنند اما معضل بی فرهنگی در این مملکت بیداد می کند برخلاف این که اتفاقا همه مان هم ادعا داریم ملت متمدن با سابقه 2500 ساله هستیم! البته نمی خواهم همه را جمع بزنم اما واقعا معضل بی فرهنگی عمیقا در بین ما نفوذ کرده است. من فکر می کنم آنقدر باید هزینه کنیم تا این فرهنگ را بین بچه هایمان، بزرگسالان مان، سیاستمداران مان و سایر اقشار درست کنیم. البته سیاستمداران ما که بی اخلاقی های فراوان دارند. همین الان بعضی از این کاندیداها آنقدر برای رای آوردن بی اخلاقی می کنند که آدم شرم می کند بگوید این فرد، کاندیدای ریاست جمهوری اسلامی ایران است.

یعنی ریاست جمهوری به هر قیمتی؟ پس اخلاق اسلامی ما کجا می رود؟ همه انبیای الهی برای اخلاق مبعوث شدند، پیامبر اسلام (ص) فرمودند من مبعوث شدم که مکارم الاخلاق را تمام کنم. والسلام. اما در کشور ما که خیلی هم ادعای اسلامی داریم واقعا اخلاق چقدر مبنای کارهاست؟ این کاندیداها که نماینده جمهوری اسلامی هستند و خیلی هایشان هم متصل به سلسله جلیل القدر روحانیت هستند، اخلاق را رعایت می کنند؟! هنوز هم مانده. حالا وارد کورس انتخابات بشویم اوضاع از این بدتر هم می شود.

نامزدها چه برنامه هایی را می توانند برای ارتقای فرهنگ داشته باشند؟
ما این پیشنهاد را دادیم که برای به صحنه کشیدن درست مردم در گونه های تئاتری، آثاری ارائه کنیم، به طوری که بی اخلاقی ها در جامعه را طرح و حل کنیم و در عین حال دفاعی از کاندیدایی نباشد. تئاتر به خاطر زنده بودنش این ظرفیت را دارد که میان جامعه بیاید و مردم را به منظور حضور حداکثری برای انتخابات که مدنظر رهبر معظم انقلاب است، کمک کار باشد. تئاتر می تواند ایجاد نشاط و انگیزه کند و درباره چالش های موجود هم حرف بزند. ما چند پروژه را در حوزه تئاتر خیابانی و امثالهم در دست اجرا داریم که تا همین الان هم طبق گزارش ها بسیار موثر بوده اند. درباره انتخابات هم پیشنهاد و چند ایده ارائه دادیم که حاضریم برای این که شاهد حضور حداکثری مردم در پای صندوق ها باشیم، با گونه های مختلف نمایشی به میدان بیاییم و هم به فرهنگ درست انتخاباتی کاندیداها بپردازیم و هم مشارکت مردم را در انتخابات کمک کنیم که بالا برود.

کاندیداها برنامه ای برای حوزه فرهنگ ارائه کرده اند؟
خیر متاسفانه هیچ کدام برنامه ای ندارند. مگر دوره های قبل برنامه ای داشتند. بزرگ ترین معضل ما، بی فرهنگی است. شما ببینید هیچ نماینده ای حاضر نیست به کمیسیون فرهنگی برود ! بیشتر نگاه می کنند ببینند کدام کمیسیون بیشتر می چربد که آنجا بروند. باید التماس شان کرد مگر این که کسی مانند دکتر منتظری - الان رئیس کمیسیون فرهنگی هستند و دغدغه و تجربه و سابقه دارند- به این سمت بیایند. اما رفع کردن مشکل فرهنگی کشور از نان شب واجب تر است. این را از این جهت نمی گویم که من هنرمند هستم، بلکه همگی داریم می بینیم این معضلات از نان شب هم واجب تر شده اند. به علاوه دولت های گذشته آنقدر به مساله فرهنگ و هنر بی توجه بودند که خود رهبر معظم انقلاب به میدان آمدند تا سکان فرهنگ و هنر را به دست بگیرند. رهبر ما در این ماجرا مظلوم هستند.

میان جریان مختلف سیاسی که الان در صحنه هستند، از حیث توجه به فرهنگ و هنر تفاوتی وجود دارد؟ کدام جریان بیشتر توقع می رود به فرهنگ و هنر توجه داشته باشد؟
از هر دو طیف به واسطه ادعاهایشان توقع می رود. آقایان اصلاح طلب داعیه دارند ما آدم های پیشرویی هستیم و همه چیز برایمان مهم است اما از آن طرف فرهنگ را آخر می گذارند. جریان مقابل آقایان اصولگرا هم ادعا دارند که اصول انقلاب و مبانی آن را پاسداری می کنند. بالاخره از عناصر اصلی بچه های این جریان هم اعتقاد به اسلام و بچه مسلمان بودن و حزب اللهی بودن شان است. طبیعتا در اسلام هم اخلاق بالاترین جایگاه را دارد. اما باز هم سستی می بینیم. به نظر من حتی آن کاندیداهای مستقل از هر دو جریان هم باید همین رویکرد اسلامی را در جمهوری اسلامی ایران، وجهه همت خود قرار دهند. اما هیچ کدام از این کاندیداها فرهنگ و هنر را در اولویت نمی گذارند.

به نظر شما مهم ترین مسائل اهالی فرهنگ و هنر که لازم است کاندیداها به آن توجه داشته باشند، چیست؟
خواهش من این است کاندیداها مطالبات هنرمندان و جامعه فرهنگیان کشور را دغدغه خودشان قرار دهند. واقعا هنرمندان ما همیشه جزو ضعیف ترین و محروم ترین اقشار جامعه بوده اند. نگاه کنید در این دو سال، کرونا چه بلایی بر سر هنرمندان کشور و اهالی تئاتر و موسیقی و تجسمی آورده است. بچه ها بیکار شده اند. اصلا کسی اینها را شغل حساب نمی کند که در حوادثی مثل کرونا حق و حقوق بیکاری شان را بگیرند. خیلی ها محتاج نان شب شان هستند و صاحبخانه هایشان آنها را بیرون انداخته اند. آیا این در شان هنرمند کشور ماست؟ کسی که دارد برای فرهنگ کشور زحمت می کشد شایسته چنین برخوردی است؟ چرا بودجه فرهنگ و هنر کشور کمترین بودجه های بخش هاست؟ دولت ها واقعا به فرهنگ ظلم کرده اند. به خصوص دولت اخیر که به همه بخش های هنر و فرهنگ واقعا ظلم کرد و امیدواریم دولت بعدی دیگر این طور نباشد.

منبع: گروه فرهنگ و هنر / روزنامه جام جم

لینک خبر :‌ جام جم
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲

تهران (پانا) - محمدرضا شفاه ، تهیه کننده فیلم مصلحت با اشاره به اینکه تناسبی میان عدد پروانه صادرشده برای ساخت فیلم با تعداد فیلم های در حال اکران و وضعیت فاجعه بار اکران وجود ندارد عنوان کرد؛ من به عنوان کسی که در بخش دولتی کارکرده، عرض می کنم که بخش دولتی هم بازگشت سرمایه اش برایش مهم است. کسی که فیلمی را ساخته یا حمایت کرده تا ساخته شود، قطعاً دغدغه اکران فیلم را دارد اما اکران فیلم در این شرایط سرمایه سوزی است.

در سلسله گفت وگوهایی با تهیه کنندگان سینما به این مهم می پردازیم که چرا علی رغم اینکه تعداد زیادی فیلم در نوبت اکران مانده اما همچنان فیلم سازی مانند سابق ادامه دارد. در بین سینماگران بارها مطرح شده که تهیه کنندگان سود فیلم هایشان را در همان مرحله تولید می برند و دغدغه اکران فیلم ندارند. بنا داریم به بررسی نگاه های موافق و مخالف با این موضوع بپردازیم.

فیلمی نمایش نمی دهند اما پروانه ساخت صادر می کنند!
محمدرضا شفاه ، تهیه کننده فیلم مصلحت که دیپلم افتخار بهترین فیلم اولی سی و نهمین جشنواره فیلم فجر را از آن خود کرد، درباره فیلم های در نوبت اکران مانده گفت: این موضوع دو بخش دارد. بخشی مربوط می شود به کسانیکه مسئولیتی برعهده دارند و برای موضوع اکران تصمیم می گیرند. به نظرم آن ها درست تکلیف خود را انجام نداده اند وگرنه برای این حجم از کارهایی که دائماً برایشان پروانه نمایش صادر می شود، فکری می کردند. عدد پروانه صادرشده برای ساخت فیلم با امکانات و تعداد فیلم های در حال اکران باید تناسب داشته باشد. این تناسب به هم خورده و فیلم ها اکران نمی شود اما پروانه ساخت داده می شود. البته من طرفدار این نیستم که پروانه ساخت داده نشود بلکه معتقدم باید سازوکاری برای این موضوع وجود داشته باشد و روی انتقادم بیش از هرکسی به مسئولانی است که در حوزه اکران توانایی تاثیرگذاری و تصمیم گیری دارند.
عزمی برای بازگشت رونق به سینما وجود ندارد
محمدرضا شفاه عنوان کرد: بالاخره در شرایط وجود کرونا، بازهم بیش از نیمی از این ایام، سینماها باز بوده و این سستی تصمیم گیران بوده که باوجوداینکه سینماها باز بوده اما نتوانسته اند پذیرای تعداد مناسبی از فیلم ها باشند و نتوانسته اند مشوق کافی و تضمین های کافی به تهیه کننده ها بدهند. من فکر می کنم رونق به سالن ها قابل بازگشت است حتی در این شرایط سخت و البته که نیاز به عزم جدی از سوی مسئولین دارد که این بخش اول ماجرا انجام داده نشده است.
خلوتی صف فیلم های منتظر با هماهنگی میان اکران حضوری و آنلاین
تهیه کننده فیلم مصلحت با اشاره به وجه دیگر درباره وضعیت فیلم های در نوبت اکران مانده، عنوان کرد: از دیدگاهی دیگر و با یک نگاه واقع بینانه، قاعدتاً چنین اتفاقی به صورت طبیعی می افتد که برخی فیلم ها مشتریان جدی تری دارند و شانس بیشتری برای اکران عمومی دارند اما برخی از فیلم ها شاید این شانس بزرگ را نداشته باشند. در این حالت باید اکران آنلاین به کمک شرایط بعد از کرونا بیاید تا صفی که از فیلم های منتظر اکران شکل گرفته کوتاه تر و بهینه شود. درواقع تقسیم کاری بین این دو انجام شود تا هر فیلم به اندازه توانایی جذب مخاطب امکان دیده شدن پیدا کند.
محمدرضا شفاه افزود: حتماً باید ستادی باشد تا برنامه ریزی هماهنگ برای هردو نوع اکران عمومی و آنلاین وجود داشته باشد و فکر واحدی پشت هر دو اکران موجود باشند و به مرورزمان این دو بستر بتوانند صف شلوغ اکران را خلوت کنند و شرایط به حالت عادی برگردد.
همه فیلم های ساخته شده از تولید سود نبرده اند
تهیه کننده فیلم بیست ویک روز بعد درباره این ایده که عموماً تهیه کننده ها سود خود را از تولید فیلم می برند و رغبتی برای اکران فیلم ندارند، گفت: من موافق عمومیت این موضوع نیستم و به نظرم در بین این فیلم هایی که ساخته شده است و حجم زیاد فیلم های در نوبت اکران مانده، فیلم هایی هستند که باید اکران شوند تا سود و سرمایه گذارانشان منتظر عادی شدن شرایط برای اکران عمومی آن ها هستند؛ بنابراین خیلی از فیلم ها هم از تولید سود نبرده اند و بخشی از فیلم هاست که چنین موضوعی در موردشان صدق می کند.
محمدرضا شفاه اظهار کرد: اتفاقاً در بین همان فیلم ها هم کسانی هستند که رغبت جدی دارند تا فیلم هایشان را اکران کنند. پس به نظر من هرکس که فیلم سازی را جدی گرفته است و با این نگاه اثری ساخته است برایش مهم است که فیلمش خوب و درست اکران شود و برایش مهم است چرخه اکران را به درستی تجربه کند و صرف اینکه یک اسم اکران عمومی برایش بگذاریم و بگوییم خب تکلیف درباره این فیلم انجام شد حتماً صاحبان چنین فیلم هایی را راضی نمی کند.
با همه وجودم دیدم وزارت ارشاد از اکران عمومی در این ایام حمایت خاصی نمی کند
شفاه، تهیه کننده فیلم مصلحت با اشاره به تجربه تلخش از اکران در شرایط کرونا عنوان کرد: من فیلمی داشتم و در شرایط کرونا مجبور به اکران شدم و با همه وجودم عدم حمایت وزارت ارشاد و کسان دیگری که این موضوع به آن ها ربط دارد را دیده ام. طبیعی است کسی که دلش برای سرمایه اش بسوزد هرگز اقدام به آتش زدن سرمایه اش در این ایام نمی کند.
اکران در این ایام یعنی سرمایه سوزی
وی افزود: اقدام به اکران در این ایام حتماً برابر است با از بین رفتن سرمایه و کسی که فیلم را ساخته و کسانیکه قواعد کسب وکار را بلد هستند و موضوع مالی فیلمشان برایشان مهم است و امیدشان این است که اگر فیلمشان را نگه دارند و به وقتش در بعد از شرایط کرونا اکران کنند بهتر اکران شود و فروش کنند و به پول و سودشان برسند. به نوعی سرمایه شان را در این ایام خوابانده اند و این هم عقل اقتصادی پشت سرش است. من موافق نیستم که دغدغه ای برای بازگشت سرمایه نباشد. من به عنوان کسی که در بخش دولتی کارکرده، عرض می کنم که بخش دولتی هم برایش مهم است سرمایه اش بازگشت داشته باشد. حداقل حوزه هنری که من با آن همکاری می کنم این دغدغه را دیده ام دارد و اگر مجبور نباشد فیلمش را اکران نمی کند.
وی افزود: من کماکان اشکال را در عدم وجود یک اراده جدی برای به راه انداختن جریانی جهت رونق دادن به سینما می بینم. اراده جدی در مسئولین وجود ندارد و کسی دغدغه ویژه برای خودش تعریف نکرده و حلقه های مختلفی دارد که بخشی از آن همین مدیران هستند که باید صاحبان فیلم ها را به عنوان حلقه ای دیگر مجاب کنند تا آثار خود را به چرخه اکران وارد کنند و این مجاب کردن تدبیر می خواهد؛ یعنی در چنین شرایط ویژه ای اداره کردن امور به صورت روزمره نمی تواند مشکل را حل کند و باید برنامه ریزی ویژه شود و به نظرم مشکل از دیدگاهی است که در این زمینه در مدیران مربوطه وجود دارد.
اکران نمی کنیم چون نمی خواهیم فیلممان ذبح شود
شفاه، تهیه کننده سینمای ایران با اشاره به دغدغه فیلم سازها برای اکران فیلمشان در سینماها گفت: همه فیلم سازها علاقه دارند فیلمشان را اکران کنند و من هم بسیار علاقه دارم که فیلم مصلحت را اکران کنم چون فیلم سازها عموماً دوست دارند وقتی فیلم شان ساخته می شود آن را اکران کنند. فیلم مصلحت متعلق به حوزه هنری است و تعداد زیادی سینما خود حوزه هنری دارد و قاعدتاً شرایط بهتری برای اکران داریم؛ یعنی اگر حوزه هنری تصمیم بگیرد بهتر می تواند انجام دهد اما مثل بسیاری دیگر که فیلم دارند، نمی خواهیم فیلممان ذبح شود. مثل همان اتفاقی که برای دیدن این فیلم جرم است رخ داد و هرچند که یکی از بهترین فیلم های اکران در کرونا بود و رکوردها را در گیشه جابجا کرد ولی به حق خودش در اکران نرسید. طبیعتاً ترجیح نمی دهیم برای مصلحت هم چنین سرنوشتی پیش بیاید و ما ناچار شویم مجدد حسرت بخوریم. پس باید منتظر باشیم ببینیم مدیران فکر جدی می کنند و دلشان به حال سینمای ایران می سوزد یا کماکان وضعیت مثل سابق است.
فاصله زیاد ساخت تا اکران فیلم از تازگی فیلم کم می کند
محمدرضا شفاه درباره اهمیت زمان اکران فیلم برای تعلق داشتن به زمانی که اکران می شود، اظهار کرد: اینکه فیلم تا چه اندازه در زمان اکران متعلق به زمان خودش باشد، اهمیت دارد. به نظرم همین امروز هم برای برخی از فیلم ها این اتفاق افتاده است که صاحبانشان احتمالاً با ناراحتی دارند شرایط را دنبال می کنند که ببینند بالاخره چه زمانی نوبت اکران فیلمشان می رسد. این ذات فیلم و سینماست که حتی اگر موضوع ماندگاری داشته باشد از زمان ساخته شدنش خیلی بگذرد، از نو بودنش می افتد و تروتازه نخواهد بود. هیچ فیلم سازی این را دوست ندارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری پانا
مریم مقدم بازیگر فیلم های سینمایی سینما سینماست ، مواجهه ، احتمال باران اسیدی و قصیده گاو سفید معتقد است خط قرمزها و محدودیت ها، سینما را از نمایش واقعیت های زندگی دور می کند و به همین دلیل امکان به تصویر کشیدن زندگی بسیاری از زنان جامعه در سینما وجود ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲ سایت های دیگر : جویا خبر سینما سینما خبر جنوب

مریم مقدم بازیگر، نویسنده و کارگردان سینما در گفت وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: خشونت را می توان مهم ترین مشکل جامعه امروز ما دانست. در واقع خشونت در فرهنگ و رفتار روزمره ما نهادینه شده و بخش عمده ای از این رفتار بیمار که در واقع ابزاری برای کنترل و سرکوب ضعیف تر است و می تواند از طرف اشخاص یا حتی نهادهای صاحب قدرت به دیگران اعمال شود؛ این قدرت میتواند برگرفته از مقام بالاتر، سن بالاتر و یا حتی جنسیت،دین و قومیت متفاوت باشد. متاسفانه در کشورهایی با سیستم مردسالار این خشونت ها حمایت قانونی دارد و بسیار فراگیر است در صورتیکه اینگونه رفتارها، در کشورهای متمدن جرم محسوب می شود.

مقدم تصریح کرد: به طور کل تیغ تیز خشونت بیش از هر چیز به سمت زنان، کودکان و دگرباشان جنسی است و این سه گروه در یک جامعه مردسالار طبقه فرودست به حساب می آیند. پس از این سه گروه می توان حیوانات را هم در این دایره گنجاند که اتفاقاً خشونت بالایی را علیه آن ها در کشورمان شاهد هستیم.

این بازیگر در ادامه درباره نگاه آثار سینمایی به زنان جامعه در سال های اخیر گفت: در برخی آثار سینمایی ما چهره ای واقعی از برخی زنان جامعه می بینیم اما بخش بزرگی از جمعیت ما و به خصوص زنان ایرانی همواره نادیده گرفته شده اند. شکل گیری این وضعیت و نادیده گرفته شدن برخی از افراد جامعه چند دلیل مشخص دارد؛ اولین دلیل را می توان قوانین سانسور دانست، به این معنی که ما اجازه نداریم چهره واقعی خیلی از زنان جامعه مان را در سینما نمایش دهیم. زنانی قوی در جامعه وجود دارند که با تفکرات و سبک زندگی مورد نظر خودشان زندگی می کنند اما امکان به تصویر کشیدن این زنان در سینمای ما به دلیل سانسور وجود ندارد.

او افزود: دلیل دیگر به نویسنده ها و فیلمنامه نویس ها برمی گردد که اکثر آن ها مرد هستند و درصد زیادی از مردان ایرانی شناخت کافی از زنان ندارند و ناخواسته زن ها را واقعی ترسیم نمی کنند. علت این اتفاق بیش از هر چیز به سبک زندگی ما برمی گردد که از همان دوران کودکی تفکیک جنسیتی داریم و پسر و دختر را از هم جدا می کنیم تا هیچ کدام هیچ وقت شانس شناخت جنس مخالف را نداشته باشند و همین وضعیت باعث شده حتی خیلی از افراد مادر و خواهر خود را هم نشناسند و فاصله زیادی با آن ها داشته باشند.

بازیگر فیلم سینمایی قصیده گاو سفید در ادامه در پاسخ به این پرسش که سینمای ایران تا امروز چه اندازه به موضوع خشونت علیه زنان پرداخته، گفت: تا امروز تلاش هایی برای پرداختن به این موضوع صورت گرفته و معدود کارگردان هایی هستند که فیلم هایی با این موضوع در چارچوب هایی که می شود حرف زد ساخته اند ولی تا زمانی که یک نظام فرهنگی و یک حامی قدرتمند پشت یک زیرمتن و یک دغدغه فرهنگی نباشد اتفاقی در راستای فرهنگ سازی برای عموم مردم رخ نمی دهد و جسته و گریخته هر چند سال یک فیلم با این موضوع ساخته می شود و تأثیری ندارد. سینمای ما در واقع یک سینمای کاملاً دولتی است و وقتی بیشتر سرمایه ها برای ساخت فیلم های ایدئولوژیک صرف می شوند نباید انتظار داشته باشیم که جریانی فرهنگی در این زمینه شکل بگیرد.

مقدم با اشاره به شرایطی که محدودیت ها در سینمای ایران به وجود آورده، اظهار داشت: در یک فضای آزاد کاری و تولید محصولات فرهنگی که در واقع هیچ رانتی وجود ندارد و بحث خودی و غیر خودی مطرح نیست، رقابتی سالم شکل می گیرد و این رقابت به خودی خود در بالا رفتن کیفیت و سلامت فیلمنامه تأثیر می گذارد که بخش مهمی از این سلامت به صداقت اثر برمی گردد. صداقت در یک فیلمنامه به معنای تحقیق و پژوهش و گفتن واقعیت ها و افشاگری است اما وقتی ملاک و معیار فراهم شدن سرمایه تولید فیلم و دریافت مجوز تولید فیلم داشتن ارتباط یا ایدئولوژی های مشخص در فیلمنامه است دیگر نمی شود انتظار داشت که آثاری صادقانه و واقعی ساخته شود.

این بازیگر با اشاره به اینکه در سینمای ایران امکان پرداختن دقیق و سازنده به موضوعاتی چون خشونت علیه زنان وجود ندارد، تأکید کرد: محدودیت ها و خط قرمزها، سینما را از نمایش واقعیت های زندگی دور می کند و وقتی اجازه شنیدن حرف های متفاوت که بخش مهمی از هنر و دموکراسی است فراهم نباشد مسلماً با پرداختن به بخشی از واقعیت و نادیده گرفتن دیگر بخش ها نمی توان به تحلیل کامل و درست امیدوار بود.

او افزود: اگر قانون حامی هر حرفی باشد هیچ مانعی برای گفتن مسائل مختلف برای هنرمندان باقی نمی ماند. قطعاً فرهنگ و سنت هر ملتی قابل تغییر و قابل رشد و تکامل است. در واقع اگر نگاه عقب افتاده ای در جامعه وجود دارد باید قواعد و قوانینی را مقصر اصلی دانست که طی سال هایی طولانی تغییر نکرده اند. متمدن ترین ملت های امروز جهان در گذشته شان قرون وسطا دارند که آن را پشت سر گذاشته اند. هیچ ملتی را از همان ابتدا نمی توان صاحب فرهنگی پیشرو و دموکرات دانست چرا که برای رسیدن به این موقعیت لازم است سنت های اشتباه و فرهنگ بیمار را به چالش کشید. اصلی ترین دلیلی که فیلمساز و بطور کل هنرمند به عنوان یکی از عوامل فرهنگساز، تلاشی در جهت تغییر نمی کند این است که از حمایت قانون بهره مند نیست و نه تنها تشویق نمی شود بلکه در صورت تلاش تنبیه می شود و هیچ انگیزه ای چه مادی چه معنوی برایش باقی نمی ماند.

بازیگر فیلم سینمایی احتمال باران اسیدی خاطرنشان کرد: به نظر من بخش مهمی از فرهنگ همان ارزش های اجتماعی، هنجارها و باورهایی هستند که اصلاً آن ها را به ارث نبرده ایم و کاملاً اکتسابی هستند. به عنوان مثال ما نوعی رفتار و پوشش را 50 سال گذشته در کشورمان داشته ایم که امروز دیگر این رفتار و پوشش را شاهد نیستیم، پس سنت ها و باورهای فرهنگی به راحتی با تغییر قوانین تغییر شکل داده اند. در برخی کشورهای اروپایی که شاهد رعایت قوانین مدنی و حقوق برابر انسان ها هستیم طی شاید کمتر از صد سال اخیر این قوانین و قواعد شکل گرفته و آن ها حتی دورانی چون قرون وسطا را پشت سر گذاشته اند. قطعاً در گذشته این کشورها هم رفتارهایی چون آزار حیوانات، آزار زنان و کودکان و... وجود داشته است. پس این اتفاقات و ناهنجاری ها که امروز در جامعه مان شاهد هستیم را نمی توان ژنتیکی دانست و قانون است که می تواند به ما بیاموزد که حقوق زنان، کودکان، حیوانات و انسان های متفاوت را محترم بدانیم. رانندگی درست، رعایت حق تقدم، احترام به انسان ها و... آدابی است که می توان آموخت و به مرور فرهنگ را تکامل بخشید.

مقدم در پایان اظهاراتش گفت: در یک دنیای ایده آل تغییر و گفت وگو باید همزمان و پابه پا شکل بگیرد و حتماً قدم اول را باید قوانین متفاوت و پیشرو بردارند. بالطبع در سینمای آزاد هم به همین شکل است و در این شرایط است که سینماگران تشویق می شوند دست در دست قانون در راستای رشد و مدنیت اثر خلق کنند. اصطلاح معروفی وجود دارد که می گوید "خشونت، خشونت به بار می آورد"، همه ما این اصطلاح را شنیده ایم و به نظر من جمله ای است که باید آن را جدی بگیریم. شرایط اقتصادی، بایدها و نبایدهای اجباری در جامعه خشونت به بار می آورد و به هیچ وجه از مردم در چنین شرایطی نمی توان انتظار دیگری داشت. همه ما اعم از مردم عادی و حتی مروجان خشونت باید برای بهتر شدن شرایط عادت های خشونت آمیز زندگی مان را تغییر دهیم.

خبرنگار: علی ناصری

وبگردی

خشونت علیه زنان سینما فرهنگسازی مریم مقدم زن در سینمای ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲

به گزارش طی تمام سالیانی که از برگزاری مجزای جشنواره جهانی فیلم فجر می گذرد تعداد کثیری از اهالی سینما نسبت به این رویداد بی هویت و بی خاصیت و بودجه بربادده موضع گرفته و خواهان برچیده شدن بساط دبیر و دوستانش که اینک بدل به حیات خلوتی برای آن ها شده است شدند.

برای اولین بار در اردیبهشت ماه سال 1394 مسئولان سازمان سینمایی مبادرت به برگزاری جشنواره جهانی فیلم فجر کردند که این اقدام با اعتراض تعداد کثیری از کارشناسان و اهالی رسانه و سینماگران روبرو گشت؛ عدم استقبال مخاطبان، سالن های خالی نمایش دهنده آثار سینمایی از جمله نکاتی بود که در اولین سال برگزاری این جشنواره جهانی فیلم فجر به شدت به چشم می خورد و این در حالی بود که مسئولان اصرار داشتند با انجام برنامه هایی که به تعبیر بخش اعظمی از اهالی سینما تنها شبیه به یک شو شده بود این جشنواره را پر رونق و پر بار نشان دهند.

علیرغم اعتراض بخش عمده ای از اهالی سینما که با ارائه دلایل کارشناسی برگزاری تفکیک شده جشنواره فیلم فجر را به ضرر سینمای ایران می دانستند مسئولان سازمان سینمایی در اردیبهشت ماه 95 برای دومین سال پیاپی مبادرت به برگزاری این جشنواره با سر و صدای بیشتر کردند که این بار هم نتیجه مثبتی از آن حاصل نشد و سینماگران همچنان برگزاری این گونه جشنواره را به ضرر سینمای کشور بر می شمردند.

این رویه و حرکت اشتباه مدیران سینمای کشور طی سال های بعد به تناوب دیگر تکرار شد و ما شاهد برگزاری جشنواره به اصطلاح جهانی فیلم فجر بودیم؛ بسیاری از اهالی رسانه، منتقدان و حتی هنرمندان بر این باور بودند که اگر مسئولان جشنواره با بریز و بپاش های فراوان از مهمانان پذیرایی نمی کردند و کارت های غذا و... در اختیار آن ها قرار نمی دادند رسماً هیچ شخصی در پردیس سینمایی چارسو حاضر نمی شد.

اینک در بحرانی ترین شرایط کرونایی کشور و در حالی که معتبرترین و مهمترین رویدادهای سینمایی جهان یا به صورت کامل ملغی شده اند و یا به صورت آنلاین برگزار می شوند شنیده می شود مسئولان این رویداد بی خاصیت درصدد هستند تا با بریز و بپاش های هنگفت در آخرین روزهای حیات دولت تدبیر و امید سهم خود را از بودجه های بیت المال بردارند هرچند که این اتفاق جان بسیاری از اصحاب رسانه و هنرمندان را به خطر بیندازد.

در همین رابطه 15 تن از سینماگران و کارشناسان فرهنگی کشور خانم ها و آقایان: محمود پاک نیت، ابراهیم وحیدزاده، مریم دوستی، کریم لک زاده، هوشنگ توکلی، یاسمن خلیلی فرد، مریم وفایی، حسین مسافرآستانه، کاوه سجادی حسینی، عبدالله علیخانی، مهدیار حسن پور، مجید مظفری، هادی مرزبان، فاطمه گودرزی و رهبر قنبری با ما گفتگو کردند که ماحصل این گفتگوها برای اطلاع بیشتر مخاطبان گرامی در ذیل نقل شده است.

محمود پاک نیت بازیگر سینما و تلویزیون با انتقاد شدید از تصمیمات نابخردانه مدیران سینمایی و اصرار به برگزاری شو ی جشنواره جهانی فیلم فجر در بحران کرونا گفت: پرسش بنده از یکایک تصمیم گیران، سیاست گذاران و مدیران فرهنگی و سینمایی این است که وقتی بخش اعظمی از اهالی سینما از تأمین معاش روزانه خود عاجزند، برگزاری جشن و جشنواره چه معنایی دارد؟ چرا ما همیشه اصل قضیه را فراموش می کنیم و به فرعیات می چسبیم؟ چرا باید پول های بیت المال را با برگزاری این جشنواره ها هدر بدهیم اما در کنارمان برخی هنرمندان صاحب نام را شاهد باشیم که به لقمه نانی نیاز دارند؟ بنده بار دیگر تأکید می کنم در چنین وضعیتی که اغلب اهالی سینما بیکار هستند و درآمدی ندارند به برگزاری جشنواره ها هیچ نیازی نیست چون اولین چیزی که مهم است سلامتی اهالی سینما و مردم است.

ابراهیم وحیدزاده کارگردان سینما نیز در این باره به گفت: برگزاری جشنواره جهانی فجر در این بحران فاجعه بار کرونا یک پارادوکس عجیب در جامعه ایجاد می کند؛ مردم بی تردید این پرسش برایشان به وجود می آید که اگر وضعیت پاندمی کرونا خوب است چرا اصناف تعطیل شده اند و نزدیک به 14 ماه است در کشور مشکلات حاد به وجود آمده و اگر وضعیت پاندمی بد است چرا جشنواره های ریز و درشت آن هم به صورت فیزیکی برگزار می شوند! متأسفانه هیچ برنامه ریزی مدونی وجود ندارد؛ وزارتخانه ها هیچ هماهنگی با یکدیگر ندارند و هرکسی ساز خودش را می زند! از یک طرف ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت بهداشت ممنوعیت های مختلف اعم از تعطیلی اصناف، ممنوعیت تردد میان استان ها، ممنوعیت تردد در ساعات پایانی شب و... ایجاد می کنند از سوی دیگری وزارتخانه ای مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کارهای خودش را پیاده می کند و اصلاً اعتنایی به این ممنوعیت ها ندارد!

مریم دوستی کارگردان سینما نیز تأکید کرد: برگزاری جشنواره جهانی فیلم فجر در بحران کرونا مصداق بارز قانون گریزی است؛ وقتی سینماهای کشور نزدیک به یک سال است در حالت تعطیل و نیمه تعطیل به سر می برند، وقتی میزان مبتلایان کرونا روند افزایشی دارد و وقتی اغلب پروژه ها به حالت تعطیل درآمده اند هرگز نباید جشنواره ای آن هم به صورت فیزیکی برگزار گردد. اینکه برخی افراد می آیند و اعلام می کنند جشنواره جهانی فجر قرار است برگزار شود نشان دهنده بلاتکلیفی در سیاست گذاری های کرونایی است. پرسش بنده از متولیان این امر آن است که چطور شما می خواهید در این بحران کرونا مردم را به سالن های سینما بکشانید و باشگاه مخاطبان راه انداخته اید؟

کریم لک زاده کارگردان سینما با انتقاد شدید از تصمیمات نابخردانه مدیران سینمایی و اصرار به برگزاری شو ی جشنواره جهانی فیلم فجر در بحران کرونا گفت: برگزاری جشنواره جهانی فیلم فجر قطعاً نباید به صورت عمومی و فیزیکال باشد چرا که بی تردید برگزاری این رویداد به صورت فیزیکی می تواند وضعیت کرونا را به شدت بدتر کند و من امیدوارم تا دیر نشده مسئولان ذیربط تدبیری سریع داشته باشند و جلوی برگزاری جشنواره به شکل عمومی و فیزیکی را بگیرند. در این ایام به جز سوگواری هیچ کار دیگری نمی توان انجام داد! پس قطعاً بهتر است تدبیری داشته باشیم تا این بحران از بین برود و بعد از بحران بتوانیم دوباره تدبیری برای احیای فرهنگ و هنر و سینما کنیم.

هوشنگ توکلی بازیگر و کارگردان سینما و تلویزیون نیز با انتقاد شدید نسبت به تصمیمات مدیران سازمان سینمایی متذکر شد: در تعجبم چطور راهپیمایی روز جهانی قدس به بهانه کرونا لغو می شود اما برخی درصدد برگزاری جشنواره جهانی هستند!؟؛ اگر کرونا خطر دارد چرا باید راهپیمایی در فضای باز لغو شود اما جشنواره در محیط سربسته برگزار گردد؟ این پرسشی است که مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا باید پاسخگوی آن باشند. همه ما به خوبی آگاهیم که اصرار مدیران برای برگزاری جشنواره استفاده از پول های مانده در صندوق است! جشنواره ها بودجه های بسیار خوبی دارند که بخشی از آن ها به دلیل کرونا راکد باقی مانده و این بهانه ای است که در این روزهای باقی مانده عمر دولت این پول ها را بهره برداری کنند.

یاسمن خلیلی فرد عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران با انتقاد شدید از تصمیمات نابخردانه مدیران سینمایی و اصرار به برگزاری شو ی جشنواره جهانی فیلم فجر در بحران کرونا گفت: تا زمان واکسینه نشدن دست کم 70 درصد جامعه و رسیدن به ایمنی برگزاری هر گونه جشن و جشنواره کمک به قتل عام مردم است و در این بحران کرونا اصلاً نباید هرگز دست به چنین اقداماتی زد! همان طور که برگزاری جشنواره ملی فجر اشتباه بود برگزاری جشنواره بین المللی فجر اشتباهی است چه بسا بزرگتر چراکه در حال حاضر در پیک خطرناکی قرار داریم که در خوش بینانه ترین حالت و طبق گفته متخصصان دست کم 4 تا 6 هفته به طول خواهد انجامید.

حسین مسافرآستانه دبیر جشنواره تئاتر فجر و کارشناس فرهنگی با انتقاد شدید از تصمیمات نابخردانه مدیران سینمایی و اصرار به برگزاری شو ی جشنواره جهانی فیلم فجر در بحران کرونا گفت: بنده با برگزاری فیزیکی جشنواره جهانی فجر در این بحران فاجعه بار کرونا 100درصد مخالفم؛ بی تردید تمامی جامعه هنری کشور با چنین اتفاقی که می تواند منجر به گسترش بیشتر این ویروس منحوس و ابتلا و مرگ افراد متعدد باشد مخالف هستند و امیدوارم ستاد ملی مقابله با کرونا هرگز اجازه برگزاری چنین جشنواره ای را صادر نکند. رعایت نکردن شیوه نامه های بهداشتی، تجمع در مراکز سرپوشیده و... جان مردم را روز به روز بیشتر می گیرد؛ وقتی ستاد ملی مقابله با کرونا حتی تأکید دارد تجمعات چند نفره خانوادگی تشیکل نشوند خوب بی تردید باید با تجمع چند صد نفره در جشنواره هم مخالف باشد!

کاوه سجادی حسینی کارگردان سینما در خصوص اصرار به برگزاری شو ی جشنواره جهانی فیلم فجر در بحران کرونا گفت: ستاد ملی مقابله با کرونا باید به صورت جدی تمامی اتفاقات و تصمیمات مدیران را در هر سطحی رصد کند؛ مدیران دولتی باید یکصدا باشند و هر کس نباید در حوزه خود هر تصمیمی که دلش می خواهد بگیرد، مضاف بر اینکه دولت موظف است هرچه سریع تر تدبیری جدی برای واکسینه شدن تمامی مردم داشته باشد تا بتوانیم هرچه زودتر از شر این ویروس خلاص شویم و به زندگی عادی برگردیم. من امیدوارم درایت جدی از سوی مسئولان دولت و همچنین ستاد ملی مقابله کرونا برای برگزاری جشنواره جهانی فیلم فجر وجود داشته باشد چرا که در این وضعیت پرخطر و حساس برگزاری این جشنواره در صورت عدم رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی منجر به معضلی شدید می شود که جبران پذیر نیست!

عبدالله علیخانی تهیه کننده پیشکسوت سینما با انتقاد شدید از تصمیمات نابخردانه مدیران سینمایی و اصرار به برگزاری شو ی جشنواره جهانی فیلم فجر در بحران کرونا گفت: دکان جشنواره جهانی فیلم فجر باید برای همیشه تخته شود! من می خواهم بدانم چه منافع و چه رانتی در برگزاری این رویداد بی بازدده و بی خاصیت وجود دارد که عده ای برای برگزاری آن سر و دست می شکنند؟ پول های سینمای ایران تا امروز خرج اتینا شده و دیگر نباید اجازه دهیم برخی مدیران با برگزاری این دورهمی ها بیش از پیش بودجه های مملکت را فدای امیال شخصی شان کنند. جشنواره های معتبر جهانی در این مدت تعطیل شدند و برخی از آن ها به صورت مجازی برگزار شدند اما سینمای ما که ابعاد بین المللی ندارد و نهایتاً تا همین ورامین هم نمی رود به دلیل دکانی که برخی آقایان باز کرده اند جشنواره هایش برگزار می شود!

مجید مظفری بازیگر سینما و تلویزیون با انتقاد شدید از تصمیمات نابخردانه مدیران سینمایی و اصرار به برگزاری شو ی جشنواره جهانی فیلم فجر در بحران کرونا گفت: تمامی اهالی سینما باید به صورت متحد و یکپارچه جلوی برگزاری جشنواره جهانی فجر در این بحران اسفبار کرونا را بگیرند؛ این وظیفه همه ما است که برای حفظ جان همکاران مان، اهالی رسانه و مردمی که قرار است در این رویداد شرکت کنند جلوی این اتفاق نامبارک را بگیریم و اجازه ندهیم این رویداد در این روزهای سخت کرونایی برگزار شود. بی تردید برخی افراد سودهای کلانی از جشنواره می برند که اصرار به برگزاری اش دارند در غیر این صورت همه ما به خوبی می دانیم که این جشنواره هیچ نفعی برای سینمای ما ندارد و برگزاری آن در این موقعیت بحرانی و حساس اصلاً به صلاح نیست.

هادی مرزبان بازیگر و کارگردان سینما، تلویزیون و تئاتر نیز در این باره به گفت: مدیران وزارت ارشاد به جای برگزاری شوآف هایی نظیر جشنواره جهانی فیلم فجر، تدبیری برای وضعیت بحرانی معیشتی هنرمندان داشته باشند! این کارها در این روزهای تلخ و سیاه کرونایی به چه دردی می خورد؟ این جشنواره ها به جز اینکه بودجه ها را بر باد دهند هیچ دستاوردی ندارند و بهتر است جلوی برگزاری شان گرفته شود. این مسئولانی که چنین برنامه هایی برای خودشان می ریزند بیایند و یک بار این پرسش را از خودشان بکنند که ما بعد از برگزاری این همه جشنواره به چه چیزی رسیدیم؟ این شو ها به چه کار ما می آید؟ چرا باید پول های هنگفتی را صرف برگزاری چنین رویدادهای بی بازددهی کنیم؟

فاطمه گودرزی بازیگر سینما و تلویزیون با انتقاد شدید از تصمیمات نابخردانه مدیران سینمایی و اصرار به برگزاری شو ی جشنواره جهانی فیلم فجر در بحران کرونا گفت: اگر هنر برای رشد و پویایی جامعه و برای فرهنگ سازی است که هیچ جشنواره ای در این روزهای کرونایی نباید برگزار شود اما اگر هنر برای مدیران و مسئولان و منافع شان است می توانند جشنواره برگزار کنند؛ آنچه اکثریت هنرمندان و آحاد افراد جامعه به آن معتقدند این است که در این روزهای سیاه کرونایی برگزاری هیچ جشن و جشنواره ای به صورت فیزیکی عقلانی نیست و همه ما امیدواریم مدیران اگر واقعاً به فکر رشد فرهنگ و جان هنرمندان هستند هرچه سریع تر از این تصمیم عجیب عقب نشینی کنند. گویا برخی مسئولان تصمیم به کشتار جمعی گرفته اند که می خواهند در این روزهای بحرانی و پرحادثه کرونایی جشنواره آن هم به صورت فیزیکی و با حضور هنرمندان، اهالی رسانه و مردم برگزار کنند.

رهبر قنبری کارگردان سینما نیز در این باره اظهار داشت: مسئولان با توجه به انتخابات پیش رو امیدی به بقای شان نمی بینند و با لجاجت می خواهند برای نام و نان جشنواره برگزار کرده و از مواهب آن بهره مند شوند! برگزاری این جشنواره در این روزهای سیاه کرونایی درست مانند برگزاری جشنواره ملی فجر است که از سر لجاجت برگزار شد و تبعات آن را در خصوص سرایت گسترده ویروس کرونا در جامعه شاهد بودیم! بزرگترین درد و مسأله ما این است که کسانی که اداره امور سینما را در دست گرفته اند کارشناس سینما نیستند؛ هیچ تجربه ای در سینما ندارند. شخصی که مدیر سازمان سینمایی است بیشتر به حوزه خبرنگار و روابط عمومی مرتبط بوده و هیچ گاه در زندگی اش با متن سینما از لحاظ فرهنگی و هنری درگیر نبوده است. کسی که بیشتر ایمانش به کار مطبوعاتی است معلوم است که خبر را دوست دارد و می خواهد همیشه در تیتر باشد! این ها می خواهند نام شان را در هر تیتر و خبری جا بدهند و جشنواره ای هم به نام ایشان رقم بخورد!

لینک خبر :‌ هشدار نیوز
مدیر کل نظارت بر عرضه و نمایش سینما بیان کرد که در صورتی که سینماداران رفتاری خلاف قانون و فرهنگ سینما داشته باشند، از درجه سینمای آنان کم می شوند و مدیر سینما نیز عزل خواهد شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، یکی از سینماهای شهر تهران در روزهای قبل در صفحه اینستاگرامش با انتشار استوری از سرو قلیان در سینمای VIP خبر داده بود.

این سینما اعلام کرده بود که امکان اکران فیلم برای دو نفر به صورت ویژه را دارد که بلیت آن به همراه قلیان 250 هزار تومان خواهد بود! همینطور در صورتی که مشتریان اکران اختصاصی بخواهند برای بالای 20 نفر، نفری 50 هزار تومان هزینه بلیت آنان خواهد شد و زیر 10 نفر نیز قیمت بلیت نفری 170 هزار تومان خواهد بود.

خبرنگار تسنیم برای پیگیری این موضوع در تماس تلفنی با محمدرضا فرجی مدیرکل عرضه و نظارت بر سینما، جویای این خبر و واکنش سازمان سینمایی کشور شد.

فرجی بیان کرد: امروز بعد از انتشار این خبر در فضای مجازی در تماس با مدیر سینما درباره صحت این موضوع سؤال کردیم که مدیر سینمای مذکور از این موضوع اظهار بی اطلاعی کرد. این طور که گزارش بازرسان ما می گوید مدیر صفحه اینستاگرام این سینما برای جذب مشتری دست به چنین کاری زده است که با تذکر ما قرار شد که این سینما تحت هیچ عنوان این عمل خلاف قانون را انجام ندهد. ضمناً این سینما حق انتشار چنین پستی را به صورت مجدد ندارد.

وی افزود: در صورتی که این سینما یا هر سینمای دیگر عمل خلاف قانون انجام دهند مدیریت سینما عزل خواهد شد و درجه سینمایی آن کم می شود. علت این اتفاق از سویی بد سلیقگی مدیران روابط عمومی سینماها و از سوی دیگر به فروش کم سینماها در ایام اخیر مرتبط است. البته در حال حاضر فروش سینماها در هفته های اخیر بهتر شده است و امیدواریم که با بهتر شدن اوضاع فروش در هفته های بعد بتوانیم شاهد حضور بیشتر مردم در سینماها باشیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
شایعه اکران های خصوصی و چندنفره در یک پردیس سینمایی با بلیت چندصدهزارتومانی لزوم نظارت بیشتر بر این مجموعه های فرهنگی را گوشزد می کند. شیوع کرونا و تعطیلی پیاپی سینماها در یک سال گذشته باعث شده تا اکران تولیدات سینمایی شرایط بسیار سختی را پشت سر بگذارد. در این میان، سینماداران به عنوان آخرین حلقه از زنجیره تولید [...]
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۱

شایعه اکران های خصوصی و چندنفره در یک پردیس سینمایی با بلیت چندصدهزارتومانی لزوم نظارت بیشتر بر این مجموعه های فرهنگی را گوشزد می کند.

شیوع کرونا و تعطیلی پیاپی سینماها در یک سال گذشته باعث شده تا اکران تولیدات سینمایی شرایط بسیار سختی را پشت سر بگذارد. در این میان، سینماداران به عنوان آخرین حلقه از زنجیره تولید و توزیع فیلم، بیشترین زیان و ضربه را از این وضعیت متحمل شدند. این درحالی است که صاحبان سینما واسطه ارتباط فیلم سازان و دفاتر پخش با مخاطبان بوده و از این حیث اهمیت ویژه ای دارند.

این موضوع به خصوص در بین سینماداران بخش خصوصی بیشتر خود را نشان داد. بسیاری از سالن داران با تداوم تعطیلی های ناشی از کرونا و عدم استقبال مخاطبان در دوران بازگشایی، نتوانستند از پس هزینه های سنگین متنوع خود برآیند و برای جبران این ضرر مالی چاره ای جز تعدیل نیروهای خود نداشتند.

در این میان، هرگونه راهکار ابداعی و یا تغییر کاربری موقت سالن ها نیز نمی توانست چاره ساز باشد چرا که به هر حال این موارد هم مستلزم تجمع افراد بوده و مصوبات ستاد ملی کرونا را نقض می کرد. سالن های سینما در این مدت چند بار فعالیت خود را آغاز کردند، با این حال صاحبان فیلم هایی که به صورت بالقوه مخاطبان زیادی داشتند ترجیح دادند که فیلم های خود را روی پرده نیاورده و منتظر روزهای خوب بمانند. این موضوع در کنار مسائلی همچون گرانی بلیت و افزایش استفاده از پلتفرم های پخش فیلم و سریال باعث کاهش قابل توجه تماشاگران سینما و رکود کامل گیشه شد.

با توجه به این که در یک سال گذشته هیچ برنامه مشخص و مؤثری برای جلوگیری از تعطیلی و ضرر سینماداران اجرا نشد، برخی سینماهای قدیمی در تهران و شهرستان ها به صورت دائمی و تعطیل شده و تغییر کاربری دادند. در این بین برخی سینماها نیز به دنبال ارائه بسته ای تشویقی و فراهم آوردن شرایط لازم برای حضور بیشتر مخاطبان هستند.

شایعه اکران های خصوصی و عاشقانه!

اما اخیراً یکی از کانال های تلگرامی که به صورت تخصصی به پوشش اخبار و تحلیل های سینمایی می پردازد، با انتشار پستی از رقم خوردن اکران های ویژه در یکی از پردیس های تهران خبر داد. بر اساس این گزارش، برخی پردیس ها سراغ اکران های محدود و خانوادگی رفته اند.

طبق خبر این کانال تلگرامی، این پردیس سینمایی در شهرک غرب واقع است و در اطلاعیه ای که برای این اکران ها منتشر کرده، اکران اختصاصی فیلم ها برای تماشاگران بالای بیست نفر، نفری 50هزار تومان، بین 10 تا بیست نفر، نفری 100هزار تومان، زیر 10 نفر نفری 170هزار تومان، و اکران دو نفره و عاشقانه (!) نفری 250 هزار تومان در نظر گرفته شده است. ضمن این که در این اکران عاشقانه، امکان سفارش قلیان و بردن آن به داخل سالن نیز وجود دارد.

مدیران این مجموعه سینمایی قاطعانه این موضوع را تکذیب کرده و افزودند که برنامه اکران در این سینما تابع قوانین سازمان سینمایی بوده و بلیت فروشی در آن نیز همچون سایر پردیس ها با قیمت مصوب و از طریق پلتفرم های اینترنتی و یا فروش حضوری انجام می گیرد. البته آنها تکذیب رسمی این خبر و یا ارائه توضیحات رسمی در رسانه ها را به زمانی دیگر موکول کرده و در واکنش به ضرورت شفاف سازی رسمی و تکذیب این خبر، فقط به تشکر برای یادآوری این موضوع بسنده کردند.

به نظر می رسد انتشار این خبر بیشتر یک حربه تبلیغاتی برای دیده شدن این پردیس سینمایی باشد؛ به ویژه اینکه رصد صفحات این مجموعه سینمایی در فضای مجازی نیز نشان می دهد که مدیران آن برای جذب مخاطب از هرگونه تلاشی فرو گذار نمی کنند. فضاسازی لوکس و استفاده از نورپردازی های مدرن، دکورهای جذاب و پخش دربی ها و مسابقات فوتبال پیش از همه گیری کرونا از جمله برنامه های این پردیس سینمایی است که فعالیت خود را از نیمه دوم سال 1396 آغاز کرده است.

باز هم هنجارشکنی به بهانه جذب مخاطب

اما در کنار این گونه اقدامات، آن چه در صفحه مجازی این مجموعه بیشتر خودنمایی می کند استفاده و در حقیقت سوءاستفاده ابزاری از تصاویر زنان و دختران جوان است؛ افرادی که برای دیدن فیلم و یا استفاده از فضاهای رفاهی این مجموعه یا برگزاری جشن تولدهای خانوادگی و دوستانه و یا قرارهای کاری و عاطفی به آنجا رفته اند.

در این میان، درج تصاویر برخی تماشاگران و مشتریان بدون حجاب اسلامی آن هم در مجموعه ای که زیرنظر سازمان سینمایی فعالیت می کند، در جای خود قابل تأمل است.

فارغ از صحت و سقم خبر اکران های خصوصی و عاشقانه با قیمت های بالا در یک مجموعه سینمایی، لازم است وضعیت نامطلوب فرهنگی این پردیس و احتمالاً پردیس های مشابه مورد توجه نهادها نظارتی قرار بگیرد. این که عده ای به بهانه جذب مخاطب، فعالیت فرهنگی و تفریحی، هنجارشکنی کرده و تصاویر این هنجارشکنی نیز بی محابا به اشتراک بگذارند نشان دهنده ضعف نهادهای سیاستگذار و تصمیم گیرنده در این حوزه است. ضعفی که از پایین ترین چرخه تولید آثار سینمایی، یعنی نمایش اثر برای مخاطبان آغاز می شود و سایر حلقه های این زنجیره را نیز در بر می گیرد.

منبع: آنا

لینک خبر :‌ سینما خانه
5 فیلم منتخب اکران نوروزی در تهران و سایر استان ها حدود 11 هزار و 135 مخاطب داشته و فروش آنها در این یک هفته نزدیک به 2 میلیارد و 387 میلیون ریال بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۱

به گزارش گروه فرهنگ و هنر قدس آنلاین ، با بازگشایی سینماها طی دو هفته اخیر گزارشی از فروش فیلم ها و میزان استقبال مخاطبان از آثار روی پرده در سامانه مدیریت فروش و اکران سینما منتشر شده است؛ آمار و ارقامی که نشان می دهد حضور مردم در سینماها همچنان کمرنگ و بی رونق است.

پنج فیلم خورشید ، تک خال ، هفته ای یک بار آدم باش ، خون شد و لاله فیلم های منتخب اکران نوروزی 1400 بود که البته به دلیل بسته بودن سینماها در ایام عید فطر اثر دیگری به جمع آنها اضافه نشد و سینماها در زمان بازگشایی همچنان با آثار نوروزی به اکران خود ادامه دادند.

در ادامه میزان فروش و تعداد مخاطبان یک هفته اخیر فیلم های نوروزی (هفت روز پایانی اردیبهشت ماه) سینماها آورده شده است.

بر اساس اطلاعات سامانه مدیریت فروش و اکران سینما (سمفا)، فیلم سینمایی هفته ای یک بار آدم باش به کارگردانی شهرام شاه حسینی در هفته پایانی اردیبهشت ماه با تعداد 3600 مخاطب به فروش 779 میلیون ریال دست پیدا کرده است و رقم کلی فروش فیلم با در اختیار داشتن 747 سانس به 5 میلیارد و 712 میلیون ریال رسیده است.

همچنین فیلم سینمایی خورشید به کارگردانی مجیدی مجیدی با 3455 مخاطب در تهران و سایر استان ها به فروشی معادل 782 میلیون ریال و و با 596 سانس به فروش کلی 5 میلیارد و 958 میلیون ریال دست پیدا کرد.

تک خال به کارگردانی مجید مافی با در اختیار داشتن 3013 مخاطب در هفته اخیر توانست فروش 603 میلیون ریال را ثبت کند و مجموع فروش فیلم از ابتدای اکران تاکنون را با 690 سانس به رقمی معادل 3 میلیارد و 969 میلیون ریال برساند.

خون شد به کارگردانی مسعود کیمیایی با 489 مخاطب و 190 سانس از ابتدا تاکنون، طی هفته اخیر 127 میلیون ریال فروش را ثبت کرد و فروش کلی فیلم را به 450 میلیون ریال رساند.

همچنین فیلم سینمایی لاله به کارگردانی اسدالله نیک نژاد با 489 مخاطب درمجموع سینمای تهران و شهرستان ها و مجموع 102 سانس 95 میلیون ریال فروش را ثبت کرد و فروش کلی فیلم را به 450 میلیون ریال رساند.

این 5 فیلم در تهران و سایر استان ها حدود 11135 مخاطب داشته است و فروش آثار منتخب نوروزی در این یک هفته نزدیک 2 میلیارد و 387 میلیون ریال بوده است.

لازم به ذکر است در کنار این فیلم ها آثار سینمایی ایرانی و خارجی دیگری هم بر پرده در حال اکران هستند اما این رقم مشخصاً مربوط به فیلم های اکران نوروزی است. اما به طور دقیق باید گفت در هفته گذشته 13 هزار و 424 نفر به تماشای فیلم های در حال اکران نشسته اند که از این تعداد 5835 نفر در پایتخت و 7589 نفر در سایر استان ها به سینما رفتند و فروش کلی مجموع فیلم های به نمایش درآمده در این هفته نیز 2 میلیارد و 979 میلیون ریال بوده است.

به نظر می رسد با توجه به میزان فروش فیلم ها و حضور اندک مردم در سالن ها، بازگشایی سینماها در این شرایط نه به نفع سینماگران است و نه سینماداران. البته نباید فراموش کرد تعداد قابل توجهی از سینماداران در بازگشایی اخیر سینماها اقدامی در رابطه با فعالیت مجموعه های تحت مدیریت خود انجام نداده اند و مردم هم هنوز برای رفتن به سینماها عزم جزمی از خود نشان نمی دهند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
12 فیلم بلند ایرانی و خارجی و 10 فیلم کوتاه ایرانی و خارجی در بخش جلوه گاه شرق سی وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر به رقابت می پردازند.

به گزارش ستاد خبری سی وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، بخش رقابتی جلوه گاه شرق در سی وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر شاهد رقابت 22 فیلم بلند و کوتاه ایرانی و خارجی خواهد بود.

در فهرست فیلم های بلند این بخش، سه فیلم سینمایی سیارک به کارگردانی مهدی حسینی وند، صحنه زنی به کارگردانی علیرضا صمدی و افسانه بناسان، غول چراغ جادو به کارگردانی حبیب احمدزاده سینمای ایران را نمایندگی می کنند.

در کنار این سه فیلم، فیلم های 200 متر ساخته امین نایفه از اردن، در کنار دریا ساخته آکیو فوجی موتو از ژاپن، آنیما ساخته چاو جینلینگ از چین، من به آتش می زنم ساخته لی تای گیوم از کره جنوبی، در میان سایه ها ساخته اردم تپه گز از ترکیه، سگ ها دیشب نخوابیدند ساخته رامین رسولی از افغانستان، به زیر آسمان و زمین ساخته روی عریضه از لبنان، سلمی ساخته یوسف البلوشی از عمان و جاده ای به بهشت ساخته باقیت موکول و دستان ژاپار اولو از قرقیزستان در بخش جلوه گاه شرق به رقابت می پردازند.

در فهرست فیلم های کوتاه راه یافته به بخش جلوه گاه شرق این دوره از جشنواره، دو فیلم واداشته به کارگردانی سیاوش گرجستانی و من ایرانی ام به کارگردانی علیرضا کاویان راد از ایران حضور دارند.

در بخش فیلم های کوتاه خارجی، دهکده رهاشده به کارگردانی مریم کاپانادزه از گرجستان، آنیا ساخته لطیف لطیف سوی از آذربایجان، گرازها ساخته غلامرضا جعفری از افغانستان، رفاه کودکان ساخته هونگ یئون از کره جنوبی، لعل ساخته گوکالپ گونن از ترکیه، شب های نانتونگ ساخته لئوپولد دو ولف و اما کیان ژو از چین، کوهستان سرخ ساخته کمل حرب از لبنان و بیت لحم 2001 ساخته ابراهیم هندل از فلسطین نیز به رقابت می پردازند.

سی وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، از 5 تا 12 خرداد 1400 به دبیری محمدمهدی عسگرپور نویسنده، کارگردان و تهیه کننده سینما در تهران برگزار می شود.

لینک خبر :‌ گیتی آنلاین
آمار فروش فیلم های در حال اکران نشان می دهد که با وجود روند کاهشی ابتلا به کرونا، مخاطبان زیادی در یک هفته گذشته به سینماها نرفته اند و سالن های کشور میزبان حدود 13 هزار و 400 نفر بوده اند.

به گزارش ایسنا، اکران نوروزی سال 1400 که با نمایش پنج فیلم خورشید ، تک خال ، هفته ای یک بار آدم باش ، خون شد و لاله همراه بود همچنان ادامه دارد و از پایان تعطیلات سال نو تاکنون فروش خیلی زیادی به 500 میلیون تومان اکران نوروز اضافه نشده و رقم کلی فروش فیلم های نوروزی از ابتدا تا تا 31 اردیبهشت به حدود یک میلیارد و 600 میلیون تومان رسیده است.

البته با وجود آنکه مدتی است سینماها از مشاغل گروه سه به گروه دو منتقل شده اند، اما هنوز بسیاری از سالن های سینمایی به دلیل نبود فیلم خوب و مخاطب پسند برای اکران، حاضر به بازگشایی سالن های خود نشده اند، با این حال آنچه در گروه های عمومی، هنر و تجربه و خارجی روی پرده است با تعداد کمی مخاطب فعلا چراغ سینما را روشن نگه داشته است.

وضعیت سینماها در هفته پایانی اردیبهشت که رشد آمار مبتلایان به کرونا نسبت به زمان شروع موج چهارم کمتر شد، چندان امیدوار کننده نبوده و شاید همین اوضاع سبب شده که در فضای مجازی، برخی مجموعه های سینمایی بسته پیشنهادی سالن های VIP برای تماشای خانوادگی فیلم به صرف قلیان را تبلیغ کنند. هرچند برخی مدیران مربوط می گویند این مسئله را پیگیری کرده و خبری با این جزئیات واقعیت ندارد.

اما درباره سینما و جدیدترین آمار فروش آن باید گفت که طبق اطلاعات سامانه مدیریت فروش و اکران سینما (سمفا) در هفته گذشته 13 هزار و 424 نفر به تماشای فیلم های ایرانی و خارجی روی پرده نشسته اند که در این بین، سهم تماشاگران خارج از پایتخت، 7589 نفر بوده و حدود 5800 تهرانی هم در مدت هفت روز به سینما رفته اند!

در حال حاضر هفته ای یک بار آدم باش همچنان در صدر آمار فروش قرار دارد و حدود 570 میلیون تومان بلیت فروخته است. خورشید هم با فروش 495 میلیون تومان در رده بعدی است و بعد از آن تکخال با 396 میلیون، خون شد 109 میلیون و لاله با 45 میلیون تومان آمار فروش این فصل را ثبت کرده اند.

جزئیات بیشتر از فروش فیلم ها در این لینک قابل دیدن است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
فیلم های سی وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر با هدف ایمنی حداکثری مخاطبان این رویداد، در دو سالن سینمایی روباز به نمایش درخواهد آمد.

به گزارش صبا به نقل از ستاد خبری سی وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، سینماهای چارسو، آزادی و کانون میزبان اکران حضوری فیلم های سی وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر خواهند بود که از میان سالن های درنظرگرفته شده، دو سالن به صورت ویژه برای اکران فیلم ها در فضای روباز، تجهیز شده اند.

میثم مزلقانی مدیر اجرایی جشنواره جهانی فیلم فجر درباره جزییات نمایش فیلم ها گفت: سالن شماره هفت پردیس سینمایی چارسو در طبقه هشتم این مجموعه برای اکران به صورت روباز تجهیز شده است تا با ظرفیت نزدیک به 100 نفر، میزبان مخاطبان جشنواره باشد. همچنین 6 سالن دیگر پردیس چارسو هم به سنت دوره های قبل جشنواره جهانی، با رعایت کامل شیوه نامه های بهداشتی، به اکران فیلم های جشنواره اختصاص پیدا خواهند کرد.

او درباره دیگر سالن روباز جشنواره گفت: سالن سینمای روباز کانون در خیابان خالد اسلامبولی است که با ظرفیت 150 نفر میزبان علاقه مندان در دو سانس خواهد بود. یکی از ویژگی های این سالن که برای جشنواره سی وهشتم تجهیز شده، امکان استفاده مخاطبان از هدفون، حین تماشای فیلم برای شنیدن صدای فیلم با کیفیت بهتر و بدون مزاحمت صداهای پیرامون است.

مزلقانی درباره زمان نمایش فیلم ها گفت: اکران فیلم در سالن های روباز از ساعت 17 آغاز می شود و هر روز در دو سانس فیلم در این سالن ها به نمایش درخواهد آمد.

او همچنین ادامه داد: دو سالن سینما آزادی هم امسال به ترکیب سینماهای نمایش دهنده فیلم های جشنواره اضافه شده اند که با ظرفیت 300 نفر میزبان علاقه مندان خواهد بود. همه این سالن ها برای عموم مخاطبان جشنواره قابل استفاده است و 24 ساعت قبل از اکران، امکان خریداری آنلاین بلیت فیلم ها براساس جداول اکران برای مخاطبان وجود دارد.

مدیر اجرایی جشنواره جهانی فیلم فجر تاکید کرد: فرآیند اکران حضوری فیلم ها در سالن های نمایش با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری هایی که طبق دستوالعمل ستاد مقابله با کرونا در مورد سالن های سینما اعلام می شود، خواهد بود و ضمن ضد عفونی مستمر سالن ها، استفاده از ماسک و تب سنجی برای حاضران الزامی است.

سی وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر ، از 5 تا 12 خرداد 1400 به دبیری محمدمهدی عسگرپور نویسنده، کارگردان و تهیه کننده سینما در تهران برگزار می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
غلامرضا موسوی رییس هیات مدیره اتحادیه صنف تهیه کنندگان به ارایه توضیحاتی درباره روند واکسیناسیون هنرمندان سینما و اولویت های خانه سینما در این زمینه پرداخت.

غلامرضا موسوی رییس هیات مدیره اتحادیه صنف تهیه کنندگان در گفتگو با خبرنگار مهر درباره آخرین وضعیت پیگیری صنف تهیه کنندگان و خانه سینما برای واکسیناسیون اهالی سینما توضیح داد: فراخوان خانه سینما به اصناف زیرمجموعه برای معرفی هنرمندان بالا 70 سال به منظور دریافت سریع تر واکسن کرونا ، صحت دارد. عده ای از همکاران ما هم بیماری زمینه ای دارند و طبیعتاً باید در اولویت قرار بگیرند. مدیرعامل خانه سینما تلاش کرده است در این زمینه کمک کند تا بر اساس سیستم تعریف شده برای دریافت واکسن، این 2 گروه از هنرمندان در اولویت مراجعه و دریافت واکسن قرار بگیرند. امکان دارد برخی همکاران به دلیل کهولت سن، امکان اقدام مستقیم نداشته باشند و خانه سینما در این زمینه هم تمهیداتی در نظر گرفته است تا این گروه خیلی برای دریافت واکسن، معطل نمانند.

این تهیه کننده سینما افزود: در مجموع اما برای واکسیناسیون هنرمندان همان سیستمی در حال اجراست که وزارت بهداشت آن را تعریف کرده است که در آن افراد بالای 70 سال و افراد دارای بیماران زمینه ای در اولویت قرار دارند. درخواست خانه سینما از صنوف هم در این راستا بوده است که افرادی که مستقلاً امکان اقدام نداشته اند هم واکسینه شوند.

وی درباره رایزنی برای افزوده شدن افراد فعال در پروژه های سینمایی در فهرست اولویت های دریافت واکسن هنرمندان هم توضیح داد: این گروه از هنرمندان طبیعتاً در اولویت سوم قرار دارند. افرادی که پشت دوربین هستند، می توانند از ماسک استفاده و پروتکل ها را هم رعایت کنند، اما افراد مقابل دوربین در این زمینه مشکل دارند و امکان ابتلا در آن ها بیشتر است. به همین دلیل برای اولویت سوم دریافت واکسن، خانه سینما تلاش دارد هنرمندان فعال در مقابل دوربین پروژه های سینمایی و سریال های شبکه خانگی هم براساس شیوه نامه های وزارت بهداشت واکسن دریافت کنند. اما در حال حاضر همان 2 گروه اول در اولویت قرار دارند و اولویت سوم هنوز معلوم نیست در چه بازه ای موفق به دریافت واکسن شوند. پیگیری و رایزنی در این زمینه در حال انجام است که از وظایف خانه سینما در راستای توجه به سلامت همه فعالان صنف محسوب می شود.

موسوی تأکید کرد: در حال حاضر ، واکسیناسیون هنرمندان بالای 70 سال در حال انجام است و در مرحله بعد هنرمندان بیمار. هنوز هیچ تصمیمی قطعی برای هنرمندان مقابل دوربین گرفته نشده است، اجرایی شدن واکسیناسیون این گروه شاید در ماه های دیگر محقق شود و احتمال دارد تا آن زمان، اساساً واکسیناسیون گروه های بیشتری در جامعه اتفاق افتاده باشد.

این تهیه کننده سینما درباره فرآیند تشخیص هنرمندان مشمول اولویت سوم، در صورت اجرایی شدن این تصمیم هم گفت: در این زمینه مشکلی وجود ندارد. هر پروژه ای مجوز دارد و همکاران ما، تیم تولید خود را به اتحادیه معرفی می کنند. اتحادیه هم این اسامی را به صورت رسمی به خانه سینما معرفی خواهد کرد. در این زمینه صنوف هستند که باید به وظیفه خود عمل کنند. طبیعتاً افرادی که مشمول اولویت سوم می شوند، شمار زیادی ندارند و این امکان در صورت محقق شدن صرفاً شامل عوامل مقابل دوربین در پروژه های در دست تولید است.

غلامرضا موسوی در پایان درباره خبرهای منتشرشده مبنی بر واکسیناسیون خارج از نوبت و ویژه برخی پروژه های سینمایی و خانگی از سوی یک سرمایه گذار خاص هم تأکید کرد: تا امروز هیچ گروهی از هنرمندان سینما در پروژه های در حال تولید واکسینه نشده اند و مباحث مطرح شده در این زمینه قابل تأیید نیست. اینکه فردی خارج از تعهدات حرفه ای خود عملی انجام داده باشد، ارتباطی به صنف پیدا نمی کند، آنچه به صورت رسمی از سوی خانه سینما انجام می گیرد، کاملاً در راستای سازوکاری قانونی طراحی شده از سوی وزارت بهداشت است که به جزییات آن اشاره کردم.

کد خبر 5217687

زهرا منصوری

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: طی مذاکراتی که با وزارت بهداشت داشته ایم، در تلاشیم تا بتوانیم به خبرنگارانی که درگیر پروسه انتخابات هستند واکسن کرونا بزنیم.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۱ سایت های دیگر : یکتا پرس

محمد خدادی در گفت وگو با خبرنگار رسانه خبرگزاری فارس درباره واکسیناسیون خبرنگارانی که درگیر انتخابات خواهند بود، گفت: صداوسیما 3 هزار واکسن کرونا به این منظور دریافت کرده و ما در حال مذاکره با وزارت بهداشت برای واکسیناسیون خبرنگاران درگیر انتخابات هستیم.

وی ادامه داد: بناست وزارت بهداشت تعدادی واکسن را هم به ما بدهد که در صورت دریافت سریع کار واکسیناسیون خبرنگاران را آغاز خواهیم کرد. البته تاکید می کنم که آمار جامعه خبرنگاری بسیار بالاست و ما فقط به کسانی که درگیر انتخابات هستند، واکسن را ارائه خواهیم داد.

معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد اظهارداشت: شب گذشته نیز با آقای کیانوش جهانپور مدیر مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفت وگویی داشتیم و بنا شد که به محض مشخص شدن تعداد واکسن ارائه شده، کار را آغاز کنیم.

خدادی گفت: البته این موضوع کار بسیار سختی است و در سراسر کشور باید انجام بشود. همه این افراد باید احراز شوند و تعداد مشخص شود و باید ببینیم که برای این تعداد واکسن در اختیار ما قرار خواهد گرفت یا خیر.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
تهران- ایرنا- مدیران مسوول و سردبیران روزنامه های آرمان ملی ، آفتاب یزد ، هفت صبح و جام جم نقش و تاثیرگذاری رسانه ها در انتخابات سال 1400 را بررسی کردند. به گفته آنها این تاثیرگذاری پیش شرط هایی دارد که باید تامین شود. نامزدهای بی برنامه و تبلیغات خارجی هم از جمله تهدیدهای پیش رو عنوان شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲ سایت های دیگر : نصیر نیوز

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، ، معاون امور مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چندی پیش در نشست مشترک ستاد انتخابات کشور با اهالی رسانه به نقش جدی و تعیین کننده رسانه ها در گرم تر شدن فضای انتخابات امسال اشاره کرد. به همین بهانه از مدیران مسوول و سردبیران روزنامه های آرمان ملی ، آفتاب یزد ، هفت صبح و جام جم درباره نقش رسانه ها در انتخابات پیش رو پرسیدیم.

با اشاره به الزامات مشارکت حداکثری تاکید کرد: تمام سلایق مختلف در جامعه احساس کنند نماینده آنها بین نامزدهای نهایی وجود دارد. نامزدها باید برای رفع بحران برنامه داشته باشند و کابینه شان را بعد از تایید صلاحیت به روشنی معرفی کنند. همچنین باید گشایش اقتصادی با توافق برجام یا رفع موانع داخلی رخ دهد یا علایم قابل لمسی باشد که بشود به آن اعتماد کرد. وقتی که این اتفاقات افتاد، رسانه به عنوان پل ارتباطی بین حاکمیت و مردم وارد عمل می شود و از طریق اعتمادسازی که از بالا شکل گرفته با ترویج آرامش، وحدت و تحرک نقش آفرینی می کند وگرنه رسانه به خودی خود نمی توانند از طرف خودش قولی به مردم بدهد.

وی شرایط را بسیار سخت و بحرانی خواند و گفت: بحران مشارکت در انتخابات مجلس خودش را نشان داد. الان هم با بحران مواجه هستیم. اگر مسوولان پذیرفتند که این بحران وجود دارد می شود برایش نسخه پیچی کرد. آنها باید بپذیرند شرایط عادی نیست و در اقتصاد و مشارکت و فضای سیاسی با بحران مواجه هستیم.

در پاسخ به این سوال که رسانه ها چگونه می توانند فضای سرد موجود را بشکنند توضیح داد: این موضوع بستگی دارد به این که بازیگران عرصه انتخابات چه کسانی هستند و چه برنامه هایی دارند. بسیاری از افراد برنامه های مشخص ندارند که رسانه ها بخواهند بر اساس آن فضای انتخاباتی را ترسیم کنند.

این روزنامه نگار توضیح داد: وقتی نامزدی کمتر از دو ماه زمان دارد خودش را عرضه کند، قطعا خروجی آن نامزد برنامه نیست. بلکه مقداری شعار و ترفندهای رسانه ای است. قطع به یقین بداخلاقی هم وجود خواهد داشت.

سردبیر روزنامه آفتاب یزد با بیان این که در ایران سیستم حزبی نداریم تاکید کرد: اگر یک سال قبل نامزدی معرفی می شد، در طول این زمان برنامه هایش را ارائه می داد. مثلا بایدن یک سال قبل انتخابات برنامه اش در مورد سیاست خارجی مشخص بود. وقتی فردی فقط یک ماه فرصت عرضه وجود دارد همه دنبال این هستند که یک موجی درست شود. در نهایت رییس جمهوری انتخاب می شود که موج های دو سه روز قبل از انتخابات به نفع او رقم خورده باشد.

از ، مدیر مسئول و سردبیر روزنامه هفت صبح درباره نقش رسانه ها در انتخابات پیش رو پرسیدیم.

ویبا بیان این که شبکه های اجتماعی در تولید محتوا نقش چندانی ندارد گفت: محتوا را معمولا مطبوعات تولید می کنند و شبکه های اجتماعی آن را بازنشر می کنند. انتخابات بحثی جدی و پیچیده است و شبکه های اجتماعی در این موضوع باز هم مدیون مطبوعات هستند.

به نظر من در بزنگاه های حساس مثل انتخابات، مطبوعات نقش مهم تر و بیشتر از شبکه های اجتماعی دارند. چون کانال های تلگرامی و صفحات اینستاگرامی خیلی نمی توانند روی اتفاقات متمرکز و عمیق بشوند و در نهایت به نویسندگان مطبوعات وابسته هستند.

در پاسخ به این سوال که کدام رسانه در انتخابات امسال تاثیر بیشتری دارد توضیح داد: من به تفکیک قالبی رسانه های سیاسی معتقد نیستم. متغیرهای زیادی در تاثیر گذاری رسانه ها از قالب و شکل و فرم گرفته تا قدرت برند (نام) و میزان حرفه ای بودن آن رسانه نقش دارد. نباید فقط موضوع بستر و قالب رسانه را در نظر بگیریم ظاهر قضیه این است که روزنامه ها مخاطب خودشان را از دست داده اند. ولی ممکن است یک روزنامه در فضای کاملاً حرفه ای حوزه نیاز مخاطب را شناسایی کند و بتواند صریح و بی پرده با مخاطب حرف بزند.

وی با بیان این که روزنامه ممکن است بتواند از یک رسانه نوین و اینترنتی جلو بزند افزود: به نظر من اهمیت محتوا از قالب و فرم بیشتر است. ولی طبیعتاً کسی که در رسانه های نو کار می کند، محدودیت های کمتری دارد. رسانه نوین اگر به محتوای خوبی برسد با توجه به زیرساخت که دارد می تواند تاثیر گذار باشد. روزنامه نگار در هر رسانه ای باید خودش را به حوزه نیاز مخاطب نزدیک کند و آن حرف را به زبان ساده و همه فهم و جذاب مطرح کند.

مدیرمسئول روزنامه جام جم با اشاره به به چالش های جدید در این انتخابات گفت: موضوع شرکت در انتخابات هم به خاطر کرونا و هم پاره ای مشکلات اقتصادی مهم است. مسئولان باید تمهیداتی بیندیشد که مردم با رعایت شیوه نامه ها در انتخابات شرکت کنند. همچنین باید مسائلی را که باعث دلزدگی بعضی مردم شده اند برطرف کنیم. در مقاطع مختلفی مردم با حضور خود در انتخابات توانستند فضای کشور را عوض کنند. جمعی از مردم سوء برداشت دارند که باید سوء برداشت ها را برطرف کنیم.

وی افزود: جریان مقابل ما که دشمن ماست، بیکار ننشسته و با همه ابزارهای قدرتمند رسانه ای اش روی بی خاصیت کردن انتخابات و مشارکت مردم کار می کند. ما با یک جبهه بزرگ رسانه ای در خارج از کشور مواجه هستیم که دارد ثانیه به ثانیه روی موضوع تحریم و مشارکت و بی تاثیر نشان دادن انتخابات کار می کند. هر چقدر بگوییم بصیرت مردم بالاست در نهایت بخش هایی از جامعه از این تبلیغات تأثیر می پذیرند. رسانه های داخلی نبرد بزرگی در پیش دارند و خدا باید کمک کند که بتوانیم موثر باشیم.

به گزارش ایرنا، سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران 28 خرداد 1400 همزمان با انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، اولین میان دوره ای یازدهمین مجلس شورای اسلامی (برای 11 حوزه انتخابیه؛ آستانه اشرفیه، تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس، تفرش، بهار و کبودرآهنگ، گچساران و میانه و برای شش کرسی مجلس شورای اسلامی) و دومین میان دوره ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری (برای 4 حوزه انتخابیه؛ تهران، خراسان رضوی، قم و مازندران) برگزار خواهد شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تهران- ایرنا- دبیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور از رشد دو برابری آثار ارسالی به چهارمین جشنواره فیلم کوتاه طنین مسجد خبر داد و گفت: این رویداد با تمرکز بر تولیدات اعضای کانون های فرهنگی مساجد در عرصه فیلم سازی برگزار شده و هرسال شاهد رشد و ارتقای کیفی آثار در جشنواره هستیم.

به گزارش روز یکشنبه گروه فرهنگی ایرنا از ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی گفت: بهره گیری از ابزار هنر در جهت ترویج و گسترش مفاهیم سبک زندگی اسلامی ایرانی در جامعه، جهت دهی به گرایش های هنری در حوزه فیلم، به سمت تولید آثار با موضوع سبک زندگی اسلامی-ایرانی، ورود اعضای کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور به حوزه فیلم و استفاده بیشتر از قابلیت های آن، بسط و گسترش حوزه فیلم سازی از طریق تربیت و آموزش هنرمندان متعهد و تولید و خلق آثارهنری دینی و حرکت به سمت کارآفرینی هنری در سطح کانون ها از جمله مهمترین محورها و اهداف جشنواره فیلم کوتاه طنین مسجد را تشکیل می دهد.

وی افزود: این رویداد با تمرکز بر تولیدات اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در عرصه فیلم سازی برگزار شده و هرسال شاهد رشد و ارتقای کیفی آثار در جشنواره ای هستیم که ابتدا از دل یک کانون در شهر گرگان آغاز به کار کرد و به تدریج گسترش یافته و امروز تبدیل به جشنواره ملی شده است.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: چهارمین دوره از جشنواره فیلم کوتاه طنین مسجد با استقبال فراوانی از سوی هنرمندان عضو در کانون ها و همچنین هنرمندان غیرعضو روبرو شد؛ به طوری که امسال هزار و 54 اثر به دبیرخانه جشنواره رسید و حکایت از رشد 98 درصدی جشنواره دارد.

وی اضافه کرد: این جشنواره فرصتی برای گسترش فعالیت های جوانان دغدغه مند در عرصه هنر دینی است و هدف ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور این بود تا با برگزاری چنین جشنواره ای در سطح ملی، استعدادهای مسجدی را پرورش داده و دریچه ای برای فعالیت این قشر از جوانان را در جامعه هنری باز کند.

او افزود: آثار دریافتی با محور موضوعی سبک زندگی اسلامی- ایرانی به عنوان موضوع محوری مورد تاکید دوره چهارم جشنواره بود و مولفه هایی نظیر رفتارهای اجتماعی، حقوق همسایه، کالای ایرانی، اقتصاد مقاومتی، تحریم ربا، کسب حلال، علم اندوزی، کتاب، نذر فرهنگی، سحرخیزی، تکریم والدین، ازدواج آسان، پوشش اسلامی ایرانی، قناعت، ساده زیستی، صرفه جویی، معماری اسلامی-ایرانی، خانواده سالم، کار و تلاش، مسجد، نیایش، جهاد، نماز، انقلاب اسلامی، وحدت، قهرمان زندگی من و مدافعان سلامت از دیگر موضوعات چهارمین دوره از جشنواره طنین مسجد بود، ضمن اینکه امسال بخش روستا و زندگی روستایی به عنوان بخش ویژه در نظر گرفته شد.

وی به بخش های چهارمین دوره از جشنواره فیلم کوتاه طنین مسجد اشاره کرد و گفت: این جشنواره در بخش های اصلی، بخش ویژه کانون های فرهنگی هنری مساجد، بخش ویژه روستایی برگزار شد که هرکدام از این بخش ها از زیرمجموعه های جداگانه تشکیل شده بود و شرکت کنندگان عضو در کانون های فرهنگی هنری مساجد با مراجعه به سایت بچه های مسجد و شرکت کنندگان بخش آزاد با مراجعه به وب سایت جشنواره می توانستند آثار خود را بارگذاری کنند.

دبیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور ابراز امیدواری کرد برپایی رویدادهای هنری ویژه بچه های مسجد در سایر دستگاه ها و نهادهای کشور مورد توجه و اهتمام ویژه قرار گیرد تا از این رهگذر شاهد شکوفایی نسلی از جوانانی باشیم که در دهه چهارم انقلاب اسلامی، تداوم دهنده و استمراربخش آرمان های امام راحل و انقلاب اسلامی باشند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تهران- ایرنا- مدیرعامل اتحادیه کشوری موسسات و تشکل های قرآن و عترت گفت: فراخوان این اتحادیه برای تولید فیلم ها و اپلیکیشن های قرآنی، مقدمه ای برای اجرای سند قرآن و فضای مجازی است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲

روز یکشنبه به خبرنگار معارف ایرنا گفت: اسفند سال 99 نقطه عطفی در فعالیت های قرآنی در فضای مجازی رخ داد. چون ما در کمیسیون تبلیغ و ترویج وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پذیرفتیم تا با تکیه بر موسسات توانمندی که در حوزه آی تی کار کرده اند، برنامه های جامع قرآن و فضای مجازی را آغاز کنیم. البته در سند قرآن و فضای مجازی نیازمندیم تا مباحث مفصلی را درباره نحوه اجرایی شدن بیش از سی برنامه ای که در این سند آمده، مطرح کنیم.

وی افزود: در همین راستا برای اینکه آغازگر این بحث باشیم و تعامل اتحادیه با موسسات و مجموعه های توانمند در حوزه فضای مجازی و چند رسانه ای افزایش یابد و از طرف دیگر مقدمه ای برای ایجاد بانک اطلاعات ایجاد شده باشد، با حمایت شورای توسعه فرهنگ قرآنی فراخوانی را اعلام کردیم تا از 60 اثری که در حوزه فضای مجازی و مرتبط با آموزش های عمومی و تخصصی و همچنین تبلیغ و ترویجی تولید شود، حمایت کنیم و به همین منظور اعتباری را دریافت کردیم که با اعلام اولین فراخوان تلاش می کنیم تا در زمینه فضای مجازی، آثار و محصولات مرتبط را دریافت کنیم.

انجم شعاع ادامه داد: مساله حمایت به عنوان آغازگر کار قرآن و فضای مجازی است؛ اگرچه اعتبارات حمایتی ما به اندازه فعالیت و محصولی نیست که علاقه مندان ارائه خواهند کرد ولی همین تولیدات تعاملی خواهد بود تا در آینده حمایت های بیشتری را برای کارهای بزرگ موسسات قرآنی، مصنفان و پدیدآورندگان آثار قرآنی در این حوزه فراهم کند.

به گزارش ایرنا، اتحادیه کشوری موسسات و تشکل های قرآن و عترت در راستای پذیرش مسئولیت اجرایی برنامه جامع قرآن و فضای مجازی و همچنین به منظور حمایت از تولید و عرضه کالا و خدمات فرهنگی، هنری و رسانه ای موثر در ایجاد انگیزه و جذب اقشار مختلف به آموزش عمومی قرآن و توسعه تولیدات چند رسانه ای فضای مجازی، در نظر دارد آثار مذکور را شناسایی و بر مبنای آیین نامه های تخصصی حمایت کند.

این اتحادیه از مدیران، معلمان موسسات فرهنگی، موسسات قرآن و عترت و مصنفان خواست تا آثار تولیدی خود را به منظور قرارگیری در فرآیند بررسی و حمایت ارسال کنند.

موضوعات این فراخوان شامل تألیف کتاب حوزه آموزش عمومی، تولید نرم افزار رایانه ای، تولید اپیلیکیشن تلفن همراه، تولید فیلم آموزشی مربی محور روخوانی، فیلم آموزشی مربی محور روان خوانی و صحیح خوانی، فیلم آموزشی مربی محور تجوید قرآن، فیلم آموزشی صحیح و زیباخوانی نماز، فیلم آموزشی مربی محور حفظ عمومی قرآن و فیلم آموزشی مربی محور مفاهیم قرآن است.

تولید موشن گرافی صوت محور با تصاویر گرافیکی روخوانی یا روان خوانی و صحیح خوانی، تجوید قرآن، صحیح و زیباخوانی نماز، حفظ عمومی قرآن، مفاهیم قرآن، تولید انیمیشن روخوانی برای کودکان، تولید انیمیشن روان خوانی و صحیح خوانی برای کودکان و تولید انیمیشن صحیح و زیباخوانی برای کودکان از دیگر موضوعات این فراخوان است.

پدید آورندگان آثار با تکمیل جدول شناسنامه محصول قرآنی، آثار خود را که تولید سال 1398 و بعد از آن باشد، به دفتر اتحادیه کشوری موسسات و تشکل های قرآن و عترت به نشانی خیابان سمیه، تقاطع خیابان استاد نجات الهی، پلاک 241، طبقه سوم، واحد هفت کد پستی 1599819620 ارسال کنند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
نشست کتابخوان ارتباطات و کتاب با همکاری اداره کل کتابخانه های عمومی همدان و اداره کل روابط عمومی استانداری برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان همدان، نشست کتابخوان ارتباطات و کتاب به مناسبت هفته ارتباطات و روابط عمومی با همکاری اداره کل کتابخانه های عمومی استان و روابط عمومی استانداری همدان ویژه مدیران و کارشناسان مولف روابط عمومی دستگاه های اجرایی با حضور مهدی توکلیان، مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل نهاد کتابخانه های عمومی کشور؛ اسدالله ربانی مهر، مدیرکل روابط عمومی استانداری همدان؛ عاطفه زارعی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان همدان برگزار شد.

تبدیل کتابخانه ها به باشگاه فرهنگی اجتماعی

مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت: با توجه به حوزه فعالیتی که در کتابخانه های عمومی شکل گرفته، این مراکز دیگر صرفاً محلی برای امانت و قرائت کتاب نیستند بلکه به باشگاه های فرهنگی و اجتماعی تبدیل شدند که خدمات فرهنگی ارائه می دهند.

مهدی توکلیان در این برنامه اظهار داشت: 27 اردیبهشت روز جهانی ارتباطات را در حالی گرامی می داریم که رژیم صهیونیستی در حمله موشکی به غزه، ساختمان مرکزی چندین رسانه بین المللی را هدف قرار داده است اما در فضای خبری هیچ عکس العملی نشان داده نمی شود و سکوت خبری در جهان حکم فرما است. همچنین باید گفت هفته جهانی ارتباطات را در حالی گرامی می داریم که دختران مکتب سیدالشهدا در هرات افغانستان به وحشیانه ترین شکل ممکن جان خود را از دست می دهند و همچنان سکوت خبری جهان را دربرگرفته است.

مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل نهاد کتابخانه های عمومی کشور با تأکید بر اینکه با وجود این اتفاقات در دنیای امروز و سانسورهایی که در فضای رسانه ای جهان صورت می گیرد، ارتباطات حد و مرز نمی شناسد و اطلاعات در کم ترین زمان منتقل می شود، تصریح کرد: امروزه شاهدیم اخبار و اطلاعات از طریق پیام رسان ها جابه جا می شود و مردم در گوشه و کنار جهان از وقایع مطلع می شوند.

وی ادامه داد: هر یک از اعضای بزرگ خانواده کتابداران ایران در نهاد کتابخانه های عمومی، نقش یک پیام رسان را دارند و در حال آگاهی رسانی و اطلاع رسانی به مردم هستند. با توجه به حوزه فعالیتی که در کتابخانه های عمومی در پنج سال گذشته بر مبنای تدابیر دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، معاونت توسعه کتابخانه ها و معاونت برنامه ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات شکل گرفته، این مراکز دیگر صرفاً محلی برای امانت و قرائت کتاب نیستند بلکه به باشگاه های فرهنگی و اجتماعی تبدیل شده اند که خدمات متنوعی را در کشور به مخاطبان و کاربران خود ارائه می دهند.

وی با اشاره به اینکه ارتباطات در دنیای امروز مربعی است از هنر، تبلیغات، ارتباطات و فضای مجازی و فناوری های نوین، خاطرنشان کرد: آنچه امروز ارتباطات را شکل می دهد با روزگار پیشین متفاوت است و تعریف ارتباطات در هزاره سوم در آستانه قرن جدید، تعریف جداگانه ای از آنچه در ذهن پیشینیان ما وجود داشته، به خود گرفته است. در حوزه ارتباطات و فناوری های جدید باید بتوانیم با مخاطبان خود در پلتفرم های مختلف اطلاع رسانی، ارتباط برقرار کنیم. بر اساس اصولی که در نهاد کتابخانه های عمومی کشور شکل گرفته، این فضا آماده شده و فعالیت کتابخانه های کشور بر اساس پژوهش و تحقیق و مطالعات علمی و عملی تدوین می شود و در حوزه های مختلف نکات کلیدی و راهگشا مد نظر است.

وی با اشاره به اینکه از کتاب غافل نشویم و کتاب بخوانیم اظهار کرد: روابط عمومی ها به ویژه افرادی که با کتاب و نوشتن عجین هستند می توانند کتابخانه های عمومی را در ترویج و فرهنگ مطالعه و انتقال تجربیات به نسل های آینده یاری دهند و آثار گران سنگی در قفسه کتابخانه ها برای آیندگان به یادگار بگذارند.

روابط عمومی های مولف و کتابخوان، موفق ترند

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان همدان در این برنامه گفت: روابط عمومی آیینه تمام نمای سازمان به حساب می آید که ارتباط بین جامعه و سازمان را ایجاد می کند و آنچه در بطن سازمان رخ می دهد را به سمع و نظر مردم و جامعه هدف می رساند.

عاطفه زارعی با بیان اینکه روابط عمومی به اطلاع رسانی درون سازمانی، بیرون سازمانی و بین سازمانی می پردازد، اظهار کرد: روابط عمومی ها وظیفه خطیر و چالش برانگیزی برعهده دارند؛ چراکه کوچک ترین خلأ در حوزه اطلاع رسانی و ارتباطات باعث می شود هر سازمانی از اهداف عالی خود که بر اساس اسناد بالا دستی تدوین شده، فاصله بگیرد. ارتباطات داخل سازمانی و ارتباطات بین سازمانی را روابط عمومی مدیریت و پی ریزی می کند و در این راه مسئولان و کارشناسانی که اهل مطالعه و نوشتن هستند با موفقیت بیشتری گام بر می دارند.

روابط عمومی در گسترش فرهنگ مطالعه موثر است

مدیرکل روابط عمومی استانداری همدان با بیان اینکه 18 برنامه به مناسبت هفته روابط عمومی پیش بینی شده که یکی از آن ها تقدیر از فعالان حوزه کتابخوانی و تقدیر از مسئولان روابط عمومی هایی است که کتاب تألیف کرده اند، گفت: در همه حوزه های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی یکی از مهم ترین مسائل بحث اطلاع رسانی است.

اسدالله ربانی مهر با بیان اینکه وقتی کشوری مانند امریکا با سه درصد جمعیت دنیا، 70 درصد رسانه های جهان را در اختیار دارد می تواند علیه جمهوری اسلامی سیاه نمایی کند، تصریح کرد: این اتفاق اهمیت روزافزون اطلاع رسانی و استفاده از ظرفیت ها را در این راه نشان می دهد.

وی با تأکید بر اینکه در استان همدان توانایی بسیاری در حوزه روابط عمومی رسانه و فرهنگ دیده می شود، ادامه داد: بسیاری از مشکلات امروز جامعه ما به خاطر این است که از فرهنگ خود فاصله گرفتیم و مطالعه و کتابخوانی می تواند به حل این مشکلات کمک کند.

مدیرکل روابط عمومی استانداری همدان با اشاره به اینکه توجه به مسائل فرهنگی باید یک اولویت باشد، خاطرنشان کرد: برای داشتن جامعه توسعه یافته باید شهروندان کتابخوان اهل مطالعه داشته باشیم. روابط عمومی ها می توانند در حوزه گسترش فرهنگ کتابخوانی تأثیرگذار باشند و ما آمادگی لازم در این حوزه را برای همکاری با کتابخانه های عمومی داریم.

در این نشست اسدالله ربانی مهر، مدیرکل روابط عمومی استانداری به معرفی آثار خود به نام های فریاد قلم ، مدیریت علوی و سفر چین پرداخت و از اثر جدید در انتظار چاپش با موضوع سواد رسانه خبر داد. همچنین محمد طاهری، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان کتاب میکروب شناسیCRC از منابع درسی وزارت بهداشت را که خود تألیف کرده و دو کتاب میکروب شناسی و ویتامین های گروه بی را که ترجمه کرده است، معرفی کرد. خسرو محمدی، کارشناس روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان کتاب خانه اربابی بهاءالملک ؛ علی زبرجدی مشفق، کارشناس روابط عمومی شرکت گاز استان دو کتاب اراده در حقوق ایران و فقه شیعه و جایگاه زن در قرآن ؛ حاتم شکری، مسئول روابط عمومی صندوق روستائیان و عشایر استان کتاب توانمند سازی کارکنان- بالندگی سازمانی ؛ اصغر مرادی، مسئول روابط عمومی شهرداری رزن کتاب تأثیر ازت و پتاسیم بر کیفیت غده سیب زمینی و بهرامعلی جعفری، مسئول روابط عمومی شهرداری بهار کتاب اصول شهروندی در فرهنگ ایرانی را معرفی کردند.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
نخستین پردیس سینمایی چهارمحال و بختیاری افتتاح خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری فارس یکتا پرس

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری ، پردیس سینمایی بهمن شهرکرد به عنوان نخستین پردیس سینمایی چهارمحال و بختیاری 4 خرداد 1400 هم زمان با روز مقاومت و پایداری از سوی حوزه هنری انقلاب اسلامی افتتاح خواهد شد.

رئیس حوزه هنری چهارمحال و بختیاری گفت: فعالیت بازسازی و انجام پروژه پردیس سینما بهمن شهرکرد از ابتدای تعطیلی سینما در استان به دلیل شیوع بیماری کرونا آغاز شد.

حجت الله شیروانی افزود: هزینه تکمیل طرح پردیس سینمایی بهمن شهرکرد بیش از 50 میلیارد ریال بوده که از محل اعتبارات ملی حمایتی سازمان سینمایی حوزه هنری و موسسه بهمن سبزتامین شده است.

به گفته وی این پردیس با 4 سالن مسقف و یک سالن روباز از شکل قبلی خود به صورت 100 درصدی تغییر کرده و با بازسازی اساسی با ساختمانی جدید و به روزتر با مجهزترین و جدیدترین امکانات تصویری و صوتی موجود در ایران آغاز به کار خواهد کرد.

رئیس حوزه هنری چهارمحال و بختیاری افزود: انجام پروژه ی پردیس سینمایی بهمن شهرکرد نشانه ی اهمیت به مخاطب و سلایق متنوع و تکریم شهروندان است پس از این همشهریان می توانند با توجه به سلیقه ی خود به تماشای فیلم های روز کشور بنشینند.

پردیس سینمایی بهمن شهرکرد 4 خرداد 1400 با حضور رئیس حوزه هنری، معاونت سینمایی و معاونت اداری مالی حوزه هنری، مسئولین استانی و هنرمندان کشوری و استان افتتاح خواهد شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
قم – ایرنا – مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم با اشاره به رشد پرشتاب افزایش زیرساخت های سینمایی استان در سال های اخیر گفت: ظرفیت صندلی فعال سینمایی استان از 800 صندلی در سال 92 با رشد 131 درصدی به یک هزار و 850 صندلی افزایش یافته است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲ سایت های دیگر : قم نیوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اکونا پرس

سیدموسی حسینی کاشانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تعداد سالن های سینمایی استان قم از 3 سالن در سال 92 به 9 سالن و تعداد سینماهای فعال در این مدت نیز از 2 سینما به 6 سینما افزایش یافته است.

وی با تاکید بر تلاش برای ارتقای زیرساخت های فرهنگی استان به سطح استاندارد گفت: اقدام های خوبی برای ارتقای زیرساخت های فرهنگی قم انجام شده است که نتیجه این برنامه ریزی ها در حال نمایان شدن است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم خاطرنشان کرد: افزایش تعداد نگارخانه ها، سالن های نمایش و سینماهای استان در سال های اخیر نوید جهش در حوزه زیرساخت های فرهنگی را می دهد.

وی با مقایسه تعداد مجوزهای فیلم صادر شده در این استان گفت: این تعداد مجوز از 83 مجوز در سال 92 به 136 مجوز در سال 98 افزایش یافته است که رشد حدود 93 درصدی را نشان می دهد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم اظهار داشت: توسعه زیرساخت های سینمایی در استان با استقبال خوب مردم نیز مواجه شده است به گونه ای که تعداد تماشاگران سینمایی در قم با رشد 239 درصدی از 178 هزار تن در سال 92 به بیش از 604 هزار تن در سال 98 افزایش یافت.

حسینی کاشانی ادامه داد: هم اکنون 13 آموزشگاه آزاد سینمایی، 197 مرکز بازی های رایانه ای و ویدئویی، 57 آموزشگاه آزاد هنری، هفت سالن اجرای نمایش، 122 کانون آگهی و تبلیغاتی و 56 موسسه فرهنگی قرآن و عترت در این استان وجود دارد که عملکرد قم در تمام این حوزه ها در سال های اخیر رشد داشته است.

وی برگزاری جشنواره های سینمایی را از جمله اقدام های مهم برای توسعه و پیشرفت کیفی تولیدات سینمایی در استان دانست و گفت: با پیگیری های انجام شده قم سالانه میزبان هفت رویداد مهم سینمایی است که اکران فیلم های جشنواره فجر یکی از مهمترین این رویدادهاست.

حدود 500 هنرمند حرفه ای و متخصص در بخش های مختلف از جمله فیلمنامه نویسی، گریم، طراحی صحنه، کارگردانی، طراحی لباس، فیلمبرداری، صداربرداری، تدوین و بخش های مختلف مرتبط با تولید فیلم در قم وجود دارند که به دلیل نداشتن بانک اطلاعاتی جامع امکان برنامه ریزی و بهره گیری از ظرفیت های مهم این افراد وجود ندارد.

سینمای ونوس با 300 صندلی، سینمای تربیت با 500 صندلی، سینمای آیه با 140 صندلی، سینمای آوینه با 220 صندلی، سینمای شهر آفتاب با 620 صندلی و سینمای کودک وابسته به کانون پروش فکری کودکان و نوجوانان با 200 صندلی، 6 سینمای فعال استان قم هستند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
در نشستی با حضور مدیرکل هنرهای نمایشی کشور، مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی ایران، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد، دبیر جشنواره تئاتر فجر، معاون انجمن هنرهای نمایشی ایران و رئیس هیات مدیره انجمن هنرهای نمایشی استان یزد، زمینه های مشارکت شهر جهانی یزد در برگزاری مهم ترین رویداد تئاتر کشور مورد بررسی قرار گرفت.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۲

در این نشست که در دفتر قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی کشور برگزار شد، مجید جوادیان زاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و احمد ندافی مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی یزد ظرفیت های شهر جهانی یزد برای میزبانی از چهلمین جشنواره تئاتر فجر را تشریح و آمادگی استان در برگزاری بخش هایی از این رویداد مهم تئاتر کشور را اعلام نمودند.

در ادامه قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی کشور، مسافر آستانه دبیر جشنواره تئاتر فجر، رضا بصیرت مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی ایران و وحید لک معاون انجمن هنرهای نمایشی کشور با پیشنهاد مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و رئیس هیات مدیره انجمن هنرهای نمایشی یزد موافقت نموده و مقرر گردید بخش هایی از جشنواره تئاتر فجر به میزبانی استان یزد برگزار شود.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
بجنورد- ایرنا- استاندار خراسان شمالی گفت: شهرداری شیروان در اجرای تعهدات خود برای ساخت پردیس سینمایی امید این شهر کوتاهی کرده است و باید عملیات اجرایی این مکان فرهنگی تا 6 ماه دیگر به پایان برسد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۱ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان

به گزارش ایرنا محمدعلی شجاعی عصر روز شنبه در حاشیه بازدید از پردیس سینمایی امید شیروان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این طرح قرار بود ابتدای فروردین ماه امسال به اتمام برسد که این کار انجام نشد.

وی گفت: هماهنگی لازم انجام شده است تا در صورت لزوم پیمانکار اجرای این طرح برای شتاب بخشی در تکمیل آن تغییر داده شود و شهرداری هم برای تامین منابع مالی این طرح از محل فروش دو قطعه زمین اقدام خواهد کرد.

استاندار خراسان شمالی با بیان اینکه شهردار قول داده است تا ساخت این پردیس سینمایی در 6 ماه آینده به اتمام برسد گفت: براساس تفاهم نامه قرار بود منابع مالی این طرح فرهنگی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به میزان هفت میلیارد ریال، فرمانداری 10 میلیارد ریال و مابقی هم شهرداری تامین کند اما تاکنون از کمک های ملی مبلغی دریافت نشده است و 10 میلیارد ریال تعهد فرمانداری به 2 برابر افزایش داده ایم و مابقی اعتبارات هم شهرداری باید فراهم کند.

شهردار شیروان هم گفت: اینک این طرح 30 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که تاکنون 12 میلیارد ریال از محل اعتبارات داخلی شهرداری هزینه شده است که در مجموع کل برآورد ساخت و تجهیزات آن 70میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که شهرداری قادر به تامین اعتبار تا مبلغ 35 میلیارد ریال است.

شاهرخ شاهرخی نبود اعتبارات را علت روند کند طرح عنوان کرد و افزود: برای زمین طرح هم پی گیری هایی با راه و شهرسازی صورت گرفته و مشکل زمین حل شده است.

پردیس سینمایی امید شیروان با زیربنای 700 مترمربع و 950 مترمربع زمین با سه سالن و ظرفیت 300 صندلی، با اعتبار اولیه 12 میلیارد ریال از محل منابع سازمان دهیاری ها و شهرداری های کشور و سازمان سینمایی 11 مهرماه سال 99 کلنگ زنی شد که قرار بود طی 6 ماه به اتمام برسد ولی به دلیل عدم تخصیص اعتبارات به موقع همچنان با 30درصد پیشرفت فیزیکی در دست اجرا است.

استان خراسان شمالی با جمعیت 863 هزار نفری دارای 9 سالن سینما با 2 هزار 274 صندلی و 12 سالن نمایش دارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شنو، مجتبی تابدار خوانند بندرعباسی کشورمان با انتشار فیلمی در صفحه اینستاگرام خود وضعیت نامناسب زندگی قنبر راستگو ملقب به خالو قنبر را نشان داد. در این فیلم خانه خالوقنبر که کپری بلوکی است نشان داده می شود که برای زندگی در شرایط آب و هوایی هرمزگان بسیار نامناسب است. خالو قنبر [...]
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۱

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شنو ، مجتبی تابدار خوانند بندرعباسی کشورمان با انتشار فیلمی در صفحه اینستاگرام خود وضعیت نامناسب زندگی قنبر راستگو ملقب به خالو قنبر را نشان داد.
در این فیلم خانه خالوقنبر که کپری بلوکی است نشان داده می شود که برای زندگی در شرایط آب و هوایی هرمزگان بسیار نامناسب است.
خالو قنبر می گوید: این همه زحمت برای استان هرمزگان کشیدم اما وضعیت زندگی من این است. و در ادامه از هواداران خود درخواست کمک کرد.
حالا رضا صادقی در صفحه اینستاگرامی خود از حمایت مادی و معنوی به این نوازنده پیشکسوت خبر داد و در ادامه از کمالی مدیر اداره فرهنگ و ارشاد استان هرمزگان درخواست اقدام جدی کرد.
وی نوشت:
مدیریت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان در شأن این مرد شریف نیست که برایش پول جمع شود پس شما کی به داد این قشر می خواهید برسید مگر تهیه یک منزل ساده برای مردی به این سن و سال و جایگاه برای شما چقدر سخت است؟ اگر کمک می کنید پس هرچه زودتر و اگر هم نه سرتون سلامت حق شما آرامش و امنیت خیال هست.

رضا صادقی در ادامه نوشت : این زمین در اطراف بندرعباس و تصاویر گویای محل و مکان عجیب آن است دوم آقایان مدعی 70 میلیون تومانی!!! با 70 میلیون تومان کجا می شود خانه ساخت؟
این که تقلا می کنید مرد 75 ساله را اشتباه جلوه بدهید بماند، منت بیمه و حقوق ارشاد را نگذارید دیگر توروخدا ضمنا همان مبلغ هم توسط خیرین پرداخت شده والان هم جای جراید بازی و غیره از منابع مالی برای قنبر راستگو خانه تهیه کنید این هم سند زمین در روستای چکور اطراف بندرعباس که به یک مرد 75 سال داده شده مردی که توی این سن و سال باید به مراکز درمانی و بیمارستان نزدیک باشد و از همه مهم تر دسترسی به امکانات مناسب داشته باشد. جذاب واژه غیرقابل فروش است...

سوالی که برای اهالی هنر پیش می آید این است که در نظر مسئولان مربوطه، موسیقی نواحی و هنرمندان آن چه جایگاهی دارند؟
با این وضعیت به بهبود و عدم فراموشی هنر نواحی می توان امید داشت؟ هنرمندان جوان با چه انگیزه ای وارد این ورطه فراموش شده بشوند هنگامی که وضعیت پیشکسوتان این هنر را مشاهده می کنند؟

قنبر راستگو ، متولد 1324، روستای سرریگان میناب خواننده جنوبی و نوازنده ساز جفتی اهل هرمزگان و یکی از نوازندگان شناخته شده ی ساز جفتی در ایران و جهان است.

در پنجمین اجلاس کمیته ثبت میراث ناملموس، شیوه نوازندگی نی جفتی قنبر راستگو در فهرست میراث ناملموس کشور ثبت ملی شد.
وی نوازندهٔ جفتی و از شروه خوانان به نام ایران است و گویی پرداختن به مقولهٔ جفتی به عنوان یکی از سازهای مهم جنوب، با نام خالو قنبر در حافظهٔ هرمزگان پیوند خورده است.
قنبر راستگو ضمن وفاداری به موسیقی منطقه، شاید تنها بازماندهٔ نسلی است که موسیقی ناب جفتی را سینه به سینه به یکدیگر رسانده اند.
جفتی از سازهای ویژهٔ منطقه است و به عبارتی صدای جفتی از بارزترین نواهای جنوبی است که در هر نقطه از خط جنوب اعم از جنوب غربی و شرقی، یا هرمزگان به عنوان مرکزیت جنوب ایران، صدای خود را در اشکال یا ساختارهای مختلف نمایان ساخته است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ سایت خبری موسیقی شنو
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی گفت: امسال 371 هنرمند استان از پرداخت حق بیمه فصل بهار معاف شدند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۱ سایت های دیگر : خبرگزاری برنا اکونا پرس

به گزارش روابط عمومی و پایگاه اطلاع رسانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی؛ حسین فرخنده با اشاره به بیمه شدن 371 هنرمند استان اظهار داشت: صندوق اعتباری هنر، خدمات بسیاری همانند بیمه، بیمه تکمیلی، تسهیلات بانکی و... را در اختیار هنرمندان و اعضای این صندوق قرار داده است که در سال 99 ، 153 نفر از هنرمندان خراسان شمالی مشمول بیمه تامین اجتماعی شدند و همچنین پرونده 171 نفر نیز در دست اقدام است.

وی با بیان این که در سال گذشته 260 نفر از هنرمندان عضو صندوق اعتباری هنر استان، از پرداخت 3 ماهه حق بیمه برخوردار شدند، افزود: در سال 1400 هم 371 نفر از هنرمندان از این معافیت برخوردار شدند.

وی با اشاره به اینکه فقط هنرمندانی از معافیت حق بیمه برخوردار هستند که تا اسفند 99 بیمه شده باشند، ادامه داد: در مجموع 5 میلیارد و 28 میلیون ریال حق بیمه هنرمندان خراسان شمالی در 3 ماهه اول سال 99 و 1400 پرداخت شده است.

فرخنده ارائه هنر کارت را یکی از اقدامات ارزشمند صندوق هنر در سال گذشته اعلام کرد و گفت: در واقع هنر کارت یک کارت شناسایی برای هنرمندان است و تمام ارائه خدمات به اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه از طریق آن صورت می گیرد که تاکنون 473 هنرمند خراسان شمالی این کارت را دریافت کرده اند.

وی خاطرنشان کرد: تمامی بیمه شدگان برابر ضوابط، شرایط و در مهلت قانونی (طبق روال عادی) نسبت به پرداخت حق بیمه خود به حساب سازمان تامین اجتماعی اقدام و از پیگیری دریافت کمک هزینه تا پایان مهلت های اعلام شده خودداری کنند و همچنین مبلغ حق بیمه و سرانه بیمه در زمان های مشخص مستقیم به هنر کارت بیمه شده واریز خواهد شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اظهار کرد: 371 نفر از اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه خراسان شمالی بیمه شده هستند که نسبت به 8سال اخیر رشد 253 درصدی داشته است.

گفتنی است؛ تاکنون 707 نفر از اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه ی خراسان شمالی عضو صندوق هنر هستند.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
زندانیان جرائم غیرعمد به همت اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان لردگان آزاد شدند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۳/۰۱ سایت های دیگر : باشگاه خبرنگاران جوان خبرگزاری فارس

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری ، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان لردگان گفت: یک زندانی که محکوم به بدهی مالی بود به همت اداره اوقاف شهرستان و با کمک خیرین آزاد شد.

حجت الاسلام شیرمردی افزود: طرح آزادی زندانیان جرائم غیر عمد که یکی از برنامه های سازمان اوقاف و امور خیریه است در این شهرستان اجرا و یک زندانی با بدهی مالی 1 میلیارد و 200 میلیون ریال آزاد و به آغوش گرم خانواده خویش برگشت.

وی گفت: این زندانی که دارای 8 فرزند است و به دلیل مشکلات مالی محکوم شده بود با پیگیری و کمک اوقاف لردگان و همت خیرین این شهرستان بدهی پرداخت و زندانی آزاد شد.

رئیس اوقاف و امور خیریه شهرستان لردگان گفت: طرح آزادسازی زندانیان جرایم غیرعمد به منظور تقویت کارکرد های خیریه در امور اجتماعی و استفاده از ظرفیت های مردمی و خیرین به صورت مستمر در حال اجرا است.

حجت الاسلام شیرمردی گفت: مؤلفه های آزادی زندانیان، محکومین مالی و جرایم غیرعمد بوده و آزادسازی زندانیان در اجرای این طرح از منابع مشارکت های مردمی، خیرین و اجرای نیات موقوفات انجام می شود.

وی با بیان اینکه متأسفانه موقوفه ای با نیت آزادی زندانیان جرائم غیر عمد در شهرستان لردگان وجود ندارد گفت: از خیرین و واقفین درخواست می شود همانگونه که در سایر نیاز های جامعه اقدام به اجرای سنت حسنه وقف می کنند در حوزه آزادسازی زندانیان جرایم غیرعمد نیز مشارکت بیشتری داشته باشند و با وقف مال خود ضمن جلب رضایت الهی زمینه خوشحالی زندانیان و خانواده های آنان را فراهم سازند.

رئیس اوقاف لردگان با تاکید بر اینکه بسیاری از افراد آبرومند و فاقد سوابق کیفری در جامعه وجود دارند که به علت شرایط اقتصادی یا هر علت غیرعمد دیگری در زندان به سر می برند و به علت ناتوانی از پرداخت میزان محکومیت یا دیه مجبور به تحمل زندان هستند، تصریح کرد: گسترش فرهنگ بهره گیری از ظرفیت وقف و ترویج آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد و محکومین مالی از محل موقوفات راهکار مهمی در زمینه کاهش جمعیت کیفری زندان هاست.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما

روزنامه شرق


روزنامه آرمان ملی


روزنامه امین


روزنامه کاروکارگر



روزنامه قدس


روزنامه حمایت


روزنامه خراسان


روزنامه اسکناس


روزنامه همدلی


روزنامه بهار


روزنامه رویداد امروز


روزنامه وطن امروز


روزنامه آفتاب یزد


روزنامه ایران


روزنامه فرصت امروز