بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 22 اردیبهشت 1400
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر امروز با خانواده مرحوم عبدالوهاب شهیدی دیدار و گفت و گو کرد و درگذشت این هنرمند را تسلیت گفت.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی با تاکید بر اینکه هنر و جایگاه مرحوم شهیدی در حافظه مردم ایران می ماند، افزود: خانواده استاد مانند ایشان هر کدام به نوعی هنرمند هستند و این هنر نسل در نسل در خانواده این هنرمند بزرگ به وراثت رسیده و این مایه افتخار است و امیدوارم راهشان ادامه یابد .

صالحی ادامه داد: استاد عبدالوهاب شهیدی از هنرمندان بزرگ این کشور هستند و ایشان باعث افتخار بوده، هستند و خواهند بود .

وی با اشاره به دغدغه مند بودن این هنرمند فقید نسبت به مسائل جامعه افزود: حضور ذهن ایشان با توجه به سنشان بسیار خوب بود و در سن 100 سالگی حافظه خوبی داشتند .

صالحی گفت: خانواده استاد یادگارهای ایشان برای ما و مردم کشورمان هستند و امیدوارم خداوند به این خانواده صبر بدهد .

در این دیدار نیکنام حسینی پور مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت، قاسم رفعتی خواننده و فاضل جمشیدی خواننده حضور داشتند.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تهران - ایرنا - رییس جمهوری با بیان این که رسانه ها باید در برابر سیاه نمایی و حتی سفیدنمایی بایستند و واقع گرا باشند و در روزهای سخت با بیان واقعیت ها به مردم امید بدهند، گفت: سیاه نمایی ها مانع از آگاهی مردم از واقعیات و موفقیت های این دولت شده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۲۱ سایت های دیگر : جماران در حاشیه خبرگزاری صدا و سیما خبرگزاری فارس شفقنا سلام نو آخرین خبر اینتیتر خبرگزاری دانشجویان ایران پارسینه دولت خبرگزاری مهر جام جم خبرگزاری شبستان خبرهای فوری اقتصاد آنلاین 8 دی نیوز خبر آنلاین خبرگزاری تقریب خبرگزاری پانا الف خبرگزاری برنا تازه ترین ها تحلیل بازار تازه نیوز کارآفرینان اقتصاد خبرگزاری ایمنا تجارت آنلاین اسپادانا خبر دنیای اقتصاد دیپلماسی ایرانی خبرگزاری تسنیم یکتا پرس برترین ها خبرگزاری دانشجو خبرگزاری دفاع مقدس جهت پرس سرخط آقای خبر روزنامه همشهری سبز البرز تیک راهبرد معاصر خبرداغ فرتاک نیوز صراط نیوز خبرگزاری اقتصادی ایران خبر فوری ایران پرس شهرآٰرا نیوز خبرگزاری تابناک آفتاب نیوز بولتن نیوز دیار میرزا تدبیر و امید شبکه اینترنتی آفتاب خلیج فارس صدای ایران اعتماد آنلاین روز نو خبرنامه دانشجویان ایران فرارو برخط نیوز رکنا تجارت نیوز خبرگزاری کار ایران روزنامه جوان آنلاین ناطقان روزانه نیوز حزب تدبیر و توسعه خبرگزاری آریا کیوسک خبر شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی وزارت امور خارجه سیمای انرژی فصل تجارت روزنامه مناقصه مزایده

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی بعد از ظهر سه شنبه در دیدار جمعی از اصحاب رسانه با اشاره به تعامل دولت با رسانه ها، اظهار داشت: تلاش دولت بر این بوده که رفتار و تعامل مناسبی با رسانه ها داشته باشد، به گونه ای که به ابزار رسانه راحت تر دسترسی داشته باشند. از آزادی کامل برای بیان حقایق برخوردار بوده و داده های لازم در اختیارشان قرار بگیرد.

رییس جمهوری با اشاره به دستاوردهای مهم و تاریخی دولت در مذاکرات برجام و برداشته شدن تمام قطعنامه های شورای امنیت و خارج شدن از ذیل بند هفتم منشور سازمان ملل و همچنین پایان دادن به پرونده مطالعات ادعایی (PMD)، اظهار داشت: علت اینکه مردم واقعیت های دولت یازدهم و دوازدهم را در این زمینه ها نمی دانند بخاطر سیاه نمایی هایی است که رسانه های قدرتمند در خارج از کشور و برخی در داخل انجام داده اند.

روحانی با بیان اینکه همه وظیفه داریم در حد توان واقعیت ها را به مردم بیان کنیم، اظهار داشت: بعد از برجام توان فروش نفت از 900 هزار بشکه به 2 میلیون و 800 هزار بشکه افزایش یافت و اعتبار تمام طرح هایی که سال 99 در روزهای پنج شنبه به افتتاح رسید، بیش از 1200 هزار میلیارد تومان است که در سایه برجام به دست آمده است. همچنین هزینه انتقال آب دریا به فلات مرکزی ایران که از صندوق توسعه ملی بوده، از محل فروش نفت که پس از برجام حاصل شد، به دست آمده است.

رییس جمهوری فلسفه مذاکره و گفتگو بین کشورها را تأمین منافع مشترک دانست و گفت: اینکه تصور شود با مذاکره با آمریکا، اروپا و یا هر کشور دیگری آنها به دوست ما تبدیل می شوند، ساده لوحی است. در مذاکرات، هر کشوری بر مبنای منافع خود، فعالیت می کند و بنا نیست اگر با کشوری مذاکره می کنیم آن کشور بر مبنای اعتقادات و اصول ما عمل کند، لذا در مذاکرات باید به دنبال منافع مشترک باشیم.

روحانی با تاکید بر اینکه نباید در هیچ موضوعی دچار افراط و تفریط شد، تصریح کرد: معتقدم کشور جز در سایه میانه روی و اعتدال نجات پیدا نمی کند و چنانچه افراط و تفریط وجود داشته باشد، بی تردید منافع و مصالح ملی قربانی خواهد شد.

رییس جمهوری با بیان اینکه توافق هسته ای برجام صد در صد به نفع کشور بود، گفت: البته ممکن است به همه آنچه مدنظر داشتیم نرسیده باشیم، اما قطعاً بیش از 80 درصد انتظارات برآورده شده است. به گونه ای که بعد از برجام و در سال 95 بالاترین رشد اقتصادی جهان را داشتیم و تورم در مواردی تک رقمی شد و محال است که این دستاورد بزرگ در تاریخ مستور بماند.

روحانی افزود: ترامپ این توافق را زیر پا گذاشت و باعث شد که فشارهای زیادی به کشور تحمیل شود و تأسف آور این است که عده ای به جای اینکه بگویند آمریکا و ترامپ جنایت کردند به دولت تهمت می زنند که ناکارآمد بوده است.

رییس جمهوری گفت: همانطور که در جنگ 8 ساله تنها بودیم در جنگ اقتصادی 3.5 ساله هم تنها بودیم و هیچ کس حاضر نبود حتی یک کشتی نفت از ایران بخرد. اما با این حال دولت توانست معیشت مردم را تأمین کند و حاضر نشدیم که کالاهای اساسی را کوپنی کنیم.

روحانی ادامه داد: از 3.5 سال اخیر بیش از 4 سال قبل که در آن شاهد دستاوردهای بزرگی بودیم راضی هستم چرا که در این مدت شاهد مقاومت و ایستادگی مردم در کنار مقام معظم رهبری و دولت در برابر جنگ اقتصادی دشمن بودیم و این در تاریخ بی نظیر است.

رییس جمهوری با اشاره به مشکلات ناشی از بیماری کرونا و دشواری تأمین واکسن، گفت: برغم تمام مشکلات و سختی ها با تلاش شبانه روزی واکسن خریداری کرده و وارد می کنیم و تا پایان دولت همه گروه های پرخطر واکسینه خواهند شد و بی تردید اگر تحریم نبود، گروه های بیشتری را می توانستیم واکسینه کنیم.

روحانی گفت: با اقدامات انجام شده، توانمندی کشور در حوزه سلامت نسبت به کل تاریخ ایران 2 برابر شده است و در بخش شرکت های دانش بنیان توان ما صد برابر بیشتر شده است، اما برغم همه این دستاوردها آنچه امروز در میان مردم، افکار عمومی و رسانه های حقیقی و مجازی شاهد هستیم، با واقعیت ها فاصله زیادی وجود دارد.

رییس جمهوری در پایان ضرورت حضور پرشور و گسترده مردم در انتخابات را مورد تأکید قرار داد و گفت: همه وظیفه داریم مردم را به حضور در پای صندوق رأی دعوت کنیم و در این راستا امیدواریم سختگیری ها و برخی رفتارها به گونه ای نباشد که انتخاب مردم محدود شود و مردم بتوانند در میان کاندیداها افراد مورد نظر خود را انتخاب کنند.

سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای این دیدار با ارایه گزارشی از وضعیت رسانه ای کشور، گفت: امروز شاهد توسعه کمی و کیفی رسانه ها در کشور هستیم و تعداد نشریات، خبرگزاری ها و پایگاه های خبری از حدود 6 هزار در سال 92 به بیش از 13 هزار رسانه در سال 1400 رسیده است. ضمن اینکه با گسترش فرصت های فناورانه مخاطبان بیشتری به رسانه های مجازی دسترسی یافته اند.

حجت الاسلام والمسلمین محمود دعایی مدیر مسئول روزنامه اطلاعات نیز با قدردانی از صبر و تلاش های دولت تدبیر و امید، گفت: به دولت و شخص رئیس جمهور خسته نباشید می گویم و از خداوند برایتان در مقابل تحمل و سعه صدرهایی که در 8 سال گذشته داشتید، اجر و ثواب مسألت دارم.

در این دیدار مدیرعامل خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با انتقاد از نادیده گرفتن خدمات دولت و سخنانی که بدون توجه به مشکلات کشور در ایام انتخابات مطرح می شود، اظهار داشت: زمان آن رسیده که دولت به طور شفاف از موانعی که در راه غلبه بر مشکلات داشته با مردم سخن بگوید. امروز باید فضای جامعه را به گونه ای آماده کنیم که مردم با دید بازتری در انتخابات شرکت کنند.

مدیر عامل خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) نیز موضوع امنیت روانی جامعه را مورد اشاره قرار داد و گفت: امروز کشورمان با جنگ تمام عیار شناختی و ادراکی مواجه است و از پیشرفته ترین دستاوردهای جامعه شناختی برای تأثیرگذاری در افکار عمومی استفاده می شود تا مردم را مأیوس و ناامید کنند، لذا دولت بایستی برای مقابله با این جنگ تبلیغاتی برنامه مدونی داشته باشد.

در ادامه این مراسم مدیر مسئول روزنامه همشهری با اشاره به لزوم تأمین واکسن کرونا، گفت: موضوع واکسن برای مردم حیاتی است و باید صدای واحدی از دولت در زمینه تأمین واکسن شنیده شود. اگر مانعی در این زمینه وجود دارد به مردم اطلاع رسانی شود.

مدیر عامل خبرگزاری کار (ایلنا) افشای سنگ اندازی و مانع تراشی ها در مسیر اقدامات دولت را مورد تأکید قرار داد و گفت: دولت باید واقعیت ها را با مردم در میان بگذارد و این کار می تواند در بازگشت امید به جامعه بسیار تأثیرگذار باشید.

مدیر مسئول روزنامه ایران نیز موضوع اطلاع رسانی شفاف در زمینه نحوه و زمان واکسیناسیون را مورد تأکید قرار داد و گفت: اطلاع رسانی دقیق و زمان و محل واکسیناسیون می تواند از تجمع و سردرگمی مردم جلوگیری کند. در این راستا حضور اهالی رسانه در سطوح ستاد ملی مقابله با کرونا ضروری است.

مسئول سایت خبری "الف" نیز خواستار ارایه ارزیابی از روند مذاکرات وین و مذاکرات گذشته هسته ای شد.

در ادامه این جلسه مدیر خبرگزاری خبرآنلاین نیز با اشاره به اینکه کار رسانه ای در دولت خیلی دشوار شده است، گفت: متاسفانه بخش هایی از دولت به هیچ عنوان با فضای رسانه همراه نبودند.

مدیر پایگاه خبری اعتماد آنلاین نیز گفت: در فرصت باقیمانده حرف های بسیاری را که در جریانات مخرب داشتید، با مردم در میان بگذارید و آگاهی مردم را بالا ببرید. همچنین که شهید بهشتی در مسیر افزایش آگاهی مردم قدم برمی داشتند، شما هم در این مسیر گام بردارید.

مدیر مسئول روزنامه جوان نیز در سخنانی با انتقاد از روند مذاکرات هسته ای و سیاست خارجی دولت، گفت: غرب با انقلاب اسلامی مشکل ماهیتی دارد، لذا معتقدم از مذاکره با غرب هیچ نتیجه ای حاصل نمی شود.

مدیر مسئول پایگاه خبری شفقنا با اشاره به اینکه بار اطلاع رسانی از اقدامات دولت بر دوش رئیس جمهور بوده است، گفت: خیلی از دولتمردان ارتباط زیادی با رسانه نداشتند.

مدیر مسئول روزنامه شهروند نیز اهمیت رسانه را مورد تأکید قرار داد و گفت: دنیای امروز، دنیای رسانه ها است و بی توجهی به رسانه زیان سنگینی به همراه خواهد داشت.

مسئول پایگاه خبری عصر ایران نیز دولت تدبیر و امید را بداقبال ترین دولت دانست و گفت: شرایط جنگی نیازمند شجاعت بیشتری است و امیدواریم پس از دوره ریاست جمهوری هم شجاع تر در سپهر سیاسی کشور حضور داشته باشید.

مدیر عامل خبرگزاری برنا با بیان اینکه دولت دو بدهکاری به ملت دارد، گفت: دولت باید به مردم بگوید با چه شرایطی دولت را تحویل گرفته است و نیز به مردم اعلام کند که چه موانعی در مسیر حرکت خود داشته است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
اولین جلسه کارگروه امید، نشاط و سرمایه اجتماعی به ریاست دکتر سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا تشکیل شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۲۱

به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر سعید سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در اولین جلسه کارگروه امید، نشاط و سرمایه اجتماعی گفت: دنیای جدید براساس اقتضائات مدرنیته و جهان صنعتی مجموعه مسائل و مشکلاتی را پدید آورده که هم جامعه و هم زیست محیط انسانی را تحت الشعاع خود قرار داده است.
ایشان تاکید کرد که زندگی صنعتی، توسعه فرهنگ سکولار و نظام های جدید زندگی مبتنی بر ارزش های نظام تجدد موجب 1) توسعه اضطراب های اجتماع، 2) خواب نآرام ناشی از بحران هویت و دغدغه های بدون پاسخ، 3) تنبلی و سستی اجتماعی، 4) کاهش مسئولیت پذیری اجتماعی و همچنین 5) کاهش امید و نشاط اجتماعی، شده است.

دکتر عاملی گفت: کاهش نشاط اجتماعی از جمله مسائلی است که اکثریت کشورهای دنیا با آن مواجه هستند و بروز و ظهور آن را در بالارفتن سن ازدواج، افزایش طلاق، گسترش اعتیاد به مواد مخدر، مصرف و اعتیاد به مشروبات الکلی و افزایش اضطراب های اجتماعی و تجربه افسردگی های فراگیر می توان مشاهده کرد.

در دنیای معاصر افراد هویت های نامعین پیدا کرده اند، هویت دینی و ملی کمرنگ شده و در نتیجه آن کاهش مسئولیت پذیری اجتماعی و نآرامی هویتی رخ داده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در بررسی کاهش نشاط اجتماعی باید از دو منظر به موضوع ورود کرد؛ ابتدا تحولات جهانی است که سبک زندگی ناسالم مبتنی بر ارزش های مدرنیته، به صورت فراگیر موجب کاهش نشاط اجتماعی شده و از منظر دیگر برخی مسایل داخلی کشور از جمله مشکلات اقتصادی، فشارهای ناشی از تحریم های ظالمانه دشمن و برخی منازعات سیاسی و جناحی و برملاسازی های تقابلی که منجر به کاهش اعتمادی ملی می شود، سرمایه اجتماعی خصوص در حوزه امید و نشاط اجتماعی را هدف گرفته است.
استاد دانشگاه تهران گفت: از سوی دیگر باید مراقب بود که امیدآفرینی تبدیل به ضد خودش نشود؛ امید تصویر روشنی برای آینده فرد و جامعه ترسیم می کند، ولی اگر در واقعیت جامعه نتوان به اهداف مورد نظر دست یافت، این امید تبدیل به ضد خودش می شود؛ لذا باید براساس واقعیت ها به مردم امید داد و برنامه ریزی اجرائی واقعی داشت.
دکتر عاملی با اشاره به ظرفیت های نگاه دینی و معنوی در نشاط آفرینی به انسان ها گفت: کسی که مبتنی بر اعتقادات، امید به خداوند داشته باشد، عمل صالح خود را افزایش می دهد و توکل بیشتری به خداوند خواهد داشت، لذا رضایتمندی بیشتری از زندگی دارد. اما هرچه جوامع سکولارتر یا لائیک تر می شوند مشکلات اجتماعی شان نیز بیشتر می شود؛ لذا لازم است نگاه عمیق و همه جانبه به موضوع نشاط اجتماعی داشت و به صورت بنیادین مسأله را توصیف و تحلیل کرد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: هم اکنون از لحاظ قوانین و مقررات حوزه نشاط اجتماعی در کشور، ظرفیت های خوبی وجود دارد و می توان برخی کاستی ها را نیز با تعاملات و هم افزایی بین دستگاه ها مرتفع کرد.

دکتر منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه جلسه گفت: نگاه به مسائلی مانند نشاط اجتماعی یا سرمایه اجتماعی باید نگاه کلان و ملی باشد و فارغ از منازعات سیاسی یا جناحی به آن نگریست و برای آن برنامه ریزی کرد؛ هرچند که توجه به حوزه بخشی و اجرایی نیز لازم است تا بتوان امور را به نحو شایسته ای به پیش برد.
وزیر علوم با اشاره به ظرفیت های پژوهشی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی کشور برای انجام مطالعات لازم در این حوزه افزود: گاهی برخی افراد یا نهادها به منظور رسیدن به اهداف کوچک، آرامش جامعه را هدف گرفته و با انتشار برخی اخبار و سیاه نمایی، مردم را دچار اضطراب می کنند؛ این در حالی است که شفاف سازی های لازم در آن حوزه نیز صورت گرفته است. از دیگر موضوعات مهم تغییر و جابجایی گروه های مرجع در جامعه است، که باید برای اصلاح این فرآیند چاره اندیشی کرد.

دکتر سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه جلسه افزود: بررسی سرمایه اجتماعی در کشورها نیازمند نگاه چندبعدی به موضوع است. برخی کشورها با توسعه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی و برخی با تأثیرگذاری و گسترش حوزه نفوذ به بیرون از مرزهای خود به ارتقای سرمایه اجتماعی کمک می کنند؛ از منظری دیگر زمینه های داخلی برخی کشورها مانند تنوع اقلیمی، قومیتی و مذهبی موجب افزایش درگیری ها و کاهش سرمایه اجتماعی می شود، از طرفی تهدیدات امنیتی یا اقتصادی خارجی نیز بر این موضوع تأثیرگذار است.

صالحی گفت: برای بررسی وضعیت امید، نشاط و سرمایه اجتماعی ابتدا نیازمند توصیف درست از وضعیت موجود هستیم، سپس با تحلیل داده های موجود و مسأله شناسی، راهکارهای لازم برای اصلاح وضع موجود را ارائه کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نیاز کشور به یک گزارش مرجع در حوزه سرمایه اجتماعی افزود: در کشور مطالعات فراوانی در این حوزه صورت گرفته است که پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات آنها را احصا و بازخوانی کرده است، نقاط قوت و ضعف آنها را شناسایی نموده و در نشست های گفتمانی و نخبگانی به دنبال راهکارهای عملیاتی برای بهبود وضعیت است.

حجت الاسلام حاج علی اکبری رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه نیز گفت: پژوهش های موجود از ابعاد مختلف به موضوع پرداخته اند، لذا مبانی، روش ها و شاخص های متفاوتی را در پروژه های مختلف به کار بسته اند و جمع بندی همه این پژوهش ها بسیار دشوار و پیچیده است.

علی اکبری با اشاره به مشکلات موجود در حوزه سرمایه اجتماعی افزود: با نگاه مبتنی بر دین و شناخت دقیق مسایل می توان با همتی بلند به تصمیمات اصلاحی رسید. همچنین در این عرصه نباید از سرمایه سوزی ها نیز غفلت شود؛ برخی عوامل و اتفاقات موجب کاهش سرمایه اجتماعی می شود که با شناسایی و مداخله باید در مسیر اصلاح آنها گام برداریم.

دکتر تقی رستم وندی رئیس سازمان امور اجتماعی کشور نیز در ادامه جلسه افزود: نیازمند یک چهارچوب نظری برای مفهوم شناسی، شاخص سازی، مسأله یابی و تحلیل و ارائه راهکار هستیم؛ چرا که در کنار ادبیات موجود پژوهش در این حوزه برخی مفاهیم مانند شادکامی، بهروزی، خوشبختی و ... نیز قابل تعریف و بررسی است.
دکتر ایزدی نماینده سازمان صداوسیما نیز در این جلسه گفت: با توجه به گزارش های مستمری که توسط صداوسیما صورت می پذیرد، در برخی مشاغل و نهادها اعتماد عمومی رشد صعودی دارد، هرچند که برآیند اعتماد عمومی کاهشی است. در برخی حوزه ها مانند پیشرفت های علمی، امید به زندگی و ... نیز رشد مناسبی داشته ایم.
ایزدی افزود: رسانه های خارجی و معاند نگرش مردم نسبت به اعتماد عمومی و نشاط اجتماعی را هدف گرفته اند و با القای مفاهیم نادرست درصدد کاهش سرمایه اجتماعی هستند. ساختارهای موجود می تواند نگرش های مردم را اصلاح کرده و سرمایه اجتماعی را تقویت کند.

در این جلسه دکتر محمد سلگی رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات به ارائه گزارشی از وضعیت سرمایه اجتماعی، امید اجتماعی و نشاط اجتماعی در ایران پرداخت.
سلگی گفت: در بین 200 منبع پژوهشی اثرگذار در این حوزه، 120 پژوهش مورد تأیید گروه تحقیق در پژوهشگاه قرار گرفت و این گروه با بازخوانی این پژوهش ها، ضمن توصیف و تحلیل موضوع به ارائه راهکارها نیز پرداخته است. همچنین کارگروه های پنجگانه فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و حقوقی و قضایی با حضور نخبگان تشکیل شده است که در نهایت 200 راهکار به گروه تحقیق پیشنهاد داده اند و موضوع در حال پیشرفت است.
در پایان این جلسه توسط دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی جمع بندی شد که کمیته کارشناسی بررسی مسأله سرمایه اجتماعی را در سه سطح انجام دهد و نتایج مطالعات در جلسه بعدی اعضاء کارگروه سرمایه اجتماعی، امید و نشاط اجتماعی با حضور وزرا و مسئولین محترم جمع بندی نهایی شود:
1) توصیف وضعیت سرمایه اجتماعی، نشاط و امید اجتماعی،
2) تحلیل دقیق و عمیق وضعیت و علت یابی دقیق از اینکه چرا سرمایه اجتماعی و همچنین امین و نشاط اجتماعی دچار تغییرات هیجانی می شود،
3) ارائه راهبردها و برنامه های اقدام برای تقویت سرمایه اجتماعی و ارتقاء رضایتمندی و کیفیت زندگی.
همچنین دکتر عاملی بر اهمیت مطالعات کیفی در فهم علت واقعی کاهش بعضی از شاخص های سرمایه اجتماعی تاکید نمود.
لازم به ذکر است بر اساس مصوبه ستاد هماهنگی نقشه مهندسی فرهنگی کشور، در راستای اجرای ماده یک، بند الف فصل هفتم نقشه مهندسی فرهنگی (مصوب جلسه 748 مورخ 27 خردادماه 1393 شورای عالی انقلاب فرهنگی) و راهبرد ملی 4 ذیل راهبرد کلان 13 ؛ کارگروه امید، نشاط و سرمایه اجتماعی با ریاست دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضویت وزیر کشور، وزیر آموزش و پرورش، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، رئیس سازمان صدا و سیما و رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه تشکیل می شود .

لینک خبر :‌ شورای عالی انقلاب فرهنگی
حجت الاسلام نوروزپور با اشاره به اینکه نماز عید سعید فطر در بقاع متبرکه برگزار می شود،گفت:نماز عیدفطر در بقاع متبرکه ای که در مناطق زرد و آبی قرار دارند،درشبستانها هم برگزار می شود، اما در مناطق قرمز و نارنجی فقط درفضاهای باز و صحن ها برگزار می شود.

سرویس : قرآن و معارف - وقف و امامزادگان زمان : شناسه خبر : 1055946

خبرگزاری شبستان ، گروه قرآن و معارف ،حجت الاسلام محمد نوروزپور مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی این سازمان درباره اقامه نماز عید سعید فطر در بقاع متبرکه و امامزادگان سراسر کشور اظهار کرد: یکی از برنامه های پیش بینی شده هرساله سازمان اوقاف در ماه مبارک رمضان، برگزاری نماز عید سعید فطر در آستان مقدس امامزادگان و بقاع متبرکه است.

وی تاکید کرد: نماز عید سعید فطر امسال با حضور مردم مومن ایران اسلامی براساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا و رعایت پروتکل های بهداشتی در بقاع متبرکه سراسر کشور برگزار خواهد شد.

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف تصریح کرد: نکته مهم در برگزاری نماز عید سعید فطر این است که با توجه به شیوع ویروس کرونا، گستردگی کار را افزایش داده ایم؛ به این صورت که اگر در گذشته در یک بقعه متبرکه یک شهرستان، نماز برگزار می شد، امسال نماز عید فطر را در چند بقعه متبرکه شهرستان برگزار می کنیم تا جمعیت بیشتری بتوانند با رعایت پروتکل های بهداشتی از این مراسم بهره مند شوند.

حجت الاسلام نوروزپور گفت: نماز عید سعید فطر در بقاع متبرکه ای که در مناطق زرد و آبی قرار دارند در شبستانها هم برگزار می شود اما در مناطق قرمز و نارنجی فقط در فضاهای باز و صحن ها برگزار خواهد شد.
پایان پیام/ 40

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

ویروس کرونا

|

نماز عید سعید فطر

|

کرونا

|

امامزادگان و بقاع متبرکه

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
ابراهیمی ترکمان در سخنرانی خود در وبینار بین المللی بررسی تحولات غزه و راهکارهای مقابله با اقدامات رژیم صهیونیستی بر لزوم همکاری کشورهای اسلامی حول محور فلسطین و بیت المقدس تأکید کرد و گفت: رویای زنده ماندن دولت صهیونیست در منطقه در حال نابودی است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۲۱ سایت های دیگر : سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی شورای عالی انقلاب فرهنگی

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ابوذر ابراهیمی ترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سخنرانی خود در وبینار بین المللی بررسی تحولات غزه و راهکارهای مقابله با اقدامات رژیم صهیونیستی که بنابه دعوت سازمان دیانت ترکیه شرکت کرده است، اظهار کرد: رویای زنده ماندن دولت صهیونیست در منطقه ما، پس از همه قتل عام های صهیونیست ها برای بیش از هفتاد و سه سال و با حمایت امریکا و رژیم های غربی با قطعنامه های ناعادلانه، پول، اسلحه و قطعنامه های بین المللی در حال نابودی است.

وی افزود: آنچه امروز در محله شیخ جراح در فلسطین اشغالی اتفاق می افتد، تداوم سریال قتل و تروریسم است که به نابودی صهیونیست ها و ویرانی خانه عنکبوتی آنها می انجامد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: همانطور که امام خامنه ای(حفظه الله) در روز جهانی قدس بدان اشاره کردند که شیب به سوی نابودی دشمن صهیونیستی آغاز شده و متوقف نخواهد شد، زمان آن فرا رسیده است که جهان متمدن همان گونه که با داعش و القاعده به عنوان تروریست رفتار می کرد با صهیونیست ها نیز به عنوان یک اردوگاه تروریستی علیه جامعه بشری برخورد کند.

ابراهیمی ترکمان تأکید کرد: غرب و آمریکا باید بدانند که ملت فلسطین و در کنار او همه آزادی خواهان جهان در برابر گروهی که از گوشه و کنار زمین آورده شده اند، ایستادگی می کنند تا یک رژیم نژاد پرست ایجاد نکنند و این رژیم شکننده است تا زمانی که مقاومت پابرجا است، حتی اگر برخی از رژیم های مرتجع و ناجوانمرد عقب نشینی کنند.

وی در ادامه سخنانش، مطرح کرد: دلیل بقای صهیونیست ها تا به امروز، حاکمیت تفرقه در جهان اسلام که در نتیجه پروژه ای به رهبری انگلیس و استعمارگران غربی در آن روز بود، است که با همکاری دو اردوگاه شرق و غرب یک نهاد غاصب صهیونیست با پول و سلاح ایجاد و پشتیبانی کردند.

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خاطرنشان کرد: اما امروز اوضاع جهان اسلام و توازن قوا تغییر کرده است و شکست آمریکا و اروپا و ضعف آنها برای همه آشکار شده است. امروزه کشورهای اسلامی همچون جمهوری اسلامی ایران و ترکیه و بسیاری از دولت های مسلمان آمادگی کامل دارند تا با حمایت از مقاومت در منطقه به اخراج صهیونیست ها کمک کنند و دولتی تشکیل شود تا حقوق ملت فلسطین را از هر فرقه و مذهبی رعایت کند.

لزوم همکاری کشورهای اسلامی حول محور فلسطین و بیت المقدس

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد همکاری کشورهای اسلامی حول محور فلسطین و بیت المقدس را داد و گفت: امیدواریم کشورهای اسلامی بر گرد محور فلسطین و بیت المقدس همکاری کنند، زیرا این همکاری کابوسی است که کمر موجودیت رژیم صهیونیستی و پشتیبان های آمریکایی و اروپایی آن را خواهد شکست و طرح های خاورمیانه جدید و معامله قرن را با بن بست مواجه خواهد کرد.

وی ادامه داد: براین اساس، از شورای همکاری های کشورهای اسلامی برای برگزاری نشست فوق العاده دعوت می کنیم تا در آن، ضمن محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیست ها از سازمان های بین المللی به ویژه سازمان ملل و شورای امنیت بخواهند تا این جنایات را محکوم کنند.

ابراهیمی ترکمان همچنین، افزود: ما از جهان اسلام و جامعه بین المللی می خواهیم که پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران را در اسناد سازمان ملل ثبت شده و مبتنی بر یک منطقه مترقی است، تصویب کنند.

اجرای طرح همه پرسی ملی در سرزمین فلسطین

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با تأکید بر اجرای طرح همه پرسی ملی در میان مردم بومی سرزمین فلسطین گفت: این همه پرسی نظام سیاسی یک کشور را مشخص خواهد کرد و ساکنان اصلی از هر دین و مذهبی از جمله آوارگان فلسطینی در آن شرکت خواهند کرد و سپس رژیم منتخب آوارگان را به داخل برگردانده و درباره سرنوشت بیگانگان موجود تصمیم می گیرد. این پروژه بر اساس یک هنجار مقبول بین المللی و دموکراتیک پذیرفته شده است.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود، پیشنهاد مخالفت با انواع عادی سازی های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و امنیتی را داد تا زمانی که این موجود غاصب تسلیم خواست ملت فلسطین شود.

ابراهیمی ترکمان افزود: ما بر این باوریم که تحریم موجودیت صهیونیستی یک وظیفه سیاسی برای دولت ها و یک وظیفه شرعی برای علما است. سقوط این موجود نژادپرست نیاز به بیان و اقدام همه دارد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدایی که در راه مهمترین نماد اسلام (فلسطین) فداکاری کردند همچون شیخ احمد یاسین و فرمانده شهید راه قدس سردار حاج قاسم سلیمانی، تأکید کرد: لازم به یادآوری است که دعوت امام خمینی(ره) با اعلان روز جهانی قدس، شعله ای روشن و ابدی افروخت تا روح مقاومت در کالبد انسان های آزاده بدمد.

گفتنی است؛ در این وبینار بین المللی که جمعی از نخبگان، متفکران و اندیشمندان جهان اسلام حضور داشتند، علی ارباش، رییس سازمان دیانت ترکیه در سخنرانی خود به جنایات اسرائیل در روزهای اخیر و اقدام برای از بین بردن میراث مسلمانان و اهانت به قبله اول مسلمانان اشاره کرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تقریب
تهران- ایرنا- ششمین دوره لیگ قهرمانان بازی های ویدئویی ایران با همکاری مشترک بنیاد ملی بازی های رایانه ای و آپارات گیم، برای اولین بار به صورت آنلاین برگزار می شود.

به گروه فرهنگی ایرنا از بنیاد ملی بازی های رایانه ای، ششمین دوره لیگ قهرمانان بازی های ویدئویی ایران که برگزاری کاملا آنلاین آن اتفاقی بی سابقه در کشور به شمار می آید، با همکاری مشترک بنیاد و آپارات گیم در رشته های کلش رویال، FIFA21 PS4 و دو بازی ایرانی جذاب فوتبالیستارز و بزن بهادر برگزار می شود.

بنیاد ملی بازی های رایانه ای و آپارات گیم این روزها در تدارک برگزاری ششمین دوره این مسابقات در چند رشته و میان چند بازی ایرانی و خارجی هستند. ششمین دوره لیگ قهرمانان بازی های ویدئویی ایران به دلیل شرایط کرونا برای اولین بار به صورت کاملا آنلاین برگزار می شود.

علاوه بر دو بازی کلش رویال، FIFA21 که عضو همیشگی مسابقات لیگ قهرمانان بازی های ویدئویی ایران در دوره های گذشته بودند، دو بازی ایرانی فوتبالیستارز که یک بازی فوتبالی جذاب در ژانر Soccer Stars و بازی بزن بهادر با رویکرد حمایت از بازی های ایرانی به جمع بازی های رقابتی در این دوره از مسابقات لیگ اضافه شده اند.

ثبت نام برای شرکت در ششمین دوره لیگ قهرمانان بازی های ویدئویی ایران از 21 تا 27 اردیبهشت ماه از طریق سایت و به صورت آنلاین آغاز می شود و ظرفیت ثبت نام برای هر کدام از این رشته ها 512 نفر است.

تاریخ برگزاری دور مقدماتی مسابقات از اول تا 7 خرداد تعیین شده است و زمان برگزاری دور نهایی که در روزهای پایانی خرداد خواهد بود، متعاقبا اعلام می شود.

براساس برنامه ریزی های انجام شده تمام مراحل ثبت نام، تایید هویت، قرعه کشی ثبت نتایج و معرفی قهرمانان به صورت آنلاین و با نظارت تیم داوری و پشتیبانی انجام خواهد شد. گفتنی است مرکز مشاوره و تماس بنیاد ملی بازی های رایانه ای با شماره 58129 021 آماده پاسخگویی به سوالات مخاطبان در خصوص روند برگزاری این مسابقات است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
دبیر نخستین جشنواره کتاب خوان و رسانه ضمن معرفی اعضای هیئت داوران این جشنواره، از آغاز فرآیند داوری آثار منتخب جشنواره خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، مهدی توکلیان دبیر نخستین جشنواره کتاب خوان و رسانه با اشاره به استقبال فعالان رسانه ای گفت: نخستین دوره جشنواره کتاب خوان و رسانه با دریافت بیش از 900 اثر در 3 بخش اصلی، جنبی و ویژه توسط 315 تن از خبرنگاران، و فعالان رسانه ای همراه بود که پس از گزینش اولیه، آثار منتخب و حائز شرایط به داوری گذاشته شدند .

وی افزود: این آثار در 6 بخش اصلی شامل خبر ، گزارش ، سرمقاله و یادداشت ، گفت و گو ، مقاله ، عکس و همچنین دو بخش جنبی و ویژه به رقابت می پردازند .

توکلیان با اعلام آغاز روند داوری آثار ارسال شده، به معرفی هیئت داوران نخستین جشنواره کتاب خوان و رسانه پرداخت و گفت: فرآیند داوری آثار ارسال شده به دبیرخانه، توسط هیئت داوران نخستین دوره این جشنواره متشکل از مهدی رمضانی معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد، کیوان امجدیان روزنامه نگار و فعال رسانه ای، فرشید شکیبا تهیه کننده و قائم مقام معاونت استانهای صدا و سیما، مهدی کاموس نویسنده و فعال رسانه ای و عباس محبعلی رییس اداره تبلیغات و اطلاع رسانی روابط عمومی نهاد آغاز شده که آثار را بر اساس شاخص های مورد نظر، مورد ارزیابی قرار خواهند داد .

وی درباره برگزاری مراسم پایانی این جشنواره نیز گفت: بر اساس برنامه ریزی قبلی و با توجه به ادامه یافتن شرایط ویژه حاکم بر کشور به واسطه شیوع بیماری کرونا، مراسم اختتامیه نخستین جشنواره کتاب خوان و رسانه روز دوشنبه 27 اردیبهشت ماه به صورت مجازی برگزار خواهد شد که طی آن برگزیدگان معرفی و مورد تقدیر قرار خواهند گرفت .

مهدی توکلیان در ادامه گفت: جوایز در نظر گرفته شده برای نخستین جشنواره کتاب خوان و رسانه شامل جایزه نقدی 30 میلیون ریالی به همراه لوح تقدیر برای نفرات اول هر رشته، جایزه نقدی20 میلیون ریالی به همراه لوح تقدیر برای نفرات دوم هر رشته و جایزه نقدی 10 میلیون ریالی به همراه لوح تقدیر برای نفرات سوم هر رشته خواهد بود. همچنین 11 جایزه نقدی 30 میلیون ریالی به برگزیدگان بخش های جنبی و 3 جایزه نقدی 30 میلیون ریالی نیز به برگزیدگان اول تا سوم بخش ویژه جشنواره اهدا خواهد شد .

گفتنی است فراخوان نخستین جشنواره کتاب خوان و رسانه از شهریور ماه سال 1399 به منظور توسعه همکاری کتابخانه های عمومی با مطبوعات، خبرگزاری ها و شبکه های رادیو و تلویزیونی و تقویت زمینه های اطلاع رسانی مناسب خدمات و برنامه های کتابخانه های عمومی؛ تجلیل از نقش اصحاب رسانه در توجه عموم مردم به خدمات و برنامه های کتابخانه ها و تکریم کتابداران ؛ استعدادیابی خبرنگاران فعال در عرصه رسانه؛ ایجاد زمینه توجه مردم به نقش کتابخانه ها به عنوان پایگاه های فرهنگی و اجتماعی در توسعه فرهنگ عمومی و افزایش مشارکت مردمی و اعضای کتابخانه ها در فعالیت های فرهنگی و آموزشی در مناطق کم برخوردار، توسط اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل نهاد کتابخانه های عمومی کشور منتشر شد .

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
با افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در عراق، استاندار کربلا و نجف با اشاره به اعمال محدودیت ها، از ممنوعیت ورود به این شهرها در آستانه عید سعید فطر خبر دادند.

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، همزمان با ماه مبارک رمضان، حرم امام علی (ع) در نجف اشرف و حرم های مطهر امام حسین (ع) و حضرت عباس (ع) مملو از جمعیت بود و در لحظه افطار نیز سفره های افطاری موکب ها برای پذیرایی از زائران برپا می شد؛ تا جایی که در شب های قدر این حرم های مطهر پذیرای جمعی از عاشقان اهل بیت (ع) بودند.

با توجه به افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در عراق، استاندار کربلا و نجف از ممنوعیت ورود به این شهرها در آستانه عید فطر خبر دادند؛ به طوری که ابتدا استاندار نجف اشرف از اعمال محدودیت های جدید در این شهر از عصر امروز خبر داد و پس از آن نیز استاندار کربلا به ممنوعیت ورود زائران و مسافران به کربلا از صبح فردا اشاره کرد.

البته ممنوعیت ورود به کربلا و نجف به معنای ممنوعیت تردد در این شهرها نیست، بلکه زائران سایر شهرهای عراق امکان ورود به نجف و کربلا را ندارند و به نوعی کربلا و نجف قرنطینه می شود. اما افراد حاضر در این شهرها همچون روزهای گذشته می توانند به زیارت مشرف شوند.

به گزارش فارس، با توجه به اینکه در عراق نیز همچون ایران پنج شنبه روز عید فطر است، از فردا دیگر امکان ورود به شهر ک ربلا وجود ندارد. با این وجود، تردد در این شهر بدون مشکل انجام می شود و حرم های مطهر نیز شبانه روز بدون اعمال محدودیت باز و پذیرای زائران است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مراسم تشییع پیکر عبدالوهاب شهیدی هنرمند پیشکسوت موسیقی امروز چهارشنبه، بیست و دوم اردیبهشت ماه ساعت 10 صبح در قطعه هنرمندان بهشت زهرا با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار موسیقی خبرگزاری موج، مراسم تشییع پیکر عبدالوهاب شهیدی هنرمند پیشکسوت موسیقی امروز چهارشنبه، بیست و دوم اردیبهشت ماه ساعت 10 صبح در قطعه هنرمندان بهشت زهرا با رعایت پروتکل های بهداشتی و با حضور حمیدرضا نوربخش، مجید انتظامی، علیرضا افتخاری، فریدون عبدلی، فاضل جمشیدی، مدیران معاونت هنری ارشاد و تعدادی از هنرمندان، بستگان و علاقمندان مرحوم عبدالوهاب شهیدی برگزار شد.

در بخشی از این مراسم نیکنام حسینی پور مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت با بیان اینکه با نسلی رو به رو هستیم که تکرار نشدنی هستند، گفت: استاد شهیدی یک قرن، زندگی کرد و نزدیک هشتاد سال از موسیقی میراث داری و میراث بانی کرد. به طوری که سالهاست در خاطره جمعی همه ایرانیان جا گرفته است. امیدوارم حوزه فرهنگ و هنر بتواند افراد جدیدی در سطح مرحوم عبدالوهاب شهیدی را به جامعه موسیقی معرفی کند.

خیلی دوست داشتیم در اول مهرماه تولد صدسالگی او را در موسسه هنرمندان پیشکسوت جشن بگیریم که افسوس این فرصت را پیدا نکردیم. امیدواریم که بتوانیم مجموعه اشعار و کتابهای او را منتشر کنیم.

حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی هم در بخشی از این مراسم که اجرایش بر عهده فاضل جمشیدی بود، گفت: بزرگترین میراث شهیدی ساز و آواز اوست که نزدیک به هشت دهه این میراث ساری و جاری بوده و برای نسل های بعدی هم به یادگار خواهد ماند و او به این میراث همیشه سفارش می کرد. اگر ما می خواهیم حافظ امثال او باشیم باید موسیقی مان را پاس بداریم

وی در ادامه اظهار داشت: متاسفانه وضعیت موسیقی ما خوب نیست و گوش مردم هر روز با موسیقی میراث شهیدی و امثال او فاصله می گیرد که این امر بسیار نگران کننده است. این موسیقی های بی شناسنامه بی هویتی که امروز بیش از همه چیز در فضای مجازی ساری و جاری است و توسط چند ده هزار یا چند صد هزار نفر لایک می خورد باعث شرم و غصه است و می دانم که باعث غصه عبدالوهاب شهیدی هم بود. موسیقی اصیل ما از بین رفتنی نیست اما این مقدار مخاطب محدود هم شایسته نیست.

نوربخش ادامه داد: گرچه ما آئین های باستانی خود را پاس می داریم و آئین های باستانی مان در جامعه بسیار یادآوری می شود -که خیلی خوب است - اما این آئین ها و سنتها یک درون هایه محتوایی هم دارد که معمولا مورد بی توجهی قرار می گیرد. مثلا یلدا بدون حافظ و مولانا و شاهنامه چه معنی می تواند داشته باشد.

مدیر عامل خانه موسیقی افزود: همه ما باید احساس مسئولیت کنیم. این باری است بر دوش همه ما که دلمان برای میراث فرهنگیمان می تپد. روان شاد استاد شجریان هم همیشه بر این مسئله پافشاری داشتند. آواز همیشه ادبیات وشعر ما را زنده نگه داشته و به نسل های بعد منتقل کرده پس باید به این میراث خیلی توجه کنیم.

وی در ادامه در مورد خانواده مرحوم عبدالوهاب شهیدی تصریح کرد: همه قبیله شهیدی از عالمان دینی بوده اند. وقتی از پدرش صحبت می کرد از یک روحانی صحبت می کرد که صد سال پیش، هم زبان فرانسه و هم انگلیسی می دانست، روحانی روشن ضمیری که علوم غریبه بسیاری را می دانست و حتی در مورد استخراج از معادن اطلاعات داشت. نتیجه تربیت و پرورش چنین خانواده ای فرزندی همچون عبدالوهاب شهیدی بود که هم سابقه هنرهای نمایشی داشت، هم شاعر و هم نوازنده درجه یک ساز عود بود. تنها کسی که در زمان خودش عود را ایرانی می نواخت. نوازندگی برخی از نوازندگان عود هم دوره او لهجه عربی داشت ولی عود شهیدی صد در صد ایرانی بود. صدای مخملین او در عمق جان همه دوست داران موسیقی ایرانی نفوذ می کرد.

فریدون عبدلی هم در بخش دیگری از این مراسم چند بیت شعر خواند و گفت آمدم با مرادی که عمری مریدش بودم وداع کنم. مگر ممکن است که فراموشش کنم. امید دلم کجا می روی ؟... خدا بیامرز تاکید زیادی بر روی بیان درست شعر داشت. نگاه معصومانه ای هنگام خواندن و نوازندگی داشت. آواز شهیدی نغمه آسمانی بود.

در ادامه ناهید جباری در بخشی از این مراسم شعری را که عبدالوهاب شهیدی در سوگ فرامرز پایور سروده بود خواند.

بر اساس اعلام فاضل جمشیدی ، هنرمند و مجری این مراسم، هومن ظریف، بابک صحرایی و ناهید جباری کتاب شهیدی عود و آواز و آقای راستین معتبر زاده کتاب استاد شهیدی آماده کرده اند.

وی افزود: کاش مسئولین فرهنگی کمی شجاعت داشتند و سهم ما را از سایر نهادها می گرفتند و اگر تنها حق و سهم ما به ما داده می شد وضع فرهنگ و هنر بسیار بهتر از این بود. امیدواریم که این شجاعت در مسئلین فرهنگی شکل بگیرد و در آینده شاهد روند بهتری باشیم.

پس از آن علیرضا افتخاری هم سخنانی را در تمجید از مرحوم استاد عبدالوهاب شهیدی بیان کرد.

در پایان این مراسم شاهرخ شهیدی فرزند مرحوم استاد شهیدی هم گفت: بیش از هفتاد سال در خدمت استاد بوده ام الان نمی دانم که به پدرم چه باید بگویم.

وی افزود: مردم عزیز هنردوست در غم عزیز به سوگ نشسته ایم که به واقع نیاز به معرفی ندارد، صمیمانه ترین سپاسها را از سوی خود و خانواده نثارتان می کنیم.

پایان بخش این مراسم خواندن نماز میت توسط حجت الاسلام دعایی بود.

عبدالوهاب شهیدی متولد سال 1301 درمیمه اصفهان، خواننده در سبک سنتی ایرانی، آهنگساز، استاد آواز و نوازنده عود بود. او از اوایل دهه 1320 فعالیت هنری خود را با فراگیری آواز، سنتور و عود نزد اسماعیل مهرتاش شروع کرد. او به جز آواز خواندن و آهنگسازی، نوازنده ای منحصربه فرد با ساز عود است، همچنین سابقه همکاری با استادانی مانند جلیل شهناز، فرامرز پایور، علی اصغر بهاری، حسین تهرانی، رحمت الله بدیعی، حسن ناهید و محمد اسماعیلی دارد.

این هنرمند پیشکسوت موسیقی کشورمان که به دلیل عارضه قلبی در بیمارستان بستری شده بود، روز دوشنبه (20 اردیبهشت ماه) درگذشت.

لینک خبر :‌ خبرگزاری موج
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت استاد علی راهجیری، هنرمند خوشنویس را تسلیت گفت.

به گزارش هنرآنلاین ، سیدمجتبی حسینی در پیامی برای درگذشت استاد علی راهجیری نوشته است: استاد راهجیری آنچه را از استادان بزرگ خوشنویسی آموخته بود و حاصل سال ها پژوهش خود را بی دریغ به جوانان آموزش داد و در تداوم جریان خوشنویسی موثر بود. استاد راهجیری دغدغه و نگاه جامعی به مسایل و تاریخ هنر خوشنویسی داشت و از همین نگاه است که آموزش و پژوهش را با حمیت و جدیت همراه با خوشنویسی و کتابت آثار انجام داد. سال ها خوشنویسی کرد اما همیشه به چرایی و چگونگی در خوشنویسی هم اندیشید و درباره آن پژوهش کرد.

معاون امور هنری وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در ادامه این پیام نوشته است: استاد راهجیری خوشنویس ارزشمند و گرانقدری است چنانکه استادش علی اکبر کاوه لقب زُبدَه الکُتّاب را به او داد، در آموزش هم هنرمندانی را پرورش داد که مسیر خوشنویسی را با آموزه ها و کندوکاوهای خود پیش ببرند و گنجینه پژوهش های استاد هم تا همیشه برای خوشنویسی و فرهنگ و هنر ایران ماندگار است.

حسینی در پایان این پیام نوشته است: درگذشت استاد راهجیری را به خانواده گرامی اش، هنرمندان خوشنویس و دوستداران فرهنگ و هنر کشور تسلیت می گویم و برای آن زنده یاد نکونام علو درجات را از درگاه خداوند متعال خواهانم.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
رسول حق شناس با تاکید بر اینکه استفاده از تئاتر درمانی، یک مساله مقطعی نیست، خاطرنشان کرد: افرادی مانند پیتر بروک، یرژی گروتفسکی و دیگران و در بحران های جهانی از جنگ جهانی اول گرفته تا رکود اقتصادی امریکا و فروپاشی بلوک شرق از تئاتر درمانی کمک گرفته اند. اما در ایران حتی در بحرانی ترین شرایط به آن پرداخته نشده است؛ برای اینکه اصلِ فرهنگ در اولویت چندم است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۲۲

رسول حق شناس کارگردان، نویسنده و بازیگر تئاتر در گفتگو با خبرنگار ایلنا، از وضعیت تئاتر گفت و اینکه تئاتر درمانی چقدر می تواند در شرایط کنونی کمک کننده باشد؟

حق شناس با اشاره به اینکه بعد از یک سال و نیم وقفه که همه مشاغل باز بودند و همه مردم سفرهایشان را می رفتند و مراسم شان را برگزار می کردند، بخش فرهنگ و هنر هم که در تمام این سال ها مظلوم واقع شده، بازگشایی شد تصریح کرد: این بازگشایی به خاطر این اتفاق افتاد که شاید اوضاع کمی بهتر شده باشد؛ اما خیلی عجیب است. روزهایی که 80 نفر فوتی از کرونا داشتیم درِ سالن های تئاتر بسته بود اما اکنون که روزی 300 نفر بر اثر این ویروس جان شان را از دست می دهند سالن ها باز شده است.

این کارگردان تئاتر یادآور شد: در این وضعیت که مردم به شدت درگیر مسائل اقتصادی هستند که اتفاقا همین هم سندی بر برخی ناکارآمدی هاست، قطعا شرایط فعالان هنری و مخاطبان، در اولویت چندم شان است چه برسد به تئاتر. مخصوصا اینکه برای بیش از یک سال تئاترها تعطیل بود و سالن های خصوصی می خواهند این مدت را جبران کنند و قطعا قیمت بالایی برای بلیت ها می گذارند. مردم هنوز اطمینانی به سالن ها ندارند و اگر هم بیایند با شک و تردید خواهد بود و این در حالی است که واکسیناسیون هنوز در ابتدای راه است. برای همین به نظر من این بازگشایی ها مقطعی خواهد بود و خیلی امیدوارکننده نیست مگر برای اجراهای محدود و کوتاه و گروه های کوچک.

حق شناس که در زمینه تئاتر درمانی فعال بوده و تالیفاتی هم در این زمینه دارد، با اشاره به اینکه شاید بتوان در شرایط بحرانی از تئاتر درمانی برای کاهش آلام مردم استفاده کرد اما این مساله در سطح سیاست کلان است، گفت: آرامش دادن یا کاربرد هنرهای نمایشی برای ایجاد آرامش در جامعه، نیازمند حمایت است؛ اما زمانی که به اصل قضیه پرداخته نمی شود و مغفول است، تئاتر درمانی که شاید یک شاخه فرعی نمایشی محسوب شود، دیگر در اولویت چندم قرار می گیرد.

او یادآور شد: از زمان شیوع کرونا در ایران، کلینیک ما تعطیل است، هنرمندان ما بیکار هستند و اجازه اجرا ندارند و... همه این ها باعث شده این تعطیلات که می توانست فرصتی مثبت برای آگاهی رسانی به جامعه باشد، هدر برود و به جایش هنرمندان این رشته بیکار در گوشه ای افتاده باشند.

این کارگردان و نمایشنامه نویس با تاکید بر اینکه استفاده از تئاتر درمانی، یک مساله مقطعی نیست، خاطرنشان کرد: افرادی مانند پیتر بروک، یرژی گروتفسکی و دیگران و در بحران های جهانی از جنگ جهانی اول گرفته تا رکود اقتصادی امریکا و فروپاشی بلوک شرق از تئاتر درمانی کمک گرفته اند. یعنی این شیوه تئاتری آنقدر جهانی بوده و هست.

حق شناس ادامه داد: سال 2000 که تغییراتی اساسی در جهان به وجود آمد، تئاتر درمانی خیلی رشد کرد اما در ایران حتی در بحرانی ترین شرایط به آن پرداخته نشده است؛ برای اینکه اصلِ فرهنگ در اولویت چندم است و اصولا دغدغه ای برای آن نیست چون فرهنگ در سبد معیشتی خانواده ها جایی ندارد.

حق شناس با تاکید بر اینکه به اعتقاد او، بازگشایی سالن های نمایشی در مقطع کنونی قطعا جنبه سیاسی دارد؛ نه جنبه فرهنگی و نه حتی تجاری، تصریح کرد: آقای آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی هنگام بازگشایی سالن ها از ابتدای هفته جاری، گفتند سالن های نمایش باز است و در صورت تمایل گروه ها می توانند اجرا کنند. خب، گروه ها که تمایل به اجرا دارند چون ماه هاست که بیکار بوده اند اما آیا مردم هم تمایل و اعتماد دارند؟ آیا اصلا توانایی خرید بلیت را دارند؟ آیا گروه ها توانایی تولید اثر دارند؟

حق شناس با اشاره به اینکه هرچه با سیاست آمیخته شده، جز زیان، بهره ای نبرده است، گفت: چند سالی است که در بازی های عجیب و غریب میان فرهنگ و سیاست هستیم. دست کم امیدوارم با انتخاب های درستی که مردم از این به بعد انجام می دهند اتفاق خوبی بیفتد. چون هر بار که آدم های شعارزده را به جای افرادی عمل گرا انتخاب کرده ایم، دچار مشکل شده ایم.

او در پایان تصریح کرد: تئاتر درمانی بسیار می تواند هم در آموزش و هم پیشگیری کمک کننده باشد اما متاسفانه باید بگویم که اصولا فرهنگ در این سالها، ابزاری برای پیشبرد نیست.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
واقعیت این است که شیوع ویروس کرونا بسیاری از فعالیت های موسیقایی که منبع درآمدی برای فعالان این حوزه بود را تعطیل کرده و هنرمندان را به شدت در تگنا قرار داده است. اما این هم واقعیتی دیگر است که ذات مبارزه با این ویروس، با گردهمایی هایی چون برگزاری کنسرت حضوری چندان جور درنمی آید. حال چه باید کرد؟ آیا باید صورت مساله را پاک کرد و جریان موسیقی را مانند هفته های اخیر در رکود نگه داشت یا پا کوبید و با قرار دادن موسیقی در رده مشاغل گروه دو، گوشه چشمی به از سرگیری برگزاری کنسرت ها داشت و چند آیای دیگر.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۲۲ سایت های دیگر : برخط نیوز خبرگزاری اقتصادی ایران میهن نوین ملیت عصر اترک

به گزارش ایسنا، قریب به دو سال از شیوع ویروس کرونا در جهان می گذرد؛ ویروسی که ابتدا تصور می شد ظرف چند ماه فیصله یابد، ولی اینطور نشد که نشد و این ویروس مهلک همچنان دست بر خرخره ما نهاده و گویا فعلا قصد ترک کره زمین را ندارد.

از آغاز شیوع کرونا، وحشتی بر جان مردم افتاد؛ وحشتی که ناشی از مواجهه با بحرانی غیرمنتظره و دشوار بود. در نهایت نیز اینگونه شد که خیلی ها از کار و زندگی افتادند و هر آنچه را که داشتند از دست دادند.

یکی از مشاغل و گروه هایی که در این دوران آسیب بسیاری را متحمل شد، اهالی موسیقی بودند؛ هنرمندانی که اغلبشان بجز ستاره های پاپ پیش از این نیز از وضعیت مالی چندان مساعدی برخوردار نبودند و تنها راه باقی ماندن در این مسیر را برگزاری کلاس های آموزش موسیقی یا برگزاری کنسرت ها و شرکت در مراسم هایی می دیدند که هر از گاهی برگزار می شد و حالا با آمدن کرونا این امکان هم از آنها گرفته شده است.

روز گذشته سیدمجتبی حسینی معاون امور هنری در نامه ای، از ستاد مبارزه با کرونا درخواست کرد که موسیقی را جزو مشاغل گروه دو قرار دهند تا بدین صورت شاید امکان فعالیت دوباره هنرمندان با رعایت پروتکل ها فراهم شود.

البته این نخستین نامه ای نیست که حسینی بدین منظور برای ستاد ملی مبارزه با کرونا فرستاده است. در اسفند ماه سال 99 نیز معاون هنری خواستار قرار دادن موسیقی در مشاغل گروه دو شده بود که با بالا رفتن میزان مبتلایان، عملا اجرایی کردن این درخواست غیرممکن به نظر می رسید.

اما ارسال نامه دوم در شرایطی که کشور همچنان به شدت با ویروس کرونا دست و پنجه نرم می کند، پرسش برانگیز است. اینکه بر فرض دریافت پاسخ مثبت برای این درخواست، آیا عملی کردن آن در شرایطی که کرونا همچنان روزانه بیش از 300 کشته در کشور بر جای می گذارد و بسیاری از هنرمندان ما خصوصا در حوزه موسیقی نواحی در سنین بالا به سر می برند، تصمیمی منطقی به نظر می رسد؟ یا اینکه مسئولان فرهنگی تنها به قصد رفع تکلیف و از سر باز کردن مسوولیت ها در راستای حمایت از هنرمندان، چنین درخواست هایی را رسانه ای می کنند؟ از طرفی در شرایطی که قرار دادن سالن های سینما و تئاتر در مشاغل گروه دو، عایدی جز رکود و بلاتکلیفی را در این حوزه ها به همراه نداشته است، آیا با قرار دادن موسیقی در گروه مشاغل دو، می توان گره ای از مشکلات فعلی هنرمندان موسیقی باز کرد؟

به نظر می رسد برپایی دوباره کنسرت ها، برای برخی از فعالان حوزه موسیقی که اتفاقا قبلا هم به طبقه کم درآمد تعلق نداشتند، می تواند مثمر الثمر باشد؛ ولی آیا این از سرگیری، به نفع همه هنرمندان موسیقی خواهد بود؟ هنرمندانی که برخی از آنها پیش از این شرایط نیز کنسرت ها را جزو منبع درآمد خود به شمار نمی آوردند.

و در نهایت آیا برپایی دوباره کنسرت ها در شرایطی که مدام از مردم خواسته می شود که از رفت وآمدهای غیرضروری جهت جلوگیری از انتقال کرونا بکاهند، امری ضد و نقیض نیست؟

خبرنگار ایسنا برای دریافت پاسخ های احتمالی به این پرسش ها، گفت وگویی با مسعود برزی مدیر بخش موسیقی تیوال داشته است که او هم تاکید می کند به عنوان یک برگزارکننده کنسرت، موافق از سرگیری کنسرت ها در این شرایط خطرناک نیست و مردم هم رمق و حس و حال سابق را ندارند که بخواهند در این شرایط، ریسک ابتلاء به کرونا را تنها برای شرکت در یک کنسرت به جان بخرند.

او می گوید: این جریان دارای دو وجه است؛ عرضه کنندگان موسیقی و مخاطبان. هر چند شرایط اقتصادی در طول فراگیری بیش از یک سال پاندمی برای اهالی موسیقی بسیار نامساعد است اما بحث سلامت مخاطبان برای عرضه کنندگان موسیقی بر هر چیزی ارجحیت دارد. اما از این موضوع نباید غافل شد که در لایه عرضه کنندگان شبکه ای از کسب وکارها و عوامل انسانی از این بحران صدمه دیده اند و این موضوع فقط به هنرمندان محدود نیست. با آغاز شیوع کرونا، تصور بر این بود که فراگیری کرونا نهایتا پس از یک سال مهار شود، اما اکنون می بینیم که شرایط وخیم تر شده و متاسفانه دورنمای مشخصی برای از سرگیری کنسرت ها وجود ندارد و به نظر می رسد تنها راه ممکن واکسیناسیون حداکثری است که معلوم نیست چقدر طول بکشد و در این شرایط نقش دولت در جهت یافتن راهکارهایی برای برون رفت از این شرایط و یا کمتر کردن فشار اقتصادی و روانی از روی اهالی موسیقی بیش از پیش پررنگ می شود.

برزی ادامه می دهد: به طور کلی به عنوان یک برگزارکننده کنسرت موافق از سرگیری کنسرت ها در این شرایط خطرناک نیستم و طبیعتا مخاطبان نیز رمق و حس و حال سابق را ندارند که بخواهند در این شرایط ریسک ابتلا به کرونا را تنها برای شرکت در یک کنسرت به جان بخرند و تا زمانی که وضعیت پایداری در جامعه به وجود نیاید، نمی توان اجراهای صحنه ای موسیقی را از سر گرفت.

او با بیان اینکه در این شرایط بهترین جایگزین برای کنسرت ها، اجراهای آنلاین است، می گوید: برای برگزاری کنسرت های آنلاین تلاش های ارزشمندی صورت گرفته است و چند دوره کنسرت آنلاین در مسیر و شکلی درست برگزار شده است ولی حوزه موسیقی به تلاش ها و توجهی بسیار بیشتر از آنچه انجام شده، نیاز دارد؛ چون یک سال و سه ماه است که هنرمندان این حوزه فعالیت و درآمد خاصی ندارند.

مدیر بخش موسیقی تیوال ادامه می دهد: برگزاری کنسرت های آنلاین باید دارای یک برنامه منظم، فراگیر و ادامه دار باشد که علاوه بر مباحث اقتصادی، به لحاظ روانی و کیفی نیز به هنرمندان انگیزه دهد تا در برابر فشارهای حاصل از قرنطینه و این شرایط بحرانی دوام بیاورند؛ مثلا برای سال 1400 با همکاری و هم فکری مجموعه ها و افراد صاحب نظر و فعال، از هنرمندان با طیف وسیع تری دعوت شود و سلسله برنامه هایی را به صورت فصلی، شش ماهه و حتی یک ساله تعریف و اجرا کرد.

او همچنین با مقایسه وضعیت سینماگران نسبت به اهالی موسیقی در دوران کرونا، بیان می کند: تماشای آنلاین کنسرت ها همانند تماشای آنلاین یک فیلم نیست؛ زیرا در تماشای آنلاین یک کنسرت، تجربه مخاطب از حضور در سالن کنسرت برایش بسیار بااهمیت است ولی در کنسرت آنلاین خبری از حال و هوایی که در سالن برای مخاطب ایجاد می شود، وجود ندارد و از این رو خیلی نمی توان روی هزینه کردن مخاطبان در این مدل از فعالیت حساب کرد. اما در دوران کرونا پلتفرم های ایرانی تماشای آنلاین فیلم و سریال به دوران بلوغ خود رسیده بودند و اتفاقا کرونا به پرمخاطب تر شدن آن ها کمک فراوانی کرد و این بخش هم با غنیمت شمردن فرصت و با سرمایه گذاری چند 100 میلیارد تومانی جان تازه ای به تولیدات در این حوزه دادند. در واقع می توان گفت عملا به غیر از سالن های سینما و کسب وکارهای محدودی که با اکران فیلم ها در سینما مرتبط هستند، بدنه اصلی سینما نه تنها در این دوران به لحاظ اقتصادی و حجم فعالیت آسیبی ندیده اند بلکه پرکارتر هم شده اند! درواقع در حوزه سینما توانسته اند راه خوبی برای درآمدزایی پیدا کنند ولی در حوزه موسیقی چنین نبوده است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
داود فتحعلی بیگی وضعیت تعزیه خوان ها و اجراهای تعزیه را به دلیل شرایط کرونایی مناسب ندانست و معتقد است که شرایط هنرمندان تئاتر پیش از این مثبت نبود و کرونا این شرایط را بدتر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۲۱ سایت های دیگر : روزنامه آفتاب یزد

به گزارش مرآت ، هر سال و در ایام و مناسبت هایی از جمله ماه مبارک رمضان و ماه های محرم و صفر در سراسر کشور تعزیه خوان ها به برگزاری مجالس تعزیه می پرداختند و برای این گروه از هنرمندان این مقاطع از سال تنها فرصتی برای اجرای یکی از قدیمی ترین و تأثیرگذارترین هنرهای آیینی ایرانی است.

متأسفانه طی یک سال گذشته شرایط کرونایی وضعیت را برای اجراهای تئاتری سخت کرد و برخی از گروه های تئاتری نتوانستند به صورت مستمر و بدون وقفه آثار خود را اجرا کنند و از سوی دیگر بسیاری از گروه های تئاتری نیز به دلیل تعطیلات کرونایی امکان اجرای نمایش های شان را پیدا نکردند.

در این شرایط وضعیت فعالیت برای گروه های تعزیه خوان نیز مناسب نبود و امکان اجرا برایشان میسر نشد.

داود فتحعلی بیگی کارگردان تئاتر و هنرمند با سابقه عرصه نمایش های آیینی و سنتی ایران درباره وضعیت تعزیه خوان ها در شرایط کرونایی موجود، به خبرنگار مهر گفت: عملاً به خاطر مقوله اوج گیری کرونا متأسفانه شرایط اجرا برای تعزیه خوان ها فراهم نشد و عده زیادی از این هنرمندان به دلیل اینکه تنها راه امرار معاششان از این طریق بود در شرایط سختی زندگی می کنند.

وی متذکر شد: اگر از هنرمندان تعزیه حمایت نشود زمین می خورند. برخی از این هنرمندان که درجه هنری دارند یا عضو صندوق اعتباری هنر هستند از حمایت هایی که هر چند کفایت نمی کند، برخوردارند ولی بخش اعظمی از هنرمندان تعزیه عضو صندوق نیستند.

فتحعلی بیگی یادآور شد: البته کرونا شرایط را برای همه هنرمندان تئاتر یکسان کرده و حتی برخی که ریسک اجرای نمایش در این شرایط را پذیرفتند هم نتوانستند آثار خود را به درستی روی صحنه ببرند.

این هنرمند عرصه تئاتر در پایان سخنان خود تصریح کرد: این شرایط به تعزیه و تعزیه خوان ها آسیب جدی می زند. برای بسیاری از هنرمندان تئاتر و تعزیه شرایط فعلی تبدیل به جدال مرگ و زندگی شده و برخی حتی توانایی پرداخت اجاره بهای منزل خود را ندارند. وضعیت اکثر هنرمندان تئاتر پیش از این خوب نبود و کرونا این وضعیت را بدتر کرد.

منبع: مهر

انتهای پیام

لینک خبر :‌ مرآت
معاون امور هنری وزیر ارشاد برای قرار گرفتن موسیقی در گروه دو مشاغل و ازسرگیری کنسرت های موسیقی بار دیگر با ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا مکاتبه کرد.

به گزارش هنرآنلاین ، سیدمجتبی حسینی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از جلسات و مکاتبه اسفندماه سال 1399 با ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا برای قرار گرفتن اجرا های موسیقی در گروه دو مشاغل و از سرگیری اجرا های موسیقی با رعایت پروتکل های بهداشتی دوباره با رییس کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا مکاتبه کرد.

معاون امور هنری در این نامه آورده است: عطف به نامه قبلی مبنی بر تجدیدنظر در گروه بندی مشاغل و پیرو جلسه کارگروه کارشناسی کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا درباره قرار گرفتن سینما و تئاتر در گروه دو مشاغل به آگاهی می رساند، بسیاری از اجرا های صحنه ای موسیقی در گونه های ردیف دستگاهی، نواحی و کلاسیک در سالن های کوچک و معمولاً با مخاطبان محدود برگزار می شود و از نظر رعایت پروتکل های بهداشتی و تعداد محدود تماشاگران با استفاده از درصدی از ظرفیت سالن با اجرای تئاتر و نمایش فیلم مشابهت دارد و مقتضی است در گروه دو مشاغل قرار بگیرد تا امکان برگزاری این گونه اجراها با رعایت پروتکل های بهداشتی میسر شود.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
مدیرعامل موسسه پیشکسوتان با اشاره به رونمایی تابلوی یادمان نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم گفت: این اثر هنری در راستای تکریم از خادمان قرآن کریم و حمایت از اقتصاد فرهنگ دینی است که روز یکشنبه نوزدهم اردیبهشت از آن رونمایی شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۲۱ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان در حاشیه خبرگزاری جمهوری اسلامی

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیکنام حسینی پور با تاکید بر این مطلب افزود: این اثر هنری توسط خادم القرآن استاد عبدالصمد حاج صمدی از اساتید پیشکسوت عضو موسسه هنرمندان پیشکسوت به خط نسخ ایرانی به رشته تحریر درآمده است و کار تذهیب آن هم توسط حسن محمدی هنرمند جوان این حوزه انجام شده است.

وی ادامه داد: نظارت فنی چاپ این یادمان که از ویژگی های این کار شاخص هنری است زیر نظر مهندس سیدوحید جزایری بوده است.

مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت گفت: تابلوی یادمان نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم با همکاری موسسه هنرمندان پیشکسوت و معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خلق شده و در 9 مرحله کار چاپی صورت گرفته است و جلوه ای از هنر و ظرفیت صنعت چاپ در ایران را نشان می دهد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
سازماندهی و ایجاد تشکیلات دموکراتیک هنرمندان، یک اصل اساسی در رسیدن به یک جامعه مدنی پویا و مشارکتی است. در این زمینه، در دولت دوازدهم و در زمان وزارت محمد شریعتمداری به عنوان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اقدامات قابل توجه، تاریخی و بی سابقه صورت گرفته است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۲۱

دموکراسی زاییده ی مشارکت جمعی است و آنچه یک جامعه را در مسیر رسیدن به این مشارکت جمعی یاری می رساند بیش از هر چیز، تشکل ها و نهادهای صنفی و مدنی هستند. همانطور که توانمندی احزاب و جناح ها، نشان دهنده ی رشد سیاسی یک جامعه است، وجود تشکل های قدرتمند، مستقل و دموکراتیک مدنی و صنفی، رشد اجتماعی و مدنی کشور را نشان می دهد و بر همین اساس است که رشد تشکل یابی یکی از نشانه گذاری های اساسی در دولت دوازدهم بوده است که به نظر می رسد در زمینه های مختلف، تا حدود بسیاری این هدف محقق شده است.

براساس مندرجات فصل ششم قانون کار جمهوری اسلامی ایران، همه افراد مشمول این قانون که بیمه شده سازمان تامین اجتماعی هستند می توانند در محل کار و خدمت خود، یکی از سه تشکل رسمیِ انجمن های صنفی، شوراهای اسلامی کار یا نمایندگی کارگر را داشته باشند. شوراهای اسلامی معمولاً محدود به واحدهای صنعتی بزرگ و کارگاه های بیش از 50 نفر است. نمایندگی کارگر نیز در واحدهای تولیدی کوچک کاربرد دارد. در ارتباط با مشاغلی که پراکندگی جغرافیایی بسیار دارند و کار در محیط های محدود و سربسته انجام نمی شود، عموماً انجمن های صنفی تنها گزینه تشکل یابی است. به این ترتیب، هنرمندان شاخه های مختلف نیز می توانند با مراجعه به ادارات کار و طی کردن مسیر اداری که تا حدود زیادی در سال های اخیر تسهیل شده، اقدام به ایجاد انجمن های صنفی نمایند.

کاستی هست اما امیدواری هم هست

انجمن های صنفی فرهنگ، هنر و رسانه، در سال های اخیر، هم از لحاظ کمیت و هم از منظر کیفیت رشد قابل ملاحظه ای داشته اند. هنرمندان شاخه های مختلف به خصوص گروه هایی که آسیب پذیر هستند، درآمد کمتری دارند و کمتر از سایرین مورد توجه اجتماع بوده و به اصطلاح چندان مقابل دوربین ها نیستند مانند هنرمندان موسیقی نواحی، توانسته اند از مزیت برخورداری از تشکل صنفی و سازمان یافتگی در قالب تشکل ها بهره مند شوند. در این زمینه دستاوردهای مثبت بسیاری به چشم می خورد. از یک طرف مسیر ایجاد و عضویت در این تشکل ها به نسبت قبل ساده تر شده، از طرف دیگر، حمایت های اجتماعی از هنرمندان شامل بیمه و خدمات درمانی و رفاهی افزایش یافته و گستره وسیع تری را در برگرفته است و از سوی دیگر، مکانیسمی برای هماهنگی و سازماندهی هرم وار این تشکل ها در دستور کار قرار گرفته و بستری فراهم آمده تا تشکل های مذکور به صورت افقی و عمودی همگرا شده و قدرت چانه زنی جمعی و مطالبه گری عمومی آن ها افزایش یابد.

البته هنوز مشکلات و کاستی ها بسیار است، به خصوص در زمینه جذب حداکثری هنرمندان به این تشکل ها و گسترش ارتباط با بدنه؛ مسائلی مانند بیمه هنرمندان نیز هنوز به پوشش حداکثری نرسیده است اما همین که هنرمندان در چارچوب انجمن های صنفی توانسته اند هویت مدنی خود را پیدا کرده و شیوه درآمدزایی شان، شغل محسوب شده و به عنوان یک شخصیت حقوقی پیگیر مطالبات خود در بستری از همگرایی و اتحاد برایشان فراهم شده، جای خوشحالی بسیار دارد. کنشگری و مطالبه گری اصولاً مسیری ممتد وطولانی و پر فراز و نشیب است و یک کنشگر صنفی یا یک سندیکالیست می داند که باید قدم به قدم جلو برود و دستاوردها هرگز دفعی و آنی به دست نمی آید. باید نقشه راه و صبر ایوب پیامبر داشت، گام به گام به پیش رفت و البته مایوس هم نشد.

فراگیر شدن انجمن ها/ همگرایی عمودی در قالب کانون

سوم دی ماه 99 محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و راه اجتماعی، دستور تشکیل کمیته دائمی پیگیری مشکلات و مطالبات هنرمندان را صادر کرد. صدور این دستور گامی مثبت برای حل مشکلات جمعی هنرمندان است که اگر با مشارکت خود جامعه ذی نفعان پیش برده شود، می تواند نتایج قابل توجهی به دنبال داشته باشد.

در همان نشست، محمد شریعتمداری تاکید کرد: این کارگروه مشترک برای احصای همه مطالبات به حق جامعه هنرمندان هر هفته تشکیل جلسه دهد تا مشکلات جامعه هنرمندان حل و فصل شود.وی با بیان اینکه هنرمندان باید بتوانند از نیازهای صنفی خود در جایگاه مناسب دفاع کنند به تشکیل انجمن های صنفی فراگیر در عرصه فرهنگ و هنر در سال گذشته اشاره و تصریح کرد: برخی نگران بودند که اصناف کشور تشکل ملی داشته باشند و تصور می کردند اگر تشکل ملی به وجود بیاید همه پشت آن می ایستند و مطالباتشان، مطالبات عمیق تری خواهد بود و پاسخگویی به آن سخت است.

فراگیر شدن انجمن های صنفی یک هدف است که می توان میزان مطلوبیت یک تشکل یا انجمن صنفی را بر اساس آن سنجید. هرچه یک تشکل صنفی فراگیرتر باشد اتصال بیشتری به بدنه داشته و نماینده قشر وسیعتری از جامعه ذینفعان است و بنابراین می تواند اصلاحات پایدارتری به ثمر برساند.

در همان جلسه سوم دیماه، از بستری برای همگرایی بیشتر انجمن های صنفی حوزه هنر رونمایی شد. حاتم شاکرمی، معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این نشست گفت: در دوره وزارت محمد شریعتمداری برای جامعه هنری کشور دو اتفاق مبارک رخ داد؛ یکی راه اندازی کانون فراگیر انجمن های صنفی پدیدآورندگان فرهنگ، هنر و رسانه بود که کار بسیار بزرگی است و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با جدیت پیشرفت کار و آیین نامه را پیگیری کردند. در همین راستا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کمک کرد و خوشبختانه این مطالبه به حق هنرمندان و اصحاب هنر و رسانه انجام و سال گذشته این آیین نامه تصویب شد.

وی تاکید کرد: دومین موضوع آیین نامه بند ه ماده 92 قانون برنامه ششم توسعه است که به زودی ابلاغ و تصویب خواهد شد و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان برنامه و بودجه کار مشترکی را انجام دادند و به نظر می آید نگرانی های هنرمندان با تدوین اساسنامه هایی در ذیل آیین نامه بیمه بیکاری قابل حل است و دولت به مطالبات به حق هنرمندان پاسخ می دهد.

کانون فراگیر انجمن های صنفی پدیدآورندگان فرهنگ، هنر و رسانه هنوز در ابتدای راه است اما می تواند با همگرایی عمودی انجمن های فراگیرِ موجود، بستری برای پیگیری مطالبات مشترک هنرمندان و اهالی فرهنگ و رسانه به وجود آورد؛ مشکلاتی که یکی از آن ها گسترش چتر بیمه و برخورداری از بیمه بیکاری هنرمندان است. اگر چنین کانونی با یک نسبت دموکراتیک و عادلانه از همه انجمن های موجود پا بگیرد و هیات مدیره ای در راس آن قرار بگیرند که صدای همه هنرمندان عضو باشد، مطالبات جمعی مثل برخورداری از امنیت شغلی حداقلی، دفاع از هنرمندان در مقابل سودجویان و برخورداری از بیمه مکفی و البته مساله بیمه بیکاری، به خوبی قابل پیگیری خواهد بود.

درد دل های یک هنرمند

سیدجلال محمدی (آهنگساز، پژوهشگر موسیقی مازندران و از فعالان انجمن صنفی موسیقی ایران) در این رابطه به کارنیوز می گوید: اگر تشکل سراسری و همگرا داشته باشیم، مسیر رسیدن به مطالبات و رفع دغدغه ها هموار می شود. در گذشته و حال هنرمندان غالبا بی دفاع بوده اند. اگر یک بیزنس من پول یک نوازنده نواحی را بخورد و به اصطلاح سر او کلاه بگذارد، هنرمند که در یک شهرستان ساکن است و سرش به سازش گرم است، هیچ ابزاری برای پیگیری حق خود ندارد. یک انجمن صنفی فراگیر و یک کانون عالی در سطح بالاتر، می توانند پیگیر حق و حقوق چنین هنرمندانی باشند. هنرمند دنبال هنرش هست و می خواهد دل آسوده به کار هنری بپردازد اما متاسانه بیزنس من ها و اهل تجارت خیلی حق هنرمندان را زیر پا می گذارند که اگر هنرمندان قوی شوند و صدای مشترکی داشته باشند، هیچ کس نمی تواند حق یک هنرمند را بخورد، پولش را ندهد یا او را استثمار کند.

محمدی در ارتباط با انجمن صنفی موسیقی ایران می گوید: در صنف موسیقی، پنج یا شش نهاد پراکنده و متولی داریم که بعضا میان اینها رقابت و سهم خواهی هم هست. این پراکندگیِ نهادی موجب می شود که کنشگری صنفی هنرمندان به نتیجه نرسد و موسیقی دانان نتوانند همصدا پیگیر مطالبات خود باشند. انجمن صنفی موسیقی ایران، تنها تشکل رسمی و مصوب اهالی موسیقی است که مجوز وزارت کار را دارد و انصافاً قدرتمند عمل می کند و خیلی خوب از حقوق اعضای خود دفاع می کند. امیدارم این فراگیر شدن انجمن های صنفی، در ارتباط با انجمن موسیقی اجرایی شود و با فراگیر شدن این انجمن، همه هنرمندان به خصوص موسیقی دانان نواحی که اغلب در شهرهای دورافتاده زندگی می کنند و معمولاًوضع معیشتی مناسبی هم ندارند بتوانند گرد هم بیایند و همصدا از دغدغه ها و مطالبات خود دفاع کنند. هنرمند موسیقی باید بیمه و در نهایت امنیت داشته باشد که اگر کار می کند و کنسرت می دهد حقش را تمام و عیار می گیرد، باید از بیمه بیکاری برخوردار باشد و این اهداف هرگز محقق نمی شود مگر اینکه تشکل صنفی ما هر روز بیشتر از روز قبل قدرتمند شود و بتواند صدای بیصدایان باشد.

او ابراز امیدواری می کند که روند طی شده به سمت همگرایی بیشتر، به خوبی پیش برود و با حمایت های وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی، دغدغه های معیشتی هنرمندان موسیقی کمتر شود البته او عقیده دارد؛ عملگرایی، مطالبه گری و حرکت جمعی خود هنرمندان و عضویت فعالانه در تشکل هاست که بیشترین نقش را در تحقق این اهداف دارد.

تشکل های صنفی حوزه فرهنگ، هنر و رسانه، در سال های اخیر رشد قابل توجهی داشته اند اما بدون تردید رشد کیفی به مراتب به رشد کمی ارجح است. دستاوردهای این تشکل ها، هرچند صد درصدی نیست و نمی توانیم بگوییم همه اهداف محقق شده اما می توانیم ادعا کنیم در مسیر صحیح قرار داریم و باید راه را تا رسیدن به همه اهداف، تا فراگیر شدن صد درصدی انجمن ها و تا گسترش چتر حمایت های اجتماعی از هنرمندان کشور ادامه دهیم؛ همین امروز با قانونمند شدن بیمه هنرمندان، یکی از مهم ترین دغدغه ها برطرف شده است؛ هنرمندان از طریق صندوق هنر بیمه می شوند و سهم پرداختی توسط خود هنرمند به شدت کاهش یافته است.

زمستان سال گذشته، سیدزاده مدیرعامل صندوق هنر در مورد بیمه هنرمندان گفت: طبق قانون تأمین اجتماعی هر کس در هر جایی که کار می کند، موظف است بابت حقوقی که می گیرد حق بیمه پرداخت و بابت آن از خدمات بیمه استفاده کند. مجموعاً این حق 30 درصد است. که 23 درصد آن را سازمان و محل کار شخص باید بپردازد و 7 درصد آن را فرد که از حقوق او کسر می شود. دولت برای اینکه تکلیف بیمه هنرمندان را مشخص کند با تأمین اجتماعی صحبت کرده که تعدادی از هنرمندانی که در جایی شاغل نیستند و صلاحیت شان از طرف دولت احراز شده است و هنرمند حرفه ای هستند، بیمه شوند. اما سازمان تأمین اجتماعی چون سازوکار مشخصی برای هنرمندان ندارد و فقط کارفرما را می شناسد، صندوق هنر آمده و نقش کارفرما را به عهده گرفته و رایزنی کرده است تا به جای 30 درصد حق بیمه، 18 درصد از هنرمندان گرفته شود. یعنی 10 درصد آن را دولت پرداخت کند و 8 درصد باقیمانده را خود فرد.

امروز صندوق هنر نقش کارفرمای هنرمندان را برعهده گرفته و هنرمندان فقط 8 درصد از حق بیمه حداقلی را می پردازند که در نوع خود اتفاق مثبتی است اما بدون تردید تا پوشش صد درصدی این بیمه (به طوری که همه هنرمندان کشور را در بربگیرد) و انضمام بیمه بیکاری به آن (هر هنرمند بیمه شده ای که بیکار می شود مقرری بیکاری بگیرد) راه درازی در پیش داریم. اما مگر غیر این است که پا گذاشتن در مسیر و شروع کردن، مهم تر از رسیدن است. وقتی با انگیزه تحقق اهداف از طریق برپایی صنف، راه بیفتی، نترسی و مدام به پیش بروی، حتما به مقصد می رسی!

منبع : کارنیوز

لینک خبر :‌ کارگر آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۲۲ سایت های دیگر : چاپ و نشر آنلاین

مجید باشعور، مدیرمسئول انتشارات تایماز در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره تاثیر تعیین حداقل قیمت برای چاپخانه ها بر صنعت نشر گفت: در جامعه ای زندگی می کنیم که تعیین قیمت برای یک قشر بسیار سخت است، چون تورم در اغلب کالا ها وجود دارد. این مسئله می تواند برای چاپخانه داران، ناشران باشد. تعیین قیمت برای خدمات چاپخانه ها برای ناشران زیاد ثمربخش نیست. چون باید انتشار کتاب ناشران برای چاپخانه داران به صرفه باشد.

بیشتربخوانید

یک نویسنده قدیمی در انتظار انتشار کتابش

وی افزود: قیمت های تعیین شده برای خدمات چاپ یک ماه آینده برای چاپخانه داران سودآور نیست، چون حجم کتاب های چاپ شده کاهش یافته است. در این اوضاع چاپخانه داران به کسی نیاز دارند که از این قشر حمایت کند. مشکلات، مانند زنجیر به هم متصل است. ممکن است شرایط جامعه در یک ماه آینده تغییر کند. نمی توان دستوری قیمت برای قشری تعیین کرد باید آنقدر کتابخوان وجود داشته باشد که ناشران تیراژ های کتاب هایشان را افزایش دهند. به دنبال آن شمارگان آثار افزایش یابد.

مدیرمسئول انتشارات تایماز بیان کرد: به دلیل اینکه تیراژ کتاب ها پایین است، انتشار کتاب با قیمت معین برای چاپخانه داران به صرفه نیست. وقتی تولید کتاب افزایش یابد چاپ کتاب برای چاپخانه دار به صرفه می شود نه در شرایط کنونی که پس از یکی دو ماه کتابی برای انتشار به چاپخانه دار می سپاریم. این مسئله هم به مخاطب بستگی دارد. ناشران به تعداد مخاطبان کتاب شمارگان کتاب هایشان را انتخاب می کنند. هرچه این میزان بیشتر باشد شمارگان و عناوین کتاب های ناشران بیشتر می شود.

باشعور اظهار کرد: وقتی ناشر کتاب های بیشتری منتشر کند چاپخانه دار هم تعداد کتاب هایی که منتشر می کند، افزایش می دهد و مانند 5 تا 10 سال پیش چرخه نشر به راحتی حرکت می کند و پیش می رود. این مسئله هم به فرهنگسازی عظیم اجتماعی و همت بسیاربالا برای افزایش فرهنگ کتابخوانی در کشور نیاز دارد. اکنون نسبت به چند سال قبل میزان کتابخوانی در کشور کاهش یافته است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ مهرصبا
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از آغاز روند داوری پویش ملی کتاب خوانی نشاط نوروزی خبر داد و گفت: در این پویش 948 اثر از 27 استان کشور به دبیرخانه مرکزی ارسال شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ابراهیم حیدری با اشاره به ارسال 948 اثر از 27 استان کشور گفت: استان های بوشهر با 205، خوزستان با 111، تهران با 97، مازندران با84 ، اصفهان با 76 و خراسان جنوبی با 71 اثر استان هایی بودند که بیشترین میزان مشارکت را در مقایسه با دیگر استان ها داشتند.

حیدری ادامه داد: همچنین از میان شهرهای شرکت کننده در این پویش شهرهای برازجان در استان بوشهر با 117 اثر، رامهرمز در استان خوزستان با 93 اثر، اسلامشهر در استان تهران با 83 اثر بیشترین تعداد آثار ارسالی را به دبیرخانه این پویش داشتند.

مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به روند داوری آثار نیز گفت: داوری این پویش از سه شنبه 21 اردیبهشت ماه آغاز شده است. آثار رسیده به دبیرخانه با شاخص هایی همچون ارتباط با موضوعات پویش، خلاقیت در ارائه، کیفیت ارائه، رعایت زمان بندی تعداد بازدیدکنندگان و چرخش در فضاهای مجازی (اصطلاحاً لایک، همرسانی و کامنت) و توجه به مسائل اجتماعی روز کشور داوری و بررسی خواهند شد.

وی ادامه داد: به 40 نفر از برگزیدگان این پویش در رده های مختلف سنی 2 تا 7 سال، 7 تا 12 سال، 12 تا 18 سال و 18 سال به بالا جوایزی به همراه لوح تقدیر اهدا خواهد شد.

براساس این گزارش، دفتر مطالعات و برنامه ریزی های وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از برگزاری دو پویش #با کتاب در خانه(ویژه آخرین نوروز قرن) و پویش #کتاب خوانی و نامه به نویسنده محبوب، در سال 1400 به برگزاری پویش ملی #نشاط نوروزی با کتاب اقدام کرد که هدف از برگزاری این دو برنامه ایجاد شور و نشاط در میان خانواده ها و کودکان و نوجوانان در ایام خانه نشینی بیماری کویید 19 بود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ابراهیم حیدری با اشاره به ارسال 948 اثر از 27 استان کشور گفت: استان های بوشهر با 205، خوزستان با 111، تهران با 97، مازندران با84 ، اصفهان با 76 و خراسان جنوبی با 71 اثر استان هایی بودند که بیشترین میزان مشارکت را در مقایسه با دیگر استان ها داشتند.

حیدری ادامه داد: همچنین از میان شهرهای شرکت کننده در این پویش شهرهای برازجان در استان بوشهر با 117 اثر، رامهرمز در استان خوزستان با 93 اثر، اسلامشهر در استان تهران با 83 اثر بیشترین تعداد آثار ارسالی را به دبیرخانه این پویش داشتند.

مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به روند داوری آثار نیز گفت: داوری این پویش از سه شنبه 21 اردیبهشت ماه آغاز شده است. آثار رسیده به دبیرخانه با شاخص هایی همچون ارتباط با موضوعات پویش، خلاقیت در ارائه، کیفیت ارائه، رعایت زمان بندی تعداد بازدیدکنندگان و چرخش در فضاهای مجازی (اصطلاحاً لایک، همرسانی و کامنت) و توجه به مسائل اجتماعی روز کشور داوری و بررسی خواهند شد.

وی ادامه داد: به 40 نفر از برگزیدگان این پویش در رده های مختلف سنی 2 تا 7 سال، 7 تا 12 سال، 12 تا 18 سال و 18 سال به بالا جوایزی به همراه لوح تقدیر اهدا خواهد شد.

براساس این گزارش، دفتر مطالعات و برنامه ریزی های وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از برگزاری دو پویش #با کتاب در خانه(ویژه آخرین نوروز قرن) و پویش #کتاب خوانی و نامه به نویسنده محبوب، در سال 1400 به برگزاری پویش ملی #نشاط نوروزی با کتاب اقدام کرد که هدف از برگزاری این دو برنامه ایجاد شور و نشاط در میان خانواده ها و کودکان و نوجوانان در ایام خانه نشینی بیماری کویید 19 بود.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
حسن کلامی تهیه کننده فیلم های سینمایی ماهی ها عاشق می شوند ، کودک و فرشته ، هیچ کجا هیچ کس و آبادان یازده 60 معتقد است که کنار گذاشتن قصه در آثار سینمایی یکی از دلایل کم شدن میزان مخاطبان سینما است و تأکید دارد که سینماگران ایران قصه گویی را فراموش کرده اند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۲۲

حسن کلامی تهیه کننده سینما در گفت وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: سینما بدون قهرمان معنایی ندارد، آثار پر مخاطب سینما در همه جای دنیا معمولاً آثاری هستند که قصه و قهرمان دارند و قهرمان کاراکتری است که چه مثبت و چه منفی ما به عنوان مخاطب با او همراه می شویم.

کلامی خاطرنشان کرد: فیلم شنای پروانه اثری قهرمان محور است اما کاراکتر اصلی آن که جواد عزتی بازیگرش است را نمی توان کاراکتری کاملاً مثبت دانست. همین که کاراکتر اصلی فیلم یک هدف دارد و برای رسیدن به هدفش موانع را پشت سر می گذارد و وقایعی برایش رخ می دهد که داستان را شکل می دهند به این معنی است که فیلم قهرمان دارد. دلیل اصلی اینکه آثار سینمایی ما قهرمان ندارند این است که گویا سینماگران ما قصه گفتن را فراموش کرده اند یا اصلاً توانایی تعریف قصه ندارند.

او افزود: قصه تعریف کردن در سینما به معنی پشت سر هم قرار دادن چند اتفاق و واقعه نیست. در اکثر آثار سینمایی که می بینیم معمولاً قواعد داستان نویسی را به درستی رعایت نکرده اند، قصه ای تعریف نمی کنند و در نهایت کاراکتری شکل نمی گیرد که بخواهد قهرمان باشد. اتفاقات و وقایعی که در آثار سینمایی ما پشت سر هم تعریف شده اند معمولاً هیچ ارتباطی با هم ندارند و مخاطب نمی تواند با آن ها ارتباط برقرار کند.

تهیه کننده فیلم سینمایی زخم شانه حوا تأکید کرد: حدود 70 درصد آثار سینمایی ما معمولاً اینگونه شده اند و استقبال مردم است که نشان می دهد این آثار کیفیت لازم را دارند یا خیر. وقتی اکثر این آثار نمی توانند نظر مخاطب را به خود جلب کنند مخاطب به سمت آثار سخیف و مبتذل می رود که کم کم سلیقه ها آسیب دیده و تعداد آثار تولید شده به این شکل زیاد می شود. صاحبان فیلم هایی چون روز صفر که آثاری قهرمان محور هستند و برای تولیدشان تلاش بسیاری صورت گرفته در این شرایط ترجیح می دهند وارد این میدان نشوند و در واقع کنار می مانند و چند سال بعد که نوبت به اکرانشان می رسد هم دیگر موضوع شان کهنه شده و تمام زحمات گروه به هدر می رود.

کلامی درباره زمان رونق آثار قهرمان محور در سینمای ایران گفت: سال های اواخر جنگ و چند سال بعد، از آنجا که جامعه به قهرمان نیاز داشت به سمت آثار قهرمان محور رفتیم و فیلم های متعددی از جمله گذرگاه شهریار بحرانی، دوئل و کیمیا محمدرضا درویش، آثار ابراهیم حاتمی کیا، سجاده آتش و... ساخته شدند که واقعاً فیلم هایی قهرمان محور بودند و می توان آن ها را حتی از بهترین آثار سینمای ایران دانست اما پس از پایان جنگ تحمیلی ذائقه ها عوض شد و فضای سینما به سمت دیگری رفت. البته در شکل گیری این وضعیت نباید تأثیر مسئولان سینمایی را نادیده گرفت که کمک های لازم را کنار گذاشتند و در واقع بخل و حسد باعث شد وضعیت به این شکل شود.

این تهیه کننده تصریح کرد: امروز وقتی تهیه کننده ها اسم سینمای دفاع مقدس و جنگ را می شنوند دغدغه شان دوچندان می شود که چگونه این فیلم را بسازند و در گیشه هم موفق باشند چرا که دیگر کسی به دیدن این آثار نمی آید. سینمای ما به سمت سینمای اجتماعی رفته و در سینمای اجتماعی هم معدود فیلمسازان چون مسعود کیمیایی بودند که آثارشان قهرمان محور بود.

او افزود: البته نباید این گفته ها اینگونه برداشت شود که من با سینمای اجتماعی که حتی قهرمانی ندارد مخالف هستم. اتفاقاً در این حوزه نیز آثار بسیار خوب و باکیفیتی ساخته شده است که هیچ قهرمانی ندارند. سینمای اجتماعی نمی تواند به وضعیت جامعه و معضلات آن بی تفاوت باشد اما متأسفانه برچسب هایی چون سیاه نمایی هم به فیلمسازان اجتماعی اجازه نمی دهد به سراغ این موضوعات بروند و سینمای ما کم کم به سمتی می رود که کاملاً خنثی و بی خاصیت می شود.

کلامی در پایان درباره وضعیت امروز سینمای ایران تصریح کرد: سینمای ما رو به نابودی است و متأسفانه هیچ پشتوانه ای برای آن وجود ندارد و کاملاً ورشکسته است. نزدیک به دو یا حتی سه سال فیلم ها انباشت شده و در صف اکران هستند و امکان اکران هم وجود ندارد. در این شرایط عجیب تر این است که هنوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پروانه ساخت صادر می کند و اصلاً معلوم نیست این حجم از تولید اثر سینمایی قرار است کجا اکران شود. به زودی با بازگشایی سینماها شاهد یک بلبشوی بزرگ خواهیم بود چرا که تلویزیون و شبکه نمایش خانگی هم به کمک سینما نمی آیند و فقط تلویزیون چند فیلم خریده که در نوروز پخش کرد و همان فیلم ها هم آثاری دولتی بودند که دغدغه بازگشت سرمایه ندارند.

وبگردی

تلویزیون جنگ سینمای ایران سینمای دفاع مقدس نوروز حسن کلامی قهرمان در سینما زخم شانه حوا

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۲۱

: حجت الله سیفی کارگردان سینما در خصوص 8 سال عملکرد دولت روحانی در حوزه سینما و انتظارات از رئیس جمهور آینده گفت: 8 سال گذشته سرشار از نابسامانی فکری و اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی بود؛ هیچ چیز در این سال ها درست سر جای خودش قرار نداشت و به تبع سینما هم دچار تشتت و آشفتگی و هرج و مرج بود که در نهایت شاهد شکست و فروپاشی آن بودیم.

کارگردان فیلم های سینمایی بچه های جسور و سهم من از زندگی در گفتگو با خبرنگار افزود: مدیران سینمایی با ندانم کاری باعث ویرانی هنرهفتم شدند؛ مدیران سینمایی در این سال ها نقش باغبانی را داشتند که چون باغبانی بلد نبود سر شاخه درختان می نشست تا میوه هایش را بچیند اما باعث شد تا درخت شکسته شود و خودش سقوط کند و میوه ها هم حرام شوند!

وی ادامه داد: ما اگر بخواهیم در رابطه با اتفاقات 8 سال گذشته صحبت کنیم آنقدر مطلب داریم که ساعت ها و شاید روزها و هفته ها نیاز به بحث و بررسی و تحلیل داشته باشد چرا که بسیاری از بحران ها همچنان در لایه ای از غبار پنهان مانده اند و بعدها رخ کریه خود را به ما نشان خواهند داد!

سیفی سپس با تأکید بر اینکه امیدواریم 8 سال آینده حسرت این 8 سال تلخ و یأس برانگیز را نخوریم تصریح کرد: متأسفانه ما همیشه حسرت گذشته را می خوریم چرا که هیچ وقت هیچ مدیری تدبیری برای بهبود شرایط نداشته است. اصولاً ما همیشه منتظر تحول هستیم چرا که نسل ما نسل انتظار است و این انتظار گاهی تلخ و گاهی شیرین است.

این سینماگر خاطرنشان کرد: سال های متمادی است که صحبت های ما، مطالبات ما، انتقادات ما و درخواست های ما تکرار می شوند؛ ما اهالی فرهنگ و هنر همیشه صحبت می کنیم اما متأسفانه گوش شنوایی برای حرف های ما وجود ندارد و مدیران توجهی به دغدغه های ما ندارند.

کارگردان فیلم های سینمایی عروس کاغذی و ماه عسل متذکر شد: امیدوارم به زودی جامعه ما سرشار از نیکی و خیر شود؛ امیدوارم رئیس جمهوری روی کار بیاید که مثل دیگران نباشد و فقط حرف نزند و شعار ندهد و کمی به صورت عملی برای سینماگران قدم بردارد.

سیفی در پایان این گفتگو افزود: متأسفانه اهالی سینما سال ها است فراموش و به حال خود رها شده اند؛ سینما نیز به عنوان یک رسانه بسیار مهم و اثرگذار به حال خود رها شد و دیگر کارآیی خود را از دست داد و تمامی این اتفاقات بسیار تلخ و ناراحت کننده است.

کارگردان فیلم های سینمایی بچه های جسور و سهم من از زندگی در گفتگو با خبرنگار افزود: مدیران سینمایی با ندانم کاری باعث ویرانی هنرهفتم شدند؛ مدیران سینمایی در این سال ها نقش باغبانی را داشتند که چون باغبانی بلد نبود سر شاخه درختان می نشست تا میوه هایش را بچیند اما باعث شد تا درخت شکسته شود و خودش سقوط کند و میوه ها هم حرام شوند!

وی ادامه داد: ما اگر بخواهیم در رابطه با اتفاقات 8 سال گذشته صحبت کنیم آنقدر مطلب داریم که ساعت ها و شاید روزها و هفته ها نیاز به بحث و بررسی و تحلیل داشته باشد چرا که بسیاری از بحران ها همچنان در لایه ای از غبار پنهان مانده اند و بعدها رخ کریه خود را به ما نشان خواهند داد!

سیفی سپس با تأکید بر اینکه امیدواریم 8 سال آینده حسرت این 8 سال تلخ و یأس برانگیز را نخوریم تصریح کرد: متأسفانه ما همیشه حسرت گذشته را می خوریم چرا که هیچ وقت هیچ مدیری تدبیری برای بهبود شرایط نداشته است. اصولاً ما همیشه منتظر تحول هستیم چرا که نسل ما نسل انتظار است و این انتظار گاهی تلخ و گاهی شیرین است.

این سینماگر خاطرنشان کرد: سال های متمادی است که صحبت های ما، مطالبات ما، انتقادات ما و درخواست های ما تکرار می شوند؛ ما اهالی فرهنگ و هنر همیشه صحبت می کنیم اما متأسفانه گوش شنوایی برای حرف های ما وجود ندارد و مدیران توجهی به دغدغه های ما ندارند.

کارگردان فیلم های سینمایی عروس کاغذی و ماه عسل متذکر شد: امیدوارم به زودی جامعه ما سرشار از نیکی و خیر شود؛ امیدوارم رئیس جمهوری روی کار بیاید که مثل دیگران نباشد و فقط حرف نزند و شعار ندهد و کمی به صورت عملی برای سینماگران قدم بردارد.

سیفی در پایان این گفتگو افزود: متأسفانه اهالی سینما سال ها است فراموش و به حال خود رها شده اند؛ سینما نیز به عنوان یک رسانه بسیار مهم و اثرگذار به حال خود رها شد و دیگر کارآیی خود را از دست داد و تمامی این اتفاقات بسیار تلخ و ناراحت کننده است.

لینک خبر :‌ هشدار نیوز
اسکندر نادری پورگفت: رکن اصلی سینماهای جهان و ایران اکران یک فیلم خوب است؛ لذا حتی اگر همه شرایط پیش از کرونا هم فراهم باشد اما فیلم خوبی ارائه نشود مخاطبان همچنان استقبال نخواهند کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۲۱ سایت های دیگر : صبح قزوین

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ اسکندر نادری پور در گفت وگو با خبرنگار فرهنگ و هنر صبح قزوین ؛ با اشاره به بازگشایی مجدد سینماهای کشور اظهار کرد: با تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا، سینماهای کشور مجدد بازگشایی شده و ملزم شدند تا پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند.

وی افزود: ضدعفونی سالن پس از هر سانس، توجه به تهویه و جریان هوا در سالن های سینما و رعایت فاصله گذاری اجتماعی از مواردی است که باید انجام شود؛ به طوری که در بسیاری از سینما ها دو برابر فاصله اجتماعی رعایت شد.

مدیر امور استان های سینماهای موسسه بهمن سبز حوزه هنری تصریح کرد: ساختار، ابنیه و ساختمان و استانداردهایی که در سینماها وجود دارد کمک می کند تا درصد خطر شیوع کرونا در آن بسیار کاهش یابد.

رکن اصلی سینماها اکران یک فیلم خوب است

وی بیان کرد: متاسفانه بنا به دلایل مختلف در طول بیش از یک سال گذشته با شروع شیوع بیماری کرونا با کاهش مخاطبان در سینماها مواجه هستیم.

نادری پور عنوان کرد: سینماهای کشور از روز شنبه بازگشایی شد البته تعدادی از سینماها در برخی از شهرهای نارنجی از پنجشنبه هفته گذشته، فعالیت خود را آغاز کردند.

وی اضافه کرد: مشکلی که اکنون بسیاری از سینماهای کشور آن با مواجه هستند بحث اکران فیلم ها و ضعیف بودن فیلم های سینمایی است چراکه رکن اصلی سینماهای جهان و ایران اکران یک فیلم خوب است؛ لذا حتی اگر همه شرایط پیش از کرونا هم فراهم باشد اما فیلم خوبی ارائه نشود مخاطبان همچنان استقبال نخواهند کرد.

سینماها امن ترین اماکن عمومی در دوران کرونا

مدیر امور سینمایی استان قزوین گفت: با تعطیلی سینماها به مدت طولانی، مردم از سینماها فاصله گرفتند؛ چراکه امنیت روانی وجود نداشت و تصور می شد حضور در سالن سینما موجب شیوع کرونا خواهد شد که تصور اشتباهی بود.

وی بیان کرد: با توجه به فاصله ایجاد شده بین مخاطبین و سینماها باید فیلم خوبی در سینماها اکران شود تا مخاطبین را به سمت خود جذب کند.

نادری پور ابراز کرد: با وجود اینکه اعلام شده بود که در دوران کرونا 30 درصد ظرفیت سالن های سینما باید استفاده شود اما متاسفانه شاهد بودیم که از همین ظرفیت نیز به دلیل نبود فیلم مناسب استقبال نشد و تنها تعداد معدودی از سینماها به دلیل داشتن زیرساخت های مناسب در استان هایی مثل مشهد، اصفهان و تهران آن هم در بخش خصوصی فروش خوبی داشتند.

ورشکستگی سینماها در ایام کرونا

وی عنوان کرد: متاسفانه در دوران کرونا فیلم خوب و مخاطب پسند اکران نشد که البته تهیه کنندگان و سازندگان فیلم های سینمایی نیز دلایل خود را دارند؛ چراکه نگران هستند در صورت اکران و عدم استقبال تماشاگران به نوعی فیلم سوزی رخ داده و متضرر شوند.

این مقام مسئول اضافه کرد: فیلم "خورشید" ساخته مجیدی مجیدی از فیلم های جدیدی است که اکنون روی پرده سینماهاست همچنین فیلم های اکران شده پیش از تعطیلی 20 روزه نیز همچنان بر پرده سینما است که متاسفانه فیلم های ضعیفی بوده و با استقبال مردم مواجه نشد.

وی با اشاره به وضعیت اکران فیلم در نوروز گفت: در نوروز امسال نیز متاسفانه سینماها با وضعیت مناسبی روبه رو نبود و آن انتظاری که می رفت به دلایلی همچون عدم استقبال مردم، عدم اکران فیلم جذاب و شروع پیک چهارم کرونا محقق نشد و سینماها مجدد به شدت سینماها آسیب دیدند.

باید امنیت روانی برای حضور مخاطبان در سینما ها ایجاد کنیم

نادری پور تاکید کرد: باید امنیت روانی برای حضور مخاطبان در سینما ها ایجاد کنیم زیرا براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی سینماها به دلیل شرایط خاص معماری و تجهیزاتی، امن ترین مکان عمومی برای حضور مردم است، یعنی فقط به میزان 9 دهم درصد می تواند در احتمال شیوع کرونا تأثیر داشته باشد.

وی بیان کرد: این موضوع باید از طریق رسانه ملی، رسانه ها و مسئولان اطلاع رسانی شود که به دلیل شرایط خاص و رعایت موارد مسائل بهداشتی در سینماها خطر ابتلا به کرونا در سینما در حد بسیار کم و نزدیک به صفر است.

مدیر امور استان های سینماهای موسسه بهمن سبز حوزه هنری تصریح کرد: در صورت ایجاد امنیت روانی، آشتی مردم با سینماها، اکران فیلم های مناسب و مدیریت درست جلوگیری از شیوع کرونا، مطمئنم سینماها نیز مجدد رونق پیدا خواهند کرد.

راه مبارزه با کرونا، تعطیلی نیست

وی ادامه داد: به نظر من راه مبارزه با کرونا، تعطیلی نیست و باید با مدیریت درست به طور اساسی تر و زیرساختی تر مشکل را حل کنیم زیرا تعطیلی ها به بسیاری از کسب و کارها آسیب وارد کرد و در صنف سینماها نیز با تعدیل نیروها و ورشکستگی سینماها مواجه بودیم و سینما ها نیز قربانی مدیریت نادرست شده است که امیدواریم مشکلات به زودی حل شود.

نادری پور افزود: فیلم های در نظر گرفته شده برای عید فطر هنوز مشخص نشده به دلیل این که تهیه کننده ها نگران زیان مالی به دلیل عدم استقبال مخاطبان هستند لذا فیلم های خود را برای اکران ارائه نمی دهند.

وی در پایان گفت: تهیه کنندگان فیلم ها باید از خودگذشتگی کرده و سینمای ایران را نجات دهند زیرا تا فیلم خوب اکران نشود مردم هم استقبال نمی کنند و چراغ سینما هم روشن نمی شود و این یک چرخه و زنجیره متصل به هم است.
انتهای پیام/

لینک خبر :‌ راه دانا
علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی درگذشت منصور نورپور سینمادار را در پیامی تسلیت گفت.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۲۱ سایت های دیگر : خبرگزاری ایمنا اعتماد آنلاین خبرگزاری پانا جهانی پرس

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان، علیرضا تابش دبیر جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان و مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی در پیامی درگذشت منصور نورپور سینمادار پیشکسوت اصفهانی را تسلیت گفت.

در این پیام آمده است: منصور نورپور عاشق سینما و مردم بود و سال ها عاشقانه پای پرده سینما و حرفه اش ایستاد. تقدیر این بود که خاموشی سالن های سینما و مرگ یک سینمادار عاشق در روزهای کرونایی، چنین رقم بخورد؛ روزهایی که همه داغدار بازگشت عزیزان مان به سوی نور الهی هستیم و سخت و صبورانه این روزها را می گذرانیم.

زنده یاد نورپور عضو شورای مرکزی انجمن سینماداران ، یکی از فعالان ادوار جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان بود که با سالن سینمای خودش در بخش خصوصی (سینما قدس اصفهان) بارها از مخاطبان پرشور جشنواره به شکلی شایسته میزبانی کرده بود.

درگذشت این سینمادار زحمتکش به دلیل ابتلا به بیماری کرونا ، مایه حزن و تٲسف شد. این ضایعه را تسلیت می گویم و برای آن مرحوم غفران الهی و برای بازماندگانش صبر جمیل آرزومندم.

کد خبر 5209695

زهرا منصوری

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
مطبوعات به عنوان رکن چهارم دموکراسی و ابزاری قدرتمند برای مطالبه گری و جلوگیری از سوق جوامع به سمت دیکتاتوری در طول حیات خویش همواره نقش آفرین بوده اند و بر اساس وظیفه ذاتی و اصل وجودی خود بیان مشکلات و درد مردم را سرلوحه کار خویش قرار داده اند، اما رسانه ها طی سده اخیر دچار تغییرات و تحولات اساسی [...]
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۲۱

مطبوعات به عنوان رکن چهارم دموکراسی و ابزاری قدرتمند برای مطالبه گری و جلوگیری از سوق جوامع به سمت دیکتاتوری در طول حیات خویش همواره نقش آفرین بوده اند و بر اساس وظیفه ذاتی و اصل وجودی خود بیان مشکلات و درد مردم را سرلوحه کار خویش قرار داده اند، اما رسانه ها طی سده اخیر دچار تغییرات و تحولات اساسی و بنیادین شده و از جریده های کاغذی ساده تا رسانه های الکترونیکی مدرن پوست اندازی کرده اند، ولی در این مدت نقش رسانه های نوشتاری یا به عبارت عامیانه روزنامه ها هرگز کم رنگ و بی اهمیت نشده و دنیای مترقی خود را بی نیاز از آن نمی داند، اما متأسفانه رسانه های مکتوب در نبرد با رسانه های الکترونیکی و فضای مجازی از حیث هزینه ها و نیروی کار در حال شکست خوردن و از میدان به در شدن هستند، زیرا بارگذاری یک سایت یا کانال خبری در مقایسه با تولید رسانه چاپی همانند کشیدن نقاشی یک ابرسازه و بنا نهادن واقعی آن است.

این اوضاع نابسامان و شرایط وخیم در دو ساله اخیر و بحران کرونا غیرقابل تحمل گردیده و آثار منفی آن به صورت تعطیلی نشریات، اخراج پرسنل، کاهش تیراژ، کم شدن صفحات نشریه، پایین آمدن کیفیت و حتی تغییر رنگ نشریات و بر هم خوردن نظم انتشار کاملاً قابل مشاهده و لمس است و با کمال تأسف از ناحیه مجلس، دولت و به خصوص معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان نهاد متولی رسانه هیچ حرکت مثبتی برای توانمندسازی این قشر صورت نگرفته و به جای پشتیبانی سعی در زمین زدن آن ها دارند که بررسی بودجه سال اخیر و اختصاص ارقام کلان به برخی نهادهای بی ربط نشان از این دیدگاه دارد، همچنین با حیف و میل ارز دولتی اختصاص داده شده به واردات کاغذ و زینک، همچنان قیمت کاغذ، زینک و مرکب به صورت افسارگسیخته بالا می رود و با ادامه این روند به زودی شاهد تعطیلی فله ای و فراگیر مطبوعات مستقل خواهیم بود که نتیجه این امر به خاموشی فریاد تظلم خواهی مردم و محرومان خواهد انجامید، اما در این میان با کمال تعجب اهالی و اصحاب رسانه با قامت خمیده در زیر بار هزینه ها، به هر مشکل و معضلی ورود کرده و صدای هر صنف و گروهی جز قشر خویش را منعکس می نمایند که این رفتار و سکوت همکاران غیرقابل پذیرش و توجیه می باشد، زیرا ما برای خدمت به جامعه و رصد و انعکاس مشکلات مردم ابتدا باید خویشتن را حفظ کنیم و گرنه با خاموشی چراغ این خانه دیگر کسی پیدا نمی شود که چراغی برای دیگران بیفروزد.

لذا ضمن اعتراض شدید به بی تفاوتی همکاران فعال در این عرصه نسبت به حقوق پایمال شده خودمان از یکایک و فرد فرد شما بزرگواران تقاضا می شود با تمامی توان مانع از آسیب جدی و جبران ناپذیر به پیکره رسانه های مکتوب شوید و در حرکتی هماهنگ بهبود اوضاع را فریاد کنید. زیرا با مرگ رسانه های مکتوب عرصه برای خبرسازی ناسالم و غیرمطمئن در فضای مجازی بازتر خواهد شد.

احسان احمدی-منتشر شده در شماره 103 نشریه روشنفکری- 21 اردیبهشت 1400

لینک خبر :‌ اقتصاددان
محمد خدادی، معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، تاکید می کند بسترهای تازه ارتباطی چون کلاب هاوس، در ایجاد فرآیند تضارب آرا و طرح دیدگاه های متفاوت در کنار و در برابر هم، نقش دارند و بی گمان در رویدادهایی چون انتخابات 1400، اثرگذار خواهند بود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۲۱ سایت های دیگر : برخط نیوز آخرین خبر شما نیوز

قاسم منصور آل کثیر : افزون بر جاذبه های متنی و تصویری که اپلیکیشن های مشهور، علاقمندان بسیاری در جهان برای خود جمع کردند، این بار یک ایده ساده از ظرفیتِ صدا برای گرد هم آوردنِ مردم بهره برده است. اپلیکیشنی با رویکردِ صدا محور که در ابتدای کارش طرفداران میلیونی یافت.

کلاب هاوس، در ایران نیز علاقه مندان چشمگیری پیدا کرد. در ابتدای ورودش به داخل، مثلِ همه شبکه های اجتماعیِ نوظهور همراه با حرف و حدیث های بسیاری از سوی موافقان و همچنین منتقدان سنتی همراه بود. عده ای با هر گونه شبکه های اجتماعی با هر نوعِ آن مخالفند. عده ای نیز معتقدند باید از هر پدیده نوظهور، بیشترین بهره را مدبرانه برد.

حضور 3 وزیر در کلاب هاوس و دیگر شخصیت های سرشناس سیاسی به سرعت در کشور خبرساز شد و برخی نهادها نیز برای خود حساب باز کردند. فضایی همچون کنفرانس یا نشست خبری که نیاز به ساز و کارها و الزامات و مجوزهای فراوان و پیچیده داشت، این بار به سادگی با تنها چند کلیک آن هم در سطح جهان برگزار می شود و محدودیت و تبعیضی برای حضور افراد در آن وجود ندارد. در این بین، واکنش رسانه های کشور نسبت به این شبکه اجتماعیِ صدا محور چگونه خواهد بود؟ برای شرح بیشتر این ماجرا، با محمد خدادی، معاون مطبوعاتی وزیر به گفت وگو نشسته ایم که می خوانید:

موضع کلی معاونت مطبوعاتی درباره کلاب هاوس چیست؟

اصولا تایید یا رد یک بستر ارتباطی درحوزه وظایف معاونت مطبوعاتی نیست.

به نظر شما، رسانه های کشور باید در این شبکه اجتماعی حضور داشته باشند یا نه؟

اصولا حضور در شبکه های اجتماعی انتخاب رسانه نیست. واقعیت برای بقای رسانه است زیرا فضای شبکه های اجتماعی بازار چند منظوره متفاوت از گذشته را برای رسانه ها به عنوان یک فرصت بی نظیر و غیر قابل پیشبینی مهیا کرده وفرصت بی بدلیلی را برای همه دست اندرکاران رسانه میسر ساخته است.

کلاب هاوس مانند هر بستر ارتباطی دیگر، شریک و فرصتی برای رسانه است و از سوی دیگر، می تواند رقیب و تهدید باشد

زیرا قدرت رسانه به جذب مخاطب است و برای جذب مخاطب نیاز به تسهیل سازی بستر رسانه است. مثلا برای توزیع یک روزنامه چه میزان زمان و نیروی انسانی نیازبود که محتوای روزنامه به دست خواننده اش برسد؛ امروز همین عوامل تقریبا نزدیک به صفر رسیده است.

یعنی زمان ارسال محتوا و دریافت مخاطب به ثانیه در شبکه های اجتماعی رسیده علاوه بر آن تجمیع فرآوردهای مکتوب تصویری و صوتی و... به همراه تجمیع بسترها فرصت بسیار ارزشمندی را فراهم کرده است که هیچگاه تصور آن هم نمی شد. اکنون نوبت رسانه هاست که دراین میدان جدید، متفاوت و متمایز با گذشته که تقریبا همه موانع برطرف شده است، کارکرد رسانه را در شبکه های اجتماعی باز تعریف کنند و در این میدان به رقابت بپردازنند.

آیا کلاب هاوس رقیب رسانه ها است؟

کلاب هاوس مانند هر بستر ارتباطی دیگر، رقیب و شریک ازیک سو و از سوی دیگر فرصت و تهدید است. این شامل فقط بسترهای ارتباطی نمی شود، در هر فرآیندی می تواند باشد. کمی توضیح دهم - رقیب به معنی ظهور کلاب هاوس با مدلی متفاوت، متمایز و درعین حال با دسترسی راحت – شریک به معنی این که هم افزایی با رسانه در مسیر تبادل اطلاعات متقابلا مطالب مطرح شده درکلاب هاوس در رسانه ها و بالعکس.

به نظرم مهم تر از خودِ کلاب هاوس، جامعه کنشگر جوان ایرانی است که در آن حضور می یابد و مهم تر از آن، گفتمانی است که شکل می گیرد

فرصت را می توان بر توسعه امکان تبادل اطلاعات و گفت وگو دانست و تهدید آن، مورد سوء استفاده و بهره برداری خارج از چارچوب قوانین و مقررات کشور قرار گرفتن و مخل امنیت و منافع مردم شود.
البته این شامل کلاب هاوس تنها نیست، هر فرآیندی همین وضعیت را دارد. شما اجازه واردات به یک خودرو را هم بدهید و اصولا اگر از نظر استاندارد و ایمنی و تامین قطعات و ... در چارچوب قوانین نباشد، مقررات راهنمایی و رانندگی هم نداشته باشیم، مخل آسایش و ایمنی مردم و منجر به مشکلات عدیده ازجمله افزایش تصادف جرح و تلفات می شود.

آیا با ظهور این شبکه های اجتماعی، ما دیگر از عصر مجوز عبور کرده ایم؟

مجوز یعنی استاندارد تعیین کردن و مشخص کردن چارچوب وظایف و این اصولا برای کمک به استفاده صحیح و استمرار استفاده است نه مانع تراشی و ایجاد محدودیت _ شامل همه فرآیندها در یک جامعه می شود. ظهور شبکه های اجتماعی به معنی بی نیازی به استاندارد و چارچوب نمی تواند باشد، باز هم مثال خودرو را می زنم که ساده ترین است؛ برای تردد در خیابان، خودرو باید مجوز تردد با نصب و ثبت شماره و تعیین مالک داشته باشد. هم اکنون مجوز رسانه به همین شکل است یعنی هر رسانه باید شناسنامه داشته باشد و متولی آن مشخص شود. صدور مجوز رسانه در ایران همین روند را دارد طی می کند. قانون عملا مشخص کردن هویت برای فعالیت رسانه است و نه بیشتر به همین دلیل الان ما بیش از 13 هزار رسانه با مجوز داریم یعنی هزاران رسانه با شناسنامه و مجوزدار داریم اگر غیر از این بود که این تعداد رسانه مجوز نمی توانست بگیرد.

به نظر شما در نبود رسانه های حرفه ای، مستقل، آزاد و بی طرف، شبکه های اجتماعی می توانند یا توانسته اند جایگزین یا نیازهای رسانه ای را برطرف کنند؟

در مورد چهار واژه حرفه ای، مستقل، آزاد و بی طرف؛ اولا در تعریف این واژگان، نگاهی متفاوت وجود دارد و ازنگاه من این نسبت به زمان و مکان تعریف می شود؛ منبعث از فرهنگ یک جامعه، مسائل و مناقشات جاری و بسیاری عوامل متعدد معنی می یابد. نمی توان یک جامعه آفریقایی درگیر با هزاران منازعه را با کشوری مانند سوئیس مقایسه و شاخص ها را یکسان معنی کرد.

مجوز دادن در عرصه رسانه، یعنی استاندارد تعیین کردن و مشخص کردن چارچوب وظایف و این اصولا برای کمک به استفاده صحیح و استمرار استفاده است نه مانع تراشی و ایجاد محدودیت

ثانیا تعریف تئوری با تعریف کاربردی کاملا متفاوت است، مثلا رسانه های فارسی زبان مقیم خارج از کشور، خود را شامل این چهار شاخص با تعریف خود می دانند که قطعا از نگاه روزنامه نگاران ایرانی، کاملا فاقد آن هستند و به عکس مامور به اجرای ماموریتی با هزینه اختصاص یافته توسط یک کشور در معادلات سیاسی امنیتی علیه کشور مقابل البته با بهره از ابزار رسانه؛ یعنی نه حرفه ای هستند نه مستقل و نه آزاد و نه بی طرف. به نظر شما، چرا عربستان سعودی که با ایران رابطه سیاسی ندارد و عملا اعلام دشمنی می کند، هزینه کلان می کند که رسانه ای به زبان فارسی در انگلستان ایجاد کند؟ کسی پول برای بی طرفی هزینه نمی کند و وقتی طرف بودی، دیگر استقلال و آزادی معنی ندارد و وقتی استقلال نداشتی، پس دیگر حرفه ای نیستی.

درمورد شبکه های اجتماعی هم همین گونه است، یعنی شبکه های اجتماعی، شاخص تبادل اطلاعات و ... مشابه سایر رسانه ها را دارند با قدرت جمع آوری اطلاعات – پردازش، محیط دسترسی و تبادل وسرعت انتقال بسیار بالا – پس نتیجه گیری می کنم که حرفه ای بودن مستقل و آزاد وب ی طرفی به تولید کننده اطلاعات بر می گردد که چه میزان این شاخص ها برایش مهم است و چه میزان به آن عمل می کند و مهم تر این که اصولا این شاخص را چگونه معنی می کند.

دراین گذر با توجه به این که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری 1400 هستیم و به علت وجود کرونا، نقش فضای مجازی پررنگ تر می شود، آیا کلاب هاوس می تواند در این فرایند، نقش موثر تعیین کننده ایفا کند؟

قطعا هر بستری که گفت وگو را میسر کند، در ایجاد فرایند درک متقابل – تضارب آرا و طرح دیدگاه های متفاوت در کنار و در برابر هم، اثرگذار خواهد بود؛ کلاب هاوس هم از این قاعده مثتثنی نیست. علاوه بر آن تجربه جدیدی است که فرصت گفت وگو را در مدل متفاوت ممکن کرده است. باور من این است که کلاب هاوس خوب یا بد، مهارت گفت وگو، نیاز به گفت وگو و قدرت گفت وگو در درک متقابل را ، فراهم کرده است.

قطعا هر بستری که گفت وگو و تبادل نظر را میسر کند، از جمله کلاب هاوس ، در انتخابات ریاست جمهوری اثرگذار خواهد بود

حال باید دید فضای افراط و تفریط شامل کلاب هاوس می شود یا نه ؟! نگاه صفر و یکی – این که کلاب هاوس اگر باشد چه می شود یا اگر نباشد چه خواهد شد ؟! و ... غالب بر محتوای گفت وگوی شکل گرفته نشود.

به نظرم مهم تر از کلاب هاوس افرادی است که در کلاب هاوس حضور دارند و آن جامعه کنشگر جوان ایرانی است و مهم تر از آن گفتمانی است که در آن شکل گرفته. انتظار این است که همین مسیر ادامه یابد و دچار افراط و تفریط نشویم، علاوه بر آن، ساز و کار و چارچوب های مشخصی هم برای جلوگیری از سوء استفاده فراهم شود که استمرار گفت وگو و تبادل دیدگاه ها که حیات جامعه – امنیت آفرین و توسعه کشور درهمه زمینه ها ممکن می کند را فراهم آورد.

کلاب هاوس مثل بسیاری از شبکه های اجتماعی آن چنان وارد فضای اجتماعی شد که جز پذیرش و بهره از آن در راستای اهداف مورد نظر، رفتار دیگری نمی توان با آن داشت.

5757

کد خبر 1513773

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
تهران- ایرنا- مدیر انتشارات جمال معتقد است رسالت نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم، توزیع عدالت فرهنگی بوده که به خوبی در این نمایشگاه اجرا شده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۲۲ سایت های دیگر : در حاشیه

حجت الاسلام مدیر انتشارات جمال به خبرنگار معارف ایرنا گفت: هر دو نمایشگاه بین المللی کتاب و نمایشگاه قرآن که به صورت مجازی برگزار شد، یک حرکت مطلوب و یک توفیق اجباری است که به این راحتی نمی شد سیستم هایی را به این سمت سوق داد و خانه کتاب و ادبیات ایران زحمات فراوانی کشید تا این نمایشگاه ها بهتر برگزار شود ولی تا نقطه مطلوب فاصله زیاد داریم.

وی با اشاره به ویژگی های نمایشگاه های مجازی گفت: یکی از امتیازات نمایشگاه مجازی قرآن کریم این است که فاصله جغرافیایی هر ایرانی در هر جای کشور با این نمایشگاه کم شده است. یعنی نمایشگاه حضوری به گونه ای بود که تهرانی ها به راحتی می توانستند حضور یابند ولی کسی که بندرعباس بود به راحتی نمی توانست به فضای نمایشگاه بیاید. این در دسترس بودن آحاد ملت از ویژگی های نمایشگاه مجازی است که نمایشگاه قرآن هم جزیی از آن است.

سبحانی نسب افزود: از نظر توزیع جغرافیایی غرفه ها اینگونه بود که یک دل نگرانی در نمایشگاه معمولی برای ناشران وجود دارد ولی این دل نگرانی ها در انمایشگاه مجازی تقریبا منتفی است البته به نظر می رسد هنوز نمایشگاه به میزان کافی کاربرپسند نیست و کاربر به سهولت نمی تواند کتاب خود را انتخاب کند یا به راحتی نمی تواند کتاب های مشابهی از یک موضوع را ببیند و پیگیری کند.

وی برای بهتر برگزارشدن این گونه نمایشگاه ها پیشنهاد کرد: به ناشران اجازه دهند تا ترتیب اولویت کتاب ها را در غرفه بچینند و بتوانند سیمای غرفه را مرتب کنند و مثلا کتاب های به روز و پرفروش را در صفحه اول بگذارند. همچنین اجازه بدهند ناشران از متن هر کتاب صفحانی را بارگذاری کنند تا خواننده فقط با جلد کتاب روبرو نباشد و متن کتاب را هم ببیند و در انتخاب خود شک نداشته باشد. چون باعث می شود یک عده خرید نکنند و یک عده با شک خرید کنند و بعد پشیمان شوند. به ویژه این که همه جلدهای کتاب ها بهینه نشده و فقط برای کتاب رقعی و وزیری خوب است لذا کتاب های خشتی ناشران کودک به هم ریخته است و از شکل واقعی درآمده و مخاطب تصور می کند کتاب زشت است . گاهی تصاویر از سوی خانه کتاب اسکن شده که واضح نیست و ناشران اجازه تعویض ندارند. اگر ناشران بتوانند در غرفه خود تمرکز بهتری داشته باشند و به آرایش آن بپردازند، مخاطبان می توانند راضی تر باشند.

سبحانی نسب افزود: در مجموع به عنوان یکی از ناشران جدی که سال ها حضور داشتیم و سال گذشته به عنوان ناشر برتر نمایشگاه قرآن انتخاب شدیم، حدود یک سوم حجم فروش نمایشگاه قبلی توانستیم بفروشیم. یعنی در نمایشگاه حضوری با توجه به این که مردم از فضای حقیقی نمایشگاه استفاده می کنند و یک لذت معنوی می برند و کودکان با دیدن کتاب ها به خریدن علاقه مند می شود لازم است هر وقت ویروس کرونا از بین رفت نمایشگاه حضوری را هم داشته باشیم ولی این نمایشگاه مجازی که به توفیق اجباری نصیب ارشاد شده حتی در سال هایی که نمایشگاه قرآن برگزار خواهد شد در دستور کارشان باشد تا کسانی که نمی توانند به دلیل ماه رمضان به نمایشگاه بیایند، از این فرصت استفاده کنند.

وی افزود: به نظرم نمایشگاه مجازی قرآن کاملا مثبت ارزیابی می شود و دست اندرکاران چه در معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و چه در خانه کتاب و ادبیات ایران تلاش کردند. اگرچه ما سود مادی جدی نبردیم ولی همین که مشتریانی از سراسر کشور کتاب های ما را دیدند و تهیه می کنند برای ما لذت بخش است و احساس می کنیم این نمایشگاه رسالت خود را برای توزیع عدالت فرهنگی به خوبی اجرا می کند و نقش خود را به خوبی ایفا می کند.

نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم با شعار قرآن، کتاب رشد و رویش از یازدهم اردیبهشت ماه آغاز به کار کرد و به صورت 24 ساعته تا پایان ماه مبارک رمضان از طریق مجازی در دسترس علاقه مندان به قرآن کریم است.

در این نمایشگاه مجازی دو بخش اصلی فروشگاهی و محتوایی وجود دارد که بخش فروشگاهی به فروش کتاب های چاپی در حوزه دین و دفاع مقدس اختصاص دارد و امکان عرضه و فروش تمام کتاب های مربوط به دین و حوزه دفاع مقدس که ناشران از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز چاپ گرفته باشند، فراهم شده است.

بستر این نمایشگاه همچون نمایشگاه مجازی کتاب است که سال گذشته برای اولین بار به دلیل ویروس کرونا از سوی خانه کتاب برگزار شد و در آنجا ناشران ثبت اثر می کردند و بازدیدکنندگان کتاب مورد نظر خود را از انتشاراتی که کتاب را ارائه کرده بود، انتخاب کرده در سبد خرید قرار می دادند. خانه کتاب و ادبیات ایران به عنوان مجری بخش فروشگاهی نمایشگاه قرآن انتخاب شده است.

یکی از ویژگی های نمایشگاه مجازی قرآن کریم این است که بر اساس توافق میان شرکت ملی پست با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کتاب های خریداری شده توسط بازدیدکنندگان از نمایشگاه به صورت رایگان ارسال می شود و هزینه ارسال پست توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نظر گرفته شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تهران- ایرنا- مدیرعامل سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: مهمترین شاخص نمایشگاه مجازی قرآن کریم حرکت به سوی عدالت فرهنگی است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۲۱ سایت های دیگر : در حاشیه

روز سه شنبه به خبرنگار معارف ایرنا گفت: شاید اصلی ترین شاخص مثبت نمایشگاه مجازی قرآن کریم، حرکت به سوی عدالت فرهنگی باشد. آنچه در این مدل از برگزاری نمایشگاه می شود به آن اشاره کرد، حذف هزینه های متعدد و قابل اعتنای برگزاری نمایشگاه فیزیکی است و در این راستا نسبت هزینه های ناشران شهرستانی تقریباً نزدیک به صفر است. در عین حال با توجه به عدم محدودیت فضای فیزیکی در بستر اینترنت، ناشرانی که حتی یک عنوان کتاب هم منتشر کرده اند، امکان حضور داشتند.

وی افزود: نمایشگاه مجازی از حیث دسترسی، گستره ای به پهنای ایران را در بر می گیرد و در تمام نقاط کشور امکان سفارش کتاب فراهم شده است. نمایشگاه سنتی که در سال های قبل برگزار می شد در واقع بیشتر یک رویداد فرهنگی استانی محسوب می شد، چرا که به دلیل روزه دار بودن مخاطبان امکان حضور بالاخص از شهرستانها سخت بود.

حسینی ادامه داد: یک فرصت خوب هم در این رویداد مهم فرهنگی برای ناشران حوزه دفاع مقدس فراهم شده است که با استقبال حدود 500 ناشر در این بخش مواجه شده است و این ابتکار خوبی بود.

مدیرعامل سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی اضافه کرد: البته این نمایشگاه مجازی اولین تجربه برای برگزارکنندگان بود و بدیهی است هر کار نو و جدیدی نیاز به ارزیابی و برنامه ریزی برای ارتقا دارد.

وی افزود: سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به همراه انتشارات کانون اندیشه جوان در این نمایشگاه حضور داشته و نسبت به سال های گذشته افزایش فروش قابل توجهی را تجربه کرده است و یکی از نکات مهم در سفارش ها این است که از شهرستانهای دوردست سفارش، ثبت شده و نشان دهنده این مطلب است که در معرض دید مخاطب قرار داشتن کتاب به تشویق برای خرید منجر می شود.

حسینی از کتاب های فطرت عشق اثر، رشحات المعارف اثر ، فلسفه دین اثر ، پاسخ به شبهات کلامی دفتر پنجم: معاد اثر و فقه و عقل اثر به عنوان پنج اثر پرفروش پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی یاد کرد.

وی افزود: کتاب های خواب و نشان های آن اثر ، سروش، دین و نواندیشی اثر حجت الاسلام ، همراه با نسیم و لبخند نگاره هایی درباره علامه حسن زاده آملی اثر ، قرآن در نهج البلاغه اثر و لبخندهای بی لهجه اثر پنج عنوان از کتاب های پرفروش کانون اندیشه جوان بودند.

نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم با شعار قرآن، کتاب رشد و رویش از یازدهم اردیبهشت ماه آغاز به کار کرد و به صورت 24 ساعته تا پایان ماه مبارک رمضان از طریق مجازی در دسترس علاقه مندان به قرآن کریم است.

در این نمایشگاه مجازی دو بخش اصلی فروشگاهی و محتوایی وجود دارد که بخش فروشگاهی به فروش کتاب های چاپی در حوزه دین و دفاع مقدس اختصاص دارد و امکان عرضه و فروش تمام کتاب های مربوط به دین و حوزه دفاع مقدس که ناشران از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز چاپ گرفته باشند، فراهم شده است.

بستر این نمایشگاه همچون نمایشگاه مجازی کتاب است که سال گذشته برای اولین بار به دلیل ویروس کرونا از سوی خانه کتاب برگزار شد و در آنجا ناشران ثبت اثر می کردند و بازدیدکنندگان کتاب مورد نظر خود را از انتشاراتی که کتاب را ارائه کرده بود، انتخاب کرده در سبد خرید قرار می دادند. خانه کتاب و ادبیات ایران به عنوان مجری بخش فروشگاهی نمایشگاه قرآن انتخاب شده است.

یکی از ویژگی های نمایشگاه مجازی قرآن کریم این است که بر اساس توافق میان شرکت ملی پست با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کتاب های خریداری شده توسط بازدیدکنندگان از نمایشگاه به صورت رایگان ارسال می شود و هزینه ارسال پست توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نظر گرفته شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تهران- ایرنا- نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم با معرفی 15 مرکز مشاوره و پاسخگویی زمینه ارائه پاسخ به پرسش ها و شبهات را در حوزه های مختلف دینی فراهم کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۲۱ سایت های دیگر : در حاشیه

به گزارش خبرنگار معارف ایرنا یکی از خدمات نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم در بخش محتوایی مربوط به مشاوره و پاسخگویی است که علاقه مندان در هر زمینه ای می توانند به یک یا چند سایت، نرم افزار یا پیام رسان اجتماعی مراجعه و با طرح سوال به پاسخ های کارشناسانه دست یابند یا با مطالعه پرسش سایر کاربران به تجربیاتی ارزنده دسترسی پیدا کنند.

نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه دارد اما به گفته دبیر اجرایی این نمایشگاه قرار است بخش های مختلف نمایشگاه بعد از ماه مبارک رمضان نیز قابل استفاده باشد.

حجت الاسلام همواره در سخنرانی ها و درس های خود تاکید می کند که هر دانش آموز و دانشجو باید در دفتر تلفن خود اسامی چند اسلام شناس و کارشناس دینی را داشته باشد تا هر زمان با سوالی دینی روبرو شد بتواند از نظرات آنان استفاده کند.

اکنون بسیاری از کارشناسان دینی در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی به مشاوره و پاسخگویی جوانان مشغول هستند و نمایشگاه مجازی قرآن نیز امکانی را فراهم کرده تا علاقه مندان به راحتی بتوانند در زمینه های تخصصی پرسش های خود را مطرح کنند.

انجام مشاوره و پاسخگویی در برخی از سایت ها و نرم افزارهای معرفی شده در نمایشگاه مجازی قرآن کریم به صورت عمومی است و برخی نیز در حوزه های تخصصی به بازدیدکنندگان مشاوره می دهند. در بخش عمومی می توان به سایت های مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی، مرکز مشاوره و روان شناسی اسلامی آیه، مشاوره تبیان، مشاوره پرسمان، سایت شهر سوال و راسخون اشاره کرد، ولی برای آشنایی بیشتر با این سایت ها به معرفی اجمالی هر کدام می پردازیم و علاقه مندان می توانند با مراجعه به سایت نمایشگاه مجازی قرآن کریم به درگاه این سایت ها ورود کنند.

مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی سال هاست که در حوزه های دینی و معارفی اعم از سؤالات شرعی، اعتقادی، خانوادگی با استفاده از نظرات کارشناسان دینی به ارائه مشاوره مشغول است و علاوه بر ارتباط تلفنی از طریق برخط یعنی گفتگوی مستقیم با کارشناسان و همچنین غیربرخط یعنی ارسال سؤال و دریافت پاسخ در کمتر از 24 ساعت به پاسخگویی می پردازد و علاوه بر آن نرم افزار تلفن همراه پاسخگو و وب سایت این مرکز همواره پاسخگوی سوالات دینی مردم است.

مرکز مشاوره تبیان وابسته به مؤسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان که زیر نظر سازمان تبلیغات اسلامی فعالیت می کند، دارای بخش مشاوره در زمینه های مختلف علمی، درسی، مذهبی و روان شناسی است و علاقه مندان می توانند علاوه بر پرسش از کارشناسان این مرکز، به مطالعه مجموعه فراوانی از سؤالات دسته بندی شده به همراه پاسخ های دقیق و علمی با زبانی ساده و روان بپردازند.

مرکز مشاوره و روانشناسی اسلامی آیه تلاش می کند تا شما را در زندگی خانوادگی کمک و راهنمایی کند. به عبارت دیگر مشاوره در زمینه های ازدواج، طلاق و خانواده، مأموریت اصلی مشاوره های این مرکز است. ارائه خدمات روان درمانی و مشاوره روانشناسی توسط اساتید متخصص حوزه و دانشگاه و برگزاری دوره های حضوری و غیر حضوری روانشناسی از دیگر برنامه های این مرکز است.

دبیرخانه گفتمان قرآنی مجموعه ای است مردمی که هسته اولیه شکل گیری این مجموعه را جمعی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف پایه گذاری کرده اند. جوانانی خلاق، مطالبه گر، اهل فکر و ایده و تلاشگر در جهت اصلاح وضع موجود، آن ها با طرح ها، ایده ها و حمایت ها، خدمات و برنامه هایی که طراحی کرده اند تلاش می کنند تا وضع موجود در فضای قرآنی به وضع مطلوب که انس دائمی همه با کتاب خدا باشد، تغییر کند. این مجموعه خدمات مختلفی را به مخاطبان در خصوص مسائل مختلف قرآنی ارائه می کند که یکی از آن ها مشاوره به مجموعه های مختلف است که علاقه مندان می توانند به سایت این مجموعه مراجعه کنند.

وب سایت راسخون متعلق به سازمان اوقاف و امور خیریه است که در حوزه فعالیت های دینی خدمات مختلفی را به مخاطب عرضه می کند و یکی از آن ها مشاوره است. علاقه مندان می توانند از میان فهرست سؤالات دسته بندی شده، پاسخ خود را پیدا یا با ثبت پرسش از کارشناسان، پاسخ خود را دریافت کنند.

سایت پرسمان دانشگاهیان وب سایتی است که در حوزه پاسخگویی به مسائل دینی فعالیت می کند. این وب سایت متعلق به نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه هاست و اساتید خبره با زبانی روان و ادبیات مناسب پاسخ سؤالات را تهیه و تنظیم می کنند. سؤالات و پاسخ های مختلف این وب سایت در قالب نرم افزار کامپیوتری نیز عرضه شده است.

پایگاه جامع علوم و معارف قرآن وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم داری بخشی به نام پرسمان های قرآنی است که قابل استفاده عموم مردم و پژوهشگران می باشد. البته این خدمت هم از طریق نرم افزار تلفن همراه به مخاطب عرضه می شود و هم از طریق وب سایت.

برنامه پرسمان یکی از برنامه های پرمخاطب رادیو معارف است و این شبکه رادیویی با حضور کارشناسان دینی به پاسخگویی مسائل مختلف می پردازد. محتوای این برنامه ها به صورت دسته بندی شده در نرم افزار پرسمان ارائه شده است و کاربران می توانند با نصب این برنامه در رایانه یا نصب نرم افزار تلفن همراه به پرسش ها و پاسخ های مطرح شده دسترسی پیدا کنند.

مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه قم نیز با راه اندازی یک سایت به نام اندیشه قم تلاش کرده تا در حوزه های مختلف قرآنی، حدیثی، کلامی، تاریخ و سیره به سوالات و ابهامات پاسخ دهد.

اما در سطح بین المللی می توان به وب سایت اسلام کوئست اشاره کرد که پاسخ های مخاطبان را به چند زبان در اختیار آنان قرار می دهد و ظرفیت بسیار خوبی برای کسانی است که می خواهند پاسخ به سؤالات دینی را به زبان های مختلف دریافت و از آن ها در فعالیت های خود استفاده کنند.

وب سایت راهنمامان برای دغدغه مهم پدران و مادران در زمینه تربیت صحیح کودکان و نوجوانان با استفاده از مشاوران و کارشناسان در زمینه های روان شناسی و علوم تربیتی پاسخگوی سوالات خانواده هاست.

حتماً پیش آمده که فرزندتان می خواسته فیلم ببیند، یا بازی رایانه ای و موبایلی کند و شما نمی دانستید آیا این فیلم، بازی یا کتاب مناسب او هست یا نه. وب سایت کدومو به عنوان دستیار چندرسانه ای خانواده ها و سامانه ای برای هدایت صحیح مصرف رسانه ای راه اندازی شده است. کدومو معتقد است که می تواند برای خانواده در این دنیای غرق شدن همه در رسانه، امنیت رسانه ای را برای فرزندان و خانواده ها تامین کند.

اگر به دنبال آن هستید تا فرزندانتان را در زمینه حفظ قرآن تربیت کنید، می توانید برای مشاوره و استفاده از نظر کارشناسان به سایت های آکادمی حفظ قرآن و همیار حفظ قرآن مراجعه کنید که در نمایشگاه مجازی قرآن کریم حضور دارند. آکادمی حفظ قرآن در خصوص حفظ قرآن و مسائل تخصصی مربوط به آن آماده مشاوره و پاسخگویی است. این مجموعه هم از طریق وب سایت و هم از طریق شبکه های اجتماعی به مخاطبان خود خدمت ارائه می کند. پیام رسان همیار حفظ نیز به عنوان یک کانال آموزشی در پیام رسان ایتا فعال است. البته برخی نهادها و موسسات قرآنی به صورت تخصصی در زمینه حفظ قرآن فعالیت دارند که می توان از مشاوره های آنان نیز استفاده کرد.

نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم با شعار قرآن، کتاب رشد و رویش از یازدهم اردیبهشت ماه آغاز به کار کرد و به صورت 24 ساعته تا پایان ماه مبارک رمضان از طریق مجازی در دسترس علاقه مندان به قرآن کریم است.

در این نمایشگاه مجازی دو بخش اصلی فروشگاهی و محتوایی وجود دارد که بخش فروشگاهی به فروش کتاب های چاپی در حوزه دین و دفاع مقدس اختصاص دارد و امکان عرضه و فروش تمام کتاب های مربوط به دین و حوزه دفاع مقدس که ناشران از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز چاپ گرفته باشند، فراهم شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
نشستی مجازی شامگاه 20 اردیبهشت ماه با حضور رافع العامری، رئیس مرکز ملی علوم قرآن دیوان وقف شیعی(عراق) و حسین مقدم کیا، مدیر مؤسسه تخصصی قرآنی صراط(ایران) برگزار شد و محمود واعظی، مشاور بین الملل معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیریت این گفت وگو را برعهده داشت.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم، در راستای برگزاری سلسله نشست های ظرفیت شناسی شبکه تعاملی مراکز قرآنی ایران و جهان اسلام نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم، نشستی مجازی شامگاه 20 اردیبهشت ماه با حضور رافع العامری، رئیس مرکز ملی علوم قرآن دیوان وقف شیعی(عراق) و حسین مقدم کیا، مدیر مؤسسه تخصصی قرآنی صراط(ایران) برگزار شد و محمود واعظی، مشاور بین الملل معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیریت این گفت وگو را برعهده داشت.

رئیس مرکز ملی علوم قرآن دیوان وقف شیعی گفت: این مرکز دارای 10 بخش و شعبه در عراق شامل اداری، آرشیو، صوتی، خدماتی، بایگانی، برنامه های قرآنی و... است و مسئولیت و متصدی برگزاری دوره های علمی قرآنی، همایش های بین المللی و ملی، مسابقات قرآن در بخش های بانوان، آقایان و روشندلان، معرفی قاریان عراقی برای حضور در مسابقات بین المللی سایر کشورها، برگزاری محافل قرآنی در مساجد، حسینیه ها و مدارس، برپایی محافل برای دستگاه های مختلف عراق، اعزام قاری به برنامه های قرآنی رادیویی و تلویزیونی، شرکت در برنامه ها و همایش های پژوهش محور قرآنی و برگزاری دوره های آموزش قرائت و حفظ در سطوح مختلف و... است.

این داور بین المللی و قاری و مؤذن عتبه کاظمیه با اشاره به اینکه حدود 6 تا 7 هزار مستند در این مرکز موجود است، افزود: مرکز قرآنی دارای مجله فصلی با عنوان والقلم است.

در ادامه حسین مقدم کیا با اشاره به اینکه فعالیت مؤسسه صراط از سال 1386 آغاز شد، گفت: در آن سال طبق ارزیابی ها مشخص شد، تولید و عرضه محصولات تخصصی قرآن در سطح شهر مشهد و کشور نیست یا خیلی محدود است، لذا این مؤسسه راه اندازی و تولید محصولات تخصصی و حضور در نمایشگاه های قرآن کریم را در دستور کار قرار داد.

وی ادامه داد: از سال 86 تا 91 محصولات قرآنی فراوانی شامل کتب، لوح فشرده و نرم افزار در فروشگاهی مجازی با عنوان www.seratstore.ir عرضه و همچنین نمایشگاه هایی در چند کشور برپا شد. پس از اینکه فروشگاه در زمینه تولید و عرضه محصولات تخصصی به بلوغ رسید و توانست جمع جوانان را به گرد خود جمع کند، آموزشگاه تخصصی قرآن راه اندازی شد.

مقدم کیا با اشاره به اینکه در کشور فعالیت های عمومی آموزش قرآن را مؤسسات زیادی انجام می دهند، افزود: اما در بحث فعالیت های تخصصی قرآنی کم کاری شده است. از سال 1390 با عنوان کشف و پرورش استعدادهای قرآنی سفرهایی به استان ها و شهرهای مختلف داشتیم و طبق جلسات با اساتید مشهد مقدس، متوجه شدیم خلأ طرح مدون و جدیدی که بتواند استعدادهای قرآنی را از جایگاهی به جایگاه دیگر سوق دهد، وجود دارد، بنابر این طرحی به نام مدرسه عالی تلاوت را در سال 90 رونمایی شد.

وی ادامه داد: در ابتدا در این طرح که با محوریت قرائت، حفظ و مفاهیم برگزار می شد، حدود چهل نفر از نوجوانان را جذب کردیم و بازدیدهای مختلفی از سوی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان دارالقرآن الکریم انجام شد و توانستیم با همکاری معاونت قرآن و عترت این طرح را به صورت ملی معرفی کنیم و از آن به بعد به عنوان طرح ملی تلاوت شناخته شد.

مقدم کیا با اشاره به اینکه از ویژگی های این طرح، این است که استادمحور و کتاب محور نیست، بیان کرد: این طرح به شهرستان و استان خاص وابسته نیست. سعی کردیم طرحی را راه اندازی کنیم که امکان برگزاری آن در تمام شهرها فراهم باشد در اختتامیه بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن(مهرماه 1391) این طرح رونمایی شد. در سال نخست به صورت پایلوت در هفت استان و شهر کوچک و بزرگ تشکیل و پس از دو سال از اجرای آن هر سال به تعداد شهرهای برگزارکننده افزوده شد.

وی ادامه داد: این طرح در سال 1400 در کل کشور گسترش پیدا کرد و طی این طرح، بالغ بر چندین هزار نوجوان و جوان نخبه قرآنی در شهرهای مختلف شناسایی شد، همچنین از سال 1395 نگاه بین المللی به این طرح داشتیم، چنانکه در عتبه عباسیه به عنوان امیرالقراء برپا و همچنین از محضر اساتید زیادی چون استاد العامری در کاظمین بهره مند شدیم تا بتوانیم این طرح را با همکاری مؤسسه در بغداد و کاظمین اجرا کنیم. این طرح در کشورهای سوریه و لبنان نیز اجرا شد.

مقدم کیا اضافه کرد: از سال گذشته نیز مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی جزو حامیان این طرح شد و این طرح از سال گذشته به عنوان طرح ملی تلاوت و شباب الرضا(ع) اجرا شد. همچنین در کنار این طرح، رقابت های قرآنی برای نوجوانان برگزار شد و سه سال نخبگان این طرح را به کشور عراق اعزام کردیم و امسال پنجمین دوره این مسابقات با عنوان شوق تلاوت برگزار می شود. در همین جا برای تعامل با مرکز ملی علوم قرآن دیوان وقف شیعی عراق اعلام آمادگی می کنیم، طرح ملی تلاوت میزبان نخبگان قرآنی کشور عراق در ایران خواهد بود و همچنین این مرکز می تواند میزبانی برای اعزام نوجوانان طرح ملی تلاوت باشد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم، در راستای برگزاری سلسله نشست های ظرفیت شناسی شبکه تعاملی مراکز قرآنی ایران و جهان اسلام نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم، نشستی مجازی شامگاه 20 اردیبهشت ماه با حضور رافع العامری، رئیس مرکز ملی علوم قرآن دیوان وقف شیعی(عراق) و حسین مقدم کیا، مدیر مؤسسه تخصصی قرآنی صراط(ایران) برگزار شد و محمود واعظی، مشاور بین الملل معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیریت این گفت وگو را برعهده داشت.

رئیس مرکز ملی علوم قرآن دیوان وقف شیعی گفت: این مرکز دارای 10 بخش و شعبه در عراق شامل اداری، آرشیو، صوتی، خدماتی، بایگانی، برنامه های قرآنی و... است و مسئولیت و متصدی برگزاری دوره های علمی قرآنی، همایش های بین المللی و ملی، مسابقات قرآن در بخش های بانوان، آقایان و روشندلان، معرفی قاریان عراقی برای حضور در مسابقات بین المللی سایر کشورها، برگزاری محافل قرآنی در مساجد، حسینیه ها و مدارس، برپایی محافل برای دستگاه های مختلف عراق، اعزام قاری به برنامه های قرآنی رادیویی و تلویزیونی، شرکت در برنامه ها و همایش های پژوهش محور قرآنی و برگزاری دوره های آموزش قرائت و حفظ در سطوح مختلف و... است.

این داور بین المللی و قاری و مؤذن عتبه کاظمیه با اشاره به اینکه حدود 6 تا 7 هزار مستند در این مرکز موجود است، افزود: مرکز قرآنی دارای مجله فصلی با عنوان والقلم است.

در ادامه حسین مقدم کیا با اشاره به اینکه فعالیت مؤسسه صراط از سال 1386 آغاز شد، گفت: در آن سال طبق ارزیابی ها مشخص شد، تولید و عرضه محصولات تخصصی قرآن در سطح شهر مشهد و کشور نیست یا خیلی محدود است، لذا این مؤسسه راه اندازی و تولید محصولات تخصصی و حضور در نمایشگاه های قرآن کریم را در دستور کار قرار داد.

وی ادامه داد: از سال 86 تا 91 محصولات قرآنی فراوانی شامل کتب، لوح فشرده و نرم افزار در فروشگاهی مجازی با عنوان www.seratstore.ir عرضه و همچنین نمایشگاه هایی در چند کشور برپا شد. پس از اینکه فروشگاه در زمینه تولید و عرضه محصولات تخصصی به بلوغ رسید و توانست جمع جوانان را به گرد خود جمع کند، آموزشگاه تخصصی قرآن راه اندازی شد.

مقدم کیا با اشاره به اینکه در کشور فعالیت های عمومی آموزش قرآن را مؤسسات زیادی انجام می دهند، افزود: اما در بحث فعالیت های تخصصی قرآنی کم کاری شده است. از سال 1390 با عنوان کشف و پرورش استعدادهای قرآنی سفرهایی به استان ها و شهرهای مختلف داشتیم و طبق جلسات با اساتید مشهد مقدس، متوجه شدیم خلأ طرح مدون و جدیدی که بتواند استعدادهای قرآنی را از جایگاهی به جایگاه دیگر سوق دهد، وجود دارد، بنابر این طرحی به نام مدرسه عالی تلاوت را در سال 90 رونمایی شد.

وی ادامه داد: در ابتدا در این طرح که با محوریت قرائت، حفظ و مفاهیم برگزار می شد، حدود چهل نفر از نوجوانان را جذب کردیم و بازدیدهای مختلفی از سوی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان دارالقرآن الکریم انجام شد و توانستیم با همکاری معاونت قرآن و عترت این طرح را به صورت ملی معرفی کنیم و از آن به بعد به عنوان طرح ملی تلاوت شناخته شد.

مقدم کیا با اشاره به اینکه از ویژگی های این طرح، این است که استادمحور و کتاب محور نیست، بیان کرد: این طرح به شهرستان و استان خاص وابسته نیست. سعی کردیم طرحی را راه اندازی کنیم که امکان برگزاری آن در تمام شهرها فراهم باشد در اختتامیه بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن(مهرماه 1391) این طرح رونمایی شد. در سال نخست به صورت پایلوت در هفت استان و شهر کوچک و بزرگ تشکیل و پس از دو سال از اجرای آن هر سال به تعداد شهرهای برگزارکننده افزوده شد.

وی ادامه داد: این طرح در سال 1400 در کل کشور گسترش پیدا کرد و طی این طرح، بالغ بر چندین هزار نوجوان و جوان نخبه قرآنی در شهرهای مختلف شناسایی شد، همچنین از سال 1395 نگاه بین المللی به این طرح داشتیم، چنانکه در عتبه عباسیه به عنوان امیرالقراء برپا و همچنین از محضر اساتید زیادی چون استاد العامری در کاظمین بهره مند شدیم تا بتوانیم این طرح را با همکاری مؤسسه در بغداد و کاظمین اجرا کنیم. این طرح در کشورهای سوریه و لبنان نیز اجرا شد.

مقدم کیا اضافه کرد: از سال گذشته نیز مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی جزو حامیان این طرح شد و این طرح از سال گذشته به عنوان طرح ملی تلاوت و شباب الرضا(ع) اجرا شد. همچنین در کنار این طرح، رقابت های قرآنی برای نوجوانان برگزار شد و سه سال نخبگان این طرح را به کشور عراق اعزام کردیم و امسال پنجمین دوره این مسابقات با عنوان شوق تلاوت برگزار می شود. در همین جا برای تعامل با مرکز ملی علوم قرآن دیوان وقف شیعی عراق اعلام آمادگی می کنیم، طرح ملی تلاوت میزبان نخبگان قرآنی کشور عراق در ایران خواهد بود و همچنین این مرکز می تواند میزبانی برای اعزام نوجوانان طرح ملی تلاوت باشد.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
زمان برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم که براساس اعلام قبلی مسئولان، تا فردا چهارشنبه 22 اردیبهشت ماه تمدید شده بود، در ساعت 24 این روز به فعالیت خود خاتمه خواهد داد و خبری از تمدید مجدد نخواهد بود.

به گزارش روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران به نقل از روابط عمومی نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم، نمایشگاه بین المللی قرآن کریم هر ساله در بازه ماه رمضان برپا می شد و با توجه به اینکه به احتمال فراوان، فردا 22 اردیبهشت ماه ٱخرین روز ماه مبارک رمضان است، نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم نیز به کار خود پایان خواهد داد.

در همین راستا مهلت استفاده از بن های خرید از بخش فروش نمایشگاه نیز تا ساعت 24 فردا اعتبار خواهد داشت و در صورت عدم خرید، این بن ها غیرقابل استفاده خواهند شد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه به تدوین بیش از 250 برنامه فرهنگی و هنری در سال جاری اشاره کرد و گفت: برای اجرای این برنامه ها نیاز به پنج میلیارد تومان اعتبار داریم که در صورت تامین اعتبار و صدور مجوز ستاد کرونا در طول امسال برنامه ها را در استان برگزار می کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۲۲ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی در حاشیه باشگاه خبرنگاران جوان

به گزارش خبرگزاری تابناک کرمانشاه به نقل از ایرنا، بهرام فاضلی زاد افزود: هدف از ارایه این برنامه ها این است که جامعه مخاطب ما بداند که این توان و ظرفیت در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود دارد تا این برنامه ها را اجرایی کند اما اجرای همه این برنامه ها با 2 شرط امکان پذیر است.

تامین اعتبار از وزارت ارشاد و اعتبارات استانی

وی در خصوص شروط لازم برای اجرای این برنامه ها توضیح داد: اگر اعتبار مورد نیاز برای اجرای این برنامه ها به موقع از سوی استان تامین شود و همچنین ستاد استانی کرونا مجوز برگزاری این برنامه ها را بدهد می توانیم با اجرای آنها فضای پرنشاطی را در جامعه رقم بزنیم.

فاضلی زاد اعتبار مورد نیاز برای اجرای همه برنامه های پیشنهادی اداره کل فرهنگ و ارشاد استان را حدود پنج میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: حدود یک سوم این مبلغ را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختیار ما قرار می دهد اما بقیه مبلغ باید از سوی استان تامین شود.

او یکی از مشکلات دستگاه های اجرایی را نداشتن برنامه کوتاه مدت و میان مدت دانست و افزود : برنامه اجرایی باید دارای چارچوب باشد و ما برای طرح اجرایی چهار ویژگی وضعیت، ضرورت، اهداف و اجرا را تعیین کردیم و از سال 98 هم بعد از ملاقات با اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه سراسر استان و جمع آوری پیشنهادت مختلف این برنامه ها را در شورای برنامه ریزی استان مصوب کردیم.

وی با اشاره به اینکه همه برنامه های تعیین شده در چهار سطح شهرستانی، منطقه همگن، غرب کشور و ملی قرار دارد گفت: غرب استان (اسلام آبادغرب، دالاهو، سرپل ذهاب، قصرشیرین و گیلانغرب)، اورامانات (پاوه، ثلاث باباجانی، جوانرود و روانسر)، شرق استان (سنقر، صحنه، کنگاور و هرسین) و کرمانشاه چهار منطقه همگن تعریف شده در برنامه های ما است.

برخی از برنامه ها و رویدادها ملی است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه به برگزاری دومین جشنواره فرامرزی مطبوعات در کرمانشاه در سال جاری اشاره کرد و آن را بسیار مهم و تاثیرگذار دانست و افزود: دوره اول این جشنواره که در ایلام برگزار شد بسیار محدود بود اما این دوره به میزبانی کرمانشاه با حضور استان های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کردستان، ایلام، خوزستان، استان های شرقی ترکیه، اقلیم کردستان عراق و استان های عربی آن برگزار می شود.

فاضلی زاد با اشاره به اینکه بسیاری از استان های کشور درخواست میزبانی این جشنواره را داشتند، گفت: در راستای وحدت، همگرایی، مشترکات فرهنگی، اتصالات مسایل هنری و معرفی جاذبه های دیدنی و گردشگری کرمانشاه طرح را تهیه کردیم و در حالی که قرار بود این جشنواره در سال گذشته برگزار شود اما برگزاری مجازی آن ما را به اهدافمان نمی رساند بنابراین تصمیم گرفتیم امسال برگزار کنیم.

وی اظهار داشت: در برنامه های تهیه شده و با کار کارشناسی فراوان، همه بخش های مختلف فرهنگ، هنر و رسانه را دیدیم و به عنوان نمونه جشنواره ملی کهن آواهای تنبور، جشنواره ملی فیلم کوتاه شبدیز، جشنواره ملی تئاتر، جشنواره شعر بازی دراز، نمایشگاه عکس ایثار، جشنواره موسیقی دفاع مقدس، جشنواره عکس اورامانات، سوگواره اسطوره صالح حاج قاسم سلیمانی، بخشی از برنامه های ملی و استانی ما است که اجرایی می شود.

استان کرمانشاه 2 میلیون نفر جمعیت ساکن در 14 شهرستان، 31 بخش، 32 شهر، 86 دهستان و 2 هزار و 595 آبادی دارد و 2.4 درصد جمعیت کشور در این استان سکونت می کنند که از این تعداد 75 درصد در نقاط شهری و 25 درصد در نقاط روستایی زندگی می کنند.

لینک خبر :‌ تابناک کرمانشاه
در مناسب هایی که پیش رو داریم توزیع بسته های جدید معیشتی را خواهیم داشت.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۲۲ سایت های دیگر : خبرگزاری فارس

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان ، ولی اله روان معاون فرهنگی و اجتماعی اوقاف استان اصفهان اظهار داشت: با توجه به شرایط حاکم جامعه در خصوص ویروس کرونا، طرح ضیافت الهی خاص ایام مبارک رمضان را داریم که یک پیوست اجتماعی تحت عنوان ضیافت همدلی داشت؛ در این رزمایش سهمیه ای به شهرستان ها داده ایم که در 49 بقعه شاخص و تعداد کل 8 هزار بسته در سطح استان اصفهان است توزیع شد.

او اضافه کرد: بیشترین سهم را نواحی یک و 2 شهرستان اصفهان به تعداد 3500 بسته دارا هستند، ارزش تقریبی هر بسته حدود 300 هزار تومان بوده و در این راستا ارزش تقریبی 8 هزار بسته ای که در سطح استان توزیع می شود حدود 42 میلیارد ریال است.

معاون فرهنگی و اجتماعی اوقاف استان اصفهان با بیان اینکه غالب این اتفاق در شب های قدر با رونمایی در مسجد جامع اصفهان برگزار شد، گفت: ضیافت الهی در 49 بقعه شاخص و مکان هایی که استعداد این را داشتند که بتوانند با فضای باز مراسم را برگزار کنند با برنامه هایی از قبیل تفسیر قرآن با دعوت از آیت الله طباطبایی نژاد و آیت الله مهدوی بدون حضور مستمع ضبط و پخش شد.

روان تصریح کرد: ترتیل خوانی و جز خوانی را در یکسری از مکان ها برای مثال امام زاده ابوالعباس خوراسگان و امام زاده نرمی دولت آباد برگزار شد، جشن میلاد امام حسن مجتبی در نیمه ماه رمضان تحت عنوان کاروان شادی نسیم کرامت در جوار مقام های متبرکه انجام شد و در ایام وفات حضرت خدیجه مراسمات تحت عنوان خدیجه مادر امت و مراسمات شب های قدر برگزار شد.

معاون فرهنگی و اجتماعی اوقاف استان اصفهان افزود: تعدادی توزیع غذای گرم و افطاری را در محله زینبیه با محوریت اوقاف شهرستان اصفهان و بقعه حضرت زینب داشتیم و پیش بینی می کنیم اگر ستاد کرونا موافقت کند نماز عید فطر نیز در 59 بقعه شاخص و فضای باز و رعایت شیوه نامه ها برگزار شود.

او خاطرنشان کرد: تعداد 3 مورد وقف جدید هم در خلال طرح ضیافت الهی داشته ایم؛ تا کنون 8 مرحله توزیع بسته معیشتی داشته ایم و اگر این شرایط خاص و ویروس ادامه یابد به مناسب هایی که در پیش داریم توزیع بسته های جدید معشیتی را خواهیم داشت.

انتهای پیام/ی

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان

سید امیر مصباح در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به مصوبه ستاد ملی کرونا مبنی بر بازگشایی سینماهای کشور از روز شنبه 18 اردیبهشت ماه، اظهار کرد: با توجه به سینماها جز مشاغل گروه 2 قرار گرفته اند با تغییر رنگ بندی کرونایی در استان گیلان از قرمز به نارنجی می توانند فعالیت خود را از این تاریخ آغاز کنند.

وی با بیان اینکه حدود 14 ماه از شیوع ویروس کرونا در ایران می گذرد، افزود: آسیب های اقتصادی ناشی از این همه گیری در بسیاری از بخش ها مشهود بوده اما بخش های هنری به ویژه سینما و تئاتر که نیازمند حضور مردم هستند بیش از سایر کسب و کارها آسیب دیده اند.

معاون هنری و سینمایی ارشاد گیلان با اشاره به اینکه بعد از کنترل نسبی کرونا در هر دوره اکثر کسب و کارها فعالیت خود را آغاز کردند، گفت: متأسفانه سینماها و فعالان حوزه تئاتر و نمایش حتی با تعیین شیوه نامه های بهداشتی نیز نتوانستند همانند گذشته به فعالیت خود ادامه دهند.

وی با بیان اینکه متأسفانه بازگشایی های مقطعی درد از سینماداران دوا نکرده و قطعاً ادامه این روند نیز تأثیرگذار نخواهد بود، اضافه کرد: در طول یک سال گذشته خسارت های مالی وارده شده به فعالان این بخش به ویژه در استان ها و شهرستان ها به گونه ای بوده که بسیاری از سینماداران دیگر توان فعالیت در این بخش را ندارند.

مصباح ادامه داد: سینماداران یک سال بدون کسب یک ریال درآمد با توجه به شرایط بد اقتصادی مجبور به تأمین هزینه های زندگی و پرداخت هزینه هایی دیگری همانند آب و برق و تلفن و حتی مالیات بودند.

وی تأکید کرد: در این مدت بسیاری از فعالان حوزه سینما در استان گیلان اعلام کرده اند که دیگر توان نگهداری از سینماهای خود را نداشته و با وجود همه علاقه برای فعالیت در این بخش باید برای تأمین زندگی خود به فکر منبع درآمدی دیگری باشند که این قطعاً برای همه علاقه مندان به سینما فاجعه آمیز خواهد بود.

معاون هنری و سینمایی ارشاد گیلان با بیان اینکه در یک سال گذشته به عنوان متولیان بخش هنر استان تلاش کردیم با جلب حمایت های استانی و حتی ملی بخشی از این خسارت ها جبران شود، گفت: متأسفانه این حمایت ها به اندازه ای نبوده که بتواند خسارت فراوان فعالان این بخش در گیلان را جبران کند و هنوز سینماداران گیلانی با مشکلات فراوانی به ویژه در جذب دوباره تماشاگر مواجه هستند.

وی با اشاره به اینکه اراده جدی برای حمایت و حل مشکلات سینماداران به ویژه در سطح استان ها و شهرستان ها که ظرفیت، امکانات و توان کمتری در مقایسه با شهرهای بزرگ و پایتخت دارند مشاهده نمی شود، گفت: بازگشایی های مقطعی نمی تواند راهگشا باشد.

مصباح با بیان اینکه هنوز زمان مشخصی برای پایان کرونا نمی توانیم متصور باشیم و ادامه این روند می تواند به تعطیلی کامل سینماها در استان ها منجر شود، اضافه کرد: مسئولان و متولیان امر باید در ابتدا راهکاری برای جبران خسارت های مالی سینماداران پیش بینی کرده و سپس با تدوین یک شیوه نامه مناسب از تعطیلی هر باره سینماها تا زمان کنترل کامل کرونا جلوگیری کنند.

وی تأکید کرد: حفظ سلامت شهروندان همیشه در اولویت قرار دارد، اما از سوی دیگر باید به این نکته نیز توجه کنیم که تعطیلی سینماها هم به این صنعت صدمه میزند و هم به بیکاری چندین نفر منجر خواهد شد.

معاون هنری و سینمایی ارشاد گیلان با اشاره به اینکه سینما و فعالان بخش های مختلف آن سال سخت و تلخی را تجربه کرده اند، گفت: این شرایط نباید سبب شود که با بی برنامگی و نبود یک چراغ راه مناسب چه در همین ایام و چه پسا کرونا صنعت سینما و فعالان آن نتوانند فعالیت کنند.

وی با بیان اینکه امروز سینما همانند کودک نوپایی بوده که برای حرکت نیازمند حمایت و کمک است، افزود: همه مسئولان و متولیان باید با برنامه ریزی درست و کاربردی به این کودک نوپا کمک کنند تا دوباره سرپا ایستاده و به فعالیت خود و روزهای خوش گذشته بازگردد.

منبع : مهر

اقتصادآینده نیوز منتظر دریافت اخبار و پیام های هموطنان عزیز می باشد.

لینک خبر :‌ اقتصاد آینده
بجنورد- ایرنا- معاون امور هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلاامی خراسان شمالی گفت: سینماهای استان با تغییر رنگ بندی کرونایی از قرمز به نارنجی و زرد روز سه شنبه بازگشایی شد اما سینمای شهر شیروان به علت رنگ قرمز کرونایی همچنان تعطیل است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۲۱ سایت های دیگر : در حاشیه پایگاه خبری انتهاج

ابوالحسن حیدری به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به مصوبات ستاد مقابله با کرونا، مشاغل گروه 2 مشروط به رعایت شیوه نامه های بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی و افزایش نظارت در این بخش می توانند به فعالیت خود ادامه دهند.

وی افزود: در گذشته فعالیت سینماها و سالن های تئاتر در گروه مشاغل گروه سه و چهار قرار داشت تا این که با پیگیری معاونت حوزه سینمایی و اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سالن های سینما و تئاتر به مشاغل گروه 2 منتقل شدند.

وی افزود: امروز فیلم های سینمایی خورشید و فیلم خون شد در سینمای گلشن و عمیق مرکز استان اکران شد.

فعالیت های مراکز سینمایی و تئاتر استان خراسان شمالی از نیمه دوم فروردین ماه امسال به علت شیوع گسترده ویروس کرونا تعطیل شده بودند.

ویروس کرونا در استان خراسان شمالی از اسفندماه سال 98 با شناسایی نخستین بیمار مبتلا به کووید 19 در شهرستان بجنورد شیوع یافت و این استان تاکنون سه موج از این بیماری را پشت سر گذاشت و از اول فروردین ماه سال جاری به تدریج وارد فاز چهارم شد.

استان خراسان شمالی با جمعیت 863 هزار نفری دارای 9 سالن سینما با 2 هزار 274 صندلی و 12 سالن نمایش دارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
بروجرد - ایرنا - رییس نهاد کتابخانه های عمومی بروجرد گفت: کتابخانه روستای دینارآباد بخش مرکزی این شهرستان در زمینی به مساحت 400 متر مربع احداث شده و آماده بهره برداری است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۲۱ سایت های دیگر : در حاشیه

داود پهلوان عصر سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره یه اینکه این کتابخانه به نام شهید حجت اله ساکی نامگذاری شده است، افزود: این کتابخانه توسط یکی از خیرین در زیربنای 350 متر احداث شده است.

وی اظهار داشت: برای احداث این کتابخانه روستایی بیش از 600 میلیون تومان هزینه شده است.

رییس نهاد کتابخانه های عمومی بروجرد بیان کرد: کتابخانه شهید باهنر بروجرد نیز با 95 درصد پیشرفت فیزیکی در زمینی به مساحت 410 متر مربع و زیربنا در 2 طبقه جمعا به مساحت 820 متر مربع تخریب و بازسازی شده است.

پهلوان افزود: کتابخانه شهید باهنر در سال 1338 در بروجرد بنا شد که در زلزله سال 85 تخریب و بازسازی آن حدود 2 میلیارد تومان هزینه داشته است.

وی اظهار داشت: کتابخانه شهید باهنر از نظر منابع کتابی غنی ترین کتابخانه لرستان با 35 هزار جلد کتاب می باشد.

وی بیان کرد: با توجه به محدودیت های کرونایی و تعطیلی کتابخانه ها در اولین جلسه انجمن کتابخانه ها و نهضت مطالعه مفید شهرستان بروجرد مصوب شد که همه دستگاههای عضو انجمن در اجرای برنامه های فرهنگی نهاد کتابخانه ها که در فضای مجازی برگزار می شود همکاری کنند.

رئیس نهاد کتابخانه های عمومی بروجرد گفت: طبق مصوبه انجمن نهاد کتابخانه های عمومی بروجرد در جلسه بعدی انجمن از دکتر روزبه، استاد محمد گودرزی و دکتر شمس به دلیل برگزیده شدن کتاب های آنان در سطح ملی توسط نهاد کتابخانه ها و فرمانداری بروجرد تجلیل به عمل خواهد آمد.

شهرستان بروجرد دارای 6 کتابخانه نهادی، هشت کتابخانه مشارکتی و یک کتابخانه آستان قدی رضوی می باشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
گروه استان ها- مدیرکل ارشاد استان مرکزی گفت: دستورالعمل های ممانعت استفاده از واژگان بیگانه در نامگذاری اصناف استان مرکزی ابلاغ شده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۲۱

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک ، حجت الاسلام عباس دانشی ظهر امروز در جلسه کارگروه امور اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان مرکزی با اشاره به نام گذای ها اظهار داشت: از سال 75 قانون منع استفاده از عناوین و اسامی بیگانه در رده های مختلف جامعه توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شده و ابلاغیه ها و دستوالعمل های آن به فرهنگ و ارشاد اسلامی جهت عدم نفوذ واژگان بیگانه به ساحت زبان و ادبیات فارسی ارائه شده است.

وی افزود: در راستای این قانون وظایفی در جهت جلوگیری از به کارگیری اسامی بیگانه و نامناسب در واحدهای صنفی، فرهنگی، هنری، آموزشی، گردشگری و.. بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ادارات آن است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی خاطرنشان کرد: در راستای تحقق صحیح و درست قانون مذکور نظارت مستمر بر دستگاه های مختلف، فعال سازی انجمن های ادبی، برگزاری همایش ها و کنگره های ادبی جهت معرفی شخصیت های ادبیات فارسی و معرفی زبان فارسی ازجمله اقداماتی است که در دستورکار قرار دارد.

دانشی ادامه داد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی از 10 سال گذشته خواستار تعامل و همکاری در جهت نظارت مستمر و جلوگیری از نام گذاری های نامناسب بودیم اما متاسفانه همکاری صورت نگرفته است.

وی عنوان کرد: در طی 2 سال گذشته چندین مکاتبه شورای اصناف استان انجام شده است که متاسفانه بی پاسخ مانده است و افراد پیش از نصب تابلو و هزینه تبلیغات باید به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مراجعه کنند و نام خود را ارائه نمایند و چنانچه آن نام مغایر با فرهنگ زبان و ادبیات فارسی باشد باید آن نام تغییر کرد و افراد پس از اتمام کارها و نصب تابلو به اداره فرهنگ و ارشاد مراجعه می کنند که هزینه های زیادی کرده اند و اگر از نام های لاتین و بیگانه استفاده کرده باشند باید آن را تغییر دهند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی بیان کرد: برگزاری نمایشگاه کتاب یکی از عواملی است که تاثیر بسزایی در پاسداشت زبان و ادبیات فارسی دارد و امیدواریم با بهبود شرایط بیماری کرونا در هفته سوم مهرماه نمایشگاه کتاب برگزار شود.

دانشی افزود: در دستورالعمل ها و ابلاغیه هایی که به دستگاه ها ارائه شده است نحوه تعامل جهت جلوگیری از ورود اسامی بیگانه به زبان و ادبیات فارسی مطرح شده که نیاز است همه در این راستا مشارکت کنند.

ارائه نام های مورد تائید فرهنگ و ارشاد اسلامی

زهرا کسایی پور، مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی نیز در این جلسه با اشاره به امر نام گذاری ها اظهار داشت: استفاده از ظرفیت سایت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ارائه نام های مورد تائید این سازمان می تواند به افراد در جهت نام گذاری ها کمک شایانی کند.

انتهای پیام/711/ی

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
ایسنا/زنجان معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان گفت: موسیقی در استان زنجان پتانسیل بالایی دارد و در مسیر پیشرفت نیز قرار دارد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۲۱ سایت های دیگر : جماران

ایرج داوودبیگی در گفت وگو با ایسنا، در رابطه با موسیقی استان زنجان، اظهار کرد: شیوع ویروس کرونا، فعالیت های مربوط به هنر موسیقی را نیز تحت تاثیر قرار داده و در این مدت کنسرت های صحنه ای حذف شده و با توجه به تعطیلی فرهنگسرا در این مدت و آموزشگاه ها در بیشتر ماه های سال، کلاس های آموزشی نیز تعطیل بودند، البته در آموزشگاه ها آموزش مجازی صورت گرفته است ولی جایگزین آموزش حضوری نخواهد شد.

وی افزود: موسیقی در مرکز و شهرستان های استان، مخصوصاً شهرستان های ابهر و خرم دره پتانسیل بالایی دارد و این هنر در استان در راستای پیشرفت است که امیدواریم با نابودی ویروس کرونا فعالیت های این حوزه را از سر بگیریم.

این مسئول با بیان اینکه هنرمندان در این مدت فعالیت هایی در قالب فضای مجازی مانند اجرای کنسرت یا آموزش داشته اند، تصریح کرد: هنرمند زمانی زنده است که ساز آن شنیده و دیده شود و با مخاطب خود ارتباط برقرار کند که این اقدامات با شیوع ویروس کرونا از بین رفته است و به همین دلیل علاوه بر اینکه موسیقی از لحاظ آموزشی و اجرایی نیز آسیب دیده، از لحاظ روحی نیز هنرمندان آسیب دیده اند، البته این مشکلات فقط در استان زنجان وجود ندارد و در کل کشور و دنیا به دلیل شیوع ویروس کرونا وجود دارد.

داوودبیگی در رابطه با حمایت از هنرمندان عرصه موسیقی و بیان اینکه این حمایت ها به صورت ملی و کشوری است، ادامه داد: هنرمندانی که عضو صندوق اعتباری هنر هستند طی دو مرحله حمایت هایی دریافت کرده اند. همچنین آموزشگاه های هنری نیز با ثبت نام در سامانه کارا ثبت نام کرده اند نیز وام هایی با درصد پایین نیز دریافت کرده اند.

معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با بیان اینکه آشیق عسگری و آشیق گلاب علی داوودبیگی دو آشیق برجسته استان هستند که شهرت ملی دارند و شاگردان زیادی را در استان پرورش داده اند، خاطرنشان کرد: هنرمندان استان در حوزه های مختلف موسیقی فعالیت دارند ولی قدیمی ترین ژانر موسیقی، موسیقی آشیقی در استان است که ظرفیت های این حوزه باید مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران

روزنامه ثروت


روزنامه کائنات



روزنامه جوان



روزنامه عصر ایرانیان


روزنامه حمایت


روزنامه ابرار


روزنامه مستقل


روزنامه سایه


روزنامه مواجهه اقتصادی


روزنامه افکار


روزنامه امتیاز


روزنامه کاروکارگر


روزنامه جمهور