بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 8 اردیبهشت 1400
سیدعباس صالحی در جدیدترین توئیت خود با اشاره به مصاحبه پخش شده روزهای اخیر وزیر امورخارجه نوشت: سخنان ایشان را از روی متن بشنویم و نه به به روایت ایران اینترنشنال!

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در متن توئیت سیدعباس صالحی آمده است:

بخش هایی کم تر شنیده شده از نوار آقای ظریف:

1. معتقدم که کشور یک ضربه بی نظیر تحمل کرد بعد از رفتن شهید سلیمانی.

معتقدم که آمریکا با زدن شهید سلیمانی ضربه ای به ایران زد که با زدن یک شهر ممکن بود نتواند بزند.

2. سلیمانی یک جنگ طلب نبود. برای همین بود که سلیمانی را دوست داشتم.

3 .در مذاکرات افغانستان در سال 2001 میلادی با آمریکا ، اگر سردار سلیمانی نبود من هیچ دستاوردی نداشتم.

4. در مذاکرات سال 2003 که من باآمریکایی ها داشتم درمورد عراق... باز هم اگر سردار سلیمانی نبود و اطلاعات سردار سلیمانی نبود، من هیچ دستاوردی نداشتم.

با توجه به موارد فوق در سخنان آقای ظریف، گرچه نقدهای جدی می توان به نگرش و رویکرد ایشان در دو بال دیپلماسی و میدان داشت، اما سخنان ایشان را از روی متن بشنویم و نه به به روایت ایران اینترنشنال!

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اهدای لوح تقدیر به رمضانعلی سبحانی فر از حضور موفق شرکت ملی پست در اولین نمایشگاه مجازی کتاب تهران تقدیر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۰۷ سایت های دیگر : وزارت ارتباطات و فناوری سیتنا

به گزارش روابط عمومی شرکت ملی پست، صبح امروز در نشستی که با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی، رمضانعلی سبحانی فر و امیر ناظمی معاونان وزیر ارتباطات برگزار شد از خدمات شبکه پستی کشور در همکاری با نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تقدیر شد .

سیدعباس صالحی در این نشست گفت: "نمایشگاه مجازی کتاب تهران گام موثری در صنعت نشر کشور و تحقق عدالت فرهنگی از طریق دسترسی مردم به کتاب بود و پست جمهوری اسلامی ایران نقش موثری در این زمینه ایفا کرد."

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به کاهش هزینه ها و دگرگونی جغرافیایی مصرف در نمایشگاه مجازی کتاب اضافه کرد: شرکت ملی پست درراستای مسئولیت اجتماعی خود بازویی پرتوان برای اجرایی شدن نمایشگاه مجازی کتاب بود و بدون هیچ گونه شکایتی توانست به خوبی جایگاه خود را ثابت نماید."

وی با بیان اینکه بر اساس اولین تجربه، نگرانی بابت تاخیر در توزیع امانات به جهت افزایش ترافیک پست در دوران شیوع کرونا و همچنین افزایش حجم مرسولات نمایشگاهی وجود داشت، عنوان کرد: "دسترسی سریع و سالم خریداران به مرسوله ها، سهم مهمی در اطمینان به نمایشگاه مجازی ایجادکرد و شرکت ملی پست ایران به خوبی جایگاه خود را در بحث لجستیک نشان داد."

رمضانعلی سبحانی فر نیز با بیان اینکه لغو برگزاری نمایشگاه ها یکی از تغییرات اساسی شیوع کرونا بود که موجب شد اجرای سنت هر ساله برگزاری نمایشگاه حضوری کتاب مقدور نباشد، گفت: "به لطف فناوری های ارتباطی جدید، این رویداد فرهنگی به خوبی برگزار و فرصتی مهم و قابل دسترسی برای دامنه وسیعی از مخاطبان فراهم شد."

مدیرعامل شرکت ملی پست خاطر نشان کرد: "نمایشگاه مجازی کتاب ما را به عدالت فرهنگی نزدیک تر و مرزهای جغرافیایی را درنوردید و ما به دوردست ترین مناطق کشور در این نمایشگاه خدمت رسانی کردیم."

وی افزود: "در سال های پیش به طور معمول 1200 ناشر در نمایشگاه حضور داشتند، اما امسال با فراهم شدن شرایط برای اعطای غرفه های اینترنتی به ناشران برای فروش آنلاین محصولات و تحویل پستی بسته ها، بیش از 1700 ناشر در این نمایشگاه مجازی حضور یافتند که می توان چنین حرکتی را، گامی بزرگ در جهت برقراری عدالت فرهنگی به حساب آورد."

معاون وزیر ارتباطات با اشاره به برگزاری نمایشگاه مجازی قرآن گفت: "برگزاری موفق نمایشگاه مجازی کتاب سرآغازی برای برگزاری رویدادهایی مشابه و همکاری های بیشتر خواهد بود."

گفتنی است نمایشگاه کتاب از تاریخ اول تا دهم بهمن 1399 به صورت مجازی برگزار و درمجموع یک میلیون و 254 هزار و 599 نسخه کتاب به ارزشی بیش از 640 میلیارد ریال در آن به فروش رفت .

کتاب های خریداری شده توسط مشتریان از نمایشگاه مجازی کتاب در قالب بیش از 850 هزار مرسوله پستی برای خریداران در سراسر کشور ارسال شد.

لینک خبر :‌ شرکت ملی پست
مدیرکل دفتر حقوقی و مالکیت فکری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با ارائه آماری از آثار ادبی و هنری ثبت شده گفت: از سال 1388 تاکنون 37 هزار تقاضا برای ثبت آثار داشته ایم که از این تعداد نزدیک به 23 هزار اثر ثبت و فرآیند آن طی شده است و اطلاعات آن در پایگاه اطلاع رسانی وزارت متبوع و سامانه دسترسی آزاد به اطلاعات قابل رویت است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۰۸ سایت های دیگر : سبز البرز

به گزارش مرکز روابط عمومی اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حامد سهرابی مدیرکل دفتر حقوقی و مالکیت فکری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست آموزشی (مجازی) با موضوع دعاوی حقوق مالکیت ادبی و هنری که به مناسبت گرامیداشت روز جهانی مالکیت فکری برگزار شد با ارائه گزارشی از اهم اقدامات این دفتر در سالی که گذشت، گفت: باتوجه به شیوع ویروس کرونا و محدود شدن بسیاری از اقدامات، ما تلاش کردیم نشست های متعدد علمی و آموزشی در موضوعات مهم روز را با مشارکت و همراهی صنوف فرهنگ، هنر و رسانه برگزار کنیم و امید است این جلسات در سال جاری با صنوف و همچنین استان ها هم ادامه پیدا کند .

وی ادامه داد: در دو سال گذشته در راستای افزایش ارتباطات فرهنگی تعاملاتی را هم در خصوص موضوع کپی رایت با کشورهای آلمان، فرانسه، کره، سوییس و دانمارک داشته ایم؛ به طوری که برای نمونه 20 نشست مشترک علمی و آموزشی با حضور مقامات قضایی، اساتید دانشگاه و صنوف دو کشور با وزارت فرهنگ دانمارک و حدود 8 نشست با همین ویژگی ها با موسسه فدرال مالکیت فکری سوییس برگزار شد که رضایتمندی حاضران را هم به دنبال داشته و هدف اصلی آنها هم رفع نیاز و پاسخ به جامعه فرهنگی و هنری کشور بوده است و به موجب آن پروژه ای مشترک برای راه اندازی موسسات مدیریت جمعی حقوق (البته مدل و نمونه داخلی آن) با موسسه فدرال مالکیت فکری کشور سوییس تعریف و در حال اجرا هستیم.

سهرابی یادآور شد: در اواخر سال گذشته نیز برای مشارکت هرچه بهتر و تعیین نیازهای اساسی جامعه فرهنگی و هنری کشور جلساتی را با صنوف سینمایی و موسیقی داشته ایم که قرار است در سال جاری با سایر بخش ها و صنوف استمرار پیدا کند .

وی بیان کرد: در سال 1399 با توجه به چالش های اقتصادی و حقوقی حوزه مالکیت ادبی و هنری، اقدام به تهیه و تدوین 6 گزارش راهبردی کرده ایم که گزارش های راهبردی در این حوزه با همکاری مجری طرح آن، در قالب یک کتاب آماده چاپ است که به زودی در اختیار ستاد، استان ها و نهادهای بهره بردار قرار خواد گرفت . البته در همین راستا 4 سند مهم هم ترجمه شده که در صورت مثبت بودن ارزیابی ها و امکان بهره برداری آن توسط علاقمندان، زمینه چاپ و انتشار آنها هم در قالب کتاب فراهم می باشد .

سهرابی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد لایحه مالکیت فکری بود که در مجلس شورای اسلامی پیگیری کردیم و در مجلس قبل تا 80 ماده هم در کمیسیون اصلی به پیش رفتیم اما متاسفانه موفق به تصویب آن نشدیم و امیدواریم برای مجلس حاضر هم از سوی دولت محترم اولویت آن به مجلس اعلام شود .

وی در مورد ثبت آثار ادبی و هنری خاطرنشان کرد: از سال 1388 تا 1400 بیش از 37 هزار تقاضا برای ثبت اثر ادبی و هنری به این دفتر واصل شده است. از این تعداد نزدیک به 23 هزار اثر ثبت و فرآیند آن طی شده است. تا سال 1397 نیز ثبت بیش از 17 هزار اثر نهایی شده بود که در راستای سیاست شفاف سازی، آمار و اطلاعات دقیق آنها که منافاتی با حقوق صاحب حق نداشت را علیرغم اینکه قبل از 1396 اطلاعات و ثبت اثر فیزیکی بوده و به شکل سنتی ثبت می شد، تا سال 1390 را استخراج و در بخش دسترسی آزاد به اطلاعات بارگذاری و منتشر کردیم. البته پیشتر به طور جداگانه و برای هر اثر از طریق روزنامه رسمی آگهی ثبت آن اعلام عمومی شده و می شود اما به این شکل شفاف و متمرکز نبوده است .

مدیرکل دفتر حقوقی و مالکیت فکری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز کرد: پیشنهاد تقدیم لایحه ای را به شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تاسیس موسسات مدیریت جمعی حقوق داده ایم. البته در این خصوص با همکاری سایر بخش های وزارت خانه متبوع، مصوبه ای از شورای عالی فضای مجازی به عنوان وظیفه حمایتی این وزارتخانه برای تاسییس و راه اندازی این موسسات هم اخذ شده است .

سهرابی ادامه داد: پروژه بررسی تاثیرات الحاق جمهوری اسلامی ایران به معاهده برن هم با نظارت این دفتر در سال گذشته نهایی شد و امیدواریم نتایج این پروژه به زودی از سوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر شود .

وی با بیان اینکه برای اولین بار در موضوع کپی رایت، برپایی جلسات متعدد را با صنوف حوزه فرهنگ و هنر پیوند زدیم، تصریح کرد: امروز بخش زیادی از این جلسات در حوزه های داخلی و خارجی با حضور نمایندگان صنوف انجام می شود .

مدیرکل دفتر حقوقی و مالکیت فکری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: انتظار بنده از همه استان ها، موسسات و سازمان ها این است که در امر آموزش و تبلیغ و ترویج مالیکت ادبی و هنری فعالیت بیشتری داشته باشند و این حوزه تنها محصور به یک کارشناس خاصه در استانها نشود، به این معنا که استان های ما برای مراجع قضایی به عنوان یک مرجع و منبع باشند .

وی در پایان پیشنهاد برگزاری جلسات مجازی و استمرار آن را با حضور انجمن ها و موسسات فرهنگی و هنری و نیز هنرمندان استان ها در زمینه مالکیت فکری و اطلاع بهتر ایشان از حقوق را مطرح و اعلام آمادگی کرد و البته این اقدام را به نوعی در راستای پیشگیری از قضایی شدن پرونده ها دانست .

در ادامه این نشست که با حضور مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها، معاونان فرهنگی، مطبوعاتی، هنری و سینمایی و کارشناسان مرتبط ادارات کل یادشده برگزار شد؛ احمد همتی رییس شعبه سوم دادگاه عمومی حقوقی تهران ضمن تشریح و اهمیت حوزه مالکیت ادبی و هنری و لزوم اصلاح قوانین و مقررات این حوزه مطالبی را در خصوص نحوه طرح دعوی در حوزه کپی رایت، صلاحیت دادگاه ها در این رابطه، چگونگی ارزیابی و سنجش خسارات و ارزش گذاری و اصالت سنجی آثار، داوری در دعاوی مالکیت فکری و ... مطرح و در ادامه با مشارکت استان ها به سوالات مربوطه پاسخ داده شد .

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس گفت: دبیر نهاد کتابخانه های عمومی کشور برای ارائه توضیح درباره شکایت مطرح شده از این نهاد و نیز نحوه هزینه کرد اعتبارات نهاد کتابخانه های عمومی کشور به کمیسیون اصل 90 فرا خوانده شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۰۷ سایت های دیگر : برخط نیوز کارآفرینان اقتصاد جامعه نیوز آخرین خبر

حجت الاسلام نصرالله پژمانفر نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس گفت: مختارپور دبیر نهاد کتابخانه های عمومی کشور برای ارائه توضیح درباره شکایت مطرح شده از این نهاد به کمیسیون اصل 90 خوانده شد.

وی افزود: یکی از مسائل مهم مطرح شده درباره نهاد کتابخانه های عمومی کشور نحوه هزینه کرد اعتبارات توسط این نهاد طبق ماده 64 قانون کتابخانه های عمومی کشور است که باید آقای مختارپور در کمیسیون درباره آن توضیح دهد.

رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس اظهار داشت: جلسه کمیسیون اصل 90 با آقای مختارپور در اولین هفته کاری مجلس پس از تعطیلات جلسات صحن و کمیسیون ها که دو هفته بعد خواهد بود برگزار می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
تحلیل رویکرد سینمای ایران بعد از انقلاب به اخلاق اسلامی: مطالعه فیلم های پرفروش چهاردهه ازسوی علیرضا دهقان نیری در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، پژوهش می شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۰۷

سرویس : فرهنگ و ادب - ادبیات و نشر زمان : شناسه خبر : 1051147

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات ، این پژوهش با قرار گرفتن در سنت مطالعات فرهنگی در حوزه سینما، در پی آن است تا از طریق تحلیل برخی آثار سینمایی، به فهم سوژه اخلاق و بنیادهای آن در بخشی از فضای گفتمان اجتماعی-فرهنگی جامعه ایران، در ایران بعد از انقلاب دست یابد.

این پژوهش با باور به اینکه اخلاق بازنمودشده در سینما، با جهان اجتماعی و مناسبات متحول شونده قدرت و ساختارهای اجتماعی پیوند دارد، معتقد است با تحلیل فیلم های سینمایی، می توان به تصویری از نظام اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و روانی یک جامعه و همچنین به خواسته ها، علایق و آرزوهای اقشار مختلف جامعه دست یافت.

پیش فرض این مطالعه این است که رسانه های جمعی به عنوان یکی از ابزارهای مهم اجتماعی سازی در دنیای مدرن با بازنمایی الگوهای هنجاری حاکم بر زندگی اجتماعی در قالب اجراهای نمایش گونه، نقش برسازنده و بازتولیدکننده هنجارها را در زندگی اجتماعی امروز بر عهده دارند و می توان از آن ها به عنوان یکی از ابزارهای قدرتمند برای بازنمایی و برساخت مناسبات و هنجارهای اخلاقی یاد کرد. با این پیش فرض، این پژوهش، تحلیل نمونه ای از آثار سینمایی برگزیده را به منظور شناخت ارزش های اخلاقی روایت شده در این فیلم ها طی چهار دهه بعد از انقلاب اسلامی و تغییرات احتمالی آن، هدف خود قرار داده است

پژوهشگر معتقد است نتایج حاصل از این مطالعه، فرض نسبت ارزش های اخلاقی سینمایی با ممیزه های مهم اجتماعی را آزمون می کند و به شناخت روشمند اخلاق در آثار سینمایی می افزاید و همچنین به بازنگری در برنامه ریزی رسمی و اصلاح سیاست های سینمایی کمک می کند. در چهارچوب این هدف، این پژوهش بر آن است تا به مهم ترین ارزش های اخلاقی روایت شده در سینمای ایران بعد از انقلاب و تطورات آن بپردازد.

پایان پیام/ 31

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

ارزش های اخلاقی سینمایی

|

علیرضا دهقان نیری

|

پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
دفتر موسیقی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در هفته سوم فروردین مجوز 195 تک آهنگ و 16 آلبوم را صادر کرده است.

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی دفتر موسیقی، در این هفته دو آلبوم سبا و هفت آلبوم شامل درنا، تجنیس، لو، گرایلی، نوائی، سردار عیوض خان و اینجتمه که همگی در حوزه موسیقی نواحی هستند، مجوز انتشار گرفتند.

موسیقی این آلبوم ها از مقام های موسیقی شمال خراسان است و توسط رحیم رضایی یکی از نوازندگان این خطه روایت شده است و نامی از آهنگساز این مقام ها در دست نیست.

برای این آثار فقط مجوز انتشار صادر شده و زمان انتشار آن در اختیار مالک اثر است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
حمیدرضا نعیمی گفت: موسیقی و سینما شرایط بهتری نسبت به تئاتر دارند. بایسته است همچنان به اجرای زنده تئاتر فکر کنیم و بایسته است مسئولان برای اعتمادسازی تماشاگران راهکارهایی بیندیشند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۰۸

گروه تئاتر هنرآنلاین : حمیدرضا نعیمی نویسنده، کارگردان و بازیگر تئاتر در گفت وگو با خبرنگار هنرآنلاین درباره فعالیت این روزهای خود گفت: من هم مثل خانواده بزرگ تئاتر روزهای سختی را سپری می کنم. با وجود اینکه فکر می کنم یکی از خوشبخت های خانواده تئاتر باشم که این شانس را با گروه تئاتر شایا داشتم تا یک نمایشی را بنا به دعوت مسئولین سال گذشته روی صحنه بیاورم و از طریق این اجرا مطمئناً هم منتقدین هم اجراکنندگان هم مسئولین به دستاوردهایی برای آینده تئاتر دست پیدا کردند. دستاوردی مانند اینکه برای گرم شدن بازار تئاترها در روزهایی که بازگشایی اتفاق خواهد افتاد چه کارهایی را باید انجام دهند.

وی افزود: مسئله فقط مسئله اقتصادی فشار روی مردم نیست، چراکه معلوم شد بسیاری از خانواده ها با خرید از سایت های اینترنتی برای دیدن فیلم و سریال ها هزینه می کنند و همچنان نیاز به دیدن فیلم و موسیقی بالاست، اما ظاهراً این اعتمادسازی هنوز برای تماشاگر تئاتر و موسیقی و حتی سینمای ایران شکل نگرفته که به دیدن تئاتر بیایند. همان طور که می دانید موسیقی و سینما شرایط بهتری نسبت به تئاتر دارند. بایسته است که همچنان به اجرای زنده تئاتر فکر کنیم و بایسته است که مسئولین برای اعتمادسازی تماشاگران راه کارهایی را بیندیشند.

این کارگردان عنوان کرد: من نمی دانم چرا مسئولین ما از نشست با هنرمندان و گفت وگوی رو در رو با آن ها استقبال نمی کنند و به عبارتی حاضر نیستند از این گفت وگوها سود و بهره ببرند؟ این چیزها ذهن من را به خود مشغول کرده. سعی می کنم اگر با مسئولین ارتباطی دارم حتما ً این مسائل را در میان بگذارم. به عبارتی درد، سختی و رنج خانواده تئاتر را به گوش هر کسی که می توانم برسانم.

نعیمی ادامه داد: تمام سعی ام را گذاشته ام که به بیماری کرونا آلوده نشوم. شرط اول، سالم و زنده ماندن است. در چنین شرایطی از خانه بیرون نمی آیم و فقط نمایشنامه، رمان، شعر و کتاب هایی از این دست را می خوانم. موسیقی گوش می دهم و فیلم هایی که موفق نشده بودم ببینم را تماشا می کنم. در کنار این ها دارم با طرح ها و ایده هایی فکر می کنم که هیچ وقت به نوشتن شان فکر نمی کردم. تا پیش از کرونا فکر می کردم مجال زیادی برای زندگی وجود دارد، اما کرونا هشدار جدی به من داد. روزگاری به این فکر می کردم نمایشنامه ای بنویسم که حتما بتواند مجوز بگیرد و اجرا شود، اما از آغاز کرونا به بعد دیگر نمی خواهم به اجرا شدن نمایشنامه هایم فکر کنم، بلکه می خواهم آن ها را طوری بنویسم که دوست دارم.

او تاکید کرد: بیشترین تلاشم را به سمت نوشتن نمایشنامه ها و طرح هایی می برم که هیچ وقت فکر نمی کردم روزی بخواهم آن ها را بنویسم. برای ثبت در تاریخ حتماً برای چاپ آن ها اقدام خواهم کرد، حتی اگر این شانس را برای چاپ نداشته باشند.

این هنرمند درخصوص سایر فعالیت های خود گفت: من در سال گذشته چند نمایشنامه نوشتم و الآن یک فیلمنامه سینمایی را به پایان رسانده و آن را در بانک فیلم به ثبت رسانده ام. یک فیلمنامه کوتاه دیگری نیز نوشته ام. در حال حاضر دارم به یکی از طرح ها و ایده هایی فکر می کنم که هیچ وقت فکر نمی کردم آن را بنویسم.

نعیمی تصریح کرد: ما فقط برای زمان حال زندگی نمی کنیم. گاهی زمان حال ما پاسخگوی پرسش هایی در زمان های آینده و نسل بعد است. داستان این نمایشنامه ای که گفتم مشخصاً در سال 1920 و در کشور روسیه می گذرد و سعی کرده ام به ماجرای بعد از انقلاب اکتبر 1917 بپردازم. جالب است که بدانید یکی از شخصیت های این نمایشنامه ، ماکسیم گورکی رمان نویس و داستان نویس بزرگ روسیه است. برای من جذاب است که بدانم چطور می توانم کسی که داستان نویس بزرگی بوده و از او چیزهای زیادی یاد گرفتم، شخصیت یکی از نمایشنامه هایم باشد.

او که در سال گذشته نمایش "گرگاس ها" را روی صحنه برد، در پاسخ به این سوال که آیا در سال جدید هم نمایشی را اجرا می کند یا نه، توضیح داد: مطمئناً سعی می کنم دیگر گلدان توی سرم نخورد. نمایش "گرگاس ها (روز بخیر آقای وزیر)"، بزرگترین خدمت و تلاشی بود که یک گروه حرفه ای به نام گروه شایا می توانست در تئاتر انجام بدهد. آن هم در روزگاری که اکثر حرفه ای ها از اجرا انصراف دادند و به قول معروف پا پس کشیدند. ما سعی کردیم عاقل نباشیم و براساس همان جنون و دیوانگی همیشگی یک نمایش را روی صحنه بباوریم. سعی کردیم در این شرایط هم دست از کشف و تجربه های جدید برنداریم. حالا باید دید مسئولین چطور برنامه های خودشان را پیش خواهند برد.

حمیدرضا نعیمی در پایان خاطرنشان کرد: ما امیدوار هستیم همان طور که کشورهای بزرگ و کوچک، همه برای فرهنگ و ادب و هنر کشورشان هزینه کردند، کشور ما هم در این زمینه پا پس نکشد و هزینه کند. اکنون زمانیکه به گفته وزیر بهداشت، کشور ما به چنان جایگاهی رسیده که در نظر دارد کشورپرجمعیت هندوستان را به دلیل شیوع ویروس کرونا مورد حمایت قرار دهد، این موضوع نشان دهنده آن است که ما در شرایط بسیار عالی مدیریتی، اقتصادی و امنیت قرار داریم. بایسته است در این شرایط از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بخواهیم خیلی سریعتر در جهت بهبود حال ادب، فرهنگ و هنر این مملکت قدم های بزرگی بردارند.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۰۷ سایت های دیگر : بولتن نیوز

بهرام بهبهانی کارگردان و بازیگر تئاتر، درباره حال و روز این روزهای تئاتر، به خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، گفت: شیوع ویروس کرونا که در یک سال و نیم گذشته اتفاق افتاد، تمام جهان را تحت تاثیر خود قرار داد. کما اینکه بیش از همه بر هنرمندان تئاتر تاثیر سوء داشت؛ چرا که ارائه هنرشان در حضور تماشاگر و به قول معروف نفس به نفس او انجام می گرفت؛ بنابراین بسیاری از هنرمندان تئاتر روز های سختی را تجربه کردند.

وی درباره تاثیر شرایط کرونا بر وضعیت مالی هنرمندان و حمایت خانه تئاتر اظهار کرد: روز های بیکاری، بی پولی و خانه نشینی کماکان ادامه دارد. سختی روزگار و گرانی و اجاره خانه و کرایه و... دمار از روزگارمان در آورده است. هر چند در این ایام عزیزان خانه تئاتر سعی در حمایت این قشر فرهیخته داشته اند، ولی با توجه به بضاعت اندک این نهاد، حمایتشان نقش بسیار ناچیزی در زندگی روزمره هنرمندان تئاتر ایفا کرده است.

بهبهانی با اشاره به تئاتر آنلاین درباره حضور تماشاگران نیز گفت: هنرمندان تئاتر در این ایام، برای امرار معاش، بعضاً به کار های دیگری رو آوردند. بعضی نیز هنر خود را در فضای مجازی به نمایش گذاشتند؛ بنابراین به اهمیت این فضا برای کسب درآمد پی بردند اما نقش صحنه و تماشاگر زنده را در تئاتر به هیچ وجه نمی توان انکار کرد. همچنین تئاتری ها بی صبرانه در انتظار بازگشایی تالار های تئاتری و مواجهه با تماشاگران هستند.

وی افزود: البته امیدوارم این ترس از اجتماع بعد از پایان شیوع بیماری کرونا هرچه زودتر پایان یابد و دوباره شاهد حضور گسترده تماشاگران برای دیدن تئاتر باشیم.

این کارگردان تئاتر درباره تأثیر حضور پیشکسوتان در تئاتر خاطرنشان کرد: حضور اساتید و پیشکسوتان تئاتری، می تواند باعث رونق دوباره سالن ها باشد. بزرگان صاحب سبک و استخوان خرد کرده تئاتری که نامشان می تواند تماشاگر فرهیخته را به سالن ها بکشاند. البته در کنار این پیشکسوتان جوانان حرفه ای و با انگیزه تئاتری هستند که در صورت حمایت باعث رونق سالن ها خواهند بود.

وی ادامه داد: همچنین می توان از متن های شاهکار نمایشی جهان استفاده کرد، متن هایی که مخاطبان بیشتری با آن ها آشنا هستند و منتظرند تا رویکرد نوین کارگردانان را به آن در دوره معاصر ببینند. متن هایی در ژانر های متفاوت کمدی، تراژدی، ملودرام و غیره.

بیشتر بخوانید؛

پیشکسوتان در بازگرداندن مخاطب به سالن های تئاتر بسیار موثر هستند خواهش آقای بازیگر از مسئولان؛ لطفا برای اهالی هنر برنامه داشته باشید

بهبهانی درباره حضور سلبریتی ها در تئاتر بیان کرد: حضور سلبریتی ها در تئاتر باعث رونق تالار ها خواهد شد. باید به این قضیه اینطور نگریست که این بازیگران بعد از حضور و تجربه در صحنه های تئاتر، مسلما بازیگران بهتری در مدیوم تصویر خواهند شد. حضور سلبریتی ها در تئاتر یک نفع دوجانبه برای سینما و تئاتر است. البته مسلما سلبریتی هایی به این عرصه خطرناک پا می گذارند که جرات تجربه روی صحنه و نفس به نفس تماشاچی بودن و توان دور بودن از هیاهوی تبلیغاتی سینما و روی جلد نبودن لااقل برای چند ماهه را داشته باشند.

وی با اشاره به کم حاشیه بودن اهالی تئاتر درباره سخت بودن تجری بازی در صحنه تئاتر برای برخی از هنرمندان سینما مطرح کرد: هنرمندان تئاتر به هر حال انسان هایی کم حاشیه تر و زحمت کش تر و مهجورتر هستند. این تجربه می تواند برای سلبریتی هایی که شاید تا کنون با سلام و صلوات جلوی دوربین می رفتند و چندین نفر ناز او را می کشیدند، تجربه سختی باشد. با این وجود هنرمند و آرتیست قادر است در هر مدیومی هنر خود را نمایش دهد و کسی نمی تواند مانع کار هنرمندی در تئاتر یا سینما شود.

این بازیگر جوان در پایان سخنانش درباره حضور هنرمندان تئاتری در قاب تصویر تصریح کرد: البته در سال های اخیر تعداد هنرمندانی که از تئاتر به سمت سینما، تلویزیون و نمایش خانگی رفته اند به مراتب بیشتر بوده است. همچنین سینما قدر این نیرو های پر ارزش تئاتری را دانسته است. بازیگرانی، چون نوید محمد زاده، هوتن شکیبا، سعید چنگیزیان، افشین هاشمی، علی سرابی، کورش سلیمانی، نازنین احمدی، هادی حجازی فر، محسن تنابنده، احمد مهرانفر و دیگر هنرمندان که همه سابقه بسیار طولانی و پر قدرت در تئاتر داشته اند و در سال های اخیر جوایز مختلف سینمایی را از آن خود کرده اند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ مهرصبا
نویسنده کتاب جمله هایی برای دف می گوید: متاسفانه تنها فاکتوری که در ممیزی به آن توجه می شود موضوعات و نکات سیاسی و مذهبی است و جز اینها هرچه نوشته شود ایرادی ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۰۸ سایت های دیگر : شعار سال

به گزارش خبرنگار ایلنا، یکی از موضوعات مهم در جهت ارتقای موسیقی (در همه گونه ها و سبک ها) وجود منابع مکتوب آموزشی و پژوهشی است، با اینکه در دنیای امروز تالیف و نشر آثار به دلایل مختلف ازجمله گرانی کاغذ به مقوله ای دشوار تبدیل شده، اما لزوم چاپ آثار آموزشی همچنان احساس می شود و دلیل این اهمیت، تاثیر آموزش درست به هنرجویان و علاقمندان سبک های مختلف موسیقی است. البته که همه هنرها و رشته های تخصصی همواره به وجود آثار مکتوب آموزشی و پژوهشی نیاز دارند اما واقعیت این است که موسیقی و همه بخش های آن (خوانندگی، نوازندگی، آهنگسازی و تنظیم) گاه بر اساس سلایق و تفکرات شخصی مدرسان به هنرجویان آموزش داده می شوند که اتفاق خوبی نیست و بی اغراق آینده کاری و هنری آنها را تحت تاثیر قرار می دهد.

در زمانی نه چندان دور سازهای مختلف چه ایرانی و چه غیر ایرانی به لحاظ وجود آثار مکتوب آموزشی و پژوهشی دچار کمبودهایی بودند، اما حال این مشکل به لحاظ تعدد آثار تا حدودی حل شده و کمتر سازی را می توان یافت که لااقل یک اثر درباره آن نوشته نشده باشد.

دف نیز یکی از سازهایی است که (با وجود عمر کوتاهش در موسیقی ایرانی) همواره طرفداران خود را داشته و قاعدتا آثار مختلفی درباره آن به رشته تحریر درآمده است. اما موضوع مهم این است که اغلب آن آثار مکتوب، حرف جدیدی برای گفتن ندارند و اساسا تکرار موضوعات و مولفه هایی هستند که پیش تر تالیف و منتشر شده اند.

اتفاق خوبی که در این زمینه رخ داده چاپ کتاب جمله هایی برای دف نوشته نبیل یوسف شریداوی است که توسط انتشارات عارف منتشر شده است.

اهمیت کتاب جمله هایی برای دف به این دلیل است که نبیل یوسف شریداوی در میان همه نوازندگان دف و آن هایی که به تدریس و تالیف مشغولند یکی از منحصر بفردترین هاست. او که از ابتدای فعالیت، پژوهش را اساس کار خود قرار داده جدا از فعالیت های شخصی، سال هاست به عنوان نوازنده با داوود آزاد همکاری می کند و کنسرتهای متعددی را با گروه هایی چون ژولیاگ ، فراق ، کهن در داخل و خارج از کشور اجرا کرده است.

وی اهل خوزستان است و با استفاده از ابداعاتی که توسط خودش در نحوه نوازندگی اتخاذ کرده، شیوه ای جدید را بنا گذاشته و اهالی موسیقی او را یکی از تکنیکی ترین نوازندگان دف بدانند.

نبیل یوسف شریداوی طی گفتگو با ایلنا درباره وضعیت نشر و کیفیت آثار آموزشی که با موضوع دف نوشته شده اند توضیحاتی داد و از ویژگی هایی گفت که بر اساس شیوه نوازندگی اش در کتابش به آن ها پرداخته است.

ساز دف در زمینه منابع مکتوب چه وضعیتی دارد؟

اولین کتاب آموزشی را جناب آقای سیدعماالدین توحیدی نوشته اند که اصالتا اهل کرمان هستند. این روند پس از اثر آقای توحیدی شروع شد و پس از آن افراد زیادی شروع به نگارش و تالیف کتاب های آموزشی کردند و در حال حاضر نیز کتاب های بسیار زیادی در بازار موجود است.

باید آنقدر کتاب نوشته شود تا از دل آنها و آزمون و خطاهایی که اتفاق می افتد، رپرتواری جامع و کامل که به تایید اساتید و اکثریت رسیده، بیرون آید؛ مانند اتفاقی که برای دیگر سازها افتاده.

البته اینکه کتاب های بسیاری در زمینه دف نوشته شده ظاهرا اتفاق خوبی است اما شرط و شروطی دارد که خودتان به عنوان نوازنده ای حرفه ای به آنها واقفید.

بله عده ای نسبت به این همه آثار آموزشی مکتوب انتقاد دارند، اما به نظر من این تعدد و تنوع باید وجود داشته باشد. به نظرم باید آنقدر کتاب نوشته شود تا از دل آنها و آزمون و خطاهایی که اتفاق می افتد، رپرتواری جامع و کامل که به تایید اساتید و اکثریت رسیده، بیرون آید؛ مانند اتفاقی که برای دیگر سازها افتاده. با همین نگارش ها و تالیف ها و آزمون و خطاهاست که سازهایی پیانو، ویلون دارای متد آموزشی شده اند.

وزارت ارشاد باید به طور دقیق روی چاپ و نشر کتاب های آموزشی نظارت داشته باشد.

یعنی به این رویه و تعدد آثار مکتوب آموزشی انتقادی ندارید؟ به هرحال هرچه کمیت بالاتر رود کیفیت اهمیت بیشتری پیدا می کند.

البته که انتقاد دارم. مگر می شود موضوع یا اتفاقی بی اشکال باشد و نقدی به آن وارد نباشد؟ در زمینه چاپ و انتشار آثار مکتوب آموزشی نیز اشکالاتی وجود دارد. به نظرم وزارت ارشاد باید به طور دقیق روی چاپ و نشر کتاب های آموزشی نظارت داشته باشد. متاسفانه هر فردی که بخواهد می تواند کتاب بنویسد و منتشر کند که این اتفاق اصلا خوب نیست. اگر به آثار متعدد موجود نگاهی بیندازید متوجه اشکال و ایرادهای بسیار می شوید. حتی تعدادی از کتاب ها در مقدمه ها و متن اثر غلط های املایی و نگارشی و دستوری دارند. اشکال دیگر اینکه تعدادی از کتاب ها به لحاظ علم موسیقایی غلط های نتی دارند که اصلا قابل قبول نیست. نباید چنین کتاب هایی چاپ شوند و به بازار آیند.

زمانی که بخش نشر و چاپ ارشاد فاقد کارشناسان و متخصصان موسیقی است، قاعدتا ایرادات جدی همچنان وجود خواهد داشت.

متاسفانه تنها فاکتوری که در ممیزی به آن توجه می شود موضوعات و نکات سیاسی و مذهبی است و جز اینها هرچه نوشته شود ایرادی ندارد. تعدد کتاب ها اتفاقی بسیار عالی است اما اینکه نظارت درست و دقیقی وجود ندارد آن را زیر سوال می برد.

بسیار دیده شده که هنرجویان تحت تاثیر آموزش های مدرس فلان آموزشگاه مسیرهای اشتباهی را پیش گرفته اند و مقولات مهم را به اشتباه آموخته اند.

متاسفانه همینطور است که می گویید و این اتفاق بارها افتاده و همچنان نیز وجود دارد اما کسی به آن توجهی نمی کند.

خصلت های مهمی که در نقاشی، معماری و فرش ایرانی وجود دارد قرینگی و دیگری تکرار است. ویژگی دیگر بسط و گسترشی است که همیشه از یک نقطه شروع می شود و وسعت می یابد و اوج می گیرد. در شعر نیز شاهد این ویژگی ها و فرم ها هستیم. من همه اینها را در ریتم مورد توجه قرار داده ام.

درباره ویژگی های کتاب جمله هایی برای دف توضیح دهید. در بخشی از توضیحاتی که در صفحه شخصی تان منتشر کردید گفته اید این اثر با نگاهی به معماری، فرش و نقش ایرانی و به کارگیری ریتم های موسیقی نواحی ایران. خاصه نوار سالحی خلیج فارس نوشته شده است.

به نظرم خصلت های مهمی که در نقاشی، معماری و فرش ایرانی وجود دارد قرینگی و دیگری تکرار است. ویژگی دیگر بسط و گسترشی است که همیشه از یک نقطه شروع می شود و وسعت می یابد و اوج می گیرد. مانند نقوش قالی که از نقطه ای شروع می شوند و گسترش می یابند و در نهایت می بینم زمانی که به وسط فرش می رسند، بزرگ می شوند و مجدا قرینه وار تکرار می شوند و باقی اثر را دربرمی گیرند.

این رویه در معماری و طاق های ضربی و نقوش کاش های بناها نیز وجود دارد.

دقیقا همینطور است و در شعر نیز شاهد این ویژگی ها و فرم ها هستیم. من همه اینها را در ریتم مورد توجه قرار داده ام. چون این رویه در موسیقی، بخصوص در ساز دف وجود نداشته است.

یکی دیگر از موارد مهم در کتاب جمله هایی برای دف توجه به نوع جمله بندی هاست.

من در زمینه شعر کلاسیک نیز فعالیت هایی داشته ام و با دقتی که به خرج دادم متوجه شدم در موسیقی ملودیکال مان، یعنی موسیقی سنتی و کلاسیک ایرانی آن فرمی که در شعر ایرانی وجود دارد رعایت شده همانطور که در نقاشی، معماری و فرش وجود دارد و رعایت شده است.

اینکه می گویید آن فرم کلی که به لحاظ جزیی تر با قرینگی و تکرار و بسط و گسترش بر اساس نظم در موسیقی کلاسیک ما وجود دارد به طور واضح تر به چه معناست؟

در موسیقی ملودیکال ما همیشه یک جمله حتما تکرار می شود و این اتفاق در جملات بعدی نیز رخ می دهد. موضوع مهم این است که جمله ها اندازه دارند. دقیقا مانند شعر که مصرع مصرع است و اندازه آن ها باهم برابر است. بر اساس مطالعات و پژوهش هایم متوجه شدم در موسیقی ریتمیک به این موضوع و جزییات آن نپرداخته ایم. در نتیجه آمدم و مانند شعر جمله ساختم. همانطور که بیتی چون بشنو از نی چون حکایت می کند/ از جدایی ها شکایت می کند اندازه دارد، من نیز بر همین اساس ضمن جمله سازی از ریتم های موسیقی جنوبی و تکنیک های آن ها بهره برده ام و موسیقی عربی، ریتم های موسیقی زار، ریتم های موسیقی بندری و موسیقی شادمانی و عزاداری را مورد توجه قرار داده ام. فرم اثر بر اساس مواردی است که توضیح دادم و محتوای آن نیز موسیقی نواحی (بخصوص موسیقی جنوب) است.

سعی کرده ام از دهل خراسان شمالی، دهل کردستان، دهل بختیاری، تنبک کرمان، ضرب محلی کردی، نقاره و دایره آذری استفاده کنم. در نهایت هم را بررسی کردم و آن ها را موسیقی جنوب درآمیختم. در کلیت ماجرا سعی ام این بوده صلابت و شکوه ساز دف حفظ شود.

موسیقی نواحی مورد نظر شما مربوطه به کدام سازها و از کدام مناطق کشور بوده است؟

سعی کرده ام از دهل خراسان شمالی، دهل کردستان، دهل بختیاری، تنبک کرمان، ضرب محلی کردی، نقاره و دایره آذری استفاده کنم. در نهایت هم را بررسی کردم و آن ها را موسیقی جنوب درآمیختم. در کلیت ماجرا سعی ام این بوده صلابت و شکوه ساز دف حفظ شود؛ این کاری است که استاد بیژن کامکار انجام داده اند و بر آن تاکید دارند. واقعا نمی خواستم دف به ساز دیگری تبدیل شود چراکه اگر این اتفاق رخ دهد تمام کارهایی که انجام داده ام به حدر می رود و مقبول نمی افتد. با توجه به همه مواردی که گفتم کتاب جمله هایی برای دف بر اساس شیوه ای نوشته شده که متعلق به خودم است و سال ها روی آن کار کرده ام.

آنچه که در کتاب جمله هایی برای دف به آن پرداخته اید بر اساس سبک و سیاق خودتان است، چگونه از سوی خواننده وجهه ای عملی پیدا می کند و قابل اجراست؟

شیوه من نوین است و با رپرتوارهای متداول دف تفاوت دارد و قاعدتا برای اجرای آن به تکنیک هایی نیاز داریم که توسط خودم خلق شده اند و در ابتدای کتاب آمده اند. نوازنده باید در ابتدا آن ها را به صورت اتود اجرا کند و پس از آن که دستش با تکنیک ها آشنا شد وارد جمله ها می شود و سپس تکنیک ها در جمله بندی ها و مختصاتی که درباره اش توضیح دادم قابل اجرا خواهد بود.

از کتاب جمله هایی برای دف چه بازخوردهایی گرفته اید؟

بازخوردها تا به این لحظه بسیار خوب بوده است. من سال هاست که با شیوه ابداعی خودم ساز می زنم و طی این مدت خیلی از دوستان خواهان این شیوه بوده اند. باید بگویم که طی این سال ها برخی با استفاده یا بهتر بگویم با سوءاستفاده از شیوه من برای خودشان دفتر و دستکی هم تشکیل داده اند، اما هرآنچه ارائه کرده اند به غلط ارائه شده؛ به این دلیل که شیوه من متعلق به آن ها نیست و از صفر تا صد این روند و جزییات آن را نمی دانند و از ایدئولوژی پشت ماجرا بی خبرند. چیزی شنیده اند و همان را نیز می نوازند به همین دلیل آثار ارائه شده شان اصطلاحا فاقد روح است. جالب اینکه همین افراد حتی بر اساس شیوه من کتاب هایی را نیز منتشر کرده اند. حتی برخی از آن ها یک کتاب هم نه، بلکه چند کتاب نوشته و منتشر کرده اند. بنا به همین دلایل خیلی ها منتظر اصل این شیوه بودند که در قالب کتاب منتشر شود و چاپ کتاب جمله هایی برای دف این اتفاق افتاد.

با توجه به همه مواردی که گفتید، چرا اینقدر دیر کتابی را بر اساس شیوه نوازندگی تان منتشر کردید؟ این اتفاق می توانست زودتر رخ دهد تا از شیوه و سبک و سیاقتان سوءاستفاده نشود.

اتفاقا خیلی از دوستان و علاقمندان به من گفته اند چرا نگارش و چاپ کتابت اینقدر طول کشیده است؟ من نیز در پاسخ به آن ها می گفتم استاد بیژن کامکار پس از عمری فعالیت تازه سال 1391 کتابی را در رابطه با دف منتشر کرده است. واقعا کتاب نوشتن و منتشر کردن کار آسانی نیست و خیلی ها نسبت به این موضوع بی توجهند. نگارش کتاب آنهم درباره یک ساز و شیوه و آموزش آن وسواس بسیاری می خواهد. کار باید بارها چکش کاری شود تا حتی یک غلط در اثر وجود نداشته باشد. کتاب های زیادی را سراغ دارم که فقط مقدمه آنها مملو از غلط های دستوری است. از آنجایی که کیفیت کتاب برایم مهم بوده در نگارش و ارائه آن وسواس زیادی به خرج داده ام و برای جمع آوری رپرتوار آن سال ها زمان صرف کرده ام و دلیل تاخیر در چاپ همین موارد است.

برای نوشتن کتاب چهار، پنج سال زمان صرف کرده ام و طی این مدت افراد مختلف بارها خسته شدند و توانش را نداشتند و کنار کشیدند بس که من موضوعات را تغییر می دادم تا بر کیفیت اثر بیفزایم. اغراق نیست اگر بگویم کتاب بیش از صد بار اصلاح شده است.

کلا نگارش کتاب جمله هایی برای دف چند سال زمان برد؟

از زمان شروع، فقط برای نوشتن کتاب چهار، پنج سال زمان صرف کرده ام و طی این مدت افراد مختلف بارها خسته شدند و توانش را نداشتند و کنار کشیدند بس که من موضوعات را تغییر می دادم تا بر کیفیت اثر بیفزایم. خیلی ها وسواس های مرا نمی توانستند تحمل کنند تا در نهایت آقای سهیل حسنی که یکی از دوستان و هنرجویان من در کرمان، مرا همراهی کرد. او بارها و بارها از کرمان مسیری هشت ساعته را تا اصفهان طی کرد و بارها و بارها امور مربوط به کتاب را انجام داد و بارها آن را اصلاح کرد. اغراق نیست اگر بگویم ایشان بیش از صد بار کتاب را اصلاح کرده است. نتیجه این تلاش کتابی 216 صفحه ای است که بسیار مبسوط و مفصل است.

گفتگو: وحید خانه ساز

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
فراخوان سی و نهمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران توسط دبیرخانه این رویداد منتشر شد.

به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، دبیرخانه سی و نهمین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با انتشار فراخوان این دوره از جایزه، از ناشران، پژوهشگران، محققان، مؤلفان، مترجمان و مصححان دعوت کرد با ثبت نام در تارنمای اینترنتی www.ketabsal.ir کتاب یا کتاب های پیشنهادی خود را تا 31 شهریورماه سال 1400 به دبیرخانه این جایزه ارسال کنند.

این جایزه با هدف حمایت و تشویق مؤلفان، مترجمان و مصححان و ناشران سراسر کشور و ارتقای فرهنگ جامعه اسلامی ایران و حفظ استقلال و هویت فرهنگی در بهمن 1400 برگزار می شود.

بر اساس این فراخوان، آثار ارسالی باید برای نخستین بار در سال 1399 منتشر شده باشند و جزو کتاب های کمک درسی و عکس برداری شده نباشد. همچنین کتاب باید دارای برگه اعلام وصول باشد.

تنها کتاب هایی در این جایزه مورد داوری و ارزیابی قرار می گیرند که پدیدآورنده یا ناشر کتاب، کار برگ ثبت نام را در تارنمای جایزه تکمیل و به همراه دو نسخه از کتاب به دبیرخانه ارسال کند. همچنین گفتنی است آثار دریافت شده بازگردانده نخواهد شد.

کتاب های داستان کوتاه، داستان بلند و رمان بزرگسال، نقد ادبی (تألیف)، مستند نگاری، شعر بزرگسال و شعر کودک و نوجوان به دلیل همپوشانی با جایزه جلال آل احمد و جشنواره شعر فجر در جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران داوری و بررسی نمی شوند.

علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند به سایت جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران به نشانی www.ketabsal.ir مراجعه کنند.

دبیرخانه سی و نهمین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در تهران، خیابان انقلاب اسلامی، خیابان برادران مظفر جنوبی، کوچه خواجه نصیر، شماره 2، طبقه اول واقع شده است. کد پستی این دبیرخانه نیز 1315753715 است.

کد خبر 489904

لینک خبر :‌ خبرگزاری ایمنا
نایب رییس اتحادیه چاپخانه داران تهران گفت: طی دیدار با معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیگیر طرح استانی شدن اتحادیه چاپخانه داران تهران شدیم تا صنف مجبور به عضویت در اتحادیه های غیرمرتبط نباشند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۰۸ سایت های دیگر : چاپ و نشر آنلاین

میریونس جعفری نایب رییس اتحادیه چاپخانه داران تهران در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره به دیدار این هفته هیات مدیره اتحادیه با محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مهرزاد دانش مدیرکل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما در این دیدار مطالبات و مشکلات صنف در بخش های مختلف را به دکتر جوادی منتقل کردیم که یکی از مهمترین آن ها استانی شدن اتحادیه چاپخانه داران تهران بود که به عنوان یک مطالبه جدی مطرح شد.

وی افزود: در این زمینه یکی از خواسته های اصلی ما این است که اتحادیه ما بتوانند چاپخانه های اطراف تهران را نیز زیر پوشش خود قرار دهد تا بتوانیم به طور شایسته به مشکلات و دغدغه های صنفی دست اندرکاران این حوزه رسیدگی کنیم.

جعفری با بیان اینکه گاهی دیده می شود چاپخانه داران اطراف تهران مجبور به عضویت در اتحادیه های دیگر هستند، توضیح داد: تمام تلاش ما این است که یک ساعت فروش و طلاساز درباره صنعت چاپ نظر ندهد و فعالان این حوزه در اتحادیه تخصصی و حرفه ای خود عضویت داشته باشند و تشکیل اتحادیه استانی می تواند تا حد زیادی این مشکلات را برای صنف مرتفع کند.

وی با اشاره به پیگیری های شش ماهه هیات مدیره اتحادیه چاپخانه داران درباره این موضوع عنوان کرد: در این مدت ما رایزنی هایی با وزارت صمت، اتاق اصناف و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشته ایم و خوشبختانه دکترجوادی نامه مورد نظر در این زمینه را ارسال کرده و به زودی به نتایج خوبی دست پیدا خواهیم کرد.

جعفری همچنین به طرح مشکل چاپخانه های کوچک در روزهای شیوع بیماری کرونا اشاره کرد و گفت: بخش دیگری از صحبت های ما درباره چاپخانه های کم درآمد و کم کار بود که در بحران کرونا بود تا بتوانیم کمک های مالی خوبی برای آن ها بگیریم زیرا بسیاری از آ ن ها در تامین هزینه های جاری خود با مشکلات جدی روبرو هستند و رسیدگی به وضعیت آن ها را خواستار شدیم.

وی تاکید کرد: به طور کلی اولویت کاری ما در سال جاری در اتحادیه چاپخانه داران رفع مشکلات و تامین ضرر و زیان و کمبودهایی است که صنعت چاپ طی یکسال گذشته با آن روبرو شده است تا بتوانیم با تامین وام های کم بهره به آن ها کمک کنیم.

میریونس جعفری نایب رییس اتحادیه چاپخانه داران تهران در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره به دیدار این هفته هیات مدیره اتحادیه با محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مهرزاد دانش مدیرکل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما در این دیدار مطالبات و مشکلات صنف در بخش های مختلف را به دکتر جوادی منتقل کردیم که یکی از مهمترین آن ها استانی شدن اتحادیه چاپخانه داران تهران بود که به عنوان یک مطالبه جدی مطرح شد.

وی افزود: در این زمینه یکی از خواسته های اصلی ما این است که اتحادیه ما بتوانند چاپخانه های اطراف تهران را نیز زیر پوشش خود قرار دهد تا بتوانیم به طور شایسته به مشکلات و دغدغه های صنفی دست اندرکاران این حوزه رسیدگی کنیم.

جعفری با بیان اینکه گاهی دیده می شود چاپخانه داران اطراف تهران مجبور به عضویت در اتحادیه های دیگر هستند، توضیح داد: تمام تلاش ما این است که یک ساعت فروش و طلاساز درباره صنعت چاپ نظر ندهد و فعالان این حوزه در اتحادیه تخصصی و حرفه ای خود عضویت داشته باشند و تشکیل اتحادیه استانی می تواند تا حد زیادی این مشکلات را برای صنف مرتفع کند.

وی با اشاره به پیگیری های شش ماهه هیات مدیره اتحادیه چاپخانه داران درباره این موضوع عنوان کرد: در این مدت ما رایزنی هایی با وزارت صمت، اتاق اصناف و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشته ایم و خوشبختانه دکترجوادی نامه مورد نظر در این زمینه را ارسال کرده و به زودی به نتایج خوبی دست پیدا خواهیم کرد.

جعفری همچنین به طرح مشکل چاپخانه های کوچک در روزهای شیوع بیماری کرونا اشاره کرد و گفت: بخش دیگری از صحبت های ما درباره چاپخانه های کم درآمد و کم کار بود که در بحران کرونا بود تا بتوانیم کمک های مالی خوبی برای آن ها بگیریم زیرا بسیاری از آ ن ها در تامین هزینه های جاری خود با مشکلات جدی روبرو هستند و رسیدگی به وضعیت آن ها را خواستار شدیم.

وی تاکید کرد: به طور کلی اولویت کاری ما در سال جاری در اتحادیه چاپخانه داران رفع مشکلات و تامین ضرر و زیان و کمبودهایی است که صنعت چاپ طی یکسال گذشته با آن روبرو شده است تا بتوانیم با تامین وام های کم بهره به آن ها کمک کنیم.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۰۸

سپهرغرب، گروه کافه کتاب - شکیبا کولیوند: شیوع ویروس کرونا، فرصتی برای مطالعه و سوق دادن افراد و خانواده ها به سمت استفاده از محصولات فرهنگی و مطالعه است اما این روزها شاهد تعطیلی کتاب فروشی ها هستیم.

شیوع ویروس کرونا در کشورمان یک سالگی خود را گذرانده است، در این دوران بیشترین تأکیدات بر خانه ماندن افراد و عدم خروج از منزل برای کارهای غیرضروری بوده است.

اما به راستی در این مسیر، به جز محدودیت های کرونایی و تعطیلی واحدهای صنفی چه اقدامات دیگری برای خانواده به لحاظ توسعه فرهنگی کتاب خوانی، ارتقای سطح فرهنگی و ارتقای سطح سواد آن ها داشته ایم؟

وضعیت مطالعه در کشور و آمارهای حاکی از آن، نشان از پایین بودن سطح مطالعه در کشور دارد و به گفته کارشناسان مربوطه، جامعه ای که به سمت مطالعه کتاب سوق پیدا نکرده باشد، میزان خشونت و احساسی رفتار کردن در آن بالا است، افراد در چنین جامعه ای منطقی نیستند و از راه تعقل و تفکر، رفتار نمی کنند.

در این وضعیت، شاهدیم که دوران کرونا و خانه نشینی ها و محدودیت ها به لحاظ شرکت در مراسم ها و دورهمی ها می تواند فرصتی باشد برای سوق دادن مردم جامعه به سمت وسوی کتاب خوانی و مطالعه اما متأسفانه مشاغل مربوط به آن، در گروه کسب وکارهایی دیده شده است که با تعطیلی های کرونایی روبرو هستند.

آیا فرهنگ کشور تعطیل بردار است؟

فروردین ماه سال جاری بود که انجمن کتاب فروشان انقلاب اسلامی نیز در نامه ای که به امضای 100 کتاب فروشی رسیده است، از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستند که با توجه به مشکلات متعدد، در این زمینه تصمیم گیری شود.

در متن این درخواست عنوان شده است که کتاب مرکز ثقل فرهنگ و اندیشه است و اثرات فرهنگ از پنجره کتاب فروشی ها میزبان اذهان جامعه می گردد. سؤال اینجاست آیا فرهنگ کشور تعطیل بردار است؟ بررسی ها نشان می دهد سرانه مطالعه مردم جهان در ایام کرونا رشد خوبی داشته است. مشخص است مردم در ایام قرنطینه به کتاب پناه آورده اند تا درد و آلام خود را در کنارِ کتاب، این یار مهربان تسکین دهند. جنس کارِ کتاب فروشی سروکار داشتن با فکر و روان انسان ها است. شاکله و ساختمان اصلی کتاب فروشی بر تأمین امنیت روحی و آسایش مردم بناست. آیا تعطیلی کتاب فروشی نادیده انگاشتن به آرامش روانی جامعه نیست؟ آیا مردم به غیراز غذای جسم به غذای روح احتیاج ندارند؟... در این میان کتاب فروشی ها در رعایت کردن پروتکل های بهداشتی در زمان فعالیتشان اهتمام جدی داشته اند؛ چه در ضدعفونی کردن فضای فروشگاه و چه در زمان تحویل کالا به مشتری، شیوه های نظافتی را رعایت می کنند. کما اینکه در کشورهای اروپایی ازجمله فرانسه، بلژیک و سوئیس کتاب فروشی جزو کسب وکارهای ضروری قرارگرفته اند و تجربه نشان داده حضور مشتریان در کتاب فروشی ها همراه با تجمع نبوده، درصورتی که انعکاس اخبار تجمعات مردم و صف های طولانی در فروشگاه های مواد غذایی توسط رسانه ها بر کسی پوشیده نیست.

با این تفاسیر برآن شدیم در این خصوص پای صحبت های یکی از کتاب فروشان در استان همدان بنشینیم و بخشی از دغدغه های این صنف که همانا با فرهنگ ما گره خورده است را بشنویم که در ادامه متن این گفتگو را می خوانید:

کسب وکار کتاب فروشی ها طی چند سال گذشته در حال از بین رفتن است

مسعود صالحی در گفتگو با سپهرغرب به وضعیت فروش کتاب و کتاب فروشی ها در ایام کرونا اشاره کرد و گفت: چند سالی است که وزارت ارشاد با طرح های تخفیفی که بابت یارانه کتاب از طریق کتاب فروشی ها به مردم می دهد، سعی دارد به نوعی پای مردم را به کتاب فروشی ها باز کند.

وی ادامه داد: با این طرح ها، سعی دارند تا کسب وکار کتاب فروشی ها به عنوان اصلی ترین مدخل فرهنگ به جامعه که طی چند سال گذشته ضعیف و در حال از بین رفتن است را به نوعی تقویت سازند.

مسئول کتاب فروشی رواق با اشاره به اینکه اقتصاد کتاب فروشی ها مقداری ضعیف تر است، عنوان کرد: در دوران شیوع ویروس کرونا، علاقه مندی هایی برای خواندن کتاب ایجاد شد، اما در کل عادت دادن مردم به اینکه کتاب در برهه ای با تخفیف به فروش می رسد و آن ها صبر کنند تا کتاب را با تخفیف بخرند، استراتژی غلطی است.

صالحی در تشریح این موضوع مطرح کرد: اینکه مردم در سبد روزانه، هفتگی و یا ماهانه خود خرید محصول فرهنگی نداشته باشند و تنها بر مبنای اینکه در دوره ای تخفیف کتاب وجود دارد، اقدام به خرید آن کنند، درست نیست چراکه عموماً چنین کتاب هایی بر مبنای نیازهای افراد خریداری نمی شود و احتمال خوانش آن ها پایین می آید و تنها یک کتاب به قفسه کتاب خانه شان اضافه می شود.

وی ادامه داد: به این ترتیب، به مرور کتاب هایی از نمایشگاه های مختلف خریداری می شود و تجمیع این کتاب های نخوانده در قفسه کتاب های مردم موجب می شود از یک سو، آمارهای کاذبی برای مسئولین ایجاد شود که فلان مقدار کتاب خریداری شده پس در پشت آن، فلان مقدار کتاب نیز خوانده شده است.

وی اضافه کرد: از سویی دیگر، این روند تهدیدی برای مخاطبان نیز محسوب می شود چراکه پس از مدتی با خود می گویند، این همه کتاب خریده و نخواندم پس چرا کتاب بخرم و این وضعیت، لطمه ای جدی به فضای کتاب خوانی می زند.

فوق برنامه دیدن مقوله فرهنگ در کشور

مسئول کتاب فروشی رواق، طرح های فصلی تخفیف را مُسکنی بر کسب وکار کتاب فروشی ها دانست و گفت: این طرح های تخفیف کتاب تنها در این زمینه می توانند کمک کننده باشند؛ اما وقتی که مسئولین کشور توجهی به مقوله های فرهنگی ندارند و به سمتی می روند که فرهنگ را مقوله ای فوق برنامه ببینند، نباید انتظار برنامه ریزی چندانی از آن ها داشت.

صالحی با تصریح بر اینکه موضوعات فرهنگی از سوی مسئولین کشور، فوق برنامه دیده می شود، مطرح کرد: کتاب فروشی ها مکان های دارای تجمعی نیستند اما در دوران کرونا که تأکیدات بر تعطیلی مکان هایی است که محل تجمع هستند، شاهدیم که در تعطیلی برخی از کسب وکارها، دست را روی کتاب فروشی ها می گذارند!

مسئولین ما باز بودن کتاب فروشی ها را دارای ضرورت نمی بینند

وی با بیان اینکه مسئولین ما باز بودن کتاب فروشی ها را دارای ضرورت نمی بینند، تصریح کرد: برخی از صنف ها محل تجمع نیستند و باز بودن و فعالیت این کسب وکارها در مقوله های فرهنگی کمک کننده است، اما حال شاهد هستیم که کتاب فروشی هایی که در این گروه قرار دارند به سبب محدودیت های کرونایی تعطیل هستند.

مسئول کتاب فروشی رواق ادامه داد: کسب وکارهایی که با نیازهای جسمی سروکار دارند، تعطیل نشده اند اما کسب وکارهایی که با نیاز روحی سروکار دارند و حتی محل تجمع هم نیستند، این روزها به سبب نگاه خاص مسئولین تعطیل هستند.

صالحی خاطرنشان کرد: در زمانی کتاب فروشی ها را تعطیل کرده ایم که شیوع ویروس کرونا بهترین فرصت برای سوق دادن مردم به سمت فرهنگ کتاب خوانی است چراکه در این روزها که کسب وکارها، دورهمی ها و مراسم ها به نوعی تعطیل شده و خیلی از خانواده ها درون خانه در کنار هم هستند، بهترین فرصت است که محصولات فرهنگی به آن ها عرضه شود؛ اما حال شاهد تعطیلی کتاب فروشی ها هستیم.

وی با تصریح بر اینکه در موج اول و دوم شیوع ویروس کرونا به شدت احساس نیاز به محصولات فرهنگی از سوی خانواده ها را شاهد بودیم، اظهار کرد: در این دوران، مراجعه، تماس مردم برای خرید کتاب و کالاهای فرهنگی و نیاز آن ها به این محصولات را شاهد بودیم و کتاب نیز یکی از این محصولات فرهنگی بود که مردم به سمت خرید و مطالعه آن سوق پیدا کرده بودند، اما هم اکنون شاهد تعطیلی کتاب فروشی ها هستیم.

وی با تصریح بر اینکه بیش از 80 درصد افرادی که در عرصه کتاب فروشی فعالیت دارند و این کسب وکار را راه می اندازند، بیش از آن که به دنبال مسئله و نیازهای اقتصادی خود باشند، به دنبال رساندن محتوای فرهنگی به دست مردم هستند، گفت: آن ها به عنوان یک فعالیت وارد این کسب وکار می شوند و در ادامه، درآمدشان نیز به این موضوع گره می خورد.

مسئول کتاب فروشی رواق تصریح کرد: به راستی، کرونا فرصتی بود برای اینکه بتوان محصولات فرهنگی را به خانواده ها عرضه کرد اما هم اکنون این کسب وکار تعطیل شده است.

فروش اینترنتی کتاب هنوز جای خودش را بین افراد باز نکرده است

صالحی در پاسخ به اینکه وضعیت فروش اینترنتی کتاب در این دوران چگونه است؟ اظهار کرد: فروش اینترنتی کتاب هنوز جای خودش را بین افراد باز نکرده است، چراکه برای خرید یک کتاب صرفاً نمی توان با دیدن طرح جلد، عنوان و توضیح مختصری از کتاب، آن را خرید.

وی ادامه داد: خرید کتاب، تورق لازم دارد و با دیدن کتاب و ورق زدن آن است که علاقه مندی برای خرید آن ایجاد می شود و مردم ترغیب می شوند برای جواب به نیازشان، کتاب را خریداری کنند.

تعطیلی کرونایی با تعطیلی فکر و فرهنگ کتاب خوانی گره نخورد

مسئول کتاب فروشی رواق با بیان اینکه این روزها اگر کتاب فروشی ها سر پا هستند، بدین سبب است که سعی دارند به حالت مجازی فعالیت داشته باشند، عنوان کرد: در کشورهای دیگر در دوران شیوع ویروس کرونا، کتاب فروشی جزو مشاغل دسته یک است، این امر موجب می شود که در این دوران، مردم به سمت مطالعه و استفاده از محصولات فرهنگی سوق پیدا کنند.

صالحی در بخش پایانی این گفتگو با تصریح بر اینکه تعطیلی های کرونایی نباید به تعطیلی فکر و فرهنگ کتاب خوانی گره بخورد، عنوان کرد: بیش از 100 کتاب فروشی در نامه ای به سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از تعطیلی اخیر کتاب فروشی ها در جریان موج چهارم کرونا انتقاد کردند، چراکه دوران کرونا فرصتی برای سوق دادن مردم به سمت کتاب خوانی بود اما حال می بینیم که مقوله فرهنگ، مقوله ای فوق برنامه تلقی می شود!

لینک خبر :‌ روزنامه سپهر
معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد گفت: با توجه به برگزاری نمایشگاه کتاب های دینی و قرآنی در اردیبهشت، یکی از پیشنهادها این بود که طرح فصلی بهار برگزار نشود. اما با توجه به تعطیلی کتابفروشی ها بهار کتاب هم خواهیم داشت.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۰۸ سایت های دیگر : شعار سال

محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت وگو با ایکنا با اشاره به برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب های دینی و قرآنی گفت: این نمایشگاه در حاشیه نمایشگاه مجازی قرآن کریم برگزار خواهد شد و ناشران دینی و قرآنی مورد حمایت یارانه ای قرار می گیرند.

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه قرآن از 11 تا 21 اردیبهشت افزود: براساس تجربه خانه کتاب در برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران، بخش فروشگاهی نمایشگاه قرآن با همکاری خانه کتاب انجام خواهد شد.

جوادی ادامه داد: با توجه به برگزاری نمایشگاه کتاب های دینی و قرآنی در اردیبهشت، یکی از پیشنهاد ها این بود که طرح فصلی بهار برگزار نشود. اما با توجه به تعطیلی کتابفروشی ها طی هفته های اخیر به دلیل وضعیت قرمز شهرها، تصمیم گرفتیم بهار کتاب هم داشته باشیم.

نمایشگاه کتاب تابستان برگزار می شود
معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد تصریح کرد: احتمالاً در تابستان هم نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار خواهد شد، از این رو باید فاصله ای میان این ها وجود داشته باشد. از سویی هم به دلیل افزایش تقاضای کتاب در فصل تابستان، ممکن است طرح فصلی تابستانه هم برگزار شود و برگزاری این دو در تابستان منافاتی با هم ندارند.

کد ویدیو
دانلود

فیلم اصلی

وی در ادامه درباره برخی انتقاد ها نسبت به برگزاری طرح های فصلی و عادت مخاطب به خرید کتاب در این بازه های زمانی و ایجاد ذهنیت غلط در مخاطب به دلیل تخفیف های 20 تا 25 درصدی بیان کرد: این ایراد می تواند نسبت به نمایشگاه کتاب نیز وارد شود. زیرا یارانه ها به افراد خاصی تعلق می گیرند، اما در طرح های فصلی هر فردی براساس شماره ملی خود می تواند اقدام به خرید کتاب کرده و از یارانه کتاب استفاده کند. درست است که برخی نسبت به یارانه کتاب انتقاد هایی دارند و ممکن است شرایط ایده آل این باشد که چرخه نشر به حمایت های یارانه ای برنگردد. زیرا برخی معتقدند یارانه در دراز مدت بر مخاطب اثر منفی خواهد گذاشت. اما در حال حاضر جامعه ما نیاز به این مسئله دارد و نمی توان آن را حذف کرد.

کد ویدیو
دانلود

فیلم اصلی

ارشاد وظیفه خود در قبال وام ها را انجام داده است
جوادی درباره مسکوت ماندن وام یک میلیاردی حوزه نشر گفت: مبلغ این وام یک میلیارد تومان نبوده و ممکن است بر اساس طرح توجیهی که ارائه می شود، این مبلغ کمتر یا بیشتر از این میزان باشد؛ بنابراین این وام ها در راستای توافق بین یکی از بانک ها با وزارت ارشاد بود و در ابتدا باید طرح های توجیهی که در راستای راه اندازی بنگاه های فرهنگی بودند، از کانال وزارت ارشاد به بانک معرفی می شدند؛ که این کار از ناحیه معاونت فرهنگی انجام شده و باقی کار مربوط به پیگیری از طریق بانک است.

وی ادامه داد: کار وام کارا مربوط به کرونا نیز تا آنجا که به ما مربوط می شد انجام گرفت اما ظاهرا بانک تا نیمه اردیبهشت پرداخت ها را متوقف کرده است که امیدوارم با شروع پرداخت و حتی تمدید مجدد ثبت نام برای آن مانع نارضایتی و شکایت شوند.
انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
سبحانی فر با بیان اینکه نمایشگاه مجازی توانست صنعت نشر ما را تقویت کند، افزود: برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب بیش از 65 میلیارد تومان در یک مقطع زمانی اقتصاد نشر را تقویت کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۰۷

سرویس : قرآن و معارف - سایر حوزه های قرآنی زمان : شناسه خبر : 1051389

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان ، رمضانعلی سبحانی فر امروز هفتم اردیبهشت در نشست خبری برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم که در سالن جلسات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، گفت: از فعالیتی که خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) انجام داد و یک سلسله نشست های نقد و بررسی و آسیب شناسی که دانشگاه مجازی کتاب ایران برگزار کردند و بازخوردهایی که از ناحیه نشر کتاب گرفتیم از مجموع داده های جمع آوری شده به حدود 150 اشکال و ایراد دست یافتیم که می بایست در نمایشگاه های بعدی اصلاح و تقویت شود.

معاون وزیر ارتباطات تصریح کرد: سال گذشته به دلیل وقفه ای که به خاطر بحران کرونا ایجاد شد،نمایشگاه مجازی کتاب را برگزار کردیم. اکنون نیز در آستانه برگزاری نمایشگاه مجازی قرآن هستیم. وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بر اساس رسالتی که دارد و طبق شعار خود که عدالت ارتباطی است، توانست در این رویداد فرهنگی مشارکت مناسبی داشته باشد و بتواند به تقویت عدالت فرهنگی در جامعه کمک کند.

وی بیان کرد: از اصحاب رسانه به دلیل پوشش و درخشش خوبی که در نمایشگاه مجازی کتاب در سال گذشته داشتند، نهایت تشکر و قدردانی را دارم. خبرنگاران نقش مهمی در بهره مندی همه آحاد جامعه از عدالت فرهنگی داشتند.

سبحانی فر در ادامه خاطرنشان کرد: در نمایشگاه فیزیکی محدودیت های زیادی وجود دارد، از جمله اینکه همه ناشران در سراسر کشور نمی توانند در نمایشگاه فیزیکی شرکت کنند و این مسئله هزینه های زیادی بر دوش ناشران می گذاشت و از سوی دیگر هزینه هنگفتی بر دوش خریداران کتاب گذاشته می شد که علاوه بر آن از اقصی نقاط کشور هم باید هزینه سفر پرداخت می کردند تا در نمایشگاه حاضر شوند، در مجموع مشکلات زیادی برای افراد تحمیل می شد.

وی اظهار کرد: اما با برگزاری یک نمایشگاه مجازی کتاب در سال گذشته یک رویداد فرهنگی نه در کشور ایران بلکه در جهان رقم خورد، چون در هیچ جای دنیا نمایشگاه مجازی وجود نداشت که با این حجم از کتاب به فروش برسد بلکه در نمایشگاه مجازی که ما برگزار کردیم، کتاب های زیادی خریداری و به آنها ارسال شد که حجم بالایی از کتاب ها را تشکیل می داد؛ پس این یک رویداد فرهنگی در سطح دنیا بود.

معاون وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: به دلیل همین امر اتحادیه جهانی فورس ایران را مورد تحسین قرار داد و حتی رییس جمهور هم در نامه ای کتبی از متولیان برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تقدیر و تشکر کردند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر با برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب روستاییان کشور توانستند در این رویداد بزرگ مشارکت و خریدهای خود را انجام دهند. همچنین همکاران ما هم با کمک مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توانستند کتاب های مورد نظر روستاییان را ارسال کنند. عدالت فرهنگی فقط مربوط به این بخش نیست بلکه آمار و ارقامی است که در نمایشگاه مجازی کتاب مشارکت داشتند و به لحاظ جنسیتی تعداد خانم هایی که از اقصی نقاط کشور در نمایشگاه شرکت کرده بودند به هیچ عنوان با نمایشگاه فیزیکی قابل قیاس نبود.

سحابی فر تصریح کرد: همکاران بنده برخلاف آنچه که تصور می کردند باید در مدت زمان طولانی کتاب ها را به دست افراد می رساندند ولی با تلاش شبانه روزی آنها بسیار زودتر از حد تصور ما کتاب ها به افراد ارسال شد.

وی در ادامه افزود: بیش از یک میلیون و 250 هزار کتاب فروخته شد، بیش از 850 هزار آدرس و بیش از 17 هزار روستایی کتاب خریداری کردند.

سحابی فر خاطرنشان کرد: در نمایشگاه فیزیکی بین المللی کتاب بیش از 1200 ناشر شرکت می کردند که این آمار در نمایشگاه مجازی کتاب به 1800 ناشر افزایش یافت.

وی با بیان اینکه نمایشگاه مجازی توانست صنعت نشر ما را تقویت کند، افزود: برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب بیش از 65 میلیارد تومان در یک مقطع زمانی اقتصاد نشر را تقویت کرد. این یک تجربه بسیار گرانسنگی بود که توانست رضایت ناشران و خریداران کتاب و دوستداران صنعت را جلب کند.

معاون وزیر ارتباطات اظهار کرد: امروز توفیق پیدا کردیم که در کنار معاونت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بتوانیم نمایشگاه مجازی قرآن کریم را برگزار کنیم. این نمایشگاه خادمان ویژه خود را دارد و تفاوت عمده ای که نمایشگاه مجازی قرآن کریم با نمایشگاه مجازی کتاب دارد، این است که کتاب های مربوط به قرآن کریم و علوم اسلامی اغلب کتاب های مرجع هستند و این کتاب های مرجع نمی توانند در یک پاکت قرار بگیرند. یکی از مشکلاتی که در نمایشگاه های قبلی وجود داشت، این بود که در روستاها به لحاظ هزینه های سنگین بارکد یا حجم ارزان تر بودند.

پایان پیام/ 35

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

علیرضا سبحانی فر

|

نمایشگاه مجازی قرآن کریم

|

نمایشگاه کتاب

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
بیشترین خریدها در تازه ترین جلسه هیئت انتخاب و خرید کتاب وزارت ارشاد به کتاب های کودک و نوجوان اختصاص یافت.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۰۷ سایت های دیگر : چاپ و نشر آنلاین

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ هیئت انتخاب و خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه 631 خرید 628 عنوان کتاب در 120 هزار و 540 نسخه به مبلغ کل 54 میلیارد و 785 میلیون و 900 هزار ریال را تصویب کرد.

نجوم در ایران اثر نازیلا ناظمی از انتشارات ایده پردازان چکاد، قصه و قصه گویی در کتابخانه نوشته محمد سیمزاری و فهرست موضوعی مفاهیم دینی در نشریات کودک و نوجوان نوشته مریم جلالی از انتشارات آرون هر یک با شمارگان 700 نسخه از سوی وزارت ارشاد در حوزه کودک و نوجوان خریداری شده است که این میزان، بیشترین خرید را در میان کتاب ها نشان می دهد.

از آثار خریداری شده در حوزه دین دین می توان به کتاب های خشم مقدس، در حریم دل، روزشمار جنگ ایران و عراق، تاریخ شفاهی حاج صادق آهنگران، اطلس لشکر 17 علی بن ابیطالب در دوران دفاع مقدس، اسرار اسرای حسینی، فهم فقهی و سیاست معاصر، نقد کم عیار، گوهران آسمانی، جرم سیاسی، فراسوی مسجد، زنان در آیات قرآن، پیامبری که سلمان شناخت، بر بال ملائک و تفسیر معاصرانه قرآن کریم و گذرگاه بهشت اشاره کرد.

ناشران تا 31 تیر سال جاری فرصت دارند کتاب های خود را به وزارت ارشاد تحویل دهند.

عناوین کتاب های مصوب برای خرید در سایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نشانی http://mof.farhang.gov.ir/fa/home/book بارگذاری شده است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
رامین حیدری فاروقی ضمن ابراز امیدواری از اینکه خبر خوب هیات وزیران برای مستندنگاری سینمایی پروژه های بزرگ اجرایی شود تاکید کرده است، از آنجا که کار مستندساز زندگی با اسنادِ راستگوست، باید تلاش شود به دور از برخی ملاحظات برای دسترسی به اسناد، آنچه از پروژه ها توسط مستندسازان ثبت می شود با سند برابر باشد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۰۸ سایت های دیگر : برخط نیوز روزان روزنامه ابتکار

به گزارش ایسنا، در پی مصوبه اخیر هیات دولت مبنی بر الزام دستگاه های اجرایی به مستندنگاری سینمایی طرح های بزرگ و پروژه ای که توسط سید عباس صالحی - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی - اعلام شد، واکنش های از سوی مستندسازها بازتاب پیدا کرد که البته با تردیدهایی برای چگونگی انجام کار و دخالت دستگاه ها در ساخت مستند همراه بوده است.

در این باره رامین حیدری فاروقی - مستندساز - هم در یادداشتی که در اختیار این خبرگزاری قرار گرفته نکاتی را مطرح کرده است.

او در یادداشت خود با عنوان اندر احوالِ برابریِ ثبت و سند نوشته است:

خبرهای خوب دو دسته اند؛ خبر خوبِ کاری که انجام شده است، خبر خوبِ کاری که قرار است انجام شود. به هر حال باید از کار خوب در هر مرحله ای استقبال کرد و کوشید تا تصمیم های خوب، طی فرایندهای درست به فرآورده های کارسازِ مفید بدل شوند.

یادم هست، شروع کارِ وزیرِ ارجمند حوزه فرهنگ بود که با گروهی رفتیم برای دیداری و این پیشنهاد را بیان کردیم و استقبال شد. بعدها من و جناب رزاق کریمی پیش نویس هایی تنظیم کردیم و مشورت هایی با کارشناسان وزارت خانه صورت گرفت و کم کم جناب حیدری خلیلی وقت بسیار و توجه مبسوط کردند به این مهم و مسئله تعریفِ پروژه ملی و بزرگ و مستندساز حرفه ای پیش آمد و داستان، دامنه دار شد و جلسات متعدد با کارشناسان حقوقی و بعد هم حضور در کمیسیون های مرتبط با فرهنگ در دولت انجام پذیرفت و کار دشوار شد و طولانی.

رسم دیرینه این است که تغییر، دشوار است و طرفِ حسابِ مستندساز در پروژه های ملی، حتماً روابط عمومی هایی هستند که به شیوه و انتخاب سالیان خود عادت کرده اند و چندان برایشان جالب نیست که سر از سازوکارِ تازه ای با قواعدی نو دربیاورند و به آن تن دهند؛ در مسیر کار و در ملاقات با نمایندگان وزارت خانه ها این روایت، مشهود بود. در میانه کار بود که هم من از روند داستان ناامید شدم هم کسانی که با شیوه خیلی به تدریج آشناتر هستند، دیدند گویا من عجله دارم و سراغم را نگرفتند. به هر حال، دوستان گرامی بسیار کوشیدند و سال از پسِ سال گذشت و بعدها هم جناب حمیدی مقدم آمدند و کار با معاونت سینمایی پیش رفت و خبر را خواندیم که شد؛ به مبارکی. امیدوارم محصول خوب هم داشته باشد که اگر زودتر در این دولت رخ می داد، امید بیشتری هم می بود که آن که تصویب کرده مجری هم خواهد بود. نمی دانم در تغییرات بنیادین و وسیع و عدم تداوم های تاریخی چه بر سر این امید خواهد آمد در دولت های بعد؛ اما حتی نطفه در معرض خطرِ رو به تولدِ عقلانیت و انضباط هم شایسته توجه و تشویق است تا هنگامِ بلوغ. اگر ما به قدر کافی سند درست داشته باشیم عالیست. اگر به جای گزارش آگهی تبلیغاتی، مستند علمی پروژه، مسیرِ ایده تا اجرا را تا آخرِ شدن ها و نشدن ها ادامه دهد، معرکه است اما...
دوستان می گفتند ما در مورد اسناد و دسترسی ها ملاحظاتی داریم، مستندساز هم اگر به اسناد و دسترسی ها ملاحظه دارد حق دارد؛ خب کارش زندگی با اسنادِ راستگوست.
باید همه با هم برای این که ثبت با سند برابر باشد بکوشیم.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۰۸ سایت های دیگر : مشرق نیوز پیام مازند

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت و گو، سید رضا اورنگ مدرس، پژوهشگر، کارشناس و منتقد سینما با برنامه گفتگوی فرهنگی در مورد وِلنگاری در شبکه نمایش خانگی مصاحبه کرد.

وی ضمن اشاره به تعجیل و بی برنامگی در ساخت سریال های شبکه نمایش خانگی، بیان کرد: شبکه نمایش خانگی همه جای دنیا هست اما ما بدون پیش زمینه شروع کردیم و از جنبه نداشتن محدودیت های تلویزیون برای آن تبلیغ کردیم.

اورنگ ادامه داد: هدف این شبکه ها مخاطب است و از طرف آنها نیز استقبال شد اما اوایل شروع این شبکه ها مردم با احتیاط به سمت آنها رفتند.

این مدرس ضمن اشاره به مسئولان دولتی که به عنوان نفر اول این پلتفرم ها وارد عرصه شده اند، اظهار کرد: شبکه نمایش خانگی پس از تبلیغات باید محتوایی در قالب یک فرم خوب به مخاطب انتقال دهد و در حالی که با این پلتفرمهای جدید منتظر اتفاقات خوب بودیم اما امروز نبود این شبکه ها بهتر است.

وی با بیان اینکه گردش مالی شبکه نمایش خانگی بسیار بالاست که وزارت مخابرات نیز از این اتفاق سود می برد، اذعان کرد: شرکت های خصوصی که مدیران دولتی رأس آنهاست طبیعتاً تمام شرایط را برای موفقیت خود فراهم خواهند کرد.

اورنگ از فیلم های ضعیف این شبکه ها سخن گفت و افزود: این پلتفرم ها برای مردم هدفی ندارند و وقتی مردم برای سریالی پول می دهند باید ارزش دیدن داشته باشد.

این منتقد سینما ضمن اشاره به تدوین قوانین جدید سازمان سینمایی که با هر بار تغییر مدیریت، شاهد تغییر آنها هستیم، تصریح کرد: هنوز یک قانون مُدون برای سینما و شبکه نمایش خانگی نداریم و در حالی که در همه جای دنیا حتی هالییوود قوانین وجود دارد در ایران اشخاص خاصی هستند که اجازه انجام همه کاری را دارند.

وی در ادامه گفتگو از منتقدان به عنوان چشم های ناظر، انتقاد کرد و گفت: منتقدان باید بالای سر همه چیز باشند تا این شبکه ها قدرت عرضه اندام نداشته باشند.

به گفته اورنگ پلتفرم ها به منتقدان بابت تبلیغ آثارشان پول می هند و در حال حاضر کمبود خبرنگار منتقد مستقل به معضلی تبدیل شده است.

وی از عدم نظارت سخن گفت و تشریح کرد: نظارت دولتی کامل نیست و مردم نیز نظارتی ندارند که منتقدان باید از طرف آنها کار نظارت را بر عهده گیرند.

این کارشناس سینما در پایان ضمن اشاره به جنگ زَرگری بین وزارت ارشاد و ساترا خاطرنشان کرد: در دادن مجوز تناقض وجود دارد و در حالی که مخاطب محور اصلی است، او را بازی می دهند و دچار سردرگمی کرده اند.

خبرنگار : فرزانه مرادی

کلمات کلیدی: #سینما #قانون #نمایش_خانگی

1399 تمامی حقوق سایت متعلق به صدای جمهوری اسلامی ایران است

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۰۸ سایت های دیگر : تلنگر

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت و گو، علیرضا پورصباغ کارشناس و منتقد سینما با حضور در برنامه گفتگوی فرهنگی در مورد جایگاه وِلنگاری در شبکه نمایش خانگی گفتگو کرد.

وی شکل گیری شبکه نمایش خانگی را مربوطه به نیمه دهه 70 دانست و بیان کرد: چیزی به نام شبکه نمایش خانگی وجود نداشت و مؤسسه "رسانه های تصویری" همه آثار را پخش می کرد.

پورصباغ ادامه داد: زمانی تصمیم گرفته شد تا بخش خصوصی وارد شبکه نمایش خانگی شود و در سالهای 80 تا 84، بیست و هشت مؤسسه شبکه خانگی شروع به فعالیت کردند.

این کارشناس سینما دیده شدن پلتفرم ها در دوران کرونا را یک فرآیند سیاسی خواند و اذعان کرد: آقایی که هم اکنون وزیر است طی جلساتی با پلتفرم های شبکه خانگی در تابستان سال 95 برای گرفتن رسمیت رسانه ای از تلویزیون، شبکه نمایش خانگی را وارد میدان کرد.

وی ادامه داد: آقایی که در آن دوران جزو مدیران وزارت ارشاد بود مأمور خرید آرشیو 28 مؤسسه می شود که این نه تنها یک کار فرهنگی نبوده که کاری سیاسی است.

وی ضمن اشاره به مجوز ندادن به مؤسسات قبلی برای از حذف آنها، تصریح کرد: این روند خصولتی مجوز از ارشاد، به وضعی که امروز در این شبکه ها شاهد آن هستیم می انجامد.

پورصباغ تشریح کرد: هر چقدر ارزیابی کنیم زورمان به " محمد جواد شکوری " و برادرش در شرکت " صبا ایده " که در ذیل آن " آپارات و فیلیمو" کار می کنند، نمی رسد.

این منتقد ضمن اشاره به انتقاداتی که به ساخت آپارات وارد شده بود، تصریح کرد: آپارات چیزی شبیه "یوتوب" است که محتوای آن با سیستم فرهنگی جمهوری اسلامی همخوانی ندارد و با کمک های دولت که هیچ کنترل و نظارتی روی آن نبوده به نشر محصولات معارضانه پرداخته اند.

پورصباغ ضمن انتقاد به فیلیمو که هیچ نظارتی در پخش آثار آن وجود ندارد، اظهار کرد: سریال های " نهنگ آبی، آقازاده و می خواهم زنده بمانم" که توسط این برنامه پخش شدند، سیستم و قوه قضاییه را فاسد توصیف کردند.

وی از دوگانگی در بحث نظارت و مجوزها و عدم وجود یک کارشناس واقعی سخن گفت و اذعان کرد: "زخم کاری آقای مهدویان " بر اساس "رمان بیست زخم کاری" برای نمایش خانگی مجوز گرفته در حالی که این رمان از نظر بخش کتاب وزارت ارشاد ممنوع الچاپ است و این دونگانگی است.

این کارشناس ضمن اشاره به وضع آشفته موجود اظهار کرد: چک های سفیدی که برای فیلم سازان کشیده می شود، دلایل هنری و رقابتی ندارد.

وی در پایان از عدم درجه بندی فیلم ها و سریال ها در فیلیمو انتقاد کرد و افزود: همه آثار در دسترس است و به محض پخش سریال ها در شبکه های ماهواره سریعاً در فیلیمو پخش می شوند و هیچ نظارتی روی آن نیست.

خبرنگار : فرزانه مرادی

کلمات کلیدی: #سینما #فیلیمو #نمایش_خانگی

1399 تمامی حقوق سایت متعلق به صدای جمهوری اسلامی ایران است

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۰۸

: تعدادی از چهره های برجسته سینمای کشور در پی بحران های عدیده به وجود آمده در سینما، استمرار چالش های کرونایی، انفعال مدیران و سردرگمی سینماگران تأکید کردند: مدیران ما فقط عنوان مدیر را با خود به یدک می کشند و در عمل افرادی پشت میزنشین هستند که هیچ تخصصی در هیچ حوزه ای ندارند؛ مدیران سینمایی در بحران کرونا فقط توانستند جشنواره های اخته و بی خاصیت برگزار کنند! در 8 سال دولت آقای روحانی فقط شاهد شنیدن وعده بودیم و دست اندرکاران سینما از وضعیت فعلی به هیچ عنوان رضایت خاطر ندارند. سینماگران همچنین متذکر شدند: مأموریت این دولت نابودی تمامی ارکان و حوزه های کشور بود!

به گزارش ، هنرهفتم در دوران همه گیری کرونا مانند بسیاری از نهادهای دیگر در کلیه کشورهای جهان دچار آسیب و بحران جدی شد اما این آسیب به واسطه عملکرد منفعلانه مدیران سینمایی در کشورمان بیش از هریک از کشورهای جهان جلوه گری کرد به نحوی که پس از گذشت بیش از یک سال و اندی از آغاز گسترش این ویروس منحوس در کشور مدیران سینمایی حتی از ارائه یک راهکار برای تقویت و حفظ بنیان سینما عاجز ماندند!

چالش های کرونایی در این ایام سینماگران را به شدت دچار سردرگمی و سینما را به شدت دچار تشتت و بحران کرد و کار را به جایی رساند که بسیاری از سینماگرانی که حتی جزو مدافعان دولت تدبیر و امید بودند موج انتقادات خود را به سمت و سوی این دولت روانه سازند و دست اندرکاران دولت را عامل اصلی بحران و تشتت در سینمای کشور بدانند.

در همین رابطه 8 تن از سینماگران مطرح کشور خانم ها و آقایان: کیومرث پوراحمد، پوران درخشنده، محسن محسنی نسب، پولاد کیمیایی، حبیب الله بهمنی، محمدرضا شرف الدین، جلال قزل ایاق و شراره رخام ضمن گفتگو با چالش ها و موانع مجود در سینمای کشور را مورد کنکاش و ارزیابی قرار دادند که ماحصل این گفتگوها برای اطلاع بیشتر مخاطبان گرامی در ذیل نقل شده است.

کیومرث پوراحمد کارگردان سینما در پی بحران های عدیده به وجود آمده در سینما، استمرار چالش های کرونایی، انفعال مدیران و سردرگمی سینماگران گفت: بنده با اطمینان بسیار بالا عنوان می کنم که مسئولان فرهنگی و دولتمردان از اینکه مردم به سینما نمی روند و سریال های شبکه جم را نگاه می کنند بسیار خوشحالند چرا که آن ها اصلا نمی خواهند سینما و فرهنگ و هنر و اندیشه ای وجود داشته باشد! بنده به یقین عرض می کنم که این مسئولان اصلا از همین کرونا هم خوشحالند چرا که اگر خوشحال نبودند تدبیری جدی برای رفع این معضل می کردند! امروزه در افغانستان هم واکسن آمده اما مسئولان ما هنوز اندرخم تهیه واکسن هستند!

پوران درخشنده کارگردان مطرح سینمای کشور نیز در این باره اظهار داشت: این روزها وضعیت خوبی در سینما مشاهده نمی شود، شرایط کار فراهم نیست و سینماگران نسل میانی و پیشکسوت به شدت دچار سردرگمی شده اند؛ همچنین نسل جوان هم نمی توانند به درستی فعالیت داشته باشند و این در حالی است که وظیفه مدیران سینمایی ایجاد شرایط مناسب و بسترسازی برای افزایش فعالیت در سینما است و آن ها نباید اجازه دهند سینماگرانی که حرف برای گفتن دارند بیکار و خانه نشین شوند. بنده با توجه به جمیع شرایطی که شاهد هستیم دورنمای خوبی برای سینمای کشور متصور نیستم! واقعا نمی دانم اوضاع سینما چه خواهد شد.

محسن محسنی نسب کارگردان سینما نیز به گفت: بنده خوشحالم که بحران کرونا باعث شده مردم کمتر به سینما بروند و فیلم های به شدت یأس برانگیز، ضدمردمی و سیاه را تماشا نکنند! تا زمانی که وضعیت محتوای فیلم ها چنین فاجعه آمیز است همان بهتر که مردم قید رفتن به سینما را بزنند! این سینما به هیچ عنوان در شأن ملت ایران نیست! سینمایی که در مهمترین جشنواره اش نزدیک به یک سوم فیلم ها به خودکشی منجر می شوند و مابقی آثار هم زشتی و پلشتی و اغراق در مشکلات و تصویری دروغین از جامعه ارائه می کنند همان بهتر که وجود نداشته باشد! بنده پیشنهاد می کنم سازمان روانشناسی کشور وارد میدان شده و این فیلم هایی که به اسم کالای فرهنگی در کشور تولید می شوند را رصد کنند، این آثار را کالبدشکافی کنند و ببینند تا چه میزان می توانند تأثیر سوء روی جامعه داشته باشند. من واقعا متعجب می شوم وقتی می بینم شوراهای پروانه ساخت و نمایش به این آثار فجیع و به شدت مخرب اجازه تولید و اکران می دهند.

پولاد کیمیایی بازیگر و کارگردان سینما در پی بحران های عدیده به وجود آمده در سینما، استمرار چالش های کرونایی، انفعال مدیران و سردرگمی سینماگران گفت: یکی از دلایل بزرگی که کشورهایی نظیر ما را جهان سوم می نامند این است که ما مدیران باسوداد، دغدغه مند، دلسوز و... نداریم! مدیران ما فقط عنوان مدیر را با خود به یدک می کشند و در عمل افرادی پشت میزنشین هستند که هیچ تخصصی در هیچ حوزه ای ندارند! به همین علت است که مدیران سینمایی در بحران کرونا فقط توانستند جشنواره های اخته و بی خاصیت برگزار کنند و فاکتورهای آنچنانی ارائه دهند در صورتی که این پول ها باید صرف نیازمندان سینما می شد و به دست کسانی می رسید که زندگی های شان در شرایط فوق اضطراری و بحرانی است. در 8 سال دولت آقای روحانی فقط شاهد شنیدن وعده بودیم؛ در این 8 سال اگر سیل آمد مردم به داد یکدیگر رسیدند، اگر زلزله آمد مردم به داد یکدیگر رسیدند، خیریه ها بودند که در این مدت به هم نوعان خود کمک می کردند و رسماً دولت هیچ نقش سازنده ای در این میان نداشت.

حبیب الله بهمنی کارگردان سینما نیز در این باره اظهار داشت: دست اندرکاران سینما از وضعیت فعلی به هیچ عنوان رضایت خاطر ندارند و من امیدوارم مدیران سینمایی در همین چند ماهی که از عمر دولت باقی مانده متوجه شرایط نابسامان سینما بشوند و با تدبیر و درایت سعی کنند شرایط بهتری در عرصه هنرهفتم حاکم شود و اوضاع سینما و زندگی سینماگران کمی سامان بگیرد. مدیران ثابت کردند توانایی اداره سینما را ندارند. بی تردید اهالی سینما از آن ها انتظار دارند که کارشان را درست انجام دهند و درک درستی از شرایط داشته باشند. یک مدیر سینمایی موقعی می تواند درست عمل کند که تشخیص درستی از وضعیت سینما و مشکلات اهالی سینما داشته باشد.

محمدرضا شرف الدین تهیه کننده سینما نیز با انتقاد شدید از دولت دوازدهم در همه زمینه ها، به گفت: مأموریت این دولت نابودی تمامی ارکان و حوزه های کشور بود؛ این آقایان آمدند که جمهوری اسلامی ایران را از هر نظر نابود کنند و بروند. چه چیزی در کشور درست و اصولی است که سینما بخواهد درست باشد!؟ کدام بخش از حوزه مهم و ارزشمند فرهنگ و هنر امروزه روی پای خود ایستاده است؟ متأسفانه ما در تمامی بخش ها و حوزه ها دچار مشکلات جدی هستیم؛ از ورزش گرفته تا آموزش و پرورش، از سیاست خارجه گرفته تا وضعیت فلاکت بار اقتصادی همه و همه اوضاعی بسیار اسفبار دارند که مسبب این اوضاع و احوال اسفبار یکایک دست اندرکاران این دولت هستند. این ها باید بروند تا همه چیز درست شود و تا این دولت روی کار است ما نباید انتظار بهبود اوضاع و شرایط در هیچ یک از حوزه ها و بخش های کشور را داشته باشیم.

جلال قزل ایاق تهیه کننده سینما در پی بحران های عدیده به وجود آمده در سینما، استمرار چالش های کرونایی، انفعال مدیران و سردرگمی سینماگران گفت: وضعیت سینمای ایران به قدری آشفته و درهم ریخته شده که بنده شخصاً افق روشنی برای سینمای کشور متصور نیستم و فکر نمی کنم به این زودی ها سینما بتواند سامان بگیرد. بنده شخصاً این روزها به شدت هنگ کرده ام و نمی دانم چرا در سینما این چنین دچار تشتت و آشفتگی شده ایم. واقعاً وضعیت به گونه ای است که ما حتی توان پیشنهاد دادن برای بهبود وضعیت سینما را نداریم.

شراره رخام بازیگر سینما و تلویزیون نیز در این باره گفت: مسأله ای که باعث اوضاع بغرنج در سینما شده عدم توزیع عادلانه و مناسب جایگاه شغلی است و نمی توان تنها ویروس کرونا را مقصر و مسبب این اوضاع و احوال اسفبار دانست! متأسفانه مدت های مدیدی است که نه تنها در سینما و تلویزیون که در سایر حرفه ها و صنوف شاهد بحرانی جدی هستیم، بحرانی که بی تدبیری مدیران در بخش های مختلف کشور سبب ساز آن شده است. در سینما هم مانند سایر حرفه ها و مشاغل از آنجا که هیچ استاندارد و قاعده ای وجود ندارد شاهد اوضاع بسیار اسفبار و ناراحت کننده ای هستیم و تا زمانی که مدیران سینمایی اهتمامی برای برون رفت از این شرایط و رفتن به سمت استاندارسازی و قاعده مندی نداشته باشند اوضاع همین خواهد بود!

به گزارش ، هنرهفتم در دوران همه گیری کرونا مانند بسیاری از نهادهای دیگر در کلیه کشورهای جهان دچار آسیب و بحران جدی شد اما این آسیب به واسطه عملکرد منفعلانه مدیران سینمایی در کشورمان بیش از هریک از کشورهای جهان جلوه گری کرد به نحوی که پس از گذشت بیش از یک سال و اندی از آغاز گسترش این ویروس منحوس در کشور مدیران سینمایی حتی از ارائه یک راهکار برای تقویت و حفظ بنیان سینما عاجز ماندند!

چالش های کرونایی در این ایام سینماگران را به شدت دچار سردرگمی و سینما را به شدت دچار تشتت و بحران کرد و کار را به جایی رساند که بسیاری از سینماگرانی که حتی جزو مدافعان دولت تدبیر و امید بودند موج انتقادات خود را به سمت و سوی این دولت روانه سازند و دست اندرکاران دولت را عامل اصلی بحران و تشتت در سینمای کشور بدانند.

در همین رابطه 8 تن از سینماگران مطرح کشور خانم ها و آقایان: کیومرث پوراحمد، پوران درخشنده، محسن محسنی نسب، پولاد کیمیایی، حبیب الله بهمنی، محمدرضا شرف الدین، جلال قزل ایاق و شراره رخام ضمن گفتگو با چالش ها و موانع مجود در سینمای کشور را مورد کنکاش و ارزیابی قرار دادند که ماحصل این گفتگوها برای اطلاع بیشتر مخاطبان گرامی در ذیل نقل شده است.

کیومرث پوراحمد کارگردان سینما در پی بحران های عدیده به وجود آمده در سینما، استمرار چالش های کرونایی، انفعال مدیران و سردرگمی سینماگران گفت: بنده با اطمینان بسیار بالا عنوان می کنم که مسئولان فرهنگی و دولتمردان از اینکه مردم به سینما نمی روند و سریال های شبکه جم را نگاه می کنند بسیار خوشحالند چرا که آن ها اصلا نمی خواهند سینما و فرهنگ و هنر و اندیشه ای وجود داشته باشد! بنده به یقین عرض می کنم که این مسئولان اصلا از همین کرونا هم خوشحالند چرا که اگر خوشحال نبودند تدبیری جدی برای رفع این معضل می کردند! امروزه در افغانستان هم واکسن آمده اما مسئولان ما هنوز اندرخم تهیه واکسن هستند!

پوران درخشنده کارگردان مطرح سینمای کشور نیز در این باره اظهار داشت: این روزها وضعیت خوبی در سینما مشاهده نمی شود، شرایط کار فراهم نیست و سینماگران نسل میانی و پیشکسوت به شدت دچار سردرگمی شده اند؛ همچنین نسل جوان هم نمی توانند به درستی فعالیت داشته باشند و این در حالی است که وظیفه مدیران سینمایی ایجاد شرایط مناسب و بسترسازی برای افزایش فعالیت در سینما است و آن ها نباید اجازه دهند سینماگرانی که حرف برای گفتن دارند بیکار و خانه نشین شوند. بنده با توجه به جمیع شرایطی که شاهد هستیم دورنمای خوبی برای سینمای کشور متصور نیستم! واقعا نمی دانم اوضاع سینما چه خواهد شد.

محسن محسنی نسب کارگردان سینما نیز به گفت: بنده خوشحالم که بحران کرونا باعث شده مردم کمتر به سینما بروند و فیلم های به شدت یأس برانگیز، ضدمردمی و سیاه را تماشا نکنند! تا زمانی که وضعیت محتوای فیلم ها چنین فاجعه آمیز است همان بهتر که مردم قید رفتن به سینما را بزنند! این سینما به هیچ عنوان در شأن ملت ایران نیست! سینمایی که در مهمترین جشنواره اش نزدیک به یک سوم فیلم ها به خودکشی منجر می شوند و مابقی آثار هم زشتی و پلشتی و اغراق در مشکلات و تصویری دروغین از جامعه ارائه می کنند همان بهتر که وجود نداشته باشد! بنده پیشنهاد می کنم سازمان روانشناسی کشور وارد میدان شده و این فیلم هایی که به اسم کالای فرهنگی در کشور تولید می شوند را رصد کنند، این آثار را کالبدشکافی کنند و ببینند تا چه میزان می توانند تأثیر سوء روی جامعه داشته باشند. من واقعا متعجب می شوم وقتی می بینم شوراهای پروانه ساخت و نمایش به این آثار فجیع و به شدت مخرب اجازه تولید و اکران می دهند.

پولاد کیمیایی بازیگر و کارگردان سینما در پی بحران های عدیده به وجود آمده در سینما، استمرار چالش های کرونایی، انفعال مدیران و سردرگمی سینماگران گفت: یکی از دلایل بزرگی که کشورهایی نظیر ما را جهان سوم می نامند این است که ما مدیران باسوداد، دغدغه مند، دلسوز و... نداریم! مدیران ما فقط عنوان مدیر را با خود به یدک می کشند و در عمل افرادی پشت میزنشین هستند که هیچ تخصصی در هیچ حوزه ای ندارند! به همین علت است که مدیران سینمایی در بحران کرونا فقط توانستند جشنواره های اخته و بی خاصیت برگزار کنند و فاکتورهای آنچنانی ارائه دهند در صورتی که این پول ها باید صرف نیازمندان سینما می شد و به دست کسانی می رسید که زندگی های شان در شرایط فوق اضطراری و بحرانی است. در 8 سال دولت آقای روحانی فقط شاهد شنیدن وعده بودیم؛ در این 8 سال اگر سیل آمد مردم به داد یکدیگر رسیدند، اگر زلزله آمد مردم به داد یکدیگر رسیدند، خیریه ها بودند که در این مدت به هم نوعان خود کمک می کردند و رسماً دولت هیچ نقش سازنده ای در این میان نداشت.

حبیب الله بهمنی کارگردان سینما نیز در این باره اظهار داشت: دست اندرکاران سینما از وضعیت فعلی به هیچ عنوان رضایت خاطر ندارند و من امیدوارم مدیران سینمایی در همین چند ماهی که از عمر دولت باقی مانده متوجه شرایط نابسامان سینما بشوند و با تدبیر و درایت سعی کنند شرایط بهتری در عرصه هنرهفتم حاکم شود و اوضاع سینما و زندگی سینماگران کمی سامان بگیرد. مدیران ثابت کردند توانایی اداره سینما را ندارند. بی تردید اهالی سینما از آن ها انتظار دارند که کارشان را درست انجام دهند و درک درستی از شرایط داشته باشند. یک مدیر سینمایی موقعی می تواند درست عمل کند که تشخیص درستی از وضعیت سینما و مشکلات اهالی سینما داشته باشد.

محمدرضا شرف الدین تهیه کننده سینما نیز با انتقاد شدید از دولت دوازدهم در همه زمینه ها، به گفت: مأموریت این دولت نابودی تمامی ارکان و حوزه های کشور بود؛ این آقایان آمدند که جمهوری اسلامی ایران را از هر نظر نابود کنند و بروند. چه چیزی در کشور درست و اصولی است که سینما بخواهد درست باشد!؟ کدام بخش از حوزه مهم و ارزشمند فرهنگ و هنر امروزه روی پای خود ایستاده است؟ متأسفانه ما در تمامی بخش ها و حوزه ها دچار مشکلات جدی هستیم؛ از ورزش گرفته تا آموزش و پرورش، از سیاست خارجه گرفته تا وضعیت فلاکت بار اقتصادی همه و همه اوضاعی بسیار اسفبار دارند که مسبب این اوضاع و احوال اسفبار یکایک دست اندرکاران این دولت هستند. این ها باید بروند تا همه چیز درست شود و تا این دولت روی کار است ما نباید انتظار بهبود اوضاع و شرایط در هیچ یک از حوزه ها و بخش های کشور را داشته باشیم.

جلال قزل ایاق تهیه کننده سینما در پی بحران های عدیده به وجود آمده در سینما، استمرار چالش های کرونایی، انفعال مدیران و سردرگمی سینماگران گفت: وضعیت سینمای ایران به قدری آشفته و درهم ریخته شده که بنده شخصاً افق روشنی برای سینمای کشور متصور نیستم و فکر نمی کنم به این زودی ها سینما بتواند سامان بگیرد. بنده شخصاً این روزها به شدت هنگ کرده ام و نمی دانم چرا در سینما این چنین دچار تشتت و آشفتگی شده ایم. واقعاً وضعیت به گونه ای است که ما حتی توان پیشنهاد دادن برای بهبود وضعیت سینما را نداریم.

شراره رخام بازیگر سینما و تلویزیون نیز در این باره گفت: مسأله ای که باعث اوضاع بغرنج در سینما شده عدم توزیع عادلانه و مناسب جایگاه شغلی است و نمی توان تنها ویروس کرونا را مقصر و مسبب این اوضاع و احوال اسفبار دانست! متأسفانه مدت های مدیدی است که نه تنها در سینما و تلویزیون که در سایر حرفه ها و صنوف شاهد بحرانی جدی هستیم، بحرانی که بی تدبیری مدیران در بخش های مختلف کشور سبب ساز آن شده است. در سینما هم مانند سایر حرفه ها و مشاغل از آنجا که هیچ استاندارد و قاعده ای وجود ندارد شاهد اوضاع بسیار اسفبار و ناراحت کننده ای هستیم و تا زمانی که مدیران سینمایی اهتمامی برای برون رفت از این شرایط و رفتن به سمت استاندارسازی و قاعده مندی نداشته باشند اوضاع همین خواهد بود!

لینک خبر :‌ هشدار نیوز
در شرایط تعطیلی سینماها به دلیل شیوع ویروس کرونا برخی تنها راه حیات سینما را، اکران آنلاین می دانند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۰۷ سایت های دیگر : میزان وبگاه خبری قلم

به گزارش قدس آنلاین ، اکران آنلاین که با شیوع ویروس کرونا جان و روح گرفت با چالش های فراوانی از طرف موافقان و مخالفان رو به رو بوده است. در ابتدا که سینماها نیمه تعطیل شد و پس از آن به طور کامل تعطیل شد. به همین دلیل سرمایه گذاران و صاحبان فیلم به سمت اکران آنلاین گرایش پیدا کردند. اما این آخر قصه نبود و راه نجات کامل برای سینما باز نشد.

فیلم ها بلافاصله پس از اکران آنلاین قاچاق شدند و آن طور که باید، فروش نداشتند!

بنابراین در اکران آنلاین فیلم ها بازشگت سرمایه نداشتند و طبیعتا به سود دهی نیز نرسیدند. این روزها شاید فیلم سینمایی شنای پروانه نسبت به بقیه فیلم ها فروش خوبی داشته است، اما با تقسیم فروش بین پلتفرم ها و تهیه کننده فیلم باز هم بازگشت سرمایه و سوددهی در آن وجود ندارد.

طی صحبتی که خبرنگار ما با سیدجمال ساداتیان در اسفند ماه 1399 داشت، وی تاکید کرد که اکران آنلاین چه کرونا می آمد، چه نمی آمد باید به راه می افتاد، اما اکران آنلاین برای یک سری فیلم ها اثر دارد و درمانی برای همه فیلم ها نیست.

تهیه کننده فیلم سینمایی به رنگ ارغوان در مصاحبه اخیر خود در سال 1400 نیز گفت: در حال حاضر قصه های خوبی برای ساخت وجود دارد، اما به دلیل شرایط کرونایی برای ساخت فیلم باید احتیاط کرد.

همچنین علی اکبر ثقفی تهیه کننده سینما به خبرنگار ما گفت: اکران آنلاین با این شیوه به هیچ عنوان دوای درمان سینما نیست و فیلم ها سوخت می شوند.

در گفت وگو دیگر با ساسان سالور تهیه کننده سینما، وی به خبرنگار ما گفت: بهتر است برای اکران آنلاین یک پهنای باند اختصاص یابد و از فروش نت سهمی به فیلم ها برسد. در این صورت حتی فروش فیلم ها هم بازگشت سرمایه دارد و هم بیشتر از روی پرده نشان دادن در سینماها سود دهی دارد، اما در حال حاضر متاسفانه این گونه نیست و اکران آنلاین فایده ندارد.

با توجه به صحبت های تهیه کنندگان و سرمایه گذاران می توان به این نتیجه رسید که با تغییر روش اکران آنلاین شاید به توان جانی دوباره به حیات سینماها بخشید، اما به شیوه کنونی، فیلم ها راهی پیش نخواهند برد.

حال باید دید دولت کنونی چه دغدغه در این زمینه دارد و وزارت ارشاد و سازمان سینمایی با توجه به گزارشات فراوانی که درباره آن شده است چه اقدامی در این باره خواهند کرد. در این حالت فقط فیلم ها قاچاق می شوند و فروشی که دارند حتی اگر رکورد هم بشکنند، آثار می سوزند.

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
مدیر سینما شاهد می گوید که سینماها پرچم دار رعایت بهداشت بودند اما درگیری آن با کرونا باعث شده است که فرهنگ سینما رفتن و عشق فیلم دیدن در سینما فراموش شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۰۷ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، مدیر سینما شاهد تهران بیان کرد که سینماها در سال گذشته در رعایت دستورالعمل های بهداشتی پیشرو بودند و باید آنان را جزو مراکزی دانست که شاید حتی یک مورد مبتلا و یا فوتی کرونایی نداشت. همین مسئله افتخاری برای سینمادارن کشور است. سینماها پرچم دار رعایت بهداشت در دوران کرونا بودند. اما خب در هر حال کرونا همان طور که دیگر مشاغل را درگیر خود کرده و به آنان لطمه زده، به سینماها نیز آسیب وارد کرده است.

وی ادامه داد: آنچه که به عنوان یک سینمادار باعث نگرانی من می شود فراموشی عشق و فرهنگ به سینما رفتن است، چیزی که زمانی برای خودش مانند یک آئین بود اما الان مدت زمان زیادی است که کمتر تکرار می شود. اینکه نمایش خانگی در حال حاضر در حال فعالیت است یک واقعیت است که با سلیقه بخشی از مردم در ارتباط است. این موضوع نیز در کمتر شدن سینما رفتن مردم نیز سهیم است.

صباغی اضافه کرد که سینماها مظلوم واقع شده اند. باید همه ما اعم از دولت و بخش خصوصی بایکدیگر دست به دست هم بدهیم و نگذاریم که این فرهنگ فراموش بشود و به عنوان برنامه و آئین اصیل در کشور باقی بماند. چراغ سینماها در حال خاموشی است و اگر دولت بخواهد نگاهش مانند امروز به سینماها باشد چیزی به اسم سینما باقی نمی ماند.

این مدیر سینما در پاسخ به سؤال ما درباره نقش دولت آینده در نظام اکران بیان کرد که در سال های اخیر متوجه شدیم که سلیقه مردم ما در تماشای فیلم آزادانه تر شده و همین باعث شد تا فیلم های متفاوتی اکران شوند و فروش خوبی را شاهد باشیم. فیلم هایی در ژانرهای کودک و نوجوان، درام اجتماعی، کمدی و... . به نظرم در صورتی که دولت آینده و به طور مشخص وزارت ارشاد آن در فراهم کردن شرایط برای ساخت فیلم های متفاوت برای سینماگران مسیر را سهل و هموار کنند شاهد ساخت فیلم های بهتری و متفاوت تری در سینمای کشور خواهیم بود.

این مهم است که سلیقه مردم در ساخت فیلم ها لحاظ شود و از این نظر هم دولت و هم سینماگران باید به آن توجه داشته باشند. دو گونه کمدی و کودک و نوجوان در سال های اخیر نمونه های موفقی داشتند که باید در سینمای ما تکرار شود و این تکرار جز با همکاری دولت ممکن نخواهد شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
روشن نیست کی و کجا قرار است ستانده شود حق روایت آدم های از جامعه ما که اتفاقا زیاد هم هستند و ظاهرا آن طور که همه مدعی اند دولت و صداوسیما و روزنامه ها و وزارت ارشاد و سینما و همه و همه در اختیار و کنترل همین ها هستند؛ همین هایی که انقلاب کردند و جنگیدند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۰۷

پایگاه تحلیلی خبری هم اندیشی: - کیوان صائمی: زیاد فرقی نمی کند که با چه آدمهایی طرف هستیم. آدم های فیلمساز متعهد و مذهبی از یک طرف و آدم های فیلمساز بی اعتنا به این حرفها و ارزشها طرف دیگر و آدم های فیلمساز مغرض و کمین کرده برای دست انداختن ارزش ها و آ رمان ها هم طرف دیگر... در همه این سالها حق روایت جوان حزب اللهی ایرانی در نمایش های رسانه ای در تلویزیون و سینما به راحتی پایمال شده است.

به غیر از نمونه مبتذل و له شده زیر بار کلیشه های عامیانه در باره قشری به عنوان "بسیجی " و نه حزب اللهی " در همین سال های اخیر یعنی فیلم دل شکسته علی روئین تن من فیلم یا سریال دیگری یادم نمی آید که شخصیت اولش یک حزب اللهی باشد که دارد مثل آدم زندگی می کند نه اینکه قرار است که ابزار اچار فرانسه گیرهای بقیه آدم ها با خداپیغمبر و زندگی باشد.الان دیگر خیلی راحت می شود گفت که طبقه بندی آدم های مذهبی تلویزیون و سینما کاملا واضح و مشخص شده است .

در تلویزیون معمولا آدم مذهبی ها فرشتگانی از آسمان به زمین امده هستند که نقش ناجی غریق را ایفا می کنند و کلید نجاتی که در وقت معین به داد آدمهای از راه به در شده می رسند در پس زمینه ای از دود و درخت که اتفاقا همان آدم های از راه به در شده چه زندگی جالب و جذابی هم دارند در مقابل زندگی کسل کننده و تکراری و بدون حادثه نجات دهنده شان .

این نقشی است که معمولا در تلویزیون برای آدم های ریش دار تسبیح به دست مسجد برو قائل می شوند و سینما هم اگر آدم مذهبی اش این گونه که شرح دادم نباشد پس حتما یک آدم تپل عقده ای است که با مردم عادی بدون دلیل دشمنی دارد و یا به فکر افزایش تعداد صیغه های خود است و یا اینکه در پی رانت خواری و مال مردم خواری و دزدی و در هر دوی این نوع بازی ها ریاکارانه مسلمان است و مقید به اداب شرع .

تیپ شخصیت آدم های به ظاهر مذهبی فیلم های حتی حاتمی کیای عزیز را از ارتفاع پست به بعد به خاطر بیاورید تا متوجه شوید چه می گویم.

این وسط نمی دانم کی و کجا قرار است ستانده شود حق روایت آدم های از جامعه ما که اتفاقا زیاد هم هستند و ظاهرا آن طور که همه مدعی اند دولت و صداوسیما و روزنامه ها و وزارت ارشاد و سینما و همه و همه در اختیار و کنترل همین ها هستند؛
همین هایی که انقلاب کردند و جنگیدند و فرزندان همین ها که مثل خودشان شدند و هر جمعه پای نماز جمعه حاضر می شوند و راهمپیمایی ها صف اولند و کارت بسیج شان را توی جیبشان مخفی می کنند و دانشگاه می روند و مقاله می نویسند ووبلاگ می زنندو مبارزه می کنند برای آرمان هایشان و....حزب اللهی اند.

فکر می کنم نیازی نباشد که به فرق آدم هایی که در جامعه مذهبی می نامندشان با آنها که حزب اللهی اند، اشاره های نزدیکتری هم داشته باشم. همه ما در دور برمان حداقل می توانیم چند نمونه واضح و روشن از جوان حزب اللهی ببینیم و این چیزی است که در عرصه نمایش رسمی و غیر رسمی این کشور خبری ازش نیست.

آخرین نمونه قابل تحسین مان در سینما به بوتیک نعمت الله بر می گردد. احترام دختر فراری است که جهانگیر به کمکش می آید زندگی اش را کمی سامان می بخشد و در عین حال به دنبال هیچ سوء استفاده ای هم از او نیست . آنجایی را به یاد می آورم که احترام و جهانگیر در مطب دکتر نشسته بودند و اتی رو می کرد به جهانگیر و می پرسید تو حزب اللهی هستی؟ و این گونه فیلم به ما نشان می داد که تصور حزب اللهی در ذهن احترام چیست؟ و بعد خودش جواب خودش را می داد که نه حزب اللهی ها که با دخترا دوست نمی شوند و من تحسین می کنم بی پولی همین حمید نعمت الله را که یک شخصیت حزب اللهی مثل آدم های دیگر داستان که ویژگی اش فقط یک چیز بود: آدم بود مثل بقیه .

نعمت اللهی که نه ادعایی دارد و نه عقده ای و در مقابل تاسف می خوریم به حال همه بودجه هایی که در صداوسیما و سینما برای امور فرهنگی متعهد و ساخت فیلم ها و سریال های مذهبی و ... هزینه می شود و در همه شان حق روایت بخش عظیمی از جامعه نادیده گرفته می شود و کسی عین خیالش نیست.

همه این ها را برای این گفتم که بگویم همه این سوء تفاهم های موجود در جامعه در برخورد با آدم های حزب اللهی همه این دستپاچگی ها و خودی نشدن ها و همه این حس از کره مریخ آمدن ها همه و همه به خاطر ضعف و اساسا حذف تصویری آنها در رسانه های نمایشی است.

هیچ تصویر ذهنی معقولانه ای از آدم های حزب اللهی در ذهن آدم های جامعه وجود ندارد به جز معدود کلیشه های خنده داری که در فرهنگ شفاهی در مورد این آدم ها وجود دارد همان هایی که اغلب هم به شدت اغراق شده و فضایی هستند.

م

لینک خبر :‌ هم اندیشی
رئیس شورای صنفی نمایش درباره ترکیب اکران فیلم های سینمایی در عید فطر امسال توضیحاتی ارائه کرد.

مرتضی شایسته رئیس شورای صنفی نمایش، در گفت و گویی، در خصوص وضعیت اکران فیلم های سینمایی برای عید فطر گفت: تا جایی که می دانم قرار است، همان فیلم های نوروزی، برای اکران عید فطر به نمایش گذاشته شوند.

وی افزود: این فیلم ها هنوز به طور کامل و در مدت زمان کافی اکران نشده اند. البته همه این برنامه ریزی ها در شرایطی انجام می پذیرد که سینما ها باز شوند.

گفتنی است؛ خورشید ، هفته ای یکبار آدم باش ، خون شد ، تک خال و لاله فیلم های نوروزی امسال بوده اند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ شفاف

خبرگزاری میزان - طبق اعلام ستاد خبری سی وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، گزارش نهایی هجدهمین فیلم بلند ایشتوان سابو کارگردان مجارستانی است که برای حضور در جشنواره جهانی فیلم فجر پذیرفته شده است.

سابو در ایران به واسطه سه فیلم مفیستو (1981 - برنده جایزه بهترین فیلم نامه و جایزه فیپرشی از جشنواره فیلم کن و اسکار بهترین فیلم خارجی زبان)، کلنل ردل (1985 - برنده جایزه هیئت داوران جشنواره فیلم کن، نامزد بهترین فیلم خارجی زبان اسکار و نامزد گلدن گلوب) و هانوسن (1988 - حضور در بخش مسابقه جشنواره کن، نامزد گلدن گلوب و نامزد بهترین فیلم خارجی زبان اسکار) شناخته شده است.

فیلم گزارش نهایی نخستین بار در بیست وپنجمین جشنواره فیلم تالین به نمایش درآمده و حالا در جشنواره جهانی فیلم فجر، روی پرده خواهد رفت.

این فیلم درباره یک متخصص قلب و عروق مشهور و بازنشسته است که برای ادامه کار درمانی، علی رغم تمایل همسرش به روستای محل تولد خود می رود و در آنجا درمان اهالی را آغاز می کند، اما مشکلاتی با اهالی خطرناک پیدا می کند و مجبور به مبارزه می شود.

سابو با همراهی بازیگر توانای فیلم یعنی کلاوس ماریا براندائر که همکار او در بسیاری از فیلم هایش بوده و هر دو در سنین بازنشستگی به سر می برند، در گزارش نهایی تعریفی متفاوت از بازنشستگی ارائه داده است. اعتقاد او در این فیلم، متوقف نکردن کار در هر زمان از زندگی است و حضور او در هشتاد و سه سالگی در مقام کارگردان، بر زنده بودن سینما تاکید می کند. سابو در آخرین مصاحبه اش درباره این فیلم گفته است: اگر کسی همچنان دوست دارد، در آینده در کنار دیگران باشد، سینما باقی خواهد ماند.

دیگر فیلم های مطرح ایشتوان سابو عبارتند از: عصر توهمات (1965 - برنده جایزه نخستین اثر برتر جشنواره فیلم لوکارنو)، پدر (1966 - برنده جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره فیلم لوکارنو و بهترین فیلم جشنواره فیلم مسکو)، شماره بیست و پنج خیابان آتش نشان (1973 - برنده جایزه بهترین فیلم و کلیسای جهانی جشنواره فیلم لوکارنو)، داستان های بوداپست (1977 - حضور در بخش مسابقه جشنواره فیلم کن)، ایمان (1980 - برنده جایزه بهترین کارگردانی و اینترفیلم از جشنواره فیلم برلین)، ملاقات با ونوس (1991 - برنده جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره فیلم ونیز)، امای عزیز، بوب نازنین (1992 - برنده جایزه بهترین کارگردانی و کلیسای جهانی جشنواره فیلم برلین) و زوننشاین (1999 - نامزد بهترین فیلم، بهترین کارگردان و بهترین موسیقی گلدن گلوب) و در (2012 - حضور در جشنواره فیلم مسکو).

سی وهشتمین دوره جشنواره جهانی فیلم فجر از 5 تا 12 خرداد 1400 به دبیری محمدمهدی عسگرپور در تهران برگزار می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
تهران- ایرنا- مستندسازان معتقدند که الزام دستگاه های اجرایی به مستندنگاری اقدامی مهم و مثبت برای مستندسازان است اما باید این نکته را در نظر بگیرند که ارائه دهندگان این طرح ها نقش آنان را به عنوان نیروهای هنری بپذیرند نه به عنوان تبلیغات چی.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۰۷ سایت های دیگر : در حاشیه روزنامه امتیاز

به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، همین دو روز پیش بود که سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از الزام دستگاه های اجرایی به مستندنگاری طرح های بزرگ خبر داد. او گفته بود که در جلسه هیات دولت، آیین نامه الزام دستگاه های اجرایی به مستندنگاری سینمایی طرح های بزرگ و پروژه های مهم کشور به تصویب رسیده است.

صالحی که این خبر را در قالب توییتی منتشر کرده بود ضمن تشکر از هیات دولت، گفته بود که این مصوبه علاوه بر ثبت ماندگار دستاوردهای خلاقانه، فرصتی برای سینمای مستند ایران نیز است.

اما این خبر هر چند منتقدانی نیز دارد ولی خیلی زود مورد استقبال بسیاری از مستندسازان نیز قرار گرفت که از جمله حسن نقاشی و محمد تهامی نژاد پژوهشگر سینما و مستندساز بودند که ضمن استقبال از این تصمیم ابراز امیدواری کردند که ثبت رخدادهای فرهنگی و اجتماعی که دغدغه سینمای مستند هم بوده سهمی قابل قبولی در این حوزه داشته باشند.

در گفت و گو با خبرنگار سینمایی ایرنا در این باره، اظهار داشت: جای خرسندی دارد که مستند سازی و مستند نگاری پژوهشی، رفته رفته هویت پیدا می کند و بر ضرورت آن واقف می شویم. از این منظر آیین نامه هیات وزیران اهمیت به سزایی دارد اما تا حصول نتیجه زمان می برد و باید دید روند اجرایی آیین نامه چگونه است؟ در واقع خبر منتشر شده از کلیت ها می گوید و ما از جزئیات بی اطلاعیم.

وی ادامه داد: به عنوان مثال آیین نامه وزارت ارشاد را موظف کرده تا لیست مستند سازانی که دارای شماره نظام سینمایی هستند اعلام کند. این نکته مثبت سبب می شود پدیده دلالان تبلیغاتی که در تمام این سالیان بدون مدارک لازم صنفی، خود را مستند ساز معرفی و با دستگاه های دولتی همکاری داشته اند محدود کند اما اگر همین مهم در عمل اجرایی نشود، آسیب فراوانی به کیفیت آثار می زند.

نقاشی خاطرنشان کرد: بنده سه سال با همکارانم در کمیته عضو گیری انجمن صنفی مستند، وظیفه تایید صلاحیت طالبان عضویت را داشتیم و در این مدت شاهد آثاری بودیم که در اکثر مواقع به سفارش دستگاهای دولتی ساخته شده بود و برخی از این آثار حتی فاقد استانداردهای اولیه مستند سازی نبودند. جای تاسف بود که افراد کم تجربه یا بی ارتباط با حوزه سینمای مستند، از خلاء قانونی بهره می بردند و به خلق آثاری با کیفیت نازل، اما با بودجه های کلان می پرداختند.

وی گفت: التزام به این قانون می تواند تاثیر بسزایی در بهبود کیفیت آثار تولیدی داشته باشد و از حیف و میل جدی بودجه های فرهنگی بکاهد. نکته دیگر در نحوه قرارداد ها و برخورد حقیقی و حقوقی با اعضای صنف سینمای مستند است. این که در عمل تا چه اندازه می توان بر عدالت کاری تکیه کرد، به زبان بهتر چه تضمینی برای فعالیت منصفانه همه اعضای جامعه مستند وجود دارد؟

نقاشی تاکید کرد: به عنوان عضوی از هیات مدیره انجمن صنفی سینمای مستند و به نمایندگی از طیف گسترده ای از همکاران، امید دارم تا شرایطی فراهم شود که بتوانیم در ثبت هر چه بهتر رخدادهای فرهنگی و اجتماعی که دغدغه جدی و همیشگی این سالیان سینمای مستند بوده، سهمی قابل قبول داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: آیین نامه هیات وزیران می تواند مانع از فعالیت سلیقه ای آن دسته از ارگان ها باشد که بودجه خود را بنا بر تعاریف کلیشه ای، صرف مشارکت در تولید پروژه های سینمایی یا سریال هایی می کنند که مسیرهای هموارتری برای اختصاص یا دریافت بودجه دارند. جدیت در اجرای آیین نامه می تواند از مشارکت صرفا تشریفاتی این سازمان ها که تنها به درج نامشان در یک محصول فرهنگی بسنده می شود، جلوگیری کند.

این پژوهشگر و مستندساز گفت: ابلاغ آیین نامه را به فال نیک می گیریم و منتظر می مانیم تا از جزییات آن آگاه شویم. بی شک انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند برای همفکری و مشاوره، آماده همکاری است تا آینده ای بهتر برای سینمای ایران و به ویژه سینمای مستند که نقش مهم و حیاتی در سرنوشت فرهنگی ایران دارد رقم خورد.

نیز در گفت و گو با خبرنگار سینمایی ایرنا در این باره، اظهار داشت: این امر از نظر تولید کار بر ای مستندسازان اقدام مهم و مثبتی است البته این نکته را نیز باید در نظر داشت که ارائه دهندگان این طرح ها نقش مستندسازان را به عنوان نیروهای هنری بپذیرند نه به عنوان تبلیغات.

وی ادامه داد: در مجموع برای طرح ها و پروژه های مهم دولت دو نوع مستندسازی وجود دارد ابتدا اینکه مهندسین پروژه خودشان جزئیات را ثبت می کنند و به صورت آرشیو نگهداری می کنند و نوع دیگر بدین شکل است که فیلم مستندی درباره آن اقدام مهم ساخته می شود که اگر این نوع فیلم ها توسط مستندسازان انجام شود که تخصص اینکار را دارند قطعا مفید خواهد بود و در سال های گذشته نمونه های اینچنینی داشته ایم.

تهامی نژاد گفت: اگر هدف تولید فیلم مستند باشد خوب است زیرا مستندسازانی داریم که علاقمند به تولید این نوع فیلم های مستند هستند و با اینکار فرصت های لازم برای تولید علایقشان به وجود می آید.

وی همچنین خاطرنشان کرد: سال ها پیش انجمن صنفی مستندسازان پیشنهاد این طرح را داده بود تا در پروژه های دولت از تجارب مستندسازان و کارگردان های فیلم مستند بهره مند شوند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
کارگردان نشان از نوشتن 2 فیلمنامه جدید خبر داد و علت استقبال نکردن مردم از دیدن فیلم سینمایی در پلتفرم ها را نبود حمایت دانست.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۰۷

قربان نجفی کارگردان فیلم سینمایی نشان که پیش از این از ساخت آن در سال 1400 خبر داده بود در گفتگو با خبرنگار سینمایی صبا عنوان کرد: به دلیل مشکلات مالی و نبود سرمایه گذار، همچنان فیلم در وضعیت نامشخصی ست البته درحال مذاکره با چند جایی برای قبول سرمایه گذاری فیلم هستیم و امیدواریم به زودی ساخت آن را آغاز کنیم.

وی درباره دیگر فعالیت های خود خاطرنشان کرد: یک فیلمنامه آماده ساخت دارم اما باید دید چه اتفاقی می افتد. فیلمنامه دیگری نیز همراه با ترانه برومند در مرحله نوشتن داریم که بخش اعظمی از فیلمبرداری آن باید در خارج از کشور اتفاق بیفتد. در حال حاضر برنامه ای برای ساخت آن ها ندارم و تمام سعی خود را می کنم که فیلم سینمایی نشان را به سرانجام برسانم.

نجفی افزود: برای بازی در 2 سریال پیشنهاد کار داشتم، حتی برای یکی از آن ها پیش قسط دریافت کرده ام که پس از مدت ها هنوز هم از فیلمبرداری آن خبری نیست.

این کارگردان در بخش دیگری از صحبت هایش با اشاره به اینکه فعلا برنامه ای برای اکران فیلم فصل ماهی سفید ندارد، درباره موفق نبودن پخش فیلم های سینمایی از تلویزیون و پلتفرم های آنلاین خاطرنشان کرد: ماهیت پلتفرم ها از ابتدا برای نمایش سریال ها تعریف شده و به نظر می رسد علاقه ای به حمایت از فیلم های سینمایی ندارند. باتوجه به تعطیلی سینما، به نظر من این پلتفرم ها باید سینما را تا جایی که ممکن است، مثل تبلیغ فیلم ها، حمایت کنند چراکه مردم هنوز عادت به تماشای فیلم های سینمایی از این بستر ندارند.

این بازیگر در پایان اظهار کرد: یکی از دلایل عادت نکردن مردم به دیدن فیلم های سینمایی در پلتفرم ها می تواند این باشد که ذات ساخت فیلم های سینمایی برای دیدن آن روی پرده بزرگ سینماست و برای تماشا در تلویزیون یا موبایل و لپ تاپ ساخته نمی شوند ولی سریال های تلویزیون فرق می کنند و از اول برای همین قاب ساخته می شوند. در هر صورت به نظر من اگر تبلیغی صورت گیرد، حمایت مردم نیز بیشتر می شود.

فروغ گشتیل

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
رییس هیات مدیره انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند ایران ابراز امیدواری کرد مصوبه تازه هیات دولت به تخصصی شدن مستندنگاری در حوزه های مختلف بیانجامد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۰۷ سایت های دیگر : خبرگزاری پانا

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، بابک بهداد مستندساز با اشاره به مصوبه تازه هیات دولت و توئیت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این باره گفت: مستندسازان سالها از روند غیر تخصصی حاکم بر تولید مستندسازی در بسیاری از سازمان ها و نهادها گله داشتند و این نقد را در جلسات با ارگان های مختلف مطرح می کردیم. نظر ما این است که پروژه ها باید توسط مستندسازان حرفه ای و وابسته به صنف مستندسازان انجام شود و تنها به ثبت تصاویر توسط بخش روابط عمومی بسنده نشود.

این کارگردان ادامه داد: مستندسازی، تخصصی و کاملا حرفه ای است و کسی که مستندساز است می تواند در پروسه صحیح تولید برای یک پروژه قرار گیرد و یک مستند موثر و عمیق تری درباره موضوع مورد نظر تولید کند. امیدوارم این مصوبه زمینه تخصصی شدن مستندنگاری از پروژه ها را فراهم کند.

کارگردان بهارستان خانه ملت با اشاره به اینکه شیوع ویروس کرونا برای مستندسازان مانند سایر حرفه ها مشکل ساز بوده است گفت: بیش از یکسال از شیوع ویروس کرونا در جهان گذشته است و در این مدت هم گروه های تولید کننده فیلم مستند و هم اشخاص و موضوعاتی که قرار بود جلوی دوربین مستندسازان بروند دستخوش تغییراتی شدند که به واسطه گسترش این بیماری در جامعه به وجود آمده بود. بسیاری از پروژه هایی که تلویزیون یا مراکز فیلمسازی تولید می کردند دچار وقفه شدند و حتی تعدادی از مستندسازان و عوامل تولید فیلم ها و افرادی که قرار بود جلوی دوربین بروند گرفتار بیماری کرونا شدند.

بهداد افزود: البته مستندسازان فیلمسازان ورزیده ای هستند و ما همیشه در کوران مشکلات و بحران مانند جنگ ، سیل، زلزله، آتش سوزی جنگل ها، اعتراض ها و... حضور داشته ایم و دوربین ما هرگز خاموش نشده و به ضبط حقیقت پرداخته است. در دوران کرونا نیز بسیاری از مستندسازان خود را با فضای کنونی به نحوی تطبیق داده اند و با وجود محدودیتها شروع به کار کرده و برای مردم فیلم مستند تولید کرده اند ضمن اینکه گروه های مستندسازی تیم هایی جمع و جورتری نسبت سایر گروه های فیلمسازی هستند. مستندسازان با استفاده از دانش و تجربه ای که با کار کردن در دوارن سخت کسب کرده اند در این بحران همه گیر جهانی نیز با دقت و سرعت عمل و با نظرکردن به ادامه کارشان مشغولند.

بهداد در جواب این سوال که کمیت تولید آثار مستند در دوران کرونا چگونه بوده است گفت: تعداد آثار تولید شده کاهش پیدا کرده است اما به جرات می توانم بگویم تمرکز فیلمسازان خوب روی کار و موضوعاتی که پیگیری می کردند باقی مانده و در فیلم هایی که اخیرا از دوستان مستندسازم دیده ام آسیبی از نظر فرم و محتوا به لحاظ کیفی وارد نشده است. مستند سازان شاخص کشور در این دوران نیز با همان وسواس و دقتی که مورد نیاز یک فیلم خوب است کارهای شان را تولید کرده اند و شرایط دشوار فیلمسازی در دوران کرونا آسیبی به فیلم های شان وارد نکرده است.

کارگردان فیلم مستند نامه گفت: از همان زمان که ویروس کرونا در جهان و کشور ما شیوع پیدا کرد مستندسازان نه فقط در ایران که در کل دنیا دست به کار شدند و تلاش کردند تا با نگاه های متفاوت روایت های متعددی را از مواجه با بحران کرونا در آثارشان ارائه دهند . این فیلم ها عبارت بودند از آثار خبری، گزارشی، آموزشی و... به جرات می توان گفت از همان روزهای ابتدایی مستندسازان دست به کار شده و در جامعه و مراکز درمانی و در بین بیماران رفته و و برای آگاهی دادن به مردم شروع به مستندسازی کردند و تا جایی که من می دانم گروه های بسیاری برای اینکه بتوانند ماهیت این بیماری را به مردم نشان دهند و آنها را از خطر دور نگه دارند، ریسک کرده و در خط مقدم مبارزه همراه با کادر درمان فعالیت کرده اند. از دستاوردهای این مستند سازان بازتاب تلاش، شجاعت، تخصص و انسانیت کادر درمان و گروه های امدادی مردمی بود و امروز تمام مردم دنیا خود را مدیون این قشر می دانند. این آثار مستند درچند جشنواره از جمله جشنواره سلامت و سینما حقیقت بازتاب های بسیار خوبی داشتند.

بهداد در پایان با اشاره به اینکه کرونا بر روابط اجتماعی و حتی دید ما به انسان و جهان تاثیر گذاشته و نگاه ما را دستخوش تغییر کرده است، گفت: طبعا این موضوع بر نگاه مستندسازان نیز اثرگذار بوده و در آینده شاهد بازتاب آن در آثار مستند و داستانی خواهیم بود.

5858

کد خبر 1509124

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد از اعطای تسهیلات خرید از نمایشگاه قرآن کریم به بیش از 12 هزار فعال قرآنی خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۰۷ سایت های دیگر : برخط نیوز کارآفرینان اقتصاد یکتا پرس خبرگزاری کتاب ایران

به گزارش خبرنگار قرآن و فعالیت های دینی خبرگزاری فارس نشست خبری نمایشگاه مجازی قرآن کریم با حضور عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه سبحانی فر مدیرعامل شرکت پست ایران، ایوب دهقانکار مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات و پدرام پاک آیین مدیر روابط عمومی بانک صادرات ایران در محل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

برگزاری نمایشگاه قرآن از وظایف اصلی ما است

در این نشست فقهی زاده طی سخنانی برگزاری نمایشگاه قر آن را از وظایف اصلی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برشمرد و گفت: این نمایشگاه ابر رویدادی است که در جهان نمونه و مانند ندارد و ما بر خود می دانیم که این رویداد را به بهترین نحو اجرا کنیم.

وی با اشاره به لغو نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در سال 99 گفت: مقدمات برگزاری نمایشگاه برای ماه رمضان سال 99 فراهم شده بود اما شیوع کرونا مانع این اقدام شد. پس از آن اندیشه برگزاری نمایشگاه مجازی ما را به خود مشغول کرد و آخر سال 99 توانست مقدمات را برای برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی قرآن فراهم کند.

پس از لغو نمایشگاه قرآن بلافاصله کار در فضای مجازی را آغاز کردیم

معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد با بیان اینکه سال گذشته رویداد های بزرگی در فضای مجازی توسط این معاونت برگزار شد گفت: با وجود لغو برگزاری نمایشگاه قرآن، فعالیت در فضای مجازی به صورت جدی در دستور کار ما قرار گرفت و فعالیت های مختلفی را در فضای مجازی راه اندازی کردیم و پس از آن برگزاری نمایشگاه مجازی قرآن کریم در دستور کار قرار گرفت و همچنین نخستین آزمون مجازی قرآن و عترت هم با همین نگاه در صدها شهر و هزاران روستا به صورت همزمان برگزار خواهد شد.

افتتاح نمایشگاه مجازی قرآن از 11 اردیبهشت

وی با اشاره به آغاز نمایشگاه مجازی قرآن کریم از روز شنبه 11 اردیبهشت گفت: افتتاحیه نمایشگاه روز شنبه 11 اردیبهشت با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در محل وزارتخانه برگزار می شود و عدالت در توزیع اقلام فرهنگی یکی از اهداف آن است زیرا نمایشگاه حضوری فقط منحصر به تهران بود و فقط یک دوره شعبه استانی نمایشگاه را در مشهد برگزار کردیم، اما نمایشگاه مجازی این فرصت را برای همه ملت ایران فراهم می کند تا از نمایشگاه دیدن کنند.

فقهی زاده زاده با بیان اینکه نمایشگاه مجازی قرآن دو بخش اصلی دارد گفت: بخش فروشگاهی مربوط به فروش آثار حوزه های قرآن و عترت، آثار حوزه های مفهومی دین و آثار حوزه دفاع مقدس است و در آن این گونه آثار ارائه می شود. همچنین بخش دیگر نمایشگاه بخش محتوایی است که در آن شاهد حضور خلاقانه مؤسسات فرهنگی هستیم که در آن برنامه های آموزشی، وبینارهای تخصصی، برنامه های حوزه کودک و نوجوان، مشاوره و... در آن برگزار می شود.

مشارکت فعال خانه کتاب و ادبیات در نمایشگاه قرآن

وی با اشاره به مشارکت فعال خانه کتاب و ادبیات ایران در برگزاری نمایشگاه مجازی قرآن گفت: این مجموعه همکاری و مشارکت فعالی در برگزاری نمایشگاه دارد و بخش فروشگاهی نمایشگاه را دوستان خانه کتاب و ادبیات اجرا می کنند. همچنین شرکت ملی پست ایران هم کار توزیع محصولات را برعهده دارد.

در ادامه سبحانی فر مدیرعامل شرکت پست طی سخنانی درباره مشارکت این شرکت در نمایشگاه مجازی قرآن گفت: وزارت ارتباطات بر اساس وظیفه و رسالتش در رویدادهای فرهنگی از جمله نمایشگاه کتاب مشارکت مناسبی داشت و ایجاد عدالت ارتباطی را در راستای ایجاد عدالت فرهنگی محقق شده می دانند، از این رو در نمایشگاه مجازی کتاب تهران حضور فعالی داشتیم و در نمایشگاه مجازی قرآن هم حاضر خواهیم بود.

مدیر عامل پست: در نمایشگاه کتاب محصولات را به دورترین نقاط ارسال کردیم

وی با اشاره به محدودیت های نمایشگاه فیزیکی گفت: برگزاری نمایشگاه فیزیکی هم به لحاظ حضور ناشران و هم به لحاظ حضور علاقه مندان محدودیت هایی داشت و نمایشگاه مجازی رویداد بی نظیر در سطح جهان است که سابقه برگزاری آن وجود نداشت. ما هم در این راستا در کنار دوستان قرار گرفتیم و در دورترین نقاط کشور خریدهای مردم را به دستشان رساندیم. سازمان جهانی پست از این فعالیت تقدیر و تشکر کرد.

نمایشگاه مجازی کتاب 65 میلیارد تومان اقتصاد نشر را تقویت کرد

سبحانی فر با اشاره به استقبال از نمایشگاه کتاب گفت: در نمایشگاه مجازی کتاب بیش از یک میلیون و 200 هزار کتاب فروخته شد و 1800 ناشر شرکت فعال داشتند و در مجموع 65 میلیارد تومان اقتصاد نشر کشور تقویت شد. امسال هم افتخار داریم در کنار معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد نمایشگاه قرآن را همراهی کنیم.

مدیرعامل شرکت پست با اشاره به لزوم بسته بندی با کیفیت محصولات نمایشگاه قرآن گفت: در نمایشگاه کتاب بسیاری از کتب با استفاده از پاکت بسته بندی می شدند و در این زمینه با مشکلاتی روبرو بودیم اما در نمایشگاه قرآن به دلیل حفظ حرمت کتاب و تومانی باید بسته بندی ها بهتر و محکم تر باشد و شایسته است ناشران کتب فروخته شده را در کارتون بسته بندی کنند.

آماده ارسال محصولات به 192 کشور هستیم

وی درخصوص نحوه ارسال کتاب ها گفت: مردم کتاب های مورد علاقه شان را از ناشر خریداری می کنند و ناشر باید آن را بسته بندی و به ما تحویل دهد، به محض تحویل گرفتن بسته در باجه پست یک پیامک برای خریدار ارسال و بلافاصله فرآیند ارسال آغاز می شود. همچنین با توجه به اینکه شرکت پست در 192 کشور نمایندگی فعال دارد آماده ارسال کتاب ها به همه کشورها هستیم.

در ادامه ایوب دهقانکار مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات کشور با اشاره به اینکه نمایشگاه مجازی قرآن فرصت مناسبی برای تعمیق فرهنگ قرآنی است گفت: یکی از راهبردهای مهم کشور ما موضوع دیپلماسی فرهنگی است و دیپلماسی قرآنی هم می تواند از موضوعات مهم دیپلماسی فرهنگی باشد و در این راستا نمایشگاه قرآن می تواند نقش خوبی ایفا کند.

دهقانکار: در استمرار نمایشگاه کتاب، نمایشگاه قرآن برگزار می شود

وی با اشاره به این که خدمت به حوزه کتاب و ادبیات از وظایف خانه کتاب و ادبیات است گفت: سال گذشته نمایشگاه مجازی کتاب به خوبی توسط خانه کتاب و ادبیات برگزار شد و این افتخار را داریم در استمرار نمایشگاه کتاب نمایشگاه قرآن کریم را هم برگزار کنیم.

برگزاری نمایشگاه مجازی رویدادی بی نظیر است

دهقانکار برگزاری نمایشگاه های کتاب و قرآن را رویدادی بی نظیر دانست و گفت: برگزاری نمایشگاه فیزیکی کتاب در منطقه بی نظیر است زیرا کشورهای منطقه برای برگزاری نمایشگاه فیزیکی از کشورهای اروپایی کمک می گیرند اما ما نه تنها نمایشگاه فیزیکی را خودمان برگزار می کنیم بلکه در نمایشگاه مجازی هم کار کاملاً بومی سازی شده و همه فعالیت ها در داخل کشور انجام داده می شود.

150 نقص در نمایشگاه مجازی کتاب شناسایی و برای نمایشگاه قرآن اصلاح شد

وی با اشاره به رفع نقاط ضعف نمایشگاه کتاب در نمایشگاه قرآن گفت: هنگام برگزاری نمایشگاه کتاب از طریق سامانه تلفنی و سلسله نشست هایی در خبرگزاری کتاب و جمع آوری بازخوردها از جامعه نشر مجموعاً به 150 نکته رسیدیم که نیاز است در نمایشگاه مجازی کتاب اصلاح شود و امروز در برگزاری نمایشگاه مجازی قرآن قصد داریم این 150 اصلاح را انجام دهیم تا نمایشگاه به ذائقه مخاطب نزدیک شود.

وی ادامه داد: ارتقاء زیرساخت ها از جمله دیتا سرور، ایجاد نرم افزار، اصلاح نرم افزارها به کمک وزارت ارتباطات، حل مشکلات جست وجو و سرچ کتاب، ایجاد بخش تفکیک موضوعی و ساده تر کردن فرآیند تخفیف به همراه عدم نمایش کتاب های ناموجود در پنل ناشران از جمله اتفاقات جدید در برگزاری نمایشگاه قرآن کریم است.

در ادامه پدرام پاک آیین مدیر روابط عمومی بانک صادرات به عنوان بانک عامل و حامی اصلی نمایشگاه قرآن در سخنانی گفت: نمایشگاه قرآن فرصتی برای جهانی شدن آموزه های الهی است و برگزاری نمایشگاه مجازی این کار را هموارتر می کند.

وی با بیان اینکه بانک صادرات پیش از این هم حامی نمایشگاه قرآن بود گفت: ما برای خود، مسئولیت های فرهنگی و اجتماعی قائل هستیم که در رأس این مسئولیت ها قرآن کریم قرار دارد از این رو از فعالیت بزرگی مانند نمایشگاه قرآن حمایت می کنیم.

اعطای بن خرید نمایشگاه قرآن به 12 هزار فعال قرآنی

پاک آیین با اشاره به تأمین اعتبار خرید برای 12 هزار فعال قرآنی از نمایشگاه قرآن گفت: امسال اعتبار خرید برای 12 هزار فعال قرآنی در نمایشگاه ایجاد شده و این اتفاقی نیست که از سوی معاونت قرآن و عترت انجام می شود، همچنین همه تراکنش های نمایشگاه قرآن کریم از درگاه بانک صادرات انجام می شود.

در پایان از پوستر نمایشگاه مجازی قرآن کریم رونمایی شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
در پنجاه و دومین جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی، بر تهیه یک پلتفرم قرآنی برای اجرای تمام فعالیت های قرآنی در فضای مجازی بر اساس آن، تأکید شد، موضوعی که رئیس بالاترین نهاد تصمیم ساز قرآنی آن را یک تصمیم تاریخی خواند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۰۷

به گزارش ایکنا، پنجاه ودومین جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی ، که نخستین جلسه در سال 1400 محسوب می شد، پنجم اردیبهشت ماه برگزار شد، تا بخشی از چالش های پیش روی فعالیت های قرآنی کشور به بحث و تحلیل اعضای بالاترین مرجع تصمیم گیر قرآنی کشور گذاشته شود. در ادامه نگاهی کوتاه به برخی نکات جالب توجه این جلسه انداخته شده است.

1- عضویتی بی حاشیه

در بخشی از جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی، عضویت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم مطرح شد که بدون هیچ بحثی با تأیید و تأکید دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی به تصویب رسید. هر چند پیش تر این عضویت در کمیسیون مربوطه و مجمع مشورتی شورای توسعه، کارشناسی شده و به تصویب رسیده بود، اما تصویب آن بدون اظهار نظر موافقان و مخالفان و جویا نشدن نظر اعضای حاضر و برخط جلسه، در نوع خود عجیب بود. نکته جالب آن که معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با حُسن استفاده از موقعیت به وجود آمده، بار دیگر عضویت ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد را مطرح و دبیر جلسه نیز بدون پرسیدن آرای حاضران و اعضای برخط جلسه، تصویب این عضویت را اعلام کرد. موضوعی که پیش تر در دستور کار شورا قرار گرفته بود، اما به دلایلی همچون مشخص نشدن مصادیق و شاخص های عضویت دستگاه ها در کمیسیون و شورا مسکوت مانده بود.

2 تصمیمی که تاریخی خوانده شد

بدون شک شاه بیت جلسه پنجاه ودوم شورای توسعه فرهنگ قرآنی، مأموریت دادن به سازمان تبلیغات اسلامی برای تهیه یک پلتفرم قرآنی بود. موضوعی که پیش از این ایکنا طی نشستی با عنوان کدام نهاد حامی پلتفرمی ویژه رقابت های قرآنی است؟ لزوم تهیه آن را اعلام کرده بود.

مطمئناً اگر چنین پلتفرمی در ابعادی که دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بر آن تأکید کرد و رئیس سازمان تبلیغات اسلامی نیز گوشه ای از ابعاد آن را نمایاند، تهیه شود، باید همچون حجت الاسلام سیدسعیدرضا عاملی آن را یک تصمیم تاریخی خواند، تصمیمی که می تواند نقطه پایانی بر سردرگمی و رهاشدگی فعالیت های قرآنی در فضای مجازی باشد.

3 عضو دلسوز جلسه

محمدعلی خواجه پیری، یکی از اعضای شوراست که از بدو تأسیس شورا در جریان امور بوده است. او همیشه دغدغه مندانه گلایه هایی درباره وضعیت بودجه قرآنی، ضعف در گزارش دهی عملکرد دستگاه ها و مواردی از این دست را مطرح می کند. گلایه هایی که البته به بخش جدایی ناپذیری از جلسات شورای توسعه تبدیل شده و نشان می دهد این پیشکوست عرصه قرآنی، از بهترین انتخاب ها برای کمیته تخصیص اعتبارات صندوق مشارکت توسعه فرهنگ قرآنی بوده است.

4- اتحادیه قرآنی زیر ذره بین

یکی دیگر از نکات جالب توجه اولین جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی در سال جدید، که البته مختص به این جلسه نبود، نقد عملکرد اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکل های قرآن و عترت بود. اعضای هیئت مدیره اتحادیه کشوری قرآنی که حالا بیش از هر زمان دیگری خودشان را زیر ذره بین مدیران دستگاه ها می بینند، برای برون رفت از این وضعیت باید شفاف سازی بیشتری از فعالیتشان داشته باشند و تعاملات خود با دستگاه های قرآنی را به سطح بسیار بالاتری ارتقا دهند.

تیمور کاکایی

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
دهقانکار از حضور 50 ناشر دفاع مقدس در نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم خبر داد و گفت: این نمایشگاه در سال های آینده فرصتی در راستای دیپلماسی فرهنگی خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۰۷

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس ، ایوب دهقانکار مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران امروز (سه شنبه) در نشست خبری نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم، اظهار داشت: نمایشگاه مجازی قرآن کریم یک فرصت مناسب برای تعمیق فرهنگ قرآنی در سراسر کشور و زمینه ای برای انجام دیپلماسی فرهنگی خواهد بود.

وی افزود: نمایشگاه مجازی قرآن کریم همچنین در سال های آینده می تواند زمینه ای برای دیپلماسی قرآنی ما در سطح جهان باشد.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: وظیفه ما خدمت به فعالیت های مبتنی بر کتاب است. خوشحالیم نمایشگاه مجازی کتاب تهران به عنوان یک رویداد از سوی جامعه نشر پذیرفته شده است. ما در برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب هیچ تجربه ای برای استفاده از آن نداشتیم بلکه یک تجربه تازه بود.

دهقانکار ادامه داد: در برخی از کشورهای همسایه که رشد اقتصادی خوبی هم داشته اند توان اداره نمایشگاه های مجازی وجود ندارد و ما نمایشگاه های مجازی کتاب را بومی سازی کردیم که جای خوشبختی و خوشحالی است.

وی تصریح کرد: اگر اعتماد جامعه نشر نبود برگزاری نمایشگاه مجازی محقق نمی شد. در نمایشگاه مجازی قرآن کریم سعی کردیم تفاوت ها و ارتقای فعالیت در سامانه فروش داشته باشیم و در این نمایشگاه 150 نکته و مورد که در نمایشگاه کتاب تهران وجود داشت مورد بررسی قرار گرفت و 50 درصد از این مشکلات برطرف شد.

دهقانکار همچنین از حضور 50 ناشر دفاع مقدس در نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم خبر داد.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران افزود: بخش فروشگاهی نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم کاربرپسند خواهد بود و در دوره های بعد نقاط ضعف آن را کمتر می کنیم.

در ادامه، پدرام پاک آیین مدیرکل روابط عمومی بانک صادرات در بخش پایانی این نشست گفت: نمایشگاه قرآن کریم از لوازم ماه رمضان است که مردم منتظر گشایش آن خواهند بود و امسال مجازی خواهد بود.

وی گفت: برگزاری مجازی این نمایشگاه فرصتی برای جهانی شدن نمایشگاه و کتاب جهانی قرآن است. این نمایشگاه زمانی که در فضای حقیقی برگزار می شد جایی برای گناه نداشت و امروز این نمایشگاه در فضای مجازی پنجره ای به سوی ایمان باز خواهد کرد.

براساس این گزارش، نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم از شنبه 11 اردیبهشت به مدت 10 روز با شعار قرآن؛ کتاب رشد و رویش آغاز به کار خواهد کرد.

انتهای پیام/121

لینک خبر :‌ خبرگزاری دفاع مقدس
مدیر عامل شرکت ملی پست ایران : ناشران نمایشگاه قرآن کریم در این نمایشگاه به بسته بندی کتاب های قرآن و مرجع، دقت و حساسیت آن را درک کنند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۰۷ سایت های دیگر : خبرگزاری آریا

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، آقای رمضانعلی سبحانی فر افزود:کتاب های مرجع وزن زیادی دارد و ناشران باید از کارتن استفاده کنند تا کتاب ها به سلامت به دست خریداران برسند.
وی گفت: محموله ناشران نباید از 10 کیلو بیشتر باشد تا کارتن ها مقاومت داشته باشند.
آقای سبحانی فر افزود: نمایشگاه مجازی کتاب که بهمن برگزار شد اولین تجربه در این زمینه بود که شرکت ملی پست ایران حضور موفقی داشت.
وی گفت: اتحادیه جهانی پست تشکر ویژه ای کرد و حجم غیر قابل تصوری از کتاب به دست خریداران رسید.
مدیر عامل شرکت ملی پست ایران افزود: در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب بیش از یک میلیون و 250 هزار عنوان کتاب فروخته شد. کتاب ها به بیش از 850 نشانی ارسال شد و بیش از 17 هزار روستایی کتاب خریدند.
آقای سبحانی فر گفت: در حالیکه در نمایشگاه حضوری 1200 ناشر حضور داشتند. در نمایشگاه مجازی 1800 ناشر امکان حضور پیدا کردند که این موضوع نشانه عدالت توزیعی است.
وی گفت: این نمایشگاه با فروش بیش از 65 میلیاردتومان باعث تقویت نشر شد.
مدیر عامل شرکت پست گفت:ارسال کتاب در این نمایشگاه هم رایگان خواهد بود و اگر ناشران فرایند تعریف شده پست را هم رعایت کنند کتاب ها به سلامت می رسد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
سردار علی ناظری با اشاره به بخش ویژه دفاع مقدس در نمایشگاه مجازی قرآن کریم، گفت: دفاع مقدس مملو از مفاهیم و ارزش های اسلامی و دینی است و با قرآن و عترت مقاربت زیادی دارد. به نوعی دفاع مقدس خروجی و محصول تعالیم قرآن کریم و اهل بیت (ع) است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۰۷

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، بیش از یک سال از شیوع بیماری کرونا در دنیا می گذرد. در کشور ما هم شیوع گسترده این بیماری، موجب محدودیت در ارائه و اجرا و تغییر شکل برگزاری بسیاری از مشاغل و برنامه ها شد. بیشتر برنامه های فرهنگی نیز در این مدت به صورت مجازی برگزار شدند که مهم ترین آن ها برگزاری نخستین دوره نمایشگاه کتاب تهران در اسفندماه 99 بود. با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان و موسم برپایی هرساله نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، نظر به تجربه برگزاری نمایشگاه کتاب تهران به صورت مجازی، بحث برگزاری نمایشگاه مجازی قرآن مطرح شد. نهایتا با تصمیم گیری صورت گرفته، این نمایشگاه از 11 تا 18 اردیبهشت ماه در بستر فضای مجازی برگزار خواهد شد.

اما نخستین دوره نمایشگاه مجازی قرآن کریم، یک بخش ویژه دفاع مقدس نیز دارد. به این بهانه با سردار علی ناظری؛ رئیس هیأت مدیره مجمع ناشران دفاع مقدس، درباره برگزاری نخستین دوره نمایشگاه مجازی قرآن کریم و بخش ویژه دفاع مقدس، گفت وگویی انجام شد.

وی به خبرنگار ایبنا گفت: پس از شیوع بیماری کرونا در بیش از یک سال گذشته، امکان برگزاری برنامه ها و نمایشگاه های فرهنگی به صورت فیزیکی وجود نداشت و لذا براساس تصمیم گیری و برنامه ریزی صورت گرفته، نخستین دوره نمایشگاه مجازی کتاب تهران در اسفندماه گذشته برگزار شد. این نمایشگاه در روزهای ابتدایی با مشکلاتی روبه رو بود که البته برای هر رویدادی در گام های نخست این مشکلات تا اندازه ای طبیعی است، اما در ادامه راه نمایشگاه با استقبال مخاطبان و رضایت بسیاری از اهالی نشر همراه بود. نظرات زیادی درباره ماهیت و نحوه برگزاری این نمایشگاه مطرح شد که مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران به عنوان مجری نمایشگاه، با جمع بندی مجموع نظرات می توانند از آن به عنوان یک تجربه کارآمد در برگزاری دوره های بعدی این رویداد استفاده کنند.

رئیس هیأت مدیره مجمع ناشران دفاع مقدس، در ادامه توضیح داد: با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، بحث نمایشگاه بین المللی قرآن کریم مطرح شد. با تجربه به دست آمده در برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، انتظار می رود که برخی مشکلات زیرساختی برطرف و نخستین دوره این نمایشگاه هم به نحو مطلوب برگزار شود.

دفاع مقدس مملو از ارزش های دینی است
سردار ناظری با اشاره به بخش ویژه دفاع مقدس در نمایشگاه مجازی قرآن کریم، بیان کرد: وقتی به عنوان یک مجموعه صنفی با فراخوان این نمایشگاه مواجه شدیم، با توجه به اینکه دفاع مقدس ماهیتی دینی و قرآنی دارد، پیشنهاد برپایی بخش ویژه دفاع مقدس را با معاونت قرآن و عترت مطرح کردیم. ما معتقدیم که دفاع مقدس مملو از مفاهیم و ارزش های اسلامی و دینی است، با قرآن و عترت مقاربت زیادی دارد و به نوعی دفاع مقدس خروجی و محصول تعالیم قرآن کریم و اهل بیت (ع) است.

وی افزود: در جلساتی که برگزار شد، این موضوع مطرح و بررسی و برای برپایی آن برنامه ریزی و هماهنگی صورت گرفت. براساس این تصمیم بنا شد در بخش فروش در کنار کتاب های علوم قرآنی، کتاب های حوزه دفاع مقدس و فرهنگ مقاومت نیز عرضه شود.

رئیس هیأت مدیره مجمع ناشران دفاع مقدس، درباره میزان استقبال ناشران این حوزه از نخستین دوره نمایشگاه مجازی قرآن کریم، گفت: با همکاری موسسه خانه کتاب، به ناشران اطلاع رسانی شد تا در زمان مقر برای شرکت در نمایشگاه ثبت نام کنند. با توجه به فاصله اندک بین برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب و نمایشگاه مجازی قرآن و فرصت فشرده برای اطلاع رسانی، استقبال ناشران این حوزه نسبتا خوب بود. امیدواریم با اطلاع رسانی خوب در رسانه ها، مردم در کنار استقبال از آثار قرآنی از آثار حوزه دفاع مقدس و فرهنگ مقاومت نیز استقبال کنند.

نشست های تخصصی با موضوع دفاع مقدس و ترویج فرهنگ قرآنی
سردار ناظری با اشاره به برگزاری نشست های تخصصی در زمان برپایی نمایشگاه مجازی قرآن کریم، بیان کرد: دو نشست تخصصی با موضوع دفاع مقدس و ترویج فرهنگ قرآن و تعالیم اهل بیت (ع)، پیش بینی شده است. دفاع مقدس زمینه ای برای ترویج فرهنگ قرآنی و اهل بیت (ع) فراهم کرده بود. بسیاری از رزمندگان با قرآن مأنوس بودند و تعداد زیادی از آزادگان نیز در سال های اسارت حافظ یا معلم قرآن بودند. در بحبوحه جنگ، عنوان بسیاری از یگان ها و همچنین رمز بیشتر عملیات ها مرتبط با قرآن و اهل بیت (ع) بود.

وی ادامه داد: دفاع مقدس و فرهنگ مقاومت، برآیند و محصولی از قرآن و عترت است که چه در دوره جنگ هشت ساله و چه پس از آن تا روزگار کنونی، توانسته به عنوان یک امر مقدس و قرآنی جلوی دشمن بایستد.

طرح نذر کتاب های دفاع مقدس در نمایشگاه مجازی قرآن
رئیس هیأت مدیره مجمع ناشران دفاع مقدس همچنین درباره اجرای طرح نذر و هدیه کتاب، توضیح داد: پس از شیوع کرونا و محدودیت های ناشی از آن و فشاری که به برخی اقشار جامعه وارد آمد، طرح هایی همچون کمک مومنانه و اهدای بسته های معیشتی به اجرا درآمد. در این راستا از سال گذشته، مجمع با خریداری کتاب های شهدا و به طور کلی آثار حوزه دفاع مقدس و فرهنگ مقاومت، این کتاب ها را در بسته های معیشتی قرار داد. معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهادهایی همچون سازمان بسیج، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام و کمیته امداد نیز در این زمینه کمک و همکاری داشتند.

سردار ناظری گفت: با برنامه ریزی و هماهنگی صورت گرفته با موسسه خانه کتاب و معاونت قرآن و عترت، در نخستین دوره نمایشگاه مجازی قرآن کریم، پنجره ای به این طرح اختصاص داده شد که مردم می توانند با نذر و هدیه کتاب های حوزه دفاع مقدس و فرهنگ مقاومت، در این برنامه مشارکت داشته باشند. اگر این طرح موفقیت آمیز باشد و با استقبال روبه رو شود، آن را ادامه خواهیم داد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، بیش از یک سال از شیوع بیماری کرونا در دنیا می گذرد. در کشور ما هم شیوع گسترده این بیماری، موجب محدودیت در ارائه و اجرا و تغییر شکل برگزاری بسیاری از مشاغل و برنامه ها شد. بیشتر برنامه های فرهنگی نیز در این مدت به صورت مجازی برگزار شدند که مهم ترین آن ها برگزاری نخستین دوره نمایشگاه کتاب تهران در اسفندماه 99 بود. با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان و موسم برپایی هرساله نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، نظر به تجربه برگزاری نمایشگاه کتاب تهران به صورت مجازی، بحث برگزاری نمایشگاه مجازی قرآن مطرح شد. نهایتا با تصمیم گیری صورت گرفته، این نمایشگاه از 11 تا 18 اردیبهشت ماه در بستر فضای مجازی برگزار خواهد شد.

اما نخستین دوره نمایشگاه مجازی قرآن کریم، یک بخش ویژه دفاع مقدس نیز دارد. به این بهانه با سردار علی ناظری؛ رئیس هیأت مدیره مجمع ناشران دفاع مقدس، درباره برگزاری نخستین دوره نمایشگاه مجازی قرآن کریم و بخش ویژه دفاع مقدس، گفت وگویی انجام شد.

وی به خبرنگار ایبنا گفت: پس از شیوع بیماری کرونا در بیش از یک سال گذشته، امکان برگزاری برنامه ها و نمایشگاه های فرهنگی به صورت فیزیکی وجود نداشت و لذا براساس تصمیم گیری و برنامه ریزی صورت گرفته، نخستین دوره نمایشگاه مجازی کتاب تهران در اسفندماه گذشته برگزار شد. این نمایشگاه در روزهای ابتدایی با مشکلاتی روبه رو بود که البته برای هر رویدادی در گام های نخست این مشکلات تا اندازه ای طبیعی است، اما در ادامه راه نمایشگاه با استقبال مخاطبان و رضایت بسیاری از اهالی نشر همراه بود. نظرات زیادی درباره ماهیت و نحوه برگزاری این نمایشگاه مطرح شد که مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران به عنوان مجری نمایشگاه، با جمع بندی مجموع نظرات می توانند از آن به عنوان یک تجربه کارآمد در برگزاری دوره های بعدی این رویداد استفاده کنند.

رئیس هیأت مدیره مجمع ناشران دفاع مقدس، در ادامه توضیح داد: با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، بحث نمایشگاه بین المللی قرآن کریم مطرح شد. با تجربه به دست آمده در برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، انتظار می رود که برخی مشکلات زیرساختی برطرف و نخستین دوره این نمایشگاه هم به نحو مطلوب برگزار شود.

دفاع مقدس مملو از ارزش های دینی است
سردار ناظری با اشاره به بخش ویژه دفاع مقدس در نمایشگاه مجازی قرآن کریم، بیان کرد: وقتی به عنوان یک مجموعه صنفی با فراخوان این نمایشگاه مواجه شدیم، با توجه به اینکه دفاع مقدس ماهیتی دینی و قرآنی دارد، پیشنهاد برپایی بخش ویژه دفاع مقدس را با معاونت قرآن و عترت مطرح کردیم. ما معتقدیم که دفاع مقدس مملو از مفاهیم و ارزش های اسلامی و دینی است، با قرآن و عترت مقاربت زیادی دارد و به نوعی دفاع مقدس خروجی و محصول تعالیم قرآن کریم و اهل بیت (ع) است.

وی افزود: در جلساتی که برگزار شد، این موضوع مطرح و بررسی و برای برپایی آن برنامه ریزی و هماهنگی صورت گرفت. براساس این تصمیم بنا شد در بخش فروش در کنار کتاب های علوم قرآنی، کتاب های حوزه دفاع مقدس و فرهنگ مقاومت نیز عرضه شود.

رئیس هیأت مدیره مجمع ناشران دفاع مقدس، درباره میزان استقبال ناشران این حوزه از نخستین دوره نمایشگاه مجازی قرآن کریم، گفت: با همکاری موسسه خانه کتاب، به ناشران اطلاع رسانی شد تا در زمان مقر برای شرکت در نمایشگاه ثبت نام کنند. با توجه به فاصله اندک بین برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب و نمایشگاه مجازی قرآن و فرصت فشرده برای اطلاع رسانی، استقبال ناشران این حوزه نسبتا خوب بود. امیدواریم با اطلاع رسانی خوب در رسانه ها، مردم در کنار استقبال از آثار قرآنی از آثار حوزه دفاع مقدس و فرهنگ مقاومت نیز استقبال کنند.

نشست های تخصصی با موضوع دفاع مقدس و ترویج فرهنگ قرآنی
سردار ناظری با اشاره به برگزاری نشست های تخصصی در زمان برپایی نمایشگاه مجازی قرآن کریم، بیان کرد: دو نشست تخصصی با موضوع دفاع مقدس و ترویج فرهنگ قرآن و تعالیم اهل بیت (ع)، پیش بینی شده است. دفاع مقدس زمینه ای برای ترویج فرهنگ قرآنی و اهل بیت (ع) فراهم کرده بود. بسیاری از رزمندگان با قرآن مأنوس بودند و تعداد زیادی از آزادگان نیز در سال های اسارت حافظ یا معلم قرآن بودند. در بحبوحه جنگ، عنوان بسیاری از یگان ها و همچنین رمز بیشتر عملیات ها مرتبط با قرآن و اهل بیت (ع) بود.

وی ادامه داد: دفاع مقدس و فرهنگ مقاومت، برآیند و محصولی از قرآن و عترت است که چه در دوره جنگ هشت ساله و چه پس از آن تا روزگار کنونی، توانسته به عنوان یک امر مقدس و قرآنی جلوی دشمن بایستد.

طرح نذر کتاب های دفاع مقدس در نمایشگاه مجازی قرآن
رئیس هیأت مدیره مجمع ناشران دفاع مقدس همچنین درباره اجرای طرح نذر و هدیه کتاب، توضیح داد: پس از شیوع کرونا و محدودیت های ناشی از آن و فشاری که به برخی اقشار جامعه وارد آمد، طرح هایی همچون کمک مومنانه و اهدای بسته های معیشتی به اجرا درآمد. در این راستا از سال گذشته، مجمع با خریداری کتاب های شهدا و به طور کلی آثار حوزه دفاع مقدس و فرهنگ مقاومت، این کتاب ها را در بسته های معیشتی قرار داد. معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهادهایی همچون سازمان بسیج، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام و کمیته امداد نیز در این زمینه کمک و همکاری داشتند.

سردار ناظری گفت: با برنامه ریزی و هماهنگی صورت گرفته با موسسه خانه کتاب و معاونت قرآن و عترت، در نخستین دوره نمایشگاه مجازی قرآن کریم، پنجره ای به این طرح اختصاص داده شد که مردم می توانند با نذر و هدیه کتاب های حوزه دفاع مقدس و فرهنگ مقاومت، در این برنامه مشارکت داشته باشند. اگر این طرح موفقیت آمیز باشد و با استقبال روبه رو شود، آن را ادامه خواهیم داد.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، بیش از یک سال از شیوع بیماری کرونا در دنیا می گذرد. در کشور ما هم شیوع گسترده این بیماری، موجب محدودیت در ارائه و اجرا و تغییر شکل برگزاری بسیاری از مشاغل و برنامه ها شد. بیشتر برنامه های فرهنگی نیز در این مدت به صورت مجازی برگزار شدند که مهم ترین آن ها برگزاری نخستین دوره نمایشگاه کتاب تهران در اسفندماه 99 بود. با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان و موسم برپایی هرساله نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، نظر به تجربه برگزاری نمایشگاه کتاب تهران به صورت مجازی، بحث برگزاری نمایشگاه مجازی قرآن مطرح شد. نهایتا با تصمیم گیری صورت گرفته، این نمایشگاه از 11 تا 18 اردیبهشت ماه در بستر فضای مجازی برگزار خواهد شد.

اما نخستین دوره نمایشگاه مجازی قرآن کریم، یک بخش ویژه دفاع مقدس نیز دارد. به این بهانه با سردار علی ناظری؛ رئیس هیأت مدیره مجمع ناشران دفاع مقدس، درباره برگزاری نخستین دوره نمایشگاه مجازی قرآن کریم و بخش ویژه دفاع مقدس، گفت وگویی انجام شد.

وی به خبرنگار ایبنا گفت: پس از شیوع بیماری کرونا در بیش از یک سال گذشته، امکان برگزاری برنامه ها و نمایشگاه های فرهنگی به صورت فیزیکی وجود نداشت و لذا براساس تصمیم گیری و برنامه ریزی صورت گرفته، نخستین دوره نمایشگاه مجازی کتاب تهران در اسفندماه گذشته برگزار شد. این نمایشگاه در روزهای ابتدایی با مشکلاتی روبه رو بود که البته برای هر رویدادی در گام های نخست این مشکلات تا اندازه ای طبیعی است، اما در ادامه راه نمایشگاه با استقبال مخاطبان و رضایت بسیاری از اهالی نشر همراه بود. نظرات زیادی درباره ماهیت و نحوه برگزاری این نمایشگاه مطرح شد که مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران به عنوان مجری نمایشگاه، با جمع بندی مجموع نظرات می توانند از آن به عنوان یک تجربه کارآمد در برگزاری دوره های بعدی این رویداد استفاده کنند.

رئیس هیأت مدیره مجمع ناشران دفاع مقدس، در ادامه توضیح داد: با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، بحث نمایشگاه بین المللی قرآن کریم مطرح شد. با تجربه به دست آمده در برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، انتظار می رود که برخی مشکلات زیرساختی برطرف و نخستین دوره این نمایشگاه هم به نحو مطلوب برگزار شود.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

دفاع مقدس مملو از ارزش های دینی است
دفاع مقدس مملو از ارزش های دینی است

سردار ناظری با اشاره به بخش ویژه دفاع مقدس در نمایشگاه مجازی قرآن کریم، بیان کرد: وقتی به عنوان یک مجموعه صنفی با فراخوان این نمایشگاه مواجه شدیم، با توجه به اینکه دفاع مقدس ماهیتی دینی و قرآنی دارد، پیشنهاد برپایی بخش ویژه دفاع مقدس را با معاونت قرآن و عترت مطرح کردیم. ما معتقدیم که دفاع مقدس مملو از مفاهیم و ارزش های اسلامی و دینی است، با قرآن و عترت مقاربت زیادی دارد و به نوعی دفاع مقدس خروجی و محصول تعالیم قرآن کریم و اهل بیت (ع) است.

وی افزود: در جلساتی که برگزار شد، این موضوع مطرح و بررسی و برای برپایی آن برنامه ریزی و هماهنگی صورت گرفت. براساس این تصمیم بنا شد در بخش فروش در کنار کتاب های علوم قرآنی، کتاب های حوزه دفاع مقدس و فرهنگ مقاومت نیز عرضه شود.

رئیس هیأت مدیره مجمع ناشران دفاع مقدس، درباره میزان استقبال ناشران این حوزه از نخستین دوره نمایشگاه مجازی قرآن کریم، گفت: با همکاری موسسه خانه کتاب، به ناشران اطلاع رسانی شد تا در زمان مقر برای شرکت در نمایشگاه ثبت نام کنند. با توجه به فاصله اندک بین برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب و نمایشگاه مجازی قرآن و فرصت فشرده برای اطلاع رسانی، استقبال ناشران این حوزه نسبتا خوب بود. امیدواریم با اطلاع رسانی خوب در رسانه ها، مردم در کنار استقبال از آثار قرآنی از آثار حوزه دفاع مقدس و فرهنگ مقاومت نیز استقبال کنند.

نشست های تخصصی با موضوع دفاع مقدس و ترویج فرهنگ قرآنی
نشست های تخصصی با موضوع دفاع مقدس و ترویج فرهنگ قرآنی

سردار ناظری با اشاره به برگزاری نشست های تخصصی در زمان برپایی نمایشگاه مجازی قرآن کریم، بیان کرد: دو نشست تخصصی با موضوع دفاع مقدس و ترویج فرهنگ قرآن و تعالیم اهل بیت (ع)، پیش بینی شده است. دفاع مقدس زمینه ای برای ترویج فرهنگ قرآنی و اهل بیت (ع) فراهم کرده بود. بسیاری از رزمندگان با قرآن مأنوس بودند و تعداد زیادی از آزادگان نیز در سال های اسارت حافظ یا معلم قرآن بودند. در بحبوحه جنگ، عنوان بسیاری از یگان ها و همچنین رمز بیشتر عملیات ها مرتبط با قرآن و اهل بیت (ع) بود.

وی ادامه داد: دفاع مقدس و فرهنگ مقاومت، برآیند و محصولی از قرآن و عترت است که چه در دوره جنگ هشت ساله و چه پس از آن تا روزگار کنونی، توانسته به عنوان یک امر مقدس و قرآنی جلوی دشمن بایستد.

طرح نذر کتاب های دفاع مقدس در نمایشگاه مجازی قرآن
طرح نذر کتاب های دفاع مقدس در نمایشگاه مجازی قرآن

رئیس هیأت مدیره مجمع ناشران دفاع مقدس همچنین درباره اجرای طرح نذر و هدیه کتاب، توضیح داد: پس از شیوع کرونا و محدودیت های ناشی از آن و فشاری که به برخی اقشار جامعه وارد آمد، طرح هایی همچون کمک مومنانه و اهدای بسته های معیشتی به اجرا درآمد. در این راستا از سال گذشته، مجمع با خریداری کتاب های شهدا و به طور کلی آثار حوزه دفاع مقدس و فرهنگ مقاومت، این کتاب ها را در بسته های معیشتی قرار داد. معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهادهایی همچون سازمان بسیج، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام و کمیته امداد نیز در این زمینه کمک و همکاری داشتند.

سردار ناظری گفت: با برنامه ریزی و هماهنگی صورت گرفته با موسسه خانه کتاب و معاونت قرآن و عترت، در نخستین دوره نمایشگاه مجازی قرآن کریم، پنجره ای به این طرح اختصاص داده شد که مردم می توانند با نذر و هدیه کتاب های حوزه دفاع مقدس و فرهنگ مقاومت، در این برنامه مشارکت داشته باشند. اگر این طرح موفقیت آمیز باشد و با استقبال روبه رو شود، آن را ادامه خواهیم داد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۰۸ سایت های دیگر : اصفهان امروز آنلاین روزنامه نصف جهان

حجت الاسلام رمضانعلی معتمدی در پاسخ به گلایه های هنرمندان و اهالی تئاتر از عدم حمایت از آنها اظهار داشت: با اهالی تئاتر اصفهان و سپس با مسئولان تهران نشست هایی را برگزار و مسائل مطرح و پیگیری ها انجام شده است.

وی افزود: حدود یک سال و نیم است که کرونا اجازه فعالیت و تمرین به تئاتر نداده است اما به لحاظ امکانات مانند سالن و پلاتو در اختیار آنها قرار گرفته و طبیعتاً این موارد جز مشکلات نیست.

کرونا فرصتی برای نویسندگان و نمایشنامه نویسان

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان بیان کرد: در حال حاضر فرصت خوبی برای نویسندگان و نمایشنامه نویسان است که از این فرصت کرونا استفاده کنند و موضوعات محوری خوبی را برای پس از کرونا آماده کنند و خوشبختانه اهالی تئاتر هم دست روی دست نگذاشته اند و به دنبال ثبت گروه های خود و آماده سازی زیرساخت های نمایش هستند.

وی در پاسخ به اینکه آیا در شرایط زرد امکان اجرا برای آنها فراهم نبوده است، گفت: در شرایط زرد اداره کل ارشاد و فرهنگ استان اصفهان به دنبال مجوز گرفتن برای فعالیت تئاتر بوده که حتی تئاتر اصفهان هم آمادگی لازم برای اجرا داشته است.

رده بندی سوم تئاتر و نمایش در مجوز دهی کرونا

حجت الاسلام و المسلمین معتمدی ادامه داد: با وجود این شرایط در جشنواره تئاتر سال گذشته با شرایط کرونا گروه ها انتخاب و معرفی شدند و خوشبختانه رتبه هم کسب کردند.

وی با بیان اینکه تئاتر جز دسته سوم در رده بندی گروه های مجاز در شرایط کرونا قرار دارد، افزود: در شرایط زرد پیگیری برای فعالیت آنها انجام شده اما یک زمانی خواستار فعالیت در شرایط نارنجی بودند که این امکان برای آنها فراهم نشد.

منبع: خبرگزاری مهر

روزنامه اقتصادآینده و پورتال خبری اقتصادآینده نیوز منتظر دریافت اخبار و پیام های هموطنان عزیز می باشد.

لینک خبر :‌ اقتصاد آینده
برنامه ریزی برای ایجاد نقاهتگاه، افزایش تخت های بیمارستانی و اکسیژن سیار

حدود 60 تا 70 درصد هزینه ها را استان می پردازد | برخی استان ها مدعی اند در موسیقی نواحی از کرمان جلوترند | تبادل آثار بین موزۀ صنعتی کرمان و تهران را در برنامه داریم | چهار شهر استان دارای هنرستان هنر می شود

شیوه نامۀ برگزاری امتحانات نهایی به استان ها ابلاغ شده است

ثبت دمای 40 درجه در فهرج

ضرورت پوشش بیمه ای خدمات مشاوره ای و حمایت از قشر نیازمند

هندی ها در قرنطینه هستند
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۰۸

فردای کرمان – گروه فرهنگ وهنر: وزارت ارشاد با برگزاری چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی در کرمان موافقت کرد.

اسفندماه سال گذشته بود که خبر رسید وزارت ارشاد در حال پیگیری برای انتقال جشنواره موسیقی نواحی از کرمان است.

جشنواره ای که تاکنون سیزده دوره در کرمان برگزار شده و خاستگاه آن هم کرمان بوده. پس از انتشار این خبر، اعتراضات به این موضوع آغاز شد و تعدادی از هنرمندان و اهالی رسانه خواستار پیگیری مساله از سوی استاندار کرمان شدند.

استاندار کرمان در آخرین روزهای اسفند سال گذشته در نشست خبری در پاسخ به فردای کرمان با بیان این که جشنواره موسیقی نواحی برند کرمان است، گفت که تمام تلاش خود را برای ماندن این جشنواره در استان کرمان به کار خواهد بست .

زینی وند همچنین گفت که بعد از تعطیلات نوروز با وزیر ارشاد دیدار خواهد کرد و تلاش می کند تا جشنواره موسیقی نواحی که به گفته ی او یک برند برای استان است در کرمان ماندگار شود.

چندی پیش نیز دکتر پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور از نشست خود با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و موافقت وی برای استمرار برگزاری موسیقی نواحی در کرمان خبر داد.

روز گذشته نیز در دیدار استاندار کرمان با معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، درباره ی برگزاری چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی در کرمان گفت وگو و در نهایت با برگزاری این جشنوراه در استان کرمان موافقت شد.

به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، سه شنبه هفتم اردیبهشت ماه در جلسه ای با حضور معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، استاندار کرمان و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان درباره ی برگزاری چهاردهمین جشنواره ملی موسیقی نواحی ایران گفت وگو، و در نهایت با برپایی آن در کرمان موافقت شد.

علی زینی وند، استاندار کرمان در این نشست در سخنانی خطاب به معاون هنری وزیر ارشاد تاکید کرد که مدیریت اجرایی استان به رغم برخی تنگناها، برای حمایت از رویدادها و طرح های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان آمادگی کامل دارد .

در این جلسه همچنین درباره ی میزبانی کرمان از جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی، پروژه ی اپرای عروسکی خواجو، راه اندازی هنرستان های هنر در استان، توسعه ی فعالیت های موزه ی هنرهای معاصر صنعتی و راه اندازی خانه موزه ها بحث و تبادل نظر شد . /پ

لینک خبر :‌ فردای کرمان
خرمشهر- نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی گفت: وزارت ارشاد دچار نوعی رخوت است و هیچ تلاشی برای افزایش بودجه از خود نشان نداد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۰۷ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران سایت تحلیلی خبری صبح تهران

سید محمد مولوی در گفت وگو با خبرنگار مهر ، از فرهنگ به عنوان شاخص اساسی در آبادان و خرمشهر یاد کرد و گفت: فرهنگ یکی از شاخص های اساسی به خصوص در آبادان و خرمشهر است و در شهری مثل آبادان که شاخص فرهنگ آن را متمایز ساخته است، این روزها شاهد رخوت فرهنگی در آن هستیم.

وی افزود: باید به فرهنگ و ارشاد کمک شود چرا که این اداره همچون گذشته سرحال نیست و در خیلی از مسائل پیش پا افتاده و تأمین اعتبارات ناچیز اولیه و اقلام مصرفی خود مشکل دارد.

نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی، رخوت در سطح وزارتخانه را ریشه اصلی مشکلات فعلی ادارات ارشاد شهرستان هایی همچون آبادان و خرمشهر دانست و بیان کرد: از سوی فرهنگ و ارشاد در بودجه جنب وجوشی مشاهده نشد و برخلاف برخی نهادهای فرهنگی، ارشاد سهمی ناچیز و کمتر از 15 درصد در پیگیری امور و بیان نیازمندی هایش داشت.

وی ادامه داد: قبل از تصویب بودجه وزیر باید مراجعه کند و نامه ها توسط وزارتخانه به نمایندگان مجلس ارسال می شود که این امر به خوبی انجام نشد و همین رخوت باعث شد که ارشاد در بودجه 99 سهمی ناچیز داشته باشد و در بودجه 1400 نیز همین رویه دنبال شد.

مولوی بر اینکه مقدمات افزایش سهم ارشاد در بودجه 1401 باید از هم اکنون فراهم شود، تأکید کرد و گفت: تاکنون نامه ای نه از وزارتخانه و نه حتی از سوی اداره شهرستان به دست من نرسید تا پیگیر رفع مشکل باشم و این در حالی است که باید پیگیری ها، بیان مشکلات و نیازمندی ها، ضعف ها و درخواست ها از هم اکنون مطرح تا در بودجه 1401 لحاظ شود.

وی، ناهماهنگی میان اداره کل فرهنگ و ارشاد خوزستان و اروند را به عنوان عاملی در کم شدن فعالیت های حوزه فرهنگ آبادان دانست و توضیح داد: از جمله مشکلات حوزه فرهنگ، ناهماهنگی میان دو اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان و اروند است که فعالیت ها و جذب اعتبارات را با مشکل مواجه کرده است و به همین دلیل خود به صورت مستقیم به اداره ارشاد آبادان برای اطلاع از اهم برنامه ها و دسته بندی نیازمندی ها مراجعه کردم.

منطقه آزاد اروند به مأموریت هایش عمل نکرد

نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگر سخنانش به موضوع منطقه آزاد اروند پرداخت و اظهار کرد: منطقه آزاد اروند به هیچکدام از مأموریت هایش عمل نکرد و تنها یک قلک بود و این سازمان پول مردم را جمع می کرد و با قلک می داد که ببرند.

وی افزود: منطقه آزاد اروند ایجاد شد که در تجارت با کشورهای حاشیه خلیج فارس رقابت کند اما نه تنها به این هدف نرسید بلکه تضاد قوانین مناطق آزاد با سرزمین اصلی باعث صدمه به شهرستان شد و تعداد لنج های تجاری آبادان به زیر 150 دستگاه رسیده است.

مولوی، بر ضرورت رفع موانع رونق تجارت آبی خوزستان تأکید کرد و گفت: در جلسه کمیته برنامه ریزی با حضور استاندار جدید خوزستان پیشنهاد دادم که کمیته تخصصی در سطح استان برای رونق بنادر و گمرکات استان با حضور متولیان بنادر، مرزبانی و گمرکات ایجاد شود تا حلقه کور قوانین بنادر پیدا شود.

وی، از موانع انسانی به عنوان مهم ترین عامل زیان آور در توسعه تجارت یاد کرد و گفت: موانع انسانی کار را سخت می کند و به طور کلی موانع انسانی مانع پیشرفت جمهوری اسلامی است و اگر انسان ها در مکان درست قرار بگیرند حتماً مشکلات به مراتب کمتر و کنار آمدن با بخشنامه های تلخ راحت تر می شود.

این نماینده مجلس بر شایسته سالاری و تخصص در اداره امور مملکت تأکید کرد و گفت: اگر هرکس سر جای خودش اعم از کمیسیون های مجلس و یا پست های مدیریتی باشد حتماً می تواند مؤثر ظاهر شود.

مولوی در ادامه از تخصیص 700 میلیارد تومان اعتبار به فاضلاب آبادان در پی نطق ها و پیگیری های مستمر خود خبر داد و افزود: در پی انعکاس مشکلات فاضلاب خوزستان، یک هزار و 200 میلیارد توسط کمیسیون تلفیق به فاضلاب خوزستان اختصاص یافت که در فاز نخست 400 میلیارد تومان توسط بانک صادرات برای فاضلاب آبادان تأمین می شود و قرار است که 300 میلیارد دیگر نیز ظرف دو تا سه ماه آینده به شهرستان تزریق شود.

وی ادامه داد: اولویت نخست رسیدگی به ایستگاه های پمپاژ و مناطق بحرانی همچون علوانیه ، سده، سلیچ و جمشید آباد است.

نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی همچنین از پیگیری برای بازگشت معافیت های مالیاتی به مناطق آزاد خبر داد.

کد خبر 5198059

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
بیک گفت: سالن پلاتوی اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان نهبندان با اعتبار بیش از یک میلیارد تومان تا پایان سال مالی 1400 برای هنرمندان شهرستان به بهره برداری می رسد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۰۷

سرویس : خراسان جنوبی - زمان : شناسه خبر : 1051335

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند ؛ مجید بیکی امروز (7 اردیبهشت) در شورای فرهنگ عمومی شهرستان نهبندان که با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی برگزار شد، اظهار کرد: فرهنگ موضوع گسترده، جامع و همه جانبه و زیرساختی است و برای رسیدن به یک فرهنگ مناسب باید نگاه سخت افزاری برای ایجاد امکانات داشته باشیم.

فرماندار نهبندان با اشاره نگاه نرم افزاری به فرهنگ و ارشاد، افزود: بیش از 14 ماه کرونا بر ابعاد مختلف زندگی بشر تاثیر گذاشته است و آنچه ما را در مدیریت کرونا موفق می کند همین مقوله فرهنگ است.

وی تصریح کرد: اگر دستورالعمل های کرونا را رعایت و بر فرهنگ آن تاکید کنیم جامعه از شر بیماری منحوس کرونا ایمن می ماند.

فرماندار نهبندان با بیان اینکه فرهنگ سازی، آثار و نتایج خوبی در حوزه های مختلف دارد، افزود: فرهنگ کار و استفاده از خِرد جمعی برای این است که بتوانیم از فرصت ها و مزیت ها استفاده کنیم چراکه برخی نارسایی ها داریم.

بیکی بیان کرد: نظام و دولت ساز و کارهایی را پیش بینی می کند تا اداره کننده یک بخش باشد، اما امروز باید ببینیم که همان بخش به جای اینکه رفع کننده و مانع زدای مشکلات مردم باشد، خود مانع حل مشکلات مردم شده است.

وی افزود: امسال مأموریت اساسی دستگاه ها، دولت و مردم این است که شعار سال را فرهنگ سازی کنند، تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی پیوست فرهنگی زیادی دارد که باید مورد توجه مسئولان و مردم باشد.

فرماندار نهبندان بیان کرد: در تحقق شعار سال تنها تولید محصول، مدنظر مقام معظم رهبری نیست بلکه تولید فکر و اندیشه و فرهنگ نیز مد نظر هست لذا تولید در همه زمینه ها برای پیشبرد جامعه مهم است.

بیکی افزود: هنر نگهداشت سرمایه گذار، نیاز به فرهنگ سازی دارد و باید امورات افراد برای ماندگاری انجام شود.

وی گفت: کانون های مساجد نهبندان رتبه بسیار خوبی در سطح کشور داشته اند که جای قدردانی از متولیان امر دارد، این موضوع نشان می دهد که اگر تعهد و انسجام باشد یک مسجد به عنوان یک پایگاه برنامه های زیاد فرهنگی می تواند داشته باشد.

فرماندار نهبندان گفت: کانون فرهنگی هنری کانون امام حسن مجتبی علیه السلام نهبندان در فضای حقیقی و مجازی برنامه هایی دارند که نشان از توانمندی آن دارد .

وی افزود: یکی از اهداف شکل گیری ستاد توسعه خاوران با تدبیر استاندار خراسان جنوبی، حل مشکلات سرمایه گذاران است که اگر سرمایه گذاری ادعا دارد کارش در ادارات پیش نمی رود حتما به دبیرخانه مستقر در فرمانداری مراجعه و مشکل خود را منعکس کند تا پیگیری شود.

بیکی گفت: سال گذشته برای توسعه زیرساخت های فرهنگی در حوزه سخت افزاری، ایجاد ساختمان پلاتوی نهنبدان یک میلیارد و 300 میلیون تومان اعتبار پیش بینی کردیم که بیش از یک میلیارد تومان آن تخصص یافت.

پایان پیام/ 575

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

شهرستان نهبندان

|

فرماندار نهبندان

|

فرهنگ و ارشاد اسلامی

|

بیرجند

|

خراسان جنوبی

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
در نظر آمارتیاسن انسان ها در زندگی متعارف شان به گروه های مختلفی تعلق دارند. شهروندی، اقامت، ریشه جغرافیایی، جنسیت، طبقه، سیاست، حرفه، علایق ورزشی، سلیقه موسیقایی، مذهب، علاقه به سینما و تئاتر و نمونه هایی مانند آن ما را در شمار گروه های مختلف قرار می دهد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۰۷

در نظر آمارتیاسن انسان ها در زندگی متعارف شان به گروه های مختلفی تعلق دارند. شهروندی، اقامت، ریشه جغرافیایی، جنسیت، طبقه، سیاست، حرفه، علایق ورزشی، سلیقه موسیقایی، مذهب، علاقه به سینما و تئاتر و نمونه هایی مانند آن ما را در شمار گروه های مختلف قرار می دهد. آمارتیاسن تأکید بر هویت های واحد و همگون را که گویی می خواهند همه انسان های جوامع خود را در قالب های یک شکل قرار دهند عامل اصلی نارضایتی اجتماعی تلقی می کند. مادامی که جامعه ای با فقر اقتصادی، فرهنگی رو به رو باشد، فرصت برای آزاد سازی هویت های متکثر شهروندان فراهم نمی شود. سینما و تئاتر سیستان و بلوچستان یکی از رسانه هایی است که نیاز به بازبینی مجدد مطابق فرهنگ و تمدن سیستان و بلوچستان دارد. متاسفانه در این سال ها با اهمال کاری ها در عرصه هنر تئاتر و سینما روزمرگی و تک صدایی را به مخاطبان القا کرده اند. موسیقی سیستان بلوچستان، تئاتر و سینما از جمله هویت های فرهنگی مهمی هستند که در صورت آزاد سازی این هویت ها در کنار رونق اقتصادی، شاهد توسعه اجتماعی و فرهنگی در این منطقه خواهیم بود. برخلاف تئاتر و سینما ی این استان که حال بیماری دارد، موسیقی از متن این اجتماع رشد کرده و با فرهنگ این منطقه عجین شده است و دوستی و تنوع موسیقایی وجه بارز آن است و به عنوان یک ابزار معتبر در زیر شاخه دیپلماسی فرهنگی این قابلیت را دارد که دستگاه های فرهنگی را یاری کند.

فقر، مانعی برای توسعه فرهنگی و اجتماعی
در سیستان و بلوچستان کمبود اشتغال بسیار مأیوس کننده است و نرخ بیکاری در برخی از مناطق بین 40 تا 60 درصد است. مردم برخی از مناطق مرزی سیستان و بلوچستان به دلیل فقدان فرصت های شغلی از طریق سوخت و مرز امرار معاش می کنند و ما همواره شاهد تبعات ناگوار آن بوده ایم. کسب درآمد از طریق سوخت در شرایط فعلی نمی تواند راهگشا باشد. موسیقی سیستان و بلوچستان که از متن اجتماع برخاسته و دوستی در روح موسیقی سیستان و بلوچستان تنیده شده است، عاملی موثر برای تغییر اجتماعی و قدرت فرهنگی خواهد بود. اگر چه سوخت، دری به سوی رفتن را هموار می کند، موسیقی دری به سوی زندگی، دوستی و ارتباط با سراسر دنیا باز می کند.
با آموختن ساز به جمع زیادی از مردم، ما شاهد روند رو به رشد گردشگری و تسهیل ارتباط خواهیم بود. در شرایط فعلی به همان مقدار که نان برای بلوچستان ضروری است نواختن نواهای موسیقی نیز در سراسر بلوچستان، عاملی برای توسعه فرهنگی و اقتصادی خواهد بود.
محمدعلی داودی (نام هنری، سایروس) نویسنده کتاب های: کوچه های زمین و جاده های زمان، رفتار، یک نامه پراکنده ی طولانی، فعال عرصه تئاتر در بسیاری از جشنواره های داخلی و بین المللی و نیز دعوت از دانشگاه زبان شناسی اوپسالا برای ارائه رسم الخط بلوچی را در کارنامه کاری خود دارد. او در رابطه با مشکلات تئاتر، سینما و مسائل فرهنگی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار " مردم سالاری آنلاین " گفت: زمانی می توانیم توسعه فرهنگی در سیستان و بلوچستان را شاهد باشیم که نان به تنهایی هدفی برای زندگی در سیستان و بلوچستان نباشد. در شرایط فعلی سوخت بری در برخی نقاط این استان برای امرار معاش مردم کافی نیست و ما به تنوع فرصت های شغلی در این منطقه نیاز داریم. وقتی بدانیم با اشاعه فرهنگ های فولکور در رشد و آبادانی آن مناطق میتوانیم کاری بی بدیل شکل بدهیم چرا این مهم را از مردم دریغ کنیم؟

تئاتر سیستان و بلوچستان برای توسعه فرهنگی به توجه مسئولین نیاز دارد
داودی در ادامه درباره مسائل و مشکلات تئاتر استان سیستان و بلوچستان می گوید: متاسفانه تئاتر سیستان بلوچستان در جذب مخاطب تئاتر برای تفکر و اندیشیدن بسیار ناموفق بوده است. درحالی که هنر تئاتر یک ضرورت فرهنگی و اجتماعی است و این قابلیت را دارد که اندیشیدن در جامعه را آموزش دهد. وی افزود: با توجه به اینکه هنر و تئاتر این قابلیت را دارد که به چرخه فرهنگی و هنری اجتماع کمک کند، اما تئاتر این استان با عدم نقد سازنده، عدم تبحر عده ای از هنرمندان، عدم حمایت مالی و بی توجهی مسئولان روبه رو است، بنابراین تئاتر در ارائه اثر و تولید محتوا مفاهیم خاصی را ارائه نمی دهد و تئاتر استان بیشتر از طریق تجربی انتقال داده شده است به طوری که در ورای آن به دانشی تعلق ندارد، تا مخاطب را متضرر نکند و بتواند مفاهیمی غنی و پر باری به مخاطب ارائه دهد.
وی افزود: آموزش و پرورش ما هیچ دانش کاربردی که از کودکی، دانش آموزان در ورای آنچه که می بینند و زندگی می کنند به تفکر واداشته شود، ارائه نمی دهد. فرهنگ و تمدن این منطقه به صورت صحیح برای دانش آموزان شناسانده نشده است. نمایش و داستان، ذهن را از کودکی به سمت خلاقیت متمایل می کند و از همان سنین، گفت و گو و تولید خلاقیت برای رشد و ترقی فرهنگی و اجتماعی درذهن کودک شکل می گیرد.

سینمای سیستان و بلوچستان نیاز به بازبینی مجدد دارد
وی ادامه می دهد: اگر به سینمای ایران راجع به دیار بلوچستان بخواهیم نظری بیندازیم، از زمانی که من و فعالان این عرصه یادشان می آید همیشه بلوچ را به عنوان یک قاچاقچی پرخاشگر، ضد قوانین و آشوبگر به تصویر کشانده اند. در این اواخر نیز در فیلم شبی که ماه کامل شد، چهره ای خشن تر از بلوچ به تصویر کشیده شد. هنگامی که یک مخاطب سینمایی این فیلم را تماشا می کند از مردم بلوچ چه تصویری در ذهنش ساخته می شود؟ بازنمایی بلوچستان در اذهان عمومی به مواد مخدر و انسان هایی که درکی از احساس، عشق و دوستی ندارند. وقتی سینما قدمی برای صلح بر نمی دارد نباید انتظار داشت که رشد و ترقی و اشاعه فرهنگ تاثیری مطلوب در جامعه ایجاد کند و نگاه های مطرود و یک جانبه از بین برود، پس نقش موسیقی غنی بلوچستان، جاذبه ها و رسومات زیبایی که دارند کجاست؟ تا زمانی که دانش تئاتر تغییر نکند ما شاهد تغییر شگرفی در بازنمایی صحیح احساسات و افکار مردم ناموفق خواهیم بود.

مریم گمشاد

در نظر آمارتیاسن انسان ها در زندگی متعارف شان به گروه های مختلفی تعلق دارند. شهروندی، اقامت، ریشه جغرافیایی، جنسیت، طبقه، سیاست، حرفه، علایق ورزشی، سلیقه موسیقایی، مذهب، علاقه به سینما و تئاتر و نمونه هایی مانند آن ما را در شمار گروه های مختلف قرار می دهد. آمارتیاسن تأکید بر هویت های واحد و همگون را که گویی می خواهند همه انسان های جوامع خود را در قالب های یک شکل قرار دهند عامل اصلی نارضایتی اجتماعی تلقی می کند. مادامی که جامعه ای با فقر اقتصادی، فرهنگی رو به رو باشد، فرصت برای آزاد سازی هویت های متکثر شهروندان فراهم نمی شود. سینما و تئاتر سیستان و بلوچستان یکی از رسانه هایی است که نیاز به بازبینی مجدد مطابق فرهنگ و تمدن سیستان و بلوچستان دارد. متاسفانه در این سال ها با اهمال کاری ها در عرصه هنر تئاتر و سینما روزمرگی و تک صدایی را به مخاطبان القا کرده اند. موسیقی سیستان بلوچستان، تئاتر و سینما از جمله هویت های فرهنگی مهمی هستند که در صورت آزاد سازی این هویت ها در کنار رونق اقتصادی، شاهد توسعه اجتماعی و فرهنگی در این منطقه خواهیم بود. برخلاف تئاتر و سینما ی این استان که حال بیماری دارد، موسیقی از متن این اجتماع رشد کرده و با فرهنگ این منطقه عجین شده است و دوستی و تنوع موسیقایی وجه بارز آن است و به عنوان یک ابزار معتبر در زیر شاخه دیپلماسی فرهنگی این قابلیت را دارد که دستگاه های فرهنگی را یاری کند.

فقر، مانعی برای توسعه فرهنگی و اجتماعی
در سیستان و بلوچستان کمبود اشتغال بسیار مأیوس کننده است و نرخ بیکاری در برخی از مناطق بین 40 تا 60 درصد است. مردم برخی از مناطق مرزی سیستان و بلوچستان به دلیل فقدان فرصت های شغلی از طریق سوخت و مرز امرار معاش می کنند و ما همواره شاهد تبعات ناگوار آن بوده ایم. کسب درآمد از طریق سوخت در شرایط فعلی نمی تواند راهگشا باشد. موسیقی سیستان و بلوچستان که از متن اجتماع برخاسته و دوستی در روح موسیقی سیستان و بلوچستان تنیده شده است، عاملی موثر برای تغییر اجتماعی و قدرت فرهنگی خواهد بود. اگر چه سوخت، دری به سوی رفتن را هموار می کند، موسیقی دری به سوی زندگی، دوستی و ارتباط با سراسر دنیا باز می کند.
با آموختن ساز به جمع زیادی از مردم، ما شاهد روند رو به رشد گردشگری و تسهیل ارتباط خواهیم بود. در شرایط فعلی به همان مقدار که نان برای بلوچستان ضروری است نواختن نواهای موسیقی نیز در سراسر بلوچستان، عاملی برای توسعه فرهنگی و اقتصادی خواهد بود.
محمدعلی داودی (نام هنری، سایروس) نویسنده کتاب های: کوچه های زمین و جاده های زمان، رفتار، یک نامه پراکنده ی طولانی، فعال عرصه تئاتر در بسیاری از جشنواره های داخلی و بین المللی و نیز دعوت از دانشگاه زبان شناسی اوپسالا برای ارائه رسم الخط بلوچی را در کارنامه کاری خود دارد. او در رابطه با مشکلات تئاتر، سینما و مسائل فرهنگی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار " مردم سالاری آنلاین " گفت: زمانی می توانیم توسعه فرهنگی در سیستان و بلوچستان را شاهد باشیم که نان به تنهایی هدفی برای زندگی در سیستان و بلوچستان نباشد. در شرایط فعلی سوخت بری در برخی نقاط این استان برای امرار معاش مردم کافی نیست و ما به تنوع فرصت های شغلی در این منطقه نیاز داریم. وقتی بدانیم با اشاعه فرهنگ های فولکور در رشد و آبادانی آن مناطق میتوانیم کاری بی بدیل شکل بدهیم چرا این مهم را از مردم دریغ کنیم؟

تئاتر سیستان و بلوچستان برای توسعه فرهنگی به توجه مسئولین نیاز دارد
داودی در ادامه درباره مسائل و مشکلات تئاتر استان سیستان و بلوچستان می گوید: متاسفانه تئاتر سیستان بلوچستان در جذب مخاطب تئاتر برای تفکر و اندیشیدن بسیار ناموفق بوده است. درحالی که هنر تئاتر یک ضرورت فرهنگی و اجتماعی است و این قابلیت را دارد که اندیشیدن در جامعه را آموزش دهد. وی افزود: با توجه به اینکه هنر و تئاتر این قابلیت را دارد که به چرخه فرهنگی و هنری اجتماع کمک کند، اما تئاتر این استان با عدم نقد سازنده، عدم تبحر عده ای از هنرمندان، عدم حمایت مالی و بی توجهی مسئولان روبه رو است، بنابراین تئاتر در ارائه اثر و تولید محتوا مفاهیم خاصی را ارائه نمی دهد و تئاتر استان بیشتر از طریق تجربی انتقال داده شده است به طوری که در ورای آن به دانشی تعلق ندارد، تا مخاطب را متضرر نکند و بتواند مفاهیمی غنی و پر باری به مخاطب ارائه دهد.
وی افزود: آموزش و پرورش ما هیچ دانش کاربردی که از کودکی، دانش آموزان در ورای آنچه که می بینند و زندگی می کنند به تفکر واداشته شود، ارائه نمی دهد. فرهنگ و تمدن این منطقه به صورت صحیح برای دانش آموزان شناسانده نشده است. نمایش و داستان، ذهن را از کودکی به سمت خلاقیت متمایل می کند و از همان سنین، گفت و گو و تولید خلاقیت برای رشد و ترقی فرهنگی و اجتماعی درذهن کودک شکل می گیرد.

سینمای سیستان و بلوچستان نیاز به بازبینی مجدد دارد
وی ادامه می دهد: اگر به سینمای ایران راجع به دیار بلوچستان بخواهیم نظری بیندازیم، از زمانی که من و فعالان این عرصه یادشان می آید همیشه بلوچ را به عنوان یک قاچاقچی پرخاشگر، ضد قوانین و آشوبگر به تصویر کشانده اند. در این اواخر نیز در فیلم شبی که ماه کامل شد، چهره ای خشن تر از بلوچ به تصویر کشیده شد. هنگامی که یک مخاطب سینمایی این فیلم را تماشا می کند از مردم بلوچ چه تصویری در ذهنش ساخته می شود؟ بازنمایی بلوچستان در اذهان عمومی به مواد مخدر و انسان هایی که درکی از احساس، عشق و دوستی ندارند. وقتی سینما قدمی برای صلح بر نمی دارد نباید انتظار داشت که رشد و ترقی و اشاعه فرهنگ تاثیری مطلوب در جامعه ایجاد کند و نگاه های مطرود و یک جانبه از بین برود، پس نقش موسیقی غنی بلوچستان، جاذبه ها و رسومات زیبایی که دارند کجاست؟ تا زمانی که دانش تئاتر تغییر نکند ما شاهد تغییر شگرفی در بازنمایی صحیح احساسات و افکار مردم ناموفق خواهیم بود.

مریم گمشاد

لینک خبر :‌ روزنامه مردم سالاری
اقتصاد ایران: گرگان- مدیر امور سینمایی استان گلستان با اشاره به شرایط نامناسب مراکز فرهنگی در ایام کرونا، گفت: رونق سینماها در دوره کرونا نیازمند عزم جدی مدیران است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۰۸ سایت های دیگر : خبرگزاری مهر

حسین الشریف در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارکرد: همانگونه که از نگاه رهبر معظم انقلاب دغدغه فرهنگی به دلیل تاثیر گذاری بر ذهنیت و رفتارهای فردی و اجتماعی گرایش سیاسی دارای اهمیت ویژه ای است و اعتلای سینمای کشور نیازی محسوس است.

مدیر امور سینمایی استان گلستان افزود: همه باید این حقیقت را دریابند که هنر مهم و برجسته سینما برای کشور یک نیاز و ضرورت محسوب می شود اما متاسفانه متولیان فرهنگی ما دغدغه فرهنگی ندارند و با گذشته سالیان بسیار در جامعه هنری و فرهنگی کشور زیرساخت و قوانین فرهنگی قاطعی وجود ندارد.

وی ادامه داد: در این روزها که پیکر سینما ضرب های دردناک به واسطه کرونا را متحمل شده، پرسش این است آیا این روند برای سالن های سینمایی تا چه زمانی باید با بی توجهی و عدم حمایت مسئولین ادامه پیدا کند؟

الشریف بیان کرد: حال آنکه برگزاری جشنواره فجر سی و نهم در سال گذشته با توجه به محدودیت ظرفیت و با استقبال بسیار خوبی روبرو شد و این مهم نشان از این بوده که با حمایت مسئولان و متولیان و همچنین اکران فیلم های خوب می توان شاهد روزهای خوب برای سالن های سینما بود و سینما دوستان و اهالی سینما هنوز عاشق و شیفته سینما هستند.

وی گفت: در زمانی که همه امیدها به اکران نوروزی و ارائه فیلم های خوب و مناسب بود، شاهد آن بودیم که متاسفانه حتی رسانه هایی همچون صدا و سیما هم در بحث بازگشایی سینماها و اطلاع رسانی هیچ کمکی نکرده و حمایت جدی از این موضوع توسط مسئولان کشوری و استانی صورت نپذیرفت و این بی مهری یکی از عوامل مهم در ضعیف بودن گیشه های اکران نوروزی بود.

مدیر امور سینمایی استان گلستان اظهارکرد: در زمانی که با تلاش و سختی فراوان مخاطب به امن بودن بهداشتی محیط سینما اعتماد می کند متاسفانه باز با تعطیلات روبه رو می شویم که این خود خطری بسیار جدی است و حتی تهیه کنندگان را هم از ارائه آثار خود به سینماها منصرف می کند کما اینکه با پیدایش اکران های آنلاین در ایران به وضوح شاهد این ماجرا بوده و هستیم.

الشریف اضافه کرد: در استان گلستان با توجه به وجود چهار سینمای حوزه هنری و 9 سالن نمایش در شهرستانهای گرگان، آزادشهر و شهرستان گنبد کابوس و در اختیار داشتن بزرگترین پردیس شمال کشور با امکانات به روز دنیا نیازمند حمایت و پشتیبانی بیشتری از سوی مسئولان استانی هستیم که امیدواریم این مهم مورد توجه قرار گیرد.

الشریف ادامه داد: همچنان امیدواریم که با شروع یک اکران خوب در عید سعید فطر بتوانیم روزهای خوبی برای سینما داشته باشیم و حال مخاطبان را خوب ببینیم و انتظار است با رویکردی جدی این حمایت ها و اتفاقات خوب برای سینماها اتفاق بیفتد و زحمات همکارانمان در خانواده سینما بدون نتیجه و حاصل نماند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری اقتصادی ایران
پس از هفت سال بلاتکلیفی بالاخره تصمیم نهایی برای ساخت بزرگترین پردیس سینمایی شمال کشور در محل سینمای تخریب شده ساری گرفته شد و عملیات اجرایی این مجموعه آغاز شد

شرق پرس : پردیس سینمایی ایران که زمزمه های ساخت آن از حدود هفت سال پیش توسط حوزه هنری مازندران مطرح شده بود، قرار است در محل سینما ایران سابق ساری و پس از تخریب ساختمان قدیمی سینما ساخته شود و در صورت اجرا بزرگترین پردیس سینمایی شمال کشور لقب بگیرد.

مجموعه ای فرهنگی، هنری و سینمایی که برای آغاز عملیات اجرایی آن مسئولان متعددی همچون استاندار مازندران، نماینده ساری و میاندورود در مجلس، سرپرست شهرداری ساری، مدیر حوزه هنری مازندران، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران و تعداد دیگری از مدیران شهرستانی و استانی حضور یافتند تا نخستین گام اجرایی آن محکم برداشته شود.

رئیس حوزه هنری مازندران در حاشیه این مراسم گفت : پردیس سینمایی ایران با حدود 500متر زیربنا، 5طبقه اصلی، 2طبقه پارکینگ و دارای 6سالن نمایش فیلم و سرمایه لازم برای ساخت این طرح بیش از 30میلیاردتومان هزینه برآورد شده است.

معصومی گرجی گفت: پردیس به عنوان یک مجتمع فرهنگی هنری، دارا بودن سینما، نمایشگاه آثار تجسمی و عکس، فروشگاه های کتاب و محصولات فرهنگی، امکان اجرای آثار نمایشی و نشست های فرهنگی هنری و موارد مشابه، برخورداری از رستوران سنتی، سینمای کودک و نوجوان، سیستم های دیجیتال و پخش فیلم از دیگر ویژگی های آن محسوب می شود.

رئیس حوزه هنری مازندران با بیان اینکه پردیس سینمایی ایران ساری به مردم شهرستان های میاندورد، نکا، جویبار و قائم شهر نیز خدمات ارائه خواهد کرد گفت: این طرح از 7سال قبل توسط حوزه هنری مازندران مطرح و پیگیری ها همراه با رایزنی استانداری و شهرداری ساری انجام شد.

به اشتراک بگذارید :

https://www.sharghpress.com/?p=101329

لینک خبر :‌ شرق مازندران
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۰۸

عاطفه خوافیان

سروش طاهری، کارشناس ارشد تئاتر در سال های اخیر جزو پر کارها و موفق های تئاتر در عرصه بازیگری و کارگردانی بوده و عضویت هیئت مدیره انجمن هنرهای تجسمی خراسان، بازبینی جشنواره نمایشنامه خوانی خراسان و داوری جشنواره تئاتر کوتاه دانشجویی را در کارنامه خود دارد.

وی توانای تئاتری سالها است در حوزه بازیگری و کارگردانی تئاتر فعالیت می کند و نمایش های نظیر بینوایان، خانه پاکیزه و خون ماتیک را روی صحنه آورده است.

طاهری در 2 فیلم سینمایی، 10 فیلم تلویزیونی، 12 سریال و 50 تئاتربازی کرده است. وی در زمینه تالیف و نگارش کتاب های تخصصی هنری هم اثر گذار و موفق بوده، سروش طاهری رتبه اول بازیگری جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت، رتبه اول بازیگری چهارمین و هشتمین دوره تئاتر ماه، بهترین بازیگر تئاتر خراسان(سه دوره)، رتبه اول بازیگری مرد ششمین تئاتر بانوان ایران، کارگردان نمونه سال و برگزیده بازیگری مرد در بخش مسابقه مرور تئاتر ایران سی و دومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر را برای بازی در نمایش سنگ بست به دست آورده است و همچنین برای بازی در نمایش مدریک مورد تقدیر در بخش تازه های تئاتر ایران قرار گرفت.

یکی از مهم ترین دلایل محدود بودن امروزِ تئاتر مشهد عدم نویسنده و بازیگر و کارگردان شش دانگ است و تئاتر مشهد باید از این مرحله عبور کند و همین تعداد اندکی که در تئاتر مشهد باقی مانده بتوانند تئاتر مشهد را نجات بدهند

پرکارترین بازیگر تئاتر ایران در 4 سال اخیر

پرکارترین بازیگر تئاتر ایران می گوید: با وجود ناملایمتی ها، هنوز عنوان پرکارترین بازیگر تئاتر از آنِ من است.

سروش طاهری در مصاحبه با خبرنگار صبح امروز، پیرامون محدودیت های حوزه تئاتر اضافه می کند: در یک زمانی، شرایط یک سری از بازیگران به نحوی متغیر شد که این تغییرات برای تعدادی از افرادِ مسئول و همکار و تصمیم گیرندگان در این حوزه، خوشایند نبود.

تغییری که خوشایند نبود

وی ابراز می کند: افراد به عنوان یک هنرمند نیازمند این هستند که در عرصه های مختلف هنری خود را بولد کرده و فعالیت کنند و زمانی که مانع فعالیت آن ها شده و محدودیت های اقتصادی و اجتماعی و ... برای این قشر تعریف کنیم؛ این افراد دست به اعمالی می زنند که تا قبل از این انجام نداده اند.

طاهری بیان می کند: اکنون تئاتر مشهد در مرحله گذار است؛ از سال 72 و 73 که رضا صابری کاری را به جشنواره فجر ارائه داد، عملا تئاتر مشهد در رکود قرار گرفت؛ چرا که نسل جدیدی وارد تئاتر نشده و نسل میانه نیز بی انگیزه شده بودند و از نسل قدیم نیز کسی جز رضا صابری برای تئاتر مشهد به جای نمانده بود.

این کارگردان و بازیگر مشهدی تئاتر ادامه می دهد: از اوایل دهه 80، تعدادی از دانش آموختگان تئاتر وارد این عرصه شدند و تئاتر مشهد جانی دوباره گرفت، اما اکنون با گذشت 20 سال در تئاتر مشهد کمبود هنرمند درجه یک مشهود است چرا که هنرمندان آن زمان یا به کناری رانده شده، یا به مانند من مهاجرت کرده و به لحاظ شرایط مالی و اقتصادی از تئاتر کناره گرفتند و نسل جوان با انرژی که به شرایط شناخت کافی داشته باشد هنوز وارد نشده تا توانایی بازی یک اثر شاخص داشته باشد.

دوران گذار تئاتر مشهد

طاهری تبیین می کند: یکی از مهم ترین دلایل محدود بودن امروزِ تئاتر مشهد عدم نویسنده و بازیگر و کارگردان شش دانگ است و تئاتر مشهد باید از این مرحله عبور کند و همین تعداد اندکی که در تئاتر مشهد باقی مانده بتوانند تئاتر مشهد را نجات بدهند.

وی در خصوص دوران گذرای تئاتر اذعان می کند: بایستی برای پرورش نسل جدید تئاتر دست به جشنواره سازی زد، چرا که هنوز تئاتر مشهد جشنواره زده است و اجرای عمومی تاکنون نتوانسته جایگاه بالایی برای خود تعیین کند و تمامی اثرات برای جشنواره های مختلف تولید می شوند.

خاک مرده کرونا بر صحنه های تئاتر

صاحب عنوان پرکارترین بازیگر تئاتر این روزهای ایران اظهار می کند: متاسفانه شیوع این ویروس همه گیر درست در روزهایی که تئاتر مشهد در حال جان گرفتن مجدد بود، خاک مرده بر روی تئاتر و اجراهای زنده این شهر پاشید.

وی می گوید: بایستی شهرداری برای ساخت سالن های خصوصی پا پیش بگذارد و با کمک ارشاد و دیگر نهادهای خصوصی سالن های متعدد با کیفیتی برای تمرین و اجرای تئاتر اماده و مهیا کنند تا هنرمندان در این سالن ها به کسب تجربه پرداخته و این دوران گذار را به حداقل برسانند.

جشنواره ای که حس نداشت

سروش طاهری شرایط جشنواره فجری که گذشت را شرح می دهد: در سال اخیر با توجه به ویروس کشنده و پاندمی کرونا، جشنواره سختی را از سر گدراندیم؛ چرا که تمام تمرین ها را به سختی گذرانده و وارد جشنواره شدیم.

وی اضافه می کند: جشنواره فجر امسال به لحاظ تعداد کار، بسیار شلوغ بود و من به سختی تمرین کرده و بر روی صحنه اجرا پا گذاشتم و جشنواره امسال یکی از سخت ترین جشنواره هایی بود که در آن شرکت کردم.

طاهری ابراز می کند: جشنواره ای که گذشت شاید حس و حال جشنواره را نداشت، شاید عدم ارتباط با تماشاچی یکی از دلایل بی حس و حالی جشنواره بود، البته که جایزه جشنواره تیر خلاصی برای تئاتر بود.

جایگاهی که دیده نمی شود

وی می گوید: با توجه به مبلغ تمسخرآمیزی که به عنوان جایزه برای بازیگران تئاتر اهدا کردند متوجه این واقعیت شدم که دیگر تئاتر جایگاهی ندارد و این قول را می دهم که در سال پیش رو کمتر تئاتر بازی کرده و با اجرای نمایش تئاتر خداحافظی کنم.

طاهری در خصوص این تصمیم خود عنوان می کند: این روزها به شدت درگیر ادامه تحصیل بوده و مهمتر از همه دیگر تئاتر چیزی برای ارائه به من ندارد و دیگر بس است هر چقدر برای تئاتر از دیگر جاها هزینه کردم.

خداحافظ تئاتر

وی توضیح می دهد: زندگی خرج دارد و تئاتر نه تنها کفاف دخل و خرج روزمرگی زندگی من را ندارد بلکه من برای تئاتر بیش از توانم هزینه کردم و پاسخی در خور دریافت نکردم.

طاهری شرح می دهد: هنوز تهیه کنندگانی هستند که حق و حقوقات من را تسویه نکرده و من حتی در شان خودم نمیبینم که برای وصول این بدهی ها شکایت کنم.

وی ادامه می دهد: تمام خستگی ها و تلاش هایی که طی سال هلی اخیر برای بهبود تئاتر انجام دادم نادیده گرفت و این موضوع سبب دلسردی می شود.

طاهری در پی تقدیر شهردار از سروش طاهری و رضا عطاران از تئاتر آنلاین گلایه می کند: این فضا و شبکه خبری که بایستی به نفع بازیگران تئاتر قدم بردارد، در پی تقدیر شهردار از من و بازیگر نامی کشور، رضا عطاران تنها به نام عطاران بسنده کرد و نامی از من نیاورد.

بازی در دریای بزرگ

این کارگردان و بازیگر تئاتر توضیح می دهد: با توجه به اتفاقات اخیر برآن شدم که کمتر تئاتر بازی کنم و تاکنون نیز دو نمایشنامه پیشنهاد شده که هردوی آن ها را رد کردم.

طاهری در خصوص مهاجرت خود از مشهد به تهران ابراز می کند: مشهد جایی برای پیشرفت نداشت و ناچار برای بهتر شدن و دیده شدن بایستی از حوض کوچک به دریا مهاجرت می کردم.

لینک خبر :‌ روزنامه صبح امروز
ساری- مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران گفت: در راستای اجرای نیت واقف از محل موقوفه مرحوم محمدباقر تاجر ساروی هشت دستگاه درمانی خریداری و به بیمارستان امام (ره) ساری تحویل شد.

به گزارش خبرنگار مهر ، حجت الاسلام ابراهیم حیدری جناسمی بعدازظهر سه شنبه در مراسم اهدا تجهیزات بیمارستانی از محل موقوفه مرحوم تاجر ساروی به بیمارستان امام خمینی (ره) ساری با اشاره به تلاش های کادر درمان برای نجات بیماران، اظهار کرد: اقدامات کادر درمان در مقابله با ویروس کرونا به مثابه جهاد در راه خدا است.

وی تصریح کرد: کادر درمان با حضور در صف اول مقابله با کرونا با جان خویش جهاد کرده تا امید را به جامعه برگردانند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران با اشاره به مشکلاتی که در یک سال گذشته به واسطه ویروس کرونا در کشور ایجاد شده است، افزود: حقیقت امر باید از زحمات کادر درمان که با تمام وجود برای مقابله با کرونا ایستادگی کردند تقدیر و تشکر کنیم.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده اوقاف برای احیا موقوفات، گفت: اوقاف و امور خیریه مازندران طی 3 سال اخیر قدم های خوبی در راستای احیای موقوفات برداشته اما در بخش موقوفات درمانی با توجه به وضعیت کشور نیاز به همراهی و همدلی بیشتر مردم داریم.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران اضافه کرد: در صورت همکاری و همراهی شهروندان ساروی قول می دهیم که همه نیازمندی های تجهیزاتی بیمارستان امام خمینی (ره) را از محل موقوفه مرحوم تاجر ساروی تأمین کنیم.

این مسئول تصریح کرد: در راستای اجرای نیت واقف از محل موقوفه مرحوم محمدباقر تاجر ساروی هشت دستگاه درمانی به ارزش 11 میلیارد و 496 میلیون ریال خریداری و به بیمارستان امام خمینی (ره) ساری تحویل داده شده است.

حیدری با اشاره به آمادگی اوقاف برای احداث بیمارستان تخصصی در غرب استان مازندران از محل موقوفات، گفت: بر اساس برنامه برای ساخت این بیمارستان 200 میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شده است که نیت موقوفه برای غرب استان است و طبق نظر واقف باید عمل شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران به اقدامات انجام شده اوقاف در زمینه کمک به درمان بیماران کرونا، گفت: در زمان اوج کرونا از محل موقوفه های درمانی در سطح شهرستان بابل دستگاه های کمک تنفسی برای بیمارستان آیت الله روحانی بابل خریداری کردیم.

وی با اشاره به ضرورت احیای موقوفات درمانی در مازندران گفت: با پیگیری و تلاش همکاران ما تاکنون 167 موقوفه درمانی در استان مازندران احصاء شد که با همکاری مردم و پرداخت اجاره وقف قطعاً بسیاری از مشکلات درمانی و بیمارستانی استان برطرف خواهد شد.

کد خبر 5199279

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
حجت الاسلام موسوی با اشاره به اینکه 37 هزار پرس غذای گرم توسط موقوفات فارس بین نیازمندان و بیماران کرونایی توزیع خواهد شد، گفت: تا امروز بیش از 60 هزار بسته معیشتی تهیه و بین اقشار آسیب پذیر جامعه توزیع شده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۰۷ سایت های دیگر : خبرگزاری صدا و سیما خبرگزاری بین المللی قرآن

سرویس : فارس - زمان : شناسه خبر : 1051431

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز ، حجت الاسلام سید عباس موسوی ، امروز (سه شنبه 7 اردیبهشت) در مراسم توزیع هشت هزار و 800 بن کارت، اطعام گرم و بسته معیشتی که در مسجد تاریخی نصیرالملک شیراز برگزار شد، گفت: در مجموع 6 هزار پُرس غذای گرم از محل موقوفه مسجد نصیرالملک و بقاع متبرکه حضرت شاهچراغ (ع) و حضرت سیدعلاالدین حسین (ع) در میان مردم اطراف مسجد توزیع می شود.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه فارس با یادآوری این مطلب که در بحث مواسات و همدلی و کمک های مومنانه با همکاری کمیته امداد و سپاه تا امروز 140 هزار بسته معیشتی از محل موقوفات تهیه و در استان فارس و شهر شیراز توزیع شده است، تاکید کرد: تا امروز بیش از 60 هزار بسته معیشتی تهیه و بین اقشار آسیب پذیر جامعه توزیع شده است.

وی با اشاره به اینکه یکصد هزار پرس غذای گرم و 10 هزار بسته معیشتی هم توزیع خواهد شد، اضافه کرد: توزیع 24 هزار پرس غذای گرم از محل موقوفه حاج علی اکبر قوام را در شیراز شاهد خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه 37 هزار پرس غذای گرم توسط موقوفات فارس بین نیازمندان و بیماران کرونایی توزیع خواهد شد، افزود: 10 هزار پرس غذای گرم از محل موقوفه معزالوزاره از روز گذشته آغاز شده و بین ایتام توزیع شده است و امروز 2 هزار و 500 بن کارت هر کدام به ارزش 400 هزار تومان و 300 بسته معیشتی توزیع خواهد شد.

پایان پیام/ 130

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

میلاد امام حسن مجتبی علیه السلام

|

جشن میلاد امام حسن مجتبی(ع)

|

مواسات و همدلی در فارس

|

کرونا در فارس

|

جشن میلاد امام حسن مجتبی (ع)

|

مسجد نصیرالملک

|

موقوفه نصیرالملک

|

میلاد امام حسن مجتبی(ع)

|

میلاد امام حسن مجتبی

|

میلاد امام حسن مجتبی (ع)

|

جشن میلاد امام حسن مجتبی

|

سالروز میلاد امام حسن مجتبی(ع)

|

مسجد نصیرالملک شیراز

|

اداره کل اوقاف و امور خیریه فارس

|

اوقاف و امور خیریه فارس

|

شیراز

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۰۷ سایت های دیگر : اقتصاد آینده

16 مردادماه سال 1398 کلنگ سینما امید شهر ایلام به زمین زده شد و قرار بود بالاخره این استان بدون سینما، صاحب یک سالن سینمای تخصصی شود. حالا بعد از یک سال و هفت ماه سینما امید شهر ایلام در حد ساخت ستون به حال خود رها شده و پیشرفتی نداشته است. تکمیل این سینما در سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به ایلام، قرار بود با مشارکت شهرداری ایلام اجرایی شود ولی تاکنون پیشرفتی در این پروژه حاصل نشده است. براساس نقشه طراحی و اجرا شده، این پروژه دارای سه سالن سینما بوده که قرار بود بخشی از نیاز فرهنگی علاقه مندان به سینما را پاسخ بدهد ولی حالا به سرنوشتی مبهم دچار شده است. گفتنی است، سینما قدس شهر ایلام بعد از تخریب به پارکینگ ماشین در وسط شهر ایلام تبدیل شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر

روزنامه پیام زمان


روزنامه ابتکار


روزنامه اقتصاد آینده


روزنامه همدلی


روزنامه عصر اقتصاد


روزنامه وطن امروز



روزنامه راه مردم


روزنامه آسیا


روزنامه امین


روزنامه امتیاز



روزنامه تجارت


روزنامه ایران


روزنامه جمهور


روزنامه جوان