بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 30 فروردین 1400
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت مادر علیرضا رشیدیان را تسلیت گفت.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۳۰

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، متن پیام سیدعباس صالحی به شرح زیر است:

جناب آقای علیرضا رشیدیان

خبر درگذشت بانوی مومنه والده مکرمه تان، در ماه رمضان ماه قرآن و عبادت و نیایش،موجب تاثر شد .

ضمن عرض تسلیت این مصیبت به جنابعالی و خانواده محترم، از درگاه حضرت احدیت سبکباری و رحمت واسعه برای آن فقیده سعیده و صبر و بردباری برای بازماندگان معزز خواستارم .

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

محمدرضا پورابراهیمی در نشست مشترک با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: موضوع عدم استمرار برگزاری رخداد مهم موسیقی نواحی که اخیراً در فضای رسانه ای استان کرمان مطرح است یکی از مطالبات جدی ما از وزیر فرهنگ است.

وی گفت: با توجه به قدمت 13 ساله این جشنواره مهم در کرمان باید این موضوع استمرار داشته باشد و عدم برگزاری این جشنواره برای ما قابل قبول نیست.

پورابراهیمی اظهار داشت: موسیقی نواحی ایران یکی از رخدادهای مهم هنری استان کرمان است که به ارتقا ظرفیت های کشور در حوزه موسیقی نواحی کمک کرده و به شکلی به عنوان کانون موسیقی ایران محسوب می شود و هر گونه تغییری در این مورد قابل قبول نیست و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید پاسخگو باشد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هر چه سریع تر برنامه زمانبندی برگزاری موسیقی نواحی را برای نیمه دوم امسال به کرمان ابلاغ کند که موضوع استمرار برگزاری این جشنواره در کرمان منتفی نشود.

پورابراهیمی با اشاره عدم تکمیل تالار مرکزی فرهنگ و هنر کرمان علیرغم کمک های انجام شده در طول سال های اخیر گفت: باید هر چه سریع تر عملیات ساخت این مجموعه به پایان برسد.

وی همچنین از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست کرد تا کمک به مؤسسات فرهنگی، بررسی مشکلات مطبوعات کرمان، حمایت از مطبوعات و تسریع در زمینه صدور مجوزها را در دستور کار قرار دهد.

کرمان ظرفیت استمرار برگزاری جشنواره موسیقی نواحی را دارد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست گفت: کرمان ظرفیت استمرار برگزاری جشنواره موسیقی نواحی را دارد و با درخواست نماینده مردم کرمان و راور مبنی بر استمرار این جشنواره در کرمان موافقت می کنیم.

سید عباس صالحی با اشاره به درخواست پورابراهیمی مبنی بر تکمیل تالار مرکزی فرهنگ و هنر کرمان افزود: تا پایان دولت دوازدهم عملیات ساخت این مجموعه فرهنگی و هنری به اتمام می رسد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به دیگر درخواست نماینده مردم کرمان و راور مبنی بر کمک به مؤسسات فرهنگی، بررسی مشکلات مطبوعات کرمان، حمایت از مطبوعات و تسریع در زمینه صدور مجوزها افزود: تمامی این موارد در بازه زمانی مشخص عملیاتی و به انجام خواهند رسید.

لینک خبر :‌ خبر فوری
با توجه به اختصاص نیافتن ارز در سال 99 به کاغذ و استفاده از کاغذهای سال 98، آمار نشان می دهد موجودی سهمیه دولتی رو به اتمام بوده و نفس کاغذ به شماره افتاده است.

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، رهبر انقلاب همواره و در سال های متوالی به مسئولان کشور در زمینه کاغذ تذکر جدی داده و حتی هنگام بازدید از نمایشگاه کتاب در سال 98 ضمن بازدید از غرفه ها و گفت وگو با ناشران بیان کردند: صورت وضعیت نشان دهنده این است که مردم هنوز کتاب می خرند و برای خواندن، می خرند. دنیای کتاب، دنیای پیچیده ای است و این نکته ای است که آقای صالحی [وزیر ارشاد] باید توجه کند، باید مساله کاغذ را حل کرد؛ اینطور نمی شود. وزیر فرهنگ و وزیر صنعت بنشینند و این مساله را حل کنند.

این سخنان نه برای متولیان امر و نه برای مردم و غرفه داران تازگی نداشت؛ چرا که معظم له سالیان پیش و در دولت نهم و دهم هم بارها و بارها با مخاطب قرار دادن وزرای ارشاد و صنعت به این مساله پرداخته و متذکر شده بودند، اما چاره مسئولان تنها تشکیل کارگروه و چند حکم بود که به سرانجام نرسید و امروز چند صنف که مخاطب کاغذ هستند و عامه مردم، فشار را متحمل می شوند.

با ورود به سال 1400 نگرانی ها افزایش یافت؛ چرا که ارز به کاغذ در سال 99 تخصیص پیدا نکرد و تنها کاغذهای سال 98 نیاز بازار را برطرف می کرد.

هفته گذشته محسن جوادی ، معاون فرهنگی وزیر ارشاد با تائید اینکه برای سال 1400 ارزی به کاغذ تخصیص پیدا نکرده، عنوان داشت: هنوز برای سال جدید ارزی برای کاغذ تخصیص نیافته و خبری نیست. البته اعلام شده این موضوع در روند اجرا قرار دارد و ما تلاش می کنیم این ارز تخصیص یابد.

اما روز گذشته، همایون امیرزاده مدیرکل روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در توضیحی پیرامون کاغذ به تلاش های وزارتخانه از ارسال چهار نامه از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به رئیس جمهور، معاون اول و معاون اقتصادی رئیس جمهور خبرداده و عنوان کرد: علاوه بر رایزنی های مکرر انجام شده در این پیگیری ها، ضمن تشریح شرایط موجود و نیاز ضروری کشور به برقراری سهمیه ارزی کاغذ، مخاطرات احتمالی عدم تخصیص و تامین ارز کاغذ بر فضای کار و کسب های حوزه نشر و مطبوعات با صراحت مورد اشاره قرار گرفته است.

نکته جالب اینکه خبرگزاری فارس در سال گذشته جدولی از آنچه موجودی کاغذ بود، منتشر کرد: اینجا بخوانید.

این جدول مربوط به مهر 99 است و بر اساس جدول بالا، آمار درخواست کاغذ توسط ناشران در سال 99 یک میلیون و 94 هزار و 626 بند بوده است که از این میزان تقاضا، 479 هزار و 649 بند تأمین شد. آمار این جدول همان زمان نشان می داد موجودی اندکی تا پایان سال 99 باقی مانده و حالا بر همین اساس شرایط مناسب نیست و زنگ های هشدار به صدا درآمده است.

در تازه ترین اطلاعاتی که از محل سهمیه ارزی سال 98 به خبرنگار فارس رسیده، آمار حاکی از آن است که نفس های کاغذ به شماره افتاده و کاغذهای دولتی تقریبا تمام شده است و باید چاره جویی شود.

همایون امیرزاده، مدیرکل روابط عمومی وزارت ارشاد در گفت وگو با فارس اعلام کرد: ارز مورد نیاز برای سال های 1399 و 1400 به مبلغ حداقل 80 میلیون دلار برآورد شده است. این رقم ارز که نسبت به سایر سهمیه های ارزی ناچیز است، باید هرچه سریعا تامین شود.

باید دید در ماه های پایانی دولت، آیا نامه های ارسالی وزیر ارشاد بی پاسخ می ماند و شرایط برای صنف نشر دشوار می شود یا باید با ارز آزاد کاغذ تامین شود! کارشناسان معتقدند با توجه به کاهش واردات کاغذ ، بازار این محصول به دلایلی از جمله همکاری نکردن وزارت صمت و بانک مرکزی و موانع پیش رو با کمبود و گرانی های بیش از پیش نیز مواجه خواهد شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
تهران- ایرنا- مدیر کل دفتر موسیقی در وبینار پنجاهمین سالگرد اتحاد دوستی ایران و چین گفت: برگزاری هفته مشترک موسیقی ایران و چین گام مهمی در زمینه دیپلماسی فرهنگی خواهد بود.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وبینار پنجاهمین سالگرد اتحاد دوستی ایران و چین با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در چین به میزبانی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار و با حضور مدیران حوزه موسیقی وزارت فرهنگ چین، مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران، مدیرعامل بنیاد رودکی، رایزن چین در ایران، دبیر دوم سفارت چین و کارشناس حوزه فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، زمینه فعالیت های فرهنگی میان دو کشور بررسی شد.

در ابتدا مدیرکل دفتر موسیقی با تاکید بر دیپلماسی فرهنگی گفت: فعالیت های فرهنگی بین المللی با تعامل کشورها و نهادها محقق می شود و در این زمینه می توان از موسیقی که زبان مشترک به شمار می رود، استفاده کرد.
وی درباره توسعه همکاری با چین گفت: این دو کشور می توانند با برگزاری هفته مشترک موسیقی به گسترش روابط وسعت ببخشند. عرصه فرهنگ و هنر می تواند نقش بسیار مهمی در تقویت روابط دو ملت و دو کشور ایفا کند.

در ایران جشنواره های متفاوتی برگزار می شود که یکی از آنها جشنواره بین المللی موسیقی فجر است که هرساله به صورت منظم برگزار شده و میزبان چهره های معتبر بین المللی فراوانی تا به امروز بوده و می تواند محفل مناسبی برای هنرمندان کشور چین نیز در این بخش باشد.

اله یاری افزود: ایران دارای دو ارکستر ملی و سمفونیک است که این ارکسترها زیر نظر بنیاد رودکی به عنوان یکی از مهمترین مراکز فرهنگی و هنری ایران، اداره می شوند. برگزاری اجرای مشترک و یا ساخت سمفونی توسط ارکسترهای دو کشور از جمله برنامه هایی است که می تواند مورد بررسی کارشناسی قرار گیرد.
او در پایان نیز گفت: نمایش آثار فرهنگی و هنری کمک می کند تا مردمان دو کشور بیش از پیش با فرهنگ یکدیگر آشنا شده و در نتیجه تعاملات فرهنگی و هنری نیز بین دو کشور بیشتر شود.

مهدی افضلی مدیرعامل بنیاد رودکی نیز در ادامه گفت: چنانکه که گفته شد بنیاد رودکی از مراکز مهم فرهنگی و هنری و دارای زیر مجموعه های متعددی از جمله برج آزادی، تالار وحدت، رودکی و فردوسی است.
او ادامه داد: برج آزادی یکی از دو نماد معروف و اصلی تهران و یکی از جاذبه های گردشگری اصلی شهر تهران است که هر سال گردشگران داخلی و خارجی بسیاری برای تماشای آن به میدان آزادی مراجعه می کنند. این برج دارای سالنی با ظرفیتی 300 نفری برای برگزاری برنامه های مختلف فرهنگی و هنری است.
وی افزود: بنیاد رودکی برای اجرای برنامه های فرهنگی و هنری در راستای گسترش روابط دو کشور آمادگی دارد.
در پایان این جلسه در حوزه ارتباط هنری پیشنهادات و نظراتی ارائه و مقرر شد کارگروهی برای پیگیری و بررسی کارشناسی و تخصصی پیشنهادات تشکیل و مقدمات عقد تفاهم نامه هنری بین دو کشور فراهم شود. همکاری مشترک ارکستر سمفونیک دو کشور، حضور هنرمندان موسیقی دو کشور در جشنواره های موسیقی کشور میزبان، ساخت و اجرای قطعات موسیقایی مشترک از جمله مفاد این تفاهم نامه خواهد بود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
سرویس فرهنگ و هنر - مدیرعامل صندوق اعتباری هنر گفت: در سال 1399 برای جبران بخشی از خسارت های دوران کرونا، 45 تماشاخانه بخش خصوصی برای دریافت تسهیلات کارآفرینی به بانک عامل معرفی شدند.

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر گفت: در سال 1399 برای جبران بخشی از خسارت های دوران کرونا، 45 تماشاخانه بخش خصوصی برای دریافت تسهیلات کارآفرینی به بانک عامل معرفی شدند.

سیدحسین سیدزاده با اعلام این خبر تصریح کرد: در پی شیوع ویروس کرونا و اجرای محدودیت های مصوب ستاد بحران کرونا، اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه با مشکلات بسیاری بدلیل توقف فعالیت های فرهنگی و هنری مواجه شدند.

او افزود: شیوع ویروس کرونا و تداوم آن ضربه سنگینی به پیکره حوزه نمایشی وارد کرد ارائه تسهیلات با نرخ سود چهار درصد ازسوی صندوق اعتباری هنر به تماشاخانه های بخش خصوص راهکاری از سوی صندوق برای کاهش آسیب های کرونایی در کنار دیگر اقدامات حمایتی در این حوزه بوده است.

وی در ادامه گفت: در سال گذشته 45 تماشاخانه از سوی صندوق اعتباری هنر برای دریافت وام قرض الحسنه به بانک عامل معرفی شدند که از تعدادی از تماشاخانه های معرفی شده بدلیل عدم مراجعه و یا ارائه مدارک ناقص موفق به اخذ تسهیلات نشدند.

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر با اشاره به فرصت دوباره به تماشاخانه ها برای دریافت تسهیلات کرونایی گفت: طی ارزیابی آخرین وضعیت پرداخت تسهیلات به تماشاخانه ها در سال 1399 تصمیم گرفته شد؛ فرصت دوباره برای تماشاخانه هایی که بدلیل عدم ارائه مستندات در فرصت اعلام شده موفق به دریافت تسهیلات نشده اند ،فراهم شود.از این روی متقاضیان می توانند با هماهنگی صندوق اعتباری هنر ضمن مراجعه به بانک عامل نسبت به دریافت تسهیلات در مهلت تعیین شده اقدام نمایند.

منبع : خبرگزاری ایسنا

لینک خبر :‌ برخط نیوز
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۳۰ سایت های دیگر : خبرگزاری تقریب

کلاوس اشتانیک در دیدار رایزن فرهنگی کشورمان در آلمان با اظهار علاقه مندی خود به فرهنگ و هنر ایران زمین گفت: آماده همکاری با ایران در حوزه فیلم و سینما هستیم.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، کلاوس اشتانیک، از اساتید مدرسه عالی فیلم و فیلم سازی بابلزبرگ در پتسدام با حضور در خانه فرهنگ ایران در برلین با حمید محمدی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آلمان دیدار و در خصوص همکاری های فرهنگی و هنری فی مابین گفت وگو کرد.

محمدی در سخنانی، بیان کرد: ایران مهد فرهنگ مشرق زمین است و هنرمندان بسیاری در گذشته و حال در زنده نگه داشتن فرهنگ و هنر ایران زمین و معرفی آن نقش بسزایی داشته اند و خانه ایران در برلین علاقه مند است بنا به وظایف پیش روی خود در انجام این مهم از ظرفیت هنرمندان آلمانی بیشتر کمک بگیرد.

رایزن فرهنگی کشورمان در آلمان افزود: ما علاقه مند هستیم روابط فرهنگی و هنری خود را با مراکز فرهنگی آلمان گسترش داده و هنر و فرهنگ کشورمان را آنگونه که هست معرفی کنیم.

وی ادامه داد: ما در تلاش هستیم سینمای ایران را که طی چند دهه اخیر آثار ارزشمند و مطرحی داشته است را به علاقه مندان و شهروندان آلمانی معرفی کنیم. سینمای ایران امروزه به یک صنعت تبدیل شده و به جایگاهی نایل شده است که در حال حاضر صاحب حرف و سخن در دنیا باشد.

محمدی به تعاملات اشتانیک با رایزنی فرهنگی ایران در آلمان اشاره و تصریح کرد: شما در گذشته تعاملات بسیار زیادی در حوزه سینما و فیلم با کشورمان داشته اید و سینمای ایران را به خوبی می شناسید. با توجه به شرایط موجود در آلمان و محدودیت های ایجاد به دلیل اپیدمی کرونا لذا مایل هستم از تجارب شما برای معرفی سینمای ایران در آلمان استفاده کنیم.

رایزن فرهنگی کشورمان در آلمان خواستار همکاری اشتانیک و مدرسه عالی فیلم و فیلم سازی بابلزبرگ در برنامه های آتی رایزنی از جمله وبینارهای مرتبط با سینمای ایران، برگزاری هفته فیلم و برنامه نشست فرهنگی با نویسندگان با موضوع سینمای مستند ایران شد.

تأکید بر معرفی فیلم های ایرانی در فضای مجازی

پروفسور اشتانیک در سخنان خود، ضمن استقبال از پیشنهادات رایزن فرهنگی کشورمان اظهار کرد: من تاکنون 12 بار به ایران سفر کرده ام و پروژه های متعددی را در حوزه فیلم و سینما با مراکز و سازمان های سینمایی ایران به سرانجام رسانده ام.

وی ادامه داد: متأسفانه در حال حاضر جوامع بشری در شرایطی از نقطه نظر گسترش اپیدمی کرونا قرار گرفته اند، که افول فیزیکی سینما را رقم زده است. ما هر روز شاهد تعطیل شدن سینماهای آلمان هستیم و اقبال مردم به آنها روز به روز کم رنگتر می شود.

استاد مدرسه عالی فیلم و فیلم سازی بابلزبرگ خاطرنشان کرد: باید پذیرفت که در حال حاضر سینما در سطح آنلاین بشدت گسترش یافته است و مردم هم با توجه به شرایط پیش رو از آن استقبال می کنند، لذا باید تلاش کرد فیلم های ایرانی را در فضای آنلاین معرفی و در کنار آن نباید از تبلیغات به عنوان اهرم اصلی در رسیدن به اهداف فرهنگی چشم پوشی کرد.

وی سپس، افزود: چند شرکت بزرگ در آلمان و اروپا که در فضای مجازی در حوزه فیلم و سینما فعالیت می کنند، می توانند راهگشای این هدف شما باشند.

انتهای پیام/ص

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
مراسم بزرگداشت مرحوم استاد محمد کریم پیرنیا استاد دانشگاه، محقق، نویسنده و نظریه پرداز معماری ایرانی، یکشنبه 29 فروردین ماه به همت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در فضای مجازی برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۳۰ سایت های دیگر : خبرگزاری مهر خبرگزاری اقتصادی ایران خبر فوری خبر آنلاین

به گزارش ایلنا، در مراسم بزرگداشت مرحوم استاد محمد کریم پیرنیا (استاد دانشگاه، محققق و نویسنده، و نظریه پرداز معماری ایرانی)، حسن بلخاری رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، مهدی حجت، معمار و استاد دانشگاه تهران، سیدمحمد بهشتی معمار و رییس سابق سازمان میراث فرهنگی و فرهاد نظری، معمار سخنرانی کردند.

حسن بلخاری درابتدای این نشست گفت: مرحوم علامه طباطبائی در شرح و تفسیر آیات 17.18 سوره هجدهم قرآن (کهف) و در بیان وضعیت جغرافیایی غار اصحاب کهف و نیز نحوه قرار گرفتن پیکر این اصحاب در خفتن سیصد و اندی ساله شان، مطالبی ایراد نموده اند که می تواند مفهوم قرآنی همان معنا و مفهومی باشد که مرحوم محمدکریم پیرنیا از رون در معماری اصیل ایرانی اسلامی ارائه کرده اند.

او ادامه داد: مرحوم علامه با استناد به نحوۀ بیان موقعیت غار توسط قرآن، جهت قرار گرفتن غار را نه شرقی – غربی (یا همان رون کرمانی در نظریۀ مرحوم پیرنیا که مستطیل داخل شش ضلعی با جهت شرقی – غربی است) بلکه شمالی – جنوبی می داند: و معنای آیه این است که: تو می بینی، و هر بیننده ای هم که فرض شود از کار آنان خبر داشته می بیند، آفتاب را که وقتی طلوع می کند از طرف غار آنان به سمت راست متمایل می شود، و در نتیجه نورش به داخل غار می افتد و وقتی غروب می کند به طرف چپ غار را قطع می کند و در نتیجه شعاعش به داخل غار می افتد، و اصحاب غار در فضای وسیع غار قرار دارند که آفتاب به آنان نمی رسد. خدای سبحان با همین بیان کوتاه این معانی را فهمانده که اولاً غار اصحاب کهف، شرقی و غربی قرار نگرفته بوده که از شعاع آفتاب فقط یک وعده، یا صبح و یا بعد از ظهر، استفاده کند، بلکه ساختمانش قطبی بوده، یعنی درب غار به طرف قطب جنوبی بوده که هم در هنگام طلوع و هم در هنگام غروب، شعاع آفتاب به داخل آن می تابیده. و ثانیاً آفتاب به خود آنان نمی تابیده، چون از در غار دور بودند، و در فضای وسیع غار قرار داشتند.

بلخاری افزود: کاملاً روشن است که موقعیت فوق الذکر، دو بار در روز پیکر اصحاب کهف را در معرض شعاع نور خورشید (و نه آفتاب مستقیم به دلیل مضرات آن) قرار می داد. به تعبیر علامه، عدم تابش مستقیم آفتاب، بدن های اصحاب کهف را از حرارت آفتاب و دگرگون شدن رنگ و رویشان و پوسیدن لباس هایشان حفظ فرموده است.

استاد دانشگاه تهران در ادامه اضافه کرد: مسئله بعد، جریان هواست. از دیدگاه مرحوم علامه و بر بنیاد آیات، خواب اصحاب کهف خواب کاملاً راحتی بوده است زیرا در محل خفتن ایشان هوا از طرف شرق و غرب در جریان بوده: و ثالثاً در خواب خود راحت بوده اند، زیرا هوای خوابگاهشان حبس نبوده، بلکه همواره در فضای غار از طرف شرق و غرب در جریان بوده و اصحاب غار هم در گذرگاه این گردش هوا قرار داشته اند.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی تأکید کرد: بنابراین مرحوم علامه بدون هیچ تردیدی و بر بنیاد آیات قرآن و تصریح دقیق و کاملاً روشن این آیات، از تأثیر مستقیم هوا و آفتاب در سلامت جسم و جان انسان با توجه به نحوۀ قرار گرفتن سو و جهت بنا سخن می گویند این دقیقاً همان تعریفی است که در مجموعه آرای پیرنیا از رون در معماری وجود دارد.

بلخاری در پایان سخنان خود گفت: مرحوم پیرنیا (که می توان او را حکیم معمار نامید) با رجوع به آثار تاریخی و تعمق و تحقیق در باب آن ها سعی در کشف و دریافت اصولی از معماری ایرانی و اسلامی داشت که مبنای معماری نوین و جدید ایران قرار گیرد. گرچه متأسفانه چنین نشد و معماری ایران چه پیش و چه پس از انقلاب راه خویش را رفت اما تأملات و تحقیقات رادمردی چون او دستکم در حوزۀ تحقیقات معماری راه روشن و تابناکی را برای معماران ظاهر ساخت.

ابعاد گوناگون شخصیت علمی استاد پیرنیا

در ادامه این برنامه مهدی حجت به ایراد سخن پرداخت و گفت: شخصیت استاد پیرنیا وسیع تر از آن است که بشود همه ابعاد آن را در یک سخنرانی کوتاه مطرح کرد، منظورم از این وسعت آن است که ابعاد مختلفی دارد؛ از جمله منش شخصی ایشان، نوع رفتارشان و کیفیت حضورشان در جلساتی که تشریف می آوردند و نحوه تدریس شان در دانشگاه و مواجهه ایشان با شاگردان همه اینها به منزله درس بود.

او افزود: علاوه بر وسعت و فراوانی اطلاعاتی که درباره معماری ایرانی داشتند و وجود مختلفی که در معماری ایرانی مورد توجه ایشان بود، دانش های فراوان دیگری هم داشتند؛ مثلاً کیفیت اصطلاحاتی که در زبان فارسی قدیم ایران برای اندام ها، عناصر وکیفیت ساخت و ساز معماری به گرفته، نوع طبقه بندی که در معماری تحت عنوان سبک های گوناگون می توان برشمرد و طرح خصوصیات مشترک عناصری که مثلا در معماری آذربایجان خراسان و اصفهان و...بود، یا دعوت به توجه به کیفیت تغذیه زندگی ایرانی از سبک ایرانی و فوایدی که از این طریق برای معماری ایرانی فراهم می شود، همه این ها در دایره معلومات این استاد فقید قرار داشت.

استاد دانشگاه تهران ادامه داد: اما آنچه که بیشتر مورد توجه من است ومی خواهم درباره آن صحبت کنم این است که به طور کلی برخی از شخصیت ها دارای دارای خصوصیت های فوق العاده ای اند، مثلاً ما معماران برگزیده ای در طول تاریخ ایران داریم که آثار خوبی هم از آن ها به جای مانده است، اما برخی در موقعیت های زمانی و مکانی قرار می گیرند که کیفیت تاثیر آن ها در حوزه معماری با ایجاد آثار متفاوت می شود، یعنی نوعی تأثیر و جریان سازی که انجام می دهند متفاوت است.

حجت در ادامه سخنان خود گفت: استاد پیرنیا در دوره ای به عرصه معماری وارد شدند - البته مدت طولانی در این حوزه حضور داشتند- که تاثیر در جریان گرفتن و پا گرفتن یک دیدگاه جدیدی در معماری داشتند.

اوافزود: در توضیح این مسئله باید عرض کنم که ما تا اواسط دوره قاجار معماری سنتی خودمان را داشتیم - البته در اواخر این دوره عناصری از مغرب زمین به ایران وارد شد، اما این ها در قوه هاضمه بسیار قوی معماری ایرانی هضم شد و به اصطلاح این عناصر، شهروند ایرانی شدند. در دوره پهلوی اول و دوم به دلیل تعمدی که این سلسله داشتند غرب گرایی رواج یافت و در این راستا نوعی از معماری را در ایران مطرح کردند که همراه شد با تکنولوژی های جدید و عملکرد های جدید و در نتیجه معماری اصیل ایرانی تحت الشعاع قرار گرفت، بنابراین معماری همراه با تغییر سبک زندگی به خصوص در قشر بالای جامعه آن دوران دچار تحول شد.

استاد معمادی دانشگاه تهران ادامه داد: در دانشگاه ها هم در حوزه معماری آموزش ها جنبه غربی داشتند و کسانی که به رشته معماری وارد شدند از قشر بالای جامعه بودند و نوعی شیفتگی نسبت به معماری غربی در آن ها وجود داشت. در این راستا ساختمان های تا حدودی مدرن هم ساخته شد، انقلاب سفید رخ داد و روستاییان به حاشیه شهرها روی آوردند و هرخانه ای با هر کیفیتی را تهیه کردند و در این برهه یک جریان عمومی معماری بساز و بفروش به وجود آمد. در نتیجه آنچه که بیان کردم معماری ما ره گم کرد و نوعی معماری مولف به وجود آمد که بیشتر در دانشگاه ها حضور داشت.

عضو هیأت مدیره انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در حقیقت مرحوم پیرنیا از اولین دانشجویان معماری دانشگاه تهران بود که بعد از مدت کوتاهی از دانشگاه خارج شد و فاصله گرفت، چون ظاهراً آنچه در ذهن او وجود داشت در دانشگاه محقق نمی شد. او در همان زمان مقالات متعددی نوشت و فضای معماری کشور را مورد نقد قرار داد.

او تأکید کرد: موضع گیری و تلاش های ایشان در جهت اثبات این امر بود که ما در کشوری زندگی می کنیم که از حدود 10 هزار سال پیش تا حالا سابقه معماری دارد و این معماری همیشه موجب افتخار بوده است و در دایره المعارف های جهانی هم از معماری ایرانی در دوره های مختلف تاریخی نام برده شده است که خود عاملی برای افتخار ما در این مسئله به شمار می رود. پس با این سابقه تاریخی جایز نیست که پیشینه خود را فراموش کنیم و دچار مصیبت هایی شویم که امروز هم در حوزه معماری گریبانگیر ما هستند.

او در پایان سخنان خود گفت: در حقیقت بزرگترین خدمتی که مرحوم پیرنیا به معماری ایرانی کردند- از روزی که به دانشگاه وارد شدند تا روزی که از دنیا رفتند در جهت این بود که به ما ثابت کنند در ایران نیازمند به غیر نیستیم و باید به ثروت معماری خود توجه کنیم و آن را به درستی به کار بگیریم.

پیرنیا؛ شخصیت استثنایی در مطالعات معماری ایرانی

سید محمد بهشتی، سومین سخنران این برنامه بود. او درابتدای سخنان خود گفت: مرحوم پیرنیا یکی از شخصیت های استثنایی در عالم مطالعات معماری ایرانی است و البته چند نکته درباره شخصیت این استاد فقید از نظر بنده بسیار مهم است. نکته اول اینکه ایشان در یک خانواده فرهنگ پرور رشد کرد- قطعاً محیط خانواده در شکل گیری شخصیت او به عنوان کسی که اگر در هر رشته ای وارد می شد به شدت از اهلیت ایرانی برخوردار بود؛ نقش به سزایی داشته است.

او ادامه داد: نکته دوم اینکه در روزگاری مرحوم پیرنیا توجه و تأمل نسبت به معماری ایرانی را آویزه گوش می کند و تمام زندگیش را معطوف به این امر می کند که توجه به معماری ایرانی نوعی خلاف عادت بوده است. آن دوره، زمانی است که نظام دانشگاهی جدید شکل گرفت، دانشکده هنرهای زیبا تاسیس شد و اصولاً رویکرد ابتدایی که در این دانشگاه ها وجود داشت، توجه به معماری غرب بود و البته عدم توجه به معماری ایرانی؛ حال اگر کسانی توجه به معماری ایرانی کرده اند؛ موارد استثنایی بوده اند. مرحوم پیرنیا در چنین روزگاری در حقیقت تمام همت خود را معطوف به معماری ایرانی و شناخت و فهم آن می کند و این یکی از امتیازات جدی این استاد فقید است.

رئیس سابق سازمان میراث فرهنگی ادامه داد: تعاملات مرحوم پیرنیا در زمینه معماری از جنس نظر ورزی درباره آن نیست و به عبارتی در حوزه فلسفه معماری قرار نمی گیرد. آنچه که ما از مرحوم پیرنیا خوانده ایم و شنیده ایم در واقع از این جنس نبوده، ایشان یک نحو پرهیز داشته اند که به این کیفیت در معماری ورود کنند و البته این امر هم در جای خود ارزشمند است اما فهم آن مرحوم از این جنس نبود.

بهشتی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: یکی دیگر از کیفیت های ورود به شناخت معماری عبارت است از مستندسازی آثار معماری ایرانی و ثبت و ضبط کردن این آثار و گردآوری آثار پراکنده که در جاهای مختلف وجود دارند؛ این روش هم در اندیشه مرحوم پیرنیا آنچنان محل توجه نیست و تمرکز ایشان بر مستندسازی معماری ایرانی نبوده است.

او در ادامه توضیح داد: اما نگاه مرحوم پیرنیا از چه جنسی است؟ نظر من این است که فهم مرحوم پیرنیا نسبت به معماری ایرانی از جنس اهلیت است. به عبارتی از جنس آن فهمی است که از طریق اهلیت پدید می آید؛ حال باید دید این نکته به چه معناست؛ در توضیح این مسئله باید گفت: وقتی ما در خانه خودمان مدت طولانی سکونت داریم، برای آنکه آن خانه را خانه خودمان بدانیم، لازم نیست نقشه آن را بکشیم یا آنچه در خانه داریم را فهرست کنیم، در حقیقت خانه ما ادامه وجود ماست و ما، ادامه خانه خود هستیم. بنابر این نوعی یگانگی بین ما و خانه به وجود می آید. این امر میان ما و شهر و حتی میان ما و کل سرزمین و حتی نسبت به ما و پیشه ها نیز وجود دارد، بنابراین معرفتی از این طریق پدید می آید، جنس متفاوتی با نظر ورزی دارد.

بهشتی افزود: حال اگر از افراد درباره آنچه که عرض کردم توضیحی بخواهیم؛ توانایی بیان تحلیلی که بیان شد، در تعداد کمی از آن ها وجود دارد، چون این دیدگاه با نگاه حاکم بر فضاهای آکادمیک متفاوت است؛ به همین دلیل مرحوم پیرنیا در بیان یافته های خود نمی توانست به شیوه بیان نظام آکادمیک اکتفا کند از همین رو بود که از دانشگاه فاصله گرفت و از ناحیه کسانی که میدان دار دانشگاه بودند نیز کنار گذاشته شد که شاید به این دلیل بود که همزبانی با آن ها نداشت.

عضو پیوسته فرهنگستان هنر در پایان سخنان خود گفت: اگر بخواهیم جوهرمعماری گذشته خودمان را بجا آوریم و آن را تداوم ببخشیم و جنبه معاصرانه به آن بدهیم؛ این امر مستلزم اهلیت است و صرفاً با مباحث نظری قابل دستیابی نیست چون با مباحث نظری، افراد فاقد اهلیت هم می توانند نسبت به موضوع شناخت پیدا کنند؛ اما امکان اینکه موضوع را تداوم بخشند و سرزنده کنند را نخواهند داشت. شاید بتوان گفت، از معدود کسانی که برخوردار از این اهلیت بودند، مرحوم استاد محمد کریم پیرنیا بود.

تلاش پیرنیا برای سبک شناسی معماری ایرانی

در پایان این نشست نیز فرهاد نظری به ایراد سخن پرداخت و گفت: استاد پیرنیا نزدیک به نیم قرن از فنون و رموز معماری ایرانی و هنرهای وابسته به معماری را از معمارانِ کهنه کار و ورزیده فرا گرفت. معماران و استادکاران و هنرمندانی که اگر زنده بودند، امروزه آن ها را به عنوان گنجینه های زندۀ بشری می شناختند. استادان و هنرمندانی که دیگر در قید حیات نیستند و با خاموشی آن ها، مبلغ قابل توجهی از معارفِ معماری ایرانی از دست رفت.

اوادامه داد: پیرنیا کوشید آن چه در نیم قرن از استادان معماری آموخته بود عیناً به نسل جوان منتقل کند. استاد پیرنیا خود جزو گنجینه های بشری در معماری ایرانی بود از نادره کارانی بود که به گفته خودش چکیده ای از دریای بی کران معماری ایرانی را برای نسل جوان ثبت و ضبط کرده و امروزه آنان که دست به کار معماری ایرانی هستند به برکت کوشش های پیرنیا به گنجینۀ بی بدیلی از دانش ها و مهارت های سنتیِ معماری ایرانی دسترسی دارند.

نظری در ادامه سخنان خود گفت: پیرنیا به موقع دریافت که سلسلۀ استادکارانِ هنرها و معماری ایرانی در حال گسستن است. از این رو به سراغ آنان رفت و از آنان نکات ناب و نغزی از معماری ایرانی آموخت که جای دیگری پیدا نمی شد. او هم آموخت و هم آموخته هایش را با فروتنی در اختیار علاقمندان و جوانان گذاشت. بی تردید پاسداری میراث معماری ایرانی (اعم از ملموس و ناملموس) دغدغۀ درجۀ اوّل استاد پیرنیا بود. موضوعی که هر چه در انجام آن تعلل و تأخیر شود خسارت های بیشتر و جبران ناپذیری به بار خواهد آورد. او یک تنه کاری کرد که وظیفۀ دستگاه های عریض و طویلِ مربوطه بود.

او در بخش دیگری از سخنان خود گفت: پیرنیا پس از عمری پژوهش، به شناخت عمیقی از اصول معماری ایرانی رسید. به قول زنده یاد دکتر سیدباقر آیت الله زاده شیرازی استاد محمدکریم پیرنیا را به حق باید بنیان گذار بررسی گونه ای از تاریخ معماری ایران دانست که پیش از او کمتر کسی به آن دست یازیده است .

این استاد معماری در پایان تأکید کرد: پیرنیا، دانشنامۀ معماری ایرانی بود؛ او یگانه پژوهش گری است که معماری ایرانی را طبقه بندی کرده و در قالب سبک شناسی عرضه کرده است. انگیزۀ او برای این کار، نام های نامناسبی بود که دانشمندان غیرایرانی بر سبک های معماری ایران نهاده بودند. پیرنیا با پیروی از سبک شناسی شعر فارسی که دارای نام های منطقی و مناسب برای سبک های شعر فارسی بود به سبک شناسی معماری ایران دست زد.

درپایان این نشست لوح سپاس و تقدیر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی قرائت و به خانواده مرحوم استاد محمد کریم پیرنیا اهدا شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
عمره مفرده قرار است در صورت موافقت دولت عربستان، بعد از ماه مبارک رمضان با ظرفیتی محدود با حضور زائرانی از کشورهای اسلامی برگزار شود که البته شرط سعودی ها برای پذیرش زائر خارجی تزریق واکسن مورد تایید سازمان بهداشت جهانی است.

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، سفر به سرزمین وحی با تصمیم سعودی ها در ایام شیوع کرونا شاهد افت و خیزهایی بود؛ تا جایی که حتی در ابتدای شیوع کرونا متولیان حرمین شریفین اقدام به بستن درهای مسجدالحرام و مسجدالنبی (ص) کردند و حج تمتع نیز فقط برای افراد ساکن عربستان برگزار شد.

در آستانه ماه مارس سعودی ها در نظر دارند برای تشرف زائران سایر کشورها به خانه خدا آن هم به صورت محدود برنامه ریزی کنند. بر همین اساس، عمره مفرده قرار است در صورت موافقت دولت عربستان، بعد از ماه مبارک رمضان با ظرفیتی محدود از کشورهای اسلامی برگزار شود که البته شرط سعودی ها برای پذیرش زائر خارجی تزریق واکسن مورد تایید سازمان بهداشت جهانی است.

علاوه بر این، افرادی که می خواهند از سایر کشورها به سرزمین وحی مشرف شوند، باید پس از ورود به عربستان، دوباره آزمایش کرونا داده و تاییدیه تزریق واکسن کرونا را نیز همراه داشته باشند تا پس از موافقت پزشکان مورد اعتماد متولیان مسجدالحرام، بتوانند به زیارت خانه خدا مشرف شوند. همچنین قرنطینه 72 ساعته از دیگر دستورالعمل های سعودی ها برای پذیرش زائر خارجی به شمار می رود.

به گفته منابع آگاه، هنوز تصمیم سعودی ها برای پذیرش زائر خارجی نهایی نشده است و فعلا عربستان در حال برنامه ریزی برای حضور خارجی ها در این کشور و تدارک تیم پزشکی در صورت بروز مشکل است. با وجود اینکه در عربستان برخی از مردم اقدام به تزریق واکسن کرونا کردند، شیوع کرونا کنترل نشده است و همچنان این ویروس منحوس قربانی می گیرد.

البته دولت سعودی نیز با وجود اینکه میلیاردها دلار از تعطیلی عمره مفرده برای خارجی ها متضرر شده است، با توجه به نبود زیرساخت های مناسب درمانی آمادگی خود برای تشرف زوار سایر کشورها به عربستان و سرزمین وحی را اعلام نکرده و حتی درباره حج تمتع سال جاری نیز اقدام عملی انجام نداده و تفاهم نامه حج با هیچ کشوری امضا نکرده است.

به گزارش فارس، عمره مفرده از اواخر سال 98 متوقف شد و اوایل پاییز سال گذشته با ظرفیت محدود از سر گرفته شد، اما پس از یک ماه با شیوع مجدد کرونا در عربستان، سعودی ها تصمیم به توقف پذیرش زائر خارجی گرفتند و تاکنون نیز هیچ زائر خارجی برای تشرف به سرزمین وحی به این کشور اعزام نشده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مدیرکل امور اجتماعی و مشارکت های سازمان اوقاف اجرای طرح شمیم خدمت را از اولویت های این سازمان بیان کرد و گفت: جمع کل هزینه سازمان اوقاف برای مقابله با کرونا 459 میلیارد و 695 میلیون و 904 هزار و 807 تومان بوده است.

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی سازمان اوقاتف و امور خیریه، رضا معممی مقدم، مدیرکل امور اجتماعی و مشارکت های این سازمان درباره اقدامات، عملکرد و فعالیت های این اداره کل در سال 99 اظهار کرد: مجموع موقوفات کشور 207 هزار و 327 و تعداد نیات 306 هزار و 920 است. این اداره کل در سال گذشته، فعالیت های متنوعی را برای بهره وری هرچه بهتر از این موقوفات انجام داده است.

وی تصریح کرد: راه اندازی و فعال سازی 801 واحد اجتماعی در مراکز افق بقاع متبرکه با اولویت ارائه خدمات اجتماعی و کاهش آسیب های اجتماعی و همچنین اجرای نیات واقفین با موضوع طلاب و مدارس علوم دینی به صورت خدمات دهی به طلاب و مدارس علوم دینی در قالب طرح مائده آسمانی، نمونه ای از فعالیت های متنوع ما در سال 99 بوده است.

مدیرکل امور اجتماعی و مشارکت های سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: خدمات دهی به هیئات مذهبی در قالب طرح شمیم حسینی و اجرای نیات واقفین با موضوع عزاداری و تعزیه و اطعام سیدالشهدا(ع) و سایر مراسم تعظیم شعائر مرتبط با معصومین علیم السلام از دیگر فعالیت های ما در سال قبل بوده است.

معممی مقدم خدمات دهی به دانش آموزان در قالب طرح مهر تحصیلی و اجرای نیات واقفین با موضوع کمک به دانش آموزان واجد الشرایط را از دیگر فعالیت های اداره کل امور اجتماعی و مشارکت های سازمان اوقاف عنوان کرد و افزود: پیگیری تحقق تفاهم نامه همکاری فیمابین سازمان اوقاف و امور خیریه و سازمان تبلیغات اسلامی برای امور یک هزار و 53 روحانی مستقر از نیات مرتبط، از دیگر فعالیت های ما در سال قبل بوده است.

وی راه اندازی واحد اجتماعی مراکز افق در بقاع متبرکه، اجرای نیات موقوفات غیر مقید با اولویت بقاع مجری طرح افق، استفاده از ظرفیت های تشکل های مردمی در فعالیت بقاع متبرکه، توانمندسازی ارکان بقاع در مدیریت آسیب های اجتماعی، تقویت مشارکت مجاوران و زائران بقاع متبرکه در راستای مقابله ایجابی با آسیب های اجتماعی، بسترسازی حضور و مشارکت فعال جوانان و نیروهای متعهد و ارزشی و 576 گروه جهادی در عرصه فعالیت های اجتماعی بقاع متبرکه را از اقدامات اداره کل امور اجتماعی و مشارکت های سازمان اوقاف و امور خیریه در مقابله با آسیب های اجتماعی برشمرد.

مدیر کل امور اجتماعی و مشارکت های سازمان اوقاف و امور خیریه در خصوص هزینه های انجام شده برای مقابله با کرونا گفت: مجموعه هزینه کرد سبدهای غذایی 396 میلیارد و 495 میلیون و 494 هزار و 573 ریال، مجموعه هزینه کرد سبدهای بهداشتی 193 میلیارد و 494 میلیون و 553 هزار و 500 ریال، مجموعه هزینه کرد دارو و درمان 24 میلیارد و 769 میلیون ریال،مجموعه هزینه کرد کمک به بیمارستان ها و دانشکده علوم پزشکی 57 میلیارد و 942 میلیون ریال، مجموعه هزینه کرد تجهیزات پزشکی 47 میلیارد و 327 میلیون ریال شامل تهیه و اهدای تجهیزات پزشکی اعم از وقف آمبولانس، کپسول اکسیژن، دستگاه وینتیلاتور، دستگاه اکسیژن ساز، دستگاه کمک تنفسی و یک دستگاه c -pap ... به بیمارستان های درگیر کرونا بوده است.

معممی مقدم تأکید کرد: جمع کل هزینه برای مقابله با کرونا 459 میلیارد و 695 میلیون و 904 هزار و 807 تومان بوده است و با رشد 57 درصدی صرف عواید موقوفات برای اجرای نیات واقفان برای نخستین بار در تاریخ سازمان اوقاف اتفاق افتاد. این مهم با توجه به هزینه کرد کل عواید موقوفات در سال جاری و باقی مانده این عواید در سالهای گذشته برای اجرای نیات واقفان محقق شده است.

وی با اشاره به اینکه اجرای طرح شمیم خدمت را به عنوان یکی از اولویت ها و کارویژه ها در دستور کار بوده و هست، تصریح کرد: در گام نخست با بهره گیری از تجربیات کارآفرینان موفق و تعامل با سازمان ها، نهادها، موسسات و گروه هایی که در زمینه آموزش حرفه و صنعت عملکرد مناسب و قابل قبولی دارند، به آموزش متقاضیان کار پرداخته شد.

مدیرکل امور اجتماعی و مشارکت های سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: در گام دوم تلاش شد با استفاده از ظرفیت بقاع متبرکه و موقوفات مرتبط و همچنین استفاده از ظرفیت خیرین، زمینه کار و درآمد برای کارآموزان مهیا شود؛ در گام سوم نیز تلاش شد با راه اندازی بازارچه های خیریه و فروشگاه های ویژه، محصولات تولید شده توسط جامعه هدف در معرض فروش قرار گیرد.

معممی مقدم بیان کرد: در سال گذشته بیشترین تأکید ما بر اجرای گام اول طرح یعنی آموزش بوده است که در سال جاری با توجه به وجوب پشتیبانی از تولید، اجرای عملیاتی گام های بعدی این ابلاغیه در دستور کار قرار می گیرد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
تهران- ایرناپلاس- بازی های موبایلی و دیجیتالی روز به روز بیشتر مورد توجه کودکان و نوجوانان قرار می گیرد؛ اکنون پرسش این است که چه باید کرد تا این مسیر به استفاده کاربران از بازی های موبایلی خارجی و مغایر با فرهنگ ایرانی باز نشود؟
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۹

به گزارش ایرناپلاس؛ پویش نوروزی بازینو همزمان با نخستین روز فروردین 1400 کار خود را آغاز کرده است. این پویش در ابتدا قرار بود تا 20 فروردین ماه پایان یابد؛ اما طبق گفته اداره ارتباطات و امور بین الملل بنیاد ملی بازی های رایانه ای به دلیل استقبال کاربران و وخامت شرایط شیوع کرونا درکشور و لزوم بیش از پیش رعایت دستورالعمل های ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر در خانه ماندن هموطنان، تا پایان فروردین ماه تمدید شده است.

بازینو به همت بنیاد ملی بازی های رایانه ای برای حمایت از بازی سازان ایرانی کار خود را آغاز کرده است. گفته شده که هدف این پویش جذب کاربر برای بازی های موبایلی مناسب ایرانی در ایام تعطیلات نوروز و دوران کرونایی و لزوم حضور خانواده ها در منزل است. در قالب این پویش 25 بازی موبایلی منتخب ایرانی به طور رایگان در گوشی های موبایل شرکت کنندگان نصب می شود.

اما این گونه پویش ها و اهدافشان تا چه اندازه می توانند کاربران کودک و نوجوان ایرانی را به بازی های موبایلی داخلی جذب کنند؟ تاثیر چنین پویش هایی در جلوگیری از گسترش بازی های موبایلی خارجیِ مغایر با فرهنگ کشورمان تا چه اندازه است؟
این پرسش ها را با معاون حمایت بنیاد ملی بازی های رایانه ای در میان گذاشتیم.

پویشی همراه با حمایت از تولیدکنندگان داخلی
معاون حمایت بنیاد ملی بازی های رایانه ای، درباره پویش نوروزی بازینو و اهدافی که دارد، به خبرنگار ایرناپلاس گفت: بنیاد ملی بازی های رایانه ای با شکل دادن به یک پویش نوروزی، برای تبلیغات بازی های موبایلی ایرانی و افزایش تعداد کاربرانشان عمل کرده است.
با توجه به تعطیلات نوروز و خانه نشینی مردم، این پویش شاید بتواند به این قضیه و شعار در خانه بمانیم کمک کند. بنابراین هدف بنیاد بازی های رایانه ای از شکل دادن به این پویش دو مساله اساسی است؛ اول اینکه از تولیدکنندگان داخلی بازی های موبایلی که با شعار سال هم همخوانی دارد، حمایت کند که این اتفاق در ابتدای سال می تواند نوید یکسری حمایت های خوب از صنعت گیم توسط بنیاد باشد. از طرفی هم به این توجه کردیم که اگر کاربران بخواهند اوقات فراغتی که در خانه هستند را به سرگرمی اختصاص دهند، چه سرگرمی بهتر از بازی های خوب ایرانی.

به گفته او، این بازی ها علاوه بر اینکه از نظر کیفیت توسط بنیاد سنجیده شده اند و 25 بازی از 25 استودیو بازی سازی است، مجوزهای لازم را برای حضور در بازار دارند و رده بندی سنی برایشان صورت گرفته است. از ویژگی های مهم این بازی ها، توجه به سلیقه ها و گروه های سنی مختلف است که در این یک ماه یعنی از ابتدا تا انتهای فروردین که پویش اجرا می شود، تلاش شده افراد را در کنار خانواده شان که در منزل هستند سرگرم کنند. ما این دو هدف اصلی را دنبال می کنیم.

تبلیغ برای ترغیب کاربران به بازی های داخلی
سیدحسینی در خصوص چگونگی شناسایی و معرفی این پویش نیز توضیح داد: برای این پویش از چند طریق، تبلیغات کردیم. بخش کمتری از تبلیغات از راه شبکه های اجتماعی انجام شد. اما حجم عمده آن از راه تبلیغات میان برنامه ای و میان ویدئویی است که در ویدئوهای آنلاین نمایش داده می شوند.
همه تبلیغات در واقع مبتنی بر بازاریابی دیجیتال و تبلیغاتی است که به صورت آنلاین اتفاق می افتد. همچنین از طریق همکاری با بزرگترین آژانس تبلیغاتیِ آنلاین به نام تپسل که درحوزه بازی ها وجود دارد، تبلیغاتی انجام شده است. طبق آمار تا 20 فروردین ماه بالای 500 میلیون بار محتوای تبلیغاتی این پویش دیده شده است که بیش از 5 میلیون بار روی این محتواها کلیک شده است. همچنین نزدیک به 250 هزار نصب از طریق این تبلیغات برای بازی های ایرانی انجام شده است.

بازی های ایمن تر و مناسب تر مختص کودکان نوجوانان
وی درباره تاثیر چنین پویش هایی بر جذب کاربران داخلی به بازی های موبایلی مناسب نوجوانان و جوانان ایرانی افزود: این پویش برای همه اقشار و سلیقه های گوناگونی که در جامعه وجود دارد، بازی های بسیاری را در نظر گرفته است. بازی ها در ژانرهای کلمات، رانندگی، پازل، استراتژی، ورزشی و ... است که تنوع بسیار خوبی دارد. به خصوص ژانرهای اکشن، رانندگی و ورزشی که بتواند نوجوانان و جوانان ایرانی را جذب این بازی ها کند.

به گفته سیدحسینی، کاربرهایی که جذب این پویش می شوند از طریق کانال هایی که در ابتدا اشاره شد با این بازی ها آشنا می شوند. تلاش شده برخی تنوع را به کانال هایی که کاربران در آن هستند، بدهیم و کاربران متفاوتی را جذب این بازی ها کنیم. با توجه به اینکه بازی هایی که در پویش شرکت کرده اند، رده بندی سنی شده و از جنبه های مختلف به لحاظ محتوایی سنجیده شده اند، می توان گفت این بازی ها مناسب سنین کودکان و نوجوانان است. این فضا برای رده های سنی پایین تر که درصد بسیاری از کاربران را تشکیل می دهند، ایمن تر و مناسب تر است.

صنعتی دانش بنیان بدون خروج هیچ سرمایه ای
این پرسش مطرح می شود که اساسا چنین پویش هایی تا چه اندازه از پیامدهای مخرب بازی های موبایلی خارجی و مغایر با فرهنگ ایرانی جلوگیری می کند؛ سیدحسینی پاسخ داد: بر اساس سیاست گذاری هایی که بنیاد انجام داده، حرکت و تلاش به سمت حمایت از تولیدکنندگان داخلی است که به نوعی آنها بتوانند تولیدات با کیفیتی داشته باشند.
در این حوزه استعدادهای زیادی در کشور وجود دارد. در منطقه جزء سه کشور اول صاحب این صنعت هستیم و بازی سازان ما همواره در رویدادهای بین المللی حضور دارند که حائز رتبه یا نامزد دریافت جوایز می شوند. در حوزه بازی سازی استودیوهای بسیاری وجود دارد که بازی تولید می کنند که گردش مالی خوبی هم به وجود آورده است.

وی یادآور شد: از آنجا که ما در این صنعت به سرمایه و دانش انسان متکی هستیم و به نوعی این صنعت، فناوری محور یا دانش بنیان محسوب می شود، هیچ سرمایه ای را از این مملکت خارج نمی کنیم. شاید بسیاری از مسیرهایی که برای ارائه و عرضه به مخاطب وجود داشته باشد، مسیرهای نرم است که نیازی به صنعت حمل ونقل و بسته بندی ندارد و همین بازی ها به صورت بسیار ساده در فروشگاه های بین المللی عرضه می شود.

خوشبختانه بسیاری از این بازی ها در مارکت های بین المللی وجود دارند که کاربرانی را جذب کرده اند و درآمدهای ارزی دارند. هر چقد بتوانیم از این صنعت و تولیدکننده های داخلی حمایت بیشتری کنیم و در تولید این بازی ها و گسترش آنها سرمایه گذاری بیشتری داشته باشیم، در پیامدهای مخرب این بازی ها، به خصوص بازی های خارجی جلوگیری کرده ایم.

سهم بازار داخلی از بازی های بین المللی
معاون بنیاد در خصوص تاثیر و نقش سهم بازار داخلی از بازی های بین المللی گفت: به دلیل اینکه این صنعت، داخلی است و بازی سازانی که این بازی ها را تولید می کنند قاعدتا مبتنی بر فرهنگ بومی و فضای فرهنگی کشور این بازی ها را تولید می کنند پس بیشتر مورد توجه کاربران ایرانی قرار می گیرد.
در واقع هر اندازه که سهم بازار خودمان را توسط بازی های داخلی در اختیار بگیریم، سهم بازار بازی های خارجی کمتر می شود. این اتفاق می تواند از پیامدهای مخربی که ممکن است بازی های خارجی از طریق تفاوت های فرهنگی ایجاد می کند، جلوگیری کند. از این طریق می توانیم به صورت پایدار و مستمر این پیامدهای فرهنگی را هدایت و کنترل کنیم و باعث رشد فرهنگی جامعه خود شویم. این پویش و موارد شبیه به آنها در این مسیر و این راستا طراحی شده و تا کنون طبق ارزیابی ما موفقیت آمیز بوده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
یک کارگردان تئاتر درباره تعطیلی سالن های نمایش و لزوم حمایت های دولتی از هنرمندان گفت.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۳۰ سایت های دیگر : ایران اینترنشنال

میثم یوسفی نویسنده و کارگردان نمایش موزیکال جنگ و صلح که قرار بود از 8 فروردین در سالن اصلی تئاتر شهر روی صحنه برود اما با اعلام ستاد مقابله با ویروس کرونا اجرای نمایش آن ها تعطیل شد، در گفتگو با خبرنگار تئاتر خبرگزاری صبا تشریح کرد: با این شرایط بغرنجی که در کل کشور و دنیا وجود دارد و همه تلاش می کنند زنده بمانند، حفظ سلامتی گروه های نمایش و مخاطبانی که می خواهند تئاتر ببینند مهم است.

وی افزود: اوضاع برای همه مردم بد است و فضای هنری هم بسیار آسیب دیده است. گروه های هنری زحمات زیادی کشیدند، تمرین کردند و آثاری را تولید کردند، بعضی از نمایش ها روی صحنه و برخی در شرف اجرا بودند ولی همه برنامه ها با گسترش شیوع کرونا و تعطیلی سالن های تئاتر به هم ریخت.

این کارگردان با بیان اینکه اجرا و تمرین های آن ها تعطیل است، بیان کرد: ما هم مانند همه هنرمندان تئاتری دچار توقف اجباری شدیم زیرا سلامت عوامل گروه های اجراکننده در راس همه اتفاقات برای ما اهمیت دارد.

وی افزود: با وضعیت موجود بازگشایی سالن های تئاتر را نمی توان پیش بینی کرد. از سال گذشته تا به امروز مدام می گفتیم اوضاع بهتر می شود، اما الان در پیک چهارم کرونا هستیم و امیدوارم به زودی این معضل حل شود. ما که حرفه مان تئاتر است بسیار آسیب دیدیم زیرا متاسفانه حمایت درستی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل هنرهای نمایشی و وزارت کار از ما نشد. در بسیاری از کشورها تئاتر به عنوان شغل محسوب می شود و عوامل هنری حقوق بیکاری دریافت می کنند اما در ایران اینگونه نیست. متاسفانه ما تعریف سطحی ای از رشته تئاتر، کارگردانی، بازیگری و... داریم و به عنوان شغل به آن ها نگاه نمی کنیم و در رده مشاغل وزارت کار قرار نمی گیرند. حوزه نمایش همین طور در روزهای عادی هم دچار مشکلات و ناامنی شغلی هست و در این ایام پیش بینی نشده و تعطیلی ها اوضاع بدتر هم می شود.

این هنرمند با بیان اینکه تئاتر از بهمن سال 98 تا الان حدود 14 ماه تعطیل بوده است، درباره حمایت های دولتی عنوان کرد: مدیران بخش فرهنگی هنری کشور باید از وضعیت سال گذشته عبرت می گرفتند و برنامه مدون و منسجمی برای این تعطیلی ها در نظر می گرفتند. این جز وظایف مسئولان است که به طور ویژه از هنرمندان و آثار هنری حمایت کنند نه لطف و همکاری آن ها. حرکت هایی جهت حمایت از ما رخ داده است اما در سطح کلان این عدم مدیریت و برنامه ریزی بسیار به چشم می آید. مدیریت در شرایط بحران است که معنا پیدا می کند.

یوسفی در پایان درباره تعامل نهادهای مختلف کشور در حمایت از آثار هنری اظهار کرد: اگر از هنرمندان و آثار هنری حمایت منطقی صورت شود می توانند امیدبخش جامعه باشند. درست است که سال های تئاتر تعطیل است اما با هماهنگی بین سازمان های مختلف وزارت ارشاد با سازمان شهرداری ها و سازمان صدا و سیما می شود از آثار هنری و هنرمندان حمایت کرد و هم از طریق پخش آثار از شبکه های تلوزیونی یا تبلیغات شهری به رونق اقتصادی هنرمندان کمک کند.

ندا زنگینه

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۳۰

دکتر فارس باقری (نویسنده و کارگردان، دارای مدرک دکتریِ مطالعات تخصصی تئاتر از دانشگاه تهران، مدرس دانشگاه تهران، دانشگاه هنر و دانشگاه سوره) در گفتگوی تلفنی با برنامه گفتگوی فرهنگی درباره آینده تئاتر در کشور بیان کرد: آینده شغلی اهالی تئاتر دست خودشان نیست در واقع نسبت شان با جامعه است که وضعیت را رقم می زند اما دولت ها برنامه ای برای برقراری این نسبت در رشته هایی دانشگاهی با جامعه ندارند. در واقع هر دولت برنامه ای کلی ارائه می کند که در آن جایگاه شغلی و پروژه ای که این گروههای اجتماعی دارند وجود ندارد.

وی افزود: بخشی از توسعه نامتوازن رشته های مختلف از این بی برنامگی نشآت گرفته است و نهادهای اصلی باید نسبت به آن برنامه کلی اراده شده از سوی دولت ها رشته ها را توسعه بدهند در حالی که دولتهایی که ایجاد می شوند برنامه هایی در راستای افرادی که کارشان را انجام بدهند ندارند.

این مدرس دانشگاه توضیح داد: دانشگاهها را دولت باید به صنعت یا با موضوع مرتبطشان پیوند دهد ولی اکثر دولتها این ارتباط را قطع کردند. انگاری دانشگاه ها در غیاب برنامه دولتها زندگی می کنند و هرکدام برنامه های خاص خود را دارند و متاسفانه در بودجه ی کلان دولت نیز جایگاهی وجود ندارد.

باقری با اشاره به اینکه رشته تئاتر در وضعیت استخدامی جایگاهی ندارد گفت: فارغ التحصیلان این رشته و گروههای نمایشی مختلف به وِیژه گروه هایی که اجراهای شهرستان دارند وضع مشخصی ندارند در عین حال دانشگاه در غیاب دولت ها به کارخود مشغول است.

وی با بیان اینکه انتخاب دبیر جشنواره تئاتر فجر از بین اساتید دانشگاه ارتباطی بین دانشگاه و دستگاه های دولتی ایجاد نمی کند بیان کرد: اگر دبیر جشنواره فجر از اساتید دانشگاه انتخاب می شود به دلیل اعتبار بخشی به جشنواره است چراکه بیشتر دانشجویان و شرکت کننده هایی که در این جشنواره حضور دارند سابقه دانشگاهی داشته و برای اعتبار جشنواره از آنها استفاده می شود.

این نمایش نامه نویس به مورد دیگری از عدم توازن بین دولت و دانشگاه اشاره کرد و گفت: علاوه بر دانشگاه ها در دولت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز بخشی دارد که برحسب سابقه به هنرمندان مدرک معادل اعطا می کند یعنی توازنی بین نهادهای اجتماعی و دولتی وجود ندارد هر کدام از اینها در مسابقه ای که چگونه برنده شوند پیش می روند و هیچ گونه ارتباطی با هم ندارند. کسی که فرض کنید سنش بالا است شصت سال سابقه دارد. می تواند کارهای دیگری انجام بدهد یا می تواند عزم جزم کند و دکتری بگیرد. برای دانشگاه و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مفهوم شغل معنی ندارد. در واقع عنوان ها تنها جایگاه اجتماعی صرف است و فارغ التحصیلان بیشمار تئاتر و حوزه ی سینما با تحصیلات تکمیلی بیکار هستند و دانشگاهها از دانشجو پر است ولی آینده شغلی وجود ندارد.

باقری ادامه داد: دانشگاه ها نیز بر دروس نظری و پایان نامه ها و مقالات تکیه دارند درحالی که در خروجی بازار کار و پیوند بین دانشگاه و اجتماع و پژوهش کاربردی برای جامعه وجود ندارد.

خبرنگار : راحله آجودانی

کلمات کلیدی: #تئاتر #کرونا #مدرک #هرمندان

1399 تمامی حقوق سایت متعلق به صدای جمهوری اسلامی ایران است

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که پیامی را می خواسته اید برای دوستی ارسال کنید و به اشتباه برای دوستی دیگر ارسال کرده باشید؛ در این فقره، طبعا محتوای ارسالی است که عمق فاجعه را اندازه می گیرد!
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۳۰ سایت های دیگر : فرهنگ وهنر

یعنی شاید شما چیزی علیه کسی نوشته باشید و خواسته باشید چنین محتوایی را از سر غیبت، آدم فروشی یا دست کم از باب درددل برای دوستی بفرستید اما از قضا آن را برای خود سوژه مورد نظر فرستاده اید. به نظر می رسد این خطای ساده، فاجعه بارترین شکل در ناسازه ارتباطی باشد.
دیروز، اتفاقی در مکاتبات اداری یکی از مسؤولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افتاد که به نوعی شبیه همین اتفاقی است که شاید برای همه مان پیش آمده باشد. با این تفاوت که ما با پیشرفت تسهیلات شبکه های پیام رسان، می توانیم همین که متوجه اشتباه مان شدیم، پیغام مان را پاک کنیم، اما کاری که دیروز مرضیه شفاپور، پشت میز کارش در کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کرد، قابل بازگشت نیست؛ چراکه او به عنوان دبیر این کارگروه، اساسا نامه ای را که به اشتباه فرستاده بود در اختیار رسانه ها هم قرار داد تا آب رفته مطلقا قابل بازگشت به جوی نباشد. اما ماجرا از چه قرار است؟ اشتباه در چه بوده است؟ عرض می کنیم.

اصل ماجرا چه بود؟
دیروز نامه ای در رسانه ها منتشر شد که دبیر کارگروه مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آن را خطاب به ساترا نوشته بود و مضمون نامه این بود که از این سازمان خواسته بود دستور دهند سکانس های مربوط به نمایش زنده و استفاده از مدل زنده از قسمت های منتشرشده و نیز قسمت های آتی مجموعه دراکولا ی مهران مدیری را که در شبکه نمایش خانگی تولید و توزیع می شود، حذف شود.

در این نامه که خطاب به سیدصادق امامیان، رئیس سازمان تنظیم مقررات و رسانه های صوت و تصویر فراگیر (ساترا) نوشته شده، آمده: با استناد به ماده یک قانون ساماندهی مد و لباس مصوب مجلس محترم شورای اسلامی و تاکید بر حفظ و تقویت فرهنگ و هویت اصیل ایرانی اسلامی و ترغیب عموم مردم به پرهیز از انتخاب و مصرف الگوهای بیگانه و غیرمانوس با فرهنگ و هویت ایرانی اسلامی، همچنین طبق مصوبه کارگروه ساماندهی مد و لباس، هرگونه نمایش زنده لباس یا هرگونه استفاده از مدل زنده ممنوع است. ضمن این که نمایش زنده لباس مصداق صریح استفاده از جذابیت های جنسی زن و در نتیجه مغایر با شئونات اسلامی و کرامت زن (موضوع بند 6 ماده 3 آیین نامه نظارت بر نمایش فیلم و اسلاید و ویدئو) می باشد؛ از طرف دیگر به استناد بندهای ج، د و ل از بخش 2، بندهای پ و ج از بخش 3 و بند ج از بخش 4 دستورالعمل شاخص های لباس، استفاده از سربند یا توربان ممنوع است. علاوه براین، به استناد بند یک از بخش الف آیین نامه تعیین مصادیق و آرایش های غیرمجاز مصوب وزارت کشور، سبک پوشش توربان که نوعی کلاه محسوب می شود جزو مصادیق لباس غیرمجاز می باشد.

حال با توجه به انتشار سریال جدید دراکولا در شبکه نمایش خانگی و عدم رعایت ضوابط، قوانین و مقررات مصوب جمهوری اسلامی ایران، نمایش زنده لباس و مدلینگ، نمایش پوشش های نامناسب بازیگران، ترویج و اشاعه الگوهای غربی و مغایر با قانون و فرهنگ ایرانی اسلامی توسط سازندگان آن سریال زمینه ساز آسیب های جدی و هنجارشکنی در سطح جامعه می باشد. مقتضی است با توجه به اهمیت و تاثیرگذاری برنامه های سمعی و بصری بر مخاطبان و آحاد جامعه، خواهشمند است دستور فرمایید سکانس های مربوط به نمایش زنده و استفاده از مدل زنده از قسمت های منتشرشده و نیز قسمت های آتی حذف گردد. ثانیا درخصوص قسمت های در حال ساخت سبک پوشش توربان حذف گردد. سیده مرضیه شفاپور، دبیر کار گروه ساماندهی مد و لباس .

مرجوع شد؛ از مطهری به بهارستان!
اینجا عجالتا با کارگروه ساماندهی مدولباس از یک سو و کیفیت سریال دراکولا از سوی دیگر کاری نداریم که به هر دو می توان انتقادهایی را وارد دانست. اما مساله، گیرنده این نامه سرگشاده است. گفتیم که نامه برای رئیس سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر ارسال شده و از او خواسته شده سکانس هایی از دراکولا حذف شود. این نامه نگاری در حالی انجام شده است که مجوز تولید و توزیع شبکه نمایش خانگی در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است؛ یعنی همان جایی که خانم شفاپور به عنوان دبیر یکی از کارگروه هایش کار می کند! ساترا صرفا صدور مجوز سامانه های آنلاین را در اختیار دارد و در فقره اعتراضی دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس، اختیار و دخالتی ندارد.

حالا این اتفاق به هر حال افتاده و نامه ای که شفاپور از بن بست هلال احمر در چهارراه کالج نوشته و برای ساترا در تقاطع مطهری و مفتح که سازمان ساترا آنجاست فرستاده، گیرنده اش اشتباه است. درواقع حالا دوستان خود خانم شفاپور در وزارت ارشاد در میدان بهارستان باید نامه را دریافت کنند و بخوانند تا ببینند همکارشان چه مطالبه ای را مطرح کرده است. حالا که چنین شده، شاید خانم شفاپور نشسته پشت همان میزی که نامه اش را روی آن نوشته بود و مدام با خود تکرار می کند: از دشمنان برند شکایت به دوستان/ چون دوست دشمن است، شکایت کجا بریم؟

منبع: صابر محمدی - ادبیات و هنر / روزنامه جام جم

لینک خبر :‌ جام جم
یک سریال شبکه نمایش خانگی به دلیل پوشش و آرایش نامناسب بازیگرها که از آن به عنوان مدل زنده یاد شده، مشمول اصلاحیه شد!

اخیرا سریالی در شبکه نمایش خانگی منتشر شده که مثل اغلب محصولات این عرصه، بر زندگی اشرافی و تجملاتی متمرکز است. این سریال علاوه بر ضعف شدید ساختاری، دچار ابتذال تصویری هم هست و به جای بازیگری شاهد نمایش مدلینگ هستیم. در نتیجه، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، خواستار اصلاح این وضعیت شد.
در بخشی از نامه سیده مرضیه شفاپور دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس خطاب به امامیان، رئیس سازمان تنظیم مقررات و رسانه های صوت و تصویر فراگیر (ساترا) درباره تخلفات صورت گرفته در این سریال آمده است: با استناد به ماده 1 قانون ساماندهی مد و لباس مصوب مجلس محترم شورای اسلامی و تأکید بر حفظ و تقویت فرهنگ و هویت اصیل ایرانی اسلامی و ترغیب عموم مردم به پرهیز از انتخاب و مصرف الگوهای بیگانه و غیرمانوس با فرهنگ و هویت ایرانی اسلامی، همچنین طبق مصوبه کارگروه ساماندهی مد و لباس، هرگونه نمایش زنده لباس یا هرگونه استفاده از مدل زنده ممنوع می باشد. ضمن اینکه نمایش زنده لباس مصداق صریح استفاده از جذابیت های جنسی زن و در نتیجه مغایر با شئونات اسلامی و کرامت زن (موضوع بند 6 ماده 3 آئین نامه نظارت بر نمایش فیلم و اسلاید و ویدئو) می باشد.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
تهران- ایرنا- معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، هنر را فرصتی مغتنم برای رشد جامعه در حوزه های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و تعاملات بین المللی دانست و تاکید کرد: موازی کاری ها، تعدد نهادها، کم توجهی در اختصاص اعتبار و تسهیل قوانین و مقررات، توسعه هنر را با چالش مواجه کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۳۰ سایت های دیگر : یکتا پرس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا به تعیین و نامگذاری شعار سال 1400 از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی با عنوان تولید؛ پشتیبانی ها، مانع زدایی ها ، گفت: این موضوع بیانگراین است که جهش تولید برای رونق هرچه بیشتر آن باید سال جاری با حمایت همه جانبه وبا رفع موانع، با همدلی، همکاری و تلاش مضاعف وبا ریل گذاری درست اقتصادی به سمت تولید حرکت کنیم.

وی با بیان اینکه هنر ظرفیت های فراوانی دارد که در جنبه های گوناگون می تواند مورد توجه قرار گیرد و زمینه های توسعه آن فراهم شود، ادامه داد: بی شک رشد و توسعه هنر همه جنبه های جامعه و در حوزه های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و تعامل و ارتباط بین المللی موثر است.

به گفته حسینی، اگر به هنر با همه جوانب و مختصاتش درست و دقیق نگاه شود، مسیرهایی را برای جامعه هموار می کند.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با ذکر این نکته که در واقع هنر یک فرصت است و ضرورت دارد از هر منظر سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی به عنوان یک فرصت دیده شود، تصریح کرد: هنوز هنر به عنوان یک فرصت ارزشمند و پویا در همه جنبه ها باور نشده یا بهره مندی از این فرصت به درستی انجام نشده است.

حسینی اظهار داشت: از طرفی موازی کاری ها، تعدد نهادها، کم توجهی در اختصاص اعتبار و تسهیل قوانین و مقررات هنر را با چالش مواجه کرده و حتی تصویر غیرواقعی از آن ارائه کرده است.

هنر امروز ما ثروتی ارزشمند است که می تواند در حوزه های توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جامعه نقش موثری ایفا کند اما حمایت و پشتیبانی لازم و کافی از هنر انجام نشده است.

به گفته وی، نیروی انسانی فراوان خلاق و فعال یکی از داشته های گرانقدر هنر ایران است که متناسب با آنان بسترها و امکانات فعالیت هنری فراهم نشده است و این استعدادهای هنری جوان امکان بروز خلاقیت های خود را چنانکه باید نمی یابند. در واقع می توان گفت پشتیبانی ها و حمایت های لازم بر اساس مطالعه و پیمایش دقیق از هنر انجام نشده است.

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از سوی دیگر شرایطی در ارتباط باهنر در جامعه ما وجود دارد که موجب کندی حرکت جریان هنر می شود و می توان از آنها با عنوان مانع نام برد.

تعدد نهادهایی که خود را سیاستگذار هنر می دانند موجب می شود اطمینان و انسجام در فعالیت های هنری آسیب ببیند، در حالی که بر اساس قانون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سیاستگذار و ناظر بر فعالیت های هنری است و لازم است با سیاستگذاری های منسجم فعالیت ها دنبال شود اما گاهی تعدد نهادهایی که سیاستگذاری و نظارت می کنند در حالی که چنین وظیفه و اختیاری ندارند، می تواند مانعی برای فعالیت های هنری شود.

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ظرفیت های مهم هنر در حوزه اشتغال، اقتصاد و نیاز ایجاد زمینه های قانونی برای آن، تاکید کرد: همکاری نهادها و بسترهای مناسب در کنار تدوین و تصحیح قوانین و قواعد متناسب با شرایط امروز، تسهیل کسب و کارهای هنری، ثبت مشاغل هنری و تشکیل نظام صنفی هنر می تواند توسعه و اقتصاد هنر را تقویت کند.

حسینی در ادامه هنر را فرصتی مغتنم برای رشد و توسعه همه جنبه های جامعه در حوزه های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، ارتباطات، تعاملات بین المللی دانست و اظهار داشت: امروز مقوله هنر ثروتی ارزشمند به شمار می رود که می تواند در توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و دیگر جنبه های جامعه نقش موثری ایفا کند اما حمایت و پشتیبانی لازم و کافی از هنر انجام نشده است و نیاز است که این مهم بیش از پیش مورد لطف و عنایت قرار گیرد.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین تصریح کرد: کمبود اعتبار هنر و اینکه این اعتبار در نهادهای مختلف بدون توجه به اولویت ها و ضرورت های هنر صرف می شود، رویدادها و جشنواره های فراوانی که تعدادی از آنها کارکرد و تاثیری برای هنر ندارند هم بر پویایی هنر موثر است.

حسینی در ادامه یکی از ضرورت های هنر را تدوین یا تصحیح قوانین و قواعد برای تسهیل فعالیت های هنری از جمله حوزه اقتصاد و کسب و کارهای هنری عنوان کرد و اظهار داشت: هنر ظرفیت مهمی در حوزه اشتغال و اقتصاد دارد و اگر زمینه های قانونی، همکاری نهادها و بسترهای مناسب فراهم شود، می تواند اشتغالزایی کند و در حوزه اقتصاد هنر نیز رونق قابل توجهی را شاهد باشیم.

به گفته وی، در کنار تدوین و تصحیح قوانین و قواعد متناسب با شرایط امروز، تسهیل کسب و کارهای هنری، ثبت مشاغل هنری و تشکیل نظام صنفی هنر می تواند توسعه هنر و اقتصاد هنر را تقویت کند.

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه، سرزمین ما میراث تاریخی فرهنگی و هنری ارزشمندی دارد که در جهان نیز فرهنگ و هنر ایران شناخته شده است، تاکید کرد: امروز در کشور ما با چنین پیشینه هنری، استعدادها و توانمندی های انسانی و خلاقیت های هنری یک فرصت ارزشمند است که سیاستگذاری مشخص و روشن در نهاد متولی یعنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هماهنگی نهادها با سیاست های این وزارتخانه بر اساس قانون، افزایش اعتبار هنر و صرف اعتبار برای توسعه هنر بر اساس اولویت ها، ایجاد زمینه های قانونی و اجرایی برای رونق کسب و کارهای هنری و اقتصاد هنر و همچنین ارائه شایسته هنر ایران در عرصه بین المللی می تواند از این فرصت آینده ای امیدبخش و روشن برای هنر ایران محقق کند.

حسینی خاطرنشان کرد: معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دو سه سال اخیر با تدوین سند توسعه اقتصاد هنر که نیازمند بررسی و تصویب در مراجع بالادستی است، طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر که فرصتی برای بیان خلاقیت های هنری همچنین تقویت کسب و کارهای هنری در شهرهای مختلف است و رصد و بررسی جشنواره ها و رویدادهای هنری برای ساماندهی رویدادها اقداماتی را در این مسیر آغاز کرده است و بی تردید همراهی نهادها و دستگاههای دیگر می تواند شرایط مناسب تری را برای ادامه راه هنر فراهم کند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
انتقاد اخیر از برخی صحنه های دراکولا ، مهران مدیری و دیگر عوامل این سریال را با چالشی جدید مواجه کرده است؛ جریانی که با ارسال یک نامه ی انتقادی از دو هفته قبل آغاز و حالا متن آن رسانه ای شده است.

به گزارش ایسنا، در این نامه، نماینده ارشاد با استناد به بندهایی از قانون ساماندهی مد و لباس، خواهان حذف برخی صحنه های تولید یا پخش شده از سریال دراکولا شده و آن ها را مغایر با دستورالعمل شاخص های لباس دانسته است.

این درخواست طی نامه ای به ساترا (سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر) پیگیری شده است؛ چراکه در حال حاضر مسوولیت صدور مجوز انتشار به تولیدات شبکه نمایش خانگی، به این سازمان و کارگزاری های آن واگذار شده است.

اما جزییات این اتفاق از این قرار است که مرضیه شفاپور دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس ارشاد در نامه ای خطاب به امامیان، رییس سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر (ساترا)، نسبت به برخی سکانس های سریال دراکولا با تصاویری از مدلینگ و مدل زنده، اعتراض کرده و خواهان حذف آنها شده است.

او در بخشی از این نامه به ماده یک قانون ساماندهی مد و لباس مصوب مجلس شورای اسلامی استناد و تاکید کرده است که هرگونه نمایش زنده لباس یا هرگونه استفاده از مدل زنده ممنوع است.

شفاپور همچنین به دستورالعمل شاخص های لباس اشاره کرده و نوشته است که استفاده از سربند یا توربان هم ممنوع است.

در پی طرح و رسانه ای شدن این نامه انتقادی، یکی از معاونان ساترا توضیحاتی را به ایسنا ارائه داد.

علی سعد معاون کاربران و تنظیم گری اجتماعی سازمان تنظیم مقررات رسانه صوت و تصویر فراگیر (ساترا) در گفت وگویی با ایسنا با تایید اصل نامه و توضیح اینکه این نامه به دو هفته قبل اختصاص دارد، در توضیحاتی خاطرنشان کرد: ضمن تشکر از خانم دکتر شفاپور دبیر کارگروه مد و لباس وزارت ارشاد باید عرض کنم، انتقادهای مطرح شده درباره سریال دراکولا ، بیش از آنکه به ساترا مرتبط باشد، به عملکرد شورای پروانه تولید وزارت ارشاد برمی گردد.

او در عین حال خاطرنشان کرد: با توجه به تولید شدن سریال امکان اصلاح چندانی وجود نداشت ولی با این وجود در بازبینی کارگزاری محتوایی برخی از آنها رفع شدند. لذا اگرچه برخی از این انتقادها مورد قبول است ولی باید این نکات در زمان صدور پروانه ساخت لحاظ می شد.
معاون ساترا در پایان گفت: ان شاءالله با رفع برخی نقاط ضعف در حوزه پروانه تولید، ساترا با همکاری رسانه های صوت و تصویر فراگیر تلاش می کند نسبت به افزایش غنای کیفی آثار و توجه به دغدغه های بومی اقدام کند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
معاون کاربران و تنظیم گری اجتماعی ساترا نسبت به اعتراض دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس به پوشش بازیگران مدل زن سریال "دراکولا" واکنش نشان داد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۹ سایت های دیگر : برترین ها تیک مهرصبا

گروه رادیو تلویزیون فرهنگی هنری

تاریخ انتشار

کد خبر 7730626

دانلود PDF

نظر دادن

علی سعد معاون کاربران و تنظیم گری اجتماعی ساترا در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان نسبت به نامه اعتراضی دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت ارشاد به ساترا گفت: ضمن تشکر از مرضیه شفاپور در خصوص دغدغه های فرهنگی مطرح شده در نامه باید بگویم که مجوز تولید سریال ''دراکولا" سال گذشته توسط وزارت ارشاد صادر شده و اکنون بیشتر قسمت های آن ضبط شده است. ساترا هم بر اساس وظایف محوله پس از اصلاحات قابل اعمال در این مرحله، بر اساس نظر شورای موافقتنامه کلی انتشار، پخش آن را بلامانع اعلام کرد.

وی ادامه داد: باید توجه داشت که بخش زیادی از دغدغه های خانم دکتر شفاپور در مراحل بازبینی کارگزاری محتوایی اصلاح شده اند و بخش باقی مانده به دلیل تولید سریال بر اساس پروانه ساخت اعطایی از سوی وزارت ارشاد، باقی مانده است؛ اما گلایه بخشی از وزارت محترم ارشاد نسبت به مجوز تولید سازمان سینمایی وزارت ارشاد نشان دهنده ضعف در حوزه پروانه ساخت این وزارتخانه است. ای کاش مسئولان محترم وزارت ارشاد زمانی که مجوز ساخت این سریال را صادر می کردند به این مسائل توجه بیشتری می کردند.

سعد در پایان گفت: ساترا قطعا به دغدغه های فرهنگی اهمیت جدی می دهد و تلاش خواهد کرد در آینده با همکاری رسانه های صوت و تصویر فراگیر محصولات با کیفیت که ارزش های فرهنگی مردم را ارج بگذارد، تولید شود. البته روشن است این به معنی اقدامات سختگیرانه نیست بلکه به معنی توجه به چارچوب های مورد قبول جامعه در حوزه تولید و ساخت سریال است که امیدواریم با رفع خلأ ها و مشکلات فعلی در حوزه پروانه تولید بر طرف شود.

اخیرا سیده مرضیه شفاپور دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس نسبت به این سریال اعتراض کرده و خواهان حذف سکانس هایی شده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
حسین پارسایی را می توان از پرکارترین کارگردانان سال گذشته تئاتر نامید که با دو نمایش علمدار و سرباز تلاش کرد چراغ تئاتر را روشن نگه دارد. با او درباره تجربه اجرای این آثار و اینکه چطور خطر اجرا در شرایط کرونا را پذیرفته گفتگو کرده ایم.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۳۰

گروه تئاتر هنرآنلاین: پارسایی مهرماه سال گذشته موسیقی نمایش عاشورایی علمدار را با مشارکت مؤسسه خیریه خادمین علی ابن ابیطالب(ع) و بنیاد فرهنگی هنری رودکی در تالار وحدت به صحنه برد. علمدار شامل 11 تابلو نمایشی با همراهی ارکستر سمفونیک تهران و گروه آوازی به رهبری بردیا کیارس و خوانندگی پوریا اخواص و جلوه های ویژه تصویری و حرکتی ساخته پوریا خادم بود. داریوش ارجمند، پرویز پرستویی، حسین پاکدل، مهدی سلطانی، فرهاد قائمیان و هادی حجازی فر از جمله بازیگرانی بودند که در طول اجرای این اثر، هر شب یکی از آنها وقایع را روایت می کرد.

پارسایی همچنین از 12 دی و همزمان با اولین سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی، مستند نمایش سرباز را به تهیه کنندگی بنیاد رودکی در تالار وحدت به صحنه برد. این اثر مبتنی بر سویه های زیستی و مقاومتی سردار سلیمانی به عنوان اسوه ملی مقاومت، از هفت اپیزود تشکیل شده بود که قطعه پایانی آن با عنوان حالا که می روی با صدای محمد معتمدی اجرا شد.

پارسایی در گفتگو با خبرنگار هنرآنلاین درباره شرایطی که بحران کرونا برای تئاتر ایجاد کرده گفت: کرونا نه تنها صحنه های تئاتر بلکه همه فعالیت های ممکن در عرصه های مختلف را به حال تعلیق درآورد و همه چیز را تحت الشعاع خودش قرار داد. البته بیماری کرونا بیماری بسیار خطرناک و ویروس مرگباری است و همه پروتکل ها و فعالیت های وزارت بهداشت برای پیشگیری و درمان و آگاهی مردم از این ویروس بسیار ستودنی است. فکر می کنم سال های سال باید از فداکاری و ازخودگذشتگی کادر درمان تشکر کنیم و برای آن ها آثاری را بسازیم.

وی افزود: در این وضعیت همه مردم به ویژه هنرمندان همزمان با همه محدودیت ها دست به خلاقیت زدند و به آرامی آنچه مسئولیت اجتماعی آن ها بود فراهم شد. در حوزه تئاتر نخست بحث تئاتر آنلاین و اجرا از طریق پلتفرم ها و انتشار تصاویر هنری مورد نظر قرار گرفت. به این ترتیب که دوستان هنرمند آثار قبلی خودشان را منتشر کردند تا در حوزه مسئولیتی خودشان سهمی داشته باشند. آرام آرام بحث شیوه نامه ها، فاصله گذاری و محدودیت ها پیش آمد. همه ما برای یک سال کاری خودمان برنامه ریزی داریم و گفت وگو می کنیم. چه بسا ارتزاق بسیاری از هنرمندان تئاتر از طریق این فعالیت شکل می گیرد.

کارگردان نمایش علمدار در ادامه درباره اینکه چطور خطر اجرای نمایش در شرایط همه گیری بحران کرونا را پذیرفته است، بیان کرد: جدا از آسیب های روحی و روانی این خانه نشینی و انفعال به واسطه مساله کرونا، طبیعی است که ما به نوعی مساله اقتصادی هم داریم. بین وزارت بهداشت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یک تفاهمنامه امضا شد که اجازه داد ما با محدودیت بتوانیم کار خودمان را آغاز کنیم. طبیعتاً شما وقتی دچار محدودیت می شوید و نمی توانید از تمام ظرفیت سالن استفاده کنید، به لحاظ اقتصادی توجیه نخواهد داشت، چون شما هزینه خواهید کرد ولی فقط از 50 درصد بازگشت اقتصادی برخوردارید. با این حال بچه ها این خطر را به جان خریدند. البته دستگاه ها و نهادهایی بودند که همراه شدند و به نوعی یارانه به ما پرداخت کردند.

پارسایی در ادامه گفت: در نمایش علمدار هنرمندان کاملاً افتخاری با هدف فرهنگی و خیریه کار را پیش بردند که در رأس آن ها آقای پرویز پرستویی و موسسه خیریه خادمین علی بن ابی طالب به مدیریت جهان پهلوان رسول خادم قرار داشتند. تمام عوامل بدون اینکه ریالی دریافت کنند در یک کار خیریه شرکت کردند و تمام عواید آن از طریق موسسه خیریه خادمین علی بن ابی طالب به مناطق کم برخوردار و روستاهای محروم در استان سیستان و بلوچستان رفت که گزارش های تصویری آن نیز منتشر شد.

وی ادامه داد: در نمایش سرباز نیز همین اتفاق افتاد. سرباز هم یک ادای دین به یک قهرمان ملی بود و همه دوستان بدون هیچ چشمداشتی به میدان آمدند و از طرفی از آن ها تقدیر شد. در هر دو سو هم مشارکت هنرمندان بود هم مشارکت دستگاه های فرهنگی. در هر دو اثر می توان کمک بنیاد رودکی و شخص آقای مهدی افضلی را در نظر گرفت. در نتیجه برای نمایش سرباز مرکز هنرهای نمایشی همسو شد و این اثر روی صحنه رفت.

این کارگردان تئاتر در ادامه بیان کرد: ما همه پذیرفتیم که در سختی ها کنار همدیگر باشیم. در دوران دفاع مقدس سختی ها را پشت سر گذاشتیم. جلوتر که آمدیم حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله را داشتیم و در آخر کرونا یک بار دیگر ما را در مرحله آزمون و خطا قرار داد. خوشبختانه مردم در این دوران همدل بودند و نمایش ها روی صحنه آمدند و کروناهراسی در سالن های سربسته فروریخت. نکته اساسی اینجاست که بسیاری از هنرمندان تلاش داشتند اجرا بروند ولی با محدودیت روبرو بودند و وقتی اجرا رفتند با صندلی های خالی مواجه شدند. با این حال اجرای خودشان را ادامه دادند و این اعتماد به وجود آمد که پروتکل ها رعایت می شود.

پارسایی افزود: به لطف و مدد هنرمندان و همسویی و همراهی بنیاد رودکی، مرکز هنرهای نمایشی و چند نهاد فرهنگی دیگر توانستیم اجرای نمایش ها را از سر بگیریم. در نمایش علمدار و سرباز هنرمندان بزرگی مشارکت کردند. این جمله که خانواده تئاتر عاشقانه کار می کند، درست است. آنها با همه مشکلات باز هم خطر را به جان می خرند و روی صحنه می روند. ممکن است فردا یک ویروس دیگری بخواهد ما را محدود کند ولی ما نمی توانیم دست نگه داریم و زندگی نکنیم و باید با رعایت قوانین و مقررات به زیست خودمان ادامه بدهیم.

کارگردان نمایش سرباز درباره روند کاری خود توضیح داد: سال 1399 توفیق پیدا کردم که یک خانه تکانی کنم و بار دیگر تعقلات حرفه ای خودم را با موضوع ها و مضامین درخور و نابی که همواره با آن خو گرفته بودم به صحنه بیاورم. چه بسا این شرایط کرونا خیلی از ما را در مکث و سکون به تفکر و آرامش دعوت کرد و ما دوباره فرصت پیدا کردیم دور از هیاهوی کاری و شخصی بار دیگر خودمان را مرور کنیم و هر آنچه زیبنده و شایسته مخاطب خوب ایرانی است بار دیگر با نیازهای فرهنگی و فکری بتوانیم یک ایمان مشترک را مبتنی بر داشته ها و ارزش های فرهنگی خودمان روی صحنه بیاوریم.

وی همچنین درباره فراز و فرود کارنامه کاری خود در چند سال اخیر گفت: خودم را در عرصه هنرهای نمایشی کمترین می دانم و همچنان هنرجوی این عرصه هستم و تا پای مرگ خواهم آموخت و سعی می کنم آنچه می آموزم بر اساس تجربه و ضرورت های فرهنگی روی صحنه بیاورم. هر از گاهی تجربیاتی را انجام می دهم که به تصور خودم آن را یک خلأ یا حلقه مفقوده ای در نوع مفاهیم و مضامین و شاید نیازهای مخاطب بدانم. در طی این سه دهه آثاری را روی صحنه برده ام که تم های متفاوت داشته اند. در این مسیر تجربه می کنم، می آموزم و کارم را پیش می برم. نمایش های علمدار و سرباز از آن جنس کارهایی بود که به نوعی می شود گفت من احساس می کردم طلبیده شده ام.

پارسایی درباره روند تحقیقات برای تولید نمایش سرباز که به نحوی به زندگی سردار سلیمانی می پردازد، بیان کرد: من هم مثل میلیون ها انسان در 13 دی سال 1398 همزمان با خبر شهادت سردار سلیمانی در بهت فرورفتم و شاید تا ماه ها نمی توانستم این مساله را بپذیرم. یک دینی بر گردن خودم احساس می کردم ولی نمی خواستم عجله کنم. دوست داشتم اگر کاری می کنم حداقل در شأن و اندازه یک قهرمان ملی باشد. یک انسان بزرگ حماسه آفرین که خودش را سرباز خطاب می کند و حاضر نیست روی مزار او چیز دیگری نوشته شود. سردار سلیمانی خودش را همراه مردم می دانست.

این کارگردان ادامه داد: ایشان در موضوع های حیاتی سهم داشتند و بی جهت سردار دل ها نامیده نشده است. به هر ترتیب شهادت ایشان به قدری روی من تأثیر گذاشت که تحقیقاتم را از بهمن 98 آغاز کردم و این روند تا مرداد 99 به طول انجامید. گفت وگو با نزدیکان سردار سلیمانی سوژه و دستمایه نگارش من بود که بتوانم این اثر را نزدیک به واقعیت بنویسم و اگر قرار است آن را تبدیل به یک درام نمایشی کنم و مستندگونه به آن بپردازم عاری از گزافه گویی ها و قهرمان سازی های مرسوم باشد.

پارسایی در پایان گفت: این رویه از آن جهت بود که احساس می کردم خود سوژه نمی طلبد که بخواهم درباره آن اغراق کنم. سردار سلیمانی بی آن که خودش بخواهد قهرمان میلیون ها انسان شد. سعی کردم مقاطعی از زندگی ایشان را در نمایش سرباز روایت کنم و به مسئولیت پذیری و احوال شخصی ایشان بپردازیم. سعی کردم این ها را بدون توالی تاریخی در قالب یک مستند به نمایش دربیاورم تا مخاطب با یک دریافت جدید مواجه شود. ما سه چهار ماه تمرین کردیم و بارها متن و بازیگران تغییر کردند.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
امیر امیری، نویسنده و کارگردان تئاتر تعطیلی یک ساله تئاتر و در کل هنر را باعث آسیب رسانی به فرهنگ می داند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۹ سایت های دیگر : مهرصبا

به گزارش گروه فرهنگی یکتا پرس، امیر امیری، نویسنده و کارگردان تئاتر درباره تاثیر تعطیلی تئاتر بر فرهنگ گفت: با تعطیلی سالن های تئاتر یک سال تجربه زیستی و زندگی تعطیل می شود و این یک سال تجربه دیگر بر نمی گردد و فرهنگ مردم ضربه می زند. پژوهشگران گفته اند که مهم ترین و عمیق ترین لایه های فرهنگ قصه هایی هستند که در تئاتر استعارات و قصه های جامعه را می سازد و وقتی این یک سال را عقب می اندازیم، یک سال رشد تمدن در جامعه به تعویق می افتد.

وی ادامه داد: در سریال گاندو دیدیم که تسلط بریتانیا بر کشور های بی فرهنگ است. اگر فرهنگ را عامل قدرت بدانیم. اگر فکر کنیم تئاتر و جشنواره های هنری را تعطیل کنیم، بر فرض اگر مشکلات معیشتی را در نظر نگیریم کسی می تواند مسئله فرهنگ در یک سال را جبران کند. ما تئاتری ها توقف را هیچ وقت قبول نکردیم و در بدترین شرایط کار ما با فاصله گذاری اجرا شد. ان شاء الله تئاتر به صورت مداوم اجرا شود و جوان ها روی صحنه بیایند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ یکتا پرس
مشاور برنامه ریزی راهبردی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تشریح جزییات طرح ساماندهی موسسات در معاونت هنری از انحلال و ادغام برخی مراکز زیرمجموعه این معاونت خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۹ سایت های دیگر : پایگاه خبری تحلیلی حرا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

خبرگزاری مهر - گروه هنر - علیرضا سعیدی: یکی از مهم ترین اتفاقاتی که در روزهای پایانی سال 1399 فضای موسیقی کشور را تحت الشعاع قرار داد، استعفای ناگهانی علی ثابت نیا از سمت مدیرعاملی انجمن موسیقی ایران بود، استعفایی که در روزهای منتهی به برگزاری جشنواره موسیقی فجر و انبوه فعالیت های پایان سال، شبهات زیادی را مطرح کرد که بی ارتباط با برخی تصمیمات در معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نبود.

بر اساس شنیده ها در آن زمان یکی از دلایل اصلی استعفای علی ثابت نیا، تشکیل شورایی با عنوان شورای برنامه ریزی و نظارت بر کمک ها و حمایت ها به دبیری حمید قبادی مشاور اجرایی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود که گویا هرگونه تصمیم گیری درباره برنامه ها و هزینه های انجمن موسیقی، منوط به تایید این شورا شده بود.

مورد مهم دیگری که از آن به عنوان یکی از دلایل استعفای ثابت نیا نام برده می شد، اجرای یکی از طرح های وزارت ارشاد برای حذف انجمن های موسیقی استان ها و تاسیس موسسات فرهنگی هنری در قالب طرحی به نام طرح ساماندهی موسسات فرهنگی هنری بود که در روزهای منتهی به سال 1400 به شدت در میان فعالان عرصه موسیقی و حتی تئاتر در استان ها بازتاب پیدا کرد و موجب بروز واکنش هایی شد که بر ابهامات ماجرا افزود. شرایطی که انتظار می رفت، مدیران ارشد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قبل از اجرایی شدن یا حتی طرح این پروژه بسیار مهم و موثر در جریان فعالیت های استانی هنرمندان، ابعاد آن را با رسانه ها مطرح کرده و حداقل به تبیین ایده ها و نقطه نظرات خود بپردازند.

به هر ترتیب استعفای مدیرعامل انجمن موسیقی ایران در بهمن ماه سال 1399 بهانه ای شد تا به دلیل اهمیت موضوع و ارتباط آن با دیگر زیرمجموعه های معاونت هنری وزارت ارشاد از جمله انجمن موسیقی ایران ، انجمن هنرهای نمایشی ، موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر ، بنیاد ملی مد و لباس ایرانی اسلامی ، بنیاد فرهنگی هنری رودکی ، موسسه هنرمندان پیشکسوت ، موسسه توسعه هنرهای معاصر و بنیاد آفرینش های هنری نیاوران با سید امین مویدی اصفهانی مشاور برنامه ریزی و نظارت راهبردی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به گفتگو بنشینیم.

امین مویدی در این گفتگو ضمن ارائه توضیحات مهمی درباره آنچه در طرح جدید فعالیت انجمن های موسیقی و نمایشی استان ها قرار است اتفاق بیفتد، جزییات تازه ای را از طرح وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره نحوه فعالیت انجمن های استانی و همچنین ادغام چند موسسه مهم در زیرمجموعه معاونت هنری، تشریح کرد.

از ساماندهی موسسات معاونت هنری چه خبر؟

سید امین مویدی اصفهانی مشاور برنامه ریزی راهبردی معاونت امور هنری در ابتدای گفتگوی خود با خبرنگار مهر ضمن ارائه توضیحاتی از روند ساماندهی موسسات در معاونت امور هنری و در پاسخ به برخی انتقادات نسبت به عدم انتشار جزییات این طرح، توضیح داد: بحث ساماندهی موسسات زیر مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نه تنها در معاونت امور هنری بلکه در تمامی مجموعه های تابعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حتی در دولت از سال های قبل مطرح بوده است اما در این دوره، به حمایت و دستور موکد آقای صالحی وزیر ارشاد و آقای حسینی معاون امور هنری و در راستای اصلاح و قانونمند کردن تمامی فرآیندها و همچنین صرفه جویی و استفاده بهینه از منابع و اعتبارات محدود حوزه هنر، در دستور کار معاونت امور هنری قرار گرفت.

بحث ساماندهی موسسات زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نه تنها در معاونت امور هنری بلکه در تمامی مجموعه های تابعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حتی در کل دولت، از سال های قبل مطرح بوده است مویدی ادامه داد: علاوه بر این از سوی وزیر ارشاد نیز قاعده و روالی برای ساماندهی موسسات ابلاغ شد که برمبنای آن معاونت هایی که چهار موسسه در زیرمجموعه خود دارند باید بر اساس سازوکارهای قانونی، آن ها را تبدیل به یک موسسه و معاونت هایی که بیش از چهار موسسه دارند، تبدیل به دو موسسه کنند . البته شورایی نیز تحت عنوان شورای ساماندهی موسسات در تمام معاونت های مرتبط تعریف شده که طی آن معاون وزیر، مدیرکل امور حقوقی و مالکیت فکری، مدیرکل نوسازی و تحول اداری، رییس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال و مشاور برنامه ریزی وزیر، شرایط و مقتضیات و فرآیندهای اجرایی و قانونی نیل به این چشم انداز را بررسی کردند.

مشاور معاونت هنری تأکید کرد: قبل از طرح موضوع در این شورا، موارد در کمیته حسابرسی و امور مجامع معاونت هنری نیز مورد بررسی کامل قرار گرفت. البته در معاونت هنری به دلیل وجود شعب استانی و نمایندگی های انجمن های موسیقی و هنرهای نمایشی در سراسر کشور کار بسیار مشکل تر از سایر حوزه ها بود. و نیازمند بررسی و تدقیق همه جانبه مخصوصاً وجه حقوقی طرح بود که این کار با وسواس زیادی انجام شد.

وی افزود: ما در معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با هشت مجموعه مواجه بودیم که به نوعی موسسات مرتبط با معاونت هنری محسوب می شدند. با توجه به تنوع و تفاوت های موسسات موجود به یک تقسیم بندی رسیدیم؛ انجمن ها و نهادها و موسسات . انجمن ها در واقع موسساتی بودند که یا اسم انجمن داشتند یا تا حدی می توانستند رویکرد و کارکرد صنفی یا تخصصی داشته باشند. این مجموعه ها شامل انجمن موسیقی ایران ، انجمن هنرهای نمایشی ایران ، موسسه توسعه هنرهای تجسمی (که در سال های دور با نام انجمن هنرهای تجسمی فعالیت می کرد) و بنیاد ملی مد و لباس بودند.

مشاور معاونت هنری ادامه داد: مجدداً تاکید می کنم هیچکدام از شخصیت های حقوقی نامبرده، صنف نیستند بلکه موسسات فرهنگی و هنری با نام انجمن هستند و طبعاً باید تابع مقررات هیات رسیدگی به امور مراکز فرهنگی باشند. در بخش سایر موسسات نیز بنیاد فرهنگی هنری رودکی ، موسسه هنرمندان پیشکسوت ، موسسه توسعه هنرهای معاصر و بنیاد آفرینش های هنری نیاوران قرار گرفتند که به غیر از بنیاد رودکی که یک نهاد عمومی غیردولتی است و بر اساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی تشکیل و تاسیس شده است بقیه موسسات چه در عنوان، چه در کارکرد و چه در اساسنامه آشکارا موسسه فرهنگی و هنری محسوب می شوند.

سیدامین مویدی

مویدی بیان کرد: کار ما برای ساماندهی بخش نهادها و موسسات راحت تر بود. چرا که نه تلقی صنف از آن ها می شد و نه شعبه و نمایندگی داشتند. بنابراین برنامه ریزی و اقدام در این بخش سرعت بیشتری داشت. در این راستا با توجه به مصوبه مجلس شورای اسلامی و به خاطر ظرفیت قانونی بنیاد فرهنگی هنری رودکی ما نه می خواستیم و نه می توانستیم آن را منحل کنیم. در خصوص موسسه توسعه هنرهای معاصر هم مقرر شد پس از انجام تشریفات قانونی، داشته هایش به بنیاد رودکی منتقل و منحل شود. توضیح اینکه در حال حاضر هیچ بودجه و اعتباری از محل اعتبارات معاونت هنری به این موسسه پرداخت نمی شود و روند قانونی و اجرایی انحلال در حال انجام است.

وی ادامه داد: درباره موسسه بنیاد آفرینش های هنری نیاوران هم مشکلات بسیار زیادی از عدم تعیین تکلیف و ثبت اموال و دارایی ها و پرونده معوق مالیاتی گرفته تا برخی اهمال ها و سهل انگاری ها و تخلفات قانونی داشتیم که در طول سالیان گذشته منجر به ایجاد پرونده برای این موسسه شده بود. نهایتاً بعد از پیگیری و تلاش زیاد، پرونده مالیاتی و نیروی انسانی و اموال و دارایی ها تعیین تکلیف شد و الان این موسسه نیز در حال انحلال است و بهره برداری از فرهنگسرای نیاوران نیز با رعایت اصول و ضوابط قانونی به بنیاد رودکی واگذار می شود. یکی دیگر از مجموعه هایی که تعیین تکلیف شد، بنیاد ملی مد و لباس بود که فعالیت این مجموعه نیز در طرح ساماندهی موسسات متوقف و ماموریت و فعالیت هایش به موسسه توسعه هنرهای تجسمی واگذار شد.

موسسه هنرمندان پیشکسوت از معاونت هنری خارج خواهد شد

مشاور برنامه ریزی راهبردی معاونت امور هنری درباره سرنوشت موسسه هنرمندان پیشکسوت هم توضیح داد: موسسه هنرمندان پیشکسوت بر اساس ماده واحد تاسیس، مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی وابسته به بنیاد رودکی است. با توجه به اینکه موضوع فعالیت های موسسه صرفاً در قلمروی فعالیت معاونت امور هنری نیست و موضوعات دیگری مانند سینما و ادبیات را نیز در بر می گیرد، به همین جهت پیشنهاد شد که این موسسه به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی واگذار و پس از آن برای نحوه مدیریت و ساختار آن تصمیم گیری شود.

مویدی اضافه کرد: البته بنده در این زمینه پیشنهاداتی را ارائه دادم که با انتقاد برخی از دوستان نیز مواجه شد. اما باز هم صراحتاً اعلام می کنم که لزومی ندارد دو مجموعه صندوق اعتباری هنر و موسسه هنرمندان پیشکسوت برای یک ماموریت و موضوع فعالیت کنند و از محل اعتبارات سرفصل هنر، هزینه سربار داشته باشند. بالاخره هر سازمانی هزینه اداری تشکیلاتی و تشریفات و اجاره محل و مالیات و بیمه و نیروی انسانی مجزایی دارد و همه اینها از سرفصل اندکی که باید صرف حمایت از هنر و هنرمندان شود هزینه می شود. شما می بینید که حدود شصت درصد بودجه موسسه صرف هزینه های اداری تشکیلاتی می شود این به نظر من منطقی نیست.

از چهار نهاد و موسسه زیرمجموعه معاونت هنری، فقط بنیاد رودکی باقی خواهد ماند و بقیه مراحل نهایی تعیین تکلیف را چه برای انحلال چه برای ادغام و چه برای واگذاری طی می کنند وی ادامه داد: گذشته از این در قبال قانون و تصریح اساسنامه هم مقاومت می شود که مبادا حقوق و دستمزد و استخدام با توجه به نص صریح اساسنامه بر مبنای قواعد و آیین نامه های منابع انسانی و حقوق و دستمزد بنیاد رودکی تعیین و انجام شود. اگر ما بتوانیم هزینه های سربار را حذف و بودجه دو موسسه هنرمندان پیشکسوت و صندوق اعتباری هنر را متمرکز ببینیم، طبعاً میزان و گستره حمایتی این مجموعه از هنرمندان نیز بیشتر خواهد شد.

این کارشناس مسائل فرهنگی اظهار کرد: طبیعتاً برای اجرای این طرح باید ماده واحده تاسیس و اساسنامه موسسه اصلاح و توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شود. بر همین مبنا پیشنهاد واگذاری موسسه هنرمندان پیشکسوت را به شورای هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه کردیم و در نهایت این طرح در تابستان سال 1399 به تصویب رسید. اما این مصوبه هنوز به ما ابلاغ نشده است لذا همچنان بر مبنای قانون و مقررات، موسسه هنرمندان پیشکسوت وابسته به بنیاد رودکی است و بر اساس اساسنامه فعلی کار می کند.

وی افزود: معضل دیگری که ما در موسسه هنرمندان پیشکسوت داشتیم، اساسنامه پر از مشکل و تناقض این موسسه بود. به طور مثال در ماده دوازده اساسنامه، صدور حکم مدیرعامل با معاون وزیر و در ماده شانزده اساسنامه صدور حکم مدیرعامل با وزیر است و هیچکس در این مدت حتی به تناقضات اساسنامه هم التفات نکرده بود و ما هم که می گوییم قانون ملاک عمل باشد و اصلاحات قانونی انجام شود مورد انتقاد و هجمه قرار می گیریم. ما اشکالات موجود را احصا و پس از بحث و بررسی در کمیته حسابرسی و امور مجامع، اساسنامه را اصلاح کردیم و جهت بررسی و اعلام نظر برای اداره کل حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال شد و نظرات ایشان هم اعمال و سپس تقدیم آقای وزیر شد. در هر صورت در خصوص موسسه هنرمندان پیشکسوت کاری که باید انجام می شد به سختی انجام شد و الان منتظر ابلاغ مصوبه هستیم تا مراحل قانونی و اداری در نهادهای بالادستی قابل پیگیری باشد. از چهار نهاد و موسسه زیرمجموعه معاونت هنری، فقط بنیاد رودکی باقی خواهد ماند و بقیه مراحل نهایی تعیین تکلیف را چه برای انحلال چه برای ادغام و چه برای واگذاری طی می کنند.

جزییات ساماندهی شعب استانی انجمن های هنرهای نمایشی و موسیقی

مویدی در بخش دیگری از توضیحات خود، ادامه داد: ما از همان اول می دانستیم در حوزه انجمن ها با چالش های زیادی مواجه می شویم. کما اینکه در این زمینه، پیچیدگی های حقوقی و ابهامات قانونی هم کم نیستند. در کنار این ابهامات قانونی، تعداد زیاد شعب استانی انجمن موسیقی و انجمن هنرهای نمایشی و تعداد بالای اعضای انجمن ها و ذی نفعان و همچنین ظرفیت بالقوه شعب این انجمن در سطح کشور که حقیقتاً می تواند یک امتیاز و سرمایه برای حوزه تخصصی باشند، باعث شد ما روی برنامه ریزی همه جانبه برای ساماندهی انجمن ها دقت و تمرکز بیشتری کنیم و وقت بیشتری نیز مصروف شود.

وی افزود: قطعاً شما می دانید یا شنیده اید که مجوز تاسیس انجمن هم توسط وزارت کشور در قالب سازمان های مردم نهاد ، هم توسط وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در قالب صنف و هم توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در قالب موسسه فرهنگی و هنری اخذ می شود. علاوه بر این مصوبه 262 هم در شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1370 ابلاغ می شود که صدور مجوز انجمن هنری را بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می داند که البته این مصوبه هم در سال 75 در ماده 26 ضوابط و مقررات تاسیس مراکز، موسسات، کانون ها و انجمن های فرهنگی و نظارت بر فعالیت آنها ملغی شد. همین موضوعات پیچیده باعث ایجاد ابهام و تشتت و بعضاً سوء استفاده است که البته به تدریج اصلاح خواهد شد، همان طور که ما هم در مسیر اصلاح رویه های غلط هستیم و به همین خاطر هم تفاهم نامه ای بین وزارت کار و وزارت ارشاد امضا شد که به همه انجمن ها و خانه ها و در کل صنوف هنری کمک شود تا در قالب صنف واحد و فراگیر با رعایت قواعد و قانون و با هماهنگی وزارت ارشاد از وزارت کار، مجوز گرفته شود.

ما بارها گفته ایم قصد انحلال شعب استانی انجمن ها را نداریم و با توجه به ظرفیتشان فقط می خواهیم تقویت شوند. لذا پس از بررسی زیاد به این نتیجه رسیدیم که تنها راهکار قانونی که برای ما باقی می ماند، تبدیل این شعبه های استانی به موسسه با همان عنوان انجمن است تا این مجموعه ها بتوانند شخصیت حقوقی پیدا کرده و کارشان را ادامه دهند وی اظهار کرد: بسیاری از انجمن ها و خانه های هنری فعلی از جمله انجمن موسیقی ایران و انجمن هنرهای نمایشی ایران نیز مجوز موسسه فرهنگی و هنری داشته و به عنوان موسسه فرهنگی هنری ثبت شده اند. در واقع انجمن نیستند و چه خوشمان بیاید چه ناراحت شویم این انجمن ها مجوز موسسه فرهنگی و هنری دارند و باید تحت قوانین و مقررات موضوعه راه اندازی موسسات فرهنگی و هنری عمل کنند.

مشاور معاونت هنری افزود: در آِیین نامه جدید راه اندازی موسسات فرهنگی و هنری، موسسات با هر نام و عنوانی به صراحت و موکد از ایجاد شعبه و نمایندگی منع شده اند. البته برخی دوستان سئوال می کنند چطور قبلاً ایجاد شعبه برای موسسات ممنوع نبوده؟ جواب من این است که روندها و رویه ها در حال اصلاح است و ما نمی توانیم به ابتنای یک ابهام قانونی که اتفاقاً بعداً هم اصلاح شده است، بر تخلف پافشاری کنیم. البته من شنیدم که پیش از این نیز در سال 1396 مدیران وقت انجمن موسیقی ایران برای عمل به قانون و در راستای ایجاد شخصیت حقوقی مستقل برای شعب استانی، ثبت انجمن ها را به عنوان موسسه فرهنگی انجمن موسیقی استان در اداره ثبت شرکت ها پیگیری کرده بودند اما گویا به هر دلیل به نتیجه نرسیده است.

مویدی درباره راهکارهای موجود در جهت برون رفت از این مشکلات هم توضیح داد: یا باید به طور کلی انجمن های فعلی منحل شود یا باید بر مبنای قانون اصلاح شود. همانطور که ما بارها گفته ایم قصد انحلال شعب استانی را نداریم و با توجه به ظرفیت شان فقط می خواهیم تقویت شوند. لذا پس از بررسی زیاد به این نتیجه رسیدیم که تنها راهکار قانونی که برای ما باقی می ماند، تبدیل این شعبه های استانی به موسسه با همان عنوان انجمن است تا این مجموعه ها بتوانند شخصیت حقوقی پیدا کرده و کارشان را ادامه دهند. اما اساسنامه تیپ موسسات جوابگوی اداره این شعب و بر مبنای اقتضائات اجرایی انجمن های تخصصی نیست. پس با هماهنگی هیات رسیدگی به مراکز فرهنگی، اساسنامه ای ویژه بر مبنای قوانین پیشنهاد دادیم.

وی ادامه داد: این اساسنامه از سوی چند تن از مدیران استان ها با انتقاداتی مواجه شد به همین خاطر در سال گذشته جلسه مجازی با حضور تمام مدیران کل استان ها برگزار کردیم و تمامی موارد انتقادی را نیز بررسی کردیم. به هر حال این عزیزان دغدغه هایی داشتند که به اعتقاد من لازم بود دغدغه های درست و قانونی را با لحاظ کردن حساسیت ها برای چندمین بار بررسی می کردیم و راه حلی برایشان می یافتیم. لذا مجدداً طی جلسه ای با مدیرکل محترم حقوقی ارشاد موارد انتقادی را بررسی و اصلاح کردیم. کار، واقعاً سخت و پیچیده بود و ما هم با وسواس و البته صرف وقت و انرژی زیاد سعی داشتیم کار دقیق و قانونی و کم اشکالی را انجام دهیم تا در آینده با مشکلاتی که ما با آن مواجه شدیم دست به گریبان نشوند.

مویدی تأکید کرد: از سوی دیگر از ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها و انجمن های مرکز خواستیم تا فرآیند ثبت موسسه مستقل را در استان ها طی کنند. البته این توضیح مهم را هم بدهم که انجمن های استانی در طرح جدید با ساز و کار موسسه فرهنگی و با نام انجمن ثبت و به فعالیت خواهند پرداخت، یعنی در مجوزی که برای آن ها صادر شده عنوان موسسه انجمن موسیقی یا نمایش (استان) قید شده است.

پاسخ به منتقدان طرح ساماندهی موسسات تابعه وزارت ارشاد

مشاور برنامه ریزی راهبردی معاونت امور هنری درباره برخی از اظهارنظرها و انتقادات مطرح شده به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سوی تعدادی از هنرمندان، فعالان تئاتر و موسیقی و برخی مدیران انجمن های استانی مبنی بر قانونی قلمداد کردن فعالیت انجمن ها در ساختار فعلی، افزود: در ابتدا مطرح شد که قرار است که انجمن ها منحل شوند. در حالی که بارها و به انحای مختلف عرض کرده ایم چنین نیست و انجمن ها در قالب قانونی جدید تقویت هم می شوند. اما در حال حاضر، ما بیشتر با دو گروه انتقاد کاملاً متضاد مواجهیم. یک سری از دوستان می گویند: شما در حال تبدیل کردن انجمن ها به موسسه خصوصی هستید تا امکان نظارت دولت را از بین ببرید . یک جمله تاریخی هم یکی از رفقا به ما گفتند که: شما با این طرح شائبه خصوصی بودن انجمن ها را ایجاد می کنید . در جهت مخالف هم عده ای می گویند شما انجمن ها را تبدیل به موسسات دولتی می کنید که احاطه و نظارت بیشتری بر ایشان داشته باشید در حالی که بنده می گویم هر دوی این انتقادها اشتباه است و عمدتاً ناشی از ناآگاهی از قوانین و مقررات است.

ما در قانون چیزی به نام خصولتی نداریم و تعجب می کنم بعضی هنرمندان از ماندن خصولتی ها دفاع می کنند و بر ابقای شرایط غلط فعلی اصرار دارند مویدی ادامه داد: اولاً همان طور که توضیح دادم انجمن های فعلی موسسه فرهنگی و هنری هستند و ما نمی خواهیم آن ها را تغییر وضعیت دهیم. بلکه می خواهیم در همین قالبی که هستند قانونی بشوند. دوم اینکه همانطور که هر انسانی باید دارای شناسنامه باشد تا بتواند از مواهب شهروندی استفاده کند، شعب هم باید شخصیت حقوقی مستقل و مبتنی بر قانون و مقررات موسسات باشند تا بتوانند درآمدزایی کنند یا بودجه حمایتی بگیرند و یا با آن ها تفاهم نامه و قرارداد منعقد شود. سوم اینکه در صورت تناقض مواد اساسنامه با اسناد بالادستی و قوانین و مقررات، طبیعتاً ملاک عمل، قوانین بالادستی خواهد بود بنابراین به صرف اینکه در اساسنامه پیش بینی شده، نمی شود تخلف کرد.

وی افزود: چهارم اینکه در اساسنامه باید بر مبنای مقتضیات و الزامات، شاخص های عضویت، فرآیند انتخاب مدیران و نحوه اداره انجمن مشخص و شفاف شود. پنجم اینکه موسسات و انجمن ها چه بخواهیم و چه نخواهیم خصوصی هستند و ما در قانون چیزی به نام خصولتی نداریم و تعجب می کنم بعضی هنرمندان از ماندن خصولتی ها دفاع می کنند و بر ابقای شرایط غلط فعلی اصرار دارند. نکته ششم اینکه معاونت هنری محق به انتخاب موسسات پیمانکار برای واگذاری برنامه و نظارت بر حسن اجرای برنامه است و ما اصرار داریم با موسساتی طرف تفاهم یا قرارداد باشیم که کاملاً مبتنی بر قانون و مقررات هستند.

مویدی ادامه داد: بنابراین تصور غلطی است که به طور مثال کل سرفصل بودجه حمایت و صیانت از موسیقی ملی به عنوان بودجه انجمن موسیقی تلقی شود. مورد هفتم و مهم تر از همه اگر ما بر فرآیند مالی و برنامه ریزی انجمن ها نظارت داریم و شورای برنامه ریزی و نظارت بر کمک ها و حمایت ها در معاونت هنری راه اندازی شده به خاطر این نیست که می خواهیم مجموعه خصولتی تحت سیطره خودمان ایجاد کنیم یا خود را در این زمینه محق می دانیم. بلکه ما به استناد تبصره ماده 71 و مکرر قانون محاسبات عمومی کشور مصوب 1366، ماده 5 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی کشور مصوب سال 1380، قانون پرداخت کمک و یا اعانه به افراد و موسسات غیردولتی مصوب 1378و آیین نامه نحوه نظارت بر مصرف کمک های پرداختی به موسسات غیردولتی به شماره 35530/31649 ه مورخ 7 تیر ماه 1385 هیات وزیران، موظف و مکلف به نظارت بر بودجه گیرنده هستیم. اگر این کار را نکنیم تخلف کرده ایم.

مویدی تاکید کرد: اساساً تشکیل این شورا و تعریف فرآیند نظارتی بر مبنای کلان پروژه بهبود روش ها و ساختارها و عمل به قانون و انضباط مالی است که در این دوره تعریف شده و مبنای قانونی دارد. همان طور که بحث برگزاری به موقع مجامع عمومی سالیانه موسسات با رعایت دقیق تمامی سازوکارهای قانونی و استانداردهای موجود و همچنین تعیین و پیگیری انجام تکالیف قانونی هم در این دوره انجام شد که اتفاقاً یکی از تکالیف مجامع عمومی هم ارایه برنامه مدون و عمل به آن بوده است تا به طور اقتضایی و بدون برنامه و هماهنگی به هزینه کرد بودجه حمایتی نپردازند. این موضوعات را چندین بار هم من، هم مشاور محترم اجرایی برای مدیران عامل محترم انجمن ها و موسسات بودجه گیرنده توضیح داده ایم و تعجب می کنم که چگونه بعد از دو سال که از تشکیل این شورا می گذرد و همه انجمن ها و موسسات مرتبط با همین ساز و کار عمل می کنند، ناگهان در رسانه ها، علت استعفای یک مدیرعامل تشکیل این شورا تلقی شود و بدتر از آن بخواهند اعمال نظارت مالی این شورا که بر مبنای قانون است را تداخل وظایف با هیات امنا بدانند.

وی تأکید کرد: بنده همانطور که عرض کردم تکلیف خود هیات امنای موسسات در مجامع عمومی، عمل به این قاعده قانونی است و جالب تر این است که حتی آن زمانی که به زعم منتقدان عزیز این تداخل و اعمال نفوذ شکل نگرفته بود، در هیچکدام از جلسات هیأت امنا یا هیأت مدیره، در مورد تطابق هزینه کرد با برنامه بودجه مصوب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که از مصادیق ماموریت شوراست، بحث نشده بود و طبعاً نباید هم بشود که حال تداخل وظیفه تلقی می شود.

قرار نیست ما بدون هیچ برنامه و نظارتی پول به انجمن ها بدهیم

این کارشناس مسائل فرهنگی گفت: دوستان اگر نظارت قانونی وزارت ارشاد را برنمی تابند، اشکال ندارد، می توانستند تحصیل درآمد کنند و طبعاً مدیران معاونت امور هنری هم هیچ دخالتی در هزینه کرد درآمدهای غیر از کمک ها و حمایت ها ندارند. اما اگر بودجه ای از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می گیرند باید مبتنی بر برنامه مصوب بودجه باشد. پس قرار نیست ما بدون هیچ برنامه و نظارتی پول به انجمن بدهیم و بعد ما جوابگوی تخطی از برنامه باشیم. زیرا نتیجه این می شود که در دوره های قبل انجمن هنرهای نمایشی هر سال یک بدهی سنگین قریب به 10 میلیاردی برای معاونت امور هنری به ارمغان می آورد. حرف مرد هم یکی بود هر چه تسویه می کردیم باز آخر سال، انجمن به همان میزان بدهی داشت و بعد می گفتند چون وزارت ارشاد پول نمی دهد این جوری می شود. در صورتی که شما باید مطابق برنامه عمل کنید که بدهی ایجاد نشود.

ساختاری که برای تشکیل این موسسات برنامه ریزی شده، ساختاری دموکراتیک است. به این شکل که هنرمندان می توانند در صورت احراز شرایط و شاخص های حرفه ای هنری که در اساسنامه تبیین شده است عضو این موسسات و انجمن ها شوند وی افزود: در حال حاضر برآوردها در یک شورای تخصصی هفت نفره بررسی و تصویب می شود و بعد هم مراقبت می کنیم که هر هزینه ای در قالب برنامه بودجه مصوب باشد. همین روال باعث شده که در سال 99 سهم هزینه پشتیبانی همه انجمن ها و موسسات مرتبط به شدت تقلیل پیدا کند و بودجه و اعتبارات صرف ماموریت اصلی معاونت هنری یعنی حمایت از هنر و هنرمندان و رویدادهای هنری و مشاغل هنری بشود. بنابراین این چه تزاحمی با وظایف و اختیارات هیات امنا دارد که موجب قهر و استعفا بشود؟ می گویند شخصیت های حقوقی از طرف معاونت هنری در هیات امنا هستند و می توانند بر کارها نظارت کنند. بسیار خوب آنها با توجه به مسئولیتشان در حوزه محتوایی و مدیریتی کمک می کنند و این نافی تشکیل یک شورای تخصصی مالی بر مبنای قانون نیست. مورد بعدی این است که این رویه فقط برای یک انجمن نیست هر موسسه ای که بودجه از معاونت هنری می گیرد باید طبق قانون و حتی تکلیف مجمع عمومی برنامه سالیانه و گزارش مالی بدهد و هزینه هایش منطبق با برنامه بودجه باشد و بعد هم از طریق سامانه مربوطه شفاف سازی بشود.

مشاور برنامه ریزی راهبردی معاونت امور هنری وزارت ارشاد با اشاره به ساز و کار انتخاب مدیران انجمن های استانی در طرح ساماندهی موسسات هم اظهار کرد: ساختاری که برای تشکیل این موسسات برنامه ریزی شده، ساختاری دموکراتیک است. به این شکل که هنرمندان می توانند در صورت احراز شرایط و شاخص های حرفه ای هنری که در اساسنامه تبیین شده است عضو این موسسات و انجمن ها شوند و پس از طی یک انتخابات از بین اعضای هر شهرستان با نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجمع عمومی نمایندگان استان را تشکیل دهند و مجمع عمومی نمایندگان که متشکل از نمایندگان انتخاب شده هنرمندان هر شهرستان است بر اساس اساسنامه، هیات مدیره را تعیین و هیات مدیره مدیر عامل را انتخاب کند.

چرا در سال پایانی دولت به فکر سامان دهی افتادید؟

مویدی در بخش دیگری از صحبت های خود در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر اینکه چرا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال های پایانی فعالیت های دولت به فکر ساماندهی موسسات زیر مجموعه خود افتاده تصریح کرد: ساماندهی موسسات و انجمن ها از حدود سه سال پیش مطرح شد و پس از آن از جهات مختلف خصوصاً قانونی مورد بررسی قرار گرفت همانطور که عرض کردم فرآیند ساماندهی انجمن ها شامل مطالعه و برنامه ریزی و بررسی و تعیین روش و فرآیندها و تدوین اساسنامه های جدید و در نهایت اقدام، فرآیند بسیار طولانی و پیچیده و سختی بود و هست که بیش از سه سال از وقت ما را گرفت و به انتهای دولت موکول شد.

یکی از دغدغه های مهم ما در روزهای اول طرح ساماندهی موسسات موضوع نیروی انسانی بود که مقرر شد حتی الامکان اگر نیروی انسانی بنای رفتن نداشته باشد با انحلال و یا ادغام موسسات بیکار نشود مشاور برنامه ریزی راهبردی معاونت امور هنری وزارت ارشاد درباره موضوع منابع انسانی و نحوه فعالیت کارکنان طرف قرارداد انجمن های موسیقی و نمایش و سایر موسسات منحل شده یا ادغام شده پس از اجرای طرح ساماندهی گفت: ساماندهی موسسات فرهنگی هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طبق دستور وزیر باید با حفظ و توافق با منابع انسانی موجود صورت گیرد. اتفاقاً یکی از دغدغه های مهم ما در روزهای اول طرح ساماندهی موسسات موضوع نیروی انسانی بود که مقرر شد حتی الامکان اگر نیروی انسانی بنای رفتن نداشته باشد، با انحلال و یا ادغام موسسات بیکار نشود، اما جالب است که در صورت عدم کاهش حداقلی منابع انسانی، هزینه های ساختاری تشریفاتی که با این روش صرفه جویی می شود در قیاس با اعتبارات هنری رقم کم ارزشی نخواهد بود.

مویدی در ادامه صحبت های خود گفت: بنده با صراحت اعلام می کنم که طبق قانون و تعریف صنف، انجمن های فعلی صنف نیستند و موسسه فرهنگی و هنری هستند. من فکر می کنم دوستانی که اکنون به ماجرای طرح ساماندهی با نگاه انتقادی می نگرند، از بیرون به قضاوت نشسته اند و معاونت هنری را متهم به تضعیف اصناف می کنند. فکر می کنند انجمن ها ماهیت ها صنفی دارند و وزارت ارشاد آنها را تبدیل به موسسه کرده است در صورتی که انجمن ها موسسه اند و نمی توانند شعبه داشته باشند پس تنها راه باقی مانده این است که شعب استانی هم در قالب موسسات فرهنگی و هنری مستقل، شخصیت حقوقی بیابند. اینکه تا به امروز هم چنین رویه ای وجود داشته، فقط به جهت ابهامات قانونی بوده که یا اصلاح شده یا در حال برطرف شدن است.

وی گفت: شما مطمئن باشید آنچه صورت گرفته یک ترمیم بر اساس ساختار قبلی انجمن هاست و اگر نگاه دیگری داشتیم، می گفتیم انجمن ها با توجه به تفاهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت کار و همچنین ابلاغیه هیات وزیران باید برای تبدیل و ادغام در صنف اقدام کنند. در صورتی که ما گفتیم شعب استانی انجمن به روال قبلی با رعایت قانون و تبدیل به شخصیت حقوقی مستقل تقویت شوند و کارشان را ادامه دهند. این تمام بحث ماست که به سرخط قانون بیاییم و اگر همه ذی نفعان بپذیرند بر مبنای قانون عمل کنند به نفع همه است.

مشاور برنامه ریزی راهبردی معاونت امور هنری وزارت ارشاد تصریح کرد: امیدوارم این توضیحات بتواند موضوع را برای افرادی که دغدغه دارند روشن و شفاف کند، فعالیت انجمن ها در صورت رعایت قوانین، تداوم می یابد و می تواند تقویت شود. قطعاً برای معاونت هنری ساده تر بود که چند ماه باقیمانده از دولت را به دور از این انتقادها سپری کند اما بعدها مشخص خواهد شد که این اقدام مدبرانه چقدر برای تعیین تکلیف قانونی شعب استانی و تقویت آنها ضرورت داشته است.

کد خبر 5191244

علیرضا سعیدی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ضمن تشریح بررسی های جلسه اخیر کمیسیون متبوع خود خبر داد: قرار شد کارگروهی در ذیل کمیسیون فرهنگی برای تحقق شعار سال در حوزه فرهنگ تشکیل شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۳۰ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران

حجت الاسلام مجید نصیرایی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به بررسی های جلسه روز یکشنبه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: در این جلسه ضمن بررسی مسائل مختلف مربوط به کمیسیون و حوزه فرهنگ قرار شد در کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی کار گروهی در جهت تحقق شعار سال تشکیل شود.

وی افزود: در این جلسه همچنین جزئیات و مسائل مربوط به برنامه های سال جاری کمیسیون مورد بحث بررسی قرار گرفت، در پی این بررسی ها مقرر شد مکاتبه ای با دستگاههای فرهنگی همچون وزارت ورزش و جوانان، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و سازمان صدا و سیما انجام شود تا این دستگاه ها و سازمان ها مشروح برنامه های عملی خود را برای سال جاری به کمیسیون فرهنگی ارائه کنند.

نماینده مردم فردوس و طبس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: همچنین بنا شد کمیته هایی تخصصی شکل بگیرد و بر میزان عملیاتی شدن برنامه های ارائه شده نظارت کنند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
به گفته احد رضایی، بهترین زمان برگزاری دومین نمایشگاه مجازی کتاب پایان فصل تابستان و اوایل پاییز است؛ زیرا فرصتی برای نمایندگان ناشران خارجی فراهم می شود تا تازه های نشر جهان را به کشور وارد کنند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۳۰

احد رضایی مدیرعامل انجمن فرهنگی ناشران بین الملل در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره به برگزاری دومین نمایشگاه مجازی کتاب گفت: من به عنوان یک ناشر و نماینده انجمن از ایده برگزاری دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران در پایان فصل تابستان و ابتدای پاییز -که فصل شروع مدارس و دانشگاه ها است- استقبال می کنم؛ زیرا به نظرم بهترین زمان برگزاری آن است.

وی با بیان اینکه نرم افزار و سخت افزار نمایشگاه اول دچار مشکلاتی بود، عنوان کرد: اگر قرار است نمایشگاه با همان مشکلات و نقاط ضعف برگزار شود، نمی توانیم به موفق بودن نمایشگاه امیدوار باشیم و معتقدم نمایشگاه دوم باید در دو حوزه نرم افزاری و سخت افزاری با تغییرات جدی همراه باشد و تقویت شود.

رضایی افزود: در این زمینه پیشنهادهای خود را به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه کرده ایم؛ چون بحث پست بزرگترین مشکل ما در روند اجرایی بود؛ در بخش خارجی قیمت کتاب ها نسبت به آثار زبان فارسی بسیار بالا است و اگر بسته ای بدون رسید پستی از ناشر گرفته شود، در صورت بروز مشکل قابل پیگیری نیست.

وی با ذکر مثالی در این زمینه توضیح داد: در نمایشگاه اول یکی از بسته های کتاب ما دچار مشکل شد؛ به طوری که مشتری اعلام کرده بسته به دست او نرسیده و از سوی دیگر اداره پست ادعا می کند که بسته ای را تحویل نگرفته؛ در صورتی که اسناد و مدارک نشان می دهد که این بسته مهر خورده است.

رضایی با بیان اینکه قیمت این کتاب 600 هزار تومان است، گفت: این نمونه از جمله موضوعاتی است که باید در یک جلسه مشترک بین شرکت پست، مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نمایندگان ناشران به آن پرداخته شود و ارسال کتاب هایی که ارزش آ ن ها از یک سقفی بالاتر است، حتما با دریافت رسید انجام شود.

وی یادآور شد: به روزرسانی نر م افزار فروش، امکان جستجوی کتاب ها و مشخص نبودن حقیقی یا حقوقی بودن مشتریان همچنین الزام ناشران به درج مهر برای فاکتورهای فروش کتاب از جمله موضوعاتی است که باید برای رفع آن ها در نمایشگاه دوم حتما اقدام شود.

رضایی با اشاره به زمان خوب و مناسب تسویه حساب ناشران حاضر در نمایشگاه از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: با توجه به پایان سال و مشکلات اقتصادی مختلف اما مسئولان ارشاد به وعده خود عمل و همه حساب و کتاب ناشران را پرداخت کردند که جای تشکر دارد.

به گفته وی؛ باید زمینه ای فراهم شود که برخی از مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری طی ماه های آتی حل شود تا در نمایشگاه دوم ناشران همچنین مخاطبان برای خرید کتاب با کمترین ایراد و مشکل روبرو شوند.

رضایی همچنین به نبود کتاب های جدید خارجی اشاره کرد و گفت: نکته دیگری که وجود دارد این است که موجودی کتاب های خارجی در نهایت فقط 40 درصد نیاز متقاضیان را تامین می کند و چیزی در حدود 60 درصد کمبود کتاب داریم که باید فرصت داشته باشیم تا آن را تامین کنیم.

وی تاکید کرد: با توجه به مشکلات ارزی همچنین ترخیص از گمرک، کتاب ها تا چهار ماه آینده هم به کشور نمی رسند زیرا تا بخواهیم سفارش ها را جمع کنیم و برای ناشران ارسال کنیم زمان زیادی می برد، از سوی دیگر حسابی برخی از همکاران بسته است زیرا به دلیل عدم فروش کتاب هایشان در سال قبل نتوانسته اند با ناشران تسویه حساب کنند.

رضایی همچنین به برخی موارد دست و پاگیر قانونی اشاره کرد و یادآور شد: با توجه به مقررات سخت گیرانه ورود کالا در سیستم گمرک، بانک مرکزی و سایر موارد زمان بیشتری نیاز داریم تا بتوانیم کتاب های مورد نیاز بازار را تامین کنیم و برگزاری نمایشگاه برای فصل تابستان و اوایل پاییز گزینه مناسبی است.

احد رضایی مدیرعامل انجمن فرهنگی ناشران بین الملل در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره به برگزاری دومین نمایشگاه مجازی کتاب گفت: من به عنوان یک ناشر و نماینده انجمن از ایده برگزاری دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران در پایان فصل تابستان و ابتدای پاییز -که فصل شروع مدارس و دانشگاه ها است- استقبال می کنم؛ زیرا به نظرم بهترین زمان برگزاری آن است.

وی با بیان اینکه نرم افزار و سخت افزار نمایشگاه اول دچار مشکلاتی بود، عنوان کرد: اگر قرار است نمایشگاه با همان مشکلات و نقاط ضعف برگزار شود، نمی توانیم به موفق بودن نمایشگاه امیدوار باشیم و معتقدم نمایشگاه دوم باید در دو حوزه نرم افزاری و سخت افزاری با تغییرات جدی همراه باشد و تقویت شود.

رضایی افزود: در این زمینه پیشنهادهای خود را به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه کرده ایم؛ چون بحث پست بزرگترین مشکل ما در روند اجرایی بود؛ در بخش خارجی قیمت کتاب ها نسبت به آثار زبان فارسی بسیار بالا است و اگر بسته ای بدون رسید پستی از ناشر گرفته شود، در صورت بروز مشکل قابل پیگیری نیست.

وی با ذکر مثالی در این زمینه توضیح داد: در نمایشگاه اول یکی از بسته های کتاب ما دچار مشکل شد؛ به طوری که مشتری اعلام کرده بسته به دست او نرسیده و از سوی دیگر اداره پست ادعا می کند که بسته ای را تحویل نگرفته؛ در صورتی که اسناد و مدارک نشان می دهد که این بسته مهر خورده است.

رضایی با بیان اینکه قیمت این کتاب 600 هزار تومان است، گفت: این نمونه از جمله موضوعاتی است که باید در یک جلسه مشترک بین شرکت پست، مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نمایندگان ناشران به آن پرداخته شود و ارسال کتاب هایی که ارزش آ ن ها از یک سقفی بالاتر است، حتما با دریافت رسید انجام شود.

وی یادآور شد: به روزرسانی نر م افزار فروش، امکان جستجوی کتاب ها و مشخص نبودن حقیقی یا حقوقی بودن مشتریان همچنین الزام ناشران به درج مهر برای فاکتورهای فروش کتاب از جمله موضوعاتی است که باید برای رفع آن ها در نمایشگاه دوم حتما اقدام شود.

رضایی با اشاره به زمان خوب و مناسب تسویه حساب ناشران حاضر در نمایشگاه از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: با توجه به پایان سال و مشکلات اقتصادی مختلف اما مسئولان ارشاد به وعده خود عمل و همه حساب و کتاب ناشران را پرداخت کردند که جای تشکر دارد.

به گفته وی؛ باید زمینه ای فراهم شود که برخی از مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری طی ماه های آتی حل شود تا در نمایشگاه دوم ناشران همچنین مخاطبان برای خرید کتاب با کمترین ایراد و مشکل روبرو شوند.

رضایی همچنین به نبود کتاب های جدید خارجی اشاره کرد و گفت: نکته دیگری که وجود دارد این است که موجودی کتاب های خارجی در نهایت فقط 40 درصد نیاز متقاضیان را تامین می کند و چیزی در حدود 60 درصد کمبود کتاب داریم که باید فرصت داشته باشیم تا آن را تامین کنیم.

وی تاکید کرد: با توجه به مشکلات ارزی همچنین ترخیص از گمرک، کتاب ها تا چهار ماه آینده هم به کشور نمی رسند زیرا تا بخواهیم سفارش ها را جمع کنیم و برای ناشران ارسال کنیم زمان زیادی می برد، از سوی دیگر حسابی برخی از همکاران بسته است زیرا به دلیل عدم فروش کتاب هایشان در سال قبل نتوانسته اند با ناشران تسویه حساب کنند.

رضایی همچنین به برخی موارد دست و پاگیر قانونی اشاره کرد و یادآور شد: با توجه به مقررات سخت گیرانه ورود کالا در سیستم گمرک، بانک مرکزی و سایر موارد زمان بیشتری نیاز داریم تا بتوانیم کتاب های مورد نیاز بازار را تامین کنیم و برگزاری نمایشگاه برای فصل تابستان و اوایل پاییز گزینه مناسبی است.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
مدیر انتشارات نوشته گفت: به جای اینکه ناشران و کتاب فروشان را تشویق کنند که تولیدات خوبی داشته باشند تا مردم در اوقات فراغت خود از آنها استفاده کنند، کتاب فروشی ها را تعطیل و مردم را از این امکان محروم می کنند. اگر این وضعیت ادامه پیدا کند ظرف ماه های آینده شاهد سقوط شدید صنعت نشر خواهیم بود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۳۰ سایت های دیگر : چاپ و نشر آنلاین

مهدی صاحب فصول، در گفت و گو با خبرنگار ایمنا ، اظهار کرد: سه روز پیش کاغذ 70 در 100، 730 هزار تومان قیمت گذاری شده بود. این در حالی است که قیمت آن پیش از نوروز 430 هزار تومان بود؛ یعنی کاغذ در این بازه زمانی حدود 300 هزار تومان گران تر شده است.

وی افزود: واردات کاغذ متوقف شده است و این امر خود به خود بر قیمت ها تأثیر می گذارد. علاوه بر این انتخابات نیز در پیش است، افرادی که کاغذ در اختیار دارند به دلیل اینکه مطمئن نیستند که کاغذ به اندازه کافی وارد شود، آنها را نگه می داند و به این واسطه در حال سودجویی هستند.

این ناشر ادامه داد: در این اواخر دولت برای کنترل افزایش قیمت کتاب ها، اقدام به تخصیص کاغذ دولتی به ناشران کرد؛ اما پیش از سال نو تاکنون توزیع کاغذ دولتی نیز متوقف شد. این مساله باعث شده است که ناشران برای چاپ کتاب های خود، کاغذ را از بازار آزاد تهیه کنند.

صاحب فصول با اشاره به تعطیلی کتاب فروشی ها، تصریح کرد: پیش از ماه مبارک رمضان اغذیه فروشی ها باز بودند، اما به کتاب فروشی ها اجازه فعالیت نمی دادند. این امر سختی های بسیاری برای صنعت نشر به وجود آورد.

وی با بیان اینکه " تعطیلی کتاب فروشی ها بی توجهی به فرهنگ است"، گفت: معمولاً گفته می شود که افراد باید در خانه بمانند و از مسافرت و حضور در تجمعات خودداری کنند. این در حالی است که افراد برای ماندن در خانه نیاز به سرگرمی دارند. تلویزیون، بازی، خواندن مجله و کتاب برخی از این سرگرمی ها است. وقتی افراد نتوانند کتاب مورد علاقه خود را خریداری و مطالعه کنند بخشی از وقت آنها در خانه به بطالت می گذرد.

این ناشر ادامه داد: مسلم است که اگر بخشی از وقت افراد خالی باشد، آن را به کارهای دیگری از جمله قدم زدن در پارک ها و حضور در تجمعات اختصاص می دهند که جامعه را دچار مشکل می کند. تعطیلی کتاب فروشی ها یک اشتباه محاسباتی است.

صاحب فصول تاکید کرد: به جای اینکه ناشران و کتاب فروشان را تشویق کنند که تولیدات خوبی داشته باشند تا مردم در اوقات فراغت خود از آنها استفاده کنند، کتاب فروشی ها را تعطیل و مردم را از این امکان محروم می کنند که به ازای آن خسارت های دیگری پدید آمد. اگر این وضعیت ادامه پیدا کند ظرف ماه های آینده شاهد سقوط شدید صنعت نشر خواهیم بود.

کد خبر 487824

لینک خبر :‌ خبرگزاری ایمنا
در دوران کرونا و با نزدیک شدن به موعد همه ساله نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، این سوال مطرح است که سرنوشت نمایشگاه کتاب امسال چیست و آیا باز هم به نمایشگاه مجازی کتاب می رویم؟

به گزارش ایسنا، کرونا با آمدنش همه چیز را تغییر داد، کلاس ها و نشست ها پشت مانیتورها رفت و همه دور از هم دور هم جمع شدند، حتی به نمایشگاه کتاب هم رفتند! امسال دومین سال حکمفرمایی کرونا است، همچنان مخاطبان پای مانیتورها یا گوشی های هوشمندشان به تماشای نشست ها و گفت وگوها می نشینند، اما هنوز مشخص نیست باز هم به نمایشگاه کتاب بروند یا نه؟

همه ساله بهار که از راه می رسید، همه از نمایشگاه کتاب حرف می زدند، نویسنده ها از کتاب هایی می گفتند که به نمایشگاه می رسید، ناشران به دنبال جانمایی و ارائه کتاب های شان بودند، و مسئولان به دنبال دادن آمارها و ارائه خدمات به مراجعه کنندگان، اما سال گذشته همه اتفاقات با همه گیری ویروس کرونا به نحو دیگری رقم خورد؛ ابتدا به گفته مسئولان سعی بر برگزاری نمایشگاه کتاب با بهبود اوضاع البته منوط به تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا بود و گمانه زنی هایی برای برگزاری نمایشگاه در تابستان و یا همزمان با هفته کتاب در پاییز 1399 مطرح می شد. بعد از کش و قوس ها و تغییراتی در موسسات زیرمجموعه معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعیین مدیر موسسه خانه کتاب و ادبیات، اعلام شد یکی از راه حل ها، برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب است که با واکنش هایی از طرف ناشران همراه شد. در نهایت هم این گزینه روی میز با همه کاستی ها و ضعف ها به مرحله اجرا درآمد.

امسال همزمان با روزهای آماده شدن برای برگزاری هرساله نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، زمزمه هایی مبنی بر برگزاری دوباره نمایشگاه مجازی کتاب به گوش می رسد.

خبرنگار ایسنا چندباری با مسئولان موسسه خانه کتاب و ادبیات و محسن جوادی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، درباره سرنوشت برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، و این که آیا به صورت مجازی برگزار خواهد شد یا خیر، و اگر برگزار می شود چه اقداماتی در جهت رفع مشکلات نخستین نمایشگاه مجازی کتاب صورت گرفته، تماس گرفته، که پاسخ گوی تماس ها نبوده اند.

اگر فرض را بر برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب آن هم در آینده نزدیک بگذاریم، پرسش اصلی از مسئولان این است برگزاری این دوره با وجود این که از نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران کمتر از چهار ماه می گذرد، که در فاصله کوتاهی از آن هم طرح عیدانه کتاب در اسفند 99 برگزار شد (برای حمایت از کتابفروشی ها و احتمالا جلوگیری از اعتراض کتابفروشان به نمایشگاه مجازی کتاب)، چه توجیهی دارد؟ یا بهتر است بگوییم صنعت نشر ایران ظرفیت برگزاری مجدد نمایشگاه کتاب را دارد؟

مسئله دیگر به زیرساخت های فنی نمایشگاه مجازی کتاب برمی گردد؛ کندی سایت و از دسترس خارج شدن آن در روزهای ابتدایی که سردرگمی مخاطبان و ناشران را به همراه داشت از ایرادات نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران بود، آیا این ایرادها رفع شده و یا متولیان صرفا می خواهند نمایشگاهی برگزار و رفع تکلیف کنند؟

این دوره برای تسریع در ارسال کتاب ها، پرداخت به موقع مطالبات ناشران، درنظر گرفتن مزیت هایی برای دانش آموزان، هماهنگی با ناشران برای ارائه همه کتاب ها، جلوگیری از تخلفات احتمالی در ارائه و عرضه کتاب ها، حضور ناشران خارجی و شفاف سازی درباره مسائل مالی نمایشگاه کتاب چه تمهیداتی اندیشیده می شود؟

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
نایب رییس هیات مدیره خانه سینما ابراز امیدواری کرد، وضعیت بیمه پایه اعضای صنوف سینمایی پس از 27 سال به عنوان یک مطالبه حداقلی از دولت فعلی، بهبود کیفیت پیدا کند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۳۰ سایت های دیگر : چابک خبرگزاری اقتصادی ایران برترین ها روزان

علیرضا نجف زاده که رییس کمیته رفاهی خانه سینما نیز است، در گفت وگویی با ایسنا درباره برخی کارهای پیگیری شده توسط هیات مدیره فعلی خانه سینما پس از انتخابات مرداد سال قبل بیان کرد: یک کار مهمی که در این مدت دنبال کرده ایم به بهبود کیفیت بیمه پایه هنرمندان خانه سینما مربوط می شود که در این باره با پیگیری های فراوان، اوایل دی ماه سال گذشته با حضور آقایان محمدعلی نجفی، منوچهر شاهسواری، امین تارخ، آتیلا پسیانی و خانم معتمدآریا و نیز رییس صندوق اعتباری هنر جلسه ای با وزیر کار و معاونین حوزه بیمه داشتیم و در آنجا بطور مفصل معضلات بیمه پایه و مشکلات بازنشستگی بیمه هنرمندان مطرح و مصوب شد که گروه های کارشناسی پیگیری و با مساعدت جناب وزیر اقدام عملی صورت پذیرد. نکته مهم این است که از حدود 27 سال قبل هیچگاه بیمه پایه اعضای خانه سینما دستخوش تغییر نشده و بهبود نیافته است و این حداقل بیمه هنرمندان که با بیمه کارگری در نظر گرفته شده رضایت و نیاز صنوف کارگری را برطرف نمی کند.

او افزود: مشکل مهم ما این است که حداقل بیمه را برای هنرمندان در اختیار داریم و اگر این بیمه کیفیت بهتری داشت با افزایش پایه حقوق، در زمان بازنشستگی هم مشکلات کمتر می شد، چون الان هنرمندی که بعد از 30 سال بازنشسته می شود دستمزد پایه یک کارگر را می گیرد، در صورتی که اگرچه ما در صنعت سینما کارگر هستیم ولی کارگران متخصصیم و باید پایه حقوق ما بر اساس کارگر متخصص و منطبق با ویژگی های شغلی خودمان تعریف شود. اگر این اتفاق رخ دهد در ادامه بیمه بیکاری هم قابل پیگیری است. واضح است که شاغلین در صنعت فیلمسازی که از مشاغل سخت و پر خطر محسوب می شود، فقط به برخی نام های مطرح خلاصه نمی شود و بخاطر نوع کار همیشه در معرض تهدیدها و بیماری های مختلف هستند که باید حمایت ویژه و جدی صورت پذیرد.

نجف زاده تاکید کرد: بهبود کیفیت بیمه پایه حداقل مطالبه ما از دولت فعلی است و امیدواریم در این مدت باقی مانده از فعالیت دولت، دست کم این یک مورد را به سرانجام برسانند، چون 27 سال است به همین شکل باقی مانده و انتظار ما این است که این کار عملی شود تا بعد از آن سراغ بهبود کیفیت بیمه تکمیلی برویم.

وی با اشاره به گله مندی های هنرمندان از بیمه تکمیلی گفت: گزارش های مختلفی از همکارانی داریم که خودشان یا اعضای خانواده شان درگیر بیماری های خاص هستند و در شرایطی که باید با خدمات آنلاین بیمه تکمیلی در بیمارستان ها سرویس دهی شوند متاسفانه در بحث باز پرداخت پول های بیمه تکمیلی و نیز مسائل سخت افزاری یا نرم افزاری دچار مشکل شده اند و هزینه هایی داشته اند که الآن نمی توانند پس بگیرند. این عدم برگشت به موقع هزینه در روند درمان آنها آسیب ایجاد می کند و امیدوارم بتوانیم در این راستا با تعاملاتی که با صندوق اعتباری هنر داریم، وضعیت کیفیت بیمه را بهبود دهیم.

او اضافه کرد: اگر بچه های سینما بیمه پایه و بیکاری خوبی داشته باشند خیلی از مشکلات برطرف می شود و به همین دلیل از تیم های کارشناسی مشغول در وزارت کار، وزارت ارشاد،سازمان بیمه تأمین اجتماعی و صندوق اعتباری هنر درخواست میکنم که مصوبات آن جلسه را بعنوان مطالبه مهم صنوف کارگری و هنرمند زودتر نهایی و عملیاتی کنند تا اتفاق های خوب آن جلسه شامل مرور زمان نشود.

رییس صندوق رفاهی خانه سینما درباره یکی دیگر از کارهای انجام شده در ارتباط با مسائل رفاهی اعضای خانه سینما توضیح داد: برای کمک به اعضای صنوف، آیین نامه ای تصویب و در سایت رسمی خانه سینما اطلاع رسانی شده تا کمک ها به صورت هدفمند و طبق آیین نامه با مشارکت روسای محترم اصناف خانه سینما باشد و به دست کسانی که واقعا نیاز دارند برسد. البته پیش تر هم همینطور بود منتها چون آیین نامه مصوب وجود نداشت ممکن بود در مواردی سلیقه ای اعمال شود و شفافیت لازم وجود نداشته باشد و الان قطعا با تایید روسای صنوف مواردی را که نیاز به کمک دارند، از کارافتاده هستند یا حتی در این مقطع درگیر بیماری کرونا شده اند حمایت می کنیم .

او افزود: تمام تلاش هیات مدیره و مدیر عامل خانه سینما این است که به دور از جریان های حاشیه ساز بتوانیم در این دوره سخت و شرایط ویژه در کنار روسای محترم اصناف و با حمایت اعضا نجیب از موانع به خوبی عبور کنیم و در جهت رفع اساسی نیاز اهالی خانه قدم برداریم. این مهم جز با همدلی و حمایت خانواده بزرگ و زحمتکش سینما و رسانه میسر نمی شود. به عنوان یکی از نمایندگان صنوف در هیات مدیره در مواقع ضروری موانع و مشکلات احتمالی را که باعث کندی حرکت می شود حتما با روسای صنوف در میان خواهم گذاشت تا چاره جویی شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
محمد نشاط، تهیه کننده سینمای ایران اعلام کرد: من 35 سال است که در این سینما مشغولم. بهت را نیز به عنوان چهارمین فیلم چرخه اکران آنلاین وارد پلتفرم ها کردم. بنابر تجربه ام می گویم این فروش چندمیلیاردی را باور نکنید.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۳۰

شعار سال: در حالی که سینما های کشور بسته هستند و تا بهبودی شرایط کرونایی، مجوزی بر بازگشایی و ادامه اکران ندارند، برخی آمار از بهبودی اکران آنلاین خبر می دهد.

صرفا چند فیلم اندک در پلتفرم های اینترنتی در دست نمایشند که در این بین شنای پروانه برحسب ارقام اعلامی توانسته رکوردشکن باشد. تا جایی که گفته می شود این فیلم در حدود 17 روز از توزیع آنلاین خود توانسته بالغ بر 4 میلیارد تومان عایدی داشته باشد.

این عدد البته به زعم برخی مایه شک و شبهه قرار دارد و آن را صرفا ارقامی برای بازارگرمی و تهییج بیشتر مخاطب می دانند.

دروغ است؛ باور نکنید

در این راستا محمد نشاط که پیش از این نیز با فیلم سینمایی بهت به چرخه اکران آنلاین پیوسته و از اولین آثار توزیع شده در سینمای آنلاین محسوب می شود با اشاره به فروش 4 میلیاردی شنای پروانه گفت: این آمار فروش را باور نکنید، چون دروغ محض است و اصلا امکان ندارد که چنین فروشی در سینمای آنلاین رقم خورده باشد.

وی افزود: دوستانی که با این پلتفرم ها مرتبطند دست به خبرسازی می دهند تا ایجاد خبر و جذب مخاطب کنند. حتی پول می دهند تا چنین ارقام غیرقابل باوری در رسانه ها منتشر شود.

نشاط ادامه داد: 35 سال است که در این سینما مشغولم. بهت را نیز به عنوان چهارمین فیلم چرخه اکران آنلاین وارد این پلتفرم ها کردم. بنابر تجربه ام، قطعا می گویم که نباید این فروش چندمیلیاردی را باور کرد.

وی یادآوری کرد: در اکران سینما نیز سالیانی این ماجرا اتفاق می افتاد یعنی پخش کننده خود دست به اعلام میزان فروش فیلم ها می کرد آن هم ارقامی بالا و عجیب که بقیه سینمادار ها نیز مجاب کند تا به پخش آن آثار رغبت کنند.

مطمئن باشید که حتی اگر بهترین فیلم های جهان را هم در ایران اکران کنند به چنین رقمی در گیشه نخواهند رسید. این میزان فروش و گیشه در سینمای آنلاین امکان ندارد.

مافیای اکران سینما به آنلاین هم رسیده است

نشاط با بیان اینکه این آمار را برچه اساسی اعلام می کنید؟ گفت: مطمئن باشید حتی اگر بهترین فیلم های جهان را هم در ایران اکران کنند، به چنین رقمی نخواهند رسید. این میزان فروش در سینمای آنلاین امکان ندارد.

تهیه کننده این سیب هم برای تو به مافیای اکران اشاره کرد و گفت: ما سال های سال است که در مورد فیلم های روی پرده و سالن ها از مافیا دم زدیم؛ جنگیدیم و داد زدیم. دقیقا همان مافیا امروز وارد اکران آنلاین شده است. چند پلفترم آمده اند و دست به انحصار زده اند. خودشان سرمایه گذاری و فیلمشان را توزیع می کنند. این وسط کس دیگری وجود ندارد.

به گفته نشاط؛ هرکاری در انحصاری بماند، ایجاد فساد می کند، چون رقیب ندارد. الان هم این دو پلفترم در حوزه فیلم و سریالسازی کلک می زنند. تبلیغات فیلم ها فقط مختص آثار تولیدی خودشان است، اما برای دیگر آثار تبلیغ و اقدامی نمی کنند.

سال های سال است که در مورد فیلم های روی پرده و سالن ها دم از مافیا می زنیم؛ جنگییم و داد زدیم. دقیقا همان مافیا امروز وارد اکران آنلاین شده است. چند پلفترم آمده اند و دست به انحصار زده اند. خودشان سرمایه گذاری و فیلم شان را توزیع می کنند.

کجای این حرکت انسانی است؟

وی ادامه داد: برای فیلم من مثلا 20 بنر کوچک می زنند، چون برایشان مهم نیست، اما برای تبلیغ محصولات خودشان حتی آدم به خیابان می آورند و به عنوان بنر استفاده می کنند؛ کجای این حرکت اخلاقی و انسانی است؟

وی تأکید داشت: این ها فقط برای فیلم خودشان بازارگرمی می کنند، اما برای فیلم بقیه دست به هیچ کاری نمی زنند. تابلو به آدم می بندند و در خیابان رها می کنند؛ چه توقعی دارید که این رکورد ها و فروش ها الکی نباشد؟ چطور فیلم های خودشان رکورد می زند. اما فیلم بقیه رکورد نمی زند؟

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری آنا، تاریخ انتشار 30 فروردین 1400، کد خبر: 575699، www.ana.press.

لینک خبر :‌ شعار سال
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۳۰

نصف جهان: سینماهای کشور به دلیل شیوع کرونا و موج چهارم همچنان تعطیل هستند و فیلم های نوروزی نیز در انتظار بازگشایی احتمالی سالن ها مانده اند.

با این حال برخی خبرها و صفحات پلتفرم ها از اکران زودهنگام برخی فیلم ها ازجمله خورشید مجید مجیدی خبر می دهند؛ یعنی قید اکران در سینما را زده و به زودی وارد سینمای آنلاین خواهد شد!

با این حال امیر بنان تهیه کننده خورشید با رد این خبر گفت: ما فعلا قصدی برای اکران آنلاین فیلم مان نداریم. درحال حاضر منتظریم که سالن های سینما باز شود و خورشید به اکران عمومی خود در سینماها ادامه دهد.

وی افزود: هدف ما اول اکران در سینماهاست. بعد از آن فیلم را وارد اکران اینترنتی خواهیم کرد ولی درحال حاضر به اکران آنلاین فکر نمی کنیم.

گفتنی است؛ خورشید ساخته مجید مجیدی ازجمله فیلم های حاضر در اکران نوروزی 1400 است که هم اکنون ادامه اکرانشان به بازگشایی سینماها موکول شده است.

این فیلم روایتگر داستان زندگی پسری 12 ساله به اسم علی است که همراه سه دوستش، کار می کند تا بتواند نیازهای خانواده اش را رفع و یک زندگی خوب را برایشان فراهم کند. طی اتفاقاتی معجزه آسا، مردی به او پیشنهاد می دهد که یک زیر خاکی را برایش بیابد، اما... ا.

علی نصیریان، جواد عزتی، طناز طباطبایی، روح الله زمانی، صفر محمدی، شمیلا شیرزاد و ... در آن ایفای نقش کرده اند.

لینک خبر :‌ روزنامه نصف جهان
محمد احمدی تهیه کننده و کارگردان سینما معتقد است که تنها فیلم های کم هزینه (لوباجت) می تواند در شرایط فعلی در بازگشت سرمایه موفق عمل کند.

محمد احمدی تهیه کننده و کارگردان سینما در گفتگو با خبرنگار مهر ، گفت: منتظریم تا فیلم سینمایی تهران، شهر عشق را برای اکران عمومی آماده کنم، البته این فیلم در نوبت اکران است تا ببینیم شرایط اکران در سینماها به چه گونه ای خواهد شد.

وی ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر سینمای ایران در شرایط مناسبی قرار ندارد و امیدوارم هرچه سریع تر از این وضعیت خلاص شویم، با توجه به شرایط فعلی نمی توانیم چندان روی سینما حساب کنیم و چشم انداز خوبی برای سینما نمی بینیم.

این تهیه کننده سینما توضیح داد: البته کار بسیار خوبی که شده است این است که سینماها از گروه مشاغل 3 به گروه مشاغل 2 انتقال پیدا کرد و همین مساله سبب شد تا تنها زمانی سینماها تعطیل شود که وضعیت شهرها قرمز باشد. اگر شرایطی پیش بیاید که سینماها باز شوند، یک امیدواری پیش می آید که مردم از سینماها استقبال کنند.

تلویزیون با سینما همکاری نمی کند

وی بیان کرد: مساله مهمی که وجود دارد این است که مردم نمی دانند سینماها چه زمانی باز است یعنی تبلیغات و اطلاع رسانی دقیقی در این زمینه صورت نمی گیرد، متاسفانه تلویزیون نیز چندان در این زمینه همکاری نکرده و تبلیغی در زمینه باز بودن سینماها نمی کند، به عنوان مثال سال گذشته که فیلم سینمایی قتل عمد را اکران کردم، برخی از دوستان تماس می گرفتند و می گفتند مگر سینماها باز است؟ همین مساله نشان می دهد که اطلاع رسانی ضعیفی در این زمینه صورت گرفته است.

احمدی با اشاره به اینکه در حال حاضر تنها راه اطلاع رسانی از وضعیت سینماها فضای مجازی است، گفت: خوشبختانه در سینماها تمام پروتکل های بهداشتی رعایت می شود و شنیده نمی شود که کسی به دلیل حضور در سینماها به ویروس کرونا مبتلا شده است.

وی ادامه داد: سینماها در حوزه تولید نیز با مشکلاتی مواجه است، البته این را باید بگویم که باب سریال سازی در کشور باز شده است و همه به این سمت روی آورده اند، چرا که مخاطب این روزها از پلتفرم ها به خوبی استقبال می کند.

تولید در سینما بسیار سخت شده است

این کارگردان سینما توضیح داد: واقعیت این است که تولید در سینما بسیار سخت شده است، با توجه به شرایط اکران ، سرمایه گذاران کمتر تمایل به سرمایه گذاری در سینما دارند و ما به آنها حق می دهیم چرا که نمی دانند پولی که سرمایه گذاری می کنند چه زمانی باز می گردد. شاید در حال حاضر فضای مناسبی برای تولید نباشد و شاید فیلمسازان باید به سمت فیلم های لوباجت روی آورند.

وی تاکید کرد: در چنین شرایطی با کمک پلتفرم ها و اکران نصف نیمه ای که وجود دارد تنها فیلم های لوباجت می توانند بازگشت سرمایه داشته باشند و این می تواند راه حلی برای جان گرفتن تولید در سینما باشد.

احمدی در پایان گفت: مساله دیگر این است که هزینه با درآمد و اکران فیلم ها اصلاً نمی خواند و بلیت ها نسبت به هزینه تولید ارزان است، این در حالی است که هزینه تولید نسبت به سال گذشته سه برابر شده است.

کد خبر 5188362

نیوشا روزبان

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
یک حقوقدان گفت: زمانی که یک سایت تصویری در اینترنت از وزارت ارشاد مجوز دارد، نمی توان به استناد اینکه از صدا و سیما مجوز ندارد از فعالیت آن جلوگیری کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۳۰ سایت های دیگر : خبرداغ بازار کار

کامبیز نوروزی در گفتگو با خبرنگار ایلنا، در خصوص قانون مطبوعات و دریافت مجوز فعالیت رسانه ها از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اظهار کرد: به طور کلی هر نوع رسانه ویژگی های منحصر به فرد خاص خود را دارد؛ سینما، رادیو و صدا و تصویری که از طریق فضای مجازی منتشر می شود با یکدیگر متفاوت است. بعضی مشابهت های ظاهری موجب نمی شود که ما یک رسانه را تابع یک رسانه دیگر کنیم.

این حقوقدان ضمن اشاره به اصل 44 قانون اساسی، افزود: اصل 44 قانون اساسی به دولتی بودن رادیو و تلویزیون پرداخته است که رادیو و تلویزیون دو رسانه خاص هستند و هر یک خصوصیات خاص خود را دارند. اینکه از طریق اینترنت می توان صدا و تصویر منتشر کرد، دلیل نمی شود که ما صدا و تصویر اینترنتی را مشمول مقررات رادیو و تلویزیون بدانیم؛ چنین تفسیری از پایه مخدوش و مردود است.

نوروزی بیان کرد: همچنین ما در حقوق اساسی اصلی به نام آزادی بیان داریم بنابراین نمی توانیم تفسیری خلاف اصل قانون داشته باشیم.

وی ادامه داد: چگونه می توان از اصل 44 چنین چیزی را استنباط کرد که رسانه های صوتی یا تصویری اینترنتی ملزم باشند که از صدا و سیما مجوز بگیرند.

این حقوقدان تأکید کرد: به نظر من قائل شدن چنین اختیاری برای صدا و سیما، توسعه ناموجه قانون در جهت نقض آزادی بیان است.

نوروزی در پایان خاطر نشان کرد: زمانی که یک سایت تصویری در اینترنت از وزارت ارشاد مجوز دارد، نمی توان به استناد اینکه از صدا و سیما مجوز ندارد از فعالیت آن جلوگیری کرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
یک منتقد سینما از دستمزد محمدرضا گلزار برای اجرای برنامه هفت خان انتقاد کرد.

پوریا ذوالفقاری منتقد سینما درباره یک دستمزد عجیب نوشت:

از لحظه ای که شنیده ام، به مردم ایستاده در صف مرغ و زندانی شده در خانه و اسیر شده در فقر و نومیدی فکر می کنم. به آنها که از نداری به کشتن خود می اندیشند و می پرسم از خودم که چند تایشان شب ها با دیدن این برنامه خستگی و اندوه از تن می تکانند؟ اصلا چندتای شان می دانند چنین برنامه ای وجود دارد؟

از لحظه ای که شنیده ام به منوچهر نوذری می اندیشم که برخلاف مجری این برنامه هم توان اجرا و بیان گرمی داشت و هم دانشی بیش از نیاز یک مجری با سواد حتی و هم حاضرجواب و به اصطلاح سرضرب گو بود اما آنقدر نیندوخت از این حرفه که آخر عمری وقتی تصمیم به خطر کردن و سرمایه گذاری در ساختمان سازی می گیرد، در همان گام اول کم نیاورد و کارش به زندان نکشد و از فرط غصه سکته نکند پشت میله ها.

شنیده ام هجده میلیارد تومان! هفت خان را چند نفر دیده اند؟ شنیده ها می گوید کم بازدیدترین تولید پلتفرم هاست... نه برای مردم تماشا دارد و نه برای تولیدکننده بازدید. اما برای مجری اش در این زمستان اقتصادی و در کوران توصیهٔ مردم به مقاومت و صبر، هجده میلیاردتومان دستمزد داشته که همان اول هم پرداخت شده که مبادا این چکیده ترین ماست تاریخ هنر سرگرمی ما برنجد و لطف نکند به مردم و ننشیند جلوی دوربین و مفتون مان نکند با هنرنمایی اش!

چه می گذرد در این پلتفرم ها؟ واقعا هیچ رسانه و هیچ متولی و هیچ نهادی نیست که بپرسد قراردادها چرا منتشر نمی شوند و ارقام چرا اعلام نمی شوند و آمار بازدیدها چرا به رازی مکتوم بدل شده است؟ بپرسد اینجا بناست محصول فرهنگی تولید شود یا باز سفره ای پهن شده برای جمعی ده دوازده نفره که معلوم نیست پشت پرده چه کرده و با که بسته اند که باید هر روز پروارتر شوند با پول این ملت؟ هجده میلیاردتومان؟ گران ترین مجری پربیننده ترین برنامهٔ دنیا کیست؟ اگر به ایران می آمد و دستمزد و خرج اقامتش به ریال پرداخت می شد، باز به هجده میلیاردتومان می رسید؟ انصافا در پلتفرم ها چه خبر است؟ و در رسانه ها چه خبر است که صدا ازشان در نمی آید؟

لینک خبر :‌ پایگاه خبری گسترش نیوز
ابوالحسن داودی که کارگردانی دو اثر پرفروش سینمای ایران در دهه های مختلف را در کارنامه دارد، معتقد است که بزرگ ترین مشکل سینمای ما نبود پژوهش کافی و مخاطب شناسی برای تولید آثاری است که بتواند رضایت مخاطبان را جلب کرده و آنها را با سینما همراه کند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۳۰ سایت های دیگر : سلام نو شعار سال

به گزارش خبرنگار ایلنا، سینمای ایران سال هاست که می خواهد در راه خصوصی و صنعتی شدن حرکت کند اما تا به حال هیچ گاه در این امر موفق نبوده است. فیلم های سینمایی در دهه های گذشته همیشه با حمایت نهادهایی مثل بنیاد سینمایی فارابی ساخته می شد، اما در دهه 80 ارگان های جناحی و دولتی پای به عرصه سینما و تولید آثار ایدئولوژیک گذاشتند، این فیلم ها در برخی اوقات حتی در گیشه هم موفق بودند اما در بسیاری موارد هم فیلم هایی که توسط این نهادهای ارگانی ساخته شد، حتی نیمی از هزینه تولید را هم بازنگرداند.

در اواسط دهه نود بود که افرادی به اسم خصوصی سازی پا به عرصه سینما گذاشتند این عده که بیشتر در سینمای خانگی فعال بودند تنها دستاوردشان برای سینما میلیاردی کردن دستمزد سلبریتی ها بود. به تدریج برخی از آنها به اتهام پولشویی مجبور به ترک سینما شدند اما اثرات مخرب آنها سال ها بر تن نحیف سینمای ایران باقی خواهد ماند.

به بهانه اکران های ناموفق این روزهای سینما و تقابل بخش به اصطلاح خصوصی در سینما و بخش دولتی ارگانی با ابوالحسن داودی گفتگو کردیم. داودی جزو فیلمسازانی است که دوبار با فیلم های نان، عشق، موتور هزار و هزارپا که تم سیاسی اجتماعی داشتند، رکورد فروش فیلم های سینمایی را در اختیار داشته است.

در دهه نود اتفاقات زیادی از نظر اجتماعی و سیاسی در کشور رخ داد و محصولات سینمایی در بخشی از تولیدات خود به این مسائل اشاره داشت، سهم مخاطب در شکل گیری این آثار را چطور ارزیابی می کنید؟ آیا سینمای ایران نیاز خودش را از مخاطب دریافت می کند یا سوژه های خود را از وقایع اجتماعی و سیاسی که اتفاق می افتد، پیدا می کند؟

این دو موردی که اشاره کردید هیچ کدام جداگانه نمی تواند مسیر سینمای ایران را تعیین کند. هر دوی این موارد یعنی هم سلیقه مخاطب و هم مسائل اجتماعی سیاسی و حتی اقتصادی که طی سال ها اتفاق می افتد به سینمای ایران برای ساخت فیلم ها ایده و خوراک می دهد. هیچکدام از این موارد به تنهایی توانایی این را ندارند که بخواهند سینمای ایران را در مسیری که خود می خواهند راهبری کنند یا نقشه راه به سینما نشان دهند. سینمای ایران سینمای چند وجهی است، نوع برخورد حکومت و دولت ها در کشور ما با کشورهای دیگر که سینمای صنعتی دارند بسیار متفاوتی است، همچنین نوع برخورد مردم با سینما در ایران متفاوت است. هم اتفاقات سیاسی اجتماعی و هم نگاه مخاطب در شکل گیری فیلم های این سال های سینمای ایران سهیم بوده اند. نمی توان یک تعریف کلی درباره سینما عرضه کرد و آن را فقط به سلیقه مخاطبان یا اتفاقات سیاسی و اجتماعی محدود کرد.

در دهه نود دو فیلم مطرب و هزارپا رکورد فروش را جابه جا کردند. همچنین در این دهه شاهد رشد کمپانی های دولتی و حکومتی هستیم که آثاری تولید کردند که برخی از آنها در گیشه هم مورد استقبال قرار گرفتند اما مخاطبان با استقبال چشمگیر از فیلم هایی مثل مطرب و هزارپا نشان داده اند که تمایل شان غالبا به سمت فیلم هایی است که دارای فراغ بال بیشتر و محدودیت های کمتری هستند تا فیلم هایی که توسط ارگان ها و نهادهای دولتی تولید می شود. این موضوع را چطور ارزیابی می کنید؟

موضوعی که در سینمای ایران کمبود آن کاملا احساس می شود پژوهش در حوزه مخاطب شناسی یا شناخت سلیقه مخاطب است. در طول این سال ها همیشه دولت سعی داشته که سلیقه مخاطب را به سمت نگاه و سلیقه خود بکشاند اما به واقع هیچ گاه موفق نبوده اند. نشانه این عدم موفقیت این است که سرمایه گذاری هایی که از طرف دولت در سینما انجام شده، عموما ناموفق بوده است. چون بر اساس برنامه ریزی و مخاطب شناسی اتفاق نیفتاده است. این حمایت ها و سرمایه گذاری ها بر اساس یک اراده و خواست بالا به پایین اتفاق افتاده که خواسته اند یک فکر و ایدئولوژی مشخص را برای مردم جا بیندازند و یا به آنها تحمیل کنند که در بیشتر اوقات هم با عدم استقبال مردم و مخاطبان روبرو شده اند. شاید در دهه 60 یا 70 می توانستند نگاه دولتی را به سینما و یا مخاطبان تحمیل کنند، اما در دهه 80 و 90 و خصوصا در این دوره و با وجود فضاهای مجازی دیگر این امکان برای آنها وجود ندارد. با این وجود همچنان شاهدیم که مخاطب شناسی و پژوهش هایی که باید در جهت منافع خود دولت هم باشد صورت نگرفته است. تمام این موضوعات تبدیل می شود به مخارجی سنگین که هیچ دستاوردی هم برای آنها نداشته و نخواهد داشت. این فیلم ها در بیشتر موارد در ارتباط با مردم ناموفق هستند، چون مردم بر اساس ارتباط مستقیمی که از طریق فضای مجازی و شبکه های اجتماعی با موضوعات پیرامون خود پیدا کرده اند دیگر حاضر نیستند فیلم هایی که خط و ربط در آنها وجود دارد را تماشا کنند.

آیا هر فیلمی که در سینما با استقبال مخاطبان روبرو شده و جزو فیلم های پر فروش بوده جزو فیلم های ماندگار سینما است؟

اصلا اینگونه نیست که یک فیلم پرفروش باید جزو فیلم های ماندگار باشد. وقتی مسیری غلط انتخاب می شود و بر اساس مخاطب شناسی درست شکل نمی گیرد به مرور باعث از دست رفتن و پایین ترین آمدن سطح سلیقه مخاطبان می شود و این خطری است که هر دو طرف یعنی هم مخاطب و هم سینما را تهدید می کند. نباید به سمتی برویم که فیلمسازان و یا مخاطبان بگویند که نباید با سرمایه دولت فیلمی ساخته شود. اتفاقا باید این فیلم ها ساخته شود، در همه جای دنیا هم اینگونه است و دولت و حکومت ها در سینما حضور دارند و فیلم می سازند و مخاطبان خود و کارکرد خود را هم دارند.

موضوعی که برای من فیلمساز باید حائز اهمیت باشد، بالا بردن سطح سلیقه مخاطبان است. طی سال ها دیده ایم فیلم هایی که ساخته شد باعث پایین آمدن سطح سلیقه مخاطبان بوده و این اتفاق باعث ضرر کل سینما شده است. از طرفی نسل جوان فیلمساز ما به سمت سینمایی رفتند که این سینما خیلی از وجوهش برای همه مردم جامعه و مخاطبان عام و یا سطح ضعیف قابل درک نیست. وجود همه ژانرها و همه سلیقه ها در سینما ضروری است، اما باید به اندازه باشد و بر اساس درک مخاطب شناسانه از طرف کسانی که می خواهند فیلم بسازند و یا برای سینما برنامه ریزی می کنند، باشد. این مسئله در طول این سال ها و تا جایی که من شاهد بودم هیچ گاه اتفاق نیفتاده است.

طبق آماری که وجود دارد برای هر فیلم حدود سه یا چهار نفر سرمایه گذار وجود داشته و در ساخت فیلم ها از سرمایه های خرد استفاده شده است. آیا سرمایه گذار بیش از حد باعث عدم استقلال فیلمساز نخواهد شد و با سینمایی که ما داریم آیا نظرات آنها به فیلمساز تحمیل نمی شود؟

سینمای ما به دلیل برنامه ریزی که در آن وجود نداشته، گذاره صنعتی شدن در آن اتفاق نیفتاده است. این اتفاق نیفتادن هم دلایل عدیده ای دارد، مثلا یکی از دلایل سانسورها و ممیزی های بیش از حد از طرف دولت ها بوده و هیچوقت اراده ای وجود نداشته که یک سرمایه گذار یا تهیه کننده عرصه سینما را به عنوان یک صنعتکار ببیند و به این باور برسد که در یک عرصه فرهنگی صنعتی فعالیت می کند.

سینمای ما بر خلاف تبلیغات و شعارهای داده شده حتی به مرزهای اولیه صنعتی شدن هم نرسیده است چراکه سینمای صنعتی با انتخاب و تغییر دولت و وزیر و وکیل تغییر رویه نمی دهد و شکل و ساختار آن عوض نمی شود. وقتی که در سینما هنوز نگاه دولتی وجود دارد و یا فیلم ها توسط خود دولت و یا ارگان های وابسته به آن و یا در بخش خصوصی با پول های مشکوک ساخته می شود، نباید انتظار صنعتی بودن و عبور از این گذاره را در سینمای ایران داشت. در سینمای صنعتی تکلیف سرمایه مثل همه فضاهای صنعتی دیگر مشخص است و تعریف خودش را دارد و با مسئول خاصی جابه جا نمی شود. وقتی یک کمپانی فیلمسازی در جهان تصمیم می گیرد که 20 فیلم در ژانرهای مختلف بسازد نهایتا چهار فیلم آن پرفروش خواهد بود و مابقی فیلم ها با نگاه خاص و برای احیای سینما و در عرصه هنر و تجربه ساخته می شود.

سینمای ما یک سینمای گنجشک روزی است و به همین دلیل سراغ عرصه های جدید که بر اساس مطالعات اجتماعی شکل گرفته است، نمی رود. هر فیلمی که در مقطعی پرمخاطب و پرفروش می شود همه می خواهند مثل همان فیلم را بسازند تا پرفروش باشد و یا در جشنواره به آن نگاه ویژه شود، همه می خواهند در فضایی که از دید آنها فضای امنی به نظر می رسد سرمایه گذاری کنند. این نوع نگاه یک فاجعه است و هیچ برنامه و اراده درازمدتی برای تغییر این نگاه وجود ندارد. به همین دلیل است که سینمای ما باری به هر جهت می شود. در سینمای امروز ما که اگر فیلمی هم موفق شده و یا می شود، تحت تاثیر نگاه یک فیلمساز بوده و یا اتفاقی موفق شده است، به واقع هیج ساختاری برای موفقیت در سینما وجود نداشته و ندارد. راهی که ما طی این سال ها پیموده ایم یک اشتباه بزرگ بوده که سینماگران و دولتمردان ما طی این سال ها مرتکب شده اند و حال و روز سینما خود گویای این اشتباه است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
نمردیم و هلند هم رفتیم! بر وزن سینمایی نمردیم و گولّه (گلوله) هم خوردیم ، می تواند دیالوگ احتمالی شخصیت سید در گوزنها باشد، وقتی خبر اکران نسخه باکیفیت و مرمت شده این فیلم ماندگار و تحسین شده مسعود کیمیایی را در جشنواره روتردام هلند می شنود!
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۳۰ سایت های دیگر : خبرگزاری ایمنا

حالا پس از قریب نیم قرن، آوازه رفاقت اینجایی سید و قدرت به آن سوی مرزها رسیده، آن هم به مدد پیشرفت تکنولوژی و عزم و اراده و همتی مثال زدنی و البته عشق به سینما. خوشبختانه چند سالی است که فیلم های شاخص و ماندگار سینمای ایران، هم در داخل و هم در خارج از کشور، مرمت و بازسازی می شوند و تماشای نسخه های بسیار باکیفیت آنها، حکم غبارزدایی اساسی از تاریخ را دارد.

برای شیفتگان سینما که سال ها عادت کرده بودند نسخه های بی کیفیت فیلم های ایرانی را ببینند و چهره های سید و قدرت و مش حسن و آقای حکمتی و هاشم و اتابک و ... را از لابه لای انبوه خط وخش ها و قاب های محو و رنگ و رورفته حدس بزنند، حالا فرصتی برای تازه کردن دیدارها پیش آمده، آن هم با وضوح چشمگیر و جلوه های درخشان تصویری و کیفیت های بلوری (blu-ray) و فول اچ دی و 1080. سال گذشته بود که نسخه باکیفیت شطرنج باد به کارگردانی محمدرضا اصلانی که توسط بنیاد مارتین اسکورسیزی مرمت شده بود، به دست علاقه مندان سینما رسید که هیچ ربطی به آن نسخه بی بنیه و مهجور قبلی نداشت.

در سال های اخیر هم به همت فیلمخانه ملی ایران و تلاش کارشناسان ایرانی، برخی فیلم های مهم سینمای قبل و بعد از انقلاب که نسخه های بی کیفیتی داشتند، مرمت شدند و جلوه تازه ای یافتند. بعضی از این فیلم ها همچون خانه خدا (ابوالقاسم رضایی)، یک اتفاق ساده (سهراب شهید ثالث)، باد صبا (آلبر لاموریس)، گاو (داریوش مهرجویی)، ناخدا خورشید (ناصر تقوایی)، یا ضامن آهو (پرویز کیمیاوی)، اربعین (ناصر تقوایی)، بازمانده (سیف ا... داد)، دونده (امیر نادری)، دیده بان (ابراهیم حاتمی کیا)، طلسم (داریوش فرهنگ)، جاده های سرد (مسعود جعفری جوزانی) و پرده آخر (واروژ کریم مسیحی) در چند سال اخیر در جشنواره جهانی فیلم فجر و در بخش نمایش فیلم های کلاسیک مرمت شده به نمایش درآمدند.

نمایش نسخه باکیفیت و کامل فیلم گوزنها و قبل تر انتشار نسخه مرمت شده شطرنج باد و مرمت برخی دیگر از آثار سینمایی که به یک روند مثبت تبدیل شده، بهانه ای شد تا در گفت وگو با لادن طاهری، مدیر فیلمخانه ملی ایران و مرکز اسناد و آثار تصویری کشور، به فعالیت های این مجموعه و موضوع مرمت فیلم های ارزشمند تاریخ سینما بپردازیم که یکی از ضرورت های اساسی در زمینه فرهنگ و هنر است.
اقدام ارزشمند مرمت فیلم های مهم قدیمی سینمای ایران توسط فیلمخانه ملی ایران ازچه زمانی کلید خورد و اجرایی شد؟
بدیهی است که عملیات مرمت در فیلمخانه ها، همواره با نگهداری عجین شده است. بنابراین باید گفت مرمت فیلم های آسیب دیده از اولین روز حیات مجدد فیلمخانه ملی ایران و مرکز اسناد و آثار تصویری کشور یعنی نیمه نخست سال 1363 شروع شد. از زمان پیدایش تصویر متحرک تا ظهور ویدئو، مهم ترین مبنا برای نگهداری تصاویر متحرک فیلم بوده است، اما نوار سلولوئید به دلیل ساختار و کیفیت شیمیایی مواد تشکیل دهنده اش با هر میزان دقت و تجهیزاتی که نگهداری شود، روند نابودی و تجزیه را دیر یا زود طی خواهدکرد. از عمر بسیاری از اسناد دیداری و شنیداری گنجینه فیلمخانه ملی ایران بیش از یکصد سال گذشته است. متاسفانه نگاتیو برخی از فیلم ها در اختیار فیلمخانه قرار نگرفته است، نسخه های پزتیو بسیاری از فیلم ها نیز از فرط تکرار نمایش در سینماها و همچنین نگهداری طولانی مدت در مکان های نامناسب در همان سال ها، آسیب های جدی دیده اند و بسیاری از آنها با به کارگیری تجهیزات و امکانات آنالوگ قابل اصلاح و مرمت اساسی نیستند. به همین جهت فیلمخانه ملی ایران در 30سال گذشته با فراهم کردن شرایط محیطی مناسب تر برای افزایش عمر فیلم ها، انجام برخی اقدامات اصلاحی و مرمتی روی فیلم ها، شست وشو و غبارزدایی، ترمیم شکستگی دندانه ها و جلوگیری از افزایش خشکی و شکنندگی آنها از ورود آسیب های تازه و جدی تر به فیلم ها پیشگیری به عمل آورده است.

متر و معیار انتخاب فیلم ها برای مرمت چیست؟ آیا اولویت ها یا گروهی برای انتخاب آثار دارید یا خود صاحبان فیلم ها و کارگردانان و تهیه کنندگان سفارش و پیشنهاد مرمت می دهند؟
آنچه امروز در فیلمخانه ملی ایران انجام می شود کاری دائمی، پرزحمت، پردقت و پرحوصله برای ترمیم، اصلاح و احیای تصاویری است که تاکنون از خطر نابودی کامل و تاراج ایام نجات یافته اند و با تمام وجود تلاش شده تا اسناد بصری، همگام با بهره برداری صحیح در حال حاضر برای نسل های آینده محافظت شده و باقی بمانند. بنابراین گرچه تک تک فریم های موجود نیاز به محافظت و مرمت دارد لیکن همواره اولویت با فیلم های ارزشمند تاریخ سینما و میراث با ارزشی همچون اسناد و آثار به جای مانده از روزهای پیروزی انقلاب اسلامی، هشت سال دفاع مقدس، مناسبات سیاسی و اجتماعی مهم و... بوده است.

آمار دقیقی دارید که چند فیلم و چه فیلم هایی تاکنون مرمت شده؟
با فاصله زمانی کمی نسبت به آنچه در دنیا، درخصوص اصلاح و مرمت فیلم ها انجام شد، فیلمخانه ملی ایران با ترمیم و احیای فیلم های اون شب که بارون اومد و گاو، قدم در این راه سخت و دشوار گذاشت و با فیلم های باد صبا (آلبر لاموریس)، برای آزادی (حسین ترابی)، ناخدا خورشید (ناصر تقوایی)، حاجی آقا آکتور سینما (اوانس اوگانیانس)، پرده آخر (واروژ کریم مسیحی) و... این راه ادامه پیدا کرد. چیزی که روزگاری دستیابی به آن آرزوی ما بود هم اکنون با دقت و کیفیت بسیار بالا و به دست جوانان متخصص ما درحال انجام است و این سطح از تخصص در این منطقه جغرافیایی از جهان منحصر به فرد است.

چه فیلم هایی در نوبت مرمت قرار دارند؟
از نظر فیلمخانه ملی ایران تمامی آثار تصویری موجود، در حکم اسنادملی این سرزمین هستند و حتی یک فریم از هیچ فیلمی نباید از دست برود و اگر بودجه، تجهیزات، نیروی انسانی ماهر و زمان داشته باشیم، همه فیلم ها باید مرتبا در پروسه حفظ و نگهداری و مرمت و بازآفرینی قرار گیرند.

چند نیروی متخصص روی مرمت هر فیلم کار می کنند و این کار معمولا چقدر زمان می برد؟
فعالیت در فیلمخانه ملی ایران به صورت زنجیره پیوسته ای است که از لحظه ورود یک فیلم آغاز می شود، بنابراین تمام بخش های فیلمخانه اعم از همکاران لابراتوار (شست وشو، چاپ و ظهور، مرمت آنالوگ و...)، کارشناسان بازبینی و فهرست نویسی، کارشناسان آرشیو، کارشناسان اسکن و در نهایت مرمت و اصلاح رنگ در این پروسه به صورت کاملا تخصصی مشارکت دارند.

هزینه مرمت آثار چقدر است به طور متوسط و معمول؟
واضح است که حفظ، مرمت و احیای میراث تصویری که در گنجینه ملی ایران نگهداری می شود، کاری بسیار پرهزینه و دقیق و نیازمند دانش، سرمایه و فناوری بسیار پیشرفته است. همچنین به دلیل حجم انبوه این فیلم ها لازم است که این دانش و فناوری در دسترس متخصصان همین مرز و بوم باشد. بنابراین تلاش شد که به جای ارسال نسخه های فیلم های آسیب دیده به خارج از کشور برای احیا و بازیابی، تجهیزات، امکانات و دانش احیای دیجیتال اسناد دیداری و شنیداری در ایران فراهم شود. خوشبختانه چند سالی است که این امکانات و دانش فنی آن در ایران فراهم شده و به مرور کار مرمت دیجیتالی فیلم های مهمی از تاریخ سینمای ایران انجام شده و تعداد بیشتری در مرحله انجام است که این موضوع علاوه بر تأمین امنیت فیلم ها، عملا سبب صرفه جویی در هزینه و پیشگیری از خروج ارز از کشور شده است.

احیانا کمک مالی هم از خانه سینما یا سازمان سینمایی دریافت می کنید؟ در این خصوص ردیف بودجه ای برای این امر تعیین شده است؟
فیلمخانه ملی ایران از نظر ساختار تشکیلاتی، زیرمجموعه سازمان امور سینمایی و سمعی و بصری است. بنابراین در راستای سیاست ها و برنامه های آن سازمان هر ساله بودجه و امکانات مالی تخصیص داده می شود. البته فیلمخانه ملی ایران با تمام مؤسسات وابسته به سازمان سینمایی ازجمله خانه سینما، بنیاد سینمایی فارابی، موزه سینما، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و... همکاری متقابل دارد.

برخی معتقدند روند مرمت آثار کمی با کندی صورت می گیرد و باید شتاب بگیرد. آیا این امکان وجود دارد؟
اهداف و وظایف فیلمخانه ملی ایران کاملا تبیین شده است. جمع آوری، حفظ و نگهداری یک نسخه از تمامی فیلم های سینمایی ایرانی، تهیه گنجینه ای از عکس های صحنه، پوستر و آنونس فیلم های سینمای ایران، تهیه شناسنامه کامل برای تمامی مجموعه، فهرست نویسی و طبقه بندی اسناد دیداری و شنیداری، ایجاد آرشیو نوار ویدئو در کنار آرشیو فیلم، همکاری مستمر با فیاف (فدراسیون بین المللی آرشیوهای فیلم)، حفظ لابراتوار آنالوگ، ایجاد لابراتوار دیجیتال و اصلاح و مرمت دیجیتال فیلم های سینمای ایران، طراحی و ساخت ساختمان و فضایی متناسب با استانداردها برای نگهداری بهینه از گنجینه اسناد و آثار سینمایی؛ به طور کلی هدف ما طی این سال ها حفظ فریم به فریم اسناد و آثار تصویری کشور بوده است. همان طور که می دانید اکثریت قریب به اتفاق فیلم های فیلمخانه ملی ایران در سال های گذشته از انبار استودیوها، سینماها و آرشیوهای خصوصی تهیه و به مخازن فیلمخانه ملی ایران منتقل شده است.

پاره ای از این کپی های نمایشی، به دلیل نگهداری در شرایط نامطلوب، در دسترس نبودن نگاتیو، آسیب جدی پزتیو، عملیات نامناسب لابراتواری در زمان ساخت و نمایش های مکرر با آپارات های مستعمل از آسیب و گزندهای طبیعی و غیرطبیعی مصون نمانده و دچار تخریب فیزیکی شده اند؛ چراکه آثار تصویری اعم از فیلم، عکس، اسلاید، نوارهای ویدئو و غیره ماهیت شیمیایی آسیب پذیری دارند و اگر در شرایط مناسب، از لحاظ نور، حرارت، رطوبت نسبی، دوری از تشعشعات، گرد و غبار و... نگهداری نشوند بر اثر فعل و انفعالات شیمیایی و تأثیر انواع قارچ ها و باکتری ها تجزیه می شوند. این وضعیت در مورد فیلم های ساخته شده بر نوارهای سلولوئید بسیار جدی است و موجب رنگ پریدگی و خسارت های بی شمار دیگر خواهد شد. تخریب و آسیب های واردشده به این فیلم ها امکان هرگونه بازسازی به صورت آنالوگ یا لابراتواری را از بین می برد و تنها کاری که می توان روی این دسته از فیلم ها انجام داد، شست وشو و غبارزدایی، ترمیم شکستگی دندانه ها و جلوگیری از خشکی و شکنندگی مقطعی آنها است؛ بنابراین متخصصان تایید خواهند کرد برای رسیدن به نتیجه عالی در این خصوص دقت نظر و صرف وقت و هزینه بالا لازم است و قطعا نتیجه عالی در این پروسه بسیار تخصصی با شتابزدگی و عجله به دست نخواهد آمد.

مخاطبان علاقه مند به سینما چطور می توانند این آثار را ببینند؟ ممکن است به ظرفیت اکران این آثار هم فکر شود؛ به ویژه آثار سینمای بعد از انقلاب و آنها که مشکل ممیزی ندارند از این نظر شاید بخشی از هزینه ها هم برگردد؟
در خصوص بحث اکران باید گفت اکثر فیلم های موجود در فیلمخانه دارای مالک خصوصی بوده و موضوع اکران در حیطه اختیارات ما نیست و تابع قوانین و مقررات خاص خود است، اما فیلمخانه ملی ایران با نمایش عمومی این فیلم ها در مراسم سینمایی، جشن ها و جشنواره های داخلی و خارجی، موقعیتی فراهم کرد تا علاقه مندان موفق به دیدن ماحصل این تلاش ارزشمند بشوند و گزارش های مفصلی درباره شیوه و روند بازسازی و مرمت دیجیتال این فیلم ها در مطبوعات و سایت های فرهنگی و هنری منعکس شده است. ناگفته نماند کلیه نمایش های فیلمخانه ملی ایران، غیرتجاری است و سینما تک ها یا کانون های فیلم هم از طریق عضویت اعضا تشکیل می شوند.

فیلمخانه ملی ایران که سهم مهمی در حفظ بسیاری از آثار سینمایی دارد اما چرا فیلم ها درسینمای ایران به حال و روز نامناسبی می افتند و مثل سینمای آمریکا و اروپا از ابتدا برای حفظ و نگهداری آنها تلاش نمی شود و چرا حتی برخی فیلم های سال های اخیر هم کیفیت خوبی ندارند؟
در منابع مربوط به تاریخ سینما نقل شده است90درصد فیلم های صامت تاریخ سینمای آمریکا که تا پایان دهه 1920 تولید شده اند و 50درصد فیلم های صدادار آمریکایی که تا پایان دهه1940 ساخته شده اند، به دلیل بی مبالاتی یا بی توجهی در حفظ و نگهداری و مرمت، دیگر در اختیار علاقه مندان و پژوهشگران نیستند یا گم شده اند یا مشمول تاراج ایام و نابوده شده اند و با هیچ کوششی جایگزینی برای آنها پیدا نخواهد شد. مورخان و پژوهشگران سینمایی، این خسران را ضایعه ای جبران ناپذیر برای تاریخ سینما و فرهنگ دیداری و شنیداری جهان می دانند.

سال هاست فیلم های گمشده، بخش عمده و مهمی از حلقه مفقودشده تاریخ سینمای جهان است. این درحالی است که خوشبختانه در ایران، نسخه های بسیار خوب و قابل قبولی از اولین فیلم های تاریخ سینما (حاجی آقا آکتور سینما و دختر لر) موجود است. البته ضرورت حفظ و نگهداری فیلم ها به عنوان میراث تصویری یک کشور، امروز برکسی پوشیده نیست. در بسیاری از نقاط جهان این خود سینماگران هستند که فیلم هایشان را در اختیار فیلمخانه ها قرار می دهند تا در شرایط استاندارد نگهداری شود و نسل آینده بتواند از آن بهره گیرد. متاسفانه این مهم هنوز میان برخی فیلمسازان و سینماگران ما جایی ندارد و کسانی هستند که با تصور این که انبارها، موتورخانه ها و گاراژهایشان فضای مناسب و کافی برای نگهداری فیلم هایشان دارد، از تحویل آن به فیلمخانه ملی ایران سر باز زده اند و همین موضوع سبب از بین رفتن بخشی از میراث تصویری کشورمان شده است. این مسأله تنها شامل سینماگران ما نمی شود. افرادی هستند که فیلم های خانوادگی ارزشمندی را در قالب فیلم 8 یا 16 میلی متری در خانه هایشان نگه داشته اند، ارزشمند از این لحاظ که گاهی این فیلم های خانوادگی حاوی تصاویر اشخاصی است که دیگر میان ما نیستند یا مکان هایی است که ممکن است الان دیگر وجود نداشته باشند و حتی وسایل زندگی و نوع پوشش اعضای خانواده در آن زمان، سند بصری مفیدی برای پژوهشگران، جامعه شناسان و متخصصان سایر رشته هاست. از این رو پیشنهاد فیلمخانه ملی ایران در کنار تاکید بر این حقیقت مهم که خانه ها محل نگهداری فیلم ها نیستند این است که افرادی که صاحب چنین اسناد و تصاویری هستند آنها را به فیلمخانه ملی ایران تحویل دهند تا ضمن ثبت آثارشان در دفتر اسنادملی در کنار برخورداری از یک فایل دیجیتال که فیلمخانه در اختیار آنها قرار می دهد، از فیلم هایشان هم به شیوه بهتری در طول زمان نگهداری شود. بنابراین همچنان با افتخار می گوییم با تلاش همه همکاران فیلمخانه ملی ایران اجازه نمی دهیم حتی یک فریم از گنجینه اسناد و آثارملی کشور از بین برود.

همچون میراث ملی
از آنجا که در عصر اطلاعات و فناوری، اسناد و آثار شنیداری و دیداری بخشی از ثروت های ملی و اموال عمومی هر سرزمینی محسوب می شوند و لاجرم باید همچون سایر میراث ملی حفظ، نگهداری و با امانت و مراقبت کافی به نسل های بعدی منتقل شود، فیلمخانه ها تاسیس شده اند؛ همان گونه که موزه ها بنا شده اند تا جایگاه حفظ و نگهداری آثار و اشیای باستانی کشورها باشند.
فعالیت و تلاش مستمر فیلمخانه ملی ایران برای گردآوری، حفظ، مرمت و عرضه مواد تصویری، به مثابه بخش پراهمیتی از میراث فرهنگی ایران گام اساسی و بسیار مهمی محسوب می شود. این فعالیت و تلاش از یک سو برای کشف و دستیابی به فیلم های گمشده و همچنین پوسترها، عکس های صحنه و دیگر اسناد مربوط به سینمای ایران بوده است، و از دیگر سو اتخاذ روش های علمی و بین المللی برای طبقه بندی، سازماندهی اطلاعات، ایجاد شرایط محیطی مناسب تر و ایمن برای نگهداری اسناد و البته تدوین ضوابط علمی و کاربردی به منظور استفاده صحیح از مواد موجود در این گنجینه ملی.
گردآوری تعداد قابل توجهی از آثار میراث دیداری و شنیداری ملی در چند دهه اخیر و روند رو به تصاعد تولید فیلم های دیجیتال وظایف خطیر دیگری را پیش روی فیلمخانه ملی ایران قرار داده که مهم ترین آنها مرمت آثاری است که به دلیل ساختار و کیفیت شیمیایی مواد تشکیل دهنده، نگهداری در شرایط نامطلوب و یا نمایش های مکرر دچار تخریب فیزیکی شده اند. این روند که از مدتی پیش آغاز شده، فرآیندی است بسیار پرهزینه و دقیق که نیاز به دانش، سرمایه و فناوری بسیار پیشرفته دارد و اگر چه به دلیل حجم گسترده فیلم ها، محدودیت امکانات فنی، مالی و نیروهای متخصص به کندی پیش رفته اما تاکنون دستاوردهای مهم و ارزشمندی به همراه داشته است.

رسوایی ساواک در اروپا!
این نیما حسنی نسب، منتقد سینما بود که اولین بار خبر خوب مرمت فیلم گوزن ها را در صفحه شخصی اش در اینستاگرام منتشر کرد. او بعد از انتشار یک خبر که حکایت از حضور گوزن ها در بخش regained جشنواره روتردام هلند داشت، در پست دیگری به نقش مهم احسان خوشبخت، پژوهشگر و منتقد سینما در مرمت فیلم گوزن ها اشاره کرد و نوشت: دوست قدیمی و گرامی من، احسان خوشبخت، در این سال ها برای شناخت و سپس شناساندن سینمای ایران در سطح جهانی بسیار کوشید و حاصل کارش در معرفی آثار شاخص سینمای ما در مجامع و جشنواره های بین المللی تاثیر جدی در نگاه تازه و متفاوت به فیلم های سینمای هنری و عامه پسند ایران داشته است. لابه لای حرف های مداوم ما درباره سینمای ایران، او درباره موفقیت گوزنها در خارج از کشور و فهم درست مخاطب فرنگی از جزییات و حس و حال ساخته مسعود کیمیایی تردید داشت. چند نمایش سینماتکی فیلم به همت خوشبخت، این تصور را تصحیح و ارزش های مسلم فیلم را در مواجهه با هر مخاطبی آشکار کرد.
به گفته حسنی نسب، نسخه ای که به همت خوشبخت و کمک دوستانی در داخل و خارج در جشنواره روتردام به نمایش درمی آید، از یک پرینت 35میلی متری به شدت آسیب دیده و پرخط و خش شاهکار کیمیایی سرهم شد و حتی نماها و صحنه های قبلا حذف شده هم به آن اضافه شده است. نکته جالب دیگر این که پایان تحمیلی فیلم توسط ساواک و دستگاه سانسور وقت هم به لطف فیلمخانه ملی ایران به این نسخه اضافه شد و نمایش فیلم در رتردام شامل این پایان آلترناتیو هم خواهد بود.

منبع: علی رستگار - سینما / روزنامه جام جم

لینک خبر :‌ جام جم
جوان آنلاین نوشت: بالارفتن میزان تولیدات تصویری در سینما، تلویزیون و شبکه نمایش خانگی باعث افزایش احتمال کلاهبرداری از علاقه مندان به بازیگری در قالب آگهی های جذب بازیگر شده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۳۰ سایت های دیگر : تیک خبرداغ

کلاهبرداری از علاقه مندان به حضور در پروژه های سینمایی، با انتشار آگهی های دروغین دعوت افراد برای حضور در پروژه های سینمایی و سریال ها، یکی از موارد نگران کننده ای است که در کنار ضرر و زیان مادی و معنوی افراد، به حیثیت هنرمندان فعال هنر سینما ضربه می زند.

روز گذشته سازمان سینمایی با انتشار اطلاعیه ای به علاقه مندان به بازیگری هشدار داد که در مواجهه با آگهی های جذب بازیگر برای تولید فیلم و سریال حتماً از طریق سازمان سینمایی ادعای مطرح شده را راستی آزمایی کنند. متن اطلاعیه سازمان سینمایی به این شرح است: در پی سوءاستفاده و کلاهبرداری دفاتر و مراکز غیرمجاز تحت عنوان جذب بازیگر برای تولید فیلم و سریال ، روابط عمومی سازمان سینمایی نسبت به راستی آزمایی و اطمینان از صحت این آثار در سامانه سازمان تأکید کرد. به آگاهی عموم علاقه مندان می رساند قبل از هر گونه ارتباط با مراکز یادشده و عقد قرارداد، ابتدا از قانونی بودن فعالیت دفاتر یا اشخاص فوق اطمینان حاصل نمایند. یادآور می شود سازمان سینمایی فهرست تولیدات دارای پروانه ساخت اعم از فیلم یا سریال نمایش خانگی و مؤسسات دارای مجوز را در درگاه اختصاصی خود به نشانی cinemaorg. ir منتشر می کند و راهنمای علاقه مندان برای آگاهی از پروژه های آماده تولید و نیز در حال ساخت است.

در همین رابطه سعید رجبی فروتن، معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی در گفتگو با جوان گفت: این برای نخستین بار نیست که سازمان سینمایی درباره کلاهبرداری از علاقه مندان به سینما اطلاعیه صادر می کند و در سال های گذشته نیز اطلاعیه های مشابهی منتشر شده بود، اما اطلاعیه جدید از باب یادآوری بود و اینکه اکنون ما با افزایش تعداد تولیدات روبه رو هستیم و این تولیدات صرفاً سینمایی نیست و شبکه نمایش خانگی و تلویزیون را در بر می گیرد، همین مسئله امکان سوءاستفاده و کلاهبرداری شیادان را فراهم کرده است. اطلاعیه سازمان سینمایی هشداری به افکار عمومی بود تا در مقابل آگهی های دعوت به بازیگری با آگاهی مواجه شوند.

همکاری سازمان سینمایی و معاون مطبوعاتی

فروتن با اشاره به اینکه پیش از این و در دوره رونق بخش نیازمندی ها در روزنامه ها، بعضاً آگهی جذب بازیگر در قسمت روزنامه ها منتشر می شد، ادامه داد: اکنون با گسترش فضای مجازی و برند شدن برخی از برنامه ها، آن ها به سکوهایی برای نشر چنین آگهی هایی تبدیل شده است و همین موضوع باعث شده تا شک و شبهه درباره صحت چنین آگهی هایی افزایش پیدا کند.

معاون سازمان سینمایی از همکاری این سازمان با اداره کل تبلیغات معاونت مطبوعاتی برای ساماندهی آگهی های جذب بازیگر خبر داد و گفت: فعلاً در حال رایزنی با معاونت مطبوعاتی و دفتر تبلیغات هستیم و از آنجا که بخشی از این آگهی ها در فضای مجازی منتشر می شود که مسئولیتش با کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه است، بهتر است در این زمینه اداره کل تبلیغات که به قوانین فضای مجازی تسلط بیشتری دارد، پیگیری کند.
وی با بیان اینکه افزایش تولیدات سینمایی، نیاز به افزایش اقدامات نظارتی را در پی داشته است، ادامه داد: در گذشته بارها پیش آمده است که مجموعه وزارت ارشاد با شکایت افرادی روبه رو شده که در قالب آگهی های جذب بازیگر دچار ضرر و زیان شده اند و این روند با شدت و ضعف همیشه وجود داشته است، در کنار این مسئله ما در سازمان سینمایی با شکایت افرادی روبه رو هستیم که بعد از انجام کار، دستمزد خود را دریافت نکرده اند و این مسئله در کارهای غیرسینمایی بیشتر به چشم می خورد.

معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی در پایان گفت: بخشی از این مشکلات و شکایت ها به دلیل ضعف کارکردی صنوف غیرسینمایی است که اگر متشکل بودند، مطالبات افراد زیان دیده از طریق نهادهای صنفی پیگیری می شد.

آیا صداوسیما راه سینما را می رود؟!

با اطلاعیه سازمان سینمایی، اکنون علاقه مندان به بازیگری در مواجهه با آگهی های جذب بازیگر برای پروژه های سینمایی و شبکه نمایش خانگی می توانند به درگاه اینترنتی این سازمان مراجعه کنند، اما بخش بزرگی از آگهی های مربوط به جذب بازیگر مربوط به دعوت از علاقه مندان برای حضور در سریال های تلویزیونی است.

یکی از سریال های تلویزیونی که با مسئله کلاهبرداری از طریق درج آگهی جذب بازیگر مواجه شد، مجموعه پرطرفدار پایتخت بود. حین ساخت فصل ششم این سریال، الهام غفوری تهیه کننده پایتخت در مصاحبه ای اعلام کرد: مدتی است که افرادی با سوء استفاده از علایق شهروندان به ویژه کودکان و خانواده ها به بازی در سریال پایتخت ، اطلاعیه ای مبنی بر جذب بازیگر منتشر کرده اند و از مردم کلاهبرداری می کنند. او در ادامه گفت: این افراد پیش از این نیز با انتشار اطلاعیه تست بازیگری سریال پایتخت در شبکه های اجتماعی اقدام به اخاذی از علاقه مندان به بازیگری کرده بودند و همچنان نیز با تبلیغ تست بازیگری کلاهبرداری می کنند.

سابقه چنین کلاهبرداری هایی نشان می دهد صداوسیما نیز باید به فکر ارائه راهکاری برای علاقه مندان به بازیگری باشد تا فرصت سوء استفاده کلاهبرداران از برند صداوسیما و تولیدات نمایشی رسانه ملی را به حداقل برساند.

متأسفانه اکنون مسیر مشخصی برای کسب اطلاعات از پروژه های در دست ساخت صداوسیما وجود ندارد، این در حالی است که در طول سال علاوه بر شبکه های ملی و سراسری، شبکه های استانی نیز تولیدات نمایشی دارند و مجموع تولیدات تلویزیونی سازمان صداوسیما در مقابل تولیدات سینمایی و شبکه نمایش خانگی رقم چشمگیری را نشان می دهد، از این رو ارائه اطلاعات پروژه های در دست ساخت، می تواند مانع بزرگی در راه شیادانی باشد که با دستاویز قرار دادن علاقه مردم به خصوص قشر جوان به حوزه بازیگری آن ها را سرکیسه کنند.

2323

کد خبر 1506371

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
علی اکبر ثقفی تعطیلی سینماها را تلخ ترین اتفاق سینمایی سال 1399 دانست و تأکید کرد که اگر همین روند در سال 1400 ادامه داشته باشد معضلات عمیق تر می شوند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۳۰

علی اکبر ثقفی تهیه کننده و کارگردان سینما در گفت وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: ما یک سال با بحران شیوع ویروس کرونا در کشور مواجه بودیم و همچنان این بحران وجود دارد. در این شرایط اگر از فیلمسازان بخواهیم اثری تولید نکنند مثل این است که از کشاورزان در بحران خشکسالی بخواهیم کاری نکنند و محصولی تولید نکنند، چنین کاری اصلاً منطقی نیست و کشاورزان باید در بحران خشکسالی نیز به کارشان ادامه دهند و به دنبال راهکار باشند. در این شرایط باید تولیدات ادامه داشته باشند نباید سینما را دچار رکود کرد.

ثقفی تصریح کرد: در این شرایط فیلم ساختن وظیفه سینماگران است و حمایت کردن وظیفه مسئولان، اما متأسفانه هیچ حمایتی صورت نمی گیرد و تنها از فیلمسازان انتظار دارند فیلم بسازند و آن را در این شرایط اکران کنند. این درخواست به هیچ وجه منطقی نیست که از فیلمسازان بخواهیم 5 یا 6 میلیارد هزینه کنند، فیلم بسازند و آن را اکران کنند تا چراغ سینما روشن باشد. کسی که باید این ریسک را به جان بخرد فیلمساز نیست و باید مسئولان از او حمایت کنند.

او افزود: در اکران آنلاین هم متأسفانه ضمانتی وجود ندارد و فیلم ها خیلی زود به سرقت می روند. مدیریت پشت میزنشین هیچ فایده ندارد، امروز سینما به مدیرانی نیاز دارد که در بحران به وجود آمده حضور میدانی داشته باشند و سینما را فقط از طریق اخبار و صحبت های معاونان خود دنبال نکنند. مدیران سینمایی باید به سینماها بروند، معضلات را شناسایی کنند و به کنار زدن بحران ها فکر کنند اما متأسفانه مدیران ما نهایتاً به برگزاری جشنواره فکر می کنند و از این غافل هستند که سینما با آثار هنری اش زنده است نه برگزاری های جشنواره های مختلف.

کارگردان فیلم سینمایی هلن در ادامه تأکید کرد: خانه سینما حدود 6 یا 7 هزار نفر عضو دارد و همین تعداد هم می توان پرسنل سینماها و دیگر مراکز مربوط به سینما دانست. در سالی که گذشت اکثر این افراد بیکار بودند و از اخبار تلخی که می شنویم متوجه می شویم که برخی سینماها تغییر کاربری داده اند، برخی تعطیل شده اند و اکثراً تعدیل نیرو داشته اند، این تلخ ترین اتفاق سینمایی سال 99 بود. سال 1400 هم کرونا وجود دارد، شیوع آن ادامه خواهد داشت و متأسفانه در این شرایط هیچ ایده ای برای نجات سینما وجود ندارد. در شبکه نمایش خانگی هم عده معدودی مشغول کار هستند و ما نباید تنها به آن امیدوار باشیم؛ باید به فکر یک ایده درست برای گذراندن این دوران باشیم و فکر می کنم حمایت سازمان سینمایی از تولیدکنندگان آثار سینمایی می تواند یکی از راهکارها باشد به طوری که با بودجه بالا یک فیلم ساخته نشود و همان بودجه را برای ساخت چند فیلم لوباجت در نظر بگیرند تا گروه زیادی سر کار باشند و خانواده های بیشتری بتوانند از رونق تولید ارتزاق کنند.

او افزود: نکته دیگر به فراهم شدن شرایط اکران مربوط می شود. باید تمهیدی اندیشیده شود که سالن های سینما تهویه مناسب داشته باشند و ضدعفونی به درستی صورت گیرد تا با رعایت پروتکل های بهداشتی دیگر شاهد تعطیلی سینماها نباشیم. وقتی رستوران ها و هتل ها دایر هستند واقعاً تعطیلی سینماها نمی تواند منطقی باشد و امیدوارم در سال 1400 دیگر این اتفاق رخ ندهد. متأسفانه هر بار که صحبت از موج جدید کرونا شد اولین تصمیم در سال 1399 تعطیلی سینماها بود و در این شرایط قطعاً دیگر هیچ مخاطبی به دیدن فیلم ترغیب نمی شود و در سالن سینما احساس خطر بیشتری دارد. متأسفانه در سالی که گذشت با اتفاقاتی که رخ داد هیچ ایده و طرحی برای آشتی دادن مردم با سینماها شاهد نبودیم.

این تهیه کننده در پایان گفت: در سال آینده فیلم های قهرمان محور و آثار خاص می توانند گزینه های مناسبی برای اکران باشند. از طرفی به نظر من اکران فیلم های مختلف در ژانرهای متعدد نیز می تواند کمک کند. مردم به خوراک فرهنگی نیاز دارند و در این مقطع برای اینکه سینما بتواند جانی دوباره بگیرد به یک شوک واقعی نیاز دارد. تعطیل شدن سینماها و تغییر کاربری آن ها بسیار غم انگیز است. سینماهایی چون البرز، ایران، متروپل، کریستال، لاله زار نو، برلیان، آریا، تهران و... که سال هاست تعطیل هستند باید احیا می شدند اما متأسفانه در حال حاضر شاهد تعطیل شدن سینماهایی هستیم که طی سال های اخیر فعال بودند. خبر تعطیلی سینمای عصر جدید واقعاً ناراحت کننده و تلخ بود که البته تلاش صاحبان این سینما برای حفظ آن بسیار تحسین برانگیز است و امیدوارم در این کار موفق باشند. اگر سینما در سال 1400 همین وضعیت سال 1399 را داشته باشد قطعاً شاهد عمیق تر شدن معضلات خواهیم بود.

اکران فیلم ها تعطیلی سینماها علی اکبر ثقفی

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۳۰ سایت های دیگر : اصفهان امروز آنلاین روزنامه نصف جهان

خبرگزاری میزان - سینمای ایران از اسفند ماه سال 98 بار بحرانی با نام کرونا روبرو شده است، بحرانی که نه تنها عرصه هنر کشور بلکه سراسر جهان را با مشکلات فراوانی روبرو کرده است.

در اوایل شیوع این بیماری شاید کمتر کسی فکرش را می کرد که بیش از یکسال با این بیماری روبرو باشد، سینما هم خارج از این قاعده نبود، در ابتدا تمامی هنرمندان عرصه سینما و همچنین مسئولین این هنر به گمان پایان زودهنگام بیماری تنها در انتظار بازگشایی سینما ها بودند، اما بحران کرونا سال 99 سینمای کشور را به طور کامل تحت الشعاع قرار داد.

پس از برگزاری جشنواره فیلم فجر و در آستانه اکران نوروز سال 1400 سینما ها بار دیگر تعطیل شدند، البته این تعطیلی طولانی مدت نبود و با تغییر گروه شغلی سینما ها به گروه دوم بازگشایی سریعی رخ داد، بازگشایی که با آغاز موج چهارم کرونا به سرعت به تعطیلی دوباره کشیده شد تا سینما علنا بهار 1400 را هم از دست داده باشد. حال اکران سینماها بعد از ماه مبارک رمضان می تواند چالشی تازه برای اهالی سینما باشد، در این میان گزینه هایی برای اکران در سینماها وجود دارد که فیلم سینمایی کمدی درخت گردو یکی از این گزینه هاست.

فیلم سینمایی درخت گردو به کارگردانی محمدحسین مهدویان که در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر به افتخارات متعددی رسیده بود هم اکنون برای اکران در تابستان 1400 آماده می شود. مهدویان علاوه بر این فیلم شیشلیک را هم اکران نشده داشته و هم اکنون مشغول کارگردانی نخستین سریال شبکه نمایش خانگی خود است.

درخت گردو پیش از این به صورت محدود یک ماه در استان کردستان شهر سنندج اکران شد تا بتواند به عنوان نماینده سینمای ایران به اسکار برسد، هرچند این فیلم طبق نظر هیات انتخاب اسکار نتوانست به این جشن سینمایی راه پیدا کند، اما از استقبال نسبتا خوبی در این اکران روبرو شد.

درخت گردو از فیلم های راه یافته به بخش اصلی سی وهشتمین جشنواره فیلم فجر می باشد. محمدحسین مهدویان سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی و پیمان معادی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد را برای این فیلم از آن خود کردند.

داستان این فیلم در سه مقطع زمانی سال ها 66، 83 و 95 روایت میشود و بر مبنای داستان واقعی تلخ و انسانی زندگی مردی رنج کشیده ی کردی به نام قادر مولان پور و خانواده اش در فاجعه بمباران شیمیایی سردشت میباشد.

پیمان معادی نقش فردی به نام قادر مولان پور را روایت می کند که در خلال بمباران شیمیایی سردشت خانواده اش دچار مشکلات شیمیایی می شوند. در سکانس های آخر فیلم، قادر در جواب قاضی دادگاه لاهه که می پرسد: چرا اینقدر امیدواری؟ ، جواب می دهد: اگر ما کردها امیدوار نبودیم خیلی زودتر از بین رفته بودیم .

فیلم سینمایی درخت گردو ساختار تازه ای را برای مهدویان رقم زده است، از چیدمان بازیگران که نسبت به گذشته تغییرات فراوانی داشته تا روال داستان اثر کاملاً متفاوت از آثاری همچون ماجرای نیمروز است، وی در این فیلم چالش متفاوتی یعنی به تصویر کشیدن سه دوره تاریخی را پشت سر گذاشته است.

درخت گردو از همان ابتدا جنجالی آغاز شد، حضور همزمان پیمان معادی و مهران مدیری در کنار یکدیگر شوک بزرگی به سینمای ایران بود، ترکیب این دو بازیگر در کنار مهدویان که همیشه ترکیب بازیگران مشخصی را داشته نشان دهنده متفاوت بودن درخت گردو با آثاری همچون ماجرای نیمروز و لاتاری است.

درخت گردو نخستین تجربه همکاری مینا ساداتی با مهدویان به شمار می رود، انتخاب ساداتی برای این فیلم بار دیگر نشان از تغییر در ترکیب بازیگران مهدویان دارد، کارگردانی که در چهار فیلم قبلی خود از بازیگران نسبتاً یکسانی استفاده کرده بود.

مهدویان بدون شک یکی از استعدادهای درخشان سینمای ایران در سالیان اخیر محسوب می شود که فارغ از نقدهای تخصصی و غیر تخصصی به هیچ وجه نمی توان تاثیر وی را در چهار سال گذشته سینما کتمان کرد. کارگردانی که به خوبی با سینمای مستند آشنایی داشته و حال سبکی تلفیقی از مستند و سینما از خود به جا گذاشته است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
یک سامانه انتشار فیلم و سریال که با مجوز وزارت ارشاد فعالیت می کند اقدام به انتشار یک سریال ضداسلامی کرد!
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۹ سایت های دیگر : شهدای ایران

به گزارش خبرنگار کیهان، روند پخش سریال ها در پلتفرم های وی اودی بدون نظارت کیفی، با اهداف غیرفرهنگی و صرفا تجاری، تبدیل به یک آسیب جدی و جدید در فضای رسانه ای کشورمان شده است! پس از انتشار سریال های مبتذل ترکیه ای و آثار مشکل دار دیگری، اخیرا یک سریال ضداسلامی هم در یکی از وی اودی ها عرضه شده است!
سریال مذکور، به طرفداری از روزنامه شارلی عبدو فرانسه که بارها کاریکاتورهای موهن را منتشر کرده، ساخته شده است. جای سؤال است که چنین آثاری چگونه و بر چه اساسی مجوز عرضه به خانواده های ایرانی از طریق وی اودی ها را دارند؟

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۹

: حمید بهمنی کارگردان سینما در پی نامگذاری سال 1400 به عنوان تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها گفت: تا زمانی که دولت فعلی در رأس کار است هیچ امیدی به تحقق شعار سال در هیچ حوزه ای نداریم و این روزها ما فقط در حال لحظه شماری هستیم تا ان شاالله زمان انتخابات ریاست جمهوری به زودی فرا برسد و افرادی رأس کار بیایند که برنامه ریزی فرهنگی بر اساس اهداف و آرمان های نظام و انقلاب اسلامی داشته باشند و ما را از این ورطه تاریک و سیاه نجات دهند.

کارگردان فیلم های سینمایی آخرین نبرد و آن مرد آمد در گفتگو با خبرنگار افزود: ما برای تحقق شعار ارزنده تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها در حوزه سینما نیازمند حضور مدیرانی هستیم که تبیین این شعار جزو دغدغه های شان باشد و تمام تلاش خود را به کار ببرند تا تمامی موانع موجود که بر سر راه تولید آثار ارزشی و استراتژیک است را از سر راه هنرمندان متعهد و انقلابی بردارند.

وی ادامه داد: این شعار کارشناسی شده است و حضرت آقا با نگاه نافذ و هوشمندی مثال زدنی که دارند این شعار ارزنده و مهم را برای سال 1400 در نظر گرفته اند. ما همواره شاهد بوده ایم که یکی از دغدغه های مهم مقام معظم رهبری حوزه فرهنگی کشور بوده و ایشان همواره هشدارهای جدی در خصوص تهاجم فرهنگی دشمنان، ولنگاری فرهنگی و... داده اند اما این وظیفه ما است که با مطالبه گری جدی از یکایک مسئولان و مدیران که در رأس امور قرار دارند آن ها را مجبور کنیم تا این شعار را تحقق بخشند.

این سینماگر یادآور شد: در فرمایشات مقام معظم رهبری که همزمان با عید نوروز پخش شد متوجه شدیم چشم اندازی که برای 1400 تبیین شده بسیار امیدوارکننده است و به نظر می رسد اتفاقات خوبی در شرف وقوع است و امیدوارم مردم در انتخابات پیش رو با گزینش فرد اصلح باعث بروز این اتفاقات نیک در تمامی حوزه های کشور شوند.

بهمنی بار دیگر تأکید کرد: تنها نقطه امید ما بعد از انتخابات ریاست جمهوری است چرا که تجربه ثابت کرده دولت فعلی هیچ رغبتی از خود برای رفع موانع و بحران ها در حوزه های مختلف کشور اعم از فرهنگی و هنری و سیاسی و اقتصادی و... نشان نمی دهد و بی تردید ما نیازمند حضور مدیرانی هستیم که در این سیاست تجدید نظر کنند.

وی در پایان این گفتگو خاطرنشان کرد: سیاست گذاری، مدیریت و بودجه مناسب 3 عنصر کلیدی هستند که ما برای تحقق شعار سال در حوزه فرهنگ و هنر به آن محتاج هستیم و ان شاالله که در سایه الطاف الهی این 3 عنصر کلیدی در دولت جدید وجود خواهند داشت.

کارگردان فیلم های سینمایی آخرین نبرد و آن مرد آمد در گفتگو با خبرنگار افزود: ما برای تحقق شعار ارزنده تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها در حوزه سینما نیازمند حضور مدیرانی هستیم که تبیین این شعار جزو دغدغه های شان باشد و تمام تلاش خود را به کار ببرند تا تمامی موانع موجود که بر سر راه تولید آثار ارزشی و استراتژیک است را از سر راه هنرمندان متعهد و انقلابی بردارند.

وی ادامه داد: این شعار کارشناسی شده است و حضرت آقا با نگاه نافذ و هوشمندی مثال زدنی که دارند این شعار ارزنده و مهم را برای سال 1400 در نظر گرفته اند. ما همواره شاهد بوده ایم که یکی از دغدغه های مهم مقام معظم رهبری حوزه فرهنگی کشور بوده و ایشان همواره هشدارهای جدی در خصوص تهاجم فرهنگی دشمنان، ولنگاری فرهنگی و... داده اند اما این وظیفه ما است که با مطالبه گری جدی از یکایک مسئولان و مدیران که در رأس امور قرار دارند آن ها را مجبور کنیم تا این شعار را تحقق بخشند.

این سینماگر یادآور شد: در فرمایشات مقام معظم رهبری که همزمان با عید نوروز پخش شد متوجه شدیم چشم اندازی که برای 1400 تبیین شده بسیار امیدوارکننده است و به نظر می رسد اتفاقات خوبی در شرف وقوع است و امیدوارم مردم در انتخابات پیش رو با گزینش فرد اصلح باعث بروز این اتفاقات نیک در تمامی حوزه های کشور شوند.

بهمنی بار دیگر تأکید کرد: تنها نقطه امید ما بعد از انتخابات ریاست جمهوری است چرا که تجربه ثابت کرده دولت فعلی هیچ رغبتی از خود برای رفع موانع و بحران ها در حوزه های مختلف کشور اعم از فرهنگی و هنری و سیاسی و اقتصادی و... نشان نمی دهد و بی تردید ما نیازمند حضور مدیرانی هستیم که در این سیاست تجدید نظر کنند.

وی در پایان این گفتگو خاطرنشان کرد: سیاست گذاری، مدیریت و بودجه مناسب 3 عنصر کلیدی هستند که ما برای تحقق شعار سال در حوزه فرهنگ و هنر به آن محتاج هستیم و ان شاالله که در سایه الطاف الهی این 3 عنصر کلیدی در دولت جدید وجود خواهند داشت.

لینک خبر :‌ هشدار نیوز
سینما جریان | در پی سوء استفاده و کلاهبرداری دفاتر و مراکز غیرمجاز تحت عنوان جذب بازیگر برای تولید فیلم و سریال ، روابط عمومی سازمان سینمایی نسبت به راستی آزمایی و اطمینان از صحت این آثار در سامانه سازمان تاکید کرد.

به آگاهی عموم علاقمندان می رساند قبل از هر گونه ارتباط با مراکز یادشده و عقد قرارداد، ابتدا از قانونی بودن فعالیت دفاتر و یا اشخاص فوق اطمینان حاصل نمایند.
یادآور می شود سازمان سینمایی فهرست تولیدات دارای پروانه ساخت اعم از فیلم یا سریال نمایش خانگی و موسسات دارای مجوز را در درگاه اختصاصی خود به نشانی cinemaorg.ir منتشر می کند و راهنمای علاقمندان برای آگاهی از پروژه های آماده تولید و نیز در حال ساخت است.

لینک خبر :‌ سینما جریان
نایب رییس هیات مدیره خانه سینما تاکید کرد، هر کدام از اعضای صنوف سینمایی که مشغول کار در پروژه ای هستند، اگر برای حفظ سلامتی خود احساس عدم امنیت دارند به روسای صنوف اطلاع دهند تا پیگیری صورت گیرد.

به گزارش ایسنا، در پی نادیده گرفتن اطلاعیه سازمان سینمایی مبنی بر توقف فیلمبرداری ها در شهرهای قرمز و نبود نظارت بر اجرایی شدن این دستور، برخی عوامل فیلم های سینمایی و سریال های شبکه نمایش خانگی از اصرار بر انجام کار در روزهایی که وضعیت شیوع کرونا در موج چهارم سیاه توصیف می شود، گله مند هستند.

در این باره روز گذشته گزارشی در ایسنا منتشر شد که با همراهی برخی عوامل و تاکید آن ها براینکه با زور و اجبار به حضور در سر صحنه دعوت می شوند یا اینکه بخاطر نگرانی از پرداخت عدم دستمزد مجبور به رفتن سر صحنه در این شرایط خاص هستند، روبرو شد. این انتقادها بیشتر از آن جهت است که در بعضی پروژه ها رعایت پروتکل های بهداشتی بیشتر به عهده خود افراد گذاشته شده و تست گیری متناوب هم انجام نمی شود و در این بین تعدادی از عوامل هم به کرونا مبتلا شده اند. البته پروژه هایی هم هستند که در همین یکی دو روز گذشته به طور موقت تعطیل شدند که در میان فیلم های سینمایی به نگهبان رضا میرکریمی ، تفریق مانی حقیقی و .... و از بین سریال ها به هیولا مهران مدیری می توان اشاره کرد.

با این حال با توجه به ادامه فعالیت چند پروژه دیگر، علیرضا نجف زاده - نایب رییس هیات مدیره خانه سینما و رییس کمیته رفاهی خانه سینما - ضمن اشاره به کمیته ای که سال قبل در خانه سینما برای رسیدگی به همین امور تشکیل شده بود اما بعد به دلیل بروز مسائلی تعطیل شد، به ایسنا گفت: در پروژه هایی که مجوز قراردادشان در ارتباط با وزارت ارشاد است، اگر دستور سازمان سینمایی را مبنی بر تعطیلی رعایت نکنند و بعد خدای ناکرده اتفاقی برای کسی بیفتد، تهیه کننده باید پاسخگو باشد چون وقتی اعلام می کنند فیلمبرداری تعطیل شود، باید این کار انجام می شد.

او ادامه داد: خانه سینما پس از سازمان سینمایی بیانیه ای صادر و پروژه ها را دعوت به تعطیلی کرد و اگر کسی در این مسیر تخطی کند، قطعاً مسئولیت کار با مسئولان آن پروژه است.

وی افزود: در کمیته رفاهی خانه سینما سعی کردیم به اعضای صنوفی که خود یا خانواده هایشان درگیر کرونا شده اند در حد توان از طریق کمک های پزشکی و حتی مالی یاری رسانی کنیم ولی در شرایط فعلی اگر هر کدام از اعضا در پروژه ای بخاطر شرایط کاری احساس عدم امنیت می کنند، حتما از طریق صنف و رییس صنف خود اطلاع رسانی کنند تا ما بتوانیم پیگیری کنیم.

در روزهای گذشته مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا بر افزایش آمارهای مرتبط با کرونا در این هفته تاکید داشتند و در خانه ماندن را بهترین راه برای حفظ سلامتی و کمک به کم شدن آمار مبتلایان عنوان کردند.

براین اساس تمام مشاغل - بجز مشاغل گروه یک - برای مدتی تعطیل شده اند ولی تعدادی از پروژه های فیلمبرداری فیلم و سریال همچنان مشغول کار هستند و در این بین بیش از هر چیز اصرار بر ادامه تولید سریال هایی که در چند وقت اخیر بخاطر کیفیت پایین به شدت مورد انتقاد بودند جای تامل دارد. برخی عوامل همین سریال ها اشاره می کنند که مسائل مالی و ضرری که هر روز تعطیلی در این شرایط به تهیه کننده و سرمایه گذار وارد می کند مانع از این می شود که توقف کار برای حفظ سلامتی افراد در اولویت بماند. این در حالی است که سال گذشته هنرمندان زیادی را به دلیل ابتلا به کرونا از دست دادیم که در بین آن ها تعدادی در همین پروژه ها بیمار شده و از دنیا رفتند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
دبیر انجمن سینماداران از تعطیلی قطعی سینماها تا روز جمعه سوم اردیبهشت ماه خبر داد.

به گزارش قدس آنلاین ، محمدرضا صابری دبیر و سخنگوی انجمن سینماداران با اشاره به ادامه تعطیلی سالن های سینما گفت: تا زمانی که شرایط شهرهای کشور قرمز باشد، سینماها نیز تعطیل خواهد بود و تا زمان نارنجی شدن شرایط این مساله همچنان ادامه خواهد داشت.

وی ادامه داد: در حال حاضر سینماها تا جمعه سوم اردیبهشت ماه قطعاً تعطیل خواهند بود.

سخنگوی انجمن سینماداران بیان کرد: فروش فیلم های سینمایی در طول اکران نوروزی رفته رفته خوب می شد و شاهد رشد فروش بودیم، که متاسفانه دوباره سینماها به دلیل شیوع ویروس کرونا بسته شد.

صابری گفت: متاسفانه تلویزیون نیز در زمینه پخش تبلیغات برای بهبود فروش فیلم های روی پرده همکاری لازم را با ما نداشته است.

منبع: مهر

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
سرویس سیاسی - معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر ماهیت دوسویه رسانه ها در انتخابات ریاست جمهوری، تاکید کرد که رسانه ها باید انعکاس دهنده همه صداها باشند. رسانه هایی که با جریان یک طرفه فعالیت می کنند همان بولتن و بروشور هستند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۹ سایت های دیگر : خبرگزاری پانا دولت خبر جنوب

به نقل از سایت رسمی معاونت مطبوعتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد خدادی - معاون مطبوعاتی - درباره نقش رسانه ها در حضور حداکثری و آگاهانه در انتخابات رئیس جمهوری پیش رو با بیان اینکه در صورت نبودن بسترِ رسانه، مردم از انتخابات و نتیجه آن مطلع نمی شوند، گفت: رسانه ها در زمینه حضور مردم در انتخابات و انتخاب فرد اصلح نقش مهمی را بر عهده دارند.

او با اشاره به کارکرد تبیینی رسانه ها در انتخابات، افزود: آینده معیشتی، امنیتی، مناسباتی و محیطی مردم در گروی نقش آفرینی در انتخابات است.

خدادی وظیفه رسانه ها را منطبق سازی اطلاعات با واقعیات دانست و اضافه کرد: رسانه ها ضمن ارائه اطلاعات کاربردی و کارکردی، باید انعکاس دهنده همه صداها باشند.

معاون امور مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نقش رسانه ها را اطلاع رسانی به مردم در مسیر انتخاب صحیح دانست و گفت: رسانه ها به جای پرداختن به اسامی باید به تبیین برنامه ها بپردازند.

خُدادی با اشاره به اینکه برخی از رسانه ها فقط نقدها را منتشر می کنند، تصریح کرد: نباید جریان رسانه ای ما فقط نقاط تاریک و نقطه ضعف ها را به مردم نشان دهند.

معاون مطبوعاتی در همین رابطه بر لزوم دوسویه بودن و روشن گرا بودن رسانه تاکید کرد و افزود: در کنار نقاط تاریک و نقدها باید نسخه های پیشنهادی هم ارائه شوند. رسانه هایی که با جریان یک طرفه فعالیت می کنند همان بولتن و بروشور هستند.

او با بیان اینکه رسانه نه تنها در انتخابات بلکه در همه انتخاب های زندگی روزمره هم نقش آفرینی می کند، خاطرنشان کرد: موفقیت یک رسانه در گرو ارائه راه حل ها در کنار بیان مشکلات و از دیدگاه افراد مختلف است.

منبع : خبرگزاری ایسنا

لینک خبر :‌ برخط نیوز
معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سومین اطلاعیه نمایشگاه مجازی قرآن کریم نحوه ثبت کتب مرجع چاپ شده پیش از سال 1392 برای حضور در نمایشگاه مجازی را اعلام کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۹ سایت های دیگر : خبرگزاری تقریب

به گزارش ایکنا، روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سومین اطلاعیه نمایشگاه مجازی قرآن کریم ویژه ناشران کتب دینی و قرآنی و مؤسسات و مراکز قرآنی و دینی را منتشر کرد. این اطلاعیه با موضوع نحوه ثبت نام کتب مرجع چاپ شده انتشار یافته است که به شرح زیر است.

به اطلاع می رساند، شورای برنامه ریزی نمایشگاه مجازی قرآن کریم به منظور حمایت از ناشران کتب قرآنی و دینی مصوب نمود: آن دسته از ناشران کتب قرآنی و دینی که دارای کتاب های مرجع چاپ شده، پیش از سال 1392 می باشند می توانند جهت عرضه و فروش این کتاب ها (کتب مرجع) در نمایشگاه مجازی قرآن کریم، حداکثر تا 31 فروردین ماه، با مراجعه به پایگاه اینترنتی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامیqia.farhang.gov.ir اقدام به تکمیل فرم و ثبت مشخصات دقیق آثار چاپی خود (صرفاً کتب مرجع) نموده تا پس از بررسی و تأیید از سوی کمیته فروش نمایشگاه نسبت به قرار دادن آن در فهرست کتاب های قابل عرضه، اقدام لازم صورت پذیرد .

در این اطلاعیه از جمله اطلاعات مورد نیاز برای ثبت به اطلاعاتی نظیر عنوان اثر ، شابک ، سال چاپ ، تعداد مجلدات ، وزن دقیق ، قیمت ، تعداد موجودی و تصویر جلد اشاره شده است.

متقاضیان می توانند در صورت داشتن هر گونه سؤال، با شماره 91009898-021 از ساعت 9 تا 16 تماس حاصل کنند.

یادآور می شود اولین نمایشگاه مجازی قرآن کریم به مدت 10 روز از 11 تا 20 اردیبهشت، مصادف با هجدهم تا بیست وهفتم ماه مبارک رمضان برپا می شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
طبق اعلام معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کتاب های مرجع چاپ شده پیش از سال 1392 می توانند در نمایشگاه مجازی قرآن کریم عرضه شوند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۹ سایت های دیگر : برخط نیوز کارآفرینان اقتصاد فرهنگ وهنر

به گزارش خبرنگار قرآن و فعالیت های دینی خبرگزاری فارس طبق اعلام معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کتاب های مرجع چاپ شده پیش از سال 1392 می توانند در نمایشگاه مجازی قرآن کریم عرضه شوند.

مرتضی خدمتکار مدیر اجرایی نمایشگاه قرآن کریم در گفت وگو با فارس درباره این آثار گفت: طبق اعلام قبلی دبیرخانه نمایشگاه قرآن کریم فقط کتاب هایی که از ابتدای سال 1392 تا اسفند 1399 منتشر شده اند اجازه فروش در نمایشگاه قرآن دارند، اما در این راستا کتاب های مرجع استثناء هستند و ناشران می توانند این کتاب ها را در نمایشگاه امسال عرضه کنند.

وی ادامه داد: به عنوان مثال اگر ناشری پیش از سال 1392 مجموعه المیزان را چاپ کرده و هنوز همه تیراژ های اثر فروش نرفته اند می توانند در نمایشگاه مجازی قرآن کریم در معرض فروش قرار بگیرند.

خدمتکار با بیان اینکه صاحبان کتاب های مرجع باید در سامانه معاونت نام نویسی کنند گفت: ناشرانی که صاحب آثار فوق هستند باید تا پایان فروردین ماه نسبت به ثبت نام و ثبت آثار خود اقدام کنند و در صورت تأیید می توانند آثارشان را در نمایشگاه عرضه کنند.

به گزارش فارس اطلاعیه معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد درباره عرضه کتاب های مرجع قبل از سال 1392 به شرح زیر است.

به اطلاع می رساند، شورای برنامه ریزی نمایشگاه مجازی قرآن کریم به منظور حمایت از ناشران کتب قرآنی و دینی مصوب کرد، آن دسته از ناشران کتب قرآنی و دینی که دارای کتاب های مرجع چاپ شده، پیش از سال 1392 هستند، می توانند جهت عرضه و فروش این کتاب ها (کتب مرجع) در نمایشگاه مجازی قرآن کریم، حداکثر تا 31 فروردین ماه، با مراجعه به پایگاه اینترنتی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی qia.farhang.gov.ir اقدام به تکمیل فرم و ثبت مشخصات دقیق آثار چاپی خود (صرفاً کتب مرجع) کرده تا پس از بررسی و تأیید از سوی کمیته فروش نمایشگاه نسبت به قرار دادن آن در فهرست کتاب های قابل عرضه، اقدام لازم صورت پذیرد.

اطلاعات مورد نیاز اثر شامل عنوان اثر، شابک، سال چاپ، تعداد مجلدات، وزن دقیق، قیمت، تعداد موجودی، تصویر جلد همچنین متقاضیان می توانند در صورت داشتن هرگونه سؤال، با شماره 91009898-021 از ساعت 9 تا 16 تماس حاصل کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
قزوین- ایرنا- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین گفت: 6 میلیارد و 700 میلیون ریال کتاب با برگزاری چهار دوره طرح توزیع یارانه کتاب از طریق کتابفروشی ها در قالب طرح های فصلی فروش کتاب در سال 1399 در این استان به فروش رفت.

به گزارش ایرنا، محمد حسین اسماعیلی روز دوشنبه با اعلام این خبر افزود: طرح های فصلی فروش یارانه ای کتاب که با همکاری معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و خانه کتاب به منظور رونق بازار کتاب و ترویج کتابخوانی و حمایت از کتابفروشی ها برگزار می شود طی چند دوره برگزار شده در استان با استقبال خوبی مواجه شده است.
وی اظهار داشت : فروش این میزان کتاب در قالب طرح های بهارانه، تابستانه، پاییزه و زمستانه کتاب با مشارکت کتابفروشی های استان قزوین انجام شد.
اسماعیلی اضافه کرد: تعداد کتاب های خریداری شده توسط قزوینی ها در چهار طرح فصلی فروش یارانه ای کتاب در سال گذشته در مجموع 17 هزار و 500 جلد کتاب بود.
به گفته این مسوول، برای کل این خریدها مبلغ یک میلیارد 400 میلیون ریال یارانه از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخت شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قزوین مجموع تعداد روزهای برگزاری طرح های فروش فصلی کتاب در سال 99 را 39 روز اعلام کرد و افزود: با توجه به محدودیت های کرونایی در سال گذشته ، طرح های فصلی فروش یارانه ای کتاب نقش مهمی در پر کردن این خلاء ناشی از شیوع کرونا در سراسر کشور داشت و خوشبختانه با استقبال مناسبی هم مواجه شد و امید است این طرح در سال 1400 در سطح کمی و کیفی بیشتری برگزار شود.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سال 1394، برای هدفمند کردن یارانه نشر طرح های فصلی فروش کتاب را آغاز کرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
ایسنا/فارس پاندمی کووید-19 همه عرصه ها را تحت تاثیر قرار داد و بسیاری از فعالیت ها را با رکود و توقف مواجه کرد، طی بیش از یکسال گذشته، اقتصاد بیشترین آسیب را از این همه گیری دید؛ اما این آسیب در همه بخش ها یکسان نبود و به اعتقاد صاحب نظران در بخش هایی، بالا رفتن قیمت کالا یا خدمات، برای گروهی اندک نه تنها جبران کننده خسارت ها بود؛ بلکه منافع قابل توجهی را به جیب برخی سرازیر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۳۰ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران

به اعتقاد اکثر صاحب نظران، با وجود آنکه تاثیر شیوع پاندمی کرونا، در ظاهر همه جوامع را با آسیب هایی مواجه کرد اما بخشی از افراد و گروه ها، نه تنها کمترین آسیب را متحمل شدند، بلکه بعد از طی ماه های ابتدایی شیوع بیماری، وارد روند صعودی سودآوری و کسب ثروت های کلان شدند؛ اکثر تولیدکنندگان، صاحبان کسب و کارهای مرتبط با تولید، عرضه و واردات محصولات دارویی و بهداشتی و ... جزو آن دسته از گروه ها قرار می گیرند که از دوران سختی، برای کسب سود بیشتر، بهره وافی بردند.

به گزارش ایسنا، علاوه بر تولید کنندگان، دلالان در بازارهای مختلف اعم از محصولات بهداشتی، دارویی، رایانه، موبایل، ارز و .... سرمایه دارانی که به نوعی در بازارهای خودرو و مسکن به واسطه سرمایه گذاری های سنگین، به نوعی نبض بازار را در دست داشتند و ... جزو گروه هایی هستند که طی یکسال گذشته، منافعی را کسب کردند.

اما اکثر جامعه، خصوصا صاحبان کسب و کارهای تولیدی، خدماتی و اداری کوچک به ویژه بخش خصوصی که متکی به سرمایه های اندک مالی و انسانی خود بود و کمترین حمایت را هم به خود ندید، به شدت از شیوع کرونا آسیب دیدند.

بخش عمده ای از فعالان همه بخشهای حوزه فرهنگ و هنر، در شمار این گروه قرار دارند، گروهی که به واسطه اتکاء کامل به مخاطب، بی اغراق در صدر گروه های آسیب دیده از کرونا قرار دارد؛ گروهی که علیرغم تحمل زیان، حمایت شایانی را هم تجربه نکردند.

معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در گفت و گو با ایسنا، با بیان این که کسب و کارهای فرهنگی و هنری در شرایط عادی نیز حال و روز خوشی نداشته و ندارند، اظهار داشت: فارغ از آثار مستقیم تعطیلی این کسب و کارها، آثار و نتایج پنهان و غیرمستقیمی نیز براین رویداد مترتب است که از آن جمله می توان به تاثیرات روحی و روانی بیماری بر مردم به عنوان مخاطبان فعالیت های فرهنگی و هنری در قالب تماشاگر، هنرجو، مصرف کننده و غیره اشاره کرد.

به گفته بهروز مرامی، این مخاطبان با توجه به تاثیر روانی روانی شیوع بیماری کرونا، خود به خود از حضور در تجمعات فرهنگی و هنری به هر شکلی که باشد خودداری می کنند و این عدم حضور عملاً اقتصاد هنر را از رونق می اندازد.

معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این که فعالیت های فرهنگی، هنری و رسانه ای استان فارس در 25 عنوان اصلی همچون فیلم، موسیقی، تجسمی، تبلیغات و رسانه، مطبوعات، آموزش و موارد مشابه تحقق می یابد، گفت: نزدیک به 7 هزار نفر به طور مستقیم و غیر مستقیم در این 25 رشته فعالیت دارند که البته این آمار شامل فروشگاه های عرضه محصوات فرهنگی و مراکز بازی های رایانه ای و فروشگاه های آلات و سازهای موسیقی و مشاغل مشابه نمی شود.

مرامی در ادامه سخنان خود به تشریح وضع موجود فعالیت های فرهنگی و هنری پرداخت و خاطرنشان کرد: امکان برآورد رقم ریالی دقیق ضرر و زیان وارد شده به کسب و کارهای فرهنگی و هنری وجود ندارد، اما می توان میزان خسارت وارد شده بر این بنگاه ها را در فاصله زمانی اسفند 98 تا پایان اسفندماه 99، بیش از 200 میلیارد ریال ارزیابی کرد.

ضررها با توجه به ادامه تعطیلی ها افزایش خواهد یافت

به گفته وی، تداوم شیوع بیماری از دو جهت به مشاغل فرهنگی و هنری آسیب می رساند. یکی از دست رفتن درآمدهای پیش بینی شده و به دنبال آن عقب افتادن تعهدات هزینه ای همچون اجاره بها، حقوق کارکنان و... و از سوی دیگر از دست دادن مخاطبان بالقوه ای که به علت شیوع بیماری کرونا از به دشواری بازخواهند گشت. بنابراین، بدیهی است که رقم ضرر و زیان فوق با توجه به ادامه تعطیلی مراکز فرهنگی و هنری افزایش خواهد یافت.

معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، بزرگترین چالش فعالان فرهنگی و هنری را نامشخص بودن نحوه ادامه فعالیت در وضعیت پس از بازگشایی مراکز عنوان کرد و ادامه داد: نامشخص بودن زمان پایان این بیماری به همراه تغییر شرایط و سبک زندگی مردم و احتمال اینکه وضعیت از آنچه هست بدتر شود نیز از جمله چالش هایی است که فعالان فرهنگی و هنری با آن مواجهند.

مرامی با اذعان براینکه صاحبان این مشاغل حتی در صورت بازگشایی با چالش میزان استقبال مخاطبان مواجه خواهند بود، ابرازداشت: به عنوان نمونه آیا می توان تغییر سبک فیلم دیدن تماشاگران سالن های سینما را انکار کرد؟ و اینکه آنها همانند وضعیت پیش از کرونا مجدداً برای تماشای فیلم به سالن های سینمای بازخواهند گشت؟

وی در ادامه به دیگر بحران های پیش روی فعالان فرهنگی و هنری نیز اشاره کرد و افزود: استیجاری بودن مراکز فرهنگی و هنری و دشواری تامین اجاره بها در این شرایط تعطیلی باعث شده تا بیش از 17 موسسه به دلیل ناتوانی در تامین هزینه های خود، ضمن تخلیه محل، تقاضای غیرفعال نمودن پروانه فعالیت شان را داشته باشند.

به گفته معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، کارکنان این مجموعه ها نیز در گروه افراد دارای بیمه و افراد فاقد بیمه، یا از مزایای بیمه بیکاری بهره مند شده اند و یا نشده اند، اما در نهایت بیکاری دامن آنها را گرفته است. این در حالی است که فعالان هنری مانند گروه های نمایشی، عکاسان، فیلمسازان، گروه های موسیقی و.. که به صورت آزاد فعالیت می کنند نیز بطورکامل تعطیل شده و هیچ گونه منبع در آمدی ندارند.

مرامی در ادامه به برخی عوامل تشدید کننده تنش و بحران های حوزه فرهنگ و هنر نیز اشاره کرد و گفت: شرایط بد اقتصادی باعث شده تا مردم اندک هزینه هایی هم که برای محصولات و کالاهای فرهنگی اختصاص می دادند را حذف کنند، علاوه براین باورهای اشتباه و قالبی مردم و حتی برخی از مسئولین و مدیران که فکر می کنند همه هنرمندان مانند افراد معروف، متمول هستند و مشکلی ندارند، دامنه چالش را بزرگتر می کند.

اندک کمک های ترمیمی به بخش فرهنگ و هنر

وی درباره اینکه نقش مدیران و متولیان فرهنگ و هنر برای کاهش مشکلات و کمک به فعالان این حوزه چه بوده است؛ نیز گفت: کمک های ارایه شده به اهالی فرهنگ و هنر در فارس را می توان در در دو بخش کمک های بلاعوض و تسهیلات دسته بندی کرد، هر چندباید توجه داشت که این کمک ها به منظور ترمیم و جبران بخشی از خسارت ها انجام شده و نه تامین درآمد ثابت برای فعالان فرهنگی و هنری.

معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس واریز حق بیمه سه ماه نخست سال گذشته 1165 هنرمند عضو صندوق اعتباری هنر به ارزش 9میلیارد و 320 میلیون ریال به همراه توزیع 302 فقره هدایای معیشتی به ارزش 960 میلیون ریال را از جمله کمک های بلاعوض عنوان کرد و ادامه داد: در این راستا هزار و 660 فقره هنرکارت به ارزش 24 میلیارد و 900 میلیون ریال به هنرمندان و فعالان فرهنگی استان اهدا می شود که 630 مورد تحویل و مابقی در نوبت ارسال است.

این مقام مسئول در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، خاطرنشان کرد: علاوه براین پیش بینی شده حق بیمه سه ماه نخست سال 1400 هنرمندان عضو صندوق اعتباری هنر نیز توسط وزارت فرهنگ و ارشاد تعهد پرداخت شود.

مرامی با اشاره به کمک های صورت گرفته به تعدادی از گروه های نمایشی از کمک به درمان تعدادی از هنرمندان خبر داد و افزود: در قالب تسهیلات بانکی نیز کمک هایی به کسب و کارهای فرهنگی و هنری و همچنین اشخاص حقیقی فعال در این حوزه ها انجام شده که از آنجمله می توان به پرداخت تسهیلات به 1650 متقاضی دریافت وام اشاره کرد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
جنس کار کتاب فروشی سروکار داشتن با فکر و روان انسان هاست. اما در شرایط فعلی به علت مشکلات عدیده اقتصادی در کتاب فروشی ها مانند خواب سرمایه، اجاره سنگین، گرانی کتاب و عوامل دیگر، فشار اقتصادی بسیاری به این قشر وارد شده است. با تعطیلی های اخیر نیز بر دیگر مشکلات آن ها افزوده شده و آسیب جدی دیده اند. با چند تن از کتاب فروشان مشهدی گفتگو کردیم که در ادامه می خوانید.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۳۰

لیلا کوچک زاده | شهرآرانیوز - آیا فرهنگ کشور تعطیل بردار است؟ آیا تعطیلی کتاب فروشی نادیده انگاشتن آرامش روانی جامعه نیست؟ آیا مردم به غیر از غذای جسم به غذای روح احتیاج ندارند؟
این ها بخشی از نامه 100 کتاب فروش از سراسر کشور به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است که به دنبال موج چهارم کرونا نوشته شد. در این نامه به نقش و جایگاه کتاب فروشان و اهمیت آن ها در صنعت نشر و همچین مشکلات اقتصادی آن ها اشاره شده است. آن ها مطرح کرده اند که طبق بررسی ها سرانه مطالعه مردم جهان در ایام کرونا رشد خوبی داشته و خیلی از افراد در ایام قرنطینه به کتاب پناه آورده اند تا درد و آلام خود را در کنار کتاب، تسکین دهند.

آن طور که مشخص است، جنس کار کتاب فروشی سروکار داشتن با فکر و روان انسان هاست. اما در شرایط فعلی به علت مشکلات عدیده اقتصادی در کتاب فروشی ها مانند خواب سرمایه، اجاره سنگین، گرانی کتاب و عوامل دیگر، فشار اقتصادی بسیاری به این قشر وارد شده است. با تعطیلی های اخیر نیز بر دیگر مشکلات آن ها افزوده شده و آسیب جدی دیده اند. با چند تن از کتاب فروشان مشهدی گفتگو کردیم که در ادامه می خوانید.

مجبور شدم کتاب فروشی را به شغل دیگری اجاره دهم
مدیر کتاب فروشی خورشید خانم که از سال 80 در حوزه کتاب فعال بوده است، در شرایط فعلی، مجبور شده برای مدتی فروشگاه کتاب را به شغل دیگری اجاره بدهد. رعنا میرنژاد می گوید: به جز طرح های تابستانه و زمستانه کتاب از کتاب فروشان حمایتی نمی شود و در این شرایط هم با وجود تعطیلی، بر مشکلات این صنف افزوده شده است.

او اضافه می کند: فعالیت در حوزه کتاب و فرهنگ، کاری دلی است، اما در شرایط سخت اقتصادی و شیوع کرونا، باید به فکر تأمین هزینه هایمان نیز باشیم. اگر مسئولان بهداشت ترجیح داده اند که ما تعطیل باشیم ما هم از این موضوع که به نفع سلامت همه است، استقبال می کنیم، اما وقتی ما عوارض شهرداری و مالیات و حق عضویت اتحادیه را به موقع پرداخت می کنیم، انتظار داریم در این شرایط اضطراری، دولت هم با حمایت های مالی از ما پشتیبانی کند.

درواقع کمک های نقدی و مالی، جزو وظایف یک دولت است و باید انجام شود. به گفته میرنژاد هم اکنون برای اینکه فروششان به صفر نرسد، در فضای اینستاگرام، فعالیت می کنند. او همچنین به تغییر سلیقه مطالعه مردم در دوران کرونا اشاره می کند و می گوید: در این دوران بیشتر کتاب هایی در حوزه روان شناسی و تربیتی و کسب و کار مورد توجه مردم قرار گرفته است که البته دسترسی به این کتاب ها از طریق مطالعه کتاب های الکترونیک آسان و میسر شده است. درهرصورت ما در گذشته بهترین کتاب های هر حوزه را می آوردیم و طرف دار هم داشتند، اما الان شرایط متفاوت شده است و بنابراین ترجیح داده ام خیلی کتاب یا کالای جدید سفارش ندهم.

فروشمان به یک دهم رسیده است
پردیس کتاب مشهد با شرکت نکردن در طرح های فصلی کتاب که در این مجموعه باعث تجمع می شده، تجربه خوبی را در رعایت شیوه نامه های بهداشتی از زمان شیوع کرونا پشت سر گذاشته است.

علی رجب زاده مدیر این کتاب فروشی می گوید: ما در دوران کرونا همه مسائل بهداشتی را رعایت می کنیم. مردم بدون ماسک حق ورود ندارند. فضایمان بزرگ است و هر فرد بیشتر از 15 دقیقه اجازه حضور ندارد. اما اگر قرار است شیوع کرونا متوقف شود، باید همه رعایت کنند و ما هم تابع هستیم. ولی وقتی شغلی مانند شیرینی فروشی که احتمال بیشتری برای شیوع کرونا دارد، باز است و آزادانه فعالیت می کند و در ردیف مشاغل ضروری قرار می گیرد، تعطیلی کتاب فروشی ها بی دلیل به نظر می رسد. به گفته رجب زاده فروش فعلی این مجموعه که از طریق سایت انجام می شود به یک دهم رسیده است.

او بیان می کند: همه افراد نمی توانند از سایت خرید کنند و شرایط کاری ما با زمانی که فروشگاه باز است، خیلی متفاوت شده است. درحالی که همچنان هزینه ها وجود دارد، فروشمان پایین آمده است. او هم به این اشاره می کند که کتاب فروشی ها در چند کشور جهان جزو مشاغل دسته یک قرار گرفته اند. چون در این مدت به تجربه ثابت شده که سرانه مطالعه افراد افزوده شده و نیاز به کتاب خوانی در جامعه افزایش یافته است. او مصداق این حرف را افت نکردن فروششان در دوران کرونا در مقایسه با مشاغل دیگر می داند.

تعطیلی سوم، صدای کتاب فروشان را درآورد
در دوران کرونا و قرنطینه استقبال خوبی از کتاب شد، اما به واسطه تعطیلی ها آسیب دیدیم مدیر فروشگاه شهر کتاب این را می گوید و ادامه می دهد: قشر کتاب فروش در مقایسه با اصناف دیگر کشور به دلیل حمایت نشدن مردم و مسئولان متضرر شده اند.

به گفته محسن بالاپژوه اکنون که فاز سوم تعطیلی اصناف پیش آمده، صدای کتاب فروشان هم درآمده است. او مطرح می کند: تعطیلی ها یک یا دو روز نیست که بگوییم ایرادی ندارد. تمام فروردین سال گذشته و دو هفته آذر و حالا نیز دو هفته که البته ممکن است، تمدید شود، ما را دچار چالش کرده است. او بر این باور است که فروش مجازی هم هزینه های فروشگاه را جبران نمی کند. بالاپژوه می گوید که در کتاب فروشی تجمع و ازدحام اتفاق نمی افتد و با آغاز تعطیلی اصناف از اتحادیه ناشران درخواست داشته اند که با تعطیل شدن این صنف مخالفت شود که البته نتیجه ای نداشته است.

به گفته او در شرایط کنونی کتاب فروشی های کوچک تر و محلی که مشتری ثابت و کمی دارند، بیشتر از همه آسیب خواهند دید و با ادامه تعطیلی ها نابود می شوند.

مدیر شهر کتاب هم بر این نظر است که با سیاست یک بام و دوهوا نمی توان مقابل شیوع کرونا ایستاد و اگر قرار بر قرنطینه و تعطیلی است، همه در این مسیر سهیم شوند.

فروشگاه شهر کتاب نیز در تعطیلی پیش رو هر روز از ساعت 9 صبح تا 8 شب، به صورت تلفنی و از طریق فضای اینستاگرام، فعالیت می کند.

اصل کا ر ما حضوری است
کتابخانه کوچک ما با محصولات کتاب و بازی کودکان که از دهه 60 در خیابان سناباد فعال است و حالا دو شعبه دیگر در بولوار پیروزی و سجاد دارد، شرایط مشابهی را با دیگر کتاب فروشان مشهدی دارد. آرش کمال پور مدیر فروشگاه شعبه پیروزی می گوید: روبه روی فروشگاه ما، برای خرید مرغ، صف 100 نفری تشکیل می شد. اما این فروشگاه ماست که با وجود رعایت شیوه نامه های بهداشتی و خانواده هایی که همه با ماسک تردد می کنند، باید تعطیل شود.

به گفته او این تعطیلی ها به صنف کتاب فروشان با وجود هزینه های بالای اجاره و سود های کم و ... آسیب زیادی رسانده است. کمال پور همچنین تأکید می کند: کار این مجموعه در دوران قرنطینه با استقبال خانواده ها روبه رو شد، چون آن ها می دانستند باید در خانه برای فرزندان خود سرگرمی و بازی تهیه کنند. اما حالا باید فروش اینترنتی را قوی کنیم. درحالی که بازهم اصل کارشان فروش حضوری است.

لینک خبر :‌ شهرآٰرا نیوز
یزد - ایرنا - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد با بیان اینکه سال 1399، 400 عنوان کتاب مجوز چاپ دریافت کرد، گفت: 800 میلیون ریال از آثار نویسندگان استان در راستای حمایت از آنها ، ترویج و تبلیغ فرهنگ مطالعه و کتابخوانی خریداری شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۹ سایت های دیگر : خبر یزد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبرگزاری صدا و سیما

مجید جوادیان زاده روزیکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یکی از رویکردها و راهبردهای حوزه فرهنگ توجه به موضوع کتاب و کتابخوانی در میان اقشار مختلف خصوصا نوجوانان و جوانان است.

وی با اظهار اینکه تلاش شد، تمامی فعالیت ها و محور برنامه های فرهنگی در زمینه کتابخوانی و دانایی باشد، تاکید کرد: یزد در سال 98 به عنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب شد، تجربه خوب استان موجب شد که به عنوان نخستین پایتخت صحیفه سجادیه ایران نیز معرفی شود.

وی خاطرنشان کرد: برای شناسنامه دار شدن آثار نشر در استان کتاب کارنامه نشر علوم انسانی تهیه و به زودی چاپ می شود و در آن تمامی آثار مکتوب استان اعم از کتاب، پژوهش، پایان نامه و دیگر امور ازاین قبیل در فاصله زمانی 90 تا 95 جمع آوری شد و قرار است جلد دوم آن از سال 95 تا 400 هم تدوین شود.

وی با اشاره به حوزه نشریه های تخصصی فرهنگ و هنر هم گفت: در دوره جدید فصلنامه فرهنگی یزد پنج شماره آن طبق نشریه وزارت علوم و تحقیقات به چاپ رسید.

این مسوول حوزه فرهنگی استان از چاپ 10 جلد کتاب آثار برگزیده شعرای استان به تفکیک هر شهرستان با محور انجمن های ادبی شهرستان مربوطه نیز خبر داد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اشلامی یزد افزود: سال گذشته یکهزار عنوان کتاب در بین کتابخانه ها، مساجد، مدارس، رسانه ها، چهره های فرهنگی و هنری، استادان و احزاب سیاسی استان توزیع و این کتاب ها بر اساس تخصص، علایق و حوزه کاری هر گروه انجام شد.

وی در ادامه با اشاره به برگزاری جشنواره ملی ادبی یزد یادمان شاعر فقید مرحوم صابر یزدی گفت: تلاش شد از طریق جشنواره یادشده یک برند ادبی برای استان تعریف شود تا این اقدام استمرار و به صورت سالانه برگزار شود.

جوادیان زاده با بیان اینکه برگزیدگان جشنواره یادشده در آینده نزدیک معرفی می شوند، گفت: همچنین مجموعه آثار برگزیده آن در قالب کتاب چاپ می شود.

این فعال حوزه فرهنگی استان در ادامه به برگزاری جشنواره بازنویسی متون کلاسیک یادمان مرحوم مهدی آذریزدی تصریح کرد: با توجه به اینکه آن مرحوم در حوزه ادبیات کلاسیک یکی از بازآفرینان بزرگ بود و آثار بسیار درخشان از خود برجا گذاشت، این جشنواره بر پا شد و هدف از این جشنواره معرفی آثار پدر ادبیات کودک و نوجوان ایران به نسل جدید است.

وی در ادامه با بیان اینکه تدوین کتاب های فرهنگ عامه از اولویت های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان است، گفت: این باور وجود دارد که بازیابی جنبه های مختلف فرهنگ گذشتگان باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

جوادیان زاده اضافه کرد: با توجه به اینکه بسیاری از جنبه های فرهنگی گذشتگان فراموش شد با تدوین کتاب های فرهنگ عامه علاوه بر معرفی هویت مردم استان از خطر فراموشی آنها می توان جلوگیری کرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد ادامه داد: تاکنون فرهنگ های عامه شهرستان های و مناطق مختلف استان چون یزد، ابرکوه، میبد و اردکان و دیگر مناطق تهیه و تدوین شد و همچنین فرهنگ عامه شهر هرات و روستای

کُرخنگان شهرستان خاتم هم به زودی رونمایی می شود.

یزد 10 شهرستان و یک میلیون و 200 هزار نفر جمعیت دارد که 87 درصد آن در 24 شهر و بقیه در روستاها زندگی می کنند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
معاون فرهنگی و امور رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: پارسال چهار هزار و 29 عنوان کتاب در این استان مجوز انتشار گرفت که از این تعداد 2 هزار و 928 عنوان کتاب جدید چاپ شد.

گروه مشهد خراسان رضوی

تاریخ انتشار

کد خبر 7731030

دانلود PDF

نظر دادن

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ، افشین تحفه گر معاون فرهنگی و امور رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: پارسال در مجموع چهار هزار و 200 عنوان کتاب برای اخذ مجوز به دبیرخانه نظارت بر نشر کتاب اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ارسال شد.

او با اشاره به صدور مجوز انتشار برای 2 هزار و 691 عنوان کتاب طی سال 98 در خراسان رضوی افزود: مقایسه این عدد با مجوز های صادره انتشار برای چهار هزار و 29 عنوان کتاب در سال 1399 گویای رشد 40 درصدی در این زمینه است.

معاون فرهنگی و امور رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: از کتاب هایی که مجوز انتشار گرفتند 2 هزار و 928 عنوان کتاب با شمارگان پنج میلیون و 625 هزار و 947 جلد به چاپ رسیده است.

تحفه گر بیان کرد: پارسال 6 هزار و 76 عنوان کتاب با شمارگان 322 هزار و 471 جلد نیز از گمرکات استان خراسان رضوی صادر شده است که ارزش آن ها 19 میلیارد و 620 میلیون ریال بوده است.

انتهای پیام//م.ج

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
اقتصاد ایران: رشت- معاون هنری و سینمایی ارشاد گیلان با اشاره به تولید 56 نمایش طی سال گذشته در استان، گفت: این نمایش ها با رعایت دستور العمل های بهداشتی بیش از 290 بار به اجرا درآمده اند.

سید امیر مصباح در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه در سال گذشته شیوع ویروس کرونا هم سلامت و هم اقتصاد مردم را تحت تأثیر قرار داد، اظهار کرد: یکی از بخش هایی که بیش از سایر کسب و کارها دچار آسیب و مشکل اقتصادی شده بخش های مختلف هنر اعم از سینما، تئاتر و نمایش و موسیقی است.

وی به آغاز فعالیت کسب و کارهای مختلف بعد از تهیه و تدوین شیوه نامه های بهداشتی از سوی کارشناسان بهداشت و درمان اشاره کرد و افزود: متأسفانه تعطیلی فعالیت های این بخش با توجه به اینکه فعالان آن از امنیت شغلی کمتری نسبت به سایر کسب و کارها برخوردار هستند همچنان ادامه دارد.

معاون هنری و سینمایی ارشاد گیلان اضافه کرد: در سال جدید نیز این تعطیلی ها همچنان پابرجا است و امروز بسیاری از فعالان هنری به این نتیجه رسیده اند که باید حداقل تا پایان کرونا به دنبال منبع درآمدی دیگری برای گذران زندگی خود باشند.

وی، اضافه کرد: مهم ترین مطالبه هنرمندان و فعالان بخش های مختلفی هنری اعم از سینماداران ، گروه های نمایش، گردانندگان فعالیت های موسیقی و آموزشگاه داران اتخاذ یک تصمیم درست برای فعالیت این قشر است تا آسیب ها بیشتر از این نشود.

مصباح با اشاره به اینکه با وجود شرایط سخت حاکم بر جامعه به ویژه در بخش های هنری، هنرمندان همچنان دست از تلاش برای ایجاد نشاط و امید آفرینی برای مردم دست برنداشته اند ، گفت: در طول یک سال گذشته شاهد بودیم که هنرمندان گیلانی برای تغییر وضعیت روحی و روانی شهروندان تولیدات خوبی داشته و آثار قابل تأملی نیز تولید و منتشر کرده اند.

وی در ادامه به نمایش های تولید شده در یک سال گذشته توسط هنرمندان نمایش استان گیلان اشاره و اضافه کرد: با وجود تعطیلی برخی از جشنواره های مهم تئاتر استان همانند تئاتر شهروند لاهیجان که هر ساله محلی برای درخشش گروه های نمایش استان های کشور بود، هنرمندان تئاتر گیلان در سایه کرونا باز به تولید اثر و نمایش با رعایت دستور العمل های بهداشتی پرداختند.

معاون هنری و سینمایی ارشاد گیلان با بیان اینکه بیش از 520 هنرمند تئاتر و نمایش در این استان فعال هستند، گفت: از این تعداد 241 نفر از بانوان و 288 نفر نیز آقایان فعالیت می کنند.

مصباح در ادامه با بیان اینکه این نمایش ها با رعایت دستور العمل های بهداشتی 297 بار در استان گیلان به نمایش درآمده است، افزود: سال 99 با شیوع کرونا سال سختی را برای هنرمندان به ویژه فعالان صحنه ای رقم زد اما تولید آثار نشان داد که در هر شرایط تئاتر همچنان زنده و پویا است.

وی با تأکید بر لزوم حمایت و نگاه ویژه مسئولان ملی و استانی به هنرمندان با توجه آسیب های اقتصادی فراوانی که در طول سال گذشته متحمل شده اند، اضافه کرد: به عنوان متولی حوزه هنر استان همچنان برای جذب کمک های بیشتر و جبران بخشی از آسیب های هنرمندان تلاش می کنیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری اقتصادی ایران
اصفهان – استاد برجسته نگارگری ایران گفت: عدم وجود موزه برای نمایش آثار هنری فاخر در اصفهان گرد و غبار فراموشی را بر روی این آثار نشانده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۳۰ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران

خبرگزاری مهر – گروه استان ها – مریم یاوری: هنر نگارگری هنری آمیخته با زندگی مردمان ایرانی بوده است، هنری که همواره روی ظروف، پارچه ها، معماری و حتی سلاح جنگی جا خوش کرده و حرف های زیادی برای گفتن دارد.

اصفهان را می توان مهد هنر نگارگری در جهان نامید چرا که هنرمندان این شهر توانسته اند سبک های خلاقانه ای را برای عرضه هنر خود به جهانیان ایجاد کنند و آثار فاخری را نیز از خود به جای بگذارند.

استاد رضا بدرالسماء از نخبگان هنر نگارگری ایران و جهان است، او که نقش و نقاشی اش گره خورده با ایمان و اعتقادش است بیش از نیم قرن است که با نقش و نگارهایش دل هر بیننده ای را برده و توانسته در همه کشورهای جهان به ویژه در کشورهای اسلامی هنری از خود به جای بگذارد. در ادامه این متن گوشه ای از گفت وگوی ما با این هنرمند برجسته ایرانی را می خوانید.

استاد دوران کرونا را چطور سپری می کنید؟

کرونا بلایی است که همه جهان را درگیر کرده و قربانیان زیادی را داشته است اما ما نباید مغلوب آن شویم، هنرمندان زیادی با شیوع کرونا بیکار شدند و اماکن گردشگری زیادی نیز از چرخه خدمت خارج شد اما باز هم نیابد نا امید شد چرا که کرونا از سویی فرصتی برای هنرمندان ایجاد کرد تا به جایگاه هنری خود برسند و در خلوت خود آثاری را تولید کنند که بتواند مردم را سرگرم کند و در تقویت روحیه کسانی که خانه نشین و افسرده شده اند، تأثیرگذار باشد و امید را در دل آنها زنده کند.

کرونا فرصت تنهایی را برای هنرمندان ایجاد کرد و باید از این فرصت بهره برد هر چند آرزوی ما کم شدن سایه کرونا از سر مردم جهان است و امیدواریم هر چه زودتر این اتفاق بیفتد.

در این بحران جهان شمول کرونا چگونه آثار خود را به مخاطبان و علاقمندان خود عرضه می کنید؟

در این زمینه فضای مجازی کمک قابل توجهی به هنرمندان داشت هم در زمینه آموزش و هم در عرضه و نمایش هنرشان. من همه آثار فاخر تولیدی ام را با کیفیت بالا در فضای مجازی منتشر کرده ام تا همه بتوانند از آن استفاده کنند و شاید بتوانم در این شرایط برای دیگران اشتغال زایی داشته باشم.

هدف من از قراردادن آثارم با کیفیت بالا در فضای مجازی استفاده رایگان برای کسانی است که قصد دارند بر روی ظروف و یا لباس خود طرحی را قرار دهند و آنها مجبور نباشند برای خرید طرح هزینه کنند.

آیا اثری ویژه بیماری کرونا نیز خلق کرده اید؟

بله، اغلب آثارم در این دوران ویژه همین ویروس بوده است اما شاخص ترین آن آیه شصت و دوم سوره نمل با عنوان اَمَّن یُّجیبُ المُضطَرَّ اِذا دَعاهُ وَ یَکشِفُ السُّوءَ است که برای شفای بیماران خوانده می شود و این دعا توسط یکی از هنرمندان با خط نستعلیق نوشته شد و بنده نیز با سبک نقاشی ایرانی آن را به تصویر کشیدم و امیدوارم که مورد استفاده قرار گیرد.

جلوه ای از ایمان و اعتقادات شما را در آثار هنری تان می بینیم، در این باره چه صحبتی دارید؟

اعتقاد دارم برای رسیدن به قله هنر باید صفای درونی داشته باشیم و من این صفای درونی را در عبادت و استفاده از مفاهیم الهی در آثارم یافتم.

انس با ائمه و قرآن برایم بسیار شیرین و لذت بخش است و هر اثری که با این محتوا تولید کرده ام اعتماد به نفسم را صد چندان کرده است.

دین ما زیبایی های زیادی دارد که باید دیده شود و نباید اجازه دهیم دشمنان با ایجاد زشتی هایی مانند داعش زیبایی های دین ما را تحت تأثیر قرار دهند، از این رو سعی کردم آثار هنری ام را برای نمایش زیبایی های اسلام بکارگیرم و با زبان هنر به مردم جهان نشان دهم که زیباتر از دین اسلام وجود ندارد.

جدیدترین اثر دینی تان چیست؟

در این زمینه نگارگری سرود زیبای اسلام اذان را در دستور کار دارم، این اثر مجموعه ای 10 عددی است که تاکنون پنج اثر آن تولید شده و تا دو ماه آینده نیز پنج اثر دیگر را تمام خواهم کرد، قرار است این اثر در زمان پخش اذان از سیما منتشر شود. این اثر منحصر به اذان است و با نقاشی ایرانی و شکست نستعلیق کار شده است.

استاد، به بروز رسانی هنر اعتقاد دارید؟

بسیار زیاد، باید توجه داشته باشید که هنرمند باید به روز باشد و نیاز روز جامعه را در هنر خود بگنجاند و اگر این اتفاق نیفتد هنرش منسوخ خواهد شد، این روزها برخی اعتقاد به مدرنیته دارند و سعی می کنند آن را نیز به جامعه القا کنند، اما هنرمندان باید با اقداماتی خلاقانه همچنان در راستای حفظ هنر خود و ترویج آن کوشا باشند به گونه ای که نسل جوان با اشتیاق به سمت هنرهای اصیل ایرانی روی آورد و اجازه ندهد هنر ایرانی به انزوا برود و نباید اجازه دهیم سبک های هنری به بهای اندک از بین برود. اگر در محصولات، معماری و فرش ما از نگارگری استفاده شود، این هنر هرگز از بین نخواهد رفت.

شما از معدود اساتیدی هستید که خودآموخته بوده و استادی برای آموزش نداشته اید، در این باره توضیح دهید؟

از دوران کودکی به نقاشی علاقه بسیاری داشتم و همواره خودم در ذهن خود طرح هایی را خلق و سپس روی کاغذ پیاده می کردم، رفته رفته همه تلاش خود را به کار گرفتم تا نگارگر حرفه ای باشم و امروز به لطف خدا به این خواسته ام رسیدم و این موفقیت را مدیون لطف خدا و تلاش بی وقفه ای که شبانه روز داشتم، می دانم.

برای عرضه هنر خود به علاقمندان نگارگری چه اقدامات دیگری را در دستور کار دارید؟

در حال حاضر آموزش های حضوری که تعطیل شده اما برای این امر کتاب نقش نگار را در چهار جلد تألیف کرده ام و در این مجموعه کتاب ها آموزش نوع طراحی را قرار داده ام، نسخه اول این کتاب به چاپ رسیده و سه نقطه دیگر نیز در آستانه چاپ شدن است، با این اقدام سعی دارم در صنعت نگارگری اشتغال زایی داشته باشم و اغراق نیست که بگوئیم این چهار جلد کتاب می تواند از چاه های نفت مفیدتر باشد و می تواند تولید سرمایه داشته باشد و فرهنگسازی کند.

بزرگترین چالش کنونی شما و دیگر هنرمندان اصفهانی را چه می دانید؟

اصفهان شهر تاریخی و شهر هنرمندان است، آثار فاخر زیادی در اصفهان تولید می شود که در بازه زمانی کوتاهی در برخی از گالری ها و نمایشگاه ها نمایش داده می شود و پس از آن در گنجینه کارگاه های هنرمندان خاک می خورد و این در حالی است که در برخی از شهرهای کوچک ایران موزه وجود دارد اما در این شهر تاریخی هنوز هیچ موزه ای نداریم و این چالش بزرگی برای هنرمندان است، همه آثار ما در کارگاه ها خاک می خورد و این در حالی است که در دیگر کشورهای دنیا برای این آثار ارزش بسیار زیادی قائل هستند.

کد خبر 5192291

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
رئیس اداره فرهنگی و کتاب اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم گفت: در سال 1399 مجوز صادرات یک میلیون و 134 هزار و 734 جلد کتاب در استان صادر شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۳۰ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اکونا پرس

روح الله کریمی رئیس اداره فرهنگی و کتاب اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم ، با ارائه آماری از وضعیت واحد کتاب در سال 1399، گفت: در سال گذشته ناشران استان برای دریافت مجوز کتاب در سامانه جامع صدور مجوز 8835 عنوان کتاب را برای دریافت مجوز ثبت کردند.

وی اضافه کرد: از این میان برای 8741 عنوان مجوز صادر شد و 2214 جلد بعد از اعلام مشروطی، توسط ناشر اصلاح و مجدد برای صدور مجوز ارسال شده است.

رئیس اداره فرهنگی و کتاب اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم به درخواست های مغایر با ضوابط نشر هم اشاره کرد و گفت: همچنین تعداد 94 عنوان مغایر با ضوابط نشر تشخیص داده شد.

کریمی به موضوع صادرات کتاب این اداره کل پرداخت و یادآور شد: مجوز صادرات یک میلیون و 134 هزار و 734 جلد کتاب نیز صادر شده است و بالای 18 هزار جلد کتاب به نهادها، مساجد و موسسات استان اهداء شده است.

این مقام مسئول به خرید استانی اداره کل ارشاد قم در راستای حمایت از ناشران، نویسندگان و مولفین اشاره کردو افزود: بیش از8500 جلد کتاب که عمدتا به دلیل دومین کنگره شهدا استان قم بوده است و کتاب هایی با موضوع دفاع مقدسی اند خریداری شده و ارزش مالی این خرید 220 میلیون تومان بوده است.

کریمی در پایان گفت: برای کمک به ترویج فرهنگ دفاع مقدس و سبک زندگی با محوریت شهدا امسال نیز هر کتابی با این موضوع در قم چاپ شود، علاوه بر تامین کاغذ یارانه ای، پس از چاپ خریداری می کنیم.

روح الله کریمی رئیس اداره فرهنگی و کتاب اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم ، با ارائه آماری از وضعیت واحد کتاب در سال 1399، گفت: در سال گذشته ناشران استان برای دریافت مجوز کتاب در سامانه جامع صدور مجوز 8835 عنوان کتاب را برای دریافت مجوز ثبت کردند.

وی اضافه کرد: از این میان برای 8741 عنوان مجوز صادر شد و 2214 جلد بعد از اعلام مشروطی، توسط ناشر اصلاح و مجدد برای صدور مجوز ارسال شده است.

رئیس اداره فرهنگی و کتاب اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم به درخواست های مغایر با ضوابط نشر هم اشاره کرد و گفت: همچنین تعداد 94 عنوان مغایر با ضوابط نشر تشخیص داده شد.

کریمی به موضوع صادرات کتاب این اداره کل پرداخت و یادآور شد: مجوز صادرات یک میلیون و 134 هزار و 734 جلد کتاب نیز صادر شده است و بالای 18 هزار جلد کتاب به نهادها، مساجد و موسسات استان اهداء شده است.

این مقام مسئول به خرید استانی اداره کل ارشاد قم در راستای حمایت از ناشران، نویسندگان و مولفین اشاره کردو افزود: بیش از8500 جلد کتاب که عمدتا به دلیل دومین کنگره شهدا استان قم بوده است و کتاب هایی با موضوع دفاع مقدسی اند خریداری شده و ارزش مالی این خرید 220 میلیون تومان بوده است.

کریمی در پایان گفت: برای کمک به ترویج فرهنگ دفاع مقدس و سبک زندگی با محوریت شهدا امسال نیز هر کتابی با این موضوع در قم چاپ شود، علاوه بر تامین کاغذ یارانه ای، پس از چاپ خریداری می کنیم.

روح الله کریمی رئیس اداره فرهنگی و کتاب اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم ، با ارائه آماری از وضعیت واحد کتاب در سال 1399، گفت: در سال گذشته ناشران استان برای دریافت مجوز کتاب در سامانه جامع صدور مجوز 8835 عنوان کتاب را برای دریافت مجوز ثبت کردند.

وی اضافه کرد: از این میان برای 8741 عنوان مجوز صادر شد و 2214 جلد بعد از اعلام مشروطی، توسط ناشر اصلاح و مجدد برای صدور مجوز ارسال شده است.

رئیس اداره فرهنگی و کتاب اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم به درخواست های مغایر با ضوابط نشر هم اشاره کرد و گفت: همچنین تعداد 94 عنوان مغایر با ضوابط نشر تشخیص داده شد.

کریمی به موضوع صادرات کتاب این اداره کل پرداخت و یادآور شد: مجوز صادرات یک میلیون و 134 هزار و 734 جلد کتاب نیز صادر شده است و بالای 18 هزار جلد کتاب به نهادها، مساجد و موسسات استان اهداء شده است.

این مقام مسئول به خرید استانی اداره کل ارشاد قم در راستای حمایت از ناشران، نویسندگان و مولفین اشاره کردو افزود: بیش از8500 جلد کتاب که عمدتا به دلیل دومین کنگره شهدا استان قم بوده است و کتاب هایی با موضوع دفاع مقدسی اند خریداری شده و ارزش مالی این خرید 220 میلیون تومان بوده است.

کریمی در پایان گفت: برای کمک به ترویج فرهنگ دفاع مقدس و سبک زندگی با محوریت شهدا امسال نیز هر کتابی با این موضوع در قم چاپ شود، علاوه بر تامین کاغذ یارانه ای، پس از چاپ خریداری می کنیم.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان از پرداخت بیش از 497میلیون ریال کمک بلاعوض به اصحاب فرهنگ،هنر و رسانه استان عضو صندوق اعتباری هنر طی یک سال اخیر خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۹

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان ، حجت الاسلام والمسلمین معتمدی در خصوص پرداخت کمک هزینه مالی به اصحاب فرهنگ وهنر ورسانه استان، بیان داشت: با شیوع ویروس منحوس ، اهالی فرهنگ، هنر و رسانه یکی از اقشاری است که به شدت آسیب دیده و تعطیلی فعالیت های فرهنگی هنری موجب بیکاری و در برخی موارد زیان های جبران ناپذیزی شد.

وی ادامه داد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان همزمان با سراسر کشور از همان ابتدای شیوع این ویروس منحوس با فراخوان و دعوت اعضای صندوق اعتباری هنر استان برای دریافت هنرکارت، اقدام به حمایت و پشتیبانی هنرمندان این استان کرده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان افزود: تا کنون بیش 3769 نفر از اهالی فرهنگ، هنر و رسانه استان برای عضویت در این صندوق اقدام کرده اند و پس از ارائه مدارک و مستندات، عضویت 2567 از آنان در رسته های روزنامه نگاران، فعالان قرآنی، نویسندگان، کانون های مساجد و هنرمندان تجسمی، سینمایی، موسیقی و نمایشی صندوق اعتباری هنر نهایی شده است.
حجت الاسلام معتمدی اظهار داشت: در این مدت بیش 2567 نفر از این اعضا برای دریافت هنرکارت خود اقدام کرده اند که کارت 2150 نفر از آنان صادر و به اکثر آنان تحویل داده شده است و توانسته اند با استفاده از این کارت مبلغ سی میلون ریال را طی 2 مرحله دریافت نمایند.

وی بابیان اینکه تعدادی از هنرمندان هم که عضو این صندوق بوده و هنرکارت آنها صادر شده و به هر دلیلی کارت به دست آنها نرسیده یا رمز کارت خود را دریافت نکرده بودند با مراجعه به بانک آینده و با در دست داشتن مدارک شناسایی، اقدام به دریافت مبلغ واریزی به هنرکارت خود نمودند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان ادامه داد : راه اندازی صندوق اعتباری هنر از اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه حمایت می کند و توزیع هنرکارت را گامی مهم در راستای ارائه خدمات به اصحاب فرهنگ و هنر است و همه خدمات صندوق اعتباری هنر از طریق این کارت ارائه می شود.

وی افزود: علاوه بر این، برخی هنرمندان شناخته شده نیز در صورت تکمیل و ارسال اطلاعات مورد نیاز زیرپوشش قرار می گیرند و هنرمندان دارای نشان درجه یک فرهنگ و هنر نیز دریافتی ماهانه ای دارند که به واسطه همین کارت، مبالغی به صورت ماهانه برای این عزیزان واریز می شود.

حجت الاسلام معتمدی در پایان گفت:آن دسته از اهالی فرهنگ، هنر و رسانه استان اصفهان که تا به حال اقدام به عضویت در صندوق اعتباری هنر نکرده اند، می توانند با مراجعه به تارنمای صندوق به نشانی https://www.honarcredit.ir/ و ارائه مستندات به ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان های استان اقدام به نام نویسی کنند.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
زاهدان- ایرنا- رییس اداره اوقاف و امور خیریه زاهدان گفت: همزمان با ماه مبارک رمضان روزانه 2 هزار پرس غذای گرم در زائر سرای امام رضا(ع) این شهر پخت و بین نیازمندان توزیع می شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۳۰ سایت های دیگر : بسیج

حجت الاسلام هاشم رعنایی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: غذاها با همکاری کمیته امداد امام خمینی(ره) و این نهاد طبخ و بین افراد نیازمند و آسیب دیده از ویروس کرونا در شهرستان زاهدان توزیع می شود.

وی تاکید کرد: این نهاد از محل درآمد موقوفات عام و درمانی در راستای کمرنگ شدن مشکلات فعلی جامعه و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا نسبت به توزیع بسته های معیشتی و غذای گرم اقدام کرده است.

رییس اداره اوقاف و امور خیریه زاهدان از افتتاح درمانگاه شبانه روزی در زاهدان خبر داد و افزود: این درمانگاه به همت این اداره به بهره برداری رسید تا به شهروندان بلوار انقلاب خدمات ارائه دهد.

وی از خیران خواست این اداره را در تداوم کمک های مومنانه به اقشار آسیب پذیر از شیوع کرونا یاری کنند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی

روزنامه ابتکار


روزنامه آسیا


روزنامه کیهان


روزنامه آرمان ملی


روزنامه جوان



روزنامه آفتاب یزد


روزنامه جمهور



روزنامه عصر ایرانیان



روزنامه تجارت


روزنامه مردم سالاری


روزنامه اخبارصنعت


روزنامه کائنات


روزنامه خریدار


روزنامه ثروت


روزنامه راه مردم


روزنامه پیام زمان


روزنامه رویش ملت


روزنامه ابرار


روزنامه خراسان


روزنامه ایران



روزنامه جهان صنعت


روزنامه حمایت


روزنامه امروز


روزنامه اقتصاد آینده