بولتن خبری روزانه روابط عمومی شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات
گزیده اخبار اقتصادی، معادن و فلزات
روز چهارشنبه 25 فروردین 1400
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۵ سایت های دیگر : کارگر آنلاین

به گزارش تجارت نیوز ، 10 خبری که احتمالا بر بازارها تاثیر بگذارند در زیر آمده است:

روز سه شنبه دلار 200 تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای 24هزار و 800 تومان رسید.

قیمت طلا و سکه دیروز، بر خلاف رشد بهای طلای جهانی و با پیروی از کاهش نرخ ارز، کاهش یافت که بر این اساس قیمت سکه تمام طرح جدید به ده میلیون و 391 هزار تومان رسید.

مهشید داداش زاده، کارشناس بازار سرمایه گفت: آینده بازار با توجه به شرایط، در یک حالت تعادلی-صعودی قرار دارد. با توجه به تحرکات مثبت در معاملات دیروز، احتمالا شاخص همچنان روند صعودی را حداقل برای امروز ادامه می دهد.

وزیر بهداشت گفت: بارها به مردم گفته ام که با لطف خدا و برآوردی که می کنم، واکسن ملی ما در بهار امسال تزریق می شود.

اولین طرح پیش فروش محصولات ایران خودرو در سال 1400 از امروز آغاز می شود. جزئیات آن را در گزارش پیش فروش ایران خودرو سال 1400 می توانید بخوانید.

سال گذشته حجم سرمایه گذاری خارجی مصوب در بخش صنعت نسبت به مدت مشابه سال قبلش 189 درصد افزایش داشته و چین، آلمان و امارات بیشترین حجم سرمایه گذاری را در کشور انجام داده اند.

معاون خرید شرکت ذوب آهن اصفهان از کمبود مواد اولیه آهن دار خبر داد و گفت می توان یکی از دلایل لغو افزایش سرمایه نماد ذوب آهن را کمبود مواد اولیه برای خط تولید این شرکت دانست.

عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه امروز از آغاز غنی سازی 60 درصدی خبر داد.

مدیر نظارت بر نهاد های مالی سازمان بورس و اوراق بهادار از انتشار اوراق بدهی 10 هلدینگ بزرگ در بازار سرمایه از شنبه خبر داد.

لیدر بازار کریپتوکارنسی بعد از دست و پنجه نرم کردن با مقاومت 60 هزار دلاری دیروز به صورت ناگهانی حدود 3 هزار دلار رشد کرد و به 63 هزار دلار رسید..

آخرین اخبار درباره چشم انداز بازار سهام را در صفحه بورس دنبال کنید.

لینک خبر :‌ تجارت نیوز

به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، در حالی که انتظار می رفت بانک مرکزی آمریکا در نتیجه افزایش تورم دست به تغییر نرخ بهره بزند، رییس این بانک در اظهارات تازه ای این مساله را منتفی دانسته و گفته است: حس ما این است که اکنون درست در نقطه ای قرار داریم که رشد اقتصادی خود را آغاز کنیم. در ماه های آینده میزان اشتغال زایی و رشد اقتصادی ما سریع خواهد شد. در نیمه دوم امسال شاهد ثبت رشدهایی خواهیم بود که بسیار نیرومند خواهند بود و من انتظار آن را ندارم که دلیل قانع کننده ای برای تغییر نرخ بهره بیابیم.

عملکرد دلارمقابل دیگر ارزها کماکان تحت تاثیر اخبار مربوط به بسته های محرک دولت بایدن، روند واکسیناسیون و نیز بازدهی اوراق قرضه وزارت خزانه داری باقی مانده است. جروم پاول- رییس بانک مرکزی آمریکا- در مصاحبه ای تایید کرده است که نگرانی از اوج گیری تورم بر روی تصمیمات معامله گران در بازارهای مالی تاثیر گذاشته است اما به تدریج ثبات بیشتری در بازارها حاکم خواهد شد و امید می رود که وضعیت بازار اوراق و همچنین موقعیت دلار در برابر دیگر ارزهای مهم جهانی در شرایط بهتری قرار گیرد.

در حالی که انتظار می رود رشد اقتصادی بیشتر کشورهای جهان در سال جاری به میزان قابل توجهی بهتر از ارقام ناامیدکننده فصل قبل باشد، نتیجه ارزیابی صورت گرفته توسط دانشگاه اقتصاد روسیه نشان می دهد رهایی کامل اقتصاد جهانی از پیامدهای کرونا و بازگشت سطوح تولید به زمان قبل از آغاز بحران تا پایان امسال محقق نخواهد شد و با توجه به آغاز موج جدیدی از شیوع بیماری در بسیاری از کشورهای جهان، روی زنجیره تامین و به تبع آن روی نرخ رشد اقتصادی کشورها در سال آینده تاثیر منفی خواهد داشت. این گزارش از تشدید قرنطینه ها و یکسان نبودن میزان توزیع واکسن در کشورها از ریسک های جدید کرونا نام برده است.

صندوق بین المللی پول از بانک های مرکزی در سراسر جهان خواست تا به خاطر کمک به تقویت رشد اقتصادی خود و جهان در میان مدت، در انتخاب سیاست های حمایتی خود نهایت دقت را خرج دهند چرا که اشتباه در این زمینه می تواند زمینه ساز نوسانات مالی و ریسک های جدیدی برای بازارهای پولی و مالی شود. این در حالی است که با توجه به باقی ماندن رشد اقتصادی در سطح ضعیف، بانک های مرکزی بر سر دوراهی افزایش مجدد نرخ بهره و انضباط بیشتر مالی برای مقابله با تورم و یا حفظ نرخ های بهره در سطوح پایین کنونی قرار دارند.

افزایش پیاپی بازدهی اوراق قرضه 10 ساله وزارت خزانه داری آمریکا باعث شد تا رابرت کاپلان- رییس دفتر منطقه ای فدرال رزرو در دالاس- به معامله گران اطمینان دهد با بازگشت تدریجی فعالیت های اقتصادی به سطح قبل از کرونا، وضعیت بازار اوراق قرضه نیز سر و سامان بگیرد. کاپلان افزایش اخیر بازدهی اوراق را نشانه ای از سلامت بازارهای مالی آمریکا دانست و افزود: به هیچ وجه چیزی برای نگرانی وجود ندارد. با توجه به روند خوب واکسیناسیون و احیای تقاضا، پیش بینی ما این است که امسال رشد اقتصادی خوبی داشته باشیم. بازدهی اوراق قرضه 10 ساله وزارت خزانه داری آمریکا هفته گذشته برای نخستین بار در یک سال اخیر از 1.75 درصد عبور کرد.

با ادامه فاصله گرفتن صادرات از واردات بزرگ ترین اقتصاد جهان، کسری تراز حساب تجاری آمریکا در ماه فوریه با رسیدن به 71.1 میلیارد دلار به بالاترین سطح تاریخی ماهانه ثبت شده خود رسید. این کسری که 3.3 میلیارد دلار بیشتر از کسری ثبت شده ماه قبل و 0.6 میلیارد دلار بیشتر از سطح مورد انتظار بود پس از آن رقم خورد که مجموع رقم صادرات آمریکا در این ماه با کاهش 2.6 درصدی نسبت به ماه قبل به 187.3 میلیارد دلار رسید. از طرف دیگر واردات نسبت به ماه قبل تنها 0.7 درصد کم شد و به 258.3 میلیارد دلار رسید. چین کماکان شریک اصلی تجاری آمریکا مانده است.

با افزایش سرعت واکسیناسیون در آمریکا، شاخص خوشبینی به اقتصاد این کشور در ماه آوریل به 56.4 واحد رسید که این رقم در مقایسه با ماه قبل از آن 1.8 واحد افزایش نشان می دهد. همچنین شاخص شش ماهه چشم انداز اقتصادی آمریکا که بیانگر رویکرد فعالان اقتصادی نسبت به افق اقتصادی میان مدت این کشور است نیز طی این مدت با افزایش قابل توجه 5.1 درصدی به 55.9 درصد رسید. آمریکا اکنون به نخستین کشوری در جهان تبدیل شده که بیش از 100 میلیون نفر از جمعیت خود را واکسینه کرده است. این روند تا پایان امسال تکمیل می شود.

سخنان وزیر خزانه داری آمریکا بار دیگر نگرانی ها از طولانی تر شدن پیامدهای ویروس کرونا را افزایش داده است. ژانت یلن با بیان اینکه در همکاری با صندوق بین المللی پول و بانک جهانی از کشورها خواهد خواست تا در روند احیای رشد اقتصادی جهان مشارکت فعال تری داشته باشند، افزود: هنوز برای آن که بگوییم بر همه گیری غلبه کرده ایم خیلی زود است. یلن افزود: تنها به کمک یک سیستم مالیاتی پایدار می توانیم از تامین مالی لازم برای پاسخ گویی به نیازهای اساسی اقتصاد در زمان مواجهه با بحران های این چنینی مطمئن باشیم.

همان طور که پیشتر انتظار می رفت، نرخ بیکاری بزرگ ترین اقتصاد جهان تا پایان ماه مارس باز هم کاهشی شد و رقم 6.0 درصد را ثبت کرد. این نرخ بیکاری که 0.2 درصد کمتر از ماه قبل بوده، کمترین نرخ بیکاری این کشور در طول 12 ماه اخیر است. از آوریل پارسال که نرخ بیکاری آمریکا با رسیدن به 14.8 درصد رکوردشکنی کرد، روند نزولی نرخ بیکاری آمریکا ادامه داشته است. طی این مدت شمار جمعیت بیکاران با کاهشی محسوس نسبت به ماه قبل به 9 میلیون و 710 هزار نفر کاهش پیدا کرد که 184 هزار نفر کمتر از ماه قبل است.

تاکنون بیش از 137 میلیون و 585 هزار و 52 مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین دو میلیون و 964 هزار و 26 نفر جان خود را از دست داده اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با 576 هزار و 523 نفر، برزیل با 355 هزار و 31 نفر، مکزیک با 209 هزار و 702 نفر، هند با 171 هزار و 205 نفر و انگلیس با 127 هزار و 100 نفر بوده است.

سیمون هاروی - استراتژیست ارشد ارزی در موسسه مونکس یوروپ - گفت: بازارها هنوز به قطعیت در خصوص مسیر آینده نرسیده اند، چرا که اطلاعات دریافتی معمولا کم و متناقض است. تا وقتی که تصویر روشنی از اقتصاد و تصمیمات آتی فدرال رزرو نداشته باشیم حدس این که چه مسیری پیش روی دلار خواهد بود کار اسانی نیست. اگر بانک مرکزی آمریکا در عمل نشان دهد که تمایل دارد فضای مطلوب مالی برای فعالیت های اقتصادی را حفظ کند شاهد صعود دلار به قله های بالاتر خواهیم بود.

شاخص دلار

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می گیرد، در معاملات امروز با 0.29 درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح 91.87 واحد بسته شد.

نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل 1.085 دلار اعلام شد. (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است.)

ارزهای اروپایی

در تازه ترین دور از معاملات، پوند با 0.04 درصد کاهش نسبت به روز قبل خود و به ازای 1.374 دلار مبادله شد. یورو 0.17 درصد بالا رفت و با ماندن در کانال 1.19 به 1.193 دلار رسید.

ارزهای آسیایی

در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با 0.21 درصد کاهش به 109.166 ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای 1.309 دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل 6.543 یوان چین اعلام شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران

به گزارش ایسنا به نقل از اسوشیتدپرس، متوسط نرخ تورم بزرگ ترین اقتصاد جهان در 12 ماه منتهی به مارس با 0.9 درصد افزایش نسبت به دوره مشابه منتهی به ماه قبل به سطح 2.6 درصد رسید.

این نرخ تورم که 0.2 درصد بیشتر از نرخ مورد انتظار قبلی و بالاترین سطح تورمی ثبت شده در آمریکا در 26 ماهه اخیر بوده، بیش از همه تحت تاثیر افزایش قیمت بخش انرژی قرار گرفته؛ به گونه ای که تورم این بخش به 13.2 درصد رسیده است. پس از آن نیز مواد غذایی با تورم 3.5 درصد قرار گرفته است.

از سوی دیگر اما بیشترین عامل کاهشی نرخ تورم آمریکا در ماه فوق مربوط به گروه آب و برق بوده است که تورم منفی 2.5 درصدی برای آن به ثبت رسیده است. پس از آن نیز بخش وسایل نقلیه با 1.5 درصد قرار دارد. همچنین هسته تورمی که تغییرات گروه اقلام انرژی و مواد غذایی را به دلیل نوسانات بالای آن ها در نظر نمی گیرد تا پایان ماه مارس به 1.8 درصد رسید که نسبت به ماه قبل خود 0.5 درصد بیشتر است.

بر مبنای ماهانه نیز نرخ تورم آمریکا در این ماه با 0.2 درصد افزایش نسبت به ماه قبل به 0.6 درصد رسید. متوسط نرخ تورم در بازه زمانی 1914 تا 2020 معادل 3.21 درصد بوده است که بالاترین تورم ثبت شده مربوط به تورم 23.7 درصدی ژوئن 1920 و کمترین تورم ثبت شده نیز مربوط به تورم منفی 15.8 درصدی ژوئن 1921 بوده است.

در مدل جدید سیاست گذاری فدرال رزرو، اجازه داده خواهد شد تا برای تقویت رشد اقتصادی و تزریق نقدینگی لازم به بازارها، نرخ تورم از سطح دو درصدی هدف گذاری شده قبلی عبور کند اگر چه طبق گفته جروم پاول- رئیس بانک مرکزی آمریکا، اجازه فاصله گرفتن بیش از حد تورم از سطح دو درصدی داده نخواهد شد.

پس از 12 سال رشد مثبت متوالی، رشد اقتصادی آمریکا تحت تاثیر شیوع کرونا و تعطیلی کسب و کارها در سال 2020 منفی شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران

به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، در ادامه روند صعودی نرخ تورم آمریکا در ماه های اخیر در نتیجه مدل جدید سیاست گذاری فدرال رزرو، متوسط نرخ تورم بزرگ ترین اقتصاد جهان در 12 ماه منتهی به مارس با 0.9 درصد افزایش نسبت به دوره مشابه منتهی به ماه قبل به سطح 2.6 درصد رسید که این نرخ تورم، 0.2 درصد بیشتر از نرخ مورد انتظار قبلی و بالاترین سطح تورمی ثبت شده در آمریکا در 26 ماهه اخیر بوده است. فعالان اقتصادی کماکان نسبت به حفظ تورم در محدوده دو درصدی امیدوار باقی مانده اند.

در حالی که شمار مرگ و میر در آمریکا رو به کاهش رفته، دور جدید شیوع کرونا در اروپا و آمریکای لاتین باعث شده است تا شاهد رکوردشکنی مجدد کشته های کرونایی به ویژه در برزیل باشیم. در نتیجه وادار شدن دولت ها به اعمال محدودیت های مجدد، رشد اقتصادی این کشورها که عموما بازارهای بزرگ شرکت های آمریکایی نیز هستند کاهش خواهد یافت و این مساله باعث نگرانی سهامداران شرکت های بزرگ آمریکایی از کاهش سودآوری فصلی شده است.

تا پایان ماه فوریه نرخ بیکاری در منطقه یورو بدون تغییر نسبت به مدت مشابه ماه قبل به 7.5 درصد رسید اما این نرخ در سطح اتحادیه اروپا با 0.1 درصد کاهش نسبت به ماه قبل به 8.3 درصد رسید. این نرخ بیکاری بالاترین نرخ بیکاری ثبت شده در کشورهای عضو اتحادیه اروپا در سه ماه اخیر بوده است. تخمین زده می شود تا پایان این ماه 15 میلیون و 953 هزار مرد و زن در سطح اتحادیه اروپا بیکار باشند که از این تعداد، 13 میلیون و 571 هزار نفر ساکن کشورهای عضو منطقه یورو بوده اند.

سخنان جدید رییس بانک مرکزی آمریکا باعث اطمینان خاطر بیشتر معامله گران نسبت به آرامش بازارهای پولی شده است. جروم پاول با بیان اینکه بانک مرکزی ابزارهای لازم را برای مدیریت فشار تورمی در اختیار دارد، افزود: به تدریج که اقتصاد به سمت بازگشایی حرکت کند سیاست ها عادی تر خواهد شد. وی همچنین وعده داد در صورتی که مسیر حرکت تورم به گونه ای باشد که خطر تغییر انتظارات بازار را تشدید کند، بانک مرکزی وارد عمل شود. قرار است اجازه عبور محدود نرخ تورم از سطح دو درصدی داده شود.

در حالی که موج جدید کرونا اروپا را در نوردیده و در آمریکای لاتین نیز روند شیوع بیماری کماکان در سطح نگران کننده قبل باقی مانده است، در آمریکا نیز احتمالا شاهد خیزش مجدد ویروس خواهیم بود. دکتر آنتونی فاوچی- رئیس مرکز کنترل و پیشگیری بیماری های عفونی آمریکا در اظهاراتی که معامله گران را نگران کرده است، گفت: هم اکنون در مرحله بسیاری قرار داریم و با کوچک ترین اشتباهی شاهد آغاز موج چهارم شیوع بیماری کووید-19 در آمریکا خواهیم بود.

صندوق بین المللی پول در گزارش جدید خود اعلام کرد با بهبود نسبی در روند مبارزه با کرونا، متوسط رشد اقتصادی امسال جهان 6.0 درصد خواهد بود که این رقم نسبت به گزارش قبلی که در ماه ژانویه منتشر شده بود، 0.5 درصد بهبود یافته است. پس از رشد منفی 3.3 درصدی در سال قبل، انتظار می رود متوسط رشد اقتصادی جهان در سال آینده مثبت 4.4 درصد باشد. با این حال طبق گفته گیتا گوپیناث- اقتصاددان ارشد این نهاد- احیای رشد اقتصادی در نقاط مختلف یکسان نخواهد بود.

در حالی که انتظار می رود متوسط رشد اقتصاد جهان در سال جهانی به بالاترین سطح خود در نیم قرن اخیر برسد، احیای کامل اقتصادها طولانی تر از چیزی خواهد بود که پیشتر تصور می شد. کریستالینا جیورجیوا- رئیس صندوق بین المللی پول- با اشاره به در دسترس نبودن واکسن برای همه مردم جهان گفت: کماکان مردم بیشتری شغل های خود را از دست می دهند و فقر بیشتر می شود. به صورت کلی چشم انداز اقتصادی جهان بهبود یافته است اما ریسک ها کماکان به قوت خود باقی هستند.

اتاق بازرگانی آمریکا با انتشار گزارشی نسبت به مخاطرات برنامه دولت بایدن برای سرمایه گذاری دو تریلیون دلاری در زیرساخت های اقتصاد آمریکا هشدار داده است. به گفته این اتاق، منابع مالی این طرح قرار است از طریق افزایش محسوس مالیات ها تامین شود که این مساله باعث کاهش رقابت پذیری اقتصاد آمریکا در سطح جهان و سرعت احیای رشد اقتصادی خواهد شد که دقیقا متضاد چیزی است که این بسته پیشنهادی هدف گذاری کرده است.

تاکنون بیش از 137 میلیون و 585 هزار و 52 مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین دو میلیون و 964 هزار و 26 نفر جان خود را از دست داده اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با 576 هزار و 523 نفر، برزیل با 355 هزار و 31 نفر، مکزیک با 209 هزار و 702 نفر، هند با 171 هزار و 205 نفر و انگلیس با 127 هزار و 100 نفر بوده است.

دریک هالپینی - تحلیلگر ارشد بازار سرمایه در بانک میتسوبیشی - گفت: به طور کلی هنوز ریسک های زیادی در بازارهای مالی وجود دارند که روند معاملات را دست کم تا نیمه نخست امسال تحت تاثیر خود قرار می دهند. وضعیت کرونا هنوز مایه نگرانی بزرگی است به ویژه آن که هنوز نمی توانیم با قاطعیت بگوییم که واکسن های موجود در برابر گونه های جهش یافته ویروس هم کارایی بالای خود را حفظ کرده اند. اینکه تنش های ژئوپلتیکی تا چه حد مناسبات تجاری را تحت تاثیر قرار دهند هم مهم است.

بورس آمریکا

در وال استریت همه شاخص ها صعودی بودند؛ تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالا تری از روز قبل خود بسته شدند.

شاخص داوجونز ایدانستریال اوریج با 0.5 درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح 33 هزار و 576.29 واحد بسته شد. شاخص اس اند پی 500 با 0.07 درصد صعود تا سطح 4131.07 واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی نزدک کامپوزیت با 0.69 درصد افزایش در سطح 13 هزار و 946.07 واحدی بسته شد.

بورس های اروپایی

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی 100" بورس لندن با 0.02 درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح 6890.49 واحد بسته شد. شاخص "دکس 30" بورس فرانکفورت در آلمان با افزایش 0.13 درصدی و ایستادن در سطح 15 هزار و 234.36 واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک 40" بورس پاریس با پیشروی 0.36 درصدی در سطح 6184.10 واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس 35" 0.09 درصد پایین رفت و به 8525.10 واحد رسید.

بورس های آسیایی

در معاملات بورس های آسیا، شاخص ها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی 225" بورس توکیو ژاپن با صعود 0.72 درصدی تا سطح 29 هزار و 751.61 واحدی بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ 0.15 درصد بالا رفت و در سطح 28 هزار و 497.25 واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" صعود 0.16 درصدی را تجربه کرد و در سطح 4934.16 واحد بسته شد.

در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس 200" بورس سیدنی با 0.04 درصد کاهش و ایستادن در سطح 6976.99 واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است.)

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت ها صعودی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با 0.9 درصد افزایش به 60.24 دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با صعود 0.73 درصدی به ازای 63.74 دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران بها، بهای هر اونس طلا با صعود 0.81 درصدی نسبت به روز قبل در سطح 1746.87 دلار معامله شد. هر اونس نقره با صعود 1.32 درصدی به ازای 25.46 دلار مبادله شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران

به گزارش ایسنا، اوپک پیش بینی کرد تقاضا برای نفت در سال 2021 به میزان 5.95 میلیون بشکه در روز معادل 6.6 درصد رشد خواهد کرد که 70 هزار بشکه در روز بالاتر از پیش بینی ماه پیش این سازمان است.

اوپک در این گزارش اعلام کرد از آنجا که انتظار می رود با اجرای برنامه های واکسیناسیون، از شدت شیوع و شدت پاندمی کووید 19 کاسته شود، شرایط فاصله گذاری اجتماعی و محدودیتهای سفر تسهیل شده و به افزایش جابجایی ها منتهی می شوند.

برآورد بالاتر از میزان رشد تقاضا برای نفت برخلاف ماههای پیش است که اوپک پیش بینی رشد تقاضا را به دلیل تداوم قرنطینه ها پایینتر آورده بود. احیای بیشتر تقاضا می تواند زمینه را برای تسهیل بیشتر محدودیت عرضه اوپک و متحدانش فراهم کند.

بهای نفت برنت پس از انتشار این گزارش به سمت مرز 64 دلار در هر بشکه پیشروی کرد. قیمتها امسال تحت تاثیر انتظارات برای احیای اقتصادی و تداوم محدودیت عرضه اوپک پلاس، تا بالای مرز 70 دلار صعود کردند.

اوپک ماه گذشته در پیش بینی تقاضا در سال 2021 بازبینی صعودی کوچکی انجام داد اما پیش بینی خود را از هفت میلیون بشکه در روز رشد تقاضا که در ژوییه سال 2020 برآورد کرده بود، به طور پیوسته کاهش داده است.

این گروه کشورهای صادرکننده نفت با فرض این که تبعات پاندمی تا حد زیادی مهار می شود، پیش بینی کرد اقتصاد جهان در سال 2021 به میزان 5.4 درصد رشد می کند.

پس از تماس آمریکا با عربستان سعودی و درخواست واشنگتن برای منطقی نگه داشتن هزینه انرژی برای مصرف کنندگان، اوپک پلاس در اول آوریل با تسهیل تدریجی تولید نفت از ماه مه تا ژوییه موافقت کرد. این گروه که متشکل از 23 کشور است، تولیدش را در ماه مه 350 هزار بشکه در روز، در ژوئن 350 هزار بشکه در روز و در ژوییه 450 هزار بشکه در روز افزایش خواهد داد. بعلاوه عربستان سعودی کاهش تولید یکجانبه یک میلیون بشکه در روز را به صورت تدریجی قطع خواهد کرد و 250 هزار بشکه در روز در مه، 350 هزار بشکه در روز در ژوئن و 400 هزار بشکه در روز در ژوئیه به تولیدش اضافه می کند.

گزارش اوپک نشان داد تولید نفت این گروه تحت تاثیر تولید بالاتر ایران، 200 هزار بشکه در روز افزایش یافت و به 25.04 میلیون بشکه در روز رسید.

اوپک پلاس از ماه مه سال میلادی گذشته کاهش تولید 9.7 میلیون بشکه در روز را به منظور حمایت از بازار به اجرا گذاشت. عمده این کاهش تولید حتی پس از تصمیم اول آوریل این گروه ادامه خواهد یافت. نشست بعدی وزیران اوپک پلاس برای تصمیم گیری درباره سطح تولید، 28 آوریل برگزار می شود.

تولیدکنندگان رقیب هم تولیدشان را افزایش داده اند اما اوپک پیش بینی خود از رشد تولید غیراوپک در سال 2021 را تغییر نداد و در یک میلیون بشکه در روز ثابت نگه داشت و همچنان انتظار دارد تولید نفت شیل آمریکا که معمولا در واکنش به قیمتهای بالاتر صعود می کند، نزول پیدا کند.

بر اساس گزارش رویترز، اوپک پیش بینی کرد تقاضای جهان برای نفت این گروه امسال به 27.4 میلیون بشکه در روز می رسد که 200 هزار بشکه در روز بالاتر از پیش بینی ماه گذشته است و نشان می دهد فضا برای تولید بالاتر این گروه در سال 2021 وجود دارد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران

پنج استان خوزستان ، سیستان و بلوچستان ، هرمزگان ، فارس و آذربایجان شرقی مهم ترین مناطق در کشور هستند که بیشترین حجم از سرمایه خارجی را در سال 1399 جذب کرده اند. مرور سیر کلی جذب سرمایه خارجی در ایران طی سه سال اخیر نیز نشان می دهد از نظر تعداد و حجم طرح های مصوب، کشور رکورد جدیدی به ثبت رسانده است. نکته عجیب ماجرا این است که تنها کمی بیش از 20 درصد طرح های مصوب سال99 به مرحله بهره برداری و جذب رسیده است. این نسبت یک به پنج نکته مهمی است که در مقایسه با سال های گذشته از رشد شکاف میان سرمایه مصوب و جذب شده حکایت دارد. سهم 90درصدی بخش صنعت از آمارهای سرمایه خارجی مصوب شده صنعت، معدن و تجارت گویای جاذبه بالاتر این بخش برای بازیگران خارجی است. البته از مجموع تقاضای خارجی سرمایه گذاری در ایران، بخش صنعت، معدن و تجارت مجموعا 29درصد سهم دارد و مابقی پول ها به سمت زیرساخت های عمرانی و سایر پروژه های اقتصادی حرکت کرده اند. پول های خارجی در سالی که گذشت عموما به سمت کلید زدن پروژه هایی در ایران حرکت کرده اند که 100درصد مالکیت آنها خارجی بوده به طوری که تقاضای این بخش را به بیش از 3/ 1 میلیارد دلار رسانده اند. حجم همکاری در قالب پروژه های جوینت ونچر نیز در 78مورد به بیش از 557 میلیون دلار رسیده است. در عین حال بخش صنعت، معدن و تجارت کشور در سال گذشته در قالب پروژه های مشارکت مدنی، بیع متقابل وBOT چیزی بالغ بر 563 میلیون دلار سرمایه خارجی جذب کرده است.

در آمارهای اعلام شده از سوی وزارت صمت در خصوص سرمایه گذاری خارجی، دیدن نام دو کشور اتریش و کانادا جالب توجه است. کشورهایی که عموما شراکت چندانی با اقتصاد ایران نداشته اند در این سال به ترتیب 116 و 271 میلیون دلار سرمایه خارجی و طرح مصوب کرده اند. با اینکه از نظر حجم، این کشورها قصد دارند ارقام بالایی را در ایران سرمایه گذاری کنند اما این افغانستان است که با کلید زدن 47 پروژه سعی کرده بیشترین مشارکت را در روند تولید و صنعت ایران در سال 99 بروز دهد.

بدیهی است سال96 بیشترین حجم از سرمایه گذاری مصوب و جذب شده خارجی به ثبت رسیده باشد. در این سال عموما طرح های بزرگی با حجم سرمایه گذاری بالا از دامنه متنوعی از کشورها در ایران به ثبت رسیده است که آمارهای رسمی از حجم 8/ 2 میلیارد دلاری آنها برای بخش صنعت، معدن و تجارت حکایت دارد. رقمی که در نهایت گویا تنها 1/ 1 میلیارد دلار از آن جذب شده و به پروژه های مولد بدل شده است. با آغاز دوباره تحریم ها اما این روند به شدت نزولی شده و در فاصله یک سال حجم سرمایه گذاری مصوب و جذب شده به ترتیب حدود 71 و 73 درصد سقوط کرد. بر این مبنا در سال 97 تنها 1/ 1 میلیارد دلار در بخش های مربوط به وزارت صمت سرمایه خارجی مصوب شد و تنها 300 میلیون دلار از آن جذب شد که به معنی نسبت یک به 6/ 3 سرمایه جذب شده خارجی به سرمایه مصوب است. این رقم در سال 96 در سطح یک به 5/ 2 بود و تاثیر ملموس برجام بر روند جذب سرمایه های خارجی را اثبات می کند.

در سال 98 البته اندکی این نسبت بهبود پیدا کرد هرچند آمار کلی تصویب سرمایه خارجی افت فاحشی داشت. در این سال کلا 854 میلیون دلار در سه بخش صنعت، معدن و تجارت سرمایه خارجی مصوب شد که 433 میلیون دلار از آن به ادعای وزارت صمت جذب صنایع و سایر بخش های تجاری و معدنی شد.

در سال99 اما شرایط به کل تغییر کرد و بهبود نسبی در روند جذب سرمایه خارجی در کنار رشد چشمگیر مجوزهای صادره قابل لمس است. مرور آمارهای سرمایه گذاری خارجی طی سه سال اخیر نشان می دهد کشور در سال 99 در فرآیند تصویب طرح های خارجی شرایطی بهتر از قبل پیدا کرده است، هرچند این موضوع باعث نشده تا روند بهره برداری و جذب سرمایه خارجی در کشور، به شکل چشمگیری تغییر کند. تسهیل جذب سرمایه خارجی در بخش صنعت، چالشی است که نمی توان به سادگی از کنار آن گذشت. منظور از تسهیل، باز کردن مسیر برای جذب کل سرمایه گذاری های مصوب است که در نهایت ارقام سرمایه گذاری بهره برداری شده یا جذب شده افزایش می یابد.

بر این مبنا گرچه در سال99 در مقایسه با سه سال قبل از آن طرح های بیشتری در زمینه سرمایه گذاری خارجی تصویب شده اما رشد عددی این طرح ها، حجم جذب سرمایه خارجی هیچ گاه به اعدادی که در سال 96 تجربه شده نرسیده است. در عین حال اگر سال96 را به عنوان سالی که تحریم های کمتری به کشور تحمیل بود در نظر بگیریم، کارنامه جذب سرمایه خارجی در سال 99 را با وجود حجم و تعداد عظیم تحریم ها باید موفقیت آمیز دانست. هرچند ابعاد این موفقیت کوچک و محدود است. در واقع در شرایطی که کشور سالانه دست کم به15 میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب شده برای رسیدن به نرخ های رشد اقتصادی 6 تا 8 درصد نیاز دارد، رقم 550 میلیون دلار جذب نشانه غلبه روزمرگی بر مدیریت اقتصادی کشور است. موضوعی که البته به دلیل تحریم شدت گرفته و بهانه لازم را برای بی توجه به جذب سرمایه خارجی پیدا کرده است.

طبق آمارهای منتشر شده وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال 99 بیش از 46/ 2 میلیارد دلار درخواست سرمایه گذاری خارجی در کشور تصویب شده است. این میزان سرمایه گذاری خارجی مصوب مربوط به 158 فقره طرح و پروژه است که از این نظر در هم سنجی با سال 98 رشد 92 درصدی را نشان می دهد. در 12 ماهه سال 98 تعداد 82 فقره طرح و پروژه با حجم سرمایه گذاری 854 میلیون دلاری در بخش های مختلف صنعتی، معدنی و تجاری مصوب شده بود. برپایه گزارش وزارت صمت، تفکیک بین بخشی پروژه ها در سال 99 حاکی از آمار 5/ 90 درصدی تعداد طرح ها و پروژه های صنعتی (با 143 فقره طرح و پروژه)، 1/ 5 درصدی پروژه های تجاری (با هشت فقره طرح و پروژه) و 4/ 4 درصدی پروژه های معدنی (با هفت فقره طرح و پروژه) است. گروه های ساخت مواد و محصولات شیمیایی با 578 میلیون دلار، ساخت فلزات اساسی با 313 میلیون دلار، ساخت کاغذ و محصولات کاغذی با 285 میلیون دلار و فعالیت های پشتیبانی و کمکی حمل و نقل با 280 میلیون دلار، به ترتیب بیشترین حجم سرمایه گذاری خارجی را در سال 99 به خود اختصاص دادند. همچنین چین با 543 میلیون دلار، آلمان با 9/ 486 میلیون دلار، امارات متحده عربی با 7/ 363 میلیون دلار، کانادا با 6 / 271میلیون دلار و اتریش با 116 میلیون دلار به ترتیب پنج کشور نخست سرمایه گذار در ایران بوده اند. در سالی که گذشت، افغانستان با 47، ترکیه با 14، چین و آلمان با 12 و امارات با 10 طرح و پروژه، به ترتیب پنج کشور نخست از نظر تعداد پروژه های سرمایه گذاری در ایران محسوب می شوند. بیشترین حجم سرمایه گذاری خارجی انجام شده در سالی که گذشت در استان خوزستان با 26 درصد، سیستان و بلوچستان با 23 درصد، فارس و هرمزگان با 19 درصد و آذربایجان شرقی با 13 درصد بوده است.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۵ سایت های دیگر : می متالز

گروه شرکت ها : روز سه شنبه شمش فولاد از سوی برخی از ذوبی ها از جمله کیمیا و بریس رشد نرخ را تجربه کرد. در این روز، اما شمش چدن خاکستری و داکتیل کاهش قیمت 1000 تومانی را در هر کیلو شاهد بودند.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد

به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، به نقل از وب سایت KHL Group گروه ولوو Volvo Group وشرکت فولادساز سوئدی SSAB توافق نامه همکاری برای تحقیق، توسعه، تولید و تجاری سازی ساخت نخستین خودرو با استفاده از فولاد بدون فسیل در جهان را امضا کردند.

بر این اساس، ولوو در نظر دارد امسال تولید خودرو با فولاد بدون فسیل(با استفاده از هیدروژن سبز) تولید شده توسط SSAB را در دستور کار خود قرار دهد. همچنین تا سال 2050 میلادی در راستای توافق نامه پاریس به شرکتی با محصولات خنثی آب و هوا تبدیل خواهد شد.

ولوو برنامه تولید با مقیاس کم ( آزمایشی) را در سال 2022 میلادی آغاز خواهد کرد و به تدریج برنامه تولید انبوه را پیش خواهد برد.

همچنین شرکت فولادساز سوئدی SSAB در نظر دارد در مقیاس تجاری بازار فولاد بدون فسیل در سال 2026 میلادی را تامین کند. تولید فولاد بدون فسیل در شرکت SSAB با تکنولوژی جدید و با استفاده از برق بدون فسیل و هیدروژن است که نتیجه آن کاهش تاثیر برآب و هوا و نیز زنجیره ارزش بدون فسیل خواهد بود.

این در حالی است که به تازگی گروه خودرو سازی بی ام و اعلام کرد: در روش نوآورانه تولید فولاد بدون دی اکسید کربن سرمایه گذاری می کند. این روش که برخلاف روش های قدیمی (به وسیله کوره قوس الکتریکی) از روش الکترولیز برای تولید فولاد استفاده می شود، توسط شرکت استارت آپ بوستون متال توسعه خواهد یافت. گروه بی ام و اخیرا با فولادسازانی که تنها از انرژی سبز برای تولید فولاد مورد نیاز این شرکت استفاده شود، همکاری می کنند.

همچنین در تازه ترین گزارش موسسه تحقیقاتی فیچ سولوشنز Fitch Solutions ، هیدروژن سبز به عنوان کلید کربن زدایی در معدنکاری عنوان شده است.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۴ سایت های دیگر : می متالز ماین نیوز اقتصاد آینده دنیای معدن رصد اقتصادی

محمدرضا خالصی در گفت وگو با ایراسین گفت: شرکت های بزرگی همچون شرکت فولاد مبارکه می توانند تحقیقات پایه ای، بزرگ و ارزشمندی را برای کل صنعت فولاد انجام دهند و با توجه به منابعی که در اختیار دارند سهمی در تهیه نقشه راه های درست داشته باشند. در این میان کم شدن هزینه های جانبی و تشریفاتی یکی از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی اظهار کرد: شرکت های بزرگ می توانند الگوهای مناسبتری برای توزیع منابع در اختیار شرکت های کوچکتر گذاشته و سهمی از مشکلات را بر عهده بگیرند. اقداماتی مانند تحقیق و توسعه در زمینه تهیه الگو و راهکارهای تکنولوژیک که شرکت های کوچک توان انجام آن را ندارند، یکی از مواردی است که شرکتهای بزرگی همچون فولاد مبارکه می تواند در آن ورود کند. زیرا این دست از فعالیتها ممکن است در گذار تکنولوژیک به ریسک های بزرگی نیاز داشته باشد که بعضا این شرکت های بزرگ هستند که توان پذیرش این ریسکها را خواهند داشت.

به گفته عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس تهران، تغییر پارادایم در صنعت فولاد می تواند توسط شرکت های بزرگ فولادی انجام شود. در برخی موارد اگر تکنولوژی و روشهای تولید نیاز به تغییر پارادایم دارد، این اقدام می تواند توسط فولادسازان بزرگ انجام شود و آنها با پذیرفتن ریسک این کار، نقشه راه در اختیار دیگر شرکتها قرار دهند.

در حال حاضر شرکت فولاد مبارکه طرح تحول دیجیتال را به منظور توسعه و تعالی اهداف این شرکت در بخش تولید از سال 98 در پیش گرفته است. خالصی در این باره نیز اظهار کرد: تحول دیجیتال در چند سال اخیر با عنوان های مختلف مطرح شده و جزو کارهای فانتزی و حاشیه ای نیست. اکنون بسیاری از کارخانه ها سیستم اتوماسیون خود را راه اندازی کرده اند، زیرا بسیاری از کارها همچون تنظیمات دستگاهها و تصمیم گیری در لحظه را نمی توان به کارگران و تکنسینها سپرد؛ این دست از فعالیتها توسط سیستم اتومامیک انجام می شود.

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس تهران افزود: بسیاری از فرآیندها درهمه کارخانه ها توسط سیستم اتوماتیک انجام می شود اما اتفاقی که در سال های اخیر رخ داده این است که سیستم های اتوماتیک دائما در حال جمع آوری اطلاعات توسط سنسورها بوده و آنها را پردازش می کنند؛ این حجم از اطلاعات منبعی از دانش است که اگر با ابزارهای درست این دانش استخراج شود (اکنون ابزارهایی همچون یادگیری ماشین، داده کاوی و... برای استخراج داده وجود دارد)، می توان اطلاعاتی را استخراج کرد که به بهبود فرآیند تولید کمک کند و منجر به کاهش هزینه ها، مخاطرات و کاهش ریسکها شود.

به گفته وی، این اقدامات در دنیا نیز بدون سروصدا در حال اجرا بوده و همه کارخانه ها درگیر آن هستند؛ در ایران نیز کاری که شرکتهای بزرگ می توانند بر عهده بگیرند مواردی مانند اتوماسیون و بحث های مربوط به راهکارهای تحول دیجیتال است؛ چراکه اگر این راهکارها از شعار به عمل تبدیل شود، به مسیرهای اجرایی منجر خواهد شد که تولیدکنندگان بتوانند در سطوح متفاوت فنی، اجرایی و مدیریتی، از اطلاعات دیجیتال استفاده کنند و در نهایت شاهد کاهش هزینه ها، امن تر بودن فرآیندها و سودآورتر شدن تولید خواهند بود.

خالصی تاکید کرد: اگر تحول دیجیتال به مرحله اجرایی برسد، شرکت های کوچک نیز با تاثیرپذیری از شرکتهای بزرگ به این مسیر ورود پیدا کرده و زمینه لازم برای رشد خود را فراهم خواهند کرد.

لینک خبر :‌ پایگاه خبری ایراسین

به گزارش ایرنا از واشنگتن پست، گزارش ارزیابی سالانه تهدید که سه شنبه منتشر شد در حالی است که دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا قصد دارد به برجام بازگردد.

این گزارش همچین چین را بزرگترین تهدید علیه امنیت ملی آمریکا معرفی و در عین حال پیش بینی کرد که موج مهاجرت از کشورهای آمریکای لاتین به سوی ایالات متحده افزایش پیدا کند.

دفتر مدیر اطلاعات ملی ایالات متحده روز شنبه در گزارشی 144 صفحه ای پیش بینی کرد که قدرت اقتصادی چین تا 20 سال آینده از آمریکا پیشی خواهد گرفت و دارای نیرومندترین اقتصاد جهان خواهد شد.

بر اساس این گزارش، رقابت میان این 2 قدرت بزرگ جهان بر بیشتر حوزه ها تاثیر خواهد گذاشت و اتحادها، ائتلاف هایو سازمان های بین المللی کنونی را که در برخی موارد در ده ها سال گذشته نظم جهان را پایدار و استوار نگهداشته بوده اند، تضعیف کرده یا تغییر شکل خواهد داد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۴

به گزارش کدال نگر بورس 24، شرکت معدنی و صنعتی گل گهر در 12 ماهه منتهی به اسفند 1399 حدود 29295 میلیارد تومان فروش داشت که 2755 میلیارد تومان متعلق به اسفند می باشد.

لینک خبر :‌ بورس24
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۴

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، رویداد “فرصت سازی کسب وکار در مسائل صنعتی؛ شرکت فولاد مبارکه” را با همکاری فولاد مبارکه برگزار می کند. به همین منظور در گام نخست، اقدام به جذب ایده های فناورانه در جهت یافتن راهکار هایی برای حل چالش های صنعت فولاد مبارکه مینماید.

چالش های ارائه شده به شرح زیر می باشد:

1. ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای ضایعات سنگ آهن ناحیه آهن سازی فولاد مبارکه اصفهان
2. ساخت ماشین Scarfing جهت آماده سازی تختال های تولیدی بعد واحد ریخته گری پیوسته
3. تولید ماده Anti-Foam جهت سرباره پفکی واحد فولاد سازی
4. ایجاد ارزش افزوده برای لجن خطوط نورد سرد
5. ایجاد ارزش افزوده برای اکسید آهن موجود در خروجی بازیابی واحد اسیدشویی
6. بازیابی روی از سرباره حوضچه روی خط گالوانیزه
7. بازیابی قلع از ضایعات ورق های قلع اندود و لجن خط قلع اندود

مهلت ارسال ایده: 30 ام فرودین ماه 1400

علاقه مندان میتوانند جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت فرم ارائه ایده های خود به سایت پارک علم و فناوری دانشگاه تهران مراجعه نمایند: http://utstpark.ir/opportunity-steel-company-1400/

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۴

شرکت Codelco به دنبال افزایش استخراج در شیلی با وجود افزایش موارد ابتلا به کووید-19 در این کشور است. با شیوع مجدد کووید-19، معادن شیلی که بیش از یک چهارم عرضه جهانی را تشکیل می دهند، با ایجاد تغییرات شیفتی، تست های کرونا و تاخیر در فعالیت های غیرضروری، توانسته اند سطح بالای تولید خود را حفظ کنند.

دولت شیلی برای مهار موج جدید کووید-19، اقدام به بستن مرزهای خود بر روی مسافران و افراد خارجی کرده و به رانندگان کامیون ها در صورت ارایه تست منفی کرونا اجازه ورود خواهد داد. با این حال مقامات شیلی اعلام کرده اند که با وجود محدودیت های اعمال شده اختلالی در فعالیت های استخراج و عرضه مس صورت نخواهد گرفت. با این وجود معامله گران اعتقاد دارند که محدودیت های جدید دولت شیلی باعث وقفه در حمل و نقل مواد معدنی خواهد شد.

با وجود این که که شیلی هنوز تولید مس را برای ماه مارس اعلام نکرده، روز چهارشنبه بانک مرکزی این کشور گزارش داد که درآمد حاصل از صادرات فلزات در ماه گذشته به بالاترین سطح هشت ساله رسیده است.

بسیاری از تحلیلگران نیز با توجه به بسته 2.25 تریلیون دلاری جو بایدن، چشم انداز تقاضا برای فلزاتی هم چون مس را صعودی می دانند.

طبق نظر مدیرعامل کودلکو با توجه به اجرای سیاست های اقتصاد پاک تقاضا برای فلز مس طی 5 سال آینده سالانه 2 تا 4 درصد رشد خواهد کرد و از رشد 2 درصدی عرضه مس پیشی خواهد گرفت. با این وجود این افزایش را نمی توان به عنوان یک اَبَرچرخه جدید در نظر گرفت. وی هم چنین اعلام کرد که هدف این شرکت حفظ تولید سالانه حدود 1.7 میلیون تن مس است.

لینک خبر :‌ معدن24
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۴ سایت های دیگر : معدن24 شما نیوز خبرگزاری آریا دنیای معدن رصد اقتصادی

دومین دوره بازدید از پروژه های شرکت میدکو در سال 1400 توسط جناب آقای دکتر پورمند (مدیر عامل میدکو) در روزهای دوشنبه و سه شنبه 23 و 24 فروردین ماه انجام شد.

آقای دکتر پورمند در روز اول از معدن مس چاه فیروزه، مجتمع لوله های مسی و کاتد مس شهر بابک و مجتمع کنسانتره و گندله سیرجان بازدید کردند .

بازدید از مجتمع کنسانتره و گندله سنگ آهن جلال آباد زرند، پروژه CDQ، مجتمع فولاد زرند، مجتمع فولاد بوتیا، پروژه آهک و دولومیت و کارخانه تولید گلوله های فلزی و تولید البسه شرکت تامیدکو از برنامه های روز دوم ایشان بود.

این بازدیدها هر دو هفته یکبار و بصورت منظم انجام می شود.

لینک خبر :‌ توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۴

تا چه اندازه بازفراوری باطله روی می تواند در کاهش معضل کمبود مواد اولیه موثر باشد؟

بحث بازفرآوری باطله روی، بسیار گسترده و وسیع بوده و در دنیا، به کارگیری آن بسیار مرسوم است. رشته های تحصیلی فرآوری و متالورژی بر آن به صورت تخصصی تحقیقات و پژوهش های خود را انجام می دهند و نتایج به دست آمده را در قالب پایان نامه های مقطع لیسانس و دکترا در نشست های علمی و در دانشگاه ها ارائه می کنند. فرآوری ماده معدنی از جنبه های بسیاری تبدیل به به روزترین بحث در دنیا شده است. در کشور ایران نیز باطله های به دست آمده در کارخانه های فرآوری که فرایندهایی را طی کرده اند مشکلاتی را از جنبه زیست محیطی دارا هستند. ضمن اینکه در باطله ها میزانی از عنصر هدف به همراه عناصر مزاحم همچنان وجود دارد که از لحاظ اقتصادی، فرآوری مجدد، اهمیت می یابد.

به طور کلی بحث بازفرآوری پسماندها بسیار گسترده است. اگر بخواهیم از جنبه تخصصی مسئله را واشکافی کنیم، باید گفت که با استفاده از تکنولوژی معمول و موجود در کشور در بحث فرآوری، در بعضی مواقع، عیار عناصر حتی در باطله معدنی نیز بالا است که شامل عناصر هدف نیز می شود یعنی وقتی روی را از خاک معدنی استخراج می کنیم، قطعا عناصر دیگری مانند سرب، کبالت، کادمیم، نیکل، نقره و... با افزایش عیار خود، خودنمایی می کنند و حتی در کیک های پسماند فرایندها یا کیک لیچینگ وجود دارند. در کنار این بحث، وجود عناصر استراتژیک و گران بها مانند کبالت، کادمیم و روی است که از ارزش بالایی برخوردار هستند. اگر فرایندهای فرآوری اصلاح شود در مرحله اول، طبیعی است که هم می توانیم بیشترین مقدار استحصال عنصر هدف و هم کمترین میزان از عناصر مزاحم را در باطله داشته باشیم.

بیشترین میزان روی استخراج شده در کارخانه ها به صورت معمول، مورد لیچینگ مستقیم قرار می گرفتند اما بعدها فرایندهای مختلفی، متناسب با خطوط تولید و نوع ماده معدنی به کار گرفته شد. بعضی اوقات قبل از لیچینگ، از فرایندهای پیش فرآوری مثل فلوتاسیون که عناصری را از خاک گرفته و سپس برای بحث روی، خاک را به مرحله لیچینگ می فرستد، استفاده می شود. اگر تکنولوژی های مورد استفاده در سطح پایینی باشند، حجم عمده ای از عناصر با ارزش که از آن ها به عنوان محصول جانبی By-Product نیز یاد می شود و حتی عنصر هدف در باطله های معدنی باقی خواهند ماند. وقتی در مورد پسماند یا همان باطله معدنی صحبت به میان می آید، بخشی از مبحث صرف هزینه را پشت سر گذاشتیم زیرا عمده ترین هزینه ها با توجه به گران شدن هزینه انرژی، برق و آب و زیرساخت صرف مراحل خردایش و نرمایش شده است و وقتی به مرحله باطله می رسیم، دیگر صحبت از هزینه نیست. باطله ها در فرایند خردایش، به آن درجه از آزادی رسیده اند؛ بنابراین از نظر اقتصادی به علت اینکه باطله ها از مراحل مهم فرایند خردایش، نرمایش، آماده سازی و میزان رطوبت گرفته شده و آن را طی کرده است. در بازفرآوری، چندین قدم جلوتر هستیم که این خود یک برگ برنده محسوب می شود. چراکه انجام هر کدام از این مراحل،به شدت هزینه بر است که در مرحله بازفرآوری باطله ها، خبری از صرف هزینه نیست.

گاهی اوقات در بازفرآوری می توان به خلوص بالایی از عنصر هدف دست یافت. به طور مثال، از یک باتری فرسوده که هیچ استفاده مفیدی نمی توان از آن کرد و همچنین برای محیط زیست نیز بسیار خطرناک است، می توان سرب استحصال کرد و به سود قابل توجهی دست یافت. باتری های فرسوده دارای عناصری در درون خود هستند که اگر در طبیعت به حال خود رها شوند، برای آب های زیرزمینی، خاک و هوا منشا خطرناک آلودگی خواهند بود. طبق مطالعات و فرایندهای تحقیقاتی، می توان گفت که باطله های حاصل شده از فرایند استحصال سرب از باتری های فرسوده خنثی است و عملا تبعات زیست محیطی آن ها به طور چشمگیری کمتر از باتری خواهد بود. بنابراین بازیابی سرب از باتری فرسوده، فرایندی در راستای توسعه پایدار است زیرا سه وجه، اقتصادی، زیست محیطی و مسائل اجتماعی را شامل می شود و می تواند سهم قابل توجهی نیز در اشتغال زایی داشته باشد.

مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران تعداد زیادی پروژه بازفرآوری را دست اقدام دارد و دپارتمان تخصصی نیز در این خصوص در مرکز فرآوری مواد معدنی ایران شکل گرفته است. در این زمینه می توان به پروژه های پسماندهای گل قرمز حاصل از فرایند تولید آلومینا در جاجرم و بحث سرباره های فولاد در فولاد مبارکه اشاره کرد و همچنین در حوزه سرب و روی پیشنهاداتی به شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران ارائه شده است. معتقد هستیم که باید طی برنامه ریزی های هدفمندی، همه ابعاد باطله های سرب و روی موجود استان زنجان را مورد بررسی قرار دهیم زیرا بازفرآوری این باطله ها قطعا می تواند در رفع چالش کمبود مواد اولیه صنعت سرب و روی موثر واقع شود.

بسیاری از این باطله ها دارای عناصر با ارزش هستند و نه فقط در زمینه سرب و روی بلکه برای بسیاری از صنایع دیگر این باطله ها نقش مهمی در حل مشکل کمبود مواد اولیه دارند که در این خصوص، از طرف مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران طرح اقتصاد و بهره وری سبز به ایمیدرو پیشنهاد داده شده است که در این راستا، باید یک پایش کلی در سطح همه باطله های معدنی کارخانه ها فرآوری در همه نقاط کشور انجام شود و شناسایی و بازفرآوری باطله های معدنی در دستور کار قرار بگیرد.

توضیحاتی در خصوص لیچینگ و فرایند کیک شویی بفرمایید؟

فرایند لیچینگ جزو عملیات های هیدرومتالوژی است و در دسته فرایندهای فراوری قرار می گیرد که به واسطه اسید یا باز یا بهتر است گفته شود با یک عامل حلال، ماده معدنی و عناصر با ارزش آن را حل می کنیم و سپس عناصر با ارزش را از حلال جداسازی می کنیم. ضمن اینکه هیدرومتالوژی، علمی بسیار گسترده است. در فرایندهای متالورژی، بعد از انجام لیچینگ که یکی از مراحل فیلتراسیون است، از خاک معدنی، پسماند آن به جا می ماند و در قالب کیک فیلتر ته نشین می شود. فرایند بازفرآوری این کیک را به نام کیک شویی می شناسند.

لیچینگ یکی از راه های فرآوری ماده معدنی است و روی پسماند حاصل از این فرایند ، مجدد عملیات های انحلالی شکل می گیرد که البته این بار هدف، کار روی عناصر دیگر بوده که قرار است از کیک ها استخراج شود و با روش اسیدشویی می توان این عملیات را انجام داد.

برای فرایند فروشویی یا بایولیچینگ نیز تکنولوژی های مختلفی وجود دارد که در قالب برگزاری کنفرانس ها و ارائه مقالات در مجله های علمی مورد بررسی قرار گرفته و در آزمایشگا ه ها نیز تحقیق روی آن ها انجام شده که برخی از این روش های در صنعت مورد استفاده قرار گرفته است.

عمده کارخانه های فرآوری دارای واحدهای لیچینگ هستند که تا چند سال پیش آمار دقیق آن از طریق سایت سازمان زمین شناسی قابل دریافت بود زیرا کارخانه های متعددی مورد بازدید این سازمان قرار گرفته بودند و تمامی اطلاعات آن ها در این سایت به ثبت می رسید و گزارش های مربوط به همه فعالیت های این واحدها نیز قابل مشاهده بود.

چه میزان بازفرآوری باطله ها می تواند هزینه های تولید را کاهش دهد؟

اگر بخواهیم صحبت از کاهش هزینه های تولید کنیم، باید متذکر شد عواید ناشی از استحصال و تولید عناصری که از آن بارفراوری حاصل می شود به اقتصاد پروژه اضافه خواهد شد. به عنوان مثال، فرض کنید زمینی دارید و در آن یک کارخانه تولید روی احداث کرده و سالانه 50 هزار تا 100 هزار تن روی به همراه میزان بسیار زیادی باطله روی تولید و باطله را در یک انبار دپو می کنید؛ اگر عملیات بازفرآوری را روی باطله های تولید شده خود انجام دهید و باعث به وجود آمدن یک تکنولوژی جدید در این زمینه شوید، عملا منجر به ایجاد یک کارخانه دیگر و اضافه کردن یک محصول جدید که به آن محصول جانبی یا By-Product گفته می شود، شدید و هرچه محصول بیشتری از باطله به دست بیاید و تولید شود، به اقتصاد پروژه نیز ورود پیدا می کند. البته درست است که برای این تولید باید هرینه هایی صرف شود اما مهم این است که از یک ماده بلا استفاده، محصول تولید شده است و این باعث کسب درآمد بیشتر خواهد شد.

انتهای پیام//

لینک خبر :‌ فلزات آنلاین

به گزارش خبرنگار ایراسین، عبدالناصر همتی در یادداشتی اینستاگرامی نوشت: ضمن تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان، ذکر چند نکته در خصوص بازار ارز را ضروری می دانم:

چند ماه است که بازار ارز ثبات نسبی به خود گرفته است که حاصل تلاش مضاعف بانک مرکزی دراین عرصه، ونیز همراهی صادر کنندگان و چشم انداز بھتر اقتصاد ایران است.

این روزها اشخاص مختلفی راجع به ارزهای ایران در بانک های خارجی و سرنوشت آنها اظهار نظر و اطلاع رسانی می کنند. از آنجایی که اطلاعات مربوط به این منابع و وضعیت آنها در اختیار بانک مرکزی است، اظهارات افراد غیر مسئول در این مورد سندیت ندارد.

بانک مرکزی سیاست ها و برنامه های تأمین ارز خود را همانند ماه های گذشته، بر مبنای ارزهای در دسترس و بدون تکیه بر منابع مسدودی تنظیم کرده است. طبعآدسترسی به این منابع قدرت بازار سازی بانک مرکزی را افزایش خواهد داد .

گزارش اخیر صندوق بین المللی پول از تخمین میزان ذخایر ارزی بانک مرکزی، یک خطای فاحش و گزارشی غلط و ناشی از اطلاعات ناقص آنها است. انتشار یک تخمین اشتباه ازسوی صندوق ، بدون اخذ تایید از بانک مرکزی، همانند رفتار همراه با تبعیض آنها، زیبنده صندوق بین المللی پول نیست.

بانک مرکزی بدور از هیجانات غیر منطقی و بصورت تدریجی متناسب با عوامل مؤثر بر عرضه و تقاضای ارز در بازار ثانویه، این بازار را به سمت تعادل راهبری و مدیریت خواهد کرد.

لینک خبر :‌ پایگاه خبری ایراسین
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۴ سایت های دیگر : معدن مدیا

پایگاه خبری فولاد ایران – تاریخ صنعت از بسیاری جهات نشان دهنده جوامعی است که در آن فعالیت می کنیم و از زمان انقلاب صنعتی ، تولید آهن و فولاد به وسیله زغال سنگ امکان پذیر بوده است.

این امر در حال تغییر است و صنعت فولاد ، مانند سایر بخش های جامعه ، در حال تحول است تا در آینده محصولات و خدماتی ارائه دهد که در تولید آن انتشار گاز دی اکسید کربن و سایر گازهای گلخانه ای به شدت کاهش یافته باشد. زبان مربوط به این تحول هم در حال توسعه یافتن است و مجموعه ای گسترده از اصطلاحات گونان در این باره به کار برده می شود.

این عبارات غالباً به جای هم استفاده می شوند اما گاهی اوقات می توانند معنای کاملاً متفاوتی داشته باشند. به عنوان نمونه عبارت فولاد سبز که کاربردهای متنوعی دارد و از نظر برخی ، یک اصطلاح بازاریابی است که هیچ تعریف و مرزی ندارد. در نقطه مقابل برخی دیگر معتقدند این اصطلاحی است که گستردگی زیادی دارد و مشکل فقط در فولاد سبز نیست. آیا واژه فولاد سبز مورد استفاده یک فرد همان فولاد پاک یا فولاد بدون کربن مورد استفاده دیگری است؟ و کجا مرز بین فولاد خالص بدون کربن ، فولاد بدون کربن و فولاد کم کربن کشیده شده است؟

مقاله پیش رو انجمن جهانی فولاد، تعاریفی را ارائه داده که هنگام صحبت درباره این مباحث ، منظور را شفاف برساند.

صنعت فولاد دنیا در حال کار برای توسعه و راه اندازی گروه جدیدی از محصولات فولادی هستند که با کربن بسیار کمتری نسبت به گذشته تولید شده اند.

این فولاد کم کربن با استفاده از فن آوری ها و روش هایی تولید می شود که منجر به کاهش چشمگیر میزان انتشار آلاینده ها نسبت به تولید معمولی می شود.

در سال 2021 بیشتر فولاد تولیدی دنیا با استفاده از احیاکننده های مبتنی بر سوخت های فسیلی تولید می شود. با این حال ، بسیاری از فولادسازان فن آوری هایی را به کار گرفته اند که میزان تولید گازهای گلخانه ای را در فرآیند مرکزی تولید به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. از جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود.

• کارخانه آکو ورده برزیل از ذغال 100٪ برای تولید محصولات فولادی و آهن کم کربن استفاده می کند.

• آرسلورمیتال در حال ساخت تاسیساتی در مقیاس بزرگ در بلژیک برای تبدیل گازهای زائد کارخانه های فولادی به اتانول است که می تواند در طیف وسیعی از برنامه ها از جمله تولید سوخت های مصنوعی استفاده شود. یک تأسیسات تجاری مشابه با تولید 30 میلیون لیتر اتانول برای فروش در سال اول بهره برداری ، در سال 2018 توسط شوگانگ استیل در چین شروع به کار کرد.

• HBIS ، یک فولادسازان چینی ، در حال ساخت یک پروژه آزمایشی متالورژی هیدروژن با ظرفیت 1.2 مگابایت است. این پروژه با استفاده از فن آوری های هیدروژن سبز و آبی به بررسی مسیر انتشار صفر دی اکسید کربن در فرآیند ساخت آهن و فولاد می پردازد.

• تاتا استیل در حال توسعه فناوری ابتکاری جدید ذوب آهن از طریق پروژه HIsarna خود است.

• تیسنکروپ و نیپون استیل یک سری آزمایشات را برای استفاده از هیدروژن در کوره های بلند آغاز کرده اند که هدف آن کاهش قابل توجه انتشار دی اکسید کربن ناشی از ساخت فولاد است.

فولاد تولید شده با استفاده از همه این فن آوری ها می تواند به عنوان فولاد کم کربن در نظر گرفته شود ، اگرچه به احتمال زیاد آنچه که در حال حاضر فولاد کم کربن محسوب می شود ممکن است تا سال 2050 با تنظیم مقررات و فن آوری ها و انتظارات جدید جامعه کاملاً تغییر کرده باشد.

بسیاری از اصطلاحات دیگر در صنعت برای اشاره به فولاد تولید شده با استفاده از این نسل بعدی فناوری های تولید استفاده می شود.

انجمن جهانی فولاد، واژه فولاد کم کربن را ترجیح می دهد و از آن استفاده می کند ، مانند "برق کم کربن" ، چرا که درک آن بصورت شهودی آسان تر است و معنی آن روشن است.

بسیاری از واژه فولاد سبز استفاده می کنند که معنای متفاوتی دارد که غالباً در زمینه بازاریابی محصولات جدید دوستدار محیط زیست است. برای اشاره به فولاد ساخته شده با استفاده از فناوری های پیشرفته ، فولاد تولید شده از قراضه ، فولاد بازیافتی و دوباره تولید شده نیز استفاده شده است. با توجه به این عدم وجود شفافیت و تنوع ذاتی آن، "فولاد سبز" عبارتی نیست که این انجمن جهانی استفاده می کند. برای اینکه درصد کربن آن کاملاً صفر باشد ، فولاد باید بدون هیچ گونه انتشار دی اکسید کربن تولید شود . رسیدن به این سطح هم بسیار دشوار است و تصور وجود یک فناوری تولید که بتواند در سال 2021 به این هدف دست یابد دشوار است. در نهایت فولاد باید حاوی مقداری کربن باشد ، زیرا همین امر باعث تمایز آن از آهن خالص می شود. گرچه این کربن آلیاژی می تواند از منابع غیر فسیلی تأمین شود ، اما وجود آن باعث می شود اطلاح فولاد با "کربن صفر" چیز نادرستی باشد.

با این وجود اگر بتوان تعادلی بین گازهای گلخانه ای وارد شده در جو هنگام تولید فولاد و انتشار گازهایی که از جو خارج می شوند ، به دست آورد ، می توان از فولاد حاصل به عنوان فولاد خالص صفر یا کربن خنثی نام برد.

فولاد پاک هم یک اصطلاح فنی است که در صنعت فولاد برای اشاره به فولادهایی حاوی سطح ناخالصی کم ، اکسیدها ، اجزا یا سطح کم یا فوق العاده کم کربن محلول در فلز هستند استفاده می شود.

استفاده از واژه بدون کربن نیز در ارتباط با فولاد دشوار است ، به هر حال ، فولاد بدون کربن آهن است و محتوای کربن فولاد دقیقاً کنترل می شود تا خصوصیات مورد نیاز در یک گروه خاص حاصل شود. برای تبدیل آهن به فولاد ، باید کربن به آهن با هیدروژن کاهش یافته اضافه شود. هیدروژن هم اجازه می دهد میزان انتشار گازهای گلخانه ای از بخش آهن و فولاد به طور قابل توجهی کاهش یابد و بسیاری از کشورها در حال بررسی این بخش از فناوری هستند.

لینک خبر :‌ ایفنا
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۴ سایت های دیگر : اقتصاد آینده تحلیل بازار

به گزارش ایراسین، بر پایه اطلاعات منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص آمار مقدماتی تولید، تولید فولاد خام طی 11 ماهه سال 99 نسبت به مدت مشابه در سال 98 با تغییر 7.8 درصدی همراه شده است، چراکه میزان تولید فولاد خام شامل شمش و اسلب ثبت شده از ابتدای سال 99 تا انتهای بهمن ماه به میزان 26 میلیون و 117 هزار و 800 تن بوده در حالی که نسبت به مدت مشابه سال قبل که عدد 24 میلیون و 234 هزار و 800 تن بوده است.

نکته قابل توجه در خصوص میزان تولید فولاد خام طی 11ماهه سال گذشته، رکورد شکنی گروه فولادمبارکه است که توانست طی 11 ماهه سال 99 میزان تولید فولاد خام خود یا همان تختال را به میزان 8 میلیون و 928 هزارتن برساند. (سهم شرکت فولاد مبارکه در تولید تختال طی 11ماهه سال 99 به میزان 6میلیون و 341هزارتن، فولاد سبا یک میلیون و 207 هزارتن و فولاد هرمزگان نیز یک میلیون و 380هزارتن تختال بوده است). در مجموع سهم تولید تختال در مجموعه فولاد مبارکه طی 11 ماهه 99 به میزان 34درصد از کل تختال تولید شده در کشور بوده است.

همچنین میزان ذوب تولید شده در شرکت فولاد مبارکه 6 میلیون و 475 هزارتن، فولاد سبا یک میلیون و 247 هزارتن و فولاد هرمزگان یک میلیون و 423هزارتن بوده است.

افزایش میزان تولید در محصولات فولادی نیز در مدت 11 ماهه سال 99 دیده می شود و بر اساس اطلاعات منتشر شده میزان تولید در این مدت به مقدار 22 میلیون و 972 هزار و 800 هزارتن بوده و این عدد در مدت 11ماهه 98 به مقدار 21 میلیون و 421 هزارو 100تن بوده و در نهایت رشد 7.2 درصدی را ثبت کرده است.

در اینجا بازهم باید اشاره کرد: در بحث تولید محصولات فولادی نیز شاهد بودیم گروه فولادمبارکه توانست در این زمینه نیز پیشتاز دیگر شرکت های فولادی باشد. به این شکل که شرکت فولاد مبارکه طی مدت یادشده کلاف گرم به میزان 4میلیون و 729هزارتن و کلاف سرد به مقدار یک میلیون و 457 هزارتن تولید کرده است. شرکت فولاد سبا نیز در کارنامه 11 ماهه خود تولید یک میلیون و 1 56هزارتن کلاف گرم را به ثبت رسانده است.

به نظر می رسد نقش گروه فولادمبارکه برای رسیدن به اهداف تعریف شده در افق 1404 صنعت فولاد کشور، از هم اکنون قابل لمس بوده و طبق پیش بینی های انجام شده توسط کارشناسان این صنعت، توان تولید 50 درصد از ظرفیت 55 میلیون تن فولاد در این مجموعه وجود دارد. کما اینکه در شرایط فعلی نیز تقریبا 50 درصد از نیاز صنایع وابسته به فولاد از طریق این شرکت تامین می شود و صنایع بزرگ کشور همچون خودروسازی، لوازم خانگی، تولیدکنندگان لوله های قطور و... همگی مواد اولیه مورد نیاز خود را از این شرکت فولادی تهیه می کنند.

لینک خبر :‌ پایگاه خبری ایراسین
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۴

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی فلزات آنلاین ، شرکت معدنی و صنعتی گل گهر سال 1399 را با رشد تولید، فروش و درآمد به پایان رساند و با توجه به رسیدن آب خلیج فارس به این شرکت در آبان ماه، می تواند طرح های توسعه ای خود را در زمینه مواد اولیه و محصولات نهایی فولاد با اطمینان کامل ادامه دهد و به بهره برداری برساند.

تولید 27 میلیون تن محصول در گل گهر

نمودار 1 نشان می دهد که شرکت معدنی و صنعتی گل گهر توانست در 12 ماه سال 1399، 15 میلیون و 341 هزار و 400 تن کنسانتره تولید کند که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن، یک درصد رشد داشته است. گل گهر در سال 1398 طی همین مدت توانسته بود 15 میلیون و 80 هزار و 14 تن کنسانتره تولید کند.

در شرکت معدنی و صنعتی گل گهر طی 12 ماه سال 1399 حدود 12 میلیون و 130 هزار و 784 تن گندله تولید شد که نسبت به همین مدت در سال 1398، حدود 0.8 درصد افزایش داشته است. گل گهر در 12 ماه سال 1398، 12 میلیون و 30 هزار و 437 تن گندله تولید کرده بود.

شرکت معدنی و صنعتی گل گهر طی 12 ماه سال 1399 موفق شد 117 هزار و 574 تن گندله ریزدانه تولید کند که نسبت به همین مدت در سال 1398، حدود 7 درصد کاهش نشان می دهد. گل گهر در 12 ماه سال 1398، 126 هزار و 511 تن گندله تولید کرده بود.

مجموع تولیدات گل گهر در 12 ماه 1399 به 27 میلیون و 589 هزار و 758 تن رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال پیش از آن، یک درصد رشد داشته است. این شرکت در 12 ماه سال 1398 توانسته بود 27 میلیون و 236 هزار و 962 تن محصول تولید کند.

حجم فروش گل گهر 10 درصد رشد یافت

نمودار 2 حاکی از آن است شرکت معدنی و صنعتی گل گهر توانست در 12 ماه سال 1399 دو میلیون و 880 هزار و 716 کنسانتره در بازار داخلی به فروش برساند که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن، 74 درصد رشد داشته است. گل گهر در سال 1398 طی همین مدت توانسته بود یک میلیون و 651 هزار و 692 تن کنسانتره در بازار داخلی بفروشد.

در شرکت معدنی و صنعتی گل گهر طی 12 ماه سال 1399، 12 میلیون و 257 هزار و 393 تن گندله در بازار داخلی فروخته شد که نسبت به همین مدت در سال 1398، حدود 4 درصد رشد نشان می دهد. گل گهر در 12 ماه سال 1398، 11 میلیون و 789 هزار و 31 تن گندله در بازار داخلی فروخته بود.

شرکت معدنی و صنعتی گل گهر موفق شد طی 12 ماه سال 1399، 137 هزار و 28 تن گندله ریزدانه بفروشد که در مقایسه با سال پیش از آن، حدود 313 درصد افزایش داشته است. گل گهر در 12 ماه سال 1398، 33 هزار و 162 تن گندله فروخته بود.

شرکت معدنی و صنعتی گل گهر توانست در 12 ماه سال 1399، 200 هزار و 852 تن کنسانتره در بازارهای صادراتی به فروش برساند که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن، 66 درصد افت داشته است. گل گهر در سال 1398 طی همین مدت توانست 605 هزار و 872 تن کنسانتره در بازارهای صادراتی بفروشد.

مجموع فروش گل گهر داخلی و صادراتی در 12 ماه سال 1399 به 15 میلیون و 540 هزار و 989 تن رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال پیش از آن، 10 درصد رشد را نشان می دهد. این شرکت در 12 ماه سال 1398 توانسته بود 14 میلیون و 79 هزار و 757 تن محصول بفروشد.

درآمد گندله گل گهر 115 درصد افزایش یافت

همان طور که در نمودار 3 مشاهده می شود، شرکت معدنی و صنعتی گل گهر توانست در 12 ماه سال 1399 از محل فروش کنسانتره در بازار داخلی 43 هزار و 474 میلیارد و 776 میلیون ریال درآمد کسب کند که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن، 300 درصد رشد داشته است. گل گهر در سال 1398 طی همین مدت توانسته بود از فروش کنسانتره 10 هزار و 888 میلیارد و 910 میلیون ریال درآمد داشته باشد.

در شرکت معدنی و صنعتی گل گهر طی 12 ماه سال 1399، با فروش گندله، 241 هزار و 469 میلیارد و 221 میلیون ریال درآمد حاصل شد که نسبت به همین مدت در سال 1398، حدود 115 درصد افزایش را نشان می دهد. گل گهر در 12 ماه سال 1398 از فروش گندله 112 هزار و 110 میلیارد و 93 میلیون ریال درآمد به دست آورده بود.

در شرکت معدنی و صنعتی گل گهر طی 12 ماه سال 1399، از فروش گندله ریزدانه، 653 میلیارد و 422 میلیون ریال درآمد حاصل شد که نسبت مدت مشابه سال پیش از آن، حدود 362 درصد رشد داشته است. گل گهر در 12 ماه سال 1398 از فروش گندله ریزدانه 141 میلیارد و 179 میلیون ریال درآمد کسب کرده بود.

شرکت معدنی و صنعتی گل گهر توانست در 12 ماه سال 1399 از محل فروش کنسانتره صادراتی پنج هزار و 61 میلیارد و 39 میلیون ریال درآمد کسب کند که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن، یک درصد افت داشته است. گل گهر در سال 1398 طی همین مدت توانست از فروش کنسانتره پنج هزار و 116 میلیارد و 929 میلیون ریال درآمد داشته باشد.

مجموع درآمد گل گهر در 12 ماه سال 1399 به 292 هزار و 954 میلیارد و 697 میلیون ریال رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال پیش از آن، 128 درصد رشد داشته است. این شرکت در 12 ماه سال 1398 توانسته بود 128 هزار و 257 میلیارد و 111 میلیون ریال درآمد به دست آورده بود.

انتهای پیام//

لینک خبر :‌ فلزات آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۴ سایت های دیگر : معدن مدیا اقتصاد آینده ماین نیوز

سیف اله امیری در گفت وگو با ایراسین با بیان این مطلب درخصوص رویکرد معاونت معدن و صنایع معدنی این وزارت خانه نیز اظهار کرد: معاونت معدن و صنایع معدنی وزارت صمت حمایت از تولید را سرلوحه برنامه های خود قرار داده است؛ در واقع ما باید واحدهای تولیدی را به تولید بیشتر تشویق کنیم و بحث قیمت گذاری نباید در حیطه کاری این معاونت باشد.

مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت افزود: باید بخش صنعت به سمت تولید بیشتر حرکت کند و سیاستگذاری در زمینه تولید بیشتر برای افق های تعریف شده در کشور انجام شود. همچنین قیمت گذاری زنجیره فولاد باید به دیگر بخش ها که توان انجام آن را دارند، سپرده شود.

گفتنی است، از اواخر سال 98 بود که زمزمه تغییر ضرایب قیمتی زنجیره فولاد در کشور شنیده شد و معاونت وقت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت تلاش بسیاری برای مشخص کردن وضعیت این ضرایب انجام داد، اما با توجه به اعتراضاتی که در خصوص تغییر ضرایب و افزایش آنها از سوی فعالان حوزه فولاد صورت گرفت، در نهایت پس از کش و قوس های فراوان معاونت اول ریاست جمهوری طی نامه ای اعلام کرد که قیمت گذاری محصولات باید از طریق بورس انجام شود و در نهایت دیگر اثری از قیمت گذاری دستوری در این بخش دیده نشود.

لینک خبر :‌ پایگاه خبری ایراسین
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۴ سایت های دیگر : ایفنا می متالز

رشد قیمت میلگرد و بیلت در چین موجب شده قیمت معاملات بیلت وارداتی در این کشور نیز رکوردهای جدید را ثبت نماید از این رو انتظار می رود بازار بیلت جنوب شرق آسیا نیز در کوتاه مدت صعودی باشد. بیلت اندونزی اخیرا در 660 دلار هر تن سی اف آر چین حمل ماه می نهایی شده و بیلت مالزی نیز 660 دلار هر تن سی اف آر است که هر دو معامله با 20 دلار رشد قیمت روبرو بودند. بیلت هند نیز 10 دلار رشد هفتگی داشته 645 دلار هر تن سی اف آر چین ثبت شده است.
با این رشد قیمت ها عرضه کنندگان خارجی بیشتری به چینی ها پیشنهاد داده اند از جمله پس از ده ماه وقفه، اوکراین و عربستان هم دوباره به چین بیلت عرضه کرده اند.

لینک خبر :‌ معدن24
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۴

دولت چین و بانک های دولتی آن از اوایل دهه 2000 به طور گسترده ای شروع به پرداخت وام به دولت های با درآمد کم و متوسط وام کرده اند و بدین ترتیب در حال حاضر چین به بزرگترین طلبکار رسمی جهان تبدیل شده است. اگرچه تاکنون چندین پژوهش نظام وام دهی چینی را بررسی کرده، با این حال در مورد چگونگی وام دادن نهادهای دولتی چین، به ویژه چگونگی نگارش قراردادهای وام و شرایط و ضوابط، هنوز اطلاعات دقیقی در دسترس نیست.

عموما نه طلبکاران چینی و نه بدهکاران آنها متن توافق نامه های وام خود را فاش نمی کنند. اما به دنبال شوک ناشی از همه گیری ویروس کرونا و خطرهای فزاینده نابسامانی مالی در کشورهایی که بدهی زیادی به وام دهندگان چینی دارند، جزئیات حقوقی و مالی در این توافق نامه ها اهمیت پیدا کرده است. در واقع با توجه به سهم زیاد، شرایط و ضوابط قراردادهای بدهی چین، این مسئله به یکی از موارد مورد علاقه عمومی جهانی تبدیل شده است.

مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر چین بزرگترین طلبکار رسمی جهان /چینی ها چگونه وام می دهد؟ بخوانید.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد

نخستین نشست کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران در سال 1400 به منظور بررسی بند الحاقی 9 تبصره 6 ماده واحده لایحه بودجه سال تشکیل جلسه داد. حاضران در این نشست عنوان کردند این قانون در سالی که با عنوان تولید؛ پشتیبانی ها،مانع زدایی ها نامگذاری شده است، خلاف جهت حرکت کرده و منجر به تعطیلی معادن بیشتری خواهد شد.

طبق بند الحاقی 9 تبصره 6 ماده واحده لایحه بودجه سال 1400 کل کشور، درآمد حاصل از صادرات مواد معدنی فلزی-غیرفلزی، محصولات نفتی، گازی و پتروشیمی به صورت خام و نیمه خام در تمام نقاط کشور مشمول مالیات می شود. برهمین اساس، تعریف و فهرست مواد خام و نیمه خام به پیشنهاد مشترک وزارتخانه های اقتصاد و صنعت و اتاق بازرگانی، صنایع،معادن و کشاورزی ایران تهیه و سه ماه پس از تصویب قانون به تصویب هیات وزیران می رسد.

حاضران در این نشست با تاکید بر اهمیت جذب سرمایه گذاری تاکید کردند که دولت باید با ایجاد شرایط رقابتی، حامی معدنکاران باشد نه اینکه با اقدامات و تصمیم های غیرکارشناسی معادن را به تعطیلی بکشاند.

از طرفی پیشنهاد داده شد تا دولت از محل دریافت این مالیات، با تشکیل صندوقی منافع حاصل از مالیات را در جهت توسعه معدن کاران ذخیره کند.

بهرام شکوری، رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران با اشاره به این قانون، هشدار داد که در صورت تحقق این موضوع بیم آن می رود که بسیاری از معافیت های مالیاتی که در مناطق محروم وجود دارد، برداشته شود. او به انتقاد از این قانون در شرایطی پرداخت که طبق فرمایشات مقام معظم رهبری سال مانع زدایی و پشتیبانی از تولید نامگذاری شده است.

او از تلاش کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران برای تهیه فهرست مواد خام و نیمه خام خبر داد. چراکه با توجه به حساسیت های ویژه محصولات معدنی، اگر تعریف دقیقی صورت نگیرد تمام محصولات مصرفی معدنی جزو مواد نیمه خام به شمار می رود.

شکوری توضیح داد: تعبیر دقیقی از نیمه خام وجود ندارد و وقتی صحبت از کالاهای ارزش افزوده پایین می شود بازهم مشخص نشده است که منظور چیست و همین امر منجر به برداشت های مختلف می شود.

حسن حسینقلی، رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های صنایع و معادن سرب و روی ایران ، تغییر این قانون را از طریق مراجع اثرگذار از جمله شورای گفت وگوی دولت وبخش خصوصی یکی از مهم ترین اولویت های کاری کمیسیون معادن و صنایع معدنی عنوان کرد.
حمایت از فروش و صادرات از دیگر موضوعاتی بود که در نشست مطرح که در همین زمینه تاکید شد با قانون مذکور این دو هدف به هیچ وجه عملیاتی نخواهد شد.

احمد شریفی، دبیر انجمن سنگ ایران هم با تاکید بر اینکه باید مصادیق مواد خام و نیمه خام معدنی مشخص شود پیشنهاد داد تا این وظیفه بدون دخالت سایر دستگاه های اجرایی، به طور کامل به معاونت معدنی وزارت صنعت سپرده شود.

لینک خبر :‌ اتاق ایران آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۴ سایت های دیگر : معدن مدیا

پایگاه خبری فولاد ایران – قیمت سنگ آهن وارداتی در چین با توجه به ابهامات بازار و کاهش خرید ها در سکوت نسبی است و متوسط قیمت خلوص 62 درصد تنها 65 سنت نسبت به جمعه اخیر رشد داشته 173 دلار هرتن خشک سی اف آر ثبت شد. به گزارش فولاد ایران ، در حالی که تولید فولاد تانگشان چین کاهش یافته و این روند ادامه دارد برخی فعالان بازار اظهار داشتند که ممکن است در میان مدت سختگیری های این سیاست کاهش یابد چرا که رشد قیمت فولاد و افزایش فشار بر هزینه های صنایع مصرف کننده فولاد مورد توجه دولت مرکزی واقع شده است.

لینک خبر :‌ ایفنا

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس، قیمت انواع فلزات اساسی در یک ماه گذشته پرنوسان، اما تقریبا افزایشی بود، به طوری که قیمت فلزات آلومینیوم، نیکل و سرب افزایشی بود، اما فلزاتی مانند روی و مس با کاهش همراه بودند.

طی یک ماه گذشته خبرهای خوش تزریق واکسن در کشورها و نیز پیش بینی صندوق بین المللی پول از چشم انداز مناسب اقتصادی در سال 2021 و 2022 باعث شد، تا تقاضا برای فلزات اساسی افزایش یابد و قیمت ها هم بالا رود. در این میان انتقادهایی هم از سوی سازمان بهداشت جهانی در باره توزیع ناعادلانه واکسن در کشورها وجود دارد و انتقاد می شود که 70 درصد واکسن در بین چند کشور توزیع شده است.

دلیل کاهش قیمت طی چند روز گذشته در فلزاتی مانند مس و روی به دلیل اصلاح قیمت است که طی چند ماه گذشته و پس از رکود قیمتی، قیمت ها شلاقی جلو می تاخت و اکنون نوبت اصلاح رسیده است.

جدیدترین قیمت انواع فلزات اساسی در بازار بورس فلزات لندن به این شرح است:

قیمت هایی که در بازار بورس لندن کشف می شود مبنای قیمت در سایر بازارهای جهانی نیز است.

انتهای پیام/ب

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۴ سایت های دیگر : خبرگزاری برنا پایگاه خبری ایراسین اقتصاد آینده

به گزارش بازار به نقل از ایمیدرو، 10 شرکت بزرگ تولیدکننده کنسانتره سنگ آهن از ابتدای فروردین تا پایان اسفند 99، 49 میلیون و 714 هزار و 445 تن تولید کردند که این رقم در مدت مشابه سال گذشته، 47 میلیون و 306 هزار و 934 تن بود.

از این میزان، شرکت های گل گهر 16 میلیون و 276 هزار و 435 تن، چادرملو 11 میلیون و 467 هزار و 855 تن، توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه 6 میلیون و 265 هزار و 519 تن، گهر زمین 4 میلیون و 489 هزار و 745 تن، مرکزی 4 میلیون و 220 هزار و 493 تن، توسعه فراگیر سناباد 2 میلیون و 516 هزار و 661 تن، اپال پارسیان سنگان 2 میلیون و 378 هزار و 721 تن، صبانور یک میلیون و 435 هزار و 562 تن و جلال آباد 397 هزار و 808 تن، شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان، 265 هزار و 646 تن کنسانتره تولید کردند.

تولید 3.5 میلیون تن کنسانتره در اسفند
میزان تولید کنسانتره در اسفند 99، حدود 3 میلیون و 533 هزار و 903 تن بود که نسبت به رقم مدت مشابه سال گذشته (3 میلیون و 733 هزار و 522 تن)، 5 درصد کاهش یافت.

طی 12 ماهه سال 99، شرکت های بزرگ 18میلیون و 740 هزار و 18 تن کنسانتره به شرکت ها ارسال کردند که در مقایسه با رقم مدت مشابه سال گذشته (20 میلیون و 262 هزار و 528 تن)، حدود 8 درصد کاهش نشان می دهد.

میزان ارسال کنسانتره در اسفند نیز یک میلیون و 475 هزار و 92 تُن بود که نسبت به رقم مدت مشابه سال گذشته (یک میلیون و 766 هزار و 655 تن)، حاکی از کاهش حدود 17 درصدی است.

کاهش 54 درصدی تولید دانه بندی
شرکت های بزرگ، طی 12 ماهه سال گذشته، 902 هزار و 454 تن سنگ آهن دانه بندی تولید کردند که نسبت به رقم مدت مشابه سال گذشته (یک میلیون و 965 هزار و 733 تن)، 54 درصد کاهش نشان می دهد.

لینک خبر :‌ تحلیل بازار
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۴

بهروز برنا در گفت وگو با بیرونیت با اشاره به ظرفیت مواد معدنی در کشور عنوان کرد: در کشور در حدود 16 معدن وجود دارد که در کلاس جهانی مطرح هستند. در حالی که مابقی معادن کشور در مقیاس کوچکتر قرار دارند و از بین این معادن باید وزن بیشتری را به معادن فلزی و غیر فلزی های استراتژیک نسبت دهیم. این معادن از آن جهت استفاده در صنایع مدرن و ایجاد ارزش افزوده بالا حائز اهمیت هستند و این مسئله می تواند به تبیین نقشه راه کمک کند.
وی با اشاره به خدمات طرح احیای معادن کوچک مقیاس افزود: معادنی که در دست بخش خصوصی است از طریق پایش و شناسایی پتانسیل های فلزی توسط طرح احیای معادن کوچک مقیاس و نیز شناسایی مشکلات این معادن، آن ها را در مسیر درستی قرار می دهد. برخی از این معادن دارای مشکلات زیرساخت، فرآوری ، ماشین آلات و مشکلات دیگری همچون کم بودن دانش فنی رنج می برند. عضو هیات مدیره شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران درباره ظرفیت های همکاری های مشترک معدنی با کشور چین اظهار داشت: در خصوص اینکه ما چگونه بتوانیم از سند همکاری ایران و چین استفاده کنیم باید گفت اکنون کشور چین در حدود 25 ماده معدنی هم از نظر ذخیره و هم از نظر میزان تولید در مقام های تک رقمی آمار جهانی قرار دارد. به همین خاطر قطعا کشور چین از تجربیاتی خوبی برخوردار است و وضعیت معدن کاری در این کشور از وضعیت مطلوب تری نسبت به ایران برخوردار است. ما باید از ایشان در زمینه هایی استفاده کنیم که موجب رونق در بخش معادن کوچک مقیاس شود.
وی با بیان مثالی افزود: اگر کشور چین در حوزه خاک های نادر از تجربیات خوبی برخوردار است و صنعت ما نیازمند این همکاری باشد می توان معادنی که این پتانسیل را دارا است از طریق برقراری ارتباط با این کشور و از راه احداث آزمایشگاه های تخصصی و واحدهای فرآوری زمینه های همکاری مشترک را ایجاد کرد. نکته مهم این است که نباید اجازه دهیم در این بین خام فروشی صورت گیرد زیرا هر کشوری در پی ارضای منافع ملی خود است و باید در ایجاد مسیری برد برد با این کشور باشیم.
برنا با بیان نقش معادن در دوران تحریم گفت: در دوران تحریم، معدن و صنایع معدنی خود را به دولت اثبات کرده است و توانایی این بخش در پاسخگویی به نیازهای ارزی کشور محرز است. هنگامی که ما زنجیره ارزش را از اکتشاف تا استخراج تکمیل کنیم آنگاه ارزش افزوده را می توایم در کشور خود استفاده کنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه خام فروشی نباید صورت گیرد مگر آنکه توجیهی داشته باشد تشریح کرد: مگر آنکه با این کار دانشی اخذ شود و یا کارخانه ای تاسیس شود و باید اگر خام فروشی صورت گرفت در راستای تکمیل زنجیره ارزش افزوده معدنی باشد نه آنکه باعث باب شدن این مسئله شود. خام فروشی باعث ایجاد مشکلاتی نظیر کم فروغ شدن رونق اقتصادی، از میان بردن فرصت های شغلی و دیگر مسائل خواهد شد اما اگر با برنامه عمل کنیم می توانیم در مسیر درست گام برداریم این موضوع مستلزم به روزرسانی ماشین آلات معدنی و احداث واحدهای فرآوری است.
عضو هیات مدیره شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران ضمن اشاره به پیشرفت های حاصل شده در صنایع مختلف کشور، بومی سازی ماشین آلات معدنی را دور از انتظار نخوانده و افزود: در صنعت هسته ای و صنایع دفاعی پیشرفت های قابل توجهی داشته ایم. شاید در زمان های گذشته اگر صحبت از جایگاه کنونی خود در این عرصه می کردیم زیاد جدی گرفته نمی شد اما مشاهده کردیم که اکنون در چه وضعیتی قرار داریم. باید برنامه ریزی ها در دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان به گونه ای باشد که بتوانیم ماشین آلات معدنی را بومی سازی کنیم. ما اکنون در کشور تایر دامپتراک تولید می کنیم و باید با دسته بندی موارد و با اراده ای راسخ در این حوزه شروع به کار کنیم.
برنا در پایان با بیان پیشنهاد خود در خصوص نحوه مشارکت با کشور چین در زمینه ماشین آلات معدنی گفت: تا قبل از اینکه این اتفاق بیفتد باید شرایطی ایجاد شود که مشکلات معدن کاران در این زمینه افزوده نشود و یکی از مباحثی که می توان در آن با کشور چین همکاری کرد بخش ماشین آلات معدنی است. باید قرارداد به گونه ای بسته شود که بتوانیم در زمینه ماشین آلات به بومی سازی بپردازیم و هم اینکه مشکلات معدنکاران حل و فصل شود. همچنین چینی ها می توانند با مشارکت از طریق مکانیزه کردن معادن ما از محل درآمد معدن هزینه های خود را تامین کنند.

لینک خبر :‌ بیرونیت
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۴ سایت های دیگر : صدا نیوز

به گزارش اقتصادنیوز، در دهه های اخیر دولت و بانک های چین به عنوان گزینه ای بسیار جذاب و شریک تجاری غیر قابل صرف نظر برای بسیاری از کشورهای در حال توسعه بالاخص در امور دریافت وام و سرمایه گذاری خارجی بدل شده است. در شرایطی که ریسک بازپرداخت بدهی ها توسط این کشورها موجب شده که بسیاری از وام دهندگان بین المللی برای پرداخت وام به آن ها با احتیاط بیش تر عمل کنند و شرایط و ضوابط سخت تری را برای اعطای وام در نظر بگیرند، وام دهندگان چینی در پرداخت وام پروای کم تری را به خود راه داده اند.

با این حال چیزی که امروزه مناقشه برانگیز شده، شرایط و بندهای خاص و غیرعادی است که چینی ها در بازپرداخت وام ها به وام گیرندگان تحمیل می کنند و بحث های فراوانی را در محافل اقتصادی و سیاسی دنیا به وجود آورده است. به گونه ای که رویکرد متمایز چین در زمینه اعطای وام و تغییر ساختار بدهی در حال حاضر تنش هایی میان چین و وام دهندگان سنتی بین المللی از جمله کشورهای عضو گروه G20 و میان چین و دولت های بدهکار به وجود آورده است.

در ماه گذشته میلادی (مارس 2021) پژوهشی با عنوان چین چگونه وام می دهد: بررسی منحصر به فرد 100 قرارداد بدهی با دولت های خارجی توسط آنا گلپرن، سباستین هورن، اسکات موریس، برد پارک و کریستف تربیش منتشر شده که به موضوع مکانیسم و ساختار پرداخت وام های بین المللی توسط دولت و بانک های چین پرداخته است. این پژوهش که با همکاری موسسه پترسون برای اقتصاد بین الملل، موسسه کیل برای اقتصاد جهانی، مرکز توسعه جهانی و مرکز AidData در کالج ویلیام و مری تحت برنامه شبکه راه حل های آموزش عالی (HESN) امکان پذیر شده، نشان می دهد که چگونه بانک های دولتی چین از ابزار قراردادهای ویژه شان برای مدیریت ریسک پرداخت چنین وام هایی استفاده می کنند.

دولت چین و بانک های دولتی آن از اوایل دهه 2000 به طور گسترده ای شروع به پرداخت وام به دولت های با درآمد کم و متوسط وام کرده اند و بدین ترتیب در حال حاضر چین به بزرگترین طلبکار رسمی جهان تبدیل شده است. اگرچه تاکنون چندین پژوهش نظام وام دهی چینی را بررسی کرده، با این حال در مورد چگونگی وام دادن نهادهای دولتی چین، به ویژه چگونگی نگارش قراردادهای وام و شرایط و ضوابط، هنوز اطلاعات دقیقی در دسترس نیست.

عموما نه طلبکاران چینی و نه بدهکاران آنها متن توافق نامه های وام خود را فاش نمی کنند. اما به دنبال شوک ناشی از همه گیری ویروس کرونا و خطرهای فزاینده نابسامانی مالی در کشورهایی که بدهی زیادی به وام دهندگان چینی دارند، جزئیات حقوقی و مالی در این توافق نامه ها اهمیت پیدا کرده است. در واقع با توجه به سهم زیاد، شرایط و ضوابط قراردادهای بدهی چین، این مسئله به یکی از موارد مورد علاقه عمومی جهانی تبدیل شده است.

قراردادهای وام دهی چین موضوع بحث و جدال فراوانی است. برخی اظهار داشته اند که پکن عمدا دیپلماسی دام بدهی را دنبال می کند و با شرایط سختی که به طرف دولت مقابل خود تحمیل می کند، قراردادهایی را به امضا می رساند که به او امکان می دهد دارایی های استراتژیک آن کشور را در هنگام مشکلات مالی کشورهای بدهکار توقیف کند (به عنوان مثال، چلنی 2017 ، مودی 2018 ؛ پارکر و چفیتز 2018). مقامات ارشد دولت آمریکا هم استدلال کرده اند که پکن با استفاده از قراردادهای غیرشفاف موجب وابستگی ملتهای بدهکار می شود و حاکمیت آن ها را تضعیف می کند (تیلرسون 2018).

اما در سوی دیگر این طیف، عده ای بر مزایای وام های چین تأکید کرده و اظهار داشتند که نگرانی در مورد شرایط سخت و از دست دادن حاکمیت بسیار اغراق آمیز است (به عنوان مثال، براتیگام 2019؛ جونز و همیری 2020).

این بحث ها تاکنون بیش تر مبتنی بر حدس و گمان بوده است. نه سیاستگذاران و نه پژوهشگران به روشنی نمی دانند که قرارداد وام چینی به وام گیرندگان کمک می کند یا آنها را دچار مشکل می کند، زیرا تعداد کمی از ناظران مستقل آنها را مشاهده کرده اند. پژوهش اخیر مدعی است که به دنبال رفع این شکاف در ادبیات پژوهشی مذکور است.

این پژوهش مدعی است با بررسی 100 قرارداد بدهی بین نهادهای دولتی چین و وام گیرندگان دولتی در 24 کشور در سراسر جهان، با مبلغ تعهدات بالغ بر 36.6 میلیارد دلار، اولین تحلیل سیستماتیک شرایط وام های خارجی چین را ارائه می دهد. همه این قراردادها بین سالهای 2000 و 2020 امضا شده است. در 84 مورد، وام دهنده بانک صادرات و واردات چین (Eximbank China) یا بانک توسعه چین (CDB) است. بسیاری از قراردادها شامل وعده های وام گیرندگان مبنی بر عدم افشای شرایط آنها - یا حتی در برخی موارد ، حتی واقعیت وجود قرارداد وام گیرندگان است.

نمونه 100 قرارداد مورد بررسی با طلبکاران چینی تنها بخش کوچکی از بیش از 2000 قرارداد وام است که وام دهندگان چینی از اوایل دهه 2000 با کشورهای در حال توسعه امضا کرده اند. با این وجود، این جامعه آماری به اندازه ای بزرگ است تا روشن شود که نهادهای چینی از چه استانداردهایی برای قراردادهایشان استفاده می کنند. علاوه بر این این پژوهش برای برای روشن شدن خاص یودگی مفاد این قراردادها، در کنار قراردادهای وام دهندگان چینی، یک مجموعه معیار از قراردادهای بدهی خارجی را که شامل 142 وام از 28 طلبکار تجاری دوجانبه و چند جانبه هم ارائه شده است.

این پژوهش به شکل خلاصه سه یافته اصلی را ارائه می کند:

اول این که، قراردادهای چین شامل بندهای محرمانه نامتعارف گسترده ای است که وام گیرندگان را از افشای شرایط یا حتی وجود بدهی منع می کند. تعهدات مربوط به محرمانه بودن قرارداد شرایط دشواری ایجاد می کند، از جمله برای سایر طلبکاران، تعیین وضعیت مالی واقعی وام گیرنده، شناسایی پرداخت های ترجیحی و طراحی سیاست های واکنش در برابر بحران. مهمتر از همه، شهروندان کشورهای وام دهنده و وام گیرنده به نمی توانند دولتهای خود را در مورد بدهی های مخفی پاسخگو بدانند.

دوم ، وام دهندگان چینی با استفاده از ترتیبات وثیقه ای مانند درآمد وام دهندگان و وعده ی دور نگه داشتن بدهی ها از بازپرداخت در ساختار جمعی (کلوپ پاریس) به دنبال مزیت نسبت به سایر طلبکاران هستند.

سوم ، بندهای لغو ، تسریع و تثبیت در قراردادهای چین به طور بالقوه به وام دهندگان اجازه می دهد تا بر سیاست های داخلی و خارجی بدهکاران تأثیر بگذارند.

به عقیده نویسندگان، ترکیبی از محرمانه بودن، تداوم و نفوذ سیاسی می تواند در زمانه مدیریت بحران گزینه های بدهکاران را محدود کرده و مذاکره مجدد بر سر بازپرداخت بدهی ها را پیچیده کند.

در روزهای آینده بخش هایی دیگر از این گزارش در اقتصادنیوز منتشر خواهد شد.

لینک خبر :‌ اقتصاد نیوز

به گزارش خبرنگار مهر ، در ادامه جلسه علنی روز سه شنبه مجلس شورای اسلامی بررسی گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد کلیات لایحه چک در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت.

نمایندگان با 182 رای موفق، 3 رای مخالف و 1 رای ممتنع از مجموع 228 نماینده حاضر در مجلس کلیات این لایحه را تصویب کردند.

در صورت تصویب نهایی این لایحه، صدور چک تضمین در وجه حامل ممنوع می شود.

متن کامل این لایحه به شرح زیر است:

ماده 1

در تبصره (1) ماده (21 مکرر) قانون صدور چک مصوب 16/ 4/ 1355 با اصلاحات و الحاقات بعدی آن پس از عبارت در مورد چک هایی که عبارت از دسته چک های ارائه شده اضافه شد و عبارت چک هایی که تاریخ صدور آنها قبل از دوره مذکور باشد تابع قانون زمان صدور می باشد. به عبارت چک های صادر شده از دسته چک هایی که تاریخ ارائه آن دسته چک ها قبل از زمان مذکور در این تبصره باشد، تابع قانون زمان ارائه دسته چک است و بانک ها بدون نیاز به ثبت آن چک ها در سامانه صیاد نسبت به پرداخت وجه چک اقدام می کنند.

در کلیه برگه های دسته چک های ارائه شده پس از تاریخ فوق الذکر باید عبارت صدور و پشت نویسی چک بدون درج در سامانه صیاد فاقد اعتبار است درج شود. اصلاح شد.

ماده 2

یک ماده به شرح زیر به عنوان ماده (24) به قانون الحاق و شماره ماده (24) فعلی به (25) اصلاح می شود:

ماده 24- چک تضمین شده تابع احکام ذیل است:

1- صدور و تحویل چکهای تضمین شده توسط بانک ها به مشتری، صرفاً از طریق سامانه صدور یکپارچه الکترونیکی دسته چک (صیاد) امکان پذیر و مستلزم تکمیل برگه (فرم) درخواست توسط متقاضی در شعبه بانک در حضور متصدی بانکی، درج مشخصات هویتی و شماره حساب گیرنده روی چک تضمین شده براساس دستورالعمل اعلامی توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و نیز ثبت علت درخواست صدور چک مذکور در سامانه صیاد می باشد.

سامانه مذکور به هر برگه چک شناسه یکتا اختصاص می دهد و بانک مرکزی موظف است امکان استعلام اطلاعات چک تضمین شده را برای گیرنده (ذینفع) فراهم نماید.

2-پ رداخت مبلغ چک تضمین شده توسط بانک صرفاً در وجه و به شماره حساب گیرنده (ذینفع) که مشخصات وی روی چک تضمین شده درج گردیده است، امکان پذیر می باشد و ظهرنویسی برای انتقال چک تضمین شده فاقد اعتبار است.

3- ابطال چک تضمین شده به درخواست متقاضی یا وکیل یا نماینده قانونی وی با ارائه اصل چک جهت واریز وجه چک به حساب متقاضی، بدون نیاز به ظهرنویسی گیرنده (ذینفع) تنها تا یک ماه پس از صدور آن توسط بانک صادر کننده امکان پذیر است.

همچنین پرداخت چک تضمین شده به گیرنده (ذینفع) با ارائه اصل چک تنها تا یک ماه پس از صدور آن توسط بانک امکان پذیر است. پرداخت یا ابطال چک پس از مهلت مقرر در این بند منوط به تکمیل فرم های مربوط به مبارزه با پولشویی توسط متقاضی یا گیرنده (ذینفع) و گزارش شعبه بانک به واحد مبارزه با پولشویی بانک صادر کننده می باشد.

4- در صورت مفقودی چک تضمین شده، هرگاه متقاضی و گیرنده (ذینفع) هر دو به بانک صادر کننده مراجعه و نسبت به تکمیل و امضای برگه (فرم) اعلام مفقودی چک تضمین شده و تعهدنامه عدم ادعا نسبت به چک مفقود شده اقدام نموده و نسخه ی المثنای آن را از بانک درخواست کنند، بانک مکلف است علاوه بر احراز هویت متقاضی و گیرنده (ذینفع) نسبت به استعلام صحت مشخصات هویتی متقاضی و گیرنده (ذینفع) از سامانه نظام هویت سنجی الکترونیکی بانکی اقدام نماید و پس از ابطال چک مفقود شده ، نسبت به صدور چک المثنی مطابق با اطلاعات مندرج در سامانه صیاد اقدام کند.

5- درصورت جعل چک تضمین شده یا استفاده از چک تضمین شده مجعول، مرتکب علاوه بر مجازات های قانونی مقرر، به حکم دادگاه به مدت دو تا شش سال از گرفتن چک تضمین شده محروم می شود.

کد خبر 5188123

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر

دکتر محمدرضا توکلی محمدی اعلام کرد: زمینه فعالیت شرکت مشاوره، طراحی، مهندسی، ساخت و راه اندازی کارخانجات تولید کنسانتره/ محصولات فلزی و غیر فلزی از منابع اولیه و ثانویه است. در حال حاضر شرکت مشغول تولید کاتد مس از سمنت (کنسانتره مس اکسیدی) برای اولین بار در دنیا است. البته هدف غایی شرکت تولید صنعتی ایزوتوپ مس (99.999 درصد) است که در مقیاس آزمایشگاهی با موفقیت به وقوع پیوسته است.

به گزارش ایسنا، این فارغ التحصیل دکتری مهندسی معدن گرایش فرآوری مواد معدنی از دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به اینکه از اهداف اصلی تاسیس جهاد دانشگاهی رفع خلا مابین دانشگاه و صنعت و عینیت بخشیدن ایده های علمی دانشگاهی در صنعت است درباره ایده کارآفرینانه و فناورانه خود افزود: در جهان صنعتی امروز، تولید مس از هر دو نوع کانسنگ سولفیدی و اکسیدی انجام می شود. مسیرهای فرآوری مرسوم برای استحصال مس از کانسنگ های سولفیدی و اکسیدی به ترتیب استفاده از روش های متوالی فلوتاسیون/ذوب/الکتروریفاینینگ و لیچینگ/استخراج حلالی/الکترووینینگ است. قبل از توسعه فرآیند استخراج حلالی از روش قدیمی سمنتاسیون (جانشینی آهن با مس) استفاده می شد که امروزه همچنان در بین فعالان تجربی کار این صنعت مورد توجه و استقبال است. مزیت این روش نیاز به تخصص و هزینه کمتر و در صورت اجرای صحیح ظرفیت تولید بالاتر است ولی عیب آن تولید سمنت (کنسانتره مس 50 تا 90 درصد) به جای کاتد است. شرکت در وهله اول، رویکرد اجرایی صحیحی را ابداع نموده که طی آن اجرای صحیح فرآیند سمنتاسیون منجر به افزایش قابل توجه ظرفیت تولید می شود و در مرحله دوم، با بکارگیری فرآیندهای هیدرومتالورژیکی به جای ذوب امکان استفاده از روش الکتروریفاینینگ را برای استحصال مس مستقیما از سمنت فراهم نموده است.

توکلی محمدی درباره ویژگی های این محصول توضیح داد: اولا روش توسعه یافته دوستدار محیط زیست است و مشکلات زیست محیطی عملیات ذوب را ندارد. ثانیا با جایگزینی فرآیندهای هیدرومتالورژیکی به جای ذوب نه تنها هزینه های عملیاتی به مراتب کم می شود بلکه فرآیندهای ذوب نیازمند تجهیزات پر هزینه با سرمایه گذاری اولیه بالا هستند که برای واحدهای کوچک مقیاس به صرفه نیست. ثالثا استفاده از فرایند الکتروریفاینینگ به جای الکترووینینگ نیز به کیفیت عیاری به مراتب بهتر کاتد منجر خواهد شد. هر چه کاتد تولیدی خالص تر باشد تولید ایزوتوپ مس (99.999 درصد) که هدف اصلی شرکت است در مراحل بعدی ساده تر خواهد بود.

این کارآفرین در ادامه درباره استقرار شرکت خود در پارک علم و فناوری البرز تصریح کرد: حضور شرکت های متعدد با زمینه های کاری متنوع در یک محیط کاری علاوه بر تقویت روحیه انگیزشی پرسنل گاهی به هم افزایی علمی نیز منجر می شود و بهره مندی از چنین شرایطی بیرون پارک مقدور نیست. این ویژگی حداقل امتیاز حضور در پارک است. البته شرکت ما تازه تاسیس بوده و با گذر زمان بیشتر در جریان امور جاری پارک قرار خواهد گرفت.

وی درباره شعار اعلامی مقام معظم رهبری، مبنی بر تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها نیز گفت: ما گام اول یعنی تولید ملی با دانش روز را برداشته ایم و تحقق پشتیبانی ها و مانع زدایی ها همت جهادی مدیران بالادستی را می طلبد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران

دریافت فایل

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری رادیو گفت وگو، بهرام شکوری، رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران در گفتگوی تلفنی با برنامه صبح و گفتگو گفت: 93 درصد معادن کشور را معادن کوچک و متوسط تشکیل می دهد که در اختیار بخش خصوصی است که عمده تعطیلی معادن متعلق به این بخش است و 7 درصد آن در دست شرکت های دولتی است.

وی تأمین نقدینگی معادن، گران شدن تجهیزات و ماشین آلات را از مشکلات فعالان این حوزه عنوان کرد و گفت: عمده معادن در مناطق کمتر توسعه یافته اند که با مشکلاتی مانند نبود برق و جاده، دسترسی به بازارها و عدم اجرای درست قوانین معادن در دولت مواجه هستند.

شکوری از عدم بازگشت حقوق دولت برای توسعه و احیای معادن گفت و افزود: عدم ثبات در سیاست گذاری ها و عدم ارتباط مالی با دنیا سبب تعطیلی معادن شدن است.

به گفته رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران کل محدوده های معدنی تنها 5 درصد از مساحت کشور است که با تعطیلی 50 درصدی تنها 5/2 درصد مساحت کشور دست معادنی هاست و 95 درصد باقی مانده، در دست سازمان انرژی اتمی، محیط زیست و منابع طبیعی است که امکان فعالیت را به معدنی ها نمی دهند.

وی با اشاره به کار بلد نبودن کارشناسانی که معدن را ارزیابی می کنند، خاطرنشان کرد: تا 400 سال آینده در معادن، ذخیره سنگ های تزیینی داریم و اگر کسی از انها استفاده نکند و صادرات این سنگ ها آزاد نشود، به عنوان زباله در زیر زمین می ماند.

در ادامه علی جدی عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس، ضمن اشاره به اصلاح زیرساخت معادن در بودجه امسال، از اِشکال در دریافت مجوز کشف بسیاری از معادن خبر داد و گفت: باید به معادن چند سال فرصت داده شود.

ایشان ضمن اشاره به سخت گیری بانک ها در دادن تسهیلات به معادن، تصریح کرد: امسال در این زمینه برای پست بانک ها مجوز صادر کرده ایم.

به گفته جدی، قانون معادن در کمیسیون مربوطه برای حل مشکلات در حال انجام است و نهایتاً در اردیبهشت به صحن می رود.

وی با بیان اینکه بانک ها روی پروانه بهره برداری معدنی که هنوز سرمایه گذاری نکرده است، ریسک نمی کنند، بیان کرد: قانون های معطل در حوزه معدن وجود دارد و طبق بخش نامه ای که در سال 99 ابلاغ شد، پروانه معادنی که چندین سال است، فعالیت نمی کنند می تواند باطل شود.

به عقیده جدی برای بحث سرمایه در گردش معادن، باید حین بهره برداری به آن ها کمک بیشتری شود تا خود را توسعه دهند، زیرساخت هایشان را کامل کنند و بتوانند برداشت بیشتری کنند.

خبرنگار : فرزانه مرادی

دریافت فایل

کلمات کلیدی: #رادیو #گفتگو #معادن #نقدینگی

1399 تمامی حقوق سایت متعلق به صدای جمهوری اسلامی ایران است

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو

به گزارش ایلنا و به نقل از رویترز، قیمت نهایی شاخص نفت خام برنت روز دوشنبه (23 فروردین ماه)، 63 دلار و 28 سنت و قیمت شاخص دبلیوتی آی آمریکا 59 دلار و 70 سنت بود.

قیمت نفت امروز و در پی تشدید تنش های خاورمیانه افزایش یافت، حوثی های یمن دیروز اعلام کردند که تأسیسات نفتی عربستان را هدف حمله قرار داده اند. افزون بر این، کاهش ذخیره سازی نفت خام در ایالات متحده آمریکا نیز بر افزایش قیمت نفت تأثیرگذار بود.

تحلیلگران بانک استرالیایی ای ان زی (ANZ) در یادداشتی اعلام کردند: قیمت های نفت خام هم زمان با چشم انداز نامشخص بازار به سمت خروج از محدوده اخیر می روند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران