بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 23 فروردین 1400
مدیرعامل به نشر در واکنش به تعطیلی 10 روزه اصناف در پی شیوع کرونا به وزیر ارشاد نوشت: کتاب ها و کتابفروشی ها، خونِ فرهنگ و آگاهی در رگ های اجتماع است و تعطیل کردن کتابفروشی ها با صادر کردن چند بخشنامه شتاب زده و غیر کارشناسی، مرگ جریان پویا و با نشاط فرهنگ و آگاهی را به دنبال خواهد داشت.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس ، حسین سعیدی مدیرعامل به نشر در پی تعطیلی 10 روزه اصناف به دلیل شیوع کرونا نامه ای به وزیر ارشاد نوشت.

این نامه را در ادامه می خوانید:

بسمه تعالی

بخوان به نام پروردگارت که جهان را آفرید. همان خدایی که انسان را از خون بسته به وجود آورد. بخوان که پروردگارت از همه بزرگوارتر است. همان پروردگاری که به وسیله قلم تعلیم داد.

جناب آقای دکتر سید عباس صالحی وزیر معزّز و فرهیخته فرهنگ و ارشاد اسلامی

با تقدیم سلام و احترام

در لحظه تلاقی پیامبر و جبرئیل، نقطه آغاز رسالت حضرت ختمی مرتبت بر مبنای خواندن شکل گرفت و اعجاز او در سراسر قرون و اعصار، کتاب بود که مردمان بخوانند و در آیات آن اندیشه کنند و کیست که امروزه مطالعه و افزایش آگاهی ناشی از خواندن را به حال جوامع و احوالات شخصی و اجتماعی انسان ها مفید نداند؟

در شرایطی که ویروس همه گیر کرونا، ارتباطات انسانی و احوالات شخصی، اجتماعی و اقتصادی همه جوامع را تحت تاثیر اثرات مرگبار خود قرار داده است و در کنار آن بی تدبیری ها و سوءمدیریت های برخی از مدیران، مهار این بلیّه را سخت تر می نماید، باید به دنبال راهی بود تا به آرامش و رشد افراد جامعه در این وضعیت به خصوص یاری رساند.

استقبال خیره کننده و غافلگیرکننده ایرانیان از اولین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، اقبال زیاد مردمی به طرح های فصلی فروش کتاب، مراجعات فراوان علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی به کتابفروشی ها و نیز رشد بی سابقه اقبال به کتاب های الکترونیک در یکسال اخیر در سال گذشته نشان داد که مردم کشور عزیزمان، علیرغم همه فشار های اقتصادی و تنگنا های مالی، در این شرایط کتاب را برای پر کردن اوقات خود و راهی بی خطر برای سلامت روح و روان برگزیده اند و طبیعی است که زیرساخت های موجود در فضای مجازی، هرگز نمی تواند جایگزین فروشگاه های کتاب باشد.

در مقابل این چنین پیام های روشنی که استقبال از کتاب و نیاز به مطالعه را فریاد می زند، تصمیم به تعطیلی کتاب فروشی ها، غیر کارشناسی و به دور از مصلحت تلقی می شود. زیرا همچنان که گوشت و نان و سبزی، مورد نیاز مردم است و کالای ضروری محسوب می شوند، کتاب نیز که نقشی راهبردی و اساسی در سلامت روح و رشد معنوی افراد دارد، ضروری و بدیهی تلقی میشود.

کتاب ها و کتابفروشی ها، خونِ فرهنگ و آگاهی در رگ های اجتماع است و تعطیل کردن کتابفروشی ها با صادر کردن چند بخشنامه شتاب زده و غیر کارشناسی، مرگ جریان پویا و با نشاط فرهنگ و آگاهی را به دنبال خواهد داشت.

صرف نظر از لطمات اقتصادی جبران ناپذیر ناشرین که همانند همه صنوف در یکسال گذشته متضرر شده اند، به نظر میرسد عدم توجه به اهمیت کتاب و کتابخوانی و کتاب فروشی در شرایط فعلی، به حال هیچ کس مفید و مطلوب نباشد. در چنین شرایطی از حضرتعالی که همواره دغدغه فرهنگ این مرز و بوم را داشته اید و از هیچ تلاش و کوششی در جهت خدمت به اهداف و آرمان های جمهوری اسلامی ایران دریغ نکرده اید، خواهشمندم این بار نیز، چون همیشه در کنار اصحاب نشر و کتاب از ستاد ملی کرونا پیگیر بازگشائی کتاب فروشی ها در این روز های ابتدائی سال باشید.

بدیهی است که مخاطبان کتاب و کتابفروشی ها، افراد فرهیخته و آگاهی هستند که با رعایت پروتکل های بهداشتی می توانند خریدی امن و مطمئن در فضا های بهداشتی و ضدعفونی شده کتاب فروشی ها داشته باشند.

در جوار بارگاه ملکوتی حضرت امام رضا علیه السلام، از خداوند بزرگ مسالت می نمایم که بلا و بیماری را از آحاد مردمان شریف کشورم دور و این ویروس را ریشه کن کند و مسئولین و خدمتگزاران به مردم را در پناه خود سلامت بدارد و به ایشان توفیقات بیش از پیش عنایت کند.

انتهای پیام/ 121

لینک خبر :‌ خبرگزاری دفاع مقدس
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲

معاونت اقتصادی وزارت امور اقتصادی ودارایی خواستار اصلاح دستورالعمل ساماندهی آگهی های و فعالیت های تبلیغاتی در فضای مجازی و حذف الزام دریافت مجوز تعریف شده در این دستورالعمل از سوی سایت ها و رسانه های فضای مجازی برای درج آگهی شد.

در نامه ای که از سوی رئیس مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار وزارت اقتصاد برای مدیرکل دفتر وزارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال شده است درخواست شده است تا دستورالعمل ساماندهی آگهی ها و فعالیت های تبلیغاتی در فضای مجازی با مصوبه شورای عالی اداری برای ساده سازی مراحل شروع کسب و کار هماهنگ شود و این دستورالعمل با رویکرد حذف محوزها و کاهش کنترل پیشینی و تمرکز بر کنترل پسینی و با نگاه تسهیل گرانه برای فعالان اقتصادی مورد بازبینی قرار گیرد.

دردستورالعمل ساماندهی آگهی ها و فعالیت های تبلیغاتی در فضای مجازی پیش بینی شده است که رسانه های تبلیغاتی برخط، رسانه های کاربر محور تبلیغاتی، پیام گستران و دارندگان صفحات و کانال هایی که فعالیت اصلی آنها تبلیغات است، برای پذیرش و انتشار آگهی در فضای مجازی، مجوز لازم را از کانون آاگهی و تبلیغاتی دریافت کنند. رسانه های برخط و دیگر رسانه های کاربر محور، صفحات و کانال ها و افراد تاثیرگذار و موتورهای جستجو برای پذیرش و انتشار آگهی نیز باید از طریق اخذ مجوز کانون یا از طریق کانون ها اقدام کنند.

طبق این دستورالعمل صاحبان آگهی برای انتشار هر نوع آگهی در فضای مجازی باید از طریق کانون اقدام کنند.

این دستورالعمل در شرایطی به تصویب رسیده است که مقرر شده بود به منظور تسهیل شرایط آغاز فعالیت کسب و کارها اقدامی برای تعریف مجوز جدید صورت نگیرد. طبق طبق مصوبه ساده سازی مراحل شروع کسب و کار شورای عالی اداری شروع کسب و کار و رعایت الزامات آن به صورت خود اظهاری خواهد بود و دیگر نیازی به بررسی آن شرایط از سوی دستگاه های دیگر نیست. طبق این مصوبه نظارت بر انجام فعالیت کسب و کار دیگر پیشینی نیست بلکه تمامی نظارت ها پس از شروع کسب و کار صورت می گیرد.

در نامه ای که از سوی علی فیروزی رییس مرکز ملی مطالعات پایش و بهبود محیط کسب و کار برای مهدی محمدی، مشاور و مدیرکل دفتر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال شده است، ذکر شده که اطلاعات مجوز تعیین شده در دستورالعمل ساماندهی آگهی ها در فضای مجازی در درگاه ملی مجوزهای کشور (g4b.ir) ثبت نشده است این در حالی است که کلیه مراجع صادر کننده مجوز موظفند نسبت به اظهار عنوان و تکمیل شناسنامه صدور، تمدید، اصلاح و لغو مجوزهای براساس استانداردهای تعیین شده طبق ضوابط قانونی توسط هیات مقررات زدایی و بهبود محیط کسب و کار روی درگاه ملی مجوزهای کشور اقدام کنند. در صورت عدم اظهار یا ثبت و تکمیل نبودن اطلاعات مجوز مورد نظر الزام اشخاص به اخذ مجوزی که اطلاعات آن در این درگاه ثبت نشده ممنوع خواهد بود.

طبق پیش بینی های صورت گرفته به نظر می رسد در شرایط فعلی با توجه به ثبت نشدن اطلاعات مجوز کانون تبلیغات برای انتشار آگهی در فضای مجازی روی درگاه ملی مجوزها فعالان این حوزه نیازی به دریافت مجوز ندارند.

در نامه فیروزی به محمدی مراجع صادر کننده مجوز مکلفند آن دسته از مجوزهای کسب و کار را که می توان اعلان متقاضی را جایگزین صدور مجوز کرد، شناسایی و با تصویب هیات مقررات زدایی و بهبود محیط کسب وکار اعلام کنند. در این صورت ثبت اعلان متقاضی در درگاه تخصصی مجوز کسب و کار به منزله صدور مجوز خواهد بود.

همچنین هیات مقررات زدایی و بهبود محیط کسب وکار می تواند موارد موضوع این تبصره را راسا شناسایی و مراجع صادرکننده مجوز را مکلف به جایگزینی ثبت اعلام به جای صدور مجوز کنند.

در این نامه رئیس مرکز پایش و بهبود محیط کسب و کار از وزارت فرهنگ خواسته است تا ظرف 15 روز کاری این دستورالعمل را اصلاح کنند و به دبیرخانه هیات مقررات زدایی اطلاع دهند.

لینک خبر :‌ ایستنا
تهران- ایرنا- 2 شیوه نامه مرتبط با قانون دسترسی آزاد به اطلاعات پس از تایید رئیس جمهوری، توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس کمیسیون دسترسی آزاد به اطلاعات برای اجرای موسسات مشمول قانون ابلاغ شد.

به گزارش روز یکشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، دبیرخانه قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات اعلام کرد که شیوه نامه انتشار و دسترسی آزاد به و شیوه نامه انتشار و دسترسی آزاد به با هدف تصریح مفاد قانون و تسهیل فرایند ارائه اطلاعات به شهروندان و تدقیق پاسخگویی به درخواست های مردمی در موسسات مشمول، تهیه و تدوین ابلاغ شده است.
با گذشت چهار سال از اجرای قانون انتشار و دسترسی آزاد، هم اکنون نزدیک به هزار و 700 دستگاه و موسسه مشمول قانون برای ارایه اطلاعات درخواستی مردم به سامانه پیوسته اند.

بررسی وضعیت فعالیت دستگاه های فعال در سامانه حاکی از پیوستن 794 شهرداری و 56 شورای اسلامی شهر و روستا به سامانه است. اگرچه به لحاظ اتصال و هم پاسخگویی ضعیف هستند. بررسی محتوایی درخواست های شهروندان از مؤسسات عمومی در این سامانه حاکی از تمرکز درخواست ها بر شفافیت اقتصادی از جمله شفافیت آمارها و اطلاعات کمی، دسترسی به فیش های حقوقی مقامات و مسئولان، قراردادهای مناقصه و مزایده و سایر انواع قراردادهای دولتی است که نشان می دهد از مهمترین دغدغه شهروندان بوده است.
شیوه نامه نحوه دسترسی به اطلاعات قراردادها ضمن توضیح انواع قراردادهای مشمول قانون برای انتشار عمومی و درخواست فردی اطلاعات با لحاظ ضرورت رعایت توافقات و حقوق خصوصی اشخاص، نسبت به انتشار و افشای مفاد آنها راهنمایی لازم را صورت می دهد.
شیوه نامه دیگر با موضوع دسترسی به اطلاعات شهرداری و شوراهای اسلامی شهر و روستا به چگونگی دسترسی مردم به اطلاعات موجود و نیز نحوه انتشار اطلاعات لازم برای مردم از سوی این موسسات را تبیین و شفاف می کند. در واقع با ابلاغ این دو شیوه نامه بخش قابل توجهی از ابهامات در چگونگی اجرا و ارایه اطلاعات موضوع قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات رفع شده است و مردم با استفاده از آنها می توانند مطالبه بهتری از موسسات مشمول قانون داشته باشند.
با ابلاغ دوشیوه نامه اخیر، در مجموع از سال 96 تاکنون 11 شیوه نامه موضوعی برای اجرای دقیق تر مفاد قانون و دسترسی سریعتر مردم به اطلاعات موسسات مشمول توسط کمیسیون تصویب و ابلاغ شده است.
به گزارش ایرنا، مردم می توانند با مراجعه به سامانه ملی انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات به نشانی www.iranfoia.ir پس از ثبت نام و دریافت نام کاربری از هزار و 635 دستگاه و سازمان فعال در سامانه درخواست اطلاعات نمایند. گزارش عملکرد دستگاه ها (فهرست سازمان های فعال، تعداد اسناد منتشر شده به تفکیک، مشاهده درخواست های مردم، قانون، آیین نامه های اجرایی و شیوه نامه ها و...) در سامانه مذکور برای عموم مردم قابل مشاهده است.

قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران در سال 1387 به تصویب مجلس شورای اسلامی و در سال 1388 به تأیید نهایی مجمع تشخیص مصلحت نظام رسید؛ اما تدوین آیین نامه اجرایی و ابلاغ آن تا سال 1394 طول کشید.
راه اندازی سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات که در تیرماه 1396 صورت گرفت گام بزرگی در مسیر اجرای این قانون مترقی محسوب می شود؛ سامانه ای که بنابر اعلام کمیسیون مربوط، مردم می توانند با مراجعه و ثبت نام در آن، درخواست های خود را برای اطلاعات ثبت کنند و طبق قانون، دستگاه ها موظف اند ظرف حداکثر 10 روز پاسخ درخواست ها را در حساب کاربری سوال کننده درج کنند.
با اینکه مطابق بند (ح) از ماده (1) آیین نامه اجرایی قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، همه مؤسسات عمومی شامل سازمان ها و نهادهای وابسته به حکومت به معنای عام آن شامل دستگاه های اجرایی موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری، نهادهای انقلابی، نیروهای مسلح، قوای قضائیه و مقننه و مؤسسات، شرکت ها، سازمان ها، نهادهای وابسته به آنها و بنیادها و مؤسساتی که زیر نظر مقام معظم رهبری اداره می شوند با رعایت تبصره ذیل ماده (10) قانون و همچنین هر مؤسسه، شرکت یا نهادی که تمام یا بیش از پنجاه درصد سهام آن متعلق به دولت یا حکومت که در مجموعه قوانین جمهوری اسلامی ایران آمده است ، به موجب ماده (5) قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات مکلفند اطلاعات موضوع این قانون را در حداقل زمان ممکن و بدون تبعیض در دسترسی مردم قرار دهند اما گویا روند عمل به این الزامات مصرح، در برخی نهادهای زیرمجموعه قوای سه گانه به کندی بسیار صورت گرفته است و این در حالی است که از تیرماه 96 سامانه ای از سوی دبیرخانه کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، طراحی و در دسترس عموم قرار داده شده است که روند ارائه درخواست ها و پاسخگویی را برای مردم و دستگاه ها بسیار آسان کرده است.
به استناد آیین نامه ماده 8 قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، هر شخص حقیقی یا حقوقی ایرانی می تواند درخواست خود برای دسترسی به اطلاعات را به صورت برخط از طریق درگاه الکترونیک حقیقی با ثبت نام در سامانه و ایجاد حساب کاربری، پیشخوان دولت الکترونیک، پست یا مراجعه حضوری به واحد اطلاع رسانیِ مؤسسه درخواست شونده، تسلیم کند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
دبیر اولین جشنواره کتاب خوان و رسانه از برگزاری آیین پایانی این جشنواره در 27 اردیبهشت همزمان با روز ارتباطات و روابط عمومی خبر داد و از اصحاب رسانه برای استفاده از مهلت باقی مانده تا اول اردیبهشت برای شرکت در این جشنواره دعوت کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، مهدی توکلیان، دبیر اولین جشنواره کتاب خوان و رسانه در گفت وگویی ضمن تشریح فعالیت های این جشنواره گفت: با توجه به افتتاح کتابخانه های مرکزی و اجرای طرح های بزرگ فرهنگی در نهاد طی بهمن و اسفند سال 1399، اصحاب رسانه می توانند از مهلت باقی مانده تا پایان جشنواره استفاده کنند و آثار خود را به داوری بگذارند.

توکلیان در ادامه با اشاره به برگزاری برنامه های پرمخاطبی چون کتابخانه گردی، افتتاح کتابخانه های عمومی در چهل و دومین بهار انقلاب اسلامی، ویژه برنامه راویان بالندگی، همایش کارکردهای اجتماعی کتابخانه های عمومی و چندین پویش سراسری مانند اقتراح ماسک، گفت: فعالیت های متنوع نهاد در سال 1399 در حوزه های فرهنگی، عمرانی، پژوهشی و توسعه فرهنگ کتابخوانی دستمایه های خوبی برای تولید اثر است که در وهله اول به توسعه فرهنگ کتابخوانی و مراجعه مخاطبان به کتابخانه های عمومی منجر شده و در وهله دوم امکان حضور اصحاب رسانه را در جشنواره کتاب خوان و رسانه فراهم می کند.

وی با دعوت از خبرنگاران استان ها، شهرستان ها و رسانه های محلی و همچنین مجریان و خبرنگاران رادیو و تلویزیون برای شرکت در نخستین جشنواره کتاب خوان و رسانه گفت: با توجه به زمان باقی مانده تا اول اردیبهشت از اصحاب رسانه به خصوص خبرنگاران و فعالان رسانه ای در استان ها دعوت می شود ضمن تولید محتوای مورد نظر در راستای اهداف جشنواره که منجر به شناخت بیشتر مخاطبان و مردم از فعالیت های متنوع کتابخانه های عمومی می شود، در این جشنواره شرکت کنند.

توکلیان تصریح کرد: با توجه به استقبال فعالان رسانه و تمدید مهلت ارسال آثار در دو نوبت، مهلت شرکت در جشنواره دیگر تمدید نخواهد شد. به همین دلیل از اصحاب رسانه دعوت می کنیم از مهلت باقی مانده تا اول اردیبهشت ماه استفاده کنند و آثار خود را به دبیرخانه مجازی جشنواره به نشانی festivalpl.ir ارسال کنند.

وی تأکید کرد: با توجه به محدودیت های به وجود آمده در اثر شیوع موج جدید کرونا در کشور و قرمز شدن وضعیت بسیاری از استان ها، تمهیدی برای برگزاری مراسم اختتامیه و داوری آثار اندیشیده شده است تا دور اول جشنواره هر چه بهتر به پایان برسد.

توکلیان با اشاره به جمع بندی آثار رسیده، گفت: طبق برنامه ریزی های انجام شده هیأت انتخاب جشنواره در حال بررسی و گزینش آثار دریافت شده هستند و پس از اتمام مهلت شرکت در جشنواره آثار باقی مانده نیز گزینش و به داوری گذاشته خواهد شد تا 27 اردیبهشت ماه به مناسبت روز ارتباطات و روابط عمومی مراسم اختتامیه برگزار و برگزیدگان نیز معرفی شوند.

گفتنی است، اولین جشنواره کتاب خوان و رسانه با هدف زنده نگه داشتن فضای کتابخانه و کتابخوانی با استفاده از ظرفیت فضای مجازی و اهمیت نقش مطالعه، تقویت ارتباط رسانه ها با کارکنان نهاد کتابخانه های عمومی کشور، مدیران کشوری و استانی و اعضای کتابخانه های عمومی، مسئولیت پذیری اصحاب رسانه در قبال خدمات و برنامه های کتابخانه های عمومی، ایجاد زمینه شکوفایی استعدادها و خلاقیت اصحاب رسانه در حوزه ترویج فرهنگ مطالعه و آشنایی بیشتر مردم ایران اسلامی با ظرفیت های فرهنگی، خدمات و برنامه های موجود در نهاد کتابخانه های عمومی کشور و در نهایت توسعه گفتگوهای عمومی و نخبگانی درباره کتابخانه های عمومی برگزار می شود. نخستین جشنواره کتاب خوان و رسانه در سال پایانی قرن در موضوعات کتابخانه ، کتابدار ، کتاب خوان ، اهدای کتاب ، کتابخانه و خانواده ، مسئولیت اجتماعی نهاد کتابخانه های عمومی کشور ، ترویج فرهنگ مطالعه ، برگزاری محافل تخصصی در طول سال با رویکرد مورد نیاز ملی و استانی مانند: محافل ادبی ، فضای مجازی و کتابخانه ، توجه به نقش آموزش در کتابخانه های عمومی و... برگزار می شود و فعالان عرصه رسانه می توانند آثار منتشر شده خود را تا اول اردیبهشت ماه 1400 به دبیرخانه مجازی این جشنواره به نشانیfestivalpl.ir ارسال کنند.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به مناسبت روز بزرگداشت عطار نیشابوری، مراسم پاسداشت مقام این حکیم و شاعر گرانقدر ایرانی را در فضای مجازی برگزار می کند.

به گزارش ایلنا، انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به مناسبت 25 فروردین ماه و روز بزرگداشت عطار نیشابوری، مراسم پاسداشت مقام این حکیم و شاعر گرانقدر ایرانی را با حضور جمعی از استادان برجسته ایرانی و خارجی در فضای مجازی برگزار می کند.

در این برنامه که روز چهارشنبه 25 فروردین ماه 1400 از ساعت 14:00 تا 16:00 برگزار خواهد شد، حسن بلخاری رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، رضا اشرف زاده عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد، محمدکاظم کهدویی استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه یزد، اسماعیل آذر عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، سرورسا رفیع زاده عضو هیأت علمی دانشگاه رنا کابل، ابوالکلام سرکار استاد و رئیس سابق گروه زبان ادبیات فارسی دانشگاه داکا بنگلادش و شریف مراد اسرافیل نیا استاد دانشگاه آموزگاری تاجیکستان سخنرانی خواهند کرد.

فریدالدین محمد عطار نیشابوری، معروف به عطار، شاعر و عارف ایرانی قرن ششم و هفتم قمری بود. او در سال 540 ق یا 537 ق در منطقه کَدکَن حوالی نیشابور به دنیا آمد و در سال 617 یا 618 ق و یا 627 ق چشم از جهان فروبست. پدر او داروفروش (عطار) بود و فریدالدین نیز ابتدا به شغل پدر مشغول شد. او برای کسب علم، به هند، عراق، شام و مصر مسافرت کرد. سپس به نیشابور بازگشت و تا پایان عمر در آنجا زیست. عطار با علوم مختلفی مانند قرآن، حدیث، فقه، تفسیر، طب، نجوم و کلام آشنا بود که نتیجه آن در آثارش نیز دیده می شود. الهی نامه، اسرارنامه، خسرونامه و منطق الطیر از آثار منظوم عطارند و تذکرة الاولیاء تنها اثر او به نثر است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲ سایت های دیگر : ایستنا

به دنبال انتشار مطلبی با عنوان اعتراض بازی سازان ایرانی به روند نظارت بنیاد ملی بازی های رایانه ای در تاریخ 1400/1/15، بنیاد بازی های رایانه ای پاسخی را برای آی تی ایران ارسال کرده است که متن کامل آن به شرح زیر است:

بررسی و رده بندی سنی بازی های دیجیتال به عنوان یک مطالبه عمومی در عموم کشورهای توسعه یافته دنیا در حال انجام است تا براساس کنوانسیون های حقوق کودک از سلامت فکری و اخلاقی کودکان صیانت شود. بازی ها خصوصا برای کودکان و نوجوانان باید متناسب با نیازها و علایق و رشد سالم جسمی، روحی و عاطفی آنها تهیه شده باشد و این دو گروه سنی مهم باید در برابر تولیدات آسیب رسان در فضای مجازی محافظت شوند. از این رو در راستای لزوم حمایت از آنها به عنوان بخش مهمی از مخاطبان بازی های دیجیتال ایجاب می کند دستورالعمل هایی در حوزه صیانت و حمایت از این گروه تدوین شود.

بنیاد ملی بازی های رایانه ای نیز از زمان تاسیس در سال 1385 و بر اساس قانون با راه اندازی نظام رده بندی سنی اسرا سعی نموده که به روش علمی و فرهنگی مطالعه شده (تاکنون با تدوین 9جلد مستندات در چند مرحله باز پیرایی شده است) به مسئولیت خود عمل کرده و با بررسی بازی ها از منظر روانشناسی، جامعه شناسی و مقتضیات فرهنگی ایران، بازی ها را جهت استفاده کاربران معرفی نماید.

مقالات مرتبط:

اعتراض بازی سازان ایرانی به روند نظارت بنیاد ملی...

بنیاد بازی های رایانه ای؛ دخالتی در فیلترینگ بازی ها نداریم

همکاری بنیاد ملی بازی های رایانه ای با نیروی انتظامی

توضیح شهردار تهران درباره جمع آوری دوچرخه های بیدود

نظام رده بندی سنی (اسرا) با بررسی شاخص هایی مانند ناهنجاری های اجتماعی، استعمال دخانیات، خشونت، یاس، ترس و... بازی ها را متناسب با فرهنگ عمومی ایران و مطابق قوانین و دستورالعمل های فرهنگی کشور مورد پایش قرار دهد. شورای رده بندی سنی بازی های رایانه ای یک شورای فرابخشی متشکل از 7 نفر از نمایندگان سازمان های فرهنگی ایران است که به منظور جلوگیری ازتصمیم گیری سلیقه ای تصمیم نهایی درباره بازی های رایانه ای ارائه شده (اعم از وارداتی و تولیدی) فعالیت می کند و فقط 3 عضو آن از بنیاد ملی بازی های رایانه ای هستند.

بنیاد بازی های رایانه ای؛ دخالتی در فیلترینگ بازی ها نداریم

فیلترینگ ارتباطی با بنیاد ملی بازی های رایانه ای ندارد و مرجع آن کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه است. بنیاد ملی بازی های رایانه ای در راستای وظایف و کارکردهای خود جهت حمایت و توسعه صنعت بازی های دیجیتال در کشور و تأمین و صیانت از حقوق مادی و معنوی مصرف کنندگان بازی نیز وظایفی برعهده دارد که دقت نظر در خصوص مسائلی مانند شرط بندی، قمار و محتوای خلاف فرهنگ کشور بر همین مبنا انجام می شود. مجوز انتشار بازی توسط بنیاد به استناد مصوبه های شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1385 و مصوبه سیاست های حاکم بر برنامه ملی بازی های رایانه ای درشورای عالی فضای مجازی در سال 1394 که در حکم قانون است مورد تاکید قرار گرفته و هرگونه فعالیت مغایر آن مشمول قوانین مرتبط با جرائم سایبری است و بنیاد در هیچ یک از این موضوعات شان قانون گذاری و تولید رویه نداشته ولی بر اساس قانون مسئول اجرای این اسناد می باشد. بازی سازان بازی های موبایلی می توانند به محض تکمیل تقاضای پروانه انتشار، تا مدت مشخصی حتی بدون مجوز بازی خود را منتشر کنند. مسئولیت حذف بازی از استور به عهده فروشگاه های دیجیتالی است. برای پروانه انتشار هیچ هزینه ای دریافت نمی شود. معیارهای ارزیابی بازی ها شامل عدم تضاد با تربیت اخلاقی جامعه، تعیین سطح مهارت، خشونت، ترس، یاس وناامیدی، استعمال دخانیات و مواد مخدر، ناهنجاری اجتماعی، نقض ارزش های دینی و... به صورت شفاف در آئین نامه های صدور مجوز و اسناد شورای رده بندی سنی بیان شده که در سایت و شبکه های اجتماعی بنیاد به صورت مکتوب و چند رسانه ای به سادگی قابل دسترسی است. مرکز مشاوره و تماس بنیاد ملی بازی های رایانه ای همه روزه از ساعت 9 تا 16:30 پاسخگوی تماس های تلفنی مخاطبان از طریق شماره 5812.021 خواهد بود.

لینک خبر :‌ آی تی ایران
در حالی که سال گذشته طرف عراقی به دلیل شیوع کرونا از ورود زائر خارجی ممانعت می کرد، امسال محدودیت ها را برای تشرف زائران خارجی به عتبات کاهش داده و با اعزام محدود به این کشور موافقت کرده است.

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، در روزهای اخیر که بسیاری از مسؤولان کشورمان عامل شیوع کرونا در ایران را سفر به عراق اعلام و ممنوعیت سفر به این کشور را با جدیت دنبال می کنند، اما درباره سفر به کشوری مثل ترکیه با وضعیت قرمز کرونایی در بیشتر شهرهایش، همچنان محدودیتی نگذاشته اند، بسیاری از مردم سایر کشورهای اسلامی در قالب کاروان هایی به عتبات مشرف شده و برای رهایی از کرونا به ارباب متوسل شدند.

صبح امروز گروهی از مردم پاکستان با وجود شیوع کرونا برای زیارت سیدالشهدا (ع) به کربلا تشرف یافته و در بین الحرمین برای شفای بیماران و رهایی از کرونا دست های دعا را به سوی آسمان بالا بردند.

این امر در حالی است که سال گذشته طرف عراقی از ورود زائر خارجی ممانعت می کرد، اما به گفته منابع آگاه امسال عراقی ها برای حضور زوار خارجی محدودیت ها را کاهش دادند و پذیرای زوار سایر کشورها با اعمال محدودیت ها هستند.

با توجه به شرایط موجود، در مرحله نخست طرف عراقی با اعزام محدود به این کشور موافقت کرده است. البته اعزام زائران ایرانی به عتبات در گرو موافقت ستاد کرونا است که تاکنون تصمیم مسؤولان بر ادامه توقف سفر به عتبات بوده است.

به گزارش فارس، مسؤولان ستاد کرونا عامل شیوع کرونای انگلیس ی را تردد از مرزهای جنوبی و از کشور عراق می دانند و حتی حسن روحانی در شصت و چهارمین جلسه ستاد ملی کرونا، مهم ترین و بزرگ ترین عامل موج چهارم کرونا را ورود ویروس انگلیسی از عراق به ایران عنوان کرد. اما با شیوع کرونا مسیر زیارت سیدالشهدا (ع) با تصمیم مسؤولان و ستاد کرونا بسته شد و اکنون بیش از یک سال است که هیچ زائری از کشورمان در قالب کاروان های سازمان حج و زیارت به عتبات مشرف نشده و سازمان حج و زیارت به عنوان متولی اعزام کاوران ها در 13 ماه اخیر هیچ کاروانی به عتبات اعزام نکرده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۳ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی در حاشیه خبرگزاری پانا

بازی سازان کشورمان به عدم صدور مجوز بموقع ، فیلترینگ و ممیزی های سختگیرانه بازی ها از سوی معاونت نظارت بنیاد ملی بازی های رایانه ای اعتراض دارند و این اعتراض را با صدور بیانیه ای که به امضای 600 نفر از بازی سازان رسیده است، مطرح کردند. در پی صدور این بیانیه، شرح گفتگویی با فعالان و کارشناسان این حوزه می خوانیم تا درباره مشکل این قشر در سالی که باید موانع تولید از پیش روی صنایع، حتی از نوع صنعت گیم برداشته شود، بیشتر بدانیم
جنگ برای فیلتر نشدن
امین شهیدی مدیرعامل استودیو مکعب مشکی و تدوین کننده بیانیه بازی سازان معتقد است هم اکنون بازی سازان صنعت گیم با دو مشکل فیلترینگ و ممیزی های سختگیرانه بنیاد ملی بازی های رایانه ای روبه رو هستند.
شهیدی گفت: از یک سو دنیا ما را تحریم کرده است و از سوی دیگر با خودتحریمی مواجه هستیم. به علت تحریم امکان استفاده از موتورهای بازی سازی را نداریم. از نرم افزارهای مدیریتی نمی توانیم استفاده کنیم. امکان نشر بازی ها و فروش آن را در مارکت های خارجی نداریم و مجبوریم با هزار راه دور زدن از این امکانات استفاده کنیم تا بازی ها را مطابق با فرهنگ ایرانی ساخته و صادر کنیم. از طرف دیگر هم به دلایل ممیزی ها و نظارت های سختگیرانه، گیم های تولید شده در داخل فیلتر می شوند.
وی افزود: مدیریتی که خود باید حامی تولید گیم در داخل با فرهنگ و عرف ایرانی باشد و در صادرات آن به دیگر کشورها ما را یاری دهد، خود به مانع جدی برای این صنعت تبدیل شده به طوری که بزرگ ترین حامی در حال ضربه زدن به صنعت گیم است.
این فعال گیم با اشاره به اینکه در بخش نظارت هیچ قانون صریح و شفافی وجود ندارد و ممیزی ها سلیقه ای انجام می شود، گفت: ممیزی شفاف و دقیق نیست حتی بابت یک آیکون، بیرون بودن چند تار موی یک کاراکتر بانو از مقنعه یا روسری اش، بیرون بودن مچ دست و حتی دیالوگ ها، بازی ها فیلتر می شود. بازی سازان به علت شفاف نبودن مصادیق، سردرگم هستند و باید این مصادیق، را منتشر کنند تا تکلیف بازی سازان مشخص شود.
شهیدی افزود: از سوی دیگر قبل از اینکه برای فیلترینگ اطلاع رسانی شود و بازی سازان بتوانند مشکلاتی را که از نظر مسئولان وجود داشت، تعدیل کنند، گیم فیلتر می شود. این در حالی است باید قبل از آن به بازی سازان اطلاع می دادند و اگر رفع نمی شد اقدام به فیلتر می کردند.
این فعال گیم در ادامه گفت: بازی سازان با هزاران مشکل بازی ها را می سازند و کاربر جمع می کنند. این قشر در تلاش هستند با تولید بازی ها مخاطبان خود را در داخل نگه دارند تا از بازی های مطابق عرف ایرانی استفاده کنند ولی وقتی یک بازی داخلی با 5 میلیون کاربر ناگهان فیلتر می شود، کاربران به سمت بازی های خارجی گرایش پیدا می کنند.
وی معتقد است: تعامل با بازی سازان هم به حداقل رسیده و حتی نماینده کافه بازار را دیگر در جلسات راه نمی دهند. اگر پیش از این برای صادرات بازی می جنگیدیم الان باید در داخل برای فیلتر نشدن بازی ها بجنگیم.
شهیدی افزود: بنیاد ملی بازی های رایانه ای پلتفرمی را راه اندازی کرده تا بازی سازان بازی های خود را ثبت کرده و بعد از 7 تا 15 روز مجوز دریافت کنند.این درحالی است که ماه ها می گذرد و بازی ها مجوز نگرفته اند. با ادامه این روند اکوسیستم گیم زمین می خورد.
این تولیدکننده گیم اعتقاد دارد نهاد حمایتی که هزینه های زیادی برای آن می شود باید از صنعت گیم حمایت و با نیروی انسانی محصولات بهتر با سرعت بیشتری تولید کند و به درآمدزایی برسد و انجام این کارها ابتدا با تعامل و حضور افراد متخصص در ساختار تصمیم گیری میسر می شود. باید افرادی در سیستم گیم باشند که این صنعت را درک کنند و سابقه بازی سازی داشته باشند و دغدغه و مشکلات این قشر را بدانند و مشکلات را حل کنند نه اینکه خود مانعی برای تولید باشند.
کاربران در دام گیم های غربی
حسن مهدی اصل مدیر عامل استودیوی سورنا نیز اعتقاد دارد در مدیریت جدید بنیاد ملی بازی های رایانه ای تغییراتی ایجاد شد که بعد از این تغییرات به جای حمایت تنها با ممیزی های سختگیرانه مانع از تولید گیم در کشور شده اند و با اقدام هایی چون فیلتر بازی ها مانند همیشه تنها به دنبال پاک کردن صورت مسأله هستند.
مهدی اصل گفت: معمولاً وقتی محتوایی مشکل فرهنگی و عرفی و حتی اسلامی داشته باشد کل محتوا را حذف نمی کنند، بلکه به تولیدکننده محتوا اعلام می کنند تا تعدیل کند، این در حالی است که بسرعت کل محتوا را فیلتر و حذف می کنند.
این بازی ساز با بیان اینکه نظارت سختگیرانه در بازی ها عواقب بسیار بدی برای اکوسیستم گیم دارد، گفت: ده ها هزار نفر با اکوسیستم گیم (تولیدکننده بازی ها، فروشگاه ها، فروشنده های تجهیزات گیم و کاربران) به صورت مستقیم و غیرمستقیم در ارتباط هستند و چندین میلیون کاربر ایرانی از محصولات تولید داخل استفاده می کنند بنابراین با انجام نظارت و اعمال سیاست های شتابزده کل این اکوسیستم دچار اشکال می شود و با اقدام های نسنجیده یک اکوسیستم را برای فعالیت در سالی که باید مانع زدایی صورت بگیرد، دلسرد می کنیم.
این فعال حوزه گیم اعتقاد دارد وقتی به دلایل بسیار سختگیرانه گیم های تولید داخل را از دسترس کاربران ایرانی با فیلترینگ حذف کنیم براحتی کاربران خود را با استفاده از فیلترشکن ها به سمت گیم های خارجی که معمولاً دارای صحنه های مستهجن و نابهنجار هستند، سوق می دهیم.
وی در ادامه گفت: برخی از مسئولان دغدغه و تعهد خود را فراموش کرده اند که کار آنها سوق دادن کاربران به سمت محصولات داخلی است اما گویا از تبعات ممیزی های سختگیرانه خود خبر ندارند که عملاً کاربران را به دامن گیم های خارجی می اندازند. آیا خطرات چند تار موی کاراکتر زن ایرانی در بازی یا فانتزی بودن انیمیشن ها طبق عرف ایرانی تحریک آمیز است یا بازی های سراسر برهنه غربی؟!
این بازی ساز هشدار داد سیاستی که در پیام رسان ها جواب نداد و کاربران را به سمت پلتفرم های خارجی سوق داد هم اکنون با مقررات سختگیرانه در حوزه گیم در حال رخ دادن است. مهدی اصل معتقد است با این شرایط سختگیرانه بازی سازهای چند تا شرکت تولیدکننده گیم هم که در کشور باقی مانده اند، مهاجرت خواهند کرد تا کاربران به صورت کامل از محصولات نابهنجار غربی استفاده کنند.
نبود یک تعامل
عماد رحمانی مدیرعامل شرکت بازی سازی رسانا شکوه کویرهم معتقد است نظارت سفت و سختی که بخش نظارت بنیاد ملی بازی های رایانه ای در نظر گرفته باعث شده که تولیدکنندگان بازی ها نتوانند در کار خود بدرستی برنامه ریزی کنند.
رحمانی گفت: بازی سازان به ممیزی نقدی ندارند بلکه نقدی که وجود دارد به معیارها و فرایند بررسی بازی هاست و با این کار، تر و خشک در حال سوختن هستند. در یک برهه ای بدون پروانه و نظارت بازی ها تولید و روانه بازار شد که بعضی از آنها با فرهنگ ایرانی سنخیتی نداشت اما در عین حال بازی سازان زیادی هم بودند که به صورت جدی و با توجه به عرف جامعه بازی هایی را ساخته و وارد بازار کردند که اکنون با ممیزی های سختگیرانه به مارکت این حوزه بخصوص تلفن همراه لطمه زیادی وارد شده است.
این بازی ساز اعتقاد دارد در سالی که باید از تولید پشتیبانی شود و مانع زدایی صورت بگیرد بدون مشورت و تعامل با بازی سازان در حال اجرای ساختاری هستند که فقط به ضرر تولید است در صورتی که با تعامل و مشورت با فعالان این بازی ها براحتی می توان موانع را برداشت و با ممیزی های سختگیرانه سد راه تولید نشد.
ایمان گلکار مدیرعامل استودیو بازی سازی کاریزما نیز معتقد است بنیاد ملی بازی های رایانه ای با فلسفه کمک به بازی سازها و کمک به رشد صنعت بازی در ایران تأسیس شد و در دوره های مختلف، کمک های خوبی هم به بازی سازها کرد اما اجرای سیستم ممیزی دست و پا گیر و تاریخ گذشته، مانع جدیدی برای بازی سازها ایجاد کرده است.
گلکار گفت: بازی سازان با مشکلات زیادی از جمله تحریم ها و... دست و پنجه نرم می کنند و رفتارهای این چنینی از سوی نهاد حمایتی نه تنها باعث دلسردی بازی سازهای فعلی می شود، بلکه باعث توقف رشد این صنعت و خروج سرمایه های انسانی این حوزه خواهد شد.
وی افزود: مشکلات اقتصادی و نبود حمایت از بازی سازها، به خودی خود کار بازی سازان را مشکل کرده، حال عدم اعتماد و داشتن پیشفرض نامناسب نسبت به این حوزه، ضربه محکمی به بازی سازها وارد خواهد کرد که ممکن است به نابودی این صنعت در کشور منجر شود. گلکار با بیان اینکه مطمئناً تعامل با بازی سازها و حمایت از آنها می تواند بسیار کمک کننده باشد، گفت: اگر قانونگذار با دغدغه ها و زاویه دید بازی سازها آشنایی بیشتری داشته باشد و از حضور و کمک آنها در مشخص کردن موانع تولید استفاده کند، مطمئناً نتایج و خروجی قوانین بسیار بهتر خواهد شد.

لینک خبر :‌ مدیر اینفو
طی چند روز اخیر بیژن کامکار از فعالان عرصه موسیقی کشور مصاحبه ای با شبکه سعودی صهیونیستی ایران اینترنشنال داشته و در سخنانی به مردم کردستان و به ویژه شهر سنندج اهانت هایی کرده است که با موضع گیری اصحاب فرهنگ و هنر مواجه شده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۳

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ به نقل از کُردتودی ، چند صباحی است که تعدادی از سلبریتی ها برای جذب فالور در فضای مجازی و ایجاد فرصت برای کسب سود در کشورهای مختلف دنیا اقدام به مصاحبه های فله ای با رسانه های خارجی و حتی معاند می کنند و متأسفانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با سکوت خود و عدم برخورد یا تذکر قاطع، به این افراد چراغ سبز نشان می دهد.

در جدیدترین اقدام در این خصوص بیژن کامکار از اعضای گروه موسیقی کامکارها چهار روز پیش اقدام به مصاحبه ای با شبکه سعودی صهیونیستی ایران اینترنشنال کرده و در این مصاحبه با موضع گیری علیه فرهنگ عمومی مردم کردستان به ویژه سنندج سعی کرده که خانواده خودش را تافته جدابافته و فراتر از مردم این خطه معرفی کند.

کامکار در این مصاحبه جهت دار با تخریب فعالان عرصه موسیقی و اساتید به نام این دیار در اقدامی نابخردانه برای اثبات سخنان خود در یک تهمت آشکار اعلام می دارد یک روزی چند نفر کرد اقدام به هواپیماربایی کرده و مأموران برای اینکه آنان را تسلیم کنند اقدام به پخش موسیقی کردی نموده و سپس آن ها با رقص از هواپیما بیرون می آیند و دستگیر می شوند این مثال آقای سلبریتی با واکنش گسترده فعالان فرهنگی، اجتماعی و هنری کردستان مواجه شده است. چرا که تاکنون در هیچ نقطه ای از دنیا چنین اتفاقی نیفتاده و این سخنان تهمتی آشکار علیه مردم کردستان محسوب می شود.

همچنین بیژن کامکار در ادامه سخنان خود مردم کردستان به ویژه سنندج را افرادی بی فرهنگ و مخالف هرگونه پیشرفت در حوزه هنر از جمله موسیقی معرفی می کند و این درحالی است که کردستان در قرون متمادی مأمن موسیقی خانقایی بوده و مردم این دیار با غنای فرهنگی خویش حتی موسیقی را به داخل مساجد برده و با استفاده از ساز دف به مدح و ثنای رسول الله(ص) و اهل بیت(ع) پرداخته اند.

در ادامه این مطلب بخشی از اظهار نظرها و موضع گیری های فعالان فرهنگی و هنری کردستان در خصوص مصاحبه جنجالی بیژن کامکار با رسانه معاند سعودی صهیونیستی را خواهیم آورد.

مصاحبه با رسانه های معاند افتخار نیست!

حسینی نعمتیان از فعالان فرهنگی و هنری کردستان در سخنانی که به صورت گسترده در فضای مجازی استان منتشر شده است آورده است: چهارشنبه شب ساعت بیست و سه درتلویزیون اینتر ناشنال سخنانی از بیژن کامکار شنیدم که دل هر شهروند سنندجی را به درد می آورد.

این موزسیون سنندجی که از خانواده کامکارها و فرزند زنده یاد استاد حسن کامکار است به مواردی در باره سنندجی ها اشاره کرد که خلاف واقعیت است.

گویا بیژن کامکار سایر اساتید و اهالی موسیقی نامدار و پر آوازه سنندجی را که نقش مهمی در موسیقی سنندج'' شهر خلاق موسیقی '' دارند به باد فراموشی گرفته و آنها را نادیده گرفته و تنها خود و خانواده اش را سردمدارموسیقی سنندج می داند.

اساتیدی که سالیان با فن موسیقی آشنا و شهرت آنان نه در کنسرت ها ،بلکه در نزد خداوندان موسیقی ایران جایگاه معتبری داشته و همچنین درنزد سنندجی های فهیم و دانا محترم شمرده می شدند.

زنده یاد سید علی اصغر کردستانی که استادی مسلم با صدائی الهی ومنحصر بفرد و مورد احترام و تائید بزرگان موسیقی ایران از جمله زنده یاد شجریان بود و اساتید دیگری چون استاد مظهرخالقی با صدایی لطیف و مخملی و استاد علاالدین بابا شهابی نوه سید علی اصغر کردستانی و استاد توانا و مسلط به زبان کردی ناصر رزازی و بسیار اساتید دیگری چون زنده یاد استاد نیرومند ، استاد بروخیم . استاد گریشا ،استاد نوبری ، استاد عندلیبی ، استاد نوروزی ، استاد حسین و حسن یوسف زمانی از آهنگ سازان خبره و خیلی دیگر از اساتید که حافظه ام یاری نمی دهد همه و همه نام سنندج را در ایران و جهان پرآوازه نموده اند.

بهتر بود بیژن کامکار کمی تواضع به خرج داده و فقط نوک دماغ خود را نبیند و نگاهش را گسترش داده و سایر زحمتکشان موسیقی سنندج را ارج بگذارد و اهانت نا سزاواری که به سنندجی ها نمود را پس گرفته و عذر خواهی وحلالیت بطلبد.

بیژن کامکار در سخنانش اظهار داشت که سنندجیها به چشم '' خل و چل و دزد '' به پدرم نگاه کرده و بسویش سنگ پرتاب می کردند.

وی همچنین در سخنانی با این شبکه معاند گفت که پدرم سه عدد ویولن داشت یک عدد در بیسیم مقابل اداره رادیو، یک عدد در منزل و یک عدد را در فلان جا قرار داده بود،چون جرات نمی کرد ویولن به دست داشته باشد برای اینکه سنندجی ها آنرا می شکستند و ضمنا در نهایت خود پسندی گفت سنندجیها حالا به من افتخار می کنند.

البته من خود به اقتضای اینکه سن و سالی دارم و اغلب رفت وآمدم در خیابان (پهلوی) طالقانی فعلی بود و منزل استاد حسن کامکار در اینجا قرار داشت بارها استاد حسن را ویولن به دست دیده ام !!!

باید گفت؛ حاصل سخنان این فعال موسیقی چیزی جزخود خواهی، غرور منفی،بی سوادی و سود بردن از تاختن به قوم و اهالی زاد گاه برای خود و گروه کامکارها نبود و امیدواریم این حوادث دیگر تکرار نشود.

تخریب هموطنان برای خوشحالی دشمنان کار بزرگی نیست

فرزاد عندلیبی از اساتید حوزه موسیقی سنندج و از خاندان صاحب سبک موسیقی کردستان که در شهر سنندج اقدام به آموزش ساز عرفانی دف می کند و تألیفاتی هم در این زمینه داشته است در گفت و گو با خبرنگار کردتودی اظهار کرد: بسیار متأسفیم که تعدادی از سلبریتی ها برای کسب فالور و یا هموار کردن فعالیت های شخصی خود از وجهه فرهنگی مردم مایه می گذارند.

وی افزود: اظهارات بیژن کامکار دل فعالان عرصه موسیقی در کردستان را به درد آورد و می توان گفت این اظهارات توهینی آشکار به مردم هنردوست و فرهنگ پرور کردستان است.

عندلیبی خاطرنشان کرد: آقای کامکار به جای این اظهارات سخیف و تهمت های ناروا به مردم زادگاهش بهتر است با اعضای خانواده اش ساعاتی خلوت کند و ببیند که برای مردمان دیارش چه کاری کرده است و تاکنون چند نفر از جوانان این دیار را در عرصه موسیقی آموزش داده است؟ و تاکنون چند کارگاه آموزشی در سنندج دایر کرده اند؟

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ راه دانا
مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت هادی باجلان، موسیقیدان پیشکسوت استان قزوین را تسلیت گفت.

به گزارش هنرآنلاین در متن پیام محمد اله یاری برای درگذشت در متن پیام محمد اله یاری برای درگذشت هادی باجلان آمده است: جامعه موسیقی کشور سوگوار درگذشت استاد هادی باجلان است که زندگی اش با هنر عجین شده بود. هادی باجلان از بنیانگذاران آموزش تنبک نوازی در استان قزوین بود و سال ها برای موسیقی و هنر این استان تلاش کرد.

جریان موسیقی در این استان با حضور و تلاش موزیسین هایی مانند زنده یاد باجلان دوام یافته است. درگذشت هنرمند گرانقدر، هادی باجلان را به خانواده ارجمندش و هنرمندان استان قزوین تسلیت می گویم و برای آن مرحوم آرامش روح و رحمت واسعه الهی و برای بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل مسالت دارم.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور اعلام کرد: اقدامات لازم برای دریافت حمایت توسط طراحان از وزارت ارشاد صورت گرفته و انتظار داریم وزارت صمت نیز از طراحان حمایت کند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۳ سایت های دیگر : اعتماد آنلاین

سیده مرضیه شفاپور؛ دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفت وگو با ایکنا، به تشریح اهم برنامه های این کارگروه در سال جاری و موانع تولید در حوزه مد و لباس پرداخت و گفت: برنامه های سال جاری با تحلیل و ارزیابی نظرات و نیازهایی که توسط کارشناسان، طراحان، تولید کنندگان و سایر دست اندرکاران حوزه مد و لباس کشور ارائه شده، برنامه ریزی شده است.

وی آموزش را بخش محوری و اصلی برنامه های سال 1400 کارگروه اعلام و اظهار کرد: سرفصل های آموزشی منطبق با استانداردهای جهانی استخراج و با محور همین آموزش ها پیش خواهیم رفت و طراحان را به ارتقای مهارت هایشان تشویق می کنیم.

طراحان نشان استاندارد می گیرند

شفاپور برندسازی، راه اندازی بازارهای کسب وکار، آموزش اصولی طراحی بر اساس معیارهای جهانی و ... را محور این دوره های آموزشی اعلام و اظهار کرد: سال گذشته با مرکز استاندارد ایران جلساتی برگزار و مقرر شد طراحی ها و دوخت های صورت گرفته در کشور نیز نشان استاندارد دریافت کنند. یعنی طراحان، تولیدکنندگان، مزون داران و ... که بر اساس اصول علمی و بین المللی دست به طراحی و تهیه محصولات مد و لباس می زنند نشان کیفیت و استاندارد دریافت خواهندکرد.

وی به عملکرد بسیار خوب استان ها در جشنواره دهم مد و لباس فجر نیز اشاره و عنوان کرد: همین عملکرد خوب و موفق موجب شد تصمیم بگیریم مجوز برگزاری همایش ها و نشست های تخصصی را بیشتر به استان ها ارائه کنیم. این اقدام هم موجب نگاه تخصصی تر به هر بخش از هنر صنعت مد و لباس می شود و هم استان ها با ورود به مسئله آموزش، مهارت های تخصصی را به سایر مناطق کشور انتقال می دهند و علمی که در یک استان تجمیع شده به سایر استان ها ارائه می شود.

شفاپور در خصوص بخش علمی دانشگاهی حوزه مد و لباس نیز گفت: به دلیل تعطیلی دانشگاه ها تعدادی از جشنواره های مد و لباس دانشگاهی برگزار نشد. ما همیشه از جشنواره های دانشجویی حمایت می کنیم اما امسال نگاه ویژه تری داریم به خصوص به پایان نامه ها و مقاله هایی که در سال قبل به دلیل کرونا مورد توجه کافی قرار نگرفت.

وی اعلام کرد: مقاله ها، پایان نامه ها، کتاب ها و فعالیت های علمی که در حوزه مد و لباس ارائه شده مورد حمایت وزارت ارشاد قرار می گیرند و ما در تلاش برای تسهیل دریافت این حمایت ها هستیم.

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور با تأکید بر لزوم کیفیت برنامه ها و تکمیل زیرساخت های این حوزه به جای برگزاری برنامه های مشابه و سطحی گفت: اگر رویکردهای ما علمی تر باشد با توجه به آنچه جهان در پیش گرفته می توانیم موفق تر باشیم.

وزارت صمت باید حمایت مالی از طراحان داشته باشد

وی در پاسخ به این سؤال که موانع تولید در حوزه مد و لباس کشور چیست و چگونه در راستای حذف آنها اقدام خواهید کرد؟ گفت: یکی از موانع اصلی محدود بودن حمایت ها از طراحان است. وزارت صمت باید سوبسید و حمایت های مالی از دست اندرکاران حوزه مد و لباس داشته باشد.

شفاپور ادامه داد: وزارت ارشاد سال گذشته به حوزه مد و لباس کمک کرد. کارگروه افرادی که خانه مد یا مؤسسه مد داشتند و حتی اساتیدی که در این حوزه کار می کردند را به وزارت سمت معرفی و ارتباطی که باید برای دریافت کمک های مالی برقرار می شد را ایجاد کرد که این اقدام در سال جاری نیز ادامه پیدا خواهدکرد.

طراحی قلب حوزه مد و لباس است/ صمت حمایت کند

وی طراحی را قلب و محور اصلی هر فعالیتی در حوزه مد و لباس دانست و اضافه کرد: اگر به طراحی بیشتر توجه کنیم در حوزه مد و لباس موفق تر خواهیم بود بر همین اساس رویکرد امسال ما این است که وزارت سمت بیشتر کنار ما قرار بگیرد و از طراحان حمایت کند. با تحقق این حمایت ها است که حوزه طراحی به سمت هدف اصلی خود که قانون مشخص کرده، پیش خواهدرفت.

طراحان درجه بندی شوند

شفاپور تصریح کرد: به عنوان دبیر کارگروه معتقدم اگر بتوانیم طراحان را درجه بندی کنیم می تواند تأثیر بسیار خوبی در عملکردها داشته باشد. اکنون افرادی مدعی طراحی لباسند در صورت که فقط کپی کار هستند و هیچ ایده و خلاقیتی ندارند و فقط با کپی برداری از سایت های دیگر دست به ارائه یک مد می زنند. آنها با کپی طرح های بی محتوا و نامناسب برای بازار ایران، نه تنها تأثیر فرهنگی بدی بر جامعه می گذارند بلکه سلیقه مخاطبان را نیز تضعیف کرده به سمت کارهای سطحی و بی محتوا می کشانند.

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور درجه بندی طراحان را اهرم مناسبی برای جلوگیری از فعالیت در این حوزه به صورت غیرقانونی عنوان و اظهار کرد: اگر اهرم قوی برای اینکه جلوی افرادی که به صورت غیرقانونی فعالیت می کنند وجود داشته باشد آنها مجبور می شوند به سمت دریافت مجوزها، کسب آموزش های لازم و فعالیت حرفه ای و بر اساس قوانین حرکت کنند.

وی یکی دیگر از موانع تولید در حوزه مد و لباس را نبود طراحان قوی در کنار تولیدکنندگان، کارخانه های ریسندگی، نخ ریسی و ... دانست و اضافه کرد: بازدیدهای زیادی از کارخانه های تولیدی حوزه پوشاک داشته ام؛ برخی این سؤال را مطرح می کنند که چرا از این تولیدی ها بازدید می کنم؟ از نظر من این بسیار مهم است که طراحان قوی ایرانی در کنار تولید کنندگان و کارخانه داران حوزه مد و لباس فعالیت و راه بری طراحی ها را بر عهده داشته باشند.

شفاپور تصریح کرد: طراح، تولیدکننده و صنعت گر ما به خوبی می توانند در کنار هم قرار بگیرند. اگر این سه بخش در کنار هم قرار بگیرند مد ایرانی اسلامی فاخر شکل خواهدگرفت. در سایر کشورها جامعه شناس، روانشناس و طراح هر بخش، در کنار حوزه های کاری هستند و هر بخش از محصول را یک گروه متخصص پیشنهاد و ارائه می کنند، چرا جامعه ایرانی که یک زمانی قطب پارچه در دنیا بود اکنون نتواند حداقل در حوزه مد اسلامی یک قطب باشد؟ آن هم با این همه المان در فرهنگ غنی ایرانی اسلامی.

وی خاطرنشان کرد: اکنون نوجوانان و جوانان ما طرح های خوب در حوزه مد و لباس را مطالبه می کنند. همین مطالبه از سوی تولیدکنندگان ما هم مطرح می شود اما چون متأسفانه طرح های فاخر ارائه نمی شود، فضا برای فعالیت غیرقانونی عده ای فراهم می شود که صرفاً کپی کار ژورنال های خارجی هستند و به ارائه مدل هایی می پردازند که نه تنها با فرهنگ ما سازگاری ندارد بلکه سلیقه جامعه را نیز تضعیف کرده موجب گرایش جوانان به چنین طرح هایی می شود.

نمایشگاه دائمی مد و لباس داشته باشیم

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور نبود نمایشگاه دائمی مد و لباس که تولیدکنندگان بتوانند با مراجعه مدام به آن با آخرین طرح های ارائه شده توسط طراحان آشنا شده و برای تولید از آنها استفاده کنند را نیز از دیگر مشکلات موجود در حوزه مد و لباس کشور برشمرد و گفت: با ورود برخی افراد غیرحرفه ای پیشکسوتان این حوزه کنار گذاشته شده اند که باید این مسئله آسیب شناسی شود و به این سمت حرکت کنیم که طراحان همدیگر را بپذیرند و به ارائه کارهای مشترک اقدام کنند.

وی در پایان خواستار فعالیت و همکاری همه نهادهای عضو کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور برای تقویت این حوزه و رفع موانع و مشکلات موجود در حوزه تولید مد و لباس در کشور شد و گفت: اعضایی که از نظر قانون کنار کارگروه هستند باید پای کار بیایند نه اینکه فعالیت آنها محدود به حضور در جلسات رسمی باشد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
روحیه ای برای اهالی تئاتر نمانده است و هیچ کس حتی به خودِ تئاتر اهمیت نمی دهد، چه رسد به بچه های تئاتر ، بلاتکلیفی احساس ترسناکی ست که نه فقط اهالی تئاتر که همه انسان ها را آزار می دهد ، یک یک مان به بازیگران سناریوی می خواهیم زنده بمانیم تبدیل شده ایم ، این تنها روایت بخش کوچکی از زخم های اهالی تئاتر است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۳ سایت های دیگر : شعار سال

نرگس کیانی: قرار بر این شد که اهالی جان به دربُرده تئاتر از ویروسی که از یک سال و چند ماه پیش زندگی مان را زیرورو کرده است، از 8 فروردین 1400 شاهد بازگشایی سالن ها باشند. بازگشایی ای که وضعیت نارنجی شهر تهران و بودن تئاتر در گروه شغلی 3، اجازه نداد به روز دوم برسد.

کمتر از یک هفته بعد، شنبه 14 فروردین، خبر آمد که با انتقال تئاتر از گروه شغلی 3 به گروه شغلی 2 موافقت شده است و نمایش ها می توانند از سه شنبه 17 فروردین روی صحنه بروند اما چه سود از این جابه جایی میان گروه های شغلی که دوشنبه 16 فروردین تیترهایی چون پایتخت هم قرمز شد ، با یکی از سهمگین ترین امواج کرونا مواجه ایم و نتیجه موج در بهشت زهرا ، چراغ سالن ها را خاموش و درهایشان را قفل کرد.

وضعیت پیش رو تشکیل شده از بازشدن ها و بسته شدن های مکرر سالن های تئاتر از اسفند 98 تا فروردین 1400، چنان موجب فرسایش جسم وجان تئاتری ها شده است که وادارمان می کند تلخ اندیشانه از خود بپرسیم آیا پایان تلخِ تعطیلی قطعی سالن ها بهتر از تلخیِ بی پایانِ تعطیلی ها و بازگشایی های مُدام نبود؟!

و از سوی دیگر، در غیاب اجرای زنده در برابر دیدگان مخاطب، آن چه تلویزیون تئاتر ایران نامیده و بهمن 99 خبر راه اندازی فاز نخستش به عنوان بخشی از پروژه حمایت از تولید آثار برای عرضه در فضای مجازی منتشر شد، فارغ از تمجید متولیانش که از آن با عناوینی چون پلتفرمی ویژه به منظور اشتراک اسناد تصویری رویدادهای نمایشی در فضای مجازی ، به کجا انجامید؟!

این مطلب را هم بخوانید:

◾️ شهرام گیل آبادی: طعمه مدیرانی کارنابلد برای عادی نشان دادن شرایطیم

سوالاتی که (به ترتیب حروف الفبا) محمدرضا آزادفر، نویسنده و کارگردان بیست تومنی که قرار بود در سالن صنوبر پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه برود، رضا بهرامی، کارگردان سگک به نویسندگی کهبد تاراج که قرار بود در سالن استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر اجرا شود و میثم یوسفی نویسنده و کارگردان جنگ وصلح که قرار بود در سالن چهارسوی مجموعه تئاتر شهر میزبان مخاطبان باشد، به آن پاسخ داده اند.

از قرارگرفتن اشتباه در گروه شغلی 3 تا چرایی نبودِ بیمه بیکاری

محمدرضا آزادفر با بیان این که روحیه ای برای اهالی تئاتر نمانده است و هیچ کس حتی به خودِ تئاتر اهمیت نمی دهد، چه رسد به بچه های تئاتر ، از تماشاگران سردگمی گفت که علی رغم تهیه بلیت، تا لحظه آخر نمی دانند به تماشای نمایشی که برای دیدنش هزینه کرده اند خواهند نشست یا نه!

نویسنده و کارگردان نمایش بیست تومنی در این مورد، گفت: نمی دانم باورتان می شود یا نه، اما در دو مرتبه ای که در سال 1400 اجازه رفتن روی صحنه را پیدا کردیم و این اجازه هنوز داده نشده، پس گرفته شد بالای 100 دایرکت ناسزا دریافت کردم. چرا که بخشی از تماشاگران نمی دانستند ماجرا از چه قرار است و گمان می کردند ما مقصر این بی برنامگی هستیم.

محمرضا آزادفر: روحیه ای برای اهالی تئاتر نمانده است و هیچ کس حتی به خودِ تئاتر اهمیت نمی دهد، چه رسد به بچه های تئاتر

آزادفر ضمن توضیح این موقعیت دشوار، افزود: بار اول، بلیت اجرای سه روز نخست مان پیش فروش شد، یک اجرا رفتیم، تعطیل شدیم و مبلغی را که تماشاگران برای خرید بلیت دو اجرای بعدی پرداخت کرده بودند، به آن ها برگرداندیم. مجددا که اجازه اجرا پیدا کردیم، پنج روز نخست مان پیش فروش شد، باز هم یک اجرا رفتیم و تعطیل شدیم و هزینه ای را که تماشاگران برای دیدن چهار اجرای بعدی پرداخت کرده بودند به آن ها پس دادیم. همین پروسه، تماشاگران بسیاری را ناراحت و عصبانی کرد که به شکل ناسزا سوی ما روانه شد و آن جا اوج گرفت که به علت عدم اطلاع رسانی صحیح از سوی مسئولینی که اجازه اجرارفتن یا دستور تعطیل کردن را در دست دارند، تماشاگران مان جلوی در سالن بودند و ما کمی پیش از اجرا متوجه شدیم که نباید روی صحنه برویم.

محمدرضا آزادفر، نویسنده و کارگردان بیست تومنی

بازیگر نمایش شیرهای خان باباسلطنه به نویسندگی و کارگردانی افشین هاشمی با بیان این که ما خسته شده ایم ، افزود: دلمان خوش بود که بعد از یک سال، روی صحنه خواهیم رفت و نه تنها نشد که تهیه کننده نیز، جدا از ضرر مالی، کرونا هم گرفت.

او ادامه داد: هیچ کس از ما نمی پرسد خرتان به چند؟ ، همه چیز نامعلوم است، هیچ سازوکاری وجود ندارد و وضع مان، کلافی سردرگم است که اگر بخواهیم به دلش بزنیم، گره های کور است که یکی پس از دیگری گرفتارمان می کند.

نویسنده و کارگردان نمایش قحط الرجال با اشاره به آن چه صندوق اعتباری هنر تحت عنوان هنرکارت راه اندازی کرده است، پرسید: طبق آمار خود مدیران، 10 هزار تئاتری داریم که 7 هزار نفرشان فعالند. این 7 هزار نفر، نان شب شان را از کجا بیاورند؟! آیا گمان می کنیم همین که هنرکارت را راه انداختیم و یک میلیون و پانصد هزار تومان به عنوان عیدی ریختیم، به وظیفه خود عمل کرده ایم؟! و آیا مدیران مان از هم پاشیده شدن زندگی اهالی تئاتر را که هر روز خبری در موردش می شنویم، نمی بینند؟!

رضا بهرامی صحبت در این خصوص را با جمله بلاتکلیفی احساسی عجیب و ترسناک است که نه تنها اهالی تئاتر که همه انسان ها را آزار می دهد آغاز کرد و ادامه داد: ما نمی دانیم سالن ها 10 روز دیگر باز می شوند؟ یک ماه دیگر یا سه ماه دیگر؟ این بلاتکلیفی و انتظار از سوی دیگری هم برای شخصِ من نگران کننده است به این دلیل که بازیگرانم و از جمله نقش های اصلی، تینو صالحی و پریسا مقتدی پیشنهادات دیگری در حوزه تصویر دارند و من نمی توانم در این شرایط دشوار اقتصادی از آن ها بخواهم پای سگک بنشینند و منتظر بمانند تا ببینیم سالن ها چه زمانی باز می شوند.

رضا بهرامی، کارگردان سگک به نویسندگی کهبد تاراج

او با بیان این که هر چقدر زمان بازگشایی سالن ها عقب می افتد، بیشتر احساس می کند که ناگزیر از تغییر بازیگرانش خواهد شد ، افزود: ترجیحم این است که آن چه را می خواهم بسازم، با آن چه هست بسازم به جای این که به سرعت تصمیم به تغییر بگیرم و همین نگران ترم می کند که اگر بخواهم به آن چه ترجیح می دهم پایبند بمانم، آیا در نهایت اجرا خواهم رفت یا خیر؟!

رضا بهرامی: بلاتکلیفی احساسی عجیب و ترسناک است که نه تنها اهالی تئاتر که همه انسان ها را آزار می دهد

کارگردان نمایش سگک با بیان این که آن که از روز اول تئاتر را در گروه شغلی 3 قرار داد از بی دانشی رنج می برد افزود: جزءبه جزء شیوه نامه های بهداشتی در سالن های تئاتر رعایت می شد. تماشاگران پیش از ورود به سالن تب سنجی می شدند، از لحظه ورود تا هنگام خروج اجازه برداشتن ماسک شان را نداشتند و با استفاده از تنها 50 درصد ظرفیت سالن، فاصله اجتماعی را هم رعایت می کردیم. با وجود این، نمی دانم دلیل این که از ابتدا در گروه شغلی 2 قرار نگرفتیم تا شاهد این حجم از باز و بسته شدن های مدام نباشیم چه بود؟! جز این که بپذیریم تصمیم گیرندگان، از روز نخست تصمیم اشتباهی گرفتند و تئاتر را به غلط در گروه شغلی 3 قرار دادند.

میثم یوسفی با طرح این پرسش که آیا برادری مان را به رسمیت می شناسند که حالا بخواهیم ادعای ارث ومیراث کنیم؟! توضیح داد: پیش از پاسخ دادن به سوال تان، می خواهم سوالی را مطرح کنم که باید در قدم اول پاسخی می یافت و همچنان نیافته است و آن این که آیا در جامعه ما تئاتر و تئاتری بودن به عنوان یک شغل شناخته و پذیرفته شده است؟! آیا آن چه ما شغل خود می دانیمش حائز ارکان تعریف شده شغل در قانون کار هست؟! آیا برادری مان را به رسمیت می شناسند که حالا بخواهیم ادعای ارث ومیراث کنیم؟! و به بیان دقیق تر آیا لزوم حضورمان احساس می شود یا چنان تک تک مان را پنجه در پنجه غمِ نان افکنده اند که جانی برای فکرکردن به کار سترگی که با هنر و با تئاتر می توان کرد در تن مردم مان باقی نمانده است و یک یک مان به بازیگران سناریوی می خواهیم زنده بمانیم تبدیل شده ایم؟!

میثم یوسفی، نویسنده و کارگردان جنگ وصلح

نویسنده و کارگردان نمایش جنگ وصلح با بیان شرطی که در صورت محقق شدن، تعطیلی کامل سالن ها را به باز و بسته شدن مکرر آن ها، ترجیح می داد، افزود: اگر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خود را موظف به حمایت از ما و پرداخت بیمه بیکاری می دانست چرا که نه؟ در این صورت می شد تا زمان رسیدن به ثبات منتظر ماند و در چرخه چرخان بلاتکلیفی آن قدر نچرخید تا از نفس افتاد.

میثم یوسفی: یک یک اهالی تئاتر به بازیگران سناریوی می خواهیم زنده بمانیم تبدیل شده اند

کارگردان نمایش هدیه اسرارآمیز به نویسندگی آتُسا شاملو با تاکید بر این که در نبود چنین نگاهی و یک بام و دوهوایی موظف دانستن هنرمندان به پرداخت مالیات و صعود رقم حق بیمه هنرمندان براساس پایه حقوق وزارت کار در بهار 1400 در حالی که اساسا آن چه انجام می دهند به عنوان شغل شناخته نمی شود، ادامه داد: از مدیران فرهنگی مان، از صدر تا ذیل، خواهش می کنم تنها برای مدت سه ماه کار کنند اما حقوق نگیرند و اتفاقی را تجربه کنند که که جزو امور عادی زندگی اهالی تئاتر شده است و شک نکنید یک نفر از این مدیران حاضر به تحمل چنین وضعیتی حتی برای یک روز در ماه چهارم نخواهد بود در حالی که شرایط ما دقیقا این گونه است.

تلویزیون تئاتر ایران؛ راهی برای مصرف بودجه انجمن یا پروژه ای حمایتی

سوال بعدی از این سه هنرمند این بود که پروژه راه اندازی تلویزیون تئاتر ایران چگونه ارزیابی می کنند؟

محمدرضا آزادفر در پاسخ به این سوال با اشاره به تجربه شخصی اش در راه اندازی گپ تئاتر (تئاترآنلاین) و اذعان صادقانه به شکست خوردن آن، گفت: عید سال گذشته، پروژه ای به نام گپ تئاتر را شروع کردیم و صادقانه می گویم که شکست خورد. چون اساسا تئاتر برای مدیومی که قصد پخشش را از آن داشتیم، ساخته نشده است و در نتیجه استقبالی هم از آن نشد. تلویزیون تئاتر ایران هم به همین صورت بود و حاصلش را در جشنواره تئاتر فجر و جشنواره نمایش عروسکی تهران- مبارک دیدیم که در هیچ کدام، اتفاق درستی رخ نداد. برای من جالب است که مدیران ما نمی گویند شکست خوردیم و مصرانه بر انجام آن چه تنها خود گمان می کنند درست است، پا می فشارند.

این فعال حوزه نمایش های آیینی وسنتی با ابراز تعجب از این که ظاهرا تلویزیون تئاتر ایران قصد رقابت با شبکه نمایش خانگی را داشته است، افزود: تا زمانی که نتوانیم ضرورت تئاتر را برای مدیران مان و برای مردم مان جا بیاندازیم و به هنرمندان مان بها ندهیم اوضاع به همین منوال است و حاصلش می شود این که اداره کل هنرهای نمایشی تصمیم می گیرد راه اندازی رسانه ای ناشناخته به اسم تلویزیون تئاتر ایران را حتی اگر از عدم هم خوانی ظرف ومظروف و کوتاهی و کم کاری در خصوص تبلیغات آن بگذریم، به عنوان رقیب شبکه نمایش خانگی کلید بزند. شبکه ای که از سال ها پیش وجود داشته است و با سریال شهرزاد بیش از پیش گل می کند و بین مردم جامی افتد. یعنی چندین سال خاک می خورد تا به بهره برداری و درآمدزایی برسد. تلویزیون تئاتر ایران مصداق آزموده را آزمودن خطاست بود و راه اندازی آن علی الظاهر به قصد گرفتن چند عکس خبری و ارائه گزارشِ کار، بی توجه به خروجی ای که صفر است.

رضا بهرامی با بیان این که ما ملت شعاریم و چاله این شعارزدگی را مدیران و مسئولین مان برای مان کنده و شعاردادن را به ما هم آموخته اند ، افزود: این سوال من هم هست که تلویزیون تئاتر ایران چیست؟ چه آثاری را انتخاب و کجا پخش می کند؟ سازماندهی و برنامه ریزی اش به چه صورت است؟ خروجی اش در جشنواره تئاتر فجر و جشنواره تهران- مبارک چه بوده است؟ و مگر این همه تئاتر قرار نبود روی صحنه بروند و نشد، چرا این تلویزیون زمینه اجرای آنلاین هیچ کدام شان را فراهم نمی کند؟

بازیگر نمایش غلامرضا لبخندی به نویسندگی و کارگردانی کهبد تاراج ضمن اشاره به این که ما فقط افتتاح می کنیم و حرف می زنیم اما در عمل هیچ اتفاقی نمی افتد ، ادامه داد: همه این ها در نهایت باعث طرح این سوال می شود که آیا مدیران مان فقط می خواهند بگویند کاری انجام داده اند و تمام؟! سوالی که اگر پاسخش مثبت باشد عمیقا موجب تاسف است.

میثم یوسفی در خصوص تلویزیون تئاتر ایران با بیان این که من جز ساخته شدن راهی برای هزینه کردن بودجه ای که در اختیار انجمن هنرهای نمایشی ایران بود، ثمر دیگری ندیدم ، ادامه داد: سوال من این است که معیشت چند نفر از هنرمندانِ تئاتر که گویا دغدغه مدیران فرهنگی هم هست، از این طریق تامین شد؟! شاید دیگران چیزی دیده باشند ولی من جز در ایام برگزاری جشنواره و آن هم به حالتی نمایشی، چیز دیگری ندیدم.

کارگردان و بازیگر نمایش ما کجا؟! اینجا کجا؟! در پایان با بیان پیشنهادی خطاب به مدیران فرهنگی وهنری گفت: حمایت از تولید یا تئاترهای تولیدشده با پخش آن ها از شبکه های تلویزیونی و پخش آثار در تلویزیون های شهری پارک ها و بوستان ها با تخصیص بودجه ای منطقی و مشخص برای ایجاد حرکتی مشترک میان چند وزارتخانه، سازمان و نهاد در صورتی که گوش شنوا و ذهن دغدغه مندی وجود داشته باشد ممکن است بتواند بخشی از خسارات مادی ومعنوی واردشده به هنرمندان و گروه های تئاتری را جبران کند.

58259

کد خبر 1503904

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
دبیر بیستمین جشنواره نمایش های آیینی سنتی ابراز امیدواری کرد همزمان با برگزاری این جشنواره، واکسن های کرونا موثر واقع شود و جشن فروکش کردن این بیماری را هم برگزار کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۳ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران هنر آنلاین روزان

داود فتحعلی بیگی در گفتگو با ایسنا توضیحاتی درباره شکل و شمایل برگزاری این دوره از جشنواره ارایه کرد و خبر داد که فراخوان آن در چند روز آینده منتشر می شود. او همچنین اعلام کرد این دوره از جشنواره بخشی ویژه آثار نظامی خواهد داشت.

جشنواره بیستم پاییز برگزار می شود

این هنرمند با سابقه تئاتر در آغاز ابراز امیدواری کرد که جشنواره بیستم نمایش های آیینی سنتی با جشن فروکش کردن بیماری کرونا همراه شود و هموطنان مان با آرامش خیال بتوانند دور هم جمع شوند و از نمایش های این جشنواره دیدن کنند.

فتحعلی بیگی درباره زمان برگزاری این جشنواره توضیح داد: تصمیم وزارت ارشاد بر این است که جشنواره بیستم ، ، امسال برگزار شود ولی از آنجا که برای برگزاری جشنواره ها باید تقویم قمری را هم در نظر بگیریم، طبیعتا نمی توانیم جشنواره را در موعد همیشگی خودش یعنی فصل تابستان برگزار کنیم چراکه همزمان با ایام سوگواری ماه های محرم و صفر است. از طرف دیگر شرایط کرونایی هم، تصمیم گیری را برای ما سخت کرده بود با این حال بعد از بررسی های مختلف و با پیگیری آقای آشنا مدیر کل هنرهای نمایشی، قرار شد این دوره از جشنواره اواخر مهر یا اوایل آبان ماه برگزار شود.

شاید بخش صحنه ای را هم در فضای باز برگزار کردیم

فتحعلی بیگی درباره شیوه برگزاری این دوره از جشنواره به دلیل شرایط موجود کرونایی توضیح داد: باید طوری برنامه ریزی کنیم که اگر کرونا تا آن زمان برطرف نشد، برنامه هایمان دچار اختلال نشود. خوشبختانه ساختار بیشتر نمایش های سنتی ما به گونه ای است که امکان اجرا در فضای باز را دارند. به همین دلیل شاید بتوان نمایش های صحنه ای را هم در فضای باز اجرا کرد. ضمن اینکه به این شیوه می توانیم به اصالت های نمایشی خود نزدیک تر شویم.

او خاطرنشان کرد: البته شرایط فصل را هم باید در نظر بگیریم چرا که به هر حال فصل بارش است و باید ببینیم شرایط زمانی در آن مقطع چگونه خواهد بود. به طور مثال آیا بهتر است نمایش ها را در مکان های تاریخی اجرا کنیم یا در پهنه رودکی یا مکان هایی که معماری سنتی دارند و ... اینها تصمیم هایی است که بعدا باید گرفته شوند. البته که همیشه در جشنواره بخش های میدانی و آیینی داشته ایم و بخش قهوه خانه هم عموما در فضای باز برگزار می شده است.

بخش ویژه نظامی

فتحعلی بیگی در ادامه از بخش ویژه آثار نظامی در این دوره از جشنواره خبر داد و گفت: با توجه به نامگذاری امسال به عنوان سال حکیم نظامی، بخش ویژه ای برای این شاعر بزرگ کشورمان خواهیم داشت. آثار نظامی قابلیت اجرا در قالب نقالی، پرده خوانی، تعزیه و روحوضی را دارند و امیدواریم دوستان مان بتوانند آثار ارزشمند او را به آثار نمایشی درخوری تبدیل کنند.

او در پاسخ به این نکته که در اجرای آثار نمایشی، کمتر به سراغ ادبیات فارسی می رویم، توضیح داد: بخشی از این وضعیت به تجربه ما برمی گردد و بخشی هم به آموزش مان. متاسفانه در بسیاری از مواقع کلاس های آموزشی تئاتر به این سمت و سو نمی روند حتی با اینکه درسی درباره ظرفیت های نمایشی ادبیات پارسی داریم .گاه این درس توسط استادی تدریس می شود که خودش یک نمایشنامه ننوشته یا مانند درس انشا سرسری با آن برخورد می شود.

بیشتر حاضری خوار بوده ایم

این مدرس تئاتر تاکید کرد: اگر ساختار نمایش سنتی را بشناسیم، می توانیم هر یک از آثار داستانی متون کهن و حتی متون حکمت آمیز خود را به نمایش تبدیل کنیم ولی متاسفانه این موضوع در آموزش های ما مغفول مانده است. بیشتر سعی کرده ایم حاضری خواری کنیم و دنبال نظریات دیگران باشیم که این رویکرد بویژه در پایان نامه هایمان خیلی نمود دارد اما اگر بر چنین موضوعاتی تمرکز کنیم، می توانیم نمایشنامه های درخشانی با الهام از ادبیات کهن خود داشته باشیم.

احتمالا بخش بین الملل نخواهیم داشت

او که احتمال می دهد این دوره از جشنواره به صورت ملی برگزار شود، در این زمینه توضیح داد: به احتمال قوی نمی توانیم بخش بین الملل داشته باشیم زیرا رفت و آمد مسافران خارجی به شرایط کرونایی وابسته است و نمی دانیم در مقطع برگزاری جشنواره وضعیت کرونایی چگونه خواهد بود. اینها مواردی است که دست و پای ما را می بندد.

اجرای آنلاین مغایرتی با بخش حضوری ندارد

فتحعلی بیگی درباره اجرای آثار جشنواره به صورت آنلاین نیز گفت: این موضوع هم به شرایط کرونا در زمان برگزاری جشنواره بر می گردد ضمن اینکه اساسا اجرای آنلاین مغایرتی با بخش حضوری ندارد بلکه فرصتی است برای کسانی که به هر دلیلی امکان حضور در جشنواره را ندارند و فضای مناسبی است برای علاقه مندان تئاتر در خارج از تهران که از آثار جشنواره بهره مند شوند.

همه مراحل ثبت نام غیر حضوری است

دبیر بیستمین جشنواره نمایش های آیینی سنتی در پایان درباره زمان انتشار فراخوان این دوره از جشنواره نیز توضیح داد: فراخوان اواخر این هفته یا اوایل هفته آینده منتشر می شود ضمن اینکه همه مراحل ثبت نام و پذیرش در خواست ها در فضای مجازی انجام خواهد شد و نیازی به مراجعه حضوری نیست چون در وهله اول سلامت دوستان مان برای مان مهم است و بعد جشنواره هر چند که هنر در دوران کرونایی هم همچنان زنده است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
مرکزی_ حسین رفیعی گفت: هنرمندان تئاتر در دوره کرونا تنها هستند، آنها از کرونا بسیار آسیب دیدند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲

قلم | qalamna.ir :

حسین رفیعی بازیگر و مجری اراکی در گفتگو با خبرنگار قلم در اراک، بیان کرد: سال 1400 تا 1401 کرونا به گفته کارشناسان علم پزشکی از بین نخواهد رفت و اولین قربانی هنرمندان به ویژه هنرمندان تئاتر هستند که طی یکسال گذشته تئاتر بر روی صحنه نرفته و کسی از آنها خبری ندارد؛ چرا که این گروه از همین پول ناچیزی که از نمایش کسب می کردند زندگی می گذراندند.

وی افزود: شاید کمی بدسلیقگی باشد چون اکثرا تعداد تماشاچیان از گروهی که تئاتر اجرا می کردند کمتر بود و می شد تئاتر را با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار کرد و در نتیجه شهرداری ها، فرمانداری ها و وزارت ارشاد باید حمایت می کردند و می شد تئاتر خیابانی با رعایت فاصله مناسب اجتماعی برگزار کرد.

این مجری ادامه داد: درست است مردم به ماهیت کرونا پی برده اند؛ اما خسته شده اند و باید منطقی با مردم جلو رفت و بسته برای آنها درست کرد و برنامه ریزی کرد تا در کنار کارشان، پروتکل ها را هم راحت تر رعایت کنند.

رفیعی ابراز امیدواری کرد: در سال 1400 مسئولان از سال گذشته تجربه کسب کنند و به داد هنرمندان تئاتر برسند و از آنها حمایت کنند.

این مجری تلویزیون در ادامه با اشاره به برنامه هایی که اجرا کرده است، اظهار کرد: عموما سیستم طنز می طلبد در کنار یک آدم جدی، یک آدم شوخ طبع باشد در نمایش روحوضی، همیشه یک آدم جدی به نام حاجی و یک آدم شوخ به نام سیاه وجود دارد که این بده بستان که یک نفر بار مسائل جدی و طرف مقابل بار مسائل طنز را به دوش می گیرد، باعث جذابیت کار برای بیننده می شود.

رفیعی در پایان یادآور شد: عموما در کارهایی که انجام داده ام بر مبنای موضوع بداهه گویی می کنم و بسیار حساسم کار تحت کنترل باشد و در موضوع های مختلف که اجرا دارم دائم المطالعه هستم و گاهی که کتاب ندارم، رادیو گوش می کنم و حتی وقتی به استان مرکزی سفر می کنم، به روستاها و شهرستان های مختلف سر می زنم و پرس و جو می کنم تا کسب اطلاع کنم؛ چرا که کار هنر، کار پرس و جویی است و تا زمانی که یاد می گیری زنده هستی، پس من همچنان هنرجو هستم.

لینک خبر :‌ وبگاه خبری قلم
یک کارگردان تئاتر گفت: بحران کرونا و تعطیلی سالن های نمایش، با همیاری و همدلی مسئولان و هنرمندان حل می شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲

گروه سینما و تئاتر فرهنگی هنری

تاریخ انتشار

کد خبر 7722671

دانلود PDF

نظر دادن

میثم یوسفی کارگردان نمایش جنگ و صلح ، در گفت وگو با خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، گفت: فضای فعلی تئاتر به شدت لطمه دیده است؛ ما نیز عضو کوچکی از خانواده بزرگ تئاتر هستیم و از این آسیب مستثنی نخواهیم بود. بحث امنیت شغلی بزرگترین معضل و مشکل اهالی تئاتر است. خارج از بحث تعطیلات کرونایی، نبود امنیت شغلی برای ما به شدت آزاردهنده است.

وی افزود: تئاتر هنوز به عنوان شغل به رسمیت شناخته نشده است. با توجه به اینکه هر سال مخارج ساخت یک نمایش بیشتر از سال قبل است، دستمزد ها تغییر چندانی نمی کنند و هر سال دریغ از سال های قبل.

یوسفی با اشاره به تعطیلی سالن ها به خاطر کرونا، درباره ورود مجدد مخاطب به سالن ها اظهار کرد: زمانی که یک نمایش آماده اجرا می شود، تعطیلی مکرر میان اجراها بدترین نوع ضربه به یک گروه تئاتری خواهد بود. گروه اجرایی بیشترین ضرر مالی و روحی و روانی را متحمل می شوند. از لحاظ انرژی و زحمت آماده سازی مجدد نیز گروه تئاتری بعضاً به ترمیم و تعویض بدنه و عوامل نیاز دارد. بعد از اتمام تعطیلی سالن ها مجدداً باید برای تبلیغ نمایش هزینه کرد تا ذهن مخاطب احیا و آماده ورود به سالن تئاتر شود. بیشتر این آسیب ها متوجه تیم هایی است که در حال اجرا و تولید آثارشان هستند.

این کارگردان تئاتر در پایان تصریح کرد: مدیران ارشد وزارت بهداشت، ستاد ملی مقابله با کرونا و مرکز هنر های نمایشی باید با دقت تصمیم بگیرند. وقتی عجولانه تصمیم بگیرند به راحتی همه چیز را تعطیل می کنند و به راحتی و بدون فکر هم سالن ها را باز می کنند. در نهایت این گروه های اجرایی هستند که دچار آسیب می شوند. الان وظیفه مدیران فرهنگی جبران خسارت های گروه های هنری است. کما اینکه در شرایط بحرانی مدیریت معنا پیدا می کند. پس مسئولان بدون منت باید به وظیفه شان عمل کنند و جبران خسارت گروه های هنری را در کمترین زمان ممکن انجام دهند و از گروه ها حمایت کنند؛ بنابراین این بحران باید با همیاری و همدلی دو طرفه مسئولین و هنرمندان به امید خدا حل شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تهران- ایرنا- آهنگساز کشورمان گفت: نبود امنیت شغلی و معیشتی هنرمندان موسیقی و تمرکز تهیه کنندگان بر سود سرمایه خود باعت شده تا هنرمندانی مانند همایون شجریان در ادامه راهی که پدرش پیمود چندان موفق نباشند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲ سایت های دیگر : در حاشیه

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا، نشست پژوهشگاه فرهنگ و هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با عنوان ؛ صبح امروز(22 فروردین) بصورت مجازی برگزار شد.

مدیر کل پیشین دفتر موسیقی در ابتدای این نشست گفت: امروزه فضای مجازی و پلتفرم های ارائه دهنده مجازی موسیقی مهم ترین نقش را در شکل دادن به ذائقه موسیقی ما ایفا می کنند و در این میان لزوم توجه بیشتر خانواده ها به آنچه بصورت مجازی در قالب موسیقی در خانه شنیده می شود بیش از گذشته احساس می شود.

وی افزود: امروزه بیشترین تاثیر را بر چرخه صنعت موسیقی، تهیه کنندگان و سرمایه گذاران گذاشته اند و آنان در شکل گیری و کنترل خلاقیت شنوندگان به شدت موثر هستند.

وی در ادامه ضمن اشاره به لزوم نهادینه سازی زیست چندگفتمانی در موسیقی ایران گفت: تا چند سال پیش ما شاهد حضور پررنگ زیست چندگفتمانی در موسیقی نبودیم ولی امروز با درک اهمیت آن شاهدیم زیست تک گفتمانی گذشته تقریبا از بین رفته است.

آهنگساز کشور در ادامه سخنان خود گفت: امروز هیچ محدودیتی در شنیدن انواع موسیقی بخاطر تکنولوژی وجود ندارد و خانواده ها نقش خود را در شکل گیری هنجارهای تازه بخوبی ایفا می کنند و من آینده روشنی را برای ذائقه مخاطبان پیش بینی میکنم و باید بپذیریم امروز موسیقی چه از نظر علمی و چه هنری پرکاربردترین و پر مخاطب ترین هنر است.

وی ضمن انتقاد به تصمیمات اتخاذ شده عرصه مدیریتی بر مبنای کمیت گفت: نمیتوان منکر این تصمیمات بود و از طرفی چون آموزش موسیقی در ایران مانند کشورهای پیشرفته از مقطع ابتدایی وجود ندارد مردم ما عموما در سبک شناسی موسیقی ضعیف هستند.

وی ادامه داد امروز پر مخاطب ترین سبک موسیقی ایران سبک پاپ است و ما شاهدیم اقبال عمومی به این سبک زمانی که به سمت تلفیق با موسیقی اصیل میل پیدا کرد افزایش مخاطب چشم گیری را شاهد بودیم.

وی افزود: در دهه های گذشته بخاطر انواع محدودیت ها یک آلبوم موسیقی میتوانست ذائقه شنیداری مخاطبان را از اساس و بنیان و در کلیت و تمامیت تغییر دهد اما دیگر زمان اینگونه اثرگذاری ها گذشته است.

ارجمند که سابقه مدیریت بر دفتر موسیقی را نیز در سالها قبل داشت ادامه داد: شاکله مدیریت بر عرصه موسیقی ظاهری دارد که بسیار با باطن حقیقی آن متفاوت است. در ظاهر، مدیر دفتر موسیقی مسئولیت ها و اختیاراتی دارد که در باطن حقیقی ماجرا چنین نیست و این بزرگترین علت استعفای من از سمت مدیریت دفتر موسیقی بود.
ارجمند در ادامه گفت: ما مانند کشورهای اروپایی در صنعت موسیقی موفق نبودیم و نه تنها بنابه دلایلی به معاهده جهانی کپی رایت نپیوستیم حتی تلاشی برای تقویت قانون کپی رایت داخلی هم نکردیم.
و نبود همین قانون کپی رایت در کنار قدرت مالی تهییه کنندگان ذائقه اصلی موسیقیایی مردم را شکل داده اند.

وی افزود: هنرمندان موسیقی ما دغدغه های جدی معیشتی دارند و با عدم امنیت شغلی به شکلی جدی روبرو هستند پس نمی توان از آنها انتظار داشت صرفا به هنر ناب اندیشه کنند. آنها مجبورند کارهای سفارشی بپذیرند.

ارجمند ادامه داد: به همین دلیل بود که همایون شجریان به سمت بازار موسیقی میل پیدا کرد و در ادامه راه پدرش موفقیت چندانی نیافت. شاهد جدی این موضوع آثار همایون شجریان است و ما تولیدات او را نباید در ادامه آثار مرحوم شجریان بدانیم و بدون قضاوت و داوری و ارزشگذاری باید بگویم که این پدر و پسر هنرمند دو راه متفاوت در پیش گرفتند.

در ادامه این نشست جامعه شناس و پژوهشگر موسیقی ضمن اشاره به سیاستگذاری های دولت در عرصه موسیقی گفت: دولت سیاست های مناسبی برای ایجاد بنگاه های مستقل موسیقی اجرا نکرد.

وی ادامه داد کار اصلی وزارت ارشاد شناخت عمیق شکل مواجهه مردم با موسیقی است و دریافت چگونگی این مواجهه در حل بسیاری از مشکلات فرهنگی موثر است. وزارت ارشاد به جای تمرکز بر کمیت باید به کیفیت نگاه دقیق تری کند و بر ارتقا فرهنگ عمومی متمرکز شود.

این پژوهشگر موسیقی گفت: از یک مدیر عرصه موسیقی نباید انتظار داشت دانش موسیقیایی یک آهنگساز را داشته باشد و یک مدیر بر اساس اطلاعات دریافتی عمل میکند و متاسفانه باید پذیرفت مشکل اصلی مدیران فرهنگی در تصمیمات، اطلاعات نادرستی است که به آنها می دهند.
صمیم با بیان اینکه پژوهش در زمینه میزان مصرف موسیقی هدر دادن سرمایه است. و باید زاویه نگاهمان از میزان مصرف به سمت کیفیت اثر تغییر کند، افزود: وزارت ارشاد بنگاه مشاوره بازار موسیقی نیست و این قبیل کارها متعلق به کمپانی هاست. بنگاه و کمپانی به سود خود اهمیت میدهد اما هدف ما باید ارتقا کیفیت باشد.

وی ادامه داد: چون تا کنون مساله ما کشف میزان مصرف بوده، به سبک شناسی توجه نشده و ما امروزه در سبک شناسی به شدت فقیریم.
وی در خاتمه افزود: برای ما نباید مهم باشد مردم در چه جاهایی چه موسیقی هایی گوش می کنند چون کار ما رونق بخشیدن به بازار نیست و با تمرکز بر چقدرها به جایی نخواهیم رسید ما باید بر چگونگی ها توجه کنیم.

قرار بود در این نشست آهنگساز پیشکسوت نیز حضور داشته باشد که وی با ارسال پیامی ضمن اعلام پوزش خود گفت: بواسطه درگیری یکی از اقوام خود با بیماری و لزوم رسیدگی به وی نتوانسته در این نشست حاضر باشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
در پنجمین برنامۀ دراماتیک رادیونوفل که هر شنبه به شکل زنده از عمارت نوفل شاتو پخش می شود، موضوع بررسی اقدامات اداره کل هنرهای نمایشی جهت حمایت از بخش خصوصی به بحث و گفت وگو گذاشته شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲ سایت های دیگر : خبرگزاری صبا خبرگزاری جمهوری اسلامی در حاشیه هنر آنلاین

به گزارش ایلنا، در پنجمین برنامۀ دراماتیک رادیونوفل که هر شنبه به شکل زنده از عمارت نوفل شاتو پخش می شود، موضوع بررسی اقدامات اداره کل هنرهای نمایشی جهت حمایت از بخش خصوصی به بحث و گفت وگو گذاشته شد.

در این برنامه که اجرای آن را علی جعفری به عهده دارد، محسن حسن زاده، مدیر روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، شاهین چگینی عضو هیئت مدیره انجمن صنفی تماشاخانه های ایران و امید طاهری به عنوان نویسنده، منتقد و کارشناس تئاتر حضور داشتند.

امید طاهری در این برنامه، نوع برخورد با تئاتر خصوصی را از پایه و اساس اشتباه خواند و گفت: از تئاتر خصوصی همانند تئاتر دولتی باید حمایت شود زیرا تئاتر خصوصی به معنی حقیقی وجود ندارد. نباید با عنوان خصوصی بودن آن را به حال خود گذاشت. زیرا از تئاتر خصوصی این انتظار می رود تا رو پای خود بایستد در حالی که یک صنف نوپاست.

او همچنین خاطرنشان کرد: تئاتر خصوصی هنوز عنوان تعریف شده و شفافی نیست. در غرب هم منظور از تئاتر خصوصی، اغلب تئاتری هست که استقلال اندیشه، فرم و محتوا دارد و معمولا آلترناتیو جریان مسلط تئاتر است. در واقع هیچ جای دنیا تئاتر خصوصی را با منظور تئاتری که استقلال مالی داشته باشد و نیازمند منابع و حمایت های دولتی نباشد به کار نمی برند. برای همین در سال های اخیر بین نهاد دولتی و تماشاخانه داران خصوصی، تفاهم و ارتباط روشن و قاعده مندی به وجود نیامده. دولت در تلاش است به بهانه خصوصی سازی از حمایت بخش بزرگی از تئاتر شانه خالی کند ولی ما بارها گفته ایم که امر فرهنگی را نباید با قواعد و الگوهای بازاری و تجاری محکوم به استقلال مالی کرد که در نهایت ابتذال به دنبال دارد.

در ادامه، شاهین چگینی به عنوان نماینده و عضو هیئت مدیره صنف تماشاخانه های خصوصی ایران و محسن حسن زاده مدیر روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی در برنامه حاضر شدند و درباره عدم پرداخت کمک هزینه به هنرمندان و سالن های خصوصی در دوره کرونا و همچنین ادعای تلاش دولت برای از بین بردن تئاتر، بحث و گفتگو کردند.

شاهین چگینی با طرح انتقادی که پیش از این در فضای مجازی خطاب به دولت مطرح کرده و بهانه این گفتگوی دو سویه نیز شده بود، تاکید کرد: امسال نیز مانند سال گذشته، وعده های دولت برای حمایت از تئاتر محقق نخواهد شد؛ کما اینکه در این مدت به جای رسیدگی به مشکلات و تسهیل روند آن برای هنرمندان و سالن های خصوصی، شاهد مانع تراشی های بسیاری بودیم؛ موانعی مانند مراجعه و ثبت نام اینترنتی در چند سایت مختلف برای دریافت تسهیلات، عدم پاسخ گویی مناسب و در نهایت سردرگمی سالن های خصوصی برای دریافت کمک هزینه که بودجه آن تصویب شده است.

محسن حسن زاده هم در پاسخ، ابتدا به پست اینستاگرامی چگینی در روزهای اخیر اشاره کرد و گفت: آنچه آقای چگینی در پست خود عنوان کرده در واقع افترا و تهمت است؛ زیرا در آن پست نه انتقاد، بلکه صراحتا عنوان شد که دولت (اداره کل هنرهای نمایشی) در راستادی از بین بردن تئاتر تلاش کرده است. طرح چنین اتهامی از منظر من، یک خیانت محسوب می شود. زیرا ما برای این حضور داریم تا مشکلات را رفع کنیم و در همین راستا رایزنی های مختلفی هم انجام شده است.

حسن زاده در خصوص کمک هزینه های تخصیص یافته به تماشاخانه های خصوصی یادآور شد: در حال حاضر این تسهیلات، از صندوق کارآفرینی امید پرداخت می شود و رابط بین اداره کل هنرهای نمایشی و صندوق کارآفرینی امید، صندوق اعتباری هنر است. تمامی موارد در این راستا انجام شده و این ارتباط باید بین این دو اداره شکل بگیرد.

امید طاهری هم در ادامه مطرح کرد: تاریخ ما متاسفانه یک تاریخ تکه تکه و چندپاره است. به همین دلیل نمی توان بررسی کاملی، با یک نگاه پیوسته داشت و یک بازه زمانی اثرگذار در وضعیت کنونی را مطرح و بررسی کرد. برای بررسی عملکرد اداره کل هنرهای نمایشی در سال های 1399 و 1400 باید به زمانی که آقای آشنا به سمت مدیریت این اداره کل انتخاب شدند بازگردیم. اما متاسفانه نفراتی که قبل از ایشان در سمت مدیریت بودند دیگر مسائل مربوط به نفرات قبلی را قبول نمی کنند و همین ها مشکلات را چندین برابر می کند.

در ادامه برنامه و در همین منظر، موارد متفاوتی از نقطه نظرات مهمان ها و کارشناسان برنامه مطرح شد و در نهایت این گفتگو هر دو طرف به این نتیجه رسیدند که باید در کنار هم به صورت مشترک عمل کنند تا درخواست مطالبات به نتیجه بیانجامد.

علی جعفری هم در پایان بندی این برنامه از رادیونوفل با اشاره به درس هایی که از این برنامه گرفته است، گفت: هیچ چیز جای گفتگو را نمی گیرد؛ وقتی دو طرف بیش از امتداد سوءتفاهم، بر اصل گفتگو می کوشند قطعا نتیجه قابل قبول تر از اصرار بر تکرار سوءتفاهم هاست. خانواده تئاتر و اداره کل هنرهای نمایشی دو سوی یک مخاصمه نیستند، شرایط تحمیلی کرونا اگرچه همه ما را در شرایط بسیار سختی قرار داده است، اما پذیرش این نکته که فعالان و هنرمندان تئاتر و مسئولان دولتی تئاتر نباید رودرروی هم قرار بگیرند می تواند منجر به پیگیری و احتمالا به نتیجه رسیدن مطالبات صنفی تئاتر شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
این روزها با نزدیک شدن به اواخر عمر دولت دوازدهم و البته تقویم فرهنگی کشور و موعد برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در برخی محافل خبرهایی مبنی بر برگزاری دومین دوره نمایشگاه مجازی کتاب شنیده می شود؛ اتفاقی که انتقادات و پیشنهادهایی را با خود به همراه خواهد داشت.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۳

به گزارش گروه فرهنگ و هنر قدس آنلاین ، با نزدیک شدن به موعد برپایی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، زمزمه هایی مبنی بر برگزاری زودهنگام دومین نمایشگاه مجازی کتاب نیز شنیده می شود؛ این در حالی است که کمتر از سه ماه از برپایی نخستین دوره آن می گذرد. با این وجود اما محسن جوادی، معاون فرهنگی وزیر ارشاد می گوید زمان برگزاری دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران هنوز مشخص نشده و باید جلسه ای برای مشخص کردن زمان دقیق آن برگزار شود.

اما سوال اینجاست در چنین شرایطی که طی گفته های اخیر هومان حسن پور، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران هنوز ارز دولتی برای خرید کاغذ به ناشران اختصاص داده نشده و از سوی دیگر کمبود نقدینگی در بازار کتاب و خطر اتمام کاغذ فرهنگی(دولتی) این صنف را تهدید می کند، برپایی زودهنگام نمایشگاه چقدر می تواند این وضعیت را پیچیده تر کند.

پرویز بیگی حبیب آبادی، مدیر انتشارات فصل پنجم نیز در واکنش به این گمانه زنی ها می گوید: با توجه به اینکه نمایشگاه کتاب بهمن ماه گذشته برگزار شد بدیهی است که یک فاصله کوتاه چند ماهه نمی تواند مخاطبان زیادی را در بربگیرد. سال گذشته اشکالات بسیاری در سه روز نخست داشتیم و پس از آن مسئولین محترم به رفع اشکالات پرداختند. از طرفی بخشی از مخاطبان نیز قادر به هماهنگی با این سیستم نبودند. برپایی این نمایشگاه حرکت ارزشمندی بود، اشکالات فراوانی داشت که کم کم رفع شد اما طبیعی است که هرگز نمی تواند مانند یک نمایشگاه حضوری پاسخگوی هزینه های سنگین ناشران باشد.

برپایی نمایشگاه کتاب در بازه های زمانی مختلف

این ناشر با ارائه یک راهکار ادامه می دهد: پیشنهاد من این است که 32 استان را به 8 قسمت قمست تقسیم کنند و در هر4 استان که از نظر جغرافیایی به هم نزدیکترند در یک مرحله نمایشگاه استانی برگزار کنند که در نتیجه 8 نمایشگاه در بازه زمانی 4 ماهه برگزار می شود.

به گفته بیگی حبیب آبادی، امتیاز این شیوه این است که تمام افرادی که به شیوه های جدید آگاهی نداشتند با آن آشنا می شوند و مشکلات عمده ای که در سه روز نمایشگاه پدید آمد، با تجربه اندوزی رفع می شود و در مجموع هم حجم کار برای خانه کتاب کمتر خواهد شد، هم آموزش برای افراد در استان ها بیشتر می شود و از سویی دیگر فشار کاری روی اداره پست نیز یک هشتم می شود.

این روزها مردم ذهنشان جای دیگری مشغول است

این ناشر فضای ذهنی مردم را در این ایام بیشتر درگیر مسائلی مربوط به انتخابات، روابط بین الملل ایران، برجام و مسائل معیشیتی می داند و می گوید: بدیهی است بخشی از این حافظه در جای دیگری هزینه خواهد شد اما اگر انتخابات برگزار شود و به فضای آرامی برسیم و دولت جدید سیاست گذاری های بهتری روی کتاب داشته باشد آن زمان برپایی نمایشگاه پاسخ بهتری خواهد داد.

وی در واکنش به افزایش قیمت ها در حوزه کاغذ یادآور می شود: ناشران برای ادامه حیات خودشان به افزایش قیمت تن می دهند اما اتفاقی در پشت جلد کتاب رخ می دهد و قیمت بالاتر می رود و در نتیجه مخاطب واقعی کتاب توانایی خرید نخواهد داشت. اگر می خواهیم فرهنگ کتاب خوانی در این کشور رشد کند و از این وضع بسیار نابسامان خارج شود باید ملاحظاتی برای کاغذ و کتاب در نظر بگیریم که طبیعتاً وزارت محترم ارشاد این ملاحظات را در نظر داشت اما وقتی با بودجه کمتر و مشکلات اقتصادی مواجه شد، بناچار خرید کتاب نیز کمتر شد. اما اگر یک برنامه ریزی صحیح و قابل اجرایی انجام نشود این سیر قهقهرایی وجود خواهد داشت.

آمارسازی در حوزه تیراژ کتاب مسئولان را هم گمراه می کند

بیگی حبیب آبادی اظهار می کند: خاطرم است چند سال پیش یکی از مسئولان رده بالای حوزه فرهنگی کشور هشدار داد کتاب در سراشیبی سقوط است و این نشان می دهد مسئولان هم به این موضوع واقف هستند. متأسفانه کتاب ها هر روز نازک تر و مخاطبان هم از کتاب دورتر می شوند. در این بین آمارهایی که ارائه می شود قابل تأمل است. ما کتاب هایی داریم که پشت جلد آنها تیراژ هزار نسخه ای درج می شود اما شاید فقط صد نسخه چاپ شود. مواردی از این دست آمارهای کاذب ایجاد می کند و این آمارها مسئولان را هم به خطا می اندازد که باید به این مسائل رسیدگی شود.

اعظم کیان افراز، مدیر انتشارات افراز درباره ضرورت برپایی نمایشگاه مجازی کتاب در یک فاصله زمانی کوتاه از نخستین دوره آن می گوید: نمایشگاه کتاب هرسال اردیبهشت ماه برگزار می شده و اگر عدم برپایی آن طی سال گذشته را به دلیل کرونا مستثنی کنیم، طبیعی است که با این فاصله زمانی به فکر برپایی نمایشگاه در موعد مقرر خودش و البته به صورت مجازی هم باشیم.

وی می افزاید: اما با توجه به اینکه زمان زیادی از برپایی نخستین نمایشگاه مجازی کتاب نمی گذرد، هنوز ناشران کتاب های جدیدی برای ارائه منتشر نکرده اند و ضرورت دارد که درباره برپایی نمایشگاه اطلاع رسانی شود، ضمن اینکه تاکنون در صنف ناشران خبری درباره برپایی دومین دوره نمایشگاه مطرح نشده است.

ضرورت پیوند نمایشگاه و کتابفروشی ها

کیان افراز با اشاره به برپایی موفق نخستین نمایشگاه مجازی کتاب می گوید: دسترسی مخاطبان از اقصی نقاط کشور به نمایشگاه مهمترین دستاورد آن بود. طبیعتاً تجربه اول با یک سری ایراداتی همراه بود که می توان به اختلال سامانه و بحث ارسال کتاب ها اشاره کرد و به دلیل اینکه بسیاری از این مرسولات پستی به مقصد نرسیده بود مجبور شدیم که مجدداً آن را برای خریدار ارسال کنیم. بنابراین بهتر است ارسال را به پایان نمایشگاه موکول کنیم تا از ترافیک سایت هم جلوگیری شود. همچنین اگر نمایشگاه را با کتابفروشی های هر شهر پیوند دهند تا تحویل کتاب از سوی آنها صورت بگیرد باعث می شود کتابفروش ها هم آسیب کمتری ببینند. ضمن اینکه کتاب هایی که آذرماه اعلام وصول شده بود در نمایشگاه موجود نبود و بسیاری از کتاب های چاپ اول و جدید در نمایشگاه عرضه نشد.

استقبال از نمایشگاه مجازی کتاب کمرنگ خواهد بود

به گفته این ناشر، با توجه به تجربیات کسب شده، برپایی دوره دوم قدری راحت تر است، هرچند اگر با فاصله برگزار شود تا ناشران چاپ اولی بیشتری داشته باشند بهتر است اما بعید می دانم حتی اگر به این سرعت و در این مدت زمان کوتاه برگزار شود هم استقبال چندانی از آن صورت بگیرد.

وی با اشاره به افزایش قیمت کاغذ و تأثیر آن روی میزان عرضه کتاب ادامه می دهد: هر بند کاغذ 100 در 70 حدود 800 هزارتومان شده و با یک بند فقط چند نسخه کتاب تولید می شود و در این شرایط که بهمن نمایشگاه تمام شده، اسفندماه هم فرصت چاپ کتاب نبوده و سال جدید را هم تازه شروع کردیم بهتراست برای برپایی نمایشگاه اطلاع رسانی صورت بگیرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
بعد از نادر قدیانی، حالا این مدیرعامل به نشر(انتشارات آستان قدس رضوی) است که می نویسد: تعطیل کردن کتابفروشی ها با صادر کردن چند بخشنامه شتاب زده و غیرکارشناسی، مرگ جریان پویا و بانشاط فرهنگ و آگاهی را به دنبال خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، پیرو واکنش های گسترده ناشران و کتابفروشان به تعطیلی کتابفروشی ها در پی شیوع کرونا و از سوی مقابل فعالیت بسیاری از مشاغل، برخی از کتابفروشان نسبت به تصمیم ستاد کرونا اعتراض کردند.

نادر قدیانی، نخستین ناشر و کتابفروشی بود که نسبت به این موضوع گله کرد و نسبت به زیان ناشی از تعطیلی ها به صنف نشر هشدار داد. در ادامه هومان حسن پور رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و بسیاری دیگر از کتابفروشی ها با تماس های گوناگون با خبرگزاری فارس، اعتراض خود را اعلام داشتند.

در ادامه این واکنش ها، نامه حسین سعیدی مدیرعامل به نشر(انتشارات آستان قدس رضوی ) به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص تعطیلی کتابفروشی ها هم منتشر می شود:

بسمه تعالی
بخوان به نام پروردگارت که جهان را آفرید. همان خدایی که انسان را از خون بسته به وجود آورد. بخوان که پروردگارت از همه بزرگوارتر است. همان پروردگاری که به وسیله قلم تعلیم داد.

جناب آقای دکتر سید عباس صالحی وزیر معزّز و فرهیخته فرهنگ و ارشاد اسلامی

با تقدیم سلام و احترام

در لحظه تلاقی پیامبر و جبرئیل، نقطه آغاز رسالت حضرت ختمی مرتبت بر مبنای خواندن شکل گرفت و اعجاز او در سراسر قرون و اعصار، کتاب بود که مردمان بخوانند و در آیات آن اندیشه کنند و کیست که امروزه مطالعه و افزایش آگاهی ناشی از خواندن را به حال جوامع و احوالات شخصی و اجتماعی انسان ها مفید نداند؟

در شرایطی که ویروس همه گیر کرونا، ارتباطات انسانی و احوالات شخصی، اجتماعی و اقتصادی همه جوامع را تحت تاثیر اثرات مرگبار خود قرار داده است و در کنار آن بی تدبیری ها و سوءمدیریت های برخی از مدیران، مهار این بلیّه را سخت تر می نماید، باید به دنبال راهی بود تا به آرامش و رشد افراد جامعه در این وضعیت به خصوص یاری رساند.

استقبال خیره کننده و غافلگیر کننده ایرانیان از اولین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، اقبال زیاد مردمی به طرح های فصلی فروش کتاب، مراجعات فراوان علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی به کتابفروشی ها و نیز رشد بی سابقه اقبال به کتاب های الکترونیک در یکسال اخیر در سال گذشته نشان داد که مردم کشور عزیزمان، علیرغم همه فشار های اقتصادی و تنگناهای مالی، در این شرایط کتاب را برای پر کردن اوقات خود و راهی بی خطر برای سلامت روح و روان برگزیده اند و طبیعی است که زیرساخت های موجود در فضای مجازی، هرگز نمی تواند جایگزین فروشگاه های کتاب باشد.

در مقابل این چنین پیام های روشنی که استقبال از کتاب و نیاز به مطالعه را فریاد میزند، تصمیم به تعطیلی کتاب فروشی ها، غیر کارشناسی و به دور از مصلحت تلقی میشود. زیرا همچنان که گوشت و نان و سبزی، مورد نیاز مردم است و کالای ضروری محسوب میشوند، کتاب نیز که نقشی راهبردی و اساسی در سلامت روح و رشد معنوی افراد دارد، ضروری و بدیهی تلقی می شود.

کتاب ها و کتابفروشی ها، خونِ فرهنگ و آگاهی در رگ های اجتماع است و تعطیل کردن کتابفروشی ها با صادر کردن چند بخشنامه شتاب زده و غیر کارشناسی، مرگ جریان پویا و با نشاط فرهنگ و آگاهی را به دنبال خواهد داشت.

صرف نظر از لطمات اقتصادی جبران ناپذیر ناشرین که همانند همه صنوف در یکسال گذشته متضرر شده اند، به نظر میرسد عدم توجه به اهمیت کتاب و کتابخوانی و کتاب فروشی در شرایط فعلی، به حال هیچ کس مفید و مطلوب نباشد. در چنین شرایطی از حضرتعالی که همواره دغدغه فرهنگ این مرز و بوم را داشته اید و از هیچ تلاش و کوششی در جهت خدمت به اهداف و آرمان های جمهوری اسلامی ایران دریغ نکرده اید، خواهشمندم اینبار نیز چون همیشه در کنار اصحاب نشر و کتاب از ستاد ملی کرونا پیگیر بازگشائی کتابفروشی ها در این روزهای ابتدائی سال باشید.

بدیهی است که مخاطبان کتاب و کتابفروشی ها، افراد فرهیخته و آگاهی هستند که با رعایت پروتکل های بهداشتی می توانند خریدی امن و مطمئن در فضاهای بهداشتی و ضدعفونی شده کتاب فروشی ها داشته باشند.

در جوار بارگاه ملکوتی حضرت امام رضا علیه السلام، از خداوند بزرگ مسالت مینمایم که بلا و بیماری را از آحاد مردمان شریف کشورم دور و این ویروس را ریشه کن کند و مسئولین و خدمتگزاران به مردم را در پناه خود سلامت بدارد و به ایشان توفیقات بیش از پیش عنایت کند.

حداقل از همان کشورهای اروپایی که قبله دولتند، تقلید کنید

همچنین سعید مکرمی، مدیر کتابفروشی های اسم در نامه ای به وزیر ارشاد، نسبت به این تصمیم ستاد ملی کرونا اعتراض کرد. متن نامه او هم به شرح زیر است:

جناب آقای دکتر صالحی
وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی

روز گذشته در خبری خواندم که استاد ما جناب آقای نادر قدیانی که از پیشکسوتان نامدار کتاب کشورند، در نامه ای از شما خواستند که کتابفروش ها را از تعطیلی های کرونا نجات بدهید. ( اینجا بخوانید)

آقای دکتر! ما اهالی زیست بوم کتاب شما را مردی فاضل و فرهنگی می دانیم. شما از اعضای اصلی ستاد ملی کرونای کشورید. جایی که سیاست ها و دستورالعمل های بالادستی کل نظام در آن گرفته می شود. تعجب و شکوِه هم همین جاست. چطور می شود فردی با جایگاه شما به فکر چرخه ی کتاب کشور نباشد؟ مگر می شود وزیر فرهنگ و رییس حوزه فرهنگی و رسانه ای ستاد کرونا، نشسته باشد و وقتی پای ذبح یک اکوسیستم مطرح می شود کاری با حدود 10 هزار نفر عیالش در این بخش نداشته باشد.

شما خوب می دانید که چرخه کتاب در میان صنایع دیگر، نحیف ترین و آسیب پذیرترین صنعت است به گونه ای که دوره بازگشت پذیری سرمایه آن نسبت به دیگران بسیار طولانی تر بوده و درآمدهایش نسبت به هزینه هایش ناچیز است. وقتی کتابفروش نباشد ناشر چطور بفروشد؟ وقتی ناشر نفروشد نویسنده برای که بنویسد؟

سوال های زیادی اینجا مطرح است. اگر پای درد دل اهالی کتاب نمی نشینید، نان شان را هم آجر نکنید!

رویه ها و روال هایی که از دولت در طی این سال ها دیده ایم نگاهی قبله گون به کشورهای اروپایی است. همۀ ما شاهد بوده ایم که مصادیق متعددی از تقلید و مقایسه در رفتار و گفتار مدیران ارشد اجرایی کشور وجود داشته است. در این زمینه هم به این مبنا پایبند باشید. حداقل از همان فرانسه تبعیت کنید و کتابفروشی ها را در گروه اول مشاغل بگنجانید و از ورشکستگی بیشتر نجات دهید.

کتابفروشی ها را بستید، جگرکی ها را باز گذاشتید!

محمدتقی حق بین، مدیر کتابفروشی خانه کتاب شفق هم طی روزهای اخیر اعلام کرد: قرار بود تعطیلی کتابفروشی ها در ایام قرنطینه مورد تجدیدنظر قرار گیرد، اما این پرونده شیرینی فروشی ها و جگرفروشی ها مورد تجدید نظر قرار گرفت تا اغذیه فروشی ها باز بمانند و کتابفروشی ها تعطیل.

طی روزهای گذشته کتابفروشی ها با اشاره به اینکه بسیاری از اغذیه فروشی ها، قنادی ها و .... فعال هستند، چرا باید کتابفروشی ها که عموما محل مراجعات فراوان نیست، تعطیل شوند؟ نسبت به 10 روز تعطیلی گلایه کردند. اینجا بخوانید.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
هر بار تیتری میلیاردی با گزارشی از صعود درصدها پرونده طرح های فصلی کتاب را می بندند، اما اگر تقدیرها و افتخارات برگزارکنندگان را کنار بزنیم و به کتاب های فروخته شده نگاهی کنیم، جز سقوط کتاب خبری در کار نیست؛ کتاب ها گرچه گران تر می شوند اما خاک می خورند و سقوط می کنند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجویان ایران خبرگزاری اقتصادی ایران روزان

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، دفتر طرح های فصلی کتاب در سالی که با شیوع ویروس کرونا به پایان رسید، از اردیبهشت ماه باز شد؛ ماهی که تا پیش از شیوع ویروسی که ابتدا چین و بعد دنیا را به هم ریخت بنا بود برگزاری سی وسومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را به خود ببیند، با تخفیف طرح بهارانه (به عنوان سیزدهمین دوره طرح توزیع یارانه کتاب) در کتابفروشی ها میزبان علاقه مندان و خریداران شد.

این البته درحالی بود که موسسات زیرمجموعه معاونت فرهنگی وزارت ارشاد هنوز دچار ادغام نشده بودند و از این رو طرح بهارانه بنا به روال گذشته طرح های فصلی، توسط خانه کتاب برگزار می شد.

بر اساس اعلام نیکنام حسینی پور (مدیر خانه کتاب در آن زمان) در طرح بهارانه کتاب 99 20 میلیارد ریال یارانه به کتابفروشی ها و 20درصد تخفیف تا سقف 1500000 ریال نیز به خریداران اختصاص پیدا کرد. پس از آن که چند روزی از اجرای طرح می گذشت، اعتبار کتابفروشی های عضو طرح 20درصد افزایش یافت و سر آخر، آمار فروش طرح تخفیفی کتاب در بهار 99، با مشارکت 685 کتاب فروشی چنین اعلام شد: 304هزار و 255 نسخه کتاب به مبلغ 117 میلیارد و 488 میلیون و 710هزار و 574 ریال توسط 108هزار و 258 نفر خریداری شد؛ هرچند این عدد به عنوان تعداد خریداران صحیح نیست چون عده قابل توجهی از خریداران با دو یا چند کد ملی برای یک نفر خرید می کنند.

ضمنا استان تهران با 46هزار و 651 نسخه کتاب در صدر پرفروش ترین استان ها بر اساس کتاب قرار گرفت و خراسان رضوی با فروش 34هزار و 626 نسخه کتاب رتبه دوم پرفروش ترین استان ها براساس تعداد کتاب را به خود اختصاص داد. استان اصفهان با فروش 33هزار و 419 نسخه کتاب، رتبه سوم طرح بهارانه کتاب 99 شد. این در حالی بود که استان های تهران، اصفهان و خراسان رضوی پرفروش ترین استان ها بر اساس مبلغ فروش در این طرح اعلام شدند.

هرچند پرونده بهارانه کتاب در آن زمان با این ارقام بسته شد اما انگار با تغییرات سازمانی، برخی اعداد هم تغییر کردند؛ در حالی که از طریق اطلاع رسانی در سایت معاونت فرهنگی وزارت ارشاد گفته شده بود تعداد کتاب های به فروش رسیده 304هزار و 255 نسخه بوده اما این عدد در سخنان مسئول جدید برگزاری طرح های فصلی کتاب، ایوب دهقانکار در پایان طرح تابستانه تغییر کرد و او گفت که در بهارانه کتاب 304هزار و 249 نسخه کتاب فروخته شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
کتاب واژگان خاکستری اثر 31 نویسنده جوان و نواندیش در انتشارات آریترین منتشر شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲ سایت های دیگر : مهرصبا

گروه ادبیات فرهنگی هنری

تاریخ انتشار

کد خبر 7722540

دانلود PDF

نظر دادن

جلال صابری نژاد مدیرمسئول نشر آریترین، در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان درباره انتشار کتاب های جدید این انتشاراتی گفت: کتاب واژگان خاکستری عنوان مجموعه داستانی از 31 نویسنده است که درباره موضوعات مختلف از جمله اجتماعی، فقر و جنگ نوشته شده اند. نویسندگان این آثار از نسل جوان و نواندیش هستند. مجموعه داستان تنیدگی اثر محمدمتین ارزندی هم به زودی منتشر می شود.

بیشتر بخوانید

وقتی شیوع کرونا و گرانی کاغذ مانع از چاپ کتاب می شوند

وی افزود: از دیگر آثار در دست انتشار نشر آریترین می توان به مجموعه طنز شاعران حوزه هنری با گردآوری عباس ثمری و جلوه های اهورایی در شاهنامه فردوسی اثر الهام ستوده اشاره کرد. این روزها کار چاپ این آثار انجام می شود.

مدیرمسئول انتشارات آریترین ادامه داد: افزایش دوباره قیمت کاغذ و دستمزد چاپخانه ها در سال جدید باعث شده است ناشران کمتری در زمینه انتشار کتاب حضور داشته باشند. متاسفانه اگر همچنان روند افزایش قیمت کاغذ و مسائل انباشته شده در نشر ادامه داشته باشد، صنعت نشر راکد می ماند. خروج صنعت نشر از رکود به تصمیم گیری نهاد های دولتی بستگی دارد.

صابری نژاد بیان کرد: یکی از مسائلی که صنعت نشر با آن دست و پنجه نرم می کند، گرانی کاغذ است. شرایط کرونایی جامعه و مشکل توزیع کتاب هم از دیگر مشکلات ناشران به شمار می رود. متاسفانه از یک سو زمان برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران تمدید نشد و از سوی دیگر برگزاری آن استمرار نداشت. آن هم در شرایطی که خرید اینترنتی کتاب امن تر است.

وی اظهارکرد: امکان برگشت سرمایه در بازار نشر به صفر رسیده است. به دلیل شیوع بیماری کرونا و تنش های اقتصادی که در کشور وجود دارد، اکثر ناشران شهرستانی با تعدیل نیرو روبرو شدند. اگر چشم اندازی در صنعت نشر وجود داشته باشد و تقاضا های بازار نشر به حداکثر برسد، فضای پایدارتری در این صنعت ایجاد می شود. صنعت نشر به دریافت تسهیلات نیاز دارد اما متاسفانه این تسهیلات فقط در اختیار ناشران تهرانی قرار گرفت. وام های توسعه و دیگر وام ها به ناشران شهرستانی داده نشد و آن ها با روند اداری اعطای وام روبرو شدند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
در حالیکه قیمت کاغذ تحریر در بازار آزاد به بندی 710 هزار تومان افزایش یافته است، معاون فرهنگی ارشاد از افزایش قیمت چند برابری کتاب در این شرایط خبر می دهد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران چاپ و نشر آنلاین

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، بازار کاغذ همچنان در التهاب قیمت ها به سر می برد؛ از هفته گذشته تاکنون قیمت ها با افزایش 10 تا 20 هزار تومانی مواجه بوده است و جامعه مصرف کنندکان به ویژه ناشران در شوک ناشی از افزایش قیمت ها در سال جدید به سر می برند.

اگرچه کاملاً محرز و آشکار است که صنعت نشر ایران توان کار کردن با کاغذ بندی 700 هزار تومان را ندارد، و سهمیه باقی مانده از کاغذ دولتی سال 98 نیز رو به اتمام است، اما بررسی ها نشان می دهد که با توجه به افزایش قیمت جهانی کاغذ از 800 تا 850 دلار به 900 تا هزار دلار، افزایش نرخ ارز ، افزایش نرخ ارز محاسباتی گمرکی بر اساس بودجه 1400 ، افزایش قیمت در حمل و نقل و ... قیمت تمام شده کاغذهای جدید وارداتی چندان کمتر از بندی 700 هزار تومان نخواهد بود.

از سوی دیگر برخی فعالان بازار کاغذ معتقدند که اگرچه قیمت ها در پارت های جدید وارداتی با افزایش همراه خواهد شد، اما عمده واردکنندگان کاغذهای در انبار مانده خود را که با نرخ های بسیار کمتر وارد شده حالا گران می فروشند.

برخی از کارشناسان دلیل اصلی این گرانی را افزایش تقاضای ناشران از بازار می دانند، اما با توجه به اینکه نیاز سالیانه به کاغذ تحریر در کشور ما 350 هزار تن برآورد شده است و از سوی دیگر آمارها نشان می دهد که نیاز سالیانه نشر بسیار کمتر از این ها و در حدود 60 تا 80 هزار تن در سال است، می توان گفت که مصرف نشر چندان تاثیری در این بازار نخواهد داشت. به عبارت دیگر سهم نشر از نیاز سالانه به کاغذ تحریر چیزی در حدود 30 درصد است نه بیشتر و این یعنی افزایش قیمت ها چندان ارتباط مستقیمی با افزایش یا کاهش تقاضای ناشران از بازار ندارد.

به هر روی با توجه به اینکه همواره مطرح می شود که واردات کاغذ با قیمت های فعلی چندان مقرون به صرفه نیست، به نظر می رسد که با واردات کالاهای جدید به بازار قیمت ها چندباره دچار افزایش خواهد شد و این به ضرر صنعت نشر خواهد بود.

چرا هیچ خبری از اختصاص سهیمه ارز کاغذ سال 99 نیست؟ دولت در این چند ماه باقی مانده تا پایان مسئولیتش ارز کاغذ را اختصاص خواهد داد یا خیر؟ اینها سوالاتی است که پاسخ آن ها تا اندازه ای وضعهیت نشر را در ماه های پیش رو روشن خواهد کرد.

محسن جوادی، معاون فرهنگی وزارت ارشاد، درباره تکلیف سهمیه کاغذ سال 99 و 1400 به تسنیم گفت: معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنان مصرانه پیگیری های لازم برای اختصاص ارز سال 99 کاغذ ناشران را انجام می دهد. اما هنوز اینکه اختصاص داده می شود یا خیر اعلام نشده است.

وی ادامه داد: قطعاً صنعت نشر ایران توان فعالیت با این قیمت ها را ندارد، کاغذ با بندی 700 هزار تومان قیمت کتاب را چند برابر می کند.

معاون فرهنگی وزارت ارشاد ضمن ابراز امیدواری از اختصاص هر چه سریع تر ارز یارانه ای کاغذ گفت: تایید اولیه اختصاص این ارز در هیات دولت انجام شده است، پیشنهاد به ستاد اقتصادی دولت رفته و در حالی بررسی است با توجه به اینکه پیشنهادات بسیاری در این ستاد در حال بررسی است احتمالا هنوز نوبت به کاغذ نرسیده است تا زودتر تعیین تکلیف شود.

هر چند اختصاص ارز به کاغذ در شرایط فعلی کشور مخالفان بسیاری دارد و بسیاری آن را مفسده انگیر نیز می دانند، اما به نظر می رسد در شرایط فعلی بهترین راه حل برای ادامه حیات نشر باشد؛ زیرا در غیر این صورت قیمت ها چند برابر شده و متوسط قیمت کتاب از 70 هزار تومان به بالای 200 هزار تومان افزایش خواهد یافت.

از سوی دیگر کاغذ تنها کالایی است که در سال 98 ارز دولتی دریافت کرده و بدون تغییر قیمت به دست مصرف کننده رسیده است، کاغذ تنها با قیمتی که سازمان حمایت از مصرف کننده تعیین کرده فروخته شده است، حتی نهاده های دامی نیز با افزایش قیمت همراه بودند اما کاغذ نه. توجه نکردن دولت به این موضوع و عدم اختصاص ارز به کاغذ فرهنگی تبعات جبران ناپذیری برای صنعت نشر به همراه خواهد داشت.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
نشر کتاب های کودک و نوجوان همواره مسائل و مشکلات گوناگونی را تجربه کرده است، یکی از این مسائل در سال های اخیر غلبه تجدید چاپی ها بر چاپ اولی ها بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ گرچه در سال 99 با وجود محدودیت های ناشی از کرونا نمی توان چندان خرده ای بر کاستی های حوزه نشر کتاب گرفت، اما وضعیت نشر کودک و نوجوان در مقایسه با سایر گروه ها چندان مطلوب نیست و این فقط مربوط به سال گذشته نیست و روند نزولی در تولید از چند سال گذشته آغاز شده است.

در سال گذشته 12 هزار و 988 عنوان کتاب کودک و نوجوان منتشر شده که از این تعداد 7160 عنوان تألیف و 5828 عنوان ترجمه بوده اند و متأسفانه غلبه انتشار کتاب های ترجمه بر تألیف در این حوزه همچنان مشهود است.

مسئله دیگری که باز هم بر وضعیت نامطلوب نشر کودک و نوجوان تأکید می کند، غلبه تعداد تجدید چاپی ها به چاپ اولی هاست. تعداد کتاب های تجدید چاپ در حوزه کودک و نوجوان در سال گذشته 7355 عنوان و چاپ اولی ها 5633 عنوان بوده است.

مقایسه آمار نشر سال 99 با سال 98 نیز نشان می دهد که روند انتشار کتاب کودک و نوجوان با کاهش بیش از 5 هزار عنوان مواجه بوده است که این مسئله می تواند دلایل متعددی از جمله شرایط حاکم بر نشر در دوره کرونا، روند صدور مجوز نشر کتاب، بی انگیزگی نویسنده و ... داشته باشد که در گزارش پیش رو از یک نویسنده و ناشر این مسئله را جویا شده ایم.

نیاز به تقویت انگیزه در عرصه نشر

علیرضا سبحانی نسب، مدیر نشر جمال که ناشر تخصصی کودک و نوجوان است، درباره این مسئله می گوید: این موضوع می تواند از یکسو نشان دهنده این باشد که کتاب های تجدیدچاپی مورد توجه مخاطبان بوده و باعث شده از آثار تولیدی چاپ اولی پیش بگیرد. اما اگر این روند در سال های گذشته هم بوده، اتفاق خوبی نیست و ممکن است مشکل اقتصادی ناشر عامل آن باشد که به تولید آثار جدید دست بزند.

وی می افزاید: در سال گذشته برخی ناشران فرصت کردند، آثار بیشتری را تولید کنند، اما برخی ناشران نیز عملکرد ضعیفی داشتند. اما بد نیست گاهی چاپ اول کمتر از چاپ های مکرر باشد، زیرا این به معنای سوددهی مسیر تولید و اقبال مخاطبان به کتاب هاست، به شرطی که چاپ اول افت معناداری نداشته باشد که به سمت عدم تولید متمایل شویم. متأسفانه اغلب تولید چاپ اول هم جزء آثار بومی نیست و بیشتر ترجمه است و در این صورت فاجعه مضاعف می شود.

سبحانی نسب درباره حمایت از تولید در راستای شعار سال نیز می گوید: اکنون بیش از اینکه نیازمند تزریق پول به ناشران باشیم، نیازمند تقویت انگیزه برای حضور و فعالیت در عرصه نشر هستیم. با توجه به اینکه قوانین کنونی از ناشران به درستی حمایت نمی کند و مسئولان هم تمایلی برای حمایت جدی از ناشران ندارند، همین می شود که با حضور بی رویه ترجمه کتاب های کودک مواجه هستیم. در حالی که بسیاری از آنها مورد نیاز است این موضوع باعث شده نوشتن و خلاقیت های بومی ضعیف شود. نویسنده ای که می بیند کتاب خارجی با هزینه اندکی ترجمه و چاپ می شود، دیگر به تولید بومی رغبتی نخواهد داشت.

این ناشر ادامه می دهد: وقتی قوانین به یاری ناشران نمی آیند، اقتباس های شدید و گاهی کپی آثار فراوانی دیده می شود. قوانین جزئی هم که وجود دارد، چندان کارایی نداشته و بازدارنده نیست. مجموعه های کپی کار در تهران و برخی شهرستان ها هستند که وزارت ارشاد، اتحادیه ناشران، مردم و ... از وجود آنها مطلع هستند و با کپی آثار، کتاب های بسیاری را به نابودی می کشانند و در عرصه نشر جولان می دهند.

تجدید چاپ کتاب برای ناشر صرفه اقتصادی دارد

نلی محجوب، نویسنده و مترجم آثار کودک و نوجوان می گوید: یکی از عوامل کاهش روند نزولی تولید آثار جدید و چاپ اولی ناشی از تغییرات مداومی است که وزارت ارشاد در روند صدور مجوز نشر کتاب ایجاد می کند و باعث تأخیر در نشر کتاب می شود. وقتی کتاب چندین بار رفت و برگشت دارد، مترجم و نویسنده انگیزه خود را از دست می دهند و از این روند خسته می شوند.

وی با بیان اینکه شیوع ویروس کووید 19 در سال گذشته هم در این زمینه بی تأثیر نبوده است، می افزاید: در یک دوره ای بسیاری از مترجمان می توانستند به راحتی کتاب بخرند، اکنون این اتفاق با هزینه های دلاری فراهم نیست و من به عنوان مترجم نمی توانم از پس خرید کتاب های خارجی برآیم.

محجوب معتقد است: تجدید چاپ کتاب برای ناشر صرفه اقتصادی دارد. زیرا از چاپ دوم به بعد سود خالص می برد. چون دیگر هزینه ای برای گرافیک، طراحی جلد، ویراستار و ... پرداخت نمی کند.

مترجم کتاب زنانی که دنیا را تغییر دادند در ادامه به مخاطب کودک و نوجوان هم اشاره کرده و می گوید: مخاطب کودک و نوجوان وقتی به سن انتخاب کتاب می رسد، اغلب تحت تأثیر تبلیغ یا همسالانش قرار می گیرد. البته نه می توانم این مسئله را تأیید و نه رد کنم. چون بخش بازرگانی ناشر موردنظر فعال است و نمی توان ایرادی به آن گرفت. اما مسئله بر سر ناشرانی است که مخاطب امروز کودک و نوجوان را نمی شناسند و به همان شکل سنتی کتاب به دست مخاطب می رسانند. قرار نیست همه مخاطبان ما فرهیخته باشند، آنها نیاز به کتاب های سرگرمی هم دارند و قرار نیست هر کتابی پیامی داشته باشد. مخاطب می تواند با همان کتاب ها هم کتابخوان شود و هم لذت خواندن کتاب را تجربه کند.

وی با اشاره به بحث تألیف و غلبه ترجمه بر آن می افزاید: این مسئله همواره مطرح بوده و بیشتر مخاطبان کتاب های ترجمه ای را دوست دارند و این هم دلیل خود را دارد. به نظرم اغلب آثار ترجمه ای، جزء کتاب هایی هستند که دارای نویسنده صاحب نام بوده و یا آثار برگزیده بوده اند و به ندرت ناشری را می بینید که سراغ کتاب یک نویسنده گمنام برود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
سیروس تسلیمی از تهیه کنندگان پیشکسوت سینما معتقدست شرایط سینما در سال جاری هم خوب نمی شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۳ سایت های دیگر : جماران

سیروس تسلیمی تهیه کننده سینم ا در گفتگو با خبرنگار سینمایی صبا با بیان این که سال 1400 هم همچون سال قبل برای سینما خوشایند نخواهد بود، اظهار کرد: متاسفانه سال جاری را برای سینما چندان خوشایند نمی بینم چون شرایط تولید و اکران به اندازه ای سخت شده که برای بخش خصوصی امکان کار کردن مهیا نیست.

وی درباره شرایط معیشتی اهالی سینما گفت: متاسفانه سینماگرانی که منبع درآمد دیگری جز سینما ندارند در ایام کرونایی دستخوش آسیب های فراوانی شده اند، البته به شخصه چون بازنشسته صدا و سیما هستم زندگی خود را به هر نحوی که شده می گذرانم، اما امیدوارم دولت شرایطی فراهم آورد تا کسانی که منبع درآمد دیگری جز سینما ندارند بتوانند زندگی خود را بگذرانند.

تسلیمی ادامه داد: متاسفانه تعداد آسیب دیدگان در سینما بسیار زیاد هستند، چراکه جمعیت خارج از عرفی که به این عرصه ورود داشته اند به میزان خسارت وارده افزوده اند. این معضل در شرایطی است که سینمای ایران ظرفیت این تعداد نیرو را ندرشت و ندارد.

وی متذکر شد: قابل درک است که جوانان بخواهند به امید بیضایی یا کیمیایی شدن وارد عرصه فیلمسازی شوند ولیکن باید این مهم را مدنظر داشت که سینمای ایران نیاز به به این حجم فیلمساز ندارد.

این تهیه کننده درباره شرایط حاکم بر تولیدات شبکه نمایش خانگی نیز چنین توضیح داد: تولیدات این حوزه به گیشه متکی است بنابراین از فیلم ها و سریال های شبکه نمایش خانگی نباید توقع کار فرهنگی داشت، البته در این میان، سریالی چون شهرزاد نیز وجود داشت که از کیفیت خوبی بهره برده بود، اما این کار استثنایی در میان تولیدات بی کیفیت است.

وی یادآور شد: ساخت مجموعه ای چون دراکولا برایم قابل درد نیست، چون این همه هزینه ای که برای این کار شده، توجیه فرهنگی ندارد. سریال قورباغه نیز کاری انتزاعی است که برخی از صحنه های آن کپی برداری شده از سریال های خارجی است.

تسلیمی در پایان باید کرد: درباره سریال سیاوش و ملکه گدایان هم باید بگویم، متاسفانه رویکردی در این حوزه پیش آمده آنهم اینکه دوربین دائم به پایین شهر می رود بدون اینکه پیرامون آن داستان مناسب طرح شده باشد. همچنین در این کارها خشونت بیش از حدی می بینیم که باید درباره آن اندیشه جدی شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا

خبرگزاری میزان - فیلم سینمایی تکخال به کارگردانی مجید مافی بدون شک عجیب ترین و ناشناخته ترین گزینه اکران نوروزی سال جاری بود که پیش از تعطیلات تازه کرونایی سینما ها تنها موفق به فروشی معادل 280 میلیون تومان شود.

تکخال یک کمدی موزیکال است درباره مردی گرفتار در میان بانوان متعدد؛ این مرد تلاش دارد با خویشتن داری، در مسیر راست قرار گیرد، ولی درستکاری در روزگار غلبه ناراستی ها، کار ساده ای نیست. این خلاصه کوتاه نشان می دهد که این فیلم در ادامه آثار سوپرمارکتی کمدی سالهای دهه هشتاد سینما است که همچنان امید دارند که با همان نسخه نخ نما مخاطب را به سالن سینما بکشانند.

پوریا پورسرخ، سحر قریشی، شبنم قلی خانی، امیر کربلایی زاده، مریم قجر، الهام عقیلی و با حضور یوسف تیموری بازیگران تکخال هستند.

اطلاعات کمی از تک خال موجود است، یک فیلمساز فیلم اولی آن را ساخته و محمدحسین فرح بخش تهیه کننده نام آشنا آن را تهیه کرده است. حضور فرح بخش مطمئنا تاثیر ویژه ای در گرفتن اکران نوروزی برای این فیلم داشته است و اینکه کارگردانش پیش از ساخت این فیلم تجربه دستیاری در سریال های تلویزیونی مانند پدر و شهربانو را داشته است. تکخال یک کمدی موزیکال است.

هفته گذشته با تغییر رده شغلی سینما از رده سوم به رده دوم بسیاری از سینماگران خیالشان راحت بود که این هنر به این زودی ها رنگ تعطیلی را نمی بیند و می تواند در وضعیت نارنجی به کار خود ادامه دهد، اما دیروز با اعلام وضعیت قرمز بار دیگر سالن های سینما به تعطیلی کشانده شدند.

از ابتدای سال 1400 سینما ها همچنان در بحرانی شدید به سر می برند، شروع این بحران را می توان در میزان فروش پنج فیلم اکران نوروزی دانست که مجموعا هنوز به دویست میلیون فروش هم نرسیده اند، از سویی اوایل فروردین ماه تنها یک روز پس از شروع کار رسمی ادارات تئاتر و سینما دو روز تعطیل شدند، این تعطیلی طولانی نبود و با تغییر رده شغلی این دو هنر به سرعت بازگشایی ها صورت گرفت تا اینکه این بار با اعلام وضعیت قرمز تمام امید اهالی سینما تا اطلاع ثانوی بر باد رفت.

سینمای کشور از اسفند ماه دو سال گذشته با مشکلات فراوانی روبرو بوده و همچنان بعد از گذشت بیش از یکسال همچنان این مشکلات را پشت سر می گذارد، مشکلاتی که سال 99 را به شکل کابوسی برای این هنر تبدیل کرد و حالا آینده چندان روشنی پیش روی سینمای سال 1400 به وجود نمی آورد.

از سویی توقف چرخه اکران شکستی بزرگ برای اکثریت تولیدات سینمایی رقم زد و از سویی دیگر هم نبود امکان ساخت آثار سینمایی باعث شد تا بسیاری از هنرمندان این عرصه بیکار و یا کم کار شوند.

تعطیلی سالن های سینما، اما ضربه ای دیگر به این هنر زد، ضربه ای که با تعطیلی کامل برخی سالن ها و تغییر کاربری آن ها شاید به طور واضح آینده تاریکی را پیش روی هنر هفتم قرار دهد.

بدون شک در نهایت روزی بیماری کرونا به اتمام می رسد، اما در آن زمان ورشکستگی و تعطیلی کامل برخی از سینما ها معضلی بزرگ در چرخه اکران به وجود خواهد آورد، مشکلی که صف بلند تولیدات برای اکران را طولانی تر از قبل خواهد کرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
مدیر سینما هویزه با اشاره به اینکه فیلم های مناسبی برای عید فطر اکران نشدند ابراز امیدواری کرد که در عید فطر فیلم های بهتری برای اکران در نظر گرفته شوند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۳ سایت های دیگر : خبرگزاری برنا

رضا بهبهانی مدیر سینما هویزه مشهد در گفت وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: سینما هویزه در ایام نوروز حدود 120 میلیون تومان فروش داشت. سانس هایی که در ایام نوروز داشتیم از صبح تا ساعت 20:30 یا 20:15 بود چرا که قانون ساعت منع تردد اجازه نمی داد سینما زمان بیشتری باز باشد.

بهبهانی خاطرنشان کرد: مردم در ایام نوروز اوقات فراغت بیشتری دارند و در این زمان ما باید با انتخاب فیلم هایی مناسب کاری کنیم که مردم ترجیح دهند اوقات فراغت خود را در سینما بگذرانند و فیلم های سینمایی را ببینند. اگر فیلم هایی چون شیشلیک یا مصلحت که در جشنواره مورد استقبال قرار گرفتند برای اکران نوروز انتخاب می شدند قطعاً در ایام نوروز با استقبال بیشتری روبرو بودیم. حتی فیلم های جشنواره سال 98، آثاری چون درخت گردو و روز صفر هم می توانستند بازخورد بهتری داشته باشند اما متأسفانه به نظر می رسد صاحبان این آثار ترجیح می دهند در این شرایط فیلمشان را اکران نکنند. در بین آثار اکران شده تنها خورشید و هفته ای یک بار آدم باش فروش نسبتاً بهتری داشته اند.

او در ادامه درباره افزایش قیمت بلیت گفت: با توجه به هزینه هایی که در همه موارد زندگی شاهد هستیم و افزایش قیمت ها طبیعی است که بلیت سینما هم افزایش پیدا کند. در برابر افزایش قیمت هایی که داریم قطعاً قیمت بلیت سینما در حال حاضر هم افزایش چندانی نداشته و قیمت باید بسیار بیشتر از این باشد. البته بر هیچکس پوشیده نیست که سینما در سبد خرید اکثر خانواده ها نیست و در این وضعیت اقشار ضعیف هم نمی توانند به سینما بروند اما باید این نکته را هم بپذیریم که جز بالا رفتن قیمت بلیت ها راه حل دیگری نداریم.

مدیر سینما هویزه تأکید کرد: شیوع ویروس کرونا و ترس مردم از ابتلا به این بیماری، تعطیلی های مستمر سینماها و مسائلی از این دست منجر به عدم استقبال مردم از فیلم های سینمایی شد. باید اطلاع رسانی درستی درباره بازگشایی سینماها و بی خطر بودن سالن های سینما صورت گیرد تا مردم با اطمینان به سینما بروند. واقعاً در سالنی 400 نفره حضور 50 نفر خطری برای هیچ یک از افراد ندارد.

بهبهانی در پایان اظهار داشت: متأسفانه در نوروز 1400 فیلم های مناسبی اکران نشد و شاید با تغییر سطح شغلی سینما به سطح دو صاحبان فیلم های سینمایی خیالشان راحت شود و در اکران عید فطر شاهد اکران فیلم های بهتری باشیم.

لینک خبر :‌ تجارت آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۳

سامان موحدی راد

پیاده روان خیابان ولیعصر که تعدادشان هم زیاد است و من هم یکی از آنها هستم، هر روز از کنار پیکری پیر، چروکیده و با رنگ های پوسته پوسته رد می شویم. بنایی که همه ناملایمات این سال ها، رهاکردن ها و بی محلی ها هم موجب نمی شود چشم شما را نگیرد، لحظه ای را زیر انحنای تاج این ساختمان نایستید و آن را تماشا نکنید. اگر حوالی سال های 1337 تا 1357 آنجا می ایستادید، موجی از نورهای قرمز که نئون های فراوان آن ساطع می شد چشم تان را می زد و در شعاع خوبی از خیابان ولیعصر که آن زمان ها هنوز با آسمان خراش ها پر نشده بود، قابل دیدن بود و شما را به خود می خواند. درباره سینما رادیوسیتی حرف می زنیم که غول خفته و آرام و بی صدای خیابان ولیعصر است و از روزهای شلوغ و پررفت و آمد دهه های 40 و 50 به خاموشی دهه های 60، 70، 80 و 90 رسیده است. اگر بخواهیم برای مدیریت فرهنگی ایران در چند دهه اخیر شاهد مثال هایی بیاوریم، شاید یکی از آنها همین سینما رادیوسیتی باشد. اصلا اگر دایره المعارف شناختی مدیریت ایرانی مدخلی به نام مدیریت فرهنگی داشت، شاید می شد با همین یک عکس از رنگ های برگشته و چشم های کورشده سینما رادیوسیتی آن را توصیف و تشریح کرد. بنایی که حیدر غیایی، معمار معروف نوگرای ایرانی آن را طراحی کرد و در 27 شهریور 1337 افتتاح شد و خیلی زود به یکی از مراکز روشنفکری ایران بدل شد. خیلی از قدیمی ها سینما رادیوسیتی را علاوه بر نئون های قرمزش با بریژیت باردو می شناسند. به جز اینکه سینما با گوهرفروشان مهتاب که باردو در آن بازی می کرد، افتتاح شده بود این سینما تا سال ها محفلی برای نمایش آثار سینمای اروپا بود و چندان به سینمای آمریکا علاقه ای نداشت. همین مسئله موجب شد تا بسیاری از علاقه مندان به سینما با اکران های رادیوسیتی به جمع علاقه مندان سینه چاک B.B بپیوندند. حتی فیلم های روشنفکری ایرانی هم جایی مثل رادیوسیتی را برای اکران انتخاب می کردند. زکریا هاشمی، بازیگر قدیمی ایرانی که در خشت و آینه ابراهیم گلستان بازی کرده در یک پادکست به کنایه می گوید که شاید گلستان از این حرف خوشش نیاید ولی او هم می خواست از اعتبار رادیوسیتی برای فیلمش استفاده کند. رادیوسیتی، محفل مردان و زنان شیک پوش، پاتوق عشاق سینما، مرکز تجمع روشنفکران و الهام بخش شاعران زیاد ایرانی بعد از اینکه چراغ های قرمزش 20 سال روشن بود، بعد از انقلاب اسلامی ایران به فهرست اماکن متروکه اضافه شد. خوراک خوبی برای بسازبفروش ها و دلیل خوبی برای حسرت خوردن علاقه مندان به بافت های تاریخی و تاریخ معاصر ایران. این سینما بعد از انقلاب چنان که از تابلوی پیشانی اش پیداست، به تملک بنیاد شهید و امور ایثارگران درآمد و بعد از آنکه مدت کوتاهی در سال های جنگ به داروخانه تبدیل شده بود حالا چند دهه است که خالی و رهاشده در کمرکش ولیعصر آرمیده است. تلاش های هرازگاهی این بنیاد برای فروش این بنا با کمپین های رسانه ای ناکام مانده ولی هنوز تلاشی برای بازسازی و احیای آن و بازگرداندنش به حیات شهری دیده نمی شود.

سامان موحدی راد

پیاده روان خیابان ولیعصر که تعدادشان هم زیاد است و من هم یکی از آنها هستم، هر روز از کنار پیکری پیر، چروکیده و با رنگ های پوسته پوسته رد می شویم. بنایی که همه ناملایمات این سال ها، رهاکردن ها و بی محلی ها هم موجب نمی شود چشم شما را نگیرد، لحظه ای را زیر انحنای تاج این ساختمان نایستید و آن را تماشا نکنید. اگر حوالی سال های 1337 تا 1357 آنجا می ایستادید، موجی از نورهای قرمز که نئون های فراوان آن ساطع می شد چشم تان را می زد و در شعاع خوبی از خیابان ولیعصر که آن زمان ها هنوز با آسمان خراش ها پر نشده بود، قابل دیدن بود و شما را به خود می خواند. درباره سینما رادیوسیتی حرف می زنیم که غول خفته و آرام و بی صدای خیابان ولیعصر است و از روزهای شلوغ و پررفت و آمد دهه های 40 و 50 به خاموشی دهه های 60، 70، 80 و 90 رسیده است. اگر بخواهیم برای مدیریت فرهنگی ایران در چند دهه اخیر شاهد مثال هایی بیاوریم، شاید یکی از آنها همین سینما رادیوسیتی باشد. اصلا اگر دایره المعارف شناختی مدیریت ایرانی مدخلی به نام مدیریت فرهنگی داشت، شاید می شد با همین یک عکس از رنگ های برگشته و چشم های کورشده سینما رادیوسیتی آن را توصیف و تشریح کرد. بنایی که حیدر غیایی، معمار معروف نوگرای ایرانی آن را طراحی کرد و در 27 شهریور 1337 افتتاح شد و خیلی زود به یکی از مراکز روشنفکری ایران بدل شد. خیلی از قدیمی ها سینما رادیوسیتی را علاوه بر نئون های قرمزش با بریژیت باردو می شناسند. به جز اینکه سینما با گوهرفروشان مهتاب که باردو در آن بازی می کرد، افتتاح شده بود این سینما تا سال ها محفلی برای نمایش آثار سینمای اروپا بود و چندان به سینمای آمریکا علاقه ای نداشت. همین مسئله موجب شد تا بسیاری از علاقه مندان به سینما با اکران های رادیوسیتی به جمع علاقه مندان سینه چاک B.B بپیوندند. حتی فیلم های روشنفکری ایرانی هم جایی مثل رادیوسیتی را برای اکران انتخاب می کردند. زکریا هاشمی، بازیگر قدیمی ایرانی که در خشت و آینه ابراهیم گلستان بازی کرده در یک پادکست به کنایه می گوید که شاید گلستان از این حرف خوشش نیاید ولی او هم می خواست از اعتبار رادیوسیتی برای فیلمش استفاده کند. رادیوسیتی، محفل مردان و زنان شیک پوش، پاتوق عشاق سینما، مرکز تجمع روشنفکران و الهام بخش شاعران زیاد ایرانی بعد از اینکه چراغ های قرمزش 20 سال روشن بود، بعد از انقلاب اسلامی ایران به فهرست اماکن متروکه اضافه شد. خوراک خوبی برای بسازبفروش ها و دلیل خوبی برای حسرت خوردن علاقه مندان به بافت های تاریخی و تاریخ معاصر ایران. این سینما بعد از انقلاب چنان که از تابلوی پیشانی اش پیداست، به تملک بنیاد شهید و امور ایثارگران درآمد و بعد از آنکه مدت کوتاهی در سال های جنگ به داروخانه تبدیل شده بود حالا چند دهه است که خالی و رهاشده در کمرکش ولیعصر آرمیده است. تلاش های هرازگاهی این بنیاد برای فروش این بنا با کمپین های رسانه ای ناکام مانده ولی هنوز تلاشی برای بازسازی و احیای آن و بازگرداندنش به حیات شهری دیده نمی شود.

لینک خبر :‌ روزنامه شرق
محمدرضا صابری عضو شورای صنفی نمایش تأکید کرد در صورت بازگشایی سینماها فیلم جدیدی به چرخه اکران برای ماه رمضان اضافه نمی شود. محمدرضا صابری عضو شورای صنفی نمایش درباره جلسه این هفته شورا گفت: جلسه هفتگی شورای صنفی نمایش به دلیل تعطیلی سینماها امروز برگزار نشد. وی افزود: طبق توافقات قرار است اکران فیلم های نوروزی [...]

محمدرضا صابری عضو شورای صنفی نمایش تأکید کرد در صورت بازگشایی سینماها فیلم جدیدی به چرخه اکران برای ماه رمضان اضافه نمی شود.

محمدرضا صابری عضو شورای صنفی نمایش درباره جلسه این هفته شورا گفت: جلسه هفتگی شورای صنفی نمایش به دلیل تعطیلی سینماها امروز برگزار نشد.

وی افزود: طبق توافقات قرار است اکران فیلم های نوروزی همچنان ادامه داشته باشد چون زمان زیادی از اکران آنها نگذشته است ضمن اینکه با تعطیلی سینماها مواجه شدند.

صابری در پایان بیان کرد: به همین ترتیب فیلم جدیدی برای ماه مبارک رمضان به چرخه اکران اضافه نمی شود.

هفته ای یک بار آدم باش به کارگردانی شهرام شاه حسینی، خورشید به کارگردانی مجید مجیدی، تکخال به کارگردانی مجید مافی، خون شد به کارگردانی مسعود کیمیایی و لاله به کارگردانی اسدالله نیک نژاد ترکیب اکران نوروزی 1400 را تشکیل می دادند که پس از بازگشایی سینماها همچنان اکران آن ها در سینماهای کشور ادامه خواهد داشت.

منبع: مهر

لینک خبر :‌ سینما خانه
احمدرضا درویش، کارگردان سینمای ایران معتقد است: سینمای ایران از نظر من ملی نیست!
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲ سایت های دیگر : روزنامه خراسان

این فیلمساز در نشست انقلاب اسلامی و سینمای ایران که به صورت مجازی در دانشگاه سوره برگزار شد، اظهار داشت: از نظر من سینمای ایران ملی نیست، چون بازتاب دهنده آرمان ها و مطالبات ملت ایران نیست. آنچه در محضر سینما مشاهده می کنیم، دربردارنده خواست ملی نیست، پس سینما نیست. از نظر جغرافیایی هم همین طور است و یک فرد در شهرهای سیستان و بلوچستان امکان حضور در سینما را مانند یک فرد در شهرهای تهران و تبریز و مشهد ندارد. هنوز برخی شهرهای ما فاقد سینما است.
وی افزود: این همه بودجه بیت المال برای مدیریت رسمی سینما وجود دارد اما آیا یک دی وی دی فیلم ایرانی در مزارشریف که حدود دو میلیون جمعیت شیعه و فارسی زبان دارد، وجود دارد؟! یا از طریق فضای اینترنتی می توانند بخرند و ببینند الان در کشور عراق آیا می توانند تولیدات شبکه نمایش خانگی ما را بخرند و ببینند؟ بخش بین الملل سینمای ایران اساساًً ادعاست!
به گزارش فارس، درویش با طرح این پرسش که آیا واقعاًً سینمای ایران فرهنگ و عطر و زیست اجتماعی ایرانی را نمایندگی می کند، پاسخ به آن را منفی دانست و ادامه داد: اصلاً این چنین نیست! اساساًً این جنس سینما کجای بازار و نقطه طلایی نگاه مخاطب جهانی قرار می گیرد؟ 4 - 5 هزار نفر هستند که در جشنواره ها همدیگر را ملاقات می کنند و حمایت و ترویج می کنند و تمام! فیلم های ما در زنجیره سینمای جهان، جایگاهی نداشته و ندارد.
درویش همچنین درباره ضلعی از تهاجم به فرهنگ و سینمای ایران که همه اصالت را به سینمای قبل از انقلاب می دهد، تصریح کرد: این ضلع، تصویری به مخاطب ارائه می دهد که نه تنها در شأن هنری و فرهنگی ملت آرمان گرا و انقلاب کرده ایران نیست بلکه اساساًً هر چی هست، چیزی مخدوش و جعلی است.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲

: محمدرضا اسلاملو کارگردان سینما در پی نامگذاری سال 1400 به عنوان تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها گفت: نکته مهمی که در خصوص این شعار مهم و ارزشمند و کلیدی وجود دارد این است که هرگز نباید به آن به صورت سخت افزاری نگاه شود، نگاه سخت افزاری ظلم به این شعار ناب است به خصوص در عرصه فرهنگ و هنر هرچه مشکل داریم در حوزه نرم افزاری است که این مشکلات باید هرچه زودتر رفع شوند چرا که آنچه امروز به اسم فیلم و سینما وجود دارد شایسته نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نیست و بیشتر دشمن شاد کن است!

کارگردان فیلم های سینمایی شهابی از جنس نور و باغ سید در گفتگو با خبرنگار افزود: در حوزه سینما موانع بسیار سخت و جدی در مقابل رسیدن به سینمای انسانی و ناب وجود دارند. موانعی که همه ما با آن به خوبی آشنا هستیم و بخش عمده آن به حضور مدیرانی باز می گردد که کمترین دغدغه و اهتمامی برای رشد و تعالی فرهنگ و هنر ندارند.

وی ادامه داد: بنده بار دیگر تأکید می کنم که همه می دانند آنچه امروزه به اسم سینما در کشورمان داریم شایسته نظام جمهوری اسلامی ایران نیست. همه چیز در سینمای ما باری به هر جهت پیش می رود و هیچ چیز درست در جای خود قرار ندارد. در واقع آنچه ما به اسم سینما در کشورمان شاهد هستیم سرابی بیش نیست، سرابی که می تواند ریشه های فرهنگ و هنر اسلامی و انسانی را در کشور ما برای همیشه بخشکاند.

این سینماگر سپس با تأکید بر اینکه تمامی بودجه و توان ما باید برای ترویج دین و مهدویت به کار گرفته شود اظهار داشت: مهدویت مانیفست آینده بشریت است چرا در سینمای ما جایی ندارد؟ چرا مدیران سینمایی ما که مقلدان خوبی از فیلم های مبتذل و سخیف غربی هستند و حتی در برگزاری جشنواره های سینمایی از روی دست غربی ها تقلید می کنند توجهی به این نکته ندارند که چطور در سینمای غرب به ویژه هالیوود به پدیده منجی دروغین و کاذب به صورت جدی پرداخته می شود؟

اسلاملو در پایان این گفتگو تصریح کرد: تا مدیرانی انقلابی، دغدغه مند، متعهد و باورمند در سینمای کشورمان نداشته باشیم روز به روز اوضاع سینمای مان اسفبارتر از گذشته می شود. ما برای تحقق شعار ارزشمند تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها در سینما و تلویزیون نیاز به حضور مدیرانی داریم که پایبند به اهداف و آرمان های والای نظام و انقلاب اسلامی باشند و تمام توش و توان خود را در راستای ترویج دین و انسانیت در سینما به کار بگیرند.

کارگردان فیلم های سینمایی شهابی از جنس نور و باغ سید در گفتگو با خبرنگار افزود: در حوزه سینما موانع بسیار سخت و جدی در مقابل رسیدن به سینمای انسانی و ناب وجود دارند. موانعی که همه ما با آن به خوبی آشنا هستیم و بخش عمده آن به حضور مدیرانی باز می گردد که کمترین دغدغه و اهتمامی برای رشد و تعالی فرهنگ و هنر ندارند.

وی ادامه داد: بنده بار دیگر تأکید می کنم که همه می دانند آنچه امروزه به اسم سینما در کشورمان داریم شایسته نظام جمهوری اسلامی ایران نیست. همه چیز در سینمای ما باری به هر جهت پیش می رود و هیچ چیز درست در جای خود قرار ندارد. در واقع آنچه ما به اسم سینما در کشورمان شاهد هستیم سرابی بیش نیست، سرابی که می تواند ریشه های فرهنگ و هنر اسلامی و انسانی را در کشور ما برای همیشه بخشکاند.

این سینماگر سپس با تأکید بر اینکه تمامی بودجه و توان ما باید برای ترویج دین و مهدویت به کار گرفته شود اظهار داشت: مهدویت مانیفست آینده بشریت است چرا در سینمای ما جایی ندارد؟ چرا مدیران سینمایی ما که مقلدان خوبی از فیلم های مبتذل و سخیف غربی هستند و حتی در برگزاری جشنواره های سینمایی از روی دست غربی ها تقلید می کنند توجهی به این نکته ندارند که چطور در سینمای غرب به ویژه هالیوود به پدیده منجی دروغین و کاذب به صورت جدی پرداخته می شود؟

اسلاملو در پایان این گفتگو تصریح کرد: تا مدیرانی انقلابی، دغدغه مند، متعهد و باورمند در سینمای کشورمان نداشته باشیم روز به روز اوضاع سینمای مان اسفبارتر از گذشته می شود. ما برای تحقق شعار ارزشمند تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها در سینما و تلویزیون نیاز به حضور مدیرانی داریم که پایبند به اهداف و آرمان های والای نظام و انقلاب اسلامی باشند و تمام توش و توان خود را در راستای ترویج دین و انسانیت در سینما به کار بگیرند.

لینک خبر :‌ هشدار نیوز
مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در قالب ویژه برنامه هفته هنر انقلاب اسلامی در دانشگاه سوره، درباره تحلیل جایگاه جشنواره ها در سینمای پس از انقلاب صحبت می کند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲ سایت های دیگر : سازمان تبلیغات اسلامی

به گزارش هنرآنلاین ، ویژه برنامه هفته هنر انقلاب اسلامی در دانشگاه سوره هر روز به بررسی وجوه مختلف هنر در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی می پردازد. کارشناسان شاخه های مختلف به صورت آنلاین در این سلسله نشست ها حضور دارند.

سه شنبه 24 فروردین ماه مدیران سازمان سینمایی، محمد حمیدی مقدم (مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی)، علیرضا تابش (مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی)، سیدمحمدمهدی طباطبایی نژاد (دبیر جشنواره فیلم فجر) و سیدصادق موسوی (مدیر عامل انجمن سینمای جوان) درباره جایگاه جشنواره ها در سینمای پس از انقلاب صحبت می کنند. علاقه مندان برای استفاده از این نشست مجازی می توانند به sibad.soore.ac.ir/v/show/artweek1 مراجعه کنند.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
فیلم سینمایی یدو هم به صورت غیرقانونی در اینترنت منتشر شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲ سایت های دیگر : برترین ها تیک خبر خودرو راه دانا اوشیدا

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری صبا ، فیلم سینمایی یدو به کارگردانی مهدی جعفری که در ایام تعطیلات نوروزی 2 بار روی آنتن تلویزیون رفت، به تازگی به شکل غیرقانونی در فضای مجازی منتشر شده است.

این در حالی است که طبق بررسی خبرنگار صبا ، در زمان پخش این فیلم از تلویزیون، پخش اینترنتی و ماهواره ای شبکه های پخش کننده قطع شد، با این حال در نهایت پس از حدود 2 هفته از نخستین پخش تلویزیونی، یدو نیز قاچاق شد. پیشتر فیلم سینمایی تک تیرانداز نیز با گذشت 3 روز از نمایش تلویزیونی، به صورت غیرقانونی در اینترنت منتشر شده بود .

یدو که در سی ونهمین جشنواره ملی فیلم فجر، رونمایی و برنده 2 جایزه بهترین کارگردانی و بهترین فیلم شد، همراه با تک تیرانداز و مهران از جمله 3 اثر دفاع مقدسی را تشکیل می داد که بدون اکران روی پرده سینماها ، از قاب تلویزیون به نمایش درآمدند.

در روزهای نخست سال 1400 اعلام خبر خریداری حقوق این فیلم برای پخش از تلویزیون، موجی از واکنش ها را نسبت به وضعیت سینماها در پی داشت.

حال تکلیف نمایش احتمالی این فیلم روی پرده سینما مشخص نیست و به نظر می رسد اکران آنلاین تنها انتخاب باقی مانده سازندگان یدو در ادامه سال 1400 باشد.

بیش از یک سال است که با اجرای طرح اکران آنلاین، آثاری که به صورت آنلاین در پلفترم ها به نمایش درمی آیند، پس از گذشت چند ساعت به صورت غیرقانونی در فضای مجازی منتشر می شوند. البته با وجود قاچاق شدن فیلمی مثل شنای پروانه ولی این فیلم که به تازگی به اکران آنلاین رفته فروش خوبی داشته است.

مصطفی قاسمیان

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
ثبت نام باشگاه مخاطبان سی و هشتمین دوره جشنواره جهانی فیلم فجر آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد خبری سی وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، علاقه مندان برای ایجاد حساب کاربری و تمدید عضویت خود در باشگاه مخاطبان جشنواره جهانی فیلم فجر جهت بهره مندی از مزایای آن می توانند به آدرس www.fajriff.com مراجعه کنند و پس از ثبت نام در باشگاه از مزایای ویژه زیر بهره مند شوند:

1. امکان تهیه بلیت فیلم های جشنواره جهانی فجر (با 50 درصد تخفیف)

2. خرید از گیفت شاپ های جشنواره جهانی فیلم فجر (با 50 درصد تخفیف)

3. امکان شرکت در کارگاه های تخصصی و عمومی جشنواره جهانی فیلم فجر (با 50 درصد تخفیف)

4. عضویت در گروه راهنمایان داوطلب جشنواره به شرط احراز شرایط از مزایای عضویت در باشگاه در زمان برگزاری جشنواره است.

5. امکان تهیه بلیت سینما در تمامی ایام هفته از سینماهای آزادی، استقلال، آفریقا، بهمن، سپیده (با 40 درصد تخفیف) www.gisheh7.ir

6. کد خرید اشتراک 3 ماهه فیلیمو (با 50 درصد تخفیف) www.filimo.com

7. 30 درصد تخفیف برای خرید کتاب از اپلیکیشن طاقچه و 50 درصد تخفیف برای استفاده از کتابخانه طاقچه taaghche.com

8. 35 درصد تخفیف برای خرید کتاب از فیدیبو fidibo.com/apps

9. اشتراک رایگان پلتفرم تخصصی فیلم کوتاه ودیو vodio.ir

10. اشتراک رایگان پلت فرم تخصصی تئاتر تیوال www.tiwall.com

سی و هشتمین دوره جشنواره جهانی فیلم فجر از 5 تا 12 خرداد 1400 به دبیری محمدمهدی عسگرپور در تهران برگزار می شود.

کد خبر 5186516

زهرا منصوری

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تهران- ایرنا- سینمای ایران تا کمتر از یک ماه و نیم دیگر میزبان جشنواره جهانی فجر، یکی از مهمترین جشنواره های سینمایی منطقه خواهد بود، این در حالی است که جشنواره های مختلف سینمایی رویکردهای متفاوتی برای بقا در عصرکرونازده داشته اند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲ سایت های دیگر : در حاشیه تجارت گردان سینما خانه روزنامه نصف جهان

شاید پربیراه نباشد اگر بگوییم شوکی که انتشار ویروس کرونا در سراسر جهان منتشر کرد، غیرمنتظره ترین شوکی بود که در قرن 21 برای بشر رخ داد. شوکی که هیچکس انتظارش را نداشت و نمی دانست که باید با آن چگونه رفتار کند.

این ناآگاهی درخصوص مواجهه با معضلی به این بزرگی، باعث شد بسیاری از کسب وکارها با آسیب جدی مواجه شوند و رویدادهای مهم بین المللی نیز چالش هایی جدی را پیش روی خود ببینند. جشنواره های سینمایی جزو رویدادهایی بودند که کیفیت مواجهه آن ها با بحران کرونا، از همان ماه های ابتدایی زیر ذره بین بخش قابل توجهی از علاقه مندان به هنر هفتم قرار گرفت.

در یک سال و نیم گذشته که ویروس کرونا از شرق آسیا حرکتش را آغاز کرد و آرام آرام کل دنیا را آلوده کرد، جشنواره های مختلف سینمایی، رویکردهای متفاوتی نسبت به این اتفاق داشتند و هرکدام به طریق خاص خود تلاش کردند پرچم دار حیات سینما در یکی از بحرانی ترین دوران باشند.

جشنواره جهانی فیلم فجر که این روزها دست اندرکاران در تدارک برپایی آن در یک سال سخت هستند، سال گذشته به دلیل شیوع کرونا برگزار نشد و حالا بعد از یک سال توقف، سینمای ایران شاهد برپایی یکی از مهمترین جشنواره های سینمایی منطقه خواهد بود. برگزاری جشنواره جهانی فجر از پنجم تا دوازدهم خرداد ماه بهانه ای است برای مرور چگونگی برگزاری جشنواره های معتبری که در دوران کرونا، با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار شدند و هریک تمهیداتی را برای عبور از این چالش درنظر گرفتند.

کشور برگزار کننده: فرانسه

مدل برگزاری: به تعویق انداختن جشنواره و برگزاری بازار به صورت آنلاین

زمان برگزاری احتمالی: تیرماه 1400

یکی از قدیمی ترین و معتبرترین جشنواره های سینمایی جهان، در مواجهه با کرونا عملکرد مبتنی بر آزمون و خطا داشت. برگزارکنندگان کن، در ابتدا اعلام کردند که این رویداد برای اولین بار بعد از سال 1968 لغو خواهد شد و پیشنهاد برگزاری آنلاین جشنواره را نیز به طور جدی، نپذیرفتند.

در ادامه اما شرایط تغییر کرد و مسئولان این رویداد ضمن برگزاری آنلاین بخش بازار این رویداد، برگزاری بخش اصلی را منوط به بهبود شرایط کرونایی دانستند. در همین راستا و پس از معرفی اسپایک لی به ریاست این جشنواره، به صورت رسمی اعلام شد هفتادو چهارمین دوره جشنواره فیلم کن 2021 قرار است از 6 تا 17 جولای (15 تا 26 تیر 1400) برگزار می شود.

این تاریخ با توجه به شرایط کرونایی حاکم بر کشور فرانسه، هنوز تغییری نکرده و باید دید در تابستان امسال آیا این رویداد به مرحله برگزاری رسمی خواهد رسید و برگزارکنندگان آن چه تمهیداتی برای مسائل بهداشتی آن در نظر خواهند گرفت.

کشور برگزار کننده: ایتالیا

مدل برگزاری: آنلاین و حضوری

زمان برگزاری: شهریور 99

جشنواره بین المللی فیلم ونیز به عنوان یکی از مهمترین و معتبرترین رویدادهای سینمایی جهان خیلی زود توانست با اعمال مدیریت و بررسی ابعاد مختلف شرایط برگزاری، تهدید کرونا را به یک فرصت تبدیل کند.

جشنواره ونیز مهم ترین رویدادی بود که بعد از همه گیری کووید19 بخشی از آن به صورت آنلاین و بخشی به صورت حضوری و در مختصات بین المللی برگزار شد. ایتالیایی ها جزیره لیدو (محل برگزاری جشنواره ونیز) را کاملا تحت کنترل قرار دادند، آنها برای این رویداد درجه حرارت تمام حاضران را اندازه گیری می کردند، استفاده از ماسک های تنفسی را برای همه اجباری کردند و در فواصل کوتاه، ایستگاه های ضدعفونی قرار دادند تا احتمال ابتلا را به شدت پایین بیاورند.

اوضاع امنیتی در این جزیره به حدی بالا بود که اگر کسی کوچکترین علائمی داشت و مثلا درجه حرارت بدنش کمی بالا بود، اجازه ورود به کاخ جشنواره را پیدا نمی کرد و از جزیره محل برگزاری جشنواره نیز بیرون می شد.

کشور برگزار کننده: کانادا

مدل برگزاری: آنلاین و حضوری

زمان برگزاری: شهریور 99

پس از برگزاری موفق جشنواره ونیز، برگزارکنندگان جشنواره تورنتو نیز تصمیم گرفتند که بخش هایی از جشنواره 2020 خود را به صورت حضوری برگزار کنند.

مهم ترین تفاوت این دوره از جشنواره تورنتو با دوره های قبل، حجم کم آثار شرکت کننده در جشنواره بود. در حالی که سال 2019 این جشنواره با حدود 300 اثر سینمایی برگزار شد، در سالی که کرونا همه چیز را تحت الشعاع قرار داده بود، فقط 50 اثر سینمایی در این جشنواره شرکت کردند، آثاری که از کشورهای مختلف بودند و طیف های گسترده ای را در برمی گرفتند.

در این دوره از جشنواره که به صورت ترکیبی آنلاین- حضوری برگزار شد، برخی از آثار به صورت مجازی به نمایش درآمدند، تعدادی از فیلم ها در سالن های روباز سینما یا سالن های معمولی با فاصله گذاری اجتماعی اکران شد و فرش قرمز آثار و نشست های خبری فیزیکی، برگزار نشد.

کشور برگزارکننده: اسپانیا

مدل برگزاری: حضوری

زمان برگزاری: مهر 99

جشنواره اسپانیایی سن سباستین، دیگر تجربه موفق جشنواره حضوری بود. در این رویداد نیز پروتکل های بهداشتی به طور سفت و سختی برقرار بود و کسی که کوچکترین نشانه ای از بیماری داشت یا پروتکل ها را رعایت نمی کرد، از جشنواره اخراج می شد.

شاید ادعای اخراج از جشنواره (حداقل برای چهره های شناخته شده) یک تهدید توخالی به نظر می رسید اما برگزارکنندگان جشنواره سن سباستین نشان دادند با کسی شوخی ندارند، حتی کارگردان مطرح فرانسوی که برای تماشای فیلم خود در سالن سینما از زدن ماسک امتناع کرد و بعد از چند تذکر، از سالن سینما و کل رویداد جشنواره اخراج شد.

او حتی اجازه پیدا نکرد که در نشست خبری فیلمش هم حضور پیدا کند و از طرف دولت اسپانیا نیز با جریمه هایی مواجه شد. این برخورد قاطعانه با یکی از سینماگران شناخته شده، باعث شد که این رویداد با نظم و رعایت تمام قوانین وضع شده، برگزار شود.

کشور برگزارکننده: انگلستان

مدل برگزاری: آنلاین و حضوری

زمان برگزاری: مهر 99

شصت و چهارمین دوره از جشنواره فیلم لندن، در سال کرونایی 2020، درحالی برگزار شد که بخش عمده آن به صورت آنلاین برگزار شد و اکران های محدودی نیز به صورت فیزیکی در کاخ جشنواره داشت.

در مدل حضوری این جشنواره نیز پروتکل های بهداشتی به طور جدی برقرار بود و حاضرین در رویداد، بدون استفاده از ماسک، اجازه حضور در محل برگزاری رویداد را نداشتند. اجرای سفت و سخت پروتکل های بهداشتی یکی از مهمترین پشتوانه های رویدادهای سینمایی برای برگزاری ایمن، ضمن حفظ اعتبار خود بوده است. پشتوانه ای که سبب شده است چرخه طبیعی حیات سینما در دوران کرونا، دچار اختلال نشود و از حرکت بازنایستد.

کشور برگزار کننده: برزیل

مدل برگزاری: آنلاین و حضوری

زمان برگزاری: آبان 99

برزیل یکی از کشورهایی بود که از پیک اول همه گیری کرونا، به شدت درگیر این بیماری بود و همواره در میان کشورهای صدرنشین از نظر میزان مبتلا به کرونا قرار داشت.

همین مسئله این احتمال را قوت می داد که جشنواره سائوپائولو به عنوان قدیمی ترین فستیوال سینمایی برزیل، در سال 2020 برگزار نشود، اما این اتفاق رخ نداد و در نهایت با وضع کردن قوانین سفت و سخت و انجام کلیه پروتکل های بهداشتی، اکثر بخش های مهم این جشنواره (مسابقه، فیلم کوتاه، چشم انداز بین الملل، کارگردان های جدید و...) به صورت آنلاین و حضوری برگزار شد. در این دوره از جشنواره، 198 فیلم از 71 کشور دنیا به نمایش درآمد.

کشور برگزار کننده: کره جنوبی

مدل برگزاری: آنلاین و حضوری

زمان برگزاری: آبان 99

جشنواره بوسان یکی از مهم ترین جشنواره های سینمایی آسیاست که آن نیز سال گذشته تحت تاثیر همه گیری کرونا به صورت آنلاین و حضوری برگزار شد.

نکته ویژه جشنواره بوسان این بود که بخش حضوری آن با حضور مخاطبان و دوستداران سینما برگزار شد و باوجود محدود بودن تعداد فیلم ها و صندلی های خالی، تمامی بلیط هایی که برای این آثار در نظر گرفته شده بود، به فروش رفت.

در این رویداد برای حفظ پروتکل های بهداشتی، فقط 25درصد از ظرفیت سالن ها پر شده بود ولی با این وجود 18 هزار نفر از آثار به نمایش درآمده، دیدن کردند.

کشور برگزارکننده: آلمان

شکل برگزاری: آنلاین، معرفی برگزیدگان، حضوری

زمان برگزاری: اسفندماه 1399 و تابستان 1400

برگزارکنندگان هفتاد و یکمین دوره جشنواره فیلم برلین تصمیم گرفتند این رویداد سینمایی را به دو بخش رویداد صنعت که فقط مختص فیلمسازان و مطبوعات است و رویداد دوم که نمایش عمومی فیلم ها است تقسیم کنند.

در بخش آنلاین جشنواره که اول تا پنجم مارس به صورت آنلاین برگزار شد، در نهایت جوایز به برگزیدگان تعلق گرفت. رویداد دوم جشنواره برلین در تابستان 1400 خواهد بود و فیلم ها به مدت 11 روز در تیرماه روی پرده خواهند رفت. به نظر می رسد تابستان برلین با برگزاری جشنواره ای که از پس دست اندازهای کرونا عبور کرده دلگرم کننده باشد.

به جز این جشنواره ها که تاحدودی به مدل برگزاری آنها پرداخته شد، رویدادهای مهم سینمایی دیگری هم بودند که در سال 2020 برگزار شدند. بیست و پنجمین جشنواره فیلم کرالا و پنجاه و یکمین جشنواره بین المللی فیلم گوا در هند، چهل و دومین جشنواره فیلم قاهره در مصر، پنجاه و هفتمین جشنواره فیلم پرتقال طلایی آنتالیا در ترکیه و سی و سومین جشنواره فیلم توکیو در ژاپن فستیوال هایی بودند که به صورت حضوری برگزار شدند.

پنجاهمین جشنواره فیلم رتردام در هلند، سی و هشتمین جشنواره فیلم تورین در ایتالیا و بیست و چهارمین جشنواره فیلم شب های سیاه تالین در استونی نیز رویدادهایی بودند که بخش هایی از آنها به صورت آنلاین و بخش هایی به طور حضوری برگزار شد.

بدون شک هدف اصلی برگزاری این رویدادها، صرفا زنده نگه داشتنِ نام این جشنواره ها نبود، بلکه هدف اصلی، تزریق کمی امید به جامعه و افکار عمومی بود. به این بهانه که برگزاری این جشنواره ها یادآوری کند، تا زمانی که زنده ایم، هنر هم زنده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲

برنامه بدون خط خوردگی رادیو گفت وگو در خصوص روز هنر انقلاب اسلامی با رضا منتظری کارشناس حوزه فرهنگی به صورت تلفنی گفتگو کرد.

رضا منتظری جایگاه شهید آوینی در هنر انقلاب را بی بدیل توصیف کرد و گفت: شهید آوینی اساساً یکی از بنیان گذاران هنر انقلاب اسلامی است. آنچه امروز به عنوان هنر انقلاب اسلامی می شناسیم متأثر از فضای حاکم بر زمان انقلاب است. در آن دوران، هنرمندان با تأثیر گرفتن از آرمان های ابتدای انقلاب اسلامی مبادرت به تولید آثار هنری در تمام حوزه ها می کردند.

وی در عین حال از فاصله گرفتن بسیاری از هنرمندان از آرمان های انقلاب اسلامی گفت و بیان کرد: فضای هنری امروز کشور انقلابی نیست. در اغلب آثار فرهنگی کشور نه تنها فضای انقلابی وجود ندارد بلکه حتی در تضاد با آن اهداف و آرمان های انقلاب اسلامی تولید می شود که جای تأسف بسیار دارد.

این کارشناس حوزه فرهنگی با اشاره به تلاش های هنرمندان انقلابی در طول چهل سال گذشته برای تثبیت و شکوفایی هنر انقلاب اسلامی اظهار کرد: امروز متأسفانه بر خلاف آرمان ها و اهداف ابتدایی انقلاب اسلامی در حوزه فرهنگ و هنر کارهای زیادی صورت می گیرد که این موضوع به ویژه در سینمای کشور بیشتر دیده می شود.

منتظری درباره راهکارها برای پیاده کردن آرمان های انقلاب اسلامی در آثار هنری عنوان کرد: نخستین مقوله در این رهگذر که اهمیت بسیار زیادی هم دارد به کار گماردن نیروهای متعهد و متخصص انقلابی به عنوان مدیر فرهنگی است که متأسفانه در این زمینه دچار غفلت شده ایم.

وی افزود: متأسفانه نیرویی که دغدغه تعالی و رشد آرمان ها و اهداف انقلابی داشته باشد کمتر به عنوان مدیر فرهنگی فعالیت کرده اند و این موضوع به ویژه در سال های اخیر بیشتر دیده شده است. در سینما نه تنها شاهد عدم حضور نیروهای انقلابی هستیم که حتی شاهد قرار گرفتن مدیرانی غیرمتخصص در تمام زیر مجموعه های سازمان سینمایی هستیم.

این کارشناس حوزه فرهنگ و رسانه با تأکید بر ضرورت آموزش برای دست یابی به اهداف انقلاب اسلامی در حوزه هنر، اظهار کرد: امروز تقریباً هیچ کدام از نهادهای کشور برای پرورش جوانان بر اساس آرمان ها و انقلاب اسلامی در حیطه فرهنگی و هنری گام بر نمی دارد.

خبرنگار : زهرا جودکی

کلمات کلیدی: #انقلاب #تضاد #هنر #هنر_انقلاب

1399 تمامی حقوق سایت متعلق به صدای جمهوری اسلامی ایران است

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو
مهدی کوهیان گفت: حتی با وجود افزایش مبلغ اشتراک در پلتفرم ها شاهد هستیم که مردم از محصولاتی که در پلتفرم ها عرضه می شود، استقبال می کنند و این نشان می دهد مخاطب به دنبال اثر قابل قبول و حاضر است برای برنامه های با کیفیت پول پرداخت کند و در سبد ماهیانه خودش مبلغی را در نظر بگیرد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲

اعتمادآنلاین| مهدی کوهیان تهیه کننده سینما با اشاره به بالا رفتن هزینه های تولید ساخت سریال گفت: وقتی از بخش خصوصی صحبت می کنیم یعنی از یک رابطه مستقیم میان مشتری و عرضه کننده حرف می زنیم. همان رابطه عرضه و تقاضا که راز بقای بخش خصوصی حفظ این شرایط و ایجاد تعادل در اجرای آن است. با توجه به اسناد بالادستی در کشور قرار بر تقویت حوزه فرهنگ و هنر است و فعالیت در امور فرهنگی و هنری را تسهیل کنیم؛ باید دستشان را باز بگذاریم که با عرضه و تقاضا قیمت نهایی خودشان را تثبیت کنند.

وی در ادامه گفت: طبیعی است وقتی هزینه های تولید بالا می رود و هزینه های تمام شده برای تولید سریال و دیگر محصولات تصویری زیاد می شود، تهیه کنندگان هم قیمت بالاتری را به پلتفرم ها اعلام می کنند. پلتفرم ها هم باید این مبالغ را از مخاطبان خودشان تامین کنند و همین روند باید حفظ شود تا بخش خصوصی دخل و خرجش را با همدیگر همخوان شود.

این تهیه کننده سینما با بیان اینکه مخاطب به دنبال کیفیت خوب در سریال ها است، گفت: حتی با وجود افزایش مبلغ اشتراک در پلتفرم ها شاهد هستیم که مردم از محصولاتی که در پلتفرم ها عرضه می شود، استقبال می کنند و این نشان می دهد مخاطب به دنبال اثر قابل قبول و حاضر است برای برنامه های با کیفیت پول پرداخت کند و در سبد ماهیانه خودش مبلغی را در نظر بگیرد.

وی افزود: نقد به یک رفتار صحیح در نحوه مدیریت بخش خصوصی که بیشتر از سوی برخی جریان ها صورت می گیرد، بیشتر به پاک کردن صورت مساله می ماند. اینکه سازمان صداوسیما با بودجه های بسیار زیادی که از محل بودجه عمومی دریافت می کند، باز هم خروجی به مراتب ضعیف تری نسبت به تولیدات نمایش خانگی دارد یعنی اتلاف بودجه های عمومی کشور. این در حالی است که در لایحه بودجه امسال شاهد هستیم که بخشی از مبلغی که از ناحیه فروش اینترنت در کشور به دست می آید را به سازمان صداوسیما اختصاص می دهند. در حالی که این رویه اشتباهی است و باید به صورت وام های کم بهره در اختیار پلتفرم ها قرار بگیرد تا بتوانند محصولات نمایش خانگی را تولید کنند.

مهدی کوهیان در پایان با انتقاد از عملکرد صدا و سیما گفت: متاسفانه سازمان صداوسیما نسبت به هزینه هایی که می کند و نسبت به بودجه ای که در اختیار دارد، پاسخگو نیست و این رویه اشتباهی است. باید نمایندگان محترم مجلس راهکاری بیندیشند که محصولات نمایش خانگی و فضای مجازی گسترش پیدا کند و از محل درآمدهایی که دارند می توانند این وام ها را برگردانند و آن وقت شاهد خواهیم بود که به دلیل بازار عرضه و تقاضا طی چند دوره درآمدی که از این طریق ایجاد می شود، تبدیل به یک صندوق بزرگ برای توسعه محصولات نمایش خانگی خواهد شد.

لینک خبر :‌ اعتماد آنلاین
خانه سینما به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی خانه سینما، در اطلاعیه خانه سینما در خصوص تعطیلی 10 روزه این خانه چنین آمده است:

خانه سینما (جامعه اصناف سینمایی کشور) جهت رعایت پروتکل های بهداشتی و محدودیت های اعلامی در همراهی با دیگر بخش های سینمایی به مدت 10 روز تعطیل شد.

با تایید اقدام سازمان سینمایی نسبت به تعلیق پروژه ها در روزهای اخیر، از همکاران گرامی درخواست می کنیم تا با پایبندی بر اصول لازم بهداشتی، برای پیشگیری از گسترش ویروس کرونا با دیگر اقشار جامعه ایران همراهی کنند.

همچنین از تهیه کنندگانی که داوطلبانه نسبت به تعویق پروژه هایشان اقدام کرده اند، صمیمانه سپاسگزاریم.

به احترام جان یکایک همکارانمان پایبندی به پروتکل های مربوطه را فراموش نکنیم تا هرچه زودتر تلخی ها پایان یابد.

با سپاس و احترام

هیات مدیره خانه سینما.

کد خبر 5186412

نیوشا روزبان

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲

به گزارش نویدتهران،ازپیدا شدن کووید19 فعالیت های مجازی داغ شده ودرمقابله با کرونا ودیگر محدودیت ها نمایشگاه ها نیز مجازی شده است.
پرونده بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات درسال1396 با حضور علی شمخانی دبیر شورای امنیت ملی، غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و شماری از فعالان و مدیران رسانه های مکتوب و مجازی بسته شد واز فعالان رسانه ای نیز تقدیر به عمل آمد.
دراین راستا برای حمایت از اصحاب رسانه نیاز به ایجاد نمایشگاه مجازی مطبوعات(مکتوب،خبرگزاری ها ،پایگاه های خبری) است که علاوه بربازدید از غرفه های مجازی وگفتگو با بازدید کننده، برگزاری کارگاه های تخصصی و کاربردی ،کنفرانس های خبری و... نیز درآن گنجانده شود .
گفتنی است ؛این پیشنهاد برای ارزیابی وتقویت،آسیب شناسی و... درشرایط فعلی کارساز است.

لینک خبر :‌ پایگاه خبری نوید تهران
شرایط و ضوابط ثبت نام "ویژه ناشران، مؤسسات و مراکز قرآنی و دینی" از سوی معاونت قرآن و عترت، اعلام شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اطلاعیه شماره 1 نمایشگاه مجازی قرآن کریم ویژه ناشران کتب دینی و قرآنی و مؤسسات و مراکز قرآنی و دینی" از سوی معاونت قرآن و عترت، اعلام شد .

متن این اطلاعیه به این شرح است:

به اطلاع کلیه ناشران، مؤسسات و مراکز ارائه دهنده خدمات و محصولات قرآنی و دینی می رساند نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم توسط معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری خانه کتاب و ادبیات ایران؛ از تاریخ 11 لغایت 21 اردیبهشت ماه سال جاری (18 تا 28 ماه مبارک رمضان) برگزار می شود.

بر این اساس کلیه متقاضیان؛ که در یکی از حوزه های مختلف قرآنی و دینی دارای محصول و یا خدمات ارزنده ای می باشند می توانند از تاریخ 23 لغایت 27 فروردین ماه براساس شرایط و ضوابط ذیل نسبت به ارسال درخواست خود جهت شرکت در نمایشگاه مجازی قرآن کریم اقدام نمایند.

الف- شرایط و ضوابط ثبت نام ویژه ناشران کتب دینی و قرآنی :

1- این نمایشگاه منحصراً برای عرضه و فروش کتاب کاغذی و چاپی است .

2 - ملاک ثبت نام و عرضه کتاب در این نمایشگاه، داشتن عناوین کتاب چاپ شده از آغاز سال 1392 تا اسفند 1399 می باشد .

3- در نمایشگاه مجازی قرآن کریم، ناشران صرفاً مجاز به ارائه کتب با موضوعات دین- اسلام (رده بندی دیویی 297) و دفاع مقدس می باشند .

4- ناشران موظف به فروش کتاب با 20 درصد تخفیف می باشند.

5- داشتن پروانه نشر یا جواز کسب از اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و شهرستان ها (پروانه نشر یا جواز کسب باید تا پایان خرداد ماه سال جاری معتبر باشد)

6- مطالعه شیوه نامه حضور ناشران کتب دینی و دفاع مقدس (جهت مشاهده شیوه نامه اینجا را کلیک نمایید)

7- ثبت نام در بخش فروشگاهی نمایشگاه مجازی قرآن کریم به نشانی اینترنتی www.register.tibf.ir

ب- شرایط و ضوابط ثبت نام ویژه مؤسسات و مراکز قرآنی و دینی :

1 - امکان ارائه خدمات ممتاز و ارزنده در عرصه های آموزش مجازی قرآن کریم، مشاوره دینی، تولید و انتشار محتواهای قرآنی در قالب نرم افزار، سایت، پیام رسان و شبکه های اجتماعی و ..... توسط مؤسسه متقاضی در بستر فضای مجازی

تذکر مهم: در این بخش از نمایشگاه، صرفاً معرفی خدمات و محصولات دینی و قرآنی انجام می شود و مخاطبان می توانند با مراجعه به سایت مؤسسه و یا مرکز مورد نظر، نسبت به دریافت محصول و یا خدمات اقدام نمایند.

2- داشتن مجوز فعالیت معتبر از دستگاه، سازمان و یا نهاد ذیصلاح

3- تکمیل فرم ثبت نام جهت شرکت در نمایشگاه مجازی قرآن کریم (جهت مشاهده فرم ثبت نام، به سایت معاونت قرآن و عترت به آدرس www . qia.farhang.gov.ir مراجعه نمایید)

4- اولویت پذیرش در نمایشگاه، ویژه مؤسسات و مراکزی است که خدمات آن ها، رایگان یا با تخفیف ویژه ارایه شود.

* متقاضیان می توانند در صورت داشتن هر گونه سؤال با شماره 91009898-021 از ساعت 9 تا 16 تماس حاصل نمایند.

ستاد اجرایی نمایشگاه مجازی قرآن کریم

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
بیست و هفتمین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن کریم به دلیل شیوع ویروس کرونا به صورت مجازی به مدت 10 روز از 11 تا 20 اردیبهشت ماه مصادف با 18 تا 27 ماه مبارک رمضان برگزار خواهد شد.

مرتضی خدمتکار – مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت وگو با ایسنا، با اعلام این خبر که نمایشگاه مجازی قرآن کریم امسال به مدت 10 روز از 11 تا 20 اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد، اظهار کرد: این نمایشگاه از دو بخش اصلی فروشگاهی و محتوایی تشکیل شده است که در بخش فروشگاهی به فروش کتاب های چاپی در حوزه دین و دفاع مقدس پرداخته می شود و به نوعی تمام کتاب های مربوط به این حوزه را که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز داشته باشند در این نمایشگاه مجازی که از 18 تا 27 ماه مبارک رمضان برگزار می شود عرضه خواهیم کرد.

وی گفت: بستر نمایشگاه مجازی قرآن همچون نمایشگاه مجازی کتاب است که به دلیل شیوع ویروس کرونا امسال این نمایشگاه را به این شکل برگزار می کنیم. کتاب های ثبت شده در حوزه دین و دفاع مقدس در سامانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بالغ بر 40 هزار اثر است که اجازه عرضه و فروش تمام این کتاب ها در نمایشگاه قرآن فراهم شده است.

مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: ناشران و موسسات قرآنی می توانند از فردا در نمایشگاه مجازی قرآن به مدت پنج روز ثبت نام کنند. پس از مرحله ثبت نام ارزیابی و پالایش صورت خواهد گرفت و آماری از حضور و میزان ناشران و موسسات قرآنی ارائه خواهد شد.

خدمتکار اضافه کرد: تمام ناشران می توانند برای ثبت نام به سامانه خانه کتاب مراجعه کرده و موسسات قرآنی نیز در سامانه معاونت قرآن و عترت ثبت نام اولیه را انجام دهند، ولی سامانه نمایشگاه مجازی قرآن که متعاقبا اعلام خواهد شد از 11 اردیبهشت ماه در دسترس خواهد بود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
یکی از فعالان قرآنی کشورمان ضمن تشریح نواقص پیش روی فعالیت های قرآنی در بخش مردمی، به موانعی که بر سر راه اعطای مجوز به مؤسسات شکل گرفته است، اشاره کرد و گفت: یکی از گره های کوری که آیین نامه اعطای مجوز به مؤسسات قرآنی بر سر راه فعالیت های قرآنی قرار داده است، زمانبر بودن اعطای مجوز و تهیه دفتر کار مناسب است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲

به گزارش ایکنا، قادر حسینی دیزگاه، مدرس و فعال قرآنی کشور در یادداشتی که آن را در اختیار ایکنا قرار داده است به بررسی برخی موانع پیش روی فعالیت های قرآنی در بخش مردمی پرداخته که مشرح آن در ادامه آمده است.

فعالیت های قرآنی مردمی از دیرباز در کشور وجود داشته است. قبل از انقلاب اسلامی جلسات خانگی قرآن، محفلی برای دور هم جمع شدن و قرآن خواندن بود و در حین انقلاب نیز، مرکزی برای فعالیت های انقلابی به شمار می آمد. پس از انقلاب نیز فعالیت های قرآنی مردمی به قوت خود ادامه یافت و با توجه به سیاست های مسئولان قرآنی کشور تلاش شد که کم کم این فعالیت ها حالت رسمی به خود گرفته و افراد برای ادامه فعالیت خود مجوز رسمی ایجاد موسسه قرآنی دریافت کنند.

در همین راستا تاکنون بیش از پنج هزار متقاضی موفق به اخذ مجوز موسسه قرآن و عترت از یکی از دو سازمان متولی یعنی سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شده اند، اما متاسفانه ماهیت حقوقی مجوز موسسه قرآنی و فرآیند صدور آن با نواقصی جدی همراه بوده که پیامدهای زیان بار زیادی از جمله موارد زیر را برای متقاضیان به همراه داشته است؛

1 - فرآیند طاقت فرسا و زمان بر؛ متاسفانه فرآیند اخذ مجوز فرآیندی زمان بر بوده و در بهترین حالت ممکن شش ماه به طول انجامیده و در صورت عدم آشنایی متقاضی با فرآیندهای ثبت شرکت این زمان بسیار بیشتر شده و همراه با تحمیل هزینه های بسیاری به متقاضی است.

2 - بی خاصیت بودن مجوز موسسه؛ ثبت حقوقی موسسه به عنوان یکی از مراحل اخذ مجوز فعالیت قرآنی، بیشتر برای مجموعه هایی مفید خواهد بود که نیازمند وجهه حقوقی برای همکاری و عقد قرارداد با سازمان های دولتی مختلف هستند و چنین وجهه حقوقی برای اکثریت مؤسسات قرآنی کارایی خاصی ندارد. بعلاوه دستگاه های قرآنی نیز از موسسات حمایت بودجه ای و خدماتی خاصی نکرده و عملاً مجوز اخذ شده کارایی جدی ندارد.

3 - ایجاد گره کوری به نام دفتر کار مناسب ؛ گره کور مشکلات مؤسسات، نبود دفتر کار مناسب برای فعالیت قرآنی است که ریشه در وجود انحصار در انتخاب مکان دفتر موسسه در ساختمانی اداری در آیین نامه اداره ثبت شرکت ها دارد. این در حالی است که استفاده از ظرفیت قریب به 80 هزار مسجد، ده ها هزار حسینیه و 107 هزار مدرسه، با بازنگری در آیین نامه صدور مجوز می تواند گره گشای این مشکل باشد.

4 - پرداخت مالیات، ماحصل خروج فعالیت ها از شکل مردمی؛ هر چند که موسسات قرآنی تاکنون از پرداخت مالیات معاف بوده اند اما با توجه به جدی شدن بحث های مالیاتی در کشور بعید نیست که طی سال های آینده این معافیت پایان یابد. همچنین این معافیت به شرط ارسال اظهارنامه دقیق مالیاتی بوده که برخی از موسسات بدلیل عدم آگاهی از شیوه های صحیح ارسال آن با مشکلاتی مواجه شده اند.

5 - تزریق آفت آمارگرایی؛ متاسفانه دستگاه های متولی قرآنی نگاهی بالا به پایین به مؤسسات مردمی داشته و همچون زیردستان خود، تمدید مجوز آنها را منوط به ارائه مستمر آمار فعالیت هایشان کرده اند.

هر کدام از این مشکلات بدون راه حل نیستند و حل تمامی مشکلات موجود بسیار ساده بوده و از سوی بسیاری از سازمان های کشور در حال استفاده است، از جمله این راهکارها می توان به موارد زیر اشاره کرد.

1 - مرحله اخذ مجوز از اداره ثبت شرکت ها از فرآیند اعطای مجوز حذف شود.
2 - فرآیند اعطای مجوز، به دفاتر شهرستانی سازما ن ها و دستگاه های اعطاکننده مجوز واگذار شده و در حالت عادی نیازی به ارجاع و بررسی در ستاد مرکزی این سازمان ها و دستگاه ها و یا هیات رسیدگی به امور موسسات فرهنگی قرآن و عترت نداشته باشد.
3 - فرآیند اعطای مجوز، تسهیل و تسریع شده و مجوز اولیه بسرعت به متقاضی واجد شرایط اعطا شده ولی اعطای مجوز اصلی و مدت دار منوط به ارائه مدارک زمان بری همچون سوء پیشینه شود.
4 - با یکی از بانک های کشور تفاهم نامه ای امضا شود که متقاضی مجوز بتواند حساب بانکی با نام مجوز اخذ شده افتتاح کند.
5 - با نهادها و سازمان های متولی امور مساجد، حسینیه ها و املاک وقفی تفاهم نامه ای در جهت تسهیل تخصیص دفتر کار به صاحبان چنین مجوزی امضاء شود.
6 - مسئولیت فعالیت های اخذکننده مجوز، از دستگاه اعطاکننده مجوز سلب شده و مسئولیت تمامی فعالیت ها برعهده گیرنده مجوز باشد.

در حال حاضر سازمان ها و نهادهای متعددی از چنین فرآیند اعطای مجوزی استفاده می کنند و با این روش این امر مهم را بسیار ساده کرده اند. یکی از این مجموعه ها سازمان بسیج سازندگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده که مجوز فعالیت گروه های جهادی را برای افراد متقاضی صادر کرده و علاوه بر سرعت اعطای مجوز که کمتر از 48 ساعت است، گروه جهادی با مجوز اخذ شده و به نام گروه خود می تواند در بانک سپه حساب بانکی تشکیل داده و درگیر مسائل مالیاتی، دفتر کار و ... نیز نخواهد شد.

امید است که با رعایت این اصول عمده مشکلات فعالان قرآنی مردمی از جمله طولانی بودن فرآیند اخذ مجوز، الزام گزارش دهی به دستگاه های دولتی، پرداخت مالیات و یافتن دفتر کار مناسب حل شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه از احیای قنوات وقفی کشور خبر داد و گفت: در سال گذشته توانستیم به اهداف ثبتی در کلان کشور برسیم و صد درصد این برنامه ها محقق شده است.

به گزارش ایسنا به نقل از سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی در نشست با امنای موقوفات و منتخب اصحاب وقف استان گلستان با اشاره به آنکه در آستانه ماه مبارک رمضان قرار داریم، اظهار کرد: پیامبر مکرم اسلام (ص) در در آخرین جمعه ماه شعبان و در آستانه حلول ماه مبارک رمضان برای مسلمانان خطبه خواند و فرمود: (رمضان) ماهی است که در آن به میهمانی خدا دعوت شده اید و از شایستگان کرامت الهی قرار داده شده اید، نفسهای تان در آن تسبیح است و خوابتان در آن عبادت و عملتان در آن پذیرفته و دعایتان در آن مورد اجابت است.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: در فراز دیگری در خصوص ماه مبارک رمضان پیامبر مکرم اسلام (ص) فرمودند شیاطین را می بندند شما به حالات خودتان در روزهای اول ماه مبارک رمضان توجه کنید .

خاموشی یادآور شد: در دعای قنوت نماز عید فطر نیز می خوانیم: بهترین چیزی را که بندگان صالح خدا از او طلب می کنند، به ما عطا کن، و از آنچه که بندگان مخلص خدا، به خدا پناه می برند، ما نیز به خدا پناه می بریم. آنچه که شما خواسته اید، رضای خداست، تقرّب به خداست، توفیق عمل برای خدا و توفیق عبودیّت الهی است.

وی در بخش دیگری از سخنانش به رشد ارقام منابع استحصالی در اوقاف اشاره کرد و گفت: رشد منابع خوبی را در اوقاف و امور خیریه استان گلستان شاهد هستیم ولی برای ما قانع کننده نیست. باید معوقات را دریافت کنیم و رژیم اجاره داری را تغییر دهیم و برای مثال زمین موقوفه زراعی بیش از 10 هکتار اجاره داده نشود و خود امین می تواند با مدیریت خوب و اقدامات تخصصی درآمد بیشتری از این اراضی کسب کند.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه خاطرنشان کرد: در اجاره داری موقوفات می توانیم در خصوص مکان های تجاری و مسکونی و خدماتی به صورت تخصصی عمل کنیم و تفاوت هایی در این موقوفات قائل شویم و این تفاوت ها ضرب آهنگ ورود ما را در کل کشور بالا برده است.

حجت الاسلام خاموشی ابراز کرد: در گذشته فاصله معناداری از اجارات معوقه تا اجارات تنظیم شده داشتیم ولی این فاصله را در سازمان اوقاف و امور خیریه کاهش دادیم. در دل هزینه ها برای موقوفات به موضوع اجرای نیات واقفان توجه شده و باید به صحت اجرای نیات تکیه کنیم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه همچنین یادآور شد: در سال گذشته اعلام کردیم که 50 درصد از درآمدهای اجاره از موقوفات باید برای حفظ عین موقوفات صرف شود و این به معنای آن است که اراضی موقوفه رها نشود و اگر چاه آبی دارد احیا شود و اگر ساختمانی است نباید مندرس شود و باید به وضعیت آن رسیدگی شود.

حجت الاسلام خاموشی افزود: اعتقاد دارم در تاسیساتی مثل بیمارستان و کارخانه های صنعتی و موقوفاتی از این دست باید در هنگام افتتاح اتاق تحقیق و توسعه شکل بگیرد و برای صرف هزینه 50 درصدی برای حفظ عین موقوفه اقدام شود و از نظر ما این رقم به عنوان ضرورت اولیه حفظ وقف به شمار می رود.

وی گفت: وقف باید ابتدا حفظ شود و سپس باید به فکر افزایش درآمدهای آن باشیم، گاهی برای حفظ موقوفه باید در دعاوی حقوقی هزینه کنیم و یا باید سند تک برگی برای موقوفه تهیه شود و اسناد کاداستر و سند بنچاقی را باید تبدیل به سند تک برگی کنیم که این موارد مستلزم هزینه است.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: در سال گذشته توانستیم به اهداف ثبتی در کلان کشور برسیم و صددرصد این برنامه ها محقق شده است و این به واسطه پیگیری استان ها و امین هایی است که به کمک سازمان اوقاف آمدند.

حجت الاسلام خاموشی بابیان اینکه برای حفظ موقوفات باید ابتدا هزینه کنیم، تاکید کرد: اگر موقوفه ای دیوار ندارد به آن تعدی می شود و نیاز است؛ دیوار کشی کنیم. باید حد موقوفات مشخص شود تا مورد تعدی و دست اندازی قرار نگیرد.

وی خاطرنشان کرد: قنوات زیادی در برخی استان ها داریم که قنوات وقفی هستند و برای ده ها و یا صدها سال مورد استفاده قرار گرفته و باید برای احیا و حفظ قنات ها هزینه کنیم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: چون در طول سال ها هزینه ای از محل درآمد قنوات برای حفظ قنوات نشده از منابع دیگری به این منظور عمل کردیم و این مهم هزینه های زیادی در بر دارد ولی احیای قنوات بسیار حائز اهمیت است و گامی در جهت تحقق شعار سال و منویات مقام معظم رهبری است.

حجت الاسلام خاموشی گفت: تولید، مانع زدایی ها و پشتیبانی ها شعاری است که مقام معظم رهبری برای سال مطرح کردند و کارکرد وقف نیز این مهم است و وقف می تواند مخاطب مستقیم این شعار باشد چون دارای زیرساخت و عرصه است و این زیرساخت ها باید در خدمت تولید و رفع موانع به کار گرفته شود و سپس پشتیبانی از تولید داشته باشیم تا بتوانیم رقم تولید را بالا ببریم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تاکید کرد: امین یکی از موقوفات در سطح کشور عنوان می کند که 20 هکتار عرصه موقوفه را به کشت انگور اختصاص داده و در سه سال آینده درآمد این موقوفه به 15 میلیارد تومان می رسد و قطعا اگر هزینه های لازم برای ایجاد استخر و کشت نهال و یا مطالعات لازم برای اجرای این پروژه به صورت عملی انجام نمی شد این اتفاق نمی افتد.

وی ابراز کرد: در یکی از استان ها بیان شد که یکی از موقوفات سه میلیارد تومان درآمد داشت و در بازه سه ساله درآمد آن به 22 میلیارد تومان رسیده است و پیشنهاد ما این است که برای بهینه سازی مجموعه و باغات هزینه کنیم تا درآمدهای آن افزایش یابد.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: قطعا واقفان همه تذکر به حفظ وقف دارند و لذا تملک اعیانی موقوفات را از دستور کار خارج کردیم و برخی بیان می کردند که اگر تملک اعیانی وقف را نداشته باشیم وقف می خوابد ولی دیدیم که نه تنها اینگونه نشد بلکه وقف ارزش پیدا کرد و اعتماد مردم را توانستیم جلب کنیم.

حجت الاسلام خاموشی در ادامه تاکید کرد: اگر وقف با این نگاه جلو پیش برود موقوفاتی داریم که می تواند به کمک صنایع زمین گیر برود و نمونه آن در یکی از دامداری هایی است که به همت وقف در استان گلستان احیاء شد و مفتخر هستیم که یک بار از هزاران بار بر زمین مانده را توانستیم برداریم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: در مانده اعتبارات سال گذشته استان ها دیگر به سرجمع نگاه نمی کنیم و اعتبارات مازاد را در اختیار استان قرار می دهیم و استان با تفاهم نامه مشترک با سازمان اوقاف و امور خیریه می تواند این اعتبارات را در پروژه های مختلف صرف کند تا چرخ وقف سرعت بگیرد و قدرت پیدا کند.

حجت الاسلام خاموشی به ماده پنج وقف اشاره کرد و گفت: در سطح استان گلستان رقباتی داریم که کسر مشاعی هستند و تقاضا داریم بلوک بندی در مرکز جدی گرفته شود و تعداد امین ها در سطح استان افزایش یابد.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تاکید کرد: اراده قانون گذار بر این است که جریان وقف صف و ستاد داشته باشد و توسط مردم یا امین های مختلفی مدیریت شود و نظارت آن برعهده اوقاف باشد.

حجت الاسلام خاموشی همچنین تصریح کرد: در بحث امین در سازمان اوقاف و امور خیریه به جد وارد شدیم و در روز گذشته در استان خراسان شمالی دو گزارش از سوی امین (هیئت امنا موقوفات) ارائه شد که به همت این امینان وقف های جدیدی شکل گرفته شده و اجارات موقوفات به روز شده است و امین دیگری در این استان نیز بیان کرد که چه دعاوی و مشکلات را از پیش روی موقوفات برداشته است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین امین های موقوفات در اشتغال، رسیدگی تخصصی و به کارگیری دیگران در موقوفات و بهره گیری از ظرفیت محلات ورود پیدا می کنند.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تاکید کرد: به اعتقاد بنده سازمان اوقاف در استان ها می تواند روز به روز و سال به سال منابع خود را تقویت کند و این منابع را در اختیار نظام فکری وقف و نظام اداری قرار دهد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
این روزها، بیش از یک سال از شیوع گسترده کووید 19 در دنیا و از جمله در کشور ما می گذرد، موضوعی که ترکش آن به بسیاری از شغل ها و حرفه ها برخورد کرده و افراد زیادی یا شغل خود را از دست داده اند و یا ناتوان از اداره زندگی خود شده اند، یکی از این مشاغل آسیب دیده، "هنر" است.

خندیدن و خنداندن در روزهایی که تعداد بنرهای تسلیت زیادی هر روز به چشممان می خورد بسیار سخت و دشوار است، روزهایی که مردم یا خود درگیر کرونا می شوند و به قرنطینه می روند و یا اینکه یکی از عزیزانشان را از دست می دهند.

قرعه ابتلا به کرونا، یکی پس از دیگری، به نام افراد می افند و ناچار به پذیرش آن هستند، افرادی که در کنار گرانی و تورم، دیگر توان شنیدن خبر بسیار بد از دست دادن عزیزانشان را ندارند و در این میان، افرادی هستند که با از خود گذشتگی، ایثار می کنند و با وجود سختی های معیشتی و نگرانی های موجود، به دنبال شاد کردن مردم هستند.

این روزها، بیش از یک سال از شیوع گسترده کووید 19 در دنیا و از جمله در کشور ما می گذرد، موضوعی که ترکش آن به بسیاری از شغل ها و حرفه ها برخورد کرده و افراد زیادی یا شغل خود را از دست داده اند و یا ناتوان از اداره زندگی خود شده اند، یکی از این مشاغل آسیب دیده، "هنر" است.

هرچند هنرمندان ، فعالیت خود را شغل محسوب نمی کنند و با عشق بی نهایت مسیر زندگی شان را با وجود کمی و کاستی ها ادامه می دهند اما کرونا دیگر، این عشق را نیز از آنها گرفته است.

برخی از این هنرمندان، افرادی هستند که برای اجراهای خود نیازمند حضور خانواده ها و کودکان بودند اما این روزها در حسرت در کنار هم بودن ها هستند تا بتوانند بار دیگر لبخند را مهمان لبهای مردم کنند، بسیاری از آنها معتقد هستند که ضمن احترام به مشاغل شریف کارگری و مسافرکشی، بسیاری از هنرمندان پس از شیوع کرونا، کارگر بنا و یا مسافرکش شدند و راهی برای امرار معاش از طریق حرفه خود ندارند.

مرتضی فرخی از جمله هنرمندان ماهر نوشهری

مرتضی فرخی از جمله هنرمندان ماهر نوشهری است که بیش از سه دهه از عمر خود را صرف خنداندن و اجراهای پرتحرک برای کودکان و خانواده ها کرده است اما این روزها و ماه ها، از گوشه و کنار شهر خود و سایر شهرها که می گذرد ناخوادآگاه به یاد اجراهای پر هیجان و مملو از جمعیتی که داشته است می افتد، لبخند حسرت بر لبانش نقش می بندد و چقدر آرزوی این دارد تا هرچه زودتر این ویروس ریشه کن شود.

وی از بی وفایی مسئولان شهرش گله مند است که طی یک سال گذشته سراغی از وی نگرفتند و حالی از وی و سایر هنرمندان نپرسیدند.

فرخی در گفت وگو با ایسنا با ابراز گلایه از فراموش شدن وی و بسیاری از هنرمندان گفت: در حال حاضر همه هنرمندان سینما، تئاتر و اجرا دچار مشکلات زیادی هستند و این ویروس لطمه های زیادی را به آنها وارد کرده است.

این هنرمند نوشهری افزود: در این روزها و ماه ها من و همکارانم نگران پرداخت نشدن اقساط، عقب افتادن اجاره منزل و پاس نشدن چک ها هستیم و مسئولی نبود که بپرسد طی یک سال اخیر چه کردید و چطور امرار معاش می کنید.

فرخی تصریح کرد: هنرمندانی را می شناسم که سالها خاک صحنه خوردند اما الان برای امرار معاش خود مجبورند یا به عنوان کارگر زیر دست بنا کار کنند یا اگر خودرویی دارند، به مسافرکشی بپردازند.

وی با اشاره به کمک وزارت فرهنگ و ارشاد طی دو نوبت به مبلغ سه میلیون تومان گفت: طی این ماه ها خودمان مجبور به پرداخت حق بیمه شدیم و در حال حاضر نیز گفته اند این سه ماه را خودمان پرداخت کنیم و وزارت ارشاد در هنر کارت ما واریز می کند.

فقر هنری

این هنرمند با اشاره به اینکه فقر هنری بسیار زیاد شده است، ادامه داد: طی 30 سال من بارها در روی صحنه اجراهای طنز داشته ام و همه مرا به عنوان عمو باران می شناسند اما در حال حاضر مجبورم تنها در صفحات مجازی خود، کارهایم را بارگذاری کنم تا کودکان و خانواده ها مرا از خاطر نبرند.

فرخی با بیان اینکه هنرمندان با روحیه لطیفی که دارند این نوع کار کردن به آنها ضربات زیادی وارد می کند، تاکید کرد: ای کاش مسئولان بیش از اینها به فکر ما بودند و به نحوی برای مشکلات ما چاره اندیشی می کردند.

لینک خبر :‌ عصر ایران
طی مراسمی به صورت نمادین به استاد احمد پیله چی از هنرمندان پیشکسوت خوشنویسی و استاد غلامحسین لطفی پیشکسوت تئاتر و سینما که هر دو دارای نشان درجه یک هنری هستند ، هنرکارت ویژه اعضای صندوق اعتباری هنر اهداء گردید .

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین؛ محمدحسین اسماعیلی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین ضمن تقدیر از این دو هنرمند پیشکسوت استان، خاطرنشان کرد: واریز نیم درصدی امتیاز نقدی در هر خرید به هنرکارت، واریز آنی کمک مستمری افرادی که تحت پوشش صندوق اعتباری هنر هستند و واریز آنی هزینه های بیمه تکمیلی کسانی که برای بیمه تکمیلی هنرمندان ثبت نام کرده اند از مزایای دارا بودن هنر کارت است.

اسماعیلی اظهار داشت: هنرمندانی که هنر کارت آن ها ارسال نشده می توانند با در دست داشتن اصل کارت ملی و شناسنامه برای دریافت مبلغ واریزی به شعب بانک آینده در سراسر استان مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه دریافت هنرکارت محدودیت زمانی ندارد، افزود: هنرمندان می توانند رزومه فرهنگی و هنری، رسانه ای و قرآنی خود را به اداره ی کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ارسال و پس از بررسی های لازم برای ثبت نام هنر کارت اقدام کنند.

وی در پایان گفت:1070 هنرکارت تاکنون برای هنرمندان قزوین منظور شده و به تدریج در حال توزیع بین هنرمندان می باشد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مراسم اختتامیه نخستین جشنواره فیلم کوتاه ساباط یزد که با تعداد محدودی از نفرات و رعایت پروتکل های بهداشتی در باغ دولت آباد یزد با حضور مسئولان هنرمندان و فیلمسازان استانی و کشوری برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲

به گزارش خبرگزاری موج یزد، سید مجتبی حسینی دبیر اجرایی نخستین جشنواره فیلم کوتاه ساباط یزد در این مراسم گفت: توانستیم به هر سختی که بود نخستین جشنواره ملی فیلم کوتاه ساباط یزد را ایده پردازی، راه اندازی و به اختتامیه برسانیم.

حسینی گفت: با توجه به ظرفیت های میراث فرهنگی شهر جهانی یزد و با عنایت به اینکه این جشنواره به محتوای میراثی شهر جهانی یزد پرداخته است انتظار می رفت اهمیت بیشتری به آن داده شود.

وی به اهمیت هنر سینما به عنوان تاثیرگذارترین رسانه در عصر ارتباطات اشاره و بیان کرد: نام جشنواره فیلم کوتاه ساباط یزد از ویژگی های کمتر شناخته شده معماری و عنصر جلوه بخش میراث تاریخی یزد بر رفته شده است.

حسینی آموزش هنرمندان سینماگر و فیلمساز را جزو برنامه های آتی این رویداد هنری دانست و حمایت بیشتر و تداوم این جشنواره را خواستار شد.

وی برگزاری این جشنواره را فارغ ازهر گروه و جناحی دانست و گفت: هیچ جناح یا گروهی نمی تواند عنوان این جشنواره را تصاحب کند و متعلق به جناحی نیست.

گفتنی است: در اختتامیه این جشنواره از آثار برتر در بخش مستند، داستانی، پویا نمایی و سایه روشن تجلیل شد.

لازم به ذکر است: در این جشنواره از استاد محمد علی حدت و استاد امیر رضا وزیری، هنرمندان پیشکسوت تئاتر و نمایش یزد تجلیل شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری موج
کرمان - گنبد فیروزه ای آرامگاه شاه نعمت الله ولی در باغ شهر تاریخی ماهان، پنج ماه قبل زخم برداشته و در انتظار تامین اعتبار برای مرمت است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران اسکان اقتصاد آینده رو تیتر

دریافت 14 MB

خبرگزاری مهر - گروه استان ها: اواخر آبان ماه سال گذشته بود که دوستداران میراث فرهنگی در کرمان با شنیدن خبر تخریب بخشی از گنبد بنای آرامگاه شاه نعمت الله ولی شوکه شدند این در حالیست که در همان زمان به دلیل عدم حراست مناسب از تخت درگاه قلی بیگ بنای داخلی این بنا هم تخریب شد همین اتفاق برای گنبد مشتاقیه نیز رخ داد و در همه موارد یک چیز مشترک است و آن هم عدم مرمت بعد از گذشت ماه ها از تخریب بخشی از این بناهاست.

گنبد آستانه شاه نعمت الله ولی، در کنار قدمتی که دارد دارای اهمیت ویژه معماری است به طوری که می تواند در طول چندین سده کلکسیونی از معماری ایرانی را در آن مشاهده کرد.

وضعیت بنا فرودین ماه 1400

این بنا در سال 840 قمری و در زمان شاهرخ تیموری در شهر ماهان در نزدیکی شهر کرمان احداث شد، در کنار کاشی کاری های زیبا، استفاده از عاج فیل و چوب به این بنا زیبایی قابل توجه داده است. وجود حوض های زیبا و مناره های آبی رنگ در باغ شهر ماهان، مجموعه ای بی نظیر از تلفیق معماری ایجاد کرده است.

معماری اعجاب انگیز گنبد آرامگاه شاه نعمت الله

آرامگاه شاه نعمت الله در سال 1310 ثبت ملی شده و مساحتی برابر با 35 هزار مترمربع دارد و به یکی از جاذبه های قابل توجه گردشگری ایران تبدیل شده است. قرار گرفتن این بنا مجاور باغ جهانی شاهزاده بر اهمیت آن افزوده است. ضمن اینکه هر گردشگری که بخواهد از بناهای ثبت جهانی ارگ بم و کویر لوت بازدید کند بدون شک در مسیر سری هم به ماهان می زند.

اما نکته جالب توجه در خصوص این گنبد که در سال 93 توسط یک ریاضی دان هلندی مطرح شد استفاده از 11 قسمت مساوی در ساخت گنبد دایره ای این بناست.

وضعیت بنا دی ماه 1399

معمای ساخت گنبد

مطابق با اصول ریاضی؛ دایره در صورت تقسیم به عدد زوج ختم می شود اما در این گنبد 11 قسمت وجود دارد که در قاعده و رأس به یکدیگر ختم می شود و فاصله ای بین این قسمت ها وجود ندارد.

نکته دیگر اینکه قدیمی ترین بخش این مجموعه بنای تاریخی همین گنبد و بنای زیرین گنبدخانه است. حالا 5 ماه بعد از بارندگی مختصری که در پاییز سال گذشته در کرمان روی داد می گذرد، بارندگی که موجب شد بخشی از این گنبد فرو بریزد.

عدم تخصیص اعتبار برای مرمت بنای تاریخی

همان زمان معاون میراث فرهنگی استان کرمان در خصوص دلیل ریزش کاشی های گنبد گفت: دلیل ریزش کاشی ها بارندگی و فرسودگی در گذر زمان است.

مجتبی شفیعی از در دست بررسی قرار گرفتن طرح مرمت این بنا خبر داده و گفته بود که در صورت تأمین اعتبار و همکاری اداره کل اوقاف استان کرمان کار مرمت بنا انجام می شود.

وضعیت بنا آذرماه سال 99

وی بروز این خسارت به گنبد را در بناهایی که از ملات گچی استفاده می شود غیر قابل اجتناب دانست و عنوان کرده بود که امیدواریم با همکاری اداره اوقاف پروژه تأمین اعتبار و مرمت شود.

اما اگر این روزها سری به این بنای شاخص استان کرمان بزنید هنوز مرمت بنا انجام نشده است، هر چند که عدم بارندگی در استان کرمان طی سال گذشته خسارت های زیادی به کشاورزان زده اما شاید بتوان این عدم بارش را دلیل عدم تخریب بخش های دیگر کاشی کاری گنبد دانست. کمبود اعتبار یکی از مشکلات در مسیر مرمت این بنا است.

شیوع کرونا فرصت مناسبی برای مرمت بناهای تاریخی بود

احسان کمالی یکی از فعالان گردشگری در استان کرمان در گفتگو با مهر می گوید: مجموعه آرامگاه شاه نعمت الله ولی شامل مجموعه ای کامل از مؤلفه ای مختلف معماری ایرانی است که دارای اصالت معماری قابل توجهی است.

وی گفت: هسته اولیه بنا گنبدخانه ای در میانه باغی در شهر ماهان بوده که در سال 840 قمری احداث شده و به مرور زمان بر آن افزوده شده است. این بنا به دلیل استفاده از کاشی ها فیروزه ای بسیار چشم نواز است و مورد توجه تورهای مختلف گردشگری قرار می گیرد هر چند با شیوع کرونا به صنعت گردشگری صدمه وارد شده اما متأسفانه شاهد هستیم در برخی موارد در خصوص نگهداری و مرمت بناهای تاریخی کم توجهی می شود و عدم تأمین اعتبار مرمت گنبد نیز از این دست است.

وی بیان کرد: با توجه به پیش بینی بارش های شدید مقطعی در استان کرمان طی روزهای پیش رو امکان افزایش خسارت نیز وجود دارد.

وی گفت: گنبدها و رواق ها، صحن های متعدد و حوض های آب، هشتی های زیبا، ساختمان دو طبقه و کاشی کاری های بی نظیر موجب غنای بنا شده است.

کمالی افزود: هر چند گردشگران این روزها در بناهای تاریخی حضور ندارند اما برای مرمت بناهای تاریخی فرصتی قابل توجه فراهم شده که اگر مورد بی اعتنایی وزارت میراث فرهنگی قرار گیرد در پسا کرونا شاهد وجود مشکلات بسیاری خواهیم بود.

این در حالی است که گنبد بنای مشتاقیه در شهر کرمان نیز سرنوشتی مانند گنبد آرامگاه شاه نعمت الله در ماهان دارد. از سوی دیگر عدم مرمت بنای تخت درگاه قلی بیگ با وجود پیگیری های رسانه ای نیز موجب بروز نگرانی در خصوص حراست و مرمت بناهای تاریخی در استانی شده که رکود بناهای ثبت جهانی ایران را در اختیار دارد.

کد خبر 5186649

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
استان سمنان پیشینه ای طولانی در فرهنگ وهنر دارد و ذائقه مردم با موضوعات فرهنگی سازگارتر است اما پروژه های فرهنگی در این استان به اندازه کافی به سرعت پیش نمی روند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲

دو طرح از مصوبات سفر رئیس جمهوری به استان سمنان با 10هزار متر زیربنا هنوز در شهرستان های سمنان و شاهرود به نتیجه نرسیده، در حالی که این شهرستان ها به سالن هایی با ظرفیت بالاتر از 300 نفر نیاز دارند.

این استان با بودجه تقریبا هفت میلیاردی برای تامین اعتبار و تخصیص بودجه به فعالیت های زیرساختی و عمرانی مشکلاتی دارد اما با این همه سمنان تلاش می کند که به مرکز تولید محتوای دینی برای فضای مجازی بدل شود.

شرح تنگنا و مشکلات مرتبط با حوزه فرهنگ و هنر در استان سمنان در گفت وگوی جام جمبا فرشید فلاح، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و احمد مرادی حقیقی، رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان سمنان آمده است.

سمنان، سرای اهل قلم

استان سمنان از لحاظ بخش فرهنگی اهل قلم پیشرو محسوب می شود و در داستان نویسی، خبرنگاری و مطبوعات هم امتیازات ویژه ای در کشور دارد.

هم اکنون در حال گذر از انجمن های فرهنگی- هنری به موسسات فرهنگی- هنری است و اگر در گذشته فعالیت فرهنگی- هنری در مجتمع های فرهنگی برگزار می شد امروز بخش مهم فعالیت ها در موسسات آزاد هنری و فرهنگی- هنری است.

فرشید فلاح، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان می گوید: در استان سمنان 11 سالن اجتماعات زیرمجموعه ارشاد و در مجموع 823 موسسه فرهنگی یا کانون مساجد وجود دارد. بیشتر فعالیت ها در همین نهاد های غیردولتی به انجام می رسد و انجمن ها به دلیل استقرارشان در مجتمع های فرهنگی، عملا جنبه اقتصادی پیدا نکرده اند و درآمدزا نیستند لذا فعالیت هایشان در همان میزان اندک اعتبارات دولتی استمرار دارد

در حالی که آموزشگاه های آزاد هنری و موسسات

فرهنگی- هنری دارای مجوز بدون اتکا به دولت در حال فعالیت هستند و بخش دائم و مستمر فعالیت ها توسط آنها به ثمر می رسد و هدف ما هم آن است که با توجه بیشتر به موسسات بخش غیردولتی در فعالیت های فرهنگی- هنری رونق ایجاد کنیم.

سمنانی ها و موسیقی

در حال حاضر 19 آموزشگاه موسیقی در استان فعال است و وجود 10 آموزشگاه موسیقی در شهر سمنان نشان دهنده علاقه مندی مردم به فراگیری موسیقی است. سمنانی ها در جشنواره هایی که افراد به صورت انفرادی شرکت می کنند، رتبه های خوبی می گیرند ولی از لحاظ گروهی خیلی در کشور دیده نمی شوند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان می گوید: سمنان تنها استانی است که دانشکده موسیقی در دانشگاه علمی- کاربردی دارد. این آموزشگاه توسط بخش خصوصی اداره می شود و علاقه مندان زیادی جذب فعالیت در رشته های مختلف موسیقی می شوند؛ از لحاظ نمایش هم استان بزرگانی دارد که هم اکنون یک چهره مشهور هم استانی در حال ساختن سریال سینمایی سلمان فارسی در همین استان است.

سمنانی ها و خوشنویسی

در استان سمنان 100 نفر و در شاهرود 110 نفر دارای مدرک خوشنویسی ممتاز هستند و انجمن نمایش هم فعال و پویا است، هرچند این روزها شیوع کرونا به این پویایی آسیب زده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان دراین باره می گوید: انجمن هنر های تجسمی، اهل قلم و انجمن شعر برخلاف انجمن تئاتر موسیقی و سینمای جوان توسط واحد های مرکزی حمایت نمی شوند، در نتیجه فعالیت هایشان از لحاظ حجم و ساماندهی با مشکلات بیشتری مواجه شده است.

کرونا و آسیب هایش در سمنان

وام تسهیلات کم بهره دولت برای آسیب دیدگان از کرونا برای هنرمندان در سمنان هم در نظر گرفته شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان درباره این تسهیلات می گوید: در این استان 174موسسه یا تشکل برای استفاده از این تسهیلات ثبت نام کرده اند.البته یک نوع تسهیلات دیگر هم به نام گذر فرهنگی برای توسعه بافت های فرهنگی شهر ها در نظر گرفته شده است که طبق آن، مناظقی از شهرداری یا تحت مالکیت دولت تبدیل به فضای فرهنگی می شود و وام کم بهره به تولیدکنندگان مشاغل فرهنگی هنری اختصاص می یابد که هم اکنون در همه شهرهای اصلی استان سمنان گذر فرهنگی مشخص شده است.

سالن ها و تجهیزات

احمد مرادی حقیقی، رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان سمنان با بیش از چهار دهه فعالیت دراین حوزه که سابقه چند دوره ریاست انجمن های نمایشی استان و عضو شورای نظارت بر نمایشگاه های آزاد استان را هم در کارنامه فعالیت خود دارد، درباره فضاهای فرهنگی و هنری استان در حوزه نمایش معتقد است سمنان از جمله استان هایی است که از لحاظ سالن های نمایش و پلاتوهای تمرین نسبت به استان های وسیع تر، از امکانات خوبی برخوردار است و همه شهرهای کوچک و بزرگ آن دست کم دارای یک سالن نمایش هستند اما این سالن ها به شدت نیاز به مرمت و بازسازی دارند!

مرادی با اشاره به وجود 20گروه نمایش فعال و ثبت شده و حدود 15 10 گروه ثبت شده زیر مجموعه گرو های فعال در استان، می گوید: تقریبا حدود 400هنرمند فعال و 200هنرمند غیرفعال یا نیمه فعال درحوزه نمایش وجود دارند که با شیوع ویروس کرونا، فعالیت شان متوقف یا بسیار محدود شده و با مشکلات معیشتی مواجه شده اند.

علیرضا مداح، مسؤول انجمن نمایشی شهرستان سمنان، عضو هیات مدیره انجمن نمایش استان و فعال در زمینه هنرهای نمایشی، کارگردانی، نویسندگی و بازیگری به خبرنگار جام جم می گوید: با توجه به رکود سخت اقتصادی در جامعه، هنرمندان نیز مانند سایر اقشار جامعه از این رکود متاثر هستند و در کل کشور حمایت های مادی و معنوی مسؤولان از هنر خیلی مغفول واقع شده است و بسیاری ازخانوارها نیز به علت تورم و درآمدهای ناچیز، نمی توانند از کارهای هنری بهره مند شوند و هنر در سبد خانوارها نقشی ندارد که این بزرگ ترین مشکل است و حمایت جدی دولت را می طلبد.

این فعال هنری معتقد است: برای استفاده بهینه از ظرفیت سالن ها، مدیریت درستی وجود ندارد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یا اداره کل ارشاد در استان باید مقداری دید تجاری شان را در قبال هنر، کنار بگذارند تا جایی که تامین هزینه های مخارج اجراها از قبیل آب و برق و... سبب شده است اگر در سالنی اجرای هنری همزمان برگزاری همایشی باشد که پول آن عاید ارشاد شود، اولویت با همایش است و گاهی اتفاق افتاده است که وسط اجراها، اجرا را قطع کردند تا همایش را برگزار کنند و دوباره اجرا را ادامه بدهند که این باعث مشکلات وسیعی می شود.

مسؤول انجمن نمایشی شهرستان سمنان می گوید: با این که در بسیاری از استان های با وضعیت قرمز فعالیت های هنری در حال انجام است و هنر چرخه خودش را طی می کند، در استان ما از روز اول که وضعیت قرمز شد، نه برای استفاده ازپلاتوها، نه کارگاه ها نمایش برای تمرین و نه سالن ها برای اجرا، مجوز صادر نمی کنند و تقریبا می توان گفت هنر استان سمنان کلا تعطیل شده است مگر هنرهای انفرادی که هر کسی در خانه برای دل خودش انجام می دهد وگرنه هنرهای گروهی که برای ارائه نیاز به مخاطب دارند واقعا دچار مشکل شده اند و به رغم نامه نگاری های انجام شده، متاسفانه کسی پیگیر این قضیه نیست.

جام جم استان ها

لینک خبر :‌ جام جم
گرگان - ایرنا - استاندار گلستان با تاکید بر حمایت از سرمایه گذاری اوقاف در بخش های گوناگون این استان گفت که استفاده سازمان اوقاف و امور خیریه از ظرفیت های موجود نقش موثری در رونق اقتصادی و ایجاد فرصت های شغلی این استان دارد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲ سایت های دیگر : در حاشیه

هادی حق شناس ظهر یکشنبه در دیدار با حجت الاسلام سیدمهدی خاموشی رییس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در گرگان اظهار داشت: سرمایه گذاری و کمک اوقاف به سرمایه گذارانی که نیازمند شراکت برای توسعه فعالیت های اقتصادی هستند موجب مانع زدایی از تولید و پشتیبانی از تولیدکنندگان می شود.

وی بیان کرد: گلستان مزیت های خوبی در حوزه اقتصادی و سرمایه گذاری دارد که در صورت سرمایه گذاری سازمان اوقاف می تواند به منبع بزرگی برای رونق شاخص های اقتصادی استان و مناطق گوناگون آن تبدیل شود.

وی به مشارکت سازمان اوقاف در احیای یک واحد دامداری صنعتی در غرب گلستان اشاره کرد و گفت: احیای این دامداری با ظرفیت دو هزار و 500 راس و سرمایه گذاری 580 میلیارد ریالی، زمینه افزایش تولید و اشتغال زایی فراوانی را در این منطقه را فراهم کرد.

حجت الاسلام خاموشی رییس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور هم در این دیدار بر حمایت این سازمان از طرح های توسعه استان گلستان تاکید کرد.

رییس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور صبح امروز علاوه بر بازدید از دامداری احیا شده اوقاف در آق قلا، با ائمه جمعه استان دیدار و گفت و گو کرد.

سرکشی از بزرگترین باغ موقوفه کشور در شهرستان آزادشهر از دیگر برنامه های رییس سازمان اوقاف در گلستان است.

باغ 364 هکتاری "میرسعدالله موسوی ایلخانی" 135 سال قبل برای کمک به حوزه علمیه سعدیه رامیان وقف شد.

این ملک قبل از انقلاب در تصرف رژیم شاهنشاهی قرار داشت و بعد از انقلاب توسط بنیاد مستضعفان اداره می شود و در سال 92 تصمیم گرفته شد که به جای کشت و زراعت گندم طرح های دیگری در این اراضی انجام شود.

پارسال 135 هزار نفر روزانه در این موقوفه مشغول به فعالیت بودند و در هر روز 700 تا هزار و 500 کارگر روزمزد میوه درختان این باغ را برداشت کردند.

استان گلستان واقع در شمال کشور، مطابق سرشماری و نفوس مسکن سال 95، یک میلیون و 869 هزار نفر جمعیت دارد که اقتصاد اصلی ساکنان آن برپایه کشاورزی است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تفاهم نامه همکاری راه اندازی گذرهای فرهنگی هنری در شهرهای دامغان و سمنان روز یکشنبه با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، مدیرعامل موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر کشور و شهردار سمنان در تهران به امضاء رسید.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲ سایت های دیگر : خبرگزاری ایمنا

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، این تفاهم نامه در آیین ویژه ای به امضای امین عارف نیا مدیرعامل موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر کشور، فرشید فلاح مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان ناظر و نیز سیدمحمد ناظم رضوی و مسلم نصرتی شهرداران سمنان و دامغان رسید.

بر طبق این تفاهم نامه گذرهای فرهنگی در سمنان در گاراژ کلانتری واقع در خیابان امام سمنان و در دامغان در پارک جنگلی دامغان با عنوان باغ ایرانی و با هدف توسعه کسب و کارهای فرهنگی و هنری و کمک به اقتصاد فرهنگ و هنر راه ایجاد و راه اندازی خواهد شد.

موضوع تفاهم نامه راه اندازی گذر فرهنگ و هنر باغ ایرانی و با اهداف کمک به توسعه فضاهای فرهنگی و هنری، ایجاد مقاصد فراغتی برای شهروندان و گردشگران با کارکرد فرهنگی و هنری و کمک به ایجاد فضاهای عمومی ساده، در دسترس، پویا و سرزنده با مشارکت فعالان فرهنگی و هنرمندان است که در هفت ماده و سه تبصره در قالب سه نسخه تنظیم و به امضای طرفین رسیده است.

این تفاهم نامه از تاریخ انعقاد به مدت دو سال شمسی معتبر است و در صورت تمایل و تداوم فعالیت های مشترک طرفین قابل تمدید خواهد بود.

ایجاد فضای ثابت مناسب و متناسب با کسب و کارهای فرهنگی و هنری، ایجاد فضای مناسب کافه کتاب، کافه موسیقی و ...، طراحی و اجرای مبلمان شهری متناسب با کارکردهای گذر، طراحی و اجرای آثار حجمی و سایر هنرهای شهری در گذر، ایجاد غرفه های موقت با سازه و طرح مناسب برای استقرار ارائه دهندگان خدمات فرهنگی و کالاهای هنری در گذر، واگذاری واحدهای ساخته شده واقع در این گذرها به اصحاب فرهنگ و هنر با شرایط خاص پس از اخذ مصوبه شورای اسلامی شهر، تامین اعتبار برای برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری مناسبتی، واگذاری واحدهای تجاری به صنوف فرهنگی و هنری با تنفس حداقل دو ساله در پرداخت اجاره بها و عوارض شهرداری با پیشنهاد موسسه و اکران تبلیغات شهرداری و اطلاع رسانی موثر با هدف معرفی و جلب مشارکت فعالان فرهنگی و هنری و تبلیغ رویدادها از تعهدات شهرداری های طرف قرار داد در این تفاهم نامه است.

همچنین موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر در این تفاهم نامه متعهد است تا در خصوص ایده پردازی، نیازسنجی، امکان سنجی، انجام مطالعات بازار و ارزیابی کمی و کیفی فرصت ها و تهدیدهای ایجاد گذر فرهنگ و هنر، تهیه طرح مفهومی، طرح محتوایی و برنامه فیزیکی، برنامه ریزی و مدیریت پروژه ها مشتمل بر تدوین برنامه زمان بندی، مدل ارزیابی و کنترل عملکرد، راه اندازی نمایندگی موسسه در استان سمنان با هدف مدیریت پروژه ها، ایجاد دفتر تسهیل گری و همکاری با شهرداری در اجرای رویدادهای فرهنگی و هنری در گذرهای استان، شناسایی فعالان فرهنگ و هنر و برگزاری کارگاههای آموزشی کارآفرینی و صنایع خلاق با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، تسهیل گری برای مشارکت شتاب دهنده ها و استارت آپ های موجود و تامین خط اعتباری کمک به ایده های نو برای عرضه محصولات و ارائه خدمات در گذر فرهنگ و هنر، ایجاد سایت اطلاع رسانی و حساب های کاربری در شبکه های اجتماعی، تولید محتوا، انتشار اخبار و رصد و پایش رسانه ای، حمایت از فعالیت های نوآورانه و خلاق، برپایی رویدادهای فرهنگی و هنری مناسبتی با همکاری و اخذ مجوزهای لازم از شهرداری دامغان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، تشکیل کارگروه پیشرفت مرکب از نمایندگان ذی نفعان برای راهبری و نظارت بر فرآیند ایجاد گذر فرهنگ و هنر و باغ ایرانی، انتخاب کسب و کارهای فرهنگی و هنری بر اساس اولویت های تعریف شده مطابق با شیوه نامه های ابلاغی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و کارگروه مدیریتی تاسیس گذر فرهنگ و هنر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام نماید.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به نامگذاری امسال توسط مقام معظم رهبری (مدظله االعالی) به سال تولید، پشتیبانی ها، مانع زدایی ها افزود: اوقاف خودش را مخاطب مستقیم این شعار می داند چرا که ما دارای زیرساخت و توان مضاعف هستیم. حتما شاخص گذاری می کنیم و در پایان سال گزارش خواهیم داد که چه اتفاقاتی متغایر با سالهای قبل افتاده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از سازمان اوقاف و امور خیریه، نشست کارکنان اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان شمالی و امنای موقوفات این استان با حضور حضرت حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی در شبستان امامزاده سید عباس(ع) بجنورد برگزار شد.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در ابتدای سخنانس در این نشست با اشاره به فرا رسیدن ماه مبارک رمضان اظهار داشت: نماز و روزه دو بال است که ما را بالا می برد، از علامه طباطبایی سوال کردند که صبر یعنی چه؟ فرمودند صبر یعنی اینکه وقتی آدمی کم آورد به درگاه خداوند رو می آورد و دعا می کند و نماز می خواند و نماز به او تعالی می بخشد. یعنی اینکه اهل تمرد نباشیم، راه را کج نکنیم و مسیر خدا را گم نکنیم، استعینوا بالصبر و الصلوه...

وی ادامه داد: روزه همان مصداق خوب صبر است یعنی از اذان صبح تا اذان مغرب از خوردن و آشامیدن امساک و حلال خدا را ترک می کنیم تا قدرت بزرگتری را به دست بیاوریم. گر تو این انبان ز نان خالی کنی/پر ز گوهرهای اجلالی کنی...

خاموشی با اشاره به مراتب روزه داری افزود:روزه عوام روزه نخوردن و نیاشامیدن است، روزه خواص ترک گناه است و روزه خاص الخاص روزه کسانی است که در درون خود نیت غیر خدا را وارد نمی کنند. ان شالله که چنین باشد و در خیمه ائمه اطهار زندگی کنیم و نفس بکشیم و در نهایت جان به جان آفرین تسلیم کنیم و با کمک آنها در آن دنیا به جایگاهی برسیم که به تنهایی قدرت رسیدن به آنجا را نداریم.

وی در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: ما در اوقاف سه سه گزاره اصلی داریم؛ حفظ موقوفات، افزایش منافع موقوفات و اجرای نیات واقفین. اگر در زمینه حفظ موقوفات ما نتوانیم حافظ خوبی باشیم گزاره دو و سه به نتیجه نمی رسد. اگر یک چاه آب در موقوفه ای متروکه شده همه کارمندان آن اداره مسئولند که چرا این اتفاق افتاده است.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه حفظ وقف گزاره های جدی دارد، فروش وقف را ممنوع اعلام کرد و گفت: از روزی که ما آمدیم عرض کردم یک متر زمین وقفی قابل تملیک و فروش نیست. عده ای انتقاد کردند درآمد اوقاف به شدت کاهش می یابد اما برعکس درآمد اوقاف افزایش چشمگیری داشته است.

وی یادآور شد:حفظ مدرسه، بیمارستان، داروخانه، کارخانه و غیره هر کدام شرایط خود را دارد و ما از این به بعد تا شرایط موقوفات در حفظ وقف به خوبی لحاظ نشده باشد، هیچ تفاهم نامه ای را امضا نخواهیم کرد.

خاموشی سپس به تبیین گزاره دوم یعنی افزایش منافع موقوفات پرداخت و افزود: رژیم اجاره ای باید تغییر کند قراردادهای اجاره موقوفات مسکونی، تجاری، صنعتی، کشاورزی و غیره باید به دقت بررسی و به سمت منافع وقف باشد که به تخصص شما کارکنان و کارشناسان منطقه ای بستگی دارد.

وی تصریح کرد: در بازدید از موقوفات خراسان شمالی چشم انداز روشنی مشاهده شد و تحسین زمانی خواهد بود که نتیجه کار شما با عدد و رقم مورد تایید قرار بگیرد.

خاموشی ادامه داد: زمین زراعی بالای 10 هکتار قابل اجاره نیست و امین موقوفه باید حرکت کند و با مشارکت کار را پیش ببرد و با نظر متخصصان فن باید کاربری زمینها تعریف و در جای مناسب خود اعم از زراعت و دام، طرح ملی مسکن، صنعتی، خدماتی و سیاحتی مورد بهره برداری قرار گیرد.

وی با اشاره به نامگذاری امسال توسط مقام معظم رهبری (مدظله االعالی) به سال تولید، پشتیبانی ها، مانع زدایی ها افزود: اوقاف خودش را مخاطب مستقیم این شعار می داند چرا که ما دارای زیرساخت و توان مضاعف هستیم. حتما شاخص گذاری می کنیم و در پایان سال گزارش خواهیم داد که چه اتفاقاتی متغایر با سالهای قبل افتاده است.

خاموشی با بیان اینکه سرمایه وقف می تواند به شرکت های دانش بنیان کمک کند، از همکاری سازمان اوقاف با 30 شرکت دانش بنیان خبر داد و گفت: شرکت های دانش بنیان می توانند با افزایش تولید و تولید مازاد تراز تجاری کشور را مثبت کرده و ما را از خام فروشی به فروش محصولات متنوع با بهره وری بالاو ارز آوری برای کشور سوق دهند.

وی در ادامه سخنانش به بحث پیرامون گزاره سوم یعنی اجرای نیت واقف پرداخت و گفت: اجرای نیت واقف باعث توسعه وقف می شود، وقتی مردم ببینند اجرای نیت واقف درست انجام می شود اطمینان می کنند. ما سعی کردیم نیات وقف را شناسایی کنیم و نیات جدید را در بین مردم ترویج دهیم در سال گذشته در تهران ساختمانی با مشاوره اوقاف، وقف دانش شد.

خاموشی تاکید کرد:نیات واقفین هرچه که هست باید تماما عملیاتی شود و ما در طرح مراکز افق در سال گذشته توانستیم از نیات عام تعزیه و عزاداری به دلیل شیوع کرونا یک میلیون و ششصد هزار بسته مواد غذایی در بین نیازمندان توزیع کنیم.

خاموشی در پایان سخنانش توصیه کرد: امنای موقوفات باید در همه این سه گزاره وقف را یاری بدهند.

در ادامه این نشست تعدادی از امنای موقوفات (موقوفه نظام الشریعه بجنورد- موقوفه سه زوجی شیروان) گزارشی از عملکرد خود ارائه کردند که حاکی از افزایش درآمد موقوفات و حفظ عین و اجرای درست نیت واقف بود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
مصطفی سیاسر گفت: استعدادهای ادبی سیستان و بلوچستان زیر خروارها غفلت هدر می روند و ادبیات کودک در سیستان و بلوچستان در حاشیه قرار گرفته است و باید گفتمان کودک و کودکی در استان به درستی تعبیر شود.

به گزارش عصرهامون ، مصطفی سیاسر، مدیر حوزه هنری سیستان و بلوچستان ظهر امروز در نشست تخصصی بررسی وضعیت ادبیات کودک و نوجوان در سیستان و بلوچستان که به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی به صورت برخط با حضور تعدادی از استادان دانشگاه و مسئولان مرتبط در ادارات کل آموزش و پرورش، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و یکی از متخصصان کشوری حوزه شعر و ادبیات کودک و نوجوان توسط اداره کل کتابخانه های عمومی سیستان و بلوچستان برگزار شد گفت: تاکنون ادبیات کودک و نوجوان را در حاشیه دیدیم و سعی نکردیم به عنوان یک حوزه مستقل به آن نگاه کنیم و مورد بررسی قرار دهیم.

وی ادامه داد: در بدو امر لازم است به خودمان درباره این شاخه در سیستان و بلوچستان تذکر دهیم تا از غفلت بیرون آییم و از این پس روی موضوع حساب بیشتری داشته باشیم و با همکاری هم اتفاقات بهتری را در این حوزه رقم بزنیم.

این مقام مسئول تصریح کرد: از مقدمات لازم برای برنامه ریزی صحیح در حوزه ادبیات کودک و نوجوان توجه به مفهوم و معنای کودکی و گفتمان کودک و کودکی است و یکی از مقدمات تعبیر گفتمان کودکی ناظر به کودک در سیستان و بلوچستان است.

مدیر حوزه هنری سیستان و بلوچستان اظهار کرد: بنابراین می طلبد درباره کودک و کودکی در سیستان و بلوچستان صحبت کنیم، اگر ما درباره گفتمان کودک و کودکی در سیستان و بلوچستان جمع بندی درستی نداشته باشیم طراحی و برنامه ریزی درستی نخواهیم داشت.

سیاسر بیان کرد: دومین نکته اینکه ما باید کارشناسی تخصصی و مستقلی را برای ادبیات کودک در نظر بگیریم، در حوزه هنری و واحد آفرینش های ادبی تلاش هایی شده است، ولی ما نتوانستیم آن گونه که شایسته است ادبیات کودک را مستقل نگاه کنیم و باید در چشم انداز برنامه ریزی، این شاخه را تخصصی و مستقل ببینیم.

وی ادامه داد: نکته سوم استعدادیابی است، اگر می خواهیم گشایشی در این حوزه باشد باید استعدادیابی را در نظر بگیریم، استعدادهای ما زیر خروارها غفلت هدر می روند و ما باید به مدل و الگوی استعدادیابی ادبی در سیستان و بلوچستان فکر کنیم.

مدیر حوزه هنری سیستان و بلوچستان اظهار کرد: حوزه هنری، آموزش و پرورش، نهاد کتابخانه ها و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در این زمینه مسئول هستند و باید تجربه خود و مباحث کارشناسی را به میدان بیاوریم تا پاسخ مشخصی در این باره رقم بزنیم.
سیاسر گفت: اگر بخواهیم در حوزه ادبیات کودک و نوجوان توفیق داشته باشیم باید محیط زندگی خود در سیستان و بلوچستان را مدنظر قرار دهیم و به گونه شناسی بافت های جمعیتی توجه کنیم.

وی ادامه داد: 51 درصد جمعیت این استان روستانشین هستند که کودک و نوجوان هم دارند، مناطق کم برخوردار و سکونتگاه های غیررسمی در شهرها داریم که بسیاری از استعدادها و جمعیت ما آن جا زندگی می کنند و بخشی هم در شهرهایی که برخورداری لازم را ندارند بنابراین بر این مبنا باید برنامه ریزی شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ عصر هامون

روزنامه اعتماد


روزنامه امتیاز


روزنامه اقتصاد پویا


روزنامه شهروند


روزنامه حمایت


روزنامه اقتصاد آینده


روزنامه بهار


روزنامه حسبان


روزنامه ایران


روزنامه مردم سالاری


روزنامه جمهور


روزنامه پیام زمان


روزنامه صبح اقتصاد


روزنامه افکار