بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 22 فروردین 1400
سرویس فرهنگ و هنر - در حالی که مصوبه ای برای بسته شدن امامزاده های استان تهران در شرایط کرونا صادر نشده است، برخی از متولیان امامزاده ها از کاهش فعالیت آستان های مقدس و حتی بسته شدن درهای بقاع متبرکه با دستور ستاد کرونا و ستاد مدیریت بحران خبر دادند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲ سایت های دیگر : خبرگزاری فارس عصر امروز کارآفرینان اقتصاد عقیق

گروه حج و زیارت مریم سادات آجودانی : با توجه به وضعیت قرمز کرونایی در تهران، برخی از مشاغل به جز مشاغل سطح یک با دستور ستاد کرونا از شنبه 21 فروردین به مدت 10 روز تعطیل شدند و البته بسیاری دیگر از مشاغل با وجود اینکه در گروه سطح یک هم نبودند، همچنان فعال هستند.

همچنین با توجه به قرمز بودن بسیاری از شهرها به ویژه شهرهای مشهد و قم، امکان تشرف به حرم امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) نیز وجود ندارد و مسیر زیارت بسته شده است. با موقعیت فعلی به نظر می رسد در ماه مبارک رمضان نیز این محدودیت ها ادامه داشته باشد؛ تا جایی که رئیس جمهور در جلسه ستاد کرونا به ممنوعیت برپایی مراسم مذهبی در ماه ضیافت الهی اشاره کرد و همین امر موجب شد تا بسیاری از مسؤولان و سازمان ها همچون سازمان دارالقرآن، بسیج جامعه مداحان، سازمان تبلیغات اسلامی، شورای عالی هیأت ها و مرکز رسیدگی به امور مساجد خواستار تجدیدنظر در این رابطه و برپایی مراسم های مذهبی با رعایت نکات بهداشتی شوند.

امامزاده های استان تهران هم که از ابتدای سال جاری با رعایت نکات بهداشتی در ایام نوروز پذیرای زائران بود، پس از ابلاغیه ستاد کرونا مبنی بر اعمال محدودیت جدید در شهرهای قرمز و نارنجی، قرار بود همچنان به روی زائران باز باشند و فقط تربتخانه امامزاده ها به منظور حفظ سلامت زوار بسته شوند. اما از روز گذشته برخی از امامزاده های استان تهران که همچون روزهای قبل میزبان زائران بوده و در حال آمادگی برای ضیافت الهی و تدارک برنامه های مجازی بودند، به دلیل پیگیری های ستاد کرونا درهای بقاع متبرکه را بستند.

حجت الاسلام سیدهاشم حسینی، معاون فرهنگی اوقاف استان تهران با بیان اینکه مصوبه ای برای بسته بودن امامزاده ها ابلاغ نشده است، می گوید: با توصیه معاونت فرهنگی اجتماعی به منظور بسته نشدن درها و صحن امامزادگان، فضای باز این اماکن مقدس میزبان زوار برای بهره مندی از فضای معنوی آستان مقدس امامزادگان است.

وی با بیان اینکه برنامه های ماه مبارک رمضان در امامزاده ها نیز بدون حضور جمعیت برپا می شود، می افزاید: برنامه های ضیافت الهی در امامزاده های استان تهران بدون حضور جمعیت پیش بینی شده است و مصوبه ای برای بسته بودن امامزاده ها نداشتیم.

با این وجود، امروز برخی متولیان امامزاده ها از کاهش فعالیت آستان های مقدس و حتی بسته شدن درهای بقاع متبرکه خبر دادند؛ به طوری که به گفته متولیان امامزاده صالح (ع) تجریش، به دستور فرمانداری شمیران ساعات حضور در این آستان کاهش یافته و قرار است درهای امامزاده صالح (ع) از ساعت 10 تا 18 روی زائران باز باشد و در غیر این ساعات، امامزاده پذیرای زوار نخواهد بود.

همچنین امامزاده حسن (ع) در جنوب غربی تهران همراه با چند امامزاده در محله بازار تهران نیز روز گذشته با آغاز محدودیت های کرونایی در پایتخت، تذکرهایی در این زمینه دریافت کردند و ستاد مدیریت بحران و پدافند غی رعامل در این مناطق، خواستار بسته شدن درهای امامزاده ها به مدت دو هفته شدند؛ تا جایی که یکی از مدیران امامزاده های شرق تهران می گوید: گشت محلی مدیریت بحران امروز به ما هم تذکر داد که از فردا درهای امامزاده را ببندیم و هیچ نوع فعالیتی نیز به مدت 10 روز در امامزاده نداشته باشیم.

روند ایجاد محدودیت ها در وضعیت کنونی در اماکن مقدس به ویژه امامزاده ها در حالی اعمال می شود که بسیاری از افراد برای ایجاد فضای معنوی و نیایش و حتی آرامش روحی و روانی به بقاع متبرکه مشرف می شوند تا همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند: دعا، توسل و استغفار برای دفع بلا، اهمیت معجزه واری دارد. همه آنچه برای مقابله با کرونا گفته شد در حکم ابزار است و آنچه به این ابزارها، جان و روح می بخشد پروردگار متعال است که باید با دعا و تضرع، نظر لطف الهی را که همواره شامل حال ملت ایران بوده است، برای عبور از این گردنه نیز جلب کرد ، بتوانند حال و هوای معنوی در خود ایجاد کرده و برای دفع بلا و رهایی از کرونا دعا و استغفار کنند.

این امر در حالی است که حجت الاسلام محمد نوروزپور ، مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امورخیریه نیز با اشاره به بسته بودن تربتخانه امامزاده ها معتقد است که امامزاده ها تابع دستورالعمل ستاد کرونا هستند و با توجه به وضعیت قرمز کرونا در تهران فضای باز بقاع متبرکه نیز همچون آستان قدس رضوی باز هستند.

با این وجود، اکنون بسیاری از متولیان امامزاده های تهران در دوراهی باز یا بسته بودن امامزاده ها قرار گرفته اند و اعمال محدودیت ها در زمینه زیارت و برنامه های مذهبی و حتی ممنوعیت سفر به عتبات پس از گذشت بیش از 13 ماه ادامه دارد و در کنار این محدودیت ها، همچنان سفرهای سیاحتی برقرار است.

با این روند، به نظر می رسد آنقدر که در جلسات ستاد کرونا به اعمال محدودیت در امور دینی و لغو برنامه های مذهبی تأکید می شود و حتی چنین اقداماتی را عامل شیوع کرونا معرفی می کنند، در زمینه برنامه های تفریحی و حتی سفرهای غیرضرور عکس العملی نشان نمی دهند و همین امر نارضایتی بسیاری از افراد به ویژه قشر مذهبی را برانگیخته است.

این امر در حالی است که بسیاری از هیأت ها و خادمان امامزاده ها در کنار جهادگران برای مبارزه با کرونا از همان ابتدای شیوع این ویروس به میدان آمدند و حتی در برپایی برنامه های مذهبی نشان دادند که با رعایت نکات بهداشتی می توان جلسات توسل و دعا را برگزار کرد.

منبع : خبرگزاری فارس

لینک خبر :‌ برخط نیوز
حجت الاسلام نوروزپوراز برگزاری برنامه های ماه مبارک رمضان به صورت مجازی دربقاع متبرکه وامامزادگان استانهایی که در وضعیت قرمز و نارنجی کرونا قرار دارند، خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲

سرویس : قرآن و معارف - وقف و امامزادگان زمان : شناسه خبر : 1044308

حجت الاسلام محمد نوروزپور ، در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان از برگزاری مجازی برنامه های ماه مبارک رمضان در شهرهایی که در وضعیت قرمز و نارنجی کرونا قرار دارند، خبر داد و اظهار کرد:ابلاغیه سازمان اوقاف و امور خیریه به بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سراسر کشورارسال و تاکید شده است، که اماکن مذهبی در اجرای مراسمات تابع تصمیمات ستادهای ملی مبارزه با کرونای استان و شهرستان باشند و برنامه ها را براساس رنگ بندی شهرها که این ستاد اعلام کرده،برگزار کنند.

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به برنامه های مجازی بقاع شاخص در ماه ضیافت الهی گفت: دربقاع شاخص و امامزادگان برنامه ترتیل خوانی خوانی وتفسیر قرآن کریم و دوره های آموزش قرآن به صورت مجازی برگزارمی شود و این برنامه ها ازپایگاههای اطلاع رسانی بقاع متبرکه و صدا و سیما وشبکه های استانی به صورت مجازی پخش می شود.

حجت الاسلام نوروزپور خاطرنشان کرد: در شهرهایی که وضعیت آنها سفید و آبی وضعیت کرونا اعلام شده است، در صحن های امامزادگان و بقاع متبرکه با رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی برنامه ها به صورت حضوری و نیز مجازی برگزار می شود.

وی از توزیع بسته های معیشتی به نیازمندان درآستانه ماه مبارک رمضان خبر داد و گفت: به منظور تلاش برای تحقق شعارسال امسال به توسعه مشاغل خانگی توجه ویژه ای خواهیم داشت واز کارگاههای خانگی حمایت می کنیم و درنظرداریم که در قالب طرح شمیم خدمت امکانات مورد نیاز آنها را تامین کنند، تا گامی در جهت رونق تولید و حمایت از خانواده های سرپرست خانوار برداشته شود.

مدیرکل بقاع متبرکه و ماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: همچنین امسال بناداریم که به توسعه دامداری و پرورش آبزیان و انرژی های خورشیدی در جوار امامزادگان اهتمام ویژه صورت گیرد و از کسانی که دراین زمینه فعالیت دارند، با اعطای وام از آنها حمایت می کنیم، تا هم در تولید نقش داشته باشند و هم در شهرها و روستا اشتغال ایجاد کنند.

پایان پیام/ 40

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

ویروس کرونا

|

ماه مبارک رمضان

|

امامزادگان و بقاع متبرکه

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۱ سایت های دیگر : ایستنا

معاون فنی نظارت بنیاد ملی بازی های رایانه ای درباره اعتراض اخیر بازی سازان به رویکرد سلیقه ای این مجموعه و موضوع فیلترینگ بازی ها، اعلام کرد که قوانین در ابتدا توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی و سپس در شورای عالی فضای مجازی تدوین شده است و بنیاد در حال حاضر یک متولی اجرای قانون است. هفته گذشته بازی سازان ایرانی با انتشار بیانیه ای خطاب به بنیاد ملی بازی رایانه ای نگرانی خود را از نحوه رسیدگی بخش نظارت بازی ها ابراز کرده و اعلام کردند که با ادامه دار شدن این وضعیت، آسیب های جدی به صنعت بازی های رایانه ای وارد خواهد شد.

عقیل منصوری در گفت وگو با آی تی ایران در پاسخ به این سوال که قوانین مشخص و شفافی برای بازی سازان وجود ندارد که پیش از ساخت بازی خود به آن مراجعه کنند، و همین موضوع باعث ایجاد چالش هایی در مسئله ممیزی برای آن ها شده است، توضیح داد: من به یاد ندارم که موردی باشد که ما به آن ها گفته باشیم که باید کارکتر زن با مرد جایگزین شود. همه اقدامات بنیاد به استناد مصوبه های شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1385 و مصوبه سیاست های حاکم بر برنامه ملی بازی های رایانه ای در شورای عالی فضای مجازی در سال 1394 است. بنیاد در ابلاغ هیچ یک از این قوانین دخالت نداشته و ندارد. ولی بر اساس قانون مسئول اجرای این اسناد است.

قوانین انتشار بازی های رایانه ای به صورت شفاف موجود است

او در ادامه گفت که این قوانین روی درگاه بنیاد ملی به صورت کامل مشخص شده است. منصوری در این باره توضیح داد: برای مثال در قسمت پرسش های متداول سایت، در بند 6 آن آیین نامه نظام ارزیابی و رده بندی سنی بازی های رایانه ای به صورت پی دی اف قرار داده شده است که توسط شورای انقلاب فرهنگی از سال 95 تعیین شده است. رئیس آن هم رئیس جمهور است. این در زمان مدیرعامل گذشته هم در حال اجرا بوده است. همچنین در همین قسمت توصیف محتواهای ممنوعه را هم به صورت پِی دی اف قرار دارد. برای مثال در این آیین نامه معیار خشونت با جزییات کامل حتی شدت و نوع و تکرار آن، معیار دخانیات و مواد مخدر، معیار ترس، محرک های جنسی، معیار ناهنجاری های اجتماعی به صورت کامل توضیح داده شده است.

مقالات مرتبط:

اعتراض بازی سازان ایرانی به روند نظارت بنیاد ملی...

همکاری بنیاد ملی بازی های رایانه ای با نیروی انتظامی

توضیح بنیاد بازی های رایانه ای ای درباره یک خبر

مدیر شاتل : چرا اجازه افزایش قیمت اینترنت نداریم؟

او در ادامه گفت: همچنین در بخش ناهنجاری های اجتماعی، رفتار غیر مودبانه، موسیقی نابهنجار و به کار بردن کلمات خاص و رکیک، به صورت جزیی بیان شده است. نقش ارزش های ایرانی-اسلامی و محتواهای خلاف امنیت و آسایش عمومی هم باز با جزییات و تبصره های مختلف توضیح داده شده است. جزییات به صورتی است که برای مثال نوع کشته شدن فرد در بازی که آیا با اسلحه بوده یا خیر؟ آیا خونی ریخته شده یا نه؟ آیا این خون روی زمین می ماند یا پاک می شود، هم در رده بندی ها تاثیر دارد. این دقت در جزییات هم بخاطر این است که باید دید در ذهن مخاطب به خصوص کودکان چه تاثیری دارد. همچنین در سامانه دریافت مجوز هم در بخش سوال های متداول، درباره مجوزهایی دریافتی، دستورالعمل صدور پروانه انتشار بازی، رده بندی سنی، محتوای ممنوعه و... قرار دارد. به گفته او این قوانین از سال 2018 بارگذاری شده است و قوانین جدیدی نیست.

به گفته منصوری برای جلوگیری از تصمیم گیری های سلیقه ای، شورایی با 7 عضو تشکیل شده است. او با اشاره به اعتراض بازی سازان درباره نبود یک عضو ثابت از بازی سازان در شورا توضیح داد: ترکیب اعضا را من یا مدیرعامل بنیاد مشخص نمی کنیم، این یک دستورالعمل ابلاغ شده است. از این 7 نفر عضو، 3 نفر عضو بنیاد و 4 نفر از خارج بنیاد هستند که شامل نماینده کانون پرورش و فکری، نماینده مرکز توسعه فرهنگ و هنر فضای مجازی، فرد مطلع و خبره بیرون از بنیاد و نماینده سازمان تبلیغات هستند. در این دستورالعمل جایی برای حضور فرد دیگری مشخص نشده است. با این حال در جلسات شورا در صورت نیاز، از صاحب بازی مورد بحث جلسه، دعوت می شود که برای اظهارنظر حضور پیدا کند. قطعا صاحب هر بازی بهتر از هر کسی دیگر می تواند در مورد موضوعات قابل بحث، اظهارنظر کند.

معاون نظارت بنیاد با اشاره به توضیحات یکی از بازی سازان مبنی بر اخراج رئیس کمیسیون از جلسات شورا، گفت که تاکنون هیچ یک از حضار از جلسات اخراج نشده است فرد موردنظر در بخشی از جلسه حضور پیدا کرد و موضوعات و دغدغه های خود را بیان کرد و در بخش دوم برای صحبت کردن موضوعات داخلی، به صورت کاملا محترمانه و معمول از ایشون خداحافظی کردند. در پایان جلسه هم درباره موضوعات بیان شده از جمله موضوع مطرح شده این فرد، تصمیم گیری شد، نظر قاطع اعضای شورا هم این بود که کمافی السابق خود بازی ساز در صورت درخواست خودش در جلسه بررسی بازی اش دعوت شود. به این شکل ارتباط بازی سازان با شورای رده بندی هم برقرار بوده و خواهد بود.

95 درصد بازی های رایانه ای برای دریافت مجوز هیچ مشکلی ندارند

وی گفت که بر اساس تجربه ای که در این مدت به دست آورده است، 95 درصد بازی های ایرانی هیچ مشکلی در رده بندی نداشته و به رای شورا هم اعتراضی ندارند. او در این باره توضیح داد: در حال حاضر 11 هزار بازی رده بندی شده، آماده به انتشار وجود دارد که در صورت مراجعه صاحبان بازی، به آن ها کمتر از نیم روز پروانه انتشار تعلق می گیرد. اما اگر این 11 هزار درخواست دریافت مجوز، همزمان مراجعه کنند، که این اتفاق تقریبا الان افتاده است، بنیاد با یک پیک زمانی مواجه می شود. برای جلوگیری از طولانی شدن پاسخ به آن ها، با کافه بازار هماهنگ کردیم که 500 بازی دارای رده بندی، که بیشترین دانلود را دارند را معرفی کند که اولویت با آن ها باشد. در حال حاضر با توجه به صفی که تشکیل شده تلاش می کنیم که با سرعت بیشتر مسائل را مرتفع کنیم.

او با بیان اینکه مسئله سرعت در پاسخگویی یکی از مسائل مهم است گفت: ما سیستمی را در بخش نظارت در نظر گرفتیم، در صورتی که پاسخگویی برای بررسی بازی بیش از سه روز دیر شود، اخطاری برای کارشناس موردنظر، پس از 4 روز پس از آن برای مدیر کارشناس و پس از 8 روز برای من یک اخطاری ارسال می شود. بازی هایی که دچار تاخیر می شوند هم در بالای لیست قرار می گیرند. همه تلاش ما در راستای انجام خدمات با سرعت بیشتر است.

معاون نظارت بنیاد همچین در رابطه با یکی از دغدغه های بازیسازان مبنی بر دریافت مجوز و پروسه طولانی شدن آن، گفت: در این مورد خاص و تاخیر من از بازی ساز موردنظر عذرخواهی می کنم. درصد خیلی کمی ممکن است این مشکل برایشان پیش بیاید. به صورت میانگین زمان رسیدگی به بازی ها بسیار کوتاه است، 95 درصد بازی ها در یک هفته بررسی می شوند. در برخی از موارد هم بوده که مراجعه بازی ساز پس از اعلام اصلاحیات، به دلایل مختلف، طولانی شده است که این دیگر به بنیاد ربطی پیدا نمی کند. مستندات آن هم موجود است.

مسئول فیلترینگ بازی ها، کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه است نه بنیاد

منصوری گفت که بنیاد هیچ حقی برای دریافت هزینه برای پروانه انتشار ندارد. همچنین او با تاکید بر این موضوع که فیلترینگ هیچ ربطی به بنیاد ندارد، توضیح داد: هر کسی به عنوان شهروند می تواند درباره بازی یا یک محتوا در سایت، در صورت نامناسب بودن آن، درخواست فیلترینگ خود را ثبت کند. در نهایت کمیته فیلترینگ است که به مارکت درخواست برای چک کردن مجوز صادر می کند یا به آن ها اعلام می کند که بازی را از استور بردارند. برای مثال برای یکی از بازی های، پدری به عنوان یک شاکی خصوصی شکایت کرده بود و روی برخی از آیتم ها اعتراضات خود را ثبت کرده بود. این موضوع ربطی به بنیاد نداشت. این شکایت در مصادیق جرمانه ثبت می شود و آن ها در مورد آن تصمیم می گیرند.

او با تاکید بر اینکه بازی سازان بازی های موبایلی می توانند به محض تکمیل تقاضای پروانه انتشار تا مدت مشخصی حتی بدون مجوز بازی خود را منتشر کنند، توضیح داد: به صورت کلی تاکنون به یاد ندارم. هیچ بازی بخاطر نداشتن مجوز از اپ استور حدف شده باشد. بازی از مارکت حذف شده است که دارای محتوای مجرمانه یا نامناسب باشد. ممکن است که کمیته فیلترینگ خودش رصد کرده باشد یا اینکه شهروندی این موضوع را اعلام کرده باشد. اگر این موضوع صحت داشت که تا الان از 14هزار بازی موجود در کافه بازار باید ده هزار تای آن فیلتر می شد. بازی به دلیل نداشتن مجوز از روی مارکت حذف نشده است و بازی هایی که محتوای آسیب رسان داشته اند برداشته شده است. اما ما برای اینکه بازی ساز هراسان نشود، به بازی ساز محترم اعلام شده است که به محض اینکه پرونده خود را تشکیل داد، می تواند بازی را در مارکت منتشر کند.

من خود شخصا با مارکت ها به صورت حضوری و آنلاین دو تا سه بار جلسه داشتم و به آن ها موضوعات و فرایند مجوزها را کامل توضیح دادم. یکی از موضوعات مطرح شده از سمت مارکت ها فرایند سخت و طولانی این موضوع بود که ما یک وب سرویس در اختیار آن ها قرار دادیم که در آن مراحل با سرعت بیشتر انجام می گیرد. به این صورت که بازی ساز در ابتدا نام پکیج بازیی را که در سامانه دریافت مجوز ثبت کرده است، وارد می کند و در مرحله بعدی بنیاد استعلام را به مارکت می دهد. اگر بازی ساز از قبل درخواست خود را در سامانه ثبت کرده باشد که به مارکت اعلام می شود و اجازه نشر پیدا می کند، در غیر اینصورت لینک سامانه ثبت مجوز برای بازی ساز ارسال می شود و او می تواند همان موقع ثبت نام کند و دوباره به مارکت مراجعه کند. کل این فرایند شاید نیم ساعت هم زمان نبرد و جالب است که هنوز هیچ مارکتی از این وب سرویس استفاده نکرده است.

قوانین رده بندی بازی ها چه می گویند؟

همچنین در جوابیه ای که بنیاد ملی بازی های رایانه ای در اختیار آی تی ایران قرار داده ، آمده است که بررسی و رده بندی سنی بازی های دیجیتال به عنوان یک مطالبه عمومی در عموم کشورهای توسعه یافته دنیا در حال انجام است تا براساس کنوانسیون های حقوق کودک از سلامت فکری و اخلاقی کودکان صیانت شود. بازی ها خصوصا برای کودکان و نوجوانان باید متناسب با نیازها و علایق و رشد سالم جسمی، روحی و عاطفی آنها تهیه شده باشد و این دو گروه سنی مهم باید در برابر تولیدات آسیب رسان در فضای مجازی محافظت شوند. از این رو در راستای لزوم حمایت از آنها به عنوان بخش مهمی از مخاطبان بازی های دیجیتال ایجاب می کند، دستورالعمل هایی در حوزه صیانت و حمایت از این گروه تدوین شود.

طبق این جوابیه بنیاد ملی بازی های رایانه ای از زمان تاسیس در سال 1385 و بر اساس قانون با راه اندازی نظام رده بندی سنی اسرا سعی نموده که به روش علمی و فرهنگی مطالعه شده (تاکنون با تدوین 9جلد مستندات در چند مرحله باز پیرایی شده است) به مسئولیت خود عمل کرده و با بررسی بازی ها از منظر روانشناسی، جامعه شناسی و مقتضیات فرهنگی ایران، بازی ها را جهت استفاده کاربران معرفی نماید. نظام رده بندی سنی (اسرا) با بررسی شاخص هایی مانند ناهنجاری های اجتماعی، استعمال دخانیات، خشونت، یاس، ترس و... بازی ها را متناسب با فرهنگ عمومی ایران و مطابق قوانین و دستورالعمل های فرهنگی کشور مورد پایش قرار دهد.

لینک خبر :‌ آی تی ایران
تهران- ایرنا- برگزاری دومین دوره آزمون بین المللی مهارت زبان فارسی آمفا که قرار بود امروز (شنبه 21 فروردین) در تهران همزمان با روسیه و عراق، برگزار شود به دلیل شرایط قرمز کرونایی لغو شد.

به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی ایرنا از بنیاد سعدی، با توجه به شرایط فعلی شیوع کرونا و افزایش تعداد شهرهای قرمز در کشور و ضرورت اجرای دستورالعمل های بهداشتی مربوطه، برگزاری دومین آزمون بین المللی مهارت زبان فارسی در تهران امروز، لغو شد.
بنابر اعلام این خبر، آزمون آمفا با همکاری دانشگاه سن پترزبورگ ساعت 10 صبح امروز به وقت روسیه و فردا (یکشنبه 22 فروردین) ساعت 10 صبح به وقت عراق با همکاری مؤسسه قلم برگزار می شود. آزمون بین المللی مهارت زبان فارسی آمفا در تهران نیز شهریور ماه سال جاری با همکاری آکادمی هرمز برگزار می شود.
آزمون آمفا که مخفف آزمون مهارت فارسی است؛ مانند آزمون های معتبر بین المللی همچون تافل/ TOEFL و آیلتس/ IELTS است، مخاطبان اصلی این آزمون فارسی آموزان، معلمان زبان فارسی و علاقه مندانی هستند که میزان توانایی خود را در چهار مهارت اصلی زبان فارسی (شنیدن، خواندن، صحبت کردن، نوشتن) ارزیابی می کنند.

نخستین آزمون آمفا توسط بنیاد سعدی در تاریخ دوم آذرماه 1398 به صورت همزمان در دو کشور روسیه و عراق برگزار شد، همچنین قرار بود 15 اسفند 1398 (مطابق با پنچم مارس 2020) دومین دوره در ایران و همزمان در کشورهای دیگر برگزار شود که به دلیل شیوع بیماری کرونا و رعایت موازین بهداشتی برگزار نشد.

نیاد سعدی، در سال 1389 با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تقویت و گسترش زبان و ادبیات فارسی در خارج از کشور و ایجاد تمرکز، هم افزایی و انسجام در فعالیت های مرتبط با این حوزه و بهره گیری بهینه از ظرفیت های موجود کشور، تاسیس شد و کار خود را به صورت رسمی از اول اردیبهشت 1392 آغاز کرد.

این بنیاد ضمن تالیف کتاب های آموزشی زبان فارسی، تربیت مربی، همه ساله دوره های آموزشی را در این راستا برای مدرسان زبان فارسی دنیا برنامه ریزی و اجرا می کند، همچنین برگزاری دوره های دانش افزایی برای علاقه مندان و دانشجویان رشته زبان و ادبیات فارسی در سراسر جهان و رشته های مرتبط از دیگر فعالیت های این بنیاد است.
تالیف 16 عنوان کتاب در زمینه آموزش زبان فارسی، برگزاری بیش از 200 دوره آموزش زبان فارسی با 10 هزار فارسی آموز و تربیت معلم، فعالیت در فضای مجازی برای آموزش زبان فارسی بخشی از فعالیت های این نهاد است که به صورت هیات امنایی و با حضور معاون اول رئیس جمهور (رئیس هیئت امنا)، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (دبیر هیئت امنا)، رئیس بنیاد، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر امور خارجه، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر آموزش و پرورش، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس جامعه المصطفی العالمیه، رئیس سازمان صدا و سیما و 5 نفر صاحب نظر در حوزه زبان و ادبیات فارسی به پیشنهاد رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و تأیید هیات امناء و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی با ریاست غلامعلی حداد عادل، اداره می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
سومین نشست از سلسله نشست های تحلیل یافته های موج سوم پیمایش ملی مصرف کالاهای فرهنگی با تمرکز بر یافته های بخش موسیقی، یکشنبه 22 فروردین 1400 از ساعت 10 تا 12 به صورت مجازی برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۱ سایت های دیگر : موسیقی ایرانیان خبرگزاری مهر خبرگزاری اقتصادی ایران

به گزارش پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، در این نشست ابتدا فاطمه فلاح (عضو شورای علمی طرح ملی مصرف کالاهای فرهنگی) گزارشی از یافته های این طرح در بخش موسیقی ارائه خواهد کرد. در ادامه، محمد سریر (موسیقی دان و رئیس هیئت مدیره خانه موسیقی ایران)، پیروز ارجمند (موسیقی دان و مدیر کل اسبق دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد ارشاد اسلامی) و رضا صمیم (جامعه شناس و عضو موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی) یافته های این بخش را تحلیل خواهند کرد. دبیری این برنامه را مصطفی اسدزاده (دکتری سیاستگذاری فرهنگی و عضو پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات) برعهده خواهد داشت.

موج سوم پیمایش ملی مصرف کالاهای فرهنگی در ایران پس از 16 سال وقفه، با هدف سنجش رفتارهای فرهنگی مردم ایران توسط دفتر طرح های ملی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در سال 1398 اجرا شده است.

در موج سوم این پیمایش تعداد 15.500نفر از افراد بالای 15 سال ساکن شهر و روستا در 31 مرکز استان ، 85 شهر (غیر مرکز استان) و 500 روستا مورد پرسش قرار گرفته و سه محور فعالیت فرهنگی ، مصرف فرهنگی و تقاضای فرهنگی در قالب مقولاتی چون: فعالیت مذهبی، فعالیت اجتماعی، فعالیت ورزشی، فعالیت تفریحی، فعالیت هنری و دستی، کتاب و کتابخوانی، روزنامه و مجله خوانی، مصرف رادیو، تلویزیون، انواع دیگر رسانه های صوتی تصویری، رایانه، اینترنت، ماهواره و تلفن همراه، سینما و تئاتر، موسیقی، تسهیلات (امکانات) فرهنگی، زمان فراغت و نیازهای فرهنگی، بررسی و سنجش شده است .

علاقه مندان به حضور در نشست تحلیل یافته های بخش موسیقی این پیمایش، می توانند از طریق نشانی زیر اقدام کنند:

https://www.skyroom.online/ch/ricac/national-projects

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
شکرخدا گودرزی با ابراز نگرانی از شرایط نابسامان بسیاری از فعالان عرصه هنر به ویژه تئاتر، از راه اندازی شورایی در تلویزیون برای تولید تله تئاتر به ویژه در مراکز استان خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲

گروه تئاتر هنرآنلاین : شکرخدا گودرزی، نویسنده و کارگردان تئاتر درباره فعالیت این روزهای خود به هنرآنلاین گفت: من در این مدت دو نمایشنامه جدید نوشته ام ولی هنوز ویرایش نهایی آن ها انجام نشده است. نام یکی از آن ها اوردوز است ولی برای دیگری هنوز اسمی انتخاب نکرده ام. ضمن اینکه الآن مشغول رو به راه کردن مجموعه شعر جدیدم با نام من شاعر کودکی هایم هستم هم هستم که باید آن را به دست ناشر می رساندم ولی متأسفانه به خاطر شرایط موجود در پی موج کرونا امکانپذیر نشد.

مدیر خانه موزه استاد انتظامی در پاسخ به این سئوال که این تماشاخانه از زمان شیوع ویروس کرونا بازگشایی نشده و آیا قصد بازگشایی آن را پس از بهبود شرایط دارید یا خیر، توضیح داد: تماشاخانه ما در سطح نیست و چند پله پایین می خورد و به همین خاطر نگران وضعیت تهویه آن هستیم. تهویه سالن آن قدر مناسب نیست که من بخواهم این خطر را بپذیرم. این تماشاخانه با این وضعیت احتمالاً تا پایان کرونا بسته می ماند.

گودرزی درباره اجرای نمایش در سال جاری عنوان کرد: من پروژه خواجه نصیرالدین طوسی را به تالار وحدت و نمایش به نام گل را هم به سالن اصلی تئاتر شهر پیشنهاد داده ام. ما قرار بود سال 1400 اجرا برویم ولی با توجه به وضعیت کرونا به نظر می رسد امکانپذیر نیست. فعلاً منتظریم ببینیم آیا گشایشی اتفاق می افتد تا بتوانیم در تالار وحدت اجرا برویم یا نه. مراحل اداری نمایش خواجه نصیرالدین طوسی انجام شده و اگر به ما نوبت اجرا بدهند باید آن را روی صحنه ببریم. این یک نمایش بزرگ است و در حالت عادی هم ممکن است بازگشت مالی نداشته باشد. کارهای کم شخصیت امکان اجرا دارند ولی این کار بسیار بزرگ است و به همین خاطر می گویم شرایط کرونا نمی تواند پاسخگوی مالی آن باشد.

او با اشاره به اینکه روزهای سختی بر هنرمندان می گذرد، درباره وضعیت هنرمندان تئاتر گفت: هنرمندان تئاتر بیش از هر زمان دیگر نیاز به حمایت دولت دارند . این حمایت، صدقه دادن نیست. هنرمندان در این شرایط می توانند نشاط را به جامعه بیاورند ولی دولت باید پا پیش بگذارد و حمایت کند. یک تعداد از هنرمندان چهره هستند و در این مدت ضربه زیادی ندیده اند ولی این شرایط برای بیشتر هنرمندان نگران کننده است. بسیاری از این بچه ها حتی نمی توانند کرایه خانه شان را هم پرداخت کنند و در هزینه سرماخوردگی ساده شان هم می مانند. دولت باید احساس مسئولیت بیشتری کند. هنرمندان در شرایط خوب می توانند به جامعه روحیه بدهند. آدمی با فعالیت اجتماعی زنده است. در حال حاضر کرونا جامعه را فلج کرده است. برای تولید هر فیلم سینمایی هزینه های زیادی صرف می شود. الآن که سالن های سینما بسته شده اند صاحبان این فیلم ها باید چه کار کنند؟ آیا فروش آنلاین می تواند جوابگوی آن هزینه های میلیاردی باشد؟ بسیاری از پروژه های سینمایی هستند که هنوز نتوانسته اند با عوامل خودشان تسویه کنند.

شکرخدا گودرزی درباره تولید تله تئاتر در تلویزیون هم گفت: ما خوشبختانه در صدا و سیما یک شورایی راه انداخته ایم که قرار است به تولید تئاتر منجر شود. این شورا فعالیت خودش را شروع کرده و الآن دنبال این هستیم که به سرعت یک شیوه نامه ای را برای ابلاغ به مراکز استان ها تدوین کنیم. این فعالیت بیشتر به درد تئاتر شهرستان ها می خورد که آن ها بیایند بخشی از هزینه تله فیلم ها را به تله تئاترها اختصاص بدهند. این کار را تقریباً قطعی کرده ایم و با مرکز سیمای استان ها صحبت شده است. من نیز دبیر این شورا هستم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: صداوسیما و خصوصاً شبکه چهار با تولید تله تئاتر می تواند به تئاتر تهران و گروه هایی که در تهران هستند کمک کند. من با آقای حمید شاه آبادی معاون سیما صحبت کردم. ایشان قبلاً معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بودند و حتما از وضعیت تئاتر و بچه های تئاتر اطلاع دارند. ما امیدواریم کارهای اولیه در شش ماه نخست امسال انجام شود تا در شش ماه دوم تولید داشته باشیم. امیدوارم این اتفاق برای مراکز استان ها بیفتد. برای تهران هم نیاز است که این کار انجام شود.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
حسین پوریانی فرد کارگردان نمایش هار با اشاره به تصمیم منطقی تعطیلی سالن های تئاتر در شرایط قرمز شدن شهر تهران یادآور شد در صورت حمایت نشدن از تئاتر این هنر زنده نخواهد ماند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲

حسین پوریانی فرد نویسنده، طراح و کارگردان نمایش هار که قرار بود از 17 فروردین ماه در تماشاخانه ایرانشهر به صحنه برود درباره توقف اجرای این اثر نمایشی به دلیل قرار گرفتن تهران در وضعیت قرمز کرونا به خبرنگار مهر گفت: ما از ابتدا می دانستیم اگر تهران به دلیل گستردگی بیماری کرونا در وضعیت قرمز قرار بگیرد اجراهای تئاتر نیز متوقف خواهد شد که البته تصمیمی منطقی است. چون با این وضعیت و شرایط نامناسبی که وجود دارد اجرای تئاتر امکان پذیر نیست و هم برای گروه ها و هم مخاطبان خطرناک خواهد بود اما با عادی شدن وضعیت و اعلام از سرگیری فعالیت ها اجرا نمایش را شروع خواهیم کرد.

وی درباره تصمیم بر اجرای دوباره نمایش در شرایط این روزهای جامعه عنوان کرد: من هم دوست داشتم در زمان بهتری نمایشم را به صحنه ببرم و یا حداقل در موقعیتی که مردم کشورم تا حدودی واکسینه شده باشند و گروه نیز امنیت بیشتری داشته باشد اجرا کنم چون فعالیت بازیگرها فرقی با مشاغل پرخطر ندارد و مجبور هستند روی صحنه از ماسک استفاده نکنند. در نهایت تصمیم به اجرای نمایش در چنین وضعیتی یک انتخاب پرریسک است؛ اینکه انتخاب می کنید بعد از این همه مدت بیکاری اثری را به صحنه ببرید اما من و گروهم این مساله را پذیرفتیم که ممکن است نمایش قبل یا در حین اجرا به دلیل بحران کرونا تعطیل شود. انتقال فعالیت های تئاتری از گروه سه به دو کمی ما را امیدوار کرد اما چند روز بعد از آن شاهد قرمز شدن تهران بودیم و دیگر چاره ای جز تعطیلی نبود.

پوریانی فرد یادآور شد: به هر حال کل دنیا درگیر این شرایط هستند و تعطیلی سالن ها هم امری منطقی است پس نباید غر بزنیم و اعتراض کنیم. اما مساله اصلی حمایتی است که باید از صندلی های خالی شود که متاسفانه درست اتفاق نیفتاده است. فقط با حمایت دولت است که می توان تئاتر را زنده نگه داشت. اساساً ابتدا ما باید خودمان قبول کنیم که تئاتر یک ضرورت است تا بعد بتوانیم این مفهوم را به مخاطبانمان هم انتقال دهیم.

وی درباره انتخاب قیمت بلیت 50 هزارتومانی برای نمایش عنوان کرد: این قیمت با توجه به تعداد اعضای گروه و 9 بازیگری که در این شرایط روی صحنه هستند انتخاب خود من بود. تلاشم این بود که بیشتر دانشجویان به دیدن نمایش بنشینند و قصد داشتم تخفیف نیم بها برای دانشجویان قرار دهم اما از آنجا که تماشاخانه ایرانشهر قیمت بلیتی کمتر از 35 هزار تومان ندارد ما هم مجبور شدیم قیمت بلیت دانشجویی را 30 درصد یعنی همان 35 هزار تومان قرار دهیم اما تخفیف دانشجویی همه روزه وجود خواهد داشت و اولویت من در زمینه مخاطب، دانشجویان هستند.

این کارگردان تئاتر درباره ویژگی های نمایش عنوان کرد: این اثر نمایشی برگزیده جشنواره تئاتر دانشگاهی است و من بورسیه تحصیلی مدرسه تئاتر اپیداروس یونان را برای این نمایش دریافت کردم. نمایش آذر و دی 97 نیز در تالار مولوی به صحنه رفت که جزو پرفروش ترین آثار این مجموعه شد. زمانی که قصد اجرای نمایشی را دارم به این فکر می کنم که چقدر کاری که می خواهم به صحنه ببرم بکر و کمتر تجربه شده است و همین وسواس هم باعث شده که در طول 10 سال تنها سه نمایش اجرا کنم. تلاشم در زمان طراحی نمایش هار نیز به این صورت بود که کار برای خودم تازگی داشته باشد و بتوانم ذهن مخاطب را از شکل مرسومی که در تئاتر دیده به هم بریزم.

پوریانی فرد ادامه داد: نمایش نسبت به اجرای قبلی تغییراتی داشته است. فرمت اصلی همان است اما سالن عوض شده و نزدیک 2 سال و نیم هم از اجرای قبلی گذشته و ما هم در این مدت همان آدم های قبل نیستیم.

وی در پایان صحبت هایش درباره داستان نمایش بیان کرد: در این نمایش مخاطب ابتدا با یک کت واک (فشن شو) مواجه می شود و افرادی را در لباس های مدرن و نامتعارفی که در فشن شوها می بینیم، مشاهده می کند. در ادامه این کت واک روند معمول خودش را از دست می دهد و تبدیل می شود به چیزی دیگر و ارجاع هایی داده می شود به اتفاقاتی که در کشور و حتی در سراسر دنیا رخ داده و حتی دغدغه های خود و من و بازیگران نمایش. در نهایت شاهد اضمحلالی هستیم که در این کت واک رخ می دهد.

در این اثر نمایشی که تهیه کنندگی آن را حمید پورآذری بر عهده دارد، بردیا مشهودی، سپندار اعلم، مهدی قربانی، اکبر سلمانی اله دادی، میلاد افواج، نیما خطیب شاد، علی اصغر حسینی، جواد کارگر و علیرضا آشوری به ایفای نقش می پردازند.

کد خبر 5185633

آروین موذن زاده

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
دو اتفاق مهم در عرصه موسیقی سال گذشته سپردن انجمن موسیقی ایران به شورایی جدیدالتاسیس با عنوان برنامه ریزی و حمایت ها است که منجر به استعفای علی ثابت نیا شد. اتفاق دیگر که اعتراض های بسیار در پیش داشته جایگزینی موسسات خصوصی به جای شعب انجمن موسیقی در استان هاست. کیوان فرزین (مشاور سعید ثابت نیا) درباره جزییات این اتفاقات توضیح داد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲

به گزارش خبرنگار ایلنا، موسیقی کشور در سال گذشته، چه به لحاظ مدیریتی و چه به لحاظ اجرایی فراز و نشیب های بسیار داشته است. علاوه بر تعطیلی کنسرت ها و نابسامانی وضعیت آموزشگاه های موسیقی به دلیل بالا گرفتن بحران کرونا و برخی اتفاقات جزیی دیگر، انحلال شعبه های انجمن های موسیقی استان ها و جایگزینی آن ها با موسسات خصوصی یکی دیگر از اتفاقاتی است که حواشی و مخالفت های بسیاری در پی داشته است.

اتفاق دیگری که در اواخر سال 1399 از سوی معاونت امور هنری و دفتر موسیقی رقم خورد و به نوعی باعث استعفای علی ثابت نیا (مدیر انجمن موسیقی ایران) شد، ایجاد شورایی با عنوان برنامه ریزی و حمایت ها به ریاست حمید قبادی (مشاور اجرایی معاونت) است. به نظر می رسد این اتفاق بر نحوه فعالیت انجمن موسیقی ایران تاثیرات منفی خواهد داشت و آن را به تشکلی غیرمستقل تبدیل خواهد کرد؛ زیرا از این به بعد هرگونه تصمیم گیری در انجام امور و چگونگی صرف بودجه، منوط به نظر و تایید شورای برنامه ریزی و حمایت ها است. درحالیکه پیش از این هیئت امنای انجمن موسیقی ایران بالاترین مرجع تصمیم گیری بود.

چندی پیش نیز رسانه دیده بان موسیقی ایران متشکل از برخی هنرمندان و منتقدان و پژوهشگران عرصه موسیقی درباره این اتفاق مطلبی منتشر کرده بود که بخشی از آن به قرار ذیل است: گویا دخالت این شورا (شورای برنامه ریزی و حمایت ها) در ریز امور انجمن موسیقی و تبدیل کردن آن به یک مجری صرف و بی اختیارِ زیردست دفتر موسیقی و معاونت هنری از دلایل اصلی اعتراض و استعفای علی ثابت نیا بوده است؛ چراکه با اعمال نظر این شورا در انجمن موسیقی ایران، این نهاد به یک ساختار بدون استقلال تبدیل می شود که در نهایت به ناکارآمدی و بی اعتباری آن خواهد انجامید.

کیوان فرزین (منتقد، نوازنده و مشاور علی ثابت نیا در انجمن موسیقی ایران) طی گفتگو با ایلنا به سوالاتی در جهت اتفاقات رخ داده اخیر که توسط معاونت امور هنری ارشاد و دفتر موسیقی رقم خورده، پاسخ داد. او در بخشی از صحبت هایش جشنواره ملی موسیقی جوان، نمایشگاه موسیقی، آثار شنیداری (سال 86) و بسیاری از آثار منتشر شده غیرتجاری را حاصل تلاش انجمن موسیقی ایران دانست.

قاعدتا همه تشکل های رسمی، از جمله انجمن موسیقی ایران از ابتدا اساسنامه ای دارند که بر اساس آن به فعالیت های اداری و مدیریتی و اجرایی می پردازند. با توجه به این مهم مدیریت انجمن موسیقی ایران بر چه اساس به شورایی با عنوان برنامه ریزی و حمایت ها محول شده است؟

در اساس نامه انجمن موسیقی ایرانی هیئت امنا بالاترین رکن و عالی ترین مرجع تصمیم گیری انجمن است. پس قاعدتا هر فرد یا شورایی فوق هیات امنا قرار بگیرد غیر منطبق با اساس نامه فعلی به نظر می رسد. از زاویه دید وزارت ارشاد هم این کار کمی عجیب به نظر می رسد چراکه خود انجمن موسیقی ایران توسط وزارت ارشاد تشکیل شده، با نظارت آن اداره می شود و اعضای هیئت امنای آن به پیشنهاد معاون امور هنری و تایید وزیر ارشاد تعیین می شوند که یک عضو آن حقوقی و مدیرکل دفتر موسیقی است. بنابراین اینگونه نیست که عده ای موزیسین به صورت مستقل یا بر اساس انتخابات توسط جامعه موسیقی جمع شده و هیئت امنا تشکیل داده باشند که بگوییم چون ممکن است باب میل ارشاد نبوده اند یا ممکن بوده تصمیمی خلاف یا بدون هماهنگی با سیاست های ارشاد بگیرند، این تدبیر اندیشیده شده تا وزارتخانه بر این نهاد وابسته به خودش نظارت بیشتری داشته باشد.

پس زمانی که ارشاد خودش اعضای هیئت امنا را تعیین کرده، جایگزینی شورای دیگر به جای آن نوعی خودزنی هم محسوب می شود.

همینطور است. با توجه به اینکه انجمن موسیقی ایران، موسسه ای کمک گیرنده است، می توانند بگویند از آنجایی که بخش عمده بودجه اش را از دولت می گیرد، پس ارشاد باید بر امور و عملکرد آن نظارت داشته باشد. اما از طرفی تجربه نشان داده معمولا هیئت امنای چنین نهادهایی خلاف نظر وزارتخانه عمل نمی کنند و از طرف دیگر مدیرکل دفتر موسیقی که عضو هیئت امنای انجمن موسیقی است، حضورش بابت همین نظارت ها است. مثلا اگر هیئت امنای انجمن بخواهد طرحی را تصویب کند که پرداخت هزینه آن در توان وزارت ارشاد نباشد، نماینده ای رسمی از سوی ارشاد در جمع حضور دارد تا مسئله را توجیه کند و معمولا هم دید ه ایم هیئت امنا هم چون از همین سو منتصب شده اند، تمکین کرده اند. همین هاست که ناظر کردن شورا بر عملکرد انجمن و هیات امنای آن را تعجب برانگیز می کند.

در نهایت با تشکیل شورایی خارج از کادر انجمن موسیقی، چه اتفاقاتی رخ خواهد داد؟

جایگاه و اختیارات ارکانی چون هیئت امنا و مدیرعامل محدود و به نوعی تشریفاتی می شوند و انجمن به عنوان یک موسسه نیمه خصوصی عملا به یکی از ادارات وزارت ارشاد و معاونت هنری بدل و کاملا دولتی خواهد شد. باید این نکته را بگویم که انجمن در کشور و شعب آن در استان ها با اتکا به همین نیمه خصوصی شان در بسیاری از مواقع نقش نهادی رابط بین جامعه موسیقی و دولت را بازی کرده اند و در مواقعی که توانسته اند این دو بخش را به هم نزدیکتر کنند، موفق تر بوده اند و ما شاهد اتفاق های خوب و تاثیرگذاری در حوزه موسیقی کشور بوده ایم. اگر بخواهم مثال بزنم جشنواره ملی موسیقی جوان، نمایشگاه موسیقی و آثار شنیداری (سال 86) یا بسیاری از آثار منتشر شده توسط انجمن در عرصه موسیقی غیرتجاری از این جمله است.

موضوع این است که فعالان عرصه موسیقی در تهران و بخصوص شهرستان ها از نوع عملکردهای شعب انجمن تا حدودی رضایت دارند. با توجه به اشرافتان بر امور انجمن موسیقی ایران، آیا کوتاهی یا خللی در کار بوده یا نسبت به موضوعاتی ضعیف عمل شده که منجر به تصمیم گیری در جهت ایجاد شورایی بیرونی شده است؟

به نظرم مسئولان مربوطه در معاونت هنری و دفتر موسیقی باید پاسخ گوی این سوال باشند. همانطور که گفتم ارشاد بر نوع عملکرد انجمن موسیقی نظارت تنگاتنگی دارد و همواره از نزدیک در جریان امور و فعالیت های آن بوده است. در بسیاری مواقع مانند جشنواره موسیقی فجر، معمولا انجمن ها کاملا بازوی اجرایی دفتر موسیقی محسوب می شده اند؛ اما در کنار آن انجمن موسیقی در جاهایی هم هویت مستقل خود را داشته و خودش کارها و پروژه هایی را طراحی و اجرا می کرده. در اینجا هم مدیرکل دفتر موسیقی نیز به عنوان یکی از اعضای هیئت امنا در جریان همه چیز بوده است. حال دلایل این تصمیم چه بوده، من خیلی نمی دانم!

ماجرا هرچه که هست اما این اعمال تغییرات زمانی رخ می دهد که معاونت هنری و دفتر موسیقی عملکرد انجمن را قبول نداشته باشند.

اگر اینگونه بوده و عملکرد اعضای هیئت امنا ایرادی داشته که تغییر آن در حوزه اختیار کامل وزارتخانه بوده و می توانستند خودشان هیئت امنای جدید و کارآمدی را انتخاب و منتصب کنند.

یا حتی در نهایت می توانستند شخص دیگری را به جای آقای علی ثابت نیا که اعتراض خود بر این تصمیمات را با استعفاء نشان داده بر مسند مدیریت قرار دهند .

بله درست است. اگر ایرادی در عملکرد مدیرعامل بوده، هیئت امنا باید طبق وظایف خود او را عزل و مدیری جدید بر می گزید. هر دوی این راهکارها اتفاقا کاملا مطابق اساسنامه است. البته ما از ابتدا تا به اینجا بارها صحبت از اساسنامه کرده ایم اما این را نیز در نظر داشته باشیم که در چنین مواردی که ریش و قیچی دست دولت است، او خود را مختار می بیند و قوانین هم این اجازه را می دهد که کارهایی انجام دهد. مثلا در اینجا که انجمنی را خود ارشاد تاسیس کرده و خود ارشاد هم به آن مجوز فعالیت داده و اساسنامه اش را تایید کرده، همین ارشاد هم می تواند فردا اساسنامه را به گونه ای تغییر دهد که این شورا در ساختار آن جایگاه پیدا کند. مشابه همین اتفاق هم می تواند چند ماه بعد و به شکلی دیگر توسط دولت جدید رقم بخورد!

اتفاق دیگر تبدیل یا جایگزینی انجمن های موسیقی به موسسات خصوصی است. درباره جزییات این اتفاق توضیح دهید.

بر اساس این اتفاق قرار است تغییر ساختاری صورت گیرد و طی آن، شعب استانی که تا امروز زیر مجموعه انجمن موسیقی ایران بوده اند، هرکدام با موسساتی خصوصی با ساختار انتخاباتی اما تحت نظارت انجمن موسیقی ایران جایگزین شوند که همین خصوصی بودن و در عین حال تحت نظارت بودن، خود با نوعی تناقض و ابهام همراه است.

آن تناقض ها چیست؟

زمانی که ساختاری، خصوصی است و قرار است از طریق رای گیری از جامعه موسیقی، مجمع عمومی و سپس هیئت مدیره آن تشکیل شود، تبعاتی هم دارد. مثلا هیئت مدیره ای که قدرتش را از مجمع عمومی ای می گیرد که اعضای آن بر اساس انتخابات تعیین شده اند، دیگر نمی تواند زیر مجموعه دستگاهی دولتی باشد و اگر چنین باشد به هرحال در بخش هایی تضاد منافع پیش خواهد آمد. مثلا شاید دولت بخواهد برای انجمن کاری کند، اما مجمع انجمن و جامعه موسیقی آن شهر یا استان موافق نباشند. اینجاست که این ماهیت دوگانه باعث ناکارآمدی می شود. از طرف دیگر اگر بخواهد مانند بخش خصوصی فعالیتی کند با دیگر شرکت ها و موسسات فرهنگی هنری خصوصی مشابه فعال آن شهر، وارد رقابتی ناخواسته می شود.

این اتفاق چه پیامدها و آسیب هایی در پی خواهد داشت؟

شاید تاثیر و پیامدهای این اتفاق در تهران کمتر باشد اما در شهرستان ها خیلی نمود بیشتری خواهد داشت. بخصوص می تواند در بخش موسیقی نواحی در استان ها و فعالیت هنرمندان و گروه های بومی تاثیرات محسوسی داشته باشد. علاوه بر اینکه در اساسنامه ای که من دیدم برای این تغییر ساختار تهیه شده مواردی هست که تجربه من می گوید برقراری این سیستم حداقل در کوتاه مدت و در سطح کشور اصلا عملی نیست. شاید هم من اشتباه کنم اما تا امروز هم می بینیم این طرح پیشرفت قابل ذکری نداشته است؛ چراکه در ابتدا گمان بر این بود که تا پیش از پایان سال گذشته این موسسات همگی تشکیل خواهند شد. البته این حرف های من دلیلی نمی شود که بگویم در سیستم جاری انجمن هیچ اشکالی وجود ندارد و همه چیز گل و بلبل است اما به هر روی بسیاری از نواقص بنا بر تجربیات عملی به مرور قابل اصلاح خواهند بود. یعنی در وضعیت فعلی من اصلاح وضعیت موجود و حرکت گام به گام به سوی وضعیت مطلوب را بر تخریب ساختار فعلی و تعریف چنین ساختارهای جدیدی ارجح می دانم.

اگر منصفانه بنگریم متوجه این موضوع خواهیم شد که برخی انجمن ها در شهرستان ها آنطور که باید به مسئولیت های خود پایبند نبوده اند. این را می توان از واکنش ها و صحبت های هنرمندان شهرستانی دریافت.

همینطور است. در مقابلِ برخی شعب انجمن ها که فعال بوده اند می توان گفت برخی دیگر هیچ فعالیتی نداشته اند یا بعضی از قدرت خود در ارتباط با ادارات کل ارشاد استان ها سوءاستفاده هایی هم کرده اند و برخی دیگر نیز درگیر زد و بندهایی با دیگر بخش های مرتبط و شرکت های خصوصی شده اند. یکی از دلایل بروز این وضعیت نامشخص بودن جایگاه دقیق، اختیارات و بخصوص چگونگی رابطه شعب انجمن ها با ادارات کل و برعکس بوده است. نداشتن بودجه و امکان درآمدزایی مشخص هم یکی دیگر از این دلایل است. همه این مسائل وجود دارد و هیچ کس آنها را کتمان نمی کند، این شرایط بوده که شعب بسته به دغدغه و همت رییس، اعضای هیات مدیره و میزان تعامل ایشان با مدیرکل و ساختار اداره کل استان شان در بخش ها و مقاطعی موثر و مفید بوده اند. در کنار کاستی ها و آسیب های موجود نمی توان منکر این شد که برخی انجمن ها در استان ها بخصوص در حوزه موسیقی مناطق و گروه ها و موزیسین های بومی عملکرد خوبی داشته اند که نمی توان خدمات آنها را نادیده گرفت.

واقعا چشم امید بسیاری از هنرمندان موسیقی نواحی مختلف کشور به انجمن هاست و جز این بخش جای دیگری ندارند که به مشکلاتشان رسیدگی کند.

نه فقط هنرمندان موسیقی نواحی، بلکه اعضای گروه های بومی و آنهایی که در استان ها فعال هستند نیز همینطورند. منظورم آنهایی است که در سبک های دیگر مثل موسیقی دستگاهی، کلاسیک یا انواع دیگر فعالیت می کنند. انجمن به چنین افراد و گروه هایی نیز کمک هایی کرده است. حرف من این است، زمانی که ساختاری سال ها وجود داشته و کار کرده و در مقاطعی توانسته تاثیراتی مثبت بگذارد و در طول زمان نقاط قوت و ضعفش نمایان شده و مختصاتش در اختیار ماست، بهتر این است که مورد اصلاح قرار گیرد تا اینکه تعطیلش کنیم و دوباره طرحی نو دراندازیم.

در نهایت تصمیم اخذ شده توسط معاونت هنری و دفتر موسیقی مخالفان زیادی دارد، از طرفی اگر بنا به اتفاقات اساسی بود، شعبه های انجمن ها باید در جریان قرار می گرفتند و این تغییر ساختاری باید با رای و نظر اعضای اصلی انجمن ها انجام می شد. چنین همه پرسی وجود نداشته است.

متاسفانه تا امروز انجمن و شعب آن عضوگیری نداشته اند و علیرغم اینکه از معنای کلمه انجمن انتظار می رود ساختار رسمی انجمن ها به هیئت مدیره ها و کارمندان احتمالی شان خلاصه می شده. در دو، سه سال گذشته با تشکیل سامانه بامک انجمن در پی آن بود که با عضوگیری و برگزاری انتخابات، اعضای هیئت مدیره های انجمن برآمده از موسیقی استان ها باشند. عضوگیری تا حد زیادی انجام شد و حتی تغییرات اساسنامه ای و آیین نامه ای برای تغییر روند انتخاب هیئت مدیره ها با تکیه بر آرای جامعه موسیقی تدوین شد، اما نهایتا با همین قضیه تغییر ساختار شعب متوقف شد.

مگر اعضای هیئت مدیره شعب چگونه انتخاب می شوند؟

تاکنون روال اینگونه بوده که اعضای هیئت مدیره شعب هر استان از بین پیشنهادهای مدیرکل آن استان انتخاب می شده اند و خود مدیرکل یا نماینده تام الاختیار وی نیز یکی از اعضای هیئت مدیره محسوب می شده.

به امید اینکه معاونت هنری و دفتر موسیقی و حتی شورای برنامه ریزی و حمایت که تا امروز سکوت اختیار کرده اند درباره مسائل موجود توضیحاتی ارائه کنند تا همه اهالی موسیقی در جریان ریز اتفاقات و تغییرات قرار گیرند و شبهات برطرف شوند.

بله. شاید با توضیح شفاف مسئولان همه این ابهامات برطرف شود، فکر می کنم پاسخ بسیاری از این دست سوالات و ابهامات و بی اعتمادی های موجود در نبود شفافیت و ملزم نبودن مسئولین در توضیح تصمیماتشان و بی توجهی به اقناع افکار عمومی سرچشمه می گیرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
یادداشت - مجتبی احمدی دبیر سرویس فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲ سایت های دیگر : شعار سال

شیوع کرونا و همه گیر شدن آن در 14- 15 ماه اخیر بسیاری از مشاغل را تحت الشعاع قرار داد. برخی کامل تعطیل شدند، برخی تغییر کاربری دادند، برخی تغییر مسیر در بیزینس را تجربه کردند، بعضی تغییر شغل را به اجبار پذیرفتند اما سیستم هنری و مشاغل مرتبط با رشته های مختلف هنری و به خصوص هنر نمایش دچار صدمات جبران ناپذیری شد جوری که زندگی خانواده تئاتر و خیلی از رشته های هنری دیگر عرصه نمایش از جمله تلویزیون و سینما با خلل مواجه شد.

پاندمی کرونا مشاغل مختلف را به فکر برد که چگونه می توانند میز بیزینس شان را با وضعیت فعلی متناسب پیش ببرند. گروه های فیلمسازی با رعایت پروتکل های بهداشتی کار تصویر برداری را از سر گرفتند، اکران آنلاین تا حدودی جایگزین سینما شد، حضور بیش از بیش مردم در منازل باعث شد سریال های شبکه نمایش خانگی رونق بگیرد و حتی در سال 1399 و 1400 پیش رو ما رکورد تولیدات شبکه نمایش خانگی را تجربه خواهیم کرد و این وضعیت با رعایت فاصله گزاری ها و مراقبت های توصیه شده در مورد بسیاری از مشاغل تجربه شد و درواقع مردم این اتفاق منحوس را با روزگار خود عجین کردند و سعی کرند به یک عادت مشخص از زندگی در شرایط فعلی دست پیدا کنند. برخی مانند حافظان سلامت جامعه پر کار تر از قبل بودند و برخی کم کار تر اما تئاتر به دلیل شرایط ویژه اش موقعیتی اسفناک را تجربه کرد.

تئاتر با توجه به فاصله نزدیک و نفس به نفسش با مخاطب در روزگار کرونایی به بن بست رسید و این هنر مادر چالش های عجیب و غریبی را در سال گذشته تجربه کرد و امسال نیز مشخصا سال سختی پیش روی خانواده تئاتر است اگر چه برخی از اهالی تئاتر به خصوص بازیگران در حوزه های مختلف هنری از جمله سینما و تلویزیون هم فعال هستند اما کم نیستند افرادی که تنها از طریق اجرای نمایش امرار معاش می کنند و تنها شغل حرفه ای و منبع درآمد آن ها تئاتر است.

شرایط پیچیده فعلی و مشخص نبودن وضعیت ، دنیای پر تلاطمی را برای این خانواده هنری که سعی دارند تحت هر شرایطی چراغ هنر متبوعشان را روشن نگاه دارند ایجاد کرده است.

تصور کنید برای اجرای نمایشی که در حالت عادی هم به سختی از پس هزینه های خود بر می آید پیش از اجرا، هزینه های سالن تمرین، تبلیغات، عوامل، بازیگران، نمایشنامه و غیره پرداخت شود و در آغازین روز اجرا شرایط طوری رقم می خورد که اجرای نمایش به دلیل پروتکل های بهداشتی و تعطیلی سالن ها منتفی می شود. در این شرایط گروه نمایش همه جوره متضرر می شوند و جدا از ضرر های مالی لطمات روحی غیر قابل جبرانی به گروه خسته از چند ماه تمرین که دیدار با تماشاگر تنها نسخه درمانشان است وارد می شود به نظرتان این وضعیت چگونه قابل تحمل می شود وقتی که نه هیچ تاریخ مشخصی برای پایانش وجود دارد و نه راه حلی برای نجات از آن.

بسیاری از اهالی تئاتر که تنها محل درآمدشان سالن های نمایش است این روز ها در شرایط بغرنجی روزگار سپری می کنند اوضاع به هیچ وجه قابل تحمل نیست و تنها بخشی از آن ها بر خلاف میل باطنی شان توانسته اند در مشاغل دیگر فعالیت کنند بخش عمده ای از این افراد که خاک خورده ها و پیشکسوتان عرصه نمایش هستند و سال ها غم این هنر مادر را به جان خریده اند برای چرخاندن جزیی ترین بخش های زندگی شان دچار چالش اند و به رغم سرخ نگاه داشتن صورت با سیلی در سال های فعالیت شان امروز رمق ایستادن پای عشق ماندگارشان را ندارند هزینه های بالای زندگی و از جیب خوردن های مستمر در 14 -15 ماه اخیر کار را به جایی رسانده است که برخی از بازیگران و حتی کارگردانان تئاتر امروز برای معمولی ترین شرایط امرار معاش دست به شغل هایی می زنند که در خور شان شان نیست اما این حقیقت که کار عار نیست بیش از همیشه نمود پیدا می کند که برای گذران زندگی باید با امید زندگی کرد و با امید در انتظار روز های بهتر بود.

در گپ و گفت های اخیرمان با خانواده تئاتر به خصوص مو سفیدان و سابقه دار مطالبی غمگین کننده می شنویم و باید هر کسی در هر جایگاهی هر کاری در توان دارد انجام دهد تا این دوران عجیب و غریب بر این خانواده آبرومند به سلامت گذر کند.

تئاتر نمایش هنرمندان هنر مشاغل مجتبی احمدی سالن های تئاتر کرونا کوید 19 کرونا و سرما خوردگی کرونا در تهران

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۱

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت وگو، مجید امرایی با حضور در استودیوی پخش زنده برنامه "تقاطع فرهنگ" هنر درمانی را از ابزارهای کمک کننده در مشکلات اجتماعی و کلان دانست و گفت: هنر درمانی برای خانواده ها رایج است و والدین می توانند با شیوه ها و تکنیک های هنری با فرزندان وارد مراوده شوند.

وی با اشاره به "هنر درمانی دیجیتالی" اظهار کرد: باید شرایطی مهیا کرد که جامعه هدف آسیب کمتری ببیند و این روندی است که انجمن جهانی نمایش درمانی از ده روز بعد از بلای کرونا آغاز کرد.

امرایی تاکید کرد عموم جامعه نیز می توانند از این فرایندها بهره ببرند و ابراز خرسندی کرد که ایران از ابتدای شکل گیری چنین رویه مثبتی با تکیه بر علمِ هنر، یکی از اعضای اصلی و بعنوان بنیان گذار اتحادیه نمایش درمانی، کار را آغاز کرده است.

وی با اشاره به اینکه بخشی از متدهای به کار گرفته شده در کشورمان در فضای مجازی در اختیار مخاطبان است و قسمی دیگر بصورت سی دی برای مخاطبان ارسال می گردد، گفت: با روش های صوتی و تصویری و ترکیبی سعی داریم بر جامعه هدف تاثیراتی بگذاریم تا آسیب ها کاهش یابد.

امرایی یادآوری کرد: کرونا دارای یک زمان اورژانسی بود و حتی حوزه های علمی را با بن بست روبرو ساخت؛ لذا تلاش داشتیم در قدم اول آموزش و مهارت را برای گروهی از دانشجویان فعال کردیم.

وی افزود: اقدامات مهارتی حدود 70 ساعت برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در نظر گرفته شد و برای این افراد در حوزه نمایش درمانی برنامه ریزی شد.

امرایی با بیان اینکه بخشی از کارگاه های آموزشی با توجه کامل به پروتکل های بهداشتی برگزار شده است، اظهار کرد: ما شروع به آموزش والدین کردیم تا بعنوان یاوران نمایشی، با فرزندان خود در شرایط مختلف مواجهه ای درست داشته باشند.

مدیر انجمن نمایش درمانی ایران از همکاری مرکز هنرهای نمایشی و مجموعه های توان بخشی سخن گفت و ادامه داد: با توجه به موقعیت یکسال اخیر، باید با شرایط کنار بیاییم و بدانیم هنر درمانی دیجیتالی حضوری جدی دارد.

امرایی با ابراز تاسف از دیر اقدام کردن مسئولان امر برای وارد ساختن تئاتر به فضای مجازی، گفت: امیدواریم امروز دوستان در وزارت ارشاد و بهداشت از منظر درمانی به مقوله هنر بنگرند.

خبرنگار : آزاده خواجه نصیری

کلمات کلیدی: #کرونا #نمایش #هنر

1399 تمامی حقوق سایت متعلق به صدای جمهوری اسلامی ایران است

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۱ سایت های دیگر : خبرگزاری فارس برخط نیوز مشرق نیوز حامیان ولایت

خبرگزاری میزان - ارزش گذاری و قیمت نهادن بر آثار هنری به خصوص آثار نقاشی طی سال های گذشته حواشی فراوانی را با خود به همراه داشته است، خرید و فروش میلیاردی برخی آثار در قالب حراج تهران نه تنها در میان هنرمندان و بلکه در میان مردم جامعه نیز نقد های فراوانی را به خود اختصاص داده است.

گا ها در برخی از گالری ها و برخی از حراج های معروف آثار هنری که حراج تهران مطرح ترین آنهاست آثار هنری نه چندان ممتازی با قیمت هایی به فروش می رسند که با هیچ منطقی جور در نمی آیند، آثاری که شاید در حالتی واقع بینانه جزو آثار متوسط محسوب می شوند.

به گفته برخی نقاشان صاحب نام ایرانی نکته تعجب آور در این مورد آنجاست که به طور معمول در این حراجی ها آثاری که نماد های انقلابی و یا مذهبی داشته باشند به هیچ وجه دیده نمی شوند و آثار هنرمندانی در آن ها بلد و با قیمت های باور نکردنی فروخته می شود که هیچ سنخیتی با فرهنگ ایرانی، اسلامی و انقلابی ندارد.

حال چند سال از مرسوم شدن این نوع از حراج های هنری می گذرد، آثار میلیاردی به خرید و فروش می رسند و هیچ نوع نظارت و یا ملاک مشخصی برای ارزش گذاری روی آنها اعلام نمی شود، از سویی گمانه زنی هایی جدی مبنی بر وجود پولشویی پشت پرده این نوع از حراج ها شنیده می شود که با توجه به کیفیت متوسط این آثار و بعضا کپی بودن آنها به هیچ وجه منطق هنری و اقتصادی ندارد.

در این میان نهادهای مربوطه همچون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم نسبت به این نوع از حراج ها واکنشی نشان نداده و گاها حتی از آنها حمایت می کنند، این اتفاق در حالی رخ می دهد که بسیاری از هنرمندان عرصه نقاشی و هنرهای تجسمی با مشکلات فراوان در معیشت روبرو هستند.

به همین مناسبت خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، با سید مسعود شجاعی طباطبایی رییس بخش هنرهای تجسمی حوزه هنری و هنرمند عرصه گرافیک و کاریکاتور به گفت وگو نشسته و ابعاد مختلف قیمت گذاری روی آثار هنری به خصوص نقاشی را مورد ارزیابی قرار داده است.

میزان: در ابتدا کمی درباره وضعیت کنونی عرصه نقاشی در کشور بگویید؟

شجاعی: پرداختن و صحبت در قبال موضوع نقاشی موضوع گسترده ای است که به جز پرداختن دقیق به آن به طور کلی نمی توان چیز خاصی درباره آن گفت، به هر صورت در جای جای کشور هنرمندانی مشغول به فعالیت هستند که تلاششان توسعه این هنر است.

میزان: آثار تجسمی و نقاشی براساس چه ملاک هایی و توسط چه افرادی ارزیابی و قیمت گذاری می شود؟

شجاعی: در قبال ارزش گذاری روی آثار هنری به خصوص نقاشی، عده خاصی هستند که آثار را گزینش کرده و برای این فعالیت انتخاب می شوند، این افراد جریانی را ایجاد کردند که به خصوص در حراج هنری تهران آثار را به نمایش بگذارند و از این رهگذر به هر جهت آثار نقاشی را قیمت گذاری کرده و گا ها با قیمت های نجومی به فروش می رسانند، این هنرمندان و آثارشان در شرایط بسیار خاصی به حراجی تهران راه یافته و باز هم در شرایطی عجیب با قیمت های نجومی چکش خورده و فروخته می شوند.

اگر بخواهیم موضوع حراجی ها را بررسی کنیم در ابتدا نفس عمل خوب است، زیرا عده ای می خواهند موضوع معاش هنرمندان را حل کنند، اما در عمل اتفاق دیگری می افتد، در عمل بیشترین توجه به سمت نوعی از نقاشی است که به هر شکل شاید مقبولیت عمومی نداشته باشند.

میزان: به طور معمول چه آثاری به حراج تهران و سایر حراج های هنری راه پیدا می کنند؟

شجاعی:به عنوان مثال اثر هنرمندی در دوره قبل حراج تهران بالاترین قیمت و چکش را به خود اختصاص داد که وی از هنرمندان باز مانده از دوران قاجار است و مطرح بودن وی به دوره پیش از انقلاب اسلامی باز می گردد که خودش جای بحث دارد این در حالی است که ما در حال حاضر پتانسیل بالایی در عرصه نقاشی داریم، شخصا به واسطه شغل خود که در مدیریت بخش هنر های تجسمی حوزه هنری فعالیت می کنم روزانه با تعداد بالایی از نقاشان مستعد روبرو می شوم و با اکثر هنرمندان نقاش ایران رابطه داشته و با آن ها تعامل دارم اما از این هنرمندان که رگ و ریشه انقلابی دارند هیچ حمایتی نمی شود.

میزان: دلیل عدم حضور هنرمندان انقلابی در حراج های هنری چیست؟

شجاعی: ما با تعداد زیادی هنرمند در تمام استان ها روبرو هستیم که آثارشان دارای کیفیت بی نظیر هنری است، قالب این هنرمندان در استان خود به عنوان نقاشان شاخص معرفی شده و در کشور نیز جزو چهره های مطرح محسوب می شوند، اما هیچگاه به حراجی های هنری همچون حراج تهران راه نمی یابند.

به واقع چه اتفاقی می افتد که در چنین حراجی اثری از هنرمندان خوب کشور نیست؟ اتفاق اول این است که در این حراج به دنبال نوعی از تفکر هستند که این تفکر بیشتر تلاش دارد از آثار هنرمندانی حمایت و آنها را به نمایش در بیاورد که با انقلاب اسلامی نسبتی ندارند.

با نگاهی کوتاه و گذار بر حراج تهران می بینیم که آثاری که با قیمت های بسیار بالا خریداری می شوند یا به فروش می رسند اکثرا هیچ نسبتی با انقلاب اسلامی نداشته و اکثر هنرمندانشان هم به دوران قبل از انقلاب اسلامی باز می گردند، ما در دوران بعد از انقلاب اسلامی ایران شاهد ظهور و بروز هنرمندان با استعداد و بی نظیری بوده ایم که چهره های تابناک این کشور به شمار می روند، اما در این مراسمات جایی ندارند، من نمی گویم همه آثار، اما اکثریت آثار موجود در حراج تهران در توصیفی که داشتم جای می گیرند.

نکته آنجاست که به صورت مرسوم در هر حراج ها اتفاق خاصی هم رقم می خورد، به عنوان مثال در همین دوره قبل که عرض کردم به سراغ نقاشی می روند که به هر شکل بیشتر از خاندان قاجار بوده و نسبتی با جغرافیا و انقلاب اسلامی ندارد و آثارش هم مربوط به قبل از انقلاب اسلامی بر می گردد، ما در دوران بعد از انقلاب اسلامی شاهد اتفافات فوق العاده ای در عرصه نقاشی بوده ایم و شاهد ظهور هنرمندان با قدرتی هستیم، اما در این حراج ها هیچ توجهی به این هنرمندان برجسته تا کنون نشده است و جالب اینجاست که بدانید کاملا مشخص است این رویکرد از سوی چه کسانی آب می خورد اما هیچ نظارتی از سوی مسئولان فرهنگی در قبال آنها صورت نمی گیرد.

میزان: برای مقابله با این رویکرد و بها دادن به آثار هنری انقلابی باید چه کنیم؟

تا وقتی که این هنر و این نوع حراج متولی مشخصی نداشته باشد، این جریان می تواند به دلیل پول زیادی که در آن در گردش است مسیر هنر را نیز عوض کند، یعنی هنرمندان جوان و پرتوانی که آثار مطرحی در کارنامه هنری خود دارند و برخی از آنان هنرمندان خوب انقلابی هستند کنار گذاشته شوند و مسیر به نحوی ترسیم شود که هیچکس نتواند به آن ورود پیدا کند.

از سویی کسی که بتوانند وارد این جریان شوند مسیر مالی زندگی خود را تغییر می دهند، اما ورود به این جریان سخت بوده و کار هر کسی هم نیست. یعنی شما باید از چندین فیلتر عبور کنید تا وارد این جریان شوید، اسامی افرادی که این جریان را می چرخانند مشخص است، قطعا مافیایی وجود دارد که می توان عنوان باند به آن اطلاق کرد.

میزان: پس می توان گفت جریان نفوذ در قالب مافیای هنر وارد عرصه شده است؟

شجاعی: نگاه من البته به این کلمات همچون مافیا و باند و این چیز ها نیست، زیرا مسیر گفت وگو را کاملا منحرف می کند، من نمی خواهم وارد اطلاق این القاب شوم و بیشتر می خواهم مسئله را مورد بررسی قرار دهم، اما می توان گفت بله پشت این موضوع مافیایی وجود دارد هماتگونه که ما در عرصه سینما هم شاهد این مافیا هستیم، در این نوع از حراج ها هم بحث پول شویی مطرح است و هم بحث بالا بردن ارزش آثاری غیر انقلابی که به قیمت های نجومی به فروش می رسند. این آثار با این قیمت هایی که به عنوان پایه به آنها داده می شود بعد ها می توانند با هزینه های گزاف وارد فروش جهانی شوند و ورود هر اثر هنری نماینده ای از یک کشور و فرهنگ آن کشور است.

میزان: ورود جریان نفوذ به عرصه هنر چگونه رخ داده است؟

شجاعی: تا وقتی که ما بر اتفاقاتی همچون حراج تهران نظارتی نداشته باشیم رخ دادن آن ها طبیعی است، امروزه بسیاری از گالری ها مورد نظر سفارت خانه های خارجی هستند، یکی از کار هایی که در حوزه فرهنگ و هنر اتفاق می افتد خریدن آثار توسط سفارتخانه ها است، این سفارتخانه ها در گام بعدی وارد عرصه فرهنگ و هنر کشور می شوند و حتی گا ها همچون کشور فرانسه نشان های نظامی به افراد می دهند، این سفارتخانه تا جایی پا جلو می گذارند که به خودشان این حق را داده که به یک هنرمند ایرانی نشان شوالیه می دهند.

تصور کنید اگر فردا روزی ما بخواهیم نشان سردار سلیمانی را به یک هنرمند از غرب بدهیم چه جار و جنجالی توسط رسانه های غربی ایجاد می شود، در صورتی که همین نشان شوالیه هم نشانی نظامی است. می خواهم بگویم که غرب تا این حد به هنر کشور ورود پیدا کرده است.

گا ها در برخی از گالری های داخلی که با این جریان های غربی در ارتباطند ما کاتالوگ هایی بزرگ را می بینیم که به صورت رایگان به مخاطب ارائه می شود، در همین گالری ها جریان غرب به شدت احساس می شود، شما وقتی همین کاتالوگ های رایگان را ورق می زنید می بینید که به زبان انگلیسی، فرانسوی مطلب وجود دارد و به بخشی از هنر می پردازد که هیچ نسبتی به فرهنگ ایرانی و اسلامی ندارد.

میزان: پس این یعنی جریان نفوذ غرب سالهاست که هنر را هدف گرفته است؟

شجاعی: قطعا، این جریان سعی دارد بگوید که هنر بعد از انقلاب اسلامی شاهد هیچ اتفاقی نبوده است که این بدون شک برنامه ریزی شده است، این برنامه ریزی کاملا دقیق است، به عنوان مثال موزه هنر های معاصر قبل از تعطیلی نمایشگاهی می گذارد که مربوط به آثار هنرمندان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تا قبل از انقلاب اسلامی است.

حتی در این زمینه برخی نشریات هستند که کاملا به جریان نفوذ فرهنگی می پردازند و به هیچ عنوان هم نظارتی بر محتوای آن ها صورت نمی گیرد. این نشریات نگاه هنری خود را کاملا معطوف به هنر قبل از انقلاب اسلامی کرده اند و تنها از اماکنی همچون لاله زار و ... یاد می کنند. در رویه آن ها کاملا مشخص است که به هیچ عنوان نمی خواهند که هنر بعد از انقلاب اسلامی دیده شود.

میزان: در این میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چه نگاهی به این جریان نفوذ داشته است؟

شجاعی: متاسفانه دو سال پیش شاهد بودیم که خود شخص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از همین حراجی تهران بازدید و در جریان این بازدید یکی ا زآثار را خریداری کردند و من نمی دانم این موضوع را باید کجای دلمان بگذاریم، متاسفانه نه تنها هیچ نظارتی وجود ندارد بلکه این جریان حمایت هم می شود، یعنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که باید نقش حامی هنرمندان داخلی و بعد از انقلاب اسلامی را داشته باشد خودش به این حراجی رفته و از آن خرید می کند، ما این درد را باید چگونه بیان کنیم؟

ما این همه جوان هنرمند انقلابی داریم که نادیده گرفته می شوند، در یکی از همین مجلات حامی جریان نفوذ غرب نویسنده که یکی از گالری داران معروف هم هست به عینه و گستاخانه با تشریح هنر قبل از انقلاب اسلامی نوشته که چه حیف که انقلاب شد، متاسفم که این نوشته به چاپ می رسد و بیشتر متاسفم که هیچ برخوردی هم با آن نمی شود.

ما از قید نظارت می گذریم، اما اینکه خود شخص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از حراج تهران خرید می کند ناامید کننده است، ما تعداد زیادی هنرمند داریم که به آن ها بی توجهی می شود و مشکلات فراوانی داریم آن وقت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با قیمتی گزاف یک اثر هنری را از حراج تهران خریداری می کند که واقعا تاسف آور است.

میزان: این جریان چگونه اجازه حضور هنر انقلابی را در حراج های معروف نمی دهد؟

شجاعی: در مورد قیمت گذاری روی آثار هنری مثالی می زنم، هنرمندی را داریم که اثر نگارگری خود را برای قیمت گذاری برده است به او می گویند تمام نماد های انقلابی و مذهبی را از آثارت حذف کن و به نوعی از فرمالیسم مطلق برس تا قیمت خوبی به آن تعلق گیرد. این نگاه و ارزش گذاری توسط همان جریان حراج تهران به سرپستی یک فرد که همه او را می شناسند رخ می دهد، جریانی که در بخش های مختلفی رخنه کرده است.

در این میان گا ها نقاشان انقلابی هم می توانند راهی این حراجی ها شوند، اما متاسفانه آثارشان با قیمت های تحقیرآمیزی به فروش می رسد، این اتفاق به عمد می افتد تا ارزش هنر انقلابی را پایین می آورند. در یک بخش اثری را چهار میلیارد تومان می فروشند و در بخش دیگر اثر هنرمند انقلابی را به مبلغی به اندازه سه میلیون به فروش می گذارند. این نوع از برخورد ها برای حذف جریان هنر انقلابی است.

میزان: حوزه هنری و شخص شما چگونه جلوی این جریان نفوذ فرهنگی ایستاده اید؟

شجاعی: ما امروز در حوزه هنری به صورت منسجم بحث اقتصاد هنر را مورد رصد و بررسی قرار داده و اطلاعات افراد را جمع آوری می کنیم، در همین راستا آثار هنرمندان را بررسی و معادل سازی کرده ایم و سایتی را هم به نام آرته آرت برای این منظور به وجود آورده ایم. حوزه هنری با توجه به قدرت خود می خواهد که به صورت جدی و رسمی به حوزه قیمت گذاری آثار هنری ورود پیدا کند تا این شکل تک بعدی را کمرنگ کنیم.

ما ادعایی نداریم که بتوانیم این جریان را از بین ببریم،، امیدواریم وزارت ارشاد نگاهی انقلابی به امور هنری داشته باشد و آن طور نباشد که جریانات به راحتی فعالیت کنند، البته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز کار هایی خوبی همچون مسابقات ما کرونا را شکست می دهیم را داشته است منتها در بحث مورد نظر نیازمند نظارت و حمایت بیشتری هستیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
معاون فرهنگی وزیر ارشاد ضمن اشاره به افزایش قیمت کاغذ در بازار، از تخصیص نیافتن ارز به این کالای استراتژیک در سال 1400 خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲ سایت های دیگر : برخط نیوز کارآفرینان اقتصاد

محسن جوادی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت وگو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس درباره افزایش قیمت کاغذ طی روزهای اخیر و ابتدایی سال 1400 توضیح داد: هنوز برای سال جدید ارزی برای کاغذ تخصیص نیافته و خبری نیست. البته اعلام شده این موضوع در روند اجرا قرار دارد و ما تلاش می کنیم این ارز تخصیص یابد.

معاون فرهنگی وزیر ارشاد ابراز داشت: هرچند کاغذ دولتی عرضه شده، اما مشکلاتی در ترخیص و توزیع داریم که کم کم در حال برطرف شدن است.

وی با تائید اینکه برای سال 1400 ارزی به کاغذ تخصیص پیدا نکرده، عنوان داشت: دولت این موضوع را منتفی نمی داند و اعلام کرده است که ارز کاغذ در روند بررسی قرار دارد.

روند افزایشی قیمت کاغذ از روزهای پایانی سال 99 شروع شد و در آغازین روزهای کاری سال 1400 به بندی 690 هزار تومان رسید. این مساله نگرانی صنف نشر و اهالی کتاب را موجب شده است؛ چرا که در سال 99 هم ارزی به کاغذ اختصاص نیافت.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
حسن زاده گفت: علاوه بر شیوع بیماری کرونا، وضعیت گرانی کاغذ هم در منتشر نشدن کتاب هایم تاثیرگذار بود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲

گروه ادبیات فرهنگی هنری

تاریخ انتشار

کد خبر 7721155

دانلود PDF

نظر دادن

علی اکبرحسن زاده، نویسنده در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ،درباره وضعیت انتشار کتاب هایش گفت: چهار کتاب در دست انتشار دارم. این کتاب ها هم اکنون در نوبت چاپ قرار دارند، ولی تا کنون در انتشارات پلک منتشرنشدند چرا که این انتشاراتی تعطیل است. انتشار کتابم به وضعیت بیماری کرونا در کشور و به بازار نشر بستگی دارد. تاوقتی این بازار دوباره راه نیفتد کتاب هایم منتشرنمی شود.

وی افزود: علاوه بر شیوع بیماری کرونا، وضعیت گرانی کاغذ هم در منتشر نشدن کتاب هایم تاثیرگذار بود. این مسئله بیشتر از شیوع کرونا در کشور روی انتشار کتاب هایم تاثیرگذاشته است چرا که دیگر چاپ کتاب برای ناشر به صرفه نیست.

بیشتربخوانید

قیمت کاغذ فعلاً ثابت مانده است

این نویسنده ادامه داد: فعلا که انتشارات پلک کتابی منتشرنمی کند و وضعیت این انتشاراتی به حالت نیمه تعطیل درآمده است. امیدوارم اوضاع بهتر شود برای اینکه این انتشاراتی بتواند چاپ کتاب هایش برنامه ریزی کند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
در حالی که طبق تصمیم ستاد کرونا، قنادی ها در زمره مشاغل گروه یک قرار گرفته و اجازه فعالیت دارند، کتابفروشی ها 10 روز تعطیل شدند! اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران که هفته قبل نامه ای در همین زمینه به وزیر ارشاد نوشته بود، همچنان پیگیر دلیل تعطیلی کتابفروشی هاست.

به گزارش پایگاه خبری حامیان ولایت به نقل ازفارس در پی تعطیلی 10 روزه اصناف در شهرهای قرمز به دلیل موج چهارم شیوع ویروس کرونا برخی از کتابفروشان از این مساله گلایه دارند و این صنف را جزو مشاغل گروه یک برشمردند.

این گروه از کتابفروشان ضمن تماس با خبرگزاری فارس با بیان این سوال که چطور شیرینی فروشی ها در این ایام باز بوده و خدمات ارائه می دهند، اما کتابفروشان با مراجعات اندک مشمول تعطیلی قرار گرفته اند، گلایه هایی را از متولیان ستاد کرونا ابراز داشتند.

کتابفروشان اعلام کردند در بسته های ارسالی برای مخاطبان هم پروتکل های بهداشتی رعایت شده و همراه سفارش اغلب پد الکلی و دستکش قرار می گرفت، اما این تعطیلی ضربه جبران ناپذیری بر پیکره نشر کتاب خواهد بود.

بر اساس این گزارش، پیگیری های خبرگزاری فارس نشان می دهد اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران نیز هفته گذشته نامه ای در راستای تعطیلی های احتمالی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال کرده و از دوماه پیش نیز مساله تعطیلی را از سوی اتاق اصناف پیگیر بود؛ چرا که تعطیلی عمومی قابل پیش بینی بود. روز گذشته نیز اتحادیه ناشران دوباره موضوع را از طریق اتاق اصناف پیگیر شده است.

هومان حسن پور، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران نیز با تائید این خبر اظهار داشت: در حال پیگیری موضوع از طریق اتاق اصناف هستیم؛ چرا که تعطیلی را پیش بینی کرده و به ارشاد و شخص وزیر هم نامه نوشته بودیم.

با وجود شرایط حاد اهالی نشر و چرخش مالی نامناسب در این حوزه بسیاری از آنها از قرارگیری کتابفروشان در طرح تعطیلی سراسری گلایه هایی را مطرح می کنند. آن ها می گویند در ایام قرنطینه، اغلب خانواده ها نیازمند کتاب بوده و حتی اوقات فراغت خود را نیز با آن سپری می کنند. پس کتابفروشی ها می توانستند در این ایام با رعایت پروتکل های بهداشتی محلی برای تامین نیاز خانواده ها باشند و در کنار، آن چرخ اقتصادی کتابفروشان نیز متوقف نمی شد.

لینک خبر :‌ حامیان ولایت
به گفته مدیر کتاب فروشی خانه کتاب شفق؛ قرار بود تعطیلی کتاب فروشی ها در ایام قرنطینه مورد تجدیدنظر قرار گیرد اما این پرونده شیرینی فروشی ها و جگرفروشی ها مورد تجدید نظر قرار گرفت تا اغذیه فروشی ها باز بمانند و کتاب فروشی ها تعطیل.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲

محمدتقی حق بین مدیر کتاب فروشی خانه کتاب شفق در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره سهم محدود کتاب فروشی های کشور گفت: با اینکه آمار دقیقی در دست نیست اما تعداد کتاب فروشی های کشور تقریبا حدود 2000 واحد است و در مقابل؛ فقط در تهران فقط حدود 250 هزار واحد فروشنده مواد غذایی وجود دارند که مشغول فعالیت اند.

وی با انتقاد از تصمیم تعطیلی کتاب فروشی ها در شرایط بازبودن اغذیه فروشی ها افزود: مسئولان می دانند که مجموعه اقتصاد فرهنگ مکتوب از نظر ریالی و اقتصادی با سایر صنوف قابل رقابت نیست. از طرف دیگر فعالان این صنف خوراک روحی جامعه را تامین می کنند و کتاب مهمترین و سالم ترین روح خوراک مردم است.

حق بین با بیان اینکه در دور اول و دوم تعطیلی کاب فروشی ها در سال 1399 این موضوع مورد اعتراض جامعه فرهنگ، به خصوص کتاب فروشان و اصحاب قلم واقع شد، عنوان کرد: اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا قول مساعد دادند که درباره این موضوع تجدید نظر کنند؛ اما با نگاهی به ابلاغیه های جدید شاهدیم که فقط در حوزه مواد غذایی، به طوری که در دوره قبل شیرینی فروش ها و جگرفروش ها تعطیل بودند؛ اما اکنون این مجموعه ها و برخی صنوف دیگر به این فهرست اضافه شده اند و کتاب فروشی ها همچنان در فهرست تعطیلی ها هستند.

وی با اشاره به تبعات تعطیلی های دو هفته ای برای کتاب فروشان نیز توضیح داد: از آنجایی که کتاب فروشی یک صنف ضعیف است و نویسندگان و مترجمان و تصویرگران درآمدهای پایینی دارند، از سوی دیگر تعداد زیادی چاپخانه دار، لیتوگراف، صحاف و کارکنان موسسات انتشاراتی به صورت یک زنجیره در آن فعالیت دارند، این تعطیلی ها آسیب جدی به روند فعالیت آن ها وارد می کند.

به گفته حق بین؛ صنف چاپ و نشر این آسیب را در فروردین و مهر ماه سال گذشته تجربه کرد و مشکلات اقتصادی بسیار زیادی برای آن ها ایجاد شد زیرا این 2000 واحد صنفی کتاب فروش گرچه اقتصاد محدودی دارند؛ اما اجتماع عظیمی به آن وابسته است.

وی همچنین به تجربه جهانی تعطیلی کتاب فروشی ها در دوره کرونا اشاره کرد و گفت: درحال حاضر در تمام دنیا، به خصوص کشورهای اروپایی و بخشی از کشورهای آسیایی کتاب فروشی ها در گروه یک قرار دارند و باز هستند. در کشور فرانسه که ماه ها است قوانین قرنطینه اجرا می شود، کتاب فروشان مستثنی اند و اجبار بر بازبودن آ ن ها است.

حق بین در پایان یادآور شد: تقاضا و انتظار جامعه کتاب فروشی از ستاد ملی کرونا این است که هرچه سریع تر به این موضوع رسیدگی کند و کتاب فروشی ها را مستثنی کند تا فعالیت خود را از سر گیرند؛ زیرا صنف کتاب فروشی هنوز جزو آخرین مجموعه هایی است که زیرساخت های لازم در فضای مجازی و فروش آنلاین در بسترهای آن ایجاد نشده است. البته این کار به سرمایه گذاری و حمایت جدی از سوی دولت نیاز دارد تا همه کتاب فروشان در قالب یک پلتفرم مشترک در شرایط حاد و حتی شرایط عادی سرویس فروش مجازی به مشتریان خود را داشته باشند.

محمدتقی حق بین مدیر کتاب فروشی خانه کتاب شفق در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره سهم محدود کتاب فروشی های کشور گفت: با اینکه آمار دقیقی در دست نیست اما تعداد کتاب فروشی های کشور تقریبا حدود 2000 واحد است و در مقابل؛ فقط در تهران فقط حدود 250 هزار واحد فروشنده مواد غذایی وجود دارند که مشغول فعالیت اند.

وی با انتقاد از تصمیم تعطیلی کتاب فروشی ها در شرایط بازبودن اغذیه فروشی ها افزود: مسئولان می دانند که مجموعه اقتصاد فرهنگ مکتوب از نظر ریالی و اقتصادی با سایر صنوف قابل رقابت نیست. از طرف دیگر فعالان این صنف خوراک روحی جامعه را تامین می کنند و کتاب مهمترین و سالم ترین روح خوراک مردم است.

حق بین با بیان اینکه در دور اول و دوم تعطیلی کاب فروشی ها در سال 1399 این موضوع مورد اعتراض جامعه فرهنگ، به خصوص کتاب فروشان و اصحاب قلم واقع شد، عنوان کرد: اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا قول مساعد دادند که درباره این موضوع تجدید نظر کنند؛ اما با نگاهی به ابلاغیه های جدید شاهدیم که فقط در حوزه مواد غذایی، به طوری که در دوره قبل شیرینی فروش ها و جگرفروش ها تعطیل بودند؛ اما اکنون این مجموعه ها و برخی صنوف دیگر به این فهرست اضافه شده اند و کتاب فروشی ها همچنان در فهرست تعطیلی ها هستند.

وی با اشاره به تبعات تعطیلی های دو هفته ای برای کتاب فروشان نیز توضیح داد: از آنجایی که کتاب فروشی یک صنف ضعیف است و نویسندگان و مترجمان و تصویرگران درآمدهای پایینی دارند، از سوی دیگر تعداد زیادی چاپخانه دار، لیتوگراف، صحاف و کارکنان موسسات انتشاراتی به صورت یک زنجیره در آن فعالیت دارند، این تعطیلی ها آسیب جدی به روند فعالیت آن ها وارد می کند.

به گفته حق بین؛ صنف چاپ و نشر این آسیب را در فروردین و مهر ماه سال گذشته تجربه کرد و مشکلات اقتصادی بسیار زیادی برای آن ها ایجاد شد زیرا این 2000 واحد صنفی کتاب فروش گرچه اقتصاد محدودی دارند؛ اما اجتماع عظیمی به آن وابسته است.

وی همچنین به تجربه جهانی تعطیلی کتاب فروشی ها در دوره کرونا اشاره کرد و گفت: درحال حاضر در تمام دنیا، به خصوص کشورهای اروپایی و بخشی از کشورهای آسیایی کتاب فروشی ها در گروه یک قرار دارند و باز هستند. در کشور فرانسه که ماه ها است قوانین قرنطینه اجرا می شود، کتاب فروشان مستثنی اند و اجبار بر بازبودن آ ن ها است.

حق بین در پایان یادآور شد: تقاضا و انتظار جامعه کتاب فروشی از ستاد ملی کرونا این است که هرچه سریع تر به این موضوع رسیدگی کند و کتاب فروشی ها را مستثنی کند تا فعالیت خود را از سر گیرند؛ زیرا صنف کتاب فروشی هنوز جزو آخرین مجموعه هایی است که زیرساخت های لازم در فضای مجازی و فروش آنلاین در بسترهای آن ایجاد نشده است. البته این کار به سرمایه گذاری و حمایت جدی از سوی دولت نیاز دارد تا همه کتاب فروشان در قالب یک پلتفرم مشترک در شرایط حاد و حتی شرایط عادی سرویس فروش مجازی به مشتریان خود را داشته باشند.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲

مهدی بابامحمودی در گفت وگو با خبرگزاری میزان پیرامون قرار داد های ناشران و نویسندگان گفت: بیشتر قراردهای کتاب هایم را تا به حال با انتشارات گنج جنگ نوشتم، کار با این انتشارات شیوه خاص خود را دارد، اما برای چاپ کتاب هایم به سایر انتشاراتی ها نیز مراجعه و با آنان گفت وگو هایی انجام داده ام، اما در نهایت باید تاکید کرد درصدی که به نویسنده تعلق می گیرد ناچیز و اندک است.

***دستمزد کم وعده های فراوان

وی در همین راستا ادامه داد: اگرچه مبلغ دستمزدی که به نویسنده وعده داده می شود و یا در قرار داد ثبت شده، چه در انتشارات دولتی و چه در انتشارات خصوصی تقریبا یک اندازه است، اما با این حال باید تاکید کرد این مبلغ هرگز نمی تواند کفاف زندگی یک نویسنده را بدهد.

تعداد نویسندگانی که شغل دوم خود را نویسندگی قرار دادند بسیار است

بابا محمودی به رویکرد نویسندگان در قراردادها اشاره و بیان کرد: تعداد نویسندگانی که شغل دوم خود را نویسندگی قرار دادند بسیار است این افراد در حقیقت نویسندگی را در رده دوم فعالیت های خود قرار داده اند، زیرا هزینه خانواده بسیار بیشتر از درآمد حاصل از نویسندگی است مگر آنکه تعداد کمی از نویسندگان که افراد خاصی هستند و می توانند قرار داد هایی با مبلغ بسیار بالا ببندند.

***قرارداد های بی پایه و اساس ناشران با نویسندگان

وی به قرارداد های ناشران و نویسندگان اشاره و ابراز کرد: اگرچه برخی قرارداد ها خارج از چهارچوب نوشته و دستمزد های بیشتری را برای نویسنده به همراه دارد، اما اکثر قرار داد ها چندان به نفع نویسنده نیست و عموما دستمزد های پایینی را به همراه دارد هنگامی که با ناشران پیرامون کتاب ها صحبت به میان می آید آنان در مورد تعداد صفحات کتاب می پرسند و یا در مورد تعداد کلمه هایی که در کتاب استفاده شده، در حالی که باید محتوا را از کم و کیف مورد بررسی قرار بدهند و شاخص کتاب ارزنده را بر اساس میزان پژوهش های انجام شده یا مستند بودن همچنین اطلاعاتی که برای مخاطب در کتاب قرار گرفته است در نظر بگیرند. از سوی دیگر از آنجا که قیمت کتاب بالا رفته ناشران به دنبال کم کردن صفحات کتاب ها هستند لذا در برخی موارد کتاب ها را با فونت کوچکتر کار می کنند تا صفحات آن ها کاهش پیدا کند.

نویسنده کتاب آخرین اسکادران بیان کرد: برای اینکه بتوانم کتاب هایم را مطابق خواسته خودم و با شرایط مناسب عرضه کنم تصمیم گرفتم که خودم کتابم را به چاپ و انتشار برسانم لذا طراحی جلد کتابم را خودم بر عهده گرفتم، زیرا فرآیند تولید، کتاب ها را دشوار و غیر اصولی می دانستم.

***سیستم توزیع خوبی برای کتاب وجود ندارد

بابامحمودی به دیگر مشکلات نویسندگان اشاره و تاکید کرد: نویسندگان چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی دستمزد های بسیار پایینی دریافت می کنند در حالی که آنان پژوهش فراوانی کرده و زمان بسیاری را برای تولید کتاب هایشان گذاشته اند در عین حال سیستم تبلیغات و معرفی کتاب به جامعه، سیستم مناسبی نیست و نمی تواند کتاب را به خوبی برای همه افراد جامعه معرفی کند از سوی دیگر سیستم توزیع خوبی نیز وجود ندارد که آن را بتواند به سراسر کشور ارسال کند و یا در تمامی کتابفروشی های کشور توزیع کند.

امروز یک نویسده برای تامین مخارج زندگی با مشکلات فراوانی روبرو است

وی به وضعیت اقتصادی نویسندگان اشاره و تاکید کرد: در آمد همواره به عنوان موتور محرکه برای تمام اقشار محسوب می شود، حتی نویسنده ای که دستمزد خوب دریافت کند تمام دغدغه اش متوجه تولید و تهیه کتاب های ارزشمند می شود، متاسفانه امروز نویسنده ای که حرفه اش نویسندگی است، برای تامین مخارج زندگی با مشکلات فراوانی روبرو است لذا شاهیدم که استعداد های فراوانی هستند که به علت دستمزد های پایین این حرفه را رها کرده و به دنبال مشاغل دیگری می روند لذا در پیش گرفتن تدابیر مناسب برای ساماندهی و ارائه تسهیلات و یا برنامه هایی که منافع نویسندگان را به دنبال داشته باشد امری مهم و ضروری محسوب می شود.

*** اهمیت درجه بندی نویسندگان

بابا محمودی درجه بندی نویسندگان را یکی از امور مهم دانست و خاطرنشان کرد: در نظر گرفتن شاخص های ویژه برای درجه بندی نویسندگان امری مهم و ضروری است به این ترتیب می توان حتی قرارداد ها را نیز به نحو بهتری تنظیم کرد تا نویسندگان با علاقه و تمرکز بیشتری به تولید و تدوین کتاب بپردازند و از استعداد های خود به خوبی بهره برداری کنند بدین ترتیب می توان دستمزد های نویسندگان را نیز بر اساس این درجه بندی و شاخص ها تعیین کرد این امر سبب می شود تا حرفه ای نویسندگی به عنوان حرفه ای شناخته شده، ارزشمند و دارای جایگاه ویژه قرار بگیرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
هر بار تیتری میلیاردی با گزارشی از صعود درصدها پرونده طرح های فصلی کتاب را می بندند، اما اگر تقدیرها و افتخارات برگزارکنندگان را کنار بزنیم و به کتاب های فروخته شده نگاهی کنیم، جز سقوط کتاب خبری در کار نیست؛ کتاب ها گرچه گران تر می شوند اما خاک می خورند و سقوط می کنند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران روزان خبرگزاری دانشجو

به گزارش ایسنا، دفتر طرح های فصلی کتاب در سالی که با شیوع ویروس کرونا به پایان رسید، از اردیبهشت ماه باز شد؛ ماهی که تا پیش از شیوع ویروسی که ابتدا چین و بعد دنیا را به هم ریخت بنا بود برگزاری سی وسومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را به خود ببیند، با تخفیف طرح بهارانه (به عنوان سیزدهمین دوره طرح توزیع یارانه کتاب) در کتابفروشی ها میزبان علاقه مندان و خریداران شد.

این البته درحالی بود که موسسات زیرمجموعه معاونت فرهنگی وزارت ارشاد هنوز دچار ادغام نشده بودند و از این رو طرح بهارانه بنا به روال گذشته طرح های فصلی، توسط خانه کتاب برگزار می شد.

بر اساس اعلام نیکنام حسینی پور (مدیر خانه کتاب در آن زمان) در طرح بهارانه کتاب 99 20 میلیارد ریال یارانه به کتابفروشی ها و 20درصد تخفیف تا سقف 1500000 ریال نیز به خریداران اختصاص پیدا کرد. پس از آن که چند روزی از اجرای طرح می گذشت، اعتبار کتابفروشی های عضو طرح 20درصد افزایش یافت و سر آخر، آمار فروش طرح تخفیفی کتاب در بهار 99، با مشارکت 685 کتاب فروشی چنین اعلام شد: 304هزار و 255 نسخه کتاب به مبلغ 117 میلیارد و 488 میلیون و 710هزار و 574 ریال توسط 108هزار و 258 نفر خریداری شد؛ هرچند این عدد به عنوان تعداد خریداران صحیح نیست چون عده قابل توجهی از خریداران با دو یا چند کد ملی برای یک نفر خرید می کنند.

ضمنا استان تهران با 46هزار و 651 نسخه کتاب در صدر پرفروش ترین استان ها بر اساس کتاب قرار گرفت و خراسان رضوی با فروش 34هزار و 626 نسخه کتاب رتبه دوم پرفروش ترین استان ها براساس تعداد کتاب را به خود اختصاص داد. استان اصفهان با فروش 33هزار و 419 نسخه کتاب، رتبه سوم طرح بهارانه کتاب 99 شد. این در حالی بود که استان های تهران، اصفهان و خراسان رضوی پرفروش ترین استان ها بر اساس مبلغ فروش در این طرح اعلام شدند.

هرچند پرونده بهارانه کتاب در آن زمان با این ارقام بسته شد اما انگار با تغییرات سازمانی، برخی اعداد هم تغییر کردند؛ در حالی که از طریق اطلاع رسانی در سایت معاونت فرهنگی وزارت ارشاد گفته شده بود تعداد کتاب های به فروش رسیده 304هزار و 255 نسخه بوده اما این عدد در سخنان مسئول جدید برگزاری طرح های فصلی کتاب، ایوب دهقانکار در پایان طرح تابستانه تغییر کرد و او گفت که در بهارانه کتاب 304هزار و 249 نسخه کتاب فروخته شده است.

البته تصویری که مدتی پیش هم با عنوان نگاهی به طرح های توزیع یارانه کتاب از طریق کتابفروشی ها (طرح های فصلی فروش کتاب در سال 99) منتشر شد، تاییدکننده گفته دهقانکار و عدد دوم بود.

البته این اختلاف رقم توسط خبرنگار ایسنا به خانه کتاب و ادبیات ایران منتقل و پیگیری شد اما علی رغم وعده ای که مبنی بر پیگیری و پرسش در این باره داده شد نتیجه ای حاصل نشد.

بگذریم؛ در گیرودار وضعیت آشفته برگزاری نمایشگاه کتاب تهران و گمانه زنی ها در خصوص مجازی شدن آن، تابستان از راه رسید؛ و اندکی پس از ادغام رسمی موسسه های زیرمجموعه معاونت فرهنگی، چهاردهمین دوره طرح توزیع یارانه کتاب از طریق کتابفروشی ها با عنوان تابستانه کتاب 99 از 18 مردادماه با شرکت 773 کتابفروشی کار خود را در حالی آغاز کرد که علی رغم افزایش قیمت کتاب ها سقف خرید در طرح برای مخاطبان از میزان 1500000 ریال تغییری نکرد.

اما این مسئله نتوانست جلو افزایش آمار تعداد نسخه های کتاب های فروش رفته را بگیرد، چرا که در 29 تیرماه خبر برگزار نشدن نمایشگاه بین المللی کتاب سی وسوم به طور رسمی اعلام شد و در نتیجه اغلب افرادی که انتظار برگزاری این رویداد برای خرید با تخفیف را می کشیدند، ناامید شدند و خودشان را به کتابفروشی های عضو طرح تابستانه رساندند. علاوه بر این، شوک واردشده به صنعت نشر در تعطیلی دوران کرونایی سبب شد تا کتابفروشی های بیشتری به تابستانه کتاب 99 بپیوندند و همه چیز دست به دست هم داد تا مبلغ فروش تابستانه کتاب 99 ، از بهارانه عبور کند و آمارها با مشارکت 773 کتابفروشی چنین اعلام شد: 508هزار و 881 نسخه کتاب به مبلغ 195 میلیارد و 370 میلیون و 749هزار و 832 ریال توسط 126هزار و 24 نفر خریداری شد.

البته میزان یارانه اختصاص یافته به طرح نیز نسبت به دوره قبل با افزایش به عدد 35 میلیارد و 917 میلیون ریال رسید.

هرچند از شیب صعودی میزان فروش کتاب در طرح تابستانه نسبت به بهارانه نمی توان چشم پوشی کرد اما به نظر می رسد آمارها به نحوی بررسی می شوند تا در حین ارائه چشم گیر باشند. درصدهای افزایشی (اعم از افزایش 66درصدی یارانه مصرفی استان ها، افزایش 65درصدی یارانه مصرفی استان تهران و ...) در سخنان دهقانکار در خصوص مقایسه آمار تابستان و بهار که در شهریورماه 99 ارائه شد اغلب بالای 50 درصد و بعضا خیلی نزدیک به آن هستند. در حالی که افزایش حقیقی میزان فروش کتاب در تابستانه 99 نسبت به بهارانه 99 حدود 39.8 یا به عبارتی 40 درصد بوده است (چه بسا که در این افزایش فروش باید افزایش قیمت کتاب، هجوم خریداران پس از برگزار نشدن نمایشگاه کتاب تهران و ... را در نظر گرفت)؛ عددی که در گزارش آماری ارائه شده دیده نشد.

پاییز رسید با آبان ماهی به دور از کتابگردی هرساله و هفته کتابی که کرونا نگذاشت چندان به شکل قبل برپا شود. حدود شش ماه از زمانی که بنا بود ماراتن ده روزه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران باشد، می گذشت و با وجود این که بر برگزاری مجازی نمایشگاه کتاب مهر تایید خورده بود اما هنوز خبری از جزئیات و چگونگی برگزاری آن نبود و این خود سبب می شد تا کسانی که خودشان را به بهارانه و تابستانه نرسانده اند، از طرح تخفیفی پاییزه کتاب استفاده کنند. از طرفی هنوز چیزی از آغاز سال تحصیلی جدید نمی گذشت و این خود همیشه بازار کتاب را داغ تر می کند.

اما بی آن که صحبتی از آن چه مرور شد در میان باشد و حرفی از افزایش دوباره قیمت کتاب به میان آید، گویا افتخاری دیگر برای برگزارکنندگان با تیتری چنین رقم خورد: پایان پاییزه کتاب 99 با فروش قریب به 20 میلیارد تومان .

در پاییزه کتاب 99 مجموعا 198 میلیارد و 137 میلیون و 591هزار و 730 ریال کتاب به فروش رسید که شمار آن بر اساس تعداد نسخه 458833 بود؛ رقمی کم تر از تابستانه کتاب 99 . اما مسئولین برگزاری طرح های فصلی کتاب این کاهش را به روی خود نیاوردند و بنا به صرفا افزایش مبلغ فروش، از صعود در پاییز خبر دادند.

این درحالی بود که حتی میزان مشارکت کتابفروشی ها در این طرح نیز افزایش پیدا کرده بود.

استان های پرفروش هم چندان تغییری نسبت به قبل نداشتند و باز هم تهران، خراسان رضوی، اصفهان و قم عنوان پرفروش ترین ها به لحاظ مبلغ و تعداد نسخه را به خود اختصاص دادند. و در این جا جای پرسش دارد که چرا به پراکندگی کم کتابفروشی های عضو در برخی استان ها (علی رغم وسعت شان) و نیز میزان پایین خرید کتاب در برخی استان ها توجهی نمی شود و غالبا پرفروش ها به نمایش گذاشته می شوند؟!

زمستان از راه رسید با خبر برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب در آن؛ نمایشگاهی که به نظر همچون هوای زمستانه مه آلود بود.

اما به هر شکل، نمایشگاه مجازی کتاب نیز به نظر برای برگزارکنندگان افتخارآمیز بود، اختلالات و زیرساخت نامناسب چندان به روی کسی آورده نشد و با تقدیر و تشکرهایی برای برگزاری این رویداد مجازی و آمارهای میلیاردی پرونده اش با پرسش های بی پاسخ ناشران بسته شد.

حدود یک ماه بعد، چهارمین طرح فصلی سال پایش را به کتابفروشی ها گذاشت؛ روزهای پایانی طرح دیگر خبری از اعتبار باقی مانده در کتابفروشی های تهران نبود، به علتی واضح؛ آن هم این که قواره یارانه ای که به کتابفروشی ها تخصیص داده می شود به اندام قیمت کتاب نمی خورد. کتابفروشان و ناشران البته مدت هاست از این مسئله انتقاد می کنند، اما باز هم افزایش یارانه طرح های فصلی به پای افزایش قیمت کتاب نمی رسد.

این ها را اگر کنار بگذاریم، باید گفت که رقم نهایی فروش زمستانه کتاب 99 214 میلیارد و 3 میلیون و 199هزار و 674 ریال بود؛ عددی که علی رغم فاصله کم با نمایشگاه مجازی کتاب رکورد طرح های فصلی سال را زد. ضمنا علی رغم این که در مرکز خرید کتاب تهران، خیابان انقلاب تعداد قابل توجهی از کتابفروشی ها از شرکت نداشتن در طرح می گفتند اما مشارکت کتابفروشی های ایران در مجموع از سه طرح گذشته سال بیشتر بود. نگاه به وضعیت زمستانه کتاب 99 تا این جا تقریبا شبیه همان چیزی است که برگزارکنندگان می بینند و به نمایش می گذارند؛ افزایش ها و آمار میلیاردی.

باز هم کاهش تعداد نسخه های فروش رفته نسبت به قبل مسکوت ماند! فروش زمستانه کتاب 99 در حالی رکورد سال را زد که نسبت به دو دوره گذشته، تابستانه و پاییزه باز هم کاهش پیدا کرده بود.

آمار حاصل از طرح های فصلی کتاب در سالی که گذشت و آن چه از آن به نمایش گذاشته شد، مصداق همه آن چیزی است که بر کتاب می گذرد؛ در حالی میلیاردها تیتر خبرها می شوند، که کتاب های فروش نرفته همچنان در انبار ناشران و قفسه های کتابفروشی ها خاک می خورند، کتابفروشی ها یکی یکی کافه و فست وفودی می شوند، ناشران برای تامین مایحتاج کارشان به انتشار کتاب های زرد پرفروش روی می آورند، قاچاق کتاب و فروش غیرمجاز کتاب در فضای مجازی رونق می گیرد، نویسندگان و مولفان دست از انتشار کتاب می کشند، تازه به دوران رسیده هایی در فضای مجازی با پست های لایک جمع کن استاد می شوند، کتاب زرد می شود، رنگ می بازد و با قیمت های پشت جلدی که با مدیران پرواز می کنند، سقوط می کند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تهران - ایرنا - مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: نمایشگاه های مجازی کتاب شهدای حوزه مقاومت از جمله طرح هایی است که می توان اجرا و از کشورهای حوزه مقاومت برای شرکت در آن دعوت کرد حتی می توان در این زمینه وارد حوزه بین الملل شد و نمایشگاه را به صورت سالیانه برگزار کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۱ سایت های دیگر : در حاشیه نصیر نیوز تجارت گردان روزانه نیوز

به گزارش ایرنا از پایگاه خبری نوید شاهد، ایوب دهقان کار روز شنبه در دیدار با رحیم نریمانی مدیرکل اسناد و انتشارات بنیاد شهید با بیان اینکه خانه کتاب و ادبیات ایران به صورت خاص در خدمت جامعه است، افزود: خبرگزاری کتاب از زیر مجموعه های خانه کتاب و ادبیات ایران است که می تواند با پایگاه خبری نوید شاهد همکاری داشته باشد، خبرگزاری کتاب به دلیل تخصصی بودن، مخاطبان خاص خود را دارد و می تواند ویترین خوبی برای مجلات و کتاب های نشر شاهد باشد.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران با اشاره به اینکه بسیاری از رمان های پرفروش در حوزه ایثار و شهادت نوشته شده است، افزود: این حوزه در کل کشور مخاطب دارد و خانه کتاب و ادبیات ایران با اداره کل اسناد و انتشارات بنیاد شهید زمینه های مشترک برای فعالیت های گوناگون دارند. همچنین ما بعد از برگزاری نمایشگاه کتاب، این آمادگی را داریم که نمایشگاه های کتاب مجازی مختلف را روی پلتفرم خبرگزاری کتاب برگزار کنیم. به عنوان مثال در آستانه فرارسیدن ماه مبارک رمضان نمایشگاه قرآن نیز روی پلتفرم خبرگزاری خانه کتاب برپا است.

وی ادامه داد: می توان نمایشگاه های مجازی کتاب شهدای حوزه مقاومت را اجرا و از کشورهای حوزه مقاومت نیز برای شرکت در آن دعوت کرد. حتی می توان پا فراتر گذاشت و در این زمینه وارد حوزه بین الملل شده و نمایشگاه را به صورت سالیانه برگزار کرد.

مدیرکل اداره اسناد و انتشارات بنیاد شهید وامور ایثارگران در این دیدار با اشاره به تبدیل شدن کرونا از یک تهدید به فرصت، گفت: کرونا باعث شد دستگاه های مختلف بیشتر به یکدیگر نزدیک شوند. به عنوان مثال در حوزه کتاب با موضوع ایثار و شهادت ارتباط بنیاد شهید و خانه کتاب می تواند کیفی تر می شود.

دکتر نریمانی در ادامه افزود: ما در حوزه نشر، به دلیل کرونا از بحث چاپ فیزیکی مجلات کمی فاصله گرفته ایم و مجلات به صورت الکترونیکی در پایگاه خبری mag.navideshahed منتشر شده و در دسترس مخاطبین قرار می گیرد.

مدیرکل اداره اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: کارهای مشترک بسیاری در حوزه نمایشگاه ها و کتاب می توانیم با همکاری خانه کتاب و ادبیات ایران انجام دهیم.

وی با اشاره به فعالیت ها و برگزاری نمایشگاه های تخصصی حوزه ایثار و شهادت بیان کرد: با وجود تخصصی بودن حوزه ایثار وشهادت، این حوزه تأثیر بسیاری بر فرهنگ عمومی دارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
حاجی آبادی گفت: پس از شیوع کرونا، میزان سفارش کتاب از سوی پخش کنندگان به ناشران کاهش یافت.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۱ سایت های دیگر : یکتا پرس مهرصبا

گروه ادبیات فرهنگی هنری

تاریخ انتشار

کد خبر 7721522

دانلود PDF

نظر دادن

رضا حاجی آبادی، مدیرمسئول انتشارات هزاره ققنوس در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره میزان همکاری پخش کنندگان کتاب با ناشران در دوران شیوع کرونا گفت: متاسفانه وضعیت پخش کتاب های ناشران خوب نیست. پیش از شیوع بیماری کرونا با 6 تا 7 پخش کننده کتاب همکاری می کردم. پس از کرونا دو تن از آن ها بدقولی کردند و فعلا فقط با یک پخش کننده کتاب همکاری می کنم.

بیشتر بخوانید

کرونا، مانع بزرگ انتشار کتاب است

وی افزود: پیش از کرونا هر دو سه روز یک بار به ما سفارش کتاب می دادند. این مسئله برای تمام پخش کنندگان که با آن ها همکاری می کردم وجود داشت. پس از شیوع این بیماری، میزان سفارش کتاب به هفته ای یکبار رسید و کاهش یافت. این کاهش سفارش را ما ناشران احساس می کنیم، گرچه ممکن است از دید پخش کنندگان کتاب متفاوت باشد.

مدیرمسئول انتشارات هزاره ققنوس ادامه داد: از مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در صنعت نشر گرفته تا ناشران، پخش کنندگان و مولفان کتاب، هیچ کدام نتوانستند تهدید بیماری کرونا را به یک فرصت تبدیل کنند. بگویند حالا که مردم در خانه مانده اند کتاب های خوب را برای گذراندن اوقات فراغت به آن ها معرفی کنیم یا اینکه سبک و سیاق ارسال کتاب هایمان را تغییر دهیم. ازجمله اینکه کتاب را به صورت تلفنی سفارش دهند.

حاجی آبادی بیان کرد: پیش از شیوع کرونا،کتاب را در قالب پیامک هم به ما سفارش می دادند.برخی از ناشران به فروش اینترنتی کتاب روی آوردند اما در مجموع، تمام افراد حاضر در صنعت نشر از متولیان امر تا مولفان در دوران کرونا خوب عمل نکردند. یکی از کارهایی که می توانستند انجام دهند، افزایش میزان کتابخوانی در میان مردم بود. بسیاری از همکاران ناشر از فروش پایین کتاب گلایه می کنند در صورتی که افزایش قیمت کتاب و کاغذ در این امر بی تاثیر نبود.

وی اظهار کرد: باید متناسب با مقتضای زمان رویکردها را در زمینه فروش کتاب تغییر داد. در قرن جدید نمی توان کتاب را با شیوه های سنتی پخش آن در کتابفروشی ها عرضه کرد. باید شیوه معرفی کتاب را تغییر دهیم و به سبک و سیاق گذشته کتاب های معرفی شده توسط ناشران را به کتابفروشی ها معرفی نکنیم. از سوی دیگر، کتاب را براساس نیاز مخاطب منتشر کنیم. در انتخاب نام کتاب، قطع و نوع ارائه محتوای آن هم دقت داشته باشیم.

مدیرمسئول انتشارات هزاره ققنوس ادامه داد: در زمینه قالب ارائه محتوای کتاب مشکل داریم. کتابی که نمی توان به صورت صوتی منتشرکرد در این قالب چاپ می شود یا اینکه کتابی که ظرفیت انتشار در قالب کاغذی دارد به صورت کتاب کاغذی عرضه می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران با انتقاد از تصمیم گمرک مبنی بر عدم تعیین درصد تعرفه واردات گفت: عدم تعیین قیمت نهایی کالا همچنین افزایش نهایی بهای کالاهای وارداتی به خصوص در حوزه چاپ آسیب های جدی برای دست اندرکاران این حوزه ایجاد می کند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۱ سایت های دیگر : چاپ و نشر آنلاین

احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به تصمیم اخیر گمرک جمهوری اسلامی ایران درباره عدم تعیین درصد تعرفه واردات کالا، عنوان کرد: قبلا تعرفه های گمرک بر مبنای ارز 4200 تومانی بود اما الان در بودجه سال جدید این تعرفه بر اساس ارز نیمایی است که بین 18 تا 22 هزار تومان می شود و با این حساب قیمت بسیاری از کالاها گران خواهد شد.

وی با توضیح درباره این موضوع افزود: در این زمینه قرار است اگر تعرفه 10 درصد بود این تعرفه را تا سه درصد کاهش دهد اما عملا چنین موضوع رخ نداده و اکنون گمرک هر جنسی را که ترخیص می کند از واردکننده تعهد می گیرد که هر زمان مبلغ و میزان درصد اعلام شد آن را پرداخت کند.

ابوالحسنی با بیان اینکه چنین موضوعی برخلاف فرمایشات رهبری و شعار سال 1400 است، گفت: درحالی که مقام معظم رهبری بر تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها تاکید دارند اما شاهد هستیم که در روزهای ابتدایی سال تولیدکنندگان با یک چالش جدی در بخش تامین مواد اولیه روبه رو شده اند که شرایط کار را برای آن ها سخت کرده است.

وی در این مینه توضیح داد: اکنون حدود 75 درصد مواد اولیه صنعت چاپ وارداتی است و درحالی که فعالان این حوزه به مرکب، یووی و مقوا نیاز دارند اما چون تعرفه ها هنوز مشخص نشده، واردکننده نمی تواند کالاها را بفروشد زیرا اگر بر مبنای ارز 18 هزار و 500 تومان بخواهد بفروشد قیمت کالاها بین 10 تا 15 درصد افزایش خواهد داشت.

ابوالحسنی همچنین با بیان اینکه تعرفه کاغذ گلاسه پنج درصد است، گفت: قبلا مبلغ این کالا را بر مبنای ارز 4200 حساب می کردند اما الان می گویند ارز نیمایی از 18 و 500 تا 22 هزار تومان متغیر است که با تعرفه پنج درصدی قیمت گلاسه خیلی گران می شود.

وی با طرح این موضوع که گمرک هنوز وضعیت تعرفه ها را مشخص نکرده است، تاکید کرد: بلاتکلیفی واردکنندگان یک چالش جدی است زیرا در دو بخش مشکل دارند؛ نخست اینکه اجناس گران می شود و طبیعتا بخشی از بازار ریزش پیدا می کند و دیگر اینکه نمی توانند قیمت گذاری کنند که نتیجه آن به ضرر صنف خواهد بود.

ابوالحسنی با بیان اینکه در این زمینه نامه نگاری هایی انجام داده ایم، یادآور شد: برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و دفتر رهبری نامه هایی آماده و ارسال کردیم تا برای کمک به تولیدکنندگان و رفع موانع اقدامات ضروری انجام شود زیرا در صورت بی توجهی به این موضوه صنعت چاپ به عنوان یک صنعت بزرگ ضربه سنگینی می خورد.

احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به تصمیم اخیر گمرک جمهوری اسلامی ایران درباره عدم تعیین درصد تعرفه واردات کالا، عنوان کرد: قبلا تعرفه های گمرک بر مبنای ارز 4200 تومانی بود اما الان در بودجه سال جدید این تعرفه بر اساس ارز نیمایی است که بین 18 تا 22 هزار تومان می شود و با این حساب قیمت بسیاری از کالاها گران خواهد شد.

وی با توضیح درباره این موضوع افزود: در این زمینه قرار است اگر تعرفه 10 درصد بود این تعرفه را تا سه درصد کاهش دهد اما عملا چنین موضوع رخ نداده و اکنون گمرک هر جنسی را که ترخیص می کند از واردکننده تعهد می گیرد که هر زمان مبلغ و میزان درصد اعلام شد آن را پرداخت کند.

ابوالحسنی با بیان اینکه چنین موضوعی برخلاف فرمایشات رهبری و شعار سال 1400 است، گفت: درحالی که مقام معظم رهبری بر تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها تاکید دارند اما شاهد هستیم که در روزهای ابتدایی سال تولیدکنندگان با یک چالش جدی در بخش تامین مواد اولیه روبه رو شده اند که شرایط کار را برای آن ها سخت کرده است.

وی در این مینه توضیح داد: اکنون حدود 75 درصد مواد اولیه صنعت چاپ وارداتی است و درحالی که فعالان این حوزه به مرکب، یووی و مقوا نیاز دارند اما چون تعرفه ها هنوز مشخص نشده، واردکننده نمی تواند کالاها را بفروشد زیرا اگر بر مبنای ارز 18 هزار و 500 تومان بخواهد بفروشد قیمت کالاها بین 10 تا 15 درصد افزایش خواهد داشت.

ابوالحسنی همچنین با بیان اینکه تعرفه کاغذ گلاسه پنج درصد است، گفت: قبلا مبلغ این کالا را بر مبنای ارز 4200 حساب می کردند اما الان می گویند ارز نیمایی از 18 و 500 تا 22 هزار تومان متغیر است که با تعرفه پنج درصدی قیمت گلاسه خیلی گران می شود.

وی با طرح این موضوع که گمرک هنوز وضعیت تعرفه ها را مشخص نکرده است، تاکید کرد: بلاتکلیفی واردکنندگان یک چالش جدی است زیرا در دو بخش مشکل دارند؛ نخست اینکه اجناس گران می شود و طبیعتا بخشی از بازار ریزش پیدا می کند و دیگر اینکه نمی توانند قیمت گذاری کنند که نتیجه آن به ضرر صنف خواهد بود.

ابوالحسنی با بیان اینکه در این زمینه نامه نگاری هایی انجام داده ایم، یادآور شد: برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و دفتر رهبری نامه هایی آماده و ارسال کردیم تا برای کمک به تولیدکنندگان و رفع موانع اقدامات ضروری انجام شود زیرا در صورت بی توجهی به این موضوه صنعت چاپ به عنوان یک صنعت بزرگ ضربه سنگینی می خورد.
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
علی قوی تن کارگردان سینمای کودک و نوجوان کشور می گوید که عدم دلسوزی مسئولین فرهنگی کشور باعث می شود که فیلمسازان کودک و نوجوان دلسرد بشوند و سینمای کودک از رونق بیفتد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران اعتماد آنلاین ربیع

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، سینمای کودک و نوجوان در سال گذشته مانند بخش عمده سینمای ایران مهجور و درمانده بود. البته سینمای کودک و نوجوان همواره در سینمای کشور ما دچار محرومیت های فراوان است و اگر غیر از این بود چرا مدام از سینمای درخشان کودک در دهه 1360 یاد می کنیم؟

اما تغییر مدیریت فرهنگی در سال جاری باید مدیران جدید سینمایی کشور را هوشیار کند که این بخش آینده ساز سینما و کشور ما بتواند با قدرت و پشتوانه محکم رونق را به فرهنگ و هنر در حوزه کودک و نوجوان ما بازگرداند.

علی قوی تن کارگردان سینمای کودک و نوجوان در این باره به خبرنگار تسنیم گفت: باتوجه به محدودیت های حال حاضر کرونایی حاکم بر کشور که باعث شده است مردم از یکدیگر فاصله بگیرند، بهترین زمان برای برنامه ریزی برای فرهنگ و هنر کشور بود که متأسفانه اقدام خاصی در این باره مشاهده نکردم. معتقدم که ظرفیت سامانه های برخط و فضای مجازی یکی از فرصت های خوبی است که باید از آن برای سینمای کودک و نوجوان برنامه ریزی کرد تا بچه ها در کنار خانواده های خود در منازل فیلم های کودک و نوجوان روز ما را تماشا کنند. اما باید افسوس خورد که مدیران و مسئولین فرهنگی و هنری ما در این باره کار خاصی نکردند.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود بیان کرد که یکی از ایده های خوبی که می تواند در این زمینه کمک کند همکاری میان وزارت ارشاد و آموزش و پرورش است. همان طور که در سال گذشته آموزش و تدریس از سامانه های برخط انجام شد که نشانه همکاری وزارت ارتباطات و آموزش و پرورش بود، می توان میان وزارت آموزش و ارشاد نیز همکاری منعقد شود که به موجب آن سینمای کودک و نوجوان با پشتیبانی همزمان این دو وزارتخانه رونق پیدا کند و فیلمسازان کودک و نوجوان با نگرانی کمتری فیلم های خود را بسازند.

کارگردان آرزوی زیبا در تأکید سخنان خود گفت تا دلسوزی واقعی در میان مسئولین نباشد، رونق و اتفاق خاصی در این حوزه نمی افتد. فیلم آرزوی زیبای من نیز در صورتی می تواند اکران شود که نگرانی کمتری از نظر بحث اکران و سوخت سرمایه داشته باشد.

قوی تن در پاسخ به سؤال ما درباره کیفیت فیلم های کودک و نوجوان حال حاضر کشور در مقایسه با فیلم های کودک و نوجوان دهه 1360 بیان کرد: اینکه سینمای کودک و نوجوان امروز ما مانند گذشته نیست برمی گردد به اینکه پشتیبانی واقعی مدیران را ندارد. وقتی فیلمساز می بیند که حمایت نمی شود احساس سردی می کند و به تردید می افتد که فیلم کودک بسازد یا خیر؟ و به اینجا می رسد که تنوع و تعدد فیلم های کودک و نوجوان ما کم می شود.

وی ادامه داد: اما علت اصلی که به نظر من در موفقیت فیلم های کودک و نوجوان آن دوران اثر داشت این بود که تمام فیلم ها در اکران سهم مشخصی داشتند. هیچ فیلمی نبود که نتواند در اکران وارد شود؛ تمام فیلم ها به صورت نوبتی در اکران وارد می شدند و سهم داشتند. در این میان برخی از فیلم ها فرهنگی و آموزشی بودند و برخی دیگر تجاری. هرکدام که می توانستند فروش بیشتری داشته باشند در چرخه اکران هم بیشتر باقی می ماندند. برای همین بود که حتی فیلم های کودک و نوجوان نیز از فروش خوبی برخوردار بودند. اما اگر سهمیه بندی اکران فیلم ها از عدالت و تنظیم درستی برخوردار نباشد باعث می شود که اصلاً برخی از فیلم ها به خوبی دیده نشوند.

علاقه مندی من به حوزه کودک و نوجوان باعث شد که وارد جریان سینمای کودک و نوجوان بشوم و الان نزدیک به 10 سال است که برای بچه ها فیلم می سازم. آرزوی زیبا هم فیلم شاد و مفرحی است که دوست دارم آن را اکران کنم اما باید حمایت مسئولین و مدیران فرهنگی وقت باشد. این حمایت هم تنها شامل وزارت ارشاد نیست بلکه باید مدیران سازمان صداوسیما نیز کمی بیشتر دلسوزی کنند. اینکه سه فیلم را بخریم و اکران کنیم پایان مأموریت سازمان صداوسیما نیست. تعداد زیادی از فیلم های کودک و نوجوان باقی مانده است که هنوز اکران نشده اند.

سه به دو دیر هنگام آقای انتظامی پشت فرمان سازمان سینمایی

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
حمید اعتباریان تهیه کننده سینما بیان کرد که کمک به سینما در شرایط بحرانی امروز در همه جای جهان جزو اولویت ها بوده ولی در ایران این اتفاق نیفتاد.

به گزارش پایگاه خبری حامیان ولایت به نقل از مهر،حمید اعتباریان تهیه کننده سینما درباره آخرین وضعیت فیلم سینمایی ملاقات با جادوگر به کارگردانی حمید بهرامیان بیان کرد: ما منتظر پروانه نمایش هستیم و مطمئنم این فیلم کمی شرایط سینما را تغییر خواهد داد چون فیلم به روزی است. امیدوارم سینماها زودتر باز شوند تا بتوانیم ملاقات با جادوگر را به نمایش بگذاریم. ما از سال گذشته منتظر دریافت این مجوز هستیم فکر می کنم دلیل این تاخیر کندی عملکرد دوستان سازمان سینمایی و عقب افتادن جلسات شورای پروانه نمایش به دلیل کرونا باشد. البته یکی دیگر از دلایلی که ما به طور جدی پیگیر کارهای پروانه نمایش نشدیم، شرایط بد این روزها بود. منتظر بودیم کمی وضعیت بهبود پیدا کند تا بتوانیم فیلم را به نمایش بگذاریم چون ملاقات با جادوگر در سینما تماشایی است.

اعتباریان با بیان اینکه ملاقات با جادوگر فیلمی در حوزه آقازاده ها و کلاهبرداری است و با شرایط امروز تطابق زیادی دارد، مطرح کرد: نوع قصه و داستان ملاقات با جادوگر به سن پطرزبورگ شباهت دارد و یک کمدی باکلاس و باشخصیت است.

این تهیه کننده اظهار کرد: کرونا لطمه زیادی به سینما و تئاتر زده و معلوم نیست چه زمانی از این شرایط خارج می شویم. من شاهد بودم که سینماها به خوبی پروتکل ها را رعایت کرده اند حتی نوع چینش صندلی و ضدعفونی ها قبل از هر سانس به خوبی رعایت شده است اما مردم تحت تاثیر این تعطیلی های چندباره و البته وحشت از کرونا قرار گرفته اند در حالی که سینماها کمترین آلودگی را دارند.

اعتباریان تصریح کرد: به نظرم در این شرایط بحرانی دولت کمک چندانی به سینماها نکرده است. هرچند وعده هایی دادند اما این وعده ها چندان محقق نشد و سینماها همچنان آسیب می بینند.

این تهیه کننده توضیح داد: در همه جای دنیا دولت ها به صنایع به ویژه صنعت سینما کمک کردند. حتی در ترکیه این اتفاق رخ داد. البته قرار بود در ایران هم شاهد این موضوع باشیم که چندان نبودیم به هر حال هر سینمایی چند نیروی فعال دارد که با تعطیلی سینماها بیکار می شوند. سالن داران هم با تعطیلی سینما قدرت پرداخت حقوق کارکنان باقی مانده را ندارند چون حتی آن مبلغ کمی که از محل حضور تماشاگران حاصل می شود، حالا دیگر قطع شده است. قرار بود وزارت ارشاد کمک هایی کند ولی آنقدر کند عمل می کند که این کمک ها کارگر نبوده است.

لینک خبر :‌ حامیان ولایت
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲

تهران (پانا) - شادی تغییر رده بندی شغلی سینماها در گروه بندی های کرونایی عمر کوتاهی داشت. درست زمانی که اهالی سینما دلخوش به آمدن به رده دوم مشاغل شده و نفسی آسوده کردند، کرونا گل برتری را زد. فعلاً گیشه سینما با وجود اکران 5 فیلم تازه نفس شکست خورده میدان است.

به گزارش ایران، در این میان صدر نشینی شنای پروانه در پرفروش های اکران آنلاین و ثبت رکورد یک میلیارد و 700 میلیون تومان در دو روز ابتدایی اکران، برخی فیلم ها را وسوسه کرده تا شانس شان را در این میدان بیازمایند.

سامانه های نمایشی بعد از سالن های سینما
از هفته گذشته که با قرمز شدن وضعیت تهران، فعالیت سینماها با تعطیلی مواجه شد زمزمه هایی از اکران آنلاین فیلم های در حال اکران شنیده شد و خبرهایی از احتمال پیوستن فیلم هایی که در اکران نوروز گیشه موفقی تجربه نکرده اند، به اکران آنلاین منتشر شد. خون شد مسعود کیمیایی که در زمان اکران کمتر از 100 میلیون فروش داشته است، یکی از فیلم هایی است که طبق اخبار به احتمال زیاد به چرخه اکران آنلاین اضافه خواهد شد. محمدصادق رنجکشان، سرمایه گذار خون شد در گفت وگو با ایران با تأکید بر اینکه تصمیم گیری نهایی در این باره به بعد از اکران در سینماها موکول شده است، می گوید: فعلاً منتظر بازگشایی سینماها هستیم. با آغاز فعالیت سالن های سینما، اکران خون شد از سرگرفته خواهد شد و پس از اکران در سینماها به طور قطع این فیلم در پلتفرم های نمایشی اکران خواهد شد. سرمایه گذار فیلم شنای پروانه به کارگردانی محمد کارت درباره تجربه موفق اکران آنلاین این فیلم هم توضیح می دهد: در شرایط عادی انتظار بر این بود که شنای پروانه بالغ بر 40 میلیارد تومان فروش داشته باشد اما وضعیت غافلگیرکننده کرونا تمام معادلات را برهم زد. اگر چه میزان فروش فیلم در مقایسه با این پیش بینی ها، چشمگیر نیست اما همین که تا صبح روز شنبه 21 فروردین ماه در مدت محدود کمتر از 10 روز سه میلیارد و 300 میلیون فروش داشته و جزو پرفروش ترین های اکران آنلاین شده است، نشانه ای از خطا نبودن برآورد فروش است.

کیش و مات در سینما
بر اساس شنیده ها صاحبان برخی از فیلم های اکران نوروز به شکل جدی تری به اکران آنلاین فکر می کنند اما تصمیم گیری نهایی و اطلاع رسانی در این باره را به روزهای آینده موکول کرده اند. علاوه بر شرط اکران 4 هفته ای برای دریافت حمایت های سازمان سینمایی در اکران نوروز، آنها نگران هستند که جدی تر شدن حرف و حدیث ها راجع به اکران آنلاین فیلم شان، در صورت بازگشایی سالن های سینما این آثار را در گیشه با بحران جدی تر مخاطب مواجه کند. تجربه استقبال مخاطبان در ایام جشنواره، کورسوی امیدی برای صاحبان فیلم ها ایجاد کرده که فیلم دیدن در سالن سینما همچنان برای مخاطب جذاب است و همین امتیاز تازه یعنی تغییر رده بندی مشاغل و آغاز فعالیت سینماها به محض نارنجی شدن وضعیت تهران و سایر شهرها بر امیدواری ها افزوده و صاحبان فیلم ها را در تصمیم اکران آنلاین بر سر دوراهی قرار داده است. به نظر می رسد مدیریت اکران در این شرایط شبیه بازی شطرنج شده است که نیاز به تصمیمات به موقع و هوشمندانه تر دارد. امیر بنان تهیه کننده فیلم خورشید در گفت وگو با ایران می گوید: شرایط امروز سینما، روزگار تصمیمات سهل و ممتنع نیست. باید دائم راجع به آن تدبیر کرد و تصمیمات تازه گرفت. هر بار به راه و روش تازه فکر کرد تا این صنعت نابود نشود. سینما به کمک نیاز دارد اگر نه فاتحه آن خوانده شده است. سینما در اغماست و نیاز به شوک دارد.

او تبلیغات برای سینما را در حکم شوک می داند: 80 درصد مردم از اکران نوروز بی خبر بودند. این روزها تنها نشانه از فعالیت سینماها تغییر سردر سالن های سینماست. مگر چند درصد مردم مخاطب سایت ها و خبرگزاری ها هستند. باید مرتب از رادیو و تلویزیون خبررسانی کرد. روزهای آغازین اکران نوروز، سینماها فروش خوبی نداشتند. به مرور شاهد رشد صعودی مخاطبان بودیم که با نارنجی شدن وضعیت تهران و وقفه چند روزه اکران، سینما دچار سکته و ریزش مخاطب شد. بنان تأکید می کند: در صورت بازگشایی مجدد سینماها باید به صورت مداوم سینما رفتن در تلویزیون و رسانه های جمعی تبلیغ شود. خبررسانی راجع به فعالیت سینماها بزرگترین کمک به سینماست. باید مدیران سینمایی در تعامل جدی با مدیران تلویزیون برای اطلاع رسانی در باره فعالیت سینماها و تبلیغ فیلم های در حال اکران رایزنی کنند. این مهم امر ناممکنی نیست. اگر اتفاق نمی افتد یعنی اراده ای برای انجام آن وجود ندارد.

تهیه کننده فیلم خورشید در پاسخ به این سؤال که آیا استقبال مخاطبان از شنای پروانه در اکران آنلاین آنها را ترغیب به اکران فیلم شان در این فضا نکرده است، می گوید: همه فیلم ها به اکران آنلاین هم فکر می کنند اما باید شرایط را سنجید. شنای پروانه در ایام پس از نوروز پارسال اکران شد و چند دوره اکران را تجربه کرد. عدد روزهای اکران خورشید به 10 روز هم نمی رسد. باید بر اساس شرایط تصمیم گرفت فعلاً تصمیم بر این است که فرصت اکران در سالن سینما را جدی تر بگیریم.
هفته ای یک بار آدم باش شهرام شاه حسینی که در صدر فروش گیشه قرار دارد در کنار تکخال مجید مافی از فیلم های طنز اکران نوروز هستند که شانس بیشتری برای جذب مخاطب در سینماها دارند. لاله اسدالله نیک نژاد که با 27 میلیون فروش در کف جدول فروش قرار دارد هم از جمله فیلم هایی است که اکران آنلاین را به عنوان یکی از گزینه های قطعی پیش رو دارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری پانا
وقتی گزارش سالانه فیلیمو منتشر شد و خبر از ساخت 30 سریال با کارگردان های مطرحی مانند حسن فتحی، محمدحسین مهدیان، سیروس مقدم و محسن تنابنده داد، از ورود چند سریال خوب به لیست تماشایمان خوشحال شدیم.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲

چند روز گذشت و با افزایش قیمت فیلیمو تازه فهمیدیم که همه این سریال های خوب قرار است با افزایش نجومی قیمت اشتراک ها اتفاق بیفتد. اتفاقی که همزمان در فیلیمو و نماوا افتاد و با افزایش بیش از دو برابری میانگین قیمت ها در اسفند ماه رخ داد. از یک ماه گذشته تاکنون مخالفین، رسانه ها و روابط عمومی فیلیمو هر کدام نظراتی داشته اند که در این مطلب بررسی می کنیم.

گرانی در دو پرده

اوایل اسفند سال 99 بود که فیلیمو و نماوا با افزایش قیمت، اشتراک ماهانه خود را از 25هزار تومان به 59 هزار تومان رساندند. اتفاقی که با واکنش های منفی مواجه شد. بیش از دو برابر شدن قیمت، آن هم در شرایطی که از نظر اقتصادی وضعیت مساعدی وجود ندارد و سرویس های VOD هم جزو بخش های اصلی زندگی مردم نیستند. این اتفاق به همین جا ختم نشد و در فروردین ماه، فیلیمو بار دیگر هزینه عضویت را افزایش داد و به اشتراک ماهانه 99هزار تومان رساند. افزایش نزدیک به چهار برابر در یک ماه.

شکوری مقدم، مدیرعامل فیلیمو در مصاحبه ای که با روزنامه صبح نو داشت دلیل این افزایش قیمت را افزایش هزینه تولید مطرح کرد. تعداد سریال های تولید شده در سال 99 توسط فیلیمو 10 اثر بود که بخش زیادی از این ها با نماوا به صورت مشترک ساخته شدند که حالا در تولید مجزا عمل می کنند. فیلیمو به تنهایی قصد دارد 30 سریال در سال پیش رو بسازد. 1400 اپیزود سریال در سال 1400. فیلیمو برای تأمین هزینه ساخت روی پولِ مردم حساب کرده است.

روابط عمومی فیلیمو هم در پاسخ به واکنش های منفی در فضای مجازی مرتباً تکرار می کند که این افزایش هزینه برای افزایش کیفیت و کمیت تولیدات است. حتی در پاسخ به کامنت های اینستاگرامش در اعتراض به افزایش قیمت صرفاً یک پیام ثابت را کپی می کند. همچنین در بیانیه ای که منتشر کردند دست به مقایسه بین خرید سال های گذشته از سوپرمارکت زدند که برای چهار قسمت باید 60 هزارتومان در ماه می پرداختیم، اما حالا برای 24 قیمت باید 99 هزار تومان بپردازیم. در بخش دیگری از همین بیانیه، روابط عمومی فیلیمو اعلام کرد از آنجا که قصد دارند وارد بورس شوند، همه فعالیت های مالی شرکت شفاف و برای مردم قابل پیگیری است. روابط عمومی نماوا اما به هیچ اعتراضی واکنش نشان نداده و دلیل افزایش قیمت در اسفند را هم بیان نکرده و به طور کلی اظهارنظرهای عمومی تاکنون برایش مهم نبوده است.

معادل پنج بار سینما رفتن!

مزیت اصلی سرویس های آنلاین پخش فیلم به ارزان بودن آن ها نسبت به متوسط قیمت بلیت سینماهاست. برای مثال بلیت سینما به طور میانگین در استانبول حدود 7 دلار، در رم 10 دلار و در نیویورک 27 دلار و در بعضی سینماهای لندن 50 دلار است. اشتراک نت فلیکس به عنوان بزرگ ترین سرویس VOD جهان هم به طور میانگین برابر با 12 دلار است. اگر شخصی در ماه دوبار بخواهد به سینما برود قیمت آن در هر حالتی از اشتراک یک ماهه نت فلیکس کمتر می شود. در ایران قیمت بلیت حدود 20 تا 25هزار تومان است و قیمت 99هزارتومانی فیلیمو برای یک ماه عدد بالایی محسوب می شود.

در گزارشی از گروه راستا360 که به حوزه استارتاپ می پردازند، حداقل درآمد ماهانه در آمریکا یک هزارو740 دلار است و هزینه اشتراک نت فلیکس کمتر از 12دلار. در ایران حداقل درآمد ماهانه 2میلیون و 640 هزار تومان است و هزینه اشتراک با تخفیف 64.5 هزار تومان است (بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده). به عبارت دیگر هر آمریکایی باید برای خرید اشتراک نت فلیکس 0.67 درصد از حقوق ماهانه خود را بپردازد، اما هر ایرانی باید 2.43 درصد و به این ترتیب می توان مدعی شد هزینه اشتراک فیلیمو چهار برابر هزینه اشتراک نت فلیکس است.

راه حل های فیلیمویی و نماوایی

مخالفت های گسترده ای در فضای مجازی تاکنون انجام شده و تعداد زیادی از افراد اعلام کرده اند قصد تمدید اشتراک خود را ندارند و عده ای حتی پا را از این هم فراتر گذاشتند و همه را دعوت به حذف برنامه از گوشی و لپ تاپ ها کردند. محاسبات مالی هم راه خودش را به صحبت های مجازی باز کرد. با حسابی سرانگشتی و براساس گزارش سالانه فیلیمو، 1/1 میلیون کاربر وجود دارند که ماهانه حدود 50 میلیون تومان درآمد و در سال چیزی نزدیک به یک هزارو50 میلیارد تومان گردش مالی می شود. حالا پرسش پیش می آید که مگر هزینه ساخت سریال ها چقدر است؟

در طرف مقابل فیلیمو و نماوا کمپین های تبلیغاتی خودشان را گسترش دادند. کد تخفیف های فراوان که برای کاربران ساخته می شود، اینفلوئنسرهایی که در استوری تبلیغ می کنند و کد تخفیف ویژه دارند، نماوا که در کمپینی با اسنپ اشتراک رایگان می دهد و همکاری با روبیکا و اپراتورهای اینترنت همراه همه از تلاش های این دو سرویس برای نگه داشتن مخاطبان بودند.

ساترا کجایی؟ دقیقاً کجایی؟

این مشکل و مشکلات مشابه که عمدتاً به فضای دیجیتال برمی گردند به ما یادآوری می کنند که تا چه حد خلأ قانون گذاری در این حوزه داریم. در همین مسئله هنوز مشخص نیست که چه سازمانی مسئول نظارت است. ساترا مسئول تأیید برنامه ها و نظارت بر سرویس دهی و همچنین تأیید مجوز فعالیت VODها را دارد، اما صراحتاً از ورود به حوزه قیمت گذاری کنار کشیده و گفته است که به قیمت گذاری دستوری پاسخگو نیست. از طرفی رسانه ها از معاونت نظارت و ارزشیابی وزارت ارشاد و رگولاتوری وزارت ارتباطات نیز مطالبه گری داشته اند. هنوز هم به صورت دقیق مشخص نیست که کدام نهاد مسئول پاسخگویی و نظارت است و هر سه نهاد وزارت ارشاد، وزارت ارتباطات و صداوسیما در فعالیت ها دخالت می کنند، اما در این شرایط پاسخگویی ندارند.

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
انتظار می رود هر سال با توجه به تورم اقتصادی موجود قیمت بلیت سینما نیز مثل همه ضروری و غیرضروری افزایش داشته باشد. امسال نیز سینماها کار خود را با افزایش نسبی قیمت بلیت آغاز کردند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲

به گزارش خبرنگار برنا، در روزهای پایانی سال 1399 موضوع افزایش قیمت بلیت سینماها در جامعه سینمایی مطرح شد که مخالفان و موافقان بسیاری داشت. برخی بر این عقیده بودند که بهتر است بعد از یک سال تعطیلی و دوری مردم از سینما قیمت بلیت افزایش نداشته باشد اما بسیاری بر این عقیده بودند که عدم افزایش قیمت باعث می شود تا فیلم ها و سینماها بیش از پیش متضرر شوند.

در نهایت در ابتدای سال جاری با افزایشی نسبی قیمت بلیت سینماها کار خود را آغاز کردند. در حال حاضر بلیت سینماها در سه نرخ 30، 25 و 15 هزار تومان به فروش می رسد که در سینماهای مدرن، ممتاز و درجه یک متفاوت است.

در گفت وگو با چند سینماگران این موضوع را مورد بررسی قرار دادیم که در ادامه می خوانید:

حبیب اسماعیلی: مسئله اصلی سینمای ما امروز قیمت بلیت نیست / هنوز اکثریت مردم از بازگشایی سینماها بی خبر هستند

حبیب اسماعیلی تهیه کننده سینما در گفت وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: قیمت بلیت سینماها در ایران را اگر بخواهیم با قیمت بلیت سینما در کشورهای دیگر مقایسه کنیم باید بپذیریم که قیمت بلیت در کشور ما بسیار پایین است. قیمت بلیت سینماها در کشور ما در قیاس با دیگر اجناس داخلی هم بسیار پایین است ولی متأسفانه این نکته را هم باید در نظر بگیریم که نمی توان قیمت بلیت را در مقایسه با دیگر اجناس آنطور که در کشور شاهد هستیم بالا برد و به همین دلیل مجبور هستیم قیمت بلیت سینما را هر سال نهایتاً 20 تا 30 درصد افزایش دهیم.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: به نظر من مشکل اصلی کمبود مخاطب در سینماهای کشور در حال حاضر بالا بودن قیمت بلیت نیست. اگر یک فیلم کیفیت لازم را برای جلب نظر مخاطب داشته باشد قطعاً می تواند مردم را به سینماها بکشاند و قیمت چندان اهمیتی در این بین ندارد. اگر بخواهیم مثالی درباره این موضوع داشته باشیم می توان به نمایش های تئاتر اشاره کرد که با وجود قیمت نسبتاً بالای بلیت هر نمایش، علاقه مندان به تئاتر بلیت خریداری می کنند و به دیدن نمایش ها می روند یا ایام جشنواره فیلم فجر هم این مسئله را تأیید می کند چرا با قیمت بالای بلیت ها دیدیم مردم به خوبی از فیلم های تازه و خوب استقبال می کنند.

او افزود: همه ما با وضعیت اقتصادی کشور آشنا هستیم و بالا رفتن قیمت ها را هر روز مشاهده می کنیم. واقعاً قیمت بلیت سینما در حال حاضر قیمت بالایی نیست و اگر بخواهید مقایسه ای در مقیاس جهانی داشته باشید قیمت بلیت سینما در ایران کمی بیشتر از یک دلار است. از طرفی برای کسانی که احساس می کنند قیمت بلیت سینما بالا است و توانایی خرید بلیت ندارند می توانند در ساعاتی از روز به سینما بروند که برخی طرح ها برای کاهش قیمت در نظر گرفته شده است یا روزهای سه شنبه که بلیت نیم بها است زمان مناسبی برای مراجعه این افراد به سینما است.

این تهیه کننده در ادامه تأکید کرد: با این حال باید تأکید کنم که مسئله اصلی ما امروز قیمت بلیت نیست. سینما امروز از عدم اطلاع رسانی و تبلیغات مناسب درباره اکران فیلم ها و بازگشایی سالن ها آسیب می بیند. مردم این روزها کمتر به سینما می روند و اکثراً از بازگشایی سینماها بی اطلاع هستند. متأسفانه تعطیلی های مکرر ذهنیت مردم را نسبت به سینما به محلی ناامن تغییر داده و این در حالی است که واقعاً در سالن های سینما خطری مخاطبان را برای دیدن فیلم تهدید نمی کند. در یک سالن 200 نفره که 5 یا 6 نفر مشغول دیدن فیلم هستند که شاید حتی این افراد از یک خانواده هم باشند در قیاس با یک تاکسی که در یک محیط کوچک 5 نفر قرار گرفته اند هیچ خطری ندارد و نکته دیگر این است که خوشبختانه در سینماها با وسواس و دقت پروتکل های بهداشتی رعایت می شود.

تهیه کننده فیلم سینمایی قرمز با اشاره به تغییر سطح شغلی سینما به گروه دو گفت: در وهله برای این اتفاق خوب باید از ستاد مبارزه با کرونا و بعد پیگیری های آقای انتظامی رئیس سازمان سینمایی تشکر کرد که در ایام تعطیلی نوروز این موضوع را با جدیت دنبال کردند و با پیگیری نتیجه مطلوب حاصل شد. اگر تبلیغات مناسبی برای بازگشایی سینماها صورت گیرد با تدام این وضعیت می توان کمی به رونق گیشه امیدوار بود.

او در پایان تصریح کرد: متأسفانه تبلیغی که برای تعطیلی سینماها صورت گرفت را برای بازگشایی شاهد نبودیم و هنوز بسیاری از مردم خبر ندارند که سینماها باز شده اند. متأسفانه ارگان های رسمی در این زمینه هیچ همکاری ندارند و صداوسیما هم هیچ تلاشی برای اطلاع رسانی در این زمینه انجام نمی دهد. ممکن است صداوسیما با یک فیلم مشکل داشته باشد اما قطعاً با کلیت سینما مشکلی ندارد و می تواند درباره بازگشایی آن به مردم اطلاع رسانی کند. به نظر من باید از کسانی که در این شرایط سرمایه خود را صرف فرهنگ و هنر کرده اند حمایت کرد و کاش ارگان های مختلف از جمله صداوسیما این موضوع را جدی بگیرند.

عبدالله علیخانی: هم افزایش و هم کاهش قیمت بلیت سینما به ضرر تهیه کننده ها و سینماداران است

عبدالله علیخانی تهیه کننده سینما و مدیر سینما عصر جدید در گفت وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: بیشتر شدن قیمت بلیت سینما یا حتی ارزان شدن آن در هر صورت به ضرر تهیه کننده و سینمادار است و در این بین این دو قشر بازنده های اصلی هستند و هیچ راهکاری که بتوان به آن به عنوان یک راه حل امیدوار بود، وجود ندارد.

علیخانی تصریح کرد: هزینه تولید فیلم در یک سال گذشته افزایش چشمگیری داشته، تهیه کننده سینما هم مثل همه مردم با افزایش قیمت ها هزینه تولید اثرش چند برابر می شود و راه کسب درآمدش نیز بالطبع باید افزایش داشته باشد. فروش فیلم در سینماها اصلی ترین راه درآمدزایی برای تولیدکنندگان آثار سینمایی است و بالا رفتن قیمت بلیت با توجه به تورمی که در جامعه شاهد هستیم امری طبیعی است.

او افزود: اما اگر بخواهیم تورم را در نظر داشته باشیم قیمت بلیت در مقایسه با آن افزایش چندانی نداشته و هنوز هم نمی تواند جوابگوی هزینه ها و در واقع سودآوری شود؛ حتی سینمادارها هم نمی توانند با این قیمت به درآمدزایی فکر کنند چرا که سینما از سبد خانواده ها بیرون آمده و تعداد کمی از مردم به سینما می روند و با گران تر شدن قیمت ها همین قشر اندک هم کمتر از قبل می شود. سینماداری که هزینه ها برایش دو چندان شده و میزان دستمزد کارگر نسبت به سال گذشته 30 تا 40 درصد افزایش پیدا کرده است چگونه باید بتواند دستمزدها را پرداخت کند و جلوی تعطیلی سینما را بگیرد؟

تهیه کننده فیلم سینمایی نیش تأکید کرد: مشکل سینما امروز تنها قیمت بلیت سینما نیست، مشکل اصلی را در جای دیگری باید جستجو کرد. امروز نشریات و خبرگزاری های ما متأسفانه جسارت پرداختن به موضوعات اصلی را ندارند و همین مسئله ساده قیمت بلیت را دنبال می کنند و کسی نمی گوید چرا با گران تر شدن همه مایحتاج ابتدایی زندگی سینما نباید قیمت بلیتش را افزایش دهد یا اگر این اتفاق خوشایند نیست باید بررسی شود و راه حلی برای این مشکل پیدا کرد اما متأسفانه هیچ کس به فکر حمایت از سینما نیست.

این تهیه کننده در ادامه اظهاراتش گفت: بلیت سینما با همین قیمتی که امسال مشخص شده نسبت به دیگر اقلام مورد نیاز جامعه هیچ افزایش چندانی نداشته است. اما این نکته هم حائز اهمیت است که با افزایش قیمت ممکن است مخاطبان سینما به حداقل برسد و در هر صورت صاحبان آثار و سینماها متضرر می شوند.

علیخانی در پایان تصریح کرد: ما بیش از 90 سال است که در کشورمان سینما داریم و در هیچ دوره ای به سینما توجه چندانی نمی شد و در حال حاضر هم دولت هیچ کمکی به سینما نمی کند. اینکه به چند فیلم کمک شود و از چند تهیه کننده حمایت شود راهی مناسب برای نجات سینما نیست. اگر دوستان در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قصد دارند سینما را از شکست و نابودی نجات دهند باید تمهیداتی درست داشته باشند. متأسفانه در حال حاضر هیچ راه حلی جز بالا بردن قیمت بلیت وجود ندارد که همان هم در نهایت به ضرر سینما و سینماگران است.

محمدحسین فرح بخش: قیمت بلیت سینماها حداقل باید 40 هزار تومان باشد / امسال اکران نوروزی موفقی خواهیم داشت

محمدحسین فرح بخش تهیه کننده و کارگردان سینما در گفت وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: قیمت بلیت سینماها در سال جدید باید افزایش پیدا کند و مبالغی چون 30 هزار تومان بسیار کمتر از آن است که بتواند سینماها و صاحبان آثار به صرفه باشد، در حال حاضر بلیت در اکران آنلاین به همین قیمت فروش می رود و قطعاً با این قیمت هزینه سینماها و مخارج فیلم هایی که اکران شده اند فراهم نمی شود.

فرح بخش تأکید کرد: قطعاً افزایش قیمت باید در حدی باشد که برای سینماداران و صاحبان آثار حداقل درآمدی در پی داشته باشد و حداقل قیمت بلیت سینماها باید در سال آینده 40 هزار تومان باشد که البته همین رقم هم نمی تواند چندان مقرون به صرفه باشد.

او افزود: تا زمانی که شیوع ویروس کرونا ادامه دارد هیچ چشم اندازی را نمی توان برای سینمای ایران متصور شد و برای اینکه بتوانیم تحلیل و بررسی درباره آینده سینمای ایران داشته باشیم باید صبر کنیم تا کرونا به پایان برسد و به یک وضعیت ثابت برسیم.

این تهیه کننده در پایان اظهار داشت: قطعاً امسال اکران نوروزی موفقی خواهیم داشت و فیلم هایی که اکران می شوند می توانند در گیشه موفق باشند. وضعیت سینماها در حال حاضر نسبت به چند ماه پیش بسیار بهتر شده و کم کم مردم با پذیرش وضعیتی که به وجود آمده و رعایت پروتکل های بهداشتی برای دیدن فیلم ها به سینما می روند. قطعاً آثار طنز و آثاری که بتوانند نظر مردم را به خود جلب کند و با مردم ارتباط برقرار کنند آثار مناسب تری برای اکران نوروز خواهند بود.

..................................................................................................

با توجه به شرایط خاصی که امروز سینمای کشور در آن قرار دارد نمی توان پیش بینی قطعی درباره هر تغییر و تمهیدی داشت. باید منتظر بمانیم و ببینیم که آیا افزایش قیمت بلیت می تواند به لحاظ اقتصادی به کمک سینما بیاید یا سینما در وضعیتی بدتر قرار می گیرد و تعداد مخاطبانش نسبت به قبل کمتر می شود.

حبیب اسماعیلی عبدالله علیخانی محمدحسین فرح بخش

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
رییس سازمان سینمایی در پیامی درگذشت مدیر امور سینمایی و سمعی بصری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی را تسلیت گفت.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی، در پیام حسین انتظامی آمده است: با نهایت تاسف و تاثر مطلع شدیم برادر عزیزمان آقای دکتر رحمت اله کرمی به رحمت حق شتافت. آن فقید سعید با روحیه ای همدلانه، همواره در خدمتگزاری عرصه سینما کوشا بود و در این راه از هیچ تلاشی فروگذار نکرد. اینجانب فقدان این همکار عزیز را به همکاران گرامی ام در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی و خانواده ایشان تسلیت می گویم و از درگاه خداوند متعال غفران و رحمت الهی برای این مرحوم و صبر و بردباری برای بازماندگان محترم خواستارم.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
سالن های سینمایی به واسطه قرمز شدن شرایط کرونا در سراسر ایران این روزها تعطیل هستند و فیلم های اکران آنلاین نیز چندان چنگی به دل نمی زنند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲ سایت های دیگر : روزنامه خراسان

گروه سینمایی هنرآنلاین : در حالی که در آخرین روزهای اسفند 99 همه منتظر اعلام شورای صنفی نمایش برای معرفی فهرست نهایی اکران نوروز 1400 بودند در نهایت فیلم های خون شد ، خورشید ، تکخال ، لاله و هفته ای یک بار آدم باش به عنوان فیلم های طلایی ترین زمان در فصل اکران معرفی شدند.

درست در زمانی که همه منتظر تکانی در گردونه اکران بودند تا ببینند مخاطبان پس از کرونا آیا در این زمان طلایی به سینما رغبتی نشان می دهند یا نه، سالن های سینمایی که در دسته سه مشاغل قرار داشتند و با کوچکترین تسریع در روند کرونا به تعطیلی می رسیدند به گروه دو انتقال یافتند تا نور امیدی در دل سینماداران بتابد و سالن ها به راحتی بسته نشوند، اما این خوشحالی تنها سه روز دوام یافت و شهرها بلافاصله یکی یکی به قرمزی رسیدند تا بار دیگر سالن ها و مشاغل دسته دو نیز بسته شوند.

در همین مدت اندک از بازگشایی مجدد تا تعطیلی دوباره سالن ها طبق اعلام سمفا، پنج فیلم روی پرده، در مجموع فروششان به رقم یک میلیارد و 190 میلیون تومان رسید و این ارقام خبر از استقبال پایین مخاطبان در سال 1400 می دهند.

با توجه به تعطیلی سالن های سینمایی این انتظار می رفت تا بار دیگر اکران انلاین آثار، این بار پرقدرت تر از سال قبل دنبال شود، اما ضعف هایی که در این حوزه وجود دارد با وجود گذشت یک سال از آغاز آن همچنان پابرجاست و کمتر فیلمسازی حاضر به پذیریش این ریسک می شود تا اثرش را بر بستر فضای مجازی که امنیتی در آن وجود ندارد به اکران درآورد.

بنابراین اکران آنلاین 1400 خلاصه شد در نمایش آثار شنای پروانه ساخته محمد کارت، زیر نور کم محمد پرویزی، بعد از تو فرهاد نجفی، آقای سانسور علی جبارزاده، دیدن این فیلم جرم است رضا زهتابچیان و پیشی میشی حسین قناعت که از این میان تنها دو فیلم زیر نور کم و بعد از تو آثاری هستند که به تازگی به این فهرست افزوده شده اند و بر همین اساس نگاهی به این اثار خواهیم داشت تا از چند و چون ساختشان بیشتر اطلاع یابیم.

شنای پروانه

به کارگردانی محمد کارت و تهیه کنندگی رسول صدرعاملی که در سال 1398 ساخته شد و در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد، برنده سیمرغ بلورین شش رشته از جمله بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای امیر آقایی و بهترین بازیگر نقش مکمل زن برای طناز طباطبایی شد. شنای پروانه قصه انتشار فیلمی از زنی به نام پروانه که مشغول شناست، در فضای مجازی است که حالا شوهر پروانه و برادر شوهرش به دنبال انتقام از عامل این بی آبرویی هستند و این شروع ماجراست... امیر آقایی، جواد عزتی، طناز طباطبایی، مه لقا باقری، پانته آ بهرام ، علی شادمان در این فیلم به هنرمندی پرداخته اند. فیلمی که از تیرماه 99 به روی پرده رفت اما به دلیل این که با بسته شدن مداوم سالن های سینما مواجه شد همچنان در حال اکران بر پرده سینماهاست . این فیلم در مجموع بر پرده به فروش سه میلیارد و 540 میلیون تومانی رسید و در پنجمین روز نمایش اکران آنلاین خود به رقم دو میلیارد تومان دست یافت.

زیر نور کم

به نویسندگی و کارگردانی محمد پرویزی و تهیه کنندگی احسان رسول اف در 1399 که اولین تجربه محمد پرویزی در مقام کارگردان است، داستانی با مضمونی اجتماعی دارد. در خلاصه داستان فیلم امده است: من از آدم هایی که از زندگی ام رفته اند (تا به امروز) خلاصی ندارم. نمی توانم آنها را جایی رها کنم، چون به شکل های متفاوتی بازمی گردند و با لحظه های خوب زندگیم ترکیب می شوند. این درهم تنیدگی آنها گاهی تکان دهنده است. سر زده کسی از راه می رسد دور میزی که نباید باشد حاضر می شود. شده با آنها ساعت ها و یا روزها جایی دیگر بوده ام. همین وقت هاست که زندگی ام زیر و رو می شود ... به این خاطرِ که جایی که هستم یا باید تاریک تاریک باشه، یا روشن روشن ... من از ماندن زیر نورِ کم می ترسم. در این فیلم لیلا زارع، صابر ابر، حمیدرضا آذرنگ، بهناز جعفری، تیرداد کیایی، بیتا بادران به هنرمندی پرداخته اند.

بعد از تو

ساخته فرهاد نجفی در سال 1398 است. داستان این فیلم حول محور زندگی دختر جوانی می گردد که به دنبال خوشبختی در هرج و مرج این جهان پرسه می زند. یک روز او سوار تاکسی می شود، غافل از اینکه زندگی او برای همیشه دستخوش تغییر می شود. مینا وحید، تیرداد کیایی، محمدمهدی حسینی، نیلوفر پارسا، بابک قادری در این فیلم به بازی می پردازند.

آقای سانسور

علی جبارزاده کارگردانی فیلم را برعهده دارد و غلامرضا گمرکی نیز تهیه کننده این فیلم سینمایی است. محمدرضا فروتن، بهرام افشاری، بهاره رهنما، بهنوش بختیاری، امید روحانی، محمود پاک نیت، علی مثنوی، گیتی قاسمی، امیر کربلایی زاده، صحرا اسدالهی، شاهین باباپور، علی ضیایی، سارا احمدی، حسن نوری، امیراشکان مثنوی و علی برقی همراه با هنرمند خردسال آریانا مثنوی، بازیگران این فیلم سینمایی هستند. آقای سانسور فیلمی اجتماعی با رگه هایی کمدی است. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: تا حالا شده زندگی اطرافیانت رو بدون سانسور ببینی!؟ علی جبارزاده فیلمنامه این فیلم را براساس فیلمنامه پرده پوشی به نویسندگی مهدی علی میرزایی به نگارش درآورده است.

دیدن این فیلم جرم است

نخستین ساخته رضا زهتابچیان که محمدرضا شفاه آن را برای حوزه هنری تهیه کرد. فیلم که در ژانر سیاسی ساخته شده درباره یک گروناگیری است که جوانی بسیجی پس از آن که همسر محجبه اش مورد ضرب و شتم یک شهروند قرار می گیرد و نهایتا منجر به سقط جنینش می شود، تصمیم می گیرد با دستگیری ضارب او را به سزای عملش برساند، اما زمانی که مشخص می شود ضارب یکی از اشخاص رده بالای حکومتی است، کار به جاهای پیچیده می کشد. در این فیلم مهدی زمین پرداز، لینداکیانی، امیراقایی، حسین پاکدل،حمیدرضا پگاه، محمود پاک نیت، احسان امانی، حمید ابراهیمی و ... به ایفای نقش می پردازند.

پیشی میشی

به کارگردانی حسین قناعت، تنها فیلم برای رده سنی کودک و نوجوان است که در پلتفرم ها در حال اکران است. در خلاصه داستان فیلم آمده است: فرهاد در دنیا یک عشق دارد، آن هم عشق به ملوس. شاید به خاطر شباهت فرهاد به آلن دلونه که همه رو عاشق خودش می کنه. رضا شفیعی جم، بهاره رهنما، ارژنگ امیرفضلی، علی کاظمی، ساعد هدایتی، محمد شیری،سپهر سهرابی،مهدی حدادی و با حضور نفیسه روشن، یوسف صیادی، صدیقه کیانفر،عباس محبوب از بازیگران "پیشی میشی" هستند. طاها و ماهان عابدی دو بازیگر کودک فیلم هستند.

متاسفانه برخلاف اکران سینماها که سامانه اکران و فروش مشخصی دارند و می توان از میزان رقم فروش آثار مطلع شد، سامانه های آنلاین از این امکان برخوردار نبوده و تنها راه کسب اطلاع از میزان فروش آثار در اختیار صاحبان پلتفرم هاست که شفاف سازی لازم در این زمینه صورت نمی گیرد و از میزان فروش آثار نمی توان اطلاعات دقیقی بدست آورد.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲ سایت های دیگر : اقتصاد آنلاین اقتصاد بازار

گروه هنر: بلاتکلیفی وضعیت اکران سینماها همچنان ادامه دارد. یک سال پیش بود که همه گیری ویروس کرونا در تمام دنیا، چراغ سالن های سینما را خاموش کرد و امید برای برون رفت از این شرایط روبه روز کمرنگ تر شد. در این میان، برخی اکران آنلاین فیلم هایشان را به ضررهای بیشتری که می توانست متوجه شان شود، ترجیح دادند و برخی دیگر منتظر مساعد شدن شرایط ماندند. اما به نظر می رسد این انتظار بیش از حد طولانی شده است و مشخص نیست بار دیگر چه زمانی می توان به تمایل مخاطبان برای حضور حداکثری در سالن های سینما امیدوار بود؟
در روزهای پایانی اسفند سال گذشته، برخی از صاحبان آثار، تمایلشان را برای حضور در اکران نوروزی سینماها اعلام کردند. هفته ای یک بار آدم باش به کارگردانی شهرام شاه حسینی با داشتن 194 سالن سینما 4,279,466,500 در گیشه فروخت که توانست از سایر رقبایش در اکران نوروزی پیش بگیرد.
خورشید به کارگردانی مجید مجیدی نیز 165 سالن سینما در اختیار دارد و تاکنون 3,624,480,000 فروش داشته است. تک خال به کارگردانی مجید مافی با 157 سالن سینما،2,868,836,500 در گیشه فروش داشته است.
خون شد ، تازه ترین اثر مسعود کیمیایی نیز با داشتن 132 سالن سینما، 846,273,466 فروش داشت و لاله به کارگردانی اسدالله نیک نژاد نیز با 94 سالن سینما، از رقبایش بازماند و به فروش 270,718,000 رسید.
این در حالی است که بنا بر اعلام ستاد ملی کرونا و با توجه به تغییر وضعیت کرونایی اکثر شهرستان های کشور، تمامی سینماهای سراسر کشور تعطیل شدند. بنابر این، اکران فیلم های نوروزی پس از سه هفته به پایان رسید و این در حالی است که مجموع فروش پنج فیلم اکران شده به یک میلیارد و 200 میلیون تومان رسیده است.
از سوی دیگر، به نظر می رسد بعد از شکست اکران نوروزی سینماها در سال 1400، این فیلم ها در ادامه اکران آنلاین را آغاز کنند. ایسنا در گزارشی درباره شرایط اکران نوروزی سینماها نوشت: پس از روزهای سختی که در سال 1399 بر سینما گذشت، انتظار می رفت در سال 1400 به ویژه پس از تغییر رده بندی شغلی سینماها در گروه بندی های کرونایی، شرایط بهتری برای سینماداران، پخش کنندگان و تهیه کنندگانی که فیلم هایشان آماده اکران است، فراهم شود. اما تغییر وضعیت پایتخت به سطح قرمز با افزایش تعداد مبتلایان به کرونا، انتظارها را بر هم زد و انتقال مشاغل سینمایی از گروه سه به گروه دو را نیز بی اثر کرد و حالا همان جریان سال قبل در حال تکرار است.
البته سال قبل از یک جهت متمایز بود که آن هم به خاطر اتفاق تازه اکران آنلاین رخ داد، ولی این تجربه هم هرچه جلوتر رفت بی فروغ تر شد؛ تا جایی که به یک طرح شکست خورده تبدیل شد. اما اکران آنلاین فیلم شنای پروانه در چند وقت گذشته نشان داد اگر فیلم درخورتوجهی نمایش داده شود، می تواند در جذب مخاطب و جبران بخشی از سرمایه تولیدش موفق باشد.
بر همین اساس برخی دست اندرکاران فیلم های اکران نوروزی در این فکر هستند که شاید بتوانند با ادامه دار بودن تعطیلی سینماها و نامشخص بودن وضعیت روی اکران آنلاین حساب کنند.
البته فیلم هفته ای یک بار آدم باش شهرام شاه حسینی که در صدر فروش گیشه قرار دارد، احتمالا بیش از دیگر فیلم ها منتظر بازگشایی سینماها خواهد ماند و همین طور فیلم تک خال که با توجه به کمدی بودنش، شانس نسبتا بهتری برای جذب مخاطب در سینماها دارد.
اما از میان سه فیلم دیگر اکران نوروزی که پیش تر خبرهای بیشتری هم از آنها در رسانه ها منتشر شده است، سازندگان خورشید فعلا منتظر بازشدن سینماها هستند.
در این باره محمدرضا صابری، پخش کننده فیلم خورشید به کارگردانی مجید مجیدی تأکید می کند فعلا برنامه ای برای اکران آنلاین این فیلم ندارند.
جواد نوروزبیگی، تهیه کننده فیلم خون شد مسعود کیمیایی نیز با غیرقابل پیش بینی دانستن شرایط اکران گفت: به زودی جلسه ای را با آقای رنجکشان و مسعود کیمیایی خواهم داشت و صحبت می کنیم؛ چون به نظر می رسد با این شرایط باید چاره ای دیگر بیندیشیم. البته اکران آنلاین هم با توجه به امکان کپی شدن فیلم شرایط مطلوبی ندارد، ولی باید با آقای کیمیایی هم مشورت کنم.
دیگر فیلم اکران نوروزی، لاله به کارگردانی اسدالله نیک نژاد است که از تولیدات مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی محسوب می شود و در سال های قبل به خاطر بودجه زیادی که برای ساختش خرج شده بود و بعد دچار مشکلاتی در مالکیت فیلم شد، حاشیه های پرسروصدای زیادی داشت. محمد حمیدی مقدم، مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، درباره اینکه آیا فیلم لاله که فروش کمتری هم نسبت به دیگر فیلم های اکران نوروز داشته، به اکران آنلاین می رود یا خیر، پاسخ داد: وضعیت فعلی برای هیچ کدام از فیلم ها مناسب نیست و ما قرار بود در این روزها برای شروع پخش تیزرهای تلویزیونی فیلم لاله آماده شویم؛ چون لاله با توجه به گونه اکشن و ورزشی که پیشنهاد می دهد، می توانست با تبلیغات، بیشتر دیده شود. با این حال ناامید نیستیم و اکران آنلاین هم یکی از گزینه های قطعی است که برای آن آماده خواهیم شد، اما امیدوارم با طراحی بهتر برای آشنایی مخاطب با فیلم، ابتدا به تعداد مخاطبان در سینماها اضافه کنیم .

گروه هنر: بلاتکلیفی وضعیت اکران سینماها همچنان ادامه دارد. یک سال پیش بود که همه گیری ویروس کرونا در تمام دنیا، چراغ سالن های سینما را خاموش کرد و امید برای برون رفت از این شرایط روبه روز کمرنگ تر شد. در این میان، برخی اکران آنلاین فیلم هایشان را به ضررهای بیشتری که می توانست متوجه شان شود، ترجیح دادند و برخی دیگر منتظر مساعد شدن شرایط ماندند. اما به نظر می رسد این انتظار بیش از حد طولانی شده است و مشخص نیست بار دیگر چه زمانی می توان به تمایل مخاطبان برای حضور حداکثری در سالن های سینما امیدوار بود؟
در روزهای پایانی اسفند سال گذشته، برخی از صاحبان آثار، تمایلشان را برای حضور در اکران نوروزی سینماها اعلام کردند. هفته ای یک بار آدم باش به کارگردانی شهرام شاه حسینی با داشتن 194 سالن سینما 4,279,466,500 در گیشه فروخت که توانست از سایر رقبایش در اکران نوروزی پیش بگیرد.
خورشید به کارگردانی مجید مجیدی نیز 165 سالن سینما در اختیار دارد و تاکنون 3,624,480,000 فروش داشته است. تک خال به کارگردانی مجید مافی با 157 سالن سینما،2,868,836,500 در گیشه فروش داشته است.
خون شد ، تازه ترین اثر مسعود کیمیایی نیز با داشتن 132 سالن سینما، 846,273,466 فروش داشت و لاله به کارگردانی اسدالله نیک نژاد نیز با 94 سالن سینما، از رقبایش بازماند و به فروش 270,718,000 رسید.
این در حالی است که بنا بر اعلام ستاد ملی کرونا و با توجه به تغییر وضعیت کرونایی اکثر شهرستان های کشور، تمامی سینماهای سراسر کشور تعطیل شدند. بنابر این، اکران فیلم های نوروزی پس از سه هفته به پایان رسید و این در حالی است که مجموع فروش پنج فیلم اکران شده به یک میلیارد و 200 میلیون تومان رسیده است.
از سوی دیگر، به نظر می رسد بعد از شکست اکران نوروزی سینماها در سال 1400، این فیلم ها در ادامه اکران آنلاین را آغاز کنند. ایسنا در گزارشی درباره شرایط اکران نوروزی سینماها نوشت: پس از روزهای سختی که در سال 1399 بر سینما گذشت، انتظار می رفت در سال 1400 به ویژه پس از تغییر رده بندی شغلی سینماها در گروه بندی های کرونایی، شرایط بهتری برای سینماداران، پخش کنندگان و تهیه کنندگانی که فیلم هایشان آماده اکران است، فراهم شود. اما تغییر وضعیت پایتخت به سطح قرمز با افزایش تعداد مبتلایان به کرونا، انتظارها را بر هم زد و انتقال مشاغل سینمایی از گروه سه به گروه دو را نیز بی اثر کرد و حالا همان جریان سال قبل در حال تکرار است.
البته سال قبل از یک جهت متمایز بود که آن هم به خاطر اتفاق تازه اکران آنلاین رخ داد، ولی این تجربه هم هرچه جلوتر رفت بی فروغ تر شد؛ تا جایی که به یک طرح شکست خورده تبدیل شد. اما اکران آنلاین فیلم شنای پروانه در چند وقت گذشته نشان داد اگر فیلم درخورتوجهی نمایش داده شود، می تواند در جذب مخاطب و جبران بخشی از سرمایه تولیدش موفق باشد.
بر همین اساس برخی دست اندرکاران فیلم های اکران نوروزی در این فکر هستند که شاید بتوانند با ادامه دار بودن تعطیلی سینماها و نامشخص بودن وضعیت روی اکران آنلاین حساب کنند.
البته فیلم هفته ای یک بار آدم باش شهرام شاه حسینی که در صدر فروش گیشه قرار دارد، احتمالا بیش از دیگر فیلم ها منتظر بازگشایی سینماها خواهد ماند و همین طور فیلم تک خال که با توجه به کمدی بودنش، شانس نسبتا بهتری برای جذب مخاطب در سینماها دارد.
اما از میان سه فیلم دیگر اکران نوروزی که پیش تر خبرهای بیشتری هم از آنها در رسانه ها منتشر شده است، سازندگان خورشید فعلا منتظر بازشدن سینماها هستند.
در این باره محمدرضا صابری، پخش کننده فیلم خورشید به کارگردانی مجید مجیدی تأکید می کند فعلا برنامه ای برای اکران آنلاین این فیلم ندارند.
جواد نوروزبیگی، تهیه کننده فیلم خون شد مسعود کیمیایی نیز با غیرقابل پیش بینی دانستن شرایط اکران گفت: به زودی جلسه ای را با آقای رنجکشان و مسعود کیمیایی خواهم داشت و صحبت می کنیم؛ چون به نظر می رسد با این شرایط باید چاره ای دیگر بیندیشیم. البته اکران آنلاین هم با توجه به امکان کپی شدن فیلم شرایط مطلوبی ندارد، ولی باید با آقای کیمیایی هم مشورت کنم.
دیگر فیلم اکران نوروزی، لاله به کارگردانی اسدالله نیک نژاد است که از تولیدات مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی محسوب می شود و در سال های قبل به خاطر بودجه زیادی که برای ساختش خرج شده بود و بعد دچار مشکلاتی در مالکیت فیلم شد، حاشیه های پرسروصدای زیادی داشت. محمد حمیدی مقدم، مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، درباره اینکه آیا فیلم لاله که فروش کمتری هم نسبت به دیگر فیلم های اکران نوروز داشته، به اکران آنلاین می رود یا خیر، پاسخ داد: وضعیت فعلی برای هیچ کدام از فیلم ها مناسب نیست و ما قرار بود در این روزها برای شروع پخش تیزرهای تلویزیونی فیلم لاله آماده شویم؛ چون لاله با توجه به گونه اکشن و ورزشی که پیشنهاد می دهد، می توانست با تبلیغات، بیشتر دیده شود. با این حال ناامید نیستیم و اکران آنلاین هم یکی از گزینه های قطعی است که برای آن آماده خواهیم شد، اما امیدوارم با طراحی بهتر برای آشنایی مخاطب با فیلم، ابتدا به تعداد مخاطبان در سینماها اضافه کنیم .

لینک خبر :‌ روزنامه شرق
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲

گروه فرهنگ و هنر – فیلمسازی در شرایط کرونایی یکی از مشاغل بسیار پرخطر به حساب می آید. گرد هم آمدن سی چهل نفر و بازی مقابل دوربین بدون داشتن ماسک خطر ابتلا به کویید 19 را افزایش می دهد. به همین دلیل در زمان هایی که بیشتر مشاغل در کشور به حالت تعطیل یا نیمه تعطیل درمی آیند، طبیعی است که گروه های فیلمسازی هم باید کارشان را متوقف کنند. اما آیا این اتفاق می افتد یا فیلم سازان هم مانند برخی مشاغل یواشکی کارشان را ادامه می دهند؟
اوایل اسفند 97 بود که ورود ویروس کرونا به کشور به صورت رسمی تایید شد. از آن پس وزارت فرهنگ و ارشاد برای چندین ماه کلیه فعالیت های فرهنگی و هنری را به حالت تعلیق درآورد. همان ایام بود که خانه سینما برای جلوگیری از ابتلای اهالی صنعت تصویر و خانواده هایشان، پیشنهاد تعطیلی موقت فیلمسازی را مطرح کرد. به هر صورت برای چندین ماه فعالیت بسیاری از پروژه های سینمایی متوقف شد اما پس از گذشت چندین ماه، از آنجا که مشخص شد به زودی ویروس کرونا از کشور نخواهد رفت، ساخت برخی فیلم ها و سریال ها از سر گرفته شد. اما کار کردن در چنین شرایطی با همکاری یک گروه تولید بزرگ چندان هم کم خطر و کم استرس نبود.
آبان ماه سال گذشته در جریان موج سوم کرونا ابتلای نوید محمدزاده، رضا گلزار و لاله اسکندری که البته مشخص نبود کدام شان در پروژه ساخت فیلم و سریال شرکت داشتند دوباره این نکته را حائز اهمیت کرد که میزان نظارت بر رعایت پروتکل های بهداشتی بر گروه های سینمایی چقدر است؟ آیا اصلا دستگاه یا صنفی در این زمینه مسئول است؟
در آن ایام سعید رجبی فروتن، معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی در این باره گفت: بر طبق اعلامی که اردیبهشت ماه داشتیم تولیدات سینمایی با رعایت دستورالعمل ستاد ملی مبارزه با کرونا مقابل دوربین می روند و ضروری است کلیه فعالیت ها براساس ضوابط اعلام شده ستاد ملی مبارزه با کرونا درباره واحدهای تولیدی انجام پذیرد و مسئولیت رعایت این ضوابط با تهیه کنندگان است.
این کشمکش ها تا آنجا ادامه یافت که رئیس ستاد مبارزه با کرونا از وزیر بهداشت خواست که تمامی پروژه های فیلمسازی تعطیل شوند اما این خواسته با مخالفت وزارت بهداشت و وزارت ارشاد روبه رو شد و تنها گروه ها ملزم به رعایت بیشتر پروتکل های بهداشتی شدند.
تقریبا آذرماه بود که همزمان با اوج پیک سوم شیوع ویروس کرونا در کشور شاهد درگذشت برخی از بازیگران مطرح بودیم، کسانی همچون کریم اکبری مبارکه، اکبر عالمی، کامبوزیا پرتوی، پرویز پورحسینی، چنگیز جلیلوند و... که گنجینه های فرهنگ و هنر این کشور بودند و شاید به سختی می توان جایگزینی برایشان یافت. به جز این هنرمندان، بازیگران دیگری نیز در آن ماه ها به کرونا دچار شده اند. که برخی از آن ها بدون آنکه بدانند بیمارند مشغول به کار بودند و این یعنی خطر ابتلای تمام عوامل یک فیلم و درگیر شدن خانواده های آنان با این بیماری.
حالا شاهد شیوع دوباره ویروس کرونا در کشور هستیم. برخی می گویند موج چهارم کرونا که این روزها با آن درگیریم از دفعات پیش سهمگین تر خواهد بود. بنابر استعلام ها، روابط عمومی سازمان سینمایی اعلام کرد که در شهرهایی که از سوی ستاد ملی کرونا قرمز اعلام می شوند با توجه به ممنوعیت تجمع، تهیه کنندگان پروژه های سینمایی و نمایش خانگی ملزم به توقف فیلمبرداری و رعایت کامل شرایط تولید در وضعیت قرمز کرونایی هستند.
با این وجود رئیس انجمن دستیاران فیلمبردار خانه سینما از نبود نظارت، اجرایی نشدن کامل و دقیق پروتکل های بهداشتی در برخی پروژه ها و ادامه فیلمبرداری ها با وجود دستور به تعطیلی 10 روزه در شرایط قرمز کرونایی انتقاد کرد.
پویان کفیلی در این باره گفت: این روزها پروژه های مختلفی در سینما، شبکه نمایش خانگی و تلویزیون در حال تولید و فیلمبرداری است که متاسفانه در برخی از آن ها پروتکل های بهداشتی به درستی رعایت نمی شوند و اقلام لازم بهداشتی هم به میزان کافی از سوی گروه ها تهیه نمی شود و همه چیز به خود افراد سپرده شده است.
او که این روزها خودش هم مشغول کار است ولی تاکید دارد صحبت هایش از جایگاه مسئولیت صنفی مطرح می شود، افزود: تعداد پروژه های سینمایی شاید چندان زیاد نباشد، اما در بخش های دیگر مثل فیلم کوتاه، تیزرها و نیز شبکه نمایش خانگی کارهای زیادی در حال تولید هستند و متاسفانه اطلاع دارم که در برخی گروه ها شرایط خوبی برقرار نیست و در همین مدت افراد متعددی به کرونا مبتلا شده اند. البته دوستان دیگری هم هستند که سر پروژه ای نبودند اما باز هم گرفتار بیماری شدند ولی نکته مهم این جاست که در حال حاضر ستاد کرونا 10 روز تعطیلی سراسری اعلام کرده ولی سینما همچنان به فعالیت خود در بخش تولید ادامه می دهد.
او افزود: سرمایه گذاران و تهیه کننده ها معتقدند توقف فیلمبرداری باعث ضرر و زیان آن ها می شود و شاید من هم در آن موقعیت بودم موضعی مشابه داشتم ولی واقعیت این است که در پروژه های فیلمبرداری افراد ارتباط نزدیکی با هم دارند و متاسفانه پروتکل ها آن طور که باید رعایت نمی شوند و بدتر از آن این که هیچ نظارت بالادستی هم وجود ندارد. در صورتی که اگر تهیه کننده ها پیگیری نمی کنند باید در مرحله بعدی حتما از طریق وزارت ارشاد یا دستگاه های متولی دیگر نظارت صورت گیرد و به تعویق کار در این دوران خاص دستور داده شود. آیا باید منتظر فاجعه باشیم تا تصمیمی جدی گرفته شود؟
کفیلی یادآور شد: الان گروه های بسیار کمی هستند که تست دوره ای کرونا می گیرند یا حتی ماسک و مواد ضدعفونی کننده به اندازه کافی در اختیار عوامل گروه ها قرار می دهند چون به هر حال تمام این ها هزینه های زیادی دارد و متاسفانه مسئولیت عمومی صاحبان یک پروژه در این وضعیت صرفا به عهده افراد سپرده شده است، دقیقا مثل شرایطی که در کل کشور داریم و به جای پذیرش مسئولیت، وضعیت بد فعلی را به گردن دیگران می اندازند.
به گفته او در حال حاضر حدود 10 سریال نمایش خانگی در حال تولید هستند که همه جزء کارهای بزرگ این شبکه محسوب می شوند.
حال این پرسش ها مطرح می شود که وقتی سینما در دسته مشاغل گروه یک نیست، چرا دستور تعطیلی ستاد ملی مقابله با کرونا را رعایت نمی کند؟ و اگر توجیه فعالیت بخش خصوصی است، پس چرا هیچ نظارتی نه از سوی خانه سینما و نه از سوی دستگاه های متولی بالاتر وجود ندارد؟ آیا قرار است بار دیگر شاهد از دست دادن هنرمندان دیگری باشیم؟

ارسال دیدگاه
نام: ایمیل: دیدگاه:

لینک خبر :‌ روزنامه ابتکار
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۱ سایت های دیگر : جهان نیوز شهدای ایران هم اندیشی

بهروز وثوقی، بازیگر سینمای قبل انقلاب در ایران، در اینستاگرام خود نوشته: چه کسانی فردین، ملک مطیعی، بهروز وثوقی و ... را ممنوع التصویر کردند؟ سید محمد خاتمی، میرحسین موسوی، محسن مخملباف .

این در حالی است که اصلاح طلبان همواره نظام و جریان منتقد خود در داخل را به تنگ نظری و سخت گیری در مورد بازیگران فیلمفارسی های قبل انقلاب متهم می کنند و با تحسین بهروز وثوقی، از او با نام قیصر سینمای ایران نام می برند. با این حال، پس از درگذشت ناصر ملک مطیعی، بسیاری افراد در فضای مجازی با یادآوری مسئولیت و سمت های محمد خاتمی، محمد بهشتی، میرحسین موسوی و محسن مخملباف در اوایل انقلاب و دهه 60، تصمیم بر خانه نشینی و بیکاری این بازیگران را با آن ها دانستند.

ناصر ملک مطیعی و محمدعلی فردین پس از انقلاب در فیلم برزخی ها ایفای نقش کردند، اما آن فیلم توقیف شد و سپس عبدالمجید معادیخواه، وزیر وقت ارشاد استعفا داده و سید محمد خاتمی جانشین او شد. معادیخواه، در این خصوص می گوید: برخی مطبوعات مانند کیهان که توسط خاتمی اداره می شد به ما می تاختند و کسانی مانند محسن مخملباف فریاد وااسلاما سر می دادند. در آن هیاهو هیچ کس نپرسید اصلاً داستان فیلم برزخی ها چیست؟

ایرج تقی پور، یکی از تهیه کنندگان سینما نیز دراین خصوص می گوید: برای اینکه محمدعلی فردین بتواند در سینمای پس از انقلاب بازی کند از نهاد های مذهبی و چهره های برجسته ارزشی در قم برای او نامه گرفته شده بود، ولی محسن مخملباف آن مجوز را پاره کرد و گفت اجازه نمی دهد یکی مانند فردین روی پرده سینما برود.

موافقت یا مخالفت با حضور این بازیگران در ایران یا موافقت و مخالفت با کار کردن آن ها در سینمای ایران، بحثی است تفصیلی که مجال خودش را می طلبد، اما دورویی اصلاح طلبان در اینجا مدنظر است که با وجود آنکه ممنوع التصویری این افراد کار چهره های شاخص خودشان بوده، مدعی تنگ نظری دیگران در این زمینه می شوند و برای جلب نظر دیگران، مسئولیت کار جریان خود را نمی پذیرند.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
سازمان سینمایی در اطلاعیه ای از توقف فیلمبرداری پروژه های سینمایی در مناطق قرمز کشور خبر داد. به نقل از روابط عمومی سازمان سینمایی، تهیه کنندگان ملزم به توقف فیلمبرداری و تولید در شهرهای وضعیت قرمز هستند. در پی استعلام برخی از تهیه کنندگان مبنی بر نحوه فعالیت پروژه ها، سازمان سینمایی اعلام کرد: در شهرهایی که از سوی [...]

سازمان سینمایی در اطلاعیه ای از توقف فیلمبرداری پروژه های سینمایی در مناطق قرمز کشور خبر داد.

به نقل از روابط عمومی سازمان سینمایی، تهیه کنندگان ملزم به توقف فیلمبرداری و تولید در شهرهای وضعیت قرمز هستند.

در پی استعلام برخی از تهیه کنندگان مبنی بر نحوه فعالیت پروژه ها، سازمان سینمایی اعلام کرد: در شهرهایی که از سوی ستاد ملی کرونا قرمز اعلام می شوند با توجه به ممنوعیت تجمع، تهیه کنندگان پروژه های سینمایی و نمایش خانگی ملزم به توقف فیلمبرداری و رعایت کامل شرایط تولید در وضعیت قرمز کرونایی هستند.

منبع: آنا

لینک خبر :‌ سینما خانه
در صورت بازگشایی سینماها، اکران رمضان با همان فیلم های نوروزی پی گرفته می شود.

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری صبا ، زمان بندی فعالیت سینماها در ماه رمضان و فیلم های اکران عید فطر همه ساله از مسائل مهم سینمای ایران بوده و امسال نیز با وجود شیوع کرونا، این امر برای سالن داران و سینماگران اهمیت دارد.

اگرچه در حال حاضر سالن های سینما در سراسر کشور با توجه به وضعیت شیوع بیماری تعطیل هستند، اما با انتقال اخیر سینماها به مشاغل گروه 2، این امیدواری وجود دارد که با تغییر وضعیت کرونایی شهرها به وضعیت نارنجی، سالن های سینما بازگشایی شود.

بر اساس پیگیری صبا ، در سال 1400 برای اکران ماه رمضان به صورت مستقل برنامه ریزی نشده و فیلم های اکران نوروز در صورت بازگشایی سینماها، همچنان روی پرده خواهند بود. شورای صنفی نمایش احتمالا در جلسه یکشنبه 29 فروردین ماه درباره اکران عید فطر نیز تصمیم گیری خواهد کرد.

مصطفی قاسمیان

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۱

برنامه سینما معیار با موضوع بررسی مدیریت سینمای ایران در زمان پاندمی کرونا، در ارتباط تلفنی با محمدرضا تقوی فرد (کارشناس و منتقد سینما و دکتری پژوهش هنر) از شبکه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

محمدرضا تقوی فرد در مصاحبه تلفنی با برنامه سینما معیار گفت: در حالت کلی سینما محصول درآمیختن سه ضلع هنر و صنعت و تجارت است.

وی با اشاره به تعطیلی سالن های سینما، اظهار داشت: متاسفانه مدیران مختلف فرهنگی و هنری برای بازگشایی سالن های سینما در دوران شیوع ویروس کرونا برنامه ریزی منطقی و درستی را انجام ندادند.

این کارشناس سینما با اشاره به این که در بسیاری از مواقع دولت به جای دخالت در تولید باید نقش نظارتی خود را ایفا کند، عنوان کرد: اگر کارِ تولید به تولیدکننده ی واقعی سپرده شود، تمام فعالیت ها با توجه به بهره وری تنظیم شده و پیش می روند و جریانِ تولید رونق می گیرد.

وی افزود: سازمان های دولتیِ مختلف با تعیین مسیرهای مشخص، اجازه ی ابتکار عمل به بخش خصوصی نمی دهند.

محمدرضا تقوی فرد تاکید داشت: تعطیلی سالن های سینما علاوه بر آسیب زدن به سینماداران و سینماگران، بار روانی منفی زیادی را به جامعه اعمال می کند.

وی با اشاره به این که تماشای فیلم در سالنِ سینما لذت متفاوتی برای مخاطب دارد، عنوان کرد: مخاطب با حضور در سالن سینما و تماشای پرده ی عریضِ نقره ای، به تمام زوایای فیلم اشراف پیدا می کند و معنای نماهای کارگردان و بازی های بازیگر را متوجه می شود.

این منتقد سینما ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تمام مدیران سینمایی باید با علم به طولانی شدن پاندمی کرونا، سینمای ایران را به تناسب شرایط فعلی در مسیر درست هدایت و مدیریت می کردند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در برنامه سینما معیار با اشاره به این که شیوع ویروس کرونا جریانِ فیلم سازی را تحت تاثیر قرار نمی دهد، توضیح داد: فیلم های سینمایی به روال سابق در دوران شیوع کرونا هم تولید می شوند.

محمدرضا تقوی فرد با اشاره به این که تورم نرخ تولید فیلم سینمایی را افزایش داده است، اظهار داشت: در وضعیت اقتصادی فعلی یک تهیه کننده برای تولید یک فیلم سینمایی معمولی و ساده حداقل 2 و نیم میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد.

وی با اشاره به این که بخش عمده ای از هزینه تولید فیلم سینمایی صرف بازیگر می شود، عنوان کرد: در زمانی که هزینه ی تولید فیلم با افزایش دستمزد بازیگر ارتقا پیدا می کند، توجه ما به محتوا و سایر عناصر موثر در فیلم سازی کم تر می شود.

خبرنگار : سپهر نصیحتگر

کلمات کلیدی: #تولید_فیلم #سینما #کرونا

1399 تمامی حقوق سایت متعلق به صدای جمهوری اسلامی ایران است

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو
رئیس انجمن دستیاران فیلمبردار خانه سینما از نبود نظارت، اجرایی نشدن کامل و دقیق پروتکل های بهداشتی در برخی پروژه ها و ادامه فیلمبرداری ها با وجود دستور به تعطیلی 10 روزه در شرایط قرمز کرونایی انتقاد کرد.

پویان کفیلی در گفت وگویی با ایسنا بیان کرد: این روزها پروژه های مختلفی در سینما، شبکه نمایش خانگی و تلویزیون در حال تولید و فیلمبرداری است که متاسفانه در برخی از آن ها پروتکل های بهداشتی به درستی رعایت نمی شوند و اقلام لازم بهداشتی هم به میزان کافی از سوی گروه ها تهیه نمی شود و همه چیز به خود افراد سپرده شده است.

او که این روزها خودش هم مشغول کار است ولی تاکید دارد صحبت هایش از جایگاه مسئولیت صنفی مطرح می شود، افزود: تعداد پروژه های سینمایی شاید چندان زیاد نباشد، اما در بخش های دیگر مثل فیلم کوتاه، تیزرها و نیز شبکه نمایش خانگی کارهای زیادی در حال تولید هستند و متاسفانه اطلاع دارم که در برخی گروه ها شرایط خوبی برقرار نیست و در همین مدت افراد متعددی به کرونا مبتلا شده اند. البته دوستان دیگری هم هستند که سر پروژه ای نبودند اما باز هم گرفتار بیماری شدند ولی نکته مهم این جاست که در حال حاضر ستاد کرونا 10 روز تعطیلی سراسری اعلام کرده ولی سینما همچنان به فعالیت خود در بخش تولید ادامه می دهد.

او افزود: سرمایه گذاران و تهیه کننده ها معتقدند توقف فیلمبرداری باعث ضرر و زیان آن ها می شود و شاید من هم در آن موقعیت بودم موضعی مشابه داشتم ولی واقعیت این است که در پروژه های فیلمبرداری افراد ارتباط نزدیکی با هم دارند و متاسفانه پروتکل ها آن طور که باید رعایت نمی شوند و بدتر از آن این که هیچ نظارت بالادستی هم وجود ندارد. در صورتی که اگر تهیه کننده ها پیگیری نمی کنند باید در مرحله بعدی حتما از طریق وزارت ارشاد یا دستگاه های متولی دیگر نظارت صورت گیرد و به تعویق کار در این دوران خاص دستور داده شود. آیا باید منتظر فاجعه باشیم تا تصمیمی جدی گرفته شود؟

کفیلی یاداور شد: الان گروه های بسیار کمی هستند که تست دوره ای کرونا می گیرند یا حتی ماسک و مواد ضدعفونی کننده به اندازه کافی در اختیار عوامل گروه ها قرار می دهند چون به هر حال تمام این ها هزینه های زیادی دارد و متاسفانه مسئولیت عمومی صاحبان یک پروژه در این وضعیت صرفا به عهده افراد سپرده شده است، دقیقا مثل شرایطی که در کل کشور داریم و به جای پذیرش مسئولیت، وضعیت بد فعلی را به گردن دیگران می اندازند.

به گفته او در حال حاضر حدود 10 سریال نمایش خانگی در حال تولید هستند که همه جزء کارهای بزرگ این شبکه محسوب می شوند و جای سوال است که وقتی سینما در دسته مشاغل گروه یک نیست، پس چرا دستور تعطیلی ستاد ملی مقابله با کرونا را رعایت نمی کند؟ و اگر توجیه فعالیت بخش خصوصی است، پس چرا هیچ نظارتی نه از سوی خانه سینما و نه از سوی دستگاه های متولی بالاتر وجود ندارد؟

به گزارش ایسنا، اسفند سال 98 و فروردین سال 99 همزمان با موج اول کرونا در کشور، یک کارگروه مدیریت بحران کرونا در خانه سینما تشکیل شد که تعطیلی و رعایت پروتکل ها را در پروژه ها پیگیری می کرد اما بعد از مدتی با بروز یک سری اختلاف ها دیگر از این کارگروه خبری نشد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
ماشین سینمای ایران با کوله باری سنگین در سربالایی یک ساله کرونا ریپ زنان خود را به گردنه نوروز 1400 رساند، پس از آن معکوس سه به دویی کشید که شاید در هوای بهاری با نفسی چاق تر طی طریق کند اما این سربالایی تندتر و این ماشین کلا متوقف شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۱ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، تاریخ سوم اسفند 1398 بود که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در پی شیوع ویروس منحوسی به نام کرونا اطلاعیه ای صادر کرد که در آن گفته بود: تمامی برنامه های فرهنگی، هنری و سینمایی در سالن های سراسر کشور تا تاریخ 9 اسفندماه 1398 تعطیل است؛ چیزی که خیلی زود در تاریخ هشتم اسفند برای یک هفته دیگر تمدید شد و این تمدیدها سرانجام به نوروز 1399 رسید و سینماهای کشور به طور رسمی در کما رفتند.

تمام مشکل اصلی این بود که اگر سینماها می توانستند کار کنند و درهای آنها به روی مردم باز باشد، چرخه اقتصادی سینماها کار می کرد و اگرچه کمتر از روزهای قبل از کرونا گردش مالی داشت اما اصلی ترین منبع درآمد سینمایی کشور قطع نمی شد. این در حالی بود که رستوران ها و برخی دیگر از اماکن پرتردد مشغول کار بودند اما سینماها بسته.

این رویه باعث شد تا حتی برخی از سینماهای کشور تغییر کاربری بدهند و به رستوران تبدیل شوند. از سوی دیگر مشکلات بیمه ای و اقتصادی سینماگران که دیگر به ایام ماه مبارک رمضان رسیده بودند فزونی گرفته بود. در این موقعیت بود که خانه سینما آن داستان جنجالی را با مدیریت کارنابلد خود راه انداخت تا برای کمک رسانی به اعضای صنوف، اطلاعات محرمانه آنان را بررسی کند. چیزی که پای فتوای مراجع را در خطای آن باز کرد. در هر حال تا حدودی کمک های خانه سینما توانست مشکلات اقتصادی بخش ضعیف تر را کمرنگ کند.

اما سؤال این است که در این مدت متولی اصلی سینمایی کشور چه می کرد؟ سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش کرد تا در رأس مأموریت خود کمک های مالی را راهی سالن های سینمایی کشور کند و همینطور با کمک به خانه سینما مشکل صنفی سینماگران کشور را حل کند.

انتظامی نیز در آغاز ماجرای کرونا در توئیتی از سینماگران خواسته بود تا راه کارهای پیشنهادی خود را برای حل مشکل بیان کنند. اصحاب رسانه نیز در این میان با تماس با تهیه کنندگان و سینمادران تلاش می کردند تا ایده های آنان را رسانه ای کنند.

از سوی دیگر ستاد کرونای سازمان سینمایی با ریاست شخص معاون وزیر، حسین انتظامی تشکیل شد و هر چندوقت یکبار با برگزاری جلساتی مصوبات جدیدی را مطرح می کردند که برخی از آنان مورد استقبال قرار می گرفت و برخی دیگر اهالی سینمای ایران را به دلایلی مانند بدهکار شدن سینماگران به خاطر گرفتن وام یا حتی مطرح شدن تعابیری مانند گداپروری، ناراحت می کرد. سؤال این بود که علاج واقعی چیست و تا کی سازمان سینمایی می خواهد با وام دادن مشکلات سینما را حل کند؟....

اما کم کم که آب ها از آسیاب افتاد علاقه مندان سینما به دنبال پاسخ این پرسش افتادند که چرا اماکن پرترددی مانند رستوران ها می توانند باز باشند اما سینماها خیر؟ پاسخ در دستان وزارت کشور و ستاد ملّی مقابله با کرونا بود: گروه بندی مشاغل. توضیح اینکه مشاغل دارای گروه بندی هستند و از گروه یک تا چهار گروه بندی می شوند. گروه یک مشاغل ضروری مانند فروشگاه های مواد غذایی، زنجیره ای، سوپرمارکت ها، میوه فروشی ها و سبزی فروشی ها، میادین میوه و تره بار و همینطور اماکن نظامی. گروه دو مشاغلی مانند پاساژهای سرباز و سربسته، بازارهای سرپوشیده، مراکز خرید و فروش بزرگ و بازارهای موقت و رستوران ها و مشاغل درجه سه مانند سینماها و موزه ها.

طبق دستور ستاد ملی مقابله با کرونا گروه های یک و دو می توانند جدای از شهرهای وضعیت سفید در شهرهای وضعیت آبی و حتی نارنجی نیز فعالیت کنند. در شهرهای قرمز کشور باید تنها مشاغل درجه یک کار کنند و درجه دو نیز با محدودیت های ویژه به کار خود ادامه دهند. اینجا بود که معلوم شد اگر سینماها در گروه دو قرار بگیرند عملاً سینماهای شهرهای مختلف می توانند کار کنند و اینگونه تعداد بسیار زیادی از سینماهای کشور می تواست فعال باشد و چرخه اقتصادی سینما بهتر بچرخد.

سینماهای شهر تهران و برخی دیگر از شهرها که از وضعیت بحرانی درمی آمدند، بازگشایی می شدند اما بعد از مدت کوتاهی که بار دیگر به وضعیت گذشته بازگشتند بسته می شدند. مدتی دیگر که وضعیت این شهرها بهتر شد سینماها باز شدند و متأسفانه بعد از مدتی بار دیگر بسته شدند. این در حالی بود که مشاغال درجه دو هنوز مشغول کار بودند. باز و بست پشت سر هم سینماها با تغییر رنگ شهرها به آنان ضرر زیادی می زد و باعث شد که برخی از سینماداران تصمیم به باز نکردن سینماها تا ثبات وضعیت شهرها بگیرند.

ناگفته نماند که در مدت زمان بازگشایی سینماها نیز به علت نگرانی از سوزش سرمایه به خاطر بسته شدن دوباره سینماها و نبود مشتری کافی، بسیاری از تهیه کننده ها و صاحبان آثار فیلم های خود را به سینماها ارائه نمی دادند و سینما با کمبود محتوای خوب نیز روبرو بود.

به عید نوروز 1400 رسیدیم و حالا فیلم های زیادی در صف اکران منتظرند تا ببینند کرونا تا چه زمانی می خواهد در کشور ما باقی بماند؟ سینماها با امید به کار خود ادامه دادند و سینماهایی هم که مدتی قبل تر بسته بودند با محدودیت ظرفیت 50 درصدی و رعایت کامل پروتکل های بهداشتی وارد گود اکران شدند.

به محض عبور از هفته اول نوروز در اوایل هفته دوم سال جاری بودیم که خبر آمد به علت قرار گرفتن شهر تهران در وضعیت نارنجی بار دیگر سینماهای تهران و شهرهای نارنجی بسته شد. بیشتر از این امکان تحمل این شرایط نبود؛ رئیس سازمان سینمایی که دو سه روز قبل برای تماشای یکی از فیلم های سینمایی به سینما رفته بود از رعایت دستوراالعمل های بهداشتی سینماها گفته بود و حالا برای حل مشکل تکراری و خسته کننده سینماها جدی شد و آستین همت را بعد از گذشت یک سال بالا زد. رگ غیرتی که اگر یک سال قبل بیرون زده بود می توانست از ضرر و زیان چندصد میلیون تومانی سینماها جلوگیری کند و چرخه اقتصادی سینماها را به آهستگی و پیوستگی بدون تعطیلی چندباره بچرخاند.

امید بار دیگر بازگشت اما افسوس که بعد از چهار روز سینماهای تهران به خاطر قرار گرفتن در وضعیت قرمز بسته شدند و تا امروز نیز بسته اند.

اینجا بود که حسرت و گلایه مندی سینماگران علنی شد: کاش تصمیمی که می شد یک سال قبل گرفت را عملی می کردیم تا در روزهایی که تهران و دیگر شهرها در وضعیت نارنجی بودند می توانستند فعالیت کنند؛ به تعبیر دیگر علاج واقعی قبل از حادثه چرا انجام نشد؟

از سوی دیگر شاید بتوان گفت که اتخاذ این تصمیم که یکی از کاربردی ترین تصمیم های وزارت ارشاد برای سینماها در شرایط بحرانی است، در ایام نزدیک به انتخابات می تواند سویه سیاسی داشته باشد تا در انتخابات به عنوان کارنامه سیاسی بهتر حس شود. در غیر این صورت چرا سال گذشته تلاش و جدیتی برای انتقال سینماها از گروه سه به دو انجام نشد؟

بنابراین باید گفت که معاونت سینمایی وزارت ارشاد که بدون شک از گروه بندی مشاغل و وضعیت آنان اطلاع داشته است، در زمانی که از سینماگران ایده برای حل مشکلات سینما خواسته، اصلی ترین راه کار و ایده را برای حل مشکل مرکزی سینما می دانسته اما به آن عمل نکرده است.

آقای انتظامی اقدام مهمی کردید اما حیف که خیلی دیر است!

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
تهران- ایرنا- معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در پیامی درگذشت علی حیدر شاه حسینی ، خبرنگار باسابقه خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) و یکی از موسسان خانه مطبوعات استان مرکزی را تسلیت گفت.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۱ سایت های دیگر : در حاشیه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا، در پیاممحمد خدادی که امروز شنبه منتشر شدآمده است: خبر درگذشت زنده یاد علی حیدر شاه حسینی ، همکار توانمند و فرهیخته مان در مجموعه خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، که سال های بسیاری از عمر خود را در دفاتر نمایندگی این خبرگزاری در استان هایی چون خراسان، مرکزی، همدان و قزوین خدمت کرده بود، موجب تالم شد.

اینجانب ضایعه درگذشت این خبرنگار باتجربه و متعهد را به خانواده بزرگ ایرنا و جامعه رسانه ای استان مرکزی تسلیت گفته و از خداوند متعال برای آن مرحوم غفران الهی و برای بازماندگان ایشان، صبر و اجر مسالت دارم.

زنده یاد 56 ساله، خبرنگار و دبیر خبر ایرنا در مرکز خبرگزاری جمهوری اسلامی در استان مرکزی شامگاه 5شنبه 19 فروردین ماه 1400 به دلیل ابتلای به بیماری کرونا به دیار باقی شتافت.

او علاوه بر ریاست ایرنا در استان های خراسان، مرکزی، همدان و قزوین، فعالیت خبری و سرپرستی روزنامه ایران در استان مرکزی را نیز بیش از یک دهه برعهده داشت.

به گزارش ایرنا، این فرهیخته فقید یکی از اعضای موسس خانه مطبوعات در استان مرکزی بود و در 2 دوره فعالیت این نهاد نیز به عنوان رئیس و عضو فعالیت داشت.

وی از تحلیلگران حوزه فرهنگی و سینمای کشور بود که از وی 2 تالیف سینمایی با عناوین تاریخچه سینما در اراک و اندرخم یک کوچه برجا مانده است.

این فعال رسانه ای در کارنامه حرفه ای خود پوشش خبری حوادث افغانستان ، زلزله بم، حوادث و رویدادهای استان کردستان ، منطقه آزاد قشم را داشت و همواره با قلم و رفتار فرهنگی می کوشید تا اثری مانا در پیشبرد مناسبات فرهنگی و خبری داشته باشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مرتضی خدمتکار مدیر کل تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی از آغاز به کار نمایشگاه مجازی قرآن کریم از 18 ماه رمضان خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲ سایت های دیگر : پرس شیعه یکتا پرس سراج24 بیان ما

مرتضی خدمتکار مدیر کل تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص فرآیند اجرایی نمایشگاه مجازی قرآن گفت: نمایشگاه مجازی قرآن کریم جایگزین نمایشگاه حضوری نخواهد بود بلکه در شرایطی که امکان برگزاری نمایشگاه حضوری نیست از ظرفیت های موجود بهره مند خواهیم شد و زمینه فعالیت مجموعه های مراکز دینی و قرآنی را فراهم می نمائیم.

وی ادامه داد: نمایشگاه مجازی قرآن می تواند به عنوان رویداد مستمر برای آینده در نظر گرفته شود. با همین نگاه امسال گام اول پروژه را آغاز کردیم و امیدواریم در فرصت باقی مانده در بخش های مختلف زمینه برپایی این رویداد قرآنی را به نحوی فراهم کنیم که زمینه بهره برداری مناسب فراهم شود.

18 رمضان آغاز نمایشگاه مجازی قرآن

خدمتکار با بیان زمان آغاز به کار این نمایشگاه گفت: نمایشگاه از 18 ماه رمضان تا 27 رمضان در دو بخش اصلی فروشگاهی و خدمات محتوایی به صورت مجازی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد. در بخش فروشگاهی زمینه حضور و مشارکت تمام ناشران کتب قرآنی، دینی و دفاع مقدس فراهم شده و در بخش محتوایی نیز تمامی مؤسسات و مراکز فرهنگی و در بستر فضای مجازی فعالیت دارند گرد هم جمع می شوند تا زمینه ارائه خدمات به صورت ویژه در ماه رمضان و در نمایشگاه مجازی قرآن به عموم فراهم شود.

معاون تبلیغ و ترویج معاونت قرآن ادامه داد: فراخوان و ثبت نام مؤسسات قرآنی که مایل حضور در نمایشگاه باشند از فردا اعلام خواهد شد و بعد از آن ارزیابی این مؤسسات و ناشران اتفاق خواهد افتاد و مجموعه هایی که طبق ضوابط و شرایط آئین نامه باشند در این مدت ارائه خدمات خواهند داشت.

زمان ثبت نام از فردا

وی با اعلام زمان ثبت نام افزود: زمان ثبت نام از فردا 23 فروردین آغاز و تا 27 فروردین ماه ادامه خواهد داشت و متقاضیان می توانند در دو بخش محتوایی و فروشگاهی شرکت کنند. امیدواریم در مدت باقی مانده پالایش و ارزیابی خوبی از واجدین شرایط صورت گیرد و زمینه حضور در نخستین نمایشگاه مجازی قرآن برای تمامی علاقه مندان فراهم شود.

خدمتکار ادامه داد: در بخش فروشگاهی نمایشگاه مجازی قرآن با همکاری خانه کتاب و ادبیات از سازمان های تابعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت می کند.

معرفی و دسته بندی مراکز دینی در بخش محتوایی

وی در خصوص فعالیت های بخش محتوایی ادامه داد: در بخش خدمات محتوایی به دسته بندی و معرفی مناسب مؤسسات و مراکز قرآنی خواهیم پرداخت و اگر فردی با مجموعه ای آشنا شد و تمایل داشت از خدمات و محصولات آن مجموعه استفاده کند از همان بستر نمایشگاه وارد مؤسسه و مرکز مربوطه می شود. در تلاشیم مؤسسات و مراکز دینی که خدمات ارزنده ای دارند را شناسایی کرده و با حمایت هایی که صورت می گیرد خدمات آنها در ایام نمایشگاه رایگان و یا با تخفیف ویژه برای عموم در نظر گرفته شود. مجموعه هایی که خدمات ممتازی را به مردم ارائه می کنند شامل آموزش مجازی، مشاوره های دینی و هر نوع خدماتی که حول در حوزه قرآن و عترت می شود.

خدمتکار در خصوص چشم انداز فاز یک نمایشگاه مجازی گفت: ما باید فاز یک را برگزار کنیم تا با معایب و نقاط قوت و ضعف آن آشنا شویم و بر اساس نظرات مردم و بازخوردهای مثبت و منفی آن را مورد بررسی قرار دهیم. بدین صورت ممکن است نقشه راه تغییر کند. برای همین فاز یک بسیار مهم است تا در شأن علاقه مندان به قرآن برپا شود و بعد از آن تصویر روشن تری برای فازهای بعدی خواهیم داشت.

خدمتکار در پایان با پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه آیا تسهیلاتی در بخش فروشگاهی برای جامعه قرآنی در نظر گرفته خواهد شد یا نه؟ ادامه داد: تسهیلاتی پیش بینی شده و در حال رایزنی با نهادهای مربوطه جهت تأمین منابع مالی هستیم و امیدواریم تسهیلاتی را در بخش فروشگاهی برای عموم و اقشار مختلف جامعه محقق کنیم.

کد خبر 5186277

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
مدیر کل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از آغاز به کار نمایشگاه مجازی قرآن کریم از 11 اردیبهشت و فعالیت این نمایشگاه به مدت 10 روز در فضای مجازی خبر داد.

به گزارش سراج24 ؛ مرتضی خدمتکار روز یکشنبه به خبرنگار معارف ایرنا گفت: نمایشگاه مجازی قرآن کریم به مدت 10 روز از 11 تا 20 اردیبهشت مصادف با هجدهم تا بیست و هفتم ماه رمبارک مضان برگزار می شود.

خدمتکار ادامه داد: بستر این نمایشگاه همچون نمایشگاه مجازی کتاب است که سال گذشته برای اولین بار به دلیل ویروس کرونا از سوی خانه کتاب برگزار شد و در آنجا ناشران ثبت اثر می کردند و بازدیدکنندگان کتاب مورد نظر خود را از انتشاراتی که کتاب را ارائه کرده بود، انتخاب کرده و در سبد خرید قرار می دادند.

وی تعداد کتاب های مربوط به حوزه دین و دفاع مقدس را بر اساس اطلاعات ثبت شده در سامانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بالغ بر 40 هزار اثر مکتوب برشمرد که مجوز انتشار آن ها در نمایشگاه مجازی قرآن کریم فراهم شده و افزود: اجازه عرضه و فروش تمام کتاب هایی در نمایشگاه قرآن فراهم شده که مجوز چاپ آن ها مربوط به ابتدای سال 1392 تا پایان اسفند 99 بوده و منتشر شده است.

خدمتکار افزود: خانه کتاب و ادبیات ایران به عنوان مجری بخش فروشگاهی نمایشگاه قرآن انتخاب شده است. به عبارت دیگر وقتی یک بازدیدکننده وارد سامانه نمایشگاه مجازی قرآن و بخش فروش آن می شود، به سامانه خانه کتاب منتقل می شود.

وی درباره بخش محتوایی نمایشگاه قرآن گفت: تلاش داریم تا مجموعه های شاخص و ممتاز را که در فضای مجازی خدماتی ارائه می دهند، شناسایی کرده و زمینه حضور آن ها را در نمایشگاه مجازی قرآن فراهم کنیم و تمام موسسات و مراکز قرآنی و دینی در که در بستر فضای مجازی فعالیت دارند، در این نمایشگاه حضور خواهند داشت.

خدمتکار افزود: ثبت نام برای حضور ناشران و موسسات قرآنی از (فردا) 23 فروردین شروع می شود و به مدت پنج روز تمام ناشران و موسسات و مراکز قرآنی که مایل به حضور در نمایشگاه قرآن هستند، می توانند در سامانه مربوطه ثبت نام کرده و بعد از مرحله ثبت نام، کار ارزیابی و پالایش آن ها انجام خواهد شد و آنگاه می توان آماری از میزان حضور ناشران و موسسات قرآنی ارائه کرد.

نمایشگاه بین المللی قرآن کریم تا سال 98 بیست و هفت دوره توسط معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ماه مبارک رمضان برگزار می شد که از سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا این نمایشگاه برگزار نشد و امسال به صورت مجازی میزبان علاقه مندان خواهد بود.

لینک خبر :‌ سراج24
تهران- ایرنا- رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور از رونمایی تفسیر همراه در نیمه ماه مبارک رمضان خبر داد.

به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی ایرنا از ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور حجت الاسلام با اشاره به طرح تلاوت نور گفت: بیش از دو دهه است که این طرح در سطح مساجد کشور برگزار می شود و اکنون در آستانه دهه سوم همزمان با ماه مبارک رمضان در نظر داریم تا دستاورد سال ها اجرای این طرح قرآنی را رونمایی کنیم.

طرح تلاوت نور به منظور انس بیشتر مردم با قرآن و فراگیرتر شدن موضوع انس با قرآن از سال 1379 از سوی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد در بسیاری از مساجد کشور اجرا شد و بر اساس این طرح روزانه یک صفحه از قرآن تلاوت می شود و در برخی از مساجد بعد از نماز ظهر و عصر و همچنین بعد از نماز مغرب و عشا این طرح را اجرا کرده اند.

ارزانی افزود: در این راستا 30 مجلد در قطع پالتویی و چهار مجلد در قطع وزیری از طرح تلاوت نور شامل تفسیر و ارایه نکات از یکی از آیات منتخب در هر صفحه از قرآن کریم که به خط عثمان طه نگارش شده، ذیل طرح ملی تلاوت نور در ولادت امام حسن مجتبی(ع) در ماه مبارک رمضان رونمایی خواهد شد.

وی با بیان اینکه تفسیر و شرح نکات یک آیه منتخب از قرآن رویکردی در راستای عجین شدن هرچه بیشتر آحاد مردم با کلام الله مجید است، افزود: مقام معظم رهبری(مدظله العالی) همواره تاکید بر این مهم دارند که قرآن باید وارد زندگی افراد شود؛ با توجه به تاکید معظم له، ارایه و اجرای طرح هایی در این قالب فرصتی برای آشنایی اقشار مختلف مردم به ویژه جوانان با مضامین قرآنی تلقی می شود.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به وضعیت قرمز کرونایی در بسیاری از استان ها تاکید کرد: حفظ جان انسان مساله ای مهم است که در روایات نیز به آن اشاره شده است، در حال حاضر کرونا در کشور ریشه دوانده و طبیعی است که عموم فعالیت های حضوری در مساجد تعطیل است اما این موضوع به معنای آن نیست که این سلسله برنامه ها در قالب دیگر یعنی فضای مجازی برقرار نباشد، بر همین اساس ستاد هماهنگی کانون های مساجد بسیاری از فعالیت های قرآنی خود را در قالب برگزاری پویش ها و مسابقات در بستر فضای مجازی تداوم می بخشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
رئیس اتحادیه چاپخانه داران خراسان رضوی گفت: واقعیت امر این است که ما دیگر توقع حمایت نداریم و به این راضی شده ایم که برای ما مانع و مشکلی ایجاد نکنند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲ سایت های دیگر : تجارت آنلاین خبرگزاری تسنیم قدس آنلاین چاپ و نشر آنلاین

گروه مشهد خراسان رضوی

تاریخ انتشار

کد خبر 7722303

دانلود PDF

نظر دادن

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ،علی مغانی رئیس اتحادیه چاپخانه داران خراسان رضوی گفت : از پارسال تاکنون چاپخانه های استان وضعیت بسیار بدی را تجربه کرده اند؛ کرونا یک مشکل جهانی بود، اما بحث کمبود مواد اولیه شرایط سخت تری را برای ما رقم زد.

او افزود: هزینه تامین مواد اولیه صنعت چاپ، چندبرابر گران تر شده است و همچنان این روند ادامه دارد؛ کاغذ 700 هزار تومانی و مرکب 160 هزار تومانی هیچ توجیهی برای ادامه فعالیت چاپخانه ها باقی نگذاشته است.

رئیس اتحادیه چاپخانه داران خراسان رضوی ادامه داد: سایر مواد اولیه مانند مقوا و گلاسه نیز از این شرایط مستثنی نبوده اند و تقریبا شرایط مشابهی را از نظر گرانی تجربه کرده اند.

مغانی بیان کرد: افزایش قیمت مواد اولیه و همچنین تجهیزات ما طوری بوده که یک چاپخانه دار باید سرمایه در گردش خود را 20 برابر افزایش دهد تا بتواند به سوددهی برسد.

او درخصوص حمایت های دولتی تصریح کرد: واقعیت امر این است که ما به عدم سنگ اندازی راضی شدیم و توقع حمایتی نداریم؛ هیچ حمایتی در یک سال گذشته شامل حال چا پخانه داران نشده است.

رئیس اتحادیه چاپخانه داران خراسان رضوی تأکید کرد: متاسفانه در کشور ما هر کسی به فکر منافع خودش است؛ وقتی به اداره مالیات وضعیت فعلی کار و درآمد را می گوییم، ما را به سوی اداره کار سوق می دهد؛ آن ها نیز ما را راهی اداره صنعت، معدن و تجارت می کنند؛ و این چرخه همین طور ادامه دار است.

مغانی درباره اینکه هنوز نهاد متولی و حمایت کننده از چاپخانه داران مشخص نیست، اظهار کرد: صنعت ما جزو دو زیستان است؛ هنگامی که بحث نظارت بر کار های فرهنگی باشد، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خودش را نهاد متولی و تصمیم گیرنده می داند؛ اما دریغ از اینکه حتی یک جلسه جهت بررسی مشکلات ما در یک سال گذشته برگزار کنند و تنها با وعده هایی که تحقق یافتنی نیستند ما را دلخوش کرده اند.

او افزود: اگر اراده ای بر حمایت از این صنعت وجود داشته باشد، می توانستند در این یک سال سهم بیمه کارگر را از چاپخانه داران دریافت نکنند؛ اما فقط تسهیلاتی برای ما در نظر گرفته اند که شرایط سخت و ناشدنی برای دریافتش از بانک وجود دارد.

رئیس اتحادیه چاپخانه داران خراسان رضوی گفت: خوشبختانه هیچکدام از واحد ها کاملا تعطیل نشدند، اما این به معنای شرایط خوب شان نیست؛ کاهش شیفت های کاری چاپخانه ها از 3 یا 2 شیفت به حداکثر یک شیفت، بدین معناست که عملا سوددهی نخواهند داشت.

مغانی بیان کرد: به هر حال ظرفیت کاری چاپخانه ها در مقایسه با 20 سال گذشته تفاوت زیادی داشته است؛ کتاب هایی که دارای تیراژ میلیونی بودند به تیراژ تک رقمی رسیده اند.

او تصریح کرد: روزنامه و مجله نیز فقط در صورت برخورداری از بودجه دولتی به چاپ می رسند و عملا میزان فروش برای آن ها اهمیتی ندارد؛ گلایه مندی مهم ما این است که کاغذ دولتی شامل حال همه می شود به جز چاپخانه داران.

رئیس اتحادیه چاپخانه داران خراسان رضوی با بیان اینکه وضعیت استان در مقایسه با سایر نقاط کشور همیشه بهتر بوده است، تأکید کرد: خراسان رضوی با چند کشور آسیای میانه مرز مشترک دارد و بهتر بودن شرایطش نسبت به سایر استان های کشور در زمینه چاپ، طبیعی است، اما باید حمایت های لازم صورت بگیرد تا بازار های خارجی را از دست ندهیم.

مغانی اظهار کرد: سفارشات خارجی ما که اکثرا از کشور های افغانستان و تاجیکستان است، تحویل شان نیازمند دوره ای یک ماهه است و ما با تورمی که داریم، نمی توانیم قیمت ثابت به آن ها اعلام کنیم.

بیشتر بخوانید

روزگار ناخوش چاپخانه داران خراسان رضوی

او افزود: از طرفی واردکنندگان افغانستانی با ریال از ما خریداری می کنند و ما به باید به ازای خرید آن ها ارز به سامانه نیمایی تحویل دهیم؛ همچنین تاجیکستانی ها نیز برای خرید از ما باید مالیات 70 درصدی بپردازند در حالی که این شرایط برای خریدشان از کشوری مانند ترکیه وجود ندارد.

رئیس اتحادیه چاپخانه داران خراسان رضوی گفت: دو مشکل عمده دیگر ما در حوزه برخی قوانین راه اندازی واحد های تولیدی و تامین تجهیزات است؛ در شرایط فعلی کسی اگر پول هم داشته باشد، نمی تواند تجهیزات چاپ را از خارج کشور، وارد کند.

مغانی بیان کرد: این مسئله مانع بزرگی در راه تولید است؛ بیش از 10 مرتبه با نهاد های متولی مکاتباتی انجام داده ایم و امیدواریم در سالی که به نام مانع زدایی و پشتیبانی از تولید است، مشکلات صنعت چاپ نیز مرتفع گردد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام//م.م

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
نبی زاده با اشاره به خسارت 12 میلیارد تومانی کرونا به اصحاب فرهنگ و هنر خراسان جنوبی گفت: 131 پویش مختلف از زمان شیوع کرونا ویروس به همت هنرمندان و اصحاب فرهنگ و هنر استان در راستای آگاهی رسانی و پیشگیری از این بیماری اجرا شده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۲

سرویس : خراسان جنوبی - زمان : شناسه خبر : 1044312

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی: در روزهایی هستیم که هر لحظه شاهد تغییر آمار مبتلایان به ویروس کرونا و از دست دادن هموطنان خود در شهرهای مختلف کشور هستیم. هر کس به سهم خود تلاش می کند تا نقشی در کاهش آمار داشته باشد. مدافعان سلامت با گذشتن از جان خود و خدمت رسانی بی منت به بیماران، نیروهای جهادی و بسیجیان با تولید ماسک و ملزومات مرتبط با آن، هنرمندان با تولید عکس نوشت و کلیپ، رسانه ها و خبرنگاران با اطلاع رسانی و قلم زدن در این عرصه و ... همه به میدان آمده اند تا باری را از دوش مدافعان سلامت بردارند. در این میان هستند مردمی که با عادی انگاری در ایام نوروز امسال به شیوع موج چهارم کرونا دامن زدند و علاوه بر افزایش روزانه آمار مبتلایان به این بیماری و متوفیان، موجبات تعطیلی بسیاری از مشاغلی که در این یک سال آسیب های فراوانی از این بیماری دیده بودند را برای چندمین بار رقم زدند.

تشکیل ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا برای مدیریت این بیماری یکی از اقداماتی است که از زمان شیوع بیماری کرونا در تمامی استان ها انجام شد. این ستاد کمیته های مختلفی از جمله کمیته اطلاع رسانی و تبلیغات را در ذیل خود راه اندازی کرده است، که با توجه به آغاز موج چهارم کرونا در خراسان جنوبی، عملکرد این کمیته را در گفتگو با ناصر نبی زاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی و مدیر کمیته اطلاع رسانی ستاد استانی کرونا بررسی می کنیم.

1-مهمترین اقدامات و فعالیت های کمیته اطلاع رسانی و تبلیغات ستاد پیشگیری و مقابله با کرونای خراسان جنوبی چیست؟ از زمان شکل گیری این کمیته (25 فروردین 99) تاکنون، 61 جلسه با حضور اعضای کمیته برگزار شده است که 256 مصوبه به دنبال داشته است. همچنین در این مدت 900 عکس نوشت، کلیپ و عکس تولید و با بهره گیری از فضای مجازی، در پیام رسان های مختلف منتشر شده است.

تولید 26 هزار و 100 خبر، مصاحبه، یادداشت و گزارش خبری به همراه متون آموزشی توسط روزنامه های مکتوب و رسانه های برخط استان با هدف اطلاع رسانی موقع و به هنگام به مردم و بیان نکات هشداری و پیشگیرانه لازم از دیگر اقدامات انجام شده است. همچنین در ایام عید امسال 371 خبر و گزارش در رسانه های استان چاپ و منتشر شد.

در این مدت 231 متن آموزشی در قالب رپرتاژهای آموزشی با همکاری روزنامه های استان منتشر شده است. چاپ و نصب 616 بنر و آویزه های هشدار دهنده و آگاهی بخش و نصب آن در سطح شهر از دیگر این اقدامات است.

به دنبال تشکیل کمیته اطلاع رسانی استانی، در ادارات فرهنگ و ارشاد شهرستان ها نیز این کمیته تشکیل و تاکنون 168 جلسه تشکیل شده است.

2- مهمترین کارهای بدیع و تاثیرگذاری که به همت هنرمندان استان برای اطلاع رسانی و پیشگیری از این ویروس منحوس انجام شد، چیست؟ اجرای 131 پویش برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا و کمک به کادر درمان از جمله اهدای خون سالم، نذر ماسک، تولید کلیپ های هشداری در قالب توصیه هنرمندان به مردم و... از جمله این پویش ها بوده است که برخی از این پویش ها همچنان ادامه دارد.

3- برنامه های فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی در این یک سالی که از شیوع بیماری کرونا می گذرد چگونه بوده است؟ هیچ برنامه ای از برنامه های تعریف شده این اداره از جمله جشنواره ها، برنامه های فرهنگی و هنری لغو نشد و تنها تغییری که در این برنامه ها ایجاد شد، انتقال بسیاری از این برنامه ها از فضای عمومی به سمت و سوی فضای مجازی و یا برگزاری با حضور بسیار کم مدعوین بوده است به شکلی که می توان گفت یک تجربه بسیار جدید و با ارزش در راستای مبارزه با این بیماری منحوس به صورت همگانی آغاز و در کنار آن بسیاری از برنامه های آموزشی، هنری، فرهنگی و اقناعی نیز به قوت خود با بهره گیری از فضای مجازی برگزار شد.

4- از خسارات وارده به هنرمندان و همچنین حمایت هایی که از آنها شد بفرمایید؟ در طول یکسالی که از شیوع بیماری منحوس کرونا می گذرد بیش از 12 میلیارد تومان به هنرمندان خسارت وارد شد که تلاش شد با پرداخت تسهیلات با استفاده از سامانه کارا و تحفه بخشی از این خسارات جبران شود. بر این اساس تاکنون از 12.5 میلیارد تومان درخواست اصحاب فرهنگ و هنر در سامانه کارا ثبت شده است که 11 میلیارد تومان آن پرداخت شده است. همچنین 5.5 میلیارد تومان درخواست تسهیلات ثبت شده در سامان تحفه نیز در حال پیگیری و پرداخت است.

5-در طول بیش از یک سال از شیوع کووید 19، آیا هنرمندی از هنرمندان استان به دلیل ابتلا به این بیماری، جان خود را از دست داده است؟ در طول یک سال گذشته تعداد زیادی از هنرمندان به این بیماری مبتلا شدند اما عیسی رستمی افین هنرمند پیشکسوت موسیقی مقامی استان در مردادماه سال قبل به دلیل ابتلا به بیماری کرونا در شهر قاین دار قانی را وداع گفت.

6-علی رعم تلاش های بسیار زیاد مردم و مسئولان، شاهد موج چهارم کرونا در استان هستیم، مهمترین وظیفه مردم چیست؟ با توجه به آمارها، شاهد ویروس جهش یافته کرونا با نام های مختلف (انگلیسی و ...) هستیم که قدرت سرایت آن به مراتب بسیار زیاد است. مردم باید تا تولید انبوه واکسن و تزریق همگانی آن، همچون ماه های اول شیوع ویروس کرونا ضمن رعایت پروتکل ها و فاصله گذاری اجتماعی، از استفاده ماسک و شست و شوی مداوم دست های خود غافل نشوند و از دورهمی های فامیلی و دوستانه به شدت پرهیز کنند.

پایان پیام/ 70

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

ویروس کرونا

|

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی

|

بیرجند

|

خراسان جنوبی

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۱ سایت های دیگر : خبر گزاری رسا بلاغ مازندران

پیام مازند - به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری به نقل از روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه مازندران، حجت الاسلام ابراهیم حیدری جناسمی در جلسه ستاد شئون فرهنگی ویژه مناسبت های مذهبی، با بیان اینکه مطابق فرمایشات مقام معظم رهبری، تصمیم های ستاد ملی مقابله با کرونا فصل الخطاب برای همه نهاد های اجرایی کشور است، اظهار کرد: با توجه به دغدغه و پیگیری های مکرر آیت الله محمدی لائینی نماینده ولی فقیه در مازندران مبنی بر باز بودن مساجد و اماکن مذهبی در طول سال به ویژه ایام ماه مبارک رمضان و سایر مناسبت های مذهبی، طی نامه ای تمامی هیات های امناء سراسر استان مکلف شدن درب مساجد و اماکن مذهبی را باز و اذان نمازهای یومیه را در راس اوقات شرعی پخش کنند.
وی با انتقاد از کارشکنی برخی از مسئولین در حوزه مساجد و امامزادگان بیان کرد: به طور نمونه بعضی از شهرستان ها در مناطقی از مازندران بعضی فرمانداران برای باز بودن درب اماکن مذهبی و امامزادگان کم لطفی دارند و تاکید می کنند به خاطر کرونا درب امامزادگان باید بسته باشد اما در ایام عید شاهد حضور بسیاری از مسافران در بسیاری از مناطق استان بودیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران با بیان اینکه بیشتر برنامه های مذهبی و فرهنگی امامزادگان شاخص استان در فضای باز و با رعایت کامل شیوه نامه های پروتکل های بهداشتی برگزار می شود، افزود: بیشتر امامزادگان فضای باز دارند و برنامه ها را در فضای باز برگزار می کنند ؛ تعدادی از امامزاده ها امام جماعت دائم دارند و این امامزاده ها تنها مکان معنوی برخی محلات هستند و نمی شود درب امامزادگان را به صورت کامل بست.
حیدری جناسمی به سفر حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه به شهرستان آمل و بازدید از فعالیت های خادمین امامزادگان استان در بحث تولید و توزیع اقلام بهداشتی اشاره کرد و گفت: از زمان شیوع ویروس کرونا 12 امامزاده در سطح استان مازندران به صورت رایگان تولید و توزیع ماسک بصورت شبانه روزی را داشتند که با ضدعفونی محوطه و نقاط مختلف شهر باکمک نیروهای خدوم بسیج و هیات های امناء به مقابله با ویروس کرونا پرداختند.
وی بیان کرد: از زمان شیوع کرونا تاکنون بسیجیان و مذهبی ها با تهیه و تولید و توزیع اقلام بهداشتی و تغسیل و تدفین اموات کرونایی ، تهیه و توزیع کمک های مومنانه و همچنین توزیع غذای گرم در کنار کادر درمان و مردم بودند و هستند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران عنوان کرد: به فرموده مقام معظم رهبری بسته بودن درب مساجد خواست دشمنان انقلاب اسلامی است و نباید اجازه دهیم با برخی سوء تدبیرها این خواست دشمن محقق شود.
انتهای پیام/86031/غ

لینک خبر :‌ پیام مازند
عصر امروز در نشستی با حضور رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و استاندار خراسان شمالی طرح های مربوط به حوزه اوقاف استان مورد بررسی قرار گرفت که با قول همکاری حجت الاسلام خاموشی برای اجرای طرح توسعه مجموعه مفخم و حل مشکلات مربوط به وقف همراه بود.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل استانداری خراسان شمالی، حجت الاسلام خاموشی در این نشست با حمایت از اجرای طرح های توسعه ای در مکان های موقوفی در استان گفت: در پروژه توسعه مجموعه مفخم بحث درگیری عرصه اجرای طرح با بخشی از موقوفات مطرح بود که در طرح جامع مشکلات مربوط به وقف را حل خواهیم کرد و عرصه در خدمت انجام پروژه خواهد بود.
وی با بیان اینکه تبدیل به احسن در وقف در جایی مطرح است که بتوانیم بهتر را جایگزین وقف سابق کنیم، افزود: اگر پروژه جامعی در این مجموعه برای جایگزینی و ایجاد بیمارستان جدید دیده شود از موضوع استقبال می کنیم و مانعی وجود ندارد.
وی افزود: استاندار خراسان شمالی از عزم جدی برای پشتیبانی از حوزه تولید برخوردار است و سازمان اوقاف و امور خیریه همکاری لازم را با استانداری برای اجرای طرح های توسعه ای دارد.
حجت الاسلام خاموشی رییس سازمان اوقاف و امور خیریه صبح امروز با استقبال علی بیگ زاده معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار خراسان شمالی وارد استان شد و در سفری یک روزه از بخش های مختلف موقوفات استان بازدید کرد.

لینک خبر :‌ استانداری خراسان شمالی
حوزه/ حجت الاسلام صفری ضمن ابراز گلایه از بی تدبیری هایی ستاد کرونا که در ایام نوروز صورت گرفت و بسیاری از شهرها را در وضعیت قرمز قرار داد، گفت: متاسفانه به دلیل بی تدبیری هایی که در ایام نوروز از سوی ستاد کرونا صورت گرفت، برنامه های ماه رمضان تحت الشعاع قرار گرفت.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۱

حجت الاسلام رحیم صفری گرائی در گفت و گو با خبرنگار حوزه در شیراز، با اشاره به برگزاری برنامه های ماه مبارک رمضان اظهار کرد: با توجه به اعلام ستاد کرونا، فعلا تمام برنامه ها تعطیل است.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه برگزاری برنامه های ماه مبارک رمضان منوط به رنگ بندی اعلام شده از سوی ستاد کرونا خواهد بود، اضافه کرد: اکنون که به نوعی بیشتر شهرستان های استان فارس در وضعیت قرمز قرار گرفته ها برنامه ها تعطیل است.

معاون فرهنگی اداره کل اوقاف و امور خیریه فارس خاطرنشان کرد: برنامه های ماه رمضان در شهرستان های نارنجی به صورت مجازی و بدون حضور جمعیت برگزار خواهد شد، در شهرستاهای زرد و آبی نیز با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار می شود، البته که در استان شهری با رنگ آبی و زرد وجود ندارد.

وی، برگزاری ویژه برنامه تفسیر را در ماه مبارک رمضان به صورت ضبط شده مورد توجه قرار داد و اضافه کرد: اگر با صدا و سیمای مرکز فارس به توافق برسیم در یکی از امامزاده های شاخص استان برنامه ای به صورت ضبط شده توسط نماینده ولی فقیه و یا بزرگواری از مجمع عالی تفسیر حوزه علمیه قم را خواهیم داشت.

حجت الاسلام صفری ضمن ابراز گلایه از بی تدبیری هایی ستاد کرونا که در ایام نوروز صورت گرفت و بسیاری از شهرها را در وضعیت قرمز قرار داد، گفت: متاسفانه به دلیل بی تدبیری هایی که در ایام نوروز از سوی ستاد کرونا صورت گرفت، برنامه های ماه رمضان تحت الشعاع قرار گرفت که دود این بی تدبیری ها به چشم اقشار مذهبی و متدین می رود.

وی اعلام کرد: هر گونه طبخ غذا در ماه مبارک رمضان در مساجد و بقاع متبرکه ممنوع شده و اکنون طرح ضیافت همدلی را دنبال می کنم که بسته های معیشتی تهیه کنیم و در اختیار نیازمندان قرار دهیم.

معاون فرهنگی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان فارس در پایان عنوان کرد: بیش از 50 هزار بسته معیشتی به ارزش هر بسته 300 هزار تومان از محل کمک های خیّرین، موقوفات و امامزادگان در اسفند ماه و ایام نوروز تهیه و در اختیار نیازمندان قرار گرفت.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری حوزه
مرامی جدیدی گفت: با تصمیم ستاد مدیریت بیماری کرونای استان فارس، فعالیت سینماها و سالن های نمایش در شهرهای نارنجی فارس با رعایت فاصله گذاری و ضدعفونی کردن فضای سالن ها، مجاز است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۱

سرویس : فارس - زمان : شناسه خبر : 1044545

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز ، بهروز مرامی جدیدی ، امروز (شنبه 21 فروردین) از فعالیت سینماها و سالن های نمایش در شهرهای نارنجی فارس خبر داد و در جمع خبرنگاران به صورت مجازی گفت: با تصمیم ستاد مدیریت بیماری کرونای استان فارس، فعالیت این مراکز با رعایت فاصله گذاری و ضدعفونی کردن فضای سالن ها، مجاز است.

معاون هنری سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس ادامه داد: افزایش تعداد مبتلایان و جان باختگان کرونا و قرار گرفتن اغلب شهرهای کشور در وضعیت قرمز، موجب تعطیلی فعالیت سینماها و سالن های نمایش شده است.

وی اضافه کرد: ممنوعیت و یا محدودیت در نمایش فیلم ها در سینما های حرفه ای ایر کشورهای جهان نیز اعمال و از سرگیری فعالیت ها در گروی عدم بروز موج جدید بیماری اعلام شده است.

معاون سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد فارس تصریح کرد: تشخیص و اعلام ستاد مدیریت بیماری کرونا در کشور و استان فارس برای رنگ بندی شهرها در وضعیت عادی موجب بازگشایی مجد این سالن ها خواهد شد.

وی تاکید کرد: برای رفع مشکلات صاحبان این سالن ها در تامین هزینه ضدعفونی سالن ها با دانشگاه علوم پزشکی شیراز و اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان رایزنی خواهیم کرد.

پایان پیام/ 664

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

وضعیت نارنجی کرونا

|

اجرای مصوبه ستاد کرونا

|

ستاد کرونا

|

سالن نمایش

|

اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس

|

سینما

|

شیراز

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
اسماعیلی گفت: مجوز مؤسسه فعالان قرآنی در اختیار و از وظایف حاکمیتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و طبیعتاً نظام صنفی کشور نمی تواند ورود کند، چون جنس مخاطب نظام صنفی کشور کالا و خدمات تجاری است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۱

شعار سال: سید فخرالدین اسماعیلی، روز گذشته 20 فروردین، در دومین مجمع عمومی و انتخابات هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات و تشکل های قرآن و عترت استان یزد، اظهار کرد: اساساً اتحادیه ها در تمام جوامع توسعه یافته نشان از رشد و بالندگی و توسعه های اجتماعی است، اتحادیه ها ایجاد شدند تا نقش واسطه گری و تسهیلگری را ایفا کنند.

وی ادامه داد: واسطه گری برای تبیین و اینکه طرح ها و برنامه های مؤسسات را نزد نهاد های ذی ربط تبیین کرده و ان شاءالله منجر به تأمین منابع و تصمیم شود و تسهیلگری از حیث اینکه بتوانند مراحل صدور مجوز و وصول تسهیلات بانکی و سایر تسهیلاتی که در نظام فرهنگی کشور وجود دارد از جمله بیمه فعالان قرآنی را تسهیل کنند.

اسماعیلی با اشاره به فعالیت ها و خدمات دفتر برنامه ریزی، آموزش و توسعه مشارکت های معاونت قرآن و عترت گفت: در دفتر قرآن و عترت هر آنچه مربوط به مؤسسات، از بدو تأسیس تا تمدید، تعلیق و انحلال است، صورت خواهد گرفت.

پایش بیمه 4500 فعال قرآنی

وی با اشاره به پایش بیمه فعالان قرآنی اظهار کرد: این طرح در این دفتر در حال انجام است به نحوی که در فاز اول بیش از 4500 نفر از بیمه شدگان قرآنی کشور مورد پایش قرار گرفتند البته با سامانه ای که فاز اول آن در ماه مبارک رمضان رونمایی خواهد شد، توانستیم مربیان را به یک حداقلی از ساماندهی برسانیم و امیدواریم تا پایان سال بتوانیم کلاس ها، نظام آموزش، گواهینامه ها و سرفصل ها را در این سامانه بگنجانیم.

اسماعیلی با اشاره به اینکه تاکنون آمار صحیحی از فعالان قرآنی در دسترس نبوده است، گفت: با طراحی این سامانه، از نیمه دوم امسال تقاضای مدارک را به حداقل خواهیم رساند و بانک اطلاعاتی بسیار خوبی در حال شکل گیری است که مبنای حمایت ها، نظارت ها و رتبه بندی مؤسسات و اعطای بیمه فعالان قرآنی به مربیان خواهد بود، بنابراین از مؤسسات درخواست می شود پس از رونمایی از سامانه، اطلاعات خود را به طور دقیق در این سامانه وارد کرده تا به یک تصمیم صحیح برسیم، اتحادیه ها نیز باید نقش واسطه گری و تسهیلگری خود را در این طرح به جد ایفا کرده تا بتوانیم به تصمیم درستی برای ارائه خدمات به مؤسسات برسیم.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی، آموزش و توسعه مشارکت های معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود از برگزاری سی و یکمین جلسه هیئت رسیدگی به امور مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت در روز شنبه، 21 فروردین با سه دستور جلسه گزارش هیئت از ابتدای تأسیس تاکنون، بررسی پرونده خاص در یکی از استان ها و بررسی اعطای مجوز فعالیت به دو مؤسسه خبر داد و اظهار کرد: برای اولین بار است که تعداد مؤسساتی که متقاضی مجوز هستند، به زیر 15 مورد می رسد و تاکنون هیچ پرونده ای نیست که از سوی این هیئت تعیین تکلیف نشده باشد.

تسهیل مجوز تأسیس مؤسسه برای فعالان قرآنی

اسماعیلی در پاسخ به درخواست یکی از فعالان قرآنی استان یزد، مبنی بر نیاز به مدرک تحصیلی مرتبط برای دریافت مجوز تأسیس مؤسسه از سوی فعالان قرآنی، گفت: هیچ فرقی برای هیئت رسیدگی ندارد که فعال قرآنی اعم از قاری، حافظ و مدیر قرآنی مدرک مرتبط با امور قرآن یا عترت نداشته باشد و اساساً مدرک در درجه های بعدی اولویت قرار دارد به نحوی که در حال حاضر سه نفر حافظ 10، 15 و حتی 5 جزء قرآن و همچنین سه نفر از مربیان قرآنی با هر مدرک تحصیلی تقاضای فعالیت و تأسیس مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت را داشته باشند، قطعاً موافقت خواهد شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سؤال دیگر این فعال قرآنی، صدور مجوز را از وظایف حاکمیتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دانست و با اشاره به نظام قانون صنفی کشور، بیان کرد: براساس مصوبه ای که 27 شهریور 1375 شورای عالی انقلاب فرهنگی داشت، تأسیس هرگونه انجمن، کانون و مؤسسه فرهنگی منحصراً در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفت.

اسماعیلی افزود: در سال های اخیر با توجه به اینکه هیئت رسیدگی مدغم شده بود و سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشترکاً اقدام به صدور مجوز می کردند هیئت رسیدگی مشترک شد که بر اساس همین ماده واحده در سال 97 وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مثل مجوزی که به سازمان سینمایی، کتاب، تئاتر و گروه های مختلف هنری اعطا می کند، مجوز مؤسسات قرآنی را بار دیگر به بدنه حاکمیت برگرداند و البته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان تبلیغات اسلامی اتفاق نظر داشتند که سازمان تبلیغات هم بتواند مجوز تأسیس مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت را صادر کند. این مجوز مؤسسه در اختیار و از وظایف حاکمیتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و طبیعتاً نظام صنفی کشور نمی تواند ورود کند، چون جنس مخاطب نظام صنفی کشور کالا و خدمات تجاری است، هیچ مؤسسه و اتحادیه فرهنگی در کشور سراغ ندارید که از نظام جامع صنفی کشور مجوز دریافت کرده باشد، البته طبیعتاً در این زمینه با مخالفت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روبرو می شوند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه جنس فعالیت و خدمات مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت اساساً فرهنگی است و تجارت و کسب و کار نیست، در زمره وظایف حاکمیتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

اصلاح باور ها باعث تحول در فعالیت های قرآنی می شود

محمدحسین کاظمی، رئیس اداره اوقاف و امورخیریه شهرستان یزد نیز در این مراسم، اظهار کرد: دغدغه یک مؤسسه قرآنی، ترویج و توسعه فرهنگ قرآنی و جذب مشارکت حداکثری اقشار مختلف است، اما آنچه باید مورد توجه باشد حفظ و نگهداری افرادی است که اکنون در حال فعالیت در عرصه قرآن و عترت هستند و باید مورد تشویق قرار گیرند تا جذب حداکثری از طریق همین افراد محقق شود.

وی ضمن گلایه از اینکه در جامعه به فعالان قرآنی ارزش و بها داده نمی شود، بیان کرد: باید تفکر و باور درست به قرآن پژوه القا شود تا احساس سربلندی در جامعه داشته باشد البته لازمه این امر، اصلاح باور ها است.

کاظمی ادامه داد: گاهی باور های مخربی در ما وجود دارد که به قرآن پژوه القا می شود یا گاهی باور های مخربی که در ذهن قرآن پژوه وجود دارد، پاسخی بر آن نیست و حتی قابلیت اصلاح نداریم و این موارد مشکل ساز می شود.

وی از برگزاری دوره ای ویژه حافظان یک ساله قرآن در راستای تبیین جایگاه و ایجاد عزت نفس در قرآن پژوه خبر داد و افزود: این دوره از سال 90 در حال برگزاری است و اکنون برای قرآن پژوهان به صورت گسترده برگزار می شود و البته لازم است مؤسسات قرآنی از این آموزه ها بهره مند شوند تا خود موفق شده و زیرمجموعه ای موفق داشته باشند و در این صورت تحولی در فعالیت های قرآنی صورت گرفته و جذب حداکثری محقق می شود.

ترویج صحیفه سجادیه همت مؤسسات را می طلبد

مجید جوادیان زاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد نیز در این مراسم، اظهار کرد: فعالان و مؤسسات قرآن و عترت استان یزد در ایجاد اتحاد و یکپارچگی و فعالیت های خالصانه در کشور پیشرو بوده اند و آنچه قرار است به توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی منجر شود، با نیت اخلاص مشارکت فعال داشته اند.

وی ضمن تبریک به اعضای هیئت مدیره جدید، گفت: امیدواریم طرح ها و برنامه ها به خوبی برنامه ریزی و به پیش برده شود و استان یزد کما فی السابق از استان های در واقع پیشرو در این حوزه خواهد بود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد با اشاره به معرفی استان به عنوان پایتخت صحیفه سجادیه، بیان کرد: خوشبختانه استان یزد از ظرفیت های خوبی برخوردار است و می تواند این محوریت و مرکزیت ترویج فعالیت های مربوط به دعا و صحیفه سجادیه را با عنوان متن ناب دعا در اندیشه مسلمان ها ترویج و این ردا و بیرق را در دست گیرند، در این راستا برنامه مدونی تهیه شده و امیدواریم با همفکری و همکاری مؤسسات قدم به قدم به پیش برده شود.

شعار سال؛ با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری قرآن، تاریخ انتشار: 21 فروردین 1400، کد خبر: 3963323، www.yazd.iqna.ir

لینک خبر :‌ شعار سال
ساری – ایرنا - مازندرانی ها در چهار طرح فروش فصلی کتاب سال 1399 با خرید بیش از 27 میلیارد ریال کتاب استقبال بسیار خوبی از خرید یارانه ای کتاب داشتند و سبب شدند این استان در بین استان های پرفروش کتاب طرح های فصلی قرار بگیرد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۱ سایت های دیگر : در حاشیه پیام مازند سبز البرز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

به گزارش ایرنا، طرح های فصلی فروش یارانه ای کتاب که معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور رونق بازار کتاب و ترویج کتابخوانی برگزار می کند طی چند دوره برگزار شده در کشور با استقبال خوب و رو به رشد مازندرانی ها مواجه شده است. به طوری که به گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران این استان را در بین استان های برتر از نظر میزان و تعداد فروش کتاب در طرح های فروش فصلی این محصول فرهنگی قرار داده است.

عباس زارع در گفت وگو با خبرنگار ایرنا از فروش بیش از 27 میلیارد ریالی کتاب طی چهار دوره طرح فصلی فروش یارانه ای کتاب در کتابفروشی های مازندران خبر داد و گفت: طبق آمارهای ثبت شده در مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران از چهار دوره طرح بهارانه، تابستانه، پاییزه و زمستانه کتاب که در سال 1399 برگزار شد، مازندرانی ها 27 میلیارد و 157 میلیون و 130 هزار ریال برای خرید کتاب در این طرح ها پرداختند.

وی افزود: تعداد کتاب های خریداری شده توسط مازندرانی ها در چهار طرح فصلی فروش یارانه ای کتاب نیز قابل توجه بود. در مجموع 66 هزار و 335 جلد کتاب در طرح های بهارانه، تابستانه، پاییزه و زمستانه کتاب سال 1399 توسط مازندرانی ها خریداری شد.

به گفته این مسئول، مازندران به استناد آمار مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در طرح زمستانه کتاب 1399 از نظر تعداد فروش به ترتیب پس از تهران، خراسان رضوی، اصفهان، قم، فارس، گیلان و آذربایجان شرقی در رتبه هشتم استان های کشور قرار گرفت و بر اساس مبلغ فروش نیز نهمین استان کشور بود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران مجموع تعداد روزهای برگزاری طرح های فروش فصلی کتاب در سال 1399 را 39 روز در سال 1399 اعلام کرد و گفت: با توجه به محدودیت های کرونایی که در سال گذشته منجر به برگزار نشدن نمایشگاه های حضوری کتاب در عرصه استانی و ملی شد، طرح های فصلی فروش یارانه ای کتاب نقش مهمی در پر کردن این خلاء ناشی از شیوع کرونا در سراسر کشور داشت و خوشبختانه با استقبال خوبی هم مواجه شد. به طوری که از نظر میانگین فروش نسبت به روزهای برگزاری طرح در هر فصل روندی رو به رشد را در استقبال مازندرانی ها از اجرای این طرح داشتیم.

سال گذشته مانند سراسر کشور در مازندران نیز چهار دوره فروش یارانه ای فصلی کتاب برگزار شد. در که از 20 تا 30 اردیبهشت به مدت 11 روز برگزار شده بود مازندرانی ها از 25 کتابفروشی عضو طرح 11 هزار و 618 جلد کتاب به ارزش 426 میلیون تومان خریداری کردند.

تعداد روزهای اجرای طرح دو روز بیشتر از بهارانه بود و میزان استقبال نیز بیشتر شد. این طرح تابستانی به مدت 13 روز از 18 تا 30 مرداد در 26 کتابفروشی مازندران برگزار شد و علاقه مندان به کتاب در این استان 20 هزار و 779 کتاب به ارزش اقتصادی 808 میلیون و 158 هزار تومان خریدند.

در 32 کتابفروشی مازندران از 24 تا 30 آبان یعنی به مدت 7 روز برگزار شده بود که کاهش 6 روزه طرح نسبت به تابستانه کتاب سبب شد مجموع خرید کتاب نسبت به دوره تابستانی طرح کاهش یابد. مازندرانی ها در پاییزه کتاب پارسال 17 هزار و 225 کتاب با مجموع مبلغ 705 میلیون و 444 هزار تومان خریداری کردند. اما با توجه به کم شدن روزهای برگزاری طرح، از نظر میانگین خرید کتاب در هر روز بر مبنای تعداد و مبلغ باز هم رشد محسوسی در عملکرد مازندرانی ها دیده می شد.

در طرح نیز که به مدت 8 روز از 9 تا 16 اسفند در 35 کتابفروشی مازندران برگزار شد، مازندرانی ها 16 هزار و 713 جلد کتاب به مبلغ 776 میلیون و 111 هزار تومان خریدند.

مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سال گذشته علاوه بر اجرای این طرح های فروش فصلی کتاب تلاش کرد تا با افزایش یارانه کتاب به ازای هر کد ملی نیز میزان استقبال از این طرح را در کشور افزایش دهد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۲۱

سپهرغرب، گروه جوانی - آذین رضایی: قاری بین المللی همدانی با بیان اینکه عدم اتفاق نظر مسئولان قرآنی خلأ کلی در این حوزه است، گفت: در استان همدان فعالیت منسجم برنامه ریزی شده برای رسیدن به یک هدف خاص در این حوزه نداریم.

جوانان نخبه ایرانی در تمام عرصه ها و رشته ها در سطح ملی و بین المللی خوش درخشیده اند و شاید این موفقیت هاست که دشمن را بیش از گذشته مصمم تر از میدان به درکردن این جوانان به شیوه های مختلف از تهاجم فرهنگی تا هدف قرار دادن جوانان با گستراندن دام اعتیاد و... کرده است اما آنچه قابل توجه است جوانان این مرزوبوم آن چنان هوشیار و آگاه در مقابل توطئه های دشمنان ایستاده و می ایستند که نقشه های شوم آنان یکی پس از دیگری ناکام می ماند و این است خاصیت جوانان نخبه ایرانی.

اما شاید همواره عنوان نخبه یادآور افرادی است که در رشته های علمی مختلف موفقیت هایی کسب کرده باشند اما نخبگانی در حوزه های دیگر از حوزه های مهارتی تا قرآنی داریم که شاید کمتر به آن ها پرداخته شده است و ضروری است به معرفتی که این جوانان مستعد و نخبه نیز بپردازیم.

مهدی ساعد قاری بین المللی قرآن متولد 1360 در لالجین همدان است که موفقیت های بسیاری را به نام استان خود ثبت کرده و بر خود لازم دانستیم پای صحبت های این جوان نخبه بنشینیم تا از خلأها و مشکلات موجود در حوزه قرآنی کشور و استان برایمان بگوید و این سخنان به گوش مسئولان برسد.

مهدی ساعد در گفت و گو با خبرنگار سپهر غرب با بیان اینکه فعالیت قرآنی خود را از کودکی آغاز کرده است، اظهار کرد: با توجه به فضای خوب قرآنی حاکم بر شهر لالجین این امر مشوقی برای فعالیت بنده در این حوزه شد و دعوت یک معلم خوب و با اخلاص قرآنی به جلسات قرآن مرا در این مسیر قرار داد.

وی با تأکید بر اینکه معلم قرآن استعداد بنده که در زمینه تلاوت قرآن بود را کشف کرد، گفت: از سال 69 فعالیت خود را در رشته قرائت قرآن شروع کردم و با پشتکار به مراحل مهم و موفقیت های کنونی دست یافتم.

این قاری بین المللی همدانی بیان کرد: از دوره دانش آموزی در مسابقات قرآن و نماز شرکت داشتم و از طرف مدرسه به مسابقات آموزشگاه ها، منطقه، شهرستان، استان و در نهایت کشوری معرفی شدم.

ساعد با بیان اینکه پس از طی دوره دانش آموزی در دوره دانشجویی در مسابقات مراکز پیام نور غرب کشور سال 79-80 رتبه دوم را کسب کردم، افزود: در مسابقات مراکز پیام نور کشور در تبریز نیز مقام دوم را از آن خود کردم.

وی با تأکید بر اینکه از دوره دانشجویی وارد فعالیت های حرفه ای قرآنی و تلاوت های حرفه ای شدم، تصریح کرد: شاکله مسابقات کشوری قرآنی از طریق سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار می شود و در استان همدان نیز زحمات بسیاری در این حوزه کشیده شده است.

این قاری بین المللی همدانی ادامه داد: سابقه 10 دوره مقام اول استان را در کارنامه موفقیت های خود دارم و پنج دوره فینالیست برتر مسابقات کشوری بوده ام؛ سال 1393 نیز مقام پنجم کشور را کسب کردم که این مورد در تاریخ استان بی سابقه بود و تا به امروز نیز تکرار نشده است.

ساعد با بیان اینکه پس از کسب رتبه پنجم کشوری به مسابقات اندونزی اعزام شدم، خاطرنشان کرد: سطح مسابقات بسیار بالا بود و رتبه چهارم را کسب کردم.

وی به کسب مقام دوم در مسابقات کشوری سال 94 اشاره کرد و یادآور شد: این موفقیت در استان بی نظیر بود و به جای شرکت در مسابقات مالزی و با توجه به شرایط و شور در شورای عالی قرآن به مسابقات روسیه اعزام شدم.

این قاری بین المللی همدانی اظهار کرد: با نهایت ناداوری در مسابقات سال 95 روسیه عنوان چهارم را به خود اختصاص دادم و قابل ذکر است که این شرایط متأسفانه برای شرکت کنندگان ایرانی در این مسابقات وجود دارد.

ساعد به سفرهای تبلیغی خود به سایر کشورها اشاره کرد و گفت: کشورهای عربستان، عراق، هند، چین و اندونزی هدف سفرهای تبلیغی بود و سفیر قرآنی جمهوری اسلامی ایران در این کشورها بودم.

وی با اشاره به ادامه تحصیل در رشته علوم تربیتی، بیان کرد: این رشته تحصیلی بسیار به حوزه قرآنی مرتبط است و شیوع کرونا موجب تعطیلی کلاس های آموزش حضوری در بارگاه امامزاده عبدالله (ع) و تالار قرآن شد اما به صورت مجازی با قاریان مطرح کشور و خارج از کشور ارتباط دارم.

این قاری بین المللی همدانی افزود: کلاس مجازی طی این مدت برای علاقه مندان از سراسر کشور برگزار کرده ام که شرکت کنندگانی از استان های سمنان، کرمانشاه، مرکزی، کرمان، بوشهر و لرستان در این کلاس ها حضور دارند.

ساعد با بیان اینکه علاقه مند به تفسیر قرآن هستم، تصریح کرد: تفسیرهای متعددی از قرآن کریم را بررسی کرده ام و شاید در آینده در این حوزه فعالیت و تولیداتی داشته باشم.

وی با تأکید بر اینکه رشته اصلی فعالیت قرآنی بنده تلاوت قرآن است، ادامه داد: اکنون در مجامع ملی و بین المللی در این حوزه مطرح و دارای کرسی تلاوت هستم.

این قاری بین المللی همدانی خاطرنشان کرد: مشکلات در حوزه قرآنی به ویژه طی سال های اخیر در کشور بسیار مغفول مانده است؛ در هشت سال اخیر متأسفانه مشکلات بسیاری در این حوزه داشته ایم.

ساعد با بیان اینکه مشکلاتی در فعالیت های قرآنی در سطح کشور و استان وجود دارد و نمی توان از آن ها چشم پوشی کرد، یادآور شد: در حوزه آموزش، تدریس و رشته های مختلف قرآنی، اتفاق نظری بین مسئولان قرآنی کشور وجود ندارد و این یک خلأ کلی است.

وی با تأکید بر اینکه یک متولی خاص قرآنی در تشکیلات دولتی نمی بینیم، اظهار کرد: هر یک از ارگان ها از سازمان ارشاد، سازمان اوقاف و امور خیریه، بسیج، سازمان های مردم نهاد، نیروی انتظامی و... بخشی از کارها را در این حوزه انجام می دهند اما در سطح کشور متولی مشخص و واحدی که با برنامه ریزی دقیق و مشخص یک راهبرد و استراتژی قرآنی را دنبال کند نداریم و این خلأ می تواند به فعالیت های قرآنی ما ضربه بزند که ضربه زده است.

این قاری بین المللی همدانی گفت: در استان همدان نیز به تبع کشور مشکلاتی داریم و فعالیت منسجم برنامه ریزی شده برای رسیدن به یک هدف خاص در این حوزه نداریم و بعضاً موفقیت هایی نیز کسب می شود و اگر تشکیلاتی به صورت منسجم ورود کنند شاید موفقیت های بیشتری در زمان کوتاه تری محقق شود.

ساعد اقدامات جزیره ای را موجب مواجه با مشکلاتی در این حوزه دانست و بیان کرد: اختلاف سلیقه ها موجب ایجاد مشکل و دل زدگی قرآن آموزان می شود که آسیب این موضوعات در آینده مشخص خواهد شد؛ سایر استان ها به دنبال کسب موفقیت و پیشرفت در این حوزه هستند اما متأسفانه در استان همدان درگیر کشمکش هایی برای انجام امور هستیم.

وی با بیان اینکه به عنوان مثال در آستانه ورود به ماه مبارک رمضان قرار داریم و باید برنامه جزء خوانی در شهر داشته باشیم که باید برنامه ریزی شود، افزود: متأسفانه به دلیل عدم برنامه ریزی کارهایی انجام می شود که نارضایتی گروهی را به دنبال دارد.

این قاری بین المللی همدانی تصریح کرد: متأسفانه به مسئولان آن چنان دسترسی نداریم در استان یک محور به نام نماینده ولی فقیه در استان داریم که رئیس شورای قرآنی است و می توان از این محور بهتر استفاده کرده و جلساتی با نهادهای قرآنی برگزار و مشکلات واکاوی شود و مصوبات این شورا اجرا شود.

ساعد با بیان اینکه از زمان آغاز فعالیت نماینده ولی فقیه در استان جلسه خاصی با وی نداشته ایم و اگر جلسه ای هم بوده شاید ما مطلع نشده ایم، ادامه داد: این خلأها را داریم که شاید مسئولان استانی چنین جلساتی داشته باشند اما قاری بین المللی که افتخار این استان است در این جلسات حضور ندارد.

وی با تأکید بر اینکه شاید زمان بسیاری لازم باشد یک چهره بین المللی در یک استان تربیت و مطرح شود اما این چهره در شهر خود نیز غریب بوده و از نظرات وی استفاده نشود، خاطرنشان کرد: نمی شود به اجبار بخواهیم در این جلسات حضور داشته باشیم.

این قاری بین المللی همدانی یادآور شد: هیچ گونه خروجی از شورای قرآنی استان ندیده ایم و اگر خروجی داشته هم ما خبردار نشده ایم و اگر جلسه ای هم برگزار می شود شاید ما نامحرم هستیم و نباید در جلسات حضور داشته باشیم.

ساعد با بیان اینکه با تمام مشکلات، موانع، نواقص و ندانم کاری ها هیچ گاه رحل قرآن را نمی بندیم، اظهار کرد: دو تا سه نفر از شاگردان مکتب قرآن استان همدان که با مدیریت بنده در فضای در شرف بین المللی شدن هستند و خبرهای خوبی از آن ها در آینده نزدیک خواهید شنید و امید است رفتارهایی که با ما شد با این نوجوانان نشود.

وی با تأکید بر اینکه فعالیت های قرآنی منوط به مشکلات نیست و با تمام توان و قدرت در صحنه قرآنی استان و کشور حضور داشته و فعالیت می کنیم، گفت: امیدواریم نام استان همدان همچنان در حوزه قرآنی در کشور و در عرصه بین الملل پرآوازه باشد.

آنچه ضروری است توجه به حوزه قرآنی و نخبگان در این بخش است که متأسفانه طی سال های اخیر مغفول مانده و این امر موجب گلایه مندی بسیاری از فعالان حوزه قرآنی کشور و به تبع آن استان همدان شده است، عدم انسجام و اتفاق نظر در بین مسئولان قرآنی کشور از خلأهایی است که آسیب هایی را در این حوزه به دنبال داشته است و ادامه این روند می تواند آسیب های جبران ناپذیری داشته باشد که در آینده بروز و ظهور خواهد کرد.

شورای قرآنی در استان ها به منظور ارتقاء جایگاه قرآن و فعالان این حوزه شکل گرفت که متأسفانه در استان همدان عملکرد چندان مطلوبی نداشته و حتی چهره های شاخص و بین المللی هم از برگزاری جلسات و خروجی آن مطلع نیستند و این در حالی است که برگزاری این جلسات به منظور هم افزایی و استفاده از نظرات این نخبگان و مصوباتی با قابلیت اجراست که گلایه مندی قاری بین المللی استان نیز از این خلأ و عدم استفاده از ظرفیت موجود نخبگان در استان است اما با این وجود باز هم این مشکلات موجب دلسردی فعالان در این حوزه نشده و خبر خوب ساعد قاری بین المللی همدانی این است که در آینده نزدیک دو تا سه شاگرد مکتب قرآن در استان همدان در عرصه بین المللی ظهور و بروز خواهند کرد و این موفقیت بسیار نزدیک و راحت تر می شد اگر مسئولان امر برنامه های منسجم تر و برنامه ریزی شده تری را دنبال می کردند.

لینک خبر :‌ روزنامه سپهر

روزنامه کیهان


روزنامه ثروت


روزنامه راه مردم


روزنامه کائنات


روزنامه پیام زمان


روزنامه مستقل


روزنامه ابتکار


روزنامه حسبان


روزنامه آسیا