بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 18 فروردین 1400
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه اعتیاد کم خطرتر از کرونا نیست، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر در حال اقداماتی در قالب فیلم، رسانه، فضای مجازی و ... با هدف پیشگیری از اعتیاد است.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی پیش از ظهر امروز با حضور در آیین پایانی نخستین جشنواره یاریگران زندگی با بیان این مطلب افزود: در حوزه مبارزه با مواد مخدر دو موضوع تبدیل مبارزه با مواد مخدر از جنبه سازمانی و نهادی به یک مسئله علمی و تعریف و اولویت بندی رویکردها حائز اهمیت است .

وی در بخش تبدیل مبارزه با مواد مخدر از حوزه سازمانی و نهادی به یک مسئله اجتماعی تصریح کرد: لازم است مردم و تمامی حاکمیت در این حوزه احساس مسئولیت فردی و اجتماعی داشته باشند و همه سازمان ها و نهادهای اجتماعی بخشی از مسئولیت خود را معطوف به این بخش کنند. در حوزه تعریف و اولویت بندی رویکردها هم که دارای سه رویکرد انتظامی امنیتی، پزشکی درمانی و پیشگیری بهداشتی در بخش مبارزه با مواد مخدر هستیم، باید تدوین اولویت ها صورت بگیرد .

صالحی در عین حال تصریح کرد: اینکه چگونه مبارزه با مواد مخدر را از یک سازمان و نهاد به یک مسئله و مسئولیت اجتماعی تبدیل کنیم. موضوع اعتیاد و مواد مخدر از جمله آسیب های اجتماعی است که چند وجهی است و همین امر منجر می شود که عمق آن گسترده تر شود. اعتیاد دارای عوارض مختلف فردی است که بر عوارض فردی جسمانی اثر می گذارد. بسیاری از مرگ و میرها بر اثر مواد مخدر است؛ بنابراین حجم قابل توجهی از بیماری های جسمانی به این حوزه برمی گردد .

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: اعتیاد و مواد مخدر همچنین عوارض و بیماری های روانی و روحی وسیعی هم به دنبال دارد که افسردگی، عدم اعتماد به نفس و ... از جمله این بیماری ها به شمار می آید .

وی افزود: وقتی در فضای فردی به عوارض اعتیاد توجه می کنیم با دامنه وسیعی از پیامدها مواجه هستیم وقتی در حوزه جمعی هم به آن نگاه می کنیم پیامدهای آن گسترده تر می شود .

صالحی گفت: اعتیاد در قالب اقتصاد خرد هم اثرگذار است. وقتی مواد مخدر در سبد مصرف خانوار قرار می گیرد هزینه های مصرف را بالا می آورد و تاثیر آن بر اقتصاد و معیشت خانواده نمود پیدا می کند. اعتیاد همچنین در اقتصاد کلان هم تاثیر بسیاری دارد. در حوزه نرخ بهره وری، نرخ بیکاری و همچنین بر روند پولشویی، سهم تولید ملی و تولید ناخالص ملی و ... به عنوان ابعاد موثر اجتماعی مواد مخدر و اعتیاد، تاثیر دارد .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: 65 درصد همسرآزاری، 30 درصد کودک آزاری و ... منشا اعتیاد در حوزه خشونت خانوادگی دارد. خانواده باید محل آرامش باشد ولی اعتیاد منجر به بسیاری از مشکلات در خانواده می شود .

وی تاکید کرد: با توجه به عمق آسیب های اجتماعی باید تلاش کنیم مقابله با آن به یک مسئولیت ملی و اجتماعی تر تبدیل شود و تبدیل به معرفت، باور، احساس و رفتار شود و هر فرد و نهادی درد اعتیاد را حس کند و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ستاد مبارزه با مواد مخدر در حال اقداماتی در قالب فیلم، رسانه، فضای مجازی و ... با هدف پیشگیری از اعتیاد است .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در عین حال تاکید کرد: باید این باور ملی را ایجاد کنیم که اعتیاد کم خطرتر از کرونا نیست .

وی در ادامه افزود: باید به رویکرد پیشگیری بیش از گذشته توجه و اهتمام داشته باشیم و توجه به عوامل ذهنی معرفتی، احساسی انگیزشی و محیطی اجتماعی مهم است. پیشگیری در حوزه اعتیاد این سه حوزه را درگیر می کند. باید در این زمینه اطلاعات صحیح ارائه شود و گزاره هایی که در این زمینه قرار دارد را باید پیدا کرد و گزاره های غلط گذشته مانند اینکه با یک بار استفاده از مواد مخدر معتاد نمی شویم را بزداییم .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اهداف جشنواره یاریگران زندگی گفت: مسیر این جشنواره ادامه مسیر مقابله و پیشگیری از اعتیاد است و باید تجربه های جدید و قدیم در این حوزه به هم متصل شود و بدانیم چگونه می شود از فضای فرهنگ، هنر، رسانه و فضای مجازی برای پیشگیری و مقابله با اعتیاد بهره برد .

صالحی با اشاره به تولید و ساخت فیلم هایی با موضوع اعتیاد افزود: باید همکاری ها را تقویت کنیم و بخشی از آسیب شناسی ها شناسایی و مسیر پیش رو بر اساس آن تعریف شود. در حوزه سینما شاید یکی از آسیب های ما عامه گرایی بوده است در حالی که نیاز است به اعماق اعتیاد در اقشار مختلف جامعه توجه شود تا تاثیر فیلم در مخاطب نه موضعی و موقتی بلکه دائمی و مستمر باشد .

وی گفت: پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با امکانات علمی ستاد مبارزه با مواد مخدر می تواند با هدف رویکردهای پیشگیرانه در حوزه مبارزه با اعتیاد همکاری های مشترک مطالعاتی داشته باشد .

ساماندهی 80 درصد معتادان متجاهر/ایجاد 15 اردوگاه ترک اعتیاد

در ابتدای این آیین دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر اینکه مقابله، درمان و پیشگیری سه راهبرد اصلی در مبارزه با مواد مخدر است، گفت: 15 اردوگاه ترک اعتیاد راه اندازی شده و 80 درصد معتادان متجاهر ساماندهی شده اند .

سردار اسکندر مومنی افزود: این جشنواره نتیجه تلاش همه سازمان های فرهنگ ساز در کشور است که امروز محصول آن به نمایش گذاشته می شود.

وی درباره جایگاه این جشنواره گفت: در چهار دهه گذشته، تمرکز ستاد مبارزه بر اقدامات مقابله ای بود که خوشبختانه دستاورد خوبی به همراه داشته تا آنجا که در سال 99 بالاترین میزان کشف مواد مخدر در تاریخ ایران و جهان را کسب کردیم و ضربه به بنیان های اقتصادی قاچاقچیان افزایش یافت .

مومنی با یادآوری اینکه این دستاوردها در حالی اتفاق افتاد که میزان تولید مواد مخدر در افغانستان 50 برابر شده، خاطرنشان کرد: تمرکز بر مقابله این باور را ایجاد کرد که حاکمیت و مجموعه دستگاه ها باید تلاش کنند تا مواد مخدری نباشد تا کسی مصرف نکند که تا حدودی درست بود اما کافی نبود .

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: بنابراین به این نتیجه رسیدیم که در کنار مقابله، باید به کاهش تقاضا و پیشگیری هم توجه شود و این دو مکمل هم باشند یعنی هم متولیان تلاش کنند مواد مخدر وارد نشود و هم اقدامات فرهنگی و پیشگیری ایجاد شود تا کسی مصرف نکند. بر همین اساس در جلسه ای با حضور رییس جمهوری در سال 98 برای اولویت دادن رویکرد پیشگیری، طرح یاریگران با امضای رییس جمهوری به تصویب رسید .

سردار مومنی با تاکید بر اینکه این طرح برای اولویت قرار گرفتن پیشگیری تصویب شد، افزود: اهمیت کار در این بود که برای این رویکرد چه محصولی تولید شود آن هم در جایی که همه جوانان و اقشار مختلف جامعه با انبوه تنوع مواد مخدر روبرو هستند. بر همین اساس تلاش شد جشنواره ای برگزار شود و آحاد مختلف جامعه تولیدات خود را ارائه دهند .

وی خاطرنشان کرد: با همکاری همه دستگاه های فرهنگی کشور این جشنواره شکل گرفت و به یمن آن، امروز شاهد محصولات و بانک بزرگ فرهنگی با رویکرد پیشگیری هستیم. در این جشنواره از سوی هنرمندان برجسته در اقصی نقاط مختلف کشور محصولات فرهنگی ارائه شد و داوری صورت گرفت و محصولات فاخرتر و اثرگذار تر اولویت بندی شدند .

عرضه 2 داروی موثر درمان اعتیاد در 2 هفته آینده

به گفته سردار مومنی، این جشنواره در راستای این هدف کلان است که مقابله و کاهش تقاضا با هم پیش برود البته در بخش درمان هم اقدامات خوبی صورت گرفته و به رویکردهای نوینی دست یافتیم که تا دو هفته آینده دو داروی موثر در درمان اعتیاد به بازار عرضه خواهد شد .

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با یادآوری اینکه تلاش بر کاهش آسیب و نگهداری معتاد در شرایط ماندگار است، تصریح کرد: متاسفانه هنوز در حوزه درمان با مشکل روبرو هستیم و 80 درصد معتادان که درمان می شوند به مصرف بازمی گردند که تلاش داریم با رویکردهای جدید این معضل رفع شود. ضمن اینکه 15 اردوگاه راه اندازی شده و 80 درصد معتادان متجاهر ساماندهی شده اند .

سردار مومنی تاکید کرد: موضوعات پیشگیرانه در حوزه موارد مخدر نیاز به استمرار، تلاش و صبر دارد که در زمان مناسب شاهد نتیجه آن خواهیم بود .

جشنواره یاریگران زندگی به همت ستاد مبارزه با مواد مخدر و با هدف آشناسازی هنرمندان و کسانی که تولیدکننده هنر هستند با گفتمان یاریگران زندگی و تولید فعالیت فرهنگی و هنری با رویکرد پیشگیری اولیه از اعتیاد به صورت مجازی از آبان 99 آغاز شد و ده هزار اثر ارسالی بررسی و رتبه بندی شد که 500 اثر در بخش های مختلف داوری و از این میان به 31 اثر جوایزی اهدا شد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه 8 تا10 میلیون نفر از جامعه به نوعی با بحث و موضوع مواد مخدر درگیر هستند،گفت:50 درصد طلاق ها و 65 درصد همسر آزاری ها با اعتیاد مرتبط است.

به گزارش خبرنگار جامعه خبرگزاری فارس، سیدعباس صالحی ، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختتامیه جشنواره یاریگران زندگی با اشاره به رویکردهای مختلف در مبارزه با مواد مخدر، اظهار داشت: سه رویکرد در این مسیر داریم که شامل رویکرد انتظامی- امنیتی، پزشکی - درمانی و پیشگیری و بهداشتی است که طبعاً هر سه مورد مهم هستند.

وی ادامه داد: در بخش اول، اینکه مبارزه با مواد مخدر از بحث یک سازمان و یا چند نهاد مربوط به مسئولیت فراگیر ا جتماعی شود؛ چرا که ما کمتر مسائلی را از آسیب اجتماعی داریم که به اندازه مواد مخدر چند وجهی باشد و این چند وجهی بودن، عمق مسئله را بسیار وسیع می کند.

وی با اشاره به گستره وسیع آسیب مواد مخدر بر ارکان مختلف جامعه، خاطرنشان کرد: از لحاظ گستره جمعیت وقتی 2 میلیون و 600 هزار نفر یا کمتر و بیشتر در فضای مواد مخدر تعریف می شوند، معنای آن این است که 8 تا 10 میلیون نفر از جامعه به نوعی با بحث و موضوع مواد مخدر درگیر هستند؛ ضمن اینکه عوارض جسمی و روحی نیز به دنبال دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به پیامدهای دیگر مواد مخدر بر ارکان جامعه، ابراز داشت: وقتی در حوزه جمعی به این موضوع نگاه می کنیم، پیامدهای آن بسیار وسیع است. در عوارض اقتصادی در قالب اقتصاد خرد وقتی می بینیم نقشی که مواد مخدر در سبد هزینه های خانوار داشته آن را بالا می برد و نیز تأثیر آن بر بیکاری و معیشت خانوار و همچنین در حوزه اقتصاد خرد که با این موضوع درگیر هستیم. در اقتصاد کلان نیز دامنه وسیعی دارد.

صالحی با اشاره به تأثیرگذاری مواد مخدر در نرخ بهره وری، متذکر شد: این موضوع در نرخ بهره وری تأثیر می گذارد و عملاً شاهد هستیم که نیروی شاغل مصرف کننده مواد مخدر بهره وری پائین تری دارد.

وی با اشاره به تأثیر مواد مخدر در اقتصاد جهانی، یادآور شد: تأثیر مواد مخدر بر اقتصاد جهانی قابل توجه بوده و بر روند پولشویی در جهان از جمله کشور ما نیز مؤثر بوده؛ به نحوی که در بحث مواد مخدر می چرخد و تأثیر آن در مجموع تولید ناخالص ملی وجود دارد؛ مثلاً اینکه در آمریکا 50 میلیارد دلار طی چند سال در فضای اقتصاد موارد مخدر می چرخد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تأثیرات مواد مخدر و پیامدهای منفی آن در حوزه های مختلف اجتماعی، تأکید کرد: تأثیر اعتیاد در حوزه های اجتماعی به ثروت های کوچک اشاره می شود و اینکه 40 درصد نقش اعتیاد را در این موضوع مشاهده می کنیم.

صالحی اضافه کرد: همچنین 65 درصد همسرآزاری ها، 30 درصد کودک آزاری ها، 25 درصد قتل های عمد و 23 درصد خشونت ها با اعتیاد نسبت دارند و منشأ آنها اعتیاد است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه بیش از 50 درصد طلاق ها به حوزه اعتیاد مرتبط است، تصریح کرد: مقابله با اعتیاد باید از مقابله یک دستگاه به یک موضوع فردی و اجتماعی تبدیل شود.

صالحی با تأکید بر اینکه مقابله با اعتیاد و مواد مخدر باید به یک باور ملی تبدیل شود، افزود: رویکرد پیشگیری اجتماعی از اعتیاد عوامل مختلفی دخیل هستند که این عوامل شامل اعتیاد ذهنی و معرفتی، احساسی و انگیزشی و اجتماعی است و پیشگیری هر سه این حوزه ها را درگیر می کند.

وی با اشاره به وجود اطلاعات غلط در حوزه مواد مخدر در جامعه، یادآور شد: باید گزاره های غلط را بزدائیم؛ مانند اینکه با یک یا چند بار آدم معتاد نمی شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
نماینده تشکل های صنعت چاپ از ارسال نامه به وزرای صمت و ارشاد در خصوصی قیمت تمام شده بسته بندی برخی کالاها در اعتراض به توصیه اخیر رئیس جمهور درباره حذف بسته بندی برخی کالاها خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۷ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، در پی انتقاد برخی از فعالان صنعت چاپ و بسته بندی به توصیه حسن روحانی رئیس جمهور مبنی بر حذف بسته بندی برخی کالاهای گران، غلامرضا شجاع نماینده تشکل های صنعت چاپ و بسته بندی در نامه هایی جداگانه به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزیر صمت خواستار ارائه اطلاعات صحیح درباره لزوم بسته بندی کالاها به رئیس جمهور و ستاد تنظیم بازار شد.

شجاع ضمن اعلام این خبر به تسنیم گفت: پس از سخنان رئیس جمهور به همراه بخری از فعالان این صنعت پیگیر قیمت تمام شده برخی بسته بندی های کالا شدیم که نکلات جالب توجهی به دست آمد.

وی ادامه داد: پس از سخنان رئیس جمهور برخی معتقد بودند منظور بسته بندی تخم مرغ است که با بررسی های ما مشخص شد که بسته بندی تخم مرغ تنها 2درصد از قیمت تمام شده را به خود اختصاص می دهد ، حال اینکه عرضه تخم مرغ در مقواهای بازیافتی مضرات بهداشتی فراوانی دارد.

مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان تهران با تاکید بر این نکته که باید اطلاعات صحیح درباره بسته بندی کالاها در اختیار رئیس جمهور قرار گیرد ، گفت: ما از وزرای صنعت و ارشاد خواسته ایم که با توجه به اهمیت موضوع بسته بندی اطلاعات صحیح را در اختیار رئیس جمهور در خصوص قیمت بسته بندی کالاها قرار دهند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
در حالی که یک میلیون و 200 هزار ایرانی در نوبت حج و پنج میلیون و 800 هزار ایرانی در نوبت عمره مفرده قرار دارند، با افزایش قیمت ارز هزینه این دو سفر افزایش و زائران متقاضی هر روز پیرتر شده و در حال از دست دادن استطاعت مالی و جسمانی خود هستند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۸ سایت های دیگر : شعار سال

به گزارش ایکنا، برخلاف سال های قبل (به غیر از سال گذشته) که دولت سعودی در ماه های ربیع الاول و ربیع ثانی دعوت نامه هایی به کشورهای اسلامی ارسال و از مسئولان حج آن کشورها برای انعقاد قراردادهای حج دعوت به عمل می آورد، مسئولان سعودی هنوز از هیچ کشوری برای انعقاد قراردادهای حج دعوت نکرده اند و این یعنی پنج ماه تأخیر و بلاتکلیفی تمامی کشورهای اسلامی.

سال گذشته نیز همین روند بلاتکلیفی در مسئله حج به صورت گسترده وجود داشت تا اینکه در نهایت عربستان اعلام کرد اجازه حضور هیچ زائر خارجی را در حج نخواهد داد و حج فقط با حضور زائرانی که در این کشور حضور دارند برگزار می شود. البته شنیده ها حاکی از این است که عربستان تصمیم دارد نظر رسمی خود در خصوص نحوه برگزاری حج 1400 را در ماه رمضان اعلام کند.

البته به صورت جسته و گریخته مسئولان حج این کشور خبرهایی را اعلام می کنند از جمله اینکه زائران حج امسال قطعاً باید واکسن کرونا زده باشند و تست کرونای آنها منفی باشد اما همچنان هیچ اعلامیه رسمی از سوی این کشور صادر نشده است. این مسئله در حالی است که بسیاری از کشورهای اسلامی انتظار داشتند عربستان زودتر شرایط حج و حداقل عمره رمضانیه را اعلام می کرد تا بتوانند برای حضور زائران خود در عمره رمضانیه برنامه ریزی کنند اما دولت سعودی روز گذشته مقررات جزئی تر نحوه حضور عمره گزاران در این کشور را اعلام کرد یعنی فقط هفت روز مانده به آغاز رمضان.

مشکلات مربوط به برگزاری مراسم حج و عمره طی دو سال اخیر به دلیل شیوع کرونا برای همه کشورهای اسلامی مشکل ایجاد کرده اما این مشکلات برای زائران ایران مضاعف تر است.

در حال حاضر یک میلیون و 200 هزار ایرانی در نوبت حج تمتع قرار دارند. البته برای به دست آوردن آمار دقیق پشت نوبتی های حج تمتع باید به سراغ بانک ها رفت، چرا که ثبت نام های حج تمتع در بانک ملی و ثبت نام عمره در بانک ملی و ملت صورت گرفته است و هر زائری می تواند هر زمان که خواست به بانک مراجعه کرده و پول خود را به همراه سود آن دریافت کند.

البته در صورت انجام این اقدام ثبت نام وی باطل می شود و از آنجایی که ممکن است تعدادی از افراد پول خود را پس گرفته باشند و یا افرادی فوت کرده و به دلیل فوت حساب آنها مسدود شده و تکلیف فیش آنها به تصمیم ورثه وابسته باشد، به همین دلیل آمار دقیقی در خصوص پشت نبوتی های حج و عمره وجود ندارد. البته سازمان حج و زیارت هر زمان که بخواهد می تواند آخرین آما را از بانک درخواست کند.

این تعداد قابل توجه پشت نوبتی حج تمتع در حالی است که آخرین ثبت نام حج تمتع در ایران سال 86 صورت گرفت و مردم پولی را به عنوان پیش پرداخت به اسم خود در بانک سپرده گذاری کردند و بخش قابل توجهی از آنها سال هاست که در نوبت هستند. در سال های گذشته ایران به صورت سالیانه حدود 100 هزار نفر زائر در حج داشت اما اکنون سهمیه حج ایران (بر اساس جمعیت) 87 هزار و 550 نفر است و این یعنی حدود 14 سال زمان لازم است که تمام ثبت نامی های حج به مکه مکرمه مشرف شوند.

البته بعد از فاجعه منا یعنی در سال 95 و به دلیل شیوع کرونا در سال 99 زائران ایرانی در حج تمتع حضور نداشتند و این تأخیرها، نوبت حج را طولانی تر کرده است.

پنج میلیون و 800 هزار ایرانی در نوبت عمره

در حال حاضر نیز حدود پنج میلیون و 800 هزار نفر ایرانی در نوبت عمره مفرده قرار دارند. سال 90 91 نیز آخرین ثبت نام عمره مفرده در ایران صورت گرفت و پس از قرعه کشی اولویت بندی زائران برای اعزام مشخص شد. در آن زمان سالیانه حدود 800 هزار ایرانی در عمره حضور داشتند اما این روند با اتفاقات سال 94 و تعرض دو مأمور سعودی به دو نوجوان ایرانی در فرودگاه عمره متوقف شد. البته فاجعه منا و شهادت زائران ایرانی در این فاجعه و تعلیق روابط سیاسی دو کشور که به بسته شدن سفارتخانه ایران در عربستان انجامید، موجب شد طی پنج سال اخیر ایرانی ها در عمره حضور نداشته باشند و به دلیل همین شرایط و اضافه شدن مشکل کرونا همچنان وضعیت عمره ایران نامعلوم است.

البته در صورت برگزاری عمره و حج در سال جاری نیز سهمیه بسیار کمی به کشورها اختصاص داده می شود و این یعنی طولانی تر شدن پشت نوبت حج و پیرشدن منتظران تشرف به خانه خدا در ایران.

افزایش قیمت ارز و از دست رفتن استطاعت مالی زائران

همه این مشکلات را به مسئله تورم و افزایش بسیار زیاد قیمت ارز اضافه کنید. هزینه حج همه ساله به صورت دلاری تعیین می شود و عموماً سه هزار و 200 دلار است. با افزایش قیمت ارز در کشور و مشکلاتی اقتصادی حاکم بر کشور که حتی موجب از دست رفتن استطاعت مالی بسیاری از دارندگان فیش حج شده است، دیگر بسیاری از صاحبان فیش های حج عملاً توان حضور در مکه را نخواهند داشت.

زائرانی که سال گذشته برای حضور در حج 99 ثبت نام کرده و هزینه سفر خود را پرداخت کردند، دلار را به قیمت 9 هزار تومان خریده و این پول با برنامه ریزی سازمان حج و زیارت در بانک به صورت ذخیره باقی ماند و اگر زائران سال گذشته امسال بخواهند به حج بروند از آنجایی که پول آنها به صورت دلار محفوظ مانده است با افزایش هزینه بسیار زیاد مواجه نخواهند بود اما زائرانی که بخواهند ثبت نام کنند باید هزینه سنگینی را پرداخت کنند.

از سوی دیگر به دلیل شرایط کرونا با افرایش کلی هزینه سفر حج مواجه خواهیم شد چرا که باید فاصله گذاری در هتل ها و وسایل نقلیه صورت بگیرد و این یعنی اتاق هایی که در سال های گذشته به چهار تا پنج نفره اجاره داده می شد اکنون باید به دو نفر اجاره داده شود.

عمره شاید 30 میلیون شود

بر همین روال اگر عمره برگزار شود به نظر می رسد مردم باید حدود 30 میلیون تومان پرداخت کنند تا بتوانند عازم عمره مفرده شوند. این در حالی است که مردم سال 86 حدود یک میلیون تومان برای ثبت نام حج هزینه کردند و در آن زمان قیمت حج تمتع یک میلیون و 200 تا یک میلیون و 500 هزار تومان بود. سال 91 نیز قیمت عمره حدود یک میلیون و 200 هزار تومان بود که 800 هزار تومان از مردم برای ثبت نام دریافت شده و این پول با سود 16 درصد در بانک ها مانده و عملاً دولت و بانک ها از آن بهره برده اند و اکنون آن مقدار پول عملاً ارزش چندانی ندارد و برای حضور در عمره و حج مابه التفاوت قابل توجهی به زائران تحمیل خواهدشد.

در این شرایط عملاً از دولت هم نباید و نمی توان انتظار داشت که از زائران حج تمتع و عمره حمایت و ارز ارزان تری در اختیار آنها قرار دهد چرا که عمره زیارتی مستحبی است و حج نیز در هر شرایط فقط برای دارندگان استطاعت مالی واجب است و قدر مسلم اولویت دولت باید اختصاص ارز به مسائل و نیازهای مهم تر عموم مردم باشد و در این میان می توان گفت فقط حق سپرده گذاران حج و عمره تضییع شده که به دلیل نوسانات موجود پول آنها ارزش خود را از دست داده و طولانی شدن نوبت به پیرتر شدن و حتی از دست رفتن استطاعت مالی و سلامت جانی آنها منجر شده است.

بخش قابل توجهی از این مشکلات به دلیل سیاست اشتباه دولت های قبلی در ثبت نام گسترده از مردم برای حضور در حج و عمره و تشکیل نوبت های طولانی برای حج و عمره است؛ سیاستی که همان زمان هم با مخالفت گسترده اصحاب رسانه و کارشناسان حج و عمره مواجه شد و حتی نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت هم با آن مخالف بود اما در نهایت ثبت نام گسترده عمره انجام گرفت.

به هر صورت همچنان باید منتظر ماند و دید عربستان چه تصمیمی درباره حج سال جاری خواهد گرفت و این صف طولانی پشت نوبت حج و عمره تا چه سالی همچنان ادامه خواهدداشت.

گزارش از زهرا ایرجی

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
معاون فرهنگی اوقاف استان تهران از توزیع 21 هزار و 500 بسته معیشتی به مبلغ پنج میلیارد و 700 میلیون تومان در امامزاده ها همزمان با نیمه اول فروردین خبر داد.

به گزارش خبرگزاری موج، حجت الاسلام سیدهاشم حسینی، معاون فرهنگی سازمان اوقاف استان تهران با بیان اینکه در نوروز امسال در 55 بقعه برنامه آرامش بهاری برگزار شد، اظهار داشت: نوروز امسال امامزاده های استان تهران در ایام کرونا باز و پذیرای زائران بود. بر همین اساس، در کنار برنامه های متنوع تحویل سال و گل افشانی گلزار شهدا، سعی کردیم در امامزاده ها مبلغ دینی نیز مستقر کنیم.

وی با اشاره به حضور بیش از 350 مبلغ دینی به منظور پاسخگویی به سوالات شرعی و دینی زائران افزود: در نیمه اول فروردین ماه 250 مبلغ اعزامی از قم و 125 مبلغ بومی در امامزاده های استان تهران مستقر شدند.

معاون فرهنگی اوقاف استان تهران برپایی خیمه معرفت را از دیگر برنامه های امامزاده ها از ابتدا تا نیمه فروردین سال جاری عنوان کرد و گفت: امسال در 38 امامزاده استان تهران خیمه معرفت برپا شد و در هشت امامزاده نیز خدمات بهداشتی و درمانی به زائران ارائه شد.

حجت الاسلام حسینی در ادامه به توزیع بسته های معیشتی بین نیازمندان همزمان با نوروز سال جاری خبر داد و افزود: در 15 روز ابتدای امسال 21 هزار و 500 سبد ارزاق و مواد بهداشتی به ارزش پنج میلیارد و 700 میلیون تومان تهیه و بین نیازمندان توزیع شد. البته روند تهیه بسته معیشتی همچنان ادامه دارد.

وی با اشاره به اجرای برنامه شمیم خدمت در امامزاده ها خاطر نشان کرد: در آستانه ماه مبارک رمضان نیز برنامه تهیه و توزیع ارزاق و سبد معیشتی برای نیازمندان تدارک دیده شده است تا سفره های افطار و سحر نیازمندان را رنگین کنیم.

امامزاده های استان تهران در ایام نوروز با اجرای برنامه های مختلف با رعایت نکات بهداشتی پذیرای زائران بود. این امر در حالی است که سال گذشته با شیوع کرونا درهای امامزاده ها به روی زوار بسته شد اما خادمان با تهیه و توزیع ماسک و مواد ضدعفونی و همچنین تهیه بسته معیشتی به یاری مردم شتافتند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری موج
در اولین جلسه شورای برنامه ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت، تشکیل کارگروه تحقق شعار سال 1400 در حج و زیارت مصوب شد و در این جلسه مسئولان از اعزام زائران به عتبات بدون رعایت شیوه نامه های بهداشتی انتقاد کردند.

به گزارش خبرگزاری فارس، اولین جلسه شورای برنامه ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت در سال جدید، امروز به ریاست حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تشکیل شد و موضوعات مختلف در حوزه عتبات، حج و زیارت مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در این جلسه با اشاره به نامگذاری سال1400 به نام تولید؛ پشتیبانی ها، مانع زدایی ها ، اعضاء دیدگاه ها، نظرات و راهکارهای خود را برای تحقق این شعار در حج و زیارت ارائه کردند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به دیدگاه های ارائه شده با تشکیل دو کمیته، یکی در حوزه فرهنگی با مدیریت بعثه مقام معظم رهبری و دیگری در حوزه اجرایی با مدیریت سازمان حج و زیارت برای تحقق شعار سال موافقت و اعلام کرد: این دو کمیته پس از بررسی نظرات کارشناسی در حوزه های فرهنگی و اجرایی به صورت مشترک در قالب یک کارگروه تشکیل جلسه دهند و پس از آن برای تصویب نهایی پیشنهادهای خود را تا نیمه ماه مبارک رمضان به شورای برنامه ریزی و هماهنگی ارائه کنند.

علی رضا رشیدیان، رئیس سازمان حج و زیارت نیز در این جلسه اظهار داشت: در خصوص شعار سال، همه تکلیف داریم که این موضوع را در حوزه کاری خود دنبال کنیم. امیدورایم با کمک و راهنمایی نماینده ولی فقیه این هدفی که در این نامگذاری بیان شده در حوزه حج و زیارت محقق شود، البته تلاش هایی در این زمینه سال گذشته صورت گرفت که اصلاح فرآیندها به منظور بسترسازی و ایجاد ظرفیت های لازم و رفع موانع در موضوع خدمات زیارتی از جمله این اقدامات به شمار می آید که در قالب کارگروه های 21 گانه دنبال شد.

رئیس سازمان حج و زیارت همچنین با اشاره به اینکه پیش از آغاز موج چهارم کرونا در کشور، دستورالعمل های بهداشتی تهیه و به وزارت بهداشت ارائه شد، گفت: مذاکراتی با طرف عراقی داشتیم که قرار شد در صورت موافقت ستاد ملی مبارزه با کرونا و با رعایت تمام شیوه نامه های بهداشتی سفرهای زیارتی را به صورت محدود انجام دهیم؛ اما متاسفانه این موضوع محقق نشد.

وی به اعزام زائران به عتبات در قالب کاروان های آزاد اشاره کرد و یادآور شد: متاسفانه این روزها شاهد این هستیم که شماری از هموطنان از طریق برخی افراد به صورت کاروان آزاد به عتبات عالیات اعزام می شوند، در حالی که سازمان حج و زیارت بارها به صورت رسمی این موضوع را به مسئولان مربوطه اعلام کرده و از آن ها خواسته است برای رفع دغدغه های بهداشتی، سفرهای زیارتی را با رعایت تمامی ضوابط اعلام شده انجام داد، اما آن ها همچنان با این موضوع مخالفت کرده اند.

براساس این گزارش، حجت الاسلام والمسلمین نواب در ابتدای این جلسه در سخنانی با اشاره به نزدیک شدن ماه مبارک رمضان از همگان خواست برای بهره گیری معنوی از این ماه خود را برای ورود به آن آماده کنند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت همچنین انتخابات سال 1400 در خرداد ماه را بسیار مهم برشمرد و از آن به عنوان یک آزمون یاد کرد و همه مردم را به توجه به راهبری های مقام معظم رهبری برای شرکت در این آزمون بزرگ دعوت کرد و سابقه درخشان ملت فداکار ایران در آزمون های گذشته را یادآور شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
گزارش های استانی مصرف کالاهای فرهنگی در ایران منتشر شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۷ سایت های دیگر : سبز البرز عطنا

به گزارش پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، گزارش های استانی موج سوم پیمایش ملی مصرف کالاهای فرهنگی در ایران منتشر شد. این گزارش ها دستاورد پیمایشی است که پس از 16 سال وقفه، با هدف سنجش رفتارهای فرهنگی مردم ایران توسط دفتر طرح های ملی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در سال 1398 اجرا شده است.

در موج سوم پیمایش ملی مصرف کالاهای فرهنگی در ایران ، تعداد 15.500 نفر از افراد بالای 15 سال ساکن شهر و روستا در 31 مرکز استان ، 85 شهر (غیر مرکز استان) و 500 روستا مورد پرسش قرار گرفته اند. در این پیمایش سه محور فعالیت فرهنگی ، مصرف فرهنگی و تقاضای فرهنگی در قالب مقولاتی چون: فعالیت مذهبی، فعالیت اجتماعی، فعالیت ورزشی، فعالیت تفریحی، فعالیت هنری و دستی، کتاب و کتابخوانی، روزنامه و مجله خوانی، مصرف رادیو، تلویزیون، انواع دیگر رسانه های صوتی تصویری، رایانه، اینترنت، ماهواره و تلفن همراه، سینما و تئاتر، موسیقی، تسهیلات (امکانات) فرهنگی، زمان فراغت و نیازهای فرهنگی، بررسی و سنجش شده است.

گزارش های استانی این پیمایش به سه پرسش پاسخ می دهند: 1. شهروندان استان چه فعالیت های فرهنگی انجام می دهند و به چه میزان؟ 2.شهروندان استان چه کالاهای فرهنگی مصرف می کنند و به چه میزان؟ و 3. شهروندان استان در روزهای عادی و تعطیل، چه میزان اوقات فراغت دارند و آن را چگونه می گذرانند؟

تاکنون گزارش استانی مصرف کالاهای فرهنگی در 14 استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، ایلام، خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان، قزوین، قم، کرمان، کهگیلویه و بویراحمد، گلستان، گیلان، مازندران، همدان و یزد منتشر شده است. گزارش متعلق به 17 استان دیگر در دست اقدام است و به زودی منتشر خواهند شد.

گزارش کشوری موج سوم پیمایش ملی مصرف کالاهای فرهنگی در ایران نیز دی ماه 1399 منتشر و در اختیار نهادهای دولتی، مراکز تحقیقاتی و دانشگاه ها، دستگاه ها و سازمان های مربوط قرار گرفته است.

به استناد یافته های این پیمایش، الگوهای تولید، توزیع و مصرف کالاهای فرهنگی در ایران تغییر کرده که ضروری است این الگوها بررسی و تحلیل شوند.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۷

دکتر مهرداد آشتیانی، عضو هیئت علمی دانشگاه علم وصنعت در برنامه گفتگوی فرهنگی رادیو گفت وگو درباره ی تاثیر تحریم ها بر بازی های رایانه ای آثار آن را در دو بخش اصلی تقسیم بندی کرد و گفت: تحریم دو اثر اصلی دارد یکی اثرهای مستقیم است آن چیزی که خیلی مشخص است اینکه ما به عنوان یک شرکت ایرانی نمی توانیم بازی مان را در استورهای عرضه بازی های خارجی مثل گوگل و اپل استور عرضه کنیم و برای ورود به ای عرصه نیازمند شرکت های ثالث هستیم و به محض اینکه فرایند صورت بگیرد دردسرهای انتقال پول ایران هم مطرح می شود. همه ی بحث های مالیات های دوگانه ای که داده شود. یعنی به واسطه ی اینکه یک شرکتی واسطه آن وسط دارد استفاده می شود. یک بار آن شرکت مالیات بدهد. دوباره پول اینجا می آید بنابر قوانین مملکت دوباره این رفت وآمد اینجا دوباره بهش مالیات می خورد. بنابراین یک بحث آثار مستقیم تحریم است. ما به عنوان یک شرکت ایرانی نمی توانیم مستقیم در واقع بازی هایمان را عرضه بکنیم. بحث دیگر آثار غیر مستقیم است مثلا یکی از آن آثار غیر مستقیم کاهش ارزش پولی ما است.

وی در خصوص این تاثیر غیر مستق و برکاهش ارزش پول ملی توضیح داد: همه واقف هستیم که یکی از مهمترین دلایل افت ارزش پولی تحریم است. فرایند لانچ بین المللی یک محصول فوق العاده برای کشورهای ایرانی که عمده ی در آمدهایشان به ریال است. درآمدشان در ایران کسب می کنند. در خارج از کشور بسیار کار سختی است چون تبلیغات و جذب مخاطب و هزینه ای که باید برای عرصه بین المللی بازی انجام بدهد را باید به دلار صورت بگیرد و دلار 25000 هزار تومانی و این طرف درآمدهایشان به ریال است. بنابراین یک بحث دیگر هم به نظر من آثار غیر مستقیم تحریم است. یک سری بحث های دیگر هم وابستگی ما به یک سری زیرساخت ها و ابزارها است که متاسفانه این دایره تحریم در بحث این زیرساخت ها هم لحظه به لحظه سنگین تر می شود خیلی از این ابزارهایی که عصای دست بازی سازان در فرایند تولید بازی های موبایلی هستند از دسترس خارج می شوند.

آشتیانی تحریم ها را دلیل اینکه نمی توانیم با برند یک شرکت ایرانی نمی توانیم محصولاتمان را عرضه بکنیم دانست و گفت: بخاطر تحریم ما نمی توانیم این امکان وجود ندارد، بنابراین مجبوریم یک سری به اصطلاح شرکت هایی که خودمان گاهی وقت ها نیازی نیست حتی یک بار بهش سر بزنیم در دیگر کشورها ثبت کنیم از طرفی این وضعیت موجب دلسردی متخصصات جذب آنها به شرت های اروپایی شده است به طوری که در دوسال اخیر هشت نفر از بهترین نیروهایمان را از دست دادیم ومهاجرت کردند.

وی گفت: یک شرکتی در انگلیس در ماه گذشته پنج نفر از صنعت بازی سازی ایران جذب کرد. دو نفرشان از شرکت ما بوده اند که این واقعا چالش پیش روی این صنعت است. مهمترین وظیفه بنیادملی بازی های رایانه ای تربیت نیروی متخصص لازم است. کاری که الان بهش توجه نمی شود و آن عقبه و نشست نیروها ی متخصصی که تا الان در این سرزمین وجود داشته اند در این دو سه سال اخیر به شدت خالی شده است و واقعا شرکت ها دست و پنجه نرم می کنند که بتوانند نیروی متخصص تربیت بکنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علم وصنعت در پایان اظهار کرد: شرکت های بازی سازی جزو شرکت های های تک به حساب می آیند. ما دارایی سخت افزاری نداریم. دارایی شرکت ها نیروهای متخصصشان است. یک عزم جدی برای پرورش نیروی انسانی متخصص لازم است. بنیاد تمرکزش را اینجا بگذارد. ما باید در حوزه آی تی (IT) قدرتمند شویم تا صنعت بازی های یارانه ای رشد کند و باید چندین شرکت ابر قدرت داشته باشیم.

خبرنگار : راحله آجودانی

کلمات کلیدی: #بازی های_رایانه ای #حوزه_آی_تی #رادیو #گفتگو

1399 تمامی حقوق سایت متعلق به صدای جمهوری اسلامی ایران است

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو
اعضای شورای انتخاب و داوری نهمین دوسالانه نقاشی ایران انتخاب شدند.

به گزارش صبا به نقل از واحد ارتباطات و رسانه اداره کل هنرهای تجسمی، اعضای شورای سیاستگذاری نهمین دوسالانه ملی نقاشی ایران اعضای شورای انتخاب و داروی را به شرح زیر انتخاب کردند.

هیات انتخاب آثار بخش سراسرنما (به ترتیب حروف الفبا) علیرضا آدم بکان، فریدون امیدی، بهزاد حاتم، داریوش حسینی، لیلی رشیدی، رزیتا شرف جهان و علی نصیر هستند.

همچنین این شورا اعضای هیات داوران را نیز به این شرح معرفی کردند:

هیات داوری آثار بخش سراسرنما: (به ترتیب حروف الفبا) مهرداد اسکویی، بهزاد حاتم، علی ذاکری، رزیتا شرف جهان، کامران صفامنش، شهروز صدر فرزانه و علی نصیر.

نهمین دوسالانه نقاشی تهران شامل سه بخش است: سراسرنما یاpanorama) ) گفت وگو یا (forum) و کیوریتوریال curatorial که فراخوان بخش سراسرنما، پیشتر منتشر شده بود.

انجمن هنرمندان نقاش ایران با حمایت اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر بخش سراسرنمای نهمین دوسالانه ملی نقاشی ایران را در شهریورماه 1400 به مدت یک ماه برگزار می کند.

رییس شورای سیاستگذاری دوسالانه هادی مظفری، مشاور شورا احسان آقایی و رییس افتخاری دوسالانه غلامحسین نامی است و امیر راد مدیر دوسالانه و عبدالرحیم سیاهکارزاده دبیر اجرایی است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
تهران- ایرناپلاس- آموزشگاه های آزاد هنری روزبه روز فعالیت خود را در کشور بیشتر می کنند. مراکزی که به دلیل تسهیل شرایط از سوی دولت و استقبال علاقه مندان به هنر در تهران و دیگر استان های کشور، منجر به افزایش صدور مجوز شده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۸

به گزارش ایرناپلاس، در کنار هنرستان ها و دانشکده های دولتی و نیمه دولتی در کشور، آموزشگاه های آزاد هنری هم وجود دارند که مشغول به کار و آموزش هستند. این آموزشگاه ها به صورت کاملاً خصوصی مدیریت می شوند و صدور مجوز آنها زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام می شود.

این مراکز در چند سال اخیر با استقبال بسیاری از سوی علاقه مندان به رشته های مختلف هنری مواجه شده و رونق گرفته اند؛ تا جایی که اوخر پاییز سال 99 به منظور دسترسی و سهولت بیشتر برای متقاضیان و مدیران آموزشگاه های آزاد هنری، سامانه آموزشگاه های آزاد هنری افتتاح شد. خوشبختانه این رونق و استقبال تنها شامل تهران و علاقه مندان تهرانی به هنر نشده است و استان های دیگر هم شامل می شود.

در این باره دفتر برنامه ریزی و توسعه آموزش های فرهنگی و هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، از صدور مجوز 210 آموزشگاه آزاد هنری در استان های مختلف کشور در سال 99 خبر داده که در رشته های نمایش، هنرهای تجسمی، موسیقی، خوشنویسی و هنرهای سنتی صادر شده است. اتفاقی که می تواند ضمن اثرگذاری و کارآمدی در استان ها و شهرستان های کشور، حرکتی به سمت عدالت آموزشی در کشور باشد.

با این تفاسیر این پرسش ها مطرح می شود که آیا آموزشگاه های آزاد توانسته اند به درستی اهداف خود را محقق کنند؟
اساسا تاثیر این آموزشگاه ها بر روند فعالیت های هنری در کشور چگونه است؟
این پرسش ها را با منتقد هنری، مدرس و کارشناس موسیقی در میان گذاشتیم.

ارتباط مربیان و استادان با کیفیت آموزشگاه های آزاد
مهدوی درخصوص تاثیر این آموزشگاه ها بر روند فعالیت های هنری کشور به خبرنگار ایرناپلاس گفت: اهمیت و ارزش و ضمانت اجرایی آموزشگاه های آزاد موسیقی، مانند مراکز رسمی و غیررسمی دیگر، مثل هنرستان های رسمی که دیپلم می دهند و دانشکده هایی که مدارک فوق دیپلم، لیسانس، فوق لیسانس و دکترا می دهند، استادان آنهاست؛ در غیر این صورت، آموزشکده ها تنها یک مجوزند با یک چهاردیواری که یک تابلو بر سر در آن می زنند و تبلیغاتش را شروع و هنرجو ثبت نام می کنند.
البته کیفیت آموزشگاه های آزاد به این بستگی دارد که استادان و مربیان آنها به چه سبک و شیوه هایی آموزش می دهند و تا چه اندازه به مبانی نظری و عملی موسیقی ملی ایرانی یا موسیقی کلاسیک مغرب زمین یا هر رشته دیگری که می خواهند آموزش دهند، متعهد هستند.

به گفته او، اگر استادان آموزشگاه ها سواد کافی و روش تدریس مناسب داشته باشند دیگر فرقی نمی کند که خصوصی باشند یا هنرستان و دانشگاه؛ چون در این صورت مانند مرکزی علمی عمل می کنند که هیات علمی دارد یا همانند هنرستانی است که تحت نظارت وزارت آموزش وپرورش است. هم پیش از انقلاب و هم بعد از انقلاب، آموزشگاه ها تا حد زیادی توانستند این رسالت را ادامه دهند و به موفقیت هایی هم برسند.
در دهه 60 و بعد از انقلاب، آموزشگاه ها تعطیل شدند و در دهه هفتاد، به آهستگی دوباره مشغول به کار شدند. اما در دهه هشتاد که تا حدودی تعداد آموزشگاه ها بیشتر شد، وقفه ای در صدور مجوز به وجود آمد. در دهه 90 متقاضیان در تهران و شهرستان ها زیاد شدند و آمار بالایی پیدا کرد که اتفاقا مورد اعتراض اهل فن هم قرار گرفت.

مشکلاتی که بر سر راه آموزشگاه هاست
این نوازنده و استاد سنتور درخصوص مشکلاتی که برخی از آموزشگاه های آزاد هنری با آن مواجه اند، افزود: کسانی که تحصیل کرده موسیقی هستند، می آیند و وارد این صنف می شوند و بعد از مدتی مجبور می شوند به دلیل گرانی اجاره بها یا مشکلاتی مانند کرونا که بسیاری را ورشکسته کرد، تعطیل کنند.
در این صورت تنها کسانی باقی می مانند که ملک شخصی دارند و استیجاری نیستند یا به هر قیمتی نمی خواهند درآمدزایی داشته باشند بلکه می خواهند آبرومندانه و شایسته مبانی علم موسیقی را به هنرجویانشان منتقل کنند. نکته اینجاست که متولیان بالادستی تصور می کنند با بالا رفتن آمار آموزشگاه ها رقابت به وجود می آید اما گاهی این شیوه به سمت رقابت ناسالم می رود و همیشه هم درست نیست.

به گفته مهدوی، اینجاست که از نظر کیفی سطح آموزش در آموزشگاه ها از پیش نازل تر می شود و مردم هم به اعتبار اینکه وزارت ارشاد مجوز داده به این ها رجوع می کنند و بعد از مدتی می بینند آن مدرس به لحاظ علمی و رفتاری جایگاه لازم را ندارد که باعث می شود هنرجو پشیمان شود و استعداد و تلاشش تداوم نیابد. حتی گروهی هم ترجیح می دهند با هزینه دو سه برابری، استاد خصوصی به منزل دعوت کنند.

چه آموزشگاه هایی مطلوب است؟
این کارشناس موسیقی معتقد است آموزشگاه ها زمانی می توانند برای توسعه موسیقی ایران مطلوب عمل کنند، که مانند دانشگاه ها و هنرستان ها دقت کافی داشته باشند، در حد معقول هنرجو بپذیرند و به لحاظ علمی و فضای آموزشی، استانداردها را رعایت کنند.
وی ادامه داد: متاسفانه امروزه از نظر صنفی نیز اصول رعایت نمی شود. در گذشته نه چندان دور، صنوف باید از یکدیگر حداقل 500 متر به لحاظ خیابانی و کوچه ای فاصله داشته باشند. در حال حاضر در یک ساختمان، دو آموزشگاه در کنار یکدیگرند.

این مدرس موسیقی با ارائه پیشنهادی درخصوص چگونگی نظارت بر آموزشگاه ها نیز گفت: بهتر است مرکز کنترل کیفی مانند سازمان استاندارد وجود داشته باشد. البته این استاندارد به این معنا نیست که شیوه های مختلف آموزشی زیرسؤال برود و تنها تابع یک تا دو مکتب آموزشی باشیم.

او یادآور شد: متاسفانه امروزه برخی از آموزشگاه های موسیقی برای اینکه هنرجویانشان را از دست ندهند، به بنگاه شادمانی تبدیل شده و موسیقی پاپ محفلی آموزش می دهند. اولیای هنرجویان از مربی می خواهند به فرزندشان فلان آهنگ را که از تلویزیون و یا در فلان مجلس خانوادگی پخش شده آموزش دهند.
چنین آموزشگاه هایی برای اینکه شاگردان خود را از دست ندهند و بتوانند اجاره بها و هزینه های دیگر آموزشگاه را تامین کنند، به ناچار قبول می کنند. در این حالت خواسته یا ناخواسته از آن سرفصل های اصلی دور شده که این اتفاق برای سیستم آموزشگاهی کشور خطرناک است.
متاسفانه در فضای مجازی تبلیغاتی هم دیده می شود که برخی می گویند در 10 جلسه می توانید فلان رشته هنری را یاد بگیرید. این اتفاقات لطمه هایی وارد می کند که در آینده بیشتر متوجه آسیب های آن خواهیم شد.

دلایل توفیق آموزشگاه ها نسبت به مراکز دیگر
این عضو دفتر تالیف کتب آموزشی آموزش وپرورش، در تشریح ابعاد مثبت و تاثیرگذار آموزشگاه های آزاد گفت: یکی از نکات بسیار مهم و مثبت آموزشگاه های هنری نسبت به مکان های آموزشی آکادمیک مانند هنرستان ها و دانشکده ها این است که در این مکان ها به طور اختصاصی یک هنرجو در چند سال یک نوع موسیقی و مکتب موسیقایی را به درستی از یک یا چند استاد برجسته می آموزد و متخصص و متبحر می شود. یعنی در نوازندگی یا در آهنگسازی تخصص پیدا می کند. چون فقط ذهن و حواسش به آموزشی که به او داده شده، معطوف است.

وی افزود: در هنرستان ها و دانشکده های ما، دروس عمومی و ناکارآمد وجود دارد. اما کسی که آموزش خصوصی در آموزشگاه یا منزل می بیند می داند که هدف و دورنمایش چیست. از یک استاد هر آنچه را که نیاز است یاد می گیرد. اگر آن استاد در آن حوزه آموزشش تمام شود هنرجو را به استاد دیگری محول می کند که آموزش او در آنجا تکمیل شود. در حالی که در هنرستان ها، دانشکده ها و مراکز علمی کاربردی، چون صرفا نگاه مدرک گرایی است، امکان دارد در آن رشته هنری، متخصص و متبحر و معلم قابلی نشوند. از این جهت می توانیم بگوییم آموزشگاه ها توفیق بهتری نسبت به دیگر مراکز دارند. زیرا همه هوش و حواس و هدفشان این است که یک هنرجو را تا جایی که می توانند متخصص بار بیاورند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تهران- ایرنا- کمتر از یک هفته از تغییر گروه مشاغل هنرمندان تئاتر از گروه سه به گروه دو و اجازه فعالیت و بازگشایی سالن های تئاتری در شرایط نارنجی شهرها، با قرمز شدن تهران یکبار دیگر شاهد تعطیلی سالن های نمایش پایتخت و بار دیگر شاهد کوچ هنرمندان تئاتر از صحنه به فضای مجازی شدیم.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۷ سایت های دیگر : در حاشیه تجارت گردان وارش

بعد از پیگیری های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت امور هنری وزارت خانه و اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نهایت ستاد ملی مقابله با کرونا یازدهم فروردین ماه 1400 خورشیدی اعلام کرد فعالیت سالن های نمایشی و تئاتر کشور ضمن تغییر گروه مشاغل این حرفه از گروه سه به گروه دو، قابلیت بازگشایی مجدد در شهرهای نارنجی را نیز خواهند داشت.

برهمین اساس هنرمندان تئاتر که طی سال گذشته با وجود تعطیلی های مستمر- به جز ایام محدود- خسارت های مختلف و متعددی به ویژه در حوزه مسائل اقتصادی متحمل شده بودند با تغییر گروه مشاغل امیدوار بودند با آغاز سال 1400 خورشیدی و فروردبن ماه آن، بتوانند کار حرفه ای تولید و ارائه آثارشان به مخاطبان هنر نمایش را به گونه ای متفاوت آغاز کرده و بخشی از ضرر، زیان و خسارت های ناشی از تعطیلی فعالیت هایشان را جبران کنند.

اما به فاصله کمتر از یک هفته و با قرار گرفتن تهران در فهرست شهرهای قرمز، فعالیت گروه مشاغل دو نیز برای رعایت و اعمال حداکثری شیوه نامه های بهداشتی محکوم به تعطیلی شد و بار دیگر سالن های تئاتر و سینمای کشور از امروز (17 فروردین ماه) تا بازگشت شرایط قرمز به شرایط نارنجی، زرد و آبی در پایتخت بار دیگر از سر گرفته شود.

برهمین اساس هنرمندان تئاتر یک بار دیگر همانند تجربه سال گذشته بستر فضای مجازی را برای ارائه آثارشان به مخاطبان این هنر آغاز کرده اند و شاهد کوچ مجدد هنرمندان تئاتر از صحنه به سمت فضای مجازی هستیم، آن چنان که عنوان شد طی هفته جاری دو نمایش گزارش یک مهمانی و تئاتر کاغذی آی تک از طریق بستر فضای مجازی به مخاطبان ارائه می شود.

فیلم نمایش گزارش یک مهمانی به نویسندگی و کارگردانی تولید و برای پخش در پلتفرم های اینترنتی آماده اکران برخط (آنلاین) شده است. این فیلم نمایش با تلفیقی از عناصر سینمایی و نمایشی ساخته شده و در آن از روش جدیدی برای روایت یک اثر نمایشی به صورت تصویری استفاده شده است. این اثر قرار است به زودی از پلتفرم اینترنتی تلویزیون تئاتر ایران پخش شود.

ودر این اثر ایفای نقش می کنند.

تهیه این فیلم نمایش را و مجموعه خانه هنر دیوار برعهده داشته اند.

نمایشنامه گزارش یک مهمانی تابستان 97 به صحنه رفته بود و پیش از این توسط انتشارات آرادمان به بازار نشر نیز ارائه شده است.

نمایش کاغذی آی تک به نویسندگی و کارگردانیکه از تولیدات سال 1398 مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است از روز چهارشنبه (18 فروردین 1400) در به نمایش گذاشته خواهد شد.

این نمایش ماجرای پرنسس خودخواه، لج باز و زیاده خواهی به نام آی تک است که هر چیزی را می بیند، می خواهد. پدرش (پادشاه) همه تلاشش را می کند تا او را همیشه راضی نگه دارد. اما یک شب آی تک با دیدن نور زیبای ماه، آن را می خواهد. اما هیچ کس نمی تواند خواسته او را برآورده کند. در این میان یاشار، نوه ندیمه قصر و همبازی آی تک تلاش می کند او را از خواسته غیرمنطقی اش باز دارد. تا اینکه ...

در این نمایش که به شیوه تئاتر کاغذی تولید شده است، مشاور و سرپرست گروه است. به عنوان بازیگر و بازی دهنده، و به عنوان طراح دکور و عروسک وبه عنوان شاعر حضور داشتند. همچنین آهنگسازی این نمایش بر عهده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
با اعلام وضعیت قرمز رنگ شهر تهران و با افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا، بسیاری از برنامه های فرهنگی و هنری لغو و به آینده موکول شدند. در این میان اما با وجود اعلام مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی مبنی بر لزوم تعطیلی نمایشگاه های هنری، همچنان برخی از گالری ها اصرار به برگزاری نمایشگاه های حضوری دارند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۷ سایت های دیگر : برخط نیوز خبرگزاری اقتصادی ایران اسکان

به گزارش ایسنا، هادی مظفری مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی درباره برگزاری نمایشگاه های هنری با توجه به قرمز شدن وضعیت تهران، تاکید کرد که با توجه به اینکه موزه ها و گالری ها جزو مشاغل دوم و سوم محسوب می شوند، در شرایط فعلی ملزم به رعایت قوانین ستاد ملی کرونا هستند و تا تغییر رنگ شهر تهران و بهتر شدن وضعیت، باید تعطیل باشند.

او یادآور شد که بر اساس قواعد ستاد ملی کرونا، گالری ها در شهرهایی که در وضعیت قرمز قرار دارند باید از برگزاری نمایشگاه های هنری خودداری کنند.

در این میان اما برخی از گالری ها همچنان به برگزاری نمایشگاه مبادرت می ورزند، برخی تعطیل شده اند و عده ای هم اعلام کرده اند که هنوز از سوی وزارت ارشاد به آنها اعلام نشده است که باید تعطیل باشند.

در همین راستا خبرنگار ایسنا در تماس با برخی از گالری های تهران، برنامه آنها را برای برگزاری نمایشگاه در روزهای آتی جویا شده است.

بر این اساس، گالری شیرین از جمله گالری هایی است که به سبب افزایش شیوع ویروس کرونا تعطیل شده است. گالری آرتیبیشن نیز فعلا برنامه مشخصی برای برگزاری نمایشگاه ندارد، اما امکان بازدید برای خرید آثار موجود در نمایشگاه همچنان وجود دارد.

گالری ایده اما این هفته قرار است میزبان نمایشگاه گروهی خط و نقاشی باشد. گالری طراحان آزاد نیز اعلام کرده است که با بازدید محدودی، نمایشگاه خود را برگزار می کند.

گالری سیحون نیز اعلام کرده است که با توجه به اینکه از طرف وزارت ارشاد تعطیلی اعلام شده، نمایشگاه خود را فعلا لغو کرده است. گالری دستان هنوز برنامه مشخصی برای برگزاری نمایشگاه در نظر ندارد، اما اینچنین عنوان کرده است که در صورت برگزاری، امکان بازدید با هماهنگی قبلی امکان پذیر است.

گالری گلستان نیز بر اساس روال سابق خود از نمایشگاه حضوری پرهیز دارد و نمایشگاه آنلاین برگزار می کند.

گالری اُ اما در این هفته میزبان دو نمایشگاه هنری است. این گالری اعلام کرده که هنوز از سوی وزارت ارشاد موضوعی مبنی بر تطعیلی گالری به آنها اعلام نشده است.

همچنین نمایشگاه آثار هنرمندان افغانستانی مقیم ایران با عنوان هم خانه که قرار بود در خانه هنرمندان ایران افتتاح شود، به زمان دیگری موکول شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
یراقچی فروش کتاب با تخفیف را موجب کم ارزش شدن این کالای فرهنگی می داند؛ اقدامی که در قالب اقدامات غیرقانونی و در بازه های زمانی طولانی مدت، تاثیر مخرب تری هم خواهدداشت.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۸

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نظریه های مختلفی درباره کالاهایی که با تخفیف به فروش می رسند، ارائه می شود. مثلا ممکن است با تغییر فصل، تولیدکننده یا فروشنده درنظر گرفتن تخفیف را بر هزینه های انبارداری ترجیح دهد. در بازار مواد غذایی هم وقتی اجناس و مواد اولیه خوراکی به تاریخ انقضای خود نزدیک می شوند، با تخفیف به فروش می رسند؛ زیرا خریدار زمان محدودی برای مصرف آن دارد. اما در بازار کتاب شرایط چگونه است و چه توجیهی و دلایلی، اعمال تخفیف ها را پشتیبانی می کند؟

چند سالی است که بازار ارائه تخفیف در فروش کتاب هم گرم شده و نگرانی شکل گیری عادت خرید کتاب با تخفیف را در میان فعالان حوزه نشر تشدید کرده است؛ چراکه بسیاری از مردم کتاب های مورد نظر خود را در بازه های زمانی از پیش تعیین شده تهیه می کنند. از سوی دیگر و با تعدد ویترین های تخفیف دار، این انتظار در جامعه کتاب خوان ایجاد شده که کتاب باید مشمول تخصیص تخفیف باشد.

محمد یراقچی، مدیر انتشارات پنجره معتقد است عمده ترین دلیل گسترش تخفیف ها در بازار کتاب، فعالیت های غیرقانونی و توام با تخلف نزد برخی ناشران و کتاب فروشان است. او معتقد است برای رسیدگی به شرایط موجود، ابتدا باید جلوی فعالیت های غیرقانونی برخی فعالان نشر گرفته شود که در غیر این صورت، رواج بیشتر تخفیف های خسارت بار، آینده نشر ایران را رقم بزند.

فروش با تخفیف، با اهداف خاص و تحت تدابیر صنفی و قانونی در اصناف مختلف، به عنوان رویکردی اقتصادی تعریف شده است. این امر در حوزه کتاب چه تعریفی دارد و اساسا تولیدکنندگان و فروشندگان کتاب چه اهداف و منافعی را با اعمال تخفیف، دنبال می کنند؟
از سال ها پیش گفته ام که تخفیف در فروش کتاب موجب رونق کتاب نمی شود؛ بلکه موجب خفیف شدن کتاب می شود. به همین دلیل با تخفیف در فروش کتاب موافق نیستم. کتاب یک کالای فرهنگی است. درنظر داشته باشید که تخفیف هایی که در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ارائه می شود و تخفیف های گاه گاهی که ناشران و کتاب فروشان ارائه می دهند، طبق قانون اعمال می شوند. فروش هر کالایی با تخفیف، قوانین و مقرراتی دارد و در ایران هم محدودیت هایی برای زمان فروش کالا با تخفیف درنظر گرفته شده است که در بسیاری موارد رعایت نمی شود. به عنوان مثال دائم التخفیف بودن در هیچ جای دنیا ممکن نیست.

به طور کلی فروش کتاب تخفیف در درازمدت به نفع هیچ کس، ناشر، کتاب فروش و توزیع کننده نیست و از همه مهم تر، به ضرر کتاب است؛ زیرا ارزش کتاب را نزد مخاطب پایین می آورد. مخاطب وقتی می بیند کتاب با 50 درصد تخفیف به فروش می رسد، ممکن است اینگونه تصور کند که کتاب، کالایی است که رویِ دستِ فروشنده مانده ؛ زیرا بخشی از تخفیف های بالا و غیراصولی برای این است که آن کالا، کیفیت خوبی ندارد و کسی آن را نمی خرد و این مساله ارزش کتاب را در جامعه پایین می آورد.

تخفیفِ معقول پای مردم را به کتاب فروشی ها باز می کند
این یعنی تخفیف در چارچوب مشخص و قانونی را به نفع صنعت نشر و فعالانش می دانید. درست است؟
بله. ببینید؛ اعمال تخفیف در درازمدت باعث می شود همه انتظار خرید کتاب با تخفیف داشته باشند؛ درحالی که جایگاه واقعی کتاب این نیست. اخیرا خواندم که در فرانسه کتاب به عنوان کالای ضروری شناخته شده است و در دوران همه گیری بیماری کووید19، فعالیت کتاب فروشی ها و کتابخانه ها مانند نان فروشی ها جزء فعالیت های ضروری برای مردم حساب شدند. متاسفانه در ایران این نگاه وجود ندارد و اگر وجود دارد، اقدام سزاواری برای آن نشده است.

تخفیف در درازمدت باعث می شود ناشران قیمت بالاتری برای کتاب در نظر بگیرند تا بتوانند روی آن تخفیف بدهند. وقتی کتاب قیمت واقعی داشته باشد، در شرایط و مقاطعی از سال -مانند طرح هایی که خانه کتاب به صورت فصلی برگزاری می کند- ناشران و کتاب فروشان می توانند برای محصولات خود تخفیف درنظر بگیرند. این گونه تخفیف ها، معقول و به نفع کتاب فروش است. همچنین پای مردم را به کتاب فروشی ها باز می کند. ارائه تخفیف در زمان یک هفته ای و محدود، مساله معقولی است و مردم را به خریدن کتاب و خواندن آن تشویق می کند، اما اگر این روند در تمام سال اتفاق بیفتد، باعث می شود که کتاب قیمت واقعی خود را پیدا نکند.

ناشر واقعی قیمت کتاب را به درستی تعیین می کند
بالا بردن قیمت کتاب از سوی ناشران با هدف جلوگیری از ضرر و زیان، چه مباحثی را به دنبال دارد و در این صورت، شرکت های پخش و کتاب فروشان چه باید بکنند؟
ناشر واقعی همواره قیمت کتاب را به درستی تعیین می کند؛ زیرا کتاب با تیراژ کم چاپ می شود و مطالبه برای آن زیاد نیست. ناشر مجبور است برای ادامه رقابت و افزایش تمایل مردم به خرید کتاب، قیمت مناسبی برای آن درنظربگیرد. هنوز کتاب کالای ضروری نزد مردم نیست و معمولا ناشران کتاب را با قیمت بالای پشت جلد منتشر نمی کنند و سعی می کنند برای کتاب، قیمت عادلانه درنظر بگیرند. همچنین فرض ما این است که رشد قیمت کتاب در برابر سایر کالاها در سال های گذشته کمتر بوده است و قیمت معقول تری نسبت به بسیاری از اجناس مصرفی روزمره دارد.

این درحالی است که شبه ناشران فعال اند؛ آن هایی که کتاب های با ارزش را که در بازار شناخته و موفق می شوند، عینا کپی می کنند و با پخش گسترده در مترو و خیابان به فروش می رسانند؛ یا با تغییر اسم مترجم، این عناوین را کتاب سازی می کنند، این ها هستند که با قیمت های بازار کتاب بازی می کنند. کتابی را که باید 60 هزار تومان قیمت بخورد، 120 هزار تومان قیمت می زنند و با تخفیف 40 تا 50 درصد می فروشند. این درحالی است که بسیاری از همکاران را می شناسم که در قیمت گذاری کتاب چاره ای ندارند و نمی توانند کتاب را با قیمت بالاتر منتشر کنند؛ زیرا کتاب با آن قیمت به فروش نمی رود. اما قاچاقچیان کتاب قیمت غیرواقعی پشت جلد ثبت می کنند و تخفیف بالا ارائه می دهند.

تخفیف طولانی مدت به ضرر کتاب است
ارائه تخفیف های مکرر توسط گروه های مختلف، روی ذهنیت مردم در تهیه کتاب چه تاثیری می گذارد؟
مدت و اعتبار طرح های فصلی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران محدود است. این طرح ها در سال حداکثر چهاربار و در چهار هفته برگزار می شوند. نظام و سیستمی که برای تخفیف های فصلی درنظر گرفته شده است، به نفع مخاطب و کتاب فروشی هایی است که مجوز فروش دارند و می توانند در این طرح مشارکت کنند. محدودیت های در نظر گرفته شده در اجرای طرح، باعث شده است اجرای طرح های فصلی مشکلی برای مخاطب، ناشر، کتاب فروش ایجاد نکند. اجرای طرح فصلی برای همه عوامل دست اندرکار کتاب از مخاطب تا تولیدکنندگان و توزیع کنندگان پدیده بدی نیست.

همچنین مسئولان برای نمایشگاه مجازی کتاب که با برگزارنشدن نمایشگاه بین المللی شروع به فعالیت کرد و برای کمک به ناشران در زمان همه گیری بیماری کووید 19 برگزارشد، تخفیف درنظر گرفتند که در زمان محدودی انجام شد. اما اگر قرار باشد این طرح ها در تمام سال برگزار شود، در ابتدا به ضرر خود کتاب است و ارزش کتاب نزد مخاطب پایین می آید.

در قوانین اتاق اصناف برای حراج کتاب و همه کالاها در هر فصل دوره زمانی مخصوصی در نظر گرفته شده است و فروشندگان نمی توانند هر روز تخفیف ارائه بدهند. تخفیف طولانی مدت در تمام دنیا غیرقانونی است. مساله اصلی این است که تمام تخفیف ها و مشکلاتی که به وجود آمده است از فروش غیرقانونی کتاب نشات می گیرد. افرادی که مجوز فروش کتاب ندارند و یک دست فروش زحمت کش نیستند -افرادی که از قدیم کتاب دست دوم می فروشند؛ افراد محترم و زحمت کشی هستند که گوشه پارک و خیابان کتاب می فروشند- گروه گسترده ای در سطح کشور کتاب را چاپ و توزیع می کنند و می فروشند.

با افزایش آگاهی مردم گروه های غیرقانونی حذف می شوند
به نظر شما برای جلوگیری از اقدامات این گروه ها آیا باید فعالیت هایی مانند آنچه اتحادیه ناشران و کتاب فروشان انجام می دهد و همکاری با نیروی انتظامی تقویت شود یا باید بیشتر برای آگاهی رسانی مردم تلاش شود؟
این مساله ای است که به اصطلاح با آژان بازی حل نخواهدشد؛ بلکه نیاز به اقدامات ریشه ای است. باید امکاناتی برای آگاه سازی مردم فراهم شود تا تفاوت کتابی که به صورت قاچاق منتشر شده است و کتاب قانونی را درک کنند. در کتاب فروشی بارها به مخاطب درباره کتاب قاچاق توضیح دادم، تعداد زیادی از مردم نمی دانند و با آگاه سازی، دقتِ نظر آن ها درباره کتاب بالا می رود. اگر مردم آگاه شوند، گروه های غیرقانونی کم کم کوچک و حذف می شوند. مشکل این است که این روزها، گروه های غیرقانونی قسمت بزرگی از نشر را در اختیار دارند و به آن صدمه می زنند. اگر جلوی این روند گرفته نشود، چه بسا صنعت نشر به این جنس از افراد تبدیل بشود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نظریه های مختلفی درباره کالاهایی که با تخفیف به فروش می رسند، ارائه می شود. مثلا ممکن است با تغییر فصل، تولیدکننده یا فروشنده درنظر گرفتن تخفیف را بر هزینه های انبارداری ترجیح دهد. در بازار مواد غذایی هم وقتی اجناس و مواد اولیه خوراکی به تاریخ انقضای خود نزدیک می شوند، با تخفیف به فروش می رسند؛ زیرا خریدار زمان محدودی برای مصرف آن دارد. اما در بازار کتاب شرایط چگونه است و چه توجیهی و دلایلی، اعمال تخفیف ها را پشتیبانی می کند؟

چند سالی است که بازار ارائه تخفیف در فروش کتاب هم گرم شده و نگرانی شکل گیری عادت خرید کتاب با تخفیف را در میان فعالان حوزه نشر تشدید کرده است؛ چراکه بسیاری از مردم کتاب های مورد نظر خود را در بازه های زمانی از پیش تعیین شده تهیه می کنند. از سوی دیگر و با تعدد ویترین های تخفیف دار، این انتظار در جامعه کتاب خوان ایجاد شده که کتاب باید مشمول تخصیص تخفیف باشد.

محمد یراقچی، مدیر انتشارات پنجره معتقد است عمده ترین دلیل گسترش تخفیف ها در بازار کتاب، فعالیت های غیرقانونی و توام با تخلف نزد برخی ناشران و کتاب فروشان است. او معتقد است برای رسیدگی به شرایط موجود، ابتدا باید جلوی فعالیت های غیرقانونی برخی فعالان نشر گرفته شود که در غیر این صورت، رواج بیشتر تخفیف های خسارت بار، آینده نشر ایران را رقم بزند.

فروش با تخفیف، با اهداف خاص و تحت تدابیر صنفی و قانونی در اصناف مختلف، به عنوان رویکردی اقتصادی تعریف شده است. این امر در حوزه کتاب چه تعریفی دارد و اساسا تولیدکنندگان و فروشندگان کتاب چه اهداف و منافعی را با اعمال تخفیف، دنبال می کنند؟
از سال ها پیش گفته ام که تخفیف در فروش کتاب موجب رونق کتاب نمی شود؛ بلکه موجب خفیف شدن کتاب می شود. به همین دلیل با تخفیف در فروش کتاب موافق نیستم. کتاب یک کالای فرهنگی است. درنظر داشته باشید که تخفیف هایی که در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ارائه می شود و تخفیف های گاه گاهی که ناشران و کتاب فروشان ارائه می دهند، طبق قانون اعمال می شوند. فروش هر کالایی با تخفیف، قوانین و مقرراتی دارد و در ایران هم محدودیت هایی برای زمان فروش کالا با تخفیف درنظر گرفته شده است که در بسیاری موارد رعایت نمی شود. به عنوان مثال دائم التخفیف بودن در هیچ جای دنیا ممکن نیست.

به طور کلی فروش کتاب تخفیف در درازمدت به نفع هیچ کس، ناشر، کتاب فروش و توزیع کننده نیست و از همه مهم تر، به ضرر کتاب است؛ زیرا ارزش کتاب را نزد مخاطب پایین می آورد. مخاطب وقتی می بیند کتاب با 50 درصد تخفیف به فروش می رسد، ممکن است اینگونه تصور کند که کتاب، کالایی است که رویِ دستِ فروشنده مانده ؛ زیرا بخشی از تخفیف های بالا و غیراصولی برای این است که آن کالا، کیفیت خوبی ندارد و کسی آن را نمی خرد و این مساله ارزش کتاب را در جامعه پایین می آورد.

تخفیفِ معقول پای مردم را به کتاب فروشی ها باز می کند
این یعنی تخفیف در چارچوب مشخص و قانونی را به نفع صنعت نشر و فعالانش می دانید. درست است؟
بله. ببینید؛ اعمال تخفیف در درازمدت باعث می شود همه انتظار خرید کتاب با تخفیف داشته باشند؛ درحالی که جایگاه واقعی کتاب این نیست. اخیرا خواندم که در فرانسه کتاب به عنوان کالای ضروری شناخته شده است و در دوران همه گیری بیماری کووید19، فعالیت کتاب فروشی ها و کتابخانه ها مانند نان فروشی ها جزء فعالیت های ضروری برای مردم حساب شدند. متاسفانه در ایران این نگاه وجود ندارد و اگر وجود دارد، اقدام سزاواری برای آن نشده است.

تخفیف در درازمدت باعث می شود ناشران قیمت بالاتری برای کتاب در نظر بگیرند تا بتوانند روی آن تخفیف بدهند. وقتی کتاب قیمت واقعی داشته باشد، در شرایط و مقاطعی از سال -مانند طرح هایی که خانه کتاب به صورت فصلی برگزاری می کند- ناشران و کتاب فروشان می توانند برای محصولات خود تخفیف درنظر بگیرند. این گونه تخفیف ها، معقول و به نفع کتاب فروش است. همچنین پای مردم را به کتاب فروشی ها باز می کند. ارائه تخفیف در زمان یک هفته ای و محدود، مساله معقولی است و مردم را به خریدن کتاب و خواندن آن تشویق می کند، اما اگر این روند در تمام سال اتفاق بیفتد، باعث می شود که کتاب قیمت واقعی خود را پیدا نکند.

ناشر واقعی قیمت کتاب را به درستی تعیین می کند
بالا بردن قیمت کتاب از سوی ناشران با هدف جلوگیری از ضرر و زیان، چه مباحثی را به دنبال دارد و در این صورت، شرکت های پخش و کتاب فروشان چه باید بکنند؟
ناشر واقعی همواره قیمت کتاب را به درستی تعیین می کند؛ زیرا کتاب با تیراژ کم چاپ می شود و مطالبه برای آن زیاد نیست. ناشر مجبور است برای ادامه رقابت و افزایش تمایل مردم به خرید کتاب، قیمت مناسبی برای آن درنظربگیرد. هنوز کتاب کالای ضروری نزد مردم نیست و معمولا ناشران کتاب را با قیمت بالای پشت جلد منتشر نمی کنند و سعی می کنند برای کتاب، قیمت عادلانه درنظر بگیرند. همچنین فرض ما این است که رشد قیمت کتاب در برابر سایر کالاها در سال های گذشته کمتر بوده است و قیمت معقول تری نسبت به بسیاری از اجناس مصرفی روزمره دارد.

این درحالی است که شبه ناشران فعال اند؛ آن هایی که کتاب های با ارزش را که در بازار شناخته و موفق می شوند، عینا کپی می کنند و با پخش گسترده در مترو و خیابان به فروش می رسانند؛ یا با تغییر اسم مترجم، این عناوین را کتاب سازی می کنند، این ها هستند که با قیمت های بازار کتاب بازی می کنند. کتابی را که باید 60 هزار تومان قیمت بخورد، 120 هزار تومان قیمت می زنند و با تخفیف 40 تا 50 درصد می فروشند. این درحالی است که بسیاری از همکاران را می شناسم که در قیمت گذاری کتاب چاره ای ندارند و نمی توانند کتاب را با قیمت بالاتر منتشر کنند؛ زیرا کتاب با آن قیمت به فروش نمی رود. اما قاچاقچیان کتاب قیمت غیرواقعی پشت جلد ثبت می کنند و تخفیف بالا ارائه می دهند.

تخفیف طولانی مدت به ضرر کتاب است
ارائه تخفیف های مکرر توسط گروه های مختلف، روی ذهنیت مردم در تهیه کتاب چه تاثیری می گذارد؟
مدت و اعتبار طرح های فصلی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران محدود است. این طرح ها در سال حداکثر چهاربار و در چهار هفته برگزار می شوند. نظام و سیستمی که برای تخفیف های فصلی درنظر گرفته شده است، به نفع مخاطب و کتاب فروشی هایی است که مجوز فروش دارند و می توانند در این طرح مشارکت کنند. محدودیت های در نظر گرفته شده در اجرای طرح، باعث شده است اجرای طرح های فصلی مشکلی برای مخاطب، ناشر، کتاب فروش ایجاد نکند. اجرای طرح فصلی برای همه عوامل دست اندرکار کتاب از مخاطب تا تولیدکنندگان و توزیع کنندگان پدیده بدی نیست.

همچنین مسئولان برای نمایشگاه مجازی کتاب که با برگزارنشدن نمایشگاه بین المللی شروع به فعالیت کرد و برای کمک به ناشران در زمان همه گیری بیماری کووید 19 برگزارشد، تخفیف درنظر گرفتند که در زمان محدودی انجام شد. اما اگر قرار باشد این طرح ها در تمام سال برگزار شود، در ابتدا به ضرر خود کتاب است و ارزش کتاب نزد مخاطب پایین می آید.

در قوانین اتاق اصناف برای حراج کتاب و همه کالاها در هر فصل دوره زمانی مخصوصی در نظر گرفته شده است و فروشندگان نمی توانند هر روز تخفیف ارائه بدهند. تخفیف طولانی مدت در تمام دنیا غیرقانونی است. مساله اصلی این است که تمام تخفیف ها و مشکلاتی که به وجود آمده است از فروش غیرقانونی کتاب نشات می گیرد. افرادی که مجوز فروش کتاب ندارند و یک دست فروش زحمت کش نیستند -افرادی که از قدیم کتاب دست دوم می فروشند؛ افراد محترم و زحمت کشی هستند که گوشه پارک و خیابان کتاب می فروشند- گروه گسترده ای در سطح کشور کتاب را چاپ و توزیع می کنند و می فروشند.

با افزایش آگاهی مردم گروه های غیرقانونی حذف می شوند
به نظر شما برای جلوگیری از اقدامات این گروه ها آیا باید فعالیت هایی مانند آنچه اتحادیه ناشران و کتاب فروشان انجام می دهد و همکاری با نیروی انتظامی تقویت شود یا باید بیشتر برای آگاهی رسانی مردم تلاش شود؟
این مساله ای است که به اصطلاح با آژان بازی حل نخواهدشد؛ بلکه نیاز به اقدامات ریشه ای است. باید امکاناتی برای آگاه سازی مردم فراهم شود تا تفاوت کتابی که به صورت قاچاق منتشر شده است و کتاب قانونی را درک کنند. در کتاب فروشی بارها به مخاطب درباره کتاب قاچاق توضیح دادم، تعداد زیادی از مردم نمی دانند و با آگاه سازی، دقتِ نظر آن ها درباره کتاب بالا می رود. اگر مردم آگاه شوند، گروه های غیرقانونی کم کم کوچک و حذف می شوند. مشکل این است که این روزها، گروه های غیرقانونی قسمت بزرگی از نشر را در اختیار دارند و به آن صدمه می زنند. اگر جلوی این روند گرفته نشود، چه بسا صنعت نشر به این جنس از افراد تبدیل بشود.
خبرگزاری کتاب ایران

خبرگزاری کتاب ایران
(ایبنا)،

فروش با تخفیف، با اهداف خاص و تحت تدابیر صنفی و قانونی در اصناف مختلف، به عنوان رویکردی اقتصادی تعریف شده است. این امر در حوزه کتاب چه تعریفی دارد و اساسا تولیدکنندگان و فروشندگان کتاب چه اهداف و منافعی را با اعمال تخفیف، دنبال می کنند؟

تخفیفِ معقول پای مردم را به کتاب فروشی ها باز می کند

این یعنی تخفیف در چارچوب مشخص و قانونی را به نفع صنعت نشر و فعالانش می دانید. درست است؟

ناشر واقعی قیمت کتاب را به درستی تعیین می کند

بالا بردن قیمت کتاب از سوی ناشران با هدف جلوگیری از ضرر و زیان، چه مباحثی را به دنبال دارد و در این صورت، شرکت های پخش و کتاب فروشان چه باید بکنند؟

تخفیف طولانی مدت به ضرر کتاب است

ارائه تخفیف های مکرر توسط گروه های مختلف، روی ذهنیت مردم در تهیه کتاب چه تاثیری می گذارد؟

با افزایش آگاهی مردم گروه های غیرقانونی حذف می شوند

به نظر شما برای جلوگیری از اقدامات این گروه ها آیا باید فعالیت هایی مانند آنچه اتحادیه ناشران و کتاب فروشان انجام می دهد و همکاری با نیروی انتظامی تقویت شود یا باید بیشتر برای آگاهی رسانی مردم تلاش شود؟

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
اقتصاد ایران: یک واحد صنفی چاپ دیجیتال کتاب که به شکل غیر قانونی در خیابان انقلاب تهران فعالیت می کرد، توسط پلیس امنیت شناسایی و پلمب شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۷

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در کانال اطلاع رسانی خود از کشف یک واحد صنفی چاپ دیجیتال کتاب به شکل غیر قانونی در خیابان انقلاب خیابان دوازده فروردین تهران خبر داد.

بر اساس این گزارش کارگروه صیانت از حقوق ناشران، مؤلفان و مترجمان اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با همکاری قوه قضاییه، پلیس امنیت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز دوشنبه مورخ 16 فروردین ماه موفق به کشف یک باب واحد صنفی چاپ دیجیتال کتاب به شکل غیر قانونی شد.

حجم کتابهای این واحد صنفی که حدود یک وانت است که با حکم قضایی ضبط، صورتجلسه و به انبار ویژه کتب قاچاق منتقل شد. این واحد صنفی پلمپ و صاحبان آن تحویل ضابطان قضایی شد.

حاشیه فرهنگ|نوش داروی قاچاق کتاب را کجا باید جُست؟

جمع آوری دستفروشان خیابان انقلاب و آزادی/ پلیس امنیت به قاچاق کتاب ورود کرد

کشف و پلمب یک چاپخانه و صحافی قاچاق کتاب در خیابان فردوسی

اتحادیه ناشران و کتابفروشان اعلام کرده است با وجود تمهیداتی که کارگروه صیانت اتحادیه اندیشیده، توفیق در مسیر پیشگیری و مبارزه با قاچاق کتاب بدون مساعدت و همراهی تمامی همکاران صنف ممکن نیست.

کارگروه صیانت اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در سال گذشته نیز فعالیت بسیاری در راستای شناسایی واحدهای قاچاق کتاب در سراسر کشور داشت که تنها در تهران چندین واحد شناسایی و پلمب شده اند، با این وجود ناشران از روند بررسی پرونده ها و احکام صادره چندان رضایت ندارند، پرونده متهم اصلی قاچاق کتاب نیز همچنان باز و در حال رسیدگی است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری اقتصادی ایران
پیشنهاد تجمیع جوایز ادبی هنوز به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال نشده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۷

گروه ادبیات فرهنگی هنری

تاریخ انتشار

کد خبر 7716997

دانلود PDF

نظر دادن

مصطفی راضی جلالی مدیر دفتر گسترش شعر و ادبیات موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان درباره تجمیع اساسنامه های جوایز ادبی گفت: پیش از تعطیلات عید تجمیع اساسنامه های جوایز ادبی را برای معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال کردیم و هم اکنون بررسی های حقوقی آن در این معاونت بررسی می شود.

بیشتربخوانیم

جزئیات برگزاری جایزه ادبی پروین اعتصامی/گسترش برنامه های حوزه ادبیات با اتکا به ظرفیت های فضای مجازی

وی افزود: پس از اینکه پیشنهاد تجمیع اساسنامه های جوایز ادبی به تایید معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رسید برای تصویب به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال می شود. هنوز این پیشنهاد از وزارتخانه خارج نشده است، چون به نظر می رسد به اصلاح هایی نیاز دارد.

مدیردفتر گسترش شعر و ادبیات موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران ادامه داد: قطعا پیشنهاد های ما در معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از ارسال به شورای عالی انقلاب فرهنگی یکی دوبار اصلاح و بررسی می شود برای اینکه از نظر حقوقی مشکلی نداشته باشد. تا آخر ماه جاری باید پیشنهاد تجمیع اساسنامه جوایز ادبی تعیین تکلیف شود.

راضی جلالی بیان کرد: کار های دفتر گسترش شعر و ادبیات موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران انجام می شود. اگر پیشنهاد تجمیع اساسنامه جوایز ادبی اصلاح شود و فرصت برای اجرای آن وجود داشته باشد، جوایز ادبی را با شیوه اصلاح شده برگزار می کنیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
جوادی گفت: هنوز زمان برگزاری دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران مشخص نشده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۷ سایت های دیگر : پایگاه خبری گسترش نیوز ایران اکونومیست بولتن نیوز

گروه ادبیات فرهنگی هنری

تاریخ انتشار

کد خبر 7717149

دانلود PDF

نظر دادن

محسن جوادی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره زمان برگزاری دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران گفت: هنوز زمان برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران مشخص نشده است. باید جلسه ای برای مشخص کردن زمان دقیق آن برگزار شود.

وی افزود: تنها قرار است نمایشگاه مجازی قرآن برگزار شود این نمایشگاه در ماه رمضان برگزار می شود شاید منظور برخی خبرگزاری ها از برگزاری نمایشگاه کتاب همان نمایشگاه قرآن باشد، چون در این نمایشگاه کتاب های حوزه علوم دینی در معرض نمایش قرار می گیرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
شنیده ها حاکی از آن است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شخص وزیر می خواهند دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران را پس از نمایشگاه مجازی قرآن برگزار کنند؛ در حالی که از نمایشگاه اول، فقط حدود 70 روز گذشته است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۷ سایت های دیگر : برخط نیوز کارآفرینان اقتصاد قدس آنلاین

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، هر سال موسم بهار که فرا می رسید، تلاش ها برای اجرای نمایشگاه بین المللی کتاب جدی تر دنبال می شد، اما سال گذشته بهار متفاوتی تجربه شد و باوجود رایزنی ها با مصلای امام خمینی، کرونا همه چیز را بایکوت کرد.

سی و چند دوره برگزاری نمایشگاه فیزیکی کتاب تهران، یک رویداد بزرگ محسوب می شود که فرهنگ کشور را در سراسر نقاط این سرزمین درگیر می کرد و مردم را از گوشه و کنار به پایتخت می کشاند تا هم بازدید و هم خرید داشته باشند.

سال گذشته اما برگزاری نمایشگاه به زمستان رسید و نمایشگاه مجازی کتاب تهران در بهمن ماه برگزار شد. هرچند اعلام این خبر برای ناشرانی که از برگزاری آن ناامید شده بودند، کمی چالش برانگیز شد، اما در نهایت نخستین دوره آن با مشارکت خوب ناشران و شرکت پست اجرایی شد.

دوباره بهار از راه رسیده ولی همچنان در سال 1400 هم کرونا یکه تاز است و مانع از برگزاری فیزیکی و حضوری چنین نمایشگاه هایی می شود. حتی با آغاز موج چهارم کرونا از روز گذشته، بسیاری از فعالیت های هنری و ورزشی تعطیل شد و باز هم برگزاری نشست ها و رویدادهای مجازی مورد توجه است.

نخستین پروژه در سال جاری برگزاری، نمایشگاه قرآن باز هم مجازی است، اما شنیده ها حاکی از آن است که نظر سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، برگزاری دومین نمایشگاه مجازی کتاب پس از نمایشگاه مجازی قرآن و پیش از پایان دولت دوازدهم است.

هرچند برگزاری چنین نمایشگاه هایی کمک به فضای نشر و سهولت دسترسی کتابخوان ها به کتاب است، اما از سوی مقابل اشکالاتی را هم در پی دارد. اینکه پرونده دولت آقای روحانی را در آخرین ماه های فعالیت با نمایشگاهی دیگر ببندیم، ایده آل وزارت ارشاد می تواند باشد، اما باید دید با وجود طرح های فصلی و نمایشگاهی که به تازگی تمام شده ظرفیت اجرا وجود دارد یا نه.

دومین نمایشگاه کتاب مجازی با توجه به تجربه نخست نباید ایرادات گذشته را داشته باشد، به ناشران حداقل 6 ماه قبل اعلام شود تا خود را تجهیز کنند و کتاب های مدنظر را مثل نمایشگاه فیزیکی در برنامه چاپ قرار دهند، زیرساخت های فنی مانند دوره نخست (لااقل در دو روز اول) مخاطبان را سرگردان نکند، هماهنگی با صنف نشر به نحو شایسته صورت گیرد و... توقعات بجا از متولیان این نمایشگاه است که نمی شود با این شتاب، سراغ دومین نمایشگاه رفت.

از سوی دیگر پرداخت به موقع مطالبات ناشران در موعد مقرر و کوتاه پس از پایان نخستین دوره نمایشگاه مجازی کتاب، ارسال رایگان کتاب ها، تخفیف مطلوب و تدبیر در ترافیک اینترنتی نمایشگاه همچنین جست وجوی موضوعی و.... مواردی است که از دور دوم انتظار می رود.

با این حال، به نظر می رسد برگزاری نمایشگاه دوم مجازی کتاب تهران حداقل تا شهریور یعنی 6 ماه نخست سال 1400 کار اشتباهی باشد؛ چرا که برگزاری نمایشگاه مجازی و طرح زمستانه و احتمالاً طرح بهارانه که به زودی اجرایی خواهد شد، فضای نشر کشور رااشباع کرده است. در واقع اکنون با وجود تولید محدود آثار خواندنی، باید عطش کتاب ایجاد شود تا دوباره پروژه ای دیگر با عنوان دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران به سرانجام برسد.

از طرف دیگر، رایزنی با ناشران بزرگ خارجی برای حضور در دومین نمایشگاه، آمادگی حداقل چهار ماهه ناشران داخلی برای شرکت در آن، تدارک جلسات و مذاکرات آنلاین داخلی و خارجی در ابعاد بزرگ تر با روسای نمایشگاه های خارجی، خرید و فروش رایت کتاب ها، حضور کتاب های الکترونیک، جدی گرفتن تبلیغات محیطی و اطلاع رسانی گسترده و هماهنگی با رسانه ملی و شهرداری تهران ، اطلاع رسانی به موقع و مناسب و حداقل 6 ماه پیش از برگزاری به ناشران خارجی، همکاری تعداد بیش تر ناشران، انتخاب زمان مناسب اجرا (به منظور استقبال مخاطبان دانش آموز و دانشجو)، اختصاص یارانه مناسب برای دانشجویان، طلاب و حتی دانش آموزان (با توجه به تجربه نخست و افزایش قیمت کتاب)، امکان خرید هموطنان خارج از کشور، تمرکز به دانش بومی و تهیه زیرساخت هایی که در دوره نخست با مشکلاتی همراه شد، آسیب شناسی فضای کشور برای اجرای دور دوم و... از جمله مهم ترین مواردی است که باید توجه آسیب شناسانه به آنها داشت.

به نظر می رسد برگزاری بهارانه و تابستانه کتاب می تواند در 6 ماه نخست آن هم با بودجه و یارانه مناسب و حتی در نظر گرفتن امتیازاتی برای دانشجویان و دانش آموزان نیاز موجود در عرصه فرهنگی را پاسخگو باشد و تعجیل در برگزاری دور دوم، امری شتابزده و غیرکارشناسانه خواهد بود.

استقبال اولیه و حتی ساعات پیش از آغاز دور نخست نمایشگاه مجازی کتاب نشان داد می توان با برنامه ای دقیق و البته زیرساختی مطمئن وارد میدانی بزرگ شد و برای نخستین بار فروشگاه و نمایشگاهی سراسر از کتاب برپا کرد، اما دیگر نباید مشکلات فنی و اختلال در سامانه خرید نمایشگاه مشاهده شود.

انتظار می رود تصمیم گیران برگزاری دومین دوره در انتخاب زمان برگزاری شتاب بی مورد نداشته باشند. آن ها می توانند رقم خرید ثبت شده در دور نخست و میزان کتاب خریداری شده توسط مخاطبان، گروه سنی، موضوع کتاب ها، نظر ناشران و جامعه هدف نشر را مبنای پژوهش های گسترده تر خود قرار دهند تا نمایشگاه دوم، بی نقص و کامل برگزار شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
فیلم سینمایی خورشید ساخته مجید مجیدی به عنوان یکی از پنج نماینده اکران نوروز 1400 بعد از دو هفته اکران به فروشی معادل 351،671،250 تومان دست پیدا کرد، فیلم مجیدی که در فهرست نامزد های اولیه اسکار 2021 قرار داشت حال به کمای تعطیلات کرونایی رفته است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۸ سایت های دیگر : میزان

فیلم سینمایی خورشید ساخته مجید مجیدی به عنوان یکی از پنج نماینده اکران نوروز 1400 بعد از دو هفته اکران به فروشی معادل 351،671،250 تومان دست پیدا کرد، فیلم مجیدی که در فهرست نامزد های اولیه اسکار 2021 قرار داشت حال به کمای تعطیلات کرونایی رفته است.

خورشید توانست با وجود محدودیت های موجود به دلیل شیوع بیماری کرونا و مشکلاتی فراوان همچون دو روز تعطیلی در میانه های اکران به این رقم دست پیدا کند، هرچند با تعطیلی مجدد سینما ها بعد از قرمز شدن وضعیت شهر تهران حال باید دید این فیلم چه زمانی می تواند دوباره پذیرای مخاطبان باشد.

این فیلم در جشنواره فیلم ونیز سال گذشته توانست حضور مثبتی داشته باشد، حضور خورشید در جشنواره فیلم ونیز در حالی بود که روح الله زمانی بازیگر نقش اصلی فیلم سینمایی خورشید نتوانست به دلیل ابتلا به بیماری کرونا راهی این فستیوال شود، اما این بازیگر نوجوان جایزه بهترین استعداد جوان را به خود اختصاص داد.

با توجه به موفقیت خورشید در جشنواره فیلم ونیز و همین طور نقدهای مثبت مخاطبان داخلی در اکران جشنواره فیلم فجر این فیلم می تواند شانس بالایی در اسکار سال جاری داشته باشد.

علی نصیریان، طناز طباطبایی، جواد عزتی، روح الله زمانی، صفر محمدی بازیگرانی هستند که در فیلم جدید مجید مجیدی به ایفای نقش پرداخته اند.

این فیلم در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر حضور داشت و توانست در بخش بهترین فیلم و بهترین فیلمنامه سیمرغ بلورین این رویداد مهم سینمایی را از آن خود نماید، این افتخارات در حالی برای مجیدی و فیلمش رخ می داد که خورشید در آخرین لحظات به فهرست حاضران جشنواره فیلم فجر اضافه شد.

مجیدی که در این فیلم به سراغ کودکان کار رفته است به خوبی توانسته شخصیت های اصلی و فرعی دوست داشتنی بسازد که با آن ها همذات پنداری کنیم. علی کودک دوازده ساله ای است که همراه دوستانش با دزدی قطعات و کار در یک انبار لاستیک ، زندگیشان را می گذرانند تا اینکه با پیشنهاد جدیدی از سوی خلافکاران محل مواجه می شوند.

مجید مجیدی به عنوان یکی از شناخته شده ترین فیلمسازان ایرانی در جهان، پیش از این با فیلم سینمایی بچه های آسمان در میان نامزد های نهایی دریافت اسکار بهترین فیلم خارجی زبان حضور داشت و با فیلم های پدر ، بچه های آسمان ، رنگ خدا ، باران ، بید مجنون و آواز گنجشک ها ، جوایز متعددی را از جشنواره های معتبر جهانی دریافت کرده است.

فیلم سینمایی خورشید به نویسندگی مشترک نیما جاویدی و مجید مجیدی دهمین ساخته این کارگردان صاحب سبک سینمای کشور محسوب می شود، اثری که با محوریت قرار دادن معضلی اجتماعی می توانست در صورت عدم تعطیلی سینماها گزینه خوبی در چرخه اکران سینمای کودک و نوجوان باشد.

منبع: میزان

لینک خبر :‌ اصلاحات پرس
مدیر سالن های سینما موزه با اشاره به اینکه هنوز فیلم شنای پروانه از فیلم های اکران شده در نوروز 1400 فروش بیشتری دارد تأکید کرد که فیلم های مناسبی برای اکران نوروز در نظر گرفته نشده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۸

آیت ملک نیا مدیر سالن های سینما موزه در گفت وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: حال سینما اصلاً خوب نیست و هرچقدر که افراد مختلف، ارگان ها، خبرگزاری ها و سینماگران تلاش کردند که حال سینما بهتر شود واقعیت این است که سینما حال خوبی ندارد و ما با وضعیت بدی مواجه هستیم که سینما هر روز بیشتر رو به اضمحلال می رود.

ملک نیا تصریح کرد: متأسفانه فیلم های مخاطب پسندی برای نوروز انتخاب نشد و می بینیم که همچنان فیلم شنای پروانه که نوروز سال گذشته اکران شد بیش از این آثار مخاطب دارد و با وجود اینکه نسخه قاچاق این فیلم هم در دسترس عموم قرار گرفته می بینیم که بلیت بیشتری برای این فیلم خریداری می شود. من و دیگر سینمادارها به عملکرد صداوسیما و شهرداری در این مدت معترض هستیم، این دو ارگان برای کمک به سینما و رونق گرفتن آن هیچ کاری نکردند و هنوز بسیاری از مردم خبر ندارند که سینماها تعطیل نیستند و می توانند به سینما بیایند.

او افزود: هر زمان که سینماها تعطیل می شدند صداوسیما و دیگر نهادهای اطلاع رسانی مثل خبرگزاری ها این موضوع را بارها تکرار می کردند ولی برای بازگشایی آن هیچ اطلاع رسانی درستی صورت نگرفت و بسیاری از مردم هنوز از بازگشایی سینماها بی اطلاع هستند. در ایام نوروز هم یکی دیگر از دلایل فروش پایین آثار سینمایی ساعت منع تردد بود. همه می دانیم که اوج فروش سینماها ساعات پایانی روز است اما به دلیل قانون منع تردد از ساعت 21 ما بهترین سانس های خود را از دست دادیم.

مدیر سینماهای موزه در ادامه گفت: باید این واقعیت را بپذیریم که سینما نسبت به دیگر مکان های عمومی محلی است که خطری نسبت به ابتلا به کرونا مردم را تهدید نمی کند. سینمادارها واقعاً پروتکل های بهداشتی را با سختگیری رعایت می کنند. در سینمای ما مقابل در ورودی دست ها ضدعفونی می شود، همه باید ماسک داشته باشند و با فاصله از هم بنشینند. در این شرایط اگر بخواهیم سینما را با مکانی مثل مترو مقایسه کنیم واقعاً خطری برای مردم وجود ندارد. تعطیلی های مستمر به سینما آسیبی جدی وارد کرد و از طرفی پیوند مردم با هنر هفتم را از بین برد.

ملک نیا در پایان درباره قیمت بلیت سینماها اظهار داشت: قیمت بلیت سینماها قطعاً پایین است ولی در این شرایط افزایش قیمت هم هیچ کمکی به سینما نمی کند. سبد فرهنگی در اولویت مردم نیست و قطعاً مردم دغدغه های بیشتری دارند که سرمایه شان را برای آن هزینه می کنند. من و همه سینمادارها می دانیم که قیمت بسیار پایین است و هزینه ها بسیار افزایش پیدا کرده به طوری که وسایل مورد نیاز سالن سینما نسبت به گذشته چند برابر گرانتر شده و حقوق کارکنان نیز افزایش پیدا کرده و این وضعیت نمی تواند جوابگوی نیازهای مالی سینماها باشد اما به نظر من بهتر است برای افزایش قیمت زمان مناسب تری را در نظر بگیریم. به هر حال مردم توانایی سینما رفتن ندارند و در وهله اول باید بین مردم و سینما یک آشتی ایجاد کرد و بعد به مرور به افزایش قیمت فکر کرد.

موزه سینما اکران نوروز آیت ملک نیا

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
مدیر پردیس سینمایی هروی سنتر با اشاره به اینکه فیلم های مناسبی برای اکران نوروز انتخاب نشده بودند تأکید کرد که دلیل عدم استقبال مردم از سینما در اکران نوروز ضعیف بودن فیلم ها است و این اتفاق هیچ ربطی به افزایش قیمت بلیت ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۸

همایون فربد مدیر پردیس سینمایی هروی سنتر در گفت وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: پس از تعطیلی طولانی مدت سینماها و بازگشایی آن ها در ایام نوروز تنها مسئله ای که می توانست منجر به استقبال مردم از فیلم های سینمایی شود اکران آثار مناسب و جذاب و مخاطب پسند بود. مردم هنوز از سینما رفتن اجتناب می کنند و باید با آثار جذاب و مناسب آن ها را به سینما رفتن ترغیب کنیم.

فربد در ادامه خاطرنشان کرد: فیلم هایی که ابتدا به عنوان فیلم های اکران نوروز معرفی شدند پتانسیل بیشتری برای فروش داشتند. آثاری چون دینامیت و درخت گردو اگر نوروز اکران می شدند قطعاً می توانستند فروش بالایی داشته باشند اما در نهایت فیلم هایی به اکران رسیدند که توانایی چندانی برای فروش مناسب نداشتند. در سینمای هروی بارها شاهد این بودم که مردم وارد سینما می شدند و وقتی فیلم ها را می دیدند از خرید بلیت منصرف شده و می رفتند اما فیلم شنای پروانه با وجود اینکه یک سال از اکرانش می گذرد و پخش نسخه قاچاق همچنان فروش نسبتاً بهتری دارد و حتی در اکران آنلاین نیز یک میلیارد تومان می فروشد. تجربه فیلم شنای پروانه به ما ثابت می کند که مردم میل به سینما رفتن دارند اما باید فیلم مناسب اکران شود.

او افزود: تغییر سطح شغلی سینما به سطح دو بزرگ ترین اتفاقی بود که در نوروز امسال رخ داد. این اتفاق مثبت می تواند از تعطیلی بی دلیل سینماها با اوج گیری مجدد جلوگیری کند. به نظر من این اتفاق باید زودتر رخ می داد چرا که سینما در بین اماکن عمومی بی خطرترین مکان است و مردم با رعایت پروتکل های بهداشتی و رعایت فاصله اجتماعی می توانند مطمئن باشند که هیچ خطری آن ها را تهدید نمی کند. متأسفانه امسال با انتخاب فیلم های نادرست اکران نوروز را از دست دادیم.

مدیر پردیس سینمایی هروی سنتر در ادامه تصریح کرد: بیشترین انتقاد را به صداوسیما دارم که هنگام تعطیلی سینماها در اخبار بارها این موضوع را تکرار کرد اما پس از بازگشایی سینماها به شخصه هیچ گاه ندیدم تلویزیون به عنوان رسانه ملی این مسئله را مطرح کند و به مردم اطلاع رسانی کند که سینماها باز هستند.

فربد درباره قیمت بلیت سینماها گفت: اگر بخواهیم بر اساس معیارهای جهانی قیمت بلیت را در نظر بگیریم یا قیمت بلیت سینما در ایران را با دیگر کشورها مقایسه کنیم، بلیت سینما در کشور ما بسیار ارزان است. بلیت سینما در سال 98 20 هزار تومان بود و در سال 99 هم همان قیمت باقی ماند اما سال 1400 تصمیم بر این شد که قیمت بلیت سینما افزایش پیدا کند. امروز که قیمت بلیت به 30 هزار تومان افزایش پیدا کرده در واقع یک افزایش قیمت پس از دو سال است و البته باید این را هم در نظر بگیریم که این قیمت مربوط به سینماهای مدرن است و قیمت در دیگر سینماها متغیر است و هر مخاطبی با توان مالی که دارد می تواند تصمیم بگیرد که به کدام سینما مراجعه کند.

او در ادامه اظهاراتش گفت: قیمت تجهیزات سینما نسبت به سال 98 افزایش چشمگیری داشته و می توان گفت که هر چیز حدود 3 یا 4 برای گرانتر شده است اما بلیت سینما در این دو سال چنین افزایش قیمتی نداشته و باید بپذیریم که این افزایش قیمت با توجه به تورمی که شاهد هستیم کاملاً منطقی است و هنوز هم نمی توان گفت که بلیت سینما گران است.

فربد در پایان تصریح کرد: قطعاً افزایش قیمت بلیت در میزان مخاطبان سینما تأثیری نداشته و اطمینان دارم که اگر فیلم های خوبی اکران می شد مردم از این آثار استقبال می کردند. امیدوارم عید فطر فیلم های خوبی در نظر گرفته شود و با کم شدن شیوع کرونا مردم به دیدن آثار سینمایی بروند. اگر فیلم های خوبی اکران شود در همین شرایط هم می توان به رونق سینما امیدوار بود.

اکران نوروز همایون فربد پردیس سینمایی هروی سنتر

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم به تعطیلی مجدد سینما ها در شهر تهران گرفت، این ستاد علاوه بر سینما ها برای جلوگیری از حادتر شدن اوضاع کرونا فعالیت چند گروه از مشاغل را نیز تعطیل کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۸

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: مسعود نجفی، مدیرکل روابط عمومی سازمان سینما، خبر تعطیلی سینما های پایتخت را روز دوشنبه 16 فروردین ماه اعلام کرد، این اعلام در شرایطی بود که با تلاش سازمان سینمایی، سینما از گروه 3 به گروه 2 مشاغل منتقل شده و این کار احتمال تعطیلی را کاهش داده بود.

نجفی دراین باره گفت: طبق طبقه بندی اخیر سینما ها به تازگی از مشاغل گروه 3 به 2 تغییر کرده بود تا در وضعیت نارنجی هم بتواند فعالیت کند، اما حالا با قرمز شدن شهر تهران سینما ها دوباره تعطیل شدند.

سینما بدون کرونا هم نفس نمی کشید

آمار های فروش اکران نوروزی سینما ها در سال 1400 نشان می دهد حتی باز بودن سینما ها در دو هفته اول سال نیز باعث نشد مردم به سینما ها بروند. فیلم های هفته ای یک بار آدم باش به کارگردانی شهرام شاه حسینی، خورشید تازه ترین ساخته مجید مجیدی، فیلم کمدی تکخال به کارگردانی مجید مافی، خون شد آخرین ساخته مسعود کیمیایی و لاله ساخته اسدالله نیک نژاد به عنوان فیلم های اکران نوروز نمایش ناامیدکننده ای را در دو هفته اول داشتند.

سامانه سمفا (سامانه مدیریت فروش و اکران سینما) آمار فروش سینما ها را تا هفته دوم فروردین منتشر کرده است.

بر اساس این فهرست، فیلم خورشید ساخته مجید مجیدی در این مدت چیزی حدود 161 میلیون فروخته است. تک خال با 645 سانس توانست 63 میلیون و 600 هزار تومان فروش داشته باشد.

خون شد نیز با فروش 122 میلیون تومان، هفته ای یک بار آدم باش 183 میلیون تومان و لاله با 11 میلیون تومان همگی فروش های ناامیدکننده ای داشته اند.

این میزان فروش را می توان با رقم فروش 8 میلیارد و 600 میلیون تومانی فیلم رحمان 1400 در دو هفته اول سال 98 مقایسه کرد تا میزان سقوط اقتصاد سینما را بهتر درک کرد.

فروش ها حتی خوش بین ها را هم شوکه کرد!

انتخاب فیلم های اکران نوروز، با حرف و حدیث هایی همراه بود، اما چینش فیلم ها و حضور کارگردانان بنام سینمای ایران در اکران نوروز این حاشیه از امیدواری را ایجاد کرده بود که حداقل های میزان فروش از گیشه ها به دست آید.

فیلم خورشید، نماینده ایران در اسکار به دلیل حضور بین المللی اش پتانسیل خوبی برای فروش داشت، سینمای خاص کیمیایی نیز با وجود دور شدن از سال های اوج هنوز علاقه مندان ثابتی دارد و در کنار آن فیلم حاشیه دار لاله که بعد از سال ها مناقشه و جنجال روی پرده سینما آمده است، به تنهایی می توانست برای مخاطبانی که سینما را دنبال می کنند جالب توجه باشد، اما همه این دلایل و پیش فرض ها روی کاغذ ماند و در عمل چیز دیگری رخ داد.

در مقابل این نگاه های خوش بینانه، کسانی هم هستند که از ابتدا با بازگشایی سینما ها و اکران نوروزی به این شکل و این ترکیب مخالف بودند.

میثم محمدی، منتقد سینما در یادداشتی می نویسد: مشخص بود که ترکیب اکران نوروز یک سرهم بندی و از سر باز کردن و رفع تکلیف برای ابراز وجود کسانی بود که هر چیزی برای آن ها مهم است، غیر از سینمایی که حالا دیگر به غیر از یک کالبد بی جان از آن چیزی نمانده است.

کاسبانی که طبق تجربه اکران دو فیلم شنای پروانه و خوب، بد، جلف در اوایل شیوع کرونا می دانستند شرایط جامعه برای رونق دوباره سینما ها مهیا نیست، اما فقط اصرار داشتند که سینما ها باز شوند تا موازی با نفس های به شماره افتاده اکران که افزایش بهای بلیت هم تیرخلاصی بر آن بود، آن ها سرمایه ها و پول های مجهول و بادآورده را وارد تولید کنند و دستمزد و سود خود را بردارند تا اینکه دوباره در فرصتی مناسب و بدون ریسک همه سالن ها را تسخیر کنند.

اکران نوروزی، آنلاین می شود؟!

با تعطیلی سینماها، اکنون گزینه اکران آنلاین پیش روی فیلم هایی قرار گرفته است که دو هفته گذشته را روی پرده سینما ها بوده اند. تجربه خوب فیلم شنای پروانه که به رغم انتشار نسخه قاچاق فیلم، در اکران آنلاین فروش خوبی را به دست آورده است، می تواند انگیزه خوبی برای صاحبان فیلم های اکران نوروزی باشد.

ایسنا در اینباره می نویسد: محمدرضا صابری، پخش کننده فیلم خورشید به کارگردانی مجید مجیدی تأکید می کند که فعلاً برنامه ای برای اکران آنلاین این فیلم ندارند. جواد نوروزبیگی، تهیه کننده فیلم خون شد مسعود کیمیایی هم با غیرقابل پیش بینی دانستن شرایط اکران به ایسنا گفت: به زودی جلسه ای را با آقای رنجکشان و مسعود کیمیایی خواهم داشت و صحبت می کنیم، چون به نظر می رسد با این شرایط باید چاره ای دیگر بیندیشیم، البته اکران آنلاین هم با توجه به امکان کپی شدن فیلم شرایط مطلوبی ندارد ولی با این حال باید با آقای کیمیایی هم مشورت کنم.

محمد حمیدی مقدم، رئیس مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی که مالک فیلم لاله است، درباره شرایط این فیلم می گوید: وضعیت فعلی برای هیچ کدام از فیلم ها مناسب نیست و ما قرار بود در این روز ها برای شروع پخش تیزر های تلویزیونی فیلم لاله آماده شویم، چون لاله با توجه به گونه اکشن و ورزشی که پیشنهاد می دهد می توانست با تبلیغات، بیشتر دیده شود، با این حال ناامید نیستیم و اکران آنلاین هم یکی از گزینه های قطعی است که برای آن آماده خواهیم شد، اما امیدوارم با طراحی بهتر برای آشنایی مخاطب با فیلم ابتدا به تعداد مخاطبان در سینما ها اضافه کنیم.

به نظر می رسد با این شرایط فیلم لاله نیز می تواند جزو گزینه هایی باشد که اکران آنلاین را در صورت ادامه دار شدن تعطیلی سینماها، امتحان کند.

اکران آنلاین دوباره فرصت جذب مخاطبان سینما را به دست آورده، اما مسئله ای که این روز ها فعالان حوزه سینما را نگران کرده است، افزایش بی منطق قیمت اکران های آنلاین است.

به نظر می رسد سامانه های اکران آنلاین با سوءاستفاده از شرایط کرونایی با افزایش قیمت ها، مخاطب را ناچار به پرداخت قیمت های بیشتر برای استفاده از امکان سینمای آنلاین می کنند.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۷

: ابراهیم اصغری تهیه کننده سینما در پی نامگذاری سال 1400 به عنوان تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها گفت: مشکلات متعدد و هزینه های سرسام آور فیلمسازی را بسیار دشوار کرده است به خصوص فیلم های ارزشی و استراتژیک هنگام تولید با موانع بسیار جدی تری روبرو می شوند که امید است در راستای تحقق این شعار مهم یکایک مدیران و مسئولان تدبیری اندیشه کنند تا با مانع زدایی بتوانیم شاهد تولید انبوه آثار سینمایی و تلویزیونی ارزشمند در کشورمان باشیم.

تهیه کننده فیلم های سینمایی تک تیرانداز و اشنوگل در گفتگو با خبرنگار افزود: قطعاً دلیلی که حضرت آقا این نامگذاری را برای سال جاری انجام دادند این است که بخش های مهمی از کشور وضعیت شان در زمینه تولید راضی کننده نبوده اند. بی تردید مثل سایر مراکز فرهنگی و اقتصادی سینما و تلویزیون هم باید در رسیدن به این شعار مهم گام بردارند.

این سینماگر خاطرنشان کرد: در عرصه سینما و تلویزیون شاهد مشکلات زیادی بر سر راه فیلم ها هستیم که علاوه بر مشکلات مالی و هزینه های سرسام آوری که فیلمسازی را بسیار سخت کرده اختصاصاً برای فیلم های ارزشی شاهد موانع جدی تری هستیم.

اصغری با بیان اینکه یکی از پشتیبانی های مهمی که می توان از فیلم های ارزشی و استراتژیک کرد این است که دستگاه های نظامی از تولید این آثار حمایت ویژه داشته باشند اظهار داشت: بی تردید ما اگر به همین شکل پیش برویم قطعاً سینمای ارزشی روز به روز حضورش کمرنگ تر می شود و نیاز است در بخش پشتیبانی و مانع زدایی اقدامات ویژه ای انجام شود.

وی سپس به نقش کلیدی تلویزیون در راستای تحقق این شعار ارزنده اشاره کرد و گفت: تلویزیون به جای خرید و پخش فیلم های خارجی از تولید فیلم های ارزشی و استراتژیک حمایت کند! بی شک تلویزیون نسبت به سینما وظیفه مهمتری دارد؛ در سال های گذشته ما شاهد بودیم که در بخش حمایت از تولیدات فاخر اقداماتی توسط سازمان صدا و سیما صورت گرفته اما این اقدامات بسیار اندک است.

اصغری در پایان این گفتگو تأکید کرد: بودجه ای که تلویزیون به خرید فیلم های خارجی اختصاص می دهد از بنیان اشتباه است و این بودجه باید در سبد حمایت و تولید فیلم های داخلی و سینمایی قرار بگیرد. تلویزیون باید همت والایی کند و آنتن آن باید از فیلم های با کیفیت پر باشد که اگر این اتفاق صورت بگیرد آمار مخاطبان رسانه ملی نیز بالا می رود.

تهیه کننده فیلم های سینمایی تک تیرانداز و اشنوگل در گفتگو با خبرنگار افزود: قطعاً دلیلی که حضرت آقا این نامگذاری را برای سال جاری انجام دادند این است که بخش های مهمی از کشور وضعیت شان در زمینه تولید راضی کننده نبوده اند. بی تردید مثل سایر مراکز فرهنگی و اقتصادی سینما و تلویزیون هم باید در رسیدن به این شعار مهم گام بردارند.

این سینماگر خاطرنشان کرد: در عرصه سینما و تلویزیون شاهد مشکلات زیادی بر سر راه فیلم ها هستیم که علاوه بر مشکلات مالی و هزینه های سرسام آوری که فیلمسازی را بسیار سخت کرده اختصاصاً برای فیلم های ارزشی شاهد موانع جدی تری هستیم.

اصغری با بیان اینکه یکی از پشتیبانی های مهمی که می توان از فیلم های ارزشی و استراتژیک کرد این است که دستگاه های نظامی از تولید این آثار حمایت ویژه داشته باشند اظهار داشت: بی تردید ما اگر به همین شکل پیش برویم قطعاً سینمای ارزشی روز به روز حضورش کمرنگ تر می شود و نیاز است در بخش پشتیبانی و مانع زدایی اقدامات ویژه ای انجام شود.

وی سپس به نقش کلیدی تلویزیون در راستای تحقق این شعار ارزنده اشاره کرد و گفت: تلویزیون به جای خرید و پخش فیلم های خارجی از تولید فیلم های ارزشی و استراتژیک حمایت کند! بی شک تلویزیون نسبت به سینما وظیفه مهمتری دارد؛ در سال های گذشته ما شاهد بودیم که در بخش حمایت از تولیدات فاخر اقداماتی توسط سازمان صدا و سیما صورت گرفته اما این اقدامات بسیار اندک است.

اصغری در پایان این گفتگو تأکید کرد: بودجه ای که تلویزیون به خرید فیلم های خارجی اختصاص می دهد از بنیان اشتباه است و این بودجه باید در سبد حمایت و تولید فیلم های داخلی و سینمایی قرار بگیرد. تلویزیون باید همت والایی کند و آنتن آن باید از فیلم های با کیفیت پر باشد که اگر این اتفاق صورت بگیرد آمار مخاطبان رسانه ملی نیز بالا می رود.

لینک خبر :‌ هشدار نیوز
به عبارتی، یک سوم کل فروش سال در اختیار یک فیلم قرار دارد و دوسوم دیگر از فروش 88 فیلم به دست آمده است. به بیان دیگر، نمایش 88 فیلم سینمای ایران در سال پیش به 6 میلیارد و 700 میلیون تومان هم نرسیده است و از اینجا می توان عمق فاجعه را بهتر و روان تر متوجه شد.

فرهیختگان نوشت: سینماها در سال 98 و با وجود اینکه از فروش اسفندماه محروم بودند، حدود 300 میلیارد تومان فروختند؛ رقمی که انتظار می رفت با توجه به تاسیس و ترمیم چندین پردیس ممتاز در تهران و کلانشهرها و البته رشد محسوس قیمت بلیت، برای سال 99 به 500 میلیارد تومان برسد تا زمزمه های صنعتی شدن سینمای ایران، حرفه ای تر از هر زمان دیگری به گوش برسد.

اما یک میهمان ناخوانده، تمام این معادلات را به هم ریخت. کرونا آمد و سینماهای سراسر کشور را در سال 99، حدود هفت ماه تعطیل کرد تا آن 500 میلیاردی که همه انتظارش را داشتند، به کمتر از 50 برابر خود یعنی 10 میلیارد تومان تقلیل یابد. در سال سیاه و کرونازده 99 هم سینماها تعطیل بودند و هم فیلمی در چنته نبود تا به واسطه آن، مردم به سینماها بروند.

سینماهای سراسر کشور، پس از حدود چهارماه تعطیلی از اوایل تیرماه گشایش یافتند، اما هنوز سه هفته از این گشایش نگذشته بود که با فرارسیدن موج دوم کرونا دوباره تعطیل شدند و درست از این زمان به بعد بود که اخبار گاه وبیگاه بازگشایی ها، دیگر برای برخی سینماداران فرقی نمی کرد، چون آنها ترجیح دادند در سایه چندبرابری شدن قیمت مواد خام مصرفی خود، اصلا سینماهایشان را باز نکنند. در 6 ماهه دوم، اوضاع تعطیلی سینماها بی سروسامان تر هم شد. موج وحشتناکی را در آبان تجربه کردیم که دامنه آن تا آذر و دی هم کشیده شد. بسیاری از سینماها تعطیلات 10 روزه محرم را تا زمان جشنواره فجر ادامه دادند. برخی سینماها که تمام سال را تعطیل کردند و حتی اخباری مبنی بر تعطیلی همیشگی و تغییر کاربری آنها به گوش رسید. آنهایی هم که بنیه قوی تری داشتند، تنها برخی سالن هایشان را فعال کردند. چندصد نفر از کارکنان سینما طی سال پیش از کار بیکار شده و چون از بیمه درست وحسابی برخوردار نبودند یا باتاخیر مشمول بیمه بیکاری شدند یا اصلا نتوانستند مستمری دوران بیکاری خود را برقرار کنند.

این سال لعنتی، سیاهی خود را بر تمام ارکان سینما، از تولید و توزیع تا پخش و مخاطب گستراند تا بدترین سال سینمایی تاریخ 120 ساله کشور رقم بخورد؛ سالی که متاسفانه در نبود حمایت های حداقلی از سوی مدیران، سخت تر شد تا هیچ خاطره خوشایندی از سال 99 حداقل در ذهن سینمادوستان برجای نماند.

در سال 99 چند فیلم اکران شد؟

میانگین اکران فیلم درطول سال، چیزی حدود 80 تا 90 فیلم (بدون احتساب آثار گروه هنروتجربه) است. شاید اگر این پرسش را با سینمادوستان مطرح کنیم که در سال 99 چه تعداد فیلم در سراسر کشور روی پرده رفتند؟ تعداد آن را 10 تا 20 فیلم عنوان کنند، اما خیلی جالب است که بدانید در سال 99، 89 فیلم روی پرده رفتند.

از این تعداد 24 فیلم، آثار سینمای ایران بودند که به شکلی عمومی و برای نخستین بار روی پرده رفتند، 28فیلم خارجی بودند، 35 فیلم در گروه هنروتجربه و دو فیلم متری شیش ونیم و آینه بغل هم به صورت محدود نمایش داده شدند. بنابراین اگر مبنا را همان 24 فیلم عمومی درنظر بگیریم، متوجه می شویم که در سال گذشته، چیزی حدود یک چهارم سال معمولی، فیلم نمایش دادیم و این تعداد فیلم هم حدود پنج تا 6 ماه روی پرده رفت، بنابراین آن انتقاد جدی برخی سینماگران مبنی بر نبود فیلم برای رونق سینماها در سال 99 چندان بیراه نیست. هرچند نباید از نگرانی ها و دغدغه های تهیه کنندگان و پخش کننده ها نسبت به نبود سیاست حمایتی درصورت اکران، به راحتی عبور کرد.

در سال 99، سازمان سینمایی مشوق هایی ارائه داد که تقریبا هیچ یک از آنها برای صاحبان فیلم ها جذاب نبود و آنها را برای نمایش اثرشان تشویق نکرد. در مقابل شورای صنفی نمایش هم تمام تلاشش را انجام داد تا رضایت صاحبان آثار فیلم هایی که می توانستند تنور سینما را گرم کنند، به دست آورد، اما این شورا هم چندان موفق نبود. ببینید برای اکران نوروز 1400 با تمام مشوق هایی که ارائه دادند، به چه ترکیبی رسیدند. وقتی صاحبان فیلم ها در روزگاری که خبر از واکسیناسیون سراسری به گوش می رسد و ترس مردم از سینما رفتن در دوران کرونا تاحدودی ریخته، ریسک اکران نوروزی را به جان نمی خرند، آن وقت چگونه باید نسبت به نمایش فیلم های پرمخاطب در سال سیاه 99 امید می بستیم؟

سینمای ایران در سال 99چقدر فروخت؟

بلیت سینماها در سال 99 درحالی با احتساب 9 درصد ارزش افزوده و حق فنی پلتفرم های فروش به حوالی 23 هزار تومان رسید که شاید بدترین هوادار سینمای ایران نیز هیچ گاه گمان نمی برد فروش یک سال سینمای ایران، 9 میلیارد و 977 میلیون و 517 هزار تومان باشد.

خیلی جالب است که بدانید این رقم حدودا 10 میلیاردی، از محل فروش 89 فیلم به دست آمده است که یک سوم آن متعلق به فیلم شنای پروانه است. فیلم محمد کارت در دوبار اکران طی سال قبل سه میلیارد و 317 میلیون تومان فروش داشته است. به عبارتی، یک سوم کل فروش سال در اختیار یک فیلم قرار دارد و دوسوم دیگر از فروش 88 فیلم به دست آمده است. به بیان دیگر، نمایش 88 فیلم سینمای ایران در سال پیش به 6 میلیارد و 700 میلیون تومان هم نرسیده است و از اینجا می توان عمق فاجعه را بهتر و روان تر متوجه شد.

در سال گذشته تنها چهارفیلم فروش هایی میلیاردی را تجربه کردند، 9 فیلم فروش بالای 100 میلیون تومان داشتند، 80 فیلم زیر 100 میلیون تومان و 29 فیلم زیر یک میلیون تومان فروختند.

در سال 99 چند نفر به سینما رفتند؟

در سال سیاه 99، 673 هزار و 453 نفر به سینما رفتند که از این تعداد، 200 هزار و 388 نفر آن مخاطبان شنای پروانه بودند، 61 فیلم مخاطبان زیر هزار نفر داشتند، 31 فیلم زیر 100 نفر و پنج فیلم هم زیر 10 نفر مخاطب به سینماها کشاندند.

تعداد مخاطبان تهرانی سینماها در سال گذشته، 310 هزار و 941 نفر و تعداد مخاطبان شهرستانی هم 362هزار و 512 نفر بود.

فیلم هایی که بیشتر و کمتر از حد انتظار فروختند

در بلبشوی اکران 99، به آمارهای جالب توجهی می رسیم. در جدول فروش سالیانه، فیلم هایی که بیشتر و کمتر از میزان انتظار فروختند، کم نبودند.

به عنوان مثال کانجورینگ 2 (احضار) که محصول سال 2016 است و کمتر سینمادوستی است که این فیلم را ندیده باشد، در سراسر کشور حدود 13 هزار و 800 مخاطب داشت و با فروش بیش از 196میلیون تومانی خود، هشتمین فیلم پرفروش سال گذشته شد. فیلمی که با دانلود از سایت های اینترنتی نمایش داده شد و از کیفیت خیلی پایینی هم برخوردار بود.

منگی که در گروه هنروتجربه روی پرده رفت، پرفروش ترین فیلم این گروه بود. نخستین ساخته رسول کاهانی ، 4290 نفر را به سینماها کشاند و با 56 میلیون تومان فروش، دوازدهمین فیلم پرفروش سال لقب گرفت. حال آنکه طی سالیان اخیر سابقه نداشته فیلمی از گروه هنروتجربه در این رده از جدول پرفروش ها بایستد.

آنابل 1 و کانجورینگ 1 هم به ترتیب 4100 و 3200 مخاطب داشتند و در رده سیزدهم و شانزدهم جدول فروش سال 99 قرار گرفتند. بالاتر از تنت ، جوکر 2019 و 1917 که در رده های 20، 21 و 26 قرار گرفتند.
خروج حاتمی کیا پس از یک دوره دوماهه اکران اینترنتی، به سینماها آمد و تنها 526 مخاطب جذب کرد.

نهنگ عنبر با 18 مخاطب، متری شیش ونیم با چهار و آینه بغل با تنها یک مخاطب، از عجایب اکران 99 بودند که با وجود محدودیت اکران در چند سالن پایتخت، باز هم انتظار بیشتری از فروش آنها می رفت، مخصوصا اینکه بهای بلیت زمان نمایش این فیلم ها، نیم بها و کمتر از 11 هزار تومان بود.

بودجه سازمان سینمایی در سال 99 چقدر بود؟

وزارت ارشاد در سال پیش حدود 744 میلیارد تومان بودجه داشت که از این میزان 210 میلیارد تومان آن به سازمان سینمایی اختصاص داشت. اینکه با توجه به سال عجیب کرونایی، چه میزان از این بودجه محقق شده، هنوز اعلام نشده است. اما قدر مسلم آنکه با جزئی نگری در بودجه سال گذشته سازمان سینمایی می توان به یک فهم کلی دست یافت.

قرار بود از این بودجه 210 میلیارد تومانی، 17 میلیارد تومان برای حمایت از 2 جشنواره ملی و جهانی فجر اختصاص یابد. جشنواره جهانی فجر که کنسل و جشنواره ملی هم در مختصرترین حالت خود برگزار شد و توانست بخشی از بودجه محدود خود را از طریق بلیت فروشی حدودا چهارمیلیاردی خود به دست آورد. در خوشبینانه ترین حالت، شاید یک چهارم بودجه درنظرگرفته شده، خرج این دو جشنواره شده باشد. مگر آنکه مدیران جشنواره جهانی ادعا کنند دبیرخانه آنها در طول این یک سال فعال بوده و به آنها بودجه تعلق گرفته است.

قرار بود 15 میلیارد از بودجه سازمان سینمایی به عنوان کمک، به موزه سینما، خانه سینما، فارابی و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و انجمن سینمای جوان برسد. 2 میلیارد تومان برای تولید مشترک سینمایی با دیگر کشورها که طبیعتا محقق نشد. 25 میلیارد تومان برای تولید آثار فاخر که باز هم به دلیل کمبود تولیدات و محدودیت هایی که وجود داشت، اختصاص داده نشد. 133 میلیارد تومان برای عنوان کلی کمک به گسترش سینمای ملی و 11 میلیارد تومان هم برای حمایت از سایر رویدادهای سینمایی، یعنی با جمع این دو سرفصل، حدود 65 درصد بودجه در اشغال این دو بخش قرار داشته است.

با توجه به اینکه در سال 99، تولیدات به پایین ترین سطح خود رسید و کارگردانان و تهیه کنندگان ترجیح دادند بخت خود را در شبکه نمایش خانگی بیازمایند و با توجه به اینکه جشنواره ها و رویدادهای سینمایی در سال 99 یا تعطیل شده یا به مختصرترین و موجزترین حالت ممکن خود برگزار شدند، حتی با وجود محقق شدن نیمی از مبلغ بودجه سازمان سینمایی، باز شاهد آن هستیم که این مبلغ، تمام و کمال به این رویدادها اختصاص نیافته است، یعنی این رویدادها و سرفصل ها یا برگزار و اجرایی نشده اند یا درصورت برگزاری و اجرایی شدن با حداقل مبلغ به کار خود پایان داده اند.

آیا بودجه برگزاری رویدادها به سینماگران تزریق شد؟

با فرض اینکه نیمی از بودجه 210 میلیارد تومانی سازمان سینمایی محقق شده باشد، مشخص است که بازهم این مبلغ نمی توانسته به رویدادها و جریان های سینمایی مورد حمایت سازمان سینمایی درطول سال 99 تعلق گرفته باشد، بنابراین نزدیک ترین گمانه آن است که این بودجه برای خدمات رفاهی و حمایتی سینماگران اختصاص یافته باشد.

وزارت ارشاد و سازمان سینمایی در سال گذشته طی چندین نوبت آوانس هایی را برای فیلم های درحال اکران درنظر گرفتند، مانند حمایت مالی بلاعوض یا تخصیص وام های کم بهره. در همین مدت، تسهیلاتی را نیز به سینماداران اختصاص دادند، از اعطای کمک و تسویه حساب بدهی گرفته تا وام هایی با درصد پایین به ازای هر پرده؛ کمک هایی که البته رضایت سینماگران و سینماداران را به همراه نداشتند.

برای بدنه سینما هم این کمک ها از دو شریان تزریق شدند؛ یکی خانه سینما بود که این نهاد درطول سال قبل، یک بسته معیشتی میان برخی اعضای خود تقسیم کرد، یک عیدی 500 هزار تومانی، تامین بخشی از هزینه بیمه تکمیلی و یک کمک رفاهی دیگر که بازهم بین تمام اعضا تقسیم نشد.

کمک اصلی اما از جانب صندوق اعتباری هنر تزریق شد. این صندوق توانست درطول سال قبل، دو کمک 15 میلیون ریالی میان بیش از 60 هزار عضو خود تقسیم کند که جمع آن 240 میلیارد تومان می شود. ناگفته نماند که این مبلغ با رایزنی وزیر ارشاد و در قالب کمک سازمان برنامه و بودجه به صندوق اعتباری هنر اختصاص یافت و چیزی از بودجه سازمان سینمایی در آن دخیل نبوده است. پرداخت هزینه بیمه 3 ماهه نخست سال اعضای صندوق نیز از بودجه این صندوق پرداخت شد و البته دیگر خدمات رفاهی در قالب بیمه که در 6 ماهه نخست سال به اعضا ارائه شد.

بنابراین به نظر می رسد تمام کمک های سازمان سینمایی در سال 99، به همان کمک های محدود بلاعوض به چند فیلم و سینمادار و البته وام های با درصد پایین به این قشر خلاصه شدند.

شفافیت در انتشار عملکرد مالی است

سازمان سینمایی که در دوره حسین انتظامی نهایت تلاش خود را برای شفافیت مالی از طریق انتشار منظم عملکردهای مالی نهادهای تابعه به خرج داده، حال باید عملکرد مالی خود در سال 99 را منتشر کند.

طبق این عملکرد مالی است که مشخص می شود چه میزان از بودجه 210 میلیاردی پیشنهادی وزارت ارشاد به این سازمان تخصیص یافته و همان بودجه اختصاصی، در چه بخش ها و زمینه هایی خرج شده است. انتشار این عملکرد مالی نشان می دهد که سازمان سینمایی در سال کرونایی 99، تا چه میزان با تدبیر، نسبت به برداشتن موانع پیش روی سینماگران و سینماداران عمل کرده است.

در بهترین حالت اگر سازمان سینمایی توانسته باشد از این مبلغ ناچیز و محدود خود، به بهترین حالت بهره برده باشد و گام های خوبی در مسیر اختصاص مبالغی به بدنه سینما بردارد، آن وقت باز با این ناملایمتی مواجه است که نتوانسته طی این سال، خدمات مطلوبی را در قالب جذب کمک ها و بودجه هایی برای رفاه بدنه سینما انجام دهد. هرچند تنها 2 فقره از این کمک ها در قالب رایزنی های فشرده با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه وبودجه برای اهالی صندوق اعتباری هنر اجرایی و عملیاتی شد که طی این دو فقره پافشاری های شخص وزیر در کار بود. حال آنکه سازمان سینمایی می توانست در مقام عالی ترین مقام اجرایی سینمایی کشور، گام های بلندی برای رفاه بدنه نه چندان زیاد سینما بردارد و از آلام آن بکاهد.

هرچند سال پیش با تلخی هرچه تمام تر برای سینماگران و سینمادوستان به پایان رسید، اما این مسیر همچنان ادامه دارد. نمونه اش همین قرمز شدن تهران و بسیاری از کلانشهرهای کشور است که سبب شده سینماها از صبح دیروز، حداقل برای دوهفته تعطیل شوند. عرصه اما همچنان برای محک سازمان سینمایی باز است و هنوز 4 ماه تا پایان عمر دولت تدبیر و امید باقی مانده و این طور که از شواهد ماجرا پیداست، شروع پیک جدید کرونا حتمی بوده و این یعنی تعطیلات طولانی مدتی در انتظار سینما و سینماگران است.

حال آیا قرار است درِ تصمیم گیری سازمان سینمایی برای رفاه جمعیت محدود سینما در سال 1400 هم روی همان پاشنه سال 99 که منجر به نارضایتی جمعی شد، بچرخد؟ در روزگار سخت ترشده سینماگران و سینماداران، آیا باز هم قرار است برگزاری جشنواره های ریز و درشت سینمایی بر خدمات رفاهی و معیشتی بدنه سینما رجحان داشته باشد؟ آیا این منطق، شرعا، اخلاقا و وجدانا پذیرفتنی است که بدنه سینما در مشکلات ریز و درشت غوطه بخورند و مدیریت، جشن هایی سینمایی را درطول سال برگزار کند؟

امیدواریم که حلاوت یک شفافیت واقعی در این 4 ماه پایانی عمر دولت، به سینماگران و سینماداران برسد.

لینک خبر :‌ الف
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۷ سایت های دیگر : خبرگزاری آریا

محمدرضا صابری – پخش کننده فیلم خورشید – به کارگردانی مجید مجیدی تاکید می کند که فعلا برنامه ای برای اکران آنلاین این فیلم ندارند.

به گزارش سینماسینما سینما ،این توضیحات کوتاهی است که ایسنا به نقل از صابری منتشر کرده است . صابری در توضیحات بیشتری به سینماسینما می گوید : فیلمهایی که در سینماها اکران هستند حق اکران همزمان در پلتفرم ها را ندارند .

لینک خبر :‌ سینما سینما
معاون ساماندهی و شبکه سازی ستاد فهما : بیش از 60 درصد کانون ها در روستا ها فعالیت دارند و در برهه های مختلف نقش آفرین هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، حجت الاسلام مرتضی طاهریان در برنامه زنده رادیویی با اشاره به روز های پایانی ماه شعبان و نامگذاری این ایام با عنوان دهه تکریم و غبارروبی مساجد، اظهار داشت: در حوزه فعالیت های مسجدی مأموریت های متنوعی وجود دارد که برخی از آن ها در حیطه وظایف مجموعه هایی همچون مرکز رسیدگی به امور مساجد است؛ اما مأموریت های ستاد فهما ناظر بر برنامه های فرهنگی هنری مساجد است.
معاون ساماندهی و شبکه سازی ستاد فهما با اشاره به شرایط کرونایی و لزوم رعایت شیوه نامه های بهداشتی در سطح فعالیت ها و برنامه های مسجدی گفت: فعالیت های ستاد فهما نیز در این ایام ناظر بر رعایت ضوابط اعلامی از سوی ستاد کرونا است.
وی در ادامه مباحث خود با بیان اینکه فارغ از تعارف و اغراق، برای بچه های مسجدی هرگز کار و خدمت به مسجد و محله تعطیل بردار نیست، افزود: در هر مقطعی با توجه به نیاز جامعه و محله، مسجد و بچه های مسجد برای خود ماموریت هایی را تعریف می کنند که این مهم در برنامه های ستاد فهما و اعضای کانون ها مصادیق متعددی دارد.
طاهریان با بیان اینکه محور فعالیت های کانون های مساجد، در عرصه فرهنگ و هنر تعریف شده است، گفت: معتقد هستیم که به طور طبیعی امام جماعت مدیر هر مسجد است، ما نیز در ذیل فعالیت های کانون ها و در هر برنامه ای که به استان ها ابلاغ می کنیم این مساله را مدنظر قرار می دهیم، به عبارت دیگر برای مثال اگر امام جماعتی تمایل به اجرای یک فعالیت در مسجد خود نباشد ما نیز رأی مخالف نسبت به نظر امام جماعت نداریم و مطابق نظر وی عمل می کنیم.
معاون ساماندهی و شبکه سازی ستاد فهما افزود: ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور از سال 1371 بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی کار خود را آغاز کرد و اکنون 26 هزار کانون در سطح کشور فعالیت دارند که از نظر فراوانی و گستردگی تنوع دارند، برای مثال از نقطه صفر مرزی تا مناطق و استان های مختلف کانون ها حضور داشته و فعالیت دارند.
وی تصریح کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد صرفاً یک تابلو در مساجد نیستند، بلکه حضوری فعال و پویا دارند و به ویژه در طول چند سال اخیر این فعالیت در بُعد فضای مجازی نیز پررنگ تر شده است. برای مثال از اواخر سال 1396 پرتال بچه های مسجد راه اندازی شد؛ بر اساس این پرتال هر کانون برای خود صفحه اختصاصی دارد و اطلاعات و اعضای کانون در صفحه ثبت شده اند. این پرتال از سال 1398 به مثابه یک زمین بازی برای فعالیت های کانون ها به کار خود ادامه داد به این معنا که کانون ها فعالیت های خود را در این پرتال ثبت کرده و بابت هر فعالیت تا سقف 20 هزار، امتیاز دریافت می کردند. این رویکرد در سال 1398 تحت عنوان پایتخت فهما تعریف شد و سال 1399 با شعار ایران قوی در سطح کانون های مساجد سراسر کشور اجرایی شد.
معاون ساماندهی و شبکه سازی ستاد هماهنگی کانون های مساجد با بیان اینکه ما یک وظیفه عمومی و یک وظیفه اختصاصی داریم، گفت: ما به عرصه فرهنگ و هنر مساجد وارد شده ایم تا ارتباط نسل جوان و نوجوان را با مسجد نزدیک تر کنیم و به عبارتی ذیل این فعالیت ها یک صف به صف های نماز جماعت اضافه شود، بنابراین همه این فعالیت ها در راستای تحقق انس بیشتر با نماز و مسجد است.
طاهریان با بیان اینکه نگاه عام ما این است که مسجد باید قلب تپنده هر محله باشد، تصریح کرد: ناظر به این دیدگاه، امروز تا 60 درصد از کانون های فرهنگی هنری مساجد در مناطق روستایی فعالیت دارند، بنابراین اولویت مأموریت ستاد فهما ارائه کار فرهنگی در مناطقی بود که بیشتر به این مساله نیاز دارند. طبیعتاً نوع کار در مناطق کم برخوردار و روستا ها با مناطق برخوردار و مراکز استان ها متفاوت است؛ بنابراین به سمتی حرکت می کنیم که حتی الامکان در مناطقی که دسترسی به خدمات فرهنگی و هنری کمتر است بسیاری از نیاز های تخصصی اعضای کانون ها در حوزه فرهنگ و هنر به وسیله مسجد محقق و تأمین شود.
وی ادامه داد: در سطح ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور طرحی را اجرا کردیم که طی آن کیفی سازی و انتظام بخشی به فعالیت ها اساس کار قرار گرفته است. در این طرح سه شبستان فرهنگ، هنر و نوآوری ارائه شده که ذیل این شبستان ها نیز 12 رواق طراحی شدند. طرح ملی ایران قوی که سال گذشته در ستاد فهما اجرا شد بر اساس همین طرح جلو رفت.
معاون ساماندهی و شبکه سازی ستاد فهما تصریح کرد: ما قائل به این مساله هستیم؛ برکتی که از حضور در مسجد و برخورد چهره به چهره وجود دارد قابل جایگزین کردن نیست، اما در حال حاضر و به سبب شیوع کرونا شرایط متفاوت است بنابراین فعالیت خود را در بستر فضای مجازی قوت بخشیدیم. در سال 1398 که طرح پایتخت فهما برگزار شد تقریباً روز های آخر بهمن بود که ورود کرونا به کشور اعلام شد و از آنجایی که زیرساخت های خوبی در ستاد فهما در عرصه فضای مجازی ایجاد شده بود فعالیت های کانون ها در سامانه بچه های مسجد گسترش یافت.
طاهریان گفت: تراکنش هایی که از حضور اعضای کانون ها در سامانه بچه های مسجد در سال اول ثبت شد حدود 100 هزار مورد بود و این آمار مربوط به شرایطی است کهد که هنوز موضوع کرونا مطرح نبود؛ اما در سال جاری این تراکنش به رقم 400 هزار مورد رسید که حکایت از آشنایی و ارتباطی داشت که بچه های مسجد در این ایام با سامانه گرفتند. سال 1398 عمده فعالیت ها در سامانه بچه های مسجد در لایه مدیریتی کانون ها تعریف شده بود، اما در سال 1399 آموزش های مختلفی از جمله سواد رسانه ای، تربیت مربی قرآن ویژه مادران در بستر این سامانه طراحی شد و به عبارتی قدم های اولیه برای ارتباط بیشتر اعضای کانون ها با سامانه از طریق دوره های آموزشی مجازی و مسابقات متنوع برداشتیم.
وی در بخش دیگری از مباحث خود با اشاره به فعالیت های کانون های مساجد در ارائه خدمات اجتماعی اظهار کرد: از اواخر سال 1397 طرح سفیران اجتماعی را در ستاد فهما کلید زدیم که این طرح مبتنی بر موضوعات پیشگیری از آسیب های اجتماعی با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت کشور شکل گرفت، همچنین طرح یاریگران زندگی نیز با هدف پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر اجرا شد که این طرح ها قبل از شیوع کرونا، به شکل محله ای و منطقه ای با همراهی تیم های مشاور زبده اجرا می شدند، اما با شیوع کرونا آموزش ها در بستر فضای مجازی دنبال شد.
طاهریان در این راستا ادامه داد: همچنین در ایام شیوع کرونا با همکاری خیرین برنامه تلویزیونی سمت خدا بیش از 213 هزار بسته 1.5 کیلویی قربانی گوشت گرم میان محرومان و نیازمندان به همت بچه های مسجد توزیع شد؛ ضمن اینکه ان شاءالله در آستانه ماه مبارک رمضان نیز بیش از 38 هزار بسته گوشت یک و نیم کیلویی به دست محرومان می رسد.
در بخش های دیگری از این برنامه زنده رادیویی، حجت الاسلام و المسلمین ذاکر، معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد و حجت الاسلام محمدی، امام جماعت مسجد فاطمه الزهرا (س) شهر ری به بیان نظرات و دیدگاه خود در رابطه با فعالیت های مسجدی پرداختند.
در ادامه حجت الاسلام ذاکر با اشاره به کارکرد های مختلف مسجد از جمله در عرصه تمدن سازی اظهار داشت: در گام نخست انقلاب بسیاری از این کارکرد ها فعال شده و امروز نیز بنابر مطالبات مقام معظم رهبری، کارکرد های اجتماعی مساجد فعال شده اند چنان که رابطان محلات مشخص شده اند؛ برای مثال در مقابله با کرونا، محرومیت زدایی و خدمت به مردم برای مقابله با این ویروس منحوس در محلات و نیز ارائه خدمات به کادر درمان و تقدیر از آنها، انجام شده است.
وی ادامه داد: همچنین با تدبیر مقام معظم رهبری در ابتدای شیوع این ویروس منحوس، با اجرای رزمایش مواسات و کمک مومنانه بخش عظیم کمک ها در قالب بسته های ارزاق و وام های قرض الحسنه و بلاعوض و ... به محرومان و آسیب دیدگان اقتصادی از سوی مساجد و مسجدی ها صورت گرفته است چنان که در موضوع زلزله سی سخت نیز مسجدی ها در خط مقدم کمک ها قرار داشتند.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد، با بیان اینکه بیش از 100 میلیارد تومان کمک نقدی در دوره کرونا به نیازمندان به همت مساجد تهران اختصاص یافت، افزود: سلسله رزمایش های مواسات در واقع کارکرد مُسَکن در حالت اضطرار را دارند، اما در کار های میان مدت همچون توانمندسازی و کارآفرینی و اشغال زایی همان راهبردی که رهبری تعیین کرده اند یعنی پشتیبانی و مانع زدایی را مدنظر قرار دادیم.
حجت الاسلام ذاکر افزود: در این راستا با کمیته امداد امام خمینی (ره) به منظور فعال سازی پایگاه های نیکوکاری در مساجد تفاهم نامه همکاری امضا کرده ایم؛ همچنین قرارگاهی به منظور گذران زندگی مردم با تولیدات خانگی راه اندازی شد.
وی در بخش دیگری از مباحث خود با اشاره به جایگاه فضای مجازی گفت: این عرصه از ابزار های کمک کننده است، در مرکز تجربیات مساجد موفق را در این فضا بررسی می کنیم، البته در این ایام عملیات محله محور مساجد راه اندازی شد و بسیاری از برنامه ها از دل مسجد خارج شده و در سطح محله همراه با نشاط معنوی و ظرفیت انگیزشی اجرا شد، در این راستا برای سال 1400 هر دو ماه یک بار عملیات محله محور را با رعایت پروتکل های بهداشتی در نظر گرفته ایم.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد همچنین با اشاره به راهکار های آشنا و مأنوس کردن قشر های دیگر مردم با مسجد گفت: پررنگ کردن جلوه های بصری، ارائه خدمات اجتماعی همچون فعالیت مراکز مشاوره و کمک به کاهش آسیب های اجتماعی ازجمله اقدامات مؤثر در این عرصه محسوب می شود.
حجت الاسلام محمدی، درسخنانی اظهار کرد: فضای مجازی دو بعد مثبت و منفی دارد، در مساجد تلاش داریم که با رعایت شرایط ارتباط حقیقی قشر های مختلف با مسجد حفظ شود.
امام جماعت مسجد فاطمه الزهرا (س) شهر ری، تصریح کرد: ما در این مسجد برای مسجدی تولید مساله می کنیم، برای مثال در ابتدای شیوع کرونا و انزوای مساجد، به عنوان نخستین مسجد به عرصه تولید ارزان قیمت ماسک وارد شدیم، برگزاری مسابقات کتابخوانی به صورت خانه به خانه و اعطای هدیه با محوریت مفاتیح و برگزاری جشن های خیابانی با رعایت شیوه نامه ها و اشتغال زایی در فضای مسجد با تولید و فروش ماسک توانستیم مانع از انزوا و تعطیلی مساجد شویم.
حجت الاسلام محمدی در بخش دیگری از مباحث خود گفت: مسجد محوریت خود را دارد، باید به آبادانی معنوی مساجد توجه داشته باشیم با همین نگاه مسجدی ها چه در مقابله با کرونا، چه تغسیل اموات، چه کمک به بیماران و ... خود را نشان داد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
درحالی که چند روز تا ماه مبارک رمضان باقی است، قرار است نمایشگاه قرآن کریم امسال به صورت مجازی برگزار شود. البته باید دید این نمایشگاه فقط به بخش فروش محدود است یا بخش های محتوایی را هم شامل می شود.

خبرگزاری فارس گروه قرآن و فعالیت های دینی: برپایی نمایشگاه بین المللی قرآن کریم از جمله برنامه هایی است که ماه رمضان هر سال در تهران برگزار می شود و 27 دوره برگزاری، آن را به سنتی دیرین تبدیل کرده که در 27 سال گذشته پذیرایی میهمانان ماه خدا خصوصاً اهالی تهران بود.

اما شیوع کرونا سبب شد سال 1399 این سنت 27 ساله قطع شود و نمایشگاه قرآن هم مانند بسیاری برنامه های دیگر لغو شد. البته برخی برنامه ها مانند مسابقات بین المللی قرآن کریم به تعویق افتادند و در اغلب برنامه ها قرار بر این بود که به محض توقف شیوع کرونا اجرایی شوند، اما از آنجایی که نمایشگاه قرآن، برنامه ای ویژه ماه رمضان است مسئولان معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد از لغو نمایشگاه در سال 99 خبر دادند.

البته همان زمان معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت وگو با فارس از تلاش برای برپایی نمایشگاهی مفصل در یکی از استان ها خبر داده بود. به گفته فقهی زاده، نمایشگاه بین المللی قرآن یک شعبه استانی دارد که مرداد ماه سال 99 قرار است در تبریز برگزار شود و در صورت فراهم بودن شرایط این نمایشگاه را مفصل تر از همیشه برگزار می کنیم.

مرداد ماه شیوع کرونا نه تنها فروکش نکرد، بلکه اوج هم گرفت. پس طبیعی بود که نمایشگاه استانی هم برگزار نشود و به این صورت پرونده نمایشگاه بیست و هشتم قرآن کریم همان جا بسته شد.

معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد، اما از اجرای برنامه های مختلف الکترونیکی در غیاب نمایشگاه قرآن خبر داد و گفت: در این راستا برنامه های مختلفی به صورت الکترونیک تدارک دیده ایم که از جمله آن جشنواره قرآنی کودکان و نوجوانان در فضای مجازی، جشنواره تولید محتوای قرآن و عترت در فضای مجازی و برنامه خانه های نورانی است.

برنامه خانه های نورانی کاری بود که مخصوص کرونا و به صورت مجازی طراحی شده بود و فاز اولش فروردین ماه اجرا شد و فاز دوم آن قرار شد در ماه مبارک رمضان برگزار شود. این طرح در پنج بخش تفسیر و معارف قرآنی، آموزه های نهج البلاغه، معارف صحیفه سجادیه، آموزش قرائت و حفظ و همچنین اخلاق و تربیت دینی به صورت مجازی برگزار شد و ماه رمضان مقرر شد ادامه داشته باشد.

برنامه های مجازی معاونت قرآن و عترت اتفاقات خوبی بودند، اما نتوانستند جای خالی نمایشگاه قرآن را پر کنند و با نزدیک شدن به پایان سال باز هم صحبت از چگونگی برگزاری نمایشگاه در سال 99 به میان آمد.

برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران اتفاقی بود که این امید را زنده کرد که نمایشگاه قرآن هم مجازی برگزار شود؛ تا اینکه معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد از تلاش برای برگزاری نمایشگاه مجازی قرآن در سال 1400 خبر داد، اما جزئیات بیش تری از آن نگفت.

برای اطلاع از برگزاری یا عدم برگزاری نمایشگاه قرآن کریم تماس های متعددی با مسئولان معاونت داشتیم که به این ختم شد که نمایشگاه قرآن کریم ماه رمضان به صورت مجازی برگزار می شود. این خبری است که مرتضی خدمتکار، مدیر دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت به فارس داد و گفت: جزئیات بیشتر برگزاری نمایشگاه هفته آینده مشخص و اعلام می شود.

برگزاری نمایشگاه مجازی قرآن شاید قابل قیاس با نمایشگاه کتاب نباشد، زیرا نمایشگاه کتاب در واقع همه چیزش به فروش محصولات ختم می شود، اما در نمایشگاه قرآن بخش فروش تنها یکی از قسمت هاست و بخش های مختلف از جمله کودک و نوجوان، پاسخ به سؤالات و شبهات، بین الملل، دانشگاهی، هنری و... بخش هایی هستند که کار محتوایی انجام می دهند و ارتباطی با فروش محصولات مذهبی و قرآن ندارند.

حال اگر قرار است نمایشگاه قرآن مجازی برگزار شود، باید دید آیا مانند نمایشگاه کتاب فقط به فروش محصولات محدود است یا برای امور محتوایی در آن هم فکری شده؟

بهتر است مسئولان معاونت قرآن و عترت فکری برای فراهم کردن ساز و کاری به منظور برپایی بخش های دیگر نمایشگاه داشته باشند، زیرا نمایشگاه قرآن یک همایش بزرگ برای تبلیغ و ترویج آیات الهی است و با محدود شدن به بخش فروش محصولات، دیگر نمی توان نام نمایشگاه روی آن گذاشت.

همچنین نمایشگاه قرآن کریم محلی بود که خانواده ها با حضور در آن خصوصاً در ساعات بعد از افطار از فضای معنوی آن بهره مند می شدند و ضمن آشنایی با آخرین فعالیت ها و دستاورد های قرآنی، پاسخ سؤالاتشان را دریافت، محصولات مورد نظر را تهیه و با حضور در بخش هایی مانند کودک و نوجوان، هنری و... لحظات خوشی را سپری می کردند.

آیا نمایشگاه مجازی می تواند بخش کوچکی از چنین فضایی را برای خانواده ها ایجاد کند یا نه؟

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
با توجه به اعلام وضعیت قرمز کرونایی، همه آموزشگاه های هنری در زنجان تعطیل شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۸ سایت های دیگر : خبرگزاری فارس خبرگزاری پانا

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان، با گسترش بی امان ویروس کرونا، بارها محدودیت های مختلف در سطح کشور اعمال شد، اما در این میان، همواره انگشت اعمال محدودیت های کرونایی به نوعی آموزشگاه های آزاد را اشاره گرفته و این صنف که تا پیش از کرونا هم با مشکلات اقتصادی بسیاری دست به گریبان بودند، حالا با آمدن کرونا و تعطیلی های چند باره بیش از پیش به مشکل خورده و دچار رکود اقتصادی شده اند.

در روزهای گذشته منحی شیوع کرونا باز هم حکایت از افزایش بی رویه این بیماری در کشور دارد؛ 31 استان ایران در وضعیت قرمز و نارنجی قرار دارند و ستاد ملی مقابله با کرونا با اعمال محدودیت های تازه برای مبارزه با این ویروس در تهران، مراکز استان ها و شهرهای بزرگ، تعطیلی یک ماهه مشاغل گروه 2، 3 و 4 را اعلام کرد، بر همین اساس از دو روز قبل بیش از 100 آموزشگاه فرهنگی، هنری و قرآنی در زنجان تعطیل شده است.

معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان در این باره گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا، آموزشگاه های هنری در استان تعطیل شده و منتظر اعلام بعدی ستاد ملی کرونا هستیم.

ایرج داودبیگی با اشاره به خسارات وارده به اصحاب هنر در ایام شیوع ویروس کرونا گفت: در این مدت چند آموزشگاه به علت رکود اقتصادی تعطیل شدند، اما هنوز برآورد دقیقی از خسارات وارده به این مشاغل نداریم.

وی گفت: شیوع ویروس کرونا اتفاقی غیرمنتظره بود ولی هنرمندان استان زنجان از زمان شیوع ویروس کرونا در زمینه های مختلف هنری مانند تولید محتوا، انیمیشن سازی، موشن گرافی، برگزاری نمایشگاه و جشنواره های مجازی، ساخت کلیپ و ... فعالیت خوبی داشته و در هر حوزه ای که می توانستند، از ظرفیت های فضای مجازی برای تولید آثار هنری استفاده کرده اند.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
کارشناس امور رسانه و تبلیغات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان از تمدید مجوز فعالیت 12 کانون آگهی و تبلیغاتی در این استان در سه ماهه چهارم سال گذشته خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۸

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، اکرم کاشی روز چهارشنبه گفت: این کانون ها شامل کانون عصر هنر به صاحب امتیازی و مدیر مسئولی عباسعلی عباسی در رسته خدمات تبلیغ در شاهرود، پدیده به صاحب امتیازی و مدیر مسئولی سیدرضا موسوی در رسته خدمات تبلیغ در شاهرود، رسانه رنگ پنجم با صاحب امتیازی و مدیر مسئولی احسان قاسم رضایی در رسته خدمات رسانه در شاهرود، آوازه گر درنا با صاحب امتیازی محسن شریعتی و مدیر مسئولی هدی شریعتی در رسته خدمات رسانه در شاهرود، بی رنگ کومش به صاحب امتیازی و مدیر مسئولی رامین نظری در رسته خدمات تبلیغ در سمنان، یاکند با صاحب امتیازی و مدیر مسئولی سمیه برون در رسته خدمات رسانه در سمنان، پرنیان به صاحب امتیازی و مدیر مسئولی ابراهیم مداح در رسته خدمات تبلیغ در سمنان، سیاه و سفید به صاحب امتیازی و مدیر مسئولی منا قزلو در رسته خدمات رسانه در گرمسار، هنر اول با صاحب امتیازی موسسه فرهنگی هنری باران و مدیر مسئولی رضا عقیلی در رسته خدمات تبلیغ در شهمیرزاد، آناهیتا با صاحب امتیازی و مدیر مسئولی علی رضایی در رسته خدمات رسانه در دامغان، آمون با صاحب امتیازی و مدیر مسئولی محمد یحیایی در رسته خدمات رسانه در سمنان و مبلغان کارا با صاحب امتیازی و مدیر مسئولی فیروز خیرالهی در رسته خدمات تبلیغ در سمنان است.

وی یادآور شد: معاونت فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان در سال گذشته در مجموع مجوز فعالیت 29 کانون آگهی و تبلیغاتی در این استان را تمدید کرده است.

کارشناس امور رسانه و تبلیغات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان گفت: با صدور مجوز همچنین پنج کانون آگهی و تبلیغات نیز در سال 1399 در استان سمنان تاسیس شده است.

در استان سمنان هم اکنون قریب 120 کانون آگهی تبلیغاتی فعالیت دارند.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مدیر امور سینمایی حوزه هنری خراسان رضوی با اشاره به با اشاره به آخرین وضعیت فعالیت سالن های سینمایی مشهد در وضعیت نارنجی شیوع ویروس کرونا، گفت: برنامه ای برای اکران های ویژه ماه رمضان نداریم.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۸ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجویان ایران

به گزارش قدس آنلاین ، حسن پهلوانی در خصوص ادامه فعالیت سینماهای مشهد در وضعیت نارنجی شیوع ویروس کرونا، اظهار کرد: سازمان سینمایی به تازگی مجوزی را از دولت دریافت کرده است تا سینماها در وضعیت نارنجی شهرها هم فعال باشد. بر همین اساس تاکنون مصوبه ای برای تعطیلی سینما در پی نارنجی شدن وضعیت شهر مشهد به ما ابلاغ نشده است و سینماها طبق روال سابق اکران را ادامه می دهند و فقط در شرایط قرمز شیوع ویروس کرونا، سینما تعطیل خواهد شد.

وی با بیان این که هیچ گونه محدویت جدیدی در فعالیت سینماهای مشهد اعمال نشده است ، ادامه داد: اگر محدودیت جدیدی اعمال شده باشد در سامانه سمفا لحاظ خواهد شد، اما تا کنون نه تنها محدودیتی به ما ابلاغ نشده است، بلکه طبق سامانه سمفا که سامانه فروش بلیت سینمای کل کشور است، هنوز تغییری در ظرفیت سینماهای مشهد اعمال نشده و ظرفیت فروش بلیت سینماهای مشهد در سامانه سمفا از 50 درصد پایین تر نیامده است و تغییری نسبت به وضعیت زرد نداشتیم.

مدیر امور سینمایی حوزه هنری خراسان رضوی با اشاره به استقبال ضعیف مردم مشهد از سینما، بیان کرد: این طور نیست که اگر سالنی 400 نفر ظرفیت دارد 200 نفر در هر سانس آن به تماشای فیلم بنشینند، بلکه میزان استقبال به شدت کم تر از این است و می توانم بگویم شاید حدود پنج درصد ظرفیت سالن در هر سانس، به فروش می رسد.

برنامه ای برای اکران های ویژه ماه رمضان نداریم

پهلوانی با بیان این که برنامه ای برای اکران های ویژه ماه رمضان نداریم ، گفت: اگر وضعیت شیوع کرونا در مشهد در حالت نارنجی باقی بماند و محدودیت جدیدی هم اعمال نشود، بازهم بعید می دانم برنامه خاصی برای اکران ویژه فیلم در ماه رمضان وجود داشته باشد. با این حال احتمالاً پخش کننده ها فیلم هایشان را در عید فطر در اختیار سینما قرار خواهند داد. در چنین شرایطی تا آن زمان اکران فیلم هایی که از یک فروردین روی پرده هستند را ادامه خواهیم داد، چراکه طبیعتاً فروش سینماها در ماه رمضان کمتر از میزان کنونی هم خواهد بود و اضافه شدن فیلم جدید به چرخه اکران دور از ذهن بنظر می رسد.

وی با انتقاد از طرح ممنوعیت تردد شبانه و تأثیر آن بر فروش کم سینما، تصریح کرد: طبق تجربه ای که داریم هرچقدر از صبح تا 6 عصر فروش بلیت داشته باشیم، از ساعت 6 تا سانس پایانی هم همان قدر فروش خواهیم داشت، چراکه تا قبل از آن همه افراد مشغول کارهای خودشان هستند و معمولاً عصرها فرصتی برای حضور در سینما به عنوان یک فعالیت تفریحی و فرهنگی را پیدا می کنند. بنابراین اگرچه که کاهش ساعات ممنوعیت تردد شبانه، میزان فروش بلیت سینما را مقداری افزایش داده است، اما باز هم فاصله زیادی تا شرایط مطلوب دارد.

مدیر امور سینمایی حوزه هنری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: البته شایان توجه است که طرح منع تردد شبانه فقط مخصوص وسایل نقلیه شخصی است و مردم می توانند در این ساعت ها با وسایل نقلیه عمومی به سینما بیایند و ما هم آمادگی این را داریم که سانس های شبانه خودمان را اضافه کنیم، هرچند که باز هم استقبال از آن محدود به عده کمی خواهد بود.

منبع: ایسنا

انتهای خبر/

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
حجت الاسلام سبزیان گفت:در حال حاضر 132 کتابخانه نهادی، 80 کتابخانه مشارکتی، 4 کتابخانه مستقل و در مجموع 216 باب کتابخانه در استان خراسان رضوی در حال خدمت رسانی به مردم و علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی است.

سرویس : خراسان رضوی - زمان : شناسه خبر : 1043420

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام علی اکبر سبزیان امروز(17 فروردین) در جمع خبرنگاران با ارائه گزارشی از عملکرد اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی در سال 1399، شیوع ویروس کرونا و تبعات آنرا باعث ایجاد تجربه های نو و بدیع در فرهنگ ترویج مطالعه در کشور و استان عنوان کرد و با اشاره به اینکه در حال حاضر 132 کتابخانه نهادی، 80 کتابخانه مشارکتی، 4 کتابخانه مستقل و در مجموع 216 باب کتابخانه در استان خراسان رضوی در حال خدمت رسانی به مردم و علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی است، گفت: در سال 99، در سطح استان خراسان رضوی موقعیت 40 فضای مستعد ایجاد کتابخانه برای اخذ مجوز به نهاد کتابخانه های عمومی ارسال شده است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی اجرای بیش از 4 هزار برنامه فرهنگی توسط اداره کل، ادارات کتابخانه های عمومی و کتابخانه های عمومی استان را گوشه ای از تلاش و همت جهادی مجموعه کتابخانه های عمومی استان در سال 99 عنوان کرد و گفت: برگزاری دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی با مشارکت 126809 نفر، که 7218 نفر به صورت خانوادگی و 119591 نفر به صورت انفرادی در آن شرکت نمودند، برگزاری پویش خانواده کتابخوان توسط اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی و همکاری 8 استان و دریافت 2037 اثر در کمیته داوری در قالب 934 پویش معرفی کتاب، 380 اثر نقاشی، 312 اثر پاراگراف کتاب، 306 اثر سلفی با کتاب، 105 اثر هایکو کتاب و انتخاب 152 اثر در قالب های مختلف مسابقه به عنوان اثرات برگزیده، برگزاری پویش ملی کتابخوانان عاشورایی با محوریت اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی از 11 محرم تا آخر صفر و دریافت 932 اثر و انتخاب 72 اثر به عنوان آثار منتخب از جمله مهمترین برنامه های فرهنگی انجام شده است.

حجت الاسلام سبزیان راه اندازی محافل ادبی در ادارات کل و کتابخانه های عمومی را یکی از ابتکارات ویژه نهاد کتابخانه های عمومی در سال گذشته عنوان کرد و گفت: در استان خراسان رضوی نیز محفل ادبی رواق ادب در اداره کل کتابخانه های عمومی استان افتتاح و در شهرستان های استان نیز به مرور این محافل ادبی در ادارات شهرستانی و کتابخانه های عمومی تشکیل و شاهد برگزاری برنامه های خاص و فاخر فرهنگی و ادبی در این محافل ادبی بودیم.

وی برنامه ملی ده شب، ده محفل در شب های دهه اول محرم با حضور شاعران آئینی استان، برگزاری برنامه ابیات مقاومت ، برنامه ملی شعرخوانی بانوان شاعر با حضور شاعرانی از استان های تهران و اصفهان با محوریت محفل ادبی رواق ادب اداره کل همزمان با هفته دفاع مقدس، اجرای پویش ملی اقتراح ماسک در استان خراسان رضوی با هدف تقدیر از مدافعان سلامت و دریافت 218 تک بیت طنز، برگزاری برنامه شعرخوانی مجازی مرد میدان با محوریت محفل ادبی رواق ادب و با حضور شاعران همزمان با سالگرد شهادت سردار سلیمانی را از برنامه های اجرا شده دانست.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی اجرای برنامه ملی فرستاده مهربانی در ایام گرامیداشت هفته وحدت با حضور شاعران آئینی استان در بستر اسکای روم، برگزاری ویژه برنامه ملی راویان بالندگی ، آیین تجلیل تعدادی از پیشکسوتان، چهره های فعال و همچنین مفاخر شعر انقلاب استان، برگزاری برنامه شعرخوانی با محوریت محفل ادبی رواق ادب با حضور ذاکران و شاعران آیینی و انقلابی، برگزاری ویژه برنامه میلاد امام رضا علیه السلام با حضور شاعران آئینی استان، برگزاری برنامه شعرخوانی بزرگداشت روز حافظ با حضور حجت الاسلام عباس عبدالله پور، مدرس حوزه و دانشگاه و ویژه برنامه میلاد پیامبر (ص) با عنوان رایحه حبیب را هم بخشی دیگر از برنامه های انجام شده توسط محفل ادبی رواق ادب عنوان کرد.

حجت الاسلام سبزیان خوانش، نقد و رونمایی کتاب را بخشی از برنامه های ثابت اداره کل و کتابخانه های عمومی در طول سال دانست و گفت: رونمایی و نقد و بررسی کتاب رخدادی شگفت کرونا با حضور نویسنده کتاب، خوانش و معرفی کتاب ستاره من با حضور ناصر نادری، نویسنده کتاب در ایام دهه کرامت، خوانش و معرفی کتاب نشانه ها با حضور ابراهیم حسن بیگی، نویسنده کتاب در ایام دهه کرامت، برنامه خوانش و معرفی کتاب کلید روابط پایدار در زندگی زناشویی با حضور زهره سپهری شاملو، نویسنده کتاب و عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد در هفته ازدواج، خوانش و معرفی کتاب از مشهد تا کاخ صدام با حضور نویسنده کتاب و راوی در سنگر کتاب نمایشگاه دفاع مقدس از برنامه های خوانش این اداره کل بود.

وی ادامه داد:خوانش و معرفی کتاب هم رنگ خدا با حضور سعید عاکف، نویسنده کتاب در سنگر کتاب نمایشگاه دفاع مقدس، برنامه خوانش و معرفی کتاب روز آزادی زن ، رونمایی از تازه های کتاب حوزه علمیه خراسان (6 اثر) با حضور نویسندگان و سخنرانی معاون پژوهش حوزه علمیه خراسان، رونمایی مجموعه دلنوشته های مردمی سردار آسمانی با حضور حجت الاسلام پژمان فر، نماینده مردم مشهد و کلات در سنگر کتاب نمایشگاه دفاع مقدس و رونمایی از مجموعه دلنوشته فلسطین همزمان با روز قدس هم از دیگر برنامه های اداره کل کتابخانه های عمومی در موضوع خوانش و رونمایی کتاب در سال 99 بود.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی برگزاری سلسله نشست های کتاب خوان را در ایام و مناسبت های مختلف از دیگر برنامه های فرهنگی اداره کل کتابخانه های عمومی استان در سال 99 عنوان کرد و گفت: نشست کتاب خوان ویژه فعالین دانشجویی به مناسبت 16 آذر، روز دانشجو، نشست کتاب خوان جوانان مکتب حاج قاسم ، نشست کتاب خوان نوجوانان مکتب حاج قاسم ، نشست کتاب خوان ویژه فرماندهان بسیج ادارات کل استان ، نشست کتاب خوان ترور پژوهش در ایام هفته پژوهش از جمله برنامه های فرهنگی شاخص سال گذشته اداره کل بوده است.

حجت الاسلام سبزیان خلاقیت، نوآوری و ابتکار را از جمله مولفه های برنامه های اجرا شده در سطح اداره کل و کتابخانه های عمومی خراسان رضوی در طول سال های گذشته دانست و ادامه داد: رونمایی از طرح حسینیه کتاب ، رونمایی از طرح یک اربعین کتاب ، رونمایی از طرح باشگاه کتابخوانان عاشورایی ، رونمایی از طرح سنگر کتاب در نمایشگاه بین المللی دفاع مقدس مشهد و ایجاد غرفه اداره کل در نمایشگاه با عنوان سنگر کتاب، رونمایی از طرح کتاب موتوری ، اجرای طرح به تو از دور سلام ویژه روز اربعین و اجرای برنامه به طور همزمان در محوطه کتابخانه های عمومی استان و اجرای طرح محفل سلوک عاشورایی با ضبط برنامه سخنرانی، معرفی کتاب و مقتل خوانی و پخش از شبکه استان سیمای خراسان رضوی نیز گوشه ای از برنامه های فرهنگی خلاقانه اداره کل در سال گذشته بود.

وی تمامی برنامه های اجرا شده در اداره کل و کتابخانه های عمومی استان را با محوریت کتاب عنوان کرد و گفت: برگزاری مسابقه ملی کتابخوانی از کتاب فرهنگ مختصر امر به معروف و نهی از منکر با مشارکت ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور، مشارکت در اجرای مسابقه صدای کتاب با همکاری سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد در بستر اپلیکیشن شهر من ، مسابقه کتابخوانی روز آزادی زن در بستر سماک با مشارکت دفتر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و اجرای مسابقه سبک زندگی سالم 1 را از این برنامه ها عنوان کرد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی در بیان دیگر برنامه های شاخص مناسبتی فرهنگی از برگزاری برنامه زن، کتاب و دفاع مقدس در هفته دفاع مقدس، نامگذاری سالن جلسات اداره کل به نام کتابدار شهید عباس غفرانی همزمان با هفته دفاع مقدس و برگزاری برنامه قدس، نماد وحدت جهان اسلام یاد کرد همچنین سال 99 را سالی پربار و با تجربه ای بسیار ارزشمند در حوزه ارتقاء و استفاده از ظرفیت های جدید فناوری اطلاعات از جمله ایجاد بستر اسکای روم برای برگزاری برنامه های فرهنگی در فضای مجازی دانست.

حجت الاسلام سبزیان راه اندازی نرم افزار تحت وب مدیریت اینترنت وای فای، مجهز شدن 69 کتابخانه به اینترنت وای فای در سطح استان، انتقال لاگ اینترنت کتابخانه ها به اداره کل و مانیتورینگ اینترنت 27 کتابخانه، امکان ثبت مرخصی، ماموریت در سامانه حضور و غیاب به صورت اتوماسیونی، تمدید اعتبار License نرم افزار پادویش در کتابخانه های عمومی استان جهت بالابردن امنیت سیستم ها، به روزرسانی سامانه سمت (سامانه مدیریت تجهیزات واحد فناوری اطلاعات) و به روزرسانی تجهیزات آی تی استان، ذخیره سازی تحت شبکه در اداره کل جهت پشتیبان گیری از فایل های سیستم های اداره کل، راه اندازی سرویس اینترنت فیبر، تخصیص IP Valid به کتابخانه های عمومی استان جهت راه اندازی کتابخانه دیجیتال آستان قدس و امکان دسترسی به این کتابخانه دیجیتال از کتابخانه های عمومی استان، برگزاری بیش از 100 برنامه ویدئو کنفرانس در اداره کل، راه اندازی فایروال در شبکه اداره کل جهت بالارفتن امنیت شبکه برای اولین بار و تغییر بستر شبکه اداره و بالارفتن امنیت سیستم های کامپیوتری کتابخانه ها با محدود کردن پورت های USB را بخشی از دستاوردهای جوزه فناوری اطلاعات اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی درسال 99 عنوان کرد.

وی وضعیت فعالیت های عمرانی در کتابخانه های عمومی خراسان رضوی را در سال 99 مثبت و با نتایجی ارزشمند در سال جاری عنوان کرد و گفت: افتتاح سه کتابخانه عمومی مرحوم حاج غلامرضا داوودی بردسکن، کتابخانه زنده یاد فهمیه زینلی نیشابور و کتابخانه عمیدالملک کندری و تکمیل و آماده سازی کتابخانه شفیع آباد بردسکن، پیگیری تکمیل و آماده سازی افتتاح کتابخانه مرحوم شاهین فر گلبهار، تکمیل مدارک 40 باب فرم بازدید کتابخانه جهت افتتاح و بهره برداری، پیگیری تکمیل مدارک 25 باب سالن مطالعه جهت افتتاح و بهره برداری، برآورد و ثبت 49 پروژه پیمان (تعمیرات، بازسازی، ساخت) در سامانه پی وب، تکمیل افزایش بنای کتابخانه خوشاب، تکمیل و افزایش بنای کتابخانه خلیل آباد، تکمیل اسکلت پروژه عشق آباد نیشابورو تکمیل اسکلت و اجرای سقف و شیب بندی پروژه فخرآباد بجستان از جمله فعالیت های شاخص حوزه عمرانی اداره کل کتابخانه های عمومی در سال 99 بوده است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی از فعالیت های مربوط به تعمیرات، بازسازی و نگهداری ساختمان کتابخانه های عمومی به عنوان یکی از دستاوردهای این حوزه یاد کرد و ادامه داد: تعمیرات و بازسازی کتابخانه شهید سلیمانی با اعتباری بالغ بر 2000 میلیون ریال، تعمیرات و بازسازی کتابخانه نواب صفوی با اعتباری حدود 500 میلیون ریال، بازسازی سالن جلسات کتابخانه باهنر با اعتبار 520 میلیون ریال، بازسازی و تغییر معماری و اجرای گرمایش ایمن کتابخانه باقرالعلوم (ع) با اعتبار حدودی 1600 میلیون ریال، تکمیل گرمایش ایمن کتابخانه هجرت با اعتباری حدود 250 میلیون ریال، کانال کشی و انشعاب گیری سقفی از کولرهای آبی کتابخانه شهدای مدافع حرم با اعتبار 50 میلیون ریال در مشهد مقدس، نقاشی کتابخانه شهید پیرزاده باغ آسیا با اعتباری حدود 130 میلیون ریال را از فعالیت های حوزه عمرانی دانست.

حجت الاسلام سبزیان گفت: نوسازی گرمایش ایمن کتابخانه شهید هاشمی نژاد بیدخت با اعتبار حدودی 200 میلیون ریال، پیگیری ادامه اجرای پروژه روشناوند توسط خیرین در گناباد، بازسازی و اجرای گرمایش بخش اداری سرخس با اعتبار حدودی 400 میلیون ریال، رفع ایرادات گرمایشی کتابخانه حاج ملاهادی و مرحوم ناوی سبزوار با اعتباری حدود 200 میلیون ریال، شروع و پیگیری پروژه کتابخانه شهدای گمنام سبزوار، اقدامات مربوط به آماده سازی نقشه ها و برآوردهای اولیه شهرستان های سلطان آباد، خلیل آباد، عشق آباد نیشابور و فخر آباد بجستان به مبلغ 3600 میلیون ریال و اجرای رنگ آمیزی طبقه 3 و 4 و راهروهای طبقات و خرید و نصب فن کوئل جهت افزایش گرمایش بخش کودک و فهرست نویسی کتابخانه مرکزی امام خمینی(قدس سره) مشهد از دیگر فعالیت های حوزه عمرانی در سال گذشته می باشد.

وی از خرید بیش از 2037 عنوان کتاب در 15 هزار نسخه کتاب به ارزش سه میلیارد و 196 میلیون ریال توسط اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی در سال گذشته برای ارسال به کتابخانه های عمومی خبر داد و گفت: خرید از ناشران و نویسندگان بومی استان، خرید منابع بخش کودک برای شش کتابخانه شهرستان مشهد، خرید منابع برای کتابخانه عطاردی قوچان، خرید کتاب کودک و بزرگسال برای سه کتابخانه سیار شهرستان مشهد و یک کانکس روستای ساق، خرید کتاب کودک و بزرگسال برای چهار کتابخانه تازه تاسیس استان، خرید کتاب مرجع از محل اوراق برای کتابخانه های استان، خرید کتاب های مورد نیاز اعضای کتابخانه مرکزی امام خمینی(قدس سره) از جمله اولویت های ضروری خریداری کتاب توسط اداره کل کتابخانه های عمومی استان بوده است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان جذب 48294 کتاب اهدایی در کتابخانه های عمومی استان، وجین 33479 نسخه کتاب در کتابخانه های عمومی استان، تهیه و تنظیم بیش از 11 بسته مطالعاتی مناسبتی، بررسی و ارزیابی فعالیت های فرهنگی کتاب محور کتابخانه های استان، ورود و خروج کتاب ها به مرکز مبادله و انبار کتاب استان، رسیدگی به درخواست های استعلام محتوایی کتاب، جذب کتاب از کتابخانه ملی در شهرستان های چناران، قوچان، داورزن و فریمان از جمله فعالیتهای حوزه منابع اداره کل کتابخانه های عمومی استان بوده است. حجت الاسلام سبزیان انجمن کتابخانه های عمومی استان، شهرستان ها و بخش ها را مراکز تصمیم گیری در حوزه بهبود وضعیت و تسریع در روند ایجاد کتابخانه و ترویج فرهنگ کتابخوانی دانست و برگزاری این جلسات را به صورت منظم و با دستور کار عملیاتی باعث رونق کتابخوانی عنوان کرد.

وی استان خراسان رضوی را یکی از استان های پیشتاز در برگزاری جلسات کمی و کیفی در سطح استان و شهرستان و بخش دانست و ادامه داد: در سال 1399 ، تعداد 324 جلسه انجمن کتابخانه های عمومی در استان خراسان رضوی برگزار شد که این تعداد از برگزاری 71 درصدی جلسات انجمن کتابخانه های عمومی خراسان رضوی حکایت دارد. مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی تقدیر از انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان مشهد به عنوان انجمن برتر در مراسم آیین بزرگداشت کتاب، کتابخوانی و کتابدار سال گذشته، تقدیر از شش انجمن برتر کتابخانه های عمومی شهرستان های باخرز، جوین، جغتای، تربت جام، خواف و گناباد در آیین بزرگداشت کتاب و کتابخوانی استان، تجلیل از اعضای انجمن کتابخانه های عمومی تابعه با اهدای تقدیرنامه به فرمانداران، برگزاری سلسله وبینارهای راهکارهای برگزاری جلسات انجمن در دوران کرونا در استان خراسان رضوی و به روز رسانی بانک اطلاعات اعضای انجمن کتابخانه های عمومی استان از جمله فعالیت های امور انجمن های معاونت امورکتابخانه ها و همکاری های ادره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی بوده است. حجت الاسلام سبزیان از امضای 10 تفاهم نامه با سازمان ها و نهاد های دولتی و غیردولتی در سال 99 خبر داد و یادآور شد: با همکاری و همراهی دیگر سازمان ها و نهادهای فرهنگی در سال 99 در راستای ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی 10 تفاهم نامه دیگر نیز در مراحل استعلامی و آماده انعقاد است.

وی از خیران و نیک اندیشان استان به عنوان بازوان پرتوان کتابخانه های عمومی در جهت ترویج فرهنگ مطالعه و کمک به ایجاد کتابخانه های جدید و برگزاری برنامه های فرهنگی خبر داد. مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی از اهدای بیش از 47 هزار کتاب با نیت خیر خیران و علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی به ارزش نزدیک به 6 میلیارد ریال، کمک های نقدی به ارزش یک میلیارد و 683 میلیون ریال، کمک های تجهیزات کتابخانه ای به ارزش بیش از 50 میلیون ریال و کمک های غیر نقدی به ارزش 588 میلیون ریال به عنوان بخشی از همت خیران و نیک و اندیشان علاقه مند به کتاب و کتابخوانی در راستای کمک به ارتقای فرهنگ مطالعه در استان یاد کرد.

حجت الاسلام علی اکبر سبزیان اهدای کتابخانه شخصی آیت الله محمدرضا رحمت از مدرسان حوزه علمیه قم و شاگردان حضرت امام خمینی(ره) را یکی از اتفاقات ویژه و زیبای اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی در سال گذشته عنوان کرد وادامه داد: آیت الله رحمت در نامه ای که جهت اهدای این مجموعه به اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی ارسال کرده بود این چنین نقل کرده بود: کتابخانه شخصی ام حاصل 60 سال مطالعه و گردآوری کتابهای مورد علاقه ام بوده است و این کتابخانه را با بیش از 7 هزار کتاب در موضوعات مختلف با افتخار به کتابخانه مرکزی امام خمینی(قدس سره) مشهد وقف می کنم.

وی یکی از اتفاقات ارزشمند فرهنگی در راستای کمک به خانواده ها و ایجاد فضای مطمئن برای مطالعه را اخذ مجوز نهاد برای سالنهای مطالعه در سطح استان عنوان کرد و ادامه داد: در این طرح 40 پرونده و درخواست اخذ مجوز برای سالن مطالعه در استان به نهاد ارسال شد که در نهایت تاکنون 12 مجوز سالن مطالعه تایید و 16 پرونده نیز در مراحل تایید و اخذ مجوز قرار دارند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی اخذ قرار داد واگذاری زمین و ساختمان کتابخانه های عمومی شهید ناصرسنگل آبادی تربت حیدریه، کتابخانه شادروان محمد شاهین فر شهرستان گلبهار، کتابخانه مرحوم حاج غلامرضا داودی بردسکن، کتابخانه عمومی عمیدالملک کندری خلیل آباد و پیگیری قراردادهای کتابخانه های برکت مرحوم حاج سید مجتبی حسینی روستای شفیع آباد بردسکن، کتابخانه عمومی بینالود، کتابخانه عمومی شادمهر شهرستان مه ولات، کتابخانه عمومی روستای میامی شهرستان مشهد، کتابخانه عمومی ایمان، آلاله ها، بسیج، قائم، بهمن، جواهری، شهید آوینی شهرستان مشهد را از دیگر فعالیت های اداره کل در سال 99 عنوان کرد.

حجت الاسلام سبزیان از آموزش و پژوهش به عنوان ارکان اساسی برنامه های اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی جهت بهبود کیفیت کاری و ارتقای علمی کتابخانه های عمومی یاد کرد، برگزاری دوره های آموزشی برای کارکنان و کتابداران استان و حمایت از طرح های پژوهشی در طول سال گذشته و با توجه به شرایط کرونایی با استفاده از فضای مجازی مد نظر قرار گرفت.

وی ادامه داد: در سال 99 بیش از 20 دوره آموزشی توسط اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی برنامه ریزی و اجرا شد که بخشی از این دوره ها ویژه استان خراسان رضوی و بخشی نیز دوره های آموزشی نهاد کتابخانه های عمومی کشور جهت استفاده کتابداران استان برنامه ر یزی شده بود.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، دوره های آموزشی تجربه های خواندن 1، جشنواره مرورنویسی، شعر و ادبیات کودک و نوجوان امروز، اسباب بازی: نقش آموزشی و مهارت افزایی آن، مبانی سواد رسانه ای، راه های قرآنی خواندن، بهره گیری از آرشیو منابع گویا و الکترونیکی: مهارت های پایه، مشاوره کتابدار: آشنایی با ناشران ایرانی کودک و نوجوان، سلسله دوره های آموزشی با موضوع مهارت های اخلاقی و دوره آموزشی ژان مونه از جمله دوره های آموزشی برگزار شده عنوان کرد.

حجت الاسلام سبزیان هفته پژوهش سال گذشته را با برگزاری بیش از 8 برنامه شاخص توسط اداره کل کتابخانه های عمومی و برنامه های ویژه در کتابخانه های عمومی استان مورد توجه قرار داد. وی از نشست کتاب خوان ترور پژوهش ، رونمایی از تازه های کتاب پژوهشی حوزه علمیه خراسان، نشست تخصصی: از پژوهش تا عمل و رونمایی از اشتراک کتابخانه دیجیتال آستان قدس، سخنرانی علمی: فرصت های رسانه ای برای کتابداران در فضای مجازی، سخنرانی علمی: چگونه به کتابدار پژوهشگر حرفه ای تبدیل شویم، سخنرانی علمی: آینده پژوهی کتابخانه های عمومی، سخنرانی علمی: تجربیات کتابخانه های عمومی در بحران کرونا و کارگاه آموزشی: برنامه های کاربردی اتحادیه اروپا برای توسعه خدمات کتابخانه های عمومی (ژان مونه) به عنوان برنامه های پژوهشی اداره کل در سال گذشته یاد کرد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی سال 99 را برای حوزه روابط عمومی و اطلاع رسانی نیز سالی متفاوت و با تجربه ای جدید عنوان کرد و ادامه داد: شیوع ویروس کرونا و تغییر نحوه فعالیت کتابخانه های عمومی و لزوم اطلاع رسانی سریع و دقیق برنامه ها و فعالیت های ترویجی در حوزه کتاب و کتابخوانی اهمیت استفاده از فضای مجازی را بیش از پیش عیان کرد. حجت الاسلام سبزیان ادامه داد: استان خراسان رضوی در این امر در سال گذشته پیشتاز بود و اولین پویش مجازی با عنوان خانواده کتابخوان در بستر فضای مجازی در ایام تعطیلان نوروزی سال 99 با استقبال بیش از دوهزار خانواده ای مواجه شد.

وی آغاز به کار استودیو کتاب در اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی را یکی از ویژه ترین اتفاقات خبری اداره کل در سال گذشته عنوان کرد و ادامه داد: رونمایی از وب سایت و تور مجازی کتابخانه گردی کتابخانه مرکزی امام خمینی(قدس سره) نیز از جمله اتفاقات خوب و ارزشمند اداره کل در سال گذشته بود که با حضور مدیرکل صدا و سیمای خراسان رضوی انجام شد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی ادامه داد: تولید محتوای فرهنگی با موضوع معرفی کتاب، برگزاری برنامه های فرهنگی مناسب پخش در فضای مجازی و استفاده در صدا وسیمای خراسان رضوی از جمله اهداف ایجاد استودیو کتاب در اداره کل کتابخانه های عمومی بود که در اولین مرحله تولیدات محتوایی اداره کل در دهه اول ماه محرم از سیمای خراسان رضوی پخش شد.

حجت الاسلام سبزیان انتشار فایلهای ترویج کتابخوانی، معرفی کتابخانه های عمومی و معرفی کتابهای مفید از طریق شبکه های مجازی در سال گذشته همزمان با پاندمی کرونا را زمینه ساز اطلاع رسانی گسترده و تقویت پایه های ترویجی کتاب و کتابخوانی در فضای مجازی دانست.

وی ادامه داد: تولید بیش از 1700 خبر و انعکاس آن در خبرگزاری ها، روزنامه ها و پایگاه اطلاع رسانی و خبری استان و کشور و انعکاس بیش از 600 خبر در رسانه های استان و درج 420 خبر کتابخانه های عمومی خراسان رضوی در پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور نیز گوشه ای از عملکرد امور روابط عمومی اداره کل در سال 99 بوده است.

پایان پیام/ 483

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی

|

فعالیت های عملی

|

فعالیت های عمرانی

|

فعالیت های علمی

|

کتابخانه های عمومی

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
ایلام - ایرنا - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام گفت: اکران فیلم، اجرای عمومی تئاتر و سایر فعالیت های هنری حضوری در این استان در پی قرار گرفتن وضعیت قرمز و نارنجی استان تا اطلاع ثانوی تعطیل شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۷ سایت های دیگر : در حاشیه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روزنامه سپهر

عمران خودآموز روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس اعلام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با توجه به توصیه های اکید بهداشتی در شرایط کنونی و ضرورت پیشگیری مناسب از خطر ابتلا به بیماری و به منظور صیانت از سلامت آحاد جامعه، فعالیت تمام سینماهای استان که پیش از این نیز فعالیت چشمگیری نداشتند، لغو شد.

وی ادامه داد: همچنین تمامی برنامه های هنری در سالن های استان نیز تا بهبود شرایط تعطیل اعلام می شود.

به گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام تداوم این وضعیت منوط به بررسی مجدد شرایط و اخذ نظر مراجع ذیصلاح خواهد بود.

به گزارش ایرنا، بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام از مجموعه 12 شهرستان استان پنج شهرستان ایلام، چرداول، ایوان، دهلران و آبدانان در وضعیت قرمز و مابقی نیز در وضعیت نارنجی قرار دارند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
دو و نیم میلیارد تومان برای طرح های عمرانی موقوفات گلپایگان هزینه شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۷ سایت های دیگر : خبرگزاری ایمنا روزنامه نصف جهان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان ؛ رئیس اداره اوقاف و امور خیریه گلپایگان گفت: دو و نیم میلیارد تومان اعتبار در یک سال گذشته برای اجرای طرح های عمرانی در موقوفات و بقاع متبرکه شهرستان گلپایگان هزینه شد.

حجت الاسلام عباس نصیرالاسلامی افزود: این اعتبار از محل درآمد موقوفات و نذورات امامزادگان، هیئت امنا و خیران تامین شده است.

وی با بیان اینکه در قالب طرح های مشارکتی 9 غرفه تجاری در موقوفه حمام ملا اسدالله با همکاری شهرداری گلپایگان به بهره برداری رسیده است گفت: همچنین برای بازسازی گنبد امامزاده ناصر ابن علی، مبلغ 85 میلیون تومان به پیمانکار پرداخت شده و در حال ساخت است.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه گلپایگان با بیان اینکه عملیات ساخت سرویس بهداشتی و توسعه رواق امامزاده سید السادات روستای اسفرنجان نیز در حال اجراست افزود: برای این طرح 250 میلیون تومان اعتبار هزینه شده است.
حجت الاسلام نصیرالاسلامی گفت: توسعه رواق و زیباسازی بقعه سید حسین روستای ملارجان نیز با 100 میلیون تومان انجام شده است.
شهرستان گلپایگان دارای 950 موقوفه و 40 بقعه متبرکه است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
الهام بهروزی: هنر یکی از ابعاد مهم زندگی بشر است که کرونا ضربه سهمگینی به پیکره آن وارد ساخته و تقریبا اقتصاد آن را فلج کرده است در این میان، صنعت سینما و هنر مردمی تئاتر نیز به تاسی از شرایطی که این ویروس بسیار پیچیده و کشنده ایجاد کرده است، دچار رکود شده اند تا جایی که این هنرها در برخی از کشورهای جهان نظیر ایران در سال گذشته وضعیت اسفناکی را تجربه کردند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۷

الهام بهروزی

هنر یکی از ابعاد مهم زندگی بشر است که کرونا ضربه سهمگینی به پیکره آن وارد ساخته و تقریبا اقتصاد آن را فلج کرده است در این میان، صنعت سینما و هنر مردمی تئاتر نیز به تاسی از شرایطی که این ویروس بسیار پیچیده و کشنده ایجاد کرده است، دچار رکود شده اند تا جایی که این هنرها در برخی از کشورهای جهان نظیر ایران در سال گذشته وضعیت اسفناکی را تجربه کردند.

بر اساس آمارها، سینمای ایران که در سال های اخیر و دوران پیش از کرونا توانسته بود در سایه تدبیر یک سری سیاست های حمایت جویانه و ارتقای کیفیت پاره ای از آثار سینمایی و ظهور کارگردان هایی جوان و حرفه ای توانسته بود گام های استواری را در محبوبیت خود در نزد مردم و فیلم دوستان بردارد؛ اما با شیوع ویروسی ناشناخته به نام کویدد 19 تمام ترقی آن رنگ باخت و بسیاری از تولیدات سینمایی در پستوی چه کنم، چه کنم های تهیه کنندگان آن برای اکران آنلاین به منظور جلوگیری از زیان های مالی احتمالی محبوس ماندند و تنها در جشنواره های فیلم که به صورت جسته و گریخته و به شکلی محدود و غیرمتمرکز در سراسر جهان برگزار شدند، شانس خود را برای دیده و برگزیده شدن امتحان کردند. هرچند بسیاری از این آثار در چنین رویدادهایی موفق شدند عناوین برتر را از آن خود کنند اما این مهم اقبال مردم را در بحران کرونا به آن ها در سینماهای خلوت تضمین نمی کند.

از همین روی بود که اغلب تهیه کنندگان و کارگردانان فیلم های شاخص سینمایی با نگاهی سختگیرانه به اکران آنلاین فیلم هایشان ظاهر می شوند؛ چراکه بسیاری از این آثار با هزینه های بسیار بالایی تهیه و تولید شده اند و تجریه هم صنفان آن ها در اکران آنلاین درسی عبرت انگیز برای آن ها شده است. طبق آخرین آمارها، سال 99 برای سینمای ایران سالی بسیار سخت و زیان بار بوده است تا جایی که در سه ماه نخست سال گذشته در مقایسه با سال 98 تقریبا میزان فروش سینمای ایران تقریبا صفر درصد بوده است و در باقی ایام سال هم به دلیل تعطیلی بلندمدت سینماها تغییر چندان دلگرم کننده ای در جدول فروش فیلم ها مشاهده نشده است. به گفته سینماداران کشور، بیش از سه هزار نفر از کارکنان سینماها شغل خود در اثر شیوع کرونا از دست دادند، همچنین فروش کل سینماهای کشور در سال 99 به فروش یک ماه سال 98 هم نرسید که این دو مساله به خودی خود گواه رکود سینمای ایران در سال گذشته است!

هر چند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای جبران بخشی از این زیان ها و همچنین تحرک دوباره این صنعت کوشید تا سینما و تئاتر را از گروه مشاغل 3 به گروه مشاغل 2 انتقال دهد اما این انتقال هم با قرمز شدن بسیاری از کلانشهرها و مراکز استان ها نتوانست گره گشا باشد و قطعا با قرار گرفتن این شهرها در وضعیت قرمز راهی جز تعطیلی دوباره سینماها و پلاتوها و سایر فعالیت های فرهنگی هنری تا نرمال شدن وضعیت باقی نمی ماند.

این در حالی است که در همان دو هفته ای که در نوروز 1400 سینماها فعالیت کردند توانستند به فروش پنج میلیارد و 161 میلیون ریال دست بیابند هرچند این رقم در برابر فروش خوب سال 98 رقمی ناچیز است اما با توجه به بحران کرونا می تواند نقطه امیدی برای تحرک دوباره سینما حتی در سال پیش رو باشد. البته دوباره با قرمز شدن تهران و برخی از شهرهای دیگر نظیر اصفهان، بوشهر و... دوباره سینماها و پلاتوها تعطیل می شوند چون طبق آیین نامه ستاد مبارزه با کرونا، مشاغل گروه 2 نیز در شهرهای قرمز تعطیل می شوند.

تازه شش روز پیش بود که ستاد ملی کرونا به واسطه پیگیری مسوولان وزارت ارشاد با انتقال تئاتر و سینما به گروه مشاغل 2 موافقت کرد و همین تصمیم باعث شد سالن های سینما و تئاتر پس از چند روز تعطیلی به واسطه شرایط نارنجی پایتخت، از تاریخ 11 فروردین مجدد آغاز به کار کنند اما صبح روز گذشته ورق برگشت و با قرمز شدن وضعیت تهران و برخی از شهرهای دیگر بار دیگر کلیه سینماها و سالن های نمایش ملزم به تعطیلی شدند .

هر چند با اعلام رسمی تغییر وضعیت کرونایی شهر تهران و برخی از شهرها هنوز زیرمجموعه های وزارت ارشاد به صورت رسمی درباره تعطیلی سینما و تئاتر اطلاعیه ای صادر نکرده اند اما طبق قانون و نیز اطلاع رسانی های قبلی درباره وضعیت فعالیت این دو صنف، تعطیلی کلیه سینماها و سالن های نمایش از همان زمان اعلام قرمز شدن الزامی است . البته در این زمینه همایون امیرزاده، مدیر روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ایسنا گفت: با توجه به اینکه تازه اعلام شده که وضعیت تهران قرمز شده است، طبیعتا هر دستورالعملی از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام شود، همه فعالیت ها از جمله امور فرهنگی و هنری را هم در برمی گیرد . البته هنوز چیزی به ما ابلاغ نشده است و منتظر ابلاغیه جدید هستیم .

وی در پاسخ به این سوال که پیش از این به هنگام نارنجی شدن وضعیت تهران، اعلام شد مشاغل گروه سه به صورت خودکار تعطیل می شوند، تصریح کرد: حالا هم طبیعتا این اتفاق می افتد ولی حتما ستاد کرونا ابلاغ جدیدی خواهد داشت و ما منتظر آن هستیم .

در این میان، بوشهر هم یکی از شهرهایی است که از سه روز پیش در وضعیت قرمز قرار گرفت و با توجه به وخیم شدن شرایط ستاد شهرستانی مبارزه با کرونای بوشهر هم در جلسه ای اضطراری انجام هر گونه فعالیت های فرهنگی و هنری را در این شهر تعطیل اعلام کرد.

معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر در این خصوص به بامداد جنوب گفت: هرچند تا این لحظه اعلامیه ای از سوی وزارتخانه دال بر تعطیلی سینماها و پلاتوهای تئاتر در بوشهر دریافت نکرده ایم اما طبق آیین نامه ستاد ملی مبارزه با کرونا و همچنین بر اساس جدیدترین مصوبه نشست روزگذشته ستاد مبارزه با کرونا شهرستان بوشهر فعالیت کلیه سینماها و پلاتوهای شهرستان و همچنین برگزاری سایر فعالیت های فرهنگی و هنری در بوشهر تعطیل اعلام شد.

محمدحسین زندویان در ادامه با تاکید بر اینکه هرچند در مدتی که سینماها در استان باز بود اما به دلیل شرایط خاصی که کرونا بر استان حاکم کرده است، مخاطبان از فیلم های اکران شده نکردند، افزود: تعطیلی سینماها و پلاتوهای تئاتر تا مناسب و مساعد شدن وضعیت تعطیل خواهند بود.

وی در بخشی از گفته های خود به شمار تئاترهای اجراشده در سال گذشته اشاره و تصریح کرد: در بهمن و اسفندماه 99 مجوز برای اجرای 12 نمایش برای سراسر استان صادر شد که با ظرفیت 30 درصد پلاتوها و رعایت کامل پروتکل های بهداشتی به روی صحنه رفت. پیش از این هم، در آبان سال گذشته اجراهای جشنواره تئاتر استانی به صورت محدود اجرا شدند.

در پایان این گزارش یادآوری می شود، بحران حاکم بر فعالیت تئاتر و سینما در حالی وارد دومین سال شده و تهدیدهای جدی تری را متوجه فعالان این دو حوزه در نخستین ماه سال 1400 کرده است که به نظر می رسد تعطیلی و بازگشایی گاه به گاه تا پایان سال جاری همچنان گریبان گیر تصمیم گیران خواهد بود و همچنان بزرگ ترین معضل پیش روی این دو صنف نحیف هنری بلاتکلیفی است .

لینک خبر :‌ بامداد24

روزنامه ایران


روزنامه امروز


روزنامه بهار


روزنامه ثروت


روزنامه عصر ایرانیان


روزنامه شهروند


روزنامه حمایت


روزنامه پیام زمان


روزنامه مردم سالاری


روزنامه هدف واقتصاد


روزنامه جوان


روزنامه صاحب قلم


روزنامه آفتاب یزد