بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 17 فروردین 1400
با کمی جستجو و پرسه زدن در کوچه پس کوچه های حوزه نشر متوجه میشویم که حلقه وصل ناشرین و کتابفروش ها، شرکت های توزیع کتاب هستند که در اصل وظیفه ارائه و معرفی کتاب های ناشرین درگیر و تحت پوشش خود را به کتابفروشی ها دارند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۷

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو- شادی رضایی؛ با کمی جستجو و پرسه زدن در کوچه پس کوچه های حوزه نشر متوجه میشویم که حلقه وصل ناشرین و کتابفروش ها، شرکت های توزیع کتاب هستند که در اصل وظیفه ارائه و معرفی کتاب های ناشرین درگیر و تحت پوشش خود را به کتابفروشی ها دارند. شرکت های کوچک و بزرگ ثبت شده نشده ای که تعدادشان هم کم نیست و حیاتشان در عین پراهمیت بودن در نگاه مخاطب کمرنگ است و غالبا به چشم هم نمی آید.

عوامل پشت صحنه

در کنار ناشرین و کتابفروشی جز دیگری هم در بازار نشر نقش مهمی ایفا می کند که با عنوان شرکت های توزیع و پخش کتاب از آن ها یاد می شود و در واقع همچون عوامل پشت صحنه یک برنامه دراجرای خوب برنامه اهمیت و حساسیت دارند، اما کمتر به چشم مخاطبین و همراهان برنامه می آیند. در واقع این شرکت های توزیع کتاب هستند که حلقه وصل ناشرین و فروشگاه های کتاب می شوند و به کمک ویزیتور هایی که دارند معرف کتاب ها به کتابفروشی ها می پردازند.

این کار به اینصورت انجام می شود که ویزیتور ها نسخه چاپی یا الکترونیکی کتاب مدنظر ناشر را به مسئول فروشگاه های کتاب ارائه می دهد تا مسئول آن کتابفروشی بهتر بتواند با ناشر و کتاب هایی که قصد خرید و عرضه آنهارا در فروشگاهش دارد، آشنا شود. ارائه نسخه الکترونیکی یا چاپی به شیوه ارائه و کاری شرکت توزیع اعم از مدرن یا سنتی مرتبط است.

در روش مدرن، نسخه الکترونیکی کتاب توسط ویزیتور ها در اختیار فروشگاه های کتاب قرار می گیرد و آن ها قادر به بررسی و انتخاب خواهند بود و در صورت تمایل نهایتا یکبار نسخه چاپی کتاب هم من باب بررسی مرغوبیت کاغذ و چاپ در اختیار فروشگاه های کتاب قرار می گیرد؛ همچنین در این روش سیستم های به روز مثل لپ تاپ و تبلت و صفحه های اینستاگرامی و کانال های تلگرامی مورد استفاده قرار می گیرند و سایت های فروشی که خیلی از توزیع کننده ها دارند، به کتابفروش ها این امکان را می دهد که عناوین بیشتری را جستجو کنند و تصویر جلد کتاب، نام نویسنده یا مترجم و توضیحات مربوط به کتاب را در آن ببینند.

حال آنکه روش سنتی سخت تر بوده و ویزیتور میبایست نسخه ها چاپی کتاب هارا همراه داشته باشد تا به فروشگاه های کتاب ارائه دهد.

سود، آری یا خیر؟

از آنجا که خرید کتاب فروش از مراکز توزیع کتاب، خرید قطعی است، فروش نرفتن کتاب ها در مدت مشخص (معمولا بین 4 تا 6 ماه) کتاب فروش را دچار خسارت می کند. ناشر هم اگر کتاب هایش (نهایتا ظرف 6 ماه) در بازار فروش نروند، دست کم 40 درصد از مبلغ پشت جلد را که هزینه تولید و دست مزد نویسنده و مترجم است ضرر می کند. اما در این میان، مراکز توزیع از آنجا که به صورت امانی از ناشران کتاب می گیرند و به شکل نقدی با آن ها حساب نمی کنند، در صورت فروش نرفتن کتاب ها، بدون دغدغه ضرر و زیان، کتاب های باقی مانده در انبار را به ناشران عودت می دهند.

اما باید این مطلب را هم درنظر داشت که هزینه هایی مانند انبارداری، طرح ترافیک، دست مزد و درصد ویزیتور ها و نیرو های فعال در مرکز، سود ناخالص مراکز پخش که 10 تا 15 درصد است را در بسیاری از موارد به 2 یا 3 درصد سود خالص کاهش می دهند.

رویکرد این مراکز توزیع نسبت به ناشرین وابسته به آمار و ارقام تیراژ کتاب هایشان است به گونه ای که تا مادامی که به حدنصاب مدنظر هرکدام از این مراکز نرسیده اند جذب همکاری نمی شوند و خودشان موظفند برای فروش کتاب هایشان با کتابفروشی های مختلف ارتباط بگیرند و در صدد فروش کتاب هایشان باشند.

در این رابطه شاه آبادی مدیر فروش نشر مهرستان در گفتگو با خبرگزاری دانشجو می گوید: مراکز توزیع کتاب به صورت امانی کتاب های ناشرین را با 35 الی 50 درصد تخفیف، بسته به میزان هزینه تمام شده کتاب برای ناشر و برند ناشر و شبکه توزیع، دریافت می کنند و سپس با 20 الی 25 درصد تخفیف به کتابفروشی ها می فروشند.

در ارتباط با بازپرداخت هزینه ها به ناشر از سمت شرکت توزیع کتاب هم پس از دوماه یا ابتدای هرفصل کتابفروشی بسته به میزان فروش هزینه را طی چک های 6 یا 8 یا 11 ماهه، به طور میانگین 9 ماهه، به شرکت توزیع ارائه می دهد.

با وجود آمار و ارقام های جالب توجه سود مراکز توزیع کتاب در بازار، طبق ادعای خود مراکز توزیع کتاب سود قابل ملاحظه و مناسبی از کار توزیع کتاب نصیبشان نمی شود. اما آنچه از صحبت ناشرین و فروشگاه های کتاب به دست می آید سود قابل ملاحظه ای در بازار نشر متوجه مراکز توزیع کتاب می شود.

نظارت و مجوز

با وجود اهمیت بالای مراکز توزیع کتاب، از بعد از انقلاب هیچ فرایند مشخص و حساب شده ای در تاسیس و فعالیت مراکز پخش کتاب وجود نداشته است؛ به گونه ای که هیچ کدام از این مراکز، مجوزی نداشته اند؛ یعنی نه زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد بوده اند و نه اتحادیه ها. به عبارت دیگر در عرصه نشر کتاب کشور، اگر کسی تصمیم به ایجاد مرکز توزیع داشته، تنها با تهیه فضا و ملک و انبار مناسب، کار خود را آغاز کرده است.

وضعیتِ موجود که در آن، عملا یکی از اصلی ترین حلقه های صنعت نشر تا کنون رسمیتِ قانونی نداشت، مشکلات زیادی را به این چرخه وارد کرده است. نخست اینکه اگر سیاست فرهنگی کشور، توزیع عادلانه محصولات فرهنگی در کشور بوده، چطور در حوزه نشر انتظار داشته اند مراکزی این کار را انجام دهند که مشمول هیچ ساز و کار قانونی نیستند و به این دلیل، امکان بررسی عملکرد و کشفِ نقاط ضعف و ترمیم آن ها وجود نداشته است.

مسأله دیگر برمی گردد به مباحث صنفی و تعیین تعرفه درست که معمولا اصناف و اتحادیه ها روی آن نظارت دارند. هرچند به دلیل مداخلات وزارت ارشاد در حوزه نشر، رویکرد واحد از سوی اتحادیه در قبال تولید کتاب نیز وجود ندارد، اما به هرحال اگر انتظار داشته باشیم توزیع کتاب (که هزینه های انبارداری، بازاریابی، حمل و نقل و ... را شامل می شود) نرخی معقول داشته باشد، به رویکرد های تکلیفی و نظارت های صنفی نیاز است.

اما طبیعتا مراکز پخشی که سندیتِ قانونی ندارند، مشمول نظارت های اینچنینی هم نبوده اند و تعرفه کار آن ها، صرفا به صلاحدید خودشان تعیین شده است؛ تعرفه ای که در برخی موارد از مرز 45 درصد از قیمت پشت جلد کتاب نیز فراتر می رود. این تعیین تعرفه توزیع توسط خود شرکت های توزیع می تواند روی قیمت کتاب هم اثرگذار باشد.

همایون امیرزاده، مشاور اجرایی سیدعباس صالحی –معاون امورفرهنگی وزارت ارشاد-درباره تصمیمات گرفته شده در ارتباط با وضعیت موزعان کتاب، می گوید: با توجه به اهمیت این بخش از چرخه نشر، اقداماتی از 2 سال پیش در راستای هویت بخشی به مراکز پخش کتاب در معاونت امورفرهنگی وزارتخانه آغار شد چراکه معتقدیم اگر این سخت کوشان حوزه پخش نبودند، آشفتگی های موجود در حوزه نشر کتاب، به مراتب بیشتر بود.

در ادامه پیگیری های صورت گرفته و جلساتی که با حضور توزیع کنندگان در معاونت داشتیم، سرانجام در آیین نامه پروانه فعالیت نشر کتاب که از چند ماه قبل ابلاغ و در دستور کار قرار گرفته، ثبت قانونی مراکز توزیع کتاب نیز دیده شد.

مانند باقی مشکلات دیگراز آنجایی که ثبت شرکت پخش، پروسه طولانی ای شامل تایید مدارک، بررسی و... دارد و برخی افراد به خود زحمت آن را نمی دهند و حق بهره مندی از فروشنده معتبر را از مخاطب می گیرند. همچنین ممکن است به خاطر این باشد که در شرایط فعلی، اقتصاد کشور و بالا رفتن میزان بیکاری، عده ای برای آزمودن یک کسب وکار جدید در حوزه کتاب، اقدام به تاسیس شرکت پخش و فروش کتاب بکنند و بخواهند که روند را برای مدت سه یا چهار سال آزمایش کنند و بعد از آن، تصمیم بگیرند که به کارشان ادامه دهند یا نه.

همین نداشتن مجوز رسمی و حتی کارکردن کوتاه مدت مراکز توزیع در عین نفعی که برای این مراکز و حتی بازار نشر در مقطع کوتاه زمانی می تواند داشته باشد، برای حوزه نشر و تداوم حیات و عملکرد آن می تواند آسیب زا باشد. از این جهت که به دلیل واسطه گر بودن مراکز توزیع میان کتابفروشی ها و ناشرین در صورتی که کارکرد مشخص و رسمی ای نداشته باشند موجب اختلال این بازار می شودو مدیریت و برنامه ریزی برای این مراکز و تعرفه گذاری و مصوبه جامع برای فعالیت آن ها عملا نشدنی می شود.

مسئله دیگر در دسترس نبودن هیچ آماری از شرکت های توزیع است. هیچ آماری از تعداد این مراکز و ثبت شدن یا نشدن آن ها موجود نیست. موضوعی که نشان دهنده رها بودن بازار توزیع کتاب و فعالیت های غیر رسمی و البته غیر شفاف در این حوزه است.

در نهایت

با وجود نقش پر اهمیت مراکز توزیع کتاب در بازار نشر نباید از مسائل مرتبط با آن غافل شد. اساسا حضور این مراکز لازم است و ناشرین به گونه ای ناچارند که با آن ها کار کنند از این جهت که ناشرین به صورت کلان کار می کنند و همین امر موجب می شود لازم باشد در امر فروش هم کلان عمل کنند.

اما عملا حیات شبکه های توزیع کتاب به ذات نیازمند ثبت و زیرنظر ارگانی بودن ندارد و صرف تامین انبار و ارتباط موثر با ناشرین و فروشگاه های کتاب می توانند اقدام به این فعالیت کنند به گونه ای که اکثر ناشرین اندکی دستی در این ماجرا دارند.

آن طور که به نظر می رسد داشتن چنین فعالیتی فرآیند پیچیده ای ندارد و پیچیدگی ماجرا در مراحل و پروسه گرفتن مجوز و ثبت چنین فعالیتی است و سختی آن هم موجب عدم پیگیری می شود و نهایتا آمار رسمی ای از فعالین این حوزه در دست نیست و باز هم عیب دیگردر عدم نظارت و مصوبه ای برای فعالیت آن ها است.

این موضوعات در گذر زمان، بازار نشر و عملکرد واسطه گری مراکز توزیع را با اختلالاتی من جمله عدم تعادل بازار و قیمت ها، نوسانات شرایط موجود و نهایتا هرج و مرج سازمانی روبرو می کند بدین صورت که این مراکز توزیع کتاب در زمان های مختلف به صورت موقت یا دائم و رسمی یا غیررسمی ارتباط میان ناشر و کتابفروش را ایجاد می کنند و سود قابل توجه این معاملات را برای خود رقم می زنند و در صورت نبودن پایداری نسبی این ارتباط، همه موارد متعلق به این ارتباط دچار اختلال می شود.

در صورت بروز مشکل بین هریک از طرفین معامله اعم از کتابفروشی ها یا ناشرین با این مراکز، اگر این مراکز به ثبت رسمی نرسیده باشند محلی برای ارجاع برای آن ها وجود ندارد. اما آنچه که در بحث سود ها و مصوبات قراردادی در بازار مرسوم است، رقم 35 الی 50 درصد تخفیف برای مراکز پخش و فروش همان کتاب ها با درصد تخفیف 20 الی 25 درصد، که به عبارتی 15 درصدی سود در این میان نصیب مراکز توزیع می کند.

غالب این مراکز که همان ناشرین هستند که یک مرکز توزیع هم به ثبت رسانده اند و خودشان ادعا می کنند سود حاصل از فعالیت توزیع کتابشان در حد فعالیت نشرشان نیست و سود چندانی را نصیبشان نمی کند، اما به راستی چنین است؟ در دوران پاندمی کرونا هم به سبب اقبال عمومی به خرید غیرحضوری، ظهور و بروز آن ها بیش از پیش بود و تعدادشان رشد قابل توجهی یافت. آیا در دل ماجرای مراکز توزیع کتاب هم قصه مافیا حاکم است یا خیر؟

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
در شرایطی که تهران بار دیگر به حالت قرمز درآمده است، هرچند هنوز رسما ابلاغیه ای برای تعطیلی سینما و تئاتر اعلام نشده است ولی فعالان این دو حوزه می دانند که این تعطیلی بیخ گوش شان است و در چند ساعت آینده باید بار دیگر در سالن های خود را ببندند.

به گزارش ایسنا، هنوز چند روزی از انتقال سینما و تئاتر از گروه سوم به مشاغل دسته دوم نگذشته که شرایط تهران بار دیگر تغییر کرد و امروز، دوشنبه 16 فروردین ماه اعلام شد وضعیت تهران به رنگ قرمز در آمده است و بخشنامه ای هم درباره چگونگی حضور کارکنان فعالیت مشاغل گوناگون صادر شد.

با این همه هنوز به طور رسمی چیزی درباره فعالیت سینما و تئاتر اعلام نشده است.

در همین زمینه همایون امیرزاده، مدیر روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ایسنا گفت: با توجه به اینکه امروز اعلام شده که وضعیت تهران قرمز شده است، طبیعتا هر دستورالعملی از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام شود، همه فعالیت ها از جمله امور فرهنگی و هنری را هم در برمی گیرد.

او ادامه داد:هنوز چیزی به ما ابلاغ نشده است و منتظر ابلاغیه جدید هستیم.

او در پاسخ به این سخن که پیش از این به هنگام نارنجی شدن وضعیت تهران، اعلام شد مشاغل گروه سه به صورت خودکار تعطیل می شوند، تصریح کرد: حالا هم طبیعتا این اتفاق می افتد ولی حتما ستاد کرونا ابلاغ جدیدی خواهد داشت و ما منتظر آن هستیم.

اما محسن حسن زاده، مدیر روابط عمومی مرکز هنرهای نمایشی در این زمینه توضیح داد: طبق قاعده همیشگی، وقتی وضعیت به رنگ قرمز دربیاید، مشاغل گروه دوم هم تعطیل خواهند شد ولی از آنجا که برای امروز، تعدادی بلیت تئاتر فروخته شده است، گروه های نمایشی می توانند امشب نمایش های خود را روی صحنه ببرند و از فردا (سه شنبه 17 فروردین ماه) فعالیت های آنان تعطیل خواهد شد.

او در عین حال افزود: البته قرار است عصر امروز (16 فروردین ماه) جلسه ای اضطراری درباره وضعیت پایتخت برگزار شود و اگر در این جلسه تصمیم تازه ای درباره سینما و تئاتر گرفته شود، طبق آن تصمیم عمل خواهیم کرد ولی در غیر این صورت، فعلا سالن های سینما و تئاتر تعطیل خواهند بود.

همچنین مسعود نجفی، مدیرکل روابط عمومی سازمان سینمایی نیز اعلام کرده است که با توجه به اینکه وضعیت رنگی شهر تهران از امروز قرمز شده است، به سمفا دستور توقف فروش بلیت های سینما را دادیم و بنابراین سینماها فعالیت نخواهند داشت.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
سرویس فرهنگ و هنر - در حالی که بسیاری از تعطیلی امامزاده ها درآستانه ماه رمضان و قرمز شدن وضعیت تهران نگران بودند، امامزاده های استان تهران همچنان به روی زائران باز و برنامه های رمضان بدون حضور جمعیت در بقاع متبرکه برگزار می شود.

ب، در آستانه ماه مبارک رمضان بسیاری از مردم در انتظار برپایی مراسم های مذهبی و حضور در هیأت ها و اماکن مذهبی بودند که چند روز گذشته حسن روحانی، رئیس جمهور در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه در مناطق آبی و زرد برگزاری مناسک مذهبی آزاد است، از ممنوعیت برپایی مراسم مذهبی در شهر های نارنجی و قرمز خبر داد.

دستورالعملی برای تعطیلی امامزاده ها در وضعیت قرمز تهران نداشتیم

با قرمز شدن وضعیت کرونا در تهران، برگزار نشدن مراسم مذهبی در ماه رمضان قوت گرفت. این امر در حالی است که بسیاری از هیأت ها و امامزاده ها برای برپایی مراسم ماه رمضان در حال برنامه ریزی هستند و حتی برخی از امامزاده ها، شبستان خود را نیز به منظور حضور زائران تجهیز کردند.

با این وجود، بسیاری از افراد نگران تعطیلی امامزاده ها و برپا نشدن مراسم مذهبی هستند که حجت الاسلام سیدهاشم حسینی، معاون فرهنگی اوقاف و امورخیریه استان تهران با بیان اینکه تاکنون هیچ ابلاغیه ای مبنی بر تعطیلی امامزاده ها نداشتیم، می گوید: با توجه به وضعیت قرمز کرونا در تهران، تاکنون هیچ دستورالعملی برای تعطیلی امامزاده ها ابلاغ نشده است و همچنان امامزاده های استان تهران با رعایت نکات بهداشتی روی زائران باز است.

برنامه های رمضان در امامزادها امسال هم مجازی شد

وی درباره برنامه های امامزاده ها در ماه رمضان امسال نیز می افزاید: بر اساس دستورالعمل ستاد مقابله با کرونا برنامه های مذهبی در امامزاده ها به صورت مجازی و بدون حضور جمعیت برپا می شود. البته ما آمادگی برپایی برنامه ها را با رعایت نکات بهداشتی داریم.

البته امامزاده ها در ایام عزاداری امام حسین (ع) نیز نشان دادند که با رعایت نکات بهداشتی می توانند به خوبی میزبان هیأت ها و عزاداران حسینی باشند و مراسم های مذهبی را به خوبی در فضای باز و حفظ فاصله اجتماعی برگزار کنند.

علاوه بر این، با توجه به وضعیت کنونی جامعه که بیش از یک سال کرونا سفرهای زیارتی را محدود و حتی ممنوع کرده است، بسیاری در آستانه ماه رمضان در انتظار هستند تا بتوانند دل های خود را در اماکن مذهبی التیام بخشند که رئیس جمهور در جلسه اخیر ستاد کرونا با ممنوعیت برپایی مراسم مذهبی در شهرهای نارنجی و قرمز موجب نگرانی بسیاری از مردم شد؛ تا جایی که حتی رئیس شورای هیأت ها از رئیس جمهور خواسته تا جلسات ماه رمضان در فضای باز برگزار شود و ممنوعیتی در این رابطه وجود نداشته باشد.

حجت الاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی نیز با بیان اینکه سازمان تبلیغات اسلامی می تواند برنامه های مذهبی ماه مبارک رمضان را با رعایت تمام مقررات و پروتکل های بهداشتی برگزار کند، معتقد است که باید با مسوولان مرتبط در خصوص برگزاری مجالس ماه مبارک رمضان حرف متقن، علمی، محکم و گسترده بزنیم.

به گزارش فارس، سال گذشته امامزاده های استان تهران در ماه مبارک رمضان تعطیل بودند و زائران امکان تشرف به این اماکن مقدس را نداشتند. البته در برخی از امامزاده ها برنامه های مذهبی و جلسات سخنرانی و مداحی بدون حضور جمعیت برگزار و به صورت آنلاین پخش می شد. بعد از ماه مبارک رمضان با کاهش تعداد مبتلایان به کرونا امامزاده های استان تهران پس از سه ماه تعطیلی به روی زائران با رعایت نکات بهداشتی باز شد. البته ابتدا فضای باز امامزاده ها باز شد و تربتخانه و فضای مسقف همچنان بسته بود تا اینکه با ابلاغیه سازمان اوقاف و امورخیریه مقرر شد در صورت صلاحدید متولی امامزاده ها، تربتخانه نیز با رعایت نکات بهداشتی و ضدعفونی روزانه پذیرای زائران شود. البته اکنون با توجه به وضعیت کنونی تربتخانه بسیاری از امامزاده ها بسته است.

منبع : خبرگزاری فارس

لینک خبر :‌ برخط نیوز
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به برگزاری مرحله دوم آزمون های طرح ساماندهی داوران مسابقات قرآن گفت: مرحله دوم این طرح که مرحله شبیه سازی داوری است 19 فروردین ماه به صورت سراسری اجرا می شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۷

مهدی قره شیخلو، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در گفت وگو با خبرنگار ایکنا، از برگزاری مرحله دوم آزمون طرح ساماندهی داوران مسابقات قرآن خبر داد و گفت: آغاز این طرح از سال 99 بوده و برای تدوین آن از نظرات کارشناسان زیادی استفاده شده است. این طرح در سه مرحله برگزار می شود، مرحله اول آن اواخر 99 به صورت کتبی برگزار شد. مرحله دوم شبیه سازی داوری و مرحله سوم نیز مصاحبه علمی است.

وی افزود: پس از اعلام فراخوان، حدود هزار و 700 نفر از فعالان قرآنی کشور ثبت نام کردند و پس از برگزاری آزمون کتبی حدود 700 نفر با کسب حد نصاب لازم موفق به حضور در مرحله دوم شدند. بر همین اساس مرحله شبیه سازی نیز پنجشنبه، 19 فروردین ماه به صورت حضوری در دو نوبت صبح و بعدازظهر اجرا می شود. در این مرحله تعدادی تلاوت آماده شده برای شرکت کنندگان پخش می شود، آنها نیز طبق آیین نامه به داوری می پردازند.

بیشتر بخوانید: جزئیات اجرای طرح ساماندهی داوران مسابقات قرآن فرایند مشکل و زمان بر ثبت نام طرح ارزیابی داوران مسابقات قرآن

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف تصریح کرد: در نوبت صبح داوری بخش قرائت در آیتم هایی همچون صوت، لحن، وقف و ابتدا و تجوید در دو سالن مجزا مربوط به آقایان و بانوان اجرا می شود و در بخش بعدازظهر نیز برای داورانی که در بخش حُسن حفظ حضور دارند، مرحله شبیه سازی داوری را خواهیم داشت.

قره شیخلو با تأکید بر اینکه در مرحله شبیه سازی حدود 700 نفر حضور دارند، اظهار کرد: در برخی استان ها تعداد شرکت کننده ها آمار چندان بالایی ندارد به عنوان مثال حدود 25 استان 10 نماینده یا عددی نزدیک به آن را دارند و لذا اشکالی برای برگزاری حضوری این مرحله از طرح وجود ندارد.

وی بیان کرد: افرادی که این مرحله را با موفقیت پشت سر بگذارند به مرحله سوم که مصاحبه علمی خواهد بود، راه پیدا می کنند. در نهایت نیز به افرادی که مرحله سوم را به خوبی پشت سر بگذارند مدرک داوری در مسابقات اهدا می شود. امیدواریم با این کار بحث چندساله داوری سامان پیدا کند.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه اجرای این طرح فواید زیادی دارد، گفت: ساماندهی داوران علاوه بر ارتقای کیفیت داوری ها، ضریب اطمینان شرکت کنندگان را نیز افزایش خواهد داد و به تبع اعتراضات کاهش پیدا می کند. بنا بر این گذاشته شده است اگر نتایج موفقیت آمیز باشد و چهل و چهارمین دوره مسابقات سراسری قرآن با حضور داوران دارای مدرک برگزار شود تا این روال برای ادوار آینده نیز مورد استفاده قرار گیرد.

قره شیخلو با اشاره به اینکه امکان برگزاری غیر حضوری این مرحله از طرح ساماندهی وجود ندارد، گفت: به تمامی استان ها تأکید شده است تا مرحله شبیه سازی داوری با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی برگزار شود و با توجه به اینکه اغلب استان ها تعداد شرکت کننده معدودی دارند این مهم تحقق خواهد یافت.

وی در مورد محل برگزاری مرحله شبیه سازی داوری در استان تهران نیز بیان کرد: با توجه به اینکه در این مرحله، استان تهران بیشترین تعداد شرکت کننده را دارد، لذا دو مکان برای برگزاری آزمون در نظر گرفته شده است. یکی از شعب برگزاری این مرحله از طرح، اداره کل اوقاف و امور خیریه استان تهران و شعبه دوم هم هنرستان آزادی در میدان امام حسین(ع) است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
علیرضا مختارپور به انتشار بیش از 60 عنوان کتاب با محوریت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی اشاره کرد و گفت: توصیه می کنم ناشران درخصوص شهید حاج قاسم سلیمانی کتاب های کیفی منتشر کنند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۷

علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد عمومی کتابخانه های کشور در گفت وگو با خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس ، با اشاره به آثار منتشرشده با محوریت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، اظهار داشت: طبق آخرین بررسی ها و اطلاعاتی که وجود دارد تاقبل از برگزاری اولین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی حدود 50 عنوان کتاب با محوریت ایشان منتشر شده بود و حدود 10 کتاب نیز در آستانه انتشار قرار داشت که مجموعاً می توان گفت 60 عنوان در یک سال درباره ایشان منتشر شده بود.

وی درخصوص کتاب های منتشر شده درباره شهید سلیمانی عنوان کرد: برخی از این آثار صرفاَ جمع آوری خاطرات پراکنده ای است که عمدتاً بعد از شهادت حاج قاسم در رسانه های مختلف منتشر شده است. کتاب های جمع آوری شده آثار بدی نیستند، اما در زمره کار ها تراز و درجه یک، و آثاری کاملا مفید ارزیابی نمی شوند.

دبیرکل نهاد عمومی کتابخانه های کشور ادامه داد: در بین کار های منتشر شده در حوزه پژوهش سه کتاب منتشر شده بود که آثار خوبی هستند. در زمینه آثار داستانی نیز دو کتاب خوب منتشر شد؛ همچنین در نمایشنامه نویسی یک کتاب از سوی سوره مهر منتشر شد که کار قابل ملاحضه ای بود.

مختارپور کتاب های عمو قاسم و مکتب سلیمانی را دو اثر موفق در حوزه کودک معرفی کرد و گفت: عمو قاسم و مکتب سلیمانی دو اثر خوب حوزه کودک و نوجوان بودند؛ خوشبختانه در این حوزه کتاب عمو قاسم ترجمه شد و امیدواریم شاهد اتفاقات بهتری در این زمینه باشیم.

وی در خصوص کتاب خودنوشت از چیزی نمی ترسیدم عنوان کرد: کتاب خاطرات دست نوشت حاج قاسم با عنوان از چیزی نمی ترسیدم نیز کتاب بسیار خوبی است که از سوی بنیاد ایشان منتشر شد و بند نیز مقاله ای درباره آن نوشتم. مجموعاً از 60 عنوان کتاب منتشر شده که چندکتاب نیز به تازگی منتشر خواهد شد؛ که فرصت ارزیابی آن ها را نداشته ایم؛ کتاب های خوبی وجود دارد.

دبیرکل نهاد عمومی کتابخانه های کشور گفت: در حوزه شعر نوجوان، کتاب سربازنامه از افشین علا یک کار بسیار شاخص است که به تازگی در حال توزیع است و قطعاَ مورد استقبال قرار خواهد گرفت؛ من به ناشران توصیه می کنم در این زمینه حتماً از کار هایی با کیفیت بالا استقبال کنند چراکه جمع آوری خاطرات منتشر شده رسانه ها کار سخت و قابل توجهی نیست.

انتهای پیام/ 121

لینک خبر :‌ خبرگزاری دفاع مقدس
تهران - ایرنا- نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و رئیس سازمان حج و زیارت در دیدار نوروزی همکاران بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت بر تلاش برای تحقق شعار سال 1400 تولید؛ پشتیبانی ها، مانع زدایی ها در حج و زیارت تاکید کردند.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی حج، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت امروز دوشنبه در دیدار نوروزی با کارکنان سازمان حج و زیارت با تبریک سال جدید به شعار امسال اشاره کرد و افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال 1398 شعار رونق تولید و سال 1399 شعار جهش تولید و امسال شعار تولید؛ پشتیبانی ها، مانع زدایی ها را مطرح فرمودند که این امر نشان از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخودار است.

وی با بیان اینکه همه باید در تولید نقش آفرین باشند، تصریح کرد: تولید تنها در بخش کشاورزی و صنعتی محدود نمی شود؛ بلکه تولید فکر و علم از اهمیت بیشتری برخوردار است، البته پشتیبانی از تولید، کار سختی است و افزون بر آن باید به دنبال مانع زدایی پیش رفت تا تولیدات رونق بیشتری بگیرند.

سرپرست حجاج ایرانی، تدبیر و تفکر برای بهینه شدن برنامه ها برای مانع زدایی را بسیار مهم برشمرد و تاکید کرد: اگر کسی به دنبال مانع زایی و مانع تراشی برود؛ به یقین خلاف دیدگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی مدظله عمل کرده است، در حالی که وظیفه همه این است که تمامی توان خودمان را در بهینه و هدفمند شدن تولید به کارگرفته، چوبها را از لای چرخ تولبد وسنگها را از سر راه آن برداشت.

وی با بیان اینکه همه انسان ها مولد هستند، افزود: امروز برخی از تولیدها مفید نیست باید سعی کرد تا خروجی کارها مفید باشد و از برنامه های تولیدی پشتیبانی کرد.

علی رضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت نیز در ادامه این جلسه ضمن تبریک سال جدید موضوع شعار سال را مورد اشاره قرار داد و گفت: تولید تنها در حوزه انجام خدمات نیز شقه ای از تولید است، البته صنعت گردشگری یکی از صنایع درآمدزا در تمامی دنیا به شمار می آید و در حوزه زیارت، ثروتی که تولید می شود، پول نیست، بلکه ما به دنبال تقویت ارزش های معنوی در جامعه هستیم.

وی تقویت ارزش های معنوی در جامعه را از امور مهم تولید در بخش حج و زیارت دانست و تصریح کرد: سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا، سفرهای حج و زیارت تعطیل شد که از این فرصت استفاده کرده و با مشارکت همه همکاران، اصلاح فرآیندها صورت گرفت. بنابراین حج و زیارت به دنبال رفع موانع و ارتقای کار پیش خواهد رفت که افزایش کیفیت، سرعت، دقت و کاهش هزینه ها از جمله این اهداف به شمار می آیند.

نشست صمیمی و دیدار نوروزی حجت الاسلام و المسلمین سیدعبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و علی رضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت در محل سالن اجتماعات این سازمان برگزار شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
رئیس انجمن هنرمندان نقاش ایران گفت: شکل گیری انجمن صنفی هنرمندان نقاش ایران یکی از کارهای مهم است که انجام شد و برای تامین امنیت شغلی هنرمندان بسیار اهمیت دارد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۷

گروه تجسمی هنرآنلاین: امیر راد رئیس انجمن هنرمندان نقاش ایران در گفت وگو با هنرآنلاین درباره فعالیت های این انجمن در سال 99 و دوران شیوع بیماری کرونا گفت: از آنجا که متوسط سن اعضا رو به کاهش است و غالب اعضای جدید، نسل جوان هنرمندان هستند و به تبع آن ارتباط بیشتری با فضاهای مجازی و بستر وب دارند، پیش از آغاز همه گیری بیماری کرونا حرکت به سوی فضای مجازی و تمرکز فعالیت ها بر بستر وب در انجمن برنامه ریزی شد. به این منظور کارگروهی به نام کارگروه دیجیتال شکل گرفت که بخش عمده فعالیت های آن زیر نظر متخصصانی بیرون از انجمن و با هدایت رابط هیئت مدیره شکل می گیرد.

راد افزود: از اردیبهشت ماه 98 در رسانه های اجتماعی به صورت وسیع شروع به فعالیت کردیم و در آذرماه 98 وب سایت جدید انجمن راه اندازی شد که در آن امکانات بسیار گسترده ای برای ارائه خدمات آنلاین به اعضا آن در نظر گرفته شده است، مانند کلیه امور عضو گیری از ثبت نام تا داوری آنلاین، راه اندازی و ساماندهی درگاه پرداخت آنلاین برای تسهیل امور مالی در کلیه زیر مجموعه های مورد نیاز، ساماندهی فروشگاه آنلاین، طراحی و بسترسازی نمایشگاه های آنلاین، سامانه فراخوان های آنلاین، طراحی و بسترسازی بخش آرشیو ویدئویی آنلاین، انتشارات دیجیتال و ساخت آرشیو دیجیتال. بنابراین وقتی همه گیری بیماری کرونا پیش آمد و فعالیت های فرهنگی شکل مجازی و آنلاین پیدا کردند ما در انجمن هنرمندان نقاش ایران کاملاً آمادگی ارائه خدمات و برنامه های جاری انجمن را بر بستر وب و فضای مجازی داشتیم.

او درباره رویدادهای مجازی که در طول سال 99 توسط انجمن هنرمندان نقاش ایران برگزار شد، گفت: در این مدت برنامه های متنوعی در فضای مجازی و به شکل مشخص در صفحه اینستاگرام انجمن برنامه ریزی و اجرا کردیم. مجالس نقاشی خوانی رویدادی است که در آن به سراغ هنرمندان نقاش شناخته شده رفتیم تا تجربه زیستهء هنرمند و روند خلق آثار بر پایه این تجربه را در گفت وگویی با یک هنرمند حرفه ای دیگر مستند و به مخاطبان ارائه کنیم. رویداد شهر با نقاشان نیز پروژه مستندنگاری دیگری است که بخشی از آن با عنوان مونولوگ هم اینک آغاز شده است و هنرمندان و دست اندرکارن به بیان دیدگاه ها و نظرات خود درباره تجربیاتشان در شهر و مسائل هنر شهری می پردازند.

راد افزود: نقل و نقاشی پروژه دیگر است که نقل قول هایی از هنرمندان درباره هنر را منعکس می کند. گاه چکیده و جوهر دیدگاه هنرمندان در این جملات کوتاه متبلور می شود و می تواند راه گشای سایر هنرمندان و مخاطبان باشد. یک دقیقه با نقاشی نیز پروژه ای آموزشی است که بر پایه تغییر سلیقه رفتاری مخاطب در مواجهه با اطلاعات انبوه و جاری در فضای مجازی شکل گرفت، رفتاری که منجر به خواست مخاطب برای اطلاعاتی مفید در مدت زمان کم است. بنابراین ما نیز برنامه هایی را تولید کردیم تا در یک دقیقه یک اثر هنری، تا حد ممکن و کافی به مخاطب معرفی شود.

او با اشاره به اینکه سال 99 چهار کارنمای مجازی توسط انجمن برگزار شد افزود: هر سال انجمن هنرمندان نقاش ایران یک نمایشگاه بزرگ از آثار اعضای جدید و قدیم برگزار می کند که با عنوان کلی کارنمای اعضای انجمن هنرمندان نقاش ایران شناخته می شود. این نمایشگاه داوری و انتخاب ندارد و همه اعضا می توانند در آن شرکت کنند. سال گذشته با توجه به محدودیت های ناشی از همه گیری بیماری کرونا، کارنماها به صورت مجازی در چهار بخش و با حدود 300 اثر برگزار شد.

راد درباره تجربه دیدن تابلوی نقاشی در فضای مجازی گفت: طبیعی است که مواجهه با اثر نقاشی در فضای مجازی مانند تجربه رودررویی با اثر نقاشی در فضای فیزیکی نیست. زمانی که یک نمایشگاه به صورت حضوری برگزار می شود به جز خود اثر نقاشی، فضای نمایشگاه و ارتباطات میان افراد نیز بر مخاطب تاثیرگذار است، اما چنین ویژگی هایی در فضای مجازی در دسترس نیست، بلکه ویژگی هایی دیگری نمود پیدا می کنند. به عنوان مثال مخاطب می تواند در هر زمان و مکانی با آثار مواجه شود و فضا و ارتباطی شخصی را حول یک اثر یا مجموعه آثار شکل دهد. یا این که تعداد مخاطبان نمایشگاه مجازی به هیچ رو با مخاطبان فضای فیزیکی قابل مقایسه نیست و با توجه به عدم محدودیت زمانی و نبود مختصات محدود کننده مکان، یک نمایشگاه مجازی می تواند به صورت نامحدودی مخاطب رو به افزایش داشته باشد. بنابراین در نمایشگاه های مجازی برخی از ویژگی ها از دست می رود اما ویژگی های دیگری نمایان می شود. نمایشگاه فیزیکی و مجازی تجربه هایی گوناگون هستند که ویژگی های متفاوتی دارند و بهتر است با هم مقایسه نشوند.

او درباره اعطای نشان های مانا و مانی به هنرمندان گفت: در سال 98 و همزمان با جشن بیست سالگی انجمن هنرمندان نقاش ایران برای اولین بار این نشان ها اهدا شد و مقرر است در پایان آذرماه هر سال رویداد بزرگ اعطای نشان عالی با عنوان مانا و نشان افتخار با عنوان مانی برگزار شود. اما سال 99 به دلیل شرایط همه گیری بیماری کرونا مراسم به صورت محدود و با حضور تنها پانزده نفر برگزار شد. نشان عالی، هر سال به یک هنرمند برجسته تعلق می گیرد که نقش مهمی در حوزه رسانه نقاشی ایفا کرده است و این نشان به منوچهر معتبر اهدا شد. نشان افتخار نیز به سه نفر از اعضا یا افرادی داده می شود که در استقرار، استمرار و پویایی انجمن نقش داشته اند و این نشان ها به سیروس آقاخانی، رفعت فکوری و رزیتا شرف جهان تعلق گرفت.

راد افزود: نکته مهم در اعطای نشان مانا و مانی این است که هیئت مدیره انجمن نقشی در انتخاب این هنرمندان ندارد، بلکه اعضای انجمن این افراد را با رأی خود انتخاب می کنند. حتی کاندیدایی از سوی انجمن معرفی نمی شود و ما فقط این سوال را مطرح می کنیم که به نظر شما این نشان ها به چه کسانی می تواند تعلق گیرد.

راد درباره شکل گیری انجمن صنفی هنرمندان نقاش ایران گفت: یکی دیگر از اقدامات مهمی که انجام گرفت اعلام فراخوان برای عضویت در انجمن صنفی هنرمندان نقاش ایران است. با پیگیری انجمن های هنری، انجمن های صنفی سراسری هنری در شرف تاسیس قرار دارند. تاسیس انجمن صنفی برای برخورداری از امنیت شغلی، بیمه بیکاری، بازنشستگی و از کارافتادگی و... بسیار اهمیت دارد و سال ها برای رسیدن به این هدف از سوی انجمن های هنری تلاش شده است. در نهایت با تصویب وزارت کار و رفاه اجتماعی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تاریخ سوم شهریورماه 1398 این مهم به انجام رسید و در اواخر سال 99 ثبت نام هنرمندان آغاز شد.

این هنرمند افزود: اتفاق دیگری که در سال 99 رخ داد این بود که اساسنامه انجمن که سال 98 در مجمع عمومی به تصویب رسیده بود، سرانجام در ثبت شرکت ها و وزارت ارشاد به تصویب نهایی رسید و اکنون مرجع کلیه امور در انجمن این اساسنامه جدید است. همچنین صندوقی با عنوان پایا تاسیس کردیم که منابع مالی آن توسط افراد یا پروژه های مختلف تامین می شود و انجمن از این صندوق وام هایی بدون بهره به هنرمندان تقدیم می کند. در ابتدای شیوع کرونا از منابع این صندوق برای حمایت از هنرمندان استفاده شد و برای سال 1400 نیز اعلام کردیم کسانی که مایل به دریافت وام هستند می توانند درخواست خود را ثبت کنند.

رئیس انجمن هنرمندان نقاش ایران با بیان اینکه یکی از مهم ترین رخدادهای سال 99 شکل گیری شورای سیاست گذاری نهمین دوسالانه نقاشی ایران است، افزود: در این مدت جلسات متعددی داشتیم و سیاست های کلی و ارتباط ساختاری میان اجزای مختلف را تعیین کردیم و برای بخش های مختلف دوسالانه برنامه ریزی شد. در طی برگزاری بیش از 10 جلسه شورای سیاستگذاری، برای نخستین بار آیین نامه دوسالانه نقاشی ایران تدوین و تصویب شد. بر اساس آیین نامه دوسالانه ملی نقاشی ایران، این رویداد از سه بخش سراسرنما (panorama)، گفت وگو (forum) و کیوریتوریال (curatorial) شکل گرفته است. دو بخش گفت وگو و کیوریتوریال توسط شورای سیاستگذاری دوسالانه و هیئت مدیره انجمن هنرمندان نقاش ایران برنامه ریزی می شود و مشخصات آن در زمان های مقرر به اطلاع عموم خواهد رسید. آثار بخش سراسرنما که رویکردی عمومی دارد از طریق فراخوان دریافت می شود که متن آن در تاریخ اول فروردین ماه 1400 منتشر شد و دریافت آثار این بخش از تاریخ 21 فروردین ماه به صورت آنلاین و در وب سایت انجمن هنرمندان نقاش ایران آغاز می شود.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
قاسم مصیبی که حدود چهار دهه است مدیریت سینما تئاتر گلریز را به عهده دارد، از خطر قریب الوقع این مجموعه به دلیل شرایط ناگوار اقتصادی می گوید و یادآوری می کند در سال هایی که هنوز خبری از تماشاخانه های خصوصی نبود و تئاتر هنری و سالن هایش از سوی دولت با بودجه های خوبی حمایت می شد، انشعابِ تئاتر آزاد باید روی پای خودش می ایستاد و خرج خودش را درمی آورد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۷

به گزارش خبرنگار ایلنا، تئاتر و سینمای گلریز نامی آشنا برای بسیاری از طرفداران تئاتر آزاد است؛ گونه ای از تئاتر که البته نگاه چندان خوبی نسبت به آن نه در میان بسیاری از هنرمندان تئاتر و نه مدیران هنری وجود ندارد. قاسم مصیبی حدود نیم قرن است که مدیریت تئاتر گلریز را به عهده دارد؛ مجموعه ای که در این چند دهه فراز و فرود زیادی به چشم دیده اما کمتر زمانی به اندازه یک سال اخیر در معرض خطر قرار داشته. نه جنگ و نه تورم افسارگسیخته و نه مشکلات سیاسی و اجتماعی و اقتصادی نتوانسته بودند فعالیت تئاتر گلریز را اینطور مختل کنند اما کرونا، این حرف ها سرش نمی شود. از اسفند سال 98 در تئاتر و سینمای گلریز را که مخاطبان ثابت و پرتعدادی هم برای خودش داشت تخته کرد و حتی پس از آغاز فعالیت عادی تماشاخانه های دیگر، به دلیل وجود ممنوعیت ساعت نُه شب، تا امروز تعطیل بوده است. همین تعطیلی بی وفقه و طولانی مدت باعث شده، اقتصاد تئاتری که در همه این سال ها بدون کمک دولتی سرپا و خودگردان بوده با شرایط نگران کننده و پرمخاطره ای مواجه شود. چندی پیش هم خبر رسید که تئاتر و سینمای گلریز از سوی شهرداری تهران پلمپ شده و تا این لحظه خبری از توافق برای رفع این مشکل به گوش نرسیده. به بهانه این اتفاقات و سالِ بدِ کرونایی، با قاسم مصیبی گفتگویی انجام داده ایم که مشروح آن را می توانید در ادامه بخوانید:

فعالان و هنرمندان تئاتر آزاد در این چند دهه شغل ثابت و محل درآمدشان تئاتر بوده؛ برای همین با این که تعطیلی کرونایی تئاتر به فعالان و هنرمندان تئاترهای هنری و آن چه که اصطلاحا تئاتر حرفه ای می خوانند ضربه زد، اما به نظر می رسد این آسیب برای تئاتر آزاد بیشتر بوده. شرایط تئاتر گلریز در این یک سال چطور بود؟

در تمام این یک سال تعطیل بودیم. تا 12 بهمن ماه که این جا را به دلیل مشکلاتی که مالک با شهرداری داشته، لاک و مهر کردند، ما به خاطر کرونا فعالیتی نداشتیم. یا تعطیلات اجباری بود، یا اگر هم بازگشایی کردند، مساله ممنوعیت فعالیت بعد از ساعت 9 شب بود که باعث شد سینماها نتوانند فعالیت درستی داشته باشند. مالک زمین تئاتر گلریز فرد دیگری است و ما به عنوان بهره بردار، از قبل از انقلاب تاکنون سرقفلی داریم. ظاهرا مالک تصمیم گرفته در اینجا را ببندد و از حالت فرهنگی دربیاورد و برود دنبال کار تجاری. طی همین تصمیم ها با اینکه ما مدارک لازم از نظر استحکام بنا و آتش نشانی و... را داریم و مشکلی از نظر قانونی نداریم، ولی شهرداری ورود و از نیمه بهمن ساختمان را پلمپ کرده است.

ورودی و سر در تئاتر و سینمای گلریز در یوسف آباد

تئاتر آزاد توانسته در این سال ها مخاطبان ثابت تری را داشته، خودگردان بوده و خودش از پسِ هزینه های خودش برآید؛ با توجه به این قضیه، در این سال ها مواجهه شما با آثار چطور بوده؟ گروه های ثابتی برای اجرا داشتید؟

مجموعه تئاتر و سینمای گلریز که قدمتش به بیش از 60 سال می رسد، در ابتدا ساختمانی برای تئاتر بوده؛ تئاتر آناهیتا از سال 1337 که مرحوم خانم مهین اسکویی و آقای مصطفی اسکویی در آن برنامه تئاتر اجرا می کردند فعال بوده. بعد از مدتی تبدیل به سینما شد، بعد مجددا با وقوع انقلاب، اینجا به صورت سینمای کودک کار می کرد. از سال 60 به بعد هم تبدیل به تئاتر و سینما شد، یعنی در ضمن اینکه دو سالن سینما داشت، سالن اصلی، سانس آخرش را به تئاترهای آزاد اختصاص داده بود. شخصیت های تئاتری معروف ایران هم مثل آقای مرحوم منوچهر نوذری، بهزاد محمدی، احسان کریمی، خدابیامرز آقای میری، پوراحمد، اینها همه شروع کارشان از این تئاتر بوده و الان هم تا قبل از اینکه مساله کرونا پیش بیاید و باعث رکود و تعطیلی سینماها شود، ما هم فعالیت تئاتری داشتیم و هم سینمایی. یعنی در عین حال که از ساعت 10 صبح تا 8 شب دو تا سالن برای اکران فیلم بود، از 8 شب تئاتر اجرا می شد. البته با پیش آمدن کرونا، تمام تئاترها بسته شد و تقریبا فعالیت ها به حالت انجماد رسید و همه بسته اند، ولی اگر قرار شد سالن ها دوباره کار کنند، مجموعه گلریز همراه با سینما، تئاتر هم دارد.

نمایی از لابی ساختمان

احتمالا در این سال ها توهین و تحقیرهای زیادی از سوی هنرمندان تئاتر و حتی مدیران و مسئولان درباره تئاتر آزاد و موضوعاتش و همچنین واجد ارزش بودنش دیده اید. برخورد شما با این نوع صحبت ها چه بوده است؟

تئاتر آزاد در مقابل هنر یا مقوله تئاتر هنری نیست، فقط یک بخش از تئاتر است. بنای تئاتر آزاد هم این نیست که به مردم توهین کند. ما در همین سالن، تئاترهایی داشتیم که در عین سرگرم کننده بودن، محتوا و مفاهیمش بسیار مورد تایید بیننده ها هم بوده است. یک زمانی در همین تئاتر گلریز آقای منوچهر نوذری، بهزاد محمدی و میری، روزی سه سانس، از هشت شب تا ساعت سه بعد از نصف شب اجرا داشتند و سینما مملو از جمعیت می شد و بیننده در عین حالی که یک تئاتر خوب می دید، برایش همراه با خنده و شادی هم بود و خیلی هم راضی بود. خب، کارهای هنری هم درجه بندی دارند و ممکن است بعضی از نظر فحوا و محتوا چیزهای غیرطبیعی یا لودگی هم داشته باشند. تئاتر آزادی که در گلریز اجرا شده بیشتر وقت ها یک کمدی شیرینِ مورد قبول مردم داشته.

نمایی از سالن بزرگ گلریز پیش از بازسازی

در این 40 سال تئاتری در گلریز اجرا شده که استقبال از آن خود شما را هم متعجب کرده باشد؟

بله، تئاترهای آقای منوچهر نوذری آخرهای دهه 70 یک واریاته ی چهار، پنج قسمتی داشتند با موضوعاتی مانند در این خانه چه خبر است؟ ، در این بنگاه معاملات ملکی چه خبر است؟ ، در این تماشاخانه چه خبر است؟ و... داشتند. پنج اپیزود، یعنی پنج تئاتر مختلف با مفاهیم نسبتا مشترک بود، که با پنج سانس در یک شب رکورد زد، یعنی از نظر بیننده، می شود گفت تمام ایران وصفِ این تئاتر را شنیده بودند و از آن استقبال می کردند. آقای بهزاد محمدی هم از سال 81 تا 85، یعنی چهار سال، قهوه خانه زری خانم را اجرا کرد که هر شب و سانس به سانس پُر می شد.

نمایی از سالن بزرگ پس از بازسازی

در سال های اولیه پس از انقلاب اسلامی و به خصوص دوران جنگ وضعیت تئاتر گلریز چطور بود؟

اوایل انقلاب که چند وقتی دوره رکود سینماها بود، بعد هم دو سالن مان برای مدتی اختصاص به فیلم های کودکان داشت، یکی هم مختص فیلم هایی با مضامین روز بود که خیلی عالی بود. سینمای گلریز فعال بود تا اینکه تئاتر هم همراهش شد که آن موقع از نظر بازدهی بسیار خوب بود. این اواخر که سینماها یک مقدار افت کردند، ما هم افت کردیم که یک چیز طبیعی است، ولی در حالت عادی فیلم های خوبی که به اکران می خورد، فعالیت ما هم پررونق می شد. در اجرای تئاتر هم گلریز، جزو بهترین تئاترهای آزاد ایران بود که هر شب از نظر مخاطب فولِ فول بودیم.

نمایی از سالن کوچک گلریز پیش از بازسازی

هیچ وقت دنبال اجرای تئاترهایی که جریان تئاتر هنری و رسمی کشور محسوب می شد در گلریز بودید؟ به خصوص تا یک دهه پیش که تقاضا برای اجرا زیاد بود و هنوز سالن های خصوصی تئاتر راه نیفتاده بودند.

تئاترهای هنری آن سال ها در مجموعه ها یا سالن های دولتی اجرا می شد که مخاطبان خاصی داشتند؛ با هزینه های تولید خیلی بالا که تهیه کننده عادی نمی توانست جوابگوی آن باشد. در نتیجه دولت به آثاری که در تئاتر شهر و سنگلج که سالن هایی دولتی و زیرمجموعه وزارت ارشاد بودند، با یک بودجه سالیانه خیلی بالا کمک می کرد. خیلی هایشان هم از نظر مخاطب، مورد تایید و استقبال بود و البته بعضی هایشان هم بیننده نداشتند، که برای بازیگر و عوامل مهم نبود، چون به هرحال یک دستمزد و پولی از دولت می گرفتند. اما تئاتر آزاد در همان سال ها یک بخش خصوصی بود که خودش می بایست جوابگوی هزینه ها و شرایط اقتصادی اش می شد. بنابراین باید دنبال گروه ها یا کارهایی می رفت که بتوانند بفروشند. با این اوصاف نه فقط ما، که هیچ سالن خصوصی و شخصی در آن سال ها به مساله تئاتر در مقوله هنری اش ورود نکرد، چون جوابگوی هزینه اش نمی توانست باشد. در نتیجه ما هم در بخش خودمان یا انشعاب تئاتری خودمان که همان تئاتر آزاد و سرگرم کننده و مورد تایید عامه مردم بود، ورود می کردیم و در این زمینه هم بسیار موفق بودیم و با گروه های بسیار پر و پیمانی از نظر بازیگر و چهره های شناخته شده جامعه کار می کردیم.

نمایی از سالن کوچک پس از بازسازی

در مواجهه با مخاطبان در این سال ها چه مسیری را طی کردید؟

ظرف این زمان طولانی یعنی از سال 74-73 که در گلریز تئاتر آزاد راه افتاد تا سال 98 که به خاطر کرونا تئاترها تعطیل شد، برنامه های کاری مان مشخص و ارتباط مان با مردم برقرار بود؛ مردم موقعی که می آمدند و یک تئاتر خوب می دیدند، برخوردشان خیلی خوب بود و با آن شعفی که از سالن بیرون می رفتند و تشکری که از ما به خاطر وقت خوبی که گذرانده اند می کردند، به ما هم روحیه می دادند. در کنار این ها، بعضی هنرمندان و دو، سه تا از تئاترها خیلی معروف بود و بعضی مواقع از چندین محل برای ما سفارش می آوردند که بتوانیم صندلی های ردیف جلو را به این ها اختصاص بدهیم. این جزو خاطره شیرینی بود که در کارمان داشتیم. در عین حال که کار تجاری می کردیم، کار فرهنگی هم داشتیم و مردم از ما رضایت کامل داشتند. این جزو خاطرات خوب ماست که مردم همیشه دعاگوی ما بودند.

نمایی دیگر از سالن کوچک پس از بازسازی

خاطرات تلخی که ناراحت تان کرده باشد هم دارید؟

بسته شدن سینما گلریز چیزی است که خود مردم روی آن حساسیت دارند. در نتیجه وقتی سینما بسته شد گروه هنرمندان و مخاطبان خیلی مکدر شدند و واکنش هایشان در راستای همراهی با ما بود. سینما گلریز حدود 65 سال است که تبدیل به شناسنامه و لوگوی منطقه یوسف آباد شده و جزو قدیمی ترین سینماهای تهران است که هنوز به دست بخش خصوصی و مالکی که سرقفلی اش را دارد یعنی ما، سرپاست و دارد با این هزینه های بالا، همچنان سر پا می ایستد. این اواخر چیزی حدود یک میلیارد تومان خرج دکوراسیون، صندلی و مسائل به روزرسانی سالن کردیم که الان می شود گفت سینما گلریز از زیباترین سینماهای شهر که به روز می سازند هم شکیل تر است. مثل مجموعه های تجاری نیست که در اتاقی را باز کنی و در آن 50 تا 100 تا صندلی چیده باشند و بنشینی و فیلم ببینی؛ یک سینما به معنای مفهوم واقعی کلمه است. در نتیجه مردم از اینکه در اینجا بسته شده، خیلی مکدر هستند و شاید یکی از دلایلی که قرار است به سرانجام مثبت برسد، همان فشار مردم بوده که بالاخره وزیر ارشاد، شهرداری، شورای شهر و شهرداری منطقه فهمیده اند که اینجا محلی است که مردم روی آن حساسیت و دغدغه خاطر دارند.

تئاتر آناهیتا توسط مصطفی و مهین اسکویی در دهه سی راه اندازی و پس از مدت کوتاهی تعطیل شد

در این مدتی که مجموعه تان به خاطر کرونا تعطیل بود، هنرمندان و خود شما چه کار می کردید؟

ما شش، هفت کارمند داریم، که علاوه بر حقوق آن ها، هزینه آب، برق، مالیات، تامین اجتماعی کارمندان و... هزینه ماهانه مان را به بالای 50-40 میلیون تومان می رساند. در این مدت هرچه هزینه کردیم، از جیب مان بوده و هیچ گونه درآمدی نداشتیم و هیچ حمایتی هم نشدیم. وزارت ارشاد که متولی این کار است، تا این ساعت یک ریال به ما کمک نکرده. من از نظر مسئولیتی که به عنوان مدیر و یکی از مالکان سرقفلی اینجا دارم، چندین سال است دارم در دادگاه ها وقت می گذارم و هزینه کرده ام تا اینجا را باز نگه دارم، ولی آن چیزی که مسلم است، اگر قرار باشد برای این یک سال تعطیلی کرونایی و زیانی که دیده ایم، دولت حمایتی از ما نکند، با این هزینه ها و شرایطی که از نظر اقتصادی و تورم به وجود آمده، بالاخره یک جایی می بُریم. اگر کمکی نباشد، قاعدتا مجبور می شویم از این کار برویم بیرون.

گفتگو: سبا حیدرخانی

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت به دیدار دو هنرمند پیشکسوت رفتند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۶ سایت های دیگر : هنر آنلاین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبرگزاری شبستان

به گزارش ایلنا، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت یکشنبه 15 فروردین ماه با دو هنرمند پیشکسوت دیدار کردند.

سید مجتبی حسینی (معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس هیات امنا موسسه هنرمندان پیشکسوت) به همراه نیکنام حسینی پور (مدیرعامل موسسه) ابتدا به منزل استاد طاها بهبهانی هنرمند پیشکسوت عرصه هنرهای تجسمی رفتند.

طاها بهبهانی هنرمند پیشکسوت عرصه هنرهای تجسمی با ابراز خوشحالی از این دیدار با اشاره به اهمیت پرداختن به طراحی و ایجاد هویت شهری گفت: ضرورت دارد با هنر طراحی بتوانیم هویت تازه ای به شهر تهران بدهیم.

این هنرمند پیشکسوت همچنین گفت: متاسفانه مساله هویت شهر تهران هنوز حل نشده باقی مانده است. اما وضع آشفته چیدمان شهری و بی هویتی شهر تهران بالاخره باید حل شود. فعالیت های زیادی در این زمینه می توان انجام داد. تهران متاسفانه هیچ هویتی ندارد و این اتفاق شایسته ای نیست.

در ادامه سید مجتبی حسینی در ادامه بیان کرد: انسان ها معمولا مدینه ساز یا مدنیت پرور هستند. از بدو تولد در هرکدام از ما یکی از این دو صفت پررنگ تر است و در طول تحصیل و اکتساب در ما قوت پیدا می کند و مشخص می شود که مدینه ساز هستیم یا مدنیت پرور.

حسینی ادامه داد: مدینه سازها به محدودیت عمر انسان توجه کرده اند و می کوشند تا با ساخت اثر و بنایی نام و یادی از خود برجای بگذارند اما مدنیت پرورها با محدودیت عمر انسان و میرایی زمان کاری ندارند. آن ها خود انسان برای آن ها مهم است و آن را سرمایه می دانند. باید میان مدینه سازی و مدنیت پروری اعتدالی ایجاد شود.

می توان از ظرفیت هنرمندان پیشکسوت و توانمندی هنری آن ها استفاده کرد و این کار را می توان از زادگاه هنرمندان آغاز کرد. این اقدام از مسئولیت های موسسه هنرمندان پیشکسوت محسوب می شود که با کمک شهرداری های شهرها این ظرفیت ها به نمایش در آید.

طاها بهبهانی از همان کودکی نقاشی را نزد پدر آموخت و آن را ادامه داد. پس از پایان تحصیل در رشته طراحی صحنه برای تئاتر، سینما و تلویزیون در پاریس و سالزبورگ به تحقیق و پژوهش در زمینه کارگردانی تئاتر ماریونت پرداخت. بهبهانی نقاش، مجسمه ساز، طراح صحنه، کارگردان تلویزیون، تئاتر و مدرس است که بیش از 28 سال سابقه تدریس دارد. او قریب به 40 سال است به پرندگان روی بوم نقاشی و فلزات مجسمه ها جان می بخشد، همواره در آثارش بنیان های فکری عرفانی و نیز خط مشی فلسفی خاص خود را پی گرفته است. هم چنین یکی از اعضای هیئت مدیره اجرایی کمیته ملی هنرهای خلاق ایران وابسته به یونسکو و عضو هیئت داوری در تعدادی از نمایشگاه های بین المللی بوده است.

در پایان این دیدار لوحی به رسم یادبود به استاد بهبهانی تقدیم شد.

دیدار با خالق آواز سحرگهان

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت در ادامه به دیدار استاد قاسم رفعتی رفتند که در این دیدار احمد مسجد جامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز حضور داشت.

استاد قاسم رفعتی در این دیدار خاطرات و مطالبی را بیان کرد.

استاد قاسم رفعتی، خواننده و ردیف دان در سال 1324 خورشیدی در تهران متولد شد. در دوازده سالگی شروع به خواندن و فراگیری علم موسیقی نزد مسعود حسنخانی کرد و بعد از آن برای گسترش آگاهی های خود در زمینه آواز سنتی و ردیف آوازی به محضر استاد محمود کریمی معلم و مربی آواز رفت. استاد قطعات بسیاری خوانده که سازنده آن ها هنرمندانی چون: حسین یوسف زمانی، حسن یوسف زمانی، مهیار فیروز بخت، حسین فرهادپور و محمد عبدالصمدی بوده اند. .

آواز سحرگهان که در نغمه اصفهان خوانده شده، از جمله درخشان ترین آوازهای سال های اخیر به شمار می رود و به نوعی آن را یکی از شاخص ترین آثار آوازی استاد رفعتی می دانند.

در پایان این دیدار نیز لوحی به رسم یادبود به استاد رفعتی تقدیم شد. این سلسلسه دیدارها در راستای تکریم هنرمندان و جویا شدن از احوال ایشان انجام می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
تهران- ایران پرس: در پی اعلام شرایط قرمز کرونایی در تهران، تمامی سالن های سینما و تئاتر و مجموعه های ورزشی پایتخت تعطیل شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس ، مدیرکل روابط عمومی سازمان سینمایی از تعطیلی سینماهای تهران به دلیل قرار گرفتن پایتخت در شرایط قرمز کرونایی خبر داد.

مسعود نجفی عصر دوشنبه اظهار داشت: صبح امروز دوشنبه (16 فروردین) با اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا، وضعیت کرونا در شهر تهران از نارنجی به قرمز تغییر کرد تا با توجه به قوانین تمامی مشاغل از جمله سینماها تعطیل شد.

وی افزود: طبق طبقه بندی اخیر مشاغل تئاتر و سینما به تازگی از مشاغل گروه سه به دو تغییرکرده بود تا در وضعیت نارنجی هم بتواند فعالیت کند اما حالا با قرمز شدن شهر تهران سینماها دوباره تعطیل شد.

مدیرکل روابط عمومی سازمان سینمایی خاطرنشان کرد: به سامانه فروش بلیت آنلاین سینماها (سمفا) هم اعلام کرده ایم که بلیت فروشی را متوقف کنند و اگر وضعیت شهرهای قرمز به نارنجی تغییر پیدا کند، سامانه بلیت فروشی به طور خودکار فعال می شود.

مدیر روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با اشاره به تغییر رنگ کرونایی تهران از نارنجی به قرمز، از تعطیلی سالن های نمایشی تئاتر از 17 فروردین 1400 خبر داد.

محسن حسن زاده افزود: البته با پیگیری های انجام شده جلسه اضطراری درباره شهر تهران برگزار خواهد شد و اگر مصوبه جدیدی در این جلسه درباره سینما و تئاتر وجود داشته باشد مبنای عمل ما قرار خواهد گرفت.

رئیس گروه نظارت بر فعالیت باشگاه های اداره کل ورزش و جوانان استان تهران هم اعلام کرد: با دستور ستاد ملی کرونا فعالیت تمامی باشگاههای ورزشی از امروز دوشنبه اطلاع ثانوی تعطیل شد.

رضا خرم اظهار داشت: با قرمز شدن تهران هم اینک سه هزار باشگاه و مکان های ورزشی آبی و چند منظوره در حوزه های چهارگانه تهران (شمال غرب، شمال شرق، جنوب غرب و جنوب شرق) و شهرستان های ری و شمیرانات تعطیل شدند.

وی بیان کرد که این تعطیلی ها تا رسیدن به شرایط زرد و آبی برای فعالیت مجدد ورزش ادامه خواهد داشت.

رییس گروه نظارت بر فعالیت باشگاههای اداره کل ورزش و جوانان استان تهران تاکید کرد: در صورت بی توجهی مدیران به دستور العمل ستاد ملی کرونا (فعالیت غیر قانونی) نیز با آنها برخورد قانونی خواهد شد.

خرم اضافه کرد: فعالیت ورزشی سایر شهرستانهای استان نیز طبق نظر ستاد ملی کرونا و فرمانداری ها انجام خواهد شد.

پنج هزار و 200 مجموعه ورزشی در سطح استان تهران وجود دارد.

117

بیشتر بخوانید:

تهران و 6 شهر دیگر وارد وضعیت قرمز کرونایی شدند

لینک خبر :‌ ایران پرس
مجید رجبی معمار از ادامه فعالیت های سال جدید خانه هنرمندان ایران در بستر فضای مجازی خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۶ سایت های دیگر : یکتا پرس

گروه سایر حوزه ها فرهنگی هنری

تاریخ انتشار

کد خبر 7716394

دانلود PDF

نظر دادن

مجید رجبی معمار مدیر خانه هنرمندان ایران درباره فعالیت این مجموعه در ایام کنونی به خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، گفت: ما هم تابع دستورات ستاد مقابله با کرونا هستیم و باتوجه به وضعیت پیش آمده، نمایش ها، گالری ها و سالن های سینمای خانه هنرمندان هم تعطیل شد.

وی افزود: سال گذشته ما فعالیت های خانه را به بستر فضای مجازی بردیم و استقبال جامعه هنری هم بسیار خوب بود. امسال هم فعالیت هایی که برای سال 1400 خانه برنامه ریزی کرده بودیم را تا نارنجی و زرد شدن وضعیت شهر تهران در فضای مجازی ادامه خواهیم داد.

رجبی معمار عنوان کرد: همچنین در این مدت فیلم های ورکشاپ ها و برنامه هایی که هنرمندانی همچون مرحوم عباس کیارستمی، داود رشیدی، جمشید مشایخی و... در خانه هنرمندان داشتند، در قالب igtv و به صورت آفلاین برای مخاطبان قابل مشاهده است.

مدیر خانه هنرمندان با بیان اینکه بیش از نیمی از خدمات ما به هنرمندان رایگان است اظهار کرد: در جلسه ای که ما با آقای جهانگیری و دکتر صالحی وزیر ارشاد داشتیم، درخواست کردیم که به وضعیت معیشتی هنرمندان به ویژه هنرمندان تئاتر و تجسمی توجه بیشتری داشته باشند، اما تاکنون کمک های خیلی جدی به هنرمندان نشده است. سال گذشته به اعضای انجمن های نمایشی در دو نوبت 1 و نیم میلیون پرداخت شد و هنرمندان درجه 1 هم کمی بیشتر دریافت کردند و به غیر از این کمک دیگری نبود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تهران- ایرناپلاس- صندوق هنر اقدامات مثبت و خوبی در دوران کرونا برای حمایت مالی از هنرمندان انجام داده است اما این قشر تاکید دارد اگر زیرساخت های عرضه هنر در فضای مجازی فراهم شود، آنها می توانند با ارائه آثار خود درآمد داشته باشند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۶

به گزارش ایرناپلاس، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دهم فروردین در توئیتی از تامین حق بیمه و سرانه درمان همه بیمه شدگان صندوق هنر در سه ماهه نخست امسال، همانند سال پیش خبر داد.
وی همچنین به اقداماتی مانند پرداخت دو نوبت تسهیلات بلاعوض به همه اعضاء و پرداخت 6 ماهه حق بیمه و سرانه درمان برای ترمیم نسبی شرایط دشوار هنرمندان در یک سال اخیر در شرایط همه گیری بیماری کووید-19 اشاره کرد.

پیش از این در 24 اسفند ،99 سیدحسین سیدزاده مدیرعامل صندوق اعتباری هنر از تحقق 230 میلیارد تومان اقدامات حمایتی در کنار 120 میلیارد تومان کمک هزینه دوران بیکاری کرونا خبر داده و گفته بود، با همه محدودیت ها حق بیمه تامین اجتماعی و سرانه درمان سه ماه نخست سال 99 به 37 هزار بیمه شده پرداخت شد که سازمان تامین اجتماعی در این راه همکاری خوبی با صندوق انجام داد. همچنین در اقدامی دیگر حق بیمه درمان تکمیلی فصل تابستان 26 هزار بیمه شده پرداخت شد.

از اقدامات دیگر صندوق اعتباری هنر می توان به پرداخت کمک هزینه معیشتی به بیش از 2 هزار و 700 نفر مستمری بگیر عضو، صدور بیمه نامه کرونا برای همه ثبت نام کنندگان هنرکارت، پرداخت کمک هزینه دوران بیکاری کرونا اشاره کرد.
به گفته سیدزاده، وضعیت کرونا هنوز مبهم است و بنابر گزارش های ستاد مقابله با کرونا در سال 1400 همین رویه ادامه دارد و هنرمندان و اصحاب فرهنگ و رسانه کمابیش وارد رونق کسب و کار نخواهندشد.
با وجود اقدامات سازنده و حمایتی صندوق اعتباری هنر، متاسفانه با وجود پیگیری های زیاد، تماس با مدیرعامل این صندوق برای طرح دریافت پاسخ سوالات هنرمندان به نتیجه نرسید.

میزان حمایت کافی نبود
خواننده موسیقی سنتی ایرانی با تاکید بر اینکه نه به عنوان هنرمند و معاون اجرایی سابق خانه موسیقی، بلکه به عنوان دبیر پویش مشارکت هنرمندان با نام مُشاهنر در دوران همه گیری بیماری کووید-19، به خبرنگار ایرناپلاس گفت: در این پویش که از ماه های پایانی سال 98 تشکیل شد، حدود 700 عضو از حوزه های مختلف سینما، تئاتر، نقاشی، خوش نویسی و ... حضور دارند.

او ادامه داد: صندوق هنرمندان اقدامات خوبی در دوران کرونا انجام داده است. پرداخت هایی در ماه های نخست پارسال انجام شد و قول تکمیل آن تا سال 1400 را داده اند. کاش می شد بیش از این امکانات در اختیار هنرمندان قرار می گرفت.
تا جایی که متوجه شدیم دولت به دلیل تحریم ها توان اقتصادی زیادی ندارد، در نتیجه مقداری که صندوق اعتباری هنر و آقای سیدزاده اقدام کردند، به نظرم اقدام شایسته ای بود.
همچنین اقدام خوب دیگر در این دوران، کمک به خبرنگاران بود که احتمال بیمار شدن آنها زیاد است. خبرنگاران چشم و چراغ جامعه هستند و اگر بیمار شوند، جامعه آسیب می بیند؛ خبرنگاران توانستند از بیمه نامه کرونا استفاده کنند و تا سقف دو میلیون تومان هزینه درمانی به آنها تخصیص داده شد.

به گفته این موسیقی دان، قرار بود 120 میلیارد تومان به 80 هزار هنرمند، نویسنده و روزنامه نگار که عضو صندوق بودند پرداخت شود، که ظاهرا بسیاری از آنها پرداخت شده است. بر این اساس پنج میلیون به هنرمندان درجه یک هنری و یک و نیم میلیون تومان به دیگر اعضای صندوق به عنوان کمک هزینه واریز شده است. این مقدار که صندوق اعتباری هنر برای آن تلاش کرد لازم بود اما شاید کافی نبود. مقداری بود که از دست مسئولان بر می آمد و به نظرم خوب بود.

ضرورت رعایت تناسب میان بخش های مختلف
جمشیدی در ادامه، پرسشی از مدیرعامل صندوق اعتباری هنر مطرح کرد؛ او با بیان نگرانی خود از میزان پرداخت ها به هنرمندان، به عنوان دبیر مُشاهنر پرسید: نسبت حوزه های مختلف هنرمندان، برای مثال موسیقی دان ها، آموزشگاه های موسیقی و مدرسان به نسبت باقی اعضا به چه صورت محاسبه شده است؟
تناسب بین حوزه ها را نمی دانم و فقط فکر می کنم به برخی حوزه های هنری بیشتر توجه شده، در حالی که باید تناسب کافی میان حوزه های مختلف رعایت شده باشد.

دبیر کمپین مُشاهنر در ارزیابی مطالبات هنرمندانی که با آنها در ارتباط است، توضیح داد: بسیار مناسب است نهادهای مختلفی مانند خانه موسیقی، صندوق اعتباری هنر، وزارت فرهنگ و ارشاد و ... به هنرمندان کمک کنند، اما به این دلیل که سرنوشت همه گیری بیماری کووید19- هنوز مشخص نیست، مطالبه عمومی این است که خلاف دیگر بخش ها که بر اثر کرونا ممکن است محدود شوند، هنر نمایش، موسیقی، خوش نویسی، گالری های فروش آثار مجازی و کنسرت های موسیقی اگر درست برگزار شوند، می توانند درآمدزایی داشته باشند.
وی افزود: اگر مسئولان بپذیرند که هنر نه تنها متوقف نمی شود بلکه در وضعیت همه گیری می تواند بهتر اجرا شود، و شرایط برای هنرمندان فراهم شود تا بتوانند به کار خود در فضای مجازی ادامه دهند، به طور حتم هنرمندان می توانند کسب درآمد داشته باشند.

او با تاکید بر اینکه هر قدر اقدامات حمایتی صندوق هنر بیشتر شود، هنرمندان در آرامش بیشتری می توانند فعالیت کنند، ادامه داد: در صورت مهیا شدن شرایط فعالیت هنرمندان، مردم در خانه شان می توانند با هزینه کم کنسرت ببینند و آثار هنری و تابلوی نقاشی بخرند. افرادی که معروف نیستند و هنری دارند، می توانند از این امکان استفاده کنند و اجرا داشته باشند؛ هنر نه تنها در دوران کرونا تعطیل نمی شود بلکه می تواند چند برابر بزرگتر شود.

اطلاع رسانی به درستی انجام شد؟
با اینکه در نهایت اقدامات مناسبی برای هنرمندان در سال 99 انجام شد و وعده های تکمیل آن در سال 1400 داده شده است، در ابتدای سال 99 ارائه برخی از تسهیلات با مشکلاتی همراه بود.
تصویرگر و نویسنده کودک و نوجوان با بیان اینکه در ماه های نخست سال گذشته، صندوق اعتباری هنر، بیمه سه ماه نخست 99 را پرداخت کرد، به خبرنگار ایرناپلاس گفت: واریزی با مبلغ یک میلیون و 500 هزار تومان برای هنرمندان در نظر گرفته شده بود، اما اطلاع رسانی این بخش به درستی انجام نشد و اعضا با مشکلاتی مواجه شدند.

او ادامه داد: چندین بار با صندوق اعتباری هنر تماس گرفتم؛ پیام آمد و اعلام کردند کارت هنر برای من صادر شده اما زمان پرداخت را اعلام نکردند. بعد از تماس های مکرر، گفتند منتظر باشم و کارت به دست من خواهد رسید. در صورتی که آن مبلغ در بانک بود و برای دریافت آن باید به بانک مراجعه می کردم.
در تماسی که گرفتم، اطلاع دادند بانک اولویت بندی و پرداخت می کند اما اطلاعات آنها اشتباه بود. سه ماه پول من در بانک مانده بود بدون اینکه اطلاعی داشته باشم. بعد به دلیل پیگیری ها، متوجه شدم می توانم وجه را از بانک دریافت کنم. البته بعد از سه هفته در فرمت شکیل هنرکارت به دستم رسید.

ناشر نمی تواند حق التالیف را پرداخت کند
قاسمی درباره چگونگی اختصاص بیمه تکمیلی به هنرمندان نیز توضیح داد: یکی از دوستانم چند سال بود که از بیمه تکمیلی استفاده می کرد؛ این بیمه سال ها بدون سقف بود اما در سال گذشته متوجه شده که تا حدی می تواند از خدمات استفاده کند و برای آن سقفی در نظر گرفته شده است.

این تصویرگر با بیان اینکه خدمات درمانی و بیمه تکمیلی صندوق هنر بسیار مهم است، افزود: همچنین این پرسش مطرح است که آیا روند پرداخت ها می تواند تغییر کند؟ زیرا به عنوان نویسنده و تصویرگر کتاب کودک آثاری آماده چاپ دارم، اما ناشران نتوانستند آثار را منتشر کنند و به همین دلیل هنرمندان نتوانستند درآمدی داشته باشند.
آثاری از سال 98 آماده داریم که هنوز منتشر نشده است. حتی وقتی کتاب چاپ می شود ناشر می گوید شرایط اقتصادی نامناسبی دارد و نمی تواند حق التالیف و حق تصویرگری را پرداخت کند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
یک کارشناس موسیقی نواحی درباره استفاده از ساختار موسیقی کرُدی خارج از مرزهای ایران در تولید آثار کُردی داخلی همانند آنچه شامگاه گذشته در قالب سریال نون خ پخش شد می گوید: اگر اکنون بخواهیم نسبت به این ماجرا حساس شویم خیلی دیر است. این اتفاق تقصیر اهمال کاری دستگاه های فرهنگی، به خصوص وزارت فرهنگ و ارشاد فرهنگی است که تنها از نظارت حرف می زنند ولی در عمل کاری نمی کنند.

به گزارش ایسنا، موسیقی نواحی ایران در هر استان و منطقه از کشورمان رنگ و بو و ساختار خاص خود را دارد. زمانی که صحبت از موسیقی منطقه کردستان می شود، اغلب آن آوای شاد و در عین حال اشعار زیبا و با مفهوم برایمان تداعی می شود. این در حالی است که موسیقی نواحی کُردنشین در هر منطقه دارای ویژگی های خاص خود است، ویژگی هایی که گفته می شود امروز کمتر به آن توجه شده و به مرور در حال کمرنگ شدن است.

از اینها که بگذریم، مدت سه سال است که سریال طنز نون.خ با محوریت مردم روستایی استانهای کُردزبان از شبکه یک سیما با کارگردانی سعید آقاخانی پخش می شود و از همان ابتدا هم مورد توجه و استقبال مردم قرار گرفت. با توجه به اینکه این سریال به قوم کرد ایران، مردمی که همواره موسیقی بخش جدایی ناپذیر فرهنگ آنهاست، پرداخته، انتظار می رود که این سریال توجه ویژه ای هم به موسیقی این منطقه داشته باشد تا به نوعی موسیقی این ناحیه را معرفی کرده باشد. کما اینکه در تیتراژ قسمت پایانی فصل دوم از این سریال که در نوروز 99 پخش شد، شعری از ایرج دهقان ملایری توسط سیدجلال محمدیان خوانده شد که مورد استقبال هم قرار گرفت.

ولی امسال در قسمت پایانی از فصل سوم این سریال ترانه قدیمی لیلیم لی با صدای حسین صفامنش و آهنگسازی صادق آزمند پخش شد؛ آهنگی که در واقع بازسازی یک موسیقی ترکیه ای با شعری کُردی بود.

در همین راستا خبرنگار ایسنا گفت وگویی با یک کارشناس موسیقی نواحی داشته است تا علت و ریشه های اصلی اتفاقاتی از این دست را جویا شود.

هوشنگ جاوید پژوهشگر موسیقی نواحی و آیینی می گوید: موسیقی کردستان از ویژگی های منحصر به جغرافیای ایران برخوردار است و زمانی که آهنگسازی قصد بهره گیری از آن را داشته باشد، باید کاملا به هویت موسیقی کُردی ایرانی دقت کند؛ گرچه که در لابه لای کار باربط و بی ربط از آثار استادان وخوانندگانی چون حسن زیرک، برادران زی زی، روانشاد مامله و... نیز بهره گرفته شده است. با این حال به دلیل اینکه جوانان آهنگساز، مرزی برای فرهنگ ها و نوع ملودی ها قائل نیستند و مرز کلیه جغرافیای کشورها و مناطق کُردزبان را در نظر می گیرند، در نتیجه از موسیقی کردی مثلا ترکیه در کار خود بهره می گیرند.

او ادامه می دهد: چنین موسیقی هایی را می توان جزو موسیقی کردی حساب کرد ولی نمی توان گفت که به موسیقی کردی ایران مربوط است. اینکه این موسیقی را تحت تأثیر موسیقی ترکیه و یا کردستان عراق به حساب بیاوریم، آسیبی است که در حدود دو دهه به موسیقی کردی ایران وارد شده است؛ از همان زمانی که ساز دیوان وارد موسیقی ما شد و در موسیقی کردی ایران جا گرفت. اگر بخواهیم به درستی به موسیقی کردی ایران بپردازیم، باید به گسترش و به کارگیری تنبور اهمیت می دادیم.

جاوید تصریح می کند: منتهی این اتفاق نیفتاد و اگر هم تلاشی صورت گرفت تنها برای یک دوره خاص بود که بعد از آن دوره هم ماجراهای رواج موسیقی پاپ و عوض کردن ذائقه موسیقی مردم توسط مافیای موسیقی که اقتصاد هنر را در دست دارند، مطرح شد. زمانی هم که گوش مردم فاسد شود دیگر نمی توان ایراد گرفت که مثلا موسیقی سریال نون خ کردی ایران است یا ترکیه؟

این کارشناس موسیقی در عین حال با بیان اینکه موسیقی که در سریال نون خ استفاده شده، به دلیل اینکه ساختار درستی دارد، مشکلی ندارد، توضیح داد: هرچند استفاده از این موسیقی از منظر فرهنگی دارای ایراد است؛ سال ها پیش در کردستان پنج سال مسئول موسیقی صداوسیما بودم. همان زمان نزدیک دو سال هم مسئول وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری موسیقی این منطقه بودم. به خاطر دارم که ورود سازهایی همانند دیوان خیلی با احتیاط و به دست کارآمدها انجام می شد و خیلی هم رواج نداشت و بیشتر تلاش می شد به عنوان یک ساز کمکی از آنها استفاده شود ولی اکنون اینگونه شده که تمام شکل های موسیقی پاپ کردی ساخته شده در خارج از مرزهای ایران روی موسیقی داخلی تأثیرگذاشته است.

این کارشناس موسیقی تأکید می کند استفاده از موسیقی و ملودی سایر کشورهای کُردزبان در تولیدات موسیقی کردی ایرانی امری رایج شده است و خیلی نمی توان از آن ایراد گرفت، توضیح می دهد: زمانی که از موسیقی کردستان صحبت می کنیم باید جغرافیای خود ایران را در نظر بگیریم. در ایران چهار استان کُردنشین از جمله آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه و ایلام را داریم، به علاوه اینکه کردهای شمال خراسان، شمال گیلان (کرمانج ها)، همدان، قزوین و البرز را نیز داریم. آهنگسازان توجه خاصی به داشته های موسیقی کُردی ندارند و بیشتر تحت تأثیر موسیقی کردی مناطقی هستند که در بخش های کردنشین ترکیه و کردنشین عراق وجود دارد.

او در پایان گفت: اگر قرار باشد موسیقی کردی با تکیه بر اصالت فرهنگی خودمان ساخته شود باید با تکیه بر موسیقی کردی چهار استان کردنشین ایران صورت بگیرد. از یک سو مشکل تحقیق نکردن و نداشتن مشاور در تولید هست و از سوی دیگر هم در نظر گرفتن ذائقه امروز جوان ها؛ درحالی که اگر خوراک درست از طریق رسانه به آنها داده شود این مشکلات پیش نمی آید.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
موزه هنرهای معاصر تهران و خانه هنرمندان ایران همزمان با قرمز شدن پایتخت از نظر شیوع کرونا اقدام به لغو نمایشگاه های خود کردند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۶

گروه تجسمی هنرآنلاین : موزه هنرهای معاصر تهران که پس از چند ماه تعطیلی از نیمه بهمن 99 با دو نمایشگاه ارمغان و عکس مفهومی پذیرای علاقه مندان بود، از 15 فروردین به دلیل اوج گیری بیماری کرونا در تهران بار دیگر تعطیل شد.

در نمایشگاه ارمغان 161 اثر از 57 هنرمند ایرانی به نمایشگاه گذاشته شده است که از سوی منیژه میرعمادی و جمشید ناصری به موزه اهدا شده اند. نمایشگاه عکس مفهومی نیز با 18 اثر خارجی گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران از 13 هنرمند برگزار شده است. پیش از این قرار بود که این دو نمایشگاه تا پایان فروردین ادامه داشته باشند، اما با تعطیلی فعلی، تغییراتی در ادامه برپایی نمایشگاه به وجود خواهد آمد.

همچنین نمایشگاه آثار هنرمندان افغانستانی مقیم ایران با عنوان هم خانه که قرار بود دوشنبه 16 فروردین در خانه هنرمندان ایران افتتاح شود، به دلیل ابلاغ ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا مبنی بر تعطیلی فعالیت های نمایشگاهی و هرگونه مراسم و تجمع به زمان دیگری موکول شد.

این نمایشگاه شامل بیش از 70 اثر نقاشی، خوشنویسی، مینیاتور و تذهیب، مجسمه و عکس از هنرمندان افغانستانی مقیم ایران است که در فرصت مناسبی به نمایش درمی آید.

مدیر کل تجسمی وزارت ارشاد هم درباره وضعیت برگزاری نمایشگاه های هنری با توجه به قرمز شدن وضعیت تهران گفت: با توجه به اینکه موزه ها و گالری ها جزو مشاغل دوم و سوم محسوب می شوند، در شرایط فعلی ملزم به رعایت قوانین ستاد ملی کرونا هستند و تا تغییر رنگ شهر تهران و بهتر شدن وضعیت، باید تعطیل باشند.

هادی مظفری افزود: بر اساس قواعد ستاد ملی کرونا گالری ها در شهرهایی که در وضعیت قرمز قرار دارند باید از برگزاری نمایشگاه های هنری خودداری کنند.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
مظفری گفت: امیدواریم که شرایط کرونایی پایتخت تا زمان برگزاری دوسالانه ها بهتر و برنامه ریزی ها برای برگزاری فیزیکی انجام شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۶ سایت های دیگر : شفاف

گروه موسیقی و هنرهای تجسمی فرهنگی هنری

تاریخ انتشار

کد خبر 7716095

دانلود PDF

نظر دادن

هادی مظفری مدیرکل هنر های تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت وگو با خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، با تایید خبر تعطیلی گالری های هنری گفت: قرمز شدن وضعیت شهر تهران و دستورالعمل های ستاد ملی مقابله با کرونا، باعث شد که تمام مشاغل فرهنگی هنری که جزء مشاغل درجه 2 و 3 هستند تعطیل شوند. از این رو فعالیت اهالی هنر در شاخه های مختلف از جمله رسته تجسمی هم تعطیل شد.

وی درخصوص تاثیر این تعطیلی بر روند برگزاری دوسالانه ها از جمله دوسالانه نقاشی اظهار کرد: زمان برگزاری دوسالانه ها که مرداد و شهریور است و امیدواریم که شرایط تا آن زمان بهتر و برنامه ریزی ها برای برگزاری فیزیکی انجام شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تهران- ایرنا- مدیر روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تغییر رنگ کرونایی تهران از نارنجی به قرمز، از تعطیلی سالن های نمایشی تئاتر از 17 فروردین 1400 خبر داد.

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا، عصر دوشنبه با اعلام این خبر، افزود: طبق پگیری های صورت گرفته و با تغییر گروه مشاغل تئاتر و سینما از گروه 2 به سه بازگشایی سینماها و سالن های تئاتر در دستور کار قرار گرفت اما با وضعیت قرمز کرونایی تهران تمام مشاغل گروه 2 نیز تعطیل می شوند.

وی افزود: سالن های تئاتر از فردا 17 فروردین 1400 تعطیل هستند. البته با پیگیری های انجام شده جلسه اضطراری درباره شهر تهران برگزار خواهد شد و اگر مصوبه جدیدی در این جلسه درباره سینما و تئاتر وجود داشته باشد مبنای عمل ما قرار خواهد گرفت.

به گزارش ایرنا، در حالی که چند روزی بیشتر از بازگشایی تماشاخانه های تئاتر در تهران نمی گذرد با تغییر رنگ کرونایی تهران به قرمز کرونا برای بار دوم در سال جدید در خانه ها و سالن های تئاتر بسته شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیر روابط عمومی و امور بین الملل خانه هنرمندان ایران منصوب شد.

به گزارش صبا به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل خانه هنرمندان ایران، طی حکمی از سوی مجید رجبی معمار مدیرعامل خانه هنرمندان ایران ، کیوان کثیریان به عنوان مدیر روابط عمومی و امور بین الملل خانه هنرمندان منصوب شد.

در بخشی از این حکم آمده است:

خانه هنرمندان ایران بیش از هر دوره ای نیازمند توسعه ارتباطات و تعامل مستمر و بهنگام با رسانه ها و نهادهای فرهنگی هنری و انعکاس اهداف و برنامه ها و فعالیت های خویش است.

کیوان کثیریان متولد 1350 روزنامه نگار و منتقد سینما، بیش از سه دهه سابقه رسانه ای دارد. سردبیری خبرگزاری خبرانلاین، سردبیری سروش هفتگی، سردبیری ماهنامه هنروتجربه، مدیرمسئولی و صاحب امتیازی دوهفته نامه هنروسینما، جانشینی سردبیری ماهنامه فیلمنگار، معاونت سردبیری روزنامه تهران امروز، سردبیری سایت ایران تئاتر، مدیرمسئولی و سردبیری سایت سینماسینما، ریاست انجمن منتقدان سینمایی ایران، عضویت در هیات مدیره کانون ملی منتقدان تئاتر ایران، پنج دوره عضویت هیات مدیره انجمن منتقدان سینما، پنج دوره دبیری جشن بزرگ منتقدان سینما، تاسیس و دبیری آکادمی سینماسینما و چهار دوره مدیریت رسانه و ارتباطات جشنواره جهانی فجر در کارنامه او به چشم می خورد. او همچنین از سال 92 تاکنون مدیر سینماتک خانه هنرمندان ایران است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
در کمتر از یک هفته پس از انتقال سینما و تئاتر به گروه مشاغل 2 و بازگشایی آن ها در شرایط نارنجی، با قرمز شدن وضعیت کرونایی در پایتخت، بار دیگر این دو صنف با تعطیلی کرونایی مواجه شدند!

به گزارش خبرنگار مهر ، با تغییر وضعیت کرونایی شهر تهران از نارنجی به قرمز که صبح امروز دوشنبه 16 فروردین ماه از سوی ستاد ملی کرونا اعلام شد، کلیه مشاغل گروه دو نیز مشمول تعطیلی کامل شدند تا عمر خوشحالی فعالان سینما و تئاتر از تغییر گروه شغلی از 3 به 2 و امکان فعالیت در شرایط نارنجی، به یک هفته هم قد ندهد.

بر اساس قانون گروه بندی مشاغل و صنوف از سوی ستاد ملی کرونا ، کلیه مشاغل گروه 2 امکان فعالیت در شرایط آبی، زرد و نارنجی را دارند و تنها در وضعیت قرمز ملزم به تعطیلی هستند.

5 روز پیش بود که ستاد ملی کرونا به واسطه پیگیری مسئولان وزارت ارشاد با انتقال تئاتر و سینما به گروه مشاغل 2 موافقت کرد و همین تصمیم باعث شد سالن های سینما و تئاتر پس از چند روز تعطیلی به واسطه شرایط نارنجی پایتخت، از تاریخ 11 فروردین مجدد آغاز به کار کنند.

صبح امروز اما ورق برگشت و با قرمز شدن وضعیت تهران بار دیگر کلیه سینماها و سالن های نمایش ملزم به تعطیلی شدند.

قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی ارشاد پیش از این در گفتگو با خبرنگار مهر به بهانه تغییر گروه شغلی سینما و تئاتر از 3 به 2، توضیح داده بود: با این تغییر گروه کلیه سالن های سینما و تئاتر می توانند در کلیه شهرهای نارنجی، زرد و آبی با رعایت پروتکل های بهداشتی فعالیت خود را ادامه دهند و تنها در شرایط قرمز این فعالیت ها تعطیل خواهد شد.

با گذشت چند ساعت از اعلام رسمی تغییر وضعیت کرونایی شهر تهران هنوز زیرمجموعه های وزارت ارشاد به صورت رسمی درباره تعطیلی سینما و تئاتر اطلاعیه ای صادر نکرده اند اما طبق قانون و نیز اطلاع رسانی های قبلی درباره وضعیت فعالیت این دو صنف، تعطیلی کلیه سینماها و سالن های نمایش از امروز، الزامی است.

بحران حاکم بر فعالیت تئاتر و سینما در حالی وارد دومین سال شده و تهدیدهای جدی تری را متوجه فعالان این دو حوزه در نخستین ماه سال 1400 کرده است، که به نظر می رسد تعطیلی و بازگشایی گاه به گاه تا پایان سال جاری همچنان گریبان گیر تصمیم گیران خواهد بود و همچنان بزرگ ترین معضل پیش روی این دو صنف نحیف هنری، بلاتکلیفی است.

کد خبر 5181775

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
در نشست خبری هفته هنر انقلاب اسلامی، 5 نامزد نهایی این رویداد هنری معرفی شدند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، نشست خبری هفته هنر انقلاب اسلامی صبح امروز دوشنبه 16 فروردین ماه با حضور مجدالدین معلمی دبیر هفته هنر انقلاب اسلامی، سیدمسعود شجاعی طباطبایی مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری و سید مرتضی دارابی در سالن مهر حوزه هنری برگزار شد.

در این نشست ضمن اعلام جزئیات برگزاری مراسم چهره هنر انقلاب اسلامی، 5 نامزد نهایی این رویداد معرفی شدند.

معلمی در ابتدای این نشست گفت: ششمین سالی است که حوزه هنری چهره هنر انقلاب را معرفی می کند. در دبیرخانه این رویداد کارگروهی داریم و افرادی که آثار بیشتر دیده شده در طول سال دارند و یا فعالیتی کرده اند که توانسته مخاطب عمومی را در سطحی گسترده دربربگیرد، رصد و معرفی می کنند. در نهایت با برگزاری یک نظرسنجی با حضور فرهیختگان، اهالی فرهنگ و هنر و رسانه تعدادی از نامزدهای این جایزه معرفی شدند.

وی اضافه کرد: امسال در شرایط سختی به این افراد رسیدیم. سال سختی بود از این منظر که به دلیل شیوع کرونا، هنرمندان کمتر می توانستند هنر خود را عرضه کند و محافلی نظیر کنسرت ها، سینماها، گالری ها و ... بسته شد. این تعطیلی ها فشار سختی را به عرصه هنر داشت، البته دستاورد خوبی را هم به همراه داشت چرا که باعث شد توجه هنرمندان به رسانه های جدید بیشتر جلب شود. به نظرم تجربه سال 99 تجربه خوبی برای اهالی هنر بود که اگر فضای مجازی را جدی بگیرند، در این فضا می توانند مخاطبین جدیدی را پیدا کنند.

معلمی خاطرنشان کرد: در طول سال 1399 چندین مناسبت بزرگ را داشتیم. ویروس کرونا سبب خلق آثار هنری زیادی شد، هم چنین سالگرد شهادت سردار سلیمانی را داشتیم و محرم نیز بود.

در بخش دیگری از این نشست خبری، مسعود شجاعی طباطبایی دبیر مسابقه کارتون، پوستر و کاریکاتور فلسطین تنها نیست صحبت کرد. او گفت: فراخوان این مسابقه سال پیش در آذرماه مطرح شد، بعد از اتفاق تلخی که در ارتباط با صحبت های آقای مکرون مطرح شد و هم چنین سازش کشورهای عربی با اسرائیل فراخوان این جشنواره در سه حوزه کارتون، پوستر و کاریکاتور منتشر کردیم. به نظرم عادی سازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی را باید جدی گرفت و از این جهت برگزاری این مسابقه دارای اهمیت زیادی است.

وی با اشاره به روند داوری آثار رسیده به این مسابقه گفت: داوری این مسابقه توسط دو تیم داوری داخلی و خارجی انجام شد که در گروه داوری خارجی چهره های نامدار زیادی از کشورهای مالزی، ایتالیا و ... به چشم می خورند، در بین داوران ایرانی نیز چهره هایی نظیر محمد خضایی، عباس ناصری، سعید صادقی، مسعود ضیایی در کنار بنده حضور داشتند.

شجاعی طباطبایی درخصوص برگزاری اختتامیه این جشنواره گفت: می خواستیم افراد برتر این مسابقه را در اواخر سال گذشته معرفی کنیم اما بهتر بود که در مناسبتی برگزار شود. به همین جهت مراسم اختتامیه این مسابقه همزمان با روز قدس در 17 اردیبهشت ماه برگزار می شود. تندیس فاخر و ارزشمندی برای برگزیدگان این جشنواره طراحی شده است که به نوعی یک فلسطینی را در حال مبارزه نشان می دهد. هدیه ویژه ای نیز به نفرات برگزیده اهدا خواهد شد.

سیدمرتضی دارابی دبیر هنرواره ملی روایت جهاد، دیگر سخنران این نشست خبری بود. او با اشاره به شکل گیری این رویداد هنری گفت: بنای هنرواره ملی روایت جهاد از صحبتی بود که مقام معظم رهبری در دیدار خود در اردیبهشت سال 1399 با کادر درمان داشتند مبنی بر اینکه: ای کاش آوینی هایی بودند تا فداکاری این روزهای کادر درمان را روایت کنند.

وی اضافه کرد: یکی از بخش هایی که در این جشنواره دیده شده است، ویژه اهالی رسانه است؛ چه در حوزه گزارش های مکتوب و چه در حوزه گزارش های تصویری.

دبیر هنرواره ملی روایت جهاد درخصوص آثار رسیده به این رویداد فرهنگی گفت: مجموع آثار دریافتی 5 هزا ر و 540 اثر بود که با درنظر گرفتن آثار دانش آموزی به تعداد 5 هزار و 888، تعداد آثار به 11 هزار و 428 اثر رسید. با توجه به هدف اصلی برگزاری این رویداد، مراسم اختتامیه و معرفی برگزیدگان آن همزمان با سالگرد شهادت سیدمرتضی آوینی در 21 فروردین ماه انجام می شود.

معلمی، دبیر هفته هنر انقلاب اسلامی در بخش دوم صحبت های خود با اشاره به معرفی چهره هنر انقلاب اسلامی در سال 1398 گفت: در سال 1398 نتوانستیم چهره هنر سال را معرفی کنیم، چرا که کرونا بود و تجربه ای نداشتیم. امسال در مراسم افتتاحیه چهره هنر سال 1398 و در اختتامیه چهره هنر سال 1399 معرفی می شوند.

وی ضمن معرفی پنج نامزد نهایی این رویداد گفت: میکائیل براتی، علی حدادی اصل، محمدرضا حسابی و حسین صفارزادگان، محمدرضا دوست محمدی، کلر ژوبرت، جلیل سامان، محمدرضا سرشار، سیاوش سرمدی، محمدرضا شفاه، زینب عرفانیان، افشین علا، عبدالحمید قدیریان، علی محمد مودب و وحید یامین پور 14 نامزد ابتدایی چهره هنر انقلاب اسلامی هستند. براساس نظرسنجی انجام شده، 5 نامزد نهایی چهره هنر انقلاب در سال 1399 بدین شرح معرفی می شوند:

محمدرضا دوست محمدی، طراح و گرافیست

جلیل سامان، کارگردان سینما و تلویزیون

افشین علا، شاعر

علی محمد مؤدب، شاعر

وحید یامین پور، نویسنده

انتهای پیام/+

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۷ سایت های دیگر : خبرگزاری کتاب ایران

رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران معتقد است؛ در سال پیش رو کمبود نقدینگی و خطر اتمام کاغذ فرهنگی، خطر کوچ کردن سرمایه ها از حوزه های فرهنگی به سایر حوزه های اقتصادی را قوت می بخشد.

به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایبنا؛ هومان حسن پور، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با بیان اینکه کتاب فروشان دوران رکود سختی را تجربه می کنند، گفت: روزهای پایانی سال گذشته و ایام نوروز هم از این قاعده مسثنی نبود و اگرچه به تازگی عیدی دادن کتاب به عنوان یک فرهنگ در میان مردم جامعه در حال نهادینه شدن است اما مشکلات اقتصادی و محدویت های کرونا مانع از خریدهای نوروزی مردم شد.

وی افزود: سال 1399 دومین سالی بود که شاهد رکود در بازار کتاب بودیم. این رکود در آخرین حلقه صنعت نشر یعنی کتاب فروشی ها بروز عینی داشت که علاوه بر ضربات ناشی از کرونا و مسائل اقتصادی دیگر، سایر اضلاع نشر کشور ازجمله ناشران، موزعان را نیز درگیر مسائل دیگری کرد.

خطر اتمام کاغذ فرهنگی

حسن پور با اشاره به پیش بینی های خود از بازار صنعت نشر در سال 1400 عنوان کرد: در حال حاضر کمبود نقدینگی در بازار کتاب و خطر اتمام کاغذ فرهنگی (دولتی) که زمزمه های آن شنیده می شود، به شدت بازار کتاب و سه ضلع موثر آن یعنی نشر، توزیع و کتاب فروشی را در ماه های آینده تهدید می کند.

به گفته وی، اگر این موضوعات حل نشود، تجربه صدماتی که کتاب های نفیس و هنری و کارت پستال فروشی ها و کتاب های رنگی کودکان و نوجوانان به دلیل عدم دریافت سهمیه کاغذ گلاسه دولتی خوردند، به تمام پیکره نشر و کتاب فروشی های کشور سرایت می کند و این خسارات غیرقابل جبران خواهد بود.

حسن پور با اشاره به برخی از این مشکلات توضیح داد: ما در بازار نشر گرفتار اختلال حاصل از عرضه کتاب در فضاها و مسیرهای غیرقانونی و تخفیف های غیرقانونی یعنی تخفیف های خارج از چارچوب قوانین نظام صنفی در فضای مجازی و غیرمجازی هم بودیم.

وی یادآور شد: این موضوع درحالی رخ می دهد که به جز برخی مقاطع، خیلی از این کتاب ها را می شود با کیفیت بسیار بالاتر -از نظر فنی و متنی و محتوایی- بدون تخفیف ولی با قیمت پایین تر از طریق کتاب فروشی ها به شکل حضوری یا مجازی خریداری کرد.

حسن پور در ادامه با بیان اینکه سال گذشته فروش کتاب های درسی را از کتاب فروشان گرفتند و امسال زمزمه دریافت مالیات از ناشران کتاب های آموزشی فرهنگی شنیده می شود، گفت: همه این موضوعات می تواند موجب افزایش بهای تمام شده و کوچ سرمایه از حوزه فرهنگی به حوزه های اقتصادی غیرفرهنگی شود. این وضعیت، علاوه بر فشار هایی که به انتشاراتی هایی فعال وارد می کند، تاثیر مستقیمی نیز برای مخاطبان با دامنه گسترده و جایگاه کتاب در سبد خانوار و به تبع آن بر میزان فروش کتاب فروشی ها خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: تاثیر شرایط کرونا بر فروش کتاب در سال جدید

وی تاکید کرد: امیدواریم با عملی شدن وعده های پرداخت وام ، نقدینگی مورد نیاز فعالان حوزه نشر تامین شود؛ زیرا نباید فراموش شود قیمت کتاب مانند کالاهای دیگر نیست که هرچه بالاتر برود مردم آن را خریداری کنند.

رئیس اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران با اشاره به خطر اتمام کاغذ فرهنگی ادامه داد: این موضوع باعث شده ناشران نتوانند متناسب با افزایش سایر نهاده های تولید، قیمت کتاب را بالا ببرند و این یعنی رسیدن به بحران نقدینگی و به همین دلیل امیدوارم خطر اتمام کاغذ فرهنگی رفع شود و کاغذ تامین شود و زمزمه های اخذ مالیات از ناشران آموزشی فرهنگی به واقعیت تبدیل نشود.

لینک خبر :‌ چاپ و نشر آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۷ سایت های دیگر : خبرگزاری تسنیم خبرگزاری اقتصادی ایران

افزایش قیمت 70 هزار تومانی در بازار کاغذ تحریر در همین چند روز نخست از شروع فعالیت بازار در سال جدی شوک قابل توجهی را به جامعه مصرف کنندگان وارد کرده است.

به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسیم، در حالیکه تنها 3 روز از آغاز فعالیت بازار در سال جدید می گذرد، قیمت کاغذ تحریر که در ماه های پایانی سال گذشته شیب افزایشی را در پیش گرفته بود و از بندی 370 هزار تومان به بندی 620 هزار تومان افزایش یافته بود، با یک افزایش ناگهانی به بندی 690 هزار تومان رسید.

بر این اساس قیمت هر بند کاغذ تحریر 70 در 100 چینی با گرماژ 70 گرم بندی 690 هزار تومان و هر بند کاغذ 60 در 90 با گرماژ 70 گرم با بندی 590 هزار تومان معامله شده است. کاغذ تحریر اندونزی نیز بندی 800 هزار تومان قیمت خورده است. کاغذهای روزنامه ، A4 و مقوای ایندربورد نیز با افزایش قیمت مواجه شده اند.

این افزایش قیمت ها آنهم در شرایطی که بازار هنوز خود را در سال جدید پیدا نکرده است، غیر واقعی به نظر می رسد. بنا به گفته برخی از فعالان این بازار، افزایش قیمت ها ناشی از زیاده خواهی های واردکنندگانی است که سال گذشته به دلیل نبود شرایط متناسب میان عرضه و تقاضا مجبور به پایین نگه داشتن قیمت ها شده بودند.

بیشتر بخوانید:

از سوی دیگر نمی توان افزایش قیمت جهانی کاغذ تحریر را نیز نادیده گرفت تا جاییکه سازمان حمایت از مصرف کنندگان نیز در مصوبه اخیر خود در سال جاری قیمت کاغذ تحریر و وارداتی وارد شده با ارز دولتی را که در اختیار وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی است ، را نیز با مقداری افزایش همراه کرده است.

آشفته بازار کاغذ در ماه های اخیر با توجه به اینکه افزایش قیمت در پی افزایش تقاضای جدی در بازار رخ نداده بود، باید کنترل می شد که متاسفانه نهادهای ذیربط اقدامی جدی نداشتند، برخی از فعالان این بازار از جمله محسن قدبیگی می گوید که این افزایش قیمت ها تا خرداد ادامه خواهد داشت و بعد از آن به یک قیمت منطقی کاهش پیدا خواهد کرد.

اگرچه این افزایش و کاهش های قیمت در بازار کاغذ در سال های گذشته نیزمسبوق به سابقه بوده است، اما زمانی که به این سابقه نگاه می کنیم، کاهش قیمت ها در نتیجه اختصاص ارز برای واردات کاغذ دولتی رخ داده است، موضوعی که دولت حداقل حالا تنها چند ماه مانده به انتهای فعالیت 8 ساله اش بعید است که دیگر آن را اجرایی کند هرچند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنان پیگیر ماجرا است.

ناشران به عنوان مصرف کنندگان جدی کاغذ تحریر همچنان کمابیش از سهیمیه باقی مانده کاغذ در اسل 98 بهره می برند، سهمیه ای که برای سال 99 بر روی کاغذ تصویب شد اما اجرایی نشده است. باید دید که وزارت ارشاد در ماه های باقی مانده از عمر دولت می تواند این سهیمه را برای ناشران بازپس گیرد یا خیر. به هر حال آنچه که در عمل محرز است این است که صنعت نشر ایران توان فعالیت با کاغذ بندی 700 هزار تومان را ندارد.

لینک خبر :‌ چاپ و نشر آنلاین
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، از بررسی طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی به عنوان یکی از اولویت های مهم دستورکار این کمیسیون در سال 1400 یاد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۷ سایت های دیگر : خانه ملت نماینده آی سی تی نیوز

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سیدعلی یزدی خواه، با اشاره به مهمترین اقدام کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در سال گذشته، گفت: سال گذشته طرح جوانی جمعیت و تعالی خانواده را که در سه دوره مجلس شورای اسلامی بدون نتیجه باقی مانده بود را با مساعدت نمایندگان به تصویب رساندیم که اقدام بسیار مهم و ارزشمندی بود.

طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی اعلام وصول شده است

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، در بیان مهمترین اولویت های این کمیسیون در سال 1400، ادامه داد: بررسی طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی که توسط هیات رییسه مجلس اعلام وصول شده است یکی از مهمترین اولویت های دستورکار کمیسیون فرهنگی در سال جاری خواهد بود.

وی افزود: ما معتقدیم که حقوق کاربران در فضای مجازی به شدت در حال تضییع شدن است، کما اینکه هم اکنون هزینه اینترنت داخلی و بین المللی برابر است و طبق مصوبه مجلس در قانون بودجه 1400 باید نرخ استفاده از خدمات اینترنت داخلی یک سوم قیمت اینترنت بین المللی باشد که هنوز توسط دولت عملیاتی نشده است.

عضو مجمع نمایندگان استان تهران در مجلس، تصریح کرد: تاکنون هزاران ساعت کار کارشناسی روی این طرح انجام شده است و از نظر متخصصان مربوطه فعال در وزارتخانه ها، نهاد های مختلف و نمایندگانی از قوه قضاییه برای تدوین این طرح استفاده شده و قریب دو ماه نیز در مرکز پژوهش های مجلس مورد بررسی مجدد قرار گرفت.

یزدی خواه اظهار کرد: ما با پیشنهاد این طرح به دنبال توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال در حوزه فضای مجازی هستیم چرا که با توجه به ایجاد وضعیت ناشی از شیوع کرونا، تجربه مفیدی در این زمینه در کشور به وجود آمد و ضرورت استفاده گسترده تر از فضای مجازی برای رونق کسب و کار ها و ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی ایجاد شد، ضمن اینکه یکی از مشکلاتی که در حوزه فضای مجازی وجود داشته عدم پایش مطالبی بوده که توسط پلتفرم هایی که در این حوزه فعالیت دارند بارگذاری می شوند و از کودکان تا سایر افراد جامعه به طور یکسان بدان دسترسی دارند و نیاز های عاطفی و روحی-روانی و اقتصادی و ... در این فضا هیچ تمایزی ندارند.

وی افزود: بدآموزی هایی که بارگذاری مطالب در برخی شبکه های اجتماعی به همراه دارد از حیث استفاده از مواد مخدر، سلاح، مهمات و مواد تخریب کننده و ترویج موضوعات تروریستی، همچنین سوءاستفاده های کلان اقتصادی از طریق راه اندازی سایت های قمار در فضای مجازی که در پی آن افراد زیادی متضرر شده و هستی خود را باخته اند نیز ناشی از عدم کنترل این فضا است.

ضرورت سطح بندی نیاز های افراد در فضای مجازی

یزدی خواه عنوان کرد: آنچه مسلم است نیاز های کودکان و افراد بزرگسال یا افراد عادی با نخبگان در فضای مجازی متفاوت است، بنابراین قطعا باید برای حفظ فرزندان و تحکیم بنیان خانواده ها این نیاز ها سطح بندی شوند، چرا که اخبار جعلی متعددی در این فضا منتشر شده و باعث آسیب های هنگفت مالی، حیثیتی و عاطفی به افراد می شوند.

چرا مسئولان دولتی هیچ اعتنایی به وضعیت موجود در فضای مجازی نمی کنند؟

وی اظهار کرد: سالهاست حقوق کاربران فضای مجازی مورد هجمه قرار گرفته و مسئولان دولتی که موظف هستند این فضا را مدیریت و تمشیت کنند، هیچ اعتنایی به این حوزه ندارند، به گونه ای که ما هزاران نامه، امضا، مراجعه و تماس از سوی اقشار مختلف جامعه داریم که از عدم ورود کمیسیون فرهنگی مجلس به این موضوع گلایه دارند و ابتدا زعم ما این بود که شورای عالی فضای مجازی و کمیسیون های مربوطه آن، به این موضوع ورود پیدا کرده و مصوبات خوبی را گذرانده و اجرا می کنند.

یزدی خواه افزود: سالهاست بحث ایجاد شبکه ملی اطلاعات مطرح بوده، اما در عمل کار جدی برای آن انجام نشده است، تاجاییکه رهبر معظم انقلاب اسلامی در مناسبت های مختلف به عملکرد مسئولان در این حوزه انتقاد کردند؛ بنابراین کمیسیون فرهنگی مجلس تصویب طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی را به طور جدی پیگیری خواهد کرد.

وی گفت: این اقدام با نگاه کارشناسی فارغ از دیدگاه های سیاسی دنبال خواهد شد، کمااینکه تمام کشور های دنیا ضوابط خاصی را برای استفاده از فضای مجازی تدوین کرده اند، اما متاسفانه در ایران از این موضوع غفلت شده که باید در این خصوص از ملت عزیزمان عذرخواهی کرده و هر چه زودتر جبران مافات کنیم.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم، یادآور شد: اساسنامه باشگاهداری در کشور چه در حوزه ورزش و چه فضای مجازی از دیگر اولویت های دستورکار این کمیسیون در سال 1400 خواهد بود، چرا که هم اکنون بسیاری از جوانان در باشگاه های بازی های رایانه ای عضو می شوند و توانمندی های خود را به منصه ظهور می رسانند و در مسابقاتی در سطح ملی و جهانی نیز شرکت می کنند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: مسابقات المپیک از دیگر موضوعاتی است که این کمیسیون بر روی آن متمرکز شده و در حال بررسی این موضوع است. همچنین موضوعاتی دیگری در حوزه های سینما، تئاتر و کتابخانه ها نیز در حال بررسی است، کما اینکه بررسی اساسنامه صدا و سیما در دستورکار کمیسیون فرهنگی قرار دارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان از گران شدن زینک به دلیل افزایش قیمت جهانی آلومینیوم خبر داد و گفت: پیش بینی می شود قیمت زینک در سال جاری با افزایش قیمت پنج تا هشت درصدی روبه رو شود که با توجه به تحولات جهانی رخ می دهد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۷ سایت های دیگر : چاپ و نشر آنلاین

غلامرضا شجاع مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره به وضعیت مواد اولیه مورد نیاز لیتوگرافان در بازار گفت: پیش بینی می شود قیمت زینک بین پنج تا هشت درصد در بازار افزایش داشته باشد که علت آن بالا رفتن قیمت جهانی آلومینیوم خام است.

وی ادامه داد: کشور چین که تولیدکننده بخش عمده زینک در دنیا است اعلام کرده است که به دنبال گران شدن 15 درصدی آلومینیوم خام از این پس پروفرماهای سفارش دهندگان حدود هشت درصد افزایش قیمت خواهد داشت که نرخ نسبتا منصفانه ای است.

شجاع همچنین به افزایش قیمت داروی ظهور مورد نیاز لیتوگرافان طی دو سال اخیر اشاره کرد و گفت: طی دو سال اخیر افزایش قیمت بسیار زیادی را در حوزه تولیدات داخلی داشتیم به طوری که قیمت کنونی هر گالن داروی ظهور نسبت به سال 98 حدود 100 برابر افزایش داشته است.

وی با بیان این که در این میان بسیاری از داروسازهای داخلی قیمت محصولات خود را افزایش داده اند، افزود: این موضوع درحالی رخ داده است که 90 درصد این داروها از آب است و این افزایش قیمت ها اصلا منصفانه نیست، اما برخی از شرکت های تولیدی نسبت به این کار اقدام کرده اند که صدمه زیادی به لیتوگرافان وارد کرده است.

شجاع تاکید کرد: قیمت یک گالن 20 لیتری داروی ظهور اکنون در بازار آزاد از 180 تا 450 هزار تومان به تناسب کیفیت و شرکت تولیدکننده متفاوت است، درحالی که ما سال گذشته هر گالن را حدود 170 هزار تومان به اعضای خود می فروختیم.

وی همچنین از مذاکره با چند شرکت داروساز برای تامین مواد مورد نیاز لیتوگرافان خبر داد و گفت: تلاش داریم شرکت هایی را انتخاب کنیم که محصولات آن ها از کیفیت و استاندارد لازم و مناسب برخوردار باشد و با قیمت مناسبی نیز در اختیار اعضا قرار دهیم.

شجاع در بخش دیگر صحبت های خود به ارسال نامه به سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز اشاره کرد و یادآور شد: در این نامه از وزیر خواسته ام دستور تشکیل و احیای شورای سیاستگذاری دولت و بخش خصوصی صنعت چاپ را صادر کند زیرا این کار از وظایف وزارتخانه ها است.

وی در این زمینه توضیح داد: پیش از این در پایان دولت قبل این شورا به مدت دو سال به همت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی فعال بود که پس ازمدتی منحل شد اما اکنون زمینه آغاز دوباره فعالیت این شورا مهیا است.

شجاع با بیان اینکه عضویت افراد متخصص و کارشناس صنعت چاپ در حوز ه های مختلف از جمله ملزومات این شورا است، گفت: این شورا برای کمک به تولیدکنندگان و صنایع مختلف است تا با توجه به نیاز صنف و دست اندرکاران بخش های مختلف آن نسبت به تولید و تامین مواد اولیه همچنین تصمیم گیری های کلان در بخش های مختلف صنعت موثر باشد.

غلامرضا شجاع مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره به وضعیت مواد اولیه مورد نیاز لیتوگرافان در بازار گفت: پیش بینی می شود قیمت زینک بین پنج تا هشت درصد در بازار افزایش داشته باشد که علت آن بالا رفتن قیمت جهانی آلومینیوم خام است.

وی ادامه داد: کشور چین که تولیدکننده بخش عمده زینک در دنیا است اعلام کرده است که به دنبال گران شدن 15 درصدی آلومینیوم خام از این پس پروفرماهای سفارش دهندگان حدود هشت درصد افزایش قیمت خواهد داشت که نرخ نسبتا منصفانه ای است.

شجاع همچنین به افزایش قیمت داروی ظهور مورد نیاز لیتوگرافان طی دو سال اخیر اشاره کرد و گفت: طی دو سال اخیر افزایش قیمت بسیار زیادی را در حوزه تولیدات داخلی داشتیم به طوری که قیمت کنونی هر گالن داروی ظهور نسبت به سال 98 حدود 100 برابر افزایش داشته است.

وی با بیان این که در این میان بسیاری از داروسازهای داخلی قیمت محصولات خود را افزایش داده اند، افزود: این موضوع درحالی رخ داده است که 90 درصد این داروها از آب است و این افزایش قیمت ها اصلا منصفانه نیست، اما برخی از شرکت های تولیدی نسبت به این کار اقدام کرده اند که صدمه زیادی به لیتوگرافان وارد کرده است.

شجاع تاکید کرد: قیمت یک گالن 20 لیتری داروی ظهور اکنون در بازار آزاد از 180 تا 450 هزار تومان به تناسب کیفیت و شرکت تولیدکننده متفاوت است، درحالی که ما سال گذشته هر گالن را حدود 170 هزار تومان به اعضای خود می فروختیم.

وی همچنین از مذاکره با چند شرکت داروساز برای تامین مواد مورد نیاز لیتوگرافان خبر داد و گفت: تلاش داریم شرکت هایی را انتخاب کنیم که محصولات آن ها از کیفیت و استاندارد لازم و مناسب برخوردار باشد و با قیمت مناسبی نیز در اختیار اعضا قرار دهیم.

شجاع در بخش دیگر صحبت های خود به ارسال نامه به سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز اشاره کرد و یادآور شد: در این نامه از وزیر خواسته ام دستور تشکیل و احیای شورای سیاستگذاری دولت و بخش خصوصی صنعت چاپ را صادر کند زیرا این کار از وظایف وزارتخانه ها است.

وی در این زمینه توضیح داد: پیش از این در پایان دولت قبل این شورا به مدت دو سال به همت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی فعال بود که پس ازمدتی منحل شد اما اکنون زمینه آغاز دوباره فعالیت این شورا مهیا است.

شجاع با بیان اینکه عضویت افراد متخصص و کارشناس صنعت چاپ در حوز ه های مختلف از جمله ملزومات این شورا است، گفت: این شورا برای کمک به تولیدکنندگان و صنایع مختلف است تا با توجه به نیاز صنف و دست اندرکاران بخش های مختلف آن نسبت به تولید و تامین مواد اولیه همچنین تصمیم گیری های کلان در بخش های مختلف صنعت موثر باشد.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
مدیرعامل کارخانه تولید کاغذ تحریر و رئیس سندیکای تولید گنندگان، گفت: در حالی که تا چند سال پیش 100 هزار تن داخل کشور تولید می کردیم اما با حمایت دولت از واردات، انگیزه های تولید گرفته شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۶

گروه فرهنگ و هنر یکتا پرس، ابوالفضل روغنی گلپایگانی، مدیرعامل کارخانه تولید کاغذ تحریر و رئیس سندیکای تولید گنندگان در خصوص کمبود کاغذ گفت : کارنامه عملی دولت در تولید کاغذ ، نه تنها قابل دفاع نیست بلکه مردود هم است.

وی اضافه کرد ما در زمینه کاغذ تحریر به عقب برگشتیم و کلا به سمت نابودی رفتیم. در حالی که تا چند سال پیش 100 هزار تن داخل کشور تولید می کردیم اما با حمایت دولت از واردات، انگیزه های تولید گرفته شد . و هیچ کدام از دولت ها حمایت دقیق و منطقی از کاغذ نکردند.

روغنی گفت ارز 4200 تومانی شرکت های داخلی را زمین گیر کرد . در این راستا کارخانه چوب و کاغذ مازندران و سایر شرکت ها از این پشتوانه قدرتمند استفاده کرده و بازار داخلی پرثباتی برای خودایجاد کردند. اما متاسفانه این موضوع در سال 95 به بعد رها و به نوعی از دستور کار خارج شد و کشش به سمت واردات بیشتر شد تا زمانی که ارز 4200 تومانی برای واردات کاغذ اختصاص پیدا کرد و رسما شرکت های داخلی زمین گیر شدند. چرا که به مواد اولیه تولید ارز 4200 تومانی تعلق نمی گرفت در مقابل برای واردات کاغذ خارجی ارز دولتی پرداخت می شد.ارزی که نه سر سفره مصرف کننده رفت نه سر سفره ناشران و مطبوعات رفت ، بنابراین از سال 97 به بعد انگیره تولید هم کم کم از میان رفته و تولید کاغذ تحریر در کشور به صفر رسیده است.

آیا دولت نمی توانست تنها بخش محدودی از این میلیون ها دلاری که صرف واردات کاغذ تحریر کرد را برای زمینه سازی تولید و رفع مشکلات کارخانه هایی کند که اساسا فلسفه وجودشان تولید چاپ و تحریر بوده و امروز به فعالیت دیگری مشغول شده اند ؟

به نظر می رسد حالا که در پایان دهه 90 قرار داریم و دولت تدبیر و امید نیز بعد از 8 سال کار در اتمام دوره فعالیت خود قرار دارد، می توان با نگاه به گذشته از شکست ها و موفقیت هایی که در حوزه تولید کاغذ در کشور وجود داشته درس گرفت و به این نکته رسید که چرا وضعیت ما پس از ده سال تاکید بر تولید داخلی همچنان در حوزه کاغذ وضعیت نامطلوبی است ؟

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ یکتا پرس
هنرکارت چند منظوره است و فرایند تولید و توزیعش زمانبر. این کارت با هدف شفافیت و امکان بالا بردن عدالت در نحوه ارائه خدمات مالی به اعضای صندوق طراحی شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۶ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران ایرانا

به گزارش خبرنگار مهر ، روز پانزدهم فروردین 1399 یادداشتی به قلم امیر هاشمی مقدم در نقد شیوه ارسال هنرکارت توسط صندوق حمایت از هنرمندان، نویسندگان و روزنامه نگاران منتشر شد که از اینجا قابل مطالعه است. صندوق حمایت از هنرمندان، نویسندگان و روزنامه نگاران در پاسخ خود به این انتقاد نکاتی را یادآور شده است که در ادامه خواهید خواند:

احتراماً عطف به مطلب منتشر شده در تاریخ 1400/01/15 که در آن خبرگزاری تحت عنوان هدیه به نویسندگان، با طعم تحقیر براساس اظهارات جناب آقای امیر هاشمی مقدم در خصوص هنرکارت بازتاب یافت به آگاهی می رساند:

1- صدور هنر کارت در پاسخ به مطالبات چندین ساله اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه، تکمیل زنجیره حمایتی و خدماتی و براساس نیاز سنجی های انجام گرفته طی جلسات متعدد با فعالان حوزه فرهنگی و هنری در سال 99 بعنوان کارت شناسایی و اعتباری اعضای صندوق اعتباری هنر عملیاتی شد.

2- از آنجا که هنرکارت عضو شبکه شتاب است، تمامی تعاملات مالی صندوق با اعضا از جمله وام، بیمه، کمک مستمری و... را پوشش می دهد تلفیقی از کارت شناسایی، بانکی و رفاهی است که تاکنون شبیه این کار در کشور صورت نگرفته است. بر این اساس جلسات متعدد با بانک ها و نهادهای مالی برگزار شد. طی نتایج بدست آمده و تجربه موفق بانک آینده در راه اندازی باشگاه مشتریان، امکان ارائه خدمات به اعضای صندوق براساس اهداف مذکور از طریق این بانک میسر شد.

3- ارائه بن خرید کتاب تاکنون از طریق معاونت فرهنگی صورت می گرفته است و صندوق تاکنون کمک هزینه ای بابت خرید بن کتاب از طریق بانک های دیگر مبلغی به حساب اعضا واریز نکرده است.

4- تاکنون بیش از 88 هزار نفر در سامانه هنر کارت ثبت نام کرده اند. از این تعداد 63 هزار نفر عضو صندوق و مشمول دریافت هنرکارت هستند. بیش از 43 هزار کارت تاکنون چاپ و ارسال شده است و مراحل ارسال بیش از 16 هزار کارت در حال انجام است.

5- از آنجا که بیمه شدگان صندوق مشمول دریافت بیمه بیکاری نمی شوند از سوی صندوق پیشنهاد شد برای حمایت از اعضا، کمک هزینه بیکاری ایام کرونا بدلیل مشکلات ناشی از تعطیلی مراکز فرهنگی و هنری کشور پرداخت شود. با پیگیری های صورت گرفته و با حمایت مجموعه دولت، علی رغم محدودیت های بودجه ای، طی دو مرحله مبلغ 5 میلیون تومان به هنرمندان دارای نشان درجه یک هنری و یک و نیم میلیون تومان به تمامی اعضای صندوق به عنوان تسهیلات کمک هزینه ایام بیکاری کرونا از طریق هنر کارت واریز شد. لازم به ذکر است تخصیص مرحله دوم واریزی کمک هزینه ایام بیکاری کرونا در آخرین روزهای پایانی سال محقق شد که صندوق نیز به محض اخذ بودجه که مقارن با روزهای پایانی سال بود، وجه مذکور را به حساب ذی نفعان واریز کرد.

6- با توجه به چندمنظوره بودن این کارت، فرایند تولید و توزیع این کارت زمانبر است. لذا به منظور مساعدت و تسهیل در دریافت مبالغ واریزی برای کسانی که پیامک واریز برای آنها ارسال شده بود اما هنرکارت خود را دریافت نکرده بودند از طریق مراجعه به شعب بانک عامل در سراسر کشور فراهم شد.

7- طی رایزنی با مدیران کل ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی و نمایندگان صندوق در استان ها تصمیم گرفته شد هنرکارت هنرمندان استانی از طریق ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها توزیع و هنرکارت هنرمندان تهرانی به آدرس ثبت شده در سامانه هنرکارت ارسال شود که این موضوع از طریق انتشار اخبار در سایت صندوق، رسانه ها، ارسال پیامک، اطلاع رسانی ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و... به اطلاع اعضا رسید و روال تحویل از اولین هنرکارت ارسالی تا کنون هیچگونه تغییری نداشته است. انتظار می رود اصحاب محترم فرهنگ و هنر با مراجعه به پایگاه های اطلاع رسانی صندوق از نحوه ارائه خدمات مطلع شوند.

8- هنرکارت با هدف شفافیت و امکان بالا بردن عدالت در نحوه ارائه خدمات مالی به اعضای صندوق طراحی شد. مبالغ از سوی صندوق به حسابی که از سوی بانک عامل به نام اشخاص افتتاح شده است، واریز می شود. از این رو هیچگونه سود و منفعتی متوجه صندوق و دیگر نهادهای مربوطه نمی شود.

کد خبر 5181984

محمد آسیابانی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
کتاب همیشه کالای بازار کساد بوده و تا آنجا که حافظه و خاطره یاری می کند، جامعه ما به این یار مهربان روی خوش نشان نداده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۶

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری، گرچه آب باریکه ای که آن هم اغلب به لطف دانشجویان و قشر کتابخوان در این صنف جریان دارد برای حیات و روزگار گذراندن اهالی کتاب از نویسنده و ناشر تا فروشنده، تا حدودی کافی بود، اما مشکلات اقتصادی و در پس آن شیوع ویروس کرونا بیش از همیشه عرصه را بر این قشر تنگ کرد. فارغ از طرح های فصلی فروش کتاب که کمکی به کتابفروشان و ناشران و مخاطبان کتاب است، در باقی روزهای سال، کتابفروشی ها رونق چندانی ندارند. کتابفروشی ها در خیابان انقلاب که یکی از مهم ترین راسته های فروش و عرضه کتاب به شمار می روند هم از این قاعده مستثنا نیستند. بحران اقتصادی بخش مهمی از کتابخوان ها را کم پول کرده و کرونا هم همین مردم کم پول را خانه نشین کرده است. مراکز آموزشی هم بیش از یک سال است که به حالت تعطیل یا نیمه تعطیل درآمده اند که این یعنی کتابفروشی های خیابان انقلاب درآمد اصلی شان را از دست داده اند. به همین بهانه سراغی از این بازار گرفتیم.

نیاز کتاب به بن و یارانه

یکی از مشکلات عمده کتابفروشی ها نبود حمایت مستمر دولت از این صنف است. یکی از کتابفروش های قدیمی خیابان انقلاب می گوید، اگر وضع به همین روال پیش برود و شرایط هر روز بدتر از روز قبل باشد در آینده ای نزدیک شاهد تعطیلی بسیاری از کتابفروشی ها خواهیم بود: کتابفروشی ها از طرف هیچ ارگان و نهادی حمایت نمی شوند. از یک سو گرانی و از سوی دیگر کاهش قدرت خرید مردم و تمایل نداشتن به خرید کتاب، دست به دست هم داده و باعث فشار شدید به کتابفروشی ها می شود. مهدی فراهانی، فروشنده نشر ابرسفید معتقد است اگر یارانه ای برای کتاب درنظر گرفته شود، آن وقت می توان به بهبود نسبی وضعیت کتابفروشی ها امیدوار بود: در این وضعیت ضروری است که یارانه و سوبسیدی برای کتاب درنظر گرفته شود تا قیمت آن به قول معروف دولتی شود یا اینکه برای کتابخوان ها بن درنظر گرفته شود تا بتوانند کتاب را با قیمت کمتری خریداری کنند و گرانی و تورم باعث دور ماندن آنها از کتاب نشود.

این روزها جولان فروشگاه های مجازی تمام صنوف و مشاغل را تحت تأثیر قرار داده است. یکی از کتابفروش های حوالی میدان انقلاب سایت های مجازی فروش کتاب را یکی از دلایل مهم بحرانی شدن وضعیت کتابفروشی ها می داند و می گوید: هم اکنون وضعیت کتابفروشی ها خوب نیست و در این روزهای کرونایی که مردم کمتر از خانه بیرون می آیند بیشتر از فروشگاه های مجازی کتاب خریداری می کنند؛ سایت هایی که اغلب گردانندگان آنها هیچ شناختی از مقوله کتاب و کتابخوانی ندارند و بدون داشتن تخصص در این زمینه، تنها به دلیل داشتن سرمایه مانند یک تاجر فقط کتاب خرید و فروش می کنند و برایشان یک جلد کتاب تفاوتی با یک گونی سیب زمینی ندارد! فعالیت این سایت ها بازار کتابفروش ها را با چالش مواجه کرده است. در چنین شرایطی بسیاری از کتابفروشی ها تصمیم دارند با ادامه روند فعلی تعطیل کنند؛ اتفاقی که در گذشته برای برخی از کتابفروشی های قدیمی و باسابقه تهران افتاده است. بیشترین تأثیر کرونا بر رونق بیشتر سایت های فروش کتاب بوده و خانه نشینی مردم سودی برای کتابفروشی ها نداشته است.

فریب با تخفیف های 50درصدی

منصور حسن نژاد، فروشنده کتابفروشی علم و هنر و بیهق با این پیشنهاد که باید حمایت دولت از کتابفروشی ها بیشتر شود تا در رکود اقتصادی بیشتر از این ضرر نکنند، می گوید: با ادامه این روند نمی توان آینده خوبی را برای کتابفروشی ها متصور بود. در چنین اوضاعی ضروری به نظر می رسد که دولت در این حوزه ورود کند و اقدامی برای بهبود وضعیت کتابفروشی ها انجام شود. هم اکنون کتاب های کپی و بی کیفیت در بازار زیاد شده است و دولت باید نظارت دقیقی در این زمینه داشته باشد و قیمت ها را کنترل کند. به عنوان مثال کتابی با یک ترجمه ضعیف به مبلغ 300هزار تومان عرضه می شود؛ درحالی که قیمت همان کتاب با بهترین ترجمه 120هزار تومان است، اما کتاب 300هزار تومان قیمت دارد و به اسم 50درصد تخفیف آن را 150هزار تومان می فروشند و مردم هم که اغلب کتابخوان نیستند و اطلاعی از کیفیت و فاکتور های کتاب خوب و معتبر ندارند، فریب خورده و اقدام به خرید آن می کنند. به نظرم باید نظارت دقیقی هم روی قیمت ها باشد تا هرکس خودسرانه اقدام به قیمت گذاری نکند و سازوکار و فرمول و نظارتی برای تعیین قیمت و قیمت گذاری روی کتاب ها صورت بگیرد.

17هزار ناشر و قیمت گذاری های بدون نظارت

یکی از مشکلاتی که اغلب کتابفروشی ها از آن گله و شکایت دارند، قیمت گذاری بی ضابطه کتاب است. شهرام بلوایی، فروشنده انتشارات نثر می گوید: وضعیت بد کتاب مربوط به دیروز و امروز نیست و من از 15سال پیش که وارد این حرفه شدم وضعیت کتاب بد بوده و هر روز هم که می گذرد اوضاع بدتر می شود. از یک سو وجود تحریم ها و گرانی کاغذ و از سوی دیگر شیوع ویروس کرونا دست به دست هم داده تا بازار کتاب از آنچه بود کسادتر شود و درنتیجه امروز حال و روز کتابفروشی ها چندان خوب نیست. اگر تحریم و کرونا هم نباشد و به زمان قبل هم بازگردیم که ظاهرا همه چیز طبق روال بود، باز هم مشکلات این حوزه به قوت خود باقی است؛ چون در کشور ما فرهنگ کتابخوانی وجود ندارد و متأسفانه هیچ کاری هم در این زمینه انجام نمی شود.

شهرام بلوایی معتقد است در وضعیت فعلی تنها کاری که می توان برای کمک به حوزه کتاب و کتابخوانی انجام داد، حمایت دولت است: کارهای مختلفی برای حمایت و کمک به کتاب و کتابفروشی ها می توان انجام داد؛ حمایت هایی که می تواند برگزاری نمایشگاه های مختلف در طول سال یا بازگشت دوباره سوبسید کاغذ و دادن یارانه باشد. همچنین اکنون 17هزار ناشر وجود دارد و تعداد ناشران از مخاطبان کتابخوان بیشتر است! باید نظارتی در این زمینه وجود داشته باشد و هرکسی اقدام به گرفتن جواز نشر نکند.

تعطیلی مراکز آموزشی به ضرر کتابفروشی ها

تا قبل از همه گیری کرونا مراکز آموزشی و دانشگاه ها دایر بودند و دانشجو ها برای خریداری کتاب به کتابفروشی ها می رفتند، اما با شیوع کرونا و تعطیلی و سپس برگزاری مجازی کلاس ها، دانشجوها کمتر از قبل کتاب می خرند و این موضوع تأثیر زیادی بر اوضاع نابسامان کتابفروشی ها داشته است.

محسن شهسواری، یکی دیگر از کتابفروشان خیابان انقلاب(کتابفروشی دانشجویی شهسواری)با بیان این مطلب می گوید: به نظرم اگر دوباره کاغذ با ارز دولتی وارد شود و کتابی که اکنون قیمت آن 100هزار تومان است به 20هزار تومان برسد، هم به نفع فروشنده و هم خریدار خواهد بود؛ برای مثال زمانی که قیمت کتاب حداکثر 10هزار تومان بود، ما روزانه به طور میانگین 5میلیون تومان فروش داشتیم و الان که قیمت کتاب به بیش از 100هزار تومان رسیده است، ما 2میلیون تومان هم فروش نداریم؛ چون امروز از هر 20کتابخوان تنها یک نفر توان خرید کتاب را دارد. به نظرم در این اوضاع توزیع بن کتاب هم کارایی چندانی ندارد؛ چون تجربه نشان داده به دست مصرف کننده واقعی نمی رسد و به صورت عادلانه توزیع نمی شود.

لینک خبر :‌ اقتصاد آنلاین
معاون دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی، معتقد است تحقق بند ج ماده 92 قانون ششم توسعه که به تعرفه های فرهنگی و حمایتی محصولات فرهنگی مربوط می شود، حتی در صورت صدور آئین نامه اجرایی، به دلیل نبود هماهنگی بین دستگاه ها و زیرساخت نرم افزاری قابل اجرا نیست.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۶

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، آرمانی بودن، ناهماهنگی بین بخش های مختلف و نبود زیرساخت های لازم، از جمله مشکلات و موانعی است که معمولا برنامه ریزی های کلان فرهنگی با آن مواجه اند و معوق ماندن امضای آئین نامه اجرایی بند(ج) ماده 92 قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی از مصادیق آن است. در حالی که خبر هایی از دست به قلم شدن متولیان برای تدوین قانون هفتم توسعه به گوش می رسد، این پرسش مطرح است که چرا بند های کتاب محور قانون ششم توسعه یک سال مانده به پایان زمان اجرا -به ویژه بند ج که به نظر کارشناسان تلاشی قابل توجه برای هدفمند شدن یارانه به اهالی نشر ناشران و کتاب فروشان محسوب می شود- مسکوت مانده است.

عبدالرضا گرشاسبی، معاون دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی وجود مشکلات ساختاری، از جمله نبود زیرساخت نرم افزاری را مانع اصلی محقق نشدن بند ج ماده 92 قانون برنامه توسعه ششم می داند و پیش بینی می کند با وجود این وضعیت قانون گذار با نگاه تردید به تجدید این بند در قانون هفتم توسعه تصمیم گیری کند.

آبان ماه سال 1398 بعد از بررسی آئین نامه اجرایی بند (ج) ماده (92) در ستاد تدوین آئین نامه ها، دستورالعمل ها و اسناد راهبردی قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه و قانون احکام دائمی برنامه های کشور، سازمان برنامه بودجه در مرداد ماه همان سال و ارسال آن به هیئت وزیران نشست مشترک با حضور شما به عنوان نماینده دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نمایندگان وزارتخانه های نیرو، نفت، کشور، راه و شهرسازی، اموراقتصادی و دارایی، شرکت ملی پست، اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و سازمان برنامه و بودجه تشکیل شد. دو تاخیر ایجاد شده از زمان ابلاغ در سال 1396 و از تاریخ برگزاری نشست در سال 1398 تا 1400 برای قرار گرفتن این بند بر ریل اجرا محسوس است. چرا این بند از قانون کلان کشور عملیاتی نشده است؟
متاسفانه این بند از قانون برای امضا در هیات وزیران متوقف شد. پیگیری ها پاسخ قابل توجهی نبود جز اینکه آئین نامه در نوبت است و در نهایت معلق ماند. برای بررسی دقیق دلایل تعویق تحقق بند ج ماده 92 قانون ششم توسعه توجه به چند نکته ضروری است؛ فرض کنیم آئین نامه اجرایی به امضای هیات وزیزان رسید؛ برای اجرا به مقدمات و تامین زیرساخت با همکاری وزارت نیرو اداره برق، آب و گاز و همچینن شرکت ملی پست، شهرداری ها نیازمند است. هرچند مصوباتی از ارگان های مرتبط اخذ شد اما در ادامه راه مشخص شد، اجرای کامل این قانون چندان آسان نیست.

چه مقدمات و زیر ساخت هایی؟
به عنوان مثال، نماینده شرکت ملی گاز، معتقد بود محاسبه تعرفه فرهنگی برای ناشر و یا کتاب فروش مستقر در یک ساختمان با کنتور مشترک امکان پذیر نیست؛ این چالش درباره کنتور آب و یا برق نیز وجود داشت؛ بنابراین تاکید داشتند برای محاسبه دقیق، میزان مصرف مشاغل مشمول تعرفه فرهنگی در قانون ششم ضروری است، تا امکان محاسبه درصد معافیت آن ها مشخص شود؛ علاوه براین چالش جابه جایی تغییر مکان فعالیت ناشران و کتاب فروشان نیز مطرح بود، چراکه نبود نظام هوشمند ثبت جابه جایی دفتر ناشران و کتاب فروشان به معنی بار هزینه برای ارگان های دخیل محسوب می شود. به نظر می رسد با توجه به وجود این موانع، بسیاری از ناشران و کتابفروشان مشمول معافیت نخواهند شد و شاید در شهر تهران، 30 درصد این فعالان بهره مند شوند؛ همچنین محاسبه میزان تعرفه معافیت، چگونگی شناسایی و معرفی ناشران و کتاب فروشان به ارگان های مرتبط از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از دیگر چالش های تحقق عملی این بند از قانون است.

به نظر می رسد منظور، شناسایی و معرفی ناشر فعال و غیر فعال است؛ این طور نیست؟
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مشمولان را ناشر فعال تعریف کرده، بنابراین وجود نظام نظارتی قوی و منظم بر جریان فعالیت ناشران ضروری است. به عنوان مثال نظارت بر فعالیت ناشران، یعنی شکل گیری جریان رصد فعالیت ناشران برای ارائه گزارش دقیق، تا ناشرانی که غیر فعال می شوند و همچنین ناشران جدید، سریع به دستگاه های ذی ربط مندرج در قانون برای بهره مندی از تعرفه فرهنگی معرفی شوند؛ بنابراین حتی در صورت تصویب، اجرای قانون بسیار پُر درد سر است به ویژه تحقق آن برای ناشران، در حالی که به نظر می رسد شناسایی کتابفروشان برای اجرای این قانون فرآیند سهل تری دارد.

تاکید بر ایجاد زیر ساخت نرم افزاری را باید به معنای واقعی تر شدن تحقق بند ج تحلیل کرد؟
بله؛ اجرای این بند از قانون نیازمند هماهنگی های قابل توجه بین ارگان های مختلف است.

هماهنگی های ضروری را می توان تلاش برای تشکیل سه ضلع معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ارگان های مندرج در قانون و البته صنف، تعبیر کرد؟
دقیقا؛ البته پرسش مهم اینکه آیا در معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این ظرفیت برای ارائه گزارش های دقیق به ارگان های مرتبط با اجرای بندج تعریف شده و وجود دارد؟ پاسخ اینکه معاونت باید به عنوان سیاست گذار شناخته شود؛ به عبارت دیگر ورود به ریز اجرای قانون در سطح معاونت یک وزارتخانه، دست و پاگیر محسوب می شود. ضلع معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیر خانه و ستاد مرکزی این جریان است. در جریان نشست های مشترک برای تدوین آئین نامه، رئیس وقت اتحادیه ناشران و کتاب فروشان معتقد بود، با توجه به تلاش های صورت گرفته برای تعیین تعرفه فرهنگی، ناشران به ویژه ناشران حرفه ای، با توجه به اینکه کمتر با چالش های مکان فعالیت و دیگر مسائل مواجه هستند، مشمول تعرفه فرهنگی شوند و تاکید صنف بر بهره مندی ناشران حرفه ای بود؛ البته چالش قوی تر شدن قوی و محرومیت ماندن ناشران ضعیف نیز مطرح می شد. صنف با اجرای بندج حتی برای تعداد اندکی از ناشران و کتاب فروشان موافق است.

در آستانه تدوین برنامه هفتم توسعه قرار داریم. برخی از کارشناسان معتقدند با توجه به عملی نشدن ماده 92 به ویژه بند ج، قانون گذار باید به تکرار این مفاد در برنامه هفتم توجه کند؛ هرچند که به نظر می رسد با توجه به نبود زیر ساخت هایی که بحث آن شد، چنین رویکرد هایی در برنامه نویسی به یژه در حوزه کتاب، آرمانی است. پیش بینی می کنید متولیان چه دیدگاهی به این حوزه در برنامه هفتم داشته باشند؟
براساس آخرین واکنش های دولتی، تمایلی برای اجرای شدن این بند و در اصل تخصیص یارانه در این قالب مشاهده نشد؛ بنابراین به نظر می ر سد در تدوین برنامه هفتم این بند چندان مورد موافقت قرار نگیرد. علاوه براین با توجه به اینکه شرکت های موردِ نظر بند ج به نوعی نیمه خصوصی محسوب و درآمد-هزینه ای اداره می شوند، ارائه تسهیلاتی مانند تعرفه فرهنگی به ناشران و کتاب فروشان از سوی دولت تامین نمی شود. همچنین همان طور که در آئین نامه آمده، دولت بودجه ای برای این دست تسهیلات تخصیص نمی دهد و ارگان های مرتبط باید برنامه ریزی هزینه ای برای ارائه تسهیلات به کتاب فروشان و ناشران داشته باشند و تامین کنند. بنابراین برای تامین بودجه در سال های اخیر با چالش های مختلفی مواجه بودیم وبا توجه به وضعیت اقتصادی کشور به آینده بند ج در برنامه هفتم توسعه خو ش بین نیستم.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، آرمانی بودن، ناهماهنگی بین بخش های مختلف و نبود زیرساخت های لازم، از جمله مشکلات و موانعی است که معمولا برنامه ریزی های کلان فرهنگی با آن مواجه اند و معوق ماندن امضای آئین نامه اجرایی بند(ج) ماده 92 قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی از مصادیق آن است. در حالی که خبر هایی از دست به قلم شدن متولیان برای تدوین قانون هفتم توسعه به گوش می رسد، این پرسش مطرح است که چرا بند های کتاب محور قانون ششم توسعه یک سال مانده به پایان زمان اجرا -به ویژه بند ج که به نظر کارشناسان تلاشی قابل توجه برای هدفمند شدن یارانه به اهالی نشر ناشران و کتاب فروشان محسوب می شود- مسکوت مانده است.

عبدالرضا گرشاسبی، معاون دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی وجود مشکلات ساختاری، از جمله نبود زیرساخت نرم افزاری را مانع اصلی محقق نشدن بند ج ماده 92 قانون برنامه توسعه ششم می داند و پیش بینی می کند با وجود این وضعیت قانون گذار با نگاه تردید به تجدید این بند در قانون هفتم توسعه تصمیم گیری کند.

آبان ماه سال 1398 بعد از بررسی آئین نامه اجرایی بند (ج) ماده (92) در ستاد تدوین آئین نامه ها، دستورالعمل ها و اسناد راهبردی قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه و قانون احکام دائمی برنامه های کشور، سازمان برنامه بودجه در مرداد ماه همان سال و ارسال آن به هیئت وزیران نشست مشترک با حضور شما به عنوان نماینده دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نمایندگان وزارتخانه های نیرو، نفت، کشور، راه و شهرسازی، اموراقتصادی و دارایی، شرکت ملی پست، اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و سازمان برنامه و بودجه تشکیل شد. دو تاخیر ایجاد شده از زمان ابلاغ در سال 1396 و از تاریخ برگزاری نشست در سال 1398 تا 1400 برای قرار گرفتن این بند بر ریل اجرا محسوس است. چرا این بند از قانون کلان کشور عملیاتی نشده است؟
متاسفانه این بند از قانون برای امضا در هیات وزیران متوقف شد. پیگیری ها پاسخ قابل توجهی نبود جز اینکه آئین نامه در نوبت است و در نهایت معلق ماند. برای بررسی دقیق دلایل تعویق تحقق بند ج ماده 92 قانون ششم توسعه توجه به چند نکته ضروری است؛ فرض کنیم آئین نامه اجرایی به امضای هیات وزیزان رسید؛ برای اجرا به مقدمات و تامین زیرساخت با همکاری وزارت نیرو اداره برق، آب و گاز و همچینن شرکت ملی پست، شهرداری ها نیازمند است. هرچند مصوباتی از ارگان های مرتبط اخذ شد اما در ادامه راه مشخص شد، اجرای کامل این قانون چندان آسان نیست.

چه مقدمات و زیر ساخت هایی؟
به عنوان مثال، نماینده شرکت ملی گاز، معتقد بود محاسبه تعرفه فرهنگی برای ناشر و یا کتاب فروش مستقر در یک ساختمان با کنتور مشترک امکان پذیر نیست؛ این چالش درباره کنتور آب و یا برق نیز وجود داشت؛ بنابراین تاکید داشتند برای محاسبه دقیق، میزان مصرف مشاغل مشمول تعرفه فرهنگی در قانون ششم ضروری است، تا امکان محاسبه درصد معافیت آن ها مشخص شود؛ علاوه براین چالش جابه جایی تغییر مکان فعالیت ناشران و کتاب فروشان نیز مطرح بود، چراکه نبود نظام هوشمند ثبت جابه جایی دفتر ناشران و کتاب فروشان به معنی بار هزینه برای ارگان های دخیل محسوب می شود. به نظر می رسد با توجه به وجود این موانع، بسیاری از ناشران و کتابفروشان مشمول معافیت نخواهند شد و شاید در شهر تهران، 30 درصد این فعالان بهره مند شوند؛ همچنین محاسبه میزان تعرفه معافیت، چگونگی شناسایی و معرفی ناشران و کتاب فروشان به ارگان های مرتبط از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از دیگر چالش های تحقق عملی این بند از قانون است.

به نظر می رسد منظور، شناسایی و معرفی ناشر فعال و غیر فعال است؛ این طور نیست؟
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مشمولان را ناشر فعال تعریف کرده، بنابراین وجود نظام نظارتی قوی و منظم بر جریان فعالیت ناشران ضروری است. به عنوان مثال نظارت بر فعالیت ناشران، یعنی شکل گیری جریان رصد فعالیت ناشران برای ارائه گزارش دقیق، تا ناشرانی که غیر فعال می شوند و همچنین ناشران جدید، سریع به دستگاه های ذی ربط مندرج در قانون برای بهره مندی از تعرفه فرهنگی معرفی شوند؛ بنابراین حتی در صورت تصویب، اجرای قانون بسیار پُر درد سر است به ویژه تحقق آن برای ناشران، در حالی که به نظر می رسد شناسایی کتابفروشان برای اجرای این قانون فرآیند سهل تری دارد.

تاکید بر ایجاد زیر ساخت نرم افزاری را باید به معنای واقعی تر شدن تحقق بند ج تحلیل کرد؟
بله؛ اجرای این بند از قانون نیازمند هماهنگی های قابل توجه بین ارگان های مختلف است.

هماهنگی های ضروری را می توان تلاش برای تشکیل سه ضلع معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ارگان های مندرج در قانون و البته صنف، تعبیر کرد؟
دقیقا؛ البته پرسش مهم اینکه آیا در معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این ظرفیت برای ارائه گزارش های دقیق به ارگان های مرتبط با اجرای بندج تعریف شده و وجود دارد؟ پاسخ اینکه معاونت باید به عنوان سیاست گذار شناخته شود؛ به عبارت دیگر ورود به ریز اجرای قانون در سطح معاونت یک وزارتخانه، دست و پاگیر محسوب می شود. ضلع معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیر خانه و ستاد مرکزی این جریان است. در جریان نشست های مشترک برای تدوین آئین نامه، رئیس وقت اتحادیه ناشران و کتاب فروشان معتقد بود، با توجه به تلاش های صورت گرفته برای تعیین تعرفه فرهنگی، ناشران به ویژه ناشران حرفه ای، با توجه به اینکه کمتر با چالش های مکان فعالیت و دیگر مسائل مواجه هستند، مشمول تعرفه فرهنگی شوند و تاکید صنف بر بهره مندی ناشران حرفه ای بود؛ البته چالش قوی تر شدن قوی و محرومیت ماندن ناشران ضعیف نیز مطرح می شد. صنف با اجرای بندج حتی برای تعداد اندکی از ناشران و کتاب فروشان موافق است.

در آستانه تدوین برنامه هفتم توسعه قرار داریم. برخی از کارشناسان معتقدند با توجه به عملی نشدن ماده 92 به ویژه بند ج، قانون گذار باید به تکرار این مفاد در برنامه هفتم توجه کند؛ هرچند که به نظر می رسد با توجه به نبود زیر ساخت هایی که بحث آن شد، چنین رویکرد هایی در برنامه نویسی به یژه در حوزه کتاب، آرمانی است. پیش بینی می کنید متولیان چه دیدگاهی به این حوزه در برنامه هفتم داشته باشند؟
براساس آخرین واکنش های دولتی، تمایلی برای اجرای شدن این بند و در اصل تخصیص یارانه در این قالب مشاهده نشد؛ بنابراین به نظر می ر سد در تدوین برنامه هفتم این بند چندان مورد موافقت قرار نگیرد. علاوه براین با توجه به اینکه شرکت های موردِ نظر بند ج به نوعی نیمه خصوصی محسوب و درآمد-هزینه ای اداره می شوند، ارائه تسهیلاتی مانند تعرفه فرهنگی به ناشران و کتاب فروشان از سوی دولت تامین نمی شود. همچنین همان طور که در آئین نامه آمده، دولت بودجه ای برای این دست تسهیلات تخصیص نمی دهد و ارگان های مرتبط باید برنامه ریزی هزینه ای برای ارائه تسهیلات به کتاب فروشان و ناشران داشته باشند و تامین کنند. بنابراین برای تامین بودجه در سال های اخیر با چالش های مختلفی مواجه بودیم وبا توجه به وضعیت اقتصادی کشور به آینده بند ج در برنامه هفتم توسعه خو ش بین نیستم.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

آبان ماه سال 1398 بعد از بررسی آئین نامه اجرایی بند (ج) ماده (92) در ستاد تدوین آئین نامه ها، دستورالعمل ها و اسناد راهبردی قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه و قانون احکام دائمی برنامه های کشور، سازمان برنامه بودجه در مرداد ماه همان سال و ارسال آن به هیئت وزیران نشست مشترک با حضور شما به عنوان نماینده دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نمایندگان وزارتخانه های نیرو، نفت، کشور، راه و شهرسازی، اموراقتصادی و دارایی، شرکت ملی پست، اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و سازمان برنامه و بودجه تشکیل شد. دو تاخیر ایجاد شده از زمان ابلاغ در سال 1396 و از تاریخ برگزاری نشست در سال 1398 تا 1400 برای قرار گرفتن این بند بر ریل اجرا محسوس است. چرا این بند از قانون کلان کشور عملیاتی نشده است؟

چه مقدمات و زیر ساخت هایی؟

به نظر می رسد منظور، شناسایی و معرفی ناشر فعال و غیر فعال است؛ این طور نیست؟

تاکید بر ایجاد زیر ساخت نرم افزاری را باید به معنای واقعی تر شدن تحقق بند ج تحلیل کرد؟

هماهنگی های ضروری را می توان تلاش برای تشکیل سه ضلع معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ارگان های مندرج در قانون و البته صنف، تعبیر کرد؟

در آستانه تدوین برنامه هفتم توسعه قرار داریم. برخی از کارشناسان معتقدند با توجه به عملی نشدن ماده 92 به ویژه بند ج، قانون گذار باید به تکرار این مفاد در برنامه هفتم توجه کند؛ هرچند که به نظر می رسد با توجه به نبود زیر ساخت هایی که بحث آن شد، چنین رویکرد هایی در برنامه نویسی به یژه در حوزه کتاب، آرمانی است. پیش بینی می کنید متولیان چه دیدگاهی به این حوزه در برنامه هفتم داشته باشند؟

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
غلامرضا موسوی به مروری درباره سینمای ایران در سالی که گذشت پرداخت و واکسینه شدن مردم را عامل اصلی رونق مجدد سینما دانست.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۷

سید غلامرضا موسوی رییس صنف تهیه کنندگان سینمای ایران با خبرنگار سینمایی خبرگزاری صبا درباره سال کرونایی 99 و روزهایی که بر سینما گذشت گفتگو کرد و گفت: چهارم اسفندماه 1398 پس از شیوع ویروس کرونا، با تعطیلی سینماها در ابتدای ماجرا و بعد هم با فاصله حدود 2 هفته تعطیلی تولیدات سینمایی، عملا کرونا نشان داد که امکان فعالیت های جمعی را برنمی تابد و به همین دلیل ما تا خردادماه 99 نه تولیدات سینمایی جدی داشتیم و نه سالن های سینما کار می کردند.

وی درباره بازگشایی مجدد سینماها عنوان کرد: در حقیقت از اول تیرماه 1399 سالن ها دوباره باز شدند و با تمهیداتی که کارگروه کرونایی سازمان سینمایی و پروتکل هایی که محمدمهدی طباطبایی نژاد نوشته بود، امکان اینکه تولید فیلم های سینمایی نیمه تمام پی گرفته شود، فراهم شد. طبیعتا در آن زمان ریسک بالایی حساب می شد که بتوانیم دوباره فعالیتی کنیم تا همکارانمان فیلم های ناتمام شان را تمام کنند.

موسوی ادامه داد: درنهایت در تیرماه سال گذشته باتوجه به توجیه و شیوه نامه هایی که نوشته شد و به بررسی ستاد ملی مقابله با کرونا رسید، سینما با پنجاه درصد ظرفیت باز شد که مردم از فیلم شنای پروانه ، خوب، بد، جلف و... استقبال نسبتا خوبی داشتند اما متاسفانه این موضوع با موج دوم کرونا هم زمان شد و اگرچه سینماها تعطیل نشدند و همیشه با رعایت پروتکل ها و شیوه نامه های بهداشتی همراه بودند، ولی طبیعتا مردم برای حفظ سلامت شان احساس می کردند که نباید به سینما بروند.

رییس صف تهیه کنندگان سینمای ایران درباره تولیدات در سال گذشته اظهار کرد: اما در تولید توانستیم موفقیت بیشتری داشته باشیم، باتوجه به چهار ماهی که از شیوع کرونا گذشته بود، وضعیت این بیماری برای مردم و همکارانمان روشن تر می شد، ضمن اینکه با حمایتی که پزشکان داشتند، توانستیم آموزش هایی به تهیه کنندگان بدهیم تا آن هایی که کارهای نیمه تمام داشتند، فیلم های شان را تمام کنند.

تجلیل از تولیداتی که پروتکل ها را رعایت کردند

تهیه کننده قصیده گاو سفید درباره تولید فیلم های شلوغ خاطرنشان کرد: بعد از آن فیلم هایی را داشتیم که می خواستند کار خود را آغاز کنند، مثل فیلم هایی که امسال در جشنواره ملی فیلم فجر دیدیم، ابلق ، شیشلیک یا بی همه چیز که فیلم های شلوغی هم به حساب می آمدند اما خوشبختانه باتوجه به رعایت پروتکل ها و حضور پزشکان و پرستاران سر صحنه فیلمبرداری، هیچ کدام از پروژه های سینمایی در سال 1399 تلفاتی نداشتند، البته چند نفری مریض شدند که خوشبختانه رفع شد.

وی افزود: من همان موقع از طرف انجمن تهیه کنندگان سینمای ایران از همکارانی که با رعایت پروتکل های بهداشتی تولیداتی داشتند، تجلیل کردم زیرا دوستان حدود 50 فیلم تولید کردند و در این 50 فیلم حتی یک تلفات نداشتیم و این نشان دهنده این است که سر صحنه فیلمبرداری تمام مسائل بهداشتی به دقت رعایت می شود. بنابراین ما با تولید 50 درصد روبرو بودیم البته در ادامه چیزی کم تر از 2 تا سه درصد از سالن های سینما پر شد که بسیار بسیار کم بود.

این تهیه کننده درباره برگزاری جشنواره ملی فیلم فجر بیان کرد: یکی از نکات دیگری که در سال گذشته وجود داشت برگزاری جشنواره ملی فیلم فجر بود. در جشنواره سی و نهم بحث بر سر این بود که برگزار بشود یا نشود، اتحادیه تهیه کنندگان معتقد بود که نزدیک به 60 فیلم آماده داریم، اگر جشنواره برگزار نشود، این فیلم ها به جشنواره آینده تحمیل خواهند شد و حقوق همکاران نادیده گرفته می شود پس بهتر است که جشنواره برگزار شود. خوشبختانه محمدمهدی طباطبایی نژاد دبیر جشنواره با تمهیداتی که اندیشید، شیوه نامه هایی که گذاشت، یک سومی که در سالن ها رعایت شد که در مقابل آن تعداد سالن ها نیز اضافه شد اما جمعیت از یک سوم فراتر نرفت، بلیت ها توسط ایران تیک و بقیه شرکت های اینترنتی فروخته می شد و این بلیت بیشتر از ظرفیت یک سوم نبود و رعایت دقیقی که صاحبان و مدیران سالن های سینما انجام دادند، باز خوشبختانه با یک موفقیت در سینمای ایران روبرو بودیم.

موسوی تاکید کرد: یعنی نه تنها تهیه کنندگان سینمای ایران توانستند با رعایت مسائلی که وجود دارد، کرونا را شکست دهند و فیلم هایشان را تولید کنند، بلکه جشنواره نشان داد که مدیران و صاحبان سالن های سینما با رعایت شیوه نامه های بهداشتی و بخصوص حضور مردم تنها در یک سوم سالن، همچنین فروش بلیت صرفا از طریق اینترنت و کنترل، در سراسر کشور ما جشنواره را برگزار کردیم، 16 فیلم برای تمام مردم نمایش داده شد و خوشبختانه هیچگونه حادثه ای پیش نیامد علی رغم اینکه برخی که مخالف برگزاری جشنواره بودند و سعی می کردند برگزار نشود، سعی کردند بگویند یک نفر در فلان مراسم کرونا گرفته است که بعدها مشخص شد آن یک نفر هم عملا سر صحنه فیلم به کرونا مبتلا شده است و هیچ ربطی به جشنواره نداشته است. ضمن اینکه خوشبختانه بعدا حال ایشان هم خوب شد.

بازار تولیدات نمایش خانگی گرم شد

تهیه کننده تارا درباره تولیدات نمایش خانگی مطرح کرد: با اینکه سالن های سینما بدترین شکل خود را داشتند و تولیدات به 50 درصد کاهش پیدا کرده بود ولی همکاران ما توانستند به سمت تولید سریال برای شبکه نمایش خانگی بروند. در این زمینه ما موفقیت های خیلی خوبی داشتیم، دوستان زیادی توانستند سریال های خوبی تولید کنند و بازار شبکه های نمایش خانگی از این نظر گرم شد.

وی درباره خوبی های کرونا عنوان کرد: باوجود هر ایرادی که کرونا داشت اما توانست یک سری شغل ها و راهکارهای جدید را ابداع کند از جمله خرید های اینترنتی از فروشگاه های متفاوت، تماشای اینترنتی فیلم ها، سینمای آنلاین و امثال این ها. همه این ها اتفاقاتی بود که به درستی رخ داد و در ادامه ما به سمتی رفتیم که همکاران من در شورای صنفی نمایش توانستند پنج فیلم را برای نوروز اکران کنند که به تدریج هم مشخص شد، تعداد افرادی که به سینما می روند افزایش پیدا کرد. ضمن اینکه همکاران من از حداقل شرایط تبلیغات استفاده می کنند و ظاهرا باید دوباره به سمت تبلیغ در شبکه های خارجی نگاهی داشته باشند چون از داخل کمکی به آن ها نمی شود و این باعث تاسف است.

رییس صنف تهیه کنندگان در پاسخ به اینکه به نظر می رسد، به گمان او سال گذشته برای سینما سال خوبی بوده است، گفت: سال خوبی نبود ولی باوجود وضعیت بد سالن های سینما، 50 درصد تولید حرکت می کرد و این نشان دهنده این است که هنرمندان مملکت، خود را با شرایط روز وفق می دهند و سعی می کنند زندگی کنند. بسیاری از این افراد هیچگونه کمک هزینه ای دریافت نمی کردند و اگر کار هم نمی کردند، کرایه خانه و هزینه ها را نمی توانستند پرداخت کنند. اینکه در ماه، 2 یا سه یا چهار میلیون تومان به شکل های مختلف به حساب شان هم ریخته شود، اجاره خانه یکی از آن ها را هم تامین نمی کرد، باید تولید راه می افتاد که خوشبخاتانه این اتفاق رخ داد.

موسوی درباره اعتقاد کانون کارگردانان درباره ادامه تولید خاطرنشان کرد: کانون کارگردانان معتقد بودند که نباید تولیدی صورت گیرد ولی ما در اتحادیه تهیه کنندگان معتقد بودیم که تولید شود زیرا فکر می کردیم همکارانمان فقط در شرایط تولید، البته با رعایت شیوه نامه ها است که بیکاری نخواهند داشت. نمونه اش هم این بود که هم تولید سینمایی داشتیم و هم سریال های نمایش خانگی و گاه برای تلویزیون. پس ما بیکاریِ آنگونه گسترده ای که انتظار می رفت نداشتیم.

اگر سرمایه ای دارید، تولید کنید

تهیه کننده خشکسالی و دروغ در پاسخ به این پرسش که وضعیت فیلم های تولیدشده ای که به پخش نرسیده اند چیست، اظهار کرد: واقعیت این است که هم فیلم های 1398، هم فیلم های 1399 و هم 6 ماهه 1400 تولیداتی است که در این شرایط اکران نخواهند شد. من در مقابل سوالی که همکارانم سال گذشته داشتند مبنی بر اینکه تولید بکنیم یا نه، گفتم که اگر بودجه ای دارید که خواب پول تان، اگر یک سال یا یک سال و نیم طول بکشد و مشکلی برای تان بوجود نیاید، اشکالی ندارد، تولید کنید وگرنه باید مراعات کنید. ضمن اینکه تهیه کنندگی علاوه بر اینکه یک کار فرهنگی است، اقتصادی نیز بوده و حتما کسانی که تولید کردند دو، دوتای کارشان را از نظر اقتصادی بررسی کرده و تولید کرده اند و می دانستند که خواب فیلم را خواهند داشت.

وی درباره تلفات کرونایی در سینما تصریح کرد: ما در سینما هیچکس را نداشتیم که به دلیل ابتلا به کرونا فوت کند، البته سر سریال ها وجود داشته ولی این به دلیل نوع تولید است. تولید یک فیلم حداکثر 2 ماه طول می کشد و یک سریال نیز متوسط در 6 ماه تولید می شود، ضمن اینکه ما به عنوان اتحادیه تهیه کنندگان بر تولیدات سینمایی به شدت نظارت داشتیم و اگر تهیه کننده ای برخی مسائل را رعایت نمی کرد، خواهش می کردیم که این اتفاق بیفتد، اگرچه که خود تهیه کنندگان هم به دلایل فرهنگی و هم اقتصادی این کار را می کردند چون اگر بازیگرشان مریض می شد، کار حداقل 2 هفته تعطیل می شد و اگر آن بازیگر بستری می شد کار 6 ماه به عقب می افتاد بنابراین خیلی از مسائل را رعایت می کردند. اگرچه واقعیت مساله این است که کرونا باعث شد هزینه هایی نیز به تهیه کنندگان تحمیل شود.

موسوی در جواب به این سوال که فکر می کند تنها کرونا بر بی رونقی سینما تاثیرگذار بوده است، بیان کرد: به نظر من بله زیرا فیلم ها تا آخرین روزهایی که کرونا در کشور وجود نداشت، با استقبال خوبی روبرو می شدند، این شرایط را تا زمانی که مردم کاملا واکسینه نشده اند، خواهیم داشت. اگر همین الان و در ایام عید 30 درصد از مردم واکسن زده بودند، من قول می دهم که سینماها در حد سانس های بعد از ظهرش جا نداشت، درحقیقت هنوز هیچ اقدامی برای واکسینه کردن مردم نشده و فقط به مردم می گوییم دور هم جمع نشوید. واقعیت قضیه این است که اگر قرار است واکسن بزنند باید سرعت بگیرد نه اینکه در کشورمان حداکثر 5 هزار نفر واکسن زده باشند درحالی که در کشور دیگر این رقم به هشت میلیون نفر رسیده است. رکود سینما تا زمانی که حداقل نصف مردم واکسینه نشده اند ادامه خواهد داشت.

سه هزار تومان هزینه مالیات بر ارزش افزوده دولت است

این تهیه کننده در بخش دیگری از صحبت هایش درباره قیمت گران شده بلیت سینما تاکید کرد: قیمت بلیت سینما در ایران چیزی حدود یک یورو است ولی قیمت فیش ماهواره ای که فیلم ها را رایگان به نمایش می گذارد معادل 2 درصد درآمد متوسط مردم است. بلیت سینما از 22 هزار تومان به 27 هزار تومان رسیده است، بقیه اش برای دولت است. من فکر می کنم دولت باید بگوید، ما مالیات بر ارزش افزوده نمی خواهیم برای اینکه مردم بتوانند با بلیت ارزان تر فیلم را ببینند.

او ادامه داد: 9 درصد از این 30 هزار تومان، یعنی چیزی حدود سه هزار تومان، پولی ست که دولت از مردم می گیرد و کسی چیزی نمی گوید، چیزی حدود 27 هزار تومان قیمت فیلمی ست که هزینه تمام شده آن چهار میلیارد تومان بوده است. من فکر نمی کنم 27 هزار تومان مبلغی باشد، یعنی اگر مطلبی وجود دارد، باید دوستانمان از دولت یا نمایندگان بخواهند که این سه هزار تومان را بردارند تا بلیت به 27 هزار تومان برسد، یعنی چیزی کم تر از یک یورو.

تهیه کننده بازیوو درباره کمک نکردن دولت به سینما خاطرنشان کرد: سینمای ایران در شرایطی ست که هیچگونه کمکی از طرف دولت دریافت نمی کند، یک زمانی دولت بلیت را کنترل می کرد که الان هم متاسفانه این کار را می کند. مبنا بر این بود که یارانه می داد، چیزی حدود 30 درصد یک فیلم را کمک می کرد؛ الان در شرایطی هستیم که دولت هیچ کمکی به سینما نمی کند، فیلم ها روی پای خودشان ساخته می شوند، هیچ یارانه ای به سینما داده نمی شود. حتی مجلس با قانون جدید مالیات عملا کاری کرد که تولید را هم متوقف کند. یعنی دستمزد گرفتن از آدم هایی که گران هستند با دستمزد گرفتن از فیلمی که من امسال می سازم و سال بعد اکران می شود، آن را جزو سود من محاسبه می کند، باتوجه به اینکه من هزینه های متعددی کرده ام.

سینما یک سیستم عرضه و تقاضا است

وی تصریح کرد: یک فیلم چهار تا پنج میلیارد تومان هزینه دارد و اگر چیزی حدود 12 میلیارد تومان بفروشد، تازه به هزینه آن می رسد یعنی سینما هنوز هم که هنوز است ارزان ترین تفریح است. من نمی دانم چرا دولت سعی می کند در جیب تهیه کنندگان دست ببرد. اول از خودش مایه بگذارد و آن سه هزار تومان را کم کند. من اصلا نمی دانم چرا دولت باید در تعیین قیمت ها دخالت کند، این یک سیستم عرضه و تقاضا است، مگر ساندویچ 20 هزار تومانی را که 80، 90 و 100 هزار تومان می فروشند دولت کنترل می کند؟ به گمان من دولت نه تنها در سینما بلکه در تمام مظاهر فرهنگی، حداقل کاری که می تواند بکند این است که مالیات بر ارزش افزوده را بردارد زیرا در تمام کشورهای مترقی این کمک ها انجام می شود.

رییس صنف تهیه کنندگان در پاسخ به این که در این شرایط مخاطب را چگونه به سینما دعوت کنیم، عنوان کرد: تا وقتی که مردم واکسینه نشده اند ما با مشکل مخاطب روبرو هستیم ولی بعد از اینکه 30، 35 درصد که مردم واکسن را دریافت کنند، به گمان من شرایط به روز خواهد شد، شرایط بهتری خواهد بود و مردم به زندگی عادی برخواهند گشت. ما آدم های اجتماعی ای هستیم یعنی شما حتما علاقه مند هستید که ایام تعطیل را با خانواده بگذرانید، امکان دارد که پدر و مادر و فرزاندانشان اختلافاتی داشته باشند ولی همان فرزند هم ترجبح می دهد روز تعطیل را با پدر و مادرش سپری کند. ولی یکی از ویژگی های ویروس کرونا این است که اجازه نمی دهد که دور هم باشیم البته باتوجه به این شرایط هم خیلی از مردم به مسافرت رفته اند، تهران خلوت است یعنی اینکه همه مردم علی رغم هشدارهایی که داده شده مسافرت رفته اند، یعنی خسته شده اند، یعنی اینکه دوست دارند دوباره همدیگر را ببینند. به نظر من دولت در مقابل واکسینه کردن مردم زمان را از دست می دهد و خدایی نکرده اگر کسانی فوت می کنند، باید پاسخگوی مرگ این آدم ها باشد.

موسوی با اشاره به نبود تبلیغ در عرصه فیلم های سینمایی، بیان کرد: مشکلی که ما داریم این است که همکاران من از تبلیغ در شبکه های فارسی زبان خارج از کشور منع می شوند و در مقابل تلویزیون نیز در پخش آگهی های سینما، یا همکاری نمی کند یا خساست به خرج می دهد، سینمای ایران در بهترین شکل پنج بار آگهی هایش در صداوسیما پخش می شود یا جاهایی پخش می شود که دیده نمی شوند، آگهی سینما طبیعتا در زمان هایی باید پخش شود که فیلم و سریال و فوتبال پخش می شود، بقیه برنامه ها را که کسی نمی بیند. بنابراین هیچگونه همکاری با سینما نمی شود. البته این همکاری سینماگران را به تبلیغ در شبکه های خارجی سوق خواهد داد.

شهرداری و صداوسیما به تبلیغ فیلم های سینمایی کمک نمی کنند

تهیه کننده بغض درباره نبود تبلیغات سینمایی روی بیلبوردهای شهرداری نیز اظهار کرد: شهرداری هم هیچ کمکی نمی تواند بکند و نمی کند، قدیم ترها این امکان را داشت. ما در دوران محمدباقر قالیباف، صحبتی کرده بودیم که تعدای بیلبورد فقط برای کارهای فرهنگی اختصاص دهند که ما بتوانیم از طریق اتحادیه تهیه کنندگان پیگیری کنیم. قالیباف عملا با این طرح موافقت کرد ولی بسته شدن خانه سینما باعث شد که او هم نتواند دست به کاری بزند بنابراین این طرح روی هوا ماند.

او ادامه داد: الان هم به نظر من می شود 300 یا 400 تابلوی ویژه فقط برای تبلیغ تئاتر، کتاب، سینما و تئاتر گذاشت و اینکه این سیستم را اتحادیه تهیه کنندگان اداره کند و با مبلغی که فقط هزینه نگهداری است، تابلوها را نصب کند، ضمن اینکه فضای تهران و شهرهای بزرگ با این اتفاق کمی فضای فرهنگی می شود و از این حالت خشک تجاری نجات پیدا می کند.

رییس صنف تهیه کنندگان سینمای ایران در پایان درباره برنامه های آینده صنف تاکید کرد: سال پیش رو را با واکسن می توانیم تعریف کنیم، هرچقدر تاخیر در تزریق واکسن داشته باشیم طبیعتا تاخیر در عادی شدن شرایط اجتماعی را خواهیم داشت. زدن واکسن یک ضرورت است زیرا بسیاری از مردم با قرمز یا نارجی شدن شرایط باید کارهایشان را تعطیل کنند و از دیدن یکدیگر محروم باشند. رونق سینما زمانی می تواند رخ دهد که مردم واکسینه شده باشند. همه چیز به یک کلمه برمی گردد؛ واکسن. ما تمام تلاشمان را در صنف انجام داده و می دهیم تا سینما از رونق نیفتد ولی کمکی نمی شود، کمک می تواند تزریق واکسن یا تبلیغ زیاد فیلم های روی پرده باشد، می تواند کنترل سالن ها باشد که عملا انجام می شود. ما سعی می کنیم زندگی کنیم و مردم را هم به زندگی عادی دعوت کنیم. طبیعتا فیلم ها در شرایطی نیستند که بتوانند پول های گزاف بابت آگهی بدهند اینجا باید از طریق شهرداری ها و سازمان صداوسیما حمایت شوند که البته هیچکس خود را مسئول مسائل فرهنگی نمی داند.

فروغ گشتیل

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
اقتصاد ایران: با اعلام فروش اولیه توسط سمفا یکی از تهیه کنندگان این فیلم ها اظهار کرده بود که میزان فروش فیلمش قطعاً بیشتر از این میزان است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۷ سایت های دیگر : خبرگزاری تسنیم خبرنامه دانشجویان ایران شاینا نیوز

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران ، میزان فروش فیلم های سینمایی نوروزی در ایام نوروز به عنوان آغاز سال همیشه از اهمیت اقتصادی خاصی برخوردار بوده است. امسال اما به علت شیوع کرونا و محدودیت های ناشی از آن، طبیعتاً انتظار خاصی از میزان فروش فیلم های سینمایی نبود. با این حال میزان فروش فیلم های نوروزی امسال بعد از ایام نوروز آن قدر پایین بود که مایه تأسف علاقه مندان سینما بود؛ فروش پنج فیلم سینمایی مجموعاً 500 میلیون تومان بود.

اما روز یکشنبه سامانه سمفا نشان داد که آمار فروش پنج فیلم سینمایی نوروزی بالای یک میلیارد شد و به نظر عجیب می آمد که این فیلم ها که در 14 روز عید بیشتر از نیم میلیارد فروش نداشتند، توانسته باشند در فاصله یک روز نیم میلیارد دیگر به فروش خود اضافه کنند!

این موضوع دیروز مورد پیگیری از سازمان سینمایی واقع شد اما مدیران مربوطه این حوزه در دسترس نبودند. با پیگیری های دیگر برخی از مدیران سازمان ابتدا گفتند که فروش 1 میلیاردی جدید تنها برای این پنج فیلم نیست بلکه شامل دیگر فیلم های قبل از اکران نوروزی و آنلاین نیز شده است که برای شفافیت بیشتر ایشان را متوجه خطای این تحلیل کردیم که جدای از فروش تمام فیلم های سال گذشته، همین پنج فیلم جدید جداگانه فروش بسیار بالایی را در این دو روز کسب کرده اند که منجر به فروش نیم میلیاردی آنان شده است.

امروز در نهایت با تماس مجدد با سازمان سینمایی، محمدرضا فرجی که به عنوان متصدی حوزه سمفا معرفی شده بود پاسخ داد که با اعلام فروش اولیه توسط سمفا یکی از تهیه کنندگان این فیلم ها اظهار کرده بود که میزان فروش فیلمش قطعاً بیشتر از این میزان است. بعد از این با پیگیری از سمفا متوجه شدند که این سامانه 3 ساعت دچار مشکلات فنی شده است و سمفا بعد از اینکه فروش اولیه را ثبت کرده است میزان اضافه بر سازمانی که سینماها کار کرده اند را ثبت نکرده است و برای همین همکاران ما اقدام به برطرف کردن مشکل فنی آن کردند و در نهایت آمار صحیح فروش اعلام شد.

سمفا در ابتدای فعالیت خود در سال 1398 نیز دچار مشکلات فنی متعددی بود که در نهایت مدتی فعالیت نمی کرد. اما در سال گذشته و با بازگشایی سینماها این سامانه فعالیت خود را از سر گرفت.

به نظر می رسد که سمفا یکبار برای همیشه باید نسبت به برطرف کردن مشکلات فنی خود اقدام کند تا دوباره در اعلام میزان فروش فیلم ها و آمار و جزئیات، مخاطبین را دچار ابهام نکند. البته جای سؤال باقی است که مشکل فنی سه ساعته این سامانه چگونه می تواند منجر به عدم ثبت نیم میلیارد فروش سینماها شود؟ آیا این به این معنی است که سینماها در این مدت کوتاه این میزان فروش داشته اند؟

لینک خبر :‌ خبرگزاری اقتصادی ایران
برخی دست اندرکاران فیلم های اکران نوروزی در این فکر هستند که شاید بتوانند با ادامه دار بودن تعطیلی سینما ها و نامشخص بودن وضعیت روی اکران آنلاین حساب کنند.

تعطیلی و ایجاد وقفه دوباره در فعالیت نیم بند سینما ها این پرسش را مطرح می کند که آیا چنین وضعی با توجه به فروش پایین گیشه، صاحبان فیلم های روی پرده را به اکران آنلاین مجاب می کند؟

پس از روز های سختی که در سال 1399 بر سینما گذشت، انتظار می رفت سال 1400 به ویژه پس از تغییر رده بندی شغلی سینما ها در گروه بندی های کرونایی شرایط بهتری برای سینماداران، پخش کنندگان و تهیه کنندگانی که فیلم های شان آماده اکران است فراهم شود، اما تغییر وضعیت پایتخت به سطح قرمز با افزایش تعداد مبتلایان به کرونا انتظار ها را بر هم زد و انتقال مشاغل سینمایی از گروه سه به گروه دو را نیز بی اثر کرد و حالا همان جریان سال قبل در حال تکرار است.

البته سال قبل از یک جهت متمایز بود که آن هم به خاطر اتفاق تازه اکران آنلاین رخ داد، ولی این تجربه هم هرچه جلوتر رفت بی فروغ تر شد تا جایی که به یک طرح شکست خورده تبدیل شد، اما اکران آنلاین فیلم شنای پروانه در چند وقت گذشته نشان داد که اگر فیلم قابل توجهی نمایش داده شود می تواند در جذب مخاطب و جبران بخشی از سرمایه تولیدش موفق باشد.

برهمین اساس برخی دست اندرکاران فیلم های اکران نوروزی در این فکر هستند که شاید بتوانند با ادامه دار بودن تعطیلی سینما ها و نامشخص بودن وضعیت روی اکران آنلاین حساب کنند.

البته فیلم هفته ای یک بار آدم باش شهرام شاه حسینی که در صدر فروش گیشه قرار دارد احتمالا بیش از دیگر فیلم ها منتظر بازگشایی سینما ها خواهد ماند و همین طور فیلم تکخال که با توجه به کمدی بودنش شانس نسبتا بهتری برای جذب مخاطب در سینما ها دارد.

اما از میان سه فیلم دیگر اکران نوروزی که پیش تر خبر های بیشتری هم از آن ها در رسانه ها منتشر شده است، سازندگان خورشید فعلا منتظر بازشدن سینما ها هستند.

در این باره محمدرضا صابری - پخش کننده فیلم خورشید - به کارگردانی مجید مجیدی تاکید می کند که فعلا برنامه ای برای اکران آنلاین این فیلم ندارند.

جواد نوروزبیگی، تهیه کننده فیلم خون شد مسعود کیمیایی هم با غیرقابل پیش بینی دانستن شرایط اکران به ایسنا گفت: به زودی جلسه ای را با آقای رنجکشان و مسعود کیمیایی خواهم داشت و صحبت می کنیم، چون به نظر می رسد با این شرایط باید چاره ای دیگر بیندیشیم. البته اکران آنلاین هم با توجه به امکان کپی شدن فیلم شرایط مطلوبی ندارد، ولی با این حال باید با آقای کیمیایی هم مشورت کنم.

دیگر فیلم اکران نوروزی لاله به کارگردانی اسدالله نیک نژاد است که از تولیدات مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی محسوب می شود و در سال های قبل به خاطر بودجه زیادی که برای ساختش خرج شده بود و بعد دچار مشکلاتی در مالکیت فیلم شد، حاشیه های پرسروصدای زیادی داشت.

محمد حمیدی مقدم - مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی - درباره این که آیا فیلم لاله که فروش کمتری هم نسبت به دیگر فیلم های اکران نوروز داشته به اکران انلاین می رود یا خیر، به ایسنا پاسخ داد: وضعیت فعلی برای هیچ کدام از فیلم ها مناسب نیست و ما قرار بود در این روز ها برای شروع پخش تیزر های تلویزیونی فیلم لاله آماده شویم، چون لاله با توجه به گونه اکشن و ورزشی که پیشنهاد می دهد می توانست با تبلیغات، بیشتر دیده شود.

با این حال ناامید نیستیم و اکران آنلاین هم یکی از گزینه های قطعی است که برای آن آماده خواهیم شد، اما امیدوارم با طراحی بهتر برای آشنایی مخاطب با فیلم ابتدا به تعداد مخاطبان در سینما ها اضافه کنیم.

لینک خبر :‌ فرادید
هفته گذشته با تغییر رده شغلی سینما از رده سوم به رده دوم بسیاری از سینماگران خیالشان راحت بود که این هنر به این زودی ها رنگ تعطیلی را نمی بیند اما با اعلام وضعیت قرمز بار دیگر سالن های سینما تعطیل شد
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۷ سایت های دیگر : پایگاه خبری نما اتاق خبر 24 میزان سینما خانه

به گزارش پایگاه خبری حامیان ولایت هفته گذشته با تغییر رده شغلی سینما از رده سوم به رده دوم بسیاری از سینماگران خیالشان راحت بود که این هنر به این زودی ها رنگ تعطیلی را نمی بیند و می تواند در وضعیت نارنجی به کار خود ادامه دهد، اما دیروز با اعلام وضعیت قرمز بار دیگر سالن های سینما به تعطیلی کشانده شدند.

از ابتدای سال 1400 سینماها همچنان در بحرانی شدید به سر می برند، شروع این بحران را می توان در میزان فروش پنج فیلم اکران نوروزی دانست که مجموعا هنوز به دویست میلیون فروش هم نرسیده اند، از سویی اوایل فروردین ماه تنها یک روز پس از شروع کار رسمی ادارات تئاتر و سینما دو روز تعطیل شدند، این تعطیلی طولانی نبود و با تغییر رده شغلی این دو هنر به سرعت بازگشایی ها صورت گرفت تا اینکه این بار با اعلام وضعیت قرمز تمام امید اهالی سینما تا اطلاع ثانوی بر باد رفت.

سینمای کشور از اسفند ماه دو سال گذشته با مشکلات فراوانی روبرو بوده و همچنان بعد از گذشت بیش از یکسال همچنان این مشکلات را پشت سر می گذارد، مشکلاتی که سال 99 را به شکل کابوسی برای این هنر تبدیل کرد و حالا آینده چندان روشنی پیش روی سینمای سال 1400 به وجود نمی آورد.

از سویی توقف چرخه اکران شکستی بزرگ برای اکثریت تولیدات سینمایی رقم زد و از سویی دیگر هم نبود امکان ساخت آثار سینمایی باعث شد تا بسیاری از هنرمندان این عرصه بیکار و یا کم کار شوند.

تعطیلی سالن های سینما، اما ضربه ای دیگر به این هنر زد، ضربه ای که با تعطیلی کامل برخی سالن ها و تغییر کاربری آن ها شاید به طور واضح آینده تاریکی را پیش روی هنر هفتم قرار دهد.

بدون شک در نهایت روزی بیماری کرونا به اتمام می رسد، اما در آن زمان ورشکستگی و تعطیلی کامل برخی از سینماها معضلی بزرگ در چرخه اکران به وجود خواهد آورد، مشکلی که صف بلند تولیدات برای اکران را طولانی تر از قبل خواهد کرد.

سینما حتی پیش از تعطیلات کرونایی و در وضعیت عادی هم با کمبود سالن در اکثریت شهرستان ها و حتی مرکزیت کشور روبرو بود و حال باید دید چگونه می تواند با چالش بزرگ نبود سینما کنار آید، از سویی تغییر کاربری سالن های سینما به پاساژ و ... لطمه غیرقابل انکار فرهنگی نیز خواهد بود.

هرچند با انتشار فراخوان جشنواره فیلم فجر اندکی امید به سینما داده شد، اما باید دید برگزاری پر از محدودیت این جشنواره تا چه حد می توان جبران نزدیک به یکسال تعطیلی سینماها باشد.

از این نکته نباید غافل شد که در صورت بازگشایی سینماها هزینه های هنفگتی باید در جهت ترغیب دوباره مخاطبان برای ورود به سینما پرداخت شود، مخاطبی که فارغ از ترس از کرونا حال عادت سینما رفتن هم از سرش افتاده است.

در این بین تلاش هایی برای احیا سینما صورت گرفت، اکران آنلاین اولین تلاش برای بقای دوباره سینما بود، اتفاقی که در همان گام اول به دلیل نبود قانون کپی رایت و قاچاق زودهنگام آثار با شکست روبرو شد، آثار سینمایی بعد از اکران آنلاین در کمتر از یک ساعت سر از شبکه های ماهواره ای در می آوردند.

از سویی اکران سینماماشین ابداعی تازه در سینما بود، اتفاقی که شاید سال ها قبل رخ داده بود، اما امید آن می رفت که در دوران تعطیلی سالن های سینما جایگزین مثبتی برای آن ها باشند . نبود امکانات کافی، کیفیت پایین پخش آثار و همچنین امکانات پایین رفاهی باعث شد تا این نوع از اکران هم با شکست روبرو باشد.

اکران تابستانی با پخش دو فیلم سینمایی خوب بد جلف و شنای پروانه آغاز شد، اکران دو فیلم موفق سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر این توقع را پیش می آورد که سینماها وارد رونقی دوباره شوند، اما این اتفاق نیفتاد و هر دو فیلم به سرعت از ادامه اکران انصراف دادند.

حال بیش از یکسال از شروع بحران کرونا در سینما می گذرد، نکته عجیب نبود هیچگونه برنامه ریزی درست برای مقابله با وضعیت فعلی است، حتی بازگشایی سینماها بعد از جشنواره فیلم فجر نیز نتوانست باعث بازگشت مخاطبان به سینما باشد.

لینک خبر :‌ حامیان ولایت
علی نوری اسکویی کارگردان و تهیه کننده سینما بیان کرد که کرونا علاوه بر گرفتن مجال اکران، سرمایه های انسانی همچون زنده یاد محمد ابوالحسنی را هم از سینمای ایران گرفته است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۷ سایت های دیگر : خبر فوری پایگاه خبری تحلیلی حرا ملیت شعار سال مرآت

علی نوری اسکویی کارگردان سینمای انیمیشن در گفتگو با خبرنگار مهر درباره جدیدترین فعالیت های خود گفت: چندی پیش کار ساخت درخت خاموش را به پایان رساندیم که این اثر تولید مشترک ایران و ترکیه است و من تهیه کننده آن هستم. به همین ترتیب این فیلم در حال حاضر در نوبت اکران قرار دارد، اگر کرونا مجال دهد، درخت خاموش را امسال به نمایش می گذاریم.

وی با بیان اینکه تمام بازیگران این اثر ترکیه ای هستند، عنوان کرد: این فیلم سینمایی به کارگردانی فایصال سویسال، یک سری عوامل ایرانی دارد. مثلاً تدوین آن توسط مصطفی خرقه پوش و موسیقی آن توسط پیام آزادی انجام شده است، ما کارهای جشنواره ای درخت خاموش را هم انجام داده و تاکنون آن را به چند فستیوال ارسال کرده ایم.

نوری اسکویی اظهار کرد: درخت خاموش داستانی اجتماعی دارد و روایت کننده داستان زندگی نویسنده ای است که به دلیل مشکلات اجتماعی و خانوادگی، دیگر نمی تواند بنویسد. به گونه ای گذشته او، اتفاقات دوران کودکی و روابط بد اجتماعی و خانوادگی اش روی فضای هنری که داشته، سایه انداخته است. او سعی می کند از این چالش ها عبور کند.

وی توضیح داد: سردار اورچین بازیگر اصلی درخت خاموش است اما هیچ بازیگر ایرانی در این فیلم حضور ندارد. تمام سکانس های این فیلم هم در ترکیه فیلمبرداری شده البته بنیاد سینمایی فارابی در تولید این اثر مشارکت داشته است.

آغاز اکران درخت خاموش از ترکیه

نوری اسکویی گفت: ما کار اکران را با ترکیه شروع می کنیم. با توجه به شدت گرفتن موج چهارم کرونا در ایران و در مقابل آغاز واکسیناسیون عمومی در ترکیه به نظر می رسد سینماها در ترکیه زودتر کارشان را آغاز کنند به همین دلیل می شود در چند ماه آینده روی سینماهای آنجا حساب باز کرد. البته به محض اینکه در ایران فضا بهتر شود، اکران را در اینجا هم آغاز می کنیم اما در غیر این صورت احتمالاً به سمت اکران آنلاین می رویم.

وی در بخش دیگر از صحبت هایش درباره انیمیشن سینمایی آبتین هم توضیح داد: تولید این فیلم هم پیشرفت خوبی داشته است اما به دلیل مسائلی مانند کرونا مجبور می شدیم کار را متوقف کنیم. انیمیشن معمولاً کار پرنیرویی است که افرادش در استودیو کنار هم کار می کنند به همین دلیل رعایت موارد بهداشتی لازم است. ضمن اینکه برخی از بچه ها را دورکار کرده ایم و این موضوع هم سرعت کار را پایین آورده است.

این انیمیشن ساز ادامه داد: از سوی دیگر با توجه به مشارکت کره جنوبی در ساخت این فیلم و با توجه به مشکلاتی که برای انجام سفرها داشتیم، کار کمی کند پیش رفت با این حال در مجموع با توجه به شرایط پیشرفت خوبی داشتیم و امیدواریم امسال بتوانیم کار ساخت آبتین را به پایان برسانیم.

دست اندازهای مالی موجب کندی پیشرفت پروژه ها

نوری اسکویی تأکید کرد: پیگیر هستیم که بحث مشکلات نقدینگی کار هم مرتفع شود چون هنوز فیلم های قبلی من اکران نشده و محدودیت های مالی داریم. از سوی دیگر قرار بود مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در تولید این انیمیشن کمک هایی کند که آنها هم مسائل خودشان را دارند به هر حال بحث مالی در همه جای کشور مشکلاتی به وجود آورده است. این عوامل باعث کندی کار ما شده اما سعی می کنیم از جاهای مختلف تأمین اعتبار کنیم و کار را به سرعت انجام بدهیم.

وی در پایان مطرح کرد: اگر روند طبیعی داشتیم باید کار تولید آبتین سال گذشته به سرانجام می رسید چون هیچ مشکل لاینحلی در کار نداریم فقط موضوعات پیش بینی نشده برای ما اتفاق افتاد. مثلاً با قرمز شدن وضعیت شهر ما ناگزیریم مراقب سلامتی بچه ها باشیم. اخیرأ هم متأسفانه محمد ابوالحسنی را که از بهترین دوستانمان بود از دست دادیم، این افراد مهمترین سرمایه های ما بودند که کرونا از ما گرفت از همین رو نمی توانیم بچه ها را مجبور کنیم بیشتر از آنچه که پروتکل ها اجازه می دهد درگیر کار شوند. ضمن اینکه در حال نزدیک شدن به مشکلات ناشی از هزینه های دلاری انیمیشن هم هستیم. مثلاً سال گذشته هم همین اتفاق رخ داد و نوسانات ارز به کارمان آسیب زد به همین دلیل امیدوارم زودتر بتوانیم کار را به سرانجام برسانیم.

کد خبر 5181982

زهرا منصوری

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
مدیر سینما اریکه ایرانیان معتقد است که بالا رفتن بلیت سینما تصمیم درستی نبود چرا که در شرایط حاضر باید برای حضور مردم در سینما طرح های تشویقی در نظر گرفت.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۷

مهدی فخوری مدیر سینما اریکه ایرانیان در گفت وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: سینما اریکه ایرانیان مدتی طولانی است که تعطیل است و در ایام نوروز نیز با تصمیم مدیر مجموعه تصمیم بر این شد که سینما همچنان بسته بماند.

فخوری تصریح کرد: متأسفانه فیلم هایی که برای اکران نوروز 1400 در نظر گرفته شدند آثاری نبودند که بتوانند مخاطبان چندانی جذب کنند و همین که مخاطبان چندانی هم از این آثار در نوروز استقبال نکردند خود نشان می دهد که فیلم های مناسبی برای اکران نوروز در نظر گرفته نشده است.

او افزود: تصمیم ما همچنان بر این است که سینمای اریکه ایرانیان تعطیل باشد چرا که همچنان وضعیت سینماها مشخص نیست و معلوم نیست که باز هم با تعطیلی مواجه می شویم یا خیر و از طرفی همانطور که تأکید کردم فیلم های مناسبی نیز اکران نشده اند. اگر فیلم های مناسبی مثل آثاری چون متری شیش ونیم اکران شوند احتمال دارد تصمیم به بازگشایی سینما بگیریم اما متأسفانه فیلم های اجتماعی اکران شده آثاری نیستند که چندان پر مخاطب باشند. در حال حاضر به نظر من جامعه به دیدن آثار طنز و کمدی احتیاج دارد و فیلم های کمدی و شاد چندان مناسبی هم اکران نشده اند.

مدیر سینما اریکه ایرانیان در ادامه درباره قیمت بلیت سینماها گفت: بالا رفتن قیمت بلیت سینماها در شرایط حاضر که سینماها مدتی طولانی تعطیل بوده اند تصمیم درستی نبود. مردم مدت هاست به سینما نرفته اند و باید طرح هایی تشویقی در نظر گرفت که منجر به آشتی مردم با سینما شود. من فکر می کنم در این شرایط کمتر کسی توان خرید بلیت 40 تومان را دارد و همان قیمت قبلی کافی بود. یک خانواده اگر بخواهد به سینما برود در این شرایط حداقل 400 هزار تومان باید هزینه کند و این هزینه آنقدر زیاد است که قطعاً قشر اندکی از جمعیت کشور توانایی پرداخت این هزینه را دارد.

فخوری در پایان گفت: امیدوارم هر چه زودتر شیوع ویروس کرونا در کشور پایان یابد و شاهد واکسیناسیون و عادی شدن شرایط باشیم تا با خیال راحت سینماها باز باشند و فیلم های مناسب اکران شوند.

اکران نوروزی مهدی فخوری سینما اریکه ایرانیان

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
به دلیل گسترش دوباره شیوع ویروس کرونا و قرمز شدن وضعیت در تهران، سالن های سینما و تئاتر، کتابخانه ها و نمایشگاه های هنری تعطیل شدند. مسعود نجفی مدیرکل روابط عمومی سازمان سینمایی اعلام کرد که با توجه به اینکه وضعیت شهر تهران از دیروز قرمز شده، به سمفا دستور توقف فروش بلیت های سینما را دادیم و بنابراین سینماها فعالیت نخواهند داشت.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۶

در همین حال، سالن های تئاتر نیز ملزم به عدم فعالیت شدند.
همچنین موج چهارم کرونا کتابخانه های تهران و شهرستان های شمیرانات، پردیس، رباط کریم، فیروزکوه، پیشوا، شهر ری، پاکدشت، شهریار، دماوند، فیروزکوه را تعطیل کرد. بر این اساس ارائه خدمات فرهنگی به صورت مجازی صورت می گیرد و امانت دهی کتاب انجام نخواهد شد. هادی مظفری مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی نیز اعلام کرد که با توجه به قرمز شدن شهر تهران، گالری ها باید به قواعد ستاد ملی کرونا توجه و از برگزاری نمایشگاه های هنری خودداری کنند.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۶ سایت های دیگر : قدس آنلاین

سرانجام فیلم سینمایی لاله به کارگردانی اسدالله نیک نژاد، با سپری کردن یک دهه از شروع تولید خود، به چرخه اکران عمومی در سینماهای کشور وارد شد و اکنون زمان مناسبی است تا پس از دیده شدن نسخه نهایی این اثر جنجالی که در طی این سال ها با حواشی بسیاری همراه بود، به بیان چند نکته در باب این فیلم سینمایی پرداخت:

1/ فیلم سینمایی لاله می تواند اثری شاخص در ژانر ورزشی (Sports Genre) محسوب شود. اثری که صنعت سینمای ایران را با تجربه ای جدید از مفهوم فیلم های درام ورزشی (Sports drama films) مواجه ساخته و دایره تولید فیلم های درباره ورزشکاران (Films about sportspeople) را در سابقه ی سینمای کشور با حضور اثری درباره ورزش زنان (Films about women's sports) وسعت بخشد. اثری که اگر چه از قابلیت کوتاه شدن برخوردار است؛ اما در همین مدت زمان طولانی و تا حدی خسته کننده، خود از این توانایی ویژه برخوردار است تا طیفی از مخاطب سینمایی را با تزریق حجم قابل قبولی از اکشن (Action) در کنار میزانسن های مهیج و تصاویر جذاب از اتومبیل رانی جذب خود ساخته و به تماشای لاله وادار نماید.

2/ قطعا ساخت اثری همچون فیلم سینمایی لاله آن هم در لوکیشن های نامناسب موجود و با محدودیت های تکنیکی و تکنولوژی بعضا عقب افتاده فیلمبرداری و ...؛ نیازمند حمایت مستقیم و کمک ویژه نهادهای سینمایی می باشد. این در حالی است که این حمایت ها می توانست تنها از جنبه معنوی برخوردار شود و این اثر بدون دریافت هرگونه حمایت مادی توسط دولت و تنها با جلب نظر سرمایه گذاران خارجی و یا حتی کمپانی های ماشین سازی داخلی ساخته و به دور از هر تنش و تشنجی به مسیر عادی خود در صنعت سینمای کشور ادامه دهد و شاید این بزرگترین اشتباه سازندگان اثر بود که برای تسریع روند تولید چنین اثری به دنبال جذب منابع مالی از طریق سیستم دولتی رفته و فیلم خود را در معرض طوفان تغییر دولت و به تبع آن تسویه حساب های حسودانه و غرض ورزی های متداول سیاسی قرار دادند.

3/ فیلم سینمایی لاله در نمای امروزی آن و در قالب آنچه که اکنون بر پرده نقره ای سینما به نمایش درآمد؛ نمودی بارز از یک اثر کاملا سکولار (Secular) است که در میان طیف گسترده ای از تولیدات کشور جای گرفته و می تواند ویترین تولیدات صنعت سینمای ایران را در ترسیم شرایط عدول از ایدئولوژی و مبانی انقلاب اسلامی کامل نماید. اثری که همچون بسیاری از دیگر تولیدات سینمایی در سال های اخیر، سعی دارد تا تصویری هضم شده از جامعه ایران را در هاضمه نظامات بین الملل نشان دهد و در این میان شاید عُمده تفاوت این اثر در شرافت و استواری آن بر مفهوم ایران و ایرانی بودن است. شرافتی که سبب شده تا فیلم سینمایی لاله همچون بسیاری از تولیدات سینمایی سال های اخیر، به تسخیر ژانر فلاکت در نیاید و در کنار زشتی های موجود در هر جامعه ای، به ترسیم زیبایی های ایران نیز مبادرت ورزد.

4/ آنچه که امروز از فیلم سینمایی لاله در منظر مخاطب سینمایی قرار می گیرد؛ اثری تُهی شده از مبانی انقلاب اسلامی است که در عین حال سعی کرده تا از در غلتیدن به ژانر فلاکت پرهیز نموده و تمام تلاش خود را معطوف این مهم سازد که تصویری باثبات و متمدن از وضعیت و شرایط کنونی جامعه ایران به مخاطب جهانی خود ارایه دهد. تصویرسازی ویژه ای که منطق تولید آن در مقطع پس از فتنه سال 1388 هجری شمسی کاملا واضح بود و از جهتی می توانست به عنوان امری هوشمندانه تلقی شود.

پس اگر لاله دستخوش ندان کاریهای مدیران اجرایی وقت کشور و تزریق بودجه های دولتی خاص نمی شد و تنها با حمایت معنوی همه جانبه می توانست به پیش رفته و مسیر عادی خود را در جذب بودجه از بخش غیردولتی طی نماید و به اکران جهانی راه یابد و ...؛ شاید می توانست هژمونی رسانه ای غرب را حتی به صورت هر چند محدود، بشکند و ذهنیتی که به سبب جنایت فتنه گران داخلی و در قالب تصاویری همچون کشته شدن ندا آقاسلطان به عنوان پربیننده ترین مرگ یک انسان در تاریخ بشریت به جهان مخابره شده بود را تحت الشعاع خود قرار دهد و ...

5/ سال هاست که متولیان اجرایی کشور چه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و چه در وزارت امورخاجه نمی دانند و یا نمی خواهند بدانند که در عرصه های نوین روابط بین الملل و بالاخص در صحنه دیپلماسی عمومی (Public Diplomacy) از چه جایگاه و موقعیت ویژه ای برخوردار بوده و ملزم به رعایت و یا اِعمال چه وظایف ایجابی و سلبی مهمی در این راستا می باشند. موضوعی که سبب شده تا هم تصویر ارایه شده از جمهوری اسلامی ایران در جهان با واقعیت های موجود کشور از فاصله چشمگیری برخوردار باشد و هم عرصه فرهنگی کشور با حفره های بسیاری مواجه گردد.

این در حالی است که اگر مدیری به منازعه فرهنگی باور داشته باشد، الزامات آن را فراهم کرده و با تلاش و جدیت می تواند سیاست ها، اصول و قواعد مورد نیاز در حوزه ها و بخش های گوناگون را پیاده سازی نماید. در این بین رضایت یا نارضایتی هیچ فرد و گروهی بر مصالح فرهنگی و امنیت فرهنگی کشور برتری ندارد و تنها در این صورت است که تولید اثری همچون فیلم سینمایی لاله موضوعیت پیدا می کند. اثری که تولید آن در چارچوب دیپلماسی فرهنگی تعریف شده و می توانست در مقطع زمانی پس از فتنه سال 1388 هجری شمسی به ابزاری موثر برای ترمیم وجهه ایران در عرصه رسانه ای در جهان مبدل شود.

6/ دفع الوقت صورت گرفته در مسیر تولید فیلم سینمایی لاله و اکران امروزی این اثر آن هم پس از گذشت حدود 10 سال از آغاز فرایند تولید؛ موجب شده تا لاله کارکرد دیپلماسی فرهنگی خود را تا حد بسیاری از دست داده و به اثری کاملا تجاری و نه فرهنگی مبدل گردد که گیشه و اصالت جاذبه ها را مدنظر قرار داده است. اثری که دیگر سخن گفتن کاراکترها و بازیگران ایرانی فیلم به زبان انگلیسی برایش موضوعیت پیدا نمی کند و علیرغم تمام هزینه های گزاف و جنجال های گزاف تر، به یک تله فیلم سرخوشانه و جاذبه محور و تیپ گرا فروکاست پیدا کرده که نظایر بالیوودی و هالیوودی بسیاری دارد. اثری که حتی از منظری سعی می کند تا یک ماراتن اشرافیت و به شدت کش آمده و مُهمل و تا حدی عصبی کننده، از موسیقی حماسی و اپیک و جاذبه های اکشن و طبیعت بکر ایران و... را به خورد مخاطب کرونازده و درگیر معیشت روزانه خود در امروز ایران بدهد.

7/ اگر چه برخی همچنان بر این باورند که جَرح و تعدیل های صورت گرفته در طی هفت سال گذشته سبب شده تا فیلم سینمایی لاله از مبانی ایدئولوژیک تُهی شده و به اثری کاملا سکولار مبدل گردد و بر این مدعای خود شاهد مثال هایی همچون سانسور شخصت آرمان و یا جایگزینی سکانس شهادت فرزند قهرمان او با صحنه آتش سوزی ماشین و ... را متذکر می شوند؛ اما با این همه آنچه که مخاطب امروز بر پرده سینما مشاهده می کند تنها ملاک داوری و نقد یک اثر سینمایی بوده و از این جهت است که حضور شتابزده فیلم سینمایی لاله آن هم پس از چندین سال بلاتکلیفی و در اکران کرونازده نوروز امسال را می بایست اقدامی کاسب کارانه قلمداد نمود که در خوش بینانه ترین صورت ممکن سبب می شود تا مخاطب سینمایی اثر به سمت و سوی شعارهای جامعه مدنی سوق داده شود و ایشان را با ذهنیتی برآمده از ناسیونالیسم افراطی و قهرمان اومانیسم و امیال شهری و... به فضای انتخابات ریاست جمهوری در سال 1400 هجری شمسی هدایت و ضمن پوشاندن ناکارآمدی دولت مستقر، زمینه های روانی لازم برای موج سواری سیاسی عده ای خاص و مطرح شدن دعوای حضور زنان در جایگاه ریاست جمهوری را فراهم نماید.

8/ فیلم سینمایی لاله با وضعیت کنونی، اثری آنچنان عقیم شده و موقعیت نشناس و الکن است که در لایه های محتوایی خود هیچ چیز برایش باقی نمانده، جُز تصویرسازی از مانیفست فمینیسم مبتنی بر آموزه های موج سوم (Third-wave feminism)؛ آموزه هایی که اگر چه دارای مسئله شدنِ زن در سینمای ایران را به همان سبک همیشگی و با یک عصبانیت رو به بیرون و در تقابل و مخالفت مستقیم با سنت و دین نشان نمی دهد و همچون فیلم سینمایی دیوار به کارگردانی محمدعلی طالبی و یا حتی فیلم سینمایی آذر به کارگردانی محمد حمزه ای و ... سعی نمی کند تا از زن ایرانی به عنوان موجودی مفلوک و در تعارض با سبک زندگی اسلامی و ایرانی تصویرسازی نماید؛ اما به دقت آموزه های موج سومی را رعایت کرده و به روایت زنی می پردازد که ضمن به رسمیت شناختن وسیله ای به نام مرد ، می خواهد با بهره گرفتن از توان او در اجتماع به تفوق برسد و حصارهای سُنت را بشکند و به الگوی زن یاغیِ مدرن مبدل گردد! پس اگر چه در فیلم سینمایی لاله با دختر طاغی و معترضِ چشم رنگی و یا دخترِ خانه گریز مواجه نیستیم و خانواده ایرانی به عنوان موجودیتی مفلوک و تحقیر شده نشان داده نمی شود؛ اما در عوض با یک نجیب زاده و جنتلیدی (Gentlelady) مواجهیم که بسیار شیک و مجلسی و البته بسیار اغراق شده و گل درشت، به حقنه مانیفست فمینیسم در عمق جان مخاطب خود مبادرت می ورزد.

زنی که مراحل موفقیت خود را طی کرده و اکنون به عنوان الگو و در کالبد یک مُصلح اجتماعی ظهور نموده و در قامت مدیر موفق توانسته مردانِ ناجوانمردِ حریفش را به خاک سیاه بنشاند و فساد نهادینه در سیستم مردسالار موجود را افشا نماید. که البته شرافت اثر موجب شده تا این همه بر خلاف سبک رایج و بدون آنکه شخصیت زن داستان پیوند خانوادگی خود را پاره کند و یا مورد تجاوز واقع شده و یا زندان برود و یا مهاجرت کند و ... محقق شود و در این فیلم به نمایش درآید.

لینک خبر :‌ الف
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۶

خبرگزاری آریا- مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی کشور گفت: با توجه به اینکه وضعیت رنگی شهر تهران از امروز قرمز شده است، به سمفا دستور توقف فروش بلیت های سینما را دادیم و بنابراین سینماها فعالیت نخواهند داشت.
به گزارش آریا، مسعود نجفی پیرامون آخرین وضعیت تعطیلی سینماها گفت: با توجه به اینکه وضعیت رنگی شهر تهران از امروز قرمز شده است، به سمفا دستور توقف فروش بلیت های سینما را دادیم و بنابراین سینماها فعالیت نخواهند داشت.
مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی کشور خاطرنشان کرد: تا خارج شدن از این وضعیت و بازگشت تهران به وضعیت نارنجی این تعطیلی ادامه داشته و پس از نارنجی شدن وضعیت بلیت فروشی ها به صورت خودکار آغاز خواهند شد.
گفتنی است سینماهای کشور پس از نزدیک به یکسال تعطیلی و با تلاش مسئولین سینمایی توانستند از رده شغلی سه به رده شغلی دو انتقال پیدا کرده و اجازه فعالیت در وضعیت نارنجی داشته باشند، اتفاقی که هفته پیش حاصل شد و خبری امیدوار کننده برای اهالی سینما بود اما با قرمز شدن وضعیت شهر تهران این تلاشها هم بی ثمر ماند و بار دیگر سالنهای سینمایی کشور به کام تعطیلی کشیده شدند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری آریا
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۶ سایت های دیگر : در حاشیه خبرگزاری جمهوری اسلامی تجارت گردان شاینا نیوز

هادی مظفری درباره وضعیت برگزاری نمایشگاه های هنری با توجه به قرمز شدن وضعیت تهران، اظهار کرد: با توجه به اینکه موزه ها و گالری ها جزو مشاغل دوم و سوم محسوب می شوند، در شرایط فعلی ملزم به رعایت قوانین ستاد ملی کرونا هستند و تا تغییر رنگ شهر تهران و بهتر شدن وضعیت، باید تعطیل باشند.

او یادآور شد که بر اساس قواعد ستاد ملی کرونا گالری ها در شهرهایی که در وضعیت قرمز قرار دارند باید از برگزاری نمایشگاه های هنری خوددداری کنند.

صبح امروز دوشنبه 16 فروردین با اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا، وضعیت کرونا در شهر تهران از نارنجی به قرمز تغییر کرد تا با توجه به قوانین تمامی مشاغل از جمله سینماها تعطیل شود.

طبقه بندی سینماها به تازگی از مشاغل گروه سه به دو تغییرکرده بود تا در وضعیت نارنجی هم بتواند فعالیت کند اما حالا با قرمز شدن وضعیت شهر تهران گمانه زنی ها درباره تعطیلی دوباره سینماها در رسانه ها مختلف مطرح شده است.

برخی رسانه ها نیز به نقل از مدیرکل روابط عمومی سازمان سینمایی اعلام کرده اند که سامانه فروش بلیت آنلاین سینماها (سمفا) فروش بلیت را متوقف کرده است اما تا این لحظه همچنان سمفا در حال فروش بلیت سینما است.

مدیرکل روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این باره گفته با توجه به اینکه امروز اعلام شده که وضعیت تهران قرمز شده است، طبیعتا هر دستورالعملی از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام شود، همه فعالیت ها از جمله امور فرهنگی و هنری را هم در برمی گیرد که البته هنوز چیزی به ما ابلاغ نشده است و منتظر ابلاغیه جدید هستیم.

به نظر می رسد طی امروز و فردا برای چندمین بار سینماها در شهرهای قرمز از جمله تهران تعطیلی شود تا فیلم های اکران نوروز که از 27 اسفند ماه اکران خود را آغاز کرده اند با تعطیلی سه باره مواجه شوند.

به گزارش ایرنا، در اکران نوروز امسال فیلم های هفته ای یک بار آدم باش به کارگردانی شهرام شاه حسینی ، خورشید تازه ترین ساخته مجید مجیدی، فیلم کمدی تکخال به کارگردانی مجید مافی، خون شد آخرین ساخته مسعود کیمیایی و لاله ساخته اسدالله نیک نژاد نمایش داده شده اند.

در فروش دو هفته ای نوروز نیز بر خلاف انتظار، فیلم سینمایی هفته ای یک بار آدم باش بیشترین و فیلم پرحاشیه لاله کمترین فروش را داشته اند.

فیلم های خورشید با بازی هنرمندانی چون طناز طباطبایی، جواد عزتی و علی نصیریان ، تکخال به تهیه کنندگی محمدحسین فرحبخش و بازی پوریا پورسرخ، سحر قریشی ، خون شد با بازی سعید آقاخانی به ترتیب در رده دو تا چهارم پرفروش های اکران نوروز قرار دارند.

حالا باید دید که آخرین تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا درباره سینماهای شهر های قرمز چیست و چه زمانی خبر تعطیلی ابلاغ خواهند شد.

لینک خبر :‌ خبر فوری
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۶ سایت های دیگر : هشدار نیوز

خبرگزاری آریا-کیمیایی: مدیران سینمایی در بحران کرونا فقط توانستند جشنواره های اخته برگزار کنند/ در 8 سال دولت آقای روحانی فقط شاهد شنیدن وعده بودیم!
به گزارش آریا،پولاد کیمیایی بازیگر و کارگردان سینما در پی بحران های عدیده به وجود آمده در سینما، استمرار چالش های کرونایی، انفعال مدیران و سردرگمی سینماگران گفت: یکی از دلایل بزرگی که کشورهایی نظیر ما را جهان سوم می نامند این است که ما مدیران باسوداد، دغدغه مند، دلسوز و... نداریم! مدیران ما فقط عنوان مدیر را با خود به یدک می کشند و در عمل افرادی پشت میزنشین هستند که هیچ تخصصی در هیچ حوزه ای ندارند! به همین علت است که مدیران سینمایی در بحران کرونا فقط توانستند جشنواره های اخته و بی خاصیت برگزار کنند و فاکتورهای آنچنانی ارائه دهند در صورتی که این پول ها باید صرف نیازمندان سینما می شد و به دست کسانی می رسید که زندگی های شان در شرایط فوق اضطراری و بحرانی است.
کارگردان فیلم سینمایی معکوس گفت: این جشنواره ای که به اسم جشنواره فجر برگزار شد اما هیچ شباهت و سنخیتی با این جشنواره نداشت برای چه بود؟ مدیران سینمایی چرا این جشنواره خنثی و بی جهت را برگزار کردند؟ این دورهمی که عده ای از دوستان و نزدیکان مدیران سینمایی در آن شرکت داشتند چرا با بودجه های کلانی از بیت المال برگزار شد؟
وی ادامه داد: بسیاری از اهالی سینما امروز در تنگدستی شدید روزگار می گذرانند و این بودجه هایی که اینطور بی مهابا هدر می شود می تواند نجات بخش زندگی آن ها باشد و قطعاً اگر مدیری دغدغه مند و دلسوز در سینمای کشور وجود داشت هرگز اجازه نمی داد این بودجه ها چنین هدر شود!
کیمیایی سپس با انتقاد شدید از برگزاری جشنواره جهانی فیلم فجر در سال 1400 اظهار داشت: اصلاً این چه معنایی دارد که جشنواره فجر در 2 قسمت برگزار شود؟ چرا این جشنواره نباید یکجا برگزار شود که ما شاهد 2 بار هزینه کرد نباشیم؟ این چه کاری است؟ در کجای دنیا چنین اتفاقی افتاده که یک جشنواره 2 پاره شود و در فاصله چند ماه از هم برگزار گردد این دورهمی ها چرا باید برگزار شود تا فقط عده ای از خودی ها در آن دیده شوند و جایزه بگیرند؟
وی افزود: جشنواره های برلین و کن با تمام ابهت شان به علت شیوع کرونا تعطیل شدند، سوأل اینجا است که چرا ما جشنواره های مان را تعطیل نکردیم؟ آیا ما خیلی بزرگ تر از آن ها هستیم؟ مشکل مان این است که به فکر جان مردم نیستیم و قطعاً با این روشی که پیش می رویم یک فاجعه در راه است!
این سینماگر خاطرنشان کرد: ما شاهد این هستیم پیک کرونا در کشور رو به افزایش است و دولتمردان نتوانستند این بحران جدی را کنترل کنند. در این شرایط باید تدبیری برای تمامی حوزه هایی که از کرونا ضربه خوردند اندیشه شود. مردم باید آسوده زندگی کنند؛ به عنوان مثال پدر 80 ساله بنده که نه بازنشستگی دارد نه بیمه نباید در این سن به دلیل غم نان مجبور به کار و فعالیت باشد.
وی ادامه داد: همین پدر بنده اگر آموزشگاهش تعطیل شود کسی نیست به او کمک کند. تازه ما جزو خوب ها هستیم اما کسانی که روزمزد هستند در این بحران وانفسای کرونا چه باید بکنند؟ چرا دولت مرتب وعده های واهی می دهد؟
بازیگر فیلم های سینمایی خفه گی و سلفی با دمکراسی سپس با بیان اینکه در 8 سال دولت آقای روحانی فقط شاهد شنیدن وعده بودیم تصریح کرد: در این 8 سال اگر سیل آمد مردم به داد یکدیگر رسیدند، اگر زلزله آمد مردم به داد یکدیگر رسیدند، خیریه ها بودند که در این مدت به هم نوعان خود کمک می کردند و رسماً دولت هیچ نقش سازنده ای در این میان نداشت.
کیمیایی متذکر شد: فرهنگ و هنر در آستانه فروپاشی دائمی است؛ بنده به هیچ عنوان چشم انداز خوبی را برای آینده فرهنگ و هنر کشور متصور نیستم؛ یک سال اخیر وضعیت به گونه ای بود که کارد را به استخوان بسیاری از اهالی فرهنگ و هنر رسانده و من امیدوارم تدبیری عاجل برای برون رفت از این بحران اندیشه شود.
وی تأکید کرد: با این شرایط دهشتناک حاکم بر سینمای ایران اگر فیلم ها اکران شوند نابود می شوند، اگر اکران نشوند نمی دانند در آینده چه اتفاقی رخ می دهد و چه بلایی سر سرمایه های شان می آید.
این فیلمساز یادآور شد: سال ها قبل که همه تأکید می کردند اهالی سینما باید بیمه بیکاری داشته باشند فکر همین امروز را می کردند! اینکه چرا مدیران منفعل سینمایی هرگز چنین تدبیری اندیشه نکردند جای تأمل دارد و باید خودشان در محضر هنرمندان پاسخگوی رفتار ضد فرهنگی شان باشند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری آریا
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۶

: سیدسعید سیدزاده تهیه کننده سینما در پی نامگذاری سال 1400 به عنوان تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها گفت: بنده معتقدم نامگذاری امسال با دلی پر درد از عملکرد همه ما توسط حضرت آقا صورت گرفت؛ ایشان هرچه فریاد زدند هیچ گوش شنوایی برای شنیدن فرمایشات شان نبود. رهبر معظم انقلاب فقط در خصوص علم و صنعت و شوق تولید این دغدغه را نداشتند حضرت آقا در تمامی حوزه ها مشکل را احساس کردند و فریاد برآوردند و حالا همه ما باید دست در دست هم بدهیم و شعار سال را تحقق بخشیم. متأسفانه کارشکنی ها و ایجاد موانع همواره باعث عدم تولید فیلم های درخشان ارزشی و انقلابی می شوند و این بسیار تلخ و متأثرکننده است.

تهیه کننده فیلم های سینمایی مرزی برای زندگی و خداحافظ رفیق در گفتگو با خبرنگار افزود: پشتیبانی از تولید و مانع زدایی در چرخه تولید در سینما بسیار پرمعنا است چون بنده حداقل در حدود 30 سال سابقه حرفه ای در سینما و هنر و مدیریت هنری و میدان عمل از نزدیک دیده ام چه اتفاقاتی در عرصه تولید صورت می گیرد و چه کارهای درخشانی قرار بوده تولید شود اما به دلیل کارشکنی ها و ایجاد موانع به مرحله تولید نرسیدند.

وی ادامه داد: بنده معتقدم حضرت آقا این بار با تعیین این شعار آخرین فریادشان را زدند و وای بر مایی که بر مسند امور هستیم و نخواهیم بفهمیم. البته بی تردید کسانی که نفهم هستند هرگز نخواهند فهمید چون عارضه ای جز بی شعوری را به همراه ندارند. افراد بی شعور قطعاً نمی فهمند چه باید بکنند. وقتی بیماری شان حاد تر می شود دیگر نمی خواهند بفهمند!

این سینماگر سپس با بیان اینکه بی شعوری و نفهمی در عرصه فرهنگ و هنر کشور ما زیاد است اظهار داشت: این بی شعوری به حدی است که در عرصه هنر به ندرت می توان نگاه سالم پیدا کرد و به دلیل مفسده هایی که در این حوزه وجود دارد اکثریت به سمتی می روند که آثار فاسد بسازند و جامعه را به سمتی هدایت کنند که از مفسده سیراب شوند.

سیدزاده در همین راستا تصریح کرد: این اتفاق در حالی است که اصل انقلاب ما برای رشد بشریت و بزرگ کردن انسان بود، این انقلاب برای آن بود که انسان را از حضیض به اوج ببرد. اما آثاری که به اسم کالای فرهنگی امروزه در جمهوری اسلامی ایران تولید می شود انسان را به حضیض ذلت می رساند.

وی خاطرنشان کرد: ما اگر به فرمایش آقا توجه کنیم باید یک انقلاب در عرصه فرهنگ به وجود آوریم. مدیران فرهنگی باید گندزدایی شوند و کسانی روی کار بیایند که هدف شان ارتقای انسان خدایی باشد. وقتی این گندزدایی صورت گیرد هم پشتیبانی از تولیدات می شود هم موانع برداشته می شود و ما می توانیم در یک زمان معین و برنامه ریزی شده به شرایطی برسیم که حرکت به بالا داشته باشیم. پس بی تردید ما در گام نخست برای رسیدن به این هدف متعالی باید لجن ها را که مانع اصلی حرکت مان هستند از سر راه برداریم.

تهیه کننده فیلم های سینمایی زیباتر از زندگی و شب به خیر فرمانده در خاتمه این گفتگو افزود: مردم برای تحقق شعار سال در انتخابات ریاست جمهوری فردی انقلابی و ولایتمدار را برگزینند؛ امیدوارم در سال جدید مردم شریف و انقلابی و ولایتمدار ما انتخابی بکنند که خواسته به حق ولی امر مسلمین را پاسخگو باشد و به گونه ای عمل کنند که شاهد آفت زدایی اساسی در کل نظام باشیم.

تهیه کننده فیلم های سینمایی مرزی برای زندگی و خداحافظ رفیق در گفتگو با خبرنگار افزود: پشتیبانی از تولید و مانع زدایی در چرخه تولید در سینما بسیار پرمعنا است چون بنده حداقل در حدود 30 سال سابقه حرفه ای در سینما و هنر و مدیریت هنری و میدان عمل از نزدیک دیده ام چه اتفاقاتی در عرصه تولید صورت می گیرد و چه کارهای درخشانی قرار بوده تولید شود اما به دلیل کارشکنی ها و ایجاد موانع به مرحله تولید نرسیدند.

وی ادامه داد: بنده معتقدم حضرت آقا این بار با تعیین این شعار آخرین فریادشان را زدند و وای بر مایی که بر مسند امور هستیم و نخواهیم بفهمیم. البته بی تردید کسانی که نفهم هستند هرگز نخواهند فهمید چون عارضه ای جز بی شعوری را به همراه ندارند. افراد بی شعور قطعاً نمی فهمند چه باید بکنند. وقتی بیماری شان حاد تر می شود دیگر نمی خواهند بفهمند!

این سینماگر سپس با بیان اینکه بی شعوری و نفهمی در عرصه فرهنگ و هنر کشور ما زیاد است اظهار داشت: این بی شعوری به حدی است که در عرصه هنر به ندرت می توان نگاه سالم پیدا کرد و به دلیل مفسده هایی که در این حوزه وجود دارد اکثریت به سمتی می روند که آثار فاسد بسازند و جامعه را به سمتی هدایت کنند که از مفسده سیراب شوند.

سیدزاده در همین راستا تصریح کرد: این اتفاق در حالی است که اصل انقلاب ما برای رشد بشریت و بزرگ کردن انسان بود، این انقلاب برای آن بود که انسان را از حضیض به اوج ببرد. اما آثاری که به اسم کالای فرهنگی امروزه در جمهوری اسلامی ایران تولید می شود انسان را به حضیض ذلت می رساند.

وی خاطرنشان کرد: ما اگر به فرمایش آقا توجه کنیم باید یک انقلاب در عرصه فرهنگ به وجود آوریم. مدیران فرهنگی باید گندزدایی شوند و کسانی روی کار بیایند که هدف شان ارتقای انسان خدایی باشد. وقتی این گندزدایی صورت گیرد هم پشتیبانی از تولیدات می شود هم موانع برداشته می شود و ما می توانیم در یک زمان معین و برنامه ریزی شده به شرایطی برسیم که حرکت به بالا داشته باشیم. پس بی تردید ما در گام نخست برای رسیدن به این هدف متعالی باید لجن ها را که مانع اصلی حرکت مان هستند از سر راه برداریم.

تهیه کننده فیلم های سینمایی زیباتر از زندگی و شب به خیر فرمانده در خاتمه این گفتگو افزود: مردم برای تحقق شعار سال در انتخابات ریاست جمهوری فردی انقلابی و ولایتمدار را برگزینند؛ امیدوارم در سال جدید مردم شریف و انقلابی و ولایتمدار ما انتخابی بکنند که خواسته به حق ولی امر مسلمین را پاسخگو باشد و به گونه ای عمل کنند که شاهد آفت زدایی اساسی در کل نظام باشیم.

لینک خبر :‌ هشدار نیوز
با توجه به وضعیت فوق العاده و قرمز برخی استان ها، سینما که جزو مشاغل سطح 2 است، تعطیل شد.

گروه سینما و تئاتر فرهنگی هنری

تاریخ انتشار

کد خبر 7716004

دانلود PDF

نظر دادن

به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان روابط عمومی سازمان سینمایی در گفت وگو با خبرنگار ما اعلام کرد، از امروز دوشنبه 16 فروردین سینما ها در شهر های قرمز تعطیل است.

سازمان سینمایی با توجه به قرمز شدن وضعیت شهر ها از جمله تهران به سمفا اعلام کرده است که بلیت فروشی متوقف شود. همچنین اگر وضعیت شهر های قرمز به نارنجی تغییر پیدا کند، سامانه بلیت فروشی به طور خودکار فعال می شود.

انتهای پیام /

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
مدیرکل روابط عمومی سازمان سینمایی اعلام کرد که به سامانه آنلاین فروش بلیت های سینمایی دستور توقف فروش بلیت را صادر کرده ایم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، با تغییر وضعیت رنگ شهر تهران از نارنجی به قرمز سینماهای شهر تهران بار دیگر بسته شدند.

مسعود نجفی مدیرکل روابط عمومی سازمان سینمایی در تماس تلفنی خبرنگار تسنیم درباره وضعیت کاری امروز سینماهای تهران با توجه به قرمز شدن شهر پاسخ داد: با توجه به اینکه وضعیت رنگی شهر تهران از امروز قرمز شده است، به سمفا دستور توقف فروش بلیت های سینما را دادیم و بنابراین سینماها فعالیت نخواهند داشت.

وی خاطرنشان ساخت فعالیت سینماهای تهران با بیرون آمدن از وضعیت قرمز و نارنجی شدن به صورت خودکار از سر گرفته خواهد شد.

این در حالی است که سینماهای تهران هفته گذشته بعد از دو روز تعطیلی به علت نارنجی شدن شهر تهران، با تغییر گروه شغلی توانست بازگشایی شود و امروز به علت قرمز شدن شهر تهران بار دیگر بسته شد.

جایزه انجمن بازیگران فیلم 2021 برندگان خود را شناخت

=انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
تهران- ایرنا- معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در پیامی درگذشت ملک مسعود ملک ، روزنامه نگار پیشکسوت و مدیرمسئول روزنامه عصر یزد را تسلیت گفت.

به گزارش روز دوشنبه گروه فرهنگی ایرنا از معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، در پیام محمد خدادی آمده است: خبر درگذشت ملک مسعود ملک ، روزنامه نگار پیشکسوت و صاحب امتیاز و مدیرمسئول روزنامه عصر یزد که سال های بسیاری از عمر خود را در عرصه های فرهنگی و رسانه ای استان یزد خدمت کرده بود، موجب تالم شد.

وی ضایعه درگذشت این روزنامه نگار خوشنام و کهنه کار یزدی را به خانواده، دوستان و دوستداران او و جامعه رسانه ای استان یزد تسلیت گفته و از خداوند متعال برای آن مرحوم غفران الهی و برای بازماندگان ایشان، صبر و اجر مسالت کرد.

زنده یاد ملک، در سال 1326 در شهر یزد متولد شد و صبح امروز 16 فروردین 1400، پس از 6 دهه فعالیت رسانه ای، به دلیل عارضه مغزی به دیار باقی شتافت.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به گزارش پیشین ایکنا در خصوص معرفی زودهنگام روستای قرآنی کشور و اینکه به مردم بوشهر این بشارت را داده است که روستای چارک به عنوان روستای قرآنی کشور معرفی شود، گفت: ما تنها احتمال این قضیه را دادیم و برای تشویق آن ها برای شرکت در این طرح این مباحث را مطرح کردیم تا مستندات خود را برای این طرح ارائه کنند ولی هیچ روستایی از قبل به عنوان روستای قرآنی کشور انتخاب نشده است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۷

عبدالهادی فقهی زاده، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت وگو با ایکنا از فارس، در پاسخ به اینکه در صحبت های پیشین خود در دی ماه سال 1399 دو روستا محمدآباد استان فارس و چارک استان بوشهر را به عنوان روستاهایی که ظرفیت قرآنی شاخص دارند، آیا این روستاها به عنوان روستای قرآنی کشور معرفی خواهند شد، گفت: ما احتمال دادیم که این روستاها دارای شرایط مدنظر باشند اما باید مراحل اجرای طرح روستای قرآنی طی شود و این روستاها در این طرح ثبت نام کرده و مدارک خود را ارائه کنند.

وی همچنین به گزارش پیشین ایکنا مبنی بر معرفی زودهنگام روستای قرآنی کشور و اینکه به مردم بوشهر این بشارت را داده است که روستای چارک به عنوان روستای قرآنی کشور معرفی شود، گفت: ما تنها احتمال این قضیه را دادیم و برای تشویق آن ها برای شرکت در این طرح این مباحث را مطرح کردیم تا مستندات خود را برای این طرح ارائه کنند.

فقهی زاده با بیان اینکه بعد از دریافت اسناد و مدارک روستاها، در نهایت هیئت انتخاب در موعد مقرر روستای قرآنی کشور را معرفی می کند، گفت: برای معرفی روستای قرآنی کشور ابتدا باید روستاها طبق آیین نامه ثبت نام کرده و مدارک خود را ارسال کنند و بعد از بررسی هیئت انتخاب 10 روستای قرآنی کشور معرفی می شوند.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد: هیچ روستایی به عنوان روستای قرآنی کشور زودهنگام انتخاب رسمی نشده است. هم انتخاب هم اعلام رسمی بر اساس شاخص ها و آیتم هایی که وجود دارد، در ماه مبارک رمضان انجام می شود.

وی ادامه داد: انتخاب واقعی روستای قرآنی هنوز انجام نشده است البته چند روستا وجود دارند که در بحث فعالیت های قرآنی پیشتازند، از جمله یکی در استان فارس و دیگری در استان بوشهر اما در هر صورت برای انتخاب روستای قرآنی کشور باید روستاها ثبت نام کنند و در صورتی که در هیئت انتخاب رأی آورند، به عنوان روستای قرآنی معرفی می شوند.

فقهی زاده همچنین در پاسخ به اینکه طبق شنیده ها آیا این درست است که بوشهر به عنوان شهر قرآنی کشور انتخاب خواهد شد، گفت: معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد طرحی در این رابطه دارد اما همانند معرفی پایتخت نهج البلاغه و صحیفه سجادیه، در زمان مشخص آن را اعلام خواهیم کرد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
حجت الاسلام ارزانی با اشاره به اهتمام کانون های مساجد به موضوع توانمندسازی و مهارت افزایی گفت: ضرورت دارد که در انجام فعالیت ها انتظام و کیفی سازی صورت گیرد و دستیابی به قله ها به عنوان الگو را مد نظر قرار دهیم.

سرویس : مسجد و کانون ها - کانونهای مساجد زمان : شناسه خبر : 1042938

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان ، جلسه تودیع و معارفه سرپرست جدید ستاد فهمای استان تهران صبح امروز(16 فروردین) با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر حبیب رضا ارزانی ، رییس ستاد فهمای کشور، مرتضی طاهریان ، معاون ساماندهی و شبکه سازی ستاد فهما، احد جاودانی ، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و سرپرست قبلی و جدید این مجموعه برگزار شد.

در این جلسه که معاونین و مدیران اداره کل استان تهران نیز حضور داشتند، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن خوشامدگویی به حضار حضور یافته در این نشست، بر لزوم اهمیت به فعالیت های دینی در کانون های مساجد تهران تاکید کرد و گفت: فعالیت های خوبی در مجموعه ستاد فهمای استان تهران در طول سالهای گذشته صورت گرفته است.

وی بر لزوم هم افزایی و پیشبرد برنامه ها تاکید کرد و از زحمات حجت الاسلام قدیریان، سرپرست سابق این مجموعه تشکر کرد و به سرپرست جدید ستاد فهمای استان تهران، بابت همه خدمات مستمر ایشان خیر مقدم گفت.

بنابراین گزارش، در ادامه این نشست حجت الاسلام و المسلمین حبیب رضا ارزانی ، با اشاره به فعالیت 26 هزار کانون فرهنگی هنری مساجد گفت: این مهم با سند تحول ستاد فهما، طبقه بندی، کیفی سازی و نظام مند شدن فعالیت های کانون ها به سمت ایجاد فضای رقابتی سالم حرکت می کند.

رییس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با اشاره به سند تحول ستاد هماهنگی کانون های مساجد گفت: طبقه بندی کانون ها که مقدمه کیفی سازی و نظامند شدن فعالیت ها است، باید به سمت ایجاد فضای رقابتی در کانون های فرهنگی هنری مساجد پیش رود.

وی با اشاره به شعار سال تولید، پشتیبانی ها، مانع زدایی ها گفت: امسال فعالیت کانون ها در محور توانمندسازی و مهارت افزایی در قالب 12 رواق و 3 شبستان انجام می شود. فعالیت در حوزه دینی و مسجدی کار حساسی است به همین جهت ضرورت دارد که در انجام فعالیت ها یک انتظام و کیفی سازی صورت گیرد و دستیابی به قله ها به عنوان الگو را مد نظر قرار دهیم.

حجت الاسلام ارزانی بر لزوم ارتباط ستاد فهما با ادارات کل ارشاد تاکید کرد و ادامه داد: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز اهتمام ویژه ای به همکاری دوسویه دارد. البته می توان این سلسله فعالیت ها را در عرصه های مختلف از جمله حضور در مراکز مختلف به ویژه مرکز رسیدگی به امور مساجد افزایش داده و تعمیق بخشید.

وی در ادامه با اشاره خدمات سرپرست سابق ستاد فهمای استان تهران گفت: فعالیت های ایشان در پیشبرد برنامه های تهران موجب شد که استان تهران در مناطق فهما رتبه اول را به دست آورد.

حجت الاسلام ارزانی با اشاره به رشد بسیار خوب کانون های تهران اضافه کرد: از میان 32 هزار اثر فاخر تولید شده ستاد فهما، 16 هزار اثر تولید جدید کانون های مساجد کشور است که مراکز مختلف مثل صدا و سیما از آنها هم اکنون استفاده می کنند .

وی خاطر نشان کرد: سرپرست جدید ستاد فهمای استان تهران که سالها از خدمات ایشان در ستاد فهمای استان خوزستان بهره مند بوده ایم و همچنان مسئول شورای سیاستگذاری ستاد فهما هستند، فضای کاری استانها را به خوبی می شناسند.

در ادامه حجت الاسلام و المسلمین قدیریان طی سخنانی اظهار کرد: اکنون که فصل همکاری من به مدیر ستاد هماهنگی کانون های مساجد استان تهران به پایان رسیده است، ضمن آرزوی موفقیت و سلامتی، امیدوارم شاهد رشد و ارتقای روزافزون کانون های مساجد باشیم.

پایان پیام/ 40

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

ستاد فهما

|

حجت الاسلام والمسلمین حبیب رضا ارزانی

|

کانون های فرهنگی هنری مساجد

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
ایسنا/خراسان رضوی مدیر امور سینمایی حوزه هنری خراسان رضوی ضمن نارضایتی از میزان فروش اکران نوروزی در سینماهای مشهد، گفت: شیوع بیماری کرونا، وضعیت اقتصادی مردم و همچنین مورد پسند نبودن مخاطبان از جمله عوامل استقبال کم مردم از سینما در اکران نوروزی 1400 است.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۷ سایت های دیگر : قدس آنلاین روزنامه خراسان

حسن پهلوانی در گفت وگو با ایسنا با اعلام نارضایتی از شرایط اکران نوروزی 1400، اظهار کرد: قبل از نوروز پیش بینی می کردیم فیلم های جشنواره فجر سال 99 یا فیلم های پرفروش تر و مطرح تری در اکران نوروزی حاضر باشند، اما متأسفانه این امر محقق نشد و تهیه کننده ها و دفاتر پخش فیلم راضی نشدند فیلم هایی که احتمال جذب مخاطب بالایی داشت را برای اکران به سینماها بفروشند. بنابراین فیلم های که در اکران حاضر شدند مربوط به جشنواره فجر سال 98 است و فیلم های طنزی که در اکران نوروزی شرکت کردند، حتی در جشنواره هم حاضر نبودند و فقط به عنوان فیلم کمدی در لیست اکران نوروزی قرار گرفتند.

وی ادامه داد: در این شرایط میزان فروش اصلاً قابل قبول نبود و حتی تعدادی از سینماهای خصوصی شهر مشهد در اکران نوروزی شرکت نکردند، چراکه بهای تمام شده اکران یک سانس فیلم در سینما قابل محاسبه است و زمانی که سینمادار فعال در بخش خصوصی طبق محاسباتش متوجه شود که فیلم های حاضر در چرخه اکران فیلم های پرفروشی نیست و عملاً بازگشایی سینما برای او صرفه اقتصادی ندارد از این کار خودداری خواهد کرد.

مدیر امور سینمایی حوزه هنری خراسان رضوی ضمن انتقاد از چینش نامناسب فیلم های اکران نوروزی 1400، بیان کرد: امسال استقبال خوبی از اکران نوروز شکل نگرفت، چراکه فیلم های خوبی نداشتیم. با این حال اگر فیلم های جشنواره امسال شرکت می کردند ممکن بود در سراسر کشور موجب استقبال بیشتر مخاطبان شود در این شرایط میزان استقبال مخاطبان از اکران نوروزی امسال قابل قبول نبود.

پهلوانی تصریح کرد: در اکران نوروزی سال های قبل از همه گیری ویروس کرونا تهیه کنندگان منتظر این بازه اکران بودند و تمام تلاششان را می کردند که فیلمشان در بازه اکران نوروزی، در سینما به نمایش گذاشته شود. در چنین شرایطی به دلیل شیوع بیماری کرونا، وضعیت اقتصادی مردم و همچنین این که فیلم های حاضر در اکران نوروزی مورد پسند بسیاری از مخاطبان عامه سینما نبود از جمله عوامل استقبال کم مردم از سینما در اکران نوروزی 1400 است.

وی با اشاره به میزان فروش سینماهای حوزه هنری در شهر مشهد، گفت: به صورت حدودی در سینما هویزه و آفریقا که زیر مجموعه امور سینمایی حوزه هنری مشهد هستند، در بازه زمانی یکم تا سیزدهم فروردین ماه سال جاری حدود 150 میلیون تومان، فروش بلیط سینما داشتیم که این رقم مجموع فروش هر دو سینما است.

مدیر امور سینمایی حوزه هنری خراسان رضوی با انتقاد از نبود هماهنگی میان ارگان های مربوطه، خاطرنشان کرد: سینماداری یک چرخه و یک زنجیره است که بعد از مرحله تولید فیلم، از بخش های جذب مخاطب و اکران فیلم تشکیل شده است. در چنین شرایطی این چرخه با یک کار گروهی توسط ارگان هایی مثل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، صداوسیما و رسانه های عمومی تکمیل می شود و همه باید دست به دست هم دهند تا مخاطب در سینما فیلم ببیند تا بخشی از سیاست های فرهنگی کشور هم از این طریق به مردم منتقل شود.

پهلوانی اضافه کرد: به عنوان مثال می بینیم که صداوسیما هیچ تیزری را پخش نمی کند و ما مراجعه کنندگانی داریم که 100 روز بعد از بازگشایی سینما هنوز نمی داند سینما فعال است یا نه. بنابراین معتقدم رسانه ها، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و صداوسیما می توانستند با فعالیت هایی مثل پخش تیزر، معرفی فیلم و مصاحبه با عوامل سازنده آن، مخاطبان را از بازگشایی سینما با رعایت حداکثری دستورالعمل های بهداشتی مطلع کنند.

وی تصریح کرد: این چرخه معیوب باعث می شود مخاطب خبر نداشته باشد که سینما بازگشایی شده یا نه. در چنین شرایطی که ما در این عصر، رسانه های اجتماعی و اطلاع رسانی فراوانی داریم، این موضوع یک فاجعه محسوب می شود. بنابراین در نهایت به شرایطی منجر خواهد شد که سینماهای خصوصی حاضر به فعالیت نباشند، چراکه برای آن ها صرفه اقتصادی نخواهد داشت.

مدیر امور سینمایی حوزه هنری خراسان رضوی با انتقاد از برخورد دوگانه مسئولین با سینماها، اضافه کرد: چطور جشنواره فجر در مدت هشت روز و با ظرفیت کامل 50 درصدی، بدون هیچ مشکلی برگزار شد، اما در حال حاضر که سالن ها تقریباً خالی است، می گویند سینما خطرآفرین است و باید تعطیل شود. با وجود این که اصلاً چنین چیزی نیست و سینما با حداکثر رعایت پروتکل های بهداشتی به فعالیت خودش ادامه می دهد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان شمالی گفت: 73 میلیارد ریال برای کتابخانه مرکزی شیروان هزینه شد.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۷ سایت های دیگر : در حاشیه خبرگزاری جمهوری اسلامی پایگاه خبری انتهاج

سرویس : خراسان شمالی - زمان : شناسه خبر : 1043209

علی محمد جهانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهارداشت: این کتابخانه با مشارکت نهاد کتابخانه های عمومی کشور و شهرداری شیروان احداث شد که برای ساخت آن 73 میلیارد ریال هزینه شده که از این میزان 24 میلیارد ریال اعتبارات سفر رهبری توسط شهرداری، 42 میلیارد ریال از محل بودجه نهاد کتابخانه ای عمومی کشور و 6.5 میلیارد ریال از محل تملک استانی هزینه شده است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان شمالی بیان کرد: این کتابخانه شامل بخش های مختلف مخزن اصلی، آمفی تئاتر، پژوهشسرا، سالن های مطالعه ویژه و معمولی، بخش نشریات، اتاق کنفرانس، بخش مرجع، نابینایان و کودکان است که مخزن آن ظرفیت 100هزار جلد کتاب و سالن های مطالعه آن همزمان ظرفیت 300 نفر عضو را دارد.

جهانی با بیان اینکه زمین کتابخانه به صورت رایگان از سوی شهرداری شیروان در اختیار نهاد کتابخانه ها قرار گرفته است، عنوان کرد: در این پنج سال اخیر دو باب کتابخانه در روستای حسین آباد و ینگه قلعه و کتابخانه مرکزی در این شهرستان احداث شد که کمبود فضای مطالعه شیروان برطرف شده و در تلاش برای احداث کتابخانه در روستاهای پرجمعیت هستیم.

وی مجموع کل زیربنای کتابخانه های این شهرستان را، هزارو 913 متر مربع عنوان کرد و افزود: با احداث این کتابخانه زیربنای کتابخانه ای این شهرستان به چهار هزارو 713 مترمربع افزایش می یابد.

وی تصریح کرد: دومین کتابخانه مرکزی شیروان چهارشنبه هفته جاری با حضور برخی از مسئولان کشوری، استانی و شهرستانی به بهره برداری می رسد.

جهانی خاطرنشان کرد: هم اکنون 11 باب کتابخانه شهری و روستایی در شیروان دایر است که اعضای فعال کتابخانه های این شهرستان به بیش از هشت هزار نفر رسیده است.

شیروان به عنوان دومین شهر پرجمعیت خراسان شمالی در 60 کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد.

پایان پیام/ 641

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

شیروان

|

اعتبارات

|

کتابخانه

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۷ سایت های دیگر : صبح الوند

هادی بیگدلو، مدیریت کتاب فروشی منتظران ظهور همدان، در گفتگو با خبرنگار عصر همدان ؛ گفت: فروش کتاب و کتابخوانی حال و روز خوبی ندارد چرا که کلا در کتابخوانی و خرید کتاب فرهنگ سازی کم بوده است.

وی افزود: در چند سال اخیر هم گرانی و تورم باعث افزایش قیمت کاغذ و در نتیجه کتاب شده است و از طرف دیگر ضعف فرهنگی عدم تبلیغ کتابخوانی و عدم برگزاری نمایشگاهها قوت گرفته و گرانی هم مزید بر علت شده و خواندن کتاب و فروش آن روز به روز کاهش داشته است.

این کتاب فروش همدانی گفت: خواندن کتاب ها به صورت صوتی و پی دی اف هم شاید تاثیراتی داشته باشد اما آنچنان نیست که روی بازار تاثیر داشته باشد چرا که کتابخوان های حرفه ای خواندن کتاب را به صورت مکتوب ترجیح می دهند.

بیگدلو افزود: کتاب های مذهبی و رمان ها و زندگینامه شهدا و همسرانشان مشتری های خاص خود را دارند.

وی ادامه داد: کتاب های مذهبی به شرط معرفی و تخفیفات ویژه به خوبی فروش می روند.

بیگدلو عنوان کرد: رمان های خارجی هم مشتری های خاص خود را دارند ، اما نمایشگاهها دانشگاهها مدارس و کانون های فرهنگی نقش های مهمی در فروش کتاب دارند.

وی افزود: کرونا در فروش کتاب اثر سوء داشته و ذهن ها همه درگی هستند و رفت و آمدها در سطح شهر کمتر پس طبیعی است که فروش هم کمتر باشد.

بیگدلو در پایان گفت: از مسئولین مربوطه خواهشمندیم به قیمت کتاب و کاغذ توجه ویژه ای داشته باشند تا سرانه مطالعه افزایش یابد و مالیات بر کتابفروشی ها تعیین تکلیف شود چرا که تقابل بین ارشاد و اداره مالیاتی وجود دارد که باید حل شود.

انتهای پیام/ آ

لینک خبر :‌ عصر همدان
فعالیت سالن های سینما و آموزشگاه های هنری شیراز و شهرهای قرمز تا اطلاع بعدی متوقف شد.

به گزارش پیام خبر ، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در اطلاعیه ای اعلام کرد؛ با توجه به اینکه شهر شیراز و تعدادی از شهرستان های دیگر استان از نظر شیوع بیماری کرونا در رنگ بندی قرمز قرار گرفته اند، فعالیت های آموزشی آموزشگاه های آزاد هنری و سینمایی و سالن های سینما در شهر شیراز و آن دسته از شهرستان هایی که رنگ قرمز قرار دارند از دوشنبه 16 فروردین جاری تا اطلاع بعدی ممنوع است.

یادآور می شود، این ممنوعیت آموزش های مجازی را در بر نمی گیرد و تنها شامل آموزش های حضوری (گروهی و انفرادی) است.

یادآور می شود: از سرگیری و یا تمدید ممنوعیت فعالیت مراکز فوق تابع مصوبات ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا است.

لینک خبر :‌ پیام خبر
مردم و به خصوص اهالی فرهنگ و هنر شهرقدس برای راه اندازی سینما سال ها گرفتار وعده های امروز و فردای مسؤولان هستند و طبق نظر رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار است این سینما به زودی در ورودی شهر افتتاح شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۶ سایت های دیگر : فرتاک نیوز

خبرگزاری فارس از شهرقدس: توسعه فرهنگ جامعه به میزان و سرانه فرهنگی در بخش های سینمایی و نمایشی در ارتباط بوده و مراکز فرهنگی و هنری در گسترش فرهنگ و ارتباط جمعی نقش مهمی دارند و سینما به عنوان پدیده ای هنری، اقتصادی و فن آورانه تأثیر به سزایی در این امر دارد.

طبق گزارش سالنامه آماری فروش فیلم و سینما ی ایران در سال 1398 در کشور 31 استان دارای سینمای فعال بوده که 277 سینما برخوردار از 541 سالن نمایش هستند و ظرفیت سالن های سینما آن ها 132 هزار و 6 صندلی است.

طبق این آمار، استان تهران با بیش از 13 میلیون جمعیت دارای 66 سینما با 199 سالن سینمایی و ظرفیت 43 هزار و 232 صندلی بیشترین سهم سینمایی کشور را از آن خود کرده است.

غرب استان تهران با جمعیتی حدود 2 میلیون نفر دارای 3 سینما است که سینما سپهر با 144 صندلی در شهریار و سینما ساحل با دو سالن در اندیشه با 481 صندلی وجود دارد و در ملارد و شهرقدس این میزان صفر است.

شهرقدس با جمعیتی حدود 420 هزار نفر، فاقد سرانه صندلی سینمایی بوده و جمعیت این منطقه روز به روز در حال افزایش است که می توان به افزایش 2 هزار نفری دانش آموزان در هرسال به جمعیت این منطقه اشاره کرد.

راه اندازی سینمای شهرقدس سال ها است گرفتار تجهیز و افتتاح امروز و فردای مسؤولان شده و هربار که به سینمای این شهر اشاره می شود، وعده های مختلف از مسؤولان به گوش می رسد.

طبق آخرین پیگیری و گفت وگویی که با غلامرضا آبکار رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان قدس انجام شد، شرکت ها آمادگی خود را برای تحویل فیلم اعلام کرده اند و به گفته پیمانکار مشکل موجود در تبلیغات سطح شهر بوده اما لازم است پیش از این محل سینما بازدید شود.

به گفته رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این سینما در ورودی شمالی شهرقدس در ساختمان ایرانیان قرار داشته و اگر سالن سینمایی در یکی از سالن های این اداره که پیش از این توسط مسؤولان وقت مطرح شده بود، احداث شود موجب تعطیلی 5 انجمن و شورای فرهنگی و هنری خواهد شد که این امر به صلاح نیست؛ ضمن این که گروه هایی نیز برای راه اندازی و نصب تجهیزات سینما در محل اداره مراجعه کرده بودند اما ساختار اداری اداره مناسب راه اندازی سینما نیست ولی می توان برای سینمای دیجیتال و سیار برنامه ریزی کرد.

این نکته قابل ذکر است که 11 فرهنگسرا در سطح شهر وجود دارد و شهرداری می توانست یک سالن را مختص سینما قرار دهد تا سهم مردم شهرقدس در استفاده از سالن سینمایی خارج از شهر نباشد و در صورت راه اندازی و اکران فیلم در خارج از شهر باید فکری برای رفت و آمد و دسترسی عموم مردم از آن کرد.

خبرنگار فارس همچنان پیگیر است تا این کلاف پیچیده سینمای شهرقدس باز شده و با راه اندازی آن بخشی از مشکلات فرهنگی و کمبود سرانه صندلی سینمایی در این شهر رفع شود و همه مردم بتوانند از آن بهره ببرند.

انتهای پیام/67075/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
سنندج- ایرنا- مدیر پردیس سینمایی بهمن سنندج گفت: در ایام تعطیلات نوروز امسال بیش از یک هزار نفر فیلم های اکران شده در سالن های نمایش این پردیس سینمایی را به تماشا نشستند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۶ سایت های دیگر : در حاشیه

حیدر مرادی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: فیلم های تک خال به کارگردانی مهدی ژورک، خورشید به کارگردانی مجیدمجیدی، لاله لاله به کارگردانی اسدالله نیک نژاد ، هفته ای یک بار آدم باش به کارگردانی شهرام شاه حسینی و خون شد به کارگردانی و نویسندگی مسعود کیمیایی در پردیس سینمایی بهمن سنندج اکران شد.

وی افزود: از میان این فیلم ها، تک خال و هفته ای یک بار آدم باش دارای ژانر کمدی و لاله خون شد و خورشید دارای ژانر اجتماعی هستند و هر کدام در چند سانس با رعایت پروتکل های بهداشتی در سالن های پردیس سینمایی بهمن سنندج اکران شدند.

مدیر پردیس سینمایی بهمن سنندج با بیان اینکه در این مدت بیش از یک هزار نفر این فیلم ها را به تماشا نشستند،گفت: در این میان بیشترین مخاطب مربوط به فیلم تک خال به کارگردانی مهدی ژورک با ژانر اجتماعی بود.
وی یادآور شد: در تعطیلات نوروز امسال بدلیل شیوع ویروس کرونا آمار مخاطبان اکران فیلم های نوروزی در استان با کاهش چشمگیری روبرو شد، ضمن اینکه این شرایط کلی بود و سینما بهمن سنندج در میان سینماهای حوزه هنری در زمینه میزان مخاطب درنوروز 1400 رتبه دوم را داشته است.

مرادی اظهار داشت: پردیس سینمایی بهمن سنندج بدون در نظر گرفتن جمعیت و تعداد سینما در میان سینماهای حوزه هنری کشور پس از کلان شهرهای تهران، اصفهان و مشهد بیشترین تعداد مخاطب را ایام نوروز 98 داشت.

پردیس سینمایی بهمن سنندج به عنوان بزرگترین پردیس سینمایی غرب کشور با سه سالن سینمایی، گالری، کلاس های آموزشی، کافی شاپ و دیگر فضاهای جانبی با امکان پخش دالبی و سیستم های پیشرفته سرمایشی و گرمایشی در سنندج 759 صندلی دارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی

به گزارش پایگاه خبری فکر اقتصادی ،مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی منطقه آزاد قشم از اختصاص سهمیه کتاب به ارزش یک میلیارد و دویست میلیون ریال به عنوان اخرین مرحله از سهمیه سال 99 به این منطقه خبر داد
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد قشم علیرضا کمساری با اشاره به اینکه بروزرسانی و تجهیز منابع مکتوب مراکز فرهنگی و هنری این جزیره از اولویت های این اداره کل است، گفت: بر این اساس، این سهمیه کتاب جهت توزیع در مراکز فرهنگی و هنری شهرها و روستاهای جزیره قشم اختصاص یافته است.
وی کتاب را مظهر و تجلی افکار و اندیشه های مختلف جامعه بشری خواند و افزود: درهر جامعه نویسندگانی هستند که با اهداف خاص خودشان کتاب های مختلفی را به زیور طبع آراسته و از این طریق هم به افزایش آگاهی های مردم و هم به تنویر افکار آنها کمک شایانی می کنند.
کمساری بر نقش بی بدیل کتاب در توسعه فرهنگی و تنویر افکار جوامعی مانند جامعه جزیره قشم تاکید کرد و گفت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد قشم در اجرای ماموریت سازمانی خود و در راستای توسعه فرهنگی جزیره، گسترش کتابخوانی و افزایش تیراژ و عناوین کتاب را در سطح جزیره در اولویت برنامه های خود قرار داده است.

لینک خبر :‌ فکر اقتصادی
بحرالعلومی گفت: اساسنامه و دستورالعملهای جدید انجمن های هنری ثبت می شوند.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۶

سرویس : اردبیل - زمان : شناسه خبر : 1043079

به گزارش خبرگزاری شبستان از اردبیل به نقل از روابط عمومی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل، عبدالله بحرالعلومی با اشاره به دستورالعمل جدید ارسالی از سوی وزارت و فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص ثبت استانی انجمن های هنری موسیقی، نمایش و تجسمی، گفت: اساسنامه پیشنهادی و دستورالعمل اجرایی ثبت انجمن های هنری آماده است و هنرمندان فعال در حوزه های موسیقی، نمایش و تجسمی در نزدیکترین زمان نسبت به تشکیل مجمع عمومی فعالان این حوزه ها خواهند کرد و براساس مفاد اساسنامه های موجود با رای نمایندگان خود، اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل انجمن هنرهای نمایش، انجمن موسیقی و انجمن هنرهای تجسمی استان انتخاب خواهند کرد و سپس با ثبت این انجمن ها و طی روند قانونی خود خواهند توانست از حمایت های بیشتر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر منابع استانی و کشوری برخوردار شوند.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل با اشاره به جایگاه ویژه این انجمن ها در رشد و تعالی و هنر استان، افزود: این اقدام وزارت در جهت ایجاد وحدت رویه در سراسر کشور و همچنین با توجه به وجود ایرادات قانونی که از سوی دستگاه های نظارتی به انجمن های قبلی وارد شده بود انجام می گیرد.

این مقام مسئول تصریح کرد: انجمن های مورد اشاره نخست در مرکز استان و به صورت استانی با حضور نمایندگان هنرمندان شهرستان های استان و با آرای مستقیم آنها انتخاب خواهند شد و هویت مستقل خواهند داشت و از حالت شعبه بودن خارج خواهند شد و در سال های بعد شهرستان های استان خواهند توانست به همین روش و با توجه به پتانسیل و ظرفیت موجود، انجمنهای هنری شهرستان را تشکیل و ثبت کنند.

وی بیان کرد: براساس اساسنامه موجود انجمن های هنری حاضر در استان یا سه نفر از فعالان این رشته ها به عنوان هیات موسس نسبت به فراخوان مجمع عمومی نمایندگان این رشته ها و پیگیری اداری و ثبت را انجام خواهند داد و نقش اداره کل و ادارات شهرستان ها در این اقدام نقش همکاری و نظارتی خواهد بود.

بحرالعلومی با توجه به حضور پررنگ هنرمندان این سه رشته هنری استان در رویدادهای بین المللی و ملی و جایگاه ویژه انجمن ها در اجرای سیاست ها و نظارت های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، اذعان داشت: انجمن های هنری در سال های گذشته در شناسایی و کشف استعدادها و همچنین در تهیه بانک اطلاعاتی هنرمندان و برگزاری رویدادهای مهم استانی و منطقه ای نقش ویژه ای داشته اند.

مدیر کل فرهنگ وارشاد اسلامی یادآور شد: این اقدام برای نخستین بار در سطح استان ها انجام می گیرد و اقدام بسیار جدی در جهت هویت بخشی استانی و ثبت مستقل انجمن های هنری است تا در سال های آتی این انجمن ها بتوانند تعامل بیشتر و بهتری با هنرمندان داشته باشند.

پایان پیام/ 365

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

اساسنامه جدید

|

انجمن های هنری

|

حمایت از هنرمندان

|

اردبیل

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
فعالیت آموزشگاه های آزاد هنری(موسیقی، نمایش، سینمایی و تجسمی) و موسسه های فرهنگی در شهرستان ها و مناطق وضعیت قرمز استان چهارمحال و بختیاری از روز سه شنبه 17 فروردین ماه 1400 هجری شمسی تا دو هفته تعطیل است
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۶ سایت های دیگر : خبرگزاری صدا و سیما

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری ،بر اساس مصوبه ستاد پیشگیری از کرونا و با توجه به نگرانی هایی که به دلیل انتشار ویروس کرونا متوجه افراد است، کلیه فعالیت آموزشگاه های آزاد هنری(موسیقی، نمایش، سینمایی و تجسمی) و موسسه های فرهنگی در شهرستان ها و مناطق وضعیت قرمز استان چهارمحال و بختیاری از روز سه شنبه 17 فروردین ماه 1400 هجری شمسی تا دو هفته تعطیل است .

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
سنندج- ایرنا- مدیر روابط عمومی اداره کل ارشاد کردستان گفت: همه مراحل و دریافت مجوز های تولید و ساخت آثار حوزه های فرهنگ، هنر، رسانه و قرآنی از طریق پنجره واحد خدمات "وفا" به صورت الکترونیکی صادر می شود.
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۶ سایت های دیگر : در حاشیه خبرگزاری شبستان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

ماجد رموزی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تحقق دولت الکترونیک در حوزه فرهنگ و هنر استان با راه اندازی سامانه های الکترونیکی برای دریافت انواع مجوزهای تولید و ساخت آثار و فعالیت های فرهنگی، هنری، رسانه ای و قرآنی بدون نیاز به مراجعه حضوری فراهم شده است.

وی افزود: قبل از شروع و شیوع بیماری کرونا بیشتر مراحل دریافت و صدور مجوزهای فعالیت و تولید آثار فرهنگی وهنری بصورت الکترونیکی انجام می شد اما با آغاز شیوع بیماری استفاده از فضای مجازی و اینترنت برای صدور مجوزها در همه زمینه های فرهنگی وهنری و حمایتی از طریف پنجره واحد خدمات وفا تجمیع و به مراجعین ارائه می شود.

رموزی اضافه کرد: مجوزهای تولید آثار سینمایی و نمایشی و همچنین موسیقایی و موسسات فرهنگی و هنری در فضای الکترونیکی ممکن نبود ولی درحال حاضر همه مجوزهای حوزه فرهنگ وهنر در بستر الکترونیکی با داشتن دستورالعمل ها و راهنماهای نحوه ثبت درخواست و دریافت مجوزها برای عمومی مردم علی الخصوص اهالی فرهنگ، هنر و رسانه و امور قرآنی استان فراهم شده است.

مدیر روابط عمومی اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی کردستان در خصوص انواع مجوزهای حوزه فرهنگ وهنر گفت: پروانه های انواع آموزشگاه های سینمایی، موسیقی، نمایش و هنرهای تجسمی، پروانه رسانه های چاپی و برخط، چاپ و انتشار کتاب و کانون های آگهی و تبلیغات از طریق سامانه های مستقر و تجمیع شده در پنجره واحد خدمات وفا ارائه می شود.

رموزی با بیان اینکه بخش دیگری از خدمات الکترونیکی از طریق سامانه پنجره واحد وفا به آدرس https://sso.farhang.gov.ir/انجام می شود، یادآور شد: پروانه تاسیس چاپخانه، پروانه نمایش آثار سینمایی و غیرسینمایی، ساخت آثار سینمایی، انتشار و اجرای آثار موسیقایی، اجرای نمایش و پروانه موسسات فرهنگی و هنری تک منظوره و چند منظوره از جمله مواردی است که از طریق سامانه های الکترونیکی مجوز آنها صادر می شود.

وی در خصوص سامانه های حمایتی حوزه فرهنگ و هنر گفت: بخشی از حمایت های بیمه ای و کمک های مالی بلاعضو در سال گذشته از طریق صندوق اعتباری هنر و سامانه این صندوق و هنر کارت انجام شد بخشی دیگری هم از این حمایت ها شامل صدور گواهی مالکیت فیلم و ثبت آثار ادبی و هنری و همچنین تسهیلات حمایتی از فعالیت های فرهنگی و هنری نیز به طور الکترونیکی ثبت درخواست شد.

رموزی اظهار داشت: به منظور راحتی مراجعین علی الخصوص اهالی فرهنگ، هنر و رسانه استان کلیه سامانه های مذکور در یک سامانه به نام پنجره واحد خدمات وفا به آدرس https://sso.farhang.gov.ir/ تجمیع شده و همه این سامانه ها دارای راهنمای ثبت نام و ثبت درخواست به طور تصویری و متنی است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
دیوارِ کوتاهِ مساجد عنوان یک مقاله انتقادی بر اطلاعیه اخیر تعطیلی مساجد در لارستان به جهت تغییر رنگ کرونایی از سوی حجت الاسلام تکبیری برای میلاد لارستان ارسال شده است....
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۷

دیوارِ کوتاهِ مساجد عنوان یک مقاله انتقادی بر اطلاعیه اخیر تعطیلی مساجد در لارستان به جهت تغییر رنگ کرونایی از سوی حجت الاسلام تکبیری برای میلاد لارستان ارسال شده است.

به گزارش میلاد لارستان، دیوارِ کوتاهِ مساجد عنوان یک مقاله انتقادی بر اطلاعیه اخیر تعطیلی مساجد در لارستان به جهت تغییر رنگ کرونایی است که از سوی حجت الاسلام محمد تکبیری از طلبه های جوان لارستانی برای میلاد لارستان ارسال شده که عین مطلب در زیر می آید:

کرونا و تعطیلی مراکز آزاد و دولتی واژه های نام آشنایی است که این روزها زیاد به گوش می خورد، در روزهای کرونایی که مسئولین ما به فکر مهار و مدیریت هرچه بهتر شرایط موجود هستند، بجای کنترل و نظارت بر مبادی ورودی و خروجی شهرستانها، مراکز تفریحی و تفرجگاه ها، دیوارِ کوتاهِ مساجد را نشانه گرفته و بدون اجازه کارشناسان دینی یا کارشناسان متخصص و متعهد در حوزه سلامت، از دیوار کوتاه آن بالا می روند!

کنترل و یا حتی تعطیلی مراکز پر خطر، در جای خود، کاملاً عقلی و عقلائی بوده و باید هم وجود داشته باشد، منتها مسئله اساسی اینجاست که چرا آخرین راهکار، اولین راهکار به حساب آمده و مسئولین مربوطه شانه از زیر بار مسئولیت و دردسرهای آن خالی می کنند؟!

احتمال انتقال ویروس کرونا از مساجد، طبق نظر کارشناسان مربوطه کمتر از نیم درصد است، در مقایسه با اماکن دیگری که مشغول به فعالیت هستند و اتفاقاً مانعی هم پیش روی آنها قرار ندارد به صفر نزدیک می شود، عقلاء در چنین مواردی، ولو اینکه محتمل هم زیاد باشد بدان اعتناء نمی کنند.

آقایان تصمیم گیرنده در ستاد کرونای شهرستان لارستان، بجای اینکه سازمان های زیر مجموعه خود مثل اوقاف، اداره تبلیغات اسلامی و سایر نهادهای مربوطه را در تعطیلی نماز جماعت مساجد تحت فشار قرار دهید، سعی کنید پروتکل ها به گونه ای طراحی شود که بتوان به بهترین وجه ممکن و در بهترین شرایط، سلامت مردم تأمین کرد.

هنرمندی در برگزاری بی خطر و یا کم خطر نماز جماعت و سایر فعالیت های اجتماعی است، و الاّ تعطیل کردن مساجد خرد و هنر زیادی لازم ندارد.

در انتهاء از مسئولین محترمی که در این عرصه تأثیر گذار هستند، از جمله ستاد کرونای شهرستان لارستان، امام جمعه محترم، اداره تبلیغات اسلامی و ستاد اقامه نماز تقاضا می شود هرچه سریعتر نسبت به پیگیری، تجدید نظر و بازنگری در ابلاغیه منتشر شده اقدام نموده و با استفاده از کارشناسان خبره علمی و دینی تصمیمات لازم اتخاد نمایند.

و العاقبة لاهل التقوی و الیقین

نویسنده: حجت الاسلام محمدتکبیری

ف 110

لینک خبر :‌ میلاد لارستان
حجت الاسلام محمدرضا اسماعیل پور روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا، افزود: همچنین در این مدت 20 میلیارد ریال نیز از محل اجرای نیات واقفان خیراندیش استان بوشهر برای توزیع بسته های مهر تحصیلی، کمک های غذایی به کودکان و مادران باردار دارای سوء تغذیه، اطعام عزاداران، و برگزاری برنامه های مذهبی و قرآنی...
تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۱/۱۷ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی اتحاد خبر خلیج فارس خارگ نیوز

حجت الاسلام محمدرضا اسماعیل پور روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا، افزود: همچنین در این مدت 20 میلیارد ریال نیز از محل اجرای نیات واقفان خیراندیش استان بوشهر برای توزیع بسته های مهر تحصیلی، کمک های غذایی به کودکان و مادران باردار دارای سوء تغذیه، اطعام عزاداران، و برگزاری برنامه های مذهبی و قرآنی هزینه شد.

وی اضافه کرد: در این ارتباط برای اولین با درکشور، با همکاری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر 800 سبد پروتئینی در سه مرحله میان خانواده های کودکان مبتلا به سوء تغذیه و مادران باردار که از سوی خانه های بهداشت شناسایی و معرفی شدند، توزیع شد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان بوشهر گفت: در سال تحصیلی جاری تاکنون 2 هزار بسته مهر تحصیلی هر یک به ارزش 300 هزار تومان در میان دانش آموزان نیازمند استان بوشهر توزیع شده است.

وی بیان کرد: اجرای رزمایش کمک های مومنانه در سال جاری نیز ادامه می یابد و تلاش می کنیم با همکاری دستگاه های دولتی و گروه های مردمی نیازمندان استان بوشهر را زیر پوشش این حمایت ها قرار دهیم.

وی اعلام کرد: پارسال 30 وقف جدید در استان بوشهر ثبت شد که افزون بر 90 درصد آنها با نیت ساخت حسینه و مسجد صورت گرفته است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان بوشهر در ارتباط با صیانت از موقوفه ها اظهارداشت: در سال 99 از 30 هکتار از زمین های وقفی بوشهر که توسط موقوفه خواران تصرف شده بود، با همکاری دادگستری رفع تصرف شد.

اسماعیل پور اذعان کرد: بیشتر دست اندازی ها به موقوفات استان مربوط به سه شهرستان جم، کنگان و بوشهر بود.

وی با بیان اینکه نزدیک به 70 درصد از موقوفات استان دارای سند ثبتی هستند، گفت: تلاش می کنیم در سال 1400 اخذ سند برای همه موقوفات بوشهر تکمیل شود و سندهای دفترچه ای موقوفات به سند تک برگ تغییر کند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان بوشهر با اشاره به اهمیت وقف به عنوان خیر ماندگار، اظهار کرد: نیاز است رسانه ها خیران را به وقف با نیت های متنوع تشویق کنند زیرا در برخی از زمینه ها مانند بهداشت و درمان، ازدواج جوانان، قرآن و معارف اهل بیت در این استان احساس نیاز می شود.

اسماعیل پور با اشاره به نام گذاری بوشهر به عنوان نخستین پایتخت قرآنی کشور، اظهار کرد: اجرای برنامه های قرآنی پیوسته در دستور کار اداره کل اوقاف و امور خیریه استان بوشهر قرار داشته است و امسال نیز برگزاری مسابقات سراسری قرآن کریم در مرحله شهرستانی و استانی و ساماندهی داوران مسابقات، اجرای طرح آموزش و حفظ قرآن کریم با همکاری مراکز افق امامزادگان و موسسه های قرآنی مردم نهاد، اجرای محافل قرآنی در مناسبت های مذهبی و ملی و محافل جزء خوانی و تفسیر قرآن ویژه ماه مبارک رمضان در بقاع متبرکه و توزیع قرآن کریم به موسسات مجری طرح حفظ برنامه ریزی شده است.

وی گفت: در سال گذشته نیز محافل انس با قرآن در بقاع متبرکه استان با حفظ محدودیت ها و رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار شد و و جزء خوانی ماه مبارک رمضان در مرکز افق شهدای قرآنی خلیج فارس آستان مقدس امامزاده محمد بن باقر(ع) پخش زنده تلوزیونی شد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان بوشهر افزود: همچنین یکهزار و 200 جلد قرآن و مفاتیح و الجنان برای حمایت از کلاس های حفظ قرآن موسسه ها و بقاع متبرکه استان بوشهر توزیع شد.

اسماعیل پور یادآور شد: تاکنون در استان بوشهر سه هزار و 803 موقوفه منفعتی و 2 هزار و 524 موقوفه انتفاعی در سامانه جامع موقوفه ها وبقاع متبرکه سازمان اوقاف به ثبت رسیده است.

لینک خبر :‌ در حاشیه

روزنامه رویش ملت


روزنامه ایران


روزنامه جهان صنعت


روزنامه فرهیختگان


روزنامه آرمان ملی


روزنامه رسالت


روزنامه جمهور


روزنامه وطن امروز


روزنامه تجارت


روزنامه ثروت


روزنامه راه مردم


روزنامه سایه


روزنامه ابتکار


روزنامه کسب وکار


روزنامه مواجهه اقتصادی


روزنامه ابرار