بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 27 اسفند 99
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تشریح ابعاد مختلف استفاده از فضای مجازی در فعالیت های فرهنگی، نسبت به دست یابی به نوعی مدل سازی برای فعالیت کتابخانه های عمومی در فضای مجازی ابراز امیدواری کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، چهل و هشتمین جلسه هیئت امنای کتابخانه های عمومی کشور سه شنبه 26 اسفندماه با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، مهری پریرخ و هوشنگ مرادی کرمانی از اعضای هیئت امنای نهاد، هادی جعفری نژاد رییس امور فرهنگ، گردشگری و ورزش سازمان برنامه و بودجه کشور، محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین معاونان و مدیران نهاد کتابخانه های عمومی کشور برگزار شد.

سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این جلسه ضمن تبریک فرارسیدن اعیاد شعبانیه طی سخنانی گفت: به نظر می رسد سال 99 به دلیل وضعیت کرونایی، شرایط خاص و ویژه ای در فضای کشور پدید آورد و تبعا نهاد کتابخانه های عمومی کشور به واسطه شرایط خاص ارتباطات اجتماعی اش و همچنین فضای خاصی که برای حضور کودکان و نوجوانان فراهم کرده است، از این شرایط متاثر شد.

بازخوانی و بهره برداری از تجربیات فعالیت در فضای مجازی

وی توجه به فضای مجازی در سال 99 را یک تجربه مغتنم دانست و گفت: ما باید برای فعالیتهای سال 1400 و قرن جدید این تجربه را بازخوانی و از آن استفاده کنیم. به طور قطع فضای حقیقی فضای قابل حذف نیست و دارای ویژگی هایی است که فضای مجازی فاقد آن است. از جمله ارتباطات گرم چهره به چهره و تاثیرات عاطفی که فضای حقیقی ایجاد می کند. بر این اساس فضای مجازی نمی تواند تمام کارکردهای فضای حقیقی را داشته باشد. اما از سوی دیگر به نظر می آید که فضای مجازی تجربه های خاصی را برای ما ایجاد کرده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این باره گفت: ارتباطات در فضای مجازی در حال طی کردن مسیری با یک فاصله زمانی و فناوری بود که کرونا این فاصله را کم کرد. کشورهای پیشرفته جهان در حوزه آموزش و توسعه فرهنگ مکتوب، حوزه هنر و حوزه کتابخانه ها در حال طی کردن مراحلی بودند که شاید اگر سرایت کرونا در کشور ما رخ نمی داد، ما پس از 10 سال به گام های امروز آنها می رسیدیم؛ اما اتفاقاتی که در فضای پاندمی کرونا پدید آمد و این اتفاق را به موضوعی جهانی تبدیل کرد، باعث شد کشور ما نیز در تمام حوزه ها وارد این فضا شود و زیرساخت ها، برنامه ها و رویدادهای خود را متناسب با این فضا تنظیم کند.

ابعاد مختلف استفاده از فضای مجازی در فعالیت های فرهنگی

سید عباس صالحی با اشاره به تجربه های صورت گرفته در فعالیت در فضای مجازی گفت: به نظر می آید که ما باید در سه بخش فضای مجازی را جدی بگیریم و از تجربه های سال 99 در حوزه کتابخانه ها بهره بگیریم؛ در وهله اول باید به فضای مجازی را باید به عنوان یک فضای جایگزین برای فضای حقیقی در نظر گرفت. چراکه شرایط کرونا نشان داد که ممکن است از این نوع مسائل و مصائب در سال 1400 و سال های آینده نیز رخ دهد و اگر رویدادی باعث شد فعالیت در فضای حقیقی تعطیل شود، فضای مجازی را به عنوان یک فضای جایگزین در اختیار داشته باشیم؛ چراکه فعالیت های فرهنگی، هنری و در بحث ما کتابخانه ها تعطیل بردار نیست.

وی افزود: در وهله دوم باید فضای مجازی را به عنوان فضای تکمیل کننده برای فضای حقیقی در نظر داشت. یعنی در حالی که فعالیت های فرهنگی در فضای حقیقی در حال انجام است، فضای مجازی نیز به عنوان یک فضای مکمل به کمک بیاید و به عنوان مثال همین طور که در گزارش دوستان اشاره شد، افرادی در سیستان و بلوچستان امکان بهره مندی از سخنان و تجربیات استادانی در تهران را پیدا کنند. ما رویدادهای مختلفی را داریم که می توانیم آنها را از طریق فضای مجازی امتداد دهیم و همیشه یک پیوست به فضای مجازی برای هر برنامه در فضای حقیقی ایجاد کنیم.

صالحی تاکید کرد: امروز ما در هر حوزه ای صرفاً یک مجموعه مخاطب نداریم و در کنار هر مجموعه مخاطب حقیقی یک مجموعه مخاطب فضای مجازی نیز باید برای خودمان در نظر بگیریم و از این برهه زمانی به بعد اجرا و برگزاری برنامه ها را به صورت دو ساحتی در نظر بگیریم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره سومین جنبه استفاده از فضای مجازی گفت: در وهله بعد نیز باید به فرصت های خاص فضای مجازی توجه داشت. از این جهت که فضای مجازی فرصت های ویژه ای در اختیار ما می گذارد که فضای حقیقی از آنها بی بهره است. سال 99 با همه تهدید ها و آسیب هایی که به واسطه شیوع بیماری کرونا برای جهان و ایران داشته و جنبه های مختلف زندگی ما از جمله حوزه فرهنگی و به طور خاص حوزه کتابخانه ها را درگیر خود کرده، اما می تواند منشاء یک فرصت جدید باشد و اصلاً ویژگی انسان به عنوان خلیفه الهی هم این است که می تواند تهدیدها را تبدیل به فرصت کند.

تلاش برای ارائه مدل سازی از فعالیت های کتابخانه ها در فضای مجازی

وی ادامه داد: ان شاءالله با توجه به هر سه وجه یاد شده از کارکردهای فضای مجازی بتوانیم بیشترین استفاده را از این فضا ببریم و یک بازخوانی دقیق درباره نوع فعالیت هایی که در حوزه کتابخانه های عمومی در فضای مجازی طی سال 99 صورت گرفته، داشته باشیم و یک نوع مدل سازی برای فعالیت کتابخانه های عمومی در فضای مجازی ارائه دهیم.

سید عباس صالحی درباره فعالیت های نهاد کتابخانه های عمومی در سال 13399 گفت: از جناب آقای مختارپور و مجموعه همکاران ایشان در نهاد کتابخانه های عمومی کشور به واسطه فعالیت های صورت گرفته در سال جاری تشکر و قدردانی می کنم؛ چرا که توانستند با شرایط خاص کرونایی و اقتصادی این سال را به پایان برسانند و توفیقاتی در حوزه های مختلف به دست آورند. با عنایت خداوند امید داریم که سال 1400 سال بهتری برای کتابخانه های عمومی و حوزه فرهنگ مکتوب و همچنین برای کتابداران و کلیه کارکنان کتابخانه های عمومی باشد.

تلاش مجدانه نهاد برای افزایش سهم کتابخانه ها از بودجه 1400

در ادامه این مراسم علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور به بیان سرفصل اقدامات صورت گرفته در نهاد طی سال 1399 پرداخت و گفت: نکته ای که جا دارد اشاره کنم این است که در بحث بودجه ما تلاش زیادی کردیم و مراجعات بسیاری به نمایندگان مجلس داشتیم و در نهایت بر اساس آنچه که در مجلس صورت گرفته، یک عدد نسبتا خوبی در قیاس با بودجه نهاد در جداول اضافه شده که امیدواریم با تصویب قطعی مجلس در روزهای باقی مانده، بودجه نهاد مقداری افزایش پیدا کند و در سال آینده از سازمان برنامه و بودجه توقع داریم که در تخصیص هم به ما کمک کنند تا بتوانیم هم در بخش معیشت کتابداران و هم در فعالیت های کتابخانه ای و کتابخوانی ارتقاء مناسبی داشته باشیم.

وی در ادامه با اشاره به تعداد کتابخانه های افتتاح شده در سال جاری، بر لزوم حمایت بیشتر دستگاه های مسئول برای حمایت در حوزه تأمین منابع کتابخانه های عمومی، تاکید کرد و گفت: در جدیدترین شماره نشریه کتاب خوان که به ارائه گزارش فعالیت های نهاد اختصاص دارد، علاوه بر فعالیت های انجام شده در 2 ماه اخیر، گزارش هایی به همراه تصاویری از تمام کتابخانه هایی که در سال 1399 افتتاح شده، آمده و همچنین آمار تمام کتابخانه های افتتاح شده از سال 1393 تاکنون با مشخصات کامل مستندسازی و ارائه شده است که امیدواریم حمایت های لازم برای تأمین منابع این کتابخانه ها صورت بگیرد.

تشریح مهم ترین فعالیت های نهاد در سال 1399

در ادامه مهدی رمضانی، معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد به تشریح اهم فعالیت ها و اقدامات در نهاد طی یکسال گذشته پرداخت و گفت: به لطف خدا در سال 1399 بیش از یکصد کتابخانه به مجموعه کتابخانه های عمومی کشور اضافه شد. البته چند کتابخانه دیگر نیز آماده افتتاح بود که به دلیل تراکم برنامه ها در ایام پایانی سال، به سال آینده موکول شد و از ابتدای سال 1400 افتتاح کتابخانه ها را پی خواهیم گرفت.

رمضانی در تشریح این موضوع گفت: ما در بخش کتابخانه های نهادی رشد ثابت و قابل توجهی داشتیم، اما متاسفانه در حوزه کتابخانه های مشارکتی با کاهش روبه رو بودیم؛ به طوری که از سال 1392 تا کنون حدود یکصد کتابخانه مشارکتی از سرجمع کتابخانه های عمومی حذف شده است. اما در بخش کتابخانه های خودگردان و سالن های مطالعه، طی 3 ماه گذشته حدود 40 مجوز تأسیس صادر شده است که بخشی از روند کاهش کتابخانه های مشارکتی را جبران کرده است.

وی با اشاره به افتتاح کتابخانه مرکزی یزد گفت: مهمترین کتابخانه ای که در سال 1399 افتتاح شد، کتابخانه مرکزی یزد بود که پس از 25 سال به بهره برداری رسید که البته از یکسال گذشته آماده بهره برداری بود که به دلیل شرایط خاص کرونایی در اسفند ماه سال جاری به بهره برداری رسید.

معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد در تشریح برنامه های ترویجی نهاد گفت: در سالی که گذشت طرح راویان بالندگی به همت محافل ادبی نهاد اجرا شد که طی آن از 31 شاعر درگذشته، 42 شاعر پیشکسوت و 31 شاعر فعال جوان در حوزه انقلاب اسلامی تجلیل شد که خوشبختانه با استقبال و بازخورد خوبی همراه شد. در شرایطی که در سال گذشته به دلیل شرایط خاص کشور امکان برگزاری طرح کتابخانه گردی فراهم نبود، در اسفندماه سال جاری و همزمان با سالروز تاسیس نهاد، این طرح در کتابخانه های تازه تأسیس و بازگشایی شده به اجرا درآمد و عضویت رایگان و بخشودگی جرایم دیرکرد از خدمات جنبی این برنامه بود.

وی افزود: پویش مجازی کتابخانه من که طی آن کتابداران با تهیه کلیپی به معرفی کتابخانه محل خدمت خود می پردازند تا کنون با ارسال 532 اثر در حال برگزاری است که در پی استقبال خوب کتابداران مهلت شرکت در این پویش تا 15 فروردین ماه تمدید شد. همچنین با همکاری بنیاد مستضعفان و بنیاد علوی طرح درخت یاری در حدود 600 کتابخانه عمومی که ظرفیت کاشت نهال را داشتند اجرا شد و طی آن قریب به 6 هزار اصله نهال در محوطه کتابخانه های عمومی در سراسر کشور کاشته شد. مسابقه آموزشی مرور نویسی ویژه کتابداران و مسابقه کتابخوانی شهید سلیمانی با مشارکت 6 هزار نفر و مشارکت در جشنواره شهید باقری نیز از دیگر برنامه های ترویجی نهاد در این مدت بود.

رمضانی در ادامه با اشاره به انتشار چهار شماره از کتاب هدهد سفید در سال 1399 گفت: این کتاب که با هدف تقویت تولید محتوا برای گروه سنی نوجوان تولید می شود، در سال جاری به دو صورت الکترونیکی و مکتوب منتشر و در اختیار علاقه مندان قرار گرفت. همچنین محافل ادبی نهاد نیز در این سال برنامه های مختلفی را به مناسبت های مختلف به اجرا درآوردند که از آن جمله می توان به بانوان راوی حماسه ، شعر کودک و نوجوان ، جشنواره آوای کتابخانه و بسیاری دیگر اشاره کرد.

معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد در ادامه به برگزاری جشنواره کتاب خوان و رسانه اشاره کرد و گفت: این جشنواره به همت اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل نهاد با استقبال خوب اهالی رسانه مواجه شد؛ قرار بود اختتامیه آن در سالروز تاسیس نهاد در 17 اسفند ماه برگزار شود، اما به دلیل محدودیت ها و همچنین استقبال اهالی رسانه مهلت شرکت در آن تمدید و به سال آینده موکول شد. خوشبختانه علی رغم همه تنگناهای موجود جشنواره کتابخوانی رضوی نیز با استقبال خوب مخاطبان به صورت الکترونیکی برگزار شد که گزارش آن پیشتر به صورت مفصل ارائه شده است.

وی یادآور شد: با توجه به جایگاه ویژه کودکان و نوجوانان در کتابخانه های عمومی، با حمایت آستان قدس رضوی 200 هزار دفتر نقاشی برای این گروه سنی تولید شده که به امید خدا توزیع آن به زودی در کتابخانه های عمومی آغاز خواهد شد که این اتفاق بسیار دلگرم کننده بوده است و عزیزان در آستان قدس رضوی برای استمرار این گونه حمایت های خود قول مساعد داده اند. همچنین استقبال گسترده از جشنواره کتابخوانی رضوی به طراحی اپلیکیشن جامع مسابقات نهاد منجر شد که این اپلیکیشن هم برای فعالیت های نهاد و هم برای سایر دستگاه های دیگر که بخواهند در این حوزه فعالیت کنند قابل استفاده است.

مهدی رمضانی ادامه داد: ساخت کلیپ های معرفی کتاب که این روزها در حال پخش از تلویزیون است نیز از دیگر اقدامات نهاد در حوزه ترویج کتابخوانی بوده است. همچنین همایش بین المللی کارکردهای کتابخانه های عمومی به همت انجمن ارتقاء کتابخانه های عمومی و همکاری اداره کل کتابخانه های عمومی استان خوزستان برگزار شد که طی آن 8 استاد بین المللی به ارائه 10 مقاله پرداختند که بازخورد بسیار خوبی داشت و به امید خدا نتایج و دستاوردهای آن در فعالیت های کتابخانه ها قابل مشاهده خواهد بود.

معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد درباره روند ساماندهی به نسخ خطی موجود در کتابخانه های عمومی نیز گفت: امسال تمام مجموعه نسخ خطی و آثار مکتوب چاپ سنگی و سربی در کتابخانه ها شناسایی شد که مجموعا چیزی بیش از 47 هزار نسخه در کتابخانه های عمومی را شامل می شود. بر این اساس یک بخش ویژه نسخ خطی در استان های مختلف تشکیل شده است که موضوع آموزش کارشناسان این حوزه انجام شده و در حال حاضر در حال نسخه برداری از این آثار هستیم.

وی در ادامه به موضوع ایجاد دسترسی به پایگاه های اطلاعاتی در کتابخانه ها اشاره کرد و گفت: این موضوع یکی از خدمات اصلی کتابخانه های عمومی در دنیا بوده است. پیش از این نهاد اقدام به اه اندازی یک پایگاه اطلاعاتی کرده بوده که طبیعتا بسیار محدود بود. اما با اقدامات و قرارداد که بسته شده، در حال حاضر امکان دسترسی به بیش از 1800 پایگاه علمی و اطلاعاتی برخی از کتابخانه های منتخب به صورت آزمایشی ایجاد شده است. همچنین طرح تحویل کتاب درب منازل نیز در سراسر کشور آغاز شده و طرح کوله کتاب ویژه عشایر کشور نیز به اجرا رسیده است.

رمضانی درباره فعالیت نهاد در حوزه گروه های خاص نیز گفت: به تحقیق عرض می کنم که در بحث ارائه خدمات و تولید منابع برای گروه های خاص، در حال حاضر هیچ دستگاه دیگری به جز نهاد در این حوزه فعالیت نمی کند. به لطف خدا اتفاقات خوبی در این حوزه افتاده و همه استان ها دارای بخش نابینایان هستند و ارتباطات خوبی با انجمن های تخصصی نابینایان استانی دارند. همچنین اتفاقات خوبی در حوزه ناشنوایان رخ داده که کارهای آموزشی آن انجام شده و شهر شیراز به صورت پایلوت مسئولیت تولید محتوا برای این گروه را بر عهده دارد که گزارش عملیاتی خدمات آن نیز در جلسات آتی ارائه خواهیم داد.

وی ادامه داد: به روز رسانی نرم افزار سامان و زیرساخت های نهاد و نرم افزار سامان که نرم افزار اصلی کتابخانه های عمومی است و تمام فعالیت های کتابخانه ها ذیل این نرم افزار در حال انجام است، یکی از اولویت های ما ارتقاء این نرم افزار بوده که به همت معاونت برنامه ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات به انجام رسیده است. همچنین تلاش شد هرآنچه که فرایندهای داخلی نهاد کتابخانه های عمومی محسوب می شود در قالب دستورالعمل تدوین شود و به کتابخانه های عمومی سراسر کشور ابلاغ شود که تا کنون 12 دستورالعمل تهیه و ارسال شده که تا تدوین و ابلاغ 30 دستورالعمل لازم این روند ادامه پیدا خواهد کرد.

وی در ادامه به انعقاد 8 تفاهمنامه ملی و 113 تفاهمنامه محلی در سال 1399 اشاره کرد و گفت: انعقاد این تفاهمنامه ها به پیشبرد امور نهاد بسیار کمک کرده و خواهد کرد. همچنین در حوزه خیرین در سال 1399 تعداد 49 باب ساختمان، 5 قطعه زمین و یک دستگاه کتابخانه سیار به نهاد اهدا شد. در حوزه منابع نیز با توجه به کمکی که سازمان مدیریت در تخصیص بودجه داشتند، پس از یک سال و نیم توقف در خرید منابع، توانستیم بیش از 650 هزار نسخه کتاب برای کتابخانه ها ارسال کنیم.

تلاش برای رفع موانع داخلی به منظور تأمین منابع کتابخانه ها

هادی جعفری نژاد، رییس امور فرهنگ، گردشگری و ورزش سازمان برنامه و بودجه کشور نیز که از طریق ارتباط تصویری در این نشست حضور داشت طی سخنانی گفت: ردیف اصلی نهاد کتابخانه های عمومی کشور که حدود 200 میلیارد تومان بوده، در سال 99 تقریبا نزدیک به 100 درصد تخصیص گرفت، گرچه ممکن است این مبلغ متناسب با نیاز این دستگاه نباشد اما ما در این مجموعه تلاش خود را برای اختصاص حداکثر این اعتبار انجام دادیم. علاوه افزایش حقوق و دستمزدی که ابتدای هر سال اتفاق می افتد، با پیگیری های آقای مختارپور و همکاران شان حدود 18 درصد هم رشد حقوق از 50 درصدی که باید در نظر گرفته می شد، اعمال شد. به طور کلی با توجه به محدودیت هایی که امسال در دولت داشتیم، نسبتا حمایت خوبی از نهاد صورت گرفت.

وی درباره وضعیت بودجه نهاد برای سال آینده نیز گفت: بودجه نهاد برای سال 1400 در لایحه با حدود 37 درصد رشد پیشنهاد شده که البته هنوز نهایی نشده است. اما اگر همه چیز به خوبی پیش برود به نظر می رسد که سال آینده سال بهتری در حوزه کتابخانه های عمومی خواهد بود. همچنین امیدواریم اگر در حوزه تأمین منابع کتابخانه های عمومی موانعی وجود دارد، با دستور جناب آقای وزیر این موانع داخلی برطرف شود تا بتوانیم کتاب های به روز را به کتابخانه ها تزریق کنیم که امیدواریم با مساعدت و همراهی جناب آقای دکتر جوادی این نقیصه برطرف شود.

همچنین هوشنگ مرادی کرمانی و مهری پری رخ از دیگر اعضای هیئت امنای کتابخانه های عمومی کشور نیز با تقدیر از اقدامات صورت گرفته در حوزه کتابخانه های عمومی در سال 1399، موضوع پیگیری های صورت گرفته برای افزایش بودجه نهاد را بهترین عیدی به کتابداران و کارکنان کتابخانه ها دانستند.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
یکی از پژوهشگران شناخته شده موسیقی نواحی با انتقاد از تصمیم اخیر مدیران ارشاد در انتقال جشنواره موسیقی نواحی کرمان به استانی دیگر توضیحاتی را ارائه داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجو فردای کرمان

فواد توحیدی پژوهشگر و عضو شورای علمی دوره های گذشته جشنواره موسیقی نواحی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن انتقاد از تصمیم اخیر مدیران ارشاد در انتقال جشنواره موسیقی نواحی کرمان به استانی دیگر توضیح داد: اخیراً صحبت هایی انجام گرفته که محل برگزاری جشنواره موسیقی نواحی که بسیاری از ادوار پیشین آن در استان کرمان برگزار شده، به استانی دیگر از جمله استان بوشهر منتقل شود. شرایطی که به طور حتم یک تصمیم غیر منطقی است و برخی از فعالان موسیقی نواحی کرمان را بر آن داشت تا متنی را خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آماده کنیم.

وی افزود: اگر مبنای انتقال جشنواره موسیقی نواحی را استان بوشهر بدانیم، همین دلیل کافی است که در سال های اخیر یک فستیوال بسیار جذاب و پرمخاطب موسیقی با عنوان فستیوال کوچه در این منطقه برگزار می شود که برای خود شنوندگان و تماشاگران زیادی هم دارد. بنابراین من واقعاً نمی دانم چرا دوستان ما در وزارت ارشاد به یکباره تصمیم گرفته اند که مکان برگزاری جشنواره موسیقی نواحی را به استان دیگری منتقل کنند.

این پژوهشگر اظهار کرد: استان کرمان غیر از این چهارساله اخیر که میزبان گروه ها و هنرمندان شرکت کننده در جشنواره موسیقی نواحی بوده در ادوار گذشته نیز افتخار میزبانی این رویداد را داشته و با این فضا کاملاً آشنایی دارد. کما اینکه پرسش من این است آیا اگر جشنواره فیلم کودک و نوجوان اصفهان را به استان دیگری منتقل کنند این فضا دیگر هویت فعلی خود را خواهد داشت؟ آیا اگر جشنواره کن به شهر دیگری منتقل شود می تواند هویت خود را ثابت نگه دارد؟ آخر کجای دنیا برندهای فرهنگی هنری را اینچنین جابه جا می کنند؟

توحیدی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: استان کرمان در سال های مختلف پایگاه جشنواره موسیقی نواحی بوده و در این مدت شرایط به گونه ای هدایت شده که مردم و مسئولان پهناورترین استان کشور با تمام وجودشان از این رویداد حمایت کرده و می کنند و می توان که به شدت پای کار هستند حتی اگر مشکلی و مانعی هم در این زمینه وجود داشته باشد، آن قدر همبستگی وجود دارد که بتوانیم با کمک اسپانسرها و مردم این مشکلات را حل کنیم. پس چرا دوستان ما در وزارت ارشاد تصمیم می گیرند اینچنین یک رویداد ملی را از یک استان بگیرند و به استانی که چند رویداد موسیقایی دیگر دارد، منتقل کنند.

وی با اشاره به حمایت بسیاری از هنرمندان شاخص موسیقی نواحی برای استمرار میزبانی کرمان افزود: بر اساس این تصمیماتی که گرفته شده، تصمیمی که اتخاذ شد تا با انتشار متنی خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در فضای مجازی و رسانه ای درخواست ماندگاری جشنواره موسیقی نواحی در زادگاهش کرمان را مطرح کنیم و امیدوارم جناب صالحی با این تاکیدی که از سوی هنرمندان موسیقی کرمان برای جشنواره موسیقی نواحی دارند شاهد استمرار این رویداد در شهر کرمان باشیم.

به گزارش خبرنگار مهر در نامه تعدادی از هنرمندان خطاب به وزیر ارشاد که با موضوع درخواست ماندگاری جشنواره موسیقی نواحی کشور در زادگاهش کرمان منتشر شده، آمده است:

جناب آقای عباس صالحی / وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی؛

با سلام. با توجه به برگزاری موفق 13 دوره جشنواره موسیقی نواحی کشور در کرمان، انتقال آن به استانی دیگر تصمیم منطقی و حساب شده ای به نظر نمی رسد.

در هیچ جای دنیا انتقال جشنواره ای معتبر که به نوعی برند تبدیل شده است انجام نمی شود. این جشنواره تنها جشنواره ملی در پهناورترین استان ایران است که علاقمندان بی شماری دارد و هرساله مخاطبین بسیاری چشم به برگزاری مجدد آن دارند.

با توجه به اراده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به انتقال آن، خواستار بازنگری در این تصمیم هستیم. با تشکر

کد خبر 5170916

علیرضا سعیدی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
آقای وزیر نیرو ؛ آبداران 4 شهرستان کهگیلویه، چرام، بهمئی و لنده را از بلاتکلیفی در بیاورید .
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : خبرگزاری برنا دهدشت نیوز کبنا نیوز

راه ملت: حجت الاسلام سید محمد موحد در ابتدای تذکر شفاهی خود ضمن تبریک پیشاپیش سال نو و گرامیداشت روز پاسدار و جانباز، اظهار داشت: باتوجه به اینکه در آستانه سال نو قرار داریم لازم است همه دستگاه هایی نظارتی و حاکمیتی برای تنظیم بازار ورود جدی داشته باشند.

نماینده مردم شهرستان های کهگیلویه، لنده، چرام و بهمئی، تاکید کرد: این نظارت ها به گونه ای نباشد که صرفاً شاهد انجام مصاحبه ها و سخنرانی ها از سوی مسئولان باشیم.

حجت الاسلام موحد تصریح کرد: در حالی که همه مسئولان و دستگاه ها از گرانی ها آه و ناله می کشند اما روز به روز شاهد افزایش قیمت ها به صورت تصاعدی هستیم.

نماینده مردم شهرستان های کهگیلویه، لنده، چرام و بهمئی، گفت: می طلبد مردم به توصیه های بهداشتی و هشدار مسئولان وزارت بهداشت در خصوص ویروس کرونا به ویژه در ایام نوروز توجه کنند.

حجت الاسلام موحد خطاب به مسئولان، گفت: باید بدانید صرفاً جلوگیری از سفر در ایام نوروز نمی تواند برای مهار کرونای ویران گر ، بازدارانده باشد.

وی ضمن تشکر از دانشمندان و متخصصان کشور که اقدامات ارزشمندی برای تولید واکسن داشتند، اظهار داشت: می طلبد برای تولید این واکسن یک جهش و حرکت قابل تحسینی در دنیا به نمایش بگذارند.

حجت الاسلام موحد، رضا اردکانیان وزیر نیرو را خطاب قرار داد و گفت: شخصاً به مدیریت پروژه های آن وزارت خانه در چهار شهرستان کهگیلویه، بهمئی، لنده و چرام نظارت داشته باشید و ضمن تشویق مدیران پای کار و فعال ، برخی دیگر از دستگاه های زیر مجموعه را به تحرک بیشتر و مناسب تر هدایت کنید.

وی تاکید کرد: ضرورت دارد آبداران را دریابید و از بلاتکلیفی نجات دهید.

حجت الاسلام موحد، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را نیز خطاب قرار داد و عنوان کرد: تحرک و پویایی در امر فرهنگ مسئله ای حیاتی است و می تواند سبب دلگرمی جوانان ، هنرمندان ، اصحاب قلم و خانواده ها شود . باید طرحی نو دراندازید و فرهنگ و هنر را از انزوا خارج نمائید .

لینک خبر :‌ راه ملت
واریز مرحله دوم کمک های بلاعوض برای 63 هزار نفر از هنرمندان دارای هنر کارت از امروز آغاز شد.

آقای سید حسین سیدزاده در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: این کمک ها به دلیل رکود کسب و کار های فرهنگی و جبران بخشی از خسارت بیکاری ناشی از کرونا همچون مرحله اول انجام می شود و برای هر هنرمند دارای هنر کارت، مبلغ یک میلیون و 500 هزار تومان واریز می شود.
وی افزود: در این مرحله همچنین مبلغ 5 میلیون تومان برای هنرمندان دارای نشان درجه یک هنری واریز می شود.
آقای سیدزاده بیان کرد: هنرمندانی که هنرکارت خود را دریافت نکرده اند پس از ثبت نام و دریافت کارت، تا پایان اردیبهشت سال آینده می توانند از این کمک های بلاعوض بهره مند شوند.
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر با اشاره به اینکه هم اکنون 83 هزار نفر به عنوان هنرمند فعال و حرفه ای در یان صندوق عضو هستند گفت: از این تعداد هنرمند، 63 هزار نفر برای دریافت هنرکارت ثبت نام کرده اند و تاکنون برای 61 هزار نفر افتتاح حساب انجام شده است.
آقای سید حسین سیدزاده افزود: حدود 45 هزار هنرمند، هنرکارت خود را که نشان رسمی عضویت در صندوق اعتباری هنر و کارت شناسایی، بانکی و رفاهی است دریافت کرده اند.
وی اضافه کرد: حدود 20 هزار نفر از هنرمندان فاقد هنرکارت هستند که پس از اصلاح و تأیید اطلاعات ثبت نامی خود در سامانه، تا پایان فروردین سال آینده کارت هایشان صادر خواهد شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف از پرداخت وام خوداشتغالی به زنان سرپرست خانوار خبرداد و گفت: این وام در اختیار افرادی قرار خواهد گرفت که در طرح "شمیم خدمت" سازمان اوقاف عضویت داشته باشند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، حجت الاسلام "محمد نوروزپور" مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف از پرداخت وام خوداشتغالی به زنان سرپرست خانوار خبرداد و گفت: این وام در اختیار افرادی قرار خواهد گرفت که در طرح "شمیم خدمت" سازمان اوقاف عضویت داشته باشند.

وی ارائه تسهیلات ویژه به افراد نیازمند را برای راه اندازی مشاغل خانگی در فضای امامزادگان و بقاع متبرکه، اقدام مهم سازمان اوقاف در سال جاری توصیف کرد و افزود: سازمان اوقاف دستورالعمل ویژه ای را در راستای تأمین اشتغال این گروه از افراد که بیکار و فاقد درآمدند به استان ها ابلاغ کرده است تا متولیان بقاع به این موضوع توجه ویژه داشته باشند.

راه اندازی کارگاه اشتغال زایی در امامزاده عبدالله (ع)

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف گفت: هفته گذشته کارگاه اشتغال زایی در فضای امامزاده عبدالله شهر ری راه اندازی شد. اغلب ملزومات برای راه اندازی کارگاه های اشتغال زایی از محل اعتبار موقوفات تأمین می شود و متولیان توجیه شده اند تا حمایت ویژه ای از آنها داشته باشند.

برنامه های شعبانیه در بقاعِ مناطق کم خطر حضوری برگزار می شود

نوروزپور با اشاره به وضعیت برگزاری مراسم های ایام شعبانیه و ایام نوروز 1400 در بقاع متبرکه و امامزادگان گفت: بر اساس رنگ بندی آن دسته از بقاع که در مناطق آبی و زرد قرار دارند می توانند با رعایت پروتکل های بهداشتی، میزبان زائران باشند و مراسم و محافل نیز به صورت حضوری برگزار می شود. آنهایی که در وضعیت نارنجی و قرمز قرار دارند با استفاده از فضای مجازی و بهره گیری از ظرفیت رسانه ملی، برنامه های ایام شعبانیه و ایام نوروز را به صورت مجازی برگزار خواهند کرد.

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف درباره طرح اجرای "تبرکات مهدوی" در بقاع سراسر کشور گفت: به جهت اینکه در سال آینده دو میلاد امام زمان (عج) را در ابتدای سال و پایان سال خواهیم داشت، این موضوع را به فال نیک گرفته ایم تا طرح های مختلف را حول محور حضرت ولی عصر (عج) قرار دهیم. مثلاً قرار شد دعاهای ندبه، سمات و زیارت آل یاسین در همه بقاع متبرکه به صورت مستمر برگزار شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
تهران- ایرنا- دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور از آغاز به کار کتابخانه های عمومی در هفته دوم نوروز در مناطق زرد رنگ خبر داد و پیگیری مطالبات کتابداران و افتتاح 4 کتابخانه مرکزی در سال 1400 را از برنامه های این نهاد فرهنگی اعلام کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : در حاشیه جماران شورای عالی انقلاب فرهنگی خبرگزاری آریا

روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، با اشاره به فعالیت مجازی کتابخانه های عمومی کشور در تعطیلات نوروزی گفت: نظر به این که یکی از اولویت های حفظ سلامت مردم ایران، سفر نرفتن است و دولت نیز محدودیت هایی را در نظر گرفته، کتابداران و کتابخانه های عمومی کشور در مدت تعطیلات فعالیت مجازی خود را چون ماه های گذشته ادامه می دهند و از هفته دوم تعطیلات نوروزی، کتابخانه ها با رعایت شیوه نامه های قبلی، کار خود را آغاز خواهند کرد.

دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی درباره طرح های نوروزی این نهاد فرهنگی، اظهار داشت: در سال 1400 ما نیمه شعبان داریم که برنامه های ویژه مهدویت برای بزرگداشت این رویداد را آغاز خواهیم کرد و در طول سال نیز برنامه های متنوع علمی و ادبی خواهیم داشت.

مختارپور گسترش کتابخانه های عمومی کشور و پیگیری مطالبات کتابداران و نیاز به افزایش تسهیلات و حقوق آن ها را از مهم ترین برنامه های نهاد کتابخانه ها در سال 1400 برشمرد و افزود: در سالی که گذشت کتابخانه های مرکزی مشهد و یزد را افتتاح کردیم و امیدواریم شرایطی فراهم شود، که 4 تا 6 کتابخانه مرکزی دیگر نیز در سال پیش رو کار خود را آغاز کنند.

وی ادامه داد: با وجود تایید هیئت دولت و مجلس شورای اسلامی افزایش حقوق کتابداران در روند اجرایی قرار نگرفته است و ما هنوز منتظر اختصاص بودجه به نهاد برای این منظور هستیم و در سال آینده، این موضوع را به طور جدی پی خواهیم گرفت.

دبیرکل نهاد کتابخانه ها با اشاره به فعالیت هایی که کتابداران در دوران کرونا داشته اند، اضافه کرد: تلاش های این فرهیختگان حوزه کتاب، کمتر دیده شده، در همین دوران کرونا خلاقیت های بسیاری را از کتابداران دیدیم و از سوی دیگر نهاد برای ارتقای سطح دانش و فعالیت های آنها، مسابقات و دوره های متفاوتی را برگزار کرد.

مختارپور کتابخانه های عمومی را از مهم ترین راه های ارتقای دانش جامعه دانست و گفت: هر اندازه که به وضعیت کتابداران و کتابخانه های عمومی توجه شود، دسترسی مخاطبان کتاب در شهرهای دور از مرکز نیز بهتر خواهد شد که این موضوع از رسالت های نهاد کتابخانه های عمومی کشور است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به خلأ عدم ارتباط تعاملی تعریف شده بین کشورهای برگزارکننده مسابقات بین المللی و ضرورت شکل گیری اتحادیه ای جهانی گفت: مسابقه بین المللی استاندارد و تعریف خود را دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۶

به گزارش ایکنا، مهدی قره شیخلو، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه شامگاه گذشته، 25 اسفندماه با حضور در استودیو برنامه زنده مصباح شبکه قرآن و معارف سیما با اشاره به وضعیت کرونایی کشور و جهان، درباره اینکه برخی مخالف برگزاری مسابقات (16 تا 21 اسفندماه 99) با سبک و سیاق غیر حضوری بودند، اظهار کرد: مشخص نبود که این ویروس چه زمانی ریشه کن خواهد شد و در نظر داشتیم که تهدید را تبدیل به فرصت کنیم و از سوی دیگر به دنبال کسب تجربه جدید و رفع نواقص و اشکالات احتمالی بودیم با این استدلال ها به این نتیجه رسیدیم که اجرای مسابقات بین المللی جمهوری اسلامی ایران بهتر از برگزار نشدن است.

وی با اشاره به بکارگیری ضوابط فنی و آیین نامه مسابقات بین المللی در این دوره اظهار کرد: بازخوردهایی که دریافت کردیم، حاکی از موفقیت کار بود. قطعاً نواقصی داشتیم که برای دور بعد برطرف خواهد شد.

قره شیخلو در پاسخ به این سؤال مهدی صفری، مجری کارشناس برنامه، که آیا جمع بندی و نظرسنجی از شرکت کنندگان و داوران انجام شده است؟ گفت: استقبال مردمی در رسانه و فضای مجازی نشان داد که برنامه مورد قبول بود، چنانکه بالای شش میلیون نفر در بستر فضای مجازی مسابقات را دنبال کردند و در شبکه وزارت آموزش و پرورش شاد ، نزدیک به یک میلیون نفر مراسم افتتاحیه و اختتامیه را زنده دنبال کردند. البته در سال جدید نظرات صاحب نظران این عرصه را جمع خواهیم کرد و اصلاحات لازم را انجام می دهیم. فکر می کنم سال آینده نیز به دلیل ادامه شرایط کرونا، مسابقات را به همین مدل برگزار کنیم.

قره شیخلو اضافه کرد: همانطور که بارها گفته ام، برنامه های مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه را با مشورت پیش می بریم و معتقدم باید با داشتن روحیه نقدپذیری و سعه صدر فعالیت ها و کارها را به صورت کیفی تر دنبال کرد.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه مسابقات بین المللی قرآن در پاسخ به این سؤال که شما مدعی بودید که تنها، برگزارکننده مسابقات در سال کرونایی هستیم، اما دو مسابقه بین المللی در مصر و افغانستان برگزار شده است، اضافه کرد: در سال 1399(2020 م) شاهد برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کشورهایی چون اردن، مالزی، ترکیه، تونس و امارات نبودیم. باید به این توجه کنیم که صرف اینکه یک مسابقه، اسمش را بین المللی بگذارد، کفایت نمی کند، مسابقه بین المللی استاندارد و تعریف و جایگاه خاص خود را دارد و می گویم کشورهای معتبر و صاحب تجربه در زمینه مسابقات که سال ها مسابقات قرآن را برگزار می کردند، سال گذشته مسابقاتشان را برگزار نکردند. به هر حال تلاشمان را برای برافراشته نگاه داشتن این پرچم داشتیم، اما نگاه ما، باید نگاه تکمیلی باشد و اگر این نگاه تعاملی باشد، می تواند در ارتقای کمی و کیفی کار مؤثر باشد.

وی با اشاره به خلأ عدم ارتباط تعاملی تعریف شده بین کشورهای برگزارکننده مسابقات بین المللی ادامه داد: امیدوارم سال 1400 این برنامه را ولو با چند کشور آغاز کنیم، چرا که این موضوع شدنی است و باید مجمعی از این کشورها تشکیل دهیم و حتی دبیرخانه آن می تواند چرخشی باشد تا همه کشورهای برگزارکننده مسابقات، بهتر ایفای نقش کنند و به نظرم دستگاه های مختلف می توانند، کمک کننده باشند تا این هماهنگی به وجود بیاید تا از نظام های همدیگر بیش از پیش با خبر شویم، حداقل فایده این ارتباط عدم تداخل در زمان برگزاری مسابقات است.

به گزارش ایکنا، مهدی زارع، رئیس مرکز بین المللی تبلیغ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رئیس کمیته بین الملل این دوره از مسابقات؛ میهمان تلفنی این برنامه بود. انجام کار خاص و هم افزایی سازمان های مختلف در برگزاری سی و هفتمین دوره مسابقات بین المللی قرآن، همراهی و همکاری رایزنی ها و نمایندگی های ایران در دیگر کشورها برای ضبط فایل های تلاوت و حفظ متسابقان، بسنده نکردن به همکاری صدا و سیما در حوزه تبلیغ مسابقات و گسترش این فضا و استفاده از سایر ظرفیت های موجود برای تبلیغ در بُعد رسانه ای، کنار کشیدن از موضوعات سنتی و کار به صورت سیستماتیک با اهرم های ویژه، همکاری مراکز و نهادهای رسمی کشورها در بحث ارتباطات بیرونی، توجه به ذائقه های خاص کشورها و حرکت براساس آن، ضرورت گسترش بحث مسابقات همراه با نگاه هنری و ... از جمله نکاتی بود که طی این گفت وگوهای تلفنی به آن پرداخته شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس از اختصاص 350 میلیارد تومان برای مقرری بیمه هنرمندان، نویسندگان، شاعران و روزنامه نگاران در ایام بیکاری خبر داد.

احمد راستینه عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، از اختصاص 350 میلیارد تومان برای مقرری بیمه هنرمندان، نویسندگان، شاعران و روزنامه نگاران در ایام بیکاری خبر داد.

وی افزود: این هدیه کمیسیون فرهنگی مجلس به هنرمندان است و اکنون صندوق اعتباری هنر که دارای 40 هزار عضو است می تواند برای شرایط بیکاری هنرمندان که شرایط سختی در ایام کرونا داشتند در قالب و هدیه کمیسیون فرهنگی مجلس که در اصلاحیه بودجه 1400 اتفاق افتاده استفاده کنند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس خاطرنشان کرد: این اتفاق ایجاد یک حرکت جدید برای کمک جدی به اهالی هنر یعنی سینماگران، بازیگران تئاتر، روزنامه نگاران، شاعران و نویسندگان است و امیدواریم در سال های آتی بتوانیم مقرری صندوق هنر را افزایش دهیم تا دغدغه هنرمندان مرتفع شود.

راستینه همچنین از اختصاص 800 میلیارد تومان برای مؤسسات فرهنگی مردم نهاد و 1500 میلیارد تومان برای تولید محتوا در فضای مجازی خبر داد و گفت: 10 سال است که مقام معظم رهبری در زمینه تمرکز بر تولید محتوا برای فضای مجازی تأکید داشته اند که کمیسیون فرهنگی با تمرکز بر این موضوع در اصلاح لایحه بودجه مبلغ 800 میلیارد تومان برای مؤسسات فرهنگی مردم نهاد و 1500 میلیارد تومان برای تولید محتوا در فضای مجازی پیش بینی کرده است.

وی تأکید کرد: قرار است کارگروه فرهنگی متشکل از وزارت ارشاد، سازمان تبلیغات اسلامی ، سازمان برنامه و بودجه و شورای مدیریت حوزه علمیه تشکیل شود و تصمیماتی برای حرکت بهتر فرهنگی در فضای مجازی گرفته شود.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تأکید کرد: این اولین بار است که برای تولید محتوای غنی در فضای مجازی بودجه ای در نظر گرفته می شود چرا که آسیب های زیادی به خانواده ها از طریق فضای مجازی وارد شده است و این یک حرکت درست فرهنگی برای ارتقاء شاخص های سواد رسانه ای و تولید محتوای غنی در فضای مجازی محسوب می شود.

راستینه گفت: مؤسسات فرهنگی و NGO ها که نسبت به مسائل فرهنگی دغدغه دارند با این تصمیم می توانند از سال آینده فرصت بهتری برای استمرار و ارتقاء فعالیت خود داشته باشند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : تابناک تهران خبرگزاری تقریب

همایش بین المللی ایران و نظامی گنجوی با شرکت ایرانشناسان و نظامی پژوهان کشورهای ایران، هندوستان، اسپانیا، آذربایجان، روسیه و گرجستان در بنیاد ایرانشناسی به صورت مجازی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به مناسبت سالروز بزرگداشت نظامی گنجوی، شاعر بزرگ پارسی گوی ایرانی، همایش بین المللی مجازی ایران و نظامی گنجوی با همکاری اداره کل همکاری های علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، بنیاد ایران شناسی، دانشگاه تربیت مدرس، انجمن علمی زبان و ادبیات فارسی و مشارکت نمایندگی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای آذربایجان، گرجستان، هندوستان، روسیه و اسپانیا در بستر اسکایپ برگزار شد.

در این وبینار بین المللی که با حضور اساتید و صاحب نظران داخلی و خارجی برگزار شد، پس از تلاوت آیات قرآن کریم، ابتدا پیام آیت الله سیدمحمد خامنه ای، رییس بنیاد ایران شناسی قرائت شد و سپس فرهاد پالیزدار، نماینده معاونت همکاری های علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حامد فروزان، معاون اطلاع رسانی و همکاری های بین المللی بنیاد ایران شناسی و غلامحسین غلامحسین زاده، از سوی انجمن علمی استادان زبان و ادبیات فارسی در خصوص ایران شناسی و نظامی گنجوی و تفاوت مرزهای فرهنگی با مرزهای جغرافیای سیاسی به ایراد سخن پرداختند.

در ادامه، پروفسور اخلاق احمد انصاری، استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه جواهر لعل نهرو هند با موضوع تأثیرات خمسه نظامی بر شاعران هند، حسینعلی قبادی، رییس پژوهشگاه علوم انسانی با موضوع پیام های جهانی نظامی و خواکین رودریگز وارگاس، مترجم و پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی در اسپانیا با موضوع نظامی گنجوی احیا کننده عاشقی های پیش از اسلام سخنرانی کردند.

خانم نجمه دری، مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تربیت مدرس با موضوع بررسی و تحلیل مضامین ادبیات درباری در منظومه های نظامی و مقایسه آن با آثار برگزیده ادبیات جهان، خانم شفق علی بیگلی، استاد دانشگاه و مدیر بخش ترجمه های ادبی موزه ادبیات ملی آکادمی ملی علوم جمهوری آذربایجان با موضوع تضاد در مخزن الاسرار و ناصر نیکوبخت، استاد دانشگاه تربیت مدرس و رییس مرکز تحقیقات زبان و ادبیات فارسی با موضوع نظامی گنجوی نقطه عطف در منظومه سرایی زبان فارسی از دیگر سخنرانان این مراسم بودند.

در بخشی دیگر این وبینار، پروفسور نمادی بارتایا، رییس کرسی زبان فارسی و ایران شناسی دانشگاه آکاکی تسرتلی کوتایسی و ایران شناس برجسته گرجستان با موضوع ارتباط نظامی گنجوی و ادبیات گرجی، مستوره احمد اوا، استاد دانشگاه فدرال قازان روسیه با موضوع تأثیر شعر نظامی بر ادبیات تاتاری و محمود جعفری دهقی، استاد دانشکده ادبیات دانشگاه تهران در خصوص نظامی و ایرانشناسان سخنرانی کردند.

انتهای پیام/ص

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
با حکمی از سوی دبیر پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، مشاور دبیر، مدیر هماهنگی ستاد و مسئول دبیرخانه این دوره از جشنواره معرفی شدند.

به گزارش صبا به نقل از روابط عمومی پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، با حکمی از سوی هومان اسعدی دبیر پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان ، علی ثابت نیا به عنوان مشاور دبیر پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، اسحاق شکری به عنوان مدیر هماهنگی ستاد پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان و سمیه ناظمیان به عنوان مسئول دبیرخانه پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان منصوب شدند.

دبیر پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان در حکم علی ثابت نیا آورده است: با توجه به سوابق درخشان مدیریتی و هنری جنابعالی و با عنایت به برنامه ریزی منظم و برگزاری شایسته دوره های دوازدهم، سیزدهم و چهاردهم جشنواره ملی موسیقی جوان و نظر مساعد اعضای محترم شوراهای تخصصی و هیئت های داوری، به موجب این حکم به عنوان مشاور دبیر پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان منصوب می شوید. امید است در این دوره نیز، همچون ادوار پیشین، از تجارب ارزنده جنابعالی در جهت برگزاری مطلوب جشنواره بهره مند شویم.

دبیر پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان همچنین در حکم اسحاق شکری نیز چنین آورده است: با توجه به تجارب ارزنده جنابعالی در برگزاری دوره های هفتم تا چهاردهمِ جشنواره ملی موسیقی جوان، به موجب این حکم به عنوان مدیر هماهنگی ستاد پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان منصوب می شوید. امید است در این دوره نیز، همچون ادوار پیشین، برنامه ریزی و امور فنی این رویداد مهم موسیقایی، در تعاملی مطلوب با ستاد جشنواره، به نحوی شایسته انجام شود.

هومان اسعدی همچنین در حکم سمیه ناظمیان نیز آورده است: با توجه به تجارب ارزنده سرکار عالی در برگزاری شایسته ادوار پیشین جشنواره ملی موسیقی جوان، به موجب این حکم به عنوان مسئول دبیرخانه پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان منصوب می شوید. امید است در این دوره نیز، همچون ادوار پیشین، امور مربوطه به نحوی شایسته انجام شود.

امور اداری، مالی و اجرایی جشنواره کما فی السابق در انجمن موسیقی ایران و تحت نظر مدیر عامل محترم انجمن موسیقی ایران انجام خواهد شد.

پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان به دبیری هومان اسعدی و مشارکت گسترده جمع کثیری از استادان موسیقی ایران توسط دفتر موسیقی و معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری انجمن موسیقی ایران سال آینده برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
موضوع ایجاد حریم برای تئاتر شهر با تاکید براینکه قصد دیوار کشی وجود ندارد، میان صاحبنظران تئاتری و اعضای شورای شهر بررسی خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : برخط نیوز برترین ها خبرگزاری اقتصادی ایران اینتر آز

به گزارش ایسنا، اگرچه قرار بود تا پایان امسال وضعیت حریم تئاتر شهر برای رفع مشکل ها و معضل های اطراف این مجموعه تئاتری تعیین تکلیف و مشخص شود، اما به نظر می رسد با توجه به نظرهای مخالف و موافق متعددی که در این مورد وجود دارد، ادامه ماجرا در سال آینده دنبال خواهد شد.

اصرار بر تعیین حریمی در اطراف تئاتر شهر دغدغه چند ساله هنرمندان تئاتر شهر است که نسبت به نبود شرایط مناسب و ایمن برای رفت وآمد به این مجموعه معترض بوده و هستند. این مسئله در سالی که رو به پایان است، به یک مطالبه جدی تری از سوی هنرمندان تبدیل شد که البته با موافقت مدیران مرتبط در حوزه میراث فرهنگی همراه بود. اما از ان طرف مخالفت هایی در شورای شهر تهران مطرح شده و همچنین برداشت های متفاوتی از آنچه قرار است در اطراف تئاتر شهر اتفاق بیفتد صورت گرفته است.

در این باره ابراهیم گله دارزاده - مدیر تئاتر شهر - در بازدیدی که سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران از تئاتر شهر داشت و در آن از برگزاری یک جلسه مشترک میان اعضای شورای شهر تهران با مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اهالی تئاتر درباره حل مشکلات پیرامونی مجموعه تئاتر شهر خبر داده شد، بیان کرد: ظهور و بروز اختلاف نظرها در چنین اتفاقاتی امری طبیعی است که در این زمینه کارشناسان حوزه های مختلف می توانند در کمال احترام به انعکاس نظرات خود بپردازند. اما در این مدت که موضوع تعیین حریم مطرح شد برخی از دوستان چنین برداشت کردند که می خواهیم دور تئاتر شهر را دیوارکشی کنیم و اجازه ندهیم شهروندی به آن ورود کند. اتفاقا در همین شرایط بود که بحث اصلی تعیین حریم به سمت دیگری هدایت شد و برخی گمان کردند اراده ای وجود دارد تا بین شهروندان عزیز و هنرمندان تئاتر فاصله بیفتد. در حالی که بنده در تمامی مصاحبه ها و گفتگوهایم صراحتا به این موضوع اشاره داشتم که هیچ قصدی برای دیوار کشی نیست. اتفاقا بحث ما یک بحث اجتماعی مبتنی بر واقعیت های موجود در محیط تئاتر شهر است که باید در قالب موضوع تعیین حریم مرتفع شود.

او با برشمردن برخی از آسیب ها و مشکلاتی که در محوطه مجموعه تئاتر شهر وجود دارد، ادامه داد: متاسفانه در همین چند روز برخی هم بنده و تعدادی از هنرمندان را متهم کردند که آنچه قرار است در موضوع تعیین حریم تئاتر شهر مورد بررسی قرار گیرد، در مواجهه یا مقابله با حضور دستفروشان است که باید بگویم اصلا چنین چیزی وجود ندارد. کما اینکه شخص من بارها و بارها به سراغ این عزیزان رفتم و از آنها برای تماشای نمایش در تئاتر شهر دعوت کردم. پس آنچه در حوزه ساماندهی و تعیین حریم تئاتر شهر مطرح می شود نه مبارزه و مقابله است و نه تخریب افراد. اتفاقا این آرزوی قلبی ماست که شرایطی توسط شهرداری تهران ایجاد شود تا این عزیزان بتوانند در یک موقعیت مناسب تر به فعالیت مشغول باشند. چون همه ما می دانیم شرایط اقتصادی این روزها به شکلی است که این افراد عزیز نیز باید فکر تامین نان شب خود باشند. در یک محیط مناسب آنچه برای ما مهم است به طور حتم ایجاد یک شرایط امن برای هنرمندان، تماشاگران، شهروندان و خانواده ها برای حضور در یک مجموعه فرهنگی هنری است که این روزها همه می دانند با چه آسیب ها و شرایط ترسناک و مخربی رو به روست.

گله دار زاده افزود: به طور حتم موضوع محیط پیرامونی تئاتر شهر و تعیین حریم برای این مجموعه طی سال های اخیر هم برای اهالی فرهیخته تئاتر و هم مجموعه اداره کل هنرهای نمایشی یکی از مهم ترین دغدغه ها بوده و است. در همین راستا نیز از چندی پیش به واسطه حمایت های جناب حسینی معاون امورهنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جناب آشنا مدیر کل هنرهای نمایشی جلسات مهمی را با معاونان و مدیران عالی رتبه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و نهادهای مرتبط دیگر هم برگزار کردیم تا این عزیزان را به طور کامل در جریان آنچه در محیط پیرامونی این مجموعه و آسیب های وارد شده به آن می گذرد، قرار دهیم. در این زمینه هم از تمامی عزیزان و دوستانی که ما را با نظرات موافق و مخالف بهره مند کردند قدردانی می کنیم و بر این باوریم ظهور و بروز چنین نظراتی نشانه دغدغه مندی است که برای ما بسیار قابل احترام و ارزشمند است.

وی با اشاره به انعکاس نوشتاری و تصویری برخی از اظهار نظرها پیرامون تعیین حریم تئاتر شهر تاکید کرد: آنچه طی این روزها از زبان برخی هنرمندان عزیز و بزرگوار تئاتر کشورمان از باب موافقت با موضوع تعیین حریم تئاتر شهر مطرح شده ، قطعا و حتما از روی دغدغه مندی چند ساله آنها در حوزه محیط پیرامونی مجموعه تئاتر شهر است که طی ماه های اخیر این مجموعه را در وضعیت بسیار بحرانی قرار داده و هرچه زودتر باید برای این موضوع اقدام عاجلی صورت گیرد. ما در این حوزه قطعا نظرات مخالف و موافق داریم که همگی برایمان قابل احترامند و معتقدیم در یک چارچوب قانون مند و بدون بی احترامی می توانیم با گفتگو ماجرا را حل کنیم. به هر ترتیب اکنون موقعیت مجموعه تئاتر شهر به گونه ای است که هم هنرمندان و هم تماشاگران عزیز در معرض تهدیدهای بسیاری از جمله سرقت، قمه کشی، زورگیری و نزاع های خیابانی هستند. موضوعی که موجب اختلاط در مباحثی شده که موضوع تعیین حریم تئاتر شهر را در مقابله با مساله ای چون دستفروشان و دیگر موضوعات خارج از پیرامون این بنا ارزیابی می کند، در حالیکه اصلا چنین رویکردی وجود ندارد.

به گزارش روابط عمومی مجموعه تئاتر شهر، در بازدید علی اعطا - سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران -از تئاتر شهر که با هماهنگی و حضور شهردار منطقه 11 تهران صورت گرفت، او از برگزاری جلسه مشترک میان اعضای کمیسیون معماری و شهرسازی ، کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران ،مدیران وزارت ارشاد و تعدادی از اهالی تئاتر ، تشکل های مربوطه با حضور مدیران شهرداری تهران در هفته های آینده سخن گفت.

اقدامات شهرداری منطقه 11 تهران برای حل مشکلات تئاتر شهر

نصرالله آبادیان شهردار منطقه 11 تهران در ابتدای این دیدار با اشاره به مباحثی که طی روزهای اخیر درباره محیط پیرامونی مجموعه تئاتر شهر به وجود آمده توضیح داد: طی روزهای اخیر مباحث مهمی هم از جانب هنرمندان ارزنده عرصه تئاتر، مدیریت اداره کل هنرهای نمایشی و ریاست مجموعه تئاتر شهر و هم از جانب برخی اعضای محترم شورای اسلامی شهر تهران، تعدادی از کارشناسان جامعه معماری و شهرسازی کشور و حوزه های مختلف میراث فرهنگی درباره موضوع مهم محیط پیرامونی مجموعه تئاتر شهر در رسانه ها مطرح شده که جا دارد از همه عزیزانی که چه در حوزه رسانه و چه در حوزه های دیگر نسبت به این موضوع دغدغه مندی خود را نشان دادند قدردانی کنم. چرا که موضوع محیط پیرامونی این مجموعه از جمله مباحث مهمی است که طی سالهای اخیر مورد دقت نظر اهالی محترم رسانه و کارشناسان حوزه های مختف قرار گرفته که این توجه نشان دهنده اهمیتی است که چنین مجموعه ای در شهر تهران برخوردار است.

وی افزود: به هر حال با توجه به نقطه نظرات متفاوتی که طی روزهای اخیر شاهد انتشار آن در رسانه ها و گفتگوهای کارشناسان بودیم به نظرمان آمد تا با برنامه ریزی های لازم شرایطی را برای برگزاری یک جلسه مهیا کنیم تا موضوع مهم محیط پیرامونی تئاتر شهر در قالب یک گفتگوی مشترک به نتیجه مشخصی برسد.

چرا شهرداری مدیریت بهره برداری از فضاهای عمومی تهران را از فضای عمومی پیرامون تئاتر شهر آغاز نکند؟

علی اعطا عضو عضو هیأت رئیسه و سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران هم در این دیدار گفت: باتوجه به مجموعه مباحثی که طی روزهای اخیر درباره ناامنی و نا ایمنی محیط پیرامونی مجموعه تئاتر شهر از سوی هنرمندان ارجمند تئاتر، کارشناسان حوزه معماری و شهرسازی و برخی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران قرار گرفت، از دکتر آبادیان شهردار محترم منطقه 11 خواستم بازدید از محوطه تئاتر شهر را با دوستان هماهنگ کنند تا ضمن بازدید به اتفاق مدیر مجموعه جناب گله دارزاده گفت و گویی در رابطه با مسائل محوطه تئاتر شهر داشته باشیم.

وی اظهار کرد: من با مجموعه تئاتر شهر و محوطه پیرامون آن حداقل دو دهه است که آشنایی و در ارتباط بوده ام. مجموعه مشکلات و آسیب هایی در اطراف ساختمان به وجود آمده است که ضمن گفت و گو با مجموعه ذینفعان آن، باید زمینه حل مسائل ناامنی و ناایمنی آن و ساماندهی فضای پیرامون را فراهم کنیم.

اعطا در بخش دیگری از صحبت های خود توضیح داد: در یک سال گذشته تدوین سند مدیریت بهره برداری برای فضاهای عمومی شهر تهران توسط شهرداری تهران را دنبال کرده ایم. اتفاقا در این مدت فکر می کردم حالا که چنین وضعیت نامناسبی برای مجموعه تئاتر شهر به وجود آمده و همه هم بر این باورند که مسائل و آسیب های جدی که به این فضا وارد شده در شأن عموم شهروندان و مخاطبان هنر نیست، چرا شهرداری تهران موضوع مدیریت بهره برداری از فضاهای عمومی شهر تهران را از فضای عمومی پیرامون مجموعه تئاتر شهر آغاز نکند؟

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران بیان کرد: در همین رابطه گفت و گویی با آقای دکتر حق شناس رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر داشتیم. بنا را بر این گذاشتیم که جلسه مشترکی را با ذی نفعان و بهره برداران تئاتر شهر ترتیب دهیم تا بتوانیم به راه حل مشترکی برسیم و ساماندهی فضای پیرامون تئاتر شهر و ایمنی و امنیت در آن مورد توجه جدی قرار گیرد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
پیروز ارجمند معتقد است به لرزه اُفتادن مان با تهران- توکیو حاصل بی توجهی به تذکرات کارشناسان فرهنگی وهنری، نبود سیاست رسمی برای هم گرایی اهالی موسیقی و دولت ها و فقدان عزم جدی برای حمایت از موسیقی هنری است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۶

نرگس کیانی: ساسان حیدری یافته ملقب به ساسی مانکن، جوان 32 ساله اهوازی، چندی است که به تکاپو می اندازدمان. تکاپویی حاصل از این که کودکان و نوجوانان مان به فاصله کوتاهی پس از انتشار سه اثر از او در سه اسفند؛ جنتلمن ، دکتر و حالا تهران- توکیو چنان ترانه اش را از بَر می شوند و کلیپش را موبه مو تقلید می کنند که وحشت زده می شویم و در برابر شنیدن کلماتی که بر زبان می آورند و تصاویری که می دانیم در ذهن شان ثبت شده است، بی پناهانی هستیم که ترس خورده به نظاره نشسته ایم.

پیروز ارجمند، آهنگساز و پژوهشگر شناخته شده، به حق معتقد است اثر ساسی مانکن فاقد هرگونه ارزش هنری ست و حتی اثری سخیف و مبتذل است و بنابراین اساسا قابل بررسی از جنبه موسیقایی نیست. آن چه می ماند حواشی ایجادشده با پخش ویدئوکلیپِ این اثر است. آن چه در ادامه می خوانید حاصل گفت وگویی است با این فعال عرصه فرهنگ و هنر که راه چاره را جراحی عرصه سیاست گذاری و مدیریت موسیقی کشور می داند حتی اگر عمیقا دردناک باشد.

کاراکترسازی ای که یک شبه رخ نداده است

ارجمند با ارائه تعریفی از برندسازی شخصی یا پرسنال برندینگ، گفت: برندسازی شخصی یا پرسنال برندینگ، روشی است که با آن، در ذهن مخاطب، تصویر و اعتبار و ارزشی خاص برای خودمان ایجاد می کنیم. فرآیندی که ساسی مانکن و امثالهم با پیگیری آن در طول چند سال، برای خود کاراکترسازی کرده و به واسطه اش نفوذ قابل توجه ای در نسل نوجوان و جوان یافته اند. پس این اتفاق یک شبه رخ نداده و حاصل پروسه ای حساب شده است.

سبد موسیقی اصیل و هنری خانواده ها نسبتا خالی ست و جای بررسی جدی دارد

این موسیقی شناس قومی و استاد دانشگاه در پاسخ به این که چه شد که سبد فرهنگی خانواده ها آن قدر خالی ماند که با تتلو و ساسی مانکن پُر شد، گفت: به اعتقاد من، ما ناچاریم کم کاری های خود را در مقاطع زمانی گوناگون بپذیریم و قبول کنیم که سیاست گذاران فرهنگی مان طی چهار دهه گذشته، اشتباهاتی در حوزه سیاست گذاری و مدیریت هنری کرده اند و آن این که مدل رفتاری شان موجب ایجاد گسستی عمیق بین اهالی فرهنگ و هنر و دولت ها شده است.

ناچاریم کم کاری خود را بپذیریم و قبول کنیم که سیاست گذاران فرهنگی مان طی چهار دهه گذشته، اشتباهاتی در حوزه مدیریت هنری داشته اند

او تاکید کرد: بنابراین در کمبود آثاری درجه یک و فراگیر برای تمامی اهالی جامعه و معرفی آن ها از کانال های رسمی مثل صداوسیما، طبیعی است که سبد فرهنگی خانواده ها با آثاری از تتلو و ساسی مانکن پُر شود. هم چنین فراموش نکنیم هنوز مشروعیت موسیقی مورد سوال است و برنامه ای جامع و رسمی برای مدیریت و توسعه این هنر وجود ندارد.

این مطلب را هم بخوانید: ◾️ از جنتلمن تا تهران-توکیو ؛ وقتی همه خوابیم

او ادامه داد: با احترام به دستور دادسرای ارشاد تهران یا هر نهاد نظارتی دیگری برای برخورد با تولید و پخش کنندگان این گونه آثار، معتقدم باید مدیران فرهنگی ای را هم که با روش مدیریتی غیرعلمی و بدون توجه به واقعیات جامعه و بی آینده نگری، به گونه ای عمل کرده اند که اکنون دستگاه های رسمی سهمی اندک در پُرکردن سبد موسیقی خانواده ها داشته باشند، احضار کنند. ما سال هاست تذکر داده و اعتراض کرده اما نتیجه ای نگرفته ایم، چرا که چنین روزی را می دیدیم که یک ویدئوکلیپ، پایه های فرهنگ و هنرمان را به لرزه درآورد و نگرانی جامعه و دولت را برانگیزد آن هم اثری سخیف و مبتذل.

جراحی در سیاست گذاری فرهنگی که انجامش در کنار دردناک بودن و احتمال خطر، نیاز به متخصص دارد

ارجمند در پاسخ به این که اگر بپذیریم از دست دادن فرصت تربیت گوش موسیقایی کودکانمان است که در نوجوانانی به مخاطبان ساسی مانکن تبدیل شان کرده است، آیا همچنان فرصتی برای جبران هست، گفت: به عقیده من دیر شده است. در عصر حاکمیت مجازی، دولت ها بخش مهمی از دامنه نفوذ خود را از دست داده اند و یکی از صدها نمونه اش، دیده شدن هزارباره ویدئوی اعتراض یک سرباز به رفتار نماینده مجلس بدون آن که نهادی رسمی نقشی در انتشار آن داشته باشد، بود.

اگر کاری نکنیم باید فرورفتن یک یک کودکان و نوجوانان مان را در مانداب تتلیسم و ساسی مانکنیسم به نظاره بنشینیم

او در پایان صحبت های خود افزود: به باور من با شیوه های سلبی مثل فیلترینگ نیست که مشکلات حل می شود و یکی از مهم ترین راه حل های موجود، جراحی پیکره سیاست گذاری فرهنگی همراه با آگاهی بخشی و ایجاد زیرساخت هاست. ساسی مانکن و تتلو نه نخستین بوده اند و نه آخرین و تنها راهکار ما در برابرشان جراحی ای است که انجامش در کنار دردناک بودن و احتمال خطر، نیاز به متخصص دارد. متخصصینی از حوزه موسیقی، جامعه شناسی و روانشناسی که نسخه ای درست برای سیاست گذاری در عرصه موسیقی تجویز کنند. مدیران دستگاه های موسیقی نیز باید از متخصصین این رشته باشند و با نگاهی عمل گرا، ضمن به رسمیت شناختن فضای مجازی، آگاهی بخشی کنند و همت شان را بر ایجاد زیرساخت هایی برای تولید آثار موسیقایی مناسب بگذارند. در غیر این صورت، آن چه باید به نظاره اش بنشینیم فرورفتن یک یک کودکان و نوجوانان مان در مانداب تتلیسم و ساسی مانکنیسم است.

58259

کد خبر 1495221

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
حکایت آنچه بر تئاتر ایران در سال کرونازده 1399 گذشت، حکایت مکرر مشتاقی علاقمندان به این هنر و همزمان مهجوری آن در نگاه سیاست گذاران و تصمیم سازان این روزگار بحرانی بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : فناوری و نوآوری فرهنگ وهنر رو تیتر

خبرگزاری مهر -گروه هنر- فریبرز دارایی؛ سال 99 برای تئاتر ایران سالی بسیار متفاوت نسبت به سال های متعددی که سپری کرده، بود. سالی که با کرونا آغاز شد و با تأثیر از کرونا فعالیت خود را به پایان رساند. در این سال رویدادهایی که برای تئاتر ایران رقم خورد به نوعی رویدادهایی کرونایی و تحت تأثیر شیوع این بیماری بود.

تئاتر 99 را می توان پر افت و خیزترین سال تئاتر ایران دانست؛ سالی که فعالیت ها در اکثر اوقات تعطیل بود و وقتی هم که از سر گرفته شد این از سرگیری فعالیت ها باز هم در شرایط کرونایی اتفاق افتاد .

با وجود این شرایط نگاهی خواهیم داشت به 5 رویداد رخ داده برای تئاتر ایران در سال 99 که قطعاً 4 رویداد مدنظر تحت تأثیر کرونا بودند و تنها یک رویداد فارغ از شرایط کرونایی بود.

روایت اول؛ سالی که با تعطیلی 3 ماهه آغاز شد!

سال 99 در حالی آغاز شد که از اسفند سال 98 و به دلیل شیوع ویروس کرونا فعالیت های تئاتری تعطیل شد و با اعمال محدودیت های شدید کرونایی در تعطیلات نوروز 99 مشخص بود که وضعیت برای تمام مشاغل از جمله تئاتر سخت خواهد بود.

تئاتر ایران از شروع سال 99 را با تعطیلی آغاز کرد. به دلیل گروه بندی انجام شده توسط ستاد ملی مقابله با کرونا سینما و تئاتر در گروه 3 قرار داشتند که فعالیت های شان تعطیل بود و سالن ها و گروه های تئاتری در بلاتکلیفی کامل به سر بردند زیرا نمی دانستند که چه زمانی و چگونه امکان فعالیت برای شان فراهم خواهد شد. تعطیلی 3 ماهه ابتدای سال 99 تا پایان خرداد ادامه داشت و در این شرایط تولیدات تئاتری به صفر رسید.

به دلیل شرایط اقتصادی و بالا رفتن هزینه های تولید و در عین حال نگرانی از ابتلا به ویروس کرونا ، اجازه تمرین و تولید اثر نمایشی را به گروه های تئاتری نمی داد ضمن اینکه اگر با نادیده گرفتن مشکلات موجود اثری هم تولید می شد، مکانی برای ارائه نداشت.

در وضعیت پیش آمده برای کل جامعه و مشاغل ایران، مسئولان و مقامات دولتی در سخنرانی های خود درباره حمایت از مشاغل مختلف به جز تئاتر صحبت کردند و این امر بیانگر این واقعیت بود که در نگاه هیچکدام از مدیران و مسئولان تصمیم گیرنده، از رئیس جمهور دولت دوازدهم گرفته تا وزرا و مدیران زیرمجموعه آنها، تئاتر دارای جایگاهی نبود. نبود حمایت لازم از هنرمندان تئاتر معیشت این گروه هنری را به خطر انداخت و شرایط سختی را برای شان رقم زد.

بعد از گذشت 3 ماه صحبت درباره از سرگیری فعالیت های تئاتری از ابتدای تابستان 99 مطرح شد ولی ارائه دستورالعمل فعالیت های تئاتری از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا که بدون استفاده از نگاه متخصصان حوزه تئاتر شکل گرفته بود با واکنش های متعددی از سوی مدیران و هنرمندان تئاتری مواجه شد.

سرانجام و با فراز و فرودهای متعددی فعالیت های تئاتری به شکلی محدود آغاز شد و تابستان سال 99 تئاتر ایران گام های بی رمق خود را به امید استمرار این حرکت برداشت. این روند محدود تا نیمه اول پاییز سال 99 ادامه داشت که بار دیگر به دلیل بالا گرفتن آمار شیوع به ویروس کرونا، بار دیگر فعالیت های تئاتری نیز تعطیل شد اما سرانجام و با فراز و فرودهای متعددی فعالیت های تئاتری به شکلی محدود آغاز شد و تابستان سال 99 تئاتر ایران گام های بی رمق خود را به امید استمرار این حرکت برداشت. این روند محدود تا نیمه اول پاییز سال 99 ادامه داشت که بار دیگر به دلیل بالا گرفتن آمار شیوع به ویروس کرونا، بار دیگر فعالیت های تئاتری نیز تعطیل شد.

این تعطیلی دوباره باعث شد تا گروه های تئاتری اطمینان لازم برای تمرین، تولید و اجرای اثر خود را نداشته باشند زیرا تضمینی برای استمرار اجراهای نمایشی و تعطیل نشدن آنها وجود نداشت.

در این شرایط بود که با واکنش هنرمندان تئاتر و همچنین پیگیری های متولیان تئاتر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بحث جابجایی تئاتر از گروه 3 به گروه 2 مشاغل ستاد ملی مقابله با کرونا مطرح شد که البته این امر تا پایان سال 99 به سرانجام نرسید.

انتقادات هنرمندان تئاتر نسبت به تعطیل بودن فعالیت خود از زمانی شدت گرفت که مشاغل پرخطری همچون رستوران ها و فروشگاه های مختلف به ویژه در مراکز بزرگ خرید که مملو از جمعیت بود فعالیت می کردند و وسایط نقلیه عمومی از جمله اتوبوس های داخل شهری و مترو نیز شلوغ و پرجمعیت بودند.

با فرا رسیدن فصل زمستان 99 زمزمه ها درباره از سرگیری فعالیت های تئاتری مطرح شد و برخی گروه های تئاتری تمرین های خود را شروع کردند و در نهایت از دی ماه این اتفاق رخ داد و اجراهای تئاتری از سر گرفته شد که البته باز هم اطمینان کافی درباره متوقف نشدن فعالیت ها وجود نداشت. در نهایت اجراهای تئاتری تا پایان سال 99 ادامه داشت.

در کل فعالیت و اجرای تئاتر در سال 99 نیمه تعطیل بود و این نیمه تعطیلی در شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه، لطمه زیادی به تئاتر ایران زد و به نوعی سالی تعطیلی و رویدادی منفی را برای تئاتر رقم زد.

روایت دوم؛ شکل گیری کارگروه بررسی ضرر و زیان گروه های تئاتری

در شرایطی که تئاتر ایران تعطیل بود، شاید بتوان شکل گیری کارگروه بررسی و رسیدگی به ضرر و زیان گروه های تئاتری در شرایط کرونایی از سوی اداره کل هنرهای نمایشی را به نوعی یکی از رویدادهای تئاتر ایران در سال 99 دانست. سرپرست این کارگروه اتابک نادری بود که وظیفه بررسی گروه ها و سالن های متضرر را بر عهده داشت.

این بررسی ها انجام شد ولی از آنجایی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در زیرمجموعه آن معاونت هنری و اداره کل هنرهای نمایشی بودجه ای در اختیار نداشتند که از گروه های متضرر حمایت کنند، بررسی ها فقط روی کاغذ انجام شد.

همچنین بحث ثبت نام در سامانه کارا برای دریافت وام توسط گروه ها و مکان های تئاتری که به عنوان تمهیدی حمایتی مطرح شد نیز کارایی لازم را نداشت و بسیاری از ثبت نام کنندگان حمایتی نصیب شان نشد.

اداره کل هنرهای نمایشی در چنین شرایطی و با از سرگیری اجراهای تئاتری وعده داد به دلیل اجرای آثار با 50 درصد ظرفیت سالن، این اداره کل به میزان 50 درصد استفاده نشده از ظرفیت از گروه ها حمایت خواهد کرد که این امر در شرایطی که بودجه ای مناسب در اختیار اداره کل قرار نداشت نیز با کاستی هایی همراه شد.

صندوق اعتباری هنر نیز طرح هنر کارت را برای حمایت از هنرمندان عرصه های مختلف از جمله تئاتر مدنظر قرار داد تا در مقاطعی حمایت های مالی از هنرمندان در شرایط سخت اقتصادی و کرونایی سال 99 داشته باشد.

روایت سوم؛ تعطیلی تماشاخانه های خصوصی به دلیل مشکلات اقتصادی

از زمان شکل گیری و راه اندازی تماشاخانه های خصوصی تئاتر انتقادهای متعددی به وضعیت کیفی این تماشاخانه ها مطرح بود و اکثر این تماشاخانه ها با وجود نداشتن امکانات ویژه و قابل توجهی برای اجرای تئاتر و میزبانی از مخاطبان تئاتری، به بنگاه هایی اقتصادی تبدیل شده بودند که فقط از گروه ها هزینه های بالایی در ازای سالن دریافت می کردند.

شرایط کرونایی که باعث تعطیلی فعالیت های تئاتری شد، تماشاخانه های خصوصی را هم به تعطیلی کشاند و بسیاری از این مکان ها که استیجاری نیز بودند با مشکلاتی جدی مواجه شدند.

در میان تعداد بالای تماشاخانه های خصوصی تئاتر شاید به جرأت بتوان گفت که یکی از بهترین های این بخش تماشاخانه مستقل تهران بود که با مدیریت مصطفی کوشکی فعالیت می کرد. این تماشاخانه که دارای فضایی قابل قبول تر از مکان های دیگر بود به سالنی مورد توجه گروه های جوان و حرفه ای تئاتر تبدیل شده بود و از اجراهای موفق متعددی میزبانی کرده بود.

دستاورد سال کرونایی 99 به تعطیلی کشانده شدن این تماشاخانه خصوصی بود و تئاتر مستقل تهران با اعلام مدیریت آن، به دلیل شرایط سخت اقتصادی و مشخص نبودن فعالیت کردن یا نکردن تئاتر، محکوم به تعطیلی کامل شد.

روایت چهارم؛ بزرگترین رویداد تئاتر ایران مجازی شد

جشنواره بین المللی تئاتر فجر طی 4 دهه گذشته تبدیل به بزرگترین رویداد تئاتری ایران شده است که هر سال در بهمن ماه و همزمان با ایام پیروزی انقلاب اسلامی برگزار می شود. در شرایط کرونایی تئاتر ایران در سال 99 بسیاری معتقد بودند که نیازی به برگزاری این جشنواره نیست و جشنواره تئاتر فجر نیز می تواند به مانند بسیاری از جشنواره های تئاتری بزرگ دنیا که در شرایط کرونا برگزار نشدند، برگزار نشود و بودجه آن به حمایت از گروه های تئاتری متضرر اختصاص پیدا کند.

ولی بدنه مدیریت تئاتر معتقد بودند سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر باید برگزار شود زیرا برگزار نشدن آن نه تنها سودی برای تئاتر ایران ندارد بلکه مهر تأییدی بر تعطیلی کامل تئاتر خواهد بود. ضمن اینکه به گفته مدیریت تئاتر بودجه ای که در وزارت ارشاد برای برگزاری جشنواره تئاتر فجر اختصاص پیدا می کند در صورت برگزار نشدن جشنواره به بخش های دیگر اختصاص پیدا نخواهد کرد.

در این شرایط حسین مسافرآستانه با پذیرش دبیری سی و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر فعالیت دبیرخانه جشنواره را کلید زد. در شرایط کرونایی موجود بخش بین المللی جشنواره حذف و بر برگزاری جشنواره به صورت داخلی تمرکز شد.

گمان می شد که با وجود تعطیلی های کرونایی تئاتر، سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر صحنه ای خالی و کم فروغ از اجراهای تئاتری باشد که البته این اتفاق نیفتاد و با نادیده گرفتن سطح کیفی اکثر آثار در بخش های صحنه ای و خیابانی جشنواره سی و نهم، تعداد آثار متقاضی حضور در جشنواره بالا بود با وجود اینکه طبق تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا، فعالیت ها و اجراهای تئاتری در پاییز 99 تعطیل بود، دبیر و دبیرخانه جشنواره سی و نهم تصمیم به برگزاری جشنواره به صورت مجازی گرفتند. این تصمیم در شرایطی گرفته شد که پیش از آن هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت با دبیری حمید نیلی به صورت مجازی برگزار شد و تجربه ای نسبتاً موفق در شرایط کرونایی بود.

از سوی دیگر گمان می شد که با وجود تعطیلی های کرونایی تئاتر، سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر صحنه ای خالی و کم فروغ از اجراهای تئاتری باشد که البته این اتفاق نیفتاد و با نادیده گرفتن سطح کیفی اکثر آثار در بخش های صحنه ای و خیابانی جشنواره سی و نهم، تعداد آثار متقاضی حضور در جشنواره بالا بود.

در زمستان 99 و با از سرگیری فعالیت های تئاتری، دبیرخانه سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر تصمیم به برگزاری همزمان جشنواره به صورت مجازی و حضوری گرفت و مقرر شد سالن های تئاتری با 50 درصد ظرفیت خود میزبان منتقدان، اصحاب رسانه و ظرفیت محدودی از مخاطبان و علاقه مندان به تئاتر باشند.

سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر از 11 تا 20 بهمن 99 برگزار شد و با وجود شرایط کرونایی توانست چراغ تئاتر ایران را در فصل پایانی سال روشن نگه دارد.

اما به طور حتم بهترین و مهمترین دستاورد سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر این بود که نشان داد تئاتر و اجرای تئاتر از بسیاری مشاغل دیگر در شرایط کرونایی کم خطرتر است و اجرای آثار نمایشی با رعایت پروتکل های بهداشتی برای گروه های تئاتری و مخاطبان اجراهای نمایشی مشکلی ایجاد نمی کند و تئاتر می تواند از اعمال محدودیت ها و تعطیلی های متعدد و مستمر از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا خارج و حتی در گروه بندی مشاغل این ستاد نیز از گروه 3 به گروه 2 منتقل شود.

روایت پنجم؛ حریمی که سال هاست از بنای ملی تئاتر دریغ شده است

در شرایط کرونایی تئاتر که همه فعالیت های هنرهای نمایشی در سال 99 تحت تأثیر شیوع ویروس کرونا بود و در اکثر مواقع با تعطیلی همراه شد، در فصل پایانی سال موضوعی که از سال ها قبل بارها و بارها به آن اشاره شده بود، بار دیگر و این بار خیلی جدی تر از قبل مطرح شد.

مجموعه تئاتر شهر به عنوان بنایی که ثبت در میراث فرهنگی کشور است، طی بیش از 2 دهه و با برداشته شدن حریم آن در دوران حضور غلامحسین کرباسچی به عنوان شهردار تهران، روز به روز شرایط سخت و ناگواری را تجربه می کند.

فضای پیرامون این مجموعه تئاتری به محلی برای جولان خلافکاران ، معتادان و بزهکاران تبدیل شده است و مدیریت شهری، مدیران و مسئولان تصمیم گیرنده در بدنه دولت و همچنین نهادهای دیگر طی سال های گذشته آنگونه که باید به وضعیت پیرامون و حریم مجموعه توجه نکرده اند.

البته پیش تر نیز چندین بار بحث شکل گیری حریم مشخص مجموعه تئاتر شهر مطرح و تا مرحله اجرا پیش رفته بود اما به دلایل نامعلوم این اتفاق رخ نداد. این بار و در زمستان 99 بحث شکل گیری حریم و محافظت از این مجموعه مهم تئاتری و فرهنگی مطرح و وزارت میراث فرهنگی و مجموعه شهرداری تهران با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تحقق این امر که خواسته اکثریت خانواده تئاتر و هنرمندان با سابقه این عرصه است، همراه شدند.

در این بین برخی مخالفت هایی از سوی برخی افراد چه در بدنه مدیریت و چه در بدنه فعالان حوزه های دیگر مبنی بر اینکه نباید برای تئاتر شهر حصاری ساخته شود که این بنا را از شهر و مردم جدا کند مطرح شد. این گروه بدون داشتن اطلاعات لازم و کافی درباره اینکه این بنا پیش تر حریم داشته و مجموعه تئاتر شهر و حریم آن مجزا از پارک دانشجو است و از همه مهمتر به عنوان بنایی که ثبت شده در میراث ملی است و نیازمند نگهداری و حریمی مشخص است، انتقادات خود را مطرح کردند.

از سوی دیگر خانواده تئاتر خواستار شکل گیری حریم مجموعه تئاتر شهر و حفاظت از آن در مقابل آسیب هایی است که به این مجموعه و محیط آن وارد شده اند. نیاز به شکل گیری حریمی مشخص و فضایی فرهنگی در پیرامون مجموعه تئاتر شهر باعث می شود که مخاطبان و علاقه مندان به هنر در فضایی در خور شأن یک بنای فرهنگی و هنری حضور پیدا کنند و شرایطی امن برای مراجعه کنندگان به مجموعه فراهم شود.

شاید به جرأت بتوان گفت که یکی از مثبت ترین رویدادهای تئاتر ایران در سال کرونا زده 99 جدی شدن بحث ایجاد حریم مجموعه تئاتر شهر باشد که خواسته هنرمندان تئاتر و تمامی افراد دغدغه مند نسبت به فرهنگ و هنر و داشته های ملی و فرهنگی هستند.

کد خبر 5170869

فریبرز دارایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تهران- ایرنا- دفتر برنامه ریزی و توسعه آموزش های فرهنگی و هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، از صدور مجوز 210 آموزشگاه آزاد هنری در استان های مختلف کشور در سال 99 خبر داد.

به گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگی ایرنا از روابط عمومی دفتر برنامه ریزی و توسعه آموزش های فرهنگی و هنری وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی، امسال مجوز 210 آموزشگاه آزاد هنری در رشته های نمایش، هنرهای تجسمی، موسیقی، خوشنویسی و هنرهای سنتی صادر شد.

111 آموزشگاه موسیقی، 73 آموزشگاه هنرهای تجسمی، 22 آموزشگاه نمایش، سه آموزشگاه خوشنویسی و یک آموزشگاه هنرهای سنتی در سال 1399 مجوز فعالیت گرفتند.

210 آموزشگاه آزاد هنری در استان های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، اصفهان، البرز، بوشهر، تهران، خراسان جنوبی، شمالی و رضوی، خوزستان، زنجان، سمنان، سیستان و بلوچستان، فارس، قزوین، قم، کردستان، کرمانشاه، کرمان، گیلان، لرستان، مازندران، مرکزی، همدان، هرمزگان، یزد و منطقه آزاد اروند و قشم مجوز فعالیت گرفتند.

با توجه به پراکندگی آموزشگاههای آزاد هنری که در استان های مختلف مجوز فعالیت گرفته اند، فرصت هایی برای آموزش هنر در مناطق مختلف کشور در راستای عدالت آموزشی و بهره مندی علاقه مندان مختلف فراهم می شود.

در سال 1399 با توجه به شیوع بیماری کرونا سی و پنج جلسه شورای مرکزی نظارت بر آموزشگاه های آزاد موسیقی، با رعایت پروتکل های بهداشتی به دو صورت آنلاین و حضوری برگزار شد که پرونده 191 از متقاضیان تاسیس آموزشگاه آزاد موسیقی، توسط اعضا شورا بررسی شد و در مجموع 111 نفر از متقاضیان مجوز تاسیس آموزشگاه آزاد هنری موسیقی دریافت کردند. همچنین در راستای تمرکز زدایی و واگذاری بخشی از وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به استان ها و براساس دستورالعمل جدید، صدور مجوز آموزشگاه های آزاد هنری، بررسی و صدور مجوز آموزشگاههای آزاد هنری سایر رشته های هنری در ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها انجام می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
جلسه ای با حضور هنرمندان و مدیران در موسسه هنرمندان پیشکسوت برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۶

به گزارش صبا به نقل از روابط عمومی موسسه هنرمندان پیشکسوت، دوشنبه بیست و پنجم اسفندماه 1399 در موسسه هنرمندان پیشکسوت جلسه ای با حضور سید مجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس هیات امنای موسسه هنرمندان پیشکسوت، احمد مسجدجامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران، مصطفی کاظمی مشاور شهردار و رییس حوزه ریاست شهرداری تهران، نیکنام حسینی پور مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت، سمیه حاجوی شهردار منطقه هفت تهران و جمعی از هنرمندان چون مریم معترف نایب رییس هیات مدیره موسسه هنرمندان پیشکسوت، حسن ریاحی و محسن علی اکبری از اعضای هیات مدیره موسسه هنرمندان پیشکسوت، مرضیه برومند، طاهر شیخ الحکمایی، طاها بهبهانی، اسماعیل خلج، رضا بنفشه خواه، قربانعلی اجلی و داود گنجه ای از اعضای موسسه هنرمندان پیشکسوت برگزار شد که هنرمندان دغدغه ها و مطالبات خود از شهرداری تهران را مطرح کردند.

حضور هنرمندان محیط را انسانی تر و اخلاقی تر می کند

در ابتدای این جلسه نیکنام حسینی پور با اشاره به این که حدود 800 نفر از هنرمندان پیشکسوت، عضو موسسه هنرمندان پیشکسوت هستند، عنوان کرد: حدود 70 درصد این هنرمندان در شهر تهران زندگی می کنند و پراکندگی جغرافیایی آن ها در مناطق مختلف شهر تهران قابل مشاهده است. ما معتقدیم این عزیزان بخشی از هویت فرهنگی شهر تهران و محله ها هستند و می توانند به شهری که در آن سکونت دارند هویت ببخشند.

وی در ادامه بیان کرد: درحقیقت شهرداری نیز می تواند هم در بحث آموزش و هم در مبحث زیبایی فضای بصری شهر از هنرمندان بهره ببرد. به گمانم اگر شهروندان از حضور هنرمندان مطلع باشند فضای آن محیط انسانی تر و اخلاقی تر خواهد شد. به واقع فضای شهری ما تنها سنگ و آهن و... نیست بلکه متشکل از انسان هایی است که جامعه را تشکیل می دهند.

شهرداری بانی فرهنگ و هنر

در ادامه مریم معترف نیز به نیمه تمام ماندن بخش هایی از ساختمان موسسه هنرمندان پیشکسوت اشاره کرد و گفت: به نظرم شهرداری باید به تکمیل این ساختمان نیز توجه کند از این رو که اگر مورد توجه قرار نگیرد بخش های دیگری از آن که ساخته شده آسیب می بیند و هزینه ای که صرف این کار شده به هدر می رود.

حسن ریاحی نیز اشاره ای به نیمه کاره بودن ساختمان موسسه هنرمندان پیشکسوت کرد و عنوان کرد: این امر خواسته بزرگی نیست و به نظرم قابل حل بوده و به سرعت می توان به آن رسیدگی کرد. موضوع قابل توجه دیگر این است که به نظر این ساختمان برای تعداد اعضای آن کوچک شده است و باید به فکر فضایی بزرگ تر بود و بهتر است این مکان سروسامانی بگیرد.

رضا بنفشه خواه از دیگر میهمانان این جلسه اظهار کرد: شهرداری نه تنها در کشور ما بلکه در سراسر دنیا در رابطه با فرهنگ و هنر حرف اول را می زند و اساسا بانی فرهنگ و هنر هر کشوری شهرداری آن است.

طاهر شیخ الحکمایی نیز با اشاره به این که برای مجموعه های فرهنگی و تاریخی همچون موزه ها حریم قائل شویم تا دیده شوند، خاطرنشان کرد: تعیین کردن حریم برای ساختمان ها و هنرهای تجسمی و مجسمه ها سبب حفظ بهتر آن ها خواهد شد چراکه بخش هایی از سوابق تاریخی و فرهنگی ما هستند.

وی افزود: مجموعه های فرهنگی به همکاری و همیاری احتیاج دارد و نمونه های آن را نیز در گذشته های دور شاهد بودیم. بنابراین اکنون نیز به چنین حمایتی نیاز داریم و ممکن است سازمان ها و ارگان هایی همچون شهرداری درباره مسائل هنری و عمق و تاثیرگذاری آن در طول تاریخ اطلاعاتی نداشته باشند، از این رو باید این اطلاعات به آن ها ارایه شود.

احمد مسجدجامعی نیز با تایید این نکته که اثر هنری حریم دارد، افزود: ایجاد حریم مناسب برای آثار و المان های شهری از مهم ترین اقداماتی است که باید پیگیری شود.

تهران پایتخت یک کشور بزرگ اسلامی است

در ادامه طاها بهبهانی ضمن بیان این که تهران پایتخت یک کشور بزرگ اسلامی است اما شهری بی هویت است، تصریح کرد: بسیاری از المان های شهری در تهران کپی هستند و این امر نشان دهنده این نکته است که افراد و تشکیلاتی که المان های شهری را انتخاب می کنند صلاحیت انجام این کار را ندارند، از این رو که دانشی در این زمینه ندارند.

این هنرمند عرصه هنرهای تجسمی تاکید کرد: باید برای ایجاد پیوند بین مردم با شهر تهران در پی راهکارهایی باشیم. وقتی مجسمه گچی را در میدانی قرار می دهند و چندماه بیشتر دوام نمی آورد نشان از نوعی ناپایداری فرهنگی است.

احمد مسجدجامعی در همین راستا با اشاره به این که در حال ورود به سال 1400 هستیم و 1400 سال از هجرت پیامبر به مدینه گذشته است، اظهار کرد: مدینه یعنی مدنیت و شهر بخشی از دیواری که دور تهران کشیده شد تا تبدیل به شهر شود هنوز باقی مانده است، باید این دیوار که 480 سال قدمت دارد و پایه مدنیت شهری تهران است را حفظ کرد.

بهبهانی نیز در ادامه صحبت های خود عنوان کرد: ما در موسسه هنرمندان پیشکسوت هنرمندان بسیار خوبی داریم که می توانند با شهرداری همکاری کنند و ایده ها و فکر های خود را ارایه دهند. به واقع می توانیم تبادل فکری خوبی با شهرداری داشته باشیم تا بسیاری از این نقصان هایی که وجود دارد را رفع کنیم.

در قسمت دیگر این جلسه محسن علی اکبری با اشاره به این که یکی از مطالبات ما تمام شدن ساختمان موسسه هنرمندان پیشکسوت است، بیان کرد: هنرمندان پیشکسوت پاتوقی برای گردهم آمدن ندارند، از شهرداری درخواست می کنیم یکی از فرهنگسراها را در اختیار موسسه قرار دهند تا خود موسسه هنرمندان پیشکسوت آن را اداره کند و محلی برای تجمیع هنرمندان پیشکسوت باشد.

لزوم فرهنگ سازی برای توجه به هنرمندان

در بخش دیگری از این جلسه مصطفی کاظمی با اشاره به این که شهرداری تهران در ادوار مختلف از چند موضوع رنج می برد و به طبع آن شهروندان نیز از این آزار بی نصیب نیستند، تصریح کرد: یکی این است که ما دارای یک سیاست منسجم و یکپارچه اجتماعی و فرهنگی در شهر تهران نیستیم همانطور که متولی یکسانی در خصوص بحث فرهنگ در پایتخت نداریم.

وی افزود: ما در شهرداری سازمانی به نام سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران داریم که لقب شهرداری تهران را دارد اما به واقع به لحاظ سیاست گذاری، نوع عملکرد هیچ نسبتی با شهرداری تهران ندارد با دارا بودن مجموعه عظیمی از امکانات در سطح شهر همچون فرهنگسراها. این سازمان تابع سیاست های شهرداری نیست وقتی نامی از شهردای به میان می آید همه توقع دارند در چهارچوب مصوب شورای اسلامی شهر باشد اما راهی هم برای خروج از این شرایط متصور نیستیم.

او ضمن اشاره به این که موضوع دیگر این است که اکنون شهرداری تهران به جز نیروهای پیمانکاری حدود 63 هزار نفر کارمند دارد، عنوان کرد: مجموعه فعالیت های شهرداری تهران در قالب بخش پیمانکاری انجام می شود؛ در حقیقت می خواهم بگویم از زمانی که اقدامی برای انجام کاری صورت می گیرد تا زمانی که به مرحله اجرا می رسد فاصله زیادی است و اتفاقات زیادی در این بین رخ می دهد.

مشاور شهردار و رییس حوزه ریاست شهرداری تهران ادامه داد: مجموعه مصوبه های شورای شهر در همین دوره موارد خوبی است اما در اجرا چیزی از آن باقی نمی ماند و آن سیاست اصلی نیست. به واقع ما نیازمند این هستیم که به شهرداران نواحی مختلف آموزش دهیم که شخصیت های اجتماعی و فرهنگی مناطق خود را بشناسند و بدانند که آن ها چه جایگاهی دارند. این امر نیز نیازمند فرهنگ سازی است که زمان بسیاری لازم است. به گمان من حوزه فرهنگ و تلاش روی آن، می تواند راه برون رفت بسیاری از مسائل و مشکلات باشد اما با برنامه ای منسجم.

طرح تعریض مصلی علت تکمیل نشدن ساختمان موسسه

در بخش دیگر این جلسه سمیه حاجوی با اشاره به این که ما نیز قبول داریم که شهر تهران زمخت است اما اکنون کمی رنگین تر شده است درباره ساختمان موسسه هنرمندان پیشکسوت اظهار کرد: طرح تعریض مصلی امام خمینی (ره) مطرح است که معتقدند باید عرصه مصلی را به بزرگراه مدرس برسانند. این تصمیم حدود 15 سال است که گرفته شده و به طبع آن ساخت وسازهای ضلع غربی مصلی نیز فریز شده است.

او در پایان سخنان خود گفت: حناچی با این قضیه بسیار مخالف بوده و این را به صراحت اعلام کرده است که در نهایت جلساتی در این باره برگزار شد تا این اطراف به همان پهنه قبلی خود باز گردد و قول هایی نیز گرفته شد. به واقع یکی از محدودیت های ما برای کامل کردن این ساختمان همین موضوع است. اما من با اعتباری که برای سال جدید گرفته ام، این سازه را در همین حد طبقاتی به گونه ای فراهم می کنم که فضای مناسبی برای هنرمندان پیشکسوت عزیز ایجاد شود.

درخواست ها و پیشنهادات اعضای موسسه هنرمندان پیشکسوت از شهرداری تهران

همچنین در پایان این جلسه درخواست ها و پیشنهادات اعضای موسسه هنرمندان پیشکسوت از شهرداری تهران مطرح شد که می توان به موارد ذیل اشاره کرد: ایجاد شرایط استفاده هنرمندان پیشکسوت از امکانات مجموعه های فرهنگی و ورزشی و تفریحی شهرداری با ارایه کارت عضویت موسسه به صورت رایگان، امکان استفاده رایگان و نامحدود از وسایل نقلیه عمومی با ارایه کارت عضویت موسسه و یا کارت هایی با شارژ نامحدود، امکان استفاده از خدمات پزشکی کلینیک شهرداری برای هنرمندان پیشکسوت.

کمک به ساخت کافه گالری موسسه برای باشگاه هنرمندان پیشکسوت به عنوان یادگاری شهرداری، نصب تابلو در ورودی منازل هنرمندان برای معرفی آن ها، ساخت نیم تنه هنرمندان به همراه تابلوی بیوگرافی آنان به منظور آشنایی عموم مردم با مفاخر پیشکسوت فرهنگی و هنری معاصر و نصب در بوستان های نزدیک محل سکونت ایشان، نامگذاری یکی از بوستان های پایتخت یا بخشی از یکی از بوستان های بزرگ به نام هنرمندان پیشکسوت معاصر و فراهم کردن امکانات آن فضا با وضعیت سالمندی و پیشکسوتی، ایجاد موزه آثار و وسایل شخصی هنرمندان پیشکسوت، استفاده از توان و ظرفیت هنرمندان پیشکسوت در طراحی و اجرای المان های شهری و نقاشی های دیواری و دعوت از هنرمندان پیشکسوت برای داوری مسابقات هنری که اغلب در مناسبت های مختلف توسط شهرداری برگزار می شود.

همچنین در این جلسه هدیه ای به رسم تشکر و یادبود به مصطفی کاظمی تقدیم شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
معاون وزیر بهداشت گفت: ما اصلا مجوزی برای برگزاری جشنواره بین المللی موسیقی نی انبان در جزیره کیش صادر نکرده ایم و این مساله را پیگیری خواهیم کرد!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : عصر امروز

خبرگزاری فارس گروه موسیقی علیرضا سپهوند: هر لحظه که یکی از هموطنانمان جان خود را به خاطر ویروس منحوس کرونا از دست می دهد، حتما در یک جا از این سرزمین گسترده مورد یا مواردی از دستورالعمل های بهداشتی جهت پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا رعایت نشده، یا در جمعی خصوصی یا در محفلی و یا در رویدادی که نمی بایست برگزار شود، موجب شده تا دست آخر دستگاه علائم حیاتی بخاطر عدم رعایت بسیاری از موارد و سهل انگاری ها، خط ممتد و پایان زندگی هموطنی را نشان دهد.

متاسفانه طی روزهای اخیر جشنواره ای با عنوان اولین جشنواره بین المللی نی انبان از بیستم تا بیست و دوم اسفند ماه در جزیره کیش به صورت حضوری و با حضور 14 گروه داخلی و خارجی برگزار شد که ویدیوها و عکس های منتشر شده از این رویداد موسیقایی نشان از ازدحام جمعیت و عدم رعایت پروتکل های بهداشتی دارد.

این در حالی است که شیوع ویروس مرگبار کرونا تمام دنیا را درنوردیده و مهمترین رویداد های هنری جهان ازجمله اسکار ، گلدن گلوب ، گِرَمی ، کن برلین و بسیاری دیگر از جشنواره های مهم جهان و نیز مهم ترین رویدادهای داخلی نظیر جشنواره موسیقی فجر به خاطر پیشگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا به صورت مجازی برگزار شده اند.

متاسفانه اما انگار در منطقه آزاد کیش همه چیز حتی ویروس کرونا آزاد است و آقای خسرو نشان معاون گردشگری این منطقه در مراسم اختتامیه جشنواره نی انبان که در مجموعه فرهنگی و تفریحی آوای خلیج فارس برگزارشد این جشنواره را گامی موفق برای استمرار فعالیت های هنری برشمرد و آن را ترویج فرهنگ موسیقیایی جنوب کشور، پاسداشت میراث فرهنگی، توسعه صنعت گردشگری و ایجاد نشاط در فضای شهری و از دستاوردهای ارزشمند نخستین جشنواره نی انبان کیش عنوان کرد! در همین خصوص خبرنگار فارس در تلاش برای برقراری ارتباط به جهت شفاف سازی با این مقام مسول با پیام ها و تماس های مکرر بی جواب، ناکام ماند.

جزیره کیش در استان هرمزگان ، جنوب ایران، به مدت سه روز از 20 تا 22 اسفند ماه 99 (10 تا 12 مارس 2021) میزبان نخستین جشنواره بین المللی نی انبان بود. چهارده گروه موسیقی از ایران، فرانسه ، مجارستان، کرواسی و ترکیه در نخستین جشنواره بین المللی نی انبان کیش، حضور یافته و برای مخاطبین حاضر در محل برگزاری این فستیوال اجراهای خود را روی صحنه بردند.

جشنواره بین المللی نی انبان کیش نخستین جشنواره موسیقی بین المللی بود که در زمان شیوع ویروس کرونا با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار شد.

این رویداد هنری در حالی برگزار شد که علاوه بر ممنوعیت و محدودیت های شدید اجراهای صحنه ای برای هنرمندان داخلی، میزبان چندین گروه از کشورهای اروپایی بود مادامیکه بنابر دستور ستاد ملی کرونا، ورود اتباع 32 کشور که علائم شیوع گونه جهش یافته کرونای انگلیس ی در آن ها تایید شده، به کشور ممنوع شده است و حتی در شرایطی که اتباع خارجی که جزء این فهرست نباشند باید اثبات کنند که طی دو هفته منتهی به ورود به کشورمان، به هیچ کدام از این 32 کشور هم سفر نکرده باشند. حال با وجود تمام این موارد، مشکلات و خطراتی که همه به حد کفایت در مورد آن مطلع هستیم، برگزاری جشنواره ای موسیقایی به صورت حضوری با شرکت هنرمندان داخلی و خارجی قطعا ضرورتی نداشته است.

در همین خصوص با دکتر علیرضا رئیسی معاون وزیر بهداشت گفتگویی ترتیب دادیم تا از چگونگی برگزاری این کنسرت در این شرایط بخصوص جویا شویم.

رئیسی ضمن اظهار بی اطلاعی از برگزاری این جشنواره قویا برگزاری آن در این شرایط بحرانی را تقبیح کرد و گفت: وزارت بهداشت هیچ گونه مجوزی برای برگزاری این رویداد موسیقایی صادر نکرده است. ما به هیچ عنوان برای اینچنین رویدادهایی که در این شرایط اولویتی ندارند و می توانند باعث شیوع ویروس کرونا شوند مجوز صادر نمی کنیم.

وی افزود: وزارت بهداشت به دلیل حساسیت بالای شرایط کنونی حتی مجوز برگزاری نمایشگاههای بهاره و عیدانه را که در آن کالای اساسی و مورد نیاز مردم هر ساله به صورت منظم و در روزهای منتهی به پایان سال در قالب نمایشگاههایی در سراسر کشور برپا می شد را صادر نکرده و امسال نمایشگاه بهاره نخواهیم داشت بعد آیا در اینچنین شرایطی برای برگزاری جشنواره موسیقی مجوز صادر می کند؟

معاون وزیر بهداشت با اشاره به ممنوعیت برگزاری هرگونه تجمع یا نشست و برنامه با ظرفیت بالای 50 نفر، اظهار داشت: بنابر دستورالعمل وزارت بهداشت برگزاری هرگونه نشست یا رویداد در سالن های سرپوش یده بالای بیست الی سی نفر ممنوع و در فضاهای سرباز نیز برگزاری رویداد بالای 50 نفر ممنوع بوده و هیچ گونه مجوزی برای برگزاری این گونه رویدادها حتی اگر تمام دستورالعمل ها را هم رعایت کنند، صادر نخواهد شد.

رئیسی در مورد حضور هنرمندان خارجی از کشورهایی چون فرانسه، مجارستان، کرواسی و ترکیه در این جشنواره نیز واکنش نشان داد و گفت: بنابر دستور اکید وزارت بهداشت، ورود اتباع 32 کشور بخاطر پیشگیری از شیوع گونه جهش یافته ویروس انگلیسی کرونا به کشور ممنوع است و قرار نبوده کسی از این کشورها یا حتی اگر به این کشورها سفر کرده به خاطر اینچنین رویدادهایی در این شرایط وارد کشور شود.

وی ضمن واکنش نسبت به برگزاری جشنواره بین المللی نی انبان در منطقه آزاد کیش، تاکید کرد: برگزاری این جشنواره به هیچ عنوان با شرایط مذکور قابل توجیه نیست و همین مساله را در جلسه امروز مطرح و پیگیری خواهیم کرد.

معاون وزیر بهداشت در مورد اینکه منطقه آزاد کیش نه مجوز از وزارت بهداشت برای برگزاری دریافت کرده و نه از دفتر موسیقی معاونت هنری وزارت ارشاد و همچون چند کنسرت ماههای گذشته که آن نیز با انتقادات گسترده ای همراه بود و باعث کشاندن بسیاری از مردم و گردشگران از شهرهای مختلف کشور به جزیره کیش شده، عنوان کرد: متاسفانه این شرایط و این اقدامات به هیچ عنوان قابل قبول نیست و منطقه آزاد کیش، به منزله مستقل بودن این منطقه نیست، همچنانی که کیش جزئی از این کشور است باید مطابق قوانین وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا به قوانین تمکین کند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۶

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری رادیو گفت وگو، رضا حاجی آبادی، مدیر مسئول نشر هزاره ققنوس با برنامه خیابان فرصت در مورد ناشران الکترونیک و کتاب های صوتی گفتگو کرد.

وی با نگاه رسانه ای به کتاب که وظیفه انتقال پیام را دارد، اظهار کرد: میزان موفقیت یک کتاب در سه حوزه چاپی، صوتی و دیجیتال با در نظر گرفتن قالب، محتوا و مخاطب مشخص می شود.

حاجی آبادی ضمن اشاره به حسی که از طریق کتاب های چاپی به مخاطب منتقل می شود، تصریح کرد: نشر دیجیتال برای کتاب های با حجم بالا و کتاب صوتی هم مناسب کتاب های با حجم کم است ضمن اینکه امکان جستجو در نشر دیجیتال در کتاب صوتی وجود ندارد.

مدیر مسئول نشر هزاره ققنوس با تأکید بر لزوم فراموش نکردن کتاب های چاپی، اعتبار و سرمایه را مزیت این کتاب ها برشمرد و گفت: در نشر دیجیتال به ویژه در کتب درسی حق کپی رایت رعایت نمی شود و ابزارهای این نشر ماندگاری ندارند.

حاجی آبادی با بیان اینکه کتاب خوانی بین مردم در حال از بین رفتن است، یادآور شد: ناشران سنتی و دیجیتال و متولیان فرهنگ باید با دغدغه به شناخت نیاز مخاطب و تولید محتوا بر اساس آن نیاز بپردازند تا مردم را به سمت کتابخوانی سوق دهند.

وی نگاه به ناشران ایرانی را در نمایشگاه های بین المللی نامطلوب ارزیابی کرد و گفت: امروز سود خیلی از ناشران در خرید کپی رایت کتاب های دیگر است.

در ادامه احسان زندی، مدیر مسئول نشر دیجیتال کتیبه زند، درک مخاطب از کتاب های فیزیکی را بیشتر دانست و گفت: مخاطب با کتاب های صوتی بیشتر ارتباط برقرار می کند و از این منظر کتاب های صوتی موفق تر بودند.

وی با اشاره به اینکه کتاب های چاپی را نمی توان حذف کرد، افزود: نشر دیجیتال باید آنقدر قوی عمل کند که مساوی با کتاب چاپی جلو رود اما مشکلاتی از قبیل طولانی بودن فرآیند اخذ مجوز، یکپارچه نبودن ممیزی ها در ارشاد و وجود خلأ قانونی در این حوزه باعث عدم پیشرفت صددرصدی این نشر شده است.

زندی سندیت کتاب را به مراتب بالاتر دانست و گفت: با قفل های سخت افزاری و نرم افزاری قوی می توان حق و حقوق نویسنده را رعایت کرد و با ثبت نشر دیجیتال دستکاری روی آن از بین می رود.

خبرنگار : راحله آجودانی

کلمات کلیدی: #حق_کپی_رایت #رادیو #گفتگو #نشر_دیجیتال

1399 تمامی حقوق سایت متعلق به صدای جمهوری اسلامی ایران است

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از ارائه طرحی با عنوان سرانه فرهنگی هر ایرانی در سال 1400 خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : آقای خبر نماینده مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی

غلامرضا منتظری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت ، در مورد میزان کتابخوانی و مطالعه ایرانیان گفت: در سرانه میزان مطالعه کتاب تا رسیدن به وضعیت مطلوب بسیار فاصله داریم، باید موانع کاهش سرانه مطالعه را برطرف کنیم یعنی جامعه را به خرید و مطالعه کتاب دعوت کنیم.

نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی افزود: قیمت بالای کتاب دلیل اصلی بر فاصله گرفتن مردم از کتابخوانی است، دولت باید از کتاب به عنوان کالای اساسی یاد کند تا به میزان گسترده با قیمت پایینی در دسترس عموم جامعه قرار بگیرد؛ اخیرا اقدامات خوشایندی در حوزه برگزاری نمایشگاه های حتی به صورت مجازی شاهد بودیم و وزارت ارشاد طرح مشترک برگزاری نمایشگاه باغ کتاب را داد که پاییزانه و زمستانه با تخفیفات ویژه برای علاقه مندان و دوستداران کتاب در نظر گرفته شده است .

خانواده ها نقش پررنگی در ترغیب کتابخوانی خواهند داشت
منتظری تاکید کرد: خانواده ها نقش موثری در تقویت فرهنگ کتابخوانی در جامعه دارند شیوع کرونا در کنار تهدیدات، کاهش دورهمی های دوستانه و تعطیلی مراکز فرهنگی که به همراه داشته فرصتی طلایی برای آشتی با کتاب بود که خانواده ها می توانند نقش ترغیب کردن فرزندان برای این شروع باشند در کنار خانواده رسانه ملی هم نقش موثری در ترویج فرهنگ مطالعه خواهد داشت.

وی ادامه داد: اگر بتوانیم از مراجعان به کتابخانه های عمومی، مدارس، دانشگاه های تشویق ویژه ای داشته باشیم تا دیده شوند کتابخوانی تبدیل به فرهنگ خواهد شد.

برای کتابخوانی تنها منتظر حمایت دولت نباشیم

نماینده مردم در مجلس یازدهم اظهار کرد: ایجاد پیوست فرهنگی در مجموعه های فرهنگی و حتی ساختمان های مسکونی می تواند نقش موثری در افزایش میزان مطالعه داشته باشد, ایجاد این پیوست فرهنگی نیازمند همکاری وزارت راه و شهرسازی است تا در چشم انداز ساخت و ساز شهری طرح هایی را ارائه کند تا اماکن مسکونی جایگاه ویژه ای برای مطالعه اهالی آن ساختمان باشد به فرض مثال مجموعه مجتمع فرهنگی باران با ایجاد مکانی برای مطالعه اعضای مجتمع می تواند فرصتی برای فرهنگ تقویت کتابخوانی باشد بر همین اساس نباید برای تقویت فرهنگ کتابخوانی و رشد سرانه مطالعه تنها منتظر حمایت های دولت باشیم.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم ادامه داد: در شرایط کرونایی سلامت مردم بر تمام مسائل ارجحیت دارد بر همین اساس باید دو مقطع را ببینم یکی شرایط کنونی که شرایط خاصی حاکم است و دیگری اوضاع عادی که حضور در مراکز فرهنگی بدون مانع است از سوی دیگر باید توجه کنیم امکانات در تمام استان ها به یک اندازه اختصاص داده نشده است.

بیشتر بخوانید:

نائب رییس کمیسیون فرهنگی در پایان خاطر نشان کرد: در کمیسیون فرهنگی به دنبال ارائه طرحی با عنوان سرانه فرهنگی هر ایرانی در سال 1400هستیم، در برنامه های سالانه طرح های متنوعی که نیاز ابتدایی هر شخصی است از سرانه بهداشتی و آموزشی گرفته تا برنامه های ورزشی وجود دارد اما جای خالی سرانه فرهنگی هر ایرانی بسیار مشهود نیست باید تلاش کنیم این سرانه فرهنگی مهیا شود که بدون شک میزان و سرانه مطالعه آن در نظر گرفته شده است. لازمه شکل گیری آن همکاری دستگاه های متولی تا تیم ها تخصصی تشکیل دهنده است و تیم های کارشناسی باید بررسی کنند راههای برون رفت از این شرایط چیست./

پایان پیام

لینک خبر :‌ خانه ملت
بازیگر سریال یوسف پیامبر (ع) گفت: امسال پیشنهادات متفاوتی برای بازی داشتم، اما به واسطه ادامه شیوع بیماری کرونا هیچکدام از آن ها را قبول نکردم تا همچنان آخرین حضور همان بازی در سریال دخترم نرگس باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : اصلاحات پرس بولتن نیوز

مهوش صبرکن ، پیرامون فعالیت های اخیر خود در عرصه بازیگری گفت: امسال پیشنهادات متفاوتی برای بازی داشتم، اما به واسطه ادامه شیوع بیماری کرونا هیچکدام از آن ها را قبول نکردم تا همچنان آخرین حضورم همان بازی در سریال دخترم نرگس باشد.
وی با اشاره به نزدیک شدن به نوروز 1400 افزود: خوشحالم که بار دیگر بهاری تازه را تجربه می کنم، البته غم زیادی از سال 99 همراه من و بسیاری مردم است، امیدوارم با آمدن بهار تازه همه چیز عوض شود، این بیماری که به واقع زندگی را برای همه زهر کرده رخت بربندد تا دوباره بتوانیم نفسی با آرامش بکشیم.
بازیگر سریال یوسف پیامبر (ع) در همین رابطه تصریح کرد: آرزوی من برای سال آینده شادکامی و سلامت تمامی ایرانیان است، سال 99 به ما نشان داد که بزرگترین موهبت برای هر فرد سلامتی است، متاسفانه افراد زیادی را در سال 99 از دست دادیم و فهمیدیم که آنچه از ما بر جا می ماند یادی خوب و خاطره ای نیکو است، سعی کنیم در سال آتی انسان های بهتری باشیم، حال که می دانیم عمر انسان چقدر می تواند کوتاه باشد با نوع دوستی و مهر با همه برخورد کنیم.
وی درباره برنامه خود برای گذراندن نوروز سال آتی اضافه کرد: قطعا نوروز را در خانه می مانیم، من و همسرم تصمیم داریم که نوروز امسال مسافرت نرویم و سعی کنیم با گذراندن زمان خود در خانه به خانواده خود بیشتر رسیدگی کنیم، به نظر من حالا که کرونا کمی نسبت به گذشته فرود داشته کاری نکنیم که بار دیگر شاهد اوج بیماری باشیم.

صبرکن درباره وضعیت کنونی سینما بعد از شیوع بیماری کرونا تاکید کرد: واقعیت نباید رویاپردازی کرد، وضعیت سینما و تئاتر به هیچ وجه خوب نیست، از دور و نزدیک می شنوم که هنرمندان تئاتر به واقع تحت فشار اقتصادی و مالی هستند. تنها امیدوارم که زندگی این عزیزان کمی بهتر شود تا بتوانند راحت تر به امرار معاش بپردازند، طبیعتا من هم امیدوارم که وضعیت کرونا کاهش یافته و سینما رونق پیدا کند، اما در حال حاضر نیازمند آن هستیم که برنامه ریزی داشته باشیم که اگر باز هم کرونا ادامه داشت باید چه کاری انجام دهیم.
این بازیگر سینما و تلویزیون با اشاره به بازگشایی سینما ها اظهار کرد: خوشبختانه به تازگی سینما ها بازگشایی شدند، این بازگشایی خودش به نوعی نقطه امیدی برای سینما است، با وضعیت فعلی این بازگشایی می تواند برای آینده سینما و شروع فعالیت در سال آینده امیدبخش است. امیدوارم اکران نوروز سال 1400 بتواند تغییری عمده در روند جذب مخاطبان داشته باشد تا سینما ها آرام آرام به دوران معمول خود باز گردند.
صبرکن با اشاره به لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی خاطرنشان کرد: هرچند وضعیت کرونا کاهش یافته، اما ترجیحا بهتر است تا همچنان بیماری را جدی بگیریم و پروتکل های بهداشتی را رعایت کنیم تا به امید خدا تا نوروز سال آینده به طور کامل شاهد از بین رفتن بیماری در کشور باشیم.

لینک خبر :‌ اصفهان امروز آنلاین
پنج فیلم لاله ، خون شد ، خورشید ، هفته ای یک بار آدم باش و تک خال برای اکران در نوروز 1400 انتخاب شدند و باید دید کدام یک مخاطب بیشتری را جذب می کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۷

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری صبا ، شورای صنفی نمایش امسال در دو نوبت اکران نوروز را مشخص کرد که ابتدا شامل لاله اثر اسدالله نیک نژاد، خون شد اثر مسعود کیمیایی و تک خال اثر مجید مافی برای اکران در نوروز کرونایی انتخاب شدند ولی در ادامه پس از اعلام نامزدهای دوره نود و سوم اسکار و نبود نام خورشید اثر مجید مجیدی، این فیلم به لیست اکران نوروزی اضافه شد. همچنین هفته ای یک بار آدم باش اثر طنز شهرام شاه حسینی برای اکران در نوروز امسال روی پرده نقره ای می رود.

زندگی پر پیچ و خم فیلمی به نام لاله

فیلم سینمایی لاله به کارگردانی اسدالله نیک نژاد ، زندگی پر پیچ و خم قهرمان اتومبیل رانی با نام لاله صدیق را روایت می کند ولی در ادامه خود نیز دچار مشکلات و حواشی زیادی می شود.

لاله در سال 1391 با تهیه کنندگی علیرضا سبط احمدی و گروه سرمایه گذاری خارجی برای ساخت آماده بود که مخالفت یکی از نمایندگان مجلس برای نگارش آن توسط فیلمنامه نویس آمریکایی را در پی داشت. همچنین سرمایه گذاری 2 و نیم میلیاردی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سوالات زیادی را پیرامون علت این سرمایه گذاری می طلبید.

در ادامه مشکلات، تهیه کننده از ادامه همکاری با این فیلم انصراف داده و پروانه پرتو جای او را گرفت ولی همچنان در توقیف ماند تا اینکه تورج منصوری برای فیلمبرداری 40 درصد باقی مانده آن ادامه تهیه کنندگی فیلم را برعهده گرفت. یعنی سه تهیه کننده برای فیلمی توقیف شده!

لاله هشت سال با مشکلات زیادی همراه بود تا اینکه سرانجام به سال 1398 رسید و اولین نمایش خود را برای اکران در سی و هشتمین جشنواره ملی فیلم فجر انتظار می کشید اما به آن هم نرسید.

سرانجام اکران نوروزی 1399 برای لاله درنظر گرفته شد اما شیوع ویروس کرونا و تعطیلی سینماها باز هم برای لاله بدشانسی به ارمغان آورد و این فیلم یک سال دیگر به اغما رفت.

باتوجه به اینکه در آن روزها بسیاری از فیلم ها به اکران آنلاین می پیوستند اما تهیه کننده اثر باور داشت این فیلم برای اکران بر پرده سینما ساخته شده است. درنهایت زندگی پر پیچ و خم لاله صدیق ما را برای دیدن او در سال پر پیچ و خم کرونایی و نوروز 1400 فرا می خواند.

از انصراف حضور در جشنواره فجر 38 تا نشستی که برگزار نشد

خون شد به کارگردانی مسعود کیمیایی و تهیه کنندگی جواد نوروزبیگی است که برای حضور در سی و هشتمین جشنواره ملی فیلم فجر آماده می شد. سازنده قیصر این فیلم را با همان حال و هوا ساخته و درباره زنی ست که فاصله سنی زیادی با شوهرش دارد اما باید از او و فرزندش مراقبت کند.

خود کیمیایی خلاصه داستان فیلم را اینطور تعریف کرده است: داستان خون شد به مثابه خانه ای قدیمی است که همه چراغ هایش خاموش بوده و هیچ کس نیز در اتاق هایش ساکن نیست در این میان یکی از ساکنین این خانه می آید و همه چراغ ها را روشن می کند...

در پی ساقط شدن هواپیما اکراینی در دی ماه 98، کارگردان اثر از حضور در جشنواره سی و هشتم ملی فیلم فجر انصراف داد اما تهیه کننده، حضور فیلم در جشنواره را قطعی دانست ولی اعلام کرد که برای احترام به نظر کارگردان این فیلم در بخش کارگردانی قضاوت نشود.

در اولین نشست خبری خون شد پس از نمایش آن در پردیس سینمایی ملت، باوجود حضور عوامل فیلم برای پاسخ به خبرنگاران، نوروزبیگی اعلام کرد به علت حضور نداشتن کیمیایی و خالی بودن صندلی کارگردان، نشست برگزار نمی شود.

این فیلم قهرمان محور سرانجام در 2 بخش بهترین بازیگر نقش مکمل با بازی لیلا زارع و بهترین چهره پردازی برای محمدرضا قومی نامزد دریافت جایزه شد اما به هیچ کدام دست پیدا نکرد.

تک خال فیلمی ناشناخته

تک خال فیلمی ناشناخته به کارگردانی مجید مافی و تهیه کنندگی حسین فرحبخش است که در سکوت خبری ساخته شده و در نوروز 1400 روی پرده سینما می رود.

این فیلم حال و هوای کمدی- موزیکال داشته و درباره مردی گرفتار در میان زنان بسیار است که سعی می کند در این راه درستکار باشد...

فیلمی که بهترینِ فجر 38 شد ولی به اسکار نرسید

خورشید محصول سال 1398 اثری از مجید مجیدی با تهیه کنندگی امیر بنان است. این فیلم روایتی از زندگی کودکان کار بوده که برای حضور در سی و هشتمین جشنواره ملی فیلم فجر آماده شد اما در روز اکران مردمی یعنی 14 بهمن ماه 1398 نسخه نهایی آن آماده نشد.

بالاخره قرار بود این فیلم 16 بهمن ماه به اکران عموم درآید ولی بازهم دچار اما و اگرهایی شد و وعده نمایش در فردا داده شد اما به آن هم نرسید.

در نهایت خورشید در آخرین روز از جشنواره فجر 38 یعنی 21 بهمن ماه روی پرده نقره ای رفت که پس از نمایش، نشست خبری آن برگزار شد. در این نشست هومن بهمنش مدیر فیلمبرداری اثر اعلام کرد که قانون جشنواره را دور نزده و این فیلم برای قضاوت داوران ارسال شده است ولی به بخش نگاه مردمی نرسیده که از آن بخش حذف شده اند.

این فیلم در 11 بخش نامزد دریافت جایزه شده بود ولی در چهار بخش جوایزی دریافت کرد که آن ها بهترین فیلم برای مجید مجیدی و امیر بنان، بهترین فیلمنامه برای مجید مجیدی و نیما جاویدی، بهترین طراحی صحنه برای کیوان مقدم و بهترین عکس برای سحاب زری باف بود.

خورشید همچنین جایزه ویژه هیات داوران را برای بازیگر نوجوان روح الله زمانی از آن خود کرد.

پس از موفقیت در جشنواره ملی فیلم فجر، خورشید خود را برای نمایش های بین الملل آماده کرد و اولین نمایش جهانی آن در ونیز صورت گرفت. جشنواره فیلم ونیز نخستین جشنواره ای بود که پس از شیوع ویروس کرونا برپا شد و مجیدی و بازیگر نوجوانش روح الله زمانی در این جشنواره نیز دیده شدند.

خورشید ونیز را با یک نامزدی و 2 جایزه ترک کرد که عبارت بودند از نامزد شیر طلایی بهترین فیلم، جایزه فانوس جادویی بخش جنبی جشنواره فیلم و جایزه مارچلو ماسترویانی یا بهترین بازیگر نوظهور جشنواره برای روح الله زمانی. همچنین با امتیاز منتقدان ایتالیایی در میان 10 فیلم نمایش داده شده در جشنواره، جایگاه هفتم را کسب کرد.

باید گفت منتقدان هالیوود ریپورتر نیز این فیلم را در میان 20 فیلم برتر نمایش داده شده در 2 فستیوال مهم 2020 یعنی ونیز و تورنتو قرار دادند.

در ادامه سفر جهانی این فیلم، خورشید به عنوان فیلم افتتاحیه جشنواره بین المللی فیلم بسفر واقع در ترکیه و جشنواره فیلم اجیال قطر انتخاب شد و همچنین در جشنواره میامی نیز حضور داشت.

خورشید همچنین بار دیگر در ایران و سی و سومین جشنواره فیلم کودک و نوجوان اصفهان خوش درخشید و جوایز مهم این فستیوال را به نام خود زد که عبارتند از پروانه زرین و دیپلم افتخار بهترین فیلم برای امیر بنان و مجید مجیدی، پروانه زرین و دیپلم افتخار بهترین کارگردانی برای مجید مجیدی، پروانه زرین و دیپلم افتخار بهترین بازیگر برای روح الله زمانی در بخش بین الملل و پروانه زرین بهترین کارگردانی برای مجید مجیدی در بخش مسابقه سینمای ایران، پروانه زرین بهترین دست آورد فنی یا هنری به دلیل ترسیم و عینیت بخشیدن هنرمندانه به حریم خصوصی نوجوانان برای کیوان مقدم طراح صحنه فیلم سینمایی خورشید ، پروانه زرین بهترین کارگردانی به دلیل توجه به امنیت کودکان بدون در نظر گرفتن ملیت، رنگ و نژاد برای مجید مجیدی در بخش ویژه.

18 بهمن ماه 99، در ادامه معرفی فیلم های کشورهای مختلف برای حضور در اسکار 2021، ناگهان فیلم خورشید به عنوان نماینده ایران برای حضور در این رویداد بزرگ معرفی شد تا در کنار 93 نماینده کشورهای مختلف به رقابت بپردازد.

آکادمی اسکار در روز 22 بهمن ماه 99 فهرست کوتاه نامزدهای ماقبل نهایی بخش بین الملل خود را در حالی اعلام کرد که نام خورشید در آن به چشم می خورد.

درنهایت روز گذشته نامزدهای نود و سومین دوره جوایز آکادمی اسکار معرفی شدند اما اثری از خورشید مجیدی دیده نمی شد و شاید این موضوع دلیلی برای اکران این فیلم برای نوروز 1400 در سینمای بی رونق ایران باشد.

همچنین لازم به یادآوری ست که خورشید در میانه راه مانند بسیاری از فیلم های دیگر قاچاق شده بود.

اطلاعاتی در دسترس نیست!

هفته ای یک بار آدم باش گمنام ترین فیلمی ست که برای اکران نوروزی انتخاب شده است. از این فیلم اطلاعات چندانی در دست نیست و تنها می دانیم کارگردانی آن را شهرام شاه حسنی برعهده دارد.

حال باید دید باید افزایش قیمت بلیت سینما به 30 هزار تومان و پایین تر از آن، کدام یک از این فیلم ها به سینمای کرونازده ایران کمک کرده و مخاطب را باوجود شرایط اقتصادی نامناسب برای خرید بلیت گران شده به سینماها می کشاند.

فروغ گشتیل

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
در سالی که رو به پایان است، سینما بالا و پایین زیادی داشت و با وجود همه سختی ها اتفاق هایی رخ داد که خیلی ها را به روزهای بهتر و باز شدن مسیری تازه دلگرم می کند، مثل آنچه در اکران آنلاین پیش آمد اما حالا که به آخر سال رسیده ایم نه تنها خبری از آن مسیر تازه نیست بلکه ماهیت آنچه در گذشته بود هم با اما و اگر روبروست.

به گزارش ایسنا، وقتی در فروردین 1399، ابراهیم حاتمی کیا و دیگر دست اندکاران فیلم خروج تصمیم به اکران آنلاین فیلم تازه خود گرفتند، بسیاری از اهالی سینما با وجود اذعان به اینکه نداشتن سرمایه گذار خصوصی چنین کاری را راحت تر کرده، آن را اقدامی خط شکنانه توصیف کردند که سبب می شد مسیری جدید در اکران سینمای ایران باز شود.

بازخوردهای این کار در مقطعی که سینما به اجبار بسته بود و مردم بیش از هر زمان دیگری بخاطر ترس از کرونای ناشناخته، ماندن در خانه را ترجیح می دادند، خیلی های دیگر را هم ترغیب کرد تا فیلم های خود را از صف اکران سینما بیرون بکشند و راهی پلتفرم ها شوند. به این ترتیب کم کم اکران آنلاین جای خود را باز کرد و هر هفته، فیلم جدیدی برای کاربران شبکه نمایش خانگی رونمایی شد.

این فیلم ها در ابتدا جذابیت هایی داشتند ولی به تدریج، هم جذابیت آن ها و هم تعدادشان رو به افول رفت تا جایی که الان می توان اکران آنلاین را یک طرح شکست خورده یا با نگاهی خوش بینانه، رها شده و معطل دانست. این در حالی است که سینمادارها و پخش کننده های زیادی معتقد بودند اکران آنلاین می تواند صف اکران سینما را خلوت کند تا فیلم های کمتری منتظر نمایش در سالن های سینما بمانند، بویژه آنکه برخی فیلم ها اصلا قابلیت نمایش روی پرده و جذب مخاطب در سینما را ندارند و برعکس در اکران آنلاین می توانند مخاطب بیشتری داشته باشند.

اما در نهایت نبود تضمینی برای حفظ امنیت فیلم ها و راهکاری برای جلوگیری از کپی آثار سینمایی و نیز آنطور که برخی سینمایی ها می گویند، رقم نامناسبی که از سوی صاحبان VODها پیشنهاد می شد، باعث کسادی بازار اکران آنلاین شد و آنچه این روزها در شبکه نمایش خانگی دیده می شود بیشتر جولان دادن سریال های شبکه نمایش خانگی است که اتفاقا توسط اهالی سینما در حال تولید است. در این شرایط باید پرسید آیا هیچ راهی برای حفظ اکران آنلاین نبود و شکست آن را باید پذیرفت؟

در این باره عباس امینی که در همان زمان رونق اکران آنلاین، فیلم کشتارگاه را به عنوان تازه ترین فیلم خود که در جشنواره فجر سال قبل رونمایی شده بود در VODها عرضه کرد، معتقد است اگر پلتفرم ها با تهیه کننده های سینما هماهنگی بیشتری داشتند اتفاق بهترین در اکران آنلاین می افتاد.

او در گفت وگویی با ایسنا بیان کرد: به نظرم این دو گروه در موارد زیادی روبروی هم ایستادند چرا که در این ماجرا منافع اقتصادی به درستی تعریف نشده بود و شرایط به گونه ای پیش رفت که خیلی ها متضرر می شدند، برای همین تصور می کنم اجماعی برای شکل گیری آن (اکران آنلاین) خیلی رخ نداد و انگار همه چیز بیشتر به سمت خراب شدن رفت. بنابراین با اتفاقی که در بخش قاچاق افتاد طبیعی است که سرمایه گذاران اعتماد نکنند در صورتی که اگر یک اجماع صورت می گرفت شاید می شد از راه قانونی این مسیر قاچاق را بست.

وی ادامه داد: اکران آنلاین شروع خوبی داشت و اگرشرایط بهتر پیش می رفت می توانست در کنار اکران عمومی سینماها کاملا موفق باشد.

امینی در عین حال اضافه کرد: پلتفرم ها بیشتر به دنبال جذب کاربر هستند تا بلیت فروشی و با حجم سریال هایی که در حال تولید است این اتفاق سریع تر رخ می دهد. برای VODها سود در افزایش کاربر است نه بلیت فروشی و از آنجا که فیلم ها هم معمولا با قیمت پایین خریداری می شوند علاقه ای برای حفاظت از آن ها چندان وجود ندارد. این پلتفرم ها ترجیح می دهند در طول سال آنقدر خوراک داشته باشند که تعداد کاربرهایشان بیشتر شود و در این شرایط تصورم این است اتفاقی که رخ داده، شکست سینما در مقابل سریال سازی در شبکه نمایش خانگی است.

او گفت: پاندمی کرونا حتی اگر اتفاق نمی افتاد ما باز هم این شرایط را داشتیم چون به هر حال بر اساس تجربه شبکه های جهانی مثل نتفلیکس می شد پیش بینی کرد که چنین روندی اتفاق می افتاد، البته تفاوت آن ها با ما این است که آنقدر تعداد کاربرانشان زیاد است که وقتی فیلمی را اکران آنلاین می کنند حتی اگر کپی شود خیلی یا دست کم اندازه ما ضرری نمی بینند.

این کارگردان افزود: فیلم هایی که امسال تولید شدند و پولی را که خرج آن با شکست مواجه می شود، اگر با گذشته مقایسه کنیم مشخص می شود که وضعیت چگونه است در حالی که سریال سازی مثل آنچه در دنیا در حال رخ دادن است، مخاطب دارد و به نظر می رسد در سال های آینده در همه جای دنیا سینما به یک کالای لاکچری تبدیل می شود که قشر خاصی آن را می بینند، چون وقتی شبکه نمایش خانگی وجود دارد - همانطور که ذات این شبکه همین است - تماشاگر در خانه می نشیند و از طریق پلتفرم ها هر چه بخواهد را تماشا می کند، مخصوصا وقتی تلویزیون در این رقابت شکست مطلق خورده و نتوانسته چنین مخاطبی را جذب کند.

امینی در پایان تاکید کرد: خیلی دوست داشتم تعداد پلتفرم ها آن قدر بیشتر شود که انحصاری نباشد، چون وقتی انحصار بین دو، سه پلتفرم وجود داشته باشد کسی که ضرر می کند خالق اثر است، آن هم به این دلیل که کپی رایت معنایی ندارد. در این مسیر آن هایی که اثری را تولید می کنند بیشترین ضرر را می بینند چون همه آنها (VODها) قیمت بازار را دست خودشان نگه می دارند و وقتی این قیمت پایین باشد ناخودآگاه بر دستمزد پایین ترین سطح عوامل تولید یک فیلم هم اثر می گذارد، یعنی سازنده مجبور به صرفه جویی می شود تا میزان آسیب کمتر شود و در نتیجه کیفیت هم پایین می آید. به این ترتیب یک اتفاق فرهنگی رخ نمی دهد، بلکه نتیجه یک اتفاق کاملا اقتصادی است. این اتفاق رخ نخواهد داد اگر در کشور یک سیاست کلان فرهنگی برای پلتفرم ها اعمال شود تا مثلاً از آثار فرهنگی به شکلی حمایت صورت گیرد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
سجاد نوروزی با اشاره به اینکه در این شرایط بهتر است فیلم های پرمخاطب اکران شود، تأکید کرد تهیه کننده هایی که نمی خواهند در این شرایط فیلمشان اکران شود به نابودی سینما کمک می کنند و پس از نابودی سینماها دیگر سالنی برای اکران باقی نمی ماند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۷

سجاد نوروزی مدیر سینما آزادی در گفت وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: در حال حاضر تنها سه فیلم داریم که فقط فیلم آن شب شهاب حسینی در بین این آثار جدید است. آخرین سانسی که در سینما تعریف شده ساعت 18 است تا پس از اتمام فیلم مخاطبان به زمان منع تردد برخورد نکنند و از طرفی سالن ها نباید بیش از 50 درصد پر شوند. با توجه به این مسائل و دیگر محدودیت هایی که به دلیل شیوع ویروس کرونا وجود دارد، استقبالی که شاهد هستیم متناسب و خوب است.

نوروزی در ادامه درباره اکران فیلم های پر مخاطب سینمایی در شرایط حاضر گفت: سال گذشته اگر دو فیلم تنت و مولان اکران نمی شدند سینمای دنیا نابود می شد و اکران این دو فیلم سینمای جهان را و حداقل سینمای آسیا را نجات داد. در شرایط حاضر باید یک قوه عاقله تصمیم گیری کند تا فیلم هایی مناسب اکران شوند و به نوعی سینماها نیز فروش داشته باشند. متأسفانه اظهار نظرهای غیر تخصصی و غلط تنها مربوط به بخش مدیریتی ما نمی شود و حتی بخش خصوصی نیز برخی مواقع اظهار نظرهای غلطی دارند که به نظر شرایط را اصلاً درک نمی کنند.

مدیر سینما آزادی اظهار داشت: هیچ کس در این شرایط توقع سود ندارد و باید توقعاتمان را منطقی کنیم. باید بستری حداقلی تعریف کنیم که جلوی ضرر بیشتر گرفته شود و البته در این بین قطعاً باید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یک تضمین برای فیلم هایی که در این شرایط اکران می شوند در نظر بگیرد. متأسفانه برخی صاحبان آثار همچنان تأکید دارند که فیلمشان را پس از پایان شیوع ویروس کرونا اکران می کنند اما این اظهار نظرهای نادرست سینماها را به نابودی می کشاند و باید از این افراد بپرسیم اگر فیلمی در این شرایط اکران نشود و سینماها نابود شوند پس از کرونا کجا می خواهند فیلمشان را اکران کنند؟

او در پایان تأکید کرد: اصلی ترین بخش هنر که در روزهای شیوع کرونا ضربه های جبران ناپذیر دید سالن های سینما و تئاتر بودند. در واقع می توان بدترین ضربه ها را متوجه زیرساخت ها دانست وگرنه شبکه نمایش خانگی با شیوع ویروس کرونا وضعیت بهتری پیدا کرد و تعداد سریال ها بسیار بیشتر از قبل شد و در حال حاضر اکثر تهیه کننده ها و دیگر عوامل سینما مشغول ساخت سریال هستند. در واقع بخشی از معضل بیکاری توسط شبکه نمایش خانگی حل شده اما زیرساخت ها مثل دفاتر پخش و سالن های سینما آسیب جدی دیدند و در این بین تحلیل های عجیب و غریب برخی افراد که متأسفانه حتی برخی از آن ها افراد باتجربه ای هم هستند باعث تعجب است. در این وضعیت بهتر است به فکر نجات سینما باشیم و راهکارهایی پیدا کنیم که بتوانیم بعد از کرونا هم سینما داشته باشیم و بتوانیم به اکران فیلم ها فکر کنیم.

سینما آزادی اکران نوروزی سجاد نوروزی

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۷

برای اطلاع بیشتر مخاطبان گرامی برآن شدیم تا اهم گفتگوهای اهالی سینما با را در 4 فصل مجزا منتشر کنیم؛ مطلبی که قطعاً خواندن آن خالی از لطف نخواهد بود و یادآور واکنش های به موقع اهالی سینما و نکته سنجی در بزنگاه های حساس و مهم است.

در ذیل بخش دوم این مقاله در خصوص گفتگوها و مقالات مهم منتشر شده در فصل تابستان 1399 از نظر شما مخاطبان گرامی می گذرد.

1-عملکرد منفعلانه سلبریتی ها در دوران کرونا

تعدادی از هنرمندان و کارشناسان فرهنگی کشور در خصوص عملکرد منفعلانه سلبریتی های سینمای ایران و مدیران فرهنگی و سینمایی در دوران کرونا تأکید کردند: سلبریتی ها دغدغه ای برای رفع مشکلات مردم ندارند و در این بحران نه تنها سلبریتی هایی که درآمدهای میلیاردی و نجومی دارند بلکه همه نهادها و سازمان ها و ارگان های مرتبط با حوزه فرهنگ و هنر موظف هستند تا از اهالی سینما و هنرمندان پشتیبانی کنند.

در کنار سکوت و انفعال سلبریتی های ایران که از لحاظ مالی نیز اکثر آن ها در وضعیت بسیار خوبی به سر می برند، اخبار متعددی از کمک های چندده میلیون دلاری سلبریتی ها در ینگه دنیا و کشورهای اروپایی از همین رسانه های خودمانی منتشر می شود! از سینمای بالیوود گرفته تا سینمای هالیوود ما شاهد کمک های چشمگیری از سوی هنرمندان به همکاران خود و یا سایر آحاد افراد جامعه بودیم اما دریغ از اندکی کمک از سلبریتی های سینمای ایران که درآمدهای نجومی دارند!

اما در کنار عملکرد منفعلانه سلبریتی ها، بی دغدغگی مدیران و مسئولان دستگاه های فرهنگی و هنری نسبت به بیکاری، خانه نشینی، وضعیت بد معیشتی و رفاهی هنرمندان هم صدای انتقاد و اعتراض بسیاری از هنرمندان را بلند کرده است.

هنرمندان منتقد با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان سینمایی، خانه تئاتر، خانه سینما و امثالهم هیچ تدبیری برای رفع معضلات اهالی فرهنگ و هنر نداشته اند، عملکرد این دستگاه ها را در مواقع بحرانی بسیار ضعیف برشمرده و خواستار تغییر مدیران آن ها شدند.

در همین رابطه 8 تن از سینماگران و کارشناسان فرهنگی کشور آقایان و خانم ها: علیرضا سربخش، اسماعیل سلطانیان، محمد کاسبی، جهانبخش سلطانی، پروانه معصومی، هما خاکپاش، رضا بنفشه خواه و داریوش ارجمند با ما گفتگو کردند. یکشنبه 15 تیر 1399

2-رویکرد کمیسیون فرهنگی مجلس نسبت به سینما

تعدادی از هنرمندان و کارشناسان فرهنگی کشور گفتند: سینمای کنونی در شأن نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نیست! آنچه که امروز ما به آن فیلم می گوییم و بر پر سینماها جولان می دهد نشانه هرج و مرج و بی قانونی و بی ضابطگی است؛ این هنرمندان خواستار توجه ویژه به آثار سینمای ایرانی-اسلامی، حمایت قاطع از هنرمندان انقلابی، قطع کردن دست روشنفکرمآبان و سکولارمسلکان از سینما شدند و تأکید کردند رویکرد اعضای این کمیسیون به سینما نباید به صورت انفعالی باشد.

طی سال های اخیر مقوله فرهنگ و هنر در کشور ما همواره با موجی از سهل انگاری ها روبرو شده به نحوی که حتی واکنش مقام معظم رهبری را نیز در پی داشت و ایشان در یکی از سخنرانی های شان نسبت به ولنگاری فرهنگی انتقادات جدی مطرح ساختند. اینجا است که نقش کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به عنوان یک نهاد نظارتی و قانون گذار بیش از هر زمان دیگری جدی می شود؛ نقشی که متأسفانه طی سال های اخیر به درستی انجام نشده و به همین علت عرصه فرهنگ و هنر به ابتذال گرایش جدی پیدا کرده است.

به همین بهانه و در پی آغاز به کار مجلس یازدهم شورای اسلامی، در خصوص رویکرد کمیسیون فرهنگی جدید مجلس نسبت به سینما با 10 تن از سینماگران و کارشناسان فرهنگی کشور آقایان: ابوالفضل همراه، عباس رافعی، محمدتقی فهیم، شاهرخ کیوان نیا، ابراهیم اصغری، جواد ارشاد، سیدمحسن وزیری، محسن شایان فر و علیرام نورایی و سرکار خانم: مریم پوریامین با گفتگو کردند. یکشنبه 5 مرداد 1399

3-لزوم بازنگری در رویکردهای نظارتی سازمان سینمایی

تعدادی از هنرمندان و کارشناسان فرهنگی کشور تأکید کردند: ما در سینمای کشور شاهد تولید آثار متعدد سینمایی هستیم که هدف شان مخدوش جلوه دادن قوه قضائیه و سیستم قضایی کشور است؛ جریان اصلاحات سرمایه های نظام را سوزاندند و از سینما بر ضدمنافع ملی استفاده کردند؛ هرآنچه امروز در سینمای مبتذل کشور شاهد هستیم به دلیل عملکرد غلط مدیران است!

رهبر معظم انقلاب اسلامی چندی پیش در ارتباط تصویری با مسئولان قضایی به برخی نکات مهم، کلیدی و حساس راجع به سینما اشاره کردند که مورد توجه دلسوختگان و دغدغه مندان عرصه فرهنگ و هنر قرار گرفت.

ایشان با اشاره به ضرورت بهره گیری از هنر و ظرفیت های رسانه ای در ارائه گزارش فعالیت ها گفتند: متأسفانه با غفلت برخی مسئولان مربوط در عرصه نظارت بر فیلم ها، شاهد نمایش فیلم هایی هستیم که اساس و مبانی قضایی جمهوری اسلامی را زیر سؤال می برند.

رهبر انقلاب افزودند: غربی ها بر خلاف واقعیت، در فیلم های سینمایی، دادگاه های خود را عرصه عدالت محض نشان می دهند ولی ما حتی در ارائه واقعیات کشور از ظرفیت های هنری و رسانه ای بهره نمی گیریم و گاهی بر عکس نشان می دهیم.

این شاید برای اولین بار بود که رهبر فرزانه انقلاب اسلامی صراحتاً سینمای ایران را مورد انتقاد قرار دادند؛ همین امر باعث واکنش های گسترده ای به خصوص در فضای مجازی شد و سیل انتقادات و اعتراضات هنرمندان انقلابی، متعهد، مومن و ولایتمدار که دل در گرو نظام و انقلاب اسلامی دارند نسبت به متولیان سینمای کشور به همراه داشت.

در همین رابطه 7 تن از سینماگران مطرح کشور آقایان: سیدسعید سیدزاده، اکبر حر، جهانگیر الماسی، محمدحسین نیرومند، محسن علی اکبری، حمید بهمنی و شفیع آقامحمدیان با ما گفتگو کردند. سه شنبه 14 مرداد 1399

4-حوزه هنری؛ از جوانگرایی تا لزوم رویکرد تحولی

تعدادی از سینماگران و کارشناسان فرهنگی کشور در تغییر مدیریت حوزه هنری با انتقاد نسبت به عملکرد سال های اخیر حوزه هنری در زمینه سینما اظهار داشتند: حوزه هنری سال ها است از نگاه اسلامی فاصله گرفته است و همین امر باعث شده تا بسیاری از نیروهای معتقد و باورمند طی سالیان از حوزه هنری فاصله بگیرند؛ آن ها متذکر شدند: حوزه هنری به عنوان نهادی برآمده از دل انقلاب شکوهمند اسلامی باید تنها روی آثاری سرمایه گذاری کند که با ارزش ها و آرمان های انقلاب اسلامی همخوانی داشته باشند.

چندی پیش حجت الاسلام والمسلمین محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در حکمی محمد مهدی دادمان را به ریاست حوزه هنری منصوب کرد. بر اساس شنیده ها محمدمهدی دادمان متولد 1367 در تهران و فارغ التحصیل مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی شریف و مشغول به تحصیل دروس حوزوی در حوزه علمیه علی بن موسی الرضا (مشکات) است. سال 84 مدال نقره المپیاد ادبیات را کسب کرد و از آن زمان تاکنون عضو بنیاد ملی نخبگان است. دادمان پیش از انتصاب به عنوان مسئول حوزه هنری به عنوان قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی مشغول به کار بوده است.

اما انتصاب یک نیروی جوان در مسئولیت مهم و خطیر ریاست حوزه هنری واکنش های متعددی را توسط برخی اهالی رسانه و هنرمندان در پی داشت؛ بسیاری این اتفاق را امری مبارک برشمردند و تأکید داشتند که حضور یک نیروی جوان می تواند به تنهایی باعث تحول در حوزه هنری شود اما عده دیگری مسأله سن و سال را خالی از هر اهمیتی دانستند و تأکید کردند تنها روحیه انقلابی و تحول خواهانه می تواند موجب رشد و ارتقای حوزه هنری شود.

در همین رابطه 7 تن از سینماگران و کارشناسان فرهنگی آقایان: حسن علیمردانی، محمد دیندار، آرش فهیم، سهیل سلیمی، عباس کریمی، حجت الله سیفی و محمد قهرمانی با ما گفتگو کردند. دوشنبه 27 مرداد 1399

5-انفعال مدیران سینمایی در روزهای کرونایی

تعدادی از سینماگران کشور در خصوص انفعال مدیران سینمایی در روزهای کرونایی تأکید کردند: در دولت آقای روحانی نه تنها به سینما اهمیت داده نشد بلکه به آن با چشم یک بچه سرراهی نگاه کردند؛ این دسته از سینماگران متذکر شدند: آقایانی که از هنرمندان به عنوان زینت المجالس شان استفاده می کنند در این ایام خطیر وظیفه دارند به فریاد هنرمندان درمانده، بیکار و خانه نشین برسند.

شیوع و گسترش ویروس مرگبار کرونا که از ماه ها قبل کل جهان را در برگرفت باعث شد تا هیچ کسب و کاری در دنیا از طوفان این ویروس شوم و منحوس در امان نماند؛ سینما نیز به عنوان یک هنر-صنعت جمعی با آسیب های زیادی در این ایام روبرو شد.

از تعطیلی جشنواره های معتبر سینمایی جهان گرفته تا عدم تولید فیلم ها و سریال ها بلافاصله در دستور کار مدیران فرهنگی و سینمایی در سراسر جهان قرار گرفت؛ سالن های سینما تعطیل شد و همین امر منجر به بیکاری و ترس از تأمین معیشت سینماگران در سراسر دنیا شد. اما بسیاری از مدیران فرهنگی و سینمایی در جهان با ارائه راهکارهایی باعث شدند تا بخشی از ترس و نگرانی سینماگران کاسته شود اما متأسفانه در کشور ما هیچ تدبیر جدی و اصولی از سوی مدیران سینمایی اندیشه نشد و حتی بعد از گذشت چند ماه با اینکه گسترش این ویروس اوج گرفته بود آن ها دستور بازگشایی سالن های سینما و حتی ادامه فیلمبرداری آثار سینمایی را دادند؛ اتفاقی که با انتقاد بخش اعظمی از اهالی سینما که جان خود را در خطر می دیدند روبرو شد.

بی تدبیری و اهمال کاری مدیران سینمایی در فقدان اندیشه از سوی آن ها برای بهبود اوضاع سینما باعث شد تا بسیاری از کارشناسان به این نتیجه برسند که سینما حداقل تا یک سال دیگر روز خوش نخواهد دید؛ حتی اگر درهای همه سالن های سینما باز شود و بلیت فروخته شود، مردم به جان آمده از کرونا هرگز جرأت نخواهند کرد خطر مرگ را به جان خریده به سالن های سینما بروند.

در همین رابطه با 10 تن از سینماگران کشور آقایان: رضا رویگری، علی رویین تن، محسن روزبهانی، نادر طریقت، عبدالله عبدی نسب، رهبر قنبری، حبیب دهقان نسب، حمید بهمنی، اصغر رفیعی جم و محسن علی اکبری گفتگو کرد و آن ها ضمن انتقاد از عملکرد منفعلانه مدیران سینمایی در روزهای کرونایی، پیشنهادات خود را برای بهبود اوضاع زندگی هنرمندان و اهالی سینما مطرح کردند. شنبه 22 شهریور 1399

6-لزوم بازیابی هویت اصناف سینمایی

تعدادی از چهره های سینمای کشور در پی اقدام انجمن سینماداران ایران برای جدایی از خانه سینما، در خصوص لزوم بازیابی هویت اصناف سینمایی گفتند: خروج انجمن سینماداران از خانه سینما متعاقب فشارهای روسای خانه برای کارگری کردن صنوف از وقوع اتفافاتی تازه در خانه سینما حکایت دارد؛ اصناف سینمایی که از زدوبندها و لابی گری مدیران شاه نشین خانه سینما در سال های گذشته در رنجند چون نمی توانند به حقوق اولیه خود دست پیدا کرده و مشکلات معیشتی و رفاهی اعضای صنف شان را حل نمایند. خانه سینما سال ها است نتوانسته علیرغم اهداف اصلی و شعارهای مدیرانش بدل به مأمن و پناهگاهی امن برای سینماگران درمانده ای باشد که با مشکلات عدیده معیشتی و رفاهی در حال دست و پنجه نرم کردن هستند. بعد از سال ها از راه اندازی این نهاد که عنوان جامعه اصناف سینمای ایران را با خود به یدک می کشد اما در آن حرکتی در راستای احقاق حقوق صنوف سینمایی دیده نمی شود، هنوز یک بیمه بیکاری برای سینماگران وجود ندارد، همچنین مسأله تأمین امنیت شغلی سینماگران سال ها است روی زمین مانده است.

بی شک دیگر زمان آن رسیده تا صنوف به جان آمده از اهمال کاری ها، نامدیریتی ها و خودکامگی های مدیران خانه سینما یک بار برای همیشه دست در دست هم دهند و با خروج از این نهاد ضدصنفی، سعی بر آن داشته باشند تا برخی امکانات ابتدایی را برای اعضای شان به وجود آورند.

بعد از خروج انجمن سینماداران از خانه سینما، جامعه صنفی تهیه کنندگان با ارسال یک بیانیه اعلام کرد: خروج انجمن سینماداران از خانه سینما در یک کلام محصول تدبیری ست برآمده از هوشمندی، آینده نگری صنفی و حرکتی صحیح در مسیر منافع عمومی سینمای ایران که در صورت تحلیل واقع بینانه می تواند آغازگر تحولی عمیق در خانه سینما گردد. در این ساختار معیوب صنوف بدون استقلال صنفی و حقوقی، تابع ضوابط تشکیلاتی و مجری سیاستهای راهبردی خانه قرار گرفتند، تاجاییکه در این دایره بسته حتی فاقد هرگونه استقلال مالی و حقوق مالکانه نسبت به اموال خود بودند، این تصمیماتِ پُر از ایراد و ابهام، ساختار نوپای خانه را چنان متزلزل نمود که در سالهای بعد زمینه ساز چالش و منازعاتی شد که خانه سینما همچنان با عوارض آن دست به گریبان بوده و هست، چنانکه صنوف سینمایی را امروز با بحران جدی هویت صنفی مواجه نموده است.

در همین راستا 8 تن از سینماگران مطرح کشور آقایان: سیدامیر سیدزاده، نوید فرح مرزی، محمدحسین فرحبخش، هوشنگ توکلی، مهدی بزرگمهر، امیرحسین شریفی، محسن محسنی نسب و سیروس الوند ضمن گفتگو با نظرات خود را در خصوص لزوم بازیابی هویت اصناف سینمایی مطرح کردند. دوشنبه 24 شهریور 1399

7- اکران آنلاین؛ تهدید یا فرصت!؟

تعدادی از سینماگران با توجه به گسترش ویروس کرونا که منجر به تعطیلی برخی سالن های سینما و عدم استقبال مردم از سینماها شده در خصوص وضعیت اکران آنلاین آن را تهدید جدی برای حیات سینما و از بین بردن روح و نفس سینما برشمردند در حالی که برخی دیگر از سینماگران اکران آنلاین را فرصتی برای به روز شدن سینمای ایران دانستند.

بحران پاندمی ویروس منحوس کرونا در کل دنیا در کنار ایجاد مشکلات زیادی که برای بازار و کسب و کارهای اقتصادی ایجاد کرده، صنعت سینما را هم تحت تأثیر شدید خود قرار داد.

در حال حاضر در کشورهای پیشرفته و صاحب این صنعت-هنر، که اتفاقاً آن ها نیز با بحران کرونا دست به گریبان هستند، اکران آنلاین به اجرا درآمده و نتیجه بخش بوده، در ایران هم پس از شیوع ویروس کرونا چند فیلم اکران آنلاین را تجربه کردند، البته فقدان قانون مدون راجع به کپی رایت باعث شده تا فیلم ها با شکست اقتصادی به واسطه قاچاق روبرو شوند.

قانون کپی رایت موجب می شود سرمایه تهیه کنندگان در کشورهایی که آن را اجرا می کنند، از گزند نابودی در امان باشد، امری که در ایران امکان جلوگیری از آن تقریباً وجود ندارد و به محض شروع اکران آنلاین یک فیلم در پلتفرم های اینترنتی، انتشار نسخه های کپی آن در سایت های بی نام و نشانِ دانلود فیلم و شبکه های ماهواره ای فله ای آغاز می شود.

اما با این همه بسیاری از تهیه کنندگان و کارگردانان مطرح سینما با اکران آنلاین به شدت مخالف هستند و آن را تهدید جدی برای تعطیلی سالن های سینما و بی اهمیت شدن هنرهفتم قلمداد می کنند در صورتی که برخی دیگر معتقدند باید به اکران آنلاین به چشم یک فرصت خوب نگریست و سینمای ایران را به روز کرد.

در همین رابطه 10 تن از سینماگران مطرح کشور آقایان: سیدمسعود اطیابی، اسماعیل براری، عبدالله باکیده، هارون یشایایی، سیدجمال ساداتیان، ابراهیم وحیدزاده، عبدالله علیخانی، کاوه سجادی حسینی، حسن نجفی و محمدرضا لطفی با ما گفتگو کردند. چهارشنبه 26 شهریور 1399

******************************

علاوه بر مصاحبه های انجام شده با هنرمندان مطرح سینما در تابستان 99 با انتشار یادداشت و مقالات متعدد نیز سعی در آگاهی بخشی به مخاطبانش نسبت به وضعیت بغرنج سینمای کشور داشت. از جمله این مقالات و یادداشت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.

در پی اعلام خبر برگزاری هیأت مدیره خانه سینما و انتقاد سینماگران یادداشتی تحت عنوان: از اعتراض صنوف نسبت به انتخابات شبهه برانگیز خانه سینما تا انتقاد از برگزاری انتخابات در بحران کرونا! منتشر کرد؛ در بخشی از این یادداشت آمده است: در پی اعلام خبر برگزاری هیأت مدیره خانه سینما در مردادماه سال جاری برخی از مسئولان صنوف سینمایی این انتخابات را شبهه برانگیز برشمردند و تأکید کردند مسئولان خانه سینما علیرغم هشدارهای جدی کارشناسان به هیچ عنوان نباید در بحران کرونا مبادرت به برگزاری انتخابات نمایند؛ این دسته از اهالی سینمای کشور متذکر شدند: با وجود تصویب نشدن اساسنامه جدید خانه سینما در مجمع عمومی، انتخابات پانزدهمین دوره هیأت مدیره این نهاد صنفی بر اساس اساسنامه قدیم باید برگزار شود و هیأت مدیره حق ندارد در انتخابات با اعمال زور و نفوذ کاری غیر از آنچه در اساسنامه قدیمی آمده است انجام دهد. چهارشنبه 25 تیر 1399

همچنین در پی اعتراض به برگزاری انتخابات مشکوک در خانه سینما، یادداشتی با عنوان: از زیر پا گذاشتن اساسنامه تا حذف حق حضور صنوف برای انتخابات هیأت مدیره خانه سینما/ انتخابات یا خیمه شب بازی!؟ منتشر کرد. در بخشی از این یادداشت آمده است: در حالی که پس از مدت ها وقفه در روند برگزاری انتخابات هیأت مدیره خانه سینما قرار است عصر امروز بیستم مردادماه انتخابات با حضور یکایک صنوف زیرمجموعه خانه سینما برگزار شود، در روزهای منتهی به برگزاری انتخابات دعوت نامه ای از سوی هیأت مدیره به صنوف ارسال شد که در آن حضور اصناف مشروط به داشتن شناسه ملی شده، این به ظاهر قانون مداری در حالی است که هنوز خود خانه سینما به لحاظ قانونی جایگاه مشخصی ندارد! دوشنبه 20 مرداد 1399

******************************

علاوه بر این یادداشت ها و سوژه ها چندین مصاحبه متعدد با برخی سینماگران انجام داد که برخی از آن ها برای اطلاع بیشتر مخاطبان گرامی در ذیل نقل شده است.

شیرین پارسا عضو شورای سیاستگذاری و دبیر جشنواره نه ب جنگ گفت: جشنواره نه ب جنگ به هیچ وجه موازی با جشنواره های فیلم مقاومت و صلح نیست؛ ما پیام مستقلی داریم که با مفاهیم ارزشمند و والای مقاومت و صلح تفاوت دارد. ما فقط به دلیل دغدغه فرهنگی مان این جشنواره را تأسیس کردیم و امیدواریم بتوانیم به هدف مان برسیم. جشنواره نه ب جنگ جشنواره ای فراملی است و مجازی بودن آن کمک می کند تا تمامی مردم از سراسر دنیا در آن شرکت داشته باشند. سه شنبه 18 شهریور 1399

رضا سخایی شاهرودی عضو انجمن برنامه ریزان و دستیاران کارگردان در پی انتخابات خانه سینما با ارسال یک یادداشت اختصاصی به نوشت: بالاخره پس از 25 روز هیأت مدیره جدید خانه سینما با اعلام رسمی انتخابات داخلی کار خودش را آغاز کرد. حالا سوال اینجاست چرا بعد از 25 روز؟ آیا دوستان به دلیل اعتراضات و شبهاتی که در مجمع اتفاق افتاده بود منتظر تایید ارشاد بوده اند؟ مگر ارشاد مجمع و انتخابات را تایید کرده است؟ سه شنبه 18 شهریور 1399

آیدین نادری فعال رسانه ای و تهیه کننده فیلم کوتاه گفت: متأسفانه شرایط ورود به حوزه فیلم کوتاه بسیار دشوار است و سنگ اندازی های زیادی جلوی پای افرادی که حتی می خواهند با سرمایه شخصی شان وارد این حوزه شوند وجود دارد و نهادهایی مانند انجمن سینمای جوانان ایران که وظیفه اصلی شان حمایت و پشتیبانی از نیروهای جوانی است که می خواهند وارد عرصه فیلمسازی شوند حتی در حد یک نامه هم از جوانان حمایت نمی کنند و تمامی این اتفاقات باعث دلزدگی جوانان علاقمند و دغدغه مند به سینما می شود. دوشنبه 24 شهریور 1399

******************************

همچنین در قسمت شصت و هفتم برنامه سینمایی هفت سیدرضا منتظری از همراه با علیرضا مرادی از ایرنا با اجرای پژمان کرمی در خصوص برخی مسائل مهم روز سینمای کشور از جمله عدم استقبال مردم از بازگشایی سالن های سینما، افزایش قیمت بلیت سینما ها و... گفتگو کردند. منتظری در بخشی از این گفتگو اظهار داشت: سازمان سینمایی بودجه های زائد خود مانند گروه هنر و تجربه، مسافرت های خارجی مدیران به جشنواره های خارجی و... را حذف کند و از محل هزینه آن ها به مردم بلیت یارانه ای بدهد؛ از سوی دیگر اکثر فیلم ها سرشار از لودگی و ابتذال مفرط هستند، این ها مسائلی است که مردم را بیش از گذشته از سینماها گریزان می کند. دوشنبه 9 تیر 1399

ادامه دارد...

لینک خبر :‌ هشدار نیوز
دهه 90 در حال به اتمام رسیدن است و حالا فرصت مناسبی است که نگاهی به اوضاع فروش سینما در این دهه داشته باشیم. پس از دهه های طلایی 60 و 70 و دهه خنثای 80 به دهه منفعل 90 می رسیم؛ دهه ای که حال سینمای ایران چندان مناسب نبود و با فراز و فرود های بسیاری مواجه شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : هشدار نیوز

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: در دهه 80 فیلم های بدنه یا گیشه عرض اندام کردند، اما با شروع دهه 90 اساساً سینمای ایران با پدیده غلبه ابتذال مواجه شد. در سه سال نخست دهه 90 تولیدات کمدی گیشه ای تبدیل به شبه کمدی مبتذل شدند، با این حال تا سال 93 تولیدات سالانه سینما کیفیت متوسطی داشت و در آن سال شهر موش ها، آتش بس 2 و طبقه حساس توانستند فیلم های پرفروش سال باشند و در سال 94 فیلم محمد رسول الله با بهای بلیت بیشتر توانست در 28 هفته 14 میلیارد فروش داشته باشد، رتبه دوم و سوم نیز به فیلم های نهنگ عنبر و ایران برگر اختصاص یافت و دیگر فیلم های اکران شده در سال 94 نتوانستند مخاطب را راضی نگه دارند.

اوضاع اکران در سال 95 با فیلم فروشنده کمی بهتر و علاقه مخاطب به سینمای فرهادی باعث شد سالن های سینما با استقبال خوبی مواجه شود، بنابراین فروشنده در 20 هفته 15 میلیارد فروش کرد و کمدی ضعیف من سالوادر نیستم به دلیل حضور رضا عطاران در جایگاه دوم با فروش 14 میلیارد مخاطبان زیادی را از آن خود کرد. وضعیت اسفناک برای سینمای ایران از سال 96 شروع شد؛ زمانی که فیلم های پرفروش اول تا سوم آثار شبه کمدی بودند که باعث تنزل سلیقه مخاطب شدند؛ فیلم هایی مثل آینه بغل، گشت ارشاد، اکسیدان، ساعت 5 یا خالتور آثار پرفروش سال 96 بودند، جالب است بدانید که فیلم هایی مثل رگ خواب، بدون تاریخ بدون امضا و خفگی در همان سال نتوانستند فروش قابل توجهی داشته باشند که این نوع استقبال از تولیدات زنگ خطر محسوب می شد. در سال 97 فیلم های کمدی مبتذل انتخاب مخاطب بود، به همین جهت هزار پا، مصادره و تگزاس فروش بالایی داشتند، اما لاتاری و به وقت شام هم در رتبه های سوم و پنجم قرار گرفتند که آن هم به دلیل اکران نوروزی آن دو فیلم بود.

در سال 98 مطرب به عنوان پرفروش ترین فیلم تاریخ سینما در صدر جدول فروش ایستاد و تگزاس 2 و رحمان 1400 در جایگاه های سوم و چهارم قرار گرفتند. حضور متری شیش و نیم به عنوان دومین فیلم پرفروش سال 98 را نیز باید بیشتر مربوط به اکران نوروزی دانست. در پرفروش شدن فیلمی مثل مطرب که بی شک اثر مبتذلی بیش نیست نیز نباید گرانی بلیت را نادیده گرفت.

سال 99 به دلیل کرونا و تعطیلی سینما ها نمی شود آمار درستی را ارائه داد. در دهه 90 فرم و محتوا به حاشیه رفت و ابتذال جای آن را گرفت، دلیل مهم این فرآیند این بود که فیلمسازان و تهیه کننده های بساز و بفروش عرصه را فراهم دیدند و بعد رسانه ای سینما را نادیده گرفتند یا اساساً مرد درک این میدان نبودند و صرفاً جنبه بساز و بفروشی سینما برایشان رجحان داشت.

از سوی دیگر سینمای درام در دهه 90 نتوانست به شکل جدی عرض اندام کند، به طوری که مخاطب از سینمای این دهه فقط ابد و یک روز، مغز های کوچک زنگ زده و متری شیش و نیم را به یاد دارد؛ سینمای منفعلی که آسیب های شدیدی به همراه داشت. تنزل سلیقه مخاطب از یک سو و ضعف مدیریت در ابعاد مختلف باعث شد فیلم های مهم 10 ساله سینمای ایران بیشتر از 10 فیلم نباشند. فرایندی که در سینما با آن مواجه هستیم نشان می دهد در هیچ دوره ای مانند دهه 90 مدیران سینمایی و فرهنگی دچار ضعف عملکرد و ایده نبوده اند و خروجی این نداشتن راهبرد و نظام فکری می شود همین ابتذال فزاینده و افسارگسیخته.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : خبر آنلاین خبر جنوب شهدای ایران

برخی از سامانه های مجازی نمایش فیلم در اینترنت و فضای مجازی، اقدام به نمایش یک فیلم آمریکایی در جهت حمایت از داعش نموده اند!
به گزارش مشرق، در شرایطی که نظارت دقیقی از سوی ساترا و وزارت ارشاد صورت نمی پذیرد، برخی از سکوهای نمایش خود را مجاز به پخش هرگونه فیلم و سریالی می دانند. به عنوان مثال فیلیمو فیلم جنگ خصوصی را منتشر می کند و مجموعه صبا ایده به پخش این فیلم از سامانه فیلیمو اکتفا نمی کند و در چندین لینک مرتبط از درگاه آپارات منتشر می شود.
در حالی که فیلمسازی درباره مری کلوین (خبرنگار)، یک پروژه کاملاً طراحی شده فرهنگی برای هجمه علیه دولت قانونی سوریه و در جهت حمایت از فعالیت گروهک های تروریستی در آن کشور است، این فیلم با زیرنویس فارسی در فیلیمو و با دوبله فارسی در سامانه آپارات منتشر می شود.
در شرایط بی نظارتی با تلاش گسترده ای که توسط طیف وسیعی از رزمندگان برای برقراری صلح و امنیت در سوریه صورت می پذیرد، برخلاف سیاست کلان جمهوری اسلامی، فعالیت تبلیغی فیلیمو، با انتشار گسترده یک فیلم در سامانه های مرتبط با هولدینگ صبا ایده، افکار عمومی درباره بشار اسد و جنگ سوریه به سویه ای انحرافی هدایت می شود.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۶

انتخاب فیلم های اکران نوروز 1400 نشان داد که مدیریت اکران، همچنان متکی بر حواشی است.
به گزارش خبرنگار کیهان، اکران نوروزی یکی از مهم ترین مقاطع نمایش فیلم در طول سال است. چون شروع خوب سینما در سال جدید می تواند خون تازه ای را در رگ های اکران در تمام طول سال جاری کند.
اما با وجود قرار داشتن فیلم های برجسته، اغلب فیلم های انتخاب شده برای اکران نوروز سال جدید، فیلم هایی کم فروغ هستند و از هم اکنون می توان پیش بینی کرد که سینمای ایران در سال آینده، شروع خوبی نخواهد داشت. غیر از فیلم خورشید ساخته جدید مجید مجیدی، سایر آثار انتخاب شده برای نمایش سینماها در تعطیلات نوروزی، فیلم هایی زیرمتوسط و برخی پرحاشیه هستند. نحوه انتخاب و چینش فیلم ها نشان می دهد که مدیریت اکران سینماها بیش از کیفیت، برتری و یا اهداف فرهنگی، امیدش به همین حاشیه هاست تا بلکه بخشی از علاقه مندان به هنر هفتم را به تالارهای نمایش فیلم بکشانند.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
در پی درگذشت سعیده ذاکری هنرمند انیماتور، مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی و دبیر جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان اصفهان پیام تسلیتی صادر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : برخط نیوز جهانی پرس

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، متن پیام علیرضا تابش مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی به شرح زیر است: بار دیگر ماتمی جانکاه هنرمندان سینما را در بهت فروبرد و سعیده ذاکری هنرمند انیماتور کشور در آخرین روزهای سال 99 در حالی که دهه پنجم زندگی را پشت سر می گذاشت، ناباورانه به دیار حق شتافت تا آخرین سفرکرده جامعه سینمایی در این سال کرونایی لقب گیرد.

او که سال ها در برپایی مجامع سینمایی در حوزه پویانمایی فعال بود، چند دوره داوری و انتخاب در جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان را بر عهده داشت ضمن آن که در بیست و هشتمین دوره این جشنواره بزرگداشت او برگزار شده بود. درگذشت این بانوی هنرمند را به جامعه سینمای کشور به ویژه همسر هنرمندش تسلیت می گویم و برای او، علو درجات و غفران الهی و برای بازماندگان، صبر آرزومندم.

مرحوم سعیده ذاکری فعالیت در زمینه نگارش و کارگردانی انیمیشن را از سال 68 آغاز کرد. انیمیشن بلند خدا لک لک ها را دوست دارد از آثار اوست که با مرحوم هما شکیبی ساخته است. وی همسر داریوش آشوری از دانش آموختگان مدرسه عالی تلویزیون و سینما، تدوینگر و استاد دانشکده است.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری
علی احمدی مدیرکل جدید دفتر توسعه زیرساخت و فناوری سینمایی و سمعی بصری معرفی شد.

به گزارش برنا، در جلسه تودیع و معارفه مدیرکل دفتر توسعه زیرساخت و فناوری سینمایی و سمعی بصری محمد رحمتی، معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی سازمان سینمایی گفت: برنامه اینجانب در این 8 ماهه (از بدو ورود) به سازمان سینمایی این بوده که فضای سازمان را بیش از پیش به سمت بهره برداری از فناوری های جدید سوق دهیم که برای این امر برنامه ریزی هایی انجام شده است.

وی با بیان اینکه تاثیرات فضای مجازی، حکمرانی ما را در سینما متحول می کند، بیان داشت: تغییر مدیریتی ایجاد شده از این جهت است که فضای سازمان سینمایی را به الزامات حکمرانی جدید در فضای مجازی نزدیک کنیم.

معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی سازمان سینمایی با معرفی علی احمدی به عنوان مدیر کل جدید این حوزه ادامه داد: ایشان در حوزه فناوری، دانش و تجربیات بسیار خوبی دارند که از نمونه های آن پایه گذاری بحث VOD در ایران است که اگر آینده نگری و تلاش های ایشان در سال های 88 تا 94 نبود، شاید امروز به جای پلتفرم های موفق بومی، شاهد تاخت و تاز پلتفرم های خارجی در کشور بودیم.

وی با تشکر و قدردانی از زحمات محمدحسین فرج گفت: آقای فرج درکنار ما باقی خواهند ماند و از تجربیاتشان همچنان استفاده خواهیم کرد زیرا ایشان دانش سینمایی خوبی دارند.

محمدحسین فرج نیز در این مراسم گفت: امیدوارم آقای احمدی در جایگاه جدیدشان موفق بانشند و بتوانند کارهایشان را به خوبی جلو ببرند . در مدت سه سالی که در این اداره کل مسئولیت داشتم، همکاری خوبی با همکارانم داشتم که از آنها برای زحماتشان تشکر می کنم زیرا فضای ما بیشتر جمعی بود که امیدوارم این فضا حفظ شود.

علی احمدی نیز گفت: از حُسن اعتماد آقایان انتظامی و رحمتی و همچنین زحمات آقای فرج تشکر می کنم و تعاملی که در این مدت چندماهه با ایشان و سایر همکاران معاونت داشتیم برایم بسیار لذت بخش بوده است و تلاش میکنم ادامه داشته باشد.

وی ادامه داد: آنچه که امروز اهمیت دارد و از من خواسته شده، یافتن نقش جدید و تقویت حضور سازمان سینمایی در عرصه هایی است که پیش از این امکان حضور، چندان محیا نبوده و هم اکنون دستاوردهای فناوری فرصت بی نظیری را پیش روی صنعت سینما قرار داده است. تحولات حوزه فناوری و کسب و کارهای بخش محتوا، در صورت عدم توجه به موقع و انفعال، ممکن است چالش هایی را پیش روی سینما بگذارد، به همین دلیل تلاش می کنیم تا حد امکان در مواجهه با این موارد، برنامه ریزی بهتری داشته باشیم و زمان طلایی بهره برداری از مزیتهای فناوری را از دست ندهیم.

ایران تودیع و معارفه علی احمدی فناوری معاون

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس از افزایش سقف اعتبارات فرهنگی در بودجه سال 1400خبرداد و گفت: افزایش اعتبارات از یک درصد به دو و نیم درصد پایه خوبی برای حمایت از فعالیت های فرهنگی در سال آینده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : تحلیل بازار

احمد راستینه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با بیان اینکه در بودجه سال 1400 اعتبار خاصی به بخش فرهنگی داده شده است اظهار داشت:در پیام مقام معظم رهبری به مجلس یازدهم آمده بود که مجلس بخش فرهنگ و اقتصاد را مورد اهتمام نظر قرار دهد.
وی گفت:در ابتدای لایحه بودجه سهم فرهنگ در کل یک درصد بود که این عدد بسیار ناچیز بود و مورد اعتراض همه اهالی این حوزه قرار گرفت.
راستینه افزود:سقف حوزه بودجه فرهنگ از کل بودجه کشور به دو و نیم درصد ارتقا پیدا کرد که این نویدبخش اتفاق بسیار مبارکی برای فعالیت های حوزه فرهنگ در بخش های مختلف است و اینکه 350 میلیارد تومان برای مقرری بیمه بیکاری هنرمندان و اصحاب فرهنگ تئاتر سینما و روزنامه نگاران پیش بینی شد اتفاق بسیار خوبی است و در سالی که هنرمندان شرایط سختی را به دلیل کرونا پشت سر گذاشتند 700 میلیارد تومان نیز برای فعالیت های فرهنگی اختصاص یافت.
نماینده مردم شهرکرد، بن و سامان ادامه داد: در بخش گردشگری و توسعه صنایع دستی هزار و 500 میلیارد تومان تسهیلات اختصاص داده شد که در این زمینه شاهد رشد و شکوفایی باشیم همچنین در بخش فضای مجازی متاسفانه در سال های گذشته کم کاری کردیم امسال در لایحه بودجه با نظر نمایندگان و اعضای کمیسیون تلفیق 1500 میلیارد تومان برای تولید محتوا در نظر گرفته شد که نویدبخش حرکت خوب برای تولید محتوای برنامه های غنی در فضای مجازی است.
راستینه افزود: در کمیسیون تلفیق به اتفاق نظر نمایندگان هزار و 430 میلیارد تومان در بخش پروژه ها و کمک هزینه و فصل پنجم به وزارت ورزش و جوانان کمک شد که نصف این اعتبارات برای تکمیل طرح های نیمه تمام عمرانی در کل کشور اختصاص داده شده است
وی اضافه کرد:یکی از موضوعاتی که در سال های گذشته مورد غفلت قرار گرفته موضوع جوانان در وزارت ورزش بود که در این بخش در طرح جوانی جمعیت توجه ویژه ای به ازدواج جوانان و حمایت از مسکن آن ها شده است که این خود می تواند نوید بخش اتفاقات خوبی برای حوزه فرهنگی در سال آینده باشد.
این نماینده مجلس افزود:برای کمک به مسایل دینی، فرهنگی و کمک به آثار فاخر سینمایی از جمله حمایت ویژه از فیلم های ملک سلیمان و حضرت موسی (ع) و کمک به تولید آثار سینمایی سه هزار میلیارد تومان پیش بینی شده که سرآغاز خوبی برای حمایت از تولید آثار فاخر تلویزیونی و سریال های الف ویژه سازمان صدا و سیماست.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
سرانجام پس از جلسات پی در پی، 5 فیلمی که انتظار نمیرفت، به عنوان فیلم های نوروزی معرفی شدند.

گروه سینما و تئاتر فرهنگی هنری

تاریخ انتشار

کد خبر 7699760

دانلود PDF

نظر دادن

به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، پس از جلسات پی در پی، میان 5 فیلم اعلام شده به نظر می رسد ترکیب جذابی را مخاطب در میان فیلم های نوروزی مشاهده نمی کند درحالیکه تهیه کنندگان و کارشناسان و سینماداران تاکید می کردند که اگر فیلم خوب و مناسب اکران شود، مردم به سینما ها می آیند، اما آیا واقعا این ترکیب رویایی رونق بخش گیشه سینما خواهد شد؟
حال آنکه بلیت 30 هزار تومانی هم محل بحث است که آیا قدرت خرید مردم به خریدن این قیمت بلیت همراه با خانواده هایشان می رسد یا خیر؟
در ادامه به بررسی و معرفی فیلم ها به طور مختصر پرداخته ایم.

فیلم سینمایی خون شد

یکی از ضعیف ترین فیلم های تاریخ سینما که مخاطبان در جشنواره سال گذشته به صحنه های جدی و احساسی فیلم می خندیدند و فیلم به لحاظ فرم و داستانی هیچ چیزی برای گفتن ندارد و در جشنواره فجر هم مورد توجه قرار نگرفت؛فیلمی که به گفته منتقدان آشفته است و ترکیب بازیگران آن نیز به نقش ها نمی آید و حتی بازی پرقدرت سعید آقاخانی در این فیلم سوخت شده است.

این فیلم نشان می دهد مسعود کیمیایی هنوز از حال و هوای داستان و فیلم های گذشته اش تاثیر می پذیرد و برای نسل و عصر جدید خود را به روز نکرده است.

حال سوال این است در شرایط کرونایی چه کسانی ترغیب می شوند این فیلم حوصله سربر را تماشا کنند؟

فیلم سینمایی تک خال

عجیب ترین انتخاب فیلم های نوروزی فیلم سینمایی تک خال است که در سکوت خبری ساخته شد. این فیلم به حدی ناشناخته بود که اعلام کنندگان حتی اسم کارگردان هم به اشتباه به برخی رسانه ها گفتند و پس از پیگیری های بیشتر به اسم اصلی کارگردان رسیدیم!

محمدحسین فرحبخش تهیه کننده و مجید مافی کارگردان این فیلم سینمایی هستند.

زن ها فرشته اند 2، خالتور، آس و پاس از جمله فیلم هایی است که فرحبخش تهیه کنندگی کرده است؛ در فیلم جدیدش تک خال نیز با همان موضوع های قبلی با تغییرات اندک سراغ ساخت اینگونه فیلم ها رفته است.

پوریا پورسرخ، سحر قریشی، شبنم قلی خانی، امیر کربلایی زاده، مریم قجر، الهام عقیلی و با حضور یوسف تیموری بازیگران تک خال هستند که مردم بار ها این بازیگران را در نقش های تکراری در تلویزیون دیده اند و جاذبه سینمایی ندارد.

فیلم سینمایی لاله

این فیلم جنجالی که سال ها ساختنش به طول انجامیده است و بار ها متوقف شد قرار است اکران شود. قصه فیلم داستان مقاومت های جانانه یک زن ایرانی است و آنطور که گفته میشود از سطح استاندارد دیگر فیلم های ایرانی بالاتر است. درباره این فیلم مردم باید نظر دهند، اما نکته قابل توجه آن است که سازندگان این فیلم یک حمایت و فرصت تبلیغاتی می خواستند که به دلیل دیر اعلام شدن فیلم های نوروزی باید دید در این زمینه می توانند موفق شوند و مخاطبان را تشویق به دیدن فیلم کنند یا خیر؟!

از نکات قابل توجه فیلم این است که به دو زبان انگلیسی و فارسی ساخته شده است و سازندگان معتقدند که فیلم لاله می تواند امیدبخش باشد و صحنه های جذابی دارد.

سارا امیری، نیکی کریمی، همایون ارشادی، لیلا اوتادی، آزیتا حاجیان، میترا حجار، سام قریبیان و محمد صادقی از جمله بازیگران شناخته شده این فیلم هستند.

فیلم سینمایی هفته ای یک بار آدم باش

شاید هیچکس نام این فیلم را حتی یکبار هم نشنیده باشد چراکه در سکوت کامل خبری ساخته شد و هیچ اطلاع رسانی مناسبی در فضای مجازی و رسانه ها نداشته است. مردم با چه پشتوانه فکری باید در این شرایط کرونایی به سینما بروند و این فیلم را ببینند در صورتی که هیچ چیز از فیلم نمی دانند و تا زمان اکران فیلم هم فرصت کافی وجود ندارد.

شاید این بار زوج جدید پژمان جمشیدی و پژمان بازغی نقطه عطفی در سینما باشد و مخاطب جذب آن شود.

شهرام شاه حسینی کارگردان و مستانه مهاجر تهیه کننده این فیلم سینمایی هستند.

فیلم سینمایی خورشید

آشناترین فیلم برای مردم از میان فیلم های اعلام شده فیلم سینمایی خورشید به کارگردانی مجید مجیدی است. فیلمی که با درخشش بازیگرانش و داستان اجتماعی و خاص آن ممکن است مخاطبان را ترغیب به دیدن این فیلم کند. درست است که این فیلم در اسکار نتوانست اقبالی به دست آورد، اما در سایر جشنواره های بین المللی و داخلی جوایز زیادی کسب کرده است.

روح الله زمانی برای این فیلم جایزه بهترین بازیگر نوظهور جشنواره ونیز 2020 شد و تحسین منتقدان برای فیلم و بازی بازیگرانی که کودک کار بودند را همراه داشت.

جواد عزتی، علی نصیریان، شمیلا شیرزاد و طناز طباطبایی از دیگر بازیگران این فیلم هستند.

اما مردم شاید ترجیح دهند وقتی این فیلم اکران آنلاین یا روانه وی او دی ها شد، این وقت را برای تماشای فیلم بگذارند؛ چراکه خورشید اگر طبق مدت زمان جشنواره فجر سال گذشته به نمایش درآید، شاید از حوصله فیلم های نوروزی خارج باشد.

انتهای پیام /

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
سینمای نوروز 1400 را می توان با دو فیلم کمدی، یک فیلم تلخ و دو درام اجتماعی و ورزشی که عموماً برای مردم ناشناس اند، یکی از کم مخاطب ترین سینماهای نوروز ایران نامید، مگر اینکه محدودیت سفر باعث شود مردم برای گذراندن اوقات فراغت به سینما بیایند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران الف یکتا پرس

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، یکی از موضوعات مهم و جذاب سینمایی هرساله مسئله اکران های نوروزی است، انتخاب فیلم هایی که می تواند اکران آنها در ابتدای سال، سینمای ایران را گرم کند و رونق ببخشد.

این موضوع هم در سال گذشته و هم امسال به علت ویروس کرونا دچار چالش های فراوان شد؛ از ترس سرمایه گذاران و صاحبان فیلم های سینمایی گرفته که مبادا سرمایه شان بر باد رود تا مردمی که بعضاً حتی نمی دانند سینماها باز است و چه آنهایی که می دانند سینماها باز است اما به دلیل احتیاطات لازم به سینماها نمی روند و ترجیح می دهند که فیلم ها را در خانه و از بسترهای اینترنتی بعد از چند ماه تماشا کنند.

سال گذشته به علت بسته بودن سینماهای کشور، رسماً اکران نوروزی وجود نداشت و تنها بعد از چندماه وقفه سینماها بازگشایی شدند اما حالا که سینماها توانستند با وجود محدودیت های اکران و همین طور ظرفیت های 50درصدی سینماها کار کنند و همین طور در جشنواره فیلم فجر فعالیت داشته باشند، به نظر رسید که روال زمان حاضر سینماها می تواند به فعالیت آنها در ایام نوروز ختم شود، برای همین چشم های منتظر علاقه مندان سینما به مصوبات شورای صنفی نمایش بود تا ببینند در سبد اکران نوروزی چه گزینه هایی برای انتخاب وجود خواهد داشت.

اعلام اسامی فیلم های نوروزی هرساله دو سه هفته مانده به نوروز انجام می شد اما امسال تا یک هفته مانده به این عید باستانی، اعلام اسامی فیلم های نوروزی به طول انجامید و در نهایت در ابتدای این هفته آن هم در دو نوبت، اسامی پنج فیلم سینمایی که هیچ کدام از فیلم های جشنواره فیلم فجر امسال نبودند، منتشر شد.

فیلم های خورشید ساخته مجید مجیدی در ژانر درام، خون شد ساخته مسعود کیمیایی در ژانر درام و البته تاحدودی تریلر و خشن، لاله ساخته اسدالله نیک نژاد در ژانر درام ورزشی، تک خال ساخته مجید مافی در ژانر کمدی و هفته ای یک بار آدم باش به کارگردانی شهرام شاه حسینی.

نکته مهم اعلام این اسامی این است که روشن بود انتخاب این فیلم ها به حدی با سختی و مشکلات ناشی از کرونا همراه بوده است که حتی فیلم تک خال بعد از اینکه به عنوان اکران نوروزی اعلام شد، تازه پروانه نمایش دریافت کرد! یا حتی معلوم نیست که فیلم هفته ای یک بار آدم باش در چه ژانری است و جزئیات آن چیست، زیرا کارگردانان و صاحبان فیلم و همین طور دفاتر پخش فیلم ها همگی برای ورود به اکران نوروزی به شدت محتاط بودند و برای همین مذاکرات برای انتخاب فیلم ها با چانه زنی طولانی همراه بوده است، چیزی که باعث شد حتی تبلیغات لازم برای فیلم ها نیز صورت نگیرد.

نمایی از فیلم لاله

داستان این فیلم درباره لاله صدیق یکی از قهرمان های اتومبیل رانی ایران است. در این فیلم سارا امیری (در نقش لاله)، ایرج نوذری، سینان تازچو، نیکی کریمی، سام قریبیان، همایون ارشادی، پیام اینالویی، محمود اردلان، امیرعلی دانایی و محمد صادقی از جمله بازیگران هستند. می توان از این فیلم انتظار داشت که باتوجه به حواشی و جنجال های حول آن در این سال ها یکی از فیلم های پرمخاطب نوروز شود.

فیلم دیگر نوروز، خون شد کیمیایی از جمله فیلم هایی است که نمی توان درباره آن پیش بینی کرد. خون شد که از فیلم های انصرافی جشنواره فیلم فجر سال قبل بود، با حواشی ای روبه رو شد و حتی شهاب حسینی از مسعود کیمیایی به خاطر این انصراف انتقاد کرد. بازی خاص و جدی سعید آقاخانی که عموماً آثار کمدی را بازی می کند، یکی از پدیده های بازیگر این سال های اخیر است. فضای فیلم البته خشن و خون آلود است و به نظر می رسد که برای اکران نوروزی که باید فیلم های خانواده پسند و پرنشاط برای مخاطبین ایرانی اکران شود، چندان مناسب نباشد.

نمایی از خون شد

زمان انتخاب خورشید درست در روزی که خبر بازماندن آن از اسکار منتشر شد، نشان داد که سازندگان فیلم در نظر داشتند که با اعلام حضور این فیلم همزمان با حضور در اسکار فضای پرانرژی برای علاقه مندان سینمای کشور فراهم کنند که این نتیجه با بازماندن خورشید از اسکار محقق نشد. خورشید البته در جشنواره ونیز جوایزی را به دست آورد و از جشنواره فیلم فجر نیز جایزه بهترین فیلم را کسب کرد. خورشید به علت حضور بازیگرانی مانند علی نصیریان و جواد عزتی و همین طور بازیگران نوجوان و درخشان فیلم می تواند یکی از انتخاب های خانواده ها باشد.

نمایی از فیلم خورشید

تک خال ساخته مجید مافی و تهیه کنندگی حسین فرح بخش با حضور بازیگرانی مانند سحر قریشی و داستانی کمدی با فضای تعدد زوجات، باید فیلمی از جنس دیگر فیلم های فرح بخش مانند زن ها فرشته اند باشد که با داستانی اجتماعی و خانوادگی درباره ازدواج، مخاطب عادی و معمولی سینمای کشور را بخنداند.

نمایی از تک خال

درباره فیلم جدید شهرام شاه حسینی که این روزها در نمایش خانگی سریال می خواهم زنده بمانم را دارد، جزئیاتی در دسترس نیست اما عنوان فیلم نشان می دهد که گویا با فیلمی کمدی سروکار داریم.

بنابراین سینمای نوروز 1400 را می توان با دو فیلم کمدی، یک فیلم تلخ و خشن و دو درام اجتماعی و ورزشی که عموماً برای مردم ناشناس اند، یکی از کم مخاطب ترین سینماهای نوروز ایران نامید. خون شد که برای اولین بار است که رنگ پرده سینما را می بیند، تک خال و هفته ای یک بار آدم باش که به تازگی پروانه نمایش گرفته اند و تا الآن خبری از آنها نبود، خورشید مجیدی بعد از یک سال که البته به علت جوایز تا حدودی شناخته شده است و در نهایت لاله که بعد از هشت سال به علت حواشی فراوانش شاید بهتر دیده شود، بنابراین به نظر می رسد که فیلم ها برای مردم شناخته شده نیستند!

البته شاید محدودیت های مسافرتی باعث می شود که مردم به سینماها بیایند و رونق به آن بازگردد، باید دید که این اتفاق می افتد و آغاز سینمای ایران در سال جدید پرتحرک و گرم خواهد بود یا خیر.

انتهای پیام/+

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
بنیاد سینمایی فارابی از سال 93 تا پایان سال 99، ضمن تعامل با فیلمخانه ملی ایران، در فرآیند اصلاح و مرمت بخشی از آثار شاخص سینمای ایران مشارکت داشته است.

قدس آنلاین : به گزارش روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، فرآیند اصلاح و مرمت آثار شاخص سینمای ایران به منظور حفظ و نگهداری میراث سینمایی ایران و همچنین حضور و عرضه فرهنگی در جشنواره های داخلی و خارجی طی دوره اخیر آغاز شده و مورد توجه و استقبال علاقه مندان سینما قرار گرفته است.

بر اساس این خبر، در راستای حفظ، صیانت و نگهداری آثار شاخص سینما، در قالب برنامه حفظ میراث ملی سینمای ایران و غنی سازی کتابخانه ویدیویی و آرشیو بنیاد، آثار ارزشمندی از فیلم های برجسته دهه شصت، هفتاد و هشتاد، در دهه نود مرمت و بازسازی شد.

بر اساس این گزارش، در سال های 93 و 94 فیلم های گاو ساخته داریوش مهرجویی و کلوزآپ به کارگردانی عباس کیارستمی توسط فیلمخانه ملی ایران و لابراتوار پیشگامان آریا مرمت شدند و این آغازگر مسیر تازه بود که توسط استودیوهایی چون روشنا، فیلمخانه ملی ایران، فام، فام نقره و لابراتوار صداوسیما ادامه یافت.

با فن آوری های دیجیتال و دانش فنی متخصصان، آثار ارزنده سمعی و بصری ایران در حال احیاء است و روند بازسازی و مرمت تعداد دیگری از فیلم های تاریخ سینمای ایران، همچنان ادامه دارد و ثبت این آثار سند پرارزش از فرهنگ ایران زمین برای آیندگان است.

لازم به ذکر است که در این سال ها، بخش بین الملل بنیاد سینمایی فارابی نیز نسبت به عرضه فرهنگی و تجاری فیلم های مرمت شده اقدام کرده که منجر به فروش و نمایش بخشی از این آثار در رویدادهای فرهنگی و سفارتخانه ها در کشورهای ژاپن، آمریکا، استرالیا، تایوان، فرانسه، بنگلادش، ترکیه، چین و سوئیس شده است.

در جدول آثار اسکن شده در فرآیند مرمت و صیانت از آثار سینمای ایران طی 6 سال اخیر فیلم های زیر به چشم می خورد که از این بین هزینه مرمت 44 فیلم کاملا توسط بنیاد سینمایی فارابی پرداخت شده است:

1- گاو (داریوش مهرجویی)، 2- کلوزآپ (عباس کیارستمی)، 3- بانوی اردیبهشت (رخشان بنی اعتماد)، 4- نرگس (رخشان بنی اعتماد)، 5- نار و نی (سعید ابراهیمی فر)، 6- شیر سنگی (مسعود جعفری جوزانی)، 7- جاده های سرد (مسعود جعفری جوزانی)، 8- شهر موشها (محمدعلی طالبی، مرضیه برومند)، 9- دزد عروسک ها (محمدرضا هنرمند)، 10- بیدار شو آرزو (کیانوش عیاری)، 11- ناخدا خورشید (ناصر تقوایی)، 12- روسری آبی (رخشان بنی اعتماد)، 13- طلسم (داریوش فرهنگ)، 14- ریحانه (علیرضا رئیسیان)، 15- مادر (علی حاتمی)، 16- مسافران (بهرام بیضایی)، 17- پدر (مجید مجیدی)، 18- آژانس شیشه ای (ابراهیم حاتمی کیا)، 19- دو زن (تهمینه میلانی)، 20- من ترانه 15 سال دارم (رسول صدرعاملی)، 21- در کوچه های عشق (خسرو سینایی)، 22- مارمولک (کمال تبریزی)، 23- لیلی با من است (کمال تبریزی)، 24- زرد قناری (رخشان بنی اعتماد)، 25- زیرپوست شهر (رخشان بنی اعتماد)، 26- خون بازی (رخشان بنی اعتماد)، 27- پول خارجی (رخشان بنی اعتماد)، 28- تو آزادی (محمدعلی طالبی)، 29- کوچ (واروژ کریم مسیحی)، 30- سلندر (واروژ کریم مسیحی)، 31- فاخته (واروژ کریم مسیحی)، 32- دیده بان (ابراهیم حاتمی کیا)، 33- تردید (واروژ کریم مسیحی)، 34- مستأجر (رحیم رحیمی پور)، 35- چک (کاظم راست گفتار)، 36- مواجهه (سعید ابراهیمی فر)، 37- نیاز (علیرضا داوودنژاد)، 38- سگ کشی (بهرام بیضایی)، 39- عروس آتش (خسرو سینایی)، 40- اینجا چراغی روشن است (سیدرضا میرکریمی)، 41- ماهی ها عاشق می شوند (علی رفیعی)، 42- مادیان (علی ژکان)، 43-چمدان (جلال مقدم)، 44- روز واقعه (شهرام اسدی)، 45- پرواز در شب (رسول ملاقلی پور)، 46- افق (رسول ملاقلی پور)، 47- خاموشی دریا (وحید موسائیان)، 48- مسافر ری (داود میرباقری)، 49- همبازی (غلامرضا رمضانی)، 50- الو الو من جوجوام (مرضیه برومند)، 51- جیب برها به بهشت نمی روند (ابوالحسن داودی)، 52- تنوره دیو (کیانوش عیاری)، 53- دست نوشته ها (مهرزاد مینویی)، 54- نان و شعر (کیومرث پوراحمد)، 55- دوران سربی (خسرو معصومی)، 56- مدرسه پیرمردها (سیدعلی سجادی حسینی)، 57- عصر روز دهم (مجتبی راعی)، 58- فرش ایرانی (گروهی)، 59- سجاده آتش (احمد مرادپور)، 60- هیولای درون (خسرو سینایی)، 61- یار در خانه (خسرو سینایی)، 62- پرنده کوچک خوشبختی (پوران درخشنده)، 63- کوچه پائیز (خسرو سینایی)، 64- خواب های دنباله دار (پوران درخشنده)، 65- سفر (علیرضا رئیسیان)، 66- زنده باد (خسرو سینایی)، 67- ایستگاه متروک (علیرضا رئیسیان)، 68- بچه های ابدی (پوران درخشنده)

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۶

به گزارش سازمان سینمایی کشور در دولت تدبیر و امید شاهد حضور 3 مدیر بود؛ حجت الله ایوبی از سال 1392 الی 1395 اولین مدیری دولت بنفش بود که اداره امور سینما را در دست گرفت و از همان آغاز مدیریتش با عملکردهای به شدت غلط خود موجی از انتقادات جدی را به وجود آورد. محمدمهدی حیدریان نیز از سال 1395 تا سال 1397 عهده دار این سمت شد و پس از آن حسین انتظامی سکان اداره سینمای کشور را در دست گرفت که احتمال می رود آخرین مدیر سازمان سینمایی در دولت تدبیر و امید باشد!

عملکرد مدیران سینمایی دولت بنفش طی 8 سال گذشته همواره با انتقادات بسیار تند و گزنده از سوی سینماگران مواجه شده به نحوی که حتی سینماگرانی که جزو طرفداران سینه چاک این دولت بودند انتقادات جدی خود را نسبت به تنزل فرهنگ و هنر ابراز داشتند و بعضاً از اعلام حمایت های شخصی شان از دولت برائت جستند!

سینماگران از همان ابتدای روی کار آمدن دولت تدبیر و امید اوضاع را به نفع رشد و ارتقای سینمای استراتژیک، ملی و ارزشی نیافتند و از همان روزهای آغازین تأکید داشتند: ما در سینمای کشورمان نیاز به یک عزم و اراده انقلابی داریم تا بتوانیم تحولی شگرف و عظیم را درون آن به وجود بیاوریم؛ حضرت امام خمینی (ره) در بدو ورودشان به کشور جمله بسیار مهمی را مطرح فرمودند مبنی بر آنکه ما با سینما مخالف نیستیم و با فحشا مخالفیم ؛ این جمله مهم و تاریخی نشان از آن دارد که حضرت امام (ره) هم به قدرت این رسانه و ابزار هنری کاملاً آشنا بودند و می خواستند با ادامه حیات سینما در کشور خط مشی ها و آرمان های انقلابی را در سطح جامعه بگسترانند اما متأسفانه امروزه به دلیل بی سیاستی و عملکرد بسیار بد مدیران ما نتیجه معکوسی را شاهد هستیم.

اما مدیران سینمایی دولت تدبیر و امید روز به روز اوضاع سینما را بدتر از گذشته کردند؛ البته نه تنها سینما که سایر بخش های فرهنگی و هنری کشور نیز در این سال ها به حال خود رها شد؛ هنرمندان ارزشی، متعهد و انقلابی بیکار و خانه نشین شدند و در عوض شبه روشنفکران اختیار امور فرهنگی را در دست گرفتند و همین مسأله باعث شد تا بالاترین مقام کشور یعنی مقام معظم رهبری نیز نسبت به وضعیت اسفبار حوزه فرهنگ و هنر انتقادات جدی داشته باشند.

رهبر انقلاب اسلامی در یکی از دیدارهای شان با اعضای هیأت دولت با تأکید بر اینکه ما معتقد به بستن فضای فرهنگی کشور نیستیم اما با ولنگاری فرهنگی بشدت مخالفیم گفتند: ما در شرایطی هستیم که جبهه مقابل ما و دستگاه های استکباری، همه ی امکانات فرهنگی و هنری خود را برای ضربه زدن به نظام اسلامی، به کار گرفته اند و ما باید برنامه ریزی جدی در مقابل این جبهه داشته باشیم.

اما مدیران فرهنگی دولت تدبیر و امید به جای بهبود شرایط اوضاع و احوال فرهنگ و هنر را روز به روز بدتر از قبل کردند به نحوی که طی سال های اخیر بسیاری از اهالی سینما، کارشناسان فرهنگی، منتقدان و اهالی رسانه حتی آثار به نمایش درآمده در جشنواره فجر را که برآمده از دل انقلاب اسلامی است و باید ترویج دهنده آرمان های دینی و ملی کشور باشد را مغایر با این آرمان ها دانستند.

گسترش ابعاد فساد و ابتذال در سینمای کشور، ترویج تلخی، سیاهی، یأس، ناامیدی و تباهی از جمله دستاوردهای مدیران فرهنگی و سینمایی دولت تدبیر و امید بود. در همین رابطه با 20 تن از چهره های مطرح سینمای کشور در شاخه های گوناگون سینمایی از جمله، کارگردانی، تهیه کنندگی، بازیگری، فیلمنامه نویسی و... گفتگو کرد. ماحصل نظرات گفتگوهای با خانم ها و آقایان: رضا رویگری، انسیه شاه حسینی، ماشاالله شاهمرادی زاده، مریم پوریامین، محسن فاضلی، عبدالله علیخانی، محمد قهرمانی، محسن علی اکبری، کاوه سجادی حسینی، میرفرخ هاشمیان، منوچهر مصیری، محمدرضا اسلاملو، سیدسعید سیدزاده، حسن کلامی، سیدهادی محقق، سهیل سلیمی، رضا برجی، ابراهیم اصغری، امیرمحمد زند و پیمان عباسی برای اطلاع بیشتر مخاطبان گرامی در ذیل نقل شده است.

رضا رویگری بازیگر سینما و تلویزیون با انتقاد شدید از عملکرد غلط مدیران سینمایی دولت تدبیر و امید طی 8 سال گذشته اظهار داشت: طی 8 سال گذشته هیچ اتفاق مثبت و قابل توجهی را در سینمای کشور شاهد نبودیم؛ اهالی سینما در این سال ها با بیکاری، خانه نشینی، باندبازی، لابی گری و... روبرو بودند و مدیران سینمایی هم هیچ تدبیری برای وضعیت بسیار بد زندگی و معیشتی آن ها نداشتند . نه تنها مدیران وزارت ارشاد و سازمان سینمایی که نهادهایی همچون خانه سینما هم طی سال های اخیر سینماگران را به حال خود رها کرده و چشم های خود را روی تمامی گرفتاری ها و مشکلاتی که سینماگران با آن ها در حال دست و پنجه نرم کردن هستند بستند و صدای فریاد و انتقاد هنرمندان را هم نشنیدند .

انسیه شاه حسینی کارگردان سینما نیز در این خصوص به گفت : 8 سال اخیر یک کابوس تلخ برای فرهنگ و هنر و سینمای کشور بود؛ من بارها آرزو کرده ام که ای کاش روزی از خواب بلند شوم و ببینم که این 8 سال تنها یک کابوس شوم بوده و هرگز چنین اتفاقات و نابسامانی هایی در سینمای کشور رخ نداده است ! بنده خیلی کوتاه، صریح و سرراست عرض می کنم که تنها چیزی که در این 8 سال شاهد بودیم اینکه هنرمندان انقلابی بایکوت شدند و امکان کار و فعالیت برایشان فراهم نشد .

ماشاالله شاهمرادی زاده بازیگر و کارگردان سینما نیز با انتقاد از عملکرد مدیران سازمان سینمایی متذکر شد: متأسفانه طی سال های گذشته فراماسونرها در همه حوزه ها از جمله سینما نفوذ کردند؛ در واقع آن ها هستند که برای همه امور و حوزه ها از جمله سینما خط دهی می کنند و به نوعی اداره عرصه فرهنگ و هنر در دست آن ها است و مدیران فرهنگی و هنری رسماً هیچ کاری جز آنچه فراماسونرها به آن ها دیکته می کنند نمی توانند انجام دهند . بی تردید دست هایی در کار است و برخی اشخاص عمداً می خواهند سینمای استراتژیک را به نابودی مطلق بکشانند. به همین علت است که ما در فیلم های سینمایی هیچ نشانی از ارزش ها و انسانیت نمی بینیم، هیچ اثری از نماز و مسجد و تولد و فرزندآوری و شادی در خانواده ها و... نمی بینیم و همه چیز یا به سیاهی مطلق منجر شده و یا شوخی های زننده کلامی و رفتاری جنسی !

مریم پوریامین عضو انجمن روزنامه نگاران مسلمان و منتقد سینما با انتقاد شدید از عملکرد غلط مدیران سینمایی دولت تدبیر و امید طی 8 سال گذشته اظهار داشت: مدیریت سینمایی در 8 سال اخیر نه تنها باعث رونق سینما نشده بلکه دلسردی سینماگران، دلزدگی مخاطب و تنزل مضامین فیلم ها را در پی داشته است به نحوی که محتوای آثار سینمایی به سمت ناامیدی، ناکارآمدی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و نقش مخرب دینداری در زندگی اجتماعی سوق داده شده و این اتفاقات نامبارک حاصل کار آقایان در سینما محسوب می شود !

محسن فاضلی عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران نیز در این باره اظهار داشت: وضعیت سینما در 8 سال گذشته به قدری فاجعه بار بود که ما حتی 8 فیلم ماندگار، استاندارد و شاخص را طی این سال ها به یاد نمی آوریم که با حمایت و سفارش مدیران سازمان سینمایی تولید شده باشند، متأسفانه آثار سینمایی از نظر کیفی و محتوایی در این دوران تنزل جدی را تجربه کردند و حتی در جشنواره های فیلم فجر نیز آثار شاخصی را که کیفیت استاندارد سینمایی داشته باشند مشاهده نکردیم ! متأسفانه طی این سال ها سینمای ایران در جشنواره ها و جشن های سینمایی معتبر و درجه یک جهانی هم چندان توفیقی نداشت و به جز موارد بسیار معدودی ما شاهد حضور هیچ فیلمی از سینمای کشورمان در جشنواره های معتبر دنیا نبودیم !

عبدالله علیخانی تهیه کننده سینما نیز با انتقاد شدید از عملکرد مدیران سینمایی دولت بنفش خاطرنشان کرد: در تمامی سال های پس از انقلاب تنها 2 مدیر اصلح در سینمای ایران داشتیم؛ زنده یاد سیف الله داد و جواد شمقدری؛ تنها این 2 مدیر بودند که دغدغه رشد و تعالی سینما را داشتند، فضای سینما را به خوبی می شناختند و به دلیل آنکه از دل سینمای ایران بیرون آمده بودند تمام توش و توان خود را برای بهبود وضعیت سینما به کار بستند اما سایر مدیران این کاره نبودند و جا پای امثال انوار و بهشتی گذاشتند که جزو ریل گذاران نابودی سینما و فرهنگ بودند ! مدیریت 8 سال اخیر سینما نمره قبولی نمی گیرد! این ها فرصت هایی داشتند که به درستی از آن بهره نگرفتند و به همین علت ما هیچ کار زیبا و درستی را در زمان مدیریت شان شاهد نبودیم شاهد طی این سال ها تنها کار نسبتاً قابل قبولی که صورت گرفته است سمفا باشد و به غیر از این اتفاق همه کارهای مدیران این 8 سال مانند دیگران بوده است !

محمد قهرمانی تهیه کننده سینما با انتقاد شدید از عملکرد غلط مدیران سینمایی دولت تدبیر و امید طی 8 سال گذشته اظهار داشت:اگر از دایره انصاف عبور نکنیم خروجی های سازمان سینمایی و وزارت ارشاد در عرصه هنر هفتم بر مبنای آرمان ها و اندیشه های دینی و انقلابی نبود و شاخص های ارزشی نظام و انقلاب اسلامی در آثار سینمایی 8 سال اخیر وجود نداشت و اگر احیاناً فیلم هایی در این حوزه ها تولید شد با دغدغه مندی و حمایت نهادهایی به غیر از وزارت ارشاد و سازمان سینمایی بود . متأسفانه نه تنها در سینما که در بسیاری از حوزه های فرهنگی و هنری کشور از جمله موسیقی، شعر، تئاتر و... نیز ما همین وضعیت اسفبار را شاهد بودیم و ولنگاری فرهنگی در این سال ها حرف اول و آخر را در عرصه مهم فرهنگ و هنر کشور می زد .

محسن علی اکبری تهیه کننده سینما نیز به گفت: در طول 8 سال گذشته شاهد سینمایی کاملاً خنثی بودیم؛ مدیران سینمایی در این سال ها هیچ تصمیم جدی و اثرگذاری برای سینما نگرفتند و متأسفانه ما نه در بعد سخت افزاری و نه در بعد نرم افزاری هیچ اتفاق شایسته ای را در سینمای کشور شاهد نبودیم و بالعکس دچار نوعی عقبگرد و پسرفت چشمگیر شدیم . متأسفانه سازمان سینمایی و نهادهای تابعه آن به ویژه بنیاد سینمایی فارابی در این سال ها هیچ حمایتی از آثار ارزشی و انقلابی و استراتژیک نداشتند و این جای ابهام است که چرا بنیاد سینمایی فارابی که یکی از وظایف اصلی اش حمایت از سینمای استراتژیک است در این راستا حرکت مطلوبی انجام نداده؛ نکته قابل تأمل آنجا است که این بنیاد حتی برخی حمایت های لازم را هم از تولیدات انجام نمی داد به عنوان نمونه 2 فیلم استراتژیک بنده یاسین و وکیل مدافع که طی این سال ها تولید شدند هیچ گونه حمایتی از بنیاد فارابی دریافت نکردند .

کاوه سجادی حسینی کارگردان سینما با انتقاد شدید از عملکرد غلط مدیران سینمایی دولت تدبیر و امید طی 8 سال گذشته اظهار داشت: مدیران سینمایی طی سال های اخیر تنها از دوستان شان حمایت کردند و سر سینماگران مستقل از هر نوع حمایتی بی کلاه ماند! متأسفانه حمایت ها تنها از افرادی شد که به نوعی از دوستان یا وابستگان دولت بودند و همین مسأله باعث شد تا بسیاری از فیلمسازان یا در این سال ها اصلاً نتوانند فیلم بسازند و قید سینما را بزنند یا مانند بنده تنها یک بار شرایط تولید فیلم آن هم به سختی برایشان فراهم شود . امروزه بخش اعظمی از اهالی سینما در بیکاری مفرط به سر می برند و مشکلات جدی گریبان زندگی اهالی سینما را گرفته و متأسفانه مدیران سینمایی هیچ دغدغه ای برای رفع بحران و مشکلات زندگی سینماگران ندارند و تنها نظاره گر این اتفاقات هستند؛ این در حالی است که وظیفه مدیران سینمایی تنها سیاست گذاری برای سینما نیست و آن ها موظفند به فکر معیشت سینماگران نیز باشند .

میرفرخ هاشمیان بازیگر سینما و تلویزیون نیز به گفت: مدیران سینمایی برای سینماگران در این سال ها هیچ کاری انجام نداده اند؛ آن ها فکر می کنند سینما و بودجه های بیت المال ارثیه پدری شان است و فقط به فکر منافع شخصی و درآمدزایی و جیب خودشان هستند و برایشان مهم نیست که بخش عمده ای از اهالی سینما حتی نان شب ندارند و از تأمین معاش روزانه شان عاجز هستند . مدیران سینمایی جز اینکه به میز و صندلی ها و پست و مقام های شان چسبیده اند و بودجه های میلیاردی از بیت المال را تنها بین دوستان و نزدیکان خود تقسیم می کنند هیچ کار مثبتی برای سینما و سینماگران طی 8 سال گذشته انجام نداده اند .

منوچهر مصیری کارگردان سینما با انتقاد شدید از عملکرد غلط مدیران سینمایی دولت تدبیر و امید طی 8 سال گذشته اظهار داشت: مدیران سینمایی در این سال ها هیچ توجهی به فیلمسازان پیشکسوت نداشتند، در این سال ها هیچ توجهی به ما نشد؛ مگر بنده نوعی و همکاران پیشکسوتم چند نفر هستیم؟ مگر با سابقه و تجربه ما چند نفر در سینمای ایران وجود دارند که نباید شرایط حضور و تولید فیلم جدید برایمان مهیا شود؟

محمدرضا اسلاملو کارگردان سینما نیز در گفتگو با گفت: سینمایی که مدیران در 8 سال اخیر ترویج کردند، سینمایی فشل و عاری از ارزش های ناب انقلابی و مقاومت اسلامی بود؛ هیچ اثر شاخصی در خصوص مسائل عقیدتی و ارزشی که این ملت بزرگ و شریف برای آن انقلاب کردند و ضمن تو دهانی به استکبار جهانی سال ها با تحریم و مشکلات کنار آمدند تولید نشد و این یعنی آنکه مدیران سینمایی اصلاً به این ارزش ها باور و اعتقادی ندارند. همه ما می دانیم که سینما باید یک گام جلوتر از سایر حوزه ها باشد. این آقایان مدیر کت و شلوار پوش که عاشق برگزاری جشنواره هستند و مدام به سفرهای داخلی و خارجی می روند باید از این رفتارهای شان دست بردارند و بیدار شوند و برای این انقلاب و ملت شریف ایران اسلامی در سینما گام مثبتی بردارند.

سیدسعید سیدزاده تهیه کننده سینما با انتقاد شدید از عملکرد غلط مدیران سینمایی دولت تدبیر و امید طی 8 سال گذشته اظهار داشت: نفوذی های قسم خورده ای که ما می دانیم ریشه شان از کجاست و در داخل چه آدم هایی این نقش را بازی کردند اجازه ندادند ما سینمایی در تراز انقلاب اسلامی داشته باشیم؛ آن ها این شرایط را ایجاد کردند که ما به اینجا برسیم آن ها نگذاشتند دغدغه های امام (ره) و رهبری در حوزه فرهنگ و هنر محقق شود و همه امید ما این است که روزی جلوی این نفوذی ها به صورت جدی گرفته شود و ما دیگر شاهد جولان دادن آن ها در هیچ حوزه ای از جمله حوزه مهم فرهنگ و هنر نباشیم. دولت تدبیر و امید مگر به شعارهایش عمل کرد که توقع داشته باشیم در عرصه فرهنگ عملی مثبت داشته باشد؟ این ها از روز اول اصلاً در عرصه فرهنگ قدم برنداشتند و فرهنگ و هنر هرگز در اولویت های شان نبود.

حسن کلامی تهیه کننده سینما نیز به گفت: سینما طی چند سال اخیر مأمنی برای حضور دلالان شد البته متأسفانه ما در بسیاری بخش های جامعه طی این سال ها شاهد ظهور دلالان بودیم اما در سینما اوضاع به مراتب فاجعه بارتر بود و بسیاری پول های مشکوک توسط آدم های غیرسینمایی و عجیب وارد سینما شد که جز ضربه زدن بر پیکره فرهنگ و هنر کشور، به حاشیه راندن تهیه کنندگان قدیمی و گران کردن سینما هیچ دستاوردی نداشت. سینما در سال های اخیر نتوانست هیچ دستاورد قابل اعتنایی در حوزه فرهنگی و هنری کشور داشته باشد. متأسفانه در این سال ها ما شاهد گران شدن سینما، عدم استقبال مردم، بیکاری و خانه نشینی بخش اعظمی از هنرمندان و... بودیم.

سیدهادی محقق کارگردان سینما با انتقاد شدید از عملکرد غلط مدیران سینمایی دولت تدبیر و امید طی 8 سال گذشته اظهار داشت: بهترین تعبیری که می توانیم از وضعیت سینما طی 8 سال گذشته داشته باشیم این است که بگوییم سینمای ایران طی سال های اخیر مرتب در حال درجا زدن بود و هیچ اتفاق نو، دستاورد مثبت و رو به جلویی را در این سال ها شاهد نبودیم. فیلم هایی که در این سال ها تولید شدند هیچ اتفاق مبارکی در سینما محسوب نمی شوند؛ ما باید بدانیم اگر برخی فیلم ها طی این سال ها مورد توجه برخی منتقدان، اهالی رسانه و یا مردم قرار گرفتند به دلیل آن بوده که ما به حداقل ها بسنده کرده ایم و این افراد آنقدر کارهای ضعیف دیده اند که وقتی یک کار معمولی یا متوسط می بینند دچار شگفتی می شوند!

سهیل سلیمی کارگردان سینما نیز تصریح کرد: هرآنچه دولت تدبیر و امید در 8 سال گذشته ارائه کرد تابلوی تمام نمایی از یأس و ناامیدی بود و متأسفانه نه تنها در حوزه فرهنگ و هنر که در تمامی بخش ها و حوزه ها ما شاهد نقصان و خسران فراوانی بودیم به نحوی که هیچ دستاورد مثبت و نقطه عطفی در کارنامه مدیران این دولت دیده نمی شود. در حوزه فرهنگ و هنر، سیاست، اقتصاد و... ما شاهد بحران و فجایع جدی در این سال ها بودیم که موجی از انتقادات را در بین آحاد افراد جامعه به وجود آورد.

رضا برجی مستندساز برجسته کشور با انتقاد شدید از عملکرد غلط مدیران سینمایی دولت تدبیر و امید طی 8 سال گذشته اظهار داشت: طی 8 سال گذشته حوزه فرهنگ و هنر بالاخص سینما مانند ساختمان پلاسکو آتش گرفت و ویران شد؛ همه این اتفاقات از ندانم کاری های مدیرانی بود که برای اداره این حوزه بسیار مهم هیچ تخصص و مهارتی نداشتند و اقدامات شان تنها باعث تخریب سینمای کشور شد و حالا مشخص نیست کسی می تواند پیدا شود که این سینمای ویرانه را از نو بسازد یا خیر!؟ سینمای ما طی این سال ها از دنیا بسیار عقب افتاد به نحوی که ما هیچ اثر قابل تأمل و درخشانی برای عرضه به بازارهای بین المللی نداشتیم. مدیرانی که در دهه ها قبل سیر می کردند باعث شدند تا سینمای ایران به عنوان یک رسانه بسیار مهم و تأثیرگذار به شدت از هم ترازان خود عقب بیفتد که این اتفاق بسیار تلخ و ناراحت کننده است .

ابراهیم اصغری تهیه کننده سینما نیز متذکر شد: عملکرد دولت تدبیر و امید در اغلب حوزه ها قابل دفاع نیست به ویژه بخش های فرهنگی و اقتصادی در این دولت به نابودی کشیده شد و به تبع آن سینما هم از این ویرانی و مشکلات در امان نماند و ما شاهد اوضاع بسیار متأثرکننده و اسفباری در این حوزه بسیار مهم بودیم. سینما نیازمند مدیری انقلابی است؛ ما نیاز به یک همت انقلابی توسط افرادی دغدغه مند و متعهد داریم تا شاید به این وسیله کمی اوضاع و احوال فرهنگی و هنری کشور از این ویران سرایی که برایش ایجاد شده بهتر شود!

امیرمحمد زند بازیگر سینما و تلویزیون نیز خاطرنشان کرد: بیلان تولیدات سینمایی طی سال های اخیر خود گواه بی عدالتی در حوزه فرهنگی و هنری کشور است؛ کافی است نیم نگاهی به این بیلان بیندازیم به خوبی متوجه می شویم که کلاً چند فیلم در سینما تولید شده، چه تعداد از افراد خودی مشغول کار و فعالیت بوده اند و در عوض چندین هزار نفر هم بیکار و خانه نشین در به در پی کار برای تأمین معاش روزانه شان به این سو و آن سو دویده اند و در نهایت چیزی دستگیرشان نشده است! من بسیار متأسفم که باید عنوان کنم در همین حوزه بازیگری در سینما طی سال های اخیر شاید تنها یک گروه 50 نفره بوده اند که از این فیلم به آن فیلم رفته اند، دستمزدهای نجومی و خارج از عرف دریافت کرده اند و مابقی بازیگران بیکار بوده اند.

پیمان عباسی فیلمنامه نویس مطرح کشور با انتقاد شدید از عملکرد غلط مدیران سینمایی دولت تدبیر و امید طی 8 سال گذشته اظهار داشت: طی 8 سال گذشته سینمای کشور با فاجعه مدیریتی مواجه شد؛ وضعیت سینما طی این سال ها اصلاً خوب نبود و ما نه مدیرانی داشتیم که در مواقع بحرانی بتوانند تدبیری عاقلانه برای رفع معضلات سینما و سینماگران داشته باشند و نه حضور مدیرانی را شاهد بودیم که بتوانند با خلاقیت و دغدغه مندی اوضاع هنرهفتم را کمی بهتر کنند. برگزاری جشنواره فجر در بحران کرونا نشانگر بی اهمیت بودن وضعیت بد معیشتی هنرمندان برای مدیران است! یک نفر نیست از آقایان سوأل کند در این روزهای تلخ کدام جشن و جشنواره؟ شما دنبال چه چیزی در سینما می گردید؟ چرا این همه پول بیت المال را برای برگزاری رویدادی صرف می کنید که اصلاً نمی تواند به شکل و روال عادی هر ساله اش برگزار شود؟

لینک خبر :‌ هشدار نیوز
بد نیست که عزیزان تصمیم گیرنده برای افزایش قیمت بلیت و دوستان وزارت ارشاد و سازمان سینمایی بگویند که با توجه به وضعیت اقتصادی جامعه و جایگزین های فراوانی که برای سینما رفتن وجود دارد، افزایش قیمت بلیت سینماها با کدام تفکری انجام شده است؟!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۶

گروه فرهنگی: چند روز پیش خبری منتشر شد مبنی بر اینکه شرکت سینماهای زنجیره ای ای.ام.سی در تاریخ 20 اوت بنا دارد درهای بیش از 100 سینمای خود را به روی مردم آمریکا باز کند. اما قسمت جالب ماجرا قیمت بلیت های در نظر گرفته شده برای مخاطبین است. این شرکت اعلام کرده که تماشاگران می توانند با پرداخت تنها 15 سنت که قیمت بلیت در سال 1920 میلادی است به تماشای فیلم های مختلف بنشینند. پس از این روز نیز با توجه به ضرر هنگفت مالی و شرایط فعلی سینماها، قیمت بلیت ها به همان نرخ سابق یعنی تنها پنج دلار انجام خواهد شد.

به گزارش بولتن نیوز، این ماجرا و تصمیم منطقی را مقایسه بکنید با تصمیم متولیان سینمای ایران برای افزایش قیمت بلیت ها برای سال جدید. طبق تصمیم اتخاذ شده با آغاز اکران نوروزی سینماها قیمت بلیت ها 30 هزار تومان خواهد شد. افزایش قیمتی که به نظر می رسد اساسا با چشمان بسته گرفته شده و با واقعیت های روز جامعه ایران بسیار فاصله دارد. در شرایطی که مردم با حداقل قیمت و حتی رایگان امکان دسترسی به بهترین فیلم و سریال های روز جهان را دارند و یا حتی با پرداخت اشتراکی حدودا 60 هزار تومانی برای سامانه های وی او دی داخلی به تعداد زیادی از آثار روز جهان و ایران دست پیدا می کنند.

این تصمیم اشتباه هنگامی عجیب تر می شود که اظهار نظر یکی از تهیه کنندگان سینما را می خوانیم که گفته اگر قرار است سینما سودآور باشد، باید قیمت بلیت ها 100 هزار تومان باشد و قیمت 30 هزار تومانی به کارشان نمی آید و هزینه هایشان را جبران نمی کند. اینکه اگر سینما در شرایط فعلی سودآور نیست چرا این فرد و سایر هم صنفانش در سینما فعالیت می کنند، امری است که به جای خود قابل پرداختن است اما همین اظهارنظر نشان می دهد چقدر فضای فکری و اقتصادی بخشی از اهالی سینمای ایران که بیشترین تاثیر را در تولید آثار دارند، با واقعیت های جامعه ما فاصله دارد.

بد نیست که عزیزان تصمیم گیرنده برای افزایش قیمت بلیت و دوستان وزارت ارشاد و سازمان سینمایی بگویند که با توجه به وضعیت اقتصادی جامعه و جایگزین های فراوانی که برای سینما رفتن وجود دارد، افزایش قیمت بلیت سینماها با کدام تفکری انجام شده است؟! اگر بخواهیم الگوهای جهانی را مدنظر قرار دهیم قاعدتا قیمت بلیت ها اگر بنا نبود پایین تر بیاید، باید حداقل ثابت می ماند تا مخاطبان سینمارو از این چیزی که شاهد هستیم، کمتر نشوند. جایگزین آن افزایش قیمت هم میتوانست حمایت از تولید کنندگان آثار باشد اما مانند سایر تصمیم هایی که این روزها بدون دیده شدن وضعیت مردم گرفته می شود، باز هم یک کار اشتباه در حال رخ دادن است که قطعا نه تنها به نفع سینمای ایران نخواهد بود، بلکه همان میزان مخاطب اندکی که برای سینما باقی مانده نیز با کاهشی مجددد رو به رو خواهد شد.

لینک خبر :‌ بولتن نیوز
نتایج داوری دومین دوره جشنواره چلچراغ آسمانی اعلام شد. در مجموع 16 نفر در بخش های عمومی، ویژه و توزیع برگزیده شدند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، در دومین جشنواره چلچراغ آسمانی که با همت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، 531 نفر از 19 استان شرکت کردند که از مجموع یک هزار و 436 اثری که در سه بخش عمومی، ویژه و توزیع با یکدیگر به رقابت پرداختند، در مجموع 16 نفر در بخش های مختلف برگزیده شدند که نتایج داوری ها به شرح ذیل از سوی دبیرخانه جشنواره اعلام شده است:

رتبه های برتر

محمد کاظم رحیمی، در بخش توزیع برای نرم افزار تلفن همراه ماهک
مؤسسه مهار رسانه، در بخش تولید و توزیع برای نرم افزار تلفن همراه قصه های قرآنی برای کودکان
سید هادی موسوی، در بخش توزیع برای صفحات و کانال های آیه گرافی
علیرضا خوشکام، در بخش تولید عمومی برای انیمیشن یاعلی
محمد ابوالحسنی، در بخش تولید و توزیع برای مجموعه انمیشن های قرآنی دیرین دیرین
جایزه بهترین اثر در بخش تولید عمومی را باتوجه به داوری شرکت کنندگان محمد مهدی فکریان برای فیلم کوتاه اطعام غدیر

آثار شایسته تقدیر در بخش تولید عمومی

مرکز قرآن و عترت سازمان بسیج دانشجویی، برای مستند کوتاه 63 ساعت در 24 ساعت
محمد حاجی مقصودی برای موشن گرافیک حالا چی می شد نماز رو فارسی می خوندیم و مستند کوتاه بهترین دوست
سجاد اسحاقیان درچه برای قطعه موسیقایی فرمانده
سجاد هاشمیان برای قطعه موسیقایی ایران نازنین
علی البرزی برای پادکست صدای مخفی (راننده خوب)
ابوالفضل نصیری برای قطعه موسیقایی لااله الا الله
محمد رضایی برای مستند کوتاه زمان بعید
ایوب حیدری برای پادکست نهج البلاغه
امیر اسماعیلی برای موشن گرافیک نماز و اسرار تربیتی آن
و مریم سربرزگر برای کلیپ کامنت مهربان ترین نامه به جوان

همچنین در بخش تولید ویژه داوری انجام نشده و افراد انتخاب شده در کارگاه های تولیدی اقدام به تولید اثر کردند که آثار بخش عمومی و بخش ویژه این جشنواره هم زمان با ماه مبارک رمضان در فضاهای مختلف مورد انتشار قرار خواهند گرفت.

شایان ذکر است این جشنواره به منظور رعایت دستورالعمل های بهداشتی اختتامیه مستقل نداشته و اختتامیه دومین جشنواره چلچراغ آسمانی در قالب اختتامیه جشنواره های آیات شنبه 23 اسفند 1399 در محل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد که باتوجه به محدودیت حضور تنها از 5 نفر از برگزیدگان این جشنواره به شکل حضوری تقدیر به عمل آمد.

دومین جشنواره چلچراغ آسمانی ویژه تولید و توزیع محصولات هنری – رسانه ای با محتوای قرآن و عترت به همت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و توسط مؤسسه خانواده عقیق برگزار شده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
حجت الاسلام و المسلمین امیر ارزانی با اشاره به جان فشانی رزمندگان دفاع مقدس در طول هشت سال جنگ تحمیلی گفت: روز پاسدار و جانباز یادگاری از نسل مسجدی و انقلابی است.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین امیر ارزانی در گفت وگو با ستاد ارتباطات رسانه ای (فهما)، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه طی سخنانی به جایگاه امام حسین(ع)، امام سجاد(ع) و حضرت ابوالفضل(ع) نزد شیعیان و به ویژه مردم ایران اسلامی اشاره کرد و گفت: ارادت به آستان این بزرگواران به اندازه ای است که همه ساله خیل عظیمی از مردم در ماه شعبان المعظم با برگزاری مراسم مختلف این ایام خجسته را جشن می گیرند؛ هرچند که در سال جاری به سبب شیوع ویروس منحوس کرونا برگزاری این سلسله مراسم ها به حداقل رسید اما بهره برداری از بستر فضای مجازی به جهت نشر معارف سیدالشهدا(ع)، سیدالساجدین و علمدار کربلا تبلور ویژه ای یافته و از سوی دیگر برخی مراسم به صورت محدود با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار شد.

وی در ادامه به رشادت های امام حسین(ع) و حضرت عباس(ع) در واقعه کربلا اشاره کرد و گفت: بسیاری از اتفاقاتی که در دوران معاصر و به طور خاص هنگامه انقلاب اسلامی به وقوع پیوست برگرفته از فرهنگ عاشورایی بود و به سبب همین جایگاه رفیع بود که در تقویم رسمی کشور سالروز ولادت سیدالشهدا(ع) به نام روز پاسدار و ولادت باب الحوائج(ع) به عنوان روز جانباز نامگذاری شد تا همواره در اذهان مردم این ایام مبارک یادآور جایگاه فرهنگ ایثار و شهادت باشد.

وی در بخش دیگری از مباحث خود با اشاره به دلاوری های رزمندگان در طول هشت سال جنگ تحمیلی و مقابله با دشمن بعثی گفت: بسیاری از جوانان این مرز و بوم در جبهه حق علیه باطل به شهادت رسیدند یا جانباز شدند، این دلاورمردان با تاسی به امام حسین(ع) و برادر بزرگوارش حضرت عباس(ع) با دست خالی در جبهه های نبرد ظاهر شده و شجاعانه در دفاع از این مرز و بوم ایستادگی کردند و عاشورایی دیگر را رقم زدند.

حجت الاسلام و المسلمین امیر ارزانی در ادامه به فرازهایی از بیانات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در وصف جایگاه جانبازان اشاره کرد و گفت: معظم له در بخشی از سخنان خود خطاب به جانبازان عنوان می کنند: شما جانبازان، مجاهدان فداکار و شهیدان زنده اید. چشم و دل شما با پاداش الهی روشن خواهد شد ؛ همچنین ایشان در فرازی دیگر از بیانات خود در مورد جانبازان می فرمایند: جانبازان عزیز ارزنده ترین یادگاریهای دوران حماسه ی دفاع مقدس هستند. امروز، جانبازان نمونه های بزرگ افتخار و شجاعت و فداکاری و یادگارهای دوران حماسه اند ، با توجه به این جایگاه امروز وظیفه ماست که در راستای گرامیداشت مقام شامخ جانبازان از هیچ تلاشی فروگذاری نکنیم.

مشاور رئیس و مدیرکل هماهنگی امور ستادی، روابط عمومی و بین الملل ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، با بیان اینکه رنگ خدا همیشه جاودان و ماندگار است، افزود: خداوند در قرآن کریم می فرماید: صِبْغَةَ اللَّهِ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ صِبْغَةً ، شهدا و جانبازان مصداق بارزی از این آیه هستند که رنگ خدایی را در ساحات مختلف حیات خود جاری و ساری کردند و الگویی برای نسل های بعد شدند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه زنده نگاه داشتن فرهنگ ایثار و شهادت از جمله مهمترین فعالیت های ستاد فهما به شمار می رود، تصریح کرد: در این راستا طرح ملی سه شنبه های تکریم در سراسر کشور برگزار شد و طی 19 جلسه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با خانواده شهدا و ایثارگران در نقاط مختلف کشور و در بستر فضای مجازی دیدار و گفت وگو کرد، همچنین این طرح با مشارکت بچه های مسجد در سراسر کشور به حدود 35 هزار تکریم رسید که در روزهای کرونایی رقمی قابل توجه است که به یُمن بهره برداری از فضای مجازی میسر شد.

حجت الاسلام و المسلمین امیر ارزانی اظهار کرد: شهدا و جانبازان، برخاسته از مسجد و فعالیت های مسجدی بودند که این چنین با توسل به سرداران کربلا، یکه تاز وارد جبهه های نبرد شدند و جنگیدند؛ امروز نیز بچه های مسجد ادامه دهنده همان مسیر و آرمان ها هستند؛ امروز شکل این مبارزه متفاوت شده وعرصه جنگ نرم میدان جولان فرهنگ بیگانه شده است. در این میان اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد به مثابه افسران جنگ نرم با تولید محتوای دین مدارانه قدرتمند در این عرصه حضور یافته و منشا اثر شدند.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه امروز در جامعه جهانی فضای مجازی حرف اول را می زند، افزود: بهره برداری صحیح و به موقع از این ظرفیت، امکان انتقال پیام و فرهنگ را می دهد؛ در این راستا ستاد فهما با راه اندازی سامانه بچه های مسجد و عضویت 26 هزار کانون فرهنگی هنری در صدد آن است که مفاهیم و مولفه های فرهنگی دینی را از این کانال با بچه های مسجد در سراسر جهان به اشتراک بگذارد.

حجت الاسلام و المسلمین ارزانی با بیان اینکه سامانه بچه های مسجد یک فرصت ویژه برای نسل جوان به منظور ترویج معارف اسلامی است، افزود: ستاد فهما به منظور گسترش هرچه بیشتر تعامل میان اعضای کانون های فرهنگی هنری و همچنین ارتباط میان فعالان مسجدی در سراسر جهان اقدامات مختلفی را در بستر فضای مجازی تدارک دیده است که از جمله آنها می توان به ارایه و تولید آثارچند زبانه در رشته هایی نظیر سرود، نماهنگ و همچنین پویش در فضای مجازی کرد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تابناک-مراسم توزیع 700 بسته معیشتی در قالب طرح تبرکات مهدوی از محل عواید موقوفات، صبح امروز، 26 اسفندماه در جوار امامزاده سیدمظفر(ع) بندرعباس برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۶

به گزارش خبرنگار تابناک،اقدام بسیار آبرومندانه ای در ایام کرونا صورت گرفت که کشور ما را در سطح جهان در تراز بالاتری قرار داد و آن نیز حضور همدلانه و مشارکت همه جانبه ملت عزیز ایران در حمایت از نیازمندان بود که موجب افتخار کشور اسلامی ماست.

مردم ما قبل از شیوع ویروس کرونا نیز هرساله اقدامات خوبی در آستانه سال نو برای کمک به نیازمندان انجام می دادند تا شادی های خود را در میان مستمندان تقسیم کنند، امسال نیز در استمرار فرمایشات رهبر فرزانه انقلاب(مدظله العالی) اقدام بزرگ رزمایش همدلی و مواسات صورت گرفت و همه دستگاه های اجرایی به آن ورود کردند.

اداره کل اوقاف هرمزگان بنا بر ماهیت اصلی کار خود که حمایت از مردم، نیازمندان و بخش های مختلف آسیب پذیر در طول تاریخ بوده است، از ابتدای شیوع ویروس کرونا تا امروز بیش از 30 هزار بسته معیشتی را بین نیازمندان استان توزیع کرده که کار بسیار ارزشمندی است.

امروز نیز شاهد توزیع 700 بسته معیشتی دیگر در آستانه سال نو، توسط این نهاد هستیم.

اداره کل اوقاف همچنین طرح آرامش بهاری را هرساله در ایام نوروز در دست اجرا دارد و کارهای اجتماعی و حمایتی خوبی را در کنار کارهای فرهنگی در بقاع متبرکه انجام می دهد که طرح بسیار ارزشمند و البته موفقی است.

از همه فعالان فرهنگی تقاضا می کنم این طرح را همراهی کنند و از مردم عزیز می خواهم که در بهار امسال، آرامش خود را در کنار بقاع متبرکه جستجو کرده و مسافرت های عمومی شان را کم کنند.

مقام معظم رهبری(مدظله العالی) فرمودند که امسال در خانه می نشینم و این پیامی بود که به همه ما صادر شد تا از ایشان پیروی کرده و این بلیه را از خود دور کنیم.

از اقدامات خوب دیگر اوقاف برگزاری جشنواره فرهنگی وقف است و از جوانان، نوجوانان و فعالان فرهنگی دعوت می کنم با حضور مؤثر و ارسال آثار خود به این جشنواره، مقدمات امر را برای برگزاری هفته وقف فراهم کنند و وقف را به عنوان یک فرهنگ به درون جامعه ببرند.

امسال حرکت امیدبخشی توسط مردم استان صورت گرفته و آن نیز افزایش وقف های جدید بوده است.

به مردم عزیز هرمزگان توصیه می کنم که اگر می خواهند پرونده اعمال خیر خود را باز نگه دارند، وقف را به عنوان یک عمل خیر و باقیات الصالحات در دستور کار خود قرار دهند. اگر افراد به صورت انفرادی این امکان را ندارند در قالب وقف های مشارکتی برای خدمت به نیازهای جامعه اقدام کنند و افق فکر خود را در حوزه موقوفات، افزایش دهند.

لینک خبر :‌ تابناک هرمزگان
پیشکسوت نقاشی مشهد و خراسان رضوی معتقد است تنگناهای معیشتی مضیقه های زیادی برای هنرمندان ایجاد کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : خبرگزاری تسنیم

به گزارش قدس آنلاین ، حسین طالبی اظهار داشت: همه ساله در مردادماه، نمایشگاهی به یاد استاد فقیدم برگزار می کنم و در سال 99 نیز با رعایت پروتکل های بهداشتی این کار را انجام دادم.

وی افزود: ورکشاپ های ماهانه ما نیز به طور منظم برگزار شد و در آخرین مرحله آن که به میزبانی روستای کنگ بود، حدود 95 هنرمند آثارشان را به نمایش گذاشتند.

این نقاش پیشکسوت مشهدی با بیان اینکه تنها برگزارکننده ورکشاپ در حال حاضر خودش است، گفت: چند گروه دیگر در سال های اخیر برای انجام این کار اقدام کرده اند اما استقبال خوبی از آنها صورت نگرفت اما در حال برنامه ریزی برای اجرای بیست و هفتمین ورکشاپ سال 99 هستیم.

طالبی توسعه هنر نقاشی را نیازمند حمایت بیشتر مسئولین استانی دانست و اظهار داشت: 4 سال قبل جلسه دیدار و گفت وگویی میان استاندار وقت خراسان رضوی و هنرمندان برگزار شد و رشیدیان پای درد و دل ما نشست؛ مطالبی را به عنوان پیشکسوت با او مطرح کردم و مقرر شد تا به مسائل معیشتی هنرمندان رسیدگی بیشتری شود اما این اتفاق نیفتاد.

وی با بیان اینکه استقبال از نقاشی ایرانی در کشورهای دیگر نیز بسیار خوب است، افزود: علاوه بر تدریسی که طی این سال ها در مراکز مختلف داشته ام و در چندین جشنواره و مسابقه هنری نیز به عنوان داور حاضر بوده ام؛ در نمایشگاه های خارجی که در کشورهایی مانند پاکستان، بلغارستان، ترکمنستان و ترکیه حضور داشته ام، از نزدیک شاهد استقبال گسترده مردم از هنر ایرانی بوده ام.

این نقاش پیشکسوت مشهدی با بیان اینکه تشویق جوانان به سوی فراگرفتن هنر تنها با معرفی آن میسر است، گفت: دولت متاسفانه کمتر به وضعیت زندگی و کاری هنرمندان رسیدگی می کند و همچنین تبلیغات لازم در صداوسیما باید قوی تر و جذاب تر باشد تا نسل جدید و جوانان بیش از پیش به آموختن هنر ترغیب شوند.

منبع: تسنیم

انتهای خبر/

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
حجت الاسلام علی مهرابی روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: تبرکات مهدوی، نسیم انتظار و آرامش بهاری سه عنوان برنامه ای است که همزمان با ماه شعبان و آغاز سال جدید برای اجرا در مساجد و بقاع...
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۷ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی

حجت الاسلام علی مهرابی روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: تبرکات مهدوی، نسیم انتظار و آرامش بهاری سه عنوان برنامه ای است که همزمان با ماه شعبان و آغاز سال جدید برای اجرا در مساجد و بقاع متبرکه استان در نظر گرفته شده است.

وی تصریح کرد: چگونگی اجرای این برنامه ها در بقاع متبرکه به رنگ بندی اعلام شده از سوی ستاد مقابله با کرونا بستگی دارد و در صورت تداوم وضعیت زرد در شهرستان های شهرکرد، بروجن، فارسان، اردل، کیار، کوهرنگ، لردگان، بن و خانمیرزا، جشن ها و برنامه های مذهبی شعبانیه با رعایت تمامی دستورالعمل های بهداشتی اجرایی خواهد شد.

مهرابی به شرایط نارنجی شهرستان سامان نیز اشاره کرد و گفت: بقاع متبرکه این شهرستان در ایام نوروز و اعیاد شعبانیه به صورت مجازی خدمات فرهنگی را به زائران ارائه می دهند و از مردم درخواست می شود تا زمان بهبود شرایط و پایان وضعیت پُر خطر، از مراجعه به بقاع خودداری کنند.

وی زمان نزدیک به تحویل سال جدید و پس از آن را اوج مراجعه مردم به بقاع متبرکه دانست و افزود: برنامه هایی همچون قرائت قرآن، سخنرانی، پخش دعای تحویل سال و پیام نوروزی مقام معظم رهبری با عنوان آرامش بهاری در این ساعات اجرا می شود و سعی خواهد شد با مدیریت صحیح برنامه ها از ایجاد تجمع در بقاع متبرکه جلوگیری شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری در خصوص نحوه برگزاری آیین "چراغ بران" در امامزاده حلیمه و حکیمه خاتون شهرکرد و حضور مردم در آرامستان های حاشیه امامزادگان نیز گفت: برای حضور مردم و استفاده آنان از فضای معنوی بقاع و برگزاری آیین ها و رسوم مربوط به تحویل سال تدابیر لازم اندیشیده می شود تا در شرایط کرونایی مشکلی برای سلامت جامعه به وجود نیاید.

مهرابی به آغاز اجرای برنامه تبرکات مهدوی از ابتدای ماه شعبان اشاره و تصریح کرد: این برنامه تا 15 فروردین ادامه خواهد داشت و در مدت اجرای آن، درآمد حاصله از موقوفات و همچنین کمک های اهدایی خیران به صورت کمک هزینه جهیزیه، بسته های معیشتی و هزینه های داور و درمان در اختیار نیازمندان شناسایی شده قرار می گیرد.

وی افزود: همزمان با نیمه شعبان و به نیت سلامتی حضرت مهدی (عج) پویش یک قربانی در هر امامزاده اجرا می شود و توزیع غذای متبرک شده میان بیماران کرونایی و کادر درمان و همچنین تجلیل از پرستاران و مدافعان سلامت از دیگر برنامه های در نظر گرفته شده برای اجرا در این روز است.
به گزارش ایرنا، در چهارمحال و بختیاری 101 امامزاده به ثبت رسیده است.

لینک خبر :‌ در حاشیه
معاون فرهنگی اجتماعی اداره کل اوقاف استان تهران با اشاره به اینکه امسال بقاع متبرکه با رعایت نکات بهداشتی میزبان زائران است، از ممنوعیت انجام عملیات عمرانی در امامزاده های استان تهران همزمان با ایام نورز 1400 خبر داد.

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، امسال با وجود شیوع کرونا ، امامزاده های استان تهران با رعایت نکات بهداشتی به روی زائران باز است و مردم می توانند در ایام نوروز به بقاع متبرکه مشرف شوند. البته در صورتی که ستاد کرونا دستورالعمل جدیدی ابلاغ کند، آستان های مقدس امامزادگان نیز آن را اجرایی خواهند کرد.

حجت الاسلام سیدهاشم حسینی، معاون فرهنگی اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان تهران در گفت وگو با فارس با بیان اینکه امسال در ایام نوروز امامزاده ها پذیرای زائران هستند، گفت: با توجه به باز بودن درهای بقاع متبرکه و حضور مردم، عملیات عمرانی در امامزاده های استان تهران ممنوع است و در هیچ کدام از امامزاده ها اقدامات عمرانی نباید انجام شود.

به گزارش فارس، امامزاده های استان تهران امسال که در کشور شیوع کرونا موجب خسارات زیادی به مردم شد، برای کمک به نیازمندان و حتی تهیه و تولید ماسک اقدام کردند و برخی نیز از فرصت تعطیلی بقاع متبرکه در اوایل سال جاری برای ساخت و ساز و عملیات عمرانی استفاده کردند که امسال با توجه به اینکه امامزاده های میزبان زائران هستند، انجام عملیات عمرانی ممنوع است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مدیرکل هماهنگی امور استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: 13درصد از بودجه فرهنگی کشور متعلق به ارشاد است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : خبرگزاری فارس

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان, غیاثی با بیان اینکه زمان مدیریت و خدمت به سرعت در حال رد شدن است، گفت: باید تلاش کنیم در دوره مسولیت خود خدمت گذار خوبی باشیم.
وی با اشاره به اینکه در سه سال گذشته فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدامات خوبی در حوزه های مختلف توسط ارشاد انجام شده است، گفت: در این مدت حوزه فرهنگ به لحاظ اعتباری مشکل داشت اما با وجود محدودیت ها اقدامات خوبی انجام شد.

مدیرکل امور استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امیدواریم در آینده با حل شدن مشکل اعتبارات توجه بیشتری به این امر شود و انتظاراتی که اصحاب فرهنگ و هنر از بودجه دارند محقق شود.
وی با اشاره به اینکه 13 درصد از بودجه فرهنگی کشور متعلق به ارشاد است، گفت: بقیه به سایر دستگاه های فرهنگی اختصاص می یابد.
غیاثی همچنین از شیوع ویروس کرونا بر جلوگیری از تجمعات اشاره کرد و گفت: با وجود این مشکلات و مصایبی که پیش آمد برکات بسیاری را هم شاهد بودیم و این باعث شد که برنامه های مختلفی در سطح ملی با استفاده از ظرفیت مجازی اجرایی شد.

وی با تأکید بر ریل گذاری در حوزه فرهنگ و هنر گفت: امیدواریم بتوانیم در این شرایط یک ریل گذاری مناسب داشته باشیم و با پیگیری مناسب به موازات فضای حقیقی از فضای مجازی هم به نحو احسن استفاده کنیم.

مدیرکل امور استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به سوابق مدیریتی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در کتابخانه های عمومی اشاره کرد و گفت: در این بازه زمانی زنجان به عنوان نخستین استان در بحث خیرین کتابخانه ساز وارد عمل شد و الگوی سایر استان ها شد.

غیاثی همچنین به موضوع پیگیری اعتبارات استانی از محل سفر وزیر ارشاد به استان ها تاکید کرد و گفت: زنجان در این حوزه باید تلاش بیشتری کند.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
زاهدان- ایرنا- رییس سازمان بسیج رسانه سیستان وبلوچستان گفت: صادق شهرکی خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما استان موفق به کسب رتبه دوم در جشنواره ملی ابوذر شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۶ سایت های دیگر : در حاشیه خبرگزاری صدا و سیما بسیج

یوسف علی بیگی روز سه شنبه در حاشیه مراسم اختتامیه جشنواره ملی ابوذر اظهارداشت: در این مراسم که معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرمانده سپاه محمد رسول الله تهران، رییس بسیج رسانه کشور و جمعی از فعالان رسانه حضور داشتند برگزیدگان کشوری این جشنواره معرفی و تجلیل شدند.

وی افزود: با نظر هیات داوران صادق شهرکی خبرنگار خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان با یادداشتی با عنوان از محفل تقوا تا قافله ایثار موفق به کسب مقام دوم در بخش یادداشت و مقاله شد.

رییس سازمان بسیج رسانه سیستان وبلوچستان با اشاره به اینکه آثار نفرات برتر جشنواره رسانه ای ابوذر برای شرکت در ششمین جشنواره ملی ابوذر ارسال شده بود افزود: یادداشت از محفل تقوا تا قافله ایثار به رشادت های سبزپوشان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حفظ آرامش مرزهای استان پرداخته بود.

وی خاطرنشان کرد: لازم به ذکر است که سال گذشته هم صادق شهرکی با یادداشت لبخند تولید در بخش اقتصاد مقاومتی و رونق تولید شایسته تقدیر شد.

علی بیگ تصریح کرد: ششمین جشنواره سراسری رسانه ای ابوذر با هدف شناسایی نخبگان رسانه ای، توانمندسازی خبرنگاران، ارتقا دانش و سواد رسانه ای، تقویت روحیه خودباوری، ایجاد هم افزایی و ارتباط بیشتر بین اصحاب رسانه برگزار شد.

به گزارش ایرنا مراسم اختتامیه جشنواره ملی ابوذر ظهر امروز به صورت ویدیو کنفرانس و در فضای مجازی همزمان با سراسر کشور در سیستان و بلوچستان هم برگزار شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
در زمان اپیدمی کرونا هر علامتی، علامت کرونا است

قرنطینۀ کرونا مثبت ها در نقاهتگاه ها

مردم پنج شنبه آخر سال از حضور در آرامستان ها خودداری کنند
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۶

فردای کرمان - گروه فرهنگ وهنر: استاندار کرمان در پاسخ به فردای کرمان با بیان این که جشنواره موسیقی نواحی برند کرمان است، گفت که تمام تلاش خود را برای ماندن این جشنواره در استان کرمان به کار خواهد بست.

زینی وند همچنین گفت که بعد از تعطیلات نوروز با وزیر ارشاد دیدار خواهد کرد و تلاش می کند تا جشنواره موسیقی نواحی که به گفته ی او یک برند برای استان است در کرمان ماندگار شود.

با وجود این که کرمان بنیان گذار جشنواره موسیقی نواحی است و طی 13 سال گذشته برای برگزاری هرچه بهتر این جشنواره تمام تلاش خود را به کار گرفته اما همواره بحث انتقال این جشنواره از کرمان به استان های دیگر از سوی وزارت ارشاد مطرح شده است.

دو سال پیش و زمانی که برای چندمین بار موضوع انتقال جشنواره از کرمان مطرح شد، ورود دکتر فدائی، استاندار وقت کرمان سبب شد جشنواره باز هم در کرمان ماندگار شود. اما در آخرین روزهای سال 99 زمزمه هایی از انتقال جشنواره موسیقی نواحی از کرمان شنیده می شود.

به گزارش خبرنگار فردای کرمان، علی زینی وند 26 اسفندماه در نشست خبری که به صورت حضوری و مجازی با تعدادی از خبرنگاران استان کرمان برگزار شد در پاسخ به سوال خبرنگار فردای کرمان درخصوص پیگیری وزارت ارشاد برای انتقال جشنواره موسیقی نواحی از کرمان با وجود برگزاری 13 ساله ی این جشنواره در استان و اقدامات استاندار برای جلوگیری از این موضوع، بیان کرد: در بحث جشنواره موسیقی نواحی، آقای دکتر حسینی اتفاقا از دوستان من است چند بار هم می خواستم خدمت ایشان بروم و تلفنی هم با ایشان مفصل صحبت کردیم و قرار ملاقات هم گذاشتیم، الان هم این جا اعلام می کنم بدون محدودیت، هر امکان و اعتباری استان دارد ما برای این کار می گذاریم .

وی افزود: کسی نگفته که امکانات وجود ندارد، منتها در جشنواره موسیقی نواحی اکثر استان ها مدعی هستند، کرمان 13 سال به اسم خودش آن را ثبت کرده، سیستان و بلوچستان در کنار کرمان خیلی مدعی است. استان های زیاد دیگری نیز مدعی هستند، بالاخره استان های دیگر نخوابیدند و همه تلاش می کنند، ما هم تلاش می کنیم .

زینی وند ادامه داد: حتما من بعد از تعطیلات حضوری به وزیر ارشاد مراجعه خواهم کرد، مدیران ارشاد هم هر دو نفر فعال شوند، مطالبه ی عمومی هم است و به جد تقاضایمان این است که جشنواره موسیقی نواحی برند استان کرمان است و حتما باید اینجا تعریف شود .

وی گفت: اگر حتی به صورت ملی هم این جشنواره را از استان ببرند ما حتما یک جشنواره استانی درست می کنیم و محکم خودمان ایجاد می کنیم و این برای ارشاد اسلامی هم خوب نیست .

استاندار کرمان تاکید کرد: این برند باید در استان بماند و شاخه های آن را به استان های دیگر ببرند تا بخواهند یک برندسازی بشود و دوباره جا بیفتد، هم کلی دردسر دارد و هم برای استان هم خوب نیست، بنابراین ما تقاضای جدی مان این است که این مطلب پیگیری می کنیم . /پ

لینک خبر :‌ فردای کرمان
روستای قفر از توابع فریدن مقام شایسته تقدیر هفتمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب ایران را کسب کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۶

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، چهارشنبه 20 اسفندماه آیین اختتامیه هفتمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب ایران با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت مجازی برگزار و روستای قفر تنها نماینده استان اصفهان، مقام شایسته تقدیر این جشنواره را کسب کرد.

سیده مریم عبدالهی رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان فریدن در تشریح این خبر گفت: جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب ایران از سال 1393 آغاز شد که به لطف خدا و همت فرهنگ دوستان، شهرستان فریدن تاکنون توانسته است به عناوین مطلوبی از جمله؛ کسب عنوان روستای برگزیده توسط سفتجان در سال1394 و کسب عنوان روستای شایسته تقدیر توسط غرغن در سال 1396 دست پیدا کند. وی در ادامه به هفتمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب ایران اشاره کرد و گفت: روستاهای قفر تنها نماینده استان اصفهان توانست از بین 1900 روستای شرکت کننده و 30 استان کشور به مرحله نهایی راه یابد و در نهایت جزء 15 روستای شایسته تقدیر کشور شناخته شود.

عبدالهی در ادامه به بیان نحوه برگزاری آیین اختتامیه جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب پرداخت و گفت: مراسم اختتامیه هرساله با حضور مسوولین مربوطه به صورت حضوری برگزار می شد، اما امسال به خاطر شیوع ویروس کرونا مراسم به صورت مجازی و با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد و روستای قفر از توابع شهرستان فریدن با دریافت لوح افتخار از طرف محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان روستای شایسته تقدیر معرفی شد.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان فریدن در پایان ضمن تشکر از مجید اسدی دهیار روستای قفر گفت: امیدوارم بتوانیم با تلاش و همکاری علاقمندان به حوزه فرهنگ و کتاب، شاهد موفقیت های روز افزون برای شهرستان فریدن باشیم.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

روزنامه آرمان ملی


روزنامه اقتصاد آینده


روزنامه ثروت


روزنامه راه مردم


روزنامه رویش ملت


روزنامه شهروند


روزنامه ابتکار


روزنامه سایه


روزنامه ایران


روزنامه جهان صنعت


روزنامه حمایت