بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 17 اسفند 99
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۷ سایت های دیگر : روز نو خبرگزاری پانا یزد آگاه

معاون اول رییس جمهور با اشاره به جایگاه فرهنگی، تاریخی و تمدنی و نیز ظرفیت های طبیعی و سرمایه های انسانی استان یزد گفت: استان یزد می تواند به یکی از کانون های مهم توسعه ایران تبدیل شود و علاوه بر توسعه خود، رونق اقتصادی در کل کشور ایجاد کند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، دکتر اسحاق جهانگیری بعدازظهر امروز(شنبه) در نشست با نخبگان، جوانان، برگزیدگان و فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی استان یزد ضمن تبریک فرا رسیدن ایام مبعث حضرت رسول اکرم(ص) گفت: استان یزد جایگاهی رفیع در فرهنگ و تمدن و تاریخ ایران دارد و به عنوان کسی که از موضع توسعه به دنبال توسعه پایدار، همه جانبه و موزون به کشور می نگرد معتقدم توسعه بدون رشد شاخص های اخلاقی امکان پذیر نیست و یزد در این خصوص سرآمد است.

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه خصوصیات خاص مردم استان یزد نسل به نسل منتقل شده است، تصریح کرد: یکی از مهمترین ویژگی های فرهنگی مردم استان یزد، مدارا و همزیستی است، شاید در استان های دیگر نیز همزیستی اقوام و مذاهب دیده شود اما این که در مرکز کشور همزیستی در چنین سطحی بالا میان مسلمانان و زرتشتی ها داشته باشیم، ستایش آمیز است.
دکتر جهانگیری اظهار داشت: ویژگی دیگر مردم یزد فرهنگ صبر و قناعت است که اگر این فرهنگ به کل ایران منتقل می شد ایران به یکی از بزرگترین کشورهای توسعه یافته تبدیل می شد. از دل این فرهنگ است که کارآفرینی بروز می کند و اثر منحصر به فردی مانند قنات زارچ با 97 کیلومتر طول و آبدهی 30 لیتر در ثانیه خارج می شود، بانیان این قنات با صبر و تلاش و با ابزار اولیه زمینه توسعه استان خود را فراهم آوردند، وقتی به ابعاد این کار پی می بریم که آن را با طرح انتقال آب از خلیج فارس به اینجا مقایسه کنیم.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه وجدان کار و فرهنگ سلامت کار جزو بهترین داشته های مردم استان یزد است، گفت: فعالیت های اقتصادی گسترده ای در استان در حال انجام است که با ضریب بالایی از سلامت و کیفیتی متناسب برخوردار است.
دکتر جهانگیری ادامه داد: فرهنگ خلاقیت مردم یزد نیز زبانزد است و امروز این فرهنگ بیشتر خود را در موضوعاتی جدید نظیر دانش بنیان ها و فناوری های نوین بروز داده است. به واقع بر فراز همه مسایل سنت، صنعت خوبی شکل گرفته است نه تنها سنت مردم را برهم نریخت بلکه صنعت مدرن در کنار آن شکل گرفت.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه استان یزد از سرمایه های نمادین که مایه مباهات در سطح منطقه و ملی هستند بهره مند است، گفت: بیش از چهار هزار شهید در دوران انقلاب و دفاع مقدس علمای بزرگ، دانشمندان، مدیران برجسته و صنعتگران، چهره های نمادینی هستند که باید به آنها افتخار کرد. شهید محراب آیت الله صدوقی که در هنگام حیات و چه بعد از شهادت مورد افتخار ملت ایران بودند، مرحوم آیت الله خاتمی از چهره های بزرگ روحانی ایران بودند، برادر بسیار عزیزم جناب آقای سیدمحمد خاتمی که من مدتی تحت ریاست ایشان فعالیت کردم، سرمایه ملی کشور است او در سیاست ورزی اخلاقی سابقه درخشانی دارد، چهره ای اخلاقی که هر گاه احساس کرده چیزی برای جمهوری اسلامی و رهبر معظم انقلاب مفید است آن را انجام داده است.
دکتر جهانگیری با تأکید بر اینکه همه ما تکلیف داریم از جایگاه یزد دفاع و حمایت کنیم، گفت: ایرانیان خارج از کشور در اقصی نقاط دنیا جزو سرمایه های ملی هستند و می توانند در پیشرفت کشور چه از طریق سرمایه گذاری و چه انتقال علوم جدید نقش آفرینی کنند.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به ایرانیان فارسی زبان ساکن در کشور هند، گفت: این افراد دلبستگی قابل توجهی به ایران دارند به طوری که هر مسئولی که به آنجا می رود و با آنها که سرمایه گذاری های گسترده ای در بخش هایی از علوم انجام دادند، بازدید می کند از میزان وابستگی آنها به کشور می گوید. آنها عاشق ایران و خدمت به ایران هستند.
دکتر جهانگیری ادامه داد: البته سرمایه مهم دیگر استان یزد نیروهای جوان و تحصیلکرده ای هستند که بزرگترین ظرفیت برای توسعه کشور به حساب می آیند.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به شرایط حساس و خطیر کشور در سال 92 و قرار گرفتن ایران ذیل قطعنامه های شورای امنیت، گفت: نتیجه مذاکرات هسته ای ایران با قدرت های جهانی قبل از سال 92، اعمال چندین قعطنامه و تحریم ها بود اما در آن زمان نیز اجازه صادرات یک میلیون بشکه نفت و به صورت سهمیه به ایران داده شده بود.
دکتر جهانگیری با بیان اینکه برخی کشورها که شامل سهمیه خرید نفت ایران می شدند، کمتر از رقم سهمیه خود خریداری می کردند، افزود: در مذاکره با آقای اردوغان که در آن زمان نخست وزیر ترکیه بود از خرید کمتر نفت ایران توسط ترکیه گلایه کردم که آقای اردوغان به من اعلام کرد که در صورت خرید بیشتر نفت از ایران باعث می شود که برای ترکیه مشکلاتی ایجاد کنند.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه تمرکز دولت برای حل مسایل خارجی و مشکلات اقتصادی در برجام نتیجه داد، گفت: در جلساتی اصلاح طلبان گلایه می کردند اما به آنها اعلام کردم که رییس جمهور اصلاح طلب انتخاب نکردید بلکه رییس جمهوری انتخاب کردید که گره ها را از پیش روی کشور بردارد و شما علاقه خود را به جمهوری اسلامی ایران و نه به گروه حزب خودتان نشان دادید.
دکتر جهانگیری با اشاره به اینکه با اجرای برجام روابط جمهوری اسلامی ایران در زمینه خارجی در مسیر صحیح قرار گرفت، گفت: با روی کار آمدن رییس جمهوری ضدانسانی، نژادپرست و ضدحقوق بین المللی در آمریکا این کشور به راحتی و یک طرفه از این قرارداد بیرون رفت و تیم ترامپ سخت ترین تحریم ها را علیه ایران وضع کرد.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه یکی از اعضای تیم ترامپ مدعی شده بود که با اعمال تحریم های سخت در 22 بهمن سال 97 در تهران خواهند بود و کار جمهوری اسلامی ایران یکسره می شود، افزود: در مقایسه با وضع موجود که البته وضعیت زندگی اقتصادی مردم و فضای بین المللی و منطقه ای سخت است، اما زمانی که به طراحی آمریکایی ها علیه ایران نگاه می کنیم که به دنبال این بودند که ایران با ذلت پای میز مذاکره بیاید، متوجه می شویم که با تدبیر عمل شد، البته با وضعیت مطلوب فاصله داریم.
دکتر جهانگیری خاطرنشان کرد: اگر آمریکا چنین اقداماتی که علیه جمهوری اسلامی ایران انجام داد را با کشور قدرتمندی انجام می داد قطعاً آن کشور از هم می پاشید اما فرهنگ و تمدن، صبر و قناعت مردم این مرز و بوم توانست فشار حداکثری آمریکایی ها را به شکست تبدیل کند.
معاون اول رییس جمهور افزود: زمانی که یک گلوله به سفارت آمریکا در عراق شلیک و یک پیمانکار غیر آمریکایی کشته شد، ترامپ به دنبال بهانه علیه جمهوری اسلامی ایران بود.
دکتر جهانگیری سردار سلیمانی را یک انسان خود ساخته و از خانواده ای روستایی و مستضعف توصیف کرد که با تلاش های خود به درجات بالا در عرصه نظامی کشور رسید.
معاون اول رییس جمهور ادامه داد: سردار سلیمانی توانست در مسیر انقلاب خود را نشان دهد و تبدیل به یکی از بزرگترین سرمایه های کشور شد و مقام معظم رهبری بالاترین اعتماد را به این سردار بزرگ اسلام داشت. آمریکا با ترور سردار سلیمانی به دنبال این بود که اتفاقات مهمی در منطقه رخ دهد اما عزت و عظمت کشور حفظ شد.
دکتر جهانگیری با بیان اینکه زمانی که پهباد آمریکایی در آسمان کشور سرنگون شد پیامی مهم برای آمریکا بود، گفت: آمریکا می خواست ایران را تحقیر کند که ما وارد مرز شما شدیم و شما نمی توانید کاری از پیش ببرید اما نیروهای مسلح نشان دادند که ما می توانیم.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه آمریکا چاره ای جز عقب نشینی و بازگشت به پیمان های بین المللی ندارد، تأکید کرد: تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران جواب نمی دهد و باید با منطق با ایران عمل کنند.
دکتر جهانگیری افزود: دکتر ظریف طرحی را برنامه ریزی کرده که از طریق دیپلماسی ارائه خواهد شد و قطعاً روزهای خوبی پیش روی ایران است و از این گردنه سخت عبور خواهیم کرد. که این بارقه های امید در درآمدها و بودجه خود را نمایان ساخته است.
معاون اول رییس جمهور ادامه داد: در سال های گذشته حداقل 30 درصد از درآمد بودجه کشور از نفت تأمین می شد اما در بودجه 570 هزار میلیارد تومانی امسال حداکثر سهم نفت در تأمین بودجه تاکنون 9 هزار میلیارد بوده است.
دکتر جهانگیری با تأکید بر اینکه اتحاد، انسجام، همدلی و همراهی و به کار گرفتن همه نیروهای ارزنده کشور تنها راه عبور از مشکلات پیش رو است، گفت: نباید هیچ یک از نیروهای ارزنده کشور پشت دری پذیرفتن مسئولیتی بماند و کسانی که دلسوز ایران هستند باید راهی پیدا کنند که همه بتوانند به کشور خدمت کنند.
معاون اول رییس جمهور انتخابات ریاست جمهوری سال آینده را یکی از فرصت های نشان دادن همدلی و همبستگی در کشور توصیف و تأکید کرد: مقام معظم رهبری در همه مسایل به ویژه انتخابات پیشگام بوده اند و 12 بهمن امسال وارد بحث انتخابات شدند و تاکید کردند که باید انتخابات ریاست جمهوری پرشور باشد.
دکتر جهانگیری تأکید کرد: باید همه در این صحنه حضور داشته باشند تا پیام انسجام از این انتخابات به رخ جهانیان کشیده شود.
معاون اول رییس جمهور خاطرنشان کرد: انتخابات ریاست جمهوری پیش رو فرصت حل مشکلات منطقه ای و بین المللی است و اگر انتخابات بد برگزار شود مشکلات کشور افزایش می یابد.
دکتر جهانگیری ثبت جهانی شهر یزد را افتخاری بزرگ برای ایران و یزد توصیف کرد و افزود: وقتی یک شهر ثبت جهانی می شود تمام جهان این شهر را جزو میراث خود می داند و نسبت به آن حساسیت دارد که این مهم در اختیار مردم یزد قرار گرفته است.
معاون اول رییس جمهور ثبت جهانی شهر یزد را یک ظرفیت جدید و نقطه توسعه برای یزد عنوان کرد و از تمام نخبگان و مسئولان اجرایی استان یزد خواست تا با ارائه پیشنهادات عملیاتی متناسب با این شرایط جدید به پیشرفت شهر یزد کمک نمایند.
دکتر جهانگیری همچنین با اشاره به اقدامات مهم دولت در زمینه طرح تحول سلامت و مقابله با شیوع بیماری کرونا در کشور تأکید کرد: دولت تدبیر و امید چیزی برای سلامت مردم کم نگذاشته که البته اصلاحات ساختاری در این زمینه بسیار مهم است.
معاون اول رییس جمهور از تلاش ها و از خود گذشتگی های کادر درمانی در زمان مقابله با شیوع کرونا قدردانی کرد.
دکتر جهانگیری با اشاره به برخی بدسلیقگی ها در زمینه برخورد با اقلیت ها و قومیت های مذهبی در ایران تأکید کرد: مقام معظم رهبری در جلسه ای در پاسخ به مولوی عبد الحمید از علمای برجسته اهل سنت سیستان و بلوچستان فرمودند که هیچ تمایزی بین اقوام و اقلیت ها وجود ندارد و شایستگی های مدیریتی در اولویت است. البته گرفتار برخی کج سلیقگی ها هستیم ولی دولت به دنبال راهکار برای حل این مشکلات است.
معاون اول رییس جمهور با تأکید بر اینکه ایران باید متعلق به همه ایرانیان باشد، گفت: طبق مصوبه دولت سی درصد مدیریت دستگاه ها باید در اختیار زنان قرا گیرد که طبق آخرین آمار 26 درصد از پست های مدیریت به زنان اختصاص داده شده است و این جفایی در حق زنان شایسته و باکیفیت است که به دلیل زن بودن از توانمندی های مدیریتی آنها استفاده نشود.
دکتر جهانگیری با بیان اینکه دولت در تلاش برای برطرف کردن موانع پیش روی سمن ها است، گفت: به این منظور بخشنامه ای صادر شد که در همه جلسات کمیسیون های دولتی از سمن های مرتبط با موضوع آن جسله دعوت شود.
دکتر جهانگیری تصریح کرد: باید برای سمن ها به مانند احزاب قانون مشخص نوشته شود.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به مشکلات هنرمندان در زمان شیوع بیماری کرونا تأکید کرد: یکی از گروه هایی که بیشترین آسیب را در زمان کرونا متحمل شدند هنرمندان بودند.
دکتر جهانگیری با اشاره به اینکه اگر چند هنرمند در تهران منبع درآمدی داشته باشند نباید این موضوع تبدیل به محدودیت برای همه هنرمندان شود، گفت: در جلسه ای با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حل مشکلات هنرمندان راهکارهایی ارائه شد که امیدوارم توانسته باشد بخشی از مشکلات آنها را مرتفع کرده باشد.
معاون اول رییس جمهور در خصوص مسئولیت اجتماعی بنگاه ها و نهادهای اقتصادی نیز تأکید کرد: طبق مصوبه ای تعیین شد که هرگاه طرحی بزرگ در یک منطقه انجام می شود باید 4 درصد سرمایه گذاری به عنوان مسئولیت اجتماعی در آن منطقه هزینه شود.
دکتر جهانگیری تأکید کرد: کارخانه های بزرگ در استان یزد باید هزینه مسئولیت اجتماعی خود را پرداخت کنند و اگر مدیری باکیفیت و متناسب با بنگاه باشد به خوبی می داند که اگر هزینه مسئولیت اجتماعی را پرداخت نکند باید ده برابر این هزینه را در آینده بپردازد.
همچنین در این جلسه تعدادی از نخبگان استان یزد در حوزه های مختلف به طور جداگانه به بیان دغدغه ها و دیدگاه های خود و مسائل و مشکلات استان پرداختند.

لینک خبر :‌ دولت
یزد - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: همانگونه که جامعه برای تامین اکسیژن نیاز به توسعه فضای سبز دارد، فضاهای فرهنگی و هنری نیز اکسیژن مورد نیاز روح شهروندان را تامین می کنند و توسعه آنها باید مورد توجه قرار گیرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۶ سایت های دیگر : در حاشیه خبر یزد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبرگزاری برنا

به گزارش ایرنا، سیدعباس صالحی عصر شنبه در دیدار نخبگان، جوانان، برگزیدگان و فعالان سیاسی، اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی استان یزد با معاون اول رییس جمهوری اظهار داشت: دولت تدبیر و امید با وجود تمامی تنگناهایی که از نظر بودجه با آن مواجه بوده، قدم های اثرگذاری در زمینه تکمیل طرح های فرهنگی و هنری برداشته است.

وی تکمیل کتابخانه مرکزی یزد پس از ربع قرن از آغاز اجرای این طرح را از اقدامات موثر دولت در حوزه فرهنگ در استان یزد برشمرد و یادآور شد: با تکمیل و تجهیز مجتمع فرهنگی هنری امام علی (ع) و راه اندازی تالار بزرگ یزد تا اردیبهشت ماه سال آتی، سرانه فضاهای فرهنگی و هنری این استان به شکل قابل توجهی افزایش می یابد .

صالحی در خصوص حمایت دولت از اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه نیز خاطر نشان کرد: یکی از کانامه های موفق دولت در این زمینه است به خصوص در ارتباط با مطبوعات و رسانه ها که با تقویت خانه مطبوعات از سال 96 ، برخی از وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به این تشکل صنفی واگذار شد.

وی تصریح کرد: اعتقاد دولت تدبیر و امید بر این است که چرخ های حکمرانی خوب با فعال سازی رسانه ها به عنوان رکن چهارم دمکراسی به حرکت درمی آید و به همین منظور تا پایان کار این دولت، روند حمایت از رسانه ها تداوم خواهد داشت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین از معاون اول رییس جمهوری خواست برای حل مشکلات مقابل روی رسانه در ارتباط با تامین اجتماعی و دارایی به این بخش کمک کند که این درخواست با استقبال دکتر جهانگیری مواجه و در این زمینه قول پیگیری داده شد.

افتتاح کتابخانه مرکزی یزد، شرکت در نشست ستاد راهبری اقتصاد مقاومتی ، افتتاح چهار طرح مهم در حوزه آب و برق، بهره برداری از بندر خشگ پیشگامان، بازدید از نمایشگاه صنایع دستی و اشتغال روستایی از دیگر برنامه های سفر معاون اول رییس جمهوری به استان یزد بود.

وزیران فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیرو، دبیرکل کتابخانه های کشور، رییس کل گمرک ایران و معاون سازمان برنامه و بودجه، جهانگیری را در این سفر یکروزه همراهی کردند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تقویت نهاد مدنی و صنفی حوزه رسانه را از جمله اقدامات ارزشمند دولت برای تقویت بیش از پیش حوزه فرهنگ و رسانه دانست و گفت: بیمه خبرنگاری از جمله دغدغه های منطقی اصحاب رسانه است و برای آن برنامه ریزی جدی انجام می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۶ سایت های دیگر : خبر یزد خبرگزاری تقریب بسیج

به گزارش خبرگزاری فارس در یزد، سیدعباس صالحی در ادامه سفر خود به دارالعباده با حضور در نشست نخبگان، جوانان، برگزیدگان و فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، اظهار کرد: ترکیبی موفق از اقتصاد و فرهنگ است.

وی افزود: توسعه یزد در مباحث فرهنگی و اقتصادی می تواند به الگوی مناسبی برای دیگر استان های کشورهای تبدیل شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این که استان یزد یک اتصال تاریخی در دوره های مختلف دارد، افزود: تقویت زیرساخت های فرهنگی استان یزد از جمله اقدامات انجام شده و در دستور کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

صالحی افزایش سرانه فرهنگی در استان های مختلف کشور را رویکرد جدی وزارت ارشاد دانست و بیان کرد: جریان حمایت از نهادهای مدنی و صنفی یکی از افتخارات دولت است.

وی تقویت و راه اندازی خانه های مطبوعات را از جمله اقدامات حائز اهمیت در راستای حمایت از اصحاب رسانه عنوان و تصریح کرد: تقویت نهاد مدنی و صنفی حوزه رسانه اقدامی ارزشمند برای تقویت بیش از پیش حوزه فرهنگ و رسانه است.

وزیر ارشاد در بخش دیگری از سخنان خود بیمه خبرنگاران را دغدغه ای منطقی دانست و بیان کرد: موضوع رفع مشکلات بیمه خبرنگاری با دستگاه های مختلف مطرح شده و حمایت از حوزه خبر و رسانه باید در دستور کار جدی دستگاه های مختلف قرار گیرد.

وی چالش های مالیاتی را از دیگر دغدغه های درست حوزه رسانه عنوان کرد و گفت: با توجه به میزان درآمد اصحاب رسانه، خبرنگاران نباید دغدغه حوزه مالیاتی داشته باشند.

انتهای پام/الف/ی

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
یزد- ایرنا- سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روزشنبه در ادامه سفر به یزد با حضور در منزل محمود حرازی یزدی از خوشنویسان برتر کشور با عیادت از وی از تلاش های این هنرمند نامدار ایران قدردانی کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۶ سایت های دیگر : در حاشیه خبرگزاری برنا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر یزد

به گزارش ایرنا، در این دیدار که مجید جوادیان زاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد حضور داشت، آقای صالحی اهمیت هنر خوشنویسی و نقش خوشنویسان در طول تاریخ و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی را مورد تاکید قرار داد.

همچنین حرازی یزدی با ارایه گزارشی از سوابق و فعالیت های خود و نقش هنرمندان و خوشنویسان استان از حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و هیات همراه و دیدار صمیمی و شنیدن صحبت هایش قدردانی کرد.

استاد حرازی زاده فرزند بمانعلی تحصیلات مقدماتی خود را در یزد به پایان رساند و خوشنویسی را از سال1326 نزد علی محمد کاوه آغاز کرد و در سال 1365 موفق به اخذ مدرک ممتاز خوشنویسی از انجمن خوشنویسان یزد شد.

وی در نوشتن خطوط نستعلیق، شکسته و ثلث مهارت دارد و سال 1375 به مدت چهار سال سرپرستی انجمن خوشنویسان یزد را بر عهده داشت و دبیر آموزش و پرورش بود و در سال 1373 بازنشسته شد به گونه ای که بیشتر مدیران استان افتخار شاگردی اش در دوران تحصیل را دارند.

حرازی زاده در سال 1379 در هشتمین جشنواره بین المللی قرآن کریم در تهران، کاتب و خادم نمونه شناخته شد و کتیبه نویسی چندین مسجد، خوشنویسی روی قاب و قدح با طلای خالص و نوشتن یک جلد قرآن به ابعاد 100 70 سانتیمتر از شاخص ترین آثارش است.

همچنین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز با حضور در منزل سیدعلی چیتی با این نقاش توانمند یزدی دیدار و از خدمات هنری او در این عرصه تجلیل کرد.

صالحی با تاکید به اهمیت هنر نقاشی و تکریم هنرمندان و فعالان این حوزه اصیل در کشور ،گفت: هنرمندان با فعالیت های خود در این عرصه مهم و موثر موجب ماندگاری آثار فاخر می شوند.

وی ادامه داد: حضور در بین هنرمندان و رسیدگی به مسایل و توجه به آنها به عنوان یک ضرورت همواره مدنظر است ، تکریم و تجلیل از هنرمندان موجب گسترش فعالیت های فرهنگی و هنری و ایجاد انگیزه می شود و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رسالت خود را در این مورد انجام می دهد.

همچنین آقای صالحی امروز در آیین افتتاح کتابخانه مرکزی یزد ، علمی عمل کردن در فعالیت ها را از رویکردهای مهم این وزارتخانه اعلام کرد و گفت: مصداق این امر، انجمن های علمی کتابخانه های عمومی کشور است که بیش از هزار نفر از متخصصان حوزه علمی کتابخانه در این محفل حضور دارند و پشتوانه جریان های علمی هستند.

وی با اشاره به اینکه استان یزد یکی از کانون های فرهنگ مکتوب ایران اسلامی است، اظهار کرد: امروز در آستانه بهار طبیعت، بهار اندیشه نیز در این شهرستان شکوفا شد و ثمره آن بیش از پیش بر این محیط و این منطقه پرتو افشانی می کند.

وزیران فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیرو، دبیرکل کتابخانه های کشور، رییس کل گمرک ایران و معاون سازمان برنامه و بودجه امروز ، جهانگیری را در سفر یکروزه به یزد همراهی می کنند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در منزل سیدعلی چیتی با این نقاش توانمند یزدی دیدار و از خدمات هنری او در این عرصه تجلیل کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۶ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی در حاشیه خبر یزد خبرگزاری برنا

در این دیدار صمیمی که مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد حضور داشت ، صالحی به اهمیت هنر نقاشی و تکریم هنرمندان و فعالان این حوزه اصیل در کشور تاکید کرد و گفت: هنرمندان با فعالیت های خود در این عرصه مهم و موثر موجب ماندگاری آثار فاخر می شوند.

وی ادامه داد: حضور در بین هنرمندان و رسیدگی به مسایل و توجه به آنها به عنوان یک ضرورت همواره مدنظر است ، تکریم و تجلیل از هنرمندان موجب گسترش فعالیت های فرهنگی و هنری و ایجاد انگیزه می شود و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رسالت خود را در این مورد انجام می دهد.

در این دیدار مجید جوادیان زاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد هم با قدردانی از حضور آقای صالحی در یزد و دیدار با فعالان فرهنگی و هنری به اهمیت تکریم هنرمندان و رشته نقاشی اشاره کرد و حمایت بیشتر این قشر را با همت و همکاری تمامی بخش ها خواستار شد.

در ادامه سید علی چیتی با قدردانی از حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گزارشی از فعالیت خود در این بخش و مطالبات هنرمندان مواردی را بیان کرد .

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
یزد- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید به تکمیل و تجهیز مجتمع فرهنگی هنری امام علی (ع) در دست ساخت شهر یزد به عنوان یک موضوع مهم ،گفت:توجه به نخبگان فرهنگی، هنرمندان و فراهم کردن امکانات برای فعالیت آنها بسیار ضروری است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۶ سایت های دیگر : در حاشیه خبرگزاری برنا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر یزد

به گزارش ایرنا، سید عباس صالحی عصرشنبه در بازدید از این مجتمع با اشاره به اهمیت ایجاد زیرساخت های لازم برای انجام فعالیت های فرهنگی و هنری با قدردانی از تلاش های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد که با همکاری سایر بخش ها برای ساخت مجتمع اقدام های خوبی انجام شد، اظهار کرد: توجه به اصحاب فرهنگ و هنر و زمینه سازی لازم برای تلاش بیشتر و ارتقای برنامه های آنها از جمله رویکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است .

همچنین مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد در این بازدید که جمعی از مسوولان محلی حضور داشتند به اهمیت تکمیل و تجهیز این مجتمع برای استفاده مطلوب جامعه هدف و علاقه مندان اشاره کرد و با قدردانی از همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، همراهی بیشتری را در این مورد خواستار شد.

مجید جوادیان زاده به ظرفیت های فرهنگی و هنری و وجود زیرساخت های مناسب در استان اشاره کرد و با بیان اینکه برای گسترش برنامه ها و حمایت از هنرمندان و فرهنگیان مرتبط اقدام لازم به عمل می آید، ابراز امیدواری کرد که سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همانند گذشته مایه خیر و برکت باشد.

این مجتمع با 96 درصد پیشرفت فیزیکی شامل سالن های آمفی تئاتر متعدد، تالار مرکزی و یک سالن تخصصی با ظاهری بسیار زیبا و امکانات گسترده در دست ساخت است.

هم اکنون یک هزار انجمن فرهنگی و هنری در استان یزد فعالیت دارد.

همچنین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروزدر آیین افتتاح کتابخانه مرکزی یزد ، علمی عمل کردن در فعالیت ها را از رویکردهای مهم این وزارتخانه اعلام کرد و گفت: مصداق این امر، انجمن های علمی کتابخانه های عمومی کشور است که بیش از هزار نفر از متخصصان حوزه علمی کتابخانه در این محفل حضور دارند و پشتوانه جریان های علمی هستند.

صالحی با اشاره به اینکه استان یکی از کانون های فرهنگ مکتوب ایران اسلامی است، اظهار کرد: امروز در آستانه بهار طبیعت، بهار اندیشه نیز در این شهرستان شکوفا شد و ثمره آن بیش از پیش بر این محیط و این منطقه پرتو افشانی می کند.

وزیران فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیرو، دبیرکل کتابخانه های کشور، رییس کل گمرک ایران و معاون سازمان برنامه و بودجه امروز ، جهانگیری را در سفر یکروزه به یزد همراهی می کنند.

یزد با یک میلیون و 200 هزار نفر جمعیت ، 10 شهرستان دارد که در تمامی این شهرستان ها اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت دارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
سامانه جامع دفتر امور مجلس روز چهارشنبه با حضور علی اصغر کاراندیش مروستی معاون حقوقی، امور مجلس و استان ها و نیز مدیرکل این دفتر معرفی شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۶

به گزارش روابط عمومی معاونت حقوقی، امور مجلس و استان ها، کاراندیش در این جلسه با تبیین ضرَورت راه اندازی این سامانه، گفت: سیستم جدید به مثابه بانک اطلاعاتی مذاکرات و سوالات نمایندگان مجلس شورای اسلامی، امکان بررسی و پیگیری جدی و روزانه گردش مکاتبات و رصد درخواست های نمایندگان مردم را به تفکیک حوزه های انتخابیه فراهم می سازد.

وی ابراز امیدواری کرد که بسترهای لازم جهت ایجاد و تقویت تعاملات میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجلس شورای اسلامی از طریق این سامانه بصورت روزافزون فراهم شود.

حجت الاسلام حسین ملکی مدیرکل دفتر امور مجلس نیز امکان اتصال به اتوماسیون اداری و قابلیت کسب اطلاعات از آن را از قابلیت های این سامانه عنوان کرد.

وی بومی بودن سامانه و تناسب با نیازها و اولویت های وظایف محوله، ساماندهی دقیق اطلاعات و امنیت بالای سامانه، امکان ارایه گزارش های متنوع و به هنگام، ایجاد سطح دسترسی برای کاربران و ذینفعان (مدیران ارشد، میانی و کارشناسان) را از دیگر ویژگی های آن دانست.

مدیرکل دفتر امور مجلس، همچنین قابلیت اصلاح و رصد چالش های احتمالی و توسعه و تکمیل این سامانه، تسهیل و تسریع در دسترسی به اطلاعات مورد نیاز و امکان تجمیع اطلاعات مرتبط با نمایندگان مجلس شورای اسلامی را در راستای تاکیدات وزیر محترم مبنی بر شفاف سازی اقدامات و فعالیت ها از جمله مزیت های آن برشمرد.

وی، ایجاد فرصت نظارت مدیریتی بر مکاتبات حوزه امور مجلس توسط مدیران سازمان و معاونین تخصصی تابعه و ایجاد فرصت اطلاع رسانی سریع و به هنگام به نمایندگان در خصوص وضعیت مکاتبات آنان همچنین دسترسی آنلاین و آفلاین به مدیران مربوطه (وزیر، معاون حقوقی و امور مجلس و مدیرکل امور مجلس) و گزارشگیری مکاتبات نمایندگان و اعلام به آنان در صحن مجلس یا خارج از محیط اداره را نیز جزو ویژگی های این سامانه توصیف کرد.

حجت الاسلام و المسلمین ملکی، همچنین برخورداری از امکان دسترسی به مصاحبه ها و پست های الکترونیکی نمایندگان در فضای مجازی در خصوص عملکرد دولت در حوزه فرهنگ و هنر برای بررسی و رسیدگی به آن را از دیگر قابلیت های سامانه جامع دفتر امور مجلس دانست .

اسماعیل اسفندیار معاون اداره کل امور مجلس نیز گفت: از سامانه جامع دفتر امور مجلس با حضور معاون رییس جمهور، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیران ستادی بزودی رونمایی خواهد شد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
ستاد مبارزه با کرونا مجوز سفر به عتبات صادر نکرده است، اما برخی کاروان های غیرمجاز از علاقه مندان برای سفر به عتبات در اعیاد شعبانیه و نوروز ثبت نام می کنند. گویا سازمان حج و زیارت هم در برابر اعزام های غیرقانونی ناتوان است.

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، با وجود تأکید ستاد مبارزه با کرونا برای جلوگیری از سفرهای غیرضرور و حتی احتمال بسته شدن جاده ها و توقف سفر به شهرهای نارنجی و قرمز در ایام نوروز، برخی از کاروان های غیرمجاز برای اعزام زائر به عتبات برنامه ریزی کرده اند و با روش هایی درصدد جذب عاشقان حسینی هستند.

مردم ایران که بیش از یک سال است به صورت رسمی از سفر به عتبات بازمانده اند و کرونا مسیر زیارت را برای همه بسته است، هر روز تشنه تر از قبل مشتاق زیارت سیدالشهدا (ع) هستند و منتظرند تا با موافقت ستاد کرونا و برقراری این سفرها، بتوانند به کربلا و حرم امام حسین (ع) مشرف شوند، اما رعایت پروتکل های بهداشتی، چیزی نیست که بشود نادیده شان گرفت.

در حالی که ستاد مقابله با کرونا، مجوز اعزام زائر به عتبات را به سازمان حج و زیارت به عنوان متولی اصلی کار نداده است، برخی افراد با راه اندازی کاروان های غیرمجاز، علاقه مندان را برای انجام این سفرها تشویق می کنند.

ادعای کاروان های غیرمجاز برای جذب زائر عتبات/ سفر نوروزی به عتبات در ایام کرونا !

کاروان های غیرمجاز که بیش تر در شهرهای قم و مشهد دفاتر غیررسمی دارند، به بهانه برقراری ارتباط با عتبه ها و متولیان حرم ها مدعی هستند که از طریق ارسال دعوتنامه امکان اعزام زوار به عراق حتی بدون داشتن مجوزی از سوی نهادهای مرتبط میسر است.

محمدی، یکی از مدیران کاروان های غیرمجاز که ادعا می کند هر هفته یک کاروان به عتبات اعزام می کند، برای ایام نوروز نیز تبلیغ می کند و هر بار در تبلیغاتی برای جذب زائر، هزینه های سفر را از 5 تا 8 میلیون تومان بر اساس ایام مناسبتی اعلام می کند.

وعده هایی که محقق نمی شوند

یزدانی که هفته گذشته همراه با همین کاروان به عتبات سفر کرده است، می گوید: من از آبان ماه منتظر برقراری سفر به عتبات بودم و اخبار را در این رابطه پیگیری می کردم. پس از اینکه ستاد کرونا اعلام کرد سفر به عتبات ممنوع است و برقراری این سفرها با شیوع کرونا امکان پذیر نیست، یکی از دوستان، کاروانی را به ما معرفی کرد و ما هم مدارک خود را در اختیار آنها قرار دادیم تا بتوانیم به زیارت برویم.

وی با بیان اینکه هفته اول اسفند با همه فرازونشیب ها به عتبات مشرف شدیم، افزود: اول قرار بود 4 شب در کربلا، 3 شب در نجف و یک شب هم در سامرا اسکان داشته باشیم، اما علاوه بر مشکلاتی که در مرز داشتیم، وقتی به عراق رسیدیم، نه تنها طبق برنامه پیش نرفتیم، بلکه حتی در اتاق هایی کوچک استقرار پیدا کردیم و غذاهایی که سرو می شدند نیز بسیار بی کیفیت بودند و ما نتوانستیم از این غذاها استفاده کنیم. علاوه بر این، متولیان کاروان هیچ مسوولیتی در برابر رفت و آمد زوار نداشتند و هنگامی که وسایل یکی از زائران در عراق گم شد، آنها پاسخگوی این مشکل زائر هم نبودند.

در شهر مقدس قم نیز چنین کاروان هایی همچنان فعالیت دارند و هیچ نهادی، نظارتی بر آنها ندارد. یکی از این کاروان ها که برای ایام نوروز هم ثبت نام می کند، هزینه سفر نوروزی به عتبات را یک میلیون تومان به همراه 140 دلار عنوان کرده است.

مدیر این کاروان که نمی خواهد نامش فاش شود، می گوید: ظرفیت کاروان های ما برای قبل از عید و اعیاد شعبانیه تکمیل شده است. اما برای نیمه دوم نوروز همچنان از متقاضیان ثبت نام می کنیم. این سفرها به صورت زمینی انجام می شود و متقاضیان باید مدارک خود را به همراه یک میلیون تومان به ما بدهند و بقیه این هزینه را نیز پس از اخذ ویزا می گیریم.

سفر نوروزی به عتبات از 5 تا 15 میلیون تومان!

هزینه سفر به عتبات همراه با کاروان های غیرمجاز بسیار متنوع است؛ تا جایی که برخی 666 دلار، برخی 420 دلار و حتی برخی نیز 280 و 140 دلار را به عنوان هزینه سفر به عتبات عنوان می کنند که با احتساب دلار 25 هزار تومانی این سفر از 4.5 تا 15 میلیون تومان محاسبه می شود!

نظارتی بر کاروان های غیرمجاز نمی شود/ شکایت هایی که به جایی نمی رسد

مصطفی قاسمی، مدیرعامل شمسا در این زمینه می گوید: کاروان های غیرمجاز در زمانی که کاروان های حج و زیارت نیز زائر می بردند، با شیوه های مختلف به ویژه هزینه کمتر زائران را با خود همراه می کردند و زائران نیز بدون اطلاع از مشکلاتی که این کاروان ها ممکن است در طول سفر برای آنها ایجاد کنند، به عتبات مشرف می شدند. نظارتی هم صورت نمی گرفت.

وی با بیان اینکه اکنون اعزام زائر به عتبات، منوط به موافقت ستاد کرونا ست، می افزاید: بسیاری از کاروان های غیرمجاز پس از اخذ هزینه از علاقه مندان و فریب آنها، متواری می شوند و با توجه به اینکه هیچ نظارتی هم وجود ندارد، شکایت متقاضیان سفر به عتبات به جایی نمی رسد. برای همین است که سازمان حج و زیارت و شرکت شمسا همواره تأکید دارند که زائران فقط از طریق کاروان های سازمان حج و زیارت به عتبات مشرف شوند تا در دام این افراد سودجو نیفتند.

سازمان حج و زیارت مسؤولتی در برابر کاروان های غیرمجاز ندارد

حجت الاسلام صحبت الله رحمانی، معاون عتبات سازمان حج و زیارت نیز اعزام زائر به عتبات در شرایط کنونی را غیرقانونی عنوان می کند و می گوید: همانطور که ستاد مبارزه با کرونا اعلام کرده است، هیچ اعزامی به عتبات صورت نمی گیرد و زائران مواظب کلاهبرداران باشند.

علاوه بر این، همانطور که سازمان حج و زیارت چند بار اعلام کرده است، این سازمان هیچ مسوولیتی در برابر افرادی که با چنین کاروان هایی همراه می شوند، ندارد. همچنین این کاروان ها در کنار نبود ایمنی و امنیت لازم و بیمه مناسب، از خدمات درمانی نیز بهره مند نیستند و سازمان حج و زیارت پاسخگوی آنها نخواهد بود.

سفر به عتبات برای همه، اکنون به آرزو تبدیل شده که مشخص نیست با شرایط کنونی چه زمانی محقق می شود. عشق ایرانیان به ارباب هم قابل کتمان نیست، اما وقتی ستاد مبارزه با کرونا با توجه به شیوع کرونا و خستگی کادر درمان از یک سال دست و پنجه نرم کردن با این ویروس، مجوزی برای برقراری سفر به عتبات نداده است و از طرفی هم رهبر معظم انقلاب به تبعیت از توصیه های ستاد کرونا تأکید دارند و خودشان نیز سفر هر ساله به مشهد مقدس در روزهای نخستین سال را لغو کرده اند، آیا رفتن به این سفر معنوی با هر شرایطی حتی به صورت غیرقانونی باید انجام شود؟

این امر در حالی است که سال هاست سازمان حج و زیارت در پی ساماندهی کاروان های غیرمجاز بوده، اما این اتفاق تاکنون میسر نشده است و همچنان این کاروان ها حتی پرقدرت تر از کاروان های مجاز فعالیت دارند و در ایامی که کاروان های حج و زیارت هم هیچ زائری را اعزام نمی کنند، زائران را با خود به سرای عاشورایی عراق می برند.

به گزارش فارس، اوایل شیوع کرونا سفر به عتبات متوقف شد و با وجود آمادگی سازمان حج و زیارت برای پذیرش و اعزام زائر، ستاد کرونا با برقراری سفرهای زیارتی مخالفت کرده است. علاوه بر این، در شهرهای عراق به دلیل شیوع کرونای انگلیس ی، محدودیت هایی اعمال شده است و همچنان این محدودیت ها ادامه دارد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
تهران- ایرنا- نهاد کتابخانه های عمومی کشور به عنوان یکی از متولیان موثر عرصه فرهنگ با نقش و رسالت مستقیم در حوزه کتاب و کتابخوانی در دوران همه گیری ویروس کرونا با تداوم برنامه ها به اقتضای شرایط در استمرار برنامه های ترویجی کتابخوانی به فعالیت خود ادامه داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۷

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، شیوع کرونا از اسفند سال گذشته در کنار تمامی آسیب های اقتصادی اختلالی در برنامه ریزی و سیاستگذاری های مختلف اجتماعی اعم از فرهنگی نیز ایجاد کرد مساله ای که نهادهای متولی این حوزه ها را به سمت و سوی راهکارهایی برای تداوم فعالیت ها و قطع نشدن زنجیره های ارتباطی و فلج نشدن امور کشاند.

نهاد کتابخانه های عمومی کشور نیز به عنوان یکی از متولیان موثر عرصه فرهنگ با نقش و رسالت مستقیم در حوزه کتاب و کتابخوانی مردم پس از شیوع کرونا با تداوم برنامه ها به اقتضای شرایط در استمرار برنامه های ترویجی کتابخوانی به تلاش خود ادامه داد.

این نهاد بر اساس قانون تأسیس و نحوه اداره کتابخانه های عمومی کشور مصوب 1382 متولی قانونی اداره کتابخانه های عمومی در ایران است. پیش از تصویب این قانون کتابخانه های عمومی کشور تحت عنوان هیئت امنای کتابخانه های عمومی کشور زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اداره می شد اما بعد از تصویب این قانون نهاد کتابخانه های عمومی کشور به صورت نهاد عمومی غیردولتی و مستقل آغاز به فعالیت کرد.

بر اساس این قانون، غیر از هفت کتابخانه که در تبصره 2 ماده 11 استثنا شده اند و کتابخانه های وقفی که تابع وقفنامه می باشند، هر کتابخانه ای که می خواهد به عنوان کتابخانه عمومی در ایران فعالیت کند، باید زیر نظر نهاد کتابخانه های عمومی کشور و مطابق با این قانون اداره شود. هفت استثناء این قانون عبارتند از: کتابخانه ملی، کتابخانه های آستان قدس رضوی، کتابخانه آستان حضرت معصومه (س)، کتابخانه آستان حضرت عبدالعظیم (ع)، کتابخانه آستان احمدبن موسی (ع) شاه چراغ، کتابخانه آیت الله العظمی مرعشی نجفی و کتابخانه مجلس شورای اسلامی.

براساس رسالت تعریف شده نهاد کتابخانه های عمومی کشور از اسفند سال گذشته و به دنبال شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مراکز فرهنگی و هنری برای ادامه فعالیت ها متناسب با شرایط به برنامه ریزی و تبیین راهکار پرداخت.

معاون توسعه کتابخانه ها و کتاب خوانی نهاد در گفت وگو با خبرنگار ایرنا به تشریح مهمترین اقدامات نهاد پس از شیوع ویروس کرونا در طول یکسال گذشته پرداخت.

وی گفت: اولین اقدامی که نهاد انجام داد تقویت حوزه فضای مجازی و به موازات آن رعایت شیوه نامه های بهداشتی و مورد تاکید وزارت بهداشت در کتابخانه ها بود.

رمضانی ادامه داد: به دنبال هشدارهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای جلوگیری از انتشار عوامل بیماری زا و فراگیرشدن ویروس و تصمیم نهاد کتابخانه های عمومی کشور مبنی بر تعطیلی کتابخانه های عمومی و لغو نشست ها، همایش ها و برنامه های جمع محور؛ با اهدافی چون اشاعه فرهنگ کتابخوانی، ترویج مطالعه کتاب و غنی سازی اوقات فراغت، اقدام به طراحی برنامه های فرهنگی و ترویجی کرد.

وی طراحی پویش ها و مسابقات ملی را از اقدامات انجام شده طی این مدت برشمرد و گفت: دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی بصورت الکترونیکی در سه رده سنی کودک ، نوجوان و جوان و بزرگسال ، در سه بخش فردی و گروهی و خانوادگی از طریق سایت و ربات پیام رسان گپ در 5 قالب نقاشی، پویش کتاب خوان مجازی، فعالیت گروهی، داستانک نویسی و چهارگزینه ای با مشارکت بیش از یک میلیون و 300 هزارنفر برگزار شد.

رمضانی گفت: همچنین برگزاری مسابقه نقاشی کرونا را شکست میدهیم با حضور 12 هزار و 400 نفر، پویش هر کتابدار یک کتابخوان؛ ویژه کتابداران و کارکنان نهاد، برگزاری مسابقه آموزشی و جشنواره مرورنویسی ویژه کتابداران و کارکنان نهاد، پویش کتابخوانان عاشورایی و پویش خادم ارباب کیست درماه محرم و صفر، مشارکت در برگزاری اولین جشنواره کشوری داستان کوتاه با موضوع سیره رفتاری و نقش شهید حسن باقری در دوران دفاع مقدس بر مبنای جلد سوم کتاب روایت زندگی شهید، نوشته سعید علامیان و برگزاری مسابقه طریقت سلیمانی در سطح ملی با محوریت استان کرمان و ستاد بزرگداشت سردار دلها از دیگر برنامه های اجرایی از سوی نهاد کتابخانه ها طی دوران شیوع کرونا بود.

معاون توسعه کتابخانه ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور به برگزاری پویش ها و برنامه های ادارات کل کتابخانه های عمومی استان های مختلف از جمله مازندران، آذربایجان غربی، البرز، خراسان رضوی، فارس، کرمان، کرمانشاه و همدان و... اشاره و تاکید کرد: طرح پیک کتاب در استان های کشور با هدف توسعه خدمات غیرحضوری در کتابخانه ها و ارسال کتاب درب منازل و دسترسی به پایگاه های اطلاعاتی با ارائه بیش از یکهزار و 800 پایگاه معتبر خارجی و داخلی نیز در 10 درصد از کتابخانه های عمومی سراسر کشور اجرا شد.

رمضانی به طراحی بستر ارتباطی با کتابداران و کتابخوانان در پیام رسان ها اشاره کرد و افزود: با بهره گیری از ظرفیت پیام رسان های داخلی و شبکه اجتماعی اینستاگرام، باهدف کاهش فاصله با کتابخوانان و کتابداران، دو کانال با عنوان شبکه مجازی کتابداران و کتابخوانان با اهدافی چون ایجاد هم افزایی، تبادل تجربه، اطلاع رسانی فوری برنامه ها، ارائه محتوای آموزشی و... ایجاد شد که در حال حاضر بیش از 11 هزار نفر از اعضاء از محتوای شبکه کتابخوانان استفاده می نمایند. موضوعات روز، معرفی کتاب، قصه گویی، شعرخوانی، آشنایی با فعالیت های کتابخانه های عمومی، انتشار فایل های PDF، کاردستی، بازی و سرگرمی، کارتون کتاب، این چند کتاب و ... از جمله آنهاست که نتیجه تلاش های کتابداران ما در فضای مجازی، از این بستر به دست مخاطبان و اعضاء می رسد.

معاون نهاد کتابخانه های عمومی کشور جلسات مجازی مشاوره، سخنرانی در موضوعات متنوع (روانشناسی، تربیت فرزند، تحکیم روابط خانوادگی، مدیریت زمان، انتخاب کتاب خوب،...)، رونمایی و نقد کتاب، نشست ها و گفتگوهای فرهنگی، نشست های کتاب خوان، جلسات ادبی و محافل ادبی، نمایش خوانی، کارگاه های آموزشی، سرگرمی (بازی، کاردستی، اوریگامی)، قصه گویی و... در راستای استمرار فعالیت های فرهنگی و ترویجی در فضای مجازی اجرایی شد.

رمضانی توسعه خدمات رسانی به اعضاء، لغو جریمه دیرکرد در ایام تعطیلی کتابخانه های عمومی، فراهم کردن امکان دسترسی اعضای فعال کتابخانه های عمومی به برخی خدمات سرویس دهندگان مجموعه های کتاب الکترونیکی و امکان پیش ثبت نام آنلاین، جستجوی منابع کتابخانه، رزرو منابع و تمدید منابع بصورت اینترنتی از طریق را نیز از جمله اقدامات برشمرد.

وی گفت: تولید محتوای ترویجی از دیگر اقداماتی بود که در این ایام انجام گرفت: انتشار الکترونیکی جلد هفت تا 10 کتاب هدهد سفید؛ پخش انیمیشن 10 قسمتی آقا و خانم کتابدار با محوریت کتابدار، کتابخانه و مراجعان کتابخانه های عمومی است، در بستر فضای مجازی (کانال نهاد در پیام رسان بله، سروش و گپ و صفحه اینستاگرام نهاد و شبکه پویا)، تولید محتوا و انتشار مجموعه 10 قسمتی کتابخوان تلویزیونی و تولید آیتمهای تولیدی، آموزشی، ترویجی و محتوایی تصویری توسط ادارات کل استانی از دیگر اقدامات این ایام بوده است.

وی به برگزاری نخستین سوگواره ده شب ده محفل اشاره کرد و گفت: همزمان با ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان، حضرت امام حسین (ع)، در دهه اول محرم، نخستین سوگواره مجازی محافل ادبی نهاد کتابخانه های عمومی کشور با عنوان ده شب، ده محفل با محوریت عصر شعر مجازی با حضور شورای ادبی نهاد و محافل ادبی استان ها و جمعی از شاعران نام آشنای هر استان در فضای اسکای روم، برگزار شد.

رمضانی برگزاری وبینار علمی فرهنگی مرثیه سرایی در ایران و هند با هدف بررسی اهداف نهضت عاشورا در آثار مرثیه سرایان با حضور اساتید دانشگاه های معتبر ایران و هندوستان (مشارکت محافل ادبی نهاد کتابخانه های عمومی کشور و رایزنی فرهنگی ایران در هندوستان) در بستر سامانه اسکای روم، برگزاری وبینار بررسی نقش و جایگاه بانوان در گسترش فرهنگ عاشورا، برگزاری برنامه های فرهنگی متناسب با سالگرد شهادت سردار سلیمانی، جمع آوری نقاشی کودکان با موضوع سردار دلها به منظور پخش بهترین ها از شبکه پویا، برنامه ریزی به منظور برگزاری ادامه سرفصل های دوره مجازی مشاوره کتابدار در سه ماهه پایانی سال با حضور تمامی کتابداران و کارشناسان ستادی، برگزاری قریب به 96 هزار برنامه ترویجی در فضای مجازی ، معرفی کتاب در فضای مجازی، برگزاری برنامه های مجازی شب یلدا در صفحات کتابخانه ها و اجرای برنامه هایی چون قصه گویی، حافظ خوانی، شاهنامه خوانی و... را نیز از دیگر اقدامات برجسته برشمرد.

وی ادامه داد: برگزاری همایش بین المللی کارکردهای اجتماعی کتابخانه های عمومی در تاریخ 24 و 25 آذر با حضور اساتید و چهره های ملی و بین المللی علم کتابداری، مشارکت مادی و معنوی در هفتمین دوره جشنواره روستاها و عشایر کتاب و جشنواره مروجان خواندن، انجام اقدامات و فعالیت های ذیل بصورت زنده در هفته دفاع مقدس، معرفی کتاب من زنده ام توسط نویسنده کتاب، معرفی کتاب گلستان یازدهم توسط نویسنده ، محفل ادبی مجازی بانوان راوی حماسه با موضوع نقش زنان در دفاع مقدس و برگزاری کرسی آزاداندیشی زنان، دفاع مقدس؛ سبک زندگی اسلامی ایرانی را از دیگر برنامه های اجرایی نهاد طی این مدت برشمرد.

معاون توسعه کتابخانه ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور تداوم فعالیت ها و پررنگ تر شدن آنها متناسب با شرایط فعلی را از هم سیاستگذاری های نهاد در ایام پیش رو عنوان کرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
سی وهفتمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم با رقابت نمایندگان 26 کشور و بدون حضور عموم مردم علاقه مند آغاز شد.

به گزارش خبرنگار قرآن و فعالیت های دینی خبرگزاری فارس آیین افتتاحیه سی وهفتمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم دقایقی پیش با تلاوت سیدجواد حسینی قاری بین المللی قرآن آغاز شد.

در این مراسم حجت الاسلام سید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و حجت الاسلام خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه حضور دارند و برنامه به صورت زنده از شبکه و رادیو قرآن پخش شد.

قرآن برای قلوب بشر نازل شده و خداوند آن را برای بندگان آسان ساخت

در این مراسم حجت الاسلام خاموشی طی سخنانی با اشاره به برگزاری مسابقات بین المللی قرآن در ایام مبعث پیامبر (ص) گفت: خداوند انسان های صاحب خرد را به تعقل درباره قرآن دعوت و سوی آن فرا می خواند. امام علی فرمود: همان طور که قرآن برای همه قلب های بشر نازل شده است پیامبر (ص) هم از مقام والایش فرود آمد تا در فهم بشر قرار گیرد و بر قلب ها نور معارفش را متجلی ساخت تا همه انسان ها زبان جهان شمول او را دریابند. قرآن برای قلوب بشر نازل شده و خداوند آن را برای بندگان آسان ساخت.

وی ادامه داد: خداوند از سویی قرآن را ذکر می داند و از سوی دیگر آن را دربردارنده ذکر می خواند. پیامبر (ص) را هم ذکر معرفی می کند زیرا ذکر در او تجسم یافته و او اخلاق و همه چیزش برگرفته از قرآن است.

پیامبر (ص) جسمی زمینی و قلب و روحی آسمانی دارد

خاموشی با اشاره به کلام امام صادق (ع) درباره پیامبر (ص) و قرآن کریم گفت: در کلام امام صادق (ع) پیامبر (ص) ذکر خداوند است و با قرآن برنامه های حیات طیبه و انسان را به سر منزل مقصود برساند. او بدنی زمینی و قلب و روح آسمانی دارد و شخصیت و روح او همان است که توان دریافت قول ثقیل را دارد و بر او وحی نازل می شود.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: پیامبر (ص) اگر چه ذکر است اما حامل ذکر یعنی قرآن هم هست و احکام الهی را به بشر نیازمند منعکس می کند و بر اساس آموزه های این کتاب مبین بین بندگان به حق قضاوت می کند.

قرآن نسخه شفا بخش درد های بشر در طول زمان است

خاموشی قرآن را نسخه شفا بخش درد های بشر در طول زمان دانست و گفت: خداوند انسان ها را به خاطر بی توجهی به قرآن ملامت می کند و پیامبر (ص) هم در قیامت از این مسئله شکایت دارد. قرآن را خداوند نازل کرده و پیامبر (ص) واسطه نزول است و برای مردم آمده است. او از میان مردم برگزیده و مبعوث شده است و برای رساندن این بیان برای مردم آمده است و بر این اساس باید پیامبری که منبع نور است با نور خود یعنی قرآن مردم را از ظلمت بیرون آورده و هدایت کند.

در ادامه حجت الاسلام عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی طی سخنانی با اشاره به اینکه قرآن پیام جهانی برای همه بشر است، گفت: قرآن منحصر به مسلمانان نیست بلکه برای همه مسلمانان است. هدایت و راهنمایی مخصوص همه انسان ها است و قرآن ذکری برای همه بشر است.

قرآن فقط مختص مسلمانان برای همه بشریت است

وی با بیان اینکه قرآن را مخصوص گروهی نباید تلقی کرد گفت: قرآن فقط برای این عالم نیست بلکه برای عالم انسان، نبات، جماد و طبیعت و... است. همه عالم ذکر می گویند و صاحب شعور هستند و ما این ذکر را درک نمی کنیم.

عاملی ادامه داد: انسان، انسان است و همه نزد خدا یکسان هستند، اما انسان ها پیوست های سرزمینی برای خود تعریف می کنند. اما قرآن هیچ پیوستی نمی پذیرد و برای همه عالم و جهان است. زن، مرد، شغل، ملیت، قاره و... این پیوست ها مانع از گسترش پیام های قرآن می شود.

باید الگو های زندگی را از قرآن استخراج کنیم

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به ضرورت استخراج نسخه های زندگی از قرآن گفت: موضوع دیگر را به جامعه قرآنی می گویم ما قرآن را برای جامعه می خواهیم و باید الگوی زندگی را برای پیوند ایمان و عمل از قرآن استخراج کنیم. باید ابتدا جامعه و نسل ها را بشناسیم. برای توسعه فرهنگ قرآنی خصوصاً در شرایط کرونا از همه ظرفیت های رسانه ای و شبکه های اجتماعی استفاده کنیم.

لزوم طراحی شهر مجازی قرآن

وی با بیان اینکه ضرورت طراحی شهر مجازی قرآنی احساس می شود گفت: باید در این شهر مجازی همه لایه های قرآنی در قرار گیرد، اعم از مسابقات، تفسیر، هنر، اساتید و.. . در آن تعریف شود و یک قدرت جهانی در آن گنجانده شود. باید پلتفرم فراگیر برای برگزاری مجازی قرآنی ایجاد کنیم و یا از دیگر پلتفرم ها در این راستا استفاده کنیم. ظرفیت بازی های رایانه ای هم موضوعی است که نباید از آن غفلت کرد.

عاملی ادامه داد: اگر شهر مجازی شکل گیرد ظرفیت های تاریخی رویداد ها مثل کتابت قرآن و یا تلاوت از آغاز پیدایش ضبط صوت را می شود روی آن قرار داد. همچنین ضروری است چشم اندازی برای مسابقات داشته باشیم و بر اساس سند چشم انداز برنامه های میان مدت و بلند مدت طراحی کنیم. تدوین آیین نامه داوری با رویکرد مشارکت دیگر کشور ها دیگر اتفاقی است که می شود آن را رقم زد.

به گزارش فارس اجرای تواشیح، پرسش و پاسخ با جمعی از حافظان قرآن و تلاوت هادی موحد امین از دیگر بخش های آیین افتاحیه بود و پس از افتتاحیه سی وهفتمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم رسماً آغاز شد.

در این رقابت ها نمایندگان 26 کشور جهان در بخش های بزرگسالان، بانوان و طلاب علوم دینی با هم رقابت می کنند.

این رقابت ها در رشته های تلاوت تحقیق، تلاوت ترتیل و حفظ کل قرآن کریم در بخش آقایان و حفظ کل در بخش بانوان برگزار می شود و در بخش طلاب علوم دینی علاوه بر حفظ و قرائت، رشته های خطابه خوانی و تفسیر هم برگزار می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
به گزارش صندوق اعتباری هنر، پیرو درج مطلبی با عنوان هنرمندان برای درمان موسیقیدان شیرازی خواستار مساعدت مسئولان شدند منتشر شده در خبرگزاری ایرنا با کد خبری 84245938 به تاریخ 1399/12/12 پاسخ این صندوق به شرح زیر است:
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۶ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی در حاشیه تصویر روز

اهتمام ویژه به سلامت جامعه فرهنگی و هنری کشور و توجه به نگرانی آنها بابت هزینه های مختلف درمان از جمله مهمترین اولویت های صندوق اعتباری هنر است؛ بدین منظور صندوق اعتباری هنر در راستای تکمیل زنجیره درمانی، تسهیلات بیمه درمان تکمیلی را برای تامین بخش مهمی از هزینه های مازاد بر تعرفه های بیمه تأمین اجتماعی به اعضای صندوق و افراد تحت تکفل ارائه می کند. همچنین بیش از 60 درصد سهم حق بیمه متقاضیان بیمه تکمیلی به صورت یارانه مستقیم توسط صندوق اعتباری هنر پرداخت می شود.

شرکت بیمه گر طرف قرارداد صندوق اعتباری هنر با قریب به 4 هزار مرکز درمانی، بیمارستانی و دندانپزشکی در سراسر کشور قرار داد دارد واعضا از طریق ارائه کدملی می توانند به صورت آنلاین از خدمات درمانی بدون پرداخت هزینه استفاده نمایند. همه خدمات بستری و صدور معرفی نامه به عهده بیمه سرمداست.

اعضای صندوق می توانند با مراجعه به مراکز طرف قرارداد که لیست آنها در سایت صندوق قرار دارد، صرفاً با پرداخت مبلغ فرانشیز می توانند خدمات درمانی خود را طی نمایند. در صورت مراجعه به مراکز غیر طرف قرارداد نیز اعضا پس از ارسال مدارک و ارزیابی توسط کارشناسان طبق ضوابط خسارت درمانی را دریافت می نمایند.

در پی ارائه خدمات بیمه درمان تکمیلی به اعضای صندوق اعتباری هنر از سال 88، با وجود تمامی مزایای بیمه درمان گروهی در اجرای قراردادها با شرکت های بیمه گر مشکلاتی نظیر عدم شفافیت در داده های ارائه شده توسط بیمه گر، عدم دسترسی به داده های تجمیعی، ناتوانی در پاسخگویی به شکایت اعضا و...مشاهده می شد. براین اساس صندوق اعتباری هنر در سال 96 پس از بررسی موضوعات و مشکلات فوق با هدف امکان نظارت بر عملکرد شرکت های بیمه، ارتقا پاسخگویی، ارائه اطلاعات شفاف به اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه اقدام به راه اندازی سامانه بیمانو کرد.

برای تسریع و سهولت ارائه خدمات، شیوه کار و امکان ثبت هزینه های درمانی در این سامانه بصورت بسیار ساده طراحی و مدارک مورد نیاز برای ارائه به شرکت بیمه و دریافت خسارت درمانی به تفکیک هرمورد در سامانه بیمانو عنوان شده است. همچنین امکان مشاهده وضعیت اسناد درمانی وریز هزینه های دریافتی بیمه شده اصلی و افراد تحت تکفل به تفکیک نیز در این سامانه امکانپذیر است. متأسفانه بدلیل عدم توجه برخی اعضا در ثبت و بارگذاری مدارک موردنیاز که از سوی شرکت های بیمه اعلام می شود و همچنین اهمال در رفع نواقص اعلامی متأسفانه موجب طولانی شدن روند پرداخت خسارت می شود.

سال 1399 به بیش از 42 هزار و 300 پرونده رسیدگی و بیش از 81 میلیارد ریال خسارت مستقیم به بیمه شدگان توسط صندوق اعتباری هنر پرداخت شده است. قطعاً در مسیر پرداخت نارسایی و مشکلاتی وجود دارد که تلاش می شود این اشکالات برطرف و پرداخت هزینه های درمانی بیمه شدگان تسریع شود.

در خصوص گله مندی هنرمند گرانقدر جناب آقای امید امیدی مبنی بر عدم پرداخت هزینه مدارک بارگذاری شده در سامانه بیمانو به استحضار می رساند، نامبرده و همسر ایشان در سال 99 با ثبت نام در طرح آرامش از مزایای این طرح برخوردار هستند. از ابتدای قرارداد 12 مورد در سامانه بیمانو ثبت هزینه کرده اند که 3 مورد هزینه ویزیت براساس تعرفه شرکت بیمه به ایشان پرداخت شده است. در خصوص9 مورد هزینه پاراکلینیکی بارگذاری شده از سوی ایشان فقط اصل قبض ارائه شده است در صورتیکه برای دریافت هزینه درمانی علاوه بر اصل قبض، دستور پزشک و کپی جواب نیز بعنوان مدارک مورد نیازاعلام شده است. بخشی از هزینه های دریافت نشده مربوط به عدم بارگذاری مدارک می باشد که پرداخت وجه بدون ارائه مستندات از سوی شرکت بیمه گر امکان پذیر نیست و خلاف مقررات است.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در آیین افتتاح کتابخانه مرکزی یزد با ابراز خرسندی از افتتاح این کتابخانه گفت: خدای متعال را شاکرم که در آستانه هفدهمین سالگرد تأسیس نهاد کتابخانه های عمومی کشور، شاهد افتتاح کتابخانه مرکزی یزد ، در شهر دارالعلم و دارالعباده هستیم. کتابخانه های عمومی در کشور از سال 1344 با تصویب قانونی در مجلس وقت شروع به کار کردند، اما دوره جدید آن با تصویب قانون مجلس شورای اسلامی در سال 1382 آغاز شد و از سال 1384 پس از تصویب آیین نامه اجرایی فعالیت خود را ادامه داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۶ سایت های دیگر : جهانی پرس شورای عالی انقلاب فرهنگی

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، علیرضا مختارپور با اشاره به افزایش 10 برابری تعداد کتابخانه های عمومی از سال 1357 تاکنون گفت: تا پیروزی انقلاب اسلامی تنها 372 کتابخانه در سطح کشور وجود داشت، اما امروز با مجموع افتتاح های پیش رو بیش از 3 هزار و 570 کتابخانه عمومی در کشور داریم که با مجموع افتتاح های پیش رو با رشد نزدیک به 10 برابری تعداد کتابخانه های عمومی روبه رو هستیم.

افتتاح یکصد کتابخانه عمومی در یک سال گذشته

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور درباره روند افتتاح کتابخانه ها در کشور گفت: از سال 1398 یعنی از شروع دوران شیوع کرونا تاکنون که بسیاری از فعالیت های فرهنگی که به صورت حضوری برگزار می شد کاهش پیدا کرد، نهاد کتابخانه های عمومی کشور سالی پر بار و پر فعالیتی را پشت سر گذاشت؛ به طوری که از اسفند 1398 تا به امروز تعداد 94 باب کتابخانه عمومی افتتاح شده است و در طول 10 روز آینده نیز 6 باب کتابخانه دیگر افتتاح می شود که به این ترتیب در طول یک سال اخیر یکصد کتابخانه به ناوگان کتابخانه های عمومی کشور اضافه خواهد شد و این یکی از دستاوردهای مهمی است که مسئولان جمهوری اسلامی در تمام دستگاه ها با حمایت دولت محترم به انجام رسانده اند.

وی یادآور شد: در طول سال جاری به دلیل شیوع بیماری کرونا نهاد کتابخانه های عمومی کشور، فعالیت های خود را به سمت فضای مجازی هدایت کرد و جمعا 96 هزار برنامه فرهنگی در طول این سال اجرا شده است. در همین راستا دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی امسال با حضور بیش از یک میلیون و سیصد هزار نفر بر اساس کد ملی، به صورت الکترونیکی برگزار شد.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور همچنین برگزاری 19 طرح پژوهشی از جمله به نتیجه رسیدن 6 طرح آمایش سرزمینی، اجرای طرح جامع نرم افزاری مدیریت دانش در کتابخانه های عمومی، برگزاری محافل ادبی نهاد و فعالیت آنها به مناسبت های مختلف که در آخرین مورد با اجرای طرح راویان بالندگی تقدیر از شاعران پیشکسوت و شاعران جوان انقلاب اسلامی در دهه فجر همراه بود را به عنوان بخشی از صدها و هزاران برنامه ای یاد کرد که با همت کتابداران در سال جاری در مناطق مختلف کشور به انجام رسیده است.

وی تصریح کرد: طبیعی است که این فعالیت ها جز با حمایت دولت محترم، استانداران، شوراهای برنامه ریزی، شهرداران، شوراهای شهر و دستگاه های مختلف صورت نمی گرفت.

ضرورت حمایت دولت از دستگاه های فرهنگی

مختارپور در ادامه این مراسم خطاب به معاون اول رئیس جمهور گفت: جناب آقای جهانگیری، حتما استحضار دارید که متاسفانه سهم فرهنگ از بودجه کشور همواره پایین بوده و می دانم حضرتعالی و دولت محترم این باور را دارید که هر بودجه ای که امروز از بخش فرهنگ دریغ شود، سالیان بعد باید خرج کاهش آسیب های اجتماعی شود. بنابر این استدعا دارم به تمام دستگاه های فرهنگی از جمله کتابخانه های عمومی کمک کنید که بتوانند این طرح ها و فعالیت های خودشان را ادامه دهند. امروز ما 350 پروژه نیمه تمام داریم که می توان با حمایت دولت آنها را طی یک یا دو سال به ثمر رساند.

علیرضا مختارپور در این مراسم با اشاره به فعالیت ها و خدمات برجسته نهاد از جناب آقای دکتر جهانگیری و دولت محترم تقاضا کرد با تامین بودجه لازم برای بهره مندی کتابداران و کارکنان نهاد از بخشنامه افزایش حقوق، باعث دلگرمی و خشنودی این خدمتگزاران عرصه فرهنگ کشور شوند.

گفتنی است این پروژه به عنوان یک پروژه عظیم فرهنگی و یکی از مهم ترین مطالبات مردمی استان یزد پس از حدود 25 سال، با همت نهاد کتابخانه های عمومی کشور در اواخر سال 1398 آماده افتتاح شد، اما به دلیل آغاز شیوع کرونا افتتاح آن تا کنون به تاخیر افتاد که در نهایت طی مراسمی روز شنبه 16 اسفند ماه سال جاری با رعایت دستورالعمل های بهداشتی به بهره برداری رسید.

با افتتاح کتابخانه مرکزی یزد، تعداد کتابخانه های مرکزی به 10 باب رسید و حدود 8 هزار مترمربع به سرانه کتابخانه ای کشور افزوده شد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۷ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی

سرویس فرهنگ و هنر امروز نیوز ؛ سینما و تئاتر، پرشیا قره گزلو روز یکشنبه درباره موضوع تئاتر شهر و برنامه ریزی برای حصارکشی اطراف آن گفت: وقتی به فضا نگاه می کنیم تمام عناصر آن فضا را باید با هم در نظر بگیریم و در ابتدا می بایست به بستر تاریخی شکل گیری مکان توجه کنیم.

وی با بیان اینکه کمتر عرصه ای همچون تئاتر شهر در تهران از چنین موقعیت فرهنگی و راهبردی برخوردار است، افزود: از لحاظ تاریخی اوایل دوره پهلوی و شکل گیری خیابان انقلاب فعلی، در تقاطع با خیابان ولیعصر کنونی، در این مکان کافه شهرداری ایجاد شده بود و به عنوان فضای عمومی در این مکان نمایش های مردمی و سیرک اجرا می شد، اما در زمان پهلوی دوم تصمیم گرفته شد که در کنار 2 دانشگاه مهم شهر و سینماهای متعدد این 2 خیابان، یک مکان به طور کامل به هنر تئاتر تعلق بگیرد.

وی افزود: بنای تئاتر شهر توسط مهندس امیرعلی سردار افخمی از شاگردان هوشنگ سیحون طراحی و در سال 1351 افتتاح شد و تمامی عرصه عمومی آن نیز به فعالیت های نمایش روباز، مکان هایی برای نصب مجسمه و پارکینگی در جنوب آن اختصاص یافت.

به گفته قره گزلو، پس از مدتی بدون تأمل و مطالعه، تهاجم به این فضای خالی متعلق به اهالی فرهنگ شروع شد و دهانه های ورودی و خروجی مترو، طراحی منظر سبز بدون توجه به ایجاد حریم های منطقی فضا و مسجد ولیعصر در جنوب بنا احداث شدند و به یکباره تئاتر شهر، این نشانه فرهنگی پایتخت که ثبت میراث ملی نیز هست، در محاصره انواع فعالیت های نامرتبط درآمد.

وی ادامه داد: در عین حال، پیش از آن نیز، احداث زیرگذر پیاده شروع شده بود و به جای اینکه ماشین ها به زیر زمین برده شوند، مردم را از یک تقاطع فرهنگی شهر که قلب تهران است، محروم کرده بودیم؛ نرده های چهارراه ولیعصر هم همیشه مورد مناقشه فعالان شهری و شهرداری بوده است.

این کارشناس معماری خاطر نشان کرد: ایستگاه های اتوبوس و مترو و تجمع شهروندان با خواستگاه های متفاوت اجتماعی، همگی در یک مکان که از تعدد و تکثر عملکردها رنج می برد و در عین حال پدید آمدن کنج هایی که امکان نظارت بر فضا را از بین می برد، امنیت این پهنه فرهنگی را تهدید کرده است.

وی با بیان اینکه، اصولا چهار وجه در یک مکان می بایست همنشینی منطقی داشته باشند که آن مکان شأن بیابد و شهروندان در آن حس امنیت کنند، گفت: در این چهار وجه باید دسترسی ها و ارتباطات انسانی در فضا دیده و قدر اجتماعی فضا سنجیده شده باشد، مکان بر ذهن شهروندان تأثیر بگذارد و تصویر ذهنی ایجاد کند و فعالیت ها و رویدادها در مکان سازماندهی طراحانه و فکر شده داشته باشد.

عضو کمیته معماری و طرح های شهری شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه تئاتر شهر تمامی این چهار وجه را داشت و در طول 30 سال گذشته از دست داد؛ افزود: به طور قطع مسئله با حصار کشی و دیوارکشی حل نخواهد شد؛ در گام اول 2 ارگان اصلی ذی نفوذ این فضا، وزارت فرهنگ و ارشاد و شهرداری تهران می بایست برای ارائه این راه حل با یکدیگر همکاری کنند؛ هرچند کمی دیر شده است، اما می بایست به سرعت برای طرح ساماندهی کلیه عرصه عمومی و فضاهای مرتبط به تئاتر شهر اقدام شود.

وی با بیان اینکه، این طرح ساماندهی شامل مطالعات اجتماعی، سازماندهی فضا و رویدادها و در پی آن ارائه راه حل های طراحانه ای خواهد بود که حریم تئاتر شهر را تعریف کند، عنوان کرد: در این مطالعه، می توان از طراحی فضای سبز گرفته تا اختلاف سطوح و موانع شفافی استفاده کرد تا بتواند در شرایط کنونی فضا را از تعرض شهروندانی که قدر این مکان را ندانسته اند، مصون بدارد.

قره گزلو با بیان اینکه، بی شک در دراز مدت همین شهروندان به دلیل احترامی که طراحی فضا به آنها گذاشته است، نسبت به فضا احترام بیشتری خواهند گذاشت، تاکید کرد: گذاشتن نرده و دیوار یا هر نوع حصاری، حس جداسازی و نوعی تمایز فضایی را به وجود خواهد آورد و اشتباه است اگر تصور کنیم مردم بعد از مدتی فضای کنونی را فراموش می کنند و به این فضای بسته شده، تعلق خاطر می یابند.

وی یادآور شد که این مکان بیش از یکصد سال است که یک عرصه عمومی باز بوده است و باید تلاش کرد تا با تمهیدات طراحانه مبتنی بر تحقیق و مطالعه، این عرصه عمومی، فعال و سرزنده و برای همه شهروندان باقی بماند.

لینک خبر :‌ امروز نیوز
تئاتر شهر که یک مجموعه فرهنگی ثبت شده در فهرست میراث ملی است،این روزها به دلیل آسیب به بنا و ناامنی محوطه بیرونی آن از سوی دوستداران تئاتری با این بحث مواجه شده است که حریمش تعیین شود اما مخالفان طرح تعیین حریم، اجرای این طرح را مانع توسعه عرصه عمومی و فضاهای شهری می دانند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۷

اعتمادآنلاین| تئاترشهر این روزها در کش و قوس بحث های میان مخالفان و موافقان تعیین حریم برای این مجموعه ثبت ملی شده است.

در دوره مدیریت غلامحسین کرباسچی در شهرداری تهران نرده های حریم تئاترشهر برای توسعه عرصه عمومی برداشته شد.

اما دی ماه امسال مدیران وزارت میراث فرهنگی و وزارت ارشاد طرح تعیین حریم تئاتر شهر را بیشتر مورد بررسی قرار دادند.

سرقت کاشی ها و دستگیره درهای ورودی، حضور دستفروشان، خلافکاران و ایجاد ناامنی دلایل موافقان طرح تعیین حریم است.

مخالفان نیز از جمله علی اعطا، سخنگوی شورای شهر، اجرای این طرح را حصارکشی و جداسازی آن از شهروندان می دانند.

پیروز حناچی، شهردار تهران، گفته است هنوز اقدامی صورت نگرفته اما هر اقدامی بر پایه مطالعات کارشناسی خواهد بود.

اختلاف بر سر اجرای این طرح در حالی همچنان ادامه دارد که اهالی تئاتر این روزها بیشتر بر لزوم تعیین حریم تاکید می کنند.

لینک خبر :‌ اعتماد آنلاین
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با صدور حکمی اعضای شورای سیاستگذاری و دبیر چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران را منصوب کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید مجتبی حسینی معاون امور هنری در احکامی اعضای شورای سیاستگذاری و دبیر چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران را منصوب کرد.

سید مجتبی حسینی در احکامی کیوان آقامحسنی، نرگس ذاکرجعفری، احمد صدری، حمیدرضا عسگری و محمدعلی مرآتی را به عنوان اعضای شورای سیاستگذاری چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران منصوب کرد.

معاون امور هنری همچنین در حکمی محمدعلی مرآتی را به عنوان دبیر چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران منصوب کرد.

در حکم معاون امور هنری برای اعضای شورای سیاستگذاری چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی آمده است:

با عنایت به سوابق ارزشمند علمی، پژوهشی و تجربیات ارزشمند جنابعالی و به پیشنهاد مدیرکل دفتر امور موسیقی به عنوان عضو شورای سیاستگذاری چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران منصوب می شوید. امید است با استعانت از خداوند متعال در جهت اعتلای فرهنگ و هنر ایران موفق باشید.

در حکم معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای مرآتی به عنوان دبیر جشنواره آمده است:

نظر به دانش تخصصی و تجربیات ارزشمند هنری جنابعالی و به پیشنهاد مدیرکل محترم دفتر امور موسیقی به موجب این حکم به عنوان دبیر چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی منصوب می شوید. از خداوند متعال توفیق روز افزونتان را خواستارم.

محمد علی مراتی متولد 1351 کرمانشاه، نوازنده کمانچه و آهنگساز دارای کارشناسی ارشد موزیکولوژی از دانشگاه مارسی فرانسه و دکترای اتنوموزیکولوژی از دانشگاه پاریس است که برای پایان نامه دکترای خود درباره فرم های فوندامونتال در موسیقی کردی پژوهش کرد. وی نوازنده تخصصی ساز کمانچه است و به نواختن سازهای تنبور، سه تار و دف نیز آشنایی دارد. مرآتی تاکنون کنسرت های پژوهشی متعددی برگزار کرده و مقالاتی را در کنفرانس های پژوهشی و علمی موسیقی ارائه کرده است. وی عضو شورای علمی سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی نیز بوده است.

کیوان آقا محسنی متولد سال 1360 از نوجوانی یادگیری موسیقی و ساز قانون را آغاز کرد. آقامحسنی کارشناسی موسیقی از دانشگاه سوره، کارشناسی ارشد اتنوموزیکولوژی از دانشگاه سینما، تئاتر و رسانه هانوفر آلمان و دکترای اتنوموزیکولوژی از آلمان دارد.

آقامحسنی پژوهش ها و مطالعاتی را در زمینه موسیقی نواحی داشته و مقالاتی را نیز منتشر کرده و در دهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران مدیر بخش پژوهش جشنواره بوده است.

نرگس ذاکرجعفری ضمن فراگیری موسیقی در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران، دانش آموخته دوره دکترای پژوهش هنر از همین دانشگاه است. وی مقالات متعددی در موضوعات موسیقی کلاسیک ایران، تاریخ موسیقی ایران، سازشناسی و موسیقی مناطق ایران نگاشته که در نشریات علمی پژوهشی، فصلنامه موسیقی ماهور، کتاب سال شیدا و دایره المعارف بزرگ اسلامی منتشر شده است. او همچنین تألیف 2 کتاب با عنوان های حیات سازها در تاریخ موسیقایی ایران و موسیقی نظری ایران را در کارنامه پژوهشی خود دارد. وی هم اکنون عضو هیات علمی گروه موسیقی دانشگاه گیلان است.

احمد صدری کارشناسی ارشد رشته پژوهش هنر با گرایش موسیقی و درجه یک هنری از شورای ارزشیابی هنرمندان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد. صدری دارای سوابق و تجارب پژوهشی، علمی و آموزشی متعددی از جمله قائم مقامی ریاست گروه موسیقی فرهنگستان هنر و عضویت تحریریه فصلنامه خیال است و تاکنون کتاب ها و مقالات متعددی از او منتشر شده است. صدری همچنین مدرس هنرهای ایرانی در دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه هنر بوده است. دبیر علمی بخش موسیقی همایش بین المللی حکمت و فلسفه هنر، عضو هیات علمی همایش های بین المللی؛ معنای زیبایی، کمال الدین بهزاد، سلطان محمد، طبیعت در هنر شرق و همایش های تخصصی موسیقی؛ صفی الدین ارموی، عبدالقادر مراغه ای، قطب الدین شیرازی، فارابی از فعالیت های دیگر علمی و پژوهشی صدری است.

صدری همچنین تاکنون دبیر و داور جشنواره ها و همایش های مختلفی در حوزه هنر و موسیقی و دبیر دهمین تا سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران بوده است.

حمید عسکری دکترای موسیقی شناسی از انستیتوی هنرهای زیبای آکادمی ملی علوم ارمنستان است. او تاکنون قطعات بسیاری را آهنگسازی کرده است و آلبوم طرح نو و کتاب شیوه های تنظیم آوازهای محلی برای گروه کُر از جمله آثار منتشرشده اوست. عسگری رهبر گروه کر اردیبهشت است و در کارنامه هنری و اجرایی او ریاست دانشکده موسیقی دانشگاه هنر، رهبری گروه کُر ارکستر سمفونیک تهران و داوری جشنواره موسیقی فجر دیده می شود.

کد خبر 5162938

علیرضا سعیدی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۶ سایت های دیگر : برخط نیوز اعتماد آنلاین کارآفرینان اقتصاد یکتا پرس

به گزارش خبرنگار شهری فارس: سیدمصطفی موسوی شهردار منطقه 9 تهران در نشست خبری درباره وضعیت میدان آزادی و برج آزادی اظهار داشت: برج آزادی نماد شهر تهران است و بنایی نمادین برای کل کشور محسوب می شود ولی در حال حاضر این برج دراختیار وزارت ارشاد قرار گرفته و شهرداری در مقاطع مختلف برای حفظ و نگهداری برج آزادی کمک می کند.

وی با بیان اینکه در یک مقطع زمانی پیگیری هایی برای معاوضه این بنا انجام شد تا کامل دراختیار شهرداری تهران قرار گیرد، گفت: شورای شهر تهران اقداماتی انجام داد تا برای این بنا بودجه ویژه ای اختصاص داده شود که البته به رأی مثبت همه اعضای شورای شهر نرسید، چرا که اعضای شورا برخی از آنها معتقد بودند در صورتی هزینه کرد این برج باید توسط شهرداری انجام گیرد که مدیریت آن هم در اختیار شهرداری باشد.

شهردار منطقه 9 تهران ادامه داد: در حال حاضر تقابلی در زمینه برج آزادی بین وزارت ارشاد و شهرداری وجود ندارد، ولی نکته قابل توجه این بود که وزارت ارشاد به تنهایی از پس نگهداری برج آزادی برنمی آید، لذا ما درخواست کرده ایم که برای نگهداشت این برج، مدیریت آن دراختیار شهرداری قرار گیرد.

موسوی همچنین در مورد آب نمای میدان آزادی گفت: آب نمای این بنا که به مدت پانزده سال غیرفعال بود مجدد فعال خواهد شد و اقدامات ویژه ای همزمان با آغاز قرن جدید در حوزه فرهنگی اجتماعی در منطقه 9 به ویژه خیابان آزادی اجرا می کنیم.

وی اعلام کرد: طرحی به دستور حناچی در منطقه 9 پیگیری می شود که شروع آن از دهه فجر سال جاری آغاز شده و محور آزادی تغییراتی را خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه جنگل کاری هایی در پایگاه شکاری انجام شده تا فضای سبز این منطقه افزایش یابد، گفت: شهروندان چندان نمی توانند از جنگل کاری های پایگاه شکاری استفاده کنند بر همین اساس دو زمین در این زمینه در نظر گرفته ایم و در حال رایزینی برای خرید آن در بخش خصوصی هستیم.

وی اعلام کرد: پادیگان جی نیز پس از سال ها براساس توافقاتی که انجام گرفت بازگشایی شد و در بخشی که تملک کرده ایم، نخستین بوستان دوستدار کودک کلنگ زنی شده و در حال اجرای این پروژه هستیم.

وی همچنین از بهره برداری از پلازای خیابان هاشمی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: دو طرفه شدن زیرگذر استاد معین یکی از درخواست های ترافیکی مردم منطقه بود که محقق شده است و توسعه مترو نیز با احداث ایستگاه های جدید در این منطقه ادامه خواهد داشت.

وی همچنین با اشاره به احداث دومین گرمخانه تهران با ظرفیت 150 نفر در منطقه 9 تهران اشاره کرد و گفت: اقدامات مناسبی جهت توسعه گرمخانه ها و مناسب سازی آنها انجام گرفته است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ تازه ترین ها

سرویس فرهنگ و هنر امروز نیوز ؛ فرهنگ عمومی ، قیمت ها در بازار کاغذ افسار گسیخته و همچنان در حال افزایش است، این افزیش قیمت هر بند کاغذ چاپ و تحریر 70 در 100 با گرماژ 70 گرم را به 630 هزار تومان رسانده است، سایر انواع کاغذ چاپ و تحریر نیز بین 570 تا 920 هزار تومان قیمت خورده است. قیمت هایی که تاکنون در این بازار سابقه نداشته است.

افزایش قیمت دو ماه اخیر بازار کاغذ مانند سایر دوره های بحران این بازار در سال های گذشته یکشبه و به دنبال برخی اتفاقات از جمله کاهش واردات، افزایش تقاضا و شیطنت های برخی واردکنندگان رخ داده است.

هم چنین برخی اظهارنظرهای مقام های دولتی نیز موجب ایجاد جنگ روانی در بازار برای افزایش قیمت این کالا که نفس نشر به آن گره خوده شده است من جمله این خبر وزیر صنعت و معدن مبنی بر خروج واردات کاغذ از ارز ترجیحی. موضوعی که به باور بسیاری از کارشناسان بازار کاغذ باید زودتر از این ها انجام می شد.

اما چرا در حالی که بازار کاغذ در طول یک سال گذشته با وجود نوسانات نرخ ارز که موجب گرانی اغلب کالاهای وارداتی در نیمه نخست سال 99 شد، ثابت ماند و قیمت ها برای ماه ها تکان نخوردند، حالا در دو ماه پایانی سال تقریبا به دوبرابر قیمت قبلی خود رسیده اند؟

میرباقری: کسی به هشدارها توجه نکرد

سید حسن میرباقری، رئیس اتحادیه واردکنندگان کاغذ و مقوا در این زمینه به تسنیم می گوید: در طول یکسال گذشته من بارها نسبت به این گرانی و آرامش قبل از طوفانی که وجود داشت، هشدار داده بودم اما این هشدارها از سوی وزرات صمت و بانک مرکزی جدی گرفته نشد، شرایط دشوار طی طریق برای واردات کاغذ به کشور در وزارت صمت و بانک مرکزی موجب بی انگیره شدن واردکنندگان از واردات کاغذ شد.

وی ادامه می دهد: بروکراسی اداری پیچیده ثبت سفارش و تخصیص ارز واردکنندگان را وا داشت که متر کاغذ وارد کنند، روشن است و همه هم می دانستند که کاغذ اندک است . کاغذهایی نیز که اینک در بازار وارد می شود، با همین شرایط دشوار و با ارز نیمایی و آزاد 25 تا 30 هزار تومانی دلار و 30 تا 35 هزار تومانی یورو وارد شده اند با این تفاوت که قیمت خریدشان نیز بالاتر از قیمت های پیشین است.

وی یکی دیگر از دلایل افزایش قیمت کاغذ را توزیع اندک کاغذ دولتی در میان ناشران دانسته و می گوید: در گذشته توزیع کاغذ دولتی بسیار بود و برخی ناشران کاغذ مازاد خود را در بازار عرضه می کردند که این موضوع بر قیمت کاغذ آزاد نیز تاثیر می گذاشت. اما اکنون توزیع اندک شده و این خود بر قیمت کاغذ آزاد نیز تاثیر گذاشته است.

رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا در عین حال ادامه می دهد: اکنون خریداری در بازار وجود ندارد ، تصور نکنید که با این قیمت ها بازار بازار داغی است، اکنون اکثرا دنبال حسابرسی و انبارگردانی هستند پس خریدی انجام نمی شود.

وی می گوید: پیش بینی من این است که اگر بانک مرکزی و وزارت صمت در صدور مجوزها تسهیل کنند و ارز را تخصیص دهند، با واردات کاغذهای جدید قیمت ها پایین آمده و به ثبات برسند. البته باید توجه داشت که قیمت جهانی کاغذ در برخی انواع با افزایش 100 تا 200 دلاری در هر پارت روبرو شده است.

محسن قدبیگی، مدیرعامل مرکز اطلاعات کاغذ ایران نیز درباره تلاطم های عجیب و غریب بازار کاغذ به تسنیم گفت: کاغذ در بازار اندک است، وقتی کاغذ اندک باشد قیمت ها افزایش پیدا می کند. فروشندگان نیز از شرایط موجود ناراضی هستند اما کسی پاسخگو نیست. دولت نیز بازار را به حال خود رها کرده است.

قدبیگی: توزیع کاغذ دولتی متوقف یا کند شده است

وی ادامه داد: توزیع کاغذ دولتی بین ناشران یا متوقف شده یا بسیار اندک است، چرا که تقاضای ناشران افزایش پیدا کرده است و همین نیز یکی از دلایل افزایش قیمت کاغذ است.

قدبیگی تصریح کرد: با ادامه روند فعلی واردکنندگان کاغذ اقدام به ثبت سفارش و واردات کاغذ می کنند پس از گذشت دو ماه خلاء بازار یعنی فروردین و اردیبهشت، از اواخر خردارد قیمت ها فروکش می کند و بین عرضه و تقاضا هماهنگی ایجاد می شود. آن زمان کاغذ باید بین 500 تا 600 هزار تومان قیمت داشته باشد.

در طول سال گذشته خبرگزاری تسنیم، با انتشار گزارش ها و گفت وگوهای متعدد با کارشناسان این حوزه که بارها نسبت به وضعیت موجود هشدار داده و آن را امری قریب الوقوع می دانستند، تلاش کرده بود تا توجه دولت را به سمت موضوع ضرروی و حیاتی تولید سوق دهد. موضوعی که به نظر می رسد درمان اصلی مشکل کمبود کاغذ تحریر در ایران باشد، تولید کاغذ فرصت بی نظیری را از دست داد، ماه هایی که قیمت کاغذ در بازار آزاد ثابت بود و خریداری وجود نداشت، میلیون ها دلار ارز دولتی صرف واردات کاغذ تحریر شده بود و ناشران نیز دغدغه ای از لحاظ کمبود کاغذ نداشتند ، درست زمانی که نوبت به تولید رسیده بود، اقدامی انجام نشد ، در حالی که اگر تولید کاغذ جدی گرفته شده بود، امروز فصل برداشت بود اما دریغ.

لینک خبر :‌ امروز نیوز
محسن جوادی ششمین دوره ی برگزاری جایزه فیروزه را دریچه ای برای پژوهش در حوزه کالاهای فرهنگی دانست و از تغییرات کیفی آثار دریافتی این جشنواره فرهنگی خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۷ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تدبیر

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دبیرخانه جایزه فیروزه، محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، درباره جایزه فیروزه گفت: مجازی شدن این دوره از جشنواره و مشارکت استان ها در برگزاری مسابقات منطقه ای فرصتی متفاوت را پیش روی برنامه ریزان و تولیدکنندگان کالاهای فرهنگی قرار داد.

وی با اشاره به جلسات مجازی شورای سیاست گذاری این جشنواره گفت: با آغاز دوران قرنطینه و ضرورت تداوم فعالیت جشنواره، طراحی درگاهی برای برگزاری جشنواره ضروری بود. طی چند ماه تلاش مداوم، وب سایت فیروزه توانست زمستان امسال پذیرای 2277 اثر در 16 استان باشد. در بخش ملی نیز هزار و 512 اثر ثبت شد درحال داوری نهایی است. در این میان باید اشاره داشت که داوران در استان ها و در سطح ملی بررسی آثار را به صورت مجازی انجام دادند و آئین اختتامیه این جشنواره نیز به صورت مجازی و حضوری با رعایت پروتکل های ستاد ملی کرونا برگزار خواهد شد. این تغییرات فرصت هایی قابل بحث را در اختیار جشنواره و تولیدکنندگان قرار داد. ایجاد بستری مناسب برای حضور هنرمندان و کارآفرینان کل کشور و اضافه شدن بخش جدید جشنواره با تمرکز بر خانواده ها را می توان بخشی از این فرصت ها تلقی کرد. امسال در بخش پویانمایی، برنامه های کاربردی آموزشی، بازی- یادگیری، بازی ویدئویی آثاری به دبیرخانه رسیده است. باید گفت این تولیدات نیاز امروز مخاطبان کودک و نوجوان است و در مبحث کالاهای فرهنگی و انتقال تفکر ملی باید تمرکز بیشتری بر این گونه تولیدات داشت و این هدفی است که جایزه فیروزه از ابتدا تاکنون دنبال کرده است. لذا به نظر می رسد که تولیدات فرهنگی یک سال اخیر می تواند مورد ارزیابی پژوهشگران قرار گیرد.

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره سطح کیفی آثار این دوره از جشنواره فیروزه گفت: در دور نخست بررسی شاهد بودیم که این تولیدات شاخصه ی تناسب فرهنگی و ارتباط و پیوست فرهنگی را رعایت کرده اند و به مرحله ی داوری رسیده اند. این تغییر بیانگر آگاهی بخشی متخصصان و کارشناسان طی سال های اخیر است. همراهان جایزه فیروزه و متخصصان این حوزه طی چندسال اخیر با اطلاع رسانی دقیق توانسته اند استانداردها و تعاریف درستی از کالای فرهنگی داشته باشند که جای تقدیر دارد. تنوع آثار در این دوره نیز قابل بحث است. فرصت مطالعه و خلق اثر هنری – کاربردی امتیازی است که هنرمندان طی این یک سال کسب کرده اند. باید بار دیگر تاکید کنم که مجازی شدن جشنواره فرصت حضور هنرمندان بیشتری را فراهم کرد، هنرمندانی که دوره های پیش فرصت این حضور را نداشتند.

این مقام مسئول در انتها اعلام کرد: برگزیدگان این دوره از جشنواره هفته آخر اسفند معرفی خواهند شد. امید است با معرفی این هنرمندان و تولیدکنندگان به شرکت های خلاق فرهنگی بتوانیم گام بلندی در حمایت از محصولات بومی و فرهنگی برداریم.

افزایش مصرف آثار و تولیدات فرهنگی ایرانی اسلامی، تقویت منابع تغذیه فرهنگ ایرانی اسلامی، زمینه سازی برای نوآوری و تبادل اندیشه ها و آموخته های هنرمندان تنها بخشی از اهداف جایزه فیروزه از ابتدا تاکنون بوده است.

کد خبر 5163724

مریم علی بابایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران از خرید 214میلیارد و 3میلیون و 199هزار و 674ریالی در طرح زمستانه کتاب 99 خبر داد.

به گزارش گروه فرهنگی یکتا پرس، ایوب دهقانکار مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران با پایان شانزدهمین دوره طرح های یارانه حمایتی از کتابفروشی ها با عنوان زمستانه کتاب 99 درباره جزئیات این طرح توضیح داد و گفت: این دوره از طرح زمستانه کتاب99 با مشارکت و استقبال 937 کتابفروشی فعال از 31 استان کشور به پایان رسید.

دهقانکار با اشاره به میزان مشارکت کتابفروشی ها در طرح زمستانه کتاب 99 گفت: در این دوره از کل کتابفروشی های متقاضی طرح، 714 کتابفروشی در مراکز استان و 223 کتابفروشی در شهرستان ها با یارانه 25 درصدی کتاب ها را عرضه کردند.استان تهران با 147 کتابفروشی، خراسان رضوی با 111 کتابفروشی، اصفهان با 98 کتابفروشی، قم با 78 کتابفروشی، آذربایجان شرقی با 58 کتابفروشی و کردستان با 52 کتابفروشی بیشترین مشارکت کتابفروشی ها را در این دوره از طرح به خود اختصاص دادند.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران به میزان خرید کتاب در طرح های پاییزه کتاب و زمستانه کتاب 99 اشاره کرد و گفت: 458هزار و 833نسخه کتاب به مبلغ 198میلیارد و 137میلیون و 591هزار و 730ریال در پاییزه کتاب 99 فروخته شد، اما در زمستانه کتاب 99 این آمار به 440 هزار و 276 نسخه کتاب به مبلغ 214 میلیارد و 3 میلیون و 199 هزار و 674 ریال رسیده است.

وی ادامه داد: 128کتابفروشی استان تهران در پاییزه کتاب 99 توانستند 70هزار و 548نسخه کتاب بفروشند، اما در زمستانه کتاب، 147 کتابفروشی این استان توانستند با فروش 37 میلیارد و 850 میلیون و 665 هزار و 858 ریالی سهم 18 درصدی از کل فروش را به خود اختصاص دهند.

دهقانکار در پایان به وضعیت استان ها در طرح زمستانه کتاب اشاره کرد و گفت: استان های تهران، خراسان رضوی، اصفهان، قم، فارس، کردستان، آذربایجان شرقی، گیلان، مازندران و خوزستان جزو پرفروش ترین استان ها بر اساس مبلغ فروش بودند و استان های تهران، خراسان رضوی، اصفهان، قم، فارس، گیلان، آذربایجان شرقی، مازندران، خوزستان و مرکزی جز پرفروش ترین استان ها بر اساس تعداد کتاب شناخته شدند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ یکتا پرس
تهران- ایرناپلاس- این روزها تغییرات بهای کاغذ، صدای فعالان و اصنافی همچون ناشران که با این کالا در ارتباط هستند را درآورده است. موضوعی که ریشه آن به تحریم ها، نوسان های ارزی و همه گیری کرونا برمی گردد. کاغذ گران شد و تولید داخلی نیز توان پاسخگویی به نیاز بازار را ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۶

به گزارش ایرناپلاس، افزایش ناگهانی قیمت کاغذ در بازار آزاد، برخی از ناشران را وارد جنگ روانی برای تهیه و انبار این ماده اولیه تولید کتاب کرد. در حالی که پیش از این، بخش مهمی از کاغذ مورد نیاز ناشران با ارز دولتی تخصیص داده شده توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میان آنان توزیع می شد. در ماه های اخیر به دلایلی کاغذ دولتی کمتری میان ناشران تقسیم شده و همین مساله موجب بالا رفتن قیمت آن شده است.

اتحادیه شرکت های تعاونی ناشران ایران در سال 1380 با هدف کمک به توسعه و رشد کمی و کیفی صنعت نشر و هماهنگی بیشتر بین شرکت های تعاونی ناشران سراسر کشور تشکیل شد. یکی از وظایف این اتحادیه، صیانت از مصرف بهینه کاغذ در حوزه نشر و رعایت حقوق مصرف کنندگان کتاب دستورالعمل کمیته تخصیص کاغذ و نظارت بر مصرف آن است.

مدیرعامل اتحادیه شرکت های تعاونی ناشران (آشنا) درباره چرایی افزایش ناگهانی قیمت کاغذ در بازار آزاد به خبرنگار ایرناپلاس گفت: آشنا، مسئولیت تنظیم قیمت کاغذ را ندارد. اتحادیه، شبکه توزیع کاغذ معاونت فرهنگیِ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه کتاب است. هیچ نقش و مسئولیتی برای تنظیم بازار نداریم.
او تاکید کرد: در این حوزه نظری هم نداریم. این مساله را باید وزارت صنعت، معدن و تجارت، انجمن واردکنندگان کاغذ، مقوا و مواد سلولزی یا اتحادیه صنف فروشندگان کاغذ و مقوا اعلام کند.

این در حالی است که مدیرعامل انجمن واردکنندگان کاغذ، مقوا و مواد سلولزی و مدیرعامل اتحادیه صنف فروشندگان کاغذ و مقوا با وجود طی زمان طولانی و تکرار تماس خبرنگار ایرناپلاس، حاضر به اطلاع رسانی در این باره نشدند.

نشر ایران توان کارکردن با کاغذ قیمت بازار آزاد را ندارد
به گفته اسماعیلی راد، در سال 1398 دولت برای حوزه فرهنگی ارز در نظر گرفت، به همین منظور معاونت امور فرهنگی چند واردکننده را مامور کرده تا کاغذ مورد نیاز حوزه کتاب بازار را تهیه کنند.
او ادامه داد: کاغذ وارد شده، توسط اتحادیه، میان ناشران توزیع شد. قیمت آن کاغذ، در دو سال گذشته ثابت بوده ، فقط در موارد استثنایی درصدی افزایش قیمت داشته است.

وی با ابراز امیدواری از تخصیص کاغذ دولتی در سال 99 بیان کرد: کاغذی که امسال ارائه کردیم، بودجه و ارز در نظر گرفته شده برای سال 98 بود. امیدوارم بتوانیم در سال های 99 و 1400 کاغذ دولتی میان ناشران توزیع کنیم؛ زیرا نشر ایران توان کارکردن با کاغذ قیمت بازار آزاد را ندارد.

زمانی که قیمت کاغذ ثابت بود
اتحادیه چاپخانه داران دیگر نهادی بود که حاضر به اظهارنظر درباره چرایی افزایش قیمت کاغذ نشد. مسئولان این اتحادیه به خبرنگار ایرناپلاس اعلام کردند که نقشی در بازار کاغذ ندارند و به دلیل اینکه فقط مصرف کننده آن هستند، لزومی به درج نظر آنان وجود ندارد. این در حالی است که افزایش قیمت کاغذ روی فعالیت همه حلقه های تولید کاغذ ناشر، چاپخانه دار و حتی مصرف کننده تاثیر خواهدداشت.

رئیس اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران با بیان اینکه حدود دو سال - از اواخر سال 97 - است که کاغذ در نظر گرفته شده برای کتاب از کاغذ مورد نیاز دیگر کالاهای فرهنگی جدا شده و برای آن ارز دولتی در نظر گرفته شده ، به خبرنگار ایرناپلاس گفت: تا زمانی که کاغذ دولتی میان ناشران توزیع می شد، قیمت آن تقریبا ثابت بود. کاغذ دولتی حدود 80 درصد نیاز ناشران را تامین می کرد و در نتیجه ناشران کمتر به بازار آزاد مراجعه می کردند.

رئیس اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران با بیان اینکه این اتحادیه همه تلاش خود را برای دریافت کاغذ با سهمیه دولتی در سال 99 انجام می دهد، ادامه داد: هنوز در کشاکش اقدامات بانک مرکزی، دولت و شورای اقتصاد هستیم تا سهمیه کاغذ دولتی با ارز 4200 تومان همچنان باقی بماند.

تضعیف ارائه کاغذ دولتی
حسن پور، علت افزایش قیمت کاغذ آزاد در بازار در ماه های اخیر را تضعیف ارائه کاغذ دولتی بیان کرد و ادامه داد: ورودی کاغذ با ارز 4200 به سیستم توزیع کم شده در نتیجه خروجی کم می شود. بسیاری از ناشران مجبور می شوند نیاز کاغذ خود را از بازار آزاد رفع کنند. به همین دلیل است که شاهد افزایش قیمت کاغذ در بازار آزادیم.

او با بیان اینکه قول هایی برای دریافت کاغذ با ارز دولتی داده شده ، از پیگیری اتحادیه ناشران و کتاب فروشان خبر داد و گفت: تولید کاغذ در سیستم متمرکز صفر نشده اما کم شده و به همین دلیل قیمت این کالا افزایش پیدا کرده است. اگر سهمیه دریافت شود، قیمت کاغذ کاهش پیدا می کند.

سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا تا همین اواخر بخشی از کاغذ مورد نیاز انتشار کتاب را تولید می کرد. اما دبیر این سندیکا به خبرنگار ایرناپلاس گفت: تا زمانی که در تولید حتی پنج درصد از کاغذ مورد نیاز بازار سهمی داشتیم، درباره بازار آن اظهارنظر می کردیم اما حالا که هیچ سهمی در این بازار نداریم، چنین اقدامی بیهوده به نظر می رسد.

توقعی جز افزایش قیمت کاغذ نداریم
رئیس اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران درباره هشداری که به مسئولان درباره کاهش موجودی کاغذ دولتی ارائه داده شده ، توضیح داد: بارها هشدار دادیم و به مسئولان توصیه کردیم اگر نیاز کاغذِ فرهنگی فعالان این حوزه تامین نشود، تعداد زیادی از مدیران به سمت خرید از بازار آزاد می روند و از آنجا خرید می کنند. از طرفی همزمان با انتخابات و تبلیغاتی که انجام خواهدشد، نمی توانیم توقعی جز افزایش قیمت کاغذ داشته باشیم. اکنون تمرکز را روی سیستم دریافت سهمیه گذاشتیم و اگر بتوانیم آن را دریافت و میان ناشران تقسیم کنیم، تاثیر زیادی بر قیمت کتاب خواهدداشت.

به گفته حسن پور، نظارت بر قیمت کاغذ برعهده اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران نیست، بلکه این اقدام باید از سوی وزارت صمت انجام شود.
او افزود: اتحادیه فقط در بخش مرتبط با وزارت فرهنگ و ارشاد و معاونت مطبوعاتی همکاری می کند. برای کتاب و مطبوعات کاغذ فرهنگی تعریف کردیم. در این روزها در بازار آزاد همه کاغذها با جنس های مختلف وجود دارد، اما قیمت آن نسبت به کاغذ دولتی بالاست.

گزارش از آیدین پورخامنه

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیرمسئول انتشارات نگارتابان گفت:ناشران در شرایط کنونی اثر جدیدی منتشرنمی کنند و انتشار اثر جدید را به سال بعد موکول کرده اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۶

گروه ادبیات فرهنگی هنری

تاریخ انتشار

کد خبر 7687864

دانلود PDF

نظر دادن

احمد دولت آبادی، مدیرمسئول انتشارات نگارتابان در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره آثار جدید این انتشاراتی گفت: فعلا کتاب جدیدی منتشرنکردم. چند کتاب ترجمه آماده انتشاردارم که سال 1400 منتشرمی کنم. این روز ها علاوه برمن ناشران دیگر هم اثر جدیدی منتشرنمی کنند.

بیشتربخوانید

قیمت کاغذ میزان انتشار کتاب را تعیین می کند

وی افزود: قطعا قیمت کاغذ و مسائل اقتصادی نشر روی تصمیم ناشران برای منتشرنکردن کتاب در شرایط کنونی تاثیرگذاشته است. انتشار کتاب به خصوص در این روز هایی که با افزایش قیمت کاغذ مواجه هستیم اصلا به صرفه نیست. قیمت کاغذ روز به روز رو به افزایش است. همین امر باعث می شود اگر ناشری بخواهد به فعالیتش در عرصه نشر ادامه دهد، عناوین کمتری منتشرکند و نامش را نوعی فعالیت در عرصه نشر بگذارد.

مدیرمسئول انتشارات نگارتابان ادامه داد: در شرایط کنونی که هیچ نمایشگاه کتابی برگزار نمی شود و شرایط بازار نشر خوب نیست هنوز هم روند انتشار کتاب به کندی پیش می رود. اگر شرایط اقتصادی نشر همین گونه پیش برود، با توجه پایین بودن سرانه مطالعه در کشور می توان گفت میزان انتشار کتاب در تمام زمینه ها کاهش می یابد.

دولت آبادی بیان کرد: ناشر پس از اطمینان از فروش اثر مولف آن را منتشرمی کند. این امر به خصوص برای مولفان ایرانی وجود دارد. ناشر به انتشار آثار مولفان ایرانی علاقه دارد؛ منتها توان انتشار و فروش اثرش را ندارد. این امر از دستش خارج است. وقتی کتاب ایرانی منتشرمی کند، تعداد کمتری اثر را می خرند. برای همین فعالیتش را در زمینه انتشار اثر ایرانی کاهش می دهند، چون نمی دانند کتاب منتشرشده را کجا توزیع کنند.

وی اظهارکرد:مولفان هم در شرایط کنونی نمی توانند دائم به مطالعه و نگارش کتاب بپردازند، چون این امر به آرامش فکری نیازدارد. الان این مسئله میان مولفان دیده نمی شود. مولف آرامش فکری لازم را ندارد که بتواند با فراغ بال بنویسد. حتی زمان کافی برای مطالعه و نگارش کتاب را ندارد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تهران- ایرنا- مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، با اشاره به فروش 18 میلیاردتومانی طرح زمستانی کتاب تا امروز، از پیش بینی فروش بیش از 20 میلیاردتومانی این طرح تا آخر امشب خبرداد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۶ سایت های دیگر : در حاشیه خوزنا تجارت گردان

روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با تشریح جزئیات طرح زمستانه کتاب 99 گفت: امروز در روز پایانی این طرح هستیم و امسال جزو سالهای استثنایی بود.
وی افزود: از ابتدای سال تاکنون چهارطرح فصلی شامل عیدانه کتاب، طرح تابستانه، پاییزه و حالا نیز زمستانه کتاب را داشتیم که توسط این موسسه برگزار شد.

وی با اشاره به ابعاد مختلف طرح های چهارگانه فصلی کتاب، اظهار داشت: امسال از آن سالهای استثنایی بود که خوشبختانه در هر چهار فصل با استقبال چشمگیر مردم فرهنگ دوست ایران اسلامی مواجه شدیم.
دهقانکار در ادامه ویژگی طرح زمستانه را برگزاری آن با فاصله بسیار کمی از نمایشگاه مجازی کتاب تهران عنوان کرد و یادآور شد: همانطور که مستحضر هستید اولین نمایشگاه مجازی کتاب ایران در یکم بهمن ماه امسال آغاز به کار کرد و به مدت 10 روز تا نوزدهم بهمن ماه ادامه داشت و ما با فاصله کمتر از یک ماه بعد دقیقاً طرح زمستانه را آغاز کردیم.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران با ارائه گزارش آماری از جزییات تعداد کتاب و فروش آنها در سطح کشور، اظهار داشت: کل کتاب فروشی هایی که در طرح زمستانه شرکت کردند 936 کتابفروشی بودند که از این تعداد 16 درصد کتابفروشان شهر تهران و 84 درصد کتابفروشان استان ها بودند.
دهقانکار ادامه داد: از میزان کل فروش تا پایان روز هفتم یعنی از بالغ بر 18 میلیارد و 700 میلیون تومانی که کتاب به فروش رفته حدود 18 درصد متعلق به شهر تهران و 82 درصد خرید در استان ها و غیر از پایتخت اتفاق افتاده است.
رئیس نخستین نمایشگاه کتاب مجازی تهران در عین حال تصریح کرد: تعداد کل کتاب های فروخته شده تا پایان روز هفتم در کشور 381 هزار و 615 نسخه بوده که سهم تهران 63 هزار و 523 کتاب یعنی 17 درصد و سهم استان ها 318 بوده یعنی 83 درصد، که این هم جزو ویژگی های خوب و چشمگیر این دوره از طرح زمستانه است که استان ها واقعاً پیشی گرفتند.

به گفته وی آمارها نشان می دهد بین استانها و تهران هم به لحاظ تعداد کتاب های فروخته شده و هم به لحاظ مشارکت کتاب فروشی ها و هم به لحاظ مبلغ کل فروش اختلاف چشم گیری وجود دارد و ما شاهد رشد روز افزون وضعیت نشر و کتاب و کتابخوانی و کتابفروشی در استانها در کنار شهر تهران هستیم.

دهقانکار گفت: فکر می کردیم آن طور که باید و شاید از طرح زمستانه کتاب هم به دلیل فاصله کم از نمایشگاه کتاب و هم به دلیل اینکه در روزهای پایانی سال مردم خرید نوروز و اولویت های دیگری از جمله خوراک و پوشاک را دارند استقبال به عمل نیاید، اما همانگونه که امسال نمایشگاه مجازی ما را به لحاظ استقبال غافلگیر کرد طرح زمستانه هم همین ویژگی را داشت.

وی ادامه داد: در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران مردم بالغ بر 640 میلیارد ریال خرید کتاب انجام دادند.
مدیر عامل خانه کتاب و ادبیات گفت: در این طرح هم در واقع تا دیروز که روز هفتم اجرای طرح بود بالغ بر 18 میلیارد و 700 میلیون تومان کتاب به فروش رفته و امروز روز پایانی طرح است و ما تقریباً مطمئنیم که انشاءالله این طرح زمستانه برای اولین بار رکورد فروش 200 میلیارد ریال را در تاریخ طرح های فصلی شکسته و ما از مرز این میزان فروش عبور خواهیم کرد.
دهقانکار درعین حال گفت: این در حالی است که در طرح های اجرایی فصلی گذشته مدت زمان اجرای طرح از 10 تا 15 روز متغیر بود اما در طرح فعلی و ظرف مدت هفت روز نزدیک به 19 میلیارد تومان فروش به ثبت رسیده است.

وی تصریح کرد: جای مباهات دارد که در واقع مردم عزیز کشور ما تا این حد از کتاب استقبال می کنند و وقتی ما می گوییم مردم ایران مردم فرهنگ دوست هستند بروز و ظهور آن را در طرح های این چنینی می بینیم.
به گفته وی، خوشبختانه در جامعه ای هستیم که صنعت نشر آن زنده است و استقبال از مناسبت های فرهنگی مانند برپایی نمایشگاه کتاب، طر ح های فصلی کتاب، هفته های کتاب و... از جمله نشانه های آن است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۷

جلال توکلی در گفت وگو با خبرگزاری میزان پیرامون برخورد نادرست برخی از ناشران با نویسندگان گفت: مشکلات پیش روی نویسندگان زیاد است، در این میان برخورد ناشران با نویسنده ها یکی از موضوعاتی بوده که باعث آزردگی این قشر فرهیخته شده است.

وی در همین راستا ادامه داد: مشکلات اقتصادی طبیعا تاثیراتی را بر اصناف بر جای می گذارد و هر صنفی به دنبال این است تا در این آشفته بازار به وجود آمده، به هر طریق ممکن سرپا بماند. شاید دلیل اصلی برخورد نامناسب ناشران با نویسندگان و نگاه بازاری آنها همین باشد.

وی در همین راستا ادامه داد: صنف ناشرین برای پا بر جا ماندن تلاش می کنند و باید تاکید کرد که از این قاعده مستثنی نخواهند بود. پس در این آشفته بازار گرانی کاغذ و ظهور سلاطین کاغذ و مخارج کمرشکن چاپ و نشر، اولویت به نویسندگان صاحب نام و آثار به قول معروف بفروش داده می شود. پس ناشر در همان بدو امر نگاه می کند که نویسنده کیست؟ و بعد اثرش چیست.

توکل به شرایط نویسندگان تازه کار اشاره و اظهار کرد: نویسندگان تازه کار یا گمنام عموماً خارج از مرکز نشین، هر چند آثار ارزشی و در خور توجهی هم نوشته باشند، پشت خط یا در ترافیک های چندساله چاپ و نشر کتاب می مانند.

وی درباره میزان حق التألیف هایی را که به نویسندگان پرداخت می شود تصریح کرد: حق التألیف های ناچیزی به جماعت همیشه مظلوم نویسنده تعلق می گیرد. حق التألیف ها عموماً به حدی ناچیز است که نویسندگان با مناعت طبع از پی گیری دریافت آن، احساس شرم می کنند. گاهی حق التألیف یک رمان که شاید چند سال صرف تحقیق و نگارش آن شده، از حقوق ماهیانه منشی یک انتشاراتی کمتر است و این واقعاً فاجعه است و ضمن خرد کردن شخصیت نویسنده، باعث دلسردی و بی انگیزگی و یا روی آوردن به بازاری نویسی وی می شود.

توکل بهترین رویکرد برای جذب جامعه به مطالعه و فرهنگ کتاب و کتاب خوانی را مورد بررسی قرار داد و ابراز کرد: در وهله اول باز این اقتصاد خراب است که بر سطح مطالعه جامعه، تأثیر مستقیم و غیرمستقیم می گذارد. خانواده ای که در تأمین ضروری ترین مایحتاج زندگی اش دچار مشکل است، دلیلی برای خریدن کتابِ 50000 تومانی نمی بیند.

وی درباره رویکرد مناسب برای تحول در عادت عدم مطالعه در جامعه اظهار کرد: البته دلایل دیگری را هم برای این دورماندگی از فرهنگ مطالعه ، می توان برشمرد که بار ها از سوی صاحب نظران و کارشناسان گوناگون به مناسبت های مختلف اعلام شده است، اما پاسخ من به این سوال که، چه باید کرد تا مردم به سوی مطالعه گرایش پیدا کنند؟ فکر می کنم در حال حاضر و به عنوان یک راه کار اورژانسی، لازم است مسئولین هزینه های چاپ ونشر را پایین بیاورند. همچنین دست دلالان و واسطه های رانت خوار را از صنعت چاپ کوتاه کنند.

توکل خاطرنشان کرد: مسئولین فرهنگی باید کتابخانه ها را که تنها منبع مطالعه قشر کم درآمد و مستضعف جامعه است، به روز کنند؛ یعنی خرید کتاب های تازه منتشر شده توسط ارشاد و نهاد کتابخانه ها و ارسال به کتابخانه های اقصی نقاط کشور که علاوه بر حمایت از ناشرین و نویسندگان، باعث کشیده شدن قشری از علاقمندان کتاب، به خصوص خوانندگان رمان و داستان به کتابخانه هاست.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان

آزاده نظربلند با حضور در استودیوی پخش زنده برنامه تقاطع فرهنگ با اشاره به پانزدهمین دوره فروش فصلی طرح های کتاب، در قالب طرح زمستانه، اظهار کرد: نخستین دوره این طرح در پاییز 94 آغاز و کتاب فروشی به وسعت ایران نام گرفت.

وی هدف اولیه این طرح را ناظر بر افزایش سرانه مطالعه و کتابخوانی عنوان کرد و افزود: گردش مالی کتاب فروشی ها و افزایش این گردش مالی در ایام خاصی از سال هدف دیگر این طرح بود.

نظربلند با اشاره به ممنوعیت برپایی نمایشگاه کتاب تهران در ایام کرونا، گفت: در شهریور ماه قرار بود به طور قطع نمایشگاه مجازی برپا شود و این ماموریت به خانه کتاب و ادبیات ایران داده شد.

وی ادامه داد: ما قصد داشتیم نمایشگاه مجازی موجب تضعیف کتاب فروشی ها نشود و خوشبختانه در کمتر از 4 ماه توانستیم نمایشگاه مجازی کتاب تهران را برپا کنیم.
نظربلند افزود: از اول تا دهم اسفند ماه این نمایشگاه برپا شد.

معاون کتاب و فرهنگ در موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در مصاحبه با رادیو گفت وگو، با اعلام اینکه این فروش بالغ بر 60 میلیارد تومان بود، افزود: این فروش برای اولین دوره نمایشگاه خوب بود.

نظربلند ادامه داد: طرح های فصلی مخاطبان خاص خود را دارند و عده ای علاقه دارند کتب را در محیط کتابفروشی تورق کنند.

وی با بیان این مطلب افزود: امروز شرایطی خاص در کشور است و همانطور که می دانید یکی از وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، چرخه نشر را باید حمایت کنیم؛ لذا طرح زمستانه کتاب را با هدف حمایت از کتابفروشی ها شروع کردیم.

نظربلند از اعتبار بسیار مناسب برای این طرح خبر داد و گفت: در حال حضر بالغ بر 17 میلیارد تومان، گردش مالی این طرح است و مبلغ فروش 170 میلیارد ریال بود که عدد خوبی است.

وی با اشاره به حدود 850 کتابفروشیِ فعال در طرح های قبلی گفت: ثبت نام 936 کتابفروشی در طرح زمستانه امسال تایید شد.

نظربلند این طرح را موجب به کتابفروشی کشاندن مخاطبان دانست و تاکید کرد: این کتابفروشی ها امید دارند خریدشان در یک بازه زمانی بیشتر شود.

وی این رویه را حتی رد شرایط کرونایی شدنی دانست و افزود: کرونا باعث شده مردم به سمت سرگرمی های مختلف از جمله فیلم و کتاب کشیده شوند.

نظربلند خاطرنشان کرد: آمارهایی داریم که از افزایش خرید کتاب خبر می دهد که شامل طرح های فصلی و نمایشگاه کتاب می باشد.

خبرنگار : آزاده خواجه نصیری

کلمات کلیدی: #رادیو #کرونا #گفتگو #نمایشگاه_کتاب

1399 تمامی حقوق سایت متعلق به صدای جمهوری اسلامی ایران است

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه چهارمین دو سالانه نشان شیرازه گفت: نشان شیرازه و هنر طراحی کتاب میتواند مسیر را برای آینده همواره کند زیرا وقتی کتابی می خوانید فکر و ذهن درگیر است و خیلی وقت ها این طراحی ها می تواند فضای مناسبی برای مخاطب ایجاد کرده و حتی متن را مفهومی تر کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۶

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، مراسم اختتامیه چهارمین دو سالانه نشان شیرازه عصر امروز (شنبه 16 اسفند) در فرهنگستان هنر با حضور جمعی از فعالان و دست اندرکاران حوزه طراحی و گرافیک کتاب برگزار شد.

محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با اشاره به اهمیت طراحی کتاب، گفت: هنر طراحی کتاب با کتاب تاریخ پیوسته ای دارد، همواره در طول سالیان گذشته در کنار کتاب هنر طراحی کتاب را نیز شاهد هستیم و هنرهای مختلفی متناسب با متن به زیبایی آن کمک کرده اند و در اصل نوشته های کتاب با این هنر و زیبایی دیده می شود.

وی ادامه داد: در تاریخ هر جا احساس می کنیم این دو از هم فاصله گرفتند شاهد هستیم که ضرر کرده اند؛ در این زمینه دیده ایم که وقتی دانش، زیبایی، نشاط و معنویت هنر در کنار هم قرار می گیرند این دو به نتایج خوبی دست پیدا می کنند و هر زمان که از هم جدا شوند ضرر کرده اند.

جوادی با بیان اینکه فونت، گرافیک متن و جلد کتاب همه در زیبایی یک کتاب موثر است، گفت: جشنواره و نشان شیرازه هنر طراحی کتاب میتواند مسیر را برای آینده همواره کند زیرا وقتی کتابی می خوانید فکر و ذهن درگیر است و خیلی وقت ها این طراحی ها می تواند فضای مناسبی برای مخاطب ایجاد کرده و حتی متن را مفهومی تر کند.

وی با اشاره به اینکه ما شاید حق این هنر را از جهپ کارهایی که باید کردیم ادا نکرده ایم، عنوان کرد: ما شاید نسبت به کسانی که در این حوزه فعالیت دارند در بخش وظایف و دیون حوزه سیاستگذاری فرهنگی کمترکاری انجام دادیم اما امیدواریم بتوانیم در آینده گام های بهتر و موثرتری برای رونق این حوزه برداریم.

جوادی همچنین با بیان اینکه در تاریخ ایران کتاب هایی چون شفا و شاهنامه داشتیم که نام ایران را بزرگ و پرآوازده کردند، گفت: در کنار این آثار هنر طراحی های بسیار خوبی داشتیم و کتاب های نام های بلند و صاحب نامی را داشتیم و در این زمینه امیدوارم جایگاه ایران را در حوزه فکر و اندیشه احیا کنیم و در کنار آن در حوزه طراحی و زیبایی کتاب نیز فعال باشیم.

همچنین کوروش پارسانژاد دبیر چهارمین دو سالانه نشان شیرازه نیز در سخنانی گفت: از همه همکاران طراح، تصویرگر و ناشرانی که اثر ارسال کردند تشکر می کنم اما از ناشران دولتی و خصوصی که که کار نفرستادند شامل ناشران دولتی و خصوصی چون مختص طراحی کتاب است و امیدوارم در دوره بعد حضور همه ناشران را ببینیم.

وی افزود: معاونت فرهنگی نیز امسال به موقع و بدون تغییر تلاش کرد در شرایط سخت اقتصادی برگزار شود و مهرزاد دانش رییس دو سالانه و داوران و تیم اجرایی و همه کسانی که نقش داشتند.

در بخش دیگر این برنامه اکبر نیکان پور به نمایندگی از هیات داوران بیانیه این هیات را قرایت کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است:

آنان که هنر خویش را در پای کتاب می ریزند و برگ برگ آن را به ذوق و قریحه خداداد خود می آرایند، تا آنگاه که چشمی برای دیدن و دلی برای لرزیدن باشد، دانش و فرزانگی را وامدار بلندای همت خود می کنند. جهان کتاب چنان فراخ و آسمان گون است که هنرهای بسیاری را پذیرا است و هر گوهری را خریدار و در این میان هنر گرافیک به دلیل توانایی و کارآمدی در عرصه کتاب آرایی اهمیت و منزلت ویژه ای یافته است.

نشان شیرازه، رویدادی خجسته است که تداوم و تدارکش به دست اهالی این صنف می باشد و بسته به حضور پرشور ایشان. حضور کم رونق ناشران خصوصا بخش خصوصی در این دوره تا حدودی به دلیل بحران های ناشی از کرونا و وضعیت بد اقتصادی، قابل پیش بینی بود، اما در این میان روزنه امید برایمان، عنایت برخی ناشران دولتی به تنوع طراحی و توجه ویژه به کتاب سازی با اصول حرفه ای در موضوعات روز بود. نکته ای که با توجه به بی نیاز بودن آنها در رقابت، بیشتر جلوه می کرد.

هیئت داوران چهارمین نشان شیرازه پس از بررسی آثار راه یافته به مرحله نهایی، بر این باور است که میانگین سطح کیفی آثار در برخی بخش ها قابل توجه است و برآیند آن ها بیانگر رشد بسیار خوب طراحان جوان و همت بلند ناشران است، هیئت داوران اعتقاد دارد گام های مثبت و ارزنده ای در طراحی خلاقانه کتاب برداشته شده، اگر چه تا رسیدن به وضعیتی مطلوب مبتنی بر هویت ایرانی و با توجه به سابقه درخشان کتاب آرایی در تمدن اسلامی ایرانی، هنوز فاصله وجود دارد.

گروه داوری این دوره مرکب از ابراهیم حقیقی، اکبر نیکان پور، ساعد مشکی، مسعود نجابتی و کورش پارسانژاد برگزیدگان این دوره را به شرح زیر اعلام می دارد و امیدواریم با توجه به تجربیاتی که از برگزاری چهار دوره حاصل شده و تصحیح برخی نکات فراخوان و بخش های جشنواره، دوره های آتی در سطحی گسترده تر و کیفیتی شایسته تر برگزار گردد.

تجلیل از پیشکسوتان حوزه طراحی و گرافیک یکی دیگر از بخش های این برنامه بود؛ در این بخش از محمد بهرامی، غلامعلی مکتبی و فریده شهبازی از پیشکسوتان و چهره های شاخص رشته طراحی و گرافیک تقدیر شد.

به گزارش ایبنا، پس از اعلام برگزیدگان نیز نمایشگاه آثار منتخب چهارمین دوره نشان شیرازه نیز با حضور محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اسلامی و میهمانان در پایان این مراسم افتتاح شد؛ قرار است این نمایشگاه از 16 تا 20 اسفند در فرهنگستان هنر برپا باشد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، مراسم اختتامیه چهارمین دو سالانه نشان شیرازه عصر امروز (شنبه 16 اسفند) در فرهنگستان هنر با حضور جمعی از فعالان و دست اندرکاران حوزه طراحی و گرافیک کتاب برگزار شد.

محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با اشاره به اهمیت طراحی کتاب، گفت: هنر طراحی کتاب با کتاب تاریخ پیوسته ای دارد، همواره در طول سالیان گذشته در کنار کتاب هنر طراحی کتاب را نیز شاهد هستیم و هنرهای مختلفی متناسب با متن به زیبایی آن کمک کرده اند و در اصل نوشته های کتاب با این هنر و زیبایی دیده می شود.

وی ادامه داد: در تاریخ هر جا احساس می کنیم این دو از هم فاصله گرفتند شاهد هستیم که ضرر کرده اند؛ در این زمینه دیده ایم که وقتی دانش، زیبایی، نشاط و معنویت هنر در کنار هم قرار می گیرند این دو به نتایج خوبی دست پیدا می کنند و هر زمان که از هم جدا شوند ضرر کرده اند.

جوادی با بیان اینکه فونت، گرافیک متن و جلد کتاب همه در زیبایی یک کتاب موثر است، گفت: جشنواره و نشان شیرازه هنر طراحی کتاب میتواند مسیر را برای آینده همواره کند زیرا وقتی کتابی می خوانید فکر و ذهن درگیر است و خیلی وقت ها این طراحی ها می تواند فضای مناسبی برای مخاطب ایجاد کرده و حتی متن را مفهومی تر کند.

وی با اشاره به اینکه ما شاید حق این هنر را از جهپ کارهایی که باید کردیم ادا نکرده ایم، عنوان کرد: ما شاید نسبت به کسانی که در این حوزه فعالیت دارند در بخش وظایف و دیون حوزه سیاستگذاری فرهنگی کمترکاری انجام دادیم اما امیدواریم بتوانیم در آینده گام های بهتر و موثرتری برای رونق این حوزه برداریم.

جوادی همچنین با بیان اینکه در تاریخ ایران کتاب هایی چون شفا و شاهنامه داشتیم که نام ایران را بزرگ و پرآوازده کردند، گفت: در کنار این آثار هنر طراحی های بسیار خوبی داشتیم و کتاب های نام های بلند و صاحب نامی را داشتیم و در این زمینه امیدوارم جایگاه ایران را در حوزه فکر و اندیشه احیا کنیم و در کنار آن در حوزه طراحی و زیبایی کتاب نیز فعال باشیم.

همچنین کوروش پارسانژاد دبیر چهارمین دو سالانه نشان شیرازه نیز در سخنانی گفت: از همه همکاران طراح، تصویرگر و ناشرانی که اثر ارسال کردند تشکر می کنم اما از ناشران دولتی و خصوصی که که کار نفرستادند شامل ناشران دولتی و خصوصی چون مختص طراحی کتاب است و امیدوارم در دوره بعد حضور همه ناشران را ببینیم.

وی افزود: معاونت فرهنگی نیز امسال به موقع و بدون تغییر تلاش کرد در شرایط سخت اقتصادی برگزار شود و مهرزاد دانش رییس دو سالانه و داوران و تیم اجرایی و همه کسانی که نقش داشتند.

در بخش دیگر این برنامه اکبر نیکان پور به نمایندگی از هیات داوران بیانیه این هیات را قرایت کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است:

آنان که هنر خویش را در پای کتاب می ریزند و برگ برگ آن را به ذوق و قریحه خداداد خود می آرایند، تا آنگاه که چشمی برای دیدن و دلی برای لرزیدن باشد، دانش و فرزانگی را وامدار بلندای همت خود می کنند. جهان کتاب چنان فراخ و آسمان گون است که هنرهای بسیاری را پذیرا است و هر گوهری را خریدار و در این میان هنر گرافیک به دلیل توانایی و کارآمدی در عرصه کتاب آرایی اهمیت و منزلت ویژه ای یافته است.

نشان شیرازه، رویدادی خجسته است که تداوم و تدارکش به دست اهالی این صنف می باشد و بسته به حضور پرشور ایشان. حضور کم رونق ناشران خصوصا بخش خصوصی در این دوره تا حدودی به دلیل بحران های ناشی از کرونا و وضعیت بد اقتصادی، قابل پیش بینی بود، اما در این میان روزنه امید برایمان، عنایت برخی ناشران دولتی به تنوع طراحی و توجه ویژه به کتاب سازی با اصول حرفه ای در موضوعات روز بود. نکته ای که با توجه به بی نیاز بودن آنها در رقابت، بیشتر جلوه می کرد.

هیئت داوران چهارمین نشان شیرازه پس از بررسی آثار راه یافته به مرحله نهایی، بر این باور است که میانگین سطح کیفی آثار در برخی بخش ها قابل توجه است و برآیند آن ها بیانگر رشد بسیار خوب طراحان جوان و همت بلند ناشران است، هیئت داوران اعتقاد دارد گام های مثبت و ارزنده ای در طراحی خلاقانه کتاب برداشته شده، اگر چه تا رسیدن به وضعیتی مطلوب مبتنی بر هویت ایرانی و با توجه به سابقه درخشان کتاب آرایی در تمدن اسلامی ایرانی، هنوز فاصله وجود دارد.

گروه داوری این دوره مرکب از ابراهیم حقیقی، اکبر نیکان پور، ساعد مشکی، مسعود نجابتی و کورش پارسانژاد برگزیدگان این دوره را به شرح زیر اعلام می دارد و امیدواریم با توجه به تجربیاتی که از برگزاری چهار دوره حاصل شده و تصحیح برخی نکات فراخوان و بخش های جشنواره، دوره های آتی در سطحی گسترده تر و کیفیتی شایسته تر برگزار گردد.

تجلیل از پیشکسوتان حوزه طراحی و گرافیک یکی دیگر از بخش های این برنامه بود؛ در این بخش از محمد بهرامی، غلامعلی مکتبی و فریده شهبازی از پیشکسوتان و چهره های شاخص رشته طراحی و گرافیک تقدیر شد.

به گزارش ایبنا، پس از اعلام برگزیدگان نیز نمایشگاه آثار منتخب چهارمین دوره نشان شیرازه نیز با حضور محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اسلامی و میهمانان در پایان این مراسم افتتاح شد؛ قرار است این نمایشگاه از 16 تا 20 اسفند در فرهنگستان هنر برپا باشد.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
چهارمین دو سالانه نشان شیرازه ساعتی پیش با تقدیر محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از برگزیدگان در دو بخش پیکره کتاب و اجزای کتاب برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، در مراسم اختتامیه چهارمین دو سالانه نشان شیرازه که عصر امروز (شنبه 16 اسفند) برگزار شد برگزیدگان این جشنواره در بخش ها و حوز ه های مختلف با حضور محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از دست اندرکاران این حوزه تقدیر شدند.

دبیرخانه چهارمین دو سالانه نشان شیرازه از دهه اول دی ماه سال جاری شروع به فعالیت کرد و تا 21 بهمن ماه از مجموع 653 اثر رسیده به دبیرخانه، پس از بررسی هیات انتخاب 295 اثر به مرحله نیمه نهایی داوری راه یافت.

در مرحله نهایی داوری نیز 164 اثر نامزد دریافت جایزه در گروه های مختلف شدند که پس از آن براساس رأی هیأت داوران چهارمین دوسالانه نشان شیرازه برگزیدگان در دو بخش پیکره کتاب و اجزای کتاب انتخاب شدند .

در این زمینه در برترین طراحی کتاب تصویری: کتاب بهزاد (شناخت نامه گلپایگانی) از انتشارات چاپ و نشر نظر به عنوان کتاب برتر شناخته شد و جوایز به مجید کاشانی مدیرهنری و طراح گرافیک) شامل نشان شیرازه،دیپلم افتخار و 60 میلیون ریال هدیه نقدی همچنین به انتشارات چاپ و نشر نظر نیز دیپلم افتخار و خرید کتاب از ناشر به مبلغ 80 میلیون ریال اعطا شد.

در بخش برترین طراحی کتاب مصور نیز دربخش بزرگسال کتاب هارمونی روان از انتشارات ذهن آویز به عنوان کتاب برتر شناخته شد و جوایز به سمانه قاسمی(تصویرگر) ، سوگل علمی(طراح گرافیک) و
انتشارات ذهن آویز هدیه شد.

در بخش کودک و نوجوان نیز کتاب ضحاک از انتشارات مدرسه به عنوان کتاب برتر برگزیده شد و به مهرداد موسوی (طراح گرافیک) و نوشین صفاخو (تصویرگر) جوایز اهدا شد.

جایزه برترین مدیر هنری نشر نیز به رضا دالوند برای مدیریت هنری مجموعه کتاب های انتشارات مدرسه داده شد و جایزه برترین ناشر حامی طراحی کتاببه انتشارات مدرسه اعطا شد.

همچنین در بخش برترین طراحی کتاب علمی آموزشی نیز مجموعه آثار نشر طلایی( کتاب های نبرد ایرانیان، پهپادها و فرهنگ نامه تاریخ ایران ) به عنوان کتاب برتر شناخته شدند و به کاظم طلایی( مدیر هنری)،
نماینده گروه طراحان گرافیک و تصویرگران کتاب های نبرد ایرانیان، پهپادها و فرهنگ نامه تاریخ ایران (فرهاد جمشیدی ) و نشر طلایی (مدیر انتشارات کاظم طلایی) جوایز اهدا شد.

در بخش شایسته تقدیر در بخش طراحی کتاب علمی آموزشی نیز انتشارات سایان برای کتاب های زیر شایسته تقدیر شناخته شد؛

-ژنرال ها
نمادها و نشانه ها
اسلحه
تاریخ تمدن
اطلس تاریخ جهان
جواهرات و سنگ های زینتی
هیولای کوچک
افسانه ها و اسطوره ها
تاریخ مصور آمریکا

در بخش اجزای کتاب نیز برترین طراحی گرافیک جلد کتاب نیز هیأت داوران در بخش برترین طراحی جلد کتاب باتوجه به آثار رسیده نتوانستند تفکیکی بین (طراحی جلد کتاب با خوشنویسی و تایپوگرافی )و (طراحی جلد کتاب با تصویرسازی و عکاسی) قایل شوند. و برترین طراح گرافیک جلد کتاب به حبیب ایلون برای مجموعه آثار در انتشارات هرمس و کتاب چ اعطا شد. همچنین در این بخش سعید دین پناه برای طراحی جلد کتاب امام خمینی (ره) از انتشارات به نشر شایسته تقدیر شناخته شد.

در برترین طراحی گرافیک متن در صفحه آرایی کتابهای کودک و نوجوان و بزرگسال نیز مهرداد موسوی برای کتاب های ترنجون از نشر توت و دختر آبی مریخی از انتشارات اودیسه شناخته شد و اثر شایسته تقدیر طراحی گرافیک متن در صفحه آرایی کتاب های کودک و نوجوان به نگین حاج زوار برای کتاب من خدا هستم با من حرف بزن، از انتشارات دفتر نشر فرهنگ اسلامی شناخته شد. در بخش شایسته تقدیر طراحی گرافیک متن در صفحه آرایی کتاب بزرگسال، علیرضا پوراکبری برای کتاب امان نامه از انتشارات قو شناخته شد.

در بخش برترین طراحی گرافیک قلم متن نیز علی خدایی برای کتاب های دامبی بامبی، ریزریزریزامبی از انتشارات علمی و فرهنگی برگزیده شناخته شد و جایزه برترین تصویرسازی کتاب در بخش کودک و نوجوان به غزل فتح اللهی (تصویرگر) برای کتاب تو یک جهانگردی از انتشارات فاطمی هدیه شد

همچنین هیأت داوران دربخش های برترین طراحی کتاب غیر تصویری، برترین طراحی کتاب گویا و برترین طراحی کتاب الکترونیک هیچ اثری را حائز دریافت جایزه ندانستند.

مراسم اختتامیه چهارمین دو سالانه نشان شیرازه ساعتی پیش در فرهنگستان هنر برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، در مراسم اختتامیه چهارمین دو سالانه نشان شیرازه که عصر امروز (شنبه 16 اسفند) برگزار شد برگزیدگان این جشنواره در بخش ها و حوز ه های مختلف با حضور محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از دست اندرکاران این حوزه تقدیر شدند.

دبیرخانه چهارمین دو سالانه نشان شیرازه از دهه اول دی ماه سال جاری شروع به فعالیت کرد و تا 21 بهمن ماه از مجموع 653 اثر رسیده به دبیرخانه، پس از بررسی هیات انتخاب 295 اثر به مرحله نیمه نهایی داوری راه یافت.

در مرحله نهایی داوری نیز 164 اثر نامزد دریافت جایزه در گروه های مختلف شدند که پس از آن براساس رأی هیأت داوران چهارمین دوسالانه نشان شیرازه برگزیدگان در دو بخش پیکره کتاب و اجزای کتاب انتخاب شدند .

در این زمینه در برترین طراحی کتاب تصویری: کتاب بهزاد (شناخت نامه گلپایگانی) از انتشارات چاپ و نشر نظر به عنوان کتاب برتر شناخته شد و جوایز به مجید کاشانی مدیرهنری و طراح گرافیک) شامل نشان شیرازه،دیپلم افتخار و 60 میلیون ریال هدیه نقدی همچنین به انتشارات چاپ و نشر نظر نیز دیپلم افتخار و خرید کتاب از ناشر به مبلغ 80 میلیون ریال اعطا شد.

در بخش برترین طراحی کتاب مصور نیز دربخش بزرگسال کتاب هارمونی روان از انتشارات ذهن آویز به عنوان کتاب برتر شناخته شد و جوایز به سمانه قاسمی(تصویرگر) ، سوگل علمی(طراح گرافیک) و
انتشارات ذهن آویز هدیه شد.

در بخش کودک و نوجوان نیز کتاب ضحاک از انتشارات مدرسه به عنوان کتاب برتر برگزیده شد و به مهرداد موسوی (طراح گرافیک) و نوشین صفاخو (تصویرگر) جوایز اهدا شد.

جایزه برترین مدیر هنری نشر نیز به رضا دالوند برای مدیریت هنری مجموعه کتاب های انتشارات مدرسه داده شد و جایزه برترین ناشر حامی طراحی کتاببه انتشارات مدرسه اعطا شد.

همچنین در بخش برترین طراحی کتاب علمی آموزشی نیز مجموعه آثار نشر طلایی( کتاب های نبرد ایرانیان، پهپادها و فرهنگ نامه تاریخ ایران ) به عنوان کتاب برتر شناخته شدند و به کاظم طلایی( مدیر هنری)،
نماینده گروه طراحان گرافیک و تصویرگران کتاب های نبرد ایرانیان، پهپادها و فرهنگ نامه تاریخ ایران (فرهاد جمشیدی ) و نشر طلایی (مدیر انتشارات کاظم طلایی) جوایز اهدا شد.

در بخش شایسته تقدیر در بخش طراحی کتاب علمی آموزشی نیز انتشارات سایان برای کتاب های زیر شایسته تقدیر شناخته شد؛

-ژنرال ها
نمادها و نشانه ها
اسلحه
تاریخ تمدن
اطلس تاریخ جهان
جواهرات و سنگ های زینتی
هیولای کوچک
افسانه ها و اسطوره ها
تاریخ مصور آمریکا

در بخش اجزای کتاب نیز برترین طراحی گرافیک جلد کتاب نیز هیأت داوران در بخش برترین طراحی جلد کتاب باتوجه به آثار رسیده نتوانستند تفکیکی بین (طراحی جلد کتاب با خوشنویسی و تایپوگرافی )و (طراحی جلد کتاب با تصویرسازی و عکاسی) قایل شوند. و برترین طراح گرافیک جلد کتاب به حبیب ایلون برای مجموعه آثار در انتشارات هرمس و کتاب چ اعطا شد. همچنین در این بخش سعید دین پناه برای طراحی جلد کتاب امام خمینی (ره) از انتشارات به نشر شایسته تقدیر شناخته شد.

در برترین طراحی گرافیک متن در صفحه آرایی کتابهای کودک و نوجوان و بزرگسال نیز مهرداد موسوی برای کتاب های ترنجون از نشر توت و دختر آبی مریخی از انتشارات اودیسه شناخته شد و اثر شایسته تقدیر طراحی گرافیک متن در صفحه آرایی کتاب های کودک و نوجوان به نگین حاج زوار برای کتاب من خدا هستم با من حرف بزن، از انتشارات دفتر نشر فرهنگ اسلامی شناخته شد. در بخش شایسته تقدیر طراحی گرافیک متن در صفحه آرایی کتاب بزرگسال، علیرضا پوراکبری برای کتاب امان نامه از انتشارات قو شناخته شد.

در بخش برترین طراحی گرافیک قلم متن نیز علی خدایی برای کتاب های دامبی بامبی، ریزریزریزامبی از انتشارات علمی و فرهنگی برگزیده شناخته شد و جایزه برترین تصویرسازی کتاب در بخش کودک و نوجوان به غزل فتح اللهی (تصویرگر) برای کتاب تو یک جهانگردی از انتشارات فاطمی هدیه شد

همچنین هیأت داوران دربخش های برترین طراحی کتاب غیر تصویری، برترین طراحی کتاب گویا و برترین طراحی کتاب الکترونیک هیچ اثری را حائز دریافت جایزه ندانستند.

مراسم اختتامیه چهارمین دو سالانه نشان شیرازه ساعتی پیش در فرهنگستان هنر برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، در مراسم اختتامیه چهارمین دو سالانه نشان شیرازه که عصر امروز (شنبه 16 اسفند) برگزار شد برگزیدگان این جشنواره در بخش ها و حوز ه های مختلف با حضور محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از دست اندرکاران این حوزه تقدیر شدند.

دبیرخانه چهارمین دو سالانه نشان شیرازه از دهه اول دی ماه سال جاری شروع به فعالیت کرد و تا 21 بهمن ماه از مجموع 653 اثر رسیده به دبیرخانه، پس از بررسی هیات انتخاب 295 اثر به مرحله نیمه نهایی داوری راه یافت.

در مرحله نهایی داوری نیز 164 اثر نامزد دریافت جایزه در گروه های مختلف شدند که پس از آن براساس رأی هیأت داوران چهارمین دوسالانه نشان شیرازه برگزیدگان در دو بخش پیکره کتاب و اجزای کتاب انتخاب شدند .

در این زمینه در برترین طراحی کتاب تصویری: کتاب بهزاد (شناخت نامه گلپایگانی) از انتشارات چاپ و نشر نظر به عنوان کتاب برتر شناخته شد و جوایز به مجید کاشانی مدیرهنری و طراح گرافیک) شامل نشان شیرازه،دیپلم افتخار و 60 میلیون ریال هدیه نقدی همچنین به انتشارات چاپ و نشر نظر نیز دیپلم افتخار و خرید کتاب از ناشر به مبلغ 80 میلیون ریال اعطا شد.

در بخش برترین طراحی کتاب مصور نیز دربخش بزرگسال کتاب هارمونی روان از انتشارات ذهن آویز به عنوان کتاب برتر شناخته شد و جوایز به سمانه قاسمی(تصویرگر) ، سوگل علمی(طراح گرافیک) و
انتشارات ذهن آویز هدیه شد.

در بخش کودک و نوجوان نیز کتاب ضحاک از انتشارات مدرسه به عنوان کتاب برتر برگزیده شد و به مهرداد موسوی (طراح گرافیک) و نوشین صفاخو (تصویرگر) جوایز اهدا شد.

جایزه برترین مدیر هنری نشر نیز به رضا دالوند برای مدیریت هنری مجموعه کتاب های انتشارات مدرسه داده شد و جایزه برترین ناشر حامی طراحی کتاببه انتشارات مدرسه اعطا شد.

همچنین در بخش برترین طراحی کتاب علمی آموزشی نیز مجموعه آثار نشر طلایی( کتاب های نبرد ایرانیان، پهپادها و فرهنگ نامه تاریخ ایران ) به عنوان کتاب برتر شناخته شدند و به کاظم طلایی( مدیر هنری)،
نماینده گروه طراحان گرافیک و تصویرگران کتاب های نبرد ایرانیان، پهپادها و فرهنگ نامه تاریخ ایران (فرهاد جمشیدی ) و نشر طلایی (مدیر انتشارات کاظم طلایی) جوایز اهدا شد.

در بخش شایسته تقدیر در بخش طراحی کتاب علمی آموزشی نیز انتشارات سایان برای کتاب های زیر شایسته تقدیر شناخته شد؛

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

-ژنرال ها
نمادها و نشانه ها
اسلحه
تاریخ تمدن
اطلس تاریخ جهان
جواهرات و سنگ های زینتی
هیولای کوچک
افسانه ها و اسطوره ها
تاریخ مصور آمریکا

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
حسین انتظامی در روز هفتم برپایی جشنواره هنر زنده است در پردیس تئاتر و موسیقی باغ کتاب تهران از این رویداد بازدید کرد.

به گزارش هنرآنلاین ، رئیس سازمان سینمایی عصر شنبه 16 اسفند، بازدید از بخش های مختلف ستاد برگزاری و اجرایی جشنواره، در جلسه ای با بهروز غریب پور رییس شورای سیاست گذاری، محمدمهدی عسگرپور عضو شورای سیاستگذاری، مازیار رضاخانی مدیر جشنواره، کمال تبریزی دبیر بخش فیلم جشنواره هنر زنده است به گفت وگو نشست و در جریان نحوه برگزاری این رویداد قرار گرفت.

او در ادامه این بازدید در گفت وگو با ستاد اطلاع رسانی جشنواره، با اشاره به موقعیت ویژه این رویداد گفت: از همت نام آوران عرصه فرهنگ و هنر تشکر می کنم که برای برگزاری باشکوه این جشنواره، تدبیر کردند. نفس فراهم کردن زمینه برای جوانان به جهت ارائه کار و دیده شدن کارهایشان در شرایط انفعالی که در این سال کرونایی وجود داشت و عده ای تصور می کردند که همه فعالیت ها باید تعطیل شوند، قابل قدردانی است.

انتظامی اظهار داشت: امروز آمدم تا به بزرگان خسته نباشید و خداقوت بگویم. ابراز امیدواری می کنم که برگزارکنندگان این جشنواره با تجربه موفقی که امسال کسب کرده اند، تداوم داشته باشد. آنچه برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارزش دارد، حضور نام آوران عرصه فرهنگ و هنر در این رویداد است.

رئیس سازمان سینمایی افزود: در این جشنواره استقبال قابل توجهی از سوی جوانان صورت گرفته است که این می تواند زمینه ساز بروز استعدادها باشد و جذابیت بیشتری برای جوان ها جهت ارائه کار از سراسر ایران داشته باشد. تقسیم بندی هایی که در بخش های مختلف جشنواره وجود دارد، نوید نگاهی نو را می دهد و امیدوارم این کارها بیشتر مورد توجه قرار گیرند.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
سینماپرس: کاوه سجادی حسینی کارگردان سینما با انتقاد شدید از عملکرد غلط مدیران سینمایی دولت تدبیر و امید اظهار داشت: مدیران سینمایی طی سال های اخیر تنها از دوستان شان حمایت کردند و سر سینماگران مستقل از هر نوع حمایتی بی کلاه ماند! متأسفانه حمایت ها تنها از افرادی شد که به نوعی از دوستان یا وابستگان دولت بودند و همین مسأله باعث شد تا بسیاری از فیلمسازان یا در این سال ها اصلاً نتوانند فیلم بسازند و قید سینما را بزنند یا مانند بنده تنها یک بار شرایط تولید فیلم آن هم به سختی برایشان فراهم شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۷ سایت های دیگر : هنر نیوز هشدار نیوز

کارگردان فیلم های سینمایی شب، بیرون و بوفالو در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: ما در این سال ها شاهد هیچ تغییر بنیادین و اساسی در سینمای ایران نبودیم و متأسفانه به دامنه مشکلات هنرهفتم روز به روز افزوده شد.

وی سپس با اشاره به شیوع ویروس کرونا طی یک سال گذشته اظهار داشت: یکی از اتفاقات قابل تأمل در این سال این بود که مسئولان سازمان سینمایی کمی به مقوله اکران آنلاین توجه کرند و تعداد پلتفرم ها زیاد شد اما خوب در نهایت به علت آنکه قانون کپی رایتی در کشور ما وجود ندارد این اتفاق به ضرر صاحبان آثار شد و فیلم های به نمایش درآمده در فضای مجازی اغلب قاچاق شدند و همین باعث شد تا تهیه کنندگان و کارگردانان رغبت خود را برای نمایش آثارشان در پلتفرم ها از دست بدهند.

سجادی حسینی یکی از مشکلات عمده سینمای ایران را دپو شدن فیلم های تولید شده در دوران کرونا دانست و در همین راستا خاطرنشان کرد: احتمالاً ما بعد از بازگشایی سالن های سینما با یک باندبازی و لابی گری گسترده در خصوص اکران آثار روبرو خواهیم بود چرا که بسیاری از فیلم ها پشت در اکران مانده اند و اگر مسئولان سازمان سینمایی همچون دیگر کارهای شان دست روی دست بگذارند و بخواهند تنها نظاره گر این اتفاق باشند بخش عمده ای از تهیه کنندگان و سرمایه گذاران ورشکست خواهند شد.

این کارگردان سینما در نهایت به بی عدالتی در سینمای ایران اشاره کرد و متذکر شد: امروزه بخش اعظمی از اهالی سینما در بیکاری مفرط به سر می برند و مشکلات جدی گریبان زندگی اهالی سینما را گرفته و متأسفانه مدیران سینمایی هیچ دغدغه ای برای رفع بحران و مشکلات زندگی سینماگران ندارند و تنها نظاره گر این اتفاقات هستند؛ این در حالی است که وظیفه مدیران سینمایی تنها سیاست گذاری برای سینما نیست و آن ها موظفند به فکر معیشت سینماگران نیز باشند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
بازیگر گاندو گفت: طی سال جاری برای همه ما مثل یک کابوس گذشت، کرونا امانمان را برید، بسیاری از نزدیکانمان جان باختند و هر روز آمار وحشتناکی می شنیدیم، امیدوارم سال جدید شر ویروس کرونا از سرمان باز شود و همه ما دوباره بتوانیم به راحتی زندگی و کار کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۷ سایت های دیگر : میزان اصلاحات پرس اصفهان امروز آنلاین هنر نیوز

به گزارش سینماپرس ، خسرو شهراز در گفت وگو با میزان پیرامون آخرین فعالیت های خود در سالی که گذشت گفت: متاسفانه سال جاری برای همه ما مثل یک کابوس گذشت، کرونا امانمان را برید، بسیاری از نزدیکانمان جان باختند و هر روز آمار وحشتناکی می شنیدیم، امیدوارم سال جدید شر ویروس کرونا از سرمان باز شود و همه ما دوباره بتوانیم به راحتی زندگی و کار کنیم.
بازیگر سریال سیاوش درباره وضعیت سینما در سالی که گذشت اظهار کرد: نه تنها سینما بلکه تئاتر هم وضعیت ناگواری را تجربه کرد، بسیاری از هنرمندان کم کار و بیکار شدند، بازیگران زیادی را می شناسم که شغل عوض کردند و یا در خانه دچار افسردگی شدم، در کل وضع سینما و تئاتر غم انگیز بود و در این میان کسی هم حمایتی نکرد.

وی در همین رابطه ادامه داد: حال بیش از یکسال از فاجعه کرونا گذشته است، بهتر از مسئولین فرهنگی به جای بهانه تراشی فکری به حال هنرمندان کنند، بالاخره برای هر چاره اندیشی یکسال زمان خوبی بود، بهتر از برنامه درستی ارائه دهیم و اگر نه دچار عواقب مهلک دوران پسا کرونا می شویم.

بازیگر فیلم سینمایی ماهی و گربه در همین راستا ادامه داد: سینما پیش از کرونا هم مشکلات زیادی داشت، امیدوارم یکسال گذشته زمانی بوده باشد که این مشکلات مرتفع شوند، مشکلاتی مثل سینمای گیشه زده و ورود تهیه کنندگان نامعلوم به سینما این هنر را از مسیر خود دور کرده بود، امیدوارم کرونا دلیلی شود که سینما به وضعیت عادی خود بر گردد.

وی ادامه داد: البته کرونا پای سودجویان و تهیه کنندگان نامعلوم و بی سابقه را از سینما کوتاه کرد، افرادی که یک شبه تهیه کننده می شدند و صرفا با نگاه سودجویانه وارد عرصه سینما می شدند. این افراد به نظر من مشکل اصلی سینمای پیش از کرونا بودند و حال باید دید بعد از کرونا این افراد پایشان به طور کامل از سینما قطع خواهد شد یا خیر.

وی درباره وضعیت کلی: متاسفانه برخی افراد از راه های نامعلومی تهیه کننده می شوند، این افراد به واسطه سرمایه خود برخورد زننده و زشتی با تمامی عوامل یک اثر دارند، این افراد نه تنها با بازیگران بلکه با تمامی عوامل پشت صحنه برخوردی ناشایست دارند. این ها مشکلات سینما هستند و اگر نه بازیگران اگر احترامشان حفظ شود با دستمزد پایین هم کار می کنند.

وی در همین رابطه خاطرنشان کرد: نکته عجیب در قبال عدم تعهد برخی شبه تهیه کنندگان نسبت به قراردادها از جایی شکل می گیرد که آن ها با قدرت و شهامت به این رفتارشان ادامه می دهند، آن ها انگار به یک قدرت فراتر از خود که همان سرمایه است متصل هستند و هر وقت هم که می خواهند زیر تمام تعهدات خود می زنند و کسی هم نیست که جلوی آن ها را بگیرد.

لینک خبر :‌ سینما پرس
یک وکیل پایه یک دادگستری می گوید که کلیپ منتشرشده از خواننده لس آنجلسی از جعل عمیق علیه فیلم ابد و یک روز استفاده کرده و حق کپی رایت فیلم را نقض کرده است، بنابراین هم مالک و هم دادستانی به عنوان مدعی العموم، می توانند علیه وی شکایت کنند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، با انتشار کلیپی جنجالی از یک خواننده لس آنجلسی به همراه بازیگر فیلم های غیراخلاقی که از یکی از سکانس های فیلم ابد و یک روز استفاده کرده است، این سؤال مطرح شده است که؛ آیا صاحبان این فیلم سینمایی می توانند در دادگاه و مجامع حقوقی بین المللی از سازندگان این کلیپ شکایت کنند یا خیر؟

البته موضوع حریم قانونی فیلم های سینمایی در کشور ما سال هاست که دریده شده است و مشکلات قانونی آثار فرهنگی ما اعم از قاچاق، تحریف، سرقت و... به وفور دیده می شود، قبل تر نیز در این باره گزارشات و گفت وگوهایی با اصحاب فرهنگ و قانون داشتیم و به راهکارهای قانونی برای جلوگیری از مشکلات قانونی محصولات فرهنگی نیز اشاره شده است، چیزی که اشاره شده بود این نکته بود که تهیه کنندگان و مالکان فیلم ها خود در وهله اول باید دلسوز و پیگیر مطالبات قانونی باشند و کنار آنان دولت و مسئولین فرهنگی نیز وارد عمل شوند.

نکته خلاف قانون کلیپ منتشرشده، مسئله تحریف اثر فرهنگی و نقش قوانین کپی رایت فیلم است، در برخی از مصادیق، بعضاً سازنده آن هجو و یا تحریفی را علیه یک اثر فرهنگی و هنری می کند که منجر به نقض قوانین کپی رایت می شود که مورد اخیر نیز با این اتهام مطابقت دارد.

در این خصوص ابوذر نصراللهی وکیل پایه یک دادگستری نکاتی را از منظر حقوق با ما در میان گذاشت تا به شفافیت این موضوع از این دیدگاه اشاره شود.

نصراللهی بیان کرد که ماده 1 قانون حمایت از مؤلفین و مصنفین، فیلم هایی را که با مجوز وزارت ارشاد تولید می شوند مورد حمایت قرار داده است. براساس ماده 19 همین قانون، هرگونه تغییر و یا تحریفی در یک اثر هنری و یا یک فیلم و نشر آن ممنوع اعلام شده است و براساس ماده 25 همان قانون برای آن از سه ماه تا یک سال حبس پیش بینی شده است.
وی ادامه داد: کلیپ منتشرشده در فضای مجازی طبق بررسی های اولیه روشن است که از تکنیک جعل عمیق در فیلم ابد و یک روز استفاده کرده و عملاً حق کپی رایت فیلم را که جوایز خارجی را هم به دست آورده است، با تحریف نقض کرده است، بنابراین طبق ماده 7 و 8 قانون مجازات اسلامی، صاحبان فیلم ابد و یک روز می توانند به صورت کیفری در محاکم قانونی کشورشان علیه افرادی که مبادرت به ساخت این کلیپ کردند، اقامه دعوی کنند، خصوصاً آن که خواننده کلیپ مذکور یک ایرانی است که تابعیت ایرانی آن هنوز سلب نشده است و برای همین امکان اقامه دعوی را دارد.

این وکیل دادگستری در بخشی دیگر از صحبت های خود درباره شکایت صاحبان فیلم ابد و یک روز گفت: در نتیجه انتشار این کلیپ مبتذل اگر ذی نفعان فیلم احساس کنند که کلیپ ضرر و زیان مادی به آن وارد کرده است، می توانند از دادگاه مطالبه خسارت کنند که برای رسیدگی به این قبیل موارد، شعبه ای تخصصی برای دعاوی بین المللی در مجتمع قضایی شهید بهشتی وجود دارد.

وی در پایان بیان کرد که در خصوص شکایت و ارائه کیفرخواست باید گفت که دو جنبه حق خصوصی و عمومی وجود دارد که اولی متعلق به سازنده فیلم است اما درباره حق عمومی، دادستان می تواند به عنوان مدعی العموم علیه سازندگان کلیپ به خاطر جریحه دار کردن عفت عمومی و امنیت اخلاقی مردم، وارد عمل شود و متهم را تحت تعقیب قرار دهد و از طریق پلیس بین المللی احضار کند.

باید دید که واکنش صاحب فیلم و دادستانی کشور چه خواهد بود، آیا با اقدام بموقع جلوی ساخت مصادیق ناهنجار اخلاقی دیگر را می گیرند یا خیر؟

از سوی دیگر باید دید که؛ چرا تهیه کنندگان سینمای ایران نسبت به اقدام علیه خاطیان حقوقی فیلم ها و آثارشان اقدامی نمی کنند و با سکوت از کنار آنان گذر می کنند؟

انتهای پیام/+

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
شنای پروانه در دو سال اخیر تنها فیلم درحال اکران قاچاق شده نبود و در این فهرست به اسامی فیلم هایی همچون دیدن این فیلم جرم است ، خروج ، بی حسی موضعی ، کشتارگاه و ساز های ناکوک برمی خوریم که قربانی بی مبالاتی در اکران آنلاین شدند و قاچاق شدند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۷ سایت های دیگر : مردم نیوز

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو- طاهره حسنلو؛ وقتی در ایام جشنواره فیلم فجر برای اولین بار بعد از تماشایش، صدای ممتد و بلند تشویق ها و همهمه های تماشاگران را شنیدم و بعد ازآن متن های منتقدان در تحسین و تولد یک کارگردان درجه یک سینما را خواندم، میشد به راحتی شنای پروانه را یکی از پرفروش ترین و پربیننده ترین فیلم های اکران 99 دانست که حرف های زیادی برای گفتن دارد.

پس از شیوع پاندمی کرونا و بسته شدن تمام سالن های سینما نزدیک به 4 ماه، بهترین فیلم از نگاه تماشاگران در فجر 98 شاید بهترین انتخاب برای بازگرداندن رونق از دست رفته سینما ها و بازگشت سرمایه سینماگران در کنار یک فیلم طنز بود. انتخابی که در طول 2 ماه اکران تابستانه با فروش دو میلیارد و سیصد تومانی و بدون تبلیغات و حمایت تلویزیونی توانست تا حدودی به اهداف مورد نظر نزدیک شود که ناگهان با درخواست رسول صدرعاملی و موافقت وزارت ارشاد و شورای صنفی نمایش، نمایش خودش را متوقف کرد.

صدرعاملی در توضیح این توقف اکران خود ساخته، افزایش شیوع بیماری کرونا را علت اصلی دانست و عنوان کرد: منتظر می مانیم تا وقتی این ویروس کنترل شد و امنیت خاطر برای تماشاگران به وجود آمد، شرایط اکران مجدد فیلم را در سراسر کشور فراهم می کنیم که امیدوارم این فرصت بعد از دهه اول محرم فراهم شود. فرصتی که با یک شوک ناگهانی در اواسط بهمن 99 از دست رفت و شرایط اکران شنای پروانه را بیش از پیش بغرنچ و پیچیده کرد. لینک دانلود شنای پروانه با کیفیت Full HD همزمان با پخش خبر قاچاق این فیلم، به یکی از پربازدیدترین عناوین سایت های پخش فیلم تبدیل شد. خبری که بلافاصله واکنش مدیران و عوامل سینمایی را در پی داشت.

علی سعد معاون کاربران و تنظیم گری اجتماعی ساترا در توییتی نوشت که با پیگیری توانسته اند بسیاری از سایت های انتشاردهنده فیلم را ملزم به حذف لینک کرده و بخش دیگری از سایت های متخلف را نیز با کمک دادستانی فیلتر کنند. اما با یک جست و جوی ساده در فضای وب می توان به راحتی دریافت که کنترل هزاران سایت مجاز و غیرمجاز پخش فیلم برای مدت طولانی، تقریبا امری غیرممکن و غیرقابل دستیابی است و حتی در صورت کنترل سایت ها با لینک های دانلود کانال های تلگرامی که به راحتی در دسترس عموم هستند، چه میتوان کرد؟ نکته ای که علی صدر نیز در توییت یاد شده دلیل آن را عدم تعهد تلگرام به رعایت قانون کپی رایت عنوان کرد.

به هرترتیب شنای پروانه در دو سال اخیر تنها فیلم درحال اکران قاچاق شده نبود و در این فهرست به اسامی فیلم هایی همچون دیدن این فیلم جرم است تنها سه روز پس از اکران و فیلم هایی همچون خروج ، بهت ، بی حسی موضعی ، روز های نارنجی ، تیغ و ترمه ، کشتارگاه و ساز های ناکوک برمی خوریم که قربانی بی مبالاتی در اکران آنلاین شدند و مدتی پس از اکران، شاهد پخش این فیلم ها در فضای مجازی یا شبکه های ماهواره ای فارسی زبان بودیم.

چگونه نوار قاچاق فیلم قیچی می شود؟

توالی تکرار یک اتفاق مشابه در یک بازه زمانی کوتاه این گزاره منطقی را تقویت می کند که در صورت وجود یک عامل بازدارنده، چطور می توانیم شاهد تضییع حقوق سینماگران و سرمایه گذاران با پدیده قاچاق باشیم؟ پدیده ای که از سال های دور و دراز گذشته با پخش دی وی دی های فیلم درحال اکران در بساط فروشندگان خیابانی تا به امروز تنها شکل و شمایل خود را بروزرسانی کرده است.

پدیده قاچاق فیلم تنها مختص به ایران نبوده و در سطح جهانی و پلتفرم های معتبری، چون Netflix نیز رخ می دهد و به طور مشخص همین عوامل بازدارنده است که باعث کاهش یا افزایش وقوع چنین جرمی خواهد شد. به گفته مدیران سینمایی، در ایران میان جرم و جریمه این عمل، تناسبی وجود ندارد و به عبارتی سود حاصل از قاچاق فیلم برای مدیران سایت های متخلف آنقدر قابل توجه است که میزان جریمه نقدی در برابر این سود، عاملی نیست که بتواند این افراد را از تخلف منصرف کند.

مهرداد فرید رئیس انجمن تهیه کننده-کارگردانان عنوان می کند: برای افرادی که فیلم های سینمایی را قاچاق می کنند، در قانون احکامی مانند جریمه نقدی و زندان در نظر گرفته شده است. مجرمان در اختیار قوه قضائیه قرار می گیرند و قضات برایشان حکم صادر می کنند. این در حالی است که گاهی دیده شده حتی احکام سنگین برای جرمی مانند قاچاق مواد مخدر نتوانسته به اندازه کافی بازدارنده باشد.

گرچه نمی توان برخورد شدید قضایی را در کنترل بیشتر این جرائم بی اثر دانست، بررسی های بیشتر نشان می دهد خلا های حقوقی و فرهنگی در این زمینه نقش مهم تری را ایفا می کنند. از جمله فاصله نظام کپی رایت در ایران و جامعه بین المللی یکی از همین خلا های حقوقی است که همواره دست مسئولین مربوطه را در تنظیم شکایت از شبکه های ماهواره ای خارجی و یا سایت های خارجی همچون یوتیوب می بندد که به دلیل پروسه های طولانی شکایت، در صورت نتیجه دادن نیز نوشداروی بعد از مرگ سهراب است.

کپی رایت می تواند مانع قاچاق فیلم شود؟

قانون کپی رایت به نوعی یک قانون حفاظتی از آثار علمی و ادبی و هنری است. با تنظیم این قانون بر اساس پیمان بِرن (1886) برای مثال اگر کتاب یک نویسنده فرانسوی، در انگلیس به صورت غیرقانونی نشر داده شود، در صورتی که کشور صاحب اثر عضو این پیمان باشد میتواند با سرعت، نسبت به جلوگیری از این جرم اقدام کند. اما متاسفانه با وجود اینکه ایران در سطح ملی دارای قوانین پیشرفته ای، چون قانون حمایت از حقوق مولفان و مصنفان و هنرمندان ، قانون ترجمه و تکثیر کتب و نشریات و آثار صوتی و... است به دلیل عدم عضویت در این پیمان نامه نمی تواند در پیگیری های بین المللی سریع وچابک عمل کند و نظام کپی رایت دراین جایگاه دارای یک خلا حقوقی و قانونی است.

اما همانطور که اشاره شد خلا فرهنگی نیز نقش بسزایی در افزایش یا کاهش این پدیده ضدفرهنگ در اجتماع دارد. واضح است که عوامل بازدارنده قهری، مانند مجازات های قانونی و یا فیلتر سایت های منتشر کننده نسخ قاچاق و شناسایی عواملی که در قاچاق یک اثر فرهنگی نقش آفرینی می کنند، هیچ گاه به اندازه فرهنگ سازی اثرگذار نخواهد بود. مادامی که آثار قاچاق دارای مخاطب و تقاضا باشند، افرادی در پی سود مادی بیشتر به این جریان روی می آورند پس به نظر می رسد مهم ترین و تاثیرگذارترین راه مبارزه با قاچاق، در دست مخاطبان است.

رسانه ها و تمام نهاد های وابسته به آثار هنری و سمعی و بصری، با تبیین و توضیح این مسئله که قاچاق آثارهنری چه ضربه مهلکی بر پیکره این صنعت وارد خواهد کرد، می توانند در این راستا نقش آفرینی کنند و این نقش آفرینی می تواند با تولید آثار هنری مرتبط و با کمک شخصیت های مطرح دینی و فرهنگی محقق شود. مخاطب با فهم این نکته که ورشکستی و یا ضربه های سنگین مالی که در اثر قاچاق متوجه سرمایه گذاران آثارهنری می شود باعث می شود تا انگیزه تهیه کنندگان حرفه ای برای ورود به این عرصه پرریسک کم تر شود و در نتیجه تولید آثار باکیفیت و درخورشان مخاطب سیر نزولی پیدا کند، نسبت به تهیه ی نسخه قاچاق آثار دلسرد می شوند.

البته در علاج این پدیده، رابطه سینماگران و مخاطبان یک رابطه دو طرفه است. هرچه کیفیت تولیدات و آثار هنری بالاتر برود و مخاطب احساس کند که عوامل تولید کننده با دقت و ظرافت و به شکلی حرفه ای و جذاب تلاش کرده اند تا اثری در خور شان بیننده را تولید کنند، میل به پرداختن هزینه برای دریافت و استفاده از آن اثر در آن ها افزایش پیدا می کند. در مقابل مواجهه مخاطب با آثار ضعیفی که تنها به بهانه ی حضور ستارگان در پی جلب توجه مخاطب هستند و هیچگونه دقتی در مراحل تولید اثر لحاظ نشده، منفی است و این سوال را ایجاد می کند که به چه دلیل باید برای مشاهده این اثر هزینه ای پرداخت کنند.

شاهد این مثال در استقبال مخاطبان از آثار نمایشی شبکه خانگی مشخص می شود تا جایی که آمار مخاطبان یک قسمت از یکی از سریال های نمایش خانگی تنها در یک پلتفرم (فیلیمو)، با گذشت 13 روز از انتشار 60 میلیون و 180 هزار دقیقه تماشا را به ثبت رساند که می توان نتیجه گرفت مخاطب در ازای دریافت اثر با کیفیت بدون هیچ عامل قهری حاضر به پرداخت هزینه و تماشای نسخه قانونی یک اثر هنری است.

چه کسی مقصر است؟

یکی از حاشیه سازترین مسائل در حوزه قاچاق فیلم موضع متفاوت اهالی سینما و مسئولان سینمایی در معرفی متهم ردیف اول است. انگشت اتهام مسئولان، همواره به سوی سینماگران نشانه می رود و بی مبالاتی عوامل فیلم های قاچاق شده در نگهداری از نسخه اصلی فیلم و سپردن آن به افراد غیرمطمئن، به عنوان دلایل اصلی پخش نسخه قاچاق مطرح می شود.

محمدرضا فرجی، دبیرکل ستاد صیانت و مبارزه با تکثیر و عرضه غیرمجاز آثار سینمایی و سمعی و بصری، ستادی که پس از ماجرای قاچاق فیلم شنای پروانه به دستور رئیس سازمان سینمایی تشکیل شد، در این باره عنوان می کند: تهیه کنندگان نباید فیلم ها را بدون توجه و دقت به سرمایه گذاران آثار تحویل دهند. جابجایی فیلم بدون دقت و توجه در میان عوامل سازنده فیلم یکی از عوامل مهم قاچاق فیلم هاست که در موارد اخیر که مورد بررسی قرار دادیم به این مهم رسیدیم .

اما بررسی فیلمی که سرنوشت مشابهی با شنای پروانه داشت، نشان می دهد این گزاره آنچنان قابل تعمیم به سایر فیلم های قاچاق شده نیست. نسخه ای که از دیدن این فیلم جرم است در فضای مجازی منتشر شد دقیقا نسخه ی بازبینی جشنواره فجر بود که نشان از اهمال کاری و بی مبالاتی دست اندرکاران جشنواره فجر که زیر نظر وزارت ارشاد فعالیت می کنند، دارد. محمدرضا شفاه تهیه کننده این فیلم نیز در واکنش به این اتفاق عنوان کرده بود این اولین باری نیست که در وزارت ارشاد چنین اتفاقی رخ داده و قصد داریم به همراه حوزه هنری به عنوان مالکان اثر، از این وزارتخانه شکایت کنیم.

در اظهار نظر دیگری از سوی اهالی سینما، کیومرث پوراحمد که فیلم تیغ و ترمه اش قربانی قاچاق نسخه آنلاین شده، عنوان کرده است: از همان زمانی که فیلم های سینمای ایران بلافاصله پس از اکران سینمایی به صورت دی وی دی سر از بساط دستفروش های کنار خیابان ها در می آوردند، معتقد بودم مدیران سینمایی در این ماجرا نقش دارند و هنوز هم اعتقاد دارم نسخه قاچاق آثار سینمایی توسط آدم هایی انجام می شود که پشت میز نشسته اند. به هرصورت گردوغباری که نزاع بی نتیجه و طولانی سینماگران و مسئولین سینمایی به پا کرده است نتیجه ای جز ادامه فعالیت عاملان اصلی به روال سابق نداشته و این موضع گیری ها که گا ها با تسویه حساب های سیاسی مخلوط شده اند کمکی به کنترل این پدیده ویرانگر فرهنگی نکرده است.

درآخر نمیتوان سازمان سینمایی که یکی از متولیان اصلی این امر می باشد را نهادی منفعل در برابر پدیده قاچاق فیلم برشمرد. تشکیل ستاد صیانت و مبارزه با تکثیر و عرضه غیرمجاز آثار سینمایی و سمعی و بصری در سال جاری و فعالیت های حقوقی و فرهنگی کارگروه مبارزه با سرقت فیلم های سینمایی مواردی قابل مشاهده و ظاهرا تاثیرگذار بوده که از تلاش این سازمان در راستای مبارزه با قاچاق فیلم حکایت دارد. اما به ثمر رسیدن یا نرسیدن این تلاش ها در هاله ای از ابهام است.

به دلیلی پراکندگی موضوعات و مصادیقی که در حوزه قاچاق فیلم مطرح است، همچنین پرونده شکایات بی نتیجه نهاد ها و سرمایه گذار ها از یک دیگر، با بررسی های فراوان نمی توان به نتایج دقیقی رسید که به راستی چه عاملی در قاچاق داخلی آثار نمایشی موثر است. اما می توان به این نکته اشاره کرد که ترکیبی از عامل قهری (پیگیری و نظارت نهاد های قانونی)، عوامل مدیریتی (مدیریت جریان انتشار و توزیع فیلم به روش صحیح با همکاری فعالان حوزه سینما) و عوامل فرهنگی (فرهنگ سازی اجتماعی در راستای عدم استفاده از نسخ قاچاق) می تواند در کنترل این پدیده شوم فرهنگی موثر باشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
فیلم یدو که به تازگی پروانه نمایش گرفته، فعلاً اکران نخواهد شد و اولویت سازندگانش شرکت دادن آن در جشنواره های خارجی است.

یدو به کارگردانی مهدی جعفری و تهیه کنندگی محمدرضا مصباح در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر حضور داشت و به همراه فیلم بی همه چیز با پنج سیمرغ برنده بیشترین جوایز این دوره از جشنواره شدند.

این فیلم با بازی ستاره پسیانی محصول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است و داستان پسری نوجوان را در روزهای شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران روایت می کند که با مادر و نیز خواهر و برادر کوچکترش در آبادان زندگی می کنند.

این فیلم که در جشنواره هم مورد توجه قرار گرفت، به تازگی مجوز نمایش گرفته و محمدرضا مصباح (تهیه کننده) درباره اینکه آیا برنامه ای برای اکران آن بویژه در نوروز دارد یا خیر به ایسنا گفت: فعلا قصد اکران یدو را نداریم چون در حال برنامه ریزی برای حضور فیلم در چند جشنواره هستیم، ضمن اینکه منتظریم وضعیت سینماها نیز کمی بهتر شود.

او افزود: در حال حاضر شرایط سینما مبهم است و نمی توان تصمیم گیری کرد چون مشخص نیست چه اتفاقی می افتد اما حتما فیلم هایی با رشادت صف شکنی و راه را برای سینما باز می کنند، چون در حال حاضر نزدیک به 300 فیلم در صف اکران هستند و همه فیلمی که کارهای جشنواره ای خود را انجام داده و فقط منتظر اکران هستند، فرصت خوبی برای نمایش در سینماها دارند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
مدیر پردیس سینمایی هروی سنتر با اشاره به استقبال خوب از فیلم سینمایی شنای پروانه تأکید کرد که اگر فیلم خوبی در ایام نوروز اکران شود قطعاً با فروش بالایی روبرو خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۷

همایون فربد مدیر پردیس سینمایی هروی سنتر در گفت وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: زمانی که فیلم سینمایی شنای پروانه اکران شد با وجود اینکه متأسفانه نسخه قاچاق این فیلم هم در دسترس قرار گرفته بود در هفته اول و یا 10 روز ابتدایی اکران مجدد این فیلم استقبال خوبی صورت گرفت و مردم به سینما می آمدند و بلیت می خریدند.

فربد خاطرنشان کرد: تجربه جشنواره فیلم فجر ثابت کرد که مردم از فیلم ها در این شرایط استقبال خواهند کرد و اگر فیلم خوب اکران شود قطعاً با استقبال روبرو می شود. در روزهای جشنواره فیلم فجر حدود 30 تا 40 درصد ظرفیت سالن ها پر می شد.

او افزود: امروز پس از گذشت یک سال از شیوع ویروس کرونا دانش علمی مردم بالا رفته است و به خوبی می دانند که اگر ماسک بزنند و فاصله را رعایت کنند هیچ خطری آن ها را تهدید نمی کند و می توانند با خیال راحت فیلم ببینند. در این شرایط به نظر من هر فیلمی که اکران شود و اثر جذاب و خوش ساختی باشد می تواند با فروش خوبی روبرو شود اما متأسفانه برخی صاحبان آثار و پخش کننده ها ترجیح می دهند در این شرایط فیلمشان را اکران نکنند که البته آن ها هم حق دارند چرا که ترس اوج گرفتن کرونا و تعطیلی مجدد سینما همچنان وجود دارد.

مدیر پردیس سینمایی هروی سنتر در ادامه اظهار داشت: بهتر است وزارت ارشاد از فیلم هایی که در نوروز اکران می شوند حمایت کند. فیلم هایی که مطرح شده اند آثار خوبی هستند که فکر می کنم بتوانند به سینماها رونق دهند. قطعاً فیلم های چپ، راست و دینامیت با استقبال روبرو می شوند و فیلم درخت گردو که اثری تلخ است هم قطعاً از آثار جالب توجهی خواهد بود که مورد استقبال قرار می گیرد. در این بین فیلم فیلم سینمایی لاله از شانس کمتری برخوردار است اما امیدوارم همه فیلم هایی که در نوروز اکران می شوند با استقبال خوبی روبرو شوند.

فربد در پایان تأکید کرد: اگر فیلم های خوبی در نوروز اکران شوند و با مشکل تعطیلی سینماها روبرو نشویم قطعاً نوروز خوبی خواهیم داشت اما متأسفانه هنوز تکلیف روشن نیست و بهتر است ستاد مبارزه با ویروس کرونا تکلیف را روشن کند تا صاحبان آثار و مسئولان نیز بتوانند در شرایطی روشن تصمیم گیری کنند.

جشنواره فیلم فجر فیلم سینمایی قاچاق نوروز ویروس لاله دینامیت درخت گردو چپ راست همایون فربد پردیس سینمایی هروی سنتر

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۷ سایت های دیگر : اصلاحات پرس افکار نیوز روزنامه خراسان

خبرگزاری میزان - فیلم سینمایی زن ها فرشته اند 2 توانست بعد از 9 ماه اکران به فروشی نزدیک به 750 میلیون تومان دست پیدا کند، اثری کمدی که شاید در دورانی غیر از دوران کرونا می توانست به فروشی میلیاردی دست پیدا کند.

این فیلم جزو اولین آثاری بود که از تیر ماه و همزمان با اولین بازگشایی سینماها بعد از موج دوم بیماری کرونا اکران شد، اثری که توسط منتقدان مورد نقد جدی قرار گرفت، اثری در ژانر کمدی سطحی که نتوانست مخاطبان زیادی را به سالن سینما بکشاند.

البته در میان اکثریت آثار در ژانرهای مختلف نتوانستند به گیشه خوبی دست پیدا کنند، در این میان تنها فیلم شنای پروانه به فروشی بالای سه میلیارد تومان دست یافت، اثری که شاید در شرایط عادی رکورد سینمای کشور را جابجا می کرد.

بازگشایی سینما ها از ابتدای تیر ماه جاری با اکران هشت فیلم آغاز شد، این اقدام تصمیم تازه ای بعد از نزدیک به پنج ماه تعطیلی مداوم سالن های سینما بعد از شیوع بیماری کرونا بود، تصمیمی که موافقان و مخالفان بسیاری داشت، اما همچنان بعد از گذشت نزدیک به یک ماه در مسیر خود حرکت می کند.

در این میان آثار متفاوتی توانستند وارد چرخه اکران شوند، برخی از سینماگران آشتی دوباره مخاطبان با سالن های سینما را منوط به اکران آثار مطرح و جذاب می دانستند، در این میان و از بین هشت فیلم اکران شده در چرخه اکران سال 99 تنها دو فیلم از مجموعه تولیدات تازه و حاضر در جشنواره فیلم فجر سال گذشته بودند.

خوب بد جلف:ارتش سری به کارگردانی پیمان قاسمخانی و فیلم سینمایی شنای پروانه ساخته محمد کارت از جمله آثار نسبتا موفق سینما ها بعد از بازگشایی بودند، آثاری که توانستند پس از نزدیک به یک ماه اکران به فروشی معادل 3 میلیارد تومان دست پیدا کنند.

فیلم سینمایی زن ها فرشته اند 2 توانست بعد از 4 ماه اکران به فروشی نزدیک به 8 میلیون تومان دست پیدا کند، اثری کمدی که شاید در دورانی غیر از دوران کرونا می توانست به فروشی میلیاردی دست پیدا کند.

فیلم به سبک آثار سوپر مارکتی ساخته شده و انتشار نخستین تیزر آن نشان از وجود رقص و آواز، زن پوش شدن بازیگران مرد و شوخی های مضحک می دهد، فیلمی که در همان تیزر اولیه آنچنان رنگ ابتذال به خود گرفته که واکنش منفی اکثریت اهالی سینما را به دنبال داشته است.

این فیلم با خوانش آواز های خوانندگان لس آنجلسی تیزری را منتشر کرده که نشان می دهد آرش معیریان همچنان اصرار به ساخت آثار اتوبوسی دارد، اتوبوسی به آن معنا که اکثریت فیلم های سوپرمارکتی همچون زن ها فرشته اند که اکثرا در اتوبوس های مسافرتی پخش می شوند و بیش از این مکانی برای اکران پیدا نمی کنند.

حال مسئله اصلی اینجاست، در حالی که تکلیف آرش معیریان به عنوان یک کارگردان طی سال های گذشته مشخص بوده و کارنامه کاری وی انتظار هرگونه اثر با کیفیت را از مخاطب گرفته، مسئولین فرهنگی در فیلم سینمایی زن ها فرشته اند 2 چه المانی را دیده اند که باید آن را در زمانی که مخاطبان سینما به سختی وارد سالن می شوند اکران کنند.

فیلمی که سراسر عقب گرد فرهنگی بوده و اتفاقا می تواند تاثیر مخربی بر سینما در زمانه ای که به مخاطب نیاز دارد بگذارد. حال باید دید شورای صنفی نمایش و نهاد های سینمایی برای ادامه راه سینمای پساکرونا چه برنامه هایی خواهند داشت و آیا در کل می توان امیدی به سینمای کشور در سال جاری پیدا کرد یا خیر.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
جشنواره برلین با اختصاص 30 هزار یورو، یک فیلم به نام چیزهایی که تو می کشی را به پیمان معادی سفارش داد. این یکی دیگر از سرمایه گذاری های مستقیم و علنی جشنواره های خارجی برای هدایت سینمای ایران به سمت وسوی مورد نظرشان به شمار می رود.

قبلا نیز اتحادیه اروپا با سرمایه گذاری و سفارش فیلمی به نام گذشته به اصغر فرهادی، اثری ضد اسلامی را در تحقیر مسلمانان مهاجر تهیه کرده بود و همچنین انستیتو فیلم دوحه وابسته به امیر قطر هم با سرمایه گذاری بر فیلم فروشنده ، فیلمی ضد انسانی را به اصغر فرهادی سفارش داد که جایزه اسکار را برایش به همراه آورد.
حمایت و سفارش فیلم از سوی برخی نهادهای دولتی آلمان و همین جشنواره برلین به فیلم های شیطان وجود ندارد ساخته رسول اف و یلدا از مسعود بخشی باعث شد فیلم های یاد شده علی رغم ساختار ضعیف و آماتوری به بخش مسابقه جشنواره برلین راه پیدا کرده و با وجود فیلم های قوی به نظر منتقدین حاضر در جشنواره مانند هرگز، به ندرت، گاهی، همیشه و یا اولین گاو ، جایزه اول جشنواره به فیلم رسول اف داده شده و برای عدم حضورش در برلین پروپاگاندای بسیاری راه بیندازند.
جشنواره فیلم برلین که حتی در میان آلمانی ها و البته سایر سینما دوستان جهان به جشنواره ای سیاسی شهرت دارد، اغلب حمایت ها و سرمایه گذاری ها و سفارش هایش را برای ساخت فیلم هایی اختصاص می دهد که با سیاست های ضدبشری و سلطه گرایانه اتحادیه اروپا (از گردانندگان اصلی این جشنواره) همخوان باشد، خصوصا با حضور مدیران جدید این جشنواره که به ضدایرانی بودن شهره هستند (آنها در مدیریت جشنواره لوکارنو با هرگونه حضور فیلم های ساخته شده ایران مخالف بودند) سیاست ضدایرانی این جشنواره نیز تقویت شده است.
لازم به ذکر است، پیمان معادی با بازی در فیلم های نژادپرستانه آمریکایی مانند پسران ابوغریب و 13 ساعت در بنغازی پیش از این نیز در حمایت از نگرش ضدایرانی و ضداسلامی جریان فرهنگی غرب فعالیت کرده بود. او با ساخت فیلم برف روی کاج ها به تحقیر و توهین خانواده ایرانی پرداخت و آن را درون فساد و روابط غیراخلاقی تصویر نمود. جالب توجه اینکه وی از فیلمفارسی هایی مانند آواز قو در این سینما رشد کرد و سال گذشته نیز علی رغم تحریم جشنواره فیلم فجر، متاسفانه از سوی مسئولین این جشنواره سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد را دریافت نمود!

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان

سرویس فرهنگ و هنر امروز نیوز ؛ سینما و تئاتر به نقل از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، طی حکمی از سوی محمد حمیدی مقدم مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، شهنام صفاجو به عنوان مدیر تولید این مرکز منصوب و مشغول به کار شد.

وی پس از 20 سال مدیریت روابط عمومی این مرکز، به سمت مدیریت تولید این مجموعه منصوب شد.

در حکم مدیرعامل مرکز گسترش آمده است: جناب آقای شهنام صفاجو، با احترام؛ نظر به سوابق و تجربیات حرفه ای تان، شما را به سمت مدیر تولید مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی منصوب می نمایم. در این جایگاه انتظار می رود ضمن پشتیبانی از تولیدات جاری مرکز با هماهنگی معاونت های مربوطه و در تعامل خلاق و همراهی با کارگردانان و تهیه کنندگان و شتاب دهی پروژه های در حال تولید و نظارت بر روند اجرایی تولیدات مرکز، این نهاد فرهنگی را در برداشتن گام های بلند پیش رو همراهی نمایید.

ضمناً از تلاش های مسئولانه و دلسوزانه شما در دوران تصدی مدیریت روابط عمومی مرکز تشکر و قدردانی می شود و برایتان در جایگاه جدید آرزوی موفقیت و سربلندی می نمایم.

شهنام صفاجو متولد سال 1348 تهران، فارغ التحصیل کارشناسی ارشد روابط بین الملل در سال 1374 با گرایش دیپلماسی خاورمیانه ای فرانسه، دانش آموخته اولین مدرسه کارگاهی فیلمنامه نویسی سوره (حوزه هنری) زیر نظر مهدی سجاده چی و فارغ التحصیل رشته ی فیلمسازی از انجمن سینمای جوانان ایران است.

وی به عنوان نویسنده و روزنامه نگار، همکاری با مطبوعات کشور را از اوایل دهه 70 آغاز کرد و بعدها مدیر مسئول یک مجله تخصصی شد.

صفاجو از 18 آبان 1380 تا 16 اسفند 1399 به مدت 20 سال مدیر روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی بود، ضمن اینکه در فاصله سال های 82 تا 85 نیز به عنوان سرپرست روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران فعالیت داشت.

او طی بیست سال اخیر، مدیریت روابط عمومی و اطلاع رسانی 19 جشنواره و همایش سینمایی کشور را برعهده داشته که جشنواره فیلم های مستند میراث فرهنگی یادگار (1381 تا 1384)، جشنواره عکس، فیلم و موسیقی فرهنگ ایران زمین (1383)، جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران (1382 تا 1384)، جشنواره فیلم فرهنگ و صنعت (1383)، چشم انداز سینمای مستند فرانسه (1381)، همایش ملی انیمیشن ایران (1387/ 1394) و جشنواره بین المللی فیلم مستند ایران سینماحقیقت از دوره اول در سال 1386 تا دوره چهاردهم 1399 از اهم این رویدادها بودند.

شهنام صفاجو در عرصه مدیریت تولید هم طی 2 دهه اخیر، با چندین پروژه همکاری کرده است.

لینک خبر :‌ امروز نیوز
رئیس سازمان سینمایی از جشنواره هنر زنده است در پردیس تئاتر و موسیقی باغ کتاب تهران بازدید کرد.

گروه سینما و تئاتر فرهنگی هنری

تاریخ انتشار

کد خبر 7688240

دانلود PDF

نظر دادن

به گزارش حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی روز شنبه 16 اسفند از محل برگزاری جشنواره هنر زنده است در پردیس تئاتر و موسیقی باغ کتاب تهران بازدید کرد.

او ضمن بازدید از بخش های مختلف ستاد برگزاری و اجرایی جشنواره، در جلسه ای با بهروز غریب پور رئیس شورای سیاست گذاری، محمدمهدی عسگرپور عضو شورای سیاستگذاری، مازیار رضاخانی مدیر جشنواره، کمال تبریزی دبیر بخش فیلم جشنواره هنر زنده است به گفتگو نشست و در جریان نحوه برگزاری این رویداد قرار گرفت.

جشنواره هنر زنده است از دهم تا 21 اسفند به صورت برخط و حضور محدود با رعایت شیوه نامه ها در مجموعه باغ کتاب در چهار بخش موسیقی، تئاتر، دیجیتال آرت و سینما برگزار می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
فیلم سینمایی مشمشه به کارگردانی شاهد احمدلو که به تازگی اکران آنلاین شده است، قاچاق شد.

به گزارش خبرنگار سینمایی صبا ، فیلم سینمایی مشمشه به کارگردانی شاهد احمدلو که از چهارشنبه 13 اسفند ماه در پلتفرم آپرا اکران آنلاین شده است، قاچاق و به صورت غیرقانونی منتشر شد.

این فیلم با بازی پوریا شکیبایی و سحر صباغ سرشت ، مضمونی اجتماعی دارد و مشکلات پیش روی یک کارگردان سینما را در ساخت یک فیلم بلند، به تصویر کشیده است.

در ماه های گذشته همه فیلم هایی که در پلتفرم ها اکران آنلاین شده اند، به فاصله چند ساعت از انتشار، قاچاق را تجربه کرده اند.

به نظر می رسد این شرایط به نوعی رویه عمومی تبدیل شده و چندی است که واکنش مسئولان سازمان سینمایی و سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر را برنمی انگیزد.

این در حالی است که فیلمسازان و رسانه های بسیاری نسبت به لزوم توجه به انتشار غیرقانونی آثار واکنش نشان داده اند.

مصطفی قاسمیان

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
مدیر کل دفتر توسعه فناوری سازمان سینمایی گفت:این روز ها با بسته شدن برخی سالن های سینمایی نگرانی هایی برای سینماگران به وجود آمده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۶ سایت های دیگر : سینما پرس بولتن نیوز شفاف

گروه سینما و تئاتر فرهنگی هنری

تاریخ انتشار

کد خبر 7687643

دانلود PDF

نظر دادن

محمدحسین فرج مدیر کل دفتر توسعه فناوری سازمان سینمایی در گفت و گو با خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، در خصوص تعطیلی سالن های سینما و امکان تغییر کاربری آن ها گفت:این موضوع مسئله جمعی است و طبق کمیسیون ماده 5 که مربوط به انحلال سینما است در آن تصمیم گیری می شود که در آن نماینده های مختلف از جمله وزارت راه و شهرسازی، استان داری، وزارت کشور، شهرداری و سازمان سینمایی حضور دارند.

وی اظهار کرد: ما با سینما هایی مواجه هستیم که عمری بین 70 تا 100 سال دارند و مردم وقتی هم که می خواهند به سینما بروند انتخاب آن ها سالن های شیک و جدید است و این سینما هایی که خاطره انگیز هم هستند مشتری ندارد.

بیشتر بخوانید

تغییر کاربری سینمای حوزه هنری تکذیب شد

فرج در ادامه افزود: اگر کسی مخالف خراب کردن این سینما ها است بیاید و بلیت های این سینما را بخرد! وقتی سینما عصر جدید در یک روز فقط 1 تا 9 بلیت در یک روز می فروشد چکار باید کرد و سینماداران برای امرار معاش خود و کارکنان چه راه حلی را باید پیش بگیرند؟ یا سینما بلوار که قبل از کرونا فروش یک ماه آن تنها 120 هزار تومان بوده است!

این مسئول سینمایی تصریح کرد: علاوه بر این سینما رفتن مردم هم کم شده است و نمی توانیم تنها کرونا را به عنوان معضل اصلی بیان کنیم. ما با سینماداران باید مذاکره کنیم که با خراب کردن و تجاری کردن این ساختمان ها موافقت کنند و در کنار آن سالن سینمای خود را هم روشن نگه دارند.

وی توضیح داد: همه ما با این سینما ها خاطره داریم و باید برای آن ارزش قائل شویم، اما اگر برای آن تصمیم درست نگیریم این سینما ها خرابه می شوند و چراغ سینما هم خاموش می شود.

فرج در پایان گفت: این موضوع یک مسئله پیچیده است و نیاز به راه حل دارد و جامعه هنری به جای پست یا استوری گذاشتن در اینستاگرام و تخریب کردن و متهم کردن همدیگر، جمع شوند و راه حل ارائه کنند.
انتهای پیام /

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
سینماپرس: یدالله شهیدی تهیه کننده سینما در پی ادامه رکود سینماها و تعطیلی گسترده سالن های قدیمی و نوستالژیک در کشور گفت: همه ما به خوبی می دانیم که سینمای ایران رسما ورشکسته است و مدیران هم هیچ دغدغه ای برای رفع معضلات سینما و سینماگران ندارند؛ دیگر ما به اندازه کافی طی این سال ها تجربه کسب کرده ایم و دیده ایم که هرچه ما می گوییم، درخواست می کنیم، انتقاد می کنیم اصلا مورد توجه مدیران قرار نمی گیرد و آن ها هیچ گونه رسیدگی به وضعیت بغرنج ما نمی کنند!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۶ سایت های دیگر : هشدار نیوز

تهیه کننده فیلم های سینمایی شام آخر و آواز تهران در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: وضعیت سینما به وضعیت تولید سایر بخش ها در کشور بی شباهت نیست! همانطور که وضعیت تولید در کشور فاجعه آمیز است و خبری از رونق اقتصادی و تولید نیست و ما حتی دم دستی ترین اجناس را از کشورهای خارجی وارد می کنیم و در اختیار مردم قرار می دهیم، وضعیت فرهنگ و هنرمان نیز به همین گونه است.

وی ادامه داد: مدیران سینمایی خودشان قطعا بهتر از ما به معضلات عدیده سینما واقف هستند اما از آنجا که هیچ دغدغه ای برای بهبود اوضاع ندارد و اصلا بود و نبود سینما برایشان اهمیتی ندارد هیچ کاری انجام نمی دهند! مدیران همه چیز در اختیار دارند و می توانند با تزریق بودجه و... بخشی از دردهای سینما را التیام بخشند اما افسوس که تدبیری نمی کنند!

شهیدی خاطرنشان کرد: سینما در این اوضاع اسفبار کنونی تنها نیاز به توجه دارد و باید حمایت شود اگر حمایت نشود وضعیت روز به روز بدتر می شود و بنده تقریبا یقین دارم که وضعیت به زودی بدتر از این هم خواهد شد و ما شاهد بسته شدن سالن های متعددی در کشور خواهیم بود.

این تهیه کننده تأکید کرد: برای برخی مدیران سینمایی سینما محلی برای کاسبکاری شده! آن ها می آیند و از مراکز تجاری که عنوان پردیس سینمایی را با خود به یدک می کشند حمایت می کنند و برایشان اصلا مهم نیست که آنجا مخاطب دارد یا ندارد، درآمد دارد یا ندارد، چون کسی که مرکز تجاری می سازد برای اینکه مالیات ندهد می رود و چند سالن سینما هم می سازد تا معاف از مالیات شود.

وی در پایان این گفتگو افزود: مدیران سینمایی زمانی می توانند دم از حمایت سینما و سینماگران و سالن داران بزنند که اجازه ندهند تحت هیچ شرایطی سالن های شخصی و قدیمی تعطیل شوند. اما از آنجا که ما همواره با انفعال شدید مدیران سینمایی روبرو بوده و هستیم این اتفاقات تنها برایمان در حد یک آرزوی دست نیافتی است!

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: ناهید علامی بازرس انجمن چهره پردازان سینمای ایران در خصوص مشکلات معیشتی و رفاهی سینماگران در آستانه سال نو گفت: وضعیت در سینما به گونه ای است که اگر کسی حق و حقوقش را مطالبه کند دیگر نمی گذارند کار و فعالیت داشته باشد! این در حالی است که به علت فقدان مدیریت دغدغه مند و باندبازی های فراوان بخشی از هنرمندان مطرح سینما به شغل های کاذبی نظیر دستفروشی روی آورده اند و هیچ کس هم نیست که به فریادشان برسد!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۶

چهره پرداز فیلم سینمایی پسر مریم در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: نکته ای که حائز اهمیت است آنکه کرونا علت تمام مشکلات به وجود آمده در زندگی سینماگران نیست! ما سال های سال است که با معضلات جدی در سینمای کشور روبرو هستیم. بنده به عنوان شخصی که سال ها است کار صنفی می کنم می دانم اهالی سینما با چه مشکلات جدی مالی در حال دست و پنجه نرم کردن هستند.

وی ادامه داد: سال های سال است که مدیران خانه سینما وعده تأمین امنیت شغلی و تأسیس صندوق بیمه بیکاری داده اند، مسأله ای بسیار ساده و پیش پاافتاده که تا به امروز به سرانجام نرسیده است چرا که عده ای نمی خواهند امنیت شغلی برای سینماگران به وجود بیاید چون منافع خود را در خطر می بینند چرا که امروزه همه پروژه ها را قبضه کرده اند!

این سینماگر با بیان اینکه بنده سال ها رئیس انجمن چهره پردازان سینمای ایران بودم و در حال حاضر بازرس این انجمن هستم اظهار داشت: بنده نزدیک به یک سال و نیم است که در جلسات انجمن شرکت نکرده ام چرا که می دانم کسی که تلاش دلسوزانه می کند کارش به جایی نمی رسد؛ کسی که دلسوز است و می خواهد قدم جدی برای صنفش بردارد مجرم می شود اما کسی که متخلف است همیشه در امنیت است چرا که یک مافیای گسترده و پیچیده خانه سینما را احاطه کرده است.

علامی در این باره تصریح کرد: در خانه سینما رسماً به همه می گویند خفه شوید و حرف نزنید. اگر کسی مطالبه حق و حقوقش را بکند نمی گذارند کار بکند اما کسانی که نوکرصفت هستند پرکار هستند و همه جا دیده می شوند. متأسفانه خود اهالی سینما به این نتیجه نرسیده اند که اگر دنبال منافع جمع باشند منافع خودشان هم در آن لحاظ می شود و اغلب دنبال منافع شخصی هستند.

این چهره پرداز با انتقاد از تبعیض های بی شمار در خانه سینما یادآور شد: چرا در سال های اخیر عیدی میلیاردی وزارت ارشاد به عده انگشت شماری اعطا شد و دست اغلب سینماگران از این عیدی خالی ماند؟ مدیران خانه سینما رسماً رفتار تبعیض آمیز با اهالی سینما دارند و تنها به نزدیکان خود رسیدگی می کنند.

وی در همین راستا خاطرنشان کرد: در این بحران کرونا صندوق اعتباری هنرمندان نیز مبلغ یک میلیون و پانصد هزار تومان به سینماگران اختصاص داد اما این مبلغ ناچیز هم نتوانست دردی از سینماگران در این بحران شدید اقتصادی درمان کند؛ اعطای این مبالغ زمانی خوب است که به صورت مستمر و ماهیانه باشد و مدیران سینمایی باید هرچه سریع تر تدبیری اندیشه کنند که مبالغی را به صورت ماهیانه به یکایک اعضای خانه سینما اعطا نمایند.

علامی سپس به برخی تخلف ها در خانه سینما اشاره کرد و گفت: چرا شاهسواری برخلاف اساسنامه خانه سینما همچنان مدیرعامل است؟ چرا مدیران سینمایی رسماً این تخلفات جدی در خانه سینما را می بینند و سکوت کرده اند؟ چرا کسی به فریاد هنرمندان نمی رسد؟ چرا این همه تبعیض آشکار و نهان در خانه سینما دیده نمی شود؟ ما امروزه تنهاتر از همیشه هستیم و هیچ حامی و پشتیبانی نداریم و امیدوارم که مدیران فرهنگی و سینمایی هرچه سریع تر با ورود جدی به معضلات خانه سینما جلوی ادامه بحران در این نهاد صنفی را بگیرند و نگذارند بیش از این حق بخش عمده ای از سینماگران پایمال شود.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: تعدادی از سینماگران و کارشناسان فرهنگی کشور پس از اتمام نمایش فیلم های حاضر در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر که به تعبیر بسیاری از کارشناسان اغلب آن ها مروج یأس و ناامیدی بودند با تأکید بر اینکه سیر نفوذ بیگانگان در سیستم فضای فرهنگی کشور و به ویژه سینما و تلویزیون کاملاً مشهود است تصریح کردند: سینما در جمهوری اسلامی ایران باید در راستای گفتمان انقلاب اسلامی باشد؛ ما در سینمای ایران به سمت ژانری می رویم که تنها مختص سینمای ایران است؛ ژانری که از نشان دادن فلاکت لذت می برد و آن را در فیلم های شلوغ و زورآبادی و سیاه جشنواره به شدت شاهد بودیم!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۶ سایت های دیگر : هشدار نیوز

به گزارش سینماپرس سی و نهمین جشنواره فیلم فجر در حالی برگزار شد که انتقادها نسبت به محتوای آثار حاضر در این رویداد بسیار زیاد بود؛ فیلم هایی با محتوایی تلخ، سیاه و چرک از ایران اسلامی که بیشتر به مذاق دشمنان قسم خورده نظام و انقلاب اسلامی خوش می آیند در این جشنواره جولان می دادند و در نهایت بهت و تعجب مورد توجه هیأت داوران نیز قرار گرفتند!

همین مسأله باعث شد تا بسیاری از کارشناسان فرهنگی، منتقدان، اهالی رسانه و همچنین سینماگران به این نتیجه برسند که جشنواره فیلم فجر به طور کلی نسبت خود را با انقلاب اسلامی از دست داده است.

کرامت انسانی در بسیاری از آثار جشنواره فجر به شدت زیر سوأل رفته بود؛ از بی همه چیز تا شیشلیک و ابلق تصاویری به شدت مهوع از جامعه امروز ایران اسلامی نشان می دادند. بسیاری از کارشناسان بعد از تماشای فیلم های جشنواره از خود سوأل می کردند اختصاص بیش از یک سوم فیلم های جشنواره امسال به موضوعات تلخ و ناامیدکننده اجتماعی و سیاسی و حتی خودکشی در لحظات پایانی آثار به دلایل مختلف و همچنین نمایش برخی آثار نازل در طول سال، بر چه مبنایی از مراجع رسمی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز ساخت دریافت کرده اند؟

در همین رابطه با 10 تن از سینماگران و کارشناسان فرهنگی کشور خانم ها و آقایان: انسیه شاه حسینی، چیستا یثربی، عباس لاجوردی، مهدی فیوضی، شهرام خرازی ها، حسن علیمردانی، مریم دوستی، سلمان امیری، محمد دیندار و پرویز فارسیجانی گفتگو کردیم که ماحصل نظرات ایشان برای اطلاع بیشتر مخاطبان گرامی سینماپرس در ذیل نقل شده است.

ترویج سینمای مأیوس، ناامید و ضدمردمی در جشنواره فجر/1 شاه حسینی: از مدیران سینمایی این دولت چه انتظاری جز ترویج سیاهی، یأس و ناامیدی دارید؟

انسیه شاه حسینی کارگردان سینما پس از اتمام نمایش فیلم های حاضر در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر که به تعبیر بسیاری از کارشناسان اغلب آن ها مروج یأس و ناامیدی بودند اظهار داشت: از مدیران سینمایی این دولت چه انتظاری جز ترویج سیاهی، یأس و ناامیدی دارید؟؛ آن ها کار خودشان را به خوبی انجام داده اند و اتفاقا در مأموریتی که داشتند موفق عمل کرده اند! ما اگر ترویج سینمای سالم، خانوادگی، ارزشی و انقلابی را در آثار به نمایش درآمده جشنواره فجر انقلاب می دیدیم باید متعجب می شدیم چرا که مدیران سینمایی ثابت کرده اند هیچ گونه همسویی با این مضامین ندارند! ان شاالله به زودی روزهای سفید به سینما باز می گردند و ما شاهد توجه ویژه به سینمای استراتژیک و ارزشی خواهیم بود که متأسفانه طی سال های اخیر به شدت مورد بی مهری قرار گرفته است.

ترویج سینمای مأیوس، ناامید و ضدمردمی در جشنواره فجر/2 یثربی: امروزه شاهد بدترین دوران تاریخ فرهنگ و هنر کشور هستیم/ جامعه نیاز به امید و روحیه دارد نه نشان دادن سیاهی و یأس و فقر و تجاوز و خشونت و خودکشی!

چیستا یثربی مدرس دانشگاه، منتقد و فیلمنامه نویس سینما و کارگردان تئاتر نیز در این باره به سینماپرس گفت: امروزه شاهد بدترین دوران تاریخ فرهنگ و هنر کشور هستیم؛ برخی افراد در پس پرده ها اتاق فکرهای تاریک و سیاهی تشکیل داده اند و هدف شان اضمحلال و نابودی سینما و تئاتر کشور است و با دست گذاشتن روی سوژه های مسموم و سیاه نمایی صرف می خواهند جامعه را بیش از پیش به سمت افسردگی و ناامیدی هدایت کنند! نکته قابل تأمل آنجا است که چند فیلمساز دولتی که مدیران سینمایی هم خیلی آن ها را قبول دارند امسال فیلم هایی به شدت سیاه و تلخ در حاشیه شهر ساخته بودند. سوأل بنده این است که چه دست هایی در کار است که به این فیلمسازان دولتی اجازه داده می شود خفقان را در جامعه بیشتر کنند؟ چرا سینمای ما باید به زورآبادها بپردازد؟ چرا سینمای ما باید فقط فقر و گرسنگی مردم را نشان دهد؟ تا چه زمانی ما باید شاهد ترویج سینمای فیلمفارسی در جمهوری اسلامی ایران باشیم؟ آیا دیگر نشان دادن نظربازی و تجاوز و... کافی نیست؟

ترویج سینمای مأیوس، ناامید و ضدمردمی در جشنواره فجر/3 لاجوردی: برخی فیلمسازان حاضر در جشنواره فجر انقلاب با آثارشان آب در آسیاب دشمنان نظام ریختند/ چرا به این فیلم های شنیع پروانه ساخت و نمایش دادید؟

عباس لاجوردی کارگردان سینما نیز در این باره خاطرنشان کرد: برخی فیلمسازان حاضر در جشنواره فجر انقلاب با آثارشان آب در آسیاب دشمنان نظام و انقلاب ریختند؛ باعث شرم و تأسف است که در جشنواره فرهنگی و هنری نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران فیلم هایی به نمایش درآمدند که نظر محتوا شبیه به فیلم های ضدایرانی بدون دخترم هرگز و سنگسار ثریا م بودند و توهین و تحقیری نبود که نسبت به ایران و ایرانی روا ندارند! غلب فیلم های به نمایش درآمده در سی و نهمین جشنواره فجر از نظر ساختار و محتوا فاجعه بار بودند. بنده معتقدم باید جلوی اکران برخی از این فیلم ها گرفته شود. دادسرای فرهنگ و رسانه باید هرچه سریع تر وارد میدان شود و برخی فیلمسازان را به دادگاه بکشاند و آن ها را مورد موأخذه و بازخواست قرار دهد که چرا دست به تولید فیلم هایی زده اند که آبروی ایران و ایرانی را ریخته؛ ما برای حفظ آبروی نظام زحمت ها کشیده ایم، خون ها داده ایم و هرگز اجازه نمی دهیم برخی فیلمسازان با پیروی از دشمنان آبروی مان را بر باد دهند.

ترویج سینمای مأیوس، ناامید و ضدمردمی در جشنواره فجر/4 فیوضی: سیر نفوذ بیگانگان در فضای فرهنگی کاملاً مشهود است/ بسیاری از فیلمسازان در ظاهر عنوان مستقل دارند اما در اصل وابسته برخی سفارتخانه ها هستند!

مهدی فیوضی تهیه کننده و کارگردان سینما پس از اتمام نمایش فیلم های حاضر در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر که به تعبیر بسیاری از کارشناسان اغلب آن ها مروج یأس و ناامیدی بودند اظهار داشت: بنده از سال های آغازین برگزاری جشنواره فیلم فجر تاکنون این رویداد را رصد کرده ام و باید عنوان کنم سیر نفوذ بیگانگان در سیستم فضای فرهنگی کشور و به ویژه سینما و تلویزیون کاملاً مشهود است و به خصوص طی سال های اخیر شاهد تولید و نمایش برخی فیلم ها بوده ایم که از بنیان مشکلات جدی محتوایی داشته اند و مشخص نیست با کدام درایتی تولید شده اند! بسیاری از فیلمسازان در ظاهر عنوان مستقل دارند اما در اصل وابسته برخی سفارتخانه ها هستند و در واقع این بیگانگان و دشمنان نظام و انقلاب اسلامی اند که به آن ها خط و بودجه می دهند و متولیان ما در وزارت ارشاد و سازمان سینمایی نیز به راحتی از آن ها حمایت می کنند.

ترویج سینمای مأیوس، ناامید و ضدمردمی در جشنواره فجر/5 خرازی ها: فیلم های سی و نهمین جشنواره فیلم فجر تصویری سیاه و فقرزده از ایران معاصر پیش چشم گذاشتند/ جلوی جریان انحرافی در سینما باید فورا گرفته شود!

شهرام خرازی ها منتقد سینما و کارشناس فرهنگی نیز با انتقاد شدید از تنزل کیفی و محتوایی آثار حاضر در جشنواره سی و نهم اظهار داشت: فیلم های سی و نهمین جشنواره فیلم فجر تصویری سیاه و فقرزده از ایران معاصر پیش چشم گذاشتند. باعث تاسف است که سینمای ایران در آخرین سال از دهه نود و در آستانه قرنی جدید به جای پیشرفت دچار عقبگرد آشکاری شده است. جشنواره فیلم فجر از اول هم یک جشنواره سیاسی بود نه یک جشنواره سینمایی. سینما در این جشنواره محملی است برای جلوه نمایی سیاست نه تبلور هنر ؛ فیلمسازان ایرانی در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر با بردن دوربین های خود به مناطق حاشیه نشین و روستاها، در پی ارائه کاریکاتوری سیاه نما از انسان جهان سومی بودند. سینمای ایران در حال بازسازی فیلم های دهه شصت مخملباف است. نه فقط در این چهار فیلم بلکه در تعداد قابل توجهی از فیلم های دیگر جشنواره هم می توان رد پای مخملباف را تعقیب کرد. تعلقات دینی و مذهبی در حال رخت بر بستن از سینمای ایران است.

ترویج سینمای مأیوس، ناامید و ضدمردمی در جشنواره فجر/7 علیمردانی: زنگ خطر در حوزه فرهنگ وهنر به صدا درآمده است/ چرا نزدیک به یک سوم آثار حاضر در جشنواره فجر انقلاب با خودکشی به پایان می رسند؟

حسن علیمردانی تهیه کننده سینما پس از اتمام نمایش فیلم های حاضر در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر که به تعبیر بسیاری از کارشناسان اغلب آن ها مروج یأس و ناامیدی بودند اظهار داشت: زنگ خطر در حوزه فرهنگ وهنر به صدا درآمده است؛ این اتفاق دردناک و حیرت آور است که سیاست گذاران سینما برای ایجاد یک خط واحد فرهنگی و هنری اصیل همت و تأکید نداشته و هنرهفتم را به حال خود رها کرده اند و به هر اثری اجازه ساخت و نمایش می دهند! پرسش اینجا است که چرا نزدیک به یک سوم آثار حاضر در جشنواره فجر انقلاب با خودکشی به پایان می رسند؟ این اتفاق بسیار مأیوس کننده و غم انگیز است و هر انسان منصفی را به دردمندی بیشتر وا می دارد.

ترویج سینمای مأیوس، ناامید و ضدمردمی در جشنواره فجر/10 دوستی: امروزه در سینما با فیلمسازانی مواجهیم که دنبال شهرت هستند/ جای اندیشه و امید در آثار جشنواره خالی بود!

مریم دوستی کارگردان سینما نیز در این باره به سینماپرس گفت: امروزه در سینما با فیلمسازانی مواجهیم که شهوت شهرت دارند و با نگاه غیرانسانی و غیرحرفه ای مبادرت به ساخت فیلم می کنند؛ این اتفاق بسیار نگران کننده است چرا که برای یک سینماگر باید آرتیست بودن در اولویت باشد نه اینکه صرفاً به جایزه گرفتن بیندیشند و برای دریافت جایزه دست به هر نوع کاری از جمله مأیوس کردن جامعه و سیاه نمایی بزند! بنده شخصاً در آثار جشنواره فجر 39 نه نگاه دراماتیک دیدم نه نگرش آکادمیک!؛ در اغلب آثار جشنواره هیچ نگاه ویژه ای وجود نداشت و به نوعی اغلب فیلمسازان تنها فیلم ساخته بودند که بتوانند جایزه بگیرند چرا که امروزه اکثریت افراد سینما به جایزه گرفتن فکر می کنند و اتفاقاً اغلب شان برای جشنواره های جهانی فیلم می سازند و آرزوی شان دیده شدن اثرشان در جشنواره های خارجی است.

ترویج سینمای مأیوس، ناامید و ضدمردمی در جشنواره فجر/9 امیری: فقدان استراتژی در سینمای کشور باعث شده تا به فیلم های مبتنی بر گفتمان انقلاب اسلامی توجهی نشود و در عوض از آثار وقیحانه ای مانند شیشلیک حمایت صورت گیرد!

سلمان امیری تهیه کننده سینما و تلویزیون و دبیر جشنواره فیلم وحدت نیز متذکر شد: فقدان استراتژی در سینمای کشور باعث شده تا به فیلم های مبتنی بر گفتمان انقلاب اسلامی توجهی نشود و در عوض از آثار وقیحانه ای مانند شیشلیک حمایت ویژه صورت گیرد! این باعث شرمساری است که برخی فیلمسازانی که با حمایت های ویژه دولتی توانستند به جرگه فیلمسازان وارد شوند حالا با وقاحت دست به تولید آثاری می زنند که ایران و ایرانی و ارزش های کشور را زیر سوأل می برد و تصویری مشمئزکننده و بدوی از ملت سرافراز ایران نشان می دهد! باید سریعاً با این سینمای چرک برخورد کرد! ما نیاز به یک رنسانس در حوزه فرهنگ و هنر کشور داریم. سینما در جمهوری اسلامی ایران هرگز نباید به سمت تقلید و کپی کاری از فیلم های غربی به ویژه آثار سینمای هالیوود برود. سینمای ما باید مروج ارزش های انقلابی و ترویج دین مداری باشد. ما در کشور سینمایی می خواهیم که بتوانیم به آن ببالیم نه اینکه چشمداشت به جشنواره های غربی داشته باشیم و برای آن ها تصویر کشورمان را به دروغ سیاه و تار نشان دهیم تا از آن ها جایزه بگیریم.

ترویج سینمای مأیوس، ناامید و ضدمردمی در جشنواره فجر/8 دیندار: مدیران سازمان سینمایی باید پاسخ دهند که برخی فیلم های جشنواره چرا و چگونه پروانه ساخت و نمایش دریافت کردند؟/ سینمای ایران نباید جولانگاه فیلم های سیاه و تلخ باشد!

محمد دیندار فیلمساز و منتقد سینما پس از اتمام نمایش فیلم های حاضر در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر که به تعبیر بسیاری از کارشناسان اغلب آن ها مروج یأس و ناامیدی بودند اظهار داشت: مدیران سازمان سینمایی باید پاسخ دهند که برخی فیلم های حاضر در جشنواره چرا و چگونه توانستند پروانه ساخت و نمایش دریافت کنند؟ چرا در جشنواره فجر انقلاب باید شاهد حضور فیلم هایی باشیم که با نگاهی سیاه و تلخ تولید شده اند و به جای خدمت به سینما و جامعه باعث گریزان شدن بیشتر مردم از سینما می شوند؟ سینمای ایران نباید جولانگاه فیلم های سیاه و تلخ و شبه روشنفکری باشد؛ بی شک حضور مدیران منفعل که هیچ نگاه درستی به عرصه فرهنگ و هنر و بالاخص سینما ندارند باعث شده تا سینمای ایران تنها شاهد تولید فیلم های سیاه و چرک و تلخ و ضدمردمی و شبه روشنفکری باشد. این همه فیلم ضعیف و بی خاصیت چه دردی از سینمای ما درمان می کند؟ چرا مدیران سینمایی ما همواره تنها به فکر پست و میزهای شان هستند و به اعتلای فرهنگ و هنر هیچ توجهی ندارند و عرصه فرهنگی کشور را در راستای منافع بیگانگان هدایت می کنند؟

ترویج سینمای مأیوس، ناامید و ضدمردمی در جشنواره فجر/6 فارسیجانی: ما انقلاب نکردیم که آثار ضدمردمی، مبتذل و سخیفی مانند شیشلیک را در سینمای مان شاهد باشیم/ تلخی فراوان فیلم ها نشانگر آشفتگی و تشتت باوری برخی سینماگران است

دکتر پرویز فارسیجانی مدیرکل سابق مطالعات و توسعه دانش و مهارت های سینمایی سازمان سینمایی پس از اتمام نمایش فیلم های حاضر در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر که به تعبیر بسیاری از کارشناسان اغلب آن ها مروج یأس و ناامیدی بودند اظهار داشت: ما انقلاب نکردیم که آثار ضدمردمی، مبتذل و سخیفی امثال شیشلیک و هزارپا و نهنگ عنبر و... را در سینمای مان شاهد باشیم. ما در سینمای جمهوری اسلامی ایران نیازمند تولید فیلم های ارزشمند و متعهدانه ای مانند تک تیرانداز ، منصور و... هستیم و باید به این آثار توجه جدی داشته باشیم. سینما در کشور ما باید پیرو خط امام (ره) و رهبری باشد. سینمای ما پیرو مکتب امثال سردار سلیمانی ها باشد اما متأسفانه آنچه از خروجی سینمای کشورمان شاهد هستیم هیچ سنخیت و قرابتی با این مفاهیم والا و ارزشمند ندارد.

لینک خبر :‌ سینما پرس
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۶

شفقنا رسانه_علی مزینانی مدیر مسئول روزنامه هفت صبح با اشاره به تاثیر کرونا بر روزنامه اش می گوید: هفت صبح در 5 ماهه ابتدایی سال با کاهش تیراژ مواجه شد، سپس تیراژ این روزنامه به قبل بازگشت. هر چند سال 99 مهمترین دغدغه ما، بحث کمبود و گرانی کاغذ بود. واقعا کرونا دغدغه اصلی نبود، بلکه فرصتی بود تا مشترکین را افزایش بدهیم و همچنین عرضه مطبوعات در منازل را راه اندازی کنیم که متاسفانه به دلیل دغدغه کاغذ و چاپ این فرصت را از دست دادیم.

مزینانی با اشاره به تاثیرات کرونا بر مطبوعات و روزنامه اش به شفقنا رسانه می گوید: در همان ماه های اول ورود کرونا به کشور و مطرح شدن بحث انتقال ویروس از طریق کاغذ و مطبوعات، تیراژ برخی روزنامه ها و از جمله هفت صبح کاهش پیدا کرد. اثر منفی دیگر کرونا بر مطبوعات، نقش و حضور کمرنگ خبرنگاران در رویدادهایی بود که برای مخاطب جذابیت داشت مثل نمایشگاه ها، جشنواره ها ....

این مدیر مسئول با اشاره به دیگر تاثیرات منفی غیر مستقیم کرونا بر مطبوعات توضیح می دهد: کرونا مزید بر علت شد تا بنگاه های اقتصادی سطح تولیدشان کم شود و خوانندگان هم به دلیل همین شرایط و تعطیلی کسب و کار، با صرفه جویی در هزینه ها خود کمتر به سوی مطالعات حوزه فرهنگی چون کتاب و مطبوعات روی آوردند.

او ادامه می دهد: تاثیرات غیر مستقیم کرونا بیشتر از تاثیرات مستقیم آن بر مطبوعات بود. به دلیل کاهش فعالیت بنگاه های اقتصادی طبعا آگهی ها و مناقصه ها و مزایده ها هم کم شد

او با توضیح درباره تاثیرات کرونا بر فروش روزنامه اش می گوید: در هفت صبح، کرونا به نوعی دیگر و غیرمستقیم تاثیرش را گذاشته، چون سیاست درآمدی روزنامه، بر مبنای فروش تک نسخه ای است و بر مخاطب تکیه می کنیم. به همین خاطر کرونا و از طرف دیگر تحریم ها باعث حذف روزنامه هایی مثل هفت صبح در سبد خرید مخاطبان شد. به عنوان مثال هفت صبح در 5 ماهه ابتدایی سال با کاهش تیراژ مواجه شد و سپس تیراژ این روزنامه به قبل بازگشت.

مزینانی معتقد است کرونا علاوه بر اثرات منفی، یک فرصت بزرگ هم در اختیار مطبوعات قرار داد، او در این خصوص توضیح می دهد: با توجه به محدودیت ها در ایام کرونا و کم شدن سرگرمی ها، مردم این فرصت را پیدا کردند که به سوی مطبوعات کشیده شوند و خوانندگان جدید به مطبوعات اضافه شد. اما متاسفانه این فرصت با خلأ سیستم اشتراک بین تهران و شهرستان ها از دست رفت. دوران قرنطینه زمان مناسبی برای اشتراک گیری مطبوعات بود و می توانست رساندن روزنامه به دست مخاطب در منزل را جا بیاندازند، اما این مهم به دلیل نبود بستر های مناسب چون اداره پست و شرکت های توزیع از دست رفت.

مزینانی مهمترین دغدغه روزنامه هفت صبح را مشکلاتی نظیر کمبود و گرانی کاغذ بیان می کند و می گوید: سال 99 مهمترین دغدغه ما، بحث کمبود و گرانی کاغذ بود. واقعا کرونا دغدغه اصلی نبود، بلکه فرصتی بود تا مشترکین را افزایش بدهیم و همچنین عرضه مطبوعات در منازل را راه اندازی کنیم که متاسفانه به دلیل دغدغه کاغذ و چاپ این فرصت را از دست دادیم.

او در ادامه با اشاره به نوع همکاری خبرنگاران با این روزنامه می گوید: بسیاری از خبرنگاران در روزنامه ها به دلیل حضورشان در تحریریه به این ویروس مبتلا می شدند، اما هفت صبح چون از همان روزهای اول شیوع کرونا نیروهایش را دور کار کرد، همکاران مان درگیر کرونا نشدند و این دورکاری همچنان ادامه دارد و شرایط ویژه ای را برای همکاران مان محیا کردیم. همچنین هیچ گونه تعدیلی در نیروی انسانی نداشتیم و توانستیم شرایط سخت را با همکاران مان ادامه دهیم.

او درباره حمایت های صورت گرفته در این ایام از هفت صبح می گوید: روزنامه هفت صبح از هیچ گونه حمایتی برخوردار نشد، در این مدت تنها یکبار برای اخذ تسهیلات اقدام کردیم، اما به دلیل مکانیسم عجیبی که در بانک ها وجود داشت، دریافت این وام با سخت گیری و موانع هایی همراه بود که (هر چند مبلغ وام هم کم بود) در نهایت از دریافت آن منصرف شدیم. وزارت ارشاد سامانه با عنوان تحفه ای را برای دریافت تسهیلات راه اندازی کرد که برای آن هم اقدام کردیم اما پس از گذشت چند ماه، تسهیلاتی از این سامانه دریافت نکرده ایم.

انتهای پیام

شفقنا در شبکه های اجتماعی: توییتر | اینستاگرام | تلگرام

لینک خبر :‌ شفقنا
حجت الاسلام و المسلمین ارزانی با اشاره به برنامه های دبیرخانه شورای فرهنگ و هنر روستا و عشایر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: توسعه و حمایت از ایده ها و فعالیت های روستایی، دستور کار این دبیرخانه است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۶ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان

حجت الاسلام و المسلمین حبیب رضا ارزانی در گفت وگو با ستاد ارتباطات رسانه ای (فهما) ، با اشاره به فعالیت های دبیرخانه روستا و عشایر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال 1399 اظهار کرد: به منظور توسعه و حمایت از طرح ها و برنامه های فرهنگی مرتبط با روستا و عشایر، در سطح وزارتخانه رویکردهای جدی و متنوعی شکل گرفت که هرکدام از آنها منجر به جریان سازی گسترده ای در فضای فرهنگی کشور شد.

دبیر شورای فرهنگ و هنر روستا و عشایر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: جشنواره ملی نماهنگ روستا و عشایر با محور استان چهار محال و بختیاری، از جمله این فعالیت ها بود که با اهداف متنوعی از جمله ترویج فرهنگ، آداب و رسوم و گسترش سبک زندگی روستایی و عشایر از قاب نماهنگ وهمچنین تقویت وحدت ملی میان روستاییان و عشایردر اقوام مختلف ، شناخت استعدادهای جوان و تبلیغ اخلاقی در عرصه هنر روستاییان و عشایر کشور برگزار شد.

وی ادامه داد: علاقه مندان برای شرکت در این جشنواره تا بهمن ماه فرصت ارسال آثار خود را داشتند اما به دلیل استقبال و درخواست مکرر فعالان این عرصه این مدت تمدید شده و تا پایان اسفند ماه فرصت دریافت آثار وجود دارد، ضمن اینکه اعلام اسامی برگزیدگان و اختتامیه جشنواره خرداد ماه سال آینده برگزار می شود.

حجت الاسلام و المسلمین ارزانی با اشاره به برنامه های دیگر شورای فرهنگ و هنر روستا و عشایر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: حمایت از طرح ها و ایده های موسسات فرهنگی هنری و کانون های فرهنگی هنری مساجد روستایی از دیگر اقداماتی بود که به شکل ویژه در دستور کار دبیرخانه شورای فرهنگ و هنر قرار گرفت که در این راستا تاکنون 20 طرح و ایده، زیر چتر حمایتی رفته و به طور میانگین از حمایت مالی تا سقف 10 میلیون تومان برخوردار شدند.

وی در بخش دیگری از مباحث خود با اشاره به محدود شدن برگزاری همایش ها و فعالیت های حضوری به دلیل شیوع کرونا افزود: با توجه به این مساله تولید مستند روستای برتر فرهنگی در سطح استان ها در دستور کار قرار گرفت که در این راستا استان ها پس ازبررسی های لازم وانتخاب روستای برگزیده نسبت به ساخت مستند اقدام کردند که این مستندها در شبکه های استانی و ملی نیز پخش می شوند.

حجت الاسلام و المسلمین ارزانی تصریح کرد: امسال به ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی 14 استان شامل لرستان، یزد، گلستان، خراسان شمالی، بوشهر، منطقه آزاد قشم، اردبیل، سیستان و بلوچستان، مرکزی، کرمان، خراسان رضوی، کرمانشاه، اعتبار به منظور ساخت این مستند تخصیص یافت که نسبت به سال گذشته رشد قابل توجهی را تجربه می کرد.

دبیر شورای فرهنگ و هنر روستا و عشایر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در ادامه حمایت از نویسندگان روستا و عشایر را ازدیگر برنامه های این وزارتخانه در راستای اعتلای فرهنگ وهنرروستا و عشایر عنوان کرد و گفت: با عنایت به این هدف ما به دنبال جمع آوری آثار تولیدی درسال های1398 و 1399 هستیم که پس ازارزیابی آثار در دوقالب چاپ و انتشار و نیزخریداری آنان حمایت لازم ازسوی دبیرخانه انجام خواهدگرفت.

وی همچنین برگزاری سوگواره شعر عاشورایی اقوام، ایلام و عشایر ایران را از دیگر برنامه های شورای فرهنگ و هنر روستا و عشایر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد و افزود: این جشنواره با محوریت و میزبانی استان فارس برگزار شد و آثار خوبی به دبیرخانه ارسال شد. این جشنواره به همت موسسه رهروان اندیشه امامت و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین ارزانی در ادامه امضای تفاهم نامه همکاری میان دبیرخانه فرهنگ و هنر روستا و عشایر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با سازمان تعاون روستایی و معاونت هنری بنیاد شهید را از دیگر اقدامات در راستای حمایت از فرهنگ روستاها و عشایر خواند و افزود: با توجه به این مساله در حال تولید کلیپ نماهنگ برای شهدای روستا و عشایر هستیم که گروه تلویزیونی شاهد پس از آماده شدن این اثر اقدام به پخش آن از شبکه ملی می کند.

وی ادامه داد: ما رایزنی خوبی با سازمان تعاون روستایی وزارت جهاد کشاورزی داشتیم و به زودی شاهد امضای تفاهم دبیرخانه فرهنگ و هنر روستا و عشایر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ونیز ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با نمایندگی ولی فقیه و مدیر عامل سازمان تعاون روستایی خواهیم بود تا از این رهگذر تعامل مضاعفی را شاهد باشیم.

دبیر شورای فرهنگ و هنر روستا و عشایر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در ادامه اضافه شدن بخش روستایی به جشنواره های طنین مسجد ، سرود انقلاب و تئاتر بچه های مسجد را اتفاق مبارکی دانست که برای اولین بار امسال به منظور گسترش فعالیت های هنری محقق شد.

حجت الاسلام و المسلمین ارزانی برگزاری جشنواره فرهنگ و هنر روستایی در بستر فضای مجازی در استان های شمال غرب کشور را از دیگر اقدامات دبیرخانه روستا و عشایر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواند و افزود: این جشنواره با محوریت ستادهماهنگی کانونهای مساجد استان زنجان در بخش های مختلفی نظیر شعر، خوشنویسی و نقاشی درحال برگزاری است.

وی ادامه داد: اجرای طرح ملی یاری گران زندگی با همکاری ستاد فهما استان ایلام و دبیرخانه روستا و عشایر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ویژه اهالی روستا فعالیت دیگری است که امسال در دست اجرا بود و همچنان ادامه دارد، این طرح ناظر بر آسیب های اجتماعی به ویژه مبارزه با مواد مخدر است.

حجت الاسلام و المسلمین ارزانی در ادامه تصریح کرد: همچنین یک سند از سوی معاونت روستایی ریاست جمهوری با همکاری دستگاه های مختلف از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با عنوان بسته فرهنگی روستا تدوین شد. این سند پس ازتصویت درهیات دولت از سوی دکتر جهانگیری معاون رئیس جمهور ابلاغ شده و شامل چندین بند می شود که هشت بند آن به صورت خاص به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اختصاص دارد. در این راستا برنامه های سال آتی (1400) در حوزه های مختلف به همت دبیرخانه فرهنگ و هنر روستا و عشایرتدوین و به معاونت توسعه منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وسازمان برنامه وبودجه کشور ارائه شده است.

وی در ادامه تقدیر از فعالیت های حوزه های ستادی و ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها را از دیگر اقدامات دبیرخانه شورای فرهنگ و هنر روستا و عشایر در سال 1399 برشمرد و افزود: این اقدام با توجه فعالیت های صورت گرفته و ارزیابی نهایی صورت پذیرفت و نهایتا از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از مدیران ستادی و استانی تقدیر شد.

حجت الاسلام و المسلمین ارزانی در پایان تهیه گزارش جامع متشکل از فعالیت های دبیرخانه شورای فرهنگ و هنر روستا و عشایر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال جاری را از دیگر فعالیت های این حوزه دانست و افزود: این گزارش از زمان تشکیل دبیرخانه تاکنون و درقالب یک گزارش هزار روزه تهیه و به زودی منتشر می شود.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مدیرعامل دفتر نشر معارف قم پیشنهاد کرد: طرح های فصلی جایگزین نمایشگاه های کتاب استانی و سقف اعتبار یارانه ای آن نیز برای کتابفروش ها بیشتر شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۷

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، طرح های فصلی کتاب ازجمله طرح های تشویقی است که به صورت فصلی و منظم برگزار می شود و باعث رونق کتابفروشی ها شده است. اجرای این سیاست از سوی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران مورد حمایت اکثر کتابفروشی ها قرار دارد. علی رغم برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران، بعد از یک ماه، طرح زمستانه 99 هم برگزار شد و به اتمام هم رسید. با مسعود پیرمرادیان مدیرعامل دفتر نشر معارف قم در این باره به گفت وگو نشستیم که در ادامه از نظر مخاطبان می گذرد.

پیرمرادیان در ابتدا درباره استقبال مردم و مخاطبین از طرح های فصلی کتاب گفت: الحمدلله در سال های اخیر شاهد یک تصمیم خوب از طرف موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران هستیم که در طرح های فصلانه کتاب، یارانه ای به مردم جهت خرید کتاب از کتابفروشی ها اختصاص پیدا می کند. این تصمیم یک سیاست همسو و کمک کننده ی چرخه چاپ، توزیع و فروش کتاب بوده است. برعکس آن سیاست غلط فروش کتاب در نمایشگاه های کتاب کشور، چه نمایشگاه کتاب تهران و چه نمایشگاه های استانی کتاب، که لطمات جبران ناپذیری به چرخه تجارت کتاب مخصوصاً مراکز پخش و کتابفروشان وارد کرده و عملاً باعث شده که شبکه پخش و کتابفروشی ها در تراز جغرافیایی و جمعیتی کشور شکل نگیرد.

مدیرعامل دفتر نشر معارف قم تصریح کرد: خوشبختانه استقبال مردم ازطرح های فصلی خوب بوده است. البته طرح زمستانه نسبت به طرح بهارانه، تابستانه و پاییزه با استقبال کمتری روبرو شده که شاید مهترین دلیل آن این باشد که در همین نزدیکی ها، یعنی حدود یک ماه پیش شاهد برگزاری مجازی نمایشگاه کتاب تهران بودیم که مردم عمده نیاز کتابی خود در فصل زمستان را از آن نمایشگاه تأمین کردند.

وی اضافه کرد: منظورم این نیست که برگزاری زمستانه کتاب آن هم بعد از نمایشگاه مجازی کتاب تهران کار غلطی بوده است؛ بلکه برعکس می خواهم بگویم این برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران بود که کار اشتباهی بود. چرا این را می گویم؟ بااینکه در نمایشگاه مجازی کتاب تهران همه ی سود به جیب ناشر می رود و شبکه پخش و کتابفروشی ها بی بهره می مانندو جواب سؤال در خود سؤال نهفته است! چون حیات و رشد صنعت نشر کشور به تقویت و پیشرفت همه اجزاء چرخه تجاری کتاب است نه فقط یک جزء؛ یعنی ناشر. خوب می دانید که از یک ماه قبل از نمایشگاه کتاب تهران و چند ماه بعد از آن، فروش کتاب در کتابفروشی ها شدیدا کاهش می یابد.

این فعال حوزه چاپ و نشر درباره تقویت فرهنگ خرید کتاب و رفتن به کتابفروشی ها به خاطر طرح های فصلی بیان کرد: یکی از آفت های این طرح ها شرطی شدن مردم، یعنی ایجاد و تثبیت توقع تخفیف خرید کتاب است. آن هم تخفیفی که برای کتابفروشی ها مالایطاق است. ما باید این را متوجه باشیم که هیچ کتابفروشی نمی تواند این تخفیف 20 تا 30 درصد که در این طرح ها ازطرف موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در نظر گرفته و تأمین می شود، پس از پایان یافتن طرح، خودش ادامه دهد و این مسئله، ادامه کار برای کتابفروشی را با دشواری همراه می کند.

وی پیشنهاد داد: نظر بنده به عنوان یک متخصص بازرگانی و کسب وکار این است که تا زمانی که مطالعه و کتابخوانی در جامعه ما به یک امر عمومی و همگانی تبدیل نشده است، لاجرم باید با حمایت های هوشمندانه مثل یارانه فرهنگی خرید کتاب به افراد و سهمیه کاغذ با ارز ترجیحی به ناشران این فضای حیات فرهنگی و معرفتی را برای مردم حفظ و تسهیل کنیم. البته باید دستگاه سیاستگذار فرهنگی برای رفع عیوب این طرح مشورت، تصمیم گیری و اقدام کند.

پیرمرادیان بیان کرد: این طرح برای تقویت چرخه صنعت نشر کشور، یعنی تولید و توزیع و فروش کتاب، خیلی خیلی بهتر از برنامه های قبلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی من جمله نمایشگاه های استانی کتاب است. لذا اجمالاً عرض کنم که حداقل قضیه این است که این طرح های فصلی جایگزین نمایشگاه های کتاب استانی شوند و سقف اعتبار یارانه ای آن نیز برای کتابفروش ها بیشتر شود.

وی ادامه داد: سیاستگذار فرهنگی باید این را حتماً توجه کند که حفظ کتابفروشی ها از اهم وظایف او در حوزه کتاب است. یعنی اگر ما بخواهیم ناشر سرپا باشد، توزیع کتاب بهتر و سریع تر و موثرتر شود و مردم دسترسی شان برای تهیه کتاب راحت تر شود، باید کتابفروشی ها تعدادشان از این چند هزار باب به چند ده هزار باب برسد. اگر بخواهیم افراد علاقمند به کاسبی را به راه اندازی کتابفروشی تشویق کنیم، باید رونق کتابفروشی های موجود را موجب شویم تا این رونق و موفقیت، دیگران را به این امر فرهنگی و ارزشی تشویق کند.

مدیرعامل دفتر نشر معارف در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: طرح های فصلی با عث تحرک صنعت نشر و توزیع کتاب شده است. خصوصا امسال که کرونا شرایط را برای کسب وکارها سخت و دشوار کرده بود. لذا این طرح ها را می توان خوب و از تقویت کننده های چرخه صنعت نشر که از کاغذ شروع و به کتابفروش ختم می شود دانست. برعکس نمایشگاه های کتاب که این چرخه را از نیمه راه، یعنی از ناشر به بعد، قطع می کند و باعث آسیب به ادامه این چرخه، یعنی مراکز پخش کتاب و کتابفروشان، می شود. شاهد مثال این ادعا هم اینکه؛ یک ماه قبل و یک ماه بعد از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، که در اردیبهشت ماه هر سال برگزار می شود، شاهد رکود شدید کتابفروشی های کشور هستیم.

وی تبلیغات و اطلاع رسانی ها را درباره طرح فصلی کتاب خوب ارزیابی نکرد و افزود: تبلیغات هست، ولی در سطح توقع ما نیست. رسانه ملی و سایر رسانه ها باید امر فرهنگی کتاب خوانی را به صورت مداوم و پی درپی در ذهن مردم تبلیغ کنند. مثل تبلیغ رسانه ای قوی و مدامی که در این چند سال برای نریختن زباله در طبیعت یا بستن کمربند ایمنی و... توسط رسانه های عمومی انجام شد و الحمدلله نتیجه بخش هم بود. حقیقتاً باید بفهمیم و درک کنیم که اگر اهمیت مطالعه بیشتر از زباله نریختن در طبیعت نباشد، کمتر نیست. این فهم باعث می شود که برای ترویج کتابخوانی، بیشتر از خیلی از چیزهای حتی مهم، کار رسانه ای و تبلیغی در فضای حقیقی و مجازی بکنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، طرح های فصلی کتاب ازجمله طرح های تشویقی است که به صورت فصلی و منظم برگزار می شود و باعث رونق کتابفروشی ها شده است. اجرای این سیاست از سوی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران مورد حمایت اکثر کتابفروشی ها قرار دارد. علی رغم برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران، بعد از یک ماه، طرح زمستانه 99 هم برگزار شد و به اتمام هم رسید. با مسعود پیرمرادیان مدیرعامل دفتر نشر معارف قم در این باره به گفت وگو نشستیم که در ادامه از نظر مخاطبان می گذرد.

پیرمرادیان در ابتدا درباره استقبال مردم و مخاطبین از طرح های فصلی کتاب گفت: الحمدلله در سال های اخیر شاهد یک تصمیم خوب از طرف موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران هستیم که در طرح های فصلانه کتاب، یارانه ای به مردم جهت خرید کتاب از کتابفروشی ها اختصاص پیدا می کند. این تصمیم یک سیاست همسو و کمک کننده ی چرخه چاپ، توزیع و فروش کتاب بوده است. برعکس آن سیاست غلط فروش کتاب در نمایشگاه های کتاب کشور، چه نمایشگاه کتاب تهران و چه نمایشگاه های استانی کتاب، که لطمات جبران ناپذیری به چرخه تجارت کتاب مخصوصاً مراکز پخش و کتابفروشان وارد کرده و عملاً باعث شده که شبکه پخش و کتابفروشی ها در تراز جغرافیایی و جمعیتی کشور شکل نگیرد.

مدیرعامل دفتر نشر معارف قم تصریح کرد: خوشبختانه استقبال مردم ازطرح های فصلی خوب بوده است. البته طرح زمستانه نسبت به طرح بهارانه، تابستانه و پاییزه با استقبال کمتری روبرو شده که شاید مهترین دلیل آن این باشد که در همین نزدیکی ها، یعنی حدود یک ماه پیش شاهد برگزاری مجازی نمایشگاه کتاب تهران بودیم که مردم عمده نیاز کتابی خود در فصل زمستان را از آن نمایشگاه تأمین کردند.

وی اضافه کرد: منظورم این نیست که برگزاری زمستانه کتاب آن هم بعد از نمایشگاه مجازی کتاب تهران کار غلطی بوده است؛ بلکه برعکس می خواهم بگویم این برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران بود که کار اشتباهی بود. چرا این را می گویم؟ بااینکه در نمایشگاه مجازی کتاب تهران همه ی سود به جیب ناشر می رود و شبکه پخش و کتابفروشی ها بی بهره می مانندو جواب سؤال در خود سؤال نهفته است! چون حیات و رشد صنعت نشر کشور به تقویت و پیشرفت همه اجزاء چرخه تجاری کتاب است نه فقط یک جزء؛ یعنی ناشر. خوب می دانید که از یک ماه قبل از نمایشگاه کتاب تهران و چند ماه بعد از آن، فروش کتاب در کتابفروشی ها شدیدا کاهش می یابد.

این فعال حوزه چاپ و نشر درباره تقویت فرهنگ خرید کتاب و رفتن به کتابفروشی ها به خاطر طرح های فصلی بیان کرد: یکی از آفت های این طرح ها شرطی شدن مردم، یعنی ایجاد و تثبیت توقع تخفیف خرید کتاب است. آن هم تخفیفی که برای کتابفروشی ها مالایطاق است. ما باید این را متوجه باشیم که هیچ کتابفروشی نمی تواند این تخفیف 20 تا 30 درصد که در این طرح ها ازطرف موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در نظر گرفته و تأمین می شود، پس از پایان یافتن طرح، خودش ادامه دهد و این مسئله، ادامه کار برای کتابفروشی را با دشواری همراه می کند.

وی پیشنهاد داد: نظر بنده به عنوان یک متخصص بازرگانی و کسب وکار این است که تا زمانی که مطالعه و کتابخوانی در جامعه ما به یک امر عمومی و همگانی تبدیل نشده است، لاجرم باید با حمایت های هوشمندانه مثل یارانه فرهنگی خرید کتاب به افراد و سهمیه کاغذ با ارز ترجیحی به ناشران این فضای حیات فرهنگی و معرفتی را برای مردم حفظ و تسهیل کنیم. البته باید دستگاه سیاستگذار فرهنگی برای رفع عیوب این طرح مشورت، تصمیم گیری و اقدام کند.

پیرمرادیان بیان کرد: این طرح برای تقویت چرخه صنعت نشر کشور، یعنی تولید و توزیع و فروش کتاب، خیلی خیلی بهتر از برنامه های قبلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی من جمله نمایشگاه های استانی کتاب است. لذا اجمالاً عرض کنم که حداقل قضیه این است که این طرح های فصلی جایگزین نمایشگاه های کتاب استانی شوند و سقف اعتبار یارانه ای آن نیز برای کتابفروش ها بیشتر شود.

وی ادامه داد: سیاستگذار فرهنگی باید این را حتماً توجه کند که حفظ کتابفروشی ها از اهم وظایف او در حوزه کتاب است. یعنی اگر ما بخواهیم ناشر سرپا باشد، توزیع کتاب بهتر و سریع تر و موثرتر شود و مردم دسترسی شان برای تهیه کتاب راحت تر شود، باید کتابفروشی ها تعدادشان از این چند هزار باب به چند ده هزار باب برسد. اگر بخواهیم افراد علاقمند به کاسبی را به راه اندازی کتابفروشی تشویق کنیم، باید رونق کتابفروشی های موجود را موجب شویم تا این رونق و موفقیت، دیگران را به این امر فرهنگی و ارزشی تشویق کند.

مدیرعامل دفتر نشر معارف در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: طرح های فصلی با عث تحرک صنعت نشر و توزیع کتاب شده است. خصوصا امسال که کرونا شرایط را برای کسب وکارها سخت و دشوار کرده بود. لذا این طرح ها را می توان خوب و از تقویت کننده های چرخه صنعت نشر که از کاغذ شروع و به کتابفروش ختم می شود دانست. برعکس نمایشگاه های کتاب که این چرخه را از نیمه راه، یعنی از ناشر به بعد، قطع می کند و باعث آسیب به ادامه این چرخه، یعنی مراکز پخش کتاب و کتابفروشان، می شود. شاهد مثال این ادعا هم اینکه؛ یک ماه قبل و یک ماه بعد از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، که در اردیبهشت ماه هر سال برگزار می شود، شاهد رکود شدید کتابفروشی های کشور هستیم.

وی تبلیغات و اطلاع رسانی ها را درباره طرح فصلی کتاب خوب ارزیابی نکرد و افزود: تبلیغات هست، ولی در سطح توقع ما نیست. رسانه ملی و سایر رسانه ها باید امر فرهنگی کتاب خوانی را به صورت مداوم و پی درپی در ذهن مردم تبلیغ کنند. مثل تبلیغ رسانه ای قوی و مدامی که در این چند سال برای نریختن زباله در طبیعت یا بستن کمربند ایمنی و... توسط رسانه های عمومی انجام شد و الحمدلله نتیجه بخش هم بود. حقیقتاً باید بفهمیم و درک کنیم که اگر اهمیت مطالعه بیشتر از زباله نریختن در طبیعت نباشد، کمتر نیست. این فهم باعث می شود که برای ترویج کتابخوانی، بیشتر از خیلی از چیزهای حتی مهم، کار رسانه ای و تبلیغی در فضای حقیقی و مجازی بکنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، طرح های فصلی کتاب ازجمله طرح های تشویقی است که به صورت فصلی و منظم برگزار می شود و باعث رونق کتابفروشی ها شده است. اجرای این سیاست از سوی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران مورد حمایت اکثر کتابفروشی ها قرار دارد. علی رغم برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران، بعد از یک ماه، طرح زمستانه 99 هم برگزار شد و به اتمام هم رسید. با مسعود پیرمرادیان مدیرعامل دفتر نشر معارف قم در این باره به گفت وگو نشستیم که در ادامه از نظر مخاطبان می گذرد.

پیرمرادیان در ابتدا درباره استقبال مردم و مخاطبین از طرح های فصلی کتاب گفت: الحمدلله در سال های اخیر شاهد یک تصمیم خوب از طرف موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران هستیم که در طرح های فصلانه کتاب، یارانه ای به مردم جهت خرید کتاب از کتابفروشی ها اختصاص پیدا می کند. این تصمیم یک سیاست همسو و کمک کننده ی چرخه چاپ، توزیع و فروش کتاب بوده است. برعکس آن سیاست غلط فروش کتاب در نمایشگاه های کتاب کشور، چه نمایشگاه کتاب تهران و چه نمایشگاه های استانی کتاب، که لطمات جبران ناپذیری به چرخه تجارت کتاب مخصوصاً مراکز پخش و کتابفروشان وارد کرده و عملاً باعث شده که شبکه پخش و کتابفروشی ها در تراز جغرافیایی و جمعیتی کشور شکل نگیرد.

مدیرعامل دفتر نشر معارف قم تصریح کرد: خوشبختانه استقبال مردم ازطرح های فصلی خوب بوده است. البته طرح زمستانه نسبت به طرح بهارانه، تابستانه و پاییزه با استقبال کمتری روبرو شده که شاید مهترین دلیل آن این باشد که در همین نزدیکی ها، یعنی حدود یک ماه پیش شاهد برگزاری مجازی نمایشگاه کتاب تهران بودیم که مردم عمده نیاز کتابی خود در فصل زمستان را از آن نمایشگاه تأمین کردند.

وی اضافه کرد: منظورم این نیست که برگزاری زمستانه کتاب آن هم بعد از نمایشگاه مجازی کتاب تهران کار غلطی بوده است؛ بلکه برعکس می خواهم بگویم این برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران بود که کار اشتباهی بود. چرا این را می گویم؟ بااینکه در نمایشگاه مجازی کتاب تهران همه ی سود به جیب ناشر می رود و شبکه پخش و کتابفروشی ها بی بهره می مانندو جواب سؤال در خود سؤال نهفته است! چون حیات و رشد صنعت نشر کشور به تقویت و پیشرفت همه اجزاء چرخه تجاری کتاب است نه فقط یک جزء؛ یعنی ناشر. خوب می دانید که از یک ماه قبل از نمایشگاه کتاب تهران و چند ماه بعد از آن، فروش کتاب در کتابفروشی ها شدیدا کاهش می یابد.

این فعال حوزه چاپ و نشر درباره تقویت فرهنگ خرید کتاب و رفتن به کتابفروشی ها به خاطر طرح های فصلی بیان کرد: یکی از آفت های این طرح ها شرطی شدن مردم، یعنی ایجاد و تثبیت توقع تخفیف خرید کتاب است. آن هم تخفیفی که برای کتابفروشی ها مالایطاق است. ما باید این را متوجه باشیم که هیچ کتابفروشی نمی تواند این تخفیف 20 تا 30 درصد که در این طرح ها ازطرف موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در نظر گرفته و تأمین می شود، پس از پایان یافتن طرح، خودش ادامه دهد و این مسئله، ادامه کار برای کتابفروشی را با دشواری همراه می کند.

وی پیشنهاد داد: نظر بنده به عنوان یک متخصص بازرگانی و کسب وکار این است که تا زمانی که مطالعه و کتابخوانی در جامعه ما به یک امر عمومی و همگانی تبدیل نشده است، لاجرم باید با حمایت های هوشمندانه مثل یارانه فرهنگی خرید کتاب به افراد و سهمیه کاغذ با ارز ترجیحی به ناشران این فضای حیات فرهنگی و معرفتی را برای مردم حفظ و تسهیل کنیم. البته باید دستگاه سیاستگذار فرهنگی برای رفع عیوب این طرح مشورت، تصمیم گیری و اقدام کند.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم،
خبرگزاری کتاب ایران

پیرمرادیان بیان کرد: این طرح برای تقویت چرخه صنعت نشر کشور، یعنی تولید و توزیع و فروش کتاب، خیلی خیلی بهتر از برنامه های قبلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی من جمله نمایشگاه های استانی کتاب است. لذا اجمالاً عرض کنم که حداقل قضیه این است که این طرح های فصلی جایگزین نمایشگاه های کتاب استانی شوند و سقف اعتبار یارانه ای آن نیز برای کتابفروش ها بیشتر شود.

وی ادامه داد: سیاستگذار فرهنگی باید این را حتماً توجه کند که حفظ کتابفروشی ها از اهم وظایف او در حوزه کتاب است. یعنی اگر ما بخواهیم ناشر سرپا باشد، توزیع کتاب بهتر و سریع تر و موثرتر شود و مردم دسترسی شان برای تهیه کتاب راحت تر شود، باید کتابفروشی ها تعدادشان از این چند هزار باب به چند ده هزار باب برسد. اگر بخواهیم افراد علاقمند به کاسبی را به راه اندازی کتابفروشی تشویق کنیم، باید رونق کتابفروشی های موجود را موجب شویم تا این رونق و موفقیت، دیگران را به این امر فرهنگی و ارزشی تشویق کند.

مدیرعامل دفتر نشر معارف در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: طرح های فصلی با عث تحرک صنعت نشر و توزیع کتاب شده است. خصوصا امسال که کرونا شرایط را برای کسب وکارها سخت و دشوار کرده بود. لذا این طرح ها را می توان خوب و از تقویت کننده های چرخه صنعت نشر که از کاغذ شروع و به کتابفروش ختم می شود دانست. برعکس نمایشگاه های کتاب که این چرخه را از نیمه راه، یعنی از ناشر به بعد، قطع می کند و باعث آسیب به ادامه این چرخه، یعنی مراکز پخش کتاب و کتابفروشان، می شود. شاهد مثال این ادعا هم اینکه؛ یک ماه قبل و یک ماه بعد از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، که در اردیبهشت ماه هر سال برگزار می شود، شاهد رکود شدید کتابفروشی های کشور هستیم.

وی تبلیغات و اطلاع رسانی ها را درباره طرح فصلی کتاب خوب ارزیابی نکرد و افزود: تبلیغات هست، ولی در سطح توقع ما نیست. رسانه ملی و سایر رسانه ها باید امر فرهنگی کتاب خوانی را به صورت مداوم و پی درپی در ذهن مردم تبلیغ کنند. مثل تبلیغ رسانه ای قوی و مدامی که در این چند سال برای نریختن زباله در طبیعت یا بستن کمربند ایمنی و... توسط رسانه های عمومی انجام شد و الحمدلله نتیجه بخش هم بود. حقیقتاً باید بفهمیم و درک کنیم که اگر اهمیت مطالعه بیشتر از زباله نریختن در طبیعت نباشد، کمتر نیست. این فهم باعث می شود که برای ترویج کتابخوانی، بیشتر از خیلی از چیزهای حتی مهم، کار رسانه ای و تبلیغی در فضای حقیقی و مجازی بکنیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۷ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان

به گزارش خاورستان به نقل از شبستان ، کتاب یکی از زیباترین و مهم ترین جلوه های فرهنگی است و باید آن را از گرانقدرترین پدیده ها و میراث بشر به حساب بیاوریم. شکوه این ارزش را می توانیم در تابش اَلَّذی عَلَّمَ بِالقَلَم؛ پرودرگاری که به قلم آموخت جستجو کنیم و این نشانه روشن، افزون بر پیشینه پربار فرهنگیان و شمار کتاب ها و کتابخانه ها و کتاب نگاران و نام آوران، ما را ترغیب می کند ریشه های کهن و مانای کتاب را با نگرشی نو جستجو و پاسداری کنیم.

تاسیس کتابخانه ها می تواند در روند توسعه جوامع و گذر آن ها از مراحل مختلف تاثیرگذار باشد و امروز به خاطر شکل گیری جوامع دانش مدار می توان مشاهده کرد که همه ساختارهای اساسی جامعه به طرز قابل توجهی تحت تأثیر دانش قرار دارند و کتابخانه ها که از دیر باز وظیفه گردآوری، سازماندهی و اشاعه اطلاعات به افراد جامعه را بر عهده داشته اند نقش اساسی در این زمینه ایفا خواهند کرد.

تاریخ کتابخانه بخش اساسی از تاریخ پیشرفت معنوی و تمدن است و ردپای کتابخانه ها، در گذرگاه های پیچاپیچ تمدن از عهد باستان تا عصر حاضر تا حدودی به جا مانده است.

کتابخانه تنها نهاد اجتماعی شناخته شده ای است که زمینه کتابخوانی را فراهم و امر مطالعه را ترویج می کند و موجودیت آن خود به خود هدف نبوده است بلکه هدف اصلی آن خدمت به اجتماع است و از آن جا که اساس ترقی و تعالی انسان در اندوختن دانش و ارتقای روحی و اخلاقی است در اسلام نیز مقام علم، عالم، کتاب و کتابت از جایگاه رفیعی برخوردار است.

وجود کتابخانه در جوامع اسلامی بسیار با اهمیت تلقی شده زیرا به تغذیه حیات فکری و روحی مردم کمک می کند و مواریث فرهنگی، دانش های نهفته، تفکر گذشتگان و اندیشه های موجود را به قرون بعد انتقال می دهد و به گواه تاریخ، کتابخانه نیرومندترین پایگاه برای محفوظ ماندن ذخایر و سرمایه های معنوی جامعه است.

آثار رفیع قلم و اندیشه در میراث مکتوب کتابخانه ها نقش مهم و مؤثری در پیشبرد مبانی فرهنگی و اجتماعی ایفا می کنند و از سوی دیگر جمع آوری و نگهداری کتب و در دسترس دانش پژوهان قرار دادن، بزرگ ترین خدمت به دانشمندان و اجتماع است و کتاب و کتابخانه در شکل دادن به عقاید و افکار مردم نقش مهمی را به عهده دارد.

کتابخانه مرکزی بیرجند غرق در خواب خوش

در خراسان جنوبی نیز به بحث کتاب و کتاب داری توجه بسیاری می شود و به طوری که در این استان کویری و مرزی 77 کتابخانه نهادی و مشارکتی تاسیس شده است و به بحث نگهداری از میراث جاودانه انسان یعنی کتاب می پردازند.

از سال 89 مقرر شده بود تا اولین و بزرگترین کتابخانه مرکزی خراسان جنوبی در شهرستان بیرجند تاسیس شود که متاسفانه هنوز بعد از 11 سال این پروژه بزرگ فرهنگی به دلیل کمبود اعتبارات روی کاغذ مانده است و وارد فاز عملیاتی نشده است.

کتابخانه مرکزی بیرجند حدود 10 هزار مترمربع وسعت دارد و اگر درگیر چرخه های اداری، مشکلات جانمایی زمین و تامین اعتبارات نمی شد اکنون در این شهرستان تاسیس شده بود و به نگهداری از میراث ملی ایرانیان یعنی کتاب پرداخته بود.

این کتابخانه یکی از بزرگترین و مهم ترین پروژه های فرهنگی خراسان جنوبی شناخته می شود که به دلیل کمبود اعتبارات مصوبه تاسیس آن در حال خاک خوردن است و انگار مسئولان استان این پروژه عظیم فرهنگی را از یاد برده اند.

کتابخانه مرکزی بیرجند در انتظار تامین اعتبار و زمین

در این راستا به سراغ کاظم وفایی مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان جنوبی رفتیم تا از آخرین وضعیت این پروژه فرهنگی آگاه شویم. وی در گفتگو با خبرنگار ما می گوید: کتابخانه مرکزی بیرجند یک پروژه ملی است که دی ماه سال 89 کلنگ زنی شده است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان جنوبی در ادامه بیان می کند: زمین این کتابخانه در بلوار شهید ناصری قرار دارد و هنوز مشکل آن حل نشده است.

وفایی با اشاره به میزان اعتبارات تخصیص یافته به این پروژه می گوید: تاکنون بعد 10 سال هیچ اعتباری به کتابخانه مرکزی بیرجند تخصیص نیافته است و هیچ گونه پیشرفت فیزیکی این پروژه نداشته است.

وی بیان می کند: کتابخانه مرکزی بیرجند با وسعت 11 هزار مترمربع برای به بهره برداری رسیدن نیاز به اعتباری بالغ بر 55 میلیارد تومان دارد و یک پروژه ملی است و در انتظار تامین اعتبار برای خرید زمین قرار دارد.

کتابخانه مرکزی بیرجند بدون زمین/ بیرجند نیازمند 16 هزار مترمربع فضای کتابخانه ای است

محمد فرهادی سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی نیز در گفتگو با خبرنگار ما در خصوص کتابخانه مرکزی بیرجند می گوید: این پروژه از مصوبات سفر سوم هیئت دولت نهم به خراسان جنوبی در سال 89 بوده است.

وی در ادامه بیان می کند: ابتدا قرار بود این پروژه در زمینی با وسعت پنج هزار مترمربع در خیابان مدرس بیرجند احداث شود اما به خاطر قرارداشتن این زمین در حریم میراث فرهنگی این کار امکان پذیر نبود و سال 90 تصمیم گرفته می شود تا این پروژه در بلوار شهید ناصری بیرجند احداث شود.

فرهادی با بیان اینکه چهار میلیارد و 700 میلیون تومان برای کتابخانه مرکزی بیرجند از محل اعتبارات شاخص های فرهنگی تعیین شده بود، ادامه می دهد: متاسفانه این اعتبار به خاطر مشخص نبودن زمین احداث این پروژه تخصیص پیدا نکرد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی در ادامه می گوید: سال 96 نرخ زمین 430 میلیون تومان از طرف راه و شهرسازی اعلام می شود و متولی این پروژه به میدان می آید تا زمین را با نرخ پایین تری دریافت کند و در این راستا 100 میلیون تومان به راه و شهرسازی پرداخته شده است اما به خاطر عدم پرداخت مابقی اعتبارات زمین تحویل داده نشده است.

وی با اشاره به اینکه کتابخانه مرکزی بیرجند 11هزار مترمربع مساحت دارد، ادامه می دهد: برای ساخت این پروژه اعتباری بالغ بر 55 میلیارد تومان نیاز است و ممکن است به خاطر نرخ های امروز این میزان افزایش یابد.

فرهادی با تاکید بر اینکه شهر بیرجند به 16هزار مترمربع فضای کتابخانه ای و فرهنگی نیاز دارد، می افزاید: متاسفانه در حال حاضر تنها سه هزار فضای کتابخانه ای و فرهنگی در بیرجند وجود دارد.

وی می گوید: برای به بهره برداری رسیدن این پروژه ابتدا باید مشکل زمین این پروژه حل شود چون مشکل کمبود اعتبارات وجود ندارد اکنون تنها مشکل اصلی بحث زمین است.

کتابخانه مرکزی بیرجند در انتظار تامین اعتبار برای خرید زمین

ناصر نبی زاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی هم در گفتگو با خبرنگار ما اظهار می کند: کتابخانه مرکزی بیرجند یک پروژه ملی است و به اعتباراتی جهت خرید زمین نیاز دارد.

وی در ادامه می گوید: مکاتباتی جهت تامین اعتبارات برای خرید زمین این پروژه انجام شده است اما هنوز اعتباری در این زمینه تخصیص داده نشده است و امیدواریم با تامین اعتبار مورد نیاز جهت خرید زمین بتوانیم هر چه سریع تر عملیات اجرایی آن را آغاز کنیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با بیان اینکه خراسان جنوبی یکی از فعال ترین استان ها در زمینه فرهنگ و هنر است، تاکید می کند: تاسیس کتابخانه مرکزی بیرجند یکی از نیازهای مهم بخش فرهنگ خراسان جنوبی به خصوص شهر بیرجند است و اجرای این پروژه از اهمیت بسیاری برخوردار است.

نبی زاده بیان می کند: شرایط کشور امروز به گونه ای است که نگاه به سمت تکمیل پروژه های نیمه تمام با پیشرفت بیش از 60 درصد است و با این حال امیدواریم اعتبارات لازم جهت اجرای پروژه کتابخانه مرکزی بیرجند تامین شود.

مسئولان اجرایی پروژه کتابخانه مرکزی بیرجند به میدان بیایند

حسین خسروی اسفزار نماینده بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار ما در خصوص پروژه کتابخانه مرکزی بیرجند می گوید: وجود کتابخانه ها در جامعه تاثیر به سزایی در توسعه فرهنگ دارد.

وی با بیان اینکه بحث احداث کتابخانه مرکزی در بیرجند از اهمیت بالایی برخوردار است، می افزاید: این موضوع را در حد توان و بضاعت در مجلس در چارچوب وظایف و قوانین پیگیری خواهیم کرد.

خسروی در پایان بیان می کند: مسئولان اجرایی این پروژه باید پیگیری های لازم را انجام دهند تا عملیات اجرایی این پروژه آغاز شود و شاهد به بهره برداری رسیدن آن باشیم.

انتهای پیام/4

لینک خبر :‌ پایگاه خبری خاورستان
زاهدان- ایرنا- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان گفت: اختتامیه مجازی و نمایشگاه ششمین سالانه و کارگاه ملی رضوی به صورت مجازی 20اسفند در این استان برگزار خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۷ سایت های دیگر : در حاشیه خبرگزاری صدا و سیما

حسین مسگرانی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اهداف ششمین سالانه و کارگاه ملی گرافیک رضوی اظهارداشت: اشاعه و ترویج فرهنگ منور رضوی،گسترش فعالیت های فرهنگی و هنری مرتبط با سیره اهل بیت و گرامیداشت تولیدکنندگان پدیدآورندگان آثار حوزه فرهنگ رضوی و کمک به انتشار گسترده تر این آثار معنوی از مهمترین این اهداف است.
وی با بیان اینکه نحوه برگزاری جشنواره به صورت 2 مرحله ای خواهد بود افزود: ابتدا متقاضیان شرکت در جشنواره نمونه آثار خود را در قالب پوستر به دبیرخانه جشنواره ارسال می کنند و پس از بررسی و گزینش هنرمندان با آن ها تماس حاصل خواهد شد تا در کارگاه آنلاین جشنواره به خلق آثار و رقابت بپردازند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان با اشاره به محورهای فراخوان ششمین سالانه و کارگاه ملی گرافیک رضوی تصریح کرد: کرامات رضوی و کرامات انسانی امام رضا(ع)، وحدت و اخوت اسلامی، زیارت بارگاه رضوی و بقاع متبرکه، مناظرات امام رضا(ع)، گفت وگو ادیان و مذاهب و زندگی و سیره رضوی از مهمترین این محورهاست.
وی با اشاره به شیوه و ملاک بررسی آثار ارسالی خاطرنشان کرد: با توجه به آثار ارسالی موارد خلاقیت، ایده، شیوه اجرا و درک در این آثار بررسی و پس از این بررسی اولیه آثار با توجه به سطح کار هنرمندان تعداد 30 هنرمند به کارگاه را خواهند یافت.

مسگرانی با اشاره به اینکه بعد از بررسی اولیه آثار پنج هنرمند به عنوان ذخیره خواهند بود تا در صورت انصراف هنرمندی جایگزین شود تصریح کرد: هنرمندان در سه گروه 10 نفره و هر گروه با یکی از اساتید در فضا مجازی به دنبال تبادل ایده و شیوه اجرا خواهند پرداخت.
وی با بیان اینکه به تمامی هنرمندانی که آثارشان به مرحله نهایی راه یافته گواهی شرکت تعلق خواهد گرفت خاطرنشان کرد: گزیده آثار جشنواره در قالب مجموعه چاپ و منتشر خواهد شد که بدیهی است دبیرخانه در انتخاب و چاپ آثار مختار بوده و همچنین به شرکت کنندگانی که آثارشان به مرحله نمایشگاه راه یابد گواهی شرکت در نمایشگاه اهدا خواهد شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه نمایشگاه آثار برگزیده به صورت مجازی خواهد بود تاکید کرد: در صورت بهبود شرایط ویروس کرونا از برگزیدگان دعوت به عمل می آید.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
کتابفروشان دزفولیِ شرکت کننده در زمستانه کتاب ، فاصله زمانیِ اندک میان اجرای این طرح با نمایشگاه مجازی کتاب تهران را موجب کم رونق شدن آن می دانند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۶

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خوزستان، اجرای طرح های فصلی حمایت از کتابفروشی ها از جمله طرح های تشویقی و حمایتیِ معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با عاملیت موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در حوزه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی ا ست که طی چند سال برگزاری در سطح کشور موجب رونق کتابفروشی ها و قرار گرفتن کتاب در سبد خانوار ایرانی شده است.

در طرح زمستانه کتاب 99 از خوزستان 19 کتابفروشی مشارکت کردند که از این تعداد 4 کتابفروشی متعلق به شهرستان دزفول بودند. با توجه به شرایط ویژه استان به علت شیوع ویروس کرونا، بیشتر شهرستان های استان در وضعیت سیاه و قرمز به سر می برند. در این میان کتابفروشان دزفولی امیدوار به اجرای طرح و رونق دوباره به چرخه کتابفروشان بودند؛ کتابفروشانی که کمرشان زیر بار افزایش قیمت کتاب و کاغذ خم شده است، اما با عشق و علاقه همچنان درصدد روشن نگه داشتن این مشعل کم افروز هستند تا شاید نور کم سویی بتواند جانی دوباره به کالبد نیمه جان آنان ببخشد.

مهدی سخاوت نیا مدیر کتابفروشی وارثین دزفول با برشمردن تاثیرات منفی نمایشگاه مجازی کتاب تهران بر کتابفروشی ها، به خبرنگار ایبنا می گوید: ارسال رایگان کتاب ازسوی ناشران به سراسر کشور، از جمله مشکلاتی بود که ضربه سنگینی به این صنف وارد کرد واگرچه ناشران را تقویت کرد، ولی به تبع آن کتابفروشان ضعیف تر شدند.

وی ضمن گلایه از سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه خانه کتاب به عنوان متولیان برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران تصریح می کند: هرچند این عزیزان با اجرای طرح زمستانه کتاب تلاش می کنند که کتابفروشان را حمایت کنند اما عملا با فاصله کمی که بین نمایشگاه مجازی کتاب تهران و اجرای طرح فصلی زمستانه کتاب بود، نتیجه مطلوب برای کتابفروشان حاصل نشد.

سخاوت نیا ادامه می دهد: بیشتر مخاطبان کتاب های مورد نیاز خود را از نمایشگاه خریداری کرده و تنها ناشران توانستند از مزایای نمایشگاه مجازی با ارسال رایگان کتاب بهره مند شوند و همه این عوامل موجب شد که در این دوره نسبت به دوره گذشته فروش کمتری داشته باشیم.

مدیر کتابفروشی وارثین دزفول تاکید می کند: متولیان امر به بدیهی ترین نکته که همان محکم کردن حلقه کتابفروشان است، توجه نمی کنند و کمر کتابفروشان زیر عوارض سنگین خم شده است. با اطلاعاتی که در دست دارم هر روز شاهد تعطیلی کتابفروشی ها و بیکاری همکاران مان در این صنف، چه در شهرها و مراکز استان ها، هستیم. کتابفروشان با چنگ و دندان در حال نگه داشتن کتابفروشی شان هستند.

وی با بیان اینکه فعالیت فرهنگی کار زمانبر و طاقت فرسایی است، اذعان می کند: کتابفروشی به عنوان یک نهاد فرهنگیِ تاثیرگذار، حرکتی است که نتایج آن سال ها به ثمر می نشیند و تنها یک فرد با علاقه و دغدغه مند می تواند با همه مشکلاتی که گریبانگرش است، دست و پنجمه نرم کرده و کنار بیاید. در غیر این صورت به دنبال کار بی دردسر دیگری می رود. یک کتابفروش برای اینکه بتواند فضایی را ایجاد کند تا دیگران با کتاب آشنا شوند، باید میلیاردها تومان هزینه کند تا کتابفروشی اش را سرپا نگه دارد.

سخاوت نیا یارانه تعلق گرفته به کتابفروشی اش را در طرح زمستانه کتاب همانند دوره های پیشین دانسته و می گوید: اگر هزینه تبلیغات نمایشگاه در راستای حمایت از کتابفروشان استفاده می شد، قطعا نتیجه بهتری به دست می آمد اما یارانه این دوره کم و با اینکه سه روزِ دیگر تا پایان طرح باقی مانده یارانه ما رو به اتمام است؛ هر چند سعی کردیم تبلیغات را گسترده و نیروها را افزایش دهیم ولی با بیماری کرونا استقبال مخاطبان کمتر شد.

این کتابفروش دزفولی همچنین می گوید: متاسفانه این قبیل طرح ها بدون نظرسنجی از کتابفروشی ها در استان ها و شهرستان ها اجرا می شوند و تبعات منفی آن به قشر کتابفروش آسیب می زند.

مهدی ارجمندی مدیر کتابفروشی نمایشگاه دائمی تبیان دزفول هم در گفت وگویی با خبرنگار ایبنا در همین رابطه می گوید: با توجه به شرایط کرونا، استقبال از طرح، کمتر و اعتبار اختصاص یافته هم مثل دوره های قبلی بود.

ارجمندی اضافه می کند: وضعیت کرونا موجب شد که نسبت به سال گذشته این دوره طرح با اقبال کمتری مواجه شود و معرفی نشدن شابک در برخی کتاب هایی که ناشرش موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران بود، از دیگر موانع این طرح است. اما از اعتبار تعلق گرفته به کتابفروشی راضی هستم.

محسن حلاج مدیر کتابفروشی معراج از دیگر کتابفروشان دزفولی هم در گفت وگویی با خبرنگار ایبنا می گوید: نسبت اعتبار و استقبال در این دوره 50 به 50 است. اما با قیمت بالای کتاب ها و یارانه اختصاص یافته هر نفر قادر به خرید بیش از چند عدد کتاب نیست.

حلاج با اشاره به زمان مناسب این دوره طرح می افزاید: در مقایسه با دوره های گذشته که طرح در پایان ماه برگزار می شد، اما در این دوره با اجرای آن در اول ماه، مخاطبان بیشتری توانستند از مزایای طرح بهره مند شوند.

حمید پور رکنی مدیر کتابسرای رشد دزفول نیز از زمان اجرا و اعتبار طرح راضی است و استقبال از این دوره را به علت کرونا کمتر عنوان و ارائه نشدن کتاب های جدید را از جمله مشکلات طرح زمستانه کتاب بیان می کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خوزستان، اجرای طرح های فصلی حمایت از کتابفروشی ها از جمله طرح های تشویقی و حمایتیِ معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با عاملیت موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در حوزه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی ا ست که طی چند سال برگزاری در سطح کشور موجب رونق کتابفروشی ها و قرار گرفتن کتاب در سبد خانوار ایرانی شده است.

در طرح زمستانه کتاب 99 از خوزستان 19 کتابفروشی مشارکت کردند که از این تعداد 4 کتابفروشی متعلق به شهرستان دزفول بودند. با توجه به شرایط ویژه استان به علت شیوع ویروس کرونا، بیشتر شهرستان های استان در وضعیت سیاه و قرمز به سر می برند. در این میان کتابفروشان دزفولی امیدوار به اجرای طرح و رونق دوباره به چرخه کتابفروشان بودند؛ کتابفروشانی که کمرشان زیر بار افزایش قیمت کتاب و کاغذ خم شده است، اما با عشق و علاقه همچنان درصدد روشن نگه داشتن این مشعل کم افروز هستند تا شاید نور کم سویی بتواند جانی دوباره به کالبد نیمه جان آنان ببخشد.

مهدی سخاوت نیا مدیر کتابفروشی وارثین دزفول با برشمردن تاثیرات منفی نمایشگاه مجازی کتاب تهران بر کتابفروشی ها، به خبرنگار ایبنا می گوید: ارسال رایگان کتاب ازسوی ناشران به سراسر کشور، از جمله مشکلاتی بود که ضربه سنگینی به این صنف وارد کرد واگرچه ناشران را تقویت کرد، ولی به تبع آن کتابفروشان ضعیف تر شدند.

وی ضمن گلایه از سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه خانه کتاب به عنوان متولیان برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران تصریح می کند: هرچند این عزیزان با اجرای طرح زمستانه کتاب تلاش می کنند که کتابفروشان را حمایت کنند اما عملا با فاصله کمی که بین نمایشگاه مجازی کتاب تهران و اجرای طرح فصلی زمستانه کتاب بود، نتیجه مطلوب برای کتابفروشان حاصل نشد.

سخاوت نیا ادامه می دهد: بیشتر مخاطبان کتاب های مورد نیاز خود را از نمایشگاه خریداری کرده و تنها ناشران توانستند از مزایای نمایشگاه مجازی با ارسال رایگان کتاب بهره مند شوند و همه این عوامل موجب شد که در این دوره نسبت به دوره گذشته فروش کمتری داشته باشیم.

مدیر کتابفروشی وارثین دزفول تاکید می کند: متولیان امر به بدیهی ترین نکته که همان محکم کردن حلقه کتابفروشان است، توجه نمی کنند و کمر کتابفروشان زیر عوارض سنگین خم شده است. با اطلاعاتی که در دست دارم هر روز شاهد تعطیلی کتابفروشی ها و بیکاری همکاران مان در این صنف، چه در شهرها و مراکز استان ها، هستیم. کتابفروشان با چنگ و دندان در حال نگه داشتن کتابفروشی شان هستند.

وی با بیان اینکه فعالیت فرهنگی کار زمانبر و طاقت فرسایی است، اذعان می کند: کتابفروشی به عنوان یک نهاد فرهنگیِ تاثیرگذار، حرکتی است که نتایج آن سال ها به ثمر می نشیند و تنها یک فرد با علاقه و دغدغه مند می تواند با همه مشکلاتی که گریبانگرش است، دست و پنجمه نرم کرده و کنار بیاید. در غیر این صورت به دنبال کار بی دردسر دیگری می رود. یک کتابفروش برای اینکه بتواند فضایی را ایجاد کند تا دیگران با کتاب آشنا شوند، باید میلیاردها تومان هزینه کند تا کتابفروشی اش را سرپا نگه دارد.

سخاوت نیا یارانه تعلق گرفته به کتابفروشی اش را در طرح زمستانه کتاب همانند دوره های پیشین دانسته و می گوید: اگر هزینه تبلیغات نمایشگاه در راستای حمایت از کتابفروشان استفاده می شد، قطعا نتیجه بهتری به دست می آمد اما یارانه این دوره کم و با اینکه سه روزِ دیگر تا پایان طرح باقی مانده یارانه ما رو به اتمام است؛ هر چند سعی کردیم تبلیغات را گسترده و نیروها را افزایش دهیم ولی با بیماری کرونا استقبال مخاطبان کمتر شد.

این کتابفروش دزفولی همچنین می گوید: متاسفانه این قبیل طرح ها بدون نظرسنجی از کتابفروشی ها در استان ها و شهرستان ها اجرا می شوند و تبعات منفی آن به قشر کتابفروش آسیب می زند.

مهدی ارجمندی مدیر کتابفروشی نمایشگاه دائمی تبیان دزفول هم در گفت وگویی با خبرنگار ایبنا در همین رابطه می گوید: با توجه به شرایط کرونا، استقبال از طرح، کمتر و اعتبار اختصاص یافته هم مثل دوره های قبلی بود.

ارجمندی اضافه می کند: وضعیت کرونا موجب شد که نسبت به سال گذشته این دوره طرح با اقبال کمتری مواجه شود و معرفی نشدن شابک در برخی کتاب هایی که ناشرش موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران بود، از دیگر موانع این طرح است. اما از اعتبار تعلق گرفته به کتابفروشی راضی هستم.

محسن حلاج مدیر کتابفروشی معراج از دیگر کتابفروشان دزفولی هم در گفت وگویی با خبرنگار ایبنا می گوید: نسبت اعتبار و استقبال در این دوره 50 به 50 است. اما با قیمت بالای کتاب ها و یارانه اختصاص یافته هر نفر قادر به خرید بیش از چند عدد کتاب نیست.

حلاج با اشاره به زمان مناسب این دوره طرح می افزاید: در مقایسه با دوره های گذشته که طرح در پایان ماه برگزار می شد، اما در این دوره با اجرای آن در اول ماه، مخاطبان بیشتری توانستند از مزایای طرح بهره مند شوند.

حمید پور رکنی مدیر کتابسرای رشد دزفول نیز از زمان اجرا و اعتبار طرح راضی است و استقبال از این دوره را به علت کرونا کمتر عنوان و ارائه نشدن کتاب های جدید را از جمله مشکلات طرح زمستانه کتاب بیان می کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خوزستان، اجرای طرح های فصلی حمایت از کتابفروشی ها از جمله طرح های تشویقی و حمایتیِ معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با عاملیت موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در حوزه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی ا ست که طی چند سال برگزاری در سطح کشور موجب رونق کتابفروشی ها و قرار گرفتن کتاب در سبد خانوار ایرانی شده است.

در طرح زمستانه کتاب 99 از خوزستان 19 کتابفروشی مشارکت کردند که از این تعداد 4 کتابفروشی متعلق به شهرستان دزفول بودند. با توجه به شرایط ویژه استان به علت شیوع ویروس کرونا، بیشتر شهرستان های استان در وضعیت سیاه و قرمز به سر می برند. در این میان کتابفروشان دزفولی امیدوار به اجرای طرح و رونق دوباره به چرخه کتابفروشان بودند؛ کتابفروشانی که کمرشان زیر بار افزایش قیمت کتاب و کاغذ خم شده است، اما با عشق و علاقه همچنان درصدد روشن نگه داشتن این مشعل کم افروز هستند تا شاید نور کم سویی بتواند جانی دوباره به کالبد نیمه جان آنان ببخشد.

مهدی سخاوت نیا مدیر کتابفروشی وارثین دزفول با برشمردن تاثیرات منفی نمایشگاه مجازی کتاب تهران بر کتابفروشی ها، به خبرنگار ایبنا می گوید: ارسال رایگان کتاب ازسوی ناشران به سراسر کشور، از جمله مشکلاتی بود که ضربه سنگینی به این صنف وارد کرد واگرچه ناشران را تقویت کرد، ولی به تبع آن کتابفروشان ضعیف تر شدند.

وی ضمن گلایه از سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه خانه کتاب به عنوان متولیان برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران تصریح می کند: هرچند این عزیزان با اجرای طرح زمستانه کتاب تلاش می کنند که کتابفروشان را حمایت کنند اما عملا با فاصله کمی که بین نمایشگاه مجازی کتاب تهران و اجرای طرح فصلی زمستانه کتاب بود، نتیجه مطلوب برای کتابفروشان حاصل نشد.

سخاوت نیا ادامه می دهد: بیشتر مخاطبان کتاب های مورد نیاز خود را از نمایشگاه خریداری کرده و تنها ناشران توانستند از مزایای نمایشگاه مجازی با ارسال رایگان کتاب بهره مند شوند و همه این عوامل موجب شد که در این دوره نسبت به دوره گذشته فروش کمتری داشته باشیم.

مدیر کتابفروشی وارثین دزفول تاکید می کند: متولیان امر به بدیهی ترین نکته که همان محکم کردن حلقه کتابفروشان است، توجه نمی کنند و کمر کتابفروشان زیر عوارض سنگین خم شده است. با اطلاعاتی که در دست دارم هر روز شاهد تعطیلی کتابفروشی ها و بیکاری همکاران مان در این صنف، چه در شهرها و مراکز استان ها، هستیم. کتابفروشان با چنگ و دندان در حال نگه داشتن کتابفروشی شان هستند.

وی با بیان اینکه فعالیت فرهنگی کار زمانبر و طاقت فرسایی است، اذعان می کند: کتابفروشی به عنوان یک نهاد فرهنگیِ تاثیرگذار، حرکتی است که نتایج آن سال ها به ثمر می نشیند و تنها یک فرد با علاقه و دغدغه مند می تواند با همه مشکلاتی که گریبانگرش است، دست و پنجمه نرم کرده و کنار بیاید. در غیر این صورت به دنبال کار بی دردسر دیگری می رود. یک کتابفروش برای اینکه بتواند فضایی را ایجاد کند تا دیگران با کتاب آشنا شوند، باید میلیاردها تومان هزینه کند تا کتابفروشی اش را سرپا نگه دارد.

سخاوت نیا یارانه تعلق گرفته به کتابفروشی اش را در طرح زمستانه کتاب همانند دوره های پیشین دانسته و می گوید: اگر هزینه تبلیغات نمایشگاه در راستای حمایت از کتابفروشان استفاده می شد، قطعا نتیجه بهتری به دست می آمد اما یارانه این دوره کم و با اینکه سه روزِ دیگر تا پایان طرح باقی مانده یارانه ما رو به اتمام است؛ هر چند سعی کردیم تبلیغات را گسترده و نیروها را افزایش دهیم ولی با بیماری کرونا استقبال مخاطبان کمتر شد.

این کتابفروش دزفولی همچنین می گوید: متاسفانه این قبیل طرح ها بدون نظرسنجی از کتابفروشی ها در استان ها و شهرستان ها اجرا می شوند و تبعات منفی آن به قشر کتابفروش آسیب می زند.

مهدی ارجمندی مدیر کتابفروشی نمایشگاه دائمی تبیان دزفول هم در گفت وگویی با خبرنگار ایبنا در همین رابطه می گوید: با توجه به شرایط کرونا، استقبال از طرح، کمتر و اعتبار اختصاص یافته هم مثل دوره های قبلی بود.

ارجمندی اضافه می کند: وضعیت کرونا موجب شد که نسبت به سال گذشته این دوره طرح با اقبال کمتری مواجه شود و معرفی نشدن شابک در برخی کتاب هایی که ناشرش موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران بود، از دیگر موانع این طرح است. اما از اعتبار تعلق گرفته به کتابفروشی راضی هستم.

محسن حلاج مدیر کتابفروشی معراج از دیگر کتابفروشان دزفولی هم در گفت وگویی با خبرنگار ایبنا می گوید: نسبت اعتبار و استقبال در این دوره 50 به 50 است. اما با قیمت بالای کتاب ها و یارانه اختصاص یافته هر نفر قادر به خرید بیش از چند عدد کتاب نیست.

حلاج با اشاره به زمان مناسب این دوره طرح می افزاید: در مقایسه با دوره های گذشته که طرح در پایان ماه برگزار می شد، اما در این دوره با اجرای آن در اول ماه، مخاطبان بیشتری توانستند از مزایای طرح بهره مند شوند.

حمید پور رکنی مدیر کتابسرای رشد دزفول نیز از زمان اجرا و اعتبار طرح راضی است و استقبال از این دوره را به علت کرونا کمتر عنوان و ارائه نشدن کتاب های جدید را از جمله مشکلات طرح زمستانه کتاب بیان می کند.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خوزستان،
خبرگزاری کتاب ایران

خبرنگار ایبنا

خبرنگار ایبنا

خبرنگار ایبنا

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۶ سایت های دیگر : یزد فردا خبر یزد

شهردار یزد و رئیس شورای اسلامی شهر از تلاش و زحمات دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در خصوص اجرای پروژه کتابخانه مرکزی یزد که موجبات افزایش فضای فرهنگی شهر میراث جهانی یزد را به همراه داشته است قدردانی نمودند.

به گزارش مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شهرداری یزد – جمال الدین عزیزی شهردار و غلامعلی سفید رئیس شورای اسلامی شهر با اهدا لوحی که با حضور محمد علی طالبی استاندار یزد برگزار شد، از تلاش و زحمات علیرضا مختارپور قهرودی دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در خصوص اجرای پروژه کتابخانه مرکزی یزد قدردانی نمودند.

متن لوح تقدیر به شرح ذیل است؛

جناب آقای دکتر مختارپور

دبیر کل محترم نهاد کتابخانه های عمومی کشور

اندیشه و تلاش خدمتگزاران صدیق عمران و آبادانی ایران اسلامی هیچ گاه از یاد نخواهد رفت.

بدینوسیله با اهداء این لوح، ضمن گرامیداشت سالروز تأسیس نهاد کتابخانه های عمومی کشور، از تلاش و زحمات مستمر حضرتعالی در اجرای پروژه کتابخانه مرکزی یزد که موجبات افزایش فضای فرهنگی شهر میراث جهانی یزد، رضایت شهروندان دارالعباده و در نهایت رضایت خداوند سبحان را در راستای تعالی و بالندگی جامعه از طریق گسترش امر کتاب و کتابخوانی به همراه داشته است، تقدیر و تشکر می گردد.

از خداوند متعال برایتان سلامتی، بهروزی و توفیق استمرار خدمتگذاری را مسئلت دارم.

شایان ذکر است پروژه کتابخانه مرکزی یزد صبح روز شنبه شانزدهم اسفند ماه با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور و با همکاری شهرداری یزد و شورای اسلامی شهر و نهاد کتابخانه های عمومی استان یزد بعد از 25 سال افتتاح شد.

لینک خبر :‌ شهرداری یزد
یک کتابخانه تازه به جمع کتابخانه های عمومی کشور اضافه شد. در آستانه سالروز تاسیس نهاد کتابخانه های عمومی کشور، کتابخانه مرکزی شهر یزد به بهره برداری رسید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۷ سایت های دیگر : خبر یزد

این کتابخانه قرار بود خیلی زودتر از اینها به بهره برداری برسد اما به دلایل متعدد دیروز افتتاح شد. اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری، سیدعباس صالحی وزیرفرهنگ وارشاد اسلامی، محمدعلی طالبی استاندار یزد، محمدرضا ناصری نماینده ولی فقیه و امام جمعه یزد، جمال الدین عزیزی شهردار یزد، اعضای شورای شهر یزد، شیخ محمدصدوقی نماینده بیت شهیدصدوقی، علیرضا مختارپور دبیرکل و معاونان و مدیران کل نهادکتابخانه های عمومی کشور در این مراسم حضور داشتند.

کتابخانه مرکزی یزد یکی از مهم ترین مطالبات مردمی استان یزد، پس از حدود 25سال، با همت نهاد کتابخانه های عمومی کشور اواخر سال 98 آماده افتتاح شد، اما به دلیل آغاز شیوع کرونا افتتاح آن تاکنون به تاخیر افتاد که در نهایت طی مراسمی روز گذشته با رعایت دستورالعمل های بهداشتی به بهره برداری رسید.
با افتتاح این کتابخانه تعداد کتابخانه های مرکزی کشور به 10باب رسید و حدود 8000 مترمربع نیز به سرانه کتابخانه ای کشور افزوده شده است. این در حالی است که نهادکتابخانه های عمومی کشور در یک سال گذشته 100کتابخانه به ناوگان کتابخانه های عمومی کشور افزوده است.

دولت حمایت می کند
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری با ابراز خوشحالی از حضور در مراسم افتتاح کتابخانه مرکزی یزد، به بهره برداری کتابخانه مرکزی یزد پس از 25سال، اشاره کرد و توضیح داد: متأسفانه گاهی کارهای عمرانی با موانعی روبه رو می شود که روند کار را طولانی می کند و به شیرینی و اهمیت آن لطمه می زند. در مورد پروژه احداث کتابخانه مرکزی یزد نیز یکی از مشکلات و موانع پیش آمده تعارض میان سازمان میراث فرهنگی درخصوص ملاحظات تاریخی بود که باعث شد روند کار طولانی شود.
جهانگیری با تشکر از همکاری فرهنگی در احداث و بهره برداری کتابخانه مرکزی یزد افزود: بسیار کار خوبی کردید که پذیرفتید این ساختمان را بر اساس الگوها و فضای معماری یزد به سرانجام رسانده شود. وقتی ارتفاع بالا می رود، همه ساختمان های دیگر را تحت تأثیر قرار می دهد که از حیث تاریخی مناسب نیست.
وی همچنین اضافه کرد: ساختمانی که مربوط به دولت بوده و بخشی از دولت که میراث فرهنگی هست و می توانستند با دستور رئیس جمهوری و وزیر مشکل را نادیده بگیرند، همین که نادیده گرفته نشده یک پیام را منتقل می کند. این که هیچ کسی نمی تواند در بافت تاریخی یزد کاری انجام دهد که بر خلاف قوانین میراثی بافت باشد.
جهانگیری با ابراز امیدواری به ایفای نقش مؤثر کتابخانه مرکزی یزد در فعالیت هایش خاطرنشان کرد: کتابخانه مرکزی یزد باید بتواند با کتابخانه های مهم دنیا ارتباط برقرار کند. کتابخانه ها امروز صرفا مراکزی فرهنگی در محدوده ساختمان هایشان نیستند و با ابزارهایی که در اختیارشان قرار دارد می توانند به تمام کتابخانه های معتبر دنیا وصل شوند.
جهانگیری همچنین اظهار امیدواری کرد دولت در جهت رفع نیازهای مالی نهاد مساعدت کنند.

هزینه برای کتاب یعنی سرمایه گذاری برای جامعه سالم
سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تقدیر از دست اندرکاران افتتاح کتابخانه مرکزی یزد، به عناوین شهر یزد از جمله دارالعباده، دارالعلم و دارالکتاب به معنای مرکز کتاب اشاره کرد و توضیح داد: نخستین رویکرد مورد توجه نهاد طی سال های اخیر، انجام فعالیت ها به پشتوانه دانش علمی بوده است.
با این رویکرد اقدامات مختلفی از جمله تأسیس انجمن علمی ارتقای کتابخانه های عمومی ایران در سال1397 انجام شد. این انجمن در حال حاضر یکی از انجمن های علمی معتبر کشور است که بیش از هزار نفر از متخصصان حوزه کتابداری در این مجمع حضور دارند و پشتوانه جریان های علمی این نهاد هستند. طبیعتا نگاهی علمی به شناخت بهتر موقعیت فعلی، آینده نگری و آینده نگاری می انجامد.
صالحی ادامه داد: دومین رویکرد مورد توجه نهاد، تبدیل کتابخانه به باشگاه فرهنگی مبتنی بر کتاب بوده است. بر این اساس کتابخانه تنها مرکزی برای امانت و قرائت کتاب نیست، بلکه باشگاهی اجتماعی با محوریت کتاب محسوب می شود. با این نگاه، تغییراتی در برنامه های کتابخانه ها و نیز معماری این مراکز ایجاد شد. در فضای حقیقی، این تغییرات در برنامه های روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه کتابخانه ها مشهود است. سال گذشته، پیش از شیوع ویروس کرونا، حدود 300هزار برنامه با این نگاه در کتابخانه ها برگزار شد و شاید بیش از چهارمیلیون نفر در این باشگاه اجتماعی کتابخانه ای حضور داشتند. در کنار فضای حقیقی، فضای مجازی نیز فرصت جدیدی بود که به واسطه شیوع ویروس کرونا، بیش از پیش توسعه یافت.
وزیر ارشاد اضافه کرد: سومین رویکرد، توجه ویژه به حوزه کودک و نوجوان بوده است؛ چنانچه کودک و نوجوان ما کتابخوان شوند، جامعه ای کتابخوان خواهیم داشت. با این نگاه، بخش کودک و نوجوان در کتابخانه های عمومی کشور راه اندازی شد و در حال حاضر کتابخانه ای فارغ از بخش مستقل کودک و نوجوان نیست. علاوه بر این که این بخش ها به اسباب بازی های فکری و آموزشی و فضای مهدکودکی مناسب برای کودکان کمتر از سن پیش دبستانی، مجهز هستند. به این ترتیب کودکان و نوجوانان در سنین ابتدایی زندگی خود تجربه حضور در محیطی جذاب و دلپذیر خواهند داشت. در حال حاضر حدود یک میلیون کودک دبستانی و پیش دبستانی عضو کتابخانه های عمومی کشور هستند.

منبع: محمدرضا پارسا - ادبیات و هنر / روزنامه جام جم

لینک خبر :‌ جام جم
بوشهر- ایرنا - معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت:باتوجه به اقدام های موثر انجام شده در زمینه ترویج فرهنگ علوم قرآنی استان بوشهر به عنوان پایتخت قرآنی کشور معرفی می شود.

عبدالهادی فقهی زاده شنبه شب در سومین نشست شورای توسعه فرهنگ قرآنی و هفتمین نشست شورای فرهنگ عمومی شهرستان دشتی افزود: این مهم فرصت طلایی برای معرفی فعالیت های قرآنی استان در سطح ملی و بین المللی است.

وی اظهارداشت: استان بوشهر دارای ظرفیت های بالقوه ای است که می تواند در آموزش برای دیگر مناطق الگو باشد.

معاون وزیر ارشاد یادآورشد: قرائت قرآن مقدمه فهم کلام خدا و رسیدن به فرهنگ قرآنی است.

وی گفت: تمام فضائل قرآن برای زندگان است و این نشان از زندگی کردن انسان در بهترین شرایط است.

فقهی زاده با اشاره به اینکه تنوع سلائق در حوزه قرآنی وجود دارد، افزود: اضافه کرد: در دولت دوازدهم وفاق و همدلی خوبی بین مراکز فرهنگی قرآن و عترت ایجاد شده که این یک شاخص است.وی با اشاره به اینکه استان بوشهر به عنوان پایتخت قرآنی کشور معرفی می شود، عنوان داشت: ا

امام جمعه شهر خورموج نیز گفت: قرآن نازل شد تا انسان را از ظلمات و تاریکی به سوی نور رهنمود سازد.

حجت الاسلام عبدالحسین مصلح افزود: تنها را رسیدن انسان به زندگی سعادتمندانه، مرگ شهادت وارانه و تمسک به کلام الله مجید است.

مصلح با اشاره به اینکه جلسات مقابله قرآن در ماه رمضان از قدیم در شهرستان و روستای چارک رایج بوده است، عنوان داشت: مردم این منطقه از دیرباز دارای غنای فرهنگی، عترتی و قرآنی می باشد که این را از قبل انقلاب به ارث برده است.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در جمع قرآن آموزان موسسه قرآنی کوثر خورموج استان بوشهر گفت: حل مسائل و مشکلات موسسات قرآنی جهت تأثیرگذاری بیشتر در جامعه از اولویت مجموعه معاونت قرآن و عترت است.

عبدالهادی فقیی زاده افزود: موسسات مجری اهداف تعیین شده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند که همواره در ترویج فرهنگ علوم قرآنی تلاش ویژه داشته اند.

وی اظهارداشت: دشمنان نظام با حربه های مختلف سعی دارند با دور کردن مردم به ویژه جوانان از قرآن اهداف و اعتقادات را کم رنگ کنند که موسسات باید با برنامه ریزی مناسب در این راستا توطئه ها را خنثی کنند.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: قرآن آموزان آینده سازان کشور هستند و حضور و فعالیت در عرصه قرآنی زندگی قرآن آموزان را بیمه، تضمین و ایمن می کند.

وی یادآورشد: قرآن آموزی و حفظ و تلاوت باید برای زندگی باشد تا تاثیرات آن نمایان شود..

فقیی زاده خطاب به قرآن آموزان خورموجی افزود: کشور به یکایک شما نیازمند است و باعث رقم زدن افتخارات زیادی خواهید شد.

حمید زارعی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دشتی نیز گفت: موسسه فرهنگی قرآن و عترت کوثر یکی از موسسات فعال دشتی است که در حوزه علوم قرآنی و معارف قرآنی برنامه های مهم و گسترده اجرا کرده است.

زهره دشتی مدیر مسئول موسسه قرآنی کوثر نیز گفت: موسسه کوثر نخستین موسسه قرآنی دشتی است که با هدف تربیت نونهالان قرآنی تاسیس شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
یزد - ایرنا - واپسین برنامه سفر یکروزه معاون اول رییس جمهوری به استان یزد که در آن چند طرح مهم اقتصادی و فرهنگی بهره برداری شد، دیدار با نخبگان، جوانان، برگزیدگان و فعالان سیاسی، اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی این استان بود که آنان دغدغه ها و انتظارات خود را از دولت برای دکتر جهانگیری بازگو کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۶ سایت های دیگر : در حاشیه خبر یزد بام میبد

به گزارش ایرنا، در این دیدار که عصر شنبه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، استاندار یزد و تعدادی از مسئولان استان برگزار شد، نخبگان علمی و فرهنگی استان یزد توجه بیشتر دولت به حوزه فرهنگ و دانش و بسترسازی برای شکوفایی هرچه بیشتر استعدادهای جوانان را خواستار شدند.

محمود رهبران استاد ممتاز خوشنویسی کشور در این نشست گفت: هنرمندان می توانند شور و شوق جامعه را برانگیخته کنند و در سال های اخیر هنرمندان استان های مختلف کشور پیشرفت های قابل توجهی داشته اند اما بستر مناسبی برای ظهور و بروز آثار آنان فراهم نشده است.

وی ادامه داد: هم اکنون در استان یزد سالن تخصصی و مناسب برای برگزاری رویدادهای موسیقی و نمایش وجود ندارد و برخی جشنواره های مهم فرهنگی و هنری که در سطح استان ها برگزار می شد مانند جشنواره خوشنویسی رضوی، متوقف شده که انتظار هنرمندان از دولت فراهم سازی شرایط و امکانات مورد نیاز برای عرضه تولیدات فاخر هنری است.

غلامعلی سفید رییس شورای شهر یزد نیز که به نمایندگی از احزاب و تشکل های سیاسی در این نشست حضور داشت، در خصوص انتخابات سال آتی بیان کرد: انتخابات مهمترین رویداد نشان دهنده مشارکت مردم در امور سیاسی کشور است و انتظار تشکل های سیاسی این است که دست اندرکاران این رویداد مهم به گونه ای عمل نکنند که دشمنان کشور شاد شوند.

وی ادامه داد: در سال های فعالیت دولت تدبیر و امید علاوه بر انتقادات، تهمت های زیادی به دولت زده شد که انتظار احزاب و شهروندان این است که دولت در این زمینه سکوت نکند و پاسخگوی هجمه ها باشد.

سفید همچنین در خصوص ثبت جهانی بافت تاریخی یزد و انتظار از دولت در این زمینه اظهار داشت: وزارت میراث فرهنگی به عنوان نماینده دولت باید در خصوص تبدیل یزد به مقصد گردشگری کمک کند و در این زمینه تنها به بودجه شهرداری اتکا نشود.

رییس سازمان نظام پزشکی استان یزد نیز گفت: دولت تدبیر و امید در حوزه سلامت اقدامات قابل توجهی انجام داده اما سیاست های دولت بیشتر درمان محور بوده و حوزه سلامت و پیشگیری کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

احمد حائریان با تاکید بر اجرای طرح پزشک خانواده به منظور تقویت حوزه سلامت ادامه داد: معیشت پزشکان عمومی باید مورد توجه قرار گیرد زیرا هم اکنون تعدادی از فارغ التحصیلان پزشکی به دلیل درآمد اندک، تمایلی به فعالیت در حرفه پزشکی ندارند و برای دریافت نظام پزشکی خود اقدام نکرده اند.

بی بی فاطمه حقیرالسادات عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد نیز در این نشست گفت: استان یزد با ظرفیت های بسیار متماز در زمینه علم و دانش، از وجود یک دانشکده فنی خوب محروم است و این در حالی است که مراکز علمی این استان در بین دانشگاه های برتر کشور قرار دارد و انتظار از دولت این است که زمینه لازم برای ایجاد این دانشکده را در استان یزد فراهم سازد.

رییس انجمن زرتشتیان یزد و عضو شورای اسلامی این شهر نیز ضمن قدردانی از پیگیری معاون اول رییس جمهوری در زمینه رفع تعلیق عضویت او در شورای اسلامی یزد گفت: ثبت تولد آشو زرتشت در تقویم رسمی کشور مبین نگاه مثبت دولت به اقلیت ها و در راستای افزایش اتحاد و همدلی در میان تمامی ایرانیان است.

سپنتا نیکنام افزود: زرتشیان یزد با وجود آنکه یک درصد جمعیت این شهر را تشکل می دهند اما حدود 40 درصد موقوفات یزد از سوی آنان برای امور عام المنفعه وقف شده و در زمینه ایجاد مدرسه، درمانگاه، زایشگاه و بیمارستان که مورد استفاده همه شهروندان قرار می گیرد، فعالیت های چشمیگری را در طول تاریخ در یزد داشته اند.

وی یادآور شد: یکی از عواملی که باعث ثبت جهانی شهر یزد شد، همزیستی مسالمت آمیز پیروان ادیان مختلف در این شهر است و انتظار از دولت این است که بیش از پیش از ظرفیت اقلیت ها دینی برای توسعه استفاده کند و دولت تدبیر امید می تواند با انتخاب مشاور رییس جمهوری در امور اقلیت ها از بین آنان در این زمینه پیشقدم باشد.

نگار فتوحی نماینده تشکل های جوانان استان یزد که در زمینه کاهش آسیب های اجتماعی فعالیت می کند نیز گفت: در شرایط بحران اقتصادی ، جوانان بیشترین آسیب ها را می بینند که برای یافتن کار و تشکیل زندگی با مشکل مواجه می شوند.

وی ادامه داد: انتظار جوانان از دولت تامین امنیت روانی و استفاده از ایده های جوانان است که در این زمینه کمک دولت برای ساخت خانه جوان استان یزد می تواند بستر مناسبی را برای مشارکت جوانان در فعالیت های مختلف اجتماعی فراهم سازد.

مدیر خانه مطبوعات استان یزد نیز ضمن قدردانی از معاون اول رییس جمهوری و وزیر ارشاد در خصوص لغو ممنوعیت انتشار آگهی های دولتی در روزنامه های کثیرالانتشار، فراهم سازی زمینه انتشار آگهی در خبرگزاری ها و رسانه های برخط برای کمک به فعالان این حوزه را مورد تاکید قرار داد.

فرزاد فیضی دریافت مالیات از رسانه ها و همچنین مشکلات موجود در زمینه بیمه اصحاب رسانه با تامین اجتماعی را از مهمترین دغدغه های این قشر برشمرد و یادآور شد: اصحاب رسانه در جریان شیوع ویروس کرونا با مشکلات مختلف در زمینه تامین معیشت مواجه شدند و انتظار آنان از دولت افزایش حمایت این قشر در شرایط موجود و رفع موانع و مشکلات ایجاد شده از سوی برخی دستگاه های اجرایی است.

احمد زارع پور اشکذری از فعالان اجتماعی استان یزد نیز توجه دولت به صنعت ساختمان با توجه به حجم قابل توجه اشتغالی که این صنعت دارد را مورد تاکید قرار داد و گفت: در صورتی که دولت زمین ارزن قیمت در اختیار مسکن سازان دارای صلاحیت قرار دهد، نرخ تمام شده مسکن به شکل قابل توجهی کاهش یافته و باعث رونق اقتصادی و تامین مسکن برای اقشار آسیب پدیر می شود.

وی ادامه داد: هم اکنون بیش از 10 درصد جمعیت استان یزد را اتباع بیگانه تشکیل می دهند که ساماندهی این حجم از جمعیت در قالب مهمانشهرها ضروری به نظر می رسد.

زارع پور همچنین با بیان اینکه 70 درصد پرورش اسب عرب کشور در استان یزد است و 270 باشگاه سوارکاری در این استان وجود داد، ایجاد پیست سوارکاری بین المللی که برای شهرستان اشکذر تصویب شده را خواستار شد.

افتتاح کتابخانه مرکزی یزد، شرکت در نشست ستاد راهبری اقتصاد مقاومتی ، افتتاح چهار طرح مهم در حوزه آب و برق، بهره برداری از بندر خشگ پیشگامان، بازدید از نمایشگاه صنایع دستی و اشتغال روستایی از دیگر برنامه های سفر معاون اول رییس جمهوری به استان یزد بود.

وزیران فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیرو، دبیرکل کتابخانه های کشور، رییس کل گمرک ایران و معاون سازمان برنامه و بودجه، جهانگیری را در این سفر یکروزه همراهی کردند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
شیراز- فارس در طرح زمستانه کتاب با فروشی بیش از یک میلیارد تومان در جایگاه پنجم کشور قرار گرفت تا مهر یار مهربان به دل شیرازی ها به عنوان اهالی پایتخت کتاب ایران و هم فارسی ها ننشسته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۷ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران

خبرگزاری مهر ، گروه استان ها- محمد حسین نیکوپور : سال هاست که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری یک مؤسسه طرح های فصلی را برگزار می کند و در طول سال فرصتی به علاقه مندان یار مهربان می دهد که با استفاده از یارانه دولتی به تهیه این کالای فرهنگی بپردازند.

استان فارس در طول این سال ها به واسطه طرح های فصلی همواره در میان 5 استان دارای رتبه فروش و شمار کتاب قرار داشته و توانسته به این واسطه رونقی به کسب و کار کتابفروشی ها بدهد.

در دوره های نخست این طرح، شاید کمتر کتابفروشی حتی در شیراز تمایل به پیوستن به این طرح تخفیفی داشت، اما اکنون دست کم در شیراز 38 کتابفروشی و از شهرستان ها 8 کتابفروشی به جمع کتابفروشی های طرح پیوستند و این نشان از آن دارد که طرح های تخفیفی فارغ از نمایشگاه های استانی می تواند راهگشای اقتصادی بنگاه هایی مانند کتابفروشی ها باشد.

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس پیرامون طرح زمستانه کتاب 1399 به خبرنگار مهر ، گفت: خوشبختانه طرح های فصلی از سوی کتابفروشی ها مورد اعتماد قرار گرفته و نیازی نیست که آنها را تشویق به مشارکت کنیم.

مهدی امیدبخش با بیان اینکه بیش از 213 میلیارد ریال در طول یک هفته به واسطه طرح یادشده در کل کشور فروش کتاب انجام شده است، ادامه داد: 937 کتابفروشی در سراسر کشور به طرح پیوستند که از این تعداد، 714 کتابفروشی در مراکز استان ها بود و 223 کتابفروشی در شهرستان ها قرار داشت.

95 درصد کتابفروشی های استان فارس در طرح مشارکت ندارند

وی آمار استان فارس را در طرح زمستانه 99 مورد اشاره قرار داد و افزود: با اینکه فارس در میزان فروش توانست بیش از 12 میلیارد و 786 میلیون ریال کسب درآمد برای کتابفروشی ها داشته باشد، اما هنوز 95 درصد کتابفروشی های استان فارس در طرح مشارکت ندارند.

معاون فرهنگی ارشاد اسلامی فارس با این حال حضور دائمی یک کتابفروشی شهر جهرم در میان پرفروش های طرح نقطه امیدواری دانست.

این در حالیست که برخی کتابفروش ها هم در عدم برگزاری نمایشگاه کتاب استان فارس که 2 سال است امکان برپایی نیافته است، معتقدند در نبود این رویداد فرهنگی، طرح فصلی جایگزین مناسبی است و می تواند در اصلاح ساختار نمایشگاه های استانی نقش بازی کند و این رویداد را از حالت فروشگاهی خارج سازد.

به گفته یک عضو اتحادیه کتابفروشی های شیراز، طرح های فصلی در رونق بخشیدن به کسب و کار کتابفروشی ها کمک کرده است و موجب شده یارانه دولتی فقط محدود به ناشران نشود.

محمد درخشان در گفت و گو با خبرنگار مهر ، می گوید: در چند سالی که طرح های فصلی برگزار می شود علیرغم اینکه در دوره های اولیه پرداخت ها از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با کُندی انجام می گرفت، اما به مرور طرح ها نظام خود را پیدا کرد.

این کتابفروش شیرازی معتقد است که طرح فصلی هم مشوقی برای کتابفروشی ها به شمار می رود و هم مردم را به خرید کتاب ترغیب می کند.

کتاب، کالایی نیست که بشود برایش تخفیف قائل شد

اما از سویی طیفی از کتابفروشی ها هم به طرح تخفیف کتاب انتقاد وارد می کنند و بر این باور هستند که کتاب، کالایی نیست که بشود برایش تخفیف قائل شد.

یکی از کتابفروشی های شیراز به خبرنگار مهر در این باره گفت: کتاب دارای شأن والایی است و نباید دستخوش مسائل اقتصادی و تجاری شود.

وی ادامه داد: آنها که مخاطبان اصلی کتاب هستند در طول سال نیاز خود را برآورده می کنند و منتظر نمی مانند که طرح های فصلی برگزار شود زیرا بسیاری از کتاب ها در این طرح ها قرار ندارند.

با این حال به نظر می رسد در شرایط کنونی که بسیاری از کتابفروشی ها با مسائل اقتصادی روبه رو هستند طرح های فصلی می تواند بخشی از این مشکلات را درمان کند.

به گزارش خبرنگار مهر ، بر اساس آمار خانه کتاب و ادبیات ایران، در طرح فصلی زمستانه کتاب 1399، استان فارس توانست با فروش 31 هزار و 866 جلدی، کتاب را به دست مخاطبان برساند.

کد خبر 5162720

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۷

به گزارش خبرنگار عصر همدان ؛ امروز هفدهم اسنفندماه، سالروز تأسیس نهاد کتابخانه های عمومی کشور است.میزان سطح آگاهی هر کشوری را به واسطه توجه و اهتمام آنان به فرهنگ کتاب و کتابخوانی می دانند.

در این میان می توان در کشور و استانمان، تویسرکان را جزء پیشرو ها در اشاعه این فرهنگ مهم معرفی کرد، چنانچه کتابخانه عمومی شهید مدنی این شهرستان نخستین کتابخانه استان همدان است که کتابدار آن به نام مرحوم سلیمی بود و نام فراهانی را به عنوان نخستین عضو کتابخانه استان همدان ثبت کرده اند.

همچنین ناگفته نماند که نخستین کتابخانه عمومی، کتابدار و کتابخانه تخصصی کودک و نوجوان استان سال 94 در این شهرستان تأسیس شد.

و اما امروز اهالی روستای سیدشهاب نیز از نعمت کتابخانه ای غنی بهره می می شوند.

در این باره مهدی کریمی رئیس اداره کتابخانه های عمومی تویسرکان در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: کتابخانه جدیدالتأسیس بعثت روستای سید شهاب با پیگیری های مفتح نماینده مردم شهرستان در مجلس شورای اسلامی امروز افتتاح می شود.

وی اظهار کرد: این پروژه در زمینی به مساحت 500 مترمربع و در زیربنای 130 مترمربع در بازه زمانی کمتر از سه ماه و از محل اعتبارات بانک پاسارگاد ساخته شده است.

رئیس اداره کتابخانه های عمومی تویسرکان افزود: میزان هزینه اولیه برای عملیاتی شدن این پروژه 6 میلیارد و 900 میلیون ریال و مبلغ لازم برای خرید تجهیزات و منابع آن افزون بر یک میلیارد و 500 میلیون ریال بوده است.

کریمی با بیان اینکه زمین طرح مورد نظر توسط دهیاری به کتابخانه اهدا شده، عنوان کرد: در این کتابخانه بالغ بر 5 هزار و 100 نسخه جلو کتاب برای علاقمندان به کتاب و کتابخوانی ارائه می شود.

وی ادامه داد: سال گذشته روستای سیدشهاب به عنوان روستای دوستدار کتاب توانست رتبه برتر کشوری دست یافت و مورد تقدیر وزیر ارشاد و دبیرکل کتابخانه ها قرار گرفت.

رئیس اداره کتابخانه های عمومی تویسرکان همچنین گفت: سال 83 کتابخانه این روستا به عنوان نخستین روستای شهرستان در حسینیه مسجد روستا راه اندازی شد و امروز اهالی آن، صاحب ساختمان مستقل می شوند.

به گزارش عصر همدان؛ روستای سیدشهاب می تواند به عنوان الگویی برای سایر روستاها در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتاب خوانی قدم های مؤثری در ارائه تجربیات بردارد.

انتهای پیام/ز

لینک خبر :‌ عصر همدان

روزنامه رویداد امروز


روزنامه رویش ملت


روزنامه آسیا


روزنامه کائنات



روزنامه صاحب قلم


روزنامه اقتصاد پویا



روزنامه افکار


روزنامه اقتصاد آینده


روزنامه اعتماد



روزنامه نسل فردا


روزنامه ایران


روزنامه جوان


روزنامه جام جم


روزنامه آرمان ملی


روزنامه تفاهم


روزنامه پیام زمان


روزنامه مستقل


روزنامه تجارت


روزنامه عصر ایرانیان


روزنامه حسبان