بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 11 اسفند 99
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران - مبارک پیام داد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از ستاد خبری جشنواره، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران - مبارک با قدردانی از تلاش نمایشگران عروسکی و برگزارکنندگان این جشنواره، نمایش عروسکی را، فرصتی برای دیدار یک رنگی دانست.

پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به شرح زیر است:

جهان بی مرز عروسک ها با عبور از پس هزاره ها همچنان با همراهی مِهر مردم پرهیاهوست و شگرف آنکه انسان اندیشمند همواره دنیای برساخته خود را با طیف گسترده ای از اشیا بی جان گرفته تا عروسک های ساده و گاهی پیچیده تماشا می کند تا پاسخی زیبا برای شگفت زدگی اش بیابد، از آن بیاموزد و سرگرم شود. عروسک ها، اگرچه قلبی برای مهربانی ندارند، امّا توانسته اند قلب انسان ها را بربایند. عروسک ها با تمام بی قلبی شان می دانند راستی و یک رنگی رمز ماندن شان در دل هاست. مواجهه زلالی عروسک ها با کودکان که نماد های بی بدیل پاکی اند، دیدنی است. به سادگی یکدیگر را باور کرده و می پذیرند. فرصتی که بزرگتر ها هم به آن نیاز دارند و نمایش عروسکی، فرصتی برای دیدار یک رنگی است.

هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران مبارک فرصتی برای قرار گرفتن در جایی میان واقعیت و رویا برای کسب آگاهی بیشتر است.

اگرچه روز های تلخی که آغازش به سال گذشته برمی گردد با حضور نامبارک ویروسی مرگبار هنوز ادامه دارد، اما یقین دارم با امید و شادی خلق شده از سوی عروسک های این رویداد، به زودی روز هایی مبارک و بی اضطراب به زندگی مردم سراسر جهان، از جمله مردم مهربان ایران باز خواهد گشت.

حضور و هنرآفرینی گروه های هنری سراسر کشور و تلاش و همت هنرمندانه تمام دست اندرکاران برگزاری این رویداد هنری را ارج نهاده و از پروردگار مهربان برای تمامی عزیزان پیروزی و سربلندی آرزومندم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
تهران - ایرنا - سید عباس صالحی وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی به دنبال درگذشت علی اکرمی ، خبرنگار و یکی از اصحاب رسانه در پیام توییتری نوشت: داغ درگذشت سهیل گوهری، روح الله رجایی تا علی اکرمی، هرگز فراموش نمی شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۰ سایت های دیگر : در حاشیه

اکرمی عضو بخش تحلیلی انصاف نیوز بود. او در روزهای اخیر با پیشرفت بیماری کرونا در بیمارستان امام خمینی تهران بستری شده بود و امروز( یکشنبه) صبح درگذشت.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
عضو هیات رئیسه مجلس تذکر کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۰ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجویان ایران

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت ، علی کریمی فیروزجائی در نشست علنی نوبت دوم امروز (یکشنبه، 10 اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی تذکرات کتبی نمایندگان خطاب به مسئولان اجرایی کشور را به شرح زیر قرائت کرد:

- تذکر محمدحسن آصفری نماینده اراک و کمیجان و خنداب به همراه 66 نفر از نمایندگان به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی؛ در خصوص لزوم افزایش حقوق معلمان حق التدریسی.

- تذکر علیرضا نظری نماینده خمین به همراه 31 نفر از نمایندگان به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ چرا آزمون تعیین وضع شغلی دندان سازان تجربی به صورت سامانه برگزار نمی شود، همچنین به همراه 30 نفر از نمایندگان به رئیس جمهور؛ در خصوص لزوم بازنگری در استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه حرارتی شازند و توجه به اثرات زیست محیطی آن.

- تذکر عباس گلرو نماینده سمنان، مهدی شهر و سرخه به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری؛ در خصوص لزوم لغو اقدام غیرقانونی دانشگاه فرزانگان و دانشگاه سمنان.

- تذکر سیدمحمدرضا میرتاج الدینی نماینده تبریز و آذرشهر و اسکو به وزیر جهاد کشاورزی؛ در خصوص لزوم رسیدگی به کمبود نهاده های دامی و ریزمغذی ها و افزایش بی رویه قیمت آن ها، همچنین به همراه 29 نفر از نمایندگان به وزیر جهاد کشاورزی؛ در خصوص لزوم رسیدگی به تخریب خانه باغ ها، آلونک ها و باغ های کشاورزان در املاک شخصی بدون ارجاع به مراجع قضایی، همچنین به همراه 25 نفر از نمایندگان به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ در خصوص لغو مصوبه خلاف قانون اساسی شورای پاسداشت زبان فارسی مبنی بر عدم اعطای مجوز فعالیت به واحدهای صنفی که اسم فارسی ندارند، همچنین به همراه 41 نفر از نمایندگان به رئیس جمهور؛ در خصوص لزوم اصلاح بخشنامه های بانک مرکزی جهت ترخیص کالاهای انباشته شده در گمرک کشور.

- تذکر رسول فرخی میکال نماینده لاهیجان و سیاهکل به همراه 35 نفر از نمایندگان به وزیر راه و شهرسازی؛ در خصوص لزوم افزایش سهمیه و انتخاب افراد براساس اولویت های محرومیت در طرح مسکن محرومین.

- تذکر اقبال شاکری نماینده تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس به همراه 39 نفر از نمایندگان به وزیر راه و شهرسازی؛ علت به تعویق انداختن انتخابات شورای انتظامی هم عرض استان ها توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان و متزلزل کردن شورای انتظامی کشور چیست.

- تذکر سیدسلمان ذاکر نماینده ارومیه به وزیر آموزش و پرورش؛ در خصوص لزوم توجه به جذب و حقوق و مزایای پرداختی به معلمان خرید خدمت، نهضت سوادآموزی، قرآن و روستاهای دورافتاده.

- تذکر نصراله پژمان فر نماینده مشهد و کلات به همراه 57 نفر از نمایندگان به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی؛ چرا سازمان تامین اجتماعی از دریافت حق بیمه معوق سهم کارفرما امتناع کرده و این مدت جزو سابقه بیمه کارگران محسوب نمی شود.

- تذکر مصطفی نخعی نماینده نهبندان و سربیشه به همراه 28 نفر از نمایندگان به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری؛ در خصوص لزوم رفع تبعیض در انتخاب حوزه های آزمون استخدامی متمرکز دستگاه های اجرایی در دی ماه 99.

- تذکر عباس گودرزی نماینده بروجرد به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ در خصوص لزوم به کارگیری نیروهای طرحی مشمول به خدمت در شرایط سخت کرونا.

- تذکر جلال محمودزاده نماینده مهاباد به وزیر جهاد کشاورزی؛ در خصوص ضرورت تامین به موقع نهاده های دامی دامداری های سنتی و کوچک روستایی.

- تذکر محمدعلی محسنی بندپی نماینده نوشهر، چالوس و کلاردشت به وزیر نیرو؛ در خصوص لزوم رسیدگی به قطع برق تعدادی از روستاهای حوزه انتخابیه.

- تذکر حبیب اله دهمرده نماینده زابل، زهک، هیرمند و نیمروز و هامون به رئیس جمهور؛ در خصوص لزوم رسیدگی به بناهای میراثی و خشتی استان سیستان و بلوچستان و استفاده از ظرفیت آن ها.

- تذکر ذبیح الله اعظمی ساردوئی نماینده جیرفت و عنبر آباد به همراه 20 نفر از نمایندگان به وزیر نیرو؛ در خصوص لزوم تسریع در ساخت و تکمیل شبکه کانال های آبرسانی روستایی و کشاورزی زیر سطح جیرفت.

- تذکر صدیف بدری نماینده اردبیل و نمین و نیر و سرعین به وزیر صنعت، معدن و تجارت؛ چرا هیچ کنترل و نظارتی بر قیمت فولاد و سیمان در بازار صورت نمی گیرد./

پایان پیام

لینک خبر :‌ خانه ملت
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در دوران کرونا خیلی از مجموعه ها به جای توسعه کار به دنبال حیات خود بودند، گفت: کانون های فرهنگی هنری مساجد با آینده نگری که از قبل داشت توانست با یک شبکه سازی و ساختارسازی درست نه تنها حیات خود در دوران کرونا را تضمین کند، بلکه به توسعه برخی بخش ها بپردازد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نهمین جلسه شورای سیاست گذاری کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

در ابتدای این جلسه حجت الاسلام والمسلمین ارزانی رئیس ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد با اشاره به اینکه دستور جلسه امروز در سه محور طرح ملی ایران قوی، شورای هماهنگی استان ها و حسابرسی است، اظهار داشت: امسال متاسفانه به خاطر شیوع ویروس کرونا پایتخت فهما را نخواهیم داشت و باتوجه به امتیاز و رتبه های بالای کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم این استان به صورت دو سال متوالی پایتخت فهما را عهده دار خواهد بود.

وی در مورد طرح ملی ایران قوی نیز خاطرنشان کرد: این طرح در حال داوری است و کانون ها و نفرات برگزیده نیز همزمان با 18اسفندماه سالگرد تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد معرفی خواهند شد.

ارزانی در ادامه روند امتیازبندی و نوع فعالیت کانون ها و تفکیک آنها را با جزئیات دقیق از هرکانون از کم ترین تا بیشترین و چگونگی این ارزیابی و رصد شفاف آنها را توضیح داد.

در ادامه مرتضی طاهریان معاون ساماندهی و شبکه سازی کانون های فرهنگی هنری مساجد با ارائه گزارشی از فعالیت های کانون های فرهنگی هنری مساجد و ارزیابی آنها یادآور شد: در دو رویداد طرح ملی ایران قوی و پایتخت فهما دو رویکرد انسجام بخشی و کیفیت سنجی مدنظر بوده است، در واقع از ابتدای فعالیت این رویدادها یک نگاه شبکه سازی را مدنظر قرار دادیم که به تازگی نتایج آن را می بینیم که البته شیوع ویروس کرونا قدری فعالیت ما را کند کرد.

وی تصریح کرد: سال گذشته ما در لایه های کانون ها فعالیت داشتیم اما امسال سعی کردیم در لایه های اعضا بیشتر فعالیت داشته باشیم، برهمین اساس خوشبختانه امسال 87درصد کانون ها در طرح ملی ایران قوی همکاری کردند، همچنین پیش از این صدور مجوز کانون ها به صورت دستی بود که طبق آمار 26هزار کانون با این شکل مجوز گرفتند اما در 7ماه گذشته توانستیم 11هزار کانون را به شکل الکترونیکی مجوز بدهیم.

معاون ساماندهی و شبکه سازی کانون های فرهنگی هنری مساجد در مورد نوع پرداخت سرانه بودجه به کانون ها بیان کرد: سرانه بودجه به کانون ها براساس فعالیت آنها خواهد بود، بنابراین تراکنش هر کانون می تواند سرانه آن را مشخص کند.

در بخش دیگری از این جلسه سعادتی معاون فرهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد آماری از روند فعالیت های فرهنگی هنری کانون ها در سال جاری را ارائه داد.

در بخش پایانی این جلسه سید عباس صالحی با بیان اینکه امسال تمامی مجموعه ها نتوانستند بر توسعه فعالیت های خود بیفزایند، گفت: شیوع کرونا باعث شد که تمامی دستگاه ها تنها به فکر حیات کار خود باشند. در این میان آن بخش هایی که طبیعت کار آنها فعالیت های اجتماعی است همچون حوزه های فرهنگی، هنری و همچنین فعالیت های مسجدی بیش از دیگر بخش ها آسیب دیدند.

وی ادامه داد: کانون های فرهنگی هنری مساجد به دلیل دو اقدام مثبت توانستند نه تنها به حیات خود ادامه بدهند بلکه در بخش هایی نیز مسیر توسعه را در پیش گرفتند. ابتدا با همان هدف انسجام بخشی یعنی ایجاد شبکه فهما توانستند کانون هایی که در طول این 27 سال به صورت منسجم نبودند را در یک شبکه انسجام ببخشند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: شبکه ملی فهما فرصتی را ایجاد کرد تا کار در کانون ها با سرعت بییشتری به پیش برود. پیش از این شاید برخی مساجد کانونی نداشته یا درب آنها بسته بوده است بنابراین این شبکه سازی باعث شد تا در این ایام کرونا کانون ها آسیب کمتری ببینند.

صالحی یادآور شد: دیگر اقدام کانون های فرهنگی و هنری مساجد ایجاد یک ساختارسازی درست از ستاد تا استان ها و کانون ها در قالب یک پلتفرم در بستر فضای مجازی و انسانی بوده است. اینکه 87درصد کانون ها در شرایط کرونایی فعالیت منسجم در قالب طرح ملی ایران قوی داشتند یک اقدام پیشرو و موثر بوده است.

وی افزود: فعالیت های سال گذشته ستاد کانون محور و فعالیت های امسال اعضامحور شده است و این نشان می دهد که در ایام کرونا کانون ها تعطیل نشده است. اینکه در شرایط کرونایی 35 هزار خانواده شهید به مناسبت چهل سالگی دفاع مقدس مورد تکریم قرار گرفتند نشان گر این است که در شرایط سخت کرونایی نیز فعالیت های کانون ها متوقف نشده است. البته این مسئله به خاطر آینده نگری است که از پیش برنامه ریزی های آن انجام شده است و همین امر باعث می شود در دوران بحران ها فعالیت ها متوقف نشود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه نیازمند تحلیل آماری بر اساس شاخص جنسیتی، شهر و روستا از کانون ها هستیم، خاطرنشان کرد: در سال جاری تفاهم نامه هایی بین کانون های فرهنگی هنری مساجد با آموزش و پرورش، بسیج و ... منعقد شده است که باید این تفاهم نامه ها به نتیجه گیری برسد. برای نمونه پیوند بین مسجد و مدرسه باید هر چه سریع تر به یک برنامه اقدام تبدیل شود.

صالحی ابراز داشت: در حوزه اثر بخشی و تحلیل کار باید شاخص هایی که وجود دارد تدوین شود. برای نمونه در حوزه سرود 1200 قطعه از سوی مساجد تولید شده است. از اوایل انقلاب سرودهای دینی و انقلابی مدنظر بوده که به مرور زمان افول پیدا کرده است. اما کانون های فرهنگی و هنری مساجد مجددا آن را احیا کرد. به نحوی که همین سرودها در موضوعات مختلف باعث شده است که رسانه ای چون صداوسیما داوطلب برای پخش 50 قطعه آن شده است.

وی بیان کرد: رویکرد کیفی سازی آثار نیز نکته مهمی به شمار می رود که باعث می شود از حالت رو به رشد به قله موفقیت برسیم. البته در حوزه های مختلف فرهنگی و هنری در سه سال گذشته کانون ها توانسته اند بسترهای مناسبی را فراهم کنند. اما اینکه مساجد جریان سازی ها را مدنظر داشته باشند نیز امر مهمی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: در طول سه سال گذشته شبستان ها و رواق هایی در قالب های مختلف فرهنگی و هنری از سوی کانون فرهنگی هنری مساجد کشور راه اندازی شده است که نیازمند کار آموزشی بیشتر برای رویش مسجدی ها است. در حال حاضر بستر فراهم است اما توانمندسازی این افرادی که جذب شده اند نیز مهم است.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه از برگزاری سی و هفتمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم به صورت مجازی خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۱ سایت های دیگر : خبرگزاری آریا خبرگزاری مهر شبکه خبر خبرگزاری دفاع مقدس

به گزارش خبرنگار گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما ، حجت الاسلام دکتر سیدمهدی خاموشی در جمع خبرنگاران گفت: مرحله پایانی این مسابقات 16 تا 20 اسفند به صورت مجازی و با داوری برخط و همزمان برگزار می شود.
وی افزود: 411 شرکت کننده از 67 کشور و 5 قاره جهان در مرحله اول رقابت ها شرکت کردند.
دکتر خاموشی اضافه کرد: 122 نفر از شرکت کنندگان از 45 کشور جهان به مرحله دوم راه یافتند که از سی ام دی تا دوم بهمن به صورت مجازی و استودیویی برگزار شد.
رئیس سازمان اوقاف و امورخیریه گفت: 57 شرکت کننده از 26 کشور جهان به مرحله نهایی این رقابت ها که در رشته حفظ، قرائت و ترتیل برگزار خواهد شد، راه یافتند.
وی افزود: از آنجا که این مسابقات به صورت غیر حضوری برگزار می شود و هزینه های اقامت و صحنه آرایی این مسابقات کاسته شده جوایز برگزیدگان 50 درصد افزایش می یابد.
دکتر خاموشی گفت: مسابقات بین المللی قرآن در دیگر کشور ها تعلیق و یا تعطیل شده اند، اما جمهوری اسلامی ایران تنها کشوری است که با استفاده از ظرفیت فضای مجازی مسابقات را در شرایط ویژه شیوع کرونا نیز برگزار می کند.
ادامه دارد...

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در آیین افتتاح کتابخانه عمومی خواجه نصیرالدین طوسی بهارستان، کاهش آسیبهای اجتماعی را منوط به برطرف شدن آسیبهای معرفتی و مدیریتی مدیران دانست.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) و به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان تهران، آیین افتتاح کتابخانه عمومی خواجه نصیرالدین طوسی شهرستان بهارستان با حضور علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، شکراللّه حسن بیگی معاون سیاسی و اجتماعی استاندار تهران، امین متولیان، معاون برنامه ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد، محمد هادی ناصری طاهری مدیر کل کتابخانه های عمومی استان تهران، اعضای انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان و جمعی از مسئولان استانی و شهرستان بهارستان صبح امروز دهم اسفند ماه برگزار شد.

آسیب های اجتماعی به واسطه آسیب های فرهنگی به وجود می آیند
در این مراسم، علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت: آسیب های اجتماعی زمانی برطرف می شود که آسیب های فکری و مدیریتی برطرف شود یا کاهش پیدا کند. منظورم از مدیریتی تمام مجموعه مدیران تصمیم گیرنده کشور در دستگاه های مختلف است. هر زمان در هر شهری، استاندار، فرمانداران، شهرداران و شورای شهر و بطور کلی مدیران آن درک خوب و توجه ویژه به مسائل فرهنگی داشتند زیرساخت ها و منابع آن منطقه پیشرفت کرده است و هر جا که این نقص در مدیران شهری وجود دارد، آسیب ها و مشکلات در آنجا نمود بیشتری پیدا می کند.
وی افزود: در همین استان تهران ما شواری شهر، شهرداران و مدیرانی داریم که تمام سعی شان در مسائل غیر فرهنگی و غیر معرفتی است و تمام سعی شان مخالفت و مقاومت با توسعه فرهنگی و معرفتی است. امیدواریم خداوند ما را هدایت کند و که بتوانیم حق این مردم شریف و عزیز را ادا کنیم.
وی در پایان از فرماندار بهارستان و شهردار منطقه و بقیه مسئولین که با تلاش آنها آسیب های بهارستان روز به روز کمتر شده، قدردانی کرد.

شهرستان بهارستان نیازمند کتابخانه های بسیاری است
در این مراسم محمدهادی ناصری مدیر کل کتابخانه های عمومی استان تهران با بیان اقدامات نهاد در بهارستان پس از اعلام 31 نقطه دارای آسیب اجتماعی در کشور، گفت: در مدت کوتاه 5 ماه، چهار کتابخانه در این منطقه، بازسازی و شاداب سازی شد و یک کتابخانه سیار هم به جمع کتابخانه های این شهرستان اضافه شد.
ناصری تصریح کرد: در کنار این کتابخانه که امروز افتتاح می شود، راه اندازی کتابخانه سیار هم در کنار دیگر فعالیت های فرهنگی در این شهرستان مد نظر قرار گرفته است؛ برگزاری برنامه ها، نشست ها و دوره های آموزشی متنوع در کتابخانه های منطقه بهارستان از دیگر اقدامات انجام شده در شهرستان است. اگر چه همه گیری کرونا مانع اجرای بسیاری از برنامه های ما بود اما به خاطر اثرگذاری کتابخانه ها بر شرایط فرهنگی و اجتماعی، مجموعه همکاران ما فعالیت هایشان را در بسترهای مجازی ادامه دادند و ارتباطشان را با اعضای کتابخانه ها قطع نکردند. ان شالله با بهبود شرایط کرونا فعالیت های فرهنگی به شکل جدی در این کتابخانه آغاز خواهد شد. تمام تلاشمان این است با تمام محدودیت های موجود، فعالیت های فرهنگی را متوقف نکنیم.

مدیرکل کتابخانه های استان تهران به نیاز 200میلیارد تومانی کتابخانه های استان تهران برای بازسازی و شاداب سازی کتابخانه ها اشاره کرد و گفت: هرچند شاید این مبلغ هم به طور کامل کافی نباشد، اما این مقدار تا حدی می تواند ما را به استانداردها نزدیک کند. در 5 سال گذشته 33 باب کتابخانه به کتابخانه های استان تهران اضافه شده و همین کتابخانه خواجه نصیر الدین طوسی نیز با اعتباری بالغ بر یک میلیارد تومان آماده بهره برداری شده است.
وی افزود: کتابخانه عمومی خواجه نصیر الدین طوسی در مساحتی به متراژ 660 مترمربع، دهمین کتابخانه شهرستان، با15هزار جلدکتاب و داشتن بخش های مختلف از جمله مخزن اصلی، مرجع، سالن های مطالعه مجزا در طبقه دوم، بخش کودک، بخش نشریات و بخش های رفاهی و خدماتی، آماده ارائه خدمات به شهروندان بهارستان شده است

افتتاح هر کتابخانه باعث کاهش فقر فرهنگی است
شکر الله حسن بیگی معاون سیاسی و اجتماعی استاندار تهران نیز با تاکید بر اهمیت فرهنگ کتابخوانی تصریح کرد: معجزه پیامبر اسلام (ص) کتاب است. این خود از اهمیت کتاب در اسلام می گوید، ولیکن با گسترش فضای مجازی میزان کتابخوانی کم شده است. از نگاه من فضای مجازی در اکثر مواقع عمق لازم را ندارد. ضعف دیگر فضای مجازی این است که هزینه های عضویت در فضاهای مجازی برای عده ای زیاد است. پس لازم است در این رابطه کتابخانه ها فعالیت بیشتری داشته باشند.
وی افتتاح هر کتابخانه را عملی در جهت کاهش فقر فرهنگی دانست.

همچنین در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین نورپور امام جمعه شهر گلستان و دکتر تمهیدی فرماندار شهرستان بهارستان ضمن بیان محرومیت های بهارستان و کمبود مکان های فرهنگی در این شهرستان، بر لزوم افزوده شدن تعداد بیشتری کتابخانه به ناوگان کتابخانه های عمومی این شهرستان تاکید کردند.

گفتنی است کتابخانه خواجه نصیرالدین طوسی در منطقه گلستان شهرستان بهارستان با 660 مترمربع زیربنا، دارای 15 هزار نسخه کتاب و بخش های مرجع، کودک، نشریات، سالن مطالعه، اتاق مطالعه گروهی است که با هزینه ای بالغ بر 8 میلیارد و 900 میلیون ریال به بهره برداری رسیده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) و به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان تهران، آیین افتتاح کتابخانه عمومی خواجه نصیرالدین طوسی شهرستان بهارستان با حضور علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، شکراللّه حسن بیگی معاون سیاسی و اجتماعی استاندار تهران، امین متولیان، معاون برنامه ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد، محمد هادی ناصری طاهری مدیر کل کتابخانه های عمومی استان تهران، اعضای انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان و جمعی از مسئولان استانی و شهرستان بهارستان صبح امروز دهم اسفند ماه برگزار شد.

آسیب های اجتماعی به واسطه آسیب های فرهنگی به وجود می آیند
در این مراسم، علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت: آسیب های اجتماعی زمانی برطرف می شود که آسیب های فکری و مدیریتی برطرف شود یا کاهش پیدا کند. منظورم از مدیریتی تمام مجموعه مدیران تصمیم گیرنده کشور در دستگاه های مختلف است. هر زمان در هر شهری، استاندار، فرمانداران، شهرداران و شورای شهر و بطور کلی مدیران آن درک خوب و توجه ویژه به مسائل فرهنگی داشتند زیرساخت ها و منابع آن منطقه پیشرفت کرده است و هر جا که این نقص در مدیران شهری وجود دارد، آسیب ها و مشکلات در آنجا نمود بیشتری پیدا می کند.
وی افزود: در همین استان تهران ما شواری شهر، شهرداران و مدیرانی داریم که تمام سعی شان در مسائل غیر فرهنگی و غیر معرفتی است و تمام سعی شان مخالفت و مقاومت با توسعه فرهنگی و معرفتی است. امیدواریم خداوند ما را هدایت کند و که بتوانیم حق این مردم شریف و عزیز را ادا کنیم.
وی در پایان از فرماندار بهارستان و شهردار منطقه و بقیه مسئولین که با تلاش آنها آسیب های بهارستان روز به روز کمتر شده، قدردانی کرد.

شهرستان بهارستان نیازمند کتابخانه های بسیاری است
در این مراسم محمدهادی ناصری مدیر کل کتابخانه های عمومی استان تهران با بیان اقدامات نهاد در بهارستان پس از اعلام 31 نقطه دارای آسیب اجتماعی در کشور، گفت: در مدت کوتاه 5 ماه، چهار کتابخانه در این منطقه، بازسازی و شاداب سازی شد و یک کتابخانه سیار هم به جمع کتابخانه های این شهرستان اضافه شد.
ناصری تصریح کرد: در کنار این کتابخانه که امروز افتتاح می شود، راه اندازی کتابخانه سیار هم در کنار دیگر فعالیت های فرهنگی در این شهرستان مد نظر قرار گرفته است؛ برگزاری برنامه ها، نشست ها و دوره های آموزشی متنوع در کتابخانه های منطقه بهارستان از دیگر اقدامات انجام شده در شهرستان است. اگر چه همه گیری کرونا مانع اجرای بسیاری از برنامه های ما بود اما به خاطر اثرگذاری کتابخانه ها بر شرایط فرهنگی و اجتماعی، مجموعه همکاران ما فعالیت هایشان را در بسترهای مجازی ادامه دادند و ارتباطشان را با اعضای کتابخانه ها قطع نکردند. ان شالله با بهبود شرایط کرونا فعالیت های فرهنگی به شکل جدی در این کتابخانه آغاز خواهد شد. تمام تلاشمان این است با تمام محدودیت های موجود، فعالیت های فرهنگی را متوقف نکنیم.

مدیرکل کتابخانه های استان تهران به نیاز 200میلیارد تومانی کتابخانه های استان تهران برای بازسازی و شاداب سازی کتابخانه ها اشاره کرد و گفت: هرچند شاید این مبلغ هم به طور کامل کافی نباشد، اما این مقدار تا حدی می تواند ما را به استانداردها نزدیک کند. در 5 سال گذشته 33 باب کتابخانه به کتابخانه های استان تهران اضافه شده و همین کتابخانه خواجه نصیر الدین طوسی نیز با اعتباری بالغ بر یک میلیارد تومان آماده بهره برداری شده است.
وی افزود: کتابخانه عمومی خواجه نصیر الدین طوسی در مساحتی به متراژ 660 مترمربع، دهمین کتابخانه شهرستان، با15هزار جلدکتاب و داشتن بخش های مختلف از جمله مخزن اصلی، مرجع، سالن های مطالعه مجزا در طبقه دوم، بخش کودک، بخش نشریات و بخش های رفاهی و خدماتی، آماده ارائه خدمات به شهروندان بهارستان شده است

افتتاح هر کتابخانه باعث کاهش فقر فرهنگی است
شکر الله حسن بیگی معاون سیاسی و اجتماعی استاندار تهران نیز با تاکید بر اهمیت فرهنگ کتابخوانی تصریح کرد: معجزه پیامبر اسلام (ص) کتاب است. این خود از اهمیت کتاب در اسلام می گوید، ولیکن با گسترش فضای مجازی میزان کتابخوانی کم شده است. از نگاه من فضای مجازی در اکثر مواقع عمق لازم را ندارد. ضعف دیگر فضای مجازی این است که هزینه های عضویت در فضاهای مجازی برای عده ای زیاد است. پس لازم است در این رابطه کتابخانه ها فعالیت بیشتری داشته باشند.
وی افتتاح هر کتابخانه را عملی در جهت کاهش فقر فرهنگی دانست.

همچنین در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین نورپور امام جمعه شهر گلستان و دکتر تمهیدی فرماندار شهرستان بهارستان ضمن بیان محرومیت های بهارستان و کمبود مکان های فرهنگی در این شهرستان، بر لزوم افزوده شدن تعداد بیشتری کتابخانه به ناوگان کتابخانه های عمومی این شهرستان تاکید کردند.

گفتنی است کتابخانه خواجه نصیرالدین طوسی در منطقه گلستان شهرستان بهارستان با 660 مترمربع زیربنا، دارای 15 هزار نسخه کتاب و بخش های مرجع، کودک، نشریات، سالن مطالعه، اتاق مطالعه گروهی است که با هزینه ای بالغ بر 8 میلیارد و 900 میلیون ریال به بهره برداری رسیده است.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تهران - ایرنا - مراسم تجلیل از خانواده شهدای خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) با حضور محمدرضا نوروزپور مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی، سردار یعقوب سلیمانی معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران و محمدرضا سوقندی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۰ سایت های دیگر : در حاشیه نصیر نیوز

به گزارش خبرنگار حوزه ایثار و شهادت ایرنا، این مراسم عصر یکشنبه و در پی دیدار سردار یعقوب سلیمانی معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران و محمدرضا سوقندی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران با محمدرضا نوروزپور مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی در آستانه فرارسیدن 22 اسفند روز بزرگداشت شهدا در سالن کنفرانس ایرنا برگزار شد.

معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران در این مراسم یاد و خاطره بیش از 230 هزار شهید، حدود 600 هزار جانباز و 43 هزار آزاده و خاصه شهدای اصحاب رسانه بویژه شهدای ایرنا را گرامی داشت.

سردار سلیمانی افزود: در حالی 42 سالگی انقلاب را پشت سر گذاشتیم که در این سالها دشمن تلاش کرد که مردم ایران 40 سالگی انقلاب را جشن نگیرند اما موفق نشدند. دشمنان از ابتدای انقلاب اسلامی با تحمیل جنگ هشت ساله و محاصره اقتصادی و امروز هم اعمال تحریم های گسترده علیه ملت، دشمنی خود را ثابت کرد.

وی ادامه داد: بیش از 300 رسانه معاند به زبان فارسی علیه انقلاب اسلامی فعال هستند اما نه تنها انقلاب و جمهوری اسلامی ایران متوقف نشده، بلکه جشن 42 سالگی انقلاب اسلامی را با اقتدار و توانمندی بیشتری پشت سر گذاشتیم.

سردار سلیمانی تصریح کرد: امنیت و موفقیت های کنونی مرهون فرهنگ ایثار و مقاومت است، مرهون تلاش و جان فشانی عزیزانی است که بدون هیچ چشم داشتی با خدای خود معامله کردند.

معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران به نقش رسانه در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت گفت: اقداماتی که رسانه ها در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت انجام می دهند همان رسالت حضرت زینب (س) در کربلا است. کربلا و نهضت سیدالشهدا(ع) با سخنان حضرت زینب(س) باقی ماند.

سردار سلیمانی ادامه داد: امروز در برابر بی عدالتی های دشمنان ایستادگی کردیم و به برکت رشادت شهدا، انقلاب اسلامی پایدار و پا برجاست. باید در خدمت به خانواده شهدا و ایثارگران از فرمایشات امام خامنه ای استفاده کنیم که فرمودند خدمت به خانواده شهدا کمتر از شهادت نیست.

سردار سلیمانی گفت: ایرنا به عنوان یک سازمان رسانه ای مادر، در کشور در بحث ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نقش آفرین بوده و این نقش را تداوم بخشیده و از همه جهات این اقدام ارزشمند ایرنا و خبرنگاران این خبرگزاری قابل توجه است.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران نیز در این مراسم ضمن ابلاغ سلام سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به خانواده معزز شهدای ایرنا افزود: مجموعه اقدامات ایرنا در چهلمین سالگرد دفاع مقدس بسیار ارزشمند بود. نقش ایرنا در دفاع مقدس و نیز ترویج فرهنگ ایثار و شهادت منسجم و گسترده است و در نمایشگاه اقتدار 40 به وضوح شاهد آن بودیم.

محمدرضا سوقندی با بیان اینکه باید از ظرفیت های رسانه برای انتقال ارزش های اسلامی و فرهنگ ایثار و شهادت بهره برد، خاطر نشان کرد: متاسفانه فرهنگ سازی لازم برای برخورد صحیح با خانواده معظم شهدا انجام نشده است. در برخی کشورها که برای غصب و تصرف به کشورهای دیگر حمله کرده بودند نظامیان بسیار محترم شمرده می شوند اما برخی خانواده شهدا مورد بی مهری قرار گرفته اند که این موضوع باید اصلاح شود.
وی ادامه داد: برای نهادینه کردن فرهنگ صحیح رفتار با جامعه ایثارگران بهترین گزینه، رسانه ها هستند که ظرفیت خوبی دارند. باید با برنامه ریزی صحیح از رسانه ها بهره مند شویم. یکی از وظایف اصلی رسانه ها فرهنگ سازی در جامعه است و فرهنگ ایثار و شهادت از اولویت بالایی برخوردار است. شهدا زنده هستند و نزد خداوند روزی می گیرند. آنها با رسیدن به مقام والای شهادت به حیات جاویدان معنوی دست پیدا کرده اند که این بسیار ارزشمند است.
وی اضافه کرد: شهدا برای خدا از همه چیز خود گذشتند و هیچ نمی خواستند. آنها از قید و بند تعلقات دنیایی جدا شده بودند و فقط به معبود خویش فکر می کردند. معنی ایثار هم جز این نیست که کاری انجام دهیم بدون توجه به اینکه در نهایت چه نفعی برای ما دارد.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران با اشاره به اینکه امروز هر چه داریم به برکت خون شهدا است، گفت: باید خانواده معظم شهدا گرامیداشته شوند. خانواده معظم شهدا در سخت ترین روزها با تقدیم فرزندان شان امنیت و آرامش امروز را برای ما به ارمغان آوردند.

در پایان این مراسم با حضور مدیرعامل ایرنا و معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران و مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران از خانواده شهیدای ایرنا از جمله خانواده محترم شهیدان گرانقدر محمود صارمی، سپهدار ساجدی، سید مهدی میرافضلی، مسعود مشایخی و داریوش گودرزی کیا با اهدای لوح سپاس تجلیل شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تهران- ایرنا- در آستانه برگزاری اختتامیه دهمین جشنواره بین المللی مدولباس فجر (روز دوشنبه 11 اسفند 99) مجالی دست داد تا تشریح ابعاد مختلف، دستاوردها و آنچه درباره این رویداد بزرگ هنری رقم خورده را از در گفتگو با رئیس آن بیان کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۰ سایت های دیگر : در حاشیه امروز نیوز یکتا پرس

همزمان با خجسته ایام بهمن ماه و در آستانه گرامیداشت و برگزاری جشن های پیروزی انقلاب اسلامی که جشنواره های مختلف و متنوع فجر توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سطح ملی و بین المللی برگزار می شود امسال به رسم و روال چند سال گذشته براساس انتشار فراخوانی از تمامی فعالان عرصه مد و لباس کشور به ویژه جامعه طراحان دعوت شد تا با محور قرار دادن نبوغ و خلاقیت خود و با الهام از فرهنگ غنی اسلامی- ایرانی به طراحی و تولید محصولاتی اقدام کنند که به دنبال آن امید و شادی را برای جامعه به ارمغان بیاورد.

اینک که با شیوع ویروس منحوس کرونا مردم ایران یک سال بسیار سخت را پشت سر گذاشتند بخش ها و حوزه های مختلف فرهنگ و هنر و رسانه و از جمله حوزه مد و لباس و دست اندرکاران این حوزه نیز در شرایط فوق از لحاظ مختلف آسیب دیدند.

در آستانه برگزاری اختتامیه دهمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر (روز دوشنبه 11اسفند 99) مجالی دست داد تا تشریح ابعاد مختلف، دستاوردها و آنچه درباره این رویداد بزرگ هنری رقم خورده را از زبان رئیس آن بشنویم.

عصر یکشنبه در گفتگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، مقوله مدولباس به ویژه پوشش را زیر شاخه ای از فرهنگ و هنر که زمینه ساز گفتگو و تعامل با حوزه ها و بخش های مختلف است عنوان کرد و افزود: هرچند این مقوله (مدولباس) سابقه ای دیرینه برای تبیین آداب و رسوم، اعتقادات، باورها، نگرش ها، تفکرات و... داشته و دارد اما آنچه حائز اهمیت است اینکه جمهوری اسلامی ایران جلوه و انباشتی از قومیت ها، فرهنگ ها و آداب و رسوم است که در سراسر این مرز و بوم طنین انداز تنوع هویت فرهنگی و اجتماعی است.

وی با تشریح ابعاد و بخش های مختلف دهمین دوره جشنواره بین المللی مدو لباس فجر، اظهار داشت: جشنواره مد و لباس فجر امروز به عنوان یک رویداد بزرگ فرهنگی و هنری فرصتی مغتنم را برای توسعه تعامل و گفتگو فراهم کرده تا از این طریق کمک شایانی به مانایی و پویایی فرهنگ و هنر این خطه ازکره خاکی نماید.

رئیس کارگروه ساماندهی مدولباس کشور ادامه داد: دهمین جشنواره بین المللی مدولباس امروز مفتخر است که با برگزاری دهها وبینار ،کارگاه آموزش های داخلی و خارجی، برگزاری مسابقات زنده طراحی لباس و غیره زمینه ساز تبادلات و ارتباطات بیشتر را در سطح بین المللی و ملی فراهم کرد که استقبال آحاد مردم اعم از صنعتگران و فعالان عرصه مد و لباس کشور و علاقه مندانی از آن سوی مرزها گواه این مدعاست.

شفاپور ادامه داد: متولیان برگزاری دهمین جشنواره مد و لباس فجر در این دوره با توجه به همه گیری شیوع کرونا تمهیدی اندیشیدند تا سفر و قرارگیری در بافت شهر کاشان به عنوان محوریت موضوعی این دوره و ایجاد فرصت الهام گیری طراحان از ابنیه و اکوسیستم این منطقه به شکل مجازی به انجام رسد ازاین رو تور مجازی کاشان و بازدید سه بعدی با استفاده از عکس های پانوراما 360درجه از جاذبه های گردشگری شهر کاشان از طریق درگاه های مجازی انجام گرفت.

رئیس دهمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر با بیان اینکه در این دوره نیز طبق روال هر سال مسابقه ای تحت عنوان از ایده تا اجرا در بخش های مختلف انجام شد، گفت: این رویداد شامل سه بخش لباس اجتماع بانوان، لباس اجتماع مردان یا همان بالاپوش مردانه و بخش چادر در حوزه عفاف و حجاب بود.

شفاپور یادآور شد که بخش های اصلی جشنواره دهم مد و لباس فجر شامل طراحی و تصویرسازی (مسابقه و نمایش)، علمی پژوهشی، صنعت و فناوری های نوین، اتحادیه ها، انجمن ها، خانه های مد و مؤسسات مد و لباس، استان ها و اقوام (به صورت غیرمتمرکز در سراسر کشور) و بین الملل بود. همچنین در بخش رقابتی جشنواره، آثاری در بخش های طراحی لباس، طراحی پارچه، طراحی جواهرات و زیورآلات، طراحی کیف و کفش، چادر، پوشش سر و مسابقه زنده طراحی (از ایده تا اجرا) به رقابت گذاشته شدند.

رئیس کارگروه ساماندهی مدولباس کشور اظهار داشت: هر سال گروه هایی از تهران و شهرستان ها شرکت می کردند که اسکان آن ها بر عهده کارگروه بود اما امسال به دلیل کرونا این کار امکان پذیر نشد با این حال 73 گروه سه نفری که هر گروه شامل یک نفر کارشناس دوخت، یک نفر الگوساز و یک نفر طراح بودند از طریق سایت جشنواره با ارسال رزومه، نمونه کار، سوابق و مدارک علمی، نسبت به ثبت نام اقدام کردند که پس از اتمام مدت زمان ثبت نام و پس از بررسی رزومه ها توسط گروه داوری، با هر یک از گروه های منتخب برای حضور در مسابقه ایده تا اجرا تماس گرفته شد.

وی در ادامه با تشریح بخش طراحی و ساخت زیورآلات دهمین جشنواره مد و لباس فجر با اشاره به شرایط خاص شیوع ویروس منحوس کرونا در جهان و تأثیر آن بر تمامی جشنواره های این حوزه و اعلام دیرهنگام فراخوان بخش زیورآلات جشنواره فجر، از کمیت و کیفیت آثارو حرفه ای تر شدن نگاه طراحان زیورآلات با الهام گرفتن از موضوعات جشنواره ارسالی به جشنواره ابراز رضایت کرد.

سیده شفاپور در ادامه سخنان خود با ایرنا با اشاره به موضوع این دوره از جشنواره، گفت: با عنایت به برگزاری موفق دو دوره گذشته جشنواره در راستای انتخاب موضوع مشخص برای این رویداد و همچنین بر اساس ابلاغیه و آئین نامه جشنواره از سوی سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در سال جاری نیز شهر کاشان را به عنوان موضوع جشنواره در نظر گرفتیم چرا که این منطقه علاوه بر نزدیکی به شهرهایی همچون اصفهان به عنوان قطب نساجی کشور و دارا بودن ظرفیت های گوناگون فرهنگی، تاریخی و هنری به نوعی خاستگاه هویت اسلامی و ایرانی بوده است.

به گفته وی، از مهم ترین دستاوردهای این دوره از جشنواره به فعالیت دبیرخانه های غیرمتمرکز در9 استان تهران، خراسان رضوی، فارس، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، کرمانشاه، مازندران و هرمزگان اختصاص داشت که خوشبختانه فرصت مناسبی را برای مشارکت هر چه بیشتر هنرمندان کشور با این رویداد فراهم کرد.

رئیس کارگروه ساماندهی مدو لباس کشور با ذکر نکاتی درباره بخش بین الملل این جشنواره، خاطرنشان کرد: امسال این بخش به صورت نمایشگاهی برگزار نشد بلکه برگزاری وبینار با موضوعات گوناگون ازجمله برنامه ها در این بخش با همکاری اداره کل همکاری های فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بود و مورد استقبال چشمگیر مخاطبان خارج از کشور این رویداد بزرگ هنری قرار گرفت.

شفاپور در ادامه، رونمایی از مجموعه ایران دخت در قالب 10 اثر ملهم از نمادهای فرهنگی و تاریخی سراسر کشور، برگزاری بخش ویژه سردار سلیمانی در حوزه طراحی و ساخت زیورآلات، برگزاری مسابقه زنده از ایده تا اجرا طی چهار روز در بخش های مانتوی اجتماع، پیراهن مردانه، بالاپوش و چادر زنانه و تقدیر از تنی چند از پیشکسوتان عرصه طراحی پارچه، لباس و سوزن دوزی را از دیگر بخش های این دوره جشنواره برشمرد.

رئیس دهمین جشنواره بین المللی مدولباس فجر همچنین به مکاتبات مستمر با ستاد ملی مقابله با کرونا در راستای برگزاری این دوره از جشنواره اشاره کرد و گفت: در این راستا ضمن رعایت فاصله گذاری اجتماعی میان غرفه ها اعمال محدودیت هایی برای حضور افراد در نظر گرفته شد.

رئیس دهمین دوره جشنواره مد و لباس فجر، ارسال دو هزار و 100 اثر به دبیرخانه جشنواره در بخش های مختلف را نشانگر اقبال خوب این دوره جشنواره مد ولباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت تدبیر و امید برشمرد و گفت: با پایان یافتن مدت زمان ارسال اثر اما همچنان آثار هنرمندان توسط پست از سراسر کشور به دبیرخانه می رسید.

شفاپورخاطرنشان کرد: داوری آثار از 21 بهمن ماه آغاز و امسال علاوه بر فرم ارزیابی با تکیه بر مؤلفه های تخصصی داوری در بخش، فرم هایی برای توضیح درباره آثار رد شده در نظر گرفته شد.

رئیس دهمین دوره جشنواره بین المللی مد ولباس فجر در ادامه با تشریح شرایط حضور مؤسسات مُد در نمایشگاه این جشنواره، اضافه کرد: با توجه به شرایط خاص کرونا این انتظار وجود داشت تا نسبت به سال های گذشته جشنواره مد و لباس فجر هم بازخورد کمتری داشته باشد و هم تمایل کمتری برای حضور مؤسسات و خانه های مد در جشنواره وجود داشته باشد، اما خوشبختانه برغم همه این مسائل استقبال چشمگیری از جشنواره صورت گرفت که قابل توجه بود تا جائیکه با شمار زیادی درخواست برای برپایی غرفه در نمایشگاه مواجه شدیم.

شفاپور با اشاره به درخواست 80 مؤسسه، خانه مُد، اتحادیه ها و انجمن های فعال در حوزه مد و لباس برای داشتن غرفه در نمایشگاه جشنواره مد و لباس فجر، گفت: به دلیل رعایت پروتکل های بهداشتی بیش از40 موسسه و خانه مد همراه این رویداد بزرگ هنری بودند.

رئیس دهمین جشنواره مد و لباس فجر با اشاره به راه اندازی بخش بین الملل این رویداد بزرگ هنری از27 بهمن ماه، گفت: وبینارهایی با همراهی تنی چند از میهمانان خارجی همکاری اداره کل همکاری های فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد و مورد استقبال چشمگیر مخاطبان خارج از کشور این رویداد بزرگ هنری قرار گرفت.

شفاپور گفت: بیش از 11 کارگاه آموزشی و نشست علمی بصورت مجازی همزمان با برپایی دهمین جشنواره مد و لباس فجر برگزار شد.

شفاپور ارسال پیامهای جداگانه سید عباس صالحی و سید محمد مجتبی حسینی به دهمین جشنواره مد و لباس فجر را نشانگر اهمیت این رویداد بزرگ هنری در سطح ملی و بین المللی دانست و از ایشان قدردانی کرد.

وی در ادامه از بازدید مسوولان مختلف کشور از بخش های مختلف این جشنواره و نمایشگاه خبر داد و گفت: علاوه برمیهمان داخلی، این این رویداد بزرگ هنری میزبان بازدید میهمانانی از خارج کشور بود که ضمن ستودن آن خواستار امضای تفاهمنامه برای همکاری و انتقال تجربیات کارگروه ساماندهی مد ولباس جمهوری اسلامی ایران شدند.

رئیس کارگروه ساماندهی مدولباس کشور اظهار کرد: اگر چه پاندمی کووید 19 زمان و مکان برگزاری این جشنواره مهم فرهنگی را محدود و موجب شد محل جشنواره از بوستان گفت وگو به برج آزادی تغییر کند، اما در مدت محدود برگزاری، این دوره از جشنواره با استقبال خوب طراحان به ویژه طراحان شهرستانی مواجه شد.

دهمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر، پس از پنج روز نمایش طرح های برتر ارائه شده به این رویداد هنری فجر، برگزاری ده ها وبینار و کارگاه آموزشی داخلی و بین المللی، برگزاری مسابقه زنده طراحی لباس با عنوان از ایده تا اجرا و فراهم کردن زمینه تبادل نظر و ارتباط بین طراحان، صنعتگران و عموم علاقه مندان و فعالان عرصه مد و لباس کشور، با معرفی و تقدیر از برگزیدگان خود روز دوشنبه (11 اسفند 99) با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و سید محمد مجتبی حسینی معاون امور هنری و جمعی از هنرمندان در تالار وحدت تهران به کار خود پایان می دهد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
کرونا در یک سال گذشته، بر همه فعالیت ها تاثیر گذاشته است و موسسه ها و آموزشگاه های فرهنگی و هنری هم از عواقب بد آن بی نصیب نماندند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۰

به گزارش “ پیام خاوران ” در این مدت، در حالی بارها مراکز فرهنگی و هنری تعطیل و دوباره بازگشایی شد که این بخش ها تا پیش از شیوع کرونا هم در اولویت خانوار نبود اما کرونا روزهای سخت تری را برای فعالان این حوزه ها رقم زد.

در یک مرکز فرهنگی هنری، به جز چند نفر از کارکنان اداری، هنرجویی دیده نمی شود اما برای پذیرش هنرآموز اعلام آمادگی و شرایطی مانند هزینه، تدریس خصوصی، اطمینان خاطر در رعایت ضوابط بهداشتی و ... بیان می شود.

روی میز منشی، قیمت ها درج شده است: 720 هزار تومان برای 12 جلسه موسیقی، 504 هزار تومان برای طراحی بزرگ سال و...، علت خلوتی هم تشکیل کلاس ها در عصر بیان می شود.

در موسسه دیگری قیمت ها کمی تفاوت دارد و برای هشت جلسه موسیقی 480 و طراحی نیز 350 هزار تومان شهریه باید پرداخت شود و البته خانواده ها می توانند در دو قسط یا چک هزینه را بپردازند.

با وجود این به نظر مادری که همراه فرزند نوجوانش به آموزشگاه آمده، هزینه ها در این موقعیت زیاد است و از آن طرف خانواده ها و فرزندان از شرایط موجود خسته شده اند و برگزاری دوره های هنری می تواند در گذراندن اوقات فراغت مناسب به خانواده ها کمک کند.

بیجاری که از رعایت نشدن ضوابط بهداشتی و فاصله ها به شدت هراس دارد، می گوید: هر چند این کار ریسک است اما دیگر قادر به کنترل پسر نوجوانم نیستم و به تشویق یکی از بستگان برای بازدید شرایط موسسه فرهنگی و هنری و پر کردن اوقات فرزندم آمدم.

بیرون آموزشگاه مادر دیگری تاکید می کند که شاید کرونا سال ها بماند اما نمی توان بچه ها را به حال خود رها کرد. با وجود این شرایط بهداشتی و هزینه بالای کلاس مانع از استقبال خانواده ها از آموزش های فرهنگی و هنری می شود هر چند که در خانه ها هم چندان خوب مدیریت نمی شوند اما همین دوره ها با اطمینان خاطر خانواده ها و شهریه مناسب، شرایط را برای ثبت نام فراهم می کند.

حرکت به سمت آموزش مجازی

مدیر یک موسسه فرهنگی و هنری هم تعطیلی و فعالیت پراکنده آموزشگاه ها را مطرح و به مشکلات این مراکز اشاره می کند و توضیح می دهد: با امکانات موجود کلاس ها به طرف آموزش مجازی هدایت شد البته این کار باشرایط بسیار سخت و مشکلات اینترنت، هزینه زیاد و زیرساخت های دست و پا شکسته انجام می شود.

عسگری فشارها برای کاهش هزینه کلاس مجازی را مطرح و تصریح می کند: این درحالی است که هزینه آموزش مجازی بیشتر است چرا که قطع و وصل اینترنت زمان را بیشتر می کند و از آن طرف مدرس، ناچار به برگزاری دوره مجازی به صورت آفلاین، آپلود فیلم و پاسخ گویی و رفع اشکال می شود.

او به مشکلات آموزشگاه ها اشاره می کند و می افزاید: از یک سو والدین برای آموزش حضوری کودکان، محتاط و نگران هستند و از آن طرف دوره هایی مانند موسیقی و طراحی به صورت حضوری بازدهی بیشتری دارد چرا که در کار گروهی هنرجو، آموخته هایش را تمرین و تجربه می کند و در تشویق او نقش مهمی دارد.

هر چند سال های قبل هم ظرفیت کلاس های آموزش تکمیل نمی شد اما امسال و در بهترین شرایط 60 درصد ظرفیت در آموزش های حضوری جذب شده که البته در کوتاه مدت این طور بوده است اما در آموزش مجازی، این مدیر ناتوانی در موفقیت را مطرح می کند چرا که کلاس ها به دلیل قطع اینترنت، آنلاین نیست.

به گفته وی بخشی از آموزش ها به طرف کلاس های خصوصی رفته است و برای اطمینان خاطر خانواده ها، ضوابط بهداشتی به طور کامل رعایت می شود هر چند که برخی همچنان منتظر محو کرونا هستند.

او افزایش حدود 30درصدی شهریه ها بعد از چند سال را بیان و اضافه می کند: دوره های خصوصی تاثیری در میزان شهریه ندارد و با توجه به شرایط اقتصادی مردم و کرونا، هر چند در جذب هنرجو موثر است اما در مقایسه با نرخ تورم و دیگر کالاها، رقم زیادی نیست اما نمی توان به امید افزایش تعداد هنرآموز، شهریه ها و ارزش خدمات را کم کرد.

او با اشاره به تعدیل نیرو، کاهش هزینه را راهکار موسسه اش برای پشت سر گذاشتن شرایط فعلی مطرح و اظهار می کند: هزینه ها سرجای خودش است اما به ناچار حجم کار و در نتیجه درآمدها کم شد.

امسال تسهیلات سامانه کارا با نرخ 12 درصد پرداخت شد که خیلی هم تاثیر نداشت و قرار بود وزارت ارشاد وام با کارمزد 4 درصد فراهم کند و از چند ماه قبل در کش و قوس است و حالا هم محدودیت منابع اعلام شده است.

درآمد فقط تامین کننده هزینه های جاری

در موسسه فرهنگی هنری دیگری هم مدیر آن تعطیلی های دنباله دار امسال را بیان می کند که به نظر وی در صورت تکرار، مشکلات شدیدتر خواهد شد چرا که با تغییر شیوه آموزش از گروهی به خصوصی و رعایت حداکثر پروتکل ها و تحمیل هزینه های دیگر، هزینه های سربار به موسسه تحمیل شده است و در شرایط موجود، درآمدها فقط هزینه های جاری را تامین می کند اما به سوددهی نرسیده است.

تاسف اکبرپور از این است که با وجود برگزاری آموزش های مجازی در دیگر شهرستان ها، در بیرجند استقبال کم است و به نظر می رسد خانواده ها به دلیل گرفتاری در شبکه شاد، ترغیبی به آموزش فضای مجازی ندارند.

بنابراین موسسه او سعی در برگزاری آموزش حضوری و خصوصی البته با رعایت فاصله، ضدعفونی فضا در حضور هنرجو و استفاده از وسایل شخصی کرده است و آموزش های گروهی خیلی کم و با حضور سه، چهار نفر است اما استقبال مانند قبل کرونا نیست البته نسبت به زمان تعطیلی ها و شرایط وحشتناک آن، آموزش ها در حال فعال شدن است.

او تغییر نکردن شهریه ها را مطرح و تصریح می کند: امسال متاسفانه اداره ها و دستگاه ها سخت گیری و فشارها را بیشتر کرده اند و به جای یکی، دو سال مهلت و مراعات، حسابرسان مالیات سخت گیری بیشتری دارند. پرداخت 23 درصد حق بیمه کارکنان نسبت به درآمدها زیاد است و در صورت افزایش فشارها، موسسه چاره ای جز دریافت آن از مراجع ندارد.

به گفته وی وام ابتدای سال که در حد اختیار وزارت ارشاد بوده ،ابلاغ اما فشارهای اداری امسال بدتر شده است. البته او هم مشکلات اقتصادی مردم را قبول دارد و می گوید: قبلا درباره قیمت نمی پرسیدند اما حالا برخی از ادامه آموزش انصراف می دهند یا درخواست پرداخت قسطی شهریه را دارند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ پیام خاوران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۰

ما اگر بتوانیم سند را بر مبنای واقعیت ها و مسائل موجود تدوین کنیم، طبیعتاً سند اجرایی تر می شود. برای تدوین یک سند راهبردی باید از کلی گویی پرهیز شود و مهم تر از همه منتج به اقدامات اولویت دار شود.

در پنجمین شب از نشست های بخش پژوهش سی وششمین جشنواره موسیقی فجر، روز شنبه دوم اسفندماه نشست سند ملی موسیقی و الزامات آن با حضور سیدامین مویدی در برنامه گفت وگوی فرهنگی رادیو گفت وگو برگزار شد.

به گزارش ایسنا، سیدامین مویدی اصفهانی مشاور برنامه ریزی و نظارت راهبردی معاونت امور هنری در این گفت وگو درباره اهمیت تدوین سند ملی موسیقی گفت: درباره برنامه راهبردی مدیریت کلان فرهنگ و هنر یک سند بالادستی به نام نقشه مهندسی فرهنگی کشور داریم که در سال 1392 تدوین و در شورایعالی انقلاب فرهنگی تصویب شده است. آن سند درخصوص راهبردهای کلی حوزه فرهنگ از خانواده تا هنر است. راهبرد شماره 9 این سند به طور اختصاصی در مورد هنر تدوین شده که عبارتند از تبیین و ترویج و نهادینه سازی هنر متعهد، تعالی بخش، شوق آفرین و استکبارستیز و تعمیق درک زیباشناسانه عمومی و بهره گیری از ظرفیت هنر در تحکیم فرهنگ اسلامی ایرانی و گفتمان انقلاب اسلامی مبتنی بر بیانات حضرت امام خمینی و مقام معظم رهبری که شامل 10 راهبرد ملی و 20 اقدام ملی از جمله تدوین اسناد موسیقی و هنرهای تجسمی و مد ولباس است که تدوین آن با رعایت چارچوب تدوین سند و ارکان و ساختار مصوب و طبق ابلاغیه معاون رییس جمهور به عنوان رییس ستاد هماهنگی و راهبری اجرای سند مهندسی فرهنگی کشور بر عهده معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
مویدی ادامه داد: آیین نامه هایی برای صدور مجوز در مقاطع مختلف در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به طور مشخص اداره کل موسیقی وجود داشته ولی این آیین نامه ها بر اساس اسناد بالادستی نبوده است. در بعضی از هنرها یک سند بالادستی راهبردی داریم که مجوزها و قوانین براساس آن سند راهبردی تدوین می شود ولی در حوزه موسیقی چنین چیزی وجود ندارد. بنابراین یک مدیرکل می تواند به سلیقه خودش درباره تعداد و روش صدور مجوز و نظارت بر آن در حوزه موسیقی اعمال نظر کند. البته در این دولت بنا به دستور وزیر محترم و در راستای مقررات زدایی بر مبنای قانون و تسهیل ارایه خدمات، تعداد مجوزهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تقلیل پیدا کرد و در موسیقی صرفا یک مجوز با عنوان انتشار آثار موسیقیایی تعریف شد که آیین نامه آن هم تدوین و تقدیم شده است.

او در پاسخ به این سوال که آیا تدوین این اسناد می تواند از اعمال سلایق جلوگیری کند؟ گفت: ویژگی و امتیاز تدوین و اعمال قوانین این است که اعمال سلیقه ها را به حداقل می رساند. مخصوصا اگر آیین نامه ها و مقررات به روش علمی و بر مبنای مسایل کاربردی و اجرایی تدوین شود.

در ادامه این گفت وگو، مویدی به این سوال که آیا نوشتن سند برای موسیقی سخت است؟ پاسخ داد: هر کدام از اسنادی که تدوین می شود طبیعتاً اقتضائات و الزامات خاص خودش را می طلبد. از یک سو توقعات و آرزوهای جامعه هنری و یک سو قوانین بالادستی و از یک سو اقتضائات اجرایی و اداری باید لحاظ شود تا سند قابلیت اجرا پیدا کند و نوشتن سند با توجه به محدودیت های پیش گفته و رعایت چارچوب علمی و قانونی تدوین سند کمی مشکل و تخصصی است.

او درباره ضمانت اجرایی این سند نیز گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان نهاد قانون گذار در حوزه مدیریت فرهنگی کشور تقریباً هم پایه مجلس شورای اسلامی است. اگر نهادهای اجرایی مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی را اجرا نکردند قطعاً قابل پیگیری است.

مشاور برنامه ریزی و نظارت راهبردی معاونت امور هنری اضافه کرد: طبیعتاً ما یک سری قوانین و مقررات و الزاماتی داریم که باید آن ها را رعایت کنیم. بنابراین قبل از هر چیز همه ما اعم از مدیران دولتی و هنرمندان و سایر ذینفعان باید از قانون تبعیت کنیم. همچنین مجریان و قانون گذاران باید مسائل، مشکلات و آرزوهای اهالی هنر را احصا کنند و در چارچوب و قالب قانون، در مورد آن چاره اندیشی کنند. اقدامات مشخصی در جهت قانون و نیل به اهداف و چشم انداز مشخص تعریف شود که در بازه زمانی مشخص توسط نهادها و سازمانهای متولی انجام شود. به نظر من، الآن فرصت خوبی است که موسیقی در کشور تعیین تکلیف شود. بالاخره هر قانونی از بی قانونی بهتر است. همانطور که گفتم اعمال سلیقه ناشی از فقدان قانون مخصوصا در فضای فرهنگی کشور قبل از هرچیز جامعه هنری را متضرر خواهد ساخت. شما وقتی یک سند بالادستی داشته باشید هم هنرمندان تکلیف خودشان را می دانند و هم مدیران.
او چند مساله کلان حوزه هنر را به عنوان نمونه مطرح کرد و گفت: یکی از مسائلی که ما داریم این است که به تمام وجوه هنر در مدیریت کلان هنر توجه نمی شود. یکی از وجوه هنر، اقتصاد هنر است. ما اگر بپذیریم که صنایع خلاق فرهنگی و هنری سودآور است و سه درصد از GDP دنیا را به خود اختصاص داده و بپذیریم که کشور ما به خاطر سابقه تاریخی غنی و سرمایه انسانی ارزنده دارای مزیت رقابتی حتی در عرصه اقتصادی است نمی توانیم به وجه اقتصادی هنر بی تفاوت باشیم. اگر بخواهیم از این ظرفیت استفاده بهینه کنیم باید نهادهای مجری و قانون گذار ریل گذاری کنند و تسهیلات فراهم کنند نه اینکه مختصر تسهیلات موجود مثل معافیت مالیاتی را هم به دلایل غیرکارشناسی منتفی کنند. مساله دیگری که داریم این است که نظام صنفی هنرمندان در کشور تعریف و قاعده مند نشده و همین باعث آشفتگی شده است. همه تابع یک قاعده نیستند و در واقع سه وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی، کشور، کار با روش های متفاوت مجوز تاسیس انجمن صادر می کنند که مهمترین آن وزارت کار است که مجوز صنف کارگری را به جامعه هنری می دهد؛ بدون آن که اقتضائات و شاخص های انجمن هنری در آن لحاظ شود. یا مساله دیگر تعدد نهادها و سازمانهای سیاست گذار، مجری و پشتیبان در عرصه مدیریت فرهنگ و هنر بدون مرزبندی شفاف و مشخص است.

یکی دیگر از سوال هایی که در این برنامه مطرح شد این بود که آیا سند ملی موسیقی می تواند به اصل آموزش که مهم ترین بخش هر رشته هنری است پررنگ بپردازد که مویدی این گونه پاسخ داد: یکی از مواردی که ما در مسائل کلان فرهنگ کشور احصا کردیم، فراوانی مشکلات کیفی و کمی در فرآیند آموزش هنر در کشور و رفتار جزیره ای اجزای مختلف و دستگاه های گوناگون فعال در این عرصه است. برای آن نیز به یک سری راه حل رسیدیم که ارایه خواهیم کرد.

او درباره دلیل طولانی شدن روند تصویب سند ملی موسیقی عنوان کرد: در جریان نیستم که در سال های گذشته دقیقاً چه مراحلی برای تدوین سند موسیقی طی شده است، اما شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان متولی امر از تیرماه سال جاری این وظیفه را به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان نهاد مسئول محول کرد که در همان زمان هم دبیرخانه موقت تدوین اسناد ملی در معاونت هنری به مسئولیت اینجانب ایجاد شد اما روند تدوین سند تخصصی و فراگیر و اجرایی که سال ها ملاک عمل قرار گیرد و همچنین مراحل تصویب آن در ارکان ابلاغ شده از جمله تیم تحقیق شامل کارشناسان و ذینفعان مطلع مورد تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی و کمیته تخصصی تدوین سند با حضور نمایندگان سازمانهای ذی ربط از جمله دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، سازمان برنامه و بودجه، یک نفر صاحب نظر دانشگاهی یا حوزوی، و یک نفر فعال مردمی (سمن)، نماینده دستگاه های همکار که طبق مصوبه تعیین دستگاه های متولی و همکار تدوین اسناد ملی در تدوین سند موسیقی همکاران، سازمان تبلیغات اسلامی و سازمان صدا و سیما است، زمان بر خواهد بود.

مویدی با بیان اینکه قوانین در نظام ولایت فقیه، مبتنی بر فقه اسلامی است، گفت: چهار نگاه در رابطه با موسیقی در فقه وجود دارد. دسته اول، فقهایی هستند که برای تحقق غنا، ترجیع را کافی می دانند. دسته دوم، فقهایی هستند که در تحقق غنا، طرب انگیزی را کافی می دانند و دسته سوم هم طرب و ترجیع را کافی دانسته اند. اما دسته چهارم، نه طرب و نه ترجیع را در تحقق غنا دخیل نمی دانند، ملاک اصلی و عنصر ذاتی غنا را بحث اضلال عن سبیل الله یعنی گمراهی از راه خدا می دانند. این فتوا متعلق به مقام معظم رهبری است که برای ما راهگشا و چراغ راه خواهد بود و هم ملاک قانونی و هم ملاک فقهی دارد و فصل الخطاب است.

وی در بخش پایانی این برنامه درباره زمان احتمالی تصویب سند ملی موسیقی گفت: تصویب سند ممکن است فرآیند طولانی تری داشته باشد ولی تمام تلاش ما این است که طبق زمان بندی صورت گرفته، سند قبل از پایان دولت دوازدهم به نتیجه برسد و مراحل اولیه تصویب خودش را طی کند.

نشست های بخش پژوهش سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر به دبیری رضا مهدوی، پژوهشگر موسیقی و با همکاری رادیو گفتگو، یکشنبه سوم اسفند ماه با موضوع ژانربندی انواع موسیقی با حضور احسان ذبیحی فر آهنگساز، نوازنده و مدرس دانشگاه و کارن کیهانی آهنگساز، نوازنده و مدرس دانشگاه به پایان می رسد.

منابع ایسنا

1399 تمامی حقوق سایت متعلق به صدای جمهوری اسلامی ایران است

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو
مراسم اختتامیه دهمین جشنواره مد و لباس فجر فردا دوشنبه 11 اسفند از ساعت 14 در تالار وحدت برگزار می شود.

سرویس مد و لباس هنرآنلاین: آیین اختتامیه دهمین جشنواره مد و لباس فجر، دوشنبه 11 اسفندماه از ساعت 14 با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمحمدمجتبی حسینی معاون امور هنری وزیر، سیده مرضیه شفاپور دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، صدیقه پاک بین دبیر جشنواره و تنی چند از فعالان عرصه مد و لباس کشور و برگزیدگان این دوره از جشنواره در تالار وحدت برگزار می شود.

به منظور رعایت تمامی پروتکل های بهداشتی در شرایط کرونا و با وجود ظرفیت پذیرش بیش از 700 مهمان در مجموعه تالار وحدت، این مراسم با حضور بالغ بر 100 نفر برگزار خواهد شد.

تجلیل از برگزیدگان بخش های مختلف جشنواره، نکوداشت و یادبود زنده یاد مهدی اسماعیلی مسئول دبیرخانه دهمین جشنواره مد و لباس فجر و مسئول بخش علمی، دانشگاهی کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور و رونمایی از کتاب جشنواره از اهم بخش های این مراسم است.

دهمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر از 28 بهمن تا دوم اسفندماه در مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی برگزار شد.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
یک گالری دار گفت: وزارت ارشاد 14 میلیون وام با بازپرداخت یکساله برای گالری ها تعیین کرد؛ اما هیچ یک این وام را دریافت نکردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۰

گروه موسیقی و هنرهای تجسمی فرهنگی هنری

تاریخ انتشار

کد خبر 7679881

دانلود PDF

نظر دادن

زهرا رسول زاده مدیر گالری زرنا، در گفت وگو با خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره جزئیات فروش سالیانه این گالری که با عنوان هنر به مثابه عیدی برگزار خواهد شد، گفت: این نمایشگاه شامل آثار هنری و کاربردی از جمله زیورآلات (نقره، برنج، ورشو)، کیف های دست دوز، فرش و گلیم، نقش برجسته و ظروف سفالی و سرامیک های دست ساز، حوض ماهی و آثار رزین، نقاشی روی چوب، تاپستری و قاب آینه های متنوع است.

وی افزود: سعی کردیم قیمت ها به گونه ای باشد که مردم بتوانند آثار را خریداری کنند و هنرمندان هم به فروش خوبی برسند. به همین دلیل قیمت آثار از 50 هزار تومان تا 1 میلیون تومان متغیر است.

رسول زاده عنوان کرد: تینی شاوردیانس، سپیده مترنم، رویا محمدی، مریم امامی، انوشه عسگری فراهانی، رکسانه عبقر، سمانه لطفی نیا و ثمین حسینی هنرمندانی هستند که آثار خلاقانه خود را در روز های 14 و 15 اسفندماه به نمایش می گذارند. این آثار در قالب های جاشمعی، بشقاب، ظروف و... هستند. یک حراج پایان سال هم در روز های 21 و 22 اسفندماه از آثار سفال و سرامیک خواهیم داشت که تابلو های موزاییکی و کاشی شکسته جزو این آثار هستند.

وی در خصوص پیش بینی خود از فروش نمایشگاه هنر به مثابه عیدی اظهار کرد: با توجه به وضعیت اقتصادی فعلی نمی توان پیش بینی کرد، اما همیشه گالری تعدادی مشتری دارد که برای عید خرید می کنند. این اتفاق در همه گالری ها می افتد. ما در سال های نخست افتتاح گالری دو بار حراج سالیانه آثار تجسمی برگزار کردیم، اما حقیقتاً استقبال خیلی خوب نبود؛ اما ظروف کاربردی به دلیل قیمت مناسب تر و وجه کاربردی آن بیشتر فروش می رود.

این مدیر گالری درباره وضعیت گالری ها در سال جاری و حمایت ارشاد در سال کرونایی، اظهار کرد: گالری من از اسفند سال گذشته تا دی ماه سال جاری کاملاً تعطیل بود. من هرماه اجاره یک بنای 130 متری را از جیب پرداخت کردم، اما ندیدم در طول این یک سال ارشاد برای حمایت از ما کاری کند. جالب اینجاست 14 میلیون وام تعیین کرده بود که باید یک ساله آن را پس می دادیم. به همین خاطر هیچ یک از گالری ها این وام را دریافت نکردند.

وی با بیان اینکه برخی از گالری ها علاوه بر دریافت ورودی اولیه 5 میلیون تومانی از هنرمندان، 300 هزار تومان هم بابت صدور گواهی دریافت می کنند، ادامه داد: من از هنرمندان ورودی می گیرم، اما دیگر درصد فروش برنمی دارم. این هزینه ها هم صرف پذیرایی، کاتالوگ و ... می شود. اما خیلی از گالری ها فقط به فکر دریافت هزینه های خود هستند و دیگر به فروش هنرمند فکر نمی کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
پوستر نمایشگاه عکس هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران-مبارک رونمایی شد.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از جشنواره نمایش عروسکی تهران-مبارک، پوستر نمایشگاه عکس جشنواره عصر دیروز (شنبه 9 اسفند ماه) در مراسمی صمیمانه و خصوصی در مجموعه تئاتر شهر رونمایی شد.

در این برنامه مهدی حاجیان، دبیر اجرایی هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران - مبارک، از حاضران قدردانی و از آنان دعوت کرد در مراسم افتتاح رسمی نمایشگاه عکس جشنواره که یکشنبه 10 اسفند ماه در خانه هنرمندان ایران برگزار می شود، حضور داشته باشند.

همچنین امیر عابدی، مدیر بخش عکس این دوره از جشنواره که طراحی پوستر آن را هم بر عهده داشته است، با گرامیداشت یاد و خاطره گلزار محمدی، دبیر فقید این جشنواره و نیز زنده یاد محمدرضاالوندتوضیحات کوتاهی درباره پوستر این نمایشگاه ارایه کرد.

او با قدردانی از حاضران در این برنامه افزود: معمولا در طراحی پوستر به سمت گرافیک می رویم ولی من این پوستر را با بهره گیری از عکس یک عروسک که خودم آن را عکاسی کرده ام، طراحی کردم.

عابدی یادآوری کرد: در دوره های گذشته جشنواره نمایش عروسکی، بخش عکس تعریف نشده بود و به نمایندگی از عکاسان تئاتر از همراهی مرکز هنرهای نمایشی و معاونت هنری در برگزاری نمایشگاه عکس هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی قدردانی می کنم.

این برنامه کوتاه سیدمحمدمجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی ، قادر آشنا، مدیر کل هنرهای نمایشی، حسین مسافر آستانه، سعید اسدی، محمدمهدی بهداروند و تعدادی از مدیران ستاد برگزاری جشنواره حضور داشتند.

نمایشگاه عکس این دوره از جشنواره نمایش عروسکی امروز ، یکشنبه 10 اسفند ماه به طور رسمی در گالری میرمیران خانه هنرمندان ایران افتتاح می شود. مدیریت بخش عکس این دوره از جشنواره بر عهده امیر عابدی است.

هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران - مبارک با یاد زنده یاد گلزار محمدی، دبیر فقید این جشنواره، با دبیری اجرایی مهدی حاجیان و با بهره گیری از ظرفیت های فضای مجازی از امروز، دهم اسفند ماه آغاز می شود و تا هفدهم همین ماه ادامه دارد.

انتهای پیام /4143/

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
در حالیکه قیمت کاغذ تحریر در بازار آزاد با وجود کاهش 20 هزار تومانی قیمت ها همچنان بالاست ، برخی ناشران از افزایش قیمت کتاب های خود در سال آینده نگران هستند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۱ سایت های دیگر : قدس آنلاین امروز نیوز اصفهان امروز آنلاین چاپ و نشر آنلاین

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، وضعیت آشفته بازار کاغذ همچنان ادامه دارد، با وجود کاهش 20 هزار تومانی قیمت ها در دور روز گذشته و رسیدن به قیمت 570 هزار تومان، کاغذ چاپ و تحریر همچنان در قیمت بالایی از نظر مصرف کننده قرار دارد.

برخی از ناشران که کاغذهای یارانه ای کفاف فعالیتشان را نمی دهد و در دو سال گذشته در کنار مصرف کاغذ دولتی از کاغذ آزاد نیز استفاده کرده اند، این روزها نگران افزایش قیمت کتاب هایشان در صورت ادامه دار شدن روند افزایشی قیمت کاغذ در بازار آزاد هستند.

قیمت کاغذ چاپ و تحریر در حالی طی دو ماه گذشته با 200 هزار تومان افزایش در هر بند روبرو شده است که تا پیش از آن و به طور مشخص در یکسال و نیم گذشته این بازار از رکود بسیار شدید رنج می برده است.

به گفته کارشناسان؛ این رکود هنوز هم در بازار قابل مشاهده است، اما قیمت ها به خواست وارد کنندگان و تجار با افزایش روبرو شده است. آن هم به بهانه افزایش 200 دلاری در هر پارت کاغذ در کشور مقصد. موضوعی که هنوز تایید یا رد نشده است.

طبیعتاً زمانی که وضع کاغذ وارداتی این چنین می شود، مصرف کننده باید به سراغ نمونه مشابه داخلی رود و این بهترین فرصت برای عرض اندام تولید داخلی است ، اما تولید داخلی کاغذ بیش از یکسال است که روند نزولی و روبه توقف داشته است. کارخانه چوب و کاغذ مازندران مهمترین کارخانه تولیدی کاغذ تحریر در یکسال گذشته با مشکلات داخلی درگیر بوده و به علت نبود مواد اولیه تولید خط تولید تحریر خود را متوقف کرده است.

فروشندگان کاغذ می گویند که حالا با گران شدن کاغذ خارجی ، بسیاری از مصرف کنندگان به دنبال نمونه داخلی آمده اند اما نمونه داخلی نه قیمت مناسبی دارد، نه کیفیت. مدت ها هم از توزیع نشدن آن در بازار می گذرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
مدیر انتشارات دارالکتب اسلامیه گفت: شیوع ویروس کرونا موجب کاهش تولید و شمارگان کتاب ها شد و در صورتی که مطمئن به فروش کتاب نباشیم، نسبت به چاپ آن دست نگه می داریم تا در شرایط بهتری سرمایه گذاری کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۱

مرتضی آخوندی، مدیر انتشارات دارالکتب اسلامیه در گفت وگو با ایکنا درباره وضعیت نشر کتاب در سال جاری گفت: صنعت نشر در ایران هم مانند سایر کسب و کار ها تحت تأثیر کرونا بوده و بسیاری از ناشران را زمینگیر کرده است. نشر دارالکتب اسلامیه نیز از این وضعیت بی تأثیر نبوده است، به طوری که نه تنها تولید عناوین بلکه شمارگان کتاب ها نیز به شدت کاهش یافته و به 500 نسخه رسیده است.

وی افزود: فعالیت نشر ما فقط منحصر به کتاب های کاغذی است و در سایر زمینه ها از جمله نشر الکترونیک فعالیتی نداریم اما در حال برنامه ریزی برای ورود به این عرصه هستیم تا حداقل بتوانیم کتاب های کاغذی را در فضای مجازی عرضه کنیم.

آخوندی ادامه داد: با شیوع کرونا و تعطیلی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و نمایشگاه های استانی، ما نیز همانند سایر ناشران با مشکل بسیاری مواجه شدیم. از یکسو شبکه توزیع سامان یافته ای در کشورمان وجود ندارد تا کتاب ها را به کتابفروشی های سراسر کشور برساند، بنابراین نمایشگاه های کتاب تا حدودی این مشکل را حل کرد.

وی تصریح کرد: برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران با وجود موافقان و مخالفان، آثار مثبت بسیاری داشت و ما نیز در نمایشگاه حضور داشتیم. در این رویداد بسیاری از مخاطبان ما از شهر های کوچک و دور از تهران که دسترسی به کتاب ندارند، سفارش کتاب داده بودند. از این رو به نظرم این نمایشگاه باید ادامه یابد و در صورتی که ویروس کرونا حذف شود هم این نمایشگاه می تواند مکمل نمایشگاه حضوری باشد.

این ناشر که بیش از هفت دهه در عرصه چاپ کتاب های دینی فعالیت می کند، در ادامه گفت: با توجه به اینکه صنعت نشر کشورمان شامل بخش های گوناگونی از جمله تولید محتوا، نشر و فروش کتاب است، از میان این ها طبیعی است که بخش چاپ و فروش بیشتر تحت تأثیر کرونا قرار گرفته و این تأثیر منفی بوده است.

وی ادامه داد: در صورتی که مطمئن به فروش کتاب نباشیم، نسبت به چاپ آن دست نگه می داریم تا در شرایط بهتری روی کتاب سرمایه گذاری کنیم. برخی کتاب ها از جمله پایان نامه های دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری نیز با سرمایه مؤلف چاپ می شود.

آخوندی در ادامه از تشکیل انجمن فرهنگی ناشران کتاب های دینی خبر داد و بیان کرد: با توجه به اینکه در همه شاخه های نشر، انجمن های فرهنگی وجود دارد، از این رو جای انجمن فرهنگی ناشران کتاب های دینی خالی بود که در این راستا از حدود یک سال پیش، این مسئله کلید خورد و مجوز تأسیس آن صادر شده و هیئت مؤسس آن متشکل از 5 نفر شامل مدیران انتشارات قدیانی، انصاریان، رسالت قلم و پیام اسلام است و من نیز عضو این هیئت هستم.

وی افزود: این انجمن با هدف تعامل و هماهنگی بیشتر و سیاستگذاری در زمینه تولید و توزیع کتاب های حوزه دین تأسیس می شود و طی این سال ها جای آن خالی بوده و امیدواریم بتوانیم با برگزاری جلسات هماهنگی با ناشران و تعیین هیئت مدیره این انجمن به طور رسمی کار آن را آغاز کنیم. تأخیر به وجود آمده نیز به دلیل شیوع ویروس کروناست که اجازه برگزاری جلسات را نداد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
مصرف کنندگان کاغذ و مقوای کشور در نامه ای به وزرای صمت و ارشاد خواستار تشکیل کارگروه کاغذ با حضور نمایندگان مجموعه های سیاستگذار حوزه کاغذ و مقوا با هدف رفع موانع تهیه کاغذ شدند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۱ سایت های دیگر : چاپ و نشر آنلاین روزنامه سپهر

غلامرضا شجاع نماینده تشکل های صنعت چاپ و مصرف کنندگان کاغذ و مقوای استان های کشور در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره به وضعیت بازار کاغذ، از ارسال نامه ای به علیرضا رزم حسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت و سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد و گفت: به دنبال افزایش قیمت کاغذ طی هفته های اخیر در بازار که به بندی 560 هزار تومان رسیده است، نامه ای خطاب به دو وزیر مرتبط با این حوزه نوشتم و درباره آینده قیمت کاغذ در بهار سال آینده بازار اظهار نگرانی کردم.

وی در این زمینه با اشاره به گرانی قیمت جهانی مواد سلولزی و تعطیلی تعدادی از کارخانه های تولید کاغذ جهان و مشکل تامین ارز گفت: در این زمینه نگران کمبود و گرانی لجام گسیخته قیمت کاغذ چاپ، روزنامه، مقوای پشت طوسی و ایندربرد و گلاسه در بهار سال آینده هستیم. در شرایط کنونی، با وجود مشکلات عدیده ای که وزارت صمت با معطلی و فوت زمان بدون دلیل برای تأیید در سامانه جامع تجارت انجام می دهد، گاهی روند کارها تا یک ماه طول می کشد.

شجاع با بیان اینکه در یک نمونه خرید شرکت تعاونی ثبت سفارش در 20 آذر ثبت و تایید آن در 26 بهمن اعلام شد، عنوان کرد: در این میان بازرگانان با طرف های خارجی درباره قیمتی که سه ماه قبل اعلام شده و پول دریافت نکرده با مشکلات زیادی مواجه هستند و همه این مشکلات در دیگر کالاهای اساسی و استراتژیک حوزه صنعت و فرهنگ مانند زینک، مرکب و ... نیز وجود دارد.

وی تاکید کرد: در این نامه از وزرای مذکور درخواست کرده ایم کارگروه کاغذ متشکل از مصرف کنندگان، تولیدکنندگان داخلی و واردکنندگان و نمایندگان ارشاد، صمت، گمرک، استاندارد، بانک مرکزی، سازمان حمایت و تعزیرات تشکیل شود تا قبل از اینکه با مشکل جدی مواجه شویم، راهکار و خواسته بازرگانان برای واردات مرتفع شود.

شجاع همچنین درباره بخش دیگر این نامه توضیح داد: فعال نبودن سایت گمرکات کشور مشکل دیگری بود که در نامه به وزیر صمت به آن اشاره کردیم؛ زیرا این غیرفعال بودن موجب شده است تاجران نتوانند بر اساس نیاز و موجودی بازار، جنس وارد کنند. گاهی هم به صورت همزمان به ورود یک نوع کاغذ اقدام می شود که حاصل آن وفور یک کالا در بازار و کمبود سایر کالاها می شود.

وی درباره بخش پایانی این نامه نیز گفت: در بخش دیگری از این نامه درخواست شده است که مقادیری از ارزهای دولتی برای واردات کاغذ به واردات خمیر کاغذ اختصاص داده شود؛ زیرا اکنون حداقل 4 کارخانه داخلی قادر به تولید کاغذ چاپ، تحریر و روزنامه نزدیک به استانداردهای جهانی هستند و نیاز به خمیر کاغذ دارند.

غلامرضا شجاع نماینده تشکل های صنعت چاپ و مصرف کنندگان کاغذ و مقوای استان های کشور در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره به وضعیت بازار کاغذ، از ارسال نامه ای به علیرضا رزم حسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت و سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد و گفت: به دنبال افزایش قیمت کاغذ طی هفته های اخیر در بازار که به بندی 560 هزار تومان رسیده است، نامه ای خطاب به دو وزیر مرتبط با این حوزه نوشتم و درباره آینده قیمت کاغذ در بهار سال آینده بازار اظهار نگرانی کردم.

وی در این زمینه با اشاره به گرانی قیمت جهانی مواد سلولزی و تعطیلی تعدادی از کارخانه های تولید کاغذ جهان و مشکل تامین ارز گفت: در این زمینه نگران کمبود و گرانی لجام گسیخته قیمت کاغذ چاپ، روزنامه، مقوای پشت طوسی و ایندربرد و گلاسه در بهار سال آینده هستیم. در شرایط کنونی، با وجود مشکلات عدیده ای که وزارت صمت با معطلی و فوت زمان بدون دلیل برای تأیید در سامانه جامع تجارت انجام می دهد، گاهی روند کارها تا یک ماه طول می کشد.

شجاع با بیان اینکه در یک نمونه خرید شرکت تعاونی ثبت سفارش در 20 آذر ثبت و تایید آن در 26 بهمن اعلام شد، عنوان کرد: در این میان بازرگانان با طرف های خارجی درباره قیمتی که سه ماه قبل اعلام شده و پول دریافت نکرده با مشکلات زیادی مواجه هستند و همه این مشکلات در دیگر کالاهای اساسی و استراتژیک حوزه صنعت و فرهنگ مانند زینک، مرکب و ... نیز وجود دارد.

وی تاکید کرد: در این نامه از وزرای مذکور درخواست کرده ایم کارگروه کاغذ متشکل از مصرف کنندگان، تولیدکنندگان داخلی و واردکنندگان و نمایندگان ارشاد، صمت، گمرک، استاندارد، بانک مرکزی، سازمان حمایت و تعزیرات تشکیل شود تا قبل از اینکه با مشکل جدی مواجه شویم، راهکار و خواسته بازرگانان برای واردات مرتفع شود.

شجاع همچنین درباره بخش دیگر این نامه توضیح داد: فعال نبودن سایت گمرکات کشور مشکل دیگری بود که در نامه به وزیر صمت به آن اشاره کردیم؛ زیرا این غیرفعال بودن موجب شده است تاجران نتوانند بر اساس نیاز و موجودی بازار، جنس وارد کنند. گاهی هم به صورت همزمان به ورود یک نوع کاغذ اقدام می شود که حاصل آن وفور یک کالا در بازار و کمبود سایر کالاها می شود.

وی درباره بخش پایانی این نامه نیز گفت: در بخش دیگری از این نامه درخواست شده است که مقادیری از ارزهای دولتی برای واردات کاغذ به واردات خمیر کاغذ اختصاص داده شود؛ زیرا اکنون حداقل 4 کارخانه داخلی قادر به تولید کاغذ چاپ، تحریر و روزنامه نزدیک به استانداردهای جهانی هستند و نیاز به خمیر کاغذ دارند.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: اینکه در ایام کرونا مردم می توانند در زمستانه کتاب با 25 درصد تخفیف کتاب خریداری کنند مشوق خوبی برای اهل کتاب و کتابخوانی است به ویژه به تنوع موضوعی و پراکندگی جغرافیایی این اقدام حرکت خوبی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۰

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، حجت الاسلام حسین میرزایی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، درباره اهمیت طرح های توزیع یارانه کتاب از طریق کتابفروشی ها (طرح های فصلی فروش کتاب)، گفت: در هر بازار اقتصادی در دورانی که ما زندگی می کنیم پیش از اینکه به فکر تولید باشیم باید به فکر مصرف و محلی باشیم که این کالا عرضه شود وگرنه صنایع شکست می خورند و نمی توانند به فعالیت خود ادامه دهند.

وی ادامه داد: قاعدتا در صنعت نشر و کتاب نیز باید به این موضوع توجه داشت و اگر در حوزه کتاب و کتابفروشی بازار مناسبی تعریف نکرده باشیم به شکل طبیعی هر کتابی که چاپ می شود به دست مردم نمی رسد و بازار نشر متضرر می شود.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اجرای طر ح های فصلی فروش کتاب گفت: با توجه به اینکه در ایام کرونا مردم می توانند با 25 درصد تخفیف کتاب خریداری کنند مشوق خوبی برای اهل کتاب و کتابخوانی هستند و با توجه به تنوع موضوعی و پراکندگی جغرافیایی این اقدام حرکت خوبی بوده است که در هر دوره استقبال خوبی از آن می شود.

میرزایی در پایان درباره لزوم توجه به کتابفروشان نیز یادآور شد: صنعت نشر یک زنجیره است و هر جای این زنجیره دچار اختلال شود کل مجموعه به هم می ریزد اما پیشخوان و پیشانی زنجیره نشر کتابفروشان هستند که هر چه قوی تر کار کنند بقیه حلقه ها تحرک و پویایی خوبی خواهند داشت.

طرح زمستانه کتاب تا شانزدهم اسفند ماه در کتابفروشی های عضو طرح در سراسر کشور ادامه دارد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، حجت الاسلام حسین میرزایی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، درباره اهمیت طرح های توزیع یارانه کتاب از طریق کتابفروشی ها (طرح های فصلی فروش کتاب)، گفت: در هر بازار اقتصادی در دورانی که ما زندگی می کنیم پیش از اینکه به فکر تولید باشیم باید به فکر مصرف و محلی باشیم که این کالا عرضه شود وگرنه صنایع شکست می خورند و نمی توانند به فعالیت خود ادامه دهند.

وی ادامه داد: قاعدتا در صنعت نشر و کتاب نیز باید به این موضوع توجه داشت و اگر در حوزه کتاب و کتابفروشی بازار مناسبی تعریف نکرده باشیم به شکل طبیعی هر کتابی که چاپ می شود به دست مردم نمی رسد و بازار نشر متضرر می شود.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اجرای طر ح های فصلی فروش کتاب گفت: با توجه به اینکه در ایام کرونا مردم می توانند با 25 درصد تخفیف کتاب خریداری کنند مشوق خوبی برای اهل کتاب و کتابخوانی هستند و با توجه به تنوع موضوعی و پراکندگی جغرافیایی این اقدام حرکت خوبی بوده است که در هر دوره استقبال خوبی از آن می شود.

میرزایی در پایان درباره لزوم توجه به کتابفروشان نیز یادآور شد: صنعت نشر یک زنجیره است و هر جای این زنجیره دچار اختلال شود کل مجموعه به هم می ریزد اما پیشخوان و پیشانی زنجیره نشر کتابفروشان هستند که هر چه قوی تر کار کنند بقیه حلقه ها تحرک و پویایی خوبی خواهند داشت.

طرح زمستانه کتاب تا شانزدهم اسفند ماه در کتابفروشی های عضو طرح در سراسر کشور ادامه دارد.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
کارشناسان در نشست بررسی میزان تاثیر نمایشگاه مجازی کتاب بر تخلفات بر توجه به جامعه مخاطب و ناشران برای تهیه آیین نامه اجرایی نمایشگاه مجازی کتاب و اجرای حکم های تصویب شده برای جلوگیری از تکرار جرائم تاکید کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۰ سایت های دیگر : چاپ و نشر آنلاین شعار سال

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با پشت سرگذاشتن نخستین دوره نمایشگاه مجازی کتاب تهران، بررسی اقدامات انجام شده در آن می تواند بر برگزاری بهتر این رویداد فرهنگی در دوره های آینده تاثیرگذار باشد. یکی از مهمترین دغدغه ها در برگزاری 32 دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، بالاخص در ادوار اخیر، بروز برخی تخلفات نمایشگاهی بوده است و حالا با تغییر ماهیت و قالب برگزاری این رویداد در شکل مجازی آن، این مساله و نظارت های حاکم بر آن، شرایط تازه ای را ایجاد کرده است.

ششمین نشست از سلسله نشست های ایبنا، شنبه (9اسفند ماه) با عنوان تاثیر نمایشگاه مجازی کتاب بر تخلفات نمایشگاهی در اتاق گفت و گوی خبرگزاری کتاب ایران برگزارشد. دراین نشست رفیع احمدجواهری، مدیر انتشارات ابوعطا، فرهاد تیمور زاده، مدیر انتشارات تیمور زاده و جلال ذکایی، کارشناس حوزه چاپ و نشر و مدیرکل پیشین اداره کل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور داشتند و به بررسی تخلفات و چگونگی جلوگیری از تکرار و گسترش آن ها پرداختند.

لزوم رعایت تعادل میان جرم و جریمه، جدیت در اجرای جریمه نسبت به افراد متخلف، نظرسنجی از ناشران و جامعه هدف برای تهیه ضوابط حضور ناشران داخلی در نمایشگاه مجازی کتاب تهران و تاثیر برخورد تشویقی در برابر مجرم، از مواردی بود که در این نشست مطرح و بررسی شد.

پیرامون نحوه برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب و تاثیرش بر سایر حلقه های نشر نظرات مختلفی وجود دارد. پیش از این بارها نمایشگاه بین المللی کتاب با عنوان یک بازار پر تخلف مورد نقد قرارگرفت و کمیته های مربوط به حوزه تخلفات نمایشگاهی برای کاهش این دست از اقدامات در هر دوره، برنامه ریزی ها و اقدامات خاصی داشته اند. با نگاهی به تجربه 32 دوره نمایشگاه بین المللی کتاب، آیا می توان گفت که در نخستین دوره نمایشگاه مجازی کتاب تخلفات کاهش داشت؟

ذکایی: باید توجه داشت جنس تخلفات نمایشگاه فیزیکی و مجازی متفاوت است. برای مثال در نمایشگاه مجازی، ارائه کتابِ غیر، ممکن نبود. تخلفاتی در حوزه قیمت و ارائه تخفیفات غیرمتعارف هم به دلیل ماهیت فضای مجازی ازبین رفت؛ اما ممکن است نوع دیگری از تخلفات در نمایشگاه های مجازی دوره بعد بیشتر شود. برای مثال ناشرِ کتاب، ویراست جدید را در سایت بارگذاری، اما مثلا دو ویراست قبلی را برای مخاطب ارسال کند.

اما نکته ای که شاید کمتر به آن توجه شود در حوزه ناشران خارجی تحقق پیداکرد. متاسفانه شاهد بداخلاقی برخی ناشران و نمایندگان ناشران خارجی در این دوره بودیم. برخی از آن ها کتاب های افست را به عنوان کتاب اصلی –اورجینال- ارائه می دادند که این ظلم در حق مخاطب بود. به هرحال ممکن است در نمایشگاه مجازی شاهد چنین اقداماتی باشیم و اگر تدبیری درباره آن اندیشیده نشود، تخلفاتی از این دست بیشتر می شود.

تخلفات نمایشگاه مجازی کتاب به چشم نمی آمد

فکر می کنید آیین نامه ها و ضوابطی که در حوزه تخلفات نمایشگاه مجازی کتاب تدوین شد، چقدر مثمر ثمر بود؟

جواهری: تخلفات نمایشگاه مجازی آن قدر کم بود که به چشم نمی آید. ناشران در نمایشگاه مجازی کتاب، برای کتابی که به اشتباه فرستاده می شد، باید سه برابر قیمت کتاب جریمه می شدند. برای تهیه ضوابط و آیین نامه نخستین دوره نمایشگاه مجازی کتاب، نمونه هایی مانند آیین نامه دیجی کالا مورد بررسی قرارگرفت و در زمان کم توانستیم این آیین نامه را تهیه کنیم. نکاتی هم در آیین نامه برای تسهیل عملکرد مخاطبان در نظر گرفته شده بود، برای مثال خریداران می توانستند تا یک هفته کتاب را بازپس بفرستند.

در بحث فروش، تخلفات آن قدر پایین آمد که به تعبیر من باید این نمایشگاه را رنسانس نشر دانست؛ زیرا تخلفات در نمایشگاه فیزیکی آن قدر بالابود که برای نظارت کامل بر نمایشگاه، چه بسا باید به تعداد ناشران، در ناظر درنظر می گرفتیم. این درحالی بود که برای 32 راهرو نمایشگاه فیزیکی فقط پنج ناظر داشتیم و رسیدگی به همه موارد غیرممکن بود.

درمجموع من از نمایشگاه مجازی کتاب راضی بودم؛ زیرا پیش از این، پول بیت المال با تخلفات مختلف، به هدر می رفت اما این نمایشگاه، جلوی بسیاری از تخلفات را گرفت. هرچند که این رویداد، هنوز جای کار دارد و باید در برنامه ریزی و قوانین تجدید نظر بشود. حتب می توانیم فروش ناشران را در این بستر بیاوریم و نمایشگاه فیزیکی را به صورت نمایشگاهی برگزار کنیم تا ناشران در آن کتاب ها را نمایش بدهند و فروش نداشته باشند. در این صورت در نصف شبستان، همه ناشران داخلی و حتی ناشران خارجی جا می شوند و می توانیم به استانداردهای نمایشگاهی برسیم. به نظرم فروش به صورت مجازی بهترین مدل برای فروش کتاب است.

ناشر باید با شخصیت نشر وارد نمایشگاه شود

تیمورزاده: بحث تخلف، محور اصلی این جلسه است و گمانم این است که در نمایشگاه فیزیکی تهران منشا اصلی تخلفات دیدگاه ناشران و کتاب فروشان است؛ زیرا بعد از گذشت 32 دوره– از دوره اول ناشر نبودم- برگزاری آن، نگاهی که نسبت به نمایشگاه بین المللی نمایشگاه تهران دارند، مانند طرح های حمایتی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برای فروش فوق العاده کتاب است. در این رویدادها هرکس سعی می کرد به نحوی خود را وارد بازار کند. بیشتر ناشران نمی دانستند که قوانین و مقرراتی برای نمایشگاه مجازی مطرح است. هدف ناشران نیز غالبا فقط فروش بود تا هرچه می توانند فروش را افزایش دهند.

در ادوار نمایشگاه بین المللی کتاب، در سالن شبستان با کتاب فروشی های متعدد مواجه بودیم که عناوین برخی کتاب ها را به شکل تکراری در غرفه های متعدد می دیدیم. هنوز نتوانستیم برخی را متوجه کنیم که اینجا نمایشگاه است و ناشر باید با شخصیت نشر وارد نمایشگاه شود. حتی برخی ناشران با وجود اینکه شخصیت و وجاهت نشر را داشتند، با این توجیه که باید جنسشان را جور کنند –فروش کتابِ غیر در نمایشگاه تخلف است- اقدام به فروش کتاب های دیگر ناشران می کردند.

بحث بن و یارانه، یکی دیگر از تخلفات اصلی در نمایشگاه کتاب بوده است؛ چراکه به نمایشگاه کتاب به منزله امکانی برای بهره برداری مالی توجه می شد. به همین دلیل ناشران تلاش می کردند با هر ترفندِ ممکن، غرفه ای مهیا کنند، و اگر ممکن باشد، بتوانند چند غرفه به نام اعضای خانواده خود بگیرند. باید بگویم از زمانی که نمایشگاه، از مسئولیت اتحادیه ناشران و کتاب فروشان خارج شد و انجمن ها مسئول اجرای بخش های مختلف آن شدند، تخفات بیشتر شد. کم بودند ناشرانی که در این سال ها شخصیت نشر خود را با کتاب های دیگر خراب نکنند و در محوطه غرفه فقط کتاب خود را ارائه دهند. بعد از 32 دوره نتوانستیم این نگاه را در نمایشگاه کتاب ارائه کنیم یا حتی اصول کلی را به صورت مختصر در اختیار ناشران قراردهیم تا از آن آگاه شوند نه اینکه حتما رعایت کنند؛ اما این نکته را متوجه شوند که نمایشگاه کتاب تهران برای ناشر شکل گرفته است و نه کتاب فروش.

باید نسبت معقولی میان جرم و جریمه وجودداشته باشد

به نظر می آید نوع نظارت در نمایشگاه مجازی باید تغییر کند؛ چرا که کلیه اقدامات باید آنلاین و در پلتفرم خاص انجام بشود. در نتیجه مسئولیت ناشر در حضور فیزیکی و مجازی هم متفاوت می شود. این درحالی است که در نمایشگاه مجازی کتاب، بعضا شاهد کم کاری برخی ناشران بودیم. حتی برخی ناشران بزرگ عملا برای شرکت در نمایشگاه مجازی برنامه ریزی نکرده بودند. گاهی کتابی که در سایت امکان خریدش وجود داشت، در انبار ناشر وجود نداشت. یکی دیگر از مشکلات هم کیفیت پایین چاپ و صحافی برخی از کتاب هاست که معمولا ریشه در چاپ دیجیتال دارد. در ضوابط نامه مربوطه، برای برخی از این کم کاری ها، احکامی درنظر گرفته شده است. با تغییر بستر فعالیت ناشران و مخاطبان در نمایشگاه، جنس نظارت و تخلف ها چه تفاوت هایی کرد؟

ذکایی: برای اینکه با تخلف برخورد شود، باید برای ساختار کلی نمایشگاه مجازی کتاب برنامه ریزی دقیق انجام بشود. اگر ساختار خوب باشد، با تخلف برخورد می شود مادامی که ساختار دچار مشکل است، برای متخلف بهانه جویی هایی وجود دارد. موضوع بعدی لزوم آموزش ناشران است که در این نمایشگاه با غفلت مواجه شد. ناشرانی که به نمایشگاه فیزیکی عادت کردند، نمی توانند تنها با چند ویدئو آماده فعالیت در نمایشگاه مجازی بشوند.

نکته بعدی این است که باید نسبت جرم و جریمه تعریف بشود و نسبت معقولی میان آن ها وجود داشته باشد؛ زیرا اگر جایی در اجرا جریمه اقماض شود، روند تخلفات ادامه خواهدداشت و رشد می کند. اگر نسبت جرم و جریمه متناسب باشد می توان انتظار داشت که در آینده جرم کمتر بشود.

من پیش از این، برگزارکننده نمایشگاه چاپ دیجیتال بوده امم و مسئولیت اداره چاپ و نشر را هم به عهده داشتم. پیش از این به دوستان فعال در وزارت فرهنگ و ارشاد تاکید کردم که موضوع چاپ دیجیتال می تواند به مشکل مهمی بدل شود. در سال های اخیر، بسیاری با دستگاه های استوک اروپایی اقدام به چاپ دیجیتال در زیرپله ها کردند با هر کیفیتی کار می کنند. آن ها بازار را خراب می کنند و به کسی پاسخگو نیستند.

فعالیت غیرقانونی چاپ دیجیتال به اصول ضوابطی که وزارت فرهنگ و ارشاد در این حوزه در نظر گرفته است باز می گردد. بند دو ماده 16 قانون اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می گوید، اجازه تاسیس، انحلال و نظارت بر موسسات چاپ، واحدهای وابسته و موسسات تکثیر برعهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. باید دوستان گزارش دهند که کجا موسسات تکثیر را کنترل کردند یا آموزش دادند تا کار با کیفیت کنند. بخش دولتی اقتضای این بخش را فراموش کرده است.

نمایشگاه مجازی کتاب تلنگر خوبی بود تا سیستم دولتی نظارت و کمک کند فضای مجازی فضای منطقی تر باشد. همچنین مدیران دولتی که تا به حال فضای دیجیتال مارکتینگ را به عنوان رقیب می دیدند، متوجه شدند که این فضا رفیق است و می تواند فعالیت را تسهیل و به بخش دولتی و خصوصی کمک کند.

تا زمانی که فرصت هست، نمایشگاه مجازی را اصلاح کنیم

جواهری: من سال ها در کمیته پیگیری تخلفات نمایشگاه کتاب مسئول بودم. در این مسئولیت دوست و رفیق، نشناختم تا کار درست انجام بشود. در یکی از موارد، غرفه ای در نمایگشاه فعالیت می کرد که متخلف بود و وقتی در یک سال پرونده او را تشکیل دادم، به ناگهان یک شبه ناپدید شد.

به نظر من برگزاری نمایشگاه مجازی اقدام دشواری بود. 32 دوره نمایشگاه فیزیکی برگزار شده، درحالی که در هر دوره، تخلفات بیشتری به ثبت رسیده است. به نظر من بهتر است که نمایشگاه فیزیکی کتاب را رها کنیم! باید بعد از نخستین دوره برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب، تا زمانی که فرصت هست، روی اصلاح آن تمرکز کنیم. اگر نمایشگاه کتاب را موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران نوشته، نباید مجری و ناظر این نمایشگاه خودش نباشد. به نظر من پیش از اینکه فساد و تخلف در نمایشگاه مجازی کتاب رشد کند، باید درصدد اصلاح بسترها و قوانین آن برآمد. این اقدام باید عاجل باشد؛ یعنی تا قبل از تغییر مدیران و روی کار آمدن مدیریت های جدید.

جریمه های در نظر گرفته شده باید اجرا شوند

جواهری: در 32 دوره نمایشگاه بین المللی همیشه مشکل وجود داشته. حتی برای آخرین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب، گزارش 20 برگی عملکردی و اجرایی ارائه دادم. نمایشگاه مجازی هم قطعا ایراداتی داشت، اما دوره نخست بود و برخی در حین برگزاری اصلاح شد. اما نکته مهم این است که جریمه های در نظر گرفته شده باید اجرا می شدند! ناشری که کتاب را نرسانده، باید سه برابر هزینه را پرداخت کنند. اگر جریمه دریافت نشود، تخلفات روال می شود و افرادی که از ترس در این دوره شرکت نکردند، در دوره های بعد وارد می شوند.

به اعتقاد من باید برای برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب، سه بخش فعالیت کنند. نخست شرکتی خصوصی که برنامه را بنویسد. دوم موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران تا برنامه را اجرا کند و سوم، صنف که باید روی این اقدامات نظارت کند. مشکل ما بخش خصوصی نیست؛ بلکه بخش دولتی است که نمی داند چگونه بر فعالیت ها نظارت کند.

نظارت در نمایشگاه مجازی پشتیبانی نرم افزاری می خواهد

فرم نظارت خیلی مهم است. نوع نظارت در نمایشگاه مجازی کتاب باید تغیر کند. همچنین باید برای نظارت پشتوانه نرم افزاری وجود داشته باشد. این پشتوانه نرم افزاری در پلتفرم حال حاضر وجود دارد؟

جواهری: قطعا این نرم افزار وجودنداشت. نرم افزار موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران مشکل جدی داشت و باید اصلاح بشود. نرم افزار نمایشگاه مجازی کتاب را نمی توان در یک یا دو جلسه طراحی کرد. باید شرکت تخصصی، کار حرفه ای انجام بدهد تا سرچ و دیگر فعالیت ها به صورت حرفه ای انجام شود. هزینه اجرای نمایشگاه فیزیکی نزدیک 15 میلیارد تومان است، آیا نمی خواهند برای نمایشگاه مجازی یک میلیارد تومان خرج کنند؟!

ذکایی: تکنولوژی شوخی ندارد. پیش از اینکه کار بزرگی انجام بشود باید پایلوت آن انجام و بررسی بشود. این درحالی است که نمی توان نمایشگاه کتاب جیرفت را با 200 هزار نفر شرکت کننده، پایلوت مناسبی برای نمایشگاه سراسری محسوب کرد.

نمایشگاه مجازی کتاب نیاز به بازنگری دارد

جواهری: به نظرم نمایشگاه در این دوره رضایت بخش بود و نمره قابل قبول گرفت. این دوره همه چیز قابل قبول بود، اما اگر دوره بعد اینگونه برگزار شود، منتقد اساسی آن خواهم شد. نمایشگاه مجازی کتاب نیاز به بازنگری دارد. آیین نامه نمایشگاه فیزیکی تا 32 دوره بازنگری می شد. همچنین تقصیر ما نیست که نزدیک 20 هزار ناشر داریم! در شهرستان ها گاه شاهد تخلفات نشر خانوادگی هستیم که برای جلوگیری از آن فعالیت زیادی می شود.

تیمورزاده: پست یکی از قسمت هایی است که در نمایشگاه مجازی باید به آن بیشتر دقت بشود. گفته شده بود که برای تعداد بسته پایین، پست بسته ها را از ناشران تحویل می گیرد اما این اتفاق در نشر تیمورزاده اتفاق نیفتاد. باید توجه داشت که کار ناشر، بسته بندی استاندارد نیست. پست کاستی –باگ- بزرگ نمایشگاه مجازی کتاب بود. باید به این طریق برنامه ریزی می شد که ناشر کتاب ها را به پست می رساند و بسته بندی توسط پست انجام می شد. برخی از شکایات به دلیل نبود ارائه اطلاعات دقیق پستی و مراحل انجام آن به مخاطبان بود. درحالی که ناشر بسته را به پست تحویل داده بود. پست در این زمینه ضعیف است. برگزاری نشست میان مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات و پست ضروری است تا برای دوره های بعدی برنامه ریزی دقیقی انجام بشود

کیفیت کتابی که به دست مخاطب می رسد برعهده ناشر است؟

تیمورزاده: گر کتاب با کیفیت کم به دست مخاطب می رسد، ناشر باید به روند شک کند. باید نمایشگاه فیزیکی و مجازی را از هم تفکیک کنیم. من تلاشم در نمایشگاه فیزیکی ارائه خدمات باز بود، یعنی مخاطب می توانست در غرفه حضور داشته باشد و کتاب را در دست گرفت و ورق بزند. اما این امکان فقط برای نمایشگاه فیزیکی و طرح های فصلی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران مهیا است.

در زمینه اطلاعات کتاب، می توانیم نوع جنس کاغذ، صحافی و دیگر خصوصیات کتاب را در سایت به مخاطبان ارائه کنیم، اما این اطلاعات جایگزین لمس کتاب نمی شود. باید طرح های فصلی سرزمان خود اجرا شوند تا برای افرادی که از کتاب فروشیِ محل خرید می کنند، مشکل پست در میان نباشد. البته باید در نظر داشت که کتاب فروشی های شهرستان نمی توانند تمام عناوین را داشته باشند، برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب این حسن را دارد که امکان دسترسی به تمام عناوین ناشر را به تمام مخاطبان در همه شهرها داد. به ویژه در مورد ناشران تخصصی این مساله مطرح است که کتاب ناشران تخصصی در کتاب فرشی های مختلف نیست و از طریق نمایشگاه مجازی و به واسطه بهره مندی از یارانه امکان خرید مهیاشد.

به نظر من باید طرح های حمایتی فصلی را برای کمک به کتاب فروشان ادامه بدهیم. نمایشگاه مجازی کتاب باید تقویت و به صورت فصلی برگزار شود.

با توجه به ضرورت، فرم و شیوه برگزاری نمایشگاه مجازی و پشتیبانی، نظارت و جدیتی که در اجرای آیین نامه باید وجود داشته باشد، نظرات نهایی شما چیست؟

تیمورزاده: باید تعدیل میان جرم و جریمه در نظر گرفته شود و جریمه برای همه اعمال شود. همچنین باید برای نمایشگاه مجازی برنامه ریزی بلند مدت و بحث انجام بشود. زیرا در پایان همه کوتاهی ها مخاطب را نسبت به ناشر بدبین می کند. به عنوان ناشر اقداماتی برای دلجویی از مخاطبان آسیب دیده انجام دادیم.

با تخلف می توان تشویقی برخورد کرد

بحث لزوم آموزش به ناشران را مطرح کردید. تا زمانی که آموزش ندهیم، نمی توانیم توقع داشته باشیم که در نمایشگاه مجازی کتاب تخلف انجام نشود. همه نکات وقتی محقق می شود که افراد آگاه باشند.

ذکایی: بله؛ آموزش و سختار رابطه تنگاتنگی با هم دارند. اگر کمبودهای مطرح شده در پست و دیگر بخش های نمایشگاه مجازی کتاب اصلاح نشود، آموزش موثر نخواهدبود. مقدم بر آموزش باید ساختار تکمیل شود. آموزش تعاملی در این دوران مهم است، به خصوص در این سال ها که امکان برگزاری وبینار وجوددارد.

نکته این است که در برخورد با تخلف یا سهل انگاری ها همیشه نباید تنبیهی برخورد شود بلکه می توان تشویقی و کمکی برخورد شود. در نمایشگاه فیزیکی امکان نظرسنجی و تکمیل فرم نبود، اما در نمایشگاه مجازی، به سرعت و سهولت امکان نظرسنجی از افراد وجود دارد. پس ناشر سعی می کند امتیاز بالاتری بگیرد تا در دوره های بعدی امکانات بهتری به او ارائه بشود.

جواهری: سلسله نشست هایی که برگزار و مشکلات نمایشگاه مجازی را در آن بررسی می کنید، اصل کاری است که باید انجام شود. این اقدام در همکاری با دولت باید انجام بشود. اگر افراد می توانستند تا یک هفته کتاب را بازپس بفرستند، هیچ ناشری کتابِ غیر نمی فرستاد. اگر از ناشران و خریداران نظرسنجی و بعد ازآن آیین نامه را تهیه کنیم، موفق تر خواهیم بود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با پشت سرگذاشتن نخستین دوره نمایشگاه مجازی کتاب تهران، بررسی اقدامات انجام شده در آن می تواند بر برگزاری بهتر این رویداد فرهنگی در دوره های آینده تاثیرگذار باشد. یکی از مهمترین دغدغه ها در برگزاری 32 دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، بالاخص در ادوار اخیر، بروز برخی تخلفات نمایشگاهی بوده است و حالا با تغییر ماهیت و قالب برگزاری این رویداد در شکل مجازی آن، این مساله و نظارت های حاکم بر آن، شرایط تازه ای را ایجاد کرده است.

ششمین نشست از سلسله نشست های ایبنا، شنبه (9اسفند ماه) با عنوان تاثیر نمایشگاه مجازی کتاب بر تخلفات نمایشگاهی در اتاق گفت و گوی خبرگزاری کتاب ایران برگزارشد. دراین نشست رفیع احمدجواهری، مدیر انتشارات ابوعطا، فرهاد تیمور زاده، مدیر انتشارات تیمور زاده و جلال ذکایی، کارشناس حوزه چاپ و نشر و مدیرکل پیشین اداره کل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور داشتند و به بررسی تخلفات و چگونگی جلوگیری از تکرار و گسترش آن ها پرداختند.

لزوم رعایت تعادل میان جرم و جریمه، جدیت در اجرای جریمه نسبت به افراد متخلف، نظرسنجی از ناشران و جامعه هدف برای تهیه ضوابط حضور ناشران داخلی در نمایشگاه مجازی کتاب تهران و تاثیر برخورد تشویقی در برابر مجرم، از مواردی بود که در این نشست مطرح و بررسی شد.

پیرامون نحوه برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب و تاثیرش بر سایر حلقه های نشر نظرات مختلفی وجود دارد. پیش از این بارها نمایشگاه بین المللی کتاب با عنوان یک بازار پر تخلف مورد نقد قرارگرفت و کمیته های مربوط به حوزه تخلفات نمایشگاهی برای کاهش این دست از اقدامات در هر دوره، برنامه ریزی ها و اقدامات خاصی داشته اند. با نگاهی به تجربه 32 دوره نمایشگاه بین المللی کتاب، آیا می توان گفت که در نخستین دوره نمایشگاه مجازی کتاب تخلفات کاهش داشت؟

ذکایی: باید توجه داشت جنس تخلفات نمایشگاه فیزیکی و مجازی متفاوت است. برای مثال در نمایشگاه مجازی، ارائه کتابِ غیر، ممکن نبود. تخلفاتی در حوزه قیمت و ارائه تخفیفات غیرمتعارف هم به دلیل ماهیت فضای مجازی ازبین رفت؛ اما ممکن است نوع دیگری از تخلفات در نمایشگاه های مجازی دوره بعد بیشتر شود. برای مثال ناشرِ کتاب، ویراست جدید را در سایت بارگذاری، اما مثلا دو ویراست قبلی را برای مخاطب ارسال کند.

اما نکته ای که شاید کمتر به آن توجه شود در حوزه ناشران خارجی تحقق پیداکرد. متاسفانه شاهد بداخلاقی برخی ناشران و نمایندگان ناشران خارجی در این دوره بودیم. برخی از آن ها کتاب های افست را به عنوان کتاب اصلی –اورجینال- ارائه می دادند که این ظلم در حق مخاطب بود. به هرحال ممکن است در نمایشگاه مجازی شاهد چنین اقداماتی باشیم و اگر تدبیری درباره آن اندیشیده نشود، تخلفاتی از این دست بیشتر می شود.

تخلفات نمایشگاه مجازی کتاب به چشم نمی آمد

فکر می کنید آیین نامه ها و ضوابطی که در حوزه تخلفات نمایشگاه مجازی کتاب تدوین شد، چقدر مثمر ثمر بود؟

جواهری: تخلفات نمایشگاه مجازی آن قدر کم بود که به چشم نمی آید. ناشران در نمایشگاه مجازی کتاب، برای کتابی که به اشتباه فرستاده می شد، باید سه برابر قیمت کتاب جریمه می شدند. برای تهیه ضوابط و آیین نامه نخستین دوره نمایشگاه مجازی کتاب، نمونه هایی مانند آیین نامه دیجی کالا مورد بررسی قرارگرفت و در زمان کم توانستیم این آیین نامه را تهیه کنیم. نکاتی هم در آیین نامه برای تسهیل عملکرد مخاطبان در نظر گرفته شده بود، برای مثال خریداران می توانستند تا یک هفته کتاب را بازپس بفرستند.

در بحث فروش، تخلفات آن قدر پایین آمد که به تعبیر من باید این نمایشگاه را رنسانس نشر دانست؛ زیرا تخلفات در نمایشگاه فیزیکی آن قدر بالابود که برای نظارت کامل بر نمایشگاه، چه بسا باید به تعداد ناشران، در ناظر درنظر می گرفتیم. این درحالی بود که برای 32 راهرو نمایشگاه فیزیکی فقط پنج ناظر داشتیم و رسیدگی به همه موارد غیرممکن بود.

درمجموع من از نمایشگاه مجازی کتاب راضی بودم؛ زیرا پیش از این، پول بیت المال با تخلفات مختلف، به هدر می رفت اما این نمایشگاه، جلوی بسیاری از تخلفات را گرفت. هرچند که این رویداد، هنوز جای کار دارد و باید در برنامه ریزی و قوانین تجدید نظر بشود. حتب می توانیم فروش ناشران را در این بستر بیاوریم و نمایشگاه فیزیکی را به صورت نمایشگاهی برگزار کنیم تا ناشران در آن کتاب ها را نمایش بدهند و فروش نداشته باشند. در این صورت در نصف شبستان، همه ناشران داخلی و حتی ناشران خارجی جا می شوند و می توانیم به استانداردهای نمایشگاهی برسیم. به نظرم فروش به صورت مجازی بهترین مدل برای فروش کتاب است.

ناشر باید با شخصیت نشر وارد نمایشگاه شود

تیمورزاده: بحث تخلف، محور اصلی این جلسه است و گمانم این است که در نمایشگاه فیزیکی تهران منشا اصلی تخلفات دیدگاه ناشران و کتاب فروشان است؛ زیرا بعد از گذشت 32 دوره– از دوره اول ناشر نبودم- برگزاری آن، نگاهی که نسبت به نمایشگاه بین المللی نمایشگاه تهران دارند، مانند طرح های حمایتی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برای فروش فوق العاده کتاب است. در این رویدادها هرکس سعی می کرد به نحوی خود را وارد بازار کند. بیشتر ناشران نمی دانستند که قوانین و مقرراتی برای نمایشگاه مجازی مطرح است. هدف ناشران نیز غالبا فقط فروش بود تا هرچه می توانند فروش را افزایش دهند.

در ادوار نمایشگاه بین المللی کتاب، در سالن شبستان با کتاب فروشی های متعدد مواجه بودیم که عناوین برخی کتاب ها را به شکل تکراری در غرفه های متعدد می دیدیم. هنوز نتوانستیم برخی را متوجه کنیم که اینجا نمایشگاه است و ناشر باید با شخصیت نشر وارد نمایشگاه شود. حتی برخی ناشران با وجود اینکه شخصیت و وجاهت نشر را داشتند، با این توجیه که باید جنسشان را جور کنند –فروش کتابِ غیر در نمایشگاه تخلف است- اقدام به فروش کتاب های دیگر ناشران می کردند.

بحث بن و یارانه، یکی دیگر از تخلفات اصلی در نمایشگاه کتاب بوده است؛ چراکه به نمایشگاه کتاب به منزله امکانی برای بهره برداری مالی توجه می شد. به همین دلیل ناشران تلاش می کردند با هر ترفندِ ممکن، غرفه ای مهیا کنند، و اگر ممکن باشد، بتوانند چند غرفه به نام اعضای خانواده خود بگیرند. باید بگویم از زمانی که نمایشگاه، از مسئولیت اتحادیه ناشران و کتاب فروشان خارج شد و انجمن ها مسئول اجرای بخش های مختلف آن شدند، تخفات بیشتر شد. کم بودند ناشرانی که در این سال ها شخصیت نشر خود را با کتاب های دیگر خراب نکنند و در محوطه غرفه فقط کتاب خود را ارائه دهند. بعد از 32 دوره نتوانستیم این نگاه را در نمایشگاه کتاب ارائه کنیم یا حتی اصول کلی را به صورت مختصر در اختیار ناشران قراردهیم تا از آن آگاه شوند نه اینکه حتما رعایت کنند؛ اما این نکته را متوجه شوند که نمایشگاه کتاب تهران برای ناشر شکل گرفته است و نه کتاب فروش.

باید نسبت معقولی میان جرم و جریمه وجودداشته باشد

به نظر می آید نوع نظارت در نمایشگاه مجازی باید تغییر کند؛ چرا که کلیه اقدامات باید آنلاین و در پلتفرم خاص انجام بشود. در نتیجه مسئولیت ناشر در حضور فیزیکی و مجازی هم متفاوت می شود. این درحالی است که در نمایشگاه مجازی کتاب، بعضا شاهد کم کاری برخی ناشران بودیم. حتی برخی ناشران بزرگ عملا برای شرکت در نمایشگاه مجازی برنامه ریزی نکرده بودند. گاهی کتابی که در سایت امکان خریدش وجود داشت، در انبار ناشر وجود نداشت. یکی دیگر از مشکلات هم کیفیت پایین چاپ و صحافی برخی از کتاب هاست که معمولا ریشه در چاپ دیجیتال دارد. در ضوابط نامه مربوطه، برای برخی از این کم کاری ها، احکامی درنظر گرفته شده است. با تغییر بستر فعالیت ناشران و مخاطبان در نمایشگاه، جنس نظارت و تخلف ها چه تفاوت هایی کرد؟

ذکایی: برای اینکه با تخلف برخورد شود، باید برای ساختار کلی نمایشگاه مجازی کتاب برنامه ریزی دقیق انجام بشود. اگر ساختار خوب باشد، با تخلف برخورد می شود مادامی که ساختار دچار مشکل است، برای متخلف بهانه جویی هایی وجود دارد. موضوع بعدی لزوم آموزش ناشران است که در این نمایشگاه با غفلت مواجه شد. ناشرانی که به نمایشگاه فیزیکی عادت کردند، نمی توانند تنها با چند ویدئو آماده فعالیت در نمایشگاه مجازی بشوند.

نکته بعدی این است که باید نسبت جرم و جریمه تعریف بشود و نسبت معقولی میان آن ها وجود داشته باشد؛ زیرا اگر جایی در اجرا جریمه اقماض شود، روند تخلفات ادامه خواهدداشت و رشد می کند. اگر نسبت جرم و جریمه متناسب باشد می توان انتظار داشت که در آینده جرم کمتر بشود.

من پیش از این، برگزارکننده نمایشگاه چاپ دیجیتال بوده امم و مسئولیت اداره چاپ و نشر را هم به عهده داشتم. پیش از این به دوستان فعال در وزارت فرهنگ و ارشاد تاکید کردم که موضوع چاپ دیجیتال می تواند به مشکل مهمی بدل شود. در سال های اخیر، بسیاری با دستگاه های استوک اروپایی اقدام به چاپ دیجیتال در زیرپله ها کردند با هر کیفیتی کار می کنند. آن ها بازار را خراب می کنند و به کسی پاسخگو نیستند.

فعالیت غیرقانونی چاپ دیجیتال به اصول ضوابطی که وزارت فرهنگ و ارشاد در این حوزه در نظر گرفته است باز می گردد. بند دو ماده 16 قانون اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می گوید، اجازه تاسیس، انحلال و نظارت بر موسسات چاپ، واحدهای وابسته و موسسات تکثیر برعهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. باید دوستان گزارش دهند که کجا موسسات تکثیر را کنترل کردند یا آموزش دادند تا کار با کیفیت کنند. بخش دولتی اقتضای این بخش را فراموش کرده است.

نمایشگاه مجازی کتاب تلنگر خوبی بود تا سیستم دولتی نظارت و کمک کند فضای مجازی فضای منطقی تر باشد. همچنین مدیران دولتی که تا به حال فضای دیجیتال مارکتینگ را به عنوان رقیب می دیدند، متوجه شدند که این فضا رفیق است و می تواند فعالیت را تسهیل و به بخش دولتی و خصوصی کمک کند.

تا زمانی که فرصت هست، نمایشگاه مجازی را اصلاح کنیم

جواهری: من سال ها در کمیته پیگیری تخلفات نمایشگاه کتاب مسئول بودم. در این مسئولیت دوست و رفیق، نشناختم تا کار درست انجام بشود. در یکی از موارد، غرفه ای در نمایگشاه فعالیت می کرد که متخلف بود و وقتی در یک سال پرونده او را تشکیل دادم، به ناگهان یک شبه ناپدید شد.

به نظر من برگزاری نمایشگاه مجازی اقدام دشواری بود. 32 دوره نمایشگاه فیزیکی برگزار شده، درحالی که در هر دوره، تخلفات بیشتری به ثبت رسیده است. به نظر من بهتر است که نمایشگاه فیزیکی کتاب را رها کنیم! باید بعد از نخستین دوره برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب، تا زمانی که فرصت هست، روی اصلاح آن تمرکز کنیم. اگر نمایشگاه کتاب را موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران نوشته، نباید مجری و ناظر این نمایشگاه خودش نباشد. به نظر من پیش از اینکه فساد و تخلف در نمایشگاه مجازی کتاب رشد کند، باید درصدد اصلاح بسترها و قوانین آن برآمد. این اقدام باید عاجل باشد؛ یعنی تا قبل از تغییر مدیران و روی کار آمدن مدیریت های جدید.

جریمه های در نظر گرفته شده باید اجرا شوند

جواهری: در 32 دوره نمایشگاه بین المللی همیشه مشکل وجود داشته. حتی برای آخرین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب، گزارش 20 برگی عملکردی و اجرایی ارائه دادم. نمایشگاه مجازی هم قطعا ایراداتی داشت، اما دوره نخست بود و برخی در حین برگزاری اصلاح شد. اما نکته مهم این است که جریمه های در نظر گرفته شده باید اجرا می شدند! ناشری که کتاب را نرسانده، باید سه برابر هزینه را پرداخت کنند. اگر جریمه دریافت نشود، تخلفات روال می شود و افرادی که از ترس در این دوره شرکت نکردند، در دوره های بعد وارد می شوند.

به اعتقاد من باید برای برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب، سه بخش فعالیت کنند. نخست شرکتی خصوصی که برنامه را بنویسد. دوم موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران تا برنامه را اجرا کند و سوم، صنف که باید روی این اقدامات نظارت کند. مشکل ما بخش خصوصی نیست؛ بلکه بخش دولتی است که نمی داند چگونه بر فعالیت ها نظارت کند.

نظارت در نمایشگاه مجازی پشتیبانی نرم افزاری می خواهد

فرم نظارت خیلی مهم است. نوع نظارت در نمایشگاه مجازی کتاب باید تغیر کند. همچنین باید برای نظارت پشتوانه نرم افزاری وجود داشته باشد. این پشتوانه نرم افزاری در پلتفرم حال حاضر وجود دارد؟

جواهری: قطعا این نرم افزار وجودنداشت. نرم افزار موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران مشکل جدی داشت و باید اصلاح بشود. نرم افزار نمایشگاه مجازی کتاب را نمی توان در یک یا دو جلسه طراحی کرد. باید شرکت تخصصی، کار حرفه ای انجام بدهد تا سرچ و دیگر فعالیت ها به صورت حرفه ای انجام شود. هزینه اجرای نمایشگاه فیزیکی نزدیک 15 میلیارد تومان است، آیا نمی خواهند برای نمایشگاه مجازی یک میلیارد تومان خرج کنند؟!

ذکایی: تکنولوژی شوخی ندارد. پیش از اینکه کار بزرگی انجام بشود باید پایلوت آن انجام و بررسی بشود. این درحالی است که نمی توان نمایشگاه کتاب جیرفت را با 200 هزار نفر شرکت کننده، پایلوت مناسبی برای نمایشگاه سراسری محسوب کرد.

نمایشگاه مجازی کتاب نیاز به بازنگری دارد

جواهری: به نظرم نمایشگاه در این دوره رضایت بخش بود و نمره قابل قبول گرفت. این دوره همه چیز قابل قبول بود، اما اگر دوره بعد اینگونه برگزار شود، منتقد اساسی آن خواهم شد. نمایشگاه مجازی کتاب نیاز به بازنگری دارد. آیین نامه نمایشگاه فیزیکی تا 32 دوره بازنگری می شد. همچنین تقصیر ما نیست که نزدیک 20 هزار ناشر داریم! در شهرستان ها گاه شاهد تخلفات نشر خانوادگی هستیم که برای جلوگیری از آن فعالیت زیادی می شود.

تیمورزاده: پست یکی از قسمت هایی است که در نمایشگاه مجازی باید به آن بیشتر دقت بشود. گفته شده بود که برای تعداد بسته پایین، پست بسته ها را از ناشران تحویل می گیرد اما این اتفاق در نشر تیمورزاده اتفاق نیفتاد. باید توجه داشت که کار ناشر، بسته بندی استاندارد نیست. پست کاستی –باگ- بزرگ نمایشگاه مجازی کتاب بود. باید به این طریق برنامه ریزی می شد که ناشر کتاب ها را به پست می رساند و بسته بندی توسط پست انجام می شد. برخی از شکایات به دلیل نبود ارائه اطلاعات دقیق پستی و مراحل انجام آن به مخاطبان بود. درحالی که ناشر بسته را به پست تحویل داده بود. پست در این زمینه ضعیف است. برگزاری نشست میان مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات و پست ضروری است تا برای دوره های بعدی برنامه ریزی دقیقی انجام بشود

کیفیت کتابی که به دست مخاطب می رسد برعهده ناشر است؟

تیمورزاده: گر کتاب با کیفیت کم به دست مخاطب می رسد، ناشر باید به روند شک کند. باید نمایشگاه فیزیکی و مجازی را از هم تفکیک کنیم. من تلاشم در نمایشگاه فیزیکی ارائه خدمات باز بود، یعنی مخاطب می توانست در غرفه حضور داشته باشد و کتاب را در دست گرفت و ورق بزند. اما این امکان فقط برای نمایشگاه فیزیکی و طرح های فصلی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران مهیا است.

در زمینه اطلاعات کتاب، می توانیم نوع جنس کاغذ، صحافی و دیگر خصوصیات کتاب را در سایت به مخاطبان ارائه کنیم، اما این اطلاعات جایگزین لمس کتاب نمی شود. باید طرح های فصلی سرزمان خود اجرا شوند تا برای افرادی که از کتاب فروشیِ محل خرید می کنند، مشکل پست در میان نباشد. البته باید در نظر داشت که کتاب فروشی های شهرستان نمی توانند تمام عناوین را داشته باشند، برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب این حسن را دارد که امکان دسترسی به تمام عناوین ناشر را به تمام مخاطبان در همه شهرها داد. به ویژه در مورد ناشران تخصصی این مساله مطرح است که کتاب ناشران تخصصی در کتاب فرشی های مختلف نیست و از طریق نمایشگاه مجازی و به واسطه بهره مندی از یارانه امکان خرید مهیاشد.

به نظر من باید طرح های حمایتی فصلی را برای کمک به کتاب فروشان ادامه بدهیم. نمایشگاه مجازی کتاب باید تقویت و به صورت فصلی برگزار شود.

با توجه به ضرورت، فرم و شیوه برگزاری نمایشگاه مجازی و پشتیبانی، نظارت و جدیتی که در اجرای آیین نامه باید وجود داشته باشد، نظرات نهایی شما چیست؟

تیمورزاده: باید تعدیل میان جرم و جریمه در نظر گرفته شود و جریمه برای همه اعمال شود. همچنین باید برای نمایشگاه مجازی برنامه ریزی بلند مدت و بحث انجام بشود. زیرا در پایان همه کوتاهی ها مخاطب را نسبت به ناشر بدبین می کند. به عنوان ناشر اقداماتی برای دلجویی از مخاطبان آسیب دیده انجام دادیم.

با تخلف می توان تشویقی برخورد کرد

بحث لزوم آموزش به ناشران را مطرح کردید. تا زمانی که آموزش ندهیم، نمی توانیم توقع داشته باشیم که در نمایشگاه مجازی کتاب تخلف انجام نشود. همه نکات وقتی محقق می شود که افراد آگاه باشند.

ذکایی: بله؛ آموزش و سختار رابطه تنگاتنگی با هم دارند. اگر کمبودهای مطرح شده در پست و دیگر بخش های نمایشگاه مجازی کتاب اصلاح نشود، آموزش موثر نخواهدبود. مقدم بر آموزش باید ساختار تکمیل شود. آموزش تعاملی در این دوران مهم است، به خصوص در این سال ها که امکان برگزاری وبینار وجوددارد.

نکته این است که در برخورد با تخلف یا سهل انگاری ها همیشه نباید تنبیهی برخورد شود بلکه می توان تشویقی و کمکی برخورد شود. در نمایشگاه فیزیکی امکان نظرسنجی و تکمیل فرم نبود، اما در نمایشگاه مجازی، به سرعت و سهولت امکان نظرسنجی از افراد وجود دارد. پس ناشر سعی می کند امتیاز بالاتری بگیرد تا در دوره های بعدی امکانات بهتری به او ارائه بشود.

جواهری: سلسله نشست هایی که برگزار و مشکلات نمایشگاه مجازی را در آن بررسی می کنید، اصل کاری است که باید انجام شود. این اقدام در همکاری با دولت باید انجام بشود. اگر افراد می توانستند تا یک هفته کتاب را بازپس بفرستند، هیچ ناشری کتابِ غیر نمی فرستاد. اگر از ناشران و خریداران نظرسنجی و بعد ازآن آیین نامه را تهیه کنیم، موفق تر خواهیم بود.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،

خبرگزاری کتاب ایران

خبرگزاری کتاب ایران

پیرامون نحوه برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب و تاثیرش بر سایر حلقه های نشر نظرات مختلفی وجود دارد. پیش از این بارها نمایشگاه بین المللی کتاب با عنوان یک بازار پر تخلف مورد نقد قرارگرفت و کمیته های مربوط به حوزه تخلفات نمایشگاهی برای کاهش این دست از اقدامات در هر دوره، برنامه ریزی ها و اقدامات خاصی داشته اند. با نگاهی به تجربه 32 دوره نمایشگاه بین المللی کتاب، آیا می توان گفت که در نخستین دوره نمایشگاه مجازی کتاب تخلفات کاهش داشت؟

ذکایی:

تخلفات نمایشگاه مجازی کتاب به چشم نمی آمد

فکر می کنید آیین نامه ها و ضوابطی که در حوزه تخلفات نمایشگاه مجازی کتاب تدوین شد، چقدر مثمر ثمر بود؟

جواهری:

ناشر باید با شخصیت نشر وارد نمایشگاه شود

تیمورزاده:

باید نسبت معقولی میان جرم و جریمه وجودداشته باشد

به نظر می آید نوع نظارت در نمایشگاه مجازی باید تغییر کند؛ چرا که کلیه اقدامات باید آنلاین و در پلتفرم خاص انجام بشود. در نتیجه مسئولیت ناشر در حضور فیزیکی و مجازی هم متفاوت می شود. این درحالی است که در نمایشگاه مجازی کتاب، بعضا شاهد کم کاری برخی ناشران بودیم. حتی برخی ناشران بزرگ عملا برای شرکت در نمایشگاه مجازی برنامه ریزی نکرده بودند. گاهی کتابی که در سایت امکان خریدش وجود داشت، در انبار ناشر وجود نداشت. یکی دیگر از مشکلات هم کیفیت پایین چاپ و صحافی برخی از کتاب هاست که معمولا ریشه در چاپ دیجیتال دارد. در ضوابط نامه مربوطه، برای برخی از این کم کاری ها، احکامی درنظر گرفته شده است. با تغییر بستر فعالیت ناشران و مخاطبان در نمایشگاه، جنس نظارت و تخلف ها چه تفاوت هایی کرد؟

ذکایی:

تا زمانی که فرصت هست، نمایشگاه مجازی را اصلاح کنیم

جواهری:

جریمه های در نظر گرفته شده باید اجرا شوند

جواهری:

نظارت در نمایشگاه مجازی پشتیبانی نرم افزاری می خواهد

فرم نظارت خیلی مهم است. نوع نظارت در نمایشگاه مجازی کتاب باید تغیر کند. همچنین باید برای نظارت پشتوانه نرم افزاری وجود داشته باشد. این پشتوانه نرم افزاری در پلتفرم حال حاضر وجود دارد؟

جواهری:

ذکایی:

نمایشگاه مجازی کتاب نیاز به بازنگری دارد

جواهری:

تیمورزاده:

کیفیت کتابی که به دست مخاطب می رسد برعهده ناشر است؟

تیمورزاده:

با توجه به ضرورت، فرم و شیوه برگزاری نمایشگاه مجازی و پشتیبانی، نظارت و جدیتی که در اجرای آیین نامه باید وجود داشته باشد، نظرات نهایی شما چیست؟

تیمورزاده:

با تخلف می توان تشویقی برخورد کرد

بحث لزوم آموزش به ناشران را مطرح کردید. تا زمانی که آموزش ندهیم، نمی توانیم توقع داشته باشیم که در نمایشگاه مجازی کتاب تخلف انجام نشود. همه نکات وقتی محقق می شود که افراد آگاه باشند.

ذکایی:

جواهری:

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
به تازگی سینما عصر جدید تعطیل شد و با توجه به بی برنامگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، قریب به 50 سینمای تک سالنه دیگر در نوبت تعطیلی قرار دارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۱ سایت های دیگر : فرهنگ وهنر

خبرگزاری فارس- گروه سینما: چندی پیش با اعلام عبدالله علیخانی تهیه کننده و یکی از صاحبان سینمای عصرجدید این واقعیت دردناک را شاهد بودیم که سینماهایی که تک سالنه بودند و بعد به دو یا سه سالن تبدیل شدند توان ادامه حیات ندارند.

ابتدای شیوع بیماری کرونا چین برای ایجاد آرامش نسبی از 7000 سالن موجود در کشور 205 سالن را با رعایت پروتکل های بهداشتی بازگشایی کرد اما با عدم استقبال مواجه شدند ما تجربه کشورهای دیگر را داشتیم اما متاسفانه وزارت ارشاد هیچ تمهیدی برای سالن های سینما نداشته و ندارد و از تجربیات دیگران استفاده نکرد هم اینک آمار فروش فیلم ها را در پردیس های سینمایی که روزگاری پرفروش بودند نگاه کنید خواهید دید در روز جمعه که همیشه با اقبال خوبی مواجه بودند شاید 30 تا 40 نفر به سالن های پردیس ها برای دیدن فیلم مراجعه کردند.

طبعاً در این شرایط مخاطب به سالن سینما مراجعه نمی کند و در این مهم اکران نوروز بسیار اهمیت دارد باید ارشاد برنامه درستی برای سالن های سینما می داشت که متاسفانه تا به امروز برنامه ای برای سالن ها نداشته و تنها صحبت از حمایت کرده است.

پیش از شیوع کرونا هم بعضی از سالن های سینما رونق چندانی نداشتند و قریب به 70 درصد فروش سینماها مربوط به پردیس های جدید در تهران و شهرستان ها بود. بقیه سینماها که قدیمی تر و یا تک سالنه بودند در شرایط عادی هم از نظر اقتصادی ادامه حیاتشان به صرفه نبود. امروزه سینماداران با مراجعه به قوه قضاییه و اعلام ضرر و زیان ناشی از شیوع بیماری و تعطیلی های مکرر سالن هایشان همچنین عدم اقبال تماشاگران می توانند تقاضای تغییر کاربری دهند که این اتفاق در حال رخ دادن است صاحبان این سینماها (چه دولتی چه خصوصی) تجدید نظری در فعالیت سینماهای خود خواهند داشت شاید اگر این شرایط برای پردیس های سینمایی هم امکان داشت صاحبان آن ها هم دست به این اقدام می زدند اما موقعیت پردیس ها با تک سالن ها کاملا متفاوت است.

با این روند و ادامه تعطیلی سالن های سینما این وسط تنها فرهنگ است که آسیب می بیند وقتی در شهرهای کوچک که تنها یک سالن سینما چراغش روشن بود و دلخوشی مردم در ایام هفته، با توجه به این وضعیت اقتصادی امکان ادامه حیات نداشته باشند تنها فرهنگ از سبد خانواده ها حذف می شود و هیچ امیدی به بازگرداندن این مخاطبان که امروز شاهد از دست رفتنشان هستیم نخواهد بود.

ابتدای سال و شیوع بیماری کرونا، دلخوش به پشنهادها و راهکارها به وسیله دولت، خانه سینما و اصناف مربوطه بودیم که آن هم محقق نشد. سینمای ایران در این چند سال به زحمت توانسته این تعداد سالن را به خود ببیند که امروز با خطر تعطیلی نزدیک به 50 سالن (به طور تقریبی) روبرو هستیم. هنوز هم این ناوگان سینمایی برای تولیدات سینمای ایران و جمعیت ایران کم است و بسته شدن هر سالن سینمایی یک لطمه بزرگ به سینمای ایران است اما هیچ راهکاری از سوی متولیان امور پیشنهاد نشد. اولین تعطیلی با سینما عصرجدید کلید خورد که این روند با عدم مدیریت صحیح همچنین عدم ارائه بسته های حمایتی به صاحبان سینماها ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
سالی که گذشت خیلی چیز ها را از یک مفهوم عینی تبدیل به یک مفهوم انتزاعی کرد. روز هایی که سینما بسته بود و از آن یک عنوان باقی ماند و کلی حرف و حدیث! اما خب قرار نیست تسلیم ناامیدی شویم، هر چند برای امیدوار ماندن دلایل کمی داشته باشیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۱ سایت های دیگر : برترین ها وبگاه خبری قلم خبر خودرو روزنامه نصف جهان

چگونه از سینما بنویسم؟ از سینما در سالی که خیلی چیزها از یک مفهوم عینی تبدیل به یک مفهوم انتزاعی شدند. روزهایی که سینما بسته بود و از آن یک عنوان باقی ماند و کلی حرف و حدیث! اما خب قرار نیست تسلیم ناامیدی شویم، هر چند برای امیدوار ماندن دلایل کمی داشته باشیم. اینجا و در این مطلب نگاهی کلی و فهرست وار به وضعیت سینما در سالی که گذشت خواهم داشت، طبعا جامع نیست و کمی هم سلیقه ای ست.

صندلی های خالی، تعطیلی و بیکاری

سینما در سالِ همه گیری جز در چند برهه ی کوتاه، باقی ایام سال، تعطیل بود. همین اواخر تعطیلی سینما عصر جدید کلی حسرت به دل علاقه مندان سینما بر جای گذاشت، این بُعد خاطره بازی البته سویه ی سانتی مانتال ماجراست، سویه ی واقعی و زُمُخت کار آن جاست که با هر تعطیلی موقتی و یا دائمی کلی نیروی کار از کار بیکار می شوند.

آمارها از تعدیل 40درصدیِ کارکنان سینماها خبر می دهد! تعدیل البته اسم مودبانه ی اخراج است، آمار وحشتناک است. اساسا سینماها در حالت عادی هم به واسطه فعالیت های جانبی به تراز می رسیدند و حالا حساب کنید در این سال تعطیلی اوضاع چگونه بوده، در واقع مالکان هم حق داشتند و دارند. اما بیکاران به حق کار ندارند، بیشتر درگیر سفره و نان هستند.

اکران آنلاین

پدیده غریب اکران آنلاین در وی او دی ها از آن داستان های تخیلی امسال بود، فیلم ها در کسری از ثانیه لو می رفت و خیلی از صاحبان فیلم ها مثل مورد تومان حاضر به اکران آنلاین نمی شدند و نشدند و آن ها هم که شدند به طرز عجیبی فیلم هایی فاقد کیفیت بودند. این بحث تامین سرمایه برای فیلمسازی و نهادهایی که بی حساب پول پای فیلم ها می ریزند، امسال بیشتر از هر سال به چشم آمد.

گو این که هر چه فیلم اکرانِ آنلاین شد، به غیر از دو سه مورد همه بی کیفیت بودند و تصور این که دیدن آن ها در سالن سینما چقدر زجرآور می شد هولناک است! اگر گمان کنیم که در میان عوامل این ها کسانی نبودند که به کیفیت نازل این آثار واقف باشند، محال است، می دانستند و پولی وسط بوده و اساسا پروژه قرار نبوده سودآور باشد و خب چه بهتر که وارد پروژه ای بشوی از ابتدا برنده ای! در این میان مخاطب البته بازنده است، چیزهایی می بیند که چیز هم نیست.

سینما علیه مردم

البته که سینما و اساسا هنر از مردم و از مخاطب نفس می گیرد اما وفور فیلم هایی علیه مردم از حیث مضمون، کمی نگران کننده شده. البته این بحث در جشنواره بیشتر داغ شد، به طور خاص درباره فیلم هایی نظیر : ابلق ، بی همه چیز ، شیشلیک ، برخی منتقدین معتقد بودند که در این فیلم ها گناه روزگار نامراد، گردن مردم افتاده و مثلا در آَشفته بازار آن روستای فرضی در بی همه چیز نه مدیران، بلکه طبع منفعت طلبانه و ریاکارانه مردم مقصر است.

به نوعی انتقاد از مردم که هزینه ندارد و سرمایه هم که از جای دیگری می آید و پیرو پاراگراف قبلی اصلا سینما از مردم بی نیاز شده، پس چه بهتر که مردم را زد. در منطقه ی فرضی شیشلیک هم این مردم هستند که دون مایه و نازل رفتار می کنند و دشواری را پذیرفته اند و با آن سازگار شده اند، البته شخصا ابلق را ندیدم، اما با توجه جنس سینمای نرگس آبیار می شود حدس زد که به ماجرا چگونه پرداخته. آیا سینما علیه مردم شده؟ شاید آری، شاید نه.

برای که؟ برای چه؟

بازنمایی فرهنگ اوباش، حالا مضمون مورد علاقه ی سینمای ایران است، سینما فعلا چرک را دوست دارد، البته امسال در قیاس با سال قبل، نسبتا تنوع مضمونی بیشتر شده و اوضاع کمی بهتر است اما هنوز غلبه با چرک است، نکته ی عجیب اما سینمایی ست که در این سال های پرماجرا هیچ نسبتی با جامعه اش ندارد. از آبان 98 تا اسفند 99، خیلی بیشتر از یکی دوسال بوده، ترور، زلزله، همه گیری و.. هر چه که در یک تاریخ صدساله می تواند اتفاق بیفتد، در یکی دوسال اتفاق افتاد و سهم سینما از آن تقریبا صفر بوده.

مثلا واقعه ای چون هواپیمای اوکراینی خب ملاحظاتی دارد که می شود پیش بینی کرد که چرا فیلسمازان درباره آن منفعل هستند، اما این همه مرگ های ملودرام در همین سال کرونا، چگونه می شود همه ی این ها ر ا ندید؟ شاید این هم حجت دیگری ست بر انقطاع پیوند میان سینما و مردم. با ادامه این روند سال ها بعد از این سال ها و سینمایش چه خواهند گفت؟ اصلا این جنس از هنر را چقدر می شود واقعا هنر دانست؟ نه تنها پیشگو و جلوتر از زمانه اش نیست بلکه اساسا به زمانه اش بی اعتنا است.

وضعیت منتقد

اما جالب است که بدانید در همین زمانه عُسرت، برخی از منتقدان از برخی فیلم ها طوری می نویسند که انگار بیضایی و تقوایی دارند بهترین آثارشان را می سازند! محتوای یک توئیت یا یک پست اینستاگرامی آقا و خانم منتقد قیمت دارد و معامله هم رونق دارد، روابط عمومی و مفهوم آن خیلی پیچیده و متکثر شده. یک فیلم خیلی معمولی با چند نظر خیلی غیرمعمولی در چند ساعت چنان بالا می نشیند که...بله!

زمانه ای دگر است. تشخیص دشوار شده و حالا در همین زمانه هم فیلم قرار است طور دیگری بچرخد، اصلا کسی مگر مجله می خواند؟ فضا هیجانی و ملتهب و در عین حال چندلایه و پیچیده است، شبکه های اجتماعی هر کلاغی را می توانند جای قناری به شما هدیه بدهند! ذات شبکه های اجتماعی البته که مشکل ندارد، مشکل از ترومای جامعه ای است که در تعمیم و تسری ویرانی حالا تبحر دارد. شاید درباره فیلمِ خوب و بد فعلا سلیقه ای تر از همیشه عمل کرد.

نشانه های امید

ابتدای یادداشت از لزوم امیدواری نوشتم، اینجای متن شاید کمی شخصی تر باشد این ها برای من نشانه های امید است، شنای پروانه که فیلم منسجم و دقیقی بود، تومان که اگر اکران شود، احتمالا مورد استقبال واقع خواهد شد. تی تی که بهترین کارِ پناهنده است و یک کاراکتر ماندگار دارد. بی همه چیز که ورای بحث های مضمونی، کارگردانی دقیقی دارد و قصه گو است، رضا که در هنر و تجربه اکران شد و عجب فیلم دلنشینی بود و به عنوان یک اثر مستقل و شخصی، قابل ستایش است. البته گیج گاه که به نوستالژی جور دیگری نگاه کرده و آن را بازتولید کرده. البته فیلم مهجور و مظلومی بوده. این ها نشانه های امید است، وقتی که مهرجویی یک فیلم در حال انتظار دارد، وقتی که فرهادی در حال ساخت است، یعنی شاید به مو رسیده باشد، اما بُریده نشده. الهی که می مانیم و دورهم فیلم می بینیم.

منبع:برترین ها

لینک خبر :‌ میهن نوین
محسن پاسدار مدیر سینما استقلال با اشاره به نبود حمایت مناسب از سینما در شرایط کرونایی تأکید کرد در شرایط فعلی تهیه کنندگان از اکران فیلم ها و هدررفت سرمایه شان ترس دارند.

محسن پاسدار مدیر سینما استقلال تهران در گفتگو با خبرنگار مهر درباره وضعیت سینماها بیان کرد: در زمان برگزاری سی ونهمین جشنواره فیلم فجر متناسب با شرایط کرونا ، استقبال خوبی از فیلم ها شد چون باید فاصله گذاری اجتماعی رعایت می شد به همین دلیل بر اساس آن دستورالعمل، استقبال مخاطبان را ارزیابی می کردیم اما حالا اقبالی نسبت به فیلم ها صورت نمی گیرد البته هر ساله اسفندماه وضعیت سینماها مناسب نیست از سوی دیگر فیلم جدیدی هم اکران نشده است؛ فیلم خوبی که کشش جذب مخاطب داشته باشد. هرچند آن شب ساخته کوروش آهاری فیلم خوبی است ولی به اندازه ای کشش ندارد که مخاطب را در اسفندماه و در وضعیت کرونایی راضی به تماشا در سینما کند البته آمار بیماران کرونا هم بالا رفته و این موضوع مزید بر علت شده است.

وی افزود: با همه این تفاسیر سینماها باید باز باشند. در چنین شرایطی که مردم جایی برای رفتن ندارند، امن ترین جا سینماست، مردم در چنین شرایطی نیاز به سرگرمی دارند، برای اینکه زمان آنها سپری شود نیاز است که به سینما بروند و به همین ترتیب وقت آنها پر می شود. اگر در این وضعیت سینماها هم تعطیل باشند، دورهمی ها قوت می گیرد.

این سینمادار عنوان کرد: ما در حال حاضر در سینماها تنوع فیلم نداریم و این موضوع روی وضعیت استقبال مخاطبان تاثیر زیادی گذاشته، ضمن اینکه مخاطبان در این سال ها به دلیل مشکلات اقتصادی، اجتماعی و... که بر آنها وارد شده است، نیاز به یک تنفس دارند، نیاز دارند که فیلم کمدی ببینند تا کمی از این فضا فاصله بگیرند اما متاسفانه در حال حاضر فیلم کمدی نداریم و تهیه کنندگان راضی به اکران آثارشان نمی شوند. سازمان سینمایی و ارگان های دیگر که توانایی حمایت از سینماگران را دارند، تاکنون حمایت چندانی از تهیه کنندگان نکرده اند اما لازم است چنین حمایتی صورت بگیرد تا تهیه کننده بداند که اگر فیلمش هم به خاطر شرایط کرونایی متضرر شد، اما سرمایه اش از بین نمی رود.

پاسدار با اشاره به طرح های حمایتی سازمان سینمایی بیان کرد: این طرح ها پاسخگوی نیاز تهیه کنندگان نیست چون فیلم ها در شرایط عادی می توانند فروش خوبی داشته باشند اما این طرح ها چندان کمکی به تهیه کنندگان نمی کنند.

این مدیر سینمایی اظهار کرد: اگر از سوی ارشاد و نهادهای مرتبط حمایت خوبی از سینماگران و سینماداران صورت بگیرد، تهیه کنندگان هم راضی به اکران فیلم های خود می شوند در غیر این صورت این اتفاق رخ نمی دهد. با این حال باید ببینیم در این زمان باقی مانده به نوروز 1400 سازمان سینمایی و شورای صنفی نمایش چه تصمیمی اتخاذ می کنند چون به هر حال در این وضعیت تهیه کنندگان ترسی از اکران و هدر رفت سرمایه شان دارند.

وی در بخش دیگر از صحبت هایش با اشاره به اینکه آثار سینمایی تبلیغات خوبی هم ندارند، توضیح داد: حدود یک سال و نیم است که تلویزیون از پخش تیزرهای سینمایی سر باز زده است آن هم در شرایطی که کرونا باعث شد مردم در خانه بمانند و از تلویزیون بیشتر استفاده کنند.

پاسدار در پایان با بیان اینکه مردم هنوز از بازگشایی سینماها اطلاعی ندارند، مطرح کرد: با توجه به اینکه سینماها از زمان شیوع کرونا در چند مقطع تعطیل شد، تبلیغ تلویزیونی چندانی نبود و حمایت چندانی از سینماها صورت نگرفت، مردم مدام دچار شک می شدند که آیا سینماها باز هستند یا تعطیل. مثلاً خیلی وقت ها شاهد این بودیم که سینماها فعالیت داشتند اما مردم تعجب می کردند و می پرسیدند مگر سینما باز است؟ در این مدت علاوه بر اینکه تبلیغی برای فیلم ها صورت نمی گرفت در این باره هم صحبت نمی شد که سینماها محیط امنی هستند؛ جایی که پروتکل ها در آن رعایت می شود.

کد خبر 5158655

زهرا منصوری

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۱

دریافت فایل

برنامه بدون خط خوردگی رادیو گفت وگو در خصوص تجلیل از فیلم فارسی در چارچوب راهکارهای سیاسی معاندین در تقابل با نظام دینی با رضا منتظری کارشناس مسائل سینما به صورت تلفنی گفتگو کرد.

رضا منتظری با انتقاد از تجلیل از سینماهای قبل از انقلاب با عنوان سینمای بدون سانسور گفت: در طی سال های اخیر شاهد یک سری سیاست گذاری های عجیب در سینمای ایران هستیم که جز اضمحلال و نابودی فرهنگ و هنر هیچ نتیجه ای ندارد.

وی با ابراز بی اطلاعی از اندیشه و نگاه مدیران سازمان سینمایی اظهار کرد: مشخص نیست چرا سینما را به عنوان یک هنر والا و ارزشمند، سطح پایین تصور می کنند و چرا تا این حد نابخردانه از کنار مسائل بسیار مهم عبور می کنند و ارزش سینما را پایین می آورند.

این کارشناس مسائل سینما، سینمای فیلمفارسی را تنها متعلق به ایران ندانست و عنوان کرد: هر فیلمی که درصدد تحمیق مخاطب باشد یک فیلم مبتذل و به بیان عرف و رایج فیلمفارسی محسوب می شود. سینمای ایران در تاریخ 100 ساله خود انبوهی از فیلمفارسی را در کارنامه خود دارد اما این نوع فیلم ها را در سایر سینماهای جهان حتی هالیوود هم شاهد هستیم.

وی با تصریح بر اینکه اصولاً مخاطب سینمای فیلمفارسی مخاطبی نیست که به دنبال هنر، فرهنگ و اصول فنی سینما باشد، بیان کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی توانستیم تا حدودی از سینمای فیلمفارسی که یک سینمای بسیار سطح پایین نازل محسوب می شود فاصله بگیریم و فرهنگ خود را ارتقاء دهیم.

منتظری در عین حال اشاره کرد: متأسفانه از اوایل دهه 70 با ورود سرمایه به سینما و عده ای خاص از سرمایه گذاران مجدداً به سمت زنده کردن فیلمفارسی حرکت کردیم.

این کارشناس مسائل سینما ادامه داد: اگر امروز شاهد تولید آثار مبتذل هستیم که بسیار سخیف تر از فیلمفارسی های قبل از انقلاب هستند دو دلیل دارد؛ نخست کاسب کاری افرادی است که به اسم تهیه کننده و سرمایه گذار وارد سینمای ایران شدند و برای کسب درآمد بیشتر و خندان مخاطب به هر نحوی، دست به حرکات مشمئز کننده ای در سینما می زنند. دلیل دوم آن است که دغدغه و اندیشه در سینما کاهش پیدا کرده است.

خبرنگار : زهرا جودکی

دریافت فایل

کلمات کلیدی: #رادیو #سینمای_بدون_سانسور #فیلمفارسی #گفتگو

1399 تمامی حقوق سایت متعلق به صدای جمهوری اسلامی ایران است

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو
مرتضی شایسته با اعلام فیلم های نوروز در هفته آینده اعلام کرد؛ در نوروز سه فیلم روی پرده سینما خواهیم داشت که هرکدام نیز 200 میلیون کمک هزینه برای تبلیغات خواهند گرفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۰

مرتضی شایسته، دبیر شورای صنفی نمایش در گفت وگو با خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا درباره وضعیت اکران نوروزی 1400 اعلام کرد؛ طبق تصمیم امروز شورا به دفاتر پخش و تهیه کنندگان که متقاضی اکران نوروز 1400 هستند، گفته شد که تا 16 اسفندماه فرصت دارند که درخواست کتبی خود را به دبیرخانه شورا ارائه دهند.

وی با اشاره به اعلام آمادگی 8 فیلم برای اکران نوروزی افزود: یکشنبه هفته آینده، 17 اسفندماه نیز شورا نسبت به معرفی 3 فیلم پرمخاطب و پرفروش برای عید تصمیم گیری خواهد کرد.

شایسته همچنین با اشاره به طرح حمایتی از بسته نوروز سینما نیز گفت: سه فیلم نهایی تا 200 میلیون هزینه تبلیغات دریافت می کنند. ضمن اینکه 2، 3 و 5 درصد از صندلی ها نیز در اکران پیش فروش و به نحوی تضمین می شوند.

وی همچنین نسبت به اکران قطعی فیلم لاله ابراز بی اطلاعی کرد.

انتهای پیام /4143/

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
مرتضی شایسته دبیر شورای صنفی نمایش گفت: برای اکران نوروزی 1400 فیلم هایی از جشنواره سی و نهم و سی و هشتم فیلم فجر اعلام آمادگی کردند.

مرتضی شایسته دبیر شورای صنفی نمایش در گفتگو با خبرنگار مهر درباره خروجی جلسه امروز یکشنبه 10 اسفند ماه گفت: در جلسه امروز مقرر شد دفاتر پخش و تهیه کنندگانی که متقاضی اکران نوروزی سال 1400 هستند حداکثر تا تاریخ 16 اسفندماه درخواست کتبی خود را به دبیرخانه شورای صنفی ارایه کنند.

وی افزود: شورای صنفی روز 17 اسفندماه نسبت به معرفی سه فیلم پرمخاطب، تصمیم گیری می کند. با توجه به اینکه یک سری از تهیه کنندگان اعلام بی اطلاعی نسبت به تصمیمات شورا کرده بودند تصمیم گرفتیم فرصتی دیگر بدهیم از این جهت این آخرین فرصت برای اعلام صاحبان فیلم هاست.

شایسته بیان کرد: تاکنون هشت فیلم برای اکران نوروزی اعلام آمادگی کرده اند که در میان آنها فیلم هایی از سی و نهمین جشنواره فیلم فجر و فیلم های جشنواره سی و هشتم هم دیده می شود.

وی در پایان گفت: هنوز درباره قیمت بلیت های سینما برای 1400 تصمیم گیری نکرده ایم ولی احتمال افزایش قیمت وجود دارد.

کد خبر 5158369

زهرا منصوری

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
سینماپرس: سلمان امیری تهیه کننده سینما و تلویزیون و دبیر جشنواره فیلم وحدت پس از اتمام نمایش فیلم های حاضر در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر که به تعبیر بسیاری از کارشناسان اغلب آن ها مروج یأس و ناامیدی بودند اظهار داشت: فقدان استراتژی در سینمای کشور باعث شده تا به فیلم های مبتنی بر گفتمان انقلاب اسلامی توجهی نشود و در عوض از آثار وقیحانه ای مانند شیشلیک حمایت ویژه صورت گیرد! این باعث شرمساری است که برخی فیلمسازانی که با حمایت های ویژه دولتی توانستند به جرگه فیلمسازان وارد شوند حالا با وقاحت دست به تولید آثاری می زنند که ایران و ایرانی و ارزش های کشور را زیر سوأل می برد و تصویری مشمئزکننده و بدوی از ملت سرافراز ایران نشان می دهد!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۰

مدیرمسئول سابق خبرگزاری تقریب در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: سینما در جمهوری اسلامی ایران باید در راستای گفتمان انقلاب اسلامی باشد؛ پرسش بنده از یکایک دست اندرکاران و سیاست گذاران این جشنواره و همچنین داوران آن است که چرا و چطور از فیلم ارزشمند و شریفی مانند منصور که در خصوص دستاوردهای بزرگ ایران اسلامی در دوران دفاع مقدس و زندگی یکی از شهدای مهم آن دوران بود هیچ حمایتی نشد؟

وی ادامه داد: چرا از این فیلم شریف که قهرمانان ملی ما را به خوبی نشان می داد حرفی به میان نیامد و در رشته هایی که شایستگی اش را داشت کاندیدای دریافت جایزه نشد؟ تمامی این اتفاقات نشان از آن دارد که خود برگزارکنندگان این رویداد هنوز نمی دانند باید از چه فیلم هایی حمایت کنند؛ هنوز نمی دانند در حال برگزاری جشنواره ای هستند که برآمده از دل انقلاب اسلامی است و از این رو باید رنگ و بویی انقلابی داشته باشد.

امیری سپس با انتقاد شدید از یکایک دستگاه ها و نهادهایی که فیلمسازانی مانند مهدویان را به سینمای کشور معرفی کردند تصریح کرد: این سازمان ها و نهادها امروزه باید پاسخگو باشند که چرا از بچه های واقعی دل بسته به انقلاب اسلامی که تعدادشان کم هم نیست حمایت نکردند و از کسی حمایت کردند که تصویری بسیار زننده از ملت سرافراز و شهیدپرور ایران اسلامی در فیلمش به نمایش می گذارد؟

این کارشناس فرهنگی متذکر شد: باید سریعاً با این سینمای چرک برخورد کرد! ما نیاز به یک رنسانس در حوزه فرهنگ و هنر کشور داریم. سینما در جمهوری اسلامی ایران هرگز نباید به سمت تقلید و کپی کاری از فیلم های غربی به ویژه آثار سینمای هالیوود برود. سینمای ما باید مروج ارزش های انقلابی و ترویج دین مداری باشد. ما در کشور سینمایی می خواهیم که بتوانیم به آن ببالیم نه اینکه چشمداشت به جشنواره های غربی داشته باشیم و برای آن ها تصویر کشورمان را به دروغ سیاه و تار نشان دهیم تا از آن ها جایزه بگیریم.

وی در بخش دیگری از این گفتگو یکی از معضلات مهم سینما در کشور را عدم بومی سازی این هنر-صنعت برشمرد و در این باره گفت: سینما به ذات برای غرب است و متأسفانه ما نتوانستیم آن را بر اساس دین و ارزش های مان بومی سازی کنیم. ما در کشور باید تنها شاهد سینمایی باشیم که اهداف متعالی کشور را به تصویر بکشد. سینما در جمهوری اسلامی ایران باید مردم را به جهان غیب و مهدویت سوق دهد.

امیری در همین راستا افزود: امروزه حتی در هالیوود برای ظهور و منجی کار می کنند اما سخنی از مهدویت و ظهور در سینمای ما نیست و این اتفاق بسیار تلخ و ناگوار است. مبحث کلی سینمای ما که سینمایی به شدت مأیوس کننده است نشان دادن زشتی ها است و ما باید با این منش و روش به شدت برخورد کنیم.

وی در پایان این گفتگو افزود: در طول سالیان متمادی مدیران ناکارآمد و بعضاً متمایل به غرب و وداده فرهنگی ذائقه مردم را عوض کردند و تهیه کنندگان به سمتی رفتند که محصولاتی تولید کنند که برای گیشه مورد پسند باشند. این ها درد است، ما در سینمای جمهوری اسلامی ایران باید به اندیشه توجه کنیم نه درآمد و گیشه چرا که فرهنگ و هنر عرصه کاسبکاری نیست و کسانی که کاسبکار هستند نباید در این عرصه جایی برای عرض اندام داشته باشند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
تهران- ایرنا- مسئولان کشوری، مدیران فرهنگی و اصحاب رسانه در پیام های جداگانه، درگذشت علی اکرمی را تسلیت گفته و این ضایعه را داغ دیگری بر قلب جامعه رسانه عنوان کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۰ سایت های دیگر : شفقنا

به گزارش عصر یکشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، پس از درگذشت علی اکرمی، خبرنگار و فعال رسانه ای، جمعی از مسئولان کشوری، فرهنگی، هنری و اصحاب رسانه با ارسال پیام های جداگانه، درگذشت وی را تسلیت گفتند.

معاون اول رییس جمهوری امروز یکشنبه در پیامی که در پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رییس جمهوری منتشر شد با ابراز تاسف و تاثر از درگذشت تاسف بار مرحوم علی اکرمی از جوانان پرتلاش و فعالان رسانه ای اصلاح طلب، نوشت: این مصیبت غم انگیز را به دوستان و بستگان به ویژه خانواده وی صمیمانه تسلیت می گویم.

معاون اول رییس جمهوری در این پیام همچنین از خداوند بزرگ برای آن فقید سعید رحمت و غفران واسعه الهی و برای بازماندگان ارجمند صبر و اجر مسالت کرد.

محمود واعظی رییس دفتر رییس جمهوری نیز در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت: خبر درگذشت ناگهانی روزنامه نگار شناخته شده، خلاق و دغدغه مند، علی اکرمی بسیار تلخ و ناراحت کننده بود.

وی افزود: این داغ چندمی است که بیماری کرونا بر پیکر جامعه رسانه ای کشور وارد می کند. این مصیبت را به خانواده این عزیز و دوستان ایشان و جامعه روزنامه نگاری تسلیت عرض می کنم.

رییس دفتر رییس جمهوری خاطرنشان کرد: برای ایشان که شهره به حب اهلِ بیت علیهم السلام و متخلق به اخلاق نیکو بود، رحمت الهی و برای بازماندگان صبوری و آرامش آرزو می کنم.

محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم در شبکه اجتماعی توییتر با لحنی محاوره ای نوشت: باورش خیلی سخته؛ دیروز احوالپرسی کردم و با هم صحبت کردیم. گفت آقا جواد کم نمیارم.

وی ادامه داد: دلواپس دخترش بود که امروز روز تولدشه. خدا به همسرش و فرزندانش به ویژه دخترش و پدر و مادرش صبر بده. مصیبت سنگینی بود. همچنین به جامعه رسانه ای کشور و دوستانش هم عرض تسلیت دارم.

سیدمحمد بطحایی وزیر سابق آموزش و پرورش هم در پیامی نوشت: کرونا همچنان داغ بر دلمان می گذارد. برادر مهربانم علی اکرمی که در روزهای وزارت گره گشای امور رسانه ای آموزش و پرورش بود، امروز به دلیل ابتلا به کرونا مظلومانه از میانمان پرکشید. روح علی عزیز با سالار شهیدان محشور باد.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در پیامی نوشت: خبر درگذشت زنده یاد علی اکرمی روزنامه نگار دغدغه مند و فعال سیاسی موجب تاسف و تالم شد.

محمد خدادی ادامه داد: اینجانب درگذشت این فعال رسانه ای را به خانواده گرامی او و جامعه رسانه ای کشور تسلیت گفته و از خداوند حکیم برای بازماندگان، دوستان و همکارانش، صبر و سلامتی آرزو دارم.

مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) هم در پیامی در شبکه اجتماعی توییتر نوشت: مثل همیشه باورش سخت است، باور از دست دادن رفیقان در سن جوانی، سخت تر.

افزود: داغ های کرونایی جگر سوزند، داغ دوستان جگر سوزتر، خدا رحمتش کند و به خانواده و خصوصا دختر کوچکش صبر عطا کند. به امید روزهای بدون کرونا و روزهایی که اینقدر داغ نبینیم.

در پی درگذشت علی اکرمی فعال رسانه ای، دکتر محمدرضا عارف در پیامی این ضایعه را تسلیت گفت.

به گزارش امیدنامه، متن این پیام به شرح زیر است: الَّذِینَ إِذَا أَصَابَتْهُمْ مُصِیبَةٌ قَالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ خبر درگذشت علی اکرمی عزیز سخت من را متاثر و اندوهگین کرده است . این جوان فعال و خوش فکر و متدین اصلاح طلب متاسفانه بر اثر بیماری کرونا بدرود حیات گفت و دوستدارانش را در غم و اندوه فرو برد.آخرین باری که علی اکرمی دوست داشتنی را دیدم به مانند همیشه مطالبه گرایانه اما دلسوزانه صحبت کرد او نماد نسلی است که اصلاحات جوشش و خروشش متعلق به این نسل است . این ضایعه اسف بار را به خانواده محترم ایشان، دوست دارانش و بستگان داغدار تسلیت عرض می کنم. از خداوند رحمان و رحیم برای آن عزیز سفر کرده غفران الهی و برای بازماندگان معزز صبر و اجر و سلامتی مسالت دارم.

خبر درگذشت روزنامه نگار خوش فکر و پرانگیزه، ⁧‫علی_اکرمی‬⁩ بسیار تلخ و دردآور بود.
کرونا داغ دیگری را بر پیکره جامعه مطبوعاتی کشور وارد کرد و جوانی که به حسن خلق و رفاقت شهره بود، از میان ما رفت.
این مصیبت را به خانواده، همسر، فرزندانش و جامعه مطبوعاتی تسلیت می گویم.

مهدی فضائلی عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبری نیز در پیامی نوشت: خدایش او را مشمول لطف و عنایت صاحب ایوانی که مشتاق دعوتش بود قرار دهند و به بازماندگانش صبر و اجر عطا فرماید.

به گزارش ایرنا، علی اکرمی در 43 سالگی پس از طی یک دوره کوتاه بیماری کرونا، صبح امروز یکشنبه دهم اسفندماه در یکی از بیمارستانهای شهر تهران به دلیل ابتلا به بیماری کرونا درگذشت.

او هفته گذشته در توییتر از ابتلای خود به ویروس کرونا خبر داده بود.

اکرمی در روزنامه های ملت، توسعه، اعتماد و نوروز خبرنگار بود و عضو شورای سردبیری پایگاه نفت خبر و مشاور مجله تهران شهر نیز در کارنامه حرفه ای او ثبت شده است.

پیکر مرحوم علی اکرمی، ظهر امروز، یکشنبه در قطعه 205 بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
سامانه اخذ مجوز چاپ کتاب در دوران کرونا چالشی برای ناشرین یزدی تبدیل شده که مدیرکل فرهنگ و ارشاد یزد از رفع این مشکل طی آینده نزدیک خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۱ سایت های دیگر : یزد رسا خبر یزد بسیج

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ به نقل از یزدرسا ، سال گذشته و در همین روزها بود که شیوع ویروس کرونا در کشور سبب شد تا بسیاری از فعالیت ها نتوانند به مانند گذشته ادامه پیدا کنند و برای حفظ سلامتی مردم یا تعطیل شدند و یا اینکه ساعت کاری خود را کاهش دادند.

اما برخی از کارها نیز بودند که با شیوع کرونا نه تنها از کسب وکار و ادامه فعالیت بازنماندند بلکه رونق بیشتر گرفته و افراد بسیاری در این فضاها مشغول به کار شده و کسب درآمد کردند که نمونه آن را می توان به کسب وکارهای اینترنتی و برخی از امور هنری مثل نویسندگی اشاره کرد.

نویسندگان به نوعی در ایام کرونا این فرصت را به دست آوردند تا استفاده از وقتی که به واسطه تعطیلی کسب وکارهای بیرون از منزل برایشان ایجاد شده، سروسامانی به وضعیت چاپ کتب خود در موضوعات مختلف بدهند.

اما این فعالیت هم خالی از چالش نبود، چرا که دریافت مجوز نشر در این زمان به یکی از چالش های هنرمندان عرصه نویسندگی در یزد تبدیل شده بود به طوری که برخی از ناشرین گلایه مند بودند که چرا باید در دوران کرونا مدت زمان دریافت مجوز چاپ کتاب به دو یا سه ماه افزایش یابد.

مشکلات سامانه ای علت عمده طولانی شدن پروسه دریافت مجوز چاپ کتاب

مجید جوادیان زاده در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، با اشاره به علت های طولانی شدن اخذ مجوز چاپ کتاب در یزد، گفت: با توجه به اینکه برای دریافت مجوز و امور مربوطه، سامانه طراحی شده و تجربیات ابتدایی راه اندازی با یکسری مشکلات همراه بود، سبب بروز مشکلاتی برای ناشرین و درنتیجه طولانی شدن پروسه دریافت مجوز چاپ کتاب شد.

وی با بیان اینکه یزد جزو 11 استان در کشور است که مجوز چاپ کتاب صادر می کند، افزود: اینکه مجوز چاپ کتاب در یک استان انجام شود، طبیعتاً سرعت اخذ مجوز را کاهش می دهد اما به علت سامانه ای شدن این پروسه باعث شده تا مشکلاتی در این زمینه به وجود آید.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد تأکید کرد: ما در استان یزد تمام تلاش خود را به کار خواهیم بست تا مدت زمان اخذ مجوز چاپ کتاب در استان کاهش و ناشرین بتوانند سریعتر چاپ کتاب های مورد نظر خود را انجام دهند.

جوادیان زاده در خصوص وضعیت ناشرین یزدی در طول یک سال گذشته، گفت: سال گذشته 365 کتاب در استان یزد مجوز نشر و چاپ گرفته اما در طول یک سال گذشته و با شیوع کرونا این آمار به 517 رسیده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد به رشد 70 درصدی مجوز چاپ کتاب در یک سال گذشته در استان اشاره و خاطرنشان کرد: افزایش آمار چاپ در یک سال کرونایی در استان یزد شاید به دلیل این بوده که نویسندگان فرصت بیشتری را برای آماده سازی و چاپ کتاب خود پیدا کردند.

انتهای پیام/خ

لینک خبر :‌ راه دانا
مدیر کتابفروشی دُرنا در ارومیه گفت: بیشترِ کتاب هایی که از چند سال پیش در موجودیِ ما قرار دارد، به همراه تعدادی که اخیرا چاپ شده اند، در سامانه زمستانه کتاب ثبت نشده اند و در نتیجه نمی توانیم آن ها را بفروشیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۱

رضا تقی زاده ابهری، مدیر کتابفروشی دُرنا در ارومیه، در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در آذربایجان غربی ، گفت: برگزاری چنین طرح های فصلی و مجازی با توجه به شیوع بیماری کرونا، قدم مثبت و خوبی است؛ ولی درمجموع، من با اجرای طرح های فصلی موافق نیستم و انتظار دارم نمایشگاه کتاب در سال یک یا دو بار برگزار شود.

تقی زاده افزود: باید توجه داشته باشیم که عالی برگزار شدن نمایشگاه مجازی کتاب و این طرح های فصلی و قابل استفاده و مثبت بودن آن نمی تواند جای نمایشگاه های دائمی را بگیرد. بنابراین انتظار داریم این طرح ها همچنان فعال باقی بماند یعنی اطلاعات مربوط به کتاب و ناشر و کتابفروش در هر زمان قابل دسترسی باشند.

وی ادامه داد در کنار ارائه اطلاعات مورد لزوم، در شهرستان ها برگزاری نمایشگاه حضوری نیز لازم و ضروری است؛ زیرا که نمایشگاه حضوری باعث جلب خوانندگان به نمایشگاه می شود و شاید بعضی ها از روی تفنن و وقت گذرانی به نمایشگاه می آیند و در آنجا با مشاهده کتاب ها ترغیب شده و عناوینی را خریداری نمایند.

مدیر کتابفروشی دُرنا در ارومیه ادامه داد: وقتی نمایشگاه به صورت مجازی ارائه می شود شاید بیشتر افراد از برگزاری نمایشگاه مطلع نبوده و یا از اینترنت به صورت شاید و باید نمی توانند استفاده کنند و کتاب خریداری کنند و به عبارت دیگر دوست دارند به صورت سنتی خرید کرده و بهای آن را پرداخت کنند و یا کتاب را در دست گرفته و آن را ورق بزنند و مطالبی را خوانده سپس خریداری کنند که این امر در نمایشگاه های مجازی مقدور نیست.

وی گفت: نمایشگاه های حضوری هم فال است و هم تماشا علاقمندان کتاب ناشران را می بینند و رودررو با نویسندگان صحبت می کنند و همین امر باعث می شود که علاقه ای بین نویسنده و خواننده ایجاد شود در حالی که این امر در نمایشگاه های مجازی امکان پذیر نیست.

تقی زاده تصریح کرد: من در دو، سه سال گذشته در این طرح ها شرکت کرده ام و به نظرم می رسد از آنجا که یک قدم فرهنگی است، باید هر چه از دستمان برمی آید، انجام دهیم. شخصا در کتابفروشی زیاد به فکر درآمد مادی نیستم ولی در کل از اینکه در این طرح ها شرکت کرده ام، راضی ام.

وی همچنین با اشاره به برخی کاستی ها در نحوه اجرای طرح زمستانه کتاب از جمله به روز نبودن کتاب ها، افزود: بیشتر کتاب ها که از چند سال موجودی داریم و این کتاب ها در سامانه مربوطه در خانه کتاب ثبت نشده و در نتیجه نمی توانیم آن ها را بفروشیم. تعدادی دیگر از کتاب ها هم هستند که اخیرا چاپ شده اند و هنوز در این سامانه ثبت نشده اند، آنها را هم نمی توانیم بفروشیم و مشکل پیش می آید.

مدیر کتابفروشی دُرنا در ارومیه ادامه داد: همچنین در گذشته مشکل قیمت کتاب را نیز داشتیم ولی خوشبختانه امسال این مشکل حل شده و در سایت به کتابفروشی ها اجازه تغییر قیمت قانونی داده شده است.

رضا تقی زاده ابهری، مدیر کتابفروشی دُرنا در ارومیه، در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در آذربایجان غربی ، گفت: برگزاری چنین طرح های فصلی و مجازی با توجه به شیوع بیماری کرونا، قدم مثبت و خوبی است؛ ولی درمجموع، من با اجرای طرح های فصلی موافق نیستم و انتظار دارم نمایشگاه کتاب در سال یک یا دو بار برگزار شود.

تقی زاده افزود: باید توجه داشته باشیم که عالی برگزار شدن نمایشگاه مجازی کتاب و این طرح های فصلی و قابل استفاده و مثبت بودن آن نمی تواند جای نمایشگاه های دائمی را بگیرد. بنابراین انتظار داریم این طرح ها همچنان فعال باقی بماند یعنی اطلاعات مربوط به کتاب و ناشر و کتابفروش در هر زمان قابل دسترسی باشند.

وی ادامه داد در کنار ارائه اطلاعات مورد لزوم، در شهرستان ها برگزاری نمایشگاه حضوری نیز لازم و ضروری است؛ زیرا که نمایشگاه حضوری باعث جلب خوانندگان به نمایشگاه می شود و شاید بعضی ها از روی تفنن و وقت گذرانی به نمایشگاه می آیند و در آنجا با مشاهده کتاب ها ترغیب شده و عناوینی را خریداری نمایند.

مدیر کتابفروشی دُرنا در ارومیه ادامه داد: وقتی نمایشگاه به صورت مجازی ارائه می شود شاید بیشتر افراد از برگزاری نمایشگاه مطلع نبوده و یا از اینترنت به صورت شاید و باید نمی توانند استفاده کنند و کتاب خریداری کنند و به عبارت دیگر دوست دارند به صورت سنتی خرید کرده و بهای آن را پرداخت کنند و یا کتاب را در دست گرفته و آن را ورق بزنند و مطالبی را خوانده سپس خریداری کنند که این امر در نمایشگاه های مجازی مقدور نیست.

وی گفت: نمایشگاه های حضوری هم فال است و هم تماشا علاقمندان کتاب ناشران را می بینند و رودررو با نویسندگان صحبت می کنند و همین امر باعث می شود که علاقه ای بین نویسنده و خواننده ایجاد شود در حالی که این امر در نمایشگاه های مجازی امکان پذیر نیست.

تقی زاده تصریح کرد: من در دو، سه سال گذشته در این طرح ها شرکت کرده ام و به نظرم می رسد از آنجا که یک قدم فرهنگی است، باید هر چه از دستمان برمی آید، انجام دهیم. شخصا در کتابفروشی زیاد به فکر درآمد مادی نیستم ولی در کل از اینکه در این طرح ها شرکت کرده ام، راضی ام.

وی همچنین با اشاره به برخی کاستی ها در نحوه اجرای طرح زمستانه کتاب از جمله به روز نبودن کتاب ها، افزود: بیشتر کتاب ها که از چند سال موجودی داریم و این کتاب ها در سامانه مربوطه در خانه کتاب ثبت نشده و در نتیجه نمی توانیم آن ها را بفروشیم. تعدادی دیگر از کتاب ها هم هستند که اخیرا چاپ شده اند و هنوز در این سامانه ثبت نشده اند، آنها را هم نمی توانیم بفروشیم و مشکل پیش می آید.

مدیر کتابفروشی دُرنا در ارومیه ادامه داد: همچنین در گذشته مشکل قیمت کتاب را نیز داشتیم ولی خوشبختانه امسال این مشکل حل شده و در سایت به کتابفروشی ها اجازه تغییر قیمت قانونی داده شده است.

رضا تقی زاده ابهری، مدیر کتابفروشی دُرنا در ارومیه، در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در آذربایجان غربی ، گفت: برگزاری چنین طرح های فصلی و مجازی با توجه به شیوع بیماری کرونا، قدم مثبت و خوبی است؛ ولی درمجموع، من با اجرای طرح های فصلی موافق نیستم و انتظار دارم نمایشگاه کتاب در سال یک یا دو بار برگزار شود.

تقی زاده افزود: باید توجه داشته باشیم که عالی برگزار شدن نمایشگاه مجازی کتاب و این طرح های فصلی و قابل استفاده و مثبت بودن آن نمی تواند جای نمایشگاه های دائمی را بگیرد. بنابراین انتظار داریم این طرح ها همچنان فعال باقی بماند یعنی اطلاعات مربوط به کتاب و ناشر و کتابفروش در هر زمان قابل دسترسی باشند.

وی ادامه داد در کنار ارائه اطلاعات مورد لزوم، در شهرستان ها برگزاری نمایشگاه حضوری نیز لازم و ضروری است؛ زیرا که نمایشگاه حضوری باعث جلب خوانندگان به نمایشگاه می شود و شاید بعضی ها از روی تفنن و وقت گذرانی به نمایشگاه می آیند و در آنجا با مشاهده کتاب ها ترغیب شده و عناوینی را خریداری نمایند.

مدیر کتابفروشی دُرنا در ارومیه ادامه داد: وقتی نمایشگاه به صورت مجازی ارائه می شود شاید بیشتر افراد از برگزاری نمایشگاه مطلع نبوده و یا از اینترنت به صورت شاید و باید نمی توانند استفاده کنند و کتاب خریداری کنند و به عبارت دیگر دوست دارند به صورت سنتی خرید کرده و بهای آن را پرداخت کنند و یا کتاب را در دست گرفته و آن را ورق بزنند و مطالبی را خوانده سپس خریداری کنند که این امر در نمایشگاه های مجازی مقدور نیست.

وی گفت: نمایشگاه های حضوری هم فال است و هم تماشا علاقمندان کتاب ناشران را می بینند و رودررو با نویسندگان صحبت می کنند و همین امر باعث می شود که علاقه ای بین نویسنده و خواننده ایجاد شود در حالی که این امر در نمایشگاه های مجازی امکان پذیر نیست.

تقی زاده تصریح کرد: من در دو، سه سال گذشته در این طرح ها شرکت کرده ام و به نظرم می رسد از آنجا که یک قدم فرهنگی است، باید هر چه از دستمان برمی آید، انجام دهیم. شخصا در کتابفروشی زیاد به فکر درآمد مادی نیستم ولی در کل از اینکه در این طرح ها شرکت کرده ام، راضی ام.

وی همچنین با اشاره به برخی کاستی ها در نحوه اجرای طرح زمستانه کتاب از جمله به روز نبودن کتاب ها، افزود: بیشتر کتاب ها که از چند سال موجودی داریم و این کتاب ها در سامانه مربوطه در خانه کتاب ثبت نشده و در نتیجه نمی توانیم آن ها را بفروشیم. تعدادی دیگر از کتاب ها هم هستند که اخیرا چاپ شده اند و هنوز در این سامانه ثبت نشده اند، آنها را هم نمی توانیم بفروشیم و مشکل پیش می آید.

مدیر کتابفروشی دُرنا در ارومیه ادامه داد: همچنین در گذشته مشکل قیمت کتاب را نیز داشتیم ولی خوشبختانه امسال این مشکل حل شده و در سایت به کتابفروشی ها اجازه تغییر قیمت قانونی داده شده است.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در آذربایجان غربی
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۱

حسین گلدوست در گفت وگو با خبرگزاری میزان پیرامون وضعیت نویسندگان در شرایط کرونایی امروز گفت: نویسندگی همانند بسیاری دیگر از حرفه ها و هنرها باید به عنوان یک شغل شناخته شود، اما متاسفانه حتی نویسندگان برجسته و نامدار کشور که دست به خلق و تولید آثار بزرگ و ارزشمند زده اند هم نویسندگی را به عنوان شغل دوم مد نظر دارند و برای گذران اقتصادی خود مجبور به فعالیت و حرفه ای دیگر در کنار نویسندگی شده اند، این امر موجب شده آنگونه که باید نتوانیم به رشد و توسعه در حوزه نویسندگی و ایجاد جریانات ادبی بپردازیم این در حالی است که حتی در برخی از کشور های همسایه فارسی زبان شاهد تحولات خوبی در حوزه ادبیات هستیم.

وی در همین راستا ادامه داد: هنر و نگارش برای حرکت به سوی حرفه ای شدن نیازمند تمرکز است و چنانچه این کار به صورت تخصصی و به دور از دغدغه های معیشت فراهم شود شرایط مناسب تری برای خلق آثار متعدد به وجود خواهد آمد در عین حال باید در نظر داشت که علی رغم اینکه روح جامعه نیازمند تراوشات قلم نویسندگان است، اما همچنان به دلایل زیادی این حرفه به عنوان یک شغل محسوب نمی شود و نویسنده از حمایت مالی لازم برخودار نیست.

گلدوست دلایل افزایش کتاب های ترجمه ای را مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: اگر امروز شاهد افزایش کتاب های ترجمه شده در بسیاری از فروشگا های کتاب هستیم دلایلش را در عوامل مختلف و از جمله عدم امنیت مالی برای نویسندگان باید دانست این در حالی است که در برخی از جوامع توسعه یافته شاهد امنیت مالی نویسندگان هستیم و نویسندگی به عنوان یک حرفه به رسمیت شناخته شده است. حضور روز افزون کتاب های ترجمه شده از کشور هایی مانند چین و کره نشان می دهد این کشور ها نیز توانسته اند فضای مناسبی را برای نویسندگان فراهم کنند.

***دست های خالی؛ اهداف منحرف شده

نویسنده کتاب ایستاده ام فعالیت انجمن ها و بنیاد های غیر دولتی برای حمایت از نویسندگی را مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: تلاش های فراوان بنیاد ها و انجمن های غیر دولتی تا زمانی که مصوبه و یا ردیف بودجه ای خاصی برایش در نظر گرفته نشود آنها نمی توانند حامی خوبی برای نویسندگان باشند، من عضو انجمن قلم هستم و به خوبی با ساز و کار و رویکرد های آنان آشنایی دارم و می دانم عدم وجود امکانات مالی زمینه را برای فعالیت های تاثیر گذار بسته است.

وی بخش خصوصی را در حوزه تولید کتاب تاثیر گذار دانست و اظهار کرد: بخش بزرگی از تولیدات کتاب در حوزه ادبیات ما برعهد بخش خصوصی است از سوی دیگر هدفمندی و برنامه ریزی مناسبی برای پاسداشت و تولید آثار ادبی از سوی مسئولان دولتی وجود ندارد و این امر باعث ایجاد ضعف شده است، بدین ترتیب می توان گفت اهالی قلم تقریبا نادیده گرفته شده اند. عدم تعریف از چهار چوب های حرفه ای برای نویسندگان عرصه فرهنگ نوعی ضعف در بدنه فرهنگی محسوب می شود که باید مورد توجه قرار بگیرد.

***حق التالیف گلایه ای بر زمین مانده

گلدوست الگوبرداری از برخی بنیاد های فرهنگی موفق در دنیا را لزوم در پیش گرفتن مسیر درست برای تامین کالا های فکری و فرهنگی دانست و تاکید کرد: سازو کار های خوبی در دنیای امروز برای حمایت از نویسندگان در نظر گرفته شده است در عین حال توجه به حق التالیف برای نویسندگان و تولیدکنندگان محتوا بسیار مهم و قابل توجه است.

وی ضرروت ترمیم چرخه تولیدات فرهنگی را مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: باید بپذیریم که تولیدات فرهنگی یک چرخه دارد. چرخه ای که از مخاطب، نویسنده، ناشر، مواد اولیه گرفته و تا تیراژ کتاب را در بر می گیرد چراکه این عوامل زنجیروار به یکدیگر وابسته هستند لذا ترمیم این زنجیره قطعا تاثیرات بسیار ارزشمندی را با خود در بر خواهد داشت.

نویسنده کتاب ایستاده ام نقش تبلیغات در تولید آثار فرهنگی را برشمرد و افزود: تبلیغات همواره یکی از ارکان مهم ارتباطات و اطلاعات یک جامعه محسوب می شود تبلیغات در حوزه معرفی آثار فرهنگی و معرفی کتاب بسیار بسیار ضعیف عمل کرده است اگر یک دهم آنچه در رسانه های بزرگی همانند رسانه ملی برای کتاب تبلیغ می شد قطعا امروز سرانه مطالعه افزایش یافته و کتاب های خوب و ارزشمند از رونق بالایی برخوردار بودند.

***کتابفروش های سوت کور

وی تضعیف کتاب فروشی ها را مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: امروز شرایط به گونه ای شده است که کتابفروشی های بزرگ جای خود را به اغذیه فروشی داده اند و خود به زیر پله ها و یا مغازه های کوچک پناه برده اند این شرایط برای کتاب فروشی های شهرستان ها به مراتب بدتر است، این نا کار آمدی سبب شده تا مخاطب به کلی کتاب را فراموش کند البته باید این نکته را نیز یادآور شوم که در برخی از شهر های بزرگ ما شاهد حضور فروشگاه های خوب کتاب هستیم که امکانات و تجهیزات لازم و مناسبی برای مطالعه و مخاطب فراهم می کنند، اما در مجموع باید بخاطر داشته باشیم که چنانچه قرار است اقتصاد فرهنگ به چرخش واداشته شود باید زمینه ها و زیر ساخت های آن فراهم شود، روند کنونی چشم انداز مناسبی را از آینده کتاب، نویسندگی و مطالعه پیش روی هیچ یک از ما قرار نمی دهد.

گلدوست اظهار کرد: حدود 65 درصد از شهر های ایران از وجود کتاب ها و یا کتاب فروشی های مجهز رنج می برند وجود مراکز فروش مدرن کتاب جذابیت های بسیاری را برای جامعه دارد و به نوعی تبلیغ برای فروش کتاب محسوب می شود. وجود راهنما های حرفه ای برای خوانندگان کتاب و عناوین به روز از جمله رویکرد های ارزشمند محسوب می شوند که باید در کتاب خانه ها وجود داشته باشد تا به جذب مخاطب منجر شود.

نویسنده کتاب تابنده پایه گذاری مناطقی همانند شهر کتاب را رویکردی ارزشمند و تاثیر گذار بر عرصه فرهنگ و کتاب خوانی دانست و اظهار کرد: پایه گذاری بخش هایی همانند شهر کتاب حرکتی ارزشمند در جهت توسعه فرهنگ کتاب و مطالعه و دیده شدن آثار نویسندگان خوب سرزمین ما است، اما این مکان ها باید توسعه پیدا کنند تا در اختیار همه اقشار جامعه قرار بگیرند و در همه شهر ها ایجاد شوند. ترنجستان کتاب نیز توانست در نوع خود موفق عمل کند، زیرا مشوق های مناسبی را برای جذب مخاطب تعیین کرده است و الگوی مناسب برای توسعه طرح های فرهنگی محسوب می شود.

*** خوراک فکری بسیار مهمتر از خوارک جسمی است

وی تاثیرات فضای کتاب فروشی ها و کتابخانه های مدرن بر مردم جامعه را مورد بررسی قرار داد و ابراز کرد: باید تاکید کنم که مطالعه بر روحیه مردم شهر و جامعه تاثیرات فراوانی داشته مطالعه اعتماد به نفس را در مردم جامعه افزایش می دهد لذا در قدم اول باید بدانیم خوراک فکری بسیار مهمتر از خوارک جسمی است و باید برای توسعه مطالعه احتمام ویژه ای در نظر گرفت. این عوامل بر نویسنده نیز اثر گذاشته و آنان را به نوشتن کتاب های با ارزش دعوت می کند بدین ترتیب باید به فکر تدابیری برای رواج کتاب و کتاب خوانی آن هم با تاسیس مراکز بزرگ مطالعه و کتاب فروشی بود.

گلدوست پیرامون تاثیر برگزاری جشنوار های متعدد برای نویسندگان ابراز کرد: من معتقدم اثر برگزاری این برنامه ها تنها می تواند پنجاه درصد از رشد کار نویسندگان را تحت تاثیر قرار دهد در حقیقت اثر واقعی را استقبال مخاطبان رقم می زند لذا هر چه کتاب های خوب بیشتر دیده و مورد مطالعه قرار بگیرد مشوقی قوی برای نویسنده خواهد بود.

نویسنده کتاب بر شانه های تقدیر معرفی آثار خوب را بسیار مهم دانست و ابراز کرد: ما نویسندگان موفقی داریم که کتاب های ارزشمندی را تولید و به جامعه تقدیم کرده اند بسیاری از آنان دیده نشده اند برخی از این افراد در شهرستان های دور افتاده قرار دارند و کتاب آن ها تنها یک چاپ رسیده و چون در جامعه به درست معرفی نشده اند کتاب آنها محجور مانده و دیده نشده در عین حال تیراژ های این نوع کتاب ها نیز بسیار مختصر بوده و سبب می شود کتاب تنها زمانی کوتاه در بازار وجود داشته باشند و پس از آن نایاب گردند.

*** نقد از عناصر سازنده کتاب

وی نقش نقد و بررسی کتاب ها را برای نویسندگان مهم دانست و ابراز کرد: نقد همواره از عناصر سازنده کتاب و نویسنده محسوب می شود، تعالی بسیاری از آثار در گرو نقد قرار دارد، زیرا علاوه بر چکش کاری اثر سبب می شود تا کتاب تولید شده معرفی و در جامعه مطرح شود این یک موضوع مهم و قابل توجه محسوب می شود لذا نقد را مولفه ای تاثیرگذار بر بستر تولید آثار ارزشمند باید در نظر گرفت.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
اهواز - ایرنا - جشنواره فیلم کوتاه خوزستان که بنا بود اسفندماه امسال برگزار شود به علت شیوع کرونا و وضعیت قرمز خوزستان به تاریخ دیگری موکول شد.

دبیر هفتمین جشنواره فیلم کوتاه خوزستان روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: به رغم آنکه مقرر بود این جشنواره به صورت برخط برگزار شود، اما برای حفظ سلامتی تیم اجرایی و تدارکات جشنواره که بیشتر اقدامات را به صورت حضوری انجام می دهند موجب شد زمان برگزاری جشنواره فیلم کوتاه خوزستان را به سال 1400 موکول کنیم.
مهدی کیخایی ادامه داد: از سوی دیگر استقبال بی نظیر سینماگران خوزستانی، وظیفه ما را برای برگزاری یک جشنواره با بهترین کیفیت ممکن و در شان این عزیزان سنگین تر می کند.
وی افزود: برگزاری جشنواره با وضعیت فعلی قطعاً موجب کاسته شدن کیفیت جشنواره می شود از این رو نمی خواستیم به هر قیمتی جشنواره را برگزار کنیم.
دبیر جشنواره فیلم کوتاه خوزستان بیان کرد: اجرای این برنامه در شرایط بهتر، دست ما را برای اجرای مناسب و در صورت اعطای مجوز از مراجع ذیربط اجرای نیمه حضوری باز می گذارد.
مدیر انجمن سینمای جوانان خوزستان ضمن تشکر از همراهی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان در این مسیر و استقبال فیلمسازان خوزستانی اطمینان داد: هفتمین دوره جشنواره فیلم کوتاه خوزستان در سال 1400 برگزار می شود و زمان دقیق برگزاری و اعلام پذیرفته شدگان متعاقبا اعلام خواهد شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
در روزهایی که انجمن هنرهای نمایشی به عنوان نهاد مادر برای انجمن های استانی، تصمیم به تغییر اساسنامه آن گرفت، مدیرکل ارشاد کرمانشاه، گروهی پنج نفره را به عنوان هیئت رئیسه انجمن این استان انتخاب کرد و آغازگر اختلاف های بعدی و تصمیم های غیرقانونی دیگری شد که خلاف قوانین بالادستی کشوری بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۱ سایت های دیگر : شعار سال

به گزارش خبرنگار ایلنا، در حاشیه سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر، پچ پچه ای از هنرمندان شرکت کننده در جشنواره شنیده شد که خبر از تصمیماتی غیرقانونی در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه می داد. در روزهایی که انجمن هنرهای نمایشی به عنوان نهاد مادر برای انجمن های استانی، تصمیم به تغییر اساسنامه آن گرفت، مدیرکل ارشاد کرمانشاه، گروهی پنج نفره را به عنوان هیئت رئیسه انجمن این استان انتخاب کرد و آغازگر اختلاف های بعدی شد. هرچند که ماجرا به همین یک مورد ختم نمی شود.

انجمن های فرهنگی هنری در استان ها جملگی دارای اساسنامه و آیین نامه هایی هستند که انجمن های مرکزی مرتبط با آن ها در پایتخت، آن ها را تدوین کرده و استان ها موظف اند بر اساس آن شیوه و روش عمل کنند. ادارات کل ارشاد استان ها در قبال این انجمن ها دو وظیفه دارد: حمایت و نظارت.

با حمایت از این انجمن ها، ادارات کل می توانند بی آن که دخالتی در امور اجرایی کنند مسیر فعالیت های هنری در استان را مدیریت کنند و دوم، بر این انجمن ها نظارت کنند و در صورت تخلف به مراجع بالادستی خودِ انجمن ها گزارش هایی را ارسال کرده و انجمن مرکزی پس از بررسی اگر به موردی برخورد کرد برخلاف مسیر متعهد شده اش می تواند به انجمن های مرکزی گزارش ارسال کند.

طبق قانون انجمن ها، ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی حق دخالت در امور انجمن های هنرهای نمایشی را ندارند و در صورت تخلف انجمن ها، می باید وظیفه نظارتی خود را انجام داده و به انجمن مرکزی اطلاع دهند. قصه کرمانشاه اما حکایت دیگری دارد. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان، تمام قواعد و قوانین وزارت مطبوعش را زیر پا گذاشته و خود قوانین جدیدی وضع کرده است. او نامه های ارسالی از انجمن هنرهای نمایشی ایران و اداره کل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد را نادیده گرفته و خود ساز دیگری نواخته است.

قصه کرمانشاه از آن جا آغاز شد که مدیران بالادستی؛ اداره کل هنرهای نمایش و انجمن هنرهای نمایشی ایران خبر از تغییر اساسنامه این انجمن دادند و از استان ها رسما خواستند تا بر اساس مسیر جدید اقدامات را انجام دهند.

بر همین اساس انجمن هنرهای نمایشی ایران با ارسال نامه ای به شماره 280/99/الف در اردیبهشت ماه 99 بر این مهم تاکید کرد و به استان ها اعلام کرد هیئت رییسه فعلی انجمن تا زمان تشکیل انجمن جدید به فعالیت خود ادامه خواهد داد .

علاوه بر این، اداره کل هنرهای نمایشی نیز با ارسال نامه ای بر ثبت اساسنامه جدید در استان ها تاکید کرد و مراتب را با ارسال نامه به شماره 216866/99 در تاریخ 24/9/99 به استان ها ابلاغ کرد. همین نکته را انجمن هنرهای نمایشی ایران با ارسال نامه ای به شماره 1938/99/الف در تاریخ 10/9/99 به شعب استانی ابلاغ کرد.

روایتی از گذشته در حوزه فرهنگ و هنر در استان ها مانده که اوضاع فرهنگ و هنر استان ها کاملا به مدیر کل ارشاد ربط دارد! او بخواهد، کاری انجام می شود و اگر نخواهد نمی شود. معنی این جمله این ست که قوانین توسط مدیران تفسیر به رای می شود و آن ها کاری هم مدیران بالادستی خود ندارد. این جمله را همه آنهایی که عملا با هنر استان ها درگیر و در ارتباط هستند با جان خود لمس کرده اند. این مهم ارتباطی با پتانسیل هنری استان نیز ندارد. یک استان با ظرفیت بالا، گاه با سوء مدیریت فرهنگی آسیب اساسی می بینند. این را محمدرضا درند رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان کرمانشاه به ایلنا می گوید که مقدمه توضیحاتش درباره مشکلی است که در این استان پیرامون تغییر اساسنامه انجمن به وجود آمده.

اما مشکل کرمانشاه از کجا آغاز شد؟ درند در پاسخ به این سوال ایلنا می گوید: مشکل استان کرمانشاه دقیقا از جایی آغاز شد که مدیرکل ارشاد استان، نامه های مرکز را نادیده گرفت و گفت برای استان من تصمیم می گیرم! و رسما هیچ وقعی به نامه های ارسالی نکرد. و این دخالت که دلیلش نامعلوم است را به جایی کشاند که راسا یک هیئت پنج نفره را به عنوان هیئت رئیسه انجمن استان انتخاب کرد ! اتفاقی که کاملا غیرقانونی ست. آن هم در کمال تعجب پس از ارسال نامه شماره 2712/99/الف مورخ 13/11/99 که استان را از این اقدام غیر قانونی منع کرده!

از سوی دیگر، مجموعه تئاتر شهر کرمانشاه به صورت قانونی در اختیار انجمن هنرهای نمایشی است. در واقع مجموعه به انجمن واگذار شده و هم اکنون قابل استفاده است. اما درست در روزهایی که وزارت ارشاد و مدیران ارشدش قانونی را مصوب کردند که ساختمان های مجموعه تئاتر شهر در استان ها در اختیار انجمن قرار گیرد، مدیر کل کرمانشاه مجموعه تئاتر شهر را به بهانه پایان قرارداد از انجمن پس گرفت .

محمدرضا درند با اشاره به مشکلاتی که این رفتارها ایجاد کرده است، می گوید: یک مدیرکل فرهنگی در یک استان تمام اصول، قانون و... را زیر پا می گذارد و هیچ کس هم پاسخگو نیست؛ آیا کسی از وی می پرسد که چرا وحدت و هم دلی موجود را به هم ریخته و با دست خود تفرقه و جدایی می اندازد؟

او به مورد اختلاف دیگری هم اشاره کرده و یادآور می شود: طبق اسناد موجود اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه (صورت جلسه، قرارداد و تفاهم نامه های) موجود مبالغ زیادی را به انجمن بدهکار است ، حتی در بحث قرار داد تالار نیز به رغم انجام کامل تعهدات از طرف مستاجر (انجمن) موجر با انجام تخلف در قرارداد باعث زیان فراوان به آنها شده که جای بسی تعجب است در جایی که باید حمایت درست از بخش خصوصی و متخصص صورت گیرد این گونه تیشه به ریشه آنها زده می شود. درحالی که با تسویه تمام این موارد، خون تازه ای در تئاتر استان می تواند دمیده شود.

موضوع این اختلاف را که با رضا بصیرت مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی ایران در میان می گذاریم، او از رایزنی اداره کل هنرهای نمایشی با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه خبر داده و می گوید: چندی پیش این دوستان تشریف آوردند اداره کل هنرهای نمایشی و با آقای آشنا جلسه ای داشتند و بنابراین شد که بحث هیئت مدیره انتصابی از سوی ارشاد در دوره انتقالی تا زمان تصویب اساسنامه جدید را منتفی کنند. چون این کار، اقدامی خلاف قاعده و قانون و رویه است.

بصیرت ادامه می دهد: در استان ها، انجمن ها به صورت شعبه اداره می شوند و تغییرهایی که در اساسنامه رخ داده، برای این بوده که بتوانیم انجمن های استانی را ارتقای جایگاه بدهیم و استقلال و پیوستگی شان را با انجمن مرکز و همچنین دموکراتیک بودن شان را افزایش دهیم. در این راستا، همه انجمن ها دارند اساسنامه پیشنهادی ما را با همان فرایندی که ما تعریف کردیم ثبت می کنند که متاسفانه در کرمانشاه، این فرایند آن طور که پیش بینی شده بود، انجام نشد.

او یادآور می شود که پیرو جلسه ای که در دفتر مدیرکل هنرهای نمایشی برگزار شد، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه توافق کرد که مثل بقیه استان ها فرایند پیش بینی شده را طی کند و احکام صادر شده و انتصاب ها منتفی شود و با تاکید بر اینکه از دید ما استقلال انجمن ها بسیار مهم است و پیگیر این موضوع هستیم. خاطرنشان می کند که اگر بعد از آن جلسه و توافق، تصمیم دیگری خلاف آن گرفته شده باشد از آن بی اطلاع است.

با اینکه مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی از توافقی خبر می دهد که تصمیم های غیرقانونی مدیرکل ارشاد یک استان را منتفی می کند، اما اصل مشکل همان خودمختاری مدیران کل فرهنگ و ارشاد برخی از نقاط دور از پایتخت است که محمدرضا درند به آن اشاره می کند که باعث می شود برخلاف قوانین مصرح و شرح وظایف شفاف، تصمیم دیگری برای فرهنگ و هنرحوزه تحت اختیار خود بگیرند. مشکلاتی بزرگ که زاییده سوءتفاهم هایی کوچک اما پرشماری است که هر بار هنرمندان را برای رفع شان دست به دامان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی می کند تا مانند همین مساله کرمانشاه خطاب به او بگویند: هنرمندان و اهالی فرهنگ و ادب و هنر، خسته و دل آزرده هستند در این اوضاع و احوال جهان، کم ترین حق شان آرامش است و رفاه اجتماعی.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
گروه استان ها-پیشکسوت تئاتر مشهدمقدس گفت: حمایت ها در شرایط کرونایی از قشر قدیمی تئاتر مشهد به یک کمک هزینه یک و نیم میلیونی محدود شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۱ سایت های دیگر : قدس آنلاین

علیرضا سوزنچی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس اظهار داشت: در حال حاضر، به جز سالن پردیس، مکان دیگری برای اجرا در شهر مشهد وجود ندارد که وضعیت همین سالن نیز از نظر نحوه و تعداد حضور تماشاگران در هاله ای از ابهام است.

پیشکسوت تئاتر مشهد با بیان اینکه محدودیت های کرونایی سبب تعطیلی تمام فعالیت های نمایشی شده افزود: از سال گذشته شرایط به همین ترتیب بوده و افراد زیادی داریم که تمامی مسائل امرار معاش شان از طریق تئاتر سپری می شد و در این یک ساله تنها یک مرتبه کمک هزینه یک و نیم میلیون تومانی از سوی صندوق بیمه هنرمندان به اعضا پرداخت شده است.

وی با بیان اینکه در دوره کرونا، تمامی فعالیت های آموزشی نیز در حوزه تئاتر تعطیل بوده است، اضافه کرد: خانواده ها تمایلی به حضور فرزندانشان در کلاس ها نداشتند و امیدواریم با بهبود شرایط، بخشی از فعالیت آموزشی ازسرگیری شود.

سوزنچی گفت: اداره کل فرهنگ و ارشاد همانند سایر ادارات، منبع درآمد مشخصی ندارد و به نوعی مصرف کننده محسوب می شود و بنابراین توقعی از حمایت مادی از سوی این اداره وجود ندارد.

پیشکسوت تئاتر مشهد افزود: تئاتر استان خراسان رضوی هیچگونه کاستی ندارد و تنها مشکل کنونی تعطیلی اجباری سالن های نمایش است و مطمئنیم با از سرگیری فعالیت این مجموعه ها بار دیگر شاهد خیل عظیم علاقه مندان و تماشاگران خواهیم بود.

سوزنچی خاطرنشان کرد: نسل گذشته بازیگران تئاتر هیچ گاه نگاه مادی به این حرفه نداشتند و امورات شان از طریق بودجه ای که اداره کل فرهنگ و ارشاد در اختیارشان قرار می داد، سپری می شد و تا مدت ها بحث بلیط فروشی وجود نداشت؛ اما امروزه به هر حال استقبال خوبی صورت می گیرد و مردم حاضرند هزینه 50هزار تومانی برای تماشای تئاتر بپردازند.

وی با بیان اینکه ایجاد بستر آنلاین برای اجرای تئاتر، نیازمند پای کار آمدن مسئولین ذی ربط مانند اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر نهادها است، افزود: حرمت هر مسئله ای باید حفظ شود و هر نمایشی مستلزم دریافت مجوزهای مربوطه است.

پیشکسوت تئاتر مشهد اظهار داشت: مهمترین ارگانی که در حال حاضر می تواند از هنرمندان به ویژه در حوزه تئاتر حمایت کند، شهرداری مشهد است؛ در تمام دنیا شاهد حمایت شهرداری ها از هنرهای نمایشی به صور مختلف مادی و معنوی هستیم اما متاسفانه در مشهد این اقدامات بسیار محدود و ناچیز است.

وی با بیان اینکه مدیریت شهری تنها در حوالی انتخابات، هنرمندان را به یاد می آورند، گفت: در حدود چهار سالی که از انتخابات شورای اسلامی شهر سپری شده، هیچکدام از نمایندگان را در سالن های تئاتر ندیده ایم در حالی که طی چند ماه آینده و با نزدیک شدن به انتخابات، باردیگر شاهد ابراز علاقه نامزدهای شورای شهر به خاک صحنه خواهیم بود.

انتهای پیام/281/ ز

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
اقتصاد ایران: بهارستان- فرماندار بهارستان با اشاره به کمبود شدید زیر ساخت های فرهنگی در این شهرستان گفت:برای رسیدن به سرانه استاندارد باید 10 کتابخانه دیگر در نقاط مختلف بهارستان احداث شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۰ سایت های دیگر : استانداری تهران

به گزارش خبرنگار مهر ، هادی تمهیدی بعد از ظهر یکشنبه در آئین بهره برداری و تجهیز کتابخانه خواجه نصیر الدین طوسی که با حضور شکرالله حسن بیگی، معاون سیاسی و اجتماعی استانداری تهران و دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور برگزار شد، اظهار داشت: در شهرستان بهارستان 10 کتابخانه وجود دارد که از این تعداد یک کتابخانه سیار و یک کتابخانه روستایی است.

وی افزود: در این دولت 2 کتابخانه احداث و 6 کتابخانه نیز بازسازی و نوسازی شده است.

تمهیدی با اشاره به اینکه برای رسیدن به سرانه استاندارد و حد مطلوب، نیازمند احداث 10 کتابخانه دیگر در سطح شهرستان هستیم، گفت: شهرستان بهارستان با کمبود شدید زیر ساخت های فرهنگی روبرو است و اگر 10 کتابخانه دیگر احداث و تجهیز کنیم به حد مطلوب خواهیم رسید.

فرماندار بهارستان در ادامه عنوان داشت: مراحل ساخت این کتابخانه در سال 97 توسط شهرداری گلستان آغاز و در تاریخ 15 بهمن 98 با حضور استاندار تهران افتتاح شد، اما به دلیل شیوع ویروس کرونا کار تجهیز و بهره برداری از این کتابخانه به تعویق افتاد که خوشبختانه امروز آئین تجهیز و بهره برداری کتابخانه خواجه نصیر الدین طوسی با حضور مسئولین کشوری و استانی برگزار شد.

وی بیان داشت: کتابخانه خواجه نصیر الدین طوسی با اعتباری بالغ بر 28 میلیارد ریال توسط شهرداری گلستان احداث وبا اعتبار 10 میلیارد ریالی توسط اداره کل کتابخانه های استان تجهیز شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری اقتصادی ایران
بندرعباس- ایرنا- فرماندارحاجی آباد گفت: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی موظف است با ارکسترهای موسیقی در عروسی ها برخورد و مجوز آنها را لغو کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۰ سایت های دیگر : در حاشیه تابناک هرمزگان هرمز

حمیدجهانگیری روز یک شنبه درنشست ستاد مبارزه با کرونا حاجی آباد اظهارداشت: با توجه به آمار مبتلایان به کرونا، برگزاری مراسم عروسی و هرگونه تجمع ممنوع بوده و بخشداری ها و نیروی انتظامی با برگزارکنندگان مراسم در روستاها برخورد کنند.

وی با اشاره به اجرای خوب طرح شهید سلیمانی در شهرستان در راستای شناسایی مبتلایان و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا بیان داشت: نباید اجازه داد زحمات کادر بهداشت و درمان با برگزاری مراسم عروسی در یک شب از بین برود.

فرماندار حاجی آباد ادامه داد: ناظران بهداشتی از اماکن و اصناف مختلف بازدید و درصورت رعایت نکردن دستورالعمل های بهداشتی به صورت قانونی برخورد کنند.

جهانگیری با بیان اینکه فضای فیزیکی برای 96 تخت در بیمارستان آماده است، افزود: نباید افزایش تجهیزات درمانی سبب عادی انگاری و بی تفاوتی نسبت به رعایت موارد بهداشتی شود.

وی یادآورشد: ادارات اجرایی طبق مصوبات ستاد کرونا نهایت تلاش خود را به کار گیرند تا مبتلایان درشهرستان تحت کنترل قرار بگیرد و آمارها کاهش یابد.

با مثبت اعلام شدن تست یک تبعه خارجی از مقصد امارات به ایران در فرودگاه قشم هم اکنون آمار مبتلایان به کرونای انگلیسی در استان هرمزگان به 13 نفر افزایش یافته است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۰ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران

خبرگزاری خبرنگار ما- ، پریا جهانبانی: این روزها بازار کتاب به دلیل افزایش بی رویه قیمت کتاب با مشکلات خاصی دست و پنجه نرم می کند. اگرچه از سال گذشته تاکنون باوجود جولان مهمان ناخوانده ای به نام کرونا روند افتتاح کتابفروشی های بزرگ ادامه داشته است. اما در کنار آن چراغ بسیاری از کتابفروشی های کوچک و محلی به ویژه در شهرستان ها در معرض خطر خاموشی است؛ کتاب فروشی هایی که اگر هنوز استوار و پا برجا مانده اند پر پایه عشق و علاقه کتابفروش به شغلی است که پایه گذار فرهنگ و اصالت در یک جامعه محسوب می شود.

شهرستان شهرضا دارای 17 کتابفروشی فعال است. برای با خبر شدن از اوضاع کتابفروشی های محلی شهرضا به یک کتابفروشی در کنج ترین نقطه پاساژ میدان شهدا می رویم، کتابفروشی که توانسته با انجام طرح هایی خلاقانه، اعتماد مردم را برای خرید کتاب در شرایط خاص کرونا جلب کرده و با طرح هایی مانند کوله گردی کتاب در افزایش روحیه نشاط در جامعه مؤثر باشد.

این کتابفروشی که جوان ترین و فعال ترین کتابفروشی سطح شهرضا با هفت سال سابقه است، تنها مساحتی بالغ بر 55 متر مربع دارد. با میلاد رحمتی مسئول کتابفروشی البرز در مورد دغدغه های یک کتابفروش، فرهنگ کتابخوانی در ماه های کرونایی و میزان استقبال مردم از کتاب در شهرستان شهرضا گفت وگویی صمیمانه داشتیم که در ادامه به آن می پردازیم:

آقای رحمتی! وضعیت مطالعه شهروندان و استقبال از خرید کتاب در شرایط خاص کنونی چگونه است؟

شرایط کلی جامعه بر تمام امور می تواند تأثیر داشته باشد چرا که اگر وضعیت معیشت مردم دچار مشکل شود محصولات مرتبط با فرهنگ و هنر جزو اولین مواردی است که از لیست کالاهای هر خانوار حذف می شود.

طبیعی است که در این وضعیت بد اقتصادی جایگاه کتاب در سبد خرید مردم روز به روز کوچک تر می شود و در این میان، کودکان و نوجوانان بیشتر تحت تأثیر این اتفاق یعنی حذف کتاب از زندگی روزمره قرار می گیرند.

اولویت بیشتر مردم در گوشه گوشه کشورمان از جمله شهرضا، کتاب های داستانی و تاریخی است که البته کتاب های تاریخی با وجود رتبه خرید بالا مخاطبان خاص خودش را می طلبد باید به این موضوع اذعان کنیم که فرهنگ کتابخوانی مردم شهرضا بسیار خوب است اما به طور کلی شهرستان ها را نمی شود با مراکز استان یا پایتخت مقایسه کرد چرا که مسلماً در وضعیت اقتصادی اولین ضربه را ما می خوریم. امیدواریم در شرایط فعلی طرح های تخفیفی و برگزاری نمایشگاه های مختلف و ارائه بن کتاب از سوی وزارت ارشاد و ناشران بتواند کمک خوبی در ارتقای وضعیت کتابخوانی باشد.

مشتریان شما بیشتر علاقه مند به چه کتاب هایی و با چه موضوعاتی هستند؟

به طور کلی اولویت بیشتر مردم در گوشه گوشه کشورمان از جمله شهرضا، کتاب های داستانی و تاریخی است که البته کتاب های تاریخی با وجود رتبه خرید بالا مخاطبان خاص خودش را می طلبد؛ کتاب های روانشناسی و انگیزشی نیز در رده سوم مطالعه مردمی قرار دارد چرا که این گونه کتاب ها تنوع بسیار زیادی دارند و البته مردم تا فرد متخصصی این نوع کتاب ها را معرفی نکند به سمت آنها نمی روند.

میزان استقبال کودکان و نوجوانان از کتاب های ویژه سن آنها و فروش این کتاب ها را چگونه ارزیابی می کنید؟

از دیدگاه من کتاب های بسیار جذاب کودک و نوجوان را باید از دیگر حوزه ها جدا کنیم چرا که به واقع دنیای متفاوتی دارد و البته ما هم به دلیل اجرای برنامه هایی مانند کوله گردی کتاب و جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان در این زمینه آمارهای فروش خوبی داریم و به صورت تخصصی در این حوزه کار کرده ایم.

در مورد کتاب کودک نیز باید به این نکته اشاره کنم که ظاهر، رنگ و لعاب کتاب در نگاه اول خیلی مهم تر از محتوای آن است اما در مورد کتاب نوجوان ماجرا باز هم کمی فرق می کند، در واقع امروزه نوجوانان به دلیل دسترسی به اینترنت از قبل اطلاعاتی در مورد کتاب مورد علاقه خود تهیه می کنند و با آگاهی کامل وارد کتابفروشی می شوند به همین دلیل شاید برایشان ظاهر کتاب اهمیت کمتری نسبت به محتوای آن داشته باشد.

این روزها شیوع کرونا در کشور یک ساله شد، فعالیت شما در یک سال اخیر برای تقویت فرهنگ کتابخوانی و روحیه بخشی به مردم چگونه بود؟

ما هم در ابتدای دوران کرونا مانند صنوف دیگر چندین ماه تعطیل شدیم، در این زمان سلبریتی های محبوب و گروه های فرهنگی، فعالیت های حمایتی بسیار خوبی برای استفاده بهینه از قرنطینه انجام دادند که عموم مردم تحت تأثیر این حرف های امیدبخش قرار گرفتند؛ در واقع دوران قرنطینه نویدبخش فرارسیدن فرصتی برای مطالعه کتاب های ناخوانده و فیلم های دیده نشده بود و بسیاری از مردم به کتابخوانی و کارهای فرهنگی برای افزایش روحیه در دوران قرنطینه روی آورند؛ اتفاقی که بسیار ارزشمند بود.

در اوایل شرایط کرونا ما هم برای روحیه بخشی به مردم یک طرحی به نام سفیران محبت را اجرا کردیم به این صورت که کتاب های سفارشی مردم را با بسته بندی زیبا، یک شاخه گل و کادوی زیبا برای آنها ارسال می کردیم که به اذعان مردم، بازتاب این کار در شرایطی که تمام وجود مردم را ترس و استرس فرا گرفته بود روحیه خوبی به دوستداران کتاب القا کرد و بازخورد خوبی هم در این زمینه دریافت کردیم.

یکی از طرح های خلاقانه ما که دو سال پیش اجرایی شد طرحی به نام کوله گردی کتاب در زمینه کودک و نوجوان بود که در سطح شهرضا و استان اصفهان با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ستاد پایتخت کتاب ایران اجرا شد، به این شکل که در مدارس نمایشگاه سیاری به پا و برنامه های شاد را برای آشنایی کودکان با ادبیات کتاب ها در این حوزه آشنا می کردیم که نتیجه آن را اکنون مشاهده می کنیم.

در دوران کرونا قول و قرارهایی از طرف دولت و حوزه کتاب داده شد که تاکنون هیچکدام از آنها اجرا نشده و حمایتی هم در کار نبوده است و حتی هزینه پستی ارسال کتاب که می توانست در دوران کرونا به شکل حمایتی باشد اکنون آزاد محاسبه می شود.

انگیزه و ایده کارتان از کجا شروع شد؟

در دوران سربازی یک کتابی به نام کتاب فروشی 24 ساعته از آقای پنامبرا به دست من رسید که با توجه به علاقه شدیدی که به کتاب و کتابخوانی داشتم این داستان را به طور کامل خواندم؛ در این کتاب اتفاقاتی که برای شخصیت اصلی داستان افتاده بود با هیجانی وسوسه انگیز روایت شده بود.

بعد از راه اندازی کتابفروشی من هم خلاصه ای از کتاب هایی را که خوانده بودم برای مردم تعریف می کردم و آنها به خریدش ترغیب می شدند؛ در این مسیر همچنین دوستانی پیدا کردم که از خودم هم کتاب خوان تر بودند و همین روند تعریف کردن کتاب ها هنوز هم ادامه دارد داستان این کتاب از این قرار بود که یک روز آقای پنامبرا از کارش اخراج می شود، آن هم در شرایطی که هیچ مهارتی در طول زندگی اش به جز کتاب هایی که مطالعه کرده بود نداشته است. بنابراین به ذهن وی می رسد که با دوچرخه به میان مردم برود و از کتاب هایی که خوانده برای آنها تعریف کند و پس از مدتی مردم ترغیب می شوند از وی کتاب هایی که معرفی کرده بود را بخرند.

آقای پنامبرا پولدار می شود و کتابفروشی چند طبقه 24 ساعته ای را تأسیس می کند. ایده این کتاب باعث ترغیب من برای انتخاب شغل کتابفروشی شد، بعد از راه اندازی کتابفروشی من هم خلاصه ای از کتاب هایی را که خوانده بودم برای مردم تعریف می کردم و آنها به خریدش ترغیب می شدند؛ در این مسیر همچنین دوستانی پیدا کردم که از خودم هم کتاب خوان تر بودند و همین روند تعریف کردن کتاب ها هنوز هم ادامه دارد.

با وجود آنکه می دانستم کتابفروشی درآمد چندانی نسبت به شغل های دیگر ندارد اما با تلاش و عبور از روزهای سخت تاکنون موفق بوده ایم و این باعث افتخار ما است که مردم به ما اعتماد کامل دارند و کتاب خوان های زیادی جذب کتابفروشی البرز شدند.

آیا کتابفروشی به لحاظ مالی هم برای شما سودی دارد؟

کتاب و لوازم التحریر یک سود مشخصی همیشه داشته است یعنی اگر ما کتابی را چند سال پیش خریداری کرده باشیم و الان همان کتاب را بخواهیم بفروشیم با همان قیمت قبل و بدون هیچ افزایشی به فروش می رسانیم، به طور معمول اوضاع اقتصادی کتابفروشی ها با جامعه بسیار فاصله دارد و بر این اساس شغل کتاب فروشی عشق و علاقه خاصی می خواهد چرا که باید در بدترین شرایط جامعه مثل یک پایگاه امید عمل کند.

چه درخواستی از مسئولان برای حمایت بیشتر دارید؟

ببینید؛ از دیدگاه من مشکل بزرگی که در کشور داریم متأسفانه قشر کارمند ما چه خانم و چه آقا در سطح ادارات دولتی به دلیل درگیر شدن با کارهای روزمره اکثراً علاقه ای به خواندن کتاب ندارند؛ من به عنوان عضوی از مجموعه کتابفروشی های شهرضا از مسئولان شهری درخواست دارم که فرهنگ مطالعه را در بین کارمندان خود رواج دهند چراکه می دانیم اگر این اتفاق عملی شود کمتر از دو سال دیگر کارمندان و کارکنانی با آگاهی و سوادی بیشتر در سطح ادارات خواهیم داشت که مسلماً بازخورد این کار بسیار عجیب خواهد بود.

و اما در آخر نظر شما در رابطه با نمایشگاه مجازی تهران چیست؟

برپایی این نمایشگاه کار فوق العاده ای بود گرچه نحوه ارسال کتاب ها برای ناشرین بسیار مشکل ساز شده بود، در واقع نمایشگاه تهران باید جایی برای نمایش گذاشتن کتاب ها نه فروش و تخفیف باشد چراکه این کار باعث ضربه زدن به کتابفروشی های محلی می شود؛ همانطور که ما این امر را تجربه کردیم و در دو هفته برپایی نمایشگاه کتاب، فروش ما با افت زیادی مواجه شد.

همچنین لازم است از از ناشرین و نویسندگان هم دعوت شود که کتاب های خود را در این نمایشگاه معرفی کنند.

و اما سخن پایانی؟

طبق آمار وزارت فرهنگ و ارشاد، مردم در دوران کرونا بیشتر از قبل مطالعه کرده اند، اما باز هم باید تلاش بیشتری داشته باشیم چراکه سرانه روزانه مطالعه مان احوال خوبی ندارد و باید برای گسترش فرهنگ کتاب و کتاب خوانی هم چاره ای اندیشید.

از دیدگاه من مسئولان باید در این روزگار سخت بیشتر هوای کتاب فروشی های محلی را داشته باشند تا هم روح کتابخوانی در میان مردم زنده بماند و هم فروشگاه های کتاب رونقی بگیرند؛ نباید یادمان برود که کتابفروشی های محلی، شاهرگ حیاتی میان ناشران و مخاطبان کتاب هستند و به ویژه در دوران کرونایی که امکان رفت و آمد کمتر است، می تواند امکان خرید اینترنتی کتاب را فراهم و نیاز مخاطبان در این زمینه را برطرف کند.

در آخر من به عنوان یک فرد شاغل در کتابفروشی از تمام کسانی که دغدغه کتاب خواندن مردم را دارند استمداد می طلبم تا هر کاری از دستشان بر می آید برای رونق کتابفروشی های محلی شهر و دیارمان انجام دهند.

منبع: خبرگزاری مهر

روزنامه اقتصادآینده و پورتال خبری اقتصادآینده نیوز منتظر دریافت اخبار و پیام های هموطنان عزیز می باشد.

لینک خبر :‌ اقتصاد آینده
ایسنا/خراسان رضوی برنده جایزه بهترین بازیگر جشنوار فجر امسال معتقد است کرونا نتوانسته کیفیت آثار تئاتر را کاهش دهد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۰

سروش طاهری که به واسطه پدر خود فعالیت های هنری را از هفت سالگی آغاز کرد از سال 1376 به صورت حرفه ای وارد حوزه تئاتر شده است. او که در این مدت به حرفه تئاتر پرداخته است به گفته خودش تاکنون در حدود 75 نمایش به عنوان بازیگر و کارگردان به روی صحنه رفته و بیش از 47 جایزه کسب کرده است. طاهری که در سال های 1392 و 1393 برگزیده جشنواره تئاتر فجر شده و امسال هم جایزه بهترین بازیگر این جشنواره را از آن خود کرده است با اشاره به برگزاری سی ونهمین جشنواره تئاتر فجر در شرایط کرونایی می گوید که سطح کیفی جشنواره کاهش نداشته است.

سروش طاهری در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: به دلیل شیوع ویروس کرونا، بسیاری از افراد شرایط شرکت در جشنواره را نداشتند و به تبع آن سطح جشنواره از لحاظ برگزاری در مقایسه با سال های گذشته کاهش نسبی داشته است، اما با همین شرایط هم کارهایی که من در جشنواره امسال دیدم از نظر کیفی و فنی چیزی کم نداشتند. با این حال نقد اساسی من به جشنواره امسال این است که وقتی بخش های دیگر جشنواره امسال را حذف کردیم باید در همان تک بخش تئاتر ایران که برگزار می شود، جایزه ای در خور جایگاه این جشنواره اهدا کنیم، چراکه جشنواره تئاتر فجر معتبرترین جشنواره تئاتری ایران است و این جایزه های 8 میلیون تومانی، جایزه ای است که معمولاً در جشنواره های معمولی تر به برگزیدگان اهدا می شود.

این هنرمند تئاتر ادامه داد: من امسال با دو نمایش سگ دو به کارگردانی عباس غفاری و نمایش سه شنبه های لعنتی به کارگردانی محمدمهدی خاتمی در جشنواره حضور داشتم که برای نمایش سگ دو موفق به کسب جایزه شدم.

طاهری با بیان این که سگ دو در واقع نقد مهاجرت است ، گفت: این نمایش داستان دختری به نام لنا است که می خواهد به فرانسه مهاجرت کند و در آن کشور کابوس هایی می بیند. در این نمایش ما کابوس های این دختر را به روی صحنه می بریم. برای نمونه لنا پیرزنی را در خواب می بیند که از نظر ذهنی سلامت ندارد و همان زن، در کابوس تبدیل به مادر لنا می شود و همین طور اتفاقات دیگر در این کار که همگی کابوس های لنا است و ما آن ها را به تصویر کشیدیم.

وی خاطرنشان کرد: در سال 1393 پیشنهاد دادم که برای بالا بردن شأن جشنواره فجر، برگزیدگان این جشنواره طبق هماهنگی که با وزارت علوم شکل می گیرد، بتوانند تحصیلات خودشان را در سطح کارشناسی ارشد یا دکتری در رشته های هنری ادامه دهند، اما این پیشنهاد در آن سال خیلی مورد توجه قرار نگرفت. با این حال دو سال بعد دیدم که این پیشنهاد مصادره به مطلوب شده است و دانشگاه تربیت مدرس این کار را برای برگزیدگان بخش بین الملل جشنواره تئاتر انجام داده است.

این هنرمند تئاتر اضافه کرد: با این وجود فکر می کنم این شرایط می تواند با هماهنگی میان وزارت علوم و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای برگزیدگان بخش داخلی جشنواره تئاتر فجر نیز که قصد ادامه تحصیل دارند، فراهم شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۰

(آذربایجان غربی/اقتصاد آینده/نعیمی) مهدی عیسی زاده در جلسه کارگروه اشتغال و رفع موانع تولید میاندوآب که با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان غربی، فرماندار و مدیران واحدهای تولیدی و صنعتی این شهرستان برگزار شد، با تاکید بر اینکه باید اختیارات برای مدیران میاندوآب جهت پیشبرد اهداف تفویض شود، افزود: این شهرستان برخی اماکن عمومی را در اختیار دارد اما قرارداد اجاره آنها توسط اداره کل در مرکز استان منعقد می شود در حالی که اگر پول حاصل از این محل در اختیار شهرستان قرار گیرد می تواند مشکلات زیادی را در همان حوزه حل کند.

وی اضافه کرد: در بیشتر موارد مدیران شهرستانی اختیارات زیادی ندارند و این در حالیست که در دیگر شهرهای استان های همجوار، مسوولان آن با اختیاراتی که دارند در کوتاه ترین زمان اقدام به رفع و رجوع امور می کنند.

وی بیان کرد: میاندوآب نسبت به مجموعه استانی عقب مانده است و باید مسوولان استانی در این زمینه کمک حال این شهرستان باشند.

عیسی زاده با بیان اینکه باید برای بیکاران جامعه راه علاجی پیدا کرد گفت: اکنون در میاندوآب راه اندازی صنعت جدیدی را نمی خواهیم و تنها خواسته ما حمایت و رفع موانع موجود در سر راه فعالیت صنعتگران است .

نماینده مردم میاندوآب در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر حمایت از سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی به عنوان سرداران جنگ اقتصادی اظهار داشت: به دلیل برخی موانع موجود سرمایه گذاران این شهرستان در سایر استان ها سرمایه گذاری می کنند در حالی که با برخی اقدامات می توان آنها را به سرمایه گذاری در زادگاه خودشان ترغیب کرد.

وی همچنین به مشکلات شهرک صنعتی میاندوآب اشاره کرد و گفت: شهرک صنعتی این شهرستان شایسته این شهر نیست و نیاز به شهرک بزرگتر و وسیع تری دارد.

وی با انتقاد از اینکه در میاندوآب هتلی در تراز این شهرستان وجود ندارد و میهمانان در سایر شهرها اسکان می یابند، گفت: یکی از سوالات من از وزیر ارشاد این است که چرا میاندوآب سینما ندارد در حالی که سرمایه گذارانی هستند که می خواهند با هزینه شخصی خودشان در این شهر سینما بسازند.

در این جلسه رییس اداره های کار، تعاون و رفاه اجتماعی، صنعت، معدن و تجارت، رییس هیات مدیره شهرک صنعتی میاندوآب، مدیرعامل شرکت فرش افشار زرینه، مدیرعامل نمایشگاه های بین المللی و دایمی، مدیرعامل شرکت زنجیره غذایی کامل طیور میاندوآب و 2 سرمایه گذار یکی در زمینه بازآفرینی شهری با ایجاد مجتمع تجاری، خدماتی و فرهنگی (سینما) و دیگری در زمینه تولید کاغذ از کربنات کلسیم و تولید مواد شوینده از 15 نوع مواد متنوع به ارایه توضیحات لازم در حوزه کاری و فعالیت خود پرداختند.

نادر صادقی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان غربی جهت دیدار با فعالان تولیدی و صنعتی، حضور در جلسه کارگروه اشتغال و رفع موانع تولید و بازدید از برخی واحدهای فعال تولیدی میاندوآب به این شهرستان سفر کرده بود.

همچنین بازدید از عملیات اجرایی تعریض محور میاندوآب - شاهین دژ از دیگر برنامه های کاری وی در سفر به میاندوآب بود.

لینک خبر :‌ اقتصاد آینده
آهنگربیک درباره توجه نکردن به موسیقی سنتی ایران معتقد است: صدا و سیما زیاد به موسیقی های بیگانه توجه کرده و نسل جوان هم انحراف ذهنی پیدا کرده است. در صورتی که همین نسل جوان عاشق ریشه هایش است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۰

به گزارش گروه فرهنگی ایسکانیوز ، موسیقی اصیل ایران چند سالی می شود که مورد بی توجهی قرار گرفته است. این بی توجهی منجر به این شده تا مجالی برای ورود موسیقی های بیگانه درست شود و از این روزنه موسیقی مبتذل قدم بر عرصه هنر ایران بگذارد. از این رو برای مشخص شدن زوایای پنهان بی توجهی به موسیقی اصیل ایران با محمدنادر آهنگربیک (موسیقیدان) به گفت وگو پرداختیم که متن آن را در ادامه می خوانید.

*ریشه موسیقی ایران موسیقی خراسان است

ایسکانیوز: چرا مسئولان فرهنگی به موسیقی سنتی حساس نیستند؟ برای حفظ این اثر فرهنگی کشور چه اقداماتی انجام شده است؟

این هنر بسیار مهم است و به فرموده استاد محمد رضا لطفی ریشه موسیقی ایران، موسیقی خراسان است. اما این امر برای کسانی که توجه دارند بسیار حائز اهمیت است. در واقع این موسیقی را عقلانیت و دیانت می پذیرند. ضمن اینکه چنین مسیقی فقط برای دنیا نیست به آخرت هم می پردازد. برخی مسئولان می دانند که این موسیقی مهم است اما توجهی نمی کنند. طبق آنچه موجود است موسیقی از تمامی هنرها قوی تر است. بیک توجهی مسئولان به خاطر واسطه بازی است. اگر در تهران 45 سال برای این موسیقی خون دل نمی خوردم اصلا نمی توانسم بگویم من هنرمند هستم. هنوز هم برای انجام برخی کارها می گویند باید فلانی شما را معرفی کند. من که بخشی هستم باید با چند واسطه برای انجام کاری معرفی شوم. دست های زیادی هستند که نمی گذارند این موسیقی دیده شود. این را هم بگویم وقتی کسی دنیایی از استعداد باشد و نتواند خود را نشان دهند افرادی پیدا می شوند که آب در آسیاب دشمن بریزند.

*توجه به هنرمندان محلی در کهولت سن نوعی فرهنگ کُشی است

غریبه ها می آیند و آثار هنری را می برند و به نام خود ثبت می کنند. تار را آذربایجان به نام خود ثبت کرد. وقتی دیدم که این اتفاق افتاد خودم در صنعت آهنگری دو تار آهنی ساختم و به وزارت ارشاد بردم. عده ای خندیدند و گفتند این چیست؟ گفتم این نماد موسیقی ایران است، به نام خراسان و خاص بخشی است، نکند که در تاجیکستان ثبت شود؟! اما گفتند که این اثر به نام خراسان ثبت جهانی شده است. خیلی از افرادی که در عرصه هنر مدعی هستند فقط می خواهند به شهرت برسند. در صورتی که شهرت را کسی با خودش نمی برد. از این رو می بینیم که افرادی مثل سلبریتی ها مطرح هستند. این افراد حمایت مالی شدند که در نقطه اوج قرار گرفتند. از طرفی دیگر استعدادهایی در ایران هستند که به آن ها توجهی نمی شود. مخصوصا در هنر، بخشی ها وقتی به کهولت سن می رسند اسمی از آن ها برده می شود. چنین کاری یک فرهنگ کشی است. هنرمند درست است از بین می رود اما هنر می ماند.

*موسیقی بیگانه در کانون توجه رسانه ملی

ایسکانیوز: صنعت موسیقی به سمتی رفته که سلیقه مردم تغییر کرده است. این تغییر سلیقه مردم در حوزه موسیقی عاملی نشده تا موسیقی اصیل ما مثل بخشی ها فراموش شوند؟

خیر فراموش نمی شود. در واقع چون این موسیقی ذات و اصل است فراموش نمی شود. صدا و سیما زیاد به موسیقی های بیگانه توجه کرده و نسل جوان هم انحراف ذهنی پیدا کرده است. در صورتی که همین نسل جوان عاشق ریشه هایش است. چند سال قبل در پارک ها موسیقی محلی زده می شد که مردم از آن استقبال می کردند اما نگذاشتند این روند ادامه داشته باشد که اگر ادامه داشت هیچ وقت موسیقی های مبتذل مشتری پیدا نمی کرد. وقتی خوراک خوبی در موسیقی داشته باشیم دیگر سراغ خارجی ها نمی رویم. این را هم باید بگویم به موسیقی خودمان توجه نشده است. اما مردم به موسیقی اصیل علاقه دارند. ضمن اینکه مردم ایران با تعصب هستند و خب معلوم است که روی اصالت خود تعصب دارند. صداوسیما از موسیقی سنتی استفاده کند چرا که مردم به شدت دنبال این نوع از موسیقی هستند در صورتی که نسل جدید موسیقی های مبتذل گوش می دهند.

*موسیقی زبان مشترک جهانیان است

ایسکانیوز: چرا موسیقی بخشی به دیگر نقاط کشور گسترش پیدا نکرده است؟

موسیقی خراسان در سطح ملی و جهانی قابل توجه است. حالت مافیایی به وجود آمده که نمی گذارد این موسیقی در داخل ایران نشان داده شود. بیشتر در کشورهای خارجی نشان داده می شود و آن هم نمای کار است. اما باید دانست که تداوم در کار بسیار مهم است و برای این عرصه و مطرح شدن آن باید تداوم در کار داشت. باید گفت که موسیقی خراسان بر اساس دانش موسیقی اصیل است. یعنی ریشه موسیقی از آن گرفته شده است. از این رو کسانی هستند که به فرهنگ ملی توجه دارند. بخشی ها یعنی همان اساتید موسیقی خراسان، موسیقی را از دل طبیعت و کارگاه فرا گرفته اند. موسیقی در خون بخشی ها است. در واقع موسیقی زبان مشترک جهان است. مخصوصا موسیقی خراسانی ها. باید بگویم بخشی به کسی اطلاق می شود که با هنر عجین باشد و هنر را از از پدر و مادرش آموخته باشد و صاحب نظران او را بپذیرند.

*موسیقی بخشی کتاب ندارد

ایسکانیوز: چرا علم موسیقی اصیل کشور وارد دانشگاه نشده و کتاب ها و اساتیدی برای این عرصه در دانشگاه نداریم؟

هنر موسیقی بخشی کتاب و پژوهش ندارد و خودجوش و بداهه است. یعنی اینکه کسی که در کارگاه آهنگری کار کرده ضمن اینکه کار فشرده انجام می داده در اوقات فراغت خود ساز زده و از این حیث در وجود او این موسیقی وجود دارد. هرچند هنر ما در دانشگاه گذاشته شود کسی پیگیرش نخواهد شد. زیرا این هنر در ذهن و گوش است. اما یک نفر استاد می تواند در این رشته استعدادیابی کند و فرد مستعد را در چهل روز بخشی کند. بخشی هایی را می شناسم که اهل معنا نیستند و هنوز فرق بین رقابت و حسادت را نمی دانند. فکر می کنند اگر کسی یاد بگیرد می آید و جای او را می گیرد. چون حسادت دارند به کسی آموزش نمی دهند.انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران
نمایش آن گاه که باران استخوان هایت باریدن می گیرد پس از تعطیلی یکساله تئاترهای استان اصفهان، در تالار هنر روی صحنه می رود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۰

به گزارش خبرنگار ایمنا ، بیش از یکسال است که هیچ نمایشی در اصفهان به دلیل شیوع ویروس کرونا روی صحنه تئاترهای شهر نرفته و گرد فراموشی بر این کهنه هنر پاشیده شده است. حالا و پس از این وقفه طولانی، تالار هنر اصفهان اولین نمایش پس از بازسازی را روی صحنه می برد. نمایش آن گاه که باران استخوان هایت باریدن می گیرد به کارگردانی فرینا مهرآذر برگزیده شده تا چراغ تئاتر اصفهان را پس از یکسال روشن کند.

این نمایش حاصل بازنویسی نمایشنامه کودک مدفون اثر سم شپارد است و محمدعلی کاظمی، ملیحه میمنی، فریبرز ساجدی، عماد قیصری، مهدی جوانمردی و هانیه گلسرخی در آن ایفای نقش می کنند. آن گاه که باران استخوان هایت باریدن می گیرد از امروز (یکشنبه) به مدت 13 شب و در ساعت 18 در سالن تماشا تالار هنر روی صحنه می رود.

سعید امامی، مدیر تالار هنر اصفهان درباره این نمایش به خبرنگار ایمنا گفت: آن گاه که باران استخوان هایت باریدن می گیرد اولین نمایش پس از بازسازی تالار هنر همچنین اولین نمایش اجرا شده در اصفهان از بهمن ماه سال گذشته است. اگر ستاد مبارزه با کرونا تصمیم تازه ای نگیرد و مجبور به تعطیلی سالن ها نباشیم، این نمایش 13 شب اجرا خواهد داشت.

وی با اشاره به پروتکل های بهداشتی اجرا، توضیح داد: حدود 35 درصد ظرفیت سالن در اختیار مخاطبان قرار گرفته و فاصله گذاری اجتماعی رعایت شده است. استفاده از ماسک برای مخاطبان اجباری است و پیش و پس از هر اجرا نیز سالن و صندلی ها به طور کامل ضدعفونی می شود.

امامی درباره امکان اجرای نمایش های دیگر در تالار هنر، اظهار کرد: تعداد دیگری نمایش آماده شده و در مرحله تمرین هستند. در نظر داریم در ابتدای سال 1400 در هر دو سالن تالار هنر به صورت هم زمان اجرا داشته باشیم و تئاتر اصفهان رونق مجددی داشته باشد.

مدیر تالار هنر در خصوص حمایت های این مجموعه از تالار اصفهان در یکسال گذشته، تاکید کرد: طبق فراخوانی که پیش تر منتشر شد، مجموعاً 28 کار مورد حمایت قرار گرفت، با این اتفاق بخش بزرگی از جامعه تئاتر اصفهان درگیر خواهند شد. هر کدام از این کارها در یک مرحله ای هستند، برخی درحال بازنویسی، برخی در حال تمرین و برخی هم منتشر مجوز از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند.

وی افزود: سعی خواهد شد برای تمام این گروه ها در شش ماهه ابتدایی سال آینده اجرا گذاشته شود. البته اجرای این نمایش ها بستگی به تصمیمات ستاد مبارزه با کرونا و وضعیت اصفهان خواهد داشت.

کد خبر 478077

لینک خبر :‌ خبرگزاری ایمنا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۱۰

ساری (پانا) - رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بهشهر با اشاره به در نظر گرفتن تسهیلات برای مشاغل هنری و فرهنگی آسیب دیده از کرونا، اعلام کرد که این تسهیلات از 4 تا 200 میلیون بوده و جمعا بیش از 2 میلیارد تومان به اصحاب فرهنگ و هنر تعلق گرفت.

مسعود فلاح در گفت وگو با پانا به 8 کتابخانه عمومی فعال در سطح شهرستان بهشهر اشاره کرد و گفت: یکی از تصمیمات ما برای ارتقای سطح کیفی کتابخانه ها، این بود که منابع کتابی شهرستان را افزایش دهیم. ارشاد بهشهر بیشترین اهدای کتاب به مدارس را داشته است. سعی کردیم کتاب ها را به مدارس ببریم و به دست دانش آموزان و معلمان برسانیم. ولی جایگاه اصلی کتاب و مطالعه آن کتابخانه های عمومی است.

او با بیان اینکه کرونا به کتابخانه های عمومی لطمه وارد کرده است، ادامه داد: شرایط شهرستان بهشهر در این دوره اکثرا نارنجی و قرمز بود و در کتابخانه ها بسته شد. البته کتابخانه های سیار راه اندازی شد. در روستاهای بالادست، همکاری به نام خانم یوسفی هست که قطعاً او را می شناسید. کتاب را به در خانه ها می برد و واقعا تلاش می کند. بقیه همکاران ما هم در همین حیطه یا فضای مجاری تلاش می کنند.

فلاح برگزاری مسابقات کتاب و کتابخوانی و اهدای کتاب به مدیران و مسئولان و کتابخانه های مدارس و همچنین تجهیز کتابخانه های عمومی را از عواملی برشمرد که بهشهر را دارای جایگاه ویژه ای در حوزه کتاب و کتابخوانی در استان کرده است.

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بهشهر به تعطیلی موسسات و آموزشگاه ها به دلیل شیوع کرونا و بیکار شدن بسیاری از نیرو های انسانی اشاره کرد و گفت: برای اعطای تسهیلات کرونایی، سامانه ای با نام اصحاب فرهنگ و هنر ایجاد کردیم تا اطلاع رسانی کرده و از مراجعه حضوری جلوگیری کنیم. همچنین تسهیلاتی با هماهنگی اداره کل و بانک ها برای این مشاغل آسیب دیده در نظر گرفته شد که از مبلغ 4 میلیون شروع می شد و به سقف 200 میلیون می رسید. جمعا بیش از 2 میلیارد تسهیلات به اصحاب فرهنگ و هنر تعلق گرفت.

فلاح به بیمه هنرمندان به عنوان یک مسئله ضروری اشاره کرد و گفت: در نتیجه عملکرد ما تعداد بیمه شدگان در این ایام به بیش از 40 درصد برای هنرمندان، اصحاب فرهنگ و هنر، نویسندگان، شُعرا و فعالان قرآنی شهرستان بهشهر و دیگر زمینه ها، افزایش یافت که تحت پوشش بیمه وزارت فرهنگ و ارشاد قرار گرفتند.

او صدور هنر کارت برای افرادی که عضو صندوق هنر بودند و دریافت مبلغ یک و نیم میلیون تومان را از دیگر اقدامات انجام شده برای جبران خسارت ناشی از کرونا برشمرد.

بهشهر پایگاه اصلی موسیقی بومی در شرق مازندران است

فلاح معتقد است که در مازندران اگر صحبت از موسیقی شود، اولین شهرستانی که ذهن همه مخاطبان به سمت آن می رود، بهشهر است. بهشهر در شرق مازندران، جایگاه و پایگاه اصلی موسیقی خصوصاً موسیقی بومی و محلی است به جهت آن که سابقه دیرینه ای در این حوزه دارد. ما تنها بنیانگر موسیقی مازندران، استاد محمدرضا اسحاقی را داریم که با پیگیری های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برای استاد نشان درجه یک هنری را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اخذ شد.

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بهشهر به جایگاه این شهرستان در حوزه نمایش اشاره کرد و گفت: در مازندران دو شهرستان این برجستگی را دارند. یکی تنکابن که البته به واسطه برخورداری از مرکز دانشگاهی، قوت بیشتری دارد و یکی هم بهشهر. تاکنون در بهشهر 5 گروه نمایشی ثبت شده که در جشنواره های استانی و حتی در جشنواره فجر مقام کسب کرده اند.

او به افتتاح آموزشگاه اختصاصی تئاتر آنا در بهشهر در آینده ای نزدیک اشاره کرد که بزرگ ترین آموزشگاه تئاتر استان محسوب می شود.

خبرنگار دانش آموز: سوگند طیرانی

لینک خبر :‌ خبرگزاری پانا

روزنامه کسب وکار


روزنامه اقتصاد سرآمد


روزنامه امتیاز


روزنامه صاحب قلم


روزنامه مستقل


روزنامه ابرار


روزنامه سایه


روزنامه قدس


روزنامه ایران


روزنامه اعتماد


روزنامه آرمان ملی


روزنامه حمایت


روزنامه مردم سالاری


روزنامه وطن امروز


روزنامه اقتصاد برتر


روزنامه راه مردم