بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 30 دی 99
آئین افتتاحیه نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افتتاح شد. این افتتاحیه یک روز پیش از آغاز رسمی نمایشگاه انجام شد.

اعتمادآنلاین| مراسم افتتاحیه نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، صبح امروز سه شنبه 30 دی با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ایوب دهقانکار مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و رئیس اولین نمایشگاه مجازی کتاب تهران و هومان حسن پور رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در موسسه خانه کتاب و ادبیات به شکل مجازی آغاز شد.

سیدعباس صالحی، صبح امروز با حضور در موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران از فرآیند اطلاع رسانی و پاسخگویی به مخاطبان این رویداد دیدن کرد و با شیوه فعالیت اپراتورهای فعال در این بخش از نزدیک آشنا شد.

صالحی: نمایشگاه کتاب مجازی می تواند ما را به عدالت فرهنگی نزدیک تر کند

سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این برنامه اظهار داشت: امسال نمایشگاه مجازی کتاب را با دو ویژگی آغاز می کنیم. ویژگی نخست شرایط کرونایی است که ایران و جهان را یک سال است که دربرگرفته، این ویژگی در فضاهای مختلف زندگی بشر در کره خاکی تأثیراتی در حوزه های مختلف گذاشته و بخشی از آن نیز به حوزه اقتصاد و فرهنگ مربوط است.

وی با بیان اینکه یکی از حوزه هایی متأثر که هنوز هم ادامه دارد صنعت نشر جهان و ایران است، گفت: ما در این یک سال متأثر از این شرایط صنعت نشر، آسیب هایی را مشاهده می کنیم که گرچه برآورد دقیقی از خسارات وجود ندارد، اما نظرسنجی که در آذرماه از سوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات انجام شد (از جامعه نشر) نشان می دهد 60 درصد ناشران معتقدند از 40درصد به بالا، صنعت نشر در طول یک سال اخیر از جوانب مختلف خساراتی دیده است.

وی ضمن اشاره به تعطیلی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: تعطیلی نمایشگاه کتاب، تعطیلی نمایشگاه استانی، شرایط تعطیلی یا شبه تعطیلی فضای خدمات و نکاتی از این قبیل موجب شد این دسته از ناشران که در جامعه آماری قرار دارند معتقد باشند 40 درصد به بالا صنعت نشر در طول یک سال اخیر خسارت دیده است.

به گفته وی، کاملاً محسوس است که یکی از بخش هایی که تحت تأثیر شرایط کرونا آسیب دیده، صنعت نشر کشور است، اما در این شرایط ما با همه این مشکلات و نکاتی که مشخص است، چند نکته را در کنار خسارات می توانیم مطرح کنیم.

نخست اینکه جامعه نشر علی رغم شرایط دشوار، تکاپو و فعالیت خود را داشته و دارد. در این نظرسنجی که در آذرماه منتشر شد، از جامعه نمونه نشر، عنوان شده که حدود 68 درصد از ناشران (67.8) گفته اند در این مدت کتاب چاپ اول داشته اند و 24 درصد بیش از 10 عنوان کتاب چاپ کرده اند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه این آمار نشان از آن دارد علی رغم شرایط دشوار، فضای نشر به تولید اندیشه آن هم با علاقه پرداخته، گفت: حتی دشواری ها نیز مانع از تحرک ناشران نشد و در حد قابل قبولی جریان نشر تاکنون تداوم یافته است، آن هم با امیدی که نسبت به آینده دارد.

وی با بیان اینکه فضای مطالعه کتاب از دیگر مواردی است که در نظرسنجی های پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات لحاظ شده، گفت: بحث اوقات فراغت نیز در این نظرسنجی مورد ارزیابی قرار گرفت، البته نسبت ها در این دوره ها متفاوت بود، اما در فروردین سال جاری سهم مطالعه کتاب قابل توجه تر بود، یعنی 27 درصد از مخاطبان و کسانی که این نظرسنجی از آنها صورت گرفته بود، مطالعه کتاب را یکی از موضوعات اوقات فراغت مطرح کرده بودند. در این نظرسنجی برای رفع اضطراب از کرونا، سهم کتاب و کتابخوانی باز هم قابل توجه بود، بنابراین علی رغم صدماتی که کرونا بر فضای نشر داشت، به نحوی در سبد مصرف اوقات فراغت، کتاب و کتابخوانی سهم بیشتری را پیدا کرده و می کند.

به گفته وزیر ارشاد، در کنار این نکات، پاره ای از اتفاقات به کمک آمد که نشان دهنده آن است که جریان حوزه فرهنگ مکتوب قابل توجه است (از سوی ناشران و مخاطبان) در فضای برنامه فصلانه خانه کتاب که سال 99 اجرا شد نیز یک میلیون و 200 کتاب خریداری شده است که 50 میلیارد در این طرح ها خرید کتاب صورت گرفته است. علی رغم طوفان سهمگین کرونا که جهان را لرزاند، اما جریان فرهنگ مکتوب، ناشر، کتاب و کتابفروش جریانی زنده و پویا را دنبال می کند و به آینده می نگرند.

وزیر ارشاد بخش دیگری از سخنان خود را به فضای مجازی اختصاص داد و با تأکید بر اینکه این فضا به کمک صنعت نشر و فرهنگ کتاب و کتابخوانی آمد، گفت: در حال حاضر این سرعت در فضای مجازی افزایش یافته است.

وی به چند نکته بر مبنای آمار و نظرسنجی ها در این راستا اشاره کرد و گفت: در حوزه تبلیغات و اطلاع رسانی که در آذرماه از جامعه ناشران صورت گرفت، از آنها پرسیده شد شما کتاب هایتان را چگونه به مخاطبان می رسانید، که 69.3 درصد گفته اند فضای مجازی و پس از آن موارد دیگر را مطرح کرده اند.

وی با بیان اینکه رقم حدود 70 درصد یعنی سهم قابل توجه فضای مجازی در حوزه اطلاع رسانی کتاب را نشان می دهد، گفت: اینکه دیگر فضاهای تبلیغات در حد انتقال دیتا به معنای متن نیست بلکه در قالب پاتکست، روایت، قصه و نقالی کتاب اتفاقاتی در حال رخ دادن است و ما وارد قالب های جدید شده ایم، در واقع فضای مجازی به سمت تبلیغات کتاب حرکت می کند.

وی افزود: کتاب اطلاع رسانی و تبلیغات در فضای مجازی جدی و محسوس تر دنبال می شود. نکته دیگر اینکه فضای مجازی به کمک کتاب آمده و بحث فروش کتاب را مورد توجه دارد. در نظرسنجی آذرماه می بینیم که سفارش اینترنتی 50 درصد شده است؛ یعنی 50 درصد ناشران از این طریق کتاب فروخته اند و فروشگاه های کتاب در پله بعدی با 48 درصد حضور دارند.

وی افزود: فضای سومی که سالهای اخیر مورد توجه است کتاب های الکترونیکی است، هر چند که کتاب های الکترونیکی مزاحم کتاب های کاغذی نیست بلکه مکمل می تواند باشد، اما ما شاهد روند رو به رشد این اتفاق هستیم.

وی به پیمایش ملی مصرف کالاهای فرهنگی اشاره کرد و گفت: در این پیمایش، اطلاعات قابل توجهی به ما منتقل شد که نشان می دهد از 46.6 درصد که کتاب می خوانند، به کتاب های الکترونیکی روی آورده اند و در مطالعه اخیر 19.2 درصد کتاب الکترونیکی را انتخاب کرده اند.

وی در پایان گفت: نمایشگاه کتاب فضایی فرصت محور است. هر چند نمایشگاه کتاب های فیزیکی نقص هایی داشت، ممکن است نمایشگاه کتاب مجازی هم نقص هایی داشته باشد، اما از آنجایی که فضای مجازی مؤثر و با قابلیت های عمیق است و با وجود دغدغه هایی که در دیپلماسی فرهنگی داریم، می توانیم کتاب های داخل کشور را راحت تر به دست ایرانیان خارج از کشور و دیگر مردم جهان برسانیم. نمایشگاه کتاب مجازی می تواند ما را به عدالت فرهنگی نزدیک تر کند و مرزهای جغرافیایی را درنوردد.

وی با بیان اینکه این مسائل می توانند چشم اندازی برای نمایشگاه مجازی کتاب باشند که ایران، شروع کننده آن است گفت: این کار، یک فرصت برای انسان، تعقل، ارتباط و گفتگو است.

صالحی با تاکید بر اینکه مساله دیگر، موضوع اقتصاد نمایشگاه مجازی کتاب است توضیح داد: هم کاهش هزینه ها و هم کاهش تخلفات موضوع دیگر از این نمایشگاه است. یک ناشر شهرستانی وقتی می خواست برای نمایشگاه فیزیکی به تهران بیاید، باید سختی ها و مسائل زیادی را پشت سر می گذاشت اما حالا این گونه نیست.

برگزاری مجازی نمایشگاه باعث کم تر شدن تخلفات فرهنگی و اقتصادی رایج می شود

وی ادامه داد: همچنین ما در نمایشگاه مجازی، شاهد فضای سالم تری در زمینه فرهنگ و اقتصاد خواهیم بود؛ مثلا دیگر شاهد تخلفات مثل فروش کتاب ناشران دیگر در غرفه یک ناشر دیگر نیستیم. در فضای مجازی به دلیل کنترل یا بازدارندگی که به خاطر مسائل فنی وجود دارد، نمی توان چنین تخلفاتی را انجام داد.

صالحی اضافه کرد: در مجموع، برگزاری مجازی نمایشگاه باعث کم تر شدن تخلفات فرهنگی و اقتصادی رایجی می شود که برگزاری فیزیکی شاهدشان بودیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن بیان اینکه جهان امروز، جهان داده است توضیح داد: هرمقدار که اطلاعات بیشتر و قدرت پردازش بیشتری داشته باشیم، جریان فرهنگی هم از نظر اقتصادی و هم داده، بیشتر تقویت می شود. در فضای نمایشگاه مجازی کتاب، این فرصت پیش می آید که هم اطلاعات گردآوری شوند و هم این که بهره برداری های بهتری از آن ها شود.

فرهنگ مکتوب با نمایشگاه مجازی کتاب، یک بال جدید پیدا کرد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان سخنانش با اشاره با مواردی که مطرح کرد توضیح داد: البته همه این حرف ها به این معنا نیست که نمایشگاه فیزیکی کتاب برگزار نشود، نکته این است که فرهنگ مکتوب با نمایشگاه مجازی کتاب، یک بال جدید پیدا کرده و نمایشگاه، نمی خواهد تنها و تنها قالب مجازی را برای خود انتخاب کند.

وی در پایان از اهالی رسانه درخواست کرد کاری کنند نمایشگاه مجازی کتاب تهران دیده شود. چون نمایشگاه فیزیکی کتاب در اردیبهشت ماه، تبدیل به یک سنت شده بود و همه ساعت هایشان را برای آن کوک کرده بودند اما امیدوارم اطلاع رسانی درباره نمایشگاه مجازی کتاب تهران با کمک رسانه ها به عنوان یک وظیفه ملی، انجام شود.

در این مراسم ایوب دهقانکار رئیس نخستین نمایشگاه کتاب مجازی گزارشی از روند اجرایی آن ارائه کرد.

جوادی: نمایشگاه مجازی کتاب، یک محل فرهنگی است

محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر ارشاد نیز در این مراسم اظهار داشت: نمایشگاه مجازی کتاب، یک فروشگاه است اما بیش از آن، یک محل فرهنگی است.

وی با اشاره به این مطلب که پیش تر به ما ایراد گرفته می شد که چرا دیتا و اطلاعات خانه کتاب و ادبیات را در اختیار عموم قرار نمی دهید، توضیح داد: الان شرایطی ایجاد شده که این دیتاها در نمایشگاه مجازی کتاب در اختیار عموم قرار گرفته است. نمایشگاه مجازی کتاب، در راستای عدالت فرهنگی برگزار می شود و تسهیل در خرید را ایجاد می کند.

وی درباره تخصیص یارانه هم متذکر شد: ما قبول داریم که یارانه ها باید فراتر از حد فعلی باشد، ولی الان هم یارانه ای که داده می شود، در حد توان و امکان بود.

معاون فرهنگی وزیر ارشاد گفت: فضای مجازی ظرفیت زیادی دارد و اگر زودتر کار روی آن را شروع کرده بودیم، شاید می توانستیم کشورهای بیشتری را در نمایشگاه مجازی کتاب تهران داشته باشیم. در مجموع امیدوارم نهادهای مختلف مرتبط با نشر بتوانیم در کنار هم، تشویق و تقویتی برای کتابخوانی جامعه باشیم.

حسن پور: صدای نمایشگاه مجازی کتاب باید در کشور شنیده شود

هومان حسن پور رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران هم در این نشست با اشاره به اینکه معمولا نمایشگاه کتاب به خاطر حمایت از ناشران و کتابفروشان برگزار می شده و امسال به دلیل کرونا، روی چگونگی این حمایت، بسیار کار شد، گفت: معاونت فرهنگی وزارت ارشاد خیلی تلاش کرد این حمایت را اتخاذ کند اما نکته قابل ذکر اینکه حداکثر زمانی که می شد گذاشت و نمایشگاه را این گونه برگزار کرد، تا همین روزها بود. چون زمان در حال از دست رفتن بود و تسهیلاتی که به ناشران داده می شود از جنس وام است.

وی برگزاری نمایشگاه کتاب مجازی را اولین نمایشگاهی در جهان دانست که اینگونه برگزار می شود و تصریح کرد:ممکن است کم و کسری هایی داشته باشد اما تا می توانیم باید همکاری کنیم تا بتوانیم بهترین استفاده را از آن ببریم. اگر نقد و اشکالی بود می شود آن را پس از اجرای کار بررسی کنیم.

وی در پایان با تاکید بر اطلاع رسانی نسبت به برگزاری این رویداد خاطر نشان کرد: باید تمرکز روی این باشد که صدای نمایشگاه شنیده شود و همه ایران متوجه شوند که نمایشگاه مجازی کتاب در حال برگزاری است.

منبع: فارس

لینک خبر :‌ اعتماد آنلاین
عضو هیات رئیسه مجلس تذکر کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت ، علی کریمی فیروزجائی در نشست علنی امروز (دوشنبه ، 29 دی ماه) مجلس شورای اسلامی تذکرات کتبی نمایندگان خطاب به مسئولان اجرایی کشور را به شرح زیر قرائت کرد:

- تذکر عباس مقتدایی نماینده اصفهان و محمدصالح جوکار نماینده یزد، اشکذر،بخش ندوشن و دهستان سورک به وزیر آموزش و پرورش: ضرورت پرداخت مطالبات دبیران آموزش و پرورش از جمله دبیران خرید خدمات.

- تذکر عباس مقتدایی نماینده اصفهان به وزرای کار و کشور: ضرورت حل مشکلات بیمه ای رانندگان تاکسی. همچنین تذکر به رئیس جمهور و وزیر ورزش و جوانان: ضرورت رسیدگی به انتقادات سمن ها در خصوص انتخابات مجمع ملی جوانان. همچنین تذکر به وزرای امور اقتصادی و دارایی و بهداشت و درمان: ضرورت پاسخگویی به تذکرات کتبی در مهلت مقرر و جلوگیری از تغییر در پاسخگویی.

- تذکر سیدمحمد مولوی نماینده آبادان به وزیر کار: علت عدم ارائه برخی از خدمات ضروری از قبیل غرامت ایام بیماری و بیکاری به کارگران ساختمانی چیست. همچنین تذکر به وزیر جهاد کشاورزی: لزوم برنامه ریزی در زمینه اراضی موجود در سایت دامپروری شهرستان آبادان، لزوم استرداد اراضی سایت دامپروری آبادان توسط امور اراضی و منابع طبیعی. علت عدم اهتمام مدیریت آب و خاک جهاد کشاورزی در پیگیری اختصاص آب زراعی اراضی کشاورزی سایت دامپروری آبادان از سال 77 تاکنون چیست.

- تذکر علیرضا زندیان نماینده بیجار به وزیر کار: ضرورت درج مسئول کنتورنویسی در مشاغل سخت و زیان آور.

- تذکر معین الدین سعیدی نماینده چابهار، نیک شهر، کنارک و قصرقند به وزیر ورزش و جوانان: لزوم تسریع در تکمیل طرح های ورزشی در جنوب استان سیستان و بلوچستان.

- تذکر مهدی عسگری نماینده کرج ، اشتهارد و فردیس به همراه 51 نفر از نمایندگان به وزیر آموزش و پرورش: لزوم رسیدگی دقیق به حضور دانش آموزان در فضای مجازی با توجه به پیوست های تربیتی و فرهنگی و آسیب های حاصل از آن.

- تذکر صمداله محمدی نماینده بافت و رابر و ارزوئیه به وزیر جهاد کشاورزی: ضرورت تأمین نهاده های دامی و کشاورزی.

- تذکر سیدمجتبی محفوظی نماینده آبادان به وزیر راه و شهرسازی: علت گرانی افسارگسیخته و بی سابقه بلیت هواپیما چیست؟

- تذکر جلال محمودزاده نماینده مهاباد به همراه 24 نفر از نمایندگان به رئیس جمهور و وزیر بهداشت: ضرورت توجه به سلامتی مردم کشور در زمینه مبارزه با کرونا و تهیه و تولید واکسن کرونا، همچنین تأمین معیشت کادر بهداشت و درمان.

- تذکر جعفر قادری نماینده شیراز و زرقان به همراه 46 نفر از نمایندگان به وزرای بهداشت و علوم: لزوم کمک به حل مشکلات دانشگاه آزاد. همچنین به همراه 17 نفر از نمایندگان به وزیر نفت: لزوم تسریع در اجرایی شدن خط انتقال فرآورده های نفتی از سیرجان به شیراز. همچنین به همراه 54 نفر از نمایندگان به وزیر راه و شهرسازی: لزوم استفاده بیشتر و موثرتر از ظرفیت بخش های غیردولتی برای احداث راه ها و بزرگراه ها.

- تذکر سیدمحمدرضا میرتاج الدینی نماینده تبریز و آذرشهر و اسکو به همراه 49 نفر از نمایندگان به وزیر صمت: لزوم اصلاح روند نادرست جداسازی سبوس در تولید آرد و افزایش درصد سبوس در آرد.

- تذکر علیرضا ورناصری قندعلی نماینده مسجدسلیمان و لالی و هفتگل و اندیکا به همراه 35 نفر از نمایندگان به رئیس جمهور: علت عدم شفافیت و تغییرات منابع تبصره 14 در لایحه بودجه 1400 چیست؟ همچنین تذکر به همراه 32 نفر از نمایندگان به رئیس جمهور: لزوم تحقق سهم مالیات از بودجه متناسب با برنامه ششم.

- تذکر مهدی شریفیان نماینده تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس به وزیر کار: لزوم رسیدگی به تضییع حقوق شهروندان با توجه به الزام افراد بیکار شده مشمول دریافت مستمری بیمه بیکاری به ماندن در خانه.

- تذکر عباس مقتدایی نماینده اصفهان به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: ضرورت تولید و پخش انیمیشن های بومی برای قشر کودک و نوجوان. همچنین تذکر به رئیس جمهور: ضرورت توجه و برنامه ریزی برای نوجوانان. همچنین تذکر به رئیس جمهور: ضرورت راه اندازی سامانه ثبت حقوق و مزایای مدیران، مقامات و روسا بر اساس ماده 29 برنامه ششم توسعه. همچنین تذکر به وزرای صنعت، معدن و تجارت، اقتصاد، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، کشور، آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری، جهاد کشاورزی، نیرو، ارتباطات و فناوری اطلاعات، فرهنگ و ارشاد اسلامی، گردشگری و صنایع دستی، امور خارجه، بهداشت، راه و شهرسازی و ورزش و جوانان: ضرورت عملیاتی کردن ماده 29 قانون برنامه ششم توسعه و انتشار میزان حقوق و مزایای مدیران. همچنین تذکر به رئیس جمهور: ضرورت اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان در سازمان صدا و سیما.

- تذکر سیدمحمد مولوی نماینده آبادان به وزیر آموزش و پرورش: ضرورت تسریع در پرداخت مطالبات فرهنگیان از سال 1395 تاکنون. همچنین تذکر به وزیر راه و شهرسازی: ضرورت تصمیم گیری در خصوص فساد اداری در فرودگاه بین المللی آیت الله جمی. همچنین تذکر به وزیر کشور: لزوم اهتمام بیشتر برای تأمین امنیت آبادان.

- تذکر احسان ارکانی نماینده نیشابور و فیروزه به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: علت عدم توافق چندین ساله مخابرات شهرستان نیشابور با شهرداری نیشابور بر سر اموال شرکت مخابرات و ایجاد بن بست در مرکز شهر چیست؟ همچنین تذکر به وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی: لزوم توجه به بافت تاریخی شهر نیشابور به خصوص مرمت بازار 550 ساله سرپوش. همچنین تذکر به وزیر نیرو: لزوم توجه به آلایندگی بالای گوگرد در سوخت گازوئیل نیروگاه سیکل ترکیبی نیشابور. همچنین تذکر به وزیر راه و شهرسازی: لزوم اقدام و بازبینی بنیاد مسکن پس از انقضای افق طرح های 10 ساله هادی و مشکلات ناشی از آن برای مردم روستاها.

- تذکر یعقوب رضازاده نماینده سلماس به وزیر نیرو؛ لزوم رایگان کردن مصرف آب و برق برای خانواده های کم مصرف، اقشار ضعیف و کم درآمد، تذکر به همراه 45 نفر به وزیر نیرو؛ لزوم تقبل کردن تمامی هزینه های جابجایی تیرهای برق در اجرای طرح هادی در داخل روستاها، تذکر به وزیر نفت درخصوص لزوم افزایش سهمیه نفت در روستای صعف العبور و سردسیر مرزی و تحلیل 6 ماهه آن به صورت یکجا، لزوم گازرسانی به روستاهای مناطق دورافتاده و صعب العبور به ویژه روستاهای مرزی شهرستان سلماس، لزوم اجرا و ساخت سایت پتروشیمی پایین دست در منطقه اقتصادی شهرستان سلماس، تذکر به وزیر نیرو درخصوص لزوم تسریع در ساخت دریچه های بتونی سد شهدای تازه شهر و افزایش ذخیره آب آن، تذکر به وزیر نیرو درخصوص لزوم تسریع در احداث سازه دیرعلی و لایروبی رودخانه دیرعلی، تذکر به وزیر جهاد کشاورزی درخصوص لزوم تامین نهاده های دامی برای دامداران کشور و آذربایجان غربی، شهرستان سلماس، تذکر به وزیر جهاد کشاورزی درخصوص لزوم تهیه سموم و کود برای کشاورزن و دامداران، تذکر به وزیر جهاد کشاورزی درخصوص لزوم بازاریابی و فروش یک میلیون تن محصول سیب نگهداری شده در سردخانه های استان آذربایجان غربی.

- تذکر اصغر سلیمی نماینده سمیرم به رئیس جمهور و وزرای جهاد کشاورزی و صمت، لزوم رفع ممنوعیت صادرات سیب درختی و پرتقال و نظارت جدی بر تنظیم بازار.

- تذکر علی اکبر علیزاده برمی نماینده دامغان به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: لزوم تسریع در صدور مجوز برای بیمارستان رضایی دامغان.

- تذکر محمدمهدی زاهدی نماینده کرمان و راور به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: لزوم اطمینان از مصونیت و عدم آلودگی واکسن های خریداری شده برای کووید 19.

- تذکر حسین رئیسی نماینده میناب و رودان و جاسک و سیریک و بشاگرد به وزیر صنعت، معدن و تجارت: لزوم تأمین روغن خوراکی در شهرستان های شرق استان هرمزگان.

- تذکر صدیف بدری نماینده اردبیل و نمین و نیر و سرعین به وزیر جهاد کشاورزی: چرا در خصوص تأمین به موقع نهاده های دامی اقدام موثری صورت نگرفته است و موجب گرانی مرغ و تخم مرغ شد. همچنین تذکر به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: لزوم تسریع در تخصیص اعتبار برای اتمام عملیات اجرایی مجتمع فرهنگی اردبیل.

- تذکر جعفر قادری نماینده شیراز و زرقان به همراه 57 نفر از نمایندگان به وزیر جهاد کشاورزی: ضرورت برنامه ریزی برای خودکفایی در تولید نهاده های دامی.

- تذکر معین الدین سعیدی نماینده چابهار، نیک شهر، کنارک و قصرقند به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی: لزوم توجه بیشتر سازمان تأمین اجتماعی به ارتقاء شاخص های حوزه درمان در حوزه انتخابیه.

- تذکر عباس مقتدایی نماینده اصفهان به همراه 50 تن از نمایندگان به رئیس جمهور: ضرورت گزارش دهی مرحله به مرحله نهاده ها و سازمان ها در خصوص اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها.

- تذکر حسین میرزائی نماینده اصفهان به همراه 43 نفر از نمایندگان به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی: ضرورت توجه به تأمین اجتماعی، از کار افتادگان در بودجه 1400.

- تذکر حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین شهر و میمه و برخوار به همراه 6 نفر از نمایندگان به وزیر نیرو: لزوم بازنگری در تغییر نوع سوخت نیروگاه شهید منتظری شاهین شهر اصفهان از گاز به مازوت در شرایط آلایندگی فعلی.

- تذکر کیومرث سرمدی واله نماینده اسدآباد به همراه 51 نفر از نمایندگان به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: لزوم همسان سازی حقوق کارکنان مخابرات روستایی.

- تذکر محسن فتحی نماینده سنندج و دیواندره و کامیاران به وزیر نیرو: ضرورت تخصیص سهمیه آب کشاورزی و آب شرب سد ژاوه به روستاهای حریم این سد.

- تذکر محمدتقی نقدعلی نماینده خمینی شهر به همراه 32 نفر از نمایندگان به وزیر جهاد کشاورزی: لزوم رسیدگی به افزایش قیمت موز ناشی از واردات انحصاری.

- تذکر ابراهیم رضائی نماینده دشتستان به همراه 66 نفر از نمایندگان به وزیر آموزش و پرورش: لزوم تسریع در پرداخت مطالبات و معوقات فرهنگیان.

- تذکر یعقوب رضازاده نماینده سلماس به وزیر نیرو: لزوم تعیین تکلیف آب و برق مناطق ساخته شده غیرمجاز و خارج محدوده شهرداری ها. همچنین تذکر به وزیر نیرو: لزوم تخصیص امتیاز آب و برق به دامداری های نقل مکان کرده از روستاها به اطراف شهرها. همچنین تذکر به وزیر نیرو: لزوم تجهیز گردنه های حساس و مهم قره تپه سلماس و سلماس - تازه شهر به روشنایی برق. همچنین تذکر به وزیر نیرو: لزوم رسیدگی به قطعی برق موتورهای آب باغداران در فصل تابستان به ویژه در ساعات پیک مصرف.

- تذکر علی اکبر علیزاده برمی نماینده دامغان به وزیر صمت؛ لزوم جمع آوری و ممنوعیت احداث فروشگاه های بزرگ در شهرهای کوچک و متوسط، همچنین تذکر این نماینده به همراه 44 نفر از نمایندگان به رئیس جمهور؛ ضرورت رسیدگی فوری به وضعیت معیشت کسبه و کارگران مشاغل آزاد به علت کرونا.

- تذکر علیرضا ورناصری قندعلی نماینده مسجدسلیمان و لالی و هفتگل و اندیکا به همراه 37 نفر از نمایندگان به رئیس جمهور؛ ضرورت آغاز اصلاح ساختار بودجه در روند ارائه اصلاحات بودجه 1400، همچنین تذکر این نماینده به همراه 36 نفر از نمایندگان به رئیس جمهور؛ لزوم بازنگری در سهم تخصیص داده شده لایحه بودجه جهت گازرسانی به روستاها.

- تذکر کیومرث سرمدی واله نماینده اسدآباد به وزیر ارتباطات؛ لزوم همسان سازی حقوق کارگزاران مخابرات روستایی دارای قرارداد دائم با پرسنل رسمی شرکت مخابرات ایران.

- تذکر علیرضا زندیان نماینده بیجار به رئیس جمهور و وزیر نیرو؛ دلایل توجیهی و زیست محیطی تامین آب طرح فولاد کردستان از آب شرب سد آزاد مریوان با توجه به بحران آب شرب سالم در 900 شهر و روستا استان کردستان چیست؟ همچنین تذکر این نماینده به وزیر راه و شهرسازی؛ لزوم تسریع در صدور مجوز مرکز معاینه فنی خودروهای سنگین در بیجار و پایانه باربری در حسن آباد یاسوکند، تذکر به وزیر راه؛ لزوم تامین اعتبار تهیه ماشین آلات برف روبی در آستانه فصل زمستان و راه های مواصلاتی شهری و روستایی شهرستان بیجار.

- تذکر سیدموسی موسوی نماینده لامرد و مهر به رئیس جمهور؛ ضرورت حفظ کرامت انسانی افراد در انتصابات و برکناری از خدمت در بنیاد شهید.

- تذکر حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین شهر، میمه و برخوار به همراه 15 نفر از نمایندگان به وزیر نفت؛ لزوم بازنگری در تامین نوع سوخت نیروگاه شهید منتظری شاهین شهر اصفهان از گاز به مازوت در شرایط آلایندگی فعلی.

- تذکر ابوالفضل ابوترابی نماینده نجف آباد، تیران و کرون به همراه 24 نفر از نمایندگان به رئیس جمهور؛ لزوم بازنگری در عملیاتی شدن طرح توسعه فولاد مبارکه یا طرح شهید سلیمانی با توجه به کمبود آب و آلودگی زیست محیطی در استان اصفهان.

- تذکر شهباز حسن پوربیگلری نماینده سیرجان و بردسیر به وزیر کشور؛ لزوم حل مشکل روستاهای مرزی استان فارس و شهرستان سیرجان، همچنین تذکر این نماینده به وزیر راه و شهرسازی؛ لزوم احداث باند دوم آزادراه تهران-بندرعباس در محدوده شهر سیرجان، تذکر به وزیر راه؛ لزوم تسریع در واگذاری زمین جهت ساخت پردیس دانشکده علوم پزشکی در شهر سیرجان.

- تذکر مجتبی یوسفی نماینده اهواز، باوی، حمیدیه و کارون به وزیر امور اقتصادی و دارایی؛ لزوم رسیدگی و مدیریت به انتصابات سیاسی و غیرکارشناسی و به کارگیری بازنشستگان در شرکت ها و خصوصی سازی شرکت های مادرتخصصی.

- تذکر علی آذری نماینده قوچان و فاروج به همراه 34 نفر از نمایندگان به رئیس جمهور؛ لزوم توضیح در خصوص ابهام ماده 17 پروتکل الحاقی و اعلام زمان دقیق پایان داوطلبانه اجرای این پروتکل توسط ایران.

- تذکر سیدحمیدرضا کاظمی نماینده پلدختر به وزیر راه و شهرسازی؛ لزوم تسریع در بازسازی تخریب ناشی از سیل فروردین 98 جاده ارتباطی پلدختر- خرم آباد و مرکز کشور، همچنین تذکر این نماینده به وزیر نیرو؛ لزوم تسریع در ساخت و اجرایی شدن سدهای چولهول و بن لار در شهرستان پلدختر با توجه به خسارات ناشی از سیلاب فروردین 98./

پایان پیام

لینک خبر :‌ خانه ملت
امسال با وجود اینکه روزهای ابتدای جمادی الثانی را سپری می کنیم، اما سعودی ها همچنان در خصوص برپا شدن یا نشدن حج تمتع اظهار نظری نکرده اند و به نظر می رسد این مذاکرات در ماه مبارک رمضان برگزار شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۹ سایت های دیگر : برخط نیوز کارآفرینان اقتصاد عقیق شهید نیوز

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، براساس روال همیشگی هر ساله پس از پایان عملیات حج تمتع، عربستان سعودی برای فراهم شدن مقدمات حج سال بعد برنامه ریزی می کند.

همچنین تفاهم نامه حج تمتع با کشورهای اسلامی هر سال در ماه های جمادی الاول و جمادی الثانی منعقد می شود؛ به طوری که سال گذشته اواسط آذرماه علیرضا رشیدیان، رئیس سازمان حج و زیارت در صدر هیأتی به عربستان سفر کرد و با موافقت شروط ایران از سوی این کشور، تفاهم نامه حج تمتع 1399 منعقد شد و پس از آن برنامه ریزی بر اساس سهمیه و امکانات توسط مسؤلان سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری صورت گرفت.

امسال با وجود اینکه روزهای ابتدای جمادی الثانی را سپری می کنیم، اما تفاهم نامه حج تمتع نه تنها با ایران اسلامی بلکه با هیچ کشور اسلامی منعقد نشده و سعودی ها همچنان در خصوص برپا شدن یا نشدن حج تمتع اظهار نظری نکرده اند. البته علیرضا رشیدیان، رئیس سازمان حج و زیارت چندی پیش در نشست شورای برنامه ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت گفت: طبق پیگیری های صورت گرفته، عربستان درصدد است امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا ، مذاکرات حج 1400 را ابتدا در قالب مجازی برگزار کند که امضای تفاهم نامه نیز به صورت محدود با حضور شماری از مسؤولان حج و زیارت برگزار خواهد شد.

با توجه به اینکه هنوز عربستان هیچ اطلاع رسانی جدیدی درباره حج تمتع سال آینده نداشته است، کشورهای اسلامی برای سهمیه و نحوه پذیرش زائران نمی توانند اظهار نظری داشته باشند. بر همین اساس، اکبر رضایی، معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه برنامه ریزی اعزام زائران به حج تمتع منوط به نهایی شدن مذاکرات و امضای تفاهم نامه حج 1400 است، گفت: انتظار می رود عربستان هر چه زودتر مذاکرات حج تمتع سال آینده را نهایی کند.

البته برنامه ریزی از سوی مسئولان حج و زیارت ایران برای برپایی حج تمتع در حال انجام است و حتی با توجه به احتمالات مختلف درباره تصمیم عربستان، مسؤولان کشورمان با رعایت نکات بهداشتی و تدوین پروتکل های بهداشتی در تلاش برای برقراری حج تمتع و اعزام زائران هستند، زیرا هم اینک حدود یک میلیون و 200 هزار نفر بیش از 15 سال در انتظار این سفر معنوی هستند.

باتوجه به احتمال برگزاری حج تمتع در حالت اضطراری، بعثه مقام معظم رهبری به همین منظور جلساتی را با حضور نمایندگان بیوت مراجع عظام تقلید برگزار کرد که بر همین اساس، حجت الاسلام سیدعبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در نشست اخیر شورای برنامه ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت به احتمال برخی تغییرات در انجام مناسک حج آینده به دلیل شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: کمیته فقهی پژوهشکده حج و زیارت با نمایندگان بیوت مراجع تقلید جلسه مشترکی برگزار کرد که قرار است متناسب با نظرات مراجع عظام و متناسب با وضعیت کنونی، برای انجام مناسک حج برنامه ریزی شود.

البته در روزهای اخیر با توجه به شیوع ویروس کرونای انگلیسی در برخی کشورها، عربستان مرزهای خود را بسته است و اعزام زائران برای انجام مناسک عمره مفرده نیز متوقف شده است. این در حالی است که اعزام زائران از کشورهای اسلامی پس از حدود هشت ماه توقف از آبان ماه برقرار شده بود؛ اما این روزها باز هم درهای عربستان به سوی زائران بسته شد.

مسؤولان حج و زیارت کشورمان نیز در یک نشست ویدئو کنفرانسی با مسؤولان حج ترکیه درباره حج آینده گفت وگو کرده و راهکارهایی برای حفظ سلامت زائران ارائه دادند. در این نشست مجازی علیرضا رشیدیان، رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به آمادگی و انتظارات زائران دو کشور در سال گذشته و اعلام دیرهنگام برگزار نشدن حج تصریح کرد: طرف عربستانی تاکنون به صورت رسمی زمان برگزاری مذاکرات حج آینده را چه به صورت حضوری و چه غیر حضوری مشخص نکرده است.

به گفته یک منبع آگاه، متولیان حج تمتع سعودی با برگزاری جلسات مختلف در حال ارائه راهکاری برای برگزاری حج تمتع سال آینده هستند و واکسیناسیون علیه ویروس کرونا را نیز از هفته های گذشته آغاز کرده اند تا ضمن جلوگیری از شیوع کرونا ، بتوانند برای پذیرش زائران اقدام کنند.

علاوه بر این، به نظر می رسد با توجه به تداوم ویروس کرونا و همچنین احتمال شیوع کرونای انگلیسی، شایعاتی درباره حج تمتع سال آینده مطرح شده که قرار است در صورت برپایی حج تمتع برای همه کشورهای اسلامی، سهمیه اندکی تخصیص دهند؛ تا جایی که برخی از کشورهایی که بیش از 100 هزار زائر حج تمتع در سال جاری داشتند، معتقدند امسال با توجه به شرایط موجود شاهد کاهش 50 درصدی پذیرش زائران از سوی عربستان خواهند بود.

البته برخی منابع آگاه نیز معتقدند مذاکرات حج تمتع 1400، امسال برگزار نمی شود و سعودی ها این مذاکرات را به ماه مبارک رمضان موکول می کنند. چرا که با نزدیک شدن به ایام حج تمتع، تصمیم گیری درباره این مناسک و همچنین تعیین سهمیه هر کشور راحت تر خواهد بود و ممکن است واکسن کرونا به تولید انبوه رسیده و برنامه ها برای پذیرش زائران بهتر انجام شود.

سهمیه ایران در حج تمتع سال جاری 86 هزار و 500 زائر بود که هنوز عربستان، نه تنها سهمیه ای برای ایران و سایر کشورهای اسلامی اعلام نکرده، بلکه همچنان آنها را در انتظار تصمیم خود برای حج تمتع 1400 گذاشته است. البته باتوجه به اهمیت و جایگاه حج در اسلام که به عنوان یک واجب به شمار می آید، از این رو سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری برنامه ریزی های لازم را برای اعزام زائران در دستور کار قرار داده اند و همچنان آموزش های زائران را به صورت مجازی پیگیری می کنند.

حج تمتع 1399 به دلیل شیوع کرونا فقط برای ساکنان عربستان برگزار شد. این اقدام سعودی ها با مخالفت برخی از کشورهای اسلامی که مدت ها در انتظار اعزام زائران خود به منظور تشرف به خانه خدا بودند و عربستان هیچ اظهار نظری درباره برگزار نشدن حج تمتع برای خارجی ها نکرده بود، مواجه شد.

پس از نارضایتی کشورهای اسلامی، مسؤولان حج عربستان مدعی شدند که با وجود نپذیرفتن زائر خارجی برای حضور در حج تمتع، سهمیه خارجی های ساکن عربستان برای تشرف به حج تمتع را 70 درصد در نظر گرفته اند، یعنی با این اقدام از هر کشوری یک زائر حضور داشته است. علیرضا رشیدیان، رئیس سازمان حج و زیارت در پاسخ به این ادعا به نداشتن روابط سیاسی با عربستان و نبود کنسولگری در این کشور اشاره و اظهار کرد: هیچ زائر ایرانی در عملیات حج تمتع 99 حضور نداشت.

با همه فرازونشیب ها و آمادگی ایران برای اعزام زائران، اما مناسک حج تمتع 99 بدون پذیرفتن زائر خارجی و فقط با حضور 10 هزار ساکن سعودی برگزار شد. با توجه به اینکه برنامه ریزی برای حج تمتع سال 1400، پس از پایان عملیات حج تمتع 99 باید انجام می شد، سازمان حج و زیارت اقدام به برنامه ریزی کرد و برای تثبیت هزینه حج تمتع با توجه به نوسانات نرخ ارز، توانست هزینه حج 99 برای حج سال آینده تثبیت کند و زائران با پرداخت همه هزینه حج با قیمت حج 99 به حج سال آینده مشرف شوند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: هنرمندان با مشکلات عدیده ای همچون بیمه، مسکن، امنیت شغلی و... روبرو بودند و امروزه کرونا مزید بر تمام دلایل شده است، کمیسیون فرهنگی مجلس بدون شک پیگیر مطالبات هنرمندان خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۳۰ سایت های دیگر : آقای خبر فرهنگ وهنر روزنامه جوان آنلاین

حسین جلالی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در خصوص مطالبات هنرمندان در ایام کرونا گفت: جایگاه هنرمندان در کشور ما جایگاه برجسته ای است، زبان هنر گویاترین، اثر گذارترین زبان است؛ کاری که امروزه هنر انجام می دهد در صدها مقاله و سخنرانی و کتاب نمی توانیم انجام دهیم اما کم لطفی به این جایگاه در میانه مسائل و موضوعات مختلف نشان از مظلومیت فرهنگ و هنر در کشور می دهد.

نماینده مردم رفسنجان و انار افزود: کرونا بهانه ای برای افزایش کم لطفی ها به فرهنگ و هنر شد، در تمام حوزه ها توانستیم با حفظ پروتکل های بهداشتی جلسات و سمینارهای مختلفی را برگزار کنیم اما به هنر که رسیدیم هم تسهیلات کرونایی تمام شد و هم اجرای تمام پروتکل های بهداشتی غیرممکن می شود! دولت وعده و وعید حمایتی از وام تا سوبسید به هنرمندان می دهد اما تمام وعده ها بی سرانجام ماند.

وی ادامه داد: تعطیلی سالن های تئاتر و سینما تا نمایشگاه های مختلف خسارات مالی بسیاری به فرهنگ و هنر کشور وارد کرده است؛ امیدواریم با خبرهایی که از تولید واکسن کرونای داخلی می شنویم به زودی شاهد بازگشت شرایط عادی باشیم تا بتوانیم خسارات یکساله به هنرمندان را جبران کنیم.

پیگیری مطالبات هنرمندان در کمیسیون فرهنگی مجلس

نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: هنرمندان همواره با مشکلات عدیده ای همچون بیمه، مسکن، امنیت شغلی و... روبرو بودند و امروزه کرونا مزید بر تمام این دلایل شده است، کمیسیون فرهنگی مجلس بدون شک پیگیر مطالبات هنرمندان خواهد بود.

جلالی گفت: مظلومیت فرهنگ و هنر به دلیل ناملموس بودن، دیده نشدن و زود بازده نبودن آن در کشور نمایان تر است و جزو نیازهای اساسی انسان نیست که با کمبودش مردم مطالبه گری کنند، فرهنگ در بستر تاریخ ما ریشه دارد و بیش از اندازه مظلوم است به همین دلیل مورد طلب قرار نمی گیرد اگر دولت در حوزه فرهنگ و هنر کم کاری کند بدون شک مردم آن را در خواست نخواهند کرد.

فرهنگ و هنر مطالبه مردم نیست

نماینده مردم رفسنجان تاکید کرد: چرا در حوزه فرهنگ و هنر اجرای پروتکل های بهداشتی ممکن نبود؛ اما پروازهای هوایی با ظرفیت 40 الی 60 نفری اجرا شد؛ چه مشکلی وجود دارد که سینماها با ظرفیت 30 درصدی شروع به فعالیت کنند تا بیش از این شاهد خسارات مالی به اهالی فرهنگ و هنر نباشیم، با فاصله گذاری اجتماعی می توانستیم جلوی بسیاری از خسارات وارده را جبران کنیم، ناگفته نماند دولت باید هزینه اجرای رعایت پروتکل ها را برای اهالی هنر در نظر می گرفت.

بیشتر بخوانید:

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: زمانیکه هنری به چشم خودی ها دیده نشود بدون شک دیگر کشورها به آن دست درازی کرده و آن را به غارت می برند در طول تاریخ کم شاهد چنین اتفاقاتی نبوده ایم؛ حفظ و نگهداری از آثار فرهنگی و هنری را باید از مدارس آغاز کنیم؛ کتب درسی بهترین وسیله فرهنگی برای انتقال فرهنگ به نسل آینده هستند./

پایان پیام

لینک خبر :‌ خانه ملت
اجراهای صحنه ای موسیقی با رعایت سقف مصوب ستاد ملی کرونا و رعایت دستورالعمل های بهداشتی، از سر گرفته می شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر به نقل از روابط عمومی دفتر موسیقی وزارت ارشاد، به دنبال اعلام وضعیت زرد در تهران و از سرگیری فعالیت های گروه سه، طی هفته گذشته و هفته جاری دو جلسه با حضور شرکت های برگزارکننده کنسرت و سالن های برگزاری کنسرت به ریاست محمد اله یاری فومنی مدیرکل دفتر موسیقی برگزار و شرایط از سرگیری کنسرت های موسیقی بررسی شد.

در این جلسات شرکت های برگزاری کنسرت از آسیب فراوان به هنرمندان، نوازندگان و صاحبان مشاغل فنی مرتبط با کنسرت طی یکسال اخیر سخن گفتند.

به عقیده شرکت ها برگزاری کنسرت با ظرفیت 30 تا 50 درصد ظرفیت سالن و یک سانس در روز توجیه اقتصادی ندارد و تنها با هدف به جریان افتادن دوباره چرخ اقتصاد هنر مجبور به انجام آن هستند.

در این جلسات شرکت ها بیان کردند هزینه های اجاره و خدمات فنی سالن ها و هزینه تبلیغات شهری و مجازی که مردم را ترغیب به استقبال از اجراها کند، عملاً سودی برای برگزارکننده باقی نمی گذارد.

در این جلسات نمایندگان سالن های برگزاری کنسرت در تهران آمادگی خود را برای ارائه تخفیف های لازم در اجاره و نرخ خدمات فنی اعلام کردند تا بدین وسیله شرکت ها رغبت بیشتری برای برگزاری کنسرت داشته باشند.

لینک خبر :‌ فرهنگ وهنر
سیدمحمدمجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به سومین جشنواره سراسری تئاتر آیات به میزبانی خراسان شمالی پیام داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری برنا، در متن پیام سیدمحمدمجتبی حسینی آمده است:

هوالبصیر

هنر تصویر جهان هستی است و پدیده ها و چگونگی زیستن، نگریستن و اندیشیدن به این جهان در بستر هنر ممکن است. تئاتر نیز به گذشته، امروز و آینده جهان با زبان، بیان و شیوه اجرای زمان خود می نگرد و می اندیشد. تجربه ها، آموزه ها و منابع سرشار در فرهنگ و تاریخ و ادیان تاکنون منشا آثار هنری شده اند و هنوز در گنجینه های دینی و فرهنگی ما نکاتی نهفته است که قابلیت بیان هنری دارد. آیات و روایات دینی گرچه به شیوه هایی گفته شده اما منابع سرشاری است که ذهن پرسشگر و جستجوگر هنرمندان می تواند با توجه به مسایل جهان معاصر به آیات و روایات دینی بپردازد و با بیان نوین و متناسب با شرایط جامعه امروز، آثار هنری عمیقی را بر اساس آنها تولید و ارائه کنند. تئاتر هنر اندیشه و دعوت به اندیشیدن است و می تواند فرصت هایی را برای تفکر و بازاندیشی درباره روایت های دینی و اعتقادی فراهم کند.

جشنواره تئاتر آیات بر مسایل اعتقادی و دینی تمرکز دارد و می تواند با نگاه عمیق و دقیق به این مسایل در جهان و جامعه معاصر متمایز از رویدادهای دیگر قرار بگیرد و توجه و گفتگو در این زمینه را در هنرمندان منتقدان و مخاطبان طرح کند. جشنواره تئاتر آیات در دوره سوم قرار دارد و شایسته است با نگاه آسیب شناسانه و کارشناسی ابعاد هنری و اجرایی آن بررسی شود.

همراهی و همکاری هنرمندان گرانقدر تئاتر، نهادهای استان خراسان شمالی و همکاران اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان را در برگزاری سومین جشنواره تئاتر آیات قدر می دانم و سلامت و موفقیت را برای هنرمندان و دست اندرکاران جشنواره از درگاه خداوند متعال خواستارم.

تئاتر هنرمندان اندیشیدن پرسشگر جستجوگر زیستن نگریستن

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
اجرای کنسرت های موسیقی و حرکت همه خوانندگان به سمت مناطقی همچون کیش در روزهایی که این مناطق با بار عجیب مسافران مواجه شده اند، بیم شدت گرفتن شرایط کرونایی را خبر می دهد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۹ سایت های دیگر : روزنامه نصف جهان

به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا ، فعالیت عمده بخش های هنری از سینما گرفته تا تئاتر و موسیقی پس از چند ماه تعطیلی ناشی از کرونا، هم اکنون در شهرهای مختلف کشور و حتی پایتخت از سرگرفت شده؛ حال باید دید این فعالیت ها می توانند جذب مخاطب کنند یا نه؟

بازگشایی سینماها در حالی رقم خورده که همچنان خبری از فیلم های متقاضی اکران نیست و معدود آثاری چون دیدن این فیلم جرم است امید دارند تا بتوانند طراوتی تازه به حال و هوای سالن ها بدهند.

اهالی تئاتر هم بیکار ننشسته اند و برخی گروه ها خود را برای اجرا در هفته جاری و در مراکزی همچون مجموعه تئاترشهر و سنگلج آماده می کنند؛ از جمله آنان می توان به نمایش های امیر دژاکام و میکائیل شهرستانی اشاره داشت.

آغازی صرفاً برای جشن های فجر و نه کسب سود

البته باید توجه داشت که ازسرگیری سالن های سینما و تئاتر با حداقل آثار متقاضی، بیش از آنکه به کسب و کار و حتی سوددهی آنان بینجامد، شاید برای آغاز دوباره این بخش های هنری است. همچنانکه به زعم اهالی این دو بخش، چنین اکران ها و اجراهایی صرفا با حمایت و وعده های مالی است که شاید بتواند از این گروه ها رفع ضرر داشته باشد.

در عین حال شروع تازه فعالیت های سینما و تئاتر در چند روز مانده به ایام دهه فجر، می تواند پیش زمینه ای برای حرکت به سمت آغاز مانور جشنواره های فجر اعم از فیلم و تئاتر باشد.

حمله به سمت مناطق خاص

نکته قابل تأمل مربوط به از سرگیری فعالیت های موسیقایی است که با زرد و آبی شدن برخی مناطق کشور و صدور مجوز برای چنین بخش های هنری، دوباره به جریان افتاده و برخی خوانندگان و گروه های خنده، به جای فعالیت مجدد در تهران، همگی به سمت مناطقی خاص هجوم برده اند.

بهنام بانی، محسن ابراهیمی، رضا بهرام، مسعود صادقلو، حسن ریوندی و ... چهره هایی هستند که در روزهای آتی برنامه کنسرت های خود را در جزیره کیش چیده اند و هم اکنون پیش خرید بلیت برنامه های آنان تا 350 هزار تومان نیز قیمت گذاری شده و در حال خریداری است.

برپایی برنامه ها و کنسرت های موسیقی هم اکنون با منع قانونی مواجه نیست ولی حرکت به سمت مناطق کیش و غیره درحالی اتفاق می افتد که طی روزهای اخیر این مناطق، شاهد حجم عجیب و آمار چند ده هزار نفری از ورود مسافران بوده و بارها چنین اتفاقی مایه حیرت و البته نگرانی مسئولان بهداشت کشور نیز قرار گرفته است.

البته سالن های موسیقایی تهران و شهرهای دیگر که به نظر وضعیت آرام تری را به سبب شیوع کرونا سپری می کنند، گویا به سبب درآمدزایی پایین تر در قیاس با مناطق فوق الذکر، در معرض انتخاب خوانندگان بازاری موسیقی قرار نخواهد گرفت.

سفره ای پهن با درآمد بالا از مسافران کرونایی

سالن های تهران و حتی شهرهای ریز و درشت کشور همواره مورد توجه اهالی موسیقی است اما پیش فروش بلیت های چندصدهزار تومانی به طور عملی در چنین سالن هایی مورد استقبال قرار نمی گیرد و بالتبع نمی تواند درآمد میلیونی برای این دسته از خوانندگان به بار آورد. ضمن اینکه جذب این همه مسافر توریستی و شاید بی دغدغه نسبت به شرایط کرونایی، در کنسرت های کیش آسانتر به نظر می رسد.

چنین رویه ای پیش از این نیز در دستور کار این دسته از خوانندگان و برخی دیگر هم قرار گرفته بود، به طوری که طی چندماه اخیر یه یکباره کیش مأمن کنسرت هایی در فضای باز قرار گرفت. با این حال بساط چنین رویکردی به دلیل انتقادهای مطرح شده بالاخره جمع شد و تأسف بارتر اینکه در روزهای بعد برخی از این خوانندگان خبر از ابتلای خود به کرونا دادند!

اینجا مرکز اداره کننده ای وجود ندارد

از سرگیری کنسرت های موسیقی بعد از چند ماه تعطیلی ناخواسته در پی شیوع کرونا مثل دیگر بخش های فرهنگ و هنری، با منعی روبه رو نیست چرا که بنا بر تصمیمات بالادستی، گروه های موسیقی نیز می توانند فعالیتشان را از سرگیرند. شاید به جز خوانندگان مطرح موسیقی پاپ، با گروه های وسیعی از فعالان موسیقی مواجه باشیم که در شرایط کرونایی، نتوانسته اند دست به کاری ببرند.

بنابراین بر فعالیت آنان در بازه زمانی کنونی نقدی وارد نیست ولی آنچه مایه نگرانی است تصمیمات شخصی و نگران کننده ای است که در نبود مدیریت فرهنگی کلان موسیقی و همچنین مدیران ناشناخته مناطق آسیب زا، می تواند به دلیل دورهمی ها و سوءاستفاده از علایق مردمی، بیشتر و بیشتر بر وضعیت کرونایی بیفزاید؛ به نحوی که این بیم با اجرای کنسرت های چندصدنفری موسیقی، در مناطقی مثل قشم، کیش و غیره بیش از همیشه به گوش می رسد.

انتهای پیام /4143/پ

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
راه یافتگان به بخش مسابقه و نمایشگاه عکس و پوستر سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر معرفی شدند.

به گزارش صبا به نقل از روابط عمومی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر، آثار راه یافته به مسابقه و نمایشگاه عکس و پوستر جشنواره تئاتر فجر مشخص شد.

راه یافتگان به بخش مسابقه و نمایشگاه عکس جشنواره به ترتیب حروف الفبا و تعداد آثار پذیرفته شده به شرح زیر اعلام می شوند:

1- پیام احمدی کاشانی

2- نیلوفر استا

3- مریم اصلانی (2 اثر)

4- علی اصغر اظهاری خوشکار (سه اثر )

5- محمدحسن النگ

6- میلاد بهشتی

7- رضا جاویدی

8- مریم جعفری نمین (سه اثر)

9- پرتو جغتائی

10- نیلوفر جوانشیر

11- کامران چیذری (2 اثر)

12- فاطمه حسن پور زعفرانی (سه اثر)

13- غلامرضا حقیقی

14- شهریار دبیری

15- حمید رضایی (2 اثر)

16- سولاله رویدشتی

17- شیوا سراج

18- کیانا شریعت پارسا

19- لیلی صدیق

20- زهرا ضیائی

21- رسول علادین

22- محمدکاظم عباسی (2 اثر)

23- سیده الهه قاسمی

24- مریم قهرمانی زاده (چهار اثر)

25- کاوه کرمی

26- فائزه کرمی نوری (چهار اثر)

27- شکرانه کریم

28- حسین گلستان

29- المیرا مجابی

30- کیارش مسیبی

31- نسیم میری موسوی

32- مسعود میرمیری (سه اثر)

راه یافتگان بخش مسابقه و نمایشگاه پوستر سی و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر نیز به شرح زیر اعلام می شوند:

1- مصطفی آرین راد (2 اثر )

2- علی آقا حسین پور

3- مهدی اسدی تبار (2 اثر)

4- محمد افشار (5 اثر )

5- صادق امیری

6- آزاده برزگر

7- نصیر بشیری

8- پوریا بهرام نژاد

9- شکوفه بیاتی

10- مهران پندار

11- یاسمن تاوه

12- رسول حق جو( 2 اثر )

13- سروش حیدری (4 اثر)

14- مژگان خلیلی

15- یلدا خوش تراش پسندیده

16- سجاد داغستانی (2 اثر)

17- مهدی رایگانی( 4 اثر )

18- امیر رجبی (5 اثر)

19- هدی رسولی(3اثر)

20- حمیدرضا زبیری

21- پویان سهرابی

22- جلال صابری

23- علی صفری (3 اثر)

24- پریا کاظمی

25- سید محمدمهدی موسوی( 2 اثر)

26- میثم نادری

27- داریوش نیک محمدی

28- زهرا همای پور

29- امین وطنی شهمیر زادی

سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافرآستانه 11 تا 20 بهمن ماه 99 برگزار می شود.

انتهای پیام/

Normal
0

false
false
false

EN-US
X-NONE
FA

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
mso-para-margin-top:0in;
mso-para-margin-right:0in;
mso-para-margin-bottom:8.0pt;
mso-para-margin-left:0in;
line-height:107%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:Arial;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-bidi-language:FA;}

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با صدور حکمی دبیر سومین جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی را معرفی کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، طی حکمی از سوی محمد اله یاری فومنی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، امیر مردانه دبیر سومین جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی شد.

امیر مردانه که پیش از این دبیر دوره اول و دوم جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی بوده طی حکمی از سوی مدیرکل دفتر موسیقی و رئیس سومین جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی به عنوان دبیر دوره سوم معرفی شد.

در حکم امیر مردانه آمده است:

نظر به تعهد، تجارب هنری و سوابق جنابعالی، به موجب این ابلاغ به عنوان دبیر سومین جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی منصوب می شوید.

امید است با اتکا به عنایات خداوند متعال و همراهی شورای محترم سیاستگذاری جشنواره، شاهد برگزاری جشنواره ای ارزشمند باشیم.

سومین جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی به میزبانی استان بوشهر با همراهی دفتر موسیقی و حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر اسفند سال جاری برگزار می شود.

کد خبر 5124565

علیرضا سعیدی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
به گفته مجتبی ملک زاده 93 اثر در بخش خوشنویسی برای حضور در جشنواره هنرهای تجسمی فجر توسط داوران انتخاب شدند و در بخش گرافیک هم 43 اثر توسط داوران انتخاب شدند.

به گزارش ایلنا، مجتبی ملک زاده که با همراهی علی شیرازی و رضا بنی رضی داوری این دوره از آثار رشته خوشنویسی جشنواره تجسمی فجر را به عهده داشتند در خصوص نتیجه نهایی داوری و آثار راه یافته به جشنواره تجسمی فجرگفت: در بخش خوشنویسی 511 اثر از 239 هنرمند در جشنواره شرکت کرده بودند که در نهایت 93 اثر به جشنواره راه یافتند و در داوری نهایی قرار دارند.

ملک زاده در خصوص اینکه در این دوره از جشنواره بیشتر آثار شرکت کننده و راه یافته به جشنواره در کدام شاخه بودند، گفت: معمولا در خوشنویسی بیشترین تعداد را همیشه نستعلیق به خود اختصاص می دهد و علتش این است که انجمن خوشنویسان که 70 سال قبل تاسیس شد بنیانگذارانش نستعلیق نویس بودند و این خط را در ابتدا به عنوان خط رسمی تعلیم دادند و سال های بعد شکسته مستعلیق، ثلث و نسخ هم اضافه شد و برای همین تعداد نستعلیق نویسان ما دو تا سه برابر سایر گرایش هاست.

وی ادامه داد: البته در 10 سال گذشته خط شکسته هم از نظر کیفیت و کمیت رشد خوبی داشته است و تقریبا فاصله کم شده است. در این جشنواره هم بعد از نستعلیق بیشتر آثار در گرایش شکسته بود و بعد نسخ و ثلث و نقاشی خط.

ملک زاده درباره اینکه با وجود گرایش بیشتر جوانان به سمت نقاشی خط باز هم در رشته خوشنویسی شاهد گرایش بیشتر به سمت خوشنویسی کلاسیک هستیم، گفت: یکی ارعلت هاش این است که نقاشی خط هنوز جوان است و شاید تعریف خاصی ندارد اما خوشنویسی تعریف چهارچوب مندی دارد. مهم است در خط نقاشی خط هنرمند حرفی داشته باشد و کارش شبیه دیگران نباشد و همین کار را خیلی سخت می کند و از طرف دیگر کسانی که در این حوزه صاحب شیوه هستند در جشنواره شرکت نمی کنند. کسانی معمولا در این حوزه حضور پیدا می کنند که شاید هنوز لهجه خود را در این هنر پیدا نکرده اند. عنصر خلاقیت در این گرایش حرف مهمی می زند. اما از آن طرف شما در خوشنویسی باید شبیه گذشتگان باشید و در عین حال عطر و بوی خود را هم در کار پیدا کنید.

این عضو شورای داوری جشنواره تجسمی فجر در خصوص معیارهای داوری آثار نیز بیان کرد: ما در خوشنویسی اصول 12 گانه ای داریم که 10 تا از آن ها برای ما ملاک بود چون اصول شان و صفا شامل شرکت کنندگان در جشنواره نمی شود. البته این را باید همین جا بگویم که چیزی که داوری نهایی را برای ما سخت خواهد کرد این است که ما باید همه گرایش ها را با هم مقایسه کنیم و یک انتخاب داشته باشیم. در سالهای قبل گرایش ها جدا داوری می شد و برگزیدگان جدایی داشت. البته شرایط دولت و وزارت ارشاد که از نظر مالی شرایط خاصی است را درک می کنیم اما به هر حال به نظرم بهتر بود در بخش خوشنویسی یک برگزیده نداشته باشیم.

وی درباره اینکه آیا اساس گفتگوی هنرها و نگاه بین رشته ای در خوشنویسی جایی دارد نیز گفت: خوشنویسی خیلی چهارچوب دارد و حتی نقاشی خط متر و معیارش به هنر مدرن و نقاشی نزدیک می شود و ما حتی در شورای ارزشیابی هنرمندان کشور هم این پیشنهاد را دادیم این هنر یا جای جدایی داشته باشد یا زیر مجموعه نقاشی برود. می شود برای جشنواره فجر فکرهای نویی داشت ولی به هر حال خوشنویسی هنری دارای چهارچوب است.

43 اثر گرافیک در جشنواره

بیژن صیفوری که با همراهی علی خورشیدپور و ایمان صفایی داوری این دوره از آثار رشته گرافیک جشنواره تجسمی فجر را به عهده داشتند در خصوص نتیجه نهایی داوری و آثار راه یافته به جشنواره تجسمی فجرگفت: در بخش گرافیک 871 اثر از 351 هنرمند در جشنواره شرکت کرده بودند که در نهایت 43 اثر به جشنواره راه یافتند.

وی در خصوص کیفیت آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره نیز بیان کرد: کیفیت آثار ارسالی بسیار متفاوت بودند به طوری که در میان آن ها از آثاری با کیفیت متوسط تا آثاری حرفه ای تر به چشم می خورد اما تلاش داوران معطوف به این بود که بهترین پوسترها انتخاب شوند و می توان گفت که کیفیت آثار انتخاب شده در حد قابل قبول است .

صیفوری ادامه داد: تعداد زیادی از پوسترها دارای مضامین فرهنگی و اجتماعی بودند .

وی در خصوص معیار داوری آثار نیز گفت: معیارهای داوری عبارت بودند از توجه به کیفیت چیدمان، جسارت و نوآوری در ایده و تکنیک و همینطور در نظر گرفتن مسئلۀ انجام وظایف ذاتی پوستر به عنوان یک رسانه به نحوی که بتواند در جلب توجه مخاطب و انتقال اطلاعات به وی موفق عمل کند .

این عضو شورای داوری جشنواره تجسمی فجر درباره اینکه کارکرد جشنواره تجسمی فجر را چطور ارزیابی می کنید؟ نیز اظهار کرد: جشنوارۀ هنرهای تجسمی فجر فرصت مناسبی است برای هنرمندان که جدیدترین آثار خود را ارائه و از این طریق تازه ترین دستاوردهای هنرمندانه خود را به معرض نمایش بگذارند و بدین ترتیب با آگاهی و اطلاع هنرمندان از پیشرفت های یکدیگر، جهت ارتقاء توانمندی های هنری خود تشویق شده و تلاش کنند .

وی در خصوص تلاش برای ایجاد گفتگو بین هنرها که یکی از محورهای این جشنواره است، نیز گفت: من معتقدم هر یک از هنرهای تجسمی فی نفسه دارای ارزش های منحصر به خود است.

سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر بهمن 99 در مرکز فرهنگی و هنری صبا برگزار می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
پس از اعلام رسمی مدیران ارشد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر مجاز بودن برگزاری کنسرت ها و اجرا های تئاتر در شهر های با وضعیت زرد و آبی، هنوز خبری از برگزاری کنسرت ها در شهر تهران نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۳۰

پس از اعلام رسمی مدیران ارشد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر مجاز بودن برگزاری کنسرت ها و اجرا های تئاتر در شهر های با وضعیت زرد و آبی، هنوز خبری از برگزاری کنسرت ها در شهر تهران نیست.

لینک خبر :‌ فرهنگ سدید
صدیق تعریف می گوید، تاریخ نشان داده است که اگر تعداد انگشت شماری از هنرمندان عاشق موسیقی نبودند، وضعیت موسیقی ایرانی از این هم بدتر بود؛ برای ادامه حیات موسیقی ایرانی نیاز به جانفشانی است؛ ولی پرواضح است که این امر از همه انتظار نمی رود؛ اگرچه در طول تاریخ این جانفشانی ها باعث نجات هنر و فرهنگ شده است.

صدیق تعریف سال ها به عنوان خواننده در حوزه موسیقی اصیل ایرانی و کُردی و به عنوان ردیف دان موسیقی ایرانی فعالیت کرده و پاره ای از هنرمندان مطرح موسیقی در محضر او درس آواز را فرا گرفته اند.

خبرنگار موسیقی ایسنا درباره پاره ای از مسائل حوزه موسیقی با صدیق تعریف گفت وگویی انجام داده است که در ادامه مشروح این مصاحبه را می خوانید.

در ابتدا از این هنرمند موسیقی که در دو حوزه موسیقی ایرانی و کردی فعالیت کرده است، درباره برنامه او برای ادامه فعالیت هایش سوال کردیم؛ گفت: در طول سال های فعالیتم به طور موازی به دو حوزه موسیقی ایرانی و کُردی پرداخته ام و از حالا به بعد نیز همین گونه خواهد بود. تا به حال هیچگاه پیش نیامده است که کاری برای انجام دادن نداشته باشم و همیشه مشغول آماده سازی، طراحی و ضبط کارهای جدید بوده ام؛ البته در سال های اخیر حمایت از تولید کارهایمان به مراتب کمتر شده است که این امر باعث شده شرایط خوبی برای تولید آثار جدید نداشته باشیم.

او ادامه داد: امسال با توجه به شرایط دشوار اجتماعی و شیوع کرونا، شرایط برای همه سخت بود و در حوزه موسیقی نیز تهیه کنندگانی که باید روی تولید آثار موسیقی ایرانی سرمایه گذاری کنند، از آنجایی که بازگشت سرمایه نخواهند داشت و هواداران موسیقی اصیل ایرانی کمتر می شود، حمایت نکردند. به همین علت اجبارا به حمایت اسپانسرها از موسیقی اصیل ایرانی امیدی نیست.

از این خواننده سوال کردیم که آیا ساخت تک آهنگ یا آلبومی را در دست تولید دارد؟ بیان کرد: در درجه اول مایل هستم کارهای ناتمام مانده در استودیو را تکمیل و آماده کنم. در حال حاضر همانند سابق امکان پخش آلبوم وجود ندارد و تنها می توان با هزینه شخصی گاهی تک آهنگ تولید و قطعه تولید شده را در فضای مجازی منتشر کرد.

تعریف در ادامه درباره علت کمتر دیده شدن فعالان موسیقی نواحی و ایرانی گفت: دولت نماینده مردم در همه زمینه ها از جمله کارهای فرهنگی است. در نتیجه وظیفه حتمی و قطعی دولت و مسوولان فرهنگی است که از موسیقی ای که بار فرهنگی و تاریخی دارد و بخشی از مواریث ملی کشور به حساب می آید، حمایت کنند که البته به عقیده من مثل همیشه آرزوی عبثی بیش نیست. تاکنون اگر عده ای از هنرمندان عاشق و از خودگذشته نبودند وضعیت از این هم که هست آشفته تر و اسفبارتر شده بود.

او ادامه داد: موسیقی نواحی هم مانند دیگر ژانرهای جدی موسیقی به حمایت مالی کافی نیاز دارد و از آنجا که این موسیقی هم بخشی از میراث ملی و فرهنگی است، برای صیانت و حفظ آن، نیاز به حمایت مالی است. ولی این حمایت ها به هیچ وجه صورت نگرفته و نمی گیرد و به همین دلیل موسیقیدانان نواحی مختلف ایران در فقر زندگی می کنند و در اوج گمنامی و فقر و تنگدستی از دنیا می روند، بدون آنکه جانشینی داشته باشند. به همین دلیل با رفتن حاج قربان سلیمانی (بخشی و نوازنده فقید دوتار شمال خراسان) یا شیرمحمد اسپندار (تنها دونلی نواز ایران) و بسیاران دیگری از این قبیل، بی جانشین مانده اند و می مانند و موسیقی شان با خودشان مدفون می شود.

این هنرمند تصریح کرد که تأسف بار این است که هر چه زمان می گذرد، با نبود بزرگان موسیقی ایرانی و نواحی و حمایت نکردن از آنها سرعت حرکتمان به طرف بی هویتی ملی بیشتر و بیشتر می شود.

در بخش پایانی گفت وگو از این خواننده سوال شد که چرا اغلب هنرمندان جوانی که در حوزه موسیقی ایرانی فعالیت دارند، روند کاری هنرمندان پاپ را در پیش گرفته اند؟ پاسخ داد: اصل، اساس و سیاست موسیقی کشور دست چند تهیه کننده طماع، کم فرهنگ و ناآشنا با موسیقی افتاده است؛ به همین دلیل دریغا و دردا که دوستان جوانتری که می توانستند ادامه دهنده راه پدران و پیشینیانشان باشند، خودشان را دربست و تمام و کمال در اختیار این تهیه کنندگان موسیقی نادان گذاشته و کاملا به ساز آنها می رقصند. موسیقی ای که اجرا می کنند، همگام با موسیقی شبه پاپ و با ساختاری پولساز است. درواقع موسیقی این افراد هیچ نشانه ای از موسیقی جدی که ساختار کلاسیک و هویت ملی داشته باشد، ندارد. تنها هدف از برگزاری کنسرت آنها این است که مردم سرگرم باشند، ساعاتی را خوش باشند و تفریح کنند. امروزه در کشور کنسرت ها به فضایی صرفا برای سرگرمی و وقت گذرانی مردم تبدیل شده اند که البته این امر در ذات خود اشکالی ندارد اما مشروط به اینکه آدرس غلط به مردم داده نشود و این افراد به موضوع اینترتیمنت و سرگرمی اذعان داشته باشند و ذهنیت مخاطبان را به بیراهه نکشانند.

او با بیان اینکه متأسفانه وزارت ارشاد به شرط گردش مالی به تهیه کنندگان موسیقی اختیار تام داده است، ادامه داد: این امر باعث یک فاجعه شده است و شاید در سال های نزدیک نشانی از ایرانی بودن در موسیقی ما باقی نماند و فقط احتمالا بتوان با رمل و اسطرلاب و حدس و گمان نشانه های بسیار ضعیفی از آن موسیقی را پیدا کرد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
برگزاری سیزدهمین دوره حراج تهران و رقم های نجومی مطرح شده در آن بار دیگر شایعات و ابهامات مربوط به این رخداد هنری را پررنگ کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۳۰ سایت های دیگر : شعار سال

به گزارش خبرنگار حوزه هنرهای تجسمی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا ، حراج تهران ابتکاری است فرهنگی اقتصادی در پاسخ به استقبال فزاینده از آفرینش های هنری و یک فرصت منحصر به فرد برای دست یابی به شاخص ترین آثار هنر مدرن و معاصر ایران در شرایطی مطلوب و مطمئن . این تعابیر دل انگیز، فاخر و هنرمندانه که در سایت رسمی حراج تهران و در بخش مربوط به شرایط خرید و فروش درج شده، می تواند برای هر ناظری تداعی کننده یک اقدام فرهنگی برای حمایت اقتصادی از هنرمندان باشد. اما آن چه در حقیقت ماجرا و در طول سیزده دوره برگزاری این رویداد رخ داده، با این درِ باغ سبز نشان دادن و عبارت های فریبنده کاملاً متفاوت است.

سیزدهمین دوره حراج تهران جمعه بیست و ششم دی ماه در شرایطی برگزار شد که برخلاف چهار سال گذشته، آثار هنر مدرن و معاصر ایران در کنار هم برای فروش ارائه شدند.توضیح این که از خرداد سال 1391 و اولین دوره حراج تهران تا تا خرداد سال 1395، این رخداد به صورت سالانه برگزار می شد. اما از سال95 هتل پارسیان تهران دوبار در سال شاهد چکش خوردن آثار در قالب حراج تهران شد. در این روال جدید، آثار کلاسیک و مدرن در تیرماه هر سال و آثار معاصر در نوبت دوم حراج و در دی ماه عرضه می شدند.

سیزدهمین حراج در زمستان کرونایی

امسال شیوع ویروس کرونا برگزاری حراج تهران در نیمه اول سال را منتفی کرد؛ در حالی که به نظر می رسید برگزاری این رخداد در زمستان 99 نیز امکان پذیر نباشد، اما در آخرین جمعه اولین ماه زمستان 1399 باز هم این حسین پاکدل بود که به عنوان مجری حراج تهران، چکش فروش آثار هنری را این بار در دو بخش مدرن و معاصر به طور همزمان بر میز کوبید.

در سیزدهمین حراج تهران در مجموع 22 اثر بالاتر از یک میلیارد تومان چکش خورد؛ 19 اثر از 500 میلیون تا یک میلیارد تومان، 57 اثر بین 100 تا 500 میلیون تومان و 11 اثر زیر 100 میلیون تومان به فروش رسیدند و یک اثر از منصور قندریز نیز فروخته نشد تا در نهایت مجموع فروش این دروه به رقم خیره کننده 87 میلیارد و 942 میلیون تومان برسد.

رکورد فروش سیزدهمین دوره حراج تهران به اثری با عنوان خاطرات امید از آیدین آغداشلو رسید. این اثر به قیمت 12 میلیارد تومان به فروش رسید تا رکورد فروش اثری از سهراب سپهری با فروش 5 میلیارد و 100 میلیون تومان در دوره نهم را بشکند.

در بین خریداران آثار هنری حراج تهران، گاه نام های آشنایی به چشم می خورد که اتفاقاً همه آنها در ادوار مختلف سابقه مدیریت فرهنگی و هنری داشته اند.

این آمار و ارقام در نگاه اول می تواند موجبات خرسندی فعالان وادی هنر و متولیان دولتی و غیردولتی این عرصه را فراهم کند؛ چه این که ضعف چرخه اقتصاد هنر از دهه ها قبل به عنوان یک معضل بزرگ جامعه هنری ایران را آزار می داد. اما همانطور که اشاره شد باید به لایه های پنهان این قیمت گذاری ها نیز اشاره کرد.

حاشیه های همیشگی و شایعات قوی اما بی پاسخ

حراج تهران از همان اولین دوره شکل گیری خود با حاشیه و ابهام آفرینی های متعدد همراه بود. از شایعه فروش آثار تقلبی و کپی گرفته تا قیمت گذاری های غیرواقعی و پرداخت های نجومی و البته دست های پشت پرده ای که از برگزاری این رویداد به شکلی نامشروع منتفع می شوند. در بین خریداران آثار هنری، گاه نام های آشنایی به چشم می خورد که اتفاقاً همه آنها در ادوار مختلف سابقه مدریت فرهنگی و هنری داشته اند.

شفاف نبودن روند خرید و فروش، فقدان مکانیزم کارشناسی محک اصالت آثار و روشن نبودن منابع مالی خریداران، باعث شده تا روز به روز بر ابهامات حراج هنری تهران افزوده شود. امسال و در شرایطی که به خاطر کرونا انتظار می رفت قیمت ها کاهش یابد و یا افزایش جزئی داشته باشد، شاهد طرح رقم های نجومی برای آثار هنری بودیم. از سوی دیگر رکورد فروش نیز توسط چهره ای شکسته شد که در چند ماه اخیر در مظان اتهامات اخلاقی از سوی برخی مدعیان ناشناس یا شناخته شده قرار گرفته بود.

هنرمند جنجالی که رکوردشکن شد

فارغ از صحت و سقم این ادعاها، چنین فضایی می توانست آیدین آغداشلو را برای مدتی به حاشیه ببرد و یا استقبال از آثار او را در این دوره از حراج تحت تأثیر قرار دهد، اما آن چه در عمل اتفاق افتاد برعکس همه مناسبات مألوف در همه جای دنیا بود!

در شرایطی که به خاطر کرونا انتظار می رفت امسال قیمت های پیشنهادی برای آثار هنری کاهش یابد، شاهد طرح رقم های نجومی در حراج تهران بودیم

از آغداشلو دو اثر در حراج ارائه شد که گران ترین اثر با کمینه و بیشینه یک میلیارد و 200 میلیون تومان تا یک میلیارد و 600 میلیون تومان ارزیابی شده بود و در نهایت به قیمت بیش از 10 برابر کمینه و به مبلغ 12 میلیارد تومان به فروش رسید تا رکورد فروش اثر در حراج تهران را بزند.

همچنین اثر دیگر آغداشلو به قیمت 600 میلیون تومان فروخته شد. این اثر یک نقاشی دولته با عنوان خاطرات امید از مجموعه خاطرات انهدام بود ؛ این در حالی است که در روزهای اخیر تصویری در بین کاربران فضای مجازی دست به دست می شود که بر مبنای آن گران ترین اثر سیزدهمین حراج تهران را کپی از روی یکی از آثر پیرو دلا راچنسکو با نام دوک و دوشس می دانستند .

سایه سیاه پولشویی بر سر یک حراج هنری

شائبه پولشویی نیز یکی از جدی ترین مواردی است که در سال های اخیر همزاد حراج تهران بوده اما ابهامات مربوط به این قضیه هیچ گاه به صورت روشن توسط متولیان برگزاری این حراج روشن نشده است. علیرضا سمیع آذر مدیر حراج تهران در گفتگویی که در سال 1397 با مهر داشته درپاسخ به این شایعه گفته است: رقم هایی که در حراج تهران مبادله می شود به هیچ وجه قابل مقایسه با ارقام پولشویی نیست. رقم فروش در نهمین حراج تهران 31 میلیارد تومان بود که بیش از 63 خریدار آن را پرداخت کردند و بالاترین خرید توسط یک نفر حدود پنج میلیارد تومان بود و این رقمی است که با آن می شود خیلی چیزهای دیگر را خریداری کرد و لازم نیست جلوی چشمان همه اثر هنری بخرد .

او همچنین در یک فرار به جلوی آشکار افزوده: پولشویی مربوط به افرادی است که پول و سرمایه کثیف دارند که از راه هایی مثل فروش اسلحه، مواد مخدر و دیگر مصادیق مجرمانه به دست آمده است، اما خریداران آثار هنری جزو فرهیخته ترین افراد متمول جامعه ما هستند. افرادی که پولشویی می کنند به راحتی و پنهانی می توانند پول خود را صرف خرید ملک، جواهر، اتومبیل و... کنند و هیچ کسی هم از این خرید چیزی متوجه نمی شود. شما تا به حال شده به آژانس های املاک مراجعه کنید و در مورد خریداران و فروشندگان ملک های ده ها میلیاردی سوال کنید؟ .

یک حراج خصوصی و حضور مدیرانی با سابقه فعالیت دولتی!

پولشویی و وجود دست های پشت پرده، زمانی پررنگ می شود که بدانیم حراج تهران هیچگاه از حضور مدیران وقت یا سابق دولت خالی نبوده است. اگرچه این رویداد هنری تجاری به اقتضای ماهیت خود باید کاملاً خصوصی باشد، اما از همان ابتدا با حضور مقام های رسمی دولتی مخصوصاً وزارت ارشاد برگزار می شد؛ از جمله علی مرادخانی معاون هنری وقت وزارت ارشاد، مجید ملانوروزی مدیر وقت مرکز هنرهای تجسمی وزارت ارشاد و البته احمد مسجدجامعی عضو شورای شهر تهران که معمولاً در این سال ها پای ثابت حراج های تهران بوده اند.

مرتضی کاظمی معاون هنری وزارت ارشاد در دوره اصلاحات و سید محمد بهشتی مدیر عامل بنیاد فارابی در سال های 1362 تا 1373 و رئیس سازمان میراث فرهنگی در سال های 1376 تا 1383 نیز از دیگر چهره های مطرح رویداد حراج تهران هستند که در گذشته یا هنگام برگزاری حراج مشاغل دولتی در وزارت ارشاد داشته اند، ضمن این که علیرضا سمیع آذر در مقام مدیر حراج تهران نیز خود از سال 1376 تا 1384 و در دولت اصلاحات رئیس موزه هنرهای معاصر بود.

آفت سرمایه های مشکوک بر درخت تناور هنر

با این که مجوز برپایی این حراج از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر می شود، اما به نظر می رسد مدیران محافظه کار این وزاتخانه به دلایل نامعلوم ترجیح داده اند که در این سال ها نسبت به حواشی و شایعات مطرح شده واکنش گفتاری یا رفتاری خاصی نداشته و معمولاً به تکذیب های گاه و بیگاه از سوی مدیران رده میانی بسنده کنند.

با این حال گسترش و تعمیق این ابهامات آنقدر زیاد شده است که بگوئیم علاوه بر متولیان هنری، نهادهای نظارتی نیز باید وارد این ماجرا شده و به این فضاسازی های مبهم رسیدگی کنند.

مجموع فروش سیزدهمین حراج تهران که بیست و ششم دی ماه برگزار شد، 87 میلیارد و 942 میلیون تومان شد

در سال های اخیر، ورود سرمایه های بی حساب به بخش های مختلف هنری از جمله تولیدات سینمایی و اجرای تئاتر باعث شد تا بخشی از این عرصه ها درگیر پدیده سرمایه های مشکوک شوند. این فرایند در بلندمدت به کیفیت و اعتبار هنر و هنرمندان لطمه زد. وقتی ردپای برخی متهمان در پرونده های فساد اقتصادی در پروژه های سینمایی و شبکه نمایش خانگی پیدا شد، فضای سنگینی علیه فعالان عرصه هنر و فرهنگ شکل گرفت و به اعتبار آنها به شدت لطمه زد.

به این ترتیب باید به سیاهه سرمایه های مشکوک سینما، تئاترهای لاکچری با سرمایه گذاران مشکوک و مافیای کاغذ و چاپ باید ابهامات مربوط به حراج تهران و فروش آثار تجسمی را نیز اضافه کرد. سیاهه ای که هرروز سنگین تر و سیاه تر می شود و در این میان دو قربانی مظلوم دارد که همانا فرهنگ و هنر این مملکت دیرپا و زخم دیده است.

انتهای پیام/4104/

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۹ سایت های دیگر : افکار نیوز خبرگزاری دانشجو سایت خبری موسیقی شنو

سرویس فرهنگ و هنر امروز نیوز ؛ موسیقی و هنرهای تجسمی ، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سه شنبه شب بیستم دی ماه سال 1399 بود که در حاشیه برگزاری جایزه و مسابقه عکس روایت سرباز در جمع خبرنگاران از بازگشایی تالارهای هنری اعم از اجرای موسیقی و اجرای تئاتر در شهرهای زرد و آبی خبر داد. خبری که بلافاصله در رسانه ها منتشر و پس از آن با واکنش های متعددی میان هنرمندان و مخاطبان مواجه و موجب شرایط امیدوار کننده ای شد که شاید این بار طلسم برگزار نشدن کنسرت ها در پایتخت شکسته شود.

اما بازهم این اتفاق نیفتاد تا شبهات نحوه برگزاری اجراهای زنده موسیقی در تهران به ویژه در روزهای کرونایی در برگیرنده معادلاتی غیر از یک اعلام رسمی از سوی نهادی چون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد. گویی اینکه فعلاً این برخی تهیه کنندگان و صاحبان کمپانی های موسیقی هستند که خط اصلی تصمیم گیری درباره برگزار شدن یا نشدن کنسرت ها را هدایت می کنند و تا وقتی آنها نخواهند هیچ اراده ای نمی تواند برای بهبود شرایط فعلی که ضررهای جبران ناپذیری را به دست اندرکاران این عرصه که خوانندگان از آن مستثنی هستند، وارد کرده، اقدامی کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی همین گفتگوی رسانه ای بود که در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر نحوه بازگشایی تالارهای نمایشی تئاتر پس از بازگشایی برخی از سالن های سینمایی در کشور در روزهای کرونایی توضیح داد: ما برحسب طرح محدودیت هوشمند که براساس آن شهرها به وضعیت های قرمز، زرد، نارنجی و آبی تقسیم شدند و در چارچوب آن مشاغل هم طبقه بندی شدند، عمل کرده ایم و می کنیم. بر این مبنا سالن های اجرای تئاتر و موسیقی و همچنین سینماها نیز در وضعیت زرد و آبی برای مردم بازگشایی می شوند. این یعنی امکان اجرای نمایش و اکران آثار سینمایی در شهرهای زرد و آبی با رعایت پروتکل های بهداشتی و موارد مربوط به فاصله گذاری وجود دارد. ما قبل از این ایام هم نامه ای را هم به قرارگاه عملیاتی و کمیته بهداشت تقدیم کرده بودیم و دوستان هم در این زمینه جلساتی را برگزار کردند. در این راستا تقاضای ما این بود که سالن های تئاتر، موسیقی و نمایش سینما از گروه 3 به گروه 2 منتقل شوند. در این زمینه دوستان ما در معاونت امور هنری و همچنین سازمان سینمایی دو نوبت جلسه برگزار کرده و استدلال های خود را در این زمینه به دوستان قرارگاه عملیاتی و کمیته بهداشت بیان کردند. به هر حال آنچه که مشخص است اینکه در شهرهای زرد شرایط اجرای نمایش، موسیقی و اکران آثار سینمایی وجود دارد.

برخی از شنیده ها طی روزهای گذشته حاکی از برگزاری جلسات متعدد میان کنسرت گذاران، تهیه کنندگان، نمایندگان سالن های بزرگ برگزاری کنسرت و برخی هنرمندان با مدیران دولتی برای گشایش مجدد سالن ها در پایتخت است که البته هنوز به نتیجه قطعی منتهی نشده است پس از انتشار اظهارات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که توانست جو نسبتاً خوبی را میان اهالی هنر و تماشاگرانش ایجاد کند، انتظار می رفت تا چند روز بعد از این صحبت ها سامانه های فروش بلیت کنسرت ها نیز فعالیت خود را آغاز و نسبت به برنامه ریزی برای کنسرت ها در پایتخت و شهرهای در موقعیت زرد و نارنجی اقدام کنند. اما بازهم همچون دفعات قبلی که از سوی دولتمردان چراغ سبز برگزاری کنسرت ها در تهران پس از اعلام مسئولان مرتبط با بهداشت و درمان روشن شد، این صاحبان آثار موسیقایی به ویژه تهیه کنندگان بودند که به برگزاری کنسرت در تهران روی خوش نشان نداده و فعلاً از برگزاری برنامه در پایتخت صرف نظر کرده اند.

البته در همین ایام هستند خوانندگانی که فرصت را مغتنم شمرده و در جزیره کیش نسبت به برگزاری کنسرت اقدام کرده اند. کنسرت هایی که با در نظر گرفتن ماجرای رعایت پروتکل های بهداشتی و ظرفیت پنجاه درصدی سالن ها با قیمت های 350 هزار تومانی هم به فروش می رسد. قیمت های نجومی که طبیعتاً تعیین آن در تهران به غیر از مواردی انگشت شمار تاکنون اتفاق نیفتاده و فعلاً در جزیره کیش این نحوه قیمت گذاری تعیین کننده خط مشی بلیت فروشی هاست.

اما نکته مهم اینکه، در جریان صدور مجوز برای اجراهای زنده تئاتر و موسیقی این برخی از اهالی تئاتر بودند که به دلیل شرایط ویژه ای که از آن برخوردارند، تلاش کردند با در نظر گرفتن تمام مشکلات و مصائبی که پیش روی آنها به لحاظ مالی، کمک هزینه های دولتی، ریسک فروش گیشه و مواردی از این دست برخوردارند، چراغ تئاتر را روشن نگه داشته و طی روزهای آینده نمایش های خود را در برخی تالارهای فعال دولتی و غیردولتی روی صحنه ببرند. شرایطی که به طور حتم دربرگیرنده سختی ها و دلهره های فراوانی به جهت بازگشت سرمایه و مواردی مربوط به آن وجود دارد اما به دلیل گرفتار نشدن برخی از اهالی تئاتر به ماجراهای اقتصادی این حوزه و تمرکز روی اهدافی چون تولید اندیشه و مبانی تئاتری، آن ها را از خط مشی برخی اهالی موسیقی به ویژه موسیقی پاپ که اغلب به فکر منافع اقتصادی هستند، جدا کرده است.

به هر حال روزهای کرونایی در حال عبور است و هر لحظه هم بیم آن می رود که شهرهای در وضعیت زرد و آبی در وضعیتی قرار بگیرند که دوباره شاهد تعطیلی تالارهای نمایشی و موسیقایی باشیم. شرایطی اجتناب ناپذیر که شاید بتواند بهانه ای مناسب و معقول برای دست اندرکاران حوزه موسیقی به ویژه در کمپانی های مرتبط با موسیقی پاپ برای تعطیلی و توقف برنامه هایشان در پایتخت حتی در شرایط فعلی باشد، اما به نظر می آید یکی از بهانه های اصلی، نرسیدن به شرایط اقتصادی ناشی از فروش بلیت کنسرت هاست که گویا مخاطبان و حال نامساعد روحی آن ها در درجات بعدی قرار دارند.

البته برخی از شنیده ها طی روزهای گذشته حاکی از برگزاری جلسات متعدد میان کنسرت گذاران، تهیه کنندگان، نمایندگان سالن های بزرگ برگزاری کنسرت و برخی هنرمندان با مدیران دولتی برای گشایش مجدد سالن ها در پایتخت است که البته هنوز به نتیجه قطعی منتهی نشده است. مواضعی در این جلسات مطرح شده که گویا به نسبت های کم و زیاد موافقان و مخالفانی پیدا کرده و فضا را به سمتی برده که همچنان بحث برگزاری کنسرت ها در تهران وارد شرایط ویژه ای شود. شرایطی که هنوز معلوم نیست آیا بالاخره برخی کنسرت گذاران و سالن داران مخالف برگزاری اجرای زنده موسیقی در پایتخت را مجاب خواهد کرد یا نه؟

آیا اساساً در صورت موافقتِ مخالفان کنسرت ها با همان قیمت بلیت قبلی میزبان مخاطبان است یا باید منتظر اتفاقات جدید در نحوه قیمت گذاری کنسرت ها با توجه به گرانی همه کالاهای فرهنگی و غیر فرهنگی آن هم با در نظر گرفتن ظرفیت پنجاه درصدی سالن ها به دلیل شیوه نامه های بهداشتی بود؟ فضایی که گویا در جلسات روزهای آینده که هنوز اطلاعات چندانی از آن در دست نیست می تواند روشنگر دورنمایی اجراهای زنده موسیقی حداقل تا پایان سال برای اهالی رسانه و مخاطبان باشد.

لینک خبر :‌ امروز نیوز
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۳۰

گروه فرهنگ و هنر – ماه ها است که خبری از برگزاری کنسرت در کشور نیست. گرچه اخیرا بلیت فروشی برای اجرای چند کنسرت پاپ در کیش آغاز شده اما در تهران که همیشه میزبان بیشترین کنسرت های سال بوده، به دلیل شیوع کرونا حدود یک سال است که کنسرتی برگزار نشده است. اخیرا با آبی شدن وضعیت شهر تهران، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اجازه برگزاری کنسرت در پایتخت را صادر کرده اما همچنان خبری از روی استیج رفتن خواننده ها در تهران نیست.
اول اسفند ماه که کرونا وارد کشور شد، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در یک اقدام پیشگیرانه کلیه فعالیت های هنری اعم از اجرای تئاتر، اکران فیلم و برگزاری کنسرت را تا اطلاع‫ثانوی تعلیق کرد. اما اهالی موسیقی که همیشه مردم از آن ها حمایت می کردند، این بار به سوی مردم آمدند و با برگزاری کنسرت های موسیقی آنلاین تلاش کردند هم چرخه هنر موسیقی از حرکت بازنایستد و هم مردم با موسیقی روزهای سخت خانه نشینی را سپری کنند. اهالی موسیقی در یک اقدام کاملا غیردولتی، آنها که همیشه مردم را کنار خود می دیدند، اکنون که مردم برای جلوگیری از انتشار بیشتر کرونا ناگزیرند در خانه بمانند، تصمیم گرفتند این روزها را برای شان دلپذیر کنند.
در این مسیر کنسرت های آنلاین در کشور با حمایت مالی شهرداری و سازمان ها و نهادها به صورت آنلاین برگزار شد و بسیاری از خوانندگان موسیقی پاپ و کلاسیک در این مسیر همراه شدند تا موسیقی همچنان روندی زنده و ادامه دار باشد.
بعد از گام دوم فاصله گذاری هوشمند که کسب و کارها یکی پس از دیگری شروع به فعالیت کردند، زمزمه هایی درخصوص چگونگی برگزاری کنسرت شنیده شد.
به همین منظور اوایل اردیبهشت ماه نشست هم اندیشی ای درخصوص تمهید مقدمات و شرایط ضروری برای برگزاری کنسرت، پس از بازگشایی سالن ها برگزار شد. تقریبا پیش از آغاز ماه محرم زمزمه های برگزاری کنسرت های موسیقی در برخی شهرها مطرح شد که البته به دلیل واکنش های بسیار لغو شدند. پس از آن، در مهرماه برای بار دیگر بلیت فروشی کنسرت در شهر کیش صورت گرفت که باز هم به دلیل انتقادات فراوان به دلیل احتمال افزایش سفرهای غیرضروری و شیوع بیشتر ویروس کرونا، این کنسرت ها نیز لغو شدند. البته قیمت عجیب بلیت برخی از کنسرت ها نیز در همان رمان حاشیه هایی به همراه داشت. قیمت بلیت ها از 140 هزار تومان تا 300 هزار تومان تعیین شده بود که نسبت به گذشته افزایش محسوس داشته اند. البته این اتفاق، چندان هم غیرقابل پیش بینی نبود. تعداد معدود سالن های برگزاری کنسرت، افزایش قیمت اجاره سالن ها و همچنین امکان استفاده از نیمی از ظرفیت سالن کنسرت از جمله دلایل این افزایش قیمت بود.
به هر صورت بعد از مهر ماه با افزایش میزان شیوع ویروس کرونا بار دیگر تمامی فعالیت های هنری از جمله برگزاری کنسرت در تمامی کشور به تعویق افتاد تا اینکه با کنترل وضعیت فراگیری این بیماری و آبی شدن بسیاری از شهرهای کشور، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سه شنبه شب بیستم دی ماه در حاشیه برگزاری جایزه و مسابقه عکس روایت سرباز در جمع خبرنگاران از بازگشایی تالارهای هنری اعم از اجرای موسیقی و اجرای تئاتر در شهرهای زرد و آبی خبر داد. خبری که بلافاصله در رسانه ها منتشر و پس از آن با واکنش های متعددی میان هنرمندان و مخاطبان مواجه و موجب شرایط امیدوار کننده ای شد که شاید این بار طلسم برگزار نشدن کنسرت ها در پایتخت شکسته شود.
اما بازهم این اتفاق نیفتاد تا شبهات نحوه برگزاری اجراهای زنده موسیقی در تهران به ویژه در روزهای کرونایی در برگیرنده معادلاتی غیر از یک اعلام رسمی از سوی نهادی چون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد. گویی اینکه فعلاً این برخی تهیه کنندگان و صاحبان کمپانی های موسیقی هستند که خط اصلی تصمیم گیری درباره برگزار شدن یا نشدن کنسرت ها را هدایت می کنند و تا وقتی آنها نخواهند هیچ اراده ای نمی تواند برای بهبود شرایط فعلی که ضررهای جبران ناپذیری را به دست اندرکاران این عرصه که خوانندگان از آن مستثنی هستند، وارد کرده، اقدامی کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین درباره وضعیت فعالیت گروه های هنری در کشور گفت: ما بر حسب طرح محدودیت هوشمند که بر اساس آن شهرها به وضعیت های قرمز، زرد، نارنجی و آبی تقسیم شدند و در چارچوب آن مشاغل هم طبقه بندی شدند، عمل کرده ایم و می کنیم. بر این مبنا سالن های اجرای تئاتر و موسیقی و همچنین سینماها نیز در وضعیت زرد و آبی برای مردم بازگشایی می شوند. این یعنی امکان اجرای نمایش و اکران آثار سینمایی در شهرهای زرد و آبی با رعایت پروتکل های بهداشتی و موارد مربوط به فاصله گذاری وجود دارد. ما قبل از این ایام هم نامه ای را هم به قرارگاه عملیاتی و کمیته بهداشت تقدیم کرده بودیم و دوستان هم در این زمینه جلساتی را برگزار کردند. در این راستا تقاضای ما این بود که سالن های تئاتر، موسیقی و نمایش سینما از گروه 3 به گروه 2 منتقل شوند. در این زمینه دوستان ما در معاونت امور هنری و همچنین سازمان سینمایی دو نوبت جلسه برگزار کرده و استدلال های خود را در این زمینه به دوستان قرارگاه عملیاتی و کمیته بهداشت بیان کردند. به هر حال آنچه که مشخص است اینکه در شهرهای زرد شرایط اجرای نمایش، موسیقی و اکران آثار سینمایی وجود دارد.
پس از انتشار اظهارات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که توانست جو نسبتاً خوبی را میان اهالی هنر و تماشاگرانش ایجاد کند، انتظار می رفت تا چند روز بعد از این صحبت ها سامانه های فروش بلیت کنسرت ها نیز فعالیت خود را آغاز و نسبت به برنامه ریزی برای کنسرت ها در پایتخت و شهرهای در موقعیت زرد و نارنجی اقدام کنند. اما بازهم همچون دفعات قبلی که از سوی دولتمردان چراغ سبز برگزاری کنسرت ها در تهران پس از اعلام مسئولان مرتبط با بهداشت و درمان روشن شد، این صاحبان آثار موسیقایی به ویژه تهیه کنندگان بودند که به برگزاری کنسرت در تهران روی خوش نشان نداده و فعلاً از برگزاری برنامه در پایتخت صرف نظر کرده اند.
البته در همین ایام هستند خوانندگانی که فرصت را مغتنم شمرده و در جزیره کیش نسبت به برگزاری کنسرت اقدام کرده اند. کنسرت هایی که با در نظر گرفتن ماجرای رعایت پروتکل های بهداشتی و ظرفیت پنجاه درصدی سالن ها با قیمت های 350 هزار تومانی هم به فروش می رسد. قیمت های نجومی که طبیعتاً تعیین آن در تهران به غیر از مواردی انگشت شمار تاکنون اتفاق نیفتاده و فعلاً در جزیره کیش این نحوه قیمت گذاری تعیین کننده خط مشی بلیت فروشی هاست.
برخی از شنیده ها طی روزهای گذشته حاکی از برگزاری جلسات متعدد میان کنسرت گذاران، تهیه کنندگان، نمایندگان سالن های بزرگ برگزاری کنسرت و برخی هنرمندان با مدیران دولتی برای گشایش مجدد سالن ها در پایتخت است که البته هنوز به نتیجه قطعی منتهی نشده است. مواضعی در این جلسات مطرح شده که گویا به نسبت های کم و زیاد موافقان و مخالفانی پیدا کرده و فضا را به سمتی برده که همچنان بحث برگزاری کنسرت ها در تهران وارد شرایط ویژه ای شود. شرایطی که هنوز معلوم نیست آیا بالاخره برخی کنسرت گذاران و سالن داران مخالف برگزاری اجرای زنده موسیقی در پایتخت را مجاب خواهد کرد یا نه؟

ارسال دیدگاه
نام: ایمیل: دیدگاه:

لینک خبر :‌ روزنامه ابتکار
دهقانکار با بیان اینکه در سایت نمایشگاه مجازی کتاب امکان جست و جوی کتاب بر اساس عنوان، ناشر، نویسنده و موضوع وجود دارد، گفت: برای ناشران پنل به صورت رایگان اختصاص داده شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۳۰

سرویس : فرهنگ و ادب - ادبیات و نشر زمان : شناسه خبر : 1017084

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان ، ایوب دهقانکار امروز (سه شنبه 30 دی) در افتتاحیه نخستین نمایشگاه مجازی گفت: محدودیتی در خرید و بازدید از نمایشگاه وجود ندارد. در سایت نمایشگاه مجازی کتاب امکان جست و جوی کتاب بر اساس عنوان، ناشر، نویسنده و موضوع وجود دارد.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران اظهار داشت: برای ناشران پنل به صورت رایگان اختصاص داده شده که دایم در اختیار آنهاست. برای مرسوله هایی که قیمت فاکتور بالای 50 هزار تومان باشد، بسته به نوع فاصله 25 تا 75 درصد امکان تخفیف وجود دارد. با توجه به اینکه نمایشگاه مجازی با این گستردگی در کشور و دنیا مسبوق به سابقه نبوده است، ممکن است در طول برگزاری نکات مبهم و پنهانی بر ما روشن شود که پیشاپیش عذرخواهی می کنیم. قول می دهیم در اسرع وقت نسبت به رفع مشکلات تلاش کنیم.

وی خاطرنشان کرد: امیدوارم نمایشگاه کتاب مجازی در تقویت صنعت نشر، تحقق عدالت فرهنگی از طریق دسترسی آسان مردم به کتاب و ارتقای سطح فرهنگی از طریق کتابخوانی موثر باشد. از تمام همکاران، بانک صادرات، سازمان فناوری ارتباطات، جامعه نشر و اداره پست تشکر می کنم. انشاءالله که نمایشگاه مجازی کتاب در کل کشور باشد.

بر اساس این گزارش، هومان حسن پور ، رییس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در این نشست گفت: نمایشگاه کتاب به خاطر حمایت از ناشران و کتابفروشان برگزار می شود. امسال کرونا پیش آمد و روی نمایشگاه کتاب تاثیر گذاشت. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سعی کرد حمایت ها را در نظر داشته باشد. خواستم به همکاران بگویم ماکسیمم زمانی که می شد نمایشگاه مجازی کتاب را برگزار کرد، همین وقت بود. در شش ماهه دوم سال ممکن است به کتابفروشان فشار بیاید اما چون زمان برای ناشران از دست رفته بود و نمی توانستند نقدینگی را برگردانند، نمایشگاه مجازی کتاب برگزار شد. وزارت فرهنگ و ارشاد هم با طرح های فصلی در راستای حمایت از کتابفروشان و هم نمایشگاه کتاب مجازی اقدامات لازم را مد نظر دارد.

رییس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران اظهار داشت: نمایشگاه مجازی کتاب اولین بار است که در جهان برگزار می شود و ممکن است اتفاقات خاص و کم و کسری هایی داشته باشد. به نظرم تا می توانیم همکاری کنیم و بهترین استفاده را داشته باشیم. اگر در طول مسیر اجرا مسئله ای پیش آمد، می توان آن را مطرح کرد. در حال حاضر تمرکز این است که صدای این نمایشگاه شنیده شود. کل ایران باید مطلع باشد و همه پیگیر باشند.

گفتنی است، نخستین نمایشگاه مجازی کتاب از اول تا هفتم بهمن برگزار می شود. هزار و 732 ناشر داخلی و 180 ناشر خارجی با بیش از 20 هزار عنوان کتاب در این نمایشگاه شرکت می کنند. از هزار و 450 عنوان کتاب رونمایی می شود و 30 نشست بین المللی با حضور 180 سخنران داخلی و خارجی برگزار می شود.

پایان پیام/ 31

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

رییس اتحادیه ناشران و کتابفروشان

|

نخستین نمایشگاه مجازی کتاب

|

موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران

|

ایوب دهقانکار

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
محسن جوادی، یکی از امکانات مهم نمایشگاه مجازی کتاب را دسترسی کاربران به اطلاعات کتاب های بارگذاری شده دانست که بدون خرید کتاب هم برای همگان قابل دسترسی است؛ ویژگی ای که این نمایشگاه را به یک سرمایه تبدیل کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۳۰ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سبز البرز

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، آیین افتتاح نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران سه شنبه(29 بهمن ماه) با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ایوب دهقانکار، مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و هومان حسن پور، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و علی رضا اسماعیلی، مشاور اجرایی معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همایون امیر زاده، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار مرحوم عاشوری موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.

جوادی با اشاره به فعالیت مسئولان موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برای برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب، بیان کرد: این کار برای آینده موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران سرمایه خوبی است، ساختار و اساس برگزاری نمایشگاه کتاب را موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران انجام داد، این فعالیت ها با همراهی و همدلی معاونت فرهنگی، اتحادیه ناشران و کتاب فروشان و مدیران نشر به تحقق پیوست.

اطلاعات کتاب ها در دسترس عموم قرار می گیرد
معاون امورفرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد از نکات مهمی که نمایشگاه مجازی کتاب زمینه ساز آن شده است، به شکل گیری همراهی میان موسسات و نهادهایی مانند سازمان پست، سازمان فناوری و اطلاعات و بانک صادرات اشاره کرد و افزود: نمایشگاه مجازی کتاب تهران، بیش از اینکه فروشگاه باشد، فضای فرهنگی است، چراکه همه اطلاعات موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران درباره کتاب ها در اختیار کاربران قرار می گیرد.

به گفته جوادی برای دسترسی کاربران به اطلاعات درباره کتاب ها، لزومی به خرید کتاب نیست، زیرا این اطلاعات برای تمامی کتاب های بارگذاری شده در این سایت برای همه کاربران در دسترس است.

تاجایی که ممکن بود برای تامین یارانه تلاش شد
او یکی از هدف های اصلی برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب را جبران آسیب وارده به بدنه نشر اعلام کرد و توضیح داد: بعد از همه گیری بیماری کووید19 ناشران با آسیب های اقتصادی مواجه شدند، با برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب، امید است که این خسارات جبران شود.

معاون امورفرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد با تاکید بر گستردگی دسترسی به امکانات نمایشگاه مجازی کتاب، بیان کرد: امکان برگزاری نمایشگاه های استانی کتاب به گستردگی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران وجود نداشت، با برگزاری نمایشگاه کتاب مجازی مردم در همه شهرها و روستاها امکان دسترسی به نمایشگاه را دارند. از طرفی بسیاری از کشورهایی که پیش از این در نمایشگاه بین المللی کتاب شرکت نمی کردند، امسال توانستند در نمایشگاه مجازی کتاب حضور داشته باشند.

جوادی با اشاره به یارانه هایی که برای مخاطبان نمایشگاه مجازی کتاب در نظر گرفته شده است، ادامه داد: باید این یارانه ها فراگیرتر بشود، آنچه را ممکن بود، تامین کردیم. همچنین در حوزه تخفیف پستی اقداماتی انجام شده است. کلیه بسته های پستی به صورت رایگان برای افرادی که از نمایشگاه خرید کردند، ارسال خواهد شد.

عرضه 100 هزار عنوان کتاب در پنل نمایشگاه مجازی کتاب تهران
ایوب دهقانکار، مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در ادامه این نشست، با بیان اینکه امروز نخستین نمایشگاه مجازی کتاب را افتتاح خواهیم کرد، گفت: نمایشگاه مجازی کتاب تهران با حضور 1725 ناشر داخلی و 180 ناشر خارجی برگزار می شود. تعداد عناوین ناشران داخلی بالغ بر 100 هزار عنوان کتاب است که با توجه به ساختار پویا سایت نمایشگاه مجازی کتاب تهران این تعداد عناوین تا 350 هزار عنوان قابل افزایش است.

وی افزود: 20هزار عنوان کتاب خارجی متشکل از کتاب های لاتین و عربی قابل عرضه در نمایشگاه مجازی کتاب تهران وجود دارد. در بخش بین الملل و رایت سنتر نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران نیز 142 فعال فرهنگی در قالب موسسات انتشاراتی حضور دارند که از این تعداد 109 مرکز از 24 کشور دنیا شرکت کرده اند. نکته قابل توجه این است که در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، نمایندگان کشورهایی حضور دارند که سابقه ای از حضور آن ها در نمایشگاه فیزیکی کتاب تهران وجود ندارد. در بخش بین الملل نیز امکان تبادل رایت 1450 عنوان کتاب برای ناشران داخلی و خارجی فراهم شده است.

رئیس نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران بیان کرد: با حضور180 سخنران داخلی و خارجی نیز 20 نشست آنلاین و 10 نشست آفلاین در بخش بین الملل و 25 نشست فرهنگی داخلی برگزار خواهد شد.

به گفته مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، مردم و شرکت کنندگان نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران می توانند کتاب های مورد نظر خود را در بخش داخلی با 20 درصد و در بخش خارجی با 50 تا 70 درصد تخفیف تهیه و با ارسال رایگان آن ها را دریافت کنند. همچنین از دیگر ویژگی های این نمایشگاه مجازی کتاب، ترافیک اینترنت 50 درصدی است که بار اینترنتی را برای مخاطبان و شرکت کنندگان نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران کاهش می دهد و امکان بازدید و خرید 24 ساعته فراهم است.

وی ادامه داد: متادیتاهایی که برای مردم از کتاب های قابل رویت تهیه شده است، بنابر جزئیاتی از کتاب ها است که در دیگر سایت های فروش کتاب وجود ندارد. جستجو کتاب ها در سایت بر اساس نام ناشر و عنوان کتاب فراهم است.

دهقانکار با اشاره به هزینه دریافتی از ناشران برای فاکتور کتاب ها عنوان کرد: فاکتور ارسال کتاب های زیر 50 هزار تومان توسط معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ناشران پرداخت می شود؛ اما فاکتورهای بالای 50 هزار تومان براساس بعد مسافت و نرخ پست تعیین شده و دارای تخفیف 50 تا 70 درصدی برای ناشران است.

رئیس نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران بیان کرد: قاعدتا نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران با این مساحت و ساختار ممکن است در بعد اجرایی با مشکلاتی مواجه شود که در ابتدای راه از مردم عذرخواهیم و قول می دهیم در اسرع وقت چالش ها را برطرف کنیم. امیدوارم نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران گام موثری در ارتقاء صنعت نشر و تحقق عدالت فرهنگی با دسترسی مردم به کتاب و کتابخوانی باشد.

نمایشگاه مجازی کتاب تهران نخستین نمایشگاه مجازی دنیا است
هومان حسن پور، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران گفت: معمولاً نمایشگاه های کتاب به دلیل حمایت از ناشران برگزار می شوند و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش کرده است که بتواند از اهالی صنعت نشر همچون ناشران و کتاب فروشان حمایت هایی را به ویژه در شرایط کرونا انجام دهد.

وی افزود: از نظر زمانی، نمایشگاه کتاب تهران، اوج فعالیت کتابفروشان است و قطعاً شش ماه دوم سال، امکان دارد که فشارهایی به کتابفروشان وارد شود که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلیل حمایت از کتابفروشان به عنوان آخرین حلقه صنعت نشر، طرح های فصلی را برگزار می کند و برای حمایت از ناشران نیز نمایشگاه های کتاب را برپا می کند.

به گفته حسن پور، نمایشگاه مجازی کتاب تهران، نخستین بار است که به این شکل در جهان برگزار می شود و احتمال دارد با چالش هایی هم مواجه شود؛ چراکه در هیچ جای دنیا در نمایشگاه های کتاب فروش وجود ندارد و هدف از انجام این کار این است که نقدینگی به صنعت نشر برگردد. تمامی اهالی صنعت نشر باید همکاری کنند. تمام ایران باید از برگزاری این رویداد فرهنگی مطلع شوند و از آن حمایت کنند.

نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از اول تا ششم بهمن ماه سال جاری برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، آیین افتتاح نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران سه شنبه(29 بهمن ماه) با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ایوب دهقانکار، مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و هومان حسن پور، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و علی رضا اسماعیلی، مشاور اجرایی معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همایون امیر زاده، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار مرحوم عاشوری موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.

جوادی با اشاره به فعالیت مسئولان موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برای برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب، بیان کرد: این کار برای آینده موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران سرمایه خوبی است، ساختار و اساس برگزاری نمایشگاه کتاب را موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران انجام داد، این فعالیت ها با همراهی و همدلی معاونت فرهنگی، اتحادیه ناشران و کتاب فروشان و مدیران نشر به تحقق پیوست.

اطلاعات کتاب ها در دسترس عموم قرار می گیرد
معاون امورفرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد از نکات مهمی که نمایشگاه مجازی کتاب زمینه ساز آن شده است، به شکل گیری همراهی میان موسسات و نهادهایی مانند سازمان پست، سازمان فناوری و اطلاعات و بانک صادرات اشاره کرد و افزود: نمایشگاه مجازی کتاب تهران، بیش از اینکه فروشگاه باشد، فضای فرهنگی است، چراکه همه اطلاعات موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران درباره کتاب ها در اختیار کاربران قرار می گیرد.

به گفته جوادی برای دسترسی کاربران به اطلاعات درباره کتاب ها، لزومی به خرید کتاب نیست، زیرا این اطلاعات برای تمامی کتاب های بارگذاری شده در این سایت برای همه کاربران در دسترس است.

تاجایی که ممکن بود برای تامین یارانه تلاش شد
او یکی از هدف های اصلی برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب را جبران آسیب وارده به بدنه نشر اعلام کرد و توضیح داد: بعد از همه گیری بیماری کووید19 ناشران با آسیب های اقتصادی مواجه شدند، با برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب، امید است که این خسارات جبران شود.

معاون امورفرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد با تاکید بر گستردگی دسترسی به امکانات نمایشگاه مجازی کتاب، بیان کرد: امکان برگزاری نمایشگاه های استانی کتاب به گستردگی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران وجود نداشت، با برگزاری نمایشگاه کتاب مجازی مردم در همه شهرها و روستاها امکان دسترسی به نمایشگاه را دارند. از طرفی بسیاری از کشورهایی که پیش از این در نمایشگاه بین المللی کتاب شرکت نمی کردند، امسال توانستند در نمایشگاه مجازی کتاب حضور داشته باشند.

جوادی با اشاره به یارانه هایی که برای مخاطبان نمایشگاه مجازی کتاب در نظر گرفته شده است، ادامه داد: باید این یارانه ها فراگیرتر بشود، آنچه را ممکن بود، تامین کردیم. همچنین در حوزه تخفیف پستی اقداماتی انجام شده است. کلیه بسته های پستی به صورت رایگان برای افرادی که از نمایشگاه خرید کردند، ارسال خواهد شد.

عرضه 100 هزار عنوان کتاب در پنل نمایشگاه مجازی کتاب تهران
ایوب دهقانکار، مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در ادامه این نشست، با بیان اینکه امروز نخستین نمایشگاه مجازی کتاب را افتتاح خواهیم کرد، گفت: نمایشگاه مجازی کتاب تهران با حضور 1725 ناشر داخلی و 180 ناشر خارجی برگزار می شود. تعداد عناوین ناشران داخلی بالغ بر 100 هزار عنوان کتاب است که با توجه به ساختار پویا سایت نمایشگاه مجازی کتاب تهران این تعداد عناوین تا 350 هزار عنوان قابل افزایش است.

وی افزود: 20هزار عنوان کتاب خارجی متشکل از کتاب های لاتین و عربی قابل عرضه در نمایشگاه مجازی کتاب تهران وجود دارد. در بخش بین الملل و رایت سنتر نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران نیز 142 فعال فرهنگی در قالب موسسات انتشاراتی حضور دارند که از این تعداد 109 مرکز از 24 کشور دنیا شرکت کرده اند. نکته قابل توجه این است که در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، نمایندگان کشورهایی حضور دارند که سابقه ای از حضور آن ها در نمایشگاه فیزیکی کتاب تهران وجود ندارد. در بخش بین الملل نیز امکان تبادل رایت 1450 عنوان کتاب برای ناشران داخلی و خارجی فراهم شده است.

رئیس نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران بیان کرد: با حضور180 سخنران داخلی و خارجی نیز 20 نشست آنلاین و 10 نشست آفلاین در بخش بین الملل و 25 نشست فرهنگی داخلی برگزار خواهد شد.

به گفته مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، مردم و شرکت کنندگان نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران می توانند کتاب های مورد نظر خود را در بخش داخلی با 20 درصد و در بخش خارجی با 50 تا 70 درصد تخفیف تهیه و با ارسال رایگان آن ها را دریافت کنند. همچنین از دیگر ویژگی های این نمایشگاه مجازی کتاب، ترافیک اینترنت 50 درصدی است که بار اینترنتی را برای مخاطبان و شرکت کنندگان نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران کاهش می دهد و امکان بازدید و خرید 24 ساعته فراهم است.

وی ادامه داد: متادیتاهایی که برای مردم از کتاب های قابل رویت تهیه شده است، بنابر جزئیاتی از کتاب ها است که در دیگر سایت های فروش کتاب وجود ندارد. جستجو کتاب ها در سایت بر اساس نام ناشر و عنوان کتاب فراهم است.

دهقانکار با اشاره به هزینه دریافتی از ناشران برای فاکتور کتاب ها عنوان کرد: فاکتور ارسال کتاب های زیر 50 هزار تومان توسط معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ناشران پرداخت می شود؛ اما فاکتورهای بالای 50 هزار تومان براساس بعد مسافت و نرخ پست تعیین شده و دارای تخفیف 50 تا 70 درصدی برای ناشران است.

رئیس نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران بیان کرد: قاعدتا نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران با این مساحت و ساختار ممکن است در بعد اجرایی با مشکلاتی مواجه شود که در ابتدای راه از مردم عذرخواهیم و قول می دهیم در اسرع وقت چالش ها را برطرف کنیم. امیدوارم نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران گام موثری در ارتقاء صنعت نشر و تحقق عدالت فرهنگی با دسترسی مردم به کتاب و کتابخوانی باشد.

نمایشگاه مجازی کتاب تهران نخستین نمایشگاه مجازی دنیا است
هومان حسن پور، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران گفت: معمولاً نمایشگاه های کتاب به دلیل حمایت از ناشران برگزار می شوند و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش کرده است که بتواند از اهالی صنعت نشر همچون ناشران و کتاب فروشان حمایت هایی را به ویژه در شرایط کرونا انجام دهد.

وی افزود: از نظر زمانی، نمایشگاه کتاب تهران، اوج فعالیت کتابفروشان است و قطعاً شش ماه دوم سال، امکان دارد که فشارهایی به کتابفروشان وارد شود که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلیل حمایت از کتابفروشان به عنوان آخرین حلقه صنعت نشر، طرح های فصلی را برگزار می کند و برای حمایت از ناشران نیز نمایشگاه های کتاب را برپا می کند.

به گفته حسن پور، نمایشگاه مجازی کتاب تهران، نخستین بار است که به این شکل در جهان برگزار می شود و احتمال دارد با چالش هایی هم مواجه شود؛ چراکه در هیچ جای دنیا در نمایشگاه های کتاب فروش وجود ندارد و هدف از انجام این کار این است که نقدینگی به صنعت نشر برگردد. تمامی اهالی صنعت نشر باید همکاری کنند. تمام ایران باید از برگزاری این رویداد فرهنگی مطلع شوند و از آن حمایت کنند.

نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از اول تا ششم بهمن ماه سال جاری برگزار می شود.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،

خبرگزاری کتاب ایران

اطلاعات کتاب ها در دسترس عموم قرار می گیرد

تاجایی که ممکن بود برای تامین یارانه تلاش شد

عرضه 100 هزار عنوان کتاب در پنل نمایشگاه مجازی کتاب تهران

نمایشگاه مجازی کتاب تهران نخستین نمایشگاه مجازی دنیا است

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال باز هم در بخش های مختلف برگزیده ای نداشت. موضوعی که سیلی از انتقادات را روانه داوران این جشنواره کرد، حواشی بسیاری را راه انداخت و به روند بی اعتباری این جایزه نزد اهالی ادبیات سرعت بیشتری داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۹

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو- راضیه صیادی؛ در سال های نه چندان دور، جشنواره های ادبی با لیست هایی خالی از نام برگزیدگانشان، نقل هر محفل و مجلسی ادبی بوده اند، اما مدت ها است که از روز ها می گذرد؛ روز هایی که جشنواره های ادبی با مسئله ی اپیدمی نداشتن برگزیده سر و کله میزدند و داوران هیچ اثری را محق دریافت جایزه نمی دانستند و بعضا به نوعی سعی بر این داشتند تا با عدم اعلام برگزیده کمی از هجمه ها و انتقاد هایی که پس از انتخاب برگزیده و اثر برتر به سمتشان سرازیر میشد گریزی داشته باشند؛ خوشبختانه چند سالی خبر از این رسم نانوشته و قانون نامرئی میان جشنواره ها نبود تا اینکه در دو سال گذشته ردپای آن در لیست های خالی از نام برگزیدگان بزرگترین رویداد ادبی کشور، جشنواره ادبی جلال آل احمد، ظاهر شد.

در آخرین دوره برگزار شده این جشنواره، 342 اثر در بخش داستان کوتاه و 820 اثر در بخش داستان بلند و رمان به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که البته از میان آنها، هیچ اثری به عنوان اثر برگزیده اعلام نشد!

سال های کسادی ادبیات داستانی جشنواره

بحث ها و نقد هایی مبنی بر سیاست های انتخابی جشنواره جلال آل احمد همیشه مطرح بوده اما در یکی دو دوره اخیر، برگزیده ای در بخش داستان کوتاه و بلند از سوی داوری معرفی نشده است و نوک پیکان انتقاد ها، بیشتر انتخاب نکردن های داوری را نشانه گرفته است تا برگزیده ها را. دو دوره ای می شود که جشنواره جلال با مجموعه داستان های ارسالی به جشنواره سر قهر دارد.

این موضوع در حالی مطرح است که در میان آثار ارسالی به جشنواره، طی دو دوره اخیر، نویسندگان نام آشنا و بزرگی به چشم می خورد که همنشینی اسامی آن ها در کنار جشنواره جلال آل احمد به نوعی اعتباری برای خود جشنواره محسوب می شود.

شیوا مقانلو، مدرس، نویسنده و مترجم در خصوص برگزیده نداشتن های جشنواره در چند دوره اخیر، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو می گوید: در حالت کلی ممکن است و احتمال این وجود دارد که جشنواره ادبی ای در یک دوره، تولیدات و اثر های دریافتی را آنقدر در سطح کمال ندانسته و جایزه ای به آثار ارسالی تعلق نگرفته است؛ پس اینکه یک جایزه ادبی در یک دوره برگزیده ای نداشته باشد اتفاق نادری نیست. یا شاید ممکن است در یک سالی، سطح کار هایی که به جشنواره می رسد پایین باشد طبیعتا داوران به منزله تلنگر زدن به شرکت کنندگان برای قوی تر کردن سطح کارهایشان، در آن دوره به کسی جایزه ندهند؛ ولی از نظر اجرایی شدنش دراین دو دوره از نظر من کمی عجیب بود.

این احتمال زمانی پیش می آید که تعداد کار های ارسالی به جشنواره کم باشد و گروه های مختلف حرفه ای تاکید بکنند که این کار ها ضعیف است. اینکه در دو دوره پیاپی با هیئت داورانی که معمولا یکسان هستند، چیین تصمیمی برای کلیت نشر یک کشور گرفته شود پذیرفتنی نیست. البته من بازهم تاکید می کنم ممکن است برای یک جشنواره ای با تعداد آثار ارسالی کم در مدت زمان محدودی چنین اتفاقی رخ دهد، اما اینکه برای یکی دوسال پیاپی برای چند صد جلد کتاب از ناشران متعدد یک کشور عده ی قلیلی سطح آثار ارسالی را پایین ارزیابی کنند اصلا پذیرفته نیست.

نسخه پیچی برای چند صد اثر: ساختار غیر قابل قبول

بخش داستان کوتاه سیزدهمین دوره جشنواره جلال آل احمد با دو نامزد و بدون هیچ کتاب برگزیده و شایسته تقدیری در حالی به کار خود پایان داد که این اتفاق کم و بیش، مشابه با دوره پیشین جشنواره بود و هیات داوران بخش داستان کوتاه سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد ضمن سپاس از همه نویسندگانی که آثارشان در این دوره مورد بررسی قرار گرفت، با اتفاق نظر اعلام کردند که مجموعه های داستان کوتاه رسیده به دبیرخانه، دارای ساختار و محتوای قابل قبولی از نظر ویژگی های فنی و تکنیکی داستان کوتاه نیستند؛ بنابراین انتخاب برگزیده یا شایسته تقدیر جایزه ادبی جلال آل احمد از بین آثار رسیده به دبیرخانه این رویداد ادبی فاقد توجیه فنی و حرفه ای است. اتفاقی که البته انتقاد های فراوانی را هم در بین اهالی ادبیات ایجاد کرد.

شیوا مقانلو در این خصوص بیان می کند: برای داوری این دوره کلمه ی عجیب را به کار می برم. کار های ارسالی به جشنواره کار هایی هستند که حرفه ای های ادبیات درمورد آن ها نظر داده اند؛ در واقع هر نشر خوبی که کتاب چاپ می کند در درجه اول کتاب ها را به واسطه افراد خبره ای که دارند از لحاظ فنی و تکنیکی ارزیابی کرده و آن ها را گزینش می کنند، یعنی کتابی که در این نشر ها به چاپ می شوند، از قبل چندین خان را پشت سر گذاشته اند، پس چطور ممکن است این چنین کتاب هایی که زیر نظر یک عده حرفه ای سنجیده و گزینش شده اند و در یک جشنواره ای همگی از یک کنار رد بشوند و گفته شود که به سطح کیفی و تکنیکی مورد نظر نرسیده اند.

از نظرم اگر داوری محترم می گفت که این کتاب ها از لحاظ محتوایی مورد پسند نبود، این موضوع برایم پذیرفتنی تر بود؛ ولی اینکه می گویند آثار از لحاظ ساختاری و فنی مقبول نیست عجیب است و برای من قابل پذیرش نیست.

عده کثیری، شرح حالی که هیئت داوری جشنواره از مجموعه داستان های ارسالی داشته است را به منزله توهینی به بازار نشر و ادبیات ایران می دانند. صد البته چند صد اثری که طی سال اخیر به دبیرخانه ارسال شد و مورد داوری گروهی با عده قلیل قرار گرفت چشم اندازی از فعالیت های ناشران و کتاب های چاپ شده از نویسندگان کوچک و بزرگ ادبیات ایران در اختیار قرار می دهد.

هیئت داوری: سیبل انتقادات

داوران به منوال سابق به آثار مورد توجه و مورد اقبال در میان جامعه ادبی و مخاطبان آن ها کمترین محل اعتنا را می دهند و تنها و تنها بر پایه سلیقه شخصی خود عمل می کنند. این داوران به طور مشخص در سیکلی تکراری و بسته انتخاب می شوند و برخی از آن ها در میان اهالی ادبیات برای حضور در این رویداد دارای اعتنای بالایی نیستند.

حمید بابایی نویسنده رمان چهل و یکم در خصوص داوری جشنواره جلال آل احمد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو می گوید: ترکیب داوری جشنواره در اکثر اوقات از یک طیف و گرایش فکری هستند هر چند گاهی پیش می آید که در این بین افرادی با گرایش های فکری متفاوتی داور شوند، اما چنین چیزی بسیار نادر است؛ گاهی نیز پیش آمده است که داوران فردی از بین خودشان را به عنوان برگزیده انتخاب کنند که این اتفاق درخور یک جایزه ادبی معتبر نیست.

خانم مقانلو هم در این خصوص اضافه می کند: اعتبار یک جایزه بیش از هر چیزی به داورانش است برای من این مسئله مهم است که داورانی که به لحاظ سطح تکنیکی و فنی کار ها را خیلی پایین ارزیابی کردند محتویات کارنامه کاری خودشان چی است و در زمینه داستان کوتاه چه ها کرده اند؛ من نمی گویم که هر منتقدی لزوما باید در آن حیطه کار عملی کرده است مثلا یک منتقد سینما، کارگردان باشد، اما باید در آن فضا حرکت کرده باشد وحداقل یک تجربیات کوتاهی داشته باشد مثلا اگر یک منتقد سینما تا سر صحنه فیلمسازی نرفته باشد و سختی ها و سستی های کار فیلم سازی را ندیده باشد در نقد کردن نمی تواند آدم منصفی باشد.

کار ادبیات داستانی هم همینطور است؛ کسی که می خواهد نقد بکند و آثار را مورد ارزیابی و قضاوت قرار دهد و باید خودش در همان فضای داستان نویسی بوده باشد و همه عناصر را بشناسد. به نظرم اگر جایزه جلال می خواهد بین اهالی قلم اعتباری داشته باشد باید در خیلی چیز ها تجدید نظری داشته باشد.

رد تقلید از آثار برون مرزی در داستان ها

تاثیر پذیری نویسندگان ایرانی از آثار برون مرزی و نمود این قضیه در سطور کتاب هایشان و حتی گاهی رد شدن از مرز اثرپذیری و ورود به حیطه تقلید و رونویسی، موضوع جدیدی نیست و طی سال های سال مقاله و یادداشت های زیادی بر این موضوع نگاشته شده است. در این دوره از جایزه جلال اما ادعایی از سوی داوران درباره این موضوع طرح شد که جای تامل دارد.

راضیه تجار، از اعضای هیئت داوران بخش داستان کوتاه در سیزدهمین دوره جشنواره جلال در آستانه اختتامیه این جشنواره در گفتگو با تسنیم گفت: برخی از داستان های ارسالی به دبیرخانه عملاً گرته برداری از داستان های ترجمه ای غربی بود. البته در این میان برخی داستان ها نیز رگه هایی از نگاه های قومی و باور های ایرانی و اقلیمی در خود داشت که باز جای شکرش باقی است؛ البته نمی توان گفت این فضای غالب در داستان ها بود؛ بلکه فضای غالب همان الگوبرداری از داستان های ترجمه ای بود. این فضا به اندازه ای قابل مشاهده بود که در بسیاری از داستان ها به صورت مشابه وجود داشت و گویی از جایی به نویسنده دیکته شده است. المان های مشترک، تصویرسازی های مشترک و ... گویی مد روز است مدام در داستان ها تکرار می شد و این نشان می داد که از دل داستان بر نیامده بلکه ادا و اصولی است که از داستان های ترجمه ای سرچشمه گرفته است.

این صحبت ها واکنش های بسیاری را در بین نویسندگان و منتقدان ادبی ایجاد کرد. مسئله ای که از دو بعد قابل بررسی است؛ اول اینکه آیا طبق گفته داور جایزه، در اغلب آثار ارسالی تقلید از نمونه های خارجی وجود داشته؟ و دوم؛ آیا نفس تقلید از آثار خارجی برای ادبیات ایران آسیب زاست و حد و مرز استفاده و ایده برداری از آثار ترجمه ای کجاست؟

موضوعی که البته بررسی گسترده تری می طلبد، اما در یک نگاه اجمالی منتقدان نظرات متفاوتی با داوران جشنواره دارند. حمید بابایی در خصوص این موضوع بیان می کند: سوالم این است که آیا تیم داوری همه آن سیصد داستان ارسالی به دبیرخانه را با دقت وارسی کرده است و در مورد همه آن ها اتفاق نظر دارند که داستان ها کپی هستند؟ از نظر من از بین آن ها چندتایی بوده اند که کاملا ایرانیزه شده بودند و به هیچ وجه نمی شود چنین ایرادی را بر آن ها وارد کرد؛ و از طرفی اگر تقلیدی از آثار برون مرزی صورت بگیرد از نظر بنده امر نکوهیده ای نیست که ما از داستان های آن ها یاد بگیریم؛ مثل بحث نقد ادبی که از آن ها یاد می گیریم؛ و در عین آموختن از ادبیات جهان داستان هایمان را بر اساس پتانسیل های زبان فارسی ایرانیزه کنیم.

شیوا مقانلو هم در خصوص تقلید از آثار برون مرزی می گوید: این مسئله خیلی جای بحث دارد، اما من ایرادی بر این قضیه وارد نمی کنم، بخاطر اینکه باید ادبیات ما از روی دست ادبیات خارجی آزمون و خطا بکند. مگر ما در تاریخ صد ساله داستان نویسی خودمان چقد توانسته ایم به صورت فی البداهه تکنیک ها یا دستاورد هایی را داشته باشیم؟

نوآوری های ما در زمینه زبان فارسی است یعنی آن پتانسیلی که زبان فارسی به ما می دهد و کار هایی که از نظر تکنیک و نوشتار وساختار می توانیم با زبان فارسی انجام دهیم. مگر غیر این است که ما داریم براساس یک سری نمونه های خارجی حرکت می کنیم و قرار نیست چیزی را از نو اختراع کنیم. طبیعتا داستان کوتاه نیز از کشور های دیگر وارد کشور ما شده است منتها کاری که ما انجام می دهیم این است که آن را ایرانیزه می کنیم و آن را براساس زبان فارسی و پتانسیل های زبان فارسی در می آوریم.

دامن زدن به شایعه بی پولی جشنواره

اعتبار جایزه های ادبی یا به مبلغ جایزه ای است که به برگزیدگان خود می دهد و یا به بازخوردی که آثار برگزیده آن در جامعه دارد. از طرفی بحث جوایز مالی جشنواره ها سبب ایجاد پویندگی و انگیزه در میان شرکت کنندگان و دنبال کنندگان آن جشنواره ادبی می شود. موضوعی که اخیرا میان جمعی از اهالی ادبیات در خصوص برگزیده نداشتن بخش های داستان کوتاه و رمان مطرح بوده است اشاره به وضعیت نه چندان مقبول بخش مالی جشنواره جلال و تاثیر آن بر انتخاب برگزیدگان، می کند.

در دوره های آغازین که جشنواره زیر نظر خانه کتاب با جایزه 110 سکه برگزار میشد و برگزیده ای اعلام نمیشد، تاثیری که میزان سکه ها در لرزش دست و دل داوران در انتخاب برگزیده ها می گذاشت غیر قابل انکار است. اما در چند دوره اخیر به دلیل افزایش نرخ سکه و شرایط اقتصادی جامعه، نوع و میزان جایزه تغییر کرده است، باز هم زمزمه هایی مبنی بر تاثیر جوایز مالی برعدم انتخاب برگزیدگان و حتی نامزد ها مطرح شده است.

خانم مقانلو در این خصوص معتقد است: گردش مالی در ادبیات در مقایسه با سایر رشته های هنری و جایزه هایی که داده می شود، پایین است. اگر مشکل مالی ای هم وجود داشته باشد باید این قضیه را گردانندگان و عومل اجرایی حل کنند. ضمن اینکه خیلی از جوایز در ایران و دنیا هستند که اسپانسر دارند و اگر سازمان برگزار کننده به مشکلات مالی بخورد می تواند اسپانسر داشته باشد.

با همه اینها باید منصفانه بودن یا نبودن داوری این دوره را همچون سایر دوره ها به عهده اقبال و نظر مخاطبان سپرد و منتظر بود که تاریخ ادبیات ایران از آن چگونه خواهد نگاشت. با این وجود کتاب ها خوانده می شود، بر آن ها نگاشته می شود و کسی منتظر حک شدن نام جایزه جلال بر کتابی نخواهد نشست و مخاطب در هر حال راه خود را در بازار نشر ادبیات ایران پیدا خواهد کرد.

برگزیده نشدن عنوانی در این دوره نمی تواند مسبب دلسردی اهالی ادبیات از بازار نشر کتاب های ایرانی شود چرا که از ابتدا متر و معیار های انتخاب هایشان همسو با انتخابات داوری جشنواره جلال نبوده است. اما این ناهمسویی در انتخاب ها و همینطور برگزیده نداشتن های هیات داوری هیچ توفیقی را نصیب برگزارکنندگان آن نخواهد کرد و در حقیقت تیشه به ریشه اعتبار این جشنواره بزرگ ملی میزنند.

با وجود ادله ای که برای نداشتن برگزیده در بخش داستان کوتاه در مراسم اختتامیه جشنواره اعلام شد، اما این مسئله نزد اهالی ادبیات همچنان سوال برانگیز بوده و انتقاد های زیادی بر آن وارد است. باید منتظر بود که آیا هیات داوران این دوره جایزه جلال نسبت به اعتراض اهالی ادبیات و روندی که جشنواره طی می کند پاسخگو خواهد بود یا مانند دوره های قبل در برابر انتقاد ها سکوت خواهد کرد و راه خود را ادامه خواهد داد؟

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
تفاهم نامه همکاری میان معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و بانک صادرات امضاء شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۹

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، تفاهم نامه همکاری میان معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و بانک صادرات دوشنبه(29 دی ماه) در دومین نشست خبری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران امضا شد.

از مفاد این تفاهم نامه می توان به ایجاد تعامل در انجام فعالیت مالی اهالی صنعت نشر، اختصاص یارانه کتاب، ارائه خدمات نوین بانکی به معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنف نشر و مشارکت در تخصیص یارانه نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران به مشمولان اشاره کرد.

دومین نشست خبری نمایشگاه مجازی کتاب تهران، صبح دوشنبه 29 دی ماه با حضور محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ ایوب دهقانکار، مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران؛ رمضان علی سبحانی فر، مدیرعامل شرکت ملی پست ایران؛ حجت اله صیدی، مدیرعامل بانک صادرات ایران و هومان حسن پور، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، تفاهم نامه همکاری میان معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و بانک صادرات دوشنبه(29 دی ماه) در دومین نشست خبری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران امضا شد.

از مفاد این تفاهم نامه می توان به ایجاد تعامل در انجام فعالیت مالی اهالی صنعت نشر، اختصاص یارانه کتاب، ارائه خدمات نوین بانکی به معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنف نشر و مشارکت در تخصیص یارانه نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران به مشمولان اشاره کرد.

دومین نشست خبری نمایشگاه مجازی کتاب تهران، صبح دوشنبه 29 دی ماه با حضور محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ ایوب دهقانکار، مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران؛ رمضان علی سبحانی فر، مدیرعامل شرکت ملی پست ایران؛ حجت اله صیدی، مدیرعامل بانک صادرات ایران و هومان حسن پور، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران برگزار شد.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
آیا مسئولان برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب اطلاع دارند در چند وقت اخیر در بعضی از استان ها، نظیر استان البرز، محموله های پستی با دو تا سه هفته تاخیر به مقصد رسیده است؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۹ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران چغادک نیوز

خبرگزاری مهر ، گروه فرهنگ - سید محمد طباطبایی : اگرچه نگارنده به دلایل مشخص که برای تمامی اهالی نشر و کتاب روشن است خود را در ردیف منتقدان برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب قرار می دهد اما حالا که قرار است این نمایشگاه برگزار شود خوب است به احترام مخاطب و اهالی نشر و کتاب در بهترین شکل ممکن خود برگزار شود.

یکی از مهمترین بخش هایی که ممکن است در برگزاری این رویداد مشکل آفرین شده و حتی به گِرهی کور تبدیل شود توزیع کتاب هاست. بر اساس تجربه و با نگاهی به توان مدیریتی و پشتیبانی شرکت پُست به سادگی می توان نتیجه گرفت ناشران در تحویل و ارسال کتاب ها در زمان مناسب با مشکل جدی مواجه خواهند بود.

مصاحبه ها و وعده های مسئولان پست به جای خود اما بجاست کمی واقعی تر و فراتر از وعده های رسانه ای موضوع پست کتاب ها مورد توجه قرار داده شود. آیا مسئولان برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب اطلاع دارند در چند وقت اخیر در بعضی از استان ها، نظیر استان البرز، محموله های پستی با دو تا سه هفته تأخیر به مقصد رسیده است؟ با این حساب آیا به تحقق وعده های رسانه ای مسئولان پست می توان امید داشت؟

به گفته مسئولان برگزاری نمایشگاه، بیش از 1800 ناشر در این رویداد شرکت کرده اند و با یک حساب سرانگشتی می توان دریافت اگر به طور میانگین برای هر ناشر روزانه 20 سفارش خرید ثبت شود (بعضی ناشرها بسیار بیشتر از این سفارش دارند و بعضی کمتر) هر روز حدود 36 هزار محموله پستی از نمایشگاه کتاب باید ارسال شود. عددی که باید تردید کرد شرکت پست از پس آن برآید و حتی اگر توان آن را داشته باشد بعید است ارسال بسته های نمایشگاه کتاب در اولویت کارهای این شرکت قرار گیرد.

شاید گفته شود شرکت پست روزانه بسیار بیشتر از این اعداد، محموله جا به جا می کند و از طرفی به دلیل برگزاری نمایشگاه به صورت مجازی از تجمع ناشرها در یک محل خودداری شده و پراکندگی مراکز سفارش دهنده (ناشرها) امکان بهره گیری از توان پست در سراسر کشور فراهم می شود و بر این اساس نگرانی از این بابت جدی نیست. در پاسخ اما باید گفت خودمان را اگر گول نزنیم به این نکته خواهیم کرد که بیشتر ناشرها در تهران و تعدادی هم در چند شهر بزرگ مستقر هستند پس بیشتر سفارش از تهران و درصدی هم از چند شهر بزرگ خواهد بود نه سراسر کشور. اگرچه خریداران کتاب در سراسر کشور پراکنده هستند و در مرحله ارسال نهایی (فقط) می توان از امکانات دفاتر پستی شهرستان های کوچک استفاده کرد اما مرحله دریافت، دسته بندی و ارسال در تهران و چند شهر بزرگ انجام خواهد شد.

اگرچه شاید برای همه این نکات پاسخ های واقعی و دقیق وجود داشته باشد اما به هر حال باید توجه داشت پُست می تواند چشم اسفندیار (پاشنه آشیل) نمایشگاه مجازی کتاب باشد.

کد خبر 5124841

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از امکان استفاده از بن کارت های بانک شهر در ایام برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران خبر داد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) و به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا اسماعیلی با اشاره به آخرین مهلت استفاده از بن کارت های بانک شهر برای استفاده در نمایشگاه مجاری کتاب تهران گفت: دارندگان بن کارت های بانک شهر می توانند با مراجعه به شعب بانک شهر در سراسر کشور و دریافت رمز دوم و تاریخ انقضای بن کارت های خود نسبت به استفاده از این بن کارت ها در سامانه نمایشگاه مجازی کتاب تهران به آدرس tehranbookfair.ir اقدام کنند.

وی تصریح کرد: این بن کارت ها صرفا در ایام برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران قابلیت استفاده دارند و پس از آن استفاده از آنها به هیچ وجه تمدید نخواهد شد.

نمایشگاه مجازی کتاب تهران از تاریخ یک تا ششم بهمن ماه برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) و به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا اسماعیلی با اشاره به آخرین مهلت استفاده از بن کارت های بانک شهر برای استفاده در نمایشگاه مجاری کتاب تهران گفت: دارندگان بن کارت های بانک شهر می توانند با مراجعه به شعب بانک شهر در سراسر کشور و دریافت رمز دوم و تاریخ انقضای بن کارت های خود نسبت به استفاده از این بن کارت ها در سامانه نمایشگاه مجازی کتاب تهران به آدرس tehranbookfair.ir اقدام کنند.

وی تصریح کرد: این بن کارت ها صرفا در ایام برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران قابلیت استفاده دارند و پس از آن استفاده از آنها به هیچ وجه تمدید نخواهد شد.

نمایشگاه مجازی کتاب تهران از تاریخ یک تا ششم بهمن ماه برگزار می شود.
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
حسین میرزایی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: با برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران نفس تازه ای به ناشران، مولفان و کسانی که در حوزه کتاب و کتابخوانی فعالیت می کنند داده شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۹ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی یکتا پرس

حسین میرزایی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران درباره ضرورت برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران اظهار کرد: در شرایط کرونایی امروز تدبیر برای استفاده از فضای مجازی در برگزاری نمایشگاه کتاب تدبیر بسیار بجایی است زیرا می توان از ظرفیت های بسیار خوبی که در این فضا وجود دارد استفاده کرد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: اکنون در بخش مدیریت کلان بیماری کرونا در کشور اشکالاتی وجود دارد که اگر این اشکالات اصلاح شود در بخش فرهنگ، آموزش و هنر که با روح انسان سر و کار دارند می توانیم شاهد شرایط بهتری باشیم.

او از برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران در وضعیت کنونی به عنوان یک تصمیم خوب نام برد و عنوان کرد: امیدوارم با برگزاری این نمایشگاه نفس تازه ای به ناشران، مولفان و کسانی که در حوزه کتاب و کتابخوانی فعالیت می کنند داده شود.

وی همچنین درباره اثرات برگزاری این نمایشگاه برای اهالی نشر بخصوص ناشران توضیح داد: به طور مسلم نمایشگاه مجازی کتاب در به دست آوردن پول در گردش برای ناشران موثر است تا بتواند حرکت خوبی در میان صنعت نشر ایجاد کند و به آن امیدوار هستیم.

حسین میرزایی در پایان گفت: البته باید به یاد داشته باشیم سر و کار داشتن به شکل دائمی با فضای مجازی آن هم برای کتاب خواندن ممکن است مشکلاتی برای روح و روان انسان ها ایجاد کند؛ در واقع به عنوان یک راهکار موقت خوب است اما به شکل دائمی فرایند کتاب های فیزیکی را نباید فراموش کرد.

نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از اول تا ششم بهمن ماه برگزار خواهد شد.

حسین میرزایی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران درباره ضرورت برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران اظهار کرد: در شرایط کرونایی امروز تدبیر برای استفاده از فضای مجازی در برگزاری نمایشگاه کتاب تدبیر بسیار بجایی است زیرا می توان از ظرفیت های بسیار خوبی که در این فضا وجود دارد استفاده کرد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: اکنون در بخش مدیریت کلان بیماری کرونا در کشور اشکالاتی وجود دارد که اگر این اشکالات اصلاح شود در بخش فرهنگ، آموزش و هنر که با روح انسان سر و کار دارند می توانیم شاهد شرایط بهتری باشیم.

او از برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران در وضعیت کنونی به عنوان یک تصمیم خوب نام برد و عنوان کرد: امیدوارم با برگزاری این نمایشگاه نفس تازه ای به ناشران، مولفان و کسانی که در حوزه کتاب و کتابخوانی فعالیت می کنند داده شود.

وی همچنین درباره اثرات برگزاری این نمایشگاه برای اهالی نشر بخصوص ناشران توضیح داد: به طور مسلم نمایشگاه مجازی کتاب در به دست آوردن پول در گردش برای ناشران موثر است تا بتواند حرکت خوبی در میان صنعت نشر ایجاد کند و به آن امیدوار هستیم.

حسین میرزایی در پایان گفت: البته باید به یاد داشته باشیم سر و کار داشتن به شکل دائمی با فضای مجازی آن هم برای کتاب خواندن ممکن است مشکلاتی برای روح و روان انسان ها ایجاد کند؛ در واقع به عنوان یک راهکار موقت خوب است اما به شکل دائمی فرایند کتاب های فیزیکی را نباید فراموش کرد.

نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از اول تا ششم بهمن ماه برگزار خواهد شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
دنیای اقتصاد : نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از فردا درحالی آغاز می شود که کرونا سازوکار بزرگ ترین رویداد فرهنگی کشور را به صورت بنیادین تغییر داده و قرار است تجربه متفاوتی به نمایش گذاشته شود. قرار بود سی وسومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران فروردین ماه سال جاری در مصلای تهران برگزار شود؛ اما با توجه به شیوع ویروس کرونا و اثرات آن در کشور، شورای سیاست گذاری نمایشگاه، 28 تیرماه، رسما اعلام کرد که امسال نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار نخواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۳۰ سایت های دیگر : تجارت نیوز بقاع نیوز

با اعلام این تصمیم، معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بسته های حمایتی برای حمایت از صنعت نشر معرفی کرد که یکی از آن ها، برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران بود که 25 شهریورماه و بعد از مصوبه شورای سیاست گذاری با الحاق بخش فروشگاهی در اختیار موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران قرار گرفت. پس از ماه ها رایزنی حالا از فردا اول بهمن ماه نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران با نشانی book.icf.ir کارش را آغاز می کند؛ تجربه ای که پیش از آن سابقه ای نداشته و اولین بار است به این شکل برپا خواهد شد. از چند ماه پیش و با شیوع گسترده کرونا متولیان نمایشگاه به این نتیجه رسیدند که امکان برگزاری نمایشگاه به روال سابق وجود ندارد. از این رو مقدمات برپایی این رویداد به صورت مجازی آغاز شد و حالا سوال های فراوانی برای علاقه مندان به کتاب پیش آمده و این گزارش قرار است به سوال های مردم در این زمینه پاسخ بدهد.

امسال در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران1732 ناشر برای حضور در این نمایشگاه ثبت نام کرده اند و البته غرفه و پنل مجازی برای ناشران رایگان است و و بالغ بر 100 هزار عنوان کتاب آماده عرضه در سایت نمایشگاه مجازی کتاب تهران قرار دارد. 180 ناشر خارجی با 20 هزار عنوان کتاب هم در این رویداد حضور دارند و قرار است 145 نشست رونمایی کتاب، 20 نشست بین المللی و 25 نشست داخلی با حضور 180 سخنران داخلی و خارجی برگزار شود. تمام کتاب هایی که در نمایشگاه مجازی کتاب به نمایش درمی آیند با احتساب قیمت پشت جلد 20 درصد تخفیف دارند اما ناشر می تواند تخفیف بیشتری را هم اعمال کند.

کتاب های داخلی با تخفیف 20 درصد و کتاب های خارجی با تخفیف 50 درصد عرضه می شود و توزیع کتاب به صورت رایگان توسط شرکت ملی پست انجام خواهد شد. به گفته ایوب دهقانکار رئیس نخستین نمایشگاه مجازی کتاب در این رویداد حتی ترافیک سایت برای شهروندان 50 درصد است یعنی نصف هزینه ای را که برای حضور در دیگر صفحات وب و فضای مجازی می پردازند با حضور در این نمایشگاه پرداخت می کنند.

اهالی قلم نیازی به ثبت نام برای دریافت یارانه ندارند؛ از بانک اطلاعات خانه کتاب و ادبیات ایران اطلاعات موردنیاز را استخراج کرده و براساس رتبه بندی اهل قلم به صورت اتوماتیک بین 200 تا 500 هزارتومان یارانه روی کدملی آنها شارژ شده است. شیوه ارسال کتاب به دو صورت انجام می پذیرد؛ ناشر اگر کتاب ها را از طریق پست ارسال کند مشمول یارانه می شود که از 25 تا 75 درصد است. از طرفی ناشر می تواند کتاب را با مسوولیت به دست مخاطب ارسال کند منتها تسویه حساب با ناشر زمانی صورت می گیرد که اطمینان حاصل شود که کتاب های خریداری شده به دست مردم رسیده است.

همچنین ارسال کتاب از طریق پست برای خرید زیر 50هزار تومان بسته به قیمت فاکتور برای ناشر رایگان است.

یکی از مهم ترین تفاوت های برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران با سایر استان ها این است که در نمایشگاه مجازی کتاب تهران تنها طلاب، دانشجویان و استادان و اهالی قلم از یارانه بهره مند می شوند اما در نمایشگاه مجازی کتاب در سایر استان ها تمام مردم استان می توانند از آن یارانه استفاده کنند و این امر در سایت نمایشگاه نیز اعمال شده است. در ایام برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران غرفه ناشران از 6 صبح تا 9 شب باز است و مسوول غرفه هر نشر باید در غرفه حضور داشته و پاسخگوی سوالات مخاطبان باشد اما مردم به صورت 24 ساعته می توانند از نمایشگاه دیدن کرده و خرید کنند.

به گفته محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مهم ترین ویژگی نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران این است که مخاطبان می توانند بدون محدودیت زمانی و مکانی با مراجعه به سامانه از تازه های کتاب باخبر شوند و با اختصاص یارانه هایی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختیار مشمولان قرار می دهد، کتاب های خود را خریداری کنند. البته که برنامه های فرهنگی بسیاری نیز در کنار خرید از نمایشگاه مجازی کتاب برگزار خواهد شد.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد
معاون امورفرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به نقش تسهیل گر نمایشگاه مجازی در دسترسی مردم به کتاب، تاکید کرد: برنامه های فرهنگی بسیاری در کنار خرید از نمایشگاه مجازی کتاب برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، دومین نشست خبری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران دوشنبه(29 دی ماه)، با حضور محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ ایوب دهقانکار، رئیس نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران و مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران؛ رمضان علی سبحانی فر، مدیرعامل شرکت ملی پست ایران؛ حجت اله صیدی، مدیرعامل بانک صادرات ایران و هومان حسن پور، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران برگزار شد.

محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست، با اشاره به اینکه نمایشگاه مجازی کتاب تهران، تجربه جدیدی است و صرفا فروشگاه کتاب نیست، بیان کرد: مهم ترین ویژگی نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران این است که مخاطبان می توانند بدون محدودیت زمانی و مکانی با مراجعه به سامانه از تازه های کتاب باخبر شوند و چه چیزی باارزش تر از اینکه این شرایط به راحتی برای علاقه مندان به کتاب فراهم شده است.

وی افزود: نمایشگاه مجازی کتاب تهران فرصتی را فراهم کرده تا کتاب به سراغ مخاطب برود و با اختصاص یارانه هایی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختیار مشمولان قرار می دهد، کتاب های خود را خریداری کنند. البته که برنامه های فرهنگی بسیاری نیز در کنار خرید از نمایشگاه مجازی کتاب برگزار خواهد شد.

به گفته معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نتوانستیم تمامی اقداماتی را که در نمایشگاه فیزیکی کتاب انجام می دادیم در نمایشگاه مجازی برگزار کنیم؛ اما تلاش کردیم که فعالیت های فرهنگی را در قالبی دیگر در فضای مجازی برای مخاطبان برگزار کنیم که شاید کاستی هایی به همراه داشته باشد؛ اما از ارزش بسیاری برخوردار است. شجاعانه به این سمت خواهیم رفت که تمامی کاستی ها در گام بعدی برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب برطرف شود.

جوادی با اشاره به همکاری بانک عامل در این دوره از نمایشگاه، عنوان کرد: بانک صادرات رویکرد فرهنگی دارد و در دو بخش زیرساخت ها و حمایت از اختصاص یارانه دانشجویی فعالیت و همکاری بسیاری داشت که به دلیل انجام این وظیفه اجتماعی-اخلاقی جای قدردانی دارد. باید از اهالی صنعت نشر نیز که با همدلی همراه نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران بودند و به این رویداد اعتماد کردند، نیز تشکر کرد که اگر نبودند، نمی توانستیم این رویداد را برگزار کنیم.

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، می تواند گام مهمی در گسترش عدالت فرهنگی و ارتباطی باشد.

نمایشگه مجازی کتاب تهران گام مهمی در تحقق توسعه عدالت فرهنگی است
در بخش دیگری از این نشست، ایوب دهقانکار، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، با ارائه گزارشی از فرایند تصمیم گیری و برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران، گفت: قرار بود سی وسومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران فروردین ماه سال جاری در مصلی تهران را برگزار شود؛ اما با توجه به شیوع ویروس کرونا و اثرات آن در کشور، شورای سیاست گذاری نمایشگاه، 28 تیرماه، رسما اعلام کرد که امسال نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار نخواهد شد. در پی این تصمیم، معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بسته های حمایتی برای حمایت از صنعت نشر معرفی کرد که یکی از آن ها، برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران بود که در 25 شهریورماه و بعد از مصوبه شورای سیاست گذاری با الحاق بخش فروشگاهی در اختیار موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران قرار گرفت.

وی افزود: برای برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، چهار ماه فرصت داشتیم تا بتوانیم برنامه ریزی های لازم را انجام دهیم. این چهار ماه در شرایط خاصی برگزار شد که به دلیل شیوع ویروس کرونا و اعلام محدودیت ها، ادغام موسسات در قالب موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و همچنین انجام فعالیت های همیشگی سه موسسه که در یکدیگر ادغام شده بود.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران عنوان کرد: از چهار ماه گذشته، نه تنها فعالیت های موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران تعطیل نشد؛ بلکه توانستیم رویدادهایی از جمله طرح فصلی تابستانه و پاییزه کتاب، بیست وهشتمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، جایزه ادبی جلال آل احمد، افتتاحیه جشنواره شعر فجر، نوزدهمین دوره جشنواره کتاب و رسانه و جشنواره نقد کتاب را برگزار کنیم.

رئیس نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران ادامه داد: در این مدت، 21 اطلاعیه، هشت فیلم آموزشی در قالب ویدئو و موشن گرافی، 97 خبر ستادخبری، 55 هزار تماس تلفنی از مرکز تماس نمایشگاه مجازی کتاب تهران انجام شد.

دهقانکار بیان کرد: در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، 1732 ناشر داخلی ثبت نام کردند که از این میان، 1153 ناشر، عضو سامانه ملی پست شدند و 1152 ناشر فرآیند ویرایش اطلاعات را تکمیل کردند و بالغ بر 100 هزار عنوان کتاب آماده عرضه در سایت نمایشگاه مجازی کتاب تهران قرار دارد.

به گفته مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، 180 ناشر خارجی با 20 هزار عنوان کتاب، 142 نهاد فرهنگی و آژانس ادبی در بخش رایت سنتر، 145 نشست رونمایی کتاب، 20 نشست بین المللی و 25 نشست داخلی با حضور 180 سخنران داخلی و خارجی برگزار خواهد شد.

وی اشاره کرد: در حوزه اختصاص یارانه و بن کتاب، 81 هزار و 428 دانشجو و طلبه، درخواست های خود را ارسال کردند که اعتبار آن ها بر کارت ملی شان ثبت شد.

دهقانکار با اشاره به اینکه برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران، نخستین تجربه نمایشگاهی نه تنها در ایران بلکه در جهان است و تا پیش از این، سابقه نداشت، گفت: پیش از برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، از مردم و ناشران بابت قصورات احتمالی در نمایشگاه عذرخواهی می کنم. امیدوارم که این چالش ها در همین دوره به پایان برسد و دیگر در دوره های بعدی شاهد آن نباشیم. باز هم تکرار می کنم که نمایشگاه مجازی کتاب تهران، جایگزین سی وسومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نیست و امیدواریم در سال جاری و یا سال های بعد شاهد برگزاری نمایشگاه فیزیکی باشیم.

رئیس نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران در پایان بیان کرد: نمایشگاه مجازی کتاب تهران به عنوان تجربه نخست، به رغم تمام کاستی ها، گام مهمی در توسعه عدالت فرهنگی است.

تحویل کتاب به خریداران؛ اولین تجربه نمایشگاه کتاب
حسن پور در ادامه این نشست خبری درباره برگزاری مطلوب نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران گفت: باید مردم را با تقویت اطلاع رسانی و فعالیت رسانه ای مطلع کنیم؛ چراکه بسیاری از مردم هنوز در جریان برگزاری این نمایشگاه قرار ندارند بنابراین اهالی رسانه بزرگترین خدمت در حوزه اطلاع رسانی را برعهده دارند؛ علاوه براین سطح توقعمان را باید براساس ویژگی های نمایشگاه مجازی و ابعاد مختلف آن تنظیم کنیم؛ بنابراین پیش داوری نباید داشته باشیم.

وی افزود: اتفاق دیگر نمایشگاه مجازی، برعهده گرفتن جریان توزیع کتاب از سوی شرکت ملی پست است که اقدام قابل توجهی محسوب می شود و البته بخش عمده موفقیت نمایشگاه به عملکرد این بخش وابسته است. اگر عملکرد مطلوبی را شاهد نباشیم، اعتماد عمومی از بین خواهد رفت البته با توجه به میزان آمادگی شرکت ملی پست، نمایشگاه خوبی در پیش خواهیم داشت.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، دومین نشست خبری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران دوشنبه(29 دی ماه)، با حضور محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ ایوب دهقانکار، رئیس نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران و مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران؛ رمضان علی سبحانی فر، مدیرعامل شرکت ملی پست ایران؛ حجت اله صیدی، مدیرعامل بانک صادرات ایران و هومان حسن پور، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران برگزار شد.

محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست، با اشاره به اینکه نمایشگاه مجازی کتاب تهران، تجربه جدیدی است و صرفا فروشگاه کتاب نیست، بیان کرد: مهم ترین ویژگی نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران این است که مخاطبان می توانند بدون محدودیت زمانی و مکانی با مراجعه به سامانه از تازه های کتاب باخبر شوند و چه چیزی باارزش تر از اینکه این شرایط به راحتی برای علاقه مندان به کتاب فراهم شده است.

وی افزود: نمایشگاه مجازی کتاب تهران فرصتی را فراهم کرده تا کتاب به سراغ مخاطب برود و با اختصاص یارانه هایی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختیار مشمولان قرار می دهد، کتاب های خود را خریداری کنند. البته که برنامه های فرهنگی بسیاری نیز در کنار خرید از نمایشگاه مجازی کتاب برگزار خواهد شد.

به گفته معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نتوانستیم تمامی اقداماتی را که در نمایشگاه فیزیکی کتاب انجام می دادیم در نمایشگاه مجازی برگزار کنیم؛ اما تلاش کردیم که فعالیت های فرهنگی را در قالبی دیگر در فضای مجازی برای مخاطبان برگزار کنیم که شاید کاستی هایی به همراه داشته باشد؛ اما از ارزش بسیاری برخوردار است. شجاعانه به این سمت خواهیم رفت که تمامی کاستی ها در گام بعدی برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب برطرف شود.

جوادی با اشاره به همکاری بانک عامل در این دوره از نمایشگاه، عنوان کرد: بانک صادرات رویکرد فرهنگی دارد و در دو بخش زیرساخت ها و حمایت از اختصاص یارانه دانشجویی فعالیت و همکاری بسیاری داشت که به دلیل انجام این وظیفه اجتماعی-اخلاقی جای قدردانی دارد. باید از اهالی صنعت نشر نیز که با همدلی همراه نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران بودند و به این رویداد اعتماد کردند، نیز تشکر کرد که اگر نبودند، نمی توانستیم این رویداد را برگزار کنیم.

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، می تواند گام مهمی در گسترش عدالت فرهنگی و ارتباطی باشد.

نمایشگه مجازی کتاب تهران گام مهمی در تحقق توسعه عدالت فرهنگی است
در بخش دیگری از این نشست، ایوب دهقانکار، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، با ارائه گزارشی از فرایند تصمیم گیری و برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران، گفت: قرار بود سی وسومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران فروردین ماه سال جاری در مصلی تهران را برگزار شود؛ اما با توجه به شیوع ویروس کرونا و اثرات آن در کشور، شورای سیاست گذاری نمایشگاه، 28 تیرماه، رسما اعلام کرد که امسال نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار نخواهد شد. در پی این تصمیم، معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بسته های حمایتی برای حمایت از صنعت نشر معرفی کرد که یکی از آن ها، برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران بود که در 25 شهریورماه و بعد از مصوبه شورای سیاست گذاری با الحاق بخش فروشگاهی در اختیار موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران قرار گرفت.

وی افزود: برای برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، چهار ماه فرصت داشتیم تا بتوانیم برنامه ریزی های لازم را انجام دهیم. این چهار ماه در شرایط خاصی برگزار شد که به دلیل شیوع ویروس کرونا و اعلام محدودیت ها، ادغام موسسات در قالب موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و همچنین انجام فعالیت های همیشگی سه موسسه که در یکدیگر ادغام شده بود.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران عنوان کرد: از چهار ماه گذشته، نه تنها فعالیت های موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران تعطیل نشد؛ بلکه توانستیم رویدادهایی از جمله طرح فصلی تابستانه و پاییزه کتاب، بیست وهشتمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، جایزه ادبی جلال آل احمد، افتتاحیه جشنواره شعر فجر، نوزدهمین دوره جشنواره کتاب و رسانه و جشنواره نقد کتاب را برگزار کنیم.

رئیس نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران ادامه داد: در این مدت، 21 اطلاعیه، هشت فیلم آموزشی در قالب ویدئو و موشن گرافی، 97 خبر ستادخبری، 55 هزار تماس تلفنی از مرکز تماس نمایشگاه مجازی کتاب تهران انجام شد.

دهقانکار بیان کرد: در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، 1732 ناشر داخلی ثبت نام کردند که از این میان، 1153 ناشر، عضو سامانه ملی پست شدند و 1152 ناشر فرآیند ویرایش اطلاعات را تکمیل کردند و بالغ بر 100 هزار عنوان کتاب آماده عرضه در سایت نمایشگاه مجازی کتاب تهران قرار دارد.

به گفته مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، 180 ناشر خارجی با 20 هزار عنوان کتاب، 142 نهاد فرهنگی و آژانس ادبی در بخش رایت سنتر، 145 نشست رونمایی کتاب، 20 نشست بین المللی و 25 نشست داخلی با حضور 180 سخنران داخلی و خارجی برگزار خواهد شد.

وی اشاره کرد: در حوزه اختصاص یارانه و بن کتاب، 81 هزار و 428 دانشجو و طلبه، درخواست های خود را ارسال کردند که اعتبار آن ها بر کارت ملی شان ثبت شد.

دهقانکار با اشاره به اینکه برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران، نخستین تجربه نمایشگاهی نه تنها در ایران بلکه در جهان است و تا پیش از این، سابقه نداشت، گفت: پیش از برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، از مردم و ناشران بابت قصورات احتمالی در نمایشگاه عذرخواهی می کنم. امیدوارم که این چالش ها در همین دوره به پایان برسد و دیگر در دوره های بعدی شاهد آن نباشیم. باز هم تکرار می کنم که نمایشگاه مجازی کتاب تهران، جایگزین سی وسومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نیست و امیدواریم در سال جاری و یا سال های بعد شاهد برگزاری نمایشگاه فیزیکی باشیم.

رئیس نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران در پایان بیان کرد: نمایشگاه مجازی کتاب تهران به عنوان تجربه نخست، به رغم تمام کاستی ها، گام مهمی در توسعه عدالت فرهنگی است.

تحویل کتاب به خریداران؛ اولین تجربه نمایشگاه کتاب
حسن پور در ادامه این نشست خبری درباره برگزاری مطلوب نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران گفت: باید مردم را با تقویت اطلاع رسانی و فعالیت رسانه ای مطلع کنیم؛ چراکه بسیاری از مردم هنوز در جریان برگزاری این نمایشگاه قرار ندارند بنابراین اهالی رسانه بزرگترین خدمت در حوزه اطلاع رسانی را برعهده دارند؛ علاوه براین سطح توقعمان را باید براساس ویژگی های نمایشگاه مجازی و ابعاد مختلف آن تنظیم کنیم؛ بنابراین پیش داوری نباید داشته باشیم.

وی افزود: اتفاق دیگر نمایشگاه مجازی، برعهده گرفتن جریان توزیع کتاب از سوی شرکت ملی پست است که اقدام قابل توجهی محسوب می شود و البته بخش عمده موفقیت نمایشگاه به عملکرد این بخش وابسته است. اگر عملکرد مطلوبی را شاهد نباشیم، اعتماد عمومی از بین خواهد رفت البته با توجه به میزان آمادگی شرکت ملی پست، نمایشگاه خوبی در پیش خواهیم داشت.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

نمایشگه مجازی کتاب تهران گام مهمی در تحقق توسعه عدالت فرهنگی است

تحویل کتاب به خریداران؛ اولین تجربه نمایشگاه کتاب

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محدودیت های بودجه ای را مانع افزایش یارانه بن کتاب دانست و گفت: شجاعانه کاستی های برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران را رفع می کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۹

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس ، نشست خبری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران صبح امروز با حضور محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ایوب دهقانکار مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، حجت اله صیدی مدیرعامل بانک صادرات، رمضانعلی سبحانی فر مدیرعامل شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران و هومان حسن پور رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در محل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.

دهقان کار: درخواست 81 هزار دانشجو و طلبه برای دریافت بن کتاب

ایوب دهقان کار مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در ابتدا سیر تحول نمایشگاه 33 کتاب تهران را تشریح کرد و اظهار داشت: بنا بود 26 فروردین سال جاری نمایشگاه 33 کتاب تهران در محل مصلی برگزار شود که شیوع ویروس کرونا باعث شد شورای سیاست گذاری رسماً این نمایشگاه را لغو بداند.

وی به فعالیت های دولت برای کمک به صنعت نشر کشور اشاره کرد و افزود: برگزاری نمایشگاه مجازی یکی از برنامه های جایگزین این وزارتخانه در راستای حمایتی از صنعت نشر است. به موجب حکمی خانه کتاب و ادبیات ایران موظف به برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران شده است و این نمایشگاه از یک بهمن با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آغازبه کار خواهد کرد.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران عنوان کرد: محدودیت هایی طی ماه های گذشته از جمله کرونا و ادغام موسسات این مجموعه و برگزاری طرح های فصلی، طرح هفته کتاب، جایزه جلال آل احمد، جشنواره شعر فجر و یکمین سالگرد شهادت سردار سلیمانی و چهلمین سالگرد دفاع مقدس را برگزار کردیم و هیچ کدام از این فعالیت ها مانع برنامه ریزی برای نمایشگاه مجازی نبوده است.

دهقان کار درباره فعالیت های تبلیغی نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران گفت: انتشار 97 خبر، تولید و انتشار چند فیلم آموزشی برای ناشران و پاسخگویی به 55 هزاران ناشران و مخاطبین از جمله فعالیت های یک ماه گذشته ستاد برگزاری نمایشگاه بوده است. در مجموع بالغ بر 100 هزار عنوان کتاب برای عرضه در نمایشگاه آماده شده است. همچنین 180 ناشر خارجی با 20 هزار کتاب و 142 نهاد فرهنگی از 24 کشور خارجی در این نمایشگاه حضور دارند.

وی از درخواست 81 هزار دانشجو و طلبه برای دریافت یارانه و بن کتاب خبر داد و ادامه داد: هیچ تجربه ی از برگزاری چنین نمایشگاهی در دنیا وجود ندارد اما تمام تمهیداتی که به ذهن مان می رسید صورت گرفته است و پیشاپیش از کمبودها عذرخواهی می کنیم چراکه این اولین تجربه ما است اما تمام تلاشمان را برای رفع نواقص به کار خواهیم بست. این نمایشگاه نمایشگاه 33 نیست بلکه با ریشه کنی کرونا این نمایشگاه را برگزار خواهیم کرد. این نمایشگاه به رغم مشکلات گامی برای تحقق عدالت فرهنگی خواهد بود.

جوادی: شجاعانه کاستی ها و مشکلات نمایشگاه مجازی را رفع می کنیم

در ادامه محسن جوادی به ویژگی های نمایشگاه مجازی کتاب تهران اشاره کرد و گفت: در این نمایشگاه مخاطبین تازه های کتاب را مشاهده خواهند کرد و چه چیزی از این ویژگی باارزش تر است؟ درحالی که در گذشته باید برای حضور در نمایشگاه سختی های سفر به تهران را تحمل می کردیم اما امروز بدون تحمل این سختی ها به کتاب های مختلف و متعدد دسترسی وجود دارد.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید براینکه شجاعانه برای رفع کاستی ها و مشکلات این نمایشگاه قدم برمی داریم، گفت: هیچ رخداد مهمی بدون شجاعت و ابتکارعمل ماندگار نخواهد بود و ما نیز در این رویداد به دنبال چنین تاثیرگذاری هستیم.

وی در پاسخ به خبرنگار دفاع پرس درباره افزایش بن خرید کتاب گفت: محدودیت های بودجه ای برای افزایش یارانه خرید کتاب وجود دارد؛ علیرغم تلاش هایی که برای افزایش یارانه بن خرید کتاب داشتیم اما تنها در این بخش توانستیم حدود 40 تا 50 درصد افزایش داشته باشیم.

انتهای پیام/ 121

لینک خبر :‌ خبرگزاری دفاع مقدس
مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از برگزاری دو نشست هم اندیشی با دبیران علمی و سر گروه های استان ها برای برطرف کردن برخی ابهامات خبر داد.

به گزارش روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا صدرالدینی گفت: معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای تحقق شعار ایران تهران نیست تاکنون برای 10 استان اجازه صدور مجوز کتاب را صادر کرده است. در این استان ها کارگروه نظارت بر نشر ایجاد شده است و دبیر علمی بر صدور مجوز کتاب ها نظارت دارد.

وی ادامه داد: با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور تصمیم گرفته شد جلسات با استان ها که سابق بر این به صورت حضوری برگزار می شد به صورت آنلاین انجام شود تا به ابهاماتی که در استان ها وجود دارد رسیدگی شود.

صدرالدینی تصریح کرد: در دی ماه سال جاری دو جلسه از طریق آنلاین با استان های خراسان رضوی و اصفهان برگزار شده است. در این جلسات حجت ا الاسلام و المسلمین هادویان و برخی از کارشناسان دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی حضور داشتند و ابهاماتی که در این استان ها وجود داشت بررسی شد.

بر اساس این گزارش، سامانه یکپارچه صدور مجوز بررسی و نشر کتاب به ثبت درخواست صدور مجوز کتاب برای مراحل مختلف دریافت مجوز نشر کتاب طراحی شده است. ناشران از طریق این سامانه قادر به تمدید مجوز و دریافت مجوز برای کتاب هایشان هستند.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مدیر عامل خانه کتاب و ادبیات ایران: ناشران حاضر در نمایشگاه مجازی کتاب تهران 100 هزار عنوان کتاب عرضه می کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۹ سایت های دیگر : صنعت نیوز

آقای ایوب دهقان کار در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران که از یکم بهمن آغاز می شود هزار و 732 ناشر داخلی حضور دارند.
وی افزود: در نمایشگاه امسال 180 ناشر خارجی با 20 هزار عنوان کتاب شرکت دارند.
مدیر عامل خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: این نمایشگاه از آبان کلید خورده و ما 4 ماه فرصت داشتیم برنامه ریزی های فشرده ای انجام دهیم.
وی افزود: ما در این مدت 7 فیلم آموزشی تهیه و در اختیار ناشران قرار دادیم، 97 خبر از سوی ستاد خبری با هدف اطلاع رسانی نمایشگاه منتشر کردیم و در طول این مدت به 55 هزار تماس تلفنی در مرکز پاسخگویی پاسخ دادیم.
وی به آماری از حضور ناشران در نخستین نمایشگاه مجازی اشاره کرد و گفت: 142 نهاد فرهنگی و آژانس ادبی، 145 نشست رونمایی کتاب، 20 نشست بین المللی و 25 نشست داخلی با حضور 180 سخنران داخلی و خارجی برگزار خواهد شد.
وی در پایان این بخش از سخنان خود میزان ثبت نام بن را نیز اعلام کرد و گفت: با توجه به یارانه اختصاص یافته به نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تاکنون 81 هزار و 428 دانشجو درخواست یارانه کردند و در کنار آن 8 هزار نفر از اعضای هیأت علمی و 8 هزار طلبه نیز ثبت نام خود را تکمیل کردند.
آقای دهقانکار با اشاره به این که برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران، نخستین تجربه نمایشگاهی نه تنها در ایران بلکه در جهان است و تا پیش از این، سابقه نداشت، گفت: پیش از برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، از مردم و ناشران بابت قصورات احتمالی در نمایشگاه عذرخواهی می کنم. امیدوارم که این چالش ها در همین دوره به پایان برسد و دیگر در دوره های بعدی شاهد آن نباشیم.
وی افزود: باز هم تکرار می کنم که نمایشگاه مجازی کتاب تهران، جایگزین سی وسومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نیست و امیدواریم امسال و یا سال های بعد شاهد برگزاری نمایشگاه حضوری باشیم.
رئیس نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران در پایان بیان کرد: نمایشگاه مجازی کتاب تهران به عنوان تجربه نخست، به رغم تمام کاستی ها، گام مهمی در توسعه عدالت فرهنگی است.
نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از یکم تا ششم بهمن برگزار می شود.
این نمایشگاه فردا به صورت مجازی و با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افتتاح می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
مدیرعامل بانک صادرات ایران گفت: بستر مناسب برای خریداران کتاب اولین نمایشگاه مجازی کتاب تهران بر روی اپلیکیشن ها و درگاه ها توسط بانک صادرات ایران فراهم شده و خدمت به جامعه فرهنگی برای بانک صادرات ایران افتخار بزرگی است.

مدیرعامل بانک صادرات ایران گفت: بستر مناسب برای خریداران کتاب اولین نمایشگاه مجازی کتاب تهران بر روی اپلیکیشن ها و درگاه ها توسط بانک صادرات ایران فراهم شده و خدمت به جامعه فرهنگی برای بانک صادرات ایران افتخار بزرگی است. با استفاده از طرح طراوت کل تامین مالی صنعت نشر را تحت پوشش قرار خواهیم داد. این کار در طول سال نیز جریان داشته و بخشی از صنعت نشر را تاکنون تامین مالی کرده ایم.

به گزارش روابط عمومی بانک صادرات ایران، حجت اله صیدی در نشست خبری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران که با حضور محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رمضان علی سبحانی فر، مدیرعامل شرکت پست، رئیس اتحادیه ناشران استان تهران، رئیس نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران و اصحاب رسانه برگزار شد، گفت: نمایشگاه مجازی کتاب در شرایطی برگزار می شود که امکان برگزاری نمایشگاه فیزیکی به دلیل شیوع ویروس کرونا، فراهم نبود و با وجود این موانع، تلاش می کنیم تا چراغ فرهنگ کتاب و کتابخوانی را روشن تر نگاه داریم.

صیدی افزود: همکاری بانک صادرات ایران با نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، همکاری دیرینه ای است و تلاش شده تا با بسترسازی خرید اینترنتی کتاب در این نمایشگاه، شرایط مناسب را برای خدمت به دانشجویان، طلاب، اعضای هیئت علمی دانشگاه ها و اهل قلم فراهم کنیم.

وی در خصوص تسهیلات و حمایت های بانک صادرات ایران در قالب تفاهم نامه همکاری امضاء شده در این نشست اظهار کرد: همکاری بانک صادرات ایران در نمایشگاه های پیشین با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سابقه دارد. اما برای همکاری در قالب این نمایشگاه به طور ویژه با دو شیوه تسهیل امور نقل و انتقال وجه و دریافت پول توسط ناشران و همچنین پرداخت یارانه به دانشجویان، طلاب، اعضای هیئت علمی و اهل قلم انجام می شود.

مدیر عامل بانک صادرات ایران ابراز کرد: بانک صادرات ایران پس از ارسال و اطمینان از تحویل مرسوله، فرآیند خرید اینترنتی را تکمیل خواهد کرد.

وی همچنین در خصوص استفاده از طرح طراوت بانک صادرات ایران در حمایت از حوزه کتاب گفت: طرح طراوت به عنوان طرح اعتباری رونق تولید از تقاضای کل تا مواد اولیه را در این صنعت پوشش خواهد داد. در واقع اعتبار از سمت خریدار کتاب تا کسانی را که در حوزه تامین کاغذ، ناشرین، نویسندگان، چاپ فعالیت می کنند و نیز سایر دست اندرکاران نشر و توزیع کتاب در قالب طرح طراوت بانک صادرات ایران پوشش خواهد داد.

صیدی در خصوص تداوم همکاری بانک صادرات ایران در حوزه کتاب نیز اظهار کرد: این رویداد فرهنگی طبعاً موجب شور و نشاط در جامعه خواهد شد. بانک صادرات ایران وظیفه خود می داند به برگزاری هر چه بهتر این نمایشگاه کمک کند. در این جهت، درگاه و اپلیکیشن ایجاد شده دریافت و پرداخت وجه را تسهیل خواهد کرد.

مدیرعامل بانک صادرات ایران با بیان اینکه این بانک در کنار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تخصیص یارانه خرید کتاب اقدام کرده است، تاکید کرد: بالندگی فرهنگ، بالندگی اقتصاد را نیز در پی دارد.

ویبا اشاره به اینکه پرداخت های الکترونیک تابعی از ساعت کاری شعب بانک نیست، تاکید کرد: خریداران کتاب در هر ساعتی که اراده کنند، می توانند کتاب سفارش داده و پرداخت را انجام دهند.

وی تفاوت خدمات بانک صادرات ایران در این نمایشگاه با نمایشگاه فیزیکی را نیز مورد اشاره قرار داد و گفت: مهمترین تفاوت برای تسهیل خرید الکترونیک کتاب در این نمایشگاه اختصاص یک کد ویژه برای خریداران در درگاه پرداخت بانک صادرات ایران است که با استفاده از آن یارانه به خریدار اختصاص خواهد یافت و خرید انجام می شود. در دنیا استاندارد زمان تراکنش هشت ثانیه است در حالی که متوسط زمان انجام تراکنش در ایران پنج ثانیه است و امیدواریم شرایط خدمت رسانی به خریداران کتاب در این نمایشگاه به صورت مناسبی فراهم شد.

صیدی همچنین هدف اصلی بانک صادرات ایران در همکاری با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برگزاری نمایشگاه کتاب را کمک به رشد و توسعه فرهنگی در کشور عنوان کرد و افزود: بحث تقدم و تأخر اهمیت اقتصاد و فرهنگ در کشور یک بحث همیشگی است اما اعتقاد مدیریت بانک صادرات ایران این است که وقتی فضای فرهنگی کشور بالنده باشد، اقتصاد نیز به درستی عمل خواهد کرد. در واقع وقتی چراغ فرهنگ روشن باشد، فعالان اقتصادی نیز کار خود را به نحو مطلوبی انجام خواهند داد. با توجه به قدمت بانک صادرات ایران و تعداد زیاد مشتریان بانک، حتماً اگر بتوانیم مشتریان بانک را به مطالعه کتاب تشویق کنیم، پیامدهای مطلوبی دربرخواهد داشت. به عبارت دیگر هر علاقه مند به کتاب اگر مشتری بانک صادرات ایران هم باشد برای ما افتخار است.

وی گفت: از ابتدای سال 98 نحوه اعتباردهی در بانک صادرات ایران تغییر کرد. در گذشته در حوزه صنعت نشر به دلیل محدودیت منابع، تنها به ناشر تسهیلات داده می شد، اما در شرایط جدید برای افزایش تسهیلات به ناشران، اعطای تسهیلات به کتابفروشی ها در دستور کار قرار گرفت و از طریق کارت اعتباری مرابحه جریان نقدینگی از طریق اعتبارات اسنادی به سمت ناشران افزایش یافت تا این قشر نیز بتوانند هزینه تامین کاغذ را از این طریق تامین کنند. در واقع ناشر با استفاده از اعتبارات اسنادی ریالی بانک صادرات ایران کاغذ را نقد می خرد اما نسیه پرداخت می کند و وارد کننده کاغذ که مشتری بانک صادرات نیز هست با اعتبار ایجاد شده کاغذ را از تهیه کننده اصلی خریداری می کند. در قالب این طرح هم به ناشر اعتبار می دهیم و هم به مشتریان و تأمین کنندگان مواد اولیه.

مدیرعامل بانک صادرات ایران تاکید کرد: طرح طراوت طرح اعتباری ویژه تولید است که اعتباردهی به کل زنجیره تولید را پوشش می دهد و هدف این است که بانک صادرات ایران با استفاده از آن بخش های مختلف صنعت نشر از کتاب فروش تا تهیه کاغذ را تامین اعتبار کند. این طرح کمک خواهد کرد تا گردش مالی صنعت نشر چند برابر افزایش یابد. ارائه تسهیلات به اهل قلم نیز طی چند ماه گذشته انجام شده است.

در این نشست تفاهم نامه همکاری بانک صادرات ایران با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای افزایش تعاملات و همکاری برای ارائه خدمات پیشرفته بانکی مورد نیاز نمایشگاه ها، ایجاد تمرکز بیشتر فعالیت های مالی و گردش پولی حوزه نشر، ارائه خدمات نوین بانکی به فعالان صنعت نشر و تقویت نهادهای فعال در حوزه کتاب امروز با حضور حجت اله صیدی، مدیرعامل بانک صادرات ایران، محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد و فرهنگ اسلامی، رمضا نعلی سبحانی فر، معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت پست، هومان حسن پور، رئیس اتحادیه ناشران استان تهران و ایوب دهقان کار، رئیس نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران و در حضور اصحاب رسانه به امضا رسید.

لینک خبر :‌ تجارت آنلاین
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، دومین نشست خبری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران امروز دوشنبه (29 دی ماه) در خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۳۰

بر اساس این گزارش، در دومین نشست خبری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رمضانعلی سبحانی فر، مدیرعامل شرکت ملی پست ایران، ایوب دهقانکار، رئیس نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران و مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، حجت الله صیدی، مدیرعامل بانک صادرات ایران و هومان حسن پور، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران حضور داشتند.

* دهقانکار: حضور 1732 ناشر داخلی با 100 هزار عنوان و 180 ناشر خارجی با 20 هزار عنوان در نمایشگاه کتاب

بر اساس این گزارش، ایوب دهقانکار مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران در این نشست ضمن اشاره به روند نمایشگاهی کشور که به برگزاری نمایشگاه مجازی منجر شد، توضیح داد: بنا بود در فوردبرنی ماه سال جاری و مشخصا از 26 فروردین تا 5 اردیبهشت نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در مصلای امام خمینی(ره) برگزار شود، اما با توجه به شیوع کرونا و اثراتی که این ویروس بر تمامی ف عالیت های اجرایی در کشور و دنیا داشت، شورای سیاست گذاری نمایشگاه کتاب در مورخ 28 تیرماه 99 با رأی اکثریت تصمیم بر آن گرفت که نمایشگاه کتاب سی و سوم فیزیکی برگزار نشود و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که نمایشگاه فیزیکی اجرا نشده و در سال جاری نیز شاهد برپایی آن نخواهیم بود.

وی به طرح های حمایتی جایگزین که از سوی معاونت فرهنگی وزارت ارشاد تدارک و به اجرا درآمد اشاره کرد و گفت: معاونت فرهنگی وزارت ارشاد بسته حمایتی ای را تعریف کرد که یکی از آیتم های آن که نه به عنوان جایگزین نمایشگاه کتاب بلکه به عنوان اقدامی حمایتی از آن یاد می شود، نمایشگاه مجازی را در دستورکار قرار داد و مشخصا از 25 شهریور سال جاری آقای جوادی معاون فرهنگی وزارت ارشاد تکلیف برگزاری نمایشگاه مجازی را بر دوش خانه کتاب قرار دادند.

وی با بیان این که علاوه بر نمایشگاه باید فکر فروش هم می بودیم گفت: تمام مسیر به این سمت سوق یافت که ما ناشران را هم ببینیم و فکر فروش نمایشگاه هم باشیم، از این رو نخستین نمایشگاه مجازی کتاب فردا سی ام دی ماه با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رسماً افتتاح می شود و از روز یکم بهمن ماه بخش فروش نمایشگاه کتاب آغاز به کار می کند.

دهقانکار پروسه رسیدن به نمایشگاه مجازی کتابی را که اول بهمن ماه کلید زده می شود، 4 ماهه دانست و گفت: 4 ماه فرصت داشتیم برنامه ریزی های فشرده ای را انجام دهیم هر چند شرایط خاصی هم داشتیم. نخست این که علت اصلی برگزاری این نمایشگاه شرایط ویژه کشور به خاطر کرونا بود و دوم این که ادغام مؤسسات زیر مجموعه معاونت فرهنگی را که کاری وقت گیر بود، تازه تمام کرده بودیم. ضمن این که همزمان درگیر ادغام و مسائل کرونایی بودیم، فعالیت های مؤسسه را نیز انجام می دادیم و صراحتا اعلام می کنم در طول این مدت هیچ فعالیتی تعطیل نشد، بلکه طرح های تابستانه و پاییزه کتاب، هفته کتاب، جایزه ادبی جلال آل احمد، جشنواره شعر فجر، جشنواره کتاب و رسانه، نقد کتاب و ... را برگزار کردیم.

وی به مراحل اجرای نمایشگاه مجازی کتاب که برای نخستین بار از روز اول بهمن آغاز می شود، تصریح کرد: در طول این 4 ماه 21 اطلاعیه برای نمایشگاه منتشر شد. 7 فیلم آموزشی تهیه و در اختیار ناشران قرار گر فت. 97 خبر از سوی ستاد خبری با هدف اطلاع رسانی نمایشگاه نشر یافت و در طول این مدت به 55 هزار تماس تلفنی در مرکز پاسخگویی پاسخ دادیم.

وی به آماری از حضور ناشران در نخستین نمایشگاه مجازی اشاره کرد و گفت: در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، 1732 ناشر داخلی ثبت نام کردند که از این میان، 1153 ناشر، عضو سامانه ملی پست شدند و 1152 ناشر فرآیند ویرایش اطلاعات را تکمیل کردند و بالغ بر 100 هزار عنوان کتاب آماده عرضه در سایت نمایشگاه مجازی کتاب تهران قرار دارد.

وی به بخش خارجی هم اشاره کرد و گفت: 180 ناشر خارجی با 20 هزار عنوان کتاب، 142 نهاد فرهنگی و آژانس ادبی در بخش رایت سنتر، 145 نشست رونمایی کتاب، 20 نشست بین المللی و 25 نشست داخلی با حضور 180 سخنران داخلی و خارجی برگزار خواهد شد.

وی در پایان این بخش از سخنان خود میزان ثبت نام بن را نیز اعلام کرد و گفت: با توجه به یارانه اختصاص یافته به نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تاکنون 81 هزار و 428 دانشجو درخواست یارانه کردند و در کنار آن 8 هزار نفر از هیأت علمی و 8 هزار طلبه نیز ثبت نام خود را تکمیل کردند.

دهقانکار با اشاره به اینکه برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران، نخستین تجربه نمایشگاهی نه تنها در ایران بلکه در جهان است و تا پیش از این، سابقه نداشت، گفت: پیش از برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، از مردم و ناشران بابت قصورات احتمالی در نمایشگاه عذرخواهی می کنم. امیدوارم که این چالش ها در همین دوره به پایان برسد و دیگر در دوره های بعدی شاهد آن نباشیم. باز هم تکرار می کنم که نمایشگاه مجازی کتاب تهران، جایگزین سی وسومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نیست و امیدواریم در سال جاری و یا سال های بعد شاهد برگزاری نمایشگاه فیزیکی باشیم.

رئیس نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران در پایان بیان کرد: نمایشگاه مجازی کتاب تهران به عنوان تجربه نخست، به رغم تمام کاستی ها، گام مهمی در توسعه عدالت فرهنگی است.

* حسن پور: برای برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب نخستین قدم مطلع کردن مردم است

در ادامه این نشست هومان حسن پور رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران ضمن اشاره به مطلوب بودن برگزاری نمایشگاه در سالی که نمایشگاه فیزیکی برگزار نشد، گفت: در راستای برگزار نمایشگاه مجازی نخستین قدم مطلع کردن مردم است زیرا مردم ایران باید بدانند و از برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب مطلع شوند. نکته دوم این است که نباید سطح توقع خود را بر اساس نمایشگاه فیزیکی کتاب بنا کنیم، چون در این حالت اتفاق بدی رخ می دهد. ما باید ابعاد کار را نیز ببینیم و بر اساس آن صحبت کنیم. پیش داوری نکنیم و در عمل مسیر را تجزیه و تحلیل کنیم.

حسن پور به کار بزرگ پست نیز اشاره کرد و گفت: قسمت عمده موفقیت کار به شرکت پست مربوط می شود. زیرا اگر همه قسمت ها کار خود را درست انجام دهند اما کتاب به موقع به مخاطبان نرسد، اطمینان عمومی را از بین برده ایم و برای سرمایه گذاری سایر نمایشگاه های مجازی نیز ضربه می خوریم.

* صیدی: نمایشگاه کتاب مجازی جایگزین نمایشگاه بین المللی سالانه نخواهد بود

صیدی مدیرعامل بانک صادرات که در این دوره از نمایشگاه بانک عامل آن شناخته می شود در این مراسم اظهار داشت: خوشحالیم بانک صادرات ایران در کنار دیگر برگزارکنندگان نمایشگاه کتاب قرار گرفته چراکه یکی از مهم ترین رویدادهای کشور است، البته این نمایشگاه کتاب مجازی جایگزین نمایشگاه بین المللی سالانه نخواهد بود، اما همین که به شکل مجازی برگزار می شود، تجربه عالی است.

وی گفت: این تجربه برای ما هم نیک خواهد بود چراکه در این فضا چراغ فرهنگ و کتابخوانی را روشن تر نگه می داریم. همکاری بانک صادرات با ارشاد در زمینه نمایشگاه کتاب دیرینه است، اما امسال به واسطه شرایط خاصی که در جهان پدید آمد ما هم در پی آن بودیم حداکثر بستر الکترونیکی را برای تسریع مبادله و خرید کتاب برای دانشجویان، طلاب، اساتید و کتابخوانان فراهم کنیم. این بستر روی اپلیکیشن بانک و درگاه الکترونیک فراهم بود و بیش از نیاز هم آماده شد، اما صلاح بود در این حد پیش رویم تا این امر استمرار یابد زیرا کتاب خواندن و خریدن کتاب چیزی نیست که متوقف شود.

وی به همکاری پست نیز در اجرای این نمایشگاه اشاره کرد و گفت: پس از مشارکت نهادهای بزرگی چون شرکت پست گفت: نیاز نیست یک رویداد فیزیکی برگزار شود، تا چنین همکاری داشته باشیم. بلکه در فضای مجازی هم می توانیم مشارکتی در این حد را شاهد باشیم.

* سبحانی فر: نمایشگاه مجازی کتاب هزینه کمتری برای ناشران دارد/ در اتحادیه جهانی پست هم ایران نخستین کشوری است که چنین نمایشگاهی را در چنین ابعاد وسیعی برگزار می کند

در بخش دیگری از این نشست سبحانی فر معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت پست جمهوری اسلامی ایران به شعار وزارت ارتباطات در باره عدالت ارتباطی اشاره کرد و گفت: مجموعه شرکت پست با تمام توان در کنار نمایشگاه مجازی که امروز در آستانه برگزاری آن هستیم، قرار گرفته تا بخش لجستیک کار را عهده دار شود، اما بنده نیز تأکید می کنم نمایشگاه مجازی کتاب هرگز جایگزین نمایشگاه فیزیکی نیست، اما بدانید در نمایشگاه فیزیکی 1300 ناشر شرکت می کردند، اما امروز در نمایشگاه مجازی بالغ بر مشارکت 2000 ناشر را شاهد هستیم که امیدواریم این نمایشگاه الگویی برای سایر نمایشگاه های کشور هم باشد.

وی به هزینه های کمتر نمایشگاه مجازی برای ناشران اشاره کرد و گفت: این نمایشگاه هزینه کمتری برای ناشران در بر خواهد داشت، ضمن این که امیدواریم خریداران نیز از آن رضایتمند باشند. ما تمام توان و قوای خود را به کار می گیریم تا کار به خوبی به اتمام برسد.

سبحانی فر تصریح کرد: در مسیر اجرای نمایشگاه 1200 دفتر ما فعال شده اند و پوسترهای نمایشگاه و فعالیت پست به دورترین نقاط و روستاها نیز ارسال شده تا اطلاع رسانی شود. ما برای این که جمع آوری مناسب کتاب ها را داشته باشیم، هماهنگی های لازم را در استان تهران و دیگر استان ها در نظر گرفته ایم؛ چراکه بیشتر ناشران در تهران مستقر هستند.

به گفته مدیرعامل شرکت پست با توجه به تجمع گسترده ناشران در تهران، علاوه بر باجه های اعلامی استان تهران، باجه های سیار و ماشین های سیار نیز در نظر گرفته شده تا در مناطقی در استان تهران که تجمع گسترده ای را داریم ماشین های سیار وارد عمل شوند و کتاب های بسته بندی شده جمع شود و به مرکز مبادلات بیاید.

وی افزود: در سایر استان ها نیز چنانچه نیاز به باجه های سیار باشد از آنها استفاده خواهیم کرد ضمن این که ماشین هایی در نظر گرفته شده تا کتاب ها را از ناشرین تحویل بگیرند و به مرکز بیاورند و درنهایت ارسال به موقع به مخاطبین صورت گیرد، اما به لحاظ این که قطعا تعداد متقاضیان کتاب زیاد خواهد بود و تا مسیر بسته بندی و بارکد صورت گیرد، پیامی برای خریداران ارسال می شود که مرسوله در اختیار پست قرار گرفته، از این پس است که مسؤولیت مرسوله برعهده ما به عنوان شرکت پست خواهد بود تا با فواصل زمانی کم به نحو شایسته توزیع صورت گیرد.

معاون وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: این رویداد فرهنگی که برای اولین بار در ایران انجام می شود، در اتحادیه جهانی پست هم ایران نخستین کشوری است که چنین نمایشگاهی را در چنین ابعاد وسیعی برگزار می کند. امیدوارم ناشران با استفاده از جعبه ها و لفاف مخصوص کتاب، کتاب ها را بسته بندی کنند تا کتاب ها از آنها اخذ و به شرکت پست بیاید.

* جوادی: نمایشگاه مجازی کتاب صرفا فروشگاه نیست

محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت ارشادئ هم ضمن اشاره به اینکه نمایشگاه مجازی کتاب جایگزین نمایشگاه فیزیکی نخواهد بود توضیح داد: نمایشگاه مجازی کتاب صرفا فروشگاه نیست و مخاطبان بدون محدودیت زمانی و مکانی می توانند به سامانه مراجعه کنند و از کتاب ها مطلع شوند ضمن این که از اعتباراتشان نیز استفاده کنند.

وی به سفارش خرید آنلاین کتاب اشاره کرد و افزود: در کنار بخش فروشگاهی برنامه های فراوانی نیز در نظر گرفته شده است مثل تبادل و مبادله رایت، معرفی و رونمایی کتاب، گفتگو و سخنرانی ها و... اما تمام تلاشمان را می کنیم در دوره های آتی کاستی ها را برطرف کنیم.

* پاسخ به سوال خبرنگاران/ شرکت پست در روزهای تعطیل چگونه تدبیر می کند تا نیروی انسانی کافی مرسولات را ارسال کنند

سبحانی فر مدیرعامل شرکت پست در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس درباره این که در روز پنجشنبه و جمعه ممکن است به واسطه تعطیلی خانواده ها روز پرازدحام و پیک نمایشگاه را شاهد باشیم و از سویی به این دلیل که شرکت پست نیز نیروی انسانی فعال داشته و ممکن است طی این دو روز شیفت باشند، چنانچه حجم مرسولات بالا باشد، چه تدبیری برای این دو روز تعطیلی و افزایش نیروی انسانی اندیشیده اید، گفت: اتفاقا روزهای تعطیل برای ما مفید است. چراکه ما در این دو روز بسته های عادی کمتری داریم و می تومانیم از این ظرفیت بیشتر استفاده کنیم، هر چند موزعین ما به شکل شیفت در محل کار خود و ایستگاه های در نظر گرفته شده حاضر خواهند شد.

وی در پاسخ به سؤال دیگر فارس درباره استفاده از شرکت های خصوصی برای ارسال مرسولات گفت: ما با یک برنامه ریزی از بخش خصوصی هم استفاده می کنیم چراکه حجم مرسولات قطعا زیاد است. در برخی استان ها و مکان ها تاکسی هایی هماهنگ شده تا با استفاده از آن مرسولات ارسال شود.

صیدی مدیرعامل بانک صادرات نیز در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس درباره طرح طراوت که طرحی اعتباری از سوی بانک برای ناشران و کتابفروشان است توضیح داد: تفاهمنامه امضاشده بین وزارت ارشاد و بانک صادرات تنها مختص امروز نیست. ما پیش از این نیز همکاری هایی با وزارت ارشاد داشتیم و اختصاصا برای این نمایشگاه کتاب در دو بخش با ارشاد همکاری خواهیم کرد. اول تسهیل و نقل و انتقال وجه و دریافت پول و یارانه ای که به دانشجویان و طلاب و... تعلق گرفته، بخشی هم برای تداوم این کار در نظر گرفته شده است. یعنی اطمینان از این که مرسوله به دست فرد برسد و روند تکمیل و پرداخت انجام شود.

وی در باره طرح طراوت که مورد سؤال خبرنگار فارس بود گفت: بانک صادرات طرح طراوت را طرح اعتباری ویژه تولید می داند که از تقاضای کل شروع تا ماده اولیه ادامه دارد. بنا بر این است که اعتبار از خریدار کتاب شروع می شود و تا کسی که کاغذ را تأمین می کند و یا ناشری که پرداخت به نویسنده دارد و... ادامه می یابد. از این رو اعتباراتی را به دست اندرکاران نشر و توزیع کتاب می دهیم.

* کارتن ها و گرانی آن ارتباطی به پست ندارد/تأکید داریم ناشران از لفاف استاندارد استفاده کنند

مدیرعامل شرکت پست در پاسخ به سوالی در باره گرانی کارتن های عرضه شده به ناشران که قیمتی معادل 5 تا 7 هزار تومان دارد اما یک ناشر کودک ممکن است تنها کتابش تنها 7هزار وتومان قیمت داشته باشد، بنابراین برای ناشر استفاده از کارتن مقرون به صرفه نیست چه توضیحی می دهید گفت: بحث کارتن به پست مربوط نیست. بلکه شرکت های کارتن ساز آن را تولید کرده و در اختیار ناشران قرار می دهند، ازاین رو عایدی برای شرکت پست ندارد، اما نکته اینجاست ما ارسال کتاب را در طول سال برای ناشران داریم، اما برخی از آنها از لفاف های غیراستاندارد استفاده می کنند و موجب می شود به کتاب صدمه برسد لذا ما تأکید داریم ناشران از لفاف استاندارد استفاده کنند. اگر برای آنها هزینه خیلی مهم است لفاف نایلونی هم موجود است که برای حجم مرسولات پایین می توان از این لفاف ارزان استفاده کرد.

وی در پاسخ به این سؤال که تنها ظاهرا سه مرکز در انقلاب، جمالزاده و فاطمی برای جمع آوری کتاب ناشران در نظر گرفته شده که به نظر می رسد پاسخگو نباشد، گفت: ما در تهران 9 مرکز سیار قرار دادیم و در مراکزی که ناشران در آن منطقه تجمع دارند، 6 دفتر پستی ثابت را معرفی کرده ایم تا جمع آوری از طریق ماشین ها صورت گیرد، اما طی روزهای ابتدایی چنانچه احساس نیاز بیشتری برای افزایش مجموعه سیار ببینیم، تعداد ماشین ها را افزایش می دهیم. این نکته را توضیح می دهم که روزی یک بار و در ساعت های مشخص مسؤول پست ما به ناشران مراجعه کرده و کتاب ها را جمع آوری می کند. حضور این متصدی به دفتر انتشارات حتماً اعلام خواهد شد تا کتاب ها روزی یک بار از هر ناشر جمع آوری شود.

وی درباره همکاری ناشران در طول نمایشگاه با پست هم گفت: حدود 1200 ناشر در طول سال با شرکت پست همکاری می کنند. با ما مرتبط بوده و حتی متصدی و پیک ما را می شناسند و کتاب ارسال می کنند، اما در این بین 700 یا 800 ناشر جدید در نمایشگاه حضور دارند که ما از آنها درخواست می کنیم یک روز مانده به نمایشگاه در سامانه تست انجام دهند تا مشکلی برایشان پیش نیاید.

سبحانی فر متذکر شد: همه در کنار هم باید در این کار جمعی حاضر شویم. ما حداقل روزی 4 یا 5 هزار کتاب ارسال می کنیم، اما متأسفانه می بینیم که حتی بعضا از جعبه کفش برای آنها استفاده شده و لفاف مناسب ندارند، لذا درخواست می کنیم ناشران از لفاف های مناسب استفاده کنند.

دهقانکار در این نشست خبری در پاسخ به سؤال خبرنگاری که از او درباره بی اطلاعی ناشران از برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب پرسیده بود، توضیح داد: تا امروز در ستاد خبری نمایشگاه مجازی 97 خبر مستقل منتشر شده، ضمن این که فیلم های آموزشی آماده و در اختیار ناشران قرار گرفته، همچنین مرکز پاسخگویی به سوالات ما نیز طی این مدت فعال بوده، من از این صحبت نکته دیگر را عرض می کنم و آن این که از رسانه ها درخواست دارم به کمک ما بیایند تا جامعه مخاطب در جریان برگزاری نمایشگاه قرار بگیرند هر چند ظرف امروز و فردا با همکاری سازمان زیباسازی شهرداری تهران فضای محیطی تهران با تبلیغات گسترده همراه می شود و بنرهای نمایشگاه در سطح شهر نصب خواهد شد. از سوی دیگر با همکاری وزارت ارتباطات پیامک هایی برای عموم مردم در جهت اطلاع رسانی از آغاز نمایشگاه ارسال می شود.

وی درباره اطلاعات کتاب در سایت این نمایشگاه هم گفت: اطلاعات در سایت نمایشگاه مجازی کتاب تصادفی است. تمایزی وجود ندارد، اما کتاب ها با اولویت سال نشر در سامانه قرار گرفتند که مخاطبان می توانند از آنها استفاده کنند.

* دهقانکار: برآورد آن است 500 هزار بسته برای پست خواهیم داشت

دهقانکار در بخش دیگری از سخنان خود درباره پلتفرم نمایشگاه مجازی گفت: این پلتفرم تحت وب است و پیش بینی بالای خرید را نیز داریم؛ چراکه اگر تنها ثبت نام کنندگان یارانه از یارانه 200 یا 400 هزار تومانی خود استفاده کنند و 3 کتاب بخرند برآورد آن است 500 هزار بسته برای پست خواهیم داشت.

در پایان این مراسم محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت ارشاد در باره این که قیمت کتاب بالاست چرا یارانه کتاب به دانشجویان و اساتید بیشتر از این نیست گفت: ایده ما هم افزایش یارانه است، اما به واسطه محدودیت بودجه ای که داریم نمی توانیم آنچه را که مطلوب است ارائه کنیم و نمی توانیم به راحتی به آن ایده و آرمان مطلوب برسیم، ولی امسال در بخش های مختلف سعی کردیم افزایش یارانه را داشته باشیم و شاید سال های آتی نیز بتوانیم افزایش بیشتری را ببینیم.

در این مراسم همچنین تفاهم نامه وزارت ارشاد با بانک صادرات منعقد شد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
سینماپرس: محسن فاضلی عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران با انتقاد شدید از عملکرد غلط مدیران سینمایی دولت تدبیر و امید طی 8 سال گذشته اظهار داشت: وضعیت سینما در 8 سال گذشته به قدری فاجعه بار بود که ما حتی 8 فیلم ماندگار، استاندارد و شاخص را طی این سال ها به یاد نمی آوریم که با حمایت و سفارش مدیران سازمان سینمایی تولید شده باشند، متأسفانه آثار سینمایی از نظر کیفی و محتوایی در این دوران تنزل جدی را تجربه کردند و حتی در جشنواره های فیلم فجر نیز آثار شاخصی را که کیفیت استاندارد سینمایی داشته باشند مشاهده نکردیم!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۳۰ سایت های دیگر : هشدار نیوز

این منتقد سینما در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: سینما در 8 سال گذشته فراز و فرودهای زیادی را پشت سر گذاشت اما نکته مهم آنجا است که نکات منفی سینما در این سال ها بسیار بیشتر از نکات مثبت اش بود و متأسفانه ما تحول جدی را در سینما شاهد نبودیم.

وی سپس با بیان اینکه طی 8 سال گذشته بسیاری از فیلمسازان مطرح و نامدار سینمای ایران بیکار، خانه نشین و یا بسیار کم کار شدند اظهار داشت: متأسفانه فقدان در نظر گرفتن سیاست های تشویقی برای حضور بزرگان سینما، فقدان برنامه جامع و راهبردی برای اداره سینما و... دست در دست هم داد تا سینما وضعیت بسیار نامطلوبی را تجربه کند.

فاضلی متذکر شد: متأسفانه طی این سال ها سینمای ایران در جشنواره ها و جشن های سینمایی معتبر و درجه یک جهانی هم چندان توفیقی نداشت و به جز موارد بسیار معدودی ما شاهد حضور هیچ فیلمی از سینمای کشورمان در جشنواره های معتبر دنیا نبودیم!

وی در همین راستا خاطرنشان کرد: در این سال ها اگر برخی فیلم ها از سینمای ایران به جشنواره ها راه پیدا کردند و احیاناً جوایزی هم دریافت کردند به دلیل سیاست های ضد ایرانی این جشنواره ها بوده است که به فیلم هایی جایزه می دادند و توجه می کردند که سیاهی و تلخی در آن ها حرف اصلی را بزند و تصویر زشتی از جامعه ایران نشان دهد که نمونه این اتفاق را سال گذشته در جشنواره فیلم برلین شاهد بودیم!

این عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران در بخش دیگری از این گفتگو با انتقاد از بی عدالتی در سینما طی سال های اخیر اظهار داشت: امروزه باندبازی در سینما بیداد می کند! اصولاً در این 8 سال اخیر باندهایی در سینما به وجود آمدند که پول های مشکوک و کثیف وارد سینما کرده و مبادرت به تولید فیلم های سینمایی یا سریال هایی برای شبکه نمایش خانگی کردند و سینما را به قهقرار کشاندند.

فاضلی تأکید کرد: بی دغدگی مدیران سینمایی در این سال ها باعث شد عنوانی با نام تهیه کننده دیگر در سینمای ایران ارزش و اعتبار خود را از دست بدهد چرا که تهیه کنندگان در این سال ها رسماً به واسطه هایی تبدیل شدند که پولی می گرفتند و سرمایه گذارانی می آوردند تا فیلم ها را تولید کنند. اصولاً تعریف تهیه کننده در سینما به طور کلی از بین رفت چرا که تهیه کننده کسی است که خودش باید سرمایه گذار فیلم باشد.

وی در پایان این گفتگو افزود: همه ما امیدواریم که به زودی شرایط تغییر کرده و با روی کار آمدن مدیرانی از بدنه سینما که دغدغه مند و متعهد باشند حال هنرهفتم یک بار دیگر بعد از 8 سال وضعیت بحرانی بهبود پیدا کند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: تعدادی از سینماگران و کارشناسان فرهنگی برجسته کشور با انتقاد شدید نسبت به اصرار نابخردانه برخی مدیران سینمایی برای برگزاری جشنواره فیلم فجر در روزهای بحرانی کرونا تأکید کردند: اولین افت شدید جشنواره فیلم فجر با جداسازی بخش های ملی و جهانی جشنواره حاصل شد و حالا در استمرار تصمیمات ناآگاهانه و نابخردانه مدیران سینمایی شاهد برگزاری جشنواره فجر بدون حضور مردم به صورت خنثی و منفعلانه هستیم!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۳۰ سایت های دیگر : هشدار نیوز

به گزارش سینماپرس بعد از پاندمی ویروس کرونا در سراسر جهان بسیاری از حرفه ها، صنایع و مشاغل به تعطیلی کامل کشیده شدند و در راستای این اتفاق تولیدات سینمایی در اکثر کشورهای جهان متوقف و جشنواره های معتبر سینمایی جهان نیز یک به یک لغو شده و یا به تعویق افتادند که از جمله آن ها می توان به لغو جشنواره ها و مراسم هایی همچون جشنواره فیلم کن، جشنواره فیلم برلین، مراسم آکادمی اسکار و... اشاره کرد.

اما در این میان مدیران سینمایی کشور با بی تدبیری هرچه تمام تر در روزهای بحرانی کرونا اصرار به برگزاری جشنواره فجر دارند؛ اصراری که با سیلی از انتقادات جدی و تند اهالی رسانه، منتقدان و سینماگران روبرو شده است اما آن ها همچنان مصرانه می خواهند جشنواره فیلم فجر را در ماه های پایانی حیات دولت دوازدهم برگزار کنند.

اصرار مدیران سینمایی برای این جشنواره با واکنش هایی قابل تأمل همراه بوده؛ برخی معتقدند که مدیران سینمایی نمی توانند از بودجه هنگفت برگزاری جشنواره چشم پوشی کنند و به همین علت می خواهند برای صرف این بودجه و پر و پیمان تر کردن رزومه های شان دست به برگزاری این جشنواره بزنند؛ عده دیگری معتقدند سیاستی که مدیران سینمایی در پیش گرفته اند کوچک و خنثی سازی جشنواره فجر انقلاب اسلامی است و به همین علت است که بعد از جداسازی بخش های ملی و جهانی، حالا اصرار به برگزاری این جشنواره بدون حضور مردم و بدون شور ملی دارند.

در این میان نیز عده ای از اهالی سینما که به علت گسترش ویروس کرونا مدت ها است در بیکاری مطلق و خانه نشینی به سر می برند نیز معتقدند که مدیران سینمایی اگر اندکی انصاف و عدالت داشته باشند به جای صرف بودجه های میلیاردی برای برگزاری این رویداد سینمایی بودجه آن را به اهالی بیکار و خانه نشین سینما و به ویژه صنوف ضعیف تر خانه سینما اعطا می کنند تا شاید بخشی از مشکلات عدیده زندگی سینماگران مرتفع گردد.

سینماپرس در همین راستا با 15 تن از چهره های برجسته رسانه ای و سینمایی خانم ها و آقایان: عباس کریمی، حسن هدایت، مجید مظفری، محسن محسنی نسب، سیدامیر سیدزاده، سیروس الوند، امیرحسین شریفی، حسن برزیده، دکتر مصطفی جلالی فخر، سارا طالبی زاده، سیاوش حقیقی، داود توحیدپرست، پروانه معصومی، مهدی احمدی و شفیع آقامحمدیان گفتگو کرد که ماحصل نظرات ایشان برای اطلاع بیشتر مخاطبان گرامی در ذیل نقل شده است.

بحران کرونا و اصرار برای برگزاری جشنواره فیلم فجر/1 کریمی: برگزاری جشنواره فجر در این روزهای کرونایی نفعی برای سینمای ایران ندارد/ بودجه های جشنواره ها را صرف زندگی فلاکت بار سینماگران کنید!

عباس کریمی منتقد سینما و کارشناس فرهنگی گفت: برگزاری جشنواره فجر در این روزهای کرونایی کاری ناپسند است و هیچ نفعی برای سینمای ایران ندارد؛ گویا متولیان و سیاست گذاران سینما کاملاً اصل قضیه را فراموش کرده اند که این جشنواره قرار است ویترین یک سال سینمای ایران برای مردم علاقمند به سینما باشد و زمانی که مردم نمی توانند در این جشنواره شرکت داشته باشند برگزاری این رویداد امری کاملاً غلط و به مثابه آن است که بودجه آن را آتش زده ایم! چه اشکالی دارد که ما یک سال جشنواره نداشته باشیم و جشنواره برگزار نکنیم تا کرونا از بین برود و وضعیت به حالت عادی باز گردد؟ بی شک تمامی کسانی که از برگزاری جشنواره در این روزهای بحرانی کرونا حمایت می کنند یک منفعت مالی یا شخصی از برگزاری این جشنواره عایدشان می شود در غیر این صورت هیچ عقل سلیمی برگزاری جشنواره را در این ایام نمی تواند قبول داشته باشد.

بحران کرونا و اصرار برای برگزاری جشنواره فیلم فجر/2 هدایت: وقتی موضوعی مهم و نمادین مانند نماز جمعه به دلیل گسترش ویروس کرونا تعطیل می شود برگزاری جشنواره چه معنایی دارد؟/ اسم این تصمیمات شجاعت نیست!

حسن هدایت کارگردان سینما با انتقاد شدید نسبت به اصرار نابخردانه برخی مدیران سینمایی برای برگزاری جشنواره فیلم فجر در روزهای بحرانی کرونا گفت: وقتی موضوعی سمبلیک، مهم و نمادین مانند نماز جمعه به دلیل گسترش ویروس کرونا تعطیل می شود برگزاری جشنواره چه معنایی دارد؟؛ همانطور که مهمترین و معتبرترین رویدادهای سینمایی جهان حتی برای سال 2021 اعلام لغو و تعویق کرده اند چه معنایی دارد که برخی از مدیران سینمایی این چنین نابخردانه اصرار به برگزاری جشنواره ای دارند که از همین حالا محتوم به شکست است؟ همانطور که پیش از این عرض کردم وقتی در کشور ما که جمهوری اسلامی است و مبنای حکومتش بر شرع است نماز جمعه تعطیل می شود، چرا ما باید خائنانه اصرار به بازگشایی سالن های سینما و برگزاری جشنواره ها و کنسرت ها و... داشته باشیم؟ آیا در شرایط کنونی فرهنگ و هنر مهمتر است یا حفظ جان و سلامت آحاد افراد جامعه؟

بحران کرونا و اصرار برای برگزاری جشنواره فیلم فجر/3 مظفری: برگزاری جشنواره در این روزهای کرونایی یک شوآف صرف است/ بودجه میلیاردی جشنواره را صرف معیشت سینماگران کنید

مجید مظفری بازیگر سرشناس سینما نیز در این باره گفت: معتبرترین و مهترین رویدادهای سینمایی در سراسر جهان یک به یک در حال لغو شدن هستند چرا که دولت های آن کشورها برای جان مردم شان ارزش قائل هستند و می خواهند جامعه سالمی داشته باشند اما در کشور ما قضیه معکوس است و مسئولان مان تنها خودشان را دوست دارند و تحت هر شرایطی در پی آن هستند تا خودشان را مطرح کرده و منافعی برای خود حاصل کنند از همین رو می بینیم که برخلاف تمام جشنواره های دنیا اصرار برای برگزاری جشنواره فجر آن هم در این روزهای بحرانی دارند. واقعاً از خودتان سوأل کنید که اگر این جشنواره یک سال برگزار نشود چه اشکالی دارد؟ چه لطمه ای به سینمای ایران می خورد؟ اصلاً این جشنواره در این روزهای کرونایی قرار است چه چیزی را به ما و سینما اضافه کند؟ البته قطعاً یک چیز را اضافه می کند و آن هم گسترش ویروس کرونا است!

بحران کرونا و اصرار برای برگزاری جشنواره فیلم فجر/5 محسنی نسب: برگزاری جشنواره فجر در شرایط فعلی اقدامی نابخردانه و غیرضروری است/ در این شرایط برگزاری جشنواره چه معنایی دارد؟

محسن محسنی نسب کارگردان سینما با انتقاد شدید نسبت به اصرار نابخردانه برخی مدیران سینمایی برای برگزاری جشنواره فیلم فجر در روزهای بحرانی کرونا گفت: برگزاری جشنواره فیلم فجر اقدامی نابخردانه، غیرضروری و در راستای اتلاف بودجه بیت المال است؛ مسئولان و سیاست گذاران اگر راست می گویند و به فکر سینما و سینماگران هستند بهتر است بودجه های میلیاردی که قرار است برای برگزاری این رویداد در این روزهای تلخ و سیاه صرف نمایند را به سینماگرانی اختصاص دهند که در ماه های اخیر کمترین درآمدی نداشته و در وضعیت فلاکت بار روزگار می گذرانند! پرسش اصلی بنده از متولیان سینمای ایران این است که وقتی کل جامعه درگیر عزا و سیاهی است برگزاری جشنواره چه معنایی دارد؟ وقتی امروزه کل مجموعه سینما و سینماگران دچار مشکلات عدیده معیشتی هستند چرا ما باید با هزینه های سرسام آور و هنگفت جشنواره ای را برگزار کنیم که هیچ دستاوردی ندارد؟

بحران کرونا و اصرار برای برگزاری جشنواره فیلم فجر/12 سیدزاده: برگزاری جشنواره در این بحران کرونا یک شوآف است/ نهادهای بالادستی جلوی صرف هزینه های زیادی برای برگزاری این رویداد را بگیرند

سیدامیر سیدزاده تهیه کننده سینما نیز در این خصوص به سینماپرس گفت: برگزاری جشنواره در این بحران کرونا یک شوآف صرف و خطایی بزرگ و غیرقابل بخشش است؛ این جشنواره تحت هر شرایطی اگر برگزار شود یک دورهمی خنثی، زائد و بی نتیجه خواهد بود که هم با جان انسان ها در آن بازی می شود و هم بودجه های هنگفتی از بیت المال بابت آن هدر می رود؛ واقعاً نمی دانم در این زمانه ای که کلیه جشنواره های معتبر سینمایی جهان کن لم یکون شده اند چرا برخی افراد اصرار به برگزاری این رویداد دارند؟ پیغمبر اکرم (ص) می فرمایند: حب الدنیا راس کل خطیئه ؛ یعنی اینکه دوست داشتن دنیا سرچشمه همه خطاها است! این حدیث آینه تمام نمای رفتاری است که برخی مدیران و مسئولان سینمایی و سیاست گذاران جشنواره فیلم فجر دارند چرا که اصرار آن ها برای برگزاری جشنواره در این بحران همه گیر کرونا دلیل دیگری جز دنیاپرستی نمی تواند داشته باشد!

بحران کرونا و اصرار برای برگزاری جشنواره فیلم فجر/14 الوند: بنده با برگزاری جشنواره فجر در دوران پاندمی کرونا صد در صد مخالفم!/ آقایان اشتباه تابش را در برگزاری جشنواره کودک را تکرار می کنند!

سیروس الوند کارگردان سینما با انتقاد شدید نسبت به اصرار نابخردانه برخی مدیران سینمایی برای برگزاری جشنواره فیلم فجر در روزهای بحرانی کرونا گفت: بنده با برگزاری جشنواره فجر صد در صد مخالفم؛ امروزه با توجه به پاندمی ویروس کرونا در سراسر جهان حال بسیاری از صنایع و مشاغل از جمله سینما خوب نیست، جشنواره های مهم در سراسر دنیا تعطیل شده اند و توجه به جان مردم در اولویت همه دولت ها است؛ ما هم باید بدانیم سینما در حال احتضار است و با برگزاری جشنواره فجر نمی توان ادای زنده بودن سینما را درآورد، پس بهتر است بودجه ای را برای برگزاری این رویداد بی بازده صرف نکنیم! بهتر است آقایان اشتباه تابش را در برگزاری جشنواره کودک تکرار نکنند! ما رسماً شاهد بودیم کاری که آقای تابش در جشنواره کودک انجام دادند هیچ ثمر و قایده ای نداشت. ما با برگزاری جشنواره فجر به این شیوه جدید تنها باعث نابودی آن خواهیم شد و جشنواره را از تعریف خواهیم انداخت.

بحران کرونا و اصرار برای برگزاری جشنواره فیلم فجر/15 شریفی: مدیران سینمایی جشنواره فجر را بدل به یک دکان برای کاسبی و سوءاستفاده های سیاسی کرده اند

امیرحسین شریفی تهیه کننده سینما و تلویزیون با انتقاد از این تصمیمات نابخردانه اظهار داشت: مدیران سینمایی جشنواره فجر را بدل به یک دکان برای کاسبی و سوءاستفاده های سیاسی کرده اند؛ اکثریت قریب به اتفاق سینماگران در این خصوص اتفاق نظر دارند که طی سال های اخیر این جشنواره یک دکان صرف شده و هیچ عایدی مثبت و قابل توجهی برای سینمای کشور در پی نداشته است. متأسفانه علاوه بر اینکه برخی افراد با اسپانسر گرفتن برای برگزاری جشنواره دست به کاسبی های بزرگ به نفع جیب شان می زنند از این جشنواره سوء استفاده های سیاسی هم می شود. آقایانی که این جشنواره را برگزار می کنند نه دغدغه هنرهفتم دارند نه برایشان اعتلا و رشد سینمای ملی مهم است و نه اهمیتی به سینمای استراتژیک می دهند!

بحران کرونا و اصرار برای برگزاری جشنواره فیلم فجر/6 برزیده: برخی اهالی سینما گرسنه اند، بودجه جشنواره را به آن ها اختصاص دهید/ نفس این رویداد به حضور مردم و شور و شوق سینما دوستان گره خورده!

حسن برزیده کارگردان سینما نیز در گفتگو با سینماپرس اظهار داشت: برگزاری جشنواره در بحران کرونا امری غیرضروری و نادرست بوده و وجه منفی برگزاری آن بیش از فوایدش است؛ به دور از نقدهایی که نسبت به شیوه برگزاری جشنواره فجر در تمامی این سال ها وجود داشته، نفس این رویداد سینمایی به حضور مردم و شور و شوق جمعیت کثیری از سینماگران و سینما دوستان گره خورده و حالا که به دلیل گسترش ویروس کرونا نمی توانیم این رویداد را مانند سال های قبل برگزار کنیم باید مثل سایر جشنواره های معتبر بین المللی دست به لغو و یا تعویق زمان برگزاری آن بزنیم.

بحران کرونا و اصرار برای برگزاری جشنواره فیلم فجر/8 جلالی فخر: فعالیت سینماهای مردمی و مشارکت مردم در جشنواره فجر اشتباه است

دکتر مصطفی جلالی فخر متخصص بیماری های داخلی و منتقد فیلم در خصوص برگزاری جشنواره فیلم فجر در روزهای بحرانی کرونا گفت: فعالیت سینماهای مردمی جشنواره فجر و مشارکت مردم طبق روال سال های گذشته، اشتباه محض است و ممکن است باعث شعله وری مجدد کرونا شود؛ حتی اگر آمار مرگ و میر و ابتلا در آن مقطع پایین باشد، تا زمانی که پایان کرونا توسط وزارت بهداشت به صورت رسمی اعلام نشود، نباید سلامتی مردم با حضور در سینماهای جشنواره به خطر افتد.

بحران کرونا و اصرار برای برگزاری جشنواره فیلم فجر/6 طالبی زاده: اصرار مدیران برای برگزاری جشنواره تنها یک دلیل دارد؛ اینکه مبادا در آخرین سال دولت پول جشنواره بماند!/ سینمای ایران ورشکسته است

سارا طالبی زاده دبیر فرهنگی روزنامه حمایت با انتقاد شدید نسبت به اصرار نابخردانه برخی مدیران سینمایی برای برگزاری جشنواره فیلم فجر در روزهای بحرانی کرونا گفت: اصرار مدیران برای برگزاری جشنواره تنها یک دلیل دارد؛ اینکه مبادا در آخرین سال دولت جیب شان بدون پول های هنگفت جشنواره بماند! بی شک در زمانه ای که بزرگترین و مهمترین رویدادهای سینمایی در سراسر جهان لغو شده اند برگزاری جشنواره ای مانند فجر هیچ دلیل دیگری به جز بر باد دادن بودجه بیت المال ندارد و من امیدوارم نهادهای نظارتی جلوی این اشتباه فاحش را هرچه سریع تر بگیرند و اجازه ندهند برخی اشخاص برای رسیدن به منافع شخصی شان در این روزهای کرونایی دست به اقدامات بیهوده بزنند.

بحران کرونا و اصرار برای برگزاری جشنواره فیلم فجر/4 حقیقی: اگر دستگاه های نظارتی همت به خرج دهند می توان بودجه جشنواره ها را به حوزه های مهمتری نظیر تأمین معیشت سینماگران بیکار اختصاص داد

سیاوش حقیقی تهیه کننده سینما در خصوص برگزاری جشنواره فیلم فجر به شیوه جدید در روزهای بحرانی کرونا گفت: متأسفانه ما از خلاء های قانونی زیادی رنج می بریم یکی از مهمترین خلاء های قانونی آن است که هیچ دولتی نمی تواند بودجه ای که برای مسأله ای مانند جشنواره فیلم فجر اختصاص داده شده را در قالب کارهای دیگر مصرف کند؛ البته همین حالا هم دیر نشده، اگر دستگاه های نظارتی مانند سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات و... پای کار بیایند و همت به خرج دهند می توان بودجه جشنواره را به حوزه های مهمتری نظیر تأمین معیشت سینماگران بیکار و خانه نشین اختصاص داد و یا آن را برای بهبود زیرساخت های سینما در نظر گرفت.

بحران کرونا و اصرار برای برگزاری جشنواره فیلم فجر/9 توحیدپرست: هر رویدادی که به نفع کشور، جامعه، سلامت و گسترش عدالت نباشد نباید برگزار شود/ مشکلات عدیده هنرمندان را خرد و خمیر کرده اما این مسأله برای مدیران اهمیتی ندارد!

داود توحیدپرست کارگردان سینما با انتقاد شدید نسبت به اصرار نابخردانه برخی مدیران سینمایی برای برگزاری جشنواره فیلم فجر در روزهای بحرانی کرونا گفت: هر رویدادی که به نفع کشور، جامعه، سلامت و گسترش عدالت نباشد نباید برگزار شود؛ بی شک در این روزهای بحرانی کرونا هیچ دلیل منطقی و عقلانی برای برگزاری جشنواره فیلم فجر وجود ندارد و از این رو نباید جشنواره به اصرار برخی مدیران سینمایی که همواره اشتباه را پیشه راه خود کرده اند برگزار شود. همه ما به هزار و یک دلیل می دانیم که در این روزهای بحرانی کرونا برگزاری جشنواره فیلم فجر و یا هر گردهمایی، جشن و جشنواره ای غیرعقلانی و غلط و به ضرر جامعه و سلامت عمومی است اما مدیرانی که منافع شان با برگزاری این جشنواره گره خورده با تکیه بر قدرتی که دارند کار خود را انجام می دهند و هیچ کس هم پیدا نمی شود جلوی رفتار ضد ملی و ضد فرهنگی آن ها را بگیرد.

بحران کرونا و اصرار برای برگزاری جشنواره فیلم فجر/10 معصومی: برگزاری جشنواره به شیوه نوین پایه های جشنواره فجر انقلاب را سست می کند/ متولیان سینما به نفع فرهنگ و هنر کار نمی کنند!

پروانه معصومی بازیگر پیشکسوت سینما نیز در این باره اظهار داشت: برگزاری جشنواره به شیوه نوین اشتباهی نابخشودنی است چرا که پایه های جشنواره فجر انقلاب را سست می کند؛ ما کدام جشنواره را در سراسر دنیا سراغ داریم که شکل و شیوه برگزاری اش را بنا به سلیقه و خواسته مدیران سینمایی تغییر دهد؟ در حالی که اغلب جشنواره های سینمایی دنیا تعطیل شده اند، جشنواره فجر نیز باید تا پایان بحران کرونا لغو شده و پس از آن همانند سال های قبل برگزار شود. چرا در این روزهای کرونایی در حالی که نزدیک به یک سال متوالی است که سینماگران بیکار و خانه نشین شده اند و بخش عمده ای از اهالی سینما برای تأمین حداقل های زندگی شان عاجز هستند باید بودجه های هنگفتی از بیت المال صرف برگزاری جشنواره ای شود که هیچ دستاوردی برای سینما در پی نخواهد داشت؟

بحران کرونا و اصرار برای برگزاری جشنواره فیلم فجر/11 احمدی: جشنواره فجر نماد انقلاب اسلامی است و هرگز نباید به صورت خنثی و باری به هرجهت برگزار شود/ مدیران فرهنگی پاسخگوی مطالبات اهالی فرهنگ و رسانه نیستند!

مهدی احمدی مدیرمسئول و سردبیر روزنامه هنرمند با انتقاد شدید نسبت به اصرار نابخردانه برخی مدیران سینمایی برای برگزاری جشنواره فیلم فجر در روزهای بحرانی کرونا گفت: جشنواره فجر نماد انقلاب اسلامی است و هرگز نباید به صورت خنثی و باری به هرجهت برگزار شود؛ اگر قرار باشد مردم نتوانند در این رویداد ملی به صورت پرشور مشارکت داشته باشند و جشنواره بخواهد تنها برای چند داور برگزار شود بهتر است که جلوی برگزاری اش گرفته شود تا اعتبار مهمترین رویداد سینمایی کشور بیش از این زیر سوأل نرود. آنچه برای ما حائز اهمیت است اینکه اعتبار جشنواره فیلم فجر زیر سوأل نرود. جشنواره فیلم فجر همه ساله در ایام الله دهه فجر برگزار و باعث افزایش شور و نشاط اجتماعی می شود اما وقتی قرار باشد این جشنواره با همان بودجه همیشگی برگزار شود اما مردم، اهالی رسانه، منتقدان و سینماگران نتوانند در آن حضور داشته باشند چه فایده ای دارد؟

بحران کرونا و اصرار برای برگزاری جشنواره فیلم فجر/13 آقامحمدیان: برگزاری یک رویداد خنثی با عنوان جشنواره فجر در شأن انقلاب اسلامی نیست

شفیع آقامحمدیان مدیرعامل پیشین مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی نیز در این باره به سینماپرس گفت: برگزاری یک رویداد اخته شده و خنثی با عنوان جشنواره فجر در شأن انقلاب اسلامی نیست؛ ما نباید فراموش کنیم که جشنواره فیلم فجر برآمده از دل انقلاب شکوهمند اسلامی است و باید برگزاری اش به بهترین شکل و شیوه ممکن باشد و صدای انقلاب اسلامی را به تمامی دنیا برساند از این رو برگزاری جشنواره به هر شیوه غیر مرسوم دیگری جز اتلاف بودجه بیت المال هیچ عایدی دربر نخواهد داشت. اولین افت شدید جشنواره فیلم فجر با همین جداسازی بخش های ملی و جهانی جشنواره حاصل شد. گویا دست هایی از عمد در کار بود تا صدای انقلاب اسلامی توسط این جشنواره و در ایام الله دهه فجر به گوش مردم دنیا نرسد که آقایان در این کار موفق شدند! اصرار برای برگزاری جشنواره فیلم فجر در این روزهای کرونایی بدون حضور مردم، بدون شور ملی و بدون دستاورد دلیلی جز آن ندارد که مدیران سینمایی می خواهند بیش از پیش این رویداد را اخته نمایند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سالن های سینما با وجود بازگشایی، شرایط خوبی را تجربه نمی کنند و سینماگران تمایلی به اکران عمومی آثار ندارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۳۰ سایت های دیگر : برترین ها خبر خودرو

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری صبا ، با وجود اینکه با تغییر وضعیت کرونایی تهران و اغلب شهرهای کشور، سینماها بازگشایی شده اند، اما شرایط سینماها نسبت به دوران تعطیلی طولانی، تفاوت محسوسی نداشته است و حتی در دو هفته اخیر و همزمان با بازگشایی سالن های سینما ، از سوی فیلمسازان تحرکی برای نمایش عمومی آثارشان دیده نمی شود.

البته همواره نزدیکی به زمان برگزاری جشنواره ملی فیلم فجر موجب می شد تا سینماگران تمایلی برای نمایش عمومی فیلم هایشان در آستانه و یا همزمان با جشنواره نداشته باشند که این قاعده با ضریب بیشتر امسال نیز پابرجاست.

فیلم سینمایی دیدن این فیلم جرم است تاکنون تنها اثری بوده که همزمان با بازگشایی تدریجی سینماها روی پرده رفته است. این فیلم به کارگردانی رضا زهتابچیان، اگرچه پس از 2 هفته نمایش 238 میلیون تومان فروخته، اما در روزهای اخیر با انتشار نسخه غیرقانونی در فضای مجازی مواجه بوده که به اکران آن ضربه زده است.

بی میلی تهیه کنندگان به نمایش عمومی آثار در این برهه، در حالی است که مدیران سالن های سینما پیش از بازگشایی، بارها تاکید کرده بودند که نبود فیلم های پرطرفدار در سبد اکران و همچنین از بین رفتن عادت سینما رفتن، مهمترین چالش های سینمای ایران پس از بازگشایی سراسری سینماهاست.

مصطفی قاسمیان

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
سی و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر به عنوان بزرگ ترین و مهم ترین رویداد سینمایی کشورمان در شرایط عجیبی برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۳۰

ماجرای کرونا، تأثیر مستقیم خودش را بر رخدادهای هنری هم گذاشت اما موجب تعطیلیشان نشد بلکه شکل آن ها را تغییر داد. جشنواره فیلم فجر هم به تبع دیگر جشنواره های مرسوم سالانه، تصمیم به برپایی گرفت اما در شمایلی متفاوت از دوره های گذشته.

چندی پیش اعضای هیئت داوران بخش مسابقه سینمای ایران (سودای سیمرغ) سی و نهمین جشنواره فیلم فجر معرفی شدند که اسامی این ترکیب هفت نفره واکنش های متفاوتی را در پی داشت. اعضای هیئت داوران این دوره از جشنواره شامل محمد احسانی (مدیر فرهنگی)، ساره بیات (بازیگر)، مرتضی پورصمدی (مدیر فیلم برداری)، بهرام توکلی (نویسنده و کارگردان)، نیما جاویدی (نویسنده و کارگردان)، سیدجمال ساداتیان (تهیه کننده) و مصطفی کیایی (نویسنده و کارگردان) هستند که فیلم های این دوره را مورد داوری قرار می دهند.

عده ای حضور سه سینماگر جوان در بین داوران جشنواره فجر را اتفاق مبارکی برشمردند و جای یک منتقد را برای کامل کردن این ترکیب خالی دیدند و عده ای دیگر هم خواستار اصلاح سیستم داوری در جشنواره فیلم فجر برای انتخاب های درست در داوری ها شدند به طوری که برای اعتباربخشی به جوایز، داوری بخش های فنی جشنواره به متخصصانش در خانه سینما سپرده شود.

طهماسب صلح جو، منتقد سینمایی که در ترکیب هیئت داوران سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر حضور داشته درباره ترکیب داوران این دوره از جشنواره به خبرنگار ما می گوید: این دوره از رویداد فیلم فجر در شکل و روند طبیعی خودش برگزار نمی شود. این جشنواره فقط برای خالی نبودن عریضه برگزار می شود تا بگویند که جشنواره هنوز سرپاست، البته که کار درستی است چون این رویداد به عنوان فراگیرترین و پرمخاطب ترین جشنواره سینمایی ایران باید برگزار شود، به نظرم در این شرایط چندان اهمیتی ندارد که وارد جزئیات شویم و روی ترکیب هیئت داوران حساس شویم.

او می افزاید: اگرچه بهتر بود در این ترکیب، یک منتقد هم می بود شاید برگزارکنندگان جشنواره، ضرورت وجود یک منتقد در این ترکیب را درک نکردند. ضمن اینکه بیشتر فیلم های جشنواره امسال، ساخته فیلمسازان جوان و فیلم اولی هاست. می توان گفت جشنواره سی و نهم از نظر فیلمسازان جدید، اتفاق نویی را پیش رو دارد.وی خاطرنشان می کند: در دوره های قبلی جشنواره، فیلم اولی ها بخش جداگانه ای برای داوری آثارشان داشتند اما امسال بعید می دانم که چنین باشد. جشنواره سی و نهم به دلیل شرایط کرونایی دوره ای متفاوت و خاص را در مقایسه با دوره های گذشته پیش رو دارد و امیدوارم که ماجرای کرونا تا پیش از برگزاری جشنواره سال بعد تمام شود.

پیشنهاد واگذاری داوری بخش های فنی به متخصصان

صلح جو که از منتقدان قدیمی کشورمان است و با نوشتن نقدهایی ساده فهم در مجله فیلم، از جمله منتقدانی بوده که نقش مهمی در بردن نقد فیلم به میان عامه مردم و آشنایی مخاطبان سینما با نقد علمی فیلم داشته است با یادآوری اینکه جشنواره امسال در شرایط عادی برگزار نمی شود، می گوید: همه چیز در این دوره از جشنواره غیرعادی و متفاوت است، از نمایش فیلم ها بگیرید تا ترکیب هیئت داوران. به نظرم در این دوره از جشنواره، نمی شود مته به خشخاش گذاشت و به ترکیب هیئت داوران آن ایراد گرفت. مهم ترین چیزی که جشنواره فیلم فجر در این دوره از دست می دهد، صف های طویل مخاطبان برای تماشای فیلم هاست. آنچه این جشنواره از دست می دهد، مخاطبان پرتعدادش است، نسل علاقه مندی که استقبالشان از فیلم های جشنواره هر سال بیشتر می شد.

او با بیان اینکه بهتر است داوری بخش های فنی جشنواره به متخصصان این حوزه ها در خانه سینما سپرده شود، توضیح می دهد: یکی از ایرادات جشنواره این است که بخش تکنیک و بخش محتوا در هم پیچیده شده یعنی در داوری جشنواره می بینیم که یکی از داوران، فیلم را فقط از نظر محتوایی مورد قضاوت قرار می دهد و دیگری فقط از نظر تکنیکی. اگر قرار باشد به فیلمی از نظر تکنیکی جایزه بدهند باید نظر متخصص آن رشته را مد نظر قرار دهند. هر کسی نمی تواند به راحتی درباره کیفیت فنی فیلم برداری نظر بدهد باید کسی در این باره اظهار نظر کند که متخصص این حوزه باشد.

صلح جو عنوان می کند: این شرایط دو نوع داوری را می طلبد که بعید می دانم در جشنواره فیلم فجر، چنین اتفاقی بیفتد یعنی به فیلمی برای موسیقی متن جایزه بدهند که آن انتخاب را یک موسیقیدان انجام داده باشد؛ چنین اتفاقی در جشنواره فیلم فجر نمی افتد. از سوی دیگر بخش مهم همه فیلم ها، ارزش های زیبایی شناسانه است که در همه بخش های جشنواره وجود دارد حتی بخش های تکنیکی هم دارای ابعاد زیبایی شناسانه است که منتقدها می توانند در این باره اظهار نظر کنند.

پوست اندازی سینمای ایران توسط نسل جدید فیلمسازان

وی درباره اینکه چرا اشکالات جشنواره فیلم فجر به ویژه در بخش داوری ها، اصلاح نمی شود، می گوید: این جشنواره با همین رویه سی و هشت دوره برگزار شده است، مردم همیشه این جشنواره را دوست داشتند و از آن استقبال کردند. خاطره سازترین و محبوب ترین رویداد سینمایی کشورمان در چهار دهه گذشته است و برگزار شدن آن در هر شرایطی، بهتر از برگزار نشدنش است.

صلح جو اضافه می کند: این جشنواره، توان و ظرفیت تغییرات اساسی را ندارد. اینکه هر کسی بیاید و بگوید که فلان جا را عوض یا اصلاح کنید، سبب بدتر شدن اوضاع می شود. جشنواره فیلم فجر، همین طور متولد شده و به حیات خودش ادامه داده است، ضرورتی ندارد که این جشنواره شبیه جشنواره ونیز و کن شود.

این جشنواره شبیه خودش است و اصلاً قشنگی جشنواره فیلم فجر به این است که شکل خودش است.

این منتقد سینما درباره اینکه آیا به فیلم های جشنواره امسال به ویژه آثار فیلم اولی ها، امیدوار است؟ پاسخ می دهد: همیشه در فیلمسازان جدید و جوان، استعدادهای درخشانی پیدا می شوند. در دوره های گذشته هم شاهد ظهور استعدادهایی همچون سعید روستایی و محمد کارت بودیم. نسل جدیدی که وارد عرصه فیلم سازی شده اند، روی فضای سینمای ایران تأثیر گذاشتند و فیلم هایشان هم جذابیت های جشنواره پسند را دارد و هم اینکه مردم از تماشای آن استقبال می کنند.

او با تأکید بر اینکه آثاری که فیلمسازان جدید و جوان می سازند و مورد پسند عامه است، یک ارزش برای سینمای ایران است، می گوید: اینکه دلمان را خوش کنیم که فیلم هایمان در فلان جشنواره جایزه گرفته اند ولی تماشاگر زیادی ندارند، خوب نیست. نکته مهم این است که هر دو وجه را داشته باشند یعنی فیلم ها از نظر ارزش های زیبایی شناسانه مورد پسند جشنواره های بین المللی باشند و هم اینکه مردم برای تماشای آن اشتیاق داشته باشند.

صلح جو با بیان اینکه نسل جدید فیلمسازان جوان موجب پوست اندازی سینما در محتوا، فرم و تکنیک شده اند، یادآور می شود: تعریف درست سینما همین است که فیلم ها بتوانند اتفاق تازه ای را در سینما رقم بزنند و هم اینکه با تماشاگر همراه شوند.

او در پایان می افزاید: امیدوارم این دوره از جشنواره فیلم فجر به بهترین شکل ممکن برگزار شود چون ما علاقه مندان به سینما، جوانیمان را پای این رویداد هنری گذاشتیم. امیدوارم که ماجرای کرونا تمام شود و دوباره صف های طویل را پشت در سالن های سینما ببینیم.

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
دو سینماگر به تحلیل تولیدات سینمایی، اکران و استقبال مردم از بازگشایی سینما ها پرداختند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۹ سایت های دیگر : افکار نیوز مردم نیوز سینما پرس اصفهان امروز آنلاین اینتیتر

به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، ترافیک اکران یکی از معضلات همیشگی و می توان گفت از اصلی ترین مشکلات سینمای ایران است. فیلمساز و سرمایه گذار قرار است، نتیجه زحمت و عملکردشان را روی پرده سینما ببینند، اما زمان موعود که فرا می رسد به علت نبود سالن کافی و رانت بازی های اکران به سد هایی بر می خورند که رمقشان را می گیرد و آن ها را در سراشیبی ضرر مادی و معنوی می اندازد.

این که ترافیک اکران در حالت عادی و روزمره سینما اتفاق می افتد. حالا فکر کنید در وضعیتی هستیم که کرونا یکسال سینمای ایران را تعطیل کرده است. شیوع این ویروس به مشکلات افزود و تعداد بسیار زیادی فیلم را پشت در اکران نگه داشته است. نکته قابل تامل تر اینکه روز به روز بر حجم تولیدات اضافه و این ترافیک به شدت سنگین تر می شود.

محمد اطبایی پخش کننده بین المللی سینمای ایران در این باره گفت: همیشه در طول سال های اخیر هیچ نسبت منطقی بین عرضه و تقاضا در سینما وجود نداشته است. یعنی بیشتر از ظرفیت های نمایشی چه در داخل چه در خارج، روی تولید متمرکز شدیم. انگار در تولید سودی وجود دارد که هیچ وقت متوقف نمی شود.

وی درباره ارائه آمار تولیدات از سوی سازمان سینمایی افزود: اگر به سازمان سینمایی و مراکز رسمی مراجعه کنید، معمولا آمارشان نسبت به آمار غیر رسمی متفاوت است. آنجا می گویند آنقدر پروانه ساخت و پروانه نمایش دادیم، پس تولیدات ما فلان تعداد است. بعد هم بین تولید سینمایی و ویدیویی مرزبندی دارند که این موضوع هیچ جای دنیا وجود ندارد. یک فیلم بلند فارغ از اینکه پروانه سینمایی، ویدئویی و حتی پروانه نداشته باشد یک فیلم بلند محسوب می شود.

اطبایی ادامه داد: آن چیزی که معمولا رصد می کنم، پوشش می دهم، ثبت می کنم و نسبت به آن تحلیل دارم واقعیت تولیدات سینمای ایران است که هر سه طیف فیلم (سینمایی، ویدیویی، بدون پروانه) را شامل می شود. در سال 2019 حدود 131 فیلم تولید شده که آن ها را ثبت کردم. حالا بخشی از این آثار اکران می شود؛ تعدادی به هنر و تجربه می رود و بخشی به جشنواره ها می روند. تعدادی از این فیلم ها پروانه ندارند و برای نمایش در ایران اقدامی نمی کنند. به این ترتیب 131 فیلم داریم که از این تعداد 69 فیلم اکران کردیم و 62 فیلم رنگ پرده ندیدند. سال 2020 به واسطه شرایط همه گیری کرونا مانند بقیه کشورهای دنیا وضعیت خوبی نداشتیم. تا این لحظه 89 فیلم تولید کردیم که فقط 19 اثر اکران شدند و 70 فیلم پشت در سینما ها باقی ماندند. در سال 2021 تا این لحظه، 204 فیلم در مراحل مختلف قرار دارند. با یک جمع ساده متوجه می شویم 336 فیلم منتظر اکران هستند.

این پخش کننده بین المللی سینما اظهار کرد: طبیعی است که این تعداد فیلم طبق مقررات سازمان سینمایی پروانه ندارند، تعدادی پروانه دارند و به قصد بازار داخلی تولید نشدند بخشی هم پروانه ویدیویی دارند و باید در صف طولانی هنر و تجربه منتظر اکران باشند. ظرفیت اکران سالانه سینمای ایران با بخش هنر و تجربه در شرایط عادی و نه کرونایی و تعطیلی سینماها، بین 100 تا 120 فیلم است. پس تقریبا برای سه سال فیلم داریم. این در حالی است که همچنان تولید ادامه دارد و متوقف نمی شود.

اطبایی درباره استقبال مردم از سینماها پس از بازگشایی بیان کرد: واقعیت اینجاست که ما هم نمی توانیم، مانند بقیه کشور های دنیا پیش بینی دقیقی در استقبال مخاطب از سینما داشته باشیم. در نتیجه به دلیل این بلاتکلیفی نمی دانیم که قضیه باز شدن همه سینما ها چه زمانی صورت می گیرد و مردم چقدر جرات می کنند به سینما بروند. اگر در آینده به شرایط عادی هم برسیم گزینه هایی مانند اکران آنلاین نباید فراموش شود.

داریوش باباییان پخش کننده و تهیه کننده سینما درباره استقبال مردم از سینما ها گفت: فضای مجازی و فیلم دیدن در فضایی سالم آن هم در منازل، توانست بخش قابل توجهی از مخاطبان سینما را راضی کند. از طرفی، به دلیل اینکه وضعیت اقتصادی مردم خوب نیست، مخاطبان سینما دیدن فیلم در فضای مجازی با کمترین هزینه را به حضور در سالن های سینما با قیمت های چند برابری را ترجیح می دهند. کمتر خانواده ای در سینما ها حاضر می شود و یا اجازه حضور بچه های خود در سالن سینما را می دهد. عده ای هنوز از کرونا ترس دارند و بچه هایشان در مدارس حضور نخواهند یافت. بنابراین شاید تعداد اندکی از جوان ها راغب باشند در سینما فیلم ببینند.

وی افزود: در خصوص همکاری پخش کنندگان با شورای صنفی نمایش در دادن فیلم برای اکران در سینماها، دولت باید یارانه بدهد و فیلمشان را گارانتی کند تا استقبال بیشتر شود. بعید می دانم هیچ تهیه کننده و پخش کننده ای فیلمش را بدون یارانه و در این شرایط اکران کند؛ چراکه دیدند فیلم هایی که در اکران نوروز و پس از آن بودند و پتانسیل فروش بالایی داشتند، متضرر شدند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
اتحادیه تهیه کنندگان سینمای ایران با انتشار اطلاعیه ای به بالا رفتن دستمزدها اشاره کرده و خواستار تکیه بر قراردادهای تیپ مورد تایید این تشکل صنفی شد.

به گزارش ایسنا، متن اطلاعیه اتحادیه تهیه کنندگان سینمای ایران به این شرح است: سینمای ایران همواره و در هر شرایطی با همت هنرمندان این عرصه تلاش کرده در کنار مردم بماند. به طوری که حتی در شرایط همه گیری بیماری کرونا تولید ادامه یافته تا سرگرمی سینما، قرنطینه را برای مردم قابل تحمل تر کند. ابتلا و در نتیجه آن از دست رفتن برخی از اهالی سینما گواهی بر این مدعاست.
در چنین شرایطی که سینمای ایران مانند دیگر هنرها به سختی ادامه حیات می دهد، تنها همدلی اهالی سینما گذر از این دوران را تحمل پذیر می کند. در این میان تصمیمات سنجیده و منطقی تهیه کنندگان سینما، راه عبور از این گردنه پر خطر را هموار می کند.
در شرایطی که تعداد معدودی تهیه کننده با بی اعتنایی به واقعیت های موجود و عقد قراردادهای نجومی به سینمای نحیف ایران در حوزه تولید لطمه زدند، دستمزدها را بی رویه بالا بردند و به خواسته های زیاده خواهان تن دادند، تدابیر صنفی موثر می تواند تعادل را به این هنر صنعت بازگرداند. یکی از راهکارهای صنفی که در کوتاه مدت می تواند در ساماندهی تولید راهگشا باشد، پایبندی به پیش نویس قراردادهایی است که از صافی کارشناسی صنف عبور کرده است. در این متون حقوقی که اصطلاحا از آن با عنوان قراردادهای تیپ یاد می کنیم، نفع دو طرف(تهیه کننده به عنوان کارفرما و اعضای دیگر صنوف به عنوان کارگزار) در نظر گرفته شده است.
تکیه بر قراردادهای تیپ مورد تایید اتحادیه تهیه کنندگان می تواند یکی از ابزارهای کنترل افزون طلبی زیاده خواهان باشد. این قراردادها اینک در کانال واتساپی اتحادیه در اختیار همکاران عزیز قرار گرفته است. به امید رفع کامل ویروس کرونا و ازدحام مخاطبان در سالن های سینمای کشور.
انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
حسین انتظامی گفت: مدیران جشنواره فیلم فجر از روز نخست شکل برگزاری را در دو سه سطح تعیین کردند که یکی نگاه حداقلی بود و یکی نگاه حداکثری. نگاه حداقلی این بود که آثار بیاید ، داوران ببینند و آثار داوری بشوند و کارهای برجسته به جامعه سینمایی معرفی بشود. سطح دوم این بود که اصحاب رسانه و منتقدان و صاحبان آثار هم بتوانند آثار را تماشا کنند و سطح سوم هم نمایش برای عموم بود که خوشبختانه در مسیر تعاملی که با ستاد ملی مبارزه با کرونا طی شد، امید است که در جریان جشنواره به تحقق سطح سوم هم برسیم.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی جشنواره فیلم فجر، انتظامی در این بازدید که در فاصله 13 روز تا آغاز سی و نهمین جشنواره فیلم فجر صورت گرفت، ضمن شرکت در جلسه شورای برگزاری جشنواره، از بخش های مختلف ستاد برگزاری بازدید کرد و در جریان پیشرفت امور انجام شده و چشم انداز فعالیت ها و برنامه های پیش رو قرار گرفت.

رئیس سازمان سینمایی همچنین پس از بازدید از دبیرخانه جشنواره، در جمع داوران بخش مسابقه سینمای ایران (سودای سیمرغ) حاضر شد و از تلاش شبانه روزی آنها برای بازبینی و قضاوت فیلم ها در شرایط جدید تعیین شده قدردانی کرد.

انتظامی در این دیدار در گفتگویی بیان کرد: برای هر جشنواره کار ویژه های سنتی تصور می شود که بحث رقابت، بحث شناسایی استعداد ، مبحث آموزش و یا بازارهایی که در کنار برخی جشنواره ها به وجود آمده است از جمله این کارویژه ها هستند.

او افزود: جشنواره فیلم فجر اصلی ترین و بزرگترین رویداد فرهنگی و هنری کشور است و در ساحت سینما اهمیت سنتی خودش را دارد، به نحوی که سال سینمایی ما با جشنواره فیلم فجر شروع می شود، به طوری که این رویکرد طی سالیان گذشته تبدیل به یک فرهنگ غالب شده است.

رئیس سازمان سینمایی در ادامه با اشاره به برپایی جشنواره فیلم فجر در روزگار کرونایی اظهار داشت: مشخصاً امسال پدیده ای به کل دنیا تحمیل شد و دو واکنش نسبت به این پدیده وجود داشت. یکی از این واکنش ها قرار گرفتن درموقعیتی دفاعی بود و همه چیزها را تعطیل کرد که می شد، بهانه های بهداشتی و اجتماعی برای آن پیدا کرد. مثل این که ما باید در حالت قرنطینه باشیم و قرنطینه به معنای یک وضعیت شبه تعطیل یا نیمه تعطیل است. اما گرایشی که مدیران در سازمان سینمایی و دبیرخانه جشنواره ها دنبال کردند و شما می بینید این اتفاق در مسیر تولید سینمایی ما هم رخ داده است، گرایش دیگری بود.

انتظامی تأکید کرد: سینما اصولاً نسبت به تحولات جلودار است و مسائل را خیلی دقیق و ریزبینانه متوجه می شود، مسائل را زودتر رصد می کند و خودش را سریع تر با این تغییر منطبق می کند. از پس این تجربه بود که ما متوجه شدیم باید زیست کرونایی را جدی بگیریم. این زیست یک وقت در ساحت تولید رخ می دهد و یک وقت هم در ساحت جشنواره است. به همین جهت تصمیم مدیران سینمایی طی مشورتی که با صنوف گرفتند این بود که جشنواره ها به خصوص جشنواره فیلم فجر دنبال بشود.

او ادامه داد: مدیران جشنواره از روز نخست شکل برگزاری را در دو سه سطح تعیین کردند که یکی نگاه حداقلی بود و یکی نگاه حداکثری. نگاه حداقلی این بود که آثار بیاید ، داوران ببینند و آثار داوری بشوند و کارهای برجسته به جامعه سینمایی معرفی بشود. سطح دوم این بود که اصحاب رسانه و منتقدان و صاحبان آثار هم بتوانند آثار را تماشا کنند و سطح سوم هم نمایش برای عموم بود که خوشبختانه در مسیر تعاملی که با ستاد ملی مبارزه با کرونا طی شد، امید است که در جریان جشنواره به تحقق سطح سوم هم برسیم.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
از میان 62 فیلمی که در جشنواره فجر امسال حضور دارند 23 فیلم متعلق به فیلم اولی هاست و غافلگیری ای که برخی فیلم اولی ها در سال های پیش رقم زدند، باعث شده امیدواری ها برای پدیده شدن برخی از این آثار دور از ذهن نباشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۳۰

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: جشنواره سی و نهم فیلم فجر امسال با وجود ویروس کرونا قرار است در همان تاریخ 11 تا 22 بهمن برگزار شود و در این دوره برخلاف ادوار گذشته کمیت آثار دو تا سه برابر است و احتمالاً کار داوری آثار نیز سخت تر از قبل خواهد بود. امسال از هیئت انتخاب خبری نیست و همه آثار به طور مستقیم تحت داوری قرار می گیرند.

اقبال فیلم اولی ها برای دیده شدن

از تفاوت های این دوره با ادوار گذشته این است که فیلم های اول در همه رشته ها داوری می شوند و فیلمسازان این شانس را دارند در صورت دارا بودن قابلیت های کیفی در بخش های مختلف زیر ذره بین و نقد قرار بگیرند و سیمرغ ها را به تصاحب خود درآورند. در واقع این دوره از جشنواره فرصت خوبی برای بهتر دیده شدن فیلمسازان اول است و از این جهت باید کرونا را به نفع این گروه بدانیم. پیش از این به فیلم اولی ها فقط یک سیمرغ در بخش نگاه نو اهدا می شد.

پسر دلفینی به کارگردانی محمد خیراندیش و تهیه کنندگی محمدامین همدانی، مامان به کارگردانی آرش انیسی و تهیه کنندگی مجید برزگر، خط فرضی به کارگردانی فرنوش صمدی و تهیه کنندگی علی مصفا، مصلحت نظام یا پدری به کارگردانی حسین دارابی و تهیه کنندگی محمدرضا شفاه، بعد از اتفاق به کارگردانی پوریا حیدری اوره و تهیه کنندگی شهاب حسینی، آهو به کارگردانی هوشنگ گلمکانی و تهیه کنندگی جواد نوروزبیگی، گل به خودی به کارگردانی احمد تجری و تهیه کنندگی علی قائم مقامی، سیاه باز به کارگردانی حمید همتی و تهیه کنندگی علی قائم مقامی، لحظه ای و دیگر هیچ با نام جدید تارا به کارگردانی کاوه قهرمان و تهیه کنندگی غلامرضا موسوی، ورود و خروج ممنوع به کارگردانی امید آقایی و تهیه کنندگی مرتضی شایسته، حکم تجدید نظر به کارگردانی محمدامین کریم پور و تهیه کنندگی رضا کریمی، خورشید آن ماه به کارگردانی ستاره اسکندری و تهیه کنندگی منوچهر محمدی، روزی روزگاری آبادان به کارگردانی حمیدرضا آذرنگ و تهیه کنندگی علی اوجی و عبدالله اسکندری، زاوالا به کارگردانی ارسلان امیری و تهیه کنندگی روح الله و سمیرا برادری، نارگیل به کارگردانی داوود اطیابی و تهیه کنندگی ابراهیم عامریان، طبقه یک ونیم به کارگردانی نوید اسماعیلی و تهیه کنندگی غلامرضا آزادی، بابا سیبیلو به کارگردانی ادوین خاچیکیان و تهیه کنندگی احمد احمدی بی آبان به کارگردانی مهرداد کوروش نیا و تهیه کنندگی علی محمد قاسمی، حرف آخر به کارگردانی ابراهیم شفیعی و تهیه کنندگی علی شاه حاتمی، خانه ماهرخ به کارگردانی شهرام ابراهیمی و تهیه کنندگی محمدرضا محمدی، لاک پشت و حلزون به کارگردانی رضا حماسی و تهیه کنندگی هوشنگ نوراللهی، لیپار به کارگردانی حسین ریگی و تهیه کنندگی سعید خانی و نیلگون به کارگردانی حسین سهیلی زاده و تهیه کنندگی ایرج محمدی 23 فیلمی هستند که به عنوان اولین تجربه سینمایی کارگردانان شان در جشنواره سی ونهم قضاوت می شوند.

چهره هایی که فیلم اولی هستند

در میان فیلم اولی ها می توان شاهد چهره هایی بود که به نحوی سابقه ای سینمایی دارند و اگر چه اولین تجربه فیلمسازی بلند و داستانی خود را تجربه می کنند، اما افراد گمنامی در عرصه سینما نیز محسوب نمی شوند. از این میان هوشنگ گلمکانی منتقد مشهور مجله فیلم به چشم می خورد که امسال با فیلم آهو در جشنواره فجر به عنوان یک فیلمساز اول حضور دارد. این فیلم حکایت انزوای خودخواسته دختری است که آرزوهایش را بربادرفته می بیند، اما هنوز امیدش را از دست نداده است. در این فیلم بازیگرانی، چون رضا کیانیان، علی مصفا، حامد کمیلی، سهیلا رضوی، رضا یزدانی و با معرفی سپیده آرمان حضور دارند. حسین سهیلی زاده، اما سابقه کارگردانی سریال های تلویزیونی را دارد و با فیلم نیلگون بخت خود را در این دوره از جشنواره می آزماید. سهیلی زاده این روز ها ملکه گدایان را در حال پخش از شبکه نمایش خانگی دارد و این بار در اولین تجربه کارگردانی سینمایی خود سراغ داستانی عاشقانه درباره زندگی دختر و پسری جوان رفته است که در مواجهه با مسائل مختلف خانوادگی و اجتماعی قرار می گیرند. در این فیلم محمدرضا فروتن، میترا حجار، همایون ارشادی، سام درخشانی و آناهیتا درگاهی بازی کرده اند. اما حمید رضا آذرنگ نام آشنایی در عرصه بازیگری است که امسال با فیلم روزی روزگاری آبادان در این رویداد سینمایی حضور دارد. در فیلم آذرنگ بازیگرانی، چون فاطمه معتمدآریا و محسن تنابنده حضور دارند. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: خانواده پنج نفری مصیب چرخیده در آخرین روز سال مشغول خرید شب عید هستند، اما به دلیل حال بد مصیب که ناشی از گرفتاری اش به مواد مخدر است، کشمکشی میان آن ها درمی گیرد و در اوج تلاش خیری مادر خانواده برای به آرامش رساندن خانواده به ناگاه با اتفاقی غیرمنتظره همه آن ها را غافلگیر می کند. ستاره اسکندی نیز بازیگر مشهور دیگری است که امسال با فیلم خورشید آن ماه مورد قضاوت قرار می گیرد.

فیلم اولی هایی که کار کودک کرده اند

از اتفاق های جالب توجه و مثبت این دوره از جشنواره فجر حضور چهار فیلم اولی است که با موضوع کودک و نوجوان وارد این عرصه شده اند؛ اتفاقی که باید آن را به فال نیک گرفت چراکه دست سینمای ایران در سال های اخیر و در جشنواره فجر خالی از آثار کودک بوده است. گل به خودی به کارگردانی احمد تجری و تهیه کنندگی علی قائم مقامی ساخته شده است؛ فیلمی که در ژانر کودک و نوجوان تولید شده و بازیگران بسیاری در آن حضور دارند. یکی از نکات جالب این اثر سینمایی حضور علی رهبری و آرین بهاری از اعضای گروه پازل بند است که در کنار ساخت موسیقی این فیلم، به عنوان بازیگر حضور دارند.

نارگیل اولین فیلم بلند سینمایی داوود اطیابی است که تهیه کنندگی آن را ابراهیم عامریان برعهده داشته است؛ یک اثر برای کودک و نوجوان که می تواند برای مخاطبان کودک جذاب باشد. داستان این فیلم از جایی شروع می شود که نقشه یک گنج جادویی پیدا می شود و اتفاقاتی را رقم می زند.

ادوین خاچیکیان فرزند ساموئل خاچیکیان با فیلم بابا سیبیلو در جشنواره سی و نهم حضور دارد.

پسر دلفینی تازه ترین محصول سازمان هنری رسانه ای اوج است که پس از طی حدود دو سال از تولید آماده نمایش شد. مسئله مهم این است که این فیلم تنها اثر انیمیشن شرکت کننده در این دوره از جشنواره است و به همین دلیل این امکان وجود دارد که سیمرغ بلورین بهترین انیمیشن جشنواره به دلیل اینکه تنها پروژه انیمیشن حاضر در فجر است به این فیلم تعلق نگیرد، البته این را باید بگوییم که این انیمیشن در رشته های مختلف داوری خواهد شد.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۳۰

هلیا نصیری- خبرنگار

سی وهفتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران امسال در شرایط خاصی برگزار می شود و قرار است بخش دوم آن نیز از اول بهمن ماه برگزار شود. بخشی که اختصاص به نمایش فیلم ها دارد و ایران مال میزبان آن است. سیدصادق موسوی، دبیر این دوره از جشنواره از دلایل حضور فیلم ها در ایران مال می گوید و اینکه سعی شده فیلم ها در پلتفرم ها به نمایش درآیند اما به درخواست برخی از فیلمسازان مبنی بر اکران فیزیکی و همچنین اسپانسر بودن این مجموعه انتخاب شده است.
آبان ماه زمان برگزاری جشنواره فیلم کوتاه بود اما به دلیل بالا رفتن آمار ویروس کرونا و همچنین عدم رضایت برخی از صاحبان فیلم به نمایش فیلم هایشان به شکل مجازی تنها نشست ها و ورک شاپ های جشنواره برگزار شد. اکران فیلم ها نیز به مساعد شدن شرایط و بازگشایی سینما ها منوط شد. با بازگشایی سالن های سینما و تغییر وضعیت تهران از قرمز به زرد؛ برگزارکنندگان جشنواره تصمیم گرفتند تا جشنواره به دو شکل مجازی و فیزیکی برگزار شود و از اول بهمن اکران فیلم ها آغاز شود. سیدصادق موسوی، دبیر جشنواره فیلم کوتاه درباره علت انتخاب ایران مال برای اکران فیلم های کوتاه به همشهری می گوید: دلیل اول این است که این مجموعه حامی جشنواره بوده و قرار است از اول بهمن 201فیلم کوتاه ایرانی و خارجی به نمایش گذاشته شود. ما به دلیل شرایط موجود در تلاش بودیم اکران فیلم ها به شکل مجازی و از طریق پلتفرم ها باشد اما بیش از 70فیلمساز از ما خواستند که فیلم هایشان اکران فیزیکی داشته باشد و همین امر باعث شد که ایران مال را برای اکران انتخاب کنیم. موسوی همچنین درباره حضور فیلم های کوتاه در جشنواره فجر امسال توضیح داد: همه فیلم های کوتاه داستانی که تا سقف زمانی 15دقیقه بودند را به جشنواره فجر معرفی کرده ایم. به نظر می رسد نزدیک به 40فیلم کوتاه به دبیرخانه این دوره از جشنواره معرفی شده است.

بزرگداشت امیر لطفیان در جشنواره فیلم کوتاه
امیر لطفیان متولد 1339 در همدان عکاس و فیلمساز پیشکسوت سینمای ایران است. وی مؤسس جشنواره پویانمایی تهران است و مدیریت اجرایی 4 دوره از این رویداد را برعهده داشته است. در این دوره از جشنواره مراسم بزرگداشت وی برگزار خواهد شد.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری
ابراهیم عامریان معتقد است نمایش آثار منتخب جشنواره فیلم فجر تصمیم درستی است که قطعاً با برنامه ریزی درست برای اکران آثار مشکلی مربوط به شیوع ویروس کرونا به وجود نخواهد آمد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۳۰ سایت های دیگر : شعار سال

ابراهیم عامریان تهیه کننده سینما در گفت وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: با توجه به شرایطی که شیوع کرونا در کشور به وجود آورده برگزارکنندگان جشنواره مجبور شده اند که این دوره از جشنواره را به شکلی خاص و متفاوت برگزار کنند و به نظرم همین که امسال جشنواره برگزار می شود خود اتفاقی خوب است که باید به دست اندرکاران آن تبریک بگوییم.

عامریان خاطرنشان کرد: قطعاً برگزارکنندگان جشنواره شرایط موجود را در نظر گرفته اند و به همین دلیل است که تعداد فیلم هایی که قرار است نمایش داده شوند به حداقل رسیده است و این اتفاق با در نظر گرفتن شرایطی که وجود دارد می تواند منطقی باشد. من پیش تر اعلام کردم که با برگزاری جشنواره موافق هستم و قطعاً تعداد پایین فیلم ها برای نمایش اتفاق خوبی است که می تواند مشکلاتی مثل رفت و آمد و شلوغی سالن ها را به حداقل برساند.

او افزود: منع تردد از ساعت 21 باعث می شود که در برنامه ریزی های جشنواره برای نمایش فیلم ها تمهیداتی اندیشیده شود؛ احتمالاً دست اندر کاران با نمایش روزی دو فیلم می توانند ساعت نمایش آثار را تا ساعت 18 کاهش دهند و مشکلات عبور و مرور نیز حل شود. قطعاً با نمایش حدود 20 فیلم و در نظر گرفتن دو سانس برای نمایش آثار می توان از شلوغ بودن سالن های سینما نیز جلوگیری کرد. به نظر من با در نظر گرفتن یک سوم ظرفیت سالن ها خطری برای ابتلا به ویروس کرونا اهالی رسانه و سینماگران و منتقدان را تهدید نکند.

تهیه کننده فیلم سینمایی تگزاس درباره نمایش فیلم های سی ونهمین جشنواره فیلم فجر برای اهالی رسانه و سینماگران گفت: با بازگشایی سینماها قطعاً نمایش فیلم های جشنواره برای اهالی رسانه و عموم مردم با در نظر گرفتن پروتکل های بهداشتی تصمیمی منطقی است و فکر می کنم فیلمسازانی که در جشنواره اثری دارند هم از این اتفاق استقبال کنند.

عامریان درباره هیأت داوران سی ونهمین جشنواره فیلم فجر اظهار داشت: فرصت دادن به جوان ها همیشه اتفاقی مثبت و حائز اهمیت است، من از اینکه هیأت داوران امسال ترکیبی جوان دارد بسیار خوشحالم و نکته حائز اهمیت دیگر درباره هیأت داوران این دوره به فعال بودن اعضای آن برمی گردد. اعضای هیأت داوران امسال افرادی از چهره های جوان و پرکار سینما هستند و از آنجا که اکثر فیلمسازان امسال جشنواره نیز جوانان هستند نگاه های به روزتر و امروزی می تواند در انتخاب ها نتیجه بهتری را حاصل کند. به هر حال سینمای ما نیز به سمت مدرن شدن پیش می رود و لازم است که در این مسیر برای مسائلی چون هیأت داوران هم تیمی مدرن و به روز انتخاب شوند.

این تهیه کننده درباره شرایط اکران در سینمای ایران گفت: من از معدود تهیه کنندگانی هستم سه فیلم آماده اکران دارم و البته همه این آثار پیش از شیوع کرونا ساخته شده اند. نارگیل که امسال در جشنواره فیلم فجر حضور دارد آخرین اثری که سال گذشته تولید آن به پایان رسید. به نظر من ساخت فیلم در این شرایط اشتباه بزرگی است چرا که دیگر امکانی برای اکران وجود ندارد و احتمال شکست و ضرر مالی بسیار زیاد است. من سه فیلم با هزینه بسیار بالا ساخته ام و بیش از یک سال است که اصطلاحاً خواب سرمایه ام را تحمل می کنم. نمی دانم در شرایط حاضر چرا اینقدر فیلم ساخته می شود و به نظر من بهتر است تهیه کنندگان کمی صبر کنند تا در شرایط بهتری قرار بگیریم.

او افزود: من اوایل کرونا قصد ساخت یک فیلم داشتم که پس از طولانی شدن مدت شیوع کرونا پشیمان شدم. به نظر من در شرایط حاضر بهتر است به جای ساخت فیلم به ساخت سریال توجه شود چرا که سریال امکان پخش دارد و فیلم اینگونه نیست. به نظر من برای بهتر شدن وضعیت در بهترین حالت باید یک سال دیگر هم صبر کنیم و نمی دانم چرا وزارت ارشاد همچنان مشغول صدور پروانه ساخت است. امیدوارم مدیریتی در این زمینه صورت بگیرد و جلوی صدور بی رویه پروانه ساخت گرفته شود.

عامریان در پایان گفت: ما پیش از شیوع کرونا هم مشکل اکران را در سینمایمان داشتیم و این مشکل با شیوع این ویروس در کشور دو چندان شد. فیلم هایی که ساخته ام آثاری نیستند که با یک یا دو میلیارد و یا حتی 10 میلیارد فروش بازگشت سرمایه داشته باشند. حتی اگر 4 یا 5 سال بگذرد و نتوانم فیلم هایم را اکران کنم صبر می کنم تا شرایط اکران فراهم شود.

جشنواره فیلم فجر نارگیل ابراهیم عامریان سی ونهمین جشنواره فیلم فجر

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
رحمان سیفی آزاد معتقد است در این شرایط نباید سینما تعطیل باشد و هر اتفاقی چون برگزاری جشنواره را که منجر به زنده ماندن فرهنگ و هنر می شود باید به فال نیک گرفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۳۰ سایت های دیگر : اعتماد آنلاین

رحمان سیفی آزاد تهیه کننده سینما که امسال فیلم سینمایی روز ششم به تهیه کنندگی او و کارگردانی حجت قاسم زاده اصل در سی ونهمین جشنواره فیلم فجر حضور دارد در گفت وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: فیلم سینمایی روز ششم آماده نمایش شده و به دبیرخانه جشنواره تحویل داده شده است.

سیفی آزاد خاطرنشان کرد: قطعاً پس از بازگشایی سینماها به طور کامل که کم کم شاهد آن هستیم برای اکران این فیلم سینمایی برنامه ریزی خواهیم داشت و قصد ما این است که روز ششم در سینماها نمایش داده شود و حتی برای حضور بین المللی این فیلم سینمایی نیز برنامه هایی داریم و حضور در بازارهای بین المللی جزو برنامه ریزی های ما است.

او افزود: شغل و حرفه ما سینما است و نمی توانیم شغل مان را در متوقف کنیم. از نظر من به هر شکلی که جریان سینما زنده باشد، یک اتفاق مثبت است و همه سینماگران باید در هر شرایطی سعی کنند که این حرفه زنده بماند. زندگی تنها زنده ماندن نیست و لازم است در حالیکه زنده ایم دیگر جنبه های زندگی هم جریان داشته باشند.

این تهیه کننده در ادامه اظهاراتش خاطرنشان کرد: باید در مراحل و شرایط مختلف سعی بر این باشد که جنبه های مختلف زندگی را زنده نگاه داشت و قطعاً امروز سینما جنبه ای از زندگی انسان ها است. زنده بودن حرفه ها تنها مربوط به سینما نیست و فکر می کنم باید برای همه مشاغل تمهیداتی اندیشید که زندگی ادامه داشته باشد، ما هم در این شرایط معتقد به زنده بودن حرفه سینما هستیم و می توان در شرایط ایمن با رعایت پروتکل های بهداشتی به بازگشایی و ادامه فعالیت سینماها فکر کرد.

سیفی آزاد در پایان تأکید کرد: سینما و به طور کل فرهنگ و هنر اکسیژن روح انسان است و تعطیلی طولانی مدت کارهای فرهنگی به جامعه آسیبی جدی می زند. به نظر من زنده بودن سینما و برگزاری جشنواره در هر شرایطی چه به صورت حضوری و چه به صورتی که مردم به سینماها بیایند و آثار را ببینند باید به فال نیک گرفت.

رحمان سیفی آزاد روز ششم سی ونهمین جشنواره فیلم فجر

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
ابراهیم اصغری تهیه کننده سینما که با فیلم سینمایی تک تیرانداز در جشنواره سی ونهم فجر حضور دارد، بیان کرد که در این دوره از جشنواره باید سهم فیلم های استراتژیک در نظر گرفته شود.

ابراهیم اصغری تهیه کننده فیلم سینمایی تک تیرانداز به کارگردانی علی غفاری که از آثار واجد شرایط سی و نهمین جشنواره فیلم فجر است، گفت: به نظرم نباید شرایط نمایش فیلم ها در جشنواره فیلم فجر به شکل عمومی و معمولی باشد ولی اینکه شکل برگزاری جشنواره هم متفاوت است احساس می کنم اینکه تنها هیات داوران به تماشای فیلم ها می نشینند ارتباطی به بحث کرونا ندارد.

اصغری افزود: درواقع مسئولان جشنواره می خواهند تجربه جدیدی در این حوزه داشته باشند این اتفاق هم بر اساس شرایطی که به وجود آمده قرار است رخ دهد. با توجه به اینکه چنین تجربه ای را نداشتیم امیدوارم تجربه خوبی رقم بخورد. در سال های پیش همیشه ابتدا هیات انتخاب فیلم ها را می دیدند و فیلم های انتخاب شده فرصت دیده شدن توسط هیات داوران و مردم را پیدا می کردند اما امسال این اتفاق نمی افتد و به نوعی هیات انتخاب و داوران یکی هستند این موضوع کمی شرایط آماده سازی فیلم ها را هم دچار مشکل کرده است.

وی با بیان اینکه ما در یک سردرگمی قرار داریم، توضیح داد: فیلمسازان هر ساله می توانستند آثار خود را تا 10 بهمن ماه آماده کنند اما با توجه به اینکه امسال هیات داوران کار قضاوت را زودتر آغاز کردند، فیلمسازان هم باید فیلمی کاملاً آمده شده تحویل می دادند به همین ترتیب اگر بخش فنی آثار آماده نباشد در این داوری عدالت درباره آنها رعایت نمی شود. از همه مهم تر اینکه در چند ماه ابتدایی امسال این مساله که جشنواره برگزار شود یا نه در هاله ای از ابهام قرار داشت که مسئولان به یکباره تصمیم گرفتند این جشنواره را برگزار کنند از همین رو فشار مضاعفی روی برخی از سازندگان وارد شد تا بتوانند فیلم هایشان را به این رویداد برسانند به هر حال فیلمسازان و سینماگران مایلند که آثارشان در جشنواره حضور داشته باشد، جشنواره فیلم فجر مهمترین ویترین جشنواره های کشور و جشن های انقلاب است به همین دلیل هر کس اصرار دارد در این جشن حضور داشته باشد و این جشن باید هرچه باشکوه تر برگزار شود. همانطور که گفتم این شکل برگزاری جشنواره، یک تجربه جدید است، برخی فیلم ها نیاز به فرصت بیشتری دارند تا مراحل آماده سازی آنها انجام شود و هیات داوران بتوانند فیلم ها را با کیفیت خوب ببینند.

اصغری بیان کرد: هر ساله یکی از مشکلات سینمای ایران هیات انتخاب ها بودند چون آنها گاهی فیلم ها را شتابزده انتخاب می کردند، گاهی بر اساساً ملاحظات و ارتباطاتی دست به انتخاب می زدند که در این میان برخی فیلم ها حذف می شدند به همین ترتیب وقتی فیلم های جشنواره را می دیدیم تعجب می کردیم برای مثال سال گذشته پنجاه درصد از فیلم های انتخاب شده به گونه ای بودند که نمی شد آنها را در مدیوم سینما قرار داد و در حد و شان سینمای ایران نبودند در مقابل برخی از فیلم ها انتخاب نشده بودند که اتفاقاً بهتر بودند این نشانه ضعف هیات های انتخاب در سال های گذشته بود. امیدوارم این ضعف امسال به حداقل برسد.

این تهیه کننده در پایان گفت: قطعاً هیات داوران باید به شرایط کشور توجه کنند از آنجا که جشنواره فیلم فجر به انقلاب منسوب است و یک جشن ملی محسوب می شود باید بیشتر به فیلم هایی که در این حوزه ساخته شده اند مورد توجه قرار بگیرد نه اینکه هیات داوران بخواهند پارتی بازی کنند پس فیلم ها باید منصفانه داوری شوند ولی وظیفه حکم می کند هیات داوران به فیلم هایی توجه کنند که در این شرایط سخت با نگاهی به مسایل استراتژیک و منافع ملی کشور تولید شده اند.

لینک خبر :‌ افکار نیوز
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۳۰ سایت های دیگر : خبر آنلاین امروز نیوز روزنامه نصف جهان

بیشتر که بررسی کردم دیدم این تازه یک طرف ماجراست. چرا که حدود 80 فیلم نیز قبل از جشنوارۀ پارسال ساخته شده اند که هنوز روی پرده نرفته اند. از بین فیلمهایی که در بخشهای اصلی جشنواره سی و هشتم حاضر بودند؛ امسال فقط 10 فیلم روی پرده رفته اند که نیمی از آنها با بودجه های دولتی ساخته شده اند و تهیه کننده های بخش خصوصی عمدتا ترجیح می دهند تا پایان دورانِ کرونا و بازگشایی گستردۀ سینماها صبر کنند.
به اینها اگر حدود 40 فیلم که سال 97 و قبل از آن ساخته شده اند را نیز اضافه کنیم به عدد 200 فیلم می رسیم که برای اکران آنها در شرایط عادی نیاز به سه سال زمان داریم! البته به شرطی که از الان تا سال آینده برای هیچ فیلمنامه ای، پروانۀ ساخت صادر نشود که امری محال به نظر می رسد.

بنابراین در بهترین شرایط، اگر توزیع واکسن کرونا از بهار آینده در کشور شروع شود و واکسیناسیون عمومی تا پایان سال ادامه داشته باشد، سینماها در بهار 1401 می توانند مانند شرایط عادیِ سالهای قبل، فعالیت خود را از سر بگیرند که تازه آن موقع، دعوای اصلی بین فیلمسازان و سینماداران شروع می شود که اول، کدام فیلمها روی پرده بروند! آغاز بحران آنجاست که برنامه ای برای فیلمهای پشت خط مانده وجود ندارد و طبق معمول، بعضی فیلمها قربانیِ فیلم سوزی خواهند شد.

بعد از تحریر: در شرایط کنونی که فعالیت سینماها با ظرفیت کامل امکان پذیر نیست؛ شاید راه حل های مقطعی مثل اکران آنلاین وجود داشته باشد که آن هم تا بخواهد جا بیفتد زمان می برد. اما برای علاقمندان جدی سینما که حدود یک سال است رنگ پرده ندیده اند و دلشان برای فیلم دیدن در سالن های سینما تنگ شده، هیچ راهی جز انتظار باقی نمی ماند.

لینک خبر :‌ تیک
تهران- ایرنا- معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در پیامی درگذشت شیده لالمی روزنامه نگار صاحب سبک و دبیر اجتماعی روزنامه همشهری را تسلیت گفت.

به گزارش روز دوشنبه گروه فرهنگی ایرنا از روابط عمومی معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در پیام آمده است: خبر درگذشت زنده یاد شیده لالمی، روزنامه نگار صاحب سبک و دبیر اجتماعی روزنامه همشهری موجب تاسف و تالم بسیار شد.

اینجانب درگذشت این روزنامه نگارِ خلاق و توانمند را که تجربیات ارزشمندی در سوژه پردازی و روایت منصفانه مشکلات مردم داشت، به خانواده گرامی و جامعه رسانه ای کشور، به ویژه همکارانم در روزنامه همشهری تسلیت می گویم. همچنین از خداوند حکیم برای خانواده محترم او، بازماندگان، دوستان و همکارانش، صبر و سلامتی آرزو دارم.

از روزنامه نگاران صاحب سبک ایران، روز گذشته 27 دی ماه دار فانی را وداع گفت. وی دانشجوی دکتری ارتباطات و دبیر سابق ایرنا 24 بود.

لالمی سابقه کار در خبرگزاری میراث فرهنگی را در کارنامه داشت و دبیر اجتماعی روزنامه همشهری بود. گزارش های اجتماعی وی از معضلات شهری مانند گزارش گورخواب ها، محیط های شهری و تجاری، مشکلات و چالش های حوزه زنان در رسانه ها بازتاب یافت و با استقبال مردم روبرو شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اگر دامان برخی هنر ها آلوده شده است، قابل انکار نیست، اما هنر خوشنویسی با قرآن و عترت همنشین بوده و این اقبال را داشته که دامنش نیالوده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۹ سایت های دیگر : مشرق نیوز

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ مراسم افتتاحیه جشنواره ملی کتابت قرآن کریم و اختتامیه پویش روضه های خانگی عصر امروز 29 دی ماه با حضور عبدالهادی فقهی زاده، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی و محمدحسین حسنی، رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور در سالن شهیدسیدمهدی تقوی در سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور برگزار شد.

عبدالهادی فقهی زاده، معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد در این نشست با بیان اینکه اولین هنر قرآنی، هنر کتابت است، گفت: رژی بلاشر، یکی از مستشرقان در یکی از مطالعات ضدهنجاری خود درباره قرآن با عنوان در آستانه قرآن تصدیق کرده است که پیامبر آیات قرآن را همزمان حفظ می کردند و دستور داده بودند دیگران حفظ و کتابت کنند. در صدر اسلام، دو دسته کاتبان به وجود آمدند؛ یک دسته برگزیدگان پیامبر بودند که به عنوان کاتب منصوب شدند و عده ای هم در دوران پیامبر(ص) به صورت خودجوش دست به نگارش قرآن زدند.

وی با بیان اینکه به تدریج بر تعداد کاتبان افزوده شد و ایران اسلامی در این زمینه خدمات بسیاری ارائه کرد، افزود: در قرن نهم، بایسنقر میرزا، از شاهزادگان تیموری قرآن های بسیاری کتابت کرد و کتابت قرآن تا امروز ادامه داشته و شاهد خلق آثار مهم و ارزشمندی از سوی کاتبان برجسته ایرانی بوده ایم.

فقهی زاده ادامه داد: اینکه خوشنویسان قرآن، انسان هایی فرهیخته و دین مداری بودند، به واسطه کاری بود که انجام می دادند و در واقع مایه های اصیل مفاهیم قرآن را با دل و جان خود سرشته می کردند.

معاون وزیر ارشاد هنر خوشنویسی را پاکیزه ترین هنر خواند و بیان کرد: اگر دامان برخی هنر ها آلوده شده است، قابل انکار نیست، اما هنر خوشنویسی با قرآن و عترت همنشین بوده و این اقبال را داشته که دامنش نیالوده است.

وی در ادامه به پویش روضه های خانگی اشاره کرد و افزود: به تعبیر شهید سلیمانی، ما ملت امام حسینیم . این حرف ریشه در سنت اهل بیت(ع) دارد و نخستین روضه ها را اهل بیت(ع) برگزار کردند که حقایق اعتقادی، معرفتی و بینشی در آن واگویه می شده و هدفش هم تثبیت و توسعه دلبستگی به آموزه های اهل بیت(ع) بوده است.

فقهی زاده ادامه داد: اگر بر امام حسین(ع) و مظلومیتش گریه می کنیم، در واقع بر تاریخی گریه می کنیم که عده ای دین را به مذبح بردند و نماد دین را سر بریدند. به تعبیر شهید مطهری، این مسئله فاجعه آمیزترین و بزرگترین جنبه عاشوراست؛ بنابراین پویش روضه های خانگی، تلاشی بسیار مبارک و متواضعانه ای برای ارائه پاسخ های سؤالات جوانان است که در این زمینه باید حقایق ناب را بازگو کنیم و به شکلی هنرمندانه ارائه دهیم. همچنین از افتادن در وادی خرافه گویی بپرهیزیم.

کمک جشنواره کتابت به اقتصاد هنر

عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در بخش دیگری از این مراسم درباره پویش روضه های خانگی گفت: پس از شیوع ویروس کرونا، نسبت به اجرای برنامه های فرهنگی در کشور بازنگری صورت گرفت؛ برخی برنامه ها متوقف و بخشی نیز تغییر شکل اجرا به خود گرفت. در جهاددانشگاهی نیز این روال را پیش گرفتیم؛ درباره روضه های خانگی کوشیدیم از ظرفیت های مخاطبان استفاده کنیم و هر مخاطب براساس علاقه خود در آن حضور پیدا کند. همچنین در حوزه تولید محتوا در فضای مجازی نیز اتفاق های خوبی رخ داد.

وی در ادامه به سابقه درخشان سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور در زمینه برگزاری بیست و پنج دوره جشنواره قرآن دانشجویی گفت: یکی از اهداف مهم این جشنواره بهره گیری از ظرفیت های هنر در حوزه قرآن بود تا هنرمندان براساس سوره های قرآن موفق به خلق آثار هنری شوند.

علیزاده ادامه داد: فضاسازی سوره های قرآن یکی از موارد مهمی است که هنرمند باید نسبت به آن آشنا باشد تا بتواند اثر فاخر و متناسب با فضای سوره را خلق کند. برخی هنر ها مانند نگارگری، تذهیب و خوشنویسی با قرآن کریم عجین بوده و ارتباط نزدیکی با کلام وحی داشته است.

وی با بیان اینکه خوشنویسی هنر قرآنی است، بیان کرد: جشنواره ملی کتابت قرآن کریم با هدف تولید آثار فاخر هنری با بهره گیری از کلام وحی آغاز به کار کرده و تلفیقی از محتوا، هنر و فرم است و با ارائه آن ها در نمایشگاه های هنری می توان به اقتصاد هنر کمک شایانی کرد.

جشنواره کتابت با محور آموزش

محمدحسین حسنی، رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان نیز در ادامه با اشاره به سابقه فعالیت این سازمان در بهره گیری از ظرفیت های هنر در حوزه قرآن گفت: در سال جاری دو نمایشگاه خوشنویسی در ماه مبارک رمضان و محرم الحرام برگزار شد و آثار خوبی در این زمینه خلق شد که در حال حاضر ذخایر ارزشمندی از این آثار هنری به وجود آمده است؛ که برخی از آن ها در اختیار رایزنی کشور های ایتالیا و اندونزی قرار گرفته است و بناست طی ماه آینده نمایشگاه مجازی از این آثار برگزار شود.

وی افزود: هنر خوشنویسی تنها هنری است که با قرآن اخوت، برادری و رابطه ای ناگسستنی دارد و از همان ابتدای نزول قرآن این دو با یکدیگر پیوند عمیقی داشتند. در این عرصه، ایرانی ها پیشتاز بودند و در سال های اخیر، قرآن به خط عثمان طه به عنوان محور وحدت در بسیاری از کشور ها توسعه بسیاری پیدا کرد. اما استفاده افراطی از این خط باعث شد سعی کنیم از رسم الخط ایرانی بهره بگیریم، با این نگاه که خوشنویسی قرآن می تواند به عنوان مروج قرآن باشد و جشنواره ملی کتابت قرآن نیز در همین راستا راه اندازی شده است.

حسنی با اشاره به وجه تمایز این جشنواره با سایر جشنواره ها گفت: در این جشنواره تأکید بر آموزش است و کسانی که به این هنر علاقه مند هستند، در ابتدا آثار خود را ارائه می کنند که در صورت نیاز داشتن به آموزش، وارد جریان آموزش می شوند و پس از آموزش، آثاری خلق می کنند که مورد داوری قرار می گیرد و همه این مراحل دارای امتیاز هایی است که این فرد کسب خواهد کرد و جمع امتیاز ها مورد توجه قرار خواهد گرفت.

غلامرضا راهپیما، خوشنویس پیشکسوت و مشاور علمی جشنواره کتابت قرآن کریم در ادامه این مراسم درباره ظرفیت های کتاب آرایی و خوشنویسی ایرانی ها گفت: با توجه به اینکه ایران در چهار راه تمدنی جهان قرار داشته، از این رو از طریق هنرمندان، فرهنگیان، جهانگردان و ... با هنر های کتاب آرایی آشنا شده و اندیشه های ایرانی را از راه هنر، به جهانیان انتقال داده است.

وی افزود: در حوزه قرآن، انسان های بسیاری به کتابت و کتاب آرایی پرداخته اند و امیدوارم جشنواره ملی کتابت قرآن بتواند با تکیه بر این هنر، اندیشه های نو و راهکار های جدیدی را در اختیار محققان و پژوهشگران قرار دهد.

در پایان این مراسم سایت جشنواره ملی کتابت قرآن کریم رونمایی و پوستر آن امضا شد. همچنین از برگزیدگان پویش روضه های خانگی با اهدای لوح و هدایی تجلیل و قدردانی شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
همدان- ایرنا- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان از اجرا و پخش 10 نمایش در فضای مجازی خبر داد و گفت: اجرای این نمایش ها از یکم بهمن برای دوستداران هنر تئاتر آغاز می شود.

احمدرضا احسانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در دومین بخش زمستانه تئاتر همدان گروه های نمایشی استان آثار تولیدی خود را در فضای مجازی تایید شده توسط این اداره کل به نمایش می گذارند.

وی گفت: طمارزوها به نویسندگی و کارگردانی روح الله صالحی، بالتازار به نویسندگی و کارگردانی محسن پورقاسمی، سمن گل به نویسندگی و کارگردانی مهدی روزبهانی، افسانه بایبری به نویسندگی محمد موسوی پاکنهاد و کارگردانی رضا روان، مَلی به نویسندگی هنگامه مفید و کارگردانی سعید باغبانی نیر برای اجرا در این ایام آماده شده اند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان افزود: نمایش های سیرک سیار به نویسندگی اوراند هریس و کارگردانی فرزاد لباسی، عروسی دختر رستم به نویسندگی اردشیر صالح پور و کارگردانی محمدجواد کبودراهنگی، رنگ، رنگ نقاشی به نویسندگی عباس دوست قرین و کارگردانی بهرام دوست قرین، اگه من رییس دنیا بودم به نویسندگی و کارگردانی رامین خزایی و عروسی ننه غلام به نویسندگی داود فتحعلی بیگی و کارگردانی کیانوش بهروزپور نیز در جدول پخش قرار دارند.

احسانی خاطرنشان کرد: بر اساس جدول منتشر شده، هر نمایش به مدت دو روز در صفحه اینستاگرام این اداره کل به نشانی Hamedan.farhang@ قابل مشاهده است.

پیش از این هم هفت گروه نمایشی از 12 تا 24 دی ماه نمایش های خود را اجرا کردند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مشهد- ایرنا- مدیرکل پست خراسان رضوی گفت: پست استان در نمایشگاه مجازی کتاب تهران توزیع کتاب های 68 ناشر خراسان رضوی به سراسر کشور را بر عهده خواهد داشت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۳۰ سایت های دیگر : باشگاه خبرنگاران جوان

سید احمد موسوی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طی هماهنگی با نمایندگان ناشران و پست مقرر شد کتابهای خریداری شده از این انتشارات در نمایشگاه کتاب تهران در قالب استاندارد آماده سازی و لفاف بندی شده و پس از الصاق فاکتور به آدرس خریداران ارسال گردد.

وی به اهتمام شرکت پست در ترویج فرهنگ کتابخوانی اشاره و بیان کرد: اقدامات این اداره کل در اجرای تعهدات پست برای توزیع کتابهای نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران به خریداران با رعایت دقت، زمانبندی و سرعت مناسب از اوایل بهمن ماه انجام خواهد شد.

پست خراسان رضوی دارای 372 واحد پستی شهری و 25 واحد پستی روستایی است.

میانگین ترافیک روزانه اقلام پستی طی 9 ماه سال جاری در اداره کل پست خراسان رضوی شامل مرسولات عادی، امانات، خرید اینترنتی و دیگر خدمات، 31 هزار مرسوله وارده و 21 هزار مرسوله صادره است.

پس از لغو نمایشگاه کتاب تهران در فروردین ماه امسال به خاطر محدودیتهای ناشی از شیوع کرونا، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با استفاده از تجربیات دیگر کشورها تصمیم به برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب گرفت.

در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، هزار و 732 ناشر داخلی ثبت نام کردند و بالغ بر 100 هزار عنوان کتاب آماده عرضه در سایت نمایشگاه مجازی کتاب تهران قرار دارد. 180 ناشر خارجی با 20 هزار عنوان کتاب، 142 نهاد فرهنگی و آژانس ادبی در بخش رایت سنتر نیز در این نمایشگاه حضور دارند و 145 نشست رونمایی کتاب، 20 نشست بین المللی و 25 نشست داخلی با حضور 180 سخنران داخلی و خارجی نیز در این راستا برگزار خواهد شد.

بر اساس اعلام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیش از 80 هزار دانشجو و طلبه و 30 هزار عضو هیات علمی و اهالی قلم از تسهیلات نمایشگاه کتاب برخوردار خواهند شد و هزینه ارسال کتاب ها نیز از سوی شرکت پست جمهوری اسلامی برای همه مخاطبان رایگان اعلام شده است.

نمایشگاه مجازی کتاب تهران از یکم تا ششم بهمن ماه برگزار خواهد شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
اراک - ایرنا - هر چند کرونا تاثیر قابل ملاحظه ای در بیشتر شئون زندگی انسان از جمله فعالیت های ذوقی چون شعر و ادبیات بر جا گذاشته و مشکلات قبلی را دو چندان کرده اما تکاپوهای مربوط به این حوزه هر چند کم رمق، در جای جای استان مرکزی در جریان است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۳۰

هر چند شعر و به ویژه تخیل پویا که مایه این هنر سترگ شمرده می شود، گاه و در لحظاتی خاص و در کنج تنهایی شاعر به ذهن او خطور می کند ولی چنانچه حضرت مولانا فرموده اند هر خطاطی برای خوانده شدن، خط می نویسد و شاعر نیز چون هنرمندان دیگر نیاز به دیده شدن دارد و همواره به بیرون از خود نظر دارد و به اصطلاح امروزی برای مخاطبان شعر می سراید و همین امر فلسفه وجودی صفحات اینترنتی شعر، مجله ها، کتابها و جشنواره های گوناگون را توجیه می کند.

شاعر قبل از ارائه شعر به دوستداران و مخاطبانش به جمعی اهل ذوق و فن نیز احساس نیاز می کند تا آن چه را سروده در بوته نقد و نظر آنان قرار دهد تا حاصل تلاش ذهنی اش، سوهان خورده و صیقل یابد و پس از آن به بازار نشر راه یافته و بتواند غباری از ذهن مردمان بزداید و روحشان را صاف و صیقل نماید که این مهم نیز در محافل ادبی، شبهای شعر و در مواردی نامه نگاری با دیگر شاعران و ادیبان تحقق یافته است.

شعر، هر چند پیش از کرونا نیز با مصائب زیادی دست و پنجه و نرم می کرد ولی با گسترش ویروس کرونا و لزوم رعایت فاصله گذاری اجتماعی این مشکلات دو چندان شدند، اما همچنانکه آن مصائب قدیمی چشمه جوشان شعر فارسی را خشک نکردند، این مشکلات نوپدید نیز هر چند چون سنگی بر سر راه این جریان است ولی مانع از حرکت آن نشده و شاعران در فکر راه هایی برای رساندن شعر خود به عاشقان این هنر وزین و برگزاری محفل های ادبی برآمده اند.

ولی الله شیخی مهرآبادی، متولد1331 در اراک، آموزگار بازنشسته و متخلص به دیوانه یکی از شاعران استان مرکزی است که درد دل هایش گویای مصائب یک شاعر است و به گونه ای این ندای درونی را در شعر خود ریخته که انسان آن را با گوشت و پوست و استخوان خود درک می کند، چنان که در غزلی با عنوان پس لرزه ها این چنین سروده است:

خسته ام، باورکنید، ازهرچه باور خسته ام
ازمی و، میخانه و، ساقی، ساغر خسته ام

............................

این چه بازارست کان جا، آدم از زَر کمترست
من ازین بازار، بیزار و هم از زر خسته ام

اولین سروده را تا آنجا که یادم هست کلاس هفتم دبیرستان نوشته ام. و بعدها هم گاهی از سر تفریح و گاهی به جد، سروده هایی دارم. البته به دلایلی که یادآوری آنها برایم خیلی خیلی دردناک است از سروده های سالهای پیش، جُز انگشت شمار، چیزی ندارم، ولی آنچه درسال های اخیر نوشته ام همه متاسفانه درحالِ خاک خوردنند، و مطمنم که بعداز فوتم، ازبین خواهند رفت، چون نه مایه ای دارم برای چاپشان و نه بچه ها علاقه ای به این گونه مسائل دارند. به همین دلیل است که عرض می کنم، حتماً جایشان روزی، شبی دریکی از سطل های زباله شهرداری خواهد بود.

شیخی اما با سئوال خبرنگار ایرنا از خاطرات گذشته و اندوه آینده به زمان حال بر می گردد و در پاسخ به سئوال ایرنا در خصوص وضعیت انجمن های فرهنگی می گوید: ازسال 1382 درانجمن قائم مقام فراهانی (والبته گاهی هم همزمان درانجمن نور)، درحال یادگیری بوده ام، چون هیچگاه خودم را بی نیاز از چنین امری ندانسته ام، درحالِ حاضر هم به قولِ امروزی ها، دبیرانجمن قائم مقام هستم که حدودِ 71 سال قدمت دارد و گاهی به دلایلی مشکلات و تعطیلی های چند ماهه ای هم داشته، ولی هنوز سرپاست.

سالهای گذشته که شعر رونق بیشتری داشت، انجمن در روزهای دوشنبه هر هفته جلساتی را درخانه اعضا به نوبت برگزار می کرد و دوشنبه آخر ماه هم، برنامه ای درکانون فرهنگی تربیتی امام علی(ع) داشته که در آن علاوه بر سخنرانی در مورد مسائل شعری و فرهنگی تعدادی از اعضا از کودک هفت - هشت ساله تا افراد هفتاد - هشتاد ساله به قرائت شعر می پرداختند که این امر یکی ازافتخارات انجمن برای معرفی شاعران ناشناخته وجوان ها است.

تا پیش ازشروع کرونا، در هر ماه برنامه های انجمن تبدیل شده بود به یک جلسه نشست درمنزل اعضا و آخر ماه هم برنامه سالن امام علی (ع) برگزار می شد که الان متاسفانه همه برنامه های حضوری به دلیل شیوع کرونا تعطیل شده است.

در خصوص اقدامات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به نظر می رسد؛ انتظار انجمن ها زیاد و امکانات این اداره کل محدود است، زیرا سالهای پیش کمی مساعدت های ارشاد بهتر بود، ولی درحال حاضر شاید بتوان گفت هیچ است زیرا بنده به عنوان مسئول یکی ازقدیمی ترین انجمن های اراک و ایران عرض می کنم که با پا فشاری ها و اصرارهای زیاد بنده درحال حاضر تنها کمکی که از ارشاد می گیرم، گاهی، چند جلد کتاب است که آن هم درسالن، به هریک ازعزیزان که شعر می خوانند و اجرای موسیقی دارند یا سخرانی می کنند، هدیه داده می شود و این تنها کاری است که به عنوان تشکر می توان انجام داد زیرا هیچ بودجه ای نداریم.

شیخی :نشریه ای که صرفاً به چاپ شعر و مطالبِ فرهنگی در استان بپردازد، وجودندارد، گاهی درهفته نامه ها مطالبی نوشته و یا شعری ازکسی چاپ می شود و متاسفم که بگویم دراین زمینه هم رابطه کارساز است

مالک سالن امام علی (ع) هم اداره کل آموزش وپرورش است و این مکان در اختیار ناحیه دو قرار دارد و هرجلسه دومیلیون و اندی تومان اجاره آن است و بنده باید چند روزی رفت و آمد کنم و با خواهش و تمنا و گاهی هم التماس موفق به گرفتن مجوز برای برگزاری رایگان نشست انجمن می شوم و بعد از آن هم گرفتن مجوز ازخود ارشادست که گاهی آسان و گاهی هم...(چه عرض کنم) و بعد باتمام این مجوزها، نوبت گرفتن مجو ازاداره اماکن است و برای اجرای برنامه، هرماه دویست و چهل هزارتومان باید برای دو -سه ساعتی که سالن در اختیار ماست آن را بیمه کنیم و خلاصه هرجلسه هفتصد- هشتصد هزارتومان هزینه می کنم، بدون اینکه ارشاد، به روی مبارکش بیاورد ...و باور بفرمایید اگربگویم به شکلِ گدایی که البته اِبایی هم ندارم تمام این هزینه هارا از کسانی می گیرم که خدا را شکر به اینگونه برنامه ها علاقه نشان می دهند و بنده را در اجرا، یاری می نمایند، البته گاهی هم شده که مجبور شدم یا از خودم هزینه کنم و یا از دوستان انجمن که همه مثلِ خودم بازنشسته هایی هستند که درهفت و هشت خودشان مانده اند، البته یک مورد هم مبلغی کمک مالی از شورای اسلامی شهر اراک گرفته ام که جای تشکر دارد.

شیخی در خصوص نشست مشترک انجمن ها و نیز حمایتهای ارشاد در خصوص چاپ کتاب نیز گفت: انجمن ها نشستِ مشترکی معمولاً ندارند، البته ممکن است گاهی از عضای یک انجمن درنشست انجمنی دیگر، شرکت داشته باشد ولی اینکه به صورتِ اشتراکی نشست برگزار شود، من ندیده ام، مگر در دعوتهایی که گاهی ازطرفِ ارشاد شده وجلساتی برگزاز می شود و واقعاً هیچ من تاکنون نشنیده ام که ارشاد از شاعری کتابی چاپ کرده باشد، ضمن اینکه نشریه ای که صرفاً به چاپ شعر و مطالبِ فرهنگی در استان بپردازد، وجودندارد، گاهی درهفته نامه ها مطالبی نوشته و یا شعری ازکسی چاپ می شود و متاسفم که بگویم دراین زمینه هم رابطه کارساز است، گاهی هم مطالبی به چاپ می رسد که در واقع شعر نیستند، ولی به هرحال اوضاع در راستای شعر و شاعری بسیار اسفناک است.
این شاعر اراکی در خصوص تاثیر کرونا بر اوضاع شعر و شاعری نیز گفت: فعلاً و در این اوضاع تقریباً تمام انجمن ها تعطیلند و طبیعی هم هست زیرا نه کسی حاضر است میزبان باشد و چند نفر را به خانه برای نشست دعوت کند و نه کسی جراتِ شرکت در اینگونه نشستها را دارد، هر چند گاهی اوقات، نشست هایی به صورت مجازی برگزار می شود که آنها هم محدودند و دلیل آن نیز به کمبود امکانات برمی گردد و این کمبود به حدی است که شاید باور نکنید اگر بگویم همه شعرا، لب تاپ و یاگوشیِ آن چنانی ندارند که بتوانند در نشست های فضای مجازی شرکت داشته باشند، ولی عرض کردم به مناسبت هایی و باهمکاری ارشاد، گاهی اینگونه نشست ها برگزار می شود، مثلاً بنده خودم دراین مدت درچند مورد از این نشستها دعوت و شرکت داشته ام. آن هم با استفاده از لپ تاپ یکی از پسرهایم و گرنه بنده یک گوشیِ معمولی دارم فقط برای سلام و تعارف، کار و تلگرام را هم بوسیله کامپیوتری قدیمی انجام می دهم که چند سالِ پیش برای یکی ازفرزندانم خریده بودم، والان تقریباً بازسازیِ شده و در اختیار بنده است.
فکرمی کنم بنده، گفتنی ها را عرض کردم، حال شعر و شاعری خوب نیست، اگر کسی هم شعری می گوید به خاطر طبع خدادادی است که دارد و بیشتر برای رضای خودش گاهی شعری می گوید، خیلی ازدوستانِ شاعر هستند که مثلِ حقیر به هیچ وجه قادربه چاپِ اشعارشان نیستند، البته بعضی ها هم یاخودشان این کار را کرده اند و یا کسانِ دیگری مثل بعضی اشخاص و یا کارخانه ها کمکشان کرده اند، که بنده چنین چیزی رانمی پسندم و در مجموع کسی هم متاسفانه درپیِ درمان حال بد شعر و شاعری نیست و شاید هم اوضاع به شکلی است که انتظاری هم نباید داشت، گرچه تمام آرزوی یک شاعر، این است که سروده هایش چاپ و در اختیار دیگران قراربگیرد تا حاصل کارش را با دیگران سهیم شود.

ابوالفصل نیک عهد عضو گروه شاعران و نویسندگان پیش کسوت استان مرکزی نیز با زبان خاص خودش، حرفهای آقای شیخی را تکرار می کند، هر چند سخن او تلخی کمتر و دغدغه های اجتماعی بیشتری هم دارد و از بهبود نسبی اوضاع به ویژه با مدیریت فعلی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی حکایت دارد.

وی اظهار داشت: موضوع جلسات گروه شاعران و نویسندگان پیش کسوت استان مرکزی که در فرهنگسرای آیینه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل می شد، فقط شرح و تفسیر مولانا و حافظ بود و سطح جلسات به حدی بود که دانشجویان را می فرستاندند، تا با این دو شاعر نامی آشنا شوند.

البته تا پیش از آمدن مدیر کل فعلی ارشاد، در اراک اراده ای برای کارهای اساسی فرهنگی نبود ولی آقای دانشی که آمده وضع تکانی خورده است، هر چند ایشان نیز به دلیل اینکه مسئولیت هایی در خارج از ارشاد هم دارند قادر نیستند تمام همت خود را صرف فعالیتهای فرهنگی و هنری نمایند.

منشعب شدن انجمن ها یکی از مشکلات است، برای مثال گروه امیرکبیر ایجاد می شود و بعد منشعب می شود و گروه مولانا و بعد گروه دیگری ایجاد می شود و این روند ادامه می یابد، گروههای جوان که اداره کل ارشاد به آنان میدان نمیداد و اینها کهنه کاران و آنان جوانان را می کوبیدند.

از نظر بودجه هم در بد وضعیتی هستیم و جالب است که اول از بودجه فرهنگی کم می گذارند به طوری که پارسال 1.5 میلیون تومان برای پذیرایی مراسم کمک کردند اما نیاز است که رفت و آمد در شهرهای استان انجام شود، هر چند آقای حاج علی بیگی (معاون ارشاد) کمک می کند.

نیک عهد:لازم است مسولان انجمن ها در جلسات شورای فرهنگ عمومی شرکت نمایند و نظرات کارشناسی آنان مورد توجه قرار گیردو به ویژه برای برای نامگذاری معابر نیز می توان از اعضای انجمن ها بهره گرفت.

شاعرانی داریم که هشت کتاب چاپ کرده اند ولی حمایتی از آنامن نشده است و در انتشار کتاب شعر مشکل داریم و انتشاراتی که این کار را کند در استان نداریم و در ممیزی نیز مشکلاتی وجود دارد و باید به گونه ای باشد که ممیزی در اراک باشد و باید از متخصصان اراکی استفاده شود، در حالی که اکنون ممیزی کتابهای نویسندگان اراکی در قم یا تهران انجام می شود.

وی با بیان اینکه به خاطر کرونا مراسم انجمن تعطیل شده است، گفت: ممکن است ارشاد 30 – 40 کتاب را بخرد و البته در این شهر، مجله ادبیات خاص نداریم و نشریات هم استقبال نمی کنند، ضمن اینکه انجمن ها برای استفاده از امکانات فرهنگسرای ارشاد باید پول بپردازند، بدون اینکه بودجه ای در اختیار داشته باشند، ضمن آنکه انجمن ها باید ثبت شوند که این امر هم زمان بر است و هم هزینه دارد.

در مباحث نقد کتاب هم از اعضای انجمن ها استفاده نمی کنند، در حالی که اکنون نام مغازه ها لاتین شده و می توان از ادبا استفاده کرد، زیرا چیدمان شهری از مسائل فرهنگی است و هم چنین، شایسته است شهردار ی اماکن فرهنگی خود را در اختیار انجمن ها قرار دهد و در مجموع حمایت از شعر و ادبیات کافی نیست و به نظر می رسد، اراده ای پشت قضیه وجود ندارد.

سایه رحمان پور دبیر انجمن ادبی بامداد اراک روایت متقاوتی از وضعیت دارد و به اصطلاح جو مثبت تری را ارائه می کند به طوری که معتقد است: در صورتی که انجمنی درخواست داده باشد و واجد شرایط باشد، می تواند مکان برای اجرای مراسم از ارشاد بگیرد و از کلاس ها و سالن های موجود در فرهنگسرای آینه هم استفاده کند به طوری که انجمن ما نشست های متعددی قبل از کرونا داشت و شرایط سالن به نسبت خوب و قابل قبول بود که گزارش جلسات به همراه سی دی عکس های مراسم یلدا در اختیار اداره کل ارشاد قرار گرفته است .
انجمن برای مراسم و جشن ها هم از سالن های بزرگتر و رسمی تر می تواند بهره ببرد، هرچند متاسفانه به دلیل شیوع ویروس کرونا، مراسم ما به هم خورد و کار به نتیجه نرسید و سهمیه کتابی که برای انجمن در نظر گرفته بودند که به عنوان هدیه به اعضا داده شود به دلیل همین کرونا منتفی شد.

اداره کل ارشاد به صورت مجازی، اسکای روم را در اختیار انجمن ها قرار داده است تا بتوانند در شرایط فعلی جلسات خود را برگزار کنند و همچنین در اجرای مسابقات شعر و داستان نیز همکاری خوبی دارند و در شرایط فعلی، هر وقت که دوستان امکانش را داشته باشند یا در اسکای روم یا در تلگرام تلاش می کنیم که نشست ها را برگزار کنیم، البته چند جلسه هم در فضای باز و با تعداد محدود نفرات برگزار کرده ایم.
در خصوص حمایت اداره کل ارشاد برای چاپ کتاب نیز انجمن ما تا کنون اقدامی نکرده است ، اما پیشنهاد آن از سوی ارشاد داده شده است و در حال حاضر در حال تهیه یک مجموعه شعر از تعدادی از اعضا هستیم که وقتی آماده شد ، حتما فکر می کنم برای چاپ با ما همکاری خواهند کرد.

بعد از کرونا، نبود مجله تخصصی شعر و ادبیات در استان مرکزی تنها وجه مشترک همه مصاحبه شوندگان است به طوری که خانم رحمان پور نیز گفت: من به شخصه خبر از نشریه ای که مختص شعر و داستان و مطالب ادبی باشد، در استان ندارم و امیدوارم ارشاد و نهادهایی که می توانند به هر نحوی، برای رشد و اعتلای ادبیات زمینه ساز باشند و تلاش کنند، در این زمینه توان بیشتری بگذارند تا ما بتوانیم هر چه بهتر و منسجم تر، کارها را پیش ببریم.

رحمان پور: در صورتی که انجمنی درخواست داده باشد و واجد شرایط باشد، می تواند مکان برای اجرای مراسم از ارشاد بگیرد و از کلاس ها و سالن های موجود در فرهنگسرای آیینه هم استفاده کند
این شاعر اراکی که دانش آموخته رشته مهندسی محیط زیست است و فعالیت خود در زمینه شعر را از سال 94 آغاز کرده است، به دلیل علاقه به شعر و ادب امسال در دوره کارشناسی ارشد ادبیات روزانه دانشگاه اراک قبول شده و به شکل جدی تر در این زمینه فعالیت دارد، در معرفی انجمن ادبی بامداد نیز گفت: انجمن ما به عنوان تنها تشکل ثبت شده از این نوع در این شهر، حدود 10 سال قدمت دارد و به طور کارگاهی و با ترکیب سنی بسیار گسترده ای اداره می شود به طوری که دانش آموز دبیرستانی تا پدربزرگ و مادربزرگ، با سلیقه ها و اعتقادات متفاوت، بین اعضای انجمن وجود دارند و هیچ تعصبی روی آثار وجود ندارد و همه به راحتی اجازه می دهند که اشعارشان نقد شود. ضمن اینکه تا کنون 2 دوره آموزشی عروض و قافیه در انجمن برگزار شده که بازدهی بسیار خوبی داشته زیرا استاد این رشته در تمام زمینه های ادبی بسیار متبحر و توانمند است و عاشقانه برای انجمن وقت می گذارد.

خداداد نورایی مسئول انجمن ادبی نور نیز که جلسات هر دو هفته یکبار آن به دلیل کرونا تعطیل شده، بر برخی از مشکلات از جمله نبود مجله ادبی در استان انگشت گذاشت ولی اظهار داشت که انجمن خودش آستین ها را بالا زده و به همت اعضای آن بسیاری از نواقض رفع شده و خدمات قابل توجهی به شعر و ادبیات استان شده است.

این انجمن یکی از مشکلات شاعران برای چاپ کتاب را با چاپ مجموعه هایی از اشعار شاعران حل کرده است به طوری که دو کتاب از اشعار اعضای آن به نام های کلک و کلام و صریر سخن به چاپ رسانده است.

نورایی 88 ساله که که حدود 70 سال است شعر می گوید و دو کتاب با عنوان با قبیله آفتاب و آئینه در آئینه شامل اشعاری در مدح و مرثیه اهل بیت(ع) از او چاپ شده است، می گوید: اداره ارشاد در تامین هزینه چاپ و نیز خرید کتاب کلک و کلام کمک کرد و لی برای کتاب صریر سخن به دلیل مشکلات مالی نتوانسته اند کمک کنند و کتاب را نخریده اند به همین دلیل 500 جلد آن مانده و به فروش نرفته است.

انجمن ادبی نور که 15 نفر از شاعران به طور عمده پیشکسوت استان عضو آن هستند؛ حدود سه سال قبل انجمن ادبی کوثر را هم تشکیل داده که از متشکل سرایندگان شعر اهل بیت(ع) است که دو هفته ای یکبار جلسه داشت تا کرونا آن را نیز تعطیل کرد.

علیرضا حاج علی بیگی معاون امور فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از این در توضیحاتی در خصوص تاثیرات کرونا بر وضعیت شعر استان و نیز مشکلات، اقدامات و برنامه های موجود در این عرصه ارائه داده که خلاصه آن چنین است:

شیوع ویروس کرونا تاثیر خود را بر فعالیتهای فرهنگی و هنری به جا گذاشته و موجب تعطیلی بسیاری از آنها شده ولی در عوض این فعالیتها به فضای مجازی منتقل شده که در این راستا برنامه ایرانی اسکای روم به کار گرفته شده و حتی همایش بزرگداشت روز حافظ نیز در فضای مجازی برگزار شد

25 انجمن ادبی در استان مرکزی وجود دارد که 16 انجمن مجوز فعالیت خود را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرده و بقیه نیز در حال طی مراحل صدو مجوز هستند، هر چند برخی انجمن های قدیمی برای تطبیق با مقررات صدور مجوز از جمله مدرک تحصیلی مؤسسان آن با مشکلاتی مواجه شده اند که رایزنی با وزارتخانه برای رفع این مشکلات در حال انجام است و سعی می شود از انجمن هایی که قوام و سامان لازم را دارند در مراحل اخد مجوز حمایت شود.

حاج علی بیگی:جای یک نشریه تخصصی معتبر با هیأت علمی و هیأت تحریریه مرتب در استان خالی است که ارشاد برای راه اندازی آن آماده همکاری با متقاضیان احتمالی است ولی تا آن زمان استفاده از فضای نشریات عمومی تواند راهگشا باشد.

در خصوص استفاده فضاهای فررهنگی همکاری لازم از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به عمل می آید به طوری که پیش از شیوع ویروس کرونا نشست های هفتگی انجمن ادبی مثنوی خوانی استان هر هفته در فرهنگسرای آئینه اراک که از مکان های متعلق به این اداره کل است، برگزار می شد و به منظور ایجاد فضای مناسبت تر برای برگزاری نشستهای ادبی و هنری یک سالن در دو سال اخیر به فرهنگسرای آئینه اراک اضافه شده و نشست های وفاق و آشنایی شاعران با یگدیگر نیز در آن برگزار شده است.

یکی از ایرادات اساسی انجمن های ادبی که پیش از این مطرح می شد، نبود ارتباط و شناخت بین اعضای این انجمن ها در 12 شهرستان استان مرکزی بود که به منظور رفع این مشکل برنامه ای با عنوان ترنم وفاق تدوین و به مرحله اجرا گذاشته شد که در آن نشست های شعر مشترک بین شاعران شهرستان های مختلف برگزار می شد و در اولین دوره آن شاعران خنداب به اراک آمده و نشست مشترکی با شاعران این خطه داشتند و قرار شد اهالی شعر و ادب اراک نیز به خنداب رفته و نشست دیگری را برگزار کنند که باشیوع کرونا مواجه شد.

اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در حد توان خود از انجمن ها حمایت می کند که در این راستا می توان به اهدای کتاب، تسهیلات و امکانات برای برپایی نشست ها، جشنواره های شعر، کمک مالی، خرید کتاب، کمک به چاپ کتاب و رونمایی از آثار منتشر شده، نشست نقد کتابهای شاعران استان، بررسی آثار شاعران و ادیبان سایر نقاط کشور با حضور مؤلفان و نیز دوره های آموزشی اشاره کرد.

متأسفانه نشریه تخصصی شعر و ادب در استان مرکزی وجود ندارد و گروهی از فعالان و استادان نیز در این خصوص اقدامی را آغاز کردند که با سد هزینه های بالا و گرانی زینک و کاغذ و ... مواجه شدند و کار متوقف شد، با این حال جای یک نشریه تخصصی معتبر با هیأت علمی و هیأت تحریریه مرتب در استان خالی است که ارشاد برای راه اندازی آن آماده همکاری با متقاضیان احتمالی است ولی تا آن زمان استفاده از فضای نشریات عمومی تواند راهگشا باشد که در این زمینه نیز تعامل ادیبان وشاعران با مدیران رسانه ها ضروی است.

به جز اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سازمان ها وارگانهای دیگری از جمله حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و نیز سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری اراک نیز در در زمینه شعر فعالیت دارند که در این راستا جشنوراه شعر طنز کشوری و سوگواره شعر عاشورایی هر ساله از سوی سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری اراک برگزار می شود که این رویداد امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا به صورت اینترنتی برگزار شد.

اسماعیل مجللی مدیر روابط عمومی حوزه هنری استان مرکزی نیز برگزاری جشنواره های استانی شعر، نقد وبررسی اشعار شاعران انقلاب، کارگاههای شعر ، چاپ کتاب، شب شعر های مناسبتی و دعوت از شاعران و صاحبنطران کشور را از جمله اقدامات این حوزه برای تعالی هنر شعر و ادبیات بر شمرد که به نظر می رسد باید در گزراش دیگری به فعالیتهای سازمانها و ارگانهای فرهنگی مختلف در این زمینه پرداخت.

11 مجتمع فرهنگی و هنری، 103 آموزگاه هنری، 123 مؤسسه فرهنگی هنری یک و چند منظوره، 218 کانون تبلیغاتی، 108 نشریه محلی، 50 نمایندگی نشریات سراسری، 580 کانون فرهنگی و هنری مساجد، 96 فروشگاه عرضه محصولات فرهنگی، پنج نگارخانه، 4 سینما، 40 مؤسسه فرهنگی چند منظوره و 2 هنرستان هنرهای زیبا بخشی از ظرفیت های فرهنگی و هنری استان مرکزی است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
قم- مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس قم از راه اندازی کتابخانه دفاع مقدس قم خبر داد و گفت: کتابخانه باغ موزه دفاع مقدس قم، بزرگترین و غنی ترین کتابخانه فرهنگ ایثار و شهادت خواهد بود.

به گزارش خبرنگار مهر ، حجت الاسلام علی لقمان پور صبح دوشنبه در مراسم امضا تفاهم نامه میان اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان قم و اداره کل کتابخانه های عمومی استان قم از راه اندازی کتابخانه تخصصی دفاع مقدس در باغ موزه دفاع مقدس در آینده ای نزدیک خبر داد و گفت: کتابخانه باغ موزه دفاع مقدس استان قم، بزرگترین و غنی ترین کتابخانه فرهنگ ایثار و شهادت خواهد شد و از این رو، از اداره کل کتابخانه های عمومی درخواست کمک و مشاوره جهت تسریع در فرایند راه اندازی آن را داریم.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان قم افزود: انعقاد این تفاهم نامه با هدف ترویج کتابخوانی و همچنین ترویج فرهنگ و ارزش های دفاع مقدس مرتبط با حوزه کتاب و کتابخوانی است

سجاد عمرانی هم در این دیدار، ضمن ارائه گزارشی از نهاد کتابخانه های عمومی کشور و همچنین وضعیت کتابخانه های استان قم گفت: بهره برداری از کتابخانه عمومی شهدای نوبهار در آبان ماه جاری و همچنین افتتاح کتابخانه مرکزی استان قم تا پایان سال 1399، دو اتفاق مهم شهر قم در حوزه فرهنگ و افزایش سرانه کتابخانه ای است.

سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان قم، کتابخانه مرکزی استان را بزرگترین پروژه فرهنگی کنونی شهر دانست و بیان کرد: در حال حاضر پروژه کتابخانه مرکزی قم با توجهات و پیگیری های ویژه دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در مراحل تجهیز بوده و طبق برنامه ریزی های صورت گرفته، تا پایان سال جاری آماده میزبانی مردم قم خواهد بود.

وی با اشاره به همکاری های قبلی میان اداره کل کتابخانه ها و حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس افزود: پیشینه همکاری مثبت و سازنده میان دو اداره کل در زمینه های فرهنگی و ترویج کتابخوانی بسیار رضایت بخش بوده و امیدواریم همچنان تداوم داشته باشد.

گفتنی است صبح امروز تفاهم نامه همکاری میان اداره کل کتابخانه های عمومی و بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس استان قم با هدف توسعه همکاری های مشترک فرهنگی، آموزش و ترویج فرهنگ کتابخوانی در کتابخانه عمومی جدیدالتاسیس شهدای نوبهار در سه محور تبلیغ و ترویج فرهنگ کتابخوانی؛ همکاری های مشترک علمی، فرهنگی و آموزشی؛ و تقویت فرهنگ مشارکت و تعامل و همکاری میان نهادهای مرتبط با فعالیت های فرهنگی خصوصاً کتاب و کتابخوانی به امضای طرفین رسید.

کد خبر 5124623

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر

روزنامه کائنات



روزنامه آفتاب اقتصادی


روزنامه ابراراقتصاد


روزنامه اطلاعات


روزنامه اقتصاد پویا


روزنامه صبح اقتصاد


روزنامه شروع


روزنامه پیام زمان


روزنامه کیهان


روزنامه مردم سالاری


روزنامه ابتکار


روزنامه آسیا


روزنامه تجارت


روزنامه اقتصاد برتر


روزنامه اقتصاد سرآمد


روزنامه عصر ایرانیان


روزنامه آفتاب یزد


روزنامه همدلی


روزنامه خراسان


روزنامه امتیاز


روزنامه ثروت


روزنامه ایران


روزنامه عصر اقتصاد


روزنامه وطن امروز


روزنامه حمایت


روزنامه جهان صنعت


روزنامه جوان