بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 29 دی 99
روز 8 اسفند به عنوان روز ملی بیماری های نادر در شورای فرهنگ عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصویب شد.

با پیگیرهای مستمر حجت الاسلام والمسلمین سید ناصر موسوی لارگانی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی و جمعی از نمایندگان مجلس یازدهم و طی مکاتبات بنیاد بیماری های نادر ایران، نام گذاری روز هشتم اسفند ماه برای گرامیداشت بیماران نادر کشور در شورای فرهنگ عمومی وزارت ارشاد به ریاست دکتر عباس صالحی به تصویب رسید.

این طرح پس از تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی و ابلاغ ریاست جمهوردر تقویم رسمی کشور درج خواهد شد.

در تقویم جهانی هر ساله بیش از 90 کشور دنیا در روز 28 فوریه به عنوان روز جهانی بیماریهای نادر (Rare diseases Day) این روز را جشن می گیرند.

بنیاد بیماری های نادر ایران نیز از سال 1388 همزمان با سایر کشورهای دنیا با برگزاری همایش های بین المللی با حضور مسئولین، هنرمندان، ورزشکاران، و حامیان و سفیران بیماران نادر این روز را گرامی می دارد.

همچنین پیشنهاد نامگذاری روز ملی بیماران نادر کشور از طرح های مورد حمایت وزارت کشور، بهداشت، رفاه، و آموزش و پرورش نیز بوده است.

در سراسر جهان بین 6 تا 8 هزار نوع بیماری نادر شناسایی و به ثبت رسیده است و در ایران نیز تاکنون 344 نوع بیماری نادر شناسایی و به تصویب کمیسیون پزشکی بنیاد بیماریهای نادر رسیده است. نام گذاری روز ملی بیماری های نادر و معرفی بیشتر این بیماریها به جامعه می تواند نقش موثری در شناسایی و دستیابی به آمار دقیقتر از این بیماران داشته باشد.

لینک خبر :‌ افکار نیوز
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز سه شنبه هفته جاری برای پاسخگویی به سئوالات 10 نماینده در کمیسیون فرهنگی مجلس حضور می یابد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۷ سایت های دیگر : تریبون خبرگزاری شبستان آرا نیوز مجلس شورای اسلامی

به گزارش خبرگزاری خانه ملت ؛ دستور کار هفته جاری کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به شرح زیر اعلام شد؛

دوشنبه :

بازدید از موسسه تصویر سازان صبح صادق

سه شنبه:

بررسی اخبار فرهنگی

دعوت از وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی برای پاسخگویی به سوالات نمایندگان: علیرضا سلیمی نماینده محترم محلات و دلیجان، جبار کوچکی نژاد نماینده محترم رشت، جلال محموزاده نماینده محترم مهاباد(5 فقره)، سید سلمان ذاکر نماینده محترم ارومیه(2 فقره)، هاجر چنارانی نماینده محترم نیشابور و فیروزه، علیرضا ورناصری قندعلی نماینده محترم مسجد سلیمان، لالی، اندیکا، هفتکل(2فقره)، احمد مرادی نماینده محترم بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجی آباد و خمیر، جلیل مختار نماینده نماینده محترم آبادان، محمد خدابخشی نماینده محترم الیگدرز، سید مجتبی محفوظی نماینده محترم آبادان(2 فقره)/

پایان پیام

لینک خبر :‌ خانه ملت
تهران - ایرنا - مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: آیین عزاداری و سوگواره یاس نبوی به مناسبت سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) ساعت 9 فردا(یکشنبه) در بقاع متبرکه سراسر کشور برگزار خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۷ سایت های دیگر : نصیر نیوز

حجت الاسلام والمسلمین محمد نوروزپور روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار اوقاف ایرنا افزود: براساس برنامه ریزی ها، آیین عزاداری و سوگواری حضرت زهرا (س) در یکهزار بقعه با رعایت پروتکل های بهداشتی در قالب مجازی و حضوری برگزار می شود.

وی افزود: آیین سوگواری فردا در قالب یاس نبوی ویژه برادران و رهروان یاس نبوی ویژه خواهران با برگزاری سخنرانی درخصوص معرفی شخصیت حضرت زهرا(س)، قرائت قرآن کریم، تواشیح، قرائت زیارت نامه حضرت زهرا(س)، عزاداری، مداحی، مرثیه سرایی، خیمه های معرفت و اطعام عزاداران همراه است.

نوروزپور ادامه داد: همه ساله در حاشیه آیین عزاداری حضرت فاطمه زهرا(س) در صحن بقاع متبرکه و اماکن مذهبی خیمه های معرفت برپا و مبلغان خواهر و برادر مستقر در آن به سوالات شرعی و شبهات دینی، بحث های روانشناسی کودک، مسائل خانواده و دیگر موارد پاسخ خواهند داد.

وی با بیان اینکه این آیین عزاداری از سال 1390 همه ساله در سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در بقاع متبرکه کشور برگزار می شود، افزود: برگزاری این مراسم از ساعت 9 صبح ویژه برادران و خواهران آغاز و تا هنگام نماز ظهر ادامه خواهد داشت.

نوروزپور با تاکید بر اینکه آیین عزاداری ویژه خواهران نیز بعد از ظهر برگزار می شود.

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: آیین سوگواری فردا در شهرهای قرمز و نارنجی در بصورت مجازی (شبکه های استانی و اینترنتی)، شهرهای زرد با هماهنگی و تایید ستاد ملی مقابله با کرونا استان ها و شهرهای آبی به صورت حضور فیزیکی با رعایت پروتکل های بهداشتی و رعایت فاصله اجتماعی برگزار خواهد شد.

وی از دیگر اقدامات را اهدا کمک های مومنانه در قالب هدیه تبرکات فاطمی عنوان کرد و گفت: به رغم توزیع یک میلیون و 500 هزار بسته کمک های معیشتی به خانواده های نیازمند، آخرین مرحله اهدا اینگونه کمک فردا توزیع خواهد شد و ادامه برنامه یادشده مجددا از دهه فجر انقلاب اسلامی آغاز می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
معاون آموزش مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اجرای طرح سه ساله حفظ قرآن کریم بشارت از ابتدای رمضان سال 1400، گفت: این طرح دارای پیوست آموزشی، گفتمان سازی، نظارت و ارزیابی و مشوق ها هست و تلاش خواهد شد تا مخاطبان طی سه سال، پنج جزء آخر قرآن کریم را حفظ کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۷

به گزارش ایکنا؛ برنامه افق رادیو قرآن عصر امروز 27 دی ماه با حضور محمدمهدی بحرالعلوم، معاون آموزش مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه و مسئول دبیرخانه ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن کریم و با اجرای کارشناسی جواد نصیری به روی امواج این شبکه رادیویی رفت.

بحرالعلوم در ابتدای این برنامه به بیان پیشینه ای از طرح ملی حفظ قرآن کریم پرداخت و گفت: مقام معظم رهبری در سال 1390 مطالبه ای مطرح کردند که بر اساس آن باید 10 میلیون حافظ قرآن کریم در کشور تربیت می شد. بعد از این مطالبه پیش بینی می شد حرکت نهضت گونه ای شکل بگیرد که این گونه نشد.

وی افزود: در ادامه این مباحث، ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن کریم در سال 1395 در شورای توسعه فرهنگ قرآنی شکل گرفت و اعضای آن نمایندگان دستگاه های فرهنگی و قرآنی کشور بودند. این ستاد در ابتدا تحت مدیریت شورای توسعه بود، اما از ابتدای سال 1398، مدیریت آن بر عهده سازمان اوقاف و امور خیریه گذاشته شد و در حال حاضر هم دبیرخانه این ستاد در مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف مستقر است.

بحرالعلوم به عملکرد این ستاد از ابتدا تاکنون اشاره و اظهار کرد: این ستاد تاکنون چند خروجی داشته است که یکی از آنها تهیه سند ملی حفظ قرآن کریم است؛ این سند دارای 27 راهبرد است و برای هر راهبرد هم اقدامات خاصی برای دستگاه های عضو ستاد تعریف شده است. در حال حاضر یک سال و نیم است وظایف هر کدام از دستگاه ها ابلاغ شده است که برخی اجرا شده و برخی دیگر هم در شرف اجرا است؛ در این بین، برخی از اقدامات نیز متوقف شده است.

وی با اشاره به اینکه یک گزارش اجمالی از این اقدامات تهیه شده است، تصریح کرد: برای اینکه این گزارش ها به جامعیت برسد و در ادامه تحلیل درستی از آن داشته باشیم، طرح پایش از دستگاه های عضو ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن کریم را اجرا کرده ایم و از هفته آینده جلسات حضوری آن برگزار می شود. در تلاش هستیم تا پایان سال به یک نمای روشن از آنچه در کشور در مورد این اقدامات اتفاق افتاده است، دست پیدا کنیم. مهم این است که اقدامات با حضور نمایندگان دستگاه ها و با توجه به نقاط قوت همان دستگاه ها تعریف شده است. بنابراین نباید بهانه ای برای انجام ندادن اقدامات وجود داشته باشد، مگر اینکه موانع جدیدی شکل گرفته باشد.

معاون آموزش مرکز امور قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کرد: در طرح پایش از دستگاه ها به هیچ عنوان به دنبال مچ گیری نیستیم، بلکه هدف تحلیل وضعیت است. در این پایش در مورد هر اقدام، بررسی های خاصی را به عمل می آوریم، اگر اقدامی اجرایی نشده باشد، به ریشه یابی دلایل آن می پردازیم.

بحرالعلوم در بخش دیگری از این گفت وگو به مشوق هایی که برای حفظ قرآن در دستگاه های مختلف تعریف شده است، اشاره کرد و گفت: مشکلی که این مشوق ها دارد، این است که اطلاع رسانی خوبی در مورد آنها صورت نمی گیرد. به عنوان مثال، در حال حاضر در نیروهای مسلح، مشوق های خوبی برای حفظ قرآن کریم در نظر گرفته شده است که عموم مردم از جزئیات آن اطلاع ندارند. سازمان اوقاف و امور خیریه نیز مشوق های خوبی برای حفظ دارد که اعطای کمک هزینه تحصیلی یکی از آنهاست و مشکل اطلاع رسانی در مورد این طرح نیز وجود دارد.

وی در ادامه در مورد ضرورت گفتمان سازی در زمینه حفظ قرآن کریم نیز بیان کرد: متأسفانه حفظ قرآن کریم جزء فرهنگ عمومی کشور نیست و این را باید پذیرفت؛ اگر چنین فرهنگی وجود داشت، لازم نبود مشوق های زیادی برای ورود به عرصه حفظ تعریف کنیم. شما به بحث عزاداری ایام محرم نگاه کنید، هیچ مشوقی نمی خواهد مردم خودجوش وارد این فضا می شوند؛ چرا اینگونه است؟ چون این موضوع در فرهنگ عمومی کشور شکل گرفته است. ما باید به جایی برسیم که حفظ قرآن به فرهنگ عمومی تبدیل شود.

مسئول دبیرخانه ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن کریم با تأکید بر اینکه تبدیل شدن حفظ قرآن کریم به گفتمان عمومی یک سری مولفه ها را می طلبد، گفت: یکی از این مولفه ها پرداختن خواص به آن موضوع است. در حال حاضر، غیر از مقام معظم رهبری، در بین هیچ کدام از مسئولان کشور چنین گفتمانی را مشاهده نمی کنیم. واقعیت این است که خواص جامعه به سمت حفظ قرآن کریم نیامده اند. موضوع دیگر بحث فرهنگ سازی است، در بحث فرهنگسازی نهادهایی همچون رسانه ملی می توانند اثرگذار باشند که البته به این سمت نیامده اند. درست است رسانه ملی دو شبکه تخصصی در این زمینه دارد، اما در سایر شبکه ها در مورد حفظ قرآن تبلیغ شده است. آموزش و پرورش دومین نهادی است که می تواند در زمینه حفظ قرآن فرهنگ سازی کند. هر مقدار این دو به سمت قرآن حرکت کنند، جامعه تحت تأثیر قرار می گیرد و به سمت گفتمان سازی حرکت می کند.

وی در ادامه در پاسخ به این سوال که جامعه قرآنی چقدر تلاش کرده است تا عموم مردم یا خواص جوامع دیگر را به سمت قرآن بیاورد، گفت: این نیز یک واقعیت است. باید یک سوزن هم به خودمان بزنیم، چرا حافظان قرآن توانمندی های بیشتری در عرصه های دیگر کسب نکرده اند تا جامع تر باشند. البته نسل های آینده حفاظ قرآن این خلاء را تا حدودی برطرف خواهند کرد، اما در حال حاضر وضعیت این است.

مسئول دبیرخانه ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن کریم در ادامه این گفت وگو در مورد آمار حافظان قرآن در کشور بیان کرد: واقعیت این است که آمار دقیقی نداریم، دقیق ترین آماری که در این زمینه وجود دارد، مربوط به سازمان دارالقرآن و آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان است که البته خالی از اشکال نیست، اما قابل اعتمادترین آمار از تعداد حافظان است. برای اینکه به یک آمار واقعی از تعداد حفاظ برسیم، نیازمند یک سامانه جامع هستیم، بر همین اساس مقرر شده است تا از بودجه ای که برای ستاد در نظر گرفته شده، بخشی به راه اندازی سامانه جامع اختصاص یابد.

بحرالعلوم همچنین در مورد برنامه های ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن کریم در آینده نیز بیان کرد: طرح سه ساله حفظ قرآن کریم که با عنوان بشارت تعریف شده است، یکی از برنامه ها است که مباحث آن طی سه سال پگیری خواهد شد و دستگاه های عضو ستاد برنامه های خود را بر این اساس طراحی می کنند. این طرح دارای پیوست هایی همچون آموزشی، گفتمان سازی، پایش و نظارت و مشوق ها را همراه خود دارد و از رمضان سال 1400 اجرایی خواهد شد. با دستگاه های عضو ستاد، جلساتی برگزار شده و در ادامه نیز برگزار خواهد شد تا هماهنگی لازم برای این طرح صورت بگیرد. در این طرح، طی سه سال، پنج جزء آخر قرآن و آیات موضوعی در حد سه جزء با اولویت پنج جزء آخر آموزش داده خواهد شد. در زمینه کودکان نیز سوره های کوتاه و عبارات موضوعی قرآن کریم در نظر گرفته شده است. منابع مربوط به این موضوع هم قبلاً طراحی شده است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
با ارائه سازوکاری براساس شیوه نامه های بهداشتی، مرحله ثبت نام اهالی رسانه برای تماشای آثار جشنواره تئاتر فجر از روز سه شنبه 30 دی آغاز می شود و تا روز جمعه 3 بهمن ادامه دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ به نقل از روابط عمومی جشنواره، ثبت نام اهالی رسانه برای تماشای آثار سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر با ارائه سازوکاری براساس شیوه نامه های بهداشتی از سه شنبه 30 دی آغاز می شود.

روابط عمومی این رویداد ضمن اعلام این خبر، توضیحاتی را خطاب به اهالی رسانه به شرح زیر اعلام کرد:

اهالی محترم رسانه

با سلام و احترام؛

روابط عمومی سی ونهمین جشنواره تئاتر فجر لازم می داند قبل از ثبت نامِ شما با توجه به شرایط خاص امسال به جهت شیوع ویروس کرونا چند نکته را به اطلاع برساند:

1. ضرورت ثبت نام شما و پر کردن این فرم به جهت صدور بلیت الکترونیکی برای حضور در تماشاخانه های درگیر جشنواره امسال است. بدون شک شرایط امسال به گونه ای است که ستاد جشنواره نمی تواند همانند سال های گذشته ضمن دعوت از همه شما عزیزان بر حضورتان در تالارها هم اصراری داشته باشد. به همین جهت و به منظور تماشای آثار جشنواره امسال کدی در اختیار شما قرار خواهد گرفت که با آن می توانید از بستر فضای مجازی و در پلتفرمی که معرفی خواهد شد آثار را تماشا کنید اما برای بهره مندی از ظرفیت 50 درصدی صندلی ها لازم است که نسبت به ثبت نام در این فضا برای دریافت بلیت اقدام کنید.

2. امسال برای حضور شما عزیزان جشنواره کارتی صادر خواهد شد که معرف شما خواهد بود و برای حضور در فضاهای عمومی تالارها تعریف شده است اما تماشای نمایش ها به صورت حضوری صرفا از طریق ارائه بلیت الکترونیکی اتفاق خواهد افتاد که از طریق کد دیگری به جز کدی که در بند یک توضیح داده شد، قابل دسترسی است.

3. یکی از الزامات وزارت بهداشت جهت بازگشایی تماشاخانه ها و بهرمندی از ظرفیت 50 درصدی ارائه کد ملی افرادی است که متقاضی حضور در تالارها می شوند همانند نظام خرید بلیت هواپیما و قطار با استفاده از کد ملی، از سیستم آزمایشگاهی و بیمارستانی کشور در مورد مبتلایان و گذشتن 14 روز از زمان تست مثبت کرونا استعلام گرفته می شود.

4. دو بخش آپلود معرفی نامه رسانه و نمونه کارهای مرتبط با حوزه تئاتر یا جشنواره تئاتر فجر برای خبرنگاران محترم خبرگزاری های رسمی و رسانه هایی که صفحه سینما و تئاتر مستقل دارند الزامی ندارد.

اهالی رسانه و نمایندگان خبری آنها می توانند از روز سه شنبه 30 دی تا جمعه 3 بهمن با مراجعه به سایت https://fitf.theater.ir/fa/form_data/add/form_id=162 نسبت به تکمیل فرم ثبت نام و وارد کردن اطلاعات خود اقدام کنند.

سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافرآستانه 11 تا 20 بهمن 99 برگزار می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ راه دانا
قادرآشنا مدیرکل هنرهای نمایشی در پیامی با پاسداشت ارزش ها و شعائر دینی؛ برگزاری سومین دوره جشنواره تئاتر آیات را ارج نهاد و از برگزارکنندگان و شرکت کنندگان دراین رویداد تقدیر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۹ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجویان ایران

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی، درپیام آشنا آمده است :

در صحنه ای مزین به نام تئاتر دینی باید با تسمک به آیات کلام الله وائمه، جلوه هایی از نور و زیبایی را به نمایش گذاشت و چه زیبا ودیدنی است آمیزش مفاهیم و شعائر دینی با هنر متعالی تئاتر .

تئاترهنری است که در سرشت و سرنوشت آن مخاطب نقشی کلیدی ایفا می کند و یکی از سرچشمه تئاتر، آیین ومناسک مذهبی است و اگر به تاریخ هنر جهان رجوع کنیم، در می یابیم که تئاتر نقش کلیدی در ماندگاری بسیاری از آیین ها و مناسک مذهبی در طول تاریخ داشته است .

تئاتر؛ درمقایسه با سایرهنرهای هفت گانه ازامکانات بیشتری برای بیان مفاهیم عمیق وانسان سازبرخوردار است و می توان از این امکانات برای گسترش فرهنگ دینی و اسلامی بهره جست. اما باید به این نکته توجه کرد خواه این گونه نمایشی با مفاهیم و قصه های دینی همراه باشد و خواه این مفاهیم با قصه مردم روزگار هم عصرمان آمیخته وهمراه شده باشد، باید برای ماندگاری و تاثیرگذاری بر دل و جان مخاطب از هر گونه بیان شعاری پرهیز کرد .

تئاتر دینی؛ تئاتری تفکر برانگیز واندیشه محوراست و دراین گونه نمایشی با مفاهیم بنیادی ازلی و ابدی مواجه هستیم و به نظر من کار هنرمندی که تمرکزش را بر روی نگارش نمایشنامه، کارگردانی و بازی در نمایش مذهبی می گذارد، بسیار دشوارتر است از هنرمندی است که در سایر گونه های نمایشی فعالیت می کند .

یکی از دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی، رشد چشمگیرتئاتر دینی و به تبع آن شکل گیری جشنواره هایی چون رضوی و آیات است. امیدوارم این جشنواره ها تداوم پیدا کنند و بتوانیم شاهد آثار با کیفیت و تاثیر گذار دراین رویداد باشیم و بتوانیم از دستاوردهای این جشنواره در سطح کشوری بهره بگیریم .

گفتنی است؛ جشنواره سراسری تئاتر آیات از اول تا سوم بهمن به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی و با همکاری معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مرکز هنرهای نمایشی کشور به میزبانی خراسان شمالی برگزار می شود .

در این جشنواره قرار است 8 اثر نمایشی با یکدیگر به رقابت بپردازند و آثار برگزیده از طریق فضای مجازی و با قرار گرفتن روی سایت های معتبر و مرجع در دسترس علاقه مندان قرار خواهد گرفت .

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
نشست شورای داوران جایزه ترانه سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر برگزار شد.

به گزارش حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، نشست شورای داوران "جایزه ترانه" سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر با حضور محمد اله یاری مدیر دفتر موسیقی ارشاد، مسلم نادعلی زاده دبیر این جایزه و داوران این بخش متشکل از اسماعیل امینی، مجید افشاری، محمدعلی بهمنی، محمدمهدی سیار، حمیدرضا شکارسری، ناصر فیض و عبدالجبار کاکایی برگزار شد.

در ابتدای این جلسه، محمد اله یاری مدیرکل دفتر موسیقی گفت: در شورای شعر ترانه و کلام دفتر موسیقی، در بررسی ترانه ها حداقل ها مدنظر قرار می گیرد و بررسی موارد کیفی و حرفه ای در ترانه سرایی معمولا در جایزه ها و جشنواره ها مدنظر قرار می گیرد.

مدیرکل دفتر موسیقی افزود: سال گذشته در جایزه ترانه، ترانه های یک سال بررسی شد و پس از یک بررسی اولیه، تعدادی ترانه را هیئت داوران در مرحله دوم و سوم ارزیابی کرد. امسال نیز ترانه های یکسال اخیر که به دفتر موسیقی رسیده توسط هیئت داوران ارزیابی می شود. هدف این جایزه توجه به کیفیت و شناسایی ترانه های خوب و کار ایجابی در حوزه ترانه است.

مسلم نادعلی زاده دبیر جایزه ترانه سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر گفت: بیش از چهار هزار پرونده ترانه های مهر 1398 تا مهرماه 1399 توسط هیئت داوران جایزه ترانه ارزیابی شده که پس از ارزیابی اولیه هیئت داوران، حدود 100 ترانه برای ارزیابی نهایی انتخاب شد و پس از ارزیابی نهایی برگزیدگان معرفی می شوند.

نادعلی زاده در ادامه گفت: متأسفانه بیشتر ترانه ها سطحی شده اند و دستیابی به ترانه هایی که شاخص هایی را از لحاظ حرفه ای و فنی و محتوایی داشته باشند، کار دشواری است. با همت دوستان و همکاران ارجمند امیدواریم که بتوان آثار شاخص و حرفه ای را معرفی کرد.

در ادامه این جلسه داوران جایزه ترانه نظرات خود را درباره جایزه ترانه بیان کردند. همچنین به پیشنهاد هیئت داوران مقرر شد دبیرخانه جایزه در نامه ای به شرکت های موسیقی از آن ها دعوت کند تا ترانه های برتر یکسال اخیرشان را به انتخاب خود، به دبیرخانه جایزه ترانه ارائه کنند.

جایزه ترانه با هدف تجلیل و تشویق ترانه سرایان برتر، ترویج مفاهیم نو و ارزشمند در ترانه، حمایت و معرفی ترانه های برتر، به دبیری مسلم نادعلی زاده در سی و ششمین دوره جشنواره موسیقی فجر برگزار می شود.

در این جایزه، متن ترانه هایی که از مهرماه 1398 تا مهرماه 1399 به صورت تک آهنگ یا در قالب آلبوم موسیقی از سوی مؤسسات یا اشخاص حقیقی پس از دریافت مجوز از دفتر موسیقی تولید و منتشر شده اند، توسط هیئت داوران بررسی و ترانه های برگزیده معرفی می شوند.

دربازه زمانی مشخص شده بیش از چهار هزار قطعه متن ترانه با مجوز دفتر موسیقی به صورت تک آهنگ یا در قالب آلبوم منتشر شده اند، که مرحله نخست انتخاب این ترانه ها انجام شده است و در مرحله نهایی ترانه های برگزیده در سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر معرفی می شوند.

سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر 28 بهمن تا 3 اسفندماه سال جاری به دبیری حسن ریاحی برگزار می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
مدیر حراج تهران درباره رقم عجیب 12 میلیارد تومانی تابلوی آیدین آغداشلو می گوید: 7 مجموعه دار حاضر در سالن، شامل یک شخص حقوقی و 6 شخص حقیقی در مزایده خرید اثر آغداشلو رقابت داشتند و شخصیت حقوقی در این رقابت برنده شد.

آفتاب نیوز :

درباره برخی حاشیه های سیزدهمین حراج تهران با علیرضا سمیع آذر مدیر حراج تهران گفت وگو کردیم. او در دهه هشتاد مدیر دفتر هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس موزه هنرهای معاصر تهران بود. سمیع آذر از سال 2006 تا کنون هم مشاور حراج کریستیز است.

* با توجه به حاشیه های اخیر آقای آغداشلو و شایعاتی که درباره این نقاش وجود دارد، آیا بهتر نبود از پذیرش اثر او در این دوره از حراج امتناع کنید؟

ارایه اثر یک هنرمند در هر نمایشگاهی در گالری موزه و یا حراج، به معنای اظهارنظر درباره شرایط اخلاقی وی نیست؛ این موضوع در همه جای دنیا یک قاعده است. اثر هنری شخصیت مستقلی دارد، ممکن است هنرمندی از نظر اخلاقی بسیار قابل احترام باشد اما اثرش شایستگی ارائه را نداشته نباشد و یا برعکس. آثار دوره سیزدهم حراج تهران را مطابق معمول به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فرستادیم، همه آثار تایید و مهر شدند، دو اثر از آیدین آغداشلو هم جزء همین آثار بودند و مجوز گرفتند.

فراتر از شبهات و شایعه ها، آنچه که ما درباره آقای آغداشلو می دانیم این است که او شاکی ندارد اما خود او چندین فقره شکایت با عنوان افترا و تشویش اذهان عمومی تقدیم دستگاه قضایی کرده است. وی در حال حاضر شاکی است و کسانی که به او تهمت زده اند متشاکی. اگر هم شکایتی باشد باید بررسی شود و مقام محترم قضایی در این خصوص حکم دهد.

در چنین وضعیتی ما نمی توانیم پیشاپیش قضاوتی انجام دهیم و بگوییم لابد شایعات درست است و بر این اساس اثر هنرمندی را که همیشه در حراج تهران و اغلب حراج ها بوده؛ صرفا به خاطر شائبه ها خارج کنیم.

* پیش تر گفته اید که در حراج تهران بارها با بازارگرمی برخی برای بالابردن قیمت یک اثر مواجه شده اید، و اگر متوجه آن شوید، از ادامه حضور اثر هنرمند در حراج جلوگیری می کنید. آیا افزایش نامعقول 10 برابری قیمت یک اثر، بازارگرمی برای آن نیست؟ آیا نباید حراج این اثر ملغی شود؟

در حراج ها تلاش می شود اثر به شکل شایسته ارائه، تحلیل و معرفی شود. این بازارگرمی به مفهوم منفی و تحقیرآمیز نیست، اگر این چنین باشد هر تجارتی را می توان با این لحن به چالش کشید. آنچه که من گفته ام این است که برخی افراد در حراج ها، کار خود را به طور تصنعی توسط دوستانِ شان افزایش قیمت می دهند و به این طریق یک فروش مصنوعی صورت می گیرد. حتی در این موارد هم ما نمی توانیم فروش را به صرف مشکوک بودن، لغو کنیم چون به هرحال صورت گرفته است. در این موارد صرفاً می توان از ارائه اثر هنرمند در حراج بعدی جلوگیری کرد که پیش از این هم چند بار انجام شده است. با این حال باید در نظر داشت این موارد مربوط به کسانی است که نیاز به مطرح شدن دارند و کمابیش ناشناخته هستند، هنرمندی در جایگاه آیدین آغداشلو که از اساتید هنر ایران است و همیشه در همه حراج ها پای ثابت بوده، نیازی به بازارگرمی، تبلیغ و معرفی به این معنا ندارد. آثار امثال او یا پرویز تناولی و محمد احصایی، به حراج اعتبار می دهند نه اینکه حراج بخواهد با بازارگرمی به کار آنها اعتبار دهد.

در مورد اثر آقای آغداشلو در حراج اخیر رقابت کاملاً طبیعی و سالم ابتدا با مزایده 7 مجموعه دار حاضر در سالن صورت گرفت. رقابتی که بسیار گرم بود و ما که شاهد آن بودیم نمی دانستیم در نهایت کدامیک از آنها برنده نهایی خواهدشد. ده ها نفر در سالن شاهد بودند و همه چیز در اصول کاملاً صحیح و مطابق قواعد حراج بود.

تمام شاهکارهای تاریخ هنر که در حراج ها با رقم های هنگفتی به فروش رسیدند چنین فضایی را شاهد بوده اند. در حراج تهران هم این وضعیت که به افزایش چند برابری اثر منتهی شده، بارها اتفاق افتاده است. مجسمه آقای پرویز تناولی که در سال 2008 در حراج کریستیز به قیمت 2.8 میلیون دلار به فروش رسید، برآورد پایه 400 هزار دلار داشت که نهایتاً 7 برابر به فروش رفت. بیش از نیمی از رقابت هم تنها توسط دو نفر صورت گرفت تا تبدیل به رکورد فروش آثار هنری خاورمیانه شد. واقع بین باشیم، در مقیاس بین المللی اثر آقای آغداشلو در این حراج به رقم حدود 500 هزار دلار رسید که هنوز با آن رکورد یا رکوردهای هنرمندانی همچون زنده رودی و احصایی خیلی فاصله دارد.

* با توجه به حساس شدن افکار عمومی و پرسش های بیشمار درباره خریدار اثر 12 میلیاردی آقای آغداشلو، خریدار چه شخص حقیقی یا حقوقی است؟

خریدار اثر آغداشلو نماینده یک شرکت بود که طبعاً شخصیت حقوقی دارد. سایر افراد رقابت کننده هم اشخاص حقیقی بودند. حراج های معتبر دنیا مجاز به اعلام نام خریداران آثار نیستند و خود آنها اگر مایل باشند می توانند خود را معرفی کنند. ما تنها با دستور قضایی می توانیم اسامی خریداران یا فروشندگان را در اختیار مسئولین قرار دهیم. در حراج های گذشته خریدارانی با تمایل شخصی اقدام به معرفی خود و آثار خریداری شده کردند.

درباره حساسیت افکار عمومی باید گفت افکار عمومی داخل جامعه هنری اتفاقاً در این قضایا اغلب طرفدار آقای آغداشلو بوده و هست. استادی که صدها شاگرد تربیت کرده و تعدادی از هنرمندان در حراج ها در دوره ای شاگرد او بوده اند. ایشان با نهادهای فرهنگی کشور و انجمن های هنری همکاری موثر و صمیمانه داشته اند. به نظرم این بخش از افکار عمومی که شما می فرمایید به شبکه های اجتماعی و رسانه های زرد خارج از کشور مربوط می شود که چندان ملاک ما نمی تواند باشد.

* درباره مواردی که پیرامون پولشویی در حراج تهران مطرح می شود، چه نکاتی را رعایت می کنید تا امکان آن به حدقل برسد؟ آیا تاکنون با نمونه هایی مواجه بوده اید؟

هیچ مورد پولشویی در حراج تهران وجود نداشته و نمی تواند باشد. این را صریح می گویم چون از آن اطمینان کامل دارم. کسانی که این شائبه ها را مطرح می کنند یا پول شویی را نمی دانند چیست و یا حراج را نمی شناسند. اگر شما حجم زیادی از پول کثیف داشته باشید و بخواهید دور از چشم مسئولین آن را به چیزی تبدیل کنید، بدترین کار آن است که بیایید در حراج که صدها نفر حاضرند و مراسم به صورت زنده پخش و ثبت می شود، در جلوی دوربین های صدا و سیما و رسانه ها آن را هزینه کنید تا همه ببیند چه میزان خرید کرده اید! و شاید بهترین کار این است که بروید سراغ فروش های خصوصی و زیرزمینی بدون فاکتور و شاهد و خارج از شبکه بانکی پولی را ردوبدل و چیزی را خریداری کنید.

کار حراج ها این است که از فروش های پنهان و زیرزمینی جلوگیری کنند، فروش ها را عیان کنند تا مسئولان دولتی روی آن نظارت داشته باشند. بر حراج نه فقط مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بلکه بازرسان دارایی و حتی نیروی انتظامی نظارت دارند. ما تصور نمی کنیم کسی برای پولشویی سراغ ما بیاید و این شائبه را هیچ کارشناس اقتصادی مطرح نکرده. وقتی کل فروش حراج را بین حدود 60 خریدار آثار آن تقسیم کنید، مبلغ چندانی نمی شود که بتوان آن را با ارقام پول شویی مقایسه کرد. حتی اگر کل فروش آثار یکصد هنرمند شاخص کشور را هم در نظر بگیرید، قیمت یک آپارتمان در بالای شهر نمی شود.

لینک خبر :‌ آفتاب نیوز
قادر آشنا در پاسخ به پرسشی درباره کم کاری در رسیدگی به وضعیت معیشتی اهالی تئاتر در دوران کرونایی، تأکید کرد حجم خسارت ها آن قدر زیاد است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تنهایی نمی تواند آن را جبران کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۹ سایت های دیگر : خبر آنلاین امروز نیوز شعار سال دیدبان ایران

قدس آنلاین : قادر آشنا، نخستین بار، از فروردین 91 تا دی 92، مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود. اسفند سال پیش که شهرام کرمی، از ریاست مرکز هنرهای نمایشی استعفا کرد، بار دیگر قرعه به نام آشنا افتاد و او دوباره بر صندلی مدیرکلی تکیه زد.

در سالی که به دلیل همه گیری کرونا، فعالیت های تئاتری به جز برگزاری جشنواره ها، تقریبا متوقف شده است و اهالی هنرهای نمایشی به دلیل تنگنای معیشتی، بارها اعتراض کرده و حتی مقابل مجلس تجمع کرده اند، مهم ترین موضوعی که در اولویت طرح قرار می گیرد، راه برون رفت از این بحران است. این مسئله، نخستین چیزی بود که در گفت وگو با قادر آشنا در کافه خبر، مطرح کردیم. مشروح این نشست را بخوانید.

می توان گفت این 10 ماه که مدیرکل هنرهای نمایشی بوده اید، ساده ترین دوران مدیریت شما در تمام حوزه ها و مقاطع بوده است؛ چون با همه گیری کرونا، اجرای تئاترها متوقف شده بود و چندان کار اداری هم برای انجام دادن نبود.

شاید حجم کار اداره کل هنرهای نمایشی در حال حاضر، به نسبت جاهای دیگری که من مسوولیت داشتم، کم تر بوده است. اما دغدغه و استرس کار، بیشتر از هر دوران دیگری بود. به دلیل این که قبل از کرونا، همه چیز طبق روال و یک روند مشخص پیش می رفت، اما در حال حاضر شما با یک بیماری مواجه هستید که کار را سخت کرده است، به طور مثال برای بازگشایی یا عدم بازگشایی سالن های تئاتر، نظرات مختلفی وجود داشت و دارد و موضوعات متعددی مطرح می شود؛ این که آیا هنرمندان حاضر به اجرا می شوند، آیا مردم در سالن ها حضور پیدا می کنند؟ آیا وزارت بهداشت اجازه می دهد؟ و هزاران سوال و دغدغه دیگر که در این بین مطرح می شود و فشاری مضاعف بر مدیریت وارد می کند.

شما آخر اسفند 98، برای بار دوم، مدیریت اداره کل هنرهای نمایشی را برعهده گرفتید و 24 فروردین امسال، برنامه خود را برای سال 99، در چند بند اعلام کردید. یکی از اهداف اعلام شده با توجه به شرایط همه گیری کرونا، تشریح شرایط هنرمندان تئاتر به عنوان یکی از مشاغل زیان ده و حمایت از آن ها بود. ولی در عمل، این برنامه که مد نظرتان بود، انجام نشد و دیدیم که هنرمندان تئاتر، برای شکایت از وضعیت شان حتی مقابل مجلس رفتند و دست به اعتراض زدند؛ موضوعی که تا کنون سابقه نداشت. به نظر می رسد به این هدف نرسیدید.

من در آن زمان این موضوع را اعلام کردم و در حال حاضر هم معتقدم که اداره کل هنرهای نمایشی در این زمینه، هر چه در توان داشته را به کار گرفته است و تا حدودی هم توانسته موفق باشد. در این راستا، اولین کار اجرایی ما، ایجاد یک ستاد کوچک برای رصد کردن هنرمندانی بود که به خاطر کرونا آسیب دیده اند. کار را در چند دسته تقسم کردیم؛ سالن های نمایشی دولتی، نیمه دولتی و خصوصی، تعداد صندلی ها، تجربه اجرا، گروه های نمایشی که از شورای ارزشیابی و نظارت در تهران و شورای ارزشیابی و نظارت استان ها مجوز گرفته بودند و گروه هایی که برای اجرا آمادگی داشتند اما مجوز نگرفتند و ... همه را بررسی کردیم و در اولین فرصت این موارد را به دکتر صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه دادیم.به دلیل این که میزان نیازمندی و حجم خسارات وارد شده به عرصه فرهنگ و هنر، حتی از عهده وزارت ارشاد خارج است، کار مقداری سخت شد.

در گام بعد، با همین بودجه محدودی که داشتیم، با رقم 11 میلیارد و 400 میلیون تومان، طلب معوقه هنرمندان از اداره کل هنرهای نمایشی مواجه شدیم.

این رقم برای چه سال هایی است؟

حدودا برای پنج سال پیش از این. اولین کاری که ما انجام دادیم، پرداخت این بدهی ها بود و این کار نیز در کوتاه ترین زمان ممکن انجام شد.

این مبلغ 11میلیارد و 400میلیون تومان بدهی را از محل بودجه حمایت از تولیدات صحنه ای پرداخت کردید؟

این 11میلیارد و 400میلیون تومان را در گام اول از وزارتخانه گرفتیم. ولی باید بدانید برای امسال، در بهترین حالت، کل پولی که به اداره کل هنرهای نمایشی می رسد، 24میلیارد تومان است و در بدترین شرایط 18میلیارد تومان؛ کل مبلغی هم که بابت حمایت از تولید به ما تخصیص داده می شود، 9میلیارد و 600میلیون تومان است. این گام اول ما بود.

در گام دوم، گروه های نمایشی که در فهرست شورای حمایت بودند، بررسی شدند؛ کارهایی که روی صحنه رفته بودند، در دو قسط، قسط اول بلافاصله بعد از آغاز نمایش و قسط بعد پس از اتمام کار پرداخت شد.

در گام سوم، تعدادی از کارهایی را که روی صحنه رفته ولی متوقف شده و دیگر مایل نبودند به هر دلیلی اجرا را ادامه دهند، بررسی کردیم و 50 درصد از حمایت مالی را به صورت علی الحساب به آن ها پرداخت کردیم که اگر کارگردان بعدها تمایل داشت اجرا را دوباره روی صحنه ببرد، باقی 50 درصد را هم پرداخت کنیم.

در گام چهارم، به بررسی کارهایی که آماده شده، اما روی صحنه نرفته بودند، پرداختیم. این موارد درباره نمایش هایی بود که به خاطر کرونا آسیب دیده بودند.

و برای هنرمندانی که امسال هیچ کاری برای اجرا نداشتند، چه کردید؟

براساس طرحی که ریختیم، هنرمندان تئاتر نیز مانند بسیاری دیگر از مشاغل، در لیست های حمایتی قرار گرفتند که بعضی از آن ها که عضو صندوق بودند، از طریق هنر کارت به آن ها مساعدت شد.

کمک به سالن های تئاتر چطور؟

سالن های خصوصی به سامانه تحفه معرفی شدند و در حال حاضر،46 سالن تا سقف 100میلیون تومان وام چهار درصد دریافت کرده یا در شرف دریافت کردن هستند. همچنین در سامانه کارا، 123سالن خصوصی را برای دریافت 150 میلیون تومان وام با بهره 12 درصد معرفی کردیم. 600گروه تئاتری را هم که هر یک می توانستند 100میلیون تومان وام دریافت کنند، معرفی کردیم. 50 موسسه تک نفره را با وام 100میلیون تومان و هنرمندانی را هم که خودشان ثبت نام کرده بودند، با وام 20 میلیون تومانی تحت حمایت مالی قرار دادیم.

با وجود این کمک ها که شما همیشه در گفت وگوهای متعدد بر آن ها تاکید کرده اید، تعداد زیادی از هنرمندان از وضعیت موجود به شدت ناراضی هستند، چون برخلاف اهالی سینما و تلویزیون که تا حدودی فعال هستند، تئاتری ها رسما از کار بی کار شده اند. اعتراضاتی که خانه تئاتر انجام داده است، نشان می دهد که از این وضعیت به شدت شکایت دارند. با توجه به آن چه اهالی تئاتر می گویند، به نظر می رسد مشکل شان حل نشده است و برای همین دست به دامان همه نهادها و مراکز تصمیم گیری از جمله مجلس شده اند.

باید توقعات را در سطح مسئولیت هر آدمی بررسی کنیم. مطالباتی که وجود دارد، سنگین است و حتی وزارت ارشاد هم نمی تواند به تنهایی آن را تقبل کند. اگر امکانی داشتیم و از ارائه آن چشم پوشی می کردیم و یا اگر موضوعی را پیگیری نمی کردیم، جای گله بود اما من در سمت مدیرکلی هنرهای نمایشی، هر آن چه را که در توان داشتم، ارئه داده ام.

برای بحث در این مورد، برگردیم به برنامه های اعلام شده شما برای سال 99. در آن فهرست یازده گانه، یک هدفی را مشخص کرده اید برای همکاری با بخش خصوصی، بخش شبه دولتی، نهادهایی چون صدا و سیما و البته شبکه نمایش خانگی. خب اگر واقعا در این مسیر به هدف رسیده بودید، خیلی از مشکلات معیشتی اهالی تئاتر که به دلیل تعطیلی اجراهای صحنه ای به وجود آمده است، به شکلی دیگر قابل حل بود. در این مورد پیشرفتی نداشتید.

کاملا مخالف این موضوع هستم؛ ما با آقای شاه آبادی، معاون سیما، به تفاهمات خوبی رسیده ایم که در هفته، یک ساعت از برنامه های تلویزیونی را در اختیار اجراهای ما قرار دهد. در حال حاضر آثار در حال بازنگری و آماده سازی برای پخش از تلویزیون هستند و در بحث تله تئاتر نیز، صحبت هایی انجام شده است.

بحث مالی آن چگونه است؟

کارهایی را که قرار است ارسال شوند، ما حمایت می کنیم و صدا و سیما نیز در جایی که نیاز به باز تولید اثر است، حمایت می کند. دو، سه جلسه نیز با سازمان زیباسازی شهرداری صحبت کردیم که این امکان را در اختیار ما قرار دهند که از فضاهای شهری استفاده کنیم.

شما گفتید با صدا و سیما و شهرداری مذاکراتی را انجام داده و تازه به تفاهماتی رسیده اید، ولی الان در اواخر سال 99 قرار داریم و نه اوایل آن. واقعیت این است که مذاکرات و اقدامات شما بسیار کند پیش رفته است. شرایطی کرونایی، یک اقدام سریع تر را می طلبد، دقیقا مثل تولید واکسن کووید 19 که به جای 10 سال، در 10 ماه ساخته شد و الان در حال تزریق است. این تفاهمات که می گویید، باید در اردیبهشت امضا و همان زمان هم اجرا می شد، نه این که به بهمن برسد.

این طور که می گویید، نیست، ما از همان اوایل سال این مسائل را پیگیری کردیم. من فکر می کنم این که شما به انجام کاری باور داشته باشید، در پیشبرد درست آن بسیار موثر است، هرچند با تاخیر انجام شود. در تمام مراحل، تا آن جایی که موضوع به ما مربوط می شد، پیش رفتیم و هیچ کم کاری ای هم انجام ندادیم. مثلا در بحث هماهنگی با سازمان زیباسازی، ما در اردیبهشت به جمع بندی رسیدیم، موضوع این است که نمایشی روی صحنه نرفته تا شهرداری زیر بار انجام تعهدات آن برود. در مورد سیما هم، بعد از آمدن آقای شاه آبادی، مذاکرات پیش رفت، چون ایشان تئاتر را می شناسد.

به هر حال، پس از گذشت 10 ماه که از مدیریت شما می گذرد، این مذاکرات هنوز خروجی نداشته است.

اگر دلیلش این بود که کم کاری از ما بوده و گفت وگوها را انجام نداده ایم، من موضوع را می پذیرفتم، ولی این جور نیست. با سیما، کار پیش رفته است و اگر همکاری با شهرداری خروجی نداشته، به این دلیل بوده که کار تعطیل بوده است و به محض شروع کار، همکاری با شهرداری هم آغاز می شود.

در همین مدت، برای فراهم کردن شرایط بهتر کار اهالی تئاتر، در شورای معاونین مطرح شد که سالن های استان ها با شرایط قانونی، در اختیار انجمن های نمایشی قرار بگیرند. قطع به یقین برای انجام چنین کاری با موافقان و مخالفان زیادی رو به رو شدیم. برای اصلاح این چنین مواردی، احتیاج به زمان است و تاکید می کنم این کار در یک پروسه زمانی حداقلی انجام گرفته است و به دلیل شرایط موجود، آن را بسیار سریع انجام دادیم.

با اجازه برویم سراغ بحث بودجه تئاتر در سال 99 که محل پرسش های زیادی است. اول این که، بودجه تئاتر کشور برای امسال، مبلغ 84 میلیارد تومان تعیین شده، این موضوع درست است؟

در سر فصل بودجه ارائه شده از جانب وزارتخانه، این رقم درست است، اما رقمی نیست که فقط در اختیار ما قرار دهند؛ پولی که به اداره کل هنرهای نمایشی داده اند، حداقل 18میلیارد تومان و حداکثر 24 میلیارد تومان ارائه و تصویب شده است.

در بودجه، یک ردیفی است برای تولید تئاتر به مبلغ 47 میلیارد تومان. پس این پول دست چه کسی می رود؟

آن 47 میلیارد تومان تنها به ما اختصاص داده نمی شود؛ آن چیزی که برای تولید در سال 99 به ما اختصاص داده شد، مبلغ 9میلیارد و 600میلیون تومان است.

یعنی از 47میلیارد تومان بودجه تولید، فقط مبلغ 9میلیارد و 600میلیون تومان به شما رسیده است؟

بله، تازه از این بودجه، مبلغ 4میلیارد و 600میلیون تومان را به تئاتر استان ها و مبلغ 5میلیارد تومان را هم به تئاتر تهران اختصاص داده ایم.

در همین بودجه امسال، 9میلیارد تومان به بنیاد رودکی برای تولید تئاتر اختصاص داده شده، یعنی تقریبا سهم و شما و بنیاد یک اندازه است؟

پول در اختیار من نیست و من فقط ارقام را می دانم.

بله، اما شما به عنوان مدیرکل هنرهای نمایشی، آیا فکر می کنید این موضوع درست است؟ اگر 9میلیارد و 600میلیون تومان بابت حمایت از تولید به اداره کل هنرهای نمایشی داده می شود، دادن 9میلیارد تومان بودجه به بنیاد رودکی، ظلم آشکاری است، چرا که این بنیاد، خودش توانایی درآمدزایی دارد و حجم تولید تئاترش اصلا در این حد و اندازه نیست. با این وضعیت، پس این که بودجه تئاتر افزایش پیدا کند، مشکل گشا نیست، این که بودجه تئاتر، کجا و چگونه خرج شود، مسئله اصلی است. براساس ارقامی که الان مطرح شد، مبلغ 37میلیارد تومان بابت تولید تئاتر باقی می ماند، این پول کجاست؟

سوال من هم همین است. ما بر این باور هستیم که مبلغ 84میلیارد تومانی که در ردیف بودجه آمده است، باید در اختیار اداره کل هنرهای نمایشی قرار بگیرد و اگر قرار است به استان ها نیز کمک شود، باید از جانب ما باشد تا هم قانونمند شود و هم شفاف سازی های مالی را بتوان به درستی انجام داد.

من تاکنون درباره موضوع بودجه، مقدار آن و نوع تخصیص آن بارها با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صحبت کرده ام و مصمم هستم که هم از ظرفیت های مجلس و هم از دیگر ظرفیت ها استفاده کنم تا بودجه تئاتر اصلاح شود. ولی در کل، با این مبلغی که وجود دارد، نمی توان کاری را انجام داد.

درباره دستگاه های متولی عرصه فرهنگ، خصوصا نمایش، هرچه تعداد سازمان ها و نهادها بیشتر شوند، از محتوای کار کم می شود. در عرصه هنرهای نمایشی، قانون به صراحت اعلام کرده است که مسئولیت تئاتر در کشور، وزارت فرهنک و ارشاد اسلامی است، بنابراین، قانون گذار به درستی به آن اشاره کرده است. زمانی که دستگاهی مثل وزارت ارشاد و اداره کل هنرهای نمایشی موظف است به تئاتر کشور پاسخ گو باشد، مکانیزم نظارت هم باید بر عهده او قرار گیرد، اما متاسفانه در حال حاضر یک چندگانگی وجود دارد که به دستگاه ها آسیب می زند.

من در این مدت، با بسیاری از هنرمندان و مدیران سالن های خصوصی که صحبت کرده ام، سوالی که مطرح شده، این بوده است که آن 47 میلیارد تومان بودجه حمایت از تولید، کجا رفته است؟

من هم سوالم همین است که این مبلغ 84 میلیارد بودجه را که دولت آورده است، کجاست؟

دو ردیف دیگر در بودجه تئاتر در سال 99 وجود دارد؛ یکی نظارت بر اجراها به مبلغ 2میلیارد و 800میلیون تومان و یکی دیگر با عنوان صدور مجوز به مبلغ یک میلیارد و 700میلیون تومان. در سالی که عملا تولیدی نبوده، این پول کجا خرج شده است؟

این مبالغ از دل آن 18میلیاردی که به ما تخصیص داده شده است، تقسیم می شود، ما مجبور هستیم متناسب با بودجه ای که داریم همان را تقسیم کنیم.

در حال حاضر بودجه جشنواره ها در سال 99، 13میلیارد است، این مبلغ از دل همان 18 میلیارد تومان که گفتید، تامین می شود؟

ریز این حساب ها را به صورت مکتوب داریم. اداره کل هنرهای نمایشی خواهان رقم بیشتری است و سعی دارد تا پایان سال این پول را دریافت کند؛ در واقع به حداکثر مبلغی که تعیین کرده اند و رقم 24میلیارد تومان است. البته این عدد هم بسیار بسیار کم است و قانع نیستیم.

تا کنون چه قدر پرداخت شده است؟

از مبلغ حداقلی که 18میلیارد تومان است، تاکنون 12 میلیارد تومان آن پرداخت شده که 6 میلیارد آن هم مربوط به سال گذشته است.

دوباره تاکید می کنم، بخش عمده ای از پرسش های اهالی تئاتر، مربوط به هزینه کرد بودجه است. نگاه که می کنیم، می بینیم بودجه سال 99 برای حضور گروه های خارجی یک و نیم میلیارد تومان، نظارت بر اجراها، 2میلیارد و 800میلیون تومان و صدور مجوز یک میلیارد و 700میلیون تومان است. زمانی که یک حساب سر انگشتی می کنیم، این سوال پیش می آید: وقتی هیچ اجرایی روی صحنه نرفته، نیازی به نظارت و مجوز هم نبوده است و گروه های خارجی هم نیامده اند، مجموع این پول که 6میلیارد تومان است، کجا هزینه شده است و اگر هم اداره کل آن را جذب نکرده است، توضیح دهد چرا نتوانسته آن را جذب کند.

پایان سال مالی که می شود، این مسائل در جای خودشان بررسی می شوند. در طول سال، یک دوازدهم باید پول بدهند، اما می بینید پنج ماه به شما پول نمی دهند و یک دفعه جشنواره ای فرا می رسد و کل پول را در یک بازه زمانی پرداخت می کنند.

ممکن است دوستان فکر کنند که این پول به ما پرداخت شده است و ما آن را استفاده نمی کنیم، اما همین مبلغ 18 میلیارد تومان که به ما اختصاص داده شده است، اصلا پولی نیست. من دور قبل مدیریتم که سال 91 بود، گفتم کل پول تئاتر، هزینه سه کیلومتر جاده آسفالت شده است. هشت سال پیش، بودجه ما 15میلیارد تومان بود و با گذشت 8سال و این حجم از تغییر قیمت ها، تنها 3میلیارد تومان به بودجه ما اضافه شده است، حتی اگر مبلغ 24میلیارد تومانی هم که مطرح شده است، محقق شود، اصلا پولی نیست. بودجه تئاتر که در اختیار اداره کل قرار می گیرد، حتی اگر 100میلیارد هم باشد، اوضاع را بهتر نمی کند.

درباره بودجه یک و نیم میلیارد تومانی درباره گروه های خارجی هم باید گفت که این ردیف را من به طور کامل حذف کردم و هیچ هزینه ای پرداخت نشده است.

یک موضوع دیگری که دغدغه برخی است، بحث مافیا در اداره کل هنرهای نمایشی است؛ گروهی چند نفری که رشته امور را در دست خود گرفته اند و به دیگران فضا نمی دهند. تمام جشنواره ها هم روی دست این افراد می چرخد و حتی آن قدر قدرت دارند که اگر بخواهند، می توانند چوب لای چرخ مدیرکل هم بگذارند.

من به این موضوع باور ندارم، در اداره کل هنرهای نمایشی، من مدیر با سابقه ای هستم و آمدن به این جا هم از سر اجبار بود، چون من یک بار مدیر تئاتر بودم و بعد از چند سال، آدم به جایگاه سابق خودش بر نمی گردد. من این موضوع مافیا را به شدت رد می کنم، چرا که بر این باور هستم در اداره کل هنرهای نمایشی، تعدادی نیرو وجود دارند که بسیار به کار مسلط هستند و در این زمینه، هم کارشناس هستند و هم بار عمده کار را به دوش می کشند. مهم نیست دیگران چه چیز می گویند، مهم این است اگر کسی در زمینه ای تجربه دارد، باید از تجربه او استفاده کرد.

من می توانم شهادت دهم، که هر یک از این آدم ها، جای پنج نفر کار می کنند؛ معمولا در تمام سازمان ها همین گونه است، عده ای زحمت می کشند و تمام کارها را انجام می دهند، اما فحش هم می خورند. هرکسی ادعا می کند که در مرکز هنرهای نمایشی می تواند کاری انجام دهد، بیاید و انجام دهد؛ قطعا برای او هم جا وجود دارد، اما به شرط آن که فقط ادعا نباشد و واقعا کار انجام دهد.

به عنوان آخرین پرسش، بپردازیم به سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر. نوع برگزاری، امسال چگونه است، تماشاگر حضور پیدا خواهد کرد؟
در جشنواره فجر 39، قصد داریم هم از ظرفیت پنجاه درصد سالن ها استفاده کنیم، هم از ظرفیت فضای مجازی. سالن هایی هم که از لحاظ شیوه نامه های بهداشتی دچار مشکل هستند، قرار است بهبود پیدا کنند. به هر حال ما هم تلاش می کنیم که با حداقل جمعیت آن را انجام دهیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
سیزدهمین حراج تهران با رقم سرسام آور 879,420,000,000ریال به کار خود پایان داد. گران ترین تابلوی آن اثری از آیدین آغداشلو بود که به کپی بودن از روی یک اثر قدیمی اروپایی متهم شد و بدون استفاده از پیچیدگی های فنون نقد هنری هم می شد شباهت فاحش این دو اثر را تشخیص داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۹ سایت های دیگر : خبرگزاری آنا خبر گزاری رسا فرهنگ سدید شعار سال

به گزارش فرهیختگان ، در اوج بدنامی، سیزدهمین حراج آثار تجسمی تهران و حراج امسال در دی ماه به کار خود پایان داد. فوران پرسش های بنیادین و بی پاسخ درباره نقش بانک ها و موسسات مالی، آقازاده ها یا خود آقایان و شخصیت های با نفوذی که کم نبود حرف و حدیث پشت سرشان؛ از یک سو و ارزش واقعی آثاری که با قیمت های نجومی در این رویداد چکش می خوردند ازسوی دیگر، به طور اساسی ماهیت حراج تهران را دچار چالش کرده است. این اولین بار نیست که نسبت به حراج تهران چنین انتقادها و پرسش هایی مطرح می شود و هرقدر به حراج سیزدهم نزدیک تر می شدیم، پاسخ های متولیان آن بیشتر روشن می کرد که چنین پرسش هایی اساسا پاسخ قانع کننده ای ندارند. به همین دلیل است که حراج تهران هر روز بیشتر زیرسوال می رود و در سیزدهمین دور خود به اوج بدنامی رسید. مساله اینجاست که فشار افکارعمومی هرقدر هم که بالا برود، بدون اهرم نظارتی یا قضایی، نخواهد توانست کوچک ترین گزندی به روند فعالیت حراج تهران وارد کند. آنها حاضر نیستند به خاطر بدگویی کاربران فضای مجازی، از سودهای کلانی که در این معامله های میلیاردی نصیب شان می شود، بگذرند و کسانی با وجاهت قانونی لازم هستند که برخلاف کاربران مجازی، اگر در برابر پرسش های منطقی شان پاسخ های منطقی دریافت نکردند، بتوانند با متخلفان برخورد کنند.

سیزدهمین حراج تهران با رقم سرسام آور 879,420,000,000ریال به کار خود پایان داد. گران ترین تابلوی آن اثری از آیدین آغداشلو بود که به کپی بودن از روی یک اثر قدیمی اروپایی متهم شد و بدون استفاده از پیچیدگی های فنون نقد هنری هم می شد شباهت فاحش این دو اثر را تشخیص داد. رکود دوران کرونا، به طور طبیعی و مطابق منطق بازار آزاد، باید رقم حراج تهران را پایین می آورد اما حراج دی ماه99 نزدیک به 3برابر حراج دی ماه سال گذشته فروش داشت و همه اینها پذیرفتن اینکه کاسه ای زیر نیم کاسه باشد را منطقی تر از پذیرفتن پاسخ های سست و غیراستدلالی متصدیان حراج تهران می کنند. بدون شفافیت، بدون پرداخت مالیات، بدون ارائه کوچک ترین توجیه قانع کننده ای درخصوص اتهام نقش داشتن موسسات مالی و شخصیت های بانفوذ سیاسی در این حراج و بدون کوچک ترین منطقی برای قیمت گذاری های نجومی روی آثار، پرونده این حراج در امسال بسته شد. این رویداد به قدری پشت سر خود ابهامات حل نشده باقی گذاشت که انبوهی از شهروندان و حتی چهره های هنری به آن تاختند و هیچ کس جرات نکرد به دفاع علنی از آن بپردازد. حتی خیلی از خریداران تابلوهای حراج سیزدهم گمنام و نقابدار معامله کردند؛ حال آنکه منتقدان و متهم کنندگانش با اسم و رسم واقعی و گردن افراشته فریاد زدند.

پاسخ هایی بدتر از سکوت

علیرضا سمیع آذر که چهره اصلی حراج تهران است، دو سال پیش وقتی نسبت به سه مساله پولشویی در حراج تهران، حضور چهره های بانفوذ سیاسی در این رویداد و کپی شدن یکی از آثار سهراب سپهری توسط آیدین آغداشلو که گران ترین اثر حراج هم بود، مورد پرسش قرار گرفت، پاسخ هایی داد که حتی از استحکام لفظ برخوردار نبودند تا چه رسد به منطق مستحکم؛ و همین نوع پاسخ دادن، چنین اتهاماتی را درمورد حراج تهران جدی تر کرد. او پس از دوره نهم حراج تهران در سال1397، در رد اتهام پولشویی که به این رویداد نسبت داده شده بود، به همان استدلال قدیمی و نخ نما متوسل شد که مگر این حراج چه حجمی از مبادلات را پوشش می دهد که محل پولشویی باشد... ده ها کسب وکار هنری و غیرهنری در ایران زیر ضرب اتهام پولشویی هستند و متصدیان همه شان همین پاسخ را داده اند؛ درحالی که مجموع ارقام آنها بسیار کلان خواهد بود و هیچ کس توقع ندارد که تمام پولشویی های کشور در یک کسب و کار واحد متمرکز شده باشند. بسیاری از چنین پاسخ دهندگانی توسط دستگاه قضایی به پولشویی محکوم شده اند و باقی شان هنوز بدون به روزرسانی توجیهات، در صف انکارکنندگان دائمی باقی مانده اند. اما درباره پرسش دوم یعنی حضور شخصیت های سیاسی و افراد بانفوذ در این رویداد، سمیع آذر گفت: اینکه با وجود همه شائبه هایی که شما مطرح کردید هنوز عده ای از حراج تهران خرید می کنند، نشان می دهد آن شائبه ها و شبهات بی اساس است و جای نگرانی برایشان وجود ندارد. مسئولان، ممکن است فقط حضورشان سبب دردسرشان شود، اما مجموعه داران باید پول خرج کنند و اضافه کرد: خریداران آثار هنری جزء فرهیخته ترین افراد متمول جامعه ما هستند و اینها شایسته ترین و معتبرترین افراد به حساب می آیند و خدا کند هرکسی که پول دارد بیاید در این حوزه، سرمایه خود را بگذارد.

او به عبارتی حضور چهره های ثروتمند در این رویداد را سندی بر وثاقت و قانونی بودن فعالیت آن گرفت. آیا این منطق اقناعی و غیراستدلالی را کسانی جز سمیع آذر که قداست خاصی برای ثروتمندان قائل هستند، خواهند پذیرفت؟ درمورد کپی شدن اثر سپهری توسط آغداشلو در همان دوره هم سمیع آذر چنین پاسخ داد: آغداشلو نیازی به جعل ندارد و اگر بخواهد قدرت خودش را به رخ بکشد که توانایی بازآفرینی اثر یک هنرمند دیگر را دارد، چرا باید سراغ هنرمند معاصری برود که خودش را از او سَرتر می داند؟ او به راحتی می تواند یکی از شاهکارهای تاریخ هنر مثل رضا عباسی را بازتولید و چیزی از خودش به آن اضافه کند و اثر جدید را اثر هنری خودش برمبنای اثر رضا عباسی به فروش برساند.

جالب است وقتی گران ترین اثر نهمین حراج تهران منسوب به سهراب سپهری متهم شده توسط آیدین آغداشلو کپی شده است، علیرضا سمیع آذر در دفاع از اصالت آن تابلو به دفاع از آغداشلو پرداخته و استدلال جالبی دارد. یک بار دیگر با دقت استدلال او را مرور کنیم آغداشلو به راحتی می تواند یکی از شاهکارهای تاریخ هنر را بازتولید و چیزی از خودش به آن اضافه کند و اثر جدید را به عنوان اثر هنری خودش برمبنای آن اثر قدیمی به فروش برساند. حالا و در حراج سیزدهم، دقیقا آغداشلو به همان چیزی متهم است که در حراج نهم، سمیع آذر در دفاع از او می گفت به راحتی می تواند انجامش بدهد؛ یعنی بازتولید یک اثر قدیمی و اضافه کردن چیزی به آن این به نوعی تعیین یک منطق جعلی برای بازار است. در این خصوص می توان به شیوه ای که برای قیمت گذاری آثار تجسمی در حراجی های سراسر دنیا انجام می گیرد توجه کرد و دقت داشت که تمام شیوه های حباب سازی این نوع حراجی ها در تهران با شدتی چندبرابر و به شکلی افراطی پیاده می شوند.

این تابلوها واقعا چقدر می ارزند؟

در اولین گام باید توجه داشت هیچ ضمانتی وجود ندارد که آثار تجسمی در حراجی ها، برمبنای ارزش واقعی شان قیمت گذاری شوند و این اگرچه در مدل تقلیدی ایران از روی کشورهای غربی، با شکل شدت یافته و افسارگسیخته تری اجرا می شود، اما در خود غرب هم به همین اندازه بی منطق است؛ طوری که اگر این فستیوال های عجیب و این حراجی هایی که دلالانی شبیه سوداگران بازار بورس دارند وجود نداشتند، ممکن بود بعضی از گران ترین آثار این حراجی ها، در پیاده روی مراکز شهرها، توسط دست فروشان با قیمتی بسیار پایین و به التماس فروخته شوند و چنین تعبیری به هیچ وجه مبالغه نیست. بعضی از شاخه های تجسمی هنر گارد به خصوصی را برای خودشان تعریف کرده اند که برخلاف تمام شاخه های هنری دیگر است. مطابق این گارد به خصوص، برخلاف تمام شاخه های هنری که در آنها انتشار یک اثر، هرقدر انبوه تر باشد، ارزش اقتصادی آن را بالاتر می برد، در هنرهای تجسمی ارزش آثار به یگانگی آنهاست. وقتی انتشار انبوه یک اثر ارزش اقتصادی اش را تعریف کند، این یعنی میزان استقبال مخاطبان، آن را ارزش گذاری کرده و چنین چیزی به منطق بازار آزاد هم نزدیک تر است؛ اما وقتی یگانگی اثر باعث ارزشمندی آن شود، دیگر نه لذت هنری، بلکه لذت مالکیت، معیار ارزش گذاری خواهد بود و بازی به دست ابرسرمایه دارانی می افتد که پول خرج می کنند تا اسناد اعتبار و اقتدار و فرهیختگی شان را خریداری کنند.

دُن تامپسون، در کتاب کوسه شکم پرِ 12میلیون دلاری که اشکان زهرایی آن را به فارسی ترجمه کرده است و سال1398 برای اولین بار در ایران به چاپ رسیده، می نویسد: ... یک قاعده دیگر این است که دلال هیچ وقت نباید قیمت اعلامی آثار هنرمند را کاهش دهد. هیچ وقت. این قضیه برای همه هنرمندان صدق می کند، چه تازه کار و چه جاافتاده. هر نمایشگاه جدید باید قیمت هایی بالاتر از نمایشگاه قبلی داشته باشد. در دنیای هنری که توهم موفقیت، همه چیز است، کاهش قیمت آثار یک هنرمند می تواند به این صورت برداشت شود که او از مُد افتاده است. در این حالت به جای افزایش تقاضا برای آثار او، تقاضا کاهش می یابد. اگر یک بار دیگر قیمت آثار او کاهش یابد، تقاضا کاملا از بین می رود. تنها استثنای این قاعده نمایشگاه هایی اند که هنرمند در آنها از مواد یا سبک های جدید استفاده می کند. همچنین کاهش قیمت باعث می شود مجموعه داران درمورد قضاوت دلالان درباره هنرمندان تردید کنند. دلالان و مجموعه داران به طور ضمنی یا گاهی آشکارا، معتقدند که هر نمایشگاه جدید باید قیمت های بالاتر داشته باشد. مثلا در نظر بگیرید گاگوسیان کل آثار یک نمایشگاه را پیش از افتتاحیه آن به صورت تلفنی می فروشد. چطور است که یک مجموعه دار آثار را ندیده می خرد؟ یکی از دلایل این کار این است که او فرض کرده قیمت ها در طول زمان بالاتر خواهند رفت. دلیل این مساله کیفیت هنری آثار نیست، بلکه به خاطر مدیریت سطح قیمت هاست. خریدار انتظار دارد در عین اینکه از مالکیت اثر لذت می برد، بتواند هنگام فروش اثر سود خوبی ببرد. چنانکه می بینیم در این گفتار هیچ اثری از بحث درباره ارزش هنری تابلوها نیست و خریدار از مالکیت اثر لذت می برد. در ضمن، او می خواهد هنگام فروش آن تابلو که از مالکیتش به خود بالیده و لذت برده، سود مالی هم کسب کند و برای همین قیمت تابلوها همیشه باید بالا بروند و هیچ وقت نباید پایین بیایند. چنانکه مشخص است این آثار به هیچ وجه تا آن حد که در حراجی ها چکش می خورند، ارزش هنری ندارند و وقتی به تالار حراج می رسند، چیزی نیستند جز کارت های یک بازی قمار که از جانب خودنماترین طیف متمولان عرضه شده اند؛ همان هایی که علاقه دارند غیر از ثروتمند، افراد فرهیخته ای هم به نظر برسند. تازه تمام اینها ترسیم قانونی ترین شکل قضیه است و وقتی پای پولشویی و شخصیت ها یا نهادهایی که نباید در این رویداد حضور داشته باشند به آن باز شود، قضیه پیچیده تر هم خواهد شد.

در قلب جهان سرمایه داری هم این قدر شور قضیه را درنمی آورند

درباره دلالان بازار بورس همه کم و بیش می دانند. آنها سر شاخه هایی دارند که به دو گروه گاوها و خرس ها معروف هستند. گاوها کسانی هستند که قیمت شاخص ها را به طور حبابی بالا می برند و خرس ها آنهایی هستند که شاخص ها را زمین می زنند. طبیعتا هرکدام از این دو گروه، از اقدامات شان منافعی را کسب می کنند. در بازار بورس به طور طبیعی باید سهام یک شرکت یا کسب وکار واقعی، معامله شود؛ ولی تا به حال همیشه چنین نبوده و همیشه بورس دچار دلالانی شده که با اعداد و ارقام بازی می کردند. در یک جهان ایده آل می شود بورسی را متصور شد که تمام قیمت های آن تنها براساس ارزش واقعی فعالیت شرکتی که ارائه دهنده سهام است تعیین می شود، نه دلال بازی، اما حتی در همان جهان ایده آل هم نمی شود یک حراجی را متصور شد که براساس ارزش واقعی آثار هنری، آنها را می فروشد. حراج های هنری ذاتا محمل فساد در ارزش گذاری های زیبایی شناختی و البته مسائل دیگر هستند. دلال های بازار تجسمی هنر عمدتا شبیه گاوهای بورس عمل می کنند و جماعتی که لقب منتقد هنری یا افشاگر رسانه ای پیدا کرده اند هم سعی می کنند نقش خرس ها را بازی کنند؛ کسانی که همیشه، نه گفته اند تا در موقع لزوم، با آری گفتن شان به یک مورد به خصوص، بتوانند آن را بالا بکشند یا وقتی در مظان یک اتهام سنگین است، یاری اش کنند. حراج های هنری ذاتا مستعد فساد اقتصادی هستند و چنین انتقادی در خود غرب که خاستگاه اصلی رویدادهایی از این دست بوده، با تمام قوت و به کرات مطرح شده است. اما یک نکته مهم در مورد حراج تهران این است که نسبت به نمونه های غربی اش بسیار افراطی تر و افسارگسیخته تر است. به عبارتی ساده و صریح، در قلب جهان سرمایه داری هم هیچ گاه تا این حد به بهانه فروش آثار هنری، سفته بازی های بی مبنا صورت نگرفته و تا این حد اقداماتی انجام نشده که ظن پولشویی و معاملات غیرقانونی اقتصادی را ایجاد کنند.

وادی فرهنگ و هنر ایران طی هشت سال اخیر یک سری از تجربه های غلط و مورد انتقاد جهان سرمایه داری را به شکل افراطی در خود پیاده کرد، طوری که انگار ما جا مانده بودیم و باید با سرعت هرچه تمام تر، این فاصله را کم می کردیم و البته با این شتابی که حرکت مطابق آن آغاز شد، راهبران چنین جریانی موفق شدند از خود صنعتگران فرهنگ در جهان سرمایه داری هم جلو بیفتند و به قول معروف شور قضیه را دربیاورند. در هیچ کدام از حراجی های غربی دیده نمی شود که آثاری با مستندات محکم در مورد کپی بودن یا بی ارزش بودن شان، رکورددار یک تالار شوند، در هیچ کدام از آنها دیده نشده که فروشنده یک تابلو اثر خودش را 100میلیون تومان گران تر بخرد و به همین راحتی به ارزش تابلوی خود اضافه کند، در هیچ کدام از این حراجی ها مقامات سابق و لاحق دولتی با این وضوح در تشکیل حراج و پیشبرد آن نقش نداشتند و به عبارتی هیچ کدام از آنها این قدر رودربایستی را کنار نگذاشتند و علنا خصولتی بودن شان را نشان ندادند. تمام حراجی های آثار تجسمی در غرب، با استدلال های محکمی که طرفداران خودشان را دارند، زیر سوال رفته اند و قیمت گذاری های نجومی روی تابلوهای کم ارزش شان بارها تمسخر شده است، اما هیچ کدام نتوانستند رکورد حراج تهران را در بی منطقی بزنند. به همین دلیل، احتمال اینکه حراج تهران دوام بیاورد، خیلی کمتر از احتمالی است که در این خصوص به حراج های غربی تعلق می گیرد. اگر باز هم بخواهیم صریح باشیم باید گفت؛ به هر حال دولت ها و مجالس و شوراها در ایران تغییر می کنند و حراجی که به یک طیف به خصوص وابسته است، اتصال خود را به منابع حمایتی و تقویت کننده اش از دست می دهد. در چنین شرایطی، محل نگذاشتن متصدیان حراج تهران به پرسش هایی که پاسخی برایشان ندارند، تنها کاری نخواهد بود که آنها لازم است برای بقای برنامه هایشان بکنند و آنگاه مشخص می شود که آیا آنها به واقع خصوصی هستند یا نه.

ضدحمله گاوهای بورس تجسمی به حواشی استاد پرحاشیه

اولین دوره از حراج تهران در سال 1391، سالی که شروع سونامی تورم و بالا رفتن قیمت ارز و کالاهای اساسی در اواخر دولت دهم بود، برپا شد و روند برگزاری آن تا خردادماه سال 95 به طور سالانه بود؛ یعنی هر سال و در خردادماه تنها یک حراج برگزار می شد اما همان سال در دی ماه هم یک دوره دیگر از حراج تهران چکش خورد و از آن پس خردادماه به تیرماه تغییر کرد و دی ماه به عنوان حراجی دوم هر سال انتخاب شد. از آن سال روال جدیدی به وجود آمد که طبق آن در نیمه اول سال آثار کلاسیک و مدرن ارائه می شدند و در نیمه دوم، آثار معاصر. سال 99 که رسید، شیوع ویروس کرونا باعث شد در نیمه اول سال، حراج تهران برگزار نشود و حتی برگزاری آن در نیمه دوم هم در هاله ای از ابهام قرار داشت اما بالاخره این رویداد برگزار شد و دو بخش مدرن و معاصر به طور همزمان در آن گنجانده شدند. تابلوهای سهراب سپهری چند سال پیاپی گران ترین آثار حراج تهران شدند. این درحالی بود که مدتی قبل از برگزاری این حراج، خیلی از این آثار را با قیمت های بسیار نازلی می شد تهیه کرد. به طور مثال یکی از تابلوهای سپهری در گالری های روزمره خانه هنرمندان، با قیمتی حدود یک میلیون تومان برای فروش گذاشته شده بود؛ اما همین آثار بعد از به راه افتادن حراج تهران قیمت های نجومی پیدا کرد. ظاهرا حراج تهران دنبال بهانه ای برای معاملات میلیاردی هنری بود و تابلوهای سهراب تبدیل به همین بهانه شد. به هر حال سهراب سپهری زنده نبود و افزایش سرسام آور قیمت تابلوهایش چیزی نصیب خود او نمی کرد. به علاوه، مقدار قابل توجهی از آنچه باعث بالا رفتن ارزش تابلوهای سپهری می شد، شهرت او در خارج از وادی نقاشی و مربوط به شعرهایش بود. اما کم کم پای یک شخصیت دیگر به حراج تهران باز شد و در صدر قیمت ها، آثار او قرار گرفتند. شخصیتی که در دوران رکوردداری سهراب سپهری هم نقش موثری در حراج تهران داشت اما برای از بین بردن حواشی پیش آمده پیرامون او، برگزار کنندگان حراج شیوه هایی را پیش گرفتند که حواشی جدیدتری ایجاد کرد. در دوره نهم حراج تهران یکی از تابلوهای سپهری به عنوان گران ترین اثر فروخته شد، اما چندی نگذشت که زمزمه هایی شنیده شد مبنی بر کپی بودن این اثر. مدعیان می گفتند تابلوی سپهری را در حقیقت آیدین آغداشلو کشیده است. اعتباربخشی زائدالوصفی که به آثار آغداشلو در دوره دوازدهم حراج داده شد، ظاهرا واکنشی از نوع فرار روبه جلو بود که از سمت متصدیان این رویداد به همان حواشی صورت گرفت و البته خودش حواشی جدیدی ایجاد کرد. اما به قبل از آخرین حراج هم که برویم، نام آغداشلو سال به سال حواشی گوناگونی در این رویداد ایجاد می کند. یکی از تابلوهای آغداشلو در دوره یازدهم هم خبرساز شد. چند ماه پیش از شروع حراج یازدهم، صادق خرازی این اثر را به همراه آثار دیگری به عباس ایروانی فروخت. نام این شخص قطعا برای افرادی که اخبار حوزه اقتصاد را دنبال می کنند، بسیار آشناست. مالک هلدینگ عظام و مجموعه هزارویک شهر... . حراج یازدهم، چند ثانیه گذشت و حضار صدای چکش خوردن این اثر را نشنیدند و درنهایت شخصِ ایروانی اثر متعلق به خود را 100 میلیون تومان بالاتر از قیمت پایه یعنی یک میلیارد و 800 میلیون تومان خرید. طبیعتا گردش مالی هم صورت نگرفت و در این بخش، جز پرداخت کمیسیون حراج تهران که در پرداخت شدن یا نشدن آن توسط ایروانی هم شبهه وجود داشت، هیچ پولی جا به جا نشد. اما نکته مهم دیگری که آغداشلو چند صباحی با آن مواجه شد این بود که بعد از حراج ساتبیز و باران، حراج تهران سومین مزایده ای بود که در آن آثار آغداشلو توسط یک خریدار واقعی به فروش نمی رفت و همین گمانه زنی ها را به این سمت می برد که ممکن است این شکست روی قیمت کلی آثار او تاثیر بگذارد. طی سال های بعد حضور آغداشلو در ابعاد دیگری هم حاشیه ساز شد. موضوعی که حراج دوازدهم حضور آغداشلو را به حاشیه برد، شباهت تابلوی 850 میلیونی اش با دو تابلویی بود که در سال های 96 و 97 در همین حراجی به فروش رسیده بودند. حاشیه حراج سیزدهم اما با خاطرات امید از آیدین آغداشلو ایجاد شد. تابلویی که 12 میلیارد تومان چکش خورد. اما اولا آغداشلو در فضای مجازی به یک سری اتهامات اخلاقی متهم شده بود و پیش از اثبات بی گناهی اش داشت به اوج برمی گشت. معمولا در کشورهای دیگر چنین تجربه شده که افراد پس از ایجاد چنین رسوایی ها یا لااقل ابهاماتی، حتی در صورتی که بی گناه بوده اند، تا مدتی در کارها حضور ندارند و پس از آن که توانستند بی گناهی شان را ثابت کنند، به کانون توجهات باز خواهند گشت و ثانیا اثر او متهم شد به اینکه یک کپی از روی اثر پیرو دلا فرانچسکا با نام دوک و دوشس در سال های دور اروپا بوده است. مطابق منطق بازار آزاد، به دلیل حواشی پیش آمده پیرامون آیدین آغداشلو و آثاری که خلق کرده، این آثار به طور طبیعی باید دچار افت شدید قیمت می شدند یا معاملات آنها کنار گذاشته می شد؛ اما متصدیان حراج تهران سعی کردند اجازه ندهند که فرمول تاثیر حواشی روی قیمت آثار نهادینه شود تا از این به بعد ابزاری در دست رسانه ها و منتقدان، برای کنترل این حراج قرار بگیرد. اقدام آنها شبیه نجات یک سهام درحال سقوط بورس بود که سقوط آن داشت به شکل طبیعی اتفاق می افتاد و گروهی از دلالان که با عنوان گاوهای بورس معروف هستند، در اینجا هم با حباب سازی مانع شرطی شدن بازار نسبت به حواشی و انتقادات شدند. حباب بزرگ حراج تهران، آیدین آغداشلو بود.

حراج تهران و دولت در سایه خصولتی ها

دی ماه سال 1397 در روزنامه فرهیختگان گزارشی منتشر شد که درباره حراج تهران ابهام پولشویی را مطرح می کرد و ارزش واقعی آثار حاضر در آن را زیر سوال می برد. این گزارش همزمان با برگزاری نهمین دوره از حراج تهران منتشر شد و اگرچه بر افکار عمومی تاثیر گذاشت و توجهات را به این سمت و به این موضوع جلب کرد اما همزمان باعث شد که متصدیان حراج تهران بیشتر در لاک عدم شفافیت فرو بروند و کوچک ترین اطلاعاتی که به واسطه شان می شد این رویداد را مورد پرسش قرار داد دیگر از دسترس عموم خارج شود. حامیان مالی حراج تهران از سال 1397 به این سو به روز رسانی نشده اند و هیچ گونه اطلاع رسمی ای راجع به آنها در دسترس نیست. حالا می دانیم که شرکت پارس آرین به عنوان یکی از زیرمجموعه های بانک پاسارگاد بیشترین خرید آثار هنری را در همین سال داشته است؛ چیزی حدود 46میلیارد تومان؛ اما اینکه این آثار دقیقا از چه جاهایی خریداری شده اند و احیانا بعضی شان کجا به فروش رفته اند، به طور رسمی اعلام نشده است. از طرفی مرتضی کاظمی که بازرس علی البدل شرکت نظم هوشمند پارسیان، یکی از زیرمجموعه های بیمه پارسیان است، در ترکیب 5 نفره هیات مدیره حراج تهران هم قرار دارد و خود بیمه پارسیان زیرمجموعه بانک پارسیان است. می دانیم که شرکت های بیمه، مانند بانک ها و موسسات مالی، پول های راکت فراوانی دارند که می توانند سودای سرمایه گذاری و حباب سازی در رویدادهایی مثل حراج تهران را ایجاد کنند. از این رو حضور همزمان فردی مثل کاظمی در ترکیب هیات مدیره حراج تهران و شرکت نظم هوشمند پارسیان، ذیل قاعده تعارض منافع قرار می گیرد و شبهه برانگیز است. علاوه بر اینها، مرتضی کاظمی در دوره اصلاحات معاون هنری وزارت ارشاد بود و در همان دوره علی مرادخانی مدیریت دفتر موسیقی ارشاد را برعهده داشت و به عبارتی در زیرمجموعه کاظمی فعالیت می کرد. این درحالی است که هم اکنون از کاظمی به عنوان یکی از مشاوران وزارت ارشاد در امور اقتصاد هنر هم یاد می شود.

یک نکته دیگر در مورد حراج تهران، ردپای شخصیت های سیاسی و مسئولان نهادهای مختلف در آن است که شائبه های فراوانی ایجاد می کند و تا به حال توضیحی هم درباره آن داده نشده است. این حراج از همان نخستین دوره، با حضور مقام های رسمی دولتی مخصوصا وزارت ارشاد برگزار می شد؛ ازجمله علی مرادخانی، معاون هنری وقت وزارت ارشاد که روزگاری در زیرمجموعه مرتضی کاظمی فعالیت می کرد. غیر از مرادخانی، مجید ملانوروزی، مدیر وقت مرکز هنرهای تجسمی وزارت ارشاد و البته احمد مسجدجامعی، عضو شورای شهر تهران هم معمولا پای ثابت حراج های تهران بوده اند. در کنار اینها یک نام دیگر هم بسیار جلب توجه می کند؛ سیدمحمد بهشتی که در سال های 62 تا 73 مدیرعاملی بنیاد فارابی را برعهده داشت و در سال های 71 تا 73، مشاور وزیر ارشاد هم بود. او بین سال های 1376 تا 1383 که تقریبا شامل تمام دوران اصلاحات می شود، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بود و در دوره جدید هم از اردیبهشت 1394 تاکنون، عضو شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری ایران است.

به رغم ارتباطی که میان نوع فعالیت سازمان میراث فرهنگی و رویدادی مثل حراج تهران وجود دارد و حضور همزمان افراد را در این دو نهاد، در محل ابهاماتی قرار می دهد، سیدمسیح بهشتی، فرزند سیدمحمد بهشتی، در ترکیب 5 نفره هیات مدیره حراج تهران قرار دارد. در تاریخ 24 مرداد 1394، موسسه غیرتجاری حراج هنر تهران با موضوع برگزاری نمایشگاه، دوسالانه، اکسپو و حراج آثار هنری توسط سیدمسیح بهشتی، هادی جوادی و رضا اسماعیل نیای امیردهنده تاسیس می شود و در آخرین روزهای سال 1397 سیدمسیح بهشتی و هادی جوادی بخشی از سهم خود را به مرتضی کاظمی انتقال می دهند و رضا اسماعیل نیای امیردهنده، علیرضا سمیع آذر را شریک مالی شرکت می کند. در نتیجه چنین اقداماتی حراج تهران اکنون شامل پنج شریک تجاری است(سیدمسیح بهشتی، هادی جوادی، رضا اسماعیل نیای امیردهنده، علیرضا سمیع آذر و مرتضی کاظمی) که دو نفر از آنان از شخصیت های تاثیرگذار در بدنه دولت فعلی و یک نفر هم فرزند سیدمحمد بهشتی است. حتی علیرضا سمیع آذر که مدیر حراج تهران از ابتدا تاکنون بوده، از سال های 76 تا 84 ریاست موزه هنرهای معاصر را برعهده داشت و دارای مسئولیت دولتی بوده است. برای بررسی پیشینه حراج تهران می توان به دهه 80 و ترکیب اعضای موثر در آن بازگشت. در اوایل سال 81 شایعاتی مبنی بر فروش بخشی از آثارِ گنجینه هنرهای معاصر توسط دو مسئول وقت یعنی علیرضا سمیع آذر، رئیس اداره کل هنرهای تجسمی و موزه هنرهای معاصر و همچنین مرتضی کاظمی، معاونت وقت هنری وزارت ارشاد مطرح شده بود که هیچ گاه در دادگاه های علنی مورد بررسی قرار نگرفت و رد یا اثبات نشد؛ اما ماجرا منجر به طرح قانونی شد که توسط مرتضی کاظمی، علیرضا سمیع آذر و سیدمحمد بهشتی(رئیس وقت سازمان میراث فرهنگی) تدوین شده بود. قانونی مبنی بر اینکه آثار غیرقابل نمایش، می توانند به صورت قانونی به فروش بروند. شورای نگهبان این طرح را رد کرد و نتیجه این اتفاقات برکناری مرتضی کاظمی از سمت معاونت هنری وزارت ارشاد بود. بعدها در سال 96 هم علی معلم دامغانی مباحثی را راجع به پولشویی فروشندگان تابلوهای نقاشی توسط انبار فرهنگستان هنر ایران مطرح کرد. او در شهریورماه 1396 به تسنیم گفت: آن اوایل که شرکت... (وابسته به یک بانک) راه اندازی شده بود؛ 130 اثر را در نمایشگاه موسسه فرهنگی، هنری صبا(وابسته به فرهنگستان هنر) به معرض نمایش گذاشتند؛ اما بعد با پرداخت مبلغ اندکی تلقی به اجاره کردند (فکر کردند که اینجا در اجاره خوشان است) و هر زمان که می خواهند تابلویی را می آورند یا می برند. این آمدن و رفتن وجهی ندارد و به نظر می رسد از نام فرهنگستان هنر سوءاستفاده می شود. سوءاستفاده ای که علی معلم دامغانی از آن حرف می زد چه بود؟ خود معلم می گوید: چرا باید این تابلوها را بیاورند فرهنگستان؟ چون نام فرهنگستان اعتبار می دهد و قیمت تابلوها هم افزایش پیدا می کند. و مدعی شد که پولشویی می شود و وقتی تابلو را به فرهنگستان می آورند که از اینجا ببرند؛ تابلوشویی هم می شود. به این منظور که برای عرضه به بازار و فروش(بتوانند بگویند)، دیگر این تابلو کثیف نیست و از فرهنگستان هنر آمده است. در همان زمان علی سمیع آذر در گفت وگو با خبرآنلاین گفت که به نظر من بانک مذکور به عنوان یک بانک پیشگام در این سال ها، آثاری را خریداری و در یک موزه نگهداری کرد، اقدامی که انتظار داشتیم از سوی دیگر بانک ها هم انجام شود اما این اتفاق رخ نداد. البته بانک های دیگری هم آثاری را به صورت محدود خریداری کردند ولی آنها را به موزه تبدیل نکردند. او سپس در انتقاد به گفته علی معلم دامغانی می گوید: همه جامعه هنری می دانستند که این آثار توسط یک بانک خریداری شده است و هیچ کس شکی نداشت. اما این اتهام که از انبار فرهنگستان هنر برای اعتباربخشی به تابلوهای جعلی یا دزدی استفاده می شده و در حقیقت نکته اصلی صحبت های علی معلم دامغانی بود، هیچ گاه جواب صریحی پیدا نکرد. به علاوه، اینکه همه بدانند یک بانک، آثار تجسمی فراوانی را خریده، به معنی آن نیست که تمام فعالیت هایش با شفافیت کامل انجام شده اند. چنانکه می بینیم، ارتباط هیات مدیره حراج تهران و افراد تاثیرگذار در آن، با نهادهای دولتی از یک سو و بانک ها، بیمه ها و موسسات خصوصی و نیمه خصوصی از سوی دیگر، هنوز محل ابهامات فراوانی است که به هیچ وجه نمی توان آنها را جدی نگرفت و هر روز بر پیچیدگی شان بیشتر اضافه می شود.

* نویسنده: میلاد جلیل زاده، روزنامه نگار

لینک خبر :‌ فرهیختگان
حراجی تهران باز هم با مانور پول های مشکوک و هزینه میلیاردی برای چند تابلوی نقاشی معمولی برگزار شد!

در شرایطی که بسیاری از مردم درگیر مشکلات معیشتی و اقتصادی هستند، روز 26 دی مراسمی با عنوان سیزدهمین حراج تهران برگزار شد که در آن چند تابلوی نقاشی که عموما متوسط و معمولی ارزیابی می شوند، با گردش مالی 88 میلیارد تومان فروخته شدند!
باز هم حرف و حدیث هایی مبنی بر پولشویی در پوشش خرید اثر هنری مطرح شده است، اما حتی با فرض اینکه ارتباط حراجی تهران با پولشویی، فقط یک اتهام است، باز هم این محفل، از نظر فرهنگی و فرهنگسازی، یک رسوایی بزرگ برای برگزار کنندگان و شرکت کنندگان حراجی تهران محسوب می شود!
یکی از اتفاقات سؤال برانگیز در سیزدهمین حراج تهران، خودنمایی آثاری از یک نقاش بدنام است. یکی از آثار او به قیمت 12 میلیارد و 500 میلیون تومان در سیزدهمین حراجی تهران فروخته شد. گفتنی است، چند ماه قبل 13 زن در مصاحبه با روزنامه نیویورک تایمز مدعی شدند که توسط این نقاش هدف آزار جنسی قرار گرفته اند. هرچند که این ادعا توسط نقاش مذکور رد شد، اما باز هم این شائبه وجود دارد که حراجی تهران قصد تطهیر وی را داشته و گویی حالا که تشت رسوایی آقای نقاش سقوط کرده، حراجی تهران فضایی برای عرض اندام و کاسبی میلیاردی او فراهم کرده است!
اما از این هم که بگذریم، جای سؤال است که چرا و چگونه در این شرایط اقتصادی که بسیاری از طبقات کم درآمد جامعه، با تنگنای معیشتی دست و پنجه نرم می کنند، محفلی با حضور جمعی از نوکیسگان اقتصادی برگزار شده و آنها برای خرید چند تابلوی نه چندان تماشایی، چند میلیارد تومان هزینه کرده اند؟
برگزاری سیزدهمین حراجی تهران با واکنش اعتراضی شدید جمعی از کارشناسان فرهنگی مواجه شد. شهاب اسفندیاری، فیلمساز و مدیر دانشکده صداوسیما با انتشار توئیتی نوشت: شرم بر حراج تهران. شرم بر اسپانسرهای حراج تهران. شرم بر تأمین کنندگان امنیتِ این مجلسِ باشکوهِ تجلیل از آزار و تجاوز. شرم بر دستگاه های مسئول و ناظر . دختران سرزمین ما قربانی می شوند و دست کثیف با پول کثیف، روی کثیف را می شوید. این سطح از تباه کاری نباید بدون هزینه بماند.
محمد محمدی، فعال فرهنگی هم نوشت: اینکه از 110 اثر عرضه شده و 109 چکش خورده شده و 88 میلیارد تومان پول خرج شده در سیزدهمین حراج تهران تمام انتقادات و نگاه ها تنها به سمت یک اثر (حال با هر کیفیتی) روانه شده را انحراف در اصل ماجرا و ریشه و منشا آن را از حلقه اصلی تصمیم گیران این حراجی برای آدرس غلط دادن فهم می کنم.
یک کاربر فضای مجاری هم نوشت: چگونه اثری از [...] که در حراج های قبلی حراج تهران آثارش چندان مورد توجه نبود به چنین قیمتی رسید؟ یک تبانی دست جمعی شکل گرفته است؟ به نظر می رسد؛ بله! باید توجه کردکه ده ها گالری دار و کلکسیونر آثاری از [...] را در آرشیو و کلکسیون خود دارند و سقوط [...] فقط سقوط خودش نیست.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
حاشیه های چند ماه اخیر تولیدکننده اثری که با قیمتی عجیب و خریداری نامشخص رکورد فروش همه ادوار حراج تهران را جابه جا کرد، کافی بود برگزارکنندگان این رویداد را برای حفظ اعتبار آن محتاط تر کند، اما معلوم نیست چرا این عقلانیت در این دوره از حراج تهران جایی نداشت.

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: حراج تهران در این دوره در اقدامی عجیب همه آبرو و اعتبارش را به پای کسی ریخت که در ماه های اخیر حرف و حدیث های فراوانی درباره او مطرح بوده است. یک شخصیت حقوقی نامشخص در حالی نقاشی آیدین آغداشلو را به قیمت 5/ 12 میلیارد تومان خرید و رکورد همه دوره های این رویداد را پشت سر گذاشت که ضعف شفافیت مالی و نیز شبهه درباره فردی که به تازگی اتهامات اخلاقی درباره او مطرح شده انتقاد هایی را روانه این دوره از حراج تهران کرده است.

یک اعتبارزدایی خودخواسته

پیش از این درباره حراج تهران اتهاماتی، چون پولشویی مطرح بود، اما در آخرین دوره از این رویداد که روز پنج شنبه برگزار شد بیش از آنکه مسئله تطهیر پول مطرح باشد، موضوع تطهیر یک فرد خودنمایی می کرد. موضوع اتهامات جنسی و اخلاقی آیدین آغداشلو مسئله ای نیست که برگزارکنندگان حراج تهران از آن بی خبر باشند و انتظار می رفت مدیران این رویداد دست کم برای فاصله گرفتن از حاشیه ها اعلام کنند تا زمان بررسی دقیق و روشن شدن مسائل مربوط به آغداشلو از پذیرش هرگونه اثری از وی در این رویداد خودداری می کنند؛ تصمیمی که می توانست در این شرایط که افکار بخش قابل ملاحظه ای از جامعه هنری کشور به واسطه اتهامات وی دچار ابهام است، به سود اعتبار حراج تهران تمام شود، اما حراج تهران در این دوره در اقدامی عجیب همه آبرو و اعتبارش را به پای کسی ریخت که در ماه های اخیر حرف و حدیث های فراوانی درباره او مطرح بوده است. ظاهراً ادای دین حراج تهران به آیدین آغداشلو آنقدر برای برگزارکنندگان این رویداد دارای اهمیت بوده است که هرگونه عواقب پذیرفتن اثری از یک متهم را نادیده گرفتند و اثری از او را که کپی کاری از یک نقاشی معروف است، به خریداری نامعلوم و با قیمتی نامتعارف به حراج بگذارند.

علیرضا سمیع آذر، مدیر حراج تهران درباره این مسئله اینگونه اظهار نظر کرده است: آنچه ما درباره آقای آغداشلو می دانیم این است که او شاکی ندارد، اما خود او چندین فقره شکایت با عنوان افترا و تشویش اذهان عمومی تقدیم دستگاه قضایی کرده است. وی در حال حاضر شاکی است و کسانی که به او تهمت زده اند، متشاکی.

اظهارات مدیر حراج تهران بیش از آنکه از نوعی عقلانیت نشئت گرفته باشد به نظر می رسد باید ناشی از نوعی رفیق بازی در میان برگزارکنندگان حراج تهران باشد که باعث می شود حریم امنی برای دوستان خود قائل باشند.

عجیب است که در کشور های غربی موضوع اتهامات جنسی و اخلاقی با واکنش های به شدت قاطع تری از سوی مسئولان فرهنگی این کشور ها روبه رو شده است، برای مثال در ماجرای اخلاقی درباره بنیاد نوبل شاهد بودیم که این رویداد مهم بین المللی یک سال با تعویق برگزار شد و عواقبی، چون برکناری و عزل دامن افراد را گرفت، اما در موضوع مشابه در ایران به نظر می رسد بیش از همه رفاقت های درون گروهی و تیمی میان افراد حرف اول را می زند.

شفافیتی که وجود ندارد

انتقاد ها به حراج تهران در دوره اخیر فقط به این موضوع خلاصه نمی شود و عدم شفافیت مالی نیز مسئله ای است که سؤالات زیادی را ایجاد کرده است. چگونه است که یک شخصیت حقوقی با رقمی بسیار بالا رکورد فروش آثار را در حراج تهران می شکند. آیا نباید هویت این شخصیت برای افکار عمومی روشن شود؟ چرا حراج تهران علاقه ای به شفاف شدن هویت برنده این رویداد را آن هم در دوره ای که رکورد فروش شکسته شده است، ندارد؟ این عدم شفافیت اتفاقاً باعث می شود شائبه پول های آلوده بیش از پیش پرنگ تر شود. اگر تا پیش از این دست کم هویت خریداران مشخص بود در این دوره برنده ای که هویت او کاملاً نامعلوم است، اعتبار مالی این رویداد را به طرزی جدی زیر سؤال برده است.

شیوع ویروس کرونا برگزاری حراج تهران در تیرماه را لغو کرد و این حراج پس از یک سال، بار دیگر در دی ماه برگزار شد و مجموع فروش 87میلیارد و 942میلیون تومان را رقم زد. در این حراج، تابلوی دو تکه (لت) از آیدین آغداشلو با فروش 5/ 12 میلیارد تومانی، رکورد 12 دوره پیشین حراج را شکست. این در حالی است که اثر یاد شده در برآورد اولیه بین 2/ 1 تا 6/ 1 میلیارد تومان قیمت گذاری شده بود.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
عرصه فرهنگ و هنر در کشورمان سالیانی است که از وضع مطلوب فاصله گرفته و به مقلدی مفلوک و مبتذل از نسخه غربی تبدیل شده که حتی صدای هنرمندان به اصطلاح غربزده را نیز از این تقلیدات فاحش درآورده است! بازتولید نعل بالنعل مراسمی همچون حراج تهران ، فرش قرمز سینماگران و...، که برگزارکنندگان آن حتی زحمت تغییر نام جزئی با نسخه های غربی را هم به خود نمی دهند، حاکی از این واقعیت است که غرب پرستی جماعت به اصطلاح هنرمند، تا چه حد در میان این قماش ریشه دوانیده است!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۹

صراط:

عرصه فرهنگ و هنر در کشورمان سالیانی است که از وضع مطلوب فاصله گرفته و به مقلدی مفلوک و مبتذل از نسخه غربی تبدیل شده که حتی صدای هنرمندان به اصطلاح غربزده را نیز از این تقلیدات فاحش درآورده است! بازتولید نعل بالنعل مراسمی همچون حراج تهران ، فرش قرمز سینماگران و...، که برگزارکنندگان آن حتی زحمت تغییر نام جزئی با نسخه های غربی را هم به خود نمی دهند، حاکی از این واقعیت است که غرب پرستی جماعت به اصطلاح هنرمند، تا چه حد در میان این قماش ریشه دوانیده است!

چند سال پیش بود که برپایی مراسم فرش قرمز در جشنواره فیلم فجر و جشن حافظ حواشی بسیاری را پدید آورد. بسیاری از به اصطلاح بازیگران حاضر در این مراسمات، با ظواهری کاملاً زننده و آرایش هایی به شدت غلیظ، با تقلید از عشوه گری های هم صنفان هالیوودی خود، به هنرنمایی پرداختند. جالب آنکه پس از بالا گرفتن اعتراضات مردمی به این قبیل رفتارهای نابهنجار، سینماگران ایران با گرفتن دست پیش و ژستی حق به جانب، از این حرکت دفاع نموده و آن را بخشی بدیهی و لاینفک از پروسه بازاریابی فیلم هایشان دانستند!

اخیراً و در تازه ترین ورژن از این تقلیدات طوطی وار، فروش برخی آثار افراد معلوم الحال در مراسم حراج تهران با حاشیه هایی پررنگ تر از متن همراه بوده است. سیزدهمین دوره حراج تهران با یک رکوردشکنی همراه بود و تابلوی بسیار ساده و بی مفهوم خاطرات امید ، اثر آیدین آغداشلو که به قیمت پایه یک میلیارد و 200 میلیون تومان عرضه شده بود، در نهایت با ده برابر این قیمت یعنی 12 میلیارد تومان ، به فروش رسید! با گفتنی است رکوردشکنی تابلوی آیدین آغداشلو آن هم در شرایط که این نقاش، چندی پیش به آزار جنسی متهم شده بود، حرف و حدیث های فراوانی را به وجود آورده است؛ این در حالی است که برخی از کارشناسان حتی اثر تازه آغداشلو را کپی کاری از یک اثر خارجی عنوان کرده اند!

اگرچه بسیاری بر این باورند که مبالغ ردوبدل شده در چنین حراج هایی بیشتر برای مقاصدی همچون پولشویی بوده و نباید ملاک ارزیابی قرار گیرد اما ایجاد هرازگاه موج های خبری/تبلیغاتی برای افراد معلوم الحالی همچون آغداشلو، نشان از این واقعیت دارد که اسپانسرها و برگزارکنندگان این تقلید مضحک، فارغ از تلاش در جهت تحقق تهاجم فرهنگی، پیشبرد اهدافی دیگر در حوزه های سیاسی و اقتصادی را نیز دنبال می کنند که لازم است تا تحت رصد و اشراف دستگاه های امنیتی قرار گیرد.

لینک خبر :‌ صراط نیوز
بهنام بانی و محسن ابراهیم زاده از خوانندگان موسیقی پاپ کشورمان هم روزهای آغازین بهمن ماه سال جاری تازه ترین کنسرت های خود را در جزیره کیش برگزار می کنند.

به گزارش خبرنگار مهر ، پس از اعلام برگزاری کنسرت رضا بهرام و مسعود صادقلو از خوانندگان موسیقی پاپ، محسن ابراهیم زاده و بهنام بانی هم به جمع خوانندگانی پیوستند که قرار است در جزیره کیش میزبان طرفداران خود باشند.

بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته محسن ابراهیم زاده خواننده ای که طی سال های اخیر آورده اقتصادی خوبی را برای تهیه کنندگان و برنامه گذارانش به همراه آورده است، روز دوشنبه ششم بهمن ماه کنسرتی را در تالار شهر جزیره کیش برگزار می کند. کنسرتی که بلیت های آن از 130 تا 350 هزار تومان قیمت گذاری شده اند.

بهنام بانی دیگر خواننده مطرح موسیقی پاپ هم که در این سال ها از طیف وسیعی از مخاطب برخوردار شده و به مدد همین موضوع کنسرت های او اغلب جزو اجراهای پرفروش موسیقی به حساب آمده، روزهای اول و دوم بهمن ماه طی دو نوبت کنسرت هایی را در تالار کنسرت هال جزیره کیش برگزار می کند. قیمت بلیت این کنسرت ها نیز 220 تا 350 هزار تومان تعیین شده است.

در روزهای پیش رو علاوه بر حضور کمدین های معروف از جمله حسن ریوندی، حامد آهنگی و اکبر اقبالی در کنسرت های خنده جزیره کیش، مسعود صادقلو و رضا بهرام هم کنسرت هایی را در این منطقه برگزار خواهند کرد.

داغ شدن بازار برگزاری این کنسرت ها و امکان تأثیر احتمالی آن بر افزایش مسافرت های غیرضروری به جزیره کیش، همزمان با برخی نگرانی ها بابت افزایش دامنه شیوع ویروس کرونا در کشور، با انتقاداتی مواجه شده است که هنوز مسئولان ذی ربط چه در وزارت ارشاد و چه در ستاد ملی کرونا نسبت به آن واکنشی نشان نداده اند.

کد خبر 5123695

علیرضا سعیدی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
مدیر بخش هنر بدن و حرکت (فیزیکال-تئاتر) سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر معتقد است در شرایط کرونا گویی زور مدیران و مسئولان تنها به تعطیلی تئاتر و سینما رسیده است با این حال کرونا فرصتی را برای پرداختن ویژه به هنر بدن و حرکت در جشنواره تئاتر فجر فراهم کرده است. به گزارش سینماخانه [...]
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۷ سایت های دیگر : خبرگزاری فارس برخط نیوز سینما پرس خبرگزاری آریا

مدیر بخش هنر بدن و حرکت (فیزیکال-تئاتر) سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر معتقد است در شرایط کرونا گویی زور مدیران و مسئولان تنها به تعطیلی تئاتر و سینما رسیده است با این حال کرونا فرصتی را برای پرداختن ویژه به هنر بدن و حرکت در جشنواره تئاتر فجر فراهم کرده است.

به گزارش سینماخانه و به نقل از روابط عمومی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر به نقل از خبرگزاری فارس؛ یاسر خاسب مدیر بخش هنر بدن و حرکت (فیزیکال-تئاتر) سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر گفت: هنر بدن و حرکت در تمام دنیا شناخته شده است و گرایش های مختلفی دارد اما در سال های گذشته همیشه جای این شاخه در جشنواره تئاتر فجر خالی بود و یا جنبه ویترینی داشت و به صورت ویژه به آن نگاه نمی شد.
وی افزود: هنر بدن و حرکت یک زبان بین المللی محسوب می شود از همین رو همیشه در این بخش رقابت جذابی بین تیم های ایرانی و خارجی شکل گرفته است. فیزیکال-تئاتر از جمله بخش هایی است که در دنیا می تواند حرفی برای گفتن داشته باشد و بی واسطه با مردم کشورهای دیگر ارتباط برقرار کند. زیرا هنر بدن، زبان اصلی همه موجودات جهان است و نمود تصویری دارد. من 10 سال است که پیوسته برای این رشته می جنگم و به عنوان کوچکترین عضو این حوزه باید بگویم همیشه سعی کرده ام بین تیم ها و هنرمندان شهرهای مختلف دوستی ایجاد کنم تا از هر گوشه و کنار این مملکت بتوانیم با هم ارتباط برقرار و به هم کمک کنیم تا اتفاق خوبی رقم بخورد.
خاسب عنوان کرد: امسال در دوره سی و نهم جشنواره تئاتر فجر بعد از این مدت ها امکان توجه ویژه به بدن و حرکت در تئاتر فراهم شده است. این بخش از جشنواره قرار است در جزیره کیش برگزار شود. کرونا برای تئاتر هم نتایج منفی و هم مثبت داشته است. اگرچه ضربه سنگینی به هنر زده است، اما فرصتی را برای سکوت و سکون مردم فراهم کرد تا آدم ها بیشتر به خود و اطرافیان خود فکر کنند و بدانند زندگی خود را چگونه پیش ببرند.
این هنرمند با اشاره به همکاری مجموعه آوای خلیج فارس با جشنواره تئاتر فجر برای برگزاری بخش ویژه هنر بدن و حرکت توضیح داد: از سال گذشته پیگیر شدیم فستیوال حرکت را در این مجموعه برگزار کنیم اما جریان کرونا و تعطیلی ها باعث شد آقای حسین مسافر آستانه هم با ما همراه شوند و باید از ایشان و آقای صادقی مدیر مجموعه آوای خلیج فارس برای این حمایت تشکر کنم.
وی در پایان با بیان این که نباید اجازه داد در شرایط کرونا بین مردم و هنر فاصله بیافتد، بیان کرد: در حال حاضر همه مشاغل با احتیاط و مراقبت پیش می روند و فعال هستند اما گویا زور تصمیم گیران فقط به تئاتر و سینما رسیده که باز هم به تئاتر در این جریان بی مهری بیشتری شد. باید حال این روزهای تئاتر را دریافت و به آن کمک کرد.
سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافرآستانه 11 تا 21 بهمن 99 برگزار می شود. آدرس سایت جشنواره www.fitf.ir است.

لینک خبر :‌ سینما خانه
فروش 12 برابری تابلوی آیدین آغداشلو در حراج تهران، انتقاد هایی را به دنبال داشت که موضوع این گزارش است.

سیزدهمین دوره حراج تهران که آثار کلاسیک و مدرن هنر ایران را ارائه کرده بود در مجموع به فروش 87 میلیارد و 942 میلیون تومان دست یافت.

اما این رویداد هنری در این دوره خود هم از حواشی و پرسش ها به دور نماند. تابلوی خاطرات امید از آیدین آغداشلو که با قیمت پایه 1 ونیم میلیارد تومان ارائه و در نهایت 12 میلیارد تومان چکش خورد، نقطه ایجاد شبهات در این خصوص بود.

باتوجه به حواشی که اخیرا پیرامون این هنرمند به وجود آمده است، پرسش ها و نقد هایی در صفحات مجازی منتشر شده مبنی بر اینکه آیا فروش تابلوی او با این مسائل در ارتباط است؟ آیا میتوان گفت که عده ای به منظور مقابله با حواشی، قیمت تابلو را تا این مرز رسانده اند؟

علی میرآبادی کارشناس هنر های ایرانی و اسلامی، درباره رکورد اخیر آغداشلو به خبرنگار ما گفت: من و آیدین آغداشلو با فاصله سنی 30 سال، هردو محضر استاد بیوک احمری را درک کرده ایم؛ بنابراین به آیدین آغداشلو احترام میگذارم و نظراتم بر مبنای اصول علمی مبتنی بر آمار ها و بررسی ها و تطبیق آن با حراج های دیگر است.

وی افزود: ما در حال حاضر در فضایی زندگی میکنیم که شیوع کرونا اقتصاد هنر را زمین گیر کرده است. از طرفی کشور ما مشکلات اقتصادی روتین هم دارد، پس باتوجه به کرونا و فروپاشی اقتصاد دنیا و به تبع آن نابودی بازار های هنر، این سوال پیش می آید که تکلیف حراج چه خواهد شد.

میرآبادی درباره اثر آغداشلو توضیح داد: این اثر تاثیرگرفته و به نوعی بازآفرینی از پیرو دلافلانچسکا است. پس یک ایده ناب و شخصی و مبتنی بر خلاقیت هنرمند نیست بلکه متعلق به نقاش دوران رنسانس است. وقتی 80 درصد المان های یک اثر شبیه به دیگری است میتوان گفت کپی است. حال ما باید اثر را متعلق به آغداشلو بدانیم یا پیرو؟

وی ادامه داد: باتوجه به اینکه این اثر برداشت و بازآفرینی از یک اثر دیگر است، نمیتواند قیمت پایه میلیاردی داشته باشد. در اینصورت ارزش خلاقیت کجاست؟ بنابراین کارشناس حراج باید معیار های خود برای این قیمت گذاری را اعلام کند. به نظر من با در نظر گرفتن قدمت و خدمات آقای آغداشلو، قیمت آن اثر نهایتا 500 تا 600 میلیون تومان است.

این کارشناس با بیان اینکه پیرامون این فروش دو تئوری مطرح میشود گفت: من کارشناس هستم و فقط نظریه مطرح میکنم. ممکن است این نظریه یک روز به اثبات برسد یا اینکه رد شود. نظریه اول این است که با توجه به شایعات و حواشی که در چند ماه اخیر برای آیدین آغداشلو شدت گرفت، مسئولین حراج تهران به رسم رفاقت چندین ساله و خدمات استاد و کمک های ایشان به شکل گیری و پایه گیری حراج، قیمت این تابلو را به شکل غیرمتعارف بالا بردند تا بتوانند کمی از زحمات ایشان را جبران کنند. وگرنه در جامعه ای که مردم پول خرید یک ساندویچ را ندارند، چه کسی تابلوی 12 میلیاردی میخرد؟ به نظر من دوستان ایشان در حراج به هر شکل خاص، اقدام به بالابردن تابلوی ایشان کردند.

وی افزود: تئوری دوم را اینطور فرض میکنیم که هیچ یک از این اتفاق ها نیفتاده و چند خریدار رقابت سالم باهم داشتند، در اینصورت باتوجه به موارد مشابه در دنیا، هنرمندانی که چنین حواشی پیرامون آنهاست، اصلا در حراج شرکت داده نمیشوند؛ بنابراین حتی اگر فرض کنیم که چند خریدار با رقابت سالم این اثر را خریدند، متاسفانه باید گفت که مجموعه داران ما دنبال هنر نیستند بلکه دنبال حواشی هستند و 12 میلیارد به شایعه پول دادند.

پرویز براتی نویسنده کتاب سرگذشت نقاشی در ایران هم درباره حراج اخیر گفت: در این دوره بازهم هنرمندان نقاشیخط خوش درخشیدند و معمولا هنرمندان مکتب سقاخانه سکان داران حراج هستند.

وی با بیان اینکه قیمت گذاری آثار حراج امسال کمی بالا بود و بعضا انتقاد هایی را به دنبال داشت افزود: این قضیه را باید از دو منظر بررسی کرد؛ از یک سو میشود براساس معیار های قبل از سال 97 یعنی سال های قبل از افزایش چشمگیر دلار صحبت کرد، زیرا منشاء قیمت هنر در ایران دلار است بنابراین افزایش بی رویه آن در پیدایش این جریان بی تاثیر نیست و همانطور که می دانید در یکسال و نیم گذشته، قیمت تمامی اقلام بالا رفته است.

براتی ادامه داد: حواشی اخیر پیرامون آقای آغداشلو، باعث شد که افزایش چندبرابری قیمت تابلوی این هنرمند نسبت به برآورد اولیه آن، خیلی به چشم بیاید. البته باید در نظر داشت که ذات حراج یعنی مزایده و در مزایده هم قیمت های مختلف داده میشود تا اینکه به بالاترین قیمت برسد. مثلا در سال 2008 هم تخت جمشید آقای تناولی که قیمت پایه آن 400 تا 600 هزار دلار بود، به 6 برابر قیمت فروش رفت.

این منتقد با بیان اینکه بالارفتن قیمت تابلوی یک هنرمند دلایل مختلف دارد، اظهار کرد: حواشی هم میتواند یکی از این دلایل باشد، اما میزان تاثیر آن را باید از شخصی که آن اثر را خریده سوال کرد و خریدار باید پاسخ بدهد که شایعه ها چقدر در تصمیم او موثر بوده است. البته آقای آغداشلو از هنرمندان سرشناسی است که پیش تر هم مارکت خوبی داشته، اما این رکورد تا حدودی همه را شگفت زده کرد.

این روزنامه نگار گفت: افزایش قیمت چند برابری آثار ایرانی یکبار در سال 2007 و 2008 که قیمت آثار ایرانی در خارج بالا رفت، اما در داخل پایین بود، هم اتفاق افتاد و بعد از آن، قیمت آن ها در حراج تهران هم بالا رفت. یکبار هم در دوره آقای احمدی نژاد که دلار از 900 به 3500 تومان رسید قیمت آثار یکباره افزایش یافت. حالتی که در آن قیمت آثار در خارج بالا و در ایران پایین باشد دبل استاندارد نام دارد که بعد از آن قیمت آثار در داخل ایران هم بالا میکشد. به نظر میرسد الان برای بار سوم این اتفاق در حال وقوع است و من پیش بینی میکنم که بعد از حراج تهران قیمت آثار در داخل هم افزایش پیدا کند.

باتوجه به صحبت های مطرح شده، میتوان اینطور گفت که بهتر است خریداران و طرفداران آثار هنری بجای تاثیر گرفتن از اخبار زرد و حواشی، اصالت آثار و جایگاه یک هنرمند را مدنظر قرار دهند. قطعا با دامن زدن به حواشی، هم بازار شایعه سازان در فضای مجازی و... گرم میشود و هم رسالت یک رویدادی مانند حراج که ایجاد تحول در اقتصاد هنر است، به حاشیه کشانده می شود.

لینک خبر :‌ افکار نیوز
وقتی اتهامات درباره هاروی واینستاین، تهیه کننده کمپانی فیلم سازی میراماکس در رسانه ها مطرح شد، او از تمامی فعالیت های سینمایی در کشور آمریکا توسط کمپانی های خصوصی کنار گذاشته شد.

سرویس فرهنگ و هنر مشرق - مرادماه 99 حواشی و جنجال تجاوزهای سریالی کیوان امام در فضای توییتر منتشر شد و پرونده وی به فاصله کوتاهی پس از انتشار اتهامات و ثبت 30 شکایت و اعتراف متهم به 300 تجاوز سریالی (مستند به اظهارات رئیس پلیس تهران)، بسته شد.

اما اتهامات مشابهی درباره آیدین آغداشلو گرافیست، نویسنده، منتقد فیلم تصویرگر کتاب های درسی و مجلات در توییتر مطرح شد و خبرگزاری ها رسمی و پایگاه خبری - تحلیلی مصادیق مطرح شده در توییتر را منتشر کردند.

اما جدال بر سر افشاگری درباره آغداشلو به رسانه های فارسی زبان خارج از کشور سرایت کرد و سارا امت علی (خبرنگار مقیم واشنگتن) در مورد آزار و اذیت جنسی توسط آیدین آغداشلو گفت و گویی را منتشر کرد. پیش از این مصاحبه امت علی در رشته توییت هایی اعلام کرد آغداشلو، 14 سال پیش در جریان یک دیدار کاری در دفترش در یکی از خیابان های تهران، وی را مورد آزار جنسی قرار داده است و اکنون دیگر دلیلی برای حمل مصلحت اندیشی این ماجرا نمی بیند.

رشته توئیت سارا امت علی در خصوص ماجرای اتهام آزار جنسی آیدین آغداشلو در توئیتر

رشته توئیت سارا امت علی در خصوص ماجرای اتهام آزار جنسی آیدین آغداشلو در توئیتر

رشته توئیت سارا امت علی در خصوص ماجرای اتهام آزار جنسی آیدین آغداشلو در توئیتر

خبرنگار گروه هنر خبرگزاری میراث فرهنگی در تهران برای نوشتن گزارشی درباره گچ بری های ساسانی در موزه ملی ایران، علاقمند به مصاحبه با آیدین آغداشلو در خیابان سهرودی تهران شده بود. سارا امت علی در توییت هایش گفته بود که سابقه آشنایی قبلی با وی داشته است. پس از افشاگری های امت علی شماری از هنرجویان و همکاران آغداشلو، در فضای مجازی ادعاهایی مشابه را تصدیق کردند.

توییت لاله صبوری بازیگر سینما و تلویزیون درباره اتهامات مطرح شده درباره آغداشلو

برخی از صفحات شبکه های تلویزیونی فارسی زبان خارج از کشور در شبکه های اجتماعی نیز به باز نشر ادعاهای مدعیان قربانی آزار و اذیت جنسی آیدین آغداشلو پرداختند. آیدین آغداشلو در پیامی اینستاگرامی تهدید کرد به خاطر بازنشر این ادعاها که آن را اتهامات بی پروا عنوان کرد، شکایت می کند.

در این بیانیه که روز پنجشنبه، ششم شهریور منتشر شد آمده است: اخیرا خانمی ادعایی مربوط به 14 سال پیش را مطرح کرده اند. من قطعاً خودم را انسان کاملی نمی دانم، اما این ادعای ناروا را قویا رد می کنم، در زندگی شخصی و اجتماعی ام هرگز خواسته ای را به کسی تحمیل نکرده ام، چون جزئی از رفتار و روشم نبوده است. باید تأکید کنم که هر نوع تحمیل جنسی را اکیداً محکوم می کنم.

امت علی در گفتگویی که بعد از انتشار این بیانیه گفت: آقای آغداشلو به نوعی من را دروغگو خطاب کرده است. یکی از نگرانی های کسانی که هدف تعرض جنسی قرار می گیرند این است که نزد اطرافیان شان و عموم مردم، دروغگو خطاب شوند .

امت علی با اشاره به این که احتمال می داده که دروغگو خوانده شود، افزود توقع نداشتم پاسخ دیگری جز تکذیب دریافت کنم چرا که هر واکنشی غیر از این، به شهامت و شجاعت اخلاقی و فضیلت ویژه ای نیاز دارد .

تارا آغداشلو دختر آیدین دانش آموخته بی بی سی فارسی و مجری شبکه من و تو وارد گود می شود و به اتهامات مطرح شده درباره پدرش پاسخ می دهد.

تارا آغداشلو مجری برنامه سمت تو

و هیچ رسانه مطالبه گری از خانم آغداشلو سئوال نمی کند که شما در سه شبکه VOA، بی بی سی فارسی و شبکه من و تو حجم وسیعی از اتهامات کذب را علیه نظام جمهوری اسلامی بدون ارائه مستندات مطرح کرده ای اما بابت اتهامات مطرح شده علیه جمهوری اسلامی هیچ مستندی ارائه نداده اید. اما 13 زن در گفت و گویی مشترک یک اتهام را مطرح کرده اند. آیا ایشان می توانند که انکار کنند که این شایعات 4 پیش به تعطیلی فعالیت های آموزشی آغداشلو منجر شد.

موج گسترده ای در فضای مجازی و رسانه تکثیر شد. تعداد رسانه های منتشر کننده رسمی آنقدر گسترده بود که اگر بر اساس تهدید آغداشلو به شکایت، باید از بیش از 150 رسانه رسمی اقدام به شکایت می کند. اما این افشاگری ها تبعات فراوانی برای طراح و نقاش داشت.

به فاصله چند روز بعد شازده احتجاب هوشنگ گلشیری منتشر شد، اما روی جلد جدید کتاب خبری از طرح آیدن آغداشلو نبود. خانواده گلشیری تصمیم گرفتند به دلیل اتهام های گسترده آزار جنسی که به آغداشلو وارد شده دیگر از طرح او استفاده نکنند.

رسانه های رسمی که نمی توانستند این مطالبه را دنبال کنند، علاوه بر تهدید آغداشلو، اتفاقات ناگواری در پشت صحنه در حال رخ دادن بود. یک جریان مشکوک رسانه ای با استخدام یک گروه حرفه ای، با رسانه های آنلاین وارد مذاکره می شدند و دامنه حواشی گسترده آغداشلو ناگهان فروکش کرد.

اما موج برخاسته افشاگر وقتی دید که در داخل کشور نمی تواند این افشاگری ها را ادامه دهد، دست به دامان رسانه های خارج از کشور شد. در روزی که صفحه نخست نیویورک تایمز به مناظره نخست بایدن - ترامپ اختصاص داشت، یکی از گزارش های مهم این روزنامه به افشاگری و توقف فعالیت های آغداشلو در ایران اختصاص داشت.

گزارش نیویورک تایمز در مورد اتهامات جنسی آیدین آغداشلو در صفحه اول

گزارش نیویورک تایمز در مورد اتهامات جنسی آیدین آغداشلو

پس از انتشار این گزارش نزدیکان آیدین آغداشلو، از تصمیم او مبنی بر انتقال سریع کتب و آثار تاریخی و گرانبهای موجود در منازل او در نیاوران و سهروردی به خارج از کشور، خبر می دهند. م. ب از گردانندگان حراج تهران و پدر عصاعقابی اش به همراه و. ک از دلالان و قاچاقچیان آثار هنری تاریخی، کار انتقال غیرقانونی کتب و آثار ارزشمند تاریخی مجموعه شخصی آیدین آغداشلو به خارج از کشور را آغاز کردند.

اگر کیوان امام توسط پلیس امنیت تهران دستگیر می شود و سریعا به پرونده او رسیدگی می شود، آیا همین اتفاق نمی توانست درباره آیدین آغداشلو تکرار شود. چرا آغداشلو حتی برای گفت وگویی ساده حتی یکبار هم احضار نمی شود؟ این سئوالی است که افکار عمومی پس از انتشار گفت وگوی سارا امت علی بارها در فضای مجازی به عنوان یک مطالبه تکرار کرده اند، اما پاسخ این سئوال را در اهمیت آغداشلو برای یک حلقه خاص هنری توصیف کرد.

فهمیه خضرحیدری کارمند فعلی رادیو فردا از خبرنگاران مهم فرهنگی اصلاح طلبان بود. او و همسرش مهدی طاهباز همراه با فرشید منافی و بابک غفوری آذر پس از شورش های سال 1388 به دلیل آنکه در میان هنرمندان دست به جوسازی و فضاسازی گسترده ای زده بودند، قبل از آنکه به تور نیروهای امنیتی بیفتند به پراگ رفتند و در رادیو فردا مشغول به کار شدند.

معرفی این جمع خارج نشین و تاثیرات فرامتنی آنان در سیستم کنونی فرهنگی شاید از دید دستگاه های ناظر پنهان است اما این حلقه همچنان تاثیرگذارند. حلقه حراج های آثار هنری توسط م. ب هدایت می شود. پدر او از مردان پشت صحنه حراج تهران و از مدیران سینمایی سابقی است که همچنان بخشی از امور سینما را اداره می کند و با عنوان پدرخوانده عصاعقابی سینما شناخته می شود. این حلقه فرهنگی امنیتی رادیو فردا با این پدر و پسر به صورت هماهنگی سال های متوالی همکاری داشتند و حمایت های خود را از خارج از کشور از آنان دریغ نمی کنند، تا اینکه پدرخوانده و فرزندش، واریز دلار به حساب این حلقه فرهنگی را متوقف کرد.

خضرحیدری در بزنگاهی فرصت طلبانه با توجه به اینکه از رابطه پدرخوانده و فرزندش و همکاری آنان با آغداشلو مطلع است پس از طرح اتهامات مطرح شده علیه آغداشلو در پستی اینستاگرامی مهمی می نویسد:

خبرنگار فراری روزنامه اعتماد می نویسد: آغداشلو در نهایت توانسته نسلی از شاگردان و مشتاقان و مریدان در اَشکال مختلف تربیت کند که اتفاقا از آیدین آغداشلو همه چیزش را دارند الا هنرش! هنرمندانِ ناهنرمندِ آسان خواه و سهل الوصول و فاقد محصول هنری که برای گذاشتن قلب قرمز و اعلام سرسپردگی زیر بیانیه مخدوش و فریبکارانه ی آقای آغداشلو در واکنش به اتهام تعرض جنسی شتافتند و حواس شان بود که حتما از این آب گل آلود هم دست خالی برنگردند.

این ادعا کاملا قابل اثبات است که در اثر تهاترهای خاص، بسیاری از گالری ها و آموزشگاه های هنری در ایران با حسن نظر آغداشلو تاسیس شده است و گردانندگان بسیاری از این گالری ها شاگردان او هستند. یشنیه سازی هنری بخشی از عملیات گسترده آیدین توسط اوست و این حجم از معرفی ها در دوره مدیریت چهره امنیتی وزارت ارشاد ع. م و ج. م (گردانندگان پروژه خروج گوگوش از کشور) به تائید می رسد و آغداشلو با گستره ای از گالری هایی مواجه خواهد بود که با تائید وی و تصدیق این مدیر امنیتی و حلقه مرتبطان او به وزارت ارشاد تاسیس شده اند.

نمونه معرفی نامه های آغداشلو

به هر حال مطالبه ای برای پی گیری این موضوع در فضای رسانه ای داخل و خارج شکل گرفته است، اما حلقه حامی آغداشلو از هر شیوه و لابی استفاده می کند که مطالبه عمومی در مورد اتهاماتی که در مورد وی مطرح شده به سرانجام نرسد. در واقع آنچیزی که از افکار عمومی و حتی دستگاه های فرهنگی و نظارتی پنهان مانده است این است که این حلقه هنری که در سطور پیشین معرفی شده در حراج های برگزار شده، بخشی از شیوه قیمت گذاری آثار هنری که برخی از آنان فاقد ارزش و اعتباری هنری هستند را توسط آیدین آغداشلو، پرویز تناولی، علی شیرازی، نعمت الله کیکاووسی، مجید فدائیان وکیانوش معتقدی، تایید می کنند و قیمت گذاری می شوند و بسیاری از گواهی های منتشر درباره آثار هنری توسط آغداشلو به امضاء می رسد.

نمونه مصداقی قابل بررسی، پرتره ی احمدشاه قاجار اثر نقاش باشی و پرتره ی امین السلطان اثر مصور الممالک است. نعمت الله کیکاووسی و آیدین آغداشلو برای این دو اثر جعلی گواهی اصالت صادر کردند.

سمت راست پرتره ی امین السلطان اثر مصور الممالک- سمت چپ پرتره احمدشاه قاجار اثر نقاش باشی

آغداشلو و کیانوش معتقدی و طرح گفت و گو درباره این دو اثر جعلی

با این حال نقاشی پرتره امین السلطان اثر مصورالممالک بود با قیمت پایه ی 650-700 میلیون تومان قیمت گذاری شد و این اثر را مدتی پیش از حراج، کیکاووسی به یک مجموعه دار فروخت بود و به خریدار این وعده را داده بود که در حراج ملی، آن را به بهترین قیمت و با سود عالی به فروش برساند. اما خوشبختانه، جعلی بودن این اثر لو رفت و در هنگام برگزاری حراج، هیچ خریداری برای آن پیدا نشد. در نهایت مالک برای جلوگیری از ضرر بیشتر، این اثر را به دو برابر قیمت پایه خرید.

***نفع 12 میلیاردی پس از این همه اتهام

سیزدهمین حراج تهران، پس از چند بار تعویق به دلیل همه گیری کرونا، سرانجام عصر امروز (جمعه 26 دی) به صورت آنلاین برگزار شد و 110 اثر در معرض فروش قرار گرفتند. تابلوی نقاشی دو لته ای خاطرات امید از آیدین آغداشلو به قیمت 12 میلیارد و 500 میلیون تومان، دیگر آثاری بودند که چکش خوردند. این اثر آیدین آغداشلو، توانست رکورد 12 دوره حراج تهران را بشکند که بخش عمده این اتفاق را بسیاری از رسانه ها به حواشی اخیر وی ارتباط دارد.

تابلوی دو لته ای از آیدین آغداشلو/ 12 میلیارد و 500 میلیون تومان

انتشار تصویری از آیدین آغداشلو در آستان قدس رضوی

در واقع برای بخشی از افکار عمومی در داخل و کشور با انتشار تصویری از آیدین آغداشلو در آستان قدس رضوی و همکاری با این نهاد او را دارای مصونیت قضائی معرفی می کنند.

در چنین شرایطی خبرگزاری فارس با علیرضا سمیع آذر گفت وگویی انجام می دهد و رییس موزه هنرهای معاصر تهران در گفت و گو با مهمترین خبرگزاری کشور در مورد اتهامات مطرح شده درباره آغداشلو می گوید: آثار دوره سیزدهم حراج تهران را مطابق معمول به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فرستادیم، همه آثار تایید و مهر شدند، دو اثر از آیدین آغداشلو هم جزء همین آثار بودند و مجوز گرفتند.

سمیع آذر در مورد اتهامات مطرح شده درباره آغداشلو، حمایتی تمام قد از او می کند و می گوید : فراتر از شبهات و شایعه ها، آنچه که ما درباره آقای آغداشلو می دانیم این است که او شاکی ندارد اما خود او چندین فقره شکایت با عنوان افترا و تشویش اذهان عمومی تقدیم دستگاه قضایی کرده است. وی در حال حاضر شاکی است و کسانی که به او تهمت زده اند متشاکی. اگر هم شکایتی باشد باید بررسی شود و مقام محترم قضایی در این خصوص حکم دهد. در چنین وضعیتی ما نمی توانیم پیشاپیش قضاوتی انجام دهیم و بگوییم لابد شایعات درست است و بر این اساس اثر هنرمندی را که همیشه در حراج تهران و اغلب حراج ها بوده؛ صرفا به خاطر شائبه ها خارج کنیم. آیدین آغداشلو که از اساتید هنر ایران است و همیشه در همه حراج ها پای ثابت بوده، نیازی به بازارگرمی، تبلیغ و معرفی به این معنا ندارد. آثار امثال او یا پرویز تناولی و محمد احصایی، به حراج اعتبار می دهند نه اینکه حراج بخواهد با بازارگرمی به کار آنها اعتبار دهد.

رییس موزه هنرهای معاصر در راستای فرآیند تطهیرسازی حراج تهران می گوید : هیچ مورد پولشویی در حراج تهران وجود نداشته و نمی تواند باشد. این را صریح می گویم چون از آن اطمینان کامل دارم. کسانی که این شائبه ها را مطرح می کنند یا پول شویی را نمی دانند چیست و یا حراج را نمی شناسند. اگر شما حجم زیادی از پول کثیف داشته باشید و بخواهید دور از چشم مسئولین آن را به چیزی تبدیل کنید، بدترین کار آن است که بیایید در حراج که صدها نفر حاضرند و مراسم به صورت زنده پخش و ثبت می شود، در جلوی دوربین های صدا و سیما و رسانه ها آن را هزینه کنید تا همه ببیند چه میزان خرید کرده اید!

اما سئوالی که در این گفت وگو مطرح نمی شود این است که قیمت گذاری پایه و اصالت این آثار را چه کسانی تعیین می کنند؟ این سئوال بسیار مهمی است. در واقع آیدین آغداشلو با تسلطی که در حوزه هنری و فرهنگی کشور دارد می تواند به سادگی عدد پایه اثر خود را در حراج تهران تایید کند.

در نتیجه برخورد وکلای آغداشلو با رسانه های داخلی، پیگیری اتهامات به رسانه های خارج از کشور منتقل شده و آغداشلو همچنان در داخل کشور فعالیت می کند و یک تابلوی او در حراج تهران با قیمتی نجومی به قیمت 12 میلیارد و پانصد میلیون تومان به فروش می رسد. آیا فردی که یک تابلوی او 12 میلیارد به فروش می رسد نمی تواند ده وکیل را به صورت همزمان با قیمت 10 میلیون تومان استخدام کند تا رسانه های منتقد را در راهروهای دادگاه فرهنگ و رسانه گرفتار کنند.

وقتی اتهامات درباره هاروی واینستاین، تهیه کننده کمپانی فیلم سازی میراماکس در رسانه ها مطرح شد و 4 سال قبل از صدور رای به 23سال زندان او از تمامی فعالیت های سینمایی در کشور آمریکا توسط کمپانی های خصوصی کنار گذاشته شد. نکته جالب درباره این حراج بنا به اظهارات سمیع آذر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جمهوری اسلامی بدون هیچ واکنشی و با تائید این وزارتخانه در حراج تهران شرکت می کند.

در این مورد خاص باید به رسانه های منتقد کاملا حق داد که افرادی که اتهاماتی را علیه این تصویرگر مطرح کرده اند با استناد به همکاری آغداشلو با آستان قدس رضوی و تائید وزارت ارشاد جرات نکنند مطالبات خود را در دستگاه های قضائی کشور مطرح نکنند. آیا امنیت افرادی که اتهامات را مطرح کرده اند قابل تضمین خواهد بود؟

لینک خبر :‌ مشرق نیوز
مدیر حراج تهران درباره رقم عجیب تابلوی 12 میلیارد تومانی آیدین آغداشلو می گوید: 7 مجموعه دار حاضر در سالن، شامل یک شخص حقوقی و 6 شخص حقیقی در مزایده خرید اثر آغداشلو رقابت داشتند و شخصیت حقوقی در این رقابت برنده شد.

خبرگزاری فارس؛ گروه هنر محمد کلهر: شیوع ویروس کرونا برگزاری حراج تهران در تیرماه را لغو کرد و این حراج پس از یک سال، بار دیگر در دی ماه برگزار شد و مجموع فروش 87 میلیارد و 942 میلیون تومان را را رقم زد. در این حراج، تابلوی دو تکه (لت) از آیدین آغداشلو با فروش 12 میلیارد تومانی، رکورد 12 دوره پیشین حراج را شکست. این در حالی است که اثر یاد شده در برآورد اولیه بین 1.2 تا 1.6 میلیارد تومان قیمت گذاری شده بود. خاطرات امید در سال جاری با تکنیک گواش و مدادرنگی روی مقوا خلق شده و مجموعاً 76 در 116 سانتی متر اندازه دارد.

یکی از آثار مجموعه خاطرات انهدام

این اثر در ادامه آثار آغداشلو از مجموعه خاطرات انهدام است؛ مجموعه ای که چهار دهه است ادامه یافته و بخشی از اصلی ترین آثار خالقش محسوب می شود. انسان های تصویر شده در این مجموعه، به فرد خاص تاریخی و یا اسطوره ای اشاره ندارند، بلکه مفهوم انسان را تصویر می کنند که به واسطه دور شدن از مرزهای اخلاق و سنت های گذشته، در حال تخریب و مرگی تدریجی است . کاتالوگ حراج تهران در ادامه توضیحات خاطرات امید نوشته است: در این نقاشی، بر خلاف آثار پیشین، این بار تخریب و از میان رفتن نه در پیکره بلکه در فضای پیرامون آن ها بازنمایی شده است. این نقاشی دولته نمایانگر دو وجه زنانه و مردانه وجود انسانی است که به واسطه کمپوزیسیون ایستا در حالتی آرمانی و روبه روی یکدیگر ایستاده و به هم چشم دوخته اند. نقاش به واسطه استفاده هنرمندانه از رنگ قرمز و سفید با نوارهای آبی، هر دو پیکره را در حالتی تجسم کرده که در عین تعادل با یکدیگر، یک جنس و مکمل هم دانسته می شوند؛ گویی یک روح در دو پیکر بسان زوجی زیبا و جوان در کنار هم ایستاده اند. اما جهانی که این زوج در آن به سر می برند در سیاهی فرو رفته و به واسطه شعله های آتش در حال سوختن، فروریختن و از میان رفتن است.

با این همه، برخی اثر خاطرات امید را نوعی کپی برداری از ایده اثر پیرو دلا فراچنسکو با نام دوک و دوشس می دانند.

برخی هم آن را کپی اثر دومنیکو گرلاندایو نقاش قرن پانزدهم ایتالیامی دانند.

آغداشلو اثر دیگری هم در این دوره از حراج تهران با نام خوشنویسی ساقط داشت که 400 تا 600 میلیون تومان ارزش گذاری شده بود و 600 میلیون تومان چکش خورد. اما این همه حاشیه ها درباره حضور اثر آیدین آغداشلو در سیزدهمین حراج تهران نبود. بیشترین واکنش ها به این موضوع بود که چرا اثر نقاش حاشیه ساز طی ماه های اخیر، در حراج ارائه شده است که حالا رکوردشکنی کند، چرا که این موضوع نادیده گرفتن ادعاهای اثبات نشده برخی شاگردان و خبرنگاران درباره اوست. اما مدیر حراج تهران در این باره می گوید: آنچه که ما درباره آقای آغداشلو می دانیم این است که او شاکی ندارد، اما خود او چندین فقره شکایت با عنوان افترا و تشویش اذهان عمومی تقدیم دستگاه قضایی کرده است. وی در حال حاضر شاکی است و کسانی که به او تهمت زده اند، متشاکی.

از سوی دیگر برخی کاربران فضای معتقد بودند بالابردن غیرعادی قیمت یک اثر، احتمالاً مرتبط با پولشویی و مافیای هنر است و نهادهای نظارتی باید به این موضوع ورود کنند. عده ای هم مدعی شدند خریدار اثر 12 میلیاردی، حامی حراج تهران است اما برخی حاضران در حراج، این موضوع را رد می کنند. مدیر حراج تهران در این باره می گوید: خریدار اثر آغداشلو نماینده یک شرکت بود که طبعاً شخصیت حقوقی دارد. سایر افراد رقابت کننده هم اشخاص حقیقی بودند. حراج های معتبر دنیا مجاز به اعلام نام خریداران آثار نیستند و خود آنها اگر مایل باشند می توانند خود را معرفی کنند. ما تنها با دستور قضایی می توانیم اسامی خریداران یا فروشندگان را در اختیار مسئولین قرار دهیم.

درباره برخی حاشیه های سیزدهمین حراج تهران با علیرضا سمیع آذر مدیر حراج تهران گفت و گو کردیم. او در دهه هشتاد مدیر دفتر هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس موزه هنرهای معاصر تهران بود. سمیع آذر از سال 2006 تا کنون هم مشاور حراج کریستیز است.

* با توجه به حاشیه های اخیر آقای آغداشلو و شایعاتی که درباره این نقاش وجود دارد، آیا بهتر نبود از پذیرش اثر او در این دوره از حراج امتناع کنید؟

ارایه اثر یک هنرمند در هر نمایشگاهی در گالری موزه و یا حراج، به معنای اظهارنظر درباره شرایط اخلاقی وی نیست؛ این موضوع در همه جای دنیا یک قاعده است. اثر هنری شخصیت مستقلی دارد، ممکن است هنرمندی از نظر اخلاقی بسیار قابل احترام باشد اما اثرش شایستگی ارائه را نداشته نباشد و یا برعکس. آثار دوره سیزدهم حراج تهران را مطابق معمول به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فرستادیم، همه آثار تایید و مهر شدند، دو اثر از آیدین آغداشلو هم جزء همین آثار بودند و مجوز گرفتند.

آثار دوره سیزدهم حراج تهران را مطابق معمول به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فرستادیم، همه آثار تایید و مهر شدند، دو اثر از آیدین آغداشلو هم جزء همین آثار بودند و مجوز گرفتند

فراتر از شبهات و شایعه ها، آنچه که ما درباره آقای آغداشلو می دانیم این است که او شاکی ندارد اما خود او چندین فقره شکایت با عنوان افترا و تشویش اذهان عمومی تقدیم دستگاه قضایی کرده است. وی در حال حاضر شاکی است و کسانی که به او تهمت زده اند متشاکی. اگر هم شکایتی باشد باید بررسی شود و مقام محترم قضایی در این خصوص حکم دهد.

در چنین وضعیتی ما نمی توانیم پیشاپیش قضاوتی انجام دهیم و بگوییم لابد شایعات درست است و بر این اساس اثر هنرمندی را که همیشه در حراج تهران و اغلب حراج ها بوده؛ صرفا به خاطر شائبه ها خارج کنیم.

* پیش تر گفته اید که در حراج تهران بارها با بازارگرمی برخی برای بالابردن قیمت یک اثر مواجه شده اید، و اگر متوجه آن شوید، از ادامه حضور اثر هنرمند در حراج جلوگیری می کنید. آیا افزایش نامعقول 10 برابری قیمت یک اثر، بازارگرمی برای آن نیست؟ آیا نباید حراج این اثر ملغی شود؟

در حراج ها تلاش می شود اثر به شکل شایسته ارائه، تحلیل و معرفی شود. این بازارگرمی به مفهوم منفی و تحقیرآمیز نیست، اگر این چنین باشد هر تجارتی را می توان با این لحن به چالش کشید. آنچه که من گفته ام این است که برخی افراد در حراج ها، کار خود را به طور تصنعی توسط دوستانِ شان افزایش قیمت می دهند و به این طریق یک فروش مصنوعی صورت می گیرد. حتی در این موارد هم ما نمی توانیم فروش را به صرف مشکوک بودن، لغو کنیم چون بهرحال صورت گرفته است. در این موارد صرفاً می توان از ارائه اثر هنرمند در حراج بعدی جلوگیری کرد که پیش از این هم چند بار انجام شده است. با این حال باید در نظر داشت این موارد مربوط به کسانی است که نیاز به مطرح شدن دارند و کمابیش ناشناخته هستند، هنرمندی در جایگاه آیدین آغداشلو که از اساتید هنر ایران است و همیشه در همه حراج ها پای ثابت بوده، نیازی به بازارگرمی، تبلیغ و معرفی به این معنا ندارد. آثار امثال او یا پرویز تناولی و محمد احصایی، به حراج اعتبار می دهند نه اینکه حراج بخواهد با بازارگرمی به کار آنها اعتبار دهد.

7 مجموعه دار حاضر در سالن شامل یک شخص حقوقی و 6 شخص حقیقی در مزایده خرید اثر آغداشلو رقابت داشتند و این به معنای بازارگرمی نبود

در مورد اثر آقای آغداشلو در حراج اخیر رقابت کاملاً طبیعی و سالم ابتدا با مزایده 7 مجموعه دار حاضر در سالن صورت گرفت. رقابتی که بسیار گرم بود و ما که شاهد آن بودیم نمی دانستیم در نهایت کدامیک از آنها برنده نهایی خواهدشد. ده ها نفر در سالن شاهد بودند و همه چیز در اصول کاملاً صحیح و مطابق قواعد حراج بود.

تمام شاهکارهای تاریخ هنر که در حراج ها با رقم های هنگفتی به فروش رسیدند چنین فضایی را شاهد بوده اند. در حراج تهران هم این وضعیت که به افزایش چند برابری اثر منتهی شده، بارها اتفاق افتاده است. مجسمه آقای پرویز تناولی که در سال 2008 در حراج کریستیز به قیمت 2.8 میلیون دلار به فروش رسید، برآورد پایه 400 هزار دلار داشت که نهایتاً 7 برابر به فروش رفت. بیش از نیمی از رقابت هم تنها توسط دو نفر صورت گرفت تا تبدیل به رکورد فروش آثار هنری خاورمیانه شد. واقع بین باشیم، در مقیاس بین المللی اثر آقای آغداشلو در این حراج به رقم حدود 500 هزار دلار رسید که هنوز با آن رکورد یا رکوردهای هنرمندانی همچون زنده رودی و احصایی خیلی فاصله دارد.

* با توجه به حساس شدن افکار عمومی و پرسش های بیشمار درباره خریدار اثر 12 میلیاردی آقای آغداشلو، خریدار چه شخص حقیقی یا حقوقی است؟

خریدار اثر آغداشلو نماینده یک شرکت بود که طبعاً شخصیت حقوقی دارد. سایر افراد رقابت کننده هم اشخاص حقیقی بودند. حراج های معتبر دنیا مجاز به اعلام نام خریداران آثار نیستند و خود آنها اگر مایل باشند می توانند خود را معرفی کنند. ما تنها با دستور قضایی می توانیم اسامی خریداران یا فروشندگان را در اختیار مسئولین قرار دهیم. در حراج های گذشته خریدارانی با تمایل شخصی اقدام به معرفی خود و آثار خریداری شده کردند.

حراج تهران تنها با دستور قضایی می تواند اسامی خریداران یا فروشندگان را در اختیار مسئولین قرار دهد

درباره حساسیت افکار عمومی باید گفت افکار عمومی داخل جامعه هنری اتفاقاً در این قضایا اغلب طرفدار آقای آغداشلو بوده و هست. استادی که صدها شاگرد تربیت کرده و تعدادی از هنرمندان در حراج ها در دوره ای شاگرد او بوده اند. ایشان با نهادهای فرهنگی کشور و انجمن های هنری همکاری موثر و صمیمانه داشته اند. به نظرم این بخش از افکار عمومی که شما می فرمایید به شبکه های اجتماعی و رسانه های زرد خارج از کشور مربوط می شود که چندان ملاک ما نمی تواند باشد.

* درباره مواردی که پیرامون پولشویی در حراج تهران مطرح می شود، چه نکاتی را رعایت می کنید تا امکان آن به حدقل برسد؟ آیا تاکنون با نمونه هایی مواجه بوده اید؟

هیچ مورد پولشویی در حراج تهران وجود نداشته و نمی تواند باشد. این را صریح می گویم چون از آن اطمینان کامل دارم. کسانی که این شائبه ها را مطرح می کنند یا پول شویی را نمی دانند چیست و یا حراج را نمی شناسند. اگر شما حجم زیادی از پول کثیف داشته باشید و بخواهید دور از چشم مسئولین آن را به چیزی تبدیل کنید، بدترین کار آن است که بیایید در حراج که صدها نفر حاضرند و مراسم به صورت زنده پخش و ثبت می شود، در جلوی دوربین های صدا و سیما و رسانه ها آن را هزینه کنید تا همه ببیند چه میزان خرید کرده اید! و شاید بهترین کار این است که بروید سراغ فروش های خصوصی و زیرزمینی بدون فاکتور و شاهد و خارج از شبکه بانکی پولی را ردوبدل و چیزی را خریداری کنید.

بر حراج نه فقط مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بلکه بازرسان دارایی و حتی نیروی انتظامی نظارت دارند

کار حراج ها این است که از فروش های پنهان و زیرزمینی جلوگیری کنند، فروش ها را عیان کنند تا مسئولان دولتی روی آن نظارت داشته باشند. بر حراج نه فقط مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بلکه بازرسان دارایی و حتی نیروی انتظامی نظارت دارند. ما تصور نمی کنیم کسی برای پولشویی سراغ ما بیاید و این شائبه را هیچ کارشناس اقتصادی مطرح نکرده. وقتی کل فروش حراج را بین حدود 60 خریدار آثار آن تقسیم کنید، مبلغ چندانی نمی شود که بتوان آن را با ارقام پول شویی مقایسه کرد. حتی اگر کل فروش آثار یکصد هنرمند شاخص کشور را هم در نظر بگیرید، قیمت یک آپارتمان در بالای شهر نمی شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
حراج تهران به دور از شایعه نبوده؛ حرف و حدیث هایی درباره ارزش گذاری و نحوه بالا بردن قیمت آثار یک هنرمند، کپی و جعلی بودن برخی آثار، رانت و مافیایی از سوی سرمایه داران، توجه صرف به قیمت اثر هنری و... از جمله این شایعات بوده است اما گران ترین اثر سیزدهمین دوره حراج تهران به واسطه حواشی ای که نقاش آن طی چند ماه گذشته به وجود آورده سیزدهمین حراج را خبرسازترین دوره این رویداد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۷ سایت های دیگر : شعار سال روزنامه اقتصاد برتر خبرگزاری آنا

اعتمادآنلاین| سحر آزاد- سیزدهمین حراج تهران بالاخره پس از یک سال و با چندین بار وقفه در 26 دی ماه 99 برگزار شد. دوازدهمین دوره این حراج درست یک سال قبل 27 دی ماه با رویکرد هنر معاصر برگزار شد.

طبق روال، معمولاً در نیمه اول سال حراج آثار هنری کلاسیک و مدرن را برپا می شد بنابراین انتظار می رفت نیمه ابتدایی امسال نیز چنین باشد، اما کرونا برنامه ها را به هم ریخت و گمانه زنی هایی درباره زمان برگزاری حراج در نیمه اول امسال صورت گرفت که یکی از جدی ترین آنها برگزاری حراج تهران در شهریورماه بود.

با این حال شیوع کرونا در بازه های زمانی متفاوت زمان دقیق این رویداد را نامعلوم باقی گذاشت تا اینکه 26 دی ماه امسال حراج با دربرگرفتن هر 2 بخش مدرن و معاصر و ارائه 110 اثر و فروش 87 میلیارد و 942 میلیون تومان برگزار شد.

گران ترین اثر این حراج به قیمت 12 میلیارد تومان متعلق به آیدین آغداشلو بود. از او 2 اثر در حراج ارائه شده بود که گران ترین اثر با کمینه و بیشینه یک میلیارد و 200 میلیون تومان تا یک میلیارد و 600 میلیون تومان ارزیابی شده بود و در نهایت به قیمت بیش از 10 برابر کمینه و به مبلغ 12 میلیارد تومان به فروش رسید تا رکورد فروش اثر در حراج تهران را بزند. همچنین اثر دیگر آغداشلو به قیمت 600 میلیون تومان فروخته شد. این اثر یک نقاشی دولته ای با عنوان خاطرات امید از مجموعه خاطرات انهدام بود.

مجسمه ای از پرویز تناولی نیز با عنوان استاد و شاگرد در رتبه دوم قرار گرفت که 6 میلیارد و 700 میلیون تومان فروش رفت. رتبه سوم این حراج به تابلوی دی جی ای- دی جی آ- دی آیو اثر حسین زنده رودی تعلق گرفت که به قیمت 6 میلیارد و 300 میلیون تومان فروخته شد. تابلوی نقاشی خط محمد احصایی از مجموعه نجوای عشق نیز پنج میلیارد و 900 میلیون تومان و اثر آینه کاری منیر شاهرودی فرمانفرمائیان با قیمت سه میلیارد و 600 میلیون تومان در رتبه های چهارم و پنجم قرار گرفتند.

نقاش و تابلو خبرساز شدند

گران ترین اثر این دوره حراج تهران در حالی به آیدین آغداشلو تعلق گرفت که آثار او همواره در حراج ها به فروش می رفت و قیمت بالایی داشت، اما هیچ گاه عنوان رتبه نخست را کسب نکرده بودند.

در این دوره، حواشی چند ماه اخیر توجه ها را به این نقاش جلب کرد. همین مسائل و تجربه هایی نسبتاً مشابه در دنیای هنر در ایران باعث شد این انتظار برود که اثر او در این دوره با فروش بالایی روبه رو شود تا پاسخی به ادعاهای مطرح شده باشد، اما عنوان گران ترین اثر خیلی هم قابل پیش بینی نبود.

همین مساله واکنش های گسترده ای را در شبکه های اجتماعی برانگیخت و هنوز مدتی از اتمام حراج نگذشته بود که موجی از واکنش ها به خصوص در توییتر به راه افتاد. در بخشی از این واکنش ها از موضوع ارائه اثر آغداشلو در حراج تهران انتقاد و عنوان شده است که اساساً چرا اثری از آغداشلو باید در حراج حضور پیدا کند.

در وهله بعد بحث قیمت بالای فروش اثر هنرمندی که ادعایی متوجه اش است و صحت و سقم آن هنوز مشخص نشده مطرح شد و در این میان تصویری نیز در میان کاربران چرخید که گران ترین اثر سیزدهمین حراج تهران را کپی از روی اثر پیرو دلا فراچنسکو با نام دوک و دوشس می دانستند.

البته همان حرف های همیشگی مبنی بر اینکه حراج ها همواره به نقع پولداران و سرمایه داران بوده است، توجهی به ارزش هنر ندارند و پول و مافیا حرف اول را می زند نیز بار دیگر به میان آمد.

در مقابل تعدادی از کاربران هم به دفاع از آغداشلو برخاسته و عنوان کردند که ادعاهای مطرح شده درباره او رسمیت ندارد، به اثبات نرسیده و آغداشلو نیز آنها را رد کرده است.

فروش ها در دوره های قبل متعلق به چه کسانی بود؟

سیزدهمین دوره این حراج در حالی با مبلغی حدود 88 میلیارد تومان به اتمام رسید که دوازدهمین دوره آن با فروش آثار معاصر 31 میلیارد و 717 میلیون تومان فروش داشت و اثری از حسین زنده رودی با عنوان قوس آبی نیلگون به عنوان گران ترین اثر این دوره به قیمت سه میلیارد و 200 میلیون تومان چکش خورد.

یازدهمین دوره حراج هم تیرماه 98 با فروش رکورد 42 میلیارد و چهار میلیون تومان برای 79 اثر مدرن و کلاسیک برگزار شد و مجسمه سر شاعر متعلق به پرویز تناولی به مبلغ سه میلیارد و 200 میلیون تومان عنوان گران ترین اثر یازدهمین حراج تهران را از آن خود کرد.

دهمین دوره حراج با آثار مدرن در دی ماه 97 و فروش 34 میلیارد برگزار شد و اثری بدون عنوان از منیر فرمانفرمائیان به قیمت چهار میلیارد تومان گران ترین اثر این دوره شد.

از سویی نهمین حراج تهران که به هنر کلاسیک و مدرن ایران اختصاص داشت در تیرماه 97 برگزار شد و فروشی حدود 31 میلیارد تومان داشت و تابلویی از سهراب سپهری به عنوان گران ترین اثر فروش رفت. تا آن زمان سهراب تنها نقاشی بود که در هر دوره رکورد خود را می شکست و هنرمندان دیگری نتوانسته بودند گوی سبقت را از او بربایند.

حواشی دوره دوازدهم

از دوره سیزدهم که بگذریم، دوره قبلی حراج تهران هم بدون ماجرا نبود. مورد اصابت قرار گرفتن بوئینگ 737 خطوط هوایی کشور اوکراین در ساعت های اولیه صبح روز چهارشنبه، 18 دی و انتشار این خبر در روز شنبه 21 دی ماه مبنی براینکه خطای انسانی باعث وقوع این حادثه شده است هفته پایانی دی ماه 98 را خبرساز و پرالتهاب کرده بود.

جامعه فرهنگی و هنری نیز از این قاعده مستثنی نبود و جشنواره های هنری تحت تاثیر این جریان قرار گرفتند. دوازدهمین حراج تهران با رویکرد هنر معاصر نیز در همان روزها، یعنی عصر جمعه 27 دی ماه، در هتل پارسیان آزادی برپا شد.

گالری هایی که یکشنبه همان هفته همسو با دیگر هنرمندان و رویدادهای هنری در واکنش به موضوع هواپیمای اوکراینی اعلام تعطیلی کردند، جمعه همان هفته دور هم جمع شدند تا در کنار خریداران، دلالان، فروشندگان، کیوریتورها و مجموعه داران، اقتصاد را رونق بخشند.

علاوه بر این، فروش آثار برخی از هنرمندانی هم که انصراف خود را از رویدادهایی که یک سر آنها به وزارت ارشاد مربوط می شد اعلام کرده بودند در این دوره حراج به چشم می خورد؛ البته نمی توان درباره این هنرمندان مستقیم حکم صادر کرد چراکه مشخص نیست اثر راه یافته آنها به صورت مستقیم وارد این رویداد شده یا طبق روال مرسوم از طریق مجموعه دار یا گالری دار.

با وجود این، صفحات هنرمندان انصراف دهنده از رویدادهایی همچون جشنواره تجسمی فجر یا دوسالانه مجسمه سازی نیز اعلام نکردند که اثر در مالکیت خودشان نبوده و از کانال دلال، گالری دار یا مجموعه دار وارد حراجی شده است.

تنور داغ گمانه زنی ها

بازار شایعات محدود به یکی 2 دوره اخیر نمی شود و سال هاست که بحث درباره حراج تهران داغ شده و گاه از شایعه هم فراتر رفته است. بیشتر این شایعه ها قبل و بعد از زمان برگزاری هر دوره حراج به وجود می آید، اما معمولاً حرف ها شفاف و مستقیم زده نمی شود یا اگر هم گفته شود، بیشتر در فضای مجازی است تا رسانه های رسمی. احتمالاً از این رو که نه گویندگان آنها توان اثبات ادعاهایشان را دارند و نه اراده زیادی برای پاسخگویی دقیق و شفاف به آنها دیده شده است.

از جمله این بحث ها نحوه بالا بردن نرخ آثار یک هنرمند و مبادلات و برنامه ریزی هایی است که در این زمینه صورت می گیرد و البته در این میان حرف هایی درباره تاثیر منتقدان، خبرنگاران و مسئولان سرویس هنر مطبوعات نیز به میان می آید. بحث های دیگر هم مربوط به جعل برخی آثار، پولشویی و به تبع آن افزایش شمار گالری ها و مجموعه داران طی سال های اخیر بوده است.

کپی و جعل اثر

یکی از افرادی که در سال های اخیر و بعد از برپایی چند دوره حراج در میان جامعه هنری به خصوص هنرهای تجسمی شناخته شد، افشین پرورش است. او ساکن آمریکاست و در ابتدا با کنار هم گذاشتن آثار ایرانی کپی و نمونه اصلی خارجی آنها در صفحات مجازی خود، توجه ها را به این موضوع بیشتر کرد تا جایی که در دوره ای برخی از گالری ها برای پیشگیری از نمایش آثار کپی، آثار متقاضیان نمایشگاه را از طریق بانک تصاویر یا در اینترنت مورد بررسی قرار می دادند.

پرورش اما در گام بعدی از اصطلاح مافیای هنر نام برد که برای به دست آوردن پول و سود دست به جعل آثار جعلی و فاقد ارزش هنری می زنند و از آیدین آغداشلو به عنوان فردی که در ماجرای تایید اصالت یک اثر هنری دخالت دارد یاد کرد؛ هرچند هیچ گاه برای این حرف خود سندی ارائه نکرد و به همین دلیل درستی این ادعا به اثبات نرسید.

از آنجا که یکی از موارد مطرح شده کپی آثار سهراب سپهری بود که اتفاقاً در حراج ها به خصوص حراج تهران رکوردهای فروش را در دست داشت، همین موضوع تا مدت ها تردیدهایی درباره اصل بودن برخی از آثار سهراب ایجاد کرد.

البته به مرور هنرمندانی هم نظرات خود را به وضوح بیان کردند؛ همچون کامران عدل عکاس شناخته شده ای که به رک گویی معروف است و پس از برگزاری یکی از دوره های حراج تهران در صفحه شخصی فیس بوک خود نوشت: اگر فکر می کنند می توانند این نیمسوز حراج تهران را بکنند توی پاچه من، کور خواننده اند. در کشوری که اگر با کسی دست می دهید، بلافاصله باید انگشتان دست خودتان را بشمارید که کم و کسری نداشته باشد، آیا فکر می کنید کسی حاضر باشد بالای سه میلیارد تومان پول حلال را بدهد و یک تابلوی تقلبی بخرد؟

بهرام دبیری نقاش بنام نیز که چندین بار نظرات خود را در این زمینه به صراحت بیان کرده بود سال 96 به مجله شبکه آفتاب گفت: دوستی می گفت کسی اثری از سهراب را به من پیشنهاد کرد، آن را نزد استاد کارشناس بردم، بعد از سه روز کارشناس، سندی به من داد که اصالت اثر را تایید می کرد. آن را برای حراج کریستیز به لندن بردم اما آنجا به من گفتند اثر متعلق به سهراب نیست.

البته علیرضا سمیع آذر مدیر حراج تهران در گفت وگویی که سال 97 با مهر انجام داد درباره جعل آثار از سوی آغداشلو گفت: این صحبت به کلی بی اساس است و آیدین آغداشلو هرگز چنین کاری نکرده و نمی کند. او نیازی به جعل ندارد. در مورد مساله آثار جعلی نیز باید بگویم مراجع دولتی و ناظر باید به این موضوع رسیدگی کنند زیرا ما هم از این بابت خیلی آسیب می بینیم. جعلی بودن آثار هنری هیچ نفعی برای حراج تهران ندارد و حتی اگر به اصل بودن یک اثر صد درصد اطمینان داشته باشیم ولی شایعه ای پشت آن باشد، آن اثر در حراج تهران جایی ندارد چون آن شایعه دامن کل حراج را می گیرد.

پولشویی

یکی از مسائلی که بارها درباره حراج تهران مطرح شده موضوع پولشویی نیز هست. این موضوع البته در رسانه های رسمی بارها به چالش کشیده شده و حتی واکنش هایی را از سوی مدیران حراج برانگیخته است؛ همچنان که سمیع آذر در همان گفت وگو با خبرگزاری مهر در پاسخ این پرسش که موضع شما در قبال پولشویی در حراج تهران و مواردی که ناشی از این بحث است چیست چنین گفت: رقم هایی که در حراج تهران مبادله می شود به هیچ وجه قابل مقایسه با ارقام پولشویی نیست. رقم فروش در نهمین حراج تهران 31 میلیارد تومان بود که بیش از 63 خریدار آن را پرداخت کردند و بالاترین خرید توسط یک نفر حدود پنج میلیارد تومان بود و این رقمی است که با آن می شود خیلی چیزهای دیگر را خریداری کرد و لازم نیست جلوی چشمان همه اثر هنری بخرد.

او ادامه داد: ثانیاً پولشویی مربوط به افرادی است که پول و سرمایه کثیف دارند که از راه هایی مثل فروش اسلحه، مواد مخدر و دیگر مصادیق مجرمانه به دست آمده است اما خریداران آثار هنری جزو فرهیخته ترین افراد متمول جامعه ما هستند. افرادی که پولشویی می کنند به راحتی و پنهانی می توانند پول خود را صرف خرید ملک، جواهر، اتومبیل و... کنند و هیچ کسی هم از این خرید چیزی متوجه نمی شود. شما تا به حال شده به آژانس های املاک مراجعه کنید و در مورد خریداران و فروشندگان ملک های ده ها میلیاردی سوال کنید؟

خصوصی در تعامل با دولتی

حراج تهران در ظاهر ماهیتی خصوصی دارد، اما برخلاف حراج های شناخته شده دنیا که معمولاً نشانی از حضور مقام های دولتی در آنها نیست، این حراج از همان نخستین دوره با حضور مقام های رسمی دولتی مخصوصاً وزارت ارشاد برگزار می شد؛ از جمله علی مرادخانی معاون هنری وقت وزارت ارشاد، مجید ملانوروزی مدیر وقت مرکز هنرهای تجسمی وزارت ارشاد و البته احمد مسجدجامعی عضو شورای شهر تهران که معمولاً پای ثابت حراج های تهران بوده اند.

از دیگر افراد ثابت این حراج مرتضی کاظمی است که در دوره اصلاحات معاون هنری وزارت ارشاد بود و در همان دوره مرادخانی نیز مدیریت دفتر موسیقی ارشاد را بر عهده داشت و در زیرمجموعه زیرین کاظمی فعالیت می کرد. این در حالی است که از کاظمی به عنوان یکی از مشاوران وزارت ارشاد و اقتصاد هنر نیز یاد می شود.

در کنار اینها باید از سید محمد بهشتی نام برد که در سال های 62 تا 73 مدیرعامل بنیاد فارابی بود و برای اهالی سینما نامی کاملاً آشناست. او در سال های 71 تا 73 مشاور وزیر ارشاد بوده و البته در حوزه میراث فرهنگی نیز به سبب فعالیت ها و سمت هایی که در این ارگان داشته نامی آشناست.

علاوه بر این اسامی که از حاضران حراج تهران بوده اند و در گذشته یا هنگام برگزاری حراج مشاغل دولتی در وزارت ارشاد داشته اند، باید از علیرضا سمیع آذر مدیر حراج تهران هم نام برد. او از سال های 76 تا 84 ریاست موزه هنرهای معاصر را بر عهده داشت و شاید بتوان گفت مشهورترین فرد در عرصه فروش آثار هنری و معرفی این آثار به حراج های خارجی به خصوص کریستیز است.

او دارای مدرک دکتری معماری است و بعد از فارغ التحصیلی که به ایران بازگشت به مدیریت موزه درآمد و توجه او به اقتصاد هنر را می توان از همان دوران با برپایی اولین اکسپوی هنری دریافت.

به سبب حضور مدیران دولتی و حمایت وزارت ارشاد- آن هم به صورت آشکار- از حراج تهران، هر گاه صحبت از بررسی و نظارت بر شایعات حراج تهران به میان می آید، به دلیل حمایت مدیرانی که باید فارغ از این جریان ها باشند و همچنین دوستی مدیران حراج و مدیران دولتی، این قضیه مورد تردید قرار می گیرد و باز هم بازار حرف و حدیث ها داغ می شود.

از سوی دیگر دامنه شایعات و حرف و حدیث ها درباره حراج تهران طی سال های گذشته تا آنجا گسترش یافته که سریال هایی همچون هیولا به کارگردانی مهران مدیری و آقازاده به تهیه کنندگی حامد عنقا به این مسائل پرداخته اند و سوال هایی در ذهن مخاطبان خود که ممکن است تا پیش از این زیاد اهل دنبال کردن بازار هنرهای تجسمی نبوده اند ایجاد کرده اند. البته جالب است که عنقا خود از مجموعه داران آثار هنری است و از خریداران حراج تهران نیز به شمار می رود.

با توجه به اینکه این بار برگزاری سیزدهمین حراج تهران حواشی گسترده تری داشته و مجوز برپایی این حراج از سوی وزارت ارشاد صادر می شود، به نظر می رسد بررسی و نظارت بر مسائل پیش آمده از سوی نهادهای قانونی ناظر می تواند شفافیت را به این حوزه بگرداند و دست کم بازار شایعه ها و ادعاها را کم رونق کند.

هرچند تاکنون مقام های رسمی اظهارنظری درباره حواشی این حراج نکرده اند، اما باید منتظر ماند و دید این بار قرار است واکنش صریح و شفاف تری صورت گیرد یا همچنان تنش در دنیای مجازی ادامه خواهد یافت.

لینک خبر :‌ اعتماد آنلاین
تهرن- ایرنا- همزمان با بازگشایی تالارهای نمایشی سه نمایش ایوب خان ، یاماها و برونسی در مجموعه تئاترشهر و نمایش لبخند باشکوه آقای گیل در تماشاخانه سنگلج به صحنه می روند.

همزمان با دستور بازگشایی تالارها، تماشاخانه ها و سالن های نمایشی در پایتخت از سوی سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در 20 دی ماه و از سرگیری فعالیت گروه های نمایشی با رعایت حداکثری شیوه نامه های بهداشتی و بهره بردن از 50درصد ظرفیت سالن ها، سه اثر نمایشی جدید به کارگردانی وطی روزهای آینده در تالارهای چهارسو، قشقایی و سایه مجموعه تئاترشهر اجرای خود را آغاز می کنند.

نمایش ایوب خان به کارگردانی امیر دژاکام، یاماها به کارگردانی کهبد تاراج و برونسی به کارگردانی مرتضی شاه کرم عنوان سه نمایش جدید مجموعه تئاترشهر هستند که بعد از مدت ها وقفه در فعالیت های اجرایی این مجموعه به دلیل شرایط کرونایی، طی هفته جاری اجرای خود را در تالارچهارسو، تالار قشقایی و تالار سایه مجموعه تئاترشهر آغاز می کنند.

دراین اثر نمایشی که از روز دوشنبه 29 دی ماه ساعت 18:30 با مدت زمان 70 دقیقه در تالار چهارسو تئاترشهر به صحنه می رود (به ترتیب ورود صحنه) وبه عنوان بازیگر حضور دارند.

داستان نمایش ایوب خان در اواخر دهه 40 و اوایل دهه 50 می گذرد و ماجرای زنی را روایت می کند که قرار است همسرش که چند مامور ژاندارمری را زده، اعدام کنند. این زن از گلبافت به جلو خانه ایوب خان که فرد ورزشکار و خیری است، آمده تا با کمک او برای شوهرش پول دیه جمع کند و او را از اعدام نجات دهد. اما ماجرا به گونه ای دیگر رقم می خورد.

یاماها عنوان نمایش جدید دیگر تئاتر شهر به نویسندگی و کارگردانی کهبد تاراج است که از روز چهارشنبه اول بهمن ماه ساعت 18:45 به مدت زمان 60 دقیقه و بازی اجرای خود را در تالار قشقایی آغاز می کند.

در خلاصه داستان این نمایش آمده است: این نمایش داستان سه آدم است که به هم ربط دارند؛ برادر و خواهری به همراه یک دختر. برادر در دهه هشتاد و پس از سال ها داستان چند سال پیش خواهر خود در دهه های چهل و پنجاه را روایت می کند. همچنین داستان دختر دیگری که مکمل این دو شخصیت است.

در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر نیز نمایش برونسی به نویسندگی و کارگردانی مرتضی شاه کرم و بازی و از روز پنجشنبه 2 بهمن ماه ساعت 18 با مدت زمان 60 دقیقه اجرای عمومی خود را آغاز می کند.

نمایش برونسی چهار مقطع از زندگی شهید عبدالحسین برونسی که شامل سربازی، زمان انقلاب، بعد از انقلاب و دوران جنگ و شهادت است را نشان می دهد. در این نمایش 4 موقعیت منفک از هم که به یکدیگر مرتبطند در چهار تابلو به تصویر کشیده می شوند.

اجرای این سه اثر نمایشی در حالی است که نحوه فروش بلیت و حضور تماشاگران در تالارهای نمایشی با در نظر گرفتن ظرفیت 50 درصدی تالارها و موارد مربوط به فاصله گذاری براساس شیوه نامه های بهداشتی صورت می گیرد.

همچنین نمایش لبخند با شکوه آقای گیل به کارگردانی از روز سه شنبه (30 دی ماه) اجراهای خود را در تماشاخانه سنگلج آغاز می کند. این نمایش پیش تر قرار بود در اوایل مهرماه روی صحنه برود اما اجرای آن به دلیل بسته شدن تماشاخانه های تئاتر بنا بر دستور ستاد مقابله با ویروس کرونا با تاخیری چهارماهه روبه رو شد.

داستان این نمایش درسال های پس ازاصلاحات ارضی ایران درخانواده ای از طبقه ملاک گیلان به نام گیل می گذرد.

نمایشنامه لبخند با شکوه آقای گیل که از نمونه های شاخص ادبیات نمایشی معاصر است توسط اکبر رادی؛ نمایشنامه نویس مطرح تئاتر ایران نوشته شده است.

این نمایش هرشب ساعت 18 روی صحنه می رود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تهران- ایرنا- تعدادی از تالارهای نمایشی با ظرفیت 50 درصدی و با رعایت صد درصدی شیوه نامه ها و نکات بهداشتی، پذیرای آثار و مخاطبان سی ونهمین جشنواره تئاتر فجر در ایام برگزاری این رویداد هستند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۸ سایت های دیگر : امروز نیوز در حاشیه

نمایش های بخش صحنه ای جشنواره در ، مجموعه تئاترشهر با اختصاص 4 ، تماشاخانه ایرانشهر با دو سالن استاد و به صحنه می روند. همچنین در سالن خانه تئاتر آثار رادیوتئاتر اجرا خواهند شد.

گفتنی است همه آثار این بخش با رعایت موارد و نکات بهداشتی و اعمال محدودیت هایی جهت مقابله با کرونا و ظرفیت 50 درصدی اجرا خواهند شد.

جشنواره تئاتر فجر به عنوان مهم ترین رویداد رقابتی و جشنواره ای در عرصه هنر تئاتر و بازتاب دهنده آینه تمام نمای هنر انقلاب در ایام یوم الله دهه فجر امسال (1399) در شرایط سی ونهمین دوره خود را با دبیری حسین مسافرآستانه پشت سر می گذارد که شرایط شیوع و گسترش ویروس کرونا در کشور مختصات برگزاری جشنواره ها و فعالیت های هنری به ویژه در عرصه تئاتر را با شرایط بسیار ویژه ای مواجه کرده است.

تعطیلی فعالیت های نمایشی به ویژه تماشاخانه ها و سالن های میزبان آثار نمایشی از یک سو و ازسوی دیگر برگزاری این رویداد به عنوان مهم ترین رویداد عرصه تئاتر کشور در بستر فضای مجازی، ویژگی های این دوره جشنواره را متمایزتر از ادوار دیگر ساخته است.

همچنین 2 محور رادیوتئاتر و فیلم تئاتر به عنوان 2 بستر متفاوت تولید آثار نمایشی و ارائه آن به مخاطبان برای نخستین بار به عنوان بخش های اصلی و استوانه این جشنواره تعریف شده است.

همچنین با اعلام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر بازگشایی مجدد تالارهای نمایشی از ابتدای بهمن ماه با رعایت شیوه نامه های بهداشتی و استفاده از ظرفیت محدود و حداکثر 50 درصدی نمایش ها، سی ونهمین جشنواره تئاتر فجر را به تنها رویداد عرصه هنرهای نمایشی کشور در قالب جشنواره های هنری فجر بدل ساخته که به شکل محدود میزبان مخاطبان خواهد بود.

در کنار دو بخش یادشده (رادیوتئاتر و فیلم تئاتر) به عنوان 2 ستون اصلی جشنواره تئاتر فجر در گام سی ونهم؛ اختصاص بخش سرباز انقلاب به مناسبت نخستین سالروز شهادت سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و ترور ناجوانمردانه شهید محسن فخری زاده باعث شده است که این رویداد بعد از مدت ها یکی از اصلی ترین ویژگی های محتوایی خود را بر حوزه تئاتر مقاومت و دفاع مقدس به عنوان یکی از اصلی ترین بن مایه های گفتمان فرهنگی انقلاب قرار دهد.

از دیگر بخش های این دوره از جشنواره می توان به بخش نمایش های میدانی و خیابانی ، بخش دیگر گونه های اجرا ، بخش رقابتی آثار صحنه ای ، بخش رقابتی برگزیدگان جشنواره های استانی و بخش رقابتی نمایشنامه نویسی اشاره کرد.

سی ونهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیریبرگزار می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
میدیا فرج نژاد می گوید نه مسئولان خانه موسیقی نه اداره کل موسیقی ارشاد مشغول حل مشکلات اهالی موسیقی نیستند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۸

میدیا فرج نژاد آهنگساز و نوازنده در گفتگو با خبرنگار موسیقی خبرگزاری صبا درباره مشکلات عدیده ای که برای هنرمندان عرصه موسیقی به دلیلی بیکاری های مکرر پیش آمده است و بی توجهی مسئولان گفت: من مدتی پیش نامه ای به محمد اللهیاری مدیرکل موسیقی نوشتم و به ایشان گفتم که نه تنها در زمان کرونا بلکه قبل از آن هم خیلی منفعل عمل کردند و هیچ اتفاق ویژه ای رخ نداده است و از ایشان خواستم که پاسخگو باشند.

وی درباره نتیجه این نامه نگاری توضیح داد: بعد از چند روز، 320 میلیون به انجمن موسیقی برای کل کشور اختصاص دادند که این رقم واقعا خنده دار بود زیرا این مبلغ باید بین 32 تشکل زیرمجموعه انجمن موسیقی تقسیم شود. در نتیجه دوباره نامه ای خطاب به مدیرکل موسیقی نوشتم و گفتم هنرمندان نیاز به صدقه ندارند و فقط پول یک ماشین 206 را برای کل هنرمندان موسیقی کشور در نظر گرفته اند.

این نوازنده با اشاره به اینکه اداره کل موسیقی معاونت هنری وزارت ارشاد واقعا توانایی اداره هنر موسیقی را ندارد، خاطرنشان کرد: اداره کل موسیقی حتی توانایی ندارد از حقوق هنرمندان موسیقی در مقابل صدا و سیما دفاع کند. به موسیقی در کشور ما به چشم هنر قابل احترام نگاه نمی شود و مدیران متخصص این هنر را اداره نمی کنند. مسئولان این حوزه اصلا دغدغه هنرمندان را ندارند و فقط یک سری دستورات را اجرا می کنند که این دستورات نه تنها منفعتی برای هنرمندان ندارد بلکه به ضرر آن ها است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: موضوع دیگر این است که ما فقط یک خانه موسیقی داریم و آن دل مردم است پس نهادی به اسم خانه موسیقی وجود ندارد. به نظر من بودن نهادی با عنوان خانه موسیقی با نبودن آن هیچ فرقی ندارد. تمامی هنرمندان موسیقی خانه نشین شده اند و نهادهای مرتبط با موسیقی فقط ادعا می کنند به فکر موسیقی و هنرمندان هستند ولی در اصل تمامی آن ها در حالت خفته به سر می برند.

ابن آهنگساز در پایان گفت: هیچ کدام از مسئولان چه مدیرعامل خانه موسیقی و چه مدیرکل موسیقی پاسخگوی خبرنگاران منتقد نیستند و تن به مصاحبه چالشی نمی دهند و دلیل آن خیلی ساده است زیرا الان به نفعشان نیست که پاسخگو باشند ولی مطمئن هستم زمانیکه موسیقی تجاری دوباره شروع به کار کند پاسخگو خواهند بود.

غزاله سعادتی

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
آقامحمدی با تشریح خدمات و وظایف بانک صادرات به عنوان بانک عامل نمایشگاه گفت: درگاه های پرداخت اینترنتی بانک صادرات آمادگی پشتیبانی و پردازش تراکنش ها با حجم احتمالی بیش از چندین برابر تراکنش های سال های گذشته در نمایشگاه فیزیکی را دارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۹

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با لغو برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در 29 تیرماه سال جاری و تصمیم معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب، بانک صادرات نیز همچون ادوار گذشته به عنوان بانک عامل نخستین نمایشگاه مجازی کتاب وارد عمل شد.

پرسش های بسیاری از سوی ناشران و همچنین علاقه مندان به کتاب که سی و سومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را از دست داده بودند، مطرح شد. یکی از این پرسش ها و چالش ها مربوط به پشتیبانی از فرایند خرید و ثبت سفارش کتاب مخاطبان از نمایشگاه مجازی است. امیرحسین آقامحمدی، رئیس اداره کل خدمات نوین بانکی بانک صادرات در گفت وگو با خبرنگار ایبنا به تشریح وظایف بانک صادرات در پشتیبانی از انجام تراکنش های نمایشگاه مجازی کتاب تهران پرداخت.

در ابتدا بفرمایید که بانک صادرات به عنوان بانک عامل نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران چه تمهیدات ویژه و اقدامات عملی برای ارائه خدمات بهتر به ناشران و مخاطبان نمایشگاه پیش بینی کرده و انجام داده است؟
برگزاری حضوری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در سال جاری به علت شیوع ویروس کرونا لغو شد و لاجرم نمایشگاه مجازی کتاب تهران از تاریخ اول تا ششم بهمن ماه برگزار خواهد شد . بنابراین، به دنبال تصمیم معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بانک صادرات ایران نیز به عنوان بانک عامل نمایشگاه همکاری همه جانبه و پشتیبانی حداکثری از فرآیندهای ذی ربط را در دستور کار خود قرار داد و در همین راستا و در کنار سامانه تهیه شده توسط معاونت امور فرهنگی به عنوان مکمل و پشتیبان، خدماتی را ارائه کرده است.

- ارائه وب سرویس اینترنتی به منظور برقراری امکان انجام استعلام های لازم برای ثبت ناشران به صورت برخط به منظور تسهیل در فرآیند ثبت نام ناشران

- ارائه وب سرویس اینترنتی به منظور برقراری امکان استعلام از سامانه شاهکار از طریق بانک صادرات ایران و شرکت پرداخت الکترونیک سپهر در نمایشگاه برای برقراری امکان تطبیق مشخصات فردی و کد ملی متقاضی دریافت بن کارت دانشجویی با شماره موبایل اعلام شده فرد در سامانه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

- ارائه وب سرویس اینترنتی به منظور برقراری امکان استعلام از سامانه ثبت احوال از طریق بانک صادرات برای تکمیل فرآیند احراز هویت ثبت نام کنندگان و متقاضیان بن دانشجویی به صورت برخط.

برای ایام نمایشگاه، روزانه چه تعداد تراکنش را پیش بینی کرده اید و آیا در این زمینه محدودیتی وجود دارد؟
با توجه به این که نمایشگاه مجازی کتاب تهران، تجربه نخست و جدیدی است، تعداد تراکنش ها و میزان استقبال بازدیدکنندگان از سایت قابل پیش بینی نیست، اما درگاه های پرداخت اینترنتی در نظر گرفته شده توسط بانک صادرات آمادگی پشتیبانی و پردازش تراکنش ها با حجم احتمالی بیش از چندین برابر تراکنش های سال های گذشته در نمایشگاه حضوری را دارند و تمهیدات لازم در نظر گرفته شده است. در این راستا سه درگاه پرداخت اینترنتی از سه شرکت ارائه دهنده مختلف انتخاب شده که در مواقع نیاز درگاه های دوم و سوم به عنوان پشتیبان استفاده خواهند شد.

در صورت ترافیک، علاوه بر درگاه اصلی و درگاه های پشتیبان با هماهنگی بانک و توسط سامانه معاونت امور فرهنگی، فعال خواهد شد. درگاه شرکت پرداخت الکترونیک سپهر به عنوان درگاه اصلی و دو شرکت تامین کننده خدمات پرداخت دیگر نیز به عنوان پشتیبان های خدمات پرداخت نمایشگاه در نظر گرفته شده اند.

توقف و یا لغو خارج از انتظار مشتری نمایشگاه مجازی کتاب تهران به احتمال زیاد به عنوان یکی از نگرانی های ناشران و مخاطبان مطرح است، برای پیشگیری از این اختلال احتمالی چه راهکارهایی در نظر است؟
فرآیند خرید از سایت نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران نیز مشابه دیگر فروشگاه های اینترنتی شامل دو مرحله اصلی است: مرحله نخست؛ انتخاب کتاب های مدنظر توسط بازدیدکنندگان و تکمیل سبد خرید که این مرحله توسط سامانه تدارک دیده شده و توسط معاونت امور فرهنگی مدیریت و پشتیبانی می شود. مرحله دوم؛ اعمال یارانه اختصاص یافته شده به دانشجویان و تکمیل خرید با پرداخت وجه نهایی است که فرآیند پرداخت آن توسط بانک و شرکت تامین کننده خدمات پرداخت مدیریت و پشتیبانی می شود. در این مرحله نیز با سه شرکت ارائه دهنده خدمات درگاه پرداخت اینترنتی هماهنگی های لازم انجام شده و پشتیبانی و کنترل ویژه و تمام وقت از تراکنش های فرآیند پرداخت در دستور کار قرار گرفته است.

آیا نمایندگانی از بانک صادرات برای پاسخگویی به سؤالات و مشکلات ناشران و مخاطبان نمایشگاه در مرکز تماس نمایشگاه مجازی کتاب تهران(ساختمان سرای اهل قلم) و کنار دیگر نمایندگان سازمان هایی چون پست و ... مستقر خواهند شد؟
بله، قطعاً نمایندگان بانک و شرکت های ارائه دهنده خدمات پرداخت در مرکز تماس نمایشگاه مجازی کتاب تهران همانند نمایشگاه مجازی کتاب جیرفت کرمان که ماه گذشته برگزار شد، حضور خواهند داشت.

یکی از دیگر از نگرانی ها به ویژه برای مشتری های مناطق دورافتاده و کم برخوردار از نظر پوشش اینترنت، ناقص ماندن جریان خرید از نمایشگاه مجازی کتاب تهران است. تعامل بانک عامل با ضلع دیگر این نمایشگاه یعنی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای شکل گیری جریان خرید آسان چیست؟
معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی و مسئول برگزاری نمایشگاه همه ساله هماهنگی های لازم را با نهادها و سازمان های ذی ربط در این باره انجام می دهد که یکی از این سازمان ها، بانک صادرات ایران به عنوان بانک عامل نمایشگاه مجازی کتاب تهران است. قطعاً اقدامات لازم به منظور پوشش اینترنتی جامع و تقویت آن در اقصی نقاط کشور انجام شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با لغو برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در 29 تیرماه سال جاری و تصمیم معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب، بانک صادرات نیز همچون ادوار گذشته به عنوان بانک عامل نخستین نمایشگاه مجازی کتاب وارد عمل شد.

پرسش های بسیاری از سوی ناشران و همچنین علاقه مندان به کتاب که سی و سومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را از دست داده بودند، مطرح شد. یکی از این پرسش ها و چالش ها مربوط به پشتیبانی از فرایند خرید و ثبت سفارش کتاب مخاطبان از نمایشگاه مجازی است. امیرحسین آقامحمدی، رئیس اداره کل خدمات نوین بانکی بانک صادرات در گفت وگو با خبرنگار ایبنا به تشریح وظایف بانک صادرات در پشتیبانی از انجام تراکنش های نمایشگاه مجازی کتاب تهران پرداخت.

در ابتدا بفرمایید که بانک صادرات به عنوان بانک عامل نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران چه تمهیدات ویژه و اقدامات عملی برای ارائه خدمات بهتر به ناشران و مخاطبان نمایشگاه پیش بینی کرده و انجام داده است؟
برگزاری حضوری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در سال جاری به علت شیوع ویروس کرونا لغو شد و لاجرم نمایشگاه مجازی کتاب تهران از تاریخ اول تا ششم بهمن ماه برگزار خواهد شد . بنابراین، به دنبال تصمیم معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بانک صادرات ایران نیز به عنوان بانک عامل نمایشگاه همکاری همه جانبه و پشتیبانی حداکثری از فرآیندهای ذی ربط را در دستور کار خود قرار داد و در همین راستا و در کنار سامانه تهیه شده توسط معاونت امور فرهنگی به عنوان مکمل و پشتیبان، خدماتی را ارائه کرده است.

- ارائه وب سرویس اینترنتی به منظور برقراری امکان انجام استعلام های لازم برای ثبت ناشران به صورت برخط به منظور تسهیل در فرآیند ثبت نام ناشران

- ارائه وب سرویس اینترنتی به منظور برقراری امکان استعلام از سامانه شاهکار از طریق بانک صادرات ایران و شرکت پرداخت الکترونیک سپهر در نمایشگاه برای برقراری امکان تطبیق مشخصات فردی و کد ملی متقاضی دریافت بن کارت دانشجویی با شماره موبایل اعلام شده فرد در سامانه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

- ارائه وب سرویس اینترنتی به منظور برقراری امکان استعلام از سامانه ثبت احوال از طریق بانک صادرات برای تکمیل فرآیند احراز هویت ثبت نام کنندگان و متقاضیان بن دانشجویی به صورت برخط.

برای ایام نمایشگاه، روزانه چه تعداد تراکنش را پیش بینی کرده اید و آیا در این زمینه محدودیتی وجود دارد؟
با توجه به این که نمایشگاه مجازی کتاب تهران، تجربه نخست و جدیدی است، تعداد تراکنش ها و میزان استقبال بازدیدکنندگان از سایت قابل پیش بینی نیست، اما درگاه های پرداخت اینترنتی در نظر گرفته شده توسط بانک صادرات آمادگی پشتیبانی و پردازش تراکنش ها با حجم احتمالی بیش از چندین برابر تراکنش های سال های گذشته در نمایشگاه حضوری را دارند و تمهیدات لازم در نظر گرفته شده است. در این راستا سه درگاه پرداخت اینترنتی از سه شرکت ارائه دهنده مختلف انتخاب شده که در مواقع نیاز درگاه های دوم و سوم به عنوان پشتیبان استفاده خواهند شد.

در صورت ترافیک، علاوه بر درگاه اصلی و درگاه های پشتیبان با هماهنگی بانک و توسط سامانه معاونت امور فرهنگی، فعال خواهد شد. درگاه شرکت پرداخت الکترونیک سپهر به عنوان درگاه اصلی و دو شرکت تامین کننده خدمات پرداخت دیگر نیز به عنوان پشتیبان های خدمات پرداخت نمایشگاه در نظر گرفته شده اند.

توقف و یا لغو خارج از انتظار مشتری نمایشگاه مجازی کتاب تهران به احتمال زیاد به عنوان یکی از نگرانی های ناشران و مخاطبان مطرح است، برای پیشگیری از این اختلال احتمالی چه راهکارهایی در نظر است؟
فرآیند خرید از سایت نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران نیز مشابه دیگر فروشگاه های اینترنتی شامل دو مرحله اصلی است: مرحله نخست؛ انتخاب کتاب های مدنظر توسط بازدیدکنندگان و تکمیل سبد خرید که این مرحله توسط سامانه تدارک دیده شده و توسط معاونت امور فرهنگی مدیریت و پشتیبانی می شود. مرحله دوم؛ اعمال یارانه اختصاص یافته شده به دانشجویان و تکمیل خرید با پرداخت وجه نهایی است که فرآیند پرداخت آن توسط بانک و شرکت تامین کننده خدمات پرداخت مدیریت و پشتیبانی می شود. در این مرحله نیز با سه شرکت ارائه دهنده خدمات درگاه پرداخت اینترنتی هماهنگی های لازم انجام شده و پشتیبانی و کنترل ویژه و تمام وقت از تراکنش های فرآیند پرداخت در دستور کار قرار گرفته است.

آیا نمایندگانی از بانک صادرات برای پاسخگویی به سؤالات و مشکلات ناشران و مخاطبان نمایشگاه در مرکز تماس نمایشگاه مجازی کتاب تهران(ساختمان سرای اهل قلم) و کنار دیگر نمایندگان سازمان هایی چون پست و ... مستقر خواهند شد؟
بله، قطعاً نمایندگان بانک و شرکت های ارائه دهنده خدمات پرداخت در مرکز تماس نمایشگاه مجازی کتاب تهران همانند نمایشگاه مجازی کتاب جیرفت کرمان که ماه گذشته برگزار شد، حضور خواهند داشت.

یکی از دیگر از نگرانی ها به ویژه برای مشتری های مناطق دورافتاده و کم برخوردار از نظر پوشش اینترنت، ناقص ماندن جریان خرید از نمایشگاه مجازی کتاب تهران است. تعامل بانک عامل با ضلع دیگر این نمایشگاه یعنی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای شکل گیری جریان خرید آسان چیست؟
معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی و مسئول برگزاری نمایشگاه همه ساله هماهنگی های لازم را با نهادها و سازمان های ذی ربط در این باره انجام می دهد که یکی از این سازمان ها، بانک صادرات ایران به عنوان بانک عامل نمایشگاه مجازی کتاب تهران است. قطعاً اقدامات لازم به منظور پوشش اینترنتی جامع و تقویت آن در اقصی نقاط کشور انجام شده است.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

در ابتدا بفرمایید که بانک صادرات به عنوان بانک عامل نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران چه تمهیدات ویژه و اقدامات عملی برای ارائه خدمات بهتر به ناشران و مخاطبان نمایشگاه پیش بینی کرده و انجام داده است؟

برای ایام نمایشگاه، روزانه چه تعداد تراکنش را پیش بینی کرده اید و آیا در این زمینه محدودیتی وجود دارد؟

توقف و یا لغو خارج از انتظار مشتری نمایشگاه مجازی کتاب تهران به احتمال زیاد به عنوان یکی از نگرانی های ناشران و مخاطبان مطرح است، برای پیشگیری از این اختلال احتمالی چه راهکارهایی در نظر است؟

آیا نمایندگانی از بانک صادرات برای پاسخگویی به سؤالات و مشکلات ناشران و مخاطبان نمایشگاه در مرکز تماس نمایشگاه مجازی کتاب تهران(ساختمان سرای اهل قلم) و کنار دیگر نمایندگان سازمان هایی چون پست و ... مستقر خواهند شد؟

یکی از دیگر از نگرانی ها به ویژه برای مشتری های مناطق دورافتاده و کم برخوردار از نظر پوشش اینترنت، ناقص ماندن جریان خرید از نمایشگاه مجازی کتاب تهران است. تعامل بانک عامل با ضلع دیگر این نمایشگاه یعنی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای شکل گیری جریان خرید آسان چیست؟

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۹ سایت های دیگر : خبرگزاری مهر روزنامه نوآوران سلام نو قدس آنلاین فرهنگ وهنر

سرویس فرهنگ و هنر امروز نیوز ؛ فرهنگ عمومی به نقل از رادیو فرهنگ، علیرضا حبیبی مدیر رادیو فرهنگ گفت: در این رادیو در برنامه های مختلف به حوزه کتاب توجه داریم، به ویژه در گروه کتاب این شبکه رادیویی در معرفی نویسندگان، کتاب ها و ناشران اهتمام داریم.

وی ادامه داد: در این گروه برنامه سازی شکل های مختلفی برای ترویج کتاب و کتابخوانی در قالب برنامه های رادیویی در نظر گرفته ایم که نقد و بررسی کتاب، پوشش رسانه ای اخبار مربوط به کتاب و کتابخوانی از جمله کودک و نوجوان، بزرگسالان و دانشگاهیان و حوزویان، معرفی مروجان کتاب، مسابقه کتابستان و تاکید ویژه برنامه هفت اقلیم بر کتاب و کتابخوانی از جمله آن ها است.

حبیبی اعلام کرد: با توجه به شیوع کرونا و عدم امکان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران امسال برای نخستین بار این نمایشگاه مجازی و در سطح وسیع تر یعنی کل کشور برگزار می شود و رادیو فرهنگ نیز چون گذشته برای ترویج فرهنگ کتابخوانی این رویداد بزرگ فرهنگی را حمایت رسانه ای می کند.

مدیر رادیو فرهنگ تصریح کرد: این شبکه رادیویی از اول بهمن ماه با شروع نخستین نمایشگاه مجازی کتاب در تمامی برنامه های زنده به مدت 10 دقیقه به اطلاع رسانی رویدادهای مرتبط با این نمایشگاه می پردازد.

وی همچنین از راه اندازی رادیو کتاب ویژه پشتیبانی واطلاع رسانی نمایشگاه مجازی کتاب خبر داد.

علیرضا حبیبی ادامه داد: علاوه بر اختصاص 10 دقیقه ویژه نمایشگاه کتاب در برنامه های زنده برنامه هفت اقلیم گروه کتاب نیز هر روز ساعت 17 به طور ویژه به رویدادهای نمایشگاه کتاب می پردازد.

مدیر رادیو فرهنگ در پایان خاطر نشان کرد: تجربه برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب می تواند با همیاری رسانه ای یک رویداد موفق باشد تا همه مردم در هرکجا با هر امکانی بتوانند از خدمات ارائه شده در این نمایشگاه استفاده کنند و رادیو فرهنگ هم تلاش می کند در ارتباط با ناشران و نویسندگان با معرفی کتاب ها آن ها را برای انتخابی شایسته و خریدی رضایتبخش یاری رساند.

نمایشگاه مجازی کتاب از یکم تا ششم بهمن سال جاری برگزار می شود.

لینک خبر :‌ امروز نیوز
رییس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با بیان اینکه نمایشگاه مجازی کتاب یک بازی انجام نشده و یک تجربه جدید در صنعت نشر کشور به شمار می آید، گفت: نمایشگاه مجازی کتاب نیازمند یک بمب خبری است تا همه مردم از برگزاری آن مطلع شوند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۹

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، دو روز دیگر نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران به عنوان تجربه ای ارزشمند در صنعت نشر کشور فعالیت خود را به مدت شش روز آغاز می کند و به عرضه مستقیم کتاب ناشران در بستر وب می پردازد. برگزاری این نمایشگاه بیم و امیدهای زیادی در میان اهالی نشر ایجاد کرد؛ برخی معتقدند که با توجه به وضعیت معیشتی و اقتصادی یک سال گذشته، این نمایشگاه می توان در تأمین نقدینگی و سرمایه در گردش کمک خوبی برای آن ها باشد.

در این میان اما ناشرانی هم بر این باور هستند که می توان با حمایت از کتابفروشان و اختصاص بودجه بیشتر به طر ح هایی مثل خرید فصلی کتاب چرخه صنعت نشر مثل موزعان و کتابفروشان را تقویت کرد؛ درحالی که نمایشگاه مجازی فقط به نفع ناشران است. این موضوع بهانه ای شد تا درباره اهمیت نمایشگاه مجازی کتاب با هومان حسن پور، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران به گفت وگو بنشینیم.

حسن پور در این مصاحبه بر ضرورت اطلاع رسانی گسترده طی روزهای باقی مانده تا نمایشگاه تاکید کرد و خواستار شکل گیری جریان و به اصطلاح بمب خبری برای اطلاع رسانی درباره نمایشگاه مجازی کتاب شد.

نمایشگاه مجازی کتاب در مقطع زمانی کنونی تا چه حد می تواند برای صنعت نشر موثر باشد؟
در شرایط فعلی و با توجه به لغو نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و فشار بر بدنه نشر با برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب موافقیم و امید داریم که نمایشگاه درصدی از ضرر و زیانی که ناشران امسال متحمل شدند جبران کند. اگر ناشران بتوانند در قالب این نمایشگاه کتاب های خود را بفروشند و موجودی انبارهای خود را کاهش دهند، کمک خوبی است. در شرایط کنونی راه دیگری نداریم.

اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران برای تشویق صنف، برای حضور در نمایشگاه مجازی کتاب تهران چه اقداماتی انجام داده است؟
با صنف خاصی روبه رو هستیم و وقتی درباره دست اندرکاران کتاب و نشر صحبت می کنیم درباره یک گروه خاص اجتماعی صحبت می کنیم؛ زمانی که اخبار نمایشگاه بر روی کانال خبری اتحادیه قرار می گیرد یا درباره آن صحبت می کنیم در واقع همکاران پیام ما را دریافت می کنند. زمانی که می گوییم پنل خود را اصلاح کنند یا اطلاعات کتاب ها را تصحیح کرده اند یعنی قدم جلو گذاشته اند و همکاری دارند. آمارها همه در موسسه خانه کتاب و ادبیات داستانی قرار دارد؛ به گونه ای نیست که بخواهیم اقدام تبلیغی انجام دهیم؛ فعالان نشر جزو قشر متفکر جامعه هستند که موقعیت را ارزیابی، بررسی و سنجش می کنند و شرایط خود را تطبیق می دهند؛ اما آنچه مهم و وظیفه بوده اطلاع رسانی درباره نمایشگاه است.

و فکر می کنید در زمینه اطلاع رسانی نمایشگاه چگونه عمل شده است؟
من فکر می کنم فضای کلی کشور بوی نمایشگاه مجازی کتاب را نمی دهد، زیرا در فرآیند اطلاع رسانی با ترکیبی از مخاطب و ناشران روبه رو هستیم. اینکه نمایشگاه به شکل فراگیر مطرح شود و رسانه ها درباره آن کار کنند و تلاش داشته باشند تا ابعاد مختلف آن را روشن کنند خیلی زیاد رخ نداده است؛ زیرا خیلی از همکاران ما سردرگم هستند علاوه براین از زمانی که تصمیم قطعی برای برگزاری نمایشگاه گرفته شد، زمان زیادی نمی گذرد و البته تجربه اول است. وقتی درباره اقدامی مانور می دهید هرچقدر از تمام اجزای آن مطلع باشید بیشتر و بهتر می توانید درباره آن توضیح دهید و مخاطبان خود را توجیه کنید. نمایشگاه مجازی کتاب یک بازی انجام نشده و یک تجربه جدید در کشور به شمار می آید و حتی معتقدم که تنها نمایشگاه کتاب در دنیا است که در آن فروش داریم.

یعنی به نظر شما روند کنونی اطلاع رسانی نمایشگاه چطور بوده است؟
در این زمینه فیلم های آموزش از سوی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برای اطلاع رسانی به ناشران و مخاطبان تهیه شده است اما به نظرم فضای رسانه ای کشور باید خیلی کلان تر درباره این نمایشگاه مانور بدهد. وقتی ناشران ببینند که همه مردم در جریان نمایشگاه بوده و از روند برگزاری آن مطلع هستند برای این نمایشگاه مشتاق تر می شوند و به نظرم نکته مهم این است که مخاطب آماده و منتظر برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب باشد. ناشران آماده برگزاری نمایشگاه هستند اما آیا از سوی دیگر مردم هم منتظر هستند؟ در این زمینه معتقدم که گاهی می توان یک خبر را در قالب یک مصاحبه از یک مسئول در کل کشور منتشر کرد. همان طور که وقتی قیمت یک کالا در کشور تغییر می کند و مدیری آن را اعلام می کند، همه در کشور متوجه می شوند؛ اما گاهی برخی موضوعات باید برای مردم تبیین و توضیح داده شود؛ مثل طرح های محدودیت های ترافیکی کرونایی که مدت زمان زیادی طول کشید تا مردم از ابعاد آن متوجه شوند و به نظرم در زمینه نمایشگاه مجازی کتاب نیز باید این کار به شکل ستادی و سراسری انجام شود.

فکر می کنید تا فرصت باقی مانده به نمایشگاه چگونه می توان جامعه را نسبت به نمایشگاه مجازی کتاب مطلع کرد؟
راهکار پیشنهادی من یک بمب خبری است؛ یعنی تلاش و همیت خیلی بالا به گونه ای که چهارشنبه اول بهمن، سرورهای نمایشگاه به دلیل ترافیک و حضور مردم به مشکل بربخورد. به نظرم همه رسانه های کشور باید بسیج شوند و روی برگزاری نمایشگاه کار کنند و تیتر یک رسانه ها باشد. صدا و سیما در ساعت های مختلف و در قالب برنامه های متنوع به نمایشگاه مجازی کتاب بپردازند. این موضوع نشان دهنده این است که مردم هم پای کار آمده اند و ناشر هم آماده است تا کتاب هایش را عرضه کند. البته باید از این موضوع مواظبت شود و به صورت دقیقه ای همه کارهای نمایشگاه رصد شود تا کمترین مشکل را داشته باشیم.

در نمایشگاه کتاب تهران شاهد این بمب خبری هستیم و معتقدم می توانیم در نمایشگاه مجازی کتاب هم این کار را انجام دهیم. نظر شما هم همین است؟
بله. زمانی که نمایشگاه کتاب تهران برگزار می شد همزمان دو حرکت انجام می شد؛ اول اینکه معمولا از دو ماه قبل جریان سازی رسانه ای و خبری برای برگزاری نمایشگاه ایجاد می شد و مردم از روند برگزاری آن باخبر می شدند و از سوی دیگر چون ناشران از همه ابعاد نمایشگاه مطلع بودند درباره حضورشان در نمایشگاه اطلاع رسانی می کردند که این موضوع اهمیت زیادی در جذب مخاطبان داشت. به نظرم درباره نمایشگاه مجازی ناشرانی که چنین امکاناتی در اختیار دارند می توانند از این اهرم برای حضور مردم در نمایشگاه مجازی کتاب استفاده کنند و در صفحات مجازی و سایت های خود به تبلیغ درباره نمایشگاه بپردازند.

نمایشگاه مجازی کتاب تهران تا چه حد می تواند توقع ناشران و مخاطبان را برآورده می کند؟
من در این مدت همیشه به همکاران گفته ام که نباید توقع شان مثل نمایشگاه فیزیکی باشد، زیرا ذات فروش کتاب به صورت حضوری متفاوت است، خیلی زود با هم هماهنگ نمی شود و نیاز به زمان دارد. در این میان ما فاکتورهای مختلفی داریم که در برگزاری نمایشگاه سهیم هستند که یکی از آن ها شرکت ملی پست جمهوری اسلامی است که در این زمینه نقش آفرینی می کند و همه این فاکتورها در برگزاری نمایشگاه نقش مهمی دارند.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، دو روز دیگر نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران به عنوان تجربه ای ارزشمند در صنعت نشر کشور فعالیت خود را به مدت شش روز آغاز می کند و به عرضه مستقیم کتاب ناشران در بستر وب می پردازد. برگزاری این نمایشگاه بیم و امیدهای زیادی در میان اهالی نشر ایجاد کرد؛ برخی معتقدند که با توجه به وضعیت معیشتی و اقتصادی یک سال گذشته، این نمایشگاه می توان در تأمین نقدینگی و سرمایه در گردش کمک خوبی برای آن ها باشد.

در این میان اما ناشرانی هم بر این باور هستند که می توان با حمایت از کتابفروشان و اختصاص بودجه بیشتر به طر ح هایی مثل خرید فصلی کتاب چرخه صنعت نشر مثل موزعان و کتابفروشان را تقویت کرد؛ درحالی که نمایشگاه مجازی فقط به نفع ناشران است. این موضوع بهانه ای شد تا درباره اهمیت نمایشگاه مجازی کتاب با هومان حسن پور، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران به گفت وگو بنشینیم.

حسن پور در این مصاحبه بر ضرورت اطلاع رسانی گسترده طی روزهای باقی مانده تا نمایشگاه تاکید کرد و خواستار شکل گیری جریان و به اصطلاح بمب خبری برای اطلاع رسانی درباره نمایشگاه مجازی کتاب شد.

نمایشگاه مجازی کتاب در مقطع زمانی کنونی تا چه حد می تواند برای صنعت نشر موثر باشد؟
در شرایط فعلی و با توجه به لغو نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و فشار بر بدنه نشر با برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب موافقیم و امید داریم که نمایشگاه درصدی از ضرر و زیانی که ناشران امسال متحمل شدند جبران کند. اگر ناشران بتوانند در قالب این نمایشگاه کتاب های خود را بفروشند و موجودی انبارهای خود را کاهش دهند، کمک خوبی است. در شرایط کنونی راه دیگری نداریم.

اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران برای تشویق صنف، برای حضور در نمایشگاه مجازی کتاب تهران چه اقداماتی انجام داده است؟
با صنف خاصی روبه رو هستیم و وقتی درباره دست اندرکاران کتاب و نشر صحبت می کنیم درباره یک گروه خاص اجتماعی صحبت می کنیم؛ زمانی که اخبار نمایشگاه بر روی کانال خبری اتحادیه قرار می گیرد یا درباره آن صحبت می کنیم در واقع همکاران پیام ما را دریافت می کنند. زمانی که می گوییم پنل خود را اصلاح کنند یا اطلاعات کتاب ها را تصحیح کرده اند یعنی قدم جلو گذاشته اند و همکاری دارند. آمارها همه در موسسه خانه کتاب و ادبیات داستانی قرار دارد؛ به گونه ای نیست که بخواهیم اقدام تبلیغی انجام دهیم؛ فعالان نشر جزو قشر متفکر جامعه هستند که موقعیت را ارزیابی، بررسی و سنجش می کنند و شرایط خود را تطبیق می دهند؛ اما آنچه مهم و وظیفه بوده اطلاع رسانی درباره نمایشگاه است.

و فکر می کنید در زمینه اطلاع رسانی نمایشگاه چگونه عمل شده است؟
من فکر می کنم فضای کلی کشور بوی نمایشگاه مجازی کتاب را نمی دهد، زیرا در فرآیند اطلاع رسانی با ترکیبی از مخاطب و ناشران روبه رو هستیم. اینکه نمایشگاه به شکل فراگیر مطرح شود و رسانه ها درباره آن کار کنند و تلاش داشته باشند تا ابعاد مختلف آن را روشن کنند خیلی زیاد رخ نداده است؛ زیرا خیلی از همکاران ما سردرگم هستند علاوه براین از زمانی که تصمیم قطعی برای برگزاری نمایشگاه گرفته شد، زمان زیادی نمی گذرد و البته تجربه اول است. وقتی درباره اقدامی مانور می دهید هرچقدر از تمام اجزای آن مطلع باشید بیشتر و بهتر می توانید درباره آن توضیح دهید و مخاطبان خود را توجیه کنید. نمایشگاه مجازی کتاب یک بازی انجام نشده و یک تجربه جدید در کشور به شمار می آید و حتی معتقدم که تنها نمایشگاه کتاب در دنیا است که در آن فروش داریم.

یعنی به نظر شما روند کنونی اطلاع رسانی نمایشگاه چطور بوده است؟
در این زمینه فیلم های آموزش از سوی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برای اطلاع رسانی به ناشران و مخاطبان تهیه شده است اما به نظرم فضای رسانه ای کشور باید خیلی کلان تر درباره این نمایشگاه مانور بدهد. وقتی ناشران ببینند که همه مردم در جریان نمایشگاه بوده و از روند برگزاری آن مطلع هستند برای این نمایشگاه مشتاق تر می شوند و به نظرم نکته مهم این است که مخاطب آماده و منتظر برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب باشد. ناشران آماده برگزاری نمایشگاه هستند اما آیا از سوی دیگر مردم هم منتظر هستند؟ در این زمینه معتقدم که گاهی می توان یک خبر را در قالب یک مصاحبه از یک مسئول در کل کشور منتشر کرد. همان طور که وقتی قیمت یک کالا در کشور تغییر می کند و مدیری آن را اعلام می کند، همه در کشور متوجه می شوند؛ اما گاهی برخی موضوعات باید برای مردم تبیین و توضیح داده شود؛ مثل طرح های محدودیت های ترافیکی کرونایی که مدت زمان زیادی طول کشید تا مردم از ابعاد آن متوجه شوند و به نظرم در زمینه نمایشگاه مجازی کتاب نیز باید این کار به شکل ستادی و سراسری انجام شود.

فکر می کنید تا فرصت باقی مانده به نمایشگاه چگونه می توان جامعه را نسبت به نمایشگاه مجازی کتاب مطلع کرد؟
راهکار پیشنهادی من یک بمب خبری است؛ یعنی تلاش و همیت خیلی بالا به گونه ای که چهارشنبه اول بهمن، سرورهای نمایشگاه به دلیل ترافیک و حضور مردم به مشکل بربخورد. به نظرم همه رسانه های کشور باید بسیج شوند و روی برگزاری نمایشگاه کار کنند و تیتر یک رسانه ها باشد. صدا و سیما در ساعت های مختلف و در قالب برنامه های متنوع به نمایشگاه مجازی کتاب بپردازند. این موضوع نشان دهنده این است که مردم هم پای کار آمده اند و ناشر هم آماده است تا کتاب هایش را عرضه کند. البته باید از این موضوع مواظبت شود و به صورت دقیقه ای همه کارهای نمایشگاه رصد شود تا کمترین مشکل را داشته باشیم.

در نمایشگاه کتاب تهران شاهد این بمب خبری هستیم و معتقدم می توانیم در نمایشگاه مجازی کتاب هم این کار را انجام دهیم. نظر شما هم همین است؟
بله. زمانی که نمایشگاه کتاب تهران برگزار می شد همزمان دو حرکت انجام می شد؛ اول اینکه معمولا از دو ماه قبل جریان سازی رسانه ای و خبری برای برگزاری نمایشگاه ایجاد می شد و مردم از روند برگزاری آن باخبر می شدند و از سوی دیگر چون ناشران از همه ابعاد نمایشگاه مطلع بودند درباره حضورشان در نمایشگاه اطلاع رسانی می کردند که این موضوع اهمیت زیادی در جذب مخاطبان داشت. به نظرم درباره نمایشگاه مجازی ناشرانی که چنین امکاناتی در اختیار دارند می توانند از این اهرم برای حضور مردم در نمایشگاه مجازی کتاب استفاده کنند و در صفحات مجازی و سایت های خود به تبلیغ درباره نمایشگاه بپردازند.

نمایشگاه مجازی کتاب تهران تا چه حد می تواند توقع ناشران و مخاطبان را برآورده می کند؟
من در این مدت همیشه به همکاران گفته ام که نباید توقع شان مثل نمایشگاه فیزیکی باشد، زیرا ذات فروش کتاب به صورت حضوری متفاوت است، خیلی زود با هم هماهنگ نمی شود و نیاز به زمان دارد. در این میان ما فاکتورهای مختلفی داریم که در برگزاری نمایشگاه سهیم هستند که یکی از آن ها شرکت ملی پست جمهوری اسلامی است که در این زمینه نقش آفرینی می کند و همه این فاکتورها در برگزاری نمایشگاه نقش مهمی دارند.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

نمایشگاه مجازی کتاب در مقطع زمانی کنونی تا چه حد می تواند برای صنعت نشر موثر باشد؟

اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران برای تشویق صنف، برای حضور در نمایشگاه مجازی کتاب تهران چه اقداماتی انجام داده است؟

و فکر می کنید در زمینه اطلاع رسانی نمایشگاه چگونه عمل شده است؟

یعنی به نظر شما روند کنونی اطلاع رسانی نمایشگاه چطور بوده است؟

فکر می کنید تا فرصت باقی مانده به نمایشگاه چگونه می توان جامعه را نسبت به نمایشگاه مجازی کتاب مطلع کرد؟

در نمایشگاه کتاب تهران شاهد این بمب خبری هستیم و معتقدم می توانیم در نمایشگاه مجازی کتاب هم این کار را انجام دهیم. نظر شما هم همین است؟

نمایشگاه مجازی کتاب تهران تا چه حد می تواند توقع ناشران و مخاطبان را برآورده می کند؟

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
بابک افروز گفت: برای جمع آوری کتاب از ناشران در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، چهار دفتر پستی، همچون دفتر پست شهید یوسفیان و 12 واحد سیار در محل هایی که تراکم بیشتری از انتشاراتی ها حضور دارند در نقاط مختلف شهر تهران تعبیه شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، بابک افروز، مدیر کل بازاریابی و توسعه کسب و کار شرکت پست جمهوری اسلامی ایران در گفت وگو با روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران اظهار کرد: برای جمع آوری کتاب در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، تا به امروز چهار دفتر پستی، همچون دفتر پست شهید یوسفیان و 12 واحد سیار در محل هایی که تراکم بیشتری از انتشاراتی ها حضور دارند در نقاط مختلف شهر تهران تعبیه شده است.

وی افزود: محل قرارگیری واحدهای سیار مشخص شده است و در پی هماهنگی های لازم با راهنمایی و رانندگی هستیم که اجازه توقف خودروها در نقاط مشخص شده را بدهند تا با مشکلی مواجه نشویم.

مدیرکل بازاریابی و توسعه کسب و کار شرکت ملی پست ایران همچنین بیان کرد: همانند نمایشگاه بین المللی کتاب تهران که ناشران به غرفه های پست مراجعه می کردند تا کتاب ها را تحویل دهند، حال در ایام برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران نیز باید کتاب هایی که از سوی مردم خریداری شده را بسته بندی کرده و به ماموران پست در این واحدهای سیار تحویل دهند.

او در ادامه عنوان کرد: مدیران پست و ناشران سایر استان ها نیز در حال برگزاری جلسات مختلف و طراحی برنامه ها برای هماهنگی های لازم هستند تا به فراخور نوع استان و شرایط آن تصمیمات لازم گرفته شود.

بابک افروز در پایان گفت: در اکثر استان ها جمع آوری کتاب از محل انتشاراتی ها انجام می پذیرد. در برخی استان ها که تراکم ناشران بیشتر است واحد سیاری را در محلی قرار می دهیم تا جمع آوری کتاب ها صورت گیرد؛ البته تصمیم نهایی در این خصوص با مدیر هر استان است. هر استان موظف است کتاب ها را جمع کند، بنابراین پست استان می تواند واحد سیار قرار دهند، مامور پست برای دریافت برود یا ناشران خود کتاب ها را تحویل دهند.

نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از اول تا ششم بهمن ماه برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، بابک افروز، مدیر کل بازاریابی و توسعه کسب و کار شرکت پست جمهوری اسلامی ایران در گفت وگو با روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران اظهار کرد: برای جمع آوری کتاب در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، تا به امروز چهار دفتر پستی، همچون دفتر پست شهید یوسفیان و 12 واحد سیار در محل هایی که تراکم بیشتری از انتشاراتی ها حضور دارند در نقاط مختلف شهر تهران تعبیه شده است.

وی افزود: محل قرارگیری واحدهای سیار مشخص شده است و در پی هماهنگی های لازم با راهنمایی و رانندگی هستیم که اجازه توقف خودروها در نقاط مشخص شده را بدهند تا با مشکلی مواجه نشویم.

مدیرکل بازاریابی و توسعه کسب و کار شرکت ملی پست ایران همچنین بیان کرد: همانند نمایشگاه بین المللی کتاب تهران که ناشران به غرفه های پست مراجعه می کردند تا کتاب ها را تحویل دهند، حال در ایام برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران نیز باید کتاب هایی که از سوی مردم خریداری شده را بسته بندی کرده و به ماموران پست در این واحدهای سیار تحویل دهند.

او در ادامه عنوان کرد: مدیران پست و ناشران سایر استان ها نیز در حال برگزاری جلسات مختلف و طراحی برنامه ها برای هماهنگی های لازم هستند تا به فراخور نوع استان و شرایط آن تصمیمات لازم گرفته شود.

بابک افروز در پایان گفت: در اکثر استان ها جمع آوری کتاب از محل انتشاراتی ها انجام می پذیرد. در برخی استان ها که تراکم ناشران بیشتر است واحد سیاری را در محلی قرار می دهیم تا جمع آوری کتاب ها صورت گیرد؛ البته تصمیم نهایی در این خصوص با مدیر هر استان است. هر استان موظف است کتاب ها را جمع کند، بنابراین پست استان می تواند واحد سیار قرار دهند، مامور پست برای دریافت برود یا ناشران خود کتاب ها را تحویل دهند.

نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از اول تا ششم بهمن ماه برگزار خواهد شد.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
محسن تمدنی نژاد بیان کرد: نمایشگاه مجازی تجربه موفقی است چون شرایط برای تمامی ناشران یکسان است و بدون شک می تواند به گردش مالی ناشران و پویایی نشر کمک کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۸ سایت های دیگر : خبرگزاری صدا و سیما

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، محسن تمدنی نژاد مترجم در گفت وگو با روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران در خصوص برگزاری نخستین دوره نمایشگاه مجازی کتاب تهران اظهار کرد: به نظرم در برگزاری نمایشگاه کتاب باید شرایط ناشران را در نظر بگیریم. در صورتی که نمایشگاه کتاب شرایط برگزاری درستی داشته باشد بدون شک می تواند به گردش مالی ناشران و پویایی نشر کمک کند.

وی افزود: برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در فصل بهار و اردیبهشت به هیچ وجه زمان مناسبی نیست چرا که با تعطیلات طولانی عید مواجهیم که عملا از پانزده اسفند تا پانزده فروردین ادامه دارد و ناشر مجبور است در زمانی کوتاه کتاب هایش را به نمایشگاه برساند؛ همچنین فراموش نکنیم که یک سو این نمایشگاه یا در واقع مهم ترین بخش آن ناشران هستند. تصور می کنم در شرایط پسا کرونا بهتر است زمان برگزاری نمایشگاه تغییر کند.

این مترجم در ادامه بیان کرد: از طرفی به خاطر داشته باشیم که بهترین زمان خرید کتاب از فصل پاییز و بازگشایی مدارس و دانشگاه ها آغاز می شود. بنابراین برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب در این ایام بهترین فرصت است.

او با اشاره به این که تصور می کنم نمایشگاه مجازی کتاب تهران تجربه موفقی است گفت: چون برخلاف نمایشگاه حضوری کتاب، شرایط برای تمامی ناشران یکسان است و در شرایط یکسان مخاطب بهتر به بررسی کتاب ها می پردازد و ازطرفی در وقت و هزینه هم به هر شکل صرفه جویی می شود هم برای مخاطبی که فرصت بهتری دارد و در خانه خودش می نشیند و با فراغت کتاب اش را می خرد و هم برای ناشر که دچار هزینه های اضافی و درگیر جابجایی کتاب به شکل فیزیکی نمی شود.

محسن تمدنی نژاد در پایان گفت: نمایشگاه کتاب مجازی با زیرساخت های نرم ا فزاری مناسبی که نظر گرفته شده مخاطب می تواند پیش از انتخاب به اندازه کافی با کتاب، ناشر و مولف آشنا شود. امیدوارم برگزاری این نمایشگاه عاملی برای کسب تجربه خوبی برای سال های آینده باشد و در بخش خرید به نمایشگاه مجازی به عنوان یک گزینه بهتر فکر کنیم.

نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از اول تا ششم بهمن ماه برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، محسن تمدنی نژاد مترجم در گفت وگو با روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران در خصوص برگزاری نخستین دوره نمایشگاه مجازی کتاب تهران اظهار کرد: به نظرم در برگزاری نمایشگاه کتاب باید شرایط ناشران را در نظر بگیریم. در صورتی که نمایشگاه کتاب شرایط برگزاری درستی داشته باشد بدون شک می تواند به گردش مالی ناشران و پویایی نشر کمک کند.

وی افزود: برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در فصل بهار و اردیبهشت به هیچ وجه زمان مناسبی نیست چرا که با تعطیلات طولانی عید مواجهیم که عملا از پانزده اسفند تا پانزده فروردین ادامه دارد و ناشر مجبور است در زمانی کوتاه کتاب هایش را به نمایشگاه برساند؛ همچنین فراموش نکنیم که یک سو این نمایشگاه یا در واقع مهم ترین بخش آن ناشران هستند. تصور می کنم در شرایط پسا کرونا بهتر است زمان برگزاری نمایشگاه تغییر کند.

این مترجم در ادامه بیان کرد: از طرفی به خاطر داشته باشیم که بهترین زمان خرید کتاب از فصل پاییز و بازگشایی مدارس و دانشگاه ها آغاز می شود. بنابراین برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب در این ایام بهترین فرصت است.

او با اشاره به این که تصور می کنم نمایشگاه مجازی کتاب تهران تجربه موفقی است گفت: چون برخلاف نمایشگاه حضوری کتاب، شرایط برای تمامی ناشران یکسان است و در شرایط یکسان مخاطب بهتر به بررسی کتاب ها می پردازد و ازطرفی در وقت و هزینه هم به هر شکل صرفه جویی می شود هم برای مخاطبی که فرصت بهتری دارد و در خانه خودش می نشیند و با فراغت کتاب اش را می خرد و هم برای ناشر که دچار هزینه های اضافی و درگیر جابجایی کتاب به شکل فیزیکی نمی شود.

محسن تمدنی نژاد در پایان گفت: نمایشگاه کتاب مجازی با زیرساخت های نرم ا فزاری مناسبی که نظر گرفته شده مخاطب می تواند پیش از انتخاب به اندازه کافی با کتاب، ناشر و مولف آشنا شود. امیدوارم برگزاری این نمایشگاه عاملی برای کسب تجربه خوبی برای سال های آینده باشد و در بخش خرید به نمایشگاه مجازی به عنوان یک گزینه بهتر فکر کنیم.

نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از اول تا ششم بهمن ماه برگزار خواهد شد.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
حجت الاسلام والمسلمین مجید نصیرایی اظهار کرد: نمایشگاه مجازی کتاب حرکت و ایده خوبی است و تا حدودی می تواند برخی از ضعف های موجود در این حوزه مثل سیستم توزیع و دسترسی مردم به تازه های نشر را جبران کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۸

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، حجت الاسلام والمسلمین مجید نصیرایی، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران ، با بیان اینکه یکی از اشکالات همیشگی در بحث کتاب عدم چرخه توزیع مناسب کتاب ها است، گفت: کتاب هایی که تولید می شود خیلی خوب به دست مخاطبان نمی رسد و مردم در سطح کشور از انتشار تازه های نشر، چگونگی خریداری و راه های دسترسی به آن اطلاع زیادی ندارند و این موضوع زخم کهنه ای در حوزه کتاب و کتابخوانی است.

وی ادامه داد: توزیع کتاب همواره یکی از موضوعات جدی و بحث های مهم بخش کتاب به شمار می آید، با توجه به اوضاع و احوالی که به دنبال کرونا رخ داد و خیلی از دسترسی های حضوری و میدانی به کتابفروشی ها را به حداقل رساند اگر خلاقیتی به خرج داده شود و در فضای مجازی زمینه دسترسی به کتاب مهیا شود خیلی خوب است.

او با بیان اینکه اگر نمایشگاه مجازی کتاب تهران زمینه ای فراهم کند که هم تولیدکنندگان، هم ناشر و هم مخاطبان کتاب بتوانند در یک محیط مطمئن و مناسب به راحتی کتاب خریداری کنند قطعا کار خوب و خلاقیت رو به جلویی است، عنوان کرد: این نمایشگاه می تواند فرصتی ایجاد کند که بخشی از این عقب ماندگی ها در حوزه توزیع کتاب در کشور برطرف شود؛ این کار برای ناشران خوب است که با کمترین هزینه بتوانند به همه نقاط کشور خدمات ارائه دهند و مردم نیز از تازه های نشر بهره مند شوند.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با طرح این موضوع که باید محیطی امن با دسترسی آسان برای مخاطبان فراهم کرد، یادآور شد: نمایشگاه مجازی کتاب حرکت و ایده خوبی است و تا حدودی می تواند برخی از ضعف های موجود در این حوزه را جبران کند.

وی با اشاره به استقبال خانواد ه ها از کتاب در دوران کرونا توضیح داد: اگرچه خیلی ها عادت به این موضوع نداشتند اما بسیاری از خانواده ها در این مدت به دلیل شرایط قرنطینه در منزل ماندند و نمایشگاه مجازی کتاب یک فرصت فوق العاده است تا ناشران متناسب با گرو ه های سنی مختلف کتاب تولید کنند و در اختیار خانواده ها قرار گیرد.

به گفته وی، کرونا موجب شد حتی خیلی از کارهای معمولی هم در فضای وب و بستر اینترنت انجام شود؛ اگرچه افراد در گذشته خریدهای خود را به صورت حضوری انجام می دادند اما اکنون فرد به صورت آنلاین همه خریدهایش را انجام می دهد و به نظرمن کتاب نیز این ظرفیت را دارد که از طریق فضای مجازی خریداری شود.

مجید نصیرایی در پایان صحبت های گفت: با برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران از یکسو می توان نیاز جامعه در خریداری کتاب های جدید را برآورده کرد و از سوی دیگر هه مجموعه کسب و کارهایی که در این حوزه فعالیت می کنند نیز می توانند از مزایا و فرصت های بسیار خوب آن بهره مند شوند.

نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از اول تا ششم بهمن ماه برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، حجت الاسلام والمسلمین مجید نصیرایی، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران ، با بیان اینکه یکی از اشکالات همیشگی در بحث کتاب عدم چرخه توزیع مناسب کتاب ها است، گفت: کتاب هایی که تولید می شود خیلی خوب به دست مخاطبان نمی رسد و مردم در سطح کشور از انتشار تازه های نشر، چگونگی خریداری و راه های دسترسی به آن اطلاع زیادی ندارند و این موضوع زخم کهنه ای در حوزه کتاب و کتابخوانی است.

وی ادامه داد: توزیع کتاب همواره یکی از موضوعات جدی و بحث های مهم بخش کتاب به شمار می آید، با توجه به اوضاع و احوالی که به دنبال کرونا رخ داد و خیلی از دسترسی های حضوری و میدانی به کتابفروشی ها را به حداقل رساند اگر خلاقیتی به خرج داده شود و در فضای مجازی زمینه دسترسی به کتاب مهیا شود خیلی خوب است.

او با بیان اینکه اگر نمایشگاه مجازی کتاب تهران زمینه ای فراهم کند که هم تولیدکنندگان، هم ناشر و هم مخاطبان کتاب بتوانند در یک محیط مطمئن و مناسب به راحتی کتاب خریداری کنند قطعا کار خوب و خلاقیت رو به جلویی است، عنوان کرد: این نمایشگاه می تواند فرصتی ایجاد کند که بخشی از این عقب ماندگی ها در حوزه توزیع کتاب در کشور برطرف شود؛ این کار برای ناشران خوب است که با کمترین هزینه بتوانند به همه نقاط کشور خدمات ارائه دهند و مردم نیز از تازه های نشر بهره مند شوند.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با طرح این موضوع که باید محیطی امن با دسترسی آسان برای مخاطبان فراهم کرد، یادآور شد: نمایشگاه مجازی کتاب حرکت و ایده خوبی است و تا حدودی می تواند برخی از ضعف های موجود در این حوزه را جبران کند.

وی با اشاره به استقبال خانواد ه ها از کتاب در دوران کرونا توضیح داد: اگرچه خیلی ها عادت به این موضوع نداشتند اما بسیاری از خانواده ها در این مدت به دلیل شرایط قرنطینه در منزل ماندند و نمایشگاه مجازی کتاب یک فرصت فوق العاده است تا ناشران متناسب با گرو ه های سنی مختلف کتاب تولید کنند و در اختیار خانواده ها قرار گیرد.

به گفته وی، کرونا موجب شد حتی خیلی از کارهای معمولی هم در فضای وب و بستر اینترنت انجام شود؛ اگرچه افراد در گذشته خریدهای خود را به صورت حضوری انجام می دادند اما اکنون فرد به صورت آنلاین همه خریدهایش را انجام می دهد و به نظرمن کتاب نیز این ظرفیت را دارد که از طریق فضای مجازی خریداری شود.

مجید نصیرایی در پایان صحبت های گفت: با برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران از یکسو می توان نیاز جامعه در خریداری کتاب های جدید را برآورده کرد و از سوی دیگر هه مجموعه کسب و کارهایی که در این حوزه فعالیت می کنند نیز می توانند از مزایا و فرصت های بسیار خوب آن بهره مند شوند.

نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از اول تا ششم بهمن ماه برگزار خواهد شد.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران
،

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
مراحل ثبت نام و دریافت یارانه اعتباری خرید کتاب ویژه سازمان ها و نهادها در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران اعلام شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۸ سایت های دیگر : میزان دولت سبز البرز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، سازمان ها و نهادها برای دریافت یارانه اعتباری خرید کتاب باید مراحل زیر را طی کنند:

1. ارسال درخواست یارانه خرید از طریق پست الکترونیکی ORG@TIBF.IR
2. درخواست در سربرگ متقاضی درج شود.
3. عنوان نامه خطاب به معاونت امورفرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد.
4. نحوه استفاده بن مشخص شود که برای تجهیز کتابخانه است یا افراد سازمان.
5. نام و نام خانوادگی نماینده تام الاختیار سازمان با ذکر کد ملی و تلفن همراه در نامه قید شود.
6. درخواست با امضاء مقام مسئول همراه با مهر سازمان متقاضی ارسال شود.
7. این یارانه به صورت الکترونیکی بوده و صرفاً در ایام برگزاری نمایشگاه قابلیت استفاده دارد.
8. بعد از بررسی در معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نامه قبول درخواست به پست الکترونیکی مبدأ ارسال خواهد شد.
9. پس از دریافت نامه مذکور، ضرورت دارد حسب مفاد نامه مبلغ سهم سازمان به حساب اعلامی واریز و تصویر فیش واریزی ارسال شود.
10. دریافت اطلاعات بیشتر از طریق شماره38512721 (سرکار خانم هوشمند) و شماره واتساپی 09027598368مقدور است.

الف : درخواست یارانه خرید کتاب برای تجهیز کتابخانه:
1. پس از تائید مبلغ واریزی سازمان، نهاد و یا دانشگاه توسط معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اعتبار خریدی معادل جمع مبلغ واریزی سازمان، نهاد و یا دانشگاه بعلاوه یارانه تخصیصی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به نماینده تام الاختیار معرفی شده اختصاص داده می شود.

2. پس از پایان فرآیند خرید توسط نماینده تام الاختیار سازمان، نهاد و یا دانشگاه در صورتی که محموله های خریداری شده از طریق پنل پستی نمایشگاه ارسال شود پس از اعلام وصول آنها در سامانه، پول کتاب های خریداری شده به ناشران پرداخت می شود و در صورتی که ارسال کتاب های خریداری شده به غیر از طریق از مذکور صورت گیرد، برای اطمینان از وصول کتاب ها از سازمان، نهاد و یا دانشگاه مربوطه استعلام می شود و درصورتی که حد اکثر تا دو هفته پس از استعلام، اعتراضی دریافت نشود با فروشندگان تسویه حساب می شود.

3. در صورت انجام خرید کمتر از میزان واریزی اولیه سازمان، نهاد و یا دانشگاه، مبلغ باقیمانده عودت و محاسبه یارانه بر اساس مبلغ خرید صورت خواهد گرفت.

ب. درخواست یارانه خرید برای افراد سازمان :
1. درخواست یارانه خرید کتاب به همراه فایل اکسل شامل نام، نام خانوادگی، کدملی، شماره تلفن همراه، مبلغ سهم سازمان به آدرس ایمیل ذکر شده ارسال شود.

2. پس از بررسی و تائید درخواست توسط معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اختصاص درصد یارانه مذکور، اعتبار سهم سازمان و یارانه اختصاص یافته برای هر یک از افراد لحاظ خواهد شد.

نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از اول تا ششم بهمن ماه برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، سازمان ها و نهادها برای دریافت یارانه اعتباری خرید کتاب باید مراحل زیر را طی کنند:

1. ارسال درخواست یارانه خرید از طریق پست الکترونیکی ORG@TIBF.IR
2. درخواست در سربرگ متقاضی درج شود.
3. عنوان نامه خطاب به معاونت امورفرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد.
4. نحوه استفاده بن مشخص شود که برای تجهیز کتابخانه است یا افراد سازمان.
5. نام و نام خانوادگی نماینده تام الاختیار سازمان با ذکر کد ملی و تلفن همراه در نامه قید شود.
6. درخواست با امضاء مقام مسئول همراه با مهر سازمان متقاضی ارسال شود.
7. این یارانه به صورت الکترونیکی بوده و صرفاً در ایام برگزاری نمایشگاه قابلیت استفاده دارد.
8. بعد از بررسی در معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نامه قبول درخواست به پست الکترونیکی مبدأ ارسال خواهد شد.
9. پس از دریافت نامه مذکور، ضرورت دارد حسب مفاد نامه مبلغ سهم سازمان به حساب اعلامی واریز و تصویر فیش واریزی ارسال شود.
10. دریافت اطلاعات بیشتر از طریق شماره38512721 (سرکار خانم هوشمند) و شماره واتساپی 09027598368مقدور است.

الف : درخواست یارانه خرید کتاب برای تجهیز کتابخانه:
1. پس از تائید مبلغ واریزی سازمان، نهاد و یا دانشگاه توسط معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اعتبار خریدی معادل جمع مبلغ واریزی سازمان، نهاد و یا دانشگاه بعلاوه یارانه تخصیصی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به نماینده تام الاختیار معرفی شده اختصاص داده می شود.

2. پس از پایان فرآیند خرید توسط نماینده تام الاختیار سازمان، نهاد و یا دانشگاه در صورتی که محموله های خریداری شده از طریق پنل پستی نمایشگاه ارسال شود پس از اعلام وصول آنها در سامانه، پول کتاب های خریداری شده به ناشران پرداخت می شود و در صورتی که ارسال کتاب های خریداری شده به غیر از طریق از مذکور صورت گیرد، برای اطمینان از وصول کتاب ها از سازمان، نهاد و یا دانشگاه مربوطه استعلام می شود و درصورتی که حد اکثر تا دو هفته پس از استعلام، اعتراضی دریافت نشود با فروشندگان تسویه حساب می شود.

3. در صورت انجام خرید کمتر از میزان واریزی اولیه سازمان، نهاد و یا دانشگاه، مبلغ باقیمانده عودت و محاسبه یارانه بر اساس مبلغ خرید صورت خواهد گرفت.

ب. درخواست یارانه خرید برای افراد سازمان :
1. درخواست یارانه خرید کتاب به همراه فایل اکسل شامل نام، نام خانوادگی، کدملی، شماره تلفن همراه، مبلغ سهم سازمان به آدرس ایمیل ذکر شده ارسال شود.

2. پس از بررسی و تائید درخواست توسط معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اختصاص درصد یارانه مذکور، اعتبار سهم سازمان و یارانه اختصاص یافته برای هر یک از افراد لحاظ خواهد شد.

نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از اول تا ششم بهمن ماه برگزار می شود.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

الف : درخواست یارانه خرید کتاب برای تجهیز کتابخانه:

ب. درخواست یارانه خرید برای افراد سازمان :

نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از اول تا ششم بهمن ماه برگزار می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
با توجه به اینکه تنها سه روز به آغاز نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران باقی مانده است ناشران از چگونگی خدمات پست تردید دارند چرا که حجم مرسولات بالاست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۸ سایت های دیگر : برخط نیوز کارآفرینان اقتصاد

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از اول بهمن ماه آغاز و تا ششم بهمن ادامه خواهد داشت.

هرچه به روزهای آغازین نمایشگاه نزدیک می شویم ناشران بیشتری به کاروان حاضر در این نمایشگاه می پیوندند اما در روزهای اخیر برخی از فعالان حوزه نشر نگرانی و دغدغه هایی بابت ارسال مرسولات دارند.

عده ای از ناشران بر این باورند که باید خودشان کتاب ها را به شرکت پست برده و در آنجا بسته بندی و ارسال صورت می گیرد و برخی نیز از قیمت کارتن های بسته بندی که شرکت پست وعده داده بود در اختیارشان قرار دهد نگرانی هایی را مطرح می کنند.

رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان: ناشران نگران خدمات شرکت پست در روزهای پیک نمایشگاه هستند

هومان حسن پور رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در این باره به خبرنگار فارس می گوید: اگر قرار باشد هر ناشر کتاب های خریداری شده مخاطبانش را به شرکت پست ببرد و در آنجا بسته بندی صورت گیرد، کار را با چالش همراه می کند، اولا این مسئله نیروی انسانی زیادی می خواهد و ثانیاً به دلیل وجود کرونا حجم حضور افراد در پست خطرناک خواهد بود، ضمن اینکه این موضوع سرعت کار را پایین می آورد.

رئیس اتحادیه ناشران ضمن بیان اینکه شرکت پست باید فکری برای شش روز پیک نمایشگاه کتاب داشته باشد و یا در برخی مناطق کانترهای مخصوص در نظر بگیرد، گفت: قیمت کارتن ها هم موضوع دیگری است که به دغدغه تبدیل شده، چرا که شرکت پست اعلام کرده بود کارتن قیمت مجزایی خواهد داشت، چنانچه مثلاً قیمت یک کارتن کتاب 6 هزار تومان محاسبه شود و قیمت کتاب 20 هزار تومان باشد در واقع 30 درصد در این میان برای ناشر هزینه خواهد داشت. نکته دیگر این است که شرکت پست هنوز اعلام نکرده کارتن ها به چه طریق و چه زمانی به دست ناشران می رسد!

به گفته وی، برای کتاب هایی که قیمت بالایی ندارند هزینه کارتن و لفاف مهم شمرده می شود، زیرا ممکن است موجب زیان ناشر شود. از این رو شرکت پست باید نگرانی ها را برطرف کند.

رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، گفت: بازهم تأکید می کنم شرکت پست باید آمادگی حجم بالای استقبال از نمایشگاه مجازی کتاب را داشته باشد تا در روزهای شلوغی کار و حجم بالای سفارش کتاب ها، بهترین و مناسب ترین خدمات را به مردم ارائه کند. خوشحال هستیم که در این زمینه مدیرعامل پست قول داده کتاب ها را طی مدت سه تا شش روز به دست مردم برسانند و امیدوارم این موضوع به درستی محقق شود و ما شاهد خدمات رسانی مناسب به مردم باشیم.

وی در پایان سخنانش تصریح کرد: زمان ارسال کتاب ها نیز اهمیت دارد و ضروری است که کتاب ها در زمان مناسب و وعده داده شده به دست مخاطبان برسد و این موضوع برای شرکت پست یک موقعیت طلایی همچنین یک تهدید است، زیرا مسئولیت بزرگی بر دوش آن ها می گذارد و حسن انجام کار این عناصر در مطلوبیت کار تأثیر زیادی دارد.

صفری: جمع آوری کتاب ها توسط پست صورت می گیرد و ناشران نباید کتاب ها را به پست ببرند

در ادامه با حسین صفری معاون اقتصاد و فرهنگ خانه کتاب و ادبیات ایران گفت وگو کردیم که وی تأکید کرد: با توجه به مذاکراتی که با شرکت پست انجام شده جمع آوری کتاب ها توسط پست صورت می گیرد و ناشران نباید کتاب ها را به پست ببرند. ناشران نگران نباشند و دغدغه ارسال نداشته باشند. تنها نکته مهم این است که موجودی واقعی خود را اعلام کنند و چنانچه کتابی را ندارند اطلاع رسانی شود.

وی درباره قیمت کارتن کتاب ها هم توضیح داد: ما بر اساس جدول زیر کارتن ها تحویل ناشران می شود. کارتن ها در دو قطع کتاب یک و قطع کتاب دو در نظر گرفته شده، ناشران هر مقدار کارتن نیاز داشته باشند خریداری می کنند.

صفری با بیان اینکه ارسال مرسولات رایگان است گفت: خریداران، کتاب های خریداری شده از نمایشگاه را رایگان دریافت می کنند و بابت ارسال کتاب هزینه ای پرداخت نمی کنند، نمایشگاه مجازی کتاب تهران در اولین دوره برگزاری با 20 درصد تخفیف و هزینه ارسال رایگان برای خریدار سه مشارکت کننده دارد، اول خود ناشران سپس، معاونت امور فرهنگی و پست جمهوری اسلامی ایران که برای ناشران فاکتور و هزینه پست زیر 50 هزار تومان و برای خریدار و برای ناشران همه هزینه را رایگان اعلام کرده است.

علاقه مندان می توانند از یکم بهمن ماه در بخش داخلی به نشانی www.tehranbookfair.ir و برای بخش بین الملل به نشانی www.tehranbookfair.com مراجعه کرده و خرید کنند. بخش خارجی هم ریالی محاسبه خواهد شد. از این رو در بخش داخلی 20 درصد و بخش خارجی 50 درصد تخفیف اعمال می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
جزئیات نحوه خرید کتاب از نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران که قرار است در هفته اول بهمن ماه برگزار شود اعلام شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۸ سایت های دیگر : آقای خبر

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا ، شیوع ویروس کرونا تمام فعالیت های فرهنگی و هنری در سال جاری را با چالشی جدی مواجه کرده است. از همان اسفندماه 98 و با گسترش این بیماری، رخدادهای فرهنگی و هنری یک به یک لغو شده و یا با تغییرات عمده برگزار شدند.

یکی از این رویدادهای فرهنگی که به خاطر ویروس ناخوانده کرونا چاره ای جز تعویق و تغییر شکل برگزاری نداشت، نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بود. رویدادی که سی و سومین دوره آن قرار بود به روال هرساله در بهار سال 99 برگزار شود که این گونه نشد.

پس از آن اعلام شد که نمایشگاه در مردادماه به صورت فیزیکی برگزارخواهد شد که با توجه به تداوم شرایط کرونایی آن گزینه نیز منتفی شد. سرانجام متولیان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران اعلام کردند که این نمایشگاه امسال به صورت مجازی و از اول تا ششم بهمن ماه برگزار خواهد شد.

نحوه خرید کتاب از نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران

اما پرسش اینجاست علاقه مندان کتاب و کتابخوانی که اردیبهشت هر سال با حضور در غرفه های نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، کتاب های موردعلاقه خود را می خریدند در بهمن ماه سال کرونایی چگونه باید این کار را به صورت برخط انجام دهند؟

موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در اطلاعیه ای نحوه خرید کتاب از نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران را شرح داده است.

این اطلاعیه در 13 بند طراحی شده و به نوعی راهنمای خرید کتاب از این نمایشگاه مجازی محسوب می شود.

شرایط و ضوابط خرید کتاب در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران به شرح زیر است:

1. در این نمایشگاه، کتاب های منتشر شده از سال 1392 تاکنون از سوی ناشران شرکت کننده در نمایشگاه عرضه شده است.

2. سفارش و خرید کتاب به صورت 24 ساعته در ایام نمایشگاه قابل انجام است.

3. افزودن کتاب به سبد خرید صرفا به معنی رزرو موقت کتاب است و تا زمانی که مبلغ سفارش پرداخت نشود فرایند خرید تکمیل نخواهد شد.

4. ضروری است در هنگام خرید به مشخصات کتاب اعم از عنوان، ناشر، سال نشر، قیمت و ... دقت کنید چرا که پس از پرداخت و تکمیل فرآیند خرید، امکان تغییر یا لغو سفارش وجود ندارد.

5. پیامک های مربوط به این نمایشگاه تنها از طریق شماره 30004141 و به صورت یک طرفه و بدون قابلیت دریافت پیام ارسال می شود.

6. به منظور رعایت نکات امنیتی، پرداخت وجه خرید کتاب صرفاً از طریق درگاه های داخل سامانۀ نمایشگاه مجازی معتبر است. هرگونه پرداخت اعم از خرید کتاب یا دریافت مرسوله، خارج از این درگاه ها مجاز نیست و مسئولیت آن برعهدۀ خریدار است. در مواجهه با چنین مواردی به شماره 91009898-021 (پشتیبانی نمایشگاه) اطلاع رسانی شود.

7. در این نمایشگاه ارسال کتاب توسط ناشر، چه از طریق پست و یا به روش های دیگر، برای خریدار رایگان است و خریدار فقط باید مبلغ نهایی خرید کتاب ها را طبق سفارش و فاکتور، صرفاً از طریق درگاه های سامانۀ نمایشگاه مجازی پرداخت کند. هرگونه درخواست وجه از خریدار خارج از این روال ممنوع و تخلف است. خریداران در صورت مواجهه با چنین مواردی، مراتب را به شمارۀ 91009898-021 اطلاع دهند.

8. خریدار موظف به درج نشانی پستی دقیق است و مسئولیت هرگونه خطا در نشانی برعهدۀ خریدار است.

9. تغییر نشانی پس از تکمیل فرایند خرید و پرداخت وجه، امکان پذیر نیست.

10. امکان تحویل کتاب در اماکن عمومی همچون کافه، کافی نت، رستوران، هتل و مانند آن امکان پذیر نیست و لازم است نشانی تحویل، دقیق و قابل استناد باشد.

11. داخل هر بسته ارسالی از سوی ناشر، یک فاکتور شامل کتاب های خریداری موجود در آن بسته قرار دارد.

12. در صورت ارسال کتاب توسط ناشر از طریق شرکت پست کد رهگیری به شماره تماس خریدار پیامک خواهد شد.

13. در صورت ارسال کتاب توسط ناشر از طرق دیگر غیر از شرکت پست، شماره تلفن متصدی ارسال در پنل خریدار قابل مشاهده است.

علاقه مندان می توانند برای اطلاع از نحوه ثبت نام ناشران ، بن نمایشگاه، سرویس های ارسال محصولات و سامانه فروش با سامانه پاسخگویی نمایشگاه مجازی کتاب تهران به شماره 91009898-021 تماس بگیرند. همچنین ارسال پیام از طریق منوی تماس با ما فراهم شده است و متقاضیان می توانند از طریق منوی پشتیبانی در پنل کاربری نیز تیکت ارسال کنند.

لازم به یادآوری است، مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران اخیراً از کاهش 90درصدی هزینه نمایشگاه مجازی در قیاس با شکل فیزیکی آن خبر داده و گفته است که در این نمایشگاه مجازی برای دانشجویان تا سقف 200 هزار تومان و اساتید و طلاب نیز 400 هزار تومان بن اعتباری خرید کتاب در نظرگرفته شده است که سهم پرداختی معاونت فرهنگی برای گروه اول 80 هزار تومان و گروه دوم 200 هزار تومان است. یارانه اهالی قلم نیز برحسب رتبه بندی بین 200 تا 500 هزار تومان خواهد بود.

به نظر می رسد در روزهای آینده اطلاعات بیشتری از نحوه خرید کتاب از نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران توسط متولیان برگزاری این نمایشگاه منتشر شود.

انتهای پیام/4104/

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
تهران- ایرنا- نویسنده و پژوهشگر گفت: برگزارنشدن نمایشگاه مجازی کتاب سودی ندارد ولی انجام آن برای همگان منفعت دارد؛ به ویژه برای شناسایی نقصان ها و خوبی های آن، تا بتوانیم عیوب آن را برطرف و اصلاح کنیم و به تقویت خوبی های آن بپردازیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۷ سایت های دیگر : در حاشیه ایران مراسم نیوز ناشران فرهنگ

به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی ایرنا، نویسنده و پژوهشگر در گفت وگو با روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران در خصوص برگزاری نخستین دوره نمایشگاه مجازی کتاب تهران اظهار کرد: زمان برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران چندان مناسب نبود از این جهت که اسفند و فروردین ماه، از ماه های پرهزینه برای مردم به شمار می رود از طرفی هم مشکلات شب عید چاپ خانه ها و نزدیکی امتحانات بچه ها و بلافاصله پس از آن نمایشگاه آغاز می شود.

وی در ادامه بیان کرد: نمایشگاه مجازی کتاب امری است که امسال برای اولین بار اجرا می شود و در کل در این ایام و با وجود کرونا به ویژه در این روزهای سال اتفاق خوبی است. در واقع باید این کار انجام شود و پس از آن بازدهی این فعالیت را دید، حرف ناشران، اهالی قلم و مخاطبان کتاب را شنید تا در نمایشگاه های بعدی بتوان ضعف ها را برطرف کرد و به خوبی های آن افزود.

این نویسنده همچنین اظهار کرد: نمایشگاه مجازی کتاب تهران می تواند عاملی برای جذب مخاطبان جهت تهیه و مطالعه کتاب باشد و برگزار نشدن نمایشگاه مجازی کتاب سودی ندارد ولی انجام آن منفعتی برای همگان دارد؛ به ویژه برای شناسایی نقصان ها و خوبی های آن تا بتوانیم عیوب آن را برطرف و اصلاح کنیم و به تقویت خوبی های آن بپردازیم.

به گزارش ایرنا، پس از لغو نمایشگاه کتاب تهران در فروردین، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دنبال راهی برای حمایت از ناشران و بازار کتاب کشور بود و با استفاده از تجربیات حضور در نمایشگاه های مجازی برگزار شده توسط دیگر کشورها نظیر نمایشگاه بزرگ کتاب فرانفکورت که مجازی برگزار شد، تصمیم بر برگزاری نمایشگاه کتاب مجازی گرفت و محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران به ریاست ایوب دهقانکار را مسئول برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب معرفی کرد.

نمایشگاه مجازی کتاب تهران، یکم تا ششم بهمن ماه برگزار خواهد شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تهران- ایرنا- یک نویسنده با بیان این که ناشران وارد بازار مجازی شده اند، چون تغییر را احساس کرده اند، گفت: در نمایشگاه مجازی کتاب نیز فعالیت های فردی ناشران در دنیای مجازی به حرکت جمعی تبدیل شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۷ سایت های دیگر : اتحاد آنلاین در حاشیه روزنامه امتیاز چاپ و نشر آنلاین

به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی ایرنا، رمان نویس و نمایشنامه نویس در گفت وگو با روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران در خصوص برگزاری نخستین دوره نمایشگاه مجازی کتاب تهران با اشاره به این که گمان می کنم همچنان رونق کتاب خریدن بیشتر از خریدِ آنلاین باشد، بیان کرد: مطمئنم خرید مجازی کتاب رونق می گیرد و حتی فکر می کنم از خرید مستقیم کتاب هم جلو می زند و این روندی اجتناب ناپذیر است. شخصا از هر اقدامی که منجر به فروش کتاب شود، استقبال می کنم و آن را به فال نیک می گیرم، حالا می خواهد این اتفاق واقعی باشد یا مجازی.

او با اشاره به این که بسیاری از ناشران فروش مجازی دارند و در شبکه های اجتماعی و صفحات مخصوص به خود کتاب هایشان را در معرض دید و فروش گذاشته اند عنوان کرد: درواقع ناشران اکنون هم سفارش کتاب می گیرند و ارسال می کنند هم به صورت دیجیتالی فروش دارند. این نشان می دهد که سال هاست ناشران پی به قابلیت مجازی برده اند و عده ای زودتر و عده ای هم دیرتر خود را با این شرایط وفق داده اند و وارد بازار مجازی شده اند، چون تغییر را احساس کرده اند و پذیرش آن را امری اجتناب ناپذیر می دانند. در نمایشگاه مجازی کتاب نیز فعالیت های فردی ناشران در دنیای مجازی تبدیل به یک حرکت جمعی شده است.

این نویسنده ضمن بیان این که برگزاری نمایشگاه به صورت مجازی قطعا موثر خواهد بود گفت: در فضای مجازی مدت هاست برنامه های خودجوش از طرف محققان و پژوهشگران در حوزه های مختلف به صورت زنده با حضور چند هزار نفر برگزار می شود که به نظرم جذاب و دیدنی اند و بخصوص که بار علمی هم دارند و برای مخاطب آموزنده اند.

وی در ادامه اظهار کرد: فکر می کنم نشست های مجازی در حوزه کتاب جزو جذاب ترین بخش های نمایشگاه مجازی باشد. این بخش حتی می تواند بعد از پایان نمایشگاه نیز استمرار داشته باشد، چون در فضای مجازی شاهدم که چطور عده ای بدون دانش و تخصص لازم به معرفی کتاب می پردازند و مخاطبانی را که به آن ها اعتماد کرده اند، به اشتباه می اندازند. چند خطی پر از غلط های املایی و غلط های مفهومی درباره کتابی که خوانده اند، می نویسند و چه بسا کتاب خوبی را به عنوان اثری به درد نخور معرفی کنند و کتاب های سطحی و بی ارزش را خواندنی.

موذنی همچنین عنوان کرد: کسی که بیننده پر و پا قرص فیلم هندی است، قطعا نمی تواند درک درستی از یک شاهکار سینمایی داشته باشد. ورود به حوزه نقد کتاب یعنی ورود به حوزه مهندسی اثر. بدون نقشه مهندسی نمی شود خانه خوب ساخت چنان که حتی برای تخریب هم اگر اصول مهندسی رعایت نشود، یا آن خانه آوار می شود روی سر کارگرها یا خانه مجاور را خراب می کند. پس دانش نقد برای بررسی هر اثری در هر رشته ای مهم است. بیشتر کسانی که در صفحه خودشان درباره کتاب ها مطلب می نویسند، استعداد دارند، اما به دانش و ابزار نقد اشراف ندارند، برای همین نقشه راهی را که نویسنده برای اثرش ترسیم کرده، در نمی یابند و مثل یک گم شده در شهری غریب به دور خود می چرخند.

او در ادامه گفت: حتی دیده ام روابط عمومی بعضی ناشران کتاب های منتشر شده ناشر را طوری معرفی می کنند که از لابلای سطورشان بر می آید که کتاب را نخرید. در همین صفحات نظرهایی از طرف خوانندگان ارائه می شود که نشان می دهد خواننده اش نیاز به راهنمایی دارد و باید به او خط داده شود تا سره را از ناسره تشخیص دهد، اما متاسفانه اقدامی موثر از سوی ناشر صورت نمی گیرد.

این نویسنده اظهار کرد: درنتیجه نمایشگاه مجازی کتاب تهران باید در این زمینه ها قوی ظاهر شده و به مخاطبان بفهماند که برای شناخت درست کتاب باید به متخصصان مراجعه کنند نه کسانی که شناخت لازم را ندارند و طبق سلیقه رشد نایافته شان کتاب معرفی می کنند.

وی ضمن بیان این که خواننده ای که در دنیای مجازی سیر می کند، مدام در حال خواندن مطلب است بیان کرد: او بسته به سطح دانش و سلیقه اش انتخاب می کند که سراغ چگونه مطالبی برود. به نظرم هدف و رویکرد نمایشگاه مجازی باید جذبِ هر چه بیشتر خوانندگانی باشد که وقتشان را که سرمایه بزرگ زندگی آن هاست، در پرداختن به کلیپ ها و مطالب بی ارزش از دست می دهند.

موذنی در پایان گفت: جذب و پرورش خواننده های سطحی به خواننده های جدی بالاترین هدف همه ما باید باشد و دنیای مجازی از این قابلیت برخوردار است که مخاطب را مستقیما به متخصصان وصل کند و از آنها سوال بپرسد. در عالم واقع این دسترسی چندان محتمل نیست. حتی در کتاب فروشی ها هم شما این امکان را پیدا نمی کنید که به نویسندگان وصل شوید، اما در دنیای مجازی این امکان محتمل تر است. بنابراین مخاطب در چنین نمایشگاهی درعین آن که می تواند مطالبی را که ناشر در مورد هر کتابی که منتشر کرده، بخواند و آشنایی کلی با آن پیدا کند، چه بسا با جست وجو در مثلا شبکه های اجتماعی بتواند به صاحب اثر هم وصل شود.

به گزارش ایرنا، پس از لغو نمایشگاه کتاب تهران در فروردین، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به دنبال راهی برای حمایت از ناشران و بازار کتاب کشور بود و با استفاده از تجربیات حضور در نمایشگاه های مجازی برگزار شده توسط دیگر کشورها، نظیر نمایشگاه بزرگ کتاب فرانفکورت که مجازی برگزار شد، تصمیم بر برگزاری نمایشگاه کتاب مجازی گرفت و محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران به ریاست ایوب دهقانکار را مسئول برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب معرفی کرد.

نمایشگاه مجازی کتاب تهران، یکم تا ششم بهمن ماه برگزار خواهد شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تهران- ایرنا- خانه کتاب و ادبیات ایران در اطلاعیه ای، شرایط برای اختصاص یارانه اعتباری خرید کتاب (بن کتاب) برای اهل قلم را توضیح داد.

به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی ایرنا از روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، در راستای تکریم اهل قلم و به مناسبت فرا رسیدن نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، خانه کتاب و ادبیات ایران با مساعدت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای پدیدآورندگان عضو سامانه اهل قلم با نقش های مولف، مترجم، مصحح، محقق و همچنین افرادی که نقشی در تولید اثر داشته اند از جمله ویراستار و تصویرگر، اعتبار خرید کتاب (بن کتاب) در نظر گرفته است.

در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، بن خرید کتاب به صورت اعتبار خرید به کد ملی افراد اختصاص می یابد و این اعتبار فقط در زمان نمایشگاه (از اول تا ششم بهمن ماه) در قابل استفاده است و بعد از پایان یافتن زمان نمایشگاه از اعتبار ساقط خواهد شد؛ بنابراین بن کتاب به صورت صدور یا شارژ کارت بانکی نخواهد بود.

اعتبار خرید کتاب (بن کتاب)، بر اساس اطلاعات ثبت شده در سامانه اهل قلم و آیین نامۀ اجرایی که در سامانه اهل قلم قابل مشاهده است و بر اساس بودجه تخصیص یافته است.

گفتنی است، اختصاص اعتبار خرید کتاب (بن کتاب) روی کد ملی به پدیدآورندگان واجد شرایط اطلاع رسانی خواهد شد.

شایان ذکر است، امکان پاسخگویی تنها از طریق یا شماره 91009898-021 داخلی (1) میسر است و مراجعه حضوری به واحد اهل قلم خانه کتاب و ادبیات ایران به دلیل رعایت دستورالعمل های ناشی از ویروس کرونا امکان پذیر نیست.

به گزارش ایرنا، پس از لغو نمایشگاه کتاب تهران در فروردین، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به دنبال راهی برای حمایت از ناشران و بازار کتاب کشور بود و با استفاده از تجربیات حضور در نمایشگاه های مجازی برگزار شده توسط دیگر کشورها، نظیر نمایشگاه بزرگ کتاب فرانفکورت که مجازی برگزار شد، تصمیم بر برگزاری نمایشگاه کتاب مجازی گرفت و محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران به ریاست ایوب دهقانکار را مسئول برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب معرفی کرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۷

آزاده نظربلند (معاون فرهنگ کتاب وخانه ادبیات ایران ) در برنامه گفتگوی فرهنگی درباره نخستین نمایشگاه مجازی کتاب گفت: کتاب یکی از ابزارهای مهم در انتقال فرهنگ ودانش ومهارت های مختلف فردی واجتماعی بی افراد جامعه است و موسسه کتاب که بعدها به موسسه خانه و کتاب ادبیات تبدیل شده در ارتقای فرهنگ نشر مکتوب وفرهنگ مطالعه توسعه وگسترش کتاب خوانی فعالیت دارد. در سال جاری بعد از شیوع کرونا و عدم برگذاری سی وسومین نمایشگاه فعالیت کتاب در اردیبهشت ماه،ما چندین ماه منتظر بودیم بتوانیم این رویداد فرهنگی برگزار کنیم وحتی در ماه های مختلف سال این امکان یک کورسوی امید بوجود امد که نمایشگاه برگزارشود، اما با اعلام ستاد ملی کرونا و عدم امکان برگزاری نمایشگاه به صورت فیزیکی در تهران تصمیم برآن شد چگونگی برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب را وکار را بررسی کنیم و بلاخره با تلاش های انجام شده از یکم تا ششم بهمن ماه شاهد رویداد فرهنگی حوزه کتاب در کشور به صورت نمایشگاه مجازی کتاب خواهیم بود.

پیشرفته ترین موتورها جستجو برای نمایشکاه کتاب در نظر گفته شده است

معاون فرهنگ و کتاب خانه کتاب و ادبیات ایران افزود: نمایشگاه مجازی کتاب تهران بر اساس الگوی تقسیم بندی موضوعی طراحی شده است که در هیچ سایت فروشی قابل مشاهده نیست؛ این قابلیت نیز بر اساس بانک اطلاعات خانه کتاب و ادبیات ایران فراهم شده است تا بر اساس سلیقه و درخواست مخاطب تقسیم بندی صورت بگیرد. امکان جست وجوی پیشرفته در سایت نمایشگاه بر اساس فیلدهای مختلف فراهم شده است. اگر خریداری نام نویسنده، شابک، ناشر و... را داشته باشد می تواند با وارد کردن این اطلاعات به کتاب یا کتاب های مورد نظر خود دسترسی پیدا کند. ما در این سیستم از بالاترین و پیشرفته ترین ابزارهای موتورهای جست وجو استفاده کرده ایم.

به گفته او در این رویداد بعد از جست وجو لیست کتاب های مرتبط با آن موضوع برای خریدار نمایش و به خریدار پیشنهاد داده می شود.

خانه کتاب بزرگترین بانک اطلاعاتی نشر کتاب را دارد

نظر بلند در ادامه به دیگر فعالیت های خانه کتاب اشاره کرد و افزود: خانه کتاب ایران بزگترین بانک اطلاعاتی کتاب های منتشر شده در کشور را دارد و تنها مرجع رسمی آمار نشر کشور است وکتاب ها را بعد از دریافت اعلام وصول از وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی وارد بانک اطلاعاتی خود می کند و یکی از بزگترین رویدادهای فرهنگی که در موسسه خانه کتاب اتفاق می افتد برگزاری کتاب سال جمهوری اسلامی ایران وجایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران است که امسال در بهمن ماه اختتامییه این جشنواره راخواهیم داشت وبسیاری از جشنواره های فرهنگی دیگر در حوزه کتاب بعلاوه این که یکسری فعالیت های اجرایی وعملیاتی داریم که یکی از مهمترین آنها طرح های فصلی فروش کتاب است که در کتابفروشی های سراسر کشور در طول سال در چندین مرحله اجرا می شود وخریدان کتاب می توانند با مراجعه به کتابفروشی ها ی عضو طرح در سراسر کشور از یارانه خرید کتاب استفاده کنند.

وی از جمله فعالیت های ترویجی دیگر خانه کتاب از جام باشگاه کتابخوانی کودکان ونوجوان نام برد و توضیح داد: در بخش فروش کتاب اعضای باشگاهی جام باشگاه کتابخوانی کودکان ونوجوان راپشتیبانی می کند.

پس از برگزاری نمایشگاه کتاب اختتامیه جشنواره کتاب سال را داریم

بلند نظر پیرامون نقش خانه کتاب ادبیات ایران در پیشبرد فرایند نشر وارائه مطلب ومحتواتصریح کرد: در حوزه محتوا فعالیت های متفاوتی انجام می شود، برگزاری نشست های فرهنگی در زمیته های مختلف در رابطه با نشر کتاب مطالعه کتابخوانی که تمامی آن کلید واژه های مرتبط با کتاب است ، انتشار مجله های تخصصی نقد وبررسی کتاب که جایگاه خود را به پایگاه نقد خواهد داد و به صورت آنلاین کار خواهد کرد، ازطرف دیگر جشنواره های فرهنگی در طول سال برگزار می کنیم که این جشنواره ها در حوزه ها و زمینه های مختلف وگاه بعضی در همه زمینه های موضوعی کتاب های منتشر شده درسال گذشته را مورد ارزیابی وداوری قرار می دهند ومحتوای فاخر وکتاب های برگزیده را در این زمینه ها مشخص ومعرفی می کنند، ازجمله دیگر فعالیت ها در حوزه محتوا می توان به بیش 800 کتاب تخصصی که در این موسسه منتشر شده اشاره کرد و ما حضور فعالی در رویدادها ی مختلفی که برگزار می شود داریم و به عنوان یکی از تامین کنندگان اطلاعات کتاب مطرح هستیم.
برگزاری مجازی نمایشگاه کتاب تجربه ای نو و ارزنده است

معاون فرهنگ و کتاب خانه کتاب و ادبیات ایران در ادامه راجع به تجربه الکترونیک یا تجربه فیزیکی نمایشگاه کتاب بیان کرد: شیوع بیماری کرونا خیلی از پتانسیل ها ی بالفعل و بالقوه ای در جوامع وجود داشتند، بکار گرفت که کمبودهای بوجود آمده جبران شود ما در زمینه فروش و خرید الکترونیک کار کردیم، در مورد فروش مجازی کتاب در حوزه اجتماعی گسترش عدالت فرهنگی هم برای ناشر و هم خریدار ایجاد می شود، در نمایشگاه فیزیکی بخاطر محدودیت های مکانی و زمانی و مالی همه ناشران وخریدان امکان حضور نداشتند، اما در نمایشگاه مجازی این جبرها وجود ندارد.ناشران وخریدان ازسراسر جهان می توانند دراین فضای الکترونیک حضور داشته باشند .صرفه جویی، کم کردن هزینه مصرف شده توسط خریدار از مزایای برگزاری مجازی نمایشگاه است.در فضای مجازی جستجو، مشاهده ومقایسه کتاب ها قبل از خرید فراهم شده است که میانبر زمانی برای خریدار است.

وی افزود: برای ناشران نیز نمایشگاه کتاب مجازی، جدا از سود مالی، محک مهمی برای هماهنگی با دنیای مدرن و به روزرسانی بخش هایی از کارشان است که تاکنون از آن غافل بوده اند. ناشرانی که به اهمیت سایت یا شبکه های اجتماعی بی توجهی کرده اند و دسترسی به آنها محدود بوده است، در این موقعیت فرصتی برای معرفی کار خود خواهند داشت، مخاطبان و خریداران کتاب نیز، تجربه دیگرگونه ای به دست خواهند آورد، از دورترین شهرهای کشور، با ساده ترین امکانات و فناوری ها می توانند کتاب های مورد نظرشان تهیه کنند و به گونه ای متفاوت از سایت های خرید کتاب، با محصول فرهنگی مورد نظر خود روبه رو شوند، نمایشگاه کتاب مجازی، مکان و زمان را از میان برمی دارد، شرایطی فراهم می شود که ناشران و مخاطبان به پلتفرم مناسبی دسترسی داشته باشند.

انواع جستجو برای سهولت دسترسی خریدار به کتاب فراهم شده است

بلندنظر به سه مدل جستجو برای خریداران اشاره کرد و گفت: در جستجوی ساده در صفحه اول سایت بخشی را پیش بینی کرده ایم که باعنوان کتاب امکان جستجو فراهم است و در پایگاه tehran book fair.irاز تاریخ یکم تا ششم بهمن ها امکان جستجواطلاعات وجود دارد . ketab.ir سایت رسمی خانه کتاب است وبرای نمایشگاه مجازی کتاب تهران Tehran book fair.irرا در نظر گرفتیم، جستجوی پیشرفته فیلدهای مختلف از کتاب از طریق عنوان، نام ناشر، نام پدید آورنده و نام مترجم ،کتاب، سال انتشار و نوبت چاپ و موضوع کتاب وجود دارد و همچنین یک جستجوی بسیار کاربردی درسایت جستجوی موضوعی است که موضوعات مختلف را براساس اطلاعات موجود در بانک اطلاعاتی خانه کتاب تقسیم بندی کردیم و خریدار با جستجو موضوعی مورد علاقه دست پیدا می کند، ناشران سه شماره تلفن به عنوان مشاور خرید یا مشاور فروش برای خریدانی که نیاز به راهنمایی داشتند معرفی می کنند.

سازمان ها نذر فرهنگی داشته و اعتبار خریدکتاب به زیرمجموعه ها تخصیص دهند

نظربلند درارتباط با بن کتاب بیان کرد: بن کتاب شامل دانشجویان وطلاب افزایش 25درصدی دارد و تا سقف 200هزار تومان برای این گروه اختصاص پیدا کرده که سهم دانشجویان و طلاب 120 هزار تومان است و 80 هزار تومان یارانه به آن اختصاص پیدا کرده است. این یارانه برای استادان حوزه و دانشگاه 400هزار تومان است که 200هزار تومان سهم استادان و 200هزار تومان سهم معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و برای اهل قلم بین 200 تا 500 هزار تومان یارانه اعتباری خرید کتاب در نظر گرفته شده است وحوزه همکاری که بانک شهر با ما داشت بن کارت های اهل قلمی که سال های گذشته صادر شده بود و مبلغی که هنوز باقی مانده بود اعتبار دارد و با مراجعه به باجه های متصل به شتاب یا شعب بانک شهر و دریافت رمز دوم و cvv می توانند در فرایند خرید استفاده کنند و اگر کارتی به نامشان بود الان ندارند به شعب بانک شهر درسراسر جهان مراجعه کنند تا مجدد صادر شود.

وی افزود:بن خرید بهانه ای برای خرید کتاب است، مبلغی که در نظر گرفته می شود در برابر با قیمت کتاب شاید خیلی موثر نباشد، اما وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی محدودیت های مالی دارد به همه افراد نمی توانند بن کتاب تخصیص دهد ولی پیشنهاد می شود سازمان ها اعتبار خود را به افراد زیر مجموعه افراد هدیه بدهد و حتی نذر خود را در آن را بگذارند و با تعاملی داشته باشد به ما یک مبلغی اعلام کنند کارت هدیه کتاب در اختیارشان قرار می دهیم.

ارسال کتاب برای خریداران از نمایشگاه رایگان است

بلند نظر با اشاره به اینکه این اولین دوره نمایشگاه مجازی نمایشگاه کتاب است بیان داشت: استقبال از این نمایشگاه هنوز مشخص نیست، هرچند اولین طرح فصلی از طریق کتابفروشی ها پاییز سال 94 بود در این طرح به مدت یک ماه طول کشید با 20کتابفروش طرح شروع کردیم نهایتا با تماس های تعدادرا به 104 کتابفروشی رساندیم.خوشبختانه در پانزدهین دوره طرح که در پاییز 99 اتفاق افتاد 816 کتابفروشی در این طرح شرکت کردند .هر روش جدیدی در اولین دوره موفقیت چندانی پیدا نکند قطعا ادامه مسیرها روشن هست.

وی در پایان معاون فرهنگ و کتاب خانه کتاب و ادبیات ایران گفت:در بخش ارسال کتاب خوشبختانه با مساعدت امور فرهنگی وزارت ارشاد اسلامی وهمکاری شرکت پست جمهوری اسلامی ایران ارسال کتاب بر ای خریدان کتاب در نمایشگاه کتاب مجازی به صورت رایگان انجام می شود همچنین برای افرادی که دسترسی به اینترت ندارند نیز در مرکز تماسی که پیش بینی کردیم برای نمایشگاه مجازی کتاب تهران با شماره 91009898 امکانی فراهم خواهیم کرد تا همیاران در مراحل خرید همراه افراد باشند.

خبرنگار : راحله آجودانی

کلمات کلیدی: #خانه_کتاب #رادیو #گفتگو #نمایشگاه_مجازی_کتاب

1399 تمامی حقوق سایت متعلق به صدای جمهوری اسلامی ایران است

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو
انجمن صنفی مترجمان با برگزاری برنامه گلستان خوانی در فضای مجازی در جهت افزایش سواد ادبی اعضایش تلاش کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۷

محمدرضا اربابی، رئیس انجمن صنفی مترجمان در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره فعالیت های این انجمن در شرایط کنونی گفت: انجمن صنفی مترجمان برنامه ای با عنوان گلستان خوانی در فضای مجازی برگزار می کند. این برنامه ادبی قرار است در 5 جلسه برگزار شود. مخاطبان از جلسه اول گلستان خوانی استقبال کردند. بسیاری از دوستان هزینه خرید کتاب برای مخاطبان این برنامه ادبی را جمع کردند و قرار است به آن ها کتاب هدیه دهیم.

بیشتربخوانید

رسیدگی انجمن صنفی مترجمان به مشکلات معیشتی فعالان این حوزه

وی افزود: یک فضای شبکه ای میان مترجمان در فضای مجازی فراهم شد. در این فضا مترجمان با هم مطالعه می کنند و مطالعه کتاب در برنامه گلستان خوانی در افزایش سواد ادبی مترجمان تاثیرمی گذارد. از دیگر اقدامات انجمن صنفی مترجمان در سال جاری می توان به توافق نامه میان این انجمن صنفی با ناشران اشاره کرد. با این اقدام هم فعالیت اعضای انجمن افزایش یافت، هم ناشران به مترجمان معرفی شده از طریق انجمن، اطمینان پیدا کردند.

اربابی ادامه داد: انجمن صنفی مترجمان توانست، در نتیجه توافق نامه اش با ناشران، بازار بهتری برای اعضایش فراهم کند. علاوه بر آن در نتیجه اقدام این انجمن صنفی زمینه ای برای رعایت حقوق مترجمان در قراردادهایشان با ناشران در بالاترین سطح ایجاد شد. پس از دریافت بازخورد های این اقدام می توانم ادعا کنم، ناشران بیشتر از گذشته حقوق مولفان را رعایت کردند و در این زمینه رشد قابل توجهی داشتیم. شاید دلیل این امر را بتوان افزایش آگاهی مترجمان در زمینه حقوقشان پس از برگزاری کارگاه هایی با همین موضوع از سوی انجمن صنفی مترجمان دانست. برگزاری این کارگاه هم مطالبه گری هم دقت مترجمان را در زمینه انعقاد قرارداد با ناشران افزایش داد.

رئیس انجمن صنفی مترجمان اظهارکرد: انجمن صنفی مترجمان، علاوه بر آگاهی بخشی به مترجمان در زمینه حقوقشان سعی کرد، استانداردی برای قراردادهایشان در نظر بگیرد. درمواردی هم که اختلافی در زمینه قرارداد های مترجمان وجود داشت با مشاوره انجمن به مترجمان برطرف شد و نتیجه بازخورد این مشاوره ها مثبت بوده است.

وی درباره بیمه مترجمان بیان کرد: باتوجه به هزینه بالای بیمه تامین اجتماعی تلاش می کنیم از طریق مسیر بازشده میان موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، صندوق اعتباری هنر و انجمن صنفی مترجمان برای بیمه مترجمان اهل قلم تلاش کنیم. با این اقدام از سویی شرایط مناسب تری برای بیمه آن ها ایجاد می کنیم، از سوی دیگر مترجمان موفق و باکفیت برای بیمه به موسسه خانه کتاب و صندوق اعتباری هنر معرفی می شوند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تهران - ایرنا - یک شرکت دانش بنیان با طراحی پلتفرم پست کتاب برای نمایشگاه مجازی کتاب تهران، امکان ارسال 2 میلیون مرسوله در شش روز برگزاری این نمایشگاه را ایجاد کرده است، این پلتفرم هزینه های ناشران و خریداران کتاب را بسیار کاهش می دهد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۷

، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان که امور لجستیک و مدیریت شبکه پستی کتاب اولین را در همکاری با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر عهده گرفته با اشاره به اینکه، نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از اول تا ششم بهمن ماه برگزار خواهد شد، افزود: مدیریت شبکه پستی، هماهنگی جمع آوری مرسولات و ارسال کتاب و همچنین ارائه خدمات به ناشران در این نمایشگاه از طریق پلتفرم دانش بنیان خواهد بود.

وی ضمن تشریح ویژگی های پلتفرم دانش بنیان پست کتاب افزود: این پلتفرم در حقیقت پیشخوان مجازی پستی است که تمام ناشران در آن عضو هستند و با استفاده از سامانه ما به تمام دفاتر پستی به صورت مجازی متصل هستند و دیگر نیاز نیست برای ارسال مرسولات خود به دفاتر پستی مراجعه کنند.

ملک محمدی در خصوص زیرساخت های فراهم شده برای ساماندهی امور لجستیک و پستی کتاب در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب خاطرنشان کرد: در این نمایشگاه ارسال کتاب توسط ناشر برای خریدار رایگان است و تاکنون 100 هزار نفر برای دریافت بن کارت ثبت نام کرده اند.

وی درخصوص میزان آشنایی ناشران با این سامانه گفت: از اواسط سال 1398 سامانه پست کتاب به صورت عمومی به ناشران خدمت رسانی کرده است و در حال حاضر سه هزار ناشر به سامانه متصل هستند، بر این اساس ناشران با امور این سامانه از قبل آشنایی دارند.

به گفته وی، در این دوره نمایشگاه که به صورت مجازی برگزار می شود، بخشی از یارانه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حمایت از ناشران به این سامانه منتقل شده است و ناشران هزینه کمتری برای ارسال پرداخت می کنند.

ملک محمدی ادامه داد:از ابتدای راه اندازی این سامانه تاکنون یک میلیون مرسوله ارسال شده است و ما زیر ساخت لازم برای ارسال روزانه بیش از 300 هزار مرسوله کتاب را برای نمایشگاه مجازی کتاب پیش بینی کردیم.

وی با اشاره به شیوه کار پلتفرم دانش بنیان پست کتاب اظهارکرد: در این سامانه بعد از خرید کتاب بنا بر حجم مرسوله خریداری شده، زمان حدودی تحویل به خریدار اعلام می شود و وضعیت مرسوله در شرایط مختلف از آماده سازی تا زمان تحویل از طریق پیامک به خریدار اطلاع رسانی می شود.

به دلیل محدودیت های ناشی از شیوع بیماری کرونا، نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و نمایشگاه های استانی کتاب اجازه و امکان برگزاری حضوری را نیافتند، از این رو خانه کتاب و ادبیات ایران بنا به درخواست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام به طراحی و راه اندازی نمایشگاه مجازی کتاب کرده است.

براساس گزارش روز شنبه صندوق نوآوری و شکوفایی، از جمله مزیت های نمایشگاه مجازی، برطرف شدن معضل اصلی نمایشگاه فیزیکی، یعنی محدودیت های فضایی و مکانی است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
دومین نشست خبری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران دوشنبه (29 دی ماه) در خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، در دومین نشست خبری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی، رمضانعلی سبحانی فر، مدیرعامل شرکت ملی پست ایران، ایوب دهقانکار، رئیس نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران و مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، حجت اله صیدی، مدیرعامل بانک صادرات ایران و هومان حسن پور، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران حضور خواهند داشت.

اصحاب رسانه می توانند دوشنبه (29 دی ماه) ساعت 10 از طریق پیوند https://www.skyroom.online/ch/khaneketab/khaneketab5 در نشست خبری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران شرکت کنند.

نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران اول تا ششم بهمن ماه سال جاری برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، در دومین نشست خبری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی، رمضانعلی سبحانی فر، مدیرعامل شرکت ملی پست ایران، ایوب دهقانکار، رئیس نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران و مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، حجت اله صیدی، مدیرعامل بانک صادرات ایران و هومان حسن پور، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران حضور خواهند داشت.

اصحاب رسانه می توانند دوشنبه (29 دی ماه) ساعت 10 از طریق پیوند https://www.skyroom.online/ch/khaneketab/khaneketab5 در نشست خبری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران شرکت کنند.

نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران اول تا ششم بهمن ماه سال جاری برگزار خواهد شد.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
آنچه از جایزه ادبی جلال آل احمد در سال های اخیر شاهد هستیم، جدا از تفکر و باور خود جلال بوده است و صرفاً اسم او را یدک می کشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۷

ایسکانیوز - گروه فرهنگی - زینب آزاد: در این روزها که بخش فرهنگی کشورمان آماج بی مهری ها قرار گرفته و بی رمق ترین دوران خود را سپری می کند، سیزدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد در مراسمی تلویزیونی به کار خود خاتمه داد.

اواسط مهرماه بود که خبرها درباره جایزه جلال آل احمد در رسانه ها منتشر شد. اولین خبر هم معرفی ابراهیم حسن بیگی به عنوان دبیر این جشنواره بود که چراغ امید را در دل اهالی فرهنگ روشن کرد. از طرفی مصطفی راضی جلالی با حکم دیگری دبیر اجرایی سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد شد.

خبر بعدی افزایش مبلغ اهدایی به برگزیدگان این جشنواره بود و توجیهشان هم بحران کرونا و ضربه های ناشی از آن به بدنه فرهنگی کشور بود. اگر به جشنواره های برگزارشده طی سال های گذشته نگاهی بیندازیم، با کاهش این مبالغ روبه رو می شویم؛ البته صعود قیمت سکه در بازار هم بی تأثیر نبود. جوایز اهدایی در دولت مهر 880 سکه به برگزیدگان جایزه ادبی جلال بود که در دوره دوازدهم جلال آل احمد و در دولت تدبیر و امید، این جوایز به 279 سکه رسید. این در حالی است که رقم این جایزه با احتساب افزایش، از 100 میلیون تومان به 150 میلیون تومان جهش داشت.

این کاهش و رکود صرفاً محدود به جایزه ادبی جلال نیست و جشنواره هایی همچون جایزه ادبی پروین اعتصامی، نقد کتاب، شعر فجر، ملک الشعرای بهار و کتاب و رسانه هم از این قاعده مستثنا نیستند.

پس از آن جراحی بزرگ و اقدام نابهنگام مسئولان که سه مؤسسه خانه کتاب، مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی و بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان در هم ادغام کردند و به نام مؤسسه فراگیر خانه کتاب و ادبیات ایران به فعالیت خود ادامه دادند، عملاً این مؤسسه عهده دار برگزاری این قسم مراسمات و جشنواره ها شد. جای امیدواری برای بهبود شرایط فعلی و بدنه تخریب شده نشر و جشنواره ها و جوایز ادبی، وجود داشت؛ اما... .

نکته دیگر اینکه دبیرخانه جایزه ادبی جلال آل احمد با ارسال نامه هایی به خبرگزاری ها و روزنامه ها و مجموعه های فعال در حوزه کتاب و ادبیات، از آن ها خواست تا نماینده ای را برای عضویت در گروه کارشناسی و نظرسنجی بخش ویژه این رویداد ادبی به دبیرخانه جایزه معرفی کنند! نهادهای مرتبط دیگر نیز در حمایت از چهره های برتر ادبیات دفاع مقدس مشارکت نداشتند و به رغم اعلام اسامی چهره های برتر داستان و مستندنگاری دفاع مقدس در بخش ویژه، هیچ مجموعه ای اعلام آمادگی نکرد!

اصل ماجرا اینجاست که با وجود تمام این تدابیر اندیشیده شده، از بین 820 اثر در بخش رمان و داستان بلند و 342 اثر در بخش داستان کوتاه، 76 اثر در بخش نقد ادبی و 474 اثر در بخش مستندنگاری، هیچ اثری شایسته دریافت جایزه در بخش رمان نشد و تنها کتاب اوراد نیمروز به قلم منصور علیمرادی از نشر نیماژ را شایسته تقدیر دانستند. در بخش مستندنگاری، داوران دو کتاب فرکانس 1160 ( اینجا آبادان؛ صدای مقاومت و ایستادگی) به قلم فضل الله صابری از شرکت انتشارات سوره مهر (دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری اصفهان) و گوهر صبر(خاطرات گوهرالشریعه دستغیب) به قلم طیبه پازوکی از شرکت انتشارات سوره مهر را به عنوان برگزیده مشترک این بخش انتخاب و معرفی کردند. در بخش نقد ادبی، داوران کتاب تاریخ بدن در ادبیات به قلم سید مهدی زرقانی را شایسته تقدیر دانستند. در بخش داستان کوتاه هیچ اثری شایستگی تقدیر را هم نداشت!

مسیر داستانی در عرصه نشر به جای پیشرفت، در حال پسرفت است، یا تفکری خاصی در امر داوری بر همه مسلط شده است؟ آن هم به حدی که تقریباً هیچ اثر ادبی در بخش داستان و رمان و داستان کوتاه، قابلیت برگزیده شدن ندارد. چرا در چنین جایزه ادبی نباید یک اثر برگزیده شود؟ یعنی از بین صدها ناشر با چند صد کتاب، یک کتاب خوب و متناسب برای برگزیده شدن وجود ندارد؟ اگر اینطور است که باید یا بساط چاپ و انتشار این حجم از کتاب جمع شود، یا در عملکرد و شیوه انتخاب آثار این جشنواره تجدید نظر کرد! یا در انتخاب داورها دقت کرد و سلایق را روی میز داوری نیاورد.

حال سؤال اینجاست: اصلاً آثار متعددی که در سال گذشته وارد بازار نشر شده است و آثار قابل تأملی نیز بوده اند، در داوری ها دیده شده اند یا به آنها بی مهری شده است؟ آثاری همچون ماتی خان به قلم عبدالرحمن اونق، ارتداد نوشته وحید یامین پور، کتیبه ژنرال احمد صحرایی و تعداد قابل توجهی از آثار که می توانست رونق بیشتری به جشنواره کم فروغ جلال اعطا کند. چه دلیلی برای دیده نشدن ارتداد که هم از نظر فرم و هم از نظر محتوا مطلوب است، وجود دارد که نتوانسته است نظر داوران و دست اندرکاران جایزه را به خود جلب کند؟ کتیبه ژنرال که یک رمان شخصیتی است و زندگی چند نفر را با تجزیه و تحلیل به تصویر کشیده است چطور؟ علاوه بر این، منحصر نبودن جغرافیای اثر به یک مکان واحد هم از ویژگی های بارز این کتاب است. همین می شود که جشنواره ها و جوایز ادبی که اندک رغبت و تشویقی برای نویسنده محسوب می شدند، موجبات دلسردی نویسندگان دلبسته به انقلاب را به وجود می آورند!

آنچه از جایزه ادبی جلال آل احمد در این سال های اخیر شاهد هستیم، جدا از تفکر و باور خود جلال بوده است و صرفاً اسم او را یدک می کشد. اصلاً هدف از اهدای جایزه ملی جلال آل احمد ارتقای زبان و ادبیات ملی دینی از رهگذر بزرگداشت پدیدآورندگان آثار ادبی برجسته، بدیع و پیشرو است. این امر در مصوبات و اهداف جایزه جلال آل احمد نیز بیان شده است. همین می شود که نویسنده ای که برای اثرش زحمت کشیده و حتی جزو کاندیدهای بخش داستان کوتاه هم شده، جایزه ادبی را بندگی دیگران قلمداد می کنند و مسئولان ذی ربط هم کاسه آبی پشت سرش می ریزند و شما را به خیر و ما را به سلامت!

سیزدهمین جایزه ادبی جلال تمام معادلات و محتملات را زیر سؤال برد و این جلالِ بی جلال تنها اثری که از مرحوم جلال داشت، رونمایی از کتاب جمال جلال (برگردان گزیده ای از داستان های جلال آل احمد به زبان اردو) ترجمه احمد شهریار، نویسنده، شاعر و مترجم پاکستانی در آیین اختتامیه سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد بود. همین... .

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران
معاون اقتصاد و فرهنگ خانه کتاب و ادبیات ایران است گفت: شرکت پست با نزدیک شدن به برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، تمهیداتی اندیشیده تا ناشرانی که مرسولات بیشتری دارند، از 5 بامداد کتاب هایشان را تحویل دهند و ارسال کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۷

به گزارش خبرنگار حوزه کتاب و مطبوعات گروه علمی فرهنگی هنری خ برگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران؛ آقای حسین صفری گفت: طبق توافق صورت گرفته در ایام نمایشگاه، مأموران شرکت پست جمهوری اسلامی ایران برای تحویل گرفتن کتاب ها به ناشران مراجعه می کنند و ناشران موظف هستند کتاب های خود را به آن ها بدهند تا به موقع به خریداران برسد.

معاون اقتصاد و فرهنگ خانه کتاب و ادبیات ایران افزود: کتاب های نمایشگاه با 20 درصد تخفیف به فروش می رسد و هزینه پست رایگان است.

کد ویدیو
دانلود

فیلم اصلی

آقای صفری افزود: تاکنون هزار و 730 ناشر در نمایشگاه نام نویسی کرده اند.

وی درباره میزان نام نویسی برای دریافت بن دانشجویی گفت: نزدیک به 92 هزار نفر صفحه مشخصات خود را تکمیل کرده اند و اعتبار به کد ملی آن ها تخصیص یافته است؛ از این میان 7 هزار و 500 نفر جز هیأت علمی بوده و 7 هزار و 900 نفر طلاب حوزه های علمیه و از این تعداد 72 هزار و 431 نفر هم دانشجو هستند که اعتبار دریافت کرده اند.

وی افزود: فرآیند شارژ بن اعتباری خرید کتاب برای اهالی قلم توسط خانه کتاب و ادبیات ایران انجام می شود و یارانه اعتباری خرید کتاب ویژه دانشجویان و طلاب افزایش 25 درصدی دارد و تا سقف 200 هزار تومان برای این گروه اختصاص پیدا کرده که سهم دانشجویان و طلاب 120 هزار تومان است و 80 هزار تومان یارانه به آن اختصاص پیدا کرده است.

آقای صفری گفت: این یارانه برای استادان حوزه و دانشگاه 400 هزار تومان است که 200 هزار تومان سهم استادان و 200 هزار تومان سهم معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و طبق نظام رتبه بندی اهل قلم طبق شاخص هایی که برای نظام ارزیابی بین 200 تا 500 هزار تومان یارانه اعتباری خرید کتاب برای آن ها در نظر گرفته شده است.

معاون اقتصاد و فرهنگ خانه کتاب و ادبیات ایران با اشاره به پایگاه اینترنتی نمایشگاه کتاب در بخش داخلی و خارجی گفت: علاقه مندان می توانند از یکم بهمن در بخش داخلی به نشانی www.tehranbookfair.ir و برای بخش بین الملل به نشانی www.tehranbookfair.com مراجعه و خرید کنند. بخش خارجی هم ریالی محاسبه خواهد شد. از این رو در بخش داخلی 20 درصد و بخش خارجی 50 درصد تخفیف اعمال می شود.

معاون اقتصاد و فرهنگ خانه کتاب و ادبیات ایران با تأکید بر این که پست در تلاش است با همکاری تاکسیرانی و تاکسی های برخط (آنلاین) کتاب ها را ارسال کند، گفت: یکی از مهم ترین اتفاقات این نمایشگاه، پست است. طی جلسات متفاوت به دستورالعملی واحد رسیدیم. شرکت پست در تمهیدی بدیع قرار است ناشرانی که مرسوله بیشتری دارند از 5 بامداد با آن ها ارتباط بگیرد تاکتاب ها سریع ارسال شود. از سوی دیگر برای داخل شهر تهران و سایر شهر ها شرکت پست با همکاری تاکسی های اینترنتی در تلاش است کتاب ها را از این طریق ارسال کند.

آقای صفری در توضیحی درباره حوزه بین الملل خاطرنشان کرد: در بخش ناشران خارجی کتاب هایی وارد کشور شده است، بنابراین تاکنون 16 ناشر و موزع بالغ بر 180 هزار عنوان کتاب را نهایی کرده اند و اکنون کتاب ها در حال ارزیابی هستند، اما در حوزه بین الملل و نمایشگاهی 110 شرکت کننده (30 ایرانی و 80 خارجی) از 24 کشور حضور دارند. هر ناشر هم 15 عنوان کتاب را می تواند در سامانه بارگذاری کند.

نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران یکم تا ششم بهمن برگزار می شود و کتاب های خارجی آن با 50 درصد تخفیف عرضه می شود.

این نمایشگاه به دلیل برگزار نشدن نمایشگاه سالانه کتاب که در اردیبهشت برگزار می شد و به دلیل شرایط کرونایی لغو شد برگزار می شود.

این نمایشگاه یکم تا ششم بهمن برگزار می شود و پیوست بین المللی وجود دارد و کتاب های خارجی با 50 درصد تخفیف عرضه می شوند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۷

احمد شاکری (مدیر بخش نشست ها و فعالیت های فرهنگی نمایشگاه مجازی کتاب) در برنامه گفتگوی فرهنگی پیرامون نشست های تخصصی فرهنگی و بخش های جنبی امسال نمایشگاه مجازی کتاب گفت: با شیوع کرونا،نمایشگاه های بسیاری در دنیا تلاش کردند که با شراط جدید خودرا تطبیق دهند، همزمان با نمایشگاه کتاب لندن بود که کرونا شیوع یافت و بعد نمایشگاه های دیگر که تقریبا تعطیل شدند تا نمایشگاه کتاب بلونیا که همه مجازی برگزار شد،هر چند که نتایجی که مدنظر مسئولان بود، نتوانستند کسب کنند، سپس نمایشگاه کتاب پکن و مسکو تا نمایشگاه کتاب فرانکفورت که به عنوان بزگترین نمایشگاه فیزیکی دنیا شناخته شده همه مجازی شدند و این نمایشگاه یک الگوی جدیدی از برنامه ها را در حوزه های مختلف ارائه کرد، یکی از کارهایی که در نمایشگاه کتاب فرانکفورت انجام شد برگزاری فستیوال های مختلف از جمله بوکفست بود که در یک روز تمامی ناشرین و آژانس های ادبی وفعالان حوزه فرهنگ ویدیوها و برنامه های خود را از سراسر جهان ارسال کردند تا بتوانند یک برنامه هفده ساعت را در یک روز تدوین کنند،هر چند که باز هم به نظر می رسید که خیلی راضی کننده نبود.

شاکری در ارتباط بانشستهای تخصصی طرح فرهنگی در این نمایشگاه مجازی عنوان کرد:در هفته کتاب که سالیانه برگزار می شود ما امسال تجربه متفاوتی داشتیم، در نشست هایی فرهنگی در هر حوزه ای اهالی ان حوزه یک نشست تخصصی داشتند که با نگاه آینده پژوهانه به واکاوی آسیب شناسی های متفاوت پرداختند،پس از آن با همکاری خانه ادبیات در سلسله نشستهای 50 نفر از متخصصین حوزه نشر و متخصصین بین المللی در نگاه آسیب شناسانه به باز خوانی گذشته پرداخته و با توصیف شرایط حال و با توجه به کرونا در حوزه نشر نگاه آینده گر یا نگاه پژوهش گرانه به افق های پیش رو و امکانات داشته و با توجه به بضاعت موجود طرح متفاوتی برای نشستهای نمایشگاه مجازی کتاب در نظر گرفته شد، البته باید با تقویت محتوا بضاعت را بالا ببریم.

وی ادامه داد: هم افزایی های مختلف بین نشرخصوصی یعنی حوزه خصوصی با حوزه دولتی از مهمترین دستاوردهای نخستین نمایشگاه مجازی کتاب است، برای اینکه ما هرروز فاصله ها را کمتر بکنیم نشست های مختلفی برگزار شد.

برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب سنگ محکی در رفتارشناسی حوزه نشر

شاکری در ادامه تصریح کرد: یکی از تغییراتی که بر اثر کرونا در ذهن مخاطب و در رفتارشناسی متفاوتی در حوزه خرید کتاب مواجه هستیم بحث عادت به خرید سنتی و جایگزینی خرید مجازی است،پدیده نمایشگاه مجازی کتاب از لحاظ فرهنگی یک سنگ محکی برای رفتارشناسی حوزه نشر می تواند باشد.نقش خرید الکترونیک به عنوان یک جایگزین، فضایی را برای مخاطب رقم می زند که هم زمان برای فروشنده اثر نیز وجود دارد.

وی افزود: بازار کتابهای الکترونیک بازار به شدت پرسودی در تمام کشورها تلقی می شود پس ما نیز باید. به روشهای جایگزین سریع تر فکر کنیم، حتی از مرزهای بین المللی جلوتر باشیم وحرفی برای گفتن داشته باشیم .نگاه جامعه شناسانه می گوید یک قوم تحت شرایط مختلف از جامع شرایط اقتصادی شرایط اجتماعی و... چقدر اقبال به خواندن کتاب دارند.

مدیر بخش نشست ها و فعالیتهای فرهنگی نمایشگاه مجازی در پایان اشاره کرد: همه این اعداد و طرح ها با پشتوانه ساعتها گفتگو و مطالعه است و در مباحث آینده پژوهی یکی از نکاتی که معمولا متخصصین این حوزه بیان می کنند این است که پیش پذیرفته های ذهنی را کنار بگذاریم و بحث های جدیدی برخلاف فرایند ذهنی شکل گرفته مطرح شود و متصل به ذهن افراد باشد، این نشست ها نیز اتفاق جدیدی است که فارغ از نتایج بدست آمده اتفاق مبارکی است و نگاه متفاوتی به صنعت نشر تزریق می شود و اگر تنها نیمی از اهداف محقق شود ما پیروزی دوطرفه داشته و موفق بوده ایم.

خبرنگار : راحله آجودانی

کلمات کلیدی: #حوزه_نشر #رادیو #گفتگو #نمایشگاه_مجازی_کتاب

1399 تمامی حقوق سایت متعلق به صدای جمهوری اسلامی ایران است

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو
معاون اقتصاد و فرهنگ خانه کتاب و ادبیات ایران با تاکید بر اینکه ارسال کتاب های نخستین نمایشگاه مجازی کتاب رایگان است، گفت: شرکت پست تمهیداتی اندیشیده تا ناشرانی که مرسولات بیشتری دارند از 5 بامداد کتاب هایشان را تحویل دهند و ارسال کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۷ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجو مشرق نیوز جماران

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، حسین صفری، معاون اقتصاد و فرهنگ خانه کتاب و ادبیات ایران درباره آخرین اطلاعات نخستین نمایشگاه کتاب مجازی اظهار داشت: با توجه به اینکه نخستین نمایشگاه کتاب مجازی از اول بهمن ماه آغاز می شود، از این رو طبق ضوابط و شرایط حضور در آن، ضروری است تعداد کتاب های اعلامی ناشران در پنل دقیقا منطبق با موجودی واقعی ناشر باشد، چرا که مشاهده عناوین کتاب های خریداری شده در پنل ناشران در ایام نمایشگاه به منزله پرداخت قیمت آن توسط مشتری است. ضمن اینکه، طبق توافق صورت گرفته در ایام نمایشگاه ماموران شرکت پست جمهوری اسلامی ایران برای تحویل گرفتن کتاب ها به ناشران مراجعه می کنند و ناشران موظف هستند کتاب های خود را به ماموران پست تحویل دهد.

وی افزود: بی توجهی ناشران به این موضوع تخلف محرز محسوب می شود.

* ارسال کتاب های نخستین نمایشگاه کتاب مجازی رایگان است

معاون اقتصاد و فرهنگ خانه کتاب و ادبیات ایران با اشاره به اینکه خریداران، کتاب های خریداری شده از نمایشگاه را رایگان دریافت می کنند و بابت ارسال کتاب هزینه ای پرداخت نمی کنند، ادامه داد: نمایشگاه مجازی کتاب تهران در اولین دوره برگزاری با 20 درصد تخفیف و هزینه ارسال رایگان برای خریدار سه مشارکت کننده دارد؛ اول خود ناشران سپس، معاونت امور فرهنگی و پست جمهوری اسلامی ایران که برای ناشران فاکتور و هزینه پست زیر 50 هزار تومان و برای خریدار و برای ناشران هزینه را رایگان اعلام کرده است.

* ناشران توجه کنند عدم مطابقت اطلاعات موجودی کتاب ها موجب مسدودی پنل خواهد شد

صفری گفت: تاکنون 1730 ناشر تأیید ثبت نام کرده اند. اما ناشران حاضر در نمایشگاه توجه داشته باشند که باید موجودی واقعی را اعلام کنند. این مساله پیگیری خواهد شد و برای حضور ناشران در نمایشگاه های آتی نیز تاثیرگذار است. مطمئنا اگر سه بار با این مساله مواجه شویم که کتابی اعلام شود و ناشر موجودی نداشته باشد، همان لحظه پنل ناشر مسدود شده و از ادامه حضور او در نمایشگاه جلوگیری می شود.

* چند دانشجو، طلبه و استاد دانشگاه برای بن اقدام کرده اند؟/ ثبت نام ادامه دارد

وی درباره میزان ثبت نام بن دانشجویی هم گفت: نزدیک به 92 هزار نفر پروفایل خود را تکمیل کرده اند و اعتبار به کد ملی آنها تخصیص یافته است؛ از این میان 7500 نفر جز هیات علمی بوده و 7900 نفر طلاب حوزه های علمیه و از این تعداد 72431 نفر هم دانشجو هستند که اعتبار دریافت کرده اند. همچنین فرآیند شارژ بن اعتباری خرید کتاب برای اهالی قلم توسط خانه کتاب و ادبیات ایران انجام می شود و یارانه اعتباری خرید کتاب ویژه دانشجویان و طلاب افزایش 25 درصدی دارد و تا سقف 200 هزار تومان برای این گروه اختصاص پیدا کرده که سهم دانشجویان و طلاب 120 هزار تومان است و 80 هزار تومان یارانه به آن اختصاص پیدا کرده است. این یارانه برای استادان حوزه و دانشگاه 400 هزار تومان است که 200 هزار تومان سهم استادان و 200 هزار تومان سهم معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و طبق نظام رتبه بندی اهل قلم طبق شاخص هایی که برای نظام ارزیابی بین 200 تا 500 هزار تومان یارانه اعتباری خرید کتاب برای آن ها در نظر گرفته شده است.

* سایت خرید از نمایشگاه کتاب اعلام شد

معاون اقتصاد و فرهنگ خانه کتاب و ادبیات ایران با اشاره به سایت نمایشگاه کتاب در بخش داخلی و خارجی گفت: علاقه مندان می توانند از یکم بهمن ماه در بخش داخلی به نشانی www.tehranbookfair.ir و برای بخش بین الملل به نشانی www.tehranbookfair.com مراجعه کرده و خرید کنند. بخش خارجی هم ریالی محاسبه خواهد شد. از این رو در بخش داخلی 20 درصد و بخش خارجی 50 درصد تخفیف اعمال می شود.

صفری درباره زمان آغاز فعالیت سایت گفت: همزمان با افتتاحیه نمایشگاه، دسترسی برای مخاطبان نمایشگاه مجازی ایجاد می شود. در حال حاضر هم ناشران در مرحله ویرایش اطلاعات هستند که شامل موجودی و قیمت می شود.

* تمهید جدید برای وصول سریع کتاب ها/ تاکسی های اینترنتی به خط شدند

معاون اقتصاد و فرهنگ خانه کتاب و ادبیات ایران با تاکید بر اینکه پست در تلاش است با همکاری تاکسیرانی و تاکسی های آنلاین کتاب ها را ارسال کند، گفت: یکی از مهم ترین اتفاقات این نمایشگاه، پست است. طی جلسات متفاوت به دستورالعملی واحد رسیدیم. شرکت پست در تمهیدی بدیع قرار است ناشرانی که مرسوله بیشتری دارند از 5 بامداد با آنها ارتباط بگیرد تاکتاب ها سریع ارسال شود. از سوی دیگر برای داخل شهر تهران و سایر شهرها شرکت پست با همکاری تاکسی های اینترنتی در تلاش است کتاب ها را از این طریق ارسال کند.

* یک توصیه به ناشران

وی در ادامه با بیان یک مساله مهم تصریح کرد: ناشران حتما پس از اتمام تکمیل پنل پستی یک بار مسیر را از طریق سامانه ارسال کنند تا با واحد پستی ارتباط بگیرند.

* از بخش بین الملل نمایشگاه کتاب چه خبر؟

صفری در توضیحی پیرامون حوزه بین الملل خاطرنشان کرد: در بخش ناشران خارجی کتاب هایی وارد کشور شده است، بنابراین تاکنون 16 ناشر و موزع بالغ بر 180 هزار عنوان کتاب را نهایی کرده اند و اکنون کتاب ها در حال ارزیابی هستند. اما در حوزه بین الملل و نمایشگاهی 110 شرکت کننده (30 ایرانی و 80 خارجی) از 24 کشور حضور دارند. هر ناشر هم 15 عنوان کتاب را می تواند در سامانه بارگذاری کند.

وی در پایان گفت: این نمایشگاه یکم تا ششم بهمن ماه برگزار می شود و پیوست بین المللی وجود دارد و کتاب های خارجی با 50 درصد تخفیف عرضه می شوند.

* شرایط و ضوابط خرید کتاب در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران به شرح زیر است:

1. در این نمایشگاه، کتاب های منتشر شده از سال 1392 تاکنون از سوی ناشران شرکت کننده در نمایشگاه عرضه شده است.
2. سفارش و خرید کتاب به صورت 24 ساعته در ایام نمایشگاه قابل انجام است.
3. افزودن کتاب به سبد خرید صرفا به معنی رزرو موقت کتاب است و تا زمانی که مبلغ سفارش پرداخت نشود، فرایند خرید تکمیل نخواهد شد.
4. ضروری است هنگام خرید به مشخصات کتاب اعم از عنوان، ناشر، سال نشر، قیمت و ... دقت کنید، چرا که پس از پرداخت و تکمیل فرآیند خرید، امکان تغییر یا لغو سفارش وجود ندارد.
5. پیامک های مربوط به این نمایشگاه تنها از طریق سرشماره 30004141 و به صورت یک طرفه و بدون قابلیت دریافت پیام ارسال می شود.
6. به منظور رعایت نکات امنیتی، پرداخت وجه خرید کتاب صرفاً از طریق درگاه های داخل سامانه نمایشگاه مجازی معتبر است. هرگونه پرداخت اعم از خرید کتاب یا دریافت مرسوله، خارج از این درگاه ها مجاز نیست و مسئولیت آن بر عهده خریدار است. در مواجهه با چنین مواردی به شماره 91009898-021 (پشتیبانی نمایشگاه) اطلاع رسانی شود.
7. در این نمایشگاه ارسال کتاب توسط ناشر، چه از طریق پست و یا به روش های دیگر، برای خریدار رایگان است و خریدار فقط باید مبلغ نهایی خرید کتاب ها را طبق سفارش و فاکتور، صرفاً از طریق درگاه های سامانه نمایشگاه مجازی پرداخت کند. هرگونه درخواست وجه از خریدار خارج از این روال ممنوع و تخلف است. خریداران در صورت مواجهه با چنین مواردی، مراتب را به شمارۀ 91009898-021 اطلاع دهند.
8. خریدار موظف به درج نشانی پستی دقیق است و مسئولیت هرگونه خطا در نشانی بر عهده خریدار است.
9. تغییر نشانی پس از تکمیل فرایند خرید و پرداخت وجه، امکان پذیر نیست.
10. امکان تحویل کتاب در اماکن عمومی همچون کافه، کافی نت، رستوران، هتل و مانند آن امکان پذیر نیست و لازم است نشانی تحویل، دقیق و قابل استناد باشد.
11. داخل هر بسته ارسالی از سوی ناشر، یک فاکتور شامل کتاب های خریداری موجود در آن بسته قرار دارد.
12. در صورت ارسال کتاب توسط ناشر از طریق شرکت پست کد رهگیری به شماره تماس خریدار پیامک خواهد شد.
13. در صورت ارسال کتاب توسط ناشر از طرق دیگر غیر از شرکت پست، شماره تلفن متصدی ارسال در پنل خریدار قابل مشاهده است.

علاقه مندان می توانند برای اطلاع از نحوه ثبت نام ناشران ، بن نمایشگاه، سرویس های ارسال محصولات و سامانه فروش با سامانه پاسخگویی نمایشگاه مجازی کتاب تهران به شماره 91009898-021 تماس بگیرند. همچنین ارسال پیام از طریق منوی تماس با ما فراهم شده است و متقاضیان می توانند از طریق منوی پشتیبانی در پنل کاربری نیز تیکت ارسال کنند.

از ویژگی های نمایشگاه مجازی کتاب تهران این است که امکان تخلف توسط ناشرنماها از بین رفته و قابلیت نقد کردن بن کارت ها وجود ندارد و یارانه اهدا شده به اهالی قلم، دانشجویان، طلاب و استادان دانشگاه صرف خرید کتاب خواهد شد. همچنین امکان فروش کتاب های غیر توسط ناشرنماها ممکن نیست و امکان تخلف در نمایشگاه مجازی کتاب برخلاف نمایشگاه فیزیکی از متخلفان سلب شده است.

لینک خبر :‌ فرهنگ وهنر
سخنگوی شورای صنفی نمایش گفت: با توجه به بازگشایی سینما ها و همچنین برگزاری سی و نهمین جشنواره فیلم فجر امیدواریم که بتوانیم در ابتدای سال آینده شاهد برگزاری اکران نوروزی در سال 1400 و بازگشت رونق به سینما های کشور باشیم.

به گزارش تدبیر نو به نقل از میزان، مرتضی شایسته پیرامون روند بازگشایی سینما ها گفت: خوشبختانه پس از نزدیک به یکسال تعطیلی سالن های سینما شاهد بازگشایی آن ها هستیم، شهر تهران در ناحیه شهر های زرد قرار گرفته و با توجه به محدودیت ها سینما ها می توانند تا ساعت 9 شب مشغول به فعالیت باشند.

وی در همین راستا ادامه داد: تمام تمرکز ما بر رعایت کامل پروتکل های بهداشتی است و همانطور که پیشتر هم در این مورد بحث شده خوشبختانه سالن های سینما از جمله مراکزی هستند که نکات بهداشتی و پروتکل های مربوط به بیماری کرونا در آن ها با سخت گیری کامل رعایت می شود.

سخنگوی شورای صنفی نمایش درباره استقبال سینماداران نسبت به بازگشایی سینما ها اظهار کرد: از ابتدای هفته گذشته و با ثبت یک فیلم تازه سینما ها آغاز به کار کردند و خود این اتفاق در نوع خود یک قدم رو به جلو محسوب می شود، منتها هنوز در قبال اینکه چه تعداد سینما طی این هفته فعال شده اند آمار به زودی اعلام خواهد شد.

وی با اشاره به تعطیلی یکشنبه به مناسبت شهادت حضرت فاطمه (س) اظهار کرد: با توجه به فرارسیدن شهادت حضرت فاطمه (س) جلسه شورای صنفی نمایش از یکشنبه به دوشنبه یعنی امروز انتقال پیدا کرد، به امید خدا عصر امروز آمار کامل فروش و بازگشایی سالن ها توسط شورای صنفی نمایش اعلام خواهد شد.

شایسته درباره آینده سینما در سال 99 خاطرنشان کرد: با توجه به بازگشایی سینما ها و همچنین برگزاری سی و نهمین جشنواره فیلم فجر امیدواریم که بتوانیم در ابتدای سال آینده شاهد برگزاری اکران نوروزی در سال 1400 و بازگشت رونق به سینما های کشور باشیم.

لینک خبر :‌ تدبیر نو
سینماپرس: اکبر حر کارگردان سینما همزمان با معرفی و آغاز فعالیت هیأت داوران سی و نهمین جشنواره فیلم فجر گفت: این ترکیب فعلی اصلاً خوب نیست؛ چرا هیچ یک از سینماگران ارزشی و انقلابی در ترکیب هیأت داوران جشنواره فجر انقلاب حضور ندارند؟ من بسیار متأسفم که دست اندرکاران برگزاری جشنواره فیلم فجر و مدیران سازمان سینمایی به اصل جشنواره که برآمده از دل انقلاب شکوهمند اسلامی است هیچ توجهی ندارند و حتی برای انتخاب داوران هم سینماگران متعهد، متدین و انقلابی را بایکوت می کنند!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۹ سایت های دیگر : هشدار نیوز

کارگردان فیلم های سینمایی شمارش معکوس و ما ایستاده ایم در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: در این اوضاع بحرانی کرونا و ضربه خوردن بیش از پیش بر پیکره سینما فرصتی بود تا مدیران سینمایی کشور روند هنرهفتم را اصلاح کنند اما متأسفانه ما هیچ اصلاحی را شاهد نیستیم.

وی ادامه داد: تردید ندارم از این داوران نتیجه مثبتی به نفع سینمای ملی و ارزشی و انقلابی به دست نخواهد آمد. ما همچنان در سینما با معضلات محتوایی بسیاری دست به گریبانیم که جامعه از آن ضربات بسیاری خورده است و تنها امید ما به تغییر دولت است که ان شاالله در وزارت ارشاد و سازمان سینمایی تغییرات اساسی به نفع سینمای استراتژیک و ارزشی رخ بدهد.

این سینماگر ضمن اسفبار خواندن وضعیت فعلی سینمای کشور خطاب به داوران هشدار داد: داوران به نفع ابتذال و تقویت فضای شنیع فرهنگی دوران طاغوت رأی ندهند! آن ها باید به مسائل مهم جامعه توجه کنند. داوران نباید فیلم هایی که به نظام و انقلاب دهن کجی می کنند را در هیچ رشته ای کاندید کنند. داوران نباید کسانی که با ساخت فیلم ها موجبات انحراف گسترده در جامعه را فراهم می آورند را انتخاب کنند و ناخواسته دست به تقویت آن ها بزنند.

حر در همین راستا متذکر شد: من نمی دادنم چرا آقای طباطبایی نژاد که فرزند شهید است چنین افرادی را گزینش کرده؟ ایشان باید به عنوان امانتدار و میراث دار انقلاب از فیلمسازان انقلابی و ارزشی برای حضور در هیأت داوری جشنواره فجر انقلاب دعوت می کرد و بنده معنای حرکت ایشان را متوجه نمی شوم!

وی در پایان این گفتگو افزود: ایشان باید به عواقب کارهای خودشان بیندیشند. ما هرچه داریم از صدقه سر نظام و انقلاب اسلامی داریم و باید برای پاسداشت خون شهدای بزرگوارمان تمامی ارکان کشور از جمله حوزه مهم و اثرگذار فرهنگی و هنری و بالاخص سینمای کشورمان را سینمایی ملی و انقلابی کنیم.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: ماشاالله شاهمرادی زاده بازیگر و کارگردان سینما با انتقاد شدید از عملکرد غلط مدیران سینمایی دولت تدبیر و امید طی 8 سال گذشته اظهار داشت: متأسفانه طی سال های گذشته فراماسونرها در همه حوزه ها از جمله سینما نفوذ کردند؛ در واقع آن ها هستند که برای همه امور و حوزه ها از جمله سینما خط دهی می کنند و به نوعی اداره عرصه فرهنگ و هنر در دست آن ها است و مدیران فرهنگی و هنری رسماً هیچ کاری جز آنچه فراماسونرها به آن ها دیکته می کنند نمی توانند انجام دهند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۹

کارگردان فیلم سینمایی پنجشنبه آخر ماه در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: از سینمای ارزشی، ملی، انقلابی و دفاع مقدس هیچ وقت حمایت درستی نشده و به دلیل فقدان دغدغه از سوی اکثریت مدیران سینمایی این سینمای استراتژیک همیشه به محاق رفته و متأسفانه امکان ساخت برای فیلمنامه های استراتژیک و ارزشی طی این سال های اخیر فراهم نشد.

وی ادامه داد: بی مهری و بی توجهی مدیران سینمایی و فرهنگی به سینمای استراتژیک و ملی در حالی است که آن ها باید پرچمدار حمایت از این سینما باشند؛ آن ها هستند که باید فرمان دهند تا از سینماگران جنگ حمایت شود اما متأسفانه چنین اتفاقی نمی افتد و این اتفاق در سینمای جمهوری اسلامی ایران بسیار تلخ و دردآور است.

شاهمرادی زاده سپس خطاب به مدیران سینمایی اظهار داشت: آقایان بیایید پاسخ بدهید چرا ما نمی توانیم فیلمنامه های ارزشی مان را در حوزه های مختلف از جمله مقاومت اسلامی، دفاع مقدس، مدافعان حرم و... بسازیم؟ چرا به جای حمایت از این سینمای ارزشمند از فیلم هایی حمایت می کنید که بنیان خانواده و ارزش های دینی و ملی را زیر سوأل می برند؟ چرا سینمای جمهوری اسلامی ایران باید سرشار از فیلم های مهوعی شود که در آن شوخی های رکیک جنسی و... وجود دارد؟

این سینماگر تأکید کرد: هنرمندان بی شماری هستند که دغدغه پرداختن به موضوعات ملی، انقلابی و دینی را دارند و با تمام جان شان برای تقویت پایه های سینمای استراتژیک ایستاده اند اما هیچ مدیر فرهنگی از آن ها حمایت نمی کند و هیچ بودجه ای به آن ها اختصاص پیدا نمی کند.

وی سپس این نوع حرکت ها در سینما را تعمدی برشمرد و تصریح کرد: بی تردید دست هایی در کار است و برخی اشخاص عمداً می خواهند سینمای استراتژیک را به نابودی مطلق بکشانند. به همین علت است که ما در فیلم های سینمایی هیچ نشانی از ارزش ها و انسانیت نمی بینیم، هیچ اثری از نماز و مسجد و تولد و فرزندآوری و شادی در خانواده ها و... نمی بینیم و همه چیز یا به سیاهی مطلق منجر شده و یا شوخی های زننده کلامی و رفتاری جنسی!

شاهمرادی زاده در پایان این گفتگو افزود: متأسفانه کوتاهی در همه حوزه ها زیاد است. دولت رسماً همه چیز را به حال خود رها کرده و به همین علت است که ما شاهدیم کلی خانه خالی در کشور احتکار شده. مشکلات شدید اقتصادی گریبان مردم را گرفته و خلاصه هیچ چیز سر جای خود قرار ندارد.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: اسماعیل فلاح پور کارگردان سینما و تلویزیون با انتقاد از متولیان فرهنگی کشور در خصوص ارائه راهکار برای برون رفت از کمای سینما در دوران کرونا گفت: مهمترین مسأله ای که مدیران فرهنگی و سینمایی باید در این روزهای بحرانی انجام دهند اختصاص بیمه بیکاری به هنرمندان و سینماگران است، وزارت ارشاد تدبیری عاجل برای بیمه بیکاری داشته باشد و مسئولان بیش از این نباید در این رابطه شعار بدهند!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۹ سایت های دیگر : هشدار نیوز

کارگردان فیلم سینمایی تیک در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: متأسفانه مبحث بیمه بیکاری علیرغم همه وعده های مدیران و مسئولان سال های سال است روی زمین مانده و هیچ گاه جنبه عملی به خود نگرفته و همچنان در این روزهای کرونایی باز هم تنها در برخی جلسات و شوراها مطرح می شود و مدیران از کنارش عبور می کنند. این در حالی است که اگر بیمه بیکاری سینماگران و هنرمندان وجود داشت در این ایام بحرانی دیگر غم نان کسی را آزار نمی داد.

وی سپس با بیان اینکه یکی دیگر از معضلات مهمی که ما این روزها با آن درگیر هستیم هدررفت بودجه های بیت المال برای انجام کارهای بیهوده است تصریح کرد: بودجه فرهنگ و هنر در بحران کرونا باید برای هنرمندان صرف شود نه انجام کارهای بیهوده نظیر برگزاری جشنواره ها! واقعاً بنده نمی دانم مسئولان وزارت ارشاد و سازمان سینمایی با چه خرد و اندیشه ای دست به برگزاری جشنواره های فیلم بی بازده در این ایام کرونایی می زنند؟

فلاح پور در همین راستا متذکر شد: از سوی دیگر بعضاً شاهد هستیم نهادهایی مانند بنیاد سینمایی فارابی بودجه های هنگفتی را به برخی کارهای محیرالعقول که هرگز انجام نمی شوند و به ثمر نمی رسند اختصاص می دهند که از جمله آن ها اختصاص بودجه برای نگارش و تحقیقات سینمایی است که اغلب هم دوستان و نزدیکان برخی مدیران از این بودجه ها بهره مند می شوند!

این سینماگر با بیان اینکه این نوع آمار دهی پوششی برای بر باد دادن پول های بیت المال است تأکید کرد: باید جلوی این خرج کردهای اضافی در این ایام کرونایی گرفته شود. واقعاً در این زمانه ای که برخی از هنرمندان صاحب نام و صاحب اندیشه در غم تأمین معاش روزانه خود مانده اند صرف این بودجه های هنگفت چه معنایی دارد؟

وی خاطرنشان کرد: همه ما به خوبی می دانیم که اهالی سینما جمع بسیار کوچکی هستند و حمایت مالی از آن ها دشوار نیست و اگر برنامه ریزی درست و دغدغه مندی از سوی مدیران سینمایی وجود داشته باشد آن ها می توانند در این راستا حرکت قشنگی بکنند.

فلاح پور در پایان اظهاراتش گفت: امروزه سینما در وضعیت بحرانی است. تنها بخش معدودی از سینماگران فعال هستند و بقیه یا فکر مهاجرت هستند یا می خواهند تغییر شغل دهند و اوضاع شان به هم ریخته است؛ واقعاً اگر مسئولان قصد کمک به هنرمندان و سینماگران را دارند نباید بگذارند بیش از این فرصت ها از دست برود و زندگی هنرمندان بیش از پیش در معرض نابودی و خطر قرار بگیرد.

لینک خبر :‌ سینما پرس
ساعت24-سریال روزهای ابدی با استفاده از کلاه گیس برای بازیگران زن بدون مشکلی روی آنتن رفته. این در حالی است که فیلم کاناپه به دلیل استفاده از کلاه گیس چند سال است که توقیف شده است.

با این که مخاطبان تلویزیون بعد از تماشای چند قسمت از سریال روزهای ابدی جواد شمقدری، در صحبت های درگوشی خود از استانداردهای دوگانه در مواجهه با عبور از خطوط قرمز ساختگی نهادهای فرهنگی این سرزمین سخن می گفتند؛ اما همه چیز از پست پسر آقای کارگردان (مدیر و سیاست گذار سابق) آغاز شد. پستی که یک بار دیگر مخاطبان را متوجه فرصت های ویژه ای کرد که برخی در سینما و تلویزیون ایران از آن برخوردارند- و با استفاده از آن خود را در قامت هنرمند خط شکن نمایش می دهند. انتقادی که هنگام نمایش فیلمی مانند اخراجی ها و فروش میلیاردی آن فیلم نیز مطرح شد- و بسیاری را به این فکر انداخت که آیا دیگر فیلمسازان هم می توانند مانند مسعود ده نمکی به شوخی با -مثلا- جنگ بپردازند، بدون این که تبعات آن دامن گیر خودشان و فیلمشان شود؟!

پست پسر آقای کارگردان یک بار دیگر یادآور این موضوع شد!

پست جالب

بله؛ همه چیز از پست حسین شمقدری آغاز شد- که نوشت: بعد از انقلاب کارگردانان باید زنان رو با روسری نشون می دادن، حتی در خانه. همون موقع مساله رو با امام مطرح می کنن، شنیده شده پیشنهادی میاد که از کلاه گیس استفاده کنین. حالا جواد شمقدری (پدرم) در سریال روزهای ابدی از این راهکار استفاده می کنن. نظرتون راجع به این کار چیه؟ .

داستان مشابه کاناپه

پست پسر جواد شمقدری از همان اولین ساعات انتشار واکنش های زیادی را موجب شد. و کسانی که بیشترشان برخوردهایی را که با آثاری که رویکردی مشابه با روزهای ابدی درباره حجاب داشتند، به یاد داشتند، به انتقاد از استانداردهای دوگانه تلویزیون (و دیگر نهادهای فرهنگی کشور) پرداختند. مثل محسن محسنی نسب، کارگردان سینما و تلویزیون- که در یکی از کانال های تلگرامی پرمخاطب این پست را بازنشر کرد: کیانوش عیاری همین کار را در فیلم کاناپه کرده و البته فیلمش توقیف شده است. کلاه گیس از سوراخ سوزن تلویزیون رد میشه از در دروازه سینما نه؟ شاید کیانوش عیاری مشکلش این بوده که این فتوای حضرت امام رو پیدا نکرده بود و البته مدیران ارشاد هم تمام سخنان حضرت امام رو حفظ نیستند ؛ یا علیرضا مجمع، منتقد سینما، که نوشته: آقای شمقدری پسر یا خیلی روی ضعف حافظه مردم حساب کرده اند، یا روی جهالت شان !

روزهای ابدی

روزهای ابدی یکی از تولیدات ویژه و به اصطلاح استراتژیک تلویزیون است که روزهای اول انقلاب را با نگاه و دیدگاهی رسمی روایت می کند. سریالی آشکارا پرهزینه از جواد شمقدری، معاون امور سینمایی و بعد هم رئیس سازمان سینمایی دولت محمود احمدی نژاد، که دوران مدیریتش یکی از پرماجراترین دوره های مدیریت سینمایی در دهه های اخیر است. مدیری که البته به رغم انتساب به یک جریان سیاسی که خواهان کنترل شدید فضای هنری کشور است، اما در دوران مدیریتش در سینما شاهد رفع توقیف فیلم های پرشماری بودیم- و این یکی از تناقضات جالب دوره ریاست او در سازمان سینمایی است. حالا همین مدیر با موضوع و ماجرایی خبرساز شده که با حاشیه و جنجال و سانسور و توقیف گره خورده است.

موارد مشابه

روزهای ابدی بر خلاف ادعای پسر سازنده اش تنها محصول نمایشی کشور نیست که به خاطر موضوع حجاب (دقیق تر بگوییم: استفاده از کلاه گیس) بحث انگیز شده است. در سینما علاوه بر فیلم هایی مانند خط قرمز مسعود کیمیایی و مرگ یزدگرد بهرام بیضایی که در سال های اول انقلاب به خاطر حجاب بازیگرانشان برای همیشه توقیف شدند، در سال های اخیر فیلمی مثل کاناپه کیانوش عیاری را شاهد بوده ایم که به دلیل استفاده از کلاه گیس برای بازیگران در صحنه های داخلی توقیف شده و حتی در اولتیماتوم تعیین تکلیف فیلم های توقیفی وزیر ارشاد هم موفق به حل مشکل نشده است. نکته جالب اما این که برخلاف آن چه در ظاهر به نظر می رسد، در تلویزیون نیز این مشکل دامن سریال های زیادی را گرفته است. معضلی که می توان گفت اول بار برای سریال سربداران ساخته محمدعلی نجفی رخ داد و باعث شد به ادعای کارگردانش سریال در هنگام پخش با سانسور مواجه شود و آن گونه که افسانه بایگان گفته با وساطت امام مجوز پخش بگیرد.
بعد از آن این اتفاق برای سریال یوسف پیامبر هم افتاد، که البته این امر مشکلی برای نمایش این ساخته فرج الله سلحشور به وجود نیاورد و تنها او را با انتقاد رسانه هایی خاص مواجه ساخت.
در موارد بعدی، مانند سریال های نفس و تعبیر وارونه یک رویا اما ماجرا با وساطت یا انتقاد ختم به خیر نشد. یعنی استفاده از کلاه گیس و بهره گیری از تصاویر زنان ارمنی با کمک جلوه های ویژه در پس زمینه تصاویر سریال نفس به حذف آن تصاویر انجامید و در تعبیر وارونه یک رویا نیز همین اتفاق رخ داد و فریدون جیرانی مجبور شد سکانسی را که با حضور بازیگر ارمنی در تهران ضبط شده بود حذف کند.
جالب این که حتی سکانسی مشابه در سریال خانه امن هم که از حمایت شگفت انگیزی برخوردار بود، نتوانست مجوز پخش بگیرد و حذف شد، تا تاکنون روزهای ابدی تنها سریال تلویزیون باشد که با این تمهید توانسته تصاویری قابل باور از روزهای روایت داستانش ارائه دهد. اتفاقی که اگر منحصر به این سریال نباشد و باعث شود این رویه در تلویزیون تکرار شود، می توان گفت که اتفاق مهم و مفیدی است!

لینک خبر :‌ ساعت24
نمایش فیلم های این دوره از جشنواره فیلم فجر را برای صاحبان آثار، اصحاب رسانه و منتقدان سینما تقریباً قطعی و سالن ها هماهنگ و کارهای مربوط به آن انجام شده است، مگر اینکه ستاد مقابله با کرونا اجازه این کار را ندهد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۹ سایت های دیگر : رادیو فرهنگ

به گزارش خبرنگار فرهنگی و اجتماعی خبرنامه دانشجویان ایران ؛ جشنواره فیلم فجر سی و نهم در حالی قرار است همانند سال های گذشته برگزار شود که با تغییرات اساسی از جمله حذف هیات انتخاب همراه شده است. جشنواره فیلم فجر همیشه یکی از پرحاشیه ترین اتفاقات سینمایی کشور بوده و حواشی از این دوره از جشنواره هم دور نمانده است. به طوری که بعد از اعلام اسامی هیات داوران برخی رسانه ها به حضور برخی در جمع این هیات اعتراض کردند.

محمد احسانی، ساره بیات، بهرام توکلی، نیما جاویدی، سیدجمال ساداتیان و مصطفی کیایی جمله داورانی هستند که قرار است از میان 110 فیلم رسیده به جشنواره، آثار بخش مسابقه را انتخاب کنند.

محمدمهدی طباطبایی نژاد، دبیر سی ونهمین دوره جشنواره فیلم فجر 16 دی ماه از آغاز داوری ها از 20 دی ماه خبر داده و گفته بود: فیلم ها با حضور این هفت داور در ساختمان جشنواره یا موزه سینما دیده می شود.

وی در پاسخ به اینکه با توجه به برنامه ریزی برای تنظیم جدول نمایش آیا تصمیم قطعی برای نمایش فیلم ها گرفته شده است؟ گفت: ما نمایش فیلم ها را برای صاحبان آثار، اصحاب رسانه و منتقدان تقریباً قطعی کرده ایم، سالن ها هماهنگ و کارهای مربوط به آن انجام شده است، مگر اینکه ستاد مقابله با کرونا اجازه این کار را ندهد. اما به هر حال جشنواره برای سطح دو کاملاً این موضوع را انجام شده می داند. در حال حاضر نمایش فیلم در برج میلاد قطعی است و احتمالاً پردیس ملت را هم اضافه می کنیم .

هنوز وضعیت اکران های مردمی مشخص نشده است

هر چند که تنها چند روز به آغاز بهمن ماه زمان باقی مانده اما هنوز تکلیف اکران های مردمی، حضور رسانه ها در کاخ اهالی رسانه و تعداد فیلم ها و... مشخص نشده است.

مسعود نجفی، مدیر روابط عمومی سی و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر در گفتگو با خبرنامه دانشجویان ایران با تاکید بر اینکه هنوز تصمیم قطعی درباره اکران های مردمی این دوره از جشنواره گرفته نشده است، گفت: در حال حاضر برج میلاد و پردیس ملت را به عنوان دو گزینه اصلی برای نمایش رسانه ها(در صورت موافقت ستاد کرونا) خواهیم داشت.

او ادامه داد: هنوز تعداد آثار این دوره از جشنواره مشخص نشده و بعد از پایان کار هیات داوران تعداد نهایی فیلم ها مشخص می شود، البته تا اوایل بهمن ماه این اتفاق خواهد افتاد.

مدیر روابط عمومی سی و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر با اشاره به عدم برگزاری آنلاین جشنواره اظهار داشت: از مدت ها قبل اعلام شد به دلیل امنیت فیلم ها جشنواره به صورت آنلاین برگزار نمی شود و نمی توان جشنواره فجر را با جشنوارهایی که آثار خود را به صورت آنلاین در پلتفرم ها به نمایش در آوردند قیاس کرد؛ چرا که اولا آن جشنواره ها هم با رضایت صاحبان اثر این کار را کردند و در ثانی اثار جشنواره فیلم فجر با سرمایه گذاری چند میلیاردی ساخته شده اند و قطعا صاحبان آنها ریسک نمایش آنلاین را نمی پذیرند.

نجفی خاطر نشان کرد: کار انتخاب رسانه ها برای حضور در جشنواره امسال نهایی شده و به محض اجازه پیدا کردن برای نمایش آثار اهالی رسانه، اسامی خبرنگاران از رسانه ها گرفته خواهد شد.

گزارش از سجاد باقری

لینک خبر :‌ خبرنامه دانشجویان ایران
نمایشگاه کتاب و سینما همزمان با جشنواره فیلم کوتاه تهران و 1 تا 6 بهمن در فضای مجازی برگزار می شود.

به گزارش صبا به نقل از ستاد خبری سی و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران ، نمایشگاه مجازی کتاب و سینما به مناسبت سی و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران با همکاری سایت بوفه کتاب در ایام برگزاری این رویداد برگزار می شود.

این نمایشگاه یکم تا ششم بهمن 99 در سایت www.boofeketab.com قابل دسترس است. این اقدام به دنبال شیوع ویروس کرونا و نبود امکان برگزاری نمایشگاه به صورت حضوری صورت گرفته است و طی آن تمامی آثار منتشر شده توسط انجمن سینمای جوانان ایران به همراه سایر کتب سینمایی با در نظر گرفتن تسهیلاتی همچون تخفیف ویژه در سایت نامبرده انجام می شود.

علاقه مندان به بهره مندی از کد تخفیف کتاب های سینمایی می توانند با وارد کردن کد تخفیف tisff.37 در سایت مذکور علاوه بر تخفیف های موجود از 10 درصد تخفیف بیشتر استفاده کنند.

نمایش فیلم های سی و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران 1 تا 5 بهمن ماه 99 صورت می گیرد.

این رویداد ششم بهمن نیز با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان خواهد داد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
کیوان کثیریان با اشاره به اینکه قطعاً اعضای هیأت داوران در جشنواره فیلم فجر اهمیت دارد تأکید کرد که علاوه بر انتخاب های درست برای داوری لازم است سیستم داوری هم در جشنواره فیلم فجر اصلاح شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۸ سایت های دیگر : اعتماد آنلاین

کیوان کثیریان منتقد سینما در گفت وگو با خبرنگار برنا اظهار داشت: داوران این دوره از جشنواره فیلم فجر طبیعتاً از اهالی سینما هستند و ما نوعی جوانگرایی نیز در آن می بینیم اما به نظر من مشکل اصلی جشنواره فجر در این بخش به تیم داوری مربوط نیست، جشنواره فیلم فجر امسال در شرایط عجیب و ویژه ای برگزار می شود و به نظر من داوری همه فیلم ها به خصوص در بخش فنی به دلیل تعداد زیاد آثار غیر ممکن است.

کثیریان خاطرنشان کرد: هر سال تعدادی سینماگر و چند مدیر سینمایی در تیم هیأت داوران دیده می شود که شاید حرف و حدیث هایی درباره ترکیب وجود داشته باشد که امسال هم احتمالاً این حرف و حدیث ها وجود دارد اما ما از شرایط انتخاب اعضا خبر نداریم و نمی دانیم در چه محدودیتی افراد انتخاب شده اند. قطعاً افراد بسیاری هستند که پیشنهاد داوری را نپذیرفته اند و در بین افرادی که امسال فیلمی در جشنواره ندارند این اشخاص انتخاب شده اند اما معمولاً در جشنواره فیلم فجر هر سال درباره بازیگری که در هیأت داوران است انتخاب ها عجیب و غریب است که هر بار حواشی به همراه دارد که فکر می کنم امسال هم این حواشی تکرار شود.

او افزود: داوری کردن یک اشراف و سابقه روشن غیر قابل خدشه لازم دارد و فردی که قرار است آثار یک جشنواره را داوری کند به یک پشتوانه سوابق غیر قابل انکار نیاز دارد و صرفاً فیلم ساختن یا بازی در یک اثر مهم یا سیمرغ گرفتن برای داور شدن در یک جشنواره کافی نیست اما جدا از این بحث مشکل اصلی در سیستم داوری جشنواره فجر است نه اعضایی که در هیأت داوران حضور دارند.

این منتقد در ادامه گفت: یکی از مسائل مهم در داوری جشنواره فیلم فجر به قضاوت آثار در بخش های تخصصی برمی گردد. یک کارگردان یا فیلمنامه نویس چطور می تواند در مباحثی چون موسیقی، تدوین و صداگذاری قضاوت کند و نظر کارشناسی داشته باشد؟ از آنجا که متخصص مباحث فنی در بین اعضای هیأت داوران دیده نمی شود قطعاً داوری ها بر اساس نام و روی کاغذ صورت می گیرد وگرنه داوری نیاز به تخصص و تبحر در مبحث مورد نظر دارد ولی معمولاً ترکیب داوران تنها می توانند شناختی کلی از این مباحث تخصصی و فنی داشته باشند. به همین دلیل است که در همه جشنواره های معتبر دنیا فیلم ها تنها در 5 یا 6 رشته اصلی داوری می شوند و در نهایت جایزه ای فنی در نظر گرفته می شود که آن هم برای اثری است که واقعاً یک نوآوری فنی و خلاقیت چشم گیر در ساختش دیده شود.

کثیریان تصریح کرد: در دوره هایی از جشنواره فیلم فجر شاهد اتفاقات عجیبی بوده ایم که به اعتبار کلی جشنواره لطمه وارد می کند و از طرفی ضعف سیستم داوری را نشان می دهد. در دوره ای از جشنواره شاهد نامزد شدن موسیقی متن فیلمی بودیم که اصلاً موسیقی متن نداشت یا همین اتفاق برای فیلمی رخ داد که جایزه بهترین فیلمبرداری را گرفت اما همه هنری که اعضای هیأت داوران دیده بودند متعلق به بخش جلوه های ویژه بود. امسال که شاهد بالا بودن تعداد فیلم های حاضر در جشنواره هستیم داوری فیلم ها عجیب تر است و مشخص نیست یک کارگردان یا نویسنده چطور می خواهد 60 فیلم ببیند، 60 گریم، صدا، فیلمبرداری، طراحی صحنه و... قضاوت کند و در این بین اگر در هر فیلم 5 بازیگر ایفای نقش کنند 300 بازی را یک داور چگونه می خواهد قضاوت کند؟ وقتی برگزارکنندگان جشنواره تأکید می کنند که امسال به دلیل کمبود آثار تولید شده هیأت انتخاب نخواهیم داشت و بعد به شکلی غیرمنتظره تعداد بالایی فیلم به دبیرخانه ارسال می شود و نمی دانند باید چه تصمیمی برای داوری بگیرند، مجبور می شوند به این شکل غیر منطقی برای قضاوت درباره فیلم ها تصمیم بگیرند. به نظر من این شکل داوری قطعاً به اعتبار جوایز لطمه وارد می کند.

او افزود: داوری با انتخاب های شخصی برای در نظر گرفتن بهترین ها در بین چند فیلم تفاوت بسیاری دارد، یک منتقد ممکن است چند فیلم ببیند و در بین آن ها بهترین اثر سال را که دیده است انتخاب کند اما این یک انتخاب شخصی است و با داوری فرق دارد و وقتی قرار است جایزه ای داده شود باید نگاه ها تخصصی شود و این نگاه ها و قضاوت های تخصصی از یک گروه هفت نفره برنمی آید. قطعاً قضاوت بخش فنی باید به خانه سینما منتقل شود و البته آقای طباطبایی نژاد نیز با این پیشنهاد موافقت کرده بودند اما متأسفانه تنها او تصمیم گیرنده نیست و با وجود این موافقت اتفاقی در این زمینه رخ نداد و می بینیم که جشنواره امسال هم در این زمینه مثل سال های گذشته برگزار می شود. تنها در یک دوره از جشنواره 7 سیمرغ داده شد که خیلی ها از آن به عنوان یک دوره موفق جشنواره یاد می کنند اما باز هم سال بعد همان شکل سابق تکرار شد.

کثیریان در پایان خاطرنشان کرد: باید از ارزش جایزه ها در جشنواره فیلم فجر حفاظت شود و جوایز جشنواره ای معتبر است که جایزه ها تک باشند، تعداد جوایز کم باشد و انتخاب ها تخصصی صورت بگیرد اما متأسفانه در جشنواره ما سعی بر این است که همه جایزه بگیرند و دل کسی نشکند پس شاهد هستیم در برخی مواقع دو سیمرغ در برخی بخش ها داده می شود و این به راحتی اعتبار جشنواره و جوایزش را پایین می آورد. این تصورات که یک نفر سال هاست کار می کند و جایزه نگرفته یا سنی از او گذشته و اگر جایزه به او ندهند باعث ناراحتی اش می شود نباید در اهدای جوایز تأثیر گذار باشد و از طرفی نباید کسی را به خاطر اینکه سال گذشته جایزه گرفته امسال با وجود کار بهتر از جایزه محروم کرد. این روش باعث می شود برخی افراد که جایزه می گیرند از این نگاه و تصور مطلع باشند و از جایزه ای که گرفته اند رضایت نداشته و حتی برای دریافت آن به اختتامیه نیایند که در این سال ها بارها چنین مواردی را شاهد بودیم. به جای جایزه دادن های نوبتی باید تخصص در داوری مدنظر باشد و تا زمانی که اینگونه است هیچ فرقی ندارد چه کسانی داور هستند.

کیوان کثیریان سی ونهمین جشنواره فیلم فجر هیأت داوران جشنواره فیلم فجر

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
دبیر فرهنگی روزنامه فرهیختگان گفت: بازگشایی سینما ها حتی در عین وجود محدودیت های تردد – ساعت 21 تا 4 صبح – به نفع سینما و سینماداران است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۷ سایت های دیگر : خبرنامه دانشجویان ایران رادیو گفت و گو

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، برنامه سینما معیار با موضوع بررسی نحوه برگزاری جشنواره فیلم فجر و حضور مردم، با حضور معین احمدیان (دبیر فرهنگی روزنامه فرهیختگان، فعال و کارشناس رسانه ای) از شبکه رادیویی گفتگو روی آنتن رفت.

معین احمدیان در برنامه سینما معیار گفت: برگزارکنندگان جشنواره فیلم فجر توضیح دقیقی درباره علت برگزاری این جشن در پاندمی کرونا ارائه نداده اند.

وی عنوان کرد: مدیران فعلی و دبیر جشنواره فیلم فجر در روند برگزاری این رویداد بلاتکلیف هستند و همه موضوعات و تصمیم ها را به آینده موکول می کنند.

دبیر فرهنگی روزنامه فرهیختگان افزود: در جشنواره ی فیلم امسال آثار شاخصی وجود ندارند و به نظر من لیست فیلم های این دوره کنجکاوی مردم را تحریک نمی کنند.

وی ادامه داد: به اعتقاد من، مردم برای دیدن فیلم های امسال به سینما ها نمی آیند.

معین احمدیان تاکید داشت: برگزارکنندگان جشنواره فیلم فجر باید بگویند که برگزاری رویداد در این بحران چقدر ارزش و ضرورت دارد!

وی با اشاره به تعطیلی 11 ماهه ی سینما های کشور، اظهار داشت: بازگشایی سالن های سینما در چند ماه اخیر – به طور مقطعی – باعث نشد تا مردم از سینما استقبال کنند.

این فعال رسانه ای افزود: از 17 دی ماه 99 سینما های حاضر در 19 استان فعالیت خود را از گرفته اند.

وی ادامه داد: تصور می کنم بسیاری از تهیه کننده ها و پخش کننده های سینمایی علاقه ای به حضور در اکران های امسال ندارند.

معین احمدیان اضافه کرد: مردم زمانی در سالن های سینما حضور پیدا می کنند که فیلم هایی جذاب و شاخص اکران شوند.

وی با اشاره به این که پاساژ ها از جمله اماکن خطرناک در شیوع کرونا هستند، عنوان کرد: متاسفانه بسیاری از پاساژ های تهران پروتکل های بهداشتی را رعایت نمی کنند.

این کارشناس رسانه افزود: اهالی سینما و سینماداران مدعی هستند که پروتکل های بهداشتی را به دقت و جدیت رعایت می کنند.

وی با اشاره به موضوع ورشکستی سالن های سینما در دوران کرونا، اظهار داشت: بازگشایی سینما ها حتی در عین وجود محدودیت های تردد – ساعت 21 تا 4 صبح – به نفع سینما و سینماداران است.

معین احمدیان تاکید داشت: تفریح و سرگرمی مردم در پاندمی کرونا به شدت کاهش پیدا کرده است و بازگشایی سینما ها حتی در اوج محدودیت می تواند این روال را بهبود ببخشد.

وی افزود: مردم در پاندمی کرونا به ناچار فقط شبکه های تلویزیونی و نمایش های خانگی را تماشا می کنند.

این روزنامه نگار فرهنگی ادامه داد: بسیاری از پخش کننده ها به اکران آنلاین تمایل نشان نمی دهند و بر همین اساس سینما نمی تواند جایگزین خوبی برای خود پیدا کند.
وی تصریح کرد: در وضعیت فعلی مخاطب حرفه ایِ سینما محتوای مورد نظر خود را دریافت نمی کند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
کارگردان سینما درباره اکران آنلاین گفت: کران آنلاین برای برخی از فیلمسازان و کارگردان ها روزنه امیدی است که آثارشان اکران شود و به تبع آن مردم نیز فیلم هایشان را ببینند، اکران آنلاین بهتر از نمایش داده نشدن آثار فیلمسازان است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۷

وحید نیکخواه آزاد کارگردان و تهیه کننده سینما در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی ایسکانیوز ، درباره ثمربخشی اکران آنلاین برای جشنواره فجر و دیگر جشنواره ها گفت: اکران آنلاین در کشور به شکل خوبی انجام نمی شود و این عرصه به نفع فیلم های سینمایی هم نیست. اما در این شرایط چه کاری می توان انجام داد وقتی سینماها تعطیل هستند و اگر هم باز باشند مردم مثل سابق به سینما نمی روند.

کارگردان سینما در ادامه تصریح کرد: اکران آنلاین برای برخی از فیلمسازان و کارگردان ها روزنه امیدی است که آثارشان اکران شود و به تبع آن مردم نیز فیلم هایشان را ببینند. به نظرم اکران آنلاین برای برخی از فیلم ها خیلی هم بد نبوده است. اکران آنلاین برای برخی فیلمسازان که خیلی انتظار فروش فوق العاده ای از آثارشان نداشتند تاثیر بدی نداشت اما برای فیلم های پرفروش این نوع نمایش قابل قبول نبود. در هر صورت اکران آنلاین بهتر از نمایش داده نشدن آثار فیلمسازان است.

وی در پاسخ به این سوال که برخی از منتقدان اعتقاد دارند فیلم ها سینمایی موجود روزنه امیدی را به مردم نشان نمی دهند، اظهار کرد: کسی تصمیم نگرفته تا فیلم ساخته شده همراه با سیاه نمایی باشد. چنین موادری تحت تاثیر شرایطی است که مردم و فیلمسازها در آن زندگی می کنند. یعنی وقتی مردم با شرایط امیدوار کننده ای روبرو نیستند فیلمساز هم همینگونه است و منجر به این می شود که به سمت ساختن چنین آثاری برود. شرایط این موارد را به وجود می آورد.

نیکخواه آزاد در پاسخ به این سوال که آیا چنین آثاری با نیت خاص و قصد و غرضی ساخته می شوند اظهار کرد: به نظرم قصد و غرضی در کار نیست. اما شرایطی که زندگی مردم را احاطه کرده خیلی شرایط امیدوار کننده ای نیست. قاعدتا همین نیز در آثار فیلمسازان انعکاس پیدا می کند.

تهیه کننده سینما در پاسخ به این پرسش که آیا رسالت سینما ایجاد امید در بین مخاطبان نیست، گفت: نمی توانم رسالتی برای آن تعیین کنم البته خودم با آثار سیاه نمایی خیلی ارتباط برقرار نمی کنم و کارهایم اینگونه نبوده است. اگر سینما را ابزاری بدانیم که به مخاطبانش نشان دهد باید زندگی بهتری داشته باشند ایجاد امید هم می تواند یکی از آن عوامل باشد تا به مخاطب کمک کند.

وی در ادامه تصریح کرد: اما به نظر می رسد فضای ناامید کننده به قدری غلیظ شده که اگر برخی اوقات در اثری امیدوارانه به قضایا نگاه شود، اثر جعلی و غیر واقعی به نظر می رسد.

نیکخواه آزاد درباره رفع مشکلات معیشتی اهالی سینما که با شیوع کرونا و گسترش آن به وجود آمده گفت: مجموعه هایی که برای شبکه نمایش خانگی ساخته می شود زمینه فعالیت خوبی برای فعالان سینما به وجود آورده است. نمی توان از سرمایه گذار انتظار داشت که فقط روی فیلم سینمایی سرمایه گذاری کند. از این رو سرمایه گذاران سوق به سمت شبکه نمایش خانگی سوق داده شدند و در این شرایط، همین غنیمت است و تا حدودی کمک می کند نیروی انسانی سینما با شرایط نامطلوبی مواجه نشوند.

وی در پایخ به این پرسش که آیا شبکه نمایش خانگی با آثار خود مثل تهاجم فرهنگی عمل نمی کند و فرهنگ مرفه نشینی، خلاف سبک زندگی عرف جامعه را نشان نمی دهد گفت:چنین آثاری را نمی پسندم، برخی نویسنده ها و کارگردان ها به جای بیان قصه خوب و تعریف خوب به سمت این می روند که فضا سازی لوکس و تجملاتی داشته باشند. این چیزی است که قبل انقلاب در فیلمسازی ها زیادی می دیدیم. چنین مواردی به خاطر نداشتن قصه های خوب و محکمی است که می تواند مخاطب را با خود همراه کند. نبود چنین مواردی ضعف محسوب می شود که البته نشان دادن فرهنگ تجملاتی تا حدودی این ضعف را جبران می کند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران
سینما جریان | محمدمهدی عسگرپور، محمدرضا دلپاک، ناصر صفاریان، اسماعیل منصف، بهرام توکلی، روح الله حجازی، رقیه توکلی، اشکان رهگذر و حمیدرضا لطفیان فیلم های بخش مسابقه ملی سی و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران را داوری می کنند.

اعضای هیات داوران بخش مسابقه ملی سی و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران معرفی شدند.
بر اساس این خبر، محمدمهدی عسگرپور، محمدرضا دلپاک، ناصر صفاریان، اسماعیل منصف، بهرام توکلی، روح الله حجازی، رقیه توکلی، اشکان رهگذر و حمیدرضا لطفیان فیلم های منتخب بخش مسابقه ملی جشنواره را داوری خواهند کرد.
بخش نمایش فیلم های سی و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران به دو شکل آنلاین و حضوری 1 تا 5 بهمن ماه 99 در پردیس سینمایی ایران مال برگزار می شود.
این رویداد ششم بهمن نیز با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان خواهد داد.

لینک خبر :‌ سینما جریان
یک تهیه کننده سینما و تلویزیون با اشاره به اینکه جشنواره فیلم فجر امسال با حذف هیأت انتخاب در شرایطی ویژه برگزار می شود تأکید کرد که در این شرایط داوران جشنواره باید با دقت بیشتری آثار را قضاوت کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۷ سایت های دیگر : خبرگزاری برنا شعار سال

اعتمادآنلاین| بهروز مفید، تهیه کننده سینما و تلویزیون که امسال فیلم سینمایی بام بالا را در جشنواره فیلم فجر دارد گفت: درباره نحوه برگزاری سی ونهمین جشنواره فیلم فجر و تمهیداتی که برای آن اندیشیده شده در حال حاضر نمی توانم نظری بدهم و به نظرم بهتر است صبر کنیم تا جشنواره برگزار شود و بعد درباره نقاط قوت و ضعف آن صحبت کنیم.

مفید خاطرنشان کرد: با این حال همین که امسال مسئولان در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصمیم به برگزاری جشنواره گرفته اند و تلاش بر این است که چراغ سینما در دهه فجر روشن باشد و تا اندازه ای که خطرات به حداقل برسد و شیوع کرونا نیز بیشتر نشود سعی در برگزاری جشنواره دارد به نظر من ارزشمند و قابل تقدیر است اما اینکه تا چه اندازه برگزاری جشنواره در سال جاری می تواند موفق باشد هنوز نمی توانم اظهار نظری داشته باشم.

او افزود: حذف هیأت انتخاب با توجه به حجم اندک آثار نسبت به سال های قبل می تواند تا حدی تصمیم درستی باشد اما این نکته نیز حائز اهمیت است که هیأت انتخاب کار هیأت داوران را ساده تر می کند و در حقیقت گزینش اولیه توسط هیأت انتخاب باعث می شود که داوران با تمرکز بیشتری روی آثار منتخب و در واقع راه یافته به جشنواره کار کنند اما اگر هیأت داوران بتوانند انرژی لازم را برای قضاوت آثار بگذارند فکر می کنم حذف هیأت انتخاب آسیبی به جشنواره نخواهد زد.

مفید درباره نمایش فیلم های جشنواره فجر برای عموم مردم گفت: شرط اول این اتفاق این است که پروتکل های بهداشتی با سخت گیری رعایت شوند و قطعاً امنیت جانی باید در اولویت باشد. اما به طور کل باید بگویم که من به عنوان تهیه کننده ترجیح می دهم فیلم برای عموم مردم، منتقدان و سینماگران نمایش داده شود چرا که قطعاً صحبت های مردم و مخاطبان است که می تواند به عوامل تولید انرژی دهد. قطعاً عدم اکران فیلم ها در جشنواره فیلم فجر می تواند لطمه ای جدی به جشنواره وارد کند اما باید بدانیم که در شرایط ویژه ای هستیم و باید مسائل دیگر را هم مدنظر داشته باشیم تا برگزاری جشنواره منجر به خسارت های جانی نشود.

تهیه کننده فیلم سینمایی دزد و پری تأکید کرد: شاید در این وضعیت، شرایط ایده آل برای برگزاری جشنواره به شکلی بود که ما فیلم ها را به صورت آنلاین اکران کنیم اما متأسفانه در کشور ما شرایط لازم برای جلوگیری از قاچاق فیلم ها وجود ندارد و فکر می کنم متولیان جشنواره باید درباره نمایش آثار بهترین تصمیم ها را بگیرند اما به عنوان تهیه کننده درباره نحوه برگزاری و نمایش آثار هیچ ایده ای ندارم چرا که چندان درگیری ذهنی درباره این موضوع نداشتم.

این تهیه کننده در پایان گفت: مشکل اکران در سینمای ایران که در سال گذشته بسیار بیشتر از گذشته به چشم می آید اصلی ترین دغدغه ما برای فیلم است. به هر حال تعداد بالای فیلم های متقاضی اکران باعث می شود سرمایه گذاران آثار مدتی طولانی به سرمایه شان دست پیدا نکنند و فکر می کنم حتی اگر امروز مشکل شیوع کرونا حل شود ما تا مدت ها در سینمایمان با بحران روبرو هستیم. به نظر من حدوداً دو سال بسیار سختی را در پیش داریم و حتی ممکن است سال آینده سال بسیار سخت تری باشد چرا که فیلم های در صف اکران نسبت به گذشته بسیاری بیشتر است و واقعاً نمی دانم قرار است چه تصمیم گیری برای این وضعیت داشته باشیم.

منبع: برنا

لینک خبر :‌ اعتماد آنلاین

به منظور حفظ سلامت اهالی فیلم کوتاه و با رعایت پروتکل های بهداشتی، پردیس سینمایی ایران مال با اختصاص همه ظرفیت های خود و 9 سالن سینما میزبان سی و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران می شود.

به گزارش ستاد خبری سی و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران، نشست هم اندیشی مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران با معاون فرهنگی و جمعی از مدیران پردیس سینمایی ایران مال درباره نحوه و کیفیت برگزاری سی و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران در این مجموعه برگزار شد.

در این جلسه که با حضور سیدصادق موسوی مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران، اکبر تشکری نیا معاون فرهنگی مجموعه ایران مال و جمعی از مدیران این مجموعه همراه بود، درباره اختصاص 9 سالن به نمایش آثار منتخب جشنواره سی و هفتم در ایام برگزاری این رویداد سینمایی توافق و قطعیت صورت گرفت.

اکبر تشکری نیا معاون فرهنگی بازار بزرگ ایران با اشاره به حمایت این مجموعه از جوانان فیلمساز و جشنواره فیلم کوتاه تهران بیان کرد: آمادگی این را داریم که با همه توان و انرژی از این رویداد حمایت کنیم و در ایام برگزاری جشنواره تمامی امکانات پردیس سینمایی ایران مال در اختیار اهالی و مخاطبان فیلم کوتاه خواهد بود.

وی افزود: به نظرم جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران رویداد بسیار مهمی برای صنعت سینمای ایران است؛ جشنواره ای در مسیر کشف و معرفی استعدادها است. این اولین باری است که پردیس سینمایی ایران مال به عنوان کاخ یک جشنواره معرفی می شود و همچنین بعد از کرونا نیز اولین باری است که یک جشنواره قرار است به شکل حضوری برگزار شود. امیدواریم با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی و همراهی عزیزان فیلم کوتاه این مهم به بهترین نحو رقم بخورد.

در این دیدار همچنین ضمن بازدید از بخش های مختلف مجموعه، مقرر شد نمایش آثار جشنواره در بازه زمانی 11 صبح الی 7 عصر یکم تا پنجم بهمن در سانس های مختلفی صورت بگیرد که متعاقبا درباره آن اطلاع رسانی خواهد شد. این رویداد سینمایی به دلیل شرایط کرونا میزبان جمع محدودی از مخاطبان و اهالی فیلم کوتاه خواهد بود.

آثار راه یافته به جشنواره سی وهفتم در دو بخش آنلاین که شامل بخشی از فیلم های کوتاه با اعلام تمایل و رضایت صاحبان این آثار و بخش حضوری شامل تمامی آثار راه یافته، با 25 درصد ظرفیت سالن ها و رعایت تمامی پروتکل های بهداشتی و اعمال محدودیت های حفظ سلامتی اکران خواهند شد.

نمایش فیلم های سی و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران 1 تا 5 بهمن ماه 99 صورت می گیرد. این رویداد ششم بهمن نیز با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان خواهد داد.

لینک خبر :‌ انجمن سینمای جوانان ایران
تهران- ایرنا- معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی دبیر هنری سومین جشنواره ملی عکس و عکس نوشت آیات را منصوب کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۹ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نشانه نیوز

به گزارش روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، روز دوشنبه در حکمی را به عنوان دبیر هنری سومین جشنواره ملی عکس و عکس نوشت آیات منصوب کرد.

در این حکم آمده است: معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای ترویج و گسترش فرهنگ و معارف قرآن و اهل بیت (ع) و حمایت از تولید آثار و محصولات ممتاز قرآنی، جشنواره های مختلف را با همکاری نهادها، موسسات و فعالان فرهنگی و قرآنی کشور برگزار می کند. بنا بر پیشنهاد مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان و با توجه به سوابق و تجربیات ارزنده جنابعالی، به موجب این حکم شما را به عنوان دبیر هنری سومین جشنواره ملی عکس و عکس نوشت آیات منصوب می کنم.

مسعود زنده روح، متولد 1342 از کرمان و فارغ التحصیل رشته تولید با گرایش عکاسی از دانشکده صداوسیماست که مسئولیت های مختلفی را در کارنامه خود دارد.

دبیر دومین جشنواره سالانه عکس کرمان، عضو شورای سیاستگذاری و هنری نخستین سوگواره هنرهای تجسمی برج میلاد، مدیر اجرایی اولین و دومین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر، مدیر اجرایی یازدهمین دوره دوسالانه عکس ایران، دبیر بخش عکس جشنواره بیست و دوم بهمن ماه، داور اولین جشنواره عکس مستند ایران و مدیر هنری فصلنامه عکاسی خلاق از سوابق دبیر هنری سومین جشنواره عکس آیات است.

به گزارش ایرنا تاکنون به عنوان دبیر هنری جشنواره ملی نغمه های محمدی(ص)، حجت الاسلام به عنوان دبیر هنری دومین جشنواره ملی چلچراغ آسمانی، به عنوان دبیر علمی جشنواره ملی داستان نویسی آیات، به عنوان دبیر نخستین جشنواره ملی شعر پیام آور وحدت و به عنوان دبیر نخستین جشنواره ملی ادبی داستانک معرفی شده اند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان با اعلام برنامه های سفر دو روزه معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به استان سمنان گفت: معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز سه شنبه با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان دیدار دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۹ سایت های دیگر : خبرگزاری بین المللی قرآن خبرگزاری جمهوری اسلامی

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، فرشید فلاح روز دوشنبه گفت: عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روز سه شنبه در سفر به سمنان در دفتر امام جمعه سمنان با آِیت الله سیدمحمد شاهچراغی نماینده ولی فقیه در استان دیدار و گفت و گو می کند و سپس در نشست شورای قرآنی استان سمنان در این مکان شرکت خواهد کرد.

وی بازدید از دبیرخانه جشنواره پایتخت کتاب را از دیگر برنامه های سفر معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد و اظهار داشت: افتتاح دبیرخانه جشنواره ملی آیات و رونمایی از پوستر این جشنواره در مجتمع فرهنگی هنری کومش سمنان و نشست با مسوولان موسسه های قرآن و عترت در تالار حکیم الهی در این مجتمع نیز انجام خواهد شد.

مدیرکل فرهنک و ارشاد اسلامی استان سمنان گفت: معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دومین روز به شهرستان شاهرود سفر و در چندین برنامه با محوریت فعالیت های قرآنی از جمله بازدید از نمایشگاه آثار قرآنی شرکت می کند.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
سرپرست شهرداری مهاباد در خصوص احداث سینما پردیس امید مهاباد گفت: برآورد اجرایی پروژه 73 میلیارد ریال است که برابر تفاهم نامه سازمان امور سینمایی و اعتبارات پوششی سازمان شهرداری ها آن هم مشروط؛ صرفا 12 میلیارد ریال تقبل نموده و کسری بیش از 60 میلیارد ریالی، عملا شهرداری را در بحرانی دیگر قرار خواهد داد که اصلاً در این برهه، به مصلحت نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۷ سایت های دیگر : هه وال موکریان

به گزارش هاناخبر ،در آخرین روز از مهر ماه سال جاری، بیست و هفتمین تفاهم نامه بین سازمان سینمایی کشور و شهرداری ها در قالب طرح "پردیس سینمایی امید مهاباد" بین معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سرپرست شهرداری این شهر امضا شد.

این تفاهم نامه از احداث پردیس سینمایی امید مهاباد، با 365 صندلی سینمایی در قالب سه سالن کوچک، متوسط و بزرگ خبر می داد و قرار بود روزانه قابلیت اکران سه تا 6 فیلم سینمایی به روز کشور را داشته باشد.

حیدر خلیلی، معاون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 30 مهر ماه گفت: طبق این تفاهم نامه پردیس سینمای امید مهاباد پس از واگذاری به پیمانکار ظرف مدت 6 ماه احداث می شود و برای احداث آن هفت میلیارد ریال از سوی سازمان سینمایی کشور و پنج میلیارد ریال از سوی سازمان شهرداری ها اختصاص پیدا می کند.

معاون سازمان سینمایی کشور همچنین اظهار داشت: با توجه به مشخص شدن مکان احداث پردیس سینمای امید مهاباد، پیش بینی می شود در ابتدای سال آینده (1400) راه اندازی شود.

در آن جلسه سرپرست فرمانداری مهاباد از اختصاص زمینی به مساحت هزار متر مربع در محل پارک خانواده این شهرتوسط شهرداری مهاباد جهت احداث پروژه مذکور خبر داد و گفت: امیدواریم با تلاش های انجام گرفته مهاباد به زودی صاحب پردیس سینمایی شود.

اما و اگرهای شهرداری مهاباد در احداث پردیس سینمایی امید؛

اما با گذشت تنها 3 ماه از امضای بیست و هفتمین تفاهم نامه بین سازمان سینمایی کشور و شهرداری مهاباد در قالب طرح "پردیس سینمایی امید مهاباد" اکنون شهرداری اعلام کرده که کسری بیش از 60 میلیارد ریالی در راه اندازی پروژه، عملا شهرداری را در بحرانی دیگر و تعهداتی دیگر قرار خواهد داد که اصلاً در این برهه، به مصلحت نیست.

سرپرست شهرداری مهاباد درخصوص احداث سینما پردیس امید و مواضع شهرداری مهاباد در گفت و گو با روابط عمومی شهرداری بیان کرد: همزمان با مطرح شدن برنامه و سیاست معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص طرح سینمایی امید که با همراهی شهرداری های کشور قابل اجرا است؛ شهرداری مهاباد نیز با استقبال از طرح مذکور و شناسایی کاستی های شهرستان در مقولە فرهنگی، طرح اولیه را تایید کرد.

چهار گزینه برای تعیین مکان سینما امید مهاباد

کریم محمدنژاد ادامه داد: زمینه های اجرای این پروژه توسط شهرداری مکان یابی و بازدید میدانی از استعداد های شهر با هماهنگی و اطلاع ریاست ادارە فرهنگ و ارشاد اسلامی در چهار گزینه فراهم شد که این اماکن شامل؛ فضای آماده شدە تالار روباز محوطه پارک شیخ شلتوت، پیست اسکیت پارک پرستار ، زمین جنب جایگاه "سی ان جی" بلوار پرستار ، تالار روباز پارک خانودە که پس از بازدید محلی، نسبت به بررسی پلان، موقعیت تمامی گزینه ها برابر نقشه، وزن دهی و امتیاز دهی شد.

محمد نژاد اضافه کرد: در نهایت با توجه به تفاهم نامه مربوطه که متراژ برآورد مورد نیاز و قابل قبول جهت اجرای پروژه توسط سازمان سینمایی کشور؛ یکهزار متر مربع تعیین شده بود؛ موقعیت عرصە واقع در پارک خانواده، انتخاب و گزینه های پارک شیخ شلتوت و پارک پرستار، به علت کسر مساحت و کاربری های موضوعه رد شدند.

سرپرست شهرداری مهاباد بیان کرد: اما در خصوص عرصە جنب جایگاه "سی ان جی" علاوه بر مسایل تملیکی و عدم رفع معارض در اسناد ثبتی و مغایرت های آن با کاربری مورد قبول، مشکلات استقرار موقعیت مکانی زمین فوق الاشاره نیز که در دهنه و پهنا ملموس است؛ طراحی و پلان معماری را به جد؛ به چالش می کشد.

او افزود: ضمن آنکه عبور کانال پوششی هدایت آبهای سطحی، زیر زمینی و آبریز مناطق بالا دست پشت تپ و باغ شایگان، از این مکان، عملاً اجرای چنین سازه ای را غیر فنی و خالی از اشکال ندانسته و با اکثریت آرا، اجرای موقعیت پلان در آن مردود شد. البته اصرار مسئولین فرهنگی کشوری و شهرستان از ابتدا بیشتر بر موقعیت پلان پارک خانواده استوار بود و مرکزیت پارک، در بافت مرکزی شهر را حائز اهمیت ، وزن و امتیاز دانستند.

سنگینی کسری اعتبار اجرای پروژه سینما امید مهاباد بر دوش شهرداری!

سرپرست شهرداری مهاباد اظهار داشت: مطالعه اجمالی پروژه و برآورد آن جهت اجرا منتج به رقم هزینه کرد 73 میلیارد ریال خواهد شد که برابر تفاهم نامه سازمان امور سینمایی و اعتبارات پوششی سازمان شهرداری ها آن هم مشروط؛ صرفا 12 میلیارد ریال تقبل نموده و کسری بیش از 60 میلیارد ریالی اجرا بر دوش شهرداری سنگینی می نمایید و عملا شهرداری را در بحرانی دیگر و تعهداتی دیگر قرار خواهد داد که اصلاً در این برهه ، به مصلحت نیست.

به گزارش کردپرس، در روز امضای تفاهم نامه احداث سینما پردیس امید مهاباد معاون سازمان سینمایی کشور از هفت میلیارد ریال اعتبار از سوی سازمان سینمایی کشور و پنج میلیارد ریال از سوی سازمان شهرداری ها خبر داده بود، که قرار بود برای احداث این پروژه اختصاص پیدا کند.

اما اکنون شهردار مهاباد از تقبل مشروط تنها 12 میلیارد ریال برابر تفاهم نامه سازمان امور سینمایی و اعتبارات پوششی سازمان شهرداری ها خبر می دهد و کسری 60 میلیارد ریالی به گفته شهردار مهاباد، این شهرداری را به عقب نشینی از ایجاد سینما پردیس واداشته است تا امید ها برای سینما امید خاکستر شود و بر باد رود.

سینما تربیت وابسته به جمعیت هلال احمر شهرستان مهاباد با ظرفیت 600 نفر در سال 1348 در این شهرستان تاسیس شد، اما پس از سالها در سال 81 به گفته مسئولان وقت گویا به دلیل عدم درآمدزایی و استقبال بسیار کم شهروندان به حالت تعطیلی درآمد.

این شهر با 168 هزار نفر جمعیت، از سال ها پیش تاکنون فاقد سالن سینما بوده است.

لینک خبر :‌ هانا خبر
مدیر مجمع نخبگان قرآنی شهرستان نکا ضمن تأکید بر ساختار حمایتی مناسب برای مهجورت زدایی از قرآن در این شهرستان و کمک به مجمع نخبگان قرآنی آن گفت: از همه متولیان برگزاری جلسات و محافل مذهبی به جای التماس دعا، التماس تعقل دارم تا شاید کمی از مهجوریت قرآن کاسته شود، چراکه قاری همیشه در حاشیه بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۸

سال هاست که فقدان ساختار مناسب حمایتی و نبود بانک اطلاعات برای رشد افرادی که در یکی از شاخه های قرآنی، استعداد درخشان هستند، یکی از کار های مهم بر زمین مانده است، لذا تأسیس مجامع نخبگانی، راهکار مناسبی برای حمایت از این قشر است. بهره گیری از ظرفیت نخبگان قرآنی هر شهرستان به عنوان اتاق فکر و مشاور برنامه های قرآنی با هدف افزایش مشارکت علاقه مندان به ساحت مقدس قرآن از جمله کارکرد های مجامع نخبگان قرآنی است.

متأسفانه با وجود همه گیری بیماری کرونا در ایران، حتی پیش از آن، عملکرد ضعیف برخی نهاد ها و دستگاه های متولی فعالیت های قرآنی باعث شده که این مجامع نیز تحت تأثیر قرار گیرند و بسیاری از جلسات و محافل آنان در سراسر کشور تعطیل شود. در این شرایط با استفاده از فضای مجازی، با محمدجواد گلدوست، مدیر مجمع نخبگان قرآنی شهرستان نکا، گفت وگو کردیم.

ایکنا از خودتان و مجمع نخبگان قرآنی نکا بگویید.

علاقه من به هنر تلاوت از مقطع ابتدایی آغاز شد و در همان سال ها زیر نظر پدر بزرگوارم، حجت الاسلام هانی گلدوست، هنر معنوی تلاوت قرآن را در قم شروع کردم. پدرم در آن زمان طلبه قم بود و به دلیل شرایط کاری وی و پذیرفتن مدیریت حوزه علمیه محمدیه شهرستان نکا، برای ادامه زندگی به آنجا کوچ کردیم.

سپس به دلیل علاقه فراوان به تلاوت قرآن کریم، پدر و مادرم، من را در کلاس های قرائت کانون قرآن شهر نکا ثبت نام کردند که زیر نظر استاد توانمند قرآن، حاج محمدحسین فاضلی و رئیس فعلی اداره اوقاف بهشهر، بود، و چند سال در محضر ایشان کسب فیض کردم. در مقطع راهنمایی با استاد توانمند هنر تلاوت و از اساتید درجه یک مازندران، استاد حاج نادر قنبری، آشنا شدم. البته به پیشنهاد آقای فاضلی، تلاوت را نزد استاد حاج نادر قنبری ادامه دادم. من در کنار آموزش های ایشان، به تناوب از آموزش اساتید توانمند و درجه یک استان همچون حسنی، آهنگری، عالی شاه و محمدپور استفاده کردم و در محضر اساتید کشوری از جمله ابوالقاسمی و مسگری هم توفیق شاگردی داشتم. در این دوره توانستم افتخاراتی را از قبیل رتبه برتر مسابقات سراسری قرائت دانش آموزان در استان اراک، بسیج دانش آموزی، مسابقات قرائت دانشجویان و رتبه برتر مسابقات منطقه ای قرائت نیروی زمینی کسب کنم.

الحمدلله امروز هم توانسته ام با برپایی جلسات قرآنی، بسیاری از علاقه مندان این عرصه را در سطح شهرستان و استان جذب هنر زیبای تلاوت کنم که حاصل آن پرورش نخبگان قرآنی این شهرستان است. امروز جلسات ما جزء یکی از جلسات برتر تلاوت مازندران است و علاوه بر پرورش نخبگان قرآنی، قاریان بزرگی از جمله حامد و حمید شاکرنژاد و سیدجوادحسینی در آن جلسات تلاوت کرده اند.

ایکنا نگاه شما به عرصه تلاوت چیست و چگونه قرآن آموزان را به این عرصه دعوت می کنید؟ از مشکلات این حوزه بگویید.

به جرئت می توان گفت که هنر تلاوت، سخت ترین کار حرفه ای در عرصه موسیقی است و لسان عربی قرآن و قواعد تجویدی کلام الله و تطابقش با الحان و نوع چینش آن می تواند از سخت ترین مراحل برای یک قرآن آموز مبتدی باشد؛ لذا هنرآموزی که شروع به یادگیری این هنر زیبا می کند، در کنار سختی و لذت بسیاری که در پرتو نور قرآن کسب خواهد کرد باید مورد حمایت قرار گیرد تا شکوفا شود. ما در قبال این قرآن آموزان چه کار مفیدی کرده ایم؟ آیا ما و مردم در قبال آن ها وظیفه ای نداریم؟ آیا نباید برای داشتن این هنر زیبا و دلنشین حمایت شوند؟ آیا نیاز به تشویق ندارند؟ آیا باید تشویق های ما فقط در حد احسنت و الله گفتن باشد یا بیشتر از آن ها حمایت شود؟

یک گلایه هم از دست اندرکاران برگزاری هیئت های مذهبی و تبلیغی دارم. چرا برای برگزاری مراسم دینی، که در سطح شهر تبلیغ می شود، اسم تمام مجریان از جمله سخنران و مداح درج می شود، اما نامی از قاری قرآن که هنرش به لحاظ معنوی در جایگاه والایی قرار دارد برده نمی شود؟ اگر اعتراض کنیم، در جواب می گویند مگر قاری برای رضای خدا نمی خواند؟ پس اگر این گونه است نام مداح یا سخنران هم نباید درج شود. به همین سبب از همه متولیان برگزاری جلسات و محافل مذهبی به جای التماس دعا، التماس تعقل داریم تا شاید کمی از مهجوریت قرآن کاسته شود. قاری نیاز به حمایت مادی، معنوی و تشویق دارد، اما همیشه در حاشیه است و دیده نمی شود و این نشان از مهجوریت قرآن و قاری دارد.

البته قرآن صرفاً تلاوت نیست و در محیط های بسیاری مهجور است. خداوند درباره مهجوریت قرآن کریم می فرماید: وَ قالَ الرَّسُولُ یا رَبِّ إِنَّ قَوْمِی اتَّخَذُوا هذَا الْقُرْآنَ مَهْجُوراً؛ و پیامبر فرمود: پروردگارا قوم من قرآن را رها کردند. منظور از مهجوریت این است که مردم قرآن را رها کرده اند و به دستورات و تعالیمش پایبند نیستند و آن را به فراموشی سپردند؛ قرآنی که رمز حیات، وسیله نجات، عامل پیروزی و ترقی و مملو از برنامه های زندگی است. شاید در میان آن ها کتابی تشریفاتی است. حال به راستی شکایت پیامبر(ص) از چه کسانی است؟ از همین مردم و هیئت های مذهبی است که معلوم نیست چه مشکلی با قرآن و قاری دارند که این قدر آن را کوچک می کنند.

ایکنا این مشکلات را ناشی از چه می دانید؟

متأسفانه در شهر هایی مثل نکا یا اکثر شهر ها شاهد چنین سوء مدیریت هایی هستیم و هر وقت مشکل بیان می شود، برچسب حسادت یا انحراف را به قاری می زنند. در دوره شیوع کرونا هیچ کدام از مسئولان و مردم در برابر لغو برنامه ها و محافل قرآنی ماه مبارک رمضان عکس العمل نشان ندادند، در حالی که شاهد برگزاری برخی مجالس بودیم، اما اجازه برگزاری محافل قرآنی داده نشد؟ در ماه محرم هم اجازه برگزاری مراسم هیئات مذهبی با رعایت پروتکل ها داده شد، اما باز هم به محافل قرآنی این اجازه داده نشد. امروز نوجوانانی در تلاوت توانمندند، اما هیچ حمایتی وجود ندارد تا برای اجرای تلاوت ترغیب شوند. این مورد یکی از هزاران درد جامعه قرآنی کشور و ناشی از سوء مدیریت متولیان است.

ایکنا وضعیت مؤسسات و نهاد های قرآنی شهرستان نکا را چطور ارزیابی می کنید؟

اصلاً اوضاع خوب نیست و همه فعالیت های قرآنی تحت الشعاع این ویروس قرار گرفته است. دارالقرآن نکا، به عنوان اولین و قوی ترین مرکز رسمی قرآنی این شهرستان، تمامی کلاس هایش را تعطیل کرده است و برگزاری برخی کلاس ها در فضای مجازی هیچ تعریفی ندارد، در حالی که دارالقرآن نکا سالانه تعداد قابل توجهی نخبه قرآنی را، از قاری گرفته تا حافظ، تربیت می کند.

ایکنا به نظرتان مهم ترین مشکلات قرآنی نکا چیست که اگر برطرف شوند، شاهد شکوفایی ظرفیت های قرآنی خواهیم بود؟

الحمدلله تیم نخبگان قرآنی نکا آنقدر ایده های متنوع و مؤثر دارد و خوب کار کرده که توجه اساتید مختلف کشور را به خود جلب کرده است؛ لذا ایده پردازی و توانایی در بین تمام جوانان نکا وجود دارد، ولی تنها امری که می تواند این استعداد ها را شکوفا و از ظرفیت های موجود حمایت کند، توجه به بُعد مالی است که متأسفانه در امور مذهبی، به خصوص جلسات قرآنی، با اینکه بار ها درخواست حمایت کرده ایم، ولی حمایتی وجود ندارد.

ایکنا برای رشد و ارتقای فعالیت های قرآنی در این شهرستان چه پیشنهاد هایی دارید؟

یک پیشنهاد، راه اندازی محافل سیار برای معرفی نخبگان قرآنی نوجوان و جوان و زمینه سازی برای پرورش نسل آینده تلاوت در نکاست. علاوه بر این، محافل انس با قرآن باید حداقل هر سه ماه یک بار با حضور قاریان و اساتید بین المللی برای جذب بیشتر و ایجاد انگیزه در قاریان به خصوص نسل جوان و نوجوان برپا شود. همچنین، تشکیل کارگاه های تخصصی تلاوت با حضور اساتید بین المللی برای تعیین سطح و آموزش های تجربی و علمی تلاوت به صورت حرفه ای می تواند ارتقای فعالیت های قرآنی را فراهم کند. البته ساخت فضای تفریحی ورزشی از قبیل باشگاه ورزشی، میز تنیس، استخر و حتی بازی های رایانه ای اسلامی مختص قاریان نوجوان و جوان در جذب علاقه مندان به فعالیت های قرآنی مؤثر است و همه این موارد نیازمند حمایت مالی و پشتیبانی است که متأسفانه در حل حاضر به کمترین حد رسیده است.

ایکنا درخواست شما از مسئولان و متولیان قرآنی چیست؟

اگر تلاوت را از خانه خود آغاز کنیم، افراد دیگر متوجه آن می شوند و باعث تشویق و ترغیب آن ها به این امر و اجرای فراگیر قرآن در خانه ها می شود؛ لذا به عنوان مدیر جلسه نخبگان قرآنی نکا از مردم شریف و ولایتمدار مازندران برای تداوم جلسات نخبگان قرآنی انتظار حمایت دارم. جلسه ای که الحمدلله از سال 94 شروع به فعالیت کرده است و تاکنون بدون حمایت هیچ سازمان و نهاد قرآنی از قبیل تبلیغات، ارشاد و اوقاف و فقط با حمایت برخی علاقه مندان به جایگاه و امکانات خوبی دست یافته است، هر چند در ادامه مسیر نیازمند حمایت مردم ولایتمدار است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۹ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی تابناک فارس هنر شیراز

سرویس فرهنگ و هنر امروز نیوز ؛ سینما و تئاتر، بر کسی پوشیده نیست که همه گیری کرونا آسیب هایی جبران ناپذیر به صنعت سینما وارد آورد؛ به ویژه در شیراز که بخش خصوصی آن کمتر از پنج سال سن داشت و به تازگی جان گرفته و مخاطبش را جذب کرده بود. در این میان، حتی سینما هنر که در فروردین ماه 1396 در قالب مجموعه ای فرهنگی و هنری آغاز به کار کرد، زیر بار سیطره ویروس کرونا دوام نیاورد و تعطیل شد.

اکران های نوروزی سال 1399، بهترین فرصت فروش یک ساله بود که ضرر و زیان های تعطیلات ناگزیر نیمه دوم سال 1398 را جبران می کرد؛ اما این نخستین چراغ، در اولین روزهای سال روشن نشد و به درستی گفته اند "سالی که نکوست، از بهارش پیداست".

خزان سینماها در سال 1399 همچنان ادامه دارد و با آنکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به محض تغییر وضعیت بیماری مجوز بازگشایی داد، هنوز نه مردم خواهان فیلم دیدن در سینما هستند، نه تهیه کنندگان حاضرند فیلمی را به نمایش درآورند و نه سینماداران رغبتی به فعالیت مجدد نشان می دهند.

براساس اعلام اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، ضرر و زیان های مالی این حوزه فقط در دوماهه اسفند 1398 و فروردین 1399 معادل 700 میلیون تومان بوده است و با حسابی سرانگشتی می توان تا امروز زیان های را میلیاردی برآورد کرد؛ با این حال، سینماداران بخش خصوصی معتقدند بازگشایی موقت آسیب های بیشتری همراه دارد و آنان حاضر نیستند درهای سالن هایشان را تا دست نیافتن به ثبات و آرامشی پایدار بگشایند.

سینما نیازمند اعتماد مردم است
معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس بر آن است که وضعیت استقبال از سینماها باوجود اعلان بازگشایی مطلوب نیست.
بهروز مرامی می گوید اینکه سینماها رونق گیرند، به اعتماد مردم بستگی دارد که هنوز حاصل نشده است.
به گفته او در وضعیتی که مسئولان حوزه بهداشت کشور، به درستی پیشنهاد می کنند که دورهمی های خانوادگی هم خطرناک است، مخاطبان سینما چگونه می توانند تماشای فیلم را در سینما در اولویت قرار دهند.

معاون سینمایی اداره کل ارشاد فارس معتقد است که افزون بر حساسیت شهروندان، باید فیلم های مناسب نیز در اختیار سینماها قرار گیرد.
مرامی می افزاید: اینکه شورای صنفی تنها سه فیلم را متقاضی اکران اعلام می کند، میل به حضور در سالن ها را در مردم ایجاد نمی کند و ضروری است تهیه کنندگان نیز به میدان آیند و فیلم های خود را بر پرده برند؛ به هر روی صاحب سینما هم باید درصورت بازگشایی بلیت بفروشد تا بتواند کار را آغاز کند.

فیلم خوب و مخاطب، لازم و ملزومی که وجود ندارد
او بازگشایی سینماها را در وضعیت کنونی، ساده ترین کار برمی شمرد و عنوان می دارد که فیلم خوب و مخاطب لازم و ملزوم یکدیگر هستند و باید همزمان با هم وجود داشته باشند.
این مسوول حوزه سینمایی در اداره کل ارشاد فارس می گوید که بخش خصوصی درصورت تعطیل ماندن ضرر و زیان کمتری متحمل می شود؛ زیرا با حضور کارکنان در مجموعه، بیمه بیکاری آنان قطع می شود و مجموعه موظف به پرداخت حقوق است؛ حال آنکه مخاطبی در کار نیست که درآمد ایجاد کند.
مرامی امیدوار است که تغییر رویکردها در برگزاری جشنواره فیلم فجر سبب اکران فیلم ها در شهرستان ها شود و درصورت فروکش کردن تب بیماری، نوید بازگشت روزهایی پرمخاطب را به سینماداران دهد.

سینما سوپرمارکت نیست؛ محتوا می خواهد
مدیر مجموعه سینمایی هنرشهر آفتاب هم معتقد است که سینما به محتوا نیاز دارد و تا زمانی که فیلم شایان توجهی روی پرده نیاید، مجوز بازگشایی سینماها کاری از پیش نخواهد برد.
محسن خباز می افزاید: سینما سوپرمارکت نیست که تا باز شد، مردم برای خرید حضور یابند؛ بنابراین فقط با یک فیلم نمی توان رونق را بازگرداند؛ بلکه ضروری است محتوای متنوع و کافی برای مخاطب سینما فراهم شود.
او وضعیت مجموعه های مختلف هنری و سینمایی را در شیراز متفاوت می داند و می گوید: شاید بتوان با بازگشایی یک سالن، فیلم هایی برای نمایش ارائه کرد؛ اما آنچه انتظار داریم برای سینما به معنای واقعی آن رخ دهد و بازگشت به آن پس از گذشت یک سال، درخشان باشد، فعلا و با وضعیت کنونی ممکن نیست.
فعال حوزه سینما در بخش خصوصی وضعیت شکننده ویروس کرونا را که پایداری نسبی اقبال به مجموعه های هنری را هدف قرار داده است، از عوامل اصلی رکود این حوزه می داند و بیان می کند که تا تزریق واکسن آغاز نشود و آرامش حداقلی حاکم نباشد، نمی توان از استقبال از سینما سخن گفت.
به گفته او همه ساحت های فرهنگی و هنری به محاق رفته اند و به صورت جدی حمایت نشده اند و طبیعی است مجموعه های خصوصی که نمی توانند به هیچ شکل دیگری از فضای خود بهره برداری کنند در زیانی سنگین هستند.

سینما با حمایت مناسب، خودش را بازسازی می کند
خباز می گوید که منظورش از حمایت، تنها ارائه تسهیلات نیست؛ چرا که وام گیرنده به هر روی ناچار است اقساطش را پرداخت کند، آن هم در شرایطی که نمی توان برای تعطیلی ها زمانی مشخص متصور بود؛ بنابراین همواره اعلام کرده ایم که سینما پول نمی خواهد، تنها کافی است یارانه هایی حمایتی به حوزه توزیع فیلم ها ارائه شود تا سینما به منزله عادتی فرهنگی بتواند خود را بازسازی کند.

خباز ادامه می دهد که با گشایش سینماها به تنهایی، نباید منتظر اتفاقی بود؛ چون سینمادار فیلم خوب می خواهد و تهیه کننده هم می گوید تا سینما به پایداری نرسد، فیلمی ارائه نمی کنم؛ درنتیجه با دور تسلسلی مواجه می شویم که نقطه پایانی نخواهد داشت.
مدیر مجموعه سینمایی هنرشهر آفتاب دعوت کردن از کارکنان مجموعه های سینمایی را با احتمال خداحافظی از آن ها در کوتاه مدت، اتفاقی بغرنج می داند که هیچ چشم انداز روشنی نخواهد داشت.

مثلث موانع بر سر راه سینمای بخش خصوصی
مدیر اجرایی پردیس سینمایی گلستان نیز به سه گانه ای اشاره می کند که مانع بازگشایی سینماهای بخش خصوصی می شود: فیلم نامناسب، ضریب اشغال 30درصد و مقررات منع عبور و مرور از ساعت 21.
علی آذری می گوید: نخست، باید فیلمی ارائه کرد که بتواند تماشاچی را جذب کند و در حال حاضر تهیه کنندگان حاضر نیستند فیلم هایشان را به اکران در آورند؛ دوم اینکه ضریب اشغال اعلام شده، باتوجه به افزایش هزینه ها، افزایش اجاره بها و حقوق کارکنان بصرفه نیست و امکان ندارد که فعال سینمایی در بخش خصوصی در وضعیتی که قیمت لامپ ویدیو پروژکشن از 3میلیون تومان به 27میلیون تومان رسیده، بتواند از پس هزینه ها برآید و دیگر اینکه از یک سو اعلام می شود وضعیت شیراز آبی است و از سوی دیگر، خانواده ها نمی توانند پس از ساعت کاری به سینما بیایند و تعداد سانس ها بسیار محدود شده است.
او بازگشایی سینماهای حوزه هنری را دولتی بودن آن ها عنوان می کند و بیان می دارد: بخش خصوصی همه هزینه هایش را به تنهایی تامین می کند و حتی پس از گذشت ماه ها هنوز تسهیلات و بسته های کمکی برای سینماها در نظر گرفته نشده است؛ بنابراین معلوم نیست بخش خصوصی بتواند به حیات خود ادامه دهد یا نه.

اکران بهاری از دست رود، آینده نامعلوم می شود
این منتقد سینما پیش بینی می کند که درصورت بهبود وضعیت شیوع ویروس کرونا و همکاری تهیه کنندگان شاید بتوان منتظر اکران بهاری بود؛ در غیر این صورت در آینده نزدیک نمی توان منتظر تغییرات امیدوارکننده ای برای سینماها بود.
آذری که در اردیبهشت سال جاری (1399) به ایرنا گفته بود شاید "سینما فرهنگ" دوام نیاورد، بهبود وضعیت این سینمای بخش خصوصی را نیز در گرو بهبود کلی حوزه فرهنگ و هنر می داند و می گوید: سینما فرهنگ در مجموعه مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس قرار دارد و این نهاد تا به امروز باوجود دشواری های موجود بسیار همکاری کرده و تغییر کاربری را در دستور کار نداده است؛ بنابراین، دستکم سینما فرهنگ تا امروز پابرجاست؛ اما بزرگترین مشکل آن همین موانع بازگشایی است که مبتلابه همه است.
او کارکنان بخش خصوصی سینمایی شیراز را 150 تن (یا به بیانی دیگر 150 خانوار) برمی شمرد و تعطیلی این حوزه را معادل تعطیلی دو کارخانه در شیراز برآورد می کند؛ با این تفاوت که تعطیلی کارخانه ها حساسیت برانگیز است و تعطیلی سینماها نه.

اجاره دادن سالن ها، راهکاری احتمالی برای بازگشت اعتماد
پیشنهاد آذری برای بهبود اوضاع این است که سینماها بتوانند سالن ها را برای اکران های خصوصی به گروه های خانوادگی یا دوستانه اجاره دهند؛ بدین ترتیب مخاطبان پروپاقرض سینما می توانند با اعتماد بیشتری به سالن ها بیایند؛ البته او این موضوع را وابسته به اکران فیلم های خارجی دانست؛ همانگونه که در تهران نیز انجام می شود.
به گفته او از معایب این طرح باید به محدود بودن آن اشاره کرد؛ درواقع خانواده ها نمی توانند هر هفته این برنامه را تکرار کنند و شاید در اجرا، کمی دشوار باشد که بتوان از این رهگذر کسب درآمد پایدار کرد.
به هر روی، این فعال بخش خصوصی بر آن است که اعتمادسازی و ایجاد حس امنیت در سینماها با برنامه ریزی صحیح و مناسب درقالب اجرای این پیشنهاد می تواند راهگشا باشد.

حوزه هنری بازگشایی سینماها را به فال نیک می گیرد
مدیر امور سینمایی حوزه هنری فارس، اما برخلاف بخش خصوصی از بازگشایی دو سینمای این مجموعه، ایران و شیراز، از شانزدهم دی ماه و با تغییر وضعیت شیوع بیماری کرونا سخن گفت.
مهدیا علیزاده شروع دوباره فعالیت سینماها را به فال نیک گرفت؛ ولی از نگاه او به تبلیغات بیشتری نیاز است تا مردم آگاه شوند که سینماها با رعایت تمامی تدابیر بهداشتی آغاز به کار کرده اند.

او مهم ترین موضوع را در حال حاضر تامین امنیت مخاطبان و آسودگی خاطر آنان می داند و می گوید: درحال حاضر باشگاه ها یا آرایشگاه ها با قرار گرفتن در رسته شغلی گروه 2، به صورت مستمر فعالیت می کنند؛ با اینکه فضاهایی کوچک تر از سینما دارند یا شاید نتوانند تهویه مناسب را فراهم کنند؛ ولی سینماها با وجود برخورداری از ظرفیت کافی برای ایجاد فاصله گذاری اجتماعی، تهویه و سقف بلند، هنوز در گروه مشاغل پرخطر محسوب می شوند؛ بنابراین نامه نگاری هایی با کمیسیون فرهنگی مجلس و ستاد کرونای استان فارس برای تغییر گروه مشاغل سینمایی صورت گرفته تا بتوان سینماها را در وضعیت نارنجی هم باز نگاه داشت.
به گفته مدیر امور سینمایی حوزه هنری فارس، فیلم هایی که در دیگر نقاط کشور روی پرده رفته و در فارس اکران نشده، امکان اکران در سینماهای شیراز را دارد و هم اکنون دو سینمای ایران و شیراز در سانس های 11، 13، 17 و 19 فیلمی محصول حوزه هنری را بر پرده نقره ای نمایش می دهند.
علیزاده در ادامه این موضوع را تایید کرد که با تعطیلی سینماها آسیب هایی جبران ناپذیر به این حوزه وارد شده؛ اما یکی از مشکلات دیرینه سینماهای شیراز را فرسودگی شناخته شده ترین و خاطره انگیزترینِ آن ها دانست که حوزه هنری را دستکم در سال های اخیر از رقابت با بخش خصوصی باز داشته است.
او با بیان اینکه این ضعف، جای سینما را در سبد فرهنگی اقشار متوسط کمرنگ کرده است، این نوید را داد که شهروندان شیرازی با برنامه ریزی های موسسه بهمن سبز به زودی شاهد اتفاقاتی مبارک همچون ساخت پردیس های سینمایی یا بازسازی سینماها در این کلان شهر خواهند بود.

به گزارش ایرنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیستم دی ماه اعلام کرد: اجرای نمایش و اکران آثار سینمایی در شهرهای زرد و آبی با رعایت پروتکل های بهداشتی و موارد مربوط به فاصله گذاری انجام می شود. در این زمینه جلساتی نیز برگزار شده که سالن های تئاتر، موسیقی و سینماها از گروه 3 به گروه 2 منتقل شوند. در شهرهای زرد شرایط اجرای نمایش، موسیقی و اکران آثار سینمایی وجود دارد.

لینک خبر :‌ امروز نیوز
در نشست هم اندیشی مدیران و فعالان حوزه فرهنگ چهارمحال و بختیاری بسیاری از مشکلات فرهنگی از جمله ضعف در توزیع بودجه تا کم کاری در حوزه اشتغال مطرح شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۷

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد در حاشیه سفر حجت الاسلام و المسلمین مرتضی آقاتهرانی به چهارمحال وبختیاری به منظور برگزاری مراسمات ایام فاطمیه نشستی با عنوان هم اندیشی مدیران و فعالان حوزه فرهنگ استان با حضور نماینده ولی فقیه و مدیران و سکان داران فرهنگ استان برگزار شد که مشروحی از این جلسه به شرح ذیل به استحضار می رسد.

حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمد احمدی، در این جلسه با بیان اینکه اهمیت مسئله فرهنگ، فرهنگ سازی نشده گفت: این امر نشان دهنده مظلومیت فرهنگ است که سال های اخیر در این حیطه بسیار ضعف داشته ایم، لذا اهمیت، اولویت و ضرورت فرهنگ باید با هدف تبدیل به مطالبه عمومی همگانی تبین شود.

فرهنگ باید به یک مطالبه و فرهنگ عمومی تبدیل شود

رئیس حوزه های علمیه چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه فرهنگ باید به یک مطالبه و فرهنگ عمومی تبدیل شود، افزود: کشور نیازمند یک نظارت جدی در مقوله فرهنگ است و قوانین خوبی در حوزه فرهنگ مصوب شده اما تاکنون اجرا نشدند که باید نظارت باشد تا این مصوبات اجرا شوند و این ظرفیت مجلس است که به فرهنگ جایگاه خاصی دهد.

وی افزود: وقتی از فرهنگ صحبت می کنیم یعنی چارچوب کار باید فرهنگ دینی داشته باشد اگر این فرهنگ تعریف شود و قوانین به این سمت حرکت کند همه مشکلات حل خواهد شد چرا که بیشتر شکست ها در حوزه های دیگر هم به علت ضعف در فرهنگ است.

ابراهیم شریفی در ادامه این نشست گفت: امروز حوزه فرهنگ بیش از هر زمان دیگری مظلوم است و استان هایی مثل استان چهارمحال و بختیاری با اینکه از نظر شور و شعور انقلابی، سطح فرهنگ و مهمان نوازی و استعدادهای فراوان از نقاط خوب کشور هستند اما متاسفانه از نظر اعتبارات مالی هنوز به درجه بالایی نرسیده اند و نگاه تبعیض آمیزی به این استان می شود.

فرهنگ در اولویت بیستم!

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری افزود: استعداد و کارهای فرهنگی در این استان بسیار است اما نگاه عدالت محوری وجود ندارد که از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس انتظار می رود به فرهنگ با یک اولویت نگاه شود متاسفانه فرهنگ امروز ازاولویت عقب رفت داشته و اگر بگوییم فرهنگ امروز اولویت بیستم است گزاف نیست.

وی افزود: متاسفانه به همه استان هایی که به عنوان درجه سه معرفی می شوند در پرداخت بودجه بی عدالتی می شود لذا درخواست داریم تا به فرهنگ و هنر، رسانه و مباحث مربوط به مسائل مذهبی و دینی توجه ویژه شود.

حجت الاسلام و المسلمین حسن امیری در پایان این جلسه گفت: مسئله فرهنگ بخاطر کم بود بودجه با مشکلاتی روبه رو شده است که تنها راه برون رفت آن ایجاد درآمد پایدار می باشد که وقف نمونه ای از این فعالیت ها محسوب می شود.

لزوم متصل کردن کارهای فرهنگی به وقف

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان با اشاره به افزایش قیمت مصالح و از طرفی ثابت ماندن و یا کاهش بودجه فرهنگی تصریح کرد: با کل بودجه ای که سال گذشته به مسجدسازی به این استان اختصاص داده شد در سال جاری امکان ساخت یک مسجد وجود ندارد لذا متصل کردن کارهای فرهنگی به وقف امری برای حل کردن مشکلات است.

امیری با بیان اینکه متاسفانه هنوز بعد از 40 سال نتوانستیم بسیاری از موقوفات وقف را بازگردانیم، اظهار کرد: نقش وقف در اقتصاد کشور بسیار مهم و اثرگذار است که متاسفانه از آن غفلت شده است.

وی در پایان با اشاره به اینکه قانون حمایت از خادمین مساجد نیز در این دولت ضعیف شده است، گفت: مؤسسات خیریه فرصت و تهدیدی است که بی سروسامانی جدی در این موضوع وجود دارد و متاسفانه قانون اصلی و محکمی برای موسسات وضع نشده است که ممکن است در آینده خطرناک باشد.

انتهای پیام/3339/م

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
گروه استان ها - مجتمع سینمایی در اردستان که حدود 30 سال از شروع ساخت آن می گذرد، هنوز به بهره برداری نرسیده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۸

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردستان ، فعالیت های فرهنگی همیشه یکی از دغدغه های مسئولان بوده و در همین راستا به بررسی نقاط ضعف دستگاه های اجرایی پرداخته شده است و این موضوع در خصوص جوانان مورد تأکید است و اگر هماهنگی بین دستگاه های فرهنگی باشد این دغدغه ها به حداقل رسیده و محیط های فرهنگی با موازین مناسب کشورمان یکی پس از دیگری افتتاح می شوند.

این درحالی است که یکی از مجموعه های فرهنگی که می تواند بهترین بستر برای جوانان و نوجوانان باشد مجتمع های سینمایی است که با بهره برداری از آن ها در راستای فعالیت های فرهنگی جوانان یک شهری همچون اردستان گام های مؤثری برداشت؛ درحالی که مجتمع فرهنگی اردستان سه دهه از زمان شروع ساخت آن گذشته و هنوز به بهره برداری نرسیده و درگیر بروکراسی های اداری شده است.

خبرگزاری تسنیم در خصوص بلاتکلیفی این مجتمع سینمایی موضوع را پیگیری کرده تا بررسی کند مشکل کجاست و چه کسی باید پاسخگوی مطالبات جوانان و نوجوانان شهرستان اردستان باشد در حالی که از امکانات حداقلی برای تفریح محروم هستند.

مجتمع سینمایی 90 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است

مهدی سلمانیان در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در اردستان اظهار داشت: اینجانب در سال 72 به عنوان ساخت ساختمان تک سینما مجوز ساخت گرفتم که توسط وزارت ارشاد اعلام شد که آن را به عنوان مجتمع چند منظوره در نظر بگیرم که نهایتاً کار ساخت آن با یک مجتمع 9 منظوره آغاز شد.

وی افزود: این مجتمع 9 منظوره یک هزار و 513 متر عرصه دارد و بالغ بر پنج هزار متر هم زیربنا دارد که حدود 90 درصد پیشرفت فیزیکی تاکنون داشته است و زمانی که این مجموعه 60 درصد آن ساخته شده بود وزارت ارشاد از طریق تبصره 50 جهت تسهیلات بنده را به بانک معرفی کرد که در آن زمان سال 76 مقرر شد تا مبلغ 120 میلیون تومان تسهیلات به بنده در سه مرحله پرداخت شود.

رئیس مجتمع سینمایی اردستان گفت: تسهیلات در نظر گرفته شده که باید در سه مرحله پرداخت می شد در شش مرحله پرداخت شد و فقط 106 میلیون آن را به بنده تحویل دادند که مبلغ 14 میلیون تومان آن نزد بانک ماند در صورتی که بنده تا پایان کار پروژه با بانک قرارداد داشتم که با توقف تسهیلات کار تعطیل شد و مقصر تعطیلی این مجموعه بانک بوده است.

سلمانیان بیان کرد: در سال 77 نامه ای را به بانک نوشته ام که تسهیلات را به بنده پرداخت کنید به انضمام مبلغی که از قبل باقی مانده است تا آن را به بهره برداری برسانم که بانک این کار را نکرد و از آن زمان تا کنون بنده بیش از 100 کیلو نامه از استاندار، مدیرکل، فرماندار، ریاست جمهوری و وزیر ارشاد دارم که آن را پیگیری کرده ام.

وی تأکید کرد: در 12 سال پیش توسط ریاست جمهوری وقت موضوع پیگیری شد و دستوراتی صادر شد و با استاندار و وزارت ارشاد هم جلساتی را داشتیم که هیچ کدام مثمر ثمر واقع نشد چرا که شهرستان اردستان را جزء هیچ کجا به حساب نیاورده اند و کسی پیگیر کار نبوده است، اما فرماندار جدید شهرستان پیگیر کار بوده است که چندین جلسه تاکنون برگزار کرده اما تیغ آن بیشتر از این نمی برد.

مسئولان استانی هیچ کاری را انجام ندادند

رئیس مجتمع سینمایی اردستان تصریح کرد: پیگیری این مجتمع باید در سطح ریاست جمهوری و وزارت پیگیری شود وگرنه در سطح استان دستوراتی را داشته ام اما هیچ کدام عملی نشده است چرا که نامه از قسمت سینمایی وزارت ارشاد دارم که سر استانداری دستور داده اند اما استان هیچ کاری را انجام نداده است.

سلمانیان گفت: برای تکمیل این مجتمع سینمایی در حال حاضر بیش از 40 میلیارد ریال هزینه نیاز است تا در مدت سه ماه به بهره برداری برسد که در صورتی که آن زمان بنده درخواست تسهیلات کردم می شد با 70 میلیون تومان این مجتمع را به بهره برداری برسانم.

وی افزود: بانک بابت دیرکرد تسهیلات که 165 میلیون تومان هم به آنها پرداخت کرده بودم مجموعه را در سال 92 در تملک خود قرار داده است و دو باب خانه ای که هم داشتم را در تملک قرار داده بود که با پرداخت این مبلغ آن دو باب خانه را آزاد کردم و اعیانی این مجتمع در اختیار بانک است و عرصه آن در اختیار بانک نیست.

رئیس مجتمع سینمایی اردستان بیان کرد: طبق سخنان افراد در وزارتخانه ارشاد این مجموعه در صورت راه اندازی و بهره برداری یکی از ساختمان های بی نظیر در کشور خواهد بود که از هر حیث ساختمانی محکم و در خور توجه برای کارهای فرهنگی است.

سلمانیان تأکید کرد: زمانی که ساختمان در تملک بانک نبوده بیش از 800 میلیون تومان املاکی که در آنجا وجود داشته توسط سارق یا سارقانی به سرقت برده شده است که باید بانک پاسخگوی این بخش از موضوع هم باشد و بنده معتقد هستم با توجه به اینکه ساخت مجموعه یک کار فرهنگی و به درد جوانان و نوجوانان شهرستان می خورد باید از طریق مسئولین موضوع پیگیری شود تا مشکل برطرف شود و حتی کل شهرستان می تواند از آن استفاده کند.

اشتغال 35 نفر با افتتاح مجتمع سینمایی

وی تصریح کرد: در صورت راه اندازی این مجتمع سینمایی بیش از 35 نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد می کند و حدود 15 نفر به صورت غیر مستقیم در این مجموعه مشغول کار خواهند شد که با توجه به اینکه وزارت نوشته که این کار در سطح استان پیگیری شود منتظر اقدام مسئولین ذی ربط هستم.

فرماندار اردستان در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در اردستان، اظهار داشت: مجتمع سینمایی شهر اردستان توسط فردی در دهه 70 با اخذ تسهیلاتی از محل بنگاه های کوچک و زودبازده از بانک موضوع ساخت آن را آغاز می کند که در ادامه با مشکلات مالی مواجه می شود.

حمیدرضا تاملی افزود: مسئول این پروژه برای ادامه کار تسهیلاتی را مجدد درخواست می کند که مورد موافقت بانک واقع نمی شود و پروژه نیمه کاره باقی می ماند و بعد هم نمی تواند منابع بانک را پرداخت کند و بانک این مجتمع را در همین حالت نیمه کاره مصادره می کند و مالک می شود و فعلاً در مالکیت بانک قرار دارد و همچنین با توجه به فرسوده شدن بنا و عدم توجیه پذیری اقتصادی برای سرمایه گذاری جدید همچنان بلاتکلیف باقی مانده است.

فرماندار اردستان گفت: در جریان سفر مدیرکل اداره ارشاد استان به شهرستان اردستان از وی درخواست کردیم تا یک ورود جدی به موضوع پیدا کنند تا این ساختمان بلاتکلیف را با استفاده از کمک های دولتی با هر نوع تغییر کاربری که مد نظر خود وزارتخانه باشد یا سرمایه گذاری که وزارت خانه با آن به توافق برسد ما در شهرستان زمینه آن را با کمک مجموعه شهرداری، اداره راه و شهرسازی برای آن ایجاد کنیم تا بتوانیم این پروژه به یک سرانجامی برسد.

وی ابراز داشت: با تمام پیگیری های انجام شده هنوز نشانه مثبتی برای تحرک در تعیین تکلیف این پروژه در مجموعه استان و همچنین در وزارتخانه دیده نشده و کار همچنان بلاتکلیف و معطل مانده است.

قرارداد بانک و مالک پروژه مانع برطرف شدن مشکل است

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان اردستان در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در اردستان، اظهار داشت: در سال 74 شخصی به نام آقای مهدی سلمانیان به عنوان بخش خصوصی اقدام به ساخت پروژه مجتمع سینمایی درخشان می کند و مجوزهای لازم را برای این کار گرفته می شود و بعد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وی را به بانک خصوصی برای تسهیلات معرفی می کند.

فضل الله بصیرت افزود: بخشی از تسهیلات به وی پرداخت می شود و بخش دیگری از آن را بانک نگه می دارد و به سرمایه گذار نمی دهند حالا یا توقف کار بوده یا مورد دیگری که مشخص نیست و کار متوقف می شود و اداره ارشاد اردستان در سال 86 و 87 پیگیری رفع این مشکل شده و اقدامات خیلی خوبی هم انجام گرفت اما چون این مشکل مابین مالک و بانک بود نتوانستیم آن ها را همسو کنیم تا مشکل آن ها برطرف شود.

وی گفت: دو منزل مسکونی نیز در رهن این مجتمع بود که چندین بار به دستور قضایی برای تخلیه آن حکم صادر شده بود که با پیگیری های صورت گرفته توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه سینمایی شهر برای اینکه این دو منزل مسکونی را از رهن خارج کنند مبلغ 165 میلیون تومان به عنوان بلاعوض به مالک دادند تا به بانک پرداخت کند و این دو منزل مسکونی از رهن خارج شود که خوشبختانه این اتفاق افتاد.

وی ابراز داشت: اگر مالک بتواند مشکلش را با بانک برطرف کند، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص تجهیز آن می تواند کمک های خوبی را برای بهره برداری به منظور رسیدن این مؤسسه به نتیجه مطلوب انجام دهد و تا حالا اگر هم مشکل برطرف نشده است به خاطر اختلافاتی که بین مالک و بانک بوده این پروژه بلاتکلیف باقی مانده است.

بصیرت بیان کرد: برای رفع این موضوع اول باید مشکل و اختلاف مالک و بانک برطرف شود تا بتوانیم قدم های بعدی را برداریم و فرهنگ و ارشاد اسلامی اردستان با روسای فرهنگ و ارشاد استان در آن زمان و همچنین در حال حاضر موضوع را پیگیری کرده اند و تا به وزارتخانه هم این موضوع کشیده شده اما برطرف کردن مشکل آن خیلی سخت است که باید مالک و بانک بتوانند مشکل خود را برطرف کنند.

به گزارش تسنیم، حجت الاسلام رمضانعلی معتمدی مدیر کل ارشاد اسلامی اصفهان نیز در سفر خود به اردستان در خصوص مجتمع سینمایی نیمه کاره اردستان اظهار داشت: یکی از دغدغه های این جانب هم همین موضوع است و برای این موضوع دوبار سفر به تهران و وزارتخانه داشته ام که با پیگیری که شد اعلام کرده بودند با 400 میلیون تومان مشکل آن برطرف می شود اما در زمان اجرا متوجه شدیم که سینما در تملک بانک است که تمام قد موضوع را پیگیری می کنم تا مشکل آن برطرف شود.

گزارش از حمید فرخی

انتهای پیام/802/ی

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم

روزنامه آرمان ملی


روزنامه صبح اقتصاد


روزنامه تفاهم


روزنامه جهان صنعت


روزنامه کائنات


روزنامه امتیاز


روزنامه ابراراقتصاد


روزنامه جوان


روزنامه اسکناس


روزنامه کسب وکار


روزنامه ایران


روزنامه ابتکار


روزنامه عصر ایرانیان


روزنامه کیهان


روزنامه وطن امروز


روزنامه جمهور