بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 27 دی 99
سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در انتقاد از تیتر برخی رسانه ها درباره تصمیم ستاد کرونا برای مدارس در توئیتی نوشت: از اصول خبرنویسی همسازی تیتر و محتوای خبر است. تیتر برخی رسانه ها: تصمیم ستاد کرونا برای حضوری شدن مدارس، خبر: دانش آموزان پایه اول و دوم از اول بهمن با حداکثر ده نفر به مدرسه بروند. در دنیای انفجار اطلاعات اکثرا تیتر می خوانند. با تیتر های غیرحرفه ای به تحریف اطلاعات نپردازیم.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در توئیتی از تیتر برخی رسانه ها درباره تصمیم ستاد کرونا برای مدارس انتقاد کرد.

به گزارش انتخاب، سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در توئیتی نوشت: از اصول خبرنویسی همسازی تیتر و محتوای خبر است. تیتر برخی رسانه ها: تصمیم ستاد کرونا برای حضوری شدن مدارس، خبر: دانش آموزان پایه اول و دوم از اول بهمن با حداکثر ده نفر به مدرسه بروند.

وی افزود: در دنیای انفجار اطلاعات اکثرا تیتر می خوانند. با تیتر های غیرحرفه ای به تحریف اطلاعات نپردازیم.

لینک کوتاه کپی لینک

لینک خبر :‌ انتخاب
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۷

خبرگزاری آریا-تذکر کتبی دکتر علیرضا ورناصری خطاب به ریاست جمهوری و شش وزیر دیگر توسط هیئت رئیسه مجلس قرائت شد.

به گزارش خبرگزاری آریا، تذکر کتبی دکتر علیرضا ورناصری خطاب به ریاست جمهوری و شش وزیر دیگر توسط هیئت رئیسه مجلس قرائت شد.

بر اساس این گزارش هفت تذکر دکتر علیرضا ورناصری در صحن علنی به شرح زیر قرائت شد:

1_تذکر دکتر علیرضا ورناصری بهمراه 15 تن از نمایندگان، خطاب به رئیس جمهور در خصوص لزوم انجام اصلاحات لازم در ساختار بودجه بر اساس ماده 182 آیین نامه داخلی جهت جلوگیری از تبعیض در توزیع عادلانه بودجه در استان خوزستان بالاخص شهرستانهای مسجدسلیمان لالی هفتکل و اندیکا

2_تذکر دکتر علیرضا ورناصری بهمراه 40 تن از نمایندگان خطاب به وزیر امور اقتصاد و دارایی در خصوص ضرورت رویکرد بودجه 1400 به گسترش پایه های مالیات جهت کنترل تورم(بدون فشار بر بخش خصوصی و مؤدیان خوش حساب)

3_تذکر دکتر علیرضا ورناصری بهمراه 28تن از نمایندگان خطاب به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص ضرورت تسریع در رفع مشکلات و خدمات ناشی از عدم پوشش شبکه تلفن همراه در نقاط محروم

4_تذکر دکتر علیرضا ورناصری بهمراه 39تن از نمایندگان خطاب به وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در خصوص ضرورت نظارت بر قانون استخدام 3% معلولان کشور

5_تذکر دکتر علیرضا ورناصری بهمراه 12 تن از نمایندگان خطاب به وزیر راه و شهرسازی در خصوص لزوم تسریع در رسیدگی به راههای غیر ایمن و خطر آفرین شهرستانهای حوزه انتخابیه.

6_تذکر دکتر علیرضا ورناصری بهمراه 29 تن از نمایندگان محترم خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص لزوم توجه به تنوع گرایشات مطالعات بومی استان ها در کتابخانه های عمومی کشور

7_تذکر دکتر علیرضا ورناصری بهمراه 27 تن از نمایندگان در خصوص ضرورت برخورد قضایی با هتاکان به اقوام ایران اسلامی

لینک خبر :‌ خبرگزاری آریا
دستور هفتگی مجلس شورای اسلامی از دوشنبه 29 دی ماه تا چهارشنبه اول بهمن ماه اعلام شد و بر این اساس محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه برای پاسخ به سؤال دو تن از نمایندگان در مجلس حاضر می شود.

خبرگزاری فارس: دستور هفتگی مجلس شورای اسلامی از دوشنبه 29 دی ماه تا چهارشنبه اول بهمن ماه اعلام شد که گزارش کمیسیون صنایع و معادن مجلس مبنی بر تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت دخانیات ایران و گزارش کمیسیون اقتصادی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد بانک های خصوصی از مهم ترین آنها هستند.

در جلسه سه شنبه مورخ 30 دی ماه نمایندگان مجلس در صحن علنی محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه برای پاسخ به سؤال جواد کریمی قدوسی نماینده مشهد و کلات در مجلس و فرهاد بشیری نماینده پاکدشت در مجلس حاضر می شود.

بررسی استنکاف رئیس جمهور از اجرای ماده یک قانون مدنی در کمیسیون قضایی/ 9 وزیر در مجلس حاضر می شوند

دستور کار کمیسیون هفتگی مجلس شورای اسلامی در هفته آتی از شنبه 27 دی ماه 99 تا چهارشنبه یکم بهمن ماه 99 اعلام شد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس دستور کار کمیسیون هفتگی مجلس شورای اسلامی در هفته آتی از شنبه 27 دی ماه 99 تا چهارشنبه یکم بهمن ماه 99 اعلام شد.

کمیسیون اصل 90 مجلس در جلسه روز سه شنبه 30 دی ماه با امیر حاتمی وزیر دفاع، محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه و نماینده ستاد کل نیروهای مسلح جلسه خواهد داشت.

محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش در سه شنبه هفته آینده 30 دی ماه برای پاسخ به سؤال 11 نماینده به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس می رود.

اردکانیان وزیر نیرو نیز در خصوص پاسخ به سؤال نمایندگان علی بابایی کارنامی، محمد کعب عمیر، جلال محمودزاده، جلیل مختار و مهدی عیسی زاده به کمیسیون اجتماعی مجلس خواهد رفت.

عبدالرضا رحمانی فضلی نیز برای پاسخ به سؤال پنج تن از نمایندگان مجلس از جمله فاطمه قاسمپور، اردشیر مطهری، عبدالجلال ایری، علی علیزاده و محمود عباس زاده در کمیسیون اجتماعی مجلس حاضر می شود.

علیرضا رزمحسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز دوشنبه هفته آتی 29 دی ماه برای پاسخ به سؤالات جمعی از نمایندگان در کمیسیون اقتصادی حاضر و سپس اعضای این کمیسیون جهت تبیین اهداف قانون گذار و انتظارات از نحوه اجرای قانون مالیات های مستقیم و بازدید از سامانه املاک و اسکان کشور به وزارت راه وشهرسازی می روند و با اسلامی وزیر راه و شهرسازی و معاونان نشست مشترک برگزار خواهند کرد.

اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس در نشست سه شنبه هفته آینده 30 دی ماه تقاضای ارجاع شده به این کمیسیون برای تحقیق و تفحص درباره عملکرد بانک مرکزی در حوزه ارزی را بررسی می کنند.

محمدجواد ظریف دوشنبه 29 دی ماه برای پاسخ به سؤال 13 نماینده مجلس در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس حاضر خواهد شد.

امیر حاتمی وزیر دفاع نیز در نشست روز سه شنبه 30 دی ماه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی برای پاسخ به سؤال علی اصغر خانی نماینده شاهرود، حسین میرزایی نماینده اصفهان و فرهاد بشیری نماینده پاکدشت حاضر می شود.

اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین در همان روز (سه شنبه) آخرین اقدامات در زمینه ساخت و تولید واکسن کرونا را با حضور مسئولان ذی ربط بررسی می کنند.

اعضای کمیسیون انرژی مجلس در سه شنبه هفته آینده 30 دی ماه سؤالات تعداد از نمایندگان مجلس از اردکانیان وزیر نیرو را بررسی خواهند کرد.

علیرضا رزمحسینی در نشست 30 دی ماه کمیسیون صنایع و معادن مجلس برای پاسخ به سؤالات هفت تن از نمایندگان مجلس حاضر می شوند و اعضای این کمیسیون همچنین اول بهمن ماه از مراکز صنعتی شهرستان اراک، محلات و دلیجان بازدید می کنند.

اعضای کمیسیون عمران مجلس در نشست روز دوشنبه هفته آینده 29 دی ماه میزبان رضا اردکانیان وزیر نیرو برای پاسخ به سؤالات هشت تن از نمایندگان مجلس و در روز سه شنبه هفته آینده 30 دی ماه میزبان اسلامی وزیر راه و شهرسازی برای پاسخ به سؤال تعدادی از نمایندگان مجلس خواهند بود.

سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز برای پاسخ به سؤال تعدادی از نمایندگان مجلس در نشست سه شنبه هفته آینده 30 دی ماه کمیسیون فرهنگی مجلس حاضر می شود.

اعضای کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در نشست دوشنبه 29 دی ماه تقاضای جمعی از نمایندگان مجلس درباره اعمال ماده 234 قانون آیین نامه داخلی درباره استنکاف حسن روحانی رئیس جمهور دولت های یازدهم و دوازدهم از اجرای ماده یک قانون مدنی را بررسی می کنند.

کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی و اردکانیان وزیر نیرو برای ارائه گزارش به منظور پیگیری تصمیمات اتخاذ شده اعضای کمیسیون کشاورزی به استان مرکزی در نشست شنبه هفته آینده 27 دی ماه کمیسیون کشاورزی حضور خواهند یافت.

لینک خبر :‌ فردا نیوز
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۷ سایت های دیگر : باشگاه خبرنگاران جوان یزد فردا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

بنیاد ملی بازی های رایانه ای در اطلاعیه ای مهم اعلام کرد تولیدکنندگان و ناشران بازی های موبایلی، رایانه ای و کنسولی لازم است پیش از عرضه عمومی بازی ها، بر اساس دستورالعمل قانونی صدور پروانه انتشار بازی های رایانه ای (همچنین متقاضیان دریافت مجوز فعالیت نشر بازی های رایانه ای و متقاضیان تاسیس و اداره بازیگاه) از طریق سامانه بنیاد ملی بازی های رایانه ای برای دریافت پروانه انتشار و مجوز فعالیت نشر اقدام کنند و در غیر این صورت، مشمول پیامدهای قانونی آن قرار خواهند گرفت.

به گزارش اداره ارتباطات و امور بین الملل بنیاد ملی بازی های رایانه ای، متن این اطلاعیه به این شرح است:

سه دستورالعمل صدور پروانه انتشار بازی های رایانه ای ، صدور مجوز فعالیت نشر بازی های رایانه ای و صدور مجوز فعالیت بازی گاه که در تاریخ 10/10/1398 به بنیاد ملی باز ی های رایانه ای ابلاغ شده اند، مبنای عمل بنیاد ملی بازی های رایانه ای هستند.

این دستورالعمل ها به استناد قانون اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (مصوب سال 1365 مجلس شورای اسلامی)، اساسنامه بنیاد ملی بازی های رایانه ای (مصوب سال 1385 شورای عالی انقلاب فرهنگی و اصلاحیه آن)، مصوبه شورای راهبری توسعه مدیریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر ساماندهی مجوزهای این وزارتخانه، مصوبات جلسه 665 و 666 شورای فرهنگ عمومی کشور و همچنین به پشتوانه سند سیاست های حاکم بر برنامه ملی بازی (مصوبه جلسه بیست و ششم مورخ 1394/09/25 شورای عالی فضای مجازی به شماره 94/103557/ش مورخ 1394/12/10) به تصویب و تأیید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رسیده اند.

صدور مجوزها با اتصال به پنجره واحد خدمات

این خدمات که با اتصال به پنجره واحد ارائه خدمات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه می گردد، شامل مجوز فعالیت نشر بازی رایانه ای (جهت پرداختن به فعالیت نشر در عرصه بازی های رایانه ای با رعایت شرایط و ضوابط مربوطه، برای اشخاص صرفا حقوقی)، ضوابط پروانه انتشار بازی های رایانه ای (به منظور صدور مجوز انتشار یک بازی رایانه ای با رعایت شرایط و ضوابط مربوطه برای اشخاص حقیقی یا حقوقی) و همچنین ضوابط صدور مجوز فعالیت بازی گاه (به منظور صدور اجازه فعالیت بازی گاه ها (گیم نت) به اشخاص حقیقی یا حقوقی حائز شرایط مقرر) می شود.

دریافت پروانه انتشار؛ قبل یا بعد ازعرضه بازی؟

از آنجا که دستورالعمل های مذکور از تاریخ ابلاغ لازم الاجرا هستند، از این پس تمامی مقررات، دستورالعمل ها و شیوه نامه های پیشین مرتبط با موضوع این دستورالعمل ها ملغی شده و صدور مجوزهای سه گانه مطابق با دستورالعمل یاد شده، انجام می پذیرد. براساس مفاد دستورالعمل صدور پروانه انتشار بازی های رایانه ای، بازی سازان (اعم از شرکت ها، تیم ها و افراد بازی ساز) و ناشران بازی موظفند پیش از عرضه عمومی بازی های جدید خود نسبت به دریافت پروانه انتشار بازی از طریق سامانه بنیاد ملی بازی های رایانه ای (به نشانی Portal.ircg.ir) اقدام نمایند. عرضه کنندگان برخط بازی ها نیز بر اساس بند ز-1 فهرست مصادیق محتوای مجرمانه (موضوع ماده 21 قانون جرایم رایانه ای) صرفا مجاز به انتشار بازی های دارای پروانه انتشار هستند.

مهلت ویژه برای قدیمی ها

از جهت شمول مفاد این دستورالعمل ها به کلیه موضوعات مرتبط جاری (اعم از بازیگاه های موجود و بازی های عرضه شده در حال حاضر)، بنیاد به جهت مساعدت با این دست از ذینفعان و خصوصا با هدف همراهی و همکاری با بازی سازان، مهلت 3 ماهه ای را برای ثبت درخواست پروانه انتشار بازی های ایرانی که پیش از این بصورت عمومی عرضه شده اند، در نظر گرفته است، اما برای بازی های جدید جهت عرضه از این تاریخ به بعد لازم است پیش از هرگونه عرضه، پروانه انتشار لازم اخذ گردد، این موضوع شامل تاسیس بازیگاه های جدید نیز است.

مهلت 15 روزه برای عرضه آزمایشی بازی ها

با توجه به درخواست بازی سازان در جلسات مشترک با بنیاد ملی بازی های رایانه ای جهت تسریع زمان انتشار بازی های ایرانی، بازی سازان می توانند پس از ثبت درخواست پروانه انتشار بازی خود، از مهلت 15 روزه در نظر گرفته شده توسط بنیاد جهت عرضه آزمایشی بازی های ایرانی بر روی درگاه های عرضه برخط از جمله سایت ها و مارکت های عرضه اپلیکیشن های موبایلی یا عرضه دیجیتال سایر انواع بازی های رایانه ای استفاده کرده و بصورت همزمان دریافت پروانه انتشار بازی خود را در اسرع وقت از طریق سامانه بنیاد ملی بازی های رایانه ای پیگیری نمایند.

به روزرسانی بازی ها نیازمند پروانه انتشار است؟

همچنین با هدف تسهیل فرآیند صدور پروانه انتشار برای بازی های ایرانی، به زودی سازوکاری از سوی بنیاد ملی بازی های رایانه ای در خصوص نسخه های به روزرسانی شده بازی ها ارائه خواهد شد تا مطابق آن، بازی سازان بتوانند از طریق خوداظهاری ، محتوای به روزرسانی شده در هر نسخه را معرفی نمایند؛ چنانچه محتوای ارائه شده تغییری در رده بندی سنی بازی ایجاد نکند، نیازی به دریافت پروانه انتشار مجدد برای بازی وجود نخواهد داشت، ضمن آن که بازی سازانی که از تغییر رده بندی بازی خود بعد از بروزرسانی اطمینان ندارند، می توانند برای نسخه جدید درخواست بررسی مجدد دهند.

پیگیری درخواست های پشتیبانی

در پایان، ضمن دعوت از متقاضیان به منظور مطالعه بخش راهنما (پرسش های متداول و متن دستورالعمل ها که بر روی سامانه درج شده) درخواست می شود برای ثبت و پیگیری درخواست های خود به سامانه بنیاد ملی بازی های رایانه ای (Portal.ircg.ir) مراجعه کرده و درخواست های پشتیبانی را نیز از طریق سیستم پشتیبانی سامانه دنبال نمایند.

دستورالعمل صدور پروانه انتشار بازی از اینجا قابل دریافت است.

دستورالعمل صدور مجوز فعالیت نشر از اینجا قابل دریافت است.

دستورالعمل صدور مجوز بازیگاه از اینجا قابل دریافت است.

لینک خبر :‌ بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
تهران- معاون تربیت، آموزش و توسعه مهارت های قرآنی مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف از اجرای طرحی سه ساله بشارت برای ترویج حفظ قرآن کریم خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۶

به گزارش سرویس دین و زندگی ، محمدمهدی بحرالعلوم در گفتگو با خبرگزاری رضوی با اشاره به مسئولیت سازمان اوقاف و امور خیریه در ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن کریم و برنامه های سازمان برای آغاز طرح در نهادهای عضو و نظارت و پیگیری آن ها گفت : در ستاد راهبری قران کریم که با مشارکت همه اعضای برگزار شد اجرای طرح حفظ پنج جز اخر قرآن کریم به تصویب اعضا رسید .

اجرای طرحی سه ساله برای حفظ با عنوان بشارت
معاون تربیت، آموزش و توسعه مهارت های قرآنی مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف ادامه داد : در این جلسه بنا شد در کنار دیگر طرح های ترویجی که در سال هر دستگاه در حوزه حفظ دارد ، این طرح با نام طرح بشارت نیز به صورت هماهنگ از ابتدای سال 1400 به مدت سه سال اجرایی شود. بحرالعلوم گفت : در این خصوص جلسات متعددی را برای هماهنگی های لازم با دستگاه ها داشتیم و خواهیم داشت و در این زمینه سه کمیته داریم . وی اظهار داشت : یک کمیته علمی متشکل از حافظان برجسته ،یک کمیته پایش و یک کمیته هم با موضوع گفتمان سازی و تبلیغ طراحی شده است که دو کمیته اول یعنی کمیته علمی و پایش راه اندازی شده و جلساتی نیز داشته اند و کمیته گفتمان سازی با مسئولیت سیمای قرآن نیز قرار است در هفته آینده راه اندازی شود .
بحرالعلوم تصریح کرد : بناست از ابتدای رمضان سال آینده که از اواخر فروردین 1400 آغاز می شود طرح بشارت هم اجرایی شود. وی در ادامه افزود : این طرح چند پیوست نیز دارد . یک پیوست آموزشی که بحث محتوایی را پیگیری می کند ، یک پیوست تبلیغی که برای جلب توجه افراد به این طرح است، یک پیوست تشویقی و امتیازات و در پایان پیوست پایش و ارزیابی .
وی ابراز امیدواری کرد : کمیته ها بتواننددر دو ماه مانده از سال 99 مقدمات اجرای طرح را آماده کنند تا ابتدای ماه رمضان آغاز شود.

پایش فعالیت دستگاه های عضو ستاد طرح ملی حفظ
معاون تربیت، آموزش و توسعه مهارت های قرآنی مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف همچنین گفت: بنا داریم در طول ایام باقیمانده از سال 99 فعالیت های مرتبط با حوزه حفظ قرآن را در دستگاه های عضو ستاد را رصد کنیم که پایه اولیه این پایش، اقداماتی است که در تیرماه سال 98 به دستگاه ها ابلاغ شده است.

به گزارش سرویس دین و زندگی ، محمدمهدی بحرالعلوم در گفتگو با خبرگزاری رضوی با اشاره به مسئولیت سازمان اوقاف و امور خیریه در ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن کریم و برنامه های سازمان برای آغاز طرح در نهادهای عضو و نظارت و پیگیری آن ها گفت : در ستاد راهبری قران کریم که با مشارکت همه اعضای برگزار شد اجرای طرح حفظ پنج جز اخر قرآن کریم به تصویب اعضا رسید .

اجرای طرحی سه ساله برای حفظ با عنوان بشارت
معاون تربیت، آموزش و توسعه مهارت های قرآنی مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف ادامه داد : در این جلسه بنا شد در کنار دیگر طرح های ترویجی که در سال هر دستگاه در حوزه حفظ دارد ، این طرح با نام طرح بشارت نیز به صورت هماهنگ از ابتدای سال 1400 به مدت سه سال اجرایی شود. بحرالعلوم گفت : در این خصوص جلسات متعددی را برای هماهنگی های لازم با دستگاه ها داشتیم و خواهیم داشت و در این زمینه سه کمیته داریم . وی اظهار داشت : یک کمیته علمی متشکل از حافظان برجسته ،یک کمیته پایش و یک کمیته هم با موضوع گفتمان سازی و تبلیغ طراحی شده است که دو کمیته اول یعنی کمیته علمی و پایش راه اندازی شده و جلساتی نیز داشته اند و کمیته گفتمان سازی با مسئولیت سیمای قرآن نیز قرار است در هفته آینده راه اندازی شود .
بحرالعلوم تصریح کرد : بناست از ابتدای رمضان سال آینده که از اواخر فروردین 1400 آغاز می شود طرح بشارت هم اجرایی شود. وی در ادامه افزود : این طرح چند پیوست نیز دارد . یک پیوست آموزشی که بحث محتوایی را پیگیری می کند ، یک پیوست تبلیغی که برای جلب توجه افراد به این طرح است، یک پیوست تشویقی و امتیازات و در پایان پیوست پایش و ارزیابی .
وی ابراز امیدواری کرد : کمیته ها بتواننددر دو ماه مانده از سال 99 مقدمات اجرای طرح را آماده کنند تا ابتدای ماه رمضان آغاز شود.

پایش فعالیت دستگاه های عضو ستاد طرح ملی حفظ
معاون تربیت، آموزش و توسعه مهارت های قرآنی مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف همچنین گفت: بنا داریم در طول ایام باقیمانده از سال 99 فعالیت های مرتبط با حوزه حفظ قرآن را در دستگاه های عضو ستاد را رصد کنیم که پایه اولیه این پایش، اقداماتی است که در تیرماه سال 98 به دستگاه ها ابلاغ شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری رضوی
همزمان با استمرار فعالیت های پیشگیرانه در کتابخانه های عمومی برای قطع زنجیره انتقال کرونا، قریب به 18هزار برنامه ترویجی با محوریت کتاب توسط نهاد کتابخانه ها به صورت مجازی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر ، با استمرار فعالیت های پیشگیرانه به منظور قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا ، نهاد کتابخانه های عمومی کشور در آذرماه 1399 اقداماتی در حوزه های سیاستگذاری، تقویت زیرساخت ها، برنامه ریزی، تولید محتوا، خدمات آنلاین، اقدامات پیشگیرانه و تعاملات میان دستگاهی انجام داد.

بر این اساس، مشارکت در برگزاری اولین جشنواره کشوری داستان کوتاه با موضوع سیره رفتاری و نقش شهید حسن باقری در دوران دفاع مقدس بر مبنای جلد سوم کتاب روایت زندگی شهید نوشته سعید علامیان؛ حمایت از پنجمین دوره جشنواره بازی های جدی رایانه ای؛ حمایت از برگزاری مسابقه طریقت سلیمانی در سطح ملی با محوریت استان کرمان و ستاد بزرگداشت سردار دل ها؛ حمایت از برگزاری نخستین جشنواره شعر کودک و نوجوان با محوریت استان همدان از فعالیت های نهاد کتابخانه های عمومی کشور در حوزه سیاستگذاری بوده است.

در حوزه تقویت زیرساخت ها نیز اقداماتی همچون رونمایی از اپلیکیشن جامع مسابقات نهاد؛ انعقاد تفاهم نامه با سازمان ها و دستگاه های فرهنگی چون مدیریت حوزه های علمیه، شرکت دانش فناوران صنعت رباتیک و اشتراک سامانه اسکای روم با ظرفیت 300 نفر و ارائه خدمات به استان های متقاضی انجام شده است.

برنامه ریزی به منظور آسیب شناسی دهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی و برگزاری یازدهمین دوره؛ برنامه ریزی برگزاری برنامه های فرهنگی متناسب با سالگرد شهادت سردار سلیمانی؛ برنامه ریزی به منظور جمع آوری نقاشی کودکان با موضوع سردار دل ها به منظور پخش بهترین ها از شبکه پویا و برنامه ریزی به منظور برگزاری ادامه سرفصل های دوره مجازی مشاوره کتابدار در سه ماهه پایانی سال از اقدامات انجام شده در حوزه برنامه ریزی بوده است.

همچنین نهاد کتابخانه های عمومی کشور در حوزه تولید محتوا با رویکرد فضای مجازی، حدود 18 هزار برنامه ترویجی شامل 138 کارگاه آموزشی، 8184 ویژه برنامه مربوط به بخش کودک، 36 جلسه رونمایی، 12 جلسه شعرخوانی، 1076 جلسه مطالعاتی، 27 جلسه نقد، 691 مسابقه کتابخوانی، 75 جلسه مشاوره، 5329 برنامه مناسبتی، 596 نشست کتابخوان، 69 نشست نمایشنامه خوانی، برپایی 1596 نمایشگاه کتاب و 36 نمایشگاه و فروشگاه کتاب، داشته است. در این مدت طرح کتابخوان آذرماه نیز با معرفی 4 کتاب، در سطحی وسیع انتشار یافت.

در حوزه خدمات آنلاین، برگزاری اختتامیه دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی از طریق ویدئوکنفرانس و تجلیل از برگزیدگان، برگزاری برنامه های مجازی شب یلدا در صفحات کتابخانه ها؛ برگزاری همایش بین المللی کارکردهای اجتماعی کتابخانه های عمومی در تاریخ 24 و 25 آذر؛ پاسخ به استعلامات برنامه های معرفی کتاب به کتابخانه ها در پیام رسان بله و انتشار قریب به 8500 فعالیت در شبکه های اجتماعی، گروه های ترویج کتابخوانی، کانال شبکه کتابخوانان در پیام رسان بله و بیش از 1700 صفحه اینستاگرام کتابخانه های عمومی، صفحه اینستاگرام شبکه مجازی کتابخوانان، کانال های کتابخانه ای و استانی از فعالیت های انجام شده، بوده است.

کد خبر 5122197

محمد آسیابانی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
مذاکرات حج هر سال همین موقع در عربستان انجام می شود اما حالا سازمان حج و زیارت ایران می گوید از عربستان هیچ خبری نیست و تکلیف حج 1400 نامشخص است.

به گزارش ایسنا، ویروس کرونا حج گذشته را محدود کرد و عربستان با 10 هزار زائر مقیم این کشور مراسم حج واجب را برگزار کرد. با کاهش شمار مبتلایان کرونا در این کشور، عمره پس از یک سال تعلیق از سر گرفته شد. عربستان قصد داشت به تدریج مرزها را به روی زائران خارجی باز کند، اما شناسایی نوع جهش یافته ویروس کرونا، مرزهای این کشور را بار دیگر به روی اتباع خارجی بست. هرچند با آغاز واکسیناسیون کرونا در این کشور احتمال می رود حج امسال با حضور زائران خارجی دارای کارت واکسن کرونا برگزار شود، سازمان حج و زیارت ایران هم از وزیر بهداشت قول گرفته واکسن زائران ایرانی را تامین کند. با این همه هنوز از مذاکرات حج بین عربستان و دیگر کشورها خبری نیست.

در آذرماه سال 99، سازمان حج و زیارت از آغاز برنامه ریزی حج 1400 خبر داد. مسؤولان این سازمان و بعثه حتی با مراجع عظام جلسه ای برگزار کردند تا تایید و نظر آن ها را درباره حج در شرایط اضطراری دریافت کنند. زائرانی هم که از حج 99 باز مانده بودند هزینه سفرشان از قبل پرداخت شده و نزدیک به یک سال است که در بانک مرکزی مانده است.

سازمان حج و زیارت مذاکراتی هم با کشور ترکیه داشته تا شاید از این طریق تکلیف حج 1400 زودتر مشخص شود. علی رضا رشیدیان که قبلا از احتمال انجام مذاکره مجازی با عربستان خبر داده بود، در زمان گفت وگو با رییس سازمان امور دینی و بعثه حج ترکیه، از رفتار عربستان در حج گذشته و اعلام دیرهنگام برگزار نشدن این مراسم گله کرد و گفت که طرف عربستانی تاکنون به صورت رسمی زمان برگزاری مذاکرات حج آینده را چه به صورت حضوری و چه غیرحضوری مشخص نکرده است.

این رفتار عربستان سابقه دار است؛ دولت سعودی حدود یک ماه مانده به برگزاری حج 99 اعلام کرد که این مراسم را بدون حضور زائران خارجی برگزار می کند، در حالی که از ماه ها قبل در واکنش به تاخیر عربستان در اعلام این تصمیم، بسیاری از کشورها از شرکت در مناسک واجب حج انصراف داده بودند. این رفتار دولت عربستان بعدها با اعتراض و واکنش تند برخی کشورها از جمله ایران مواجه شد.

وضعیت مبهم ویروس کرونا عربستان را بار دیگر به وقت کشی انداخته است، بسیاری از کشورها منتظر تعیین زمان مذاکره حج هستند. معاون سازمان حج و زیارت ایران نیز می گوید تا وقتی مذاکره ای انجام نشود و تفاهم نامه حج را امضا نکنیم نمی توان درباره حج آینده تصمیم روشنی را اعلام کرد.

اکبر رضایی تاکید می کند: انتظار می رود عربستان هرچه زودتر تاریخ مذاکرات حج تمتع سال آینده کشورهای اسلامی را اعلام کند.

او یادآوری می کند: سازمان حج و زیارت به عنوان متولی اعزام زائران به حج تمتع باید آمادگی لازم را برای تشرف زائران به حج 1400 داشته باشد. هرچند که برنامه ریزی های لازم در حوزه مسائل اجرایی را آغاز کرده ایم و آمادگی لازم برای برگزاری حج 1400 را داریم.

رضایی ادامه می دهد: با توجه به این که هنوز تفاهم نامه حج 1400 با عربستان به امضا نرسیده است، نمی توانیم وضعیت روشنی درباره حج سال آینده ترسیم کنیم. البته نه تنها ایران، بلکه سایر کشورهای اسلامی هم تا زمان بستن تفاهم نامه نمی توانند به درستی تصمیم گیری کنند.

معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت با تاکید بر این که برنامه ریزی دقیق برای اعزام زائران به حج تمتع منوط به نهایی شدن مذاکرات و امضای تفاهم نامه حج 1400 است، می گوید: هر سال در این روزها، مذاکرات حج تمتع نهایی می شد، بنابراین انتظار می رود عربستان هرچه زودتر مذاکرات را نهایی و تفاهم نامه حج تمتع را ببندد تا کشورها در زمان مناسب و کافی به برنامه ریزی پرداخته و زائران نیز با آمادگی به این سفر معنوی بروند.

رضایی در گفت وگویی که پایگاه اطلاع رسانی حج و زیارت منتشر کرده، با اشاره به این که ویروس کرونا همه دنیا را تحت الشعاع قرار داده است، مهم ترین مسأله در حج تمتع را سلامت زائران می داند و اضافه می کند: به همین دلیل مباحث اجرایی حج متناسب با این امر پیگیری خواهد شد تا زائران بدون دغدغه به حج تمتع مشرف شوند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران

دبیرکل سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور و مشاور وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دیدار با مدیرعامل و شورای معاونین بنیاد ملی بازی های رایانه ای با اشاره به اینکه این سازمان آمادگی تعامل با بنیاد برای حل مشکلات مرتبط به حوزه بازی و تسهیل گری در این بخش را دارد، بر تقویت رشد اقتصادی، هدایت توان علمی و ایجاد نهادهای مورد نیاز پایدار در این صنعت تاکید کرد.

به گزارش اداره ارتباطات و امور بین الملل بنیاد ملی بازی های رایانه ای، برات قنبری در این دیدار گفت: بنیاد ناگزیر از ساماندهی و هدایت حجم بازار بازی های دیجیتال کشور است و سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور آمادگی همراهی با این مجموعه را برای کمک به رفع مشکلات دارد.

دبیرکل سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور و مشاور وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به برگزاری آنلاین نمایشگاه الکام استارز طی روزهای 29و 30 دی ماه و 1و 2 بهمن ماه که با هدف توانمند سازی شرکت های نوپا و کوچک برگزار می شود، گفت: تمام استارتاپ هایی که برای شرکت در این رویداد ثبت نام کرده اند، می توانند طرح کسب و کار خود را معرفی و در صورتی که نیازمند جذب سرمایه باشند، مسیر ارتباط با سرمایه گذار تمهید خواهد شد. همچنین این رویداد علاقه مند است که میزبان شرکت های بازی ساز کشور باشد.

هم راستا کردن منافع بخش خصوصی با سیاست های عمومی کشور

مدیرعامل بنیاد ملی بازی های رایانه ای نیز در این دیدار با اشاره به سابقه تعامل بنیاد با سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور در خصوص همکاری های مشترک تصریح کرد: بنیاد به عنوان نهادی رگولاتور و تنظیم گر باید به وظایف اصلی خود که در اسناد بالادستی منعکس شده است، بپردازد. یکی از وظایف ما هم راستا کردن منافع بخش خصوصی با سیاست های عمومی کشور است و با این نگاه با فعالان بخش خصوصی این حوزه با هدف تقویت همکاری ها و توسعه مشارکت ها در تعامل هستیم.

سیدصادق پژمان با تاکید بر وجود نظام صنفی منسجم در حوزه فناوری اطلاعات در سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور افزود: یکی از برنامه های بنیاد برای سال 1400 پیگیری زمینه ایجاد صنفی مقتدر و منسجم در حوزه بازی های دیجیتال است و امیدوارم با تلاش های بنیاد حوزه بازی های دیجیتال نیز صاحب صنف شود تا ما بتوانیم انجام برخی وظایف را به نظام صنفی بازی های دیجیتال واگذار و برخی دغدغه ها را به آنها منتقل کنیم.

او همچنین گفت: هدف بنیاد از صدور مجوزها و پروانه های انتشار، صیانت از حقوق مخاطبان با اولویت قرار دادن محتوا است، افزود: همه تلاش های صورت گرفته در بنیاد برای این است که مخاطب بتواند از یک محصول باکیفیت داخلی استفاده کند.
مدیرعامل بنیاد افزود: یکی از مشکلات بنیاد در سطح کشور که وجوه اشتراکی نیز با سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور دارد، مربوط به فروشگاه های عرضه بازی و نرم افزار است. گزارش های مردمی حاکی از فروش بازی های غیرمجاز و خارج از عرف در آنها است که این موضوع کار را برای نهادهای نظارتی مانند بنیاد سخت می کند که دائم باید مورد بررسی و نظارت قرار گیرند. البته این گروه تعدادشان کم؛ اما تاثیرگذار است.

پژمان با توجه به مسئولیت دبیرکل سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات خواستار مساعدت این وزارتخانه برای حل مشکل اینترنت و پینگ کاربران بازی های دیجیتال کشور شد و افزود: یکی از مشکلات حوزه مصرف بازی های دیجیتال در کشور مربوط به بازیکنانی است که به صورت حرفه ای بازی می کنند و در خصوص حل وضعیت اینترنت مطالباتی دارند. بسیاری از آنها مهارت بالایی برای شرکت در مسابقات جهانی دارند اما به دلیل مشکل اینترنت و بالا بودن پینگ، در یک رقابت نابرابر آنلاین قرار می گیرند. این بازیکنان حرفه ای انتظار دارند که اینترنت اختصاصی با کیفیتی از سوی یک سرویس دهنده به آنها ارائه شود. بنیاد این آمادگی را دارد که لیستی از بازیکنان حرفه ای را معرفی و برای رفع این مشکل شان از آنها حمایت کند.

لینک خبر :‌ بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
نشست رونمایی از سامانه و اختتامیه طرح پژوهشی رتبه بندی کتابخانه های عمومی با حضور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۴ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان خبرگزاری مهر

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، جلسه اختتامیه طرح پژوهشی و رونمایی از سامانه رتبه بندی کتابخانه ها که از طرح های مطالعاتی مهم این نهاد است که هفته آینده با حضور دبیرکل نهاد کتابخانه های عموم یکشور، معاونان، مدیران این نهاد و مجری طرح برگزار می شود.

رتبه بندی کتابخانه ها یکی از مسائل اساسی کتابخانه های عمومی است که لزوم بازنگری در آن ایجاب کرد تا در قالب طرحی پژوهشی، مطالعات جامعی صورت پذیرد.

مجری این طرح دانشگاه فردوسی مشهد است که در مدت 21 ماه طرح را به سرانجام رسانده و ماحصل آن در کنار بروندادهای پژوهشی، سامانه ای جامع بوده که از این پس به عنوان ابزار اجرای رتبه بندی کتابخانه ها عمل خواهد کرد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
گزارش موج سوم پیمایش ملی مصرف کالاهای فرهنگی در ایران در اختیار مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پژوهشگاه ها، مراکز تحقیقاتی، پژوهشی و انجمن های علمی قرار گرفت.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، پیمایش ملی مصرف کالاهای فرهنگی در ایران پس از 16 سال وقفه، با هدف سنجش رفتارهای فرهنگی مردم ایران توسط دفتر طرح های ملی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، در سال 1398 اجرا شده است. موج اول این پیمایش در سال 1379 و موج دوم آن در سال 1382 صورت گرفته است.

در موج سوم این پیمایش تعداد 15.500 نفر از افراد بالای 15 سال ساکن شهر و روستا در 31 مرکز استان ، 85 شهر (غیر مرکز استان) و 500 روستا مورد پرسش قرار گرفته و سه محور فعالیت فرهنگی ، مصرف فرهنگی و تقاضای فرهنگی در قالب مقولاتی چون: فعالیت مذهبی، فعالیت اجتماعی، فعالیت ورزشی، فعالیت تفریحی، فعالیت هنری و دستی، کتاب و کتابخوانی، روزنامه و مجله خوانی، مصرف رادیو، تلویزیون، انواع دیگر رسانه های صوتی تصویری، رایانه، اینترنت، ماهواره و تلفن همراه، سینما و تئاتر، موسیقی، تسهیلات (امکانات) فرهنگی، زمان فراغت و نیازهای فرهنگی، بررسی و سنجش شده است.

به استناد یافته های این پیمایش الگوهای تولید، توزیع و مصرف کالاهای فرهنگی در ایران تغییر کرده که ضروری است این الگوها بررسی و تحلیل شوند.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
سیزدهمین حراج تهران در حالی برگزار شد که با فروش تابلوی یکی از نقاشان حاشیه ساز، به قیمت عجیب 12 میلیارد تومان، رکورد بالاترین رقم فروش یک اثر در تاریخ برگزاری این حراجی شکسته شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۶ سایت های دیگر : امروز نیوز برخط نیوز اقتصاد آنلاین اتحاد آنلاین ایرانا

به گزارش خبرنگار مهر ، سیزدهمین حراج تهران عصر امروز جمعه 26 دی ماه کار خود را با چکش زدن 110 اثر هنری با اجرای حسین پاکدل در هتل پارسیان آزادی آغاز کرد.

طبق اعلام قبلی قرار بود رضا کیانیان در میانه برگزاری مراسم، جایگزین پاکدل شود که این اتفاق در اجرا رخ نداد.

بر این اساس، تنها تعدادی محدود از خریداران بدون هیچ همراهی در این مراسم حضور دارند.

این دوره حراج تهران، به صورت نیمه حضوری و تلفنی برای خریداران برگزار می شود.

سیزدهمین حراج تهران قرار بود تابستان 1399 برگزار شود اما همچون دیگر رویدادهای فرهنگی و هنری به دلیل پاندمی کرونا ، برگزاری آن به تعویق افتاد. نمایشگاه آثار حراج سیزدهم چهارشنبه و پنج شنبه 24 و 25 دی ماه در هتل پارسیان آزادی برپا شد.

آثار محمد احصایی و حسین زنده رودی از گران ترین اثار حراج سیزدهم

در این دوره حراج تهران که اختصاص به آثار هنر مدرن و معاصر دارد، دو اثر از سیدمحمد احصایی و حسین زنده رودی ارائه شده است که هر کدام با قیمت پایه 5 میلیارد تومان عرضه شده اند که اگر رقم فروش هر کدام از آنها بالای 5 میلیارد و یکصد میلیون تومان شود، با توجه به اینکه در نهمین حراج تهران تابلوی سهراب سپهری با این رقم چکش خورد، رکورد دوازده دوره حراج تهران شکسته خواهد شد.

تابلوی نقاشی بدون عنوان قربانعلی اجلی که ترکیب مواد روی بوم است و با قیمت پایه 60 میلیون تومان قیمت گذاری شده بود، به عنوان اولین اثر حراج سیزدهم با قیمت 70 میلیون تومان چکش خورد.

تابلوی عاشورا ی صادق تیرافکن که بین 150 تا 200 میلیون تومان قیمت گذاری شده بود، با قیمت 190 میلیون تومان به فروش رسید.

تابلو عاشورا به قیمت 190 میلیون تومان چکش خورد

تابلوی الله اکبر رضا بانگیز که چاپ لینوکات روی بوم است و با قیمت پایه 150 میلیون تومان عرضه شده، 180 میلیون تومان چکش خورد.

اثر بدون عنوان رضا مافی که پیش از این یعنی اکتبر 2016 در حراج کریستیز دوبی ارائه شده بود، با قیمت پایه 400 میلیون تومان، به قیمت 400 میلیون تومان خریداری شد.

نقاشی خط بدون عنوان علی شیرازی نیز 200 میلیون تومان فروخته شد. این اثر با قیمت پایه 200 میلیون تومان در حراج سیزدهم عرضه شده بود.

اثر بدون عنوان جلال شباهنگی به قیمت 260 میلیون تومان به فروش رفت. این اثر با قیمت پایه 200 میلیون تومان عرضه شده

تابلوی نقاشی عبدالرضا دریابیگی با عنوان سطح آب با قیمت 440 میلیون تومان چکش خورد. این اثر با قیمت پایه 400 میلیون تومان ارائه شده بود.

آرامش و سکوت عمیق در طبیعت پاک عنوان اثر حسین محجوبی بود که با قیمت 280 میلیون تومان فروخته شد. این اثر 200 میلیون تومان ارزشگذاری شده بود.

اثر بعدی اختصاص به سیراک ملکونیان داشت که با قیمت 650 میلیون تومان به فروش رسید. این اثر 500 میلیون تومان ارزشگذاری شده بود.

تابلوی سیراک ملکونیان به قیمت 650 میلیون تومان فروخته شد

دهمین اثری که چکش خورد، اثر پری یوش گنجی با عنوان پنجره ها از مجموعه قرمز بود که 150 میلیون تومان فروخته شد.

اثر بدون عنوان از مجموعه بیا تا گل برافشانیم همایون سلیمی به قیمت 150 میلیون تومان فروخته شد.

تابلوی نقاشی بدون عنوان منصوره حسینی معروف به نقاش گل ها، که از یک مجموعه معتبر به این دوره حراج راه یافته است، با قیمت 420 میلیون تومان چکش خورد. این اثر 400 میلیون تومان قیمت گذاری شده بود.

تابلوی نقاشی رنگ روغن روی بوم بدون عنوان ناصر عصار که 1344 خلق شده است، 150 میلیون تومان چکش خورد. این اثر در مارچ 2016 در حراج کریستیز دوبی ارایه شده است.

تابلوی عکس بدون عنوان عباس کیارستمی که از مجموعه سفید برفی در این حراج عرضه شده بود، 700 میلیون تومان فروخته شد.

عکسی از عباس کیارستمی که 700 میلیون تومان فروخته شد

این عکس از کیارستمی 600 میلیون تومان قیمتگذاری شده بود.

در ادامه تابلوی نقاشی عادل یونسی با عنوان میدانچه یخ زده هم 80 میلیون تومان فروخته شد.

اثر حسین کاظمی با عنوان منظره انتزاعی با قیمت 550 میلیون تومان به فروش رسید.

تابلوی نقاشی فریده لاشایی نیز 100 میلیون تومان چکش خورد.

عکسی از رضا کیانیان که 100 میلیون تومان فروخته شد

آرامش آبی شهرام کریمی 200 میلیون تومان چکش خورد.

تابلوی عکس دیگر مپرس از من نشان رضا کیانیان 100 میلیون تومان و تابلوی نقاشی آرمان یعقوب پور 60 میلیون تومان به فروش رسیدند.

تابلوی ابوالقاسم سعیدی به قیمت یک میلیارد و 300 میلیون تومان فروخته شد

تابلوی نقاشی دو لته ای ابوالقاسم سعیدی بدون عنوان یک میلیارد و 300 میلیون تومان به فروش رسید. این اثر با قیمت پایه 600 میلیون تومان قیمت گذاری شده بود و تا اینجا عنوان اولین اثر میلیاردی حراج سیزدهم را به دست آورده است.

اثر بدون عنوان حسین شاه طاهری با قیمت 120 میلیون تومان فروخته شد.

تابلوی نقاشی بدون عنوان علی خسروی از مجموعه زنان خنیاگر به قیمت 42 میلیون تومان چکش خورد.

اثر حجمی بدنساز از مجموعه محله ما که توسط بیتا فیاضی خلق شده، 340 میلیون تومان فروخته شد. این اثر 250 میلیون تومان ارزشگذاری شده بود.

تابلوی نقاشی تشنگی اثر علیرضا اسپهبد که رنگ روغن روی بوم است و در کتاب علیرضا اسپهبد، برگزیده نقاشی 1376-1350 (ص 41)، نشر هنر ایران (1377) به چاپ رسیده است، 700 میلیون تومان چکش خورد.

تابلوی بدون عنوان هانیبال الخاص که 150 میلیون تومان ارزشگذاری شده بود، 220 میلیون تومان فروخته شد.

مجسمه فلزی کجاست؟ آن قدر می گردم تا پیدا کنم اثر ژازه تباتبایی که با قیمت پیشنهادی 2 میلیارد تومان در حراج سیزدهم حضور دارد، با قیمت 2 میلیارد و 100 میلیون تومان چکش خورد.

مجسمه ای از ژازه تباتبایی که 2 میلیارد و 100 میلیون تومان فروخته شد

تصویر این اثر فلزی که در سال 1350 خلق شده است، در کتاب گزیده آثار ژازه تباتبایی، جلد چهارم: شعر آهن، جلد پنجم: سفری در کهکشان مذاب (ص 416) به کوشش یلدا زینعلی، انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (1383) به چاپ رسیده است. این مجسمه عنوان دومین فروش میلیاردی حراج سیزدهم را به نام خود ثبت کرد.

مجسمه برنزی گروگان بهمن دادخواه که سال 1359 خلق شده است، با قیمت 420 میلیون تومان به فروش رسید. این اثر پیش از این نیز در دهمین حراج تهران عرضه شده بود و تصویر آن نیز در کتاب هنر معاصر ایران چاپ دوم (ص 242) به کوشش حمید کشمیرشکن، نشر نظر (1393) به چاپ رسیده است.

تابلوی نقاشی در جستجوی سیمرغ محسن کیانی نیز 95 میلیون تومان فروخته شد. قیمت پایه این اثر 40 میلیون تومان بود.

تابلوی نقاشی بدون عنوان داور یوسفی به قیمت 120 میلیون تومان و تابلوی نقاشی بدون عنوان هادی جمالی نیز به قیمت 130 میلیون تومان فروخته شدند.

تابلوی مسعود عربشاهی یک میلیارد و 700 میلیون تومان فروخته شد

تابلوی بدون عنوان مسعود عربشاهی که در سال 1385 خلق شد و تصویرش در مجله هنر فردا شماره یک (بهار 1389) صفحه 30 چاپ شده است، با قیمت یک میلیارد و 700 میلیون تومان چکش خورد. این اثر یک میلیارد و 500 میلیون تومان قیمتگذاری شده بود. این اثر سومین فروش میلیاردی حراج سیزدهم است.

تابلوی آلومینیوم و استیل علیرضا آستانه از مجموعه عملکرد گل ها، 180 میلیون تومان به فروش رسید.

تابلوی مبارزه با بی سوادی غلامحسین نامی از مجموعه سپید و سه بعدی که جایزه جهانی یونسکو را در کارنامه دارد و در سال 1396 در هفتمین حراج تهران ارایه شده بود، 320 میلیون تومان فروخته شد.

اثر حجمی تیمو ناصری، یک میلیارد و 200 میلیون تومان فروخته شد

اثر حجمی پیون تیمو ناصری که متشکل از برنج، چوب و لاتکس است، یک میلیارد و 200 میلیون تومان فروش رفت. این اثر توسط صاحب فعلی از گالری آب انبار در سال 1399 خریداری شده است. این اثر چهارمین فروش میلیارد حراج سیزدهم را به نام خود ثبت کرد.

اثر دو لته ای بدون عنوان منصور قندریز که در سال 1341 خلق شد، فروش نرفت. این اثر حاضر در کتاب گزیده آثار منصور قندریز 1344-1314؛ از آفتابی به آفتاب دیگر (ص 95) به کوشش رویین پاکباز، انتشارات نظر (1398) به چاپ رسیده است. این اثر اولین اثری بود که در حراج سیزدهم به فروش نرفت.

تابلوی نقاشی بدون عنوان طلیعه کامران از نسل دوم نقاشان نوگرای ایران هم 150 میلیون تومان فروخته شد.

اثر بدون عنوان جعفر روحبخش نقاش سقاخانه ای که در مجموعه خصوصی خانواده هنرمند قرار دارد، 260 میلیون تومان به فروش رسید.

تابلوی نقاشی بدون عنوان حسین کاظمی 700 میلیون تومان چکش خورد.

پنجمین فروش میلیاردی حراج سیزدهم اما به نام رضا درخشانی ثبت شد.

تابلوی نقاشی رضا درخشانی یک میلیارد و 600 میلیون تومان به فروش رسید

تابلوی نقاشی دو لته ای رضا درخشانی یک میلیارد و 600 میلیون تومان به فروش رسید.

در ادامه اثر بدون عنوان مهدی سحابی 120 میلیون تومان و اثر بدون عنوان مهدی حسینی 130 میلیون تومان فروخته شدند.

تابلوی بدون عنوان ترکیب مواد روی تخته ایرج اسکندری 150 میلیون تومان چکش خورد. استفاده از آیینه های کوچک و تونالیته رنگ های درخشان، به ویژه قرمز، همراه با خطوطی برجسته، ترکیبی ناب از نور و رنگ را در معرض دید قرار می دهد. آیینه به عنوان بازتاب دهنده نور جایگاهی والا در هنر اسلامی دارد و ترکیب آن با مفاهیم هنر نوگرا همواره دغدغه هنرمندان معاصر و ایرج اسکندری بوده است.

تابلوی نقاشی بدون عنوان بهجت صدر 700 میلیون تومان فروخته شد. قیمت پایه این اثر 700 میلیون تومان بود.

تابلوی نقاشی خط برجسته محمود زنده رودی 320 میلیون تومان چکش خورد. برآورد قیمت این اثر 200 میلیون تومان بود. در این اثر هنرمند تلاش کرده با تکرار خطوط و کلمات مختلف که چندباره بر روی هم افتاده اند و برای ذهن مخاطب آشنا به هنر ایرانی یادآور سنتی شناخته شده است، سیاه مشق نویسی دوران شکوه خوشنویسی را تداعی کند.

تابلوی نقاشی خط بدون عنوان محمد احصایی از مجموعه نجوای عشق که با قیمت پایه 5 میلیارد تومان در حراج سیزدهم عرضه شده بود، 5 میلیارد و 900 میلیون تومان فروخته شد. با این حساب، این اثر توانست رکورد دوازده دوره حراج تهران را بشکند. این رکورد پیش از این به تابلویی از سهراب سپهری اختصاص داشت.

تابلوی بدون عنوان اکریلیک روی بوم گلناز فتحی 400 میلیون تومان و تابلوی چهار لته ای بدون عنوان از مجموعه راز نهان صداقت جباری 600 میلیون تومان فروخته شدند.

تابلوی بدون عنوان محمدعلی ترقی جاه 170 میلیون تومان و تابلوی گلفروشان ناصر اویسی 850 میلیون تومان فروخته شد. تصویر اثر گلفروشان ناصر اویسی در کتاب گزیده آثار ناصر اویسی (ص 155-154) به کوشش ناصر و احسان میرباقری، انتشارات خانه فرهنگ و هنر گویا (1399) به چاپ رسیده است. این اثر تا اینجای حراج بیشترین نوسان قیمتگذاری را داشته است.

تابلوی نقاشی تعجب ژازه تباتبایی که محصول دهه 50 شمسی است، 280 میلیون تومان به فروش رسید. تصویر اثر حاضر در کتاب گزیده آثار ژازه تباتبایی، جلد دوم: سفری در کهکشان رنگ ها، جلد سوم: رنگ اسپانیا (ص 157-156) به کوشش یلدا زینعلی، انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (1382) به چاپ رسیده است.

تابلویی از واحد خاکدان یک میلیارد و 500 میلیون تومان فروخته شد

تابلوی اسب مهاجر واحد خاکدان که با قیمت پیشنهادی 600 میلیون تومان در حراج سیزدهم عرضه شده بود، یک میلیارد و 500 میلیون تومان چکش خورد.

تابلوی نقاشی دو لته ای خاطرات امید از مجموعه خاطرات انهدام آیدین آغداشلو که با قیمت پایه یک میلیارد و 200 میلیون تومان عرضه شده بود، به قیمت 12 میلیارد تومان فروش رفت.

این تابلوی آیدین آغداشلو نیز بعد از تابلوی ناصر اویسی بیشترین نوسان قیمت دهی را داشت و توانست رکورد تابلوی محمد احصایی را نیز بشکند. همچنین این تابلو رکورد دوازده دوره حراج تهران را نیز شکست.

شگفتی حراج سیزدهم فروش تابلویی از آیدین آغداشلو به قیمت 12 میلیارد تومان بود!

نام آیدین آغداشلو در ماه های اخیر به واسطه حاشیه های مرتبط با طرح اتهاماتی از سوی برخی شاگردان و اطرافیانش خبرساز شده بود و فروش غیرمنتظره تابلوی او با رقمی نزدیک به 10 برابر برآورد اولیه احتمالاً بی ارتباط با حواشی اخیر نیست.

تابلوی بدون عنوان افشین پیرهاشمی 300 میلیون تومان به فروش رسید.

تابلوی نقاشی بدون عنوان مهدی ویشکایی که مرمت نیز شده است، 500 میلیون تومان و تابلوی نقاشی تک چهره مصدق اثر محمدرضا منزه 60 میلیون تومان فروخته شدند.

اثر نقاشی با عنوان فیلسوف خلق شده توسط حمید هادی نژاد که با قیمت پیشنهادی 25 میلیون تومان عرضه شده بود، 150 میلیون تومان فروش رفت.

تابلوی نقاشی بدون عنوان کیومرث هارپا با قیمت 110 میلیون تومان و تابلوی نقاشی طاهره صمدی طاری از مجموعه بی ثباتی 100 میلیون تومان چکش خوردند.

اثر حجمی توکل اسماعیلی (مش اسماعیل) از مجموعه بزها که با قیمت پیشنهادی 400 میلیون تومان ارائه شده بود، 420 میلیون تومان فروخته شد.

تابلوی نقاشی نبرد ضحاک و شیر ایرانی از مجموعه اسطوره های خاموش اثر علی ندایی 85 میلیون تومان فروش رفت.

تابلوی نقاشی اندرونی از مجموعه شکارگاه اثر میترا کاویان 240 میلیون تومان فروخته شد. قیمت پایه این اثر 50 میلیون تومان بود.

تابلویی از صادق تبریزی یک میلیارد و 300 میلیون تومان فروخته شد

تابلوی نقاشی بدون عنوان از صادق تبریزی که یک میلیارد تومان قیمتگذاری شده بود، یک میلیارد و 300 میلیون تومان به فروش رفت.

تابلوی بدون عنوان ترکیب مواد روی سیمان و چوب از گارنیک در هاکوپیان 150 میلیون تومان و تابلوی نقاشی پرده سفید محمدحبیب محمدی 100 میلیون تومان فروخته شدند.

اثر بدون عنوان پروانه اعتمادی که پاستل روی مقوا است، 200 میلیون تومان فروش رفت. قیمت پیشنهادی این اثر نیز 200 میلیون تومان بود.

تابلوی بدون عنوان منوچهر یکتایی که رنگ روغن روی بوم است و در سال 1341 خلق شده و مرمتی جزئی شده است، با قیمت یک میلیارد تومان فروخته شد. این اثر متعلق به مجموعه شخصی زنده یاد منیژه میرعمادی و دکتر جمشید ناصری است که در حراج عرضه شد.

تابلویی از منوچهر یکتایی که یک میلیارد تومان فروخته شد

تصویر این اثر در کتاب پیشگامان نقاشی معاصر ایران، نسل اول (ص 259-258) به کوشش جواد مجابی، انتشارات هنر ایران (1376) به چاپ رسیده است.

تابلوی نقاشی بدون عنوان حمیدرضا اندرز 90 میلیون تومان و تابلوی نقاشی رنگ روغن روی فیبر اثر لیلی متین دفتری 400 میلیون تومان فروخته شدند.

تابلوی نقاشی ترکیب مواد روی کاغذ ابوالقاسم سعیدی 220 میلیون تومان فروخته شد. قیمت پیشنهادی این اثر 200 میلیون تومان بود.

تابلوی بدون عنوان گواش روی مقوا اثر سهراب سپهری که متعلق به مجموعه شخصی زنده یاد منیژه میرعمادی و دکتر جمشید ناصری بود، یک میلیارد و 700 میلیون تومان چکش خورد. برآورد قیمت این اثر 800 میلیون تومان بود. قطع این تابلوی قدیمی از سهراب سپهری، 69 در 50 سانتی متر است.

تابلویی از سهراب سپهری که یک میلیارد و 700 میلیون تومان فروخته شد

تابلوی بدون عنوان از احمد اسفندیاری نقاش سقاخانه ای 130 میلیون تومان و تابلوی نقاشی بدون عنوان از منوچهر نیازی 360 میلیون تومان فروش رفتند.

تابلوی نقاشی بدون عنوان نصرالله افجه ای یک میلیارد و 250 میلیون تومان فروش رفت. قیمت پیشنهادی یا قیمت پایه این اثر 800 میلیون تومان بود.

تابلوی نقاشی خطی از حسین زنده رودی با عنوان دی جی ای- دی جی آ- دی ایو که تاریخ خلق آن 1354 بود، 6 میلیارد و 200 میلیون تومان فروخته شد. این اثر در آوریل 2016 در حراج بونامز لندن ارائه شده است. این تابلوی حسین زنده رودی در کنار تابلوی محمد احصایی بالاترین براورد قیمت را در میان آثار این دوره حراج سیزدهم را داشت.

نقاشی خطی از حسین زنده رودی که 6 میلیارد و 200 میلیون تومان فروخته شد

اثر دیگری از بهجت صدر که رنگ روغن روی بوم است، اوایل دهه 40 خلق شده، 800 میلیون تومان به فروش رسید.

تابلویی با عنوان درخت خون سیاوشان اثر نیلوفر قادری نژاد 200 میلیون تومان فروش رفت. برآورد قیمت این اثر 60 میلیون تومان بود.

اثر دیگری از مسعود عربشاهی که ترکیب مواد روی بوم و متعلق به یک مجموعه معتبر است، 700 میلیون تومان فروخته شد.

اثر حجمی برنزی بدون عنوان از پرویز تناولی که با قیمت پایه 500 میلیون تومان در حراج سیزدهم عرضه شد، 550 میلیون تومان چکش خورد.

تابلوی پرسنلی فوری که ترکیب مواد روی فیبر و متعلق به مهدی سحابی است، 200 میلیون تومان فروخته شد. قیمت پیشنهادی این اثر 100 میلیون تومان بود.

تابلوی بدون عنوان از تک چهره اردشیر محصص اثری از قاسم حاجی زاده 420 میلیون تومان فروش رفت.

اثر حجمی انتزاعی برنزی از بهروز دارش که با قیمت 300 میلیون تومان عرضه شده بود، 320 میلیون تومان فروخته شد.

تابلویی از رضا درخشانی که 2 میلیارد و 600 میلیون تومان فروخته شد

تابلوی سه لته ای 6 متری رضا درخشانی با عنوان سواران صبحگاه که با برآورد قیمت 2 میلیارد و 500 میلیون در حراج عرضه شده بود، 2 میلیارد و 600 میلیون تومان چکش خورد.

تابلوی عبور از رضوان صادق زاده که با قیمت پایه 70 میلیون تومان عرضه شده بود، به قیمت 130 میلیون تومان فروخته شد.

تابلوی نقاشی بدون عنوان محمدعلی ترقی جاه 650 میلیون تومان و تابلوی کرمان تا خراسان از مجموعه خاطرات قرن اول هجری اثر شهریار احمدی یک میلیارد و 400 میلیون تومان به فروش رفتند.

تابلویی از شهریار احمدی که یک میلیارد 400 میلیون تومان فروش رفت

اثر بدون عنوان مرکب روی مقوا از احمد امین نظر 120 میلیون تومان و تابلوی بدون عنوان اکریلیک روی بوم از کریم نصر 160 میلیون تومان چکش خوردند.

نقاشی بدون عنوان ابراهیم صاحب اختیاری 50 میلیون تومان و اثر بدون عنوان جلال الدین مشمولی 120 میلیون تومان فروخته شدند.

اثر دیگری از آیدین آغداشلو با عنوان خوشنویسی ساقط که با قیمت پایه 400 میلیون تومان عرضه شده بود، به قیمت 600 میلیون تومان فروش رفت.

اثر بدون عنوانی از منوچهر معتبر که رنگ روغن روی بوم است، 280 میلیون تومان چکش خورد.

دو جریب زمین (پوزیتیو-نگاتیو) اثری از مارکو گریگوریان که کاهگل روی بوم است و در حراج هفتم نیز عرضه شده بود، یک میلیارد و 400 میلیون تومان فروخته شد.

تابلویی از پرویز کلانتری که یک میلیارد و 800 میلیون تومان فروخته شد

اثر بدون عنوانی از پرویز کلانتری که رنگ روغن و کاهگل روی بوم است، یک میلیارد و 800 میلیون تومان فروش رفت. برآورد قیمت این اثر 700 میلیون تومان بود.

اثر حجمی برنجی دیوار و جوانه از مونا پاد که با قیمت پایه 200 میلیون تومان در حراج تهران عرضه شده بود، با همان قیمت پایه به فروش رسید.

اثر حجمی برنزی استاد و شاگرد از پرویز تناولی که با قیمت پیشنهادی 4 میلیارد تومان به سیزدهمین حراج تهران آمده بود، 6 میلیارد و 700 میلیون تومان فروخته شد.

اثری از پرویز تناولی که 6 میلیارد و 700 میلیون تومان فروخته شد

این اثر نیز توانست رکورد تابلوی سهراب سپهری را که 5 میلیارد و 100 میلیون در حراج نهم به فروش رسیده بود، بشکند.

اثر بدون عنوان دیگری از نصرالله افجه ای 800 میلیون تومان و تابلوی نقاشی بدون عنوانی از احمد وکیلی 120 میلیون تومان به فروش رسیدند.

اثر بدون عنوان دیگری از فریده لاشایی که نقشی از نقشه ایران و ترکیب مواد روی بوم است، 2 میلیارد و 800 میلیون تومان چکش خورد. قیمت پیشنهادی این اثر یک میلیارد و 500 میلیون تومان بود.

تابلویی از فریده لاشایی که 2 میلیارد و 800 میلیون تومان فروخته شد

صدمین اثر سیزدهمین حراج تهران متعلق به جواد نوبهار با عنوان خنجرها سایه ندارند بود که به قیمت 90 میلیون تومان فروش رفت.

تابلوی نقاشی عروسک ها اثری از سیامک عزمی نیز که با قیمت پیشنهادی 60 میلیون تومان عرضه شده بود، 190 میلیون تومان فروخته شد.

تابلوی نقاشی بدون عنوان از شیده تامی، 100 میلیون تومان و اثر بدون عنوان جمشید سماواتیان نیز 130 میلیون تومان به فروش رسیدند.

تابلوی عکس والفجر اثر سعید صادقی که با قیمت پیشنهادی 70 میلیون تومان در حراج حضور داشت، 100 میلیون تومان چکش خورد.

اثر حجمی کامبیز صبری از مجموعه تا جایی که به یاد دارم که برآورد قیمتش 400 میلیون تومان بود، 550 میلیون تومان فروخته شد.

تابلوی نقاشی بدون عنوان محمدابراهیم جعفری با قیمت 400 میلیون تومان و تابلوی نقاشی بدون عنوان دیگری از پروانه اعتمادی با قیمت 750 میلیون تومان به فروش رسیدند.

تابلویی از محسن وزیری مقدم که یک میلیارد و 600 میلیون تومان فروخته شد

اثر انتزاعی رنگ روغن و شن روی بوم اثری از محسن وزیری مقدم که با قیمت یک میلیارد و 500 میلیون تومان در حراج حضور داشت، یک میلیارد و 600 میلیون تومان چکش خورد.

اثر بدون عنوان و رنگ روغن روی گونی از منصور قندریز که در سال 1343 خلق شده، 500 میلیون تومان فروش رفت. تصویر این اثر که متعلق به مجموعه شخصی خانواده هنرمند بود، در کتاب گزیده آثار منصور قندریز 1344-1314؛ از آفتابی به آفتاب دیگر (ص 82) به کوشش رویین پاکباز، انتشارات نظر (1398) به چاپ رسیده است.

اثری از منیر شاهرودی فرمانفرماییان که به قیمت 3 میلیارد و 600 میلیون تومان فروخته شد

آخرین اثری که در حراج سیزدهم عرضه شد متعلق به منیر شاهرودی فرمانفرماییان بود که 3 میلیارد و 600 میلیون تومان چکش خورد. برآورد قیمت این اثر 2 میلیارد و 500 میلیون تومان بود.

سیزدهمین حراج تهران با مجموع رقم فروش 87 میلیارد و 942 میلیون تومان پس از 3 ساعت به کار خود پایان داد.

کد خبر 5122834

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس از تدابیر کمیسیون متبوعش برای حمایت از هنرمندان خبر داد و گفت: طرحی در کمیسیون فرهنگی مجلس تحت عنوان اقتصاد هنر و حمایت از هنرمندان در حال تدوین است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۵

غلامرضا منتظری در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا ، با اشاره به تلاش کمیسیون فرهنگی مجلس برای حمایت از هنرمندان به ویژه در شرایط شیوع کرونا، گفت: در این مدت پیگیر این موضوع بوده ایم و از طریق کمیسیون مذاکره ای با رئیس سازمان برنامه و بودجه داشته ایم.

نماینده مردم گرگان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در شرایط فعلی کمک هایی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد، وزارت میراث فرهنگی و همچنین وزارت ورزش و جوانان به هنرمندان صورت گرفته است، تصریح کرد: رقم خوبی برای حمایت از هنرمندان اختصاص یافته اما پاسخگوی سطح انتظار ما نیست.

وی با تأکید بر اینکه اکنون که بحث بررسی لایحه بودجه در مجلس مطرح است خوشبختانه در دو الی سه مورد به حمایت از هنرمندان توجه شده است، افزود: در بررسی لایحه بودجه مقرر شده به آسیب دیدگان از کرونا توجه شده و آن ها در حوزه های مختلف هنری تحت حمایت قرار بگیرند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به اینکه بسیاری از مشاغل در نتیجه شیوع کرونا آسیب دیده اند، تصریح کرد: جدا از توجه به هنرمندان در بحث لایحه بودجه طرحی در کمیسیون فرهنگی مجلس تحت عنوان اقتصاد هنر و حمایت از هنرمندان در حال تدوین است.

منتظری با بیان اینکه در گذشته قانون حمایت از هنرمندان وجود داشته اما موردی و جزیی در این حوزه کارایی داشته است، گفت: ما در تلاش هستیم طرح جامع و فراگیر در این حوزه داشته باشم تا این قشر پر تلاش احساس یاس و ناامیدی نکنند.

وی با تأکید بر اینکه بسیاری از کشورهای بیگانه درصدد حمایت از سرمایه های ارزشمند هنری و ادبی ما هستند، افزود: باید زمینه حمایت و عرضه محصولات تولیدی آن ها بیش از گذشته فراهم شود.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سؤال که آیا تدابیری برای کمک به صندوق فرهنگیان اتخاذ شده است یا خیر، گفت: در پیشنهادهایی که در لایحه بودجه مطرح شده افزایش اعتبارات این صندوق مطرح است.

انتهای پیام/4151/پ

لینک خبر :‌ خبرگزاری آنا
نیکنام حسینی پور به همراه رضا بنفشه خواه با جمعی از اهالی هنر استان قزوین دیدار کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۵

به گزارش صبا به نقل از روابط عمومی موسسه هنرمندان پیشکسوت، نیکنام حسینی پور مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت به همراه رضا بنفشه خواه بازیگر پیشکسوت، چهارشنبه بیست و چهارم دی ماه، با اهالی هنر در پایتخت خوشنویسی ایران دیدار کردند. در این ملاقات صمیمانه با هنرمندان پیشکسوت ساکن قزوین، محمد حسین اسماعیلی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین و مهدیه سادات قافله باشی دبیر شورای اسلامی شهر قزوین نیز حضور داشتند.

قزوین، که به سبب پرورش بزرگان حوزه خوشنویسی چون میرعماد حسنی، میرزا محمد حسین عمادالکتاب قزوینی، محمدعلی خیارجی قزوینی، عبدالمجید طالقانی و ملک محمد قزوینی، پایتخت خوشنویسی ایران نام گرفته، هنرمندان فعال در عرصه های هنری دیگری را نیز در دل خود پرورانده است.

هنرمندانی چون محمد بخشی قاقازانی هنرمند پیشکسوت عرصه تعزیه، غلامحسین لطفی، بازیگر و کارگردان پیشکسوت و احمد پیله چی هنرمند خوشنویس که همه، از اعضای موسسه هنرمندان پیشکسوت نیز هستند.

محمد بخشی نیا قاقازانی سال 1316 در پایتخت خوشنویسی ایران متولد و از 11 سالگی وارد عرصه هنر تعزیه شد و به یادگیری این هنر همت گمارد. همچنین او تا کنون اجراهای بسیاری در داخل و خارج از کشور ارایه کرده است.

غلامحسین لطفی از دیگر هنرمندان قزوین، بیستم آبان ماه سال 1328 در این استان متولد شد. او فارغ التحصیل فوق لیسانس بازیگری و کارگردانی از دانشگاه تهران است و فعالیت خود را با کار در تئاتر دانشگاه شروع کرد، پس از آن نیز وارد حیطه کاری تلویزیون شد و اولین بار سال 1350 با سریال دلیران تنگستان مقابل دوربین رفت. این هنرمند علاوه بر بازیگری، سابقه کارگردانی نیز دارد و فصل اول و دوم سریال آینه را کارگردانی کرده است.

احمد پیله چی نیز متولد سال 1339 در این شهر است، او پیش از آن که به مدرسه برود فعالیت در حوزه خوشنویسی را آغاز کرد، چرا که خواندن و نوشتن را تا حدی از پدر و مادر خود آموخت و مقدمات خوشنویسی را نیز از برادرش فرا گرفته بود. این هنرمند از سال 1353 نزد استاد سید احمد رفیعی قزوینی کار خوشنویسی را به صورت حرفه ای شروع کرد. همچنین پیله چی، در زندگی هنری خود از محضر اساتیدی چون کیخسرو خروش و غلامحسین امیرخانی نیز کسب فیض کرده است.

هدف از این دیدارهای صمیمانه اطلاع از وضعیت هنرمندان و رسیدگی به این سرمایه های گران مایه کشور است. در این سفر یک روزه به پایتخت خوشنویسی ایران، از هنرمندان نامبرده شده تجلیل شد. همچنین علاوه بر دیدار و گفتگو با هنرمندان پیشکسوت عضو موسسه هنرمندان پیشکسوت، از اماکن تاریخی شهر قزوین نیز بازدید کردند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
مدیر مجموعه تئاتر شهر گفت: تئاتر شهر هفته آینده، نمایش های خود را آغاز می کند و تلاش می کنیم که بیش از شروع جشنواره تئاتر، حداقل سه سالن به مکان های اجرا اضافه شود.

ابراهیم گله دارزاده مدیر مجموعه تئاتر شهر تهران در گفت وگو با خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، بیان کرد: با توجه به همت مردم عزیز شهر تهران در خصوص تبدیل وضعیت ویروس کرونا از رنگ قرمز به نارنجی، در بیانیه ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا و اعلام وزارت محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی آمده است، تمامی سالن های سینما و تئاتر با رعایت دستورالعمل های بهداشتی باز هستند.

مدیر تئاتر شهر اظهار کرد: ما به عنوان یکی از مهمترین مجموعه های نمایشی کشور این برنامه ریزی را داشته ایم که با باز شدن سالن های نمایش بعد از محدودیت های ستاد ملی مبارزه با کرونا، اجرا هایی بر روی صحنه داشته باشیم که مخاطبان محترم و خانواده تئاتر به تماشای نمایش ها بنشینند.

گله دارزاده افزود: خوشبختانه در زمان تعطیلی سالن های نمایش، گروه های تئاتر با رعایت بیش از اندازه دستورالعمل های بهداشتی اقدام به تمرین کرده و آمادگی کامل برای اجرا را دارند. در فرایند تمرینات جشنواره های متعدد از جمله جشنواره مقاومت، گروه های نمایشی تئاتر فجر و گروه های نمایش عروسکی، خوشبختانه تا به امروز هیچ گزارشی در خصوص بیماری و درگیری اعضاء گروه به ویروس کرونا داده نشده است. همه گروه ها در صحت و سلامت به روند اجرا می پردازند.

وی ادامه داد: اگر آمادگی گروه های نمایشی در زمان تعطیلی سالن ها نبود، روند بازگشت اجراها دیرتر انجام می شد. البته امروز این امکان را داریم که به سرعت خودمان را به شرایط ایده آل اجرا برسانیم.

گله دار زاده در پایان تصریح کرد: بنابراین مجموعه تئاتر شهر تهران در هفته آینده، نمایش های خود را آغاز می کند و تلاش بر این است تا بیش از شروع جشنواره تئاتر فجر حداقل دو یا سه سالن به اجرا اضافه شود. امیدواریم بعد از جشنواره تئاتر فجر تمامی سالن های مجموعه فعالیت خود را از سربگیرند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
دفتر موسیقی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در هفته دوم و سوم دی ماه مجوز 185 تک آهنگ و 16 آلبوم را صادر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۵

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو ، دفتر موسیقی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در هفته دوم و سوم دی ماه مجوز 185 تک آهنگ و 16 آلبوم را صادر کرد.

آلبوم های روشن تر از خاموشی به آهنگسازی استاد حسین علیزاده و صدای استاد شهرام ناظری ، فصل تازه با صدای احمد نباتی یزدی و آهنگسازی محمدرضا چراغعلی، هم سان و هم سکوت به آهنگسازی استاد حسین علیزاده و نوازندگی گروه رامبرانت تریو از جمله آلبوم هایی هستند که در این دو هفته مجوز انتشار گرفتند.

آلبوم نوازندگان سرزمین آفتاب شامل قطعاتی از بزرگان موسیقی که توسط محسن قلندری نوازندگی و صدابرداری شده است، نیز مجوز انتشار گرفت.

دو تک آهنگ توبه حلاج و باز آمدم با صدای وحید تاج و موسیقی های شایان کریمی و فرید الهامی از جمله تک آهنگ هایی است که در دو هفته اخیر مجوز انتشار گرفتند.

گزارش صدور مجوز هفتگی دفتر موسیقی هر هفته در قالب خبر منتشر می شود. برای این آثار صرفا مجوز انتشار صادر شده و زمان انتشار آن در اختیار مالک اثر است.

اولین جلسه شورای سیاستگذاری سومین جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی با حضور محمد اله یاری مدیرکل دفتر موسیقی، علی اکبر شکارچی، مجید کیانی (حضور تلفنی در جلسه)، داریوش پیرنیاکان، حمیدرضا نوربخش، سیامک جهانگیری، امیر شریفی، امیر مردانه، دبیر اجرایی جشنواره و فاطمه کرم پور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر برگزار شد.

در ابتدای جلسه محمد اله یاری، مدیرکل دفتر موسیقی به ارائه گزارشی از روند جشنواره پرداخت و گفت: در طول سال جشنواره های مختلف ملی و منطقه ای برگزار می شود. جشنواره موسیقی نواحی کشور و جشنواره ملی موسیقی جوان از جشنواره های معتبر کشور هستند که اولی به حوزه موسیقی نواحی به طور اختصاصی می پردازد و دومی در حوزه جوانان است.

او ادامه داد: در حوزه موضوعی جای جشنواره ای که به ژانر موسیقی ردیف دستگاهی و یا کلاسیک به طور اختصاصی بپردازد و در حوزه رده سنی هم، جای جشنواره ای که به گروه سنی کودک و نوجوان بپردازد خالی است. تکمیل این خلأها می تواند رنگین کمان جشنواره های موسیقی را چه به لحاظ رده سنی و چه به لحاظ موضوعی تکمیل کند، جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی به عنوان یک جشنواره موضوعی چنانچه استمرار پیدا کند بخشی از رنگین کمان جشنواره های موضوعی را فراهم کند. این جشنواره کمک می کند هنرمندان حوزه ردیف دستگاهی مکان و زمان معینی در طول سال برای گردهمایی داشته باشند و در حقیقت می تواند نشان دهنده تلاش هنرمندان این حوزه موسیقی در طول یک سال باشد.

اله یاری همچنین گفت: جشنواره موسیقی فجر در انتهای این رنگین کمان جشنواره ای می تواند محل حضور بهترین ها از هر حوزه موسیقی و ویترین ملی کشور در حوزه موسیقی باشد. ترکیب شورای سیاستگذاری و حضور بزرگان موسیقی در این شورا نوید بخش برنامه ریزی مناسب و برگزاری جشنواره ای شایسته خواهد بود. از همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین استانداری بوشهر که قبول زحمت کردند جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی را در بوشهر میزبانی کنند قدردانی می کنم.

مجید کیانی عضو شورای سیاستگذاری جشنواره در ادامه در تماس تلفنی توضیح داد: از مدیرکل دفتر موسیقی و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر به خاطر برگزاری این جشنواره تشکر ویژه ای می کنم. ما یک جشنواره جوان داریم که گویی بیشتر برای کودکان و نوجوانان است و جوانان، به خصوص موسیقی دانان هیچ جایی در این جشنواره ندارند که کارشان را ارائه دهند.

او ادامه داد: البته جشنواره موسیقی فجر هم وجود دارد اما آن چنان که باید نمی بینیم جوانان و استادان موسیقی شرکت کنند. خوشبختانه موسیقی سایر نقاط که همان نواحی است را داریم اما جای جشنواره موسیقی دستگاهی و موسیقی کلاسیک ایران واقعاً خالی بود. باعث خرسندی است که قرار است این جشنواره دوباره برگزار شود، امیدوارم در سال های آینده با حضور بیشتر جوانان در این جشنواره تأثیر خوبی را در آینده در موسیقی ما شاهد باشیم.

سپس امیر مردانه دبیر اجرایی این جشنواره گفت: نزدیک به چهار ماه است که با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر در حال رایزنی هستیم و طی سفری که به این شهر داشتم زیرساخت های موجود را برای برگزاری یک جشنواره خوب بررسی کرده و شاهد این بودم که این استان دارای تجهیزات خوب و سالن مناسب برای اجرای صحنه ای است. این استان دارای یک سالن با ظرفیت حدود 1200 نفر است که می توان حتی از حضور مخاطبان با رعایت تمام پروتکل های بهداشتی بهره مند شد. بر همین اساس تفاهم نامه ای نیز با حضور معاون امور هنری نیز امضا شده است.

فاطمه کرم پور، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر در این جلسه گفت: استان بوشهر زادگاه هنرمندان نام آور فراوانی مانند همایون خرم است، این استان ظرفیت لازم و پتانسیل کافی برای برگزاری جشنواره های مختلف را دارد که قطعاً مورد اقبال جوانان این شهر نیز خواهد بود. در حالی که این روزها جامعه در یک حالت خمودگی به سر می برد برگزاری چنین برنامه هایی می تواند شادی را به جامعه و مردم هدیه کند. خوشبختانه دغدغه ای در خصوص امکانات این جشنواره نیست و تمامی شرایط برای برگزاری برنامه با کیفیت لازم مهیا است.

داریوش پیرنیاکان دیگر عضو این شورا گفت: زمانی که آقای اله یاری به تازگی مسئولیت مدیرکل دفتر موسیقی را برعهده گرفت، اولین بار به همراه او در خانه شاعران جلسه ای را برگزار کردیم و در آن جلسه متوجه شدم که این فرد واقعاً انسان شایسته و فهیمی است و می تواند از پس این مسئولیت برآید.

او ادامه داد: زمانی که احمد مسجد جامعی وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود، جلسه ای را با او برگزار کردم و گفتم که شما از این زاویه نیز به موسیقی نگاه کنید و به موسیقی تنها به عنوان یک هنر نگاه نکنید. شما باید موسیقی و امنیت ملی را در کنار هم تعریف کنید چرا که در حال حاضر ماهواره ها و فضای مجازی به خصوص در استان های مرزی کشور تأثیرات بسیار زیادی از موسیقی های بیرون از حوزه فرهنگی ما می گیرند و کم کم موسیقی ما از بین می رود و در عین حال چیزهایی لابه لای این موسیقی و برنامه ها به مردم می دهند.

حمیدرضا نوربخش نیز در این نشست گفت: نکاتی که مطرح شد بسیار بجا، درست و شایسته است. دوستان دغدغه مندی ابتدا طرح این جشنواره را پیشنهاد کردند که در آن زمان مورد استقبال قرار گرفت اما متأسفانه دچار مشکل شد. با پیگیری هایی که مدیرکل دفتر موسیقی داشت، این جشنواره دوباره برگزار می شود. واقعیت این است که باید تلاش کنیم تمام این جشنواره ها مستحکم و قوی شود و اعتلا و اعتبار پیدا کند. به دلیل اینکه به موسیقی و فرهنگ موسیقی مربوط است و هرچقدر غنای بیشتری داشته باشد، پیشرفت موسیقی است.

علی اکبر شکارچی هم گفت: این روزها در جامعه امید می بینم از این لحاظ که هیچ وقت در طول تاریخ موسیقی ایران این تعداد موسیقی دان محلی و دستگاهی پرورش نیافته بود. ناامیدی من از این لحاظ است که به گفته دوستان، موسیقی ما در حال حرکت به سمت ابتذال است اما به گواه تجربیاتی که در زمینه موسیقی دارم این را شاهد هستم جوانانی که پا به عرصه موسیقی گذاشته اند مانند آتش زیر خاکستر و خورشید پشت ابر هستند که اگر مجال پیدا کنند، این سرزمین را نورانی می کنند اما ناامیدی من از این جهت است که ذوق و سلیقه انسان ها مدام در حال تغییر است و تا بخواهیم آن را درست کنیم، زمان زیادی صرف می شود.

سیامک جهانگیری دیگر عضو شورا بیان کرد: خوشحالم که این دوره از جشنواره در بوشهر برگزار می شود و ظرفیت جدیدی را شکل می دهد، شاید بد نباشد با توجه به اینکه جشنواره امسال در این شرایط برگزار می شود برنامه ریزی کنیم از لحاظ موضوعات فرهنگی ما چه چیزی برای آن شهر داریم و آن شهر چه چیزی برای جشنواره و موسیقی دارد. قطعا این مساله می تواند انگیزه ای برای دیگر استان های کشور در سال های آینده باشد. از جهتی به دلیل تجمع اتفاقاتی که در تهران به عنوان مرکز وجود دارد دغدغه های موسیقایی خیلی زیادی نیز به همین میزان دیده شده و گاهی نمی توان همه رویدادها را هماهنگ کرد. شاید بد نباشد که اتفاقاتی از این دست که مخاطب خاص خود را دارد، با چنین جشنواره هایی قوت بگیرد.

امیر شریفی نیز در ادامه این جلسه گفت: این جشنواره به نوعی ادای دینی بود و باید آن را برگزار می کردیم. ما چهار ماه پیش که این پروژه را آغاز کردیم صحبت بر سر این بود که موسیقی کلاسیک ایرانی فارغ از آمیختگی با انواع موسیقی در جشنواره موسیقی فجر و با جشنواره های دیگری که برگزار می شود، باید مکان خاص و یک ظرفیتی نسبت به خودش داشته باشد که به طور تخصصی به آن بپردازد.

در ادامه این جلسه اعضای شورا نظرات و پیشنهادات خود را برای جشنواره بیان کرده و برگزاری کارگاه ها و نشست های پژوهشی از جمله موارد مطرح شده در این جلسه بود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
اعضای شورای سیاست گذاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر و مدیران و مسئولان شهرداری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشستی سازوکارهای بهترین شرایط برگزاری این رویداد را با توجه به کرونا بررسی کردند.

سرویس : فرهنگ و ادب - تئاتر و هنرهای تجسمی زمان : شناسه خبر : 1015250

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر، نشست شورای سیاست گذاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر با حضور سید مجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی، قادر آشنا، مدیرکل هنرهای نمایشی، هوشنگ توکلی، مریم معترف، برزین ضرغامی مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران اعضای شورای سیاست گذاری، حسین مسافرآستانه، دبیر جشنواره سی و نهم و مجید فروغی مدیر روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

سید مجتبی حسینی در این نشست گفت: کرونا پیامدهایی را برای همه حوزه ها از جمله هنر و تئاتر داشته است اما ضرورت دارد تلاش شود از این تهدید، فرصت هایی نیز برای هنر فراهم شود و شیوه ها و روش هایی برای فعالیت های هنری طراحی و اجرا شود. در زمینه هنر فعالیت های پراکنده و جداگانه ای انجام می شود؛ در صورتی که نهادها و بخش های مختلف با هم افزایی می توانند فرایندها و برنامه های منسجم و موثری را برای هنر انجام دهند.

قادرآشنا ، مدیرکل هنرهای نمایشی نیز گفت: با توجه به محدودیت ها به دلیل بیماری کرونا، تمام تلاش مان این است که جشنواره با امکانات موجود و شرایط سختی که این بیماری ایجاد کرده است، برگزار شود. بنابراین به منظور رعایت پروتکل های بهداشتی در جشنواره تئاتر فجر با ستاد مقابله با کرونا تعامل و نشستی خواهیم داشت.

حسین مسافرآستانه ، دبیر سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر نیز با ارائه گزارشی از فعالیت ها و برنامه های جشنواره بیان کرد: برگزاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر در شرایط کرونا موجب می شود تاخیر و توقفی در روند و تاریخ برگزاری این رویداد ایجاد نشود. برای اینکه از فرصت به نحو مناسب استفاده شود فراخوان بخش های مختلف به تدریج و به تناوب اعلام شد و کار به تدریج و با رعایت همه شیوه نامه ها به منظور حفظ سلامت اهالی تئاتر و دست اندرکاران جشنواره پیش رفت.

مسافر آستانه در ادامه درباره بخش های مختلف جشنواره از جمله اجراهای صحنه ای،مسابقه نمایش های خیابانی، بخش ویژه سرباز انقلاب ، دیگرگونه های اجرایی و تمهید برگزاری جشنواره در شرایط کرونا توضیحاتی را ارائه کرد.

هوشنگ توکلی ، بازیگر پیشکسوت تئاتر و سینما و عضو شورای سیاستگذاری این رویداد نیز گفت:ضرورت دارد که در شرایط کرونا از امکان و ظرفیت اینترنت و فضای مجازی به نحو مناسب از جمله در جشنواره تئاتر فجر استفاده شود. پیشنهاد می کنم در کنار داوری آثار جشنواره، بخشی را به آرای مردمی نیز اختصاص دهیم.

مریم معترف ، نویسنده و کارگردان تئاتر گفت: برای نمایش های خیابانی هم می توان فضاهای مختلف شهر تهران را که قابلیت اجراهای خیابانی دارند، درنظر گرفت.

برزین ضرغامی نیز با بیان پیشنهاداتی توضیح داد: می توان برای استفاده از فضاها و امکانات شهرداری تهران به منظور اجراهای سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر با شهرداران مناطق تهران تعامل کرد. برنامه ها و نشست های تخصصی جشنواره می تواند آنلاین برگزار شود.

ضرغامی با اشاره به برگزاری برنامه های نوروزی توسط سازمان زیباسازی شهر تهران گفت: با توجه به این که هر سال در ایام نوروز برنامه های متنوعی در حوزه هنرهای تجسمی داریم؛ امسال تمایل و این امکان را داریم تا نمایش های خیابانی نیز در نوروز اجرا شود و آمادگی داریم در این زمینه با اداره کل هنرهای نمایشی تعامل کنیم.

سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافرآستانه 11 تا 20 بهمن برگزار می شود. نشانی سایت جشنواره WWW.FITF.IR است.

پایان پیام/ 32

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر

|

نشست شورای سیاستگذاری

|

هم افزایی

|

بررسی

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان

تهران (پانا) - اولین جلسه شورای سیاستگذاری سومین جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی با حضور محمد اله یاری مدیرکل دفتر موسیقی، علی اکبر شکارچی، مجید کیانی (حضور تلفنی در جلسه)، داریوش پیرنیاکان، حمیدرضا نوربخش، سیامک جهانگیری، امیر شریفی، امیر مردانه، دبیر اجرایی جشنواره و فاطمه کرم پور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر برگزار شد.

به گزارش معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در ابتدای جلسه محمد اله یاری، مدیرکل دفتر موسیقی به ارائه گزارشی از روند جشنواره پرداخت و گفت: در طول سال جشنواره های مختلف ملی و منطقه ای برگزار می شود. جشنواره موسیقی نواحی کشور و جشنواره ملی موسیقی جوان از جشنواره های معتبر کشور هستند که اولی به حوزه موسیقی نواحی به طور اختصاصی می پردازد و دومی در حوزه جوانان است.

وی ادامه داد: در حوزه موضوعی جای جشنواره ای که به ژانر موسیقی ردیف دستگاهی و یا کلاسیک به طور اختصاصی بپردازد و در حوزه رده سنی هم، جای جشنواره ای که به گروه سنی کودک و نوجوان بپردازد خالی است. تکمیل این خلأها می تواند رنگین کمان جشنواره های موسیقی را چه به لحاظ رده سنی و چه به لحاظ موضوعی تکمیل کند، جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی به عنوان یک جشنواره موضوعی چنانچه استمرار پیدا کند بخشی از رنگین کمان جشنواره های موضوعی را فراهم کند. این جشنواره کمک می کند هنرمندان حوزه ردیف دستگاهی مکان و زمان معینی در طول سال برای گردهمایی داشته باشند و در حقیقت می تواند نشان دهنده تلاش هنرمندان این حوزه موسیقی در طول یک سال باشد.

اله یاری همچنین گفت: جشنواره موسیقی فجر در انتهای این رنگین کمان جشنواره ای می تواند محل حضور بهترین ها از هر حوزه موسیقی و ویترین ملی کشور در حوزه موسیقی باشد. ترکیب شورای سیاستگذاری و حضور بزرگان موسیقی در این شورا نوید بخش برنامه ریزی مناسب و برگزاری جشنواره ای شایسته خواهد بود. از همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین استانداری بوشهر که قبول زحمت کردند جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی را در بوشهر میزبانی کنند قدردانی می کنم.

مجید کیانی عضو شورای سیاستگذاری جشنواره در ادامه در تماس تلفنی توضیح داد: از مدیرکل دفتر موسیقی و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر به خاطر برگزاری این جشنواره تشکر ویژه ای می کنم. ما یک جشنواره جوان داریم که گویی بیشتر برای کودکان و نوجوانان است و جوانان، به خصوص موسیقی دانان هیچ جایی در این جشنواره ندارند که کارشان را ارائه دهند.

او ادامه داد: البته جشنواره موسیقی فجر هم وجود دارد اما آن چنان که باید نمی بینیم جوانان و استادان موسیقی شرکت کنند. خوشبختانه موسیقی سایر نقاط که همان نواحی است را داریم اما جای جشنواره موسیقی دستگاهی و موسیقی کلاسیک ایران واقعاً خالی بود. باعث خرسندی است که قرار است این جشنواره دوباره برگزار شود، امیدوارم در سال های آینده با حضور بیشتر جوانان در این جشنواره تأثیر خوبی را در آینده در موسیقی ما شاهد باشیم.

سپس امیر مردانه دبیر اجرایی این جشنواره گفت: نزدیک به چهار ماه است که با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر در حال رایزنی هستیم و طی سفری که به این شهر داشتم زیرساخت های موجود را برای برگزاری یک جشنواره خوب بررسی کرده و شاهد این بودم که این استان دارای تجهیزات خوب و سالن مناسب برای اجرای صحنه ای است. این استان دارای یک سالن با ظرفیت حدود 1200 نفر است که می توان حتی از حضور مخاطبان با رعایت تمام پروتکل های بهداشتی بهره مند شد. بر همین اساس تفاهم نامه ای نیز با حضور معاون امور هنری نیز امضا شده است.

فاطمه کرم پور، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر در این جلسه گفت: استان بوشهر زادگاه هنرمندان نام آور فراوانی مانند همایون خرم است، این استان ظرفیت لازم و پتانسیل کافی برای برگزاری جشنواره های مختلف را دارد که قطعاً مورد اقبال جوانان این شهر نیز خواهد بود. در حالی که این روزها جامعه در یک حالت خمودگی به سر می برد برگزاری چنین برنامه هایی می تواند شادی را به جامعه و مردم هدیه کند. خوشبختانه دغدغه ای در خصوص امکانات این جشنواره نیست و تمامی شرایط برای برگزاری برنامه با کیفیت لازم مهیا است.

داریوش پیرنیاکان دیگر عضو این شورا گفت: زمانی که آقای اله یاری به تازگی مسئولیت مدیرکل دفتر موسیقی را برعهده گرفت، اولین بار به همراه او در خانه شاعران جلسه ای را برگزار کردیم و در آن جلسه متوجه شدم که این فرد واقعاً انسان شایسته و فهیمی است و می تواند از پس این مسئولیت برآید.

او ادامه داد: زمانی که احمد مسجد جامعی وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود، جلسه ای را با او برگزار کردم و گفتم که شما از این زاویه نیز به موسیقی نگاه کنید و به موسیقی تنها به عنوان یک هنر نگاه نکنید. شما باید موسیقی و امنیت ملی را در کنار هم تعریف کنید چرا که در حال حاضر ماهواره ها و فضای مجازی به خصوص در استان های مرزی کشور تأثیرات بسیار زیادی از موسیقی های بیرون از حوزه فرهنگی ما می گیرند و کم کم موسیقی ما از بین می رود و در عین حال چیزهایی لابه لای این موسیقی و برنامه ها به مردم می دهند.

حمیدرضا نوربخش نیز در این نشست گفت: نکاتی که مطرح شد بسیار بجا، درست و شایسته است. دوستان دغدغه مندی ابتدا طرح این جشنواره را پیشنهاد کردند که در آن زمان مورد استقبال قرار گرفت اما متأسفانه دچار مشکل شد. با پیگیری هایی که مدیرکل دفتر موسیقی داشت، این جشنواره دوباره برگزار می شود. واقعیت این است که باید تلاش کنیم تمام این جشنواره ها مستحکم و قوی شود و اعتلا و اعتبار پیدا کند. به دلیل اینکه به موسیقی و فرهنگ موسیقی مربوط است و هرچقدر غنای بیشتری داشته باشد، پیشرفت موسیقی است.

علی اکبر شکارچی هم گفت: این روزها در جامعه امید می بینم از این لحاظ که هیچ وقت در طول تاریخ موسیقی ایران این تعداد موسیقی دان محلی و دستگاهی پرورش نیافته بود. ناامیدی من از این لحاظ است که به گفته دوستان، موسیقی ما در حال حرکت به سمت ابتذال است اما به گواه تجربیاتی که در زمینه موسیقی دارم این را شاهد هستم جوانانی که پا به عرصه موسیقی گذاشته اند مانند آتش زیر خاکستر و خورشید پشت ابر هستند که اگر مجال پیدا کنند، این سرزمین را نورانی می کنند اما ناامیدی من از این جهت است که ذوق و سلیقه انسان ها مدام در حال تغییر است و تا بخواهیم آن را درست کنیم، زمان زیادی صرف می شود.

سیامک جهانگیری دیگر عضو شورا بیان کرد: خوشحالم که این دوره از جشنواره در بوشهر برگزار می شود و ظرفیت جدیدی را شکل می دهد، شاید بد نباشد با توجه به اینکه جشنواره امسال در این شرایط برگزار می شود برنامه ریزی کنیم از لحاظ موضوعات فرهنگی ما چه چیزی برای آن شهر داریم و آن شهر چه چیزی برای جشنواره و موسیقی دارد. قطعا این مساله می تواند انگیزه ای برای دیگر استان های کشور در سال های آینده باشد. از جهتی به دلیل تجمع اتفاقاتی که در تهران به عنوان مرکز وجود دارد دغدغه های موسیقایی خیلی زیادی نیز به همین میزان دیده شده و گاهی نمی توان همه رویدادها را هماهنگ کرد. شاید بد نباشد که اتفاقاتی از این دست که مخاطب خاص خود را دارد، با چنین جشنواره هایی قوت بگیرد.

امیر شریفی نیز در ادامه این جلسه گفت: این جشنواره به نوعی ادای دینی بود و باید آن را برگزار می کردیم. ما چهار ماه پیش که این پروژه را آغاز کردیم صحبت بر سر این بود که موسیقی کلاسیک ایرانی فارغ از آمیختگی با انواع موسیقی در جشنواره موسیقی فجر و با جشنواره های دیگری که برگزار می شود، باید مکان خاص و یک ظرفیتی نسبت به خودش داشته باشد که به طور تخصصی به آن بپردازد.

در ادامه این جلسه اعضای شورا نظرات و پیشنهادات خود را برای جشنواره بیان کرده و برگزاری کارگاه ها و نشست های پژوهشی از جمله موارد مطرح شده در این جلسه بود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری پانا
فرشید فرح خواه، با تشریح خدمات مرکز تماس نمایشگاه مجازی کتاب تهران گفت: هزینه تماس با مرکز پاسخگویی نمایشگاه مجازی براساس تعرفه تلفن ثابت محاسبه می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۷

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اعلام زمان برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، پرسش های بسیاری از سوی ناشران و همچنین علاقه مندان به کتاب که سی و سومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را از دست داده بودند، مطرح شد.

یکی از ابهامات عمده مربوط به رفع مشکلات احتمالی در جریان برگزاری نمایشگاه است. تشکیل مرکز تماس نمایشگاه مجازی کتاب تهران نگرانی ناشران و مخاطبان را تا حد بسیار زیادی با بکارگیری نیرو های آموزش دیده برطرف کرده است. فرشید فرح خواه، در تشریح ویژگی های مرکز پاسخگویی نمایشگاه مجازی کتاب تهران به خبرنگار ایبنا گفت: هزینه تماس با مرکز پاسخگویی نمایشگاه مجازی براساس تعرفه تلفن ثابت محاسبه می شود.

در مرکز تماس و پشتیبانی نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران چه خدماتی به ناشران و مشتری های کتاب ارائه می شود؟
مرکز پاسخگویی نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از دو گروه مخاطبان و ناشران با پاسخگویی به پرسش های متداول، پشتیبانی می کند و در دو طبقه چهارم و پنجم سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران مستقر هستد. هزینه تماس با مرکز پاسخگویی نمایشگاه مجازی براساس تعرفه تلفن ثابت محاسبه می شود.

عمده پرسش ها حول چه محور هایی است؟
با توجه به آغاز ثبت نام دریافت بن خرید کتاب، مشمولان یعنی دانشجویان، اعضای هیات علمی و طلاب، پیگیر دریافت بن و ظرفیت باقی مانده و یا تکمیل سهمیه ها هستند. محور اصلی پرسش ناشران به ثبت نام اختصاص دارد.

چه تعداد کتاب در پنل نمایشگاه مجازی، قابل عرضه است؟
بازه زمانی برای عرضه کتاب در نمایشگاه مجازی کتاب تهران تعیین شده؛ بنابراین ناشران مجازند، کتاب های منتشر شده از سال 1396 به بعد را در پنل نمایشگاه عرضه کنند که در مجموع 232 هزار عنوان کتاب است؛ اما با توجه به اینکه قابلیت فروش کتاب های تولید شده از سال 1392 پیش بینی شده، ظرفیت فروش حدود 400 هزار عنوان کتاب از سوی ناشر وجود دارد؛ بنابراین این به تصمیم ناشر بستگی دارد شاید تمایلی به عرضه همه کتاب هایی که ظرفیت عرضه برای ان ها در نظر گرفته شده نداشته باشد.

برای کتاب های چند جلدی، تصمیم گیری شده است؟
امکان عرضه این کتاب ها با توجه به درخواست ناشران فراهم شده است؛ حدود 5 درصد از کتاب ها از این نوع است.
با توجه به این قابلیت فنی پنل نمایشگاه مجازی، ناشر می تواند در طول برگزاری نمایشگاه به فهرست کتاب های عرضه شده در پنل خود اضافه کند؟
این امکان فراهم شده است که در صورت اعلام وصول کتاب، ناشران در بازه زمانی اعلام شده از بانک اطلاعات کتاب، ناشر یه فروش کتاب جدید خود مجاز شود.

ناشران مجاز به یکبار تغییر قیمت کتاب ها هستند. این تغییر قیمت کاهشی است یا افزایشی؟

براساس آئین نامه ناشران داخلی مجاز به کاهش قیمت کتاب های خود نیستند؛ به عبارت دقیق تر ناشران مجاز نیستند پایین تر از قیمت ثبت شده در بانک اطلاعات موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران به فروش اقدام کنند. در بخش ناشران لاتین و عرب به دلیل نوسانات قیمت ارز، ناشران مجازند، علاوه بر یارانه نمایشگاهی، بن خرید کتاب از سوی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ناشران می توانند تا سقف اعلام شده، به خریداران خود تخفیف بدهند.

وضعیت ثبت نام ناشران خارجی چگونه است؟
این دسته از ناشران در سامانه مستقلی ثبت نام و اطلاعات کتاب هایشان را بارگذاری کرده اند. ناشران لاتین و عرب، امکان ویرایش قیمت ندارند. براساس نرخ مصوب ارز های پوند، دلار و یورو با توجه به نرخ روز محاسبه و پس از اعمال تخفیف ها معادل ریالی به دست می آید.

مرکز پاسخگویی نمایشگاه مجازی کتاب تهران در زمان فروش برای پیگیری مرسوله ها به مشتری ها و ناشران چه کمکی می کند؟
امکان استفاده از ظرفیت شرکت ملی پست و همچنین شرکت های فعال در ارسال بسته های پستی وجود دارد اما فقط شرکت ملی پست از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ارسال پستی حمایت می شود؛ بنابراین ناشر برای ارسال مرسوله ها مختار است که شرکت ملی پست را برای ارسال مرسوله ها انتخاب کند و یا دیگر شرکت ها را.

ناشران باید در زمان ثبت نام، شرکت های خدمات پستی را انتخاب کنند؟
خیر، به ازای هر سفارش، ناشر تصمیم گیری می کند که بسته از طریق شرکت پست ارسال شود یا از خدمات سایر شرکت ها استفاده کند. در ارسال از طریق شرکت ملی پست، همه فرآیند خرید در باجه مجازی پست انجام می شود و قابل مشاهده می شود اگر تعداد مرسوله ها زیاد باشد بسته ها از سوی ماموران پست دریافت و ارسال می شود و یا اگر بسته ها اندک باشد ناشر می تواند خود به ارسال بسته ها به شعبه منتخب پست تحویل و یا از خدمات شرکت های خصوصی و یا حتی پیک استفاده کند. پیش بینی می کنیم حجم قابل توجهی ارسال مرسوله برای شرکت ملی پست ایجاد شود.

مشتری و یا ناشر برای پیگیری مرسوله باید با مرکز تماس نمایشگاه مجازی کتاب تماس بگیرد؟
مخاطبان می توانند فرآیند رهگیری را از سامانه شرکت ملی پست انجام دهند اگر با مشکلی مواجه شدند می توانند با شماره تماس02191009898 تماس برقرار کنند.

چند نماینده از شرکت ملی پست برای پاسخگویی در مرکز تماس نمایشگاه مستقر هستند؟
حداقل چهار نیرو از شکرت ملی پست در طول برگزاری نمایشگاه در این مرکز مستقر است. نماینده پل ارتباطی با شرکت ملی پست قلمداد می شود و از ساعت 8 تا 20 و همچنین در روز های تعطیل در مرکز حضور دارد.

با توجه به تصمیم مسئولان نمایشگاه، مقرر شده وجه خرید کتاب بعد از به مقصد رسیدن بسته به حساب ناشران واریز شود. آیا این واریز به لحظه است یا بعد از پایان نمایشگاه؟
براساس آئین نامه، تسویه حساب با ناشران 15 روز بعد از پایان نمایشگاه آغاز می شود. پیش بینی می شود با توجه به تعداد مرسوله ها، 45 تا 60 روز جریان ارسال همچنان ادامه داشته باشد. همان طور که گفتم قرار است، 15 روز بعد از نمایشگاه تسویه حساب با ناشران آغاز می شود، تسویه به میزان اطلاعات موثق دریافتی از سامانه های مرتبط انجام می شود؛ شاید تسویه حساب برخی ناشران بیش از یک مرحله انجام شود.

اگر فرآیند خرید به هر دلیل از جمله قطعی اینترنت، متوقف و یا ناقص انجام شود، مشتری باید با مرکز تماس نمایشگاه مجازی کتاب تهران تماس بگیرد؟
اگر به هر دلیلی سفارش با موفقیت برای مشتری ثبت نشود، تا 30 دقیقه به اصطلاح فعال می ماند بعد از 15 دقیقه، نخست پیامک برای تکمیل فرآیند خرید ارسال می شود؛ اگر خریدار تمایلی برای انجام ادامه فرآیند نداشت بعد از 30 دقیقه سفارش را حذف می کند.

خریدها از سه درگاه، شامل پرداخت الکترونیک سپهر، پرداخت الکترونیک سامان کیش و پرداخت الکترونیک کیش انجام می شود. فکر نمی کنم مشکلی برای مشتری ها از باب تراکنش ها ایجاد شود؛ چراکه میزان حجم تراکنش هایی مشابه نمایشگاه برای درگاه های بانکی نرمال است و البته آمار هایی بیش از پیش بینی های بازدید از نمایشگاه مجازی در نمایشگاه های فیزیکی تجربه شده است. در طول برگزاری نمایشگاه، نماینده هماهنگ کننده بانک و درگاه ها در مرکز تماس حضور دارند تا مشکلات احتمالی بر طرف شود.

تراکنش خرید از ناشران خارجی چگونه خواهد بود؟
خرید ها از بخش ناشران خارجی، ریالی است و براساس قیمت ریالی مندرج در سامانه کتاب و سایر موارد، بسته بندی و ارسال می شود. امکان ارتباط مشتری های خارج از کشور، با مرکز تماس نمایشگاه مجازی برای مشتری های خارجی وجود دارد.

تعریف مشتری خارجی برای نمایشگاه مجازی وابسته به ارائه خدمات پست برای این دست مخاطبان است. از نظر فنی، امکان فروش کتاب از نمایشگاه مجازی کتاب به سراسر دنیا پیش بینی شده اما ارسال مرسوله ها منوط به امکان ارائه خدمات پستی است.

یکی از موضوعات قابل توجه درباره تفاوت بین نمایشگاه مجازی و فیزیکی، از بین رفتن ارتباط تعاملی غرفه دار و مشتری است. از نظر فنی این امکان ارتباط بین ناشر و مشتری کتاب در پنل نمایشگاه مجازی پیش بینی شده است؟
تدابیری در نظر گرفته شده است به این ترتیب که هر ناشر در پنل خود، سه مشاور فروش معرفی می کند که همراه اطلاعات تماس، زمینه تعامل مشتری و مشاور فروش فراهم خواهد شد. با جستجوی هر کتاب این اطلاعات مشخص می شود و مشتری حتی می تواند علاوه بر محتوا درباره جنس جلد کتاب و سایر مشخصات هم پرس وجو کند.

تفاوت بین بخش های مختلف از جمله کودک و نوجوان و دانشگاهی در پنل چگونه است؟
ایجاد غرفه در فضای مجازی چندان مصداق ندارد اما برای جستجو امکانات قابل توجهی در نظر گرفته شده است. سه دسته جستجو شامل جستجوی سریع براساس عنوان ها، دوم جستجو پیشرفته با جزئیات بسیار زیاد و جستجو براساس دسته بندی موضوعی و رشته ای به ویژه برای کاربرانی که اطلاعات کمتری درباره انواع کتاب ها در حوزه های مختلف ادبیات و زبان دارند مفید باشد.

آیا برای مخاطبان خاص از جمله نابینایان امکان جسنجو و خرید پیش بینی شده است؟
این امکان هم در نظر بود؛ اما با توجه به ابعاد نمایشگاه و توجه به این نکته که ترکیب چند تکتولوژی از جمله دستیار صوتی برای نابینایان، برکل فرآیند اجرا تاثیر گذار باشد حداقل در این دوره این امکان اجرایی نشد. علاوه براین ادوات مختلفی برای این شکل ارتباط نیاز است که چندان در کشور وجود ندارد اما امید واریم برای دوره های بعد این امکان نماشگاه افزوده شود.

درباره همیار خرید در مرکز تماس نمایشگاه مجازی بفرمایید.
مشتریان مناطق مختلف کشور که به اینترنت دسترسی ندارند، می توانند با شماره 91009898 تماس بگیرند؛ چند نفر از اعضای مرکز تماس نمایشگاه برای توضیح و خرید نیابتی آموزش دیده اند که به عنوان همیار خرید تعریف شده اند.

همه سازمان ها، نهاد های دولتی و غیر دولتی می توانند با ارتباط با ستاد نمایشگاه، به تهیه بن و یا کد های تخفیف اقدام کنند؛ بنابراین تامین اعتبار برعهده این سازمان ها است؛ در پایان نمایشگاه، نحوه مصرف مبالغ، ازسوی ستاد برگزاری اعلام می شود.

امکان اتصال کتاب فروشی ها به سامانه نمایشگاه مجازی کتاب تهران ازجمله موضوعاتی است که با اجرای ایده برگزاری نمایشگاه مجازی تهران مطرح می شود؛ دلیل اصلی طرح این موضوع نیز تاثیر منفی برگزاری نمایشگاه فیزیکی بر فعالیت کتاب فروشان است.

برگزاری نمایشگاه های استانی و بین المللی کتاب تهران با هدف حمایت از ناشران برگزار می شود و اجرای طرح های فصلی با حمایت از کتاب فروشان دنبال می شود با توجه به شرایط مجازی، زمینه برای حمایت از هر دو گروه ناشران و کتابفروشان در قالب نمایشگاه مجازی کتاب به نظر سیاست گذاران بستگی دارد.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اعلام زمان برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، پرسش های بسیاری از سوی ناشران و همچنین علاقه مندان به کتاب که سی و سومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را از دست داده بودند، مطرح شد.

یکی از ابهامات عمده مربوط به رفع مشکلات احتمالی در جریان برگزاری نمایشگاه است. تشکیل مرکز تماس نمایشگاه مجازی کتاب تهران نگرانی ناشران و مخاطبان را تا حد بسیار زیادی با بکارگیری نیرو های آموزش دیده برطرف کرده است. فرشید فرح خواه، در تشریح ویژگی های مرکز پاسخگویی نمایشگاه مجازی کتاب تهران به خبرنگار ایبنا گفت: هزینه تماس با مرکز پاسخگویی نمایشگاه مجازی براساس تعرفه تلفن ثابت محاسبه می شود.

در مرکز تماس و پشتیبانی نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران چه خدماتی به ناشران و مشتری های کتاب ارائه می شود؟
مرکز پاسخگویی نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از دو گروه مخاطبان و ناشران با پاسخگویی به پرسش های متداول، پشتیبانی می کند و در دو طبقه چهارم و پنجم سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران مستقر هستد. هزینه تماس با مرکز پاسخگویی نمایشگاه مجازی براساس تعرفه تلفن ثابت محاسبه می شود.

عمده پرسش ها حول چه محور هایی است؟
با توجه به آغاز ثبت نام دریافت بن خرید کتاب، مشمولان یعنی دانشجویان، اعضای هیات علمی و طلاب، پیگیر دریافت بن و ظرفیت باقی مانده و یا تکمیل سهمیه ها هستند. محور اصلی پرسش ناشران به ثبت نام اختصاص دارد.

چه تعداد کتاب در پنل نمایشگاه مجازی، قابل عرضه است؟
بازه زمانی برای عرضه کتاب در نمایشگاه مجازی کتاب تهران تعیین شده؛ بنابراین ناشران مجازند، کتاب های منتشر شده از سال 1396 به بعد را در پنل نمایشگاه عرضه کنند که در مجموع 232 هزار عنوان کتاب است؛ اما با توجه به اینکه قابلیت فروش کتاب های تولید شده از سال 1392 پیش بینی شده، ظرفیت فروش حدود 400 هزار عنوان کتاب از سوی ناشر وجود دارد؛ بنابراین این به تصمیم ناشر بستگی دارد شاید تمایلی به عرضه همه کتاب هایی که ظرفیت عرضه برای ان ها در نظر گرفته شده نداشته باشد.

برای کتاب های چند جلدی، تصمیم گیری شده است؟
امکان عرضه این کتاب ها با توجه به درخواست ناشران فراهم شده است؛ حدود 5 درصد از کتاب ها از این نوع است.
با توجه به این قابلیت فنی پنل نمایشگاه مجازی، ناشر می تواند در طول برگزاری نمایشگاه به فهرست کتاب های عرضه شده در پنل خود اضافه کند؟
این امکان فراهم شده است که در صورت اعلام وصول کتاب، ناشران در بازه زمانی اعلام شده از بانک اطلاعات کتاب، ناشر یه فروش کتاب جدید خود مجاز شود.

ناشران مجاز به یکبار تغییر قیمت کتاب ها هستند. این تغییر قیمت کاهشی است یا افزایشی؟

براساس آئین نامه ناشران داخلی مجاز به کاهش قیمت کتاب های خود نیستند؛ به عبارت دقیق تر ناشران مجاز نیستند پایین تر از قیمت ثبت شده در بانک اطلاعات موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران به فروش اقدام کنند. در بخش ناشران لاتین و عرب به دلیل نوسانات قیمت ارز، ناشران مجازند، علاوه بر یارانه نمایشگاهی، بن خرید کتاب از سوی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ناشران می توانند تا سقف اعلام شده، به خریداران خود تخفیف بدهند.

وضعیت ثبت نام ناشران خارجی چگونه است؟
این دسته از ناشران در سامانه مستقلی ثبت نام و اطلاعات کتاب هایشان را بارگذاری کرده اند. ناشران لاتین و عرب، امکان ویرایش قیمت ندارند. براساس نرخ مصوب ارز های پوند، دلار و یورو با توجه به نرخ روز محاسبه و پس از اعمال تخفیف ها معادل ریالی به دست می آید.

مرکز پاسخگویی نمایشگاه مجازی کتاب تهران در زمان فروش برای پیگیری مرسوله ها به مشتری ها و ناشران چه کمکی می کند؟
امکان استفاده از ظرفیت شرکت ملی پست و همچنین شرکت های فعال در ارسال بسته های پستی وجود دارد اما فقط شرکت ملی پست از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ارسال پستی حمایت می شود؛ بنابراین ناشر برای ارسال مرسوله ها مختار است که شرکت ملی پست را برای ارسال مرسوله ها انتخاب کند و یا دیگر شرکت ها را.

ناشران باید در زمان ثبت نام، شرکت های خدمات پستی را انتخاب کنند؟
خیر، به ازای هر سفارش، ناشر تصمیم گیری می کند که بسته از طریق شرکت پست ارسال شود یا از خدمات سایر شرکت ها استفاده کند. در ارسال از طریق شرکت ملی پست، همه فرآیند خرید در باجه مجازی پست انجام می شود و قابل مشاهده می شود اگر تعداد مرسوله ها زیاد باشد بسته ها از سوی ماموران پست دریافت و ارسال می شود و یا اگر بسته ها اندک باشد ناشر می تواند خود به ارسال بسته ها به شعبه منتخب پست تحویل و یا از خدمات شرکت های خصوصی و یا حتی پیک استفاده کند. پیش بینی می کنیم حجم قابل توجهی ارسال مرسوله برای شرکت ملی پست ایجاد شود.

مشتری و یا ناشر برای پیگیری مرسوله باید با مرکز تماس نمایشگاه مجازی کتاب تماس بگیرد؟
مخاطبان می توانند فرآیند رهگیری را از سامانه شرکت ملی پست انجام دهند اگر با مشکلی مواجه شدند می توانند با شماره تماس02191009898 تماس برقرار کنند.

چند نماینده از شرکت ملی پست برای پاسخگویی در مرکز تماس نمایشگاه مستقر هستند؟
حداقل چهار نیرو از شکرت ملی پست در طول برگزاری نمایشگاه در این مرکز مستقر است. نماینده پل ارتباطی با شرکت ملی پست قلمداد می شود و از ساعت 8 تا 20 و همچنین در روز های تعطیل در مرکز حضور دارد.

با توجه به تصمیم مسئولان نمایشگاه، مقرر شده وجه خرید کتاب بعد از به مقصد رسیدن بسته به حساب ناشران واریز شود. آیا این واریز به لحظه است یا بعد از پایان نمایشگاه؟
براساس آئین نامه، تسویه حساب با ناشران 15 روز بعد از پایان نمایشگاه آغاز می شود. پیش بینی می شود با توجه به تعداد مرسوله ها، 45 تا 60 روز جریان ارسال همچنان ادامه داشته باشد. همان طور که گفتم قرار است، 15 روز بعد از نمایشگاه تسویه حساب با ناشران آغاز می شود، تسویه به میزان اطلاعات موثق دریافتی از سامانه های مرتبط انجام می شود؛ شاید تسویه حساب برخی ناشران بیش از یک مرحله انجام شود.

اگر فرآیند خرید به هر دلیل از جمله قطعی اینترنت، متوقف و یا ناقص انجام شود، مشتری باید با مرکز تماس نمایشگاه مجازی کتاب تهران تماس بگیرد؟
اگر به هر دلیلی سفارش با موفقیت برای مشتری ثبت نشود، تا 30 دقیقه به اصطلاح فعال می ماند بعد از 15 دقیقه، نخست پیامک برای تکمیل فرآیند خرید ارسال می شود؛ اگر خریدار تمایلی برای انجام ادامه فرآیند نداشت بعد از 30 دقیقه سفارش را حذف می کند.

خریدها از سه درگاه، شامل پرداخت الکترونیک سپهر، پرداخت الکترونیک سامان کیش و پرداخت الکترونیک کیش انجام می شود. فکر نمی کنم مشکلی برای مشتری ها از باب تراکنش ها ایجاد شود؛ چراکه میزان حجم تراکنش هایی مشابه نمایشگاه برای درگاه های بانکی نرمال است و البته آمار هایی بیش از پیش بینی های بازدید از نمایشگاه مجازی در نمایشگاه های فیزیکی تجربه شده است. در طول برگزاری نمایشگاه، نماینده هماهنگ کننده بانک و درگاه ها در مرکز تماس حضور دارند تا مشکلات احتمالی بر طرف شود.

تراکنش خرید از ناشران خارجی چگونه خواهد بود؟
خرید ها از بخش ناشران خارجی، ریالی است و براساس قیمت ریالی مندرج در سامانه کتاب و سایر موارد، بسته بندی و ارسال می شود. امکان ارتباط مشتری های خارج از کشور، با مرکز تماس نمایشگاه مجازی برای مشتری های خارجی وجود دارد.

تعریف مشتری خارجی برای نمایشگاه مجازی وابسته به ارائه خدمات پست برای این دست مخاطبان است. از نظر فنی، امکان فروش کتاب از نمایشگاه مجازی کتاب به سراسر دنیا پیش بینی شده اما ارسال مرسوله ها منوط به امکان ارائه خدمات پستی است.

یکی از موضوعات قابل توجه درباره تفاوت بین نمایشگاه مجازی و فیزیکی، از بین رفتن ارتباط تعاملی غرفه دار و مشتری است. از نظر فنی این امکان ارتباط بین ناشر و مشتری کتاب در پنل نمایشگاه مجازی پیش بینی شده است؟
تدابیری در نظر گرفته شده است به این ترتیب که هر ناشر در پنل خود، سه مشاور فروش معرفی می کند که همراه اطلاعات تماس، زمینه تعامل مشتری و مشاور فروش فراهم خواهد شد. با جستجوی هر کتاب این اطلاعات مشخص می شود و مشتری حتی می تواند علاوه بر محتوا درباره جنس جلد کتاب و سایر مشخصات هم پرس وجو کند.

تفاوت بین بخش های مختلف از جمله کودک و نوجوان و دانشگاهی در پنل چگونه است؟
ایجاد غرفه در فضای مجازی چندان مصداق ندارد اما برای جستجو امکانات قابل توجهی در نظر گرفته شده است. سه دسته جستجو شامل جستجوی سریع براساس عنوان ها، دوم جستجو پیشرفته با جزئیات بسیار زیاد و جستجو براساس دسته بندی موضوعی و رشته ای به ویژه برای کاربرانی که اطلاعات کمتری درباره انواع کتاب ها در حوزه های مختلف ادبیات و زبان دارند مفید باشد.

آیا برای مخاطبان خاص از جمله نابینایان امکان جسنجو و خرید پیش بینی شده است؟
این امکان هم در نظر بود؛ اما با توجه به ابعاد نمایشگاه و توجه به این نکته که ترکیب چند تکتولوژی از جمله دستیار صوتی برای نابینایان، برکل فرآیند اجرا تاثیر گذار باشد حداقل در این دوره این امکان اجرایی نشد. علاوه براین ادوات مختلفی برای این شکل ارتباط نیاز است که چندان در کشور وجود ندارد اما امید واریم برای دوره های بعد این امکان نماشگاه افزوده شود.

درباره همیار خرید در مرکز تماس نمایشگاه مجازی بفرمایید.
مشتریان مناطق مختلف کشور که به اینترنت دسترسی ندارند، می توانند با شماره 91009898 تماس بگیرند؛ چند نفر از اعضای مرکز تماس نمایشگاه برای توضیح و خرید نیابتی آموزش دیده اند که به عنوان همیار خرید تعریف شده اند.

همه سازمان ها، نهاد های دولتی و غیر دولتی می توانند با ارتباط با ستاد نمایشگاه، به تهیه بن و یا کد های تخفیف اقدام کنند؛ بنابراین تامین اعتبار برعهده این سازمان ها است؛ در پایان نمایشگاه، نحوه مصرف مبالغ، ازسوی ستاد برگزاری اعلام می شود.

امکان اتصال کتاب فروشی ها به سامانه نمایشگاه مجازی کتاب تهران ازجمله موضوعاتی است که با اجرای ایده برگزاری نمایشگاه مجازی تهران مطرح می شود؛ دلیل اصلی طرح این موضوع نیز تاثیر منفی برگزاری نمایشگاه فیزیکی بر فعالیت کتاب فروشان است.

برگزاری نمایشگاه های استانی و بین المللی کتاب تهران با هدف حمایت از ناشران برگزار می شود و اجرای طرح های فصلی با حمایت از کتاب فروشان دنبال می شود با توجه به شرایط مجازی، زمینه برای حمایت از هر دو گروه ناشران و کتابفروشان در قالب نمایشگاه مجازی کتاب به نظر سیاست گذاران بستگی دارد.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

در مرکز تماس و پشتیبانی نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران چه خدماتی به ناشران و مشتری های کتاب ارائه می شود؟

عمده پرسش ها حول چه محور هایی است؟

چه تعداد کتاب در پنل نمایشگاه مجازی، قابل عرضه است؟

برای کتاب های چند جلدی، تصمیم گیری شده است؟

با توجه به این قابلیت فنی پنل نمایشگاه مجازی، ناشر می تواند در طول برگزاری نمایشگاه به فهرست کتاب های عرضه شده در پنل خود اضافه کند؟

ناشران مجاز به یکبار تغییر قیمت کتاب ها هستند. این تغییر قیمت کاهشی است یا افزایشی؟

وضعیت ثبت نام ناشران خارجی چگونه است؟

مرکز پاسخگویی نمایشگاه مجازی کتاب تهران در زمان فروش برای پیگیری مرسوله ها به مشتری ها و ناشران چه کمکی می کند؟

ناشران باید در زمان ثبت نام، شرکت های خدمات پستی را انتخاب کنند؟

مشتری و یا ناشر برای پیگیری مرسوله باید با مرکز
تماس نمایشگاه مجازی کتاب تماس بگیرد؟

چند نماینده از شرکت ملی پست برای پاسخگویی در مرکز تماس نمایشگاه مستقر هستند؟

با توجه به تصمیم مسئولان نمایشگاه، مقرر شده وجه خرید کتاب بعد از به مقصد رسیدن بسته به حساب ناشران واریز شود. آیا این واریز به لحظه است یا بعد از پایان نمایشگاه؟

اگر فرآیند خرید به هر دلیل از جمله قطعی اینترنت، متوقف و یا ناقص انجام شود، مشتری باید با مرکز تماس نمایشگاه مجازی کتاب تهران تماس بگیرد؟

تراکنش خرید از ناشران خارجی چگونه خواهد بود؟

یکی از موضوعات قابل توجه درباره تفاوت بین نمایشگاه مجازی و فیزیکی، از بین رفتن ارتباط تعاملی غرفه دار و مشتری است. از نظر فنی این امکان ارتباط بین ناشر و مشتری کتاب در پنل نمایشگاه مجازی پیش بینی شده است؟

تفاوت بین بخش های مختلف از جمله کودک و نوجوان و دانشگاهی در پنل چگونه است؟

آیا برای مخاطبان خاص از جمله نابینایان امکان جسنجو و خرید پیش بینی شده است؟

درباره همیار خرید در مرکز تماس نمایشگاه مجازی بفرمایید.

امکان اتصال کتاب فروشی ها به سامانه نمایشگاه مجازی کتاب تهران ازجمله موضوعاتی است که با اجرای ایده برگزاری نمایشگاه مجازی تهران مطرح می شود؛ دلیل اصلی طرح این موضوع نیز تاثیر منفی برگزاری نمایشگاه فیزیکی بر فعالیت کتاب فروشان است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس تاکید کرد: در مجلس یازدهم به عنوان رییس کمیسیون اصل نود شکایت هات های شما کتابداران را با دقت مطالعه کردم و پس از بررسی و دریافت مستنداتی؛ مکاتباتی را بر مبنای آن با نهاد کتابخانه های عمومی کشور داشتم و منتظر پاسخ نهاد کتابخانه های عمومی برای پیگیری های بعدی هستم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت ، نصرالله پژمانفر رئیس کمیسیون اصل 90 در یادداشتی خطاب به کتابداران نوشت: کتابداران عزیز؛ شما قشری مظلوم در جامعه هستید و سال ها خالصانه خدمت کرده اید و این حجم از تماس ها، پیام ها و اعتراضاتتان نشان دهنده عمق فشار ناشی از مشکلات معیشتی است.

در این یادداشت آمده است:

بسمه تعالی

کتابداران عزیز ؛ سلام

به تعبیر رهبر عزیز و کتاب خوان انقلاب نفس کتابداری، یک کار انسانیِفرهنگیِ برجسته ای است؛ منتها کتابدار صرفاً آن کسی نیست که خدمتِآوردن و دادن کتاب را به عهده میگیرد؛ کتابدار میتواند منبع و منشأ و مرجعی باشد برای راهنمائی مراجعه کنندگان به کتاب.

معتقدم کلید توسعه فرهنگ، کتاب است و حاکمیت باید نسبت به توسعه آن ورود کند. آنچه در این سطور می آید گفتگویی است با شما کتابداران عزیز به خاطر مطالبه ای که از اسفندماه سال گذشته به صورت مستمر از اینجانب داشته اید.

بر اساس وظیفه نمایندگی و همچنین ریاست کمیسیون اصل نود در مجلس شورای اسلامی که می بایست پاسخگوی شکایات مردمی از دستگاه ها باشم؛ پیگیری مشکلات و مطالبات کتابداران را در اولویت کاری خود قرار دادم.

در طول این سال ها همواره مدافع حق و حقوق کتابداران و کتابخانه های عمومی بوده ام. پیگیری برای تکمیل کتابخانه مرکزی مشهد به عنوان کلان پروژه پس از 23 سال توقف ( لینک 1 – لینک2 – لینک3 – لینک4 – لینک5 )، جلوگیری از بسته شدن کتابخانه ای در حاشیه شهر مشهد با وجود فشار دستگاهی دیگر ( لینک ) و ... بخشی از اقداماتی است که در حوزه کتابخانه های عمومی حوزه انتخابیه ام پیگیری کرده ام.

در سال 1394 به عنوان عضو کمیسیون فرهنگی مجلس دهم فریاد زدم اعتبارات مرتبط با کتاب و کتابخوانی که در فصل 5 است، باید با رایزنی در فصل اول قرار گیرد ( لینک ) و ده ها مورد دیگر که مجال گفتن آن نیست و با جستجویی ساده در پایگاه اطلاع رسانی اینجانب قابل مشاهده است.

و اما درباره مطالبات معیشتی کتابداران و افزایش 50 درصدی امتیازات فصل دهم؛ امروز به شما کتابداران عزیز عرض می کنم که پیگیر حقوق تان بوده و خواهم بود و از همان ابتدا پس از دریافت پیام های اعتراضی تان در مجلس دهم؛ از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سوال کردم، تذکر دادم ومصاحبه کردم. در مجلس یازدهم به عنوان رییس کمیسیون اصل نود شکایت هایتان را با دقت مطالعه کردم و پس از بررسی و دریافت مستنداتی؛مکاتباتی را بر مبنای آن با نهاد کتابخانه های عمومی کشور داشتم و منتظر پاسخ نهاد کتابخانه های عمومی برای پیگیری های بعدی هستم.

کتابداران عزیز؛ شما قشری مظلوم در جامعه هستید و سال ها خالصانه خدمت کرده اید و این حجم از تماس ها، پیام ها و اعتراضاتتان نشان دهنده عمق فشار ناشی از مشکلات معیشتی است. از شما تقاضا می کنم همچون همیشه با صبوری، فعالیت هایتان را با انگیزه مضاعف ادامه دهید و اطمینان داشته باشید که به امید خدا پیگیر افزایش حقوق تان تا حصول نتیجه خواهم بود./

پایان پیام

لینک خبر :‌ خانه ملت
رییس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در خصوص توجه به حجم استقبالی که از نمایشگاه مجازی کتاب پیش بینی می شود گفت: شرکت پست باید آمادگی حجم بالای این نمایشگاه را داشته باشد تا در روزهای شلوغی کار و حجم بالای سفارش کتاب ها بهترین و مناسب ترین خدمات را به مردم ارائه کند.

به گزارش ایسنا، هومان حسن پور، رییس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در گفت وگو با روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران با اشاره به برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران گفت: یکی از بزرگترین و ماندنی ترین کارهایی که شرکت پست جمهوری اسلامی ایران در حوزه فرهنگ انجام می دهد مسوولیت گرفتن کتاب ها از ناشران و تحویل دادن آن به مخاطبان در نمایشگاه مجازی کتاب تهران است.

او افزود: خوشحال هستیم که در این زمینه مدیرعامل محترم پست قول داده است کتاب ها را طی مدت سه تا شش روز به دست مردم برسانند و امیدوارم این موضوع به درستی محقق شود و ما شاهد خدمات رسانی مناسب به مردم باشیم.

حسن پور با بیان این که در این زمینه چند نکته اهمیت دارد که می تواند در کیفیت کار موثر باشد، بیان کرد: نخست این که اگرچه کتاب نسبت به خیلی از کالاهای دیگر از قوام بیشتری برخوردار است اما شیوه حمل و نقل آن اهمیت زیادی دارد تا سالم به دست مخاطب برسد و این یک مطالبه جدی است. از سوی دیگر زمان ارسال کتاب ها نیز اهمیت دارد و ضروری است که کتاب ها در زمان مناسب و وعده داده شده به دست مخاطبان برسد و این موضوع برای شرکت پست یک موقعیت طلایی همچنین یک تهدید است زیرا مسوولیت بزرگی بر دوش آن ها می گذارد و حسن انجام کار این عناصر در مطلوبیت کار تاثیر زیادی دارد.

حسن پور با بیان این که اجرای درست و صحیح هر یک از این موارد می تواند تبلیغات بسیار خوبی برای شرکت پست باشد، گفت: با توجه به حجم استقبالی که از این نمایشگاه پیش بینی شده است شرکت پست باید این آمادگی را داشته باشد که در روزهای شلوغی کار و حجم بالای سفارش کتاب ها در این نمایشگاه بهترین و مناسب ترین خدمات را به مردم ارائه کند.

او با طرح این موضوع که توقع ناشران و مردم این نیست که نمایشگاه مجازی کتاب جایگزین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران باشد، ادامه داد: امکان دارد این نمایشگاه حجم زیادی مخاطب داشته باشد و مطالبه آن ها نیز مشخص و جدی است و نتیجه کار می تواند مجموعه ای از تایید و تحسین از طرف مردم برای پست به همراه داشته باشد و برعکس آن نیز می تواند حجم زیادی انتقاد توام با نارضایتی و شکایت به همراه داشته باشد.

به گفته حسن پور، در این زمینه ناشران نیز باید سعی کنند طبق قرارهای خود کتاب های شان را به موقع به ماموران پست تحویل بدهند و در این زمینه نیز باید کار به گونه ای انجام شود تا زمانی که پست می خواهد کتاب ها را جمع آوری کند به دلیل تراکم کار با تاخیر روبه رو نشویم زیرا همه این ها در روند کار اخلال ایجاد می کند.

رییس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران همچنین بار دیگر با تاکید بر سخنان مدیرعامل پست درباره تحویل به موقع کتاب ها توضیح داد: میانگین چهار تا پنج روز زمانی که کتاب به دست مخاطب برسد خیلی خوب است و ما همچنان مشتاق و منتظر حسن انجام کار از سوی پست هستیم.

او در بخش دیگر صحبت های خود درباره اختصاص جعبه های ارزان قیمت برای ناشران نیز گفت: امیدواریم با پیش بینی حذف اقدامات افزونی که به قیمت کتاب وارد می شود شاهد بالا رفتن هزینه ها نباشیم و تمام کارها طبق توافقات و صحبت های انجام شده باشد و شاهد نوعی یک دستی و یکپارچگی در سراسر کشور هنگام اجرای نمایشگاه مجازی کتاب تهران باشیم.

حسن پور درباره تبعات عدم اجرای درست وعده های شرکت پست در ارسال کتاب های نمایشگاه مجازی کتاب توضیح داد: در غیر این صورت با انباشتی از کتاب های گسترده در انبارهای خود روبه رو می شود که به دست مخاطبان نمی رسد.

حسن پور افزود: صرف نظر از مشکلات اجرایی که در اولین دوره نمایشگاه مجازی طبیعی است که وجود داشته باشد، در عین حال ما به آینده خوشبین هستیم و پیشاپیش از خانه کتاب و ادبیات ایران برای این که این مسوولیت سنگین را به عهده گرفتند تشکر می کنیم و از آن جایی که نمایشگاه مجازی یک مساله حساس است انتظار داریم همه پای کار بیایند تا شاهد یک کار ملی بزرگ فرهنگی برای کشور باشیم.

نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از اول تا ششم بهمن ماه برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران به عنوان مجری برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، تاکنون اطلاعیه های مختلفی را درباره ارائه دستورالعمل ها و راهنمایی های لازم به اهالی نشر و علاقه مندان کتاب برای حضور در این نمایشگاه منتشر کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۶ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، در راستای برگزاری مطلوب نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران و ارائه دستورالعمل ها و راهنمایی های لازم به اهالی نشر و علاقه مندان کتاب، تاکنون 18 اطلاعیه صادر کرده است.

این اطلاعیه ها درباره شرایط و ضوابط خرید کتاب، مراحل ثبت نام و دریافت یارانه اعتباری خرید کتاب، ثبت نام متقاضیان داخلی در بخش بین الملل، ثبت نام ناشران خارجی و داخلی، تاریخ برگزاری نمایشگاه، ثبت نام در سامانه پست کتاب، اعلام شماره پشتیبانی نمایشگاه مجازی کتاب، ثبت نام در نمایشگاه مجازی کتاب جنوب کرمان، کنترل اطلاعات کتاب های ناشران در سامانه خانه کتاب و ادبیات ایران، اقدام برای اعلام وصول کتاب ها، تکمیل اطلاعات نمایندگان ناشران و موزعان کتب خارجی، افتتاح حساب در بانک صادرات ایران، انطباق تعداد کتاب های اعلامی ناشران با موجودی واقعی ناشر و... پیش از این منتشر شده اند.

دسترسی به متن تمامی اطلاعیه ها از طریق لینک های زیر در سایت ایبنا، امکان پذیر است.

اطلاعیه شماره 1
مقدمات حضور در نمایشگاه مجازی کتاب تهران اعلام شد

اطلاعیه شماره 2
نمایندگان ناشران و موزعان کتاب های خارجی متقاضی حضور در نمایشگاه مجازی اطلاعات خود را تکمیل کنند

اطلاعیه شماره 3
آخرین اطلاعیه پیش از ثبت نام ناشران برای شرکت در نمایشگاه مجازی کتاب

اطلاعیه شماره 4
جزئیات نمایشگاه های مجازی کتاب اعلام شد

اطلاعیه شماره 5
کتاب های اعلام وصول شده تا پایان آذرماه قابلیت نمایش و فروش خواهند داشت

اطلاعیه شماره 6
آغاز ثبت نام در نمایشگاه مجازی جنوب کرمان از فردا

اطلاعیه شماره 7
اعلام شماره پشتیبانی نمایشگاه مجازی کتاب جنوب کرمان

اطلاعیه شماره 8
پروانه نشر یا جواز کسب ناشران برای حضور در نمایشگاه مجازی کتاب تهران، باید تا پایان بهمن ماه سال جاری معتبر باشد.

اطلاعیه شماره 9
نحوه عضویت ناشران و خدمات سامانه پست کتاب در نمایشگاه های مجازی کتاب

اطلاعیه شماره 10
ناشران در پست کتاب ثبت نام کنند

اطلاعیه شماره 11
زمان برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران اعلام شد

اطلاعیه شماره 12
ثبت نام ناشران در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران آغاز شد

اطلاعیه شماره 13
آغاز ثبت نام ناشران خارجی در نمایشگاه مجازی کتاب تهران

اطلاعیه شماره 14
فراخوان ثبت نام متقاضیان داخلی در بخش بین الملل نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران

اطلاعیه شماره 15
مراحل ثبت نام و دریافت یارانه اعتباری خرید کتاب

اطلاعیه شماره 16
اعلام شرایط و ضوابط خرید از نمایشگاه مجازی کتاب تهران

اطلاعیه شماره 17
کتاب های اعلامی ناشران منطبق با موجودی واقعی باشد

اطلاعیه شماره 18
فیلم های آموزشی نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، در راستای برگزاری مطلوب نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران و ارائه دستورالعمل ها و راهنمایی های لازم به اهالی نشر و علاقه مندان کتاب، تاکنون 18 اطلاعیه صادر کرده است.

این اطلاعیه ها درباره شرایط و ضوابط خرید کتاب، مراحل ثبت نام و دریافت یارانه اعتباری خرید کتاب، ثبت نام متقاضیان داخلی در بخش بین الملل، ثبت نام ناشران خارجی و داخلی، تاریخ برگزاری نمایشگاه، ثبت نام در سامانه پست کتاب، اعلام شماره پشتیبانی نمایشگاه مجازی کتاب، ثبت نام در نمایشگاه مجازی کتاب جنوب کرمان، کنترل اطلاعات کتاب های ناشران در سامانه خانه کتاب و ادبیات ایران، اقدام برای اعلام وصول کتاب ها، تکمیل اطلاعات نمایندگان ناشران و موزعان کتب خارجی، افتتاح حساب در بانک صادرات ایران، انطباق تعداد کتاب های اعلامی ناشران با موجودی واقعی ناشر و... پیش از این منتشر شده اند.

دسترسی به متن تمامی اطلاعیه ها از طریق لینک های زیر در سایت ایبنا، امکان پذیر است.

اطلاعیه شماره 1
مقدمات حضور در نمایشگاه مجازی کتاب تهران اعلام شد

اطلاعیه شماره 2
نمایندگان ناشران و موزعان کتاب های خارجی متقاضی حضور در نمایشگاه مجازی اطلاعات خود را تکمیل کنند

اطلاعیه شماره 3
آخرین اطلاعیه پیش از ثبت نام ناشران برای شرکت در نمایشگاه مجازی کتاب

اطلاعیه شماره 4
جزئیات نمایشگاه های مجازی کتاب اعلام شد

اطلاعیه شماره 5
کتاب های اعلام وصول شده تا پایان آذرماه قابلیت نمایش و فروش خواهند داشت

اطلاعیه شماره 6
آغاز ثبت نام در نمایشگاه مجازی جنوب کرمان از فردا

اطلاعیه شماره 7
اعلام شماره پشتیبانی نمایشگاه مجازی کتاب جنوب کرمان

اطلاعیه شماره 8
پروانه نشر یا جواز کسب ناشران برای حضور در نمایشگاه مجازی کتاب تهران، باید تا پایان بهمن ماه سال جاری معتبر باشد.

اطلاعیه شماره 9
نحوه عضویت ناشران و خدمات سامانه پست کتاب در نمایشگاه های مجازی کتاب

اطلاعیه شماره 10
ناشران در پست کتاب ثبت نام کنند

اطلاعیه شماره 11
زمان برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران اعلام شد

اطلاعیه شماره 12
ثبت نام ناشران در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران آغاز شد

اطلاعیه شماره 13
آغاز ثبت نام ناشران خارجی در نمایشگاه مجازی کتاب تهران

اطلاعیه شماره 14
فراخوان ثبت نام متقاضیان داخلی در بخش بین الملل نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران

اطلاعیه شماره 15
مراحل ثبت نام و دریافت یارانه اعتباری خرید کتاب

اطلاعیه شماره 16
اعلام شرایط و ضوابط خرید از نمایشگاه مجازی کتاب تهران

اطلاعیه شماره 17
کتاب های اعلامی ناشران منطبق با موجودی واقعی باشد

اطلاعیه شماره 18
فیلم های آموزشی نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

مقدمات حضور در نمایشگاه مجازی کتاب تهران اعلام شد

نمایندگان ناشران و موزعان کتاب های خارجی متقاضی حضور در نمایشگاه مجازی اطلاعات خود را تکمیل کنند

آخرین اطلاعیه پیش از ثبت نام ناشران برای شرکت در نمایشگاه مجازی کتاب

جزئیات نمایشگاه های مجازی کتاب اعلام شد

کتاب های اعلام وصول شده تا پایان آذرماه قابلیت نمایش و فروش خواهند داشت

آغاز ثبت نام در نمایشگاه مجازی جنوب کرمان از فردا

اعلام شماره پشتیبانی نمایشگاه مجازی کتاب جنوب کرمان

پروانه نشر یا جواز کسب ناشران برای حضور در نمایشگاه مجازی کتاب تهران، باید تا پایان بهمن ماه سال جاری معتبر باشد.

نحوه عضویت ناشران و خدمات سامانه پست کتاب در نمایشگاه های مجازی کتاب

ناشران در پست کتاب ثبت نام کنند

زمان برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران اعلام شد

ثبت نام ناشران در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران آغاز شد

آغاز ثبت نام ناشران خارجی در نمایشگاه مجازی کتاب تهران

فراخوان ثبت نام متقاضیان داخلی در بخش بین الملل نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران

مراحل ثبت نام و دریافت یارانه اعتباری خرید کتاب

اعلام شرایط و ضوابط خرید از نمایشگاه مجازی کتاب تهران

کتاب های اعلامی ناشران منطبق با موجودی واقعی باشد

فیلم های آموزشی نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
در حالی که کرونا به بخش های زیادی خسارت وارد کرده است اما صنعت نشر که یکی از بخش های مهم حوزه فرهنگ به شمار می رود، بیشتر متحمل ضرر شده و این روزها رمقی برای بازار کتاب نمانده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۶ سایت های دیگر : سفیر افلاک

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ به نقل از سفیرافلاک، تا قبل از شیوع کرونا وضعیت نشر و کتاب حال و روز خوبی نداشت؛ سالهاست که به دلایل مختلفی از جمله گرانی کاغذ، عدم حمایت از ناشران و گسترش ابزار هوشمند در فضای مجازی، سهم کتابها در سبد فرهنگی خانواده ها کمتر شده است.

اگرچه کرونا به همه بخش ها آسیب و خسارت های زیادی را وارد کرد اما صنعت نشر به نظر می رسد در بین همه این بخش ها، متحمل فشارها و ضررهای بیشتری بود؛ به طوری که کرونا بر سایر مشکلات این حوزه اضافه شد و شرایط را برای وخیم تر کردن اوضاع ناشران فراهم کرد.

چند سالی است که با رشد تکنولوژی و ابزارهای هوشمند، دسترسی به اطلاعات و اخبار بیشتر در این فضا صورت می گیرد؛ علاوه بر تسریع در انتقال اخبار، از سرگرمی های گوشی های هوشمند برای اوقات فراغت استفاده می شود که لحظه ای جدا شدن از موبایل برای انسان ها قابل تصور نیست.

بی رونقی در بازار کتاب

در حالی که هیچ ابزاری در دنیا جای مطالعه را نمی گیرد اما طی این سالها سرانه مطالعه و خرید این ابزار فرهنگی کاهش یافته و کودکان به جای خواندن کتاب، سرگرم دنیای مجازی شده و بزرگترها هم بیشتر اوقات خود را مشغول فضای مجازی هستند.

البته افرادی هستند که همچنان یار همیشگی کتاب بوده و از تجربیات و مفاهیم کتاب بهره مند می شوند اما به دلیل هزینه بالای خرید کتاب، شاید بسیاری از خانواده ها توانایی خرید آن را نداشته باشند و همین سبب ایجاد فاصله بین کتاب و مطالعه کنندگان این کالای فرهنگی می شود.

این در حالیست که کرونا به همه اصناف خسارت وارد کرد اما صنعت نشر که تا پیش از کرونا هم رمقی نداشت با شیوع کرونا، مشکلاتش دوچندان شد و امروز بسیاری از ناشران با اندک ظرفیتی فعالیت می کنند.

یکی از مهمترین بخش هایی که ناشران می توانستند کتاب های خود را معرفی کنند، فرصت نمایشگاه های کتاب بود که به دلیل شیوع کرونا این فرصت هم از دست رفت.

کاهش 40 درصدی فروش کتاب

امینی یکی از ناشران لرستانی در گفتگو با خبرنگار سفیر افلاک اظهار داشت: تا قبل از کرونا مشکلاتی داشتیم اما با شیوع کرونا مشکلات این حوزه بیشتر شده و فروش کتاب در کتاب فروشی ها حدود 40 درصد کاهش یافته است.

وی افزود: در حالی که هزینه ها افزایش یافته اما در مقابل، فروش ما کاهش یافته و از ابتدای سال تاکنون تعداد زیادی از روزها به دلیل محدودیت های کرونایی، کتابفروشی ها هم تعطیل بودند و یکی از مشاغلی که در ایام کرونا دچار خسارت شدید شد، حوزه نشر بود.

این ناشر لرستانی با اشاره به نمایشگاه های مجازی کتاب تصریح کرد: نمایشگاه مجازی کتاب تجربه جدیدی است اما به نظر من خیلی نمی تواند در حوزه کتاب موثر باشد چرا که وقتی نمایشگاهی برپا می شود بین خریدار و ناشر گفتگو صورت می گیرد و معرفی کتاب توسط ناشر در ترغیب دوستداران کتاب بسیار حائز اهمیت است.

امینی با اشاره به پرداخت تسهیلات کرونایی به بخش های آسیب دیده از کرونا گفت: مشکلات حوزه نشر بسیار زیاد است و می طلبد که متولیان توجه بیشتری به این بخش داشته باشند البته تاکنون تعدادی از این حوزه تسهیلاتی دریافت کرده اند.

پرداخت 13 میلیارد تسهیلات کرونا

رضا نیازی، معاون فرهنگی مطبوعات و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان در گفت و گو با خبرنگار سفیر افلاک اظهار داشت: از جمله مشاغلی که با شیوع کرونا دچار خسارت و مشکل شدند، مشاغل فرهنگی و هنری بودند که در واقع این مشاغل قبل از کرونا هم آسیب پذیر بوده اما شیوع کرونا وضعیت آنها را وخیم تر کرد.

وی افزود: طی یک سال گذشته به دلیل کرونا، تقاضای اقلام فرهنگی و نشریات کمتر شده و همین سبب کاهش فروش شده است و بسیاری از واحدهای صنفی در این حوزه، نیمه فعال هستند.

معاون فرهنگی مطبوعات و رسانه اداره کل ارشاد اسلامی لرستان با اشاره به تسهیلات کرونا برای متضررین تصریح کرد: با شیوع کرونا برای کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا تسهیلاتی در نظر گرفته شده که در استان لرستان تاکنون بیش از 13 میلیارد تومان در حوزه فرهنگ و هنر تسهیلات پرداخت شده است که کمک به بخش فرهنگ است و فعالیت استان در این حوزه نسبت به سایر استانها بیشتر بوده است.

30 میلیارد تومان طرح در استان لرستان تهیه شد

نیازی عنوان کرد: علاوه بر این تسهیلات، وزارت ارشاد سامانه ای را به نام "تحفه" راه اندازی کرد تا صاحب نظران حوزه فرهنگ و هنر با ارائه طرح های خود بتوانند از تسهیلات لازم برای ادامه فعالیت بهره مند شوند که در این زمینه بیش از 30 میلیارد تومان طرح توسط افراد فرهنگی و هنری لرستان ارائه شده که از این میزان سه میلیارد و 200 میلیون تومان مربوط به حوزه کتاب و نشر بوده است.

وی با اشاره به اینکه 50 ناشر دارای مجوز در استان وجود دارد، بیان کرد: از این تعداد حدود 20 ناشر به صورت ویژه فعال هستند و فعالیت مابقی ناشران به دلیل مسائل و مشکلات کاهش یافته است.

معاون فرهنگی مطبوعات و رسانه اداره کل ارشاد اسلامی لرستان خاطر نشان کرد: همچنین در استان بالغ بر110 کتابفروشی وجود دارد که در هر کدام حدود دو نفر مشغول هستند ولی خوشبختانه با توجه به شرایط موجود، هیچ یک از کتابفروشی های استان تغییر فعالیت ندادند و مشغول به کار هستند.

نیازی بیان کرد: همچنان کتاب های کمک آموزشی در کتابفروشی ها فروش زیادی دارند.

چاپ 300 عنوان کتاب

وی با بیان اینکه طی یک سال گذشته 300 عنوان کتاب در استان چاپ شده است، گفت: اگر حمایت های مورد نیاز از این صنعت صورت گیرد، ناشران قطعا می توانند با انگیزه بیشتر فعالیت داشته باشند.

معاون فرهنگی مطبوعات و رسانه اداره کل ارشاد اسلامی لرستان با اشاره به افتتاح مجازی نمایشگاه کتاب افزود: همه ناشران استانها در قالب نمایشگاه مجازی کتاب آماده شده اند و بیش از 150 ناشر از سراسر کشور برای این نمایشگاه، فعالیت خود را آماده کردند تا به صورت مجازی بتوانند در این نمایشگاه که بهمن ماه برگزار می شود، فعالیت نمایند.

نیازی عنوان کرد: برپایی نمایشگاه های کتاب یکی از بهترین فرصت ها برای ناشران کتاب بود که با کرونا فرصت معرفی کتاب کمتر شد البته با این اقدام و برپایی مجازی نمایشگاه فرصتی دوباره در اختیار ناشران قرار می گیرد.

به هر حال صنعت نشر یکی از حوزه های فرهنگی است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد و با برنامه ریزی اقداماتی صورت گیرد تا دوباره این صنعت فعال شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ راه دانا
مدیر انتشارات طلایی تاکید کرد: اکنون که در دوره کرونا به سر می بریم و فروش فیزیکی کتاب مشکلات خاصی به همراه دارد نمایشگاه مجازی کتاب بهترین راهکار و پیشنهاد برای خریداری کتاب به شمار می آید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۵

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کاظم طلایی، مدیر انتشارات طلایی در گفت وگو با روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، با بیان اینکه نمایشگاه مجازی کتاب فرصت بسیار خوبی برای اهالی نشر است، عنوان کرد: امیدواریم در برنامه ریزی های نمایشگاه و سایت به گونه ای اقدام شود که کتاب های همه ناشران دیده شود.

وی با بیان اینکه امکان جستجو نیز باید به صورت قوی در سایت پیش بینی شود، گفت: جستجو و پیدا کردن کتاب ها از سوی مخاطبان باید سهولت داشته باشد و طراحی ساده و آسان باید از ویژگی های این نمایشگاه باشد.

طلایی افزود: اگر ابزار کار به خوبی مهیا شده باشد و از جوانب مختلف به آن پرداخته شده باشد اکنون که در دوره کرونا به سر می بریم و فروش فیزیکی کتاب مشکلات خاصی به همراه دارد نمایشگاه مجازی کتاب بهترین راهکار و پیشنهاد برای خریداری کتاب به شمار می آید.

وی در بخش دیگر صحبت های خود از لزوم پیش بینی عرضه نسخه الکترونیک کتاب ها در نمایشگاه های مجازی کتاب سخن به میان آورد و ادامه داد: اگر شرایطی پیش بینی شود که ناشران بتوانند نسخه الکترونیک کتاب هایشان را نیز بر روی سایت قرار دهند خوب است، البته در این زمینه ناشران دغدغه ها و نگرانی هایی در زمینه بحث رعایت کپی رایت و عدم کپی کتاب هایشان دارند که قطعا می توان در این زمینه با مشورت کارشناسان آگاه جلوی سوءاستفاده را گرفت.

وی با بیان اینکه این موضوع به معنی حذف کتاب فیزیکی نیست، گفت: کتاب فیزیکی در طول سالیان مختلف جایگاه خود را حفظ کرده و بعید می دانم در سال های پیش رو هم این جایگاه را از دست بدهد اما از آنجایی که در بحران کرونا به سر می بریم کارکرد های فضای مجازی به ما کمک می کند تا سطح دسترسی به کتاب ها آسان تر شود اما قطعا بعد از این مشکلات کتاب فیزیکی به جایگاه قبلی خود باز می گردد.

نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از اول تا ششم بهمن ماه برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کاظم طلایی، مدیر انتشارات طلایی در گفت وگو با روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، با بیان اینکه نمایشگاه مجازی کتاب فرصت بسیار خوبی برای اهالی نشر است، عنوان کرد: امیدواریم در برنامه ریزی های نمایشگاه و سایت به گونه ای اقدام شود که کتاب های همه ناشران دیده شود.

وی با بیان اینکه امکان جستجو نیز باید به صورت قوی در سایت پیش بینی شود، گفت: جستجو و پیدا کردن کتاب ها از سوی مخاطبان باید سهولت داشته باشد و طراحی ساده و آسان باید از ویژگی های این نمایشگاه باشد.

طلایی افزود: اگر ابزار کار به خوبی مهیا شده باشد و از جوانب مختلف به آن پرداخته شده باشد اکنون که در دوره کرونا به سر می بریم و فروش فیزیکی کتاب مشکلات خاصی به همراه دارد نمایشگاه مجازی کتاب بهترین راهکار و پیشنهاد برای خریداری کتاب به شمار می آید.

وی در بخش دیگر صحبت های خود از لزوم پیش بینی عرضه نسخه الکترونیک کتاب ها در نمایشگاه های مجازی کتاب سخن به میان آورد و ادامه داد: اگر شرایطی پیش بینی شود که ناشران بتوانند نسخه الکترونیک کتاب هایشان را نیز بر روی سایت قرار دهند خوب است، البته در این زمینه ناشران دغدغه ها و نگرانی هایی در زمینه بحث رعایت کپی رایت و عدم کپی کتاب هایشان دارند که قطعا می توان در این زمینه با مشورت کارشناسان آگاه جلوی سوءاستفاده را گرفت.

وی با بیان اینکه این موضوع به معنی حذف کتاب فیزیکی نیست، گفت: کتاب فیزیکی در طول سالیان مختلف جایگاه خود را حفظ کرده و بعید می دانم در سال های پیش رو هم این جایگاه را از دست بدهد اما از آنجایی که در بحران کرونا به سر می بریم کارکرد های فضای مجازی به ما کمک می کند تا سطح دسترسی به کتاب ها آسان تر شود اما قطعا بعد از این مشکلات کتاب فیزیکی به جایگاه قبلی خود باز می گردد.

نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از اول تا ششم بهمن ماه برگزار خواهد شد.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
محمدرضا اربابی بیان کرد: نمایشگاه مجازی کتاب همان مخاطبان نمایشگاه بین المللی کتاب تهران هستند که با شرایط بهتری می توانند کتاب تهیه کنند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، محمدرضا اربابی، رئیس انجمن صنفی مترجمان تهران در گفت وگو با روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران درباره برگزاری نخستین دوره نمایشگاه مجازی کتاب بیان کرد: وقتی در دنیا از نمایشگاه بین المللی کتاب صحبت می کنیم منظور نمایشگاه کتاب است نه فروشگاه؛ حتی همان نمایشگاه های غیر مجازی همانند نمایشگاه فرانکفورت یا بلونیا و غیره رویداد یا محلی هستند برای آشنا شدن با افراد حوزه کتاب، ادبیات، نشر و غیره.

وی افزود: اما چون نمایشگاه کتاب در کشور ما از ابتدا خاصیت فروشگاهی داشت برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب نیز از این جنبه اهمیت پیدا می کند که خاصیت فروشگاهی آن بر خاصیت نمایشگاهی اش غالب است.

اربابی همچنین گفت: نمایشگاه مجازی کتاب زمانی می تواند اتفاق مهمی باشد که از فروش و بسترهای فروش غیرحضوری ناشران برتر باشد؛ این برتری زمانی ایجاد می شود که یکسری مزیت های رقابتی با این فروشگاه های اینترنتی فروش کتاب داشته باشد که یکی از این ویژگی ها تخفیف است.

رئیس انجمن صنفی مترجمان تهران عنوان کرد: وقتی نمایشگاه مجازی کتاب تهران برگزار می شود بحث برندی که حاصل یک تشکیلات دولتی است و تخفیفاتی که اعمال می شود قطعا برای مخاطب جذاب تر است که از این نمایشگاه برای خرید کتاب استفاده کند و تجربه استفاده مردم در دوران کرونا از ظرفیت های اینترنت بسیار به این نمایشگاه مجازی کمک خواهد کرد.

او در ادامه بیان کرد: از سال 93 در انجمن صنفی مترجمان تلاش کردیم وبینار برگزار کنیم؛ یعنی دوره های آموزشی را در بستر اینترنت ارائه کنیم ولی از سوی مخاطبان بسیار مقاومت شد و مردم سعی می کردند بیشتر در کلاس های حضوری شرکت کنند. اما درحال حاضر کرونا سبب شد که استقبال مخاطبین از دوره های مجازی به مراتب بیشتر از دوره های حضوری است. پس نمایشگاه مجازی می تواند از این موج استفاده کند و با افزایش جذابیت های نمایشگاهی و فروشگاهی خود به بازار ناشران کمک کند.

این مترجم با اشاره به این که تجربه حضور در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به ما نشان می دهد که افراد زیادی از استان های مختلف کشور برای خرید کتاب به این نمایشگاه می آیند بیان کرد: وقتی به کل فرآیند نگاهی بیندازیم متوجه می شویم نمایشگاه مجازی چقدر این فرآیند را کوتاه می کند درواقع نوعی تسهیل گر و کمک کننده برای همه افرادی است که قصد خرید کتاب را دارند. به نظر من می تواند میزان فروش کتاب را افزایش دهد.

اربابی در پایان گفت: از نگاه من مخاطبان نمایشگاه مجازی کتاب همان مخاطبان نمایشگاه بین المللی کتاب تهران هستند که با شرایط بهتری می توانند کتاب تهیه کنند.

نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از اول تا ششم بهمن ماه برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، محمدرضا اربابی، رئیس انجمن صنفی مترجمان تهران در گفت وگو با روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران درباره برگزاری نخستین دوره نمایشگاه مجازی کتاب بیان کرد: وقتی در دنیا از نمایشگاه بین المللی کتاب صحبت می کنیم منظور نمایشگاه کتاب است نه فروشگاه؛ حتی همان نمایشگاه های غیر مجازی همانند نمایشگاه فرانکفورت یا بلونیا و غیره رویداد یا محلی هستند برای آشنا شدن با افراد حوزه کتاب، ادبیات، نشر و غیره.

وی افزود: اما چون نمایشگاه کتاب در کشور ما از ابتدا خاصیت فروشگاهی داشت برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب نیز از این جنبه اهمیت پیدا می کند که خاصیت فروشگاهی آن بر خاصیت نمایشگاهی اش غالب است.

اربابی همچنین گفت: نمایشگاه مجازی کتاب زمانی می تواند اتفاق مهمی باشد که از فروش و بسترهای فروش غیرحضوری ناشران برتر باشد؛ این برتری زمانی ایجاد می شود که یکسری مزیت های رقابتی با این فروشگاه های اینترنتی فروش کتاب داشته باشد که یکی از این ویژگی ها تخفیف است.

رئیس انجمن صنفی مترجمان تهران عنوان کرد: وقتی نمایشگاه مجازی کتاب تهران برگزار می شود بحث برندی که حاصل یک تشکیلات دولتی است و تخفیفاتی که اعمال می شود قطعا برای مخاطب جذاب تر است که از این نمایشگاه برای خرید کتاب استفاده کند و تجربه استفاده مردم در دوران کرونا از ظرفیت های اینترنت بسیار به این نمایشگاه مجازی کمک خواهد کرد.

او در ادامه بیان کرد: از سال 93 در انجمن صنفی مترجمان تلاش کردیم وبینار برگزار کنیم؛ یعنی دوره های آموزشی را در بستر اینترنت ارائه کنیم ولی از سوی مخاطبان بسیار مقاومت شد و مردم سعی می کردند بیشتر در کلاس های حضوری شرکت کنند. اما درحال حاضر کرونا سبب شد که استقبال مخاطبین از دوره های مجازی به مراتب بیشتر از دوره های حضوری است. پس نمایشگاه مجازی می تواند از این موج استفاده کند و با افزایش جذابیت های نمایشگاهی و فروشگاهی خود به بازار ناشران کمک کند.

این مترجم با اشاره به این که تجربه حضور در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به ما نشان می دهد که افراد زیادی از استان های مختلف کشور برای خرید کتاب به این نمایشگاه می آیند بیان کرد: وقتی به کل فرآیند نگاهی بیندازیم متوجه می شویم نمایشگاه مجازی چقدر این فرآیند را کوتاه می کند درواقع نوعی تسهیل گر و کمک کننده برای همه افرادی است که قصد خرید کتاب را دارند. به نظر من می تواند میزان فروش کتاب را افزایش دهد.

اربابی در پایان گفت: از نگاه من مخاطبان نمایشگاه مجازی کتاب همان مخاطبان نمایشگاه بین المللی کتاب تهران هستند که با شرایط بهتری می توانند کتاب تهیه کنند.

نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از اول تا ششم بهمن ماه برگزار خواهد شد.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
علی چنگیزی بیان کرد: بستر مجازی فرصت هایی را برای عبور از این بحران فراهم کرده است که نمی توان از آن چشم پوشید و قطعا با برگزاری نمایشگاه کتاب مجازی می توان دست کم بخشی از صدمه هایی را که عدم برگزاری نمایشگاه کتاب تهران به ناشران یا نویسنده ها و به طور کل به بخش فرهنگ و کتاب وارد آورده جبران کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۵

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، علی چنگیزی نویسنده در گفت وگو با روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران درباره برگزاری نخستین دوره نمایشگاه مجازی کتاب بیان کرد: به نظرم برگزاری نمایشگاه کتاب تهران به صورت مجازی در شرایط موجود کار درستی است. مصداق بارز آن مثل که گفته: به راه بادیه رفتن به از نشستن باطل. شرایطی که پیش آمد و کماکان در دل آن هستیم نباید موجب ناامیدی و ترک فعل و شانه خالی کردن از مسئولیت شود، بلکه با حرکت، به کارگیری اندیشه های نو و اجرای این اندیشه ها می شود تهدید را به فرصت تبدیل کرد یا در جهت تبدیل تهدید به فرصت کوشید.

او با اشاره به این که بستر مجازی فرصت هایی را برای عبور از این بحران فراهم کرده است که نمی توان از آن چشم پوشید بیان کرد: قطعا با برگزاری درست، هدفمند و هوشمندانه نمایشگاه کتاب مجازی می توان دست کم بخشی از صدمه هایی را که عدم برگزاری نمایشگاه کتاب تهران به ناشران یا نویسنده ها و به طور کل به بخش فرهنگ و کتاب وارد آورده جبران کرد.

این نویسنده در ادامه افزود: اکنون علاوه بر آن که فرصتی است تا برای اولین بار برگزاری نمایشگاه کتاب را به صورت مجازی امتحان کنیم، فرصت دیگری هم هست تا به گونه دیگر زوایای مغفول مانده نمایشگاه کتاب تهران را برجسته و چه بسا دوباره زنده کنیم. همه گیری ویروس کرونا فرصتی به وجود آورد برای دوباره نگاه کردن به عادت هایی که به آن خو گرفته ایم. ترک عادت ها گرچه سخت است اما گه گاه برای بقا و رشد نیازمندش هستیم.

علی چنگیزی در پایان با اشاره به این که نمایشگاه کتاب تهران حتی به صورت مجازی اش گردش مالی بسیاری برای ناشران دارد گفت: اما آن چه من از این نمایشگاه انتظار دارم به عنوان یک فعال فرهنگی یا نویسنده یا هر چه نامش بدهید جز فروش کتاب نگاهی دوباره به اهداف این نمایشگاه و باززنده کردن این اهداف و باز تعریف این نمایشگاه است. وقت آن است که عادت کهنه جنبه های دیگر نمایشگاه کتاب تهران را برجسته کنیم طبعاً در کنارش کتابفروشی و عرضه محصولات فرهنگی هم انجام شود.

نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از اول تا ششم بهمن ماه برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، علی چنگیزی نویسنده در گفت وگو با روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران درباره برگزاری نخستین دوره نمایشگاه مجازی کتاب بیان کرد: به نظرم برگزاری نمایشگاه کتاب تهران به صورت مجازی در شرایط موجود کار درستی است. مصداق بارز آن مثل که گفته: به راه بادیه رفتن به از نشستن باطل. شرایطی که پیش آمد و کماکان در دل آن هستیم نباید موجب ناامیدی و ترک فعل و شانه خالی کردن از مسئولیت شود، بلکه با حرکت، به کارگیری اندیشه های نو و اجرای این اندیشه ها می شود تهدید را به فرصت تبدیل کرد یا در جهت تبدیل تهدید به فرصت کوشید.

او با اشاره به این که بستر مجازی فرصت هایی را برای عبور از این بحران فراهم کرده است که نمی توان از آن چشم پوشید بیان کرد: قطعا با برگزاری درست، هدفمند و هوشمندانه نمایشگاه کتاب مجازی می توان دست کم بخشی از صدمه هایی را که عدم برگزاری نمایشگاه کتاب تهران به ناشران یا نویسنده ها و به طور کل به بخش فرهنگ و کتاب وارد آورده جبران کرد.

این نویسنده در ادامه افزود: اکنون علاوه بر آن که فرصتی است تا برای اولین بار برگزاری نمایشگاه کتاب را به صورت مجازی امتحان کنیم، فرصت دیگری هم هست تا به گونه دیگر زوایای مغفول مانده نمایشگاه کتاب تهران را برجسته و چه بسا دوباره زنده کنیم. همه گیری ویروس کرونا فرصتی به وجود آورد برای دوباره نگاه کردن به عادت هایی که به آن خو گرفته ایم. ترک عادت ها گرچه سخت است اما گه گاه برای بقا و رشد نیازمندش هستیم.

علی چنگیزی در پایان با اشاره به این که نمایشگاه کتاب تهران حتی به صورت مجازی اش گردش مالی بسیاری برای ناشران دارد گفت: اما آن چه من از این نمایشگاه انتظار دارم به عنوان یک فعال فرهنگی یا نویسنده یا هر چه نامش بدهید جز فروش کتاب نگاهی دوباره به اهداف این نمایشگاه و باززنده کردن این اهداف و باز تعریف این نمایشگاه است. وقت آن است که عادت کهنه جنبه های دیگر نمایشگاه کتاب تهران را برجسته کنیم طبعاً در کنارش کتابفروشی و عرضه محصولات فرهنگی هم انجام شود.

نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از اول تا ششم بهمن ماه برگزار خواهد شد.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
محمدحسین رنجبران بیان کرد: صداوسیما به عنوان رسانه ای فراگیر که محل رجوع بخش اعظم ایرانیان است، قطعا نقش بی بدیلی در اطلاع رسانی و دعوت مردم به حضور در این نمایشگاه خواهد داشت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۵

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، محمدحسین رنجبران، مدیرکل روابط عمومی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در گفت وگو با روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران بیان کرد: امسال با توجه به شیوع بیماری کرونا، چاره ای جز تغییر سبک زندگی و کسب و کارهای پیش روی مان نیست. راه حل های خلاقانه، استفاده از امکانات موجود و یافتن چاره های جدید، به رونق کسب و کارها و در همین حال کمک به صنعت چاپ و نشر، به ویژه ناشران کتاب خواهد انجامید.

او با اشاره به این که اگر نمایشگاه مجازی کتاب از ابزارهای نوین بهره ببرد، حتما به تجربه بسیار خوبی تبدیل خواهد شد بیان کرد: کما اینکه رسانه ملی نیز هفدهمین نمایشگاه فناوری رسانه خود را به صورت مجازی برگزار کرد و توانست تجربه ارزنده ای را ثبت کند. بنابراین در نظر داشتن ابزارهای مضاعف در نمایشگاه مجازی کتاب، قطعا به معرفی بهتر کتاب ها و ترغیب مخاطبان به کتابخوانی می انجامد.

وی افزود: صداوسیما به عنوان رسانه ای فراگیر که محل رجوع بخش اعظم ایرانیان است، قطعا نقش بی بدیلی در اطلاع رسانی و دعوت مردم به حضور در این نمایشگاه خواهد داشت.

رنجبران همچنین بیان کرد: همچون سال های اخیر، رسانه ملی برخود فرض می داند که در برنامه های متعدد و متنوع خود برای بخش های مختلف جامعه، این نمایشگاه را به مخاطبان معرفی کند. این اقدام چه در قالب خبری و چه در قالب ویژه برنامه ها صورت خواهد گرفت.

مدیرکل روابط عمومی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: به طور مشخص برنامه های رادیویی متعددی برای این منظور تدارک دیده شده و برنامه های خبری نیز به فراخور بحث، به این رویداد خواهند پرداخت. برنامه ها در همه شبکه ها پخش خواهد شد، چرا که هر کدام از شبکه ها طیف خاصی از مخاطبان را دارند.

رنجبران در پایان گفت: رسانه ملی با تمام توان این برنامه ها را پوشش خواهد داد و کمک به جهش تولید در بخش فرهنگ را بر خود فرض می داند. ان شاالله این نمایشگاه به فرصتی برای ارتقای فرهنگ کتابخوانی و رونق صنعت نشر کتاب در این ایام کرونایی تبدیل شود.

نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از اول تا ششم بهمن ماه برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، محمدحسین رنجبران، مدیرکل روابط عمومی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در گفت وگو با روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران بیان کرد: امسال با توجه به شیوع بیماری کرونا، چاره ای جز تغییر سبک زندگی و کسب و کارهای پیش روی مان نیست. راه حل های خلاقانه، استفاده از امکانات موجود و یافتن چاره های جدید، به رونق کسب و کارها و در همین حال کمک به صنعت چاپ و نشر، به ویژه ناشران کتاب خواهد انجامید.

او با اشاره به این که اگر نمایشگاه مجازی کتاب از ابزارهای نوین بهره ببرد، حتما به تجربه بسیار خوبی تبدیل خواهد شد بیان کرد: کما اینکه رسانه ملی نیز هفدهمین نمایشگاه فناوری رسانه خود را به صورت مجازی برگزار کرد و توانست تجربه ارزنده ای را ثبت کند. بنابراین در نظر داشتن ابزارهای مضاعف در نمایشگاه مجازی کتاب، قطعا به معرفی بهتر کتاب ها و ترغیب مخاطبان به کتابخوانی می انجامد.

وی افزود: صداوسیما به عنوان رسانه ای فراگیر که محل رجوع بخش اعظم ایرانیان است، قطعا نقش بی بدیلی در اطلاع رسانی و دعوت مردم به حضور در این نمایشگاه خواهد داشت.

رنجبران همچنین بیان کرد: همچون سال های اخیر، رسانه ملی برخود فرض می داند که در برنامه های متعدد و متنوع خود برای بخش های مختلف جامعه، این نمایشگاه را به مخاطبان معرفی کند. این اقدام چه در قالب خبری و چه در قالب ویژه برنامه ها صورت خواهد گرفت.

مدیرکل روابط عمومی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: به طور مشخص برنامه های رادیویی متعددی برای این منظور تدارک دیده شده و برنامه های خبری نیز به فراخور بحث، به این رویداد خواهند پرداخت. برنامه ها در همه شبکه ها پخش خواهد شد، چرا که هر کدام از شبکه ها طیف خاصی از مخاطبان را دارند.

رنجبران در پایان گفت: رسانه ملی با تمام توان این برنامه ها را پوشش خواهد داد و کمک به جهش تولید در بخش فرهنگ را بر خود فرض می داند. ان شاالله این نمایشگاه به فرصتی برای ارتقای فرهنگ کتابخوانی و رونق صنعت نشر کتاب در این ایام کرونایی تبدیل شود.

نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از اول تا ششم بهمن ماه برگزار خواهد شد.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
مدیر انتشارات تیمورزاده گفت: باید راهی پیدا شود که در نمایشگاه مجازی کتاب در حوزه دانشگاهی کتاب های مورد نیاز و با کیفیت خریداری شود نه اینکه رانتی برای خریداری کتاب ها وجود داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۵ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران

فرهاد تیمورزاده مدیرمسوول انتشارات تیمورزاده در گفتگو با خبرنگار مهر ، با اشاره به اهمیت و تاثیر نمایشگاه مجازی کتاب گفت: با برگزاری نمایشگاه در قالب مجازی می توان جلوی بسیاری از رانت خواری ها گرفته شود، اقدامی که در آخرین نمایشگاه کتاب تهران انجام شد و اگر نمایشگاه هم امسال در قالب فیزیکی بود شاید رانت خواری عده ای که نباید در این حرفه باشند و به هیچ قاعده و قانونی پایبند باشند قطع می شد.

وی افزود: این موضوع در کتاب های پزشکی دانشگاهی و غیرپزشکی هم وجود دارد و برخی از ناشران به دلیل تخلفاتی که انجام داده بودند امسال نمی توانستند در نمایشگاه شرکت کنند زیرا برخی در طول سال کتاب می فروختند و بعد در نمایشگاه با استفاده از یارانه ها با مشتریان خود تسویه حساب می کردند.

تیمورزاده با بیان اینکه همه ناشران باید از امکانات برابر استفاده کنند، عنوان کرد: این موضوع در حوزه پزشکی به شدت وجود دارد و به نظرم در این زمینه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با وزارت بهداشت، درمان و آموزش و پزشکی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رایزنی کند تا کتاب های مورد نیاز آن ها پس از ارزیابی خریداری شوند تا جلوی برخی سواستفاده ها گرفته شود.

وی در بخش دیگری از این گفت وگو با بیان اینکه معاونت فرهنگی از دو سال قبل پای کار آمده بود تا جلوی برخی از این تخلفات گرفته شود، اشاره کرد: باید راهی پیدا شود که در نمایشگاه مجازی کتاب در حوزه دانشگاهی کتاب های مورد نیاز و با کیفیت خریداری شود نه اینکه رانت و رابطه ای برای خریداری کتاب ها وجود داشته باشد، زیرا این موضوع اهمیت ویژه ای در ساماندهی و کنترل یارانه ها دارد.

تیمورزاده اضافه کرد: با توجه به استمرار بیماری کرونا چاره ای جز برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب نیست و همان طور که واکسن بیماری آنفولانزا مانع ایمنی همیشگی نمی شود نمی توان از کرونا انتظار ایمنی دایمی را داشته باشیم و باید به دنبال اقدامات مجازی بود تا بتوان بیماری را کنترل کرد.

وی همچنین با طرح این موضوع که ممکن است نمایشگاه مجازی کتاب به اندازه نمایشگاه حضوری به بنیه اقتصادی ناشران کمک نکند، ادامه داد: زمانی که ناشر کتابی منتشر می کند باید بازاری برای عرضه داشته باشد و یکی از مشکلات اساسی صنعت نشر که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید برای آن فکری کند مساله توزیع کتاب است.

این ناشر کتاب های پزشکی در پایان گفت: به عنوان مثال اکنون کتاب های کودک بسیار خوبی در کشور تولید می شود ولی هیچکدام از مراکز پخش این کتاب ها را نمی گیرند و توزیع کنند زیرا سیستم پخش ما به صورت اقماری کار می کنند و بسیار ضعیف است در حالی که اگر سیستم توزیع خوب و مناسبی داشته باشیم صنعت نشر ما رونق خوبی می گیرند.

کد خبر 5122113

محمد آسیابانی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
نام ایران در جهان با اسامی برخی نویسندگان جهانی اش و کتاب های آن ها شناخته شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۵

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه نوزدهمین جشنواره کتاب و رسانه، گفت: ایران بدون کتاب برای بسیاری از مردم شناخته شده نیست. اسامی کتاب های خاص با ایران گره خورده شده است و رسانه ها نباید بگذارند آثار ارزشمند بزرگانی، چون ابن سینا و مولانا فراموش شود چراکه بخشی از ایمان ما را شکل می دهد. برخی مردم ایمانشان را از راه سطر ها و سیاهی های روی سفیدی های کاغذ نوشته شده درمی یابند.

جوادی افزود: رسانه ها به دلیل نقش فراگیری که دارند نباید اجازه دهند هویت تاریخی و تمدنی ایران در مسیر فراموشی قرار بگیرد و باید به شکل های مختلف این میراث را زنده نگه دارند، اگر از این میراث غفلت شود، از ایران غفلت شده است. کتاب خاستگاه اصلی تمدن و سرمایه اصلی برای پیشرفت جامعه و پویایی است.

معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: مشکلی که در حال حاضر با آن مواجه هستیم، این است که نسل جوان نسبت به برخی کتاب ها و فضای آن ها آگاهی ندارند و رسانه ها به ویژه رسانه های جدید باید جوانان را با این کتاب ها آشنا کنند، همچنین رسانه ها باید میراث تمدنی کشور را به بسیاری از جوانان که مهاجرت کرده اند، معرفی کنند.

جوادی در پایان گفت: در صنعت نشر کشور و تولید کتاب مشکلاتی داریم که باید توسط رسانه ها شناسایی و آسیب شناسی شود و رسانه ها علاوه بر تولید محتوا باید به تولید فنی نیز کمک کنند.

در ادامه ایوب دهقانکار، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: در دوران شیوع کرونا نه تنها شاهد تعطیلی برنامه ها نبودیم بلکه با کیفیت بهتر و با کمک رسانه ها و لطف فضای مجازی، سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد، افتتاح بخش غیررقابتی پانزدهمین دوره جشنواره بین المللی شعر فجر، هفدهمین دوره جشنواره نقد کتاب، طرح های فصلی حمایت از کتابفروشی ها و بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران را برگزار کردیم و هفته آینده نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران را برگزار خواهیم کرد.

حسن خجسته، رئیس هیئت داوران نوزدهمین جشنواره کتاب و رسانه نیز با اشاره به وضعیت و نسبت کتاب با رادیو گفت: در سپهر رسانه وقتی رسانه ها را بچینیم از مکتوب شروع می شود، در ادامه کتاب و بعد رادیو است. در ادامه نیز دیگر رسانه هایی، چون تلویزیون، فضای مجازی و... است. حالا نسبت رسانه کتاب با رسانه رادیو چیست؟ چرا نسبت آن با تلویزیون و دیگر رسانه ها کم است؟ همه ما که کتاب می خوانیم، اجازه تخیل معنا داریم، به همین دلیل در کتاب خواندن، هر خواننده ای ترسیم خود را از آن محتوا دارد چراکه تخیل ما مبتنی بر دانش خودمان است.

خجسته عنوان کرد: ویژگی ذاتی رادیو این است که به کتاب وابسته و چسبیده است. هیچ رسانه ای به اندازه رادیو این ویژگی را ندارد. رسانه های جدید که به طور ماهیت از کتاب دور هستند. ویژگی کار در رسانه های جدید، حداکتر سرعت، حداقل توقف است، بنابراین فرصت کار عمیق در این رسانه ها عمیق نیست، اما رادیو ظرفیت ممتازی برای کتاب دارد.

در آیین اختتامیه نوزدهمین جشنواره کتاب و رسانه، برگزیدگان و شایستگان تقدیر نوزدهمین دوره جشنواره کتاب و رسانه معرفی و تقدیر شدند.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
گلشیری بیان کرد: نمایشگاه مجازی کتاب نمی تواند جای نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را بگیرد اما در این ایام و با وجود بیماری کرونا و شرایط اقتصادی نمایشگاه مجازی بهترین جایگزین خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۴

سرویس : فرهنگ و ادب - ادبیات و نشر زمان : شناسه خبر : 1015284

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران ، سیامک گلشیری نویسنده در خصوص برگزاری نخستین دوره نمایشگاه مجازی کتاب تهران اظهار کرد: از دید من هر اقدامی که سبب دیده شدن کتاب شود عملی مثبت است؛ برخی از کشورها چنین فعالیتی را انجام داده و کتاب های خود را به صورت مجازی ارائه کردند امیدوارم برگزاری این نمایشگاه در کشور ما با موفقیت همراه شود.

او با اشاره به این که به نظر من امسال که نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار نشد ضرر بسیاری به ناشران، نویسندگان، مترجمان و شاعران وارد آورد بیان کرد: از این رو که این نمایشگاه مخاطبان بسیاری دارد و افراد زیادی هر ساله از آن دیدن می کنند در نتیجه استقبال از کتاب ها نیز بیشتر است. در یکی از نمایشگاه های تهران برای خود من پیش آمده است که یک تیراژ از کتابم به فروش رفته است. در خصوص نویسندگان دیگر نیز چنین است.

وی افزود: در واقع در کشور ما که تیراژ کتاب پایین است برپایی چنین نمایشگاهی هم به نفع نویسنده است و هم به نفع ناشر. به گمان من این اتفاق باید زودتر از این نیز رخ می داد تا همگان از آن بهره مند شوند. البته تا زمانی که مجازی بودن این نمایشگاه در بین مخاطبین جای باز کند کمی زمان می برد.

این نویسنده با اشاره به این که فروش کتاب کاغذی و فیزیکی به صورت آنلاین در نمایشگاه مجازی کتاب فرآیند جالبی است گفت: با توجه به این که هنوز امکان صوتی یا الکترونیکی شدن بسیاری از کتاب ها فراهم نشده است همچنان بیشتر کتاب ها به صورت کاغذی ارائه می شوند فروش مجازی کتاب کاغذی اتفاق فرخنده ای است.

گلشیری همچنین عنوان کرد: امیدوارم نمایشگاه مجازی کتاب در نحوه نمایش آثار ناشران مختلف کمک کننده و موثر باشد و درواقع این نمایشگاه به گونه ای اجرا شود تا همه کتاب ها دیده شوند.

سیامک گلشیری در پایان گفت: البته این نمایشگاه مجازی نمی تواند جای نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را بگیرد اما در این ایام و با وجود بیماری کرونا و شرایط اقتصادی نمایشگاه مجازی بهترین جایگزین خواهد بود و امیدوارم این کار به نحو احسن اجرا شود.

نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از اول تا ششم بهمن ماه برگزار خواهد شد.

پایان پیام/ 31

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران

|

سیامک گلشیری

|

نمایشگاه کتاب

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
حجت الاسلام و المسلمین حسین جلالی گفت: ما نیازمند حضور کتاب در فضای مجازی هستیم و به نظرم تجربه برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران می تواند کمکی به صنعت نشر کرده و ایده مثبتی برای استمرار و ادامه این فعالیت باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۴ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، حجت الاسلام و المسلمین حسین جلالی، دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران با بیان اینکه کتاب در دنیا مظلوم و در کشور ما مظلوم تر است، گفت: کتاب هنوز جای خود را در میان مردم و جوانان ما باز نکرده است، زیرا هنوز بهای لازم به کتاب، کتابدار، کتابخانه و کتاب داده نمی شود و امید اهالی نشر به نمایشگاه بین المللی کتاب تهران است که هر سال در اردیبهشت ماه برگزار می شد و فرصتی بود تا کتاب خود را به جامعه نشان دهد که امسال برگزار نشد.

وی افزود: به دنبال عدم برگزاری نمایشگاه کتاب تهران به دلیل بیماری کرونا، نمایشگاه مجازی کتاب بهترین راهکار و گزینه انتخابی برای پُر کردن جای نمایشگاه کتاب است؛ هرچند مواجهه، مشاهده و حضور اهمیت زیادی در انتخاب کتاب دارد اما فعلا چاره دیگری نیست.

او با بیان اینکه امروز درس های دانشگاه، آموزش و پرورش و سایر حوزه ها هم به صورت آنلاین و مجازی برگزار می شود، عنوان کرد: نمایشگاه مجازی کتاب نیز حداقل ترین کاری است که می توان در حوزه نشر انجام داد و به نظر می رسد که این رویداد حداقل به عنوان یک تجربه برگزار شود و از آنجایی که یک روش آزمون و خطا است ممکن است خوب باشد و تجربه مثبتی باشد که در آینده هم استمرار داشته باشد.

دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: من معتقدم چه نمایشگاه کتاب تهران را به شکل فیزیکی داشته باشیم و چه نداشته باشیم ما نیازمند حضور کتاب در فضای مجازی هستیم؛ به نظرم تجربه برگزاری این نمایشگاه می تواند کمکی به صنعت نشر کرده و ایده مثبتی برای استمرار و ادامه این فعالیت باشد.

جلالی با طرح این موضوع که امروز فضای مجازی در کشور ما توسعه زیادی پیدا کرده و دولت به سمت الکترونیک شدن حرکت کرده است، گفت: باید توجه داشته باشیم که این معادله دو طرف دارد؛ یک طرف آن ارائه محتوا در فضای مجازی و طرف دیگر آن مطالبات و مراجعات است یعنی میزان علاقه مندی مردم به کتاب و تهیه کتاب.

وی در این زمینه توضیح داد: تا زمانی که عطش و تشنگی مراجعان را نسبت به کتاب ایجاد نکنیم ممکن است این کارها چندان دیده نشود، به همین دلیل نیاز به تبلیغ داریم؛ علاوه بر اینکه کتاب باید در فضای مجازی موجود باشد باید تنوع نیز وجود داشته باشد؛ همچنین قیمت کتاب باید مناسب و مطلوب باشد تا انگیزه و علاقه به کتاب ایجاد شود.

حسین جلالی در پایان گفت: برای ایجاد انگیزه باید تلاش هایی خارج از نمایشگاه مجازی کتاب انجام داد. بهتر است انگیزه های کتابخوانی را در میان مردم ایجاد کنیم زیرا این انگیزه ها است که موجب موفقیت می شود.

نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از اول تا ششم بهمن ماه برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، حجت الاسلام و المسلمین حسین جلالی، دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران با بیان اینکه کتاب در دنیا مظلوم و در کشور ما مظلوم تر است، گفت: کتاب هنوز جای خود را در میان مردم و جوانان ما باز نکرده است، زیرا هنوز بهای لازم به کتاب، کتابدار، کتابخانه و کتاب داده نمی شود و امید اهالی نشر به نمایشگاه بین المللی کتاب تهران است که هر سال در اردیبهشت ماه برگزار می شد و فرصتی بود تا کتاب خود را به جامعه نشان دهد که امسال برگزار نشد.

وی افزود: به دنبال عدم برگزاری نمایشگاه کتاب تهران به دلیل بیماری کرونا، نمایشگاه مجازی کتاب بهترین راهکار و گزینه انتخابی برای پُر کردن جای نمایشگاه کتاب است؛ هرچند مواجهه، مشاهده و حضور اهمیت زیادی در انتخاب کتاب دارد اما فعلا چاره دیگری نیست.

او با بیان اینکه امروز درس های دانشگاه، آموزش و پرورش و سایر حوزه ها هم به صورت آنلاین و مجازی برگزار می شود، عنوان کرد: نمایشگاه مجازی کتاب نیز حداقل ترین کاری است که می توان در حوزه نشر انجام داد و به نظر می رسد که این رویداد حداقل به عنوان یک تجربه برگزار شود و از آنجایی که یک روش آزمون و خطا است ممکن است خوب باشد و تجربه مثبتی باشد که در آینده هم استمرار داشته باشد.

دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: من معتقدم چه نمایشگاه کتاب تهران را به شکل فیزیکی داشته باشیم و چه نداشته باشیم ما نیازمند حضور کتاب در فضای مجازی هستیم؛ به نظرم تجربه برگزاری این نمایشگاه می تواند کمکی به صنعت نشر کرده و ایده مثبتی برای استمرار و ادامه این فعالیت باشد.

جلالی با طرح این موضوع که امروز فضای مجازی در کشور ما توسعه زیادی پیدا کرده و دولت به سمت الکترونیک شدن حرکت کرده است، گفت: باید توجه داشته باشیم که این معادله دو طرف دارد؛ یک طرف آن ارائه محتوا در فضای مجازی و طرف دیگر آن مطالبات و مراجعات است یعنی میزان علاقه مندی مردم به کتاب و تهیه کتاب.

وی در این زمینه توضیح داد: تا زمانی که عطش و تشنگی مراجعان را نسبت به کتاب ایجاد نکنیم ممکن است این کارها چندان دیده نشود، به همین دلیل نیاز به تبلیغ داریم؛ علاوه بر اینکه کتاب باید در فضای مجازی موجود باشد باید تنوع نیز وجود داشته باشد؛ همچنین قیمت کتاب باید مناسب و مطلوب باشد تا انگیزه و علاقه به کتاب ایجاد شود.

حسین جلالی در پایان گفت: برای ایجاد انگیزه باید تلاش هایی خارج از نمایشگاه مجازی کتاب انجام داد. بهتر است انگیزه های کتابخوانی را در میان مردم ایجاد کنیم زیرا این انگیزه ها است که موجب موفقیت می شود.

نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از اول تا ششم بهمن ماه برگزار خواهد شد.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
هفدهمین اطلاعیه نمایشگاه مجازی کتاب درباره انطباق کتاب های اعلامی و موجودی ناشران، توسط موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر ، هفدهمین اطلاعیه نمایشگاه مجازی کتاب درباره انطباق کتاب های اعلامی و موجودی ناشران، توسط موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران منتشر شد و به موجب آن اعلام شد همزمان با آغاز ویرایش اطلاعات ناشران در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، ناشران صرفا کتاب های موجود خود را در پنل فروش ثبت کنند.

در این اطلاعیه اعلام شده طبق ضوابط و شرایط حضور در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، ضروری است تعداد کتاب های اعلامی ناشران در پنل دقیقا منطبق با موجودی واقعی ناشر باشد، چرا که مشاهده عناوین کتاب های خریداری شده در پنل ناشران در ایام نمایشگاه، به منزله پرداخت قیمت آن توسط مشتری است. ضمن اینکه، طبق توافق صورت گرفته، در ایام نمایشگاه ماموران شرکت پست جمهوری اسلامی ایران برای تحویل گرفتن کتاب ها به ناشران مراجعه می کنند و ناشران موظف هستند کتاب های خود را به ماموران پست تحویل دهد.

همچنین اعلام شده عدم توجه ناشران به این موضوع تخلف محرز محسوب می شود.

نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از اول تا ششم بهمن ماه سال جاری برگزار خواهد شد.

کد خبر 5121512

صادق وفایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۷ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجو

برنامه سینما معیار با موضوع بررسی نحوه برگزاری جشنواره فیلم فجر و حضور مردم، با حضور سید رضا منتظری (دبیر تحریریه سینما پرس، فعال و کارشناس رسانه ای) از شبکه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

رضا منتظری در برنامه سینما معیار گفت: من با حضور هنرمندان و اهالی رسانه در جشنواره فیلم فجر مخالف هستم.

وی با اشاره به این که در دوران پاندمی کرونا نباید دورهمی و جشن برگزار کنیم، عنوان کرد: پزشکان و دغدغه مندانِ حوزه سلامت به طور مستمر مردم را به رعایت هرچه بیشتر پروتکل های بهداشتی تشویق می کنند.

این کارشناس رسانه افزود: وضعیت آمار و شیوع کرونا بسیار شکننده است و هر لحظه امکان دارد مشکلی بسیار بزرگ تری واقع شود.

وی با اشاره به این که بحران کرونا تمام نشده است، توضیح داد: در حال حاضر مسئولان مختلف قصد دارند جشنواره فیلم فجر را در بحران کرونا برگزار کنند و امیدوارم که در این دوره از جشنواره به حضور اهالی رسانه و هنرمندان بسنده کنند و افراد بیشتری را دور هم جمع نکنند.

رضا منتظری ادامه داد: حضور مردم در سالن های سینما باعث می شود تا آمار شیوع کرونا روند صعودی پیدا کند.

وی با اشاره به این که جشنواره فیلم امسال برای مخاطب جذابیت ندارد، عنوان کرد: بسیاری از فیلم سازان سرشناس و مطرح در این دوره از جشنواره حضور ندارند.

دبیر تحریریه سینما پرس در بخش دیگری از سخنان خود در برنامه سینما معیار گفت: بازگشایی سالن های سینمایی در وضعیت حاضر همانند بسیاری از رفتارهای مدیران سازمان سینمایی در سال های اخیر، یک شوآف است.

وی ادامه داد: برای من سوال است که مدیران سازمان سینمایی و وزارت فرهنگ و ارشاد در 11 ماهِ گذشته برای سینماگران و سینما چه قدم هایی را برداشته اند؟

رضا منتظری با اشاره به محدویت تردد شبانه در شهرهای ایران، توضیح داد: اکثر مردم بعد از ساعت 20 به سینما می روند، با توجه به محدودیت های تردد در شب ها بازگشایی سالن های سینما معنا ندارد.

وی افزود: جشنواره فیلم فجر در شرایطی برگزار می شود که مردم باید قبل از ساعت 21 در خانه حضور داشته باشند.

این فعال رسانه ای تاکید داشت: متاسفانه سینمای ایرانی سیاست گذاری اصولی ندارد و همه تصمیم ها در لحظه گرفته می شوند.

وی ادامه داد: متولیان فرهنگی کشور بدون خلاقیت و تفکر دقیق درباره سینما تصمیم می گیرند.

خبرنگار : سپهر نصیحتگر

کلمات کلیدی: #رادیو #سینما #کرونا #گفتگو

1399 تمامی حقوق سایت متعلق به صدای جمهوری اسلامی ایران است

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو
سینماپرس: ساسان سالور تهیه کننده سینما با انتقاد از متولیان فرهنگی کشور در خصوص ارائه راهکار برای برون رفت از کمای سینما در دوران کرونا گفت: فرهنگ و هنر برای دولتمردان و مدیران سینمایی هیچ اولویتی ندارد و آن ها دوست دارند سینما دیگر نفس نکشد! مدیران سینمایی با رفتارشان ثابت کرده اند که از این هرج و مرجی که سینما را فرا گرفته راضی هستند و به همین علت است که هیچ اقدامی برای برون رفت سینما از این بحران کنونی برنمی دارند و دست در دست مافیایی گذاشته اند که اصلاً تمایل ندارد به سینما کمک شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۷ سایت های دیگر : هشدار نیوز

تهیه کننده فیلم های سینمایی سه کام حبس و هایلایت در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: در این یک سالی که از ورود ویروس کرونا به کشور و تعطیلی سالن های سینما می گذرد ما جز شنیدن شعارهای زیبا از زبان متولیان فرهنگی و مدیران سینمایی هیچ اقدام موثری را شاهد نبوده ایم.

وی ادامه داد: مدیران سازمان سینمایی طی یک سال گذشته می توانستند با در نظر گرفتن کمک و یارانه به اهالی سینما و به خصوص تهیه کنندگان بخشی از مشکلات آن ها را التیام بخشند اما فقط شعار دادند و با وعده های خوب خود ما را سرگردان و معطل گذاشتند.

سالور با تأکید بر اینکه گویا اصلاً مدیران وزارت ارشاد می خواهند سینما و تئاتری در کشور وجود نداشته باشد تصریح کرد: بی تردید اگر مدیری متعهد، کاربلد و دغدغه مند در رأس امور فرهنگی و هنری وجود داشت ما شاهد این بلاتکلیفی و هرج و مرج در تمامی ارکان فرهنگی و هنری نبودیم. اما از آنجا که اصولاً فرهنگ و هنر برای دولتمردان و مدیران بالادستی و میانی خالی از اهمیت است هیچ اتفاق مثبتی در راستای کمک به وضعیت بد عرصه های فرهنگی و هنری رخ نداد.

این سینماگر در همین راستا متذکر شد: اصلاً برای مدیران سینمایی و فرهنگی مهم نیست که سینما باشد یا نه، برای آن ها مهم نیست که هنرمندی گرسنه است یا نه که اگر این مسائل مهم بود حداقل گامی کوچک در راستای برون رفت از این وضعیت بغرنج برمی داشتند.

وی با انتقاد از مبلغ یک میلیون و پانصد هزار تومانی که به برخی از هنرمندان در دوران کرونا اعطا شد اظهار داشت: این مبلغ ناچیز در این وانفسای تورم و گرانی بیش از حد چه دردی از هنرمندان درمان کرد؟ این مبلغ جز توهین به هنر و هنرمند چیز دیگری نداشت! من بسیار متأسفم که متولیان فرهنگی چنین رفتار زشتی را با هنرمندان این مرز و بوم انجام دادند و به زعم خود فکر کردند که عملی بسیار عالی انجام داده اند.

سالور سپس انتقاد شدید خود را از برگزاری جشنواره فیلم فجر در بحران کرونا ابراز کرد و در این راستا گفت: برگزاری جشنواره فجر در بحران کرونا تنها برای پر کردن بیلان مدیران است؛ بنده چندین بار در گفتگوهای خود با رسانه ها اعلام کردم که در حالی که امروزه هنرمندان محتاج کمک های مالی دولت هستند جشنواره فجر نباید برگزار شود و بودجه آن باید به افراد بیکار و خانه نشین سینما اختصاص پیدا کند اما دریغ از گوش شنوایی که حرف های بنده و دیگر سینماگران را بشنود چرا که آقایان فقط به فکر سود و موقعیت خود هستند!

این تهیه کننده تأکید کرد: مدیران سینمایی طی یک سال گذشته حتی از فراهم آوردن زیرساخت لازم برای اکران آنلاین آثار هم عاجز ماندند! این در حالی بود که ما از چند سال قبل به آن ها التماس می کردیم که زیرساخت اکران آنلاین را فراهم کنند. به کپی رایت جهانی بپیوندند اما افسوس که هیچ گامی در این راستا برداشته نشد و همین باعث شد برخی فیلم هایی که به صورت آنلاین در دوران کرونا اکران شدند سر از شبکه های ماهواره ای فارسی زبان در بیاورند.

وی یادآور شد: این اتفاق در حالی است که دفاتر پخش و کمپانی های بزرگ دنیا در دوران کرونا خود را با اکران آنلاین حفظ کردند و سینمای شان مانند سینمای ما به اغما نرفت! دلیل اصلی این اتفاق هم آن است که در دیگر کشورهای صاحب صنعت سینما، فرهنگ و هنر در اولویت دولت ها قرار دارد اما دولت ما به فرهنگ و هنر بی توجه است.

سالور در پایان این گفتگو افزود: از سوی دیگر در بسیاری از کشورهای دنیا سالن های سینما با تدابیری ویژه بازگشایی شدند خوب اگر دغدغه ای از سوی متولیان فرهنگی و هنری کشور ما وجود داشت می توانستند با کپی برداری از اعمال و رفتار آن کشورها موجبات بازگشایی سالن های سینما در کشور را فراهم آورند اما از آنجا که مدیران ما ادعای آن را دارند که همه چیز را بومی سازی و ایرانیزه کنند از این کار عاجز مانده اند و همین باعث تعطیلی طولانی سالن های سینما شده است.

لینک خبر :‌ سینما پرس
بهروز مفید با اشاره به اینکه جشنواره فیلم فجر امسال با حذف هیأت انتخاب در شرایطی ویژه برگزار می شود تأکید کرد که در این شرایط داوران جشنواره باید با دقت بیشتری آثار را قضاوت کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۷ سایت های دیگر : شعار سال اعتماد آنلاین

بهروز مفید تهیه کننده سینما و تلویزیون که امسال فیلم سینمایی بام بالا را در جشنواره فیلم فجر دارد در گفت وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: درباره نحوه برگزاری سی ونهمین جشنواره فیلم فجر و تمهیداتی که برای آن اندیشیده شده در حال حاضر نمی توانم نظری بدهم و به نظرم بهتر است صبر کنیم تا جشنواره برگزار شود و بعد درباره نقاط قوت و ضعف آن صحبت کنیم.

مفید خاطرنشان کرد: با این حال همین که امسال مسئولان در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصمیم به برگزاری جشنواره گرفته اند و تلاش بر این است که چراغ سینما در دهه فجر روشن باشد و تا اندازه ای که خطرات به حداقل برسد و شیوع کرونا نیز بیشتر نشود سعی در برگزاری جشنواره دارد به نظر من ارزشمند و قابل تقدیر است اما اینکه تا چه اندازه برگزاری جشنواره در سال جاری می تواند موفق باشد هنوز نمی توانم اظهار نظری داشته باشم.

او افزود: حذف هیأت انتخاب با توجه به حجم اندک آثار نسبت به سال های قبل می تواند تا حدی تصمیم درستی باشد اما این نکته نیز حائز اهمیت است که هیأت انتخاب کار هیأت داوران را ساده تر می کند و در حقیقت گزینش اولیه توسط هیأت انتخاب باعث می شود که داوران با تمرکز بیشتری روی آثار منتخب و در واقع راه یافته به جشنواره کار کنند اما اگر هیأت داوران بتوانند انرژی لازم را برای قضاوت آثار بگذارند فکر می کنم حذف هیأت انتخاب آسیبی به جشنواره نخواهد زد.

مفید درباره نمایش فیلم های جشنواره فجر برای عموم مردم گفت: شرط اول این اتفاق این است که پروتکل های بهداشتی با سخت گیری رعایت شوند و قطعاً امنیت جانی باید در اولویت باشد. اما به طور کل باید بگویم که من به عنوان تهیه کننده ترجیح می دهم فیلم برای عموم مردم، منتقدان و سینماگران نمایش داده شود چرا که قطعاً صحبت های مردم و مخاطبان است که می تواند به عوامل تولید انرژی دهد. قطعاً عدم اکران فیلم ها در جشنواره فیلم فجر می تواند لطمه ای جدی به جشنواره وارد کند اما باید بدانیم که در شرایط ویژه ای هستیم و باید مسائل دیگر را هم مدنظر داشته باشیم تا برگزاری جشنواره منجر به خسارت های جانی نشود.

تهیه کننده فیلم سینمایی دزد و پری تأکید کرد: شاید در این وضعیت، شرایط ایده آل برای برگزاری جشنواره به شکلی بود که ما فیلم ها را به صورت آنلاین اکران کنیم اما متأسفانه در کشور ما شرایط لازم برای جلوگیری از قاچاق فیلم ها وجود ندارد و فکر می کنم متولیان جشنواره باید درباره نمایش آثار بهترین تصمیم ها را بگیرند اما به عنوان تهیه کننده درباره نحوه برگزاری و نمایش آثار هیچ ایده ای ندارم چرا که چندان درگیری ذهنی درباره این موضوع نداشتم.

این تهیه کننده در پایان گفت: مشکل اکران در سینمای ایران که در سال گذشته بسیار بیشتر از گذشته به چشم می آید اصلی ترین دغدغه ما برای فیلم است. به هر حال تعداد بالای فیلم های متقاضی اکران باعث می شود سرمایه گذاران آثار مدتی طولانی به سرمایه شان دست پیدا نکنند و فکر می کنم حتی اگر امروز مشکل شیوع کرونا حل شود ما تا مدت ها در سینمایمان با بحران روبرو هستیم. به نظر من حدوداً دو سال بسیار سختی را در پیش داریم و حتی ممکن است سال آینده سال بسیار سخت تری باشد چرا که فیلم های در صف اکران نسبت به گذشته بسیاری بیشتر است و واقعاً نمی دانم قرار است چه تصمیم گیری برای این وضعیت داشته باشیم.

بهروز مفید سی ونهمین جشنواره فیلم فجر بام بالا

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۷ سایت های دیگر : خبرگزاری صبا خبر خودرو

خبرگزاری صبا: مدیران شهرداری تهران، سازمان سینمایی و خانه سینما در جلسه ای برای حفظ و مرمت سینماهای خیابان لاله زار به همفکری پرداختند.

علی اعطا عضو هیات رییسه شورای اسلامی شهر تهران در صفحه توییتر خود در شرح جلسه ای در بنیاد سینمایی فارابی درباره تخریب سینما ایران و سایر سینماهای خیابان لاله زار مطلبی نوشت.

متن وی بدین شرح است: مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی آقای علیرضا تابش تماس گرفتند. نطق پیش از دستورم درباره سینماهای لاله زار را شنیده بودند و نکاتی را که در گفتگو با رادیو نمایش مطرح کرده بودم در جریان بودند. دعوت کردند در جلسه بنیاد فارابی با همین موضوع شرکت کنم. به فارابی رفتم.

در جلسه سیدمحمد بهشتی (به شکل آنلاین)؛ و به شکل حضوری احمد مسجدجامعی، سلطانی (رییس دانشگاه هنر)، محمدعلی نجفی (رییس هیات مدیره خانه سینما)، فرج (از مدیران کل وزارت ارشاد)، رحمتی (معاون سازمان سینمایی)، جعفری (معاون سازمان زیباسازی)، حسینی (شهرداری 12) و خانم یلدا حضور داشتند.

اجمالا به چند نکته اشاره کردم؛ یک اینکه، تخریب احتمالی سینما ایران با رای دیوان عدالت اداری، می تواند آغاز تخریب سریالی سینماهای لاله زار باشد. تقریبا نیمی از سینماهای 18گانه لاله زار مالکیت خصوصی دارند و علاقه ای به مشارکت در حفاظت از بنای سینما نشان نداده اند.

– دو اینکه سیاست های تدریجی که برای احیای لاله زار از سوی شهرداری دنبال می شود، از تخریب و نوسازی عقب می ماند. یکی دو دهه می گذرد و شهرداری مشغول سیاست های تدریجی است، اما آن ها که پی تخریب و نوسازی اند، ارزش ریالی روزها و هفته ها را بهتر می فهمند!

– سه اینکه، با عریض کردن پیاده رو و احیای چند بنای فرهنگی، زندگی فرهنگی و هنری در لاله زار به جریان نمی افتد. اگر سالانه و به طور مستمر رویداد فرهنگی سینمایی بزرگ مقیاس در سینماهای لاله زار برگزار کنیم، بافت اجتماعی لاله زار تدریجا پذیرش جریان فرهنگ و هنر خواهد شد.

لینک خبر :‌ برترین ها
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۶ سایت های دیگر : سینما پرس خبرگزاری دانشجو

سرویس فرهنگ و هنر امروز نیوز ؛ سینما و تئاتر غلامرضا موسوی تهیه کننده سینما که با فیلم سینمایی تارا به کارگردانی کاوه قهرمان در سی ونهمین جشنواره فیلم فجر حضور دارد، در گفتگو با خبرنگار مهر درباره برگزاری این دوره از جشنواره گفت: معتقدم تفاوتی بین فیلم اول و فیلم چندم وجود ندارد، چرا که آثار در این دوره از جشنواره با هم داوری می شوند، مگر اینکه در 2 بخش فیلم ها داوری شوند، یعنی فیلم اولی ها را از گروه قدما جدا کرده باشند.

وی بیان کرد: اینکه تشخیص داده شود که بین 30 کارگردان جوانی که به سینمای ایران معرفی شده اند، کدامشان توانسته است بهتر باشد و روی کدام کارگردانان می توان به عنوان چهره های آینده سینما حساب کرد، خود مساله بسیار مهمی است.

این تهیه کننده با اشاره به نبود هیأت انتخاب در این دوره از جشنواره توضیح داد: در حقیقت گروه داوری در این دوره از جشنواره مسئولیت بیشتری را برعهده دارد، چرا که به جای اینکه 24 فیلم را دیده و داوری کند باید 62 فیلم را مورد قضاوت قرار دهد که تعدادی از این آثار، فیلم اولی هستند.

وی ادامه داد: در سال های گذشته جشنواره فیلم فجر معمولاً به خاطر اینکه چهره های جدید شناخته شوند، فیلم اولی ها را در 2 مدل بررسی می کرد، اول اینکه فیلم در گروه فیلم اولی ها داوری می شد، و دوم تعدادی از این آثار در بخش رقابت اصلی با کسانی که بیشتر از یک فیلم داشته اند، قرار می گرفت. هر دوی این موارد معمولاً خوب است و در خارج از کشور نیز در جشنواره های بین المللی برای ورود فیلم اولی ها جوایز ویژه ای در نظر گرفته شده است که به عنوان مثال می توان به جشنواره فیلم کن اشاره کرد که برای فیلم اولی ها دوربین طلایی را در نظر گرفته است.

فیلم اولی ها خون تازه در رگ های سینما هستند

موسوی گفت: در واقع فیلم اولی ها خون جوانی است که باید وارد بدنه سینما شود، در حقیقت حمایت از کارگردان فیلم اول یعنی حمایت از کسانی که فیلم اولشان را ساخته و حالا می توانند به عنوان خون تازه سینما کار خود را ادامه دهند.

تاکید می کنم که این دوره از جشنواره با دوره های قبل هیچ فرقی نمی کند، داوری کار هنری یک ویژگی هایی دارد و باید دید این ویژگی ها در اینکه یک فیلم چگونه ساخته شده است، چه می گوید و چه میزانسن و محتوایی دارد، چه قصه ای را تعریف می کند، چقدر نوآوری دارد وی با بیان اینکه این دوره از جشنواره فیلم فجر مانند دوره های دیگر است و هیچ فرقی با دوره های قبل ندارد، توضیح داد: البته ترکیبات برگزاری به دلیل شرایط ویروس کرونا ، قطعاً متفاوت است اما باید از دبیر جشنواره و آقای انتظامی رییس سازمان سینمایی تشکر کرد که علی رغم فشارهای متعددی که وجود داشت جشنواره را برگزار می کنند چرا که واقعیت قضیه این است که برگزار نکردن جشنواره ساده ترین و بی دردسرترین شکل کار بود و هیچ کسی هم به آنها اعتراض نمی کرد. اما آنها این سختی را به جان خریدند که جشنواره را برگزار کنند و طبیعتاً با برخی انتقادهای منصفانه و غیر منصفانه نیز روبرو شدند.

تهیه کننده فیلم سینمایی بغض ادامه داد: برگزاری سی و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر، یک اقدام درستی بوده و باید برگزار می شد، همانطور که می بینید 62 فیلم برای داوری داریم، آثاری که از بین فیلم های ثبت نام شده، کلیه مقررات جشنواره را رعایت کرده اند.

وی در پاسخ به این پرسش که داوری این دوره از جشنواره بدون هیات انتخاب چگونه خواهد بود، توضیح داد: تاکید می کنم که این دوره از جشنواره با دوره های قبل هیچ فرقی نمی کند، داوری کار هنری یک ویژگی هایی دارد و باید دید این ویژگی ها در اینکه یک فیلم چگونه ساخته شده است، چه می گوید و چه میزانسن و محتوایی دارد، چه قصه ای را تعریف می کند، چقدر نوآوری دارد، چگونه دیده می شود، داوری ها نسبت به دوره های قبل فرقی نمی کند چرا که زیباشناسی چه در دوره کرونا و چه در دوره پسا کرونا هیچ تغییری نمی کند.

فیلم هایی که گلچین نشده اند

وی همچنین درباره مسئولیت سنگین هیات داوران در این دوره از جشنواره فیلم فجر، توضیح داد: دوره های قبل هیات انتخابی وجود داشت که فیلم ها را دسته بندی می کرد، در حال حاضر احتمال دارد این دسته بندی توسط داوران انجام شود، در حقیقت داوران این دوره از جشنواره مسئولیت بسیار بسیار خطیر و بیشتری را برعهده دارند، به این دلیل که نزدیک به 60 فیلم را باید ببینند و در هر فیلم نزدیک به 15 رشته سیمرغ دار را مدنظر قرار دهند تا بتوانند از بین خیل این فیلم ها 20 فیلم را برای دریافت سیمرغ انتخاب کنند.

این تهیه کننده سینما تاکید کرد: به همین دلیل فکر می کنم که دردسر داوران این دوره از جشنواره فیلم فجر بسیار بیشتر است و حتی می توان این دردسر را سه برابر دوره های قبل دانست، چرا که دیگر کسی برایشان فیلم ها را گلچین نکرده است، البته این امر یک شانس هم برای فیلمسازان است، یعنی تنها کسانی که داوری می کنند در مورد فیلم ها نظر می دهند و دیگر سلیقه هیات انتخابی وجود ندارد، ضمن اینکه هر گروهی متفاوت با دیگری است، یعنی سلیقه هیات داوران و هیات انتخاب با یکدیگر متفاوت است. درست است که ممکن است در بین نگاه این 2 گروه شباهت هایی وجود داشته باشد اما تفاوت هایی نیز وجود دارد.

موسوی درباره حضور مخاطب در این دوره از جشنواره فیلم فجر گفت: امیدوارم این دوره از جشنواره با موفقیت برگزار شود و انشاالله این فرصت برای تماشاگران خوب سینمای ایران نیز پیش آید تا بتوانند بخشی از فیلم ها را در سینماها و با رعایت پروتکل های بهداشتی تماشا کنند تا دوباره شاهد حرکت جدیدی به سمت سالن های سینما باشیم.

موسوی در پایان گفت: به گمان من این دوره از جشنواره شانسی برای فیلمسازان است که مستقیم مورد داوری قرار گیرند و این بسیار مهم است.

لینک خبر :‌ امروز نیوز
مدیر روابط عمومی سی ونهمین جشنواره فیلم فجر گفت: پیش بینی می شود حدود 20 فیلم اگر شرایط مهیا شود و ستاد کرونا اجازه دهد، برای اصحاب رسانه و صاحبان آثار به نمایش درآید.

اعتمادآنلاین| مسعود نجفی در گفت وگویی با موضوع بود و نبود جشنواره درخصوص فرایند اعلام فیلم های راه یافته به جشنواره و نحوه داوری آثار توضیحاتی را ارائه داد و گفت: 110 فیلم متقاضی حضور در جشنواره بودند که در زمان مقرر ثبت نام کردند و در نهایت 62 فیلم توسط دبیرخانه اعلام شد.

وی یادآور شد: فیلم ها با آیین نامه جشنواره مورد بررسی قرار گرفت و داشتن پروانه ساخت سینمایی نکته مهمی در ارزیابی بود. بیشتر فیلم ها به دلیل نداشتن پروانه ساخت سینمایی حذف شدند. سال تولید و اینکه هیات انتخاب سال گذشته فیلم را دیده باشند یا نه از موارد ارزیابی بود.

مدیر روابط عمومی جشنواره فیلم فجر ادامه داد: داوران از 22 دی مشغول دیدن فیلم هایی هستند که دی سی پی آن ها به جشنواره رسیده است. پیش بینی می شود حدود 20 فیلم اگر شرایط مهیا شود و ستاد کرونا اجازه دهد، برای اصحاب رسانه و صاحبان آثار به نمایش درآید.

او در پایان گفت: اگر همان طور که دبیر جشنواره هم عنوان کرد امکان سومی مهیا شود، اکران محدود برای مردم هم خواهیم داشت.

در این گفتگو که با موضوع بود و نبود جشنواره فیلم فجر برگزار شد، مصطفی جلالی فخر؛ منتقد سینما درخصوص برگزاری سی ونهمین جشنواره فیلم فجر گفت: جشنواره فجر مهم ترین رویداد سینمایی بوده و همه ساله توانسته نشاط سینمایی ایجاد کند. درواقع جشنواره تلاش اندکی برای اعلام موجودیت سینمایی است که نفس می کشد و ورشکست نشده است. ما تولیدات بیشتری نسبت به کشورهای منطقه داشتیم.

وی اظهار داشت: معتقدم جشنواره از لحاظ روحی و روانی به سینما کمک می کند. ایده آل این است که همه چیز تعطیل شود اما ما باید بهترین تصمیم را بر اساس شرایط بگیریم.

این منتقد افزود: جهان به سمت مجازی شدن پیش می رود و اطمینانی نیست که اگر کرونا تمام شود و مردم به سینما بازگردند. ما باید امنیت و جذابیت برای اکران آنلاین ایجاد کنیم .

سعید الهی کارشناس سینما هم در این برنامه اظهار داشت: جشنواره یا هر رویداد مشابه بخشی از چرخه فرهنگی کشور است و نمی شود پاسخ مطلق داد و باید تابع سیاست های ستاد مبارزه با کرونا باشیم. جشنواره فرصتی برای افزایش تعاملات مردم و سینما است تا سینمای ایران نمود واضح تری داشته باشد. حتی اگر صف های طولانی را نداشته باشیم به لحاظ تبلیغاتی باید جشنواره حفظ شود.

سی و نهمین جشنواره فیلم فجر در چهل ودومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، به دبیری سید محمدمهدی طباطبایی نژاد در بهمن 99 برگزار خواهد شد.

منبع: ایرنا

لینک خبر :‌ اعتماد آنلاین
محسنی نسب کارگردان سینما گفت: متاسفانه بودجه کلانی از سهم سینمای ایران به جشنواره اختصاص پیدا می کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۵

محسن محسنی نسب کارگردان سینما در گفت وگو با خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، در پاسخ به این سوال که آیا نحوه برگزاری جشنواره فیلم فجر امسال می تواند الگویی برای سال های بعد باشد، گفت: برگزاری جشنواره طی سال های اخیر اصلا خوب نبود. در دهه شصت و هفتاد جشنواره فجر قالب جشن را داشت. یعنی مسئولان جشنواره آن زمان شرایطی ایجاد کرده بودند که تمام فیلم های ساخته شده نمایش داده می شد و در هفته دوم اسامی فیلم هایی که کاندیدا شده بودند را اعلام می کردند. این باعث شده بود که همه سینمای ایران درگیر شوند و شور و هیجان فراوانی مشاهده شود. جو بسیار مثبتی بر فستیوال حاکم بود و از همه مهمتر هیئت انتخاب مفهومی نداشت.

وی افزود: در نیمه دهه هفتاد به بعد گروهی که در حوزه فرهنگ سر کار بودند، تلاش کردند تعدادی از سینماگران را حذف کنند. در نتیجه این افراد شرایطی چون هیئت انتخاب را به وجود آوردند و این باعث شد سینما مافیایی شود و وضعیت فلاکت باری به وجود بیاید. متاسفانه این روند تا به امروز ادامه پیدا کرده است.

این کارگردان ادامه داد: اینکه در جشنواره سی و نهم فیلم فجر هیئت انتخاب را حذف کردند، اتفاق بدی نیست و باید در سال های آینده هم این اتفاق رخ دهد. باید تمام فیلم های تولید شده را در سطح گسترده تر نمایش دهند و بعد هیئت داوران از بین آن ها کاندیدا را انتخاب کنند.

وی در پاسخ به این سوال که چرا جشنواره فیلم فجر امسال برگزار شد، گفت: بسیاری از پیشکسوت ها و اساتید مورد احترام سینما با برگزاری جشنواره مخالفت کردند؛ چراکه جشن وقتی اتفاق می افتاد که شادی باشد، اما زمانی که سینمای ما به علت نبود فروش و نداشتن امکانات رفاهی و مادی با مشکلات فراوانی روبرو است، برگزاری آن معنایی ندارد. البته اگر بدون هزینه باشد استقبال می کنیم، اما متاسفانه بودجه کلانی از سهم سینمای ایران را به خودش اختصاص می دهد که می توانست به جای این اسراف کاری، بین اهالی سینما به خصوص کم درآمد ها و بی درآمد ها تقسیم شود.

محسنی نسب در پایان عنوان کرد: امیدواریم حالا که برگزاری جشنواره راه افتاده است، وضعیت کرونا به نحوی باشد که نمایش فیلم انجام شود و چرخه سینما بچرخد. مردم به سینما می روند و شادی و نشاط بین مخاطبان شکل می گیرد. همه این اتفاقات باعث می شود سینما از وضعیت بحرانی کنونی خارج شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
یکی از مشاغلی که در روزگار کرونایی به شدت آسیب دید و افراد مختلف با حرفه های مختلف از وضعیت موجود به شدت متضرر شدند داستان سینما بود که از تولید تا کارمندان سالن های سینما شرایط نا مرغوبی را تجربه کردند.حجم تولیدات پایین آمد و عملا گروه مفصلی از خانواده سینما به خصوص اقشار ضعیف پشت دوربین در معاش روزانه خود ماندند و حتی برخی از بازیگران درجه 2 و 3 نیز وضعیتی مشابه را تجربه کردند. اما این همه ماجرا نبود چراغ بسیاری از سالن های سینما خاموش شد، برخی پنهانی تغییر کاربری دادند و بسیاری از مدیران سینما مجبور به تعدیل عوامل خود شدند چرا که وقتی فیلمی برای اکران وجود نداشت و تماشاگری به سالن های سینما نمی آمد سینمادار ها حتی از تامین هزینه های روز سالن ها اعم از آب، برق و گاز و... بر نمی آمدند و در این شرایط متاسفانه بسیاری از عوامل زحمت کش سالن های سینما خانه نشین شدند اگر چه این روزها با تغییر رنگ ها از قرمز به نارنجی و زرد اخبار جذابی در خصوص بازگشایی سالن های سینما و تئاتر به گوش می رسد با این حال با تعدادی از مسئولین سالن های سینما در این باره گپ و گفتی زدیم که در ذیل از نظر می گذرانید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۵

یکی از مشاغلی که در روزگار کرونایی به شدت آسیب دید و افراد مختلف با حرفه های مختلف از وضعیت موجود به شدت متضرر شدند داستان سینما بود که از تولید تا کارمندان سالن های سینما شرایط نا مرغوبی را تجربه کردند.حجم تولیدات پایین آمد و عملا گروه مفصلی از خانواده سینما به خصوص اقشار ضعیف پشت دوربین در معاش روزانه خود ماندند و حتی برخی از بازیگران درجه 2 و 3 نیز وضعیتی مشابه را تجربه کردند. با این حال با تعدادی از مسئولین سالن های سینما در این باره گپ و گفتی زدیم که در ذیل از نظر می گذرانید.

سپهر پهلوانی: سینما ها در بدترین شرایط خود قرار دارند/ وعده ها فقط در حد حرف بود!

سپهر پهلوانی مدیر سینمای ارگ در خصوص شرایط و حال و روز این روز های سینمای خود به خبرنگار سرویس فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا گفت: سینمای ما و تمام سینماها در حال حاضر بدترین اوضاع را طی می کنند و ما هم مانند تمام سینما ها تعطیل هستیم.

او در این باره که سینمایشان در این مدت تعطیل بوده است یا خیر؟ بیان کرد: در مدتی که اوضاع و شرایط کمی بهتر بود حدودا یک ماه در تیر ماه باز کردیم اما چون فروشی نداشتیم مجبور شدیم که دوباره سینما را تعطیل کنیم

او در این باره که هزینه سینما به علت کرونا چطور تامین می شود آیا از طریق فروش بلیط است یا خیر خاطر نشان کرد: هزینه اجاره و شارژ را خودمان تقبل می کنیم چرا که ما در یک مرکز تجاری هستیم باید شارژ را هم پرداخت کنیم و فعلا باید هزینه ها را از جیب بپردازیم به امید اینکه همه چیز دوباره به روال قبل برگردد.

پهلوانی در این خصوص که آیا وعده هایی که برای سینما می دادند عملی شده یا خیر تصریح کرد: خیر، هیچ کدام عملی نشده است و فقط در حد حرف باقی مانده است.

او در این باره که تعدیل نیرو داشته یا خیر گفت: سینما به طور کل تعطیل است و تا زمانی که به همین روال پیش برود افراد هم سرکار نمی آیند و به همین خاطر تعدیل نیرو نداشته ایم. تا اینکه سینما ها دوباره باز شوند و ما از نیرو هایمان بخواهیم مجدد به کارشان برگردند.

او در پایان در این خصوص که در این شرایط چه انتظاری از مسئولان دارد بیان کرد: مسئولین تصمیم گیرنده نیستند و بخشی از این موضوعات دست خودشان نیست و باید از جای دیگری دستور بگیرند که این اتفاق هم نمی افتد درواقع ما هم خسته شدیم و دیگر انتظاری از آن ها نداریم تا اینکه واکسن کرونا به دست مردم برسد و دوباره اعتماد کنند و به سالن های سینما بازگردند.

مهدی نیک آیین: سینما فقط با مردم زنده می ماند/امیدوار و آرزومندم سال 1400 اکران نوروزی داشته باشیم/خداکند بعد از کرونا جشنواره در سطح مردمی برگزار شود!

مهدی نیک آیین مدیر سینما سپیده در خصوص شرایط و حال و روز این روزهای سینمای خود به خبرنگار سرویس فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا گفت: حال و روز سینما ی ما و متاسفانه کل جهان خوب نیست در واقع اوضاع به شدت سخت است و ما سال 99 را به کلی از دست دادیم فقط امیدوار هستیم که سال 1400 اکران نوروزی اتفاق بیفتد و اینکه جشنواره در سطح مردمی برگزار شود.

او در این باره که سینما در تمام این مدت تعطیل بوده است یا خیر بیان کرد: سینما سه ماه اول سال کاملا بسته بود اما از 4 تیرماه تا اول شهریور ماه آن را باز کردیم و دوباره نیمه دوم شهریور ماه تا اوایل مهرماه باز بود و در حال حاضر هم تمام سینماها تعطیل هستند.

نیک آیین در این باره که هزینه های سینما را چطور تامین می کند تصریح کرد: ما چون زیر مجموعه موسسه فرهنگی تبلیغاتی بهمن سبز هستیم خدا را شکر در این زمینه موسسه خیلی همکاری خوبی داشته و کمک حالمان بوده است ولی روال کلی سال های قبل اینگونه بوده است که هزینه ها از طریق فروش بلیط تامین می شد و از این طریق سینما را زنده نگه داشته بودیم ولی متاسفانه امروزه شرایط خیلی سخت شده و دولت هم کمک زیادی نکرده است.

او در خصوص اینکه وعده هایی که برای حمایت از سینما می دادند عملی شده یا خیر؟ اظهار کرد: بیشتر در حد همان وعده بوده است درواقع اول شعار می دهند و تبلیغات می کنند و متاسفانه بعد از آن اصلا عملی نمی کنند.

مهدی نیک آیین در ادامه گفت: ما در شهریور ماه مجبور شدیم تعدیل نیرو داشته باشیم ولی این اتفاق موقتی است تا زمانی که سینما باز شود تا دوباره بخواهیم که به کارشان بازگردند به هر حال افرادی که در سینما کار می کنند سال ها تجربه کسب کرده اند و قطعا ما هم مشتاق هستیم تا مجدد بتوانیم از حضورشان استفاده کنیم ولی همه این ها منوط بر این است که شرایط نرمال به دست بیاید.

نیک آیین در پایان و در خصوص اینکه چه انتظاری از مسئولان دارد بیان کرد: عملا نمی توانیم انتظار خاصی با توجه به تصمیماتی که تا به الان گرفته اند داشته باشیم و اینکه خب هیچ کدام از این تصمیمات هم عملی نشده است فقط تنها انتظاری که از آن ها داریم این است که مساعدت کنند تا سینما کمی به روال قبل بازگردد چرا که بیشترین ظلم در حق سینما دارها بود درواقع سینما اولین مکانی بود که بسته شد و جزو آخرین مشاغلی بود که باز شد .در نهایت تنها صحبتی که دارم این است مسئولین با عزم بیشتری کار و فعالیت کنند و تصمیمات معقولانه تر بگیرند به طوری که این تصمیمات عملی شود درواقع اگر قرار است وام بدهند سریع این کار را انجام دهند ولی اگر سینما قرار است که باز شود به صدا و سیما، شهرداری ها و تبلیغات محیطی اطلاع رسانی کنند تا مردم اطلاع داشته باشند که سینما محیط امنی شده است و با کمال میل به سالن ها برگردند و فیلم تماشا کنند چرا که سینما فقط با مردم زنده می ماند.

حمید ناجیان: فکر کنید سینما هم اتوبوس و مترو است!/اجازه بدهید مردم به سالن های سینما بیایند/سینما می تواند حال مردم را خوب کند

حمید ناجیان مسئول سینما ایران در خصوص شرایط و حال و روز این روز های سینمای خود به خبرنگار سرویس فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا گفت: سینما در حال حاضر تعطیل شده است و اکثر کارمندان دنبال بیمه بیکاری رفته اند ولی تعداد کمی به عنوان نگهبان حضور دارند.

او در این باره که سینما در تمام این مدت تعطیل بوده است یا خیر بیان کرد: با آمدن کرونا سینما به طور کل بسته شد اما در مدت کوتاهی آن را در تایم مشخصی باز کرده بودیم که اصلا هیچ فروشی نداشتیم. راستش من یک انتقاد کوچکی در این خصوص دارم که مکان های پر خطر مانند مترو و اتوبوس که شرایط پر خطری را شامل می شوند باز هستند اما سینما ها که فاصله گذاری اجتماعی را رعایت می کنند و افراد دو، سه در میان با حفظ پروتکل های بهداشتی می نشینند باید بسته شوند.

او در خصوص اینکه هزینه سینما به علت کرونا چطور تامین می شود آیا از طریق فروش بلیط فیلم ها یا از طریق شخصی پرداخت می شود تصریح کرد: بخشی از این هزینه ها را خودمان تقبل کردیم درواقع هیچ کمک و حمایتی هم انجام نشده است فقط یک وام به قیمت اندکی به ما دادند که اصلا کمک حال نبود در ضمن این وام نیز بلاعوض بود. واقعا سینما های سراسر ایران نابود شدند و اصلا معلوم نیست که قرار است بعد از کرونا چند تا از سینما ها باز شوند به طور کل فشار اقتصادی خیلی از مشاغل مانند سینما ها و فرهنگ و هنر را نابود کرده است و هیچ حمایتی هم صورت نگرفت.

ناجیان با اشاره به اینکه آیا وعده هایی که برای حمایت از سینما می دادند عملی شده یا خیر خاطر نشان کرد: خیر درواقع هیچ وعده درستی داده نشد فقط گفته بودند شما فیلم ها را بفروشید و ما سهم تهیه کننده ها را در چند ماه اول می دهیم که این وعده اصلا عملی نشد. در کنار آن نیز قرار بود به هر سینما 300 میلیون وام بدهند که سینمای ما دارای 4 سالن است درواقع 10 میلیون بابت هر سالن سینما به اصطلاح هر پرده که 40 میلیون می شود حقوق یک ماه ما هم نمی شود چرا که حدودا 80 میلیون درآمد داشتیم.

حمید ناجیان افزود: ما در طی این مدت حول و حوش 20 نفر تعدیل نیرو داشتیم و از اوایل اسفند ماه تا اوایل تیر ماه نیرو هایمان به حداقل رسید به طوری که نزدیک به 40 کارمند داشتیم و این شرایط باعث شد 20-25 نفر بیکار شوند یک سری توانستند کار پیدا کنند اما برخی همچنان بدون کار هستند و به دنبال کار می گردند. اما هزینه افرادی که هنوز در سینما مانده اند را خودمان تامین می کنیم اما این هم بستگی به بودجه خودمان دارد شاید بعد از دو ماه دیگر تقبل نکنیم و تعداد را کم تر کنیم. در آخر ما از دولت فقط چشم حمایت داریم و از آن ها می خواهیم با دید بازتری به قضیه نگاه کنند و تا جایی که می توانند سینما را حمایت کنند چرا که این مکان پر خطر تر از مترو و اتوبوس و از این دست مکان ها نیست. خیلی ازسینما دارها در حال تغییر کاربری و بستن سینماهای خود هستن و تنها کاری که باید انجام بدهند این است که حمایت کنند، وام بدهند و بلیط هایی را تهیه کنند که مردم به سالن ها بیایند و فیلم تماشا کنند.

حمید ناجیان در پایان به خبرنگار برنا گفت: من قول می دهم با باز شدن سالن سینما ها و اکران فیلم ها البته با رعایت پروتکل بهداشتی سینما نقش خود را در بالا بردن حال و احوال روحی مردم ایفا کند.

سپهر پهلوانی معتقد است این روز ها که شرایط سینما ها خوب نیست و مسئولان هم کمکی نمی کنند فقط باید منتظر توزیع واکسن کرونا باشیم تا مردم دوباره اعتماد کنند و به سالن های سینما بازگردند.

مهدی نیک آیین معتقد است بیشترین ظلم درحق سینما دار ها شده است چرا که سینما ها اولین مکانی بودند که بسته شدند و جزو آخرین مشاغلی هم بود که باز شد این مدیر سینما تاکید دارد که مسئولین تصمیمات معقولانه تری بگیرند و به کمک سینمادار ها بیایند تا مردم دوباره باور کنند که سینما محل امنی شده است تا دوباره با کمال میل به سالن ها برگردند و فیلم تماشا کنند.

حمید ناجیان معتقد است که سینما در این روز های کرونایی با وجود تعطیلی ها ضربه دو چندانی دیده است و مسئولین باید حمایت های لازم را در این خصوص انجام دهند چرا که سینما در سرگرمی سازی مردم نقش مهمی دارد و دولت باید تا جایی که می توانند با دید بازتری به قضیه نگاه کنند و سینما ها را از بحران ایجاد شده نجات دهند.

بدیهی است با بازگشایی سینما ها و افزایش تولیدات در حوزه پرده نقره ای و هنر هفتم دوباره چراغ سینما روشن شود و سالن ها به واسطه حضور تماشاگر علاقه مند به فیلم دیدن در سینما پر شود و روزگار روال مهربان خود را به خانواده هنر نیز نشان دهد.

خبرنگار: یگانه پاکستانی

فیلم سینما کرونا

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
حوزه/ یک کارگردان سینما گفت: تجربه نشان داده در جشنواره فیلم فجر عموماً فیلم های ارزشی و فرهنگی با نامهربانی مواجه می شوند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۵

علی قوی تن کارگردان سینما در گفتگو با خبرگزاری حوزه ، اظهار کرد: وقتی فیلمی درباره بزرگان فرهنگ و ادب این سرزمین ساخته می شود در حقیقت به مردم درباره داشته های فرهنگی و هنری کشورشان اطلاعات داده می شود؛ همان کاری که کتاب ها تا به امروز انجام داده اند. در ضمن سینما برای آیندگان نیز کارکرد وافری دارد، چون فیلم هایی که در حوزه امور فرهنگی تولید می شود ده ها سال بعد نیز توسط مردم دیده خواهند شد.

وی افزود: متاسفانه فیلم های فرهنگی آنچنان که باید در کشورمان مورد توجه قرار نمی گیرد. برای مثال به جشنواره فیلم فجر اشاره می کنم که اکثراً نسبت به کارهای ارزشی نگاهی نامهربانانه دارند، البته نقدم به این دوره از جشنواره مربوط نمی شود چون با توجه به شناختی که از آقای طباطبایی دبیر جشنواره دارم می دانم او فرقی دلسوز برای سینماست که از کارهای فرهنگی همیشه حمایت کرده است.

قوی تن درباره فیلم اخیر خود رویای شبانه گفت: موضوع فیلم زندگی سهراب سپهری است. این شاعر یک سال ونیم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از دنیا رفت، اما بعد از 4 دهه هنوز هم وقتی نام او برده می شود از او به عنوان هنرمند با اخلاق و ارزشگرا حرف زده می شود، برای همین باورم این است اگر درباره بزرگان ادب این سرزمین فیلم بسازیم مطمئن باشید موضوعات دینی را هم مدنظر قرار داده ایم.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری حوزه
تهران- ایرنا- پس از یک هفته ای که از بازگشایی سینماها می گذرد همچنان سینمادارها در انتظار آثاری هستند که یخ سینما را باز کند و رونق گیشه دوباره بازگردد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۴ سایت های دیگر : امروز نیوز روزنامه نصف جهان

به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، امروز چهارشنبه و در آستانه تعطیلات پایان هفته در مقایسه با روز گذشته تعداد سالن های فعال سینما از 97 به 68 سالن کاهش یافته است و این درحالی ست که به نظر می رسد پایان هفته استقبال از سینماها افزایش داشته باشد.

هرچند به زعم برخی از کارشناسان سینما این افت فروش سینماها و کاهش سالن های فعال به ایام سوگواری حضرت زهرا (س) نیز مرتبط است و حالا باید دید که از روز دوشنبه هفته آینده آیا فیلم های دیگری هم متقاضی اکراندر سینماها خواهند شد یا خیر؟

اما در حال حاضر فیلم های تا ابد، روزهای نارنجی، جهان با من برقص، عطر داغ، یادم تو رو فراموش، پیش میشی، آقای سانسور و دیدن این فیلم جرم است درحال اکران هستند و در سینماهای هنرو تجربه نیز سه فیلم خط باریک قرمز، یلدا و منگی اکران شده است.

در میان این آثار نیز دیدن این فیلم جرم است با توجه به موضوع فیلم و اینکه تنها یک هفته است که از زمان اکران آن می گذرد همچنان با اختلاف پرفروش ترین فیلم این روزهای سینما است.

این فیلم هر چند تنها رد سینماهای حوزه هنری اکران شده توانست رکورد فیلم های سینمایی که در دوران کرونا اکران شده بودند را بشکند و با جذب 10 هزار تماشاگر به فروش 120 میلیون تومانی برسد.

پیش بینی می شود با اضافه شدن سینماهای تهران به سینماهای اکران کننده دیدن این فیلم جرم است سطح فروش این فیلم بتواند جهش چشمگیری را تجربه کند. شب گذشته نیز این فیلم علاوه بر فروش در پردیس سینمایی چارسو به سانس فوق العاده رسید.

اما دو فیلم پیش میشی و آقای سانسور نیز به ترتیب دیگر فیلم های پرفروش این هفته سینماها هستند.

امروز نیز سینماهای سراسر کشور 549 بلیت فروختند که در مجموع فروش این میزان بلیت نیز 7 میلیون و 965 هزار و 243 تومان بوده است.

دیدن این فیلم جرم است که حالا چند روزی از اکران آن می گذرد با بازی ساخته شده است.

در خلاصه داستان این فیلم آمده است: فقط یک فیلم پنج دقیقه ای می خواستم تا بعدا بتونم از زنم و دخترم دفاع کنم، ولی امونم ندادند... صدای آژیراشون داره نزدیک تر می شه... الان مثل مور و ملخ می ریزن اینجا...

فیلم سینمایی پیش میشی به کارگردانی با تولید شده است.

در خلاصه داستان این فیلم آمده است: هیچ عشقی به اندازه عشق فرهاد به ملوس پرشور و دردسرساز نیست، شاید به خاطر شباهت فرهاد به آلن دلونه که همه رو عاشق خودش می کنه...

فیلم سینمایی آقای سانسور نیز با بازی ساخته شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیر امور استان های سینماهای موسسه بهمن سبز حوزه هنری گفت: در شرایط کرونایی، مجبور شدیم 150نفر از نیروها را در امور سینمایی سطح کشور تعدیل کنیم که این تعدیل نیرو، معیشت بسیاری از خانواده ها را تحت الشعاع قرار داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۷ سایت های دیگر : راه دانا

اسکندر نادری پور در گفت وگو با خبرنگار فرهنگ و هنر صبح قزوین؛ با اشاره به وضعیت اکران فیلم ها در سینماهای استان قزوین اظهار کرد: با وجود شرایط اکران فیلم در سینماها، اما با شیوع کرونا و تصمیم گیری های ستاد کرونا، این امر به تعویق افتاد و سینماهای کشور در خط مقدم غیرفعال شدن قرار گرفت.

وی افزود: باوجود رعایت جدی پروتکل های بهداشتی، از فعالیت سینماها در سطح کشور و استان قزوین جلوگیری شد به عبارتی، تصمیم گیری های اشتباه از یک سو و عدم ایجاد امنیت روانی بین مردم از سوی دیگر، موجب شد تا سینماها خالی از تماشاگر باشد.

مدیر امور استان های سینماهای موسسه بهمن سبز حوزه هنری بیان کرد: با توجه به تغییر وضعیت رنگ بندی شیوع کرونا در شهرستان های مختلف استان قزوین از نارنجی به زرد، فعالیت سینما بهمن قزوین نیز همزمان با سینماهای کشور از هفته گذشته آغاز شد.

وی با بیان اینکه هم اکنون پنج فیلم در سینما بهمن قزوین اکران می شود، گفت: فیلم های در حال اکران شامل آقای سانسور ، پیشی میشی ، دیدن این فیلم جرم است و پلتفرم است که البته فیلم دیدن این فیلم جرم است ، به صورت قاچاق در اختیار مردم قرار گرفت که با شکایت های صورت گرفته از سایت های منبع انتشار این فیلم، از توزیع آن جلوگیری شد.

سینما ویترین فرهنگی یک کشور محسوب می شود

نادری پور اذعان کرد: در شرایط موجود کرونایی، وضعیت اکران فیلم ها نسبت به گذشته بسیار محدود است؛ در حالی که سینما ویترین فرهنگی یک کشور محسوب می شود و در شرایط موجود نباید این عنصر فرهنگی را قربانی کنیم.

وی بیان کرد: مسئولان نباید اجازه دهند سینما فراموش شود؛ براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، سینماها تنها مکانی هستند که کمترین محل شیوع کرونا بوده و تنها 0/9درصد خطر شیوع در آن اتفاق می افتد.

این مقام مسئول اضافه کرد: شیوع ویروس کرونا آسیب های قابل توجه و کمرشکنی را به سینماهای کشور وارد کرد که البته استان قزوین نیز از این شرایط مستثنی نیست و به دلیل تصمیمات ستاد کرونا، نخستین آسیب به سینماها وارد شده است.

وی ابراز کرد: در شرایط کرونایی، مجبور شدیم 150نفر از نیروها را در امور سینمایی سطح کشور تعدیل کنیم که این تعدیل نیرو، معیشت بسیاری از خانواده ها را تحت الشعاع قرار داد.

هیچ ارگانی جویای حال سینماهای قزوین نیست

نادری پور یادآور شد: تقریبا از آغاز شیوع کرونا در سال گذشته، در حالی که ظرفیت اکران فیلم های نوروزی سینما بهمن شامل 250صندلی و فروش فیلم ها، 300میلیون تومان بود فرصت فروش را از دست دادیم و در ایام نوروز خسارت قابل توجهی به سینما بهمن قزوین وارد شد.

وی تصریح کرد: باوجود وعده های داده شده برای کمک به مشاغل آسیب دیده از کرونا نه تنها هیچ حمایتی از سینماهای استان قزوین توسط ارگان ها صورت نگرفت بلکه دستگاه های متولی همچون اداره کل فرهنگ و ارشاد با توجه به سیاست های ابلاغ شدۀ ستاد کرونا، مانع فعالیت سینماها شدند.

مدیر امور استان های سینماهای موسسه بهمن سبز حوزه هنری گفت: در ارائه تسهیلات وعده داده شده برای مشاغل آسیب دیده ناشی از کرونا از جمله سینماها، سنگ اندازی شد به گونه ای که نتوانستیم این تسهیلات را تا به امروز دریافت کنیم؛ هیچ حمایتی از هیچ ارگان و فردی از سینماهای کشور و استان قزوین صورت نگرفت.

وی عنوان کرد: چطور قبل از شیوع ویروس کرونا سینما مورد استفاده تمام ارگان ها و ادارات بود و از ظرفیت و فضای سینماها استفاده می شد اما در شرایط امروز، هیچ ارگانی جویای حال سینماهای قزوین نیست.

نادری پور در ادامه به وضعیت اکران فیلم های سینما بهمن قزوین پرداخت و گفت: با آغاز فعالیت سینما، تقریبا سانس فیلم ها همانند گذشته بوده و از 11 و 30 دقیقه صبح آغاز و به فاصله دو ساعت در میان اکران می شد و به دلیل محدودیت تردد ایجاد شده توسط ستاد کرونا، آخرین سانس ساعت 18 درنظرگرفته شده بود.

توزیع فیلم های نیم بهاء در قزوین

وی اضافه کرد: بنا به تصمیم حوزه هنری کشور و مسئول موسسه بهمن سبز، باتوجه به اینکه تردد حمل و نقل عمومی در سطح شهر آزاد است، آخرین سانس های سینما ساعت 20 الی 20 و 30 دقیقه تا ساعت 22 درنظرگرفته شده است.

مدیر امور سینمایی استان قزوین با اشاره به اینکه تمام پروتکل های بهداشتی در سینماها رعایت شده است، گفت: سینماهای استان قزوین از ساعت 11صبح تا ساعت 22شب فعال است و مردم می توانند از این فضا استفاده کنند لذا برای حضور در سینما حتما ماسک به همراه داشته باشند.

وی به بهای بلیط ها اشاره و بیان کرد: از ابتدای سال جاری، قیمت بلیط های سینما افزایش چندانی نداشته و باتوجه به تورم موجود، تنها افزایش نسبی در قیمت بلیط ها صورت گرفته است.

نادری پور یادآور شد: قیمت بلیط فیلم هم اکنون 15هزار تومان بوده و قیمت بلیط نیم بهاء برابر 8هزار تومان است؛ باتوجه به سیاست های جدید حوزه هنری کشور، سهمیه توزیع 15هزار بلیط برای قزوین درنظرگرفته شده که هر یک بلیط برای دو نفر قابل استفاده است و این افراد می توانند از تماشای فیلم ها بهره مند شوند.

وی گفت: بلیط ها قابل خرید و فروش نیست و تنها ویژه مخاطبان دارای بلیط است تا با استفاده از این بلیط ها، فشار اقتصادی بر مردم کاهش و میزان استقبال افزایش یابد.

نادری پور در پایان گفت: بلیط ها به صورت اینترنتی و برای نخستین بار در سایت گیشه هفت حوزه هنری فروخته می شود که علاقمندان می توانند بلیط ها را در این سایت خریداری کنند.

انتهای پیام/4006

لینک خبر :‌ صبح قزوین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۷ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی نصیر نیوز امروز نیوز

در ایام دهه فجر سال گذشته بود که کلنگ احداث نخستین پردیس سینمایی شمال غرب کشور در محل سینما آزادی ارومیه با حضور مسئولان استانی و ملی بر زمین زده شد تا این پردیس سینمایی که بزرگترین پردیس شمال غرب کشور نیز به شمار می رود، در دهه فجر امسال افتتاح شده و فضایی متفاوت در حوزه زیرساخت های پخش سینمایی در آذربایجان غربی ایجاد کند.

به گزارش جماران به نقل از ایرنا، با گذشت 11 ماه هنوز تا روز موعود برای افتتاح این طرح فاصله زیادی وجود دارد که دلیل این تغییر زمان و افتتاح نشدن در دهه فجر امسال، تغییر شرایط کشور در سایه شوم کرونا و اختصاص بخش زیادی از اعتبارات کشور و استان برای حوزه درمان و بهداشت و سلامت به منظور نجات بیماران و به تبع آن بی نصیب ماندن این پردیس سینمایی از اعتبار در نظر گرفته شده است.

تعطیلی سینماها در سایه کرونا و بی نصیب ماندن از درآمد آنها نیز مانعی دیگر در برابر ادامه روند احداث این پردیس سینمایی ایجاد کرده و فرصت نداد تا روح شادی بر کالبد صنعت سینمای استان دمیده شود.

هشت میلیارد و 500 میلیون تومان مبلغ تعیین شده برای این پردیس سینمایی بود که بخشی از آن استانی بوده و قرار بود چهار میلیارد تومان از سوی استان آذربایجان غربی پرداخت شود که هنوز این اتفاق نیفتاده زیرا اعتبارات استانی نیز بی تاثیر از شرایط کرونایی نبودند.

پردیس سینمایی باید شهریور امسال افتتاح می شد

رییس حوزه هنری آذربایجان غربی در خصوص وضعیت نخستین پردیس سینمایی ارومیه و شمال غرب کشور به خبرنگار ایرنا گفت: روند تعیین شده برای پردیس سینمایی ارومیه هشت ماه بود، یعنی از بهمن سال گذشته تا شهریور ماه سالجاری؛ ولی عوامل مختلفی روند احداث این پردیس سینمایی را با مشکل مواجه ساخت که یکی از آنها شیوع بیماری کووید 19 بود.

احد هوشمند ادامه داد: همان طورکه شیوع کرونا باعث بروز مشکلات در بخش های مختلف کشور شده و آسیب های زیادی وارد کرد در روند ساخت پردیس سینمایی ارومیه نیز تاثیر زیادی گذاشته و موجب توقف ساخت وساز و همچنین برهم خوردن ساختار مالی در ساخت این پردیس سینمایی شد.

وی افزود: تعطیلی سینماها و کاهش چشمگیر مخاطبان سینما در ایام کرونا موجب کم شدن درآمدها و تاخیر در پروژه های ساخت و بازسازی در کل کشور و به تبع آن در آذربایجان غربی و ارومیه شده و موجب کند شدن روند احداث نخستین پردیس سینمایی شمال غرب کشور شد.

30 میلیارد تومان هم برای اتمام پروژه کافی نیست

رییس حوزه هنری آذربایجان غربی با بیان اینکه ار سال گذشته تاکنون اقدامات اولیه از جمله نقشه مطالعاتی، تخریب دیواره های مزاحم درونی بنا، فونداسیون داخلی انجام شده و همچنین مرحله مقاوم سازی به اتمام رسیده و وارد مرحله ستون بندی و دیوار بندی شده، افزود: طبق برآورد میدانی اعتبار لازم برای احداث پردیس سینمایی هشت ونیم میلیارد تومان بود که افزایش قیمت مصالح این رقم را به 30 میلیارد تومان افزایش داده و شاید این هم کفایت نکند.

در صورت تأمین اعتبار پردیس سینمایی ارومیه بهار یا تابستان آینده به اتمام می رسد

هوشمند به نشست چند هفته گذشته صورت گرفته با مقامات استانی از جمله مقام عالی استان، سازمان برنامه وبودجه و فرمانداری ارومیه اشاره کرد و گفت: دراین نشست مقام عالی استان وعده داده درصورت تامین اعتبار بخشی از مبلغ مورد نظر به این طرح اختصاص یابد که پیش بینی می شود در صورت تامین اعتبار پردیس سینمایی ارومیه بهار یا تابستان سال آینده به اتمام برسد.

وی با بیان اینکه افزایش سرانه سینما و صندلی از نتایج مثبت فعالیت نخستین پردیس سینمایی ارومیه است، افزود: با آغاز به کار این پردیس سینمایی مشارکت مردمی نیز برای احیای سینماها افزایش یافته وآنها نیز وارد عرصه خواهند شد.

وی افزود: احیای سینماها نهضتی است که در کل کشور آغاز شده و در آذربایجان غربی نیز از سینما ایران ارومیه شروع شده و در مراحل بعدی سینما نقده، ماکو، خوی و دیگر سینماها توسط حوزه هنری وبخش خصوص احیا می شوند.

یک میلیارد و 440 میلیون تومان اعتبار برای پردیس سینمایی ارومیه در نظر گرفته شده است

در روند احیای سینماهای استان دیگر دستگاه ها نیز وارد عمل شده و دست یاری به سوی حوزه هنری دراز کرده اند، چنان که "محمدباقر بابایی اصل" معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی در این باره اظهار داشت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در مرمت و بازسازی سینماها یاری گر است همانطور که برای پردیس سینمایی ارومیه، یک میلیارد و 440 میلیون تومان در نظر گرفته ایم.

وی ادامه داد: در ادامه کمک رسانی به مرمت سینماها، فرهنگ وارشاد اسلامی آذربایجان غربی به سینما امید مهاباد که با سه سالن و طبق تفاهم نامه صورت گرفته، بین شهرداری مهاباد با سازمان سینمایی کشور احداث خواهد شد، قول کمک یک میلیارد و 200 میلیون تومانی داده ایم.

علیرضا ملا محمدی زاده فرماندار ارومیه هم در این باره اظهار داشت: در جلسه ای که با حضور مقام عالی استان، رییس سازمان برنامه وبودجه ورییس حوزه هنری استان برگزار شد، استاندار آذربایجان غربی به رییس سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد که اقدامات لازم، معمول و مبلغ درخواستی به پردیس سینمایی ارومیه اختصاص داده شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ جماران
مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، طی تماس های تلفنی جداگانه با سه تن از نمایندگان شهرستان های استان و عضو کمیسیون تلفیق مجلس در خصوص پیشنهاد بودجه سال 1400 نهاد کتابخانه ها پیگیری و رایزنی کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۴

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خراسان رضوی به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، حجت الاسلام علی اکبر سبزیان، مدیر کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی در گفتگو با حجت الاسلام والمسلمین محمد حسین حسین زاده بحرینی، نماینده مردم مشهد و کلات، سیداحسان قاضی زاده، نماینده مردم فریمان و سرخس و حجت الاسلام و المسلمین جواد نیک بین، نماینده شریف کاشمر، بردسکن، خلیل آباد و کوهسرخ در مجلس شورای اسلامی درخصوص بودجه سال 1400 نهاد کتابخانه ها رایزنی کرد.

در این تماس ها سه نماینده استان در مجلس شورای اسلامی و اعضای کمیسیون تلفیق مجلس با تاکید بر اقدامات ارزشمند فرهنگی صورت گرفته توسط کتابخانه های عمومی استان در حوزه ترویج و گسترش فرهنگ کتابخوانی تاکید نمودند از پیشنهاد ارایه شده توسط نهاد کتابخانه های عمومی کشور برای سال 1400 حمایت کرده و درخصوص بودجه نهاد و رفع مشکلات کتابخانه ها قول پیگیری دادند.

حجت الاسلام والمسلمین محمد حسین حسین زاده بحرینی، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی در این گفت وگوی تلفنی با اشاره به نقش موثر کتابداران به عنوان مروجان کتابخوانی در سراسر کشور افزود: پیگیری نمایندگان برای افزایش بودجه سال آینده نهاد کتابخانه های عمومی کشور به ایجاد حس رضایت مندی در کتابداران کمک می نماید.

همچنین سید احسان قاضی زاده، نماینده مردم فریمان و سرخس در مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به پیگیری بودجه سال مالی 1400 نهاد کتابخانه ها در مجلس شورای اسلامی افزود: کتابخانه ها به عنوان پایگاه های فرهنگی و اجتماعی در همه عرصه ها خوش درخشیده اند و نمایندگان مجلس باید از این پایگاه های فرهنگی حمایت نمایند.

حجت الاسلام و المسلمین جواد نیک بین، نماینده مردم کاشمر، بردسکن، خلیل آباد و کوهسرخ در مجلس اسلامی نیز در این تماس تلفنی قول همکاری به منظور تصویب بودجه پیشنهادی سال مالی 1400 را داد و افزود: سال 1400 مشکل بودجه این نهاد را حل می کنیم و این قول را به کتابداران زحمتکش کشور می دهیم که بودجه پیشنهادی در سال آینده محقق گردد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خراسان رضوی به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، حجت الاسلام علی اکبر سبزیان، مدیر کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی در گفتگو با حجت الاسلام والمسلمین محمد حسین حسین زاده بحرینی، نماینده مردم مشهد و کلات، سیداحسان قاضی زاده، نماینده مردم فریمان و سرخس و حجت الاسلام و المسلمین جواد نیک بین، نماینده شریف کاشمر، بردسکن، خلیل آباد و کوهسرخ در مجلس شورای اسلامی درخصوص بودجه سال 1400 نهاد کتابخانه ها رایزنی کرد.

در این تماس ها سه نماینده استان در مجلس شورای اسلامی و اعضای کمیسیون تلفیق مجلس با تاکید بر اقدامات ارزشمند فرهنگی صورت گرفته توسط کتابخانه های عمومی استان در حوزه ترویج و گسترش فرهنگ کتابخوانی تاکید نمودند از پیشنهاد ارایه شده توسط نهاد کتابخانه های عمومی کشور برای سال 1400 حمایت کرده و درخصوص بودجه نهاد و رفع مشکلات کتابخانه ها قول پیگیری دادند.

حجت الاسلام والمسلمین محمد حسین حسین زاده بحرینی، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی در این گفت وگوی تلفنی با اشاره به نقش موثر کتابداران به عنوان مروجان کتابخوانی در سراسر کشور افزود: پیگیری نمایندگان برای افزایش بودجه سال آینده نهاد کتابخانه های عمومی کشور به ایجاد حس رضایت مندی در کتابداران کمک می نماید.

همچنین سید احسان قاضی زاده، نماینده مردم فریمان و سرخس در مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به پیگیری بودجه سال مالی 1400 نهاد کتابخانه ها در مجلس شورای اسلامی افزود: کتابخانه ها به عنوان پایگاه های فرهنگی و اجتماعی در همه عرصه ها خوش درخشیده اند و نمایندگان مجلس باید از این پایگاه های فرهنگی حمایت نمایند.

حجت الاسلام و المسلمین جواد نیک بین، نماینده مردم کاشمر، بردسکن، خلیل آباد و کوهسرخ در مجلس اسلامی نیز در این تماس تلفنی قول همکاری به منظور تصویب بودجه پیشنهادی سال مالی 1400 را داد و افزود: سال 1400 مشکل بودجه این نهاد را حل می کنیم و این قول را به کتابداران زحمتکش کشور می دهیم که بودجه پیشنهادی در سال آینده محقق گردد.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خراسان رضوی
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
حجت الاسلام ناصر خدایاری گفت: در راستای شیوع ویروس کرونا و خسارت های وارده بر اقتصاد و معیشت مردم، یک هزار نفر از پرداخت حق بیمه معاف شدند.

سرویس : آذربایجان غربی - زمان : شناسه خبر : 1015312

حجت الاسلام ناصر خدایاری در گفتگو با خبرنگار شبستان در ارومیه، گفت: یک هزار از هنرمندان عضو صندوق اعتباری هنر در ایام شیوع کرونا از پرداخت حق بیمه معاف شدند .

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی افزود: در حال حاضر بیش از یک هزار و 500 نفر عضو صنوق بیمه هنرمندان هستند.

وی با بیان اینکه در این برهه حساس زمانی که مردم از لحاظ اقتصادی تحت فشار هستند باید به یاری یکدیگر بشتابیم، تصریح کرد: با این طرح توانستیم از هنرمندان، نویسندگان و خبرنگاران تحت پوشش صندوق اعتباری هنر حمایت کنیم.

این مسئول اضافه کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون مشکل بیمه 60 خبرنگار دیگر نیز در سطح استان حل شده است.

خدایاری اضافه کرد: 15 میلیون ریال به هریک از اعضای صندوق هنرمندان استان در قالب هنرکارت به هنرمندان عضو این صندوق به صورت کمک بلاعوض واریز شده است.

این مسئول خاطرنشان کرد: اختصاص 220 میلیارد ریال تسهیلات در قالب طرح توحید برای حمایت از هنرمندان استان نیز ازجمله طرح های حمایتی اجرا شده از طرف اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

پایان پیام/ 322

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

معافیت بیمه هنرمندان

|

فرهنگ و ارشاد اسلامی

|

آذربایجان غربی

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
طی روزهای گذشته درخواستی از سوی برخی از مربیان حفظ قرآن اوقاف در استان فارس ارسال شده است که در آن خبر از عدم پرداخت حق الزحمه این مربیان بعد از گذشت دو سال دارد که این بر خلاف مطالبه برزمین مانده طرح ملی حفظ قرآن است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۴

به گزارش سرویس رصد فرهنگ و اندیشه های دینی شیرازه ، این پایگاه خبری تحلیلی پیش از این در گزارشی با عنوان گزارشی از طرح ملی برزمین مانده حفظ قرآن کریم در استان فارس ؛ بر اساس رسالت خود مبنی بر پیاده سازی مطالبات رهبر معظم انقلاب در استان فارس، طرح ملی حفظ قرآن کریم را در دستور کار خود قرار داده تا نقشه راه فعالیت های قرآنی استان فارس به درستی ترسیم و سهم استان فارس در بحث تحقق 10میلیون نفر حافظ قرآن مشخص و پیگیری شود.

در ادامه این مطالبه امروز ایکنا در گزارشی مبنی بر پرداخت نشدن حق الزحمه مربیان طرح تربیت حافظان قرآن سازمان اوقاف در استان فارس نوشت: پس از گذشت دو سال نخستین بار در سال 1391 طرح تربیت حافظان قرآن در سازمان اوقاف و امور خیریه به منظور لبیک به فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر تربیت 10میلیون حافظ قرآن در کشور کلید خورد، این سازمان در گام نخست چشم انداز پنج ساله برای تعریف کرد تا پس از پنج سال به تعداد حافظان مدنظر خود دست یابد و برای هرکدام از استان ها هم سهمیه ای در نظر گرفت.

پس از گذشت پنج سال، اجرای این طرح برای مدت دو سال دیگر تمدید شد و تا سال 97 ادامه یافت، اما با تغییر ساختار و برنامه ریزی ها و همچنین تغییرات مدیریتی سازمان اوقاف اجرای این طرح متوقف شد.

سازمان اوقاف از همان ابتدا برای اجرای این طرح نیاز به مربیان حفظ قرآن داشت و بعد از برگزاری آزمون ورودی، در گام نخست یکسری دوره های آموزشی نیز در شهر مقدس قم برای مربیان برگزار کرد که این مربیان در اماکن مختلفی نظیر بقاع متبرکه، مساجد، حسینیه ها اقدام به برگزاری کلاس های آموزشی حفظ قرآن به صورت رایگان برای علاقه مندان به این عرصه می کردند.

طی روزهای گذشته درخواستی از سوی برخی از مربیان حفظ قرآن اوقاف در استان فارس از طریق فضای مجازی به این رسانه ارسال شد که در آن خبر از عدم پرداخت حق الزحمه این مربیان بعد از گذشت دو سال دارد. در این زمینه به سراغ چند نفر از مربیان قرآن رفتیم تا از این قضیه مطمئن شده و بتوانیم پاسخ مناسبی از سوی مسئولان اوقاف بگیریم.

شکوفه اسماعیل زاده، از مربیان حفظ قرآن سازمان اوقاف، که از سال 91 تاکنون با این سازمان در رابطه با تربیت حافظان قرآن همکاری دارد، گفت: از ابتدای طرح تربیت حافظان قرآن اوقاف تاکنون به عنوان مربی قرآن مشغول به تدریس هستم البته اکنون نزدیک به یک سال است که به دلیل شیوع کرونا کلاس های حضوری تعطیل شده اند.

وی افزود: متأسفانه با گذشت دو سال، هنوز حق الزحمه مربوط به کلاس های حفظ قرآن در سال 97 از سوی سازمان اوقاف پرداخت نشده است.

اسماعیل زاده اظهار کرد: در یک دوره سازمان اوقاف از ما خواست که در یکسری کلاس های حفظ مجازی قرآن شرکت کنیم و اذعان کردند که شهریه این کلاس را خودمان پرداخت کنیم اما این مبلغ را همراه با حق الزحمه تدریسمان یک جا پرداخت می کنند که حق الزحمه و شهریه کلاس پرداخت نشد.

از اوقاف هیچ حقوقی نگرفته ام

نجبا حنایی، مربی طرح تربیت حافظان قرآن اوقاف فارس نیز گفت: خیلی وقت است که از اوقاف هیچ حقوقی دریافت نکرده ام به طوری که اصلاً فراموش کرده ام که آخرین دریافتی ام مربوط به چه زمانی بوده است و فقط یادم می آید یک بار حق الزحمه دریافت کردم و قریب دو یا سه سال پیش هم به ما گفتند که گزارش کار خود را ارائه دهیم تا حق الزحمه مان را پرداخت کنند و من هم گزارش کار خود را ارائه کردم، اما خبری از پرداخت حق الزحمه مان نشد.

وی با یادآوری اینکه قریب 20 سال است که در عرصه قرآن تدریس می کند، گفت: البته من برای رضای خدا و خدمت به قرآن تدریس قرآن می کنم و اگر در این راه حق الزحمه ای پرداخت کردند، خوب است و اگر هم پرداخت نکنند، امیدوارم خدا راضی باشد.

حنایی از بی مهری های مسوولان اوقاف انتقاد کرد و گفت: یکی از گلایه هایی که دارم این است که از دو سال پیش تاکنون مسوولان اوقاف هیچ سراغی از ما نگرفته اند و حتی پاسخ پیام و تلفن هایم را هم نمی دهند؛ زمانی قرار بود حداقل هزینه ایاب و ذهاب ما را برای این کلاس ها پرداخت کنند، چرا که بعد مسافت منزل تا محل برگزاری کلاسم زیاد بود، اما از همین هم خبری نشد و سازمان اوقاف ما را رها کرده است البته ما مزد خود را از خدا دریافت خواهیم کرد و من همچنان برای رضای خدا کلاس های حفظ قرآن خود را ادامه می دهم و حتی در ایام کرونا هم این کلاس ها را تعطیل نکرده ام و آنلاین مشغول به تدریس قرآن هستم.

اوقاف هیچ اهمیتی به ما نمی دهد

مرضیه باقریان، از مربیان طرح تربیت حافظان قرآن اوقاف فارس، گفت: دو سال است که حق الزحمه ما پرداخت نشده است و متأسفانه اوقاف هیچ اهمیتی به ما نمی دهد و از سال 97 تاکنون نه حق الزحمه ای پرداخت کرده اند نه حتی با ما تماسی گرفته اند. چند روز پیش پیامکی مبنی بر اعطای تسهیلات دریافت و وقتی آن را پیگیری کردم، متوجه شدم که این قضیه مربوط به اردیبهشت ماه سال جاری بوده است و هیچ کس در این زمینه به ما اطلاع رسانی نکرده بود.

وی این نکته را یادآور شد که با وجود اینکه اوقاف ما را رها کرده است، کار خودمان را همچنان ادامه می دهیم و نمی توانیم شاگردان خود را رها کنیم، آنها با امید و آرزو شروع به حفظ قرآن کرده اند و اکنون نمی توانیم وسط کار رهایشان کنیم و خود قرآن آموزان هم بسیار اصرار دارند تا بتوانند حفظ قرآن را ادامه دهند و این را از ما درخواست می کنند.

باقریان با بیان اینکه از بعد از کرونا تدریس قرآن را مجازی انجام می دهد، گفت: اصلاً یادم نمی آید چه زمانی از اوقاف حقوق گرفته اند و فقط یک بار از ما خواستند که گزارش کار خود را ارائه دهیم و از سال 97 تاکنون هیچ پولی به ما پرداخت نکرده اند و حقوق آن سال هم به ما پرداخت نشده است.

این مربی قرآن از بی مهری ها به ساحت قرآن انتقاد کرد و گفت: سؤال اینجاست که چرا برخی از مسوولان به قرآن اهمیت نمی دهند، وقتی آنها به قرآن اهمیت نمی دهند چگونه می توان از مردم عادی انتظار داشت که به قرآن اهمیت دهند.

وی ادامه داد: مدرسان قرآن نیز مانند سایر افراد جامعه نیاز و معیشت دارند و منِ مربی قرآن چگونه می توانم قرآن آموزان خود را تشویق کنم تا این راه را ادامه داده و در آینده مربی قرآن شوند در صورتی که هیچ حمایت مادی از آنان نمی شود؛ درست است که این فعالیت ها اجر معنوی دارد اما توجه به مادیات هم تا حدودی لازم است.

تعهد ما تا آخر سال 97 بود

در ادامه این گزارش به سراغ سیدامیرعباس جلالی، رئیس اداره امور قرآنی اوقاف فارس رفتیم تا پاسخ وی را جویا شویم و وی تنها به این نکته اشاره کرد که درست است حق الزحمه مربیان قرآن پرداخت نشده است، اما تعهد ما تا آخر سال 97 بود و شامل کلاس های سال 98 و 99 نیست و طی دو سال اخیر این کلاس ها زیر نظر مراکز افق بقاع متبرکه اجرا می شوند.

حجت الاسلام سیدعباس موسوی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه فارس نیز گفت: حق الزحمه مربیان قرآن پرداخت نشده است و یکسری مشکلات در بحث پرداخت بوده است که تلاش می کنیم تا آخر امسال این مشکل را حل کنیم.

وی با بیان اینکه این مشکلات هم در بحث اعتبار و هم مشکلات پرداختی بوده است، گفت: هم اکنون در حال رایزنی هستیم و امیدواریم بتوانیم تا آخر امسال حق الزحمه مربیان قرآن را پرداخت کنیم.

انتهای پیام/ م

لینک خبر :‌ شیرازه
بهمنی: صدا و سیما باید حلقه انحصار تولید و پخش را کم کرده و فضا را برای ظرفیت های بخش مردمی و جوانان باز کند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز، محمد رضا بهمنی، رییس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی در دومین رویداد تجربه نگاری فعالان سواد رسانه ای کشور که امروز چهارشنبه 24 دی 99 در سالن جلسات دهکده ورزشی چهارباغ در حال برگزاری است گفت: از تلاش های های بی وقفه که برای برگزاری این نشست فاخر انجام گردیده تشکر می کنم.

وی اظهار کرد: با توجه به رویکرد وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر این که ایران فقط تهران نیست تلاش ما این بوده برگزاری این گونه برنامه ها در استان های مختلف کشور رقم بخورد که در این زمینه از همکاران محترم خود در اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی البرز و نیز خانه مطبوعات استان البرز برای برگزاری این برنامه که با کیفیت مناسب در شرایط محدودیت های کرونایی برگزار تشکر می کنم.

این مسوول در تبیین اهمیت سواد رسانه ای در تمامی برهه ها تصریح کرد: اگرچه رسانه ها در تمام ادوار زیست بشری یک عنصر موثر در تحولات زیست اجتماعی بوده ولی نقش رسانه در سیر تطور حیات بشری، روند تکاملی داشته و پررنگ تر از ادوار گذشته شده است. بهمنی اضافه کرد: در عصر امروز با توجه به رشد فناورانه و تحولات فضای مجازی، رسانه ویژگی های متمایزی پیدا کرده است، به طوری که رسانه در دوره حاضر از یک عنصر موثر به رکن کلیدی تحولات اجتماعی تبدیل شده است. همچنین رسانه در عصر حاضر، همه گیری پیدا کرده است. هم از حیث بازیگران، هم از حیث کارکردها و هم از حیث مخاطب. در مجموع باید گفت، رسانه عصر امروز، عنصر سیطره تمدنی شده است.

عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، در ادامه با اشاره به ماهیت تمدنی گام دوم انقلاب، بیان کرد: اگر در گام دوم انقلاب، به برتری رسانه ای فکر نکنیم و آن را محقق نکنیم، باید بدون تعارف بگوییم تحقق تمدن نوین اسلامی حتما دچار اختلال خواهد شد.

اما قطعاً یکی از الزامات برتری رسانه ای رشد و تقویت مستمر سواد رسانه ای در سطوح و لایه های مختلف است. یعنی هم سطح مخاطبان و مردم (به عنوان کاربران رسانه ای) و هم سطح گروه های مرجع و خود اهالی رسانه نیازمند رشد سواد رسانه ای هستند. با این توصیف، فعالان سواد رسانه ای را باید در واقع فعالان تعالی تمدنی دانست. چون سواد رسانه ای تاثیر مستقیم در شکل گیری مناسبات انسانی و تمدنی دارد.

بهمنی در ادامه با اشاره به این که در دوره های شکل گیری تحولات سیاسی و اجتماعی، پدیده انتخابات بسیار مهم و قابل توجه است. چون این مقاطع شکل گیری دولت ها و الگوهای حکومتی را در پی دارند. براین اساس، ما در سال های اخیر شاهد تأثیرپذیری جدی این گونه تحولات از رسانه ها و فعالان رسانه ای هستیم.

رییس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این که هم اکنون کشور ما نیز در حال آماده شدن برای یکی دیگر از تحولات سیاسی و مدیریتی هست و قطعاً در کارنامه درخشان حضور مردم در انتخابات ها برای رسیدن به تراز خوبی از مردم سالاری دینی، شاهد یک برگ دیگری از این حضور خواهیم بودگفت: با توجه به حساسیت بالای فعالیت بسترهای نوین رسانه ای و پیام رسان های اجتماعی، باید به نقش فعالان تولید و نشر محصولات سواد رسانه ای به صورت جدی تر و پررنگ تری توجه شود؛ و روشن است که این نقش عزیزان که امروز در این نشست تجارب و ایده های خود را مطرح خواهند کرد، بسیار کلیدی است و آنها می توانند یاری گران سلامت انتخابات باشند. از این زاویه، می توان گفت مهم ترین دستاورد این رویداد یک هم آوایی و هم افزایی برای نقش آفرینی مثبت در فرآیند انتخابات پیش رو است.

بهمنی گفت: به حمدالله در سال های اخیر تجارب و فعالیت های خوبی در عرصه تولید محتواهای سواد رسانه ای توسط بخش خصوصی و به خصوص خلاقان جوان کشور انجام شده است؛ اما به نظر می رسد همه ظرفیت کشور برای عرضه و انتشار تولیدات سواد رسانه ای به کار گرفته نشده است. در این زمینه به خصوص نقش و ظرفیت شبکه های ملی و استانی رسانه ملی و صدا و سیمای جمهوری اسلامی تعیین کننده است. باید به این ظرفیت، ظرفیت بسترهای نوین تولید و نشر صوت و تصویر را هم افزود؛ بنابراین به نظر می رسد اگر شبکه مدیریتی صدا و سیما، حلقه انحصار تولید و پخش را قدری کم کرده و فضا را برای ظرفیت غنی رسانه ای بخش خصوصی و به خصوص جوانان کشور باز کند، حتما ما شاهد تولید و پخش آثار و محصولات موثر در زمینه سواد رسانه ای و تعاملات مجازی در دوره انتخابات پیش رو خواهیم بود.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
نماینده مردم 5 شهرستان خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی میزبانی استان از جشنواره های ملی را نشانه توانمندی آن دانست و از پیگیری خود برای تکمیل پروژه مجتمع فرهنگی و هنری دوبرار خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۵

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی، محمد وحیدی با بیان این که هر گونه هزینه ای در خصوص فضاهای فرهنگی بهترین راهکار برای مقابله با آسیب های اجتماعی است، افزود: در واقع توسعه فضاهای فرهنگی یکی از ضرورت های امروز است و باید با ایجاد فضای فرهنگی مناسب برای جوانان، زمینه ارتقای سطح فرهنگی جامعه را فراهم کرد زیرا فرهنگ بستر رشد و توسعه جامعه است.

وی با اشاره به این که برگزاری جشنواره های سراسری فرهنگی و هنری در استان نشانه بارزی از توانمندی آن است، تصریح کرد: برگزاری جشنواره های تئاتر دینی و میزبانی گروه های بزرگ هنری هم در معرفی استان موثر بوده و هم بدون شک پویایی هنر نمایش را در بر داشته است.

وی در ادامه اظهارکرد: به یاد دارم بعد از برگزاری موفق جشنواره های تئاتر رضوی در استان مصوب شد که سالن نمایشی برای تئاتر در بجنورد احداث شود که این امر در سال 94 تحقق یافت و این ها از آثار مثبت برگزاری چنین رویدادهایی است.

محمد وحیدی با بیان این که هر وقت فضا و زیرساخت مناسبی برای هنرمندان استان فراهم شده، ظهور و بروز آثار فرهنگی و هنری نیز بیشتر شده است، اضافه کرد: در این راستا با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدار داشتم و پیگیر تکمیل پروژه مجتمع فرهنگی و هنری دوبرار و نیز تاسیس هنرستان هنرهای زیبا هستم.

گفتنی است؛ جشنواره سراسری تئاتر آیات از اول تا سوم بهمن به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی و با همکاری معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مرکز هنرهای نمایشی کشور به میزبانی خراسان شمالی برگزار می شود.

در این جشنواره قرار است 8 اثر نمایشی با یکدیگر به رقابت بپردازند و آثار برگزیده از طریق فضای مجازی و با قرار گرفتن روی سایت های معتبر و مرجع در دسترس علاقه مندان قرار خواهد گرفت.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
همان گونه که در خبرها آمده بود به منظور پیگیری مطالبات حوزه فرهنگ و هنر منطقه، در جلسه نماینده مردم با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حضور روسای ادارات...
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۲۶

همان گونه که در خبرها آمده بود به منظور پیگیری مطالبات حوزه فرهنگ و هنر منطقه، در جلسه نماینده مردم با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حضور روسای ادارات فرهنگ و ارشاد گراش و اوز درخواست های مختلفی ارائه گردید اما نکته قابل جالب در این میان، غیبت روسای ادارات فرهنگ و ارشاد لارستان و خنج می باشد که جای تامل دارد.

به گزارش میلاد لارستان، روابط عمومی دفتر نماینده مردم روز گذشته با ارسال یک پست در کانال اطلاع رسانی خود از نشست حسین زاده نماینده مردم لارستان، خنج، گراش و اوز در مجلس شورای اسلامی با دکتر صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور روسای ادارات فرهنگ و ارشاد گراش و اوز در ساختمان این وزارتخانه خبر داد.

در این نشست ضمن بررسی مسائل و مشکلات زیرساخت های فرهنگی در خصوص تخصیص اعتبار از محل فصل پنجم بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جهت چهار شهرستان حوزه انتخابیه، تامین نیروی انسانی در ادارات فرهنگ و ارشاد، ارتقا نمایندگی فرهنگ و ارشاد شهرستان گراش به اداره، تامین اعتبار از محل بودجه ملی در جهت احداث و تکمیل مجتمع فرهنگی هنری تیپ1 گراش، مساعدت لازم جهت برگزاری چهاردهمین جشنواره منطقه ای فیلم کوتاه کل، تامین بودجه در جهت احداث نگارخانه و گالری در شهرستان اوز و جشنواره های ملی بحث و تبادل نظر شد.

در این میان جای این سوال برای اهالی لارستان و خنج باقی مانده که چرا در نشست با وزیر ارشاد روسای ادارات ارشاد این دو شهرستان حضور نداشته اند. بهتر بود جناب حسین زاده با دعوت از روسای ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی لارستان و خنج؛ در حضور شخص وزیر مسائل مربوط به این شهرستانها را نیز علاوه بر موارد مطرح شده اوز و گراش، مطرح می نمود.

اداره شدن چندین ماهه فرهنگ و ارشاد لارستان به شکل سرپرست، نداشتن ساختمان اداری، کمبود شدید نیرو، بودجه و امکانات با توجه به گستردگی شهرستان، عدم برخورداری از نگارخانه مجهز و همچنین پیگیری تخصیص بودجه به کتابخانه مرکزی لار و کتابخانه بنارویه تنها بخشی از مشکلات حوزه لارستان است که اگر مشکلات شهرستان خنج را نیز بر آن بیفزائیم داستان بسی بیشتر خواهد بود.

نکته دیگر اینکه اگر صلاح نماینده بر عدم دعوت از مسئولان ارشاد لارستان و خنج در جلسه مذکور بوده لااقل شایسته بود مطالبات این دو شهرستان در حضور شخص وزیر مطرح می گردید و اگر این مطالبات مطرح گردیده شایسته بود در خبر ارسالی از سوی روابط عمومی دفتر نماینده به آنها اشاره میشد که گویا چنین اشاراتی صورت نگرفته است.

در عین حال سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لارستان در مصاحبه با میلادلارستان از برگزاری نشست نماینده مردم با وزیر ارشاد در حضور روسای ادارات گراش و اوز اظهار بی اطلاعی کرد و گفت: برای حضور در نشست با وزیر فرهنگ هیچ دعوتی از اینجانب نشده یا دعوتنامه ای به اداره نرسیده است.

امیدبخش ضمن گلایه از این موضوع افزود: در حوزه فرهنگ و هنر مسائل و مشکلات مختلفی در لارستان وجود دارد که می شد این موضوعات را در فرصت به وجود آمده با وزیر فرهنگ و ارشاد به طور مستقیم در میان گذاشت.

سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لارستان در جواب به این سوال خبرنگار میلاد لارستان که آیا تاکنون تلاشی برای در میان گذاشتن مسائل مرتبط با حوزه کاری اداره فرهنگ و ارشاد لارستان با نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی صورت گرفته است؟، تصریح کرد: در حدود یک ماه قبل با تنظیم نامه ای خطاب به مهندس حسین زاده آمادگی خود را جهت میزبانی از اهالی فرهنگ و هنر شهرستانهای لارستان، خنج، گراش و اوز اعلام کردیم.

معاون مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لارستان با اشاره به اینکه در نامه فوق اشاره گردیده که با توجه به گذشت نزدیک به 7 ماه از شروع بکار شخص نماینده، تاکنون جلسه ای با فعالان فرهنگی و هنری برگزار نشده و خواستار برگزاری نشستی با این افراد و ارائه مسائل مرتبط هستیم، خاطر نشان کرد: متاسفانه از زمان نگارش نامه تاکنون هیچ نوع پاسخی از سمت نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی دریافت نشده است.

وی با اذعان به اینکه هدف ما دعوت از اشخاص برجسته فرهنگ، هنر و اصحاب رسانه 4 شهرستان لارستان، خنج، گراش و اوز و همچنین روسای ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستانها بود، اضافه کرد: با وجود هماهنگی جهت میزبانی از این نشست در سالن فرمانداری لارستان اما تاکنون این درخواست پاسخی دریافت نکرده است.

سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لارستان در پایان ابراز امیدواری کرد تا بتوان با تعامل مسائل و مشکلات مرتبط با حوزه فرهنگ دنبال و رفع کرد.

به گزارش میلادلارستان به طور قطع حضور مدیران ادارات لارستان و خنج در این نشست الزامی بوده و میلاد لارستان علاوه بر مطرح نمودن مطالبه مذکور آماده انتشار پاسخ نماینده محترم در این خصوص می باشد.

لینک خبر :‌ میلاد لارستان

روزنامه امین


روزنامه تفاهم


روزنامه فرصت امروز