بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 10 دی 99
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آستانه اولین سالروز شهادت شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی گفت: موسسه قرآن و عترت بیت الامیر (ع) با همکاری این مرکز مسابقه پیامکی مرد میدان به مناسبت اولین سالگرد شهادت شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی برگزار می کند.

همایون امیرزاده ادامه داد: هدف از برگزاری این مسابقه نمایان ساختن رشادت های سپهبد حاج قاسم سلیمانی است.

وی ادامه داد: همه می دانیم ایشان چه جایگاهی در دل و جان ایرانیان و همه دوستداران خود دارند و حضور پر شور ملت ایران در مراسم وداع با ایشان، نشان داد که ایشان سردار دل ها هستند.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه مسابقه پیامکی مرد میدان به مناسبت اولین سالگرد شهادت شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی برگزار می شود، تاکید کرد: علاقه مندان می توانند تا پایان دهم دی سال جاری دلنوشته های خود در رثای این شهید بزرگوار را به شماره پیامکی 5000596566 ارسال کنند.

وی ادامه داد: داوری این مسابقه در روزهای 11 و 12 دی از سوی داوران انجام و اسامی برگزیدگان 13 دی اعلام می شود.

وی افزود: به 10 دلنوشته برتر جایزه 500 هزار تومانی کمک هزینه سفر به مشهد مقدس اهدا می شود و این دلنوشته ها در قالب ویژه نامه ای به چاپ می رسد.

امیرزاده در پایان تصریح کرد: این مسابقه همه ساله همزمان با سالروز شهادت شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی از سوی موسسه قرآن و عترت بیت الامیر (ع) و مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار خواهد شد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
در پنجاه و هفتمین جلسه کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از کتاب ترکش دوست داشتنی ، سامانه سبد و فونت رایانه ای قرآن کریم رونمایی شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۹ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان دولت

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پنجاه و هفتمین جلسه کمیسیون فعالیت های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم برگزار شد.

در ابتدای این جلسه سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سامانه سبد قرآنی گفت: یکی از دستاوردهای خوبی که امروز رونمایی شد و می تواند مبنایی برای اتفاق های خوب در فضای کشور باشد سامانه سبد قرآنی بود.

وی ادامه داد: این موضوع که محصولات قرآنی ما در شاخه های مختلف تجمیع شده و قابلیت ارتباط با مخاطبان خود را پیدا کند و هم تولیدکنندگان، توزیع کنندگان و مصرف کنندگان حوزه محصولات قرآنی بتوانند در یک ارتباط سریع از این سامانه بهره های خود را ببرند، نکته مهمی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: رونمایی از این سامانه به اتفاقات خوب قرآنی کمک می کند که ما هم نقطه های قوت خود و هم نقطه های خلاء را بشناسیم تا نسبت به نقاط قوت تقویت های لازم و نسبت به نقاط ضعف نیز در صدد رفع اقدام کنیم.

صالحی یادآور شد: بحث دیگر امروز آیین نامه جامعی است که ستاد عالی مسابقات قرآن کریم ارائه کرده است، با این نگاه که مسابقات قرآنی داخلی و حضور در فضای بین المللی فرصتی را در حوزه های مختلف حفظ، قرائت و معارف قرآنی ایجاد می کند که در یک رقابت خوب در یادگیری و انتقال متن قرآن و معارف قرآن مجموعه شرکت کنندگان با حضور خود تاثیرگذاری های قابل توجهی دارد.

وی افزود: در این آیین نامه کمک شده به اینکه بتوانیم بهره وری بیشتری از جریان مسابقات داخلی و بین المللی قرآن پیدا کنیم.

در ادامه احمد ابوالقاسمی، قاری بین المللی کشور به بیان توضیحاتی در مورد کتاب ترکش دوست داشتنی پرداخت و گفت: نویسنده کتاب محمد خسروی راد است که 31 جلد کتاب در حوزه دفاع مقدس نوشته و در دو نوبت نیز صاحب کتاب برگزیده سال بوده است.

وی در ادامه به بیان دو خاطره تلاوت در سفارت آمریکا و تلاوت سه قاری بین المللی در محفلی دو نفره پرداخت و افزود: تلاوت قرآن کریم می تواند تاثیرات بسیار مهمی بر افرادی که شناختی از اسلام ندارند نیز بگذارد.

در ادامه این جلسه حجت الاسلام والمسلمین محمد قطبی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی استان اصفهان و نماینده دفتر تبلیغات اسلامی در کمیسیون تبلیغ و ترویج قرآن کریم به بیان توضیحاتی در مورد سامانه سبد پرداخت و خاطرنشان کرد: ماموریت این سامانه که عنوان کامل آن سامانه بازنمایی دستاوردهای قرآنی کشور است، معرفی دستاوردها و فعالیت های قرآنی کشور در فضای مجازی است. در فاز نخست این سامانه نسخه تحت وب و نرم افزار موبایلی آن رونمایی می شود.

وی ادامه داد: در این سامانه تولید کننده خود وارد می شود و محصول خود را معرفی می کند. امکان دسترسی به دستاوردها در قالب لینک از دیگر خدمات این سامانه است که از طریق آن می توان کتاب های حوزه قرآن و مواردی از این دست را بارگذاری کرد.

قطبی به فاز دوم این سامانه نیز اشاره کرد و گفت: امیدواریم مقدمات آماده سازی فاز دوم این سامانه برای رمضان سال آینده فراهم شود. در این فاز داشبورد گزارش گیری برای مدیران فراهم خواهد شد تا مدیران بتوانند در قالب شاخص های مختلف از دستاوردها گزارش گیری داشته باشند. امکان اضافه شدن محصولات تولید شده در جشنواره های قرآنی نیز در این فاز وجود خواهد داشت. همچنین امکان اضافه شدن زبان عربی و انگلیسی نیز در این فاز لحاظ خواهد شد.

وی بیان کرد: ماموریت اصلی سامانه بازنمایی دستاوردهای قرآنی معرفی دستاوردهای تولید شده که دسترسی به آن سخت خواهد بود، است. این سامانه در درون خود سامانه فعالان قرآنی را هم شکل خواهد داد. امیدوارم مصوبه ای داشته باشیم که گزارش نهایی اعتبارات واگذار شده نهادهای دولتی برای دستاوردهای قرآنی نیز در سامانه بارگذاری شود.

در بخش دیگری از این جلسه سیدعلی سرابی، رئیس مرکز طبع و نشر قرآن کریم به بیان توضیحاتی در مورد فونت رایانه ای قرآن کریم کرد و گفت: در این جلسه از قلم مصحف شریف نیز رونمایی می شود.

همچنین طراح فونت رایانه ای قرآن کریم نیز در ادامه به برخی ویژگی های این فونت اشاره کرد و گفت: این فونت بر اساس استانداردهای بین المللی ساخته شده است و حروف چینی آن برای مصاحف و کتب ادعیه کاربرد بسزایی دارد. یک سری ویژگی ها که در فونت های دیگر نیست در این فونت وجود دارد که یکی از آنها اعراب گذاری است.

وی افزود: این فونت مشتمل بر 1240 کاراکتر است که 533 نگاره آن ترکیبی و 403 نگاره مفرد است سایر نگاره ها نیز خاص این فونت است. همچنین این فونت امکان درج شکل های متفاوتی از حروف ترکیبی را دارد. امکان استفاده از این فونت در نرم افزارهای مختلف موبایل و موارد رومیزی وجود دارد. همچنین قابل آمارگیری بودن فونت ویژگی مهم دیگر آن است و از این فایل در مقالات و کتب می توان استفاده کرد. قرآن یک سری کلمات خاص دارد که این فونت شامل این موارد نیز هست.

گفتنی است در این جلسه ولی یاراحمدی به عنوان عضو حقیقی کمیسیون انتخاب شد. در ادامه موضوع تشکیل کارگروه موسسات قرآنی به رای گذاشته شد و به تصویب اعضا رسید.

دستور دیگر این جلسه بررسی آیین نامه ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن کشور بود.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه شورای فرهنگ عمومی استان ها با دبیری تهران باید یک نگاه اثرگذار داشته و بتواند الگویی برای شوراهای استانی باشد، گفت: در تهران با رخدادهایی مواجهیم که می تواند یک الگو برای تمام کشور به حساب بیاید، بنابراین کمک ها و دیدگاه هایی که می تواند به فضای استان تهران کمک کند باید در قالب طرح عنوان شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۹ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان شورای عالی انقلاب فرهنگی دولت سبز البرز

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جلسه 750 شورای فرهنگی عمومی کشور با دو دستور ارائه گزارش عملکرد شورای فرهنگ عمومی استان تهران و ارائه گزارش وزارت ورزش و جوانان پیرامون ورزش همگانی برگزار شد.

در ابتدای این جلسه سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دستور جلسه اول با اشاره به اهمیت برگزاری منظم و پیگیری مصوبات جلسات شورای فرهنگ عمومی استان تهران گفت: در مورد شورای فرهنگ عمومی تهران باید با نگاه جدی تری گفت وگو کرد، در واقع شورای فرهنگ عمومی استان ها با دبیری تهران باید یک نگاه اثرگذار داشته و بتواند الگویی برای شوراهای استانی باشد.

وی ادامه داد: باتوجه به سند شورای فرهنگ عمومی برای تهران و سایر استان ها یک نقشه راه به عنوان پشتوانه ای محکم فراهم شده است، اما باید توجه داشت که تهران فقط یک استان نیست زیرا رخدادهایی که در آن اتفاق می افتد می تواند یک الگو برای تمام کشور به حساب بیاید، بنابراین کمک ها و دیدگاه هایی که می تواند به فضای استان تهران کمک کند باید در قالب طرح عنوان شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: شورای فرهنگ عمومی استان ها باید کمک کند تا یک نمونه فعال از شورای فرهنگ عمومی را شاهد باشیم ، البته در تبادل میان شورای فرهنگ عمومی استان ها و ائمه جماعات باید یک ارتباط گسترده و اقدامات لازم را به پیش ببریم.

صالحی خاطرنشان کرد: شورای فرهنگ عمومی استان تهران فراتر از یک استان تلقی می شود، از این رو باید در دو بخش یعنی ارائه ایده های ملی از سوی دستگاه ها و سازمان ها برای شورای فرهنگ عمومی تهران از یک سو و تبدیل شورای فرهنگ عمومی تهران به محل ایده پردازی از سوی دیگر توجه کرد.

وی ابراز داشت: باید در جلسات شورا به یک نقطه نظر مشترک در مورد شورای فرهنگ عمومی استان تهران برسیم، با این شرایط باید تا دوماه آینده تصویر روشنی از وضعیت شورای فرهنگ عمومی تهران ترسیم شود، استان تهران این جایگاه و فضا را دارد که بحث های کاملی را در مورد ساختار شورای استان ها داشته باشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: باید از تجربه شورای فرهنگ عمومی استان تهران در قالب استان های دیگر استفاده کرد، البته به جز استان تهران در استان های دیگر هم ظرفیت هایی وجود دارد که می تواند راه روشنی برای سایر استان ها باشد.

در ادامه این جلسه حجت الاسلام ابوترابی فرد رئیس شورای فرهنگ عمومی استان تهران با اشاره به اینکه در شورای فرهنگ عمومی باید سازمان ها و نهادها به یاری هم بشتابند، اظهار کرد: یکی از موضوع های مهمی که در شورای فرهنگ عمومی تهران بررسی کردیم بحران اعتیاد بود، جلسات زیادی به این امر اختصاص یافت و با همکاری سایر دستگاه ها توانستیم به وضعیت معتادان خیابانی سامان بدهیم و خوشبختانه امروز معتادان خیابانی کمتر از گذشته شده است.

وی افزود: شورای فرهنگ عمومی و ایده های آنها می تواند به جامعه کمک کند، البته در همین دوران فعالیت شورای فرهنگ عمومی بسیاری از سازمان ها مشارکت فعال داشته و این امر در رفع مشکلات جامعه تاثیرگذار بوده است.

در ادامه احد جاودانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی تهران با بیان اینکه سازمان های مختلفی در شورای فرهنگ عمومی عضو هستند که پتانسیل های خوبی در آنها نهفته است، تصریح کرد: برای نمونه سازمان بهشت زهرا(س) ظرفیت خوبی برای کارهای فرهنگی دارد اما تا به حال از ظرفیت آن بهره نبرده ایم، جلسات زیادی با این سازمان تا به امروز داشته ایم و خوشبختانه برنامه ریزی های خوب فرهنگی هم تنظیم شده است.

وی بیان کرد: در سال 98 شورای فرهنگ عمومی استان تهران بر موضوع محتواهای در دسترس کودک و نوجوانان جلساتی برگزار کرد که به دست آوردهای خوبی هم داشته است، از دیگر اقدامات ما برای فعال سازی شورای فرهنگ عمومی استان تهران تعیین شاخص هایی برای شوراها بود تا براساس آن بتوانیم ارزیابی از فعالیت شوراها داشته و از این طریق بتوانیم شوراهای کم کارکرد را بررسی کنیم.

جاودانی ابراز کرد: تلاش ما بر این است تا در تمام جلسات شورای فرهنگ عمومی استان تهران حضور یابیم تا هم اهداف کلان شورا را به گوش اعضا برسانیم و هم جلسات شورا را پویا کنیم. آنچه در توان شورای فرهنگ عمومی استان تهران است تلاش کردیم طراحی و پیگیری کنیم، در واقع به نسبت معضلات و چالش ها تلاش های خوبی در شورای فرهنگ عمومی تهران رقم خورده است.

در ادامه این جلسه عماد افروغ نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر بخواهیم در شورای فرهنگ عمومی موفق عمل کنیم باید از مدیران گزارش عملکرد بخواهیم، زیرا خیلی از مسئولین سعی دارند از جایگاه خود به عنوان محلی برای ارتقا مدیریتی خود استفاده کنند، از این رو برای اینکه بتوانیم به موفقیت نزدیک شویم باید بودجه را براساس موفقیت دستگاه ها در موارد مشخص به آنها اختصاص دهیم.

حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه هم با بیان اینکه یک مشکل ساختاری در شورای فرهنگ عمومی تهران وجود دارد، گفت: در وهله اول باید اذعان کرد که بین شورای فرهنگ عمومی استان تهران و شهرستان های آن تفاوت وجود دارد، بنابراین نیازمند یک شورای فرهنگ عمومی در سراسر تهران هستیم.

وی ادامه داد: در شورای فرهنگ عمومی استان تهران باید یک نگاه درست در بخش مدیریتی به دبیرخانه شکل بگیرد، البته خوشبختانه در جایگاه ریاست حجت الاسلام ابوترابی فرد این وظیفه را برعهده گرفته و شرایط بسیار مساعدتر شده است، اما در لایه های مختلف شورا و به خصوص در ارتباط با دستگاه هایی همچون شهرداری تهران نیازمند تعامل بیشتری هستیم.

غلامرضا منتظری نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه این دستور کار خاطرنشان کرد: اگر در شوراها مدلی نداشته باشیم به هدف نمی رسیم، بنابراین باید یک مدل ملی برای شوراهای فرهنگ عمومی ترسیم شود، برای این کار نیازمند یک شورای نظارتی و ارزشیابی هستیم تا ایده ها براساس یک مدل ملی به این شورا ارسال و پس از بررسی در قالب ملی به شوراها بازگردانده شود.

وی افزود: با تجربه ای که بنده به عنوان ریاست شورای فرهنگ عمومی در چندسال پیا پی داشتم باید اذعان کنم که متاسفانه خیلی از اعضا هنوز تصویر روشنی از شورای فرهنگ عمومی ندارند.

منتظری تصریح کرد: در حال حاضر 35نماینده عضو شورای فرهنگ عمومی سراسر کشور هستند که نیازمند است که تمام این نمایندگان را در یک جلسه دعوت و از ظرفیت آنها در شوراها و اقد اماتی که می توانند انجام دهند استفاده کرد.

در ادامه این جلسه دستور دوم مبنی بر ارائه گزارش ورزش همگانی از سوی احمدی معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی به تفصیل شرایط ورزش همگانی در کشور و راه کارهای حل آن را مطرح و سپس اعضای شورا نظرات و پیشنهادات خود را ارائه کردند.

احمدی در همین راستا گفت: برای ورزش همگانی بیش از مردم باید در مدیران تغییر نگاه رخ دهد، باتوجه به حرکت مسئولان در لایه های مختلف مدیریتی می توانیم در ورزش همگانی شاهد اتفاقات خوبی باشیم.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی نام سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در سالروز شهادت ایشان (13 دی) در تقویم های رسمی کشور را تصویب کرده و نام این شهید در تقویم رسمی کشور درج می شود.

روز سه شنبه در حاشیه پنجاه و هفتمین جلسه کمیسیون فعالیت های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم درباره درج نشدن نام حاج قاسم سلیمانی در تقویم سال جاری به خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: سال گذشته با فاصله کمی از شهادت حاج قاسم سلیمانی (13 دی) در شورای عالی انقلاب فرهنگی این بحث مطرح و نام شهید سلیمانی در سالروز شهادت ایشان در تقویم سال قرار گرفت. اما معمولا تقویم های هر سال از مهر یا آبان آماده و در دی ماه تولید می شود، لذا نام سردار شهید سلیمانی در تقویم سال 1400 خودش را نشان می دهد.

سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس و ابو مهدی المهندس معاون سازمان الحشد الشعبی عراق به همراه هشت نفر دیگر از همراهانشان بامداد جمعه 13 دی 98 در مسیر فرودگاه بغداد در اقدام تروریستی کاخ سفید و به دستور دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و با شلیک موشک های پهپادهای ارتش این کشور به شهادت رسیدند.

صالحی همچنین درباره مطالب مطرح شده در جلسه کمیسیون تبلیغ و ترویج قرآنی گفت: محور های مختلفی در این جلسه ارائه شد و محل گفت و گو قرار گرفت. یکی از دستاوردهای خوبی که امروز رونمایی شد و می تواند مبنایی برای اتفاق های خوب در فضای کشور باشد سامانه سبد قرآنی بود.

این موضوع که محصولات قرآنی ما در شاخه های مختلف تجمیع شده و قابلیت ارتباط با مخاطبان خود را پیدا کند و هم تولید کنندگان و توزیع کنندگان و هم مصرف کنندگان حوزه محصولات قرآنی بتوانند در یک ارتباط سریع از این سامانه بهره های خود را ببرند، نکته مهمی است.

صالحی ادامه داد: رونمایی از این سامانه به اتفاقات خوب قرآنی کمک می کند که ما هم نقطه های قوت خود را بیابیم و هم این که نقطه های خلا در کجا قرار دارد تا نسبت به نقطه قوت تقویت های لازم انجام شود و نسبت به نقاط ضعف نیز کارهای لازم انجام شود.
وی افزود: بحث دیگر امروز آیین نامه جامعی بود که ستاد عالی مسابقات قرآن کریم ارائه کرد با این نگاه که مسابقات قرآنی داخلی و حضور در فضای بین المللی فرصتی را در حوزه های مختلف حفظ، قرائت و معارف قرآنی ایجاد می کند که در یک رقابت خوب در یادگیری و انتقال متن قرآن و معارف قرآن مجموعه شرکت کنندگان با حضور خود تاثیرگذاری های قابل توجهی دارد.
صالحی افزود: در این آیین نامه کمک شده به اینکه بتوانیم بهره وری بیشتری از جریان مسابقات داخلی و بین المللی قرآن پیدا کنیم که امروز نیز مورد توجه اعضای جلسه بود و به تصویب رسید.

در نشست امروز از سه اثر قرآنی از جمله کتاب ترکش دوست داشتنی ، نخستین فونت رایانه ای مصحف شریف و سامانه بازنمایی دستاوردهای قرآنی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی سعید شیرمحمدی بهنام را به عنوان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد ارس منصوب کرد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در متن حکم سیدعباس صالحی خطاب به سعید شیرمحمدی بهنام آمده است:

با عنایت به پیشنهاد شماره 11898/ص/99 مورخ 15/6/99 رئیس هیات مدیره و مدیرعامل محترم سازمان منطقه آزاد ارس و تفاهم نامه شماره 156915 مورخ 20/5/99 با دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی به موجب این حکم به عنوان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد ارس منصوب می شوید.

امید است با استعانت از خداوند متعال و بهره گیری از ظرفیت های موجود و نیروهای کارآمد و فرهیخته و تعامل سازنده با مسئولان و مدیران محترم منطقه آزاد ارس و ارتباط نزدیک با اصحاب فرهنگ، هنر و مردم فرهنگ دوست و هنر پرور آن منطقه در مسیر رشد فضائل اخلاقی، شکوفایی و اعتلای فرهنگ و هنر اسلامی، ایرانی موفق و موید باشید.

گفتنی است پیش از این ابراهیم نصیری عهده دار این مسئولیت در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد ارس بود.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تفاهم نامه همکاری نهاد کتابخانه های عمومی و مرکز مدیریت حوزه های علمیه کشور با هدف ترویج فرهنگ مطالعه و همکاری های مشترک علمی، فرهنگی، پژوهشی و آموزشی منعقد شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۱۰

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، تفاهم نامه همکاری نهاد کتابخانه های عمومی و مرکز مدیریت حوزه های علمیه کشور توسط آیت الله علیرضا اعرافی، مدیر مرکز مدیریت حوزه های علمیه و علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد به امضاء رسید. این تفاهم نامه با هدف تبلیغ کتابخوانی و ترویج فرهنگ مطالعه و نهادینه کردن آن به عنوان یک ارزش اجتماعی در جامعه توسط روحانیون و مبلّغین، تولید و تأمین محتوای دینی متناسب با نیاز جامعه مخاطب کتابخانه های عمومی و همکاری های مشترک علمی، فرهنگی، پژوهشی و آموزشی بین دو سازمان منعقد شد.

توزیع آثار مکتوب حوزه متناسب با نیاز اعضاء کتابخانه های عمومی و بر اساس اعلام نظر اداره کل تأمین منابع نهاد؛ صدور مجوز فعالیت مشارکتی برای کتابخانه های حوزه علمیه؛ عضویت رایگان طلاب حوزه و اعضای خانواده آن ها در کتابخانه های عمومی؛ اعلام سرفصل های موضوعی موردنیاز به حوزه، به منظور تولید محتوا توسط پژوهشگران و محققین حوزه؛ ارائه مشاوره های فنی در خصوص توسعه خدمات کتابخانه های عمومی واقع در حوزه های علمیه؛ همکاری روسای ادارات شهرستانی و کتابخانه ها با طلاب برای اطلاع رسانی فعالیت ها و خدمات کتابخانه ها به منظور ترویج و تبلیغ آن ها در محلات، مساجد و مناطق توسط مبلغان روحانی؛ تأمین منابع کتابخانه های عمومی حوزوی که به صورت مشارکتی اداره می شوند و حمایت از کتابخانه های عمومی مشارکتی حوزه های علمیه در زمینه های آموزش نیروی انسانی، فهرست نویسی و آماده سازی منابع، توسعه و تعریف خدمات کتابخانه ای از تعهدات نهاد کتابخانه های عمومی کشور در این تفاهم نامه خواهد بود.

همچنین، فراهم آوری امکان استفاده عمومی از کتابخانه های عمومی مشارکتی با اختصاص ورودی مستقل؛ فراهم آوری زیرساخت های لازم برای کتابخانه های واجد شرایط حوزه به منظور تبدیل به کتابخانه مشارکتی؛ ایجاد دسترسی به بانک های اطلاعاتی دینی و مذهبی حوزه؛ ترویج فرهنگ کتابخوانی و معرفی کتاب های مفید توسط مبلّغین در مساجد، منابر و مجالس دینی؛ معرفی طلاب منتخب در مناطق هدف نهاد به منظور برگزاری دوره های آموزشی مستمر و ارائه خدمات راهنمایی، مشاوره و سخنرانی در موضوعات دینی، فقهی و پاسخ گویی به شبهات در کتابخانه ها، به ویژه در ایام و مناسبت های مذهبی؛ همکاری مبلّغین در هدایت کمک های خیّران به سمت احداث کتابخانه های عمومی موردنیاز جامعه به ویژه در مناطق محروم؛ ارائه دوره های آموزشی مجازی و مکتوب با محوریت قرآن و موضوعات مذهبی برای کتابداران در کتابخانه های عمومی؛ اهداء تولیدات و محصولات علمی- فرهنگی حوزه به کتابخانه های عمومی نهاد؛ برنامه ریزی برای حضور پررنگ طلاب آموزش دیده در بخش های کودک کتابخانه های عمومی برای آشنایی کودکان با فرهنگ دینی؛ معرفی کتاب های برگزیده نهاد به شیوه ای تاثیرگزار در سخنرانی ها و گفت وگوهای گروهی با مردم به منظور ایجاد انگیزه خواندن در خانواده ها، جوانان و کودکان؛ معرفی عالمان روستاها به عنوان سفیران کتاب به روسای ادارات کتابخانه های عمومی در شهرستان ها؛ فراهم آمدن امکان حضور شخصیت های برجسته حوزوی در جلسات نقد و رونمایی کتاب و همکاری در شناسایی نسخ قدیمی و ترغیب صاحبان آن ها به منظور اهداء این منابع به کتابخانه های عمومی از تعهدات مرکز مدیریت حوزه های علمیه کشور خواهد بود.

این تفاهم نامه به مدت 3 سال اعتبار دارد و در صورت توافق دو طرف تمدید خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، تفاهم نامه همکاری نهاد کتابخانه های عمومی و مرکز مدیریت حوزه های علمیه کشور توسط آیت الله علیرضا اعرافی، مدیر مرکز مدیریت حوزه های علمیه و علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد به امضاء رسید. این تفاهم نامه با هدف تبلیغ کتابخوانی و ترویج فرهنگ مطالعه و نهادینه کردن آن به عنوان یک ارزش اجتماعی در جامعه توسط روحانیون و مبلّغین، تولید و تأمین محتوای دینی متناسب با نیاز جامعه مخاطب کتابخانه های عمومی و همکاری های مشترک علمی، فرهنگی، پژوهشی و آموزشی بین دو سازمان منعقد شد.

توزیع آثار مکتوب حوزه متناسب با نیاز اعضاء کتابخانه های عمومی و بر اساس اعلام نظر اداره کل تأمین منابع نهاد؛ صدور مجوز فعالیت مشارکتی برای کتابخانه های حوزه علمیه؛ عضویت رایگان طلاب حوزه و اعضای خانواده آن ها در کتابخانه های عمومی؛ اعلام سرفصل های موضوعی موردنیاز به حوزه، به منظور تولید محتوا توسط پژوهشگران و محققین حوزه؛ ارائه مشاوره های فنی در خصوص توسعه خدمات کتابخانه های عمومی واقع در حوزه های علمیه؛ همکاری روسای ادارات شهرستانی و کتابخانه ها با طلاب برای اطلاع رسانی فعالیت ها و خدمات کتابخانه ها به منظور ترویج و تبلیغ آن ها در محلات، مساجد و مناطق توسط مبلغان روحانی؛ تأمین منابع کتابخانه های عمومی حوزوی که به صورت مشارکتی اداره می شوند و حمایت از کتابخانه های عمومی مشارکتی حوزه های علمیه در زمینه های آموزش نیروی انسانی، فهرست نویسی و آماده سازی منابع، توسعه و تعریف خدمات کتابخانه ای از تعهدات نهاد کتابخانه های عمومی کشور در این تفاهم نامه خواهد بود.

همچنین، فراهم آوری امکان استفاده عمومی از کتابخانه های عمومی مشارکتی با اختصاص ورودی مستقل؛ فراهم آوری زیرساخت های لازم برای کتابخانه های واجد شرایط حوزه به منظور تبدیل به کتابخانه مشارکتی؛ ایجاد دسترسی به بانک های اطلاعاتی دینی و مذهبی حوزه؛ ترویج فرهنگ کتابخوانی و معرفی کتاب های مفید توسط مبلّغین در مساجد، منابر و مجالس دینی؛ معرفی طلاب منتخب در مناطق هدف نهاد به منظور برگزاری دوره های آموزشی مستمر و ارائه خدمات راهنمایی، مشاوره و سخنرانی در موضوعات دینی، فقهی و پاسخ گویی به شبهات در کتابخانه ها، به ویژه در ایام و مناسبت های مذهبی؛ همکاری مبلّغین در هدایت کمک های خیّران به سمت احداث کتابخانه های عمومی موردنیاز جامعه به ویژه در مناطق محروم؛ ارائه دوره های آموزشی مجازی و مکتوب با محوریت قرآن و موضوعات مذهبی برای کتابداران در کتابخانه های عمومی؛ اهداء تولیدات و محصولات علمی- فرهنگی حوزه به کتابخانه های عمومی نهاد؛ برنامه ریزی برای حضور پررنگ طلاب آموزش دیده در بخش های کودک کتابخانه های عمومی برای آشنایی کودکان با فرهنگ دینی؛ معرفی کتاب های برگزیده نهاد به شیوه ای تاثیرگزار در سخنرانی ها و گفت وگوهای گروهی با مردم به منظور ایجاد انگیزه خواندن در خانواده ها، جوانان و کودکان؛ معرفی عالمان روستاها به عنوان سفیران کتاب به روسای ادارات کتابخانه های عمومی در شهرستان ها؛ فراهم آمدن امکان حضور شخصیت های برجسته حوزوی در جلسات نقد و رونمایی کتاب و همکاری در شناسایی نسخ قدیمی و ترغیب صاحبان آن ها به منظور اهداء این منابع به کتابخانه های عمومی از تعهدات مرکز مدیریت حوزه های علمیه کشور خواهد بود.

این تفاهم نامه به مدت 3 سال اعتبار دارد و در صورت توافق دو طرف تمدید خواهد شد.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
در دیدار سفیر عراق در تهران با حجت الاسلام والمسلمین نواب، طرفین از آغاز مجدد سفرهای زیارتی در قالب توافق مسئولان ذی ربط دو کشور استقبال کردند.

به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، نصیر عبدالمحسن عبدالله سفیر جمهوری عراق در کشورمان امروز با حجت الاسلام والمسلمین نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی دیدار و گفتگو کرد.

حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب در این دیدار که در بعثه مقام معظم رهبری انجام شد با اشاره به همکاری خوب دو کشور در حوزه حج و زیارت و تردد میلیون ها زائرایرانی و عراقی در طول سال از طریق مرزهای دو طرف ، گفت: امیدواریم با کنترل بیشتر ویروس کرونا، زمینه سفرهای زائران ایرانی به اعتاب مقدسه درعراق مجددا فراهم شود.

وی با اشاره به حضور آقای نصیر عبدالمحسن عبدالله در سنوات گذشته بعنوان سرکنسول جمهوری عراق در مشهد و آشنایی با فعالیت های حوزه حج و زیارت افزود: انتظار داریم که تجربه جنابعالی موجب فراهم کردن امکانات و تسهیلات بیشتر برای رفت و آمد زائران ایرانی به عتبات عالیات و بهره برداری از سفرهای زیارتی شود.

در این دیدار سفیر عراق در تهران نیز با اشاره به روابط دوستانه دو کشور و پیوستگی وعلاقه دو ملت ایران و عراق ، اظهار داشت: کرونا سفرهای زائران به اماکن مقدسه در دو کشور را کاهش داده و درصدد هستیم با بهبود شرایط بهداشتی باردیگر این سفرها از سرگرفته شود.

وی آمادگی خود را برای صدور روادید جهت کاروان های زیارتی که در آینده در قالب سازمان حج و زیارت برای سفر به عراق ساماندهی خواهند شد، اعلام کرد و افزود: شهرهای زیارتی در عراق برای استقبال از زائران ایرانی مشکلی ندارند و در انتظار توافقات میان مراجع ذی ربط در دو کشور هستند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز با اشاره به اینکه با تعطیل شدن سفرهای زیارتی حج ، عمره و عتبات، 21 کمیته در سازمان حج و زیارت تشکیل شده و درحال بهینه سازی برنامه های این حوزه است، از توسعه همکاری های دو طرف در حوزه حج و زیارت استقبال کرد و از حجت الاسالام والمسلمین شیخ مسعودی رئیس شورای عالی حج و عمره عراق برای سفر به ایران دعوت نمود.

در این دیدار حجت الاسلام صحبت الله رحمانی معاون امور عتبات سازمان حج و زیارت نیز از اقدامات و پیگیری های این سازمان در خصوص سفرهای زیارتی به عتبات عالیات گزارش داد و تصریح کرد: سازمان حج و زیارت بر اعزام منظم و برنامه ریزی شده زائران ایرانی به عراق با رعایت شیوه نامه های بهداشتی و حفظ امنیت و کرامت زائران تاکید دارد و مذاکرات خوبی نیز با سفیرعراق در خصوص نحوه اعزام های آینده به عراق در صورت بهبود شرایط کرونایی داشته است.

بر پایه این گزارش، در این دیدار که در آستانه سالگرد شهادت حاج قاسم قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس برگزار شد طرفین یاد و خاطره این دو سردار شهید جبهه مقاومت را گرامی داشتند و سفیر عراق عملیات تروریستی آمریکا درمسیر فرودگاه بغداد را بزدلانه خواند و گفت : این دو شهید بزرگوار در دل دو ملت ایران و عراق جای داشتند و مردم نیز عشق و علاقه خود را در مراسم تشییع پیکرشان در دو کشور به نمایش گذاشتند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز تصریح کرد: شهیدان سلیمانی و المهندس جان و خون خود را در راه دفاع از اسلام فدا کردند و اطمینان دارم که خداوند ظالمان را به سزای اعمالشان خواهد رساند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران

سرویس فرهنگ و هنر امروز نیوز ؛ سینما و تئاتر ، به نقل از روابط عمومی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر، حسین مسافرآستانه دبیر سی ونهمین جشنواره تئاتر فجر به دنبال اعلام زمان دقیق برگزاری این رویداد، عنوان کرد: تمرکز اصلی جشنواره امسال در شکل برگزاری بر بهره گیری از بستر فضای مجازی است اما متناسب با شرایط در صورت اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر استفاده از ظرفیت 50 درصدی تماشاخانه ها در زمان برگزاری جشنواره ، تنها تعدادی از سالن های منتخب و دارای شرایط مناسب برای اجرای آثار در شرایط مقتضی میزبان مخاطبان نمایش های بخش صحنه ای خواهند بود.

اسامی این تماشاخانه ها و شرایط اجرای متناسب با شیوه نامه های بهداشتی طی دستورالعمل هایی از سوی دبیرخانه جشنواره به گروه های شرکت کننده و علاقه مندان متعاقبا اطلاع رسانی خواهد شد.

سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافرآستانه از 11 تا 21 بهمن برگزار می شود. آدرس سایت جشنواره www.fitf.ir است.

لینک خبر :‌ امروز نیوز
هادی مظفری با بیان اینکه پرداختن به قهرمانی مثل سردار شهید سلیمانی در آثار فرهنگی و هنری باید در طول زمان انجام شود، گفت: باید از کارهای عجولانه هنری درباره سردار شهید قاسم سلیمانی پرهیز کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۱۰

سرویس : فرهنگ و ادب - تئاتر و هنرهای تجسمی زمان : شناسه خبر : 1009699

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان ، در آستانه یکمین سالگرد شهادت سردار شهید قاسم سلیمانی قرار داریم؛ سردار شهید سلیمانی به عنوان قهرمانان ملی شناخته می شود و باید در همه عرصه های فرهنگ و هنر به سیره و شخصیت این شهید بزرگوار پرداخته شود، در واقع تولید آثار فرهنگی و هنری با موضوع شهدا و بوِیژه سردار شهید سلیمانی از ضرورت های انکار ناپذیر هنر امروز ماست، چرا که با زبان هنر می شود این قهرمان ملی ایران را به درستی به جامعه جهانی و نسل بعد معرفی کرد، درباره پرداختن به سرداران شهید و بویژه سردار دل ها و همچنین مهترین برنامه های دفتر تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آستانه سالگرد شهادت سردار شهید سلیمانی با هادی مظفری ، مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به گفتگو نشسته ایم که در زیر می آید:

چگونه می شود در آثار فرهنگی و هنری به اسطوره هایی شهید مثل سردار سلیمانی پرداخت که ماندگارتر شوند؟

شهید سلیمانی برای مردم ما و مردم خیلی از کشورها یک قهرمان بود؛ از آنجا که ایشان مدافع زندگی انسان ها بود برای همه مردم یک قهرمان تلقی می شود؛ بنابراین پرداختن به قهرمانان وظیفه تک تک ما چه در ایران و چه در بسیاری از کشورهاست، امروز شهید سلیمانی را خیلی از مردم دنیا می شناسند و از او به عنوان فردی که سینه سپر کرد و ایستاد تا بتواند در برابر داعش و زیاده خواهی دیگران مقاومت بکند و از آب و خاک و مردم یک کشور و بلکه بسیاری از کشورهای همسایه دفاع کند، شهید سلیمانی متعلق به ملت ایران نیست مردم منطقه حضور ایشان و رشادت ها را درک کردند و این تاثیر را تاریخ بیشتر بازگو خواهد کرد و هرچه از زندگی ایشان بگذرد و از تاریخ شهادت ایشان بگذرد، دنیا بیشتر با خدمات و ایثار و رشادت ایشان آشنا می شوند.

چرا در کارهای فرهنگی و هنری کمتر به اسطوره ها و سرداران شهید پرداخته شده است؟

من فکر می کنم همیشه در مورد قهرمانان سرزمین مان کوتاهی کرده باشیم و هنوز جای پرداختن به آنها وجود داشته باشد اما به هر حال یک سالی که از شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی گذشته هنوز فرصت کافی برای پرداختن به زندگی و تاثیری که ایشان بر کشورها و سرزمین ما داشت به وجود نیامده است، ضمن اینکه برای پرداختن به قهرمانان ملی شاید دهه ها و قرن ها باید کار و تلاش کرد تا قهرمانانی که در دنیا وجود داشتند را معرفی کنند.

آیا برای پرداختن بیشتر به قهرمانی مثل سردار سلیمانی در آثار هنری باید منتظر گذشت زمان بود؟

بله؛ شما ببینید از قهرمانانی که در دنیا وجود داشتند در طی دهه های مختلف درباره آنها فیلم ساخته شد، نمایش روی صحنه رفته، کتاب و رمان های منتشر شده که همه و همه در فضایی در طول زمان شکل گرفته و اتفاق افتاده است؛ بنابراین اگر درباره سردار شهید قاسم سلیمانی کار خیلی سریع و فوری بخواهد اتفاق بیفتد و فاقد دوراندیشی و کیفیت لازم باشد از آنها باید پرهیز کرد و اتفاقا کاری را کرد که در طول تاریخ نقش و جایگاه خود را پیدا کند.

مهترین برنامه های دفتر تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آستانه سالگرد شهادت سردار شهید سلیمانی چیست؟

همزمان با سالگرد شهادت سردار شهید قاسم سلیمانی در تدارک برگزاری یک جایزه و رویداد هنری در بخش های گرافیک و عکس هستیم که با مشارکت منطقه آزاد کیش و اداره کل تجسمی و موسسه هنرهای تجسمی برگزار خواهد شد و نمایشگاه آن به صورت حقیقی در تهران و کیش و همچنین به صورت مجازی برپا می شود. فراخوان این رویداد هنری در سایت موسسه هنرهای تجسمی منتشر شده است و هنرمندان می توانند در این رویداد شرکت کنند.

پایان پیام/ 32

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

عجولانه

|

سردار شهید قاسم سلیمانی

|

کارهای هنری

|

هادی مظفری

|

مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

|

پرهیز

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
سید مجتبی حسینی به دومین جشنواره ملی تئاتر سردار آسمانی پیام داد.

به گزارش هنرآنلاین ، سید مجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دومین جشنواره ملی تئاتر سردار آسمانی پیام داد و متن آن بدین شرح است:

"هوالعزیز

به حسرت نوشتن از مردی که متولد سادگی و فروتنی بود؛ چنان دشوار است که باید ستایش و سرودنش را به "هنر" پناه برد و مگر جز این است که هنر در همه حال، خالق اَبَرانسان های آزاده ای بوده است که پای بر زمین نجابت و سر در آسمان شرافت داشته اند و بی اندک چشمداشتی، جان به خاک میهن بخشیده اند وُ به کیمیای بندگی، نگاهبان دین و پاسدار دنیا بوده اند. "قاسم سلیمانی" اسطوره مردی برخاسته از مدرسه ی مقاومت وُ مکتب رادمردی است که در مدرسه ی "جنگ"، رویینه تن از کیمیای خداجویی و نوشداروی مردم دوستی گردید. سربازی مخلص که به مرام مراد خویش، جهان را محضر خدا می دانست و به شنیدن هر "هل مِن ناصِرا یَنصُرُنی"، لبیک گویان بود. کارنامه ی کرامت او اکنون که به مظلومیت، شهیدِ بیدارگری و بیدادستیزی است، میراث مانایی برای هنرمندان است تا به اقبال نام و نشان بی نظیرش، او را چنان که بود وُ نمی نمود، بیافرینند و هم صدای با پروردگار "فتبارک الله احسن الخالقین"گو باشند.

جشنواره ی تئاتر "سردار آسمانی" ادای دینی است به شیرآهنکوه مردی که بر دژخیم جهل و خشم سایه افکنده بود و در مرزهای وطن؛ "مالک اشتر" و فراتر از مرزهای میهن خویش، "حارسُ الحَرَم" نام داشت. نیک یاد او بر صحنه های مقدّس تئاتر، مسئولیتِ عظیم هنرمندانی است که معاصرت با آن "به حقیقت انسان" را درک کرده اند وُ می کوشند که آرمان وُ آرزوی آن شهید سعید را به اعجاز هنر جاودانه کنند. سزاوار است که به دستمریزاد هنرمندان و صاحب خردان این رویداد، در شرح شریفِ سردار آسمانی هم صدا باشیم که:

گریزد از صف ما هر که مرد غوغا نیست

کسی که کشته نشد از قبیله ی ما نیست...

سیدمجتبی حسینی

معاون امور هنری"

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۱۰

گروه فرهنگ و هنر – خوانندگی و بازیگری از آن هنرهای جذابی است که همه سعی می کنند ناخنکی به آن بزنند و در مقابل وسوسه هایش کوتاه بیایند. چه بسیار ورزشکارانی که به این حیطه ها وارد شدند، چه بسیار خوانندگانی که وارد بازیگری شدند و بازیگرانی که مقابل میکروفن ایستادند و خواندند. اما آیا چنین تجربه هایی لزوما ناکارآمد و بی نتیجه خواهند بود؟
دیگر حساب اینکه چند بازیگر گریزی هم به خوانندگی زده اند از دست مان در رفته است. بازیگرانی که تنها برای تجربه وارد این عرصه شدند، چند تک آهنگ یا یک آلبوم هم منتشر کردند و بعد آن را رها کردند و دوباره به سمت بازیگری بازگشتند.
درست است که یکی از مهارت هایی که هر بازیگر باید در طول دوران فعالیت حرفه ای خود آن را بیاموزد، تسلط بر صدا و توانایی بهره بردن از آن است اما این توانایی به معنای خواننده شدن نیست چراکه خوانندگی نیز حرفه ای است که نیازمند سال ها تمرین و ممارست است. اما به هر حال نمی توان از جذابیت های آن هم چشم پوشید. به تازگی خبری مبنی بر انتشار آلبوم حامد بهداد منتشر شده است. به همین دلیل در این گزارش گریزی می زنیم به بازیگرانی که وارد عرصه خوانندگی شدند.
در میان بازیگرانی که این به سراغ خوانندگی رفته اند، چهره هایی هستند که یا سابقه ای در این حوزه داشتند یا پیش از بازیگری از شیفتگان خوانندگی بودند اما دست سرنوشت آن ها را به سمت و سوی دیگری برد و حال که در یک حوزه به پختگی کامل رسیده اند، به دنبال حرفه پیشین یا آرزوی سرکوب شده خود می روند.
این دست از بازیگران همچون سایر هم صنفان خود مورد هجمه جدی فعالان حوزه موسیقی قرار نگرفته و فضای مطمئن تری برای فعالیت خود دارند. نمونه بارز این اتفاق، محمدرضا گلزار، سوپراستار سینمای ایران است. بازیگری که پیش از درخشش بر پرده نقره ای سینماها به عنوان نوازنده در گروه آریان شناخته شد اما روزگار پس از مدتی او را به سمت بازیگری کشاند. گلزار پس از دوری طولانی مدت از حوزه موسیقی، چند سال پیش بار دیگر به سراغ استعداد نخست خود رفت و ابتدا با انتشار چند تک آهنگ و سپس برگزاری کنسرت فعالیت موسیقایی خود را از سر گرفت. البته انتقادهای فراوانی نیز پس اجرای کنسرت هایش به سمت او روانه شد.
محمدرضا فروتن دیگر بازیگری است که می توان در این زمینه به نام او اشاره کرد، این بازیگر بارها خوانندگی را رویای اول زندگی اش و مقدم بر بازیگری دانسته بود اما گویا در روزهای جوانی فعالیت هنری او سمت و سوی دیگری به خود گرفت تا پس از چندین سال نقش آفرینی در فیلم های گوناگون تحقق این رویا را عملی کند. او در سال 95 تصمیم به انتشار آلبومی به نام می فهممت گرفت، فعالیت او پس از انتشار این آلبوم تا حدودی کمرنگ شده بود تا اینکه سال گذشته ترانه ای درباره شبکه های اجتماعی و به طور ویژه اینستاگرام منتشر کرد که با واکنش های نسبتا منفی رو به رو شد به طوری که هنوز هم از آن ترانه برای انتقاد از بازیگرانی که به سمت خوانندگی می روند استفاده می شود.
مهران مدیری نیز از جمله افراد شناخته شده در عرصه بازیگری و کارگردانی است که به سمت موسیقی آمد و چندین کنسرت نیز برگزار کرد.
شهاب حسینی، امیرحسین مدرس، امین زندگانی و حمید گودرزی، کامران تفتی، امین حیایی، بهرام رادان، رضا عطاران، فتحعلی اویسی، سیدجواد هاشمی، برزو ارجمند، محمدرضا هدایتی، اشکان خطیبی، مهدی پاکدل، کوروش تهامی و... از جمله بازیگرانی هستند که تلاش کردند به دنیای موسیقی راه بیابند که البته برخی موفق بودند و برخی هم نه. اما به هر حال هیچ کدام از این افراد نتوانستند مانند یک خواننده حرفه ای جایی در مارکت موسیقی پیدا کنند.
شاید به همین دلیل است که بسیاری از کارکشته های موسیقی از وضعیت بغرنج این هنر در سال های اخیر و به ویژه درباره حضور برخی سلبریتی های سینما در موسیقی که از قضا توانمندی و هنری در این زمینه ندارند، اظهار تاسف و نگرانی کرده بودند. پیش از این شاهین فرهت، آهنگساز و استاد دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران، درباره علل گرایش بازیگران به خوانندگی گفته بود: این افراد به چند دلیل به سمت این هنر گرایش پیدا می کنند؛ یا به دلیل علاقه به موسیقی یا به دلیل علاقه به شهرت. به طور کلی اگر از جنبه درست و منطقی به این موضوع نگاه کنیم، متوجه می شویم این افراد از جنبه مادی به این موضوع نگاه می کنند و علاقه در درجه دوم قرار دارد. این افراد فکر می کنند چون در عرصه بازیگری موفق بوده اند، می توانند در موسیقی و خوانندگی هم موفق باشند و این بزرگ ترین اشتباه آنهاست؛ زیرا هرکسی را برای کاری ساخته اند. در طول تاریخ هنرمندان بسیاری بودند که موسیقیدان های خوبی شده اند؛ اما در این دوره این اتفاق کمتر پیش می آید زیرا موسیقی جنبه تجاری پیدا کرده است. به نظر من هرکس باید در حوزه کاری خود فعالیت کند؛ زیرا هر انسانی باید یک راه را ادامه دهد تا بتواند در کار خودش پیشرفت کند.
پیروز ارجمند هم که سابقه مدیریت در دفتر موسیقی وزارت ارشاد دارد، درباره عدم صدور مجوز برای برخی کارهای نازل در حوزه موسیقی گفته بود: درباره اینکه آیا باید به اینها مجوز داد یا نه، باید بگویم اصلا نمی شود چنین قانونی را وضع کرد و از ارشاد خواست که چنین کاری انجام دهد. اما می شود از این افراد یک تقاضا کرد که در کار خود ورزیده شوند یا در واقع مدیریت شوند. یعنی اگر گلزار خواست ویولن بزند، مدیر برنامه اش این اجازه را ندهد. یا مثلا امروز حق نداریم به مهران مدیری بگوییم که نباید بخوانی. اما می توانیم به او پیشنهاد کنیم که با توجه به جنس صدای شما و کاراکتری که صدای شما دارد، چنین آثاری بخوانید یا با چنین آهنگسازانی کار کنید. ما می توانیم مشاوره بدهیم و خواهش کنیم در این وانفسایی که اوضاع بی حساب و کتاب است، حداقل کارشان را اندکی درست تر انجام دهند.
اما با وجود چنین منتقدانی، بابک زرین که آهنگسازی و تنظیم تمامی قطعات آلبوم محمدرضا فروتن را برعهده داشته است، درباره حضور بازیگران در عرصه موسیقی و خوانندگی معتقد است: چه اصراری داریم همه را از کاری که انجام می دهند منع کنیم؟ باید حضور بازیگران در عرصه خوانندگی را فرصت خوبی دانسته و این حضور را به فال نیک بگیریم. کسی که وارد دنیای خوانندگی می شود، باید با مهارت های خواندن آشنا باشد. چه بسا بازیگرانی که بسیار رساتر، بهتر و تکنیکی تر از خواننده های امروزی می خوانند. درست و غلط بودن این مساله نیز به ما ربطی ندارد؛ چون هر کس خودش بهتر می داند که در چه کاری می تواند به موفقیت های بهتر و بیشتری دست یابد. سامان احتشامی نیز که پیش تر در کنسرت مهران مدیری برای او پیانو نواخته بود، صدای مدیری را بهتر از بسیاری از خوانندگان امروز توصیف کرده بود.
البته که نمی توان به کسی توصیه کرد در چه راهی حرکت کند و در چه راهی نه اما شاید این بروبیا های بعضا بی قاعده باعث ایجاد چنین درهم ریختگی هایی در حوزه فرهنگ و هنر شده باشد.

ارسال دیدگاه
نام: ایمیل: دیدگاه:

لینک خبر :‌ روزنامه ابتکار
اسامی دبیرخانه های غیر متمرکز دهمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر اعلام شد.

به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، با توجه به اعلام فراخوان دهمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر، 9 دبیرخانه غیرمتمرکز این جشنواره برای دریافت آثار علاقه مندان به شرکت در این جشنواره از سوی کارگروه اعلام می شود.

علاقه مندان با توجه به منطقه جغرافیایی که در آن زندگی می کنند می توانند آثار خود در بخش های مختلف را به دبیرخانه های غیر متمرکز این جشنواره ارسال کنند.

بر اساس اعلام کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور 9 دبیرخانه غیرمتمرکز این دبیرخانه شامل:

1. اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان؛ مسئول: اکرم فلاح پور؛ شماره تماس 33446013-076 آدرس: بندر عباس، بلوار پاسداران، چهارراه فرهنگ، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان.

2. موسسه پارلامد؛ مسئول قادر فریور؛ شماره تماس: 33291948-041 آدرس: تبریز، ولیعصر، خیابان فرهنگ، کوچه شهریار 2، پلاک 12 طبقه فوقانی سالن زیبایی نگین، مؤسسه پارلامد.

3. موسسه طراحان لباس نیکنام؛ مسئول سمانه نیکنام؛ شماره تماس: 9363613661 به آدرس شیراز؛ خیابان ارم، خیابان نارون، کوچه 4، پلاک 3.

4. موسسه طراحان لباس نقش تن پوش اروند؛ مسئول: مهرداد صیادی سامانی شماره تماس: 9167321625؛ آدرس: آبادان، حد فاصله چهارراه امام به سمت چهارراه امیر، ساختمان متین، آجیل سرای عبدالباقی، طبقه چهارم واحد هشت موسسه طراحان لباس نقش تن پوش اروند.

5. موسسه دانش آرا؛ مسئول: سید رضامیر محمد صادقی؛ شماره تماس: 36605118-031؛ آدرس: اصفهان، خیابان سجاد، ابتدای خیابان قائم مقام فراهانی، سمت راست، بن بست شکوفه، موسسه مد و لباس دانش آرا.

6. انجمن طراحان مد و لباس استان قم: مسئول: اشرف درویش زاده؛ شماره تماس: 37712828-025 و 3771837-025؛ آدرس: قم، خیابان ساحلی، جنب اداره ثبت احوال، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، دفتر انجمن طراحان مد و لباس استان قم.

7. موسسه تن آذین ماه؛ مسئول: سارا کولانی، شماره تلفن 9034824732 آدرس: کرمانشاه، حافظیه، میدان بروجردی، بلوار ولیعصر، روبروی، گلفروشی دشت گل، موسسه مد و لباس تن آذین ماه.

8. موسسه سرو خرامان؛ مسئول: طاهره خرامان؛ شماره تماس: 38593615-051 و 9354697450 آدرس: مشهد. خ امام رضا (ع)، امام رضا 70. پلاک 131.

9. موسسه ترمه پوشان دشت شقایق؛ مسئول: آتنا طلاب نژاد؛ شماره تماس: 9359413473؛ آدرس: مازندران، نکا، خیابان شهرداری، شهرداری یک، طبقه فوقانی خشکشویی، موسسه ترمه پوشان دشت شقایق.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
بیش از 2 سال از عملیات بازسازی و مرمت یکی از گران ترین گنجینه های هنری ایران که قرار بود پنج 6 ماهه به اتمام برسد گذشته و بالاخره قرار است موزه هنرهای معاصر تهران دی ماه 99 با هویت بصری جدیدی از سوی رضا عابدینی که یکی از شناخته شده ترین طراحان ایرانی است بازگشایی شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۹ سایت های دیگر : شعار سال

اعتمادآنلاین| درهای موزه هنرهای معاصر تهران از اردیبهشت سال 97 برای بازسازی به روی عموم بسته شد. قرار بود این موزه بعد از گذشت 5، 6 ماه از این تاریخ بازگشایی شود، اما در مهر سال 97 هادی مظفری، مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی، اعلام کرد که پروژه بازسازی موزه 40 درصد پیشرفت داشته است.

او درباره دلیل این تاخیر گفته بود که ابتدا مدیران وقت مرکز هنرهای تجسمی و موزه هنرهای معاصر پیش بینی کرده بودند این پروژه ظرف چهار پنج ماه به پایان می رسد ولی برنامه زمان بندی حدسی بوده و مدیریت پروژه و جبهه های کاری در آن لحاظ نشده بود. نکته دوم هم پیش بینی مالی پروژه بود که در این مدت دچار نوسانات شد.

مظفری اما روز گذشته، دوشنبه هشتم دی ماه، در نشست خبری ای که در مورد مرمت و بازسازی موزه انجام شد از شفاف سازی در این زمینه صحبت کرد: شاید پیش از این نمی توانستیم با شفافیت اعلام کنیم چرا زمان بیشتری برای بازسازی موزه صرف شده است، اما حالا با توجه به سیاست شفاف سازی وزارت ارشاد می توانیم در این باره صحبت کنیم.

او به دور ماندن از گردوغبار آثار گنجینه حین مرمت و ساخت گنجینه موقت را از جمله دلایل تاخیر در بازگشایی موزه برشمرد و افزود: جبهه های کاری متعدد در ابتدا مشخص نبود. سیاست شفاف سازی برای تعیین مقادیر و حجم این گونه است که یک بار باید موارد روی سامانه قرار گیرد و به مناقصه گذاشته شود، رفت و برگشت آن و تغییر قیمت ها نیز زمان بیشتری برد. پاندمی کرونا و تعطیلی کارگاه های ساختمانی هم باعث شد کارها دیرتر از بهار امسال تمام شود.

مظفری همچنین گفت که بارها نتوانسته اند در مورد تاریخ بازگشایی موزه به قول هایشان عمل کنند، اما همه چیز در اختیار آنها نبوده و شرایط کشور نیز در این موضوع تاثیرگذار بوده است.

او در ادامه عنوان کرد که هم اکنون در تدارک افتتاحیه هستند و بر همین اساس در 10 روز آینده یک نشست خبری دیگر برگزار می شود که تاریخ بازگشایی و برنامه های آتی موزه اعلام خواهد شد. او البته در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران درباره تاریخ دقیق بازگشایی گفت: بنا نداشتیم در این نشست تاریخ دقیق را بگوییم، اما خارج از ماه جاری (دی ماه) نیست.

جلوگیری از بارش باران با پلاستیک

یکی از دغدغه های اصلی برای مرمت و بازسازی موزه از سال ها قبل نحوه نگهداری از گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران بود.

وجود آثاری از مشهورترین هنرمندان خارجی همچون واسیلی کاندینسکی، جکسون پولاک، ویلم دکونینگ، مارک روتکو، پل گوگن، پابلو پیکاسو، کلود مونه، ونسان ونگوگ، ادوارد مونش، مارک شاگال، خوآن میرو، مارسل دوشان، رنه ماگریت، سالوادور دالی، هنری مور، آلبرتو جاکومتی و هنرمندان شناخته شده ایرانی از جمله کمال الملک، محمود فرشچیان، محمد احصایی، جلیل رسولی، ایران درودی، سهراب سپهری، آیدین آغداشلو، علیرضا اسپهبد، احمد اسفندیاری، هانیبال الخاص، ناصر اویسی، رویین پاکباز، نامی پتگر، فرامرز پیلارام، صادق تبریزی، پرویز تناولی، حسین زنده رودی، معصومه سیحون، منوچهر یکتایی و... اهمیت و اعتبار این گنجینه را در جایگاه خاصی قرار داده تا جایی که تاکنون ارزش گذاری آن از نظر مالی در حد گمانه زنی بوده و بیمه این آثار را با چالش مواجه کرده است.

نم و رطوبت موجود، فاصله مناسب میان آثار و فضای لازم برای نگهداری آثار گنجینه یکی از دغدغه های اصلی اهالی هنرهای تجسمی طی این سال ها بوده. حالا به نظر می رسد با انجام عملیات بازسازی و مرمت این مشکلات رفع شده است.

زهرا نوروزی رئیس اداره نظارت بر طرح های عمرانی وزارت ارشاد در بخشی از نشست خبری دیروز درباره اقدامات صورت گرفته گفت: وقتی انجام این پروژه آغاز شد وضعیت گنجینه بسیار بد بود و زمانی که باران می آمد، برای جلوگیری از آسیب، آثار را با پلاستیک می پوشاندند. پس اولین دغدغه ما این بود که مشکل نم و رطوبت را حل کنیم.

دغدغه دیگر به سیستم اطفای حریق برمی گردد که به گفته نوروزی برای هوشمند شدن آن به شیوه های خاص و هزینه بالا و مجوزهایی از سازمان میراث فرهنگی و سازمان آتش نشانی نیاز است و احتمالاً اجرای آن امسال انجام می گیرد. همچنین مبلغ 160 میلیارد ریال برای بخش های مطالعات، نظارت، خرید تجهیزات و اجرای کار هزینه شده است.

فهرست کامل گنجینه بالاخره منتشر می شود؟

ارائه آمار متناقض و متفاوتی که در دوره های مختلف از گنجینه موزه هنرهای معاصر ارائه شده همیشه این نگرانی و دغدغه ها را نسبت به تعداد آثار، به سرقت رفتن یا از میان رفتن برخی از آثار افزایش داده است به ویژه که چند سال قبل تعدادی از آثار موزه به سرقت رفت و عنوان شد که امین اموال در این کار دست داشته یا گاهی زمزمه هایی درباره فروش برخی از تابلوهای گنجینه در حراج ها و... شنیده می شود.

یکی از آخرین اظهارنظرها درباره تفاوت آماری آثار گنجینه مربوط به گفته های علی محمد زارع سرپرست وقت موزه هنرهای معاصر بود که ششم آبان 1396 تعداد ثبت اولیه آثار گنجینه را 3772 اثر عنوان کرده و گفته بود که از این تعداد، 512 اثر در سال 1382 به دفتر هنرهای تجسمی منتقل و یک اثر نیز با شاهنامه شاه طهماسبی مبادله شد، پس شمار آثار ثبتی 3259 اثر است که 219 اثر هم از سوی هنرمندان به موزه اهدا شده است.

او در ادامه جمع آثار موزه به لحاظ ثبت اموال را 3478 اثر قید کرده و درباره آمار متفاوتی که تا آن زمان ارائه شده بود گفته بود که چون برخی از آثار چند لته هستند، گاهی جداگانه ثبت شده اند در حالی که باید یک اثر ثبت می شدند.

ارائه آمار متفاوت در دوره های مختلف و انتشار اخبار مربوط به فروش برخی از آثار خارجی که امکان نمایش نداشتند در دهه 80 و پس از آن ماجرای سرقت در سال های اخیر باعث شده بود قول دهند که آثار، شناسنامه دار و تعداد آنها به طور شفاف اعلام شود.

این موضوع ظاهراً قرار است عملی شود؛ هرچند تا زمان اجرایی شدن هنوز نمی توان در مورد تحقق قطعی این اتفاق صحبت کرد اما مظفری در نشست خبری روز دوشنبه درباره ارائه فهرستی از آثار گنجینه گفت: آماری که تاکنون ارائه شده متفاوت بوده است چون بسیاری از آثاری که برای نمایشگاه ها به موزه آمده در مالکیت موزه نبوده اند و باید به صاحبان آنها عودت داده شوند. آن چیزی در موزه باقی خواهد ماند که جزو اموال موزه باشد حتی برخی آثار که در کتاب ها چاپ شده اند نیز باید اصلاح شوند. همچنین تشکیل بانک اطلاعاتی موزه نزدیک به 2 سال و نیم زمان برد و در حال حاضر برای راستی آزمایی چنین مواردی باید بررسی هایمان را بازیابی کنیم. اما تاکید می کنم 24 ساعت قبل از بازگشایی موزه، اطلاعات روی سامانه قرار خواهد گرفت.

هویت بصری جدید پس از چهار دهه

یکی دیگر از نکاتی که در بازگشایی موزه هنرهای معاصر مطرح است ایجاد هویت بصری جدید است. این کار به همت رضا عابدینی که چندین سال بود در ایران زندگی نمی کرد و آثارش در نمایشگاه های بسیاری در خارج از ایران نیز شناخته شده است صورت می گیرد.

او در بخشی از نشست خبری موزه درباره اقدام هایی که در این زمینه انجام داده است، گفت: در بحث های اولیه این مساله مطرح شد که چگونه از آنچه موجود است استفاده کنیم. در 10 سال اخیر فعالیت من بیشتر روی هویت دیداری پویا متمرکز بوده و خاصیت این هویت آن است که می تواند به شکل های مختلف درآید و در فضاهای مختلف مورد استفاده قرار گیرد و درعین حال هویت اصلی را همچنان نگه دارد. بر همین اساس به مطالعه روی موزه های بزرگ دنیا پرداختم تا ببینم آنها از چه هویت بصری ای استفاده کرده اند.

این طراح گرافیک بازگو کرد که برای فونت نوشتاری موزه تمام فونت های فارسی را بررسی کرده، اما از همان زر بلد که از ابتدا برای نوشتن نام موزه انتخاب شده، استفاده کرده چون هیچ یک بهتر نبوده است و در حال حاضر دامون خانجان زاده مشغول طراحی فونت اختصاصی برای موزه است تا کتاب ها، کاتالوگ ها و مطالب موزه با این فونت منتشر شوند.

او همچنین گفت که رنگ اصلی هویت بصری موزه رنگ نارنجی نپخته است که در کنار آن از رنگ های سیاه، سفید و خاکستری استفاده می شود.

عابدینی درباره دلیل استفاده رنگ نارنجی نیز چنین توضیح داد: رنگ نارنجی نپخته با رویکرد معاصر بودن استفاده شده است. شاید به نظر می رسید باید از رنگ های ایرانی مانند اکر، فیروزه ای و... استفاده شود تا هویت ایرانی بهتر منتقل شود، ولی ما درباره موزه ای صحبت می کنیم که بر اساس مدرنیسم شکل گرفت و قرار است فعالیت هایی با موزه های دنیا داشته باشد.

حالا موزه هنرهای معاصر به گفته مدیران تجسمی کشور قرار است دی ماه سال جاری پس از 2 سال و اندی بازگشایی شود و با هویت بصری جدید و مجهز شدن به سیستم های به روزتر در زمینه بنا و نگهداری آثار به کار خود ادامه دهد.

موزه ای که دربردارنده گنجینه ارزشمندی از آثار مدرن است و واژه معاصر در نام آن به دلیل به روز نشدن گنجینه، آن را با چالش روبه رو کرده است. باید دید با هویت بصری جدید و بازسازی موزه، تعامل های جدیدی هم برای اینکه موزه معاصر و آثار امروزی تری از دنیای بین الملل وارد گنجینه اش شود صورت می گیرد یا نه، در غیر این صورت همچنان میان چالش مدرن و معاصر درگیر خواهد ماند.

لینک خبر :‌ اعتماد آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۹

تهران (پانا) - انتخاب دیرهنگام دبیر جشنواره شعر فجر بیشتر از همیشه خبرساز شد. هر چند مریم جلالی نام ناآشنایی برای شاعران محسوب می شود اما خلاف آمد این انتخابِ وزیر می تواند بهانه ای برای انجام گفت و گویی مشروح با او باشد. اگر چه پس از هر انتخاب، صفی از موافقان و مخالفان به میدان می آیند اما شاید از پس چهارده دوره حضور حداقلی زنان که صرفاً به هیأت های علمی و ترکیب داوری محدود می شد، باید از این تمایز در انتخاب استقبال کرد؛

به گزارش ایران، پیش از این در شش دوره ای که بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان تولیت جشنواره شعر فجر را برعهده داشته است اسماعیل امینی ، محمدکاظم کاظمی ، جواد محقق ، بهمن ساکی و سعید بیابانکی در مقام دبیر علمی ایفای نقش داشته اند و انتظار می رود مریم جلالی با تورق کارنامه شش دوره قبل، گفت و گویی صمیمانه تر با مخاطبان خویش داشته باشد.

انتخاب دبیر علی القاعده تبلور تمام رخ جشنواره و تأکیدی بر چیستی و چرایی و چگونگی آن دوره خواهد بود. انتخاب مریم جلالی بیش از هر چیز مؤید رویکرد علمی و در ادامه ارتباط بخشی شعر به عنوان یک هنر-علم با جامعه مخاطب است. آیا این انتخاب با درک و دریافت شما از موقعیت شعر امروز و مسئولیتی که برای جایزه باید متصور بود، تطابق دارد و چگونه خود را در این فرصت کم با مخاطبان مرتبط خواهید کرد؟
خوشبختانه در عصری زندگی می کنیم که فاصله های فیزیکی تعیین کننده میزان ارتباطات نیست و شبکه های اجتماعی اطلاعات زیادی را از افراد و فعالیت هایشان در اختیار می گذارند. مفهوم جدایی یا پیوند هنر و علم نیز وابسته به شخصیت حقیقی افراد نیست و ملاک آن با قضاوت های فردی تعیین نمی شود. در اینجا هم قصد ندارم نگاه هایدگری را پردازش کنم. در مجموع در جشنواره شعر فجر، هر دو موضوع یعنی علم و هنر در خدمت یک کنش قرار دارند یعنی جشنواره شعر فجر. جشنواره با داشتن دبیر اجرایی خوش ذهن و باسابقه همچنین اعضای هیأت علمی حرفه ای که در دانش و تجربه خصوصاً در حوزه شعر نام آشنایند، ارتباطش را با مخاطبان حفظ خواهد کرد و برنامه دقیق خود را در سه بخش شعر بزرگسال، شعر کودک و نوجوان و درباره شعر، طبق آیین نامه پیش خواهد برد. فی نفسه جشنواره شعر فجر متعلق به مخاطبان است و روی تمام رخ اعضای گروه که با وجود شرایط سخت کرونایی و محدودیت های حضور، میدان را خالی نگذاشتند و از راه دور و نزدیک برای پیشبرد جشنواره شعر فجر یاری رساندند، قطعاً به سمت مخاطب است. در واقع توان علمی و اجرایی یک گروه است که نتیجه بایسته و شایسته را به مخاطب اعلام می کند.

شاید برای بسیاری از مخاطبان این دوره از جایزه شعر فجر میزان پویایی و جویایی شما در جریان شعر امروز مهم باشد. همچنان که می دانید آن چه به عنوان ادبیات و بویژه ادبیات خلاقه امروز در دانشگاه تدریس می شود با ادبیاتی که در متن جامعه وجود دارد، تناسبی ندارد و دانشگاه نمی تواند داعیه ترویج و توسعه آن را داشته باشد. این دوگانگی را چگونه می خواهید پوشش دهید و اعتمادسازی کنید؟
سؤال شما صرفاً یک یا دو سؤال نیست؛ مجموعه سؤال است. تردیدی نیست که ترویج و توسعه شعرفارسی به شکل جدید، مدیون و مرهون ذهن و زبان قدرتمند شاعران امروزی است. نگاهی اجمالی به جریان گونه های شعر نو این امر را ثابت می کند. شعر حجم، شعرناب، اشعاری که با تلفیق تحول شعری و تحول اجتماعی به صورت موج سوم نمود پیدا کردند، اشعاری که مبین ساختارشکنی ها، معناگریزی ها و چندصدایی ها هستند و خود را به دست خوانش مخاطبان سپردند، شعر فرانو که خودم به طنز آن را نیوسعدیسیزم نامیده ام، همه دستاورد شاعران بزرگ این مرز و بوم است. اما درباره ارتباط این ماجرا با دانشگاه؛ اگر سطح آگاهی همکاران دانشگاهی از میزان پویایی و جویایی شعر امروز برای گروهی مبهم است، نگاهی گذرا بر آثار دانشگاهی و پژوهش ها اعم از مقاله و کتاب همچنین پایان نامه ها و رساله هایی که محققان و دانشجویان در سال های متمادی و مستمر با موضوعیت شعرمعاصر انجام داده اند، می تواند گویای این نکته باشد که در دانشگاه ها چه می گذرد؛ مرورش زحمت چندانی ندارد؛ جدای آنچه در ابتدا عرض کردم حتی گونه هایی که از منظر جایگاه ادبی در محل تردید قرار دارد در بین اقشار دانشگاهی مغفول نمانده است. برای مثال در مورد ترانه ها که اهل ادب نگاه های متفاوتی به آن دارند، نزدیک به یکصد پایان نامه کار شده و گاه پژوهشگر ماه ها و سال ها برای رسیدن به نتایج مطلوب بر این کار متمرکز شده است. بنابراین ملاک ارزیابی وضعیت دانشگاهی، صرفاً مباحث آموزشی نیست هرچند، بخش آموزش نیز هرگز در چارت درسی نادیده گرفته نشده است. از طرفی فعالیت های فرهنگی در حوزه شعر و ادب، دعوت از شاعران نام آشنا و برگزاری کارگاه های ادبی توسط بزرگان این حوزه، همیشه مخاطبان دانشگاهی خود را داشته است. بر اساس آنچه عرض کردم با پیش فرض شما مخالفم و نمی دانم این قضاوت از کجا حاصل شده که آنچه به عنوان ادبیات امروز در دانشگاه تدریس می شود نمی تواند داعیه ترویج و توسعه ادبیات را داشته باشد . معنای ترویج و توسعه ادبیات از زاویه دید شما چیست؟ قطعاً منظورتان این نبوده که هر کس ادبیات می خواند الزاماً بتواند شعر امروزی هم بگوید. مطمئنم مرز و تلاقی های بین زبان دانی و زبان خوانی را بهتر از من می دانید.

قاعدتاً من هم با شما در پرکارکرد بودن جنبه های پژوهشی شعر امروز در دانشگاه موافقم اما کافی است که به سرفصل های ادبیات فارسی در دروس دانشگاهی، نظری ساده بیندازید تا متوجه عمق فاصله مورد ادعا شوید. بگذریم! از مهم ترین دلایل در محاق بودن جشنواره شعر فجر عدم تدارکات حرفه ای دبیرخانه ای و هیجانات رسانه ای است. در این دوره علاوه بر تأخیر در انتخاب و معرفی دبیر - بنا به مبهم بودن افق محدودیت های کرونایی – نوعی سکوت و سکون متأثر از شیوع بیماری کرونا نیز در اضلاع اجتماعی به چشم می خورد که به ناگزیر در فرآیند شعر فجر مؤثر خواهد بود. حتماً برای نشاط بخشی و هیجان آفرینی تمهیداتی اندیشیده اید که برای مخاطبان شعر فجر قابل توجه خواهد بود...
فضای مجازی در شرایط فعلی فرصت ساز بوده است. با شیوع بیماری کرونا نیاز است به گونه ای عمل کنیم که هم از قوانین وضع شده و رعایت پروتکل ها عدول نشود و هم بتوان نشاط همیشگی را در جشنواره حفظ کرد. دبیرخانه جشنواره و متولیان بخش اجرایی در هفته های منتهی به اختتامیه جشنواره، تلاش دارند تا محفل های شعرخوانی شعر فجر را که هر ساله به صورت حضوری در شهرهای مختلف و با مشارکت شاعران جوان و پیشکسوت برگزار می شده به شکل مجازی برگزار کنند. به علاوه با طراحی های انجام شده در بخش ویژه جشنواره شعر فجر تلاش داریم به جز شاعران صاحب کتاب در جشنواره، چهره های برتر شعر دفاع مقدس به انتخاب اهالی رسانه نیز در این رویداد سهیم باشند و امیدواریم نتایج حاصل، موجب کاهش بار منفی شرایط کرونایی بر جشنواره شود.

چقدر به عنوان دبیر در تصمیم گیری های جشنواره شعر فجر نقش دارید و می توانید ایده های خود را به اجرا برسانید؟ این پرسش از این رو اهمیت دارد که در جشنواره شعر فجر بر خلاف دیگر جشنواره های هنری، صرفاً یک دبیر به جمع مدیریت اجرایی جشنواره افزوده می شود و آن چه که از آن به عنوان تیم مستقل یاد می شود و در اتفاقات هنری مرسوم و معمول است دیده نمی شود. در واقع می خواهم بگویم که وزنه دبیر اجرایی از ثقل و سنگینی بیشتری برخوردار است و عملاً دبیرعلمی در چنبره شیوه نامه ها محدود و محصور است؟
دبیر علمی جشنواره در شعر فجر تعریف خاص خودش را دارد. دبیر علمی به صورت پیوسته از صفر تا صد جایزه با دبیر اجرایی، دبیرخانه و بخش های دیگری که در برگزاری جایزه دخیل هستند، تعامل دارد و البته که این تعامل به هیچ وجه مانع اختیارات و وظایف مستقل گروه نخواهد شد. دبیر علمی علاوه بر وظایف کلی و راهبردی ای که دارد به عنوان یکی از اعضای هیأت علمی جایزه در انتخاب داوران بخش های مختلف تأثیر مستقیم می گذارد چون اختصاصاً درباره دبیر اجرایی پرسیدید اگر نظر شخصی بنده را بخواهید، معتقدم عملکرد یک دبیر اجرایی خوب با برنامه ریزی منسجم، کلید اصلی موفقیت جشنواره فجر است. تمثیلی در زبان انگلیسی است که اینجا کاربرد دارد. در مقایسه دو نفر می گویند گاهی فردی ممکن است به تنهایی 10 ساعت بی وقفه کار کند و در نهایت، هم، زمان را از دست بدهد و هم به نتیجه دلخواه نرسد؛ در مقابل فردی دیگر با مدیریت و ذکاوت در همین موقعیت از 10 نفر دعوت می کند تا در عرض یک ساعت کار را با نتیجه مطلوب به اتمام برسانند. از نظر بنده دبیر اجرایی جشنواره فجر امسال، حسن نفر دوم را دارد.

پاسخ شما را با آن چه در واقعیت می بینیم منطبق نمی بینم. به هر حال باید بپذیریم اینکه همه دبیرهای انتخابی ناگزیر باشند با یک تیم ثابت کار کنند جای تأمل دارد. قطعاً حضور آقای جلالی را نه در تصدی دبیر اجرایی این دوره از جشنواره که در دیگر مسئولیت های او در ادوار گذشته شعر فجر غنیمت دانسته و در این شکی نیست. آن چه از آن سخن به میان آمد ارتقای جایگاه دبیر علمی بود. باز هم بگذریم! بدیهی است که از یک سو در جریان برگزاری، داوری ها و در نهایت انتخاب برگزیدگان، با مخالف خوانی ها و اعتراضاتی مواجه خواهید بود و از دیگر سو با منتقدانی سنتی که همه این سال ها امکان ارتباط گیری با آنها از سوی دبیرخانه ممکن نشد روبه رویید که هر دو به اعتبار جایزه تشکیک وارد خواهند کرد. آیا مریم جلالی نیز صرفاً به دنبال برگزاری این دوره از رویداد است یا بنای مفاهمه و فرصت گفت و گو با منتقدان جشنواره را در نظر دارد؟
به نظر بنده هیچ سالی صرفاً هدف برگزاری جشنواره نبوده است. جشنواره شعر فجر فرصتی برای آشنایی، انتخاب و اعلام دستاوردهای ادبی علمی تازه است. شعر یک جریان در حرکت است. در شعر کلاسیک و نو فارسی شاهد پویایی مستمر هستیم. طبیعی است تعاریف و کلیشه های پیشین بر اساس هست ها و آنچه از منظر ادبی علمی، جدید و تازه مطرح شده، در نقطه بازبینی قرار بگیرد. این کار همیشه مطلوب دوستان نیست و رضایت همه مخاطبان را جلب نمی کند. ممکن است شاهد عکس العمل های دور از انتظار هم باشیم. اما بد نیست بدانیم دقیقاً در همین نقطه، تفاهم و گفتمان فرهنگی معنادار می شود. در سیر رسیدن به نتایج، پیشنهاد، انتقاد و گفت و گو نیز پیش خواهد آمد.

انتظار می رود در این دوره در شیوه قضاوت و تعمیم بخشی از داوری به مخاطبان و در نظر گرفتن سهمی از جایزه به خود شاعران، تغییرات و تمایزاتی ایجاد شود. آیا شاهد چنین بهبودی خواهیم بود؟
جشنواره شعر فجر در بخش اجرایی برنامه ای منسجم دارد و مانند سال های گذشته اعضای هیأت علمی به کمک کمیته داوران که تعداد قابل ملاحظه ای هستند و اشراف تجربی و علمی دارند به شکل گروهی آثار را بررسی خواهند کرد و تلاش دارند نتایج نهایی را به بهترین صورت اعلام کنند و البته تأکید می کنم سال های گذشته نیز اینگونه بوده است.
آخرین پرسش را به دو موضوع مهم بهره مندی جشنواره شعر فجر از ظرفیت بین المللی ادبیات و توجه به شعر مهاجرت اختصاص می دهم. در دیگر جوایز هنری فجر تعریف بین الملل الزاماً کشورهای همسایه و هم زبان نیست و جدی ترین و سودمندترین بخش رویدادها همین تبادلات بین المللی گروه ها و هنرمندان است که نمونه آن را در جشنواره های سینما، تئاتر و تجسمی می توان مطالعه و مرور کرد. مسأله ای پراهمیت که همواره در جشنواره شعر فجر به عنوان بخشی تزئینی به آن نگریسته شده است. در حوزه شعر مهاجرت نیز باید بپذیریم که بخشی از توان و توشه شعر امروز به هر دلیل در فرامرزهای سرزمینی واقع شده است که تخصیص بخشی از جایزه به مهاجران شاعر و شعر مهاجرت می تواند ضمن اعتمادسازی به جهانی سازی شعر فجر کمک کند.
ضرورت تمرکز بر بین المللی شدن جشنواره شعر فجر با توجه به ماهیت غنی شعر فارسی و گستره کاربردی آن در سطح جهانی، کتمان ناپذیر است. التفات به این امر در جهانی سازی شعر فجر بسیار مهم است و به نوعی محدودیت های مرزی از بین خواهد رفت. امیدواریم با توجه به سیاست های توسعه فرهنگی، زودتر محقق شود.
زیرکانه از بخش شعر مهاجرت عبور کردید و آن را بدون پاسخ باقی گذاشتید. امیدواریم این دوره از جشنواره شعر فجر با تأکید بر غیردولتی بودن جایزه و اعتنا به مخاطبان در همه اضلاع رویداد، خوش بدرخشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری پانا
امینی گفت: بسیار خوب است که جامعه فعال در زمینه ادبیات، در داوری کتاب های رسیده به جشنواره شعر فجر شرکت داشته باشند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۹

اسماعیل امینی شاعر و دبیر دهمین دوره جشنواره بین المللی شعر فجر، در گفت وگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره پانزدهمین دوره این جشنواره که امسال برگزار می شود گفت: برای داوری یک کتاب در جشنواره بین المللی شعر فجر، از شاعر سوال نمی کنند بلکه تمام آثار منتشر شده سال گذشته در این جشنواره داوری می شود. برای همین افزایش ظرفیت شعر بزرگسال در جشنواره بین المللی شعر فجر امسال، به حضور شاعران بیشتر منجر نمی شود بلکه تنها امکان داوری گونه های مختلف ادبی را به صورت تفکیک شده برای داوران فراهم می کند.

جزئیات جشنواره بین المللی شعر فجر تشریح شد/ افتتاحیه از مزار شهیدان سلیمانی و فخری زاده

وی افزود: سال های قبل پیشنهاد داده بودم که در جشنواره شعر فجر هم مانند جشنواره بین المللی فیلم فجر، به بخش های مختلف کتاب از جمله صفحه آرایی و طراحی جلد جایزه بدهند و این بخش ها هم در جشنواره داوری شوند، اما به دلیل اینکه بودجه برگزاری جشنواره شعر فجر اندک است، این امکان در سال های قبل وجود نداشت و برگزار کنندگان بودجه ای برای داوری بخش های مختلف کتاب در این جشنواره نداشتند.

دبیر دهمین دوره جشنواره بین المللی شعرفجر با اشاره به داوری آثار از نگاه آکادمیک در جشنواره شعر فجر امسال بیان کرد: داورانی که سال های قبل آثار را داوری می کردند، شاعرانی بودند که کار های خلاقانه ای انجام می دادند و تحصیلات دانشگاهی در زمینه زبان و ادبیات فارسی داشتند، اما به دلیل شناخته بودن چهره شاعری شان، تحصیلات دانشگاهی شان دیده نمی شد. از جمله آن ها می توان به عبدالجبارکاکایی، فریبا یوسفی و لیلا کردبچه اشاره کرد.

این شاعر بیان کرد: اگر بتوانیم از شخصیت های دانشگاهی در داوری جشنواره بین المللی شعر فجر استفاده کنیم خوب است. طبیعی است که یک منتقد ادبی یا شخصیت دانشگاهی، براساس تجربه اش در این زمینه آثار را داوری می کند. یعنی نگاه سلیقه ای براساس پشتوانه تجربه اش دارد. به هر صورت نگاه یک منتقد ادبی به شعر با نگاه یک شخصیت دانشگاهی متفاوت است. از این رو می توان گفت اگر داوران جشنواره امسال تغییر کنند، کتاب های دیگری برگزیده خواهند شد.

وی افزود: توافقی در زمینه مسائل ادبی و هنری وجود ندارد، به طوری که 50 شخص صاحب نظر در یک حوزه ادبی، 50 نظر متفاوت درباره یک اثر دارند. سال های قبل پیشنهاد دادم هیئت های متعدد داوری از منظر منتقدان ادبی، خبرنگاران حوزه ادبیات و ناشران کتاب های ادبی، در داوری کتاب های رسیده به جشنواره مشارکت کنند. به هرحال نظر یک ناشر حوزه ادبیات با شخصیت دانشگاهی یا ناشر و خبرنگار این حوزه در زمینه شعر تفاوت دارد. از این رو بسیار خوب است که جامعه فعال در زمینه ادبیات، در داوری کتاب های رسیده به جشنواره بین المللی شعر فجر شرکت داشته باشند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: امید صباغ نو، در اعتراض به شیوه برگزاری جشنواره شعر فجر، این پرسش را مطرح کرد: چرا بسیاری از شاعران امروز، دبیر علمی جشنواره بین المللی شعر فجر امسال را نمی شناسند؟

یک شاعر از شیوه تکراری برگزاری جشنواره بین المللی شعر فجر انتقاد کرد.

امید صباغ نو ، در این باره گفت: داوران جشنواره بین المللی شعر فجر در چند ساله اخیر شیوه درستی برای برگزاری یک جشنواره ادبی انتخاب نکردند.

او ادامه داد: در چند ساله اخیر شاهدیم داوران جشنواره بین المللی شعر فجر از بین کتاب های منتشر شده، کتاب هایی را انتخاب می کنند و بعد از داوری اولیه از صاحب اثر می پرسند که می خواهد اثرش در ادامه داوری شود یا خیر. این کار درستی نیست؛ وقتی جشنواره بین المللی شعر فجر به این شیوه برگزار می شود، در حق بسیاری از شاعران جوان اجحاف خواهد شد.

این شاعر افزود: سال های قبل هم مجموعه های شعر بزرگسال در سه قالب شعری کلاسیک، نو (شامل سپید و نیمایی) و شعر محاوره داوری می شد. از این رو جشنواره بین المللی شعر فجر امسال با دوره های گذشته اش تغییری نکرده است. این شیوه برگزاری باعث شد برخی دوستان شاعر اعتراض کنند و برخی هم تمایل نداشته باشند کتاب شان را برای شرکت در جشنواره بین المللی شعر فجر ارسال کنند.

صباغ نو بیان کرد: بسیاری از شاعران امروز، دبیر علمی جشنواره بین المللی شعر فجر امسال را نمی شناسند. حتی اگر از استادان رشته زبان و ادبیات فارسی باشند، باید در بین شاعران شناخته شده باشند تا شاعران اعتماد کنند و اثرشان را برای شرکت در جشنواره ای بفرستند. برای مثال ما در جشنواره شعر نیاوران قله ای به نام محمد سلمانی داشتیم. همه شاعران از هر طیفی که باشند محمد سلمانی را می شناسند. جشنواره بین المللی شعر فجر امسال به گونه ای است که گویی فرمالیته برگزار می شود.

پانزدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر، به دبیری علمی مریم جلالی و دبیری اجرایی مصطفی راضی جلالی، برگزار می شود.

5757

کد خبر 1471092

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
ناشران، موسسات فرهنگی، نهادها، انجمن ها، تشکل های نشر و آژانس های ادبی بین المللی واجد شرایط می توانند از تاریخ 10 دی ماه تا 14 دی ماه در بخش بین الملل نمایشگاه مجازی کتاب تهران ثبت نام کنند.

به گزارش خبرگزاری صبا به نقل از روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران ، بخش بین الملل نمایشگاه مجازی کتاب تهران در نظر دارد با توجه به شرایط حاکم بر جامعه جهانی ناشی از ویروس کرونا و برگزار نشدن نمایشگاه به صورت فیزیکی، با هدف معرفی هر چه بهتر ظرفیت ها و قابلیت های صنعت نشر جمهوری اسلامی ایران، فضایی برای بارگذاری و نمایش آثار فعالان حوزه نشر بین الملل فراهم کند.

ناشران و آژانس های ادبی ایران که حق نشر (کپی رایت) کتاب یا کتاب های خود را به سایر زبان ها به ناشران دیگر واگذار کرده اند و یا درصدد فروش حق نشر (کپی رایت) کتاب یا کتاب های خود به ناشران سایر کشورها هستند، می توانند در این نمایشگاه ثبت نام کنند.

همچنین، ناشران ایرانی که کتاب های خود را برای ارائه به بازارهای جهانی به زبان های غیرفارسی منتشر کرده اند، مجاز به شرکت در بخش بین الملل نمایشگاه مجازی کتاب تهران هستند.

نهادها، سازمان ها، موسسات، انجمن ها و تشکل هایی که فعالیت آن ها در حوزه دیپلماسی فرهنگی تعریف شده باشد و یا محصولات فرهنگی در حوزه نشر برای عرصه بین المللی تولید کرده باشند نیر می توانند در این دوره نمایشگاه مجازی کتاب تهران شرکت کنند.

همچنین ناشران و آژانس های ادبی ایران که علاقه مند به خرید و فروش حق نشر (کپی رایت) کتاب از ناشران و آژانس های ادبی خارجی هستند می توانند برای ثبت نام در بخش بین الملل نمایشگاه مجازی کتاب تهران اقدام کنند.

کتاب های ناشران داخلی باید دارای مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد و به شکل قانونی در ایران منتشر شده باشند. ناشران صرفا می توانند به معرفی کتاب های تالیفی منتشر شده خود بپردازند. اولویت با کتاب هایی با محتوای ایرانی اسلامی، دو یا چند زبانه و هم چنین برگزیدگان جشنواره های ملی و یا بین المللی است. از لحاظ زمان چاپ، اولویت با کتاب هایی است که آخرین ویرایش و یا تجدید چاپ آن مربوط به 5 سال اخیر باشد.

بخش بین الملل نمایشگاه مجازی کتاب تهران از ساعت 9 الی 15 با شماره تلفن های 66415540 پاسخگوی سوالات متقاضیان برای ثبت نام در نمایشگاه خواهد بود و متقاضیان می توانند به صورت غیر حضوری با نشانی ایمیل international@tibf.ir سوالات خود را مکاتبه کنند.

راهنمای جامع الکترونیکی ثبت نام در بخش بین الملل نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران در سایت register-int.tibf.ir در دسترس است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
مدیرعامل انتشارات آستان قدس رضوی ضمن استقبال از برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تعامل و رایزنی صداوسیما را پای کار نمایشگاه بیاورد تا هم مخاطبان و هم ناشران در جریان کم و کیف کار باشند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۱۰ سایت های دیگر : چاپ و نشر آنلاین مشرق نیوز

حسین سعیدی، مدیرعامل انتشارات آستان قدس رضوی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ضمن استقبال از برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران، گفت: هر رویدادی منجر به این شود که صنعت ضعیف شده نشر هم احیا شود و هم فعالیتش بیشتر شود و هم دیده شود، اتفاق مبارک و ارزشمندی است؛ اما قطعا این کار به تنهایی نمی تواند جایگزین نمایشگاه حضوری بین المللی کتاب تهران باشد.

سعیدی توضیح داد: این موضوع از چند منظر مهم است؛ مثلا در نمایشگاه حضوری، علاوه بر خرید و فروش کتاب، یک سری اتفاقات روی می داد که تمام بخش های صنعت نشر را درگیر می کرد و بهره لازم را از آن می بردند.

وی افزود: در نمایشگاه بین المللی کتاب، یک سری اتفاقات فرهنگی و تخصصی مرتبط با کتاب، ارتباطات خوب فرهنگی–تجاری بین ناشران و صنوف مختلف صنعت نشر صورت می گرفت و زمینه ارتباط با پدیدآورندگان و هنرمندان و دیگرانی که در بخش های مختلف تولید کتاب نقش داشتند، فراهم می شد و در مجموع، تقریبا بزرگ ترین رویداد فرهنگی کشور بود.

مدیرعامل به نشر با تاکید بر اینکه قطعا نمی توان نمایشگاه مجازی کتاب را جایگزین نمایشگاه حضوری دانست؛ اضافه کرد: اما از این منظر که در شرایط بد اقتصادی موجود، کرونا باعث کاهش خرید کتاب شده و کتاب را از سبد خرید خانواده ها حذف کرده است، برگزاری نمایشگاه مجازی می تواند راه حل مناسبی باشد.

وی اضافه کرد: شرایط سخت اقتصادی و گران شدن کاغذ و مواد اولیه، باعث افزایش قیمت تمام شده کتاب های ناشران شده و تیراژ کتاب هایشان پایین آمده است. از این طرف هم خود این شرایط کرونایی باعث شده است که بیرون آمدن مردم از خانه ها و رفتن به مراکز عرضه و توزیع، کمتر اتفاق بیفتد. از این رو، به نظرم رویداد نمایشگاه کتاب مجازی یک رویداد مهم است و چه بسا نمایشگاه مجازی کتاب امکان تسهیل دسترسی علاقه مندان و مخاطبان کتاب را فراهم کند.

سعیدی درباره شرایط انتشارات به نشر در نمایشگاه مجازی کتاب هم عنوان کرد: ما در مجموعه به نشر چرخه کامل نشر، اعم از تولید و توزیع و پخش کتاب را داریم. مخاطبانی داریم که علاقه دارند از آثار ما استفاده کنند و نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بهانه ای بود که این عزیزان از سراسر کشور به غرفه ما مراجعه و آن آثار را خریداری کنند. اما به خاطر این شرایط خاص کرونایی که نه امکان سفر و نه امکان شرکت در یک نمایشگاه حضوری را دارند، این نمایشگاه مجازی می تواند به دیده شدن آثار ناشران کمک کند.

مدیرعامل انتشارات به نشر در پاسخ به این سوال که تا زمان برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب چه اقداماتی باید صورت بگیرد، اظهار کرد: واقعیت این است که درباره نمایشگاه مجازی کتاب تهران هنوز ابهام های جدی وجود دارد. البته اخیرا دوستان وزارت فرهنگ و ارشاد در قالب پرسش و پاسخ برخی نکات که هم دغدغه مخاطبان کتاب و هم دغدغه ناشران است را توضیح داده بودند، اما هنوز در مدل و شکل برگزاری نمایشگاه ابهام هایی وجود دارد.

وی اضافه کرد: شاید لازمه رفع این ابهام ها این بود که نشستی با برخی از ناشران برگزیده کشوری انجام می شد و آن ها در جریان کار قرار می گرفتند؛ زیرا همکاری ناشران با طرح ها و رویدادهای اینچنینی می تواند هم به بهبود و هم به ارتقای این نوع رویداد -که برای اولین بار در این حجم صورت می گیرد- کمک زیادی کند.

سعیدی با اشاره به مشکل کتاب فروشی ها در برگزاری نمایشگاه کتاب، گفت: یک دغدغه جدی هم خود ما راجع به برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب توسط ناشران داریم؛ آن هم دغدغه صنف کتاب فروش ها است. البته این دغدغه درصورت برگزاری نمایشگاه حضوری هم وجود داشت و کتاب فروش ها همیشه معترض بودند.

وی افزود: مجموعه هایی هم که با به نشر ارتباط دارند، همیشه معترض بودند که برگزاری خود این نمایشگاه باعث می شود که کسب وکار ما در حوزه کتاب آسیب ببیند؛ زیرا مخاطبان کتاب از طریق نمایشگاه- چه حضوری و چه مجازی- کتاب های خود را تهیه می کنند و این باعث تضعیف کتاب فروشی ها می شود. زمانی هم که کتاب فروشی ها تضعیف شوند، ناخودآگاه سایر بخش های چرخه نشر و صنوف مرتبط با آن هم آسیب می بینند.

سعیدی در ادامه گفت: در ابن باره راه حلی به ذهن من رسید که شاید پیشنهاد خامی باشد؛ اما قابل بررسی است. می توان مشابه همین نمایشگاه مجازی کتاب را برای کتاب فروشی ها هم ترتیب داد؛ یعنی یک پلتفرم ایجاد کنند و یک سری تسهیلات در نظر گرفته شود که به جای ناشران، کتاب فروشی ها عضو آن پلتفرم شوند و مخاطبان از طریق آن پلتفرم، با کتاب فروشی ها در شهر و منطقه خود مرتبط شوند و کتاب های مورد نظر خود را خریداری کنند. زیرا بسیاری از کتاب فروشی ها در کشور خودشان به صورت مستقیم سایت یا امکان فروش مجازی ندارند.

مدیرعامل به نشر، ضمن تاکید بر لزوم تبلیغات زیاد و مناسب برای نمایشگاه مجازی کتاب تهران تا پیش از برگزاری این رویداد، تصریح کرد: همان طور که اشاره شد، درمورد این نمایشگاه هم برای مخاطبان و هم برای خود ما به عنوان ناشر، ابهام وجود دارد. البته ما چون ناشریم و در این بحث با جدیت زیادی درگیر هستیم، روزانه اخبار و اطلاعات رویداد را چک می کنیم؛ اما هنوز ابهام های جدی در این موضوع وجود دارد و نمی دانیم چه اتفاقی قرار است بیفتد؛ قطعا مخاطبی که خیلی درگیری نداشته و شاید دغدغه هم ندارد؛ اطلاعات کمتری از کم و کیف این رویداد دارد. این مساله می تواند باعث شود که بهره برداری لازم از نمایشگاه صورت نگیرد.

سعیدی بهترین شیوه تبلیغ نمایشگاه مجازی کتاب در این شرایط را بهره گیری از صداوسیما خواند و اضافه کرد: پیشنهاد من این است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با صداوسیما تعامل و رایزنی داشته باشد؛ صداوسیما پای کار بیاید و پیش تبلیغاتی برای نمایشگاه مجازی کتاب داشته باشد، که هم مخاطبان در جریان این رویداد و چگونگی برگزاری آن قرار بگیرند و هم خود ناشرین در جریان کم و کیف کار باشند.

وی افزود: باتوجه به اینکه تا به امروز هنوز بحث ثبت نام و فرایند ارسال کتاب و این قبیل موارد نهایی نشده است و یک مقدار ابهام وجود دارد، قطعا تبلیغات و اطلاع رسانی دقیق می تواند کمک کند که این رویداد هم بهتر دیده شود و هم اگر ایرادات و اشکالاتی در کار دیده می شود، تا قبل از برگزاری نمایشگاه رفع شود و رویداد سالم و خوبی داشته باشیم.

حسین سعیدی، مدیرعامل انتشارات آستان قدس رضوی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ضمن استقبال از برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران، گفت: هر رویدادی منجر به این شود که صنعت ضعیف شده نشر هم احیا شود و هم فعالیتش بیشتر شود و هم دیده شود، اتفاق مبارک و ارزشمندی است؛ اما قطعا این کار به تنهایی نمی تواند جایگزین نمایشگاه حضوری بین المللی کتاب تهران باشد.

سعیدی توضیح داد: این موضوع از چند منظر مهم است؛ مثلا در نمایشگاه حضوری، علاوه بر خرید و فروش کتاب، یک سری اتفاقات روی می داد که تمام بخش های صنعت نشر را درگیر می کرد و بهره لازم را از آن می بردند.

وی افزود: در نمایشگاه بین المللی کتاب، یک سری اتفاقات فرهنگی و تخصصی مرتبط با کتاب، ارتباطات خوب فرهنگی–تجاری بین ناشران و صنوف مختلف صنعت نشر صورت می گرفت و زمینه ارتباط با پدیدآورندگان و هنرمندان و دیگرانی که در بخش های مختلف تولید کتاب نقش داشتند، فراهم می شد و در مجموع، تقریبا بزرگ ترین رویداد فرهنگی کشور بود.

مدیرعامل به نشر با تاکید بر اینکه قطعا نمی توان نمایشگاه مجازی کتاب را جایگزین نمایشگاه حضوری دانست؛ اضافه کرد: اما از این منظر که در شرایط بد اقتصادی موجود، کرونا باعث کاهش خرید کتاب شده و کتاب را از سبد خرید خانواده ها حذف کرده است، برگزاری نمایشگاه مجازی می تواند راه حل مناسبی باشد.

وی اضافه کرد: شرایط سخت اقتصادی و گران شدن کاغذ و مواد اولیه، باعث افزایش قیمت تمام شده کتاب های ناشران شده و تیراژ کتاب هایشان پایین آمده است. از این طرف هم خود این شرایط کرونایی باعث شده است که بیرون آمدن مردم از خانه ها و رفتن به مراکز عرضه و توزیع، کمتر اتفاق بیفتد. از این رو، به نظرم رویداد نمایشگاه کتاب مجازی یک رویداد مهم است و چه بسا نمایشگاه مجازی کتاب امکان تسهیل دسترسی علاقه مندان و مخاطبان کتاب را فراهم کند.

سعیدی درباره شرایط انتشارات به نشر در نمایشگاه مجازی کتاب هم عنوان کرد: ما در مجموعه به نشر چرخه کامل نشر، اعم از تولید و توزیع و پخش کتاب را داریم. مخاطبانی داریم که علاقه دارند از آثار ما استفاده کنند و نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بهانه ای بود که این عزیزان از سراسر کشور به غرفه ما مراجعه و آن آثار را خریداری کنند. اما به خاطر این شرایط خاص کرونایی که نه امکان سفر و نه امکان شرکت در یک نمایشگاه حضوری را دارند، این نمایشگاه مجازی می تواند به دیده شدن آثار ناشران کمک کند.

مدیرعامل انتشارات به نشر در پاسخ به این سوال که تا زمان برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب چه اقداماتی باید صورت بگیرد، اظهار کرد: واقعیت این است که درباره نمایشگاه مجازی کتاب تهران هنوز ابهام های جدی وجود دارد. البته اخیرا دوستان وزارت فرهنگ و ارشاد در قالب پرسش و پاسخ برخی نکات که هم دغدغه مخاطبان کتاب و هم دغدغه ناشران است را توضیح داده بودند، اما هنوز در مدل و شکل برگزاری نمایشگاه ابهام هایی وجود دارد.

وی اضافه کرد: شاید لازمه رفع این ابهام ها این بود که نشستی با برخی از ناشران برگزیده کشوری انجام می شد و آن ها در جریان کار قرار می گرفتند؛ زیرا همکاری ناشران با طرح ها و رویدادهای اینچنینی می تواند هم به بهبود و هم به ارتقای این نوع رویداد -که برای اولین بار در این حجم صورت می گیرد- کمک زیادی کند.

سعیدی با اشاره به مشکل کتاب فروشی ها در برگزاری نمایشگاه کتاب، گفت: یک دغدغه جدی هم خود ما راجع به برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب توسط ناشران داریم؛ آن هم دغدغه صنف کتاب فروش ها است. البته این دغدغه درصورت برگزاری نمایشگاه حضوری هم وجود داشت و کتاب فروش ها همیشه معترض بودند.

وی افزود: مجموعه هایی هم که با به نشر ارتباط دارند، همیشه معترض بودند که برگزاری خود این نمایشگاه باعث می شود که کسب وکار ما در حوزه کتاب آسیب ببیند؛ زیرا مخاطبان کتاب از طریق نمایشگاه- چه حضوری و چه مجازی- کتاب های خود را تهیه می کنند و این باعث تضعیف کتاب فروشی ها می شود. زمانی هم که کتاب فروشی ها تضعیف شوند، ناخودآگاه سایر بخش های چرخه نشر و صنوف مرتبط با آن هم آسیب می بینند.

سعیدی در ادامه گفت: در ابن باره راه حلی به ذهن من رسید که شاید پیشنهاد خامی باشد؛ اما قابل بررسی است. می توان مشابه همین نمایشگاه مجازی کتاب را برای کتاب فروشی ها هم ترتیب داد؛ یعنی یک پلتفرم ایجاد کنند و یک سری تسهیلات در نظر گرفته شود که به جای ناشران، کتاب فروشی ها عضو آن پلتفرم شوند و مخاطبان از طریق آن پلتفرم، با کتاب فروشی ها در شهر و منطقه خود مرتبط شوند و کتاب های مورد نظر خود را خریداری کنند. زیرا بسیاری از کتاب فروشی ها در کشور خودشان به صورت مستقیم سایت یا امکان فروش مجازی ندارند.

مدیرعامل به نشر، ضمن تاکید بر لزوم تبلیغات زیاد و مناسب برای نمایشگاه مجازی کتاب تهران تا پیش از برگزاری این رویداد، تصریح کرد: همان طور که اشاره شد، درمورد این نمایشگاه هم برای مخاطبان و هم برای خود ما به عنوان ناشر، ابهام وجود دارد. البته ما چون ناشریم و در این بحث با جدیت زیادی درگیر هستیم، روزانه اخبار و اطلاعات رویداد را چک می کنیم؛ اما هنوز ابهام های جدی در این موضوع وجود دارد و نمی دانیم چه اتفاقی قرار است بیفتد؛ قطعا مخاطبی که خیلی درگیری نداشته و شاید دغدغه هم ندارد؛ اطلاعات کمتری از کم و کیف این رویداد دارد. این مساله می تواند باعث شود که بهره برداری لازم از نمایشگاه صورت نگیرد.

سعیدی بهترین شیوه تبلیغ نمایشگاه مجازی کتاب در این شرایط را بهره گیری از صداوسیما خواند و اضافه کرد: پیشنهاد من این است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با صداوسیما تعامل و رایزنی داشته باشد؛ صداوسیما پای کار بیاید و پیش تبلیغاتی برای نمایشگاه مجازی کتاب داشته باشد، که هم مخاطبان در جریان این رویداد و چگونگی برگزاری آن قرار بگیرند و هم خود ناشرین در جریان کم و کیف کار باشند.

وی افزود: باتوجه به اینکه تا به امروز هنوز بحث ثبت نام و فرایند ارسال کتاب و این قبیل موارد نهایی نشده است و یک مقدار ابهام وجود دارد، قطعا تبلیغات و اطلاع رسانی دقیق می تواند کمک کند که این رویداد هم بهتر دیده شود و هم اگر ایرادات و اشکالاتی در کار دیده می شود، تا قبل از برگزاری نمایشگاه رفع شود و رویداد سالم و خوبی داشته باشیم.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۱۰

مرتضی کاردر_روزنامه نگار

سرانجام طلسم برگزاری نمایشگاه سی و سوم کتاب تهران شکست و برگزاری نمایشگاه به صورت مجازی در دستور کار قرار گرفت. ثبت نام ناشران برای شرکت در نمایشگاه کتاب از امروز آغاز شده است و قرار است نمایشگاه از اول بهمن به صورت مجازی برگزار شود. نخستین بار است که نمایشگاه کتاب تهران به صورت مجازی برگزار می شود همچنان که بسیاری از نمایشگاه های بزرگ دنیا نیز امسال نمایشگاه را مجازی برگزار کردند. اما نمایشگاه مجازی چیست و چگونه برگزار می شود؟ ناشران برای فروش کتاب به صورت مجازی چه باید بکنند؟ دوستداران کتاب چگونه می توانند کتاب هایشان را در نمایشگاه مجازی خریداری کنند؟

برگزاری نمایشگاه کتاب مدت هاست که به تأخیر افتاده. شیوع کرونا نمایشگاه سی و سوم را که قرار بود فروردین ماه برگزار شود ماه به ماه به تعویق انداخت. در این مدت طرح های تخفیف فصلی برگزار شدند تا چرخه نشر و کتابفروشی قدری رونق پیدا کند. ناشران نیز شیوه های گوناگون فروش و ارسال غیرحضوری کتاب را آزمودند و چراغ کتابفروشی ها را در روزهای طولانی شیوع کرونا و قرنطینه روشن نگاه داشتند.زمزمه برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب از مدت ها قبل به گوش می رسید اگرچه سازوکار برگزاری نمایشگاه مجازی معلوم نبود. ماه گذشته نمونه آزمایشی نمایشگاه مجازی کتاب در جیرفت برگزار شد و حالا قرار است نمایشگاه سی و سوم کتاب تهران به صورت مجازی برگزار شود. صبح سه شنبه نشست هم اندیشی اهالی رسانه و مدیران مؤسسه خانه کتاب و... ایران صبح سه شنبه در خانه کتاب برگزار شد و ایوب دهقانکار و مدیران خانه کتاب به تشریح جزئیات نمایشگاه پرداختند و به پرسش های اهالی رسانه پاسخ گفتند.

اول بهمن روز آغاز نمایشگاه مجازی کتاب
ایوب دهقانکار، مدیر مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در ابتدای نشست گفت: بین برگزاری نمایشگاه کتاب به صورت مجازی و برگزار نکردن نمایشگاه، اولی را انتخاب کردیم. چاره ای جز برگزاری نمایشگاه کتاب به صورت مجازی نداشتیم. مشکلات بسیاری برای طراحی سامانه نمایشگاه به صورت آنلاین وجود داشت. اما تلاش کردیم سامانه ای طراحی کنیم که ناشران و خریداران کتاب به راحت ترین شکل در نمایشگاه شرکت کنند. از تجربه برگزاری مجازی نمایشگاه ها در دیگر کشورها نیز استفاده کردیم. هرچند آنها هم برای نخستین بار نمایشگاه را به صورت مجازی برگزار می کردند و ابهامات و نقص ها و پرسش های بسیاری داشتند. نمایشگاه مجازی کتاب از اول بهمن به صورت سراسری برگزار می شود. همه بخش های نمایشگاه فیزیکی مثل بخش کتاب های خارجی در نمایشگاه مجازی نیز برقرار است. علاوه بر این، کتابخانه ها و دانشگاه ها و نهادها نیز می توانند مثل گذشته در نمایشگاه شرکت کنند و از تخفیف های نمایشگاه برخوردار شوند. همه کتاب هایی که تا پایان آذر در سامانه خانه کتاب ثبت و اعلام وصول شده اند مشمول تخفیف نمایشگاه کتاب مجازی خواهند شد. تخفیف کتاب ها در نمایشگاه فعلا 20درصد است. ناشران نیز می توانند 10درصد از طرف خودشان تخفیف دهند.

کدملی، شماره تلفن و خرید کتاب
سفارش و خرید کتاب در نمایشگاه آنلاین در سامانه نمایشگاه انجام می گیرد و برای خرید کتاب ثبت شماره ملی و تلفن و ایمیل کفایت می کند. نکته اینجاست که شماره تلفن باید به نام خریدار باشد.
در عین حال قرار است سامانه ای برای ثبت و سفارش تلفنی کتاب در خانه کتاب شکل بگیرد که ساکنان مناطقی که دسترسی مناسبی به اینترنت ندارند، بتوانند کتاب هایشان را تلفنی سفارش دهند و از مزیت های نمایشگاه آنلاین استفاده کنند.

هزینه سفارشی، ارسال پیشتاز
خریدها به صورت مجازی انجام و در سامانه ناشران ثبت می شود. ناشران موظف اند کتاب ها را در کوتاه ترین زمان ممکن به خریداران برسانند. به گفته ایوب دهقانکار بنابر هماهنگی هایی که با شرکت پست انجام گرفته است، هزینه خدمات به صورت پست سفارشی است اما ارسال به صورت پیشتاز انجام می شود و در کمتر از 48ساعت به دست خریداران خواهد رسید. شرکت پست تخفیف زیادی برای ارسال کتاب ها درنظر گرفته و بخش دیگری از هزینه ارسال را نیز وزارت ارشاد تأمین می کند. ارسال بسته های پستی با تخفیف 70درصد انجام می شود و عملا هزینه ارسال برای بسته های پستی کمتر از 50هزار تومان رایگان خواهد بود.
ایوب دهقانکار گفت: بعضی از ناشران تهرانی گفته اند که ترجیحمان این است کتاب ها را از طریق پیک های خودمان به دست خریداران برسانیم. چرا که بیشتر ناشران بزرگ در تهران هستند و احتمالا بیشترین فروش نمایشگاه نیز در تهران خواهد بود. ارسال کتاب از طریق پیک برایشان راحت تر و سریع تر از ارسال پستی است. خانه کتاب هم مخالفتی با کار ناشران ندارد. فقط باید رسیدن کتاب به دست خریداران احراز شود. یعنی مثلا رسید خریدی به امضای خریداران برسد و بعد تحویل ارشاد شود.

نمایشگاه مجازی به عدالت نزدیک تر است
نمایشگاه کتاب فرصتی فراهم می آورد که ناشران کوچک که خیلی وقت ها سهم اندکی در قفسه های کتابفروشی ها دارند بتوانند آثار خود را به صورت مستقیم به دوستداران کتاب عرضه کنند و در شرایطی برابر با ناشران بزرگ قرار بگیرند. اما به نظر می رسد در نمایشگاه مجازی بسیاری از خوانندگان کتاب به سراغ ناشران بزرگ و نام آشنا خواهند رفت و ناشران کوچک فرصتی برای ارائه کارهای خود نخواهند داشت، خاصه اینکه ناشران کوچک معمولا به شیوه های سنتی وفادارتر مانده اند و خود را روزآمد نکرده اند. ایوب دهقانکار در این باره به همشهری گفت: اتفاقا فرصتی که نمایشگاه مجازی برای ناشران فراهم می آورد به عدالت نزدیک تر است. چرا که در نمایشگاه فیزیکی بسیاری از ناشران کوچک جایی برای حضور پیدا نمی کنند اما در نمایشگاه مجازی همه ناشران، حتی ناشرانی که کتاب های اندکی منتشر کرده اند، امکان حضور دارند و محدودیت های نمایشگاه فیزیکی برایشان وجود ندارد. اما روزآمد شدن ناشران ضرورتی اجتناب ناپذیر است و همه ناشران اعم از کوچک و بزرگ باید خود را با تحولات روز هماهنگ کنند.

موشن گرافی ها در مقام معلم
یکی از مسائل همیشگی در طرح های تخفیف فصلی عدم آشنایی بسیاری از کتابفروشان با سامانه آنلاین ثبت کتاب بوده است که در دوره های نخست برگزاری طرح مسائل بسیاری را سبب می شد. مشکلی که به نظر می رسد در برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب مضاعف خواهد شد و مسائلی برای کاربران ایجاد خواهد کرد. آیا خانه کتاب برای ناشران دوره های آموزشی آشنایی با سامانه نمایشگاه مجازی درنظر گرفته است؟ به گفته مسئولان خانه کتاب دستورالعمل ها و جزوه های راهنمایی که برای ناشران و خریداران طراحی شده است، بار مشکلات آموزشی سامانه را به دوش خواهد کشید. علاوه بر این موشن گرافی هایی طراحی شده که نحوه استفاده از سامانه آنلاین نمایشگاه را به کاربران آموزش می دهد.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری
توسعه فرهنگی در روستاها برمبنای مشارکت مردمی، کشف استعدادها، و گسترش عدالت فرهنگی و وفاق ملی در کشور از مهم ترین محورهایی است که با برگزاری جشنواره دوستدار کتاب به گفته کارشناسان محقق می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۹

سرویس : مسجد و کانون ها - کانونهای مساجد زمان : شناسه خبر : 1009391

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان ، نشست هم اندیشی پیرامون هفتمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب صبح امروز (نهم دی ماه) به صورت مجازی و در فضای اسکای روم برگزار شد.

در این نشست، ابراهیم حیدری با اشاره به اینکه برنامه های ارسالی از سوی روستاها به جشنواره دوستدار کتاب می تواند در محورهایی همچون اقدامات زیربنایی همچون تاسیس کتابخانه،تامین تجهیزات و امکانات زیربنایی در حوزه کتابخوانی در روستا باشد، گفت: در شاخص های انتخاب این جشنواره به حضور کودکان، نوجوانان و زنان نیز توجه شده است و آثار ارسالی باید از کیفیت و تازگی برخورد دار باشد.

مدیر کل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: توجه به زیرساخت ها در حوزه کتابخوانی و صنعت نشر می تواند در فرهنگسازی کتابخوانی اثرگذار باشد. از طرفی توسعه کانون های مساجد، کتابخانه های مساجد و شبکه های کتابخوانی و فروش سیار کتاب می تواند در این زمینه اثرگذار باشد.

حیدری ادامه داد: لازم است برای توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی در روستاها برنامه زیرساختی و راهبردی داشته باشیم و در برنامه های آینده اهمیت نهادهای همکار و سهم مشارکت دستگاه ها مشخص شود و اصل برنامه ریزی ها مشارکت محور باشد تا بتوان به اهداف اصلی در توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی دست یافت.

مدیر کل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: امسال به دلیل شرایط کرونا لازم است برنامه هایی در حوزه کتابخوانی در فضای مجازی برنامه ریزی شود و برنامه ها و فعالیت ها در این حوزه به دبیرخانه جشنواره ارسال شود.

بنا بر این گزارش، در ادامه این نشست هم اندیشی، اسماعیل زیارتی با اشاره به کتاب بازآفرینی دولت ها که در آن نویسنده کتاب تاکید کرده است همه چیز قابل تغییر است به غیر از خود کلمه تغییر گفت: سیستم های مدیریتی از ملی تا محلی نیاز به بازآفرینی فعالیت هایشان هستند و امروز که عصر انفجار اطلاعات است، بسیار بدیهی است که در نظام مدیریت شهری، روستایی و ملی متناسب با عصر حاضر نیز به تغییر هستیم، تا در عرصه های مختلف فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی پاسخگوی نیازهای روز مردم باشیم.

رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهری و روستایی سازمان شهرداری ها و دهیاری های وزارت کشور ادامه داد: در طول بیش از چهل سال از شکل گیری انقلاب اسلامی، خدمات ارزشمندی در جمهوری اسلامی در روستاها در بخش های زیرساختی،آب، برق و گازرسانی انجام شده است اما در حوزه فرهنگی آن گونه که باید توسعه ای صورت نگرفته است و تلاش دهیاری ها در سالهای گذشته در روستاها ارایه فعالیت های عمرانی و خدماتی بوده است که نیاز است دهیاری ها در روستاها به بحث فرهنگی و اجتماعی نیز ورود یابند و در بحث فرهنگی باید منابع مالی خیرین را در بحث توسعه فرهنگی با مشخص کردن اولویت ها بسیج کنند.

زیارتی با اشاره به توسعه مشارکت های مردم در انجام فعالیت های فرهنگی گفت: دهیاران به جای خدمتگزاری در مقوله فرهنگی و اجتماعی باید توان مردم را در توسعه فرهنگی در روستاها به کار گیرند و به نوعی مردم را سهامدار در انجام فعالیت های فرهنگی نمایند، تا به نتایج مطلوب دست یابیم.

وی با اشاره به اینکه در سال های گذشته کتابخانه های عمومی در روستاها رونق قابل توجه ای داشته است، گفت: کتاب در ایران و تمدن ایرانی جایگاه ارزشمندی داشته و می بینیم که بزرگترین کتابخانه ها در ایران ایجاد شده است، از طرفی یکی از مولفه های مهم در توسعه فرهنگی ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است، بنابراین از دهیاران انتظار می رود که به مقوله توسعه کتابخوانی در روستاها اهتمام ویژه ای داشته باشند.

بنا بر این گزارش، در ادامه این نشست هم اندیشی، مهدی رمضانی با اشاره به اینکه ما نمی توانیم به توسعه روستایی اشاره داشته باشیم اما در عمل و برنامه ها به روستاها توجه نکنیم، گفت: ضرورت پرداختن به موضوع کتاب و کتابخوانی در روستاها باید تبلور عینی داشته باشد.

معاون توسعه کتابخوانی و کتابخانه نهاد کتابخانه های عمومی کشور با اشاره به اینکه بیشتر شرکت کنندگان در جشنواره دوستدار کتاب از روستاییان هستند، افزود: جشنواره دوستدار کتاب زمینه دیده شدن روستاها و اتفاقات فرهنگی در روستاها را فراهم می کند و برکات بسیاری برای رفع معضلات و مشکلات فرهنگی روستاها دارد و خوشبختانه شش دوره از این جشنواره تاکنون با موفقیت پشت سر گذاشته شده است.

وی از آمادگی نهاد کتابخانه های عمومی در سراسر کشور برای دریافت ایده ها، طرح ها و نظرات به منظور گسترش توسعه کتابخوانی خبر داد و گفت: آمادگی داریم که به صورت ویژه آموزش هایی را به صورت بسته های فرهنگی به روستاییان ارسال کنیم و از کسانی که ایده برای گسترش فرهنگ کتابخوانی در روستاها دارند، می خواهیم که طرح هایشان را به ما ارسال کنند.

رمضانی خاطرنشان کرد: خوشبختانه کتابخانه های روستایی در رتبه بندی فرهنگی جزو کتابخانه های فعال محسوب می شوند.

رضا برزگر نیز در این نشست با اشاره به مشارکت شش هزار روستایی و عشایری در جشنواره دوستدار کتاب گفت: جشنواره دوستدار کتاب گامی در جهت گسترش عدالت فرهنگی و کتابخوانی در روستاهاست.

مدیر کل دفتر فرهنگی اجتماعی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری ادامه داد: امروز دهیاری ها فراتر از وظایف سازمانی شان در توسعه کتابخوانی در روستاها سهمی برای خود قایل شده اند و فعالیت های نوآورانه و ایده های خوبی در حوزه کتاب و کتابخوانی شکل گرفته است که موجب رونق تازه ای در حوزه کتابخوانی شده است.

وی ادامه داد: برگزاری جشنواره دوستدار کتاب ضمن تقویت وفاق ملی در حول محور کتاب به ویژه در میان نسل جوان و آینده ساز در کشف استعدادها و ظرفیت های قابل توجه در روستاها نقش قابل توجه ای ایفا کرده است و موجب شده است که شور و نشاط در روستاها تجلی یابد و می توان گفت ظرفیت ها و توانایی های بسیاری با برگزاری این جشنواره به فعلیت رسیده و شکوفا شده است و می توانیم بگوییم با این جشنواره چشم انداز تازه ای در حوزه فرهنگی شاهد بوده ایم.

برزگر از تصویب طرح بسته فرهنگی در روستاها در دولت خبر داد و گفت: هدف ما از این طرح ساماندهی فعالیت های فرهنگی در روستاها است برای اینکه سهم روستاها در اعتبارات، امکانات و برنامه ها مشخص شود. زیرا که معتقدیم روستاها با بیش از 20 میلیون جمعیت روستایی باید از اعتبارات سهمی داشته باشند، تا کارهای ماندگاری در روستاها اتفاق بیافتد.

مدیر کل دفتر فرهنگی اجتماعی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری بر تشکیل شورای فرهنگی روستا تاکید کرد و گفت: فعالیت های فرهنگی در روستاها باید با مشورت اتاق فکر برنامه ریزی شود تا از موازی کاری پرهیز شود.

پایان پیام/ 40

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

جشنواره روستاهای دوستدار کتاب

|

دوستدار کتاب

|

مسجد

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان

خبرگزاری میزان - طبق اعلام روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از دبیرخانه ستاد هماهنگی شهرها و روستاهای دوستدار کتاب، نشست هم اندیشی پیرامون هفتمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب ایران امروز سه شنبه نهم دی ماه به صورت آن لاین با حضور مروجان، تسهیلگران، مسئولین طرح های کتابخوانی روستاها و مناطق عشایری کشور و نیز دهیارهای و نیز مدیران مسئول نهادهای همکار برگزار شد.

ابراهیم حیدری مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در این دوره از جشنواره متاثر از شیوع ویروس کرونا به فعالیتها و برنامه های ترویج کتابخوانی که برای این شرایط نیز چاره اندیشی کردند توجه ویژه می شود. طبیعتا انتظار می رود متاثر از محدودیتهای پدید آمده متاثر از شیوه ویروس کرونا بخشی از فعالیت ها نیز متناسب با این وضعیت به فعالیت در فضای مجازی اختصاص یابد یا آنکه از ظرفیت های فضای مجازی برای گسترش برنامه های کتابخوانی استفاده حداکثری شود.

او همچنین گفت: از اهداف این جشنواره توسعه و ترویج کتابخوانی , توسعه زیرساخت های کتاب و فرهنگ در مناطق روستایی از اهداف جشنواره روستاها و عشاری دوستدار کتاب بوده است. برای تحقق اهداف جشنواره از ظرفیت های بومی و محلی، نیز جلب مشارکت مردمی و هم افزایی دستگاه های مختلف اجرایی و دولتی و غیر دولتی بهره گرفته شده است.

دبیر ستاد هماهنگی شهرها و روستاهای دوستدار متذکر شد: در این جشنواره فعالیت فردی ملاک عمل نیست بلکه، مجموعه اقدام گروه های مختلف فعال در روستا که کنار هم انجام می شود، واجد اهمیت و توجه است. از سویی بهره گیری از مجموعه ظرفیت هایی گردشگری، تولیدی، بومی و... در روستاها و استفاده از آنها در قالب برنامه های ترویج کتابخوانی بسیار اهمیت دارد. فعالان ترویج کتابخوانی و دهیارها و ... در مناطق روستایی توجه داشته باشند که برای روایت فعالیت های گذشته ارائه مستندات ضرورت دارد. همچنین برای برنامه های در دست اقدام هم لازم هست ضمانت های اجرای آن ها مستندسازی و به دبیرخانه ارائه شود. او در بخش دیگر سخنانش درباره جزئیات نحو مستند سازی فعالیت ها و ... پرداخت.

اسماعیل زیارتی رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهری و روستایی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور نیز با تاکید بر بهره برداری موثر از آموزه های جدید برای مدیریت محلی گفت: مدیریت روستایی باید متناسب به تحولات نوظهور در حوزه مدیریتی فعالیت هایش را دنبال کند. یکی از مهمترین دلائل ضرورت تغییر رویکرد مدیریت روستایی در این است که بتوانیم متناسب با تغییرات جدید به توسعه پایدار دست پیدا کنیم. ما در این سال ها در زمینه توسعه عمرانی، راه و تلفن و نسبت به سال های قبل رشد خوبی داشتیم. اما توسعه پایدار در مناطق روستایی محقق نشده است. به این اعتبار ضرورت تغییر رویکرد از توسعه عمرانی - خدماتی به رویکرد توسعه فرهنگی بیش از پیش احساس می شود.

وی افزود: ضرورت دارد دهیاری ها بیشتر به بحث های فرهنگی و اجتماعی ورود پیدا کنند. قرار نیست دهیار تولیت همه امور را دست بگیرید. مدیریت محلی مطلوب مدیریتی است که جای پارو زدن، سکانداری فعالیت ها را به عهده می گیرد. دهیارهای در روستا می توانند، در زمینه های فرهنگی منابع مالی خیرین و همچنین منابع انسانی روستا را بسیج کند. بیایند بسیج منابع انجام دهند و اولویت های فرهنگی و اجتماعی را به کمک مردم انجام دهند و کار ها را به تشکل های مردم نهاد بدهند. به افزایش توان مردم در این حوزه های کمک شود. مردم باید در تمام کار های ما سهم دار باشند و فعالیت ها و توسعه مبتنی بر مشارکت باشد. وقتی مردم احساس کنند در امور نقش دارند و در برنامه های اجرا شده سهمی براشان لحاظ شده است و به نتایج مطلوبی خواهیم رسید.

مهدی رمضانی، معاون توسعه و کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور نیز در سخنانی از همراهی این نهاد با جشنواره روستاهای و عشایر دوستدار کتاب یاد کرد و گفت: برای حل و فصل چالش های اجتماعی در مناطق روستایی و آبادی های عشایری راهی غیر از تقویت فعالیت های فرهنگی نداریم. یکی از بستر های قابل اعتنا فعالیت فرهنگی کتاب و کتابخوانی است. این جشنواره فرصت و امکان خوبی برای دیده شدن روستا ها و روستاییان از منظری فرهنگی است. کتاب خانه های ثابت و سیار نهاد کتابخانه های عمومی نیز در خدمت روستا ها و بستری برای پیش برد و تحقق اهداف جشنواره روستا ها و عشایر دوستدار کتاب است.

همچنین سعید سعادتی معاون فرهنگی و هنری ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، جشنواره روستا ها و عشایر دوستدار کتاب را فرصتی برای ترویج کتابخوانی و اهتمام به کتاب دانست در ادامه به ارائه گزارشی از فعالیت های کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور در زمینه کتابخوانی پرداخت و گفت: ما در کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور با توسل به رویداد های ترویج کتابخوانی از جمله جام باشگاه های کتابخوانی توانستیم تحرک خوبی را در زمینه کتابخوانی در کانون ها شاهد باشیم و در این سال بالغ بر 47 هزار نفر در مسابقه های کتابخوانی کانون های فرهنگی و هنری مساجد مشارکت داشتند.

وی ادامه داد: این میزان مشارکت ناشی از هم افزایی ایجاد شده نهادهای مختلف در ترویج کتابخوانی است. همچنین در سایه برنامه های ترویج کتابخوانی و جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب شاهد شکل گیری پویش مبادله کتاب میان اهالی روستا هستیم. افزایش استقبال از طرح کتابخانه های باز کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور نیز از دیر اتفاق های مثبت رخ داده در سایه این برنامه های ترویج کتابخوانی است .

همچنین رضا برزگر مدیر کل دفتر فرهنگی اجتماعی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری نیز به اهمیت جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب تاکید کرد و گفت: این رویداد رونق تازه ای به کتابخوانی در ایران داده است. به افزایش همبستگی و افزایش امید و نشاط فرهنگی میان جوان ها دامن زده است. او در پایان به طرح توضیحی درباره بسته فرهنگی روستاها پرداخت.

در پایان این نشست به پرسش های مروجان و تسهلیگران و دهیاران و حاضر در نشست پاسخ داده شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، خدمات سامانه پست ویژه نمایشگاه مجازی کتاب تهران را برای ارسال بسته کتاب ویژه ناشران را تشریح کرد.

به گزارش روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، ایوب دهقانکار مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران با اعلام این خبر گفت: یکی از اهداف برگزاری نمایشگاه های مجازی کتاب، تحقق عدالت فرهنگی و از سوی دیگر تقویت صنعت نشر است.

وی عنوان کرد: طی هماهنگی های به عمل آمده با معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مقرر شد مردم عزیز کشورمان بابت ارسال محموله های خریداری شده در نمایشگاه هزینه ای پرداخت نکنند. ضمنا در خصوص محموله هایی که قیمت خالص آنها و قیمت مندرج در فاکتور کمتر از 50 هزار تومان باشد با یارانه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از نمایشگاه مجازی کتاب تهران، ناشران هزینه ای بابت ارسال پرداخت نکنند.

دهقانکار ادامه داد: بنابراین هزینه ارسال برای خریدار صفر است اما با عنایت به اینکه با توجه به ماهیت نمایشگاه مجازی کتاب، ارسال کتاب بر اساس پشت جلد در کتاب های ارزان برای ناشران صرفه اقتصادی ندارد مقرر شد معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یارانه مورد نیاز برای ارسال کتاب ها را طبق شرایطی همچون ارائه خدمات سرویس سفارشی با کیفیت سرویس پیشتاز، ارسال محموله های با قیمت فاکتور کمتر از 50 هزار تومان به صورت رایگان، ارسال هر بسته تا 2 کیلوگرم با حدود 70درصد تخفیف و پرداخت مبلغ 5هزار تومان، 25درصد تخفیف در هزینه ارسال بیشتر از 2 کیلوگرم و عرضه کارتن ویژه ارسال کتاب با قیمت تمام شده و بدون سود در شعب و دفاتر پست تامین کند.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران افزود: طبق هماهنگی با شرکت ملی پست ایران مقرر شد خدمات سرویس سفارشی برای ارسال کتاب های ویژه نمایشگاه مجازی کتاب تهران در حد کیفیت پیشتاز ارتقاء یابد. همچنین شرکت ملی پست ایران کارتن های ویژه ای برای ارسال کتاب طراحی و تولید کرده و طی توافق به عمل آمده این کارتن ها به قیمت تمام شده بدون سود در شعب و دفاتر پستی به ناشران عرضه می شود.

لینک خبر :‌ گیتی آنلاین
اقتصاد ایران: بدعهدی واردکنندگان کاغذ دولتی در تحویل کاغذها به تعاونی آشنا موجب توقف دو هفته ای توزیع کاغذ دولتی شده، موضوعی که افزایش قیمت ها در بازار آزاد را رقم زده است.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، قیمت کاغذ در بازار آزاد دو هفته ای است که از 370 هزار تومان به 420 هزار تومان افزایش پیدا کرده و البته قیمت ها فعلا ثابت مانده است.

آغاز روند افزایشی قیمت کاغذ از تعطیلات دو هفته ای تهران رقم خورد، زمانی که تعاونی ناشران آشنا اعلام کرد که توزیع کاغذ دولتی نیز به مدت دو هفته متوقف می شود، در نتیجه ناشران برای تامین کاغذ خود به بازار آزاد روی آوردند و این افزایش تقاضا قیمت را افزایش داد. پس از اتمام تعطیلات اگرچه انتظار می رفت که توزیع کاغذ از سر گرفته شود اما در عمل چنین نشد و ناشران همچنان ناچار به تامین کاغذ از بازار آزاد هستند.

بنا به گفته برخی از ناشران به نظر می رسد که دست تعاونی از کاغذ دولتی خالی است و ادامه دار بودن این روند منجر به افزایش قیمت های بیشتر کاغذ در بازار آزاد و ایجاد حباب در ماه های آتی خواهد شد.

نادر قدیانی مدیر انتشارات قدیانی به خبرنگار تسنیم می گوید که این انتشارات بیش از دو ماه است که تمامی حساب های خود برای کاغذ را تسویه کرده است و بیش از یک ماه است که کاغذهای مورد نیاز خود را از بازار آزاد تهیه کرده است.

وی معتقد است که وزارت ارشاد باید در حوزه کاغذ با ناشران شفاف باشد، اگر کاغذ دولتی هنوز از سهمیه سال گذشته موجود است که هر چه زودتر توزیع کنند، اگر هم کاغذ نیست زودتر اعلام کنند.

قدیانی در پاسخ به اینکه برخی اظهارنظرها درباره بودن یا نبودن کاغذ دولتی در سال های اخیر موجب افزایش قیمت ناگهانی در بازار شده است، شاید به همین دلیل است که وزارت ارشاد از اظهارنظر خودداری می کند، گفت: به هر حال باید شفاف بود. در وضعیت فعلی بسیاری از واردکنندگان به خاطر وجود کاغذ دولتی از واردات کاغذ خودداری می کنند.

علیرضا رئیس دانا مدیر انتشارات نگاه نیز از جمله دیگر ناشرانی است که نتوانسته است کاغذ دریافت کند ، وی می گوید: توزیع کاغذ اگرچه اندک اما ادامه دارد و جای نگرانی نیست.

اما به واقع ماجرا چیست؟ آیا سهمیه 40 میلیون یورویی کاغذ دولتی سال گذشته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای کاغذ نشر تمام شده است؟ اگر تمام نشده و بنا به گفته مشاور معاونت فرهنگی در روزهای اخیر، خبرهای خوشی از توزیع کاغذ در راه است، چرا تاکنون توزیع انجام نشده است.

چرا دولت در زمین تولید کاغذ بی هدف حرکت می کند؟

محمد علی جعفریه مدیر نشر ثالث در این زمینه می گوید: مشکلی که در توزیع کاغذ دولتی پیش آمده این است که تعدادی از واردکنندگان کاغذ دولتی هنوز به تعهدات خود عمل نکرده و کاغذ را تحویل نداده اند. این کاغذها که از سال گذشته پروفروم های تایید شده داشته اند در انبار واردکننده ها هستند و مذاکرات برای انجام تعهدات این واردکنندگان انجام شده است.

وی در پاسخ به اینکه آیا از سهیمه کاغذ دولتی همچنان باقی مانده است یا خیر؟ گفت: بله، فعلا جای نگرانی نیست.

با توجه به اینکه بسیار بعید به نظر می رسد که دولت برای سال آینده هم ارزی به کاغذ اختصاص دهد، قطعا سهمیه کاغذ دولتی تا پایان سال یا نهایت چند ماه ابتدایی سال آتی را کفاف خواهد داد، از سوی دیگر در فرصت طلایی پیش آمده برای تولید نیز کاری از پیش نبرده ایم، بنابراین باید گفت که سال آینده سال سختی برای کاغذ و مصرف کنندگانش خواهد بود. مگر اینکه در فرصت باقی مانده تولید را دریابیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری اقتصادی ایران
رئیس اتحادیه صحافان تهرانمعتقدست برگزاری جشنواره می تواند تاثیر مثبتی در پیشرفت حوزه چاپ داشته باشد و می توانیم واحدهای صنفی وابسته به چاپ را به سمت نوآوری و پیشرفت تشویق کنیم.

به گزارش خبرگزاری صبا به نقل از روابط عمومی معاونت فرهنگی وزارت ارشاد اسلامی ، جلیل غفاری رهبر درباره برگزاری بیستمین جشنواره حوزه چاپ گفت: این جشنواره ها همیشه مستمسکی برای تحرک بیشتر دوستان و همکاران حوزه چاپ و نشر بوده است تا به دنبال کارهای جدید و تکنولوژی و فناوری های به روز باشند. با این حال نوع برگزاری و چگونگی انتخاب برترین ها و مسائلی که باید در جشنواره مطرح شود بسیار مهم است. اگر ما بتوانیم این موارد را درست انجام دهیم برگزاری جشنواره تاثیر مثبتی بر حوزه چاپ خواهد داشت.

وی درباره مشکلات حوزه چاپ نیز گفت: این روزها به دلیل کرونا کل تجارت، تولید، صنعت و صنف ما زمین گیر شده است. البته پیش از کرونا هم مشکلات گرانی و بیکاری را داشتیم که دلیل اصلی آن تحریم ها و نوسان نرخ ارز و گاهی سوءمدیریت ها بوده است. کرونا هم این موارد را تشدید کرد.

رئیس اتحادیه صحافان تهران درباره بخش پاسداشت زبان فارسی که امسال به جشنواره اضافه شده عنوان کرد: اگر در این حوزه به جایگزین های مناسبی برای کلمات در فارسی توجه داشته باشیم قطعا این بخش می تواند کمک کننده باشد. در غیر این صورت در مواردی ممکن است برخی کلمات جایگزین وسیله ای برای تمسخر شود.

غفاری رهبر عنوان کرد: امیدوارم دست اندرکاران جشنواره با تعاملی که با تشکل ها دارند بتوانند امسال جشنواره خوبی را برگزار کنند. باید روی مواردی که در جشنواره ورود می کنیم وقت بگذاریم و مطالعه کنیم تا بتوانیم واحدهای صنفی وابسته به چاپ را به نوآوری و رو به جلو رفتن تشویق کنیم.

نخستین دوسالانه چاپ و نشر در دو بخش نشان چاپ و نشان شیرازه زمستان سال جاری برگزار می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
110 سکه طلا، جایزه برنده خوش شانس قرعه کشی کارخانه رب گوجه فرنگی یا روغن نیست. این جایزه حوالی سال 1385 برای برگزیده جایزه ادبی جلال در نظر گرفته شد و البته این رقم یکی از مصوبات پانصد و نود و سومین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی بود که برای تصویب آن بیشتر از یک سال بحث و بررسی صورت گرفته بود اما طی این سال ها به مرور تبدیل شد به 150 میلیون تومان برای برگزیده دوره سیزدهم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۹ سایت های دیگر : فرهنگ وهنر

چطور شد که جایزه ادبی جلال طی 13 دوره، جلال و جبروتش را از دست داد و به این رقم رسید، ماجرایی پیچیده است اما غریب نیست. آنچه مسلم است از نگاه کسی یا کسانی در مجموعه شورای انقلاب فرهنگی و معاونت فرهنگی وزارت ارشاد، رقمی که به برگزیده جایزه جلال هدیه می شود، بزرگ و سنگین بوده و باید کم می شد.

اینجا از چگونگی فرآیند کاهش رقم این جشنواره به دلیل همان پیچیدگی ها عبور کرده ایم و به چرایی بالا بودن رقم این جایزه در ابتدا، کم شدنش به مرور و خوب و بد بالا بودن رقم جایزه پرداخته ایم.

چقدر بود، چقدر شد؟

جایزه ادبی جلال که به نام و یاد جلال آل احمد، نویسنده نامدار کشورمان در سال 1386 راه اندازی شد و از سال 1387 در آذر هرسال و تقریبا مصادف با سالروز میلاد او برگزار می شود به رقابت آثار داستانی اختصاص دارد.

از مهم ترین ویژگی های این جایزه ادبی، رقمی بود که برای برگزیده جایزه در نظر گرفته شد و از این بابت با هیچ کدام از جوایز ادبی پیش از خودش قابل مقایسه نبود.

در ماده 12 آیین نامه مصوب به تاریخ 23 آبان 1385 شورای عالی انقلاب فرهنگی آمده است: ارزش جوایز نفرات اول هرکدام از رشته های این طرح، نشان ادبی جلال آل احمد به علاوه 110 سکه بهار آزادی خواهد بود. دوره های اول، سوم، پنجم و ششم این جشنواره برگزیده نداشت و کسی دستش در این دوره ها به 110 سکه نرسید اما خیلی های دیگر هم بودند که برگزیده شدند و سکه ای به دستشان نرسید.

ماجرا این طور پیش رفت که از بدو تأسیس جایزه ادبی جلال، طبق مصوبه جلسه 94 شورای هنر که زیرمجموعه شورای عالی انقلاب فرهنگی است، قرار شد معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اجرای این جایزه را به عهده داشته باشد.

از دوره هفتم اجرای جشنواره به بنیاد ادبیات داستانی در زیرمجموعه ارشاد سپرده شد و از دوره هشتم یعنی از سال 1394 یک تبصره الحاقی به این ماده اضافه شد که ازاین قرار است: بر اساس نوع و کیفیت اثر، میزان جایزه از حداقل تعداد 30 سکه تا حداکثر 110 سکه تمام بهار آزادی تعیین و اهدا می شود. با همین تبصره الحاقی طی همین سال ها که قرار شده بود به جای 110 سکه، معادل ریالی این جایزه به برگزیده اهدا شود به مرور رقم جایزه، گرد و گردتر شد تا رسید به 100 میلیون تومان که سال گذشته به برگزیده اهدا شد.

چند روز دیگر سیزدهمین دوره جایزه جلال برگزار می شود و به لطف برگزارکنندگان، قرار است در این دوره جایزه نفر برگزیده 50 درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته باشد که در این صورت 150 میلیون تومان به برگزیده تعلق خواهد گرفت.

نویسندگان شایسته تقدیر 30 میلیون تومان و نامزدها دو میلیون تومان دریافت خواهند کرد که البته نامزدها سال گذشته نصف این رقم را هدیه گرفتند.

یک حساب سرانگشتی نشان می دهد طی 13 دوره ای که از عمر جایزه می گذرد، رقم هدیه برگزیده این جایزه، تقریبا تا یک دهم رقم مصوب کاهش پیداکرده است و این یعنی برگزارکنندگان، تبصره الحاقی را هم نادیده گرفته اند.

تأمین جایزه به عهده کیست؟

زمانی که جایزه ادبی جلال تأسیس شد، جوایز ادبی دیگری در کشور داشتیم اما ویژگی مهم این جایزه، رقمی بود که به برگزیده تعلق می گرفت و طراحان جایزه هم برای این رقم بالا دلایلی داشتند که توانستند موافقت اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی را جلب کنند.

در ماده 13 آیین نامه جایزه ادبی جلال، هزینه های لازم برای اجرای این طرح به صورت تبصره ای در بودجه سالانه معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منظور می شود. بنابراین رقم جایزه جلال را دولت پرداخت می کند و شاید همین کافی باشد که بدانیم چرا طی این سال ها جایزه کم و کمتر شده و حتی از مرزهای تعیین شده برای این جایزه هم پایین تر رفته است.

رقم یک جایزه چه نتایجی به همراه دارد؟

حیات و تأثیرگذاری جایزه ها به دو عامل ارتباط دارد، یکی اعتبار جشنواره که از جایگاه و قدرت داوران و دقت و مسؤولیت پذیری و سختگیری آنها حاصل می شود و دیگری رقمی است که به برگزیده اهدا می شود.

طبیعی است جایزه ای که رقم قابل اعتنایی به برگزیدگانش اهدا کند، دقت و سختگیری بیشتری اعمال خواهد کرد اما درباره یک جایزه ادبی مانند جایزه جلال، رقم جایزه می توانست این ثمرات را به دنبال داشته باشد:

بدون تردید یک جایزه مالی قابل اعتنا می تواند هر نویسنده ای را به نوشتن و تلاش و زحمت بیشتری تشویق کند.

اگر رقم یک جایزه قابل اعتنا باشد و با معیارهای حساب شده به برگزیدگان ارائه شود، حتما نویسندگان را به تلاش بیشتر تشویق خواهد کرد و در بلندمدت ارتقای جایگاه ادبیات داستانی را به دنبال خواهد داشت.

یک رقم تشویق کننده، حتما موردتوجه نویسندگانی با دیدگاه ها و خطوط فکری مختلف قرار خواهد گرفت و همه طیف ها را پوشش خواهد داد.

رقم بالای یک جایزه ادبی می تواند به جایگاه نویسندگان در قیاس با سایر آفرینش گران هنری اعتبار بدهد.
رقم یک جایزه ادبی می تواند به اثرگذاری آن جایزه در جریان های ادبی افزوده یا حتی از آن بکاهد.

جایزه سنگین می تواند در زندگی برگزیدگانش تحول اساسی ایجاد کند و نقش تعیین کننده در آینده حرفه ای اهالی ادب داشته باشد.

محسن پرویز درباره کم وکیف جایزه جلال می گوید:

شورا باید پیگیر باشد

طراحی جایزه جلال با این هدف انجام شد که از رهگذر انتخاب بهترین ها و پرداخت جایزه به ارتقای زبان و ادبیات فارسی کمک شود.

این جایزه قرار است اهالی ادب را، آنهایی که عمرشان را پای ادبیات داستانی می گذارند و بدیع و پیشرو ظاهر می شوند، مسیرهای تازه ای می گشایند و در نهایت ادبیات داستانی را توسعه می دهند، مورد تقدیر قرار دهد. حالا نکته اینجاست که با رقم باقیمانده از این جایزه، اهدافش حاصل می شود یا نه. محسن پرویز که نویسنده است و در سال های شکل گیری جایزه جلال، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده درباره این جایزه و اهدافی که از طراحی این جایزه مد نظر بوده، به نکاتی اشاره می کند که شاید مهم ترین آنها هم تراز شدن جایزه های ادبی با سایر جایزه های هنری باشد.

در زمان طراحی این جایزه، چرا قرار شد جایزه اش 110سکه باشد در حالی که کمتر جشنواره ادبی، این میزان جایزه به برگزیدگانش اهدا می کرد؟

وقتی جایزه جلال راه اندازی شد، عدد 110سکه خیلی عجیب و سنگین نبود. چیزی که باعث شد اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی 110سکه را برای برگزیده این جایزه تصویب کنند، هم ترازسازی جایزه های ادبی با جوایزی بود که در حوزه های دیگر هنر به خصوص در سینما اهدا می شده است. قرار شد جایزه جلال از دیگر جوایز ادبی دیگر، هدیه سنگین تری به برگزیده اهدا کند چون در حوزه آثار مکتوب و ادبیات، سطح هدایا قابل مقایسه با برخی از شاخه های هنری نبوده و هنوز هم نیست. این به تنهایی جایگاه ادبیات داستانی و در درجه دوم شعر را پایین می آورد. کم بودن جایزه های ادبی در مقایسه با جوایز سایر حوزه های هنری، بر ادبیات نمایشی حوزه هنرهای نمایشی هم اثر منفی دارد، ازجمله در نمایشنامه نویسی و فیلمنامه نویسی. چون پشتوانه هنرهای نمایشی ادبیات داستانی است.

در کشورهایی که داستان نویسی قدرت دارد و ادبیات داستانی رشد کرده، زمینه برای تبدیل داستان ها به فیلم و نمایش فراهم است و در نتیجه فیلمنامه نویسی هم تقویت و آثار باکیفیت تری عرضه می شود.
بنابراین معتقدید 110سکه عدد قابل ملاحظه ای نبود فقط در جشنواره های ادبی سابقه نداشت!
در واقع از روز نخست هدف ما نزدیک کردن جوایز ادبیات داستانی به سایر جوایز بود.

پس چرا بر همین منوال پیش نرفت؟

به مرور زمان بر اساس همان دیدگاهی که معمولا در عرصه ادبیات حاکم است، مسؤولان به این نتیجه می رسند که رقم جایزه زیاد است، در حالی که در سایر بخش ها چنین استنباطی وجود ندارد. باید در نظر داشت که یک نویسنده، عمرش را پای نوشتن صرف می کند، زحمت می کشد و در نهایت ممکن است بعد از سال ها تلاش در حوزه ادبیات داستانی، کتابی از او برگزیده شود. در این مقیاس، جایزه جلال رقم خیلی بزرگی نیست.

پس اصل ماجرا به این برمی گردد که جایزه جلال به ادبیات داستانی اختصاص دارد و مثلا با جایزه کتاب سال تفاوت هایی دارد. درست است؟

بله. جایزه جلال به بهترین های ادبیات داستانی تعلق می گیرد و در این رقابت آثار غیرداستانی شرکت نمی کنند. به عبارتی آثاری در این رویداد برگزیده می شوند که حاصل خلاقیت و ذوق و آفرینش هنری هستند نه نتیجه تحقیق و پژوهش های علمی و ادبی یا مثلا کتاب هایی که البته با زحمت و تلاش برای پروژه های علمی و فرهنگی نوشته می شوند و نویسنده دستمزدش را جای دیگری گرفته است.

جایزه ادبی جلال با جایزه کتاب سال متفاوت است و نمی توان معادل اتفاقی را که در جایزه کتاب سال رخ می دهد از جایزه جلال توقع داشت. دوستان ما از این ماجرا غفلت می کنند. در جایزه کتاب سال، برگزیده حوزه ترجمه که در رشته فنی مهندسی یا علوم محض یا پزشکی برای رفع نیاز شغلی کار ارزشمندی ارائه کرده را همسنگ نویسنده ای می دانیم که عمرش را پای ادبیات و نوشتن گذاشته است.

کم لطفی است اگر ادبیات داستانی را دست کم بگیریم و پاداش خوب و ویژه ارائه نکنیم در حالی که در حوزه های دیگر هنر نگاه فراخ تر داریم و مبالغ بزرگ هم به چشم نمی آید.

آیا کم شدن رقم جایزه جلال برخلاف آیین نامه این جایزه و تخلف محسوب نمی شود؟

ما که بدون تردید مخالف کاهش میزان جایزه بودیم و من هنوز هم معتقدم نباید ادبیات داستانی را دست پایین گرفت. البته که گاهی جامعه با مشکلات مالی دست به گریبان است و جوایز کاهش پیدا کند اما کاهش جوایز باید در همه حوزه ها اتفاق بیفتد نه فقط برای یک رویداد ادبی.

وقتی قرار باشد در سایر بخش ها جایزه ها همچنان کلان باشد، به چشم نیاید و طبیعی به نظر برسد در بخش ادبیات هم باید چنین باشد و غیر از این فقط کم لطفی است و در درازمدت جایگاه ادبیات داستانی را تضعیف می کند.

درواقع رقم جایزه ادبی جلال در آیین نامه اولیه پیش بینی شده بود که یکی از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی است و تصور می کردیم که وقتی در یک مرجع بالاتر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آن را مصوب کرده، لابد تغییرش کار ساده ای نیست اما دوستان وزارت ارشاد توانستند تصمیم گیری درباره میزان جایزه را از شورا به مجموعه ارشاد منتقل کنند و طبیعی است که با جابه جایی افراد و تغییر نگاه آنها نسبت به موضوع، میزان جایزه هم عوض شد.

امسال جایزه ای که برای برگزیده جایزه جلال درنظر گرفته شده، کمی بیشتر شده اما همچنان خیلی کمتر از چیزی است که اهداف اولیه این جایزه را برآورده کند. فکر می کنید به این ترتیب جایزه ادبی جلال تاثیرگذار خواهد بود؟

تصورم این است که ما باید داوری سختگیرانه داشته باشیم و اثری را انتخاب کنیم که به لحاظ همه عناصر داستانی از جمله مضمون و درون مایه یک اثر ارزشمند باشد ولی اگر سختگیری ها صورت گرفت و دیدیم اثری شایسته جایزه بود و می تواند ماندگار شود، در تجلیل از نویسنده و حمایت از او و پرداختن جایزه بخل نورزیم. به نظرم تمام جوایز ادبی کشور و نه فقط جایزه جلال باید به گونه ای باشد که تحول اساسی در زندگی برنده جایزه ایجاد کند. در غیر این صورت به اندازه کافی تشویق کننده نیستند.

چرا شورای عالی انقلاب فرهنگی در قبال تغییر میزان جایزه واکنشی ندارد؟

ایده اولیه جایزه جلال در شورای هنر که زیرمجموعه شورای انقلاب فرهنگی محسوب می شود تصویب و بعد به شورا منتقل شد.

مصوبات به ترتیبی انجام شد که جایزه جلال به شورای عالی انقلاب فرهنگی تعلق داشته باشد و در واقع قرار بر این بوده که گزارش سالانه جایزه به شورا ارائه شود و شورا در شکل اجرای آن نظارت کافی داشته باشد.

تصورم این است که بخش های زیادی از مصوبات شورا درباره این جایزه مغفول مانده است. اگر همان مصوبات مرتبط با جایزه جلال اجرا می شد، هم نتایج بهتری داشت، هم در صورت و شیوه اجرایی جایزه و هم در سیرت و آن. هدف این بود که بعد از راه اندازی جایزه جلال بتوانیم رشد حوزه ادبیات داستانی را شاهد باشیم اما نکاتی است که معمولا مورد غفلت قرار می گیرد مثلا این که وقتی کسی برنده جایزه ای در حوزه ادبیات داستانی می شود، خیلی فرق دارد با این که کسی که در حوزه تخصصی خودش کتابی را ترجمه یا حتی تالیف کرده است.

نگارش یک رمان یا داستان یک فرآیند خلاقانه و آفرینش ادبی محسوب می شود و درآمد یک نویسنده از هنری است که دارد عرضه می کند و جایی که هنرش باید دیده شود، همین جایزه های ادبی مانند جایزه جلال است. این دو را نباید همسان دید.

جواب سوالم را نگرفتم. چرا کسی دقت ندارد که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره جایزه جلال دارد نقض می شود؟

خود شورا باید پیگیر باشد اما متاسفانه برخی مصوبات را خود شورا پیگیری نمی کند.

آذر مهاجر - ادبیات و هنر روزنامه جام جم

لینک خبر :‌ جام جم
سینماپرس: محسن شایان فر تهیه کننده سینما با انتقاد از متولیان فرهنگی کشور در خصوص ارائه راهکار برای برون رفت از کمای سینما در دوران کرونا گفت: مدیران سینمایی به جای صرف بودجه های هنگفت برای جشنواره های بی خاصیت، سالن های سینما را به دستگاه های هواساز مجهز کنند؛ من واقعاً نمی دانم با کدامین درایت و تدبیر تمام دل مشغولی این روزهای مدیران سینمایی برگزاری جشنواره هایی شده که اغلب هیچ مخاطب و دستاوردی برای سینمای ایران ندارند و تنها بودجه های هنگفتی از بیت المال را هدر می دهند!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۱۰ سایت های دیگر : هشدار نیوز

تهیه کننده فیلم های سینمایی مانی و ندا و شب برهنه در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: بنده معتقدم حکام فرهنگی کشور مانند کوفیانی هستند که پشت حضرت مسلم (ع) را خالی کردند!؛ آن ها رفتار خوبی با هنر و هنرمندان ندارند و از زمان بحران کرونا به شدت پشت هنرمندان را خالی کرده اند و هیچ حمایت شایسته ای از آن ها ندارند.

وی با بیان اینکه وزارت ارشاد بی همت ترین وزارتخانه است تصریح کرد: مسئولان وزارت ارشاد در این بحران کرونا خود را کاملاً کنار کشیده اند و تنها نظارت گر اتفاقات هستند. آن ها همه چیز را به دست طبیعت سپرده اند تا ببینند اوضاع چطور می شود! این در حالی است که مسئولان و متولیان وزارت ارشاد باید با تدبیر و عقلانیت برای برون رفت از این وضعیت بغرنج تدبیری عاجل اتخاذ می کردند.

شایان فر در همین راستا ادامه داد: اغلب هنرمندان پس اندازی ندارند و در این روزهای بحرانی کرونا زندگی شان با مخاطرات جدی روبرو شده است. هنرمندان سفیران فرهنگی ایران اسلامی محسوب می شوند و این وظیفه مدیران است که از آن حمایت ویژه داشته باشند. این اتفاقی است که ما در سراسر دنیا نیز شاهد بودیم که دولت ها رسیدگی خوبی هم به هنرمندان و هم عموم افراد جامعه داشتند.

این سینماگر متذکر شد: در حال حاضر وسایل هواساز بسیار خوبی تولید شده که در همین کشورهای همسایه ما مانند امارات، قطر و... نیز در سالن های سینما استفاده می شود. متولیان سینما می توانند این دستگاه ها را که هوای متراکم را به بیرون هدایت می کند خریداری کرده و سالن های سینما را برای استفاده عموم مردم با رعایت سایر پروتکل های بهداشتی بازگشایی کنند.

وی در پایان اظهاراتش تأکید کرد: بنده باز هم می گویم این جشنواره هایی که طی این مدت برپا شدند جز بر باده دادن بودجه عظیمی از بیت المال دستاورد دیگری نداشتند و من امیدوارم مدیران سینمایی به جای برپایی این جشنواره های زورکی تدبیری عاجل برای برون رفت سینما از این کمای کنونی اش داشته باشند و فکری به حال هنرمندان بیکار و خانه نشین و بی پول کنند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
ساعت 24-حیدر مرادی مدیر امور سینمایی موسسه بهمن سبز کردستان بیان کرد تا زمانی که فیلم های خوب اکران نشود، صرف بازگشایی سینماها هیچ تاثیری ندارد و باید به فکر تامین محتوا برای احیای سینما بود.

حیدر مرادی مدیر امور سینمایی موسسه بهمن سبز حوزه هنری در استان کردستان در گفتگویی درباره وضعیت بازگشایی سینماهای این استان گفت: با توجه به اعلام ستاد کرونای استان مبنی بر وضعیت زرد در استان کردستان، سینماها از 7 دی ماه مجدداً با اکران فیلم های آقای سانسور و پیشی میشی شروع به فعالیت کردند.

مدیر پردیس سینمایی بهمن سنندج با بیان لزوم نمایش فیلم های تازه در سینماها، اظهار کرد: در کنار بازگشایی، یک مجموعه عوامل بهم پیوسته نیاز است تا شاهد رونق مجدد در سینماها باشیم. نظیر اکران فیلم های جدید و با پتانسیل جذب مخاطب بالا در ژانر کمدی و اجتماعی که موافقت پخش کنندگان و تهیه کنندگان را نیاز دارد، تبلیغات محیطی در سطح شهرها با همکاری شهرداری ها، پخش تیزرهای تلویزیونی و از سوی دیگر انتقال این حس به مخاطب به لحاظ روانی که در سینماها امکان انتقال کرونا بسیار پایین است، کاهش آمار مرگ ومیر و ابتلا و فوتی ناشی از کرونا که البته به اجبار به دست نخواهد آمد، بلکه باید لمس شود و مخاطب متوجه شود که واقعاً این آمار کم شده و در آخر هم رعایت پروتکل های بهداشتی اعم از گندزدایی، فروش ظرفیت 50 درصدی تا شروع واکسیناسیون و غیره.

وی درباره لزوم تغییر گروه شغلی سینماها از 3 به 2 در ستاد ملی کرونا گفت: از همان ابتدا نباید عجولانه در مورد بسته شدن سینماها اقدام می شد. دولت می توانست با کاهش ظرفیت سینماها ولو تا میزان 25 درصدی از بسته شدن کامل سالن ها جلوگیری کند. اکنون نیز به نظر من تا زمانی که فیلم های خوب اکران نشود، صرف بازگشایی سینماها هیچ تاثیری ندارد و باید به فکر تامین محتوا برای احیای سینما بود.

مرادی درباره وظیفه دولت و سازمان سینمایی در شرایط کنونی بیان کرد: وضعیت کنونی مشابه آن است که ما مردم را به یک رستوران شیک دعوت کنیم، اما غذای خوبی برای او سرو نشود. در این شرایط مخاطب یا دیگر بازنمی گردد یا با اعتراض او روبه رو می شویم و عملاً یک تبلیغ منفی محسوب می شود.

مدیر پردیس سینمایی بهمن سنندج ادامه داد: دولت باید از حالت انفعال خارج شود و با نگاه تشویقی و حمایتی به تهیه کنندگان و پخش کنندگان ضمن ترغیب آنها برای نمایش فیلم، در صورت عدم استقبال مناسب از سوی مردم از ضرر مالی آنها جلوگیری کند. در مقابل تلاش کند در جهت عدم تعدیل کارکنان زحمت کش سینماها این فعالیت به صورت مستمر دایر باشد. در این مسیر هم می تواند با پرداخت بخشی از بیمه و مالیات پرسنل یا توزیع بسته های حمایتی میان آن ها و حتی معافیت سینماها از پرداخت هزینه برق، گاز و آب مصرفی تا پایان از بین رفتن بیماری کرونا، تلاش عملی برای احیای سینما انجام دهد.

وی با اشاره به خسارات ناشی از بیماری کرونا در سینماها گفت: متاسفانه درآمد فضاهای جانبی در سینما نظیر بوفه و کافی شاپ به صورت ماهیانه حداقل 25 میلیون تومان از بین رفته و برگزاری کنسرت ها و مراسمات به صفر رسیده است.

مدیر امور سینمایی بهمن سبز در استان کردستان در انتها بیان کرد: عملاً تا ریشه کن نشدن این بیماری و بازگشت مخاطب، شرایط به همین صورت خواهد بود و امیدواریم هرچه زودتر این شرایط پایان یابد و با حمایت همه صنوف سینمایی شاهد رونق مجدد سینماها باشیم.

لینک خبر :‌ ساعت24
یک استاد دانشگاه و کارشناس سینمایی می گوید که تمام جشنواره های حرفه ای دنیا با انتخاب اولیه فیلم های ثبت نامی جشنواره رقابت را حرفه ای تر و کار داوران را راحت تر می کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۱۰ سایت های دیگر : سینما پرس خبرگزاری اقتصادی ایران خبرگزاری دانشجو

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، قوانین و اهداف هر جشنواره ای مانند ناموس و جزو اصل و اساس آن رخداد فرهنگی و هنری است. هیچ جشنواره ای در دنیا نیست مگر آنکه طبق آیین نامه ای که برای آن تعریف شده است قرار است تا در مسیری مشخص و شفاف به سوی آرمان های اصلی و فرعی خود حرکت کند.

جشنواره فیلم فجر نیز از این قاعده مستثنا نیست و جدای از آنکه از سرآغازش تا به حال آرمان هایی کلی را برای خود ترسیم کرده است، هرسال در طی فراخوانی که اعلام می کند محورهای مهمی را که در مسیر همان آرمان ها و اهداف کلی است، مشخص می کند و فیلم ها توسط هیأت داوران انتخاب می شوند.

امسال جدای از آنکه محورهایی برای جشنواره در نظر گرفته نشده است، در طی حرکتی عجیب و بی سابقه هیأت داوران جشنواره فیلم فجر حذف شده است تا هر فیلمی بتواند وارد مسابقه شود؛ این مطلب در گزارشی نیز مورد نقد و بررسی ما قرار گرفته است اما بررسی ابعاد دقیق آن نیازمند گفت وگو با کارشناسان فرهنگی است که خود در جریان برنامه های جشنواره فیلم فجر بوده و از دقت نظر لازم در این زمینه بهره مند باشند.

از این رو با دکتر پرویز فارسیجانی معاون طرح و برنامه انجمن سینمای انقلاب اسلامی، استاد دانشگاه و مدیرکل مطالعات و توسعه دانش و مهارت های سینمایی در سازمان سینمایی دوران جواد شمقدری و دبیر معارف سیما صحبت کردیم.

* آقای فارسیجانی جشنواره فیلم فجر در طی این سال های گذشته چقدر در مسیر اهداف و آرمان های فرهنگی و هنری نظام حرکت کرده است؟

لزوم جشنواره فیلم فجر طبعاً از برکات انقلاب است که با پیروزی آن رخ داد، اما متأسفانه نزدیک به یک دهه است که جشنواره از مسیر اصلی خودش که ایجاد انگیزه و هدف برای تعالی سینمای شایسته انقلاب است، فاصله گرفته است. جشنواره بیشتر به سمت بازنمایی مشکلات و مسائل به صورت حداکثری قدم برداشته است و کمترین نشانی از دستاوردهای انقلاب و ملت دارد.

این بیراهه رفتن جشنواره از مسیر اصلی خودش است و مسئولین سینمایی کشور و جشنواره باید برای حل آن چاره جویی و اقدام بزرگی کنند تا جشنواره را به مسیر اصلی خود برگردانند. حالا اگر قرار است جشنواره هدف دیگری داشته باشد می توانند جشنواره دیگری را طراحی کنند که با اهداف خاص دیگری همخوانی داشته باشد، اما نباید گذاشت که جشنواره از مسیر اهداف اصلی خودش دور شود.

حالا به این زمینه اصلی تازه باید این را هم اضافه کرد که ویژگی های سینمای انقلاب باید تشویق شود که البته هدف اصلی آن همین است. جشنواره فیلم فجر باید به گونه ای باشد که خروجی جشنواره سینمای انقلاب اسلامی ایران را بعد از 40 سال محسوس کند و این با سیاست گذاری و برنامه ریزی خوب و هدایت درست مسئولین سینمایی کشور رخ خواهد داد که نمی افتاد.

حذف هیأت انتخاب در این میان چه صدماتی به جشنواره وارد می کند؟

حذف هیأت انتخاب اولیه به معنای حذف رقابت درست و سالم از مجموعه جشنواره است؛ البته این اتفاق به بهانه کرونا رخ داده است که به هیچ عنوان بهانه خوب و سنت خوبی نیست و طبعاً آثار خسارت باری را بر سینمای ما خواهد داشت.

این راه ناهمواری است که مسئولین جشنواره پیش گرفته اند و طبعاً آثارش هم متوجه آقایان مدیر جشنواره فیلم فجر است و بهتر است که در آن تجدیدنظر کنند. بدون شک هیأت انتخاب مهم تر از داوری است؛ زیرا در انتخاب و گزینش فیلم های خوب از ضعیف شکل می گیرد و با این تفکیک رقابت منسجم تری رخ می دهد و داوری بهتر و راحت تری هم خواهیم داشت.

به نظر من اهداف پشت پرده ای در جریان است که این دور از جشنواره بدون هیأت انتخاب برگزار شود که قطعاً به مصلحت سینمای انقلاب نیست و نمی توان آن را کاری حرفه ای تلقی کرد.

از نهادهای فرهنگی انقلابی خصوصاً کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی و دیگر مراکزی که با سینما و هنر مرتبطند تعجب می کنم که چطور سکوت می کنند و در این باره هیچ نظری ندارند.

یا موافقند که وای بر ما، یا نیستند که با یک تساهل و تسامح سینمای ما را به سمت سکولار شدن و بی هویتی نسبت به آرمان های انقلاب اسلامی می برند؛ همین طور هنرمندان ما که به جز تعدادی اندک واکنشی جدی از آنها ندیدیم. از شما تشکر می کنم که نسبت به این موضوع حساسیت دارید و پیگیری می کنید.

معتقدم که باید به گوش بود، زیرا که دشمن سنگرهای تهاجم فرهنگی خودش را علیه انقلاب و فرهنگ طی می کند و ما هم به جای اینکه این سنگرها را نگه داریم آنها را واگذار می کنیم. در یک کلام حذف تیم انتخاب جشنواره فجر یعنی بی توجهی به اهداف اصلی جشنواره.

* برگ برنده و امتیاز مهم هیأت انتخاب نسبت به گروه داوری چیست که آن را مهم تر از هیأت داوری می دانید و چه فرایندی در این بخش صورت می گیرد؟ لطفاً کمی بیشتر توضیح دهید تا روشن شود.

فرق داوری با انتخاب در این است که در انتخاب مجموعه گسترده ای از فیلم های ثبت نامی را داریم که از ضعیف ترین تا قوی ترین را شامل می شود. جشنواره فراخوان دارد و در آن محورهای موردنظر در جشنواره لحاظ می شود که باید متناسب با آن ها فیلم ها را انتخاب کرد تا داوران جشنواره نیز فیلم ها را با معیارهای جدی تر داوری کنند. این صورت قانونی و برنامه ریزی شده ای است که اگر دقیقاً طبق آن عمل شود، شاهد جشنواره خوبی خواهیم بود.

بسیاری از فیلم هایی که در جشنواره ها ثبت نام می کنند حتی نسبت به محورهای فراخوان بسیار بی ربط هستند و در اینجا هیأت داوران وارد عمل می شود تا فیلم های متناسب با محورها، اساس نامه و آیین نامه جشنواره را انتخاب کند؛ این رویکرد نیز تنها برای جشنواره فجر نیست، بلکه تمام جشنواره های حرفه ای دنیا این رویکرد را دارند تا اهداف و آرمان های جشنواره ای آنها در وهله اول و در انتخاب آثار لحاظ شود.

با این حساب بعد از انتخاب اولیه درحقیقت مؤلفه های مهم و حیاتی هنری، فرمی و محتوایی گذرانده شده است و حالا داوران جشنواره باید با معیارهای دقیق تری فیلم ها را انتخاب کنند، زیرا می دانند که هیأت انتخاب قبلاً فیلم ها را از نظر مؤلفه های اولیه بررسی کرده است و حالا آنها از منظر حرفه ای تر فیلم های سینمایی را انتخاب می کنند.

به این ترتیب در حوزه ارتفای فنی و هنری و جذابیت، کار برای فیلمسازان و شرکت کننده ها سخت تر می شود و رقابت حرفه ای شکل می گیرد و ارتقای سطح تجربه و دانش فیلمسازان انجام می شود. با این کار هیأت داوری خیالش راحت است که کار ساده تر و بهتر جلو می رود و با دقت بیشتری انجام می شود.

اما با حذف تیم انتخاب تمام این دستاوردها به باد می رود. گویا این بار این معیارها مهم نیست و هر فیلمی آمد خوش آمد و اصلاً مهم نیست که در راستای سینمای انقلاب اسلامی باشد. اینکه در حوزه های فنی و هنری دستاورد جدی داشته باشد و به ارتقای سینمای ما کمک کند گویا دیگر اهمیتی ندارد.

علاوه بر اینها داوری جشنواره نیز دچار مشکلاتی می شود، از جمله اینکه در مقابل این حجم از فیلم های سینمایی خدای ناکرده رانت بازی و طایفه گری شکل می گیرد و فیلم های سینمایی به بدترین شکل ممکن توسط داوران انتخاب می شوند.

* یکی از عللی که می تواند این کار را توجیه کند این است که جشنواره امسال تعداد فیلم های کمتری برای پذیرش دارد.

اولاً گزارش ها نشان می دهد که تعداد آثار آماده برای حضور در جشنواره آنقدرها هم کم نیست، دوم اینکه حداقل کار و انتظار از تیم انتخاب این است که بار جشنواره را سبک کنند که فرضاً به علت تعداد آثار کم این اتفاق خود به خود افتاده است؛ اما در حالی که حداکثر انتظار این است که فیلم ها را با معیارها و اهدافی که فراخوان جشنواره گفته است تطبیق دهند و وارد جشنواره کنند. البته فراخوان جشنواره فیلم فجر متأسفانه محور ندارد، با این حساب هرکسی با هر فیلمی می تواند از در جشنواره ورود کند.

با همین منوالی که جشنواره سال های قبل داشته است حجم عجیبی از فیلم های اعصاب خوردکن و دیوانه کننده وارد جشنواره شد که واقعاً تماشای هرکدام از این ها برای رنجش اعصاب کافی بود، حالا تصور کنیم که چند فیلم پشت سر هم در یک روز دیده می شد که واقعاً رنج آور بود. چهره های مخاطبینی که از سالن بیرون می آمدند دیدنی بود که از این همه مصایب به شدت آزرده بودند، حالا همین سیاست های کلی و اصلی را هم اگر برداریم دیگر فاجعه است.

در حال حاضر سینمای ما تنها گیشه برایش مهم است و برای همین با ساخت این سبک فیلم ها قصد دارد تا فروش عالی داشته باشد؛ البته آمار خودش گواه است که خوشبختانه در گیشه هم فروش خوبی ندارند.

سینما یک هنر متعالی برای ارتقای انسان است، اما در حال حاضر اغلب در مسیر تخریب است. مگر در ایران کمی امید، آینده نگری، تعالی، انسانیت و اخلاق نیست؟

به نظرم داوری این همه فیلم بدون انتخاب قضاوت خیلی عجیب و غریبی است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم

فرحناز منافی ظاهر درباره شیوه و وضعیت انتخاب بازیگران در سینما گفت: وضعیت نقش گرفتن و انتخاب بازیگر در سینمای امروز وضعیت به شدت وخیمی است، پیشتر بازیگران براساس اولویت، کیفیت و سابقه انتخاب می شدند اما امروز به راحتی با آوردن سرمایه می توان هر نقشی را خرید. سینمای امروز به سمت انتخاب بازیگران سرمایه دار رفته است، بازیگرانی که یا خودشان پول دارند و یا می توانند برای فیلم اسپانسر جذب کنند، نکته ناراحت کننده آنجاست که این بازیگران معمولا بی استعداد هستند و اثر را نابود می کنند اما این اتفاق انگار برای فیلمساز اهمیتی ندارد و با هر کیفیتی صرفا برای پول نقش به آن نابازیگر می رسد.

وی با اشاره به سابقه خود در سینما افزود: عجیب است بازیگری باشی که اکثریت سابقه ات برای بازی در فیلم های سینمایی باشد اما مخاطب خیال کند که تو بازیگر سینما نبوده و تنها برای سریال ساخته شده ای، شخص من بعد از نزدیک به سی فیلم سینمایی هیچ پیشنهادی از سینما ندارم، اگر هم پیشنهادی باشد برای نقش های بی اهمیت و گذرا است.

بازیگر فیلم عروس حضور برخی بازیگران در سینما را نابجا دانست و اضافه کرد: من در سریال پدرسالار بازی کردم، سریالی که در زمان خود بهترین سریال بود، خیابان برای دیدنش خلوت می شد، باور کنید اگر به کسی بگویی که یک بازیگر زمانی در پرمخاطب ترین سریال کشور بازی می کرده و نقش اصلی داشته و حالا بیکار است تعجب می کند اما من اینگونه شدم.

بازیگر فیلم دخترشیرینی فروش دلیل کم کاری خود را اینگونه تشریح کرد: بازی نمی کنم، چون پیشنهادی نیست و اگر هم باشد می خواهند با مبلغ بیست سال پیش برایشان بازی کنم. مشخصاً من با این وضع بازی نمی کنم و ترجیح می دهم بیکار باشم.

منافی ظاهر با اشاره به بد عهدی بسیاری از تهیه کنندگان سینما خاطرنشان کرد: بسیاری از پروژه های سینمایی با بدقولی تهیه کنندگان به مشکل می خورد. خود من سال ها پیش در یک پروژه بازی کردم و هنوز 6 میلیون دستمزدم را دریافت نکردم. شش میلیون تومان آن موقع در حال حاضر چه ارزشی دارد. تازه با این وضع تهیه کننده هنوز هم نمی خواهد پولم را بدهد و پس می خواهد پولم را سر قبرم بیاورد؟

لینک خبر :‌ تیک
ساعت 24-یک کارشناس بین المللی سینما می گوید: درخواست جشنواره های سینمایی برای پریمیر (نمایش اول) فیلم ها به یک مد تبدیل شده و گویی آمار بالاتر آن فضیلت است، حال آنکه با این سیاست غلط تماشاگران خود را از دیدن بهترین فیلم ها محروم می کنند. در چنین شرایطی باید پرسید آیا جشنواره فیلم فجر هم این درخواست را فضیلت می داند؟

چند روز پس از آنکه محمدمهدی طباطبایی نژاد به عنوان دبیر سی ونهمین دوره جشنواره فیلم فجر معرفی شد، در نشست خبری دبیر جشنواره پرسشی درباره امکان حضور فیلم هایی که در ماه های گذشته در جشنواره های خارجی شرکت داشته و بسیاری از آن ها موفق به کسب جایزه هم شده اند، مطرح شد. پاسخ سوال این بود که طبق آیین نامه جشنواره، فقط فیلم هایی می توانند فرم شرکت در جشنواره را پر کنند که اولین نمایش (پریمیر) آن ها در فجر باشد.

این مسئله که البته سال هاست جزء قوانین جشنواره فجر است و برخی دوره ها استثنا هم برای آن قائل شده اند، فارغ از اینکه سبب می شود کدام فیلم ها شانس حضور در جشنواره فجر و معرفی شدن به مخاطب ایرانی را از دست بدهند، از این منظر قابل تامل و بررسی است که برای یک جشنواره داخلی چرا باید چنین قانونی وجود داشته باشد؟

از آنجا که پرس وجوی ایسنا از برخی فیلمسازهای شرکت کننده در رویدادهای خارجی نشان داد که آن ها تمایل دارند فیلم شان در جشنواره فجر باشد، میسر بودن این خواسته را از دبیر جشنواره جویا شدیم و او هم پاسخ داد که موضوع در شورای سیاستگذاری جشنواره مطرح می شود. البته آخرین پیگیری های ایسنا در هفته گذشته حاکی از این بود برخی از اعضای این شورا که از مدیران و سینماگرهایی همچون حسین انتظامی، سعید رجبی فروتن، علیرضا رضاداد، مجتبی فراورده و محمد مهدی عسگرپور به همراه دبیر تشکیل شده، با تغییر آیین نامه یا استثنا قائل شدن مخالف هستند و عده ای هم موافق. با این حال به نظر می رسد برای جشنواره ملی فجر باید آیین نامه ای در حد و اندازه همان تعریف شود تا واژه هایی مثل پریمیر هم کارکرد خود را داشته باشند.

پریمیر یعنی چه؟

در این باره محمد اطبایی - پخش کننده و کارشناس بین المللی سینما - در پاسخ به سوال های ایسنا درباره تفسیری که از پریمیر در جشنواره فجر می شود و معنی کاربردی و دقیق این کلمه در جشنواره های سینمایی دنیا توضیح داد: واژه پریمیر برای نخستین بار در سال 1889 از زبان فرانسه وارد زبان انگلیسی شد و مفهوم آن "نمایش اول" یک فیلم یا "اجرای اول" یک نمایش، اپرا یا کنسرت موسیقی از نظر زمانی و مکانی است. انواع پریمیر عبارتند از پریمیر یا نمایش اول جهانی ، پریمیر بین المللی که نمایش اول بین المللی است و مفهوم آن این است که فیلمی در کشور محل تولید خود نمایشی داشته و پریمیر بین المللی اولین نمایش خارج از کشور تولید کننده است. هر چند این مفهوم در حوزه جشنواره های بین المللی فیلم مفهوم دیگری هم دارد که به آن خواهیم پرداخت. پریمیر قاره ای که مانند نمایش اول در قاره آسیا یا اروپا و یا آمریکای شمالی است، پریمیر منطقه ای که به نمایش اول فیلم در یک منطقه خاص جغرافیایی برمی گردد که برای نمونه می توان به پریمیر خاورمیانه، پریمیر بالکان، پریمیر اسکاندیناوی، پریمیر بنلوکس (هلند، بلژیک، لوگزامبورگ) اشاره داشت و پریمیر ملی که اولین نمایش فیلم در یک کشور است.

پریمیر پیش از تولد جشنواره ها و جدی شدن مفهوم نمایش اول نیز در صنعت سینما استفاده شده و همچنان هم استفاده می شود و نمایش اول جهانی یا پریمیر یک فیلم از ابزارهای تبلیغاتی شرکت ها و استودیوهای فیلمسازی برای جلب توجه مردم و رسانه ها به تولیدات خود بوده است. مراسم فرش قرمز و حضور ستارگان و عوامل فیلم با پریمیر فیلم گره خورده و جذابیت بسیاری برای همگان دارد.

وقتی ونیز برای فیلم های ایرانی استثنا قائل می شود و فجر نمی شود

او با اشاره به استفاده جشنواره ها از این موضوع ادامه داد: جشنواره های فیلم نیز در جهت جلب توجه حامیان مالی، رسانه ها، مردم و دست اندرکاران سینما برای پریمیر فیلم ها و به ویژه پریمیر جهانی و بین المللی فیلم های انتخابی اهمیت بسیاری قائل اند. نهاد بین المللی فیاپف (فدراسیون بین المللی انجمن های تهیه کنندگان سینما) از سال 1933 آغاز به کار کرد و یکی از مهم ترین و بلکه شناخته شده ترین فعالیت های آن به رسمیت شناختن جشنواره های بین المللی فیلم و تنظیم مقررات این رویدادهاست. این تقسیم بندی معروف که به تصور عام و به غلط، جشنواره ها را به جشنواره های الف جهانی و غیره رده بندی کرده، هیچگاه از طرف فیاپف تایید نشده اما این غلط مصطلح به قدری جا افتاده که دیگر حتی حرفه ای های صنعت سینما هم از این اصطلاح "جشنواره الف جهانی" استفاده می کنند.

یکی از شاخص ترین بندهای مقررات این جشنواره های الف الزام به نمایش اول جهانی فیلم ها در بخش مسابقه خود است. این رویدادهای سینمایی معتبر بر نمایش اول جهانی بسیار تاکید داشته اما این قاعده را همیشه اسنثناهایی هم هست. برای نمونه جشنواره فیلم ونیز، فیلم های ایرانی به نمایش درآمده در جشنواره (ملی) فیلم فجر را هم با آنکه پریمیر جهانی خود را از دست داده اند، مورد ملاحظه قرار داده که آخرین آن فیلم سینمایی "خورشید" ساخته مجید مجیدی است و یا در سال گذشته فیلم سینمایی "متری شیش و نیم" ساخته سعید روستایی هم در جشنواره فجر نمایش داشت و هم به اکران عمومی درآمده بود که مدیر جشنواره ونیز با استفاده از اختیارات خود این فیلم را در فهرست فیلم های انتخابی قرار داد.

به گفته وی 45 جشنواره فیلم از 29 کشور توانسته اند ، تاییدیه فیاپف را دریافت کنند و طبق آمار ارائه شده، تنها در سال 2017، تعداد 1700 فیلم پریمیر خود را در جشنواره های مورد تایید فیاپف داشته و 4.5 میلیون تماشاگر هم از فیلم های این رویدادها دیدن کرده اند. اما آیا کسی می تواند ادعا کند که کل این 1700 فیلمی که نمایش اول جهانی خود را در این جشنواره ها رقم زده اند، فیلم های با کیفیتی هم بوده اند؟ طبیعی است که صِرف پریمیر یک فیلم، متضمن داشتن یک فیلم خیلی خوب نیست و از طرف دیگر می توان گفت بسیارند فیلم هایی که هیچ پریمیری در جشنواره ها نداشته اما فیلم های ارزشمندی بوده اند. بی تردید نمایش اول جهانی و بین الملل فیلم های سینماگران شناخته شده و استعدادهای جوان مزیتی است که تنها نصیب چند جشنواره معدود می شود.

اطبایی در این باره گفت: پنج جشنواره (کن، ونیز، برلین، تورنتو، سان دنس) به اضافه سه جشنواره (لوکارنو، تلوراید، سن سباستین) به پریمیر باکیفیت ترین فیلم های سال مفتخرند و البته این ارتباطی دو سویه است و هیچ سینماگری در جهان نیست که مشتاق نمایش اول فیلم خود ابتدا در کن و پس از آن در ونیز یا برلین و تورنتو و سان دنس نباشد. تاریخ هم قاضی مناسبی برای داوری کیفیت و ماندگاری آثار سینمایی است. جشنواره کن فیلم "آیدا" ساخته پاول پاولیکوفسکی را رد می کند و این فیلم نمایش اول جهانی خود را در جشنواره تورنتو ثبت کرده و به یکی از موفق ترین فیلم های سینمای جهان تبدیل می شود. پس حتی این جشنواره های برتر هم لزوما بهترین های سینما را به نمایش در نمی آورند، اما به شکل متعارف باید انتظار دیدن بهترین فیلم های هر سال را ،در حداکثر 10 جشنواره شناخته شده تر داشت.

از بازدارندگی فیاپف تا قانون غیرعادلانه پریمیر

وی با طرح این دو سوال که آیا شرط نمایش اول جهانی یک فیلم، امتیاز ویژه ای است؟ و آیا تمامی این 15 جشنواره الف جهانی فیلم های با پریمیر جهانی و بین الملل با کیفیتی را انتخاب می کنند؟ ادامه داد: جالب است، بدانید که این بند پریمیر از مقررات فیاپف هم از طرف تمامی 15 جشنواره الف جهانی رعایت نمی شود و جشنواره هایی مانند قاهره یا جشنواره فیلم هند در گوآ به نمایش فیلم های پیش تر انتخاب شده در دیگر جشنواره های الف هم می پردازند! همانطور که نگارنده در مطلبی دیگر ذکر کرده، فیاپف برای شماری از جشنواره های فیلم یک عامل بازدارنده است! منظور اینکه جشنواره ها در شوق تایید فیاپف شدن، خود را در محدودیت های بسیاری مانند زمان برگزاری جشنواره و پریمیر درگیر می کنند. آیا جشنواره هایی مانند کارلووی واری، مسکو، ورشو، تالین، شانگهای و توکیو و حتا لوکارنو و سن سباستین می توانند بهترین های سینما را در بخش های مسابقه خود داشته باشند؟ تردید نکنید که احتمال آن کم خواهد بود، مگر سالی چند فیلم بسیار خوب در کل دنیا ساخته می شود که تمامی این جشنواره ها از آن نصیبی ببرند.

این پخش کننده بین المللی سینما افزود: در صورتی که به واسطه قانون غیرعادلانه پریمیر، این جشنواره ها تنها ملزم هستند فیلم های هنوز به نمایش در نیامده و غالبا باکیفیت پایین تر را انتخاب کنند. کارگردان ها، تهیه کننده ها و پخش کننده های بین المللی ابتدا تمام تلاش خود را برای حضور در کن و پس از آن در ونیز، برلین، تورنتو و سان دنس داشته و سپس به دیگر جشنواره ها امید خواهند داشت. پریمیر فیلم ها به طور نسبی خود موید حرفه ای یا غیر حرفه ای بودن عرضه و پخش بین المللی یک فیلم است. به عبارتی دیگر با نگاهی به نمایش یک فیلم در جشنواره های مختلف فیلم می توان استراتژی عرضه فیلم را دریافت و برعکس آن هم با نمایش اول فیلمی باکیفیت در جشنواره هایی با اهمیت کمتر، می توان به نبود استراتژی در عرضه آن فیلم پی برد. هر چند شرایط حضور فیلم های بسیاری از کشورها و از جمله ایران، در جشنواره های بین المللی فیلم چنان دشوار و پیچیده شده که صاحبان آثار گاه چاره ای جز شروع نمایش های جهانی یک فیلم در رویدادهایی با تاثیرگذاری کمتر ندارند.

شما به خیل فیلم های ایرانی و نمایش اول این تولیدات در "جشنواره های فیلم های ایرانی" در سراسر جهان و یا جشنواره های بی کیفیتی مانند "داکا" و "چشم سوم مومبای" و البته در چند سال اخیر در جشنواره های آن لاین و جشنواره های جعلی توجه کنید. فلسفه به وجود آمدن این حجم غریب از جشنواره های جعلی و بی کیفیت نیاز و اشتیاق سینماگران به حضور در این جشنواره هاست و کیفیت و وجود و یا عدم وجود این جشنواره گویی اهمیت چندانی ندارد!

درخواست برای پریمیر به یک مد تبدیل شده

اطبایی اضافه کرد: نکته دیگر آنکه مدتی است که شماری از جشنواره ها عضویت خود را در فیاپف لغو کرده اند مانند آدلاید، بوگوتا، کودکان فرانکفورت، گنت، نروژ، سائوپولو، سالونیکا، والنسیا، ویسبادن و وروکلاو و این موج در حال اوج گرفتن است و جریان دیگری هم در میان پخش کننده های بین المللی برای مقابله با "پریمیر بازی" جشنواره ها جدی شده است. درخواست برای پریمیر فیلم ها به یک مد تبدیل شده است و گویی آمار بالاتر پرمیرهای جهانی و بین المللی فضیلتی برای این جشنواره هاست، حال آنکه با این سیاست غلط، تماشاگران خود را از دیدن بهترین فیلم محروم می کنند.

وی در تشریح این جریان در مهم ترین رویداد سینمایی ایران گفت: اما جشنواره فیلم فجر از ابتدای راه اندازی خود ویترین سینمای ایران و فرصتی برای دیدن غالب تولیدات جدید سینمایی بود. فجر تا آنجا اهمیت یافت که فیلم های جایزه گرفته به گونه ای به الگوی ساختِ فیلم های سال آینده تبدیل می شدند و عدم حضور در جشنواره فجر به مثابه عدم حضور در جدول اکران سال آینده سینمایی کشور بود. این قانون نانوشته پس از چند سال رنگ باخت و فیلم ها الزامی برای نمایش اول خود در فجر ندیده و شماری راه اکران مستقیم را پیش گرفتند و شماری نمایش اول در جشنواره های جهانی را. اما به هر حال حضور در فجر برای سینماگران بسیاری جذاب بود و توجه رسانه ها، دریافت جوایز و بازخوردهای تماشاگران حرفه ای تر سینما و دیگر سینماگران، فرصتی مغتنم.

تفسیر مسئولان از حضور پیشافجر فیلم های ایرانی چیست؟

او ادامه داد: در این سال ها تنها فیلم های جدید ایرانی انتخاب شده و فیلم های به نمایش درآمده در جشنواره های خارج از ایران در بخش جشنواره جشنواره ها حضور پیدا می کردند. قانون پریمیر همچنان برای سیاست گذاران فجر اهمیت داشت، اما پس از چندی فیلم های به نمایش درآمده در جشنواره کودک اصفهان و حتی دو جشنواره بین المللی دیگر در تهران، یعنی جشنواره های فیلم کوتاه و جشنواره سینما حقیقت راه خود را برای حضور در جشنواره فجر باز کردند. قانون پریمیر در اینجا برای فیلم های حضور یافته در جشنواره های ایرانی رنگ باخت اما برای حضور فیلم های ایرانی منتخب جشنواره های جهانی تشدید و دیگر همان بخش جشنواره جشنواره ها هم از فجر حذف شد!

این تفسیر از پریمیر بیش تر به نگاه نه چندان مساعد مسئولان به حضورهای پیشافجر فیلم های ایرانی در جشنواره های بین المللی و نیز در اولویت قرار دادن فیلم هایی بود که وفاداری خود را با حضور اول خود در فجر نشان می دادند. این روند به نفع سینمای ایران نبوده و نیست. اطمینان داشته باشید که هر کدام از فیلم های جدید ایرانی حاضر در فجر چنانچه امکان نمایش در هر یک از رویدادهای معتبر جهانی را می یافتند، کوچک ترین تردیدی در حضور اول جهانی خود در آن رویدادها نمی داشتند و از آن طرف هم غالب فیلم های به نمایش درآمده در جشنواره های فیلم خارج از ایران، مشتاق حضور در فجر و استفاده از این فرصت بوده و هستند.

وی گفت: با جدایی بخش ملی و بین المللی جشنواره فجر، جشنواره ملی فیلم فجر به رویدادی کاملا داخلی تبدیل شد که نمایش اول فیلم های ایرانی در این رویداد، مانعی برای حضور در غالب جشنواره های جهانی نبود، اما جشنواره جهانی فیلم فجر با رویکردی دیگر و با وجود بخش مسابقه بین الملل خود، مانعی برای حضور فیلم های ایرانی حاضر در این رویداد در جشنواره های معتبرتر بین المللی است. حضور در جشنواره جهانی فیلم فجر به مفهوم از دست رفتن پرمیر جهانی و پرمیر بین المللی یک فیلم ایرانی است. اینجا مفهوم پریمیر جهانی و بین المللی برای دیگر جشنواره های بین المللی فیلم معنی دیگری دارد. برای مثال یک فیلم هندی چنانچه نمایش اول جهانی خود را در جشنواره بین المللی فیلم هند در گوآ داشته باشد، هر دو پریمیر جهانی و بین المللی خود را از دست می دهد، اما اگر همان فیلم تنها در جشنواره فیلم چنای به نمایش درآید، پریمیر بین المللی خود را حفظ کرده است. پس معیار اهمیت جایگاه آن جشنواره و نیز بخش مسابقه بین الملل آن است.

محمد اطبایی در پایان اظهار کرد: نتیجه آنکه، جشنواره فیلم فجر چنانچه به پریمیر فیلم ها اهمیت می دهد باید از نمایش و بهتر بگوییم بازنمایش فیلم های انتخابی جشنواره های کودک اصفهان، کوتاه تهران و سینما حقیقت خودداری کرده و فیلم های هنوز به نمایش درنیامده در ایران، شامل همه فیلم های ایرانی پیش تر حضور یافته در جشنواره های جهانی را مورد ملاحظه قرار دهد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ ساعت24
مدیر سامانه فروش بلیت ایران تیک با اشاره به اینکه یکی از سامانه های فروش بلیت آنلاین گنجینه اطلاعات مخاطبان را نگه داشته و در اختیار دیگر سامانه ها نمی گذارد، از سازمان سینمایی خواست نسبت به این انحصار اطلاعات ورود کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۱۰ سایت های دیگر : سینما پرس ساعت24 شعار سال

به گزارش خبرنگار ایلنا، میثم معراجی (مدیر سامانه ایران تیک) با اشاره به وضعیت اقتصادی سینماها گفت: کرونا آسیب بزرگی به اقتصاد سینما زده است. در شرایطی سالن های سینما تعطیل است که یک نگاه یکسانی نسبت به کسب و کارها وجود ندارد و یک کافی شاپ یا رستوران و مغازه با متراژهای چهل متری مشغول کار و خدمات هستند ولی سالن سینما که زیربنای هر سالن حداقل 200 متر است و تمامی پروتکل های بهداشتی و ضدعفونی و تهویه سالن ها انجام می شود، تعطیل هستند. حتی در زمینه تولید فیلم هم این نگاه وجود دارد که می گویند تولیدات سینمایی تعطیل شود اما تولیدات تلویزیونی به کار خودشان ادامه دهند. این مدل رفتارهای دوگانه آسیب زننده است. افرادی که صحبت از تعطیلی پروژه های سینمایی می کنند با خودشان فکر کردند اهالی سینما باید چطور روزگار بگذرانند و امرار معاش کنند؟ صدابردار و تدارکات و دستیار کارگردان که به غیر از این شغل کار دیگری نمی توانند انجام دهند. پس چطور آنقدر راحت حرف از تعطیلی تولیدات و جشنواره ها می زنیم؟ تا حالا فکر کردیم خانواده های اهالی سینما چطور باید امرار معاش کنند؟

معراجی با اشاره به شروع فعالیت های سامانه های آنلاین فروش بلیت سینما و نقش سمفا در مدیریت فروش بلیت گفت: اگر سمفا به شکل صحیح اجرا شود، می تواند در شکل نظارت و مدیریتی برای سینمای ایران مفید باشد. سمفا تمام فرآیند اکران را دربرگرفته است. از سامانه صدور بلیت تا سانس بندی سینماها و حتی فرآیندهای تبلیغاتی فیلم ها همگی زیرمجموعه سمفا صورت می گیرد. از طرفی بروکراسی اداری و کارهایی که در گذشته حضوری انجام می شد امروز با استفاده از سیستم یکپارچه سمفا می توان به صورت آنلاین انجام داد.

وی با انتقاد به وجود انحصار در فضای فروش بلیت سینما گفت: متاسفانه سمفا هنوز نتوانسته روح حاکم بر فضای انحصاری فروش بلیت را بشکند. سامانه فروش بلیتی که از گذشته شروع به فعالیت کرده و چندین سال به عنوان تنها سامانه آنلاین فروش بلیت خدمات ارائه می کرد امروز هم با نگه داشتن دیتابیس مخاطبان نزد خود مانع از دسترسی دیگر سامانه ها به اطلاعات مخاطبان سینما می شود. این سامانه فروش بلیت یک سامانه دولتی بود که در مقطعی توانست با بودجه دولتی و زیر نظر مجموعه سینماشهر کار خودش را شروع کند که بعد به بخش خصوصی منتقل شد. سامانه ای که با پول دولت راه اندازی شده، دیتابیس سینمای ایران را در اختیار گرفته است و آن را در اختیار دیگر سامانه ها قرار نمی دهد. در این میان حق چند گروه تضییع می شود. در درجه اول تهیه کننده که صاحب اثر است و سامانه برای آن فیلم بلیت فروخته است و اطلاعات کامل فروش آن فیلم را در اختیار دارد. الان تهیه کننده دوست دارد بداند مخاطبانش چه کسانی بودند که بر اساس آن بتواند به آن ها برای محصول جدید اس ام اس بزند. ولی این اطلاعات را در اختیار تهیه کننده نمی گذارد. در درجه دوم سینماداران هم که اطلاعات مخاطبانشان در اختیار این سامانه است می خواهند با توجه به میزان مخاطب و دسترسی به اطلاعات تماس با مخاطب خودشان در ارتباط باشند که باز هم با انحصاری که ایجاد کردند این امکان وجود ندارد و حتی فرصت بازاریابی را هم از صاحبان سالن های سینما گرفته اند.

معراجی در ادامه افزود: به نظرم این از اختیارات سازمان سینمایی است و باید نسبت به این رفتار خلاف قانون ورود کند. این گنجینه اطلاعات مخاطبان سینما که با پول دولتی درست شده است الان در اختیار یک سامانه خاص است. این عدالت نیست و سمفا باید در وهله اول به این مسئله ورود کند و این دیتابیس منحصربفرد را در اختیار تمامی سامانه های فروش بلیت قرار دهد.

وی با اشاره به اینکه چندین بار از ارشاد درخواست شده که در این موضوع ورود کند، گفت: ما چندین بار از سمفا خواستیم که این اطلاعات را از این سامانه بگیرد و در اختیار تمامی سامانه های قانونی فروش بلیت قرار دهد. این وظیفه سمفا است. نه تنها دولت باید این موضوع را پیگیری کند که اتحادیه تهیه کنندگان و کانون پخش کنندگان فیلم هم باید به این موضوع ورود کنند و این اطلاعات را از سامانه مذکور بگیرند و در اختیار دیگر سامانه ها قرار دهند. ضمن اینکه این حق تمامی پخش کننده ها و صاحبان آثار است که به مخاطبان فیلم هایشان دسترسی داشته باشند و بر اساس آنالیز آن فعالیت های خود را برنامه ریزی کنند.

مدیر سامانه ایران تیک با بیان اینکه در حال حاضر امکان فعالیت های دیگری به غیر از فروش بلیت سینما برای سامانه های آنلاین وجود ندارد، گفت: به دلیل نبود زیرساخت های لازم امکان پوشش مراسم های آنلاین و یا رویدادهایی که خارج از سینما رخ می دهد برای سامانه های سینما وجود ندارد. ما سامانه فروش بلیت سینما هستیم و تولید کننده محتوا نیستیم و باید منتظر بازگشایی سینماها باشیم. حتی برای رویدادهای فرهنگی و هنری خارج از سینما هم باید شرکت های مختلف فرهنگی اقدام به برگزاری کنند تا بتوان بلیت آن را فروخت. ما نمی توانیم خودمان تولید کنیم و بعد بلیتش را بفروشیم. ما بلیت فروش هستیم و باید در جایگاه خودمان بایستیم و با این وضعیتی که وجود دارد، فکر می کنم خیلی اوضاع خرابتر از الان می شود. به نظرم اگر اختیار سینماها را به سینماداران می دادند و بخش خصوصی خودش برای ادامه فعالیت هایش در دوران کرونا تصمیم می گرفت خیلی بهتر بود. اوایل که سینماها باز شد یک جو بسیار سنگینی علیه این تصمیم گیری صورت گرفت که مانع حضور مخاطب در سالن های سینما شد. الان مد شده هر تهیه کننده ای هر چند وقت یکبار وظیفه خودش می داند بگوید من یک فیلم پرفروش خوب دارم اما الان اکرانش نمی کنم. انگار با این کار یک جو تبلیغاتی به نفع خودشان ایجاد می کنند. وقتی این فضای منفی ایجاد می شود و تهیه کنندگان مدام از اکران نشدن فیلم هایشان می گویند مخاطب هم گمان می کند پس حتما سینما آلوده ترین جا برای گسترش ویروس کرونا است و نسبت به این فضا بدبین می شوند. اگر سینماها را می گذاشتند باز بماند و با همین ظرفیت حداقلی به راه خودش ادامه می داد بسیاری از فیلم ها اکران می شدند و سینماها به حیات خودشان ادامه می دادند. زمانی که شنای پروانه اکران شد به مرور به تعداد مخاطبان آن اضافه شد و در شرایطی که سالن ها با 50 درصد ظرفیت پر می شد توانست نسبت به دوران کرونا فروش خوبی داشته باشد. پس نتیجه می گیریم اگر این جوسازی منفی از ناحیه برخی شکل نمی گرفت سینما می توانست مانند دیگر مشاغل به راه خودش در شرایط جدید کرونا ادامه دهد.

وی در پاسخ به این پرسش که دلیل این بازارگرمی ها از ناحیه صاحبان فیلم چیست؟ گفت: به نظرم این بازارگرمی ها بیشتر برای این است که بتوانند از دولت امتیاز بیشتری بگیرند. بهترین مدل حمایت از سوی دولت این بود که آثار را برای اکران گارانتی می کرد. یعنی هر چقدر که هزینه فیلم شده است دولت همانقدر فیلم را گارانتی کند. اگر فیلم بیشتر فروخت چه بهتر و اگر کمتر از میزان هزینه فیلم فروخت مابه التفاوت فروش تا رسیدن به میزان هزینه را دولت پرداخت کند. با این شکل مطمئن باشید سینماها راه می افتاد. ولی الان متاسفانه نگاهی که توی سینما هست راه غلطی را پیش گرفته است و همه منتظر گرفتن امتیاز بیشتر از دولت هستند.

معراجی در پایان گفت: امسال که فرصت اکران سینما را از دست دادیم و اگر می خواهیم برای سال آینده سینماها به فعالیت هایشان ادامه دهند باید از همین الان برنامه ریزی کرد و با اکران فیلم های پرمخاطب باز هم چراغ سینماها را روشن کرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
اقتصاد نیوز: اولین سریال هومن سیدی پس از کش و قوس فراوان با نام قورباغه در شبکه نمایش خانگی سرانجام به تصویر آمد. این سرایل قبل از پخش سر و صدای زیادی بپا کرد اما پخش آن نیز با واکنش های زیادی همراه بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۹ سایت های دیگر : شهرآٰرا نیوز پارسینه خبرگزاری دانشجویان ایران افکار نیوز

به گزارش اقتصاد نیوز،سریال قورباغه به نویسندگی و کارگردانی هومن سیدی و تهیه کنندگی علی اسدزاده ساخته شده است. از بازیگران این فیلم می توان به نوید محمدزاده، صابر ابر، سحر دولتشاهی، فرشته حسین، آناهیتا افشار و مهران غفوریان اشاره کرد. هومن سیدی پیش از این فیلم های سیزده ، آفریقا ، خشم و هیاهو ، اعترافات ذهن خطرناک من و مغزهای کوچک زنگ زده را ساخته است.

این مجموعه داستانی درام و اجتماعی دارد، داستان این سریال به مشکلات جامعه و تأثیرات آن بر روی هر فرد می پردازد. در خلاصه داستان این سریال آمده است:من همیشه یه صندلی واسم کم بوده، کتم واسم تنگ بوده، کفشام برام کوچیک بوده، ساعتم خواب می مونده و من ازش جلوتر حرکت می کردم، دنیا برای من جای کوچیکیه، احساس می کنم همه جا بستس و نمی تونم نفس بکشم، انگار همهٔ این لحظه ها رو قبلاً دیدم، درختا، صدای آبشار، قورباغه ها، اونا رو زمانی می بینم که در حال مردنم.

قورباغه کپی چه فیلمی است؟

برخی می گویند قورباغه کپی فیلم نفرت است فیلم نفرت نام فیلمی سیاه و سفید محصول 1995 فرانسه و به کارگردانی متیو کاسوویتس است.این فیلم بیشتر تحت عنوان فرانسوی خود ( لا هاینه ) پخش و منتشر شد اما در آمریکا با نام ترجمه شده آن ( نفرت ) پخش شد.

فیلم درباره سه پسر جوان است که برای زنده ماندن در حومه شهر تلاش می کنند. نام فیلم از جمله ای که اول فیلم توسط یکی از آنها گفته می شود برداشته شده: "La haine attise la haine!"؛ تنفر، تنفر ایجاد می کند.

اما برخی دیگر اعتقاد دارند:هومن سیدی کاری که در آثارش می کند یک کپی پیست یا تقلید ساده نیست و الهاماتی از بهترین های سینمای جهان می گیرد و از آنها برای ساخت یک اثر بومی وام می گیرد. او این کار را با نهایت دقت انجام می دهد و از همین حیث به هیچ وجه محکوم به تقلید کردن کورکورانه نمی شود.

آنها به نوشتن برداشت آزاد در ابتدای سریال نیز اشاره دارند اما منتقدان می گویند که نوشته بسیار ریز در ابتدای تیتراژ آمده و تصاویر این سریال با سریال نفرت نزدیک است.

طلسم شکنی قورباغه در نمایش

قورباغه قرار بود آبان پخ شود اما اجازه نمایش ان به تعویق افتاد این تعویق اعتراض سیدی را به دنبال داشت. او در صفحه اینستاگرام خود درباره این تعویق نوشت: من نزدیک به سه سال از زندگی حرفه ای و شخصیم را برای ساخت قورباغه گذاشتم. فقط و فقط به دلیل ارزش و احترامی که برای مردم نازنین و حرفه ام قائل بودم و هستم، بهترین روزهای عمرم را برای این کار صرف کردم. یک تیم تمام حرفه ای برای رسیدن یک نتیجه قابل قبول تمام تلاش شان را کردند تا سریالی را در شان و شخصیت مخاطب بسازند. این که موفق بوده ایم یا خیر، بحثی موکول به بعد از پخش است.
در جریان باشید این سریال مدتی است که آماده پخش بوده و به دلایلی نامعلوم به تعویق افتاده. به هر ترتیب اعلام رسمی پخش به آبان موکول شد. که باز به دلایلی ارشاد از ما درخواست کرد که تاریخ پخش را به آذر موکول کنیم. که در نهایت دلخوری به حقِ مخاطبان را در پیش داشت که تیم سریال را بی برنامه خطاب کرده اند.
و اکنون در این لحظه، تهیه کننده محترم به بنده رسما اعلام کرده که مجدد امکان پخش در آذر هم وجود ندارد و ما باید به خواسته ارشاد پخش را به اول دی ماه موکول کنیم. چرا؟ من و تهیه کننده بسیار زیاد حسن نیت خود را اثبات کردیم و با شورای پروانه نمایش کمال همکاری را داشتیم. فقط و فقط به دلیل این که زحمت چند ساله این تیم دیده شود و مردم بتوانند این سریال را ببینند.
جناب آقای انتظامی، لطفا جوابی صریح به بنده و مخاطبان بدهید. چطور ممکن است که ما با داشتن پروانه نمایش از شورای محترم، همچنان بلاتکلیف بمانیم؟ ما مجبوریم تاریخ پخش را به اول دی موکول کنیم.
کسی هست که این اطمینان را بدهد که دی به بهمن یا اسفند یا به هر ترتیبی به سال بعدی موکول نخواهد شد؟ لطفا بفرمایید در این لحظه سریال قورباغه توقیف گردیده است یا خیر؟

سازمان سینمایی اعلام کرد سریال قورباغه به کارگردانی هومن سیدی پروانه نمایش دارد و از 24 آذر عرضه خواهد شد. اما باز هم در این تاریخ خبری از پخش نشد.گفته می شود دستور مقام قضایی دلیل تعویق در پخش این سریال شد. ظاهرا دلیل توقف پخش این سریال تحقیقات قضایی درباره پول های کثیف است.4

قورباغه و پول کثیف

موضوع ورود پول های کثیف به صنعت سینما نخستین بار به طور جدی در پرونده محمد امامی یکی از متهمان اصلی پرونده فساد در صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه مطرح شد.

وقتی امامی در چهارمین جلسه رسیدگی به اتهاماتش گفت: ... بزرگ ترین انیمیشن دنیا را در ایران ساخته ام و در حال حاضر پیش تولید سه سریال و اثر سینمایی را که آثاری جهانی هستند در دست دارم ... ابهاماتی در مورد اینکه او چطور در زندان و در جریان رسیدگی به پرونده اش مشغول تولید سریال است مطرح شد.تهیه کننده سریال قورباغه علی اسدزاده است که در ساخت سریال شهرزاد نیز همکاری داشت. علی اسدزاده مدیرعامل تصویر گستر پاسارگاد و یکی از شرکای محمد امامی در پروژه شهرزاد بود.

علی اسدزاده تهیه کننده سریال پس از مطرح شدن این بحث ها گفته است: پلتفرم نماوا سرمایه گذار قورباغه است و من تهیه کننده آن او تاکید کرد: این سریال ارتباط مالی و معنوی با هیچ شخص حقیقی و حقوقی و همچنین تصویرگستر پاسارگاد ندارد.

قورباغه و زنده ماندن صابر ابر

سرانجام قورباغه به نمایش درآمد گروهی به استقبال این سریال رفته اند و برخی از اینکه انتظارشان برآورده نشده سخن می گویند. شاید جنجالی ترین بخش به زنده ماندن شخصیتی بازگردد که صابر ابر ایفا کننده نقش آن است در قسمت دوم این شخصیت تیر به قفسه سینه او می خورد اما زنده ماند دلیل این عنوان شده که قلبش در سمت راست است و غلظت خون دارد اما برخی این دلیل را به چالش کشیده و می گویند زخم نافذ قفسه سینه حتی بدون خونریزی فرد را می کشدبه علت کلاپس و خفگی.

لینک خبر :‌ اقتصاد نیوز
برخی منابع خبری از تعویق یا لغو ماموریت حسین انتظامی به عنوان رایزن فرهنگی خبر داده اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۹ سایت های دیگر : سینما پرس

به گزارش مشرق ؛ خبرگزاری "سینما پرس" به نقل از منابعی که آن را تاییدنشده می خواند، مدعی شده است که سفر حسین انتظامی و ماموریت خارجی وی به تعویق افتاده و موانعی بر سر راه آن وجود دارد.

بر اساس گزارش سینما پرس، ظاهرا عزیمت به اروپا و انتصاب حسین انتظامی به عنوان رایزن فرهنگی در کشور اتریش با مخالفت و ممانعت برخی نهادها مواجه شده و قرار است ایشان در این چندماه پایانی دولت را همچنان بر مصدر مدیریت سازمان سینمایی باقی بمانند.

حال باید منتظر ماند و موضع گیری احتمالی حسین انتظامی را که پیش از این ضمن تائید خبر رفتنش از سازمان سینمایی ، به صراحت ماجرای رایزنی فرهنگی خود در وین را رسانه ای کرده بود را در این باره مشاهده کرد.

لینک خبر :‌ مشرق نیوز
سخنگوی شورای صنفی اکران گفت: جلسه شورای صنفی نمایش این هفته برگزار شد منتها هیچگونه خروجی برای اکران آثار نداشت زیرا سالنهای سینما همچنان تعطیل هستند و خروجی برای اکران بی فایده است. مرتضی شایسته پیرامون آخرین جلسه شورای صنفی نمایش گفت: جلسه شورای صنفی نمایش این هفته برگزار شد منتها هیچگونه خروجی برای اکران [...]
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۹ سایت های دیگر : میزان روزنامه نصف جهان

سخنگوی شورای صنفی اکران گفت: جلسه شورای صنفی نمایش این هفته برگزار شد منتها هیچگونه خروجی برای اکران آثار نداشت زیرا سالنهای سینما همچنان تعطیل هستند و خروجی برای اکران بی فایده است.

مرتضی شایسته پیرامون آخرین جلسه شورای صنفی نمایش گفت: جلسه شورای صنفی نمایش این هفته برگزار شد منتها هیچگونه خروجی برای اکران آثار نداشت زیرا سالنهای سینما همچنان تعطیل هستند و خروجی برای اکران بی فایده است.

وی در همین راستا ادامه داد: شورای صنفی نمایش و سالن داران همچنان منتظر نظر نهایی ستاد ملی مبارزه با کرونا برای بازگشایی سینماها هستند، نظر نهایی درباره زمان و چگونگی بازگشایی سینماها را این نهاد می دهد و هنوز هیچ اطلاعیه ای صادر نشده است.

سخنگوی شورای صنفی نمایش با اشاره به برگزاری جلسات متعدد پیرامون بازگشایی سینماها اظهار کرد: طی هفته های گذشته جلسات متعددی بین مسئولین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان سینمایی و ستاد ملی مبارزه با کرونا برگزار شده تا در نهایت به راهکاری برای بازگشایی سینماها برسند منتها هنوز نتیجه مشخص نیست و امیدواریم این جلسات هرچه سریعتر نتیجه دهد.

وی درباره احتمال بازگشایی سینماها همزمان با برگزاری جشنواره فیلم فجر افزود: هیچ چیز مشخص نیست، نمی توان دورنمایی تصور کرد، ما هم امیدواریم که سینماها بهمن ماه سال جاری باز شوند اما هیچ اطلاع دقیقی در این خصوص در دست نیست.

سخنگوی شورای صنفی اکران خاطرنشان کرد: در رابطه با فیلمهایی که اکرانشان به دلیل کرونا و تعطیلات متوقف شده فعلا نمی توان نظری داد، در حال حاضر باید امیدوار باشیم تا سالنها بازگشایی شوند، پس از آن طی جلسه ای می توان به نحوه اکران این آثار در ادامه راهشان تصمیم گرفت.

منبع: میزان

لینک خبر :‌ سینما خانه
پیرو انتشار تیزر فیلم تفرقه افکنانه انگلیسی که بر اختلاف افکنی میان مسلمانان تمرکز کرده، ساترا انتشار آن را در رسانه های داخلی ممنوع اعلام کرد.

به گزارش حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی ساترا، پیرو انتشار تیزر فیلم تفرقه افکنانه انگلیسی که اخیراً تیزر آن منتشر شده و بر اختلاف افکنی میان مسلمانان تمرکز کرده، ساترا انتشار آن را در رسانه های داخلی ممنوع اعلام کرد.

این فیلم به دلیل داشتن محتوایی با موضوعات نفرت پراکن، تفرقه افکن، تهییج تعصبات نژادی که با توهین به مذاهب اسلامی، وحدت جهان اسلام را مورد حمله قرار می دهد کاملا ناقض دستورالعمل های محتوایی ساتراست. به همین جهت انتشار آن در همه رسانه های صوت و تصویر فراگیر ممنوع است.

همچنین ساترا به دلیل ممنوع بودن محتوای نفرت انگیز در ادبیات حقوقی بین المللی، اعتراض خود را به نهاد های بین المللی با استناد به قوانین بالادستی و شرایط استفاده (Terms of Use) اعلام کرده است و از طرق حقوقی پیگیر آن خواهد بود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
اقتصاد ایران: عضو شورای شهر تهران با اشاره به رای تخریب سینما ایران در لاله زار گفت: تخریب سینما ایران لاله زار، شروع تخریب سریالی سینماها است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۹ سایت های دیگر : برترین ها تیک

به گزارش ایسنا، علی اعطا صبح امروز در نطق پیش از دستور خود در جلسه شورای شهر تهران با بیان اینکه خیابان لاله زار؛ خیابان سینماهای تهران، خیابان سینماهای ایران که نه؛ دالان سینماهای محتضر پایتخت است، گفت: دالان احتضار 18 سینمایی که روزگاری با فعالیت آنها لاله زار گذر آپارات ها بود، حالا سالهاست با تعطیلی این سینماها لاله زار به دالان سینماهایی تبدیل شده که سالهاست نفس شان به شماره افتاده است.

وی با بیان اینکه سخن بر سر 18 سینمای این خیابان قدیمی است؛ 16 سینما درلاله زار و دو سینما در امتداد آن در لاله زار نو گفت: اما این روزها اخبار تلاش برای احیاء لاله زار خبر احتمال صدور پروانه تخریب سینما ایران، این سینمای قدیمی خیابان لاله زار دوستداران فرهنگ و هنر و میراث را نگران کرده است. رأی اخیر دیوان عدالت اداری مبنی بر الزام شهرداری به صدور پروانه ساختمانی تخریب و نوسازی سینما ایران و انتشار خبر آن در رسانه ها و شبکه های اجتماعی منشاء و مبدأ این نگرانی هاست که اگر چنین شود، اگر سینما ایران بر اساس رای دیوان تخریب شود، به گمان من این نقطه آغاز تخریب سریالی سینماهای لاله زار خواهد بود.
وی با بیان اینکه این حکم می تواند مقدمه مرگ سریالی سینماهای خیابان لاله زار باشد، افزود: با تخریب احتمالی سینما ایران در گذر آپارات ها شاید روزنامه ای چنین تیتر بزند: "سینمای ایران" در خیابان سینماهای ایران تخریب شد! باور دارم تخریب سینما ایران شروع دومینوی تخریب سینماهای لاله زار است. تخریب سریالی سینماها.

اعطا با بیان اینکه از سینما ایران لاله زار باید بیشتر سخن بگوییم چراکه سینمای متروکه ای که امروز در بستر احتضار است؛ در سالهای نه چندان دور یکی از اولین سالن های مدرن را با گنجایش 1000 نفر دارا بوده است، افزود: سینما ایران در فروردین 1337 در اولین روز نمایش فیلم "توفان در شهر ما" به کارگردانی ساموئل خاچیکیان، توفانی در لاله زار به پا کرد و جمعیتی انبوه به این سینما آمدند تا داستان دیوانه ای زنجیری را بر پرده سینما تماشا کنند که از تیمارستان به خانه ای مخروبه گریخته بود. این فیلم که در سال 1396 با همکاری فیلم خانه ملی ایران در مرکز مرمت فیلم بولونیا مرمت شد و نسخه مرمت شده آن به همت سینماتک خانه هنرمندان ایران و با همکاری فیلم خانه ملی ایران در بهمن ماه 1397 در تالار ناصری خانه هنرمندان به نمایش در می آید.
وی با بیان اینکه لاله زار امروز، دالان سینماهای رو به احتضار است، ادامه داد: توضیح واضحات است اگر بگویم بخش مهمی از عناصر هویتی خیابان لاله زار، سینماهای آن هستند و توضیح واضحات است اگر بگویم نخستین سینماهای تهران در خیابان لاله زار و حوالی آن ساخته شد و سینما فاروس یا خورشید نو که در مقابل تئاتر نصر قرار دارد و در سال 1316 احداث شده است، در حال حاضر چشم اندازی برای ماندن ندارد و سینما کریستال که در سال 1324 ایجاد شده، توسط مالکین، مسیر تخریب و ساخت مجتمع تجاری را دنبال می کند.
اعطا ادامه داد: سینما البرز، سینمای دیگری که در دهه های نخستین قرن، در خیابان لاله زار احداث شده است، سینمای دیگری است که وضعیت بهتری از فاروس و کریستال ندارد و به گمانم، تخریب سینما ایران، آغاز دومینوی مرگ سینماهای قرار گرفته در دالان سینماهای محتضر تهران خواهد بود.
وی با بیان اینکه نمی توان از احتضار سینماهای لاله زار سخن گفت و به قوانین و مقررات حوزه میراث فرهنگی گریزی نزد، افزود: تردیدی نیست که ثبت آثار در فهرست های ملی و آثار ارزشمند، کمک می کند که این آثار از خطر تخریب و نابودی رهایی یابد. اما مشکل آن جا رُخ عیان می کند که گاه گاه، دلیل این است که این بناها پس از دوره زندیه ساخته شده و مالک خصوصی دارند، دیوان عدالت اداری رای به خروج آنها از فهرست آثار ملی و فهرست های ذیربط می دهد.
وی ادامه داد: در ماده یک "قانون راجع به حفظ آثار ملی" مصوب سال 1309 مجلس شورای ملی آمده است: "ابنیه و اماکنی که تا اختتام دوره زندیه در مملکت ایران احداث شده اعم از منقول با رعایت ماده 3 این قانون می توان جزو آثار ملی محسوب داشت و در تحت حفاظت و نظارت دولت دانست."
سخنگوی شورای شهر با بیان اینکه به نظر می رسد ملاک اختتام دوره زندیه در زمان تصویب قانون، در کنار فهم صرفا تاریخی نسبت به مقوله میراث فرهنگی به جهت نگاه سیاسی سرسلسله حکومت طاغوتی گذشته به میراث فرهنگی در نظر گرفته شده و در قانون قید شده است؛ تا به این واسطه، پهلوی اول با تخریب آثار دوره قاجار بتواند خود را معمار ایران مدرن جا بزند گفت: سالها بعد با تصویب قانون راجع به ثبت آثار ملی در سال 1352، امکان ثبت آثاری که دارای شئون ملی هستند پیش بینی شد.
وی افزود: با توجه به جنبه های تفسیرپذیر تعبیر شئون ملی؛ شعب دیوان عدالت اداری به استناد قانون تشکیل و آیین دادرسی دیوان عدالت، تفسیرهایی از قانون به دست می دهند که با هدف قانون گذار مبنی بر حفاظت از میراث فرهنگی ملی در تعارض قرار می گیرد.
اعطا با بیان اینکه بنابراین قانون سال 52 به جهت ملاک قابل تفسیری که ایجاد کرده است، زمینه حفظ آثار پس از دوره زندیه را فراهم نمی کند و کماکان اثر سوء ملاک سیاسی رضاخانی باقی است، گفت: در واقع به جهت وجود رگه هایی از نگاه سیاسی رضاخانی به میراث فرهنگی در برخی قوانین مصوب مجلس شورای ملی در آن سال ها که همچنان دارای اعتبار هستند؛ دیوان عدالت اداری بعضا مستند به این قوانین رای به خروج آثار ارزشمند معماری و یادمان های تاریخی از فهرست آثار ثبت شده ملی می دهد.
اعطا در ادامه نطق خود که متن آن را در اختیار رسانه های قرا داد، اعلام کرد: دعوای مالکان خصوصی بناها و خانه های تاریخی با میراث فرهنگی و گشاده دستی دیوان عدالت اداری در صدور حکم خروج این آثار و بناها از فهرست آثار ثبت شده ملی، داستان دیروز و امروز نیست و به نظر می رسد در فردا ها هم همچنان ادامه خواهد داشت.
وی افزود: هر چند میراث فرهنگی مسئولیت ثبت آثار تاریخی و دارای شئون ملی و ساختمان های ارزشمند را برعهده دارد؛ اما در بسیاری موارد این مجموعه چنان که باید و شاید و مطابق آنچه در قانون پیش بینی شده نتوانسته است زمینه های حمایت از مالکان و متصرفان بناهای تاریخی را فراهم کند. بنابرین عدم انتفاع اقتصادی و گاه هزینه های سرسام آور نگهداری از این بناها، مالکان را ناگزیر به تلاش برای خروج بناها از فهرست های میراث سوق می دهد که حوزه اختیار عمل آنها را در مورد ملک شان بسیار تحت الشعاع قرار داده است.
اعطا تاکید کرد: بی تردید یکی از عناصر اصلی هویت بخش لاله زار همنشینی همه این 18 سینما در مجاورت یکدیگر است. بناهایی که عمدتاً در دهه های آغازین قرن احداث شده اند و اکنون هر یک خاطره ای را برای دوست داران هنر سینما تداعی می کنند. خوب است توجه کنیم سینماهای محتضر لاله زار ظرفیت و گنجایش 10 هزار صندلی دارد. با مرمت و احیا و با زنده سازی این سینماها با گنجایش 10 هزار صندلی، چرا لاله زار محل برگزاری جشنواره های فیلم نباشد؟ توضیح واضحات است که ایجاد جریان زندگی فرهنگی و هنری راهش عریض کردن پیاده روها نیست. زندگی از جای دیگری می آید. بدیهی است که باید کالبد هم با زندگی جاری در آن فضا متناسب باشد.
سخنگوی شورای شهر تاکید کرد: لاله زار با مرمت چهار بنای تاریخی و باز پیرایی جداره ها و عریض کردن پیاده روها، پذیرای جریان زندگی متناسب با فرهنگ و هنر امروز نخواهد شد. فردا و پس فردا سینماهای دیگری با رای دیوان به سراغ ما خواهند آمد و ما همچنان همچون یک پروژه دانشگاهی مشغول عریض کردن پیاده روهای لاله زار و بازپیرایی جداره ها هستیم و ابتکار عملی در برابر آراء الزام به صدور پروانه تخریب نداریم. اگر شهرداری ابتکار عمل را به دست بگیرد و اولا با مذاکره و پیگیری چند جانبه از یک سو با مالکین سینماها و از دیگر سو با مسئولین حوزه فرهنگ، لاله زار را مهیای برگزاری جشنواره های سینمایی کنند، زندگی فرهنگی و هنری لاله زار به جریان خواهد افتاد.
انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری اقتصادی ایران
بابک بهداد معتقدست هنروتجربه جریان پویا و زنده ایست که سینما را به سمت جلو می برد و به فیلمسازان این جسارت را می دهد که تجربه کسب کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۹

بابک بهداد کارگردان و مستندساز در گفتگو با خبرنگار سینمایی صبا درباره آسیب هایی که به سینمای هنری و تجربی در دوران کرونا به واسطه تعطیلی وارد شده است، عنوان کرد: در مرحله اول بزرگترین آسیبی که به سینمای هنری و تجربی وارد شده این است که مخاطبان کمتری فیلم های هنروتجربه را می بینند و به همین ترتیب سرمایه گذاران و تهیه کنندگان این فیلم ها نیز با مشکلات اقتصادی مواجه شده اند. همچنین تا زمانی که کرونا وجود دارد و بحث تعطیلی سالن های سینما مطرح است، سرمایه گذاران فیلم های مستقل و هنری نیز برای سال جدید کمتر دست به تولید می زنند چراکه در این شرایط بازگشت سرمایه ای برای خود متصور نیستند.

این مستندساز با اشاره به اینکه این لطمه در حالی به سینمای هنری و تجربی خورده است که سینمای ما برای بالندگی و پویایی به این نوع آثار احتیاج دارد، تاکید کرد: سینمای ما به نگاه هنری و تجربی و در حقیقت این نوع سینما احتیاج دارد چراکه اتفاقاتی که در این حوزه به لحاظ نوع نگاه، جسارت و ساختار رخ می دهد با سینمای بدنه متفاوت است. به عقیده من هنروتجربه جریان پویا و زنده سینماست که سینما را به سمت جلو می برد و به فیلمسازان این جسارت را می دهد که تجربه کسب کنند.

به گفته بهداد، سینمای بدنه در ایران زیاد تجربه پذیر نیست اما هنروتجربه همیشه به دنبال خلاقیت، تجربه کردن چیزهای جدید در موضوع و ساختار بوده است و این موضوع یکی از نقاط قوت این جریان سینمایی و موسسه ای است که این آثار به نمایش در می آورد.

وی با اشاره به اینکه هنروتجربه هم به حمایت بخش خصوصی و هم به حمایت بخش دولتی نیاز دارد، خاطرنشان کرد: اگر این نوع هنر در جامعه و به عقیده من برای بخش خصوصی جا بیفتد قطعا تولیدهای بهتر و بیشتری را در این زمینه شاهد خواهیم بود.

کارگردان مستند بهارستان خانه ملت ادامه داد: مدیران دولتی معمولا به دنبال این نوع سینما که سینمای متفاوتی است، نیستند و تا زمانی که دیدگاه مدیران دولتی ما این باشد توقعی از آن ها نیست که بخواهند از فیلم های هنری و تجربی حمایت کنند. از بخش خصوصی و ارگان ها مانند بانک ها، شهرداری، سیستم های تولیدی و....این انتظار می رود که از سینمای هنری و تجربی حمایت کنند همچنین این توقع از تهیه کنندگان مستقل می رود که به سراغ سرمایه گذاران خصوصی بروند و با تعریف این نوع سینما برایشان بتوانند آن ها را به سرمایه گذاری روی سینمای هنری و تجربی ترغیب کنند.

هنروتجربه نیاز به تبلیغات شهری دارد

وی با بیان اینکه جدا از اختصاص سالن های بیشتر و پردیس سینمایی مجزا برای هنروتجربه ، این موسسه احتیاج به تبلیغات درست برای فیلم های خود دارد، بیان کرد: فیلم هایی که در هنروتجربه اکران می شود حداقل در سطح شهر تهران باید با تبلیغات درست، مخاطب را به سمت سالن های سینما جذب کنند.

این کارگردان ادامه داد: من فکر می کنم در حال حاضر تعداد سالن هایی که در اختیار هنروتجربه قرار دارد، پاسخگوی فیلم های این موسسه است ولی قطعا در آینده باید به سالن های بیشتر و بهتری فکر کرد اما آن چیزی که اهمیت دارد این است که ما برای فیلم های هنروتجربه باید تبلیغات گسترده تر و بهتری داشته باشیم که اگر اهالی و مدیران هنروتجربه در این قضیه ورود کنند فیلم های هنری و تجربی بهتر و بیشتر دیده می شوند. در این مسیر تلویزیون، دانشگاه ها و...نیز نقش مهمی دارند.

بهداد درباره اهمیت توجه به سینمای کوتاه و مستند خاطرنشان کرد: من فکر می کنم باید یک بازتعریفی از سینمای تجربی و هنری داشته باشیم و دوباره برای صنوف و متولیان سینما آن را تعریف کنیم تا سینمای هنری و تجربی دوباره جایگاه و حمایت خود را پیدا کند. اگر این تعریف تنها از سوی تهیه کننده و یا کارگردان اتفاق بیفتد، هیچ تاثیری ندارد اما اگر برای جامعه تعریف شود، شاهد اتفاقات خوبی خواهیم بود و حمایت ها نیز خود به خود رخ می دهد.

وی ادامه داد: لازم است این نکته را بگویم که در حال حاضر این سینمای هنری و تجربی است که در دنیا افتخارآفرینی می کند. در حقیقت فیلمسازان ایرانی که تجربی تر کار می کنند و به دنبال ساخت فیلم های متفاوت هستند نگاه سینمای جهان را به این نوع سینما در ایران معطوف می کنند.

کارگردان اسپندار با اشاره به اینکه تعطیلی ماهنامه هنروتجربه اتفاق تلخی بود، اظهار کرد: زمانی که ماهنامه هنروتجربه منتشر می شد، من مطالب آن را می خواندم و به نظرم اطلاعاتی که درباره فیلم های هنروتجربه بود، نگاه فیلمسازان، نقدهایی که منتقدان می نوشتند و گرافیک ماهنامه بسیار خوب و مفید بود. ما با کمبود این نوع ماهنامه ها روبه رو هستیم و بنده واقعا از تعطیلی ماهنامه متاسفم.

بهداد در پایان تصریح کرد: من فکر می کنم اگر یک بازتعریفی در جریان هنروتجربه و تاثیراتی که این موسسه می تواند روی سینمای بدنه ما بگذارد، شود هیچ وقت شاهد تعطیلی ماهنامه این موسسه و مسایل دیگر نخواهیم بود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
سینماپرس: مهدی احمدی مدیرمسئول و سردبیر روزنامه هنرمند گفت: جشنواره فجر نماد انقلاب اسلامی است و هرگز نباید به صورت خنثی و باری به هرجهت برگزار شود؛ اگر قرار باشد مردم نتوانند در این رویداد ملی به صورت پرشور مشارکت داشته باشند و جشنواره بخواهد تنها برای چند داور برگزار شود بهتر است که جلوی برگزاری اش گرفته شود تا اعتبار مهمترین رویداد سینمایی کشور بیش از این زیر سوأل نرود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۹ سایت های دیگر : هشدار نیوز

این عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود : آنچه برای ما حائز اهمیت است اینکه اعتبار جشنواره فیلم فجر زیر سوأل نرود. جشنواره فیلم فجر همه ساله در ایام الله دهه فجر برگزار و باعث افزایش شور و نشاط اجتماعی می شود اما وقتی قرار باشد این جشنواره با همان بودجه همیشگی برگزار شود اما مردم، اهالی رسانه، منتقدان و سینماگران نتوانند در آن حضور داشته باشند چه فایده ای دارد؟

وی با تأکید بر اینکه برگزاری جشنواره به صورت خنثی نه تنها دستاوردی ندارد بلکه باعث می شود اعتبار آن زیر سوأل برود اظهار داشت: کسانی که اصرار به برگزاری جشنواره در این روزهای کرونایی دارند باید در ابتدا سود و زیان برگزاری و یا عدم برگزاری این رویداد را بسنجند، با اهالی رسانه و منتقدان وارد شور و مشورت شوند و نظر همه رسانه ها را در این خصوص جویا شوند و سپس اقدام به برنامه ریزی کنند.

احمدی سپس با انتقاد شدید از مدیران سینمایی و فرهنگی تصریح کرد: تجربه ثابت کرده که مدیران فرهنگی پاسخگوی مطالبات اهالی فرهنگ و رسانه نیستند! آن ها همیشه هرطور خودشان دلشان می خواهد اقدام می کنند. نه تنها امسال که چند سال است ما این رویه زشت را شاهد هستیم. به عنوان مثال طی سال های اخیر بخش زیادی از اهالی فرهنگ و هنر و رسانه خواهان برگزاری جشنواره در برج میلاد بودند اما دست اندرکاران سازمان سینمایی جشنواره را در پردیس ملت برگزار کردند. این مسأله نشان از آن دارد که آن ها به خواسته و حرف و نقد منتقدان و رسانه ها توجهی ندارند .

این کارشناس فرهنگی متذکر شد: در هر صورت بنده باز هم تأکید می کنم که جشنواره فیلم فجر بسیار مهم است و برگزاری اش در هر شرایطی باید به شور ملی منتهی شود . مدیران سازمان سینمایی باید آگاه باشند که وقتی هنرمندان و اهالی رسانه و مردم در جشنواره حضور ندارند این رویداد قطعاً موج ایجاد نمی کند .

احمدی خاطرنشان کرد: طی این مدت بنده با کارگردانان بسیاری در ارتباط بودم، نکته جالب آنجا است که بسیاری از فیلمسازان رغبتی نداشتند برای اینکه فیلم شان در این جشنواره حضور داشته باشد. بنده معتقدم دست اندرکاران سازمان سینمایی می توانستند تا زمان تزریق واکسن برگزاری جشنواره را متوقف کنند .

وی در پایان این گفتگو افزود: آنچه مهم است اینکه برگزاری هر مراسم و جشنواره ای باید عقلانی باشد تا جان مردم و هنرمندان به خطر نیفتد. برگزاری این جشنواره به نفع کیست؟ گویا فقط به نفع مدیرانی است که در ماه های پایانی حیات دولت می خواهند رزومه های خود را پر کنند و بودجه این رویداد را خرج نمایند. با توجه اینکه خانه سینما هم خواهان آن شده که جلوی تولیدات گرفته شود برگزاری جشنواره اشتباه محض است و من امیدوارم هرچه سریع تر جلوی برگزاری آن گرفته شود.

لینک خبر :‌ سینما پرس
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران با گلایه از حکم تخریب سینما ایران گفت: لاله زار بیش از 100 سال نماد تاریخ سینما، فرهنگ و ارزش های هنری ایران است. با تخریب داشته های فرهنگی مان معلوم نیست می خواهیم به کجا برویم.

به گزارش همشهری آنلاین، محمدجواد حق شناس در دویست و شصتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران و در واکنش به تخریب سینما ایران لاله زار، گفت: در حالی که کشور های منطقه عمرشان نیمی از عمر لاله زار هم نیست، در تلاش هستند برای خودشان نماد فرهنگی آنچنانی تعریف کنند؛ در چنین شرایطی که ما داشته های فرهنگی مان را تخریب می کنیم، به کجا می خواهیم برویم.

حق شناس گفت: سینمایی که در سال 1305 ساخته شده و در سال 1319 بازسازی شده است را داریم با دست خودمان تخریب می کنیم.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: وزارت ارشاد مجوز انحلال می دهد، وزارت میراث فرهنگی دفاع نمی کند و دیوان عدالت اداری هم دستور تخریب می دهد. داریم به کجا می رویم؟ امیدواریم این سخن ناصحانه باشد تا به گونه ای دیگر رفتار نکنیم.

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری
سینماپرس: مدیر کل دفتر جشنواره ها می گوید که جشنوراه فیل فجر امسال قرار است تا با حذف هیأت انتخاب ممیزی را بردارد تا فیلمسازانی که فکر می کردند جایی در جشنواره ندارند امسال کنار ما باشند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۹

جشنواره فیلم فجر امسال شاید عجیب ترین جشنواره تمام تاریخ سینمای ایران باشد. جشنواره ای که معلوم نیست آیا مردم و حتی اصحاب رسانه و هنرمندان در آن حضور خواهند داشت یا خیر؟ جشنواره ای که حتی هیأت انتخاب ندارد و قرار است تمام فیلم های سینمایی بتوانند در آن حاضر شوند.

نکته آخر چیزی است که به مذاق مدیران سازمان سینمایی خوش آمده است و از آن استقبال می کنند. روح الله حسینی مدیرکل دفتر جشنواره ها و همکاری های بین الملل سازمان سینمایی دیروز در گفت وگوی خود در این باره بیان کرده است که معمولاً هیأت انتخاب با ملاحظات تشکیل شده و فیلم ها را انتخاب می کند، معتقدم اگر یک سال این فرصت فراهم شده که آن ممیزی خاص اعمال نشود، باید این اتفاق را به فال نیک گرفت.

مدیرکل دفتر جشنواره ها و همکاری های بین الملل سازمان سینمایی بیان کرده است: بسیاری از فیلمسازان فکر می کردند در منظومه جشنواره جایی ندارند، اما حالا فرصتی پیدا کرده اند که آثارشان داوری شود، من این مدل از برگزاری جشنواره فیلم فجر را می پسندم، در واقع این فرصتی برای کسانی است که خود را محق می دانستند که در جشنواره حضور داشته باشند و امسال کسی نیست که بخواهد آنها را حذف کند.

سؤالی که می توان از این مدیر محترم سینمایی ارشاد پرسید این است که هر ساله عموم فیلم های سینمایی با سلایق و نگاه های متفاوت و حتی بسیار فاصله دار از سیاست های فرهنگی و هنری کشور در این جشنواره حضور دارند؛ به چه پشتوانه ای می گویید که بسیاری از فیلمسازان فکر می کنند که در جشنواره جایی ندارند وقتی حتی به آنان هر سال جایزه های متعدد اصلی را هم اهدا می کنیم. اتفاقاً این بیشتر فیلمسازان ارزشی هستند که حتی فیلم های توقیفی دارند و در جشنواره گوشه رینگ مهجور می مانند و دست خالی از جشنواره بازمی گردند.

به نظر می رسد سیاست جدیدی که معاونت سینمایی ارشاد در نظر گرفته است بیشتر یک هدف دارد و آن هم آوردن تمام فیلم های سال برای جشنواره است تا در سال پایانی دولت تدبیر و امید چتر فرهنگی و هنری دولت برای تمام فیلم های سینمایی باز شود تا خاطره خوشی برای آنان به ارمغان آورد و از این طریق این احتمال را برای سال های بعد نیز ایجاد کند که شاید بتوان هر ساله تمام فیلم ها در این جشنوراه سینمایی حضور داشته باشند.

این رویه جدید جشنواره حرکتی سنجیده و عقلانی نیست. اولاً تمام جشن ها و جشنواره های معتبر سینمایی دنیا درگاه ورودی دارند که متناسب با سیاست های آن جشنواره فیلم های سینمایی را انتخاب می کند. جشنواره فیلم فجر خود در تمام این سال ها از سیاست های ضدونقیض فرهنگی نامناسب با سیاست های کلان فرهنگی نظام جمهوری اسلامی ضربه می خورد و یکبار حتی نشان نداده است که پیرو سیاست های کلی یکپارچه که آورده های فرهنگی برای سینما و جامعه داشته باشد حرکت کرده است.

یکبار به فیلم های کاملاً ارزشی جایزه می دهند و یکبار هم به فیلم های به شدت سیاه و مخالف نظام که البته تجربه ثابت کرده است که کفه ترازوی دومی نسبت به اولی بسیار سنگین تر است. همین شیوه و عملکرد باعث شد تا به اهدای جوایز فراوان به یک فیلم به شدت سیاه و افسرده درباره یک خانواده بیچاره در پایین شهر سندرم ساخت فیلم های کارگردان جوان فیلم اولی آن به راه بیافتد و سینمای ما از آن سال تا به امروز ژانر نکبت را سرلوحه کار خود قرار بدهد.

حال چنین جشنواره ای با این سابقه عجیب و غریب یکباره تصیم عجیب و غریب تر حذف هیأت انتخاب را گرفته است که هر فیلمی را با هر سلیقه و نگاه کج و راستی وارد گود رقابت کند. این صورت چه دستاوردی می تواند برای بهود سینما و ارتقای فرهنگ کشور داشته باشد؟

هیمنطور جای سؤال دارد که در صورت ازدیاد حجم فیلم های سینمایی واقعاً داوران جشنواره چگونه تمام فیلم ها را ملاحظه می کنند و جایزه می دهند. از سوی دیگر جشنواره چه تمهیدی برای راضی کردن این همه فیلم سینمایی خواهد داشت.

شاید البته جشنواره امسال کرونا را بهانه کند که به علت آنکه حجم فیلم های سینمایی چندان زیاد نباشد این شیوه را اعمال کرده است تا فیلم های سینمایی بیشتری به جشنواره بیایند. اما گزارش های قبلی ما و همینطور دیگر رسانه ها و اخبار ساخت و تولید فیلم ها در این چند ماه اخیر نشان داده است که تعداد فیلم های سینمایی به اندازه کافی است و این فرضیه مردود است.

باید بدون تعارف سوال را پرسید که آیا مدیران جشنواره امسال می خواهند به قیمت لگدمال کردن سیمرغ و با مدعیات هنردوستانه همه را راضی کنند تا بتواند حضور خود را با جمع کردن رأی در انتخابات ریاست جمهوری سال بعد نیز تضمین کنند؟ اگر پاسخ به این پرسش مثبت باشد با این حساب باید فاتحه جشنواره هنری و سینمایی واقعی متناسب با کشور را خواند و جشنواره فجر 39 را سیاسی ترین جشنواره سال نامید.

*تسنیم

لینک خبر :‌ سینما پرس
فخرالدین اسماعیلی مدیر دفتر برنامه ریزی و توسعه مشارکت های قرآن وعترت ارشاد با اعلام آغاز ثبت نام آزمون سراسری قران از امروز، ارزیابی مربیان قرآنی را از دیگر شاخص های این دوره عنوان کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۱۰ سایت های دیگر : پرس شیعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

سید فخرالدین اسماعیلی مدیر کل دفتر برنامه ریزی، آموزش و توسعه مشارکت های قرآن و عترت در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام آغاز ثبت نام آزمون سراسری گفت: ثبت نام نوزدهمین دوره آزمون سراسری قرآن و عترت از امروز چهارشنبه دهم دی ماه آغاز می شود.

وی با اشاره به اینکه ثبت نام این آزمون با تعویق ده روزه آغاز می شود، ادامه داد: مؤسسات قرآنی و متقاضیان شرکت در نوزدهمین آزمون سراسری قرآن و عترت می توانند برای ثبت نام در این آزمون از امروز دهم دی ماه الی 30 دی ماه به سایت WWW.quranedu.ir مراجعه نمایند.

اسماعیلی با اشاره به نکات شاخص آزمون امسال گفت: در آزمون امسال مربیان نیز مورد ارزیابی قرار خواهندگرفت. متقاضیان شرکت در نوزدهمین آزمون سراسری قرآن و عترت زمانی که وارد سامانه می شوند به عنوان قرآن آموز مربی خود را هم انتخاب می کنند و بدین نحو جمع بندی خوبی از مربیان قرآنی در پایان آزمون بدست خواهیم آورد.

وی ادامه داد: بدین صورت، مربیان مؤسسات وارد فاز ارزیابی خواهند شد و سپس کدگذاری کرده و برای آنها تسهیلات در نظر خواهیم گرفت.

مدیر کل دفتر آموزش و تبلیغ معاونت قرآن تصریح کرد: ثبت نام آزمون امسال در 14 رشته انجام خواهد گرفت و هزینه ثبت نام نیز از 7 هزار تومان به 5 هزار تومان کاهش پیدا کرده است.

گفتنی است نوزدهمین دوره آزمون سراسری قرآن در 14 رشته به شرح زیر برگزار خواهد شد:

1- ترجمه و مفاهیم قرآن کریم (2 رشته) : ترجمه سوره بقره و تفسیر سوره بقره

2- معارف اهل بیت (علیهم السلام) (3 رشته): حفظ و مفاهیم نهج البلاغه، حفظ و مفاهیم صحیفه سجادیه و سبک زندگی معصومین (علیهم السلام)

3- حفظ قرآن کریم (9 رشته) : حفظ و مفاهیم جزء 30، حفظ و مفاهیم جزء اول، حفظ و مفاهیم سوره بقره، حفظ و مفاهیم 5 جزء اول، حفظ و مفاهیم 10 جز اول، حفظ و مفاهیم 15 جزء اول، حفظ و مفاهیم 20 جزء اول، حفظ و مفاهیم 25 جزء اول و حفظ و مفاهیم کل قرآن کریم امکان پذیر خواهد بود و آزمون نیز در نیمه اول اسفند 99 برگزار خواهد شد.

کد خبر 5103813

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
معاون قرآن و عترت در حکمی، علی محمد مؤدب به عنوان دبیر علمی جایزه ملی شعر قرآن و عترت منصوب کرد.

سرویس : قرآن و معارف - فعالیت های قرآنی زمان : شناسه خبر : 1009488

به گزارش خبرگزاری شبستان ، عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت در حکمی علی محمد مؤدب را به عنوان دبیر علمی جایزه ملی شعر قرآن و عترت منصوب کرد.

در متن این حکم آمده است؛

معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در راستای ترویج و گسترش فرهنگ و معارف قرآن و اهل بیت(ع) و حمایت از تولید آثار و محصولات ممتاز قرآنی، جشنواره های مختلف را با همکاری نهادها،موسسات و فعالان فرهنگی و قرآنی کشور برگزار می کند.

بر این اساس و بنا بر پیشنهاد مدیر کل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت ، به موجب این حکم شما را به عنوان " دبیر علمی جایزه ملی شعر قرآن و عترت " منصوب می کنم.

امید است با استعانت از خداوند متعال و در سایه توجهات حضرت ولی عصر عجل الله و با بهره گیری از تمامی ظرفیت ها و مشارکت هنرمندان متعهد و خلاق، شاهد برگزاری هرچه باشکوه تر این رویداد فرهنگی باشیم که بی تردید پنجره ای به دریای لبریز از عشق و ارادت به ساحت مقدس قرآن کریم و عترت طاهره خواهد بود.

وی دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد از دانشگاه امام صادق(ع) می باشد که در موسسات علمی، فرهنگی و هنری متعدد به عنوان مدرس مشغول به فعالیت بوده است.

از جمله تالیفات وی می توان به عاشقانه های پسر نوح، روضه در تکیه پروتستانها،دستخون،عطر هیچ گلی نیست،باز از عشق،مثنوی ها و... اشاره کرد.

مدیر آفرینش های ادبی حوزه هنری استان تهران،دبیر علمی کنگره عالی شعر دفاع مقدس استان تهران، عضو شورای موسس و هیات علمی جشنواره شعرفجر،دبیر جشنواره شعر انقلاب، دبیر تحریریه فصلنامه شعر و... نیزاز جمله سوابق مدیریتی و اجرایی ایشان است.

پایان پیام/ 49

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

جایزه ملی شعر قرآن و عترت

|

علی محمد مؤدب

|

معاون قرآن و عترت

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
سنندج- معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت ارشاد طرح اعطای اینترنت ویژه خبرنگاران را رسانه ای کرد که به دلیل عدم بهره مندی بسیاری از فعالان رسانه ای در قالب یک آگهی تبلیغاتی باقی ماند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۱۰ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران آرا نیوز آی سی تی نیوز

به گزارش خبرنگار مهر ، هفته گذشته معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به رسانه ها اعلام کرد در راستای تسهیل فعالیت های خبری اصحاب رسانه، فهرست خبرنگاران و اصحاب رسانه متقاضی دریافت اینترنت ویژه خبرنگاری (APN) که توسط مدیران مسئول رسانه های مشمول اعلام شده است را برای طی مراحل قانونی و تخصیص اینترنت، به مبادی ذی ربط ارسال کنند.

فعالان رسانه ای شاغل در روزنامه های دارای نظم در انتشار، خبرگزاری ها و پایگاه های خبری دارای رتبه بندی، مشمول دریافت اینترنت ویژه خبرنگاری اعلام شده بودند اما کم کاری کارکنان حوزه معاونت مطبوعاتی در خصوص رتبه بندی ها موجب شده است بسیاری از پایگاه های خبری در شهرستان ها از این مهم بهره مند نشوند.

بهنام درویی مدیر مسئول پایگاه خبری خانه کتاب کردی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: متأسفانه با وجود پیگیری های متعددی که در این مدت داشتیم هیچ نتیجه ای حاصل نشد و کسی هم پاسخگو نیست.

وی افزود: جای تأسف است که خبرنگاران فعال در شهرستان ها به دلیل کم کاری کارکنان معاونت مطبوعاتی در مبحث رتبه بندی از کوچک ترین خدمات هم محروم باشند.

محمد فرید سماواتی رئیس انجمن صنفی نشریات محلی استان کردستان نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: متأسفانه مسئولان معاونت مطبوعاتی با این اقدام توپ را در میدان مدیران مسئول رسانه ها انداخته و موجب نارضایتی خبرنگاران شهرستانی علیه مدیران مسئول شدند.

وی افزود: مسئولان معاونت مطبوعاتی خودشان چارچوب هایی را تعریف کرده بودند که بیشتر خبرنگاران شهرستانی از این خدمت بهره مند نمی شدند و اعلام رسمی طرحی در سطح ملی که بیشتر خبرنگاران کشور از آن بهره مند نشده اند جای تعجب است.

سماواتی خاطرنشان کرد: متأسفانه به دلیل شرایط سخت کرونایی شاهد آسیب های اقتصادی بسیاری در حوزه رسانه های محلی هستیم و رسانه های کردستان در این خصوص با بیشترین آسیب ها مواجه شدند.

وی افزود: بسیاری از رسانه های محلی استان با توجه به بخشنامه ها و ابلاغیه های معاونت مطبوعاتی از دریافت یارانه و حمایت های مختلف محروم شده اند و اگر چاره ای اساسی در این خصوص اندیشیده نشود در آینده ای نزدیک شاید دیگر واژه ای به نام رسانه محلی در کردستان وجود خارجی نداشته باشد.

فرهاد شیری مدیر مسئول هفته نامه ورزشی به هیز نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: هر گونه حمایت از فعالان رسانه ای موجب تقویت تولیدات رسانه ای می شود و بدون شک مبحث اینترنت و زیرساخت ارتباطی از ملزومات این عرصه است.

وی افزود: پیگیری های چند روزه خبرنگاران ما در خصوص بهره مندی از اینترنت اعلام شده از سوی معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد به جایی نرسید و تنها دلخوری و ناراحتی را در استان به بار آورد.

شیری افزود: رسانه ما هم ضریب کیفی و ضریب انتشار مورد قبول وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را دارا بوده و هم خبرنگاران ما در سامانه جامع رسانه های کشور ثبت نام کرده اند اما متأسفانه هیچکدام از فعالان رسانه ای استان از این خدمت بهره مند نشدند.

خبرنگار مهر برای پیگیری اینترنت ویژه خبرنگاران با کارشناس مطبوعات استان نیز گفت و گو تلفنی برقرار کرد که رحیمی در این خصوص اعلام کرد که استان در این خصوص مسئولیتی ندارد و کاری از دست ما ساخته نیست.

کد خبر 5108437

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
در میان بحبوحه روزگار کرونایی، کتاب ها تنها دوستانی هستند که فارغ از فاصله گذاری اجتماعی در قفسه کتاب فروشی، چشم انتظار آغوشی هستند تا چشم بر خط های نوشته شده شان بندازد؛ خاک خوردن امانشان را میبرد و دلشان لک زده است برای خوانده شدن.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۱۰

به گزارش خبرگزاری برنا در اصفهان؛ در آخرین آمار ارائه شده در زمینه کتابخوانی جهان، کشورهای هند، ژاپن، تایلند و چین بیشترین سرانه مطالعه کتاب در جهان را داشتند اما در کشور ایران هیچ آمار دقیق و رسمی از سوی مرکز آمار ایران در مورد میزان کتاب خوانی و یا نرخ مطالعه اعلام نشده است و طبق آمار ضد و نقیضی که هر باره منتشر شده است، سرانه مطالعه هر ایرانی 2 الی 70 دقیقه مطالعه در روز است. در چندماه گذشته که سایه کرونا بر کشور افتاد و بسیاری از فعالیت ها را به سمت فضای مجازی برد، آدم ها بیشتر در غار تنهایی خود فرو رفته و از اجتماع فاصله گرفتند. عده ای قرنطینه را فرصتی مناسب برای کتاب های خوانده نشده دانسته و عده ای سرگرم فضای مجازی شدند.

قرنطینه، انسان ها را به سمت رسانه سوق داد

علی خدایی نویسنده کتاب "آدم های چهارباغ" در گفتگو با خبرنگار برنا در ارتباط با اهمیت کتابخوانی در دوران کرونا، اظهار کرد: افراد در دوران کرونا به دلیل محدودیت حضور در جامعه، با خود کمی تنها تر شده اند. این تنهاتر شدن باعث شده است که انسان به رسانه های مختلفی سر بزند و استقبال از رسانه های مختلف ازجمله فضای مجازی، شبکه های تلویزیونی، کتاب و روزنامه بیشتر از قبل شده است. در این ایام اگر کسی کتابخوانی را انتخاب نکرده اما بین گزینه هایش بوده، اتفاق خوشایندی است.

وی درباره وجود پادکست ها و کتاب های آنلاین در کنار کتاب های کاغذی و استقبال مردم از آنها، گفت: امروزه کتاب های مجازی به شدت طرفدار پیدا کرده و مورد استقبال قرار گرفته است. علاوه بر آن گروهی به دنبال پدیده ای به نام پادکست رفته و پادکست ها را در ایران رونق داده اند و این یک اتفاق عالی بشمار میرود؛ اما شیرینی و عشقی که کتاب های کاغذی با خودشان به همراه دارند را نه میتوان توصیف کرد و نه از دست داد.

این نویسنده با اشاره به کتاب مورد علاقه اش که به تازگی مطالعه کرده است، گفت: در این ایام کرونایی یکی از کتاب هایی که خوانده ام و بنظرم کتاب خوبیست، کتاب "تعمیرکار" اثر "برنارد مالامود" از نشر چشمه بود.

خرید کتاب به فرهنگ ایرانیان بازمی گردد

مدیر انجمن داستان نویسان استان اصفهان در ارتباط با میزان مطالعه افراد در ایام قرنطینه، به خبرنگار برنا گفت: من فکر می کنم در ایام کرونا و قرنطینه، مطالعه افراد بیشتر شده است. اما شاید این مطالعه صرفا مطالعه کتاب های کاغذی نباشد و شامل فایل های صوتی کتاب و یا پی دی اف ها هم می شود.

خدیجه شریعتی در رابطه با علت استقبال کم مردم از کتاب و کتابخوانی، افزود: به نظرمن دنیای مجازی بسیار وقت گیر است و عده زیادی از مردم ترجیح می دهند وقت آزاد خود را در این فضا سپری کنند و همین باعث کم شدن سران مطالعه کشور می شود.

وی ادامه داد: یکی دیگر از عوامل عدم استقبال مردم از کتاب را میتوان گرانی کتاب دانست؛ اما در کنار این موضوع، کتاب خواندن و خریدن کتاب تا حدودی به فرهنگ ما باز می گردد.

مدیر انجمن داستان نویسان استان اصفهان در ارتباط با حضور پررنگ کتاب های مجازی و پی دی اف، تصریح کرد: من به شخصه آدم سخت گیری نیستم و خودم نیز از کتا ب های غیرکاغذی و صوتی استفاده میکنم و آنها را رغیب نمی دانم و فکر میکنم شاید اگر کتاب کاغذی کم بشوند کمکی بزرگ به محیط زیست است.

شریعتی ادامه داد: حضور کتاب های مجازی در کنار کتاب های فیزیکی مشکلی ندارد، مشکل اصلی اینجاست که نویسنده کتابی را چاپ میکند و بعضی از افراد بدون پرداختن هزینه کتاب و به صورت غیرقانونی از کتاب استفاده می کنند و آسیب جدی به نویسنده و یا ناشر وارد می شود. شاید اگر جریمه ای بابت این موضوع در نظر گرفته شود، مردم حاضر به پرداخت پول برای خواندن کتاب خواهند شد.

نویسنده کتاب "وقتی قو ها پیر می شوند" در ارتباط با وظیفه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در کتاب خوان کردن مردم، گفت: فعالیت اداره فرهنگ و ارشاد برای کتابخوان کردن مردم، به دو قسمت تقسیم می شود. اول اینکه در اخذ مجوز به تجدید نظر کنند چراکه خیلی از مردم به سمت کتاب های ممنوعه، در سایت ها و گروه های مختلف رفته و از آنها استفاده می کنند. مورد دوم در نظر گرفتن تخفیف و سوبسید به مخاطبان در ازای عرضه کتاب است.

وی به کتاب هایی که در ایام قرنطینه خوانده است، اشاره کرد و گفت: این مدت من بسیار کتاب خوانده ام و چون طیف مخاطب ها بایکدیگر متفاوت است و هریک نوعی از کتاب را می پسندند، نمی توانم کتابی را به طور قطعی معرفی کنم. کتاب"من از گورانی ها میترسم" اثر " بلقیس سلیمانی" و کتاب "ناطور دشت" از " جی.دی سالینجر" کتاب هایی است که می توانم برای مطالعه در این ایام معرفی کنم.

حق فروش کتاب، از کتاب فروشان واقعی گرفته شد

اکبر چیت ساز، رئیس اتحادیه کتاب و لوازم التحریر اصفهان در گفت و گو با خبرنگار برنا با اشاره به وضعیت کتاب فروشی ها در دوران کرونا، گفت: وضع اقتصادی کشور، اصلا خوب نیست و این قضیه در کتاب فروشی ها به دلیل سرانه مطالعه پایین در ایران، بیشتر نمایان است.

وی تصریح کرد: در دو سال گذشته، که توان فروش کتاب برای کتاب فروشی ها امکان پذیر نیست، فروش کتاب های درسی در کتاب فروشی ها غدغن شده و توزیع کتاب های آموزشی توسط آموزش و پرورش صورت می گیرد.

چیت ساز افزود: کسی که برای خرید کتاب درسی به کتاب فروشی ها می آمد، علاوه بر کتاب درسی بقیه وسایل مورد نیازش را هم تهیه میکرد و با توجه به شرایطی که آموزش و پرورش برای صنف کتاب فروشی ها بوجود آورده است این اتفاق بسیار کمتر شده است.

وی با اشاره پیگیری های صورت گرفته در این باره، گفت: من چندین نامه به آموزش و پرورش، وزیر وقت، مجلس و نمایندگان مجلس اصفهان نوشتم که علت این عمل آموزش و پرورش چیست؟ و هربار در جواب به من گفتند که پیگیری می کنند اما نتیجه ای حاصل نشد.

رئیس اتحادیه کتاب و لوازم التحریر اصفهان با توجه به گرانی کاغذ گفت: در این میان ناشرانی وجود دارندکه قیمت کتاب هایش را با50 درصد تخفیف به فروش می گذارند، این ناشر باید سود زیادی داشته باشد که آن هم در این شرایط امکان پذیر نیست.

کتابخانه های مجازی فعال اند

سرپرست کتابخانه های عمومی استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار برنا در ارتباط با حال و هوای کتابخانه ها در ایام کرونا، اظهار کرد: کتابخانه ها مثل بقیه دستگاه های فرهنگی و دولتی که در گروه های 2 و 3 قرار می گیرند طبق رنگ بندی شهرستان ها، روزهایی را تعطیل است.

امیر هلاکویی گفت: در ایامی که کتابخانه ها باز هستند، محدودیت ارائه خدمات را همراه داریم. همچنین یک قفسه را مختص به منابع بازگشتی قرار داده ایم که بعد از سه هفته که اطمینان لازم و کامل را در جهت سالم بودن آنها پیدا کردیم، آن کتاب ها به قفسه های اصلی خود باز می گردند.

وی با بیان اینکه فاصله گذاری اجتماعی در کتابخانه ها حرف اول را میزند، تصریح کرد: در کتابخانه هایی که استقبال مردم زیاد باشد حضور افراد در آن مکان نوبت بندی می شود و امکان حضور همه اعضا وجود ندارد. همچنین بخش کودک و فعالیت هایی که نیاز به حضور جمعی مردم دارند تعطیل است. سال های پیش، حدود 20 هزار برنامه داشته ایم که متاسفانه امسال آنها را نداریم.

سرپرست کتابخانه های عمومی استان اصفهان در ارتباط با فضای مجازی کتابخانه ها گفت: فضای مجازی کتابخانه آنلاین فعال است و در این فضا فعالیت های متعددی از جمله فضای بلاگ و وبلاگ، اینستاگرام و کانال ها و بحث هایی مانند: غصه گویی، نشست های کتاب، نشست های معرفی کتاب، تندخوانی و... انجام می شود.

هلاکویی اظهار کرد: در چند روز گذشته به مناسبت شب یلدا و روز پرستار حدود 700 فعالیت در فضای مجازی را شاهد بودیم. علاوه بر این ، طرحی برای جذب کتاب راه اندازی شد که تا کنون حدود 130 هزار جلد کتاب، به کتابخانه ها اهدا شده است و این یک رکورد محسوب می شود.

وی درباره شرایط عضوگیری کتابخانه ها، تصریح کرد: افرادی که سال گذشته عضو کتابخانه بودند به مدت 1 الی 4 ماه تمدید عضویت برایشان انجام گرفت. همچنین در چند نوبت عضو گیری رایگان با هدف کمک به مردم در شرایط اقتصادی کنونی به عمل آمد.

سرپرست کتابخانه های عمومی استان اصفهان ادامه داد: برای عضوگیری، اصلا نیازی به حضور مردم نیست و آنها می توانند با مراجعه به سامانه "نهاد کتابخانه ها" برای عضوگیری درخواست دهند.

هلاکویی با بیان اینکه ایجاد کتابخانه های مجازی، اتفاق خوبیست، تصریح کرد: نکته قابل توجه این است که با ایجاد این فضا حق نویسندگان، ناشرین و مولفین حفظ شود. چون نهاد کتابخانه ها نهادی قانونی ست و کتابی را بدون خرید حق مولف، نویسنده و ناشردر کتابخانه دیجیتال قرار نخواهیم داد.

وی افزود: گنجینه ای خاص و ارزشمند در اصفهان تشکیل شده است که در آن 14 هزار جلد کتاب صوتی که توسط همکاران روشن دل در واحد کتابخانه ولی عصر اصفهان تهیه شده، قرار دارد.

سرپرست کتابخانه های عمومی، در ارتباط با اقدامات صورت گرفته جهت سوق دادن مردم به کتابخوانی، گفت: ما سعی بر این داشتیم که 3 حوزه را برای کتابخوان کردن مردم در سبد خانوار جا دهیم. همچنین توجه ما بر روی گرانی کتاب، افزایش قیمت کاغذ و همچنین کم بودن توانایی خرید کتاب برای برخی از انسان وجود داشته است. منتهی اگه ما به کتاب نه به عنوان کالای تشریفاتی و هزینه بر و بلکه به عنوان کالایی سرمایه ای بنگریم؛ چون خواندن کتاب سرمایه گزاریست، سرمایه گزاریی بلند مدت.

وی در ادامه گفت: اولین حوزه، حوزه "ایجاد انگیزه" است که در غالب فعالیت های فرهنگی تعریف شده است. حوزه دوم، حوزه "دسترسی" است که در4 سال گذشته 35 باب کتابخانه را افتتاح کردیم و امسال 15 باب کتابخانه افتتاح خواهد شد. آخرین حوزه، بحث "مهارتی" است که بحث انتخاب کتاب را در برمی گیرد.

اوضاع کتابفروشی ها نا به سامان و سرانه مطالعه کشور همچنان پایین است و این موضوع تاثیر بسزایی در شرایط کتاب خوانی و سرانه مطالعه کشور گذاشته است. کتاب فروشی ها نیازمند حمایت هستند و این حمایت ها فقط با رجوع کردن به کتاب و کتابخوانی صورت میگیرد. البته موضوع قابل توجه این است که افرادی از این اوضاع سو استفاده میکنند و به هم نوع خود ضرر می رسانند. با توجه به شواهد، کتاب فروشی که چهل سال کتاب فروش بوده است، دو سالیست که توان فروختن کتاب را ندارد. آیا ظلم نیست که کتاب ها بدست آموزش و پرورش، مدیر و معلمان به فروش برسد و کسب و کار کتاب فروشی ها لطمه ببینند؟ آیا این اتفاقات باعث بهتر شدن وضعیت است یا جز سود داشتن برای عده ای آثاری ندارد؟ آیا باعث بهتر شدن این روند میشود؟ و آیا فضای مجازی، کرونا، راه اندازی کسب و کار های آنلاین، نمیتواند یکی از علت این اتفاقات باشند؟

مانیدا ایزدخواستی خبرنگار خبرگزاری برنا- اصفهان

کتاب اصفهان کتابخانه کتابخوانی علی خدایی کرونا کتاب درسی

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
با گذشت سه سال از آغاز عملیات اجرایی این طرح بزرگ هنری در استان ،بدلیل کم کاری ها ،سوء مدیریت ها واهمال مجری این طرح ،رفته رفته می رود تا باردیگر غبار یاس و نوامیدی را بر آرزوها و انتظارهای جامعه هنری بنشاند .
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۹

تابناک ایلام:: استان کوچک ایلام به رغم محرومیت و عقب ماندگی توسعه ای ، اما از حیث ظرفیت های هنری در حوزه های گوناگون موسیقی ،بازیگری ،صنایع دستی و رسانه یکی از استانهای برخوردار به حساب می آید،هنرمندان استان در فستیوال ها ،جشنواره ها ومسابقات گوناگون همواره خوش درخشیده وتوانسته اند گوی رقابت را از استانهای مدعی وبرخوردار بربایند و این موید وجود استعدادهای درخشان وبرتری پتاسیل های هنری موجود در استان است.

با این وجود فقدان زیر ساختهای فرهنگی وهنری در استان ایلام به دغدغه مشترک تمامی هنرمندان و هنردوستان استان تبدیل شده است ،دغدغه ای به حق که در صورت توجه به آن می تواند فضا را برای شکوفا شدن استعدادهای پرشمار این استان در رشته های متعدد هنری فراهم آورد .

احداث برج هنر که با همت حوزه هنری استان در زمینی به مساحت 8هزار متر مربع ،در سال 96کلنگ آن بر زمین زده شد ،توانست تا حدودی روح امید را به کالبد هنری استان بدمد ،ساختمانی در 8طبقه که سینما، نگارخانه، رستوران، سالن اجتماعات، سالن تئاتر، کتابخانه، استودیو، ضبط، کارگاه تجسمی، سالن خلق آثار، بازار و غرفه تولیدات فرهنگی هنری در آن پیش بینی شده است.

اما با گذشت سه سال از آغاز عملیات اجرایی این طرح بزرگ هنری در استان ،بدلیل کم کاری ها ،سوء مدیریت ها واهمال مجری این طرح ،رفته رفته می رود تا باردیگر غبار یاس و نوامیدی را بر آرزوها و انتظارهای جامعه هنری بنشاند .

بررسی های صورت گرفته از وضعیت احداث این پروژه بزرگ هنری و نحوه تخصیص اعتبارات از سوی اداره کل راه وشهرسازی استان بعنوان مجری این طرح بیانگر نگاه حاشیه ای مدیران این مجموعه به این طرح اثرگذار وبزرگ هنری استان است .

این نوع نگاه مدیران راه وشهرسازی استان به برج هنر استان و بی توجهی آنان به دغدغه هنرمندان را می توان نوعی نیشخند به دغدغه وانتظار جامعه هنری استان قلمداد کرد ،موضوعی که می تواند ریشه در عدم دلسوزی مدیر راه وشهرسازی و برگرفته از عدم تمرکز و برنامه ریزی مدیری به حساب آورد که یک پای وی در استان و پای دیگرش در پایتخت است ،مدیری دائم الپرواز که خروجی این شیوه مدیریتش تا این لحظه نه تنها دستاوردی برای مردم استان به همراه نداشته بلکه بزرگترین پروژه فرهنگی وهنری آنان را نیز به حاشیه رانده است.

روند لاک پشتی این پروژه هنری که ریشه آن را باید در سوء مدیریت و نگاه ضد هنری مدیر دستگاه مجری طرح جستجو کرد ،این روزها حتی دادِ استاندار ایلام را نیز در آورده است ، به رغم تاکید استاندار ایلام مبنی بر تامین اعتبارات مورد نیاز برای تکمیل این پروژه مهم و باز گذاشتن ردیف اعتباری مورد نیاز آن ،همچنان این مساله با بی اعتنایی مجری آن مواجهه شده است .حال باید بررسی کرد که آیا واقعا عمدی در پشت این همه اهمال ،تعلل وبه حاشیه راندن این طرح از سوی مجری آن وجود دارد یا اینکه اهداف دیگری در پشت آن مستتر است وما نمی دانیم !؟

همین یک هفته پیش بود که استاندار ایلام در اعتراض به نحوه پیشرفت عملیات اجرایی برج هنر استان گفت : با وجود تامین اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این پروژه مهم ،اما عملیات اجرایی آن از سرعت قابل قبولی برخودار نیست ولازم است پیمانکار این پروژه خلع ید شود.

با این حال تشر مقام عالی اجرایی استان نیز تاکنون نتوانسته آنچنان باید وشاید در روند ساخت این پروژه کارساز واقع شود ومجری طرح باید در کنار پاسخ به چرایی بر زمین ماندن دستور استاندار مبنی بر تغییر پیمانکار ،به برخی شائبه ها در خصوص نحوه واگذاری این طرح و نحوه هزینه کرد اعتبارات تخصیصی نیز پاسخ دهند . البته لازم است مدیریت ارشد استان برای پایان دادن به حاشیه های بی پایان مجری طرح و تحقق آرزوی دیرینه جامعه هنری گامهای عملی تری را بردارند .

بدیهی است انتظار تحقق چنین طرح بزرگی از سوی مدیری که هیچ تعلق خاطری به استان نداشته و پایه های میز مدیریتش را فرسنگ ها دورتر از استان جانمایی کرده ،انتظاری فراتر از توان و اراده مدیریتی وی است و باید برای این موضوع چاره ای دیگر اندیشیده شود !

لینک خبر :‌ تابناک ایلام
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل های فرهنگی مردمی قرآن و عترت اردبیل با بیان اینکه برنامه مشخصی برای مؤسسات قرآنی وجود ندارد، گفت: هم اکنون تنها 10 مؤسسه فعال در این استان باقی مانده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۹ سایت های دیگر : سازمان تبلیغات اسلامی

نهضت حورزاده، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل های فرهنگی مردمی قرآن و عترت استان اردبیل در گفت وگو با ایکنا، بیان کرد: از زمانی که اتحادیه در استان ما به ثبت رسیده است، تمامی اعتبارات قرآنی از طریق اتحادیه به مؤسسات قرآنی واگذار می شود. هم اکنون در حال واگذاری این اعتبارات و هم چنین در حال اجرای طرح های سازمان دارالقرآن توسط مؤسساتمان هستیم.

وی افزود: از مهم ترین این طرح ها، طرح نورالثقلین، راه اندازی و تقویت محافل خانگی قرآن کریم و آموزش مهارت های قرآنی با تأکید بر آموزش و حفظ قرآن است.

حورزاده اظهار کرد: تفاهم نامه ای نیز با اداره کل اوقاف و امور خیریه داریم که کلاس های حفظ قرآن آن ها نیز از سوی مؤسساتمان برگزار می شود، فقط جلسه اول حضوری بود، ولی با توجه به شرایط شیوع کرونا که نمی توانیم کلاس ها را حضوری برگزار کنیم، از طریق فضای مجازی کلاس های حفظ را اداره می کنیم.

معضل ضرورت شرکت در دوره های توانمندسازی برای تمدید پروانه مؤسسات

وی با اشاره ضرورت ها و اجبارهایی که برای شرکت مؤسسات در دوره های توانمندسازی در شرایط شیوع بیماری وجود دارد، بیان کرد: آیا در شرایط حال حاضر بهتر نیست که ضرورت این دوره ها برای تمدید پروانه مؤسسات وجود نداشته باشد؟ مؤسسات، به حد کافی متضرر شده اند. هیچ گونه اعتباری از هیچ نهادی نیست، مردم نیز برای کلاس ها هزینه نمی کنند.

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل های فرهنگی مردمی قرآن و عترت اردبیل اظهار کرد: مؤسسات ما به خاطر شیوع کرونا حتی ساختمان هایی که در اختیار داشته اند را تحویل داده اند، چون نمی توانند هزینه اجاره را بدهند. از سوی دیگر به آن ها تحمیل می شود که حتماً در دوره های بی شماری شرکت کنند تا بتوانند مجوزهایشان را تمدید کنند. ای کاش تمهیداتی اندیشیده می شد تا حداقل مدتی برایشان در نظر گرفته شود و مجوز بدون نیاز به حضور تمدید شود. تمدید مجوز نیز به صورت غیرحضوری امکان ندارد و اصلاً سنخیتی با در خانه ماندن به خاطر کرونا ندارد. حرف و عملمان یکی نیست.

وی ادامه داد: اکثر مؤسسات سازمان تبلیغات دو نفره بودند که حالا باید حداقل سه نفر پرسنل داشته باشند، این نیز مشکلات خودش را دارد، باید هزینه هایی را بابت ثبت پرداخت کنند، مؤسسات ما واقعاً این توانمندی را ندارند و باید به کافی نت یا جاهای دیگر مراجعه کنند، برایشان هزینه در بر دارد که نفر سوم را وارد کنند، باید حتماً عدم سوء پیشینه بیاورد که مستلزم صرف زمان و رفت و آمد است، از سوی دیگر باید در روزنامه نیز ثبت کنند و بالغ بر یک میلیون و پانصد تا دو میلیون تومان برای مؤسسات هزینه در بر خواهد داشت.

فعالیت تنها 10 مؤسسه فعال در اردبیل

حورزاده با بیان اینکه 65 مؤسسه در این استان فعال بودند، گفت: هم اکنون 10 مؤسسه فعال داریم و حدود 40 تا 45 مؤسسه نیز صرفاً به ختم قرآن و نشر مطالب دینی می پردازند.

وی عنوان کرد: در مورد اعطای تسهیلات به مؤسسات سازمان تبلیغات یا ارشاد، اصلاً به فکر این نیستیم که حتی اگر مؤسساتمان از این تسهیلات نیز استفاده کنند، از چه منبعی وام ها را بازپرداخت کنند. اگر وام ها برای مؤسسات فعالی که حتی در این زمان نیز فعالیتشان قطع نشده و جهادی کار می کنند، بلاعوض شود، دستگیری از این مؤسسات می شود.

برنامه مشخصی برای مؤسسات قرآنی وجود ندارد

حورزاده با بیان اینکه برنامه مشخصی برای مؤسسات قرآنی وجود ندارد، گفت: همه در ابهام هستند، نمی دانند برای سال آینده برنامه مؤسسات چه می شود و چه بر سر مؤسسات می آید، هر چند که محمد انجم شعاع، مدیر عامل جدید اتحادیه بسیار زحمت می کشند و تاکنون سه جلسه به صورت مجازی با ما برگزار شده است، مشکلات ما را احصا و پیگیری می کنند و جای تشکر و قدردانی دارد، ولی یک نفر چه کاری می تواند انجام دهد.

وی گفت: با وجود اینکه اتحادیه ادغام شده، اما باز آن تعامل به خوبی که انتظار داشتیم بین دو دستگاه وجود ندارد. از بسیاری از برنامه های ارشاد مطلع نمی شویم، گویی ما را به رسمیت نمی شناسند، شاید مؤسساتی که زیر نظر ارشاد بوده اند، به لحاظ ساختمانی و مکانی مشکل چندانی نداشته باشند، چون پیش از این بابت مکان از آن ها حمایت شده است، اما مؤسسات سازمان تبلیغات واقعاً با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند، خیلی هایشان مکان مشخصی ندارند، استیجاری بوده اند که تحویل داده اند، خیلی هایشان یک اتاق منزلشان را دفتر مؤسسه کرده اند.

هزینه بیمه فعالان قرآنی بسیار بیشتر از بیمه مداحان است

حورزاده بیان کرد: از سوی دیگر، مالیات و بیمه نیز از دیگر مشکلات مؤسساتمان است؛ مؤسسات ما مگر چقدر درآمد دارند که مالیات آن را نیز پرداخت کنند. متأسفانه معافیت مالیاتی را حذف کرده اند، مورد بعدی بیمه است که واقعاً هزینه زیادی دارد، بسیاری از مربیان و معلمانمان بیمه صندوق هنرمندان شده اند، اما هزینه بسیار سنگینی دارد، این افراد درآمد مشخص ماهانه ای ندارند که بتوانند از عهده این هزینه ها بربیایند. هزینه بیمه فعالان قرآنی خیلی بیشتر از بیمه مداحان است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
تهران- ایرنا- معاون هماهنگی امور فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهوری گفت: دولت با اعطای تسهیلات ویژه از هنرمندان آسیب دیده از کرونا حمایت می کند که یکی از این تسهیلات شامل 120 میلیارد تومان هنرکارت است که بین این افراد توزیع می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۹ سایت های دیگر : بازار کار سازمان بهزیستی کشور خبرگزاری پانا

مهدی علیخانی روز سه شنبه در جریان بازدید از شهرستان پاکدشت و نشست تخصصی با مسوولان، هنرمندان و نمایندگان سازمان های مردم نهاد که در محل کانون شهدای پاکدشت برگزار شد اظهار داشت: شیوع ویروس کرونا، بسیاری از فعالیت ها را تحت تأثیر قرار داده و دولت تلاش دارد تا با اعطای تسهیلات ویژه، از واحدهای خسارت دیده حمایت کند.

وی با اشاره به تاثیر منفی کرونا بر حوزه فرهنگ و هنر گفت: یکی از حوزه هایی که با شیوع کرونا به شدت دچار آسیب شد، فعالیت های فرهنگی و تمام رسته های هنری است که تعطیلی هر کدام از این فعالیت ها نه تنها عرصه اجتماعی بلکه زندگی شخصی فعالان این حوزه را با مشکل مواجه کرد.

وی اظهار داشت: دولت تلاش دارد تا با اعطای تسهیلات و برخی معافیت های هزینه ای، مالیاتی و بیمه ای که در اختیار دارد، از جامعه هنر و به ویژه از افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی حمایت کند که در این مسیر توفیقاتی نیز به دست آورده است.

معاون هماهنگی امور فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهوری گفت: یکی از اقدامات دولت در حمایت از هنرمندان، پرداخت سهم حق بیمه جامعه هدف تا 3 ماه و کمک های معیشتی بیکاری در این دوران است و مقرر شد تا 120 میلیارد تومان در قالب هنرکارت بین اعضای فرهنگ و هنر توزیع شود.

وی به ارائه تسهیلات در صندوق اعتباری هنر و سامانه کارا اشاره کرد و افزود: این تسهیلات 4 درصدی به دلیل استمرار شرایط کرونایی و به در خواست جامعه فرهنگ و هنر در دو مرحله اجرا شد.

علیخانی در ارتباط با حوزه معلولان و حمایت از این افراد اظهار داشت: برای اولین بار سهمیه 3 درصدی استخدام معلولان در دولت اجرا شد و همچنین مناسب سازی اماکن به ویژه اماکن تازه تاسیس، معافیت های مالیاتی، پرداخت شهریه دانشجویان و کاهش ساعت کاری از اتفاقات مثبتی است که در حوزه حمایت از معلولان در دولت تدبیر و امید رقم خورد.

وی به افزایش تعداد سازمان های مردم نهاد به عنوان یکی از ویژگی های بارز دولت تدبیر و امید اشاره کرد و افزود: در سال 92 و درآغاز کار دولت، تعداد سمن ها کمتر از 100 مورد بود ولی امروز تعداد سازمان های مردم نهاد به حدود 3 هزار و 100 رسیده است و این امر، کارکردها حوزه جوانان در اداره امور کشور را بیشتر می کند.

علیخانی تصریح کرد: در حوزه شرکت های دانش بنیان، پیش از آغاز کار دولت کمتر از 55 شرکت در کشور فعالیت داشت ولی امروز بیش از 3 هزار و 500 شرکت دانش بنیان در کشور فعالیت داشته و سهم ویژه ای در اقتصاد و اشتغال کشور بر عهده دارند.

وی با اشاره به بستر سازی فرهنگی انجام فعالیت های مختلف اجتماعی گفت: مقدمه اجرای هر کاری، بستر سازی مناسب و سپس توانمندسازی و کیفی سازی فعالیت و تشکل ها است که این مهم با ارئه برنامه های جامع و محوری محقق می شود.

وی گفت: با توجه به مهاجرپذیر بودن و تنوع قومی و فرهنگی شهرستان پاکدشت، می توان از این امر به عنوان یک فرصت مغتنم برای ارائه برنامه های جامع فرهنگی و هنری استفاده کرد.

وی از رسانه ها و به عنوان وجدان بیدار و ناظران آگاه جامعه یاد کرد و افزود: فعالان عرصه فرهنگ و هنر مطالبات، انتظارات و اخبار جامعه هدف را در حوزه های فرهنگی و آسیب های اجتماعی به صورت طبیعی و مستقیم در چارچوب قانونی خود به رسانه ها انعکاس دهند تا نتیجه مطلوب به دست آید.

معاون هماهنگی امور فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهوری گفت: با توجه به تحریم های وضع شده علیه ایران، شرایط سخت اقتصادی، کاهش درآمد ارزی دولت و به دنبال آن محدودیت های مختلف، دوره زمانی برای پیشرفت و انجام کارها نیز طولانی شده که با توجه به توان و ظرفیت منابع موجود، پروژه های شهرستان پیشرفت قابل قبولی داشته و تلاش می کنیم تا با پیگیری های لازم، تا قبل از پایان دولت تدبیر و امید بسیاری از این پروژه ها به سرانجام رسد.

پاکدشت با بیش از 350 هزار نفر جمعیت در 25 کیلومتری جنوب شرق تهران واقع شده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
شفیعی با تأکید بر اینکه جشنواره تئاتر سردار آسمانی احتیاج به دبیرخانه دائمی در استان کرمان دارد؛ گفت: اگر بخواهیم راه، منش و مکتب این شهید را ادامه و ترویج دهیم، راهی نداریم به جز اینکه به تولیدات هنری برسیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۹

سرویس : کرمان - زمان : شناسه خبر : 1009384

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، امیرحسین شفیعی سه شنبه (9 دی) در نشست خبری دومین جشنواره ملی تئاتر سردار آسمانی_گرامیداشت اولین سالگرد شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و سرداران جبهه مقاومت_ گفت: خدا را شاکر هستم که فعالیت و کارکردن برای این شهید بزرگوار را روزی ما قرار داده و ما هرگز آن را به چشم یک کار معمولی نگاه نخواهیم کرد و بیشتر یک حرکت و فعالیت عاشقانه در حوزه تئاتر است.

دبیر تخصصی دومین جشنواره ملی تئاتر سردار آسمانی با بیان اینکه دومین جشنواره تئاتر ملی سردار آسمانی در 3 بخش نمایش صحنه ای، تئاتر خیابانی و مسابقه نمایش نامه نویسی برگزار می شود، افزود: نکته حائز اهمیت این است که ما هرگز نخواستیم یک جشنواره را به دیگر جشنواره های تئاتر کشور اضافه کنیم که از نظر بنده فایده ای نخواهد داشت.

وی بیان کرد: مبنای این جشنواره بر این است که هنرمندان را برای تولید اثر در مورد محور مقاومت و شخصیت بزرگوار سردار سلیمانی تشویق کند پس آن چیزی که بیش از هر چیز برای ما مهم بود، تولید و تشویق برای تولید اثر است.

شفیعی با اشاره به اینکه جشنواره بهانه ای شد برای اینکه بتوانیم هنرمندان را تشویق کنیم که در این عرصه کار و فعالیت کنند، افزود: واقعیت این است که من خودم هرگز امیدوار نبودم که استقبال گروه ها و هنرمندان در این حد باشد که 199 اثر در یک بخش و نزدیک 80 اثر در بخش صحنه ای به دست ما برسد اما هنرمندان استان های مختلف و کشور نشان دادند که چقدر به قهرمان ملی خود علاقه مند هستند.

وی با بیان اینکه در بخش صحنه ای 7 نمایش، در بخش خیابانی 17 اثر و در بخش نمایشنامه 10 اثر انتخاب شدند، اظهار کرد: هم رویکرد اداره کل فرهنگ و ارشاد استان کرمان و هم انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس این بود که بتوانیم تولیداتی داشته باشیم که حداقل های کیفی را داشته باشد و در داوری و ارزیابی این برای ما مهم بود.

دبیر تخصصی دومین جشنواره ملی تئاتر سردار آسمانی خاطر نشان کرد: در بخش نمایشنامه نویسی 10 اثر نامزد دریافت جایزه هستند که در روز اختتامیه آثار برگزیده انتخاب خواهند شد و جوایز خود را دریافت خواهند کرد و در یک مجموعه کتاب، 5 نمایش برگزیده هم به چاپ خواهد رسید که به زودی اعلام خواهد شد.

وی در ادامه گفت: با توجه به شرایط کرونا که محدودیت های زیادی برای هنر تئاتر ایجاد کرد، تصمیم گرفتیم بخش های مختلف جشنواره را هم به صورت زنده و هم به صورت آنلاین برگزار کنیم و در بخش صحنه ای به غیر از اجرای زنده که در 2 سالن در شهرستان سیرجان انجام خواهد شد، شرایط آنلاین را فراهم کردیم؛ یعنی آثار توسط 4 دوربین فیلمبرداری شده و در حال حاضر در سایت تیوال بارگذاری شده است.

شفیعی ادامه داد: تمام مردم ایران می توانند این کارها را با کد اختصاصی سردار آسمانی بدون هیچ هزینه و خرید بلیط ببینند و از ساعت 12 ظهر روز 12 دی ماه تا ساعت 12 روز 14 دی ماه این شرایط در سایت تیوال فراهم است و می توانند 7 نمایش که با شرایط حرفه ای فیلم برداری شده را ببینند.

شفیعی با بیان اینکه تمام آثار صحنه ای مربوط به شخصیت سردار سلیمانی است، اظهار کرد: تمام رشادت هایی که ایشان داشتند و زندگینامه ایشان لحاظ شده و همچنین آثاری نیز داریم که در خصوص دیگر شهدای محور مقاومت است که همراه با سردار به شهادت رسیدند.

وی خاطر نشان کرد: در بخش خیابانی هم که در شهر رفسنجان اجرا خواهد شد، هم بخش آنلاین دیده شده و در اینستاگرام هم پخش آنلاین آثار را عهده دار خواهند بود و همچنین یک بخش تئاتر سیار هم شکل گرفته و برنامه ریزی شده است.

دبیر تخصصی دومین جشنواره ملی تئاتر سردار آسمانی ادامه داد: در شهر رفسنجان کارهای خیابانی و در شهر سیرجان کارهای صحنه ای را داریم و سعی کردیم آنلاین هم پخش شود اما شاید گاهی اوقات در جشنواره و رویداد هایی که برگزار می کنیم حوزه شهر و مراکز استان ها را می بینیم اما اتفاق خوبی که با همکاری و همراهی کانون های مساجد و بنیاد افتاده تئاتر سیار است که از روز 10 دی ماه کار خود را آغاز می کند و در روستاهای مختلف و محله های شهر کرمان اجرا خواهد داشت و یک اجرای ویژه در روستای قنات ملک در روز 11 دی ماه داریم.

وی گفت: در بخش خیابانی 2 نمایش ویژه همه پسران من به کارگردانی علی محمد رادمنش و نمایش سرباز به کارگردانی پژمان شاهوردی را خواهیم داشت که این 2 اثر با کیفیت و قابل قبول هستند که حتی در سطح بین المللی هم می توانند اجرا شوند.

شفیعی بیان کرد: جشنواره ملی تئاتر سردار آسمانی با حمایت مدیران استانی و وزارت ارشاد احتیاج به دبیرخانه دائمی در استان کرمان دارد و امیدواریم جشنواره به عنوان یک رویداد ملی در کرمان بماند زیرا اعتقاد دارم اگر بخواهیم راه، منش و مکتب این شهید را ادامه و ترویج دهیم، راهی نداریم به جز اینکه به تولیدات هنری برسیم.

وی افزود: ما باید قهرمان خود را با تولیدات و آثار هنری تعریف کنیم که اگر واقعاً این معرفی در بستر فرهنگ و هنر انجام نشود بیگانگان به گونه و شکل دیگری معرفی خواهند کرد که واقعیت نخواهد داشت.

دبیر تخصصی دومین جشنواره ملی تئاتر سردار آسمانی اظهار کرد: در حوزه هنرهای نمایشی و تئاتر در حد توان 2 مجموعه بنیاد فرهنگی روایت فتح و انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس و اداره کل فرهنگ و ارشاد استان کرمان به نظر من اتفاقی افتاده که تولید آثار هنری مرتبط با محور مقاومت داشته باشیم و ما راهی نداریم به جز اینکه بتوانیم قهرمانان خود را درست معرفی کنیم لذا ایجاد دبیرخانه دائمی در استان کرمان اهمیت ویژه دارد.

وی ادامه داد: 16 استان در بخش صحنه ای و خیابانی و 4 استان در نمایشنامه نویسی مشارکت جدی داشته و نهایتاً 20 استان در مرحله پایانی مشارکت جدی دارند.

شفیعی اظهار کرد: خیلی ها در کشور تلاش می کنند نشان دهند هنرمندان با آرمان های انقلاب و نظام فاصله دارند اما تمام هنرمندان و مردم ایران، سردار و قهرمان ملی را با عشق و علاقه دوست دارند و معتقد هستم که این علاقه آنقدر زیاد است که تمام رویدادهایی که برگزار می شود باید مردمی باشد.

وی خاطر نشان کرد: تئاتر از هنرهایی است که با مردم ارتباط مستقیم دارد و امیدواریم بتوانیم با مردمی کردن این رویداد در امسال و سال های آینده، ادای دین به این شخصیت بزرگوار کنیم و امروز وظیفه همه هنرمندان است که برای این شهید بزرگوار کار کنند و امیدوارم شاهد برگزاری رویدادها و آثار مختلف و تولیدات فاخر درباره شهید سلیمانی باشیم.

دبیر تخصصی دومین جشنواره ملی تئاتر سردار آسمانی ادامه داد: در بخش صحنه ای در شهر سیرجان با رعایت پروتکل ها 50 درصد ظرفیت سالن ها استفاده می شود که با کارت های دعوتی که در اختیار مردم سیرجان قرار داده می شود، صورت خواهد گرفت و برنامه ریزی شده که هر برنامه و نمایش 2 بار در روز اجرا داشته باشد و در بخش آنلاین به مناسبت گرامیداشت شهید و ایام سالگرد شهادت همه می توانند با کد اختصاصی رایگان سردار آسمانی 7 نمایش را به صورت رایگان در سایت تیوال در تاریخ 12 دی ماه تا 14 دی ماه ببینند و در روزهای بعدی یک بلیط 5 هزار تومانی دارد.

وحید محمدی، معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد استان کرمان نیز بیان کرد: برنامه جشنواره در شهرستان سیرجان و رفسنجان و یک بخش هم در قنات ملک برگزار می شود و سعی شده که اجرای حضوری با رعایت سختگیرانه پروتکل های بهداشتی باشد.

پایان پیام/ 667

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

جشنواره تئاتر سردار آسمانی

|

شفیعی

|

نشست خبری

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان

روزنامه اطلاعات


روزنامه جمهور


روزنامه کاروکارگر


روزنامه عصر ایرانیان


روزنامه اقتصاد پویا


روزنامه آفتاب یزد


روزنامه امتیاز


روزنامه ثروت


روزنامه خریدار


روزنامه رویداد امروز


روزنامه وطن امروز


روزنامه حمایت


روزنامه آرمان ملی


روزنامه کیهان


روزنامه ایران