بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 8 دی 99
مراسم اختتامیه ششمین جایزه جهانی اربعین با حضور وزیر ارشاد و معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۸ سایت های دیگر : ایران اکونومیست افکار نیوز

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، اختتامیه ششمین جایزه جهانی اربعین صبح امروز در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی سعادت نژاد دبیر ششمین جایزه جهانی اربعین و ابراهیمی ترکمان رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی آغاز شد.

مبنای برگزاری جایزه جهانی اربعین، استفاده از زبان هنر برای نشر فرهنگ عاشوراست و ایفاگران نقش اصلی در این رویداد نیز دلدادگان سرور و سالار شهیدان از سراسر جهان هستند.

در این مراسم، مهدی سعادت نژاد دبیر ششمین جایزه جهانی اربعین درباره این رویداد گفت: ششمین دوره جایزه جهانی اربعین با همت نمایندگی های فرهنگی ایران در خارج از کشور برگزار شد. بیش از 21 کشور از جمله ایتالیا، نروژ، ایران، ترکیه، الجزایر و سوریه در این جشنواره شرکت کردند.

وی افزود: بالغ بر دو هزار اثر هنری به دبیرخانه جایزه جهانی اربعین رسید. تعداد آثار رسیده در بخش فیلم 125 حلقه، بخش عکس هزار و 800 اثر و بیش از 90 عنوان سفرنامه بود. داوران 40 اثر را برای نمایش در قالب نمایشگاه عکس انتخاب کردند که این نمایشگاه در حسینیه الزهرا واقع در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برپاست.

سپس، ابراهیمی ترکمان رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: حادثه کربلا و اربعین تقریباً جمع اضداد است؛ از یک سو اوج عطوفت و مهر و مهربانی و وفا در آن دیده می شود و از سوی دیگر خشونتی از سوی دشمن اعمال شد که آنقدر جان گداز بود که همچنان تازه است. اساساً کسانی که به وادی عشق وارد می شوند، با مهمترین ویژگی عشق رو به رو می شوند که انسان را از خود غافل می کند.

وی افزود: در متون دینی ما سفارش شده است که از یاد خود بکاهیم و به یاد خداوند متعال باشیم. هدف امام حسین (ع) نجات انسان ها از جهالت بود و برنامه پیاده روی اربعین علتی برای هشیارسازی مردم و دوری آن ها از غفلت است. اگر دل متمرکز و پراکنده انسان بر حضرت حق متمرکز شود، اعجاز به وجود می آورد.

ابراهیمی ترکمان ادامه داد: ما در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تلاش کرده ایم در این چند سال، از زاویه دید میلیون ها انسان پیاده روی اربعین را ثبت و ضبط کنیم. در این چند دوره توانستیم این حرکت را پایه گذاری کنیم و از هنرمندان برتری که این حادثه را ثبت و ضبط کردند، تقدیر به عمل آوریم.

در ادامه این مراسم، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره ششمین دوره جایزه جهانی اربعین گفت: ششمین دوره جایزه جهانی اربعین را دوستان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از سال های قبل آغاز کردند و سال به سال بر گستره آن افزودند. مراسم اربعین از جهات مختلف مورد توجه ویژه است و اهمیت دارد. این اهمیت و توجه ویژه ایجاب می کند آنچه در مناسک اربعین رخ می دهد، ثبت و ضبط شود.

وی افزود: اربعین مزه و طعمی خاص و گستره خاصی داشته است و دارد. هر سال بر رونق آن افزوده شده است و می شود. اهمیت مناسک اربعین در درگیری ساحت های مختلف وجودی انسان است. مناسک شرعی و دینی ساحت جسم را درگیر نمی کند اما برخی عبادت ها ساحت جسم را درگیر می کند و نوعی ریاضت جسمی هم به همراه دارد و انسان را از آن تورم جسمی جدا می کند. مناسک اربعین از این زاویه چنین است یعنی جسم انسان را هم درگیر می کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: ساحت دوم وجود انسان، ساحت معرفت است. آن هم بخشی از ساحت وجودی انسان محسوب می شود. در مناسک اربعین که اتفاقات مختلفی دارد، این ظرفیت هست که فرصتی برای خلوت انسان با خود و تأمل در خویش فراهم آید. مناسک اربعین نوعی اعتکاف سیار است.

در این مراسم علاوه بر رونمایی از تمبر جایزه جهانی اربعین و کتاب منتخب عکس های پنج دوره برگزاری جایزه جهانی اربعین، فراخوان هفتمین دوره جایزه جهانی اربعین هم منتشر شد.

در پایان این مراسم، برگزیدگان جایزه جهانی اربعین به شرح زیر معرفی شدند:

برگزیدگان بخش عکس: علی ابک، اسامه عبید و حسن النجار

برگزیدگان بخش فیلم حرفه ای: محمد مهدی نعمتی، حسام هادی و مسعود حیدری

برگزیدگان بخش فیلم مردمی: سید وحید اولیایی، محمد حاجی مقصودی و کاظم یوسفی

برگزیدگان بخش سفرنامه: زهرا السام، مجید علیزاده و کاظم حاتمی طبری

برگزیدگان بخش فعالان مجازی: عبدالرضا باقری، محمد کاظم مبینی و سعید نور محمد

برگزیدگان بخش فضای مجازی: نوری سردار، آمینه اینلوئس و زوار سید توثیق حیدر

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
فعالان فرهنگی، هنری و رسانه ای کشور با ثبت 3660 طرح در سامانه تسهیلات حمایتی فرهنگ و هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی(تحفه)، متقاضی دریافت بیش از 623 میلیارد تومان تسهیلات کم بهره شدند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۷ سایت های دیگر : سبز البرز بانی فیلم

به گزارش روابط عمومی دفتر توسعه اقتصاد فرهنگ و هنر معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ثبت نام متقاضیان تسهیلات قرض الحسنه که با هدف حمایت از بنگاه های معتبر و دارای فعالیت شاخص فرهنگی، هنری، سینمایی و رسانه ای و نیز حفظ انگیزه کارآفرینی و اشتغالزایی از 23مهرماه سال جاری در سامانه تحفه آغاز شده بود؛ با ثبت 3660 طرح و درخواست دریافت تسهیلاتی به میزان بیش از 623 میلیارد تومان در این سامانه به پایان رسید.

ثبت نام برای اعطای این تسهیلات قرض الحسنه با کارمزد 4 درصد، در پی انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان برنامه و بودجه کشور و صندوق کارآفرینی امید و با تأمین اعتبار اولیه به میزان 200 میلیارد تومان صورت پذیرفت. بررسی طرح های متقاضیان در کارگروه های استانی و ملی که همزمان با ثبت درخواست فعالان فرهنگی، هنری و رسانه ای آغاز شده است، همچنان ادامه دارد. امکان ویرایش اطلاعات متقاضیانی که طرح شان به دبیرخانه کارگروه های استانی ارجاع شده است از 4 دی ماه 1399 در سامانه تحفه فراهم شده است.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
عضو هیات رئیسه مجلس تذکر کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت ، علی کریمی فیروزجائی در نشست علنی امروز (یکشنبه، 7 دی ماه) مجلس شورای اسلامی تذکرات کتبی نمایندگان خطاب به مسئولان اجرایی کشور را به شرح زیر قرائت کرد:

- تذکر عباس مقتدایی نماینده اصفهان به وزیر تعاون؛ لزوم حراست و نظارت بیشتر بر اموال بازنشستگان در سازمان زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، همچنین در تذکری به رئیس جمهور و وزیر راه و شهرسازی؛ لزوم توجه جدی به معماری ایرانی- اسلامی در نماهای شهری.

- تذکر علیرضا سلیمی نماینده محلات و دلیجان به وزیر امور خارجه؛ لزوم جلوگیری از آسیب دیدن اقتصاد کشور با مشروط کردن آن به تحولات خارجی و استفاده از ظرفیت های داخلی.

- تذکر محمدحسن آصفری نماینده اراک و کمیجان و خنداب به همراه 37 نفر از نمایندگان به رئیس جمهور؛ در خصوص لزوم تامین بسته حمایتی برای اصنافی که در ایام کرونا با دستور دولت تعطیل شدند، همچنین تذکر وی به همراه 32 نفر از نمایندگان به وزیر صنعت؛ ضرورت توجه به مسئله گرانی مرغ به صورت اضطراری و جلوگیری از افزایش قیمت ها، همچنین تذکر دیگر این نماینده به وزیر صنعت، معدن و تجارت؛ لزوم نظارت و جلوگیری از افزایش غیرمنطقی و بی ضابطه قیمت تولیدات خودروسازان به ویژه ایران خودرو و سایپا.

- تذکر حبیب اله دهمرده نماینده زابل، زهک، هیرمند و نیمروز و هامون به وزیر جهاد کشاورزی؛ چه توجیهی برای گرانی قیمت مرغ وجود دارد، همچنین در تذکری به رئیس جمهور؛ علت بی برنامگی و فرافکنی وزرا در خصوص گرانی چیست.

- تذکر سیدجواد حسینی کیا نماینده سنقر به وزیر جهاد کشاورزی؛ لزوم اقدام و چاره اندیشی فوری در خصوص بی برنامگی و بی تدبیری در افزایش قیمت بی رویه و سربه فلک کشیده مرغ.

- تذکر بهروز محبی نجم آبادی نماینده سبزوار، جغتای، جوین، خوشاب و داورزن به همراه 6 نفر از نمایندگان به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی؛ در خصوص مساعدت برای جلوگیری از تخلیه ملک اجاره ای اوقافی مورد استفاده جامعه معلولان شهرستان سبزوار.

- تذکر علی زنجانی حسنلوئی نماینده نقده و اشنویه به وزیر اقتصاد؛ در خصوص علت تعطیلی گمرک نقده و اشنویه، همچنین تذکر این نماینده به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی؛ در خصوص علت بلاتکلیفی و ناتمام ماندن سالن چندمنظوره ورزشی کارگران نقده و تذکر دیگر این نماینده به وزرای جهاد کشاورزی و صمت؛ در خصوص علت بالارفتن سرسام آور قیمت مرغ در کشور، همچنین تذکر به وزیر میراث فرهنگی در خصوص لزوم پیگیری ایجاد مناطق نمونه گردشگری در شهرستان های نقده و اشنویه.

- تذکر صدیف بدری نماینده اردبیل و نمین و نیر و سرعین به وزرا امور خارجه و نیرو: چرا وزارت امور خارجه و وزارت نیرو در خصوص تحقق دیپلماسی آب در مورد منابع آبی مشترک با کشور ترکیه به صورت انفعالی و خنثی عمل می کند.

- تذکر علی بابائی کارنامی نماینده ساری و میان دورود به همراه 9 نفر از نمایندگان به وزیر کشور: چرا شهرداری ساری بیش از 5 سال است که در پرداخت حقوق و مزایای کارگران و کارکنان مشکل دارد و وزارت کشور هیچ نقش حمایتی و نظارتی ایفا نمی کند.

- تذکر سیدسلمان ذاکر نماینده ارومیه به وزیر امور اقتصاد و دارایی: لزوم حل مشکل چک های برگشتی اصناف و بازاریان در ایام تعطیلی کرونا. همچنین تذکر به به وزیر آموزش و پرورش: لزوم رسیدگی به قصور و عدم پوشش آموزش مجازی به دانش آموزان بدون موبایل در شهر و روستا.

- تذکر شیوا قاسمی پور نماینده مریوان و سروآباد به رئیس جمهور: دلیل عدم اجرای برنامه جامع تالاب زریوار مریوان و ضعف برنامه های زیست محیطی دولت چیست؟. همچنین تذکر به وزیر بهداشت و درمان: ضرورت جذب نیرو و کادر درمانی مورد نیاز بیمارستان های مریوان و سروآباد. همچنین در تذکر دیگر به وزیر بهداشت و درمان: لزوم تأمین و انتقال تجهیزات مورد نیاز مرکز جامع سلامت و اورژانس شهرستان مریوان. همچنین تذکر به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی: ضرورت تأمین منابع مالی لازم برای بهداشت و معیشت معلولان ناتوان و مشاغل آسیب دیده ناشی از کرونا در شهرستان های مریوان و سروآباد. همچنین در تذکر دیگر به وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی: لزوم اختصاص اعتبار برای احداث ساختمان اداری میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مریوان و رفع ضعف عملکرد در برنامه های جامع گردشگری استان کردستان. همچنین تذکر به وزیر کشور: ضرورت بازگشایی بازارچه های مرزی خانم شیخان مریوان و بندر خور. همچنین در تذکر به وزیر نیرو: لزوم بهره برداری از سد گاران مریوان.

- تذکر حسن محمدیاری نماینده طوالش و رضوانشهر و ماسال به همراه 6 نفر از نمایندگان به وزیر ورزش و جوانان: لزوم تسریع در تکمیل استادیوم پوریای ولی شهرستان طوالش.

- تذکر حسن محمدیاری نماینده طوالش و رضوانشهر و ماسال به همراه 6 نفر از نمایندگان به وزیر راه و شهرسازی: لزوم تجهیز پایگاه راهداری محور پونل به خلخال جهت پیشگیری از مسدود شدن در فصل زمستان.

- تذکر حسن محمدیاری نماینده طوالش و رضوانشهر و ماسال به همراه 6 نفر از نمایندگان به وزیر نفت: علت قطع گاز کارخانه سیمان خزر چیست؟

- تذکر حسن محمدیاری نماینده طوالش و رضوانشهر و ماسال به همراه 8 نفر از نمایندگان به وزیر راه و شهرسازی: لزوم تسریع در اصلاح مسیر حادثه خیز ارجان در محدوده شهرستان رضوانشهر.

- تذکر عباس مقتدایی نماینده اصفهان به وزیر تعاون: لزوم تسریع بیشتر بر تعاونی ها از جمله تعاونی های حوزه مسکن. همچنین تذکر به وزیر ورزش و جوانان: لزوم نظارت بر انتصاب مشاورین توسط مدیران کل استان و ضرورت پاسخگویی به تذکرات نمایندگان در مدت مقرر. همچنین تذکر به وزیر کشور: ضرورت شناسایی مبادی ورود قاچاق به کشور و جلوگیری از ورود آن. همچنین تذکر به وزیر نفت: لزوم استماع و توجه به مطالبات نیروهای امریه طرح نظام صنعت نفت. همچنین تذکر به وزیر ارشاد: ضرورت تلاش بیشتر در راستای نشر فرهنگ قرآنی.

- تذکر حسین میرزائی نماینده اصفهان به همراه 28 نفر از نمایندگان به رئیس جمهور: ضرورت تخصیص بودجه متناسب با وظایف و تکالیف بنیاد شهید و امور ایثارگان.

- تذکر یعقوب رضازاده نماینده سلماس به وزیر صمت: لزوم تحویل خودروهای ثبت نامی ایران خودرو و سایپا در تاریخ مقرر. همچنین تذکر به وزیر تعاون: ضرورت تهیه نهادهای دامی شرکت پگاه شهرستان سلماس از کشاورزان منطقه به جای تهیه از سایر استان ها مانند اردبیل و کرمانشاه و لزوم پرداخت بدهی کشاورزان منطقه در خصوص نهادهای دامی جزئی.

- تذکر یعقوب رضازاده نماینده سلماس به همراه 7 نفر از نمایندگان به وزیر آموزش و پرورش: لزوم واگذاری کد دبیرستان برای مدرسه تازه احداث شده در روستای منطقه کوهسار شهرستان سلماس و لزوم واگذاری برای احداث 37 مدرسه در منطقه محروم شهرستان به جای کانکس های دانش آموزی.

- تذکر یعقوب رضازاده نماینده سلماس به همراه 29 نفر از نمایندگان به وزیر آموزش و پرورش: لزوم تعیین تکلیف نهضتی ها و حق التدریسی ها سال های 91 تا 99 و ادامه آموزش آنها در دانشگاه فرهنگیان.

- تذکر جلال محمودزاده نماینده مهاباد به همراه 28 نفر از نمایندگان به وزرای جهاد کشاورزی و راه و شهرسازی: ضرورت همکاری دستگاه های اجرایی کشاورزی و راه با سازمان ثبت مطابق ماده (9) قانون حدنگار برای ثبت اسناد اراضی کشاورزی، ملی و مسکونی.

- تذکر جلال محمودزاده نماینده مهاباد به همراه 31 نفر از نمایندگان به وزیر راه و شهرسازی: ضرورت توجه به تجهیز و نوسازی راهداری در مناطق سردسیر.

- تذکر جلال محمودزاده نماینده مهاباد به همراه 33 نفر از نمایندگان به رئیس جمهور: لزوم بازگشت به قانون مصوب مجلس و تفویض اختیار فوری همه وظایف تنظیم بازار به جهاد کشاورزی برای جلوگیری از افزایش بی رویه قیمت کالاهای اساسی از جمله مرغ.

- تذکر سیدعلی یزدی خواه نماینده تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس به همراه 9 نفر از نمایندگان به وزیر کشور: لزوم جانمایی برای آرامستان های استان تهران.

- تذکر مهرداد ویس کرمی نماینده خرم آباد و چگنی به همراه 35 نفر از نمایندگان به رئیس جمهور: لزوم روشنگری و عذرخواهی دکتر کلانتری به جهت اساعه به ساحت صاحب امام عظیم الشأن.

- تذکر حسین حق وردی نماینده شهریار و قدس و ملارد به همراه 38 نفر از نمایندگان به رئیس جمهور: لزوم برکناری عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به دلیل اساعه به ساحت امام عظیم الشأن.

- تذکر احمدحسین فلاحی نماینده همدان و فامنین به همراه 26 نفر از نمایندگان به رئیس جمهور: لزوم رعایت عدالت و عدم برخورد سلیقه ای در تخصیص بودجه.

- تذکر علیرضا سلیمی نماینده محلات و دلیجان به همراه 35 نفر از نمایندگان به وزیر اطلاعات: لزوم توضیح در مورد چگونگی حفاظت از دانشمندان هسته ای و سایر دانشمندان راهبردی و علت عدم اقدامات در حفاظت و شناسایی تیم ترور.

- تذکر سیدجواد حسینی کیا نماینده سنقر به وزیر جهاد کشاورزی؛ چرا وزارت جهاد کشاورزی برای تامین نهاده های دامی در زمان مقرر اقدام نکرده است.

- تذکر عباس مقتدایی نماینده اصفهان به وزیر تعاون و صنعت؛ لزوم تسریع در اجرای کامل قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، وی همچنین در تذکری به رئیس جمهور در خصوص ضرورت نظارت حداکثری در مجموعه ها و شرکت های متعلق به بنیاد شهید و امور ایثارگران توسط این بنیاد، همچنین تذکر این نماینده به رئیس جمهور، وزرای جهاد کشاورزی، ارتباطات، نفت، صمت و کشور؛ در خصوص ضرورت پاسخگویی به تذکرات کتبی نمایندگان در موعد مقرر و جلوگیری از تاخیر در پاسخگویی، همچنین تذکر این نماینده به رئیس جمهور؛ در خصوص ضرورت لزوم مستمر و منظم معاونین امور مجلس وزارتخانه ها در صحن علنی مجلس.

- تذکر مهدی عسگری نماینده کرج ، اشتهارد و فردیس به همراه 26 نفر به وزیر کشور؛ لزوم انجام مطالعات تکمیلی مهندسی ارزش طرح های عمرانی درون شهری و مطالعات جامع ترافیکی همراه با تائید سازمان محیط زیست قبل از شروع طرح ها.

- تذکر علیرضا عباسی نماینده کرج ، اشتهارد و فردیس به همراه 33 نفر به رئیس جمهور؛ علت مخالفت رئیس جمهور با احیای قانون تمرکز وزارت جهاد کشاورزی با وجود به هم ریختگی و افزایش قیمت نهاده های دامی و به تبع آن محصولات کشاورزی چیست.

- تذکر علیرضا ورناصری قندعلی نماینده مسجدسلیمان و لالی و هفتگل و اندیکا به همراه 26 نفر از نمایندگان به وزیر راه و شهرسازی؛ لزوم حل مشکل مسکن محرومان و ممانعت از تکرار حوادث اخیر در تخریب سرپناه محرومان.

- تذکر علیرضا نظری نماینده خمین به وزیر صنعت، معدن و تجارت؛ لزوم رسیدگی به اعتراض مردم در خصوص آلودگی معدن نزدیک روستای پشت کوه خمین.

- تذکر بهروز محبی نجم آبادی نماینده سبزوار، جغتای، جوین، خوشاب و داورزن به همراه 14 نفر از نمایندگان به وزیر کشور؛ علت رفتار ناشایست ماموران مجری قانون و به کارگیری شیوه های غیراسلامی و غیراخلاقی با مردم گرفتار در شرایط فعلی کشور و دسترسی سخت به اشتغال مولد چیست.

- تذکر حسین میرزائی نماینده اصفهان به همراه 18 نفر از نمایندگان به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری؛ لزوم تمدید کنکور 1400 برای داوطلبان نظام قدیم.

- تذکر محمدتقی نقدعلی نماینده خمینی شهر به همراه 6 نفر از نمایندگان به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی؛ لزوم تسریع در انتصاب مدیرکل تامین اجتماعی استان اصفهان، همچنین در تذکری به همراه 2 نفر از نمایندگان مجلس به وزیر ورزش و جوانان؛ در خصوص لزوم عدم انتصاب افراد بدون سابقه ورزشی به عنوان مدیرعامل تیم استقلال.

- تذکر علی اکبر بسطامی نماینده ایلام، ایوان، چرداول، مهران و ملکشاهی و سیروان به وزرای جهاد کشاورزی و صمت؛ علت افزایش 150 درصدی قیمت مرغ چیست.

- تذکر ابراهیم رضائی نماینده دشتستان به رئیس جمهور و وزرای جهاد کشاورزی و دادگستری و صنعت؛ ضرورت تامین مرغ، روغن و لزوم برخورد با برهم زنندگان بازار ارز.

- تذکر علی جدی نماینده شیروان و محمد وحیدی نماینده بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم، گرمه، راز و جرگلان به وزیر علوم؛ علت عدم توجه وزیر به خواست مردم در جهت عدم ادغام مجتمع آموزشی عالی شیروان با دانشگاه بجنورد چه می باشد./

پایان پیام

لینک خبر :‌ خانه ملت
در چارچوب قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، صندوق اعتباری هنر اسامی اولین گروه بیمه شدگان (تا پایان خرداد 1399) را براساس گزارش دریافتی از سازمان تأمین اجتماعی منتشر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۷ سایت های دیگر : خبرگزاری کتاب ایران خبرگزاری سلامت دولت سبز البرز

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از صندوق اعتباری هنر، اسامی بیمه شدگانی که در این بازه زمانی به سازمان تأمین اجتماعی معرفی و بیمه آنها برقرار شده است ولی نام آنها در لیست بیمه شدگان تأمین اجتماعی ذکر نشده است در گزارش های بعدی سازمان اصلاح و تکمیل خواهد شد.
درصورت داشتن هرگونه سوال و ابهام در این خصوص می توانید با ارسال ایمیل به tamin@honarcredit.ir با کارشناسان صندوق در ارتباط باشید.
برای مشاهده اسامی اولین گروه بیمه شدگان تأمین اجتماعی اینجا کلیک کنید.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

دبیر ششمین جایزه جهانی اربعین با اشاره به تعداد آثار دریافتی بالغ بر 2 هزار و 200 اثر در پنج بخش عکس، فیلم حرفه ای، فیلم مردمی، سفرنامه و فعالان مجازی اربعین گفت: دبیرخانه جایزه جهانی اربعین، پذیرای شرکت کنندگانی از بیش از 21 کشور مختلف دنیا است.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مهدی سعادت نژاد، مدیرکل همکاری های رسانه ای و مجازی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سخنرانی خود در آیین اختتامیه ششمین جایزه جهانی اربعین با محوریت سرداران مقاومت؛ حافظان امنیت اربعین که در حسینیه الزهرا(س) این سازمان برگزار شد، گفت: آنچه در عاشورای 61 هجری رُخ داد، حماسه ای عظیم بود که وجدان های خفته را بیدار و رشادت و آگاهی و حق طلبی را در امت اسلام نهادینه ساخت. عاشورا به مکتبی تبدیل شد که ستم دیدگان را بر علیه ظلم و پیروان فرهنگ حسینی را به مقابله با سلطه گری تشویق کرد.

وی اظهار کرد: فرهنگ عاشورایی به فرهنگ اربعین پیوند خورد و حرکتی بر پایه تحقق یافتن اهداف و آرمان عاشورا بوقوع پیوست. پدیده پیاده روی اربعین در این دوران پر آشوب، به نمادی برای مقاومت و مقابله با ستمگران عالم تبدیل شده است.

دبیر ششمین جایزه جهانی اربعین در ادامه، گفت: در آستانه اولین سالگرد شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی مهندس سرداران مقاومت و حافظان امنیت اربعین، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان متولی دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران وظیفه دارد تا تصویری شایسته از این واقعه عظیم را به جهانیان ارائه کند.

وی مطرح کرد: امروزه، زبان هنر گویاترین زبان بین المللی است، لذا جایزه جهانی اربعین در پنج بخش عکس، فیلم حرفه ای ، فیلم مردمی، سفرنامه و فعالان مجازی اربعین درصدد است تا این حرکت پُرشکوه مردمی را به مخاطبان بین المللی معرفی کند.

مدیرکل همکاری های رسانه ای و مجازی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: شرکت کنندگان در این جایزه جهانی با ارسال آثار هنری خود در بخش های مزبور که حاصل حضور در جمع شیفتگان امام حسین(علیه السلام) در پیاده روی اربعین است، تجربه خود را بار دیگر مشتاقان آن حضرت سهیم می شوند.

وی تأکید کرد: بستر اصلی برگزاری جایزه جهانی اربعین، فضای مجازی و ابزارهای ارتباطی نوین است که جماعت سپاری را محقق و مشارکت جهانی را تسهیل می کند. ثمره برگزاری این رویداد فرهنگی بین المللی با همت نمایندگی های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور به بار نشسته است.

دبیر ششمین جایزه جهانی اربعین همچنین، گفت: دبیرخانه جایزه جهانی اربعین در ششمین دور برگزاری این رویداد، پذیرای شرکت کنندگانی از بیش از 21 کشور مختلف دنیا از جمله ایران، ایتالیا، لبنان، نروژ، افغانستان، تاجیکستان، هلند، هندوستان، تایلند، غنا، ترکیه، الجزایر، بنگلادش، سوریه، سنگاپور، اندونزی، پاکستان، آذربایجان، کانادا، عراق و برمه است.

سعادت نژاد افزود: تعداد آثار دریافتی بالغ بر 2 هزار و 200 اثر که در بخش فیلم این دوره 125 حلقه، در بخش عکس 1800 قطعه و در بخش سفرنامه 90 عنوان و فعالان مجازی بیش از 100 مورد است. برای هر یک از بخش های مورد اشاره گروه های داوری تشکیل و نفرات برتر هر رشته توسط آنان انتخاب شد که امروز در پایان مراسم از آنان تقدیر و تشکر به عمل خواهد آمد.

دبیر ششمین جایزه جهانی اربعین ادامه داد: 40 اثر در بخش عکس نیز توسط هیأت داوران منتخب شده که به صورت نمایشگاه جانبی در معرض دید شرکت کنندگان این مراسم، قرار دارد.

وی در پایان سخنرانی خود، از ستاد فرهنگی اربعین سازمان حج و زیارت، حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، جامعةالمصطفی(ص) العالمیه، صدا و سیما و اتحادیه رادیو و تلویزیون های اسلامی و دیگر عزیزانی که ما را در برگزاری موفق این مسابقه بین المللی یاری کردند، تشکر کرد.

بنابر اعلام این خبر، به مناسبت فرارسیدن نخستین سالگرد سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس، آیین اختتامیه ششمین جایزه جهانی اربعین با محوریت سرداران مقاومت؛ حافظان امنیت اربعین امروز (8 دی ماه) با حضور شخصیت های سیاسی و فرهنگی و با رعایت پروتکل های بهداشتی در محل حسینیه الزهرا(س) این سازمان، برگزار شد.

انتهای پیام/ص

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
سردار شهید حاج قاسم سلیمانی با ایجاد پلی میان گذشته شکوهمند و آینده آرمانی، علاوه بر اتحاد گروه های مختلف مردم، نقش تعیین کننده ای در ایده ملت و فرایند تمدن سازی دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۸ سایت های دیگر : ایران پرس

سرویس : فرهنگ و ادب - سایر حوزه ها زمان : شناسه خبر : 1008098

خبرگزاری شبستان ، سرویس فرهنگی: در آستانه سالگرد شهادت سردارحاج قاسم سلیمانی ، انجمن آثار و مفاخر فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلام ی یادداشتی را در اختیار شبستان قرار داده است که متن آن بدین شرح است: تاریخ دربرگیرنده حماسه ها و اسطوره های هر قوم و ملت است که این عناصر در ساخت و شناخت فرهنگ جوامع سهم عمده ای دارد. اسطوره ها در دیدگاه رشته های مختلف علوم انسانی مانند زبان شناسی، جامعه شناسی و تاریخ مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرند. این عناصر فرهنگی گاهی با رویاهای یک جامعه و گاهی با واقعیت های آن سروکار داشته و در ارتباط هستند.

همان گونه که در روایات تاریخی، اسطوره های کهنی در ایران باستان چون کاوه آهنگر، آرش کمانگیر و آریوبرزن و بعدها در ایران بعد از اسلام مانند ابومسلم خراسانی، کوچک جنگلی، ستارخان و... هر یک کنش هایی اسطوره ای سازنده و نشانگر وضعیت روانی و معنایی ویژه ای از کنش اجتماعی بوده اند که واقعیت های فرهنگی زمانه خود را سامان داده اند. بدین گونه اندیشه های اساطیری انعکاسی از نظام های اجتماعی تحلیلی و منطقی جوامع به حساب می آید.

شخصیتی همچون شهید سردار قاسم سلیمانی جایگاه ویژه ای را به لحاظ دینی و ملی برای نوع مبارزات نظامی خود برجای می گذارد به نحوی که پس از ترور ناجوانمردانه این سرباز میهن آحاد مردم بدون توجه به جناح بندهای سیاسی پیکر او را بر دوش می کشند و به خاطر احساس ویژه نسبت به هویت مشترک ایرانی اسلامی از او تقدیر می نمایند.

این تقدیر در اسطوره شناسی نشان از آن دارد که معنای این شخصیت ها زبان سیاسی مشترکی را برای ادراک پیکره حمیت و همبستگی اجتماعی به وجود می آورد. از آنجا که اسطوره ها از یک سلسله نامحدود مصالح فرهنگی بنا شده اند، پیوسته ساختار مصالح فرهنگی معینی را ترکیب می کنند، رخداد کنش نظامی این سرباز جانباز و سلحشور دین و میهن مصالح فرهنگ معینی را به وجود می آورد که علی رغم وجود تضادهای گوناگون سیاسی در جامعه، وحدت نوعی ویژه ای را در این حیطه رقم می زند.

بنابراین، انجمن آثارومفاخر فرهنگی با چنین استدلالی به تحلیل درباره یکی دیگر از اسطوره های ایران زمین که وظیفه اصلی اش مبارزه در راه دفاع از میهن بوده به عنوان یک اسطوره ملی دینی در قالب افسانه ای حقیقی یاد می کند و از آن سردار شهید که اسطوره مقاومت، ایستادگی، مردانگی، شرف و عزت در دفاع از ایران و اسلام در مبارزه با استکبار جهانی بوده، به عنوان یکی از مفاخر نظامی ایران اسلامی تاریخ معاصر و اسطوره مانای کشور تقدیر می نماید. اسطوره ای که مانند دیگر اسطوره های ایرانی اسلامی برای شناخت فرهنگی اجتماعی ایرانیان می تواند از اهمیت بسزایی برخوردار باشد به نحوی که نه تنها در جای جای ایران، بلکه جهان، با یاد او ملیت و هویت ایرانی احیا می شود.

از این رو، با توجه به اهمیت تشریح مفهوم اسطوره و بازنمایی نقش آن به عنوان یکی از بنیان های سازنده هویت ملی که شناسنامه هر ملتی است، باید گفت این اساطیر با ایجاد پلی میان گذشته شکوهمند و آینده آرمانی، علاوه بر اتحاد گروه های مختلف مردم، نقش تعیین کننده ای در ایده ملت و فرایند تمدن سازی دارد. بنابراین لازم است تا تاریخ نگاران و فرهنگ شناسان این مرز و بوم به رمز و رازهای چنین رخدادهایی در زندگی ایرانیان تحت عنوان اساطیر ایران بیش از پیش توجه کنند. چراکه این اسطوره ها نه تنها روح میهن پرستی و سلحشوری را در میان مردم احیاء و در تثبیت امنیت و اقتدار ملی سهم عمده ای دارند بلکه اسوه و الگویی برای نسل های آینده ایران اسلامی به شمار می روند.

بی تردید یاد و خاطره سردار رشید و شهید، حاج قاسم سلیمانی، در دل وجان عاشقان ایران اسلامی همواره زنده و چونان اختری فروزان، روشنگر راه حقیقت جویان خواهد بود.

پایان پیام/ 14

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

اسطوره

|

انجمن آثار و مفاخر فرهنگی

|

حاج قاسم سلیمانی

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
جوایز برگزیدگان چهل و سومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم که دهه سوم آذرماه با معرفی برگزیدگان رشته های مختلف به پایان رسید، طی روزهای آینده به حساب آنها واریز می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۷

به گزارش ایکنا، چهل و سومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در حالی دهه سوم آذر ماه به کار خود پایان داد که بسیاری از برگزیدگان انتظار پرداخت جوایز تا چند ماه آینده را نداشتند، اما از مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه خبر می رسد که فهرست برگزیدگان و شماره حساب های آنها به امور مالی سازمان اوقاف ارجاع داده شده تا طی روزهای آینده جوایز نفرات برگزیده واریز شود.

امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا امکان پرداخت نقدی جوایز نفرات برگزیده وجود نداشت، در حالی مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف به فاصله کمتر از سه هفته از پایان مسابقات جوایز برگزیدگان را واریز می کند که در برخی ادوار گذشته واریز جوایز برگزیدگان مرحله کشوری چندین ماه به طول می انجامید.

امسال جوایز نفرات برگزیده از رشد قابل توجهی برخوردار شد. این رشد از 25 درصد در برخی رشته ها تا 150 درصد در رشته های قرائت تحقیق و حفظ کل بوده است. همچنین مجموع جوایزی که به برگزیدگان اهدا می شود 803 میلیون تومان است که بر اساس گفته مسئولان برگزاری مسابقات معادل یک سوم کل هزینه مسابقات است.

یادآور می شود، مرحله کشوری چهل و سومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم امسال با توجه به شرایط کرونایی به صورت ضبط در استودیوهای مراکز استانی صدا و سیما(آبان ماه) و پخش تلویزیونی و داوری زنده(آذرماه) برگزار شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن

ابراهیمی ترکمان در دیدار رییس کانون دانش آموختگان دانشگاه امام صادق(ع) با تأکید بر اهمیت حفظ ارتباط با دانش آموختگان گفت: دانشگاه امام صادق(ع) باید زمینه زیرساخت های ارتباطات خارجی و بین المللی را مهیا کند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین سیدمصطفی میرلوحی، رییس کانون دانش آموختگان دانشگاه امام صادق(ع) و هیأت همراه با حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با ابوذر ابراهیمی ترکمان، رییس این سازمان دیدار و گفت وگو کردند.

ابراهیمی ترکمان در سخنان خود، ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن ایام فاطمیه و شهادت دخت نبی مکرم اسلام حضرت فاطمه زهرا(س)، به کتاب خاطرات آیت الله مهدوی کنی اشاره کرد و گفت: مرحوم حضرت آیت الله مهدوی کنی از روحانیان فعال در انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران بود. یکی از فضایل اخلاقی ایشان، انصاف داشتن نسبت به سایرین بود که با مطالعه کتاب خاطراتشان به این موضوع پی بردم. بعدها این مهم در ذهن من آمد، برکتی که خداوند به دانشگاه امام صادق(ع) عطاء کرده، به خاطر نیت این مرد بزرگ بوده است.

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به برخی شاخصه های مطلوب در دانشگاه امام صادق(ع) از جمله سرانه دانشجویی، تعامل استاد و دانشجو، پرهیز از رشد کمی و تمرکز بر توسعه کیفی، فراگیری زبان خارجی برای دانشجویان و فرصت های مطالعاتی اشاره و بر حفظ ارتباط با دانش آموختگان تأکید کرد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی منشاء پیدایش جهالت مدرن را ناباوری خواند و اظهار کرد: ناباوری به آموزه های عقل و خرد به تعبیر دیگر جدال بین داشتن و شدن است. بشر صد سال پیش فکر می کرد که اگر آموزش به خوبی انجام شود، همه مشکلات حل خواهد شد ولی بعدها مشخص شد که آموزش به تنهایی مشکل گشا نیست. بنابراین فرق بین آموزش و اینکه انسان ها بتوانند دارای توانمندی شوند که بر مسائل فائق بیایند، فرق بین داشتن و شدن است.

وی ضمن بیان مطلب فوق، اذعان کرد: برخی از افراد به دنبال داشتن هستند، به دنبال متقی شدن؛ این شدن ها باعث می شود آموزش هایی که به فرد داده می شود در جان آن رسوخ و نفوذ می کند، بنابراین آموزش صرفا با داشتن یکسری علوم، محفوظات و اصطلاحات ممکن است منجر شود به ناآگاهی در عین آگاهی، جهل در عین دانستن.

تدوین فیلم کوتاهی از فعالیت های دانشگاه امام صادق(ع) به زبان های مختلف

ابراهیمی ترکمان بر لزوم زمینه ارتباط با دانشجویان خارجی تأکید کرد و گفت: دانشگاه امام صادق(ع) می تواند پایگاه های اینترنتی که به عنوان مرجع در اختیار دانشجویان خارجی قرار می گیرد را به زبان های مختلف دنیا بروزرسانی کند. همچنین، لازم است زمینه ارتباط با دانشجویان خارجی را تسهیل کند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد داد تا بروشوری از اهم فعالیت های دانشگاه امام صادق(ع) به زبان های انگلیسی، عربی، روسی، فرانسوی و آلمانی تهیه و با همکاری رایزنان فرهنگی ایران در خارج از کشور توزیع شود.

وی همچنین، تهیه و تدوین فیلم کوتاهی از فعالیت های دانشگاه امام صادق(ع) به زبان های مختلف دنیا را ضروری دانست و گفت: اگر قرار است یک دانشگاهی باشیم که در عرصه بین المللی گام برمی داریم باید زمینه زیرساخت های ارتباطات خارجی و بین المللی (ارتباط با دانشجویان غیر ایرانی) را مهیا سازیم تا بحث تعامل روزافزون را در آینده ای نزدیک میان دانشجویان غیر ایرانی با این دانشگاه را داشته باشیم.

ابراهیمی ترکمان از آمادگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای همکاری های مشترک در زمینه های برگزاری اجلاس های بین المللی، اعزام دانشجوان خارجی به دانشگاه امام صادق(ع) و برگزاری گفت وگوهای دینی خبر داد.

وی در پایان سخنانش، با تأکید بر ضرورت تشکیل کارگروه های تخصصی فی مابین گفت: برای تحقق مفاد و اهم برنامه هایی که قرار است نسبت به آن اقدامات لازم را اجرایی کنیم، باید کارگروهی مشترک متشکل از اعضای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دانشگاه امام صادق(ع) با هدف تقویت علمی در عرصه بین المللی، تشکیل دهیم.

دیپلماسی علمی؛ یکی از مؤثرترین شاخه های دیپلماسی عمومی

حجت الاسلام میرلوحی، رییس کانون دانش آموختگان دانشگاه امام صادق(ع) در این دیدار، به بیان اهداف و آرمان های آیت الله مهدوی کنی در خصوص تأسیس این دانشگاه و علل و چرایی تشکیل کانون دانش آموختگان پرداخت.

وی یادآور شد: مرحوم حضرت آیت الله مهدوی کنی بنیانگذار دانشگاه هدف از تأسیس دانشگاه امام صادق(ع) را گسترش و ترویج عالم تشیع می دانستند. در واقع، تلاش برای توسعه و پیشبرد گفتمان اسلام انقلابی و شیعی به فراسوی مرزهای ایران اسلامی را می بایست یکی از کارویژه های اصلی این دانشگاه دانست.

وی خواستار همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای استفاده از ظرفیت های فضای آکادمیک و دانشگاهی دانشگاه امام صادق(ع) در خارج از کشور شد و اظهار کرد: دانشگاه امام صادق(ع) می تواند به عنوان یک دانشگاه الگو در زمینه دیپلماسی علمی در خارج از کشور مطرح شود.

در ادامه این دیدار، مهدی صادقی شاهدانی، رییس دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع) بیان کرد: هدف اصلی دانشگاه امام صادق(ع) از تأسیس رشته معارف اسلامی و اقتصاد، تربیت محققان و پژوهندگان جوانی است که در حوزه اقتصاد اسلامی صاحب نظریه و تولیدکننده دانش باشند. دانشگاه امام صادق(ع) در رشته معارف اسلامی و اقتصاد، در گرایش های اقتصاد اسلامی، اقتصاد پولی و اقتصاد مالی و رشته مدیریت قراردادهای بین المللی نفت و گاز و رشته اقتصاد نفت و گاز دانشجو می پذیرد.

وی افزود: با توجه به اینکه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان مرکز دیپلماسی عمومی جمهوری اسلامی ایران برای یکپارچه سازی فعالیت های فرهنگی در خارج از کشور تأسیس شده و تصویری روشن از فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی به جهانیان عرضه می کند، دانشگاه امام صادق(ع) می تواند در چارچوب دیپلماسی علمی و دانشگاهی در خارج از کشور نقش آفرینی کند.

صادقی شاهدانی آمادگی این دانشگاه برای فراهم کردن امکان برگزاری دوره ها و کارگاه های آموزش رسمی دانشگاهی ویژه ایرانیان مقیم به صورت مجازی در خارج از کشور، اجرای برنامه های علمی و دانشگاهی در عرصه بین الملل و گسترش تعاملات در محیط های آموزشی را اعلام کرد.

غلامرضا خواجه سروی، عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع) هم به بیان تخصص و تجربیات دانش آموختگان این دانشگاه پرداخت و گفت: دانشگاه امام صادق(ع) می تواند در چارچوب دیپلماسی علمی و دانشگاهی در خارج از کشور به شیوه ای هدفمند و سازنده گام بردارد و نقشی مؤثر به ویژه در میان دانشگاه های جهان اسلام ایفا کند.

در ادامه دیدار، شرکت کنندگان نقطه نظرات خود را در رابطه شناسایی دقیق استعدادها و امکانات علمی موجود در دانشگاه امام صادق(ع) و زمینه های لازم جهت بهره برداری مناسب از ظرفیت ها و برقراری همکاری علمی با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بیان کردند.

انتهای پیام/ص

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
دفتر موسیقی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در هفته پایانی آذر مجوز 127 تک آهنگ و 11 آلبوم را صادر کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل روابط عمومی دفتر موسیقی، آلبوم های هزار هیچ به خوانندگی و آهنگسازی حامد بهداد، دقیقه ها با صدا و آهنگ مسعود سعادتمند، حرف بی حروف به آهنگسازی تینا لاجوردیان از جمله 11 آلبومی هستند که در هفته پایانی آذر مجوز انتشار گرفتند.

همچنین آلبوم نغمه های ابیورد با نوازندگی 2 تن از پیشکسوتان موسیقی محلی درگز محمد علمداریان و استاد حیدرعلی عاشقی با اجرای سازهای سرنا، دهل، قشمه مجوز انتشار گرفته است.

در میان 127 مجوز صادره در بخش تک آهنگ ها نیز می توان به قطعه سردار دلها به خوانندگی الیاس ایمانی پناه و آهنگسازی سجاد نیکو به یاد شهید سردار حاج قاسم سلیمانی و قطعه تکنوازی سنتور، نیمه شب آذرماه به نوازندگی و آهنگسازی ابوالفضل صادقی نژاد اشاره کرد.

گزارش صدور مجوزهای آلبوم و تک آهنگ به صورت هفتگی در قالب خبر منتشر می شود. برای این آثار صرفا مجوز انتشار صادر شده و زمان انتشار آن در اختیار مالک اثر است.

کد خبر 5106696

علیرضا سعیدی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت ارشاد از پایان بازسازی موزه هنرهای معاصر تهران خبر داد و گفت این موزه به زودی و در ماه جاری بازگشایی می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۸ سایت های دیگر : سینما پرس خبرگزاری موج مرور نیوز فرهنگ وهنر

به گزارش خبرنگار تجسمی خبرگزاری فارس، نشست رسانه ای ارائه گزارش درباره مرمت و بازسازی موزه هنرهای معاصر تهران با حضور هادی مظفری مدیرکل تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، احسان آقایی رئیس موزه، زهرا نوروزی رئیس اداره نظارت بر پروژه های عمرانی وزارت ارشاد و رضا عابدینی طراح گرافیک در تالار رودکی برگزار شد.

مظفری در ابتدای سخنان خود ضمن تشکر از رسانه ها و افکار عمومی بابت پیگیری وضعیت مرمت موزه هنرهای معاصر تهران گفت: دلیل تأخیر در بازسازی موزه را امروز به صراحت عرض خواهم کرد.

وی افزود: دلیل نخست، گنجینه ارزشمند موزه بود و محفوظ داشتن آنها یا انتقالشان مورد بحث بود. حجم آثار، تعدد آنها و مباحث امنیتی، امکان جابجایی را از ما می گرفت و به همین دلیل به این نتیجه رسیدیم که امن ترین نقطه، خود موزه است و نیاز به ساخت گنجینه موقت و امن بود.

مظفری درباره دلیل دوم تأخیر در بازسازی و مرمت موزه هنرهای معاصر گفت: به دلیل ارزشمند بودن آثار، امکان شروع همزمان چند جبهه کاری را نداشتیم و مجبور به اجرای پلکانی هر یک از پروژه ها داشت. دلیل سوم هم این بود که جبهه های کاری متعددی پیش آمد که قبلش پیش بینی نشده بود. به همین دلیل زمان بندی پروژه تغییر کرد؛ ضمن اینکه تأمین اعتبار جبهه های جدید هم زمان بر شد.

مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت ارشاد خاطرنشان کرد: بعد از شیوه ویروس کرونا هم در برهه هایی به تعطیلی پروژه انجامید و موجب شد بازگشایی موزه از بهار 99 به زمستان 99 موکول شود. در نشست خبری بعدی که دو هفته دیگر است، زمان دقیق بازگشایی موزه را اعلام می کنیم اما بدانید که بازگشایی در همین ماه جاری خواهد بود.

وی به لزوم افزایش ظرفیت بصری موزه هنرهای معاصر اشاره کرد و گفت که به همین منظور، کار به آقای رضا عابدینی یکی از بهترین گرافیست های کشور سپرده شده است.

مدیرکل هنرهای تجسمی درباره تعداد دقیق آثار موزه گفت: برخی آثار نمایشگاهی در موزه باقی ماندند و به صاحبانش عودت نشدند که آن ها را نباید جزء اموال موزه محسوب کرد. یا اثری برای مخزن مؤسسه هنرهای تجسمی معاصر خریداری شده، اما چون جلسه توافق در موزه بوده - به علت یکی بودن مدیر وقت مؤسسه و موزه - هنرمند تصور کرده اثر برای موزه خریداری شده است. طی یک سال آینده هم فهرستی از آثار حاضر در مخزن موزه تهیه و منتشر می شود.

وی ادامه داد: بانک اطلاعاتی آثار موزه کامل شده و تارنمای آن یک روز قبل از بازگشایی موزه، رونمایی می شود. اطلاعات این سایت یک سال راستی آزمایی شده است.

* افزایش 20 درصدی فضای گنجینه

نوروزی رئیس اداره نظارت بر پروژه های عمرانی وزارت ارشاد هم طی سخنانی گفت: پروژه بهسازی موزه هنرهای معاصر تهران با گذشت بیش از 40 سال از عمر آن، ضروری بود. در فاز نخست، گنجینه موقت را برپا کردیم و پس از انتقال آثار، به مرمت ساختمان موزه و عایق بندی سقف و کف بپردازیم.

وی افزود: چاه های فاضلاب محوطه لایروبی و آب های سطحی به مکان مناسب هدایت شد. بهسازی و رنگ آمیزی نرده ها و تعویض لوله های هواساز، عایق سازی پنجره ها، لمینیت کردن شیشه ها، نورپردازی جدید، اصلاح سیستم های امنیتی و... انجام گرفت.

نوروزی درباره فاز دوم مرمت موزه که به گنجینه مرتبط می شد، گفت: سیستم تأسیساتی و اعلام حریق گنجینه اصلاح و مجزا شد. البته سیستم اطفای حریق دستی فعال است اما سیستم هوشمند هزینه بر بوده و نیازمند تأمین منابع برای خرید تجهیزات است. اتاق مرمت و خدمات نمایشگاهی (عکاسی) اصلاح شد. مکان اتاق مانیتورینگ تغییر کرد. در نهایت حدود 20 درصد به فضای گنجینه اضافه شد.

* طراحی فونت اختصاصی برای هویت بصری موزه

آقایی رئیس موزه هنرهای معاصر تهران هم تأکید کرد: هیچ فضای جدیدی به موزه الحاق نشد و الحاقات غیرصحیح گذشته هم حذف شد، بلکه فضاهای فعلی موزه، بازتعریف شده است.

وی افزود: موزه هنرهای معاصر پیش از انقلاب نشان خاصی نداشت و صرفاً نام آن با فونت زر نوشته شده بود و طراحش نامش است. نشان کنونی موزه هنرهای معاصر در اوایل دهه 70 توسط جواد پویان طراحی شد. بعدتر صداقت جباری هم بر اساس آن فونتی را طراحی کرد. در ادامه مصطفی اسداللهی سربرگ دیگری طراحی کرد.

رئیس موزه هنرهای معاصر تهران گفت: پس از آنکه متوجه شدیم جناب عابدینی به ایران بازگشته اند، از ایشان برای بازطراحی هویت بصری موزه دعوت کردیم. فونت اختصاصی موزه هم طراحی شده است.

* اصلاح لوگوی کنونی موزه

عابدینی در ادامه جلسه گفت: وقتی این موضوع به من پیشنهاد شد، هم خوشحال شدم هم ترسیدم، چون یک پروژه ملی است و سنگینی بار آن را روی دوشم حس می کردم.

اکثر گنجینه موزه های معاصر مشهور دنیا، از گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران کم اهمیت تر و فعالیتش هم کمتر است، اما تبلیغات بیشتری دارند و اطلاعات بیشتری از آن ها در دسترس است.

وی افزود: مجموعه کارهای انتشاراتی موزه از جمله پوسترها، بسیار درخشان است اما در کنار هم هویت بصری متمرکزی ندارند. بنابراین هویت بصری موزه نیاز به یکسان سازی و گسترش داشت که از آن به هویت دیداری پویا Dynamic Identity یاد می شود.

عابدینی ادامه داد: مهمترین گرفتاری ما این است که هویت بصری را به جای اینکه تبدیل کنیم، تکرار می کنیم. هویت بصری در اغلب موزه های معاصر و مدرن، متأثر از ساختمان آن است. در موزه هنرهای معاصر، اولین نشانه همان فونت زر بولد و ساده است. سپس نشانه مشهور موزه بر اساس ساختمان آن طراحی شده که البته طی این سال ها فرم ثابتی نداشته است. آن را ریدیزاین (اصلاح) و پرسپکتیوش را اصلاح کردیم. در هویت بصری جدید از نقشه ساختمان و یک مربع بدون گوشه استفاده کردم و 4 رنگ نارنجی نپخته، خاکستری، سفید و مشکی را شامل می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
سینماپرس: منیژه محامدی کارگردان و مدرس تئاتر خطاب به مسئولان فرهنگ و ارشاد اسلامی این سوال را مطرح کرد که: در نبود اجراهای صحنه ای، بودجه حمایتی تئاتر در سال 1399 کجا رفت و خرج چه چیزی شد؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۸ سایت های دیگر : خبرگزاری کار ایران شعار سال

به گزارش سینماپرس ، منیژه محامدی کارگردان و مدرس تئاتر به خبرنگار ایلنا، از مشغله ماه های اخیرش در نبود اجرای صحنه ای گفت و تشریح کرد: در این هفته ها و ماه های کرونایی بیش از هر کار دیگری، مشغول خانواده داری بودم! کارهای قدیمی ام را برای تهیه کتاب هایی صوتی آماده و بازنویسی می کنم و زندگی نامه ام را می نویسم.

او با بیان اینکه در شرایط کنونی تئاتر نمی شود کار کرد و اگر شروع هم بشود به ما سالن نمی دهند که کار کنیم. گفت: قرار بود در 1400 تئاتری را در تئاترشهر به صحنه ببرم اما چون کسی در سال 1399 روی صحنه نرفته، برنامه اجراهای تئاترشهر هم مانند سالن های دیگر تغییر کرده است. باید صبر کنیم و ببینیم عاقبت مان چطور می شود.

این کارگردان پیشکسوت تئاتر درباره آنلاین شدن فعالیت های هنری در دوره کرونا گفت: خیلی از تئاترها را می شود به شکل آنلاین اجرا کرد؛ تله تئاتر تلویزیونی یا نمایشنامه خوانی آنلاین معنی می دهد اما درس دادن آنلاین را نمی فهمم. تمام ایران در این ماه های اخیر، تبدیل به دکتر و مدرس بازیگری شده اند و همه به شکل آنلاین آموزش می دهند که خیلی عجیب است.

محامدی با اشاره به اینکه تله تئاترها می توانند جایگاه خوبی ببین مخاطبان داشته باشند گفت: معتقدم اگر تلویزیون کارهایی را ضبط و برای مردم پخش کند با استقبال روبه رو می شود. حالا که تئاتر صحنه ای نیست، تئاتر تلویزیونی هم برای تماشاگر می تواند خوب باشد و هم فعالان تئاتری که یک سال است درآمد و شغلی ندارند. ما تئاتری ها اگر نتوانیم همیشه کار کنیم، از زندگی ساقط می شویم. خب، در این شرایط تله تئاتر امکانی برای کار همیشگی همه فعالان تئاتر از کارگردان و بازیگر گرفته تا طراحان است و همه شغلی دارند که روزشان را به بطالت نگذارنند و درآمدی داشته باشند.

او در ادامه صحبت هایش با اشاره به بیکاری هنرمندان، شرایط مالی نامناسب و ناامیدی از آینده، تصریح کرد: می خواهم از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بپرسم که بودجه تئاتر را که کرونا با خودش نبرده تا پنهان کند، پس بودجه کو؟ چه اتفاقی برای آن افتاد؟ در این یک سالی که تئاتری روی صحنه نرفت، بودجه حمایتی ارشاد برای اجراهای صحنه ای چه شد؟

این هنرمند پیشکسوت تئاتر خاطرنشان کرد: می توانستند بودجه حمایتی تئاتر در سال 99 را در اختیار هنرمندان بگذارند و از آنها بخواهند که تئاتر آنلاین، تئاترهای تک نفره و تله تئاتر کار کنند تا حداقل یک اتفاقی برای تماشاگر و هنرمندان تئاتر رخ دهد. اما این پول الان کجاست؟ بودجه یک سال تئاتر در نبود اجرای تئاتر، کجا رفت؟ این حق بچه های جوان تئاتر است و کسی باید جوابگو باشد.

محامدی با اشاره به اینکه تکلیف بودجه امسال معلوم نیست چه برسد به بودجه سال بعد. گفت: دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید شفاف سازی کنند که این بودجه ای که به نام تئاتر گرفته شده، چطور و کجا و برای چه کاری هزینه شده است؟ حتی اگر بچه های جوان تئاتر کاری نکنند باید این حمایت از آنها بشود. این همه فارغ التحصیل جوان بیکار شده اند و همه حیران اند آن وقت بودجه تئاتر روی هوا رفته. مسئولان باید فکری جدی کنند. بنابراین با تاکیدی دوباره، از وزیر ارشاد می پرسم که بودجه امسال چه شد؟

او با اشاره به ضرورت برنامه ریزی و تصمیم گیری مدیران برای اینکه فکری به حال جوانان تئاتری بشود که به پول و کار احتیاج دارند، گفت: همه جای دنیا دولت به کسانی که کارشان تعطیل شده کمک مالی می کند جز اینجا. اگر کمکی نمی کند، دست کم این بودجه را که مالِ خود تئاتر است بدهد به هنرمندانش که در دوره کرونا بیکار شده اند. نه صدقه سر جایی و کسی است و نه منتی بر سر هنرمند.

این کارگردان تئاتر در ادامه با اشاره به جشنواره تئاتر فجر و بودجه آن که ربطی به بودجه سالیانه حمایتی از اجراها ندارد، گفت: من بعید می دانم جشنواره بتواند امسال کارساز باشد چون تجمع مردم در سالن، بیماری می آورد و آدم ها می میرند. من به عنوان تئاتری در این ماه ها یک بار هم از ترس بیماری و کرونا به سالن تئاتر نرفتم. مگر پرویز پورحسینی به خاطر همین کرونا جانش را از دست نداد؟ یا آدم های دیگر. در این شرایط مردم جان شان را به خطر نمی اندازند که تئاتر ببینند؛ جان بازیگران و عوامل صحنه و تماشاگران در خطر است و تا فجر هم بعید می دانم تمام مردم یا دست کم تمام مخاطبان تئاتر واکسینه شده باشند.

محامدی ادامه داد: با این شرایط، می خواهند جشنواره را برای دیوارها برپا کنند؟ یا مساله این است که چطور بودجه اش را خرج کنند؟ مگر اینکه آنلاین شود تا تماشاگر و هنرمند در معرض خطر نباشد. باید کاری کنند که هنرمندان هم زندگی شان بگذرد و هم بتوانند دوام بیاورند تا داستان کرونا به پایان برسد.

لینک خبر :‌ سینما پرس
اقتصاد ایران: مدیر کل دفتر سیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت کار درباره جزئیاتی جدید از تسهیلات کرونایی گفت: تسهیلات کرونایی جدید ویژه کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا، بنگاه محور است.

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، چند هفته گذشته بود که حسین محمودی سفید کوهی، مدیرکل دفتر هدایت نیروی کار و کاریابی های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره کسب و کارهایی که تسهیلات کرونا دریافت کردند گفت:آن دسته از افرادی که جاماندگان دریافت تسهیلات کرونایی هستند امکان ثبت نام جدید برایشان وجود ندارد.

محمودی اظهار داشت:برای یک سری از حوزه ها با توجه به میزان آسیبی که از کرونا دیده اند نیز شرایطی تعریف شده است. حوزه گردشگری, وزشی و فرهنگی از جمله این کسب و کارها هستند، که پرداخت تسهیلات کرونایی به آنها از سوی ستاد ملی کرونا تصویب شده است. در حوزه گردشگری وزارت میراث فرهنگی و صنایع دستی,با همکاری وزارت کار و معاونت اقتصادی در ستاد ملی کرونا پیشنهاد داده شد, بر اساس لیستی که وزارت میراث فرهنگی و صنایع دستی در اختیار وزارت کار قرار داده است, اجازه ثبت نام وجود دارد و تا پایان آذر ماه مشاغل متقاضی می توانند بر اساس مبلغی که وزارت گردشگری پیشنهاد داده است می توانند از تسهیلات بهره مند شوند.

جدیدترین خبرها و تحلیل های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

وی با توجه به اینکه تعدادی از باشگاه های ورزشی به خاطر شرایط کرونایی مجبور به تعطیل شدن کردند گفت:در ستاد ملی کرونا، مصوب شد این دسته از باشگاه ها هم در صورتی که متقاضی دریافت وام کرونا هستند می توانند اقدام کنند. یکی از مصوبات ستاد برای سه گروه گردشگری, ورزشی و فرهنگی این بود که اسمهال تسهیلات تا پایان اردیبهشت ماه باشد. یعنی اگر پیش از این تسهیلاتی دریافت کرده اند و اکنون قرار است تسهیلات جدید دریافت کنند, مدت بازپرداخت آن تا پایان اردیبهشت ماه باشد.

محمودی گفت:برای وزارت فرهنگ هم در ستاد ملی کرونا مصوب شد,کسب وکارهای حوزه وزارت ارشاد هم فرصت جدیدی ایجاد شد تا با ثبت نام در سامانه کارا از دریافت تسهیلات بهره مند شوند.

وی اظهار داشت: افراد و بنگاه هایی در این سه حوزه می توانند در سامانه کارا ثبت نام کنند که اطلاعات آنها را نهادهای بخشی مربوطه اطلاعات آنها را در اختیار سامانه کارا قرار داده باشد. در حال حاضر امکان ثبت نام برای افراد عادی در سامانه کارا وجود ندارد, تنها افرادی می توانند ثبت نام کنند که نهاد مربوطه اطلاعات آنها را در اختیار وزارت کار قرارداده باشد و از سوی وزارت کار در سامانه کارا بارگذاری شده باشد.

وی ادامه داد: به بخش حمل و نقل که از گذشته این تسهیلات پرداخت می شد و اکنون برای پرونده های باقی مانده ادامه دارد. مبلغ مد نظر برای بخش حمل و نقل 3هزار و 500میلیارد تومان پیش بینی از قبل بود که درحال پرداخت است.

ازوجی با بیان اینکه چارچوب پرداخت تسهیلات مانند اعطای تسهیلات قبلی است گفت: تفاوت در حال حاضر این است که چگونگی پرداخت را خود بخش اجرایی مربوطه تعیین کرده است.بر اساس لیستی از بنگاه ها و واحدهای تولیدی که دستگاه های مربوطه از بنگاه ها مشخص می کنند, تسهیلات از سوی بانک ها پرداخت می شود.

مدیر کل دفتر سیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت کار ادامه داد:این تسهیلات به کسب و کارهای آسیب دیده در سه بخش گردشگری، ورزش و فرهنگ، هنر و رسانه تعلق می گیرد. بخش گردشگری 2000 میلیارد تومان، بخش ورزش 800 میلیارد تومان و بخش فرهنگ و رسانه 1700 میلیارد تومان دریافت می کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری اقتصادی ایران
معتقدم آنقدر که مجسمه سازی می تواند تأثیرگذار باشد شاید فیلم این توانایی را نداشته باشد. میلیون ها نفر یک مجسمه را که در جای مناسبی نصب شده، می بینند و تأثیرش می تواند از سینما هم بیشتر باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۸ سایت های دیگر : سینما پرس

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: طاهر شیخ الحکمایی، دبیر بخش مجسمه سازی ششمین جشنواره هنر مقاومت با بیان این مطلب و با اشاره به شرایط کرونایی در کشور گفت: متأسفانه با توجه به شرایط کرونایی که در دنیا و کشور ما حاکم است، این وضعیت روی جشنواره ها هم تأثیرگذار بوده و برنامه ریزی روی آن ها را با مشکل مواجه کرده است، به گونه ای که برخی از جشنواره ها یا تعطیل شده اند یا با تأخیر روبه رو بوده اند، لذا جشنواره هنر مقاومت با توجه به چنین شرایطی در مورد این رویداد اطلاع رسانی و دوستان زیادی برای حضور در این جشنواره اعلام آمادگی کرده اند، امیدواریم آثار به موقع ارسال و نمایش داده شوند.

به گفته وی، موضوع مقاومت و شهادت از جمله موضوعات وسیع و دامنه داری است که علاوه بر مسئله شهادت حاج قاسم و فخری زاده و شهدای جنگ و مدافعین حرم، بستگی به نگاه هنرمندانه به موضوع نیز دارد. رئیس انجمن مجسمه سازان ایران در مورد رسالت مجسمه سازان در موضوعات مقاومت گفت: دوستان ما همچون سال های گذشته نسبت به موضوع مقاومت واکنش نشان دادند و در این خصوص نیز آثاری را تولید کردند که مورد اقبال هم قرار گرفته است. امسال هم علاقه مندان به این حوزه می توانند با مراجعه به فراخوان ششمین دوره جشنواره هنر مقاومت با این جشنواره همکاری و تعامل داشته باشند.

دبیر بخش مجسمه سازی ششمین جشنواره هنر مقاومت در مورد تأثیرگذاری هنر های تجسمی از جمله مجسمه سازی با بیان اینکه همه هنر ها در جایگاه خودشان تأثیرگذار هستند، عنوان کرد: معتقدم آنقدر که مجسمه سازی می تواند تأثیرگذار باشد شاید فیلم این توانایی را نداشته باشد. به عنوان مثال هنگامی که یک مجسمه همچون فردوسی یا ابوعلی سینا در یک میدان نصب می شود، هزاران نفر آن را می بینند و برخی ها هم به آن توجه می کنند. این در حالی است که تأثیرات این نوع کار های هنری در بلندمدت مشخص خواهد شد و بی شک، پیام هایی را با خود به همراه خواهد داشت. طاهر شیخ الحکمایی تصریح کرد: امیدواریم در این شرایط خاص، همه هنرمندان از جمله مجسمه سازان نسبت به این جشنواره واکنش مناسب داشته باشند، به گونه ای که شاهد نتایج مطلوبی در این زمینه باشیم. هرچند که ممکن است نمایش آثار به صورت مجازی یا با حفظ پروتکل های بهداشتی به صورت حضوری باشد.

وی در پایان افزود: معتقدم همین که جریان هنر در این جشنواره تعطیل نشده از حسن های این جشنواره محسوب می شود و ازهمه دوستان علاقه مند انتظار داریم که در این جشنواره حضور فعالی داشته باشند و آثارشان را به موقع ارائه دهند.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از اول تا ششم بهمن ماه سال جاری برگزار خواهد شد.

به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از اول تا ششم بهمن ماه سال جاری برگزار می شود.

ضوابط حضور و شرایط ثبت نام ناشران همزمان با شروع ثبت نام در هفته جاری اعلام خواهد شد.

شیوه خرید از نمایشگاه و ارسال کتاب ها، نحوه و میزان تخصیص یارانه خرید (بن کتاب) و دیگر اطلاعات مورد نیاز ناشران و خریداران هم طی اطلاعیه های بعدی و در اسرع وقت منتشر می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
پنجمین همایش بحران و برون رفت؛ چالش های امروز کتاب کودک و نوجوان با موضوع نیازسنجی و انتخاب محتوای مناسب توسط ناشران از سوی انجمن فرهنگی ناشران کتاب کودک و نوجوان به صورت مجازی برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۷

زهرا یعقوبی دبیر نشست های تخصصی همایش چالش های امروز کتاب کودک و نوجوان در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره به برگزاری پنجمین همایش بحران و برون رفت چالش های امروز کتاب کودک و نوجوان در روز سه شنبه 9 دی عنوان کرد: کتاب های غیر درسی یکی از ابزارهای مهم ولی پنهان تعلیم و تربیت هستند و برنامه درسی پنهان، جزو اثر گذارترین برنامه های درسی است در این میان از بین کتاب های یاد شده، اهمیت کتاب های مختص کودکان زیر هفت سال از بقیه بیشتر است.

وی افزود: کودکان زیر هفت سال ممکن است یک کتاب را با والدین خود صدها بار مرور کنند، این القای مشترک بر کودک و والدین می تواند از موثرترین فاکتورها و حتی مخرب در یادگیری محسوب شود.

یعقوبی با بیان اینکه هوش ضعیف یا قوی، ریز بینی، ذکاوت، روحیه همدلانه، عقلانیت یا ضعف در بینش تولیدکننده کتاب در مخاطب به شدت تاثیر گذار خواهد بود، گفت: در این نشست تلاش داریم به نقش نیازسنجی و انتخاب محتوای مناسب از سوی ناشران بپردازیم و زوایا و بخش های مختلف موجود در این حوزه را بررسی کنیم.

وی تاکید کرد: در این زمینه به نقش ناشر، ویراستار، تصویرساز و سایر عوامل موثر در تولید یک کتاب برای تقویت درک و هوش کودک در یک کتاب پرداخته می شود و کلید موفقیت هر کتاب در هر بخش معرفی خواهد شد.

پنجمین همایش چالش های امروز کتاب کودک و نوجوان سه شنبه 9 دی ماه از ساعت 16 تا 17 با حضور احمدرضا آذربایجانی نویسنده و پژهشگر حوزه کودک و کاظم طلایی مدیر انتشارات طلایی برگزار می شود. این نشست در صفحه اینستاگرام انجمن فرهنگی ناشران کتاب کودک و نوجوان به نشانی nasheran_ketabe_Kodak برگزار می شود.

زهرا یعقوبی دبیر نشست های تخصصی همایش چالش های امروز کتاب کودک و نوجوان در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره به برگزاری پنجمین همایش بحران و برون رفت چالش های امروز کتاب کودک و نوجوان در روز سه شنبه 9 دی عنوان کرد: کتاب های غیر درسی یکی از ابزارهای مهم ولی پنهان تعلیم و تربیت هستند و برنامه درسی پنهان، جزو اثر گذارترین برنامه های درسی است در این میان از بین کتاب های یاد شده، اهمیت کتاب های مختص کودکان زیر هفت سال از بقیه بیشتر است.

وی افزود: کودکان زیر هفت سال ممکن است یک کتاب را با والدین خود صدها بار مرور کنند، این القای مشترک بر کودک و والدین می تواند از موثرترین فاکتورها و حتی مخرب در یادگیری محسوب شود.

یعقوبی با بیان اینکه هوش ضعیف یا قوی، ریز بینی، ذکاوت، روحیه همدلانه، عقلانیت یا ضعف در بینش تولیدکننده کتاب در مخاطب به شدت تاثیر گذار خواهد بود، گفت: در این نشست تلاش داریم به نقش نیازسنجی و انتخاب محتوای مناسب از سوی ناشران بپردازیم و زوایا و بخش های مختلف موجود در این حوزه را بررسی کنیم.

وی تاکید کرد: در این زمینه به نقش ناشر، ویراستار، تصویرساز و سایر عوامل موثر در تولید یک کتاب برای تقویت درک و هوش کودک در یک کتاب پرداخته می شود و کلید موفقیت هر کتاب در هر بخش معرفی خواهد شد.

پنجمین همایش چالش های امروز کتاب کودک و نوجوان سه شنبه 9 دی ماه از ساعت 16 تا 17 با حضور احمدرضا آذربایجانی نویسنده و پژهشگر حوزه کودک و کاظم طلایی مدیر انتشارات طلایی برگزار می شود. این نشست در صفحه اینستاگرام انجمن فرهنگی ناشران کتاب کودک و نوجوان به نشانی nasheran_ketabe_Kodak برگزار می شود.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران

خبرگزاری میزان - طبق اعلام روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از دبیرخانه ستاد هماهنگی شهر ها و روستا های دوستدار کتاب، با توجه به استقبال دوستداران کتاب در استان های کشور زمان شرکت در جشنواره روستا ها و عشایر دوستدار کتاب تا آخر دیماه تمدید شد.

بر اساس این گزارش روستا های متقاضی شرکت در جشنواره می توانند مستندات و مدارک و برنامه های تدوین و انجام شده در زمینه کتابخوانی و ترویج کتاب به دبیرخانه مرکزی یا دبیرخانه استانی جشنواره ارسال کنند.

برای این منظور، ضرورت دارد مستندات و مدارک برنامه های ترویج کتابخوانی در روستا ها به امضای دهیار و رئیس شورای اسلامی روستا، برسد و همچنین فرم های مربوط به جشنواره نیز تکمیل شود. دبیرخانه استانی جشنواره ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هر استان است. دبیرخانه مرکزی نیز تهران، خیابان شهید مطهری، خیابان فجر (جم سابق)، شماره 7، ساختمان فجر، طبقه 5 کد پستی 1589743111 واقع شده است.

همچنین متقاضیان مشارکت می توانند مستندات شان را به پست الکترونیک جشنواره به نشانی iranbookpromotion@gmail.com ارسال کنند برای کسب اطلاع بیش تر می توان به سایت شبکه ترویج کتابخوانی به نشانی http://bookpromotion.ir/ مراجعه کرد.

بر اساس این گزارش، جشنواره روستا های دوستدار کتاب نخستین بار در سال 1393 راه اندازی نهاده شده است و تاکنون مجموعا 6500 روستا و آبادی عشایری در این جشنواره شرکت کردند. یکی از مهم ترین اهداف جشنواره، گسترش، توسعه و ترویج تقویت برنامه های کتابخوانی و تقویت زیر ساخت های فرهنگی و ترویج کتابخوانی در مناطق روستایی و آبادی هایی عشایری عنوان شده است.

داوری جشنواره بر اساس شاخص های متعددی به انجام می رسد؛ ارزیابی فعالیت هر روستا بر اساس نیاز های محلی، آیین های بومی و ارزش های دینی و ملی و همچنین جلب مشارکت مردمی و پشتیبانی دستگاه های اجرایی برای تأمین هزینه ها و سرمایه گذاری از مولفه های مهم داوری جشنواره است. طراحی یا اجرای برنامه برای زنان، کودکان و نوجوانان نیز از دیگر شاخص های تأثیرگذار جشنواره است. برخورداری برنامه و شیوه اجرای آن از خلاقیت و نوآوری، قابلیت الگوبرداری و استمرار و مداومت برنامه ها، اهتمام ویژه به توسعه و تجهیز فضا ها و بنا های حوزه کتاب روستا ها در برنامه های طراحی شده، قابلیت و ضمانت اجرا داشتن برنامه های ترویج کتابخوانی از دیگر مولفه های قابل اعتنا برنامه ها و فعالیت های ترویج کتابخوانی در مناطق روستایی و عشایری است. همچنین مواردی از این قبیل مهم است؛ برنامه ها توام با بیشترین تأثیر و کمترین هزینه حاصل آمده باشد نیز برنامه ها مبتنی بر منابع، امکانات و ظرفیت های محلی باشد. همچنین داشتن کتابخانه و تعداد اعضا، فعالیت های جنبی کتابخانه، گروه سنی و جنسیت اعضا، فعالیت های فرهنگی روستا (نظیر جشنواره ها، مسابقات کتاب خوانی) و مشارکت مردم در این برنامه ها از دیگر شاخص هایی بوده است که در داوری ها لحاظ شده است.

هفتمین جشنواره روستا ها و عشایر دوستدار کتاب در سال 1399 توسط دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی و ستاد شهر ها و روستا های دوستدار کتاب معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت دستگاه ها و نهاد های مختلفی اعم از معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری، نهاد کتابخانه های عمومی کشور، انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران، سازمان فرهنگی سازمان ملل متحد یونسکو، سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، یونسکو و نهاد های دیگر همکار برگزار می شود.

در جشنواره روستا ها و عشایر دوستدار کتاب ده روستا برگزیده و ده روستا نیز مورد تقدیر قرار می گیرند و به هر یک از روستا ها و آبادی های عشایری دوستدار کتاب جوایزی تا سقف پانصد میلیون ریال اهداء می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۷

شاکری در این باره با اشاره به انتقاداتی که به جایزه جلال می شود گفت: اشکالاتی که مطرح می شود مربوط به بخش ویژه این جشنواره است که به مناسبت چهلمین سالگرد دفاع مقدس برگزار شده و در این بخش جمعی از اهالی رسانه تلاش کردند تا چهره های برتر ادبیات دفاع مقدس را معرفی کنند و آن طور که در رسانه ها اعلام شد، 12 چهره به انتخاب رسانه ها که 19 نماینده از 19 رسانه بود. منظور از رسانه هم مطبوعات، خبرگزاری ها، نماینده ای از صدا و سیما، بنیاد شهید و دیگر مراکز این دعوت را اجابت کردند و این دوازده چهره را معرفی کردند.

وی افزود: آن چیزی که در اینجا محل بحث است، در چند محور مطرح است. نکته اول انتخاب کنندگان هستند که اساسا چنین بخش مهمی که برآیند چهل سال ادبیات دفاع مقدس را می خواهد برگزیده کند به خصوص چهره ها، چرا رسانه ها انتخاب شدند؟ مسئله این است که رسانه ها خودشان در شهرت سازی نویسنده ها دخیل اند و در این مورد هم خطاهایی داشته اند.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ملاک های داوری را از دیگر مباحث انتقادی در این حوزه برشمرد و گفت: بین شهرت، چهره شاخص، چهره مشهور و چهره برتر خیلی تفاوت است. بیش از اینکه در اینجا چهره شاخص مطرح باشد، چهره ای مشهوری که همواره خود رسانه ها آن را باز تولید می کنند و باز مصرف می کنند، انتخاب شدند. اگرچه در بین این دوازده چهره، اینگونه نیست که همه چهره ها محل سوال باشند. برخی از چهره ها درست انتخاب شدند. در جایزه جلال، هیئت علمی که نظارت می کنند داوران کاملا متخصصی را در رشته های خاص انتخاب می کنند که یا اثر دارند و یا اهل نقد و نظر هستند. به نظر می رسد در بین کسانی که به عنوان داور بخش ویژه انتخاب شدند، نه اینکه همه ولی برخی از این چهره ها توانایی علمی کافی را برای این انتخاب ندارند.

شاکری گفت: ازجمله محورهای دیگر که می توان راجع به آن بحث کرد بخش های داوری است. از بین این 12 چهره، 3 چهره به طور خاص در حوزه مستندنگاری کار کردند و باقی داستان نویس هستند در حالی که در هندسه معرفتی ادبیات دفاع مقدس و شاخه های متنوع، به خصوص شاخه هایی مثل پژوهش ادبی، نقد ادبی تاثیر بسیار مهمی در رونق دفاع مقدس داشته و دارند و معمولا نادیده انگاشته شده اند و اعلام نتایج هم نشان می دهد که اساسا در این بخش هیچ گزینه ای انتخاب نشده است. ادبیات دفاع مقدس ما مظهر ارزش ها و مبانی انقلاب اسلامی است. رهبر انقلاب در 31 شهریور امسال در مناسبت چهلمین سالگرد فرمودند مواظب باشید دست های تحریف گر دفاع مقدس را تحریف نکنند. حال سوال بنده این است برخی از چهرهایی که در بین این دوازده تن معرفی شدند، نویسنده های کاملا نام آشنای جریان هنجار گریز هستند که از آن تعبیر به جریان ضد جنگ و جریان ادبیات سیاه دفاع مقدس می شود، وجود دارند و نکته ای که پارادوکسیکال است این است که حتی بین این دوازده نفر هم توافقی وجود ندارد یعنی شما فردی را انتخاب کردید که با فرد دیگر 180 درجه در رویکردها متفاوتند. یعنی دارد دفاع مقدس را می ستاید جنبه خداباوری او را نشان میدهد ولی دیگری در عمل، در گفتار و در متن و در داستان می گوید ما اصلا دفاع مقدس نداریم بلکه ما جنگ داریم و اساسا تعبیری که به کار می برند جنگ لعنتی و جنگ بی حاصل و جنگ خسارت بار است.

این نویسنده گفت: وقتی روش به نحوی چیده شود دیگر در نتیجه نمی توان خیلی تغییر داد. روش تعیین کننده نتیجه است. شما بخش جنبی جشنواره را مقایسه کنید که قرار است برآیند چهل سال ادبیات دفاع مقدس را به عنوان چهره شاخص برگزیده و معرفی کند با بخش های دیگر که بخش اصلی هستند. به نظر من به لحاظ کمی، کیفی و طول مدت داوری و مبانی که باید لحاظ شود، بخش جنبی از تمامی بخش های اصلی کارش سخت تر است.

منابع پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی

1399 تمامی حقوق سایت متعلق به صدای جمهوری اسلامی ایران است

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو
در نشست خبری پانزدهمین جشنواره بین المللی "شعر فجر" مطرح شد: طلیعه محافل شعر فجر با برگزاری محفل "مردان میدان" با یادمان سردار حاج قاسم سلیمانی و شهید فخری زاده بر مزار یکی از این دو شهید برگزار خواهد شد.

به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، نشست خبری پانزدهمین جشنواره بین المللی "شعر فجر" یک شنبه هفتم دی ماه با حضور مریم جلالی، دبیر علمی و مصطفی راضی جلالی دبیر اجرایی این دوره از جشنواره بین المللی شعر فجر به صورت مجازی برگزار شد.

در این نشست، مریم جلالی، دبیر علمی این جایزه گفت: من به عنوان دبیرعلمی از صفر تا 100 این دوره، همراه دبیر اجرایی و هیات علمی جایزه و دبیرخانه خواهم بود و همکاری خواهم داشت؛ اما این دخیل بودن به معنای دخالت کردن نیست، بلکه به معنای تعامل است. ان شاالله که هیچ مشکلی نیز در این بین وجود نداشته باشد. ما یک هدف داریم و هدف اصلی ما برگزاری جشنواره شعر فجر است و هر عملکردی که دبیر علمی و اجرایی دارند، تنها یک راهبرد است برای رسیدن به این هدف.

دبیر علمی جشنواره شعر فجر افزود: انتخاب دبیرعلمی این جایزه از چهره های آکادمیک، اتفاق مبارکی است. ترویج و توزیع شعر فارسی در شکل جدید مرهون و مدیون تلاش های شاعران امروز و تجربه های قابل ملاحظه آنهایی که هم زبان قدرتمند داشتند و هم ذهن قوی بوده است. ماجرا این است که اهالی آکادمیک بر مبنای هست ها پیش می روند یعنی نمی آیند تجویز کنند چه اتفاقی بیافتد؛ آن چیزی که رخ داده را بررسی می کنند و من گمان میکنم فرصتی بوده که چنین پیوندی ایجاد شود.

جلالی در پایان گفت: اگر نگاهی گذرا به بخش پایان نامه های دانشگاهی داشته باشیم زحمت اهالی آکادمیک در این حوزه روشن می شود، اهالی آکادمیک ادبیات هیچ وقت تجویز نکردند شعر چگونه باشد، شعر خلق شده و آن ها این آثار را بررسی کردند. من فکر می کنم فرصت مغتنمی است برای اینکه دو گروه آکادمیک و تجربی در حوزه شعر بیشتر به هم نزدیک شوند. به عنوان یک دبیر علمی به همان شکل آیین نامه پیش خواهم رفت.

انتخاب چهره های برتر شعر دفاع مقدس از سوی خبرنگاران حوزه کتاب

در ادامه این نشست، مصطفی راضی جلالی با بیان اینکه پانزدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر در بخش غیر رقابتی، طلیعه محافل شعر فجر با برگزاری محفل "مردان میدان" با یادمان سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید فخری زاده برگزار می شود. 129 شعر و اثر در این مدت درباره این دو شهید منتشر شده که به لحاظ فنی، قابلیت و شان والایی دارند. همچنین در تلاش هستیم این آیین را بر مزار یکی از این دو شهید برگزار کنیم.

جلالی بررسی و انتخاب چهره های برتر شعر دفاع مقدس به مناسبت چهل سالگی آغاز جنگ تحمیلی و دفاع حماسی ملت ایران را به عنوان بخش ویژه این دوره از جشنواره شعر فجر عنوان کرد و گفت: تجربه خوبی از حضور رسانه ها و خبرنگاران حوزه کتاب و ادبیات در انتخاب چهره های داستان و مستندنگاری حوزه دفاع مقدس در سیزدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد داشتیم؛ این تجربه را در جشنواره بین المللی شعر فجر تکرار خواهیم کرد و رسانه و خبرنگاران حوزه کتاب وادبیات در شعر فجر مسئولیت خواهند داشت و فراتر از اطلاع رسانی، حضوری کارشناسانه در عرصه داوری و انتخاب چهره های برتر شعر دفاع مقدس خواهند داشت.

جلالی به تعداد آثار ارسالی به پانزدهمین دوره جشنواره بین المللی شعر فجر اشاره کرد و گفت: تاکنون 2489 اثر به دبیرخانه جشنواره شعر فجر رسیده است که 2032 اثر در حوزه شعر بزرگسال، 172 اثر در حوزه کودک و 286 اثر درباره شعر(پژوهش های حوزه شعر) را شامل می شود که پس از بررسی داوران، برگزیدگان و شایستگان تقدیر معرفی و تجلیل می شوند.

افزایش تعداد داوران در بخش شعر بزرگسال

دبیر اجرایی پانزدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر با اشاره به تفاوت این دوره از جشنواره با دوره گذشته گفت: با توجه به نظر اهالی رسانه و اساتید حوزه شعر که معتقد بودند در بخش شعر بزرگسال امکان داوری شعر کلاسیک و نو با یک ملاک و معیار وجود ندارد با موافقت اعضای هیات علمی جشنواره و معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دوره، بخش شعر بزرگسال را در سه بخش بررسی می کنیم تا از این طریق در اعطای جایزه به شاعرانی که در بخش بزرگسال در سال 1398 اثر منتشر کرده اند، افزایش ظرفیتی داشته باشیم. بخش شعر بزرگسال شامل مجموعه های قالب کلاسیک، مجموعه شعرهای قالب نو(سپید و نیمایی) و شعر محاوره است. هیات علمی به داوران الزام نمی کند که حتما در هر سه بخش برگزیده داشته باشند. این ظرفیت ایجاد شده است تا در آثار قابل دفاع در این عرصه ها در هر سه بخش برگزیده داشته باشیم.

او ادامه داد: داوران بخش شعر بزرگسال به هفت داور افزایش پیدا کرده است که خود صاحب اثر و جایگاه ادبی هستند؛ این امر اتفاق مبارکی است که زمان بررسی آثار را کاهش می دهد. داوران این دوره از جشنواره، از بین چهره های نام آشنا و جوان انتخاب شده اند و اعضای هیات علمی با تمام احترامی که به داوران دوره های قبل قائل است تلاش کرد چهره های جدیدی وارد چرخه داوری شوند؛ در انتخاب داوران هیات علمی دغدغه مند نگاه شده است.

دبیر اجرایی سیزدهمین دوره جشنواره شعر فجر بیان کرد: در جشنواره امسال به جهت تنوع قالب های شعری تعداد داوران را از سه داور در برخی دوره ها و پنج داور در برخی دوره های دیگر به هفت داور افزایش داده ایم. داوری بخش شعر بزرگسال به شکل کاملا مجزا از بین هفت داور، سه داور اشعار نو (نیمایی و سپید) و سه داور آثار کلاسیک را بررسی می کنند و یک داور با نگاه شاعری و آکادمیک حضور دارد که در هر دو حوزه صاحب نظر است.

او اظهار کرد: آیین نامه جشنواره به شکلی است که داوران شعر بزرگسال را در قالب یک گروه داوری می بیند اما در عمل کارها توسط گروه داوری تخصصی بررسی می شود و آثار و نامزدها امضای هر هفت داوری را خواهد داشت. شاعرانی که سابقه شعر ترانه را دارند برای داوری انتخاب شده اند تا این قالب شعری را بررسی می کنند.

جشنواره شعر فجر نگاه جنسیتی ندارد

جلالی درباره انتخاب دبیر علمی این دوره از جشنواره شعر فجر گفت: دبیر امسال از شاعران و اساتید دانشگاهی انتخاب شده و این ظرفیت در بین بانوان شاعر وجود دارد که دبیر علمی جشنواره از بین آنها انتخاب شوند. اما اگر قرار باشد به واسطه حضور یک بانو در جایگاه دبیر علمی، سهم جداگانه ای برای خانم ها قائل شویم نگاه دقیقی نیست چرا که بانوان در عرصه شعر و ادبیات صاحب نام هستند و نیاز به ایجاد ظرفیت، دایره و مربع جداگانه برای رقابت با آقایان ندارند. بنابراین نگاه جنسیتی در این جایزه وجود ندارد.

او با اشاره به چرایی برگزار نشدن جایزه پروین اعتصامی گفت: زمان برگزاری و تشکیل هیات علمی این جایزه همزمان با آغاز روند گسترش ویروس کرونا بود که در ماه های ابتدایی امکان برگزاری آن وجود نداشت چرا که تصمیم گیری ها به سادگی امکان پذیر نبود. ما تا خودمان را با دستورالعمل ها هماهنگ کردیم، زمان از دست رفت و وارد مراحل جایزه ادبی جلال آل احمد شدیم. تلاش می کنیم در فرصت مناسبی تا پایان امسال یا سال آینده آن را برگزار کنیم.

جلالی در پاسخ به این سوال که آیا امکان ادغام جایزه پروین در جشنواره شعر فجر و جلال وجود دارد، گفت: ما برگزارکننده این جوایز هستیم و قطعاً تصمیم گیر برای این جوایز نیستیم و مسئول آن شورای عالی انقلاب فرهنگی است که ما از آنها برای برگزاری یا عدم برگزاری دستور می گیریم. اگر پیشنهادی هم داشته باشیم اعلام می کنیم و در صورت تایید انجام می دهیم و خبر تعطیلی این جایزه را تکذیب می کنم.

او در پایان درباره میزان جوایزه این دوره از جشنواره توضیح داد و گفت: هر سال دبیرخانه جشنواره از معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استعلام می کند که میزان جایزه را تعیین کنند و به محض اطلاع آن را اعلام می کنیم و تلاش خواهیم کرد میزان جایزه نسبت به دوره های قبل افزایش پیدا کند.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
با موافقت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد و دبیر جشنواره بخش شعر بزرگسال را در سه بخش و در مجموعه های قالب کلاسیک، شعر نو(سپید و نیمایی) و شعر محاوره بررسی می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۷ سایت های دیگر : خبرگزاری تسنیم خبرگزاری اقتصادی ایران خبر آنلاین

به گزارش گروه فرهنگی قدس آنلاین ، نشست خبری پانزدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر با حضور مریم جلالی، دبیر علمی و مصطفی راضی جلالی دبیر اجرایی این دوره از جشنواره امروز یکشنبه هفتم دی به صورت مجازی برگزار شد.

مریم جلالی دبیر علمی این دوره از جشنواره در ابتدای این نشست اظهار کرد: از بخش صفر تا صد جشنواره به همراه دبیر اجرایی، کمیته و دبیرخانه حضور دارم و تعامل می کنم و امیدوارم هیچ مانعی هم وجود نداشته باشد. علاوه بر این، باید در نظر بگیریم که هدف اصلی ما برپایی این جشنواره است و هر عملکردی که دبیر علمی و اجرایی جشنواره دارد راهبردی برای رسیدن به این هدف است.

در ادامه مصطفی جلالی دبیر اجرایی جشنواره شعر فجر عنوان کرد: بخش غیررقابتی جشنواره فجر امسال طلیعه خود را با گرامیداشت یاد سردار سلیمانی و شهید فخری زاده برگزار خواهد کرد و شاعرانی در این عرصه شعر سروده اند و 129 شعر در این مدت کوتاه منتشر شده که همه آثار به لحاظ فنی قدر و منزلت بالا و جایگاه ادبی قابل اعتنایی هم دارند.

وی در ادامه افزود: نکته دیگر بخش ویژه جشنواره است که به بررسی و انتخاب چهره های برتر شعر دفاع مقدس به مناسبت چهل سالگی آغاز جنگ تحمیلی اختصاص داده شده است. تجربه بسیار خوبی از حضور رسانه ها در انتخاب چهره های داستان و مستندنگاری جایزه جلال داشتیم و این تجربه را در جشنواره شعر فجر هم تکرار خواهیم کرد. علاوه بر این برای اصحاب رسانه هم در این جشنواره مسئولیتی در نظر گرفته ایم و آن حضور کارشناسانه و داوری در عرصه انتخاب چهره برتر و شعر دفاع مقدس است.

دبیر اجرایی جشنواره شعر فجر با اشاره به آثار رسیده این دوره جشنواره عنوان کرد: تا این لحظه 2489 اثر به دبیرخانه رسیده که در بخش شعر بزرگسال 2032، بخش شعر کودک 172 و در بخش درباره شعر و پژوهش 286 اثر رسیده است که داوران آثار را بررسی می کنند و برگزیده ها معرفی می شوند.

مصطفی جلالی با اشاره به تفاوت های این دوره جشنواره با سال های گذشته تاکید کرد: امسال توجه به نظر اهالی رسانه و اساتید شعر مد نظر ما بوده است. بسیاری معتقد بودند در بخش شعر بزرگسال امکان این که ما با یک خط کش و معیار به داوری شعر کلاسیک و نو برویم وجود ندارد و این نکته ای بود که به ما یادآوری شد و در نهایت با موافقت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد و دبیر جشنواره بخش بزرگسال را در سه بخش و افزایش ظرفیت در اعطای جوایز به شاعرانی که در سال 98 اثر منتشر کردند بررسی خواهیم کرد.

وی ادامه داد: در همین راستا بخش شعر بزرگسال در مجموعه های قالب کلاسیک، شعر نو(سپید و نیمایی) و شعر محاوره بررسی می شود. البته هیئت علمی الزامی برای داوران قائل نشده که هر سه بخش برگزیده داشته باشند و حتماً باید انتخابی داشته باشند، بلکه این ظرفیت وجود دارد.

وی متذکر شد: بخش کودک و نوجوان و درباره شعر همچنان به قوت خود باقی است. ما به جهت تنوع قالب های شعری در بخش شعر بزرگسال داوران را از سه و پنج داور به هفت داور افزایش دادیم. نوید دیگری که می دهم این است که روزی که اسامی داوران اعلام شود شما هم بر این اتفاق صحه خواهید گذاشت که داوران امسال از بین چهره های نام آشنا و جوان هستند و هیئت علمی با تمام احترامی که برای داوران دوره های گذشته دارد، تلاش کرده چهره های جدید را وارد عرصه داوری جشنواره شعر فجر کند.

دبیر اجرایی جشنواره شعر فجر در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: در انتخاب داورها هیئت علمی دغدغه مند بررسی کرد و از این هفت داور سه داور کلاسیک و سه داور نیمایی هستند و یک داور هم داریم که هرجا نیاز باشد ورود می کند و در هر دو حوزه صاحب نظر است.

وی عنوان کرد: اما شیوه نامه و آیین نامه جشنواره به شکلی است که داوران بخش بزرگسال را در یک گروه می بیند اما بخش ها تخصصی برگزار می شود و نامزدها امضای هفت داور را خواهند داشت. در بخش محاوره نیز داورانی که انتخاب شدند خودشان سابقه شعر ترانه را دارند و آثار را بررسی خواهند کرد.

جلالی در ادامه با اشاره به حضور خانم جلالی به عنوان دبیر علمی و امکان ایجاد سهمیه و ظرفیت برای بانوان شاعر گفت: اینکه سرکار خانم جلالی دبیر امسال، از شاعران و اساتید دانشگاه هستند برای ما هم جای خردسندی دارد اما اینکه به واسطه حضور یک خانم سهم جداگانه ای برای بانوان قائل شویم نگاه دقیقی نیست و به نظرم بانوان نیازی به ایجاد ظرفیت جداگانه ندارند و این جشنواره هم نگاه جنسیتی ندارد.

وی درباره جایزه پروین گفت: امسال جایزه ادبی پروین اعتصامی با شیوع کرونا مصادف شد و امکان برنامه ریزی برای برپایی آن وجود نداشت و در تلاش هستیم تا پایان امسال یا سال بعد این جایزه را برگزار کنیم.

در ادامه مریم جلالی نیز عنوان کرد: جشنواره فرصتی برای آشنایی و انتخاب است و باید خودمان را از نگاه جنسیتی دور کنیم و به ماهیت جشنواره توجه کنیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
معاون اقتصاد و فرهنگ موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، درباره مزایا و معایب برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۸ سایت های دیگر : باشگاه خبرنگاران جوان پایگاه خبری گسترش نیوز بولتن نیوز

حسین صفری، معاون اقتصاد و فرهنگ موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، درباره برگزاری نمایشگاه های مجازی کتاب، گفت: موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران قصد دارد، نمایشگاه های استانی را به خصوص در استان های کم برخوردار برگزار کند. این موسسه برگزاری نمایشگاه های مجازی استانی را با حمایت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دستور کار خود قرار داده است. بر همین اساس اولین نمایشگاه در جنوب استان کرمان برگزار شد.

وی افزود: موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران نیاز داشت، نمایشگاه مجازی کتاب جنوب استان کرمان را پیش از برگزاری نمایشگاه اصلی برگزار کند. برهمین اساس هماهنگی های لازم با سازمان ها و بخش های مختلف در زمینه زیرساخت برگزاری آن انجام شد. برپایی نمایشگاه مجازی کتاب جنوب استان کرمان تستی کلی برای ناشران، مخاطبان و مجریان برپایی نمایشگاه مجازی کتاب بود. ناشران برای شرکت در نمایشگاه مجازی کتاب جنوب استان کرمان به تمهیداتی از جمله داشتن پنل پستی و به روزرسانی اطلاعات کتاب هایشان نیاز داشتند.

معاون فرهنگ و اقتصاد موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران ادامه داد: از میان 480 ناشر حاضر در نمایشگاه مجازی جنوب استان کرمان 200 ناشر پنل پستی نداشتند. ایجاد این پنل یکی از چالش های پیش روی ما بود. از سوی دیگر تعدادی از مخاطبان با مشکلاتی از قبیل نداشتن ایمیل برای دریافت بن کارت روبه رو بودند. تسهیلگری های لازم برای برطرف شدن این موارد انجام شد. چند موضوع اصلی در راستای برگزاری نمایشگاه مجازی جنوب استان کرمان داشتیم.

صفری بیان کرد: هزینه 5 هزار تومانی پست برای خرید کتاب 15 هزار تومانی و فروش دوره ای کتاب از جمله مواردی بود که در نمایشگاه مجازی کتاب جنوب استان کرمان وجود داشت. همکارانم در موسسه پاسخگوی تماس های تلفنی و مراجعان حضوری بودند و مشکلات را احصا کردند. مشکلات برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب جنوب استان کرمان در نمایشگاه مجازی کتاب استان تهران برطرف خواهد شد. هنوز تاریخ دقیق برگزاری این نمایشگاه مشخص نیست. باتوجه به اینکه نیمه دوم دی ماه زمان برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب استان تهران اعلام شده بود این نمایشگاه اواخر دی ماه برگزار خواهد شد.

صفری بیان کرد: پلت فرم نمایشگاه مجازی کتاب استان تهران مانند نمایشگاه مجازی کتاب جنوب استان کرمان است و تنها جنبه فروشگاهی این دو با هم تفاوت دارد. باتوجه به وسعت و ملی بودن این نمایشگاه، یارانه نمایشگاه مجازی کتاب استان تهران به طلاب دانشجویان و اهالی قلم اختصاص می یابد. از این رو با تمام دانشگاه های سراسر کشور برای دریافت لیست دانشجویان مکاتبه کردیم. فعالیت های سامانه ای برای دریافت بن کارت به محض ثبت نام دانشجویان برای دریافت آن فعال خواهد شد. همه دانشجویان می توانند این بن کارت را دریافت کنند.

وی اظهار کرد: اگر کرونا دست از سرتمام دنیا بردارد، نمایشگاه فیزیکی برگزار خواهد شد و نمایشگاه مجازی جایگرین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نیست. نمایشگاه مجازی کتاب تنها یک طرح حمایتی مانند طرح پاییزه است. با این تفاوت که در نمایشگه مجازی کتاب از ناشران حمایت می شود. هیچ چیز جای نمایشگاه فیزیکی را نمی گیرد. تورق کتاب به وسیله مخاطبان کتاب و وجود شور حال موجود در نمایشگاه از ویژگی های منحصربه فرد نمایشگاه بین المللی کتاب تهران است.

معاون فرهنگ و اقتصاد موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران ادامه داد: هرکدام از رویداد های ادبی جایگاه خود را دارداز این رو نمی توان تمام طرح های حمایتی را با هم ترکیب کرد.نمایشگاه مجازی استان تهران برای حمایت از ناشران برگزار می شود. همه ناشرانی که پروانه نشر معتبر و ضوابط حضور در نمایشگاه را داشته باشند می توانند در نمایشگاه مجازی کتاب استان تهران شرکت کنند. از جمله این ضوابط می توان به ثبت نام در بانک عامل و به روزرسانی کتاب هایشان اشاره کرد.جا ماندن از حضوردر یک نمایشگاه مجازی باعث نمی شود،ناشر از حضور در نمایشگاه مجازی کتاب استان های دیگر محروم شوند.برای همین ناشران جامانده از حضور در نمایشگاه مجازی کتاب جنوب استان کرمان می توانند در نمایشگاه مجازی کتاب استان تهران شرکت کنند.

لینک خبر :‌ افکار نیوز
یک کارگردان سینما درباره اینکه فیم های حرف تازه ای ندارند معتقد است: مردم از فیلم های ساخته شده جلوتر هستند. مشکل این است که مردم حرف می زنند اما اتفاقی نمی افتد. چه فیلمی بسازیم که از توییتر و اینستاگرام جلوتر باشد؟! چه بگوییم که از توییتر جلوتر باشد؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۷

به گزارش گروه فرهنگی ایسکانیوز ، برگزاری جشنواره فیلم فجر در بهمن ماه با چالش ها و سوالات زیادی روبرو شده است. در کنار این مورد مسائل مهم دیگری در سینمای ایران مطرح است که باید به آن ها پرداخته شود. مسائل مهمی چون ایجاد کنش و ورود به دغدغه های مهم کشور از سوی فیلمسازان، که باید مورد توجه قرار بگیرد. از این رو برای درک و فهم ابعاد مختلف چنین مسائلی با احسان عبدی پور نویسند و کارگردان سینما به گفت وگو پرداختیم که در ادامه مشروح آن را می خوانید.

*اکران آنلاین سودی ندارد

ایسکانیوز: با آمدن کرونا مشکلی برای فیلم ها پیش آمده که نمی توانند فروش قبلی خود را داشته باشند. به نظر شما فیلمسازان باید صبر کنند تا کرونا از بین برود یا تن به اکران آنلاین آثار خود در پلتفرم های اینترنتی بدهند؟

چنین تصمیمی به شرایط بستگی دارد. به طور مثال فیلمی هست که در شرایط عادی فروش خوبی هم ندارد. ولی همه می دانیم که اکران آنلاین، پول اجاره وسایل کار را برنمی گرداند. اکران آنلاین از روی ناچاری است. فیلم هایی هستند که در کشو مانده اند تا پرده باز شود بعد اکران شوند. درست است که با اکران آنلاین جامعه خیلی بزرگی فیلم را می بیند اما پولی که در قبال هزینه فیلم بازمی گردد ناچیز است.

ایسکانیوز: اگر کرونا از بین نرفت آن وقت چه باید کرد؟ باید فیلمساز چند سال صبر کند یا بالاخره راضی به اکران آثار خود شود؟

امیدی برای رفع ویروس کرونا در حال پیدا شدن است. همه این فرض را داریم که در خرداد سال دیگر زندگی عادی خود را داریم طبق این پیش فرض شش ماه زمان معقولی است تا فیلمساز اثر خود را نگه دارد. اگر گزاره دیگری مطرح شد آن وقت در مورد آن تصمیم می گیریم. اما الان این حس را داریم که وضعیت بهتر خواهد شد.

*کسی روی صندلی سینما می نشیند باید خود را در فیلم ببیند

ایسکانیوز: منتقدانی هستند که می گویند فیلم های نمایش داده شده در سینما و خصوصا جشنواره فیلم فجر آن بارقه امید و آرامش را برای مردم نداشته است. یعنی اینکه این آثار بیشتر به سمت بزرگنمایی مشکلات و نشان دادن نقاط منفی جامعه رفته اند و اثری از جنبه مثبت و پیشرفت های کشور در آن ها نبوده است. نظر شما در این مورد چیست؟

اگر فیلم هایی که در بنیاد فارابی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صداوسیما این صدا را هم دارند از این نوع نگاه راه گریزی نیست. فیلمسازی که شعاع او افراد خانواده، دوستان و اطرافیانش همه در اجتماع زندگی می کنند، اگر فضای پایداری را نشان دهد از جامعه پس زده می شود. یعنی نگاه او با جامعه زاویه دارد، همچنین کسی خود را در این فیلم ها نمی بیند. به هر حال کسی روی صندلی سینما می نشیند باید خود را داخل فیلم ببیند. اما این نکته را باید گفت بچه های ما که اصلا نمی دانند آمریکا کجاست سهمی از آرامش دارند که اکنون صاحب سهمشان نیستند. آن ها هیچ سهمی در درام های ما ندارند.

*چیزی نمی بینم که بگویم شرایط درست می شود

ایسکانیوز: طی چند سال اخیر آثار خوبی در سینمای کودک و نوجوان ما ساخته شده است. اما منظور جامعه جوانان و بزرگسالان ما است. باید فیلمی یا مستندی وجود داشته باشد که در آن بارقه های امید وجود داشته باشد که در بین رسانه هایی که پمپاژ ناامیدی می کنند نقطه ای باشد که به جامعه ما امید را نشان دهد. چنین چیزی در آثار دولتی و خصوصی کمتر دیده می شود. آیا به نظر شما ایجاب نمی کند که در سینما به این سمت قدم برداشته شود؟ چون حتی در سینمای شرق و غرب هم نگاه می کنید آثاری وجود دارد که به مردم امید می دهد.

ایجاب می کند حرف دیگری است همان طور که چه کسی باید این کار را انجام دهد حرف دیگری است. این سوال نیز پیش می آید چه هنرمندی می خواهد امید دهد با چه پشتوانه ای به سمت این کار می رود؟ فکر کنید هنرمندی بخواهد بگوید تا سال دیگر در ماه خرداد کرونایی وجود نخواهد داشت. برای این گفته اطلاعاتی وجود دارد. بر چه استنادی باید به یک فرد 18 ساله گفت که وضعیت در حال بهتر شدن است؟ باید استنادی وجود داشته باشد. سندی نمی بینم و ندارم که طبق آن بگویم شرایط درست می شود.

*تلویزیون وارد عمل شود

ایسکانیوز: یعنی گزاره امیدوارکننده ای وجود ندارد تا بر روی آن کار کرد؟

یک آرتیست باید خیلی اعتماد داشته باشد تا دست به چنین کاری بزند. به هر حال تریبون های زیادی داریم که خرج می کنند تا هرچیزی را می خواهند تولید کنند. ضمن اینکه تلویزیون داریم، او این کار را انجام دهد. طبق حرف های ما عملا چنین چیزی در سینما وجود ندارد. تلویزیون چرا پا به این عرصه نمی گذارد؟!

*چطور برای مخاطب وضعیت خوبی ترسیم کنیم؟

ایسکانیوز: نقدهایی به صداوسیما و وزارت ارشاد هم وارد است. ما بر روی کلیت ماجرا صحبت می کنیم. می گوییم اگر نقاط امیدوار کننده ای هست چرا سینمای ایران پا به میدان نمی گذارد. هرچند در سینمای کودک و نوجوان دیدیم، فیلم هایی چون منطقه پرواز ممنوع را داشتیم که به نوعی امید و توانمندی را در بین نوجوانان نشان می داد. چرا برای جامعه خودمان اعم از جوانان، دانشجو، کارگر، پزشک و دیگر اقشار جامعه نمی توانیم داخل سینما چنین آثاری داشته باشیم؟ آیا به این برمی گردد که ذائقه مردم به سمت ناامیدی کشانده شده کما اینکه می توانیم، موضوعات امیدوار کننده بگوییم یا نه موضوع دیگری در میان است؟

بیش از 70 درصد صنعت سینما نگاه می کند که مخاطب چه می خواهد تا همان را به او بدهد. الان مخاطب اثری ببیند که با زندگی و معیشت او زاویه داشته باشد از میانه های فیلم بلند می شود و می رود. نمی توانیم دیالوگی درست کنیم که مخاطب در طول فیلم نیشخند بزند. ممکن است دولت ها چنین کاری کنند اما آرتیست ها نمی توانند انجام دهند. وقتی همه چیز خوب می شود آخرین نفری که به اثر رضایت می دهد خود آرتیست است. چطور در این وضعیت موجود، برای مردم وضعیت خوبی را ترسیم کند؟ واقعا چنین چیزی وجود ندارد.

ایسکانیوز: می گویید گزاره ای وجود ندارد و نمی توان اثری تولید کرد. آیا همین آثاری که به قول عده ای سیاه نمایی از وضعیت است باعث نمی شود افکار جامعه بدتر شود؟ چون بیماری که حالش بد باشد با قرص و دارو سعی می کنند تا حال او را خوب کنند نه اینکه با دوایی وضعیت او را بدتر کنند؟!

خیلی موافقم که سینما به جای اینکه، جای سیاه نمایی باشد در همین وضعیتی که هستیم راهکار ارائه دهد. تهییج کند. تهییج برای ساختن و نه اینکه مسائل را نبینیم باید کنشی را صادر کرد.

*مخاطب باید خواسته های خود را بشناسد

ایسکانیوز: یعنی اینکه بگوید می شود مشکلات را حل کرد، درست است؟

بله، یعنی اینکه مخاطب را فعال کند. بیش از آنکه گشنه باشیم مسئله این است که منفعل هستیم. سینماگر باید به توده بی شکل، شکل دهد. ما این کار را انجام نمی دهیم. ما می گوییم باید دیالوگی تولید کنیم که منجر به کنش شود. این توده بی شکل که فقط تحمل می کند باید خواسته های خودش را بشناسد و برای رسیدن به آن کاری بکند.

*توییتر و اینستاگرام از فیلم ها جلوترند

ایسکانیوز: آیا امید را می توان اینگونه در نظر گرفت، که وقتی در مشکلات کشور هستیم راه حلی ارائه بدهیم و مردم به سمت آن سوق داده شوند؟

مردم از فیلم های ساخته شده جلوتر هستند. مشکل این است که مردم حرف می زنند اما اتفاقی نمی افتد. چه فیلمی بسازیم که از توییتر و اینستاگرام جلوتر باشد؟! چه بگوییم که از توییتر جلوتر باشد. آیا دیالوگی هست که مردم نمی دانند تا ما بگوییم؟ اتفاقا مردم از ما جلوتر هستند. ولی هیچ چشم اندازی خوبی در کار نیست.

ایسکانیوز: در این گفت وگو نقطه مشترکی داریم و آن این است که می گویید برای مردم می توان نشان داد که از این حال می توان بیرون آمد. به طور مثال اگر خانواده ای جوان معتاد داشته باشد نمی توان به او نشان داد که می شود از این وضعیت بیرون آمد؟

چرا می توان این کار را انجام داد. اعتیاد در همه دنیا مفهوم واحدی دارد. در واقع مفهومی اخلاقی نیست که به نسبت بتوان در مورد آن صحبت کرد.

ایسکانیوز: موضوع اعتیاد را به عنوان مثال برای این بحث مطرح کردم که نشان بدهم می توان از موضوعات ریز و امیدوار کننده در مسائل کلی هم به نوعی استفاده کرد. وقتی در حوزه اعتیاد می توان جامعه را از چالش بیرون کشید نمی توانیم از این کار برای مسائل کلی الهام گرفت؟

موضوع اعتیاد یک مسئله موردی است. ما در مورد مسائل کلی حرف می زنیم.

*نمی توان صحبت کرد!

ایسکانیوز: حالا بر اساس همین مورد بیاییم درباره مسائل کلی صحبت کنیم. در حوزه معیشت مردم یا حوزه تولید، صادرات و واردات صحبت کنیم. چرا در حوزه معیشت ریز نمی شویم و در آثار سینمایی راهکارهای خروج از این وضعیت را نشان نمی دهند؟ سینمای شرق و غرب در این خصوص آثاری داشته اند چرا در حوزه سینمای ایران چنین مواردی نداریم؟ چرا فیلمساز ایرانی به این سمت نمی رود که مثل فیلمسازان دنیا برای جامعه خودش به چنین مسائلی بپردازد؟

فیلمسازان ما به مسائلی چون هفت تپه که از موارد مهم جامعه است نمی پردازند چون می ترسند مشکلاتی برای خودشان به وجود بیاید. یعنی دولت نمی خواهد از زبان سینما به مسائل و مشکلاتش پرداخته شود. اگر پنج درصد همین حرف هایی که برخی از سیاسون به هم می گویند همین را اجازه می دهند تا تصویر شود آن وقت سینمای ما با استقبال گسترده ای روبرو می شود. اما چرا اجازه نمی دهند؟ چون نمی توان در موردش حرف زد. در مورد زنان خیابانی فیلم ساخته نمی شود چون نمی توان در مورد آن صحبت کرد. قوه قضائیه درست نمی شود چون نمی توان در موردش صحبت کرد. اولین چیزی که مفهومی را شناور می کند این است که با آن شوخی کرد. با خرده فرهنگ های ایران نمی توان شوخی کرد. این کار در سینما و تلوزیون شدنی نیست. شما کی تهرانی ها را دیدید که بگویند چرا با ما شوخی می کنید؟ چون اعتماد به نفس دارند. اگر با برخی مسائل بتوان شوخی کرد یا در موردشان صحبت کرد می توان کاری انجام داد.

*از هنرمند نخواهیم در شرایط تیرگی، آبی فیروزه ای ترسیم کند

ایسکانیوز: پس طبق گفته شما یکی از مشکلات اساسی این است که قانون و چارچوب درستی برای پرداختن به موضوعات مهم نداریم؟ اگر مشکل حادی در کشور باشد مثل همین موضوع معیشت؛ فیلمسازی بخواهد در مورد آن اثری بسازد از چه فیلترها و مشکلاتی باید عبور کند تا تازه به نقطه اول خط تولید اثر برسد؟

می گویم شرایط حال خاکستری، قهوه ای یا سیاه است. همان طور که می گفتیم شرایط صورتی و آبی و سفید است و سیاه نمایی گزاره غلط و ناجوانمردانه ای در آن زمان بود. الان در شرایط خاکستری و سیاه، سفیدنمایی غل و غش محسوب می شود. از آرتیست نخواهیم در شرایطی که همه رنگ ها تیره هستند آبی فیروزه ای ترسیم کند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران
مدیر سامانه فروش بلیت گیشه 7 در خصوص سمفا می گوید: سمفا در ابتدا اشکالاتی به خصوص در کاربری گیشه داران داشت که مخاطبان خود را از این شیوه ناراضی می کرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، سیدعلی طباطبایی نژاد، مدیر سامانه فروش بلیت گیشه 7 با اعلام آغاز فروش بلیت سینماهای شهرهای زرد در این سامانه گفت: از دیروز 6 دی ماه با توجه به زرد شدن وضعیت بیماری کرونا در برخی شهرها از جمله بوشهر، همدان، سنندج، کرمانشاه، بروجرد، ملایر، شاهین شهر و...، مشاغل گروه 3 از جمله سالن های سینما اجازه فعالیت مجدد پیدا کرده اند.

وی افزود: ما هم اکنون فروش بلیت سینماهای بهمن سنندج، فلسطین همدان، یاسمن شاهین شهر، نخل خرمشهر، آزادی کرمانشاه، بهمن بوشهر، فرهنگ فولادشهر، فرهنگ میمه، بهار گز، آزادی بیجار، فلسطین بروجرد و... را از آغاز کرده ایم و به زودی نیز دیگر سینماها اضافه خواهند شد.

مدیر سامانه فروش بلیت گیشه 7 در خصوص آخرین وضعیت اشکالات پیشین سامانه سمفا برای خدمات دهی به سینماها گفت: سمفا در ابتدا اشکالات و ایرادات ریزی به خصوص در کاربری گیشه داران و مدیران سینما داشت. مشکلاتی که در نهایت مخاطبان را از فرآیند کند و دارای اشکال خرید بلیت بر این مبنا ناراضی می کرد.

طباطبایی نژاد در خصوص عمده این اشکالات گفت: وابستگی سیستم به اینترنت و عدم قابلیت فروش بلیت در حالت آفلاین، سرعت پایین سامانه که باعث اختلال در روند فروش می شد، اشکال در چاپ برخی بلیت های اینترنتی، عدم نمایش سانس هایی که اکران آنها گذشته است، عدم نمایش سانس های تکمیل ظرفیت برای مخاطب، امکان ایجاد چند سانس در یک زمان و یک سالن که مشکلات گزارش گیری بسیاری ایجاد می کرد، عدم دسترسی به اطلاعات کاربر و بلیت اینترنتی در مواردی که نیاز به پیگیری وضعیت مشتری است، عدم امکان فروش بلیت حضوری بلافاصله پس از آغاز سانس در حالی که مطابق فرهنگ سینما بسیاری از مشتریان با شروع سانس وارد سالن می شوند، عدم امکان هرگونه تعریف بلیت نیم بها و تخفیف دار، نواقص گزارش گیری از فروش و... از جمله اصلی ترین اشکالات سمفا بود که بارها از سوی ما پیگیری شد.

مدیر سامانه فروش گیشه 7 گفت: عمده این مشکلات در هماهنگی ما به عنوان سامانه فروش بلیت با سمفا و همچنین سرویس دهی ما به مشتریان اختلال ایجاد می کرد و لازم بود در مدت تعطیلی سینماها به طور جد پیگیری شود تا پس از بازگشایی نارضایتی پیشین تکرار نشود.

طباطبایی نژاد با اعلام وضعیت فعلی این سامانه گفت: اگر قرار باشد با پایان بحران کرونا سینماها مجدد با اقبال مخاطب مواجه شوند پیش از هر چیز باید شرایط میزبانی از سوی سامانه های فروش بلیت مهیا شود و نباید همچنان با شرایط آزمون و خطا پیش رفت. از این رو ما در چند ماه گذشته به طور مرتب چه از سوی انجمن سینماداران و چه از سوی شورای نمایش پیگیر جلسات فنی با کارشناسان سمفا بودیم تا این مشکلات به طور دقیق منتقل و مرتفع شود. در همین راستا به تازگی موفق شدیم در وزارت ارشاد با این دوستان بنشینیم و برای حل نیازهای طرفین گفت وگو کنیم. تاکنون هم اتفاقات خوبی در این زمینه رخ داده و ایرادات در حال برطرف شدن است.

وی افزود: نکته بعد گنجینه گیشه سینمای ایران است که از ابتدای شکل گیری فروش آنلاین، تاریخچه گیشه سالانه ایران را شکل می دهد. متأسفانه تا به امروز با وجود پیگیری های فراوان این گنجینه به سمفا منتقل نشده است و اکنون هیچ یک از صاحبان آثار یا سینماداران به این اطلاعات دسترسی ندارند. اطلاعاتی که می تواند در بسیاری از برنامه ریزی ها و کمپین های تبلیغاتی فیلم ها برای شناخت و درک مخاطب مؤثر باشد، اکنون تنها در اختیار یک سامانه خاص است و امیدواریم به زودی این اتفاق ممکن شود.

طباطبایی نژاد ادامه داد: ما سعی کردیم در کنار همه مزایا، خدمات خاصی نیز برای اهالی سینما ایجاد کنیم. از جمله عدم دریافت کارمزد خدمات خرید آنلاین از مخاطبان که امروزه از سوی برخی سامانه ها به میزان 4 درصد از مبلغ خرید عرف شده و عدم دریافت کارمزد از سینماداران که به عنوان یک فعال سینمادار به طرفین مرتبط با خود می دهیم تا سازگاری بیشتری ایجاد شود.

مدیر این سامانه فروش بلیت در انتها بیان داشت: هم اکنون سینماهای 20 استان کشور به سامانه گیشه 7 متصل اند و امیدواریم با تغییر گروه شغلی سالن های سینما از 3 به 2 به زودی تمامی سینماها در سراسر کشور بازگشایی شوند تا بتوان برای مسائل و مشکلات بعدی صنف سینما از جمله اکران و جذب مخاطب برنامه ریزی کرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
دبیر اجرایی جشنواره یازدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار گفت که امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا، اکران آنلاین در سامانه عماریار جای اکران حضوری در سینما فلسطین را گرفته است.

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس، نشست خبری یازدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار با حضور وحید جلیلی رئیس شورای سیاست گذاری جشنواره، نادر طالب زاده دبیر جشنواره و امین سردارآبادی دبیر اجرایی جشنواره، بعد از ظهر امروز (یکشنبه 7 دی) به صورت مجازی برگزار شد.

سردارآبادی در این نشست گفت: سینما فلسطین که محل نمایش آثار بود، امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا برگزار نمی شود و اکران ها به سامانه عماریار منتقل شده است. 10 صبح پنجشنبه (11 دی ماه) نخستین اکران آغاز می شود و 10 صبح شنبه 20 دی ماه آخرین اکران است. در اکران آنلاین، افراد به صورت جمعی می توانند فیلم ببینند و با کارگردان اثر به بحث و گفت وگو بپردازند.

وی درباره موضوع بلیت اختیاری توضیح داد: مخاطبان فیلم ها پس از تماشای فیلم، متناسب با رضایتی که دارند با خرید بلیت به فیلمسازان جشنواره عمار برای تولید آثار بهتر و بیشتر کمک می کنند.

دبیر اجرایی جشنواره مردمی خاطرنشان کرد: هر سال اکران ها مردمی زودتر آغاز می شود و روز گذشته مستند ماح در یک اکران در شهر جهرم بیش از 500 مخاطب داشته است و نوید این را می دهد که فیلمسازها می توانند مخاطبان خود را در همه ایران پیدا کنند.

* تجلیل از ژوبرت و رضوی

جلیلی در ادامه این نشست مجازی گفت: امسال در جشنواره عمار دو تقدیر داریم؛ خانم کلر ژوبرت مسلمان فرانسوی ساکن ایران و نویسنده حوزه ادبیات کودک، دیگری سیدمحمود رضوی تهیه کننده جوان و پیشرو سینمای ایران است که برخی کارهای ممتاز او خط شکنی در سینمای ایران محسوب می شد و خلأهایی در سینمای ایران را پر کرد.

وی ادامه داد: امسال به دلیل رعایت آیین نامه های بهداشتی، برنامه سینمافلسطین را نداریم و در عوض یک برنامه زنده هر شب در شبکه افق داریم. در آن برنامه به معرفی خانم ژوبرت بیشتر خواهیم پرداخت.

جلیلی به بخش قصه ما در یازدهمین جشنواره فیلم عمار پرداخت و گفت که این بخش میزبان قصه هایی است که در سینمای ایران به آن پرداخته نشده است و مردم سوژه های مدنظر خود را معرفی می کنند تا گنجینه عظیمی برای فیلمسازان فراهم شود. در حال حاضر هزار موضوع و قصه و شخصیت در سایت جشنواره گردآوری شده است.

رئیس شورای سیاست گذاری جشنواره مردمی فیلم عمار سپس به معرفی دو کتاب پرداخت: سلول های بهاری که خاطرات تولید سلول های بنیادی با محوریت دکتر بهارمند است و لذت سادگی که مجموعه تجربیات و خاطرات دست اندرکاران برگزاری مردمی جشنواره فیلم عمار را شامل می شود.

* از انقلابی ماندن عمار عصبانی هستند

جلیلی در بخش دیگری از سخنان خود به فروش 7 میلیارد تومانی منطقه پرواز ممنوع اشاره کرد و گفت: اگر این ساخته عمار شکست می خورد، خیلی ها شمیشر می کشیدند و قلمشان را تیز می کردند، اما وقتی موفقیت آن را دیدند، مجبور به سکوت شدند. بدون هیچ اغراقی، هنرمندان جوان طلایه دار یک جریان قدرتمند در سینمای ایران هستند و عمار هم به سهم خود به آن ها کمک خواهد کرد.

وی گفت: امسال یازدهمین دوره جشنواره عمار برگزار می شود و بعضی هنوز عصبانی هستند که چرا عمار اینقدر انقلابی مانده است. یعنی عمار نه تنها دچار استحاله نشد، بلکه روز بهروز بر آرمان های انقلابی خود پافشاری کرد و نه تنها موجب ریزش نشد، بلکه سال به سال مشارکت بیشتر شد و از 20 فیلم در دوره اول، به 2400 فیلم در دوره یازدهم رسیده است.

رئیس شورای سیاست گذاری جشنواره مردمی فیلم عمار اذعان کرد: ما ناراحت نمی شویم که جشنواره عمار را نقد کنند. حتی بعضی خبرگزاری های وابسته به نهادهای انقلابی خیلی تند نقد می کردند و البته خیلی هم خوب است چون با نقدهای منصفانه، امکان آسیب شناسی و رشد جشنواره پدید خواهد آمد.

جلیلی در پاسخ به این پرسش خبرنگار فارس که آیا امسال با توجه به مجازی شدن جشنواره همچنان در قالب سینماسیار اکران های نقاط دورافتاده را در برنامه دارید، پاسخ داد: بستگی به این دارد که ستاد ملی کرونا چگونه تدبیر کند. ما به تدابیر ستاد احترام می گذاریم اما واقعیت است که ماجرای سینماسیار که پارسال اوج گرفت، بسیار شوق انگیز بود. صحبت هایی را هم با وزارت ارشاد داشته ایم که تجربه سال های اخیر را مبادله کنیم و کمک کنیم سینمای ایران مشتری و مخاطب خود را فقط در تهران نبیند. اصلاً گسترش سازمان تماشای سینمای ایران یکی از اهداف شکل گیری جشنواره فیلم عمار است.

* عمار یخ ممیزی تلویزیون را می شکند

طالب زاده دبیر جشنواره هم در ادامه این نشست طی سخنانی گفت: شاهد بلوغ در جشنواره عمار هستیم؛ این جشنواره قلعه ای برای فیلمسازان معتقد و متعهد به انقلاب اسلامی است. جشنواره عمار به آزادی بیان توجه ویژه ای دارد و برخی آثار این جشنواره قابل پخش در تلویزیون نیست و به ارگان های مختلف بر می خورد؛ این جشنواره یخ های مصنوعی ممیزی را می شکند، چون اگر ما روایت نکنیم، دشمن روایت می کند. بنده برنامه سازان تلویزیونی را به دیدن آثار عمار تشویق می کنم تا آن ها را شکار کنند و برای ساخت برنامه دعوت کنند.

وی به شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و ادامه داد: اینکه از 500 جانباخته به 130 جانباخته رسیده ایم، موضوعی است که وزارت بهداشت جزئیات آن را نمی گوید و باید فیلمسازان جراح این را بگویند و تحقیق کنند کدام قرص ها تغییر کرد که آمار کاهش یافت!

دبیر جشنواره عمار در بخش دیگری از این نشست تصریح کرد: عمار یک فضای غیرتعارفی است و مشتقاتی مانند اکران مردمی هم آن را جذاب تر کرده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۷

سینماسینما ، حسین سلطان محمدی

پایان وضعیت موجود (حاصل از شیوع ویروس کرونا) و بازگشت به وضعیت پیشین، بی زمان است و هیچ کس نمی داند از نظر درمانی یا پیشگیری یا شرایط زندگی، چه افقی در پیش دارد. همه، در تکاپوی رسیدن به سبکی جدید از زندگی سالم و متداوم هستند. اما نه در ایران و نه در سایر نقاط جهان، راه حل تثبیت شده برای شرایط موجود پیدا نشده و انسان گرفتار در عادات و گذشته مستمر خویش، بشدت در حال مقاومت برای ماندن در شرایط قبلی است.

سینمای ما هم نتوانسته، به قول فوتبالی ها، پلان شماره 2، خود را طراحی کند. بجز سالن های سینما، بقیه صنوف فعالیت شان تداوم دارد و عملا نیازی به چنین پلانی ندارند. فیلم می سازند شاید برای جشنواره و شهرستان های کوچک، و سریال می سازند برای شبکه نمایش خانگی و البته شبکه های مختلف سراسری و استانی سیما – اگرچه فعالیت در حوزه تولید با آسیب به هنرمندان همراه بود و تعدادی از آنان یا از میان ما رفتند و یا گرفتار درمان و قرنطینه شدند. بنابراین می ماند شکایت و اعتراضات سالن داران سینما، چون حوزه پخش فقط در بخش اکران سالن ها دچار وقفه شده وگرنه در هر مسیری که فکر بکنید، فیلم هایشان در گردش است، از پلتفرم های آنلاین تا نمایش های جشنواره ای و نمایش در قطار و هواپیما و الی ماشاءالله شبکه های داخلی سیما در سراسری و استانی و بین المللی تا شبکه های همراه ما در کشورهای همسایه یا در شبکه های ماهواره ای. یعنی نظام پخش، اگر فیلم جدید به بازار نمایش نمی دهد، چون در این مجاری، سایر محصولاتش در حال چرخش است، خیلی احساس خلأ نمی کند و عملا در فضای پیش از کرونا سیر می کند. تازه ترین ترین راه حل برای بازگشت به وضع قبلی، تلاش برای انتقال سالن های سینما، از گروه 3 به گروه 2 محدودیت های کرونایی است، تا بتوان بیشتر به باز بودن سالن ها، اطمینان داشت. اما سالن ها باز شوند، که چه نمایش داده شود؟ برای که نمایش داده شود؟

نزدیک یک سال است که نظام سینمایی ما، نتوانسته برای آینده ای متفاوت برنامه ریزی کند. رفتار، رفتار سنتی است. سخن، سخن جدید نیست. مانند حکایتی شده مرسوم که، همه کار خود را می کنند، بی خیال آنکه چیزی در این چاله ای که کنده می شود، قرار می گیرد یا نه و بعد، چاله را پر می کنند. (همان داستان که، یکی می کند و یکی منار می کاشت و دیگری پر می کرد، اکنون کسی که باید منار بکارد، غایب است، ولی بقیه کار خودشان را می کنند.) سخن ها نیز، تغییری نکرده، و فقط می شنویم به معیشت دست اندرکاران سینما توجه شود. اما در این توجه به معیشت، فقط باید دست اندرکاران سالن ها را دچار تنگی معیشت دید، چون بقیه در حال کار کردن هستند، هر چه باشد آمار نزدیک به 270 فیلمی که در نوبت اکران است، نشان می دهد که خیلی ها در حال کار بودند و هستند و بنابراین جمع گرفتار، نباید زیاد باشند. درباره سالن ها هم این موضوع را باید طرح کرد که این روزها که بیشتر سالن های ما، مرتبط با پخش کننده های فیلم یا سازمان های سینمایی و هنری هستند، چرا این ساختار بالادستی اعم از پخش کننده یا سازمان های مالک یا مدیر سالن ها، نمی توانند دستمزد ماهیانه عوامل سالن ها را بدهند؟ منطقی نیست که مؤسسه تصویر شهر با داشتن بالادستی چون سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و همچنین شهرداری تهران، نتواند دستمزد پرسنل سالن هایش را بدهد، بگذریم که این روزها، راه حل جایگزینی دیده شده و در این سالن های این مؤسسه، به تولید ماسک و مانند آن پرداخته اند و علاوه بر فعال شدن پرسنل، دریافت دستمزدشان رویه مطمئنی خواهد گرفت. حتی مؤسسه بهمن سبز یا هر ساختاری که سالن های سینمای حوزه هنری را مدیریت می کند، باید دستمزد عواملش را تأمین کند چون ساختار بالادستی یعنی حوزه هنری و سازمان تبلیغات اسلامی را دارد. شنیدن اینکه در شرایط کرونایی، پرسنل مان را تعدیل کردیم -آنچه مدیر سینما آزادی گفته- منطقی نیست. چگونه است که درآمدهای این دو دسته سالن و مانند آن، به حساب ساختار بالادستی واریز می شود اما برای دستمزد عوامل، این ساختار غایب است. به این دو نمونه بیفزایید، سایر سالن هایی که به نحوی به پردیس کوروش، ایران مال، اریکه ایرانیان، فلان پخش کننده و تولیدکننده قدرتمند سینما وصل هستند و به جای اینکه ساختار اقتصادی بالادستی از سالن ها و پرسنل خود، حمایت و حفاظت کند، می آیند و از دولت، کمک مالی هنگفت می گیرند. حتی در بحث طلب پخش کننده ها یا صاحبان فیلم از سالن ها، منطقی نیست پولی که از تماشاگر در گیشه دریافت شده، درجا به پخش کننده یا تولیدکننده داده نشود و آنها مرتب ناله بکنند که از سال گذشته هم از سالن ها طلبکارند؟ پولهای گرفته شده از تماشاگر کجاست؟ حتما در حساب ساختارهای بالادستی که دست بگیر خوبی دارند اما دست بده خوب ندارند. حالا در این وضع بلبشو که بعضی را به زبان ساده مثال زدم، اصرار بر بازکردن سالن ها، چه مفهومی دارد؟

مهرداد فرید، کارگردان سینما که پیشینه پژوهشی هم دارد، چندی پیش در گفتاری اعلام کرد که تماشاگر مرسوم سینمای ایران، حدود 4 میلیون نفر هستند و این جماعت آنقدر محافظه کار یا شاید بهتر است بگوییم، جون دوست هستند که بسادگی در مقاطع منقطعی که سالن ها در یک سال اخیر باز شد، نیامدند فیلم ببینند و فیلم ها به درآمد خوبی نرسیدند. خب، تماشاگر که نخواهد آمد، بازگشایی سالن ها چه معنایی دارد؟ بازگشایی، فقط با اعلامیه دولتی یا بیانیه خانه سینما، محقق نمی شود. تهیه کننده ها و پخش کننده ها، فیلم هایی به نمایش نمی گذارند که بتواند تماشاگر ترسیده از شرایط کرونایی را دوباره مطمئن کند که حضور در سالن سینما، احتمال به مخاطره افتادن جان را ندارد و کار به جایی رسیده که تشویق یا التماس می کنند فیلم های تان را اکران کنید. از ساختاری که سخنان و فریادهایش فقط در حوزه بازگشایی سالن هاست ولی سایر اجزاء به کار خود مشغول اند و فیلمی برای اکران جلو نمی آید تا هیاهویی ایجاد کند و تماشاگر را به سالن بکشاند، چه انتظاری است که بتواند برای سینما و آینده اش، طرح و برنامه بریزد و در درک شرایط و موقعیت های جدید و شناخت انسان به عنوان اصلی ترین عنصر سینما، هم در تولید محتوا و هم در نمایش محتوا، خود را واجد تعقل و تأمل نشان دهد؟ البته این نکته فراموش شده که در دو ماه اخیر که حتی ترددهای شبانه محدود شده، بازگشایی سینماها، میسر نخواهد بود چون فیلم مدعی گیشه نخواهد آمد که اگر بیاید و جمعیت را به خود جلب کند، خیلی زود مسدود بودن سالن دوباره اجرایی خواهد شد که پرهیز از تجمع، اصل ضروری امروز است. حالا که سالن سنتی برای نمایش فیلم، اینچنین در مخاطره است، چرا نظام اندیشه ای سینمای ما، به روش های دیگر نمایش، بخصوص آنلاین روی خوش نشان نمی دهد و خود را پشت واژه هایی چون سرقت آنلاین و مانند آن، پنهان می کند؟ معدود نمایش های جدید شبکه آنلاین که سریال هایی چون آقازاده است، با وجود سرقت مجازی، چگونه این همه دیده می شود؟ حتی سریال قورباغه، که آغاز به نمایش کرده، صاحبانش نمی دانستند که بحث سرقت وجود دارد؟ و برای سرمایه گذاری شان، نگران نیستند؟ مقاومت دربرابر ساختار آنلاین، از چه منظر و ساختاری صورت گرفته است؟ دست کم همه مطلع شده ایم که هزینه نمایش در آنلاین کمتر است و درآمد صاحب فیلم یا پخش کننده، بیشتر از نظام عادی و بدون خطر بدهکار ماندن سالن به پخش کننده است. شاید دست اندرکاران سینمای ما منتظرند مانند چند پلتفرمی که هر کدام به یک ساختار بالادستی نظام توزیع و تولید سینمایی وصل است، همگی پلتفرم خودشان را برقرار کنند و بعد به سمت اکران آنلاین بیایند؟

هر چه هست، در این یک سال ساختار موجود سینمای ما، نتوانست خود را به عنوان یک صنعت با بلندپروازی و آینده نگری قابل اطمینان، نشان دهد و جامعیت و شاملیت خود را حفظ کرده و به جلو، انتقال و ارتقا دهد و مانند همیشه نشستند تا دولت برایشان اندیشه و طراحی کند و اینها در آن چارچوب، زیست سنتی داشته باشند. اما سینمای ایران، باید تکان بخورد. یک سال است که در سستی و رکود به سر می برد. تماشاگر سنتی را حفظ کنید و بی خیال فتح قلل جمعیتی جدید باشید. همان تعداد اصطلاحا چهار میلیونی را زنده نگهدارید. مگر آنکه معتقد باشید که تماشاگر خوب، تماشاگری است که منتظر می ماند تا ما به خود بیاییم و بدانیم برایش چه باید بکنیم. و این بی زمانی اندیشه ما، قطعا حاصلش از دست رفتن تماشاگر سنتی است و مرگ تماشاگر را در پی دارد. آیا این نوع تماشاگر خوب است؟

لینک خبر :‌ سینما سینما
نشست خبری یازدهمین جشنواره فیلم عمار، روز گذشته به طور مجازی برگزار شد. نادر طالب زاده، دبیر جشنواره عمار در این نشست گفت: شاهد بلوغ در جشنواره عمار هستیم و این جشنواره به قلعه ای برای فیلمسازان معتقد و متعهد به انقلاب اسلامی تبدیل شده است؛ چرا که این جشنواره به آزادی بیان توجه ویژه ای دارد و برخی آثار این جشنواره قابل پخش در تلویزیون نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۷

وی با بیان اینکه این جشنواره های مصنوعی ممیزی را می شکند، افزود: اگر ما روایت نکنیم، دشمن روایت می کند. بنده برنامه سازان تلویزیونی را به دیدن آثار عمار تشویق می کنم تا بتوانند سوژه های این فیلمسازان را شکار و از آنها در برنامه هایشان استفاده کنند. وحید جلیلی، دبیر شورای سیاست گذاری جشنواره عمار نیز در این نشست خبری گفت: بدون هیچ اغراقی، هنرمندان جوان طلایه دار یک جریان قدرتمند در سینمای ایران هستند و عمار هم به سهم خود به آنها کمک خواهد کرد. وی تصریح کرد: بعضی هنوز عصبانی هستند که چرا عمار اینقدر انقلابی مانده است. یعنی عمار نه تنها دچار استحاله نشد، بلکه روز به روز بر آرمان های انقلابی خود پافشاری کرد و نه تنها موجب ریزش نشد، بلکه سال به سال مشارکت بیشتر شد، طوری که از 20 فیلم در دوره اول، به دو هزار و 400 فیلم در دوره یازدهم رسیده است. جلیلی همچنین از راه اندازی سایتی با نام قصه ما خبر داد و گفت: مردم سوژه هایی که فکر می کنند ارزش این را دارد که از آنها فیلم ساخته شود و تاکنون به آنها پرداخت نشده با مراجعه به این سایت می توانند آن را ثبت کنند و فیلمسازان نیز می توانند به این گنجینه عظیم دست یابند تا سینمای ایران نسبت جدی تری با واقعیت پیدا کند. برای نمونه حدود هزار ماجرا و قصه و شخصیت در سایت قرار داده شد و امیدواریم یک امتیاز ممتاز باشد و سینمای ایران از مجموعه گنجینه های عظیم و دراماتیک برخوردار شود. وی تقدیر از کلر ژوبرت نویسنده مسلمان شده فرانسوی و محمود رضوی تهیه کننده سینما را از دیگر برنامه های این دوره از جشنواره عمار معرفی کرد. امین سردارآبادی، دبیر یازدهمین جشنواره عمار نیز گفت: امسال با توجه به ویروس کرونا یازدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار به صورت آنلاین برگزار می شود و به جای سینما فلسطین سامانه عماریار محل نمایش آثار خواهد بود. این اکران ها از ساعت 10 صبح پنجشنبه (11 دی ماه) آغاز می شود و 10 صبح شنبه 20 دی ماه آخرین اکران ما در سایت عماریار خواهد بود. وی با اشاره به بلیت فروشی سال جاری به صورت اختیاری اظهار داشت: در امکان بلیت اختیاری مخاطبان فیلم ها می توانند پس از تماشای فیلم، به همان اندازه که از کار رضایت دارند با خرید بلیت به فیلمسازان جشنواره عمار برای تولید آثار بهتر و بیشتر کمک می کنند.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۸ سایت های دیگر : روزنامه همشهری

بالاخره بعد از چند بار تعویق و حاشیه، سریال جدید هومن سیدی از نماوا منتشر شد. کمتر کسی فکر می کرد اولین حاشیه این سریال از طرف برخی از اهالی شهرک اکباتان رقم بخورد؛ شهرکی در غرب تهران که بین خود تهرانی ها هم به زندگی مدرن اهالی اش معروف است.

اما انگار آن ها خیلی از تصویری که هومن سیدی از اکباتان ارائه داده راضی نیستند تا جایی که از همان روز پخش قسمت اول سریال، تعدادی از کاربر ها و بعضی از پیج هایی که اسم اکباتان دارند و وقایع محله را پوشش می دهند شروع به اعتراض کردند و از سیدی خواستند که حداقل وقتی تصویر اکباتان را استفاده می کند و فیلمش را در لوکیشن شهرک آن ها می سازد دیگر از اسمش استفاده نکند تا اسم اکباتان با اراذل و اوباش و خلافکار هایی که او نشان می دهد گره نخورد.

کاربران معترض می گویند که یک جریان خاص در سینما و تلویزیون می خواهد اینطور القا کند که اکباتان پر از آدم های عجیب وغریب و خلافکار است در حالی که این منطقه یکی از محله های قدیمی تهران است. از آن طرف بعضی از کاربران اکباتانی فضای مجازی هم ادعا کرده اند که سیدی کلاس محله آن ها را پایین آورده، چون در قسمت اول چند جوان اول به حمام عمومی می روند و بعد راهی اکباتان می شوند!

این اولین بار نیست که هومن سیدی اکباتان را به عنوان لوکیشن کارهایش انتخاب می کند، او در فیلم های سیزده و آفریقا هم از فضای شهرک اکباتان و خانه هایش استفاده کرده و اتفاقا به نظر این شهرک خیلی با حال وهوای کار های سیدی جور است. از اعتراض و انتقاد بعضی از اهالی اکباتان که بگذریم می بینیم کار تازه هومن سیدی در قسمت اول فقط این یک حاشیه را نداشت.

درج علامت +18 روی پوستر فیلم خیلی ها را حساس کرد و بعضی از والدین و منتقد ها اعلام کردند سریالی که حداقل قسمت اولش رایگان پخش شده و دسترسی همگانی به آن وجود دارد چرا باید دارای این سطح از خشونت باشد؟ از آن طرف هم خیلی ها در جواب گفته بودند که خود والدین مسئول مراقبت از موضوعاتی هستند که بچه ها می بینند و وظیفه تولیدکننده ها همین بوده که هشدار بدهند.

موضوع دیگر همکاری نماوا و روبیکا برای انتشار قورباغه است. در حالی که در تمام پوستر های قبلی قورباغه عنوان نمایش انحصاری دیده می شود، اعلام شده که کاربران روبیکا می توانند این سریال را رایگان ببینند.

برخی می گویند اعلام پخش رایگان قسمت اول قورباغه پیشنهاد روبیکا بوده و به پشتوانه این پلتفرم که یکی از بخش های زیرمجموعه نزدیک به ساترا در نتیجه بخشی از تلویزیون است انجام شده است.

لینک خبر :‌ پارسینه
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۸ سایت های دیگر : روزنامه نصف جهان

خبرگزاری میزان - با انتشار رسمی فراخوان سی و نهمین جشنواره فیلم فجر آثار سینمایی کشور در سال 99 آماده حضور در مهمترین رویداد سینمایی کشور در بدترین سال سینما به دلیل بیماری کرونا خواهند شد.

سینمای کشور پس از سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر در سکوتی سرد و طولانی فرو رفت، شیوع بیماری کرونا و تعطیلی طولانی مدت سالنهای سینما به عنوان سخت ترین دوره هنر هفتم در تاریخ سینمای کشور محسوب می شود.

عدم برگزاری اکثریت جشنواره های سینمایی، از دست دادن سه فصل از اکران سینما و مهمتر از همه اکران نوروزی 99، شکست اکران آنلاین و عدم موفقیت سینما ماشین باعث شدند تا سینما یکی از تلخ ترین دوران خود را پشت سر بگذارد، در این میان انتشار فراخوان جشنواره فیلم فجر با وجود موافقان و مخالفان خاص خود شاید بتواند نور امیدی را بر پیکره این هنر بتاباند.

البته در این میان نوع فراخوان و شیوه برگزاری جشنواره فیلم فجر در دوره سی و نهم مشکلاتی را برای هنرمندان به وجود آورده است، مشکلاتی از قبیل نبود اهالی رسانه و مخاطبان که می تواند مهمترین اتفاقات جشنواره فیلم فجر را تحت الشعاع قرار دهد.

به تازگی اخباری مبنی بر انصراف محمدحسین مهدویان از سی و نهمین جشنواره فیلم فجر به گوش می رسد، انصرافی که دلیل اصلی آن نوع برگزاری جشنواره فیلم فجر است، شیشلیک با وجود بازیگران خود شاید بتواند امید زیادی در گیشه داشته باشد.

کم توجهی جشنواره فیلم فجر به آثار کمدی در ادوار گذشته از یک سو و همچنین نبود تبلیغات مناسب در برگزاری جشنواره فیلم فجر با در نظر گرفتن غیبت اهالی رسانه می تواند مهمترین دلایل برای غیبت تازه ترین ساخته محمدحسین مهدویان باشد.

شیشلیک جدیدترین ساخته محمدحسین مهدویان یکی از متفاوت ترین ساخته های وی در مقام کارگردان است، اثری با حضور چهره های مطرح سینمای کشور که در آن بازیگرانی همچون رضا عطاران، پژمان جمشیدی، ژاله صامتی، مه لقا باقری، وحید رهبانی، عباس جمشیدی و جمشید هاشم پور در آن به ایفای نقش می پردازند.

محمدحسین مهدویان کارگردان جوان و صاحب سبک سینمای کشور پیش تولید ششمین فیلم خود در مقام کارگردان را آغاز کرده است، فیلم سینمایی شیشلیک تازه ترین ساخته مهدویان در حال و هوایی کاملا متفاوت نسبت به سایر آثار وی ساخته شده است.

فیلم سینمایی شیشلیک در ژانر کمدی ساخته خواهد شد، اتفاقی که برای مهدویان به طور کامل چرخشی 360 درجه از سینمای مرسوم خود محسوب می شود، وی که بیشتر به ساخت آثاری تاریخی سیاسی پرداخته حال به دنبال تغییر در ذائقه علاقمندان به خود است.

نکته حائز اهمیت درباره فیلم سینمایی شیشلیک بدون شک در همکاری دوباره مهدویان با اول مارکت است، شرکتی که سرمایه گذاری فیلم سینمایی درخت گردو را نیز در کارنامه خود می بنیند، این شرکت پیشتر سابقه همکاری با مهران مدیری در فیلم سینمایی ساعت 5 عصر را تجربه کرده بود.

نکته مهم در ششمین ساخته محمدحسین مهدویان بدون شک حضور رضا عطاران به عنوان نخستین بازیگر قطعی است، اتفاقی که نشان می دهد مهدویان همچنان در انتخاب بازیگران خود به دنبال ماجراجویی است.

مهدویان بدون شک یکی از استعداد های درخشان سینمای ایران در سالیان اخیر محسوب می شود که فارغ از نقد های تخصصی و غیر تخصصی به هیچ وجه نمی توان تاثیر وی را در چهار سال گذشته سینما کتمان کرد. کارگردانی که به خوبی با سینمای مستند آشنایی داشته و حال سبکی تلفیقی از مستند و سینما از خود به جا گذاشته است.

محمدحسین مهدویان پس از موفقیت های بسیاری که برای ساخت ایستاده در غبار و ماجرای نیمروز کسب کرد به سراغ فیلمنامه لاتاری رفت. فیلمی که هر چند در جشنواره فیلم فجر نتوانست به موفقیت برسد، اما در بخش فروش یکی از پرفروشترین آثار سال 1397 لقب گرفت.

وی بعد از شکست نسبی در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر بار دیگر به سراغ سبک اصلی خود یعنی آثار مستند سینمایی رفت و توانست بار دیگر در ماجرای نیمروز تجربه موفقیت آمیز خود را تکرار کند، هرچند این فیلم همچون نسخه اول اثر مورد اقبال رسانه ها قرار نگرفت.

مهدویان بعد از تجربه نه چندان موفق ماجرای نیمروز 2 بار دیگر سبک سینمایی تاریخی سیاسی را تجربه کرد، وی اما این بار به سراغ بازیگرانی بسیار متفاوت از بازیگران همیشگی خود رفت، ترکیب مهران مدیری، پیمان معادی مینا ساداتی ترکیبی کاملا متفاوت که موفقیت بیشتری را نسبت به آثار قبلی وی در گیشه به بار می آورد.

فیلم سینمایی درخت گردو در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر اکران شد و توانست با استقبال چشمگیری از سوی مخاطبان، اهالی رسانه و داوران روبرو شود، محمدحسین مهدویان سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی و پیمان معادی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد را برای این فیلم از آن خود کردند.

پیمان معادی نقش فردی به نام قادر مولان پور را روایت می کند که در خلال بمباران شیمیایی سردشت خانواده اش دچار مشکلات شیمیایی می شوند. داستان فیلم با الهام از ماجرایی واقعی، در خلال بمباران شیمیایی سردشت شکل گرفته است.

انتهای پیام/

شیشلیک جدیدترین ساخته محمدحسین مهدویان یکی از متفاوت ترین ساخته های وی در مقام کارگردان است، اثری با حضور چهره های مطرح سینمای کشور که در آن بازیگرانی همچون رضا عطاران، پژمان جمشیدی، ژاله صامتی، مه لقا باقری، وحید رهبانی، عباس جمشیدی و جمشید هاشم پور در آن به ایفای نقش می پردازند.

محمدحسین مهدویان کارگردان جوان و صاحب سبک سینمای کشور پیش تولید ششمین فیلم خود در مقام کارگردان را آغاز کرده است، فیلم سینمایی شیشلیک تازه ترین ساخته مهدویان در حال و هوایی کاملا متفاوت نسبت به سایر آثار وی ساخته شده است.

فیلم سینمایی شیشلیک در ژانر کمدی ساخته خواهد شد، اتفاقی که برای مهدویان به طور کامل چرخشی 360 درجه از سینمای مرسوم خود محسوب می شود، وی که بیشتر به ساخت آثاری تاریخی سیاسی پرداخته حال به دنبال تغییر در ذائقه علاقمندان به خود است.

نکته حائز اهمیت درباره فیلم سینمایی شیشلیک بدون شک در همکاری دوباره مهدویان با اول مارکت است، شرکتی که سرمایه گذاری فیلم سینمایی درخت گردو را نیز در کارنامه خود می بنیند، این شرکت پیشتر سابقه همکاری با مهران مدیری در فیلم سینمایی ساعت 5 عصر را تجربه کرده بود.

نکته مهم در ششمین ساخته محمدحسین مهدویان بدون شک حضور رضا عطاران به عنوان نخستین بازیگر قطعی است، اتفاقی که نشان می دهد مهدویان همچنان در انتخاب بازیگران خود به دنبال ماجراجویی است.

مهدویان بدون شک یکی از استعداد های درخشان سینمای ایران در سالیان اخیر محسوب می شود که فارغ از نقد های تخصصی و غیر تخصصی به هیچ وجه نمی توان تاثیر وی را در چهار سال گذشته سینما کتمان کرد. کارگردانی که به خوبی با سینمای مستند آشنایی داشته و حال سبکی تلفیقی از مستند و سینما از خود به جا گذاشته است.

محمدحسین مهدویان پس از موفقیت های بسیاری که برای ساخت ایستاده در غبار و ماجرای نیمروز کسب کرد به سراغ فیلمنامه لاتاری رفت. فیلمی که هر چند در جشنواره فیلم فجر نتوانست به موفقیت برسد، اما در بخش فروش یکی از پرفروشترین آثار سال 1397 لقب گرفت.

وی بعد از شکست نسبی در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر بار دیگر به سراغ سبک اصلی خود یعنی آثار مستند سینمایی رفت و توانست بار دیگر در ماجرای نیمروز تجربه موفقیت آمیز خود را تکرار کند، هرچند این فیلم همچون نسخه اول اثر مورد اقبال رسانه ها قرار نگرفت.

مهدویان بعد از تجربه نه چندان موفق ماجرای نیمروز 2 بار دیگر سبک سینمایی تاریخی سیاسی را تجربه کرد، وی اما این بار به سراغ بازیگرانی بسیار متفاوت از بازیگران همیشگی خود رفت، ترکیب مهران مدیری، پیمان معادی مینا ساداتی ترکیبی کاملا متفاوت که موفقیت بیشتری را نسبت به آثار قبلی وی در گیشه به بار می آورد.

فیلم سینمایی درخت گردو در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر اکران شد و توانست با استقبال چشمگیری از سوی مخاطبان، اهالی رسانه و داوران روبرو شود، محمدحسین مهدویان سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی و پیمان معادی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد را برای این فیلم از آن خود کردند.

پیمان معادی نقش فردی به نام قادر مولان پور را روایت می کند که در خلال بمباران شیمیایی سردشت خانواده اش دچار مشکلات شیمیایی می شوند. داستان فیلم با الهام از ماجرایی واقعی، در خلال بمباران شیمیایی سردشت شکل گرفته است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
حمیدی مقدم با بیان اینکه امسال 4 سامانه فروش بلیت را به فضای جشنواره اضافه کردیم، افزود: در کنار آن فضای خانه جشنواره را هم داشتیم که در نهایت اتفاق خوبی را رقم زد. این سامانه ها باعث شد تا مخاطبان در شهرهای دیگر نیز به آثار جشنواره دسترسی پیدا کنند، خوشبختانه توانستیم با زیرساخت 3 تا 4 ماهه به حجم گسترده ای از مخاطبان برسیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۸ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجو

به گزارش خبرنگار فرهنگی و اجتماعی خبرنامه دانشجویان ایران ؛ چهاردهمین دوره جشنواره سینما حقیقت به عنوان اصلی ترین جشنواره حوزه مستند کشور، در حالی سوم دی ماه امسال به کار خود پایان داد که عجیب ترین سال خود را تجربه کرده بود. جشنواره ای که امسال برای اولین بار به دلیل شیوع بیماری کرونا از بستر فیزیکی به فضای مجازی نقل مکان کرد و همین مسئله حواشی را پیرامون این جشنواره شکل داد که شاید مهمترین آن حذف بخش رقابتی حوزه بین الملل این جشنواره بود؛ موضوعی که همان ابتدا با اعلام فراخوان آثار، نگاه ها را به این دوره از جشنواره جلب کرد و از طرف دیگر اکران آثار این دوره از جشنواره در پلتفرم های مختلف باعث شد تا در ابتدا نگرانی هایی بابت کیفیت برگزاری این دوره از جشنواره وجود داشته باشد. در این گزارش به سراغ محمد حمیدی مقدم، دبیر چهاردهمین دوره جشنواره سینماحقیقت رفتیم تا برایمان از چالش ها، مزایا و کیفیت مهمترین جشنواره سینمای مستند کشور در سال کرونایی بگوید.

محمد حمیدی مقدم درباره چالش اصلی چهاردهمین دوره جشنواره سینماحقیقت گفت: چالش این دوره از جشنواره آن بود که وارد اجرای جشنواره ای می شدیم که پیش تر سبقه اجرای فیزیکی داشت اما امسال برای اولین بار قرار بود در بستر مجازی برگزار شود، قطعا این مسیر آزمون و خطایی بود و از اینکه اگر موفق نشویم، چه اتفاقی رخ خواهد داد، نگران بودیم، همین مسئله باعث شد تا برگزاری آنلاین این جشنواره چالش بزرگی برای ما باشد. یکی دیگر از مسائل بحث زیرساخت های نمایش آنلاین آثار بود، اینکه می توانیم 160 تا 170 فیلم را به درستی به نمایش بگذاریم و با بالا رفتن تعداد مخاطبان در پلتفرم ها، سامانه های نمایش دهنده با مشکل مواجه نشوند؛ چرا که در صورت بروز مشکل حتما بازخوردهای منفی نسبت به جشنواره ایجاد می شد و امکان عدم همراهی مخاطبان با جشنواره وجود داشت.

وی با بیان اینکه در اجرای آنلاین جشنواره ما با فضایی روبه رو بودیم که اجرای آن خیلی در اختیار ما نبود، اظهار داشت: قطعا دستاوردهای عجیبی هم داشتیم تا جایی که حتی آنها را پیش بینی نمی کردیم. البته در حد معقول می دانستیم که امسال می توانیم این جشنواره را برگزار کرده و فیلم ها در سامانه ای به نمایش در بیاوریم تا منتقدان و کارشناسان به تماشای آن بنشینند و ارزیابی نسبی درباره یک اثر شکل بگیرد قطعا این کار باعث می شد تا دیگر آثار تنها در حوزه داوری مورد بررسی قرار نگیرد و این مسئله مهمی بود.

دبیر چهاردهمین دوره جشنواره سینماحقیقت تصریح کرد: طبیعتا با برگزاری جشنواره به شکل مجازی می توانستیم تعداد مخاطبان را افزایش دهیم و این مهم هدف بزرگی برای جشنواره بود که می توانست مخاطبان را از حد نهایتا 2 هزار نفری که در سال های گذشته و در بستر فیزیکی جشنواره، حضور داشتند به تعداد قابل ملاحظه ای برساند. البته باید به این مسئله اشاره کنم که مرکز گسترش سینما مستند از سال پیش این هدف را داشت که سینماها را افزایش داده و امکان بلیت فروشی را در کنار نمایش آثار در پردیس چارسو مهیا کند که در نهایت این اتفاق با برگزاری مجازی این جشنواره در سال 99 محقق شد.

حمیدی مقدم با بیان اینکه امسال 4 سامانه فروش بلیت را به فضای جشنواره اضافه کردیم، افزود: در کنار آن فضای خانه جشنواره را هم داشتیم که در نهایت اتفاق خوبی را رقم زد. این سامانه ها باعث شد تا مخاطبان در شهرهای دیگر نیز به آثار جشنواره دسترسی پیدا کنند، خوشبختانه توانستیم با زیرساخت 3 تا 4 ماهه به حجم گسترده ای از مخاطبان برسیم و امسال مخاطبان بسیاری از سراسر ایران به جشنواره سینماحقیقت اضافه شدند.

چرایی غیررقابتی شدن بخش بین الملل جشنواره سینماحقیقت

وی درباره غیررقابتی شدن بخش بین الملل گفت: امسال به دلیل بیماری کرونا بسیاری از جشنواره های دنیا بخش رقابتی خود را حذف کرده و تنها به برگزاری برنامه های روتین خود پرداختند؛ چرا که ورود و خروج مهمانان به جشنواره ها امکان پذیر نیست. از سوی دیگر ما نیز چون در آخرین ماه میلادی قرار داشتیم، با توجه به متغیرهای جشنواره امسال، تصمیم گرفتیم که امسال بخش رقابتی را از بین الملل حذف کرده تا بتوایم تمرکزمان را بر روی خود جشنواره بگذاریم. به عبارت دیگر در یک مسیر آزمون و خطایی قرار داشتیم و اجرای این جشنواره برایمان بسیار اهمیت داشت، علاوه بر آن امسال برای اولین بار قرار به برگزاری این جشنواره با تمام اجزایش آن هم در بستر آنلاین بود، به همین دلیل این ریسک را نکردیم که بخواهیم بخش بین الملل را هم رقابتی برگزار کنیم. با این حال قطعا اگر تجربیات امروز را داشتیم، بخش رقابتی بین الملل را هم برگزار می کردیم.

دبیر چهاردهمین دوره جشنواره سینماحقیقت گفت: هدف مان این بود که در وهله اول بتوانیم افق مشخص تری را از این دوره جشنواره طراحی کنیم و همین مسئله باعث حذف بخش رقابتی بین الملل جشنواره شد، با این حال نمایش آثار این حوزه را داشتیم و امسال نیز گروه انتخاب بین الملل جشنواره همانند ادوار گذشته بهترین آثار مستند را در سال های 2019 و 2020 انتخاب و در معرض نمایش گذاشت که خوشبختانه این بخش مانند سال های گذشته از پرببینده ترین بخش های جشنواره چهاردهم بود. با این حال تاکید می کنم در سال آینده چه جشنواره به صورت آنلاین برگزار شود و چه به صورت ترکیبی از فیزیکی و آنلاین باشد، بخش رقابتی بین الملل را خواهیم داشت.

حمیدی مقدم به آثار این دوره از جشنواره اشاره و تصریح کرد: آثار این دوره هم مانند سال های گذشته بود و خوشبختانه در همه حوزه ها اعم از اجتماعی، سیاسی، پرتره، محیط زیست، دفاع مقدس و .... مستندهایی را داشتیم، با توجه به اینکه سینما حقیقت تنها جشنواره اصلی سینمای مستند کشور است، نمی تواند به ژانرهای مختلف مستند بی تفاوت بود و هیات انتخاب نیز معمولا در آثار انتخابی مجموعه ای از آثار با موضوعات مختلف را در نظر گرفته اند. همچنین امسال بخش ویژه ای هم برای کرونا وجود داشت.

وی خاطر نشان کرد: جشنواره ها درگاه نمایش آثار و برآیند تولید یک سال سینمای داستانی، کوتاه و مستند هستند و آنچه در جشنواره سینما حقیقت امسال دیدیم در حقیقت برایندی از مجموعه تولیدات کشور در یکی و دو سال اخیر و حتی سال های گذشته بوده است، با این حال باید منتقدان و کارشناسان این حوزه نسبت به کیفیت این آثار نظر دهند.

گزارش از امین خلیق

لینک خبر :‌ خبرنامه دانشجویان ایران
آرمان خوانساریان می گوید هنروتجربه نیازمند یک پاتوق فرهنگی است و حمایت دولتی و بودجه ای لازم است تا یک پردیس سینمایی به هنروتجربه اختصاص پیدا کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۸

به گزارش خبرنگار ایلنا، آرمان خوانساریان (کارگردان و فیلمنامه نویس) درباره آسیب های وارده به سینمای هنری و تجربی به واسطه تعطیلی ناشی از گسترش ویروس کرونا در بیشتر روزهای سال تا به این لحظه اظهار کرد: سینمای هنری و تجربی همیشه از لطفی که به سینمای بدنه شده است، بهره مند نبوده و این موضوع باعث شده فاصله ای بین این دو سینما شکل بگیرد اما به واسطه کرونا و تعطیلی سینماها دیگر فاصله ای میان این 2 سینما نیست و نمی توان آن ها را از هم تفکیک کرد.

وی ادامه داد: برای اولین بار در تاریخ سینمای ایران سینما بدنه و سینمای هنری و تجربی کنار یکدیگر قرار گرفته اند و به واسطه تعطیلی ناشی از شیوع ویروس کرونا هر دو سینما بسیار ضرر کرده اند.

کارگردان سایه فیل درباره لزوم حمایت دولت از سینمای هنری و تجربی گفت: در کشورهای اروپایی حمایت دولت برای سینمای هنری و تجربی است و اینگونه سینما تنها با حمایت دولتی چه در زمان کرونا و چه بعد از آن تنها با حمایت دولت می تواند سروپا بماند.

خوانساریان افزود: من معتقدم سینمای هنری و تجری سینمای اندیشه است. کارگردان هایی که برای سینمای اندیشه فیلم می سازند برایشان تعداد افرادی که برای دیدن فیلمشان به سینما می آیند، معیار نیست بلکه قصد دارند یک فرهنگ و اندیشه را به نمایش بگذارند. پس با این هدف نیازمند حمایت دولت برای تولید آثار خود هستند چون اگر به فکر میزان فروش بلیط باشند باید باج هایی به مخاطب بدهند که باعث می شود فیلم نزدیک به سینمای بدنه شود. هر چند در سینمای جریان اصلی فروش بلیط یک امتیاز برای کارگردان است.

وی با اشاره به اینکه صحبت از داشتن یک پردیس یا سینمای اختصاصی برای اکران فیلم های هنری و تجربی از زمان تاسیس موسسه هنروتجربه بوده است، عنوان کرد: واقعیت این است که ما نیازمند یک پردیس سینمایی اختصاصی حداقل در شهر تهران هستیم چراکه من معتقدم متاسفانه به دلایل مختلف ایده هنروتجربه هدر رفته است.

کارگردان سبز کله غازی با بیان اینکه رویداد فرهنگی نیازمند جا و مکان است، بیان کرد: به عنوان مثال تئاتر به عنوان امر فرهنگی مجموعه تئاترشهر و خانه هنرمندان را به عنوان پاتوقی برای اهالی خود دارد. هنروتجربه نیز نیازمند یک پاتوق فرهنگی است و حمایت دولتی و بودجه ای لازم است تا یک پردیس سینمایی به هنروتجربه اختصاص پیدا کند.

خوانساریان با اشاره به اینکه هنروتجربه تنها با داشتن یک پردیس سینمایی احیا نخواهد شد، اظهار کرد: در سال های گذشته یکسری فیلم های کم کیفیت در این موسسه اکران شدند که باعث شد هنروتجربه که فیلم های ارزشمندی از جمله ماهی و گربه ، پرویز وخواب تلخ...را اکران کرد، از جریان اصلی خود فاصله بگیرد. همچنین لازم است با سیاست گذاری های مناسب در این موسسه فاصله ای که میان مخاطبان و این موسسه رخ داده است، کم تر شود. واقعیت این است که مخاطب به هنری بودن و تجربی بودن این فیلم ها بی اعتماد شده است.

وی درباره توجه و حمایت از سینمای فیلم کوتاه اظهار کرد: در گذشته انجمن سینمای جوانان ایران برای تولید یک فیلم کوتاه 15 میلیون تومان هزینه می کرد و فیلمساز می توانست فیلم خود را با این مبلغ بسازد. اکنون سقف بودجه این انجمن برای تولید فیلم کوتاه تنها 30 میلیون تومان است اما فیلمساز با حداقل 100 میلیون می تواند فیلم بسازد یعنی دیگر یک فیلمساز نمی تواند روی حمایت دولت حساب باز کند.

نویسنده سایه فیل افزود: در این شرایط تهیه کننده خصوصی به وجود می آید که در حوزه فیلم کوتاه جز چند نفر تهیه کننده خصوصی نداریم. بخش خصوصی به دلیل اینکه ساخت فیلم کوتاه هیچ فایده ای برایش ندارد، نمی تواند طولانی مدت در این حوزه فعالیت کند چراکه به رسمیت شناخته نمی شود.

خوانساریان با بیان اینکه تعطیلی ماهنامه هنروتجربه و گرفتن ساختمان این موسسه و دادن آن به دبیرخانه جشنواره ملی فیلم فجر اتفاقی تلخ است، خاطرنشان کرد: من فکر می کنم بازی را زمانی باختیم که بخش هنروتجربه را از جشنواره ملی فیلم فجر کنار گذاشته اما سیمرغش را نگه داشتند و آن را به فیلم هایی دادند که فیلم های هنری و تجربی نبودند. آن زمان متولیان این حوزه باید به نحوی ایستادگی می کردند تا این سیمرغ به کسی تعلق نگیرد. خنده دار است که فیلم های هنروتجربه که فقط برای این موسسه ساخته می شوند، شانسی برای این سیمرغ ندارند. پس نام این سیمرغ بیانگر این است که فیلم تان را برای هنروتجربه نسازید!

وی ادامه داد: در دهه 70 فیلمسازانی چون سامان سالور و علیرضا امینی فیلم هایی ساختند و یک جریانی را برای تولید فیلم های هنری و تجربی ایجاد کردند در حالی که هنروتجربه نبود اما سوال اینجاست امروز که هنروتجربه وجود دارد چرا جریان آن سال ها خوابیده است. این موضوع نشان می دهد حتما یک جای کار ایراد دارد و عده ای حاضر نیستند فیلم های خود را برای این موسسه بسازند.

نویسنده سبز کله غازی تاکید کرد: امروزه مجوزها در 2 نوع که شامل سینمایی و ویدیویی است، به فیلم ها داده می شود. این مجوز به معنی حرفه ای و غیرحرفه ای است. چه کسی علاقه مند است واژه غیرحرفه ای کنار اسمش بیاید.

نویسنده ابر بارانش گرفته ادامه داد: زمانی که نام لیلا حاتمی برای بازی در فیلم ترنس مالیک اعلام شد همه رسانه ها برای حضور یک بازیگران ایرانی در یک فیلم خارجی خوشحال شدند. ترنس مالیک کسی است که فیلم هنری و تجربی می سازد اما چه می شود که همه رسانه ها از حضور یک سلبریتی ابراز خرسندی می کنند اما اگر کسی به اینگونه فیلمسازی روی بیاورد محکوم به فنا شدن است.

وی با بیان اینکه در کشور ما تقاضا برای سینمای هنری وجود دارد، بیان کرد: متاسفانه به هزاران دلیل و مشکل با وجود تقاضایی که برای سینمای هنری وجود دارد اما این سینما خوب ارایه نشده است. قطعا موانعی سد راه متولیان هنروتجربه نیز قرار دارد که با وجود تلاش فراوان موفق به انجام کارهایی نشدند.

کارگردان سایه فیل افزود: زمانی که انتشار ماهنامه این موسسه متوقف شد من بسیار ناراحت شدم چراکه فکر می کنم از بین نشریات کاغذی تنها ماهنامه هنروتجربه بود که هنری و تحلیلی مطلب و مقاله می نوشت.

خوانساریان در پایان با اشاره به اینکه هنروتجربه بدون امکانات باقی مانده است، مطرح کرد: ابتدا سیمرغ هنروتجربه را و بعد ماهنامه، سالن سینما و ساختمانش را گرفتند و این موضوع نشان می دهد دیگر برای ما جز یک نام هنروتجربه باقی نمانده است. من فکر می کنم اگر حمایت های لازم از این موسسه صورت نگیرد دیگر نمی تواند فیلمسازان را ترغیب کند تا عضوی از این موسسه شوند و برای آن فیلم بسازند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به پخش مستند دیدار غیر رسمی مقام معظم رهبری با اهالی فرهنگ و هنر گفت: این دیدارها حکایت از دغدغه ایشان نسبت به حوزه فرهنگ و هنر دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۸

سرویس : سیاسی - مجلس زمان : شناسه خبر : 1008397

غلامرضا منتظری در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به دیدار غیر رسمی مقام معظم رهبری با اهالی فرهنگ و سینما گفت: مقام معظم رهبری از سال 1385 دیدارهای غیر رسمی ای را با اهالی سینما، نمایش و هنرهای تجسمی و سایر اهالی فرهنگ شروع کرده اند. در این دیدارهای غیر رسمی دغدغه ها و نگرانی اهالی فرهنگ و هنر مطرح و بیان می شد و ایشان نیز با دقت این دغدغه ها و نگرانی ها را مورد رصد و پیگیری قرار می دادند و می دهند.

نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: پیام این کار به ویژه برای متولیان امر این است که برای عرصه فرهنگ و هنر ارزش بیشتری قایل شوند. بنده چند سالی که مسئول سازمان بسیج هنرمندان کشور بودم، وقتی خدمت آقا می رسیدم دغدغه شان توجه به نیازها و همچنین نگرانی هایی بود که اهالی فرهنگ و هنر داشتند. وقتی به استان ها سفر می کردم از استانداران می پرسیدم که تا چه اندازه وقت برای اصحاب فرهنگ و هنر می گذارند. اتفاقا در این سفرها متوجه می شدیم که مسئولان و متولیان امر به هیچ عنوان دغدغه شان توجه به اهالی فرهنگ و هنر نیست.

وی تصریح کرد: اینکه مقام معظم رهبری با نخبگان و اهالی فرهنگ وقت می گذارند یعنی اینکه مسئولان و متولیان امر چتر حمایتی شان را روی سر آنها بگیرند و این قشر را مورد توجه قرار دهند.

نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: امروز برخی از کشورهای همسایه برای صید نخبگان و هنرمندان ما تور پهن کرده اند. ما نباید هنرمندان مان را از محبت خودمان دریغ کنیم بلکه باید همواره و مدام به نیازها و دغدغه های آنها توجه کنیم و برای رفع آنها گام برداریم.

منتظری خاطرنشان کرد: ما در این حوزه نیاز به دو تغییر اساسی داریم؛ تغییر در نوع نگاه مسئولان به حوزه فرهنگ که متاسفانه این نگاه بسیار نازل است و دیگر تغییر در نوع حمایت از اصحاب هنر است که این دو بال هم هستند و اگر به آنها توجه شود، تحولات بیشتری را در حوزه فرهنگ و هنر در کشور شاهد خواهیم بود.

پایان پیام/ 33

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

مجلس شورای اسلامی

|

نماینده مجلس

|

مجلس

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
حسام اسلامی از تجربه داوری یک جشنواره آنلاین سینمایی و وضعیت کیفی و فنی فیلم های این دوره از جشنواره حقیقت سخن گفت و تاکید کرد که تلاش شده بود همه جزئیات این رویداد آن را به یک جشنواره واقعی (فیزیکی) نزدیک کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۸ سایت های دیگر : خارگ نیوز روزان

این مستندساز که یکی از داوران بخش مسابقه ملی جشنواره چهاردهم سینماحقیقت بود، در گفت وگویی با ایسنا در پاسخ به چگونگی داوری فیلم ها در این جشنواره آنلاین توضیح داد: وقتی از یک جشنواره سینمایی حرف می زنیم، طبیعی است که بخواهیم فیلم ها را روی پرده ببینیم و داوری کنیم، یعنی در جایی که فیلمساز اثر خود را متناسب با آن تصویربرداری، نور پردازی و صدابرداری کرده است، اما به خاطر شرایط کرونا مشخص بود که جمع شدن داورها از صبح تا غروب و فیلم دیدن جمعی روی پرده میسر نیست. بنابراین تصمیم گرفتیم فیلم ها را به طور شخصی ببینیم.

او افزود: البته امکان دیدن فیلم روی پرده هم برای دوستان وجود داشت ولی برای برخی از آن ها حضور در یک جمع برای چند ساعت و حفظ سلامتی در این شرایط پرریسک بود. با این حال جلسات داوری همه به صورت حضوری برگزار شد.

وی با اشاره به اینکه خودش تلاش کرده فیلم ها را در بزرگترین ابعادی که میسر است، تماشا کند گفت: این که چنین روشی در دیده شدن فیلم ها و قضاوت شان تاثیر گذار بوده را نمی توان رد کرد و اینکه با قاطعیت بگوییم این ماجرا آسیبی وارد نمی کند منطقی نیست، اما واقعیت این است که در تمام جشنواره هایی که در این مدت در دنیا برگزار شدند، این شرایط حاکم بوده و ما چاره ای جز تطبیق پذیری با وضعیت کرونایی را نداشتیم، یعنی وقتی دست اندرکاران جشنواره حقیقت تصمیم به برگزاری آنلاین آن گرفتند، تلاش کردیم همه چیز به سمت یک جشنواره واقعی نزدیک باشد.

اسلامی در این باره به برگزاری مراسم اختتامیه اشاره و اضافه کرد: تصمیم برگزارکنندگان برای برگزاری اختتامیه با حضور برگزیدگان و نامزدها با رعایت پروتکل های بهداشتی و پخش آنلاین آن اتفاقی خوب بود چون حال و هوای یک اختتامیه سینمایی را داشت. به هر حال اینکه یک فیلمساز روی سن جایزه خود را بگیرد و اگر می خواهد صحبتی کند، مجالی برای طرح یک موضوع وجود داشته باشد، بسیار مهم است و همه اینها در کنار هم تجربه یک جشنواره را کامل می کند.

وی درباره حاشیه های اختتامیه و پس از اعلام اسامی نامزدها و اعتراض برخی فیلمسازها نیز گفت: با توجه به حضور اندکی که در جشنواره های خارجی داشتم متاسفانه به نظر می رسد این اتفاق در ایران بسیار رایج تر است، در حالی که وقتی یک فیلمساز فرم جشنواره را پر می کند تمام قوانین آن را پذیرفته است. همچنین نباید فراموش کنیم، این فیلمساز است که یک جشنواره را انتخاب می کند پس با انتخاب آن و شرکت در آن همه شرایطش را پذیرفته است ولی با این وجود انگار چنین اتفاق هایی در جشنواره های ما عادی و حتی به یک سنت تبدیل شده است که کسی از آن ابایی هم ندارد، اما به نظر من بی معنی است.

این کارگردان ادامه داد: ما یا جشنواره ای را قبول داریم یا نداریم. سیاست های جشنواره حقیقت همیشه تا حدی مشخص است و این اولین دوره جشنواره سینماحقیقت نبود که برگزار شد بلکه چهاردهمین دوره آن بود. سلیقه داوران و دبیر جشنواره هم هر سال فقط تا حدی ممکن است تغییر کند، اما اصل موضوع این است که وقتی فرم جشنواره پر می شود یعنی قوانین آن پذیرفته شده است. البته آنچه گفتم به این معنی نیست که به عنوان یک داور از این اتفاق ها ناراحت شده ام. اتفاقا فکر می کنم به هر حال عده ای دوست دارند در این شرایط و در زمانی که زندگی می کنیم اعتراض خود را مطرح کنند و من ایرادی نمی بینم و به نظرم چیز بزرگی هم نیست.خودم در دوره های مختلف به عنوان فیلمساز در این جشنواره شرکت کرده ام، گاهی جایزه گرفته ام، گاهی هم حتی نامزد نشده ام اما هیچگاه اعتراض نکردم چون بر این باورم که باید شرایط جشنواره و قوانین آن را بپذیرم.

اسلامی در پاسخ به اینکه وضعیت سینمای مستند را در ارزیابی خود از آثاری که در این دوره از جشنواره دیده چگونه می بیند، به ویژه آنکه شرایط کرونایی امسال، شاید محدودیت هایی را برای بسیاری از فیلمسازها در ساخت فیلم و انجام مراحل فنی به وجود آورده باشد، اظهار کرد: سینمای مستند ما به واقع در مسیر پیشرفت است که برای این حرف دلایلی هم دارم. منتها طبیعتاً مسیر پیشرفت همیشه با یک سرعت ثابت نیست، گاهی در یک دوره فیلمسازان حرفه ای تر بیشتری با فیلم های خوب حضور دارند و جشنواره پر از فیلم های نامدار می شود و در یک دوره دیگر ممکن است فیلمسازان جوان تر و کم تجربه تر بیشتری حضور داشته باشند. اما شرایط کرونا با وجود آنکه به لحاظ کمی تاثیری بر تعداد فیلم های تولید شده نداشت و حتی نسبت به سال گذشته سه تا چهار درصد هم رشد داشتیم، به نظرم به لحاظ کیفی و موضوعی تأثیرگذار بود و در این باره می توان تفاوت هایی را نسبت به گذشته متوجه شد.

وی به بیانیه هیات داوران اشاره کرد و گفت: آنچه در بیانیه لحاظ کردیم این بود که در آثار امسال نگاه به سمت خارج از شهر و طبیعت بیشتر شده بود که البته با توجه به محدودیت های ساخت فیلم در شهر و خیابان های شلوغ این موضوع قابل درک است. شاید همین موضوع باعث شده باشد که در کنار محدودیت های کرونایی فیلمسازها بیشتر به محیط های روستایی، طبیعت و عشایری بروند، کما اینکه چند فیلم داشتیم که درباره کوچ عشایر بودند چرا که انگار شرایط راحت تری داشتند اما با همه این ها معتقدم سینمای مستند ایران در مسیر پیشرفت قرار دارد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تفسیر سیدمرتضی، منطبق بر قواعد علمی و عقلی است و از قرآن درک عالمانه و نه سطحی و شتابزده را قبول دارد؛ فهمی که مخالفتی با علوم قطعی ندارد، لذا او قاطعانه در برابر اخباریون می ایستد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۷

به گزارش ایکنا، عبدالهادی فقهی زاده، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، شامگاه شنبه، ششم دی ماه در نشست مبانی و روش تفسیری سید مرتضی(ره) که به صورت مجازی برگزار شد، با بیان اینکه علوم پیشاقرآنی نقش مهمی در دریافت معانی از قرآن کریم دارد، گفت: سیدمرتضی در حوزه وحی شناسی نظریه گفتاری را که سرشت زبانی برای قرآن قائل است می پذیرد و وحی گزاره ای را تصدیق نمی کند هرچند وحی گزاره ای را در ورایت صحیح پیامبر منکر نیست.

این استاد دانشگاه افزود: سید، نسخ را با شروطی می پذیرد و رای میانه و معتدلی را در بین دو رای عدم نسخ و نسخ فراوان پذیرفته و در محکم و متشابه هم دیدگاه های ارزشمندی دارد. در مباحث تفسیری، کمتر آیه ای وجود دارد که سید آن را تفسیر کرده و وجوه متعددی اعم از حقیقی و مجازی برای آیه ذکر نکرده باشد.

روش تفسیر قرآن به قرآن

فقهی زاده تصریح کرد: وی گروهی از آیات مشکل را تفسیر کرده است به ویژه در امالی که یکجا ده ها آیه را مورد بحث تفسیری قرار داده است؛ روش سیدمرتضی هم تفسیر قرآن به قرآن است؛ سید، آیات را به مثابه مجموعه منسجم در نظر گرفته و پا را فراتر از تفسیر ترتیبی به وادی تفسیر موضوعی برده است.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه اعتقاد به وحیانیت الفاظ قرآن از جمله مبانی سیدمرتضی است، تصریح کرد: یک عقیده شاذ در میان علمای اسلامی مبنی بر تحریف وجود داشت که در دهه اخیر پردازش جدیدتری از آن بازسازی شده و البته دفاعیاتی هم بر ضد آن نوشته شده است؛ اینها معتقدند که الفاظ قرآن ساخته پیامبر است.

فقهی زاده اضافه کرد: سیدمرتضی چنین عقیده را رد کرده و الگوی گفتاری و سرشت زبانی را پذیرفته است؛ از این منظر سه طرف در نزول قرآن جایگاه دارند، خداوند و فرشته واسط وحی یعنی روح الامین به مثابه گوینده، دیگری پیامبر به مثابه مخاطب و سوم کلام ملفوظ که بی کم و کاست از سوی خداوند بر پیامبر نازل شده است.

فقهی زاده اظهار کرد: شاهد سیدمرتضی بر مدعای وحیانیت قرآن، اعتقاد جازم او به تحریف ناپذیری قرآن است؛ سید به تواتر قطعی قرآن در الفاظ معتقد است و اهتمام ویژه علما و مسلمین به الفاظ با همه جزئیات را شاهدی برای وحیانی بودن قرآن بر می شمارد. ضمن اینکه پیامبر بارها قرآن را با همین الفاظ برای مردم و جبرئیل قرائت کرده است؛ شاهد دیگر سیدمرتضی هم اعتقاد او به نوعی از اعجاز در فصاحت و نظم بی سابقه در قرآن است. گرچه ذاتا قرآن را قابل هماوردی می داند ولی از سویی آن را خارق العاده و شگفت آور می داند و معتقد است در مقام تحقق، انسان نمی تواند با قرآن هماوردی کند.

اعتقاد سیدمرتضی به فهم پذیری قرآن

فقهی زاده بیان کرد: دومین مبنای تفسیری سیدمرتضی اعتقاد به فهم پذیری قرآن است؛ حشویون و اخباریون افراطی، با استناد به برخی روایات معتقدند که قرآن قابل فهم برای همه مخاطبان نیست؛ سیدمرتضی در برابر عقیده فهم گریزی از قرآن معتقد است که قرآن برای تربیت خلق و تنظیم روابط زندگی انسانی نازل شده و هدف آن پرورش انسان است. در ذیل روایت القرآن مادبة الله...، سودمندی قرآن را فراتر از تلاوت، حفظ و قرائت دانسته و نقش قرآن را انسان سازی می داند.

وی اضافه کرد: تفسیر او منطبق بر قواعد علمی و عقلی است و از قرآن درک عالمانه را بدون شتابزدگی قبول دارد؛ فهمی که مخالفتی با علوم قطعی ندارد لذا او قاطعانه در برابر اخباریون می ایستد. از دید ایشان تنها معصومین هستند که همه قرآن را با بطون و لایه های درونی آن می فهمند، اما فهم قرآن منحصر به معصومین(ع) نیست.

استاد دانشگاه، سومین مبنای سیدمرتضی در تفسیر را حقیقت انگاری در الفاظ و تعابیر قرآن دانست و افزود: معلوم است هرکسی معتقد به اعجاز بیانی باشد وقوع مجاز را جایز می داند گرچه برخی آن را دروغ و خلاف واقع بشمارند؛ سید، وقوع مجاز را در قرآن می پذیرد و در تفسیر هم کمتر آیه ای است که وجه مجاز هم برای آیه بیان نکرده باشد.

وی ادامه داد: مثلا در آیه 40 سوره هود ... حَتَّی إِذَا جَاءَ أَمْرُنَا وَفَارَ التَّنُّورُ قُلْنَا احْمِلْ فِیهَا مِنْ کُلٍّ زَوْجَیْنِ اثْنَیْنِ... در نهایت، رغبت به معنای حقیقی کرده با اینکه وجوه مجازی چندگانه برای آن آورده است؛ نمونه دیگر در آیه 28 توبه، یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِنَّمَا الْمُشْرِکُونَ نَجَسٌ ... است؛ امروزه هم برخی فقها معتقدند که نجاست مشرک، عینی نیست و حکمی و اعتقادی است؛ سید مرتضی نشان داده است که هم معنای حقیقی و هم معنای نجاست حکمی وجود دارد و هر دو را با هم جمع کرده است.

انتساب معانی عقلانی به خداوند در آیات مشابه

فقهی زاده اضافه کرد: مبنای دیگر وی کشف معانی معقول و قابل انتساب به خداوند در آیات متشابه است؛ او در این بخش جولان ذهنی خوبی به خرج داده و وجوه متعدد بیان کرده است ولی احتیاط کرده و نشان می دهد کشف معانی مقبول و معقول به خدا و حضرات معصومین(ع) جایز است. آیات متشابه را قابل تاویل می داند، درست در برابر عده ای دیگر که تاویل را واقعیت خارجیه قلمداد می کنند. سید، تاویل را در حوزه تفسیر معرفی کرده و نظریه بسیار نزدیک به هرمنوتیک نئوکلاسیک ارائه می دهد که دنبال کشف قصد مؤلف است.

طرح مباحث هرمنوتیکی سیدمرتضی

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: سیدمرتضی از ضوابط و معیارهای گوناگون در تفسیر بهره برده و بر عرف اهل زبان تکیه کرده و عمدتا به دیدگاه کسانی نزدیک شده که دنبال کشف قصد مؤلف در تفسیر هستند؛ وی تلاش کرده تا معانی قابل انتساب را که با عقل و نقل قطعی سازگار است با دلایلی به قرآن نسبت دهد. سید برای قرآن یک قصد اولیه قائل است و آن قصد را صحیح ترین معنا می شمارد و با این نگرش درخشان میان اعتبار تأویل (اثبات وجوه قابل محتمل) و درستی تاویل تفاوت می گذارد.

وی با بیان اینکه در مطالعات جدید هرمنوتیکی یادی از سید برده نمی شود ولی کسی است که اولین آبشخور چنین تفکری را ایجاد کرده است، اضافه کرد: مثلا در آیه 24 یوسف وَلَقَدْ هَمَّتْ بِهِ وَهَمَّ بِهَا لَوْلَا أَنْ رَأَی بُرْهَانَ رَبِّهِ کَذَلِکَ لِنَصْرِفَ عَنْهُ السُّوءَ وَالْفَحْشَاءَ إِنَّهُ مِنْ عِبَادِنَا الْمُخْلَصِینَ ؛ این آیه معرکه آراء مفسران در طول تاریخ بوده و هست؛ از ریشه هَمَّ دوبار استفاده شده است هَمَّ و هَمَّتْ؛ برخی هَمَّ را در هَمَّتْ و هَمَّ یعنی در هر دو شهوانی می دانند ولی سیدمرتضی با استفاده از متون عربی قبل اسلام اثبات کرده که یکی دیگر از معانی هَمَّ، دفع و ضرب است لذا می گوید در قسمت اول شهوانی و در قسمت دوم، ضرب و دفع است.

فقهی زاده بیان کرد: سیدمرتضی معتقد است که چون پیشینه عقلی ما می گوید انبیاء نمی توانند گناه کنند آیات را باید بر وجهی تاویل و تفسیر کنیم که با ادله عقلی و کلامی سازگار باشد. یعنی دقیقا همان طور که ما در معنای عرش و استوای خداوند معنای مجاز را می پذیریم و معنای تجسمی را قبول نداریم.
انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
سنندج - ایرنا - رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سقز با تاکید بر ایجاد ردیف بودجه برای جشنواره تئاتر کُردی گفت: برگزاری هفدهمین دوره این جشنواره نیازمند تامین 6 میلیارد ریال اعتبار است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۸ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبرگزاری شبستان

هیوا حاج محمدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به اهمیت جایگاه تئاتر کُردی به عنوان یک برند و رویدادی ارزشمند در مناطق کُرد نشین است، اظهار داشت: شانزده دوره از برگزاری این جشنواره سپری می شود و هم اکنون به یک پتانسیل فرهنگی برای شهرستان تبدیل شده است.

وی افزود: در نظر گرفتن اعتبار به صورت مداوم برای برگزاری این رویداد بزرگ فرهنگی از طریق سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان و معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای برگزاری مستمر این رویداد ضروری است.

وی با بیان اینکه نداشتن ردیف اعتباری مشخص، بزرگترین مشکل 16 دوره جشنواره تئاتر کُردی بوده و تاکنون این مشکل رفع نشده است، گفت: برای برگزاری هفدهمین دوره این جشنواره، بیش از 6 میلیارد ریال اعتبار لازم است.

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سقز با بیان اینکه هفدهمین دوره این جشنواره در صورت تامین اعتبار در سال 1400 برگزار می شود، افزود: امسال جشنواره نمایشنامه نویسی در سقز برگزار و فراخوان آن بزودی اعلام می شود.

سقز با بیش از 226 هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در 190 کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
ستادهماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد استان در تدارک برای اجرای گروه سرود 300 نفره در گلزار شهدای کرمان است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۷

سرویس : کرمان - زمان : شناسه خبر : 1008321

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ ستادهماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد استان در تدارک برای اجرای گروه سرود 300 نفره در گلزار شهدای کرمان است.

این اجرا در صبح (13 دی) همزمان با سالروز شهادت سپهبدشهید حاج قاسم سلیمانی و با حضور اعضای کانون فرهنگی هنری شهید باهنر وابسته به مرکز تربیت و آموزش شهید باهنر ناجا انجام می شود.

بانو عبداللهی، سراینده شعر، محمد تویسرکانی، آهنگساز و محمدرضا کمساری، مربی این کار هنری هر سه از اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد استان هستند.

لباس متحدالشکل اعضای این گروه 300 نفره منقش به عکس شهید سلیمانی توسط ستادکانون های فرهنگی هنری مساجد استان در حال آماده سازی است.

قرار است این مراسم با حضور حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی، رییس ستادهماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور و سعید سعادتی، معاون فرهنگی هنری ستاد برگزار شود.

گفتنی است، این سرود از برنامه های جنبی جشنواره ملی سرود سردار آسمانی است.

پایان پیام/ 80

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

سالروز شهادت شهید سلیمانی

|

اجرای گروه سرود

|

کانون های مساجد

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
گروه استان ها - این روزها مطبوعات استان چهارمحال و بختیاری علاوه بر معضل و بحران کرونا با مشکلات دیگری مثل گرانی کاغذ نیز دست و پنجه نرم می کنند که باعث شده رسالت این رسانه ها به حاشیه رود و دچار آفات زیادی شوند و حتی برخی از آن ها تعطیل شوند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۷ سایت های دیگر : چاپ و نشر آنلاین

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد ، رسانه ها همواره یکی از ارکان توسعه کشور بوده اند که با پویایی، جریان سازی و پیگیری مطالبات مردم نقش بسیاری را در رشد آن کشور ایفا کرده اند.

امروزه رسانه می تواند با تعامل، بین مردم و مسئولان پل بزند و مشکلات مردم را به گوش مسئولین برساند، شاهد بودیم که با شروع یک جریان رسانه ای چه اتفاقات مثبتی رخ داده است و توانسته در آن مورد تحول ایجاد کند.

استان چهارمحال و بختیاری از آن جمله استان هایی می باشد که در کشور مظلوم و تا حدودی محروم واقع شده است و متاسفانه مشکلات زیادی بر دوش می کشد، از رتبه یک بیکاری در کشور تا پروژه های مهم نیمه تمام در طی سال های طولانی، از گرانی سرسام آور ملک تا معضل عدم شایسته سالاری در مناصب دولتی و... از جمله مشکلات پیش پا افتاده استان است.

در سال های اخیر مردم متوجه رسانه ها برای احقاق حقوق خود شده اند که البته می توان گفت رسانه می تواند نقش جدی در محرومیت زدایی و پیشرفت داشته باشد، چه فسادها و چه خطاهایی که اگر رسانه نبود صورت می گرفت و شاید کمتر کسی از این جریانات مطلع می شد.

به طور خلاصه باید گفت در استانی همچون چهارمحال و بختیاری، وجود رسانه واقعی مطالبه گر امری ضروری و بیش از سایر استان ها لزومش حس می شود و حیف آن که رسانه ها ظرفیت خود را در جهت منافع مردم و آبادانی استان استفاده نکنند.

در این بین، رسانه های چاپی همچون نشریات و مجلات و به طور کلی مطبوعات، چه مطبوعات محلی و چه غیر محلی، با وجود رسانه های برخط و دیجیتال و فضای مجازی همچنان جایگاه خاصی در بین مردم واقشار مختلف دارند و می توانند نقش خوبی ایفا کنند.

مدت ها است که حال نشریات مکتوب استان چندان خوب نیست که البته کرونا هم مزید بر علت شد و دست نشریات مکتوب را از پشت بست، از بحث همیشگی کرونا که بگذریم گرانی کاغذ روح نشریات مکتوب را مچاله کرده است.

نشریات مکتوبی که می توانند با تولید محتوای در خور، صدای مردم باشند، درد گرانی کاغذ و کرونا و کمبود محتوا بر پیکره شان نشسته و اکنون می توان گفت تنها 50 درصد آن ها کم و بیش فعالیت دارند.

در استان چهارمحال و بختیاری چند ده رسانه ی مکتوب و برخط وجود دارد که هر بار می توانند به چندین مطالبه مردم بپردازند و گره ای از مشکلات مردم باز کنند که چیزی غیر از این، از مهمترین رسالت رسانه نیست.

با سیدمرتضی فیاضی، مدیر خانه مطبوعات و خبرنگاران استان به گفت وگو نشستیم، این گفت وگو از مشکلات نشریات آغاز می شود و با رسالت اصلی رسانه ها به پایان می رسد، در این میان هم مطالبی در خصوص برخی نشریات استان که از رسالت خود تخطی کرده اند، گفته می شود .

فیاضی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به مشکل گرانی کاغذ در نشریات مکتوب، اظهار داشت: نشریات محلی مشکلات مضاعفی در رابطه با کاغذ دارند، از اواخر سال گذشته افزایش قیمت کاغذ یک سیر صعودی پیدا کرد که این سیر تا اردیبهشت و خردادماه سال جاری ادامه داشت اما پس از این ماه ها این سیر تغییر نکرده و ثابت باقی مانده است.

وی با اشاره به اینکه کاغذهای تحریر افزایش قیمت بیشتری نسبت به کاغذهای رولی داشتند، گفت: هیچ اختیار تامی در خصوص کنترل گرانی کاغذ نداریم، غیر از مکاتبات با معاونت فرهنگی وزارت ارشاد و مسئولین متولی کار دیگری نمی توان انجام داد، متاسفانه یارانه کاغذ هم وجود ندارد.

مدیر خانه مطبوعات و خبرنگاران چهارمحال و بختیاری بیان کرد: خارج از عوامل گرانی کاغذ و کرونا، ظهور فضای مجازی موجب کاهش مخاطبین مکتوبات شده است.

عدم تولید محتوا مخاطبان نشریات مکتوب را کاهش داده است

وی عنوان داشت: اما عامل دیگر در رکود مخاطبین نشریات محلی استان، کمبود محتوای درست و تولیدی در نشریات است که با ارتقای سواد رسانه ای خبرنگاران می توان تولید محتوای خوبی داشت.

فیاضی بیان داشت: خبرگزاری ها پیشروان خبر هستند اما نشریات مکتوب بلافاصله با زمان بیشتری باید خبر را بگیرند، ارتقای سواد رسانه ای و آموزش تخصصی لازم به خبرنگاران می تواند راهکار افزایش مخاطب باشد که خانه مطبوعات استان در این جهت گام برداشته است.

مدیر خانه مطبوعات و خبرنگاران چهارمحال و بختیاری، تصریح کرد: 95 سرپرستی روزنامه سراسری، 5 روزنامه محلی، 32 هفته نامه، 7 دو هفته نامه، 9 ماه نامه، 5 فصل نامه و 10 خبرگزاری به علاوه 16 پایگاه خبری در استان وجود دارد.

فیاضی ادامه داد: از 32 هفته نامه ای که در استان مجوز دارند نیمی از آن ها فعال است یعنی 16 هفته نامه در استان یا نیمه فعال و یا غیر فعال هستند، چهار دوهفته نامه هم در استان غیرفعال هستند و 4 ماه نامه فعال و همچنین رسانه های برخط همه فعال هستند.

وی با اشاره به پرداخت یارانه به نشریات مکتوبات، اظهار داشت: پرداخت یارانه به نشریات مکتوب اصلا عادلانه نیست، 9 ماه از سال جاری گذشته است و ریالی نشریات مکتوب یارانه دریافت نکرده اند.دستورالعمل جدید وزارت ارشاد در خصوص لحاظ کردن نظم انتشارات 80، از ابتدای آبان 99 عملا به قربانی کردن نشریات مکتوب ما در استان منجر می شود چرا که ضریب 80 بسیار بالا برای نشریات می باشد.

مدیر خانه مطبوعات و خبرنگاران چهارمحال و بختیاری افزود: پیشنهاد این بود که ضریب 80 را به ضریب 60 کاهش دهند، که این پیشنهاد نظم در انتشارات بسیار تاسف آور است و باید فکری در این جهت صورت گیرد.

وی با اشاره به مورد قبول بودن ماهیت کار نظم در انتشارات، بیان داشت: این عمل مورد قبول است چرا که باید نشریات فعال از نشریات صوری و غیرفعال تشخیص داده شوند اما رقم 80، بسیار بالا است.

شبه خبرنگاران آفت مطبوعات استان هستند

وی با اشاره به آفت مطبوعات استان، عنوان داشت: یکی از آفات بزرگ در مطبوعات استان استفاده ابزاری از رسانه است که این افراد نه تنها خبرنگار نیستند بلکه شبه خبرنگار هستند، برخی از جایگاه خود سواستفاده می کنند و مدیر حقیقی و حقوقی را بخاطر یک مسئله ای تحت فشار می گذارند و باج گیری می کنند.

وی با اشاره به اینکه رسالت رسانه جلوگیری از فساد، شفاف سازی و... است، گفت: چنین افرادی از این رسالت تخطی و عدول می کنند که از ابزار خود یک بهره برداری شخصی انجام می دهند که البته این تعداد افراد در استان تعداد معدودی هستند، می توان گفت سه تا چهار نشریه به این شکل عمل می کنند.

مدیر خانه مطبوعات و خبرنگاران چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: این چند نشریه ذهنیت مخاطب و خصوصا مسئولین را خراب کرده اند که موجب ذهنیت منفی مسئولین و مردم به رسانه ها شده اند، به شدت با این سیستم مخالف بوده و به دنبال درست شدن این ماجرا هستیم و اگر این روند ادامه یابد به شیوه قانونی با این افراد برخورد می شود.

وی با اشاره به اینکه دیدگاه به نشریات باید مثبت باشد، اظهار داشت: باید تعامل خوبی با مسئولین صورت گیرد و بخاطر این چند نشریه نباید شان و کرامت مابقی خبرنگاران و رسانه ها زیر سوال رود.

وی ادامه داد: رسانه های مکتوب و خبرگزاری های دیگر بیش از رسانه های جمعی تاثیرگذار بوده اند، اعتماد مردم نسبت به این رسانه ها بیشتر است چرا که این رسانه ها منفعت، حقوق و کوچکترین امکاناتی ندارند.

فیاضی گفت: از رسانه های استان درخواست دارم، رسالت خود را محقق کنند، از طرفی مسئولان امر یک سری از مواردی که واقعا استحقاق رسانه ها است را از لحاظ معیشتی، بیمه و... در نظر بگیرند.

وی با اشاره به اینکه خبرنگاران جسارت را فدای مصلحت نکنند، تاکید کرد: بیشتر اوقات نیاز به بیان مطالب آن هم با جسارت وجود دارد، اگر اعتماد مردم در حد اعلا نسبت به رسانه ها احیاء شود قطعا منافع عمومی و آرمان های همگانی رشد زیادی پیدا می کند.

مدیر خانه مطبوعات و خبرنگاران چهارمحال و بختیاری در پایان خاطرنشان کرد: خبرنگاران به ارتقای سواد رسانه و تولید محتوا بپردازند، مطالبات مردمی را به عنوان یکی از مهمترین رسالت ها حتما در دستور کار قرار دهند که با پیگیری مداوم و جمعی رسانه ها مطالبات مردم زودتر به نتیجه خواهد رسید.

انتهای پیام/7540/ ع

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
اعظم کیان افراز، انتظار فروش بالا از نمایشگاه کتاب جیرفت را منطقی ندانست و گفت: از نتیجه نمایشگاه مجازی کتاب انتظار نمی رود تا در بازار نشر و فروش کتاب تاثیر گذار باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۷

اعظم کیان افراز، مدیر انتشارات افراز در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب بیان کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و لغو سی و سومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی کشور، موضوع برگزاری نمایشگاه مطرح شد که با دیدگاه های مختلف همراه بود. می دانیم با توجه به ویژگی های نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و نمایشگاه های استانی، همچنین ضرورت ایجاد فرصت برای عرضه کتاب به دلیل کمبود ویترین که همواره به عنوان یک معضل مطرح بوده، اولویت برگزاری فیزیکی این رویداد ها است.

وی با بیان این مطلب که برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب، به دلیل طولانی شدن شیوع ویروس کرونا، به عنوان بهترین راه برای جبران خسارت ها ناشران شناخته شد، افزود: برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب استانی جیرفت، آزمون خوبی برای آشنایی و آمادگی ناشران با روند مشارکت در نخستین نمایشگاه مجازی و حضور در نمایشگاه مجازی کتاب و البته مخاطبان برای چگونگی ورود و خرید از سایت نمایشگاه، بود.

کیان افراز، با اشاره به استفاده از تجربه برگزاری نمایشگاه مجازی برای دوره پسا کرونا، ادامه داد: بعد از توقف شیوع ویروس کرونا نیز می توان از تجربه برگزاری نمایشگاه مجازی استفاده کرد و نمایشگاه را در هر دو قالب فیزیکی و مجازی برگزار کرد؛ البته تغییر و تحول سبک زندگی انسان ها، ناشی از ظهور فناوری های نوین و توسعه فضا ی مجازی در تغییر شیوه برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب موثر است.

وی برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب استانی جیرفت را در شناسایی نقاط ضعف این شکل از نمایشگاه مهم ارزیابی و بیان کرد: با شناخت نقاط ضعف نخستین نمایشگاه مجازی کتاب در جیرفت، می توان از این تجربه برای سال های آتی به عنوان مکمل نمایشگاه فیزیکی نیز استفاده کرد. یکی از مزیت های برگزاری نمایشگاه مجازی در کنار نمایشگاه فیزیکی، بهره مندی افراد کتاب دوستی است که امکان حضور در نمایشگاه فیزیکی و آشنایی با تازه های نشر را ندارند.

مدیر انتشارات افراز، با بیان این مطلب که وجود نقص در اجرای هر ایده و طرحی بدیهی است گفت: در نمایشگاه پیش رو، نمایشگاه مجازی کتاب، باید تلاش شود تا ایرادات نمایشگاه کتاب جیرفت برطرف شود؛ به عنوان مثال، موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، به عنوان مجری نمایشگاه کتاب تهران با تشکیل گروه متخصص حوزه علوم کامپیوتر و امکان ارائه متن معرفی کتاب از سوی ناشر فراهم شود مزیت ارائه معرفی کتاب در سایت فروش نمایشگاه، به عادت مخاطب در لمس و تورق کتاب در نمایشگاه های مختلف فیزیکی به ویژه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران مربوط می شود.

کیان افراز، توجه به جزئی ترین نکات در جلب نظر مخاطب بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: با توجه به آمار قابل توجه کتاب تولیدی و احتمال سردرگمی مخاطب برای دسترسی به کتاب دلخواه، پیشنهاد می کنم، ناشران براساس حوزه فعالیت مثلا ناشران کتاب های شعر ، ادبیات، پزشکی و یا کمک درسی مقاطع مختلف و علوم اجتماعی براساس تالیف و ترجمه دسته بندی و امکان جستجو فراهم شود؛ بنابراین با این دسته بندی می توان به نمایشگاه تخصصی در آینده نیز فراهم شود.

فروش پایین نمایشگاه جیرفت دور از انتظار نبود
وی انتظار فروش بالا در نخستین تجربه برگزاری نمایشگاهی مجازی کتاب را چندان منطقی ندانست و ادامه داد: از نتیجه نمایشگاه مجازی کتاب انتظار نمی رود تا در بازار نشر و فروش کتاب تاثیر گذار باشد و البته تبلیغات در رونق نمایشگاه مجازی کتاب نقش بسیار مهم و ارزشمندی دارد. در حالی که نمایشگاه مجازی کتاب، نخستین تجربه، دست اندرکاران و ناشران محسوب می شود نمی توان از مخاطبان انتظار داشت.

مدیر انتشارات افراز با بیان این مطلب که پیش بینی می شد که فروش ناشران در نمایشگاه مجازی پایین باشد، افزود: من و بسیاری از ناشران برای فروش بالا در نمایشگاه جیرفت ثبت نام نکردیم؛ بلکه این حضور صرفا با هدف آمادگی برای مشارکت در نمایشگاه مجازی کتاب تهران بود.

کیان افراز، به نقش اساسی صدا و سیما در اطلاع رسانی برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب، اشاره و تاکید کرد: نقش صدا و سیما در آستانه برگزاری نمایشگاه کتاب تهران بسیار مهم است هرچند که پیش تر در حوزه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی شاهد این رویکرد نبودیم اما امید واریم، این همکاری بین معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صدا و سیما درباره نمایشگاه مجازی کتاب، شکل بگیرد.

وی ادامه داد: صنعت نشر به عنوان یکی از مهم ترین صنایع کشور که مشاغل قابل توجهی زیرمجموعه آن را تشکیل می دهند، باید حفظ شود.فضای مجازی ابزار قابل توجهی برای معرفی کتاب است بنابراین پیشنهاد می کنم برای نمایشگاه مجازی کتاب، موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران به تولید محتوا از جمله موشن گرافیک اقدام کند و حتی خود ناشران به تولید محتوا بپردازند.

اعظم کیان افراز، مدیر انتشارات افراز در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب بیان کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و لغو سی و سومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی کشور، موضوع برگزاری نمایشگاه مطرح شد که با دیدگاه های مختلف همراه بود. می دانیم با توجه به ویژگی های نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و نمایشگاه های استانی، همچنین ضرورت ایجاد فرصت برای عرضه کتاب به دلیل کمبود ویترین که همواره به عنوان یک معضل مطرح بوده، اولویت برگزاری فیزیکی این رویداد ها است.

وی با بیان این مطلب که برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب، به دلیل طولانی شدن شیوع ویروس کرونا، به عنوان بهترین راه برای جبران خسارت ها ناشران شناخته شد، افزود: برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب استانی جیرفت، آزمون خوبی برای آشنایی و آمادگی ناشران با روند مشارکت در نخستین نمایشگاه مجازی و حضور در نمایشگاه مجازی کتاب و البته مخاطبان برای چگونگی ورود و خرید از سایت نمایشگاه، بود.

کیان افراز، با اشاره به استفاده از تجربه برگزاری نمایشگاه مجازی برای دوره پسا کرونا، ادامه داد: بعد از توقف شیوع ویروس کرونا نیز می توان از تجربه برگزاری نمایشگاه مجازی استفاده کرد و نمایشگاه را در هر دو قالب فیزیکی و مجازی برگزار کرد؛ البته تغییر و تحول سبک زندگی انسان ها، ناشی از ظهور فناوری های نوین و توسعه فضا ی مجازی در تغییر شیوه برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب موثر است.

وی برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب استانی جیرفت را در شناسایی نقاط ضعف این شکل از نمایشگاه مهم ارزیابی و بیان کرد: با شناخت نقاط ضعف نخستین نمایشگاه مجازی کتاب در جیرفت، می توان از این تجربه برای سال های آتی به عنوان مکمل نمایشگاه فیزیکی نیز استفاده کرد. یکی از مزیت های برگزاری نمایشگاه مجازی در کنار نمایشگاه فیزیکی، بهره مندی افراد کتاب دوستی است که امکان حضور در نمایشگاه فیزیکی و آشنایی با تازه های نشر را ندارند.

مدیر انتشارات افراز، با بیان این مطلب که وجود نقص در اجرای هر ایده و طرحی بدیهی است گفت: در نمایشگاه پیش رو، نمایشگاه مجازی کتاب، باید تلاش شود تا ایرادات نمایشگاه کتاب جیرفت برطرف شود؛ به عنوان مثال، موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، به عنوان مجری نمایشگاه کتاب تهران با تشکیل گروه متخصص حوزه علوم کامپیوتر و امکان ارائه متن معرفی کتاب از سوی ناشر فراهم شود مزیت ارائه معرفی کتاب در سایت فروش نمایشگاه، به عادت مخاطب در لمس و تورق کتاب در نمایشگاه های مختلف فیزیکی به ویژه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران مربوط می شود.

کیان افراز، توجه به جزئی ترین نکات در جلب نظر مخاطب بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: با توجه به آمار قابل توجه کتاب تولیدی و احتمال سردرگمی مخاطب برای دسترسی به کتاب دلخواه، پیشنهاد می کنم، ناشران براساس حوزه فعالیت مثلا ناشران کتاب های شعر ، ادبیات، پزشکی و یا کمک درسی مقاطع مختلف و علوم اجتماعی براساس تالیف و ترجمه دسته بندی و امکان جستجو فراهم شود؛ بنابراین با این دسته بندی می توان به نمایشگاه تخصصی در آینده نیز فراهم شود.

فروش پایین نمایشگاه جیرفت دور از انتظار نبود
وی انتظار فروش بالا در نخستین تجربه برگزاری نمایشگاهی مجازی کتاب را چندان منطقی ندانست و ادامه داد: از نتیجه نمایشگاه مجازی کتاب انتظار نمی رود تا در بازار نشر و فروش کتاب تاثیر گذار باشد و البته تبلیغات در رونق نمایشگاه مجازی کتاب نقش بسیار مهم و ارزشمندی دارد. در حالی که نمایشگاه مجازی کتاب، نخستین تجربه، دست اندرکاران و ناشران محسوب می شود نمی توان از مخاطبان انتظار داشت.

مدیر انتشارات افراز با بیان این مطلب که پیش بینی می شد که فروش ناشران در نمایشگاه مجازی پایین باشد، افزود: من و بسیاری از ناشران برای فروش بالا در نمایشگاه جیرفت ثبت نام نکردیم؛ بلکه این حضور صرفا با هدف آمادگی برای مشارکت در نمایشگاه مجازی کتاب تهران بود.

کیان افراز، به نقش اساسی صدا و سیما در اطلاع رسانی برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب، اشاره و تاکید کرد: نقش صدا و سیما در آستانه برگزاری نمایشگاه کتاب تهران بسیار مهم است هرچند که پیش تر در حوزه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی شاهد این رویکرد نبودیم اما امید واریم، این همکاری بین معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صدا و سیما درباره نمایشگاه مجازی کتاب، شکل بگیرد.

وی ادامه داد: صنعت نشر به عنوان یکی از مهم ترین صنایع کشور که مشاغل قابل توجهی زیرمجموعه آن را تشکیل می دهند، باید حفظ شود.فضای مجازی ابزار قابل توجهی برای معرفی کتاب است بنابراین پیشنهاد می کنم برای نمایشگاه مجازی کتاب، موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران به تولید محتوا از جمله موشن گرافیک اقدام کند و حتی خود ناشران به تولید محتوا بپردازند.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

فروش پایین نمایشگاه جیرفت دور از انتظار نبود

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
حجت الاسلام مهدی خاموشی نماینده محترم ولی فقیه و رییس سازمان اوقاف و امورخیریه کشور: حضور استان قزوین در برپایی مواکب اربعین بسیار قابل تفدیر است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۷ سایت های دیگر : صبح قزوین خبرگزاری حوزه راه دانا

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج قزوین، جلسه ویدئو کنفرانسی مدیران کل اوقاف و امورخیریه و روسای ستاد عتبات عالیات استان های کشور با رییس سازمان اوقاف و امورخیریه و عتبات عالیات کشور به منظور تشریح و اجرایی نمودن تفاهم نامه همکاری فی مابین دو سازمان برگزار شد.

حجت الاسلام مهدی خاموشی نماینده ولی فقیه و رییس سازمان اوقاف و امورخیریه کشور در این جلسه ضمن بیان خدمات مواکب استان قزوین اظهار کرد: حضور استان قزوین در مواکب اربعین پررنگ و قابل تقدیر است و بقاع متبرکه و همچنین موقوفات این استان حضور تاثیرگذاری در اربعین دارند.

وی در ادامه در پاسخ به درخواست مدیرکل اوقاف استان در خصوص دخیل بودن ادارات کل اوقاف استان ها در تصمیم گیری و تصمیم سازی های ستاد های عتبات استانی اظهار کرد: انعقاد این تفاهم نامه در سطح کلان، خود دال بر این تصمیم دارد که ادارات کل با اجرایی نمودن تفاهم نامه هم در حوزه تصمیم گیری و تصمیم سازی دخیل باشند هم شاهد همکاری های موثر فی مابین مطلوب در سطح استان ها باشیم.

حجت الاسلام سید مصطفی مجیدی مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان قزوین ضمن گرامیداشت حماسه 9 دی ماه و عرض تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا(س) و حاج قاسم سلیمانی بنیانگذار سازمان عتبات عالیات با ارایه گزارشی از عملکرد این اداره کل در حوزه های مرتبط اظهار کرد: همانطور که در کشور، سازمان اوقاف و امورخیریه مسئول مجمع ستاد عتبات عالیات می باشد خواستار این هستیم که در استان ها نیز این مراوده اجرایی شود و در حوزه تصمیم گیری و تصمیم سازی عتبات عالیات، ادارات اوقاف و امورخیریه استان ها هم دخیل باشند.

وی در ادامه با اشاره به موقوفات استان قزوین در کشور عراق عنوان کرد: استان قزوین یکی از استان هایی است که موقوفات قابل توجهی در کشور عراق دارد و به عنوان مثال موقوفه ای در شارع الرسول در مجاورت حرم حضرت علی(ع) و کنار صحن حضرت زهرا(س) وجود دارد که سال هاست پیگیر وضعیت آن شده ایم اما همچنان بلاتکلیف باقی مانده است، لذا امیدواریم با مساعدت و همکاری ستاد عتبات، این بلاتکلیفی از بین برود.

در ادامه مهدی طاهرخانی رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان قزوین بیان کرد: امیدواریم برابر تفاهم نامه کشوری سازمان اوقاف و امورخیریه و ستاد بازسازی عتبات عالیات کشور ضمن بومی سازی آن، همکاری های لازم برای اجرایی نمودن تفاهم نامه در چارچوب تفاهم مندرج شده ایجاد شود.

1010/پ30/ب

لینک خبر :‌ بسیج
متاسفانه این روزها فیک نیوزها که فاقد سواد رسانه ای هستند با انتشار اخبار کذب و سرقت ادبی خبرنگاران بدون ذکر نام منبع خبر و.. فقط به دنبال جذب عضوهای بیشتر هستند و در مواردی نیز برخی از آنها با معرفی خود بعنوان خبرنگار و با سوءاستفاده از شغل شریف و مقدس خبرنگاری اقدام به نشر اکاذیب، تهدید و یا انتشار اخبار برضد برخی ادارات و... می کنند که می طلبد مسئولان مرتبط از پلیس فتا گرفته تا دستگاه قضا، خانه مطبوعات و ارشاد در استان ایلام در این راستا چاره اندیشی کنند و اجازه جولان به فیک نیوزها به نام رسانه و خبرنگار را ندهند .
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۷

تابناک ایلام ،مجتبی کاور :: انتشار سریع اخبار گوناگون در بستر فضای رسانه های مجازی سبب شده که مردم به دنبال کسب اطلاعات مورد نیاز خود در این فضا باشند و با فراهم شدن شبکه های مختلف اجتماعی در بستر فضای مجازی گرایش مردم به سمت این شبکه ها روز به روز بیشتر می شود، اما ایجاد کانال های گوناگون توسط افراد مختلف بخصوص خبری سبب شده که مخاطبان با چالش های زیادی در خصوص صحت و سقم اخبار مواجه شوند .

بدون شک سرعت، دقت و صحت به عنوان سه عامل مهم در کار خبری مد نظر رسانه های معتبر در کنار داشتن علم و سواد رسانه ای است ، موضوعی که این روزها در کشورما فیک نیوزها خدشه زیادی به اصول یاد شده وارد کرده اند به طوری که بسیاری از افراد بدون داشتن کوچکترین سواد رسانه ای چالش های زیادی از خلا قانونی که در کشور ما وجود دارد در فضای رسانه ای کشور ایجاد کرده اند که این مهم آسیب بسیار زیادی بر پیکر نحیف رسانه ای کشور وارد کرده است.

حال باید مسئولان وزارت ارشاد برای حفظ و جایگاه رسانه ای کشور و خبرنگارن شناسنامه دار که با تلاش بی وقفه اخبار را با ذکر منبع ، یاداشت و تحلیل با چاشنی سواد رسانه ای تولید محتوا می کنند چاره اندیشی کنند چرا که برابر قانون اساسی مطبوعات به عنوان رکن چهارم دموکراسی تلقی می شوند هر چند تا رسیدن به نقطه ایده آل فاصله زیای با این اصل در بحث اطلاع رسانی در کشور داریم !

متاسفانه این روزها فیک نیوزها که فاقد سواد رسانه ای هستند با انتشار اخبار کذب و سرقت ادبی خبرنگاران بدون ذکر نام منبع خبر و.. فقط به دنبال جذب عضوهای بیشتر هستند و در مواردی نیز برخی از آنها با معرفی خود بعنوان خبرنگار و با سوءاستفاده از شغل شریف و مقدس خبرنگاری اقدام به نشر اکاذیب، تهدید و یا انتشار اخبار برضد برخی ادارت و... می کنند که می طلبد مسئولان مرتبط از پلیس فتا گرفته تا دستگاه قضا، خانه مطبوعات و ارشاد در استان ایلام در این راستا چاره اندیشی کنند و اجازه جولان به فیک نیوزها به نام رسانه و خبرنگار را ندهند .

در روزهای اخیر یکی از فیک نیوزها با مراجعه به ادارات دهلران با تهدید مدیر اداره و معرفی خود به عنوان خبرنگار تلاش کرده که خارج از مسیر قانونی اهداف خود را به نام خبرنگار و رسانه پیش ببرد که اقدام این فیک نیوز می تواند زمینه سوءاستفاده از شغل و حرفه خبرنگاری باشد و باید دستگاه های متولی و پلیس فتا در این خصوص ورود کنند و اجازه جولان به فیک نیوزها به نام خبرنگار و یا استفاده از نام رسانه را ندهند.

ماه گذشته بود که شهبازی رئیس خانه مطبوعات استان با انتشار یک یاداشت با تیتر وقت شناسی و جهت شناسی، مطلبی را به رشته تحریر در آرود که بازتاب گسترده ای در بین رسانه های رسمی و خبرنگاران داشت و امیدواریم با جدیتی که رئیس و اعضای هئیت مدیره خانه مطبوعات در راستای جایگاه رسانه دارند با هماهنگی های لازم با دستگاه های مرتبط ، از جایگاه رسانه و خبرنگاران شناسنامه دار استان دفاع کنند و نسخه فیک نیوزها را با کمک اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ، دستگاه قضا و پلیس فتا با یک برنامه جامع در استان غربالگری و جمع آوری کنند تا در کشور به عنوان یک الگو تلقی شود که هر شخص و گروهی خاص اجازه استفاده از نام رسانه و خبرنگار را به خود ندهد.

اما آنچه که بسیار مهم می باشد این است که مدیران دستگاه اداری هم باید استعلام لازم از ادارات ارشاد اسلامی و خانه مطبوعات به عنوان متولی خبرنگاران کسب و اخبار ،مطالب خود را در اختیار رسانه های مجوز دار قرار بدهند و اجازه جولان به فیک نیوزها را ندهند و اگر فیک نیوزها خود را خبرنگار و رسانه معرفی کردند قطعا دنبال اهداف و منافع شخصی و مالی خود هستند و این موضوع را سریعا از طریق پلیس فتا ، و دستگاه قضا پیگیری کنند./م

لینک خبر :‌ تابناک ایلام

روزنامه اطلاعات


روزنامه ثروت


روزنامه ابتکار


روزنامه اقتصاد آینده


روزنامه اقتصاد سرآمد


روزنامه ابرار


روزنامه آفتاب یزد


روزنامه افکار


روزنامه امتیاز


روزنامه آرمان ملی


روزنامه قدس


روزنامه ایران