بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 3 دی 99
سومین جلسه کارگروه خانواده قرارگاه ملی ستاد مقابله با کرونا با حضور نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۳ سایت های دیگر : سبز البرز

به گزارش امور زنان و خانواده حوزه وزارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سومین جلسه کارگروه خانواده قرارگاه ملی ستاد مبارزه با کرونا با حضور سمیه صفاری رئیس امور زنان و خانواده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت مجازی به ریاست نظری پور رئیس کارگروه خانواده قرارگاه ملی ستاد مبارزه با کرونا و مشاورین زنان و خانواده دستگاه های اجرائی کشور برگزار شد .

در ابتدای این نشست، صفاری ضمن تقدیر و تشکر از تمامی حوزه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعم از معاونت های ستادی به ویژه معاونت امور هنری، معاونت امور فرهنگی، سازمان های تابعه به ویژه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها که به صورت اضطراری هریک در راستای تبلیغ و ترویج برگزاری شب یلدای به دور از کرونا به انجام فعالیت های متنوع و گوناگون پرداختند؛ اعلام داشت: گزارش مبسوط تمامی فعالیت ها به کارگروه خانواده قرارگاه ملی ستاد مبارزه با کرونا ارسال شد .

وی در در ادامه در باره دستور جلسه مبنی بر ارائه گزارش تجربیات موفق دیگر کشورها در حوزه زن و خانواده در مواجه با ویروس کرونا گفت: اداره کل همکاری های فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی،گزارش جامع و مبسوطی را درباره رصد تاثیرات فرهنگی و اجتماعی کرونا بر وضعیت زنان و خانواده ها در سایر کشورها به همراه بررسی سیاست های اعمال شده دولت ها و نهادهای مرتبط جهت کاهش آسیب های اجتماعی در کشورهای محل ماموریت نمایندگی های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران جمع آوری کرده است .

عضو کارگروه خانواده قرارگاه ملی ستاد مبارزه با کرونا در ادامه افزود: این گزارش 2جلدی به همت اداره کل همکاری های فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور و اداره توسعه ارتباطات فرهنگی بین المللی زنان( این اداره زیرمجموعه اداره کل همکاری های فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی می باشد) تدوین شده است که جای دارد از زحمات جناب آقای کیانی مدیرکل این مجموعه و اداره توسعه ارتباطات فرهنگی بین المللی زنان سپاس گزاری به عمل آید .

در این گزارش کشورها به تفکیک سه حوزه ی اروپا-آمریکا، آسیا -اقیانوسیه و کشورهای حوزه ی آفریقا-عربی مورد واکاوی قرار گرفته شده است.محوریت این گزارش با تاکید بر نقش زنان و چالش ها و آسیب هایی بوده که به واسطه ی همه گیری ویروس کرونا،بنیان خانواده ها را مورد تهدید قرار داده است.همچنین اقدامات و سیاست های دولت ها و نهادهای اجتماعی در حمایت از خانواده ها با هدف کاهش آسیب های حاصل مورد رصد قرار گرفته است .

نقطه مشترک گزارش در تمامی کشورها اعم از اروپایی،آسیایی و آفریقایی،افزایش خشونت های خانگی بوده است و مهمترین قربانیان این خشونت ها زنان ، مادران و کودکان بوده اند .

رئیس امور زنان و خانواده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه بیان داشت: در این گزارش دو علت اصلی موجب افزایش این خشونت ها شناخته شده است:ماندن در خانه بواسطه ی قرنطینه و دور شدن اعضای خانواده از برنامه های روزمره گذشته و عامل مهم دیگر فشار اقتصادی به واسطه ی بیکاری های حاصل از تهدید ویروس کرونا بوده است .

رئیس کارگروه خانواده قرارگاه ملی مبارزه با کرونا با بیان اینکه اقدامات زیادی در دستگاه های مختلف در سطح ملی و استانی متناسب با ظرفیت ها و خرده فرهنگ های بومی شهرها و مناطق انجام شده است، افزود: باید نهایت همگرایی و هم افزایی در اقدامات و سیاست ها مورد توجه باشد، و همگی توجه کنیم که فعالیت هم گرای دستگاه ها در این کارگروه با هدف، کمتر شدن ابتلای حتی یک نفر به این بیماری و دورکردن حتی یک خانواده از درگیری با این بحران؛ شکل گرفته است. تمام همت ما باید به سمتی رود که خانواده های کمتری دچار رنج و مرارت این بیماری شوند .

در سومین نشست مجازی کارگروه خانواده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا؛ دکتر صفاری، نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گزارشی از تجربیات موفق دیگر کشورها با موضوع نقش زن در خانواده به منظور خود مراقبتی، دیگر مراقبتی و مراقبت اجتماعی دوران بحران کرونا را ارائه نمود .

در این نشست مصوب شد، عضویت و حضور مدیران کل بنیاد شهید و امور ایثارگران در ستادهای استانی مدیریت بحران کرونا با توجه به حساسیت موقعیت جامعه هدف گروه های ایثارگری این سازمان، مورد بررسی قرار گیرد. همچنین مقرر شد گزارش تجارب موفق دستگاه متناظر وزارت بهداشت و درمان سایر کشور ها در مشارکت دادن خانواده ها در امر مقابله با کرونا توسط نماینده این وزارت خانه در کارگروه خانواده احصا شده و طی جلسات آینده ارائه شود .

نیز مقرر شد که موضوعات کاربردی مورد نیاز کارگروه برای هدایت پژوهش ها، مقالات و پایان نامه های تحصیلات تکمیلی دانشجویان با هدف کاربست پژوهش و استفاده از نظرات صاحبان این آثار، احصا شده و دراختیار دانشگاه های مادر قرار گیرد و از سوی دیگر، فهرست پژوهش های انجام شده این دانشگاه ها برای بهره برداری؛ شناسایی شده و به آگاهی اعضای کارگروه برسد .

تهیه گزارش اقدامات کارگروه خانواده و ارسال آن برای فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا و نیز معرفی دستگاه های موفق در تحقق بخشی اهداف و مصوبات کارگروه خانواده، از دیگر مصوبات این نشست بود .

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
ین که از نظر فرهنگی چه اتفاقی می افتد که هنرمندان به این سبک از زندگی روی می آورند یک بحث جداست اما از منظر اقتصادی نیز باید بررسی کرد و دید چرا این هنرمندان پروازی در خارج از ایران فعالیت هنری نمی کنند و مشتاقند به داخل بیایند و کار هنری شان را انجام دهند؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۲

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، در رابطه با کوچ امروزه هنرمندان و خوانندگان -درباره بخشی که در این جا منظور نظر ماست- ساز و کار مهاجرت برخلاف روند موجود در خاورمیانه است.

این قشر مهاجرت نمی کنند تا به محلی امن تر بروند یا اقتصادشان را در محلی دیگر تامین کنند بلکه مهاجرت می کنند و به هنرمندان پروازی تبدیل می شوند که در خارج از ایران زندگی کنند اما برای ادامه شغل هنریشان به داخل کشور می آیند، چند روزی هستند و مجددا به سرزمین آمال و آرزوهایشان می روند.

این که از نظر فرهنگی چه اتفاقی می افتد که هنرمندان به این سبک از زندگی روی می آورند یک بحث جداست اما از منظر اقتصادی نیز باید بررسی کرد و دید چرا این هنرمندان پروازی در خارج از ایران فعالیت هنری نمی کنند و مشتاقند به داخل بیایند و کار هنری شان را انجام دهند؟ یا این که با وجود تمامی امکانات وسیع و رسانه ای که برای رساندن هنرشان به داخل مرز های کشور وجود دارد و لازم هم نیست این همه راه را بکوبند و به داخل بازگردند باز هم زحمت راه را به تن می خرند و به ایران می آیند؟

دکتر کامران ندری عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) در گفتگو با روزنامه جام جم درباره ریشه های اقتصادی این سبک از مهاجرت می گوید: ما در عرصه هنر مقید به قانون عرضه و تقاضا هستیم. در ایران مخاطب اصلی این هنرمندان حضور دارد اما درنهایت ایرانیان خارج از کشوری که می توانند مخاطب هنر این هنرمندان باشند شاید به چهار میلیون نفر برسد، در صورتی که بازار ایران یک بازار 80 و چند میلیونی است و خب منطقی است که بخواهند در این بازار فعالیت کنند.

وی در پرسش به این پاسخ که با وجود ابزار های ارتباطی گسترده نمی توان محصول فرهنگی و هنری تولید شده در خارج را به ایران و مخاطب 80 و چند میلیونی رساند؟ گفت: عواید و منافع مالی دخیل است. برای دسترسی داشتن به این بازار و درآوردن منافع مالی از آن باید در کشور حضور داشت و این جا فعالیت کرد. عرض کردم که منطقی این است که در این بازار اصلی آن چه تولید می شود به دست مخاطب برسد. البته نمی توان منکر این شد که خیلی از این عزیزان تعلقات میهنی دارند و فقط به خاطر منافع مالی نیست که به ایران می آیند و آثار هنری شان را تولید و عرضه می کنند.

وی با بیان اینکه به هر حال نرخ برابری ارز با ریال ایران در حال حاضر خیلی بالاست و این قضیه شاید به صرفه به نظر نرسد، اما کسی که این کار را می کند نیز نگاهش به امروز و فردا و پس فردا نیست. او در یک دوره بلندمدت دست به این قدام می زند که در آن صورت همچنان می صرفد و ارزش دارد.

کامران ندری با اشاره به سرنوشت فرهنگ و هنر در این میان تصریح کرد: به فراخور شرایط هم تولید کم می شود و البته به دلیل شرایط اقتصادی تقاضا نیز کاهش می یابد. در مرحله اول نیاز های افراد معاش قرار دارد. شما ابتدا به فکر این هستید که غذا داشته باشید بخورید و بعد اگر درآمد مازاد داشتید سراغ فرهنگ و هنر می روید، یک تابلوی نقاشی می خرید یا به سینما و تئاتر می روید.

عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) افزود: تخصص من قاعدتا فرهنگ نیست تا در مورد آن جنبه صحبت کنم اما می دانم که در آمد مازاد در شرایطی تبدیل به اثر فرهنگی و هنری و خرج کردن در این زمینه می شود که علاوه بر آن یک خیال راحت در مورد این درآمد مازاد وجود داشته باشد یعنی من بدانم که در آینده محتاج همین پولی که برای خرید یک تابلوی هنری، رفتن به تئاتر، سینما و ... هزینه کرده ام، نمی شوم. در غیر این صورت سعی می کنم درآمد مازاد را پس انداز کنم تا بتوانم برای تامین نیاز های ضروری زندگی ام از آن استفاده کنم.

وی در پاسخ به این پرسش که در کشور هایی که مثل ما شرایط اقتصادی رو به تنگی می رود برای فرهنگ و هنر چه اتفاقی می افتد؟ می گوید: در این شرایط تنها راه زنده ماندن فرهنگ و هنر مهاجرت است. فرهنگ و هنر در داخل به دلیل شرایط بد اقتصادی به شدت افت می کند. همین کشور همسایه ما افغانستان فرهنگ و هنرش در دوران جنگ در مهاجرت بود که زنده ماند و تازه چند سالی است که باز شاهد رشد هنر در این کشور هستیم.

وی ادامه داد: دانش عمومی من به عنوان یک اقتصاددان می گوید که شک نکنید اگر این شرایط وخیم اقتصادی ادامه پیدا کند ما در همه زمینه ها دچار یک افت محسوس می شویم و صدمات جبران ناپذیری در همه زمینه ها به ما وارد می شود. از فرهنگ گرفته تا حتی سیاست ما دچار آسیب می شوند. به همین خاطر است که عده ای اعتقاد دارند اقتصاد زیربنای همه چیز است. شما در یک فضای بهبود یافته اقتصادی است که می توانید به تولیدات در همه زمینه ها از جمله فرهنگ فکر کنید در غیر این صورت با آسیب های اجتماعی، افول اخلاقیات و ... روبه رو می شوید.

خطر دوزیست شدن هنرمندان

روزنامه جام جم نوشت: تا جایی که به ما هواداران و علاقه مندان آثار برخی هنرمندان مربوط است، مهاجرت حتما اتفاق تلخی است. مهاجرت معمولا مرگ حرفه ای هنرمندان ایرانی را رقم می زند و کام دوستداران شان را هم نسبت به آثاری که قبلا از آنها لذت می بردند، تلخ می کند. اما برای مسؤولان و مدیران فرهنگی کشور، مسأله مهاجرت ابعاد مهم تری هم دارد. آنها باید نسبت به علت ها و نتایج این مسأله، دید درست و پاسخ های معقولی داشته باشند.

صالحی وزیر ارشاد، درباره اینکه بسیاری از هنرمندان در کشور با سرمایه ملی فعالیت می کنند و موفقیت های زیادی را کسب و درعین حال درآمد خوبی را هم به دست می آورند. اما چرا درآمدشان را در دیگر کشورها سرمایه گذاری می کنند گفت: مهاجرت هنرمندان با هدایت عوامل بیرونی و گاهی زمینه های داخلی در اواخر دهه 80 و اوایل دهه 90 پررنگ تر بود و شبکه هایی برای جذب آنها تلاش می کردند اما حالا این اتفاق خیلی کمرنگ تر شده و طی این سال ها شاهد نزول و افت آن بوده ایم.

طبعا در شرایط پیش آمده اتفاقات سیاسی و اقتصادی بر تصمیم هنرمندان برای مهاجرت اثر گذاشته و برخی از آنها را هم به سمت مهاجرت کشانده، همان طور که غیر هنرمندان هم چنین تصمیماتی گرفته اند، فضای هنرمندان هم با فضای عام اجتماعی نسبتی دارد.

گاهی شرایط اقتصادی داخلی، هنرمندان را هم مثل دیگر افراد جامعه به حضور موقت و پاره وقت یا سرمایه گذاری در دیگر کشورها کشانده است. در این مورد ارزش داوری ندارم اما بالاخره در تغییرات تند اقتصادی جامعه برخی هنرمندان هم مثل اقشار دیگری دچار دوزیستی شده اند، نمی توانیم بگوییم جامعه هنرمندان تافته جدا بافته اند. پزشکان، فعالان اقتصادی و خیلی های دیگر اینجا کار می کنند اما بیرون از ایران برای خودشان فضاهایی دارند. همان طور که افرادی با درآمد خوب به بالا هم ممکن است چنین شرایطی را برای خودشان فراهم کنند، مانند زایمان فرزندان خارج از ایران، خرید ملک و ... اما آنچه به هنرمندان مربوط است بیشتر دیده می شود و حاشیه ایجاد می کند.

اصغر عضو پیشین کمیسیون فرهنگی در مجلس دهم، در گفت وگو با ایرنا ارتباط بین فرهنگ و اقتصاد را نکته ای مهم دانست و می گوید: اقتصاد و فرهنگ هم بر جامعه اثرگذارند و هم بر یکدیگر. رابطۀ فرهنگ با نتایج اقتصادی، یک نقطه مهم است که تحت عنوان اقتصاد فرهنگی تحت بحث و بررسی قرار می گیرد.

او در تبیین شرایط فرهنگی در کشور معتقد است: متاسفانه نگاهی که به فرهنگ در کشور وجود دارد، خوشایند نیست و نمود بارز آن در بودجه هایی است که به حوزه فرهنگ تخصیص می یابد. حوزه فرهنگ زیربنای بسیاری از حوزه ها و مبنای رفع بسیاری از مشکلات است؛ مثلا اگر می خواهیم برای سلامت جامعه کمتر هزینه کنیم و هزینه درمان کم شود، باید به ورزش و نشاط جامعه توجه کنیم.

این شرایط در حالی مطرح می شود که تاکید بر اقتصاد و فرهنگ به عنوان دو مفهوم کلیدی از سال گذشته در دستور کار مسئولان و به عنوان مبنایی کلیدی در تصمیمات مورد توجه قرار گرفته است؛ اما امیدواریم این بار توجه به این دو مفهوم و مخاطب قرار گرفتن مجلس شورای اسلامی از سوی رهبر انقلاب بتواند شرایطی عملی را برای تحقق آن فراهم سازد.

لینک خبر :‌ فرهنگ وهنر
در بخش دوم نشست نقد و بررسی مسابقات سراسری قرآن کریم، دلایل اضافه نشدن مرحله فینال به مسابقات به ویژه در رشته قرائت تحقیق، سرنوشت نمایندگان ایران در مسابقات بین المللی کشورهای دیگر و نیز دلایل غیبت استان سیستان و بلوچستان در چهل وسومین دوره مسابقات سراسری قرآن مطرح شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۲

بخش اول نشست نقد و بررسی چهل وسومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم، 29 آذرماه با عنوان تغییر آیین نامه مسابقات قرآن از 1400 / اعتراضات محلی برای شانس مجدد / بلاتکلیفی دعاخوانی منتشر شد. در ادامه بخش دوم و پایانی مطالب این نشست را که به دلایل اضافه نشدن مرحله فینال و همچنین سناریوی در نظر گرفته شده برای نمایندگان ایران در مسابقات بین المللی دیگر کشورها و ... پرداخته، می خوانید.

ایکنا – جناب پویا شما ناظر مسابقات بودید. اصولاً ناظر مسابقات چه کارهایی انجام می دهد؟

پویا : وظایف ناظر، قبل از آغاز مسابقات شروع می شود و باید نظارتی بر شرایط مطلوبی که یک مسابقه نیاز دارد، صورت گیرد. آیا سیستم صوت و تصویر درست است یا خیر؟ قرآنی که برای متسابق در نظر گرفته شده است با قرآن دست داوران مطابقت دارد؟ فرم های داوری استاندارد است؟ ناظر باید، نسبت به فرم های داوران و نمره دهی مسابقات مسلط باشد و آیین نامه را بداند و از کسر نمرات آگاه باشد. نمرات داوران برای رفه اشتباهات احتمالی نگاه و حتی جمع بندی را مرور کند. در تیم داوری برخی رشته ها دو داور و برخی هم سه داور دارند، به عنوان مثال در بخش تجوید این دوره، سه داور نمره دادند. فاصله این دو داور در نمره دهی در آیین نامه مشخص شده و باید 10 درصد باشد. مثلا اگر وقف و ابتدا 15 نمره دارد، اختلاف نمره بین دو داور باید کمتر از یک و نیم نمره باشد. در بخش حسن حفظ که 100 نمره دارد با توجه به اینکه مقدار نمره بالا است، تا پنج نمره یا پنج درصد می توانستند اختلاف داشته باشند. بخشی از کار ناظر مسابقات نیز مربوط به اعتراضات و تجدید نظر است.

ایکنا – یکی از نقدهایی که همواره به مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه از گذشته تا کنون وارد بوده بحث تغییرات زیاد است به طوری که هر سال شرکت کنندگان با این تغییرات مواجه هستند، نقد اصلی این است که این تغییرات قائم به شخص است. سوال این است که چه تضمینی وجود دارد، نفر بعد از شما هم دست به تغییرات نزند؟

قره شیخلو : این فقط به جابجایی افراد ربط ندارد، حتی در دوره هایی که مدیر ثابت بوده باز هم شاهد تغییرات سالیانه بوده ایم. متاسفانه این مشکل در کشورمان وجود دارد که وقتی مدیر تغییر می کند، خیلی چیزها تغییر می کند، این باید یک اصلاح اساسی در کشور شود.

در ستاد عالی مسابقات و کمیته های آن، نزدیک به 60 صاحب نظر قرآنی عضو هستند و خیلی از این تصمیم گیری ها آنجا صورت می گیرد. بنابر این است ضوابط و آیین نامه ها برای یک دوره سه یا پنج ساله تنظیم شود. هم باید چارچوب ها را مشخص کنیم و هم اینکه برای آن زمان در نظر بگیریم. این قول را به دوستان می دهیم و اجرایی می کنیم.

ایکنا – جناب آقای کسمایی به اعتقاد شما برای مسابقات چهل و سوم باید مرحله فینال در نظر گرفته می شد یا خیر و اگر فینال برگزار می شد، احتمال اینکه رده بندی نفرات برتر و نتایج مسابقات تغییر کند، چه میزان بود؟

کسمایی : استاد پویا مواردی را فرمودند که کلیات آن درست بود، اما نظر من این است احتمال تغییر وجود دارد. در ایام برگزاری مسابقات هم اعلام کردم که ای کاش فینال مسابقات برگزار شود. فینال در دو رشته قرائت و حفظ کل هر چه تعداد مراحل بیشتر شود به عدالت نزدیک تر است، وقتی از یک شخص چند بار امتحان گرفته شود، قطعاً ارزش نمره بیشتر است.

یک یا دو سال قبل که داور مسابقات بین المللی طلاب بودم، در قسمت مقدماتی همین کار را انجام دادم و اجازه ندادیم هزینه های زیاد صرف شود، لذا آنها را در کشور خودشان داوری کردیم. این کار را می توان برای مسابقات سراسری انجام داد. در کل فینال مرحله مهمی در مسابقات است.

کد ویدیو
دانلود

فیلم اصلی

در مسابقات حفظ، این تجربه را داشته ام و چند سال در مسابقات عراق، سوریه، لبنان و بحرین و ... حضور داشته ام که تجربه موفقی هم بود. در مسابقاتی که حضور داشتم، ثبت نام کننده ها حدود 500 نفر بودند که تعدادی از آنها سن و سالی داشتند و قطعا از تجوید و وقف و ابتدا و ... اطلاع چندانی نداشتند، آنجا از برگزارکنندگان درخواست کردم به افرادی که حسن حفظ کامل دارند جوایزی اعطا شود.

حتی در مسابقه ای برای حافظان رقابت حسن حفظ بدون داوری صوت و لحن و تجوید برگزار کردیم. از هر نفر هم چندین سوال چند صفحه ای پرسیده شد تا حسن حفظ کاملا محک بخورد. الان در مسابقات حفظ، چون در حسن حفظ خیلی نزدیک هستند و سه سؤال هم بیشتر پرسیده نمی شود، تعیین کننده مسابقات همان صوت و لحن و تجوید شده است و این به نظرم روش درستی نیست. الان مسابقات، واقعا مسابقات حفظ نیست، چرا که کسی که تجوید و صوت بهتری دارد، برتر می شود. در حالی که اگر یک مرحله مقدماتی برای حافظ داشته باشیم و 15 سؤال یک صفحه ای پرسیده شود و در ادامه به مرحله بالاتر بیاید، آنجا دو یا سه سؤال پرسیده شود بهتر جواب می گیریم. در مسابقات بصره همین کار را انجام دادیم. این نحوه برگزاری هرچه متقن تر باشد، بهتر است. لذا در کل، فینالی که با امتیازات قبلی جمع شده باشد، لازم است.

ایکنا – جناب پویا نظر شما در این زمینه چیست و آیا اگر فینال برگزار می شد، احتمال داشت نتایج تغییر کند؟

پویا : اگر فینال برگزار می شد، یک مرحله به مراحل مسابقات اضافه می شد و در آن مرحله ممکن بود هر اتفاقی بیفتد. اما باید نگاه کرد دید که آیا امکان این کار وجود داشت یا خیر؟ امکان این کار با شرایطی که امسال برای اولین بار مسابقات به صورتی که دیدیم برگزار شد، مهیا نبود، چرا که تمام شرکت کنندگان شهرستان ها و استان های کشور بعد از ضبط اجرای خود، مورد داوری قرار گرفتند، معمولاً فینال همیشه فردای مسابقات برگزار می شد، چون تعداد افرادی که قرار بود، فینال بیایند زیاد بود و اگر از هر رشته 10 نفر به فینال می رسید تعداد زیادی از افراد باید به صورت حضوری در فینال حاضر می شدند که با پروتکل های بهداشتی هم خوانی نداشت. امکان برگزاری فینال به صورت ضبط شده هم امکانپذیر نبود.

مگر اینکه در سال های آینده فقط فینال به صورت حضوری برگزار شود و پخش رسانه ای داشته باشد و مراحل قبل به صورت ویدئوکنفرانسی برگزار شود. یعنی اگر قرار بود مرحله ای به مسابقات اضافه شود، باید قبل از مرحله نهایی اضافه می شد، به هر حال اگر یک مرحله به مسابقات اضافه می شد نتایج دقیق تر بود، اما با شرایط امسال هماهنگ نمی شد.

ایکنا – جناب قره شیخلو پاسخ شما چیست؟

قره شیخلو : قبلاً در فضای مجازی و از طریق نامه نگاری در مورد این موضوع بسیار صحبت کرده ام. موضوعی که وجود دارد، این است که با این سیستم امکان اضافه کردن مرحله فینال وجود نداشت. از این دوره این تجربه کسب شد که قبل از اجرای مرحله کشوری باید مراحلی را اضافه کنیم تا پالایش بیشتری صورت بگیرد. اگر سال آینده شرایط بر همین منوال پیش برود قطعاً این کار را انجام خواهیم داد.

یک نکته که لازم است در اینجا تأکید کنم، بحث جوایز است. قرار بر این بود در هر رشته به جز رشته هایی همچون دعاخوانی و تواشیح به پنج نفر جایزه داده شود، با توجه به اینکه امسال فینال برگزار نشد و امتیازات به هم نزدیک بود تلاش کردیم تا جوایز بیشتر شود. ابتدا قرار بود 66 نفر جایزه بگیرند که الان به 110 نفر رسیده است به عنوان مثال در برخی رشته ها همچون حفظ کل و قرائت تحقیق به جای پنج نفر اول به 11 نفر اول جایزه داده می شود و مجموع جوایز نیز از 600 میلیون تومان به 803 میلیون تومان رسیده است. در حال جمع کردن شماره حساب ها هستیم تا جوایز واریز شود. ضمن اینکه امسال قبل از شروع مسابقات میزان جوایز رشته ها را از 25 تا 150 درصد افزایش دادیم. برخی از افراد نسبت به تفاوت افزایش در رشته ها اعتراض داشتند. باید بدانیم که زحمت برخی رشته ها همچون حفظ کل با برخی رشته های دیگر متفاوت است، این تفاوت به منزله بی توجهی به رشته های دیگر نیست. جالب است دوستان بدانند از کل اعتبار مسابقات حدود 30 درصد به جوایز اختصاص یافته و این کم سابقه بوده است.

کد ویدیو
دانلود

فیلم اصلی

ایکنا از جمله کارکردهایی که برای مسابقات می توان تعرفی کرد توسعه امر تلاوت و حفظ قرآن در استان های مختلف و به ویژه در استان های بی بهره از امکانات است، در چهل و سومین دوره، شاهد بروز و ظهور یک قاری از استان کهگیلویه و بویراحمد بودیم. مرکز امور قرآنی، برنامه ای برای تشویق بیشتر چنین شرکت کنندگانی دارد؟ چرا که تشویق چنین افرادی برای نمایندگان استان های هم سطح در ادوار آینده، ایجاد انگیزه خواهد کرد.

قره شیخلو : در استان کهگیلویه و بویراحمد، چنین کاری صورت گرفت، جلسه ای گذاشته شد و از آقای مسیح پور دعوت به عمل آمد و مورد تشویق قرار گرفت. باید بگویم وظیفه ما این است که بستر رشد این استان ها را فراهم کنیم و برای اینها کارهای آموزشی انجام دهیم. الان این کار را شروع کرده ایم و تا قبل از شروع ثبت نام دوره بعد، دو دوره به صورت فشرده و دوماهه طراحی شده است تا برگزار شود. اعلام کرده ایم تمام کسانی که در استان ها نمرات نزدیکی به حدنصاب مرحله کشوری داشته اند در این دوره ها حضور پیدا کنند. در این دوره ها آموزش های صوت و لحن، تجوید، وقت و ابتدا، حسن حفظ و ... ارائه خواهد شد، تا در 1400 رقابت فشرده شود و سطح شرکت کنندگان بالا بیاید.

تلاش می کنیم بعد از دوران کرونا برخی از اساتید را برای ارائه آموزش به برخی استان ها اعزام کنیم. چنین استان هایی نیاز به سرمایه گذاری آموزشی دارند. شرکت کنندگان نشان دادند، اگر امکانات فراهم باشد و مقداری به آنها توجه شود، می توانند در رتبه بندی خود را بالا بکشند. به دنبال توسعه کارهای آموزشی در استان ها هستیم تا نمایندگان استان ها با آمادگی بیشتری در مسابقات حضور پیدا کنند و از قبل خود را شکست خورده ندانند.

ایکنا – جناب کسمایی در این دوره یک سری صرفه جویی ها در هزینه های مسابقات صورت گرفت، به اعتقاد شما چه اولویت هایی برای هزینه کردن مبالغ به دست آمده از این صرفه جویی ها وجود دارد؟

کسمایی : یکی از جاهایی که لازم است هزینه ها در آنجا باشد، همین بحث جوایز است. افزایش جوایز حرکت خوب و جالبی بود. اگر مقداری از هزینه ها به بحث آموزش اختصاص داده شود، بسیار اثرگذار خواهد بود. موضوع دیگر برگزاری کارگاه هایی در زمینه آیین نامه و هماهنگی داوران است. برگزاری چنین کارگاه هایی علاوه بر ارتقای داوران، دیدگاه های آنها را بیشتر به هم نزدیک می کند. برای بسیاری از شرکت کنندگان نظرات داوران مشخص نیست، اینها را باید مقداری به هم نزدیک کرد که از طریق چنین کارگاه هایی امکانپذیر خواهد شد.

بحث دیگر توجه به استان های محروم است، اینکه گفته شد به استان های محروم توجه خواهد شد، خوشحال کننده بود و بخشی از هزینه ها باید برای چنین استان هایی صورت گیرد.

امسال مدیریت هزینه ها خیلی خوب بود و دعا می کنیم، توفیق به برگزارکنندگان داده شود تا این رویه ادامه داشته باشد. نکته ای که در این مورد وجود دارد این است با وجود همه توجه ها باز هم بودجه فعالیت های قرآنی از بسیاری از فعالیت های فرهنگی کمتر است و جا دارد توجه بیشتری به این موضوع شود.

ایکنا – جناب پویا می توان برای مسابقات قرآن کارکرد استعدادیابی را تعریف کرد؟ یعنی باید در هر دوره شاهد بروز چند استعداد باشیم یا اگر اینطور نشود اتفاقی نیفتاده است؟

پویا : چه بخواهیم و چه نخواهیم در مسابقات استعدادها شکوفا می شود. مسابقاتی در سطح مسابقات کشوری، اگر استعدادی شکوفا نشده باشد و استعداد نباشد اصلاً به این مسابقات راه پیدا نمی کنند.

ایکنا – یعنی همه شرکت کنندگان در مسابقات استعدادهای شکوفا شده هستند؟

پویا : بله؛ وقتی نماینده یک استان را در چند دور رقابت انتخاب می کنید، قطعاً افرادی بالا می آیند که سال ها تمرین کرده باشند. شما به هیچ وجه در مسابقات نمی توانید افرادی را پیدا کنید که با چند سال کار کردن به مرحله کشوری آمده باشد. ما از وقتی قاری یا حافظ قرآن را می بینیم که متسابق در مرحله کشوری حضور می یابد، از اینکه چند سال قبل از آن در مسابقات حضور یافته و نتوانسته به مرحله کشوری راه یابد، اطلاعی نداریم. افرادی که در چنین سطحی حضور می یابند و رتبه می آورند، افرادی هستند که سال هاست در این مسابقات حضور یافته اند. بیشتر استعدادیابی ها در مسابقاتی رخ می دهد که برای نوجوانان است. آن نوجوان در مسابقات شکوفه ها خود را نشان می دهد. به عنوان مثال در استان تهران افرادی که امسال در مسابقات مقام آوردند، از افرادی بوده اند که در مسابقات شکوفه ها و ... رتبه آورده اند یا مثلا سیدمحمد حسینی پور، جزء نوجوانانی بودند که از طریق طرح های مختلف به عنوان استعداد رشد پیدا کرده اند. در این مرحله پدیده ها شناسایی می شوند. شرکت کنندگان کشوری استعدادهایی بوده اند که بر روی آنها کار شده و به این مرحله رسیده اند.

ایکنا – با تعریف شما، در این دوره شاهد ظهور پدیده ای بوده ایم یا خیر و یا اصولاً در هر دوره ای، پدیده ها شناخته می شوند؟

پویا : پدیده یعنی اینکه کسی از یک نفر شرکت کننده هیچ انتظاری ندارد، تلاوتی می شنود که ممکن است اول یا دوم نشود، اما چون انتظاری از او نبوده است ،مورد توجه قرار می گیرد. کسی امسال انتظار نداشت از استان کهگیلویه و بویراحمد، یک قاری در بین برترین ها حضور داشته باشد. اما تا چهارمین روز احساس می شد، مدعی عنوان قهرمانی باشد.

قره شیخلو : مسابقات در مجموع نسبت به دهه 70 و 60 کمی و کیفی افت کرده است. باید تلاش کنیم هم کمیت شرکت کنندگان و هم کیفیت بالا برود، لازمه چنین چیزی همان آموزش هایی است که به آنها اشاره کردم. اگر فضای آموزشی ایجاد شود و دوره های آمادگی و ارتقا برای افرادی که 60 درصد راه را آماده اند و نیاز به یک سری آموزش های تکمیلی دارند، این اگر فراهم شود، قطعاً ارتقا حاصل می شود.

نکته دیگر وجود دارد این است که با دو تیپ مخاطب مواجه هستیم. یک گروه افراد زیر 16 سال هستند که بهترین زمان برای آموزش آنهاست، اگر خودشان علاقه نشان دهند، استاد 30 تا 40 درصد کار است و بقیه باید توسط خود فرد دنبال شود. افرادی که در این سن و سال هستند، خیلی باید بر روی آنها کار شود. یکی سری افراد هم هستند که بالای 20 سال هستند که آنها نیز نیاز به یک سری آموزش های تکمیلی دارند. در مرکز امور قرآنی هم برای نوجوانان و هم برای افرادی بالای 20 سال دوره های آموزشی آغاز شده است. اگر در مسابقات شهرستانی و استانی سرمایه گذاری کنیم، پدیده ها از آنجا باید شناسایی شوند. بر روی آنها سرمایه گذاری و چند سال دیگر به پدیده تبدیل شود.

در مسابقات اوقاف بیشترین سرمایه گذاری بر روی مسابقات ملی و بین المللی بوده است و به استانی بهای چندانی داده نشده است. برخی استان ها به دلیل حضور یک مدیر دلسوز مسابقات را خوب برگزار کرده اند و برخی دیگر نه. باید مسابقات را در شهرستان و استان کیفی کنیم تا بهره برداری و میوه چینی در مسابقات ملی باشد.

کد ویدیو
دانلود

فیلم اصلی

ایکنا – جناب قره شیخلو امسال در گفت وگوهایی اعلام کردید که نفرات اول مسابقات سراسری قرآن در سال 1399 به عنوان نمایندگان کشورمان در مسابقات بین المللی قرآن تهران در سال 1400 خواهند بود. در مورد سایر رقابت های بین المللی اطلاع رسانی خاصی صورت نگرفت، این عدم اطلاع رسانی به دلیل نگرفتن تصمیم قطعی در این زمینه بوده یا اصولاً قصد هیچ اعزامی در سال آینده نخواهید داشت؟

قره شیخلو : یکی از نکاتی که همواره بر آن تأکید دارم این است که تا جایی که می توانیم امور مربوط به مسابقات را قانونمند و از تصمیمات موردی دوری کنیم. الان باید شناسایی کنیم که کل کشورهای اسلامی چند رقابت بین المللی قرآن برگزار می شود؟ سطح این مسابقات در چه سطح است؟ و متناسب سازی انجام دهیم و بگوییم مثلاً هر کسی در ایران ششم شد به عنوان مثال به روسیه اعزام شود. تاکنون، موردی تصمیم گرفته شده است که این درست نیست. البته مسابقات قرآن ایران و مالزی جا افتاده است و همه می دانند، نفر اول مسابقات سراسری قرآن نماینده ایران در مسابقات تهران است و نفر دوم هم به مالزی اعزام می شود. اما بقیه کشورها به خاطر جابجایی هایی که در نفرات اعزامی بوده است، قابل اعتماد نیست و موقعیت ثابتی ندارند.

اگر در مسابقات امسال نفرات اعزامی به مسابقات کشورهای دیگر را اعلام نکردم به خاطر همین موضوع بوده است. برخی مسابقات شرایط خاصی دارد که باید در اعزام لحاظ شود. باید متناسب با این شرایط برنامه ریزی کنیم و در ادامه اگر مورد غیر مترقبه به وجود آمد، اقدام خاص آن مورد را انجام دهیم. هر چقدر بتوانیم این موارد را قانونمند کنیم، موفق تر خواهیم بود و از گلایه ها و دلخوری های بعدی نیز جلوگیری خواهد شد. این موارد و شرایط باید مکتوب شود و بر اساس آن اعزام ها صورت گیرد و قبل از مسابقات سراسری نیز این شرایط اعلام شود تا شرکت کننده ای که در مسابقات سوم شد، بداند که قرار است به کجا اعزام شود.

ایکنا – خبرهای غیررسمی حکایت از منتفی شدن سهمیه نمایندگان ایران در مسابقات بین المللی قرآن در سال 1399 را دارد، یعنی مثلاً سهمیه نماینده ایران در مسابقات بین المللی قرآن کشور مالزی در سال 99 که یک سال قبل انتخاب شده است، منتفی شده است. آیا این شایعات صحت دارد؟

قره شیخلو : قرار بود امسال یک سری افراد به مسابقات بین المللی قرآن کشورهای مختلف اعزام شوند، مثلاً قرار بود آقای مقدسی به مسابقات ایران، آقای بیژنی به مسابقات مالزی و ... اعزام شوند. شرایط کرونایی که به وجود آمد، همه مسابقات منتفی شد. در جمهوری اسلامی تصمیم گرفته شد حتماً مسابقات سال 99 که سی و هفتمین دوره است، برگزار شود. نمایندگان هم معلوم است. چون امسال جای مسابقات کشوری و بین المللی جابجا و کشوری زودتر از بین المللی برگزار شد، همین جابجایی باعث تراکم در برگزیدگان شد. بنای ما بر این است پرونده هر دوره از مسابقات را در همان دوره ببندیم تا تراکم ایجاد نشود و کار به رقابت انتخابی نکشد، چرا که آفت دارد.

لذا امسال برای اینکه حقی از کسی ضایع نشود، به افرادی که سهمیه حضور در مسابقات بین المللی را داشتند، اعلام کردیم می توانند در مسابقات کشوری شرکت کنند، به آنها اعلام کردیم، رتبه آنها محفوظ است. اگر مسابقات بین المللی تا پایان سال برگزار شد به آن رقابت ها اعزام می شوید، اما اگر مسابقات بین المللی کشورهای دیگر تا پایان سال برگزار نشد، رتبه ای که در چهل و سومین دوره مسابقات سراسری قرآن کسب شده است، ملاک عمل قرار خواهد گرفت.

ظاهر امر نشان می دهد تنها جایی که تا پایان سال مسابقات بین المللی خود را برگزار می کند، جمهوری اسلامی ایران است، پس ملاک عمل مسابقات امسال خواهد بود. پیشنهادی که به ریاست محترم سازمان دادیم این بود که به نمایندگان ایران در مسابقات بین المللی قرآن کشورهای دیگر اجازه داده شود تا در مسابقات بین المللی ایران به تلاوت بپردازند و همچون دیگر شرکت کنندگان مورد داوری قرار بگیرند. این امتیاز در رده بندی نهایی لحاظ نمی شود، اما بنا بر امتیازی که داوران به آنها می دهند، بخشی از جایزه همان امتیاز و رتبه را به آنها بدهیم تا جبران بخشی از زحمات آنها باشد. این سناریو چند حُسن دارد، اولاً پرونده مسابقات امسال بسته خواهد شد و تراکم به وجود نمی آید و دوم اینکه نمایندگان ایران در مسابقات بین المللی که نتوانستند به مسابقات اعزام شوند، بی بهره نخواهند بود و هدیه ای دریافت خواهند کرد.

ایکنا – شاید اهدای بخشی از جایزه به این افراد کار شایسته تقدیری باشد، اما آنچه برای این افراد مهم تر است، عنوانی است که می توانستند در آن مسابقات به دست بیاورند. تصمیمی برای اهدای عنوان ها گرفته شده است؟

قره شیخلو : این را می توانیم به عنوان یک مصوبه در ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن کشور مطرح کنیم و امیدوارم تصویب شود، بحث جایزه را ما می توانیم تأمین کنیم، اما در بحث عنوان معادل، باید ستاد تصمیم گیری شود.

ایکنا – جناب کسمایی در پایان اگر نکته خاصی باقی مانده است در خدمت هستیم.

کسمایی : از تدارک چنین برنامه اثرگذاری قدردانی می کنم و جای چنین میزهای نقدی در رسانه ها خالی است. از استاد قره شیخلو یک درخواست دارم و آن هم اینکه برای قهرمان سازی و استعدادیابی کارهایی صورت بگیرد. بخش بزرگ تر این است که معرفت مردم به قرآن را بیشتر رشد دهیم و این قضیه مغفول مانده است. زمانی مردم در جلسات بسیار حضور می یافتند، اما هر چقدر جلسات به سمت حرفه ای شدن پیش رفت از تعداد حضور مردم در جلسات کمتر شد. اگر از یک طرف سطح تلاوت را ارتقا می دهیم از سوی دیگر سطح قرائت ساده در عموم مردم را نیز ارتقا دهیم. آموزش هایی که صورت می گیرد در هر دو جنبه عمومی و حرفه ای باشد و تمام امکانات را به سطح حرفه ای اختصاص ندهیم.

کد ویدیو
دانلود

فیلم اصلی

قره شیخلو : من یک پاسخ به صحبت های استاد کسمایی دارم. ما در سازمان اوقاف اولین کاری که انجام دادم این بود که مأموریت ها را شفاف کنیم، باید مشخص شود انتظار قرآنی از سازمان چه چیزی است؟ یک اینکه شفاف شود و دو اینکه کاری انجام ندهیم که دیگران هم انجام می دهند. با توجه به این موضوع، تصمیم گرفته شد تا سرمایه گذاری را به سمت فعالیت های تخصصی ببریم. البته ظرفیت هایی در اوقاف داریم که می تواند در راستای آموزش های عمومی قرآن مورد استفاده قرار گیرد، اما سرمایه ما بر روی کار تخصصی و حرفه ای متمرکز خواهد بود. این باعث می شود تا تقسیم کار خوبی صورت گیرد و منابع نیز هدر نرود.

الان ماموریت ما در حوزه آموزش با تمرکز بر نگاه تخصصی و تربیت نیرو برای مسابقات است. هر چقدر ورودی های ما در مسابقات ضعیف شود، 10 سال بعد دیگر کسی نخواهد بود در مسابقات شرکت کند، بنابر این باید انگیزه ایجاد کنیم. البته عوامل دیگر هم هست و فقط آموزش نیست، به عنوان مثال ما به عنوان سازمان اوقاف باید در تعهداتی که ایجاد می کنیم، خوش قول باشیم، نباید اهدای جوایز یک سال طول بکشد، این باعث از بین رفتن انگیزه برای شرکت در مسابقات می شود.

ایکنا – جناب پویا شما هم اگر صحبت خاصی دارید در خدمت شما هستیم.

پویا : از ایکنا تشکر می کنم که این فرصت را در اختیار ما گذاشت تا در مورد مسابقات صحبت کنیم. از دست اندکاران این برنامه و برگزاری مسابقات هم قدردانی می کنم.

ایکنا – در بخش پایانی این گفت وگو دو سوال از آقای قره شیخلو دارم، جوایز این دوره چه زمانی پرداخت می شود؟

قره شیخلو: با توجه به اینکه امکان پرداخت نقدی نیست. در حال حاضر مشغول جمع آوری شماره حساب هستیم و پس از این فرایند کار برای پرداخت آغاز می شود، امیدوارم طی 20 روز آینده جوایز پرداخت شود.

ایکنا – یکی از نقدهایی که به مسابقات امسال وارد بود و اصلاً ربطی به مجازی بودن یا حضوری بودن ندارد، بخش آواهای استفاده شده در میان برنامه ها و همچنین کارهای گرافیکی است که در حد و اندازه مسابقات نبود. در بخش آواهای میان برنامه ای چندین سال است در مسابقات از همین آواها استفاده می شود، تصمیمی برای به روزرسانی چنین جزئیاتی دارید یا خیر؟

قره شیخلو : ما در این حوزه زیاد ورود نداشتیم و از تکراری بودن اطلاع نداشتم، سعی خواهد شد، به روزرسانی انجام دهیم.

ایکنا – پیش بینی من این است در مسابقات بین المللی هم از همین موارد استفاده شود.

قره شیخلو : سعی می کنیم این موارد به روزرسانی شود.

ایکنا – سؤال پایانی در مورد غیبت استان سیستان و بلوچستان است، اتفاقی که کمتر شاهد آن بوده ایم و یکی از اتفاقات مهم این دوره بود. شما شخصاً پیگیری خاصی برای رسیدن به دلایل این غیبت داشتید؟

قره شیخلو : سه دلیل اصلی داشت. یک بخش ضعف اداره کل اوقاف استان بود که در زمان ثبت نام اطلاع رسانی خاصی انجام نداد و گلایه های خودمان را به آنها اعلام کردیم. یک بخش به خود متسابقان باز می گردد که مهلت ثبت نام را جدی نگرفتند. علت سوم هم این بود که نمایندگان این استان حدنصاب حضور در مرحله کشوری را کسب نکردند. همه این عوامل دست به دست هم داد تا این اتفاق بیفتد.

من با دوستان قرآنی استان سیستان و بلوچستان صحبت کرده ام، ان شا الله برای سال آینده حتماً برای سیستان و بلوچستان فکری خواهیم کرد تا حضور پررنگی داشته باشند. البته این اتفاق برای همه استان ها رخ خواهد داد. ما استان ها را رتبه بندی می کنیم. استان هایی که برای مسابقات زحمت بیشتری کشیده اند، نباید در حد استان هایی که کمتر کار کرده اند دیده شوند. باید انگیزه همکاران در استان بیشتر شود خود دوستان قرآنی هم باید به ما کمک کنند، ما به تنهایی نمی توانیم، کار خاصی انجام دهیم، باید جامعه قرآنی به ما کمک کنند، یعنی اگر اعلام می شود، مسابقات تمدید نمی شود، همکاری کنند، یا از شبکه اطلاع رسانی داخلی خودشان استفاده کنند. خود جامعه قرآنی ما را نقد کنند و اشکالات خود را اعلام کنند این اشکالات مکتوب اعلام شود تا به مسئول مربوطه ارجاع داده شود.

گفت وگو از تیمور کاکایی

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۲ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سبز البرز

پلتفرم نمایشگاه های مجازی فرهنگ و هنر ایران در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی رونمایی و از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به پاس ترویج فرهنگ و هنر ایرانی اسلامی در خارج از کشور، تقدیر شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، همزمان با روز ولادت با سعادت حضرت زینب(س)، پلتفرم نمایشگاه های مجازی فرهنگ و هنر ایران با حضور هنرمندان، اصحاب فرهنگ و رسانه در محل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی رونمایی شد.

در این مراسم که با پخش برگزیده ای از سخنان مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در خصوص اهمیت فرهنگ آغاز شد، عیسی منصوری، معاون اشتغال و توسعه کارآفرینی وزارت کار اظهار کرد: پیشرفت روزافزون دانش های نوین خصوصا فناوری اطلاعات در سطح دنیا و حضور فناوری های جدید در حوزه های مختلف زندگی بشر، هنر و فرهنگ نیز به عنوان یکی از ستون های اصلی تشکیل دهنده سبک زندگی انسان مدرن از این قاعده مستثنی نبوده و به همین سبب طی سال های گذشته شاهد برداشته شدن گام های مؤثری برای همه گیری محصولات فرهنگی با کمک پیشرفت های علم در بخش فناوری اطلاعات هستیم.

وی ادامه داد: در سایه این تغییرات و برای گذشتن از مرزهای جغرافیایی و آشنایی با فرهنگ و هنر ایران اسلامی در سایر کشورها از طریق نمایش آثار فرهنگی و هنری در سطح دنیا و همچنین، در راستای رسیدن به راهکارهای جامع در خصوص عرضه و فروش این آثار در کشورهای دیگر، سامانه ملی پارتیا با مأموریت ایجاد بستری مناسب در فضای مجازی برای عرضه آثار فرهنگی و هنری بصورت مجازی راه اندازی شده است.

منصوری ابراز امیدواری کرد که این پلتفرم بتواند با اتصال بین هنرمندان و بازار، زمینه صادرات فرهنگ و هنر را فراهم ساخته و با ارایه فعالیتی ارزشمند، پایدار و مبتنی بر فرهنگ اصیل ایران اسلامی، بازاری جهانی ایجاد کند.

امیرحسین اسدی، مدیرعامل بنیاد ملی توسعه فناوری های فرهنگی نیز در خصوص این پلتفرم در نمایشگاه های فضای مجازی در حوزه فرهنگ و هنر گفت: این پلتفرم در راستای حمایت از هنرمندان در شرایط کنونی و عرضه آثار فاخرشان جهت نمایش و اقتصاد فرهنگ و هنر ایجاد شده است. این پلتفرم برای رشته های مختلفی از جمله سینما، موسیقی، هنرهای تجسمی و نمایشی و معرفی هنرمندان فاخر و برجسته در بستر مجازی به نمایش درمی آید.

محمدعلی کیانی، مدیرکل همکاری های فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با تشریح فعالیت های این سازمان گفت: این توانمندی و ظرفیت در حوزه های ستادی و نیز، نمایندگی های فرهنگی ایران در خارج از کشور وجود دارد تا آثار فاخر هنرمندان در نمایشگاه های مختلف دو جانبه و منطقه ای و بین المللی معرفی شود.

وی در ادامه سخنانش، اظهار کرد: با توجه به سابقه دیرینه اداره کل همکاری فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور در جهت تحقق دیپلماسی فرهنگی با تکیه بر هنر فاخر ایرانی اسلامی دستاوردهای ارزشمندی در جشنواره ها و فستیوال های بین المللی داشته است، می توان با برنامه ریزی سالانه و رصد و پایش، نمایشگاه های بین المللی به ایفای نقش خود بپردازد.

در ادامه این مراسم از محمدعلی کیانی، مدیرکل همکاری های فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به پاس همکاری های مستمر با بنیاد فناوری های نوین فرهنگی و ترویج فرهنگ و هنر ایرانی اسلامی در خارج از کشور، تقدیر به عمل آمد.

گفتنی است؛ این پلتفرم برای برگزاری نمایشگاه های مختلف فرهنگی و هنری طراحی شده است که تجربه ای واقعی از نمایشگاه را با استفاده از تکنولوژی های روز دنیا به مخاطب جهانی ارائه می کند.

انتهای پیام/ص

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه ضمن بازدید از مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، تجهیزات آزمایشگاهی و گلخانه دانشگاه شاهد تهران از ضرورت نقش ایفا کردن اوقاف در خنثی سازی تحریم های اقتصادی گفت و افزود: اوقاف باید در تولید مواد غذایی کشور سهم داشته باشد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه صبح امروز از مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، آزمایشگاه تحقیقاتی مرکزی، آزمایشگاه مطالعات حیوانی، گلخانه و باغ آموزشی دانشگاه شاهد تهران بازدید کرد و از نزدیک در جریان فعالیت های دانش بنیان این دانشگاه قرار گرفت.

کامیار ثقفی، رئیس دانشگاه شاهد در نشست مشترکی با خاموشی که پس از این بازدید برگزار شد، به ارائه پیشنهاد تشکیل کارگروه مشترک علمی بین این دانشگاه و سازمان اوقاف پرداخت و افزود: ملاحظه مهم ما در همکاری مشترک با سازمان اوقاف با توجه به اولویت های کشور موضوع مقابله با تحریم است که چطور می توانیم با سازمان پرانگیزه اوقاف وارد تعامل شویم و به خروجی خوبی دست پیدا کنیم که کام مردم شیرین شود.

وی یادآور شد: فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر خنثی سازی تحریم ها و شناسایی گلوگاه هایی که از طریق آن ها منافع اقتصادی نظام و مردم تهدید می شود، برای ما بسیار مهم است.

ثقفی در ادامه به ارائه گزارشی از فعالیت های کشاورزی و باغداری دانش بنیان دانشگاه شاهد پرداخت و تأکید کرد: یکی از محوری ترین بحث ها بحث بذور کشاورزی است. آن طور که گفته می شود بالغ بر 95 درصد بذور کشاورزی از خارج کشور وارد می شود . مقاومت جدی هم در مقابل بومی سازی این فرایند در کشور وجود دارد. متأسفانه بسیاری از این بذرها شناسنامه دار نیست و ما می توانیم در یک همکاری مشترک با سازمان اوقاف وارد این حوزه شویم.

در ادامه این نشست حجت الاسلام والمسلمین خاموشی نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در سخنانی ضمن استقبال از تشکیل کارگروه مشترک میان این سازمان و دانشگاه شاهد، گفت: ما سه گزاره در سازمان اوقاف داریم ؛ حفظ موقوفات، افزایش منافع موقوفات و اجرای نیات واقفان. درزمینهٔ حفظ موقوفات به هیچ وجه کوتاه نمی آییم و بنا بر وظیفه شرعی تا سر حد امکان از حقوق موقوفات دفاع می کنیم.

وی در ادامه به موقوفات زراعی و امکانات زیرساختی سازمان اوقاف اشاره کرد و ضمن تبیین آخرین دستاوردهای این سازمان درزمینهٔ کشاورزی، باغداری و دامپروری گفت: ما با مراکز تحقیقاتی و دانشکده های زیادی از تولید دام سبک گرفته تا تولید جنین گاوی طرف قرارداد شده ایم و هم اکنون مزارع زیای زیر بار کشت داریم.

خاموشی تأکید کرد: بنده اعتقاد دارم اوقاف باید در دوران تحریم نقش ایفا کند. ما باید در تولید مواد غذایی کشور سهم داشته باشیم و الان هم سازمان اوقاف دارد همین روند را طی می کند. مزارع زیادی وجود دارد که پیشتر توسط اوقاف اجاره داده می شد اما اکنون این مزارع به منظور بهره وری اقتصادی بیشتر توسط خود اوقاف زیر بار کشت رفته و چندین برابر درآمدزایی داشته است.

وی در ادامه به تبیین مباحثی همچون تولید بذر هیبریدی، بازار سموم نباتی و اهمیت سورتینگ و پکیجینیگ محصولات کشاورزی پرداخت و تصریح کرد : ما در تعاملات دانش بنیان در خدمت دانشگاه شاهد خواهیم بود. علم شما به ما کمک می کند.

خاموشی افزود: همکاری ما به صورت اعانه ای نیست.اوقاف را به عنوان یک سازمان سرمایه ای مشاهده کنید ولی ما مثل بانک ها به کسی وام نمی دهیم. ما حاضریم شریک فعالیت های دانش بنیان شویم.

وی با بیان اینکه دانش باید با اقتصاد گره بخورد بر لزوم ارزان سازی کالاها برای مردم تأکید کرد و گفت: کارکرد اوقاف در دانش بنیان ها در مرحله تجاری سازی است. ما درزمینهٔ تولید موتورسیکلت های برقی، در ایمپلنت های استخوانی و دندانی، تجهیزات پزشکی عمل قلب باز، فشارسنج و در بحث موبایل و الکترونیک وارد این مرحله شده ایم.

در بخش دیگری از این نشست نیز طباطبایی از اساتید دانشگاه شاهدبه تشریح جزئیات طرح احداث مجتمع گلخانه ای به منظور افزایش بهره وری زمین های لم یزرع اوقاف پرداخت.

لینک خبر :‌ دولت
پیمایش ملی مصرف کالاهای فرهنگی با مدیریت علمی سعید معیدفر ازسوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۲ سایت های دیگر : هنر آنلاین

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، این پژوهشگاه از پیشینه ای نسبتاً طولانی در اجرای پیمایش های ملی برخوردار است. پیمایش ملی سنجش ارزش ها و نگرش های ایرانیان ، پیمایش ملی سرمایۀ اجتماعی و پیمایش ملی سنجش وضعیت مصرف کالاهای فرهنگی در ایران از جملۀ این پیمایش ها هستند. این پژوهش ها و تحلیل های مبتنی بر آن ها در کنار دیگر شکل های پژوهش و تحلیل – پژوهش های کیفی و اتنوگرافیک، گزارش های تحلیلی و سیاستی و تدوین مجموعۀ مقالات تحلیلی- جملگی تلاش هایی بوده اند در مسیر شناخت و بررسی جنبه های گوناگون دگردیسی ها و تحولات فرهنگی- اجتماعی جامعۀ ایران در سالیان و دهه های اخیر. پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در چهارچوب این رویکرد، اجرای موج سوم پیمایش ملی سنجش وضعیت مصرف کالاهای فرهنگی در ایران را در دستور کار خود قرار داد که پس از طی مراحل مختلف، سرانجام در فروردین و اردیبهشت 1398 به مرحلۀ اجرا رسید. پیمایش مصرف کالاهای فرهنگی مبتنی بر چشمداشت های علمی و سیاستیِ زیر طراحی و اجرا شده است:

گردآوری داده ها در سطح ملی در جهت شناخت عالمانۀ مصرف فرهنگی؛ جزئیات، الگوهای اصلی و روندهای نوپدید؛ گامی در راستای بازنگری و بررسی ذائقۀ فرهنگی مردم ایران، به منزلۀ یکی از نشانگرهای تحولات فرهنگی و اجتماعی کلان و به عنوان منبعی موثق در تحلیل تمایزات و نابرابری ها در دسترسی به تولیدات فرهنگی و نیز معیاری برای سنجش کارآمدی و اثربخشی سیاست های فرهنگی.

در مقدمه این طرح آمده است که در همین نمونۀ آخر، نقشۀ مهندسی فرهنگی کشور یکی از مهم ترین اسناد نهادهای سیاستگذار به شمار می آید. نهمین راهبرد کلان این سند به موضوع هنر اختصاص یافته و راهبردهای ملی و اقدامات ملی برای آن پیش بینی شده است. هرگونه ارزیابی جدی از محتوای این راهبرد، امکان تحقق آن، و مسیری که تاکنون طی شده است، مستلزم درکی جامع و فراگیر از ذائقۀ فرهنگی مردم و عوامل و زمینه های پدیدآورندۀ آن است. یافته های پیمایش مصرف فرهنگی را باید همچون منبعی غنی برای چنین تحلیل هایی تلقی کرد .

این طرح پیمایشی مجموعاً در 16 فصل تدوین شده است که موضوعات اوقات فراغت، کتاب و کتابخوانی، روزنامه و مجله خوانی، رادیو، تلویزیون، دستگاه های شنیداری و دیداری، موسیقی، رایانه اینترنت و تلفن همراه، سینما و تئاتر، فعالیت های مذهبی، فعالیت های تفریحی و اجتماعی، فعالیت های هنری و دستی، ورزش، بازی و مسافرت، عناوین فصل های آن را تشکیل می دهند.

دریافت مقدمه پیمایش

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
در نشست شورای برنامه ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت با اشاره به کاهش آمار فوتی ها و مبتلایان به کرونا در کشور، موضوع سفرهای زیارتی به عراق و سوریه بحث و بررسی شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۲ سایت های دیگر : دنیای معدن موج رسا

به گزارش شیعه نیوز ، در نشست شورای برنامه ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت که امروز به ریاست حجت الاسلام سید عبدالفتاح نواب تشکیل شد، حجت الاسلام صحبت الله رحمانی، معاون امور عتبات عالیات سازمان حج و زیارت، از هماهنگی ها و برنامه های آینده این سازمان برای سفر زائران ایرانی به عراق و سوریه خبر داد.

وی با اشاره به پیگیری ها صورت گرفته با وزارتخانه ها و سازمان های داخلی برای اعزام زائران به عراق و سوریه گفت: به دستور رئیس سازمان حج و زیارت، هماهنگی با مجموعه های مرتبط با حوزه حج و زیارت در این دو کشور نیز درحال پیگیری است تا در صورت موافقت ستاد ملی مبارزه با کرونا اعزام محدود زائران ایرانی در قالب کاروان های زیارتی آغاز شود.

علی رضا رشیدیان، رئیس سازمان حج و زیارت نیز به شیوه نامه ها و دستورالعمل های بهداشتی تهیه شده برای سفرهای زیارتی اشاره کرد و گفت: سازمان حج با همکاری کارشناسان وزارت بهداشت و درمان این دستورالعمل ها را به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی آماده کرده و در اختیار طرف های مقابل قرار داده است و در صورت موافقت، برنامه ریزی سفرهای زیارتی انجام گیرد.

در ادامه این جلسه، اکبر رضایی، معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت درباره حکم مراجع قضایی عربستان در خصوص تبرئه شرکت بن لادن در حادثه سقوط جرثقیل در مسجدالحرام توضیحاتی بیان کرد و گفت: این حکم که سال قبل صادر شده بود، اخیرا در دادگاه تجدید نظر عربستان تایید شد.

وی افزود: سازمان حج و زیارت همچنان از طریق وزارت امور خارجه و سفارت سوئیس به عنوان دفتر حافظ منافع عربستان وصول وجوه چک های بانکی صادر شده برای خانواده های معظم شهدا و جانبازان حادثه سقوط جرثقیل را در دست پیگیری دارد و امیدواریم که به نتیجه برسیم.

رضایی اضافه کرد: درحال پیگیری برای دریافت متن حکم دادگاه تجدید نظر عربستان هستیم تا موارد حقوقی مرتبط با این حادثه را نیز دنبال کنیم.

براساس این گزارش، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت هم با بیان اینکه پیگیری حقوق خانواده های شهدا و مصدومان این حادثه با جدیت دنبال شود، تصریح کرد: طبق مستندات هیئت پزشکی حج و زیارت تعداد مصدومان ایرانی حادثه سقوط جرثقیل بسیار بیشتر از آماری است که عربستان برای آنها چک های بانکی غرامت صادر کرده است و این موضوع از طریق وزارت خارجه، سفارت سوئیس در تهران و سایر راهکارها پیگیری شود.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت همچنین در آغاز این جلسه با گرامیداشت 25 آذر، روز پژوهش، پژوهش را موتور پیشران حرکت برای همه نظام ها دانست و با اشاره به اولین توصیه مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب در خصوص اهمیت علم و پژوهش تصریح کرد: اگر کاستی در این عرصه صورت گیرد نمی توان در جهان امروز ماموریت ها و اهداف نظام اسلامی را به ثمر رساند.

وی با اشاره به اظهار نگرانی نخست وزیر رژیم صهیونیستی از سرعت پیشرفت ایران تاکید کرد: ما نباید به شرایط کنونی قانع باشیم و برای بهینه شدن برنامه های خود پژوهش، تحقیق و مطالعه را بایستی با جدیت دنبال کنیم.

لینک خبر :‌ شیعه نیوز
جایزه ترانه با هدف تجلیل و تشویق ترانه سرایان برتر، ترویج مفاهیم نو و ارزشمند در ترانه ، حمایت و معرفی ترانه های برتر، به دبیری مسلم نادعلی زاده در سی و ششمین دوره جشنواره موسیقی فجر برگزار می شود.

گزارش روابط عمومی دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اسماعیل امینی، مجید افشاری، محمدعلی بهمنی، محمدمهدی سیار، حمیدرضا شکارسری، ناصر فیض و عبدرالجبار کاکایی داوران جایزه ترانه هستند.
در این جایزه، متن ترانه هایی که از مهرماه 1398 تا مهرماه 1399 به صورت تک آهنگ یا در قالب آلبوم موسیقی از سوی مؤسسات یا اشخاص حقیقی پس از دریافت مجوز از دفتر موسیقی تولید و منتشر شده اند، توسط هیئت داوران بررسی و ترانه های برگزیده معرفی می شوند.
دربازه زمانی مشخص شده بیش از چهار هزار قطعه متن ترانه با مجوز دفتر موسیقی به صورت تک آهنگ یا در قالب آلبوم منتشر شده اند، که مرحله نخست انتخاب این ترانه ها در حال انجام است و در مرحله نهایی ترانه های برگزیده در سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر معرفی می شوند.
سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر 28 بهمن تا 3 اسفندماه سال جاری به دبیری حسن ریاحی برگزار می شود.

لینک خبر :‌ گیتی آنلاین
به تازگی خبری درباره برقراری بیمه بیکاری هنرمندان منتشر شد و این قشر که اغلب آنان در دوران کرونا ناچار به خانه نشینی شده اند، دلگرم شدند که دولت، راه حلی برای بیکاری و بی پولی آنان اندیشیده است اما به فاصله اندکی، ایرج راد، رییس هیات مدیره خانه تئاتر اعلام کرد که مصوبه جدید ربطی به کرونا و پیامدهای آن ندارد.

اعتمادآنلاین| روز یکم دی ماه خبری به نقل از سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شد با این مضمون که دولت با برقراری بیمه بیکاری اهالی فرهنگ، هنر و رسانه موافقت کرده و این موضوع به تصویب رسیده است.

از آنجا که در چند ماه گذشته و بعد از همه گیری کرونا که تعطیلی بسیاری از فعالیت های فرهنگی و هنری را در پی داشت، بارها موضوع امنیت شغلی و بیمه ایام بیکاری، به عنوان یک مطالبه جدی از سوی جامعه فرهنگی مطرح شد، انتشار این خبر کورسوی امیدی در دل هنرمندان ایجاد کرد که شاید این مصوبه جدید در دوران کرونا، دست آنان را بگیرد و بخشی از دغدغه هایشان را برطرف کند.

البته در این خبر جزییاتی درباره چگونگی و همینطور زمان اجرای این مصوبه اعلام نشده بود. با این حال چون بسیاری از هنرمندان در چند ماه گذشته انتقادها و درخواست های خود را در زمینه مساله امنیت شغلی مطرح کرده بودند، این ذهنیت در بخشی از جامعه هنری ایجاد شد که شاید این انتقادها موثر بوده و به جایی رسیده است. بخصوص که در بخشی از این خبر، وزیر فرهنگ هم، شرایط سخت هنرمندان را در دوران کرونا تایید کرده بود. بدین ترتیب این امید قوت گرفت که شاید مصوبه تازه بسرعت به جریان بیفتد.

اما ایرج راد رییس هیات مدیره خانه تئاتر و رییس شورای عالی خانه هنرمندان ایران می گوید: مصوبه اخیر دولت درباره برقراری بیمه بیکاری اهالی فرهنگ و رسانه، ربطی به دوره کرونا ندارد بلکه مصوبه ای است که پیش تر در انجمن های صنفی سراسری فرهنگ، هنر و رسانه مطرح شده است.

او که در انجمن های صنفی سراسری فرهنگ و هنر و رسانه به عنوان نماینده هنرمندان تئاتر حضور دارد، توضیح می دهد: پیش از این در انجمن های صنفی سراسری، موضوع حقوق ایام بیکاری اهالی فرهنگ، هنر و رسانه در ماده 92 برنامه پنج ساله ششم توسعه مصوب شده است.

راد یادآوری می کند: بند چ ماده 92 مربوط به امنیت شغلی است که تصویب شده بود و بند ح آن که مربوط به حقوق ایام بیکاری است، باقی مانده و تصویب نشده بود.

او ادامه می دهد: آنچه به تازگی یعنی روز 30 آذر ماه تصویب شده و وزیر فرهنگ و ارشاد از آن خبر داده اند ، مربوط به تصویب همین بند ح است که از قبل باقی مانده بود و به تازگی در هیات دولت، کار نهایی بر آن صورت گرفته است ولی این مصوبه ربطی به دوران کرونا و برقراری بیمه بیکاری هنرمندان در این مقطع ندارد.

شکی نیست که این مصوبه، اتفاقی مبارک است ولی با توجه به اینکه هیچ گونه جزییاتی درباره چگونگی و زمان بندی اجرای آن و نیز تامین اعتبارش اعلام نشده، بیشتر به یک موضوع مبهم تبدیل شده که پرسش های بسیاری برای جامعه فرهنگی و هنری ایجاد کرده است.

منبع: ایسنا

لینک خبر :‌ اعتماد آنلاین
محمدجواد حق شناس رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران معتقد است؛ فرهنگ مهم ترین دغدغه شهر است و این حوزه باید سهم بیشتری از سبد بودجه مدیریت شهری دریافت کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۳

سرویس تئاتر هنرآنلاین: هنری شدن شهر، بیش از یک سال است که در دستور کار شورای اسلامی شهر تهران قرار گرفته است؛ دستوری که رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی در یکصدو پنجاه و دومین جلسه رسمی پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران بر لزوم آن تأکید کرده بود. بیش از 18 ماه از این تأکید گذشته اما هنوز پیاده راه اطراف تئاتر شهر، جولانگاه دست فروشانی است که شبیه ماسکی، بنای تئاتر شهر را پوشانده اند. از سرنوشت مجموعه صبا و ولیعصر هم هنوز خبری منتشر نشده است. در کنار این معضلات، باید مدیران غیرمرتبط با حوزه فرهنگ و هنر را نیز در سازمان فرهنگی، اجتماعی شهرداری تهران و عدم نظارت شورای اسلامی شهر تهران را نیز اضافه کنیم. تمام این موارد، باعث شده که نقدهای فراوانی به عملکرد مدیران شهری وارد باشد.

با این نقدها، شهرام گیل آبادی مدیرعامل خانه تئاتر در گفت وگویی مجازی با محمدجواد حق شناس رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، به بررسی نقش مدیریت شهری در یاری رساندن به هنرمندان پرداخته است.

در این گفت وگو گیل آبادی با اشاره به امکانات شهری بدون استفاده و توان شهرداری ها در اشتغال زایی هنرمندان به خصوص تئاتری ها، نقش شهرداری ها و عملکرد آنها را مورد بررسی قرار داد.

محمد جواد حق شناس، عضو شورای اسلامی شهر تهران در این باره، بیان کرد: "مسأله ای که من را در تمام یک سال گذشته به شدت درگیر کرده، بیماری کرونا و تبعاتی است که دامن گیر همگان شده است. این تبعات، همه اقشار، به خصوص هنرمندان را درگیر کرده و این موضوع در جلسات با کمیسیون فرهنگی و مدیران ارشد شهری مطرح و بررسی شده است. در این زمان اما، به نظر می رسد که دیگر نمی شود در نشست یا نطق این موارد بررسی شود و بهتر است که به سرعت وارد حوزه اجرایی شویم. همکاران من در این رابطه نیز، برای اجرایی شدن طرح های پیشنهادی، همراهی و استقبال داشتند. امیدوارم این تذکر و درخواست، شرایطی را فراهم کند که مدیران ارشد شهرداری تهران نیز همکاری کرده و متناسب با نیاز هنرمندان، امکانی برای جامعه هنری شهر در حوزه های مختلف فراهم شود. خیلی از اهالی فرهنگ و هنر و حوزه اندیشه در نمایشگاه ها، جشنواره ها، اجراها و ... بوده و ارتزاق می کردند که امروز این امکان از آنها گرفته شده است. کرونا در حوزه اصحاب فرهنگ و هنر، سختی مضاعف ایجاد کرده است. هنرمندان مصداق بارز افرادی هستند که صورت خود را با سیلی سرخ نگه می دارند که حتی عموم جامعه هم آگاهی از شرایط سخت آنها ندارند. انتظار ما این است که دولت و مجلس به عنوان نهادهای اصلی به این مسأله توجه و عنایت نشان می دادند. به هر دلیلی دولت به دلیل تحریم ها، مشکلات خود را داشت و شهرداری ها هم درگیر این مشکلات بودند؛ حتی در روزهای پایانی ماه، دغدغه جدی مدیران شهرداری، بحث پرداخت حق و حقوق نیروهای خودشان بود. در این شرایط اصرار ما این است تا بخشی از بودجه که به عنوان کمک هزینه انجمن های فرهنگی و هنری در نظر گرفته شده است، کاهش پیدا نکند و به طور کامل پرداخت شود."

به گفته گیل آبادی، براساس تحقیقاتی که در خانه تئاتر انجام شده، آمفی تئاترهای روباز بسیاری در تهران هستند که سال ها بدون استفاده مانده یا در حال ویرانی اند. در حالی که این فضاها با توجه به روباز بودن آنها، امکان بسیار مناسبی برای اجراهای تئاتر در ایام کرونا بود که با توجه به پیشنهادات خانه تئاتر برای واگذاری آنها، هنوز اقدامی جدی در این زمینه انجام نشده است.

حق شناس در این مورد توضیح داد: "در حال حاضر، بیش از 100 آمفی تئاتر روباز و فضاهایی مناسب کارهای نمایشی در بوستان های تهران شناسایی شده که این فضاها می توانست زودتر از فصل سرما، در اختیار خانه تئاتر قرار گیرد. امروز اکثر جامعه به فضای مجازی پناه بردند. ما هم در زمینه فعالیت های جمعی می توانستیم تمهیداتی داشته باشیم. در این مورد باید گفت از آنجا که به این بیماری و همه گیر بودن آن، به طور راهبردی نگاه نکردیم، نتوانستیم این یک سال را به خوبی مدیریت کنیم."

یکی دیگر از دغدغه هایی که گیل آبادی مطرح کرد این بود که آیا طرحی تهیه شده که شهرداری تهران ملزم به انجام این نشست ها و اجرایی کردن آنها شود. آیا طرحی در نظر گرفته شده که شهرداری ها به توسعه فکری شهروندان بپردازند؟

او در پاسخ به طرح های پیشنهادی برای بهره برداری از امکانات شهری، گفت: "در کمیسیون فرهنگی، طرحی با عنوان ایجاد امکان و فرصتی که هنرمندان بتوانند در خانه های خودشان به فعالیت و شغل شان ادامه دهند؛ دقیقا همان طرحی باشد که قانونگذار برای حرفه های پزشکی، وکالت و نشریات در نظر گرفته، برای حوزه های فرهنگی هم تعمیم داده شود. این طرح در دست تهیه است و در انتظار ارائه و نهایی شدن آن هستیم. در مورد فضاهای روباز نیز در قالب طرح، آمادگی ارائه آنها بر اساس درخواست خانه تئاتر یا نهادهای مشابه آمادگی استفاده از این طرح با قید فوریت هم داریم. اینکه داشته های شهری در اختیار اهالی فرهنگ و هنر قرار بگیرد، نیازمند پیگیری ما و مطالبه گری شماست. ما پیگیری های لازم را داریم و می خواهیم شما هم مطالبه گر باشید. این شهر، فرهنگسراها، خانه های فرهنگ و ... برای اهالی شهر و هنرمندان است."

حق شناس در مورد عملکرد سازمان فرهنگی هنری شهرداری و انتقادهایی که به آن وارد شده، مطرح کرد: "این سازمان در نتیجه یک اختلاف رویکرد شکل گرفت؛ سازمان فرهنگی، هنری شهرداری تهران، در زمانی از خدمات شهری به تلاش در عرصه فرهنگی و اجتماعی روی آورد و نتیجه آن، رشد فرهنگسراها و خانه های فرهنگ بود که نمونه آن تبدیل کشتارگاه بهمن به فرهنگسرای بهمن، تأسیس فرهنگسرای خاوران، تبدیل پادگان ها به مکان های هنری مثل خانه هنرمندان و ... بود. این روند وقتی شکل گرفت، مجلس وقت بر پایه برخی اختلاف دیدگاه ها در خود شهرداری، خیلی تمایل نداشت که قرائت های فرهنگی برخلاف دیدگاه حاکم در شهرداری پا گرفته شود. به نوعی شاید تصور می شد که این اقدام مشکلاتی را در سطح کلان ایجاد می کند و بر همین اساس، با آن مقابله شده یا در کنترل قرار می گرفت. در این شرایط، سازمان فرهنگی و هنری ایجاد و برای آن هیأت امنایی معرفی شد. این هیأت امنا مرکب از 11 نفر بودند که عمده آنها، ارتباطی به مردم تهران نداشتند. تنها با رویکرد غیرمنصفانه مجلس وقت، رئیس شورای شهر تهران، به نمایندگی از مردم تهران در این ترکیب حضور داشت. سهم مردم تهران در این هیأت امنا، 2 سهم از 11 نفر بود. برعکس قرار شد که تمام هزینه های این حوزه و مایملکی که از سرمایه مردم تهران جمع آوری شده بود و به ساخت فرهنگسراها رسیده بود، از اختیار مردم تهران و نمایندگان آنها خارج شود. در مقابل، وزیر فرهنگ و ارشاد، وزیر آموزش و پرورش، رئیس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، رئیس سازمان صدا و سیما، رئیس سازمان بسیج و رئیس دفتر تبلیغات و ... به این مجموعه اضافه شد که این افراد، از طرف دولت انتخاب می شدند. از طرفی، دغدغه این افراد، مشکلات مجموعه خودشان بود و نمی توانستند تعریفی از اولویت های نمایندگان شهری مردم تهران داشته باشند. هرچند که نامزدهایی در این ترکیب از طرف شهردار برای ریاست سازمان فرهنگی و هنری معرفی می شدند اما در نهایت باید از طرف هیأت امنا تأیید می شدند. در نهایت ترکیبی که در تمام این مدت در جایگاه ریاست این سازمان بود، نسبت مستقیمی با شورا نداشت. بعد از این روال، معمولا این رویکرد را شاهد بودیم که در فضای همکاری دوستان پیگیر دریافت بودجه های خودشان بودند و در این مورد، ارتباط حداقلی برقرار می شد اما این ارتباط هیچ وقت ارتباط موثر و نافذی نبوده است. از طرفی، این انتظار از سازمان می رود که هزینه های سنگینی از طرف سازمان و از طریق شهرداری پرداخت شود. از طرفی هم ما شاهد بودجه های اختصاصی و درآمدهای سازمان بودیم که مبلغ قابل توجهی بوده است که این درآمدها می توانست نیازهای عمده سازمان را برطرف کند اما به طور مستقیم به خزانه شهرداری وارد نمی شود و این درآمدها درون خود سازمان ها هزینه می شود. اینها پاسخ دقیقی است که باید با توجه به انتظار و انتقاد مخاطبان این سازمان، باید مطرح شود."

گیل آبادی در این گفت وگو براساس سوالاتی که از طرف چندین مخاطب در این گفت وگوی مجازی مطرح شده بود، بیان کرد: "مخاطبان اعتقاد دارند ورود افراد غیرتخصصی به حوزه مدیریتی سازمان فرهنگی- هنری را یکی از مهم ترین عواملی است که آسیب های بسیاری به عملکرد این مجموعه وارد کرده و نظارت دقیقی از طرف سازمان و شورای شهر بر این نوع مدیریت ها نیست." به گفته گیل آبادی، آنطور که مخاطبان مطرح کرده اند شورای شهر تهران چطور می تواند بر این مدیریت ها نظارت داشته باشد؟ آیا این معاونت کار مفیدی برای اهالی فرهنگ و هنر انجام می دهد؟

حق شناس، در این مورد بیان کرد: "شاید بخش عمده ای از این سرمایه ها، در زمانی که بودجه فرهنگ و هنر و اجتماعی در سازمان مدیریت شهری قابل توجه بوده، آن گونه که لازم بوده، به مسائل مهم اختصاص نیافته است. با گذشت چند سال، هنوز برای خودم سوال است که چرا مکان پردیس تئاتر با مشورت و توجه به کارآیی آن انتخاب نشده است. بخش عمده وظایف معاونت فرهنگی، هنری و اجتماعی، در حوزه مسائل اجتماعی و آسیب های اجتماعی اختصاص پیدا می کند. سازمان رفاه و خدمات اجتماعی جزو اولویت ها و وظایف جدی آنهاست که حداقل در این دوره، نگاه معاونت ذیربط، حوزه مسئولیت های اجتماعی بوده تا مسائل فرهنگی که این یکی از اصلی ترین نقاط افتراق ما و معاونت فرهنگ و اجتماعی است؛ چرا که معتقدم فرهنگ مهم ترین دغدغه شهر است و حوزه فرهنگ باید سهم بیشتری از سبد بودجه دریافت می کرد. سهم فرهنگ در 3 سال گذشته در مقایسه در 3 سال قبل، کاهش قابل توجهی پیدا کرده است. هرچند که طبق روال، باید منتقد شهرداری دوره قبل باشیم اما در این مورد باید بگویم در حیطه اختصاص سهم بودجه به بخش فرهنگ و هنر، عملکرد شورای چهارم و دوره مدیریت آقای قالیباف بیشتر بوده است."

رئیس کمیسیون فرهنگی شهرداری، در مورد عملکرد یک ساله شورای شهر جدید بیان کرد: "تلاش شده با تمام سختی هایی که در این 3 ساله به لحاظ تأمین بودجه و مشکلاتی که برای تأمین بدهی ها داشتیم، تلاش کردیم که فضای مناسبی برای توجه به اهالی فرهنگ و هنر و حوزه مدیریت شهری ایجاد شود که یکی از آنها، افزایش توجه به انجمن هاست. در سال جاری، برای اولین بار حدود 10 انجمن در فهرست دریافت کنندگان کمک از بودجه شهری قرار گرفتند. افزایش سهم انجمن های هنری نسبت به سال قبل، توجه به پهنه های فرهنگی و گذرهای اختصاص یافته به حوزه کتاب و احیای خانه های تاریخی، از تلاش هایی بود که بتوانیم سهم فرهنگ و هنر را در این حوزه مورد توجه قرار دهیم. با تمام این توضیحات همچنان امیدوارم در تخصیص بودجه سال آینده، سهم مدیریت فرهنگی و برنامه های آنها را افزایش دهیم. البته گفت وگوهای اولیه با معاونت برنامه ریزی و بودجه در مورد نگاه اجتماع محور داشتیم که مورد موافقت آنها قرار گرفت."

گیل آبادی با اشاره به یکی دیگر از سؤالات مخاطبان که حق شناس، همراه بخش فرهنگ و هنر بوده، مطرح کرد: "واقعیت موضوع این است که شهرداری تهران، امکانات فراوانی در اختیار دارد که نظارت شورا، می تواند این امکانات را در اختیار مردم قرار دهد. در این مورد نقدهای فراوانی در مورد نظارت شورا در حوزه های فرهنگی و اجتماعی هست و گفته شده که شهر تهران با حذف هنر و هنرمندان به شهر خشنی تبدیل می شود که تا دیر نشده باید در این مورد تدبیری اندیشید. در این مورد، با توجه به اینکه این موضوع نیازمند نظارت سازمان یافته است، سکوت مسئولین در جهت تجمیع بودجه فرهنگی- هنری، جای سوالات بسیاری دارد. از مهم ترین این سوالات می توان به مجموعه های تئاتری که در اختیار شهرداری است اشاره کرد، یا سرنوشت مجموعه ولیعصر یا تئاتر صبا و اساساً باید پرسید در حال حاضر در مجموعه های تئاتری در اختیار شهرداری تهران، چه اتفاقی می افتد؟"

عضو شورای اسلامی شهر تهران، در این مورد پاسخ داد: "متأسفانه از ظرفیت مجتمع تئاتر جنوب تهران، استفاده نمی شود. آن مکان ظرفیت بزرگی دارد که حتی پیش از کرونا هم مورد بهره برداری جدی قرار نداشت. تاکنون به نظرم، از حدود 15 تا 20 درصد آن استفاده شده است. مجتمع صبا هم، به دلیل نوع قرارداد میان سرمایه گذار و شهرداری، قبل از آغاز به کار شورای شهر جدید، هنوز منتقل نشده و از سال 95 آن مکان متوقف شده است و همچنان درگیر اختلاف حقوقی میان شهرداری و سرمایه گذار است. در رابطه با مجموعه ولیعصر باید گفت که ساخت آنجا تمام شده و حدود یک سال است که آماده بهره برداری است اما در مورد نظام بهره برداری محل تردید است که هنوز مشخص نیست چه کارکردی برای آن مجموعه تعریف شده است. در آن بخش همچنان مشکل داریم و به نظر می رسد نوعی نگرانی در مدیریت شهری وجود دارد که به دلیل برخی مداخله ها و حساسیت ها که نسبت به این مجتمع وجود دارد. در این مجتمع، متولیانی حضور دارند که هیچ نسبتی با مدیریت شهر و دغدغه های فرهنگی و هنری ندارند. متاسفانه این مجتمع از وضعیت خوبی بهره مند نیست و به نظرم، شهردار محترم تهران در این حوزه باید تصمیم جدی و دقیق تری انجام شود که این سرمایه که بالغ بر 100 میلیارد در زمان خودش هزینه داشته اما همچنان معطل و بدون استفاده مانده است. این ملاحظات معمولا نانوشته است و اینها همه به نوعی درد مزمن تبدیل شده است. از طرفی متاسفانه این بی توجهی باعث شده مجتمع تئاتر ولیعصر در دست عده ای باشد که هیچ شناختی از شهر و فضای فرهنگی ندارند. حتی شهرداری این فرصت را نگذاشت که از متصرفین شکایت کند. باید زودتر این اقدام انجام شود."

به گفته مدیرعامل خانه تئاتر، پیش از این نیز این مجموعه طرحی برای تبدیل مجتمع ولیعصر به مرکز تئاتر آئینی و موزه شبیه پژوهی و تعزیه ارائه کرده بود که هنوز در مورد آن هم به تصمیم نرسیده است.

حق شناس در مورد این طرح توضیح داد: "این طرحی است که در کمیسیون، مورد مطالعه و تحقیق قرار نگرفته است. فکر می کنم باید بتوانیم مسأله را شناسایی کرده و به نقطه ای برای اجرای این طرح باشیم. قطعا نیازمند اقدامی جدی تر است. متأسفانه در جریان هستیم که آن منطقه در حال حاضر به نقاط پر آسیب شهری تبدیل شده است."

گیل آبادی با اشاره به سؤالی در مورد تخریب اطراف تئاتر شهر و سنگلج که مدیریت شهری به این مکان های تاریخی تئاتر بی توجه هستند. آیا می توان گفت مدیریت شهری نظارتی ندارند؟ از طرفی گفته شده در مدیریت قبلی شهری، دستور داده شده بود که ساختمان کنار سنگلج، در اختیار این تماشاخانه قرار بگیرد اما مدیریت جدید شهری هنوز این دستور را پیگیری و عمل نکرده است.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران، در این مورد بیان کرد: "یکی از مشکلات ما این است که حوزه هنرهای نمایشی، حوزه دولت است. ما وزارتخانه ای به نام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داریم که من از نزدیک مباحث این حوزه را می شناسم. یکی از زیرمجموعه های این وزارتخانه، تئاتر شهر و سنگلج هستند. از طرف دیگر، می دانیم که مدیریت شهری دارای امکانات و توانمندی هایی است که در نوع خود و فضای تصمیم گیری که دارد، نسبت به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دستش بازتر است. در یک مقطعی به نظر می رسد با تأسیساتی که ایجاد کرده، به نوعی از سازمان متولی این ماجرا عبور کرده است. هرچند که امکاناتی به فضای فرهنگ و هنر شهر اضافه شده اما آیا نفس ایجاد سخت افزار و مجتمع های بزرگ برای شهر کافی است؟ در این مورد باید گفت خیر. هرچند کار بسیار ارزنده ای است اما باید برنامه ای برای بهره برداری آنجا داشته باشیم که متاسفانه در این مورد کاری نکردیم."

حق شناس با ابراز امیدواری برای بهبود شرایط، بیان کرد: "من تصورم این است که می توانیم با همت خانه تئاتر یا نهادهای صاحب نظر این چنین، نشست های تخصصی تری را تنظیم کنیم تا بتوانیم امکانات شهری را مورد بهره برداری اهالی هنر قرار دهیم."

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
مدیر اداره کل هنرهای تجسمی درباره شرایط برگزاری جشنواره فجر امسال توضیح داد: پیش بینی ما این است که بتوانیم همانند سال های گذشته جشنواره را به صورت حقیقی برگزار کنیم و مجازی نباشد، اما اگر در بهمن ماه شرایط به سمت وضعیت قرمز پیش رفت، ممکن است برنامه های جدیدی برای برگزاری مجازی در نظر گرفته شود.

هادی مظفری، مدیر اداره کل هنرهای تجسمی، در گفت وگویی با ایسنا درباره آخرین تصمیم گیری ها برای برگزاری جشنواره تجسمی فجر، اظهار کرد: فراخوان جشنواره همانند هر سال منتشر شده و تیم اجرایی نیز در حال کار هستند. پیش بینی ما این است که بتوانیم همانند سال های گذشته جشنواره را به صورت حقیقی برگزار کنیم و مجازی نباشد، اما اگر خدای ناکرده در بهمن ماه شرایط به سمت وضعیت قرمز پیش رفت، ممکن است برنامه های جدیدی برای برگزاری مجازی در نظر گرفته شود؛ البته تا این لحظه برنامه این است که جشنواره در موسسه صبا و به صورت حضوری برگزار شود، اما درباره جزئیات با توجه به وضعیت کشور در آن برهه زمانی تصمیم گرفته می شود و به همین خاطر هم شرایط دقیق برگزاری حدود 10 روز پیش از افتتاحیه جشنواره تجسمی امسال، اطلاع رسانی می شود.

مظفری در پاسخ به این پرسش که آیا سیاست اداره کل هنرهای تجسمی در قبال برگزاری رویدادهای دولتی و خصوصی در ایام کرونا متفاوت است، با تاکید بر اینکه هیچ تفاوتی وجود ندارد، خاطرنشان کرد: در رویدادهای گذشته همه ما از دستورالعمل های ستاد ملی مبارزه با کرونا تبعیت کردیم؛ همانگونه که افتتاحیه دوسالانه سرامیک برگزار نشد و با تعطیلات دو هفته ای شهر تهران بینال سرامیک نیز تعطیل شد. در واقع هر زمان دستورالعملی صادر شده، شامل تمامی رویدادها دولتی و خصوصی بوده است. الان نیز شرایط به همان صورت است و حضور هنرمندان در گالری ها و جشنواره ها همگی تابع یک قانون واحد و مشخص هستند که توسط ستاد ملی کرونا اعلام می شود.

مدیر اداره کل هنرهای تجسمی همچنین درباره اینکه آیا نظارتی بر عملکرد گالری ها در ایام کرونا وجود دارد، توضیح داد: نظارت حتما انجام و اگر شکایتی نیز وجود داشته باشد، حتما رسیدگی می شود؛ البته عمده گالری ها در این مدت به سمت برگزاری نمایشگاه های آنلاین رفتند.

مظفری در عین حال با اشاره به تعداد محدود بازدیدکنندگان از نمایشگاه های هنری، یادآور شد: به طور کلی باید این نکته را در نظر داشت که گالری ها با سایر محافل فرهنگی و هنری همانند سالن های سینما، تئاتر و موسیقی تفاوت دارند. حتی زمانی که کرونا نبود، به غیر از مراسم های افتتاحیه که پرتجمع بودند، شاید در سایر روزها از یک نگارخانه 10 یا 15 نفر در ساعت های متعدد بازدید می شد و این موضوع هیچ منافاتی با پروتکل های بهداشتی نداشته و ندارد. گاهی اینگونه عنوان می شود که چرا سینماها تعطیل و گالری ها باز هستند، واقعیت این است که میزان بازدیدکنندگان این دو قابل مقایسه نیست.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
دبیر جشنواره سراسری تئاتر مقاومت بخش دانشجویی را اتفاق مهم این دوره جشنواره معرفی کرد و گفت: 20 هزار مخاطب واقعی صفحات تئاتر مقاومت را به صورت آنلاین دنبال کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۲ سایت های دیگر : سراج24

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس ، آیین اختتامیه هفدهمین دوره جشنواره سراسری تئاتر مقاومت شامگاه (سه شنبه، دوم دی) با حضور محمدحسین صفار هرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، سید محمد یاشار نادری رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح، سردار عبدالرضا آزادی معاون فرهنگی سازمان بسیج مستضعفین، حمید نیلی دبیر جشنواره، حجت الاسلام محمدمهدی بهداروند، قادر آشنا مدیر کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین مسافر آستانه دبیر جشنواره تئاتر فجر و تعدادی از اهالی تئاتر در تالار وحدت برگزار شد.

نیلی: 20 هزار نفر مخاطب واقعی تئاتر مقاومت را آنلاین دنبال کردند

در ابتدای این مراسم، حمید نیلی دبیر جشنواره با تاکید براینکه هنر پدیده شگفتی است که کلان را در جان منقش می کند پس فرهنگ می آفریند، اظهار داشت: هنر تئاتر ارزش های انسانی را در صحنه به ظهور می رساند و ماندگار می کند.

وی به جشنواره تئاتر مقاومت اشاره کرد و افزود: تئاتر ازجمله ابزارهای انتقال مقاومت است که هنرمندان غزل مقاومت را در قالب نمایشنامه نامه می سرایند. ما در این جشنواره با تهدید کرونا روبرو بودیم و این شرایط ما را به سمت آنلاین برگزار کردن جشنواره برد که موجب تجربه شدن عرصه های جدیدی شد.

دبیر جشنواره تئاتر مقاومت از بخش دانشجویی به عنوان ویژگی این دوره جشنواره یاد کرد و گفت: حضور دانشجویان در این جشنواره به خلق عرصه های نو منجر شد؛ گره خوردن هنر و صنعت نیز از ویژگی های این دوره تئاتر مقاومت بود که با همت مس کرمان و همراه اول رقم خورد.

نیلی در ادامه به حضور پر رنگ مخاطبان در این جشنواره اشاره کرد و افزود: بازدید واقعی 20 هزار نفر از صفحات جشنواره تئاتر مقاومت و داوری کردن بخش هایی توسط مردم از ویژگی های این دوره بود. در پایان با آرمان های انقلاب اسلامی و امام راحل و شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی عهد می بندیم که راه شهیدان را ادامه دهیم.

بخش رادیویی راویان حماسه

جایزه اول: تندیس و لوح تقدیر و جایزه نقدی به الناز عزیزی برای روایت چشم های منتظر از اردبیل رسید.
تندیس و لوح تقدیر: به نگین خامسی برای روایت نامه ای برای عزیز از تهران.
لوح تقدیر به معصومه نورزاد برای نمایش باد که می نویسد از تهران رسید.

بازیگری زن در بخش روایتگری:

نازنین مهیمنی و مینا شجاع به صورت مشترک برای سمفونی پلارک و ضیافت مرغان مهاجر از تهران رسید.

بازیگری مرد؛
تندیس و جایزه اول به بهرام سروری نژاد و مجتبی طباطبایی به صورت مشترک از تهران رسید.
لوح تقدیر و جایزه به حسن مجیدی برای نمایش گرمازده از چهارمحال بختیاری رسید.

نویسندگی راویان حماسه

جایزه اول به باقر سروش برای نمایش ضیافت مرغان مهاجر

کارگردانی
تندیس و جایزه اول به پیمان غریب پناه از تهران و لوح تقدیر به شیرین سپهراد از تهران و بخش تهیه کنندگی به فیروزه بنی طالبی برای نمایش گرمازده رسید.

افکتور: تندیس و جایزه به محمدرضا قبادی فر از تهران

صدابردار: تندیس و جایزه اول به رضا محتشمی برای باد که می نویسد از تهران

جایزه نمایش برگزیده راویان حماسه:

جایزه اول به شیرین سپهراد برای ضیافت مرغان مهاجر از تهران و تقدیر و جایزه به داریوش شهبازی برای باد که می نویسد از تهران رسید.

نمایشنامه نویسی

تقدیر و مبلغ سی میلیون ریال برای نویسنده بلشویک اثر امیرقاسم ستوده.

رتبه سوم و لوح تقدیر به محمدرضا آرین فر برای نمایش شهریور آخرین ماه تقویم است، رسید.
رتبه دوم لوح تقدیر و مبلغ یکصد میلیون ریال به نویسنده راه پیموده نشده از غلامحسین دولت آبادی رسید.

رتبه اول، دیپلم افتخار و مبلغ یکصد و پنجاه میلیون به روزبه حسینی برای نمایش برگرد رفیق رسید.

بخش دانشجویی

پوستر و بروشور
لوح تقدیر و مبلغ پانزده میلیون ریال به محمد لهراسبی برای ماهی ها فراموش نمی کنند.
برگزیده: دیپلم، تندیس و مبلغ سی میلیون ریال به حامد کاظمی برای خاطرات خانه ای که نیست.

طراحی لباس
تقدیر و مبلغ پانزده میلیون به فائزه نجفی برای ماهی ها فراموش نمی کنند.
تندیس ، دیپلم و مبلغ سی میلیون ریال به ویدا موسوی برای نمایش بهشت حکیم الله.

گریم

لوح تقدیر عاطفه رضایی برای نمایش غزل واژه قصر
تندیس جشنواره به سعید موذنی برای نمایش بهشت حکیم الله .

طراحی نور
لوح تقدیر به علی کوزه گر برای نمایش فریاد خاموش
دیپلم و تندیس جشنواره به ویدا موسوی برای نمایش بهشت حکیم الله.

موسیقی
تقدیر از محمد نادری و سیدمحمد صدق سجادی برای موسیقی نمایش خرمشهر 11
تندیس و دیپلم افتخار به امیرحسین انصافی برای نمایش فریاد خاموش .

بازیگری زن
تقدیر از ندا عزیزی پیرمحمدی برای نمایش پارو شیرین
رتبه سوم: میترا بابایی و سارینا رزاق مرندی برای نمایش های خنکای ختم خاطره و ترقب
رتبه دوم: مهناز میرزایی برای نمایش ترقی
رتبه اول و دیپلم و تندیس: ویدا موسوی برای نمایش بهشت حکیم الله .

بازیگری مرد
تقدیر : پوریا ریحانی برای نمایش خرمشهر 11
رتبه سوم: پیمان محسنی برای نمایش فریاد خاموش
رتبه دوم : سعید صادقی برای نمایش خنکای ختم خاطره و محسن سالاری برای نمایش فریاد خاموش
-رتبه اول و تندیس: محمدهادی عطایی برای نمایش فریاد خاموش

کارگردانی

رتبه سوم: محمدهادی عطایی برای نمایش فریاد خاموش
رتبه دوم: پریسا دوستی برای نمایش ماهی ها فراموش نمی کنند
رتبه اول و تندیس جشنواره: ویدا موسوی برای نمایش بهشت حکیم الله

نمایشنامه نویسی

تقدیر:کامران شهلایی برای نمایشنامه خاطرات خانه ای که نیست
رتبه دوم: پریا دوستی برای نمایشنامه ماهی ها فراموش نمی کنند
رتبه اول و تندیس: خسرو امیری برای نمایشنامه بهشت حکیم الله

نمایش بهشت حکیم الله از این بخش به جشنواره تیاتر فجر معرفی شد. معرفی ماهی ها فراموش نمی کنند برای اجرا در جشنواره تیاتر دانشگاهی و معرفی برای اجرا در تماشاخانه سرو نمایش فریاد خاموش و بهشت حکیم الله .

در ادامه مراسم از هنرمند درگذشته سال جاری با دیپلم افتخار از میلاد حاجی زاده با حضور یکی از اعضای خانواده اش تقدیر شد.

همچنین پس از پخش دو کلیپ از زندگینامه کوروش زارعی و نصرالله قادری از این رو شخصیت پیشکسوت عرصه تئاتر تقدیر به عمل آمد.

زارعی: افتخار می کنم محصول انقلاب اسلامی و حوزه هنری هستم

کوروش زارعی پس از تجلیل پشت تریبون قرار گرفت و با تاکید براینکه افتخار من این است که محصول انقلاب و حوزه هنری هستم به ذکر خاطره ای پرداخت و گفت: یک روز در همین صحنه یکی از اساتید مرا برای کاری دعوت کرد و نقش های مختلفی به من داد اما مرا برای اجرا دعوت نکرد. بعد از مدتی فهمیدم که رقیبان من به او گفته بودند که من بازیگر دفاع مقدس هستم و نباید به او میدان داد. من افتخار می کنم که دفاع مقدسی هستم و افتخار میکنم که این عنوان را دارم.

در ادامه جایزه ویژه سردار سلیمانی نیز در این جشنواره به لیلی عاج برای نمایش کجایی ابراهیم رسید.

صفارهرندی: مقاومت یعنی وسیله ای برای تهاجم

محمدحسین صفارهرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه طی سخنانی با بیان اینکه مقاومت یعنی وسیله ای برای تهاجم، اظهار کرد: مقاومت موثرتر از هجوم است؛ مقاومتی که تنها ذهنی نباشد را ما در عمل تجربه کرده ایم و فتوحاتی نیز به واسطه آن در دفاع مقدس و مواجه با کرونا کسب کرده ایم.

وی عنوان کرد: اینکه امروز با حفظ همه موازین و پروتکل ها نگذاشتید چراغ تئاتر و هنر بی فروغ بماند و تئاتر مقاومت به واسطه این نام با مسمای خود در این شرایط که برخی از هنرها از طریق مجازی دنبال می شود جشنواره را برگزار کرده اید نوعی مقاومت است. مزه تئاتر به این است که غبار صحنه منتقل شود و در کنار حرارت و هیجانی که در کنار مخاطب دارد هنرمند با بیننده رودررو شود، بنابراین حیف است که چراغ تئاتر مدت طولانی خاموش شود.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن تشکر از برگزار کنندگان جشنواره گفت: امیدواریم با مقاومت حساب شده ای که اقشار مختلف در برابر فشارهای زیاد جوامع اهل ستم در دنیا روا می دارند، در این مورد هم جوامع تسلیم اراده ملت ما شوند.

انتهای پیام/121

لینک خبر :‌ خبرگزاری دفاع مقدس
تهران- ایرنا- مراسم اختتامیه هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت با معرفی برگزیدگان بخش های رقابتی این رویداد و اهداء تندیس حاج قاسم برای نخستین بار در این جشنواره به نمایش کجایی ابراهیم؟ اثر لیلی عاج به ایستگاه پایانی رسید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۲ سایت های دیگر : فرتاک نیوز امروز نیوز ایران مراسم نیوز

مراسم اختتامیه هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت شامگاه سه شنبه (دوم دی ماه) در تالار وحدت با حضور دبیر این رویداد و مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس، دبیر اجرایی این دوره از جشنواره، حجت الاسلام و المسلمین مشاور عالی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رییس بنیاد فرهنگی-هنری روایت، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی و مشاور عالی بنیاد فرهنگی هنری روایت و جمعی از هنرمندان برگزار شد.

اجرای مراسم اختتامیه که با حدود 40 دقیقه تاخیر نسبت به ساعت اعلام شده 17:30 در ساعت 18:10 دقیقه با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران رسماً آغاز شد بر عهده بود.

حمید نیلی مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب دفاع مقدس و دبیر هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت در سخنانی ضمن خیرمقدم به مهمانان و تشکر از کلیه دست اندرکاران و هنرمندان حاضر در برگزاری این رویداد گفت: شیوع ویروس کرونا ما را از همراهی نفس به نفس و ارتباط زنده و مستقیم با هنرمندان تئاتر محروم کرد.

اما دراین میان استفاده از بستر فضای مجازی شیوه ای دیگر از ارائه هنرِ هنرمندان عرصه نمایش کشور، آن هم با نشانه روشن دفاع مقدس و مقاومت را پیشاروی مخاطبان این عرصه قرار داد. حضور مخاطبان با بیش از 20 هزار بیننده در فضای مجازی از آثار مختلف این رویداد نشان دهنده ظرفیت های پیدا و پنهان فضای مجازی برای زنده نگاه داشتن تئاتر در ایام شیوع کرونا به شمار می رود.

دبیر هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت خاطرنشان کرد: بهره بردن از ظرفیت های فضای مجازی این مهم را به مدیران عرصه فرهنگ و هنر، خاصه در عرصه تئاتر کشور نشان داد که می توان حتی در آینده و به امید خدا

نیلی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: حضور گسترده دانشجویان و درخشش بخش دانشجویی به عنوان یکی از بخش های اقماری و رقابتی این دوره از جشنواره نویددهنده پیوند دوباره دانشجویان با مفهوم تئاتر مقاومت و دفاع مقدس بود که طی چند سال اخیر به دلایل مختلف میان این دو نهاد و محیط علمی و هنری فاصله ایجاد شده بود.

وی یادآور شد: همراهی دو بخش صنعتی، همراه اول و مس سرچشمه بار دیگر ظرفیت های هنر تئاتر برای همراهی بخش خصوصی به ویژه بخش های صنعتی کشور را برای توسعه و تعالی هرچه بیشتر این هنر عیان ساخت.

مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس در پایان ضمن بزرگداشت نام و یاد شهدای حماسه هشت سال دفاع مقدس، همچنین شهدای مدافع حرم و مدافعان سلامت گفت:

سخنران بعدی مراسم محمدحسین صفار هرندی وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی و مشاور عالی بنیاد فرهنگی-هنری روایت بود.

وی با اشاره با آنکه مقاومت وسیله ای است برای تهاجم و مؤثرتر از هجوم گفت: اگر اذهان تمام جهانیان بر این مسئله استوار باشد که تاکید بر مفهوم مقاومت می تواند در بسیاری از موارد یاریگر انسان ها برای مبارزه با ظلم ستیزی باشد، جمهوری اسلامی ایران طی تاریخ بیش از چهار دهه صلابت و حریتِ راه و مسیرش، مفهوم مقاومت را در عمل تجربه کرده است و نشان داده درخت مقاومت در کنار سایه آرام بخشش می تواند چه میوه های شیرینی داشته باشد.

پیام مقاومت علاوه بر آنکه در تاروپود زندگی تمامی ایرانیان تنیده شده است در تمام ساحت های فرهنگی و هنری تجلی و نمودی بارز و جریان ساز داشته و دراین میان هنر تئاتر یکی از پیش قراولان زنده نگه داشتن یاد و حماسه خاطره سازان هشت سال دفاع مقدس، رزمندگان، ایثارگران، آزادگان و شهدایی است که طی تاریخ پرشکوه انقلاب مان با تکیه بر مفهوم مقاومت پرچم سربلندی، سرافرازی، حریت و آزادی کشورمان را با افتخار نه تنها در کشور که در سراسر جهان به اهتزاز درآوردند.

صفارهرندی با تاکید بر آنکه اصل و ذات هنر تئاتر ارتباطِ زنده، نفس به نفس و چشم در چشم هنرمندان با مخاطبان است خاطرنشان کرد: شرایط فعلی و برگزاری رویداد تئاتر مقاومت در کنار اهمیت آن و بهره بردن از بستر فضای مجازی بار دیگر نشان داد که شاید این بار تئاتر در قالب اجرای زنده با دمِ مخاطب به حیات خود ادامه نمی دهد اما می تواند با حلقه واسطی چون مفهوم مقاومت، ایثار، ازجان گذشتگی و شهادت بار دیگر معیارهای متعالی هنر را این بار در عرصه تئاتر از طریق فضای مجازی با مخاطبان خود قسمت کند.

بعد از ترور ناجوانمردانه سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در 13 دی ماه 1398، هم زمان با اعلام فراخوان هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت در اردیبهشت ماه سال 99، مقرر شده بود تا در کنار بخش های رقابتی و جوایز گوناگون این رویداد، نمایشی برگزیده از سوی هیات انتخاب معرفی شود و برای نخستین بار به اثرگذارترین، جریان سازترین و مؤثرترین نمایش در عرصه تئاتر مقاومت و دفاع مقدس در قالب برگزاری مراسم اختتامیه جشنواره تئاتر مقاومت اهدا شود.

بر این اساس نمایش کجایی ابراهیم؟ به نویسندگی و کارگردانی که از آثار حاضر در هفدهمین دوره جشنواره سراسری تئاتر مقاومت بود برای نخستین بار تندیس حاج قاسم را به عنوان اثر برگزیده و شایسته تقدیر در این دوره از جشنواره از آن خود کرد.

بخش دیگر از این رویداد به پاسداشت و بزرگداشت مقام به دو هنرمند فعال در عرصه تئاتر مقاومت، دکتر نمایشنامه نویس، کارگردان، پژوهشگر و مدرس دانشگاه و بازیگر، کارگردان و مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری اختصاص داشت.

در این بخش با اهداء تندیس جشنواره و لوح یادبود از حضور مستمر و فعال این دو هنرمند در عرصه توسعه و تعالی مفهوم تئاتر مقاومت در مقام نمایشنامه نویس، کارگردان و مؤلف آثار پژوهشی تقدیر به عمل آمد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
به دنبال امضای تفاهم نامه های همکاری معاونت امور هنری با ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها، حمایت از فعالیت های موسیقایی در استان ها گسترش می یابد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، به نقل از روابط عمومی دفتر موسیقی، دفتر موسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه حمایت خود از فعالیت هنرمندان و گروه های موسیقی در کشور، چهار زمینه حمایتی دیگر را نیز در دستور کار قرار داده است.

حمایت از گروه های فعال موسیقی استان ها، حمایت از تولید آلبوم های موسیقی سنتی و مقامی، حمایت از برگزاری کارگاه های تخصصی موسیقی و کمک به تأمین هزینه های شوراهای تخصصی موسیقی در استان ها، چهار عنوان حمایتی دیگر است که به زودی در اختیار هنرمندان این حوزه قرار خواهد گرفت.

به دنبال امضای تفاهم نامه های همکاری معاونت امور هنری با ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها، حمایت از فعالیت های موسیقایی در استان ها گسترش می یابد.

در ماه های اخیر دفتر موسیقی با پرداخت 3200 میلیون ریال به شعب مختلف انجمن موسیقی در استان ها از فعالیت های شعب انجمن موسیقی در استان ها حمایت کرد و با اجرای بندهای فوق، حمایت های دفتر موسیقی از فعالیت های موسیقی در استان ها در سال جاری به بیش از 10 میلیارد ریال می رسد.

تفاهم نامه های معاونت امور هنری با ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور تمرکززدایی از فعالیت ها در تهران و نیز توزیع عادلانه تر بودجه های فرهنگی و هنری منعقد شده است.

لینک خبر :‌ فرهنگ وهنر
تهران- ایرنا- مدیرکل اداره هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اختصاص ردیف بودجه مشخص برای حمایت از تماشاخانه ها و هنرمندان آسیب دیده از شیوع کرونا گفت: پرونده 45 تماشاخانه برای دریافت کمک های حمایتی در حال بررسی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۲ سایت های دیگر : امروز نیوز تهران پرس بانی فیلم

هم زمان با شیوع ویروس کرونا در اسفند ماه سال 1398 و تعطیلی فعالیت های فرهنگی و هنری ازجمله در عرصه هنرهای نمایشی و استمرار آن تعطیلی ها تا پایان خرداد 1399، شاهد آسیب های متعددی به ویژه در حوزه تولید، اجرا و معیشت هنرمندانِ خانواده تئاتر کشور بودیم.

هرچند طی دوماهه نخست فصل تابستان 99، آرام آرام شاهد بازگشایی مجدد تالار های نمایشی و تولید آثار بودیم اما ترس و بیم مخاطبان از یک سو برای حضور در سالن های نمایشی و در آن روی دیگر سکه، فعالیت محدود هنرمندان تئاتر باعث شد تا چندان شاهد به حرکت درآمدن چرخ اقتصاد هنرهای نمایشی نباشیم.

شیوع موج دوم و در ادامه موج سوم کرونا، بار دیگر فضای تعطیلی فعالیت های فرهنگی و هنری ازجمله عرصه تئاتر را استمرار بخشید. ادامه این روند بعد از گذشتن بیش از 9 ماه از سال 1399 باعث شده تا این بار نه تنها هنرمندان و گروه های تئاتری که صاحبان تماشاخانه های خصوصی و دولتی نیز نه تنها از آسیب ها و خسارت های ناشی از تعطیلی فعالیت های فرهنگی و هنری در سایه شیوع ویروس کرونا در امان نمانند که ضررهای ریز و درشتی متحمل شوند.

اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی همان تعطیلات نخست فعالیت های فرهنگی در راستای تاکید بر حمایت از هنرمندان تئاتر و همچنین مدیران تماشاخانه های دولتی و خصوصی به عنوان میزبانان عرصه هنر تئاتر کشورمان، صحبت ها و برنامه های مختلف و متعددی را در دستورکار قرار داد.

با همراهی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تأکیدات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی چند روز اخیر خبر از نهایی شدن و اختصاص ردیف بودجه مشخص برای کمک به هنرمندان آسیب دیده به سبب تعطیلی فعالیت آن ها در سایه شیوع ویروس کرونا در کشور به گوش رشید.

پیش از نهایی شدن و اختصاص این ردیف بودجه نیز مدیرکل اداره هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی بازدیدهای مستمر از تماشاخانه های خصوصی تلاش کرد در تعامل و گفت وگو با مدیران تماشاخانه ها همچنین گروه های تئاتری بهترین راه را برای کمک و حمایت از هنر تئاتر و سالن ها و تماشاخانه هایش بر دارد.

بعد از صحبت های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر نهایی و قطعی شدن ردیف بودجه ای مشخص در راستای حمایت از تمام هنرمندان آسیب دیده در سایه شیوع ویروس کرونا، درباره شیوه حمایت از هنرمندان تئاتر و تماشاخانه های خصوصی و دولتی با قادر آشنا به گفت وگو نشستیم.

قادر آشنا در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با تاکید بر لزوم حمایت همه جانبه از گروه های تئاتری و تماشاخانه های خصوصی گفت: براساس لایحه بودجه و سرفصل هایی که برای آن تعریف شده است، امروز با قطعیت می توانیم بگوییم حمایت و کمک های ما از هنرمندان به زودی نهایی و اجرایی خواهد شد.

وی ادامه داد: اداره کل هنرهای نمایشثی بر حسب وظیفه و رسالت ذاتی خود همواره تلاش کرده و خواهد کرد با برگزاری جشنواره های تئاتری، حمایت از اجراهای عمومی و تولید نمایشنامه همواره یاریگر و پشتیبان هنرمندان تئاتر باشد و در این ایام از هیچ اقدامی برای همراهی و همدلی با هنرمندان از دو منظر مادی و معنوی فروگذار نبوده است.

در راستای رسالت ذاتی این اداره کل طی چند وقت اخیر تأکید شده که تمام گروه هایی که برای اجرا از طریق فضای مجازی متقاضی باشند مبلغ حمایت 30 میلیون تومانی را از اداره کل هنرهای نمایشی دریافت خواهند کرد که خوشبختانه تاکنون 60 طرح برای تولید و اجرا به دست ما رسیده است.

آشنا با اشاره به دو تارنمای و در راستای حمایت از تولید آثار نمایشی و هنرمندان تئاتر با پرداخت وام های کم بهره گفت: متاسفانه به دلیل شیوه و هزینه بر بودن تولید آثار نمایشی و عدم تضمین بازگشت مالی در این شاخه هنری، هنرمندان تئاتری و گروه های نمایشی کشور از این دو سایت استقبال نکردند.

وی افزود: سایت تحفه با بهره 4 درصد و سایت کارا با بهره 12 درصد به گروه ها و مجموعه هنرهای نمایشی وام پرداخت می کند اما به دلیل مشکلات و مباحث اقتصادی تئاتر، هنرمندان تئاتر برخلاف فعالان موسیقی و عرصه تجسمی کشورمان استقبال کمتری برای ثبت نام و درخواست وام از این دو سایت داشتند.

تاکنون 45 تماشاخانه خصوصی را برای دریافت وام ناشی از خسارت های تعطیلی شیوع کرونا به صندوق اعتباری هنر معرفی کرده ایم. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین معاون امور هنری وزارتخانه رایزنی های مختلفی را با مدیران صندوق اعتباری هنر داشته اند تا فرآیند دریافت وام به تماشاخانه های خصوصی را با سرعت بیشتری شاهد باشیم.

آشنا در پاسخ به این پرسش که تاکنون چه تعداد از تماشاخانه های خصوصی برای دریافت وام معرفی شده اند گفت: تا پایان هفته گذشته 24 پرونده از تماشاخانه های خصوصی برای دریافت وام توسط صندوق اعتباری هنر به بانک عامل معرفی شده اندو مدیران تماشاخانه ها منتظر دریافت وام های خود هستند.

مدیرکل اداره هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: در این میان تعدادی از پرونده هایی که پیش از این توسط تماشاخانه های خصوصی برای دریافت وام از صندوق اعتباری هنر معرفی شده بودند و مدارک آن ها نقص هایی داشت، بعد از اعلام تاریخ های متعدد، برخی از تماشاخانه ها پرونده خود را کامل کردند.

آشنا در پایان یادآور شد: با توجه به جمیع اقدامات صورت گرفته درحال حاضر تعدادی از تماشاخانه های خصوصی که پیش تر از صندوق اعتباری هنر وام گرفته بودند مشمول این روند و دریافت وام جدید نشده اند تا بتوانیم اصل انصاف و عدالت را به گونه ای میان تماشاخانه ها قسمت کنیم که در گام اول تماشاخانه هایی که تاکنون از مزایای این صندوق استفاده نکرده اند در خط مقدم حمایتی قرار گیرند و در ادامه در صورت نیاز بار دیگر به تماشاخانه هایی که پیشتر از تسهیلات بهره برده اند شامل این طرح خواهند شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۲ سایت های دیگر : افکار نیوز

محسن حسن زاده در گفت وگو با خبرگزاری میزان، پیرامون آخرین وضعیت بازگشایی تماشاخانه های تئاتر گفت: واقعیت امر طی ماه گذشته جلسات متعددی از سوی مرکز هنرهای نمایشی و قادر آشنا رییس کل این مرکز با مسئولین وزارت بهداشت صورت گرفته تا بالاخره ترتیب و روندی برای بازگشایی تماشاخانه ها حاصل شود.

وی در همین راستا ادامه داد: مجموع این جلسات به یک سری از جمع بندی ها ختم شده و امیدواریم که بتوانیم قدمی مثبت برای عرصه هنرهای نمایشی برداریم، به امید خدا به زودی بتوانیم اخباری در این باره منتشر نماییم. در هر صورت تئاتر هم همچون سینما تابع دستورات و پروتکلهای ستاد ملی مبارزه با کرونا است و طبیعتا در انتظار نظر نهایی این ستاد خواهیم ماند.

مدیر روابط عمومی مرکز هنرهای نمایشی درباره احتمال بازگشایی تماشاخانه های تئاتر پیش از جشنواره فیلم فجر اظهار کرد: با تمام وجود امیدواریم که این جلسات مثمر ثمر واقع شود و شاهد بازگشایی تئاتر در دی ماه سال جاری باشیم.

وی درباره نحوه برگزاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر اضافه کرد: در هر صورت برگزاری جشنواره تئاتر فجر قطعی است و فراخوان اکثریت بخشها منتشر شده و آثار در حال تحویل است، در تلاشیم تا طی برنامه ریزی هایی بتوانیم جشنواره تئاتر فجر در دوره سی و نهم را با پنجاه درصد ظرفیت مخاطب به صورت فیزیکی برگزار نماییم.

حسن زاده درباره روش دوم برگزاری جشنواره تئاتر فجر اظهار کرد: دومین روش و برنامه ریزی ما برای برگزاری جشنواره تئاتر فجر در صورتی که امکان برگزاری فیزیکی با حضور مخاطب نباشد، استفاده از حداکثر ظرفیت مجازی برای برگزاری آنلاین این جشنواره است.

وی در همین راستا خاطرنشان کرد: مرکز هنرهای نمایشی و دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر آمادگی برگزاری هر دو روش را دارد و هم اکنون برنامه ریزی هایی صورت گرفته تا در صورت برگزاری در هر کدام از این دو روش بتوانیم جشنواره ای خوب و با کیفیت را برای مخاطبان عرضه کنیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
ساعد مشکی، رضا عابدینی و امیر اسمی مسئولیت داوری پوسترهای تئاتر سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر را برعهده گرفتند.

به گزارش ایلنا، داوران پوستر تئاتر سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر معرفی شدند. بنابر این خبر، ساعد مشکی، رضا عابدینی و امیر اسمی پوسترهای تئاتر این رویداد هنرهای نمایشی را داوری خواهند کرد.

ساعد مشکی

ساعد مشکی متولد سال 1342 طراح گرافیک، مدیر هنری و ناشر ایرانی است. فعالیت های او بر طراحی گرافیک از جمله طراحی هویت سازمانی، پوستر، کتاب وگرافیک نشر متمرکز است. مشکی فارغ التحصیل طراحی گرافیک از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران است. وی عضو انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران، انجمن بین المللی طراحان گرافیک؛ مدیرمسئول و صاحب امتیاز نشریه نشان و مدیرمسئول نشر مشکی است. آثارش نیز در نمایشگاه ها، کتاب ها و نشریات متعددی معرفی شده و جوایزی را برای او به همراه داشته اند.

رضا عابدینی

رضا عابدینی متولد سال 1346در تهران، طراح گرافیک و مدیر هنری است. او فارغ التحصیل نقاشی از دانشگاه هنر تهران است و فعالیت حرفه ای خود را از سال 1368 آغاز کرده است. عابدینی عضو انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران و انجمن بین المللی طراحان گرافیک است و تاکنون جوایز ملی و بین المللی بسیاری را برای آثارش دریافت کرده است.

امیر اسمی

امیر اسمی متولد 1352 طراح گرافیک و مدیر هنری و دانش آموخته ی مدیریت ارشد کسب وکار با گرایش هنر(Art MBA) و طراحی گرافیک را از سال 1369 آغاز کرده است. وی عضو هیات موسس و رییس هیات مدیره انجمن طراحان پوستر تئاتر، عضو انجمن طراحان گرافیک ایران و عضو اصلی گروه تئاتر این روزها است، برگزیده و تقدیرشده در نمایشگاه ها و جشنواره های متعدد بوده و داوری رویدادها و جشنواره های مختلفی را برعهده داشته است.

سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافرآستانه بهمن 99 برگزار می شود. آدرس سایت جشنواره www.fitf.ir است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
سید اسدالله سرشار، با اشاره به وضعیت کنونی فعالان صنعت چاپ گفت: امروز اگر اصناف ورشکسته شوند، دولت هم ورشکسته می شود و فکر می کنم، می توان با همفکری بزرگان و پیشکسوتان صنعت چاپ راهکارهای خوبی برای برون رفت از وضعیت فعلی اندیشید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۳ سایت های دیگر : چاپ و نشر آنلاین

سید اسدالله سرشار، فعال و پیشکسوت صنعت چاپ در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره به بخش عمده مشکلات چاپخانه داران طی سال های اخیر گفت: صنعت چاپ مانند یک فرزند بدون والد است که هیچ متولی مشخصی ندارد و طی سال های گذشته بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت صنعت، معدن و تجارت دست به دست شده، به طوری که مدتی در یک وزارتخانه و مدتی بعد در یک وزارتخانه دیگر بود و اصلا وضعیت مشخصی ندارد.

وی ادامه داد: در این سال ها دست اندرکاران این صنعت با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم کردند؛ به عنوان مثال یکی از مسائل، تامین مواد اولیه است که قیمت آن هر روز، تغییر می کند و بی ثباتی آن در بازار موجب چالش های جدی شده است.

سرشار با اشاره به قیمت کاغذ که ارتباط مستقیمی با صنعت چاپ و نشر دارد، توضیح داد: اگر همه مواد را داشته باشیم و کاغذ نباشد، در عمل بیکار هستیم اما قیمت همین کاغذ هم در بازار بی ثبات است و نرخ آن به تناسب بهای ارز تغییر می کند و وضعیت فعلی به گونه ای است که هر روز، کالاها را بر مبنای قیمت دلار خریداری می کنیم اما بر مبنای ریال هزینه می کنیم.

وی همچنین درباره سایر مواد اولیه خارجی مورد نیاز اهالی چاپ گفت: بسیاری از این اقلام برای مدتی به کشور وارد می شد ولی پس از مدتی برای خرید و ورود آن ها به کشور با مشکلاتی روبه رو شدیم، در این میان فردی نبود که این سنگ بزرگ را از زمین بردارد و مدیران هم به صورت مقطعی در مدت زمان مدیریت خود به کارهایی اقدام می کردند؛ اما خیلی زود تغییر می کردند و به همین دلیل تامین مواد اولیه در این سال ها چالشی جدی برای فعالان این صنعت بوده است.

سرشار با بیان اینکه از سوی دیگر ورود لوازم یدکی و قطعات از دغدغه اهالی نشر به شمار می آید، افزود: دستگاه ها و ماشین آلات چاپ، هر یک سالی که بگذرد به قطعاتی نیاز دارند که وجود آن ها به حیات دستگاه بستگی دارد در یک بازه زمانی این قطعات به کشور وارد نشده اند و اکنون چاپخانه های زیادی با دستگاه های چند صد میلیونی به دلیل خراب شدن یک قطعه، بی استفاده باقی ماند ه اند.

وی بیان کرد: اگرچه یکسری تراشکار با تجربه و قدیمی وارد میدان شدند و به همت آن ها بسیاری از این قطعات ساخته شد، اما با توجه به اینکه قطعه ها اصل نبودند مشکلات ماشین های قدیمی تر بعد از مدتی، دوباره بروز می کرد و خیلی زیادتر می شد و به دنبال آن صدها چاپخانه با عمر طولانی به مرور تعطیل شدند؛ اما چاپخانه های جدیدی که تازه نفس تر بودند و با سرمایه های جدید همچنان کار می کردند توانستند به حیات خود ادامه دهند.

به گفته سرشار، هر کس قدیمی تر بود زودتر شکست خورد و هر کس جدیدتر بود توانست موفق تر باشد و در این حین، یکسری چاپخانه ها در شهرهای مجاور مثل قم که اغلب چاپخانه های جدید دارند کارها و سفارش های تهران را می گرفتند و بعد از چاپ به تهران می آوردند.

وی همچنین با اشاره به تاثیرات کرونا در کسب و کار چاپخانه ها توضیح داد: از جمله فعالانی بودیم که مشمول دریافت کمک و وام می شدیم و بر مبنای هر کارگر بیمه شده می توانستیم 12 میلیون تومان از بانک وام بگیریم اما این کار هم شرایط سختی دارد و وضعیت به گونه ای بود که اصلا نتوانستیم برای دریافت وام اقدام کنیم.

سرشار در این زمینه توضیح داد: به عنوام مثال باید دو ضامن کارمند داشته باشیم که زیر 4 میلیون تومان حقوق نداشته باشند و یک سفته بر مبنای مبلغی که وام دریافت می کنیم می دادیم، آماده سازی این شرایط کار خیلی سختی برای من تولیدکننده بود که بیش از 50 سال است در یک بانک بدون هیچ چک برگشتی حساب دارم و کارها به گونه ای پیش رفت که عطای وام را به لقایش بخشیدیم.

وی با بیان اینکه در دوره کرونا کسب و کار اصلا خوب نبود و همکاران تلاش می کردند هر سفارشی را ثبت کنند، گفن: خیلی ها هم در این شرایط گرانی مواد اولیه و خرابی دستگاه ها مجبور شدند چراغ چاپخانه خود را خاموش کنند و کار را کنار بگذارند به عنوان مثال برخی از همکاران ما ملک چاپخانه خود را فروختند و فرزندان شان در کار بساز و بفروش وارد شدند اما مگر کشور ما بر پایه بساز و بفروش است و آیا نباید به فکر تولید و صنعت باشیم؟

سرشار در پایان صحبت های خود با تاکید بر اینکه واحدهای تولیدی باید اهمیت ویژه ای برای دولت داشته باشد، عنوان کرد: امروز اگر اصناف ورشکسته شوند دولت هم ورشکسته می شود و در این زمینه فکر می کنم که می توان در همفکری با بزرگان و پیشکسوتان صنعت چاپ راهکارهای خوبی برای برون رفت از وضعیت فعلی اندیشید.

وی ادامه داد: زیرا این روزها وقتی کتاب را تورق می کنیم، شمارگان را 200 یا 500 نسخه می بینیم در نهایت شمارگان کتاب های رمان یک هزار نسخه است؛ کتابی که باید نسخه های میلیونی داشته باشد؛ شمارگان کتاب ها برای کشور 80 میلیونی اصلا خوب نیست؛ به نظرم باید روند فعالیت بسیاری از مشاغل حوزه چاپ و نشر، اصلاح شود تا شاهد چنین مسائلی نباشیم.

سید اسدالله سرشار، فعال و پیشکسوت صنعت چاپ در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره به بخش عمده مشکلات چاپخانه داران طی سال های اخیر گفت: صنعت چاپ مانند یک فرزند بدون والد است که هیچ متولی مشخصی ندارد و طی سال های گذشته بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت صنعت، معدن و تجارت دست به دست شده، به طوری که مدتی در یک وزارتخانه و مدتی بعد در یک وزارتخانه دیگر بود و اصلا وضعیت مشخصی ندارد.

وی ادامه داد: در این سال ها دست اندرکاران این صنعت با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم کردند؛ به عنوان مثال یکی از مسائل، تامین مواد اولیه است که قیمت آن هر روز، تغییر می کند و بی ثباتی آن در بازار موجب چالش های جدی شده است.

سرشار با اشاره به قیمت کاغذ که ارتباط مستقیمی با صنعت چاپ و نشر دارد، توضیح داد: اگر همه مواد را داشته باشیم و کاغذ نباشد، در عمل بیکار هستیم اما قیمت همین کاغذ هم در بازار بی ثبات است و نرخ آن به تناسب بهای ارز تغییر می کند و وضعیت فعلی به گونه ای است که هر روز، کالاها را بر مبنای قیمت دلار خریداری می کنیم اما بر مبنای ریال هزینه می کنیم.

وی همچنین درباره سایر مواد اولیه خارجی مورد نیاز اهالی چاپ گفت: بسیاری از این اقلام برای مدتی به کشور وارد می شد ولی پس از مدتی برای خرید و ورود آن ها به کشور با مشکلاتی روبه رو شدیم، در این میان فردی نبود که این سنگ بزرگ را از زمین بردارد و مدیران هم به صورت مقطعی در مدت زمان مدیریت خود به کارهایی اقدام می کردند؛ اما خیلی زود تغییر می کردند و به همین دلیل تامین مواد اولیه در این سال ها چالشی جدی برای فعالان این صنعت بوده است.

سرشار با بیان اینکه از سوی دیگر ورود لوازم یدکی و قطعات از دغدغه اهالی نشر به شمار می آید، افزود: دستگاه ها و ماشین آلات چاپ، هر یک سالی که بگذرد به قطعاتی نیاز دارند که وجود آن ها به حیات دستگاه بستگی دارد در یک بازه زمانی این قطعات به کشور وارد نشده اند و اکنون چاپخانه های زیادی با دستگاه های چند صد میلیونی به دلیل خراب شدن یک قطعه، بی استفاده باقی ماند ه اند.

وی بیان کرد: اگرچه یکسری تراشکار با تجربه و قدیمی وارد میدان شدند و به همت آن ها بسیاری از این قطعات ساخته شد، اما با توجه به اینکه قطعه ها اصل نبودند مشکلات ماشین های قدیمی تر بعد از مدتی، دوباره بروز می کرد و خیلی زیادتر می شد و به دنبال آن صدها چاپخانه با عمر طولانی به مرور تعطیل شدند؛ اما چاپخانه های جدیدی که تازه نفس تر بودند و با سرمایه های جدید همچنان کار می کردند توانستند به حیات خود ادامه دهند.

به گفته سرشار، هر کس قدیمی تر بود زودتر شکست خورد و هر کس جدیدتر بود توانست موفق تر باشد و در این حین، یکسری چاپخانه ها در شهرهای مجاور مثل قم که اغلب چاپخانه های جدید دارند کارها و سفارش های تهران را می گرفتند و بعد از چاپ به تهران می آوردند.

وی همچنین با اشاره به تاثیرات کرونا در کسب و کار چاپخانه ها توضیح داد: از جمله فعالانی بودیم که مشمول دریافت کمک و وام می شدیم و بر مبنای هر کارگر بیمه شده می توانستیم 12 میلیون تومان از بانک وام بگیریم اما این کار هم شرایط سختی دارد و وضعیت به گونه ای بود که اصلا نتوانستیم برای دریافت وام اقدام کنیم.

سرشار در این زمینه توضیح داد: به عنوام مثال باید دو ضامن کارمند داشته باشیم که زیر 4 میلیون تومان حقوق نداشته باشند و یک سفته بر مبنای مبلغی که وام دریافت می کنیم می دادیم، آماده سازی این شرایط کار خیلی سختی برای من تولیدکننده بود که بیش از 50 سال است در یک بانک بدون هیچ چک برگشتی حساب دارم و کارها به گونه ای پیش رفت که عطای وام را به لقایش بخشیدیم.

وی با بیان اینکه در دوره کرونا کسب و کار اصلا خوب نبود و همکاران تلاش می کردند هر سفارشی را ثبت کنند، گفن: خیلی ها هم در این شرایط گرانی مواد اولیه و خرابی دستگاه ها مجبور شدند چراغ چاپخانه خود را خاموش کنند و کار را کنار بگذارند به عنوان مثال برخی از همکاران ما ملک چاپخانه خود را فروختند و فرزندان شان در کار بساز و بفروش وارد شدند اما مگر کشور ما بر پایه بساز و بفروش است و آیا نباید به فکر تولید و صنعت باشیم؟

سرشار در پایان صحبت های خود با تاکید بر اینکه واحدهای تولیدی باید اهمیت ویژه ای برای دولت داشته باشد، عنوان کرد: امروز اگر اصناف ورشکسته شوند دولت هم ورشکسته می شود و در این زمینه فکر می کنم که می توان در همفکری با بزرگان و پیشکسوتان صنعت چاپ راهکارهای خوبی برای برون رفت از وضعیت فعلی اندیشید.

وی ادامه داد: زیرا این روزها وقتی کتاب را تورق می کنیم، شمارگان را 200 یا 500 نسخه می بینیم در نهایت شمارگان کتاب های رمان یک هزار نسخه است؛ کتابی که باید نسخه های میلیونی داشته باشد؛ شمارگان کتاب ها برای کشور 80 میلیونی اصلا خوب نیست؛ به نظرم باید روند فعالیت بسیاری از مشاغل حوزه چاپ و نشر، اصلاح شود تا شاهد چنین مسائلی نباشیم.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
پوستر پانزدهمین دوره جشنواره بین المللی شعر فجر با حضور اعضای هیأت علمی این جشنواره رونمایی شد.

به گزارش بولتن نیوز ، طبق اعلام روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، آیین رونمایی از پوستر پانزدهمین دوره جشنواره بین المللی شعر فجر سه شنبه دوم دی ماه با حضور محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ایوب دهقانکار مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، دبیر علمی، دبیراجرایی و اعضای هیات علمی این جشنواره در خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.

ایوب دهقانکار در این جلسه یکی از وجوه تمایز و معجزات خداوند را توانایی بیان احساسات و اندیشه و تفکر از طریق ویژگی زبانی و قدرت تکلم انسان عنوان کرد و گفت: این خصیصه انسان را از سایر مخلوقات متمایز کرده است؛ در همین ویژگی نیز، توانایی استخدام حرفه ای و هنرمندانه واژگان در قالب شعر که در محتوای خود حامل مضامین پرمعنا باشد نیز یک ویژگی ممتاز دیگر محسوب می شود.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران بیان کرد: از فرآیند ادغام موسسات زیرمجموعه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتظار هم افزایی می رود. یکی از اثرات این ادغام که ممکن است برای مخاطبان بیرونی قابل لمس نباشد افزایش ارتباط درونی موسسات پیشین یا معاونت های فعلی است، که از مصادیق آن در حوزه ادبیات افزایش سرعت، کیفیت و کمیت دسترسی آثار برای داوری در جایزه ادبی جلال آل احمد بود.

دهقانکار افزود: در شرایط فعلی که هم کشور ما و هم جهان متاثر از شیوع ویروس کرونا شده است، باید ضمن حفظ اصول و ارزش ها به استفاده از ابزار ها و فناوری های نوین روی بیاوریم. وی در بیان دلیل این موضوع گفت: بنده برای برگزاری آیین اختتامیه سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد با حضور 12نفر در سالن 700نفری شخصا با ستادملی مقابله با کرونا مکاتبه کردم، اما به جهت حفظ سلامت حضار، با برگزاری آیین اختتامیه موافقت صورت نگرفت و ممکن است درخصوص مراسم پایانی شعر فجر هم این اتفاق بیفتد؛ بنابراین باید این تهدید ها را به نقاط قوت و فرصت تبدیل کرد تا با استفاده از ظرفیت های فضای مجازی شاهد حضور مخاطبان بیشتری باشیم.

وی خطاب به اعضای هیات علمی جشنواره بین المللی شعر فجر گفت: با توجه به غنای ادبی و معنوی شعر فارسی، بین المللی کردن جایزه را به عنوان یکی از مصادیق تحقق سیاست توسعه دیپلماسی فرهنگی کشور مدنظر قرار دهید؛ ظرفیت و پتانسیل تحقق این هدف در عرصه ادبیات وجود دارد. بطور خاص در حوزه شعر هم انتظار می رود این جایزه را به معنای واقعی بین المللی کنیم.

در ادامه این جلسه، محسن جوادی گفت: با تمام ظرفیت ایی که در معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود دارد در خدمت هرچه بهتر برگزار شدن جشنواره شعر فجر هستیم و نظری درباره محتوا و تصمیمات اعضای هیات علمی نخواهیم داشت تا داوری ها به نحو احسن و بدون هیج اعمال نظری صورت بگیرد؛ چرا که اعضای هیات علمی این جایزه تاریخ و مسیر شعر فجر را می شناسند و می توانند درباره آثار دریافتی نظر دهند.

در این آیین از پوستر پانزدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر با حضور مریم جلالی، مصطفی راضی جلالی، حجت الاسلام و المسلمین زکریا اخلاقی، جعفر ابراهیمی (شاهد)، محمود اکرامی فر، محمدکاظم کاظمی، قربان ولیئی، احمد نادمی، حمیدرضا شکارسری و علی محمد مؤدب رونمایی شد.

لینک خبر :‌ بولتن نیوز
شجاع از ارسال نامه به مهرزاد دانش مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با موضوع اصلاح بند 16 ماده 2 مصوبه مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: در این نامه درخواست خود را مبنی بر انتقال تولی گری صنعت چاپ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به وزارت صنعت معدن و تجارت را ارایه کردم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۳

غلامرضا شجاع نماینده تشکل های صنعت چاپ استان های کشور در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره به ارسال نامه به مهرزاد دانش مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: یازدهم آذر ماه سال 1395 توافق نامه ای بین دو وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزیر صنعت، معدن و تجارت امضا شد که بر اساس آن قرار شد تولی گری صنعت چاپ به وزارت صمت منتقل و واگذار شود و در این زمینه چندین جلسه در مجلس و دو وزارتخانه در سطح مدیران کل انجام شد که در خیلی از جلسات بنده هم حضور داشتم.

وی افزود: این موضوع در مجلس قبل در دو کمیسیون صنایع و فرهنگی مصوب شد ولی وقت نشد که در صحن علنی مجلس مطرح شود و در دور جدید مجلس شورای اسلامی این موضوع رای نیاورد.

شجاع با اشاره به این نامه توضیح داد: در این نامه به نمایندگی از تشکل های صنعت چاپ کشور خواهان اصلاح بند 16 ماده 2 مصوبه مجلس شورای اسلامی و انتقال تولی گری صنعت چاپ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به وزارت صنعت، معدن و تجارت شده ایم.

وی ادامه داد: در این نامه از مدیرکل دفتر چاپ و نشر درخواست شده است که قبل از پایان دولت دوازدهم به این موضوع رسیدگی شود و اقدامات لازم برای اصلاح این بند انجام شود زیرا این موضوع برای صنعت چاپ و اهالی این حوزه اهمیت ویژه ای دارد تا بتوانند از مزایای صنعتی بودن چاپ برای ارتقای فعالیت های خود استفاده کنند.

شجاع با بیان اینکه چاپ یک صنعت است و کمیسیون فرهنگی نباید در این زمینه تصمیم گیری کند، گفت: در این زمینه کمیسیون صنایع باید نظر نهایی را بدهد اما تا وقتی صنعت چاپ در وزارت ارشاد است کمیسیون فرهنگی که اطلاعاتی از صنعت ندارد درباره آن نظر می دهد و سرنوشت این صنعت و همه دست اندرکاران آن به خطر می افتد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم با حمایت و دیدگاه های روشن و صحیح دکتر سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این موضوع هر چه زودتر مجددا به روال بررسی برگردد و شاهد نتیجه روشنی از آن به نفع صنعت چاپ کشور باشیم.

غلامرضا شجاع نماینده تشکل های صنعت چاپ استان های کشور در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره به ارسال نامه به مهرزاد دانش مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: یازدهم آذر ماه سال 1395 توافق نامه ای بین دو وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزیر صنعت، معدن و تجارت امضا شد که بر اساس آن قرار شد تولی گری صنعت چاپ به وزارت صمت منتقل و واگذار شود و در این زمینه چندین جلسه در مجلس و دو وزارتخانه در سطح مدیران کل انجام شد که در خیلی از جلسات بنده هم حضور داشتم.

وی افزود: این موضوع در مجلس قبل در دو کمیسیون صنایع و فرهنگی مصوب شد ولی وقت نشد که در صحن علنی مجلس مطرح شود و در دور جدید مجلس شورای اسلامی این موضوع رای نیاورد.

شجاع با اشاره به این نامه توضیح داد: در این نامه به نمایندگی از تشکل های صنعت چاپ کشور خواهان اصلاح بند 16 ماده 2 مصوبه مجلس شورای اسلامی و انتقال تولی گری صنعت چاپ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به وزارت صنعت، معدن و تجارت شده ایم.

وی ادامه داد: در این نامه از مدیرکل دفتر چاپ و نشر درخواست شده است که قبل از پایان دولت دوازدهم به این موضوع رسیدگی شود و اقدامات لازم برای اصلاح این بند انجام شود زیرا این موضوع برای صنعت چاپ و اهالی این حوزه اهمیت ویژه ای دارد تا بتوانند از مزایای صنعتی بودن چاپ برای ارتقای فعالیت های خود استفاده کنند.

شجاع با بیان اینکه چاپ یک صنعت است و کمیسیون فرهنگی نباید در این زمینه تصمیم گیری کند، گفت: در این زمینه کمیسیون صنایع باید نظر نهایی را بدهد اما تا وقتی صنعت چاپ در وزارت ارشاد است کمیسیون فرهنگی که اطلاعاتی از صنعت ندارد درباره آن نظر می دهد و سرنوشت این صنعت و همه دست اندرکاران آن به خطر می افتد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم با حمایت و دیدگاه های روشن و صحیح دکتر سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این موضوع هر چه زودتر مجددا به روال بررسی برگردد و شاهد نتیجه روشنی از آن به نفع صنعت چاپ کشور باشیم.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تهران- ایرنا- یکی از کتابفروشان تهرانی معتقد است معرفی کتابفروشی های محلی به عنوان شاهرگ حیاتی میان مخاطب و ناشران، به رونق و حفظ این عناصر فرهنگی در شهر، کمک می کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۳

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا، روزهایی که می گذرانیم لحظات ناشناخته ای هستند که کرونا زندگی اجتماعی و اقتصادی دنیا را متاثر کرده است. بازار کتاب نیز از این هجوم بی نصیب نمانده و کتابفروشان و ناشران، به دنبال راه هایی برای بهبود وضعیت اقتصادی خود هستند. در ایران نیز، همه بخش های فرهنگی و اقتصادی مربوط به کتاب با مشکلات خاصی دست و پنجه نرم می کنند، یکی از کتابفروشان شمال شرق تهران، با اشاره به اهمیت کتابفروشی های محلی، به عنوان شاهرگ حیاتی میان ناشران و مخاطبان، تمرکز بر معرفی آن ها را یکی از راه های حفظ این عناصر فرهنگی در شهر دانست.

، درباره وضعیت این روزهای کتابفروشی آوند که یک کتابفروشی محلی به شمار می رود، گفت: ما در راسته کتاب فروشی ها و مغازه های تخصصی فرهنگی نیستیم به همین علت شاید ضربه کمتری را متحمل شدیم. البته نه به این عنوان که مشکلی وجود نداشته است، فروش ما متاثر از موقعیت جغرافیایی ما بود، زمانی که کتاب فروشی را راه اندازی کردیم با این ایده که کتابفروشی محلی نیاز جامعه است و در این منطقه کتابفروشی وجود ندارد، انتظارمان وضعیت نه چندان خوب فروش نبود.
وی افزود: حتی زمانی که کرونا وجود نداشت هم به شرایط ایده آل فروش نرسیده بودیم، طبیعی است که زمان نیاز باشد تا یک فروشگاه فرهنگی در منطقه جا بیافتد و به شرایط عادی برسد. با شیوع کرونا شرایط خیلی بد شد و در اسفند و فروردین که اوج همه گیری بود، تقریبا هیچ فروشی نداشتیم و به فروش تلفنی و آنلاین روی آوردیم.

عمران لو با اشاره به شناختی که از مخاطبان کتابفروشی، در دوران پیش از کرونا به دست آورده است، اظهار داشت: فروش غیرحضوری توانست بخشی از هزینه های ما را پوشش بدهد، البته در حدی نبود که ضررها را جبران کند اما شرایط را آسان تر کرد. بعد از موج اول در بهار وضعیت اندکی به ثبات رسیده بودیم اما نوسان هایی که وجود دارد، اجازه نمی دهد کتابفروشی ها به روندی برسند که قابل تحلیل باشد و بتوان بر اساس آن برنامه ریزی کرد. مثلاً اینکه بدانیم کدام محصول بهتر فروش می رود و آثار کدام ناشر، مخاطبان بیشتری دارد، این فرصت از ما گرفته شده است.

قرنطینه دو هفته (اول تا 15 آبان) پیش یکی از آسیب های جدی برای کار ما بود، چون بعد از مدت ها روند بهتری را در کسب و کار تجربه می کردیم و ناگهان با تعطیلات روبرو شدیم. ارتباطی که با مشتریان داشتیم قطع شد. تا جایی که می دانم در بسیاری کشورهای دنیا، در زمان قرنطینه کتابفروشی ها باز هستند اما در ایران کتابفروشی ها نیز تعطیل می شوند و دسترسی مردم تنها به سایت ها و مراکز فروش آنلاین است. شاید این مسئله از بسیاری جهات راحت تر باشد اما جلوی ارتباط مخاطب با کتاب را می گیرد. ما از طریق اینستاگرام هم فروش داشته ایم اما عدد قابل توجهی نیست که کاهش فروش فروشگاه را جبران کند.

عمران لو درباره فروش طرح های فصلی کتاب، گفت: طرح های فصلی بازار راکد فروش کتاب را تکانی داد و مشتری را تشویق کرد که خرید کند اما رقم نهایی آن هم قابل ملاحظه نیست و باری از روی دوش هزینه های ما برداشته نشده است. اگر فروش عادی پیش از کرونا را در نظر بگیریم، بسیار بهتر از فروش طرح های فصلی بود.
وی معرفی کتابفروشی های محلی را یکی از راهکارهای حفظ ارتباط فرهنگی شهروندان با مطالعه دانست و افزود: باید برای حفظ کتابفروشی ها، معرفی آن ها را در اولویت قرار داد اما حمایت لازم انجام نمی شود. تبلیغات شهری، نصب بیلبوردها و تابلوها در شعاع یک کیلومتری، به معرفی کتاب فروشی ها بسیار کمک می کند. ما با روش های مختلف سعی کردیم مردم منطقه را از وجود این کتابفروشی آگاه کنیم بسیاری از مخاطبان ما وقتی به کتابفروشی می آیند، می گویند که از وجود این فروشگاه در منطقه بی خبر بودند.

وقتی هم می خواهیم تابلوهایی را در منطقه نصب کنیم، همکاری های لازم انجام نمی شود، استفاده از بیلبوردهای تبلیغاتی شرکتی نیز برای ما صرفه اقتصادی ندارد، چون گردش مالی لازم برای این کار در حوزه فرهنگ فراهم نیست.

او ادامه داد: کتابفروشی های محلی رگ حیاتی بین ناشران و مخاطبان کتاب هستند، به ویژه اکنون که امکان رفت و آمد کمتر است، می تواند امکان خرید را فراهم و نیاز مخاطبان را برطرف کند. نگاه ناشران و مخاطبان به این مسئله باید تغییر کند.

این کتابفروش، یکی دیگر از مشکلات کتابفروشی ها را هزینه های تجاری دانست و گفت: قبض آب و برق در کتابفروشی و حتی دفتر نشر، تجاری محسوب می شود، این مراکز مصرف آب زیادی ندارند اما هزینه آن را تجاری می پردازند. هزینه های پست کتاب هم با وجود تخفیف 25 درصدی خانه کتاب به قدری بالاست که برای برخی مشتریان ارزش خرید ندارد و کمک آنچنانی نمی کند. انتظار کار سختی از مسئولان فرهنگی نداریم اما همین کارهای کوچک، بسیار می توانند به رونق کتابفروشی ها کمک کند. این کارها می تواند به ما دلخوشی های کوچکی بدهد که به کارمان ادامه بدهیم، در غیر این صورت باید به دنبال جمع کردن کتاب فروشی و جست وجوی کار دیگری باشیم.
وی آینده کتابفروشی ها به ویژه کتابفروشی های محلی را مبهم دانست و اظهار داشت: من فروش اینترنتی را نفی نمی کنم اما با توجه به وضعیت فعلی، صرفه ای برای فروش کتاب در کتابفروشی نداریم. چه برای من نوعی، کسانی که در مرکز خرید یا بر خیابان هستند.

من به عنوان کتاب فروش اجازه ارائه تخفیف ندارم و باید برای آن مجوز بگیرم اما سایت ها از 20 تا 40 درصد تخفیف می دهند. ما گاهی تعطیل می شویم یا باید زود تعطیل کنیم اما آن ها 24 ساعته در حال ارائه خدمات هستند، این رقابت نابرابری است. کار سایت های فروش کتاب را نفی نمی کنم اما دیگر انگیزه ای برای ادامه کار کتابفروشی ، وجود نخواهد داشت.

عمران لو گفت: سایت های فروش کتاب مالیات هم نمی پردازند و کارمند خاصی هم ندارند اجاره مکان هم نمی دهند، اگر ما درآمد نداشته باشیم، کار کتابفروشی تعطیل می شود، آمار بیکاران بالا می رود و مشکلات خاصی در حوزه فرهنگ به وجود می آید اما آینده خوبی در انتظار کتابفروشی ها نیست، مخاطبان خیلی کمی هستند که وقتی کتاب تازه ای می آید به دنبال آن می روند و پیگیر می شوند اما برای درگیر کردن مخاطب با کتاب، باید حضور فیزیکی داشت، به ویژه بچه ها این گونه ارتباط برقرار می کنند و با کتاب انس می گیرند.

عمران لو در پایان، بیان کرد: کتابفروشی که تخریب شود یک برج چند طبقه جای آن را می گیرد و فضای فرهنگی شهر را خراب می کند، اگر حمایتی نشود به مرور زمان، شاهد حذف کتابفروشی های محلی خواهیم بود، شاید کتاب فروشی هایی که در مراکز خرید یا بر خیابان هستند بهتر بتوانند کار خود را ادامه بدهند اما داشتن این کتابفروشی ها هم شرایط سختی است. همه اینها به حمایت شهرداری ها، مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بستگی دارد که چقدر دغدغه فرهنگ دارند، باید بدانیم اگر کتابفروشی ها تعطیل شوند، دیگر برگشتن امکان ندارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
ایوب دهقانکار گفت: ابن سینا نماد خرد و خردورزی و عقلانیت در سرزمین ماست و نه تنها در ایران بلکه در جامعه علمی جهان نمادی پژوهشی است و آثار ایشان در محافل علمی مورد استناد قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، دبیرخانه جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و گروه مطالعات فلسفه اسلامی و قرون وسطی در پژوهشگاه دانش های بنیادین دومین دوره جایزه ابن سینا پژوهی را دوشنبه دوم دی ماه در سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار کرد.

در ابتدای نشست دکتر ایوب دهقانکار، مدیر موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: ابن سینا نماد خرد و خردورزی و عقلانیت در سرزمین ماست و نه تنها در ایران بلکه در جامعه علمی جهان نماد پژوهشی و میل به سمت خرد و بیداری و خردورزی است و آثار ایشان در محافل علمی مورد استناد قرار گرفته است.

وی افزود: در محافل گوناگون کشور ما را با نمادهای گوناگون می شناسند و در محافل علمی نیز با آثار سترگی مانند قانون و شفای ابن سینا به جهانیان شناسانده شده ایم و ما باید به خود ببالیم که خاستگاه چنین دانشمندی سرزمین ایران بوده است و دانشمند پرآوازه ای را به جهان علم معرفی کرده است.

دهقانکار ادامه داد: پروفسور دیمیتری گوتاس، ابن سینا پژوه برجسته و استاد دانشگاه ییل که در سال 2015 برنده جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شده است، در اقدامی خردمندانه جایزه نقدی خود را به بهترین پژوهش های دانشگاهی یا حوزوی فارسی درباره ابن سینا اهدا کرده است و پژوهشگرانی که در حوزه زبان فارسی درباره ابن سینا و آرای او تحقیق می کنند می توانند پایان نامه ها، رساله های دانشگاهی و مقاله های فارسی رساله های سطح 3 یا 4 علوم حوزوی و مقاله های فارسی که در زمینه فلسفه و منطق ابن سینا و به زبان فارسی نگاشته شده باشد در این جشنواره شرکت دهند.

وی همچنین گفت: یک تحقیق عینی بیشتر از آن که سوال ها را پاسخ بدهد سوال جدید طرح می کند و این جایزه این نوید را می دهد که بر شاخصه های علمی جزئی تر بنگرد و در آثار علمی که با موضوع ابن سینا پژوهی منتشر می شود شاهد خلق آثار جدی تر در این زمینه باشیم.

دهقانکار سخنرانی خود را به زبان انگلیسی نیز ارائه داد تا غیر فارسی زبانان نیز با دومین دوره جایزه ابن سینا پژوهی بیشتر آشنا شوند.

سپس نصرالله موسویان، دبیر علمی دومین دوره جایزه ابن سینا پژوهی گفت: در این دوره کوشیدیم که به پژوهش هایی که در زمینه ابن سینا پژوهی منتشر می شود توجه کنیم و دانشجویانی که تازه فارغ التحصیل شده اند و نگاه جدیدی به ابن سینا در حوزه تاریخ، جامعه، فلسفه و... داشته اند از نظر دور نمانند.

وی با اشاره به این که بیش از این جای بررسی پژوهش های جدید درباره ابن سینا خالی بود ادامه داد: شاید بیش از 30 اثر دریافتی و رساله دکتری به دومین دوره جایزه ابن سینا پژوهی ارسال شد و همچنین تعداد قابل توجهی مقاله به جشنواره رسید و کار داوری در چند دوره انجام شد و بیش از 10 داور با صبوری در گروه های مختلف ما را یاوری کردند.

موسویان افزود: از نظر گستره پژوهشی هم در حوزه و دانشگاه سعی کردیم تیم پژوهشی را بیشتر گسترش دهیم. گروه مطالعات فلسفه اسلامی و قرون وسطی در پژوهشگاه دانش های بنیادین از حمایت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بهره گرفت و ورکشاپ های گوناگونی را در سال های 2017 و 2018 در این زمینه برگزار کرد که اگر حمایت های دکتر جوادی نبود این امر امکان پذیر نمی شد.

سپس منتخبان دومین جایزه ابن سینا پژوهی (به افتخار دیمیتری گوتاس) اعلام شدند. در بخش رساله دکتر امیرحسین زاد یوسفی، مقطع دکتری دانشگاه تربیت مدرس برای رساله بازخوانی تحلیلی نظریه ابن سینا درباره ی علم خداوند به جزئیات ، در بخش رساله دکتر اکرم صفر نورالله، مقطع دکتری دانشگاه تربیت مدرس برای رساله آگاهی مرتبه بالاتر در فلسفه ابن سینا و در بخش مقاله دکتر اسدالله فلاحی برای مقاله استنتاج از دو ممکن نزد ابن سینا و رابطه آن با دو تعریف از قضایای حقیقیه و خارجیه انتخاب شدند.

امیرحسین زاد یوسفی که برای رساله بازخوانی تحلیلی نظریه ابن سینا درباره علم خداوند به جزئیات لوح تقدیر و جایزه نقدی دریافت کرد، گفت: در این رساله بازخوانی جدیدی که قابل فهم همگان باشد ارائه داده ام و نظریه ابن سینا درباره علم خداوند به جزئیات را بررسی کرده ام.

اکرم صفر نورالله نیز برای رساله آگاهی مرتبه بالاتر در فلسفه ابن سینا لوح تقدیر و جایزه نقدی دریافت کرد، وی گفت: این رساله شاید گامی کوچک در فلسفه ابن سینا پژوهی بوده است و من کوشیدم از نظریات جدید در معرفت شناسی استفاده کنم.

وی افزود: فلسفه ابن سینا در بخش هستی شناسی و معرفت شناسی این قابلیت را دارد که به زبان های جدید و با بهره گیری از طرح های جدید به آن نگریسته شود. در این رساله با استفاده از نظریات غربی تا اندازه ای این کار را انجام داده ام و این شروع راهی است که در این زمینه گام های جدی تری برداشته شود.

سپس اسدالله فلاحی برای مقاله استنتاج از دو ممکن نزد ابن سینا و رابطه آن با دو تعریف از قضایای حقیقیه و خارجیه لوح تقدیر و جایزه نقدی خود را دریافت کرد و گفت: همواره نزاعی بین قدما و متاخرین وجود داشته است. استنتاج قضیه ممکنه از دو قضیه ممکنه یکی از نزاع های پردامنه در منطق قدیم است که ارسطو، ابن سینا، فخر رازی، خواجه نصیر و قطب رازی بر آن مهر تأیید زده اند، در حالی که خونَجی، ابهری، ارموی و کاتبی آن را مردود شمرده اند. شگفت این است که منطق جدید در این نزاع جانب گروه دوم را می گیرد.

وی افزود: از سوی دیگر منطق دانان قدیم هر یک از قضیه حقیقیه و خارجیه را به اشتراک لفظ در دو معنا به کار برده اند بدون اینکه از این اشتراک لفظ آگاه باشند. ملاک تقسیم، در یک معنا، رابطه عقدالوضع و عقدالحمل است و در دیگری، ظرف وجود موضوع. در ملاک نخست، قضایای حقیقیه به صورت موجهاتی و با ادات های ضرورت و امکان تفسیر می شوند در حالی که بنا به ملاک دوم، این قضایا فاقد هر گونه جهتی هستند و در برابر، قضایای خارجیه با محمول وجود تحلیل می شوند. در این مقاله نشان داده ام که می توان بین قدما و متاخرین آشتی صورت گیرد و این مساله با پژوهش های نوین در این زمینه امکان پذیر است.

در پایان دومین دوره جایزه ابن سینا پژوهی نیز محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در سخنانی کوتاه گفت: ابن سینا پژوهی بهانه نمی خواهد شاید در این سال ها ما در این زمینه کوتاهی کرده ایم. این جایزه گامی بود که پروفسور دیمیتری گوتاس، ابن سینا پژوه برجسته و استاد دانشگاه ییل که در سال 2015 برنده جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شده، برداشت و ما باید بتوانیم آن را گسترش بدهیم.

وی افزود: حوزه ابن سینا پژوهی در جهان بسیار گسترده است اما ایران به انتساب حضور ابن سینا در کشورش باید بیشتر در این زمینه گام بردارد. ابن سینا در چنین تراز بالایی است و می تواند تحولات بسیاری را در هزاره ها ایجاد کند.

معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: اگر پژوهشگران حوزه ابن سیناپژوهی خواستند رساله هایشان را نشر بدهند می توانیم در این فرایند سهیم باشیم و حتی مراحل انتشار رساله های آن ها را به زبان های دیگر فراهم کنیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، دبیرخانه جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و گروه مطالعات فلسفه اسلامی و قرون وسطی در پژوهشگاه دانش های بنیادین دومین دوره جایزه ابن سینا پژوهی را دوشنبه دوم دی ماه در سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار کرد.

در ابتدای نشست دکتر ایوب دهقانکار، مدیر موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: ابن سینا نماد خرد و خردورزی و عقلانیت در سرزمین ماست و نه تنها در ایران بلکه در جامعه علمی جهان نماد پژوهشی و میل به سمت خرد و بیداری و خردورزی است و آثار ایشان در محافل علمی مورد استناد قرار گرفته است.

وی افزود: در محافل گوناگون کشور ما را با نمادهای گوناگون می شناسند و در محافل علمی نیز با آثار سترگی مانند قانون و شفای ابن سینا به جهانیان شناسانده شده ایم و ما باید به خود ببالیم که خاستگاه چنین دانشمندی سرزمین ایران بوده است و دانشمند پرآوازه ای را به جهان علم معرفی کرده است.

دهقانکار ادامه داد: پروفسور دیمیتری گوتاس، ابن سینا پژوه برجسته و استاد دانشگاه ییل که در سال 2015 برنده جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شده است، در اقدامی خردمندانه جایزه نقدی خود را به بهترین پژوهش های دانشگاهی یا حوزوی فارسی درباره ابن سینا اهدا کرده است و پژوهشگرانی که در حوزه زبان فارسی درباره ابن سینا و آرای او تحقیق می کنند می توانند پایان نامه ها، رساله های دانشگاهی و مقاله های فارسی رساله های سطح 3 یا 4 علوم حوزوی و مقاله های فارسی که در زمینه فلسفه و منطق ابن سینا و به زبان فارسی نگاشته شده باشد در این جشنواره شرکت دهند.

وی همچنین گفت: یک تحقیق عینی بیشتر از آن که سوال ها را پاسخ بدهد سوال جدید طرح می کند و این جایزه این نوید را می دهد که بر شاخصه های علمی جزئی تر بنگرد و در آثار علمی که با موضوع ابن سینا پژوهی منتشر می شود شاهد خلق آثار جدی تر در این زمینه باشیم.

دهقانکار سخنرانی خود را به زبان انگلیسی نیز ارائه داد تا غیر فارسی زبانان نیز با دومین دوره جایزه ابن سینا پژوهی بیشتر آشنا شوند.

سپس نصرالله موسویان، دبیر علمی دومین دوره جایزه ابن سینا پژوهی گفت: در این دوره کوشیدیم که به پژوهش هایی که در زمینه ابن سینا پژوهی منتشر می شود توجه کنیم و دانشجویانی که تازه فارغ التحصیل شده اند و نگاه جدیدی به ابن سینا در حوزه تاریخ، جامعه، فلسفه و... داشته اند از نظر دور نمانند.

وی با اشاره به این که بیش از این جای بررسی پژوهش های جدید درباره ابن سینا خالی بود ادامه داد: شاید بیش از 30 اثر دریافتی و رساله دکتری به دومین دوره جایزه ابن سینا پژوهی ارسال شد و همچنین تعداد قابل توجهی مقاله به جشنواره رسید و کار داوری در چند دوره انجام شد و بیش از 10 داور با صبوری در گروه های مختلف ما را یاوری کردند.

موسویان افزود: از نظر گستره پژوهشی هم در حوزه و دانشگاه سعی کردیم تیم پژوهشی را بیشتر گسترش دهیم. گروه مطالعات فلسفه اسلامی و قرون وسطی در پژوهشگاه دانش های بنیادین از حمایت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بهره گرفت و ورکشاپ های گوناگونی را در سال های 2017 و 2018 در این زمینه برگزار کرد که اگر حمایت های دکتر جوادی نبود این امر امکان پذیر نمی شد.

سپس منتخبان دومین جایزه ابن سینا پژوهی (به افتخار دیمیتری گوتاس) اعلام شدند. در بخش رساله دکتر امیرحسین زاد یوسفی، مقطع دکتری دانشگاه تربیت مدرس برای رساله بازخوانی تحلیلی نظریه ابن سینا درباره ی علم خداوند به جزئیات ، در بخش رساله دکتر اکرم صفر نورالله، مقطع دکتری دانشگاه تربیت مدرس برای رساله آگاهی مرتبه بالاتر در فلسفه ابن سینا و در بخش مقاله دکتر اسدالله فلاحی برای مقاله استنتاج از دو ممکن نزد ابن سینا و رابطه آن با دو تعریف از قضایای حقیقیه و خارجیه انتخاب شدند.

امیرحسین زاد یوسفی که برای رساله بازخوانی تحلیلی نظریه ابن سینا درباره علم خداوند به جزئیات لوح تقدیر و جایزه نقدی دریافت کرد، گفت: در این رساله بازخوانی جدیدی که قابل فهم همگان باشد ارائه داده ام و نظریه ابن سینا درباره علم خداوند به جزئیات را بررسی کرده ام.

اکرم صفر نورالله نیز برای رساله آگاهی مرتبه بالاتر در فلسفه ابن سینا لوح تقدیر و جایزه نقدی دریافت کرد، وی گفت: این رساله شاید گامی کوچک در فلسفه ابن سینا پژوهی بوده است و من کوشیدم از نظریات جدید در معرفت شناسی استفاده کنم.

وی افزود: فلسفه ابن سینا در بخش هستی شناسی و معرفت شناسی این قابلیت را دارد که به زبان های جدید و با بهره گیری از طرح های جدید به آن نگریسته شود. در این رساله با استفاده از نظریات غربی تا اندازه ای این کار را انجام داده ام و این شروع راهی است که در این زمینه گام های جدی تری برداشته شود.

سپس اسدالله فلاحی برای مقاله استنتاج از دو ممکن نزد ابن سینا و رابطه آن با دو تعریف از قضایای حقیقیه و خارجیه لوح تقدیر و جایزه نقدی خود را دریافت کرد و گفت: همواره نزاعی بین قدما و متاخرین وجود داشته است. استنتاج قضیه ممکنه از دو قضیه ممکنه یکی از نزاع های پردامنه در منطق قدیم است که ارسطو، ابن سینا، فخر رازی، خواجه نصیر و قطب رازی بر آن مهر تأیید زده اند، در حالی که خونَجی، ابهری، ارموی و کاتبی آن را مردود شمرده اند. شگفت این است که منطق جدید در این نزاع جانب گروه دوم را می گیرد.

وی افزود: از سوی دیگر منطق دانان قدیم هر یک از قضیه حقیقیه و خارجیه را به اشتراک لفظ در دو معنا به کار برده اند بدون اینکه از این اشتراک لفظ آگاه باشند. ملاک تقسیم، در یک معنا، رابطه عقدالوضع و عقدالحمل است و در دیگری، ظرف وجود موضوع. در ملاک نخست، قضایای حقیقیه به صورت موجهاتی و با ادات های ضرورت و امکان تفسیر می شوند در حالی که بنا به ملاک دوم، این قضایا فاقد هر گونه جهتی هستند و در برابر، قضایای خارجیه با محمول وجود تحلیل می شوند. در این مقاله نشان داده ام که می توان بین قدما و متاخرین آشتی صورت گیرد و این مساله با پژوهش های نوین در این زمینه امکان پذیر است.

در پایان دومین دوره جایزه ابن سینا پژوهی نیز محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در سخنانی کوتاه گفت: ابن سینا پژوهی بهانه نمی خواهد شاید در این سال ها ما در این زمینه کوتاهی کرده ایم. این جایزه گامی بود که پروفسور دیمیتری گوتاس، ابن سینا پژوه برجسته و استاد دانشگاه ییل که در سال 2015 برنده جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شده، برداشت و ما باید بتوانیم آن را گسترش بدهیم.

وی افزود: حوزه ابن سینا پژوهی در جهان بسیار گسترده است اما ایران به انتساب حضور ابن سینا در کشورش باید بیشتر در این زمینه گام بردارد. ابن سینا در چنین تراز بالایی است و می تواند تحولات بسیاری را در هزاره ها ایجاد کند.

معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: اگر پژوهشگران حوزه ابن سیناپژوهی خواستند رساله هایشان را نشر بدهند می توانیم در این فرایند سهیم باشیم و حتی مراحل انتشار رساله های آن ها را به زبان های دیگر فراهم کنیم.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
روند رو به نزول کیفیت تولیدات مکتوب در حوزه فرهنگ چند سالی است که ادامه دارد، حالا دبیرعلمی جایزه کتاب سال نیز از بلایی که گریبان نشر را گرفته و آن ارتقای شخصی نویسندگان و محققان است سخن می گوید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۲ سایت های دیگر : امروز نیوز خبرگزاری اقتصادی ایران خبرگزاری دانشجو

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، قطار سی و هشتمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران کم کم به ایستگاه پایانی خود نزدیک می شود، داوری در همه گروه های 11گانه در مراحل پایانی قرار دارد و تا بهمن ماه که زمان برگزاری جایزه است برگزیدگان و شایستگان تقدیر مشخص خواهند شد.

در جایزه کتاب سال طی 2 سال گذشته تعداد شایستگان تقدیر نیز کاهش پیدا کرده است و در هر بخش یک برگزیده و یک شایسته تقدیر در صورت وجود معرفی خواهد شد.

داوری های جایزه کتاب سال که با هدف حمایت و تشویق مؤلفان، مترجمان، مصححان و ناشران سراسر کشور و ارتقای فرهنگ جامعه اسلامی ایران، حفظ استقلال و هویت فرهنگی برگزار می شود، در چند سال گذشته نشان داده است که وضعیت در اغلب گروه های داوری چندان مطلوب نیست. دبیر علمی جایزه در اغلب دوره های سال های اخیر از اینکه در حوزه فرهنگ کمیت بر کیفیت غلبه پیدا کرده است، ابراز تأسف کرده است.

داوری جوایز دیگر در چند سال اخیر نیز حکایت از سیر نزولی کیفیت تالیفات در ایران دارد، به گونه ای که به نظر می رسد از نظر محتوایی در همه حوزه ها مشکل داریم. این هم از داوری های کتاب سال و جلال مشخص است و هم از داوری های شعر فجر و غنی پور و سایر جشنواره ها و جایزه های دولتی و غیردولتی.

داوران معتقدند که برخلاف پیشرفت در ابزار پژوهش ، پژوهش ها تحول پیدا نکرده و بالعکس پسرفت نیز داشته است، چرا که پژوهشگران عجول تنها به دنبال چاپ اثر خودند و بس.

کمتر از یک و نیم ماه به برگزاری اختتامیه جایزه کتاب سال که به دلیل اپیدمی کرونا به نظر می رسد به مانند جایزه جلال بدون حضور برگزیدگان و شایستگان تقدیر برگزار شود، مانده است. باید دید در این دوره وضعیت تألیفات چگونه بوده است؟ آیا نگرانی هایی که دبیرعلمی در اختتامیه سال گذشته درباره روند پرشتاب کتاب سازی ها در نشر داشت برطرف شده است یا با قدرت بیشتری ادامه دارد؟

حجت الاسلام محمدعلی مهدوی راد که از ابتدای دولت حسن روحانی بر سمت دبیری علمی این جایزه قرار داشته است، به تسنیم می گوید: داوری ها همچنان در نهایت قوت در حال انجام است، امسال به دلیل ماجراهایی که کرونا برایمان به دنبال داشت، جلسات داوری ها به صورت منظم و پی در پی برگزار نشد و گاهی نیز از طریق فضای مجازی جلسات را برگزار کردیم که این نیز نیاز به هماهنگی بین داوران داشت. اما امیدواریم تا 15 روز دیگر نتایج داوری را مشخص کنیم.

وی درباره وضعیت آثار گفت : در آن اندازه ای که بخواهیم آثار برگزیده و قابل تقدیری در هر بخش داشته باشیم، دستمان پر است، اما نباید به وضعیت موجود مغرور شویم.

وی ادامه داد: در حوزه کتاب سازی که سال گذشته من بسیار نگرانش بودم وضعیت بهتر شده است، یا به خاطر جوی که به وجود آمد و یا به خاطر اقداماتی که وزارت ارشاد کرد، به هر حال ما منع قانونی به لحاظ قانونی که در مجلس گذاشته باشند، در این زمینه نداریم اما وزارت ارشاد و نهادهای دیگر ورودهایی داشتند که از قبل کتاب را ارزیابی می کردند اگر مشابهات دو کتاب بین 25 تا 40 درصد باشد نشان می دهد که کتاب دوم از کتاب نخست کپی شده است.

وی گفت: وزارت ارشاد در این زمینه جریمه هایی را برای ناشر وضع کرد و از انتشار کتاب دوم جلوگیری کرد. بنابراین در این دوره آن چیزی که قبلاً مشاهده می شد و کتاب های دو جلدی ، سه جلدی و حتی بیشتر را به اسم خود کپی می کردند، دیگر مشاهده نمی شود.

مهدوی راد درباره کتاب های حوزه علوم قرآن و حدیث و تاریخ نیز گفت: در حوزه های علوم قرآنی و حدیث و تاریخ کیفیت بد نیست، ولی دو اشکال اساسی وجود دارد، یکی اینکه چه در متون کهن (تحقیق نص) و چه در تألیفات جدید آن چیزی که خودش را نشان می دهد، آثار مؤسسات است. فردنگاری ها در این زمینه حرفی برای گفتن ندارند.

وی ادامه داد: این اصلاً موضوع خوبی نیست، درست است که یک مؤسسه ای امکانات سخت افزاری و نرم افزاری در اختیار چند پژوهشگر می گذارد و اثر نهایی از کیفیت مقبولی برخوردار می شود، اما اینکه یک پژوهشگر نیز بتواند خودش به تنهایی تألیف کند نباید کمرنگ شود. ما در این زمینه دچار ضعفیم.

مهدوی راد با اشاره به عجول بودن نویسندگان در انتشار کتاب هایشان و ضعفی که به حوزه تألیفات از قبل این عجله وارد می شود گفت: دومین موضوع بلای ارتقا است که گریبان نشر ما را گرفته است، محقق مدام می خواهد یک کتابش را دو کتاب ، دو کتابش را سه کتاب و... کند ، دانشیاری را به استادی تبدیل کند. استادیاری را به دانشیاری تبدیل کند.

وی ادامه داد: برخی دانشگاه هایی که در این کشور سابقه تاریخی دارند، آثاری منتشر کرده اند که نه از نظر حروف چینین، نه ساختار ظاهری نه پردازش موضوع قابل قیاس با آن چیزی که 10 سال پیش منتشر کرده اند ، نیست و به شدت افت کرده است. این نگران کننده است ما باید رشد کنیم و پیش برویم نه اینکه درجا بزنیم و عقب برویم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
دبیر اجرایی جایزه جلال از مذاکره با دبیرخانه گرنت برای حمایت از ترجمه و انتشار 10 چهره برتر ادبیات دفاع مقدس در بخش ویژه این دوره خبر داد.

مصطفی جلالی دبیر اجرایی جایزه جلال در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم با اشاره به چهره های برتر بخش ویژه سیزدهمین دوره جایزه جلال که از سوی اصحاب رسانه انتخاب شده اند، گفت: چهره های چهل سال ادبیات داستانی دفاع مقدس با داوری اهالی رسانه و خبرنگاران به عنوان بخش ویژه سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد انتخاب شده اند.

وی ادامه داد: برای تجلیل از چهره های برتر داستان و مستندنگاری دفاع مقدس هر کدام 10 میلیون تومان هدیه نقدی، لوح تقدیر به امضای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نشان جایزه جلالدر نظر گرفته شده است که پس از اختتامیه تقدیمشان می شود.

جلالی تصریح کرد: هم چنین برای ترجمه آثار این چهره ها در خارج از کشور با دبیرخانه گرنت مذاکراتی داشتیم تا با حمایت گرنت آثار این چهره ها در خارج از ایران نیز منتشر و توزیع شود.

وی در پاسخ به این پرسش گه نهادهای مرتبط دیگر نیز در حمایت از چهره های برتر ادبایت دفاع مقدس مشارکت داشتند یا خیر، گفت: خیر، به رغم اعلام اسامی چهره های برتر داستان و مستندنگاری دفاع مقدس در بخش ویژه، هنوز هیچ مجموعه ای اعلام آمادگی نکرده است.
البته این موضوعی نیست که ما از مجموعه های دیگر درخواست کنیم. اگر خودشان مایل باشند ما هم آماده اعلام همکاری و مشارکت هستیم. منت پذیرشان هم خواهیم بود که به این ذخایر ادبیات توجه نشان میدهند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
تعدادی از ناشران درباره عدم حضور در نمایشگاه مجازی کتاب جنوب کرمان توضیح دادند،
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۲ سایت های دیگر : چاپ و نشر آنلاین

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، مدتی است نمایشگاه مجازی استان کرمان با حضور 424 ناشر آغاز به کار کرده است. در افتتاحیه نمایشگاه، ایوب دهقانکار مدیر موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران تعداد ناشران حاضر در نمایشگاه مجازی کتاب جنوب کرمان را 488 ناشر عنوان کرد. ظاهرا برخی ناشران از حضور در نمایشگاه مجازی کتاب جنوب استان کرمان امتناع کردند و برای این اقدام خود دلایلی داشتند؛ یکی از این دلایل، اطلاع رسانی نادرست بیان شده است.

بیشتربخوانید

حضور 424 ناشر در نمایشگاه کتاب مجازی جنوب کرمان

عابدینی، مدیر مسئول انتشارات سفیراردهال در گفت وگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره نمایشگاه مجازی کتاب تهران گفت: انتشارات سفیراردهال در نمایشگاه مجازی کتاب تهران شرکت نکرده است؛ چراکه وقتی برای ثبت نام اقدام کردیم، زمان آن تمام شده بود. به هرحال یا انتشارات سفیراردهال فرصت نکرد برای شرکت در این نمایشگاه ثبت نام کند یا اینکه در این زمینه خوب اطلاع رسانی نشده است.

ناشر دیگری به دلیل تعدیل نیرو انتشارات خود در نمایشگاه مجازی کتاب جنوب استان کرمان حضور پیدا نکرده بود. مجید باشعور، مدیر مسئول انتشارات تایماز بیان کرد: انتشارات تایماز به دلیل وضعیت نابسامان اقتصادی بازار نشر تعدیل نیرو کرد. همین امر باعث شد بسیاری از کارهای انتشاراتی برعهده خودم باشد و نتوانم در نمایشگاه مجازی کتاب جنوب استان کرمان شرکت کنم. ناگفته نماند که برگزاری نمایشگاه هایی از این دست به تبلیغاتی گسترده دولتی دارد

صفا امیری، مدیر مسئول انتشارات براق از ناشرانی است که در نمایشگاه مجازی کتاب جنوب استان کرمان حضور دارد درباره این نمایشگاه به خبرنگار ما گفت: تعداد ناشرانی که امسال در نمایشگاه مجازی کتاب جنوب استان کرمان حاضر شدند، نسبت به نمایشگاه های استانی سال های قبل افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید

جزئیات تازه از نمایشگاه مجازی کتاب تهران

نمایشگاه مجازی کتاب تهران اتفاقی در حوزه نشر رقم نمی زند

مدیر مسئول انتشارات سفیراردهال درباره این نمایشگاه گفت: برگزاری نمایشگاه های مجازی کتاب باعث نمی شود، اتفاقی در حوزه نشر کشور رخ دهد. برگزاری این نمایشگاه ها بیشتر به یک بازی شباهت دارد تا اینکه باری از دوش بازار نشر بردارد؛ هزینه زیادی برای برگزاری این رویداد فرهنگی می شود، در حالی که بسیاری در سراسر کشور به اینترنت دسترسی ندارند.

مدیر مسئول انتشارات براق درباره تاثیر برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب جنوب استان کرمان بیان کرد: مشارکت مردمی را در نمایشگاه مجازی کتاب جنوب استان کرمان براساس میزان تبلیغات آن در محل برگزای می توان سنجید. برای سنجش میزان تاثیر گذاری برگزاری نمایشگاه های مجازی کتاب بر وضعیت نشر کشور باید به سرانه مطالعه قبل و بعد از شیوع کرونا دقت کرد. باتوجه به اینکه وضعیت حجم مطالعه پیش از شیوع کرونا مساعد نبود، نباید این انتظار را داشته باشیم که برگزاری نمایشگاه ها تاثیر ایده آلی بر میزان استقبال مردم از کتاب در نمایشگاه های مجازی داشته باشد. برگزاری این نمایشگاه ها نمی تواند تاثیر زیادی در اقتصاد نشر بگذارد.

خرید از ناشران را جایگزین برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب کنید

عابدینی ادامه داد: اختصاص بودجه برگزاری نمایشگاه های کتاب به خرید کتاب های چاپ اول ناشران در سال های 98 و 99، تنها راهی است که می تواند به بهبود وضعیت نشر کشور کمک کند؛ آن هم درصورتی که این کتاب ها در مراکز فرهنگی سراسر کشور توزیع شوند. اینگونه دسترسی مردم به کتاب راحت تر و شیوه ای نزدیک تر به عدالت در زمینه توزیع کتاب در سراسر کشور خواهد بود.

وی بیان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تازه های نشر ناشران در سال های 98 و 99 دسترسی دارد؛ برای همین می تواند تعدادی کتاب را از میان کتاب های چاپ اول تمام ناشران برای خرید تهیه کند. زمانی وزارت ارشاد تا 50 سری چاپ اول کتاب ها را تهیه می کرد، اما متاسفانه بساط این طرح برچیده شد و دیگر اجرا نمی شود. اداره خرید وزارت ارشاد هم به جای خرید 200 تا 300 نسخه از هر کتاب چاپ اولی، 50 تا 100 نسخه تهیه می کنند. از میان 100 کتاب چاپ اول یک ناشر، 20 کتاب را آن هم به تعداد 50 نسخه تهیه می کنند. انتخاب هر راه حل دیگری غیر از این به صنعت نشر کمک نمی کند.

در این بین مدیر مسئول انتشارات تایماز نظر دیگری داشت؛ وی معتقد بود خرید کتاب از ناشران ممکن است، باعث شود مسائلی چون رانت هایی برای خرید کتاب پیش بیاید؛ مدیر مسئول انتشارات تایماز گفت: به خرید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ناشران خوش بین نیستم، مگر اینکه برای خرید کتاب از ناشران به روشی قانونمند عمل کنند. اینکه این اقدام تا چه حد بتواند به ناشران کمک کند مسئله ای است که به نحوه اجرای مسئولان بازمی گردد.

راه حل بهبود وضعیت نشر چیست؟

باشعور درباره راه حل بهبود وضعیت نشر بیان کرد: برای بهبود وضعیت اقتصادی صنعت نشر باید احساس نیاز به مطالعه را در مردم ایجاد کرد؛ به گونه ای روی مخاطب سرمایه گذاری شود و مخاطب احساس کند به مطالعه نیاز دارد. این کم هزینه ترین کاری است که می توان برای صنعت نشر انجام داد.

نمایشگاه مجازی کتاب یک شوی تبلیغاتی است

عابدینی برگزاری نمایشگاه های مجازی کتاب را یک شوی تبلیغاتی می دانست و درباره دلیل این اظهار نظرش بیان کرد: هرناشری سایت خرید کتاب دارد و مخاطبان آن می توانند؛ کتاب های مورد نظرشان را از سایت ناشر تهیه کنند. وزارت ارشاد نمی خواهد کاری غیر از فروش اینترنتی کتاب انجام دهد و قرار نیست به اصطلاح آپولو هواکند. انصاف نیست یک رمان خارجی در نمایشگاه مجازی کتاب پرفروش شود، درحالی که کتاب برگزیده جایزه کتاب سال به اندازه 10 نسخه هم در نمایشگاه کتاب فروش نداشته باشد.

مدیر مسئول انتشارات براق ادامه داد: بیش از یک سال است که کتاب مهجور شده است. فعلا تنها راهی که برای حمایت از ناشران با وجود شیوع ویروس کرونا وجود دارد، برگزاری نمایشگاه های مجازی کتاب است. نمایشگاه های کتاب در فرانکفورت، لندن، مالزی و چین هم به صورت مجازی برگزاری شد.

امیری بیان کرد: از یک سو برای اینکه نمایشگاه های مجازی بازخورد لازم را داشته باشد، باید از تبلیغات در صدا و سیمای استانی، ارسال پیامک و نرم افزار هایی مانند ایتا برای اطلاع رسانی استفاده کرد؛ از سوی دیگر باتوجه به اینکه وزارت ارشاد نمایشگاه بین المللی کتاب را پیش رو دارد باید چند بار در برگزاری نمایشگاه های استانی آزمون و خطا انجام دهد که در سطح وسیع تر آن که نمایشگاه بین المللی کتاب تهران است، با مشکلی مواجه نشود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
پس از مدت ها انتقاد و اعتراض و پیگیری از سوی برخی صاحبان مشاغل فرهنگی و هنری، مانند صاحبان سینما و تماشاخانه های تئاتر، دیروز خبری منتشر شد...
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۳

گروه فرهنگ و هنر: پس از مدت ها انتقاد و اعتراض و پیگیری از سوی برخی صاحبان مشاغل فرهنگی و هنری، مانند صاحبان سینما و تماشاخانه های تئاتر، دیروز خبری منتشر شد که شورای صنفی نمایش رسما درخواست خود را مبنی بر انتقال سینماها از گروه شغلی سوم به دوم (از پرخطر به نسبتا کم خطر) به ستاد ملی کرونا ارائه داده است.

به گزارش بولتن نیوز به نقل از جام جم، به نظر می رسدحالا مجموعه ستاد کرونا و ساختارها و سازمان های فرهنگی تر مرتبط با آن، به این نتیجه رسیده اند که سالن های سینما و تئاتر واقعا آن قدرها هم که اعضای علمی این ستاد فکر می کردند پرخطر نیستند. چرا که احتمالا مسوولان بخش های علمی چندان با سینما و تئاتر در ارتباط نبوده و دید واقعی نسبت به شرایط عمومی آنها از جهت محیط فیزیکی و میزان مراجعات نداشته اند.

حالا به بازگشایی بی خطر سینماها نزدیک تر شده ایم، اما لااقل از جهت عبرت آموزی از تجربه کرونا، سوالات مهمی باقی مانده است: چرا برای شرایط محیط فیزیکی از جهت رعایت فواصل، وضعیت تهویه و مسائلی از این دست، استانداردهایی تعریف نشد تا به سادگی قابل نظارت باشد؟ چرا اعضای فرهنگی ستاد کرونا قادر نبوده اند، بخش علمی و درمانی را نسبت به وضعیت واقعی مکان های فرهنگی-تفریحی آگاه سازند تا حساسیت های اضافی از بین برود؟ چرا تعامل و مشورت با اصناف مربوطه برای تنظیم پروتکل های روشن در این وضعیت استثنایی، تا این حد طول کشیده است؟

هرچند که وضعیت همه گیری کرونا هر قدر هم که طول بکشد، یک وضعیت موقت محسوب می شود و همگی امیدواریم به زودی روزی برسد که ماسک ها را برداریم و بدون ترس به فعالیت های روزمره مان برسیم، اما پس از گذشت ماه ها از شیوع کرونا، توقع حداقلی برای سامان یافتن وضعیت مشاغل فرهنگی، خصوصا از این حیث که مستقیما با وضعیت روانی جامعه در ارتباط هستند، توقع معقولی به نظر می رسد. در واقع نباید بپذیریم وضعیت موقت مساوی وضعیت نابسامان است. حالا اگر این موضوع را مدنظر قرار دهیم، نقش وزارت فرهنگ و وزیر فرهنگ به مراتب حساس تر و جدی تر می شود. وزیر فرهنگ از یک سو عضو ستاد ملی کروناست و در بالاترین سطح در تصمیم گیری های آن حضور دارد و از سوی دیگر، دبیرخانه وزارت متبوعش، مدیریت فضای روانی جامعه در همه گیری را هم برعهده دارد. بنابراین مدیریت افکار عمومی در وضعیت کرونایی، ارتباط مستقیمی با قدرت اقناعی وزارت فرهنگ در ستاد کرونا و توانایی و خلاقیت در ارائه راهکار دارد. نمی توانیم از امکان بالقوه تعریف استاندارد برای بخش های عملیاتی مرتبط با محیط هایی چون سینما و تماشاخانه چشم بپوشیم. بخش هایی که شاید بشود در مشورت با مهندسان سالن های سینما به ضوابطی روشن منتج شود تا بتوان با آن، سالن های پرخطر، کم خطر و امن را از یکدیگر جدا و رده بندی کرد.

به علاوه که با تغییر سئانس بندی از سئانس های پشت سر هم به سئانس های یک در میان و کاهش سقف پذیرش به یک دوم یا حتی یک سوم، می توانستیم هم از سلامت سالن ها مطمئن باشیم و هم فشار روانی وارد بر جامعه را که هم شامل مخاطب سینما می شود و هم تولیدکننده آن، بکاهیم. حالا آرام آرام خبر می رسد که سینماهای کشورهای دیگر، نظیر چین، ژاپن و آمریکا مشغول فعالیت هستند، اما ما بخشی از مشاغل فرهنگی را که به جرات می توان گفت بالاترین حجم گردش مالی در بخش فرهنگ و هنر را داراست، تعطیل کرده ایم و به عواقب اقتصادی، فرهنگی و روانی آن نمی اندیشیم.

بدون شک خسارت وارده و در نتیجه جبران خسارت در حالتی که از قبل به استانداردسازی فکر کرده و با کنترل پذیرای مخاطبان سینما در سالن ها باشیم، بسیار ساده تر از وضعیتی خواهد بود که صاحبان تماشاخانه ها و سالن های ورشکسته، پس از عبور از کرونا جلوی وزارت ارشاد صف کشیده باشند. مشارکت دادن گروه های شغلی در تصمیم گیری نه تنها در اقناع آنان در وضعیت فعلی برای همکاری با ستاد کرونا و تعطیلی یا محدودیت فعالیت شان تاثیرگذار است، بلکه قطعا پس از عبور از این دوران نیز برای نهادهای دولتی مسؤول، مصونیت ساز خواهد بود.

موافق این تغییر هستیم مسعود نجفی، مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی

سازمان سینمایی از یک سو زیرمجموعه وزارت فرهنگ است که وزیر آن عضو ستاد ملی کروناست و از سوی دیگر اصناف سینمایی عملا در ارتباط با آن فعالیت می کنند و وظیفه تنظیم و تسهیل گری آنها را به عهده دارد. پیرو نامه درخواست شورای صنفی نمایش برای انتقال سینماها از گروه شغلی سوم به دوم، نظر این سازمان را از روابط عمومی آن جویا شدیم. مسعود نجفی می گوید وزیر ارشاد عضو ستاد کروناست اما سازمان سینمایی و اصناف متبوعش برای تعیین رده بندی، هیچ وقت مورد مشورت قرار نگرفته اند.

موضع سازمان سینمایی درباره بازگشایی سینماها و درخواست شورای صنفی نمایش برای انتقال سینماها از گروه شغلی 3 به 2 چیست؟

سازمان سینمایی صددرصد موافق است و اصلا پیگیر این موضوع بوده است و درحال رایزنی با ستاد ملی کرونا هستیم تا این اتفاق بیفتد و فکر می کنم ظرف روزهای آینده نتیجه اعلام شود.

چرا ستاد با بازگشایی سینماها مخالف است؟

با دلایلی که مطرح شده است منطقی است که سینماها به گروه شغلی بی خطرتر انتقال پیدا کنند.

چرا قبلا در ابتدای زمان رده بندی مشاغل سینماها در این رده قرار گرفته اند؟

به هرحال الان وقتی مشاغل پرخطرتر مانند قهوه خانه ها در گروه بالاتر و فعال هستند طبیعتا سینماها باتوجه به رعایت هایی که می شود خیلی امن تر از جاهای دیگر هستند. اگر خاطرتان باشد دفعه اولی هم که همه مشاغل تعطیل شدند سالن های سینما و تئاتر، فعال بودند، اما بعد عوض شد.

در این گروه بندی ها سازمان سینمایی یا اصناف مرتبط دخیل بوده اند؟

نه، اصلا این موضوعات در سطحی نیست که سازمان سینمایی یا اصناف در آن مشارکت داشته باشند. در سطح وزیر است که ایشان هم در ستاد کرونا حضور دارند.

ما مرجع تشخیص گروه های کم خطر و پرخطر نیستیم
همایون امیرزاده، مدیر روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

وزارت فرهنگ و ارشاد، متولی اصلی مشاغل و اصناف فرهنگی و هنری است و از سوی دیگر بخش مهمی از کار ستاد ملی کرونا در مدیریت روانی جامعه در همه گیری به عهده دبیرخانه این وزارت در ستاد ملی کرونا قرار دارد. این را همایون امیرزاده، مدیر روابط عمومی وزارت ارشاد به ما می گوید.

شورای صنفی نمایش به ستاد ملی کرونا درخواست داده است که سینماها از گروه شغلی سوم به دوم بیایند. با توجه به این که جناب دکتر صالحی، عضو ستاد هستند و از اقتضائات سینماها مطلع بوده اند، چرا از ابتدا این تصمیم گرفته نشده است؟

ستاد کرونا دو بخش دارد که بخش اول بخش تنظیم پروتکل های بهداشتی است و بخش دوم کمیته اطلاع رسانی و مدیریت روانی که دبیرخانه ارشاد هم در این بخش فعال است. طبیعتا در بحث پروتکل ها همه تابع مقررات بخش اول هستیم و آنجاست که تصمیمات درباره رده بندی مشاغل گرفته می شود و در واقع این موضوع در حوزه تخصصی آنهاست و نظر ستاد برای وزارت هم فصل الخطاب است.

حرف برخی سینماداران، این است که سینماها پرخطرتر از برخی مشاغل نظیر رستوران ها و قهوه خانه ها نیستند، اما بازگشایی نمی شوند...

ما هم قبلا این پیشنهاد را داده بودیم. وزارتخانه تا جایی که توانسته تلاش کرده است کمترین میزان خسارت متوجه مشاغل تابعه اش شود، ولی طبیعتا ما مرجع تشخیص گروه های کم خطر و پرخطر نیستیم و از طرفی سلامت جامعه هم باید خط قرمز همه ما باشد.

آیا زمانی که برای رده بندی مشاغل تصمیم گیری می شده، جویای نظر اصناف شده اند تا بدانند کم و کیف استانداردها و اقتضائات کارشان چیست تا ببینند واقعا خطری مراجعان را تهدید می کند یا نه؟ اگر این طور نبوده آیا بعد از نامه درخواست شورای صنفی هم اتفاق جدیدی نخواهد افتاد؟

طبق تقسیم کار صورت گرفته در ستاد کرونا، تصمیم گیری درباره این موضوع به عهده بخش اول است. طبیعتا مسؤولان آن بخش هم نظرات دست اندرکاران این حوزه را جویا شده اند و به اقتضائات مشاغل اشراف دارند و تصمیم گیری کرده اند.

ما همین موضوع را از تماشاخانه های خصوصی هم پرسیدیم که حالا تعدادی از آنها پس از یک سال از شروع کرونا ورشکسته و تعطیل هم شده اند. بعضی نگاه شان این بود که وزارت ارشاد از موضع اصناف تابعه خودش وارد گفت وگو با ستاد کرونا نمی شود و در واقع ستاد کرونا التفاتی به این اصناف و استانداردهایشان ندارد، نه این که واقعا مخالفتی با بازگشایی شان داشته باشد.

اصلا این طور نیست و اتفاقا مسؤول مدیریت فضای روانی جامعه خود ارشاد است. وزارت ارشاد در بحث سامانه کار و ارزیابی خسارات وارد بر مشاغل و برآورد کمک های معیشتی هم همواره در کنار ذی نفعان تابع خود ایستاده و صدای آنان در ستاد بوده است. اما به هر حال مشکل محدودیت های اعتباری که کشور درگیر آن است، وجود دارد. با تمام اینها باید بگویم حتی یک روز هم نبوده که وزارت ارشاد دنبال رسیدگی به وضعیت گروه های شغلی آسیب دیده نباشد.

پاسخ نامه صنف نمایش کی داده خواهد شد؟

دیگر فرصت گفت وگو ندارم!

سینما پرخطر نیست
مهدی نیک آیین، مدیر سینما سپیده

مدیر سینما سپیده می گوید مدام اخبار را دنبال می کند تا ببیند بالاخره تصمیم ستاد ملی کرونا درباره سینماها چیست. او مانند بسیاری دیگر از سالن داران چه در بخش سینما و چه تئاتر، معتقد است تصمیم گیران در مورد رده بندی سینماها، دید و دریافت واقعی از شرایط سینماها، چه از جهت استانداردهای محیط فیزیکی و چه از جهت میزان مخاطب آنها ندارند و بر اساس دید واقعی تصمیم نگرفته اند. نظرات مهدی نیک آیین را می خوانید.

سینما سپیده چقدر خسارت دیده است؟

سینمای ایران به نظرم صددرصد خسارت دیده و سینما سپیده هم مستثنا نیست. سینماها معمولا در اکران اول و دوم نوروزی به فروش خوبی می رسند و روی همان میزان فروش تا انتهای سال مخارج شان را برنامه ریزی می کنند و پیش می روند، ولی امسال متاسفانه اکران نوروز را از دست دادیم.

بعد از نوروز در چند دوره سینماها بازگشایی شدند. در این دوره ها فروشی اتفاق افتاد؟

دوره اول، تیرماه تا اوایل شهریور بازگشایی شد و بعد دوباره از اواسط شهریور تا اواسط مهر، سینماها باز بود اما آن قدر اطلاع رسانی ضعیف بود که بااین که دو سه ماهی کار می کردند، مردم اصلا نمی دانستند سینماها بازشده اند. حتی هنوز هم در جریان نیستند که در آن دوره سینماها باز بوده اند. انگار اصلا طوری برنامه ریزی شده بود که کسی در جریان قرار نگیرد.

فکر می کنید اگر سینماها بازشوند و اطلاع رسانی هم بشود، با توجه به خطرات کرونا، مردم خودشان تمایلی به سینما رفتن داشته باشند؟

اگر در سطح شهر نگاه کنید مردم خیلی راحت دارند در فروشگاه ها رفت وآمدشان را با رعایت پروتکل ها انجام می دهند. سینما هم اگر بازگشایی شود و به روال عادی برگردیم به این معنا که اکران ها پشت سر هم شروع شود، فیلم های جدید بیایند و اطلاع رسانی هم بشود به نظرم این اتفاق خواهد افتاد. کما این که در تابستان هم داشت این اتفاق می افتاد اما متأسفانه مجددا کرونا اوج گرفت و سینما تعطیل شد.

ضمن این که طبق آماری که خود وزارت بهداشت اعلام کرد، ضریب آلودگی سینما حدود 3 درصد است یعنی خیلی کمتر از خطری که جاهای دیگر دارند و از طرفی سینما را خیلی راحت تر از جاهای دیگر می شود کنترل کرد. بنابراین به نظرم امکان حضور بی خطر مردم وجود دارد.

فکر می کنید استدلال خود ستاد کرونا برای جلوگیری از بازگشایی سینماها چیست؟ هیچ وقت به شما علت مخالفت شان را گفته اند؟

به نظرم تصور دوستان این است که سینماها همیشه در همه سئانس ها به صورت صددرصد پر است. یعنی فکر می کنند تمام سال شبیه ایام جشنواره است، مردم صف می ایستند و سالن ها کاملا پر است درحالی که اصلا این طور نیست. در حالت عادی هم ضریب اشغال سینماها حداکثر 50درصد است. الآن هم خیلی راحت می شود با ضوابطی همین سقف ضریب اشغال را حتی پایین تر از 50درصد کنترل کرد تا سینماها بازگشایی و پروتکل ها هم از سوی مردم رعایت شود.

امیدواریم زودتر نتیجه بگیریم
مرتضی شایسته، تهیه کننده سینما

به غیراز صنف سینماداران، چند ماهی است که شورای صنفی نمایش هم پیگیر تغییر وضعیت سینماهاست و آخرین اقدام این شورا ارسال درخواست برای تغییر رده بندی سینماها از گروه سوم به دوم بوده است. مرتضی شایسته، دبیر این شورا می گوید مسؤولان ستاد، برداشت درستی نسبت به شرایط فیزیکی و میزان مراجعه مردم به آنها ندارند به علاوه که امکان استانداردسازی و نظارت بر سینماها بیشتر از بسیاری از مشاغلی است که در رده دوم قرارگرفته اند.
هفته گذشته جلسه ای در وزارت کشور تشکیل شده بود که همین درخواست را در آن مطرح کردید.

استدلال ستاد کرونا برای این که سینماها و به طریق اولی سایر مکان های تفریحی مشابه تئاتر و موسیقی بازگشایی نشود، چیست؟

البته در آن جلسه، دوستان ستاد چیزی بیان نمی کردند و فقط شنونده بودند و بنده و آقای فرجی مدیرکل نظارت بر عرضه و آقای قبادی، مشاور اجرایی وزارت حضور داشتیم. بعد از صحبت ها قرار شد یک جلسه هم در دفتر آقای فرجی برگزار شود تا تصمیم نهایی در این مورد گرفته شود؛ اما هنوز جوابی به ما نداده اند.

با وجود این جلسه، علت ارائه دوباره نامه درخواست که دوشنبه خبر آن اعلام شد، چه بوده است؟

علتش این است که 6000 نفر از راه اشتغال در این حوزه کسب درآمد می کنند و همگی پروتکل ها را رعایت می کنند و اگر به نسبت سایر مشاغل بسنجیم، خواهیم دید امکان رعایت پروتکل ها و نظارت برآنها در سینماها بیشتر است. ما هم این موضوع را مطرح کردیم و امیدواریم دوستان بپذیرند.

به شما اعلام نشده کی پاسخ این درخواست اعلام می شود؟

به ما گفتند در این هفته؛ اما به پایان این هفته هم چیزی نمانده است. باید در این جلسه از وزارت کشور و وزارت بهداشت و وزارت ارتباطات هم نمایندگانی باشند. امیدواریم زودتر نتیجه بگیریم.

چرا در ابتدای گروه بندی مشاغل، سینماها در گروه سوم قرار گرفته؟ آیا ستاد کرونا از وضعیت میزان خلوتی سینماها اطلاع نداشته و از شما هم کسب اطلاع نکرده است که سنجش میزان خطر سینماها، به درستی انجام شود؟

برداشت دوستان این بوده که یک جمعیتی با ازدحام به سمت سینماها می آید و خطر کرونا نزدیک است. اما ما استدلال کردیم اولا جمعیتی به آن صورت نمی آید و ثانیا سئانس بندی برداشته شده است. از طرفی درباره سیستم تهویه سالن ها هم سوالاتی بوده مثلا می گفتند سیستم تهویه و سرمایش و گرمایش سالن ها به نحوی است که هوا را از سالن خارج می کند و همان را دوباره برمی گرداند اما ما توضیح دادیم که هوای داخل سالن کاملا خارج می شود.

باتوجه به نزدیکی ایام جشنواره فکر می کنید وضعیت سینماها متناسب با این ایام تغییری خواهدکرد؟ به نظر شما جشنواره فجر امکان برگزاری حضوری دارد؟

ما برای بحث جشنواره خدمت دوستان نرفتیم بلکه مسأله مان بازگشایی سالن های کل کشور بوده است. این موضوع که جشنواره امکان برگزاری حضوری دارد یا نه، موضوعی است که دبیر جشنواره و مدیریت آن در وزارت باید درباره اش تصمیم بگیرند.

مرگ سینمایی
کیوان امجدیان / دبیر گروه فرهنگ

چند وقت پیش که مرحوم اکبری مبارکه و چند نفر دیگر از سینماگران به واسطه درگیر شدن با کرونا از دنیا رفتند، همه تازه انگار متوجه خطرناک بودن این بیماری شده باشند، شروع کردند به انتقاد از این که چرا باید همچنان فیلم تولید شود و هنرمندانی که درگیر تولید فیلم هستند درگیر این بیماری شوند و خدای ناکرده آسیبی به آنها برسد. آسیبی که طبیعتا خسران بزرگی برای برای فرهنگ و هنر این مملکت خواهدبود و جبرانش ممکن نیست. این فضا تا مدتی ادامه داشت و حتی همین حالا هم که صفحات بعضی بازیگران را در فضای مجازی ببینید، رد این نقدها و انتقادها را به وضوح خواهیددید.

از سوی دیگر حالا که نزدیک یک سال از شیوع این بیماری خطرناک می گذرد و کسب و کارها مختل شده و خصوصا در بخش فرهنگ و هنر شاهد بی رونقی غریبی هستیم، آرام آرام زمزمه ها شروع شده که چرا سینماها و صحنه های تئاتر و موسیقی باز نمی شوند و راه نمی افتند؟ پس این میان تکلیف هنرمندان چیست و برای گذران زندگی باید چه کنند؟ آنها متخصص فن و هنری هستند که تعطیل است و کرکره اش پایین. با این اوصاف تکلیف هنر این کشور و هنرمندانش چه خواهدشد؟

بسیاری از نقدها هم که منطقی به نظر می رسد این است که چرا باید جایی مثل قهوه خانه باز باشد و سینما تعطیل. این خلاصه نامه ای است که یکی دو روز پیش از سوی سینماگران نوشته شد. نامه ای که از آن انتظار سینماگران برای ورود وزیر به این میدان بر می آید؛ انتظار ورود وزیر برای بازکردن اماکن هنری مثل سالن های سینما و تئاتر و موسیقی و رونق دوباره دادن به فرهنگ و هنر.

با این اوصاف اما باید آن سوی ماجرا راهم دید. برای دیدنش هم یک چرتکه انداختن ساده کافی است. این که باز شدن سینما یعنی راه افتادن نمایش فیلم های جدید. یعنی فیلم ها دوباره باید یکی بعد از دیگری ساخته شوند. یعنی سینماگران و گروه های فیلمسازی دوباره باید برای ساخت فیلم دور هم جمع شوند.

یعنی اگر یکی از آنها مبتلا به کرونا شود دوباره بقیه مبتلا شوند و دوباره خدای ناکرده خسران های بزرگ در عرصه هنر و از دست رفتن سرمایه های هنر این کشور. و تازه اصلا به فرض که سینما هم باز شود، واقعا مردم حاضرند در این شرایط و با وجود تمام اتفاقاتی که افتاده است برای گذراندن اوقات فراغت یا به واسطه علاقه شان به سینما بروند و از باز شدن سینماها استقبال کنند؟می بینید؟ تناقض غریبی است. هم می خواهیم سینماها باز شوند و هم فیلمسازها فیلم نسازند. هم می خواهیم فیلم های جدید اکران شوند و هم گروه های فیلمسازی دور هم جمع نشوند. هم به وزیر می توپیم چرا سینماها را باز نمی کند و هم وقتی هنرمندی آسیب می بیند مسؤولان را زنهار می دهیم چرا جلوی ساخت فیلم ها را نمی گیریم.این تناقض موقعیتی پیچیده ایجاد کرده است که درست یا غلط بودن شروع مجدد هنر و سینما را مبهم می کند. تناقض غریبی که رفع و برطرف کردنش نیازمند همفکری و همدلی و ارائه طرح های کارشناسی شده و دقیق است.

سینما پرخطر است
مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد کرونا

یکی از اعضای کمیته علمی ستاد کرونا در پاسخ به جام جم می گوید از نظر علمی هر محیطی که در آن فاصله حداقلی 1.8 متر رعایت نشود، محیط پرخطر محسوب می شود. او البته تصریح می کند پاسخگویی در مورد وضعیت رده بندی مشاغل برعهده کمیته اجرایی است. دکتر مسعود مردانی که معلوم است حسابی سر شلوغی دارد، تندتند اما مهربان و خندان پاسخ ما را می دهد.

مشکل سینماها چیست که در رده مشاغل پرخطر قرار گرفته اند؟

من عضو کمیته علمی هستم از من بپرسید سینما ممکن است از نظر علمی چقدر ویروس را کم یا زیاد کند تا توضیح دهم.

خب سینما چقدر ویروس را کم و زیاد می کند؟

اگر فاصله گذاری 1.8 متری رعایت نشود باعث انتقال بیماری خواهدشد.

یعنی اگر این فاصله رعایت شود مشکلی نیست؟

ببینید از نظر من تا زمانی که اپیدمی کنترل نشود، رفتن به این مکان ها ضرورت ندارد.

یعنی از نظر شما حضور در سینما یک کار پرخطر است؟

بله. پرخطر است.

لینک خبر :‌ بولتن نیوز
مهدی گنجی معتقد است برگزاری جشنواره سینما حقیقت به صورت آنلاین هیچ لطمه ای به اعتبار جوایزی که در این دوره به فیلم ها داده می شود وارد نمی کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۳

مهدی گنجی کارگردان مستند که امسال با فیلم مستند رویاهای خالکوبی شده در جشنواره سینما حقیقت حضور دارد در گفت وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: طبیعتاً همه فیلمسازان و مخاطبان جدی سینما ترجیح می دهند که فیلم را بر پرده بزرگ و سالن تاریک سینما ببینند. این شکل سنتی فیلم دیدن است که مخاطب را مجذوب می کند و شکل جدید که مخاطبان به صورت آنلاین حتی در مترو و ماشین فیلم ها را می توانند ببینند، اصلاً مورد پسند من نیست اما در شرایط حاضر به دلیل شیوع ویروس کرونا این وضعیت در همه جای دنیا حاکم است و بسیاری از جشنواره ها به صورت آنلاین برگزار می شوند.

گنجی خاطرنشان کرد: اکران آنلاین قطعاً در کیفیت فیلم هایی که روی مسائل فنی شان تمرکز شده تأثیر منفی دارد و بسیاری از نکات مهم در مسائل فنی نادیده گرفته می شوند. البته به دلیل مخالفت سرمایه گذار و تهیه کننده، فیلم رویاهای خالکوبی شده اکران آنلاین برای عموم ندارد و در جشنواره سینما حقیقت فقط برای اهالی مستند و فیلمسازان و اعضای صنوف جشنواره نمایش داده می شود.

او افزود: قطعاً خطر پخش نسخه قاچاق فیلم های پخش شده به صورت آنلاین در جشنواره هایی که به این شکل برگزار می شوند وجود دارد ولی در کشورهای دیگر پشتوانه کپی رایت کمی دلگرم کننده است و در کشور ما چنین پشتوانه ای برای فیلمسازان احساس نمی شود، با این حال حتی در کشورهایی که قانون کپی رایت با جدیت اجرا می شود نمی توان جلوی قاچاق فیلم ها را به صورت صد در صد گرفت.

این کارگردان در پایان درباره اعتبار جشنواره سینما حقیقت در این دوره که به صورت آنلاین برگزار می شود گفت: اعتبار جایزه ای که جشنواره ها به فیلم ها اهدا می کنند به برندینگ جشنواره ها برمی گردد و برای جشنواره سینما حقیقت هم همینطور خواهد بود. آثار این دوره از جشنواره مثل سال های گذشته داوری می شوند و برگزاری جشنواره به صورت آنلاین هیچ لطمه ای به اعتبار جوایز وارد نمی کند.

مهدی گنجی جشنواره سینما حقیقت رویاهای خالکوبی شده

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
معاون کاربران و تنظیم گری اجتماعی ساترا از رفع توقیف نمایش سریال قورباغه خبر داد.

به گزارش حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، علی سعد معاون کاربران و تنظیم گری اجتماعی ساترا، در صفحه شخصی خود اعلام کرد: با پیگیری های ساترا و تعامل با قوه قضائیه، سازوکار مناسب برای رفع دغدغه های مقام محترم قضایی در خصوص سریال قورباغه صورت گرفت.

پلتفرم با رعایت فرآیند ها می تواند سریال قورباغه را برای کابران عرضه کند.

گفتنی است سریال قورباغه به کارگردانی هومن سیدی، تهیه کنندگی علی اسدزاده و سرمایه گذاری نماوا تولید شده است. نوید محمدزاده، صابر ابر، فرشته حسینی، سحر دولتشاهی، مهران غفوریان و ... از بازیگران این سریال هستند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی با اشاره به تجربه های مشترک جشنواره فیلم کودک و سینماحقیقت ، استمرار برگزاری آنلاین جشنواره ها را باعث تقویت ارتباط مخاطبان و برگزارکنندگان این رویدادها دانست. به گزارش سینماخانه به نقل از ستاد اطلاع رسانی چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم مستند سینما حقیقت ، علیرضا تابش مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی با حضور در ستاد [...]
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۲ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی با اشاره به تجربه های مشترک جشنواره فیلم کودک و سینماحقیقت ، استمرار برگزاری آنلاین جشنواره ها را باعث تقویت ارتباط مخاطبان و برگزارکنندگان این رویدادها دانست.

به گزارش سینماخانه به نقل از ستاد اطلاع رسانی چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم مستند سینما حقیقت ، علیرضا تابش مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی با حضور در ستاد برگزاری چهاردهمین جشنواره سینماحقیقت از بخش های مختلف ستاد بازدید کرد.

علیرضا تابش درباره تاثیر سینمای مستند در ارتقاء فرهنگ جامعه گفت: سینمای مستند برای جامعه ای مثل ایران که دارای پیشینه و تنوع فرهنگی است استراتژیک و راهبردی محسوب می شود. از این جهت استراتژیک که برای نشان دادن جلوه های متنوع فرهنگی، تاریخی و ظرفیت های کشوری مثل ایران در مقایسه با کشورهای همسایه خود، دارای اهمیت است. سینمای مستند با نگاه مستقل و هنرمندانه سینماگران، می تواند جلوه ای متفاوت از کشور را نشان دهد، مسئله یابی کند، راهکار بدهد و چشم بینای مدیران و مسئولان باشد. من برخی از مستندها را که می بینم، متوجه می شوم روی آن ها پژوهش و تحقیق شده و به نظرم این موضوع ارزشمند است.

مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی با اشاره به اهمیت موضوع بازاریابی در سینمای مستند توضیح داد: باید کاری کرد سینمای مستند درست ترویج و معرفی شود. ظرفیت های سینمای مستند در بخش بازاریابی جدی گرفته شود. تصوری وجود دارد که سینمای ایران در حوزه بازاریابی جهانی پیشنهادهای تازه ندارد. اگر تیم بازاریابی مسلط برای سینمای مستند داشته باشیم به نظرم به لحاظ اقتصادی اتفاق خوبی می افتد.

تابش ادامه داد: اتفاقی که در حال حاضر می شود از آن یاد کرد فضای آنلاین است که محدودیت های سابق را برطرف کرده است. همچنان بازار های فیزیکی برای شناخت، مذاکره و معرفی بازاریاب ها و صاحبان آثار، یکی از درگاههای معرفی آثار به جهان است، اما ظرفیت دیجیتال باعث تسهیل این بازاریابی می شود و ایران هم می تواند از این ظرفیت ها بیشتر استفاده کند.

مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی گفت: امسال در جشنواره سینماحقیقت به خاطر شرایط کرونایی شاهد برگزاری آنلاین هستیم که این هم ظرفیت تازه ای را برای سینما ما ایجاد کرده است. مسیری که ما در جشنواره فیلم کودک شروع کردیم در جشنواره حقیقت پیگیری و تکمیل شد. پلتفرم ها هم باید به ظرفیت سینمای مستند بیشتر توجه کنند. بهتر است پلتفرم ها گونه های این چنینی سینما را که به نوعی با ذوق مردم سروکار دارد، در ویترین محصولاتشان قرار بدهند.

دبیر جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان درباره برگزاری بزرگداشت ها در جشنواره سینما حقیقت گفت: یکی از کارهای خوب جشنواره سینماحقیقت برگزاری بزرگداشت ها بود که یک بسته آموزشی هستند. می شود این بزرگداشت ها را تکثیر و منتشر کرد و در اختیار مخاطبان قرار داد. این گونه مراسم نوعی ادای احترام است به بزرگان سینمای مستند که سینماحقیقت در این سال ها این کار را انجام داده است. توجه به فیلمسازانی که سال های متمادی با مرارت زیاد، استادانه در راه تثبیت سینمای مستند کشور تلاش کردند، لازم است.

علیرضا تابش در پایان راجع به آنلاین بودن جشنواره ها افزود: برگزاری آنلاین جشنواره ها می تواند مخاطبان وسیع تری را درگیر این رویدادها کند و از طرفی دست اندرکاران جشنواره هم دسترسی بیشتری به نظر مخاطبان دارند. مخاطبان می توانند نظرشان را در فضای مجازی بیان کنند یا ایمیل بدهند. این موضوع می تواند مخاطبان خاص فیلم های مستند را افزایش بدهد. کار دیگری که ما در جشنواره کودک انجام دادیم و در جشنواره سینما حقیقت هم انجام شده، پرداخت حق پخش فیلم هایی بود که بخش خصوصی ساخته است. این گام مهمی است برای به رسمیت شناختن حقوق صاحبان آثار که همراه جشنواره ها می شوند.

آئین اختتامیه چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم مستند ایران سینماحقیقت به دبیری محمد حمیدی مقدم فردا چهارشنبه سوم دی ماه برگزار می شود.

لینک خبر :‌ سینما خانه
رمضانعلی حیدری خلیلی می گوید: حتی با تمام شدن کرونا نیز نباید شیوه آنلاین را در کنار شیوه مرسوم برگزاری جشنواره سینما حقیقت فراموش کنیم. این شیوه به عنوان مزیت می تواند ما را در پهنه بیشتر از سطح ملی و بین المللی معرفی و آثار را برجسته کند.

به گزارش ایلنا، رمضانعلی حیدری خلیلی (معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان سینمایی) در محل استقرار تیم اجرایی جشنواره سینما حقیقت حاضر شد و از بخش های مختلف تهیه برنامه های این رویداد سینمایی که به صورت آنلاین برگزار می شود، بازدید کرد.

رمضانعلی حیدری درباره جشنواره سینما حقیقت گفت: یکی از مزیت های برگزاری این دوره از جشنواره سینما حقیقت به عبارتی استمرار حیات سینمای مستند است. مزیت دیگر عمومی سازی دسترسی فرهنگی است که با برگزاری آنلاین این رویداد ایجاد شده است. به هر ترتیب با ابتکار عملی که جشنواره در این دوره به جهت شرایط کرونا به خرج داده، این حجم از بازدیدکننده و مخاطب که آمار آن اعلام شده برنامه های جشنواره را دنبال کردند.

وی افزود: در نتیجه این اتفاق مزیت مهمی است که نباید از آن غافل شد. این می تواند یک سرمایه باشد که باید به آن افتخار کنیم. چراکه با شرایطی که داشتیم برگزاری این جشنواره رکنی برای استمرار حیات سینمای مستند بود و اکنون با مزیت هایی نیز در این شکل از برگزاری مواجه شدیم.

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان سینمایی در ادامه بیان کرد: امیدواریم که هر سال اتفاق بهتری را در این جشنواره شاهد باشیم. حتی با تمام شدن کرونا این شیوه از برگزاری را در کنار شیوه مرسوم نباید فراموش کنیم. چراکه این شیوه به عنوان یک مزیت می تواند ما را در پهنه بیشتر از سطح ملی و بین المللی معرفی و آثار را برجسته کند.

خلیلی ادامه داد: چراکه به هر حال اصلی ترین ویترینی که سینمای مستند در کشور ما و منطقه دیده می شود، جشنواره سینما حقیقت است که به عنوان یک برند قابل احترام شناخته می شود.

این مدیر سینمایی درباره تاثیر سینمای مستند و جشنواره سینما حقیقت در ارتقای فرهنگ جامعه توضیح داد: سینمای مستند بهترین ابزار تصویری است که می تواند رنگین کمان فرهنگی که جز داشته های ایران بزرگ است و همه ما به آن افتخار می کنیم را در قاب تصویر معرفی کند. سینمای مستند مخصوصا برای معرفی قابلیت ها، مزیت ها و ویژگی های فرهنگی مورد توجه بیشتر استان هایی که ما به آن سفر کردیم، خیلی کمک کرده و قابلیت کمک بیش از این را نیز دارد.

وی افزود: باتوجه به توضیحاتی که از اهمیت سینمای مستند گفتم، بخش های مختلف بیشتر باید به این سینما نزدیک شوند. به هر ترتیب به لحاظ حاکمیتی و دولتی هربخش و دستگاهی در کشور ماموریت و وظیفه ای دارد که می تواند به ابزار و امکانات سینمای مستند مجهز شود و بیشتر از آن استفاده کند.

خلیلی در پایان گفت: به این صورت آن ها بهتر می توانند خدمات خود را معرفی و از ظرفیت خود برای کاستی ها و شناسایی نیازهای اصلی استفاده کنند. کما اینکه به هر حال تجربه استفاده از سینمای مستند برای مستندنگاری طرح های مهم و جدید ظرفیتی است که کشور بیش از این می تواند از آن استفاده کند و سینمای مستند قابلیت آن را دارد. امیدوارم به این سمت حرکت کنیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
تهران- ایرناپلاس- برگزاری جشنواره های مختلف بویژه با نگاه بین المللی آن هم در موضوع های مختلف، همواره برای سینما و تئاتر ما از اهمیت خاصی برخوردار بوده اما پرسش این است که تا چه میزان اهداف و آرمان های اولیه این جشنواره ها بویژه در بخش تئاتر محقق می شود؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۲ سایت های دیگر : فرهیختگان

به گزارش ایرناپلاس؛ هر چند امسال برای اهالی تئاتر اوضاع دشواری سپری و آسیب های جدی به این هنر و هنرمندانش وارد شده، اما این روزها جشنواره ای برای اهالی تئاتر برقرار است که شاید مرهمی بر زخم کرونا بر پیکر تئاتر باشد. به دلیل همه گیری ویروس کرونا به صورت آنلاین برگزار شده و تا امروز(دوم دی ماه) ادامه دارد.

البته شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت، از یکم تا هفتم آذرماه و همزمان با هفته بسیج برگزار شد. این جشنواره در بخش های مختلفی چون سینمای ایران و جهان ، سیدالشهدای مقاومت ، روایت قلم ، نقد و پژوهش تحلیل و بخش فیلمسازان بسیجی برگزار شد که آثار بسیاری با یکدیگر در آن به رقابت پرداختند.

اما به راستی برگزاری این جشنواره ها در ادوار مختلف تا چه اندازه توانسته به اهداف با ارزش و تاثیرگذار در عرصه سینما و تئاتر نزدیک شود؟ آیا این جشنواره ها با رویکرد و افقی خاص، جهت رشد سینما و تئاتر مقاومت فعالیت می کنند یا هدف همان برگزاری یک جشنواره است؟

برای یافتن پاسخ این پرسش ها با کارگردان فیلمی در حوزه جنگ و مقاومت به نام مزار شریف و همچنین نمایشنامه نویس، کارگردان و بازیگر تئاتر که داوری جشنواره تئاتر مقاومت را هم تجربه کرده گفت وگو کردیم.

شبیه جشنواره های بین المللی
برزیده درباره جشنواره بین المللی فیلم مقاومت و چگونگی عملکرد آن به خبرنگار ایرناپلاس گفت: به نظر می رسد قصد جشنواره مقاومت این است که موضوع مقاومت را به نوعی برجسته کند. اگر این جشنواره را ایدئولوژیک ببینیم و بپذیریم که هزینه ها و برنامه ریزی هایش را بسیج انجام می دهد پس اهداف آن هم روشن است.
به اعتقاد من، برگزاری این جشنواره در جهت اهدافی که تعریف شده، گام خوبی است. کمترینش، این است که دنیا را رصد می کنند که چه اتفاقاتی در زمینه ساخت فیلم ها با موضوع مقاومت می افتد و کجاها در این زمینه کار می شود. برخی از جشنواره های سیاسی دنیا مانند جشنواره برلین، عوامل و برگزارکنندگانش قبول دارند جشنواره ای سیاسی است و اهداف سیاسی را دنبال می کند.
در این جشنواره ها، فیلمسازانی که فکر می کنند ممکن است در راستای حرکت های سیاسی آنها فیلم بسازند، حمایت می کنند. این حمایت ها با جایزه دادن و حتی سرمایه گذاری در آثار بعدی آن سازنده فیلم اتفاق می افتد. اصولا جشنواره های مختلف دنیا چنین عملکردی دارند. اما بعید می دانم جشنواره مقاومت توان و بضاعت چنین اتفاقی را داشته باشد. بنابراین پاسخ من شامل دو نکته می شود؛ رصد کردن و حمایت کردن از کسانی که تلاش می کنند بر اساس دیدگاه برگزارکنندگان و گردانندگان جشنواره مقاومت فیلم بسازند و این اصلا اتفاق بدی نیست.

برزیده توضیح داد: نکته اینجاست که چنین جشنواره هایی نمی توانند در این عرصه و حتی در سطح داخلی چندان عرض اندام کنند. در واقع این پرسش مطرح می شود که برگزارکنندگان این جشنواره تاکنون از ساخت چند فیلم داخلی با این موضوع حمایت کرده اند؟
به همین دلیل به نظرم این نوع جشنواره ها تلاش دارند شبیه جشنواره های بین المللی شوند. جشنواره های بین المللی دنیا اهدافی دارند که براساس آن، مقدمات و برنامه ریزی ها برای ساخت آثار انجام می شود اما در جشنواره های بین المللی خودمان این روند را نمی بینیم.

اقبال عمومی و تاثیرگذاری جشنواره ها
این کارگردان با بیان اینکه تولید فیلم جنگی بسیار دشوار است و این سختی ها از گذشته تا کنون همواره بر سر راه فیلمسازان این حوزه وجود داشته است، افزود: فیلمساز دفاع مقدس باید خودش انگیزه داشته باشد که در این زمینه کار کند؛ یعنی کسی نمی تواند به او انگیزه بدهد. اما بعد از اینکه فیلمساز با انگیزه ای که زحمت کشیده و می خواهد با وجود هزاران مشکل فیلمش را بسازد وقتی به او امکانات نمی دهند، حتی اگر هزاران جشنواره هم برگزار و هزاران تندیس اهدا کنند، برای او فایده ای ندارد.
باید به این نکته دقت شود که جشنواره های ما، از جشنواره فجر تا جشنواره دفاع مقدس یا موضوع های دیگر، هیچکدام تاثیرگذار نخواهند بود مگر اینکه با اقبال عمومی مواجه شوند، یعنی همه مردم این فیلم ها را دوست داشته باشند. در حال حاضر بسیاری از فیلم های دفاع مقدس و مقاومت را که تهیه کنندگان به جشنواره ها می فرستند تنها در همان محافل دیده می شود.

راه حل چیست؟
این کارگردان در پاسخ به این پرسش که چه راه حل هایی را باید برای بهتر برگزار شدن جشنواره فیلم مقاومت به کار گیرند تا جشنواره به اهدافش برسد، بیان کرد: راه حلی برای همه جشنواره ها وجود دارد. در ابتدا باید یک دبیرخانه فعال فعال باشد؛ تفاوتی ندارد که جشنواره دوسالانه مقاومت باشد یا سالانه فیلم فجر. در هر صورت باید این جشنواره ها یک دبیرخانه فعال داشته باشند و افرادی که در آن حضور می یابند، فعال و پیگیر باشند.
باید فیلم هایی که قرار است در این جشنواره به نمایش درآید را رصد کنند که اگر مشکلی دارند به سازندگان کمک کرده و در تولید آن به نوعی مشارکت داشته باشند. فیلمسازان دفاع مقدس برای ساخت فیلم هایشان تلاش می کنند و همیشه به رانت خواری و اینکه هوای آنها را دارند، متهم می شوند درحالی که اگر بپرسید متوجه می شوید این افراد با خون دل فیلم می سازند و از جانشان مایه می گذارند.

خارج شدن جشنواره از مسیر خود
ایوب آقاخانی درباره عملکرد جشنواره تئاتر مقاومت در ادوار گذشته و مسیری که در جهت رسیدن به اهدافش پیموده است، به خبرنگار ایرناپلاس گفت: این جشنواره شروع آتشینی داشت. راهی که آقای مسافرآستانه در همان ابتدا آغاز کرد، نگاهی بود که اصولا برای احیا و جان بخشی به تئاتر شکل گرفته بود که در این راستا هم موفق بود. اما مساله ای که اکنون می توان به آن اشاره کرد اینکه این جشنواره در ادامه، مسیر نادرستی رفت و سبب شد به اهداف مورد نظر خود نرسد. مسیر جشنواره از ریلی که برای آن ترسیم و طراحی کرده بودند، خارج شد و به جاهای دیگری رفت. این اتفاق سبب شد در عمل ثمربخشی جشنواره تحت الشعاع قرار بگیرد. به عبارت دیگر به هدف هایی که در ابتدا داشته نتوانست برسد. پیچیدگی هایی در این مسیر اتفاق افتاد که سرانجام آن این بود که به یک جشنواره فرمایشی تبدیل شد.

جست وجوی آرمان های برتر در تئاتر
این نمایشنامه نویس با تشریح سیاست گذاری های جشنواره هفدهم تئاتر مقاومت، درباره چگونگی بازگشت دوباره این جشنواره به جایگاه اولیه و همچنین رسیدن به اهداف مورد نظرش گفت: صادقانه بگویم، با توجه به مسئولیتی که در دوره هفدهم دارم همه نگرانی هایم را در پذیرش مسئولیت به عنوان مسئول بخش نمایشنامه نویسی با برگزارکنندگان مطرح کردم.
متوجه شدم هدف نهایی برگزارکنندگان این دوره در سیاست گذاری جشنواره این است که این جشنواره را به معنای جدی به عنوان یک بازوی روح بخش و حیات بخش به تئاتر بنگرند و درگیر انحرافات طول مسیر و اغراق در ایدئولوژیک بودن جشنواره نشوند.
رویکرد جذب حداکثری این جشنواره و استفاده کامل و دقیق از توان جامعه تئاتری مانند تزریق خون به رگ های نیمه خشک تئاتر و خانواده تئاتر است. فکر می کنم با این رویکرد جشنواره بتواند دوباره بخش های زیادی از مسیر کج رفته اش را بازگردد و روی ریل اولیه خود حرکت کند.

آقاخانی تاکید کرد: به نظرم در این دوره تلاش زیادی شده تا جشنواره بدون خط کشی های رایج خودی و غیرخودی برگزار شود. به عنوان یک فرد متعصب در خانواده تئاتر که هیچ چیزی جزء تجلی و رونق و پویایی تئاتر برایم مهم نیست، این رویکرد قابل دفاعی است. البته تا زمانی که جشنواره برگزار نشود بدیهی است نمی توان آن را قضاوت کرد. امیدوارم دوره هفدهم یکبار دیگر نشان دهد که جشنواره مقاومت یکی از محورهای جدی تقویت بنیه تئاتر کشور است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
سینماپرس: چهاردهمین جشنواره بین المللی سینماحقیقت به پایان خود نزدیک می شود و سَرکِیف بودن مدیران سینمایی از نحوه برگزاری این جشنواره در شرایط کرونایی کشور موجب شد تا به مرور چند موضوع در این زمینه بپردازیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۲ سایت های دیگر : هشدار نیوز

محمدرضا مهدوی پور/ چهاردهمین جشنواره بین المللی سینماحقیقت به پایان خود نزدیک می شود و سَرکِیف بودن مدیران سینمایی از نحوه برگزاری این جشنواره در شرایط کرونایی کشور موجب شد تا به مرور چند موضوع در این زمینه بپردازیم:

1/ مرورکلی مجموع آثار راه یافته به چهاردهمین جشنواره بین المللی سینماحقیقت بازگو کننده این واقعیت دردناک است که اساسا سینمای مستند ما به حال خود رها شده و مدیریت سینمایی کشور این عرصه مهم و تاثیرگذار در صنعت سینمای ایران را به حال خود وِل نموده و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تنها با ادعای کمک به راهبری مدیریت سینمای مستند و انیمیشن به دنبال مصرف بودجه های فرهنگی می باشد. آن هم به صورتی کاملا پُرخرج و به نحوی که متولیان امر در هفت ماهه نخست امسال مبلغی در حدود چهار میلیارد و چهارصد میلیون تومان را هزینه نموده اند!

2/ از هجمه مستقیم به آرمان های انقلاب اسلامی و نا کارآمد نشان دادن نظام جمهوری اسلامی گرفته تا برجسته نمودن دوران ستم شاهی و ایجاد حسرت و افسوس نسبت به سبک زندگی آریامهری و ... موضوعاتی است که در آثار راه یافته به چهاردهمین جشنواره بین المللی سینماحقیقت قابل مشاهده بوده و این همه یا موید ناکارآمدی و نابلدی متولیان امر و سرایت ولنگاری در حوزه مدیریتی ایشان است و یا حکایت از غلبه جریان نفوذ فرهنگی بر پیکره مدیریتی کشور در عرصه مستند می نماید.

3/ عدم توجه به سبک زندگی اسلامی-ایرانی یکی از چالش های چهاردهمین جشنواره بین المللی سینماحقیقت می باشد. موضوعی به شدت مظلوم که نه تنها در مجموع تولیدات حمایت شده توسط مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی جای خالی آن به چشم آمده و بعضا مشاهده می شود که برخی از آثار حمایت شده توسط این مرکز در صدد استخفاف و یا اهالت مستقیم به انسان مسلمان ایرانی می باشند و... ؛ بلکه حتی در تولیدات نهادهایی همچون گروه مستند روایت فتح و یا خانه مستند نیز قابل مشاهده بوده و در این راستا می توان ذهنیت همرنگ شدن را عاملی برای رواج چنین عدم توجهی در میان این مجموعه ها قلمداد نمود. مجموعه هایی که در عرصه مستندسازی کشور چند سالی است که دُچار کم خود بینی شده و زمانی حذف عنوان انقلاب اسلامی از پسوند تشکیلاتی و تقلیل جایگاه خود از خانه مستند انقلاب اسلامی به خانه مستند و زمانی دیگر با اعلام برائت از سازمان هنری رسانه ای اوج به عنوان یکی از مجموعه ای وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ... به دنبال جذب حداکثری بوده و با ژست های شبه رونشنفکری و عدم توجه به سبک زندگی اسلامی-ایرانی می خواهد سری در میان سرهای واداده به غرب و شرق پیدا نماید!

4/ اتخاذ استراتژی انبوده سازی و در کنار آن عدم تزریق مناسب منابع مادی و هزینه کردهای تحقیقاتی لازم برای آثار و ...؛ اگر چه سبب شد تا گروه مستند روایت فتح با 12 اثر و خانه مستند با 16 اثر در بخش های مختلف چهاردهمین جشنواره بین المللی سینماحقیقت حاضر شوند و با عدم دغدغه برای کپی شدن آثار در اکران آنلاین و همچنین مناسبات مالی بتوانند دست برگزار کنندگان جشنواره را پُر نموده و به عاملی برای توجیه برگزاری جشنواره در شرایط کرونایی کشور مبدل شوند و...؛ اما در واقع کیفیت پایین عمده این آثار و بویژه مشهود بودن خلأ پژوهشی در مجموعه این تولیدات سبب شد تا بار دیگر زنگ خطر جدی در عرصه مستندسازی انقلاب اسلامی به صدا درآمده و عاقبت تیره و تار اینگونه از مستندسازی و رواج آن در میان طیف نیروهای متعهد به مبانی انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی را یادآور شود. عاقبت تیره و تاری که فرجام آن تنها تحریف تاریخ و ایجاد ذهنیت کاذب از واقعیت های گذشته و حال خواهد بود!

5/ ظاهرا با اصرار متولیان سازمان سینمایی قرار است برگزای جشنواره ها به محل آزمون و خطای مدیران مبدل گردد و بودجه های فرهنگی بجای صرف در تولید آثار و یا حمایت از هنرمندان درگیر در شرایط کرونایی؛ به بزم هایی درون سازمانی اختصاص پیدا کند که تنها عنوان جشنواره را با خود به یدک می کشند! بزم هایی پُرخرج که البته با توجیه افکار عمومی و بیان این ادعای تکراری توسط مدیران برگزار کننده همراه می باشد که: با برگزار نکردن جشنواره نمی توانستند بودجه را به بخش های دیگر تزریق کنند !

6/ اگر چه پرداخت به این مُهم و بررسی چرایی صرف بودجه های فرهنگی کشور با چنین توجیهات کودکانه ای و آن هم در شرایطی ویژه که بسیاری از اهالی سینما یا در بیکاری به سر می برند و یا به دلیل وضعیت کرونایی، مجبور به خانه نشینی و ارتزاق از پس انداز و یا قرض از این و آن شده اند و ...؛ مجالی مختص به خود را طلب می کند؛ اما به هر شکل چهاردهمین جشنواره بین المللی سینماحقیقت با تاکید ویژه مدیران بنفش در مُدل برگزاری به صورت کاملا اینترنتی شکل گرفت. مدلی که به هیچ عنوان از قابلیت تعمیم برای سایر جشنواره ها و بالاخص دو جشنواره ملی و بین الملل فیلم فجر برخوردار نمی باشد.

7/ بنابر اعلام شخص دبیر جشنواره چهاردهم ؛ بودجه مصوب این دوره از برگزاری سینماحقیقت مبلغی بین 1.5 تا 2 میلیارد تومان است. بودجه ای قابل توجه که ادعا می شود صرف تهیه و توسعه زیر ساخت های لازم در برگزاری جشنواره به شیوه برخط خواهد شد. پس اگر چه توجیه صرف چنین بودجه ای برای پلتفرم های آماده با منطق جور در نمی آید. اما همچنان برای قضاوت در این مورد زود است و باید منتظر ماند تا صورت مخارج جشنواره منتشر شود و معلوم گردد که این بودجه دقیقا صرف انجام چه اتفاقی در زمینه زیرساخت های شیوه برخط شده است. البته اگر شفافیت واقعی صورت گیرد و گزارش های مالی جشنواره چهاردهم دارای پیوست ریز مخارج باشد!

8/ بنابر ادعای دبیر جشنواره چهاردهم ؛ در چهار روز نخست جشنواره، یعنی تا روز جمعه 28 آذرماه؛ تعداد 23 هزار بازدید از پلتفرم های جشنواره ثبت شده است. استقبالی که در صورت صحت آن و با احتساب بلیط های 7 هزار تومانی جشنواره؛ مبلغی در حدود 160 میلیون تومان آورده مالی به همراه داشته است. آورده مالی کم اما قابل قبولی که در صورت صحت و تداوم آن در چهار روز دوم جشنواره به مبلغی معادل 320 میلیون تومان رسیده و حالا باید منتظر ماند و دید که با وعده دبیر جشنواره چهاردهم ، این مبالغ به تولیدکنندگان آثار پرداخت خواهد شد یا خیر!

لینک خبر :‌ سینما پرس
تهران- ایرنا- مدیرکل دفتر برنامه ریزی، آموزش و توسعه مشارکت های مردمی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از مهمترین برنامه های این معاونت را تولید ترجمه تخصصی کتاب به ویژه قرآن در حیطه کودک و نوجوان دانست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان

به گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگی ایرنا از معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در چهارمین جلسه شورای تخصصی راهبری فعالیت های قرآنی کودک و نوجوان با اعلام این مطلب گفت: تولید ترجمه تخصصی در حیطه کودک و نوجوان از جمله برنامه های مهم معاونت قرآن و عترت است که در راستای ماموریت نظارت و صدور مجوز ترجمه های قرآن کریم مورد توجه قرار گرفته است.

وی افزود: توجه به دوره های سنی کودک ایجاب می کند که گروه سنی مشخصی، جامعه هدف در تولید چنین اثری باشند. از سوی دیگر ترجمه کامل قرآن برای مخاطب کودک با توجه به ویژگی های اعجازی، متشابهات و نظام چندمعنایی برخی آیات، امکان پذیر نخواهد بود و بر این اساس اعضای شورا تولید ترجمه ویژه مخاطب نوجوان را مورد تاکید قرار دادند.

اسماعیلی ادامه داد: تولید چنین ترجمه هایی در کارگروهی ویژه و به صورت گروهی در دستور کار معاونت قرآن و عترت قرار خواهد گرفت و سازو کار آن پس از ارجاع به کارگروه های تخصصی نهایی خواهد شد.

در این جلسه که با حضور معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، صاحب نظران در حوزه روانشناسی رشد کودک و نوجوان، ادبیات و تولید داستان کودک، نشر کودک، هنر و نقاشی کودک، رسانه کودک، پژوهش و ترجمه کودک به بررسی و اظهار نظر پیرامون تولید ترجمه تخصصی کودک و نوجوان پرداختند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
حسین صفری، از تمدید نمایشگاه مجازی کتاب جیرفت خبر داد و بر تداوم برگزاری نمایشگاه های مجازی کتاب استانی با محوریت مناطق کم برخوردار، بعد از برگزاری نمایشگاه کتاب تهران تاکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری صبا

حسین صفری، معاون اقتصاد و فرهنگ موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اعلام خبر تمدید نخستین نمایشگاه مجازی کتاب استانی به میزبانی جیرفت در منطقه جنوب کرمان، بیان کرد: براساس تصمیم مدیر عامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، نمایشگاه مجازی کتاب استانی جیرفت، تا شنبه (6 دی ماه) تمدید شد.

وی با بیان اینکه نمایشگاه مجازی کتاب به عنوان یک پدیده برای ناشران به ویژه ناشران مناطق کم برخوردار محسوب می شود، ادامه داد: دیروز و به ویژه امروز، شاهد افزایش قابل توجه فروش کتاب هستیم؛ به نظر می رسد، تیلیغات گسترده از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان جیرفت بسیار در تقویت جریان فروش موثر بود؛ علاوه براین نهاد های مختلفی از جمله شهرداری جیرفت و البته ارسال 20 هزار پیامک به شهروندان این منطقه در این جریان تاثیر گذار است.

صفری، با اشاره به پشتیبانی مرکز اطلاع رسانی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران ویژه نمایشگاه مجازی کتاب جیرفت، ادامه داد: مرکز اطلاع رسانی و پشتیبانی حرفه ای در یکی دو روز گذشته به بسیاری از پرسش های ناشران و مخاطبان درباره بن، ارسال بسته های پست و هچنین یانک عامل نمایشگاه پاسخ دادند. مرکز پاسخگویی و پشتیبانی نمایشگاه هم در افزایش فروش موثر بوده است. برخی ابهامات با تسهیل گری موسسه برای مخاطبان و همچنین ناشران برطرف شده است.

معاون اقتصاد و فرهنگ موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران درباره دومین نمایشگاه مجازی کتاب استانی، گفت: با توجه به نزدیک شدن به زمان برگزاری نمایشگاه کتاب مجازی تهران، به احتمال زیاد بعد از نمایشگاه جیرفت، نمایشگاه استاین برگزار نشود؛ البته این معنای لغو نمایشگاه های استانی نیست بلکه با توجه به نظر معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اولویت مناطق کم برخوردار برگزاری نمایشگاه های استانی را ادامه خواهیم داد.

صفری از هدیه ویژه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران مخصوص روز پرستار به پرستاران منطقه جنوب کرمان خبر داد و بیان کرد: به مناسبت سالروز میلاد حضرت زینب(س) مبلغ 200 هزار تومان اعتبار خرید کتاب از نمایشگاه، براساس فهرست ارسالی از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه حنوب کرمان به پرستاران این منطقه پیش بینی شده است.

حسین صفری، معاون اقتصاد و فرهنگ موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اعلام خبر تمدید نخستین نمایشگاه مجازی کتاب استانی به میزبانی جیرفت در منطقه جنوب کرمان، بیان کرد: براساس تصمیم مدیر عامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، نمایشگاه مجازی کتاب استانی جیرفت، تا شنبه (6 دی ماه) تمدید شد.

وی با بیان اینکه نمایشگاه مجازی کتاب به عنوان یک پدیده برای ناشران به ویژه ناشران مناطق کم برخوردار محسوب می شود، ادامه داد: دیروز و به ویژه امروز، شاهد افزایش قابل توجه فروش کتاب هستیم؛ به نظر می رسد، تیلیغات گسترده از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان جیرفت بسیار در تقویت جریان فروش موثر بود؛ علاوه براین نهاد های مختلفی از جمله شهرداری جیرفت و البته ارسال 20 هزار پیامک به شهروندان این منطقه در این جریان تاثیر گذار است.

صفری، با اشاره به پشتیبانی مرکز اطلاع رسانی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران ویژه نمایشگاه مجازی کتاب جیرفت، ادامه داد: مرکز اطلاع رسانی و پشتیبانی حرفه ای در یکی دو روز گذشته به بسیاری از پرسش های ناشران و مخاطبان درباره بن، ارسال بسته های پست و هچنین یانک عامل نمایشگاه پاسخ دادند. مرکز پاسخگویی و پشتیبانی نمایشگاه هم در افزایش فروش موثر بوده است. برخی ابهامات با تسهیل گری موسسه برای مخاطبان و همچنین ناشران برطرف شده است.

معاون اقتصاد و فرهنگ موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران درباره دومین نمایشگاه مجازی کتاب استانی، گفت: با توجه به نزدیک شدن به زمان برگزاری نمایشگاه کتاب مجازی تهران، به احتمال زیاد بعد از نمایشگاه جیرفت، نمایشگاه استاین برگزار نشود؛ البته این معنای لغو نمایشگاه های استانی نیست بلکه با توجه به نظر معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اولویت مناطق کم برخوردار برگزاری نمایشگاه های استانی را ادامه خواهیم داد.

صفری از هدیه ویژه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران مخصوص روز پرستار به پرستاران منطقه جنوب کرمان خبر داد و بیان کرد: به مناسبت سالروز میلاد حضرت زینب(س) مبلغ 200 هزار تومان اعتبار خرید کتاب از نمایشگاه، براساس فهرست ارسالی از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه حنوب کرمان به پرستاران این منطقه پیش بینی شده است.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
نمی دانم بعد از استخوان هم چیزی هست یا نه، اما الان کارد به استخوان رسیده است. آموزشگاه های موسیقی مشهد در معرض تعطیلی هستند. چرا هیچ کس کاری نمی کند؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۲

امیری|شهرآرانیوز - یک ماه از تعطیلی کامل آموزشگاه های موسیقی می گذرد. پیش از آن هم البته آموزشگاه های موسیقی اوضاع خوبی نداشتند. در 9 ماهی که از سال گذشته است، شمار هنرجویان بسیار کم شده است و تعداد زیادی از استادان بیکار شده اند. این ها را بگذارید کنار اجاره های سرسام آور این مکان های فرهنگی که در همین شرایط بحرانی تا حد زیادی افزایش یافت و دست کم دوبرابر شد. یگانه نقطه امید فعالان موسیقی وعده های حمایتی مسئولان بود که به ظاهر در حد پرکردن فرم و ارسال مدارک بوده و در همین مرحله متوقف شده است. این ها، امروز، نفَس آموزشگاه های هنری را به شماره انداخته است. شاید در همین لحظه یک آموزشگاه موسیقی درحال تعطیلی باشد. شاید یک آموزشگاه موسیقی بتواند تا یک ماه دیگر هم دوام بیاورد. شاید هم همین امروز مالک یک آموزشگاه، حکم تخلیه را بگذارد روی میز مدیریت یک آموزشگاه دیگر.

وضعیت آموزشگاه های موسیقی بحرانی است
همه دقایق گفت وگو با عضو هیئت مدیره انجمن صنفی آموزشگاه های موسیقی خراسان رضوی، قطعه ای غم انگیز است. سالار مرتضوی با تأسف از اوضاع بحرانی آموزشگاه های موسیقی سخن می گوید و گویی در همه دقایقی که با ما صحبت می کند، سال ها تلاش برای رشد و گسترش موسیقی شهر از مقابل چشمانش عبور می کند.

مدیر آموزشگاه بامداد می گوید: نمی دانم بعد از استخوان هم چیزی هست یا نه، اما الان کارد به استخوان رسیده است. آموزشگاه های موسیقی مشهد در معرض تعطیلی هستند. در این یک ماه اصلا اجازه بازگشایی نداشتیم، پیش از آن هم اوضاع آموزشگاه های موسیقی خوب نبود. چرا هیچ کس کاری نمی کند؟

مرتضوی می گوید: شنیده بودیم که به صورت شفاهی به معاونت هنری ارشاد اعلام شده بود که آموزشگاه ها می توانند به شکل تک نفره کلاس برگزار کنند و به ظاهر قرار بوده است این موضوع به شکل کتبی هم اعلام شود. اما هنوز کتبی اعلام نشده است و مسئولان ارشاد هم می گویند تا این موضوع کتبی اعلام نشود، امکان بازگشایی وجود ندارد و چه بسا در صورت بازگشایی و بروز مشکل، ارشاد هیچ حمایتی نتواند بکند.

به گفته عضو هیئت مدیره انجمن صنفی آموزشگاه های موسیقی استان، 43 آموزشگاه در مشهد وجود دارد که 95 درصد آن ها استیجاری است و در این مدت ناچار بودند بدون هیچ درآمدی، اجاره ملک پرداخت کنند. به گفته او در مواردی بوده که مالک سعی کرده است کمی راه بیاید و مثلا بگوید اجاره این ماه را با اجاره ماه بعد پرداخت کنید ، اما در کل مدیران آموزشگاه ها به علت پرداخت اجاره های سنگین درحال ورشکستگی هستند.

بیشتر بخوانید: اپیدمیِ سازهای خاموش

نمی دانم تا کی دوام می آوریم
او ادامه می دهد: نمی دانم تا چه زمانی می شود دوام آورد. شرایط به گونه ای است که خود من هم به تعطیلی آموزشگاهم فکر می کنم، اما دلم می سوزد. برای زنده نگهداشتن موسیقی و فعالیت درست آموزشگاه های موسیقی مشهد زحمات زیادی کشیده شده است. واقعا هنوز به آن نقطه نرسیدم که بگویم آموزشگاه را تعطیل می کنم، اما از طرفی نمی دانم تا چه زمانی دوام می آورم.

او در بخشی دیگر از صحبت هایش به حمایت هایی که شهرداری قرار بود از فعالیت های هنری داشته باشد، اشاره می کند. به ظاهر قرار بوده است شهرداری با تقبل تخفیف هایی، از آموزشگاه های موسیقی حمایت کند تا در این شرایط بحرانی سرپا بمانند. آن گونه که مرتضوی می گوید، به محض انتشار فراخوان شهرداری در اردیبهشت ماه 99 ، مدیران آموزشگاه ها برای ثبت نام و ارسال مدارک اقدام کردند، اما هنوز خبری نشده است.

او یک انتقاد هم دارد: من پزشک نیستم، اما می بینم برخی مکان های مجاز به فعالیت در این وضعیت، بسیار خطرناک تر از آموزشگاه های موسیقی هستند. تعجب می کنم وقتی می بینم مردم در پاساژها، رستوران ها، کافه ها و... حضور دارند، اما آموزشگاه های موسیقی که یک استاد و یک هنرجو در یک کلاس بیست متری حضور دارند و همه پروتکل های بهداشتی هم رعایت می شود، مجاز به فعالیت نیستند.

نگذارید موسیقی وارد محیط های غیررسمی شود
او صحبت هایش را با چند جمله به پایان می برد: گاهی فکر می کنم اگر همین الان آموزشگاه من که سال ها در این شهر موسیقی کار کرده ام، تعطیل شود، هیچ یک از مسئولان آخ هم نمی گویند، اما امیدوارم این تصورم اشتباه باشد و بنابراین جمله بعدی ام را با اگر شروع می کنم. اگر فرهنگ و هنر این شهر مهم است، مسئولان باید کاری انجام دهند. به هرحال موسیقی علاقه مندان زیادی دارد و هرگز تعطیل نمی شود. اگر مسئولان فکری نکنند، موسیقی ما به محیط های غیررسمی و زیرزمین ها وارد می شود که هیچ نظارتی بر آن ها نیست و ممکن است مسائل مختلفی به وجود آید. از همین رو از مسئولان تقاضا می کنم وعده حمایت خود را عملی کنند.

لینک خبر :‌ شهرآٰرا نیوز
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی در جمع خبرنگاران از اقدامات حمایتی ارشاد در سال جاری برای بهبود شرایط فعالان عرصه فرهنگ و هنر استان و تداوم فعالیت های این قشر سخن گفت و سهم 211 میلیارد ریالی اصحاب فرهنگ و هنر استان در قالب پرداخت تسهیلات به چاپخانه های استان، سامانه کارا، تسهیلات مشاغل خانگی و وام کم بهره از طریق سامانه تحفه را در زمره اقدامات صورت گرفته برشمرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری برنا

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی؛ حسین فرخنده با اشاره به سایه سنگین کرونا بر سر فعالیت های فرهنگی و هنری و آسیب مشاغل حوزه فرهنگی و هنر و مواجه شدن با چالش های اقتصادی در سال جاری، از اقدامات صورت گرفته در راستای کاهش میزان خسارت مشاغل فرهنگی و تداوم این مشاغل سخن گفت و افزود: با پیگیریی های خوب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تسهیلات خوبی برای نخستین بار در اختیار جامعه فرهنگی و هنری استان قرار گرفت.

وی در توضیح ثبت 394 پرونده در سامانه کارا برای اخذ تسهیلات کرونایی در راستای حمایت از جامعه فرهنگ و هنر اشاره و تصریح کرد: 55 میلیارد و600 میلیون ریال تقاضای تسهیلات از سوی جامعه فرهنگی و هنری ارائه شد که تاکنون به 291 پرونده رسیدگی شده است و مبلغ 26 میلیارد و 890 میلیون ریال نیز پرداخت شده است.

وی پرداخت 300 میلیون تومانی تسهیلات به مشاغل خانگی را از دیگر اقدامات انجام گرفته عنوان کرد و گفت: پی گیر هستیم تا این مبلغ نیز افزایش پیدا کند.

وی به تلاش برای بهره مندی جامعه فرهنگی و هنری استان از وام کم بهره از طریق سامانه تحفه اشاره کرد و افزود: سهم استان از وام های کم بهره 21 میلیارد و 400 میلیون ریال است و تاکنون 40 درخواست ثبت شده است تا با کاهش زیان های کرونایی، بتوانیم زمینه های استمرار فعالیت های فرهنگی و هنری را فراهم کنیم.

فرخنده به تقاضای 22 نفر از فعالان صنعت چاپ استان هم اشاره کرد و گفت: با هماهنگی که با بانک های استان انجام گرفت، این افراد به بانک معرفی و مقرر شد تا 132 میلیارد ریال اعتبار با بهره 18 درصد نیز برای این افراد که درامور چاپ و چاپخانه فعالیت می کنند، تخصیص داده شود.

وی پرداخت حق بیمه 3 ماهه هنرمندان به مبلغ یک میلیارد و 560 میلیون ریال برای260 نفر از بیمه شدگان را از دیگر اقدامات انجام گرفته در راستای حمایت از هنرمندان در سال جاری برشمرد و تصریح کرد: یارانه 100 هزار تومانی برای 638 عضو صندوق نیز لحاظ شده است.

وی از افزایش تعداد بیمه شدگان طی 2 سال اخیر خبرداد و گفت: در سال 96، تعداد بیمه شدگان استان 98 نفر بود که اکنون به 324 نفر رسیده است.

وی هم چنین به پیگیری های صورت گرفته در راستای افرایش عضویت هنرمندان در صندوق اعتباری از سال 96 تاکنون و رسیدن اعضا از 200 نفر به 638 نفر اشاره کرد و این اقدام را در روند جذب اعتبارات و کمک معیشتی برای اهالی هنر اثرگذار دانست.

وی موافقت دولت با بیمه بیکاری اهالی فرهنگی و هنر است، اشاره کرد و این اقدام نشان دهنده عزم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حمایت از جامعه فرهنگی و هنری برشمرد و اظهار امیدواری کرد: این راهگشایی منجر به حمایت های بیشتر و اتفاق های بهتری از جامعه فرهنگی و هنری باشد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی در بخش دیگری از سخنانش به اعتبارات ملی 2 پروژه ملی مجتمع فرهنگی و هنری بجنورد و موزه هنرهای معاصر پرداخت و گفت: 112 میلیارد و 260 میلیون ریال اعتبار برای تالار فرهنگ و هنر لحاظ شده است که تاکنون 22 درصد آن تخصیص پیدا کرده است و از اعتبار 20 میلیارد ریالی موزه هنرهای معاصر، 70 درصد آن تخصیص یافته است.

فرخنده به پیش رو بودن انتخابات خانه مطبوعات استان اشاره کرد و خواستار مشارکت اهالی رسانه شد.

وی هم چنین از این که 5 نشریه شامل 3 پایگاه خبری و 2 فصلنامه هم در آستانه اخذ مجوز است، خبرداد.

وی به برگزاری جشنواره تئاتر آیات، جشنواره موسیقی جوان و حمایت از کالاهای فرهنگی استان به عنوان فعالیت های در دست اقدام اشاره کرد و گفت: 76 متن رسیده به دبیرخانه جشنواره آیات رسید که پس از بازخوانی 21 متن از 13 استان کشور به مرحله بازبینی راه یافته است.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
صادقی گفت: متاسفانه یکی از ضعف های مشهود تئاتر قشم نبود برنامه برای آموزش بازیگران فعلی و جذب علاقه مندان در آینده است به طوری که مسئولین فعلی تئاتر قشم جشنواره تا جشنواره از هنرمندان یاد نمی کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۳ سایت های دیگر : هرمز

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از هرمز ؛ نرگس صادقی بهمنی متولد 6/10/75 تئاتر را از سال 1394 با اثر ارباب ملک به کارگردانی و نویسندگی ابوطالب احدی شروع کرد و موفقیت های چشمگیری در آغازین سال های فعالیت به دست آورد.

کسب رتبه سوم بازیگری زن در دو دوره از جشنواره انصار شهرستان قشم و کسب رتبه اول بازیگری زن در هفتمین جشنواره تئاتر منطقه آزاد قشم را می توان از دستاوردهای این بازیگر آینده دار قشمی برشمرد.

وی در مصاحبه با خبرنگار هرمز اظهار کرد: من به شخصه نسبت به آینده تئاتر قشم خوشبین هستم و امیدوارم با روی کار آمدن اهالی تئاتر در حوزه مدیریتی آینده ای روشن رقم بخورد.

صادقی افزود: گرچه با رسیدن به روزهای خوب تئاتر در قشم فاصله داریم اما با روی کار آمدن اهالی دلسوز، کاربلد و خوش فکر بتوانیم از این بی تحرکی و بی برنامگی عبور کنیم.
بازیگر اول زن در هفتمین جشنواره تئاترقشم ادامه داد: وضعیت برگزاری جشنواره هفتم بسیار اسفناک و پر اشکال بود طوری که دو ماه به اجرای جشنواره پیش از تمدید یک ماهه، فراخوان جشنواره هفتم منتشر شد که با حواشی زیادی نیز روبرو شد.

وی اضافه کرد: وضعیت بسیار بد تنها پلاتوی قشم که بیشترشبیه به یک انباری است از دیگر کاستی های این جشنواره بود که لازم است اهالی تئاتر پس از روی کار آوردن انجمن خوش فکر و با برنامه در جهت نو سازی وتجهیز آن ورود کنند.

صادقی گفت: متاسفانه یکی از ضعف های مشهود تئاتر قشم نبود برنامه برای آموزش بازیگران فعلی و جذب علاقه مندان در آینده است طوری که مسئولین فعلی تئاتر قشم جشنواره تا جشنواره هنرمندان را یاد کنند.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم با حمایت مسئولین منطقه ازاد و در ر ٰأس آن دکتر شیخ زاده که همیشه حامی هنرمندان بوده و هست و همچنین مدیریت اداره ارشاد قشم سال های پیشرو شاهد جهشی مثبت در عرصه تئاتر باشیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ راه دانا
مدیر نهاد کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی از طرح جدید این نهاد با مشارکت شهرداری تبریز مبنی بر تحویل کتاب درب منزل شهروندان خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجویان ایران سخن خبر باشگاه خبرنگاران جوان

به گزارش شهریار، شهرام خدایی در حاشیه دومین جلسه شورای سیاست گذاری پنجمین جایزه کتاب سال تبریز گفت: برنامه جدیدی که با مشارکت شهرداری تبریز و نهاد کتابخانه ها در دست اجر ا است، تحویل کتاب درب منزل است که مطابق آن در ایام کرونا و حتی بعد از آن، بتوانیم با حضور در درب منزل شهروندان، کتاب اهدا کنیم.

او افزود: شهروندان می توانند با عضویت در نهاد کتابخانه با مشارکت شهرداری هر چه بیشتر از کتاب بهره مند شوند که تمام این موارد در روند روبه رشد فرهنگی شهر مان مؤثر خواهند بود.

مدیر نهاد کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی، با اشاره به ازسرگیری مجدد جایزه کتاب سال تبریز اظهار داشت:خوشبختانه قافله برگزاری کتاب سال تبریز بعد از یک وقفه چند ساله، دوباره راه افتاده و برنامه ریزی هایی که توسط معاونت فرهنگی شهرداری تبریز انجام گرفته است، در توسعه فرهنگ عمومی جامعه مؤثر است.

او با اشاره به کار کارشناسی صورت گرفته در تدوین فراخوان جشنواره اضافه کرد: آثاری که به این جشنواره ارسال خواهند شد، موجب رشد روند توسعه فرهنگی شهر تبریز شده و همانطور که می دانید در سطح دنیا به مقوله کتاب توجه ویژه ای صورت می گیرد.

خدایی ضمن اشاره بر تأکید شهردار تبریز بر توسعه فرهنگی شهر خاطرنشان کرد: همانطور که می دانید سال 99 از سوی شهرداری تبریز به عنوان سال کتاب معرفی شده و این نشانگر حرکت مضاعفی در توسعه فرهنگی شهر تبریز در سال جاری و سال آتی است.

لینک خبر :‌ شهریار تبریز

روزنامه امروز


روزنامه ایران


روزنامه صبح اقتصاد



روزنامه فرهیختگان


روزنامه حسبان


روزنامه سایه



روزنامه کائنات


روزنامه ثروت


روزنامه عصر اقتصاد


روزنامه آسیا


روزنامه شهروند


روزنامه آرمان ملی



روزنامه افکار


روزنامه جهان صنعت