بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 2 دی 99
انتقادها به نحوه برگزاری جشنواره شعر فجر و نهاد برگزارکننده آن یعنی بنیاد شعر و ادبیات داستانی، چیز تازه ای نیست. اما امسال، این انتقادها بالا گرفته است، مخصوصاًً پس از آنکه یک چهره گمنام به عنوان دبیر علمی این جشنواره انتخاب شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۱

به گزارش هفت راه، ناصر فیض، شاعر و طنزپرداز مطرح کشورمان در نامه ای به وزیر ارشاد، نسبت به حال و روز این جشنواره اعتراض کرد. فیض متن نامه را در صفحه مجازی خود منتشر و از دیگر شاعران خواست که پای آن را امضا کنند. استقبال شاعران از این نامه اعتراضی، نشان داد که ظاهرا حال جشنواره شعر فجر خوب نیست.
در بخشی از نامه فیض آمده:
متأسفانه در سال های اخیر که برگزاری این رویداد به بنیاد شعر و ادبیات داستانی سپرده شده، هر سال بیش از پیش در محاقی کاهنده و سیری قهقرایی فرو رفته است. آن گونه برگزار شده که برگزار شدن و نشدنش هیچ گونه توفیری ایجاد نکند؛ چراکه مسئولین بنیاد مزبور به اجرای خنثی و بی سر و صدای جشنواره اصرار و ابرام بی حد و مرزی داشته و دارند.
سیاستگذاران جشنواره در سال های اخیر شعر را غریب گیر آورده اند... بخش شعر را از کتاب سال حذف کردند. جوایز ادبی مانند کتاب فصل را تعطیل کردند!
با تمام احترامی که برای سرکار خانم مریم جلالی قائلیم، اما در چند روز اخیر ده ها شاعر حرفه ای فقط از حقیر پرسیده اند که اصلاً ایشان کیست؟ این فاجعه است که دبیر علمی جشنواره شعر فجر را حتی شاعران حرفه ای مملکت نشناسند و حتی نام ایشان را نشنیده باشند.
حتی اگر بنابر انتخاب چهره ای دانشگاهی به عنوان دبیر جشنواره بود، بسیاری از شاعران بنام را می شناسیم که در قامت استاد دانشگاه نیز چهره های تأثیرگذاری هستند.
جناب آقای وزیر از آنجایی که مسئولان و دست اندرکاران دفتر گسترش شعر و ادبیات داستانی حتی یک نظر انتقادی محترمانه زیر پست شان در فضای مجازی را نیز برنمی تابند و پاسخ اهالی ادبیات را نمی دهند، ناچار اعتراض شاعران را در محضر جنابعالی مطرح می کنیم، باشد که مؤثر و مثمر ثمر افتد.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
چهارمین جلسه شورای هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر آموزش و پرورش، رییس سازمان تبلیغات اسلامی و سایر اعضاء حقیقی و حقوقی به صورت حضوری و نیمه حضوری در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، محمدحسین ایمانی خوشخو دبیر شورای هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به دستور اول جلسه که به بررسی کلیات جایزه ملی معماری انقلاب اسلامی اختصاص داشت، گفت: علی رغم توفیقاتی که در 40 سال انقلاب اسلامی به دست آورده ایم متأسفانه در حوزه معماری اسلامی به دلایل مختلفی توفیقاتی نداشته ایم. همچنین هنر معماری در کشور متولی اصلی ندارد.

وی ادامه داد: یکی از راه هایی که ممکن است منجر به احیاء معماری اسلامی شود، استفاده از ابزار تشویق در این حوزه است، لذا اهدای جایزه ملی در حوزه معماری را با موافقت دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در دستور کار قرار دادیم.

دبیر شورای هنر خاطرنشان کرد: جایزه ملی معماری انقلاب اسلامی از طرف پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی و بنیاد ملی معماری انقلاب اسلامی پیشنهاد شده است.

در ادامه سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تبریک میلاد حضرت زینب (س) و روز پرستار گفت: کادر درمان کشور با ایثارگری و فداکاری در این ایام شیوع کرونا جلوه ای از هنر انسانی را به نمایش گذاشتند.

وی در ادامه به فرآیند ابلاغ مصوبات شورای هنر اشاره کرد و افزود: ضروت دارد فرآیند ابلاغ مصوبات مسیر روشن تری داشته باشد و دیگر اینکه اهتمام اعضای شورای هنر و حضور مستمر در جلسات این شورا، منجر به اطمینان خاطر بیشتری از مصوبات خواهد شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد: با اصل جایزه ملی معماری انقلاب اسلامی موافقت وجود دارد اما ضرورت دارد که اعتبارسنجی جایزه، در سطحی باشد که اثرگذار و جریان ساز شود. همچنین این جایزه باید در جامعه علمی جایگاه داشته باشد.

حجت الاسلام سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن تبریک میلاد حضرت زینب (س) و روز پرستار اظهار داشت: پرستاران کشور در این ایام کرونا تصویر باشکوهی از نظام سلامت را به نمایش گذاشتند که جای تقدیر و تشکر دارد.

وی در ادامه به آیین نامه شورای هنر اشاره کرد و گفت: این آئین نامه سال 1377 در جلسه 425 شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده است و تأکید شده که مصوبات شورای هنر پس از تصویب نهایی در شورای عالی انقلاب فرهنگی به دستگاه های اجرایی ابلاغ می شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: می توان برای ابلاغ مستقیم مصوبات شورای هنر توسط خود این شورا ماده واحده ای به شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد کرد چرا که مصوبات ستاد راهبری اجرای مهندسی فرهنگی و نقشه جامع علمی کشور مستقیماً ابلاغ می شود و شورای هنر نیز به لحاظ تخصصی بودن این پتانسیل را دارد.

عاملی پیرامون پیشنهاد جایزه ملی معماری انقلاب اسلامی در جلسه خاطرنشان کرد: تاریخ و تمدن یک کشور به معماری آن وابسته است لذا معماری یک کار تشریفاتی نیست و بیان کننده هویت دوره های مختلف تاریخی است.

وی ادامه داد: اساساً مفهوم معماری از یک برآمدگی و برجستگی در سطح زمین شکل گرفته است که این برآمدگی به نوعی نمایندگی یک معنایی را می کند. به لحاظ معنا شناسی و از منظر مطالعات فرهنگی، معماری حکایت از بودن و نبودن های فردی و اجتماعی می کند و ظرفیت هویت سازی ملی در آن نهفته است.

وی تصریح کرد: ایران ما دوران شکوفا و جهانی به لحاظ آثار تمدنی و جهانی معماری داشته است. ولی در چند دهه اخیر، جایگاه جهانی آن ضعیف شده است و در معماری های دیگر ادغام شده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه معماری یک موجود زنده است، افزود: از سبک معماری اسلامی و ادوار تاریخی و هویت ساز معماری دور شده ایم. در همین دوره انقلاب اسلامی فرصت های طلایی برای باز تولید و نوآوری در ایجاد سبک های جدید معماری در پیوند با ریشه های تاریخ وجود داشت. به عنوان مثال ساختمان های مهم و پر تکرار مثل ساختمان ایستگاه های قطار شهری، بانک ها، ساختمان های اداری و همچنین مدارس و دانشگاه ها می توانست نشان از موجودیت هویتی ایران انقلاب اسلامی باشد که متأسفانه در آن کوتاهی شده است.

وی خاطرنشان کرد: در همین دوره ده ها شهر جدید ساخت شده است که در ساخت شهرهای جدید می توانستیم نمودهای پر رنگی از تمدن اسلامی ایرانی را به نمایش بگذاریم.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با بیان اینکه با اصل جایزه ملی معماری انقلاب اسلامی موافق هستم، تأکید کرد: صرفاً با این جایزه نمی توان وضعیت معماری موجود در کشور را اصلاح کرد و نیازمند یک برنامه جامع برای ساماندهی وضعیت موجود هستیم که مشارکت ذی نفعان و همه متفکران، محققان و دانشجویان حوزه معماری برای تدوین آن بسیار ضروری است.

وی عاملی خاطرنشان کرد: سند ملی معماری و شهرسازی ایرانی – اسلامی در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده که برای اجرایی شدن نیازمند وحدت نظر کارگزاران این حوزه است. لذا دانشگاه، دانشجویان، اساتید، محققین این حوزه باید در این مسیر قرار گیرند.

عاملی تصریح کرد: جایزه ملی معماری انقلاب اسلامی باید از یک سطح عالی برخوردار باشد و توسط رییس جمهور اهدا شود که این امر پیامدهای حقوقی مناسبی برای اساتید خواهد داشت.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان پیشنهاد داد: اساسنامه جایزه ملی معماری انقلاب اسلامی با مشورت انجمن معماری ایران و سایر انجمن های مربوطه و همچنین با مشورت وزارت مسکن و شهرسازی، وزارت علوم و دانشگاه های مرجع حوزه معماری نهایی شود و بعد از تأیید نهایی در شورای هنر در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شود.

در ادامه امیر محمدخانی رئیس بنیاد معماری انقلاب اسلامی گفت: به نظر می رسد یکی از جدی ترین راهکارهای اصلاح وضعیت معماری موجود تعیین جایزه ملی معماری انقلاب اسلامی است.

وی با تأکید بر اینکه معماری از منظر هنر فراموش شده است، خاطرنشان کرد: علی رغم تمدن بی نظیر کشور در حوزه معماری، متأسفانه وضعیت معماری شهرها آشفته است و معماری حال حاضر با اهداف انقلاب اسلامی هماهنگ نیست.

دکتر محمدخانی با ابراز تأسف از عدم اهتمام برای اصلاح وضعیت معماری موجود در کشور، افزود: از طرف دیگر تولید محتوا و اسناد بالادستی بسیار خوبی در حوزه معماری تدوین شده است.

رئیس بنیاد معماری انقلاب اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر جشنواره ها و جایزه های اندکی در حوزه معماری برگزار می شود، ادامه داد: جایزه ملی معماری انقلاب اسلامی می تواند پیوند بین اسناد حوزه معماری و جریان معماری را ایجاد کند.

وی در ادامه به تشریح اساسنامه پیشنهادی جایزه ملی معماری انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: از رویکردهای کلان جایزه می توان به معرفی الگوهای مناسب معماری ایرانی اسلامی توسط اساتید، دانشجویان و علاقه مندان، رسانه های کشور و فراهم کردن امکان دستیابی سبک معماری انقلاب اسلامی اشاره کرد.

محمدخانی با بیان اینکه معماری های خوب در سطح کشور ساخته می شود اما شناسایی و معرف نمی شوند، افزود: از اهداف این جایزه ایجاد رقابت سالم میان طراحان و سازندگان و ایجاد بستری برای هم اندیشی میان آنها و همچنین تشویق اساتید، دانشجویان و اندیشمندان حوزه معماری به ارتقاء سطح کیفی پرورش و آموزش اشاره کرد.

رئیس بنیاد معماری انقلاب اسلامی ادامه داد: در اساسنامه پیشنهادی جایزه ملی معماری انقلاب اسلامی پیشنهاد شده که آثار معماری در 27 گروه کلی از انواع بنا با کاربری های متنوع تا مدیریت ساخت و کارفرمایان مورد بررسی قرار گیرند.

وی درمورد نوع و میزان جایزه ملی معماری انقلاب اسلامی گفت: پیشنهاد داریم جایزه شامل نشان عالی معماری انقلاب اسلامی ایران، تندیس جایزه و همچنین هدیه مادی حسب مورد طبق ماده 20 آیین نامه اعضای نشان های دولتی جمهوری اسلامی ایران تعیین شود و در صورت جذب حامی نیز امکان افزایش جوایز در هر دوره امکان پذیر خواهد بود.

همچنین محمدتقی نظرپور معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وازرت علوم در این جلسه اظهار داشت: 3 دانشگاه کشور در زمان قبل از انقلاب در حوزه معماری دانشجو پرورش می دادند که بعد از انقلاب اسلامی با توجه به استقبال از این رشته، تعداد دانشگاه های معماری افزایش پیدا کرد اما متأسفانه در این چهل سال آثار فاخری در حوزه معماری ثبت نشده که ضرورت دارد این موضوع آسیب شناسی شود.

وی ادامه داد: جایزه ملی انقلاب اسلامی به تنهایی نمی تواند که وضعیت آشفته معماری اسلامی در کشور را سامان دهند چرا که دغدغه اصلی تربیت دانشجوی درخور معماری است.

نظرپور ضمن انتقاد از عدم امتیاز طراحی آثار فاخر در ارتقا اعضای هیأت علمی حوزه معماری، تأکید کرد: طراحی آثار فاخر به عنوان یک معیار و امتیاز برای ارتقاء اساتید حوزه معماری تعیین شود.

معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وازرت علوم تصریح کرد: ضرورت دارد دانشکده های معماری کشور نیز در تربیت نیروی علاقه مند به معماری ارتقاء یابند چرا که معماری یک جوشش درونی است و در صورت غلیان این جوشش، آثار فاخری ثبت خواهد شد.

محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش نیز در ادامه اظهار داشت: با اصل جایزه ملی معماری انقلاب اسلامی موافق هستم اما معتقد هستم که این جایزه برای حل وضعیت معماری موجود کافی نیست.

وی با بیان اینکه اولین سطح تماس یک فرد بیرونی با یک جامعه قبل از گفتگو، معماری است، افزود: شاید بتوان گفت حوزه معماری یکی از امور فراموش شده است که نیازمند توجه و اهتمام بیشتر است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: متأسفانه در حال حاضر هویت معماری که بیان اصول معینی از انقلاب اسلامی باشد، تعریف نشده است. به عنوان مثال در شهر تهران آشفتگی و شلختگی در معماری وجود دارد.

وزیر آموزش و پرورش بر لزوم تعریف اصول حاکم بر معماری اسلامی تأکید کرد و گفت: شاخص ها و ویژگی های معماری اسلامی تعریف و به سطوح مختلف اشاعه داده شود.

علیرضا اسماعیلی سرپرست فرهنگستان هنر نیز در این جلسه با بیان اینکه در حوزه آموزش معماری بعد از انقلاب موفق بوده ایم، اظهار داشت: اما متأسفانه در بحث کیفیت و کارایی معماری آنگونه که شایسته است، موفق نبوده ایم. به عنوان مثال حتی در طراحی برخی از مساجد نیز هیچ نمادی از معماری ایرانی و اسلامی دیده نمی شود.

وی خاطرنشان کرد: آئین نامه جامع برگزاری مسابقات طراحی معماری و شهرسازی، سال 1381 بنا به پیشنهاد فرهنگستان هنربه تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و به وزارت مسکن و شهرسازی نیز ارجاع شد که متأسفانه این آئین نامه به طور کامل اجرایی نشده است.

سرپرست فرهنگستان هنر ادامه داد: جوایزی نیز در حوزه معماری از طرف بخش خصوصی به صورت سالانه اهدا می شود که اقدام بسیار شایسته ای است.

اسماعیلی با تأکید بر اهمیت کیفیت جوایز حوزه معماری، تصریح کرد: برای برگزاری جایزه ملی معماری انقلاب اسلامی باید نهادهای ذی ربط، جامعه معماری و صاحب نظران این حوزه نقش داشته باشند.

همچنین منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه با جایزه ملی معماری انقلاب اسلامی موافق هستم، تأکید کرد: نگاه و مسائل هنری را نمی توان محدود کرد و چارچوبی برای آن در نظر گرفت.

وی ادامه داد: از باب مدیریت و حکمرانی معماری در ابتدا باید به موضوع شهرسازی در کشور توجه کرد و به معماری اسلامی هدایت شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: علت تنوع و گستردگی فراوان معماری در کشور، به تعدد دانشگاه ها و مؤسسات حوزه معماری وهمچنین توجه به طراحی های ظاهری صرفاً برای کسب درآمد مرتبط است. همچنین به لحاظ فرهنگی، اجتماعی، خانواده به معماری اسلامی توجه نشده است.

وزیر علوم تأکید کرد: برای احیای معماری اسلامی به اقدام جمعی و هماهنگ بین جامعه مرتبط با معماری نیاز است و همچنین جایزه ملی معماری انقلاب اسلامی هم به عنوان یک عامل اثرگذار می تواند به این امر کمک کند.

وی با بیان اینکه معماری اسلامی بسیار فراتر از المان های اسلامی است، تصریح کرد: ضرورت دارد برای برخی از مناطق شهرهای کشور، رعایت الگوهای معماری اسلامی اجباری شود و همچنین تعریف شاخص های معماری اسلامی باید به سمت آموزش و اجرا سوق داده شود.

بهمن نامور مطلق رئیس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان گفت: با اصل جایزه ملی معماری انقلاب اسلامی موافق هستم چرا که به عنوان مثال در حوزه سینما اهدای جوایز هم در عرصه داخل و هم بین المللی تأثیرگذار بوده است.

وی با تأکید بر اینکه در حوزه نظریه پردازی و زیبایی شناسی معماری دچار کمبود هستیم، تصریح کرد: ضرورت دارد شاخص های معماری اسلامی تعیین شود چرا که در قبل از انقلاب با سه دانشکده مرجع در حوزه معماری صاحب سبک بودیم اما در حال حاضر متأسفانه با وجود گسترش آموزش و مراکز آموزشی معماری صاحب سبک نیستیم.

رئیس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان ادامه داد: شاید بتوان گفت آشفتگی فکری موجود در شهر ناشی از آشفتگی معماری و فضای شهر است.

نامور مطلق با بیان اینکه در حوزه دکوراسیون و معماری داخلی نیز با مشکل مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: راه اندازی رشته معماری داخلی در دانشگاه استاد فرشچیان بسیار مورد استقبال قرار گرفت.

در ادامه محمدمجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با وجود تعدد و تکثر جوایز مختلف در کشور، جای خالی جایزه ملی معماری انقلاب اسلامی محسوس است.

وی در ادامه بر لزوم تعریف معماری اسلامی متناسب با شرایط حال تأکید کرد و افزود: محتوای آموزشی رشته معماری مهم است چرا که در سال های اخیر مفاهیم غیر ایرانی در دستور کار تدریس قرار گرفته است.

حسینی ادامه داد: توفیق این جایزه در این است که پشتوانه فکری و فرهنگی از نظام آموزشی به رشد معماران جوان کمک کند.

معاون امور هنری وزارت ارشاد افزود: اگر طرح های معماری اسلامی مورد تأیید یک نهاد مربوطه قرار گیرد و منجر به تخفیف مالیاتی شود، قطعاً مورد استقبال سازندگان قرار خواهد گرفت.

حسن بلخاری رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در این جلسه گفت: در حوزه فلسفه معماری بنا دارای 3 ساحت سرپناه، ساختمان و معماری است که متأسفانه حوزه معماری در سال های اخیر مورد غفلت قرار گرفته است

وی با بیان اینکه در حوزه معماری صرفاً یک سری مهندس تربیت شده است، خاطر نشان کرد: در حال حاضر در ترببت معمارهای نظریه پرداز دچار مشکل هستیم.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی تصریح کرد: برای اصلاح وضعیت معماری حال حاضر به جایزه ملی معماری انقلاب اسلامی نیاز است اما جایزه به تنهایی نمی تواند این وضعیت را سامان دهد.

در پایان بررسی دستور اول جلسه که به بررسی کلیات جایزه ملی معماری انقلاب اسلامی اختصاص داشت، مقرر شد: دبیرخانه شورای هنر با مشورت از اعضای جلسه و دستگاه های ذی ربط لیستی از مسائل اصلی حوزه معماری برای تدوین پیش نویس اساسنامه جایزه ملی معماری انقلاب اسلامی را تهیه و در جلسه آتی شورای هنر ارائه شود.

در ادامه دستور دوم جلسه به بررسی پیشنهاد تأمین قانون مالکیت معنوی آثار هنری به حوزه طراحی و معماری اختصاص داشت که محمدخانی در این خصوص اظهار داشت: آثار هنرمندان معماری به لحاظ حقوقی ثبت نمی شود و به همین دلیل این آثار به راحتی کپی می شود و خالق ایده نمی تواند در صورت کپی آثارش از مراجع قانونی پیگیری کند.

وی به قانون حمایت حقوق مولفان و مصنفان و هنرمندان اشاره کرد و گفت: تنها قانون برای حمایت از هنرمندان این قانون که مصوب سال 1348 است و طبق آن حمایت از مالکیت اثر بر عهده وزارت ارشاد است و همچنین در بند 7 ماده 2 این قانون به حمایت از اثر معماری از قبیل طرح و نقشه ساختمان تصریح شده است که در عمل این چنین نیست.

محمدخانی درخواست کرد: نظارت و اجرای این بند قانونی در اختیار یک ساختار مرتبط با حوزه معماری قرار گیرد.

سید عباس صالحی در ادامه گفت: در حال حاضر ثبت اثر در واحد ثبت آثار معاونت حقوقی انجام می شود که متقاضی درخواست خود را برای ثبت اثر به این واحد ارائه می دهد و حق مالکیت معنوی احراز می شود که در حال حاضر 30 هزار اثر در حوزه های مختلف به واحد ثبت آثار ارجاع داده شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: وزارت ارشاد در حوزه های کتاب و رساله، شعر و ترانه، اثر سمعی بصری، موسیقی، نقاشی، مجسمه سازی و عکاسی حق مالکیت معنوی و مجوز ثبت اثر را صادر می کند اما در حوزه معماری الزامی وجود ندارد و با درخواست صاحب اثر، ثبت می شود و نیاز به مجوز ندارد.

در پایان بررسی دستور جلسه که به بررسی پیشنهاد تأمین قانون مالکیت معنوی آثار هنری به حوزه طراحی و معماری اختصاص داشت، مقرر شد: معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جلسه ای با وزارت مسکن و شهرسازی و نهادهای ذی ربط داشته باشد و پیش نویس ماده واحده تأمین قانون مالکیت معنوی آثار هنری به حوزه طراحی و معماری در جلسه آتی شورای هنر ارائه شود.

همچنین دستور سوم این جلسه به بررسی موضوع نقش انجمن آثار و مفاخر در احیای فرهنگی بناهای بزرگان حوزه ادب و هنر و هماهنگی با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اختصاص داشت که دکتر بلخاری به ارائه گزارشی از تاریخچه و عملکرد انجمن آثار و مفاخر فرهنگی پرداخت و گفت: در حال حاضر بزرگداشت مفاخر، انتشار کتب فوق العاده مهم و مغفول و انتشار نشریات ملی سه کار اصلی این انجمن است و برای احیای بناهای بزرگان وظیفه ای ندارد. همچنین وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی صرفاً نگاه به حفظ بنا دارد.

وی پیشنهاد داد: با اختصاص بودجه به انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برای بزرگان کشور که آرامگاه یا مقبره ای ندارند، یادشان را با احداث یک بنا احیا کنیم و همچنین این انجمن در شورای عالی میراث فرهنگی عضو شود چرا که انجمن آثار و مفاخر فرهنگی می تواند به احیای هویت فرهنگی بناهای بزرگان حوزه ادب و هنر کمک کند.

در پایان پس از بحث و بررسی و با توجه به موافقت اعضا با این پیشنهاد، مقرر شد برای عضویت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در شورای عالی میراث فرهنگی، هماهنگی های لازم با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی انجام شود.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
در حاشیه دیدار سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با احمد حسین زادگان استاندار مازندران از کتاب دانشنامه ی تبرستان و مازندران که تألیف آن از سال 1380 آغاز شده است رونمایی شد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دانشنامه ی بزرگ مازندران با مدیریت احمد محسن پور قادیکلایی و با سرپرستی جهانگیر نصری اشرفی در 3300 دوره 5 جلدی به چاپ رسیده است.

این مجموعه پنج جلدی نخستین دائرة المعارف جامع مازندران است که بیش از هزار و 200 مؤلف و دانشور طی حدود یک دهه فعالیت آن را گردآوری کرده اند.

جلد نخست این مجموعه در قالب دیباچه است که در آن به طور کامل درباره دانشنامه شرح داده می شود و در جلد دوم سرفصل های تاریخ، اقوام، جغرافیای طبیعی و محیط زیست، باستان شناسی و معماری قرار دارد.

جلد سوم این دانشنامه به سرفصل های شهرستان ها و شهرها، نظام های اداری، آموزشی و فرهنگی، اقتصاد و نام آوران پرداخته و جلد چهارم مربوط به سرفصل فرهنگ و مردم نگاری در حوزه فرهنگ ناملموس و فرهنگ ملموس است و در نهایت جلد پنجم به سرفصل های زبان، ادبیات، موسیقی، رسانه و ارتباطات و افزوده های دیگر اختصاص دارد.

دانشنامه ی تبرستان و مازندران در ثبت، ضبط و حفظ دستاوردهای باستانی، تاریخی، جغرافیایی، زیست محیطی، اقتصادی، فرهنگی و هنری و میراث مادی و معنوی این سرزمین توانسته موفق باشد، گستره اطلاعات دانشنامه، حوزه های فرهنگ تبری زبان از جمله استان گلستان، البرز، تهران، گیلان، قزوین و مازندران را در بر می گیرد که در نوع خود قابل ستایش است.

این دانشنامه که تألیف آن از سال 1380 آغاز و ساختار مبنایی و نظام مند آن از سال 1390 در فرهنگخانه مازندران با مدیریت احمد محسن پور قادیکلایی و با سرپرستی جهانگیر نصری اشرفی آغاز شد، با حمایت مالی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، استاندار مازندران و سایر مسوولان استانی و ملی منتشر شده است.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تاکید سیدعباس صالحی بر نقش فرهنگ در برهم زدن یکجانبه گرایی جهانی را می توان گشودن راهی به سوی هژمونی فرهنگ ایران در عرصه بین الملل تلقی کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۱

سرویس : فرهنگ و ادب - سایر حوزه ها زمان : شناسه خبر : 1006194

خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی- محمد پورعلم : در دهه های گذشته، مطالعات بین رشته ای خصوصا در عرصه علوم انسانی به یکی از مهمترین زمینه های تحقیق و پژوهش جهانی بدل شده است. امروز کمتر موضوع جهانی را سراغ داریم که از منظر اندیشکده های علوم انسانی -متشکل از متخصصان رشته های مختلف- دور مانده باشد. پژوهش های متنوع منتشر شده با گرایش های مختلف فکری، همگی نشان از توجه جهانی به موضوعات مهمی دارد که جهان ما را درگیر خود کرده است. مثلا در این جا می توان به پدیده اقتصاد اشاره کرد. شاید در گذشته برای پرداختن به مولفه های اقتصادی و پیش بینی بازار، تنها شاخصه های مستقیم مورد توجه قرار می گرفت اما حالا متخصصانی از رشته های مختلف -از جمله روان شناسان و جامعه شناسان- دست به دست هم می دهند تا آینده اقتصاد یک جامعه را تصویر کنند.

اقتصاد و سیاست دو مقوله ای است که از دیرباز تاکنون، نموداری از پیوستگی و در هم تنیدگی را به نمایش می گذارد. از همین روست که تاریخ سده های گذشته جهان، مملو از داستان هایی درباره رقابت سیاسی و اقتصادی قدرت های جهان بر یکدیگر و استیلا بر ملت های دیگر است. همین دهه های گذشته با جنگ سرد و رقابت سیاسی اقتصادی میان آمریکا و چین، نمود تام و تمام گره خوردن قدرت اقتصادی و سیاسی به یکدیگر و شکل گیری مفهوم یکجانبه گرایی است. موضوعی که اتفاقا سیدعباس صالحی ، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ، روز گذشته در اختتامیه دومین گرامیداشت هفته پژوهش در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بدان اشاره کرد. صالحی گفت: در حوزه اقتصادی شاهدیم که آمریکا در سال 1960 چهل درصد تولید ناخالص جهانی را در اختیار داشت. این رقم در سال 2019 به 23 درصد می رسد و یا چین که در سال 2000 چهار درصد تولید ناخالص جهانی را داشت، سهمش در سال 2019 به 14 تا 15 درصد تولید ناخالص جهانی ارتقا پیدا می کند.

این نمایه ای از تغییراتی است که در حوزه قدرت مطلقه و یا یکجانبه گرایی جهانی در بخش اقتصاد در حال پدید آمدن است. در حوزه سیاست هم اتفاقات مختلف پس از به هم ریزی بلوک بندی های جنگ سرد و بعد هم یکجانبه گرایی آمریکا پدید آمده است.

سخنان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اما پیوستی هم دارد و آن ورود فرهنگ به بازی پیچیده قدرت های جهانی است: در کنار این به هم ریختگی یکجانبه گرایی اقتصادی و سیاسی عنصر فرهنگ می تواند عنصر جدی برای به هم ریزی بیشتر این یکجانبه گرایی باشد . اشاره صالحی به فرهنگ به عنوان قدرت نرم است که می تواند هژمونی قدت های بزرگ جهانی (ابر قدرت ها) را بیش از پیش به چالش بکشد. چنان که در جایی دیگر می گوید: هر چه زمان می گذرد اهمیت قدرت نرم افزایش پیدا می کند. اینکه اگر در روابط بین الملل بر مبنای قدرت کشورها، ارتباطات تعریف و پایداری پیدا می کند، امروز بیش از گذشته این نکته معنادار شده است که بیش از قدرت سخت، قدرت نرم است که قدرت و اقتدار می سازد و همه می دانیم که عنصر فرهنگ عنصر کانونی و مرکزی در قدرت نرم بوده و هست و هر کشوری که می خواهد قدرتی به وجود آورد و یا قدرتی را حفاظت کند، حتما به عنصر فرهنگ برای این تاسیس و پایداری نیازمند است.

آن چه عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بر آن تاکید می کند را می توان در تحولات سال های گذشته جهان به عینه مشاهده کرد. چنان که کارخانه رویاسازی هالیوود سال هاست نقش بازوی قدرت نرم آمریکا را بازی می کند و تصویر این کشور را به عنوان سرزمین فرصت ها در اذهان عمومی پررنگ می کند. موضوعی که صالحی به بهانه گسترش شبکه های ارتباط جهانی به ان می پردازد: هر چه زمان می گذرد بر اهمیت این عنصر افزوده تر می شود. از یک طرف گسترش تکنولوژی های ارتباطی به هر میزانی که افزایش پیدا می کند ضریب نفوذ و تاثیرگذاری فرهنگ در ارتباطات بین الملل را بالاتر می برد و از آنجایی که تکنولوژی های ارتباطی لحظه به لحظه و آن به آن در حال توسعه هستند، بنابراین چشم انداز سال های آینده روابط بین الملل حتما این خواهد بود که عنصر فرهنگ پر اهمیت تر از آنچه امروز هست خواهد شد.

وقتی پای فرهنگ به روابط سیاسی بین الملل بازمی شود مفهومی به نام دیپلماسی عمومی شکل می گیرد. جایی که کشورها می کوشند با تکیه بر فرهنگ، جایگاه خود در عرصه بین الملل را ارتقا بخشند. این جاست که وزیر ارشاد سخنان خود را به جمله ای از رهبر انقلاب پیوند می زند که در تنظیم روابط خارجی بایستی تمام مقوله های روابط اعم از سیاسی، اقتصادی، امنیتی و فرهنگی به صورت جامع و هماهنگ در نظر گرفته شود. بستر فرهنگی یکی از پایه های اساسی قدرت و عامل پایداری آن به حساب می آید.

حالا که اهمیت فرهنگ در روابط بین الملل مشخص شد باید به راهکارهایی پرداخت که می تواند در مسیر بهره گیری از فرهنگ غنی و چند هزارساله ایران به یاری ما بیاید: ایران در چهار راه تاریخی و جغرافیایی قرار دارد و همین حضورش در این چهار راه این فرصت و زمینه فرهنگی را ایجاد کرده که هم در ارتباط با فرهنگ شرقی و ویژگی آن حرفی برای گفتن داشته باشد. ایران یکی از تمدن های مشرق زمین بوده و هست و به اعتبار این کهن تمدنی که داشته حرف های قابل توجه فرهنگی را به عنوان فرهنگ شرقی می تواند عرضه کند.

همچنین در حوزه فرهنگ اسلامی و تمدن اسلامی ایران یکی از پایه های اساسی تمدن سازی اسلامی در تاریخ بوده و از این منظر هم می تواند در عرصه ارائه فرهنگ اسلامی حرف هایی برای گفتن داشته باشد

به اعتبار ایرانیت و تمدن ایرانی و هم به اعتبار سابقه تمدن کهن تاریخی از دوره باستان و توالی این مسیر تاکنون ویژگی های خاص تمدن و فرهنگ ایرانی نکات قابل توجهی را برای عرضه در فضای جهان داشته و دارد. بنابراین عنصر فرهنگی را در فضای به هم ریزی و فروپاشی یکجانبه گرایی بیش از گذشته می توان به استخدام و در خدمت آورد.

پیشنهاد صالحی برای به بهره مندی از شاخصه های اساسی فرهنگ ایرانی در دیپلماسی عمومی ایران، همه سطوح روابط بین الملل را دربرمی گیرد. چنان که تاکید می کند: طبعا مسئله روابط بین الملل ایران در سطوح مختلف باید مورد توجه مجدد و بازخوانی مجدد قرار بگیرد و در این توجه و بازخوانی مجدد حتما مسئله پژوهش و نقش مطالعات نظری و میدانی و تطبیقی اهمیت زیادی دارد. حوزه روابط بین الملل ایران در چند سطح تعریف می شود که در همه این سطوح باید نگاهی مجدد به عنصر فرهنگ کرد.

سطح اول روابط بین المللی جهانی ایران، سطح دوم روابط بین الملل ایران با جهان اسلام، سطح سوم روابط بین المللی ایران با منطقه و سطح چهارم روابط بین المللی ایران با کشورهای همسایه است. در هر چهار سطح عنصر فرهنگ را به عنوان یک عنصر دخیل، موثر و متغیر اساسی باید مورد بازبینی های جدید قرارد داد.

آن چه سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از آن به عنوان بازبینی سطوح روابط بین الملل سخن می گوید در واقع گشایش مسیری تازه به سوی تقویت حضور فرهنگ در ارتباطات جهانی ایران است. کشوری که تنها با تکیه بر داشته های فرهنگی غنی خود می تواند در جهان پرچمدار باشد.

پایان پیام/ 14

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

دیپلماسی عمومی

|

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

|

فرهنگ

|

سیدعباس صالحی

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
با موافقت دولت و تصویب آیین نامه اجرایی بیمه بیکاری شاغلان حوزه فرهنگ و هنر و رسانه، امکان بهره مندی از مزایای بیمه بیکاری برای اصحاب رسانه و فرهنگ و هنر فراهم شد.

به گزارش ایسنا، مطابق این آیین نامه، شاغلان فرهنگی و هنری و رسانه ای که تولیدکننده آثار و خدمات مربوطه بوده و درآمد اصلی خود را از این طریق تأمین می کنند در زمره اصحاب فرهنگ و هنر، رسانه و صدا و سیما قرار می گیرند.

در این آیین نامه که در جلسه هیات وزیران به ریاست معاون اول رئیس جمهور به تصویب رسید، داشتن حداقل یک سال سابقه پرداخت حق بیمه قبل از تاریخ درخواست درسامانه ثبت درخواست بیمه بیکاری شرط بهره مندی از مقرری اعلام شده است.

بر اساس قانون بیمه بیکاری فعلی مدت پرداخت مقرری بیمه بیکاری جزو سوابق فرد محسوب می شود اما در این آیین نامه، مدت پرداخت بیمه بیکاری جزو سوابق نیست و افراد می توانند در دوره دریافت مقرری نیز نسبت به پرداخت حق بیمه خود اقدام کنند.

پیش بینی شده منابع مقرری بیمه بیکاری از طریق مشارکت دولت، کمکها و سایر درآمدهای قانونی دولت تأمین شود.

به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، پرداخت بیمه بیکاری به شاغلان حوزه فرهنگ و هنر و رسانه برای اولین بار و در جهت حمایت از این قشر فرهیخته به اجرا در می آید چرا که تاکنون بیشتر شاغلان این حوزه در ردیف مشاغل آزاد تعریف شده و امکان بهره مندی آنها از مزایای قانون بیمه بیکاری فراهم نشده بود.

با وجود حمایتهای صورت گرفته از سوی دولت، بحران کرونا و تعطیلی های پی در پی مشاغل فرهنگی و هنری، نشان داد که شاغلان این فعالیت ها باید از پشتوانه محکم تری برای امرار معاش برخوردار شوند.

در ماههای گذشته انتشار ویروس کرونا موجب شد تا بسیاری از مشاغل و کسب و کارها به ویژه مشاغل خدماتی دچار آسیب شوند؛ بر این اساس دولت پرداخت تسهیلات حمایتی و مقرری بیمه بیکاری کرونا به شاغلان و کارگران آسیب دیده از کرونا را در دستور کار قرار داد و وزارت کار در جهت حفظ اشتغال بنگاهها و صیانت از نیروهای کار، 14 رسته شغلی که بیشترین آسیب از شیوع کرونا را متحمل شده و دارای لیست بیمه در قالب کارفرمایی یا خویش فرمایی بودند، شناسایی و مشمول دریافت وام و مقرری بیمه بیکاری اعلام کرد.

در همین راستا مراکز آموزشی، فرهنگی و هنری و رسانه ای از جمله رسته های شغلی مشمول دریافت تسهیلات حمایتی و مقرری بیکاری شناخته شدند که امکان ثبت نام در سامانه کارا و سامانه ثبت درخواست بیمه بیکاری وزارت کار برای آنها فراهم شد.

به گزارش ایسنا، هیات دولت آیین نامه اجرایی بند (ح) ماده 92 قانون برنامه ششم توسعه با موضوع بیمه بیکاری اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه را با هدف حمایت از شاغلان این بخش ها و کمک به معاش آنها به تصویب رساند. برقراری بیمه بیکاری اهالی فرهنگ، هنر و رسانه از جمله تکالیف قانون برنامه ششم توسعه کشور است که با مصوبه هیات وزیران از این پس اجرایی می شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
در آستانه فرارسیدن نخستین سالگرد سردار دل ها شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس، آیین اختتامیه ششمین جایزه جهانی اربعین با محوریت سرداران مقاومت؛ حافظان امنیت اربعین در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار می شود.

به گزارش ایکنا به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به مناسبت فرارسیدن نخستین سالگرد سردار دل ها، شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس، آیین اختتامیه ششمین جایزه جهانی اربعین با محوریت سرداران مقاومت؛ حافظان امنیت اربعین هشتم دی ساعت 10 با حضور شخصیت های سیاسی و فرهنگی در محل حسینیه الزهرا(س) این سازمان، برگزار می شود.

در جریان برگزاری این مراسم، برگزیدگان ششمین جایزه جهانی اربعین که به عنوان برنامه ای فرهنگی دینی در مقیاس بین المللی به ابتکار سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار می شود، تقدیر می شوند.

شرکت کنندگان در ششمین دوره این جایزه با ارسال آثار هنری خود در قالب عکس، فیلم و سفرنامه که حاصل همراهی جمع شیفتگان امام حسین(ع) در پیاده روی اربعین است در این رویداد ایفای نقش می کنند.

داوری آثار دریافتی از 20 کشور جهان انجام گرفته و در این مراسم، بنابر رأی هیئت داوران به صاحبان آثار منتخب و همچنین، فعالان فضای مجازی در این عرصه، جوایزی به رسم یادبود اهدا خواهد شد.

رونمایی از پوستر هفتمین دوره این جایزه و برگزاری نمایشگاهی از 40 اثر منتخب، از برنامه های جانبی این همایش خواهد بود.

بنابر اعلام این خبر، این مراسم با همکاری شبکه های صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و خبرگزاری های مطرح کشور و با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار می شود.

همچنین، مراسم هم زمان به صورت مجازی از سایت www.icro.ir و https://intlarbaeen.com/ و صفحه اینستاگرام این جایزه به نشانی intel_arbaeen_award پخش خواهد شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در پیامی به متروپلیت دمیتریاس و المیروس ایگناتیوس، میلاد حضرت عیسی مسیح(ع) و فرارسیدن سال جدید میلادی 2021 را تبریک گفت.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ابوذر ابراهیمی ترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رییس شورای سیاست گذاری و هماهنگی گفت وگوی ادیان در پیامی به متروپلیت دمیتریاس و المیروس ایگناتیوس، رییس آکادمی ولوس یونان، میلاد حضرت عیسی مسیح علیه السلام و فرارسیدن سال جدید میلادی 2021 را تبریک گفت.

در این پیام آمده است: میلاد با سعادت حضرت عیسی مسیح علیه السلام و آغاز سال 2021 میلادی را به جنابعالی صمیمانه تبریک و تهنیت عرض می نمایم. سال 2020 که در آخرین لحظات آن هستیم، تجربه گرانسنگی را برای بشریت به همراه داشت. شیوع جهانی ویروس کوید 19 علاوه بر درد و رنجی که به انسان ها تحمیل کرد، تغییرات گسترده ای را نیز در سبک زندگی به ویژه در رفتار دینی و معنوی آنها ایجاد نمود که حاکی از اهمیت نقش باورها و اعتقادات دینی در حیات انسانی است.

وی در این پیام تبریک اظهار کرد: در این سال ها شاهد جلوه های ارزشمندی از فضایلی چون احساس و ایثار و گذشت و فداکاری و دستگیری از مستمندان در سراسر جهان هستیم که بهترین نمونه آن را می توان در کمک های مؤمنانه به اقشار ضعیف و فداکاری جامعه پزشکی و کادر درمانی که بدون وقفه ادامه دارد، ملاحظه نمود.

ابراهیمی ترکمان در ادامه، تصریح کرد: در جمهوری اسلامی ایران نیز تمامی هموطنانم از مسلمان و مسیحی و زرتشتی و یهودی علیرغم مشکلات ناشی از تحریم های نامشروع و ظالمانه آمریکا با توکل به خداوند متعال و عزم راسخ، بر سختی ها فائق آمدند و به وعده الهی و آینده روشن برای مؤمنان و پرهیزکاران امیدوارند. امیدوارم با دعای مؤمنینی چون آن عالیجناب، در سال جدید شاهد رفع این بیماری همه گیر و سلامتی و رفاه تمامی مردم جهان و گسترش صلح و عدالت باشیم. از خداوند متعال داوم سلامتی آن عالیجناب و آرامش و شادابی همگان را مسألت دارم.

گفتنی است: متن پیام ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از سوی رایزنی فرهنگی ایران در آتن به زبان یونانی ترجمه و برای دفاتر اسقف اعظم یونان و رییس آکادمی ولوس ارسال شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
عربستان با شیوع کرونای انگلیسی، مرزهای خود را بست و عمره مفرده را برای زائران خارجی به حالت تعلیق درآورد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۱ سایت های دیگر : لبیک مردم نیوز شبکه خبر عقیق

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، پس از کشف ویروس جهش یافته کرونا در انگلیس، عربستان سعودی تمام مرزهای خود را بسته و در بیانیه وزارت کشور عربستان سعودی آمده است: همه پروازهای خارجی بین المللی مسافران جز در موارد استثنایی به طور موقت به مدت یک هفته به حالت تعلیق درآورده شده است که تا یک هفته بعد از آن هم قابل تمدید است .

بر همین اساس، عمره مفرده که از 13 مهرماه پس از حدود 8 ماه تعطیلی با رعایت نکات بهداشتی از سر گرفته شد و در 11 آبان ماه پذیرش زائر خارجی نیز با موافقت دولت عربستان آغاز شده بود، این بار از بیم شیوع ویروس کرونای انگلیسی متوقف شد.

از دور دوم عمره مفرده در ایام کرونا زائران خارجی از کشورهای هند، پاکستان، اندونزی و بنگلادش به عربستان اعزام شدند که با بسته شدن مرزهای عربستان، این کشور دیگر پذیرای زائران خارجی نخواهد بود و عمره مفرده فقط برای ساکنان عربستان برپا می شود. البته بر اساس تصمیم سعودی ها، پروازهای خارجی که اکنون در خاک عربستان هستند، می توانند به کشورشان بازگرداندند .

با این اقدام، مجدد مسیر زیارت خانه خدا برای زائران خارجی مسدود شد و وضعیت حج تمتع سال آینده نیز در هاله ای از ابهام خواهد بود. چرا که سعودی ها در این ایام از نمایندگان و مسؤولان حج کشورهای مختلف برای تفاهم نامه حج دعوت به عمل می آوردند؛ تا جایی که سال گذشته مسؤولان حج و زیارت کشورمان نیز در آذرماه پس از سفر به عربستان، تفاهم نامه حج 99 را امضا کردند. اما با توجه به اعمال محدودیت ها تاکنون هیچ کشوری برای حج سال آینده با متولیان حج عربستان مذاکره نکرده و تفاهم نامه ای نیز منعقد نشده است.

به گزارش فارس، عمره مفرده سال گذشته با شیوع کرونا ابتدا برای زائران خارجی و پس از مدتی برای همه زائران متوقف و درهای خانه خدا به روی زوار بسته شد. تا جایی که حتی حج تمتع امسال بدون زائر خارجی و فقط برای 10 هزار ساکن عربستان برگزار شد که البته بر اساس تصمیم سعودی ها 70 درصد این سهمیه به زائران خارجی ساکن این کشور تخصیص یافت. همچنین از 2 ماه گذشته با عادی شدن شرایط در عربستان و برقراری عمره مفرده و پذیرش زائر خارجی، در هر دوره بیش از 15 هزار زائر برای انجام مناسک عمره مفرده به مکه مکرمه مشرف می شدند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
رئیس سازمان حج و زیارت در نشست شورای برنامه ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت از انجام مذاکرات حج 1400 در هفته های آینده به صورت مجازی خبر داد.

به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، در نشست شورای برنامه ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت که امروز به ریاست حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب تشکیل شد رئیس سازمان حج و زیارت اعلام کرد که مذاکرات حج 1400 به صورت مجازی برگزار می شود.

علی رضا رشیدیان با بیان اینکه هنوز تقویم مذاکرات کشورهای اسلامی با عربستان برای حج آینده به صورت قطعی مشخص نشده است، افزود: طبق پیگیری های صورت گرفته، عربستان درصدد است امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا، مذاکرات حج 1400 ابتدا در قالب مجازی برگزار شود وامضای تفاهم نامه نیز با حضور محدود مسئولان حج دو طرف صورت گیرد.

در ادامه این جلسه حجت الاسلام صحبت الله رحمانی معاون امور عتبات عالیات سازمان حج و زیارت، در مورد پیگیری های صورت گرفته برای اعزام زائران به عتبات عالیات گزارشی ارائه کرد و گفت: باتوجه به کاهش آمار مبتلایان و فوتی های بیماری کرونا، با طرف های ایرانی و مسئولان عراقی مذاکره انجام شده تا در صورت بهبود شرایط بحران کرونا موافقت اولیه زمینه سفر زائران به عتبات با رعایت شیوه نامه های بهداشتی انجام شود.

براساس این گزارش، اکبر رضایی معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت نیز در این جلسه در باره نحوه نقل و انتقال اسناد حج توضیحاتی بیان کرد و گفت: در این خصوص در سال های گذشته مشکلاتی برای زائران بوجود می آمد، از این رو از سال 1396 سازمان حج و زیارت آئین نامه لازم برای انتقال یکبار فیش حج را به غیر، مجاز اعلام کرد و در سال 1398 سامانه تشرف را راه اندازی کرده تا نقل و انتقال فیش های حج از این طریق انجام شود.

وی افزود: در این سامانه تلاش کرده ایم با تسهیل امکانات و تسریع در انجام امور نقل و انتقال اسناد حج، آسیب ها را برطرف و نقش دلالان را حذف کنیم تا امور اداری و اجرایی نقل و انتقال اسناد با حضور دو طرف انتقال دهند و انتقال گیرنده و بدون واسطه گری در دفاتر کارگزاری حج و زیارت راحت تر انجام شود.

این گزارش حاکی است، در این جلسه نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت براساس گزارش ارائه شده مذاکرات حج 1400 را مهم برشمرد و گفت: باتوجه به تعطیلی حج 1398 و آمادگی زائران برای حضور در حج 1400، این موضوع به صورت جدی باید در دستور کار مسئولان حج و زیارت قرار گیرد و متناسب با آن برنامه ریزی ها انجام شود تا در حین مذاکرات مشکلی ایجاد نشود.

وی همچنین با اشاره به احتمال برخی تغییرات در انجام مناسک حج آینده به دلیل شیوع ویروس کرونا، افزود: قرار است کمیته فقه پژوهشکده حج و زیارت با نمایندگان بیوت مراجع تقلید جلسه مشترکی برگزارکند تا متناسب با وضعیت کنونی، برای انجام مناسک حج برنامه ریزی شود.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در خصوص نقل و انتقال اسناد حج تصریح کرد: باتوجه به برخی پیشنهادهای مطرح شده، این موضوع در قالب کارگروهی بحث و بررسی شود و نتیجه برای تصویب نهایی به شورای هماهنگی و برنامه ریزی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت ارائه تا متناسب با آن تصمیم گیری شود.

حجت الاسلام والمسلمین نواب، همچنین در ابتدای جلسه، ولادت حضرت زینب کبری (س) و روز پرستار را تبریک گفت و از خدمات ارزشمند پرستاران در ایام کرونا تقدیر کرد.

وی یادآور شد: عقیله بنی هاشم بانوی مفسر قرآن، حکیم، عابد، متعبد، متخلق، خطیب و پرستار بود و این ویژگی ها ایشان را برجسته کرده بود . امروز نیز نباید این بانوی بزرگوار را در خصوصیت پرستاری منحصر کرد زیرا صفات علمی ، اخلاقی ، عرفانی و... ایشان نیز بسیار فروان زیاد بود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران

سرویس فرهنگ و هنر امروز نیوز ؛ موسیقی و هنرهای تجسمی به نقل از روابط عمومی دفتر موسیقی، حمایت از گروه های فعال موسیقی استان ها، حمایت از تولید آلبوم های موسیقی سنتی و مقامی، حمایت از برگزاری کارگاه های تخصصی موسیقی و کمک به تامین هزینه های شوراهای تخصصی موسیقی در استان ها، چهار عنوان حمایتی دیگر است که به زودی در اختیار هنرمندان این حوزه قرار خواهد گرفت.

به دنبال امضای تفاهم نامه های همکاری معاونت امور هنری با ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها، حمایت از فعالیت های موسیقایی در استان ها گسترش می یابد.

در ماه های اخیر دفتر موسیقی با پرداخت 3200 میلیون ریال به شعب مختلف انجمن موسیقی در استان ها از فعالیت های شعب انجمن موسیقی در استان ها حمایت کرد و با اجرای بندهای فوق، حمایت های دفتر موسیقی از فعالیت های موسیقی در استان ها در سال جاری به بیش از 10 میلیارد ریال می رسد.

تفاهم نامه های معاونت امور هنری با ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور تمرکززدایی از فعالیت ها در تهران و نیز توزیع عادلانه تر بودجه های فرهنگی و هنری منعقد شده است.

لینک خبر :‌ امروز نیوز
داور بخش صحنه ای هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت گفت: پیشنهاد من به هنرمندان تئاتر شهرستان ها این است که مطالعه خود را در زمینه تئاتر افزایش دهند و از دانش و علم روز این هنر آگاهی یابند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۲

سرویس تئاتر هنرآنلاین : علیرضا اوسیوند یکی از سه داور بخش صحنه ای هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت در گفت وگو با هنرآنلاین درباره کیفیت آثار شرکت کننده در این بخش گفت: به اعتقاد من همین که چراغ این جشنواره در این شرایط روشن ماند اتفاق امیدوارکننده ای بود و باید از برگزارکنندگان آن در انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس قدردانی کرد.

او در ادامه افزود: آثار بسیار خوبی در بخش صحنه ای این جشنواره حضور داشتند و حضور گروه هایی از شهرستان ها و مراکز استان ها در این رویداد، جای تقدیر دارد. به اعتقاد من بعضی از گروه های شرکت کننده از استان ها دانش و بینش لازم در زمینه هنر نمایش را داشتند اما برخی دیگر نیازمند ارتقای آگاهی و دانش هستند و باید بودجه ای به این منظور به آن ها اختصاص یابد تا دوره های آموزشی به منظور بالا بردن کیفیت آثارشان برگزار شود.

این بازیگر همچنین اضافه کرد: برخی از شهرستان ها امکانات محدودی دارند و باید هنرمندان و بزرگانی از تئاتر به منظور به روزرسانی دانش تئاتری آن ها و برگزاری کارگاه های آموزشی به شهرستان محل زندگی شان فرستاده شوند چراکه بعضی از شهرستان ها با دانش روز هنر نمایش آشنایی لازم را ندارند و به صورت تجربی به این پرداختند اما در این میان برخی از هنرمندان تئاتر از دانش و تحصیلات لازم برخوردارند.

اوسیوند ضمن بیان اینکه باید دانش و بینش تئاتر در کنار تجربه قرار گیرد، اظهار کرد: زمانی که آگاهی و تحصیلات همراه با تجربه باشد قطعاً شاهد آثار نمایشی بهتری خواهیم بود.

او در ادامه افزود: چند نمایش شرکت کننده از تهران کارهای خوبی بودند و شهرستان ها نیز با آثار نمایشی قابل تاملی در این دوره از جشنواره حضور داشتند.

علیرضا اوسیوند در بخشی از صحبت هایش گفت: داوری آثار نمایشی هفدهمین جشنواره به صورت زنده و بدون حضور تماشاگر به منظور رعایت پروتکل های بهداشتی، در شهر محل سکونت هنرمندان برگزار شد و نمایش ها با چهار دوربین حرفه ای به منظور پخش آنلاین ضبط شدند. داوری آثار نمایشی به صورت زنده اتفاق خوبی بود چراکه منجر به آن شد تا حق و حقوق گروه ها ضایع نشود. پخش آنلاین نمایش ها با اینکه شاید از گرما و حرارت اجرای زنده تئاتر بکاهد اما در این شرایط تجربه خوبی بود و این تجربه در سراسر دنیا در حال اجراست.

او در پایان صحبت هایش گفت: پیشنهاد من به هنرمندان تئاتر شهرستان ها این است تا مطالعه خود را در زمینه تئاتر افزایش دهند و از دانش و علم روز این هنر آگاهی یابند و درخواست کنند تا هنرمندانی به منظور ارتقای این دانش به شهر محل سکونت شان بیایند. هرچند که قبلاً از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به این امر توجه می شد اما اکنون نیز باید به آن بها داده شود. در مجموع زنده بودن تئاتر در این شرایط اتفاق خوبی است و جای تشکر دارد.

اختتامیه هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت عصر امروز ساعت 17:30 در تالار وحدت برگزار خواهد شد.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۲

برترین ها :

در چند روز اخیر خبر مهاجرت مهدی مدرس و مهراد جم به خارج از کشور نیز منتشر شده و اکثر آن هایی که این خبر را می شنوند اولین سوال شان این است که کدوم بودن و چی خوندن؟ خوانندگان متوسطی که به واسطه قدرت مافیا های موسیقی مشهور شدند و حتی پایشان به برنامه زنده تلویزیون هم باز شد!

اما این بار داستان فرق می کند. رفتن مهراد جم با رفتن شادمهر عقیلی، محسن نامجو یا حمید طالب زاده و حتی با سفر اخیر مانی رهنما و همسرش هم متفاوت است. به این جملات دقت کنید: اون که اومده بود برنامه علی ضیاء ، اون که تو کنسرتاش داد میزد و اون که با سینا سرلک خوند .

این ها تمام نکات مهم دوران خوانندگی محسن سعیدی کیا یا همان مهراد جم متولد مرداد 76 است. جالب است بدانید که او اولین فعالیت هنری اش را به صورت جدی با ترانه سرایی و آهنگسازی برای قطعه میثم ابراهیمی به نام جان جان در بهمن سال 97 آغاز کرد!

و بعد در اردیبهشت سال 98 و در حالی که 22 ساله بود اولین قطعه اش با نام شمال را منتشر کرد و قطعه بعدی اش هم به نام غمت نباشه ، در انتهای همین اردیبهشت 98 منتشر شد و به این ترتیب او در فاصله زمانی کمتر از یک ماه و با داشتن فقط دو آهنگ توانست در شبکه های اجتماعی مطرح شود.

بله، در جامعه هنری و حتی غیرهنری ما و به واسطه فضای مجازی می توان به سرعت و بدون اینکه کار مهم و خاصی بکنی مشهور و البته به همان سرعت هم ناپدید شوی. اما قصه این مهاجرت همان طور که گفتیم فرق دارد، خواننده ای که مجوز داشته و تعداد قطعاتش حتی هنوز به عدد انگشتان دو دست هم نرسیده و بعضی ها که میشناختنش، در فضای مجازی رفتنش را بهترین خبر این روز ها می دانستند، چرا باید چنین تصمیمی بگیرد؟

انتشار فیلمش با دنیا جهانبختی که پیش از این با چهره های مشهور دیگری هم رابطه داشته و ظاهرا جزء لاینفک مهاجرت سلبریتی هاست! نشان داد که این سفر دلایل دیگری هم داشته است.

تلویزیون و علی ضیاء؛ متهم یا مجرم؟

فرهیختگان با اشاره به حضور جم در تلویزیون می نویسد: اما مساله اصلی متوجه صداوسیما و شخص علی ضیاء است. ای کاش حالا روابط عمومی صداوسیما و حتی روابط عمومی برنامه فرمول یک توضیح می دادند که خواننده ای که هنوز یک سال هم از عمر خوانندگی اش نگذشته بود، چگونه سر از یک برنامه زنده و پربیننده در می آورد؟ باید تلویزیون و ضیاء به عنوان تهیه کننده بازخواست شوند. نه به خاطر دعوت از یک فرد خاص، بلکه کمک کردن به تکمیل پازل زشتی که سال هاست مورد نقد دلسوزان موسیقی و هنر است. پیش از این درباره میهمان های برنامه دورهمی و خندوانه هم گفته بودیم و البته که جوابی نشنیدیم.

شرط می بندم می بازی

وقتش رسیده بپذیرید دعوای پیام صادقیان با تتلو ساختگی است. پیام و تهی و تتلو و علیشمس و ساشا و احلام و سایر شاخ های راهزن مجازی از یک کانون شرط بندی حقوق می گیرند. لیدرشان در اسپانیاست: ملقب به مونتیگو.

سناریوی خودکشی دنیا جهانبخت به خاطر ساسی، دزدیده شدن ساشا سبحانی در آلمان، افسارگسیختگی تتلو، دوئل داود هزینه با وحید خزایی، جذب پدر آرات، مراسم پایان ناپذیر دعوا و آشتی کنان صوری بین خودشان همه این نمایشنامه ها را سعدالله امیرشقاقی (ملقب به دکتر) در ترکیه می نویسد. آن ها فروشنده ابتذالند و میلیون ها نفر نیز خریدارش!

با هرجنجال مصنوعی، جمعیت بیشتری به صفحات شان می پیوندند تا پول هایشان را در سایت های شرط بندی آتش بزنند. تتلو دستمزد هنگفتی می گیرد و وظیفه اش عربده جویی و لایو گذاشتن با اعضای شبکه برای داغ ماندن مداوم صفحات شان است.... این ها را مهدی رستم پور، خبرنگار فراری در اینستاگرامش نوشت و از اسامی دیگری هم نام برد.

گفته می شود مهراد جم به طمع و ترغیب سایت های شرط بندی از ایران رفته است و هنرمندان دیگری هم در نوبت سفرند. به جز جم چهره های مشهور دیگری هم پایشان به سایت های شرط بندی باز شده بود. این ها اکثرا خودشان شرط بندی نمی کنند و درآمدشان از میزان باخت طرفداران شان است. هرقدر تعداد بیشتری ببازند، جناب سلبریتی سود بیشتری دریافت می کند و باید هرازگاهی کاری کند که روی بورس باشد، اتفاقات ساختگی که قرار است به واسطه آن ها دیده شوند، حتی اگر منفی و ظاهرا به ضرر او باشد.

چندسالی است که از بانک مرکزی، وزارت ارتباطات و وزارت اطلاعات خواسته می شود جلوی این سایت های شرط بندی را که یک پایشان معمولا در داخل است، بگیرند. البته گفته می شود اقداماتی صورت گرفته، اما مثل همیشه کافی نیست. معمولا گردانندگان سایت های شرط بندی، سراغ کسب وکار هایی که دارای درگاه بانکی هستند، می روند و خواهان اجاره یا حتی خرید درگاه بانکی آن ها هستند تا ازطریق درگاه بانکی شان تراکنش خود را انجام دهند.

میانگین سنی مشتریان این سایت ها نوجوانان و جوانان 15 تا 25 ساله هستند و حتی برای تشویق آن ها به حضور در سایت شرط بندی آهنگ هایی هم خوانده شده و مخاطب هدف شان به طور مشخص دهه هفتادی ها هستند.

ارشاد و جم

روزنامه فرهیختگان از وزارت ارشاد به تندی انتقاد کرده: دو، سه روز پیش محمد اللهیاری، مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد در گفتگو با یک برنامه رادیویی درباره دلایل مهاجرت مهراد جم صحبت کرد و گفت: این خواننده در یک سال گذشته همه مجوزهایش را گرفته و مشکلی برای دریافت مجوز نداشته است. اتفاقا مشکل همینجاست؛ جناب الهیاری به جای اینکه با افتخار و با هدف تبرئه خود و سازمانش این گونه صحبت کند باید پاسخگو باشد که چرا اصلا خواننده ای در این حد و اندازه باید مجوز بگیرد و مشکلی هم برای دریافت مجوز نداشته باشد

فرهیختگان در ادامه نوشته: ای کاش آقای اللهیاری از خودش می پرسید چرا خوانندگان کاربلد و دانش آموخته ای که اتفاقا توسط دفتر موسیقی برای گرفتن مجوز آزار هم می دیدند و می بینند هیچ گاه به فکر ترک وطن شان نیستند؟ خوانندگی صرفا یک بیزینس نیست و قرار بوده و است که هنر باشد و هنرمند با تکیه بر شخصیت و ذهن و قلب والایش خلق می کند و ماندگار می شود.

واکنش ها به مهاجرت مهراد جم

حدیثه تهرانی بازیگر جوان کشورمان و همسرش کیان مقدم با انتشار ویدئویی در صفحه اینستاگرام خود نسبت به مهاجرت مهراد جم واکنش نشان دادند.

حمیدرضا عاطفی روزنامه نگار باسابقه و رئیس کانون پژوهشگران خانه موسیقی در باره مهاجرت مهراد جم به همدلی می گوید: ممکن است ماجرای مهاجرت این خواننده، یک مانور رسانه ای باشد. به هرحال شرایط غیرعادی به نظر می رسد اما در این باره نمی شود با قطعیت سخن گفت. گذشت زمان مشخص می کند که اصل ماجرا چه بوده است؟

او با اشاره به این که چرا باید همه رسانه ها به چنین ماجرایی تا این حد سریع و البته پررنگ واکنش نشان بدهند، گفت: چرا این قدر باید این ماجرا را داغش کنند و به آن بپردازند؟ البته به خاطر شیوع ویروس کرونا و عالم بی خبری، شاید این که بخشی از رسانه ها چنین اخباری را هم پوشش بدهند، طبیعی است اما این اهمیت در انتشار خبر در کوتاه ترین زمان ممکن و البته با پررنگ ترین شکل غیرطبیعی است.

عاطفی درباره جایگاه هنری جوانی که گفته می شود از کشور مهاجرت کرده هم، توضیح داد: او یک خواننده درجه یک که هیچ، درجه هفتم هم نیست. این روزنامه نگار افزود: این که رئیس دفتر موسیقی هم به ماجرا واکنش نشان داده احتمالاً برآمده از آن است که می خواهد بگوید ما در این ماجرا مقصر نبوده ایم. او می خواهد توضیح بدهد که دلیل رفتن آن جوان چه بوده؟ و البته تأکید بر این که ماجرا شبیه قصه رفتن شادمهر عقیلی از ایران نیست و دفتر موسیقی تا امروز درزمینه صدور مجوز با او همه همکاری ها را انجام داده است.

حمیدرضا عاطفی در پایان سخنانش به یک ماجرای تاریخی هم اشاره کرد و گفت: زمان ناصرالدین شاه یک آقایی بالای کوه سدی درست کرده بود. مردم به شاه رساندند که یک نفر بالای کوه سد ساخته. شاه تعجب کرد و گفت این مردک را بگیرید و بیاورید. وقتی او را نزد شاه بردند و شاه از او پرسید باوجودآنکه همه می دانند ساختن سد بالای کوه هیچ فایده ای ندارد چون آبی پشتش جمع نمی شود، به شاه گفت که قربانتان گردم، می خواستم شما را ببینم و راهی نداشتم. با خودم گفتم اگر این کار را انجام بدهم، مرا نزد شما خواهند آورد. ماجرای مهاجرت این جوان و اقدامات بسیاری از کسانی که امروز عنوان هنرمند را همراه اسم خودشان یدک می کشند، در کشور ما همین است.

حدیثه تهرانی بازیگر جوان کشورمان و همسرش کیان مقدم با انتشار ویدئویی در صفحه اینستاگرام خود نسبت به مهاجرت مهراد جم واکنش نشان دادند.

حمیدرضا عاطفی روزنامه نگار باسابقه و رئیس کانون پژوهشگران خانه موسیقی در باره مهاجرت مهراد جم به همدلی می گوید: ممکن است ماجرای مهاجرت این خواننده، یک مانور رسانه ای باشد. به هرحال شرایط غیرعادی به نظر می رسد اما در این باره نمی شود با قطعیت سخن گفت. گذشت زمان مشخص می کند که اصل ماجرا چه بوده است؟

او با اشاره به این که چرا باید همه رسانه ها به چنین ماجرایی تا این حد سریع و البته پررنگ واکنش نشان بدهند، گفت: چرا این قدر باید این ماجرا را داغش کنند و به آن بپردازند؟ البته به خاطر شیوع ویروس کرونا و عالم بی خبری، شاید این که بخشی از رسانه ها چنین اخباری را هم پوشش بدهند، طبیعی است اما این اهمیت در انتشار خبر در کوتاه ترین زمان ممکن و البته با پررنگ ترین شکل غیرطبیعی است.

عاطفی درباره جایگاه هنری جوانی که گفته می شود از کشور مهاجرت کرده هم، توضیح داد: او یک خواننده درجه یک که هیچ، درجه هفتم هم نیست. این روزنامه نگار افزود: این که رئیس دفتر موسیقی هم به ماجرا واکنش نشان داده احتمالاً برآمده از آن است که می خواهد بگوید ما در این ماجرا مقصر نبوده ایم. او می خواهد توضیح بدهد که دلیل رفتن آن جوان چه بوده؟ و البته تأکید بر این که ماجرا شبیه قصه رفتن شادمهر عقیلی از ایران نیست و دفتر موسیقی تا امروز درزمینه صدور مجوز با او همه همکاری ها را انجام داده است.

حمیدرضا عاطفی در پایان سخنانش به یک ماجرای تاریخی هم اشاره کرد و گفت: زمان ناصرالدین شاه یک آقایی بالای کوه سدی درست کرده بود. مردم به شاه رساندند که یک نفر بالای کوه سد ساخته. شاه تعجب کرد و گفت این مردک را بگیرید و بیاورید. وقتی او را نزد شاه بردند و شاه از او پرسید باوجودآنکه همه می دانند ساختن سد بالای کوه هیچ فایده ای ندارد چون آبی پشتش جمع نمی شود، به شاه گفت که قربانتان گردم، می خواستم شما را ببینم و راهی نداشتم. با خودم گفتم اگر این کار را انجام بدهم، مرا نزد شما خواهند آورد. ماجرای مهاجرت این جوان و اقدامات بسیاری از کسانی که امروز عنوان هنرمند را همراه اسم خودشان یدک می کشند، در کشور ما همین است.

حمیدرضا عاطفی در پایان سخنانش به یک ماجرای تاریخی هم اشاره کرد و گفت: زمان ناصرالدین شاه یک آقایی بالای کوه سدی درست کرده بود. مردم به شاه رساندند که یک نفر بالای کوه سد ساخته. شاه تعجب کرد و گفت این مردک را بگیرید و بیاورید. وقتی او را نزد شاه بردند و شاه از او پرسید باوجودآنکه همه می دانند ساختن سد بالای کوه هیچ فایده ای ندارد چون آبی پشتش جمع نمی شود، به شاه گفت که قربانتان گردم، می خواستم شما را ببینم و راهی نداشتم. با خودم گفتم اگر این کار را انجام بدهم، مرا نزد شما خواهند آورد. ماجرای مهاجرت این جوان و اقدامات بسیاری از کسانی که امروز عنوان هنرمند را همراه اسم خودشان یدک می کشند، در کشور ما همین است.

لینک خبر :‌ هشدار نیوز
یک هنرمند موسیقی می گوید: بهتر است که کنسرت های آنلاین، رایگان و با حمایت دولت برگزار شود؛ چراکه ممکن است همان مبلغ اندکی که مخاطب باید برای کنسرت آنلاین پرداخت کند هم برای برخی سخت باشد.

حمید خوانساری (نوازنده عود) به همراه حمید کریمیان (نوازنده عود) و بامداد ملکی (نوازنده دوایر و بندیر) در آخرین شب از دومین دوره کنسرت های آنلاین و رایگان موسیقی ایرانی در تالار وحدت به روی صحنه رفتند.

خبرنگار موسیقی ایسنا نیز در راستای مصاحبه های پیشین با موسیقیدان هایی که در این دوره از کنسرت های آنلاین به روی صحنه رفته بودند، گفت وگویی با حمید خوانساری داشته است.

این هنرمند در ابتدا در پاسخ به پرسشی درباره برگزاری اجراهای آنلاین به صورت رایگان و با حمایت ارگان های دولتی یا در ازای پرداخت بلیط، گفت: به این دوره به عنوان یک مقطع زمانی کوتاه نگاه می کنم و برایم تجربه است. اینگونه نیست که به اجراهای آنلاینی که برگزار کردیم به عنوان منبع درآمد نگاه کنم؛ چون ما موسیقیدان ها عادت کرده ایم در ایران کنسرت منبع درآمد ثابتمان نباشد زیرا محل امنی نیست.

او ادامه داد: البته ترجیح می دهم اگر قرار باشد کنسرت های این چنینی برگزار شود، با حمایت دولت صورت بگیرد تا مردم بتوانند به صورت رایگان اجراها را تماشا کنند. شاید خیلی اوقات از وضعیتی که مردم در مناطق دوردست ایران در آن به سر می برند خبر نداشته باشیم؛ مردمی که شاید زندگی هایشان شباهت زیادی به ما نداشته باشد و پرداخت همین مبلغ 10 یا 20 هزار تومان برایشان دشوار باشد و برای پرداخت دچار تردید شوند.

همچنین از این هنرمند سوال کردیم که با آغاز شیوع کرونا شرایط برای خود او به چه صورتی سپری شد؟ بیان کرد: در این دوران ارتباط مجازی بین آدم های اطراف بیشتر شد؛ مثلا بین مردم و هنرمندان موسیقی سبک مورد علاقه شان. درواقع تا پیش از این اتفاق، خیلی با اکراه درباره ارتباطات مجازی، کنسرت مجازی، کلاس مجازی صحبت می کردیم و اعتماد نداشتیم ولی با این جریان ارتباط ها خیلی راحت تر شکل می گیرد و خیلی از موسیقیدان ها به این فکر افتاده اند که چگونه آثارشان را به صورت مجازی عرضه کنند تا اینکه خودشان نیز حضور فیزیکی داشته باشند.

او تصریح کرد: واقعیت این است که با شیوع کرونا شرایط برای عده ای بد و برای برخی خوب شده است؛ به این معنا که برگزاری کنسرت ها دچار رکود شده ولی واقعیتش این است که تعداد زیادی از هنرمندان ما با درآمد حاصل از کنسرت زندگی خود را نمی گذرانند و اینگونه نیست که با تعطیلی کنسرت ها بخش اعظم اقتصاد موسیقی دچار مشکل شود. آن بخشی از کنسرت های موسیقی ایرانی که سوددهی و بازدهی بالایی دارند، درصد خیلی کمی از هنرمندان را شامل می شود و تنها چند چهره شاخص وجود دارد که با کنسرت درآمد خوبی دارند. به همین جهت 90 درصد دیگر از اهالی موسیقی ایرانی درآمدشان از طریق روش هایی مانند ضبط آلبوم، تدریس و ... تامین می شود.

در پایان از خوانساری سوال کردیم که آیا پس پاندمی کرونا می توان به فضای مجازی به عنوان بستری جدی برای معرفی هنرمندان نگاه کرد؟ گفت: تا دو یا سه سال گذشته، هنرمندان کمتر شناخته شده حتما باید از طریق یک تریبون رسمی معرفی می شدند؛ مثلا باید کنسرتی برگزار می کردند، در برنامه های تلویزیونی یا جشنواره های مطرح موسیقی حضور پیدا می کردند ولی اکنون با افزایش قدرت فضای مجازی، شاید تا چند سال دیگر این روند برعکس شود و ارگان های رسمی احتیاج پیدا کنند که در بستر فضای مجازی به مردم معرفی شوند.

او ادامه داد: امروزه جریان به صورتی است که این اتفاق ها بدون دخالت ارگان های رسمی و به واسطه خلاقیت خود هنرمندان، در بستر رایگان فضای مجازی صورت می گیرد. حال هر چند هم که هنرمند تازه کار باشد دیگر تریبون خودش را دارد و نیازی ندارد که لزوما از طرف یک رسانه رسمی معرفی شود و مردم نیز خودشان می توانند انتخاب کنند. به نظرم این روند بهتر است؛ زیرا هنرمند می تواند خودش را بدون نیاز به سانسور و آنگونه که هست به مخاطبانش معرفی کند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تهران- ایرنا- قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی در پیامی از دست اندرکاران و هنرمندان حاضر در هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت تشکر کرد و این تلاش ارزنده هنری را ستود و تاکید کرد: می توان فضای این خانه را در روزهای سرد، گرم نگه داشت.

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، در مدیرکل اداره هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آشنا خطاب به دست اندرکاران و هنرمندان حاضر در هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت چنین آمده است: هنر پاسدار ارزش های یک جامعه است و نقش بی بدیل هنر تئاتر در این مراقبه و حراست زمانی رخ می نمایاند که به پاسداشت مقاومت ملت بزرگ ایران در برابر ظلم بی امان گره بخورد.

هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت در روزگاری روزهای پایانی برگزاری خود را سپری می کند که تنگناهای ویروس و تحریم وضعیت سخت هنرمندان تئاتر را سخت تر کرده است اما صعوبت این روزهای تلخ با تدبیر و درایت دست اندرکاران این جشنواره اندکی آرامش را به این خانواده نجیب و هنرمندان حاضر در این رویداد ارزانی داشته که می توان فضای این خانه را در روزهای سرد، گرم نگه داشت و کورسوی چراغ را پرنور کرد.

آشنا در ادامه پیام خود آورده است: وظیفه خود می دانم ضمن تقدیر از هنرمندان اصیل و پرتوان حاضر در این رویداد که برای مانایی ارزش ها و پویایی فرهنگ تئاتر خطر کرده و ایثار می کنند، از دست اندرکاران این جشنواره نیز کمال تقدیر و امتنان را به جا آورم. بی شک تلاش شما عزیزان برای بهره گیری از تکنولوژی و فناوری های روز ضمن برنامه ریزی مناسب برای تحقق این رویداد در زمان مقرر ستودنی و قابل بهره مندی است. اجر این همت نزد پروردگار محفوظ خواهد ماند و بی تردید شهدای راه مقاومت و ایثار از این غیرت شما خشنودند. امید که توفیق شفاعت آن ها به خصوص عنایت سردار عشق و علمدار جبهه مقاومت شهید حاج قاسم سلیمانی هماره همراه شما و همه ما باشد.

هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت با دبیری و به همت انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح از 25 آذر تا دوم دی ماه به دو شیوه زنده و آنلاین برگزار خواهد شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
سینماپرس: حمید نیلی، دبیر هفدهمین جشنواره ملی تئاتر مقاومت عنوان کرد: سال گذشته ما برآورد هزینه جشنواره را دو میلیارد داشتیم اما با تغییر هزینه ها و قیمت ها همه چیز دو برابر شد ، ما هم از 2 بخش صنعت برای تأمین هزینه ها کمک گرفتیم که البته باز هم این فاصله جبران نشده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۱

حمید نیلی ، دبیر هفدهمین جشنواره ملی تئاتر مقاومت که امسال از 26 آذر ماه اجراهایشان را به عنوان نخستین جشنواره تئاتر آنلاین در کشور آغاز کرد و حال به ایستگاه نهایی رسیده است، در گفت وگو با فارس درباره بازخوردشان از این جشنواره آنلاین گفت: خدا را شکر میکنیم که این جشنواره با همه داستان هایی که برای برپایی داشت، رضایت بخش شد.

وی با اشاره به اینکه بیش از 4 هزار بازدید کارها داشته، گفت: حتی کارگاه های آموزشی اساتید دو هزار بازدید هم داشته و میزان ثابت 150 تا 200 هنرمند که بحمدلله خیلی میزان خوبی است.

نیلی با اشاره به اهتمام داوران برای حضور در شهرهای مختلف و ارزیابی آثار گفت: این هم یکی از اتفاقات خوب جشنواره امسال بود. من از ستاد اجرایی، انجمن تئاتر انقلاب و بنیاد روایت و همینطور بخش صنعت که از ما حمایت کردند تشکر می کنم.

دبیر جشنواره تئاتر مقاومت یادآور شد: برخی آمده و گفته اند که بودجه میلیاردی از بخش صنعت به کجا رسیده و بیش از ظرفیت بوده و خرج نشده، در حالیکه این درست نیست صنعت به اندازه مشخص ورود کرده و ما هم بعد از جشنواره قطعا همه هزینه ها و دریافتی ها را اعلام می کنیم.

وی در این باره افزود: ما دو میلیارد برآورد جشنواره سال گذشته داشتیم منتها براساس اتفاقاتی که افتاد هزینه ها چند برابر شد و فاصله جدی بین اینها افتاد که با سفرها، تندیس، پشتیبانی و برنامه ها 4.5 میلیارد هزینه های جشنواره می شد. ما از ابتدا تصمیم داشتیم بخش صنعت را درگیر کار کنیم و آنها هم از ما حمایت کردند، 600 میلیون تومان مس سرچشمه رفسنجان و 300 میلیون تومان هم همراه اول به ما کمک کرد، البته در کنارش اداره کل هنرهای نمایشی و ارشاد هم حدود دویست میلیون تومان کمک هایی داشتند ولی این دو مبلغ که خدمتتان گفتم به ما کمک از سوی صنعت شد. شما خودتان حساب کنید که تا 4.5 میلیارد برآورد هزینه چقدر هنوز فاصله داریم که امیدواریم این مشکل هم حل بشود.

نیلی یادآور شد: البته اگر ما می توانستیم کارها را به اجرا ببریم، مشهد و استان فارس هم قرار بود کمک هایی برای اجرا در این شهرها بکنند که متأسفانه نشد با این حال بنای ما از اجرای هفدهم بحث تمرکز زدایی از پایتخت بود اما با این وضعیت کرونا چنین چیزی شدنی نبود.

دبیر جشنواره تئاتر مقاومت اظهار داشت: با این حال ما ادعای یک فتح باب برای حضور صنعت در بخش تئاتر را داریم اگر صنعت بخواهد در عرصه فرهنگ سازی و حمایت از تولید داخل کار کند، قطعا می تواند به تئاتر برای این امر امیدوار باشد بهرحال هر چیزی که در عرصه کودک و نوجوان بخواهد اتفاق بیافتد، با یک نگاه بصری و هنری شکل می گیرد و ما هم در این عرصه میتوانیم فعال باشیم. شاید عده ای بگویند که مخاطب تئاتر کم است اما نفوذ و تأثیر آن به مراتب از سینما بیشتر است.

لینک خبر :‌ سینما پرس
دبیر هشتمین دوسالانه مجسمه سازی تهران تمایزهای این دوره را نسبت به سال های قبل تشریح کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۱

عباس مجیدی دبیر هشتمین دوسالانه مجسمه سازی تهران در گفتگو با خبرنگار تجسمی صبا درباره اهداف برگزاری دوسالا نه های مجسمه سازی گفت: هدف از برگزاری دوسالانه ها این است که دستاوردهای هنرمندان را به تصویر بکشند و این دوسالانه ها امکانی برای رصد هنرمندان و دیده شدن جوانان است. در نهایت دوسالانه های مجسمه سازی بازتابی از اتفاقات هنری در دوره معاصر است.

وی در پاسخ به حمایت هایی که برای تداوم دوسالانه مجسمه سازی لازم است، مطرح کرد: حقیقت این است که ما تمام تلاش خود را می کنیم تا این فعالیت ها استمرار یابد. حمایت هایی هم که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توقع داشتیم تا حدی پاسخ داده شده است ولی انتظارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ویژه در بحث بودجه بیشتر است. البته در همین رابطه سازمان ها و نهادها کمک هایی کرده اند اما امید داریم که در این زمینه بیشتر به هنرهای تجسمی توجه شود تا شاهد خلق آثار هنری بیشتری در کشور باشیم.

دبیر هشتمین دوسالانه مجسمه سازی درباره کیفیت آثار این دوسالانه که آثار آن در تالار وحدت و پهنه رودکی به نمایش در آمده است، گفت: با توجه به این نکته که آثار به چند روش متفاوت به دست ما رسیده اند و با توجه به رویکردهای تعریف شده بر مبنای سیاست گذاری ها، تقریبا آثار به توقعات ما نزدیک بوده است. در این رویکرد ما نگره هایی معاصر داشتیم و تلاشمان بر این بود بر اساس همین نگره ها رفتار پژوهشی صورت بگیرد که آثار این دوره از این نگاه به این رویکرد نزدیک بوده است.

مجیدی درباره شیوه ارسال آثار به هشتمین دوسالانه مجسمه سازی گفت: آثار از چهار طریق فراخوان، مدعوین، کیوریتوری و گالری ها به این دوسالانه ارسال شدند. از طریق فراخوان 1500 اثر ارسال شد که از میان آن ها 40 اثر انتخاب شد. در مرحله مدعوین از تعدادی پیشکسوت دعوت شد تا در این دوسالانه شرکت کنند. به علاوه کیوریتوری برای اولین بار در این دوسالانه اتفاق افتاد که آثار برخی هنرمندان به دست کیوریتورها و متناسب با مفاهیم مورد نظر هنرمندان ارایه شد. در همین رابطه آثاری از طریق گالری ها ارسال شد.

وی افزود: در این دوره آثار بینامتنی هم وجود داشت؛ آثاری که ترکیب مجسمه و معماری، نقاشی و مجسمه بودند. آثاری که در نگاه امروزی و شکسته شدن مرز میان رسانه ها پدید آمده اند.

این هنرمند در بخش دیگر صحبت هایش درباره موانعی که در راه برگزاری رویدادهای هنری وجود دارد، گفت: هنرمندان بر اساس تفکرات خود کار می کنند و طبیعی است که برخی اوقات نگره هایی انتقادی دارند و این نگره های انتقادی تا حدی کار انتخاب را پیچیده می کند. از سوی دیگر هنر تجسمی آنطور که باید شناخته نشده است و باید بیشتر به این موضوع توجه شود تا شناخت جدی تری هم بین مسئولان و هم مردم به وجود آید. خود این عوامل می تواند مانعی برای برگزاری رویدادهای هنری باشد. وقتی از هنر تجسمی و تاثیری که دارد شناخت کافی وجود داشته باشد موانع از راه برداشته می شود.

به گفته وی، یکی دیگر از مشکلات در این زمینه مشکلات مالی و مربوط به بودجه است که با توجه به کرونا دو چندان شده است.

مجیدی درباره تاثیر ویروس کرونا در بازدید از این دوسالانه عنوان کرد: در این دوسالانه تمام تلاش خود را کردیم که با رعایت پروتکل های بهداشتی امکان بازدید از این دوسالانه فراهم شود. همچنین ساعت بازدید از این دوسالانه باز گذاشته شد و روزهای میانی هفته را برای افتتاحیه انتخاب کردیم. با وجود تمامی تدابیری که اندیشیده شده است استقبال از این دوسالانه خوب بود.

دبیر هشتمین دوسالانه مجسمه سازی تهران در پایان صحبت های خود با یادآوری تفاوت های این دوره با دوره های پیشین دوسالانه گفت: یکی از تفاوت های این دوسالانه یا دوره های پیشین برداشتن جایزه بود؛ برای اینکه تصور می شد منتخبان تمام توجه را به خود جلب می کردند و بسیاری دیگر از آثار آنطور که شایسته است دیده نمی شدند. تفاوت دوم این است که در این دوره نگاهی فرآیندمحور داشتیم و برخی از آثار در طی مسیر ساخته شدند. تفاوت سوم این بود که در این دوره آثار برای اولین بار از فضای موزه و گالری بیرون آورده و در فضای بیرون به نمایش گذاشته شدند.

هشتمین دوسالانه ملی مجسمه سازی تهران تا 21 بهمن ماه در تالار وحدت و پهنه رودکی برپاست و علاقمندان می توانند همه روزه با رعایت پروتکل های بهداشتی و به تعداد محدود از این آثار دیدن کنند.

مائده غلامی

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۲

احمد یوسف زاده در گفت وگو با میزان پیرامون عدم افزایش سرانه مطالعه در ایام قرنطینه خانگی بیماری کرونا در کشور گفت: من با برخی از آمار ها که بیانگر عدم افزایش سرانه مطالعه در دوران قرنطیه بیماری کرونا بیان شده مخالف هستم، زیرا هنگامی که من با دوستان و اطرافیان صحبت می کردم متوجه شدم تعداد افرادی که در این زمان مطالعه داشتند افزایش یافته بود پس نمی توانیم بگوییم که مطالعه در این دوران افزایش نداشته است.

وی در همین راستا ادامه داد: خود من به شخصه در ایام قرنطینه کرونا کتاب هایی را که دوست داشتم و زمان برای مطالعه آن ها را نداشتم خواندم و زمان واقعا مناسبی برای مطالعه بود البته نمی توان کمبود سرانه مطالع را پنهان کرد، ولی من معتقدم قرنطینه حاصل از بیماری کرونا زمانی بود برای آشتی جامعه با کتاب.

یوسف زاده افزایش سرانه مطالعه را نیازمند زیر ساخت دانست و بیان کرد: باید زمینه برای مطالعه در جامعه فراهم شود چنانچه زیر ساخت ها ایجاد گردد شاهد بالا رفتن سرانه مطالعه خواهیم بود.

وی قیمت کتاب را یکی از عوامل مهم در کاهش سرانه مطالعه خواند و ابراز کرد: قیمت های کتاب این روز ها روند سعودی داشته این امر برای خانواده های متوسط نیز یک بار اضافی محسوب می شود لذا بخش کوچکی از سبد خانواده را به خود اختصاص می دهد و در مواردی حتی حذف می شود.

یوسف زاده وضعیت سرانه مطالعه در سایر استان های کشور را مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: سرانه مطالعه در استان ها و مراکز دور از پایتخت بسیار ناگوار است چندی پیش شاهد کوچک شدن مغازه های فروش کتاب بودیم، اما اکنون شاهد جمع شدن آن ها و پا گرفتن قهوه خانه ها به جای کتاب فروشی ها هستیم، کتاب فروشی ها در هر کشوری بیانگر ارزش کتاب در هر کشور هستند حال با کم شدن و کوچک شدن کتاب فروشی ها احساس ناخوشایندی به افراد دست می دهد در حالی که پاساژ ها و مراکز تجاری بزرگ در کنار این کتابفروشی های کوچک شکل گرفته و رونق بسیار زیادی دارند و این اتفاق جالبی نیست.

وی پیرامون تاثیر تخصیص سالن ها و فضاهای مدرن و راحت را برای کتاب فروشی ها مناسب دانست و تاکید کرد: برای جلب توجه مخاطب باید رویکرد های متفاوتی را در پیش گرفت از جمله آن ها تخصیص سالن های بزرگ و شیک به کتاب فروشی ها و ایجاد برنامه های جانبی فرهنگی در این مراکز است.

وی پیرامون نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ابراز کرد: بیماری کرونا باعث شد تا آخرین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را در روزهای پایانی این قرن از دست بدهیم، برای جبران آن باید نمایشگاه های کوچک استانی را برپا کنیم چراکه نمایشگاه ها همواره محلی برای معرفی کتاب ها هستند و هر ساله به همه افراد جامعه یادآوری می کنند که کتاب بهترین و مهمترین منبع اطلاعات است.

یوسف زاده به معرفی و پیشنهاد دو کتاب پرداخت و اظهار کرد: کتاب وقتی شهر آرام شد بر می گردم نوشته علی هادی تبار از آزادگان هشت سال دفاع مقدس است این کتاب در انتشارات انقلاب اسلامی منتشر شده و دارای بخش های جذابی است، این کتاب روایتگر حوادث تکان دهنده ای از آنچه در اردوگاه های رژیم بعث بر سر یک جوان 17 ساله در شش ماه نخست حضورش در اسارتگاه رژیم بعثی گذشته است.

این نویسنده کتاب در همین رابطه خاطرنشان کرد: همچنین کتاب ممد یزدی نوشته محمد دهقان است او نیز به عنوان اسیر ایرانی در بند رژیم بعث بوده که در عملیات فتح المبین به اسارت در آمده، کتاب وی از سوی موسسه پیام آزادگان منتشر شده که معتقدم کتابی خواندی و بسیار جذاب است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری مهر خبرگزاری بین المللی قرآن خبرگزاری دفاع مقدس

برنامه بدون خط خوردگی رادیو گفت وگو با موضوع حواشی جشنواره جلال آل احمد با ابراهیم حسن بیگی دبیر علمی جشنواره و استاد احمد شاکری عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به صورت تلفنی گفتگو کرد.

احمد شاکری با اشاره به انتقاداتی که به جایزه جلال می شود گفت: اشکالی که مطرح می شود مربوط به بخش ویژه این جشنواره است که به مناسبت چهلمین سالگرد دفاع مقدس برگزار شده و در این بخش جمعی از اهالی رسانه تلاش کردند تا چهره های برتر ادبیات دفاع مقدس را معرفی کنند و آنطوری که در رسانه ها اعلام شد 12 چهره به انتخاب رسانه ها که 19 نماینده از 19 رسانه بود. منظور از رسانه هم مطبوعات، خبرگزاری ها، نماینده ای از صدا و سیما، بنیاد شهید و دیگر مراکز این دعوت را اجابت کردند و این دوازده چهره را معرفی کردند.

وی اظهار کرد: آن چیزی که در اینجا محل بحث است، در چند محور مطرح است. نکته اول انتخاب کنندگان هستند که اساسا چنین بخش مهمی که برآیند چهل سال ادبیات دفاع مقدس را می خواهد برگزیده کند به خصوص چهره ها، چرا رسانه ها انتخاب شدند؟ مسئله این است که رسانه ها خودشان در شهرت سازی نویسنده ها دخیل اند و در این مورد هم خطاهایی داشته اند.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ملاک های داوری را از دیگر مباحث انتقادی در این حوزه برشمرد و گفت: بین شهرت، چهره شاخص، چهره مشهور و چهره برتر خیلی تفاوت است. بیش از اینکه در اینجا چهره شاخص مطرح باشد، چهره ای مشهوری که همواره خود رسانه ها آن را باز تولید می کنند و باز مصرف می کنند، انتخاب شدند. اگرچه در بین این دوازده چهره، اینگونه نیست که همه چهره ها محل سوال باشند. برخی از چهره ها درست انتخاب شدند.

وی شیوه های داوری را نقد کرد و توضیح داد: در جایزه جلال، هیئت علمی که نظارت می کنند داوران کاملا متخصصی را در رشته های خاص انتخاب می کنند که یا اثر دارند و یا اهل نقد و نظر هستند. به نظر می رسد در بین کسانی که به عنوان داور بخش ویژه انتخاب شدند، نه اینکه همه ولی برخی از این چهره ها توانایی علمی کافی را برای این انتخاب ندارند.

شاکری افزود: از جمله محورهای دیگر که می توان راجع به آن بحث کرد بخش های داوری است. از بین این 12 چهره، 3 چهره به طور خاص در حوزه مستندنگاری کار کردند و باقی داستان نویس هستند در حالی که در هندسه معرفتی ادبیات دفاع مقدس و شاخه های متنوع، به خصوص شاخه هایی مثل پژوهش ادبی، نقد ادبی تاثیر بسیار مهمی در رونق دفاع مقدس داشته و دارند و معمولا نادیده انگاشته شده اند و اعلام نتایج هم نشان می دهد که اساسا در این بخش هیچ گزینه ای انتخاب نشده است.

وی به رویکردها اشاره و اظهار کرد: ادبیات دفاع مقدس ما مظهر ارزش ها و مبانی انقلاب اسلامی است. رهبر انقلاب در 31 شهریور امسال در مناسبت چهلمین سالگرد فرمودند مواظب باشید دست های تحریف گر دفاع مقدس را تحریف نکنند. حال سوال بنده این است برخی از چهرهایی که در بین این دوازده تن معرفی شدند، نویسنده های کاملا نام آشنای جریان هنجار گریز هستند که از آن تعبیر به جریان ضد جنگ و جریان ادبیات سیاه دفاع مقدس می شود، وجود دارند و نکته ای که پارادوکسیکال است این است که حتی بین این دوازده نفر هم توافقی وجود ندارد یعنی شما فردی را انتخاب کردید که با فرد دیگر 180 درجه در رویکردها متفاوتند. یعنی دارد دفاع مقدس را می ستاید جنبه خداباوری او را نشان میدهد ولی دیگری در عمل، در گفتار و در متن و در داستان می گوید ما اصلا دفاع مقدس نداریم بلکه ما جنگ داریم و اساسا تعبیری که به کار می برند جنگ لعنتی و جنگ بی حاصل و جنگ خسارت بار است.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با تاکید بر اینکه وقتی روش به نحوی چیده شود دیگر در نتیجه نمی توان خیلی تغییر داد، گفت: روش تعیین کننده نتیجه است. شما بخش جنبی جشنواره را مقایسه کنید که قرار است برآیند چهل سال ادبیات دفاع مقدس را به عنوان چهره شاخص برگزیده و معرفی کند با بخش های دیگر که بخش اصلی هستند. به نظر من به لحاظ کمی، کیفی و طول مدت داوری و مبانی که باید لحاظ شود، بخش جنبی از تمامی بخش های اصلی کارش سخت تر است.

در ادامه ابراهیم حسن بیگی با اذعان به پذیرش این انتقادات گفت: برای انتخاب 12 چهره شاخص، در دبیرخانه یکسری ملاک هایی را نوشته بودیم و در اختیار دوستان رسانه قرار دادیم. مشخص است وقتی می گوییم چهره، آن فرد باید در حوزه ادبیات دفاع مقدس هم به لحاظ کیفی و هم به لحاظ کمی کارهای مفید، موثر و سودمندی را ارائه کرده باشد. کتاب هایشان فروش های خوبی را داشته باشد، باید جوایز خوبی را گرفته باشد و به لحاظ محتوا چون بحث دفاع مقدس است باید ارزشی باشد.

وی افزود: اینکه چرا رسانه هایی که خودشان برخی ناچهره ها را چهره می سازند، چرا آمدند و انتخابگر شدند، خود بنده هم که به عنوان دبیر علمی بر کم و کیف این تصمیمات از نظر علمی نظارت می کردم، سوال بود ولی فکر کردم یک نوع ابداع و نوآوری در این باشد.

دبیر علمی جشنواره جلال آل احمد متذکر شد: در تمام این جشنواره ها همیشه این مشکلات را داریم که نمی توانیم به یک قضاوت عادلانه و راضی کننده برای همه برسیم. شاید یکی از دلایلش این است که نظرات در مورد اثرها اختلاف نظر وجود دارد.

وی در خصوص داوران توضیح داد: اعضای هیئت علمی اعضای فرهیخته و شناخته شده و کم حاشیه ای هستند اما گاهی اوقات داورهایی که انتخاب می شوند آن هایی نیستند که باید انتخاب شوند. این مسئله را در همه دوره ها دیده ایم. ده تا دوازده اسم را به ترتیب رائی که اعضای هیئت علمی می دهند برای داوری مشخص است. ولی وقتی دبیر علمی اجرایی به سراغ این افراد می رود که بیشترین رای را آورده اند آن ها حاضر نمی شوند بیایند و قبول نمی کنند. لذا ما گاهی در بخش هایی مجبور می شویم سراغ افرادی برویم که از 9 نفر دبیر علمی سه نفر یا چهار نفر به عنوان اسامی رزرو آن ها را انتخاب کردند و اسامی شان را به ما دادند.

خبرنگار : زهرا جودکی

کلمات کلیدی: #ادبیات #جایزه_جلال #جشنواره #دفاع_مقدس

1399 تمامی حقوق سایت متعلق به صدای جمهوری اسلامی ایران است

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی خبر 24 عصر شهروند شعار سال

گروه فرهنگ و هنر – چندین سال است که کتابفروشی ها در معرض تعطیلی هستند. حالا هم که ماه ها است کرونا بازار کارشان را کساد کرده است. حالا بیم آن می رود که کتابفروشی های بیشتری در معرض تعطیلی قرار بگیرند.
تقریبا نزدیک به یک سال است که کرونا همه مشاغل را در کشور تحت تاثیر قرار داده است و شاید بیش از همه هم مشاغل فرهنگی تحت تاثیر قرار گرفته باشند که یک روز تعطیلند و یک روز تا نیمه روز می توانند فعالیت کنند.
پیش از شیوع کرونا هم زمزمه از بین رفتن کتابفروشی ها شنیده می شد، آثارش هم مشخص بود. کتابفروشی های قدیمی یک به یک تعطیل می شدند چون با افزایش فشار اقتصادی نقش کتاب در سبد کالای خانواده ها بسیار کم رنگ شده بود.
اما حالا که فروش حضوری به حداقل رسیده شاید بتوان از طریق راه های دیگر کمی کار کتابفروشان را رونق داد.
یکی از مهم ترین دستاوردهای دوران کرونا برای کتابفروشی ها، چه آنها که مستقل هستند چه کتابفروشی های ناشران فروش آنلاین از طریق فضای مجازی است. صفحات اینستاگرام کتابفروشی ها، شماره های تماس برای سفارش تلفنی، یا فروش از طریق پیام رسان های مجازی، فرصت مناسبی برای تجربه دیگری از فروش کتاب را فراهم کرده است.
در این شرایط استفاده از فروشندگان متخصص که با کتاب ها آشنایی داشته باشند و بتوانند کتاب مورد نظر را معرفی کنند، اهمیت ویژه ای پیدا کرده و تولید محتوای لازم برای تبلیغ کتاب، لازمه کار کتابفروشان شده است. از سوی دیگر، نکته منفی مهمی که کتابفروشان هم به آن اشاره کرده اند، کم شدن فروش در خرید غیرحضوری است؛ چون مخاطبان کتاب وقتی وارد کتابفروشی می شوند می توانند با دیدن کتاب های مربوط به یک موضوع چند اثر را تهیه کنند اما در خرید غیرحضوری فقط کتاب مورد نظر خود را سفارش می دهند که این موضوع از تعداد آثار تهیه شده می کاهد.
کسب درآمد در موقعیت اقتصادی فعلی برای بیشتر اقشار جامعه سخت است، به ویژه مخاطبان کتاب که بیشتر نسل جوان و کم درآمد هستند. از سوی دیگر بالا رفتن هزینه های تولید و قیمت نهایی کتاب، فروش این کالای فرهنگی را با مشکلاتی مواجه کرده است. ناشران نیز در این میان با تخفیف هایی که در سایت یا صفحات خود اعلام می کنند، عرصه را بر کتابفروشان تنگ تر کرده اند، البته نباید نادیده گرفت که ادامه حیات ناشران به استفاده از همه روش های فروش وابسته است. کتابفروشان معتقدند روند ارائه تخفیف می تواند کارایی بهتری داشته باشد و زنجیره ارتباطی میان ناشر، مراکز پخش، کتابفروش و مخاطب را قطع نکند. این روند نیاز به هماهنگی میان بخش های مختلف حوزه کتاب دارد که بتواند این چرخه را حفظ کرده و سود یک نهاد به ضرر دیگر بخش ها تمام نشود.
توجه به کتابفروشی های محلی از مواردی است که حتی پیش از دوران کرونا بر آن تاکید می شد. برگزاری چند دوره از طرح های فصلی کتاب با شعار کتابفروشی محلی را زنده نگه داریم، نشان دهنده اهمیت این نماینده فرهنگی در محله هاست.
حتی اکنون که امکان خرید کتاب از همه کتابفروشی های سطح شهر وجود دارد، کتابفروشان معتقدند به چند دلیل خرید از کتابفروشی های محلی به سود مخاطبان است، نخست آن که آشنایی با کتابفروشان محلی می تواند به رونق کسب و کار آنها منجر شود و از سوی دیگر مخاطبان هزینه کرایه کمتری می پردازند.
سفارش کتاب به کتابفروشی های محلی می تواند دسترسی به کتاب را ساده تر کند و از سوی دیگر به گردش مالی مناسب در چرخه کتاب منجر شود. کتابفروشی های محلی که در ماه های اخیر اخبار بسته شدن تعدادی از آنها را شنیده ایم، نیاز به توجه مخاطبان کتاب دارند، مخاطبانی که از همسایگی آن ها باید به آنها توجه کنند.
یکی دیگر از ویژگی های فروش آنلاین و غیرحضوری کتاب، گسترش مخاطب از تهران به سراسر کشور است. ویژگی فروش پستی کتاب که در فروردین با حمایت موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران صورت گرفت این امکان را فراهم کرد که از شهرهای بسیار دور بتوان سفارش کتاب داد. این گونه دسترسی به امکانات خرید کتاب پایتخت نشین ها برای ساکنان دیگر شهرها، ممکن می شود.
این تسهیلات مخاطبان را با کتابفروشی ها در سراسر کشور آشنا و بسیاری کتاب هایی که تهیه آن همواره سخت بوده را ساده تر کرده است. کتابفروشان تهرانی در گفت وگو با ایرنا، ارسال کتاب به ایلام، بندرعباس، خراسان جنوبی و حتی سیستان و بلوچستان را در فروش غیرحضوری در ماه های اخیر برشمرده اند که بیانگر رویدادی قابل توجه در حوزه کتاب است.
یکی از دیگر از تسهیلاتی که در دوران کرونا، به کمک کتابفروشان آمد، طرح های فصلی فروش کتاب بود که با حمایت موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران هر سال برگزار می شد. طرح تابستانه و پاییزه، دو ویژگی داشت، نخست سرعت عمل این نهاد فرهنگی در پرداخت مطالبات کتابفروشان که در کمتر از دو هفته انجام شد و از سوی دیگر، گسترده تر شدن همکاری کتابفروشان با این طرح که افزایش دست کم 15 درصدی نسبت به سال گذشته را شاهد بودیم.
این طرح ها امسال فروش قابل توجهی را رقم زدند و در نهایت هر سه دوره فروش کتاب در بهارانه، تابستانه و پاییزه، سه برابر فروش معمول نمایشگاه کتاب که حدود 20 میلیارد تومان است، گردش مالی داشتند. طرح های فصلی می توانند اتفاقات مهمی در روند حفظ کتابفروشی ها باشند اما باید شرایط بهتر برگزار شدن آن را در هر دوره در نظر گرفت.
وضعیت کتابفروشان، همچنان در نوسان است و نمی توان راهکارهای موقتی را راه حل نهایی برای حفظ کتابفروشان در سراسر کشور دانست اما توجه به آن ها باید همواره در برنامه فرهنگی دولت ها قرار بگیرد.
کتابفروشان به بیان خودشان، به برنامه ریزی های بلند مدت و دقیقی نیاز دارند که بتوانند شاهرگ فرهنگی کشور را زنده نگه دارند. اتحادیه ناشران و کتابفروشان، موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، همچنان به برگزاری جلسات و بررسی برنامه ها ادامه می دهند که خود امیدواری برای روزهای بهتر برای کتابفروشان را نوید می دهد.
سهم مخاطبان کتابخوان هم در این میان کم نیست، برنامه ریزی برای حمایت از کتابفروشان و ناشران می تواند حیات تازه ای برای این حوزه از فرهنگ را رقم بزند. کتاب ها این روزها بیشتر از همیشه به مخاطب نیاز دارند.

ارسال دیدگاه
نام: ایمیل: دیدگاه:

لینک خبر :‌ روزنامه ابتکار
یک نویسنده پیشکسوت ادبیات کودک و نوجوان گفت: باید ساختار های اداری و اجرایی کشور در حمایت از فرهنگ، نویسنده، هنرمند و ... اصلاح شود، زیرا این قشر پیش از کرونا هم دچار مسائل و مشکلات مالی بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۲

محمدرضا یوسفی، نویسنده ادبیات کودک و نوجوان، در گفت وگو با ایکنا، درباره تأثیر کرونا بر روند نگارش و انتشار کتاب گفت: کرونا بر روند کار من، تولید محتوا و نویسندگی، تأثیر چندانی نداشته است. البته فرصتی را پدید آورده تا بتوانم در منزل با فراغت بیشتری به نگارش کتاب و مطالعه بپردازم.

وی افزود: بیشترین تأثیر کرونا بر نشر بوده، زیرا بخش زیادی از نشر را متوقف یا تعطیل کرده است. به عنوان مثال در نشر هوپا و محراب قلم کتاب هایی را در دست انتشار دارم که مدت ها در انتظار منتشر شدن است، زیرا اغلب ناشران به دلیل گرانی کاغذ و کرونا در چاپ کتاب مردد هستند، زیرا مخاطبان برای خرید و مطالعه کتاب باید آن را ضد عفونی کنند و گرانی باعث شده تا مخاطبان، که اغلب از قشر متوسط هستند، قدرت خرید را از دست بدهند.

نویسنده ماه منیر درباره ارائه تسهیلات به اهالی قلم و ضرورت حمایت از آن ها گفت: تا به حال از تسهیلات اهل قلم، که مسئولان فرهنگی کشور درباره آن صحبت می کنند، استفاده نکرده ام اما مدتی پیش از خانه نمایش با من تماس گرفتند و درباره تسهیلات و حمایت از نویسندگان صحبت کردند و سؤالاتی پرسیدند و دیگر خبری نشد. به نظر می رسد این موارد فقط در حد حرف بوده و تاکنون وعد ه ای عملی نشده است. دوستان نویسنده من هم در اوضاع بد اقتصادی قرار دارند و شرایطشان فاجعه آمیز است. به نظرتان وام های اندک یکی دو میلیونی در این شرایط گرانی می تواند چه تأثیری در حل مسائل و مشکلات مالی یک نویسنده داشته باشد؟

نویسنده خانه ای رو به آفتاب با تأکید بر حمایت مادی و معنوی از نویسندگان و هنرمندان گفت: باید ساختار های اداری و اجرایی کشور در حمایت از فرهنگ، نویسنده، هنرمند و ... اصلاح شود زیرا این قشر پیش از کرونا هم دچار مسائل و مشکلات مالی بود. اغلب هنرمندان و نویسندگان از قشر متوسط هستند و با ادامه این شرایط به تدریج سفره شان کوچکتر خواهد شد و شاهد فروریزی طبقه متوسط در جامعه و گسترش حاشیه شهر ها خواهیم بود. این مسئله برای دولت نیز مشکل آفرین است. زمانی که حاشیه شهر ها گسترش یابد، خدمات رسانی برای آن ها مشکل زا و بحران آفرین خواهد بود.

وی به تأثیر شرایط موجود در کیفیت تولیدات پرداخت و افزود: اخیراً یک ناشر تعدادی از آثار خود را به منظور بررسی کارشناسی آن ها فرستاده بود که اغلب آن ها رمان های عامه پسند پلیسی و طنز های مسخره بودند. برخی ناشران دولتی و غیردولتی می خواهند از این شرایط کرونایی و وضعیت بد اقتصادی، که بسیاری از مردم را از لحاظ روانی دچار مشکل کرده است، به نفع خود استفاده کنند.

نویسنده کتاب آخرین پروانه ها با بیان اینکه با طیف وسیع آثار ترجمه ای بی کیفیت و بی محتوا مواجه هستیم، ادامه داد: ناشران سوداگر از این اندوه مردم بهره وری می کنند و مردم را به سمت این آثار سوق می دهند و به آن ها القا می کنند که راه درمانشان خواندن این رمان هاست. البته در تلویزیون هم این اتفاق را به گونه ای دیگر شاهد هستیم و با برنامه های بی کیفیت مردم را مشغول و از افسردگی مردم سوء استفاده می کند. بحران اجتماعی، بحران فرهنگی به همراه دارد و این گریزناپذیر است. یعنی کسی که نمی تواند خانواده خود را از نظر اقتصادی تأمین کند، اگر کتاب هم بخرد، مجبور می شود کتاب بازاری بخرد.

یوسفی در پایان یادآور شد: فضای تاریک و مبهم موجود در کشورمان، که به سبب گرانی و شیوع کرونا به وجود آمده، وارد ادبیات هم خواهد شد. امیدوارم داستان های خوبی بخوانیم و این مسئله باعث نشود که داستان های سفارشی منتشر شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
یک ناشر از مشکلات صنعت چاپ و نشر کتاب و حمایت هایِ کم دولتی گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۲

رضا شالبافان مدیر انتشارات مهر و دل در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات خبرگزاری صبا درباره تاثیر ویروس کرونا بر صنعت نشر کتاب گفت: همه گیری ویروس کرونا تاثیر زیادی بر فعالیت های اجتماعی داشته و روند طولانی مدت آن تمام تعاملات و کنش های جامعه را تحثت تاثیر قرار داده است. این بیماری اثر مخرب بالایی روی فعالیت های فرهنگی، چه از لحاظ کمی و چه از لحاظ کیفی داشته است همچنین در بحث تولید محتوای فرهنگی و رساندن محصولات فرهنگی به دست مخاطبان موانع بیشماری ایجاد کرده است.

این ناشر ادامه داد: اما مساله چاپ و نشر کتاب حتی قبل از بیماری کرونا هم دچار مشکلات فراوانی بود و در این میان، آسیب های دوچندان دیده است. تعطیلی های فراوان، افزایش قیمت کاغذ، طولانی تر شدن زمان تایید و صدور مجوزها، مشکلات توزیع و فروش کتاب همه از مشکلات عدیده این روزهای صنعت چاپ و نشر کتاب است.

او درباره حمایت های دولت از ناشران بیان کرد: دولت در سال های اخیر سعی در حمایت از این صنعت داشته و در برخی مقاطع نیز موفقیت هایی حاصل شده است اما در یک سال گذشته با توجه به نبود بودجه کافی، همان اندک حمایت های دولتی از جمله توزیع کاغذ یارانه ای بین ناشران، خرید حمایتی کتاب توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و کمک هایی از این دست، یا انجام نشده و یا به صورت ناقص عملی شده است و این موضوع ناشران و مولفان فعال در این حوزه را بیش از پیش تنها کرده است.

شالبافان در پایان درباره مشکلات موجود در این حوزه عنوان کرد: مشکلات حوزه چاپ و نشر کتاب بسیار است. می توان به گرانی کاغذ و به تبع آن قیمت بالای کتاب ها، استقبال نکردن جامعه از کتاب و کتابخوانی، نبود حمایت بخش دولتی از صنعت چاپ و نشر، مشکلات توزیع و فروش کتاب، برگزار نشدن نمایشگاه های کتاب به دلیل شیوع بیماری کرونا و... اشاره کرد که به امید خدا و با حمایت های بیشتر و مدیریت صحیح در این حوزه، شاهد کاهش هرچه بیشتر این مشکلات باشیم.

ندا زنگینه

انتهای پیام/

بیشتر بخوانید

دولت در بدترین شرایطِ ناشران حمایت خود را قطع کرده است/ فشار بر ناشران خصوصی

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
ناشران تا سی ام آذر ماه سال جاری 5 هزار و 107 عنوان کتاب را در سایت موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران ثبت کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۱ سایت های دیگر : کارگر آنلاین جام جم

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، اعلام وصول کتاب های منتشر شده و ثبت آن در سایت موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران یکی از شرایط حضور ناشران در نمایشگاه مجازی کتاب کرمان بود. برای همین به سراغ سایت موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران رفتیم تا ببینیم تعداد کتاب های ثبت شده در این سایت از اول تا سی ام آذر ماه، مهلت ثبت کتاب های منتشر شده در این سایت به چه میزان است.

بیشتر بخوانید

وضعیت انتشار کتاب در آبان ماه سال جاری

ناشران تا سی ام آذر ماه سال جاری، 5 هزار و 107 عنوان کتاب در سایت موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران ثبت کردند. از میان این آثار 3 هزار و 519 عنوان تألیفی و هزار و 588 عنوان ترجمه بود. ناشران تهرانی 4 هزار و 157 عنوان و ناشران شهرستانی 951 عنوان کتاب منتشر کردند.

تعداد کتاب های چاپ اول 2 هزار و 871 و تجدید چاپ ها به 2 هزار و 237 عنوان می رسد. بیشترین متوسط شمارگان کتاب در حوزه کودک و نوجوان هم با 2 هزار و 52 نسخه دیده می شود. کمترین میزان متوسط شمارگان کتاب هم به حوزه کلیات با شمارگان 548 نسخه اختصاص دارد. ارقام اعلام شده متوسط شمارگان کتاب است؛ یعنی امکان دارد در این حوزه ها کتاب هایی با بیشتر یا کمتر از این تعداد منتشر شده باشد.

متوسط شمارگان کتاب در حوزه ادبیات به هزار و 36 نسخه می رسد. در این حوزه هزار و 49 عنوان کتاب منتشر شده است. این مسئله نشان می دهد کتاب های حوزه ادبیات اعم از شعر، داستان کوتاه، داستان بلند، رمان و پژوهش های ادبی در انتشاراتی ها منتشر شدند. البته هنوز هم کتاب هایی در این حوزه هستند که از زیر چاپ بیرون نیامدند. مشکلاتی از جمله شیوع بیماری کرونا در کشور و اقتصاد نشر باعث شده است، کتاب های کمتری منتشر شوند. انتشار کتاب های کمتر از دید کسانی که تنها به آمار و کمیت توجه دارند یک تهدید است، اما اگر از بعد کیفی به مسئله نگاه کنیم می توان گفت انتشار کتاب های کمتر می تواند یک فرصت برای ناشر و مولف باشد تا در شرایط کنونی اقتصاد نشر کتاب های با کیفیت تری را وارد بازار نشر کنند و از حجم کتاب های بی کیفیت در این بازار بکاهند.

تجربه نشان داده است مخاطبان حرفه ای کتاب از کتاب های خوب استقبال می کنند و برایشان کیفیت کتاب منتشر شده اهمیت دارد. از سوی دیگر این مسئله برای مخاطب عام کتاب هم مهم است و انتشار بیشتر کتاب های باکیفیت می تواند سلیقه مخاطب عام کتاب را ارتقا دهد. در نتیجه این امر شاهد خواهیم بود کتاب های بی کیفیت یا منتشر نخواهند شد یا میزان انتشارشان کاهش می یابد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
جایزه جلال یکی از مطرح ترین و مهم ترین جوایز ادبی کشور است که تمرکز آن بر ادبیات داستانی زبان فارسی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۱

این جایزه که همیشه به دلیل اهمیتش مورد توجه اهالی رسانه و ادبیات بوده، همواره با حاشیه هایی همراه است. در آستانه برگزاری سیزدهمین دوره این جایزه با ابراهیم حسن بیگی؛ دبیر علمی و بهروز جلالی؛ دبیر اجرایی این دوره به گفت وگو نشستیم و درباره چند و چون جایزه جلال، تغییرات در ساختار و اجرای آن و مسائلی نظیر مقدار جوایز برگزیدگان گپ زدیم که می خوانید.

مدت زیادی از تغییرات بنیادین در حیطه ادبیات و تجمیع سه مؤسسه زیر نظر وزارت ارشاد، یعنی خانه کتاب، مؤسسه نمایشگاه ها و بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، نگذشته است. جایزه جلال نخستین فعالیت مهم و مؤثر در دوره جدید است و اهالی ادبیات نگاهی ویژه به این دوره از جایزه جلال دارند با توجه به این مسائل آیا در ساختار و برگزاری جایزه جلال هم تغییراتی به وجود آمد؟

یکی از کشاکش های مدیریتی وزارت ارشاد در یک سال اخیر که نقطه نظرات موافق و مخالفی را هم دامن زد، تجمیع سه مؤسسه تحت نظر وزارت ارشاد بود؛ یعنی تجمیع خانه کتاب، مؤسسه نمایشگاه ها و بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان که اکنون تحت عنوان مؤسسه ای جدید به نام مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران به فعالیتشان ادامه خواهند داد. با همه نقد و نظرها، این تجمیع صورت گرفت و نخستین رویداد جدی که در دوره جدید و تحت مدیریت آقای دهقانکار، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایرانیان انجام خواهد گرفت همین جایزه جلال خواهد بود. پیش از این جایزه جلال توسط بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان برگزار می شد، اما در ساختار جدید تحت نظر همین خانه کتاب و ادبیات ایرانیان انجام خواهد شد. با این همه، هیچ تغییری در برنامه ریزی جایزه جلال به وجود نیامده و آقای دهقانکار هم به عنوان مدیر مجموعه جدید معتقد بودند که باید با همان فرمتی که در سال های پیش وجود داشت کار را پیش ببرند.

در صحبتی که هنگام تجمیع این مؤسسه ها با مسئولان داشتیم، آن ها ادغام این سه مؤسسه را برای ادبیات کشور بسیار سودمند می دانستند و حتی اعلام می کردند بودجه جشنواره ها و برنامه ها افزایش چشم گیری پیدا خواهد کرد. جایزه جلال با بودجه بیشتر و شرایط مناسب تری برگزار می شود؟

اتفاق خاصی که در این دوره جایزه جلال افتاد توجه به ادبیات دفاع مقدس بود که به عنوان بخش جنبی جایزه جلال صورت گرفت که داوری ابتدایی و نهایی این قسمت هم به عهده رسانه ها و خبرنگاران بود.

این اتفاق ها خواه ناخواه برای جایزه جلال هزینه بر است؛ هم هزینه جشنواره را بیشتر خواهد کرد و هم کار را سخت تر می کند. ولی یکی دیگر از محاسن تجمیع این مؤسسه ها این بود که مجموعه مدیریت ها و نیروهایی که در سه مجموعه قبلی بودند، تحت نظر یک مؤسسه و یک مدیریت رفتار کنند و از همدیگر پشتیبانی بهتری داشته باشند. این اتفاق افتاده و اکنون مؤسسه های قبلی با هم هستند و در کنار هم یک رویداد و اتفاق را حمایت و پشتیبانی می کنند. اگر مؤسسه نمایشگاه ها پیش تر با 15 نیرو می توانست برای جلال برنامه ریزی و آن را برگزار کند، امروز شاید با 100 نیرو همان کار را انجام می دهد. از این جهت به نظرم حرکت مثبتی بود و نتایج آن در ادامه دیده خواهد شد.

استفاده از ظرفیت و توان برگزیدگان جایزه جلال در مدیریت جشنواره انتظاری است که از این جایزه می رود. این اتفاق امسال هم مورد توجه بوده است؟

بله. این روال سالیان گذشته جایزه جلال است که از برگزیدگان تا جایی که می تواند از جمله در هیئت علمی استفاده می کند. امسال آقای خبوشان در هیئت علمی هستند و سال گذشته هم ایشان دبیر علمی بودند. استفاده از تجربیات این افراد در مدیریت می تواند خیلی مفید باشد. تمام سعی ما بر این است از تجربه دوستانی که در این مجموعه فعالیت کرده اند و به چم و خم کار آشنا هستند استفاده کنیم.

یکی از مهم ترین بحث ها در سالیان اخیر درباره جایزه جلال، مقدار جوایز آن است. گویا از 110 سکه در سال های ابتدایی، به کارت هدیه در یکی دو سال گذشته رسیده ایم! در این قسمت چه اتفاقی را شاهد خواهیم بود؟

سعی کردیم با قدرت چانه زنی و البته با توجه به تورم عجیبی که در کشور است، ارزش مادی جایزه را حداقل به اندازه سال قبل حفظ کنیم؛ چرا که با شرایط موجود به هیچ وجه نمی توانیم جایزه جلال را مثل سال های ابتدایی که 110 سکه به برگزیدگان اهدا می شد، برگزار کنیم. این اتفاق عملاً ممکن نیست. البته این خیلی نامناسب است که به خاطر تورمی که در کشور ایجاد شده، هر سال ارزش مادی جایزه ای معتبر مثل جلال را پایین تر بیاوریم. خود من شخصاً با این اتفاق موافق نیستم ولی شما می دانید که ما هیئت علمی و دبیر علمی هستیم و تنها می توانیم پیشنهاد بدهیم و تصمیم ها در یک مجموعه دیگر و خارج از اراده ما صورت می گیرد. با وجود این سعی می کنیم، اگر بتوانیم ارزش مادی جایزه جلال را افزایش دهیم نه کاهش، البته آقای بهروز جلالی به عنوان دبیر اجرایی این جایزه به صورت مشخص تر می توانند به این پرسش پاسخ دهند.

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
کارگرادن فیلم ماه گرفتگی به نحوه برگزاری جشنواره فیلم فجر اشاره کرد و گفت: مخالف غیرحضوری برگزار شدن جشنواره هستم. حضور مخاطبان در جشنواره محرکی برای رونق سینما بعد از پایان یافتن کرونا محسوب می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۲

مسعود اطیابی تهیه کننده و کارگردان سینما در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی ایسکانیوز درباره جشنواره بین المللی فیلم فجر گفت: عملکرد یک ساله سینمای ایران در جشنواره فیلم فجر دیده می شود؛ همچنین برنامه ریزی سال آینده سینما نیز در همین جشنواره صورت می پذیرد. اکران و نمایش فیلم های خارجی صورت می گیرد. از طرفی انگیزه مهمی می دهد تا آثار سمت و سو پیدا کنند؛ اما در شرایط فعلی به برگزاری غیرحضوری این جشنواره می توان ایراد گرفت.

این کارگردان سینما تصریح کرد: جشنواره فیلم فجر می تواند محرک خوبی برای سینمای ایران بعد از پایان یافتن کرونا باشد. از این نظر باید صبوری کرد.

وی تاکید کرد: اولین دوره جشنواره فیلم فجر بعد از کرونا اگر به صورت حضوری باشد می تواند رونق تازه ای به سینمای ایران بدهد و باید از این فرصت استفاده کرد.

*کسی مخالف جشنواره نیست

اطیابی در پاسخ به انتقاداتی که نسبت به صرف بودجه برای برگزاری جشنواره بین المللی فیلم فجر می شود، گفت: کسی مخالف جشنواره نیست، اما در جشنواره هزینه هم می شود. در واقع این بودجه پولی است که عوامل برگزار کننده می گیرند همچنین برای جشنواره بودجه زیادی صرف نمی شود. در جشنواره فیلم فجر عده ای نیز کار می کنند که از این منظر اشتغالزایی نیز برای اهالی سینما فراهم می شود.

به گفته این کارگردان سینما اختلاف اصلی در جشنواره فیلم فجر روی این است که حضوری برگزار شود یا غیر حضوری؛ این مطلب اصلی است که چالش برای جشنواره فیلم فجر محسوب می شود.

*مخالف برگزاری غیرحضوری ام

وی در پاسخ به افرادی که خواهان صرف کردن بودجه جشنواره فیلم فجر برای اهالی فقیر سینما هستند، گفت: خرج کردن بودجه هم شرایط خاص خود را دارد. این نیست که وقتی جشنواره ای تعطیل می شود بوجه آن را بین دیگران تقسیم کنند، در واقع امکانش وجود ندارد. مخالف غیرحضوری برگزار شدن جشنواره هستم. حضور مخاطبان در جشنواره محرکی برای رونق سینما بعد از پایان یافتن کرونا محسوب می شود.

*ریسک اکران آنلاین بالاست

اطیابی در پاسخ به این سوال که آیا جشنواره فیلم فجر امکان حمایت از اکران آنلاین آثار ارسال شده را دارد، گفت: نه چنین توانایی ندارد و ریسک آن بالا است و فیلم هایی که فروش زیادی دارند رضایت نخواهند داد تا چنین اتفاقی روی دهد. افرادی هستند که برای سرقت آثار نمایشی به هر چیزی متوسل می شوند. فعلا اکران آنلاین برای فیلم نمایش داده نشده جذابیتی ندارد.

این کارگردان سینما در پاسخ به این نقد که برخی اعتقاد دارند آثار نمایش داده شده در جشنواره فیلم فجر جنبه منفی جامعه را نشان می دهند، گفت: جشنواره حق تنوع مضامین و ژانر را برای خود محفوظ دارد. از این رو باید همه نوع آثار تولیدی در آن وجود داشته باشد. اینکه همه فیلم های دفاع مقدسی به جشنواره راه پیدا کنند فکر غلطی است. باید نمونه های خوب را به جشنواره راه بدهند. اتفاقا تنوع به جشنواره کمک می کند. هر فیلم انتقادی بد نیست. نمایش ایرادها و نقاط تیره آدمی را وادار می کند تا مسائل را اصلاح کنیم. اینگونه نیست که فیلمساز راهکار ارائه دهد. البته چنین کاری هم می تواند انجام دهد. کسی که در داخل کشور فیلم می سازد حواسش به کشور خودش هست.

وی درباره اینکه آیا فیلمساز بخش خصوصی برای اکران اثر خود باید تا پایان کرونا صبر کند، گفت: باید سینما باز شود و مردم بدون دغدغه وارد سینما شوند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۲ سایت های دیگر : بهار نیوز وبگاه خبری قلم خبر خودرو اصفهان امروز آنلاین

روزنامه همشهری: سریال قورباغه ساخته هومن سیدی مدت هاست که پشت خط مانده و هر بار که خبر پخش آن می رسد مانعی تازه بر سر راه آن سبز می شود و نمایش آن به تعویق می افتد. این سریال که مدت هاست تبلیغات آن شروع شده، در برهوت فیلم و سریال خوب ایرانی و به واسطه حضور نوید محمدزاده، می تواند حسابی گل کند و مورد توجه قرار بگیرد؛ مخصوصا که به تعویق افتادن چندین و چندباره پخش آن باعث بیشتر شدن عطش مخاطبان بالقوه این سریال شده است.

در واقع همه حواشی پیرامون قورباغه به نفع آن تمام شده و حالا خیلی ها دوست دارند ببینند سریالی که گویا قرار نیست بختش باز شود و به نمایش درآید، چه داستانی دارد و روی چه موضوعی دست گذاشته که این همه حساسیت روی آن وجود دارد. دست اندرکاران سریال هم به خوبی می دانند که باید از این حاشیه ها به نحو احسن استفاده کنند و تا جایی که امکانش هست بر تعداد مخاطبانشان بیفزایند. 24آذر بود که خبر آمد پخش قورباغه با دستور قضایی متوقف شده است؛ اما یکشنبه همین هفته دادسرای عمومی و انقلاب تهران اعلام کرد ادعاهای مطرح شده پیرامون توقیف این سریال از سوی دادسرای عمومی و انقلاب تهران صحت ندارد.

بنا بر اعلام روابط عمومی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، پخش این سریال با توجه به گزارش های ضابطین و برخی ابهامات در مورد لزوم بررسی منشأ هزینه های تهیه و تولید این سریال پخش آن تا حصول نتیجه به تأخیر افتاده است. در پایان این اعلامیه آمده بود: گزارشات واصله به دادسرای عمومی و انقلاب تهران در حال بررسی است و نتیجه آن متعاقبا اعلام خواهد شد. منظور از برخی ابهامات در مورد لزوم بررسی منشأ هزینه های تهیه و تولید این سریال چیست؟ آیا این موضوع به تهیه کننده قورباغه که در ساخت سریال شهرزاد با امامی همکاری داشت برمی گردد؟

پرونده امامی که از متهمان اصلی فساد در صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه است، همچنان مفتوح و در حال رسیدگی است. به این ترتیب می توان نتیجه گیری کرد که منشأ مشکل قورباغه به امامی برمی گردد؟ مونا خلیل زاده، مدرس دانشگاه، ما را در پیدا کردن پاسخ این پرسش ها یاری داده است.

صدا، دوربین، پولشویی

چند سالی است که موضوع ورود پول های مشکوک و کثیف به سینما و شبکه نمایش خانگی تحت عنوان پولشویی به بحثی داغ بدل شده است. اما پولشویی چیست؟ خلیل زاده، پیش از هر چیز، تعریفی از پولشویی به دست می دهد: پولشویی فعالیتی غیرقانونی است که طی آن عواید و درآمدهای ناشی از اعمال خلاف قانون مشروعیت پیدا می کند. به عبارت دیگر، پول های کثیف ناشی از اعمال خلاف به پول های تمیز تبدیل و وارد بدنه اقتصاد می شود و این راه حلی متداول برای به دست آوردن سود از درآمدهای غیرقانونی است تا بتوانند این پول ها را در بازار تطهیر کنند و مورد استفاده قرار بدهند.

در واقع افراد به صورت آگاهانه یا ناآگاهانه پول هایی را که از راه خلاف به دست آمده وارد سیستم مالی کشور می کنند. اصولا این پول ها از راه قاچاق مواد مخدر، فعالیت های تروریستی یا بقیه جرایم حاصل می شوند. پولشویی دارای 3مرحله است: تزریق، لایه بندی، ادغام و یکپارچه سازی. در مرحله تزریق، پول کثیف توسط کارگزاران به سیستم مالی و بانکی تزریق می شود؛ در مرحله لایه بندی، پنهان کردن سرمنشأ ذخایر مالی با تراکنش های مختلف و واریز به حساب های متعدد انجام می شود و در مرحله آخر، پول ناشی از این نقل و انتقالات عادی جلوه می کند و مورد استفاده قرار می گیرد. پس، چنانچه پولی با منشأ مجرمانه برای تطهیر وارد سینما و شبکه نمایش خانگی شود، پولشویی رخ داده است.

یک ماجرای پیچیده

چنانچه جرم پولشویی اثبات شود، چه مجازاتی در انتظار آن است؟ خلیل زاده می گوید: یکی از جزاهایی که برای جرم پولشویی درنظر گرفته شده مصادره اموال و عواید حاصل از جرم است. همانطور که گفتیم قصد پولشویی قانونی جلوه دادن درآمدهای مجرمانه و نامشروع و درنهایت استفاده آزادانه از این درآمدهاست؛ محروم کردن مجرمان از این درآمدها باعث کاهش انگیزه ارتکاب به پولشویی و جرایم بعد از آن می شود. این موضوع در ماده9 قانون مبارزه با پولشویی مقرر شده کسی که مرتکب جرم پولشویی شده، علاوه بر استرداد درآمد و عواید حاصل از آن، جزای نقدی هم خواهد داشت.

حال اگر اثبات شود که فیلم یا سریالی با سرمایه حاصل از پولشویی تولید شده تکلیف چیست؟ خلیل زاده چنین پاسخ می دهد: اگر اثبات شود که عواید ناشی از جرمی وارد این سریال شده، مبالغ هزینه شده باید به نفع دولت مصادره شود؛ بنابراین، شاید دلیل جلوگیری از نمایش این سریال همین است. وی در ادامه می افزاید: در اکثر مواقع اگر این پول مصرف شده باشد، مثل این سریال که به حساب بازیگران واریز شده، درصورتی که اثبات شود منشا این پول ها نامشروع بوده، اصولا این پول از کسی که درآمد نامشروع داشته و آن را تطهیر کرده، گرفته می شود نه از بازیگران سریال؛ مثل اتفاقی که برای سریال شهرزاد افتاد.

متأسفانه در قانون آیین دادرسی کیفری ما به این مسئله پرداخته نشده درصورتی که حساب بانکی یا مالی توقیف شود و خسارتی به طرفین وارد شود، چه اتفاقی خواهد افتاد. اصولا خسارت ناشی از این توقیف قابل مطالبه نیست. البته شاید امکان مطالبه جبران ضرر و زیان مادی و معنوی طبق قانون مسئولیت مدنی وجود داشته باشد ولی درخصوص بحث کیفری این امکان وجود ندارد. تنها جایی که به بحث دریافت خسارت در آیین دادرسی کیفری اشاره شده، جایی است که افراد بازداشت موقت یا زندانی می شوند و بعد بی گناهی شان ثابت می شود. در این صورت، باز هم طبق شرایطی، امکان مطالبه خسارت ایام بازداشت از دولت وجود دارد.

ردیابی وجوه هزینه شده

مسئولیت ردیابی وجوه و اموالی که در جریان پولشویی صرف شده بر عهده کیست؟ خلیل زاده می گوید: این وظیفه بر عهده اجرای احکام است که با ردیابی انتقال وجوه، آنها را پیدا کند و حتی اگر این پول ها مصرف شده و به ظاهر خرج فرهنگ و رسانه شده باشد، آنها را پیدا و مسترد کند. یعنی بعید به نظر می رسد که بازیگران حاضر به بازگرداندن مبلغی شوند که به عنوان دستمزد دریافت کرده اند و البته این پول به همین راحتی هم قابل استرداد نیست. سؤال دیگری که وجود دارد این است که اگر منشأ غیرقانونی فیلم یا سریالی مشخص شود و فرد یا افرادی باشند که از این پروژه همچنان طلبکار باشند، تکلیف چیست؟

این استاد دانشگاه می گوید: تمام عواملی که با این سریال کار کرده، می تواند دادخواست مطالبه حق الزحمه اش را به مراجع صالح ارائه بدهد و هزینه هایی را که مطالبه می کند، پس از طی مراحل حقوقی، دریافت کند. با این تفاصیل باید گفت علاقه مندان به قورباغه فعلا باید صبر کنند تا نتیجه تحقیقات قضایی مشخص شود و پس از آن تکلیف این سریال یکسره خواهد شد.

لینک خبر :‌ برترین ها
سینماپرس: سارا طالبی زاده دبیر فرهنگی روزنامه حمایت گفت: اصرار مدیران برای برگزاری جشنواره تنها یک دلیل دارد؛ اینکه مبادا در آخرین سال دولت پول جشنواره بماند! بی شک در زمانه ای که بزرگترین و مهمترین رویدادهای سینمایی در سراسر جهان لغو شده اند برگزاری جشنواره ای مانند فجر هیچ دلیل دیگری به جز بر باد دادن بودجه بیت المال ندارد و من امیدوارم نهادهای نظارتی جلوی این اشتباه فاحش را هرچه سریع تر بگیرند و اجازه ندهند برخی اشخاص برای رسیدن به منافع شخصی شان در این روزهای کرونایی دست به اقدامات بیهوده بزنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۲ سایت های دیگر : هشدار نیوز

این روزنامه نگار در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: در شرایط بحرانی این روزهای کشور که همه گیری کرونا، مشاغل مختلف هنری را زمین گیر کرده و هنرمندان بسیاری به دلیل ابتلا به کووید-19 جان خود را از دست داده اند، به نظر می رسد بخشی از مدیران فرهنگی با توجه به سال آخر دولت فعلی، ترجیح می دهند برخی از رویدادهای هنری را به هرقیمتی شده برگزار کنند تا مبادا منافع شان به خطر بیفتد!

وی ادامه داد: در روزهایی که سینماداران زنگ ورشکستگی را به صدا در آورده اند و فیلمسازان و اهالی سینما نگران به کمای مطلق رفتن هنرهفتم هستند، در شرایطی که رقم های تسهیلات اعلام شده دولت برای شرایط کرونایی سینماداران و هنرمندان سینما هنوز به دست شان نرسیده، دبیر سی و نهمین جشنواره فیلم فجر اعلام کرد که همزمان با چهل و دومین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی با هدف معرفی و تقدیر از آثار برگزیده یک سال تلاش سینماگران ایرانی! جشنواره فیلم فجر را در زمان هرساله برگزار خواهدکرد.

طالبی زاده خاطرنشان کرد: البته سیدمحمدمهدی طباطبایی نژاد در راستای رعایت پروتکل های بهداشتی ستاد مقابله با کرونا، شرایط خاصی را برای جشنواره در نظر گرفته و این بار قرار است فقط داوران، نظاره گر آثار باشند.

این روزنامه نگار فرهنگی تأکید کرد: اینکه جشنواره فیلم فجر ویترین سینمای ایران است؛ قابل انکار نیست. ویترینی که به مخاطب می گوید برای سالی که در پیش رو دارد، می تواند تماشاگر چه تعداد اثر خوب و یا برگزیده از کارگردانان نامی و یا حتی تازه کار باشد. اما به نظر می رسد فستیوال سینمایی فجر امسال به دلیل شیوع کرونا و البته تصمیمات اولیه جالب توجهی که از سوی دبیر سی ونهمین جشنواره فیلم فجر اعلام شده، تنها یک مسابقه باشد؛ نه جشنواره!

وی در پایان این گفتگو متذکر شد: اینکه تغییر یا به عبارت بهتر تنزل مهم ترین رویداد سینمایی کشور از جشنواره به مسابقه در شأن سینمای ایران هست یا نه سوالی است که مدیران و مسئولان سینمایی باید پاسخگوی آن باشند. با این که به دشواری شرایط و اثرات منفی شیوع کرونا آگاهیم، اما حذف مردم و اهالی سینما و رسانه که از ارکان اصلی شکوه جشنواره فیلم فجر در همه این سال ها بودند، تصمیمی منطقی و ایده آل نیست. اگر قرار است صرفاً دبیر جشنواره و چند داور، فیلم ها را ببینند و اهالی سینما و رسانه و مردم، از دستاوردهای یک سال سینمای ایران محروم باشند، چه شور و حالی نصیب سینمای کرخت و بحران زده ایران خواهد شد؟

لینک خبر :‌ سینما پرس
یک منتقد سینما با بیان اینکه بودجه و رفاقت و ریاست دلیل برگزاری جشنواره فجر در شرایط کرونایی است گفت: اگر مدیران سینمایی کشور دلسوز این هنر بودند باید هزینه میلیاردی برگزاری جشنواره را صرف خود سینما می کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۱ سایت های دیگر : میزان

به گزارش گروه دیگر رسانه های خبرگزاری فارس، خبرگزاری میزان گفت وگویی با جبارآذین، منتقد سینما انجام داده است که بخش های مهم آن در ادامه می آید.

برگزاری جشنواره فیلم فجر در شرایط کرونا یی بودجه بر باد ده است

بنده برگزاری این دوره از جشنواره فیلم فجر را نوعی از جشنواره نمی دانم، زیرا آنچه تحت عنوان جشنواره برگزار می شود در شرایط فعلی جشنی ملی برای سینما نیست، بلکه نوعی از قدرتنمایی است که به هر نحوی و در هر شرایطی این رویداد سینمایی برگزار شود.

من اصرار مسئولین سینمایی برای برگزاری سی و نهمین جشنواره فیلم فجر در شرایطی که جامعه درگیر بیماری کرونا است را نمی فهمم.

در حال حاضر جامعه درگیر مشکلات بیماری کرونا است و برگزاری جشنواره فیلم فجر کاری بیهوده و بودجه بر باد ده است.

رفاقت و ریاست دلیل برگزاری جشنواره فجر در شرایط کرونایی است

برگزاری جشنواره فیلم فجر در سال جاری نه تنها فایده ای برای سینما و سینماگران ندارد بلکه می تواند ضربه ای مهلک بر دامن فرهنگ و سینمای کشور وارد آورد.

مسئولین سینمایی کشور تصمیم گرفته اند تا به هر قیمت جشنواره فیلم فجر را برگزار کنند، اصرار این افراد برای برگزاری جشنواره به نظر من به خاطر سینما و یا فرهنگ جامعه نیست، به نظر من آنچه باعث برگزاری جشنواره فیلم فجر در شرایط کرونایی شده بودجه و رفاقت و ریاست است.

هزینه های بیهوده میلیاردی صرف حل مشکلات اهالی سینما شود

اگر مدیران سینمایی کشور دلسوز این هنر بودند باید هزینه میلیاردی برگزاری جشنواره فیلم فجر آن هم بدون مخاطب و خبرنگار را صرف خود سینما می کردند.

طی بیماری کرونا تعداد زیادی از اهالی سینما بیکار شده اند که ای کاش این بودجه به جای برگزاری جشنواره صرف برطرف شدن مشکلات آنها می شد.

تعداد زیادی از خانواده و اهالی سینما طی سال گذشته خانه نشین و بیمار شده اند. آیا بهتر نبود که به جای برگزاری جشنواره فیلم فجر و صرف بودجه میلیاردی آن، کمی از مشکلات خود سینما حل می شد؟

ایجاد راندمان کاذب برای مدیران سینمایی با برگزاری جشنواره فیلم فجر!

برگزاری جشنواره فیلم فجر در دوران کرونا کمال بی اعتنایی مسئولین سینمایی کشور به شرایط روز سینما و جامعه است.

بدون شک ایجاد راندمان کاذب برای مدیران سینمایی با برگزاری جشنواره فیلم فجر اتفاقی نادرست است.

سینما یکسال تعطیلی را تجربه می کند، بدون شک سازمان سینمایی بودجه های خرج نشده ای به دلیل توقف تولیدات دارد، امروز روز بهترین زمان برای تخصیص همین بودجه ها به بدنه سینما و ارتقا سطح پژوهش و کیفیت این هنر است، اتفاقی که متاسفانه به طور کامل از چشمها دور مانده و هیچ وقعی به آن داده نشده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
سینما جریان | سازمان سینماتک ملی نیکاراگوئه و بنیاد سینمایی فارابی تفاهم نامه همکاری در زمینه امور سینمایی امضاء کردند.

در این دیدار که با حضور مسئولان سینماتک ملی نیکاراگوئه و سفرای دو کشور در بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد، علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی با اشاره به سینمای ایران و سابقه و تجربه 120 ساله اش، اظهار داشت: در روزهایی که دنیا با چالش کرونا روبرو است، با امضای این تفاهم نامه فصل نوینی از تعاملات سینمایی دو کشور ایران و نیکاراگوئه آغاز شد.
او با اشاره به ایجاد زمینه فعالیت سینمایی در قالب تولید مشترک در آینده همکاری دو کشور اظهار داشت: امید است این قرارداد همکاری زمینه را برای مشارکت بخش خصوصی و دولتی دو کشور قرار گیرد.
در این نشست مجید صالحی سفیر جمهوری اسلامی ایران در نیکاراگوئه گفت: از طریق امضای این تفاهم نامه مهم، تبادل محصولات و برنامه ریزی برای همکاری سینمایی آغاز می شود و از این طریق امکان دستیابی به اطلاعات بیشتری درباره فرهنگ ها به دست می آید که موجب تقویت روابط دوستانه دو کشور می شود.
همچنین ایدانیا کاستیلو ، مدیر سینماتک ملی نیکاراگوئه در این نشست اظهار داشت: امضای این تفاهم نامه نشانه تعهد مردم و دولت ها برای اتحاد و تقویت فرهنگ های هر دو ملت است.
در بخش دیگری از این نشست آیزاک براوو سفیر نیکاراگوئه در ایران، از حمایت مردم و دولت جمهوری اسلامی ایران و بنیاد سینمایی فارابی برای تعهدشان به امضای این تفاهم نامه که به نفع توسعه هنر سینمایی در هر دو کشور است، تشکر کرد.

لینک خبر :‌ سینما جریان
جمشید بهادری بازیگر تئاتر و سینما در گفتگو با برنا اظهار کرد: شرایط در حال حاضر به جهت شیوع ویروس کرونا برای هنرمندان تئاتر و سینما بسیار سخت شده است و مسئوولین باید حمایت ویژه ای به هنرمندان داشته باشند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۱

به گزارش خبرگزاری برنا از تهران ؛ جمشید بهادری بازیگر تئاتر و سینما در گفتگویی با برنا در خصوص علاقه خود به بازیگری اظهار کرد: شروع بازیگری من از دوران کودکی ، جوانی، نوجوانی و علاقه به سینما و تاتر بود. بنده در سال 1372 افتخار این را داشتم در کلاس های استاد امین تارخ شرکت کنم الفبای بازیگری را از وی یاد گرفتم.

وی گفت : برطبق شرایطی که به وجود آمد نتوانستم ادامه بدم از این حیطه یک فاصله طولانی مدت گرفتم ولی چون هیچ وقت نشد از هنر و سینما و تاتر دل بکنم و هیچ کاری جز این هنر مرا شاد نمی کرد مجدد از سال 1390 زیر نظر استاتید آقای مهدی فخیم زاده،اصغر همت ، دکتر محمد صادقی و داریوش موحد در کارگاه هنر اندیشه رسما شروع به تحصیل کردم بعد آن کم کم به تئاتر و سینما ورود کردم.

بهادری ادامه داد: بعد از شرکت در کلاسها با گروهای مختلف تئاتری کار کردم حدود پنج سال پیش اولین کار رسمی ام بنام آپاندیس با آقای حسین محمدی شروع کردم به من لطف داشتند و از اعتماد وی تشکر می کنم.

بهادری گفت : آپاندیس اولین کار رسمی من بود بعد از آن با فیلم انزوا کار کردم با آقای مرتضی عباس میرزایی با هنرمندانی چون جمشید هاشم پور، سیامک صفری،همایون ارشادی ،امید روحانی خانم بختیاری و خانم فراهانی و آقای علی استادی یک اثرخیلی خوبی بود.

وی افزود: حدود 11 فیلم کوتاه کارکردم همه گروها خوب بودند و دو سریال و تئاتر زیاد کار کردم تا اینکه با احمد شایسته یکی از کارگردان آینده دار، جوان ، خوش فکر و خلاق آشنا شدم در خصوص فیلم کوبیسم صحبت کردم الان حدود دوماه است در گیر اینکار هستیم بچه ها یک گروه خوب و عالی هستند الان هم گروه تولید و طراح صحنه در حال کار هستند و من هم همچنان پرقدرت در کنار آقای شایسته هستم انشااله 10 دی ماه برای تمرین می رویم.

بهادری در خصوص ویروس کرونا گفت : کرونا همه مشاغل و دنیا را تحت تاثیر قرار داد و متاسفانه تئاتر و سینما لطمه بزرگی خوردند خصوصا هنرمندان خوب تئاتر که درآمدی ندارند و به سختی زندگی می کنند، امیدوارم که حداقل مسئولین توجه و حمایت ویژه ای برای این هنرمندان انجام دهند شرایط در حال حاضر برای هنرمندان تئاتر و سینما بسیار سخت شده است چون هم زحمتکش و کم توقع هستند.

وی در خصوص برنامه های خود گفت : در حال ساخت پروژه کوبیسم هستیم البته یک فیلم سینمایی خوب هم بعد از اینکار در دست تولید هست باز کار آقای شایسته است.

کوبیسم داستان یک نقاش معروفی را روایت می کند که می خواهد آخرین اثر نقاشی خود را بکشد که پس از آن به زندگی خود پایان دهد.

این کار برای پخش در جشنواره های داخلی و خارجی انجام می شود و حرف بسیاری دارد.

بهادری در پایان گفت : یک تشکر ویژه می کنم از اساتید خود و از کسانی که همیشه در این راه ازمن حمایت کردند خدا را شاکرم با یک گروه خوب و با انرژی کار می کنم.

خبرنگار: سید علیرضا کیایی

جمشید بهادری بازیگر تئاتر و سینما

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
سینما جریان | سایت جدید سازمان سینمایی با قابلیت های بیشتر نسبت به گذشته به بهره برداری رسید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۱ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سازمان امور سینمایی

از امروز اول دی ماه اخبار و اطلاعات سازمان سینمایی در سایت جدید به آدرس CINEMAORG.IR بارگذاری می شود.

در سایت جدید سازمان سینمایی بخش فیلم اضافه شده است و اخبار و رویدادهای سینمایی با تفکیک دو بخش اخبار سازمان و سینماها در رسانه ها منتشر می شود.

در بخشی هایی با عنوان موسسات وابسته و جشنواره های وابسته ، اطلاعات و تاریخچه آنها درج شده است و در بخش دیگری نیز به تاریخچه سازمان سینمایی و معرفی مدیران فعلی و گذشته پرداخته می شود.

در سایت جدید سازمان سینمایی آخرین لیست پروانه های ساخت و نمایش، موسسات سینمایی، جشنواره هاٰ، آموزشگاه ها، سالن های سینماٰ، مراکز فنی و سینمای امید به روزرسانی شده و گزارش تولید فیلم های سینمایی نیز اضافه شده است.

در بخش شفاف سازی نیز کلیه مکاتبات سازمان سینمایی و موارد مرتبط با شفاف سازی و سایر بخش ها تفکیک شده است.

لینک خبر :‌ سینما جریان
رئیس سازمان سینمایی در حاشیه بازدید از ستاد برگزاری چهاردهمین جشنواره سینماحقیقت تاکید کرد برگزاری آنلاین ظرفیتی است که پس از دوران کرونا هم می توان از آن استفاده کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس، حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی صبح امروز دوشنبه اول دی ماه در محل استقرار تیم اجرایی چهاردهمین جشنواره سینما حقیقت حاضر شد و از بخش های مختلف ستاد برگزاری این رویداد آنلاین، بازدید کرد.

در این بازدید محمد حمیدی مقدم (دبیر چهاردهمین دوره جشنواره سینما حقیقت ) به ارائه گزارشی از چگونگی برگزاری این دوره، میزان استقبال علاقه مندان و آمار بازدیدها از مستندهای حاضر در این رویداد پرداخت.

همچنین در بخش دیگری از این مراسم حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی درباره تاثیرگزاری جشنواره سینما حقیقت صحبت و از بخش های مختلف ستاد، از جمله ستاد اطلاع رسانی بازدید کرد.

حسین انتظامی درباره تاثیر سینمای مستند و جشنواره سینما حقیقت در ارتقای فرهنگ جامعه توضیح داد: بر کسی پوشیده نیست که سینمای مستند یک سینمای ناب و واقع گراست که تاثیر قابل توجهی در رشد و تقویت فیلمسازان آینده کشور می گذارد. این سینما ما را با بعد واقع گرایانه ای از جامعه مواجه کرده و جلوه های دقیق تری از آن را برایمان به تصویر می کشد.

وی افزود: هیچکس منکر نقش جشنواره سینما حقیقت در ارتقای فیلمسازی به ویژه در حوزه مستند نیست. خوشبختانه در حوزه مستند ظرفیت های بالایی در منطقه داریم و سینمای مستند ایران و این جشنواره جلوه گری بیشتری را در این دوره خاص (پاندمی کرونا ) داشته که اتفاق خوبی است.

رئیس سازمان سینمایی درباره تفاوت این دوره از جشنواره سینما حقیقت با دوره های گذشته گفت: در این دوره زمانی خاص ما برای برگزاری جشنواره های سینمایی با دو گزینه مواجه بودیم، اولین روش این بود که بگوییم کرونا است، پس تمام رویدادها تعطیل شوند. اما روش دیگر که همکاران ما انتخاب کردند، این بود که در زیست کرونایی که با آن درگیریم، مدل جدیدی را برای برگزاری جشنواره ها تجربه کنیم.

انتظامی ادامه داد: از این جهت برگزاری آنلاین در شرایط کنونی تجربه ای شد که حتی در دوره نبود کرونا هم، ظرفیت های مکمل برای بیشتر دیده شدن آثار و ارزیابی دقیق آنها برای مخاطبان گسترده تر را از دست ندهیم. به این صورت امکان نمایش بیشتر آثار برای عزیزانی که در تهران نیستند، هم فراهم می شود.

رئیس سازمان سینمایی درباره تاثیر سینمای مستند در رفع نیازهای جامعه توضیح داد: سینمای مستند جنبه واقع گرایانه دارد و تاثیر مستقیم روی سیاست گذاران، ذی نفعان مشترک و مردم می گذارد. به این خاطر که مخاطب در ژانرهای مختلف تولید مستند به طور مستقیم با یک پدیده مواجه می شود.

وی افزود: با توجه به اینکه در سینمای مستند پژوهش مقدم بر اتفاق های دیگر است، بنابراین مخاطب با یک پکیج کامل مواجه می شود. قطعا اگر از زاویه مردم نگاه کنیم، مستندها علاوه بر ارتقای بینش افراد، منجر به این می شوند که افراد رفتار خود را اصلاح کنند. اگر از جنبه سیاست گذاران به این حوزه نگاه کنیم، تاثیر سینمای مستند در اصلاح سیاست ها کاملا مشخص است.

انتظامی درباره اینکه آیا برگزاری آنلاین جشنواره سینماحقیقت می تواند زمینه را برای آنلاین کردن دیگر رویدادهای سینمایی همچون جشنواره ملی فجر فراهم کند، گفت: چند ماه پیش درباره این موضوع در سازمان سینمایی بحث شد که ما درباره کرونا و برگزاری رویدادها در این زمان چه واکنشی داشته باشیم، آنجا قرارشد نهایت بهره برداری را از فضای مجازی داشته باشیم.

رئیس سازمان سینمایی در پایان بیان کرد: اگرچه تحریم بودیم و شرایط سختی را سپری می کنیم، اما فرصت سازی هایی کردیم که موجب خشنودی است. خواسته من از همکارانم در دبیرخانه های چند جشنواره سینمایی این بود که به صورت انتزاعی بخش های مختلف جشنواره را ببینند و از این ظرفیت ها نهایت استفاده بشود.

چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم مستند ایران سینماحقیقت به دبیری محمد حمیدی مقدم، از 25 آذرماه آغاز شده و تا 2 دی ماه به صورت آنلاین برگزار می شود.

علی نصیریان رئیس هیئت داوران جشنواره هنر زنده است شد

شورای سیاست گذاری جشنواره از بین چهره های برجسته هنر ایران استاد علی نصیریان را برای ریاست هیئت داوران این جشنواره انتخاب کرد، بهروز غریب پور رئیس شورای سیاست گذاری جشنواره آنلاین هنر زنده است نیز به طرح موضوع با وی پرداخت.

نصیریان ضمن پذیرش ریاست هیئت داوران جشنواره هنر زنده است ؛ آرزو کرد این جشنواره بتواند محلی مناسب برای رفع ناامیدی و یاس ناشی از تعطیلی فعالیت های هنری در دوران کرونا ویروس باشد و محملی شایسته برای عرض اندام هنرمندان جوان و پیشکسوت ایجاد کند.

فراخوان اولین جشنواره آنلاین هنر زنده است در چهار بخش فیلم به دبیری کمال تبریزی، تئاتر به دبیری بهروز غریب پور، موسیقی به دبیری فردین خلعتبری و دیجیتال آرت به دبیری محمود کلاری بیست و نهم آذرماه منتشر شد و علاقه مندان جهت شرکت در بخش های مختلف جشنواره آنلاین هنر زنده است می توانند با مراجعه به سایت جشنواره به نشانی aafestival.ir به مطالعه متن فراخوان و ثبت اثر بپردازند.

برگزارکنندگان نخستین دوره جشنواره آنلاین هنر زنده است موسسه فرهنگی هنری برداشت آخر و مجموعه فرهنگی هنری مربع11 هستند. این جشنواره به شکل رقابتی در شبکه های اینترنتی با حمایت مادی بخش خصوصی و حمایت معنوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از 10 تا 20 اسفندماه سال جاری برگزار می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
آنچه جشنواره حقیقت امسال را از سیزده دوره گذشته آن متمایز می کند استفاده از پلتفرم های آنلاین برای پخش مستندها است. در واقع جشنواره سینما حقیقت اولین جشنواره ای است که تن به اکران آنلاین فیلم ها داد و تجربه ای نو را برای مستندسازان به ارمغان آورد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۱ سایت های دیگر : مردم نیوز

گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو- فاطمه قربانی رضوان؛ چهاردهمین جشنواره بین المللی سینما حقیقت، مهمترین رویداد رقابتی در حوزه فیلم مستند، چند روزی است که با شیوه ای نوین آغاز شده است. آنچه جشنواره حقیقت امسال را از سیزده دوره گذشته آن متمایز می کند، استفاده از پلتفرم های آنلاین برای پخش مستند ها است. تمهیدی که در شرایط شیوع بیماری کرونا از سوی مسئولان این جشنواره برای برگزاری این دوره اعلام شد.

در واقع جشنواره سینما حقیقت اولین جشنواره ای است که تن به اکران آنلاین فیلم ها داد و تجربه ای نو را برای مستندسازان به ارمغان آورد. سایت سینما حقیقت، درگاه اصلی تماشای آثار و رویداد های جشنواره است و مخاطبان از آن جا به پلتفرم های فرعی راهنمایی می شوند. سایت هاشور از پلتفرم های نمایش این دوره از جشنواره سینما حقیقت است که تماشای مستند ها در این سایت رایگان است.

در این دوره سینما حقیقت 64 مستند در بخش مسابقه ملی، 25 مستند در بخش ویژه کرونا، 16 مستند در بخش کارآفرینی، 30 مستند در بخش جایزه شهید آوینی و 8 مستند در بخش نمایش های ویژه حضور دارد. مخاطبان می توانند با خرید بلیت از پلتفرم های فیلیمو، نماوا، هاشور و تیوال مستند های جشنواره را تماشا کنند.

پیش از آغاز جشنواره سینما حقیقت زمزمه هایی از نگرانی مستندسازان برای اکران آنلاین مستندها و مشکلاتی که ممکن است به همراه داشته باشد به گوش می رسید. مسائلی مانند لو رفتن نسخه فیلم ها در فضای مجازی و ضرری که از این طریق به سازندگان مستند که مدت ها برای ساخت تلاش کرده اند وارد می آمد یا ریسک میزان استقبال مخاطبان از این شیوه برگزاری جشنواره و اکران مستندها از مسائلی بود که به دغدغه ای برای مهمترین رویداد سینمای مستند ایران تبدیل شده بود. با شروع جشنواره و تامین امنیت فیلم ها در پلتفرم های مجازی و همچنین 7 برابر شدن آمار مخاطبان نسبت به سال گذشته، سینما حقیقت توانست تجربه خوبی برای برگزاری جشنواره های آنلاین در کشور به دست بیاورد.

درادامه روایت چند مستندساز را از شیوه برگزاری آنلاین چهاردهمین دوره جشنواره سینما حقیقت می خوانیم:

مهدی شاه محمدی کارگردان مستند هجده هزارپا در بخش جایزه شهید آوینی و ملی بلند گفت: اولین نمایش ام را در یکی از پلتفرم ها گذراندم. تصور می کردم، چون روز اول است اطلاع رسانی هم نکرده ایم و اثر در جدول نمایش هم نیست خب کسی احتمالا فیلم را نمی بیند، اما بعد از نمایش بازخورد های فوق العاده ای داشتم. تماس هایی داشتم که حالم را خیلی خوب کرد. افرادی که فیلم را دیده بودند و نظراتشان را می گفتند و این باعث خوشحالی من بود. بالطبع این نظرات همیشه حال فیلم ساز را خوب می کند. این موضوع تجربه ی فوق العاده ای بود و این از مزایای جشنواره آنلاین است. در این شرایط مخاطبین از دایره خواص به دایره های بزرگتر و عام تر تبدیل می شوند وافراد بیشتری می توانند فیلم های سینما حقیقت را ببینند. این اتفاق فوق العاده ای است که مخاطبین هزار نفره در سالن سینما می توانند به میلیون ها نفر تبدیل شوند و این برای مستندساز ها جای شکر دارد. امیدوارم حتی اگر سال دیگر سینما حقیقت به روال خودش برگشت و در کاخ جشنواره برگزار شد قصه اکران آنلاین ادامه پیدا کند .

عطیه زارع کارگردان مستند جا های خالی پر شود در بخش ملی گفت: اولین باراست که برگزاری یک فستیوال به شکل آنلاین را تجربه می کنیم. ابتدا چیزعجیبی بود و من دلم نمی خواست که این اتفاق بیفتد. به هرحال فیلم برای پرده ساخته شده است، برای اینکه ما دور هم بنشینم و دراتاق تاریک فیلم را ببینیم. ولی تغییرات همیشه اجتناب ناپذیر بودند. وقتی اتفاقی برای اولین بار می افتد مثل یک اپیدمی به این صورت، نمی شود دنیا متوقف شود و چرخ سینما حقیقت امسال متوقف بشود تا ما ببینیم چه اتفاقی می افتد. خب این می تواند تجربه جدیدی باشد با اینکه عجیب است .

محسن خان جهانی با دوفیلم ای بی سی دی در بخش ویژه کرونا و فیلم برسرخاک در بخش مسابفه ملی گفت: درباره برگزاری جشنواره امسال که در واقع متفاوت ترین جشنواره سال های اخیر در طول دوره چهارده ساله جشنواره سینما حقیقت است، باید بگویم که، این دوره ی بسیار بسیار متفاوت که تا حالا هیچوقت نه در ایران، در هیچ جای دنیا تجربه نکرده ایم و نکرده بودند، اولین بار است که ما آن را می بینیم و تجربه می کنیم. بنده یک ماه قبل از شروع جشنواره موافق برگزاری جشنواره آنلاین بودم به دلیل اینکه به هر حال اگر قرار باشد حتی به مدت یک دوره جشنواره تعطیل شود ممکن بود جشنواره در سال های آینده به مشکلاتی بربخورد. مثلا فیلم های زیادی انباشته می شد. خب ما می دانیم که جشنواره سینما حقیقت تنها جایی هست که فیلم سازان و مستندسازان می توانند فیلم هایشان را به نمایش بگذارند و اگر این راه را هم از دست بدهیم خب جایی برای پخش این فیلم ها وجود نداشت؛ بنابراین روح جشنواره در برگزاری آن است. به همین دلیل اتفاقی که افتاد اتفاق خوبی بود .

الهام آقالری کارگردان فیلم قهرمان در بخش ویژه گفت: بسیار تجربه خوبی بود. خیلی از کسانی که مخاطبان پرپا قرص مستند هستند امکان دارد که در شهرستان ها یا خارج از کشور باشند. ما به این شکل می توانیم از این مخاطبان خواهش بکنیم که فیلم ما را بینند بدون آنکه بخواهند در ایران یا تهران حضور داشته باشند. این اتفاق بسیار خوبی است، چون قطعا مخاطب های ما بیشتر خواهند شد. دوست دارم که سال بعد ان شاالله با رفتن کرونا ما در کنار شرایط اکران عادی اکران آنلاین را هم داشته باشیم .

علیرضا دهقان کارگردان مستند ایستاتیس گفت: دغدغه و نگرانی من این بود که فیلم ایساتیس را به جشنواره سینماحقیقت ارائه بدهم یا نه چون من سرمایه های اصلی زندگی ام را برای تولید این کار فروختم و چون دوست داشتم این اثر برای ایران و فرهنگ ایرانی بسازم، دوست داشتم مخاطبان زیادی آن را تماشا کنند. ولی از طرفی نگران بودم که در پلتفرم ها امنیت نداشته باشد و چون پخش اول ایساتیس در جشنواره سینماحقیقت است ممکن بود صیانت فیلم حفظ نشود و بازار بعدی خود را از دست بدهد؛ ولی در نهایت با مشورت دوستان ریسک حضور را پذیرفتم و تصمیم گرفتیم کار در جشنواره حضور داشته باشد.

دهقان در گفتگوی دیگری هم گفت: خدا را شکر امسال با تمام مشکلاتی که وجود داشت چراغ جشنواره سینما حقیقت خاموش نشد. شاید برخی از سازندگان آثار از جمله خود بنده دوست داشتیم فیلم هایمان را با مخاطبین در سالن های سینما ببینیم. به هرحال بازخورد های مخاطب، نفس مخاطب، شرایط فنی آثار روی پرده واقعا نسبت به پخش آنلاین یک عنصر مطلوب تری بود. اما به هر حال اتفاقی که افتاد مخاطب های این فیلم از سینما فلسطین در سال های اخیر یا سینما چارسو در سال گذشته فراتر می رود و کل مردم ایران می توانند به تماشای آثار مستند بنشینند. فیلم هایی که در چندسال اخیر از دوربین مستندسازان جا نماند و توانستند یک آیینه ای از فرهنگ، رخداد های سیاسی اجتماعی و شرایط ویژه کرونا و بحث کارآفروینی را به تصویر بکشند. این گستردگی مخاطب خیلی خوب است. مردم در این زمان قرنطینه بیشتر فیلم های مستند می بینند و با مستند آشتی می کنند. فکر می کنم اتفاق خوبی در خانواده های ایرانی و خانواده های علاقمند به سینمای مستند رخ بدهد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
فرضیه تأخیر پخش یک سریال در نمایش خانگی به دلیل محتوای خشن بیشتر بازی غلطی بود که برخی دست های پنهان برای تغییر زاویه دید نسبت به آلوده بودن این سریال به پول های کثیف طرح کردند اما ناکام ماند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، ماجرای پول های کثیف در سینمای ایران از همان ابتدای امر سینماگران، اصحاب رسانه و فعالان فضای مجازی را به دو گروه تقسیم کرد؛ عده ای مخالف آن بودند که حتی ریالی پول کثیف در سینمای ایران وجود دارد و منکر پول شویی در سینما بودند و عده ای هم معتقدند که نه تنها میلیاردها تومان در سینمای ایران پول کثیف در جریان است که سینمای ما یکی از محل های مطمئن و مناسب برای پول شویان و اختلاس گران شده است. بناگاهی تضمینی برای بریز و بپاش سرمایه های مشکوکی که میان بانک های کشور و نهادهای اقتصادی و جیب رانت خواران چرخیده و گم شده است!

عده ای هم البته در این میان خاکستری بودند و می گفتند که منکر پول های کثیف نیستند اما از اینکه حتماً چنین پول هایی در سینمای ایران به عنوان سرمایه آمده باشد اطمینان نداشتند، تا اینکه با بازداشت یکی از متهمین اقتصادی به نام محمد امامی به عنوان سرمایه گذار و تهیه کننده سریال شهرزاد کاشف به عمل آمد که سینمای ایران آلوده به ویروس پول های کثیف شده است و تازه باید فکری برای مداوای آن کرد.

از اینجا به بعد بود که مسئله راه کارهای جلوگیری از ورود پول های کثیف به سینمای ایران مطرح شد و گروه خاکستری و معتقد به حضور پول های کثیف و سرمایه های مشکوک در سینمای ایران به طرح بحث در این باره پرداختند.

اما بعد از سریال شهرزاد هیچ یک از پروژه های سینمایی یا نمایش خانگی البته به جز آثاری که محمد امامی سرمایه گذار آنان بود، به طور قطع مشکوک به آلوده بودن به پول های کثیف نبود تا اینکه خبر ساخت و تولید سریالی منتشر شد، سریالی که از همان ابتدا حواشی مختلفی را پشت سر گذاشت از جمله ماجرای دستمزد یکی از بازیگران آن که حتی کار را به دادگاه کشاند.

این سریال به علت آنکه توسط فردی تهیه شده است که از نزدیکان و شرکای محمد امامی بود مشکوک به آلوده بودن به پول های کثیف است. می توان واگذاری سهام 50درصدی شرکت تصویرگستر پاسارگاد توسط فرشاد شفیعی در مهرماه 1394 به محمد امامی و همین طور تأسیس شرکت تصویرگستر پاسارگاد در تیرماه سال 1387 با سرمایه پنج میلیون ریال (500 هزار تومان) با حضور علی اسدزاده و افشین ساعی به عنوان رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت را اصلی ترین علت این ظن دانست.

علی اسدزاده و محمد امامی

رفته رفته این علل باعث شک و گمان نسبت به منشأ تأمین هزینه ساخت این سریال شد و در نهایت بعد از چندبار اعلام زمان پخش و تغییر آن قرار شد که قاطعانه 24 آذر ساعت 20 این سریال از یکی از پلت فرم های نمایش خانگی منتشر شود اما یک باره خبر لغو پخش این سریال توسط سامانه مذکور اعلام و گفته شد که به دستور نهاد قضایی و برای پالایش و نظارت بر این سریال تا اطلاع ثانوی پخش سریال لغو شده است.

لغو پخش سریال باعث شد که برخی ادعای توقیف سریال را با دلایلی مانند مباحث محتوایی و مضامین سینمایی آن اعلام کنند. یکی از رسانه ها در همین ایام نیز از خشونت و پلیس کشی این سریال گفت و باعث تقویت این ایده شد، از همین رو برخی از فعالان فضای مجازی و خبرنگاران تلاش کردند بر همین طبل بکوبند تا مسئله اصلی تأخیر در پخش یعنی شک در منبع و منشأ هزینه ساخت آن را به عقب و انتهای صحنه ببرند و روی احتمال مشکلات فرهنگی و مضامین متمرکز شوند تا هرطور شده این سریال مشکوک به سرمایه های آلوده تبرئه شود.

اما طولی نکشید که دادسرای عمومی تهران آب پاکی را روی دست این جماعت ریخت و اعلام کرد که ادعاهای مورد اشاره صحت ندارد و پخش این سریال با توجه به گزارش های ضابطین و برخی ابهامات در مورد لزوم بررسی منشأ هزینه های تهیه و تولید این سریال تا حصول نتیجه به تأخیر افتاده است.

آدرس غلطی که برخی دست های پنهان برای تغییر جهت مسئله این سریال دادند، عملیاتی طراحی شده و البته قدیمی بود که پایه های آن بسیار سست و متزلزل بود چه در سینمای ایران و همین طور نمایش خانگی مضامین ضداخلاقی و ضدانسانی و حتی ضدحکومتی فراوان است و اکثراً کک هیچ کدام از مسئولین امر نیز گزیده نشده است چه برسد به توقیف، البته در این میان برخی از فیلم های سینمایی به توقیف کشیده شده اند اما حجم آثار توقیفی با حجم مضامین نامناسب فرهنگی و اجتماعی میان فیلم ها و سریال های نمایش خانگی اصلاً قابل قیاس نیست.

از سوی دیگر حتی ساترا به عنوان یکی از ناظرین اصلی بر نمایش خانگی نیز از عدم ممانعت این نهاد فرهنگی برای پخش این سریال خبر داده و حتی اعلام کرده است که از قوه قضائیه خواستار همکاری برای پخش این سریال است.

اما از این گذشته گاف بزرگ محمد امامی در دادگاه که اشاره کرد "سه سریال دیگر دارم که در حال سپری کردن مراحل کاری خودند" نیز به صورت جدی توجه مسئولین قضایی را جلب کرد که این متهم بزرگ اقتصادی در عین حال که در بازداشت به سر می برد فعالیت های سینمایی جاری بیرون از زندان دارد و این یعنی بدون شک یکی از سریال های پرهزینه نمایش خانگی همین الآن با پول های کثیف در حال ساخت و یا ساخته شده است، این قضیه کنار مشارکت و همکاری علی اسدزاده با امامی گمانه تولید این سریال با پول های کثیف امامی را دوچندان می کند.

بنابراین فرضیه تأخیر در پخش سریال و مشکلات آن تنها همان ظن و گمان آلوده بودن این سریال به سرمایه های مشکوک و پول های کثیفِ محمد امامی است و بس.

هنرمندان و اصحاب رسانه باید با هوش و حواس جمع بدانند که برخی در این میان دنبال این هستند که با کمک از وجهه و جایگاه فرهنگی آنان تلاش کنند پشت آنان سنگر بگیرند و آنان را قربانی جریان پول های کثیف در سینما کنند تا از این مهلکه جان به در ببرند، نباید فرهنگیان و هنرمندان ما در دامِ پازل بازی پولشویان وارد شوند و ناخواسته به تکمیل آن کمک کنند.

امیدواریم که گروه خاکستری و مخالفین پول های کثیف در سینما نیز بدانند که جریان پول های کثیف در سینما دیگر یک ادعا نیست بلکه واقعیتی جدی است که نمی توان آن را انکار کرد.

انتهای پیام/+

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
تهران- ایرنا- معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی دبیر نخستین جشنواره بین المللی تولید انیمیشن های قرآنی خانگی را منصوب کرد.

به گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگی ایرن از روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکم برای به عنوان دبیر نخستین جشنواره بین المللی تولید انیمیشن های قرآنی خانگی آمده است: معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای ترویج و گسترش فرهنگ و معارف قرآن و اهل بیت (ع) و حمایت از تولید آثار و محصولات ممتاز قرآنی جشنواره ملی ادبی داستانک با محور وحدت اسلامی را با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان، نهادها، موسسات و فعالان فرهنگی و قرآنی کشور برگزار می کند.

این جشنواره با همکاری حوزه هنری کودک و نوجوان و موسسه سپهر سوره هنر در سه بخش اصلی، ویژه و آزاد برگزار می شود که موضوعات بخش اصلی جشنواره شامل قرآن و سبک زندگی، نماز و ارتباط با خدا، پاکیزگی و نظم، راستگویی، سپاسگزاری، مسئولیت پذیری و امانتداری بوده و در بخش ویژه نیز علاقمندان می توانند آثاری با موضوع مقاومت و شهید حاج قاسم سلیمانی تولید کنند.

این جشنواره در قالب های عروسکی مانند لگو، خمیری، کات اوت (کاغذ- مقوا - پارچه)، اشیاء و پیکسلیشن برگزار می شود. علاقه مندان می توانند در سه گروه شامل کودک (5 تا 12 سال)، نوجوان (12 تا 20 سال) و بزرگسال شرکت کنند.

اجرای این جشنواره توسط موسسه سپهر سوره هنر حوزه هنری انجام شده و علاقمندان برای یادگیری چگونگی تولید و آموزش ساده استاپ موشن، ثبت نام، بارگذاری فایل اثر و دریافت کد رهگیری می توانند به مراجعه کنند.

دبیرخانه جشنواره در صورت صلاحدید، آثار منتخب را با نام صاحب اثر منتشر خواهد کرد و هر فرد می تواند همزمان در همه بخش ها شرکت کند. جوایز جشنواره در بخش های مختلف بین 10 تا 30 میلیون ریال در بخش کودک و نوجوان و 20 تا 40 میلیون ریال در بخش بزرگسالان می باشد. آخرین مهلت ارسال آثار 15 بهمن ماه 99 و اکران و آیین اختتامیه 22 اسفند 99 است.

استاپ موشن یکی از تکنیک های انیمیشن سازی (پویا نمایی) است که در آن شی را فریم به فریم حرکت داده و تصویر آن را توسط دوربین، موبایل یا تبلت ضبط می کنند که از پشت سر هم قرار گرفتن این تصاویر، به نظر می رسد که جسم در حال حرکت است.

عروسک هایی با مفاصل متحرک و یا عروسک های ساخته شده با خمیر یا لگو، در این تکنیک کاربرد زیادی دارد، البته در مواردی به جای عروسک، از اشیای دیگری مانند انسان، وسایل خانه، گیاهان و مانند آن استفاده می شود.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هفته گذشته نیز در حکمی را به عنوان دبیر علمی جشنواره ملی داستان نویسی آیات منصوب کرد و پیش از آن نیز را به عنوان دبیر نخستین جشنواره ملی شعر پیام آور وحدت و را به عنوان دبیر نخستین جشنواره ملی ادبی داستانک منصوب کرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مصطفی کولیوندی کارگردان و بازیگر تئاتر خیابانی از آخرین فعالیت هایش و وضعیت تئاتر در شهرستان دهلران گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۲

مصطفی کولیوندی بازیگر و کارگردان تئاتر در گفتگو با خبرنگار حوزه تئاتر خبرگزاری صبا از آخرین فعالیت های هنری خود اینگونه گفت: نمایش خیابانی بیست عدد آخر را من نشمردم در جشنواره تئاتر مقاومت درحال اجرا است و در حال آماده سازی چند نمایش دیگر برای جشنواره تئاتر فجر هستم.

به گفته وی، یک تله تئاتر به کارگردانی محسن کولیوندی و که او بازیگر و تهیه کننده این کار بوده برای بخش تله جشنواره تئاتر فجر آماده و یک نمایش رادیویی هم برای این جشنواره ارسال کرده اند.

او درباره داستان نمایش بیست عدد آخر را من نشمردم توضیح داد: این نمایش داستان کسی است که روایت می کند عاشق قطار است و تمام زندگی اش به نحوی با قطار عجین شده است؛ هم خاطرات گذشته اش و حتی خانواده اش. او می گوید قهرمان زندگی اش هم به قطار ربط دارد و از جایی شروع می شود که کلاس دوم ابتدایی داستان دهقان فداکار را می خواند و متوجه می شود که چه انسان بزرگی بوده است و دوست دارد یک انسان فداکار را از نزدیک ببیند. به دهقان فداکار نامه می نویسد و سال ها بعد پاسخ نامه اش را دریافت می کند اما این زمانی ست که جنگ شروع شده است و قطار کم تر به سمت محل زندگی آن ها رفت وآمد دارد. دهقان فداکار در جواب او می گوید من پیراهن فداکاری ام را برای شما می فرستم، با قطاری که روز سوم آذر از تهران حرکت می کند و روز چهارم آذر به اندیمشک می رسد. روز چهارم آذر مصادف است با بزرگ ترین بمباران هوایی تاریخ دنیا و قطار در آن زمان به مقصد می رسد اما او به جای یک پیراهن، یک قطار پر از پیراهن های انسان هایی که سوخته اند می بیند.

این کارگردان در بخش دیگر صحبت هایش درباره وضعیت حوزه تئاتر در شهرستان دهلران بیان کرد: متاسفانه شهرستان دهلران فقط یک مجتمع فرهنگی افتتاح شده دارد که سالن تئاتر ندارد یعنی ما محل تمرین نمایش نداریم. شاید باور نکنید اما من نمایش ها را در خانه تمرین کردم چون سالن مناسب برای تمرین نداریم. با وجود تلاشی که مدیر کل ارشاد انجام داد و با سازمان های دیگر هم هماهنگ کردند و یک سالن به ما دادند، اما فاصله این سالن با هنگ مرزی بسیار کم است. کسانی که در زمان های قدیم مسئول بودند بد تصمیم گرفتند و الان یک مجتمع خالی از همه چیز و یک سالن بدون امکانات افتتاح شده است. من نمی دانم بدون سالن تمرین و اجرای تئاتر چطور این مجتمع افتتاح شده است.

این کارگردان ادامه داد: بچه ها فقط از خودشان مایه می گذارند. دهلران با 18 یا 20 نمایش از سال 81 و 82 به طور مستمر در جشنواره تئاتر فجر حضور دارد. بنده که یکی از اعضای تئاتر دهلران هستم در تمام جشنواره های ایران به نوعی موفقیت کسب کرده ام و 9 بار جزو برگزیدگان جشنواره تئاتر فجر بودم. این یک نمونه از موفقیت های هنرمندان دهلران است. مسئولان ما شاید دلسوز باشند اما عملا کاری از دستشان برنمی آید. نسل ما درحال فدا شدن است اما برای نسل های بعدی فکر کنم دهلران دیگر تئاتری نداشته باشد.

کولیوندی در پایان درباره برگزاری جشنواره ها در زمان همه گیری ویروس کرونا عنوان کرد: ویروس کرونا بلایی بود که حتی بزرگ ترین رخداد ورزشی دنیا یعنی المپیک را هم تعطیل کرد. دوستان ما در دبیرخانه جشنواره تئاتر مقاومت تمام تلاششان را کردند و خطر را به جان خریدند تنها برای این که کمکی کنند به هنرمندان تئاتر خیابانی که از این راه امرار معاش می کنند اما بالاخره امکان ابتلا وجود دارد. امیدوارم جشنواره عاقبت به خیر شود.

ندا زنگینه

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
با نزدیک شدن به اتمام دولت متاسفانه 2 پروژه مهم فرهنگی گچساران که از پیشرفت فیزیکی خوبی برخوردارند به دلیل عدم اعتبارات راکد و تعطیل هستند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۲

خبرگزاری فارس، گچساران_ سمیرا نصاری، فرهنگ و اجرای کارهای فرهنگی در جوامع بشری دنیا از اهمیت بسزایی برخوردار است چنانچه در تمامی دولت ها به دنبال تعالی فرهنگ و ایجاد بسترسازی امن برای تحقق این امر مهم در جامعه هستند.

امروزه در هر جامعه برای پیشرفت و تعالی در زمینه های مختلف اعم از اقتصادی و اجتماعی نیاز به کارهای فرهنگی دارند به گونه ای که سیاست فرهنگی از جمله مفاهیم مرتبط با توسعه فرهنگی است که در چند دهه اخیر به آن توجه شده است.

با توسعه فرهنگی و ایجاد زیرساخت ها موجب رشد و آگاهی یک جامعه می شود به طوری که توسعه فرهنگی به حفظ رویکردهای ملی وبومی جامعه نسبت به صنایع و دستاوردهای فرهنگی توجه می کند،که بی ارتباط با مسئله تکنولوژی هم نیست.

امروزه ایجاد زیرساخت های فرهنگی در جامعه نقش بسزایی دارد به گونه ای که دولت ها سالانه میلیاردها تومان برای زیرساخت های فرهنگی از جمله ساخت فرهنگسراها، کانون های فرهنگی و هنری، خانه فرهنگ و هنر، انجمن های مختلف فرهنگی و هنری و سایر موضوعات هزینه می کنند تا شاهد رشد و بالندگی فرهنگ و هنر در رشته های مختلف در سطح جامعه باشند.

2پروژه فرهنگی و هنری گچساران که چند سالی است از عملیات احداث آن می گذرد و مسوولان وعده بهره برداری آن را می دهند اما امسال به دلیل عدم اعتبارات تعطیل شده اند.

مجتمع فرهنگی و هنری آفتابگردان که قدمتی بیش از 15 سال را دارد و از پیشرفت فیزیکی 90درصدی برخوردار است اما همچنان این پروژه راکد مانده است به طوری که هر مسوولی و مدیری وعده پیگیری برای به سرانجام رسیدن این پروژه مهم فرهنگی را به مردم می دهد اما همچنان بی سرانجام مانده است.

از دیگر پروژه های فرهنگی مهم این شهرستان می توان به پروژه احداث مجتمع فرهنگی و هنری پردیس اشاره کرد که در سال 1396 با حضور مسوولان استانی و شهرستان کلنگ زنی شد و مسوولان در آیین کلنگ زنی وعده 18 ماهه برای به بهره برداری رسیدن این پروژه فرهنگی را دادند.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گچساران در گفت وگو با خبرنگار فارس از وعده به بهره برداری رسیدن این 2 پروژه مهم فرهنگی را تا پایان امسال را داده بود که علی رغم وعده ها و کمبود اعتبارات 2 پروژه مهم فرهنگی شهرستان تعطیل شدند.

امیر حسین نوروزی اظهار کرد: پروژه مجتمع فرهنگی آفتابگردان این شهرستان در زمینی به مساحت 9 هزار متر مربع و پنج هزار و 100 متر مربع زیر بنا از سال 83 آغاز شد.

وی با بیان اینکه این پروژه هم اکنون 90درصد پیشرفت فیزیکی دارد ، گفت: تاکنون 59 میلیارد ریال برای این طرح فرهنگی هزینه شده و هم اکنون در حال واگذاری به بخش خصوصی است.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گچساران ابراز کرد: مجتمع فرهنگی هنریپردیس هم اکنون 65 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که از سال گذشته تاکنون راکد مانده است.

نوروزی با بیان اینکه امسال 45 میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات نفت برای تکمیل طرح احداث پردیس فرهنگی هنری شهر دوگنبدان اختصاص یافته است، گفت: برای انجام فاز نخست این طرح 170میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.

وی ادامه داد: پردیس هنری شهر دوگنبدان در زمینی به مساحت 10 هزار متر مربع و با زیربنای 6 هزار و 300 مترمربع عملیات احداث آن از سال 1396 آغاز شده است.

نوروزی بیان کرد: این پردیس هنری از بخش های مختلفی از جمله سالن موسیقی، سالن همایش و برنامه های عمومی، سالن پلاتو، نگارخانه، گالری، موزه، سینما، گیم نت، کافی نت، سالن کنفرانس، کتابخانه تخصصی، مجموعه اداری و پارکینگ تشکیل شده است.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گچساران با اشاره به اهمیت وجود زیرساخت های فرهنگی در گچساران خاطرنشان کرد: متاسفانه 2پروژه مهم فرهنگی گچساران از سال گذشته تاکنون به دلیل عدم اعتبارات راکد و تعطیل مانده است.

به گزارش فارس، با توجه به نزدیک شدن به اتمام دولت و تاکید مسوولان به سرانجام رسیدن پروژه هایی که دارای پیشرفت فیزیکی بالایی هستند اما در شهرستان گچساران به دلیل کمبود اعتبارات بسیاری از پروژه های مهم از جمله پردیس هنری، مجتمع فرهنگی و هنری آفتابگردان احداث و بهسازی جاده گچساران_ باباکلان، گچساران - گناوه و بسیاری دیگر از پروژه های مهم این شهرستان راکد و تعطیل هستند.

انتهای پیام/82031

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
"زبیده آزادی" اهل روستای چاهان، هنرمند و آوازخوانی است که سال ها پیش به اتفاق موسی بلوچ (دونلی نواز) اجراهای متعدد خارجی داشته و حال دچار بیماری روحی و جسمی است و با فقر دست و پنجه نرم می کند. او امروز از مسئولان درخواست حمایت دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۲ سایت های دیگر : برترین ها بازار کار خبر فوری بهار نیوز وبگاه خبری قلم

به گزارش خبرنگار ایلنا، یکی از مشکلات غم انگیز اهالی موسیقی نواحی، فقر هنرمندان و بی توجهی مسئولان به وضعیت معیشتی و شغلی آن هاست. مقوله فقر محدود به شهر و استان خاصی نیست و به طور گسترده در سراسر کشور وجود دارد و شمال و جنوب و شرق و غرب نمی شناسد گرچه استان ها و شهرهای محروم سهم بیشتری از این معضل دارند و این همه درحالی ست که هنوز آمار دقیقی از هنرمندان موسیقی نواحی کشور در دست نیست.

یکی از این مناطق محروم، استان سیستان و بلوچستان است. موسیقی این استان مانند دیگر هنرهای منطقه قدمت بسیاری دارد و رمز ماندگاری آن نیز تنها تلاش هنرمندان گمنامی است که با وجود مشکلات بسیار؛ هنوز می خوانند و می نوازند و داشته هایشان را به نسل های پس از خود انتقال می دهند. "زبیده آزادی" بانوی بلوچ یکی از همین افراد است که حال در گمنامی به سر می برد و زندگی نابسامانی دارد.

"زبیده آزادی" ساکن روستای چاهان در شهر نیکشهر بلوچستان است. او یکی از بانوان هنرمندی است که آوازخوانی را در کودکی از مادربزرگش آموخته و ترانه ها، صوت ها و آوازهای محلی بسیاری را از بر است. او که از 15 سالگی آوازخوانی محلی را به طور جدی دنبال کرده، سال ها پیش به اتفاق زنده یاد موسی بلوچ (دونلی نواز که چند سال پیش حین مسافرکشی در سانحه تصادف جان خود را از دست داد) طی همکاری پانزده ساله، اجراهای داخلی و خارجی بسیاری داشته و در کشورهایی چون ایتالیا، فرانسه، نروژ و سوئد به اجرای کنسرت پرداخته است. زبیده خانم از آن پس دیگر مانند گذشته به فعالیت های هنری اش ادامه نداد. خودش می گوید: تا زمانی که موسی بود، مرا به کنسرت های بین المللی می برد اما یک روز خبر آوردند که تصادف کرده و از دنیا رفته است. پس از آن نیز دیگر کسی سراغی از من نگرفت.

زبیده آزادی که دیگر نامی از او در عرصه موسیقی نمی شنویم، سال هاست با بیماری و فقر دست و پنجه نرم می کند. او مدتی قبل همسرش را نیز از دست داده و این اتفاق بر مشکلاتش افزود.

این بانوی موسیقی دان که بیکاری و عدم فعالیت های هنری باعث افسردگی اش شده، آلام بسیای دارد.

10 سال است بیمارم، بیمه نیستم و مداوا نشده ام

تنها داریم قرص های مسکن است

این بانوی بلوچ می گوید: 54 سال سن دارم و حال چند سال است خانه نشین شده ام. تا آن زمان که سالم بودم مشکلات کمتری داشتم به این دلیل که در زمینه موسیقی فعالیت می کردم، با هر دشواری بود زندگی ام را می گذراندم اما حالا حدود ده سال است بیمارم و مداوا نشده ام. بیمه هم نیستم.

بیماری شما چیست؟

می گوید: بینایی یکی از چشمانم را تا حدود بسیاری از دست داده ام و دچار سنگ کلیه ام. سردردهای دردناکی هم دارم که سال هاست با من است. به طور دقیق نمی دانم بیماری ام چیست، چون برای مداوای ام کاری نکرده ام به این دلیل که پولی نداشته ام تا خارج دوا و درمان کنم. طی این مدت هم تنها دارویی که مصرف کرده ام قرص مسکن بوده است.

فقط کمیته امداد حمایتمان می کند

هیچ درآمدی ندارید؟

پاسخ می دهد: هیچ درآمدی ندارم، جز آنچه که کمیته امداد به ما می دهد. آنها ماهانه سیصد هزار تومان به ما می دهند که البته مبلغش خیلی ناچیز است و دردی از ما دوا نمی کند.

این بانوی بلوچ با اشاره به اینکه تا 15 سال پیش فعالیت های حرفه ای داشته و در کشورهای مختلف به اجرای کنسرت پرداخته، می گوید: 5 سالی هست که دیگر فعالیت هنری ندارم. البته دو یا سه سال پیش با عیسی بلوچ، فرزند موسی بلوچ، برای اجرای یک برنامه به سراوان رفتیم.

هنوز صدای خوبی دارم

زبیده خانم می گوید: درست است که بیمارم و شغلی ندارم، اما همچنان می توانم در عرصه موسیقی فعالیت کنم. من هنرمندم و آوازهای بلوچی بسیاری خوانده ام و از برم. هنوز هم صدای خوبی دارم، با این حال حتی هنرمندان منطقه به سراغم نمی آیند. گاهی مواقع برخی مستندسازان برای تصویربرداری به روستای ما می آیند و از من می خواهند که بخوانم و من هم برایشان می خوانم، چون هنر و موسیقی دیارم را دوست دارم؛ هرچند حتی دندانی هم برایم نمانده است.

خانه ام آب ندارد و سقفش فرو ریخته!

ارشاد از مشکلات شما خبر دارد؟

پاسخ می دهد: بله، به اداره ی ارشاد رفته ام اما گفته اند فعلا صبر کن. برای دریافت هنر کارت هم ثبت نام کرده ام، اما کارتم هنوز به دستم نرسیده است. متاسفانه مسئولان وزارت ارشاد و بخش های دیگر هیچکدام پیگیر حال من و فرزندم نیستند.

زبیده خانم ادامه می دهد: با اینکه بیمارم، اما اینطور نبوده که دنبال حق و حقوقم نباشم. بیش از یک سال است برای ما پرونده تشکیل داده اند تا از این طریق حقوقی ماهیانه دریافت کنیم، ولی هیچ فایده ای نداشته و نمی دانم در نهایت به نتیجه می رسد یا نه! من بیمار هستم و واقعا به این پول نیاز دارم اما نمی دانم کجا باید بروم و به چه کسی بگویم. گرانی و فشار اقتصادی هم دایم عرصه را بر ما تنگتر می کند و زندگی مان روز به روز سخت تر می شود. خانه من از سنگ و گل و درخت است و هیچ امکاناتی ندارد. پارسال سقف آن فرو ریخت و حالا هم زمستان از راه رسیده است. نه یخچال دارم نه کولر. از داشتن آب و دستشویی و حمام هم محرومیم و به ناچار از امکانات همسایه استفاده می کنیم.

هنرمند بلوچی ادامه می دهد: زمانی که برای اجرای کنسرت به اروپا می رفتم، باردار بودم و پسرم عادل را با خود داشتم. حال او پانزده ساله است و با تمام مشکلات به مدرسه می رود. خودش می خواهد تحصیل کند تا در آینده مهندس شود.

بابت خرج بیمارستان همسرم هنوز بدهکارم با یک شناسنامه و کارت ملی گرویی

زبیده خانم دوست دارد موسیقی کار کند، می گوید: دو سال پیش مجوز گرفتم و قرار بود برای کنسرت به کشور قطر بروم، اما متاسفانه همسرم فوت کرد. همسرم در کار موسیقی نبود. اوائل کشاورزی می کرد و چند سال پس از تولد آخرین فرزندم بیکار شد و در خانه بود. پایش شکست، او را عمل کردند و پلاتین کار گذاشتند، آن زمان هم مشکل مالی داشتم و تا امروز هنوز بابت درمان همسر مرحومم چهار میلیون بدهکارم. شناسنامه و کارت ملی ام را در بیمارستانی در ایرانشهر گرو گذاشته ام تا زمانی که آن چهار میلیون را بپردازم.

از هنر دورم، حالم خوب نیست

زبیده آزادی حرف هایش را به پایان می برد: به دلیل دور بودن از کارهای هنری و اجرا حالم خوب نیست. افسرده و ناراحتم و شاید دلیل بیماری هایم نیز همین باشد. از مسئولان درخواست دارم به من کمک کنند تا بیماری چشم و سنگ کلیه ام را درمان کنم، تا پس از آن بتوانم زندگی خود و فرزندم را سر و سامان دهم.

توضیح بخشدار نیکشهر

محمد بلوچ زهی سال ها پیش درباره وضعیت "زبیده آزادی" گفت: در دوره اصلاحات که اوج شکوفایی فرهنگ و هنر بلوچستان بود، زبیده آزادی هم مورد حمایت قرار گرفت و اجراهای زیادی هم در کشورهای اروپایی داشت. وضع مالی این هنرمند هم نسبت به گذشته رو به بهبود بود اما در دوره آقای احمدی نژاد و ایجاد برخی محدودیت ها، وضعیت او هم مثل بقیه هنرمندان آشفته شد. فوت نوازنده سرشناس دونلی بر اثر تصادف هم روند آشفتگی و گوشه گیری او را تسریع بخشید. به رغم اجراهای بین المللی که زبیده آزادی داشت اما هیچگاه نتوانست دوباره در ایران روی صحنه برود. همزمان با شروع روند بیماری روانی او هم حتی پیشنهاد کردیم که کمک کنند در تهران برای زنان روی صحنه برود اما موفق نشدیم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: امسال جلساتی برای افزایش بودجه های فرهنگی کشور برگزار شد ولی اتفاقی نیفتاد ولی هنوز بودجه تصویب نشده پس رقمی هم در این حوزه تایید نشده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۲

حسین میرزایی، نماینده مردم اصفهان و ورزنه در خانه ملت در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری سلامت؛ درباره بیمه هنرمندان اظهار کرد: در یک جلسه ای با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و برخی دیگر از وزرایی که وجود داشت، این تذکرات به آنها داده شده است. حال اینکه چه تدبیری و اقدامی کنند مسئولیت آن با مسئولات دولتی است.

وی درباره بودجه های فرهنگی هم افزود: تا بودجه تصویب نشود اعداد و ارقام آن هم تغییر می کند و گفتن اعداد و ارقام درست نیست، چون ممکن است بودجه در فراز و فرودهایی که در کمیسیون تلفیق به وجود می آید تغییر کند و ما متهم به دادن اطلاعات نادرست شویم باید منتظر بمانیم که چه میزان بعد از تایید بودجه مشخص می شود.

میرزایی در مورد چرایی افزایش بودجه 50 درصدی صداوسیما و اینکه نمی توان این بودجه به سایر بخش ها داد تا این نهاد به صورت خودکفا از تبلیغات و سایر فعالیت ها درآمد داشته باشد؛ توضیح داد: اگر این کار را انجام دهیم صدا و سیما مجبور می شود تا جهت گیری خاصی پیدا کند و کشور را هم به جهت گیری خاصی خواهد برد. بعد هم تا چه اندازه ظرفیت دارد که بتواند خودکفایی خودش استفاده کند. بنابراین باید یک کار دوجانبه انجام شود یعنی باید یک مقداری از بودجه عمومی کشور در اختیار صداوسیما قرار بگیرد و بخشی هم به عهده خودشان باشد تا از ریل مستقیم خارج نشده و منحرف نشود.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از 4 دستگاهی که تقریبا نیمی از بودجه های فرهنگی کشور را به خودشان اختصاص داده اند صداوسیما است، این چهار دستگاه از 50 تا 60 دستگاه فرهنگی دیگر حدود نیمی از بودجه های فرهنگی را به خود اختصاص داده اند. قبل از اینکه لایحه بودجه اتفاق بیافتد آقاتهرانی، ریاست کمیسیون فرهنگی جلساتی را با نوبخت داشته اند تا امسال بودجه های فرهنگی را بیشتر کنیم و آقای نوبخت هم قول هایی داده اند اما اتفاقی نیفتاده است.

وی در مورد بازگشت فردوسی پور به رسانه که جزو مطالبات مردمی است، هم اضافه کرد: صحبت هایی در این مورد انجام شده ولی در ساز و کار داخلی صداوسیما نمی توانیم دخالتی داشته باشیم؛ ما توصیه کردیم و این توصیه ها در جلسه با رئیس صدا و سیما شد، اما الزام نشدند و این هم مسئله باید با مسائل خود سازمان لحاظ و تدبیر شود.

خبرنگار: محمدسیاح

لینک خبر :‌ خبرگزاری سلامت
معاون فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: استقبال فعالان فرهنگی، تبلیغاتی و رسانه ای این استان از پرداخت تسهیلات حمایتی دولت در این حوزه کم رنگ است.

به گزارش قدس آنلاین ، افشین تحفه گر افزود: کل تسهیلات تخصیصی از طریق سامانه تحفه برای کسب و کارهای فرهنگی، هنری، تبلیغات و رسانه ای در خراسان رضوی 80 میلیارد ریال به صورت قرض الحسنه با کارمزد چهار درصد است که سهم معاونت فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان شامل ناشران، مطبوعات و کانونهای آگهی و تبلیغات 20 میلیارد ریال می باشد.

وی محل تامین اعتبار این تسهیلات را صندوق کارآفرینی امید ذکر و بیان کرد: اصحاب حوزه فرهنگ این استان برای برخورداری از سهم تعیین شده تسهیلات قرض الحسنه در چارچوب سامانه تحفه باید تا پایان 30 آذر ماه به عنوان متقاضی ثبت نام می کردند که این مهلت تا سوم دی ماه تمدید شده است.

معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: شمار اندکی از فعالان حوزه فرهنگی استان تا مهلت مقرر برای دریافت این تسهیلات ثبت نام کردند که شامل 30 نفر در حوزه ناشرین، 10 نفر در حوزه کانونهای آگهی و تبلیغات، 6 نفر در حوزه رسانه و مطبوعات بوده و برخی از آنها نقص مدرک داشته اند.

وی افزود: این استقبال اندک در حالی رخ داده که بارها از طریق ارسال پیامک و درج اخبار در رسانه های گوناگون، اطلاع رسانی لازم و مناسب برای دعوت از اصحاب فرهنگ خراسان رضوی به استفاده از این تسهیلات انجام شده است.

تحفه گر ادامه داد: حداکثر مبلغ دریافتی این تسهیلات سه میلیارد ریال است که براساس امتیازی که کانونهای فرهنگی و تبلیغی و رسانه ای کسب کرده اند و کیفیت فعالیتهای آنها متفاوت می باشد.

وی از مشمولان دریافت این تسهیلات خواست هر چه سریعتر نسبت به ثبت نام در سامانه تحفه اقدام کنند.

430 ناشر، 504 کانون آگهی و تبلیغات، 482 عنوان نشریات چاپی، برخط و غیربرخط و 48 دفتر سرپرستی روزنامه های سراسری در خراسان رضوی وجود دارد.

منبع: ایرنا

انتهای خبر/

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
رئیس سازمان بسیج هنرمندان استان البرز با بیان اینکه زمانی که هنرمندی ابزار کار خود را می فروشد یعنی کارد به استخوانش رسیده است گفت: مسئولین دغدغه هنرمندان را ندارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۰/۰۱

علی امیرکمالی رئیس سازمان بسیج هنرمندان استان البرز، در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری دیده بان البرز گفت: بالغ بر دو هزار و 300 نفر از هنرمندان البرزی عضو سازمان بسیج هنرمندان این استان هستند که می توانند از مزایای در نظر گرفته شده بهره مند شوند.

وی با اشاره به شیوع بیماری کرونا و توقف فعالیت های فرهنگی و هنری اذعان کرد: در پی تعطیلی های کرونایی و عدم برگزاری تجمعات، ضرر و زیان های این بیکاری و تعطیلی ها دامان هنرمندان البرزی را نیز گرفت.

رئیس سازمان بسیج هنرمندان استان البرز با بیان اینکه هنرمندان به گروه ها و بخش های مختلفی تقسیم می شوند ادامه داد: برخی هنرمندان که در بخش هنرهای توصیفی فعالیت می کردند کمتر و هنرهای گروهی و گروه های نمایشی و فعالان حوزه فیلمسازی بیشترین آسیب را در این دوران دیدند.

امیرکمالی افزود: معمولا در گروه های نمایشی افرادی به عنوان نویسنده، مولف، کارگردان، بازیگر، عوامل فنی و ... فعالیت می کنند که همزمان با تعطیلی های کرونایی زمانی که قادر به تولید محتوا نبودند، دچار مشکلات جدی در زمینه اقتصادی شدند.

رئیس سازمان بسیج هنرمندان استان البرز تاکید کرد: این روزها مشاهده می شود که برخی اصحاب رسانه، عکاسان، تصویربرداران و ... اقدام به فروش تجهیزات خود به نازل ترین قیمت کرده اند؛ زمانی که هنرمندی ابزار کار خود را در معرض فروش می گذارد نشان می دهد کارد به استخوانش رسیده و چاره ای جز فروش لوازم کاری خود ندارد.

اعطای تسهیلات یک و نیم میلیون تومانی به هنرمندان دردی را دوا نمی کند

وی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را متولی اصلی فرهنگ و هنر و حمایت از فعالان این عرصه دانست و تصریح کرد: خبری مبنی بر اعطای تسهیلات یک و نیم میلیون تومانی به هنرمندان آسیب دیده از کرونا منتشر شد اما واقعیت این است که این مبلغ در مقابل خسارت های وارده بسیار ناچیز است.

رئیس سازمان بسیج هنرمندان استان البرز بیان کرد: هنرمندانی که از دی ماه سال گذشته تقریبا بیکار بوده اند و درآمدی نداشته اند با این مبلغ کدام مشکل زندگی را می توانند حل کنند؟ دولت نیز در این زمینه دلایل و بهانه های خاص خود را می آورد اما در واقع در حق هنرمندانی که مولفان هنری کشور هستند جفا شد.

امیرکمالی اذعان کرد: سازمان بسیج هنرمندان البرز متولی اصلی این ماجرا نیست و توان زیادی برای حمایت مالی از هنرمندان ندارد اما پیرو اقداماتی که سپاه استان و بسیج اقشار داشتند در قالب کمک های مومنانه و حمایت از تولیدات هنرمندان وارد میدان عمل شده است.

رئیس سازمان بسیج هنرمندان استان البرز مطرح کرد: علاوه بر کمک های مومنانه، سازمان بسیج هنرمندان استان البرز توانسته به صورت مستقیم برای تولیدات مناسبتی گروه های فیلمسازی و نمایشی اقداماتی را در حد توان و بضاعت انجام دهد.

امیرکمالی ادامه داد: علاوه بر روش مستقیم حمایت از برخی هنرمندان، تشریح وضعیت آن ها برای متولیانی که اعتبار در اختیار دارند و مجاب کردن آن ها برای حمایت از هنرمندان یکی دیگر از اقداماتی بود که سازمان بسیج هنرمندان در راستای حمایت از این قشر آسیب دیده انجام داد.

وی در توضیح این عمل گفت: هنرمندان مورد نظر از سوی این سازمان به نهادهایی که توان مالی دارند معرفی شدند و به منظور افزایش تولیدات، اعتباراتی به آن ها پرداخت شده است؛ در این راستا موفق به اخذ اعتباری حدود 300 تا 400 میلیون تومان برای این هنرمندان از دستگاه های مختلف شدیم.

امیرکمالی ادامه توضیح داد: در سال جاری حدود 15 میلیون تومان بودجه از سوی سازمان بسیج هنرمندان به صورت مستقیم در اختیار برخی گروه های فیلمساز استان البرز قرار گرفت و نزدیک به 60 میلیون تومان نیز به صورت غیرمستقیم از اعتبار سایر دستگاه ها به این گروه ها پرداخت شد تا به ساخت فیلم بپردازند که البته خروجی نهایی برخی از این فیلم ها از رسانه ملی منتشر شد.

وی افزود: در برخی موارد که گروه های هنری قصد تولید نماهنگ، موسیقی و یا ... را داشته باشند بخشی از هزینه ها توسط سازمان بسیج هنرمندان پرداخت و بخش دیگر از طریق رایزنی با دیگر دستگاه ها که بودجه و اعتبار بیشتری در اختیار دارند تامین می شود.

امکان کار در فضای مجازی برای برخی هنرمندان وجود ندارد

رئیس سازمان بسیج هنرمندان استان البرز با اشاره به شیوع کرونا و راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی اظهار کرد: حتی در چنین شرایطی نیز راه اندازی کسب و کار در فضای مجازی برای هنرمندان امکان پذیر نبود و همین موضوع موجب آسیب دیدگی بیشتر گروه های هنری شد.

امیرکمالی اظهار کرد: این روزها پریشان احوالی عجیب و غریبی در مدیریت فضای مجازی وجود دارد و نمی توان این فضا را در مسیر مشخصی کنترل کرد اما می توان تا حدودی آن را ساماندهی کرد؛ هنرمندان به حداقل ها قانع هستند و اگر مدیریت فضای مجازی به درستی انجام می شد آن ها نیز می توانستند از این طریق ارتزاق کنند اما این امر نیز امکان پذیر نبود.

زندگی هنرمندان هم هزینه دارد

رئیس سازمان بسیج هنرمندان استان البرز تصریح کرد: هنرمندان همان کسانی هستند که به عنوان بهترین سرمایه های استان از آنان نام برده می شود اما به نظر می رسد مسئولین دغدغه ای برای هنر و هنرمند ندارند و تصور می کنند هنرمند خوراک و پوشاک، اجاره بها و قبوض خدماتی ندارد.

وی با اشاره به تعداد بالای هنرمندان آسیب دیده در استان البرز عنوان کرد: جای تاسف است که زمان اعلام بیلان کاری از نام هنرمند استفاده می شود اما در زمان گرفتاری از سوی نهادهایی که اعتباراتی در اختیار دارند فکری برای این قشر نمی شود و ما شرمنده این عزیزان هستیم. هنرمندان را دریابیم ...

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ دیده بان البرز

روزنامه آفتاب یزد


روزنامه حمایت


روزنامه امروز


روزنامه آسیا


روزنامه صبح اقتصاد


روزنامه امین


روزنامه پیام زمان


روزنامه تفاهم


روزنامه جهان صنعت


روزنامه امتیاز


روزنامه اطلاعات



روزنامه جوان


روزنامه مردم سالاری


روزنامه رسالت


روزنامه کسب وکار


روزنامه ثروت


روزنامه تجارت


روزنامه ایران


روزنامه خریدار


روزنامه عصر اقتصاد


روزنامه ابتکار


روزنامه عصر ایرانیان


روزنامه رویش ملت


روزنامه مواجهه اقتصادی


روزنامه رویداد امروز


روزنامه اعتماد


روزنامه شرق


روزنامه وطن امروز


روزنامه جمهور