بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 30 آذر 99
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت ناصر ایزدفر معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین را تسلیت گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۹

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در متن پیام تسلیت سید عباس صالحی آمده است:

انالله و انا الیه راجعون

اندوه درگذشت هنرمند گرامی وهمکار عزیزمان مرحوم ناصر ایزدفر معاون فقید هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین، خاطر خانواده بزرگ دستگاه فرهنگی کشور را آزرده و محزون ساخت.

بی شک نام و یاد این هنرمند و همکار فقید در دیباچه خادمان صدیق فرهنگ این مرز و بوم ماندگار خواهد بود.

این مصیبت جانسوز را به خانواده و بازماندگان محترم ایشان، اهالی فرهنگ و هنر و همکاران ارجمند اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین صمیمانه تسلیت می گویم و از خداوند متعال رحمت واسعه و علو درجات برای آن عزیز سفر کرده مسالت دارم.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
عضو هیات رئیسه مجلس تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۳۰ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجویان ایران آخرین خبر روز پلاس کاشف اسرار

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت ، علی کریمی فیروزجائی در نشست علنی امروز (یکشنبه، 30 آذرماه) مجلس شورای اسلامی تذکرات کتبی نمایندگان خطاب به مسئولان اجرایی کشور را به شرح زیر قرائت کرد:

- تذکر رسول فرخی میکال نماینده لاهیجان و سیاهکل و جمعی از نمایندگان به وزرای جهاد کشاورزی، دادگستری، علوم، تحقیقات و فناوری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی و گردشگری، نفت و نیرو: لزوم تسریع در استقرار ادارات در شهرستان سیاهکل.

- تذکر انور حبیب زاده بوکانی نماینده بوکان به وزیر راه و شهرسازی: ضرورت تسریع در اتمام طرح های راهسازی شهرستان بوکان.

- تذکر غلامرضا مرحباء نماینده آستارا به وزیر راه و شهرسازی: لزوم تسریع در رسیدگی و پشتیبانی اداره بنادر و دریانوردی بندر آستارا.

- تذکر پرویز اوسطی نماینده قروه و دهگلان به وزیر آموزش و پرورش: ضرورت برنامه ریزی و پیگیری جدی طرح های تأمین امکانات آموزشی مورد نیاز آموزش و پرورش در فضای مجازی برای دانش آموزان محروم و نیازمند شهرستان های قروه و دهگلان. همچنین تذکر به وزیر راه و شهرسازی: ضرورت توجه به اشتغال افراد بومی توسط پیمانکاران فعال طرح راه آهن همدان – سنندج محدوده شهرستان های قروه و دهگلان.

- تذکر حبیب اله دهمرده نماینده زابل، زهک، هیرمند و نیمروز و هامون به وزیر نیرو: چرا علیرغم تذکرات فراوان، برای آب شرب روستاهای سیستان و بلوچستان اقدام جدی صورت نگرفته است.

ادامه دارد

لینک خبر :‌ خانه ملت
اراک - ایرنا - رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: بیش از یک میلیون و 150 هزار بسته معیشتی از محل موقوفات، نذورات و کمک های خیران در قالب رزمایش کمک مومنانه امسال بین نیازمندان و آسیب دیدگان کرونا در نقاط مختلف کشور توزیع شد.

حجت الاسلام سید مهدی خاموشی روز شنبه در جریان سفر یک روزه به اراک در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان مرکزی به اصحاب رسانه توضیح داد: با مشارکت گسترده اوقاف و امور خیریه در طرح شهید سلیمانی پیش بینی می شود شمار بسته های معیشتی این سازمان به بیش از یک میلیون و 500 هزار بسته برسد.

وی ادامه داد: ارزش هر بسته معیشتی سازمان اوقاف و امور خیریه یک میلیون ریال است که از محل موقوفات، نذورات و کمک های خیران تهیه می شود و با شناسایی نیازمندان از طرف مراکز افق بقاع متبرکه در اختیارشان قرار می گیرد.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: انتصاب امین موقوفات بر اساس ماده پنج قانون اوقاف در کشور کلید خورده که استان مرکزی در انتصاب امین موقوفات از استان های دیگر کشور پیشتاز است.

حجت الاسلام خاموشی اظهار داشت: سیستم سازمان اوقاف به گونه ای طراحی شده که فعالیت ها از طریق درآمد هزینه ای است و سیستم کارمندی در آن نقشی ندارد، بنابراین انتصاب امین موقوفات می تواند در تحقق اهداف درون سازمانی موثر باشد.

وی اضافه کرد: زنجیره های تولید در مراکز موقوفات استان مرکزی به شکل کم نظیری راه افتاده که به زودی مرکز تولید لبنیات و تکمیل زنجیره های تولید در این استان کلید می خورد.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور افزود: اداره کل این استان به لحاظ بهره وری از برنامه های سالیانه خود پیش هستند که این مهم به دلیل وجود ظرفیت های ارزشمند موقوفات و مدیریت کارآمد است.

حجت الاسلام خاموشی در خصوص مساعدت با کسبه مستاجر موقوفات نیز گفت: کمیسیون املاک اوقاف و امور خیریه مصوبات مطلوبی در این زمینه داشته و برای حمایت از این قشر در اوقاف اجازه صادر شده است.

بیش از پنج هزار موقوفه در استان مرکزی به ثبت رسیده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مجموع جوایز چهل وسومین دوره مسابقات سراسری قرآن که تا قبل از آغاز مسابقات، در رشته های مختلف از 25 تا 150 درصد افزایش یافته بود، یک بار دیگر و این بار در مجموع جوایز و تعداد دریافت کنندگان، شاهد افزایش بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۹

به گزارش ایکنا، چهل وسومین دوره مسابقات سراسری قرآن طی هفته های گذشته در دو بخش بانوان و آقایان برگزار و نفرات برتر رشته های مختلف نیز معرفی شدند.

طی نشست خبری که آبان ماه سال جاری برگزار شد. جوایز نقدی نفرات برگزیده مسابقات چیزی در حدود 600 میلون تومان اعلام شد، اما در مراسم اختتامیه بخش آقایان (21 آذر)، از افزایش تعداد افرادی که جوایز دریافت خواهند کرد، خبر داده شد.

در این دوره، مقرر شده بود تا در هر رشته به پنج نفر برتر، جوایزی اهدا شود، (در رشته های دعاخوانی و تواشیح به سه نفر و سه گروه) و در همین راستا، مجموعاً برای دو گروه بانوان و آقایان، 600 میلیون تومان، در نظر گرفته شد که با درخواست رئیس مرکز امور قرآنی و موافقت رئیس سازمان اوقاف، این رقم به 800 میلیون تومان افزایش یافته است.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه به خبرنگار ایکنا، گفت: با توجه به اینکه امسال مسابقات در یک مرحله برگزار شد و همچنین امتیازات نیز بسیار به هم نزدیک بود، تلاش شد تا جوایز بیشتری برای شرکت کنندگان در نظر گرفته شود. لذا 203 میلیون تومان بر جایزه قبلی افزوده شد و مجموع جوایز به 803 میلیون تومان رسید.

مهدی قره شیخلو افزود: تا پیش از این افزایش، مجموعاً 66 نفر در دو گروه بانوان و آقایان به عنوان نفرات برگزیده، جایزه دریافت می کردند، اما در این دوره، این تعداد را افزایش داده تا به 110 نفر رسید.

در بخش آقایان در رشته قرائت تحقیق تا رتبه یازدهم، در رشته ترتیل تا رتبه نهم، در رشته حفظ کل تا رتبه یازدهم، در رشته حفظ 20 جزء تا رتبه هفتم، در رشته دعاخوانی تا رتبه ششم و در رشته اذان تا رتبه هشتم جایزه دریافت خواهند کرد. همچنین در بخش بانوان نیز در رشته قرائت تا رتبه دهم، در رشته ترتیل تا رتبه هشتم، در رشته حفظ کل تا رتبه نهم، در رشته حفظ 20 جزء تا رتبه نهم و در رشته دعاخوانی تا رتبه پنجم جوایزی دریافت خواهند کرد.

این افزایش در حالی است که امسال نیز سطح جوایز در رشته های مختلف از 25 تا 150 درصد افزایش یافته بود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
در کمتر سه ماه دیگر و بنابر زمان های همیشگی، باید شاهد برپایی جشنواره موسیقی فجر باشیم؛ این درحالی است که کم و کیف این رویداد برخلاف دیگر رویدادهای موازی فجر مثل فیلم و تئاتر ، از اساس در ابهام قرار دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۳۰

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شنو، ماجرای برپایی کنسرت های آنلاین پس از روزهای سردی که طی ماه های اخیر پشت سر گذاشت، بالاخره در روزهای فعلی رنگ و بوی جدی تری به خود گرفته و در چهار شب کنونی نیز برخی چهره های موسیقی با همکاری برخی مراکز دولتی و در قالب کنسرت های سفارشی در تلاشند لحظات شادی را برای مخاطبان رقم بزنند.
برپایی این کنسرت ها که در دور اخیر کلید خورده و به مناسبت شب یلدا و روزهای خانه نشینی مردم تا دو شب دیگر نیز ادامه می یابد، رسم جالبی است که البته طی ماه های اخیر سر و صداهای زیادی را نیز به پا کرده است. همچنان که در این بین برخی ها سراغ بلیت فروشی کنسرت های ضبطی چون کنسرت بابک جهانبخش می روند و برخی هم با اجراهای لایو متعدد در صفحات شخصی خود سعی در پر کردن فضاهای خالی داشته اند.

تلاش برای رضایت فالوورهای میلیونی

در شرایط تعطیلی حداکثری مراکز فرهنگی و خصوصا هنری که کنسرت ها را نیز دربرمی گیرد، طی ماه های اخیر نهایت فعالیت خوانندگان به انتشار قطعات موسیقی در فضای مجازی برمی گردد که این اتفاق در قیاس با دوران پیش از کرونا به شکل حداقلی همراه است.
هرچند به زعم جماعتی از خوانندگان، انجام یک کنسرت آنلاین هزینه نیم میلیاردتومانی را در پی دارد! که رقم عجیب و غریبی است اما با توجه به تعطیلی ادامه دار سالن ها، چاره ای جز رجوع به فضای مجازی برای خود خوانندگان باقی نمی ماند. از این حیث که ایده ای جز این هم ندارند تا همچنان مخاطبان خود را راضی نگه داشته و یا حداقل کمیت فالوورهای صفحات مجازی شان رو به رکود نرود!

موسیقی فجر همچنان در ابهام

در این بین دفتر موسیقی ارشاد نیز به نظر می رسد پس از چندین ماه رکود ناشی از شیوع کرونا، به جز صدور مجوز برای تک قطعات موسیقی، برنامه مشخصی برای سر و سامان دادن به برنامه های موسیقایی با بهره گیری از فضای مجازی ندارد.
با ذکر این نکته که به جز جمع محدودی از خوانندگان پرطرفدار پاپ که درآمد بالایی دارند، بسیاری از اهالی موسیقی نیازمند تدارک برنامه هایی مشابه هستند تا درآمدی کسب کنند اما این نیز هم اکنون در رکود کامل به سر می برد و هیچ راه جدیدی برای پرکردن کنسرت های حضوری دیده نشده است.
رفع این مشکل که کم کم به بازه زمانه یک ساله برمی گردد نه تنها هنوز هم به سرانجام نرسیده است بلکه در کمتر سه ماه دیگر و بنابر زمان های همیشگی، باید شاهد برپایی جشنواره موسیقی فجر باشیم؛ این درحالی است که کم و کیف این رویداد برخلاف دیگر رویدادهای موازی فجر مثل فیلم و تئاتر ، از اساس در ابهام قرار دارد. گویا همچنان باید منتظر اتفاقات لحظه ای ماند!
گفتنی است مهدی یغمایی، گروه رستاک، محمد معتمدی و علی زندوکیلی از خوانندگانی هستند که از 27 تا 30 آذر ماه بر روی صحنه کنسرت های آنلاین رفته اند که این اتفاق با حمایت مراکز صداوسیما و مراکزی مثل برج میلاد همراه بوده است.

لینک خبر :‌ سایت خبری موسیقی شنو
فارغ از اینکه کفه ترازوی موسیقی به نفع مجاز یا غیرمجاز است مساله اصلی این است که در سال های اخیر و به دلایل بیشتر اقتصادی، منفعت طلبی تهیه کنندگان و همین طور نداشتن یک سیاست مشخص از سوی ارشاد و معیارهای متناقض، سلیقه مخاطبان تغییر کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۹

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سیدمهدی موسوی تبار، روزنامه نگار نوشت:
تحقیقاتی دارم که حاصلش به دست آمدن آماری عجیب است. در همین سال های 1395 و 1396، بیش از 75 درصد موسیقی که مردم در طول سال می شنیدند، آثاری بوده که دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است. اما درحال حاضر این آمار به کمتر از 23 درصد رسیده است. این بخشی از گفت وگوی محسن رجب پور، تهیه کننده موسیقی با خبرگزاری تسنیم در روزهای گذشته سروصدا و واکنش های متعددی داشته است. ادعایی که منبع و دلیلش چند سطر بعدتر توسط خود او این چنین گفته می شود: در ایران پلتفُرم های بسیاری در عرصه پخش موسیقی داریم. جاهایی مانند تلگرام یا سایت های مختلف که برخی فعالیت شان مجاز و برخی هم غیرمجاز هستند. برای دست آوردن آماری که ارائه کردم باید پرفروش های هفته، ماه و سال را بررسی کرد. من و تیم همکارانم چندین سال است که این کار را انجام می دهیم. چراکه باید بدانیم وضعیت بازار موسیقی به چه ترتیب است. حتی این جملات هم نتوانست علاقه مندان به موسیقی و اهالی این حوزه را هم قانع کند. سوال اصلی این گروه این بود که اساسا ساختار و سازوکاری برای سنجش میزان و تنوع مصرف موسیقی کشور متصور است یا خیر؟ و گروهی دیگر از کم کاری سازمان ها و نهادهای مرتبط با موسیقی گفته بودند و اینکه اصلا آماری توسط این سازمان های متولی تهیه نشده که بخواهد مبنای دسته بندی ها یا تقسیم بندی های این چنینی قرار بگیرد. موسیقی در کشور ما سرنوشت عجیب و خاصی داشته که هیچ شباهتی به هنرهای دیگر نداشته است. گاهی مثل دوره انقلاب و بعد از آن دفاع مقدس، رابطه ای عمیق از جنس خودش را داشته و گاهی حتی با آن کج دار و مریز رفتار شده است. اگر در دهه 60 داشتن نوارهای کاست غیرمجاز جرم بود و دارندگانش مجازات می شدند اما بعدها و در دهه 80 و 90 گوشی های موبایل شدند محل حضور آهنگ های قدیمی که هنوز هم طرفدار دارد. شاید اشتباه بزرگ رجب پور، معیار تقسیم بندی اش باشد. یعنی به جای تقسیم موسیقی به خوب و بد یا فاخر و مبتذل، آن را با مجاز و غیرمجاز مرزبندی کرد. درحالی که بدیهی است هر موسیقی غیرمجازی خوب و شنیدنی نیست و هر موسیقی مجازی هم بد نیست.

چند سالی است که تعداد دانلودها یا شنونده های قطعات در سایت های موسیقی قابل تماشاست و همین احتمالا این اعتمادبه نفس را به آقای تهیه کننده داده که بیاید و حکم کلی صادر کند اما این سایت ها به تنهایی نمی توانند منبع مناسبی برای ارائه آمار باشند. برای تهیه این گزارش و رد یا تایید ادعای مطرح شده با دفتر موسیقی ارشاد و یکی دو نهاد مرتبط دیگر تماس گرفتیم. درنهایت روابط عمومی معاونت هنری آماری از پژوهش سال گذشته پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات را دراختیارمان گذاشت. متاسفانه آماری درخصوص میزان تولیدات هر دهه یا به تفکیک سبک های موسیقی در چهار سال اخیر وجود ندارد و شاید نبودن همین اعداد اجازه می دهد که هر ادعایی توسط هرکسی مطرح شود. توقع زیادی نیست که از مسئولان موسیقی ارشاد و صداوسیما بخواهیم آماری از آنچه مخاطبان شان گوش می کنند تهیه و منتشر کنند. آمارها یا اساسا وجود ندارند یا ناقص هستند یا توسط مدیران بایگانی شده اند. گفتن اینکه در فلان دهه یا فلان دوره، مثلا میزان اقبال عمومی به قطعات غیرمجاز بیشتر از مجاز بوده، نه تهدید امنیت ملی است و نه باعث سوءاستفاده می شود. نگاه منطقی به آمارها می تواند در سیاستگذاری های فرهنگی و هنری کشور روشنگری کند و مانع از حضور چشمگیر تخیلات و توهمات در تصمیم گیری ها شود.

غیبت ستارگان

فارغ از اینکه کفه ترازوی موسیقی به نفع مجاز یا غیرمجاز است مساله اصلی این است که در سال های اخیر و به دلایل بیشتر اقتصادی، منفعت طلبی تهیه کنندگان و همین طور نداشتن یک سیاست مشخص از سوی ارشاد و معیارهای متناقض، سلیقه مخاطبان تغییر کرده است. اگر در دهه 70 موسیقی پاپ در کشور جان گرفت و نوارهای کاست آلبوم ها، تیراژ میلیونی داشتند. در دهه 90 اما خبری از آلبوم و فروش بالایشان نیست و تک آهنگ ها جای آنها را گرفتند و همین فضا را برای فعالیت گسترده علاقه مندان به موسیقی بازتر کرد. انگار دیگر خبری از سختگیری های ابتدایی نبود و به دلیل اینکه هدف اصلی، برگزاری کنسرت و کسب سود مالی بیشتر بود دیگر کسی حواسش به کیفیت ترانه ها و متن اشعار نبود. کنسرت ها محلی برای خالی کردن انرژی بودند تا کسب انرژی و آرامش. برخی از کنسرت های پرفروش کمی رسمی تر از مجالس عروسی بودند و این تحولات باعث شد که حالا دیگر شاهد تولیدات کمی از سوی امثال محمد اصفهانی یا علیرضا عصار و حتی محسن یگانه باشیم. مافیای موسیقی به راحتی توانستند سلیقه مردم را عوض کنند و اکثر ستارگان موسیقی هم نتوانستند در این شرایط کارهای درجه یک تولید کنند یا حتی کار کنند. بیایید فرض بگیریم که صحبت های رجب پور درست باشد و مردم موسیقی غیرمجاز را بیشتر بشنوند. اتفاقا متهم اصلی وضعیت فعلی همین تهیه کنندگان هستند. سیاست های ارشاد در سال های اخیر، عدم نظارت و آسان گیری در دادن مجوز با هدف مقابله با موسیقی آن طرف آبی بوده است. مجوزها هم به راحتی داده شده است. در چنین شرایطی، تهیه کنندگان موسیقی چه کرده اند که به گفته خودشان مردم نزدیک به 75 درصد موسیقی غیرمجاز گوش می کنند؟ القای آمارهای غیررسمی با هدف امتیازگیری از ارشاد و پررنگ کردن نقش خودشان در سال های قبل نیست؟ مگر می شود مدیران فرهنگی کشور از سبک ها، سلایق و میزان مصرف موسیقی جامعه خبر نداشته باشند و آماری وجود نداشته باشد؟

عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اسفند سال گذشته و در مراسم اختتامیه سی وپنجمین جشنواره موسیقی فجر گفت که 92درصد مردم ایران موسیقی گوش می کنند و میانگین مصرف روزانه مردم ایران یک ساعت و 12 دقیقه و در سن 15 تا 29 سال دو ساعت است. عدد شگفت انگیزی که وزیر ارشاد به آن اشاره کرده بود برپایه تحقیقی بود که توسط پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شده بود.

صالحی در این مراسم اشاره نکرد که این 92درصد متعلق به کدام سبک ها و ژانرهای موسیقی است و نقدهایی که مطرح شد بیشتر درباره بزرگی این عدد بود. صالحی در این مراسم جملات دیگری هم گفت: روزبه روز زندگی ما با موسیقی عجین تر می شود و این گونه نیست که استفاده از موسیقی مربوط به گونه ای خاص باشد. این بر اهمیت موسیقی می افزاید چون دیگر مصرف حاشیه ای نیست و مصرفی در متن زندگی است.

اتفاقا با استناد به جملات پایانی صالحی حالا دیگر مهم است که مردم چه چیزی را گوش می کنند. مصرفی که در متن زندگی است باید از یک استاندارد یا نظارت حداقلی برخوردار باشد. مخاطب اگر نتواند جنس موردعلاقه اش را از بازار اطرافش تهیه کند، بی شک سراغ بازارهای دورتر می رود. کاش آقای صالحی که متوجه اهمیت موسیقی شده بود به وزارتخانه اش دستور می داد که تحقیق وسیعی در حوزه سبک ها و سلایق انجام می دادند تا برای وزیران و مدیران بعدی هم به یادگار می ماند.

براساس نظرسنجی و آماری که در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و با عنوان بررسی فعالیت و مصرف کالای فرهنگی در ایران و جامعه نمونه 15606 نفر از 31 استان به عنوان نمونه ای از جامعه ایران تهیه شده است موضوعاتی مانند گوش دادن موسیقی، میزان و مکان گوش دادن به موسیقی، سبک های موسیقی محلی، ایرانی و خارجی موردعلاقه و چگونگی تهیه آلبوم ها یا آهنگ های موردنیاز مورد پرسش قرار گرفته است.

در بخش اول این گزارش موسیقی و میزان و امکان بهره مندی و سبک های آن مورد پرسش قرار گرفته است و از پاسخگویان سوال شده موسیقی گوش می کنید؟ 72.1درصد جمعیت نمونه گفتند که موسیقی گوش می دهند.

با افزایش سن، تحصیلات، منزلت شغلی و پایگاه اقتصادی افراد، کسانی که به موسیقی گوش می دهند نیز بیشتر می شوند. مردان بیشتر از زنان، دانش آموزان و دانشجویان و سپس بیکاران بیشتر و افراد دارای درآمد بدون کار، کمتر از سایر گروه ها از موسیقی استفاده می کنند.

مدت زمان گوش دادن به موسیقی

از کسانی که موسیقی گوش می دهند، سوال شده به طور متوسط در روز چند ساعت موسیقی گوش می کنید؟ 26.9درصد مخاطبان موسیقی نیم ساعت، 33درصد تا یک ساعت، 22.1 درصد تا 2 ساعت و 18درصد بیش از 2 ساعت در شبانه روز موسیقی گوش می دهند.

میانگین مدت زمان گوش دادن موسیقی در میان مخاطبان آن 1.63 ساعت و در جمعیت نمونه 1.12 ساعت است.

مخاطبان موسیقی از نظر مدت زمان گوش دادن به آن و ویژگی های فردی و پایگاهی با یکدیگر مقایسه شده اند. با کاهش سن و افزایش تحصیلات میزان گوش دادن موسیقی بیشتر می شود. افراد دارای درآمد بدون کار و خانه دار کمتر و بیکاران بیشتر از سایر گروه ها موسیقی گوش می دهند.

مکان گوش دادن به موسیقی

از مخاطبان موسیقی سوال شده که معمولا در چه مکانی به موسیقی گوش می کنید؟ در اولویت اول،76.9درصد مخاطبان موسیقی گفته اند که بیشتر در خانه، 17.9درصد در مسیر راه (پیاده و سواره) و 5.1درصد در محل کار موسیقی گوش می دهند.

سبک های موسیقی موردعلاقه

در سوالی از مخاطبان موسیقی درمورد سبک موسیقی موردعلاقه شان سوال شده بیشتر به چه سبک موسیقی گوش می کنید؟ در اولویت اول46.2درصد مخاطبان موسیقی گفته اند که بیشتر به موسیقی سنتی گوش می دهند، 37.1درصد نیز بیشتر به پاپ ایرانی،9.6درصد راک و رپ ایرانی و در مراحل بعدی به ترتیب به موسیقی کلاسیک خارجی پاپ، راک و رپ خارجی گوش می دهند.

در اولویت دوم انتخاب این نمونه آماری، پاپ ایرانی پرطرفدارترین نوع موسیقی است. در میان مخاطبان موسیقی، موسیقی پاپ ایرانی با 24.2درصد و موسیقی محلی با33.7درصد بالاترین شنونده را دارند. پس از آنها به ترتیب موسیقی راک و رپ ایرانی با 12.7درصد، پاپ خارجی با 5.1درصد، کلاسیک خارجی با 3.8درصد، رپ خارجی با 2/2درصد و سنتی ایرانی با 0.7درصد شنونده قرار دارند.

مخاطبان موسیقی از نظر ویژگی های فردی و پایگاهی با یکدیگر مقایسه شده اند. با افزایش سن، گوش دادن به موسیقی سنتی محلی و نواهای مذهبی افزایش و گوش دادن به موسیقی پاپ، راک و رپ ایرانی، کلاسیک، پاپ، راک و رپ خارجی کاهش می یابد.

جوان ترها خواهان گوش دادن به سبک های موسیقی مدرن هستند. مردان بیشتر از زنان موسیقی سنتی راک و رپ ایرانی و خارجی و کمتر از آنان موسیقی پاپ ایرانی و نواهای مذهبی گوش می دهند.

دانش آموزان و دانشجویان کمتر از سایر گروه ها سبک های موسیقی سنتی و محلی ایرانی و نواهای مذهبی و بیشتر از سایرین سبک های پاپ، راک و رپ ایرانی، کلاسیک و پاپ و راک و رپ خارجی گوش می دهند. افراد دارای درآمد بدون کار بیشتر از سایرین، موسیقی سنتی ایرانی و محلی و کمتر از سایرین سبک پاپ، راک و رپ ایرانی و انواع سبک های خارجی را گوش می دهند. خانه دار ها نیز بیشتر از سایرین طرفدار نواهای مذهبی هستند.

با افزایش سطح تحصیلات، شنیدن سبک های موسیقی سنتی، محلی و نواهای مذهبی کمتر شده و شنیدن سبک های موسیقی پاپ و راک و رپ ایرانی و کلاسیک و پاپ خارجی افزایش می یابد. با افزایش منزلت شغلی شنیدن سبک های موسیقی کلاسیک و رپ خارجی و پاپ ایرانی افزایش و موسیقی محلی کاهش می یابد. با افزایش پایگاه اقتصادی، گوش دادن به سبک های موسیقی سنتی و کلاسیک خارجی افزایش و سبک های محلی و مذهبی کاهش می یابد.

تهیه آلبوم های موسیقی

از مخاطبان موسیقی سوال شده که معمولا آهنگ های آلبوم های موسیقی را چگونه تهیه می کنید؟ 33.9درصد مخاطبان موسیقی گفته اند که آلبوم های موسیقی را از طریق دانلود مجانی اینترنتی تهیه می کنند. پس از آن 19.4درصد از طریق خرید اینترنتی، 17.6درصد خرید از فروشگاه های عرضه محصولات فرهنگی، 11.6درصد از طریق ضبط از رادیو و تلویزیون، 9.8درصد امانت از دوستان و آشنایان 7.5درصد از طریق خرید از سایر فروشگاه ها و دستفروشی ها، آلبوم های موسیقی خود را تهیه می کنند. در اینجا مشاهده می شود قانون کپی رایت درمورد آهنگ ها و آلبوم های موسیقی اصلا رعایت نمی شود.

اتفاقا در این بخش می توان حرف های مطرح شده را صحت سنجی کرد. در این بخش است که می توانیم متوجه شویم مسیرهای دریافت موسیقی به دست مردم کدام ها هستند. فضای مجازی میدان را به مجازها داده یا غیرمجازها؟ چرا برخی از مردم هنوز هم به موسیقی چهار دهه پیش علاقه دارند؟ تفاوت دیدگاه های ناشی از تفاوت نسل ها در کدام هنرها و سبک ها بیشتر نمود پیدا می کند؟

موسیقی در کشور ما مصرف بالایی دارد و در این شکی نیست، نمی توان با آن کجدار و مریز برخورد کرد. باید این حجم از تقاضا را جدی گرفت و پذیرفت که میدان دیگری آن سوی مرزها وجود دارد که سال ها به عنوان رقیب فعالیت می کند. تجربه دهه 70 نشان داد که اگر موسیقی داخلی خوب تولید شود، موسیقی فعلی لس آنجلسی به سرعت به حاشیه می رود حتی اگر تبلیغات فراوانی درباره آن شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۹ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجو

گروه گزارش
جشنواره تئاتر مقاومت با اینکه یک رویداد هنری موضوع محور و گفتمان گراست که به بزرگداشت مضامین ارزشی و انقلابی در هنرهای نمایشی می پردازد، اما یک ستون و ذخیره بزرگ برای تمامیت تئاتر کشور محسوب می شود. کافی است، به مرور وضعیت تئاتر کشور در سال های اخیر پرداخت تا ارزش جریان تئاتر مقاومت را بهتر درک کرد؛ به رغم سابقه درخشان هنرهای نمایشی در ایران اما، تئاتر امروز ما در مقایسه با سایر گونه های هنری در انزوا به سر می برد.
به جز برخی از آثار که هر از گاهی سر و صدایی به پا می کنند و بعضی از جشنواره ها که در چند روز، جلب توجه می کنند، در سایر زمان ها گویی هنری به نام تئاتر در این کشور وجود ندارد. نه جامعه ما را با تئاتر کاری هست و نه تئاتر را با جامعه. به راستی مضامین و داستان هایی که در آثار نمایشی تجلی می یابند تا چه حد ملهم از فرهنگ و جامعه ما هستند؟ بدون شک خیلی کم. از طرفی، هر سال تعداد قابل تأملی نمایش با موضوعات غیراخلاقی یا مضامین سیاسی ضدملی اجرا می شود؛ طی این سال ها نمایش های اشرافی هم به معضلات تئاتر اضافه شده اند و پای صاحبان پول های آلوده را هم به تالارهای تئاتر باز کرده اند و... مشکلات تئاتر، بسیار زیاد است.
اما...
شکوفایی در زمستان
در این میان، جریان تئاتر ارزشی و انقلابی که این روزها در قالب هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت تبلور یافته است، علی رغم مظلومیت و مهجوریت، نور امید را در هنرهای نمایشی زنده نگه داشته است. آنچنانکه حمید نیلی دبیر هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت معتقد است: جریان تئاتر مقاومت در کشور زنده است؛ در پایش سراسری که ضمن برگزاری جایزۀ بزرگ سرو و تقدیر از فعالان حوزۀ تئاتر دفاع مقدس انجام شد، شاهد ارسال بیش از 280 اثر از سراسر کشور بودیم که بدون هیچ چشم داشتی و با عشق به فرهنگ دفاع مقدس تولید شده بودند. این گنجینۀ گران بها را باید با ساماندهی و کیفی سازی در سطح ملی مطرح کنیم و این موضوع اساسی را وظیفۀ خود می دانیم.
جواد تمدنی، هنرمند تئاتر و مدیر روابط عمومی هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت نیز در گفت وگو با گزارشگر کیهان می گوید: به نظر من، جریان تئاتر مقاومت در طول سال ها فعالیت توانسته خدمات گسترده ای به فرهنگ و هنر و به ویژه به تئاتر کشورمان ارائه دهد. آنچنانکه در هفدهمین دوره این جشنواره، شاهد روی صحنه آمدن نمایش هایی فاخر درباره شهدای دوران دفاع مقدس، درباره مدافعان حرم و مدافعان سلامت و مبارزه با کرونا، درباره قهرمانان ملی و... هستیم. به خاطر همین گسترده شدن موضوعات، نام این جشنواره از تئاتر دفاع مقدس به تئاتر مقاومت تغییر یافت. طوری که می توانیم به تئاتر مقاومت به چشم یک ژانر اجتماعی و گسترده نگاه کنیم.
تئاتر مقاومت علیه نفوذ فرهنگی
در شرایطی که شیوع ویروس کرونا و مدیریت ضعیف دولتی، درعمل موجب تعطیلی اجرای تئاتر شده است، جشنواره تئاتر مقاومت تنها موقعیت و فرصت برای زنده نگه داشتن و پویایی هنرهای نمایشی در کشور است. این جشنواره همچنین تقابلی با جریان آشکار نفوذ سازمان یافته فرهنگی در عرصه تئاتر محسوب می شود.
محمد محمدی، کارشناس فرهنگ و هنر در گفت وگو با گزارشگر کیهان می گوید: متأسفانه مدت هاست که عرصه هنرهای نمایشی، وضعیت اسفباری را پشت سر می گذارد؛ به دلیل بی تدبیری ها و اعمال سیاست های ناامید کننده، می توان گفت که امروز دیگر چیزی به نام تئاتر در کشورمان باقی نمانده است! با توجه به این شرایط تنها طلایه دار هنرهای نمایشی در ایران امروز، جریان تئاتر مقاومت است که این روزها در قالب هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت روی صحنه آمده است. هر چند که به خاطر سیاستگذاری اشتباه متولی مدیریت تئاتر، یعنی مرکز هنرهای نمایشی وزارت ارشاد، سهم تئاتر مقاومت در اجرای صحنه ای نمایش ها - تا قبل از شیوع ویروس کرونا- بسیار اندک بود، اما به رغم بی مهری ها، امروز این تئاتر مقاومت است که چراغ هنرهای نمایشی را در کشور روشن نگه داشته است.
وی می افزاید: البته شکی نیست که ضعف هایی هم در این جشنواره وجود دارد اما وقتی به فهرست نمایش های هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت نگاه می کنیم شاهد یک سری نمایش از گروه های نمایشی و کارگردان های حرفه ای تئاتر هستیم؛ برخلاف دوره های قبل، این بار آدم های حرفه ای تئاتر هستند که پای کار آمده اند و نمایش هایی با مضامین ارزشی و زندگی شهدا را روی صحنه برده اند؛ نمایش هایی درباره شهید ضرغام، شهید برونسی، شهید ابراهیم هادی و... از آثار خوب این دوره از جشنواره تئاتر مقاومت هستند که همگی توسط هنرمندان و گروه های حرفه ای تئاتر ما تولید شده اند. این نشان می دهد که جامعه تئاتر ما اگر به درستی مدیریت شوند این قابلیت را دارند که آثاری متعلق به انقلاب را با بهترین کیفیت و جذابیت خلق کنند. اما مشکل این است که سیاستگذاری و شیوه مدیریت تئاتر کشور به گونه ای بوده که بسیاری از هنرمندان و گروه های حرفه ای تئاتر را به سمت اجرای نمایش هایی با موضوعاتی مثل سبک زندگی غربی و انحرافات اخلاقی، دهن کجی به نظام و... برده است. سیاست های غلطی که خودش نشان دهنده نفوذ فرهنگی در سیستم مدیریت تئاتر کشور است؛ به عنوان نمونه، اواخر سال گذشته شاهد بودیم که مرکز هنرهای نمایشی وزارت ارشاد، چند سالن را به اجرای آثار یک نویسنده ناآشنا اختصاص داد و وقتی به متن این نمایشنامه ها مراجعه کردیم، دیدیم که چقدر مشکل محتوایی داشتند! البته از برخی مدیران تئاتر که دو تابعیتی هستند و نیمی از سال را خارج از کشور به سر می برند؛ از چنین مدیرانی که زیر پرچم آمریکا و کانادا قسم وفاداری خورده اند که نمی توان انتظار داشت برای انقلاب و مقاومت کار کنند! اما در حوزه تئاتر مقاومت، مدیرانی کار می کنند که حداقل وابسته به خارج یا سفارتخانه ها نیستند و دلسوز و متعهد به نظام هستند؛ خروجی اش هم این شده که امسال شاهدیم گروه های نمایشی حرفه ای پای کار آمده اند و نمایش های خوبی را درباره شهدا تولید کرده اند.
زندگی قهرمانان روی صحنه تئاتر
همان طور که در این گزارش خواندیم، برخی از مهم ترین آثار درحال اجرا در هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت، به زندگی بزرگترین قهرمانان ملی ما که همان سرداران شهید هستند می پردازد. کارگردان های برخی از این نمایش ها نیز نظرات خود را درباره آثار خودشان و همچنین جشنواره تئاتر مقاومت بیان کرده اند.
مرتضی شاه کرم کارگردان نمایش برونسی که با این أثر در هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت شرکت کرده، در مصاحبه ای توضیح می دهد: سال گذشته در جشنواره بین المللی تئاتر فجر چهار مجلد شامل هشت نمایشنامه درباره هشت شهید بزرگ دفاع مقدس نوشته و رونمایی شد؛ نمایشنامه برونسی به قلم من از جمله آثاری بود که با رویکرد به زندگی شهید عبدالحسین برونسی رونمایی شد.از همان زمان تصمیم داشتم تا کار تولید شود و اجرای عمومی این نمایش را در اولویت برنامه هایم قرار دادم. طی صحبت های صورت گرفته، تاریخ آذر و دی سال جاری (1399) برای اجرای عمومی این نمایش در مجموعه تئاترشهر مورد توافق قرار گرفت که شیوع ویروس کرونا در کشور و شرایط خاصی که این ویروس با خود در تمامی عرصه ها ازجمله عرصه فرهنگ و هنر و خود به همراه داشت تمام روند تولید و اجرای این نمایش را مانند دیگر آثار تئاتری در سراسر کشور تحت الشعاع خود قرار داد. بعد از برهم خوردن روند تولید و اجرای این اثر به واسطه شیوع ویروس کرونا طی صحبت با مسئولان و مدیران جشنواره تئاتر مقاومت بنا شد تا این نمایش را برای اجرا در بخش صحنه ای جشنواره تئاتر مقاومت تولید کنیم.
وی درباره نحوه پرداختن به زندگی شهید برونسی در این نمایش نیز می گوید: تلاش کردم تا چهار برش از زندگی سردار شهید عبدالحسین برونسی را در روایت نمایشنامه این اثر به رشته تحریر درآورم. این چهار دوره شامل دوران سربازی، دوران کوران انقلاب، سال های بعد از انقلاب و درنهایت حماسه هشت سال دفاع مقدس و شهادت این شهید بزرگوار در قالب این نمایش را به مخاطب ارائه می دهد. همچنین تلاش کرده ام تا با انتخاب این چهار مقطع، روایتی متفاوت از این چهار برش زندگی شهید برونسی را به گونه ای به مخاطبان ارائه دهم که هرکدام دارای داستانی مجزا باشد اما با یک نخ ارتباطی، تمامی چهار واقعه در نهایت به یکدیگر مربوط می شود.
رضا بهرامی که با نمایش سگک که به زندگی شهید ضرغام مشهور به حر انقلاب می پردازد در هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت شرکت کرده، در مصاحبه ای می گوید: شاهرخ ضرغام پیش از انقلاب به جاهل مابی و الواتی معروف بود، اما خوی پهلوانی داشته و کشتی گیر نیز بوده است. او در اوایل انقلاب و بعد از آشنایی با امام خمینی(ره) به ایشان ارادت ویژه ای پیدا کرده و در رکاب امام(ره)قرار می گیرد و حتی به این دلیل لقب حر انقلاب را به او می دهند. ضرغام با آغاز جنگ تحمیلی به جبهه می رود و در آنجا گروهی را متشکل از افرادی شبیه به خودش، تشکیل می دهد، اما متاسفانه در عملیات پاک سازی جاده آبادان-ماهشهر گلوله تیربار تانک به سینه اش خورده و شهید می شود و بعثی ها سر وی را از تنش جدا می کنند و پیکر بدون سر او را در تلویزیون عراق به نمایش می گذارند و عنوان می کنند که بالاخره جلاد حکومت ایران را کشته اند. پیکر این شهید هیچ گاه پیدا نشد و همچنان مفقودالاثر است.
وی درباره حضور در جشنواره تئاتر مقاومت نیز بیان می کند: این جشنواره می تواند فرصتی را برای هنرمندان تئاتر به وجود بیاورد تا از منظری دیگر به مضامین مقاومت و جنگ تحمیلی نگاه کنند. پرداختن به افرادی، چون شهید شاهرخ ضرغام که با یک اتفاق زندگی شان دگرگون می شود و در راه انقلاب و وطنشان جان خود را فدا می کنند بسیار جذاب است و این امکان را برای مخاطبان فراهم می کند تا با چنین افرادی که نقش تاثیرگذاری در جنگ داشتند، بیشتر آشنا شوند. اگر انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بتواند شرایطی را فراهم کند تا هنرمندان به شکلی شفاف تر به چنین مضامینی بپردازند تئاتر مقاومت می تواند از تکراری که در سال های اخیر دچارش شده است، نجات پیدا کند و مطمئناً هنرمندان نیز به چنین رویکردی لبیک خواهند گفت.
لیلا عاج کارگردان نمایش کجایی ابراهیم از آثار هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت که به شهید ابراهیم هادی می پردازد، در مصاحبه ای می گوید: همیشه حوزه دفاع مقدس از حوزه های مورد علاقه من بوده و دوست داشتم یک فرصتی برایم پیش بیاید که در این عرصه ایده و علاقه مندی هایم را با تجربه درآمیزم و در واقع یک خودآزمایی کنم تا ببینم در این حیطه چند مرده حلاج هستم. نکته دیگر هم این است که من تا قبل از جشنواره اقتباسی نمایشنامه نویسی گام دوم حقیقتا هیچ چیزی از شهید هادی نمی دانستم برای آن جشنواره تعدادی کتاب به ما معرفی شد، من خیلی کارها را خواندم، اما خیلی از این کتاب ها را که خواندم به استثنای آن ظاهر جذابشان خیلی مرا جذب نمی کرد. البته منظورم این نیست که کارها خوب نبودند، اتفاقا خیلی خوب بودند اما مرا نمی کشید. خیلی از این اسم های کتاب ها برایم جذاب بودند اما زاویه دید شخصی ام را در این کتاب ها پیدا نمی کردم... اما من هر چه با خواندن کتاب شهید ابراهیم هادی جلوتر رفتم احساس کردم چقدر ابراهیم را می شناسم و یک علت داشت، چرا که او خیلی مردم دار و دست به کمک بود و چون همیشه طبقه کارگر دغدغه من است و در نمایش های قبلی هم نشان دادم انگار ناخودآگاه به من آن اثر انگشت شخصی و خط و ربط شرایط حال را داد، یعنی برایم مدام ایده هایی را روشن می کرد.
سیدجواد رحیم زاده که با نمایش جرئت یا حقیقت در بخش کودک و نوجوان هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت شرکت کرده درباره این جشنواره در مصاحبه ای می گوید: جشنواره مقاومت در سال های قبل عموما با موضوع دفاع مقدس اجرا می شد، اما امسال گسترش بیشتری پیدا کرده بود و مضامینی چون ایستادگی در برابر مشکلات و بحران ها نیز در آن گنجانده شده بود و درنهایت توانستیم این اثر را در جشنواره شرکت دهیم. همچنانکه ما هم در این نمایش به گونه ای پیش رفتیم که در انتها بچه ها متوجه می شوند باید برگردند به آغوش خانواده و این بحران را در مسیر دوستی و رفاقت با خانواده پشت سر بگذارند.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
حسین مسافر آستانه به دنبال درگذشت ناصر ایزدفر پیام درگذشتی را منتشر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۹ سایت های دیگر : تئاتر آنلاین خبرگزاری پانا ایرانا

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی جشنواره، حسین مسافر آستانه دبیر سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر به دنبال درگذشت ناصر ایزدفر پیام درگذشتی را منتشر کرد.

در متن پیام حسین مسافر آستانه آمده است:

خبر درگذشت ناصر ایزدفر هنرمند عرصه تئاتر با یاد کردن از زحمات بی بدیلش در عرصه نمایش استان قزوین اندوه خزان مان را که امید داشتیم فردا با جشن یلدا به سربرسد، افزون کرده است. گویی ناملایمات زمانه ای که در آن زیست می کنیم، دمی ما را از غم فقدان همتایانمان آسوده نمی گذارد.

درگذشت ناصر ایزدفر والامقام را به خانواده آن عزیز از دست رفته و اهالی تئاتر تسلیت می گویم و امید دارم که بهار از هنرنمایی شاگردان و جوانانی تربیت شده و تعلیم دیده توسط بزرگانی چون او و با رخت بربستن ویروس کرونا هرچه زودتر جوانه هایش را بر درخت تنومند و ریشه دار صحنه به رخ بکشد.

پاییز را رفتنی می دانیم و به روزهای خوش فردا امیدواریم.

ناصر ایزدفر هنرمند پیشکسوت و معاون هنری سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین صبح امروز شنبه 29 آذرماه 1399 بر اثر بیماری کرونا درگذشت. وی متولد سال 1335 و دانش آموخته تئاتر بود و از سال 1355 در نمایش های متعددی در مقام بازیگر و کارگردان حضور داشت.

کد خبر 5099691

آروین موذن زاده

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت ناصر ایزدفر را تسلیت گفت.

به گزارش ایلنا، سید مجتبی حسینی در پیامی برای درگذشت ناصر ایزدفر، هنرمند تئاتر و سینما و معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قزوین نوشته است:

ناصر ایزدفر دغدغه هنر و تئاتر داشت و این دغدغه را هم در فعالیت های حرفه ای تئاتر و هنر و هم در مدیریت هنری و اجرایی با جدیت دنبال می کرد تا با تلاش خود و همراهی هنرمندان فرصت هایی را برای هنر و تئاتر فراهم کند. ایزدفر با شناخت نیازها و ضرورت های هنر استان قزوین سال ها برای فرهنگ و هنر استان خدمت کرد و افسوس که امروز از بین ما رفت.

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این پیام نوشته است: درگذشت هنرمند و مدیر هنری گرانقدر، ناصر ایزدفر را به خانواده ارجمندش، هنرمندان و همکاران فرهنگ و هنر در استان قزوین تسلیت می گویم و علودرجات را از درگاه خداوند متعال برای آن زنده یاد خواستارم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
تهران- ایرنا- دفتر موسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از هنرمندان ، فعالان و موسسات هنری حوزه موسیقی دعوت کرد تا برای بهره مندی از تسهیلات 12 درصدی صندوق کارا، درخواست های خود را ثبت کنند.

به گزارش روابط عمومی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با توجه به آسیب فعالان عرصه موسیقی بواسطه همه گیری کرونا و نیز با توجه به استمرار محدودیت ها و تعطیلی فعالیت های این حوزه، در بیست و هشتمین جلسه کارگروه بررسی و مقابله با پیامدهای اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا مقرر شد برای استمرار حمایت از فعالان عرصه موسیقی تسهیلات بانکی با بهره 12 درصد اعطا شود.

به منظور حمایت از هنرمندان حوزه موسیقی این تسهیلات بانکی تا اردیبهشت سال 1400 تنفس خواهد داشت.
تمامی متقاضیان جهت اخذ این تسهیلات بانکی می توانند با مراجعه به ضمن مطالعه شرایط، اطلاعات لازم را بر اساس فرم های مربوطه تکمیل کنند.

علاقه مندان به استفاده از این تسهیلات اعم از اساتید و هنرمندان، گروه های موسیقی سنتی ، کلاسیک و نواحی ثبت شده در دفتر موسیقی ، استودیوهای صدا برداری و شرکت های تک منظوره موسیقی می توانند درخواست خود را مطابق اطلاعات فرم پیوست به نشانی music@farhangmail.ir ارسال کنند.

دفتر موسیقی پس از بررسی درخواست ها، واجدین شرایط را به سامانه کارا جهت دریافت تسهیلات معرفی می نماید.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیرکل هنرهای نمایشی در پیامی درگذشت هنرمند شناخته شده عرصه سینما و تئاتر و معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قزوین را تسلیت گفت.

به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، در پیام تسلیت قادر آشنا برای درگذشت ناصر ایزدفر چنین آمده است:

"نام ناصر ایزدفر با راستی و درستی در عرصه مدیریت هنرهای نمایشی پیوندی غیرقابل انکار دارد. او هر کجا که بود جز گماردن همه توش و توان خود برای خدمت به اهل هنر دلمشغولی دیگری نداشت.

موسس گروه تئاتر هامون خود هنرمندی از هنرمندان تئاتر بود و از این رو آن گاه که در جایگاهی مدیریتی قرار می گرفت دغدغه های اهل این هنر را نیک می دانست. دریغ و افسوس که بزرگ مردی از تئاتر استان قزوین و از تئاتر ایران به جهان دیگر کوچ کرد.

از پروردگار عزوجل برای بازماندگان این عزیز ازدست رفته آرزوی صبر و بردباری بر این داغ و برای روح آن تازه درگذشته طلب مغفرت دارم."

ناصر ایزدفر از هنرمندان به نام عرصه سینما و تئاتر استان قزوین و معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح شنبه 29 آذرماه 1399 بر اثر بیماری کرونا درگذشت.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
جلالی از موافقت شورای عالی انقلاب فرهنگی با افزایش 50 درصدی جایزه خبر داد و گفت: برگزیدگان 150 و شایستگان تقدیر 30 میلیون تومان جایزه دریافت می کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۹ سایت های دیگر : امروز نیوز خبرگزاری اقتصادی ایران خبرگزاری دانشجو

مصطفی جلالی، دبیر اجرایی سیزدهمین جایزه جلال، در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم از موافقت شورای عالی انقلاب فرهنگی با افزایش 50 درصدی این جایزه خبر داد و گفت: بر این اساس برگزیدگان هر بخش مبلغ 150 میلیون تومان جایزه دریافت خواهند کرد.

وی ادامه داد: همچنین شایستگان تقدیر در هر بخش نیز مبلغ 30 میلیون تومان دریافت خواهند کرد.

جلالی با بیان این مطلب که بنیاد از نامزدهای این دوره جایزه جلال، شماره حساب دریافت کرده و به محض اعلام اسامی برگزیدگان جوایز به حساب آنها واریز خواهد شد، گفت: جوایز آثار شایسته تقدیر نیز همان زمان به حساب نویسندگان واریز می شود. لوح تقدیر و نشان جایزه نیز به آدرس آنان ارسال می شود.

وی ادامه داد: ما از طریق معاونت فرهنگی وزارت ارشاد خواسته بودیم که با توجه به اینکه خسارات کرونا بر حوزه فرهنگ گسترده بوده است، با افزایش 50 درصدی مبلغ جایزه موافقت کند که خوشبختانه شورا با این پیشنهاد موافقت کرد.

جلالی گفت: به سنت هر سال ما هدیه ناقابلی (یک میلیون تومان) نیز برای نامزدهای جایزه به پاس اینکه کتابشان تا مرحله پایانی بالا آمده است، واریز می کنیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
دهقانکار در آیین افتتاحیه نمایشگاه مجازی کتاب استانی جنوب کرمان گفت: در نمایشگاه مجازی کتاب کرمان شاهد حضور و مشارکت 488 ناشر از سراسر کشور و عرضه بالغ بر 94هزار عنوان کتاب در این نمایشگاه هستیم.

به گزارش خبرگزاری فارس، آیین افتتاحیه نمایشگاه مجازی کتاب استانی جنوب کرمان، صبح امروز (29 آذر ماه) با حضور ایوب دهقانکار مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، حسین اسحاقی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان و ابوذر عطاپور وزیری فرماندار جیرفت از طریق فضای مجازی اسکای روم برگزار شد.

* نکات مثبت نمایشگاه مجازی کتاب

حسین اسحاقی در این آیین با اشاره به برگزار نشدن حدود دو هزار نمایشگاه به واسطه شیوع ویروس کرونا در دنیا گفت: به همت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی زیرساخت های نمایشگاه های مجازی کتاب در حال انجام است و نمایشگاه مجازی کتاب جنوب کرمان به عنوان اولین نمایشگاه مجازی کتاب کشور از 29 آذر ماه تا 3 دی ماه برگزار می شود.

اسحاقی افزود: مردم جنوب کرمان از 23 تا 28 آذر ماه برای دریافت یارانه اعتباری خرید کتاب ثبت نام کرده اند و این روند تا امروز نیز ادامه خواهد داشت.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان به نکات مثبت نمایشگاه مجازی کتاب اشاره کرد و گفت: همه مردم کرمان حضور گسترده ای در نمایشگاه مجازی کتاب خواهند داشت؛ این درحالی است که تعدادی از مردم از شهرهای اطراف استان کرمان امکان حضور در نمایشگاه کتاب فیزیکی را برای خرید کتاب نداشتند.

وی ادامه داد: در نمایشگاه مجازی کتاب، با همکاری شرکت ملی پست ایران امکانی فراهم شده است که مردم به صورت رایگان کتاب های خریداری شده را دریافت کنند. از دیگر امتیازات این نمایشگاه، حضور ناشران برجسته کشوری است که مردم می توانند از آنها کتاب های مورد نظر خود را خریداری کنند.

اسحاقی به نحوه اطلاع رسانی و تبلیغات نمایشگاه مجازی کتاب استانی جنوب کرمان اشاره کرد و گفت: از فضای شهری، بیلبوردها و استندهای شهری بهره بردیم؛ به طوری که بیش از 90درصد مردم کرمان از برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب اطلاع پیدا کرده اند. همچنین، حضور در برنامه های زنده رادیویی و تلویزیونی و استفاده از ظرفیت های خبرگزاری ها، روزنامه ها، نشریات و مجله ها از جمله شیوه هایی است که برای اطلاع رسانی نمایشگاه مجازی کتاب از آنها استفاده کرده ایم.

وی ادامه داد: بیش از 200هزار پیام صوتی به تلفن های ثابت و همراه در حال ارسال است تا همه مردم در جریان برگزاری نمایشگاه مجازی قرار بگیرند.

اسحاقی در پایان با ابراز امیدواری از حضور حداکثری مردم در نمایشگاه مجازی کتاب استانی جنوب کرمان گفت: تجربه حضور مردم در نمایشگاه کتاب فیزیکی نشان می دهد مردم از نمایشگاه کتاب مجازی نیز استقبال شایسته ای خواهند کرد.

* برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب و بهره مندی همه مردم جنوب کرمان از امکان خرید کتاب

در ادامه این آیین، ابوذر عطاپور وزیری فرماندار جیرفت، آغاز برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب جنوب کرمان را یک رخداد فرهنگی ارزشمند دانست و گفت: جنوب کرمان مردمی فرهیخته، فرهنگ ساز و نخبه پرور با تاریخ و قدمت کهن دارد. استقبال مردم کرمان از نمایشگاه کتاب فیزیکی در سال های گذشته نشان از غنی بودن فرهنگ مردم است.

عطاپور وزیری یکی از نکات برجسته دولت دوازدهم را در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات دانست و گفت: این حوزه بستر مناسبی برای برگزاری مجازی رویدادهای فرهنگی در شرایط گسترش و وجود ویروس کرونا فراهم می کند. برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب و بهره مندی همه مردم جنوب کرمان از امکان خرید کتاب اتفاقات خوبی در پیش خواهد بود.

* مشارکت 488 ناشر از سراسر کشور در نمایشگاه مجازی کرمان

در ادامه این مراسم، ایوب دهقانکار با بیان اینکه یکی از سیاست های کلان کشور، تحقق دولت الکترونیک و تلاش تمام قوا برای تحقق آن است، گفت: در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید وزیر محترم بر این است که عرصه فرهنگ در فضای سایبری و مجازی خود را روزآمد کند و از فناوری های روز دنیا بهره مند شوند. ما با این نگاه، در خانه کتاب و ادبیات ایران تلاش کردیم در حوزه نشر و صنعت فرهنگ مکتوب بتوانیم از فناوری های نوین استفاده کنیم که از جمله مصادیق آن برگزاری نمایشگاه های کتاب به صورت مجازی است.

دهقانکار گفت: چگونه می توانیم بستری که به واسطه شرایط ناخواسته کرونا فراهم شده را به یک فرصت تبدیل کنیم تا نقاط ضعف و تهدید به نقاط قوت و فرصت تبدیل شوند. صرف نظر از اینکه میزان مطالعه کشور چگونه است می توان گفت مردم کشور ما به واسطه غنای تمدنی ایرانی-اسلامی اهل مطالعه، تحقیق و پژوهش هستند؛ سرانه مطالعه در کشور ما در قیاس با سایر کشورها صرف نظر از شاخص های متفاوتی که برای اندازه گیری وجود دارد، یک عامل مهم، عدم سهولت در دسترس پذیری کتاب است.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران با بیان اینکه مجریان برگزاری، ناشران و مردم، سه ضلع اصلی نمایشگاه های مجازی کتاب هستند، گفت: ما به عنوان مجری تلاش کردیم کتاب به سهولت در دسترس مردم قرار بگیرد. از مردم به عنوان ضلع سوم آسوده خاطر هستیم و می دانیم همانند نمایشگاه های کتاب فیزیکی از نمایشگاه مجازی نیز استقبال می کنند؛ در نمایشگاه کتاب فیزیکی سال گذشته در جنوب کرمان شور و شوق مردم برای خرید کتاب را شاهد بودیم.

دهقانکار ادامه داد: خانه کتاب و ادبیات ایران در معتبرترین نمایشگاه های مجازی سراسر دنیا شرکت فعال داشت و سعی کرد با این نگاه که قرار است خودمان میزبان ضیافت مردم و ناشران خارج از کشور باشیم از تجربه کشورها در مقابله با این پدیده جدید استفاده کنیم. صنعت نشر ایران توانست در نمایشگاه مجازی کتاب پکن جزو 10 شرکت کننده برتر باشد. حتی در کشورهایی که حضور در نمایشگاه های کتاب آن جزو اولویت های ما نبود شرکت کردیم؛ به عنوان نمونه در نمایشگاه کتاب اندونزی شرکت کردیم که اگر شرایط عادی سال های گذشته بر دنیا حاکم بود جزو اولویت های حضور ما نبود. اما نمایشگاه مجازی شرایطی فراهم کرد که در این نمایشگاه هم شرکت کنیم. ناشران و طرح های حمایتی از جمله طرح گرنت توفیق های خوبی در این نمایشگاه ها کسب کردند.

وی بیان کرد: تلاش کردیم میزبان خوبی در ضیافتی که حول محور کتاب و کتابخوانی برگزار می شود، باشیم. توانستیم طبق زمان بندی اعلام شده شاهد برپایی اولین نمایشگاه مجازی کتاب کشور باشیم. اولین ها در خاطره می ماند؛ جنوب کرمان افتخارات زیادی در فرهنگ و تمدن دارد و این اتفاق هم در دفتر افتخارات این استان ثبت می شود.

دهقانکار عنوان کرد: در هفتمین نمایشگاه کتاب فیزیکی در کرمان که سال گذشته برگزار شد، 172 ناشر شرکت کردند اما در نمایشگاه مجازی کتاب شاهد حضور و مشارکت 488 ناشر از سراسر کشور هستیم؛ افزایش چندبرابری که شایسته است نگاه جدی به آن شود. بالغ بر 94هزار عنوان کتاب در این نمایشگاه در معرض دید علاقه مندان قرار گرفته است.

وی به یارانه اختصاص یافته به نمایشگاه مجازی کتاب استانی جنوب کرمان اشاره کرد و گفت: یارانه نمایشگاه با حمایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 30درصد تا سقف 200هزار تومان است و مردم جنوب کرمان از تخفیف 10درصد نمایشگاه هم بهره مند می شوند. در کنار این یارانه ها، با حمایت دکتر محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نمایشگاه های مجازی مردم برای دریافت کتاب هزینه ای پرداخت نکنند و هزینه ارسال کتاب برای آنها رایگان خواهد بود.

دهقانکار با اشاره به همکاری شرکت ملی پست ایران گفت: شرکت ملی پست ایران به صورت مستقیم با ما در ارتباط هستند تا ارسال کتاب به دست مردم به نحو مطلوب و شایسته صورت بگیرد و خدشه ای ایجاد نشود. همچنین از ناشران انتظار داریم مردم جنوب کرمان را چشم انتظار نگذارند و در اسرع وقت نسبت به ارسال کتاب ها به شرکت ملی پست ایران اقدام کنند تا پست در کوتاه ترین زمان ممکن، کتاب ها را به دست مردم برساند.

وی در پایان گفت: نمایشگاه مجازی کتاب استانی جنوب کرمان از امروز (29 آذر ماه) آغاز به کار کرده و مردم جنوب کرمان می توانند به صورت 24 ساعته و بدون وقفه کتاب ها را انتخاب و سفارش دهند. همچنین از بانک صادرات ایران به عنوان بانک عامل نمایشگاه های مجازی کتاب تشکر می کنیم که همیشه در کنار ما هستند و کمک می کنند تا ضیافت بزرگ فرهنگی به خوبی برگزار شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
دبیر اجرایی پانزدهمین جشنواره شعر فجر از تفکیک بخش بزرگسال این جشنواره به سه شاخه شعر کلاسیک، شعر نو و شعر محاوره خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۹

مدیر دفتر گسترش شعر و ادبیات داستانی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: امسال شاهد دو تغییر عمده در جشنواره شعر فجر هستیم که مهم ترین تغییر در بخش شعر بزرگسال است. همه به خوبی می دانیم که جشنواره شعر فجر در سه بخش شعر بزرگسال ، شعر کودک و نوجوان و درباره شعر برگزار می شود. تفاوت محسوس جشنواره امسال این است که خود بخش بزرگسال به سه بخش شعر کلاسیک، شعر نو و شعر محاوره تقسیم شده است و در صورت انتخاب داوران، در این سه بخش برگزیده و شایسته تقدیر خواهیم داشت.

این شاعر و دبیر اجرایی این دوره ادامه داد: بخش شعر نو نیز خودش به دو زیر مجموعه شعر نیمایی و شعر سپید تقسیم می شود. تغییر عمده دیگری که در جشنواره امسال شاهد هستیم این است که در این دوره به دلیل پاسداشت چهل سالگی آغاز جنگ تحمیلی به این موضوع خواهیم پرداخت و شاعران برگزیده در این بخش معرفی خواهند شد.

بهروز جلالی در پایان با اشاره به شیوه انتخاب شاعر برتر گفت: انتخاب چهره های برتر شعر دفاع مقدس که بخش ویژه جشنواره امسال است، مثل برنامه موفق انتخاب چهره های برتر ادبیات داستانی دفاع مقدس در جایزه جلال از سوی خبرنگاران کتاب و اهالی رسانه انجام خواهد شد و چهره های برتر شعر دفاع مقدس به انتخاب اصحاب رسانه انتخاب خواهند شد.

گفتنی است فراخوان پانزدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر، چند روز پیش از سوی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران منتشر و از علاقه مندان دعوت شد آثاری را که سال 1398 به زبان فارسی با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شده باشد در گروه های شعر کلاسیک، شعر نو(قالب های: نیمایی و سپید)، شعر محاوره، شعر کودک و نوجوان و درباره شعر(پژوهش های حوزه شعر) به این جشنواره ارسال کنند.

مدیر دفتر گسترش شعر و ادبیات داستانی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: امسال شاهد دو تغییر عمده در جشنواره شعر فجر هستیم که مهم ترین تغییر در بخش شعر بزرگسال است. همه به خوبی می دانیم که جشنواره شعر فجر در سه بخش شعر بزرگسال ، شعر کودک و نوجوان و درباره شعر برگزار می شود. تفاوت محسوس جشنواره امسال این است که خود بخش بزرگسال به سه بخش شعر کلاسیک، شعر نو و شعر محاوره تقسیم شده است و در صورت انتخاب داوران، در این سه بخش برگزیده و شایسته تقدیر خواهیم داشت.

این شاعر و دبیر اجرایی این دوره ادامه داد: بخش شعر نو نیز خودش به دو زیر مجموعه شعر نیمایی و شعر سپید تقسیم می شود. تغییر عمده دیگری که در جشنواره امسال شاهد هستیم این است که در این دوره به دلیل پاسداشت چهل سالگی آغاز جنگ تحمیلی به این موضوع خواهیم پرداخت و شاعران برگزیده در این بخش معرفی خواهند شد.

بهروز جلالی در پایان با اشاره به شیوه انتخاب شاعر برتر گفت: انتخاب چهره های برتر شعر دفاع مقدس که بخش ویژه جشنواره امسال است، مثل برنامه موفق انتخاب چهره های برتر ادبیات داستانی دفاع مقدس در جایزه جلال از سوی خبرنگاران کتاب و اهالی رسانه انجام خواهد شد و چهره های برتر شعر دفاع مقدس به انتخاب اصحاب رسانه انتخاب خواهند شد.

گفتنی است فراخوان پانزدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر، چند روز پیش از سوی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران منتشر و از علاقه مندان دعوت شد آثاری را که سال 1398 به زبان فارسی با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شده باشد در گروه های شعر کلاسیک، شعر نو(قالب های: نیمایی و سپید)، شعر محاوره، شعر کودک و نوجوان و درباره شعر(پژوهش های حوزه شعر) به این جشنواره ارسال کنند.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران

سرویس فرهنگ و هنر امروز نیوز ؛ فرهنگ عمومی ، با اشاره به افزایش قیمت در بازار کاغذ طی روزهای پایانی هفته گذشته و امروز گفت: میزان افزایش قیمت کاغذ چندان زیاد نبوده و در حد 30 تا 40 هزار تومان بود که اغلب در بخش کاغذ چاپ و تحریر رخ داده است.

وی ادامه داد: دلیل اصلی این افزایش قیمت نیز افزایش تقاضا در بازار طی دو هفته گذشته بوده است. وزارت ارشاد توزیع کاغذ یارانه ای را به دلیل تعطیلی های دو هفته ای تهران متوقف کرده بود. برخی از ناشران برای تهیه کاغذ به بازار آزاد مراجعه کرده بودند که این رجوع ناشران موجب افزایش یک باره تقاضا برای کاغذ تحریر شد و در نتیجه قیمت ها افزایش پیدا کرد.

شریفان تصریح کرد: با از سرگیری توزیع کاغذ دولتی توسط وزارت ارشاد تبعاً رکود سابق به بازار کاغذ برمی گردد و قیمت ها نیز کاهش پیدا می کند.

وی رکود حاکم بر بازار کاغذ را نگران کننده خواند و گفت: متأسفانه با نزدیک شدن به فصل چاپ دفاتر و سررسید نیز بازار کاغذ دچار تعادل در عرضه و تقاضا نشد وهم چنان در رکود به سر می برد.

شریفان گفت: تعطیلی مدارس ، نیم شیفت شدن ادارات دولتی ، تعدیل نیروی کار گسترده و حذف قبوض کاغذی موجب شد تا بازار کاغذ با شوک عجیب و غریبی روبرو و راکد شود. اکنون نیز اغلب فروش روی کاغذ گلاسه و ایندربورد که ویژه کارهای تبلیغاتی است، می چرخد.

وی درباره کاغذ داخلی و علی الخصوص کاغذ مازندران نیز افزود: متأسفانه خریدار کاغذ داخلی در بازار بسیار اندک است. اکنون کاغذ داخلی تحریر یعنی کاغذ مازندران عمدتاً مصرف خاص دارد و تقاضایی برای آن وجود ندارد؛ زیرا کیفیت کار نیز پایین است.

وی نگرانی بابت کمبود کاغذ در پی کاهش تمایل واردکنندگان برای واردات کاغذ را بی مورد دانست و گفت: اکنون انبارها پر از کاغذ است فعلا مشتری وجود ندارد.

شریفان خواستار نظارت واقعی دولت روی بازار کاغذ شد و گفت: بازرسی های مقطزعی و نمایشی دردی را دوا نمی کند، اینکه ما یک مغازه را نظارت کرده و پلمب کنیم دردی دوا نمی کند، نظارت باید به واقعی شدن قیمت ها ثبات در قیمت بینجامد.

لینک خبر :‌ امروز نیوز
سینماپرس: عزت الله رمضانی فر بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون گفت: پرسش من از متولیان دولت این است که در این ایام کرونایی که شاهد بیکاری و خانه نشینی بخش اعظمی از هنرمندان در صنوف مختلف هستیم چرا در ردیف بودجه سالانه مبلغی برای هنرمندان بیکار اختصاص پیدا نمی کند؟ چرا کسی هنرمندان را نمی بیند و صدای ناله آن ها را نمی شنود؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۳۰

بازیگر فیلم های سینمایی گاو و کفش های میرزا نوروز در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود : خوشبختانه من در خانواده ای متولد شدم که از همان آغاز جوانی مرتب توصیه می کردند که آینده نگر باش و برای خود اندوخته و پس انداز کن! خوب بنده نوعی رعایت کردم و خوشبختانه امروزه مشکل مالی ندارم اما بسیاری همکاران ما بودند که چنین کاری را نکردند و امروزه پس از سال ها تلاش برای رشد عرصه فرهنگی و هنری این مرز و بوم با مشکلات شدید مالی در حال دست و پنجه نرم کردن هستند.

وی ادامه داد: بی تردید این وظیفه دستگاه های متولی حوزه فرهنگ و هنر است که همه جوره هوای هنرمندان را داشته باشند. موسسه هنرمندان پیشکسوت حقوق ناچیزی در حد ماهانه 150 هزار تومان به ما می دهد! آیا واقعاً این احترام به پیشکسوتان است؟ تازه مشکل آنجا است که بسیاری از هنرمندان حتی نمی توانند عضو این موسسه شوند چرا که در وهله اول بایستی بالای 60 سال سن داشته باشند و از سوی دیگر باید در رشته خودشان مدرک درجه یک داشته باشند!

رمضانی فر سپس با اشاره به وظیفه خانه سینما به عنوان تنها نهاد صنفی سینماگران در این روزهای کرونایی اظهار داشت: خانه سینما طی یک سال اخیر تنها مقدار اندکی اقلام شوینده و خواربار به ما داد! خانه سینما در این زمانه کرونایی 2 بار مقدار اندکی به ما کمک کردند! کل اقلامی که آن ها به ما دادند روی هم یک میلیون تومان هم نمی شد! خوب این چه دردی را از هنرمندان بیکار و خانه نشین درمان می کند؟

این سینماگر پیشکسوت متذکر شد: سال های متمادی است که در خانه سینما صحبت از تأمین امنیت شغلی و تأسیس صندوق بیمه بیکاری و... می شود اما هیچ یک از این صحبت ها تاکنون به نتیجه نرسیده است. ما حتی بارها از مسئولان خانه سینما درخواست کرده ایم که به ما بن خواربار به صورت ماهیانه بدهند اما حتی از این کار ساده هم دریغ کردند و همواره از کمبود بودجه دم می زنند!

بازیگر فیلم های سینمایی مروارید سیاه و حادثه در کندوان تأکید کرد: بی تردید در این روزهای تلخ کرونایی که هنرمندان بیش از گذشته بیکار و خانه نشین شده اند متولیان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید ورود جدی به وضعیت اسفبار زندگی آن ها داشته باشند. شخص وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان پدر فرهنگ و هنر این مرز و بوم باید حامی ما باشند.

وی تصریح کرد: همه می گویند بودجه نداریم این در حالی است که ما کشور بسیار ثروتمندی هستیم. این همه نفت و گاز و معادن طلا و... داریم. کدام کشور اروپایی این همه معادن و ذخائر دارد؟ الآن در کشورهای اروپایی به همه مردم حقوق می دهند اما رئیس جمهور اینجا می گوید نفری 100 هزار تومان آن هم به عده ای خاص و تحت شرایطی خاص می دهیم؟ آیا این مبلغ در این زمانه گرانی و تورم خنده دار نیست؟

رمضانی فر خاطرنشان کرد: وقتی از هنرمندان هیچ حمایتی نمی شود آن ها مجبور می شوند برای تأمین معاش روزانه و گذران زندگی شان سر پروژه ها بروند، کرونا بگیرند و بمیرند! مگر ما کم بازیگران درجه یک مان را به دلیل ابتلا به این ویروس منحوس از دست دادیم؟ چرا آقایان از هنرمندان حمایت نمی کنند؟ ما دردمان را باید به چه کسی بگوییم؟ بی تردید این بانیان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند که باید جواب ما را بدهند .

این هنرمند در خاتمه اظهاراتش افزود: ما واقعاً نمی دانیم باید حرف های مان را کجا بگوییم؟ متأسفانه تجربه ثابت کرده که گوش شنوایی هم برای شنیدن درد دل ها و حرف های ما وجود ندارد. من امیدوارم به زودی بتوانیم شاهد رفع این بحران ها و معضلات از زندگی هنرمندان کشورمان باشیم.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: محسن محسنی نسب کارگردان سینما گفت: برگزاری جشنواره فیلم فجر اقدامی نابخردانه، غیرضروری است؛ مسئولان و سیاست گذاران اگر راست می گویند و به فکر سینما و سینماگران هستند بهتر است بودجه هایی که قرار است برای برگزاری این رویداد در این روزهای صرف نمایند را به سینماگرانی اختصاص دهند که در ماه های اخیر کمترین درآمدی نداشته و در وضعیت فلاکت بار روزگار می گذرانند!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۳۰ سایت های دیگر : هشدار نیوز

کارگردان فیلم های سینمایی شاخ کرگدن و شیرهای جوان در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: پرسش اصلی بنده از متولیان سینمای ایران این است که وقتی کل جامعه درگیر است برگزاری جشنواره چه معنایی دارد؟ وقتی امروزه کل مجموعه سینما و سینماگران دچار مشکلات عدیده معیشتی هستند چرا ما باید با هزینه های سرسام آور و هنگفت جشنواره ای را برگزار کنیم که هیچ دستاوردی ندارد؟

وی ادامه داد: مگر این روزها روزهای جشن و جشنواره برگزار کردن است؟ ما رسماً شاهد بودیم که معتبرترین جشنواره ها و مراسم های سینمایی جهان مانند جشنواره فیلم کن، اسکار و... برگزار نشدند، حالا چه اصراری است که ما در این روزهای کرونایی جشنواره ای برگزار کنیم که هیچ ثمر و هدفی نخواهد داشت؟

این سینماگر تأکید کرد: وقتی کل سینما در عزا است و بخش های دستیاری و رده پایین سینما دچار مشکلات شدید اقتصادی هستند مسئولان با چه تدبیر و عقلانیتی جشن برگزار می کند؟ آقایان این بودجه ای که دارید را به سینماگران بخت برگشته اختصاص دهید که این روزها حتی از تأمین حداقل های ضروری زندگی شان عاجز مانده اند!

محسنی نسب سپس با تأکید بر اینکه برگزاری جشنواره فیلم فجر باعث نابودی تمامی فیلم های شرکت کننده می شود اظهار داشت: وقتی فیلم های حاضر در این جشنواره توسط مردم و منتقدان و... دیده نشوند رسماً نابود می شوند. واقعاً نمی دانم چرا برخی از همکاران سینماگر ما هم پی تصمیمات نابخردانه برخی مدیران را گرفته و اصرار به برگزاری این رویداد بی دستاورد دارند؟

وی در همین راستا خطاب به مدیران سینمایی گفت: آقایان شما در ماه های آخر ریاست تان به سر می برید و ان شاالله به زودی خواهید رفت پس سعی کنید در این ماه های باقی مانده با انجام کارهای عام المنفعه نامی نیک از خودتان بر تارک سینمای کشور به یادگار بگذارید! آقایان این بودجه ای که می توانید صرف معیشت صنوف ضعیف سینما کنید را به آتش نکشید! ما با سینماگران ضعیف در تماس هستیم و می دانیم با چه مشکلات عدیده ای در حال دست و پنجه نرم کردن هستند.

کارگردان فیلم های سینمایی مشت بر پوست و آخرین مرحله متذکر شد: شما اگر می خواهید با برگزاری این جشنواره به نفع جناح و حزب خود برای انتخابات پیش رو فعالیت سیاسی داشته باشید نیز بهتر است با کار خیر و عام المنفعه فعالیت سیاسی کنید! بیایید یک بار هم که شده با سینماگران هم راستا و هم درد باشید! این جشنواره را برگزار نکنید و دنبال بیلان و آمار و ارقام نباشید! شما با برگزاری این جشنواره تنها به دوستان و نزدیکان خود منفعت می رسانید در صورتی که با نوآوری می توانید منافعی به کل اهالی سینما رسانده و این بودجه ای که در اختیار دارید را صرف معیشت سینماگران کنید.

لینک خبر :‌ سینما پرس
رئیس صنف دستیاران صحنه می گوید که در صورتی که بیمه بیکاری شامل حال هنرمندان سینما شود می توانند در شرایط کرونایی که تهدیدآمیز است از کار فاصله بگیرند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۳۰ سایت های دیگر : اصفهان امروز آنلاین

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، با گفت وگو میان هنرمندان و سینماگران کشور متوجه این واقعیت می شویم که یکی از اصلی ترین مسائل اعضای صنوف سینمایی کشور مسائل مرتبط با بیمه آنان است.

یکبار از عدم واریزی یا واریزی دیر هنگام و بار دیگر از پرداختی پایین برای بازنشستگان سینما.

قرچه داغی رئیس صنف دستیاران صحنه در این باره مسائل دیگری را نیز به خبرنگار تسنیم گفت: اصلی ترین مشکل ما به عنوان یکی از صنوف سینمایی مسأله بیمه است که عموم صنوف نیز درباره آن گله هایی دارند خصوصاً اینکه امسال که کرونا نیز به مشکلات ما اضافه کرد، ضرورت بیمه بیکاری خودش را نشان داد. اگر هنرمندان ما بیمه بیکاری بودند در شرایط خطرناکی مانند امروز به سراغ کار نمی رفتند و مانند دیگر مردم در خانه می ماندند. اما شرایط اقتصادی باعث شده است که آنان کار کنند تا بتوانند درآمد داشته باشند و زندگی کنند.

بیمه بیکاری نیز شرایطی دارد و اینگونه نیست که تمام مدت بیکار باشد بلکه بیمه شونده در مدتی کار می کند و در مدتی هم بیکار می ماند که در تمام دنیا وجود دارد و می تواند قابل اجرا باشد. جالب اینکه در این مدت که باید کار کمتر باشد تا کمتر هم در معرض خطر قرار داشته باشند تولیدات بیشتر هم شده است.

وی در ادامه درباره کمک هایی که سازمان سینمایی انجام داده است بیان کرد که البته سازمان سینمایی برای حل این مشکلات کارهایی کرده است و به عنوان مثال از طریق هنرکارت های صندوق اعتباری هنری برای هنرمندان پرداختی داشته اند یا 3 ماه اول سال سهم بیمه تأمین اجتماعی ما را سازمان سینمایی پرداخت کرد. اما در کل مشکل اصلی ما در بیمه است که باید رفع و رجوع شود.

ما برای بیمه از نوع بیمه اختیاری برخورداریم که در آن بیشترین هزینه را باید بدهیم اما از کمترین امتیاز برای بیمه برخورداریم. به عنوان مثال اگر از بیمه اجباری برخوردار بودیم ضمن اینکه باید مبلغ کمتری را به عنوان سهمیه خودمان پرداخت می کردیم زمانی که برای خرید دارو به داروخانه مراجعه می کردیم هزینه کمتری را هم پرداخت می کردیم اما الان هزینه زیادی را باید بپردازیم.

او در ادامه اضافه کرد که سابقاً بیمه ما هنرمندان اینگونه بود که هر کسی بنا بر میزان نوع درآمدش، هرچقد بیشتر سهم بیمه خود را پرداخت می کرد هنگام بازنشستگی حقوق بیشتری هم دریافت می کرد اما الان با همسان سازی که شده است این قابلیت نیز حذف شده است.

این عضو خانه سینما درباره بیمه تکمیلی هنرمندان گفت که واقعاً اگر بیمه تکمیلی نبود شرایط فلج کننده ای داشتیم خصوصاً برای افرادی که بیماری خاص دارند این موضوع شدیت بیشتری دارد. البته یک اقدام خوبی که صورت گرفته این است که سال گذشته به پیشنهاد چندنفر از همکارانمان قرار شد که آن دسته از هنرمندانی که شرایط بیماری خاص و وخیم دارند در فهرست جداگانه ای از طرف خانه سینما برای صندوق ارسال شدند که دریافتی های بیمه تکمیلی آنان زودتر انجام شود.

قرچه داغی در پاسخ به خبرنگار تسنیم درباره همکاری خانه سینما برای حل مشکلات بیمه ای و معیشتی آنان گفت خانه سینما برای حل مشکلات ما جلساتی را با تأمین اجتماعی گذاشت اما شیوه قانون بیمه برای ما از ابتدا به صورتی بنا گذاشته شده است که که حالا تغییر آن مشکل است.

اعضای صنف دستیاران صحنه جزو صنوف بسیار فعال و زحمتکش اند که کمتر دیده می شوند خصوصاً الان که چندکار تاریخی در حال سپری کردن مراحل پیش تولید و تولیدند فعالیت آنان بیشتر شده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
تهیه کننده مستند 22/22 معتقد است برخی از فرصت طلبان و مخالفان نظام جمهوری اسلامی با نفوذ در جریان سینمای کشور در صدد تحریف حقیقت تفکرات انقلابی اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۹ سایت های دیگر : سینما پرس خبرگزاری دانشجو

سعید الهی که این روزها با تهیه کنندگی مستندی بلند به نام 22/22 به کارگردانی فرود عوض پور در بخش جایزه شهید آوینی چهاردهمین جشنواره بین المللی مستند ایران(سینما حقیقت) حضور دارد در گفت وگو با خبرنگار کیهان تصریح کرد: نفوذ در بدنه سینما خاص آثار داستانی و تغییر سبک زندگی مخاطبان در سطوح مختلف خلاصه نشده و در حوزه های مستند، کوتاه و حتی انیمیشن مصداق دارد.
این کارشناس فرهنگی که اثر خود را با نگاهی به گروه های 22 نفره از بسیجیان انقلابی شهرستان بندرگز که 22 نفر از آنها به شهادت رسیده اند روایت کرده است در همین زمینه گفت: اگرچه سینماگران دغدغه مند با تولید آثار انقلابی تلاش می کنند این گونه تحریفات را خنثی کنند اما ازشگردهای طیف مقابل در عرصه فیلمسازی نمی توان غافل شد.
وی خاطرنشان ساخت: مدتهاست بسیاری از فیلمسازان با وجود آنکه از فرزندان انقلاب و دفاع مقدس و امام راحل به حساب می آیند از تولید فیلم هایی راهبردی با موضوع انقلاب و مقاومت پرهیز می کنند؛ حال اینکه سکوت و رفتار منفعلانه آنان با تلاش مذبوحانه نفوذگران فرهنگی تفاوت چندانی ندارد.
الهی با اشاره به نمایش مستند 22/22 از طریق سکوهای نمایش تا پایان جشنواره سینما حقیقت تأکید کرد: این روزها تشخیص جریان اصیل انقلاب که مطابق نظر رهبری به طور عملی وارد انقلاب شده اند با جریانی که به ظاهر در خط انقلاب قرار دارند ولی در بزنگاه های مختلف یا در کنج عزلت اند و یا با ساخت یک فیلم با تفکر غیرانقلابی همراهی می کنند بسیار سخت شده است.
مجری و سردبیر برنامه تلویزیونی افق سینما گفت: این عدم تشخیص متأسفانه و آگاهانه یا از سر بی اطلاعی گریبانگیر رده های بالای دولت و حتی حاکمیت شده و مشاهده می شود که سینماگران واقعی حوزه انقلاب به روش های مختلف و به بهانه های واهی در حال حذف از صحنه های فرهنگی هنری هستند.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
سید ضیاء هاشمی راهکارهایی را برای ساماندهی دستمزد ها در سینما بخصوص در حوزه بازیگری ارائه کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۹ سایت های دیگر : سینما پرس پیام مازند شفاف

سید ضیاء هاشمی تهیه کننده سینما، در پاسخ به این سوال که فارغ از مقدار دستمزد بازیگران در سینمای ایران، آیا این جریان می تواند ساماندهی شود و به تعادلی برسد که به نفع تهیه کننده و بازیگر باشد، به خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، گفت: سینمای ایران که ورشکسته است و بیشتر با پول بخش خصوصی و بخش کوچکی از پول های نهاد های دولتی اداره می شود؛ برای همین نباید دستمزد های آنچنانی برای بازیگران در نظر گرفت. البته این پرداخت ها مختص بازیگران نیست؛ برخی از کارگردان ها هم رقم های نجومی طلب می کنند. بعضی از تهیه کنندگان هم متأسفانه نابخردی کرده و خواسته های نابجای افراد را برآورده می کنند. قاعدتاً باید سندیکا ها کنترل لازم را بر این موضوع انجام دهند.

وی ادامه داد: برای برون رفت از این مشکل باید همه عوامل موثر که طلب پول های زیاد کرده و فکر می کنند در فروش اثر و جذب مخاطب موثر هستند، در تولید فیلم مشارکت کنند. همانطور که می دانیم اکثر تولیدات هالیوود به این شکل است. به عنوان نمونه تام کروز اگر 20 میلیون دلار دستمزد بازیگری دارد، تنها بخش کوچکی از آن را دریافت می کند و بقیه آن را مشارکت کرده و مادام العمر از فیلم و حقوق متعدد آن منتفع می شود.

این تهیه کننده افزود: در نوع دوم، بازیگران شراکت در سود فیلم را طلب می کنند که در این نوع مشارکت دستمزد بیشتری دریافت خواهند کرد و از سود فیلم که مشخص می کنند چه میزان است، درصد سود می گیرند. بر اساس قرارداد منعقد شده بین تهیه کننده و فرد که دائمی نیست، در یک برهه زمانی تعریف شده است و به صورت مالکیتی نخواهد بود، طبق توافق طرفین، پرداخت ها از فروش فیلم یا رایت های تلویزیونی، شبکه نمایش خانگی یا فروش و پخش بین الملل و ... صورت می گیرد.

تهیه کننده عروس گفت: دوستانی که طلب پول های نجومی کرده و در تولید شراکت نمی کنند، به خودی خود از سینما حذف می شوند؛ چون سینما تحمل هزینه های سرسام آور را ندارد.

تهیه کننده شوکران تأکید کرد: شبکه نمایش خانگی هم از بازیگران مطرح سینما استفاده می کند که کار غلطی است. باید در این حوزه بازیگر معرفی کنند یا با دستمزد های کم، نهایتاً از یک یا دو بازیگر مطرح استفاده شود تا این بخش هم ارتقا یابد.

هاشمی در پایان عنوان کرد: عزت و سربلندی سینما در این است که همه دست به دست هم بدهیم و این هنر - صنعت را سرپا نگه داریم نه این که با افزون خواهی آن را به نابودی بکشانیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
سینماپرس: علی قوی تن کارگردان سینما گفت: مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و خانه سینما دست روی دست گذاشته اند و هیچ تدبیری برای وضعیت بحرانی زندگی سینماگران ندارند؛ امروزه سینماگران در شرایط بحرانی روزگار می گذارنند و به دلیل اینکه در بین عموم افراد جامعه چهره ای شناخته شده هستند نمی توانند برای امرار معاش شان دست به هر کاری بزنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۹ سایت های دیگر : هشدار نیوز

کارگردان فیلم های سینمایی رویای سهراب و آفتاب، مهتاب، زمین در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: اینکه هنرمند مجبور باشد برای تأمین معاش روزانه خود دست به هر کاری بزند به حیثیت و جایگاه هنر لطمه می زند. من واقعاً نمی دانم برخی از اهالی سینما امروزه با این شرایط بیکاری و خانه نشینی و این تورم و گرانی سرسام آور و فزاینده چطور روزگار می گذرانند؟

وی ادامه داد: در حال حاضر نزدیک به یک سال است که تولید در سینما به پایین ترین میزان خود رسیده، سینماها تعطیل است و اهالی سینما بیش از گذشته درد بیکاری و بی پولی و فقر را می چشند. برخی از سینماگران حتی توان پرداخت اجاره خانه و تهیه نان شب خود را ندارند اما متأسفانه از سوی مسئولان هیچ اتفاق مثبت و سازنده ای برای رفع این بحران ها وجود ندارد.

قوی تن با تأکید بر اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و خانه سینما باید فکر اساسی برای دوران رکود و دوران اوج ویروس منحوس کرونا داشته باشند تصریح کرد: متأسفانه از سوی مسئولان دولتی هم شاهد تصمیم گیری های چاره گشا نیستیم و بالعکس تصمیم گیری های دولت زندگی مردم را سخت تر کرده است!

وی در همین راستا متذکر شد: دولت اگر برای مردم محدودیت می گذارد باید در کنارش کمکی هم به آن ها بکند اما نه تنها کمک نمی کند بلکه جریمه های سنگین و مالیات سنگین برای مردم می بندد. ما بعد از شیوع و گسترش ویروس کرونا رسماً روند افزایشی گرانی و تورم را با پوست و گوشت و استخوان ما درک کردیم. متأسفم که باید عنوان کنم دولت نه تنها کمک حال جامعه نیست بلکه با هر حرکت خود زندگی را برای مردم سخت و سخت تر می کند.

این سینماگر با طرح این پرسش که فردی که کارمند نیست و با مشاغل روزانه دستمزد دریافت می کند و هیچ مستمری ندارد در این بحران باید چطور روز خود را سپری کند اظهار داشت: گویا کسانی که تصمیم برای افزایش محدودیت های کرونایی می گیرند حقوق یامفت دارند و نمی دانند کسی که صبح سر کار نرود شب نانی در سفره اش نیست که با خانواده اش بخورد!

کارگردان فیلم های سینمایی نسکافه داغ داغ و سنجاقک های برکه سبز در همین راستا ادامه داد: یکی از مشکلات جدی که دولت برای مردم ایجاد کرده همین محدودیت های تردد در شهر از ساعت 9 شب تا 4 بامداد است! واقعاً این چه فایده ای دارد؟ چه سرویس عمومی برای مردم راه اندازی شده که اگر کسی کارش طول کشید جریمه نشود و بتواند در این سرمای زمستان راحت به منزلش برسد؟ این تصمیم گیری های نابخردانه جز فشار بر مردم چیزی ندارد!

وی خاطرنشان کرد: بنده همیشه از خودم این سوأل را می کنم که آیا خدا از کسانی که مردم را در این بیماری و گرانی و وضعیت سخت رها کرده اند می گذرد؟ قطعاً کسانی که باعث و بانی فشارهای مضاعف بر مردم و جامعه هستند باید در درگاه الهی پاسخگوی عملکرد و رفتارشان باشند!

این کارگردان سینما در خاتمه اظهاراتش با طرح درخواستی گفت: مدیرعامل و هیأت مدیره خانه سینما باید در این روزهای کرونایی تدبیری برای اکران آنلاین داشته باشند و از مسئولان وزارت ارشاد و سازمان سینمایی پدید آوردن اکران آنلاین با امنیت کامل را مطالبه کنند. آمدیم و چندین سال وضعیت جامعه و بیماری کرونا روبراه نشد و یا بیماری دیگری آمد. چرا نمی نشینند و تدبیر کنند تا اکران آنلاین را درست راه اندازی کنند. چرا پخش کننده خوب برای اکران آنلاین به وجود نمی آورند؟ این وظیفه متولیان است که میدان را برای کسانی که فیلم کار کردند باز کنند تا آن بتوانند با امنیت کامل فیلم های شان را اکران کنند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: سیاوش حقیقی تهیه کننده سینما گفت: متأسفانه ما از خلاء های قانونی زیادی رنج می بریم یکی از مهمترین خلاء های قانونی آن است که هیچ دولتی نمی تواند بودجه ای که برای مسأله ای مانند جشنواره فیلم فجر اختصاص داده شده را در قالب کارهای دیگر مصرف کند؛ البته همین حالا هم دیر نشده، اگر دستگاه های نظارتی مانند سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات و... پای کار بیایند و همت به خرج دهند می توان بودجه جشنواره را به حوزه های مهمتری نظیر تأمین معیشت سینماگران بیکار و خانه نشین اختصاص داد و یا آن را برای بهبود زیرساخت های سینما در نظر گرفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۹ سایت های دیگر : هشدار نیوز

تهیه کننده فیلم های سینمایی خون خدا و مادری در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: بنده معتقدم ما امروزه نیازمند آن هستیم که در خصوص مباحث نظارتی و بودجه ریزی اصلاحاتی جدی انجام دهیم. به عقیده بنده در همه حوزه ها و بخش ها مسئولان باید این فرصت را داشته باشند که در مواقع اضطراری بودجه را صرف کارهای مهم تر کنند. بی شک اگر این خلاء قانونی وجود نداشت ما امروزه همگی مان از مسئولان سازمان سینمایی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست می کردیم بودجه هنگفت جشنواره را به حوزه معیشت سینماگران اختصاص دهند.

وی ادامه داد: برگزاری جشنواره فجر به شیوه کنونی تنها جشنی برای قدردانی از اهالی سینما است؛ بی شک این جشنواره هیچ دستاورد دیگری نخواهد داشت و تنها تکلیف فیلم هایی که در این ایام تولید شده اند مشخص خواهد شد! بنده معتقدم این اتفاق بدی است که سینماگران امکان تماشای فیلم های همکاران شان را ندارند و منتقدان و اهالی رسانه نیز نمی توانند مانند سال های گذشته فیلم ها را به درستی رصد کرده و نظرشان را در خصوص فیلم ها بیان کنند.

حقیقی در این باره تأکید کرد: جشنواره فیلم فجر در شکل قدیمی اش هیچ اثرگذاری نداشت، در واقع سال ها است این جشنواره هیچ اثرگذاری در سینمای ایران ندارد اما بی تردید با این شکل و شیوه کنونی هرگز نمی توان هیچ انتظاری برای اثرگذاری از جشنواره داشت.

وی ادامه داد: بنده اصولاً معتقدم سینما ما اندازه در اندازه و قواره ای نیست که بتواند اثرگذاری مطلوبی روی جامعه داشته باشد. تلویزیون به دلیل در دسترس بودن و فراگیر بودن و ارتباط با عامه افراد جامعه داشتن شاید تا حدودی اثرگذار باشد اما سینمای ایران سال ها است اثرگذاری خود را از دست داده است.

حقیقی سپس با بیان اینکه انقلاب ما فرهنگی بود اما هیچ یک از مسئولان در عمل دغدغه اعتلای فرهنگ و هنر را ندارند تصریح کرد: افسوس که علیرغم تمامی شعارها، سخنرانی ها و وعده ها هیچ گونه اقدام موثری برای رشد و ارتقای سطح فرهنگی و هنری کشور شاهد نیستیم. این مسأله بسیار متأثرکننده است. ما نباید اجازه دهیم فرهنگ و هنر کشور با برخی تصمیمات خلق الساعه بیش از پیش به قهقرا کشانده شود.

لینک خبر :‌ سینما پرس
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به ورود مجلس به موضوع دستمزدهای نجومی بازیگران، گفت: صداوسیما نباید پول بیت المال را صرف کشیدن ناز سلبریتی ها کند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، این روزها در کنار معضلاتِ همیشگی صداوسیما، حضور اسپانسرهای رنگارنگ هر روز به تهدید جدّی تری تبدیل می شوند. چرا که خلاقیت، نوآوری و ایده پردازی را هر روز از بدنه اصلی شبکه های تلویزیونی دورتر می کنند. این فقدان پژوهش و توجه به اندیشه ورزی و ایده پردازی، بیننده را با تک و توک سریال موفق و برنامه دلچسب روبرو می کند؛ مدیران و دست اندرکارانی که فقط به پُر کردن آنتن می اندیشند و دلچسبی، دل انگیزی و کیفیت، گم شدنِ پژوهش و فقدان برنامه سازان و سریال سازان کاربلد برای کسی مهم نیست.

با بالاگرفتن بحثِ دستمزدهای نجومی ضعف های ساختاری و وابستگی زیاد از حد به عده ای خاص، یک بار دیگر خودشان را به خوبی نشان دادند؛ وقتی بخش زیادی از برآورد ساخت سریال تلویزیونی به هزینه دستمزد چند بازیگر اختصاص پیدا می کند آن موقع دست اندرکاران مجبور می شوند برای تأمین آن دستمزد از مسائل دیگری همچون پروداکشن و کیفیت کار بزنند. به تعبیرِ بسیاری از تهیه کنندگان، در این راستا بارها مدیران تلویزیون هم اصرار داشته اند که فلان آقا و خانم بازیگر حضور داشته باشند.

اتفاقی که بارها در دعوتِ سلبریتی خاص برای حضور در برنامه ای تلویزیونی افتاده و دستمزدهای هنگفتی که رد و بدل شده است. این مسابقه و رقابت ِ مدیران و شبکه های تلویزیونی با دعوت از سلبریتی ها تمام نمی شود؛ تا مادامی که برنامه سازان و سریال سازان قیدِ زرق و برق و ظاهر را نزنند و وارد بطنِ ماجرا نشوند، این رویه پابرجا است. زیرا بنابر پژوهشِ کارشناسان و اظهارنظرهای متعدد منتقدین و رسانه ای ها، مخاطبِ امروز به مسابقه کپی و سوژه تکراری فلان سریال، نیاز ندارد؛ سهولت در دسترسی به رسانه های مختلف، قدرتِ انتخاب را بالا برده و کار رسانه ملّی را هر روز سخت تر می کند.

اختصاص 70 تا 75 درصد بودجه یک سریال به بازیگرانش و یا حتی پرداخت بخش عمده ای از برآورد یک برنامه تلویزیونی به میهمانان سلبریتی و بازیگرش، حقیقتی انکارناپذیر است که هم پای اسپانسرهای متعدد را به تلویزیون باز می کند و هم صداوسیما را از نهاد فرهنگی به سمت نهادی تجاری می برد؛ در واقع همه نگاه ها را بیشتر از دلسوزی و دغدغه مندی برای فرهنگِ این مرز و بوم، به سمت رفتار کاسب کارانه سوق می دهد. وقتی تهیه کننده و یا کارگردان قدیمیِ طرح فاخری به تلویزیون ارائه می دهند و آن ها می گویند این طرح خوب است اما بروید و اسپانسر بیاورید! این همان نگاه کاسب کارانه و تجاری است.

ازدیاد آگهی های بازرگانی، جولان سلبریتی ها و اسپانسرها به خاطرِ همین استفاده بی رویه از چند بازیگر خاص، دعوت آن ها برای اجرای برنامه ها و مسابقه ها، حضور در سریال ها و میهمانی در برنامه ای تلویزیونی، است. بسیاری از کارشناسان و منتقدین اعتقاد دارند تلویزیون دیگر باید به سمت کاربلدها، جوانان مستعد و برنامه سازان و سریال سازانِ دغدغه مندش برود تا کسانی که هیچ چیزی برایشان مهم تر از پول نیست. نکته ای که بارها به مرحله اثبات رسیده، اما کماکان مدیرانِ تلویزیون به این رویه اعتقادِ بیشتری دارند.

برای واکاوی بیشترِ مسئله دستمزدهای نجومی، درخواست های نامتعارف بازیگران و استفاده بیش از حد از سلبریتی ها در سریال ها و اجرای مسابقه ها و برنامه های تلویزیونی، بودجه 1400 صداوسیما و ابهاماتی که در آن وجود دارد، بحثِ آگهی های بازرگانی و جولان اسپانسرها در تلویزیون و فقدان نظارت بر سریال ها و برنامه های تلویزیونی و تولید این همه سریال آپارتمانی بی مصرف و تولید حداقلی کارهای بزرگ و ماندگار، به سراغِ حجت الاسلام مرتضی آقاتهرانی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی رفتیم و با او لحظاتی به گفت وگو نشستیم.

* با نگاهی به لایحه بودجه 1400 علاوه بر نگاه دولتمردان نسبت به صداوسیما و مقایسه آماری بودجه رسانه ملّی در سال های قبل، نکته ابهام برانگیزِ برداشت از صندوق توسعه ملی برای کیفی سازی سریال ها و برنامه ها وجود دارد، ماجرای آگهی های بازرگانی که هنوز سامان پیدا نکرده و کیفیت سریال ها و برنامه هایی که به اعتقادِ بسیاری با بودجه ای که پرداخت می شود همخوانی ندارد. نظرتان را راجع به بودجه رسانه ملّی و ابهاماتی که در این بین وجود دارد بفرمایید. آیا باز هم باید منتظر این باشیم که مدیران تلویزیون بابتِ آگهی های آزاردهنده خودشان و یا پررنگ شدن اسپانسرها، به رسانه ای ها بگویند ما بودجه نداریم و مضطرّیم به تأمین بودجه مان از طرف کارهای مشارکتی و ورود بازرگانی و آگهی های تبلیغاتی؟

فارغ از سؤالی که طرح شد، آنچه که در رابطه با لایحه بودجه 1400 روشن است، این است که این لایحه بیش از اینکه مطابق واقعیات میدانی کشور باشد، مبتنی بر علایق شخصی مسئولان دولتی است و این علایق بارها در میدان عمل آزموده و مشخص شده است که راه حل مشکلات کشور از گذر اصرار به این علایق نمی گذرد.

اما در خصوص بودجه صداوسیما باید به این نکته اشاره کنم که متأسفانه از قرار معلوم تصوری که مسئولان دولت هنگام نگارش بندهای مربوط به بودجه رسانه ملی از صداوسیما داشته اند، چندان تصور دقیقی نبوده است و در محاسبات خود این دستگاه فرهنگی عریض و طویل را در حکم یک بنگاه تبلیغاتی یا واحد بازرگانی و روابط عمومی شرکت های تجاری در نظر گرفته اند.

مردم که نباید جورِ نگاه نادرست دولت به دستگاه های فرهنگی به ویژه صداوسیما را بکشند. با مردم که ملاقات می کنیم، مکرراً از ازدیاد تبلیغات در صداوسیما گلایه می کنند. خب اینجا نقش مجلس مهم است. ما به عنوان کمیسیون فرهنگی مجلس اراده کرده ایم که به سهم خود مانع تبدیل صداوسیما به یک محفل تجاری-تبلیغاتی شویم. چرا که بودجه نامناسب، مقدمات جولان اسپانسرها را فراهم می کند.

اسپانسرها که جولان بدهند، پس از مدتی حتی بر محتوای برنامه ها هم مسلط می شوند و می گویند حالا که پولش را ما می دهیم، پس ما هم باید تعیین کنیم که چه چیزی پخش شود و چه چیزی پخش نشود. آن وقت چه کسی پاسخگو است. می خواهیم مقابل تجاری سازی یک نهاد فرهنگی بایستیم.

در خصوص برداشت از صندوق توسعه هم که به نظر می رسد با وجود تبلیغات دولت، رهبر معظم انقلاب در آن نامه مکتوبی که نوشتند، اجازه برداشت آزادانه از صندوق را ندادند. مجلس هم با این کار دولت مخالف است. منابع صندوق توسعه که نباید قربانی بی تدبیری های بودجه نویسان کشور باشد که هر وقت دلشان خواست دست در آن بکنند و منابع کشور را صرف بدعملی ها و بی عملی های خودشان بکنند.

* بحث بعدی دستمزدهای نجومی است که این روزها در رسانه ها مطرح می شود. تهیه کنندگان اعتقاد دارند شبکه نمایش خانگی باعث شده تا این اتفاق بیفتد؛ مصادیق آن شاید سریال "پایتخت" و حتی کنار گذاشتن بازیگر نقش اصلی "بچه مهندس" باشد که بحث بسیاری را در رسانه ها به وجود آورد که همه به رقم های هنگفت و درخواست های نامعارفی برمی گردد که صدایِ نقد و اعتراض رسانه ای ها را بالا آورد. اصراری که برخی از تهیه کنندگان و البته اسپانسرها دارند که از بازیگرها و سلبریتی ها برای برنامه هایشان استفاده کنند. همه این ها باعثِ افزایش دستمزدها و نرخ نجومی شده که به تلویزیون راه پیدا کرده است؛ نظر شما در این باره چیست؟

در خصوص بحث دستمزدها نکته ای که می خواهم به آن اشاره کنم، این است که متأسفانه در سال های گذشته در خلأ نظارت مستمر و کارآمد بر هزینه هایی که در شبکه نمایش خانگی صرف می شد، ما شاهد ورود پول هایی کثیف به این حوزه بودیم که عده ای تلاش می کردند با هزینه این مبالغ در حوزه فرهنگ و هنر برای خود اعتباری دست و پا کنند که از این اعتبار به عنوان پوششی برای فعالیت های خود استفاده کنند.

نمونه بارزش هم همین تهیه کننده سریال معروف شبکه نمایش خانگی است که اکنون در حال محاکمه است که ما دیدیم چه مبالغ کلان عجیب و غریبی را بدون منطق و مبنا در جیب برخی بازیگران ریختند که بعداً هم معلوم شد این هزینه ها از جیب مردم معمولی، آن هم بدون اطلاع خودشان، صرف شده است.

خب صدا و سیما و اسپانسرها وقتی با این اتفاقات روبرو می شوند با خودشان می گویند اگر آن ها هم مبالغشان را آن چنانی نکنند و آنتن را در اختیار سلبریتی ها قرار ندهند، از این رقابت عقب می مانند. از این رو آن ها هم به سلبریتی پروری و دادن دستمزدهای غیرمنطقی روی می آورند که صداوسیما باید محکم در مقابل این بدعت بایستد.

این نهاد عمومی که نباید تمام توانش را صرف فربه شدن سلبریتی ها و برخی برنامه سازان که توقعات نجومی دارند، بکند. صداوسیما نباید پول بیت المال را صرف کشیدن ناز سلبریتی ها کند.

مجلس به ویژه کمیسیون به این موضوع ورود خواهد کرد. بنا داریم که به سهم خودمان مانع از استحکام پایه های بدعت های این چنینی شویم. این تصور غلط که تولید محتوای پربیننده منوط به حضور سلبریتی ها است، باید شکسته شود؛ مدیران رسانه ملّی باید از سیاست نادرست سلبریتی پروری دست کشیده و به دامان خلاقیت پناه ببرند.

* یکی از اتفاقاتی که در رسانه ملّی شاهدیم بحث فقدان نظارت بر سریال ها و برنامه های تلویزیونی است که این همه سریال آپارتمانی بی مصرف ساخته می شود و کارهای بزرگ و ماندگار کمتر تولید می شوند. شما در جلسه ای که اخیراً با رئیس رسانه ملّی داشتید یکی از تأکیدهایتان بر ساخت کارهای ماندگار بود؛ چقدر پیگیرِ مصوبات و مطالباتی که از رئیس صداوسیما داشتید خواهید بود؟

در رابطه با مسئله سریال های آپارتمانی که فرمودید، واقعاً این نقد وارد است. در سال های اخیر، مکرراً شاهد تولید سریال هایی بوده ایم که با بهانه های مختلف از جمله کمبود منابع مالی، با کمترین کیفیت ممکن از جمله ضعف فاحش در فرم و محتوا ساخته شده اند و به همین علت هم نتوانستند اقبال مردمی را به دست آورند. مسئولان مربوطه در حوزه ساخت سریال نباید به حداقل ها قانع باشند.

اثری که با کیفیت حداقلی تولید شود، با استقبال حداقلی هم مواجه خواهد شد. در حالی که ما تجارب ارزنده ای در حوزه ساخت سریال داریم که در عین اینکه به مفاهیم فاخر و متعالی پرداخته اند، توانستند توجه مردمی را نیز به خود جلب کنند؛ تا جایی که می بینیم مردم بعضاً از نمایش چندین و چندباره برخی سریال های ماندگار و فاخر استقبال می کنند.

اثر فرهنگی-هنری فاخر و ماندگار، سلیقه بیننده را هم چند پله ارتقا می دهد. آن وقت دیگر بیننده حاضر نیست که مثلاً وقتش را صرف دانستن جزئیات زندگی فلان بازیگر یا بهمان خواننده کند. ما در قبال سلایق مردم مسئولیم. تولید آثار بی مصرف و زرد، سلیقه عمومی را هم به ابتذال می کشاند. در حالی که اثر فاخر، تعالی فرهنگ جامعه را تضمین می کند که این نکات را هم به رئیس رسانه ملی منتقل کردیم.

از نظر پیگیری این مطالبه هم واقعاً نمایندگان حاضر در کمیسیون فرهنگی مصمم اند. مثلاً در زمینه قانونی که اخیراً در زمینه مباحث مربوط به جمعیت و خانواده ذیل اصل 85 به تصویب رسید، ما در بخش وظایف رسانه ملّی تذکر دادیم که صداوسیما موظف به تولید آثار فاخر و ماندگار در این زمینه است و صرف تولید یک اثر برای ما موضوعیت ندارد. البته مسئله خانواده و جمعیت یک مثال است. منظور این است که وقتی مجلس در مصوباتش هم به تولید آثار فاخر تأکید می کند، بدیهی است که عزم خودش را برای هدایت صداوسیما در مسیر تولید سریال های ماندگار، جزم کرده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
دبیر چهاردهمین جشنواره سینما حقیقت : سوم دی مراسم اختتامیه با حضور برخی اهالی رسانه، برگزیده ها و داوران برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ و هنر تحریریه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما ، ستاد اطلاع رسانی چهاردهمین جشنواره سینما حقیقت ، آقای محمد حمیدی مقدم در برنامه هفت درباره این دوره از جشنواره افزود: امسال سال متفاوتی بود و پر از درد و رنج. سینمای ایران افراد زیادی را از دست داد. خیلی از رویداد های فرهنگی در همه جای دنیا دچار وقفه شد.
وی گفت: سینماحقیقت در آذربرگزار می شد و فرصت این را داشتیم برای نوع برگزاری آن تصمیم گیری کنیم. رویداد های بین المللی را رصد کردیم تا بهترین را برگزار کنیم. از اوایل تابستان جشنواره ها خود را با فضای جدید هماهنگ کردند و بعضی از آن ها به صورت برخط برگزار شدند. تصمیم گرفتیم جشنواره را برگزار کنیم به دلیل اینکه جشنواره سینما حقیقت در چهاردهمین سال خود و در دوران بلوغ است.
آقای حمیدی مقدم ادامه داد: وقتی یک فیلم تولید می شود نیاز به عرضه و نمایش دارد. خوشبختانه اولین گام شورای سیاست گذاری بود و با تعامل با صنوف اصلی مستند به سمت ایجاد زیرساخت های آنلاین رفتیم و هدف را معین کردیم و خوشبختانه با طراحی و زمان دار اجرا کردیم.
دبیر چهاردهمین جشنواره سینماحقیقت گفت: اواسط مهر 894 فیلم مستند به دبیرخانه ارسال شد و این تعداد اثر ما را مصمم کرد، زیرساخت ها ایجاد شد و همکاری خوبی با پلتفرم ها و صنوف سینمایی شکل گرفت.
آقای حمیدی مقدم در بخش دیگری از سخنانش گفت: به دلیل تعطیلی دو هفته ای در تهران یک هفته جشنواره را عقب انداختیم و جشنواره که از 25 آذر شروع شده است تا دوم دی ادامه دارد. سینما حقیقت یک جشنواره پیشتاز در این راه است و توانستیم سینما را زنده نگه داریم. برگزاری آنلاین خطر هایی داشت، اما از آن ها عبور کردیم، در طول روز 10 تا 12 فیلم در این سامانه ها به نمایش در می آید و آمار مخاطبان امیدوارکننده است.
دبیر حقیقت آنلاین ادامه داد: در فراخوان اعلام کرده بودیم ممکن است فیلم ها کپی شود، ولی راهی در پیش گرفتیم و گفتیم صاحبان آثار مختار هستند برای پخش اثر. خوشبختانه با توجه به ریسک پذیری جامعه مستندساز و همراه شدن با این حرکت انقلابی، آثار با مردم تقسیم شد.
وی گفت: زیر ساخت ها به کار خود ادامه می دهند و باید از حقوق صاحبان اثر مراقبت کرد، اکران آنلاین در جهان همه گیر شده و ما هم باید به سمت جهان آنلاین پیش برویم.
دبیر حقیقت آنلاین گفت: در شکل فعلی مستند با توده بیشتری از مردم ارتباط می گیرد. آی پی پخش مستند ها را برای کشور خود تغییر دادیم و امیدواریم این فرهنگسازی اتفاق بیفتد و همه بدانند به دسترنج یک گروه با قاچاق فیلم ها، لطمه می زنند.
آقای حمیدی مقدم در بخش دیگری از این برنامه گفت: 4 سامانه پخش برخط (آنلاین) داریم. در مورد حق صاحبان آثار و اهالی رسانه حقی در نظر گرفتیم. یک سامانه برای اهالی رسانه به صورت رایگان و در سه پلتفرم دیگر بلیت فروشی صورت می گیرد و این کمکی است به اقتصاد سینمای مستند و حق فروش حاصل از بلیط فروشی صد در صد به صاحبان آثار بر می گردد. به دلیل خطری که مستند سازان قبول کردند یک بسته حمایتی برای افراد نظر گرفتیم که در بخش خصوصی بین 3، 5 و 8 میلیون تومان به صاحبان آثار تعلق می گیرد.
دبیر چهاردهمین جشنواره سینماحقیقت ادامه داد: برای اختتامیه هم استودیو تلویزیونی در نظر گرفتیم و صدا و سیما حمایت کرد. هیچ حضور فیزیکی در این دوره نداشتیم و در اختتامیه هم همین گونه خواهد بود. در سوم دی اختتامیه با حضور برخی اهالی رسانه، برگزیده ها و داوران برگزار می شود.
چهاردهمین جشنواره سینماحقیقت با دبیری محمد حمیدی مقدم به صورت برخط از 25 آذر تا دوم دی برگزار می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۹ سایت های دیگر : شعار سال

شفقنا رسانه -نهمین سالگرد تاسیس شفقنا بهانه ای شد تا با معاون مطبوعاتی درباره ارزیابی عملکرد این رسانه و مسائل دیگر مطبوعات و رسانه ها به گفتگو بپردازیم. خدادی مهم ترین ویژگی و نقطه قوت شفقنا را کارکرد تخصصی آن می داند و معتقد است بزرگترین مشکل رسانه های ما این است که اسم و اصول اولیه تعیین شده آن ها با عملکرد امروزشان یکی نیست. او همچنین با اشاره به تازه ترین برنامه های معاونت مطبوعاتی، خبر از پیگیری جهت خرید کاغذ ارزان برای مطبوعات و برقراری معافیت مالیاتی رسانه ها همانند سال های گذشته داد.

محمد خدادی معاون امور مطبوعاتی واطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به بیان دیدگاه خود نسبت به اهمیت تأسیس شفقنا به ویژه با توجه به نقش آفرینی رسانه ها در عصر ارتباطات می پردازد و به شفقنا رسانه می گوید :به عقیده من آنچه امروزه در دنیای رسانه معنا پیدا می کند، بعد از خبر است. بعد از خبر، یعنی اطلاعات تکمیلی و تخصصی یک رویداد. این اطلاعات نیازمند کارکرد تخصصی در جمع آوری، پردازش و انتشار اطلاعات است. از طرفی انتظارات مخاطب امروز همانند انتظارات مخاطب دیروز نیست. به عبارتی در گذشته دوران انحصار اطلاعات را داشتیم و الان دوران انتشار اطلاعاتی است که خروجی آن انتخاب مردم می باشد. رسانه زمانی در انتخاب مردم قرار می گیرد که آنچه مخاطب نمی داند را در اختیارش قرار دهد. علاوه بر آن زمانی از انتخاب مردم خارج می شود که آنچه می داند را دوباره به او بگوید و وارد بدیهیات شود.

او تاکید می کند: رسانه ها باید از خام فروشی اطلاعات خارج شوند و اطلاعات را به فراورده تبدیل کنند. در چنین شرایطی جذابیت رسانه بالاتر، تقاضا برای آن بیشتر، استمرار تقاضا ممکن و بهره برداری میسر می شود. در گذشته یک نوع شامپو وجود داشت و مردم هم همان را خریداری می کردند، اما امروزه همان شرکت باید تنوع شامپو داشته باشد تا مخاطب براساس ذائقه، تقاضا و انتظارش از آن بهره برداری کند.

شفقنا به سوژه خبر بیشتر از پوشش خبر بها می دهد

معاون امور مطبوعاتی واطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه می دهد: موفقیت شفقنا هم در همین است. به عبارتی این رسانه، در وهله اول؛ کارکردی کاملاً تخصصی دارد و در درجه دوم؛ در تخصصش ماندگار شده است. بزرگترین مشکل رسانه های ما این است که اسم و اصول اولیه تعیین شده آن ها با عملکرد امروزشان یکی نیست. نکته مهم بعدی؛ شفقنا به سوژه خبر بیشتر از پوشش خبر بها می دهد. یکی از مشکلات رسانه های امروز ما اولویت دادن به پوشش خبری است. یعنی منتظر هستند تا یک نفر حرفی بزند و رسانه آن را منتشر کند. دراین صورت وارد جریان تبلیغی می شود. درحالیکه انتظار مخاطب تبیینی است یعنی بیشتر از انکه بخواهد بداند که چه می گوید، دنبال چیستی موضوعات است و چرایی آن را انتظار دارد که رسانه با دسترسی هایش برای او مهیا سازد

پرداختن به موضوع رسانه، از اقدامات خوب شفقناست

به عقیده خدادی یکی از اقدامات خیلی خوب شفقنا، پرداختن به موضوع رسانه است. او می گوید: یکی از مشکلات ما در رسانه این است که رسانه به همه جز خودش می پردازد. به عنوان مثال؛ وقتی سیل می آید، از فعالیت هلال احمر، پزشک، امدادگر، خلبان هلیکوپتر، نیروهای جهادی و... گفته می شود و تنها فعالیت خبرنگاران و عکاسان حاضر در میدان بحران دیده نمی شود. انتظار این است، اطلاع رسانی که جزو نیازهای میان بخشی است و همه ارکان جامعه را شامل می شود و پلی بین دستگاه ها با یگدیگر و بویژه بین توده های مختلف مردم با مردم و حاکمیت با مردم می باشد، از فعالیت هایش واکاوی، آسیب شناسی و اگر جا داشت تشکر شود. چرا گمنام و بی نام باشند؟ چرا قشری که همراه با اورژانس، آتش نشانی، پلیس، پرستار، کارگر، دانشجو و... در آسایشگاه سالمندان و آرامستان ها و ... حضور دارد، دیده نشود. با این حال کار مثبتی که شفقنا می کند این است که مرتباً روزنامه ها را بررسی می کند، با روزنامه نگاران و عکاسان به بحث می نشیند و... . بها دادن به چند زبان خارجی، توجه به تحولات منطقه از دیگر نقاط قوت شفقنا است.

رسانه باید متمایز، متنوع و متفاوت باشد

معاون امور مطبوعاتی واطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این سوال که چه توصیه ای به شفقنا برای عملکرد بهتر در نشر معارف و مطالب دینی و دیدگاه مراجع عظام دارید، می گوید: در کل شفقنا در مسیری که عموماً به رسانه ها توصیه می کنم، در حرکت است . به عبارتی بقای رسانه به تخصصی شدن، مخاطب شناسی درست، پاسخگویی به نیازهای مخاطب، اهمیت به تقاضای مخاطب و... است. رسانه باید به جای تاکید بر پوشش خبری، به سوژه خبر اهمیت بیشتری بدهد. باید سه عنصر تمایز، تنوع و تفاوت را در تولید محتوای خبرهایتان رعایت کنید تا مطالبتان وارد مدار دیده شدن شود. یعنی باید متمایز در انتخاب موضوع ، متنوع در فراوده سازی و متفاوت در نحوه انتشار باشید. اگر رسانه ای این سه عنصر را نداشته باشد، تولیدش دیده نمی شود. قاعدتاً رسانه باید تمایز در سبک نگارشی، تنوع در فراورده و تفاوت در انتخاب موضوعات داشته باشد. این مسئله به رسانه قدرت برتری می دهد.

او ادامه می دهد: توصیه دیگرم توجه به بخش مخاطب شناسی و به روز کردن تقاضای مخاطبان است. یعنی پیگیری کنید که مخاطبانتان بیشتر تمایل دارند تا چه مطالبی را در شفقنا بخوانند و به چه مطالبی توجه ندارند. چون امروزه جریان رسانه از مخاطب به محتوا می رسد نه برعکس. به همین دلیل انتخاب اول رسانه باید مخاطب و توجه اش پاسخ به تقاضای او باشد. آنچه اقتصاد رسانه هایمان را زمین زده، عدم توجه به تقاضای مخاطب است.

رسانه باید به سمت کوتاه نویسی و ساده نویسی برود

خدادی علاوه بر ضرورت دسته بندی اطلاعات و فراورده سازی در رسانه، کوتاه نویسی و ساده نویسی را مسئله مهمی در بیشتر دیده شدن مطالب می داند و می گوید: امروزه هرچقدر حجم مطلب کمتر باشد، بیشتر دیده می شود. رسانه باید به سمت کوتاه نویسی و ساده نویسی برود. چون به دلیل حجم انبوه اطلاعات، زمانِ محدود و قدرت انتخاب بالا، تمرکز مخاطب بر روی متن بعضا ثانیه ای است و رسانه باید تلاش کند تا مخاطب را در این زمان محدود به سمت خواندن مطلب سوق دهد.

رسانه باید به دنبال یافتن ارزش افزوده اطلاعات باشد نه تکرار

معاون امور مطبوعاتی واطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اهمیت ارزش افزوده در اخبار منتشر شده از سوی یک رسانه می گوید: وقتی رخدادی مثل ترور در شهری اتفاق می افتد، رسانه باید به بررسی سابقه آن منطقه در وقوع چنین رخدادهایی، مختصات آن منطقه و... بپردازد. به عبارتی رسانه باید به دنبال یافتن ارزش افزوده اطلاعات باشد نه تکرار. یکبار از یک شبکه خارجی خبری خواندم که اصل خبر یک خط بود ولی به دنبال آن 8 خط ارزش افزوده داشت که برای منِ مخاطب مفید بود.

باید به سمت ریاضی کردن اطلاعات رفت

خدادی با تاکید بر ضرورت توجه رسانه ها به اینفوگرافی می گوید: توصیه می کنم به سمت اینفوگرافی بروید چون اینفوگرافی، خبرِ خلاصه شده، دسته بندی شده و ساده شده است. باید به سمت ریاضی کردن اطلاعات رفت و از تاکید ویژه بر فضای نظری خارج شد. وقتی اطلاعات ریاضی می شوند، امکان مقایسه و مصداق سازی فراهم می شود و کمک کننده است. از طرفی فضای نظری موجب باورپذیری مردم نسبت به اطلاعات نمی شود.

خبرنگار در جریان کار و میدان خبر، خبرنگار می شود

او با اشاره به اهمیت مهارت آموزی خبرنگاران می گوید: وقتی وارد ایرنا شدم حدود یک سال به همراه چند نفر از خبرنگاران سرویس اقتصادی می رفتم و خبر تهیه می کردم. وقتی خبرم را تحویل می دادم، آن را اموزش تلقی کرده، تصحیح می کردند و سپس داخل سطل آشغال می انداختند. می خواهم بگویم صرف داشتن اطلاعات آکادمیک، یک شبه کسی را خبرنگار نمی کند. جریان رسانه یک جریان کاملاً کاربردی و مهارتی است. اگرچه اطلاعات نظری هم کمک کننده است با این حال خبرنگار در جریان کار و میدان خبر، خبرنگار می شود. قدرت اصلی خبرنگار مشاهداتش است.

پیگیر حذف لغو معافیت مالیاتی برای رسانه ها هستیم

خدادی درباره خبر لغو معافیت مالیاتی رسانه ها در پیش نویس جدید قانون معافیت های مالیاتی توضیح می دهد: با توجه به تاثیرات کرونا بر فضای کسب و کار رسانه ها، به احتمال خیلی زیاد معافیت مالیاتی با پیگیری های معاونت مطبوعاتی برای رسانه ها مانند سال گذشته برقرار می شود.

نزدیک کردن دسترسی خبرنگاران به اطلاعات؛ مهم ترین کار معاونت مطبوعاتی

معاون مطبوعاتی درباره اجرای آگهی های مطبوعاتی برای رسانه های برخط توضیح می دهد: سازوکار قانونی و زیرساخت هایی آگهی های دولتی، اول در فضای مکتوب بوده است. در دوره ای که من وارد معاونت شدم، تلاش کردم تغییراتی ایجاد کنم. اما در این راه مشکلاتی داریم. ما یک دوره گذار در تقویت رسانه های برخط داریم، مشکل دیگر کمیت رسانه های برخط است. چون هر کسی یک سایتی را ثبت می کند، خود را دارای یک رسانه می داند. خب همه این مسائل نیازمند قانون گذاری های دقیق است. متاسفانه من از زمان ورودم به معاونت مطبوعاتی با بحران های زیادی از جمله کمبود و گران شدن کاغذ تا سایه سنگین کرونا بر روزنامه ها و دیگر رسانه ها روبه رو بودم. بزرگترین کار ما در این مدت، نزدیک کردن دسترسی خبرنگاران به اطلاعات بود.

به انتقادات مدیران مسئول درباره انتخابات هیئت نظارت بر مطبوعات پاسخ دادیم

خدادی درباره انتقادات برخی مدیران مسئول در انتخابات نماینده مدیران مسئول می گوید: قبل از انتخابات، ما جلسه ای با مدیران رسانه ها داشتیم و روز ماقبل انتخابات هم مصاحبه مطبوعاتی برگزار و کلیه موارد را تشریح کردیم و درخواست کردیم تا موارد را منعکس کنند. قطعا، به آن رسیدگی می کنیم و مواردی که کتبا ارسال شد رسیدگی کردیم. به نظرم بیشتر اعتراض هایی که این مدیران داشتند به بیرون از معاونت مربوط می شد. به شخصه به مسائل بیرون از معاونت کاری ندارم و از عهده من خارج بود. ما به عنوان برگزار کننده انتخابات، کارمان را در چارچوب و از طریق نرم افزار مربوطه و طبق قانون انجام دادیم. نرم افزاری هم که بستر رای گیری بود، توسط ناظرانی چون پلیس فتا، وزارت ارتباطات و حراست وزارت خانه اجرا شد. حتی به مدیران رسانه اطلاع دادیم که در روز انتخابات، می توانند حضور داشته باشند. الان هم اگر کسی بخواهد نرم افزار را بررسی کند، در اختیارش می گذاریم.

دنبال کاغذ ارزان قیمت برای مطبوعات هستیم

او درباره برنامه های معاونت در ماه های باقی مانده از دولت دوازدهم ادامه می دهد: ما دو بعد کاری داریم. یک بعد هدایتی و بعد دیگر حمایتی. در بعد حمایتی بیشتر دنبال این هستیم که بتوانیم مقداری ارز بگیریم و مجددا کاغذ ارزان قیمت در اختیار رسانه ها قرار دهیم. اگرچه در سال 97 نزدیک 50 میلیون دلار پول کاغذ شد و در سال 98 کاغذ نبود. ما از اول سال 98 تا الان با 20 میلیون دلار کاغذ را به دست آوردیم. در سال 97 صد میلیارد یارانه توزیع شد و مشکلاتی به وجود آمد. خوشبختانه سال گذشته 50 میلیارد یارانه توزیع شد و علی رغم نصف شدن یارانه اما چون دستورالعمل جدید داشتم به میزان قابل توجهی نکات مورد توجه فعالان رسانه که بحق هم بود محقق شد. همین باعث شد تا مشکلات کمتری به وجود بیاید و اعتراضی نداشته باشیم. چون شیوه نامه را تغییر دادیم.

خدادی توضیح می دهد: دولت قول داده یارانه مطبوعات امسال را کامل تر بدهد. در بعد هدایتی ما تلاش مان بر این بود که دسترسی رسانه را به اطلاعات تسهیل و تسریع کنیم و سعی کردیم که رسانه ها بعد از بروز یک اتفاق، گمراه نشوند. مثلا تشکیل کارگروه هایی در همین ایام کرونا داشتیم که نتایج خوبی داشت. هماوردی رسانه ها در ایام کرونا باعث شد تا جلوی بسیاری از اتفاقات تلخ گرفته شود. این مسأله نشان دهنده آن است که رسانه پیام مورد تقاضای کادر بهداشت و درمان را به مردم رساند و توانست مردم را اقناع کند. کسی منکر نقش رسانه در ایجاد شراکت در ایام کرونا نیست.

رسانه ها صحت را مقدم بر سرعت بگذارند

معاون مطبوعاتی در پایان صحبت های خود به چگونگی اعتماد سازی به رسانه های داخلی می پردازد و تاکید می کند که چقدر ما در انتقال اطلاعات، بر روی باور پذیری مردم کار کردیم که این به مختصات اطلاعات بر می گردد. یعنی یکی از مشکلات ما در تولید اطلاعات، مختصات اطلاعات است، که باورپذیری اطلاعات را زیر سوال می برد.

خدادی به رسانه ها پیشنهاد می کند: مولفه های مهم در اعتماد سازی، ارجحیت صحت بر سرعت است. متاسفانه یکی از موانع اعتماد سازی همین سرعت است که توجهی به محتوای پیام و خبر ندارد. وقتی حادثه ای رخ می دهد، همه علاقه مند هستند که زودتر آن را اعلام کنند، اما اینکه چه چیزی را اعلام کنند، برایشان اهمیتی ندارد و اینجا گلوگاه ما است.

با تشکل ها تعامل خوبی داریم

معاون مطبوعاتی درباره حمایت و تعامل معاونت مطبوعاتی با تشکل ها و انجمن های صنفی می گوید: ما تعامل خوبی با تشکل ها داریم، چرا که هر تعاملی منجر به توسعه و موفقیت می شود. مثلاً در شیوه نامه جدید مطبوعات ما نماینده تشکل ها را دعوت کردیم و شیوه نامه را با حضور نماینده تشکل ها تغییر دادیم.

انتهای پیام

شفقنا در شبکه های اجتماعی: توییتر | اینستاگرام | تلگرام

لینک خبر :‌ شفقنا
تهران- ایرنا- کمیته مرکزی سازمان های تبلیغاتی کشور، دستورالعمل ساماندهی آگهی ها و فعالیت های تبلیغاتی در فضای مجازی را با هدف صیانت از حقوقِ مخاطب و تأمین سلامت محتوایِ آگهی هایِ تبلیغاتی، تصویب و ابلاغ کرد.

به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی ایرنا از دفتر تبلیغات و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دستورالعمل ساماندهی آگهی ها و فعالیت های تبلیغاتی که چندی پیش در کمیته مرکزی سازمانهای تبلیغاتی کشور تصویب شده بود توسط معاون امور مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ شد.

مسئولیت نظارت بر حسن اجرای این دستورالعمل بر عهده دفتر تبلیغات و اطلاع رسانی با همکاری مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازیِ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

بر اساس این دستورالعمل، رسانه های تبلیغاتی برخط، رسانه های کاربرمحور تبلیغاتی، پیام گستران و دارندگان صفحات و کانال هایی که فعالیت اصلی آن ها تبلیغات است، برای پذیرش و انتشار آگهی در فضای مجازی باید مجوز کانون آگهی و تبلیغاتی دریافت کنند و رسانه های برخط، دیگر رسانه های کاربر محور، صفحات و کانال ها و افراد تاثیرگذار و موتورهای جستجو برای پذیرش و انتشار آگهی باید از طریق اخذ مجوز کانون یا از طریق کانون ها اقدام نمایند.

این دستورالعمل در 4 ماده، 39 بند و 3 تبصره در راستای تحقق اهداف طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات مصوب شورای عالی فضای مجازی و اجرای بند 16 ماده 2 قانون اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آیین نامه تاسیس و نظارت بر نحوه کار و فعالیت کانون های آگهی و تبلیغاتی و ماده 3 آیین نامه ساماندهی توسعه رسانه ها و فعالیت های فرهنگی دیجیتال مصوب هیأت وزیران، تصویب و ابلاغ شده است.

متن کامل این دستورالعمل را می توانید در پیوندِ دریافت کنید.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۳۰ سایت های دیگر : خبرگزاری تسنیم

سرویس فرهنگ و هنر امروز نیوز ؛ فرهنگ عمومی در چند سال اخیر رخدادهایی موجب برهم خوردن تعادل در معادلات بازار نشر شده است، اگر کرونا تعادلات بازار جهانی نشر را بهم زده است، ما در ایران از ماه ها و یا حتی سال ها پیش از اپیدمی کرونا این تعادل را بر هم خورده داشته ایم.

تا دو سال پیش که آماری از قاچاق کتاب در دست نبود، کسی فکرش را نمی کرد که شمارگان کتاب هایی که زیرزمینی چاپ و فروخته می شود، بتواند شمارگان نشر را در ابهام فرو ببرد، حتی خود ناشرانی که کتابشان را تنها در هزار نسخه چاپ کرده بودند و کتاب با موفقیت روبرو شده و به شمارگان میلیونی نیز رسیده بود، وقتی از شمارگان صدها هزاری و میلیونی کتاب در شبکه های قاچاق زیرزمینی آگاه شدند، در بهت فرو رفتند دیگر کسی ادعا نمی کرد که مخاطب نسبت به کتاب بی تفاوت است، بلکه باید از ابتدا وضعیت ترسیم می شد تا فهمید چرا گردش سرمایه در بازار نشر پایین است و چرا سرمایه در گردش برخی قاچاقچیان نشر میلیاردها دلار تخمین زده می شود.

در این میان که ناشران کم کم آماده می شدند تا نقشه جدیدی از وضعیت بازار نشر در ایران ترسیم کنند ، اپیدمی کرونا آمد و ابتدا نمایشگاه کتاب را به تعویق انداخت، آن هم تنها دو ماه مانده به نمایشگاه و زمانی که کتاب های بسیاری زیرچاپ بود تا در نمایشگاه فروش خوبی را تجربه کند. پس از آن نیز تعطیلات و کاهش ساعات کاری وضعیت را بغرنج تر کرد. در این 10 ماهی که از سال می گذرد ناشران اگرچه توانسته اند گاهی گلیم خود را از آب بیرون کشند، اما نشر از وضعیت خوبی برخوردار نیست و یارانه هایی که در قالب طرح های فصلی، تسهیلات کرونایی و ... به آن واریز می شود، نیز حکم مسکن هایی را برای سرپا نگه داشتن نشر را دارد. حالا هم که قرار است نمایشگاه مجازی کتاب برگزار شود، موافقان و مخالفانی دارد.

با اینکه تسهیلات حمایتی تنها متعلق به ناشران تهران نبوده و ناشران سراسر کشور را پوشش داده است، اما وضع در شهرستان ها بغرنج تر است، بسیاری از ناشران شهرستانی شمارگان نشر خود را به شدت کاهش دادهاند و حتی به توقف در فعالیت های خود رسیده اند.

مهدی نصیرزاده، رئیس اتحادیه ناشران خراسان رضوی در این زمینه به تسنیم گفت: وضعیت نشر در مشهد قبل از کرونا نیز مناسب نبود ، حالا نیز وضعیت بدتر شده است، تسهیلاتی که وزارت ارشاد فراهم کرده مانند تسهیلات صندوق کارآفرینی امید نیز با استقبال ناشران مشهدی مواجه شد و پس از اطلاع رسانی های اتحادیه ناشرانی ثبت نام کردند. اما باید توجه داشت که ناشر باید کتابش را بفروشد که بتواند اقساط تسهیلات را پرداخت کند واقعیت این است که باید برای فروش کتاب ها و گردش سرمایه در صنعت نشر نیز راهکاری اندیشید.

وی ادامه داد: در چند ماه گذشته وضعیت صنعت نشر در این استان اصلا خوب نبوده است؛ به گونه ای که برخی از ناشران به توقف فعالیت رسیده و ترجیح داده اند دست به عصا راه بروند تا اینکه کتاب ها چاپ شوند و در انبار بمانند. تنها ناشرانی مانند ناشران کتاب های درسی که مخاطب دارند به فعالیت خود همچون گذشته ادامه می دهند.

نصیرزاده تصریح کرد: تعطیلات تهران بر وضعیت ناشران استانی نیز تاثیر می گذارد؛ زیرا سیستم توزیع مختل می شود.

وی با اشاره به خرید کتاب از سوی وزارت ارشاد گفت: من این راهکار را نیز راهکار درستی نمی دانم ، به نظرم باید کار فرهنگی گسترده تری انجام داد، باید مخاطب را تحریک کنیم باید تقاضا را افزایش دهیم. اینکه وزارت ارشاد از ناشران کتاب بخرد، دردی دوا نمی کند تنها کتاب از انبار ناشر به انبار ارشاد منتقل می شود.ما باید فضایی را فراهم کنیم که مردم به سمت کتاب حرکت کنند، تقاضای کتاب جدید داشته باشند، برنامه هایی مانند کتاب باز باید در همه شبکه های سیما تولید و پخش شود،. باید در جامعه نوعی حرکت جمعیبرای مطالعه کتاب ایجاد کنیم.

نصیرزاده با اشاره به نمایشگاه کتاب مجازی نیز گفت: نمایشگاه مجازی کتاب در جنوب کرمان که اکنون در حال برگزاری است، نمی تواند جایزگینی برای نمایشگاه کتاب تهران باشد. اگر ما قصد داریم نمایشگاه کتاب را مجازی برگزار کنیم باید فضایی را فراهم کنیم که در آن تداعی کننده نمایشگاه کتاب باشد. اینکه مخاطب برود کتاب را از سایت خانه کتاب جست وجو کند و از این نمایشگاه مجازی خرید کند و بعد برایش ارسال شود اتفاق خاصی رخ نداده است، کما اینکه بسیاری از ناشران خودشان چنین زیرساختی را دارند.

وی گفت: علم کامپیوتری آنقدر پپشرفت کرده است که می توان فضای نمایشگاه کتاب تهران را به صورت مجازی ترسیم کرد و مخاطب به مانند سایت های گردشگری دنیا وارد مصلی و شبستان شده و غرفه ها را مشاهده کند. بسیاری از مخاطبان به نمایشگاه کتاب می آمدند و از نزدیک کتاب ها را می دیدند و سپس چند عنوانی خریداری می کردند. ما می توانیم از یکسری امکانات بصری برای جذابیت نمایشگاه مجازی کتاب و حضور مردم در آن استفاده کنیم.

لینک خبر :‌ امروز نیوز
حدود 15 سال از تخریب سینما 22 بهمن تربت حیدریه می گذرد و مردم این شهر در این سال ها از داشتن سینما محروم هستند، اختلاف سلیقه ها و سیاه چاله بوروکراسی اداری موجب عقب ماندگی تربت حیدریه شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۳۰

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ به نقل از صبح توس ؛ حدود 15 سال از تخریب سینمای 22 بهمن تربت حیدریه می گذرد و مردم این شهر در این سالها از داشتن سینما محروم هستند، هرچند سالن تئاتر اندیشه اداره فرهنگ و ارشاد با ظرفیت حدود 250 نفری خود به سینمای یک شهر 230 هزار نفری تبدیل شده است.

در حالی که ابتدای سال 98 خبری مبنی بر اینکه تربت حیدریه نیز در میان 20 شهرستان هدف ساخت پردیس سینمایی امید قرار گرفته، این موضوع با حضور معاون سازمان سینمایی کشور در تربت حیدریه همراه بود و البته انعقاد تفاهم نامه با شهرداری در تیرماه سال 98 به مبلغ یک میلیارد و سیصد میلیون تومان نیز منعقد شد، اما حالا پس از حدود یکسال و نیم از حضور معاون سازمان سینمایی و عقد تفاهم نامه با شهرداری، عدم هماهنگی مسئولان شهر در جانمایی این پردیس سینمایی و مشکلات پیش روی مالکیت و تغییر کاربری پارک مینو شهرک ولی عصر عجل الله ساخت این سینما را در هاله ای از ابهام فرو برده است.

مسئله اینجاست که در روز انعقاد تفاهم نامه مکانی در فضای "باغ ملی" تربت حیدریه پیش بینی اما چندی بعد این مسئله به دلیل دست بردن به میراث ماندگار شهر یعنی "باغ ملی" با مخالفت شورای اسلامی شهر روبرو شده و آنها فضای پارک مینو شهرک ولی عصر (عجل الله) را برای ساخت پردیس پیشنهاد می کنند که اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی با ساخت سینما در آن مکان مخالفت می کند.

طرح اولیه تهیه شد اما شورا با "باغ ملی" مخالفت کرد

معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در این خصوص می افزاید: بعد از امضاء تفاهم نامه کارشناسانی از تهران آمدند و طرح اولیه پیشنهادی در "باغ ملی" را ارائه دادند و قرار بود چند ماهه ساخت سه سالن در آن مکان به اتمام برسد و ناگهان با مخالفت برخی اعضا شورای شهر روبرو شدیم.

موافقت شورا با لایحه شهرداری و جذب سرمایه گذار برای ساخت پردیس در شهر

به گزارش خبرنگار ما، مکان "پارک مینو" با مخالفت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تا مرداد ماه سال جاری روبرو می شود و به گفته رئیس کمیسیون عمران شورای شهر، اعضای شورای شهر در جلسه دی ماه 98 لایحه شهرداری را مبنی بر فراخوان جذب سرمایه گذار برای ساخت پردیس در داخل شهر را تصویب می کند.

فراخوان ها به نتیجه نرسید

سید مهدی وقفی، ریاست سابق شورای شهر پیشتر گفته بود، در صورتی که مکان پیشنهادی به تایید کارشناسان معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد برسد، طبق تفاهم نامه مبلغ 1/2 میلیارد تومان کمک بلاعوض از این معاونت اعطا می شود و الباقی هزینه ساخت را شهرداری یا از محل سرمایه گذاری بخش خصوصی تامین می کند و یا از تسهیلات کم بهره سازمان همیاری شهرداری ها برای ساخت پردیس سینمائی امید استفاده خواهد کرد.

اما چندی بعد ظاهرا سرمایه گذاری در فراخوان های شهرداری به نتیجه نرسیده و مسئله جذب سرمایه گذار مختومه می شود ، حالا رئیس کمیسون اقتصادی شورای شهر دوباره از پیگیری ها برای ساخت پردیس سینمایی در همان "پارک مینو" شهرک ولی عصر (عجل الله) خبر می دهد.

عدم هماهنگی و همدلی برخی مسئولین موجب عقب ماندگی شهر بوده است

نادر سلیمانی، رئیس کمیسیون اقتصاد و سرمایه گذاری شورای شهر تربت حیدریه در این خصوص می افزاید: عدم هماهنگی و همدلی برخی از مسئولین همیشه موجب عقب ماندگی شهر بوده و تنها راه برای توسعه شهر هماهنگی دستگاه های اجرایی و شفافیت در گفتار مدیران است.

وی بیان کرد: اکنون فرصت خوبی است تا از پتانسیل نماینده شهرستان در مجلس شورای اسلامی برای هماهنگی و اجرای کارهای عقب مانده استفاده کنیم.

احداث پردیس باید تا کنون تمام می شد اما عدم شفافیت مدیران شهر کار را متوقف کرده است

نادر سلیمانی عضو شورای شهر در یکی از جلسات شورای شهر می افزاید: احداث پردیس سینمایی امید باید تاکنون به نتیجه می رسید، اما برخی نا هماهنگی ها و عدم شفافیت مدیران شهر کار را پس از چند ماه متوقف کرده است.

علیه شورای شهر جبهه گیری شد و کار در پیچ و خم بوروکراسی اداری معطل ماند

وی می افزاید: عدم موافقت شورای اسلامی شهر با احداث این پردیس سینمایی در محل باغملی و تصویب احداث آن در پارک مینو موجب شد تا علیه شورای شهر جبهه گیری شود و کار در پیچ و خم بوروکراسی اداری معطل بماند.

وی بیان داشت: با توجه به مکاتبات قبلی و طولانی شدن صدور مجوز احداث پردیس در پارک مینو درپی آن هستیم تا از طریق نماینده مجلس هماهنگی های لازم با وزارت ارشاد صورت گیرد و موضوع توسط نماینده مجلس در تهران پیگیری شود.

فرهنگ و ارشاد همچنان مخالف "پارک مینو"

محمد حسن زاده رئیس وقت فرهنگ و ارشاد تربت حیدریه اوایل مرداد ماه در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: اداره فرهنگ ارشاد تربت حیدریه همچنان مخالف ساخت این پردیس در پارک مینوی شهرک ولی عصر (عجل الله) است و ما اعتقاد داریم شهرک ظرفیت و پتانسیل جذب مخاطب برای این پردیس را ندارد.

رئیس وقت اداره فرهنگ و ارشاد تربت حیدریه خاطر نشان می کند: طبق برآوردهای صورت گرفته، می شود سالن اجتماعات شهرداری را با نصف هزینه احداث پردیس سینمایی، تبدیل به دو سالن سینما کرد.

پردیس مربوط به شهرداری است و مالکیت پارک مینو برای ما مهم نیست!

فاطمه نخعی نیا رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تربت حیدریه در این خصوص اظهار داشت: ظاهرا مسئله تغییر کاربری و مالکیت پارک مینو مشکلی خاصی نیست و شهرداری قرار است این موضوع را حل کند.

وی می افزاید: برای فرهنگ و ارشاد بحث مالکیت پارک مینو مهم نیست و بحث پردیس سینمائی مربوط به شهرداری و فقط بهره برداری آن مربوط به فرهنگ و ارشاد است، این پردیس ها در کل کشور مربوط به شهرداری هاست و باید بخشی از آن را فرهنگ و ارشاد تامین کند.

وی در پاسخ به این مسئله که قرار است 500 میلیون را شهرداری و 700 میلیون را فرهنگ و ارشاد برای این پروژه تامین کند، می گوید: اطلاعاتان تقریبا دقیق است و حالا مبلغ یک 200 میلیون و یک 500 میلیونی هم قرار است از سازمان دهیاری های کشور تامین شود و با این مبلغ البته پروژه جمع نمی شود، اما نماینده مجلس قول حمایت هایی را داده اند تا موضوع جمع شود.

موافقت فرهنگ و ارشاد با مینو

پیشتر محمد حسن زاده، رئیس وقت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تربت حیدریه در گفتگو با خراسان گفته بود: آخرین پیگیری های صورت گرفته در سال جاری طبق درخواست اداره کل استان برای ارسال نقشه های هوایی پارک مینو بوده که این نقشه ها ارسال شده و منتظر اعلام نظر وزارت ارشاد و تائید نقشه های ارسالی هستیم.

نخعی نیا رئیس فعلی اما حالا می گوید: فرهنگ و ارشاد اسلامی با مکان پارک مینو موافقت کرده و ما نقشه های مربوطه اعم از utm و هوایی به اضافه نامه تاییدیه را از شهرداری تربت حیدریه دریافت کردیم و به وزارت فرهنگ و ارشاد فرستادیم و تایید شد و موافقت کمیسیون بند 2 را اعم از موافقت پلیس راهور و آتش نشانی گرفتیم و بخش اولیه که زمین است ؛فعلا حل شده است.

نخعی نیا به نقل از طباطبایی مسئول امور سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی می گوید: ارشاد کاری به مالکیت ندارد و خود شهرداری باید مسئله ای اگر هست را حل کند.

مالکیت پارک مینو از راه وشهرسازی است و شهرداری یا فرهنگ و ارشاد نمی توانند کاری انجام بدهند

یوسفی مقدم، رئیس اداره راه و شهرسازی تربت حیدریه در خصوص مالکیت پارک مینو این چنین گفت: مالکیت پارک مینو در شهرک ولی عصر عجل الله از آن ماست و با کاربری فضای سبز با حفظ مالکیت به شهرداری برای اجرای فضای سبز واگذار کرده ایم.

وی افزود: مسئله مطرح شدن ساخت پردیس سینمایی در پارک مینو دو مشکل دارد، یک اینکه کاربری اش فضای سبز است و دوم اینکه این مکان در مالکیت راه و شهرسازی است و در دست شهرداری و فرهنگ و ارشاد نیست که روی آن بتوانند کاری انجام بدهند، از طرفی در جلسه ای که با مدیرکل راه و شهرسازی استان و شهردار تبت حیدریه برگزار شد آقای ابک وجود این دو مشکل را به آنها منتقل کرد.

پروسه حل مشکل یکسال طول می کشد!

یوسفی مقدم می افزاید: حالا اگر بخواهد حل بشود باید اول موضوع به کمیسیون ماده 5 برای تغییر کاربری برود که پروسه زمان بری دارد و حدود 3 تا 4 ماه زمان می خواهد، دوم باید قرارداد واگذاری پارک مینو را ببندیم و واگذار کنیم به شهرداری یا به فرهنگ و ارشاد که این هم پروسه قانونی اش چیزی حدود 8 ماه طول خواهد کشید و جمعا حل این مسئله یکسال زمان می برد.

وی در پاسخ به این سئوال که شهرداری یا شورای شهر چه زمانی به راه و شهرسازی گفتند که پارک مینو را برای ساخت پردیس در نظر دارند، می گوید: تازه دو هفته پیش به ما اطلاع دادند و جلسه ای در این خصوص رفتیم و قبل از آن هیچ نامه ای در این خصوص به ما ارائه نداده اند و فقط یک ماه پیش شهردار تربت حیدریه در دیدار با مدیرکل راه و شهرسازی این مسئله را مطرح کرد.

حل مشکل وظیفه فرهنگ و ارشاد است

سعید اکبریان شهردار تربت حیدریه می افزاید: باتوجه به اینکه تکلیف این است که پردیس سینمایی در بوستان ها و در تلفیق یک فضای سبز شهری به عنوان یک مجموعه ساخته شود ما منعی نداریم که در پارک مینو ساخته شود.

وی گفت: مالکیت پارک مینو از آن راه و شهرسازی است و کاربری فضای سبز دارد و در اختیار ماست، ما اعلام کردیم که اداره فرهنگ و ارشاد و راه و شهرسازی هماهنگی لازم را با هم داشته باشند تا مشکل حل و ما منعی برای ساخت مجموعه در پارک مینو نداریم و در صورت عدم حل مسئله باید اداره راه و شهرسازی از کاربری های فرهنگی شهرک ولی عصر (عجل الله) به فرهنگ و ارشاد بدهد تا پردیس در آنجا ساخته شود.

اکبریان در پاسخ به این سئوال خبزنگار که مسئول پیگیری و حل این مشکل آیا اداره ارشاد است؟ می گوید: بله. باید هماهنگی بین آنها و اداره راه و شهرسازی برای حل مسئله صورت گیرد.

مسئله مالکیت پارک مینو قابل حل است

احمد وطن دوست رئیس شورای اسلامی شهر تربت حیدریه می گوید: در این خصوص مصوبه شورای شهر داریم و ما پارک مینو را برای ساخت پردیس سینمایی امید تایید کرده ایم و هیچ مشکلی در طول این یکسال نداشتیم، اما متاسفانه با مخالفت هایی از سوی شهردار وقت و فرهنگ و ارشاد روبرو بودیم که آن زمان مخالف این مکان بودند.

وی در پاسخ به اینکه حالا پروسه طولانی مدتی را برای حل مشکل مالکیت و تغییرکاربری پارک مینو باید طی کرد می گوید: خیر، این مسئله قابل حل است و با پیگیری های نماینده مجلس و صحبت با مدیرکل راه و شهرسازی این موضوع قابل حل است.

راه و شهرسازی حق دارد مالکیت را عوض نکند

علی محمد اله یاری رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تربت حیدریه در گفتگو با خبرنگار ما می افزاید: مصوبه شورای شهر در خصوص پارک مینو شهرک برای ساخت پردیس به قوت خود باقی و مکاتباتی داشته ایم با ارشاد و آنها باید کار را عنقریب شروع کنند.

وی در خصوص مشکل مالکیت و تغییر کاربری پارک مینو و زمان بر بودن حل مسئله، می گوید: چون این کار، کار فرهنگی است و باید سینما در پارک ساخته شود طبق مصوبه مربوط و مرتبط با کاربری فضای سبز و پارک هاست و خیلی مشکلی ندارد و می شود سریعتر پیگیری کرد تا تغییر کاربری صورت گیرد.

وظیفه پیگیری رفع موانع بعهده شهرداری و فرهنگ و ارشاد

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر معتقد است که برای شروع پروژه باید رفع موانع شود و کابری تغییر و وظیفه شهرداری است که کار را پیگیری کند و با راه و شهرسازی مسئله را حل کند.

محمد امانی در پاسخ به اینکه آیا شهرداری مسئول پیگیری است می افزاید: البته شهرداری و فرهنگ و ارشاد باید این موضوع را دنبال کنند.

اله یاری عضو شورای شهر با وجود نبود سینما پس از 15 سال در تربت حیدریه، مکان یابی ساخت پردیس سینمایی در پارک مینوی شهرک ولی عصر (عجل الله) که حدود 7 کیلومتر با شهر فاصله دارد را درست می داند و می گوید: با توجه به وجود زمین هلال احمر (محل سینما 22بهمن که سال 85 تخریب شده است)در گذشته شورا و شهرداری مجوز ساخت سینما را به هلال احمر داده و میتواند آنجا را بسازد و دوما سالن سینمایی در مجتمع فرهنگی در پیشکوه پیش بینی شده، از طرفی در کنار جمعیت دانشگاهی، جمعیت زیادی در شهرک ولی عصر (عجل الله) زندگی می کنند که حتی از بعضی شهرستان های اطراف ما بیشتر است.

وی گفت: در سال های گذشته مجموعه های زیادی به باغ ملی ساخته شده و قرار نیست هر جا کم آوردیم برویم و در باغ ملی بسازیم اگر چنین باشد دیگر چیزی از باغ ملی نمی ماند.

گفتنی است مهسا رمضانپور رئیس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر علی رغم چندین نوبت تماس و پیامک پاسخگوی خبرنگار ما نبود.

سوال اینجا است که این جا به جایی ها از باغ ملی به پارک مینو و اختلافات و ناهماهنگی ها و از دست دادن زمان به چه دلیل بوده و آیا این تلف شدن زمان برای مردم شهری که 15 سال از داشتن سینما محروم هستند چه نفعی داشته است؟

باید همچنان منتظر ماند و دید آیا امیدی به ساخت پردیس سینمایی امید در تربت حیدریه وجود دارد؟

ابراز شرمندگی فرماندار تربت حیدریه از به نتیجه نرسیدن ساخت سینما امید در یکسال آینده!

علی رستمی، فرماندار تربت حیدریه اما می گوید: با کمال شرمندگی باید عرض کنم که در حوزه ساخت سینما و مجتمع فرهنگی هنری پیشکوه افق روشنی برای اینکه بتوانیم در یکسال آینده آنها را به نتیجه برسانیم، نداریم.

یکسال اتلاف زمان برای جانمایی سینما امید!

وی می افزاید: در خصوص سینما امید باید بگویم که سال گذشته تفاهم نامه ای بین وزارت کشور و شهرداری ایجاد شد و وضعیت اینکه پروژه در کجا جانمایی شود و آیا در باغ ملی ساخته شود یا جای دیگر، یکسال است معطل مانده است.

رستمی گفت: نهایتا در یکی از پارک های شهرک ولی عصر(عجل الله) تفاهم صورت گرفته که ساخت روی آنجا صورت گیرد.

به ساخت پروژه سینما امید در یکسال آینده تردید دارم

رستمی اذعان می دارد: من روی ساخت پروژه سینما امید تردید دارم که در این وضعیت به فرض تامین یک میلیارد و 500 میلیون تومان از محل منابع دولتی و محلی ما چه کاری را آیا با هزینه های سرسام آور این روزها می توانیم انجام دهیم؟

وی خاطر نشان کرد: با کمال شرمندگی باید عرض کنم که در حوزه ساخت سینما و مجتمع فرهنگی هنری پیشکوه افق روشنی برای اینکه بتوانیم در یکسال آینده آنها را به نتیجه برسانیم، نداریم.

دولت به شعارهای انتخاباتی کاری ندارد

وی می گوید: دولت با واقع بینی اظهار نظر می کند و کاری به شعارهای انتخاباتی ندارد، واقعیت این است که وضعیت اعتباری دولت طوری نیست که 20 میلیارد تومان تامین کند و به مردم عرض می کنم که کل اعتبارات عمرانی شهرستان در سال جاری 26 میلیارد تومان بوده که در 150 پروژه ریز و درشت تقسیم کرده ایم.

بیشتر بخوانید:

اما و اگرهای ساخت پردیس سینمایی در باغ ملی تربت حیدریه

ساخت پردیس سینمایی تربت حیدریه در شهرک ولی عصر(عج)

کورسوی امید برای احداث پردیس سینمایی در تربت حیدریه

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ راه دانا
گرانی روزافزون کاغذ و کتاب از طرفی بهانه ای برای دوری مردم از "یار مهربان" و از طرفی سبب نارضایتی ناشران و کتابفروشان و زیان های اقتصادی آن ها شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۳۰

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان ، سرانه مطالعه در ایران فاصله زیادی تا میانگین جهانی دارد و این به نوعی تاییدی بر کم بودن تعداد کتاب در سبد فرهنگی خانواده های ایرانی است. افزایش قیمت کتاب و اوضاع نامناسب اقتصادی هم به دوری مردم از فرهنگ مطالعه دامن زده است. هرچند به نظر می رسد کرونا برخی خانواده ها را با کتاب آشتی داده است.
ناشران ناراضی از وضع کتاب و کتابخوانی
مهدی صاحب فصول مدیر نشر نوشته، بزرگترین مشکل ناشران را کتاب نخواندن مردم دانست و گفت: بهترین کمکی که به ناشران می توان کرد، آموزش روش های مطالعه و تحقیق به مردم است که بیاموزند اوقات فراغت خود را با خواندن کتاب بگذرانند.

او گفت: مشکلات دیگر به قیمت کاغذ در بازار آزاد برمی گردد که پیش از این بین 70 تا 80 هزار تومان نوسان داشت، ولی امروز به 350 تا 420 هزار تومان رسیده است؛ دولت نیز با ارز نیمایی کمک می کند تا آسان تر کاغذ وارد شود، این کاغذ از طریق تعاونی ها به فروش می رسد، ولی میزان آن کافی نیست و مجبور می شویم از بازار آزاد خرید کنیم.

مدیر نشر نوشته گفت: مشکل اصلی چاپ کتاب در استان، چاپخانه ها هستند که در چاپ کتاب های تک رنگ حرفه ای نیستند و بر روی ظاهر کتاب اثرگذار است.

صاحب فصول افزود: نرخ دلار، نوع کاغذ، اندازه کتاب، نوع جلد، تک رنگ یا چند رنگ بودن و محتویات و مطالبی که چاپ شده، روی قیمت کتاب ها تاثیر زیادی دارد.

او در ادامه گفت: در سال 82 از هر کتاب 5 هزار نسخه چاپ می کردم، ولی امروز از هر کتاب فقط هزار نسخه چاپ می کنم، یعنی طی 17 سال گذشته، انتشار کتاب 80 درصد کاهش یافته است.

کتابفروش ها سبزی بفروشند، درآمد بیشتری دارند

رئیس اتحادیه کتاب و لوازم التحریر استان اصفهان با انتقاد از طرح فروش کتاب های درسی در مدارس گفت: مدیران مدارس با فروش کتاب و نوشت افزار در مدرسه، خارج از حیطه کاری خود حق این صنف را پایمال می کنند.

اکبر چیت ساز افزود: در حالی که درآمد عمده ما مربوط به فروش کتاب های درسی بود از سال گذشته امکان فروش این کتب را از کتابفروشان سلب کردند؛ در این زمینه برای وزیر آموزش و پرورش، رئیس مجلس شورای اسلامی و پنج نماینده اصفهان در مجلس نامه فرستادیم که پاسخ دادند پیگیری می شود، اما نتیجه ای حاصل نشد.

رئیس اتحادیه کتاب و لوازم التحریر استان اصفهان گفت: اگر روزی به هر دلیل برای کتاب درسی دانش آموزی اتفاقی بیافتد هیچ کتاب فروشی، کتاب درسی برای فروش ندارد.

چیت ساز گفت: افراد ناشایست به این صنف وارد شده اند؛ اگر روزی کتاب ممنوعه ای یافت شود به سراغ اتحادیه می آیند، در صورتی که این کتاب ها را همین افراد در استان به فروش می رسانند.

او گفت: با تمام احترامی که برای هم صنفی هایم قائلم باید بگویم کتابفروش ها اگر سبزی بفروشند درآمدشان بیشتر است.

کرونا مردم را کتابخوان کرد!
حجت الاسلام رمضانعلی معتمدی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان گفت: با توجه به شیوع کرونا و مشکلات معیشتی پیش بینی می کردیم مردم از طرح پاییزه کتاب استقبال کمتری کنند، اما به نظر می رسد قرنطینه سبب شده شمار قابل توجهی از مردم با کتاب آشتی کنند.

او گفت: 88 کتابفروشی استان اصفهان در طرح پاییزه کتاب سال 99 با فروش بیش از 21 میلیارد و 630 میلیون و 370 هزار ریال رتبه سوم را بعد از استان های تهران و خراسان رضوی کسب کردند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان افزود: 44 هزار و 138 جلد کتاب در طرح پاییزه به فروش رسیده است.

سرانه مطالعه مطلوب نیست
اصغر مختاری معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان درباره ملاک های سنجش شاخص های سرانه مطالعه گفت: برخی خواندن کتاب های کمک درسی، روزنامه و ادعیه را در محاسبه سرانه مطالعه منظور می کنند، اما برخی دیگر این موارد را در نظر نمی گیرند که سبب کاهش نسبی سرانه مطالعه می شود.

او سرانه مطالعه در استان اصفهان و کشور را 13 دقیقه در روز اعلام و اضافه کرد: این عدد برای ما بسیار کم است، اما خوشبختانه مردم اصفهان به نسبت سایر استان ها بیشتر اهل مطالعه هستند و مبلغی را برای خرید کتاب در سبد فرهنگی خانوار در نظر می گیرند. همچنین استان اصفهان همیشه در مباحث مربوط به چاپ، شمارگان و خرید کتاب جزو سه استان برتر بوده است.

معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در خصوص نشر و فروش کتاب گفت: در استان اصفهان 515 ناشر از این اداره کل مجوز گرفته اند که از این تعداد بیش از 300 ناشر فعال هستند.

مختاری افزود: طی دو سال گذشته نزدیک به 2 هزار عنوان کتاب منتشر کرده اند که 50 تا 60 درصد کتاب های جدید و چاپ اول و 40 تا 45 درصد کتاب های چاپ مجدد بوده اند.

او گفت: 176 کتابفروشی بزرگ در استان اصفهان مشغول به فعالیت هستند که 54 کتابفروشی در شهر اصفهان و 122 کتاب فروشی در سایر شهرستان های استان دایر هستند.

طرح های حمایتی برای بهبود وضع کتاب و کتابخوانی

معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان گفت: به تازگی شرایط برای ناشران سخت شده که در این میان می توان به گرانی و کمبود کاغذ اشاره کرد.

مختاری در خصوص کمک دولت به ناشران گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تسهیلاتی را برای ناشران در نظر گرفته، اما باز هم پاسخگوی نیاز آن ها نبوده است.

او درباره طرح های گسترش کتابخوانی هم گفت: دو طرح به اداره کل رسیده که در صورت تایید تا آخر سال نمایشگاه کتابی را به صورت آنلاین برگزار می کنیم.

معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با اشاره به جام باشگاه های کتابخوانی گفت: جام باشگاه های کتاب خوانی چهارمین سال با مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، نهاد کتابخانه ها، آموزش و پرورش و بهزیستی برگزار می شود.

مختاری افزود: این طرح که از رده مهد کودک تا متوسطه را شامل می شود، با دو هدف اصلی پایه گذاری شده: اول آشنایی با کتاب از همان سنین کودکی و دوم مطالعه گروهی، نقد کردن و نتیجه گیری از کتاب و استان اصفهان سال گذشته در 13 بخش صاحب مقام برتر شد.

اگر اولویت متولیان حوزه کتاب و کتابخوانی، افزایش سرانه مطالعه باشد، قطعا اجرای طرح های تشویقی و اقناعی صرفنظر از تنگنا های معیشتی در این زمینه اثرگذار است؛ چون فرد علاقه مند به کتاب، مطلوب خود را از طریق امانت یا بارگیری اینترنتی و ... به دست می آورد و مطالعه می کند؛ اما صنعت نشر و صنف کتابفروش با چاپ و فروش این کالای فرهنگی به حیات خود ادامه می دهد که برای این منظور باید تدبیر کرد.

گزارش از حسین پورمحمدی

انتهای پیام/ش

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
جیرفت - ایرنا - مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران از ارائه 94 هزار عنوان کتاب در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب کشور خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۹

به گزارش ایرنا ، ایوب دهقان کار روز شنبه در آیین آغاز به کار هشتمین نمایشگاه استانی کتاب جنوب کرمان که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد تعداد ناشران این نمایشگاه را 488 ناشر برشمرد و برگزاری مجازی این نمایشگاه را فرصتی برای مشارکت بیشتر مردم جنوب کرمان در این نمایشگاه دانست.
وی اجرای طرح دولت الکترونیک را یکی از سیاست های مهم کشور برشمرد و برگزاری مجازی نمایشگاه کتاب را در راستای تحقق این مهم عنوان کرد.
وی اظهار داشت: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر تحقق دولت الکترونیک تاکید زیادی داشته و امروز شاهد برگزاری مجازی نمایشگاه کتاب هستیم.
وی مردم، ناشران و فرآهم کردن کتاب را سه ضلع اصلی جامعه کتاب و کتاب خوانی دانست و علت پایین بودن سرانه مطالعه در کشور را فراهم نبودن سه ضلع اصلی حوزه کتاب عنوان کرد.
مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران تصریح کرد: مردم کشور ما با داشتن پشتوانه تاریخی اهل مطالعه و پژوهش هستند لذا حضور پرشور مردم در نمایشگاه کتاب نشان دهنده مهم است.
وی با بیان اینکه معتبرترین نمایشگاه های مجازی دنیا را رصد کرده ایم، از برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی کشور با استفاده از تجربیات نمایشگاه های مجازی کتاب دیگر کشورها خبر داد.
دهقان کار به حضور ایران در نمایشگاه مجازی کتاب پکن اشاره کرد و از انتخاب کشورمان به عنوان 10 ناشر برتر این نمایشگاه خبر داد و گفت: در راستای رصد نمایشگاه های مجازی کتاب در نمایشگاه کتاب اندونزی نیز شرکت کردیم.
وی هشتمین نمایشگاه استانی کتاب جنوب کرمان را نتیجه رصدهای مجازی نمایشگاه های کتاب کشورهای مختلف دانست و برگزاری مجازی این نمایشگاه را تبدیل تهدید به فرصت برشمرد.
مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران از همکاری شرکت پُست ایران قدردانی کرد و تخفیف 40 درصدی نمایشگاه، ارسال رایگان و امکان دسترسی راحت را از مزایای نخستین نمایشگاه مجازی کشور برشمرد.

ظهر امروز نخستین نمایشگاه مجازی کتاب کشور با حضور 488 ناشر، از طریق ویدئوکنفرانس در جنوب کرمان فعالیت خود را آغاز کرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی

روزنامه وطن امروز



روزنامه اقتصاد آینده


روزنامه حمایت


روزنامه آسیا


روزنامه جهان صنعت


روزنامه کائنات


روزنامه امتیاز


روزنامه جوان


روزنامه ثروت


روزنامه ابتکار


روزنامه مستقل



روزنامه جمهور