بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 26 آذر 99
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به چهاردهمین جشنواره بین المللی سینما حقیقت گفت: سینمای مستند، زبان بی لکنت و تصویر بی پیرایه درک و فهم والای هنرمندان تیزبین ایران اسلامی است.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، متن پیام سیدعباس صالحی به شرح زیر است:

"بسم الله الرحمن الرحیم

سینمای مستند، زبان بی لکنت و تصویر بی پیرایه درک و فهم والای هنرمندان تیزبین ایران اسلامی است. نگاه ارزشمند دغدغه مند و جستجوگر دوربین مستندسازان، در سال های اخیر جایگاه واقعی خود را نزد اهالی اندیشه و خرد یافته و اکنون از اعتبار و علاقه مندی افزونتری نزد مردمان هنردوست این مرزو بوم برخوردار است؛ چنانکه چهاردهمین دوره جشنواره بین المللی سینما حقیقت را نقطه تلاقی بینش شهروند حقیقت جو و کوشش هنرمند حقیقت بین می یابیم.

افزایش مشارکت مستندسازان در جشنواره امسال، بویژه حضور چشمگیر بانوان هنرمند در دوره پیش رو، نشان از قوام یافتگی این رویداد فرهنگی و اهمیت آن نزد سینماگران دارد، هم-چنین بیانگر فراهم آمدن فضای مساعد برای تبلور خلاقیت و توانمندی های زنان هنرمند این سرزمین است.

امید که با وجود همه نگرانی ها و سختی های روزگار کرونا زده امروز، برگزاری موفق جشنواره امسال، نوری به فردایمان بتاباند و پنجره ای به افق های نو بگشاید."

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان ویژگی های مشترک فعالیت کادر درمان در دوران دفاع مقدس و زمان فعلی شیوع ویروس کرونا گفت: امروز کادر درمان همانند زمان جنگ با همان انگیزه های جهادی در میدان مبارزه حاضر شده اند. در دو ره هشت ساله جنگ عمل های پزشکی طولانی مدت انجام می شد و پزشکان زیادی داشتیم که همانند سردارهای جنگ شبانه روزی در جبهه درمان حضور داشتند، در دوره کرو نا هم کادر درمانی بی ادعا و بی وقفه در بیمارستان و مراکز پزشکی به مردم خدمت می کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۵ سایت های دیگر : دولت روزنامه سراج

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، طرح سه شنبه های تکریم به منظور تکریم خانواده شهید مدافع سلامت، شهید دکتر محمد زارع در تهران و ار تباط زنده تصویری با خانواده شهیده نرجس خان علیزاده در گیلان با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دکتر زالی رییس ستاد عملیات مقابله با کرونا ادامه یافت .

در ابتدای این دیدار سید عباس صالحی با ادای احترام به مقام تمامی شهدا به ویژه شهدای مدافعان سلامت اظهار داشت: برای بنده حضور در کنار خانواده شهدا نوعی درس آموزی است، شهدای مدافع سلامت هم در این فضای جدید باب شهادت دیگری را گشودند .

وی ادامه داد: در چهل سال گذشته در مواجهه با کادر درمان دو برهه تاریخی را تجربه کرده ایم که نشان می دهد خانواده سلامت چگونه به وظایف انسانی، ملی و انقلابی خود عمل کرده اند .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: پیش از این در دوران دفاع مقدس و در حال حاضر در زمان شیوع ویروس کرو نا شاهد هستیم که کادر درمانی چگونه به وظیفه ملی و دینی خود عمل کرده و یک کارنامه خوب از خود به جای گذاشته است .

صالحی یادآور شد: در مقایسه دفاع مقدس و ایام فعلی نقاط مشترک زیادی را می توان دید، یکی از نقاط مشترک دوره هایی است که در هر دو برهه با آن روبرو شدیم، در دوران دفاع مقدس موج های زیادی را در قالب عملیات های جنگی داشتیم، برای نمونه در عملیاتی چون کربلای 5 حدود 4 تا 5 هزار مجروح داشتیم، همچنین در کنار عملیات ها بمباران های شهر کار را بری کادر درمان سنگین می کرد .

وی افزود: در دوران کرونا هم سه موج بهار، تابستان و پاییز را سپری کردیم که کادر درمان دوران سختی همچون زمان جنگ را در این ایام گذراندند، گاهی کارها از قبل مشخص و براساس برنامه ریزی است اما در زمان شیوع کر ونا یک ویروس ناشناخته و بدو ن درمان کار را سخت کرد .

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: نقطه اشتراک بعدی این دو دوره در معرض خطر بودن کادر پزشکی در هر دو دوره است، در نظام نامه پزشکی، بیمارستان ها باید فاصله حداقل 70 کیلومتری با خط مقدم جنگ داشته باشند و جزو اصول بین المللی جنگ است اما در دفاع مقدس ما بیمارستان های صحرایی در نزدیک خط مقدم داشتیم. پزشک و پرستارانی که در این بیمارستان ها قرار می گرفتند همانند رزمنده های خط مقدم بودند .

صالحی ابراز داشت: در کر ونا هم پزشکان و پرستاران در معرض خطر جدی قرار دارند. پزشکان و پرستارانی که در این 10 ماه در فضای درمان فعالیت می کنند در خط مقدم هستند .

وی ادامه داد: نکته سوم تشابه این دو مقطع تاریخی وجود پدیده های ناشناخته در هر دو مقطع است، در زمان جنگ ما با یک پدیده ناشناخته چون بمباران شیمیایی مواجه شدیم و کادر درمان با یک گروهی از بیماران روبرو می شدند که نمی دانستند راه درمان آنها چیست، در مقطع فعلی هم کرو نا یک پدیده ناشناخته برای کادر درمان است، کادر درمان هم وارد میدان مبارزه ای شدند که هیچ تصویری از آن نداشتند .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: کار جهادی دیگر ویژگی مشترک این دو مقطع است، کادر درمان همانند رزمندگان با همان انگیزه های جهادی در میدان مبارزه حاضر شدند، در دو ره هشت ساله جنگ عمل های پزشکی طولانی مدت انجام شده است و پزشکان زیادی داشتیم که همانند سردارهای جنگ شبانه روزی در جبهه درمان حضور داشتند، در دوره کرو نا هم اتفاقات مشابه زمان جنگ را می بینیم، کادر درمانی که بی ادعا و بی وقفه در بیمارستان و مراکز پزشکی به مردم خدمت می کنند .

صالحی اظهار کرد: این د و مقطع تاریخی نشانگر خدمت جامعه سلامت به کشور بود، ما تلاش کردیم امروز در آستانه روز پرستار ادای احترام به کادر درمان کنیم، هر انسانی در فرآیند زندگی روزی از دنیا خواهد رفت اما اینکه در این دوران حیات چه چیزی در کارنامه انسان نقش ببندد مهم است .

وی در پایان با گرامیداشت یاد دو شهید مدافع سلامت گفت: تاثیرگذاری دکتر زارع در دوران فعالیت پزشکی شان و همچنین فعالیت های پرستاری شهیده خان علیزاده در ذهن همگان خواهد ماند، امیدواریم راه شهیدان ما در همه عرصه ها به گونه ای باشد که ایران اسلامی را به قله های افتخار برساند .

در بخشی از این دیدار دکتر زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران با تشکر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور اجرای طرح زیبای تکریم خانواده شهدا گفت: استان گیلان از همان ابتدای شیوع ویروس کرو نا در زمره اولین استان های درگیر بود و او لین شهید نیز در این عرصه از این استان بود، این شهیده فرهنگ ایثارگری را در عرصه پرستاری ترویج داد و باب شهادت و مسیر جدید خدمات رسانی را باز کرد .

وی با اشاره به شهید زارع نیز تصریح کرد: دکتر زارع یک جراح عالی چشم پزشک بود که در کنار کار پزشکی، پژوهشی و علمی فعالیت خدماتی زیادی برای جامعه داشت، از این رو باید ایشان را یک شخصیت ملی تلقی کرد، یکی از خلقیات دکتر زارع تواضع ایشان بود و همیشه در سخت ترین شرایط کاری هم تبسم بر چهره داشت و هیچگاه خسته نمی شد و همیشه به همکاران خود روحیه می داد .

دکتر زالی بیان کرد: ایشان در عرصه های مختلف پزشکی منشاء خدمات زیادی بود، اما عمده خدمات ایشان در زمان حضورشان در بیمارستان لبافی نژاد بود، این بیمارستان تخصص پزشکی دارد اما با اعلام آمادگی دکتر زارع و کادر درمان این بیمارستان حوزه ارائه خدمات به بیماران کرونایی را فراهم کرد .

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران یادآور شد: باتوجه به وضعیت این بیمارستان و تخصص آن کار زیرساختی در تجهیز بیمارستان آغاز و خوشبختانه کار پذیرش بیماران را آغاز کردند و در شرایط سخت از جبهه دفاع از کشور عقب ننشستند .

وی اضافه کرد: این شهید شخصیت چندوجهی داشت و برغم کار پزشکی کارهای فرهنگی، اجتماعی و خیریه و عام المنفعه را به خصوص در کاشان انجام داد. از جمله خدمات امروز ایشان می توان به تاسیس دانشگاه پزشکی کاشان اشاره کرد .

دکتر زالی خاطرنشان کرد: امروز جامعه با یک نگاه خوب به کادر درمان، یک سرمایه اجتماعی را برای جامعه سلامت فراهم کرد که این سرمایه را وام دار شهدای سلامت همچون شهید زارع هستیم .

حجت الاسلام والمسلمین حبیب رضا ارزانی نیز در این مراسم با اشاره به طرح سه شنبه های تکریم گفت: به لطف خدا از تابستان طرح سه شنبه های تکریم کلید خورد و هرهفته سه شنبه ها در خدمت خانواده های شهدا بودیم، در این طرح پس از گذشت 14 هفته متوالی قرار بر این شد که جلسات در ادامه به صورت ماهانه برگزار شود .

وی افزود: در این زمان کوتاه هشت هزار دیدار با خانواده شهدا اعم از شهدای دفاع مقدس، مدافعان حرم و مدافعان سلامت را در قالب طرح سه شنبه های تکریم داشته ایم .

در ادامه این جلسه همسر شهید زارع با ذکر توضیحی کوتاه از وضعیت خانوادگی و شخصیتی این شهید تصریح کرد: شهید زارع در یک خانواده متدین در کاشان به دنیا آمد، دو فرزند خانواده همسرم در مبارزات انقلاب اسلامی به شهادت رسیدند و بازماندگان هم در دفاع مقدس نقش آفرینی کردند، ایشان هم از همان ابتدا در کار پر تلاش و در امر پزشکی سعی در رشد و ارتقای خود و جامعه پزشکی داشت .

وی ادامه داد: این شهید در زمان خدمت سربازی به استان محروم سفر کرد و کار پزشکی و خدماتی را انجام داد، پس از خدمت سربازی به کاشان بازگشته و در کادر درمانی این شهر فعالیت کرد اما از زمان شروع جنگ به زنجان رفته و اداره بهداری این استان را برعهده گرفت و به کار درمانی رزمندگان پرداخت .

همسر شهید زارع بیان کرد: از زمان شیوع ویروس کرونا هم در کنار سایر کادر درمان کار خود را آغاز و تا جایی که توانست در بیمارستان لبافی نژاد هم کار درمانی و هم کار آزمایشی برای بیماران را شروع کرد .

وی در مورد مهم ترین اقدام همسر خود در زمان حیاتش تصریح کرد: ایشان دانشگاه پزشکی کاشان را راه اندازی کرد، پس از آن به بهداری تهران منتقل شد، اما با پیشنهاد وزیر وقت آن زمان ریاست دانشگاه کاشان را که خودش راه اندازی کرد برعهده گرفت .

در ادامه این مراسم فرزند شهید زارع نیز با اشاره به اینکه پدرم برای تمام افراد جامعه احترام قائل بود، خاطرنشان کرد: سردار سلیمانی یک جمله معر وف دارند که می گوید کسانی که شهید می شوند باید شهیدگونه زندگی کنند ، پس از شهادت پدر ما این جمله را با تمام وجود حس کردیم .

دختر شهید زارع نیز در ادامه یادآور شد: برای ما مایه افتخار بود که چنین پدری داشتیم، خیلی زو د از میان ما رفت ولی به خود می بالیم که همیشه برای خدمت به کشور تلاش کرد .

همچنین در ادامه این مراسم داماد شهید زارع نیز خاطرنشان کرد: صداقت دکتر زارع در کار پزشکی یک اصل بود، ایشان هیچ وقت به خاطر منافع شخصی خود مسیر دیگری را انتخاب نمی کرد، همیشه بر وفاداری به کشور و رهبر معظم انقلاب تاکید داشت و به دنبال این بود که به شاگردان خود بیاموزد که باید خودمان کشورمان را بسازیم .

حجت الاسلام روحانی امام جمعه شهرستان رودسر نیز در یک ارتباط زنده تصویری از شهر رودسر گیلان تصریح کرد: شهیده نرجس خان علیزاده یک افتخار برای استان گیلان است، این پرستار اولین شهیده مدافع سلامت بود، باید به چنین فرزندان برومندی افتخار کرد، مدافعان سلامت با تمام وجود در بیمارستان های کشور تلاش می کنند و جان خود را به خطر می اندازند تا جان مردم سلامت بماند .

وی تاکید کرد: پرستاران زینب گونه از بیماران مراقبت می کنند و این مایه افتخار کشور است که چنین فرزندانی را تربیت کرده است .

در ادامه این ارتباط زنده تصویری فیروز فاضلی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان نیز گفت: این پرستار علاو ه بر پزشکی در کار نویسندگی نیز فعالیت داشت، خانواده این شهیده یک خانواده فرهیخته و ارزشمند در استان هستند و امید است بتوانیم راه این شهدا را ادامه بدهیم .

در ادامه این ارتباط زنده تصویری پدر شهیده نرجس خان علیزاده یادآور شد: خد اوند این دختر را به ما هدیه داد و ما نیز در راه رضای خدا او را هدیه کردیم، دخترم تمام دغدغه اش کار درمانی و پزشکی بود،. زمانی که هیچ کس نمی دانست با چه هیولایی روبرو هستیم وارد میدان مبارزه شد و تا شهادت از مبارزه دست برنداشت .

همچنین مادر شهیده نرجس خان علیزاده نیز با آرزوی سلامتی برای تمام مردم دنیا و کشورمان از خداوند متعال نجات هرچه سریع تر دنیا از این ویروس را طلب کرد .

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
پنجاه و هفتمین جلسه کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم هفته آینده به منظور بررسی سه پیش دستور و پنج دستور اصلی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۵ سایت های دیگر : خبرگزاری مهر پرس شیعه

به گزارش ایکنا، پنجاه وهفتمین جلسه کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی – ترویجی قرآن کریم دوشنبه، اول دی ، به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و اعضای آن برای بررسی سه پیش دستور و پنج دستور به دو صورت حضوری و مجازی برگزار می شود. بر همین اساس اولین پیش دستور این جلسه رونمایی از سامانه بازنمای دستاوردهای قرآنی (سبد قرآنی) خواهد بود. این سامانه از محل اعتبارات کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی – ترویجی قرآن کریم از سوی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه طراحی و پیاده سازی و در این سامانه محصولات قرآنی قابل ارائه بارگذاری شده است.

دومین پیش دستور نیز رونمایی از کتاب ترکش های دوست داشتنی خواهد بود. این کتاب به زندگی، خاطرات و سفرهای قرآنی احمد ابوالقاسمی، قاری بین المللی کشورمان اختصاص یافته است.

رونمایی از فونت رایانه ای مصحف که به همت مرکز طبع و نشر قرآن و با همکاری سازمان دارالقرآن الکریم تهیه شده، یکی دیگر از پیش دستورهای پنجاه وهفتمین جلسه کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی – ترویجی قرآن خواهد بود.

اولین پیش دستور این جلسه انتخاب صاحب نظر حقیقی عضو کمیسیون خواهد بود. با توجه به پایان یافتن دوره دوساله عضویت ولی یاراحمدی در این کمیسیون برای انتخاب عضو حقیقی جدید یا تمدید عضویت وی رأی گیری صورت خواهد گرفت.

فرایند رأی گیری انتخاب عضو حقیقی کمیسیون به این صورت است که ابتدا از دستگاه ها گزینه های پیشنهادی عضویت در این کمیسیون به همراه رزومه آنها دریافت و بعد در جلسه کمیسیون به رأی گذاشته می شود. دیگر عضو حقیقی این کمیسیون محمدعلی خواجه پیری پیشکسوت قرآنی است.

دومین دستور اصلی این جلسه بررسی پیشنهاد تشکیل کارگروه فعالیت های قرآنی و مردمی است. این موضوع به پیشنهاد شورای توسعه فرهنگ قرآنی مطرح شده است. در سال های گذشته کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی – ترویجی قرآن کریم 10 کارگروه داشت که بعد از مدتی به چهار کارگروه تقلیل یافت. بر همین اساس در شورای توسعه پیشنهاد احیای کارگروه فعالیت های قرآنی و مردمی مطرح شده است.

سومین دستور این جلسه هم بررسی و تصویب آئین نامه ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن است که از ستاد عالی مسابقات ارائه شده است. چهارمین دستور نیز بررسی برنامه اجرای سند قرآن و فضای مجازی است که دو سال پیش تصویب و ارسال شده است. برنامه اجرای این سند در جلسه فوق بررسی خواهد شد.

آخرین دستور این جلسه هم ارائه گزارش آخرین وضعیت طرح های مطالعاتی اجرای سند راهبردی توسعه فعالیت های تبلیغی – ترویجی قرآن کریم خواهد بود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
رئیس کمیسیون اصل نود مجلس از پیگیری موضوع اعمال افزایش 50 درصدی امتیازات فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری برای کتابداران خبر داد.

حجت الاسلام نصرالله پژمانفر، رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ با بیان اینکه از روزهای پایانی مجلس دهم تا کنون شکایات متعددی از سوی کتابداران نهاد کتابخانه های عمومی برای پیگیری افزایش 50 درصدی امتیازات فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری دریافت گردیده، به تشریح پیگیری های صورت گرفته در خصوص افزایش حقوق کتابداران پرداخت.

رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی گفت: کتاب همواره یکی از دغدغه های رهبر معظم انقلاب بوده است و به تعبیر معظم له نفس کتابداری، یک کار انسانی فرهنگی برجسته ای است ؛ از این جهت معتقد هستم کتابداران کتابخانه های عمومی پاشنه آشیل خدمات کتابخانه ای و فرهنگی هستند و به واسطه ارتباط با اقشار مختلف مردم تاثیرگذاری به سزایی در حوزه های مختلف فرهنگی و اجتماعی و سایر حوزه ها دارند، بنابراین معیشت کتابداران باید مورد توجه جدی متولیان امر قرار گیرد.

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی تشریح کرد: در روزهای پایانی مجلس دهم تا کنون پیام ها و درخواست های زیادی از سوی کتابداران سراسرکشور در خصوص افزایش 50 درصدی امتیازات فصل دهم برای کتابداران دریافت گردیده است، و در همین رابطه هم به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چندین تذکر کتبی داده شد و هم در مجلس دهم در این خصوص از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طرح سوال گردید.

پژمانفر ادامه داد: در مجلس یازدهم نیز پس از دریافت شکایات متعدد در کمیسیون اصل 90 اقداماتی را شروع کردیم و براساس بررسی های به عمل آمده نشان می دهد نهاد کتابخانه های عمومی از محل نیم درصد، برداشت ماده 64 و کمک های دولتی، منابع لازم برای افزایش 50 درصدی حقوق کتابداران را دارد. لذا هرچه سریعتر باید این افزایش که حق مسلم کتابداران است صورت پذیرد.

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مکاتباتی برای روشن شدن درآمدهای اختصاصی نهاد کتابخانه های عمومی و نحوه هزینه کرد آن و برخی موضوعات مرتبط دیگر با این نهاد به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهاد کتابخانه های عمومی کشور ارسال گردیده و در انتظار پاسخ مناسب از سوی آنها هستیم، تصریح کرد: در صورت عدم افزایش حقوق کتابداران و عدم ارائه پاسخ قانع کننده و عدم رفع ابهامات کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی و سایر نمایندگان مجلس درباره عملکرد نهاد کتابخانه های عمومی در بخش های مختلف؛ اقدامات لازم بعدی انجام خواهد شد.البته در جلسه آتی مجلس نیز دراین خصوص تذکر کتبی دیگری به وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی خواهم داد.

رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی گفت: کتابداران عزیز مطمئن باشند پیگیری بهبود وضعیت معیشت کتابداران را تا حصول نتیجه ادامه خواهیم داد و نهاد کتابخانه های عمومی را مکلف خواهیم کرد، تا قبل از پایان سال 1399، افزایش 50 درصدی امتیازات فصل دهم قانون مدیریت کشوری را برای کتابداران اعمال کند.

انتهای پیام/ک

لینک خبر :‌ شبکه اطلاع رسانی دانا
آیین افتتاح همایش کارکردهای اجتماعی کتابخانه های عمومی با حضور مسئولان ملی و استانی، اساتید دانشگاه، دانشجویان علم اطلاعات و دانش شناسی و کتابداران سراسر کشور برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۵

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، آیین افتتاح همایش کارکردهای اجتماعی کتابخانه های عمومی به صورت مجازی و با حضور علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور؛ غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان؛ مجتبی یوسفی، نماینده مردم اهواز، باوی و حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی؛ محمد حسن زاده، رئیس انجمن کتابخانه های عمومی ایران؛ احمد شعبانی، دبیرعلمی همایش؛ منصور کوهی رستمی، دبیر اجرایی همایش؛ عباس حسین زاده، سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان؛ وحید کیانی، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان؛ رضا کیانی، مشاور فرهنگی و هنری استاندار و شخصیت های علمی و فرهنگی، کتابداران برگزار شد.

در آیین افتتاح همایش ملی کارکردهای اجتماعی، محمد حسن زاده، رئیس انجمن کتابخانه های عمومی ایران؛ احمد شعبانی، دبیرعلمی همایش کارکردهای اجتماعی کتابخانه های عمومی؛ غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان به سخنرانی با محور اجتماعی سازی کتابخانه های عمومی پرداختند و در پایان این مراسم متن پیام علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور قرائت شد.

در این همایش 10 مقاله به صورت شفاهی ارائه می شود و طی آن محمدرضا اسمعیلی گیوی مقاله ارائه الگوی پویای سیستمی برای تأثیرگذاری اجتماعی کتابخانه های عمومی ؛ اعظم بیگ لو و ملیحه سلیمیان ریزی مقاله شناسایی کارکردهای اجتماعی کتابخانه های عمومی و میزان اجرای این کارکردها در کتابخانه های عمومی استان اصفهان ؛ زهرا رضایی و هاجر قاسمی مقاله بررسی جایگاه و وضعیت کتابخانه های عمومی به عنوان مکان سوم در شهرستان پردیس ؛ ناهید سلیمانی مقاله کتابخانه های عمومی و مدیریت بحران های طبیعی ؛ مهرداد سیدین و اکبر بهمنی چوب بستنی مقاله مدل یابی تأثیر سرمایه اجتماعی کتابداران بر وفاداری اعضا با توجه به نقش میانجی مسئولیت اجتماعی کتابخانه های عمومی ؛ عباس حسین زاده، محمدرضا شکاری و بهار مهدی پور مقاله نقش کتابخانه های عمومی در بلای طبیعی ؛ شهنار خادمی زاده، زینب محمدی و معصومه خادمی زاده مقاله وضعیت آمادگی کتابخانه های عمومی در مواجهه با بحران سیل ؛ مریم کشوری و ندا پورخلیل مقاله نوآوری های اجتماعی کتابخانه های عمومی ؛ الهه ابراهیمی درچه و علی منصوری مقاله کارکرد اجتماعی کتابخانه های عمومی و مژده نادری مقاله بررسی پیامدهای خدمات کتابخانه های عمومی در حوزه های اصلی زندگی کاربران را ارائه خواهد کرد.

شایان ذکر است؛ این همایش با هدف شناسایی، پیشنهاد و ارائه راهکارهایی برای ارتقای کارکردهای اجتماعی کتابخانه های عمومی به صورت ملی، 25 و 26 آذر ماه در قالب 5 پنل علمی با ارائه مقالاتی در سه سطح شفاهی ( 10 مقاله)، چاپ مجموعه مقالات ( 3 عنوان) و پوستر ( 15 عنوان) برگزار می شود.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در پیامی به مناسبت افتتاحیه همایش ملی کارکردهای اجتماعی، مطرح کرد: باید به جامعه نزدیک شد و جامعه و نیازهایش را شناخت؛ از یک خدمت وقتی استقبال می شود که نیازمبنا باشد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، علیرضا مختارپور در پیامی به مناسبت افتتاحیه همایش ملی کارکردهای اجتماعی، مطرح کرد: باید به جامعه نزدیک شد و جامعه و نیازهایش را شناخت؛ از یک خدمت وقتی استقبال می شود که نیازمبنا باشد.

متن کامل این پیام به شرح زیر است:

بسمه تعالی

حضور کتابخانه های عمومی و کتابداران در عرصه های اجتماعی سابقه چند ساله دارد اما چندی است که موضوع اجتماعی شدن کتابخانه، کتابخانه عمومی و اجتماع سازی، کتابخانه به عنوان مرکز ارائه خدمات اجتماعی و مباحثی نزدیک به آن، در محافل علمی و مجاری اجرایی پررنگ تر شده است.

کمی پس از طرح کلان و ملی ساماندهی اجتماعی کشور و تاکید و توصیه رهبر معظم انقلاب به دستگاه های مسئول و مرتبط، کتابخانه های عمومی و نهاد، در حد بضاعت محدود خود در نزدیک به ده شهرستان اولویت دار برنامه ریزی هایی متناسب با وضعیت آن مناطق از نظر آسیب های اجتماعی انجام داد که تمرکز اصلی آن در کنار توسعه و نوسازی فضاهای کتابخانه ای، ارائه آموزش ها در جهت مسائل اجتماعی مردم و اعضا و ارائه مشاوره به آن ها در فضای کتابخانه ها بود.

حضور کتابداران عزیز در زمان پس از وقوع بلایای طبیعی نیز یکی دیگر از جلوه های حضور کتابخانه ها در عرصه اجتماع بود. فعالیت نزدیک به 1000 نفر از کتابداران در ماجرای سیل سال 98 و حضور آنان در مناطق سیل زده و ارائه خدمات فرهنگی و اجتماعی متنوع به مردم، نیز حضور در مناطق زلزله زده غرب کشور، موقعیتی را برای حضور جدی تر کتابخانه در عرصه اجتماع فراهم کرد.

فعالیت کتابخانه ها در دوره فراگیری بیماری کووید 19 چه در فضای مجازی در قالب آموزش موضوعات اجتماعی و اخلاقی و چه حضور در عرصه های کمک مومنانه و چه در انتقال اطلاعات سلامت به اعضا در محدوده کتابخانه، یکی دیگر از جلوه های خدمات اجتماعی کتابخانه ها بوده است.

توجه ویژه به گروه های خاص اجتماعی نیز از مصادیق همگرایی بیشتر کتابخانه های عمومی و اجتماع است. توجه ویژه به هم وطنان نابینا و معلول چه در زمینه مطالعه نیازهای آن ها، چه در زمینه طراحی خدمات نوین و فراگیرتر به همراه تدوین استانداردهای جامع از دیگر مصادیق توجه به جنبه اجتماعی خدمات کتابخانه عمومی است.

باید دانست که برخی از این فعالیت ها اقتضایی، موضوعی، مقطعی و میان مدت بوده اما برخی دیگر طولانی تر شده و در قالب هایی مانند مدارس جهادی خواندن یا خدمات مشاوره ادامه یافته است. اما موضوع مهم دراین میان، شناخت دقیق و برنامه ریزی جامع برای موضوع تعامل کتابخانه و اجتماع و ترسیم نقشه راه، حداقل، برای یک دهه پیش رو است.

امروز شاید مهم ترین مساله کشور که ابعاد و اثرات فراوان اجتماعی دارد، مساله اشتغال است. آیا نباید باید به این پرسش فکر کرد که کتابخانه عمومی در قبال این مساله چه وضع و راه حلی دارد! چگونه از ظرفیت کتابخانه عمومی در این جهت و توسعه و تقویت انواع کسب و کارها می توان بهره گرفت! البته در کنار مسائل اجتماعی باید به زمینه های اجتماعی هم اندیشید. ما چگونه می توانیم به مرکز جامع ارائه خدمات تبدیل شویم. نقش کتابخانه در نظام نوآوری چیست. نقش مکمل ما در کنار آموزش های رسمی کدام است. پاسخ به هریک از این سوال ها مستلزم طی چند مرحله است:

نخست آنکه باید به جامعه نزدیک شد و جامعه و نیازهایش را شناخت. از یک خدمت وقتی استقبال می شود که نیازمبنا باشد. برای این گام چند طرح مطالعاتی برای سنجش و برآورد نیازهای اجتماعات محلی تعریف و اجرا شده است. طرح های شناخت نیازهای جوامع کردنشین و آذری زبان با همکاری دانشگاه ها رو به پایان است. احصای نیازهای چند شهرستان اولویت دار اجتماعی نیز انجام شده است. سنجش نیازهای جوامع عرب زبان را نیز در آینده نزدیک شروع می کنیم؛ اما باید بدانیم که این ها شروعی برای شناخت جامعه است.

گام بعدی فراهم کردن الگوی بومی برای تعیین چهارچوب نزدیکی کتابخانه و اجتماع و بازتعریف کتابخانه عمومی است؛ تا وقتی این الگو نباشد نمی توان از یک برنامه جامع بلندمدت سخن گفت. اینکه کتابخانه در اجتماع یک تماشاگر باشد یا یک عامل مهم و تاثیر گذار، پرسش مهمی است؛ یا حتی فراتر از آن در قامت چیزی که امروزه از آن با نام کاتالیزور یا تسریع کننده در تغییرات اجتماعی یاد می کنند. روش طراحی خدمت اجتماعی در کتابخانه چیست؟ جامعه ایرانی تا چه اندازه اجتماعی شدن کتابخانه را می پذیرد؟ کتابخانه در کنار مسجد، چه نقش مکملی در تقویت مراکز اجتماع دارند؟ الگوی آموزش و انتخاب کتابداران در این چارچوب جدید چگونه است؟ حوزه های دیگر علمی چه نقشی در این چارچوب جدید دارند؟ کتابخانه های روستایی چه جایگاهی در مدیریت مسائل اجتماعی دارند؟ همه این ها و ده ها پرسش دیگر می طلبد تا از منظر تامل عالمانه و البته بومی نگر و ارزش گرا، به نظریاتی موثر و مفید در این زمینه دست بیابیم که قطعا برگزاری این همایش می تواند گام مهمی در این جهت باشد.

امیدواریم با عنایت خداوند این همایش، دستاورد موثری برای جامعه علمی و فرهنگی ایران اسلامی ارائه کرده و در مسیر تعریف چارچوبی که به آن اشاره شد، گام های علمی بعدی نیز برداشته شود.

در پایان از عزیزان برگزار کننده همایش تشکر و قدردانی می کنم.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
با همت و تلاش روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، مجموعه گفت و گوهای تصویری با اعضای علمی پژوهشگاه درباره پیامدهای فرهنگی و اجتماعی کرونا منتشر شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۵

به گزارش پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، در این مجموعه با داریوش مطلبی (معاون پژوهشی پژوهشگاه)، سید وحید عقیلی (رئیس پژوهشکده ارتباطات)، سید حسین حسنی (عضو پژوهشکده ارتباطات)، منصوره فصیح (عضو پژوهشکده فرهنگ)، زهره سعیدی (عضو پژوهشکده فرهنگ)، فرزانه فرشیدنیک (عضو پژوهشکده هنر)، رضا تسلیمی (معاون دفتر طرح های ملی) و اسماعیل غلامی پور (دبیر کارگروه رصد فرهنگی) درباره پیامدهای فرهنگی و اجتماعی کرونا در موضوعات مختلف اعم از حوزه نشر، ارتباطات، فرهنگ شهروندی و ... گفتگو شده است .

مجموعه این گفتگوها، در صفحه پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در سایت آپارات به نشانی https://www.aparat.com/myvideos برای علاقه مندان قابل مشاهده و دسترسی است .

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تهران-ایرنا- پژوهشگران فلسفه و فارابی پژوهان، معتقدند که این فیلسوف مسلمان نخستین نظریه پرداز مسلمان است که به بررسی فلسفی موسیقی پرداخته و هنوز هم آرای او در این زمینه معتبر است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۵ سایت های دیگر : امروز نیوز بانی فیلم دین آنلاین

به گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگی ایرنا، فرهنگستان هنر با همکاری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، نشست مجازی بازخوانی آرای فارابی در باب موسیقی را صبح سه شنبه به صورت آنلاین برگزار کرد.

دبیر علمی همایش بین المللی فارابی، بیان اینکه این فیلسوف را باید پیشگام فلسفه بینارشته ای دانست گفت: فارابی مبدع فلسفه موسیقی است که با رویکردی عقلی و علمی اندیشه های فیثاغورثی و افلاطونی را با فرهنگ ایرانی زمان خود همراه می کند و تا امروز این نظریه اهمیت دارد.

وی افزود: نظرات و تعاملات فارابی در آثار بسیاری از از استادان و فیلسوفان ادامه می یابد، اما نظرات او در موسیقی از نظر دور مانده است و پس از ابن سینا کمتر رساله ای در حوزه موسیقی نوشته شده است.

خورابه، با اشاره به مباحثی چون گونه شناسی رویکردها و ارجاعات در موسیقی که در رساله موسیقی کبیر فارابی شرح داده شده، اظهار داشت: فارابی در پاسخ به چیستی موسیقی می گوید موسیقی مجموعه ای از الحان است اما مسئله ارتباط موسیقی و زبان از قدیم مورد توجه بوده و فارابی نیز در آن مداقه کرده است. او می گوید آلات موسیقی آواهای برخاسته از حلق و دهان را نیز شامل می شود در حالی که همنشینی آهنگ و کلمات در اصوات انسانی استفاده می شود، فارابی معتقد است موسیقی آوازی و همراه با کلام مقدم بر موسیقی بی آواز است و چون غایت و هدف در اندیشه افلاطونی اهمیت دارد موسیقی همراه با آواز و معنا می یابد.

این پژوهشگر ادامه داد: فارابی هنر به طور کلی و موسیقی را به طور اخص نوعی نطق می داند که عقل خاص انسانی است از دیدگاه او نغمات موسیقی را می توان هرچیزی دانست که به حس، تخیل و تعقل در آید.

وی در ادامه به توضیح موسیقی عینی و ذهنی نزد فارابی پرداخت و افزود: در مواجهه با قطعه موسیقی این سوال مطرح می شود که چه حسی را برمی انگیزد فارابی لذت و رنج را تابع کمال ادراک می داند می گوید این لذت است که مورد توجه قرار می گیرد، نغمه، صوت و لحن را نمی توان بدون محسوس شدن مورد توجه قرار داد.

خورابه در پایان خوانش و درک موسیقی از دیدگاه فارابی را مستلزم کنش و مطالعه فلسفی دانست.

رئیس انجمن مفاخر و آثار فرهنگی ایران با بیان اینکه فارابی یکی از برجسته ترین موسیقی دانان اسلامی است گفت: کتاب موسیقی کبیر او که بخش دوم آن گمشده یکی از مهم ترین آثار در حوزه موسیقی در تاریخ اسلام بوده است پیش از فارابی کندی هم به مطالبی در حوزه فلسفه موسیقی اشاره می کند اما تاثیر فارابی بعد از نوشتن موسیقی کبیر در نظریه موسیقی بسیار جدی و عمیق است.

این استاد دانشگاه تهران، افزود: فارابی در احساس علوم که به خاطر آن به معلم ثانی مشهور شد علوم را طبقه بندی می کند در بخش سوم کتاب که مربوط به علم ریاضی است موسیقی را یکی از تقسیمات ریاضی می داند. این کار متاثر از تقسیم بندی یونانی ها از علوم است چون افلاطون و ارسطو هم به آن اشاره کردند. در تفکر یونانی موسیقی به ترقی معرفت کمک می کرده و شعر و نمایش نیز نگره فلسفی داشتند، یونانیان نقش تربیتی موسیقی را جدی گرفتند و درباره آن بسیار نوشتند. فارابی نیز متاثر از ارسطو است.

وی با اشاره به نسبت فلسفه و موسیقی گفت: فارابی در مقدمه موسیقی کبیر این تفکر در فلسفه یونان و افلاطون که متاثر از اندیشه فیثاغورسی است و می گوید موسیقی بانک افلاک است را رد می کند و موسیقی را شاخه ای علمی می داند. در کتاب دوم موسیقی کبیر که گم شده، فارابی مفصلاً درباره رد این نظریه سخن گفته اما ما به آن دسترسی نداریم اما ابن سینا هم نظر او را تایید می کند.

بلخاری در ادامه با خواندن اشعار مولانا به تشریح نظریه او در باب موسیقی پرداخت.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران نیز به تشریح مسئله دید و شنید از نظرگاه فلسفی پرداخت و گفت باید دید فارابی چه اندازه از الگوی شنیدن و سکوت استفاده کرده است.

وی افزود ما با یک حوزه پژوهشی بسیج روبه رو هستیم از کلمه تا درک که خود را در عرصه موسیقی نشان می دهد نکته ما را با مسئله شناخت و درک جهان مرتبط می کند و نگاه تازه ای به ما برای درک موسیقی می دهد.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به مفهوم پویایی در تفکر فارابی گفت: او موسیقی را در حوزه ریاضی می فهمد که غلط نیست اما کامل هم نیست.

وی افزود: هنگامی که فارابی احصاء العلوم را می نوشت به پیوستگی علوم اشاره کرد. وی تعریف مشخصی از علوم دارد فایده و فضیلت آن ها را مطرح می کند و فهم اینکه فارابی موسیقی را ذیل ریاضی می فهمد درست است اما آن را تنها راه درک موسیقی نمی داند و این گونه پویایی به بخشی از موسیقی تبدیل می شود.

طباطبایی با اشاره به اینکه فارابی در حوزه موسیقی, صناعت عملی را بر نظری مقدم می داند، اظهار داشت: او همیشه نظر را بر عمل مقدم داشته اما درباره موسیقی نظر دیگری دارد.

وی با تشریح نسبت ها و فواصل در موسیقی و ریاضی گفت: موسیقی از طبیعت و فطرت پدید می آید، فاصله خوش و گوش نواز است که موجب می شود که شنونده آن را تشخیص دهد. این فواصل وقتی روی ساز می آید قابل اندازه گیری می شود اما حتی اگر بگوییم این قواعد فیزیکال است و ریاضیست مبادی آنها تجربی باقی می ماند. کیفیت موسیقی نخست شنیداری است و سپس ریاضی می شود.

طباطبایی افزود: ما با کیفیت موسیقی روبرو هستیم که تغییر پذیر است و به همین دلیل پویایی وارد آن می شود زیبایی آن را گوش مخاطب تشخیص می دهد نه فقط از اصول ریاضی، این زیبایی شناسی در فرهنگ ها و در دوره های تاریخی تغییر پذیر است.

این استاد دانشگاه تهران اضافه کرد: موسیقی فقط ریاضیات نیست و به تجربه زیسته افراد مرتبط است هم در بخش های موسیقی یک سرزمین به هم در موسیقی جهان آنچه بر روح و جان و فرهنگ گذشته در شکل گرفتن موسیقی اثرگذار است.

در بخش ابتدایی و انتهایی این برنامه, سید تیمور مهرابی به نواختن تنبور و مراد آقایی به نواختن قوپوز پرداختند.

به گزارش ایرنا، ابونصر محمد بن محمد بن طارخان بن اوزلوغ فارابی (259-339 قمری)، از بزرگترین فلاسفه و دانشمندان ایرانی عصر طلایی اسلام است که در علم، فلسفه، منطق، جامعه شناسی، پزشکی، ریاضیات و موسیقی تخصص داشت. فارابی به مکتب نوافلاطونی تعلق داشت که سعی داشتند تفکرات افلاطون و ارسطو را با الهیات توحیدی هماهنگ کنند و در فلسفه اسلامی نیز از جمله اندیشمندان مشایی محسوب می شود. فارابی شرح های ارزشمندی بر آثار ارسطو نگاشته و به سبب همین او را معلم ثانی خوانده اند. برگرداندن آثاری از او به زبان لاتین به شهرت وی در مغرب زمین انجامید.

سال 2020، از سوی یونسکو، برای تقدیر از ابونصر فارابی، در نظر گرفته شده بود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
محمد مولایی؛ مدیرکل برنامه ریزی، نظارت و تحول سازمانی سازمان اوقاف و امور خیریه در گفت وگویی به مناسبت روز پژوهش (25 آذر) رویکرد این سازمان را نسبت به مسئله پژوهش تشریح کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۵ سایت های دیگر : خبرگزاری کتاب ایران خبرگزاری شبستان

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه، مولایی اظهار کرد: حدودا از هفت سال پیش به مسئله پژوهش در سازمان اوقاف و امور خیریه به صورت جدی نگاه کرده ایم، به طوری که در ساختار سازمان هم گروهی تحت عنوان گروه پژوهش در اداره کل برنامه ریزی، نظارت و تحول سازمانی جانمایی شد و ماموریت های مختلف پژوهشی به این گروه محول شده است.

وی با بیان اینکه مرکزی نیز تحت عنوان مرکز پژوهشی وقف از چهار سال گذشته ایجاد و تحت نظارت مستقیم سازمان اوقاف فعالیت می کند، افزود: پژوهش های مورد نیاز سازمان در زمینه ابعاد مختلف فقهی و حقوقی وقف به این مرکز ارجاع داده می شود.

مدیرکل برنامه ریزی، نظارت و تحول سازمانی سازمان اوقاف با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) پیرامون اهمیت و جایگاه مقوله پژوهش، گفت: سازمان اوقاف و امور خیریه به پیروی از فرمایشات و رهنمودهای حکیمانه معظم له و در اجرای تکالیف محوله از سوی دولت و با هدف دستیابی به راه حل های بهتر در راستای حل مشکلات و معضلاتی که با آن دست به گریبان است و همچنین به منظور مدیریت و نظارت بهینه ، صحیح و هدفمند بر موقوفات و بقاع متبرکه هر ساله به تحقیق و پژوهش می پردازد.

مولایی به تشریح فرآیند احصاء و نیاز سنجی موضوعات و عناوین پژوهشی پرداخت و گفت: پس از اینکه هر یک از واحدهای سازمان اعلام کردند که برای یافتن راهکار جهت حل چه چالشی نیاز به انجام پژوهش دارند، موضوعات پیشنهادی آنها به صورت موضوعی (مدیریتی، فقهی و حقوقی، اقتصادی ، فرهنگی و اجتماعی و ... ) دسته بندی و سپس در کمیته پژوهشی سازمان بررسی می شود و نهایتاً از بین 150 تا 200 موضوع پیشنهادی، 10 تا 15 موضوع برای فراخوان طرح های پژوهشی انتخاب و به دانشگاه ها اطلاع رسانی می شود و در گام بعدی مابقی موضوعات پیشنهاد شده نیز در قالب پایان نامه های کارشناسی ارشد و رساله های دکتری فراخوان داده می شود.

وی ادامه داد: ما به دانشگاه های مراکز استان های کشور این فراخوان را ارسال می کنیم تا به دانشجویان اطلاع رسانی کنند هر دانشجویی که تمایل دارد موضوع پایان نامه یا رساله خود را به موضوعات اعلام شده اختصاص دهد ، سازمان اوقاف و امور خیریه ایشان را مورد حمایت مادی و معنوی قرار خواهد داد .

مدیرکل برنامه ریزی، نظارت و تحول سازمانی سازمان اوقاف یادآور شد: سازمان اوقاف و امور خیریه به طور میانگین هرساله از 25 پایان نامه یا رساله دانشجویی حمایت می کند و از سه تا 10 میلیون تومان به دانشجویانی که بر روی موضوعات پژوهشی کار کنند، پاداش می دهد؛ از طرفی اگر دانشجویان در راستای پژوهش خود نیاز به منابع داشته باشند ما این منابع را در اختیارشان قرار می دهیم.

وی در مورد طرح های پژوهشی سازمان گفت: به طور میانگین برای هر موضوع از فراخوان طرح های پژوهشی سه تا پنج پیش طرح به دست ما می رسد؛ پیش طرح ها یا پروپزال ها در کمیته ای متشکل از گروه پژوهشی سازمان و کارشناسان واحد تخصصی مربوطه، بررسی می شود و برترین ها انتخاب و با مشاور مورد نظر قرارداد منعقد می شود.

مدیرکل برنامه ریزی، نظارت و تحول سازمانی سازمان اوقاف ادامه داد: پژوهشگران یا گروه های پژوهشی که با آن ها قرارداد منعقد شده، پس از انعقاد قرارداد و ارسال پیش پرداخت، یک سال فرصت دارند تا فازهای مختلف پژوهش خود را تحت نظارت ناظر و نظر واحد تخصصی به انجام رسانند و در انتها خروجی پژوهشها مبنا و ورودی ما در برنامه ریزی ها، تدوین راهبردها، تدوین چشم انداز و تعیین مسیر سازمان خواهد بود.

دکتر مولایی با تاکید بر اینکه یکی از دغدغه های ما کاربردی بودن پژوهش است، تصریح کرد: همیشه سعی کرده ایم، پژوهش هایی را انجام دهیم که نتایج حاصله از آن قابلیت کاربردی شدن داشته باشد و در حرکت روبه جلوی سازمان مؤثر واقع شود.

وی در خصوص طرح های پژوهشی سازمان اوقاف در سال جاری گفت: تدوین نقشه راه تحول دیجیتال و هوشمندسازی سازمان اوقاف و امور خیریه مبتنی بر هوش مصنوعی، کلان داده و اینترنت اشیاء ، طراحی و تدوین الگوی سنجش شایستگی و نظام آموزش و توانمند سازی امناء، متولیان و کارگزاران وقفی ، طراحی نظام پایش و بانک اطلاعات خیریه های کشور ، بررسی راهکارهای توسعه وقف های همگانی در بستر فضای مجازی ، آسیب شناسی و بررسی عوامل و دلایل فاقد درآمد شدن موقوفات کشور و راهکارهای کاربردی برای برون رفت از این چالش ، طراحی و ارائه الگوی راهبری شرکتی برای اداره امور موقوفات سازمان اوقاف و امور خیریه ، طراحی مفهومی نظام آماری اقتصاد وقف و طراحی و تدوین الگوی شایستگی نظام ارزیابی و توسعه مدیران سازمان اوقاف و امور خیریه هشت طرح پژوهشی در حال انجام در سال جاری است.

مدیرکل برنامه ریزی، نظارت و تحول سازمانی سازمان اوقاف با بیان اینکه 19 عنوان پژوهشی طی چهار سال اخیر در استان ها انجام شده و غالبا طرح های استانی تهیه اسناد راهبردی موقوفات و بقاع متبرکه بوده است، تاکید کرد: پژوهش هایی که در استا ن ها انجام می َشود، با هدف افزایش اثربخشی هر چه بیشتر موقوفات و بقاع متبرکه در استانها و شهرستانها به منظور رفع مشکلات اجتماعی بوده است.

مولایی افزود: طراحی الگوهای سیاست گذاری، بهره وری و طرح ریزی ظرفیت های گردشگری و اجرای پروژه های گردشگری در بقاع متبرکه و ابنیه تاریخی وقفی سازمان اوقاف و امور خیریه ، طراحی نظام جامع مدیریت اقتصادی وقف ، ارائه الگوی مطلوب فرهنگ سازمانی در سازمان اوقاف و امور خیریه ، بررسی اکو سیستم وقف و باز مهندسی ماهیت حقوقی و ساختار سازمان اوقاف و امور خیریه ، طراحی و استقرار نظام مدیریت پروژه و پیمان در سازمان اوقاف و امور خیریه ، آسیب شناسی حقوقی و ارائه الگوی جامع قوانین و مقررات امور خیر و تبیین نقش سازمان اوقاف و امور خیریه ، طراحی الگوی اثربخشی فعالیت های فرهنگی و قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه و پیاده سازی آن در بقاع متبرکه منتخب (سه بقعه) ، نظام سازی و مدیریت تحول منابع انسانی در سازمان اوقاف و امور خیریه ، تحلیل نظام تنظیم گری وقف و امور خیریه در کشورهای منتخب ، تدوین نقشه راه تحقق سیاست های اجرایی ارتقاء مشارکت خیرین و واقفین در پیشرفت حوزه علم و فناوری 10 طرح پژوهشی بوده که در سطح ملی در سال های 97 و 98 انجام شده است.

وی همچنین پیشنهاد داد: همان طور که واقفان خیراندیش از اموال خود گذشتند و آن را برای مردم وقف کردند، امروز نیز پژوهشگران می توانند وقت و پژوهش خود را وقف کنند.

مدیرکل برنامه ریزی، نظارت و تحول سازمانی سازمان اوقاف در پایان از تمامی پژوهشگران و محققان درخواست کرد تا در زمینه هایی که این سازمان نیاز به پژوهش دارد، به این محموعه کمک کنند.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
دوره جدید کنسرت آنلاین موسیقی ایرانی از پنجشنبه 27 آذر تا 30 آذرماه در تالار رودکی در حالی برگزار می شود که این سالن هر شب میزبان دو اجرای مختلف خواهد بود.

سرویس موسیقی هنرآنلاین: دومین دوره کنسرت آنلاین موسیقی ایرانی با حمایت دفتر موسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بنیاد رودکی با اجراهای موسیقی سازی و بی کلام به مدت چهار شب برگزار می شود.

دوره جدید کنسرت آنلاین موسیقی ایرانی از 27 تا 30 آذرماه در سالن رودکی در حالی برگزار می شود که این سالن هر شب میزبان دو اجرای مختلف خواهد بود.

اولین دوره این کنسرت ها مرداد امسال با عنوان "کنسرت آنلاین موسیقی دستگاهی" طی پنج شب و به صورت باکلام برگزار شد.

در ادامه این گزارش اجراهای دومین دوره کنسرت آنلاین موسیقی ایرانی مرور شده اند.

شب اول

اولین اجرای آنلاین در روز پنجشنبه 27 آذر از ساعت 21 با اجرای ارژنگ سیفی زاده (تار و سه تار)، هوشمند عبادی (نی) و حمید قنبری (تنبک) پخش می شود و سپس از ساعت 22 نیز اجرای دونوازی سامر حبیبی (کمانچه) و بهنام معصومی (تنبک) پخش خواهد شد.

شب دوم

همچنین در روز دوم یعنی جمعه 28 آذر هم از ساعت 21 اجرای گروهی به نوازندگی محمدرضا ابراهیمی (عود)، سردار سرمست (آکاردئون)، سهیل پیغمبری (کلارینت باس) و سینا خشک بیجاری (تنبک) پخش خواهد شد و بعد از آن از ساعت 22 گروه دونوازی بهاره فیاضی (تار) و گوهرناز مسائلی (تنبک و دایره) روی صحنه خواهند رفت.

شب سوم

سومین روز این برنامه در روز شنبه 29 آذر نیز اجرای عیسی غفاری (سه تار)، نوشین پاسدار (عود) و سهیل رزاقی (تنبک) از ساعت 21 روی صحنه رفته و در ادامه گروهی دیگر به نوازندگی علی کاظمی (تار)، یاسمین شاه حسینی (عود) و شایان میرزایی (تنبک) از ساعت 22 پخش خواهد شد.

شب چهارم

آخرین اجرای این دوره در روز یکشنبه 30 آذرماه با اجرای حمید خوانساری (عود)، حمید کریمیان (عود) و بامداد ملکی (دوایر و بندیر) از ساعت 21 و همچنین از ساعت 22 نیز دونوازی پریچهر خواجه (قانون) و فرهاد صفری (تنبک) پخش خواهد شد.

علاقه مندان می توانند این رویداد را از طریق صفحه اینستاگرام بنیاد رودکی، هفدانگ و سایت تیوال به صورت هم زمان مشاهده کنند.

همچنین با توجه به محدودیت زمانی اعلام شده از سوی ستاد ملی کرونا در رابطه با عدم تردد شبانه بعد از ساعت 21 در شهر تهران، این مجموعه کنسرت ها ضبط شده و در زمان مقرر طبق اعلام جدول برای علاقه مندان به صورت رایگان پخش می شود.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
یک آهنگساز و تنظیم کننده موسیقی می گوید: تهیه کننده ها پل ارتباطی میان هنرمندان و حاکمیت هستند. حال اگر برخی خوانندگان امروزی را کنار هم بگذارید مجموع سواد همه آن ها سر سوزنی خلاء هنرمندانی چون خشایار اعتمادی را پرنخواهد کرد. خشایار اعتمادی، علیرضا عصار، زنده یاد ناصر عبداللهی، نیما مسیحا، مانی رهنما و حمید حامی خوانندگانی هستند که سواد موسیقی دارند و باتجربه اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۶ سایت های دیگر : اصفهان امروز آنلاین موسیقی فارس

به گزارش خبرنگار ایلنا، بی شک یکی از کاربردهای موسیقی بهره گیری از آن در شرایط بحرانی است و حال با گذشت یک سال از بحران کرونا زندگی نسبت به قبل دشوارتر شده و این وضعیت بر روحیه عموم مردم تاثیرات منفی داشته است. بی راه نیست اگر بگوییم در حال حاضر مردم و مخاطبان بیش از هر زمان دیگر به شنیدن آثار به محتوا و با کیفیت احتیاج دارند و این مهم تنها با فعالیت هنرمندان کاربلد و متخصص میسر خواهد شد. پاشا یثربی از فعالان موسیقیِ نسل های قبل است که هنوز کم و بیش فعال است و با خوانندگان نسل های پس از خود در مقام آهنگساز همکاری می کند. او در گفتگویش با ایلنا از کاربرد سمپل در موسیقی و کارکردهای آن سخن گفت و به ارزیابی وضعیت موسیقی پاپ امروز پرداخت.

به نظر می رسد که کاربرد سمپل ها در موسیقی دیگر کشورها چیز دیگری است و ما در ایران از آن استفاده های دیگری می کنیم. آیا همینطور است؟

این مبحث بسیار کلی است، اما می توانم بگویم که در ابتدا ذهنیت ها برای ساخت مقوله سمپل چیز دیگری بوده است. کار کرد اصلی سمپل این است که آهنگساز پیش از آنکه اثرش را با ارکستر اجرا کند، بتواند صدایی تقریبی از کلیت کارش داشته باشد.

چیزی مانند اتود؟

بله، اما در واقع این تکنولوژی تا آن حد پیشرفت کرد که سمپل در بسیاری مواقع جایگزین مقولات دیگر شد. کاربرد سمپل در ایران بنا به دلایلی شکل دیگری پیدا کرده است. در ایران دستمزدها بسیار پایین است و متولیان و تهیه کنندگان برای کسب سود بیشتر ترجیح می دهند به آهنگساز و نوازنده و تنظیم کننده پول ندهند، به همین دلیل از مقطعی به بعد، سمپل کاربرد و جایگاه دیگری پیدا کرد و اتفاقا جواب هم داد. از طرفی عده ای به اشتباه فکر می کنند با وجود سمپل عوامل سازنده کاری نمی کنند و مثلا با زدن دکمه ای بخش یا بخش های از اثر اجرا، و در نهایت آهنگ پخش می شود در صورتی که اینطور نیست. بسیاری افراد نیز با وجود سمپل و به کارگیری ترفندهایی آهنگساز شده اند. تنظیم کننده های ما نیز دوسته اند: دسته اول آن هایی که می نشینند و فکر می کنند و کاری را می سازند که در این زمینه افراد و هنرمندان خوبی داریم. دسته دوم افرادی هستند که اثر یا آثارشان را کولاژ می کنند که تعدادشان بسیار زیاد است و حال برای خودشان برو بیایی دارند. اغلب این افراد از نسل های جدید هستند. آثاری که توسط این افراد ساخته می شود هیچ محتوایی ندارد و به لحاظ تفکر و تنظیم تکراری هستند، اما از آن ها حمایت می شود!

استفاده نابجا از سمپل باعث شده بسیاری از آهنگسازان و نوازندگان بیکار باشند و گویا ابزار و ادوات کامپیوتری جای آن ها را گرفته است.

بله، متاسفانه همینطور است که می گویید. اما همانطور که گفتم هنوز هم هستند آهنگسازان و تنظیم کنندگانی که کولاژ نمی کنند و با شیوه درست کار می کنند و همچنان به ساز زنده اعتقاد دارند. اگر در این زمینه از کسی نام نمی برنم به این دلیل است که نمی خواهم کسی از قلم بیفتد.

می توان گفت وجود سمپل ها و دیگر ادوات و نرم افزارها به نوعی موسیقی پاپ کلاسیک ما را محو کرد. سال هاست که ارکستر و رهبری ارکسترهای پاپ معنای خودش را از دست داده و خوانندگان با دو سه نوازنده سر و ته کنسرت را هم می آورند.

متاسفانه همینطور است. خوانندگان جوانی که جویای نام و شهرت بودند صرفا برای اینکه مطرح شوند و صفحه اینستاگرامی با تعداد بالای فالور داشته باشند و صاحب ویترین شوند، پذیرفتند که بی هیچ قیمتی روی صحنه بروند. این رویه و منظر برای خواننده و تهیه کننده بد نیست زیرا درآمد و سودشان بیشتر می شود. اینکه مثلا کل ارکستر را در شب کنسرت با پنج، شش میلیون تومان روی صحنه ببرند، یعنی سود بیشتر به جیب خودشان رفته و در عین حال چند جوان نیز روی صحنه رفته اند و از این اتفاق خوشحالند.

تاوان این رفتارها را آهنگسازان و نوازندگانی می دهند که کاربلد هستند، اما در خانه نشسته اند، زیرا به وجودشان احتیاجی نیست.

البته باید گفت نوازندگان و فعالان کاربلد با وجود اوضاع بد فعلی بازهم به هرکاری تن نمی دهند. مثلا همایون نصیری به جز آنکه مدیریت و سرپرستی گروه دارکوب را به عهده دارد، زمانی روی صحنه می رود که آن کار دارای ارزش باشد مانند کنسرت های اخیرش با همایون شجریان. شما تصور می کنید چنین فردی حتی با پول و دستمزد خیلی بالا پشت خواننده ی ناکارآزموده ای می ایستد و ساز می زند؟ مطمئنم چنین کاری نمی کند اما می خواهم بدانم نوازندگان با تجربه و کاربلد با آن سابقه بسیار و دانش بسیار و توانایی بالا، چرا باید در خانه بنشینند یا مهاجرت کنند؟ این واقعیت دردناکی است که تهیه کنندگان سودجو رقم زده اند و هنر را از آن جایگاه والا به هجویات رسانده اند. البته فقط موسیقی نیست که چنین اوضاعی دارد. سینمای ما نیز چنین وضعیتی دارد و آثار تولید شده سینمایی و تلویزیونی طی سالهای اخیر گواه این نابسامانی است.

شما با خوانندگان جوان عرصه پاپ همکاری هایی داشته اید. مثلا قرار بود با امین رستمی همکاری هایی داشته باشید یا با خواننده ای همکاری می کردید که فریاد نام داشت و قرار بود آثاری را برای او در قالب آلبوم بسازید.

بله، در حال حاضر نیز بیشتر با خوانندگان جوان همکاری می کنم. با امین رستمی مشغول همکاری بودیم و آثاری را تولید می کردیم که از میان آن ها قطعه معجزه آینه منتشر شد. اتفاقا سالهاست با یکدیگر دوست هستیم اما همکاری های دیگری نداشته ایم و خداراشکر اثر مذکور یکی از بهترین آثار اوست. با فریاد چند همکاری مشترک داشتیم اما ایشان در مقطعی مهاجرت کرد و از ایران رفت و حال از او بی خبرم. در حال حاضر با اشکان محسنی همکاری می کنم و قرار است آثاری را تولید و ارائه کنیم.

اینکه به عنوان متخصص در موسیقی با خوانندگان جوان همکاری می کنید اتفاق خوبی است. دلیل این نوع همکاری ها از سوی شما چیست و چه سختی هایی دارد؟

به هرحال همکاری با خوانندگان جوان دشواری های خودش را نیز دارد، اما مهمترین دلیل این است که خوانندگان جوان در تصمیم گیری ها دستم را بازمی گذارند. البته این ویژگی شامل حال همه خوانندگان نمی شود. به طور مثال امین رستمی یکسری نظرها دارد که درباره شان اتفاق نظر نداریم مثلا اینکه از منظر و پنجره احساسی به ماجرا نگاه می کند. اما موضوعاتی هست که به منطق و علم و مواردی از این دست بازمی گردد و خب برای فردی چون من که تحصیلات آکادمیک موسیقی دارم، مهم است. مثلا برخی توقع دارند از یک ملودی که شعر آرامی دارد و غمگین است اثری ریتمیک تولید شود! این نوع پارادوکس ها برایم قابل پذیرش نیست و چنین نظراتی در منطق من نمی گنجد.

البته چنین توقعاتی اغلب متعلق به نسل های جدید عرصه پاپ است.

درست است. این را هم در نظر داشته باشید که خوانندگان جدید حرف گوش کن تر هستند. البته من در کار اهل گفتگو و تعامل و تشریک مساعی هستم و اینگونه نیست که نظر یا نظراتم را به دیگران تحمیل کنم، اما نهایتا طی همکاری با خوانندگان جوان برای اخذ تصمیمات دستم بازتر است. با این وجود؛ تاثیر تهیه کنندگان را نباید نادیده گرفت. متاسفانه برخی تهیه کنندگان موسیقی را شخم زده اند و رفتند و عده ای هم هستند که برای ترمیم خرابکاری ها تلاش می کنند. واقعیت این است که به سبب فعالیت همان تهیه کننده ها گوش جامعه بیمار است. تعداد آثاری که محتوای موسیقایی و کلامی دارند، بسیار معدود است این یعنی هستند خوانندگانی که هنوز آثار خوب ارائه می دهند و کیفیت برایشان مهم است. احسان خواجه امیری یکی از همین افراد است که همچنان آثار خوب تولید می کند. روزبه بمانی نیز از ترانه سرایان و خوانندگانی است که آثار خوب تولید می کند. چنین خوانندگانی بسیار انگشت شمارند. سال گذشته دو تن از خوانندگان بی سواد پاپ برنامه لایو برگزار کرده بودند که بسیار خبرساز شد به این دلیل که اصطلاحات غلطی چون تی مینور را به کاربرند که اصلا در موسیقی وجود ندارد. چند روز پیش متوجه شدم که یکی از همان خواننده ها مهاجرت کرده تا فعالیت هایش را در خارج از ایران ادامه دهد! این فرد و چنین افرادی که تعدادشان کم نیست، میوه درختی هستند که همان تهیه کننده ها کاشته اند و پرورش داده اند. نوک پیکان همیشه به سمت تهیه کننده های موسیقی است، به این دلیل که آن ها هستند که تعیین کننده اند و برای موسیقی تصمیم می گیرند. زمانی که فلان تهیه کننده همراه با خواننده اش جلسه می گذارد و پشت تریبون می رود و می گوید من تاجرم و حتی اسم خواننده را من تعیین می کنم، اوضاع از این بهتر نمی شود.

مسلما خواننده خوب کم نداریم، اما مشکل اینجاست که مورد توجه تهیه کنندگان امروزی نیستند.

بسیار می شنوم به آن عده ای که کم کارند یا فعالیتی ندارند، می گویند شما و دیگر همنسلان تان کنار کشیده اید و باعث شده اید موسیقی به این روز بیفتد! در صورتی که اینگونه نیست. تهیه کننده ها پل ارتباطی میان هنرمندان و حاکمیت هستند و این واقعیتی است که وجود دارد. حال اگر برخی خوانندگان امروزی را کنار هم بگذارید مجموع سواد همه آن ها سر سوزنی خلاء هنرمندانی چون خشایار اعتمادی را پر نخواهد کرد. خشایار اعتمادی، علیرضا عصار، زنده یاد ناصر عبداللهی، نیما مسیحا، مانی رهنما و حمید حامی خوانندگانی هستند که سواد موسیقی دارند و باتجربه اند.

چاره کار چیست؟

قبلا نیز گفته ام که اهالی رسانه باید سراغ این مسائل بروند. مثلا می بینم برخی افراد که برای خودشان شبکه و رسانه ای راه اندازی کرده اند و با برخی فعالان مصاحبه می کنند. همه این اتفاقات مقولاتی کارگردانی شده هستند که بیشتر جنبه تبلیغاتی دارند. اما دردها و زخم هایی وجود دارد که درباره شان صحبت نمی شود و این وظیفه اهالی رسانه است که به آن ها بپردازند.

نظرتان درباره مواجهه مسئولان با هنرمندان عرصه موسیقی چیست؟

من سه سال ممنوع الکار شدم و برای پیگیری ماجرا به وزارتخانه و دفتر حراست رفتم. حال اینکه برای ادامه فعالیت چه پیشنهاداتی مطرح شد، بماند اما فردی که پاسخگوی من بود، حرف جالبی زد. او گفت ما می خواهیم بچه ها زیر چتر نظام بیایند. من گفتم اگر چنین قصدی دارید لطف کنید در ابتدا برای بچه های موسیقی قراردادی تهیه و تنظیم کنید تا هرکه از راه می رسد سرشان کلاه نگذارد و پولشان را نخورد و در آخر نیز به راحتی آن ها را از ارکستر یا پروژه بیرون نیندازند.

به چه دلیل و در چه مقطعی ممنوع الکار شدید؟

این موضوع مربوط به مقطعی است که آلبوم خاطرات گمشده فریدون آسرایی منتشر شد. یعنی اول خردادماه سال 1390. در آن مقطع گروه مهدی یراحی دستم بود. هفته آخر مرداد یا شهریور همان سال بود که مهدی یراحی برای ثبت گروه اقدام کرد که حراست به او گفت پاشا یثربی ممنوع الکار است. آبان ماه سال 1391 با فریدون آسرایی در برج میلاد کنسرت داشتیم و من به عنوان آهنگساز آلبوم خاطرات گمشده و رهبر ارکستر فریدون نتوانستم روی صحنه بروم، زیرا ممنوع الکار بودم. هیچ وقت هم دلیل ممنوع الکاری ام مشخص نشد و دراینباره هیچ توضیحی به من ندادند. در نهایت همان مسئول مربوطه در حراست تماس گرفت و گفت می توانی دوباره فعالیت کنی. زمانی که از او درباره این اتفاق پرسیدم گفت به تو چه که دلیل ممنوع الکاریت چه بوده، برو کارت را بکن! درواقع خودشان بریدند و دوختند.

طی چند ماه گذشته به چه فعالیت هایی مشغول بوده اید و با چه خوانندگانی همکاری داشته اید؟

فعالیت هایم را نسبت به قبل خیلی محدودتر کرده ام. درست است که طی چند ماه گذشته درگیر بیماری کرونا بوده ایم اما موسیقی پیش از آن نیز با مشکلات و کم و کاست هایی مواجه بوده و در کل شرایط خوبی نداشته است. باید بگویم دیوار موسیقی کوتاه ترین دیوار است و در کشور ما هر اتفاقی می افتد کار ما اصطلاحا می خوابد و فعالیت هایمان متوقف می شود. به طور کلی نه فقط به خاطر کرونا، بلکه به دلیل مسائل شخصی و بازاری که تهیه کنندگان ایجاد کرده اند، ترجیحم این است کمتر کار کنم. باید افزود که در مواقع عادی و در شرایط آرام و معمول هیچگونه حمایتی از سوی ارشاد و دیگر نهادها وجود نداشته و طبیعتا در شرایط بحران نیز حمایت و توجهی وجود ندارد. به طور واضح باید اینگونه گفت که نهادهای مربوطه کاری برای موسیقی نکرده و نمی کنند، زیرا مسئولان ما موسیقی را دوست ندارند.

کرونا آموزشگاه های موسیقی را نیز تعطیل کرده و فعالان این عرصه نیز شرایط نابسامانی دارند.

بله، من نیز در زمینه آموزش و تدریس نیز فعال هستم، اما فعالیت هایم در این زمینه نیز به دلیل وجود محدودیت ها و پروتکل ها و لزوم رعایت آن ها رفته رفته کم شد. البته مردم نیز می ترسند و حق هم دارند، زیرا حضور فرزندانشان در کلاس های آموزش خطرآفرین است. حتی اگر اصول بهداشتی را رعایت کنیم به هرحال این اپیدمی وجود دارد و خطر ابتلا نیز بالاست. شیوه آموزش آنلاین نیز آنچنان کاربردی ندارد، زیرا لزوم برگزاری کلاس های آموزشی هنری، بخصوص موسیقی، حضور فیزیکی هنرجویان است. آموزش آنلاین برای دروس عمومی و تئوری شیوه مناسب تری است و همانطور که می دانید در حال حاضر مدارس با این شیوه به آموزش دانش آموزان مشغول هستند که البته مجبورند با این رویه به فعالیت ادامه دهند، زیرا راه دیگری ندارند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
در شرایطی که هم به دلیل شیوع ویروس کرونا و هم ضعف مدیریت دولتی در حوزه هنرهای نمایشی، تئاتر کشور مدت هاست که در رخوت و تعطیلی به سر می برد، هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت از دیروز سه شنبه 25 آذر آغاز و موجب زنده شدن تئاتر شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۵ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجو

محمد محمدی، کارشناس فرهنگ و هنر و مدیر روابط عمومی بنیاد روایت فتح در گفت وگو با کیهان گفت: متأسفانه مدت هاست که عرصه هنرهای نمایشی، وضعیت اسفباری را پشت سر می گذارد؛ به دلیل بی تدبیری ها و اعمال سیاست های ناامید کننده، می توان گفت که امروز دیگر چیزی به نام تئاتر در کشورمان باقی نمانده است! با توجه به این شرایط تنها طلایه دار هنرهای نمایشی در ایران امروز، جریان تئاتر مقاومت است که این روزها در قالب هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت روی صحنه آمده است. هر چند که به خاطر سیاست گذاری اشتباه متولی مدیریت تئاتر، یعنی مرکز هنرهای نمایشی وزارت ارشاد، سهم تئاتر مقاومت در اجرای صحنه ای نمایش ها - تا قبل از شیوع ویروس کرونا - بسیار اندک بود، اما به رغم بی مهری ها، امروز این تئاتر مقاومت است که چراغ هنرهای نمایشی را در کشور روشن نگه داشته است.
وی افزود: وقتی به فهرست نمایش های هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت نگاه می کنیم شاهد یک سری نمایش از گروه های نمایشی و کارگردان های حرفه ای تئاتر هستیم؛ برخلاف دوره های قبل، این بار آدم های حرفه ای تئاتر هستند که پای کار آمده اند و نمایش هایی با مضامین ارزشی و زندگی شهدا را روی صحنه برده اند؛ نمایش هایی درباره شهید ضرغام، شهید برونسی، شهید ابراهیم هادی و... از آثار خوب این دوره از جشنواره تئاتر مقاومت هستند که همگی توسط هنرمندان و گروه های حرفه ای تئاتر ما تولید شده اند. این نشان می دهد که جامعه تئاتر ما اگر به درستی مدریت شوند این قابلیت را دارند که آثاری متعلق به انقلاب را با بهترین کیفیت و جذابیت خلق کنند. اما مشکل این است که سیاست گذاری و شیوه مدیریت تئاتر کشور به گونه ای بوده که بسیاری از هنرمندان و گروه های حرفه ای تئاتر را به سمت اجرای نمایش هایی با موضوعاتی مثل سبک زندگی غربی و انحرافات اخلاقی، دهن کجی به نظام و... برده است. سیاست های غلطی که خودش نشان دهنده نفوذ فرهنگی در سیستم مدیریت تئاتر کشور است؛ هر چند که برخی از مدیران تئاتر کشور دوتابعیتی هستند و از مدیرانی که قسم خورده پرچم آمریکا و کانادا هستند نمی توان انتظار تولید نمایش فاخر و انقلابی را داشت؛ در این شرایط، جشنواره تئاتر مقاومت به عنوان تنها علمدار هنرهای نمایشی در این شرایط آمده تا خسارت های جریان نفوذ فرهنگی را جبران کند و امسال شاهدیم گروه های نمایشی حرفه ای پای کار آمده اند و نمایش های خوبی را درباره شهدا تولید کرده اند.
گفتنی است، هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت تا دوم دی ادامه خواهد داشت و نمایش های پذیرفته شده در این جشنواره به طور اینترنتی و برخط، در سامانه های تئاتر، به نمایش در می آیند.

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
بازدیدکنندگان هشتمین دوسالانه مجسمه سازی تهران وقتی مقابل این مجسمه می رسند، مکث می کنند و محو تماشای آن می شوند، از بس که طبیعی است!

به گزارش خبرنگار تجسمی خبرگزاری فارس، هشتمین دوسالانه مجسمه سازی تهران با حضور معاون هنری و مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پهنه رودکی و تالار وحدت آغاز به کار کرده و تا 24 بهمن ماه برپاست.

در این دوسالانه، 90 اثر از هنرمندان مجسمه ساز - اعم از فراخوانی و دعوت شده - به نمایش گذاشته شده است.

یکی از آثار متفاوت این دوره که توجه بازدیدکنندگان را به خود جلب می کند، مجسمه ای شبیه یک انسان واقعی است که روی زمین دراز کشیده.

در واقع علی حاجی مرادی هنرمند این اثر، خودش را در ابعادی کوچکتر ساخته که بسیار طبیعی است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس

نیما کیا منصوری در مصاحبه با برنامه" راه حل" رادیو گفت وگو در رابطه با تولید پوشاک اسلامی در مسیر شعار سال؛ چالش ها و ظرفیت ها اظهار کرد:: ما ظرفیت های عظیمی در کشور براساس قومیت های مختلف و تفاوت های فرهنگی و نوع پوشش های خاص داریم که این رقم خود یک بازار عظیم بوده که باید بتوانیم وارد این بازار 900 میلیارد دلاری جهان شویم؛ ما نکته ای که وجود دارد این است که سهم ایران 30 میلیارد دلار بوده که اغلب آن واردات است.

وی افزود: در کشور، 7900 واحد نساجی وجود دارد که این تعداد فقط 30 درصد ظرفیت پارچه و منسوجات کشور را تامین می کندکه این مسئله از سال 98 با ممنوعیت واردات منسوجات به کشور مقداری به صرفه تر شده و این واحدهای تولیدی جان گرفته اند.

کارشناس پوشاک ایرانی اسلامی گفت: ما در حوزه پوشاک قوانین کم نداریم به طوری که سال 1385 قانون مد و لباس را تصویب کرده و به دولت ابلاغ شده که این مهم با متولی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است اما به نظر می رسد که این قوانین یا به درستی اجرا نشده یا یک بی خیالی نسبت به اجرای آن وجود دارد.

کیا منصوری با بیان اینکه حوزه مد و لباس در کشور ما ارتباطی به تحریم ها ندارد، گفت: عموما سالانه 190 میلیون متر مربع چادر مشکی وارد کشور می شود اما در سال های اخیر با فعال کردن دو کارخانه با تکنولوژی روز دنیا حدود 15 درصد از این رقم را داخلی سازی کنیم و الباقی نیاز ما به صورت مونتاژ کاری انجام می شود و عملا منسوجات چادر تولید نمی شود بلکه وارد شده و به صورت برند ایرانی وارد بازار می شود.

وی خاطر نشان کرد: بسیاری از چادرهای رنگی در ایران تولید می شود اما موضوع مهمی که وجود دارد این است که 20 هزار واحد تولیدی بزرگ و کوچک در استان تهران داریم که این ها تولید کننده پوشاک بوده و این رقم 40 درصد تولید کننده های متوسط و کوچک کشور می باشند اما از این تعداد صرفا 600 تولید کننده زیر نظر ارشاد هستند چرا که سیاست ها دو گانه است.

کارشناس پوشاک ایرانی اسلامی تصریح کرد: اتفاقی که می افتد این است که نظارت بر همین 600 تولیدی خواهد بود با آنکه قوانین را رعایت می کنند و مابقی که تمام فضای مجازی را به دست گرفته اند هیچ نظارتی بر آن ها وجود ندارد.

کیا منصوری بیان کرد: یک کشوری همچون بنگلادش در سال 2019 اعلام کرد که 40 میلیارد دلار صادرات داشته و در برنامه ریزی خود این گونه لحاظ کرده است که سال 2025 به رقم 60 میلیارد تومان برساند که این رقم بالاتر از رقم صادرات غیر نفتی ما صرفا در حوزه پوشاک است.

وی تصریح کرد: کشوری همچون ترکیه برنامه ریزی کرده که صادرات پوشاک اش رقمی بیش از 100 میلیارد دلار باشد که اگر ذیل این بودجه ها را مطالعه کنید می بینید که بازار هدف این کشور، کشورهایی همچون ایران است بدان معنا که برای پوشاک بانوان و آقایان ما را مورد هدف قرار داده اند.

کارشناس پوشاک ایرانی اسلامی گفت: ما جمعیت 80 میلیونی داریم که یک ظرفیت بالفعل 30 میلیارد دلاری را داریم و می توانیم آن را فعال کنیم و با آنکه اکنون واردات پوشاک به کشور ممنوع است اما شاید عایدی بیش از 5 میلیارد دلار برای تولید کنندگان داخلی نداشته باشد.

خبرنگار : مهدی صبوری نیک

کلمات کلیدی: #تولید_پوشاک #چادر_مشکی #واردات

1399 تمامی حقوق سایت متعلق به صدای جمهوری اسلامی ایران است

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو
فراخوان پانزدهمین دوره جشنواره شعر فجر توسط دبیرخانه این رویداد منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر ، فراخوان پانزدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر توسط موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران منتشر و از علاقه مندان دعوت شد آثاری را که سال 1398 به زبان فارسی با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شده باشد در گروه های شعر کلاسیک، شعر نو(قالب های: نیمایی و سپید)، شعر محاوره، شعر کودک و نوجوان و درباره شعر(پژوهش های حوزه شعر) به این جشنواره ارسال کنند.

کتاب هایی که با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی ایران، برای اولین بار در سال 1398 در داخل کشور به چاپ رسیده و در یکی از پنج گروه ادبی بالا قرار بگیرند می توانند در این جشنواره شرکت کنند.

آثار باید تالیفی و به زبان فارسی باشند و مجموعه شعر باید به صورت مستقل منتشر شده باشد؛ مجموعه های مشترک و گزیده آثار داوری نمی شوند.

آثاری که در سال های قبل با عنوانی دیگر یا توسط ناشری دیگر به چاپ رسیده یا به صورت گزیده آثار قبلی باشد، داوری نمی شوند و دبیرخانه تنها آثار ارسالی از سوی مولف یا ناشر را در روند داوری بررسی خواهد کرد.

آخرین مهلت ارسال اثر به دبیرخانه، 15 دی ماه است. ناشران، شاعران و پژوهشگران می توانند 5 نسخه از آثار خود را به نشانی تهران، خیابان کریم خان زند، خیابان سنایی، کوچه شهید اعرابی (پنجم)، پلاک 6، دفتر گسترش شعر و ادبیات داستانی خانه کتاب و ادبیات ایران، دبیرخانه پانزدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر ارسال کنند.

شاعران، مؤلفان و ناشران برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند به نشانی adabiatirani.com مراجعه کنند.

برگزیدگان جشنواره، زمستان سال جاری در آیین پایانی معرفی خواهند شد و به برگزیدگان، علاوه بر جایزه نقدی، لوح یادبود و نشان جشنواره بین المللی شعر فجر اهدا خواهد شد.

جشنواره شعر فجر از سال 1385 برگزار می شود.

دیروز سه شنبه 25 آذر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در احکامی اعضای هیات علمی این دوره از جشنواره شعر فجر را منصوب کرد.

کد خبر 5097236

صادق وفایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
یک ناشر درباره وضعیت صنعت نشر در دوران همه گیری ویروس کرونا و قطع شدن حمایت دولتی در این شرایط بحرانی سخن گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۶

محسن فرجی مدیر نشر خزه در گفتگو با خبرنگار ادبیات خبرگزاری صبا از تاثیر ویروس کرونا بر صنعت نشر کتاب اینگونه گفت: همه گیری ویروس کرونا تقریبا بر کسب و کار همه مردم تاثیر گذاشته و به طور مشخص بر صنعت نشر هم آسیب زیادی وارد کرده است. تنها بخشی از این مشکلات به ویروس کرونا و منع رفت وآمد ها مربوط می شود و بخش دیگر، مشکلات روانی ست که این بیماری با خود به همراه داشته و از لحاظ روحی مردم را خسته و آزرده کرده است.

وی درباره اختصاص سهمیه کاغذ دولتی به ناشران برای چاپ کتاب بیان کرد: متولیان فرهنگی و به طور ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می توانستند بهتر عمل کنند و باید به حمایت ناشران می پرداختند. مهم تر از همه بحث توزیع کاغذ دولتی ست که اتفاقا تا قبل از ایام کرونا اختصاص سهمیه کاغذ دولتی به ناشران نظم نسبتا خوبی داشت ولی 2 ماه است که در این شرایط سخت اقتصادی، روانی، بهداشتی و... سهمیه کاغذ دولتی هم قطع شده و همین امر موجب شده است که متاسفانه چراغ ناشران بخش خصوصی کم سوتر و رو به خاموشی برود.

رسانه ها به کمک صنعت نشر نیامدند

این ناشر با بیان اینکه رسانه ها در دوران همه گیری ویروس کرونا خوب عمل نکردند، توضیح داد: علاوه بر متولیان فرهنگی در کشور که می توانستند در این شرایط دشوار به کمک ناشران بیایند، همه رسانه ها و به طور مشخص رسانه ملی می توانستند کمک کنند تا در این ایام تعطیلات کرونایی مردم به سمت کتاب و کتابخوانی سوق داده شوند و صنعت نشر بیش از این تضعیف نشود.

به گفته وی، تلویزیون می توانست مسابقات ویژه کتابخوانی در ایام کرونا راه اندازی کند یا برنامه ای برای معرفی کتاب هایی که در این ایام مفید و مناسب هستند داشته باشد، مثل کتاب های کم حجم که می توان زودتر تمام کرد یا کتاب های ساده تری که برای عامه مخاطبان در خانه می توانست مفید واقع شود.

این نویسنده و روزنامه نگار تاکید کرد: ما در این عرصه هم شاهد اتفاق خاصی نبودیم و راهکار مدون و مشخصی وجود نداشت تا این قهر دیرینه ای که بین عموم مردم و کتابخوانی وجود دارد، تبدیل به آشتی شود.

فرجی با اشاره به اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دیگر از انتشارات کتاب نمی خرد، عنوان کرد: خرید کتاب از ناشران توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از گذشته صورت می گرفت اما در فرآیندی کاملا وارونه مدتی ست که این اتفاق رخ نداده و خریدی از سمت ارشاد صورت نگرفته است.

وی با بیان این که این خریدها دو سود بزرگ داشتند، افزود: یکی کمک به ناشران بخش خصوصی که بتوانند در این ایام سخت به کار خود ادامه دهند و دوم تجهیز کتابخانه ها که باعث می شود در این روزها که مردم دچار مشکلات اقتصادی فراوان هستند و از ویروس کرونا آسیب روانی دیده اند، با کتابخانه های مجهزتر و کتاب های جدیدتر مواجه شوند تا اگر قدرت خرید کتاب ندارند از طریق کتابخانه ها نیاز به کتاب خوانی را برطرف کنند. اگر ارشاد در این دو بحث حیاتی؛ تخصیص دوباره کاغذ دولتی به انتشارات و خرید کتاب از ناشران بخش خصوصی تمرکز کند، می توانیم مشکلات کرونا را پشت سر بگذاریم و به حالت عادی برگردیم.

فرجی در پایان درباره عدالت در خرید کتاب از ناشران از سوی وزارت ارشاد بیان کرد: بر موضوع عدالت در خرید کتاب ها بسیار تاکید دارم. هر زمان که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ناشران بخش خصوصی کتاب می خرد، از ناشران بخش دولتی هم به همان میزان کتاب خریداری می کند در صورتی که آن ها کاملا از این ماجرا بی نیاز هستند و تاثیری بر پشتیبانی از آن ها ندارد. این ناشران بخش خصوصی هستند که نیاز به حمایت بیشتر دارند و اینکه کتاب هایشان به کتابخانه ها راه پیدا کند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
عضو کمیسیون فرهنگی با اشاره به بودجه بخش فرهنگ در لایحه 1400 گفت: با این بودجه بخش فرهنگ اتفاق خاصی را در این عرصه شاهد نخواهیم بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۶

سرویس : سیاسی - مجلس زمان : شناسه خبر : 1004116

حسین میرزایی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به بودجه بخش فرهنگ در لایحه 1400 گفت: بودجه فرهنگی در سال های قبل به نسبت نقشی که فرهنگ در کشور دارد، بودجه ناچیزی بود امسال نیز این بودجه متناسب با نیازهای بخش فرهنگ دیده نشده است. در زمانی که لایحه بودجه در دولت در حال تدوین بود، رییس کمیسیون فرهنگی و تعداد دیگری از نمایندگان عضو کمیسیون جلساتی را با آقای نوبخت رییس سازمان برنامه و بودجه داشتند و مذاکراتی را در رابطه با ارتقای بودجه فرهنگ در لایحه 1400 با وی داشتند و آقای نوبخت نیز در این رابطه قول داده بود اما به هیچ عنوان بودجه امسال مورد رضایت ما نیست.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با این بودجه اتفاق خاصی در بخش فرهنگ نمی افتد، اظهار داشت: گویا خود سازمان برنامه و بودجه نیز در زمان تدوین لایحه با دستگاه های فرهنگی و وزارتخانه های فرهنگ و ارشاد اسلامی، ورزش و میراث فرهنگی جلساتی را داشته اند که این دستگاه ها به تناسب شرایط کرونایی بودجه شان را تنظیم کنند ولی در بررسی هایی که ما در رابطه با بودجه این دستگاه ها داشتیم به هیچ عنوان متناسب با این شرایط تنظیم و طراحی نشده است.

وی ادامه داد: دستگاه های فرهنگی نهایتا بودجه ای را که می خواهند برای در و دیوارشان است و متناسب با شرایط کرونایی برنامه فرهنگی خاصی را طراحی نکرده اند که بتوانند بودجه متناسب را بگیرند.

وی با انتقاد از کم کاری دستگاه های فرهنگی در این رابطه گفت: پیشنهاد ما به رییس سازمان برنامه و بودجه پیشنهادی مشخص برای ارتقای بودجه بخش فرهنگ بود ولی باید بگوییم آن چیزی که در تبصره 17 گنجانده شده است، اتفاق خاصی در بخش فرهنگ رخ نمی دهد. بودجه بخش فرهنگ با موارد دیگری نوشته شده است که ممکن است بودجه به جاهای دیگر تخصیص داده شود و تحقق واقعی پیدا نکند.

پایان پیام/ 33

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

لایحه بودجه

|

بودجه

|

بودجه فرهنگی

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
یک نویسنده گفت: ناشرانی داریم که از کار نشر خارج شده و نانوایی تاسیس کرده اند؛ این روزها شرایط چاپ کتاب بسیار بد شده است و بر همین اساس بسیاری از نویسندگان و ناشران از این حوزه خارج شده اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۶

بنفشه رسولیان در گفت و گو با خبرنگار ایمنا ، اظهار کرد: به دلیل چند برابر شدن قیمت کاغذ و لوازم چاپ، تمایل ناشران به چاپ کتاب بسیار کم شده است، با وجود این که هنوز در حوزه کودک و نوجوان وضع به این وخامت نرسیده است، اما قطعاً به زودی اینگونه خواهد شد.

وی درباره بالا رفتن دستمزد مؤلفان، گفت: ناشران حتی در این وضعیت بد اقتصادی هم موضع خود را تغییر نمی دهند. اینکه یکی از عوامل گرانی کتاب بالا رفتن حق الزحمه نویسندگان دانسته شود، یک دروغ محض است.

این نویسنده حوزه کودک، ادامه داد: حتی اگر نویسنده ای درخواست دستمزد بالاتر کند، چه ناشری آن را پرداخت می کند؟ من با چنین ادعایی کاملاً مخالف هستم چرا که خود چنین چیزی ندیده ام.

رسولیان در خصوص تأثیر فضای فعلی صنعت نشر بر نویسندگان، گفت: اگر هدف نویسنده ای تجارت باشد، مسلماً در چنین شرایطی ضعیف می شود. در واقع زمانی که می بیند میزان مطالعه و خرید کتاب کم شده است او نیز فعالیت خود را کاهش می دهد و به مرور از این حوزه دور شده و حتی ممکن است از دنیای نویسندگی خارج شود.

وی افزود: اما نویسندگانی که به عنوان عشق و علاقه به قلم زدن نگاه می کنند، نمی توانند از این اوضاع تأثیری بپذیرند. چنین نویسنده ای حرکت و فعالیت خود را انجام می دهد و می داند که قرار نیست این کار را برای تمام اقشار جامعه انجام دهد.

این نویسنده حوزه کودک، خاطرنشان کرد: قشر فرهیخته ای در جامعه وجود دارد که نیاز به خوراک فکری دارند. اگر نویسندگان بگویند وضعیت فعلی ما را ناامید کرده است و قلم خود را زمین بگذارند، تکلیف این قشر چه می شود؟

رسولیان با بیان اینکه " ناشرانی داریم که از کار نشر خارج شده و نانوایی تأسیس کرده اند"، گفت: این روزها شرایط چاپ کتاب بسیار بد شده است و بر همین اساس بسیاری از نویسندگان و ناشران از این حوزه خارج شده اند.

وی ادامه داد: اگر خانواده ها در گذشته، سالی چند کتاب برای کودک خود تهیه می کردند در حال حاضر با قیمت های بالای کتاب دیگر همان را هم نمی توانند خریداری کنند، وقتی یک کتاب 12 صفحه ای چهار رنگ به قیمت 27 هزار تومان فروخته می شود، آیا خانواده ای با درآمد متوسط می تواند هر ماه حداقل یک کتاب برای کودک خود تهیه کند؟

این نویسنده حوزه کودک تصریح کرد: همین امر باعث شده است که جامعه به مرور به سمت استفاده کتاب های الکترونیکی کشیده شود که به نظر من بد هم نیست. داشتن کتاب های کاغذی بسیار ارزشمند است، اما با اتفاقی که در حال رخ دادن است کتاب های الکترونیکی و صوتی نیز ممکن است بتواند جوابگوی نیاز مخاطب باشد.

رسولیان ادامه داد: مهم این است که مطالعه و کتابخوانی وجود داشته باشد حال تفاوتی ندارد که این کار به چه طریقی انجام شود. در این وضعیت تنها کاری که از ما بر می آید امیدواری است.

کد خبر 461875

لینک خبر :‌ خبرگزاری ایمنا
تهران- ایرناپلاس- فرهنگ و هنر در سال 99 به دلیل شرایط بحرانی ناشی از کرونا آسیب شدیدی دیده اما به گفته محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در لایحه بودجه سال 1400 برای تقویت و جبران این زیان ها برنامه های در نظر گرفته شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۵ سایت های دیگر : خبرگزاری تقریب دانا

به گزارش ایرناپلاس، اواسط آذرماه معاون پارلمانی رئیس جمهوری لایحه بودجه سال 1400 را تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد؛ اعتبارهای تخصیص یافته در این لایحه بودجه به سازمان های مختلف از جمله بخش های فرهنگی، با بحث های مختلفی همراه شده است. اما واکاوی آن نشان می دهد، تقویت بخش فرهنگ، موضوعی است که از دید دولت در بودجه، نادیده گرفته نشده است.

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اعلام اینکه بودجه معاونت امور فرهنگی، در بودجه پیشنهادی به مجلس رشد 50 درصدی داشته ، به روزنامه ایران گفت: تلاش شده در سال 1400 در راستای تحقق شعار ایران تهران نیست در قالب امضای تفاهم نامه با استان ها نسبت به توزیع عادلانه بودجه کشور در استان ها و حمایت از فعالیت های فرهنگی در خارج از پایتخت اقدام لازم انجام شود. در سال 1399 رقم تفاهم نامه با استان ها نزدیک به 62 میلیارد تومان بود که نسبت به سال پیش از آن 84 درصد رشد داشت.

هر سال میان نمایندگان مجلس بحث های گوناگونی پیرامون بودجه سالیانه تخصیص یافته برای حوزه فرهنگ در می گیرد. در شرایطی که همه حوزه های فرهنگی از همه گیری بیماری کووید-19 آسیب دیده اند و در انتظار روزنه امیدی برای حفظ موقعیت خود هستند، میزان بودجه اختصاص داده شده به بخش های فرهنگی موجب اعلام نظرهای موافق و مخالف شده است.

معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره بودجه 1400 به ایرنا گفته، سهم حوزه فرهنگ در بودجه سال 99، هفت هزار و 200 میلیارد تومان در نظر گرفته شد که حدود 33 صدم درصد بودجه عمومی دولت است.

افزایش 300 میلیاردی بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد
در لایحه بودجه سال آینده، اعتبارات هزینه ای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یک هزار و 255 میلیارد تومان (12,550,840 میلیون ریال) برآورد شده است. رقم مصوب امسال نیز حدود 888 میلیارد ریال (8,878,110 میلیون ریال) بوده که از افزایش حدود 300 میلیارد تومانی در لایحه بودجه حکایت می کند.

امسال در بودجه پیشنهادی 1400 علاوه بر این بودجه، مبلغ 377 میلیارد تومان یارانه برای حمایت از نشر، کتاب و مطبوعات در نظر گرفته شده است. البته امسال برخلاف پیشنهاد بودجه حدود 300 میلیون تومانی، یارانه ای به این بخش تعلق نگرفته است. از میزان بودجه پیشنهادی وزارت ارشاد 188 میلیارد و 500 میلیون تومان برای برنامه توسعه نشر و ترویج کتاب خوانی در نظر گرفته شده است.

در ادامه بودجه پیشنهادی 1400 برای فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی 46 میلیارد و 338 میلیون تومان (463,380 میلیون ریال) است که این میزان امسال 28 میلیارد و 735 میلیون تومان (287,358 میلیون ریال) است.
همچنین برای بنیاد دایره المعارف اسلامی 14 میلیارد تومان، برای بنیاد سعدی 20 میلیارد تومان در نظر گرفته شده و مبلغ پیشنهادی برای نهاد کتابخانه های عمومی کشور 281 میلیارد و 938 میلیون تومان (2,819,380 میلیون ریال) است.

بودجه 14 میلیاردی نمایشگاه کتاب
در این لایحه، اعتبارات هزینه ای برای ترویج کتاب و کتاب خوانی نیز به طور مجزا در نظر گرفته شده که می توان به 14 میلیارد تومان برای حمایت از برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، 14 میلیارد برای کمک به برگزاری مراسم، جشنواره ها، نشست ها، هفته کتاب و مسابقات کتاب و کتاب خوانی، 4 میلیارد و 581 میلیون تومان برای توسعه فرهنگ کتاب خوانی با اولویت مناطق کمتر توسعه یافته، 2 میلیارد و 500 میلیون تومان برای حمایت از حضور بین المللی نویسندگان، حدود 3 میلیارد تومان برای حمایت از تبلیغ و اطلاع رسانی کتاب (عنوان کتاب)، 5 میلیارد تومان برای نظارت بر موسسه های انتشاراتی، 11 میلیارد تومان برای بررسی کتاب (میلیون صفحه)، 3 میلیارد و 500 میلیون تومان برای حمایت و ساماندهی انجمن های ادبی و فرهنگی، 5 میلیارد تومان برای برنامه ریزی در حوزه نشر و کتاب، 8 میلیارد تومان برای کمک به برگزاری نمایشگاه استانی کتاب، 50 میلیارد تومان برای کمک به خرید کتاب برای تقویت کتابخانه ها و موسسه های فرهنگی و پژوهشی غیردولتی، 16 میلیارد تومان برای کمک به شبکه توزیع کتاب، 9 میلیارد تومان برای تخفیف در بهای کتاب در زمان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، 66 میلیارد تومان برای کمک به خرید کتاب توسط دانش آموزان، دانشجویان و طلاب از طریق انتشار کارت اعتباری اشاره کرد.

با در نظر گرفتن اینکه بودجه سال گذشته سازمان امورسینمایی 210 میلیارد تومان بوده، امسال رقم پیشنهادی دولت 275 میلیارد تومان شده است. در بخش حمایت و گسترش هنرهای نمایشی - حوزه تئاتر- 120 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار ثبت شده است که سال پیش این رقم کمی بیش از 84 میلیارد تومان بود.
در لایحه بودجه 1400 حدود 126 میلیارد تومان به بخش های هنرهای تجسمی و موسیقی اختصاص داده شده است. این رقم سال گذشته بیش از 89 میلیارد تومان بود.

ضرورت های طراحی بودجه مناسب
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درباره بودجه پیشنهادی دولت در سال 1400 در حوزه فرهنگی به خبرنگار ایرناپلاس گفت: امروز فراگیر شدن بیماری کرونا آسیب بزرگی بر همه بخش های فرهنگی وارد کرده است. آموزش و پرورش، دانشگاه، گردشگری، تئاتر، سینما و... ضربه های مهلک خورده؛ به همین دلیل دستگاه های فرهنگی و وزارتخانه ها باید برنامه های قابل قبول ارائه کنند که متناسب با آن بودجه در نظر گرفته شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
ساعت 24-هاروکی موراکامی در کتاب کافکا در کرانه تعبیر جالبی درباره آدم هایی که گرفتار مصائب و سختی می شوند، دارد. او می گوید: انسانی که از توفان بیرون آمده دیگر آنی نیست که قدم به درون توفان گذاشته است. بیراه نیست اگر چنین تعبیری را برای این روزهای سخت سینمای ایران به کار ببریم، حقیقتا این روزها کرونا شلاق دردناک خود را بر پیکره سینما وارد می کند و کمتر کسی را می توان سراغ داشت که از شر این توفان سهمگین در امان بماند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۶ سایت های دیگر : اعتماد آنلاین عصر شهروند فرهنگ امروز

اما پرسشی که اینجا به وجود می آید اینکه آیا سینما و اهالی آن بعد از فروکش کردن این توفان سهمگین همان نگرش قبل توفان را دارند یا دچار تغییر رویکرد می شوند؟ آیا مخاطبان سینما از یک اثر سینمایی همان توقعی را دارند که پیش از کرونا داشتند؟ آیا دغدغه فیلمسازان و فیلمنامه نویسان دچار تغییر می شود؟ اصلا مسوولان سینما برای سال آینده سینما چه استراتژی ای داشته باشند؟

بدون برنامه با سَر زمین می خوریم

سعید خانی تهیه کننده فیلم هایی نظیر لونه زنبور ، ارادتمند نازنین بهاره تینا برای روزهای پساکرونایی سینمای ایران برنامه ریزی مدون را پیشنهاد می دهد، به اعتقاد او اگر بعد از اتمام کرونا، سینمای ایران (مثل حال حاضر که هیچ برنامه مشخصی برای رهایی از رکود و ورشکستگی ندارد) هیچ قاعده و قانون مشخصی برای بازگشایی سینما نداشته باشد وضعیت به مراتب تلخ تری را بر سینمای ایران خواهیم دید، او اکران آنلاین را در سینمای ایران محصول دوران کرونا می داند. به اعتقاد او اگر کرونا نبود جریان اکران آنلاینی هم در سینما وجود نداشت: با راه اندازی پلتفرم های آنلاین، مخاطب با جنس سینمای دیگری ارتباط برقرار کرد و این فیلم ها در معرض دید تماشاگران قرار گرفت که اگر همین فیلم ها در سینمای ایران اکران می شد مردم از آن استقبال زیادی نمی کردند. یعنی این فیلم ها یا در هنر و تجربه یا به صورت محدود در سالن های سینما نمایش داده می شدند . پس بپذیریم در این مدت چشم تماشاگر با این نوع فیلم ها عادت کرده است.

هر فیلمی را به اسم سینما نمی توانیم اکران کنیم

بحث مهمی که اینجا مطرح می شود این است که آیا در صورت بازگشایی سالن های سینما مخاطب توقع دیگری از فیلم ها دارد؟ به اعتقاد خانی سال آینده وقتی سالن های سینما باز شود و ترس مخاطب از کرونا بریزد، از پرده سالن های سینما توقع فیلم های دیگری دارد به این معنی که تماشاگر نمی خواهد همان فیلم هایی که در گوشی موبایل خود یا در نمایشگر خانگی دیده را در سالن های سینما هم دوباره ببیند.توقع مخاطب از پرده سینماها در پساکرونا فیلم به معنای واقعی است. یعنی از این به بعد سینماها مختص فیلم های خوب و با کیفیت و به اصلاح بیگ پروداکشن باید باشد و ما نمی توانیم هر فیلمی را به اسم سینما در سالن های سینما نمایش دهیم.

این تهیه کننده با اشاره به اینکه اکران آنلاین برای ما سینماداران وضعیت و موقعیت خوبی را به وجود آورده می گوید: در مزیت اکران آنلاین همین بس که یکسری فیلم های تجربی و هنری تر را تحت حمایت خود درآورده و در صورت بازگشایی سالن های سینما فضا برای فیلم های با مخاطب بیشتر باز می شود. یعنی اگر در پیشاکرونا برای فیلم ها در سینماها سقف نمایش چهارهفته ای قرار داد بسته می شد در پساکرونا هفته های بیشتری فیلم ها فرصت اکران پیدا می کنند. خانی در اینجا به مثالی اشاره می کند: سال گذشته فیلم سینمایی روی پرده بود و مخاطبان زیادی هم داشت ولی صرفا برای فیلم نفروش دیگر که قرارداد اکران در همین زمان را داشت؛ ما باید قید اکران فیلم پرمخاطب را می زدیم و آن فیلم نفروش کم مخاطب را اکران می کردیم. آخر برای چه سالن سینما باید برای فیلمی که مخاطب ندارد نمایش داشته باشد؟

با این صحبت های خانی می توانیم نتیجه بگیریم سال آینده وقتی مخاطب به سینما بیاید دیگر آن مخاطب پیشاکرونا نباشد و توقعش از فیلم روی پرده بالا می رود و دیگر نمی خواهد همان فیلم های پلتفرم ها را در سالن ببیند. از همین رو فیلم هایی باید در سینما ساخته شود و فیلم هایی باید در سالن ها به نمایش درآید که واجد کیفیت به معنای واقعی باشد.

حامی مردمی باشیم که یکسال قرنطینه را تحمل کردند

از خانی می پرسیم پیشنهاد او برای دوران پساکرونا چیست؟ او معتقد است شروع بازگشایی سالن های سینما در پساکرونا بسیار اهمیت دارد؛ اینکه مخاطب قرار است جذب چه فیلم هایی شود و برای چه فیلم هایی به سالن سینما بیاید بسیار اهمیت دارد، از همین رو در وهله اول باید فیلم هایی که مخاطب پسند هستند را در سینماها اکران کنیم تا شرایط عادی سالن های سینما بهتر شود. مخاطبی که نزدیک به یکسال در خانه بوده و دراین مدت دچار رخوت و مشکلات روحی شده نیاز به شادابی دارد. باید فیلم های کمدی خوب برای این دسته از بینندگان عام نمایش دهیم. همچنین فیلم هایی با کیفیت استاندارد سینمایی برای مخاطبان واقعی سینما اکران کنیم مخاطب واقعی سینما برایش فیلم تلخ و جنگی و... فرقی نمی کند مخاطب واقعی دنبال فیلم است که بر پرده سالن ببیند. باید فیلم هایی برای تماشاگران واقعی داشته باشیم.

خانی در پاسخ به سوالی در این رابطه که آیا دغدغه فیلمسازان و فیلمنامه نویسان هم دچار تغییر و دگرگونی می شود، گفت: قطعا یکسری فیلم ها تغییر مضمون دارند، رنگ و بوی کرونایی می گیرند و با مضامینی حول کرونا ساخته می شوند اما به لحاظ اجرایی نویسنده های ما باید متن هایی را بنویسند که متناسب با قاب سینما باشد. به عقیده این سینماگر دیگر دوران فیلم های آپارتمانی و دو نمای بسته از سر و گردن برای نمایش بر پرده عریض گذشته است . چنین فیلم هایی در دوران کرونا در اکران آنلاین خوراک مردم را تهیه می کرده از این پس سینما دچار تغییر رویکرد در ساختار می شود.

باید با مخاطب گریزی مقابله کنیم

وی در پایان صحبت های خود تاکید می کند: باید توجه کنیم مردم ما نزدیک به یکسال است که سینما نرفته اند و در مدت کرونا ما با یک جور مخاطب گریزی در سینما مواجه بودیم برای بازگشایی سالن های سینما خیلی اهمیت دارد که دو نکته را مد نظر قرار دهیم. اول فیلم های خوب و مردم پسند را در اولویت اکران قرار دهیم و مورد اصلی دیگر تبلیغات بسیار بالا و اطلاع رسانی برای فیلم هاست. یعنی مردم بدانند که سینما باز است و این فیلم ها در سالن ها نمایش داده می شود.اینجا با تاکید می گویم اگر برای سال آینده و بازگشایی سینما مثل الان که برای زمان کرونا هیچ برنامه ای برای سینما نداریم آن زمان هم برنامه ریزی نداشته باشیم سینمای ایران دچار آسیب و ضربات جبران ناپذیری می شود. اما اگر تبلیغات خوب و فیلم های مناسب در سینماها اکران شود با یک برنامه ریزی مطلوب و درست، سال آینده برای سینمای ایران سال خیلی خوبی خواهد بود.

سالن های سینما را افزایش دهیم

نزدیک به یکسال است سینمای ایران روزهای نامطلوبی را به واسطه شیوع کرونا پشت سر می گذارد و به ورشکستگی کامل رسیده است. از سید امیر سیدزاده تهیه کننده فیلم هایی نظیر ناخواسته و تعارض درباره این موضوع سوال می پرسیم او با بیان اینکه مخاطب پساکرونایی با تماشاگر پیشاکرونایی به لحاظ روحی فرق دارد، می گوید: باید برای بازگشت به وضعیت سابق سینما نکات مهمی را در نظر بگیریم و برنامه ریزی مدونی داشته باشیم و باید در ادامه مسیر، سینما تغییرات زیادی را در خود ببیند تا بتواند جاذبه برای مخاطب داشته باشد. اما مهم ترین نکته ای که باید در راس همه برنامه ریزی های مسوولان سینما قرار بگیرد چیست؟ سیدزاده گسترش سالن سازی را عامل مهمی می داند که باید این مهم با همکاری بخش خصوصی و متناسب با تکنولوژی روز افزایش پیدا کند: دولت می تواند با بخشیدن امتیازهایی به سینماداران بخش خصوصی تعداد سالن های سینما در شهرهای مختلف را بالا ببرد . وقتی تعداد سالن های سینما در سراسر کشور زیاد باشد منِ تهیه کننده یا سرمایه گذار با علم به اینکه فیلمم در تعداد سالن های بیشتر امکان اکران پیدا کند راغب به سرمایه گذاری در فیلم می شوم. به این نکته توجه کنیم قطعا اکران فیلم در تعداد پانصد سالن سینما در کشور خیلی ارزش بیشتری دارد تا سیصد سالن. به گفته تهیه کننده شماره 17 سهیلا ساخت سالن های سینمایی هم به بازگشت سرمایه کمک می کند و هم تعداد مخاطبان بیشتری را به سالن ها دعوت می کند و از این حیث می تواند باعث رونق و جانبخشی دوباره سالن های سینما در پساکرونا باشد.

مخاطب در پساکرونا فیلم های خوب می خواهد

سیدزاده در بخش دیگری از صحبت خود به مضامین فیلم هایی که قرار است پس از کرونا در سینما ساخته شود اشاره می کند: متاسفانه باید به این نکته اذعان کنیم که سینمای ایران در باب نگارش فیلمنامه به شدت دچار رکود و رخوت شده است و دلیل این مدعا را هم به آسانی می توان در قصه اکثر فیلم ها مشاهده کرد، از مثلث های عشقی گرفته تا سوژه های کاملا تکراری. جز چند فیلم با موضوع اجتماعی خوب سینمای ایران در سال های گذشته چیزی در چنته نداشته است.

تهیه کننده پاسیو می گوید: سینمای ایران در مقوله حقوق زنان و شهروندی؛ حقوق دختران زیربلوغ، تبعات جنگ در کشور و... درام های قابل توجهی می تواند بسازد و به همین واسطه می تواند راوی بسیاری از مشکلات جامعه باشد. به اعتقاد او باید اهالی سینما در پرداختن موضوعات در سینمای پساکرونا دقت زیادی به خرج دهند تا فیلم هایی بسازند که بتواند برای مخاطب جاذبه داشته باشد.

کمدی خوب بسازیم نه بیهوده جفنگ ببافیم

تهیه کننده فیلم تعارض در پاسخ به اینکه آیا برای روحیه بخشی مردم، فیلم های کمدی در سال های بعد از شیوع کرونا مناسب است یا خیر، به این نکته اشاره می کند که متاسفانه در سال های قبل آنقدر تعداد فیلم های کمدی بی ارزش و سطحی و فیلم های اجتماعی فاقد انسجام زیاد شده که مخاطبان را از سالن سینما فراری داده اند. وی در عین حال می گوید: برای ساختن فیلم های کمدی خوب نویسنده های ما باید به سمتی بروند که با ایده های ناب به مسائل روز بپردازند و از دل یک موقعیت، لحظات شاد خلق کنند تا پیام شان به خوبی به مخاطب انتقال داده شود. به گفته این تهیه کننده کمدی در جهان تعریف خاص خود را دارد و فیلم های شاد و مفرح حاصل موقعیت و لحظه است نه حرف های زشت و رکیک و نماهای اروتیک. او ما را به شاهکارهای چاپلین ارجاع می دهد که چگونه تلخ ترین لحظات را به زبان شیرین بیان می کرد هم مخاطب را می خنداند و هم او را به تفکر وادار می کرد.

سینمای ایران در پساکرونا نیازمند حمایت جدی دستگاه های فرهنگی- هنری است و آنها باید با پرداخت سوبسید به سینماداران کمک کنند. به باور این تهیه کننده؛ اساسا شغل سینماداری پس از کرونا سود چندانی نخواهد داشت و حتی برای خانواده های آسیب دیده از وضعیت اقتصادی هم صرف نمی کند و توجیه اقتصادی ندارد که به صورت دسته جمعی به سینما بروند. آنها به جای هزینه های زیاد، منتظر می مانند یا فیلم ها در شبکه های آنلاین اکران شود یا نسخه نمایش خانگی آن را می بینند. از این جهت ادامه حیات شغل سینماداری با پرداخت هزینه های آب و برق و... نیازمند به حمایت دستگاه های دولتی خواهد بود.

از نظر سیدزاده مسوولان سینما باید با اجرای سیاست های راهبردی فرهنگی بهنگام، دغدغه فیلمسازان را شکل دهند و نیازمخاطبان را جست وجو کنند و با شناخت از علایق مخاطب فیلم هایی بسازند که سینما در پساکرونا هم گردش مالی خوبی داشته باشد و هم مخاطبان را به سینما بکشاند: امیدوارم با همکاری نهادهای فرهنگی دولتی و استقبال مخاطبان سال آینده شاهد شکوفایی و رونق صنعت سینمای ایران باشیم.

ترافیک اکران را کنترل کنیم

منصور سهراب پور تهیه کننده فیلم هایی نظیر درخونگاه ، من سالوادور نیستم ، حمال طلا به شرایط سینمای پساکرونا امیدوار است و می گوید: اهالی سینما شرایط سختی را پشت سر گذاشته اند و توانستند دوران مشقت باری را تحمل کنند از این جهت به نظرم می آید آنها آمادگی خروج از این بحران را داشته باشند. او به صحبت هایش اضافه می کند: در این روزهای قرنطینه ای نویسندگان و همه آنهایی که اهل قلم و نگارش هستند هم فرصت خوبی برای تامل و تفکر و نگارش فیلمنامه های خوب و پرمحتوا داشتند و در این مدت سناریوهای خوبی استخراج شده. از این جهت من از همین الان برای سال آینده پیش بینی خوبی دارم و امیدوارم اتفاقات پیش روی همه ما خوب باشد. او همچنین در بخش دیگری از صحبت خود به حمایت دولت اشاره می کند و اینکه اگر مسوولان سینما تمام تمهیدات لازم را برای رفع مشکلات سینما به کار بگیرند در کارسینماگران گشایش حاصل می شود. از نظر این تهیه کننده حمایت مسوولان سینما می تواند در زمینه های کنترل ترافیک اکران در سال آینده باشد: وقتی تعداد سالن های سینما گسترش پیدا کنند و وضعیت اکران روان تری در سالن های سینما شاهد باشیم قطعا این موضوع در جذب مخاطب تاثیر دارد . به هر جهت باید بپذیریم که اهالی سینما در سال کرونا دچار خسران زیادی شده اند از طرفی مخاطبان هم توقع شان از سطح تولیدات سینما بالا رفته و فیلم های بهتر و باکیفیت تر می خواهند. امیدوارم مسوولان سینما شرایط همدلانه ای را برای سینماگران فراهم کنند ولی با این وجود من فضا را نوید بخش می بینم و می توانم بگویم تابستان سال آینده وضعیت سینماها و مخاطبین در شرایط عالی قرار خواهد گرفت.

سعید خانی: اگر برای سال آینده و بازگشایی سینما مثل الان هیچ برنامه ای برای سینما نداریم آن زمان هم برنامه ریزی نداشته باشیم سینمای ایران دچار آسیب و ضربات جبران ناپذیری می شود.
سید امیر سیدزاده: شغل سینماداری پس از کرونا سود چندانی نخواهد داشت و حتی برای خانواده های آسیب دیده از وضعیت اقتصادی هم صرف نمی کند که به صورت دسته جمعی به سینما بروند. آنها به جای هزینه های زیاد، منتظر می مانند نسخه نمایش خانگی آن را می بینند.
منصور سهراب پور: من از همین الان برای سال آینده پیش بینی خوبی دارم اهالی سینما شرایط سختی را پشت سر گذاشته اند و توانستند دوران مشقت باری را تحمل کنند از این جهت به نظرم می آید آنها آمادگی خروج از این بحران را داشته باشند.

لینک خبر :‌ ساعت24
چرا قسمت اول سریال نمایش خانگی قورباغه پخش نشد؟

فرهیختگان نوشت: اصلا انگار طلسم شده است. از مهر و آبان امسال قرار بود سریال پرهزینه و جنجالی قورباغه در پلتفرم نماوا منتشر شود که نهایتا به آذرماه موکول شد و همین 24 آذر هم با حکم مقام قضایی توقیف شد. سریالی که از پیش تولید هم حاشیه هایی داشت و حضور چند اسم خاص و پرسروصدا در کنار هم آن را در معرض قضاوت ها و واکنش های مختلف قرار داده بود. حالا و پس از توقیف این سریال، گمانه زنی های مختلفی درباره دلایل این تصمیم مطرح شده است. هرکدام از این گمانه زنی ها می توانند به عنوان تکه هایی از پازل حقیقت ماجرا باشند. پیش از این و در آبان ماه مطلبی با عنوان این قورباغه از کجا آب می خورد درباره حاشیه های این سریال نوشتیم. حالا اما داستان وارد مرحله سخت تری شده است. درست شب قبل از پخش و پس از تغییر رده بندی سنی مخاطبان به مثبت 18، حکم توقیف قورباغه ای صادر شد که انگار قرار نیست کسی آن را قورت دهد.

حالا اجازه بدهید با هم مرور کنیم مواردی را که در این چند روز به عنوان دلایل این توقیف در رسانه ها و بین اهالی فرهنگ و رسانه منتشر شده است. دلایلی مانند ارتباط پرونده محمد امامی با این سریال و تهیه کننده اش، توقیف اموال امامی و در پی آن توقیف قورباغه به عنوان یکی از اموال او، محتوای خشونت آمیز و ترویج پلیس کشی، نمایش عریان مصرف موادمخدر و مشروبات الکلی و... را برای توقیف قورباغه بیان می کنند. در این مجال اندک نگاهی داریم به خلأها یا اشتباهاتی که باعث به وجود آمدن چنین حاشیه ای شده است.

ارشاد تماشاگر

حسن روحانی، در مراسم افتتاح نمایشگاه کتاب سال 93 و یک سال پس از رسیدنش به صندلی ریاست جمهوری به مساله ممیزی پیش از انتشار کُتب حمله کرد و گفت: هیچ کس در ممیزی، بالاتر از وجدان افکار عمومی نیست؛ آنها می دانند به استقبال چه کتابی بروند و چه کتابی را در انزوا قرار دهند. صاحبان فرهنگ ما نیاز به ارشاد و گشت ارشاد ندارند. حالا و بعد از گذشت 6 سال از گفتن این حرف و با نگاه دقیق به عملکرد وزارت ارشاد متوجه می شویم که نه تنها در کتاب، بلکه در حوزه ها و هنرهای دیگر هم به این جملات به عنوان سیاست کلی فرهنگی کشور عمل شده است. انگار قرار است ممیزی را خود مردم انجام دهند و حتی ارشاد به خودش زحمت نظارت را هم ندهد.

جالب اینجاست عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد هم در مردادماه امسال و در برنامه تلویزیونی نگاه یک درباره اینکه یکی از انتظارات از این وزارتخانه نظارت بر تولیدات فرهنگی و هنری است و برخی از ضعف بر این نظارت گلایه دارند و آن را مغایر با ارزش های سبک زندگی ایرانی و اسلامی می دانند، گفت: نظارت ها بر فعالیت های فرهنگی و هنری دارای چند مسیر است که باید توازن آن را حفظ کنیم. مانع نشدن از آزادی های فردی و خلاق افراد یکی از این مسیرهاست. بنابراین هرچقدر جریان خلاق را حفظ کنیم تولیدات آثار با نوآوری بیشتر همراه است. دومین مسیر حفاظت از ارزش های اخلاقی و هویتی افراد است. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید تلاش کند این دو مسیر را به عنوان دوگانه مکمل و در کنار هم جلو ببرد.

نگاهی به عملکرد وزارت ارشاد درخصوص بازی های رایانه ای، اعطای مجوز به برخی خوانندگان باسابقه تیره و مبهم و همچنین دادن مجوز به سریال های نمایش خانگی با اعتماد و اطمینان کامل نشان می دهد که این وزارتخانه نتوانسته چندان هم این دو مسیر را کنارهم قرار دهد. نمونه آخرش همین قورباغه است. اگر آنچه که ساخته شده مغایر با عرف و قوانین و مقررات است پس چگونه از وزارت فرهنگ و ارشاد مجوز گرفته است؟ اگر عوامل این سریال بدون اجازه و خودسرانه دست به ساختن چنین سریالی زده اند که ماجرا وارد مسیر دیگری می شود و حتما مستحق هر برخوردی هستند. ظاهرا سیاست عباس صالحی و همکارانش همان حرف های حسن روحانی در سال 93 است. یعنی اجازه بدهیم آثار آماده شوند و ممیزی بعد از تولید اثر اعمال شود. این سیاست شاید در نگاه اول آزادی خواهانه و روشنفکرانه باشد اما به شرطی که تمام ارکان فرهنگی و هنری کشور هم از یک استانداری برخوردار باشند و ارتقای کیفیت در همه سطوح متناسب باشد. شاید بیراهه نباشد اگر بگوییم یکی از مسببان اصلی وضعیت فعلی قورباغه و بلاتکلیف ماندن هزینه هنگفتش همین سیاست غلط ارشاد باشد.

امامی اینجا، امامی اونجا

گفته می شود سریال قورباغه به دلیل اینکه جزء اموال محمد امامی است توقیف شده است. طبق اسناد و مدارکی که وجود دارد کسی نمی تواند منکر رابطه محمد امامی و علی اسدزاده، تهیه کننده قورباغه شود. از واگذاری سهام 50 درصدی شرکت تصویرگستر پاسارگاد توسط فرشاد شفیعی در مهرماه 94 به محمد امامی گرفته تا تاسیس شرکت تصویرگستر پاسارگاد در تیرماه سال 87 با سرمایه پنج هزار ریال (500 هزار تومان) تاسیس شده و حضور علی اسدزاده و افشین ساعی به عنوان رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت.

کسی شکی ندارد که اسدزاده از آدم های معتمد محمد امامی بوده و است اما سوال اینجاست که آیا پیش از این و قبل از ساخت قورباغه نمی شد با این پروژه برخورد کرد؟ تمام مدارک و اسنادی که الان وجود دارد در زمان پیش تولید هم بوده و چیز جدیدی اتفاق نیفتاده است. نظارت بر سلامت پول های واردشده باید قبل از ساخت آثار اعمال شود. حتما همه پول هایی که وارد سینما و سریال سازی خانگی می شوند آلوده نیستند و همه سرمایه گذاران به دنبال پولشویی نیستند اما بهتر است که برخورد با مجرمان یا حتی متهمان قبل از رفتن جلوی دوربین بازیگران باشد. چه قورباغه جزء اموال امامی باشد چه نباشد جای خالی نظارت و قاطعیت در مواجهه با سرمایه های آمده از صنایع دیگر به حوزه ساخت فیلم و سریال به شدت حس می شود. بی شک سریال های خوب و جذاب نیازمند هزینه هستند و از ورود بخش های خصوصی باید حمایت شود اما این شفافیت نباید مانع از همکاری و مشارکت سرمایه گذاران باشد.

البته پیش از این علی نجفی توانا، عضو کانون مرکزی وکلا درباه شکل های مختلف جلوگیری از ورود پول های مشکوک گفته بود: دو نوع پیشگیری داریم؛ یکی پیشگیری عمومی است و دیگری اختصاصی و وضعی. پیشگیری عمومی از طریق فرهنگ سازی و اطلاع رسانی اتفاق می افتد. اما به طور اختصاصی و مصداقی، مثلا همین پرونده هایی که در آنها در صنعت ساختمان سازی و کارخانه ها و هنرهای نمایشی، پولشویی می شود، ممکن است شخصی که طرف قرارداد باشد این را نداند. در لایه اول باید با پیشگیری عمومی از طریق فرهنگ سازی و اطلاع رسانی این موضوع را روشن کرد و در لایه بعدی، پیشگیری وضعی و اختصاصی لازم است. من در این خصوص، دولت و نهادهای دولتی و نظارتی را مسئول می دانم که باید نظارت کامل می کردند. وقتی خویشاوندسالاری و رانت خواری در کشور وجود دارد، کسی که ناظر است نمی تواند بر کسی که منظور است نظارت کند؛ چون ملاحظات و محذوریت هایی دارد. لذا پیشگیری از اینها، پیشگیری وضعی است. اگر در بحث سینما ما یک نهاد مشخصی داشته باشیم که این قراردادها در آنجا منعقد شود، توسط همین نهاد با اعمال نظارت های کافی هم می شود از فرارهای مالیاتی جلوگیری کرد و همچنین از اقدامات غیرقانونی دیگر مثل پولشویی. پس هم نهادهای صنفی مسئول هستند و هم دولت که باید در این زمینه نظارت کند.

درخصوص نظارت بر سلامت پول هایی که وارد سینما و سریال سازی شده اند در ماه های اخیر اقدامات موثر و خوبی شده است اما پرونده هایی که از قبل مانده اند هنوز یقه فرهنگ این کشور را گرفته اند و هرچه زودتر و در یک فضای شفاف باید تکلیف شان روشن شود.

محتوای خشن، سیاه نمایی آگاهانه

روز دوشنبه 24 آذرماه و همزمان با زمان اعلام شده برای اکران قورباغه، در برخی منابع شایعاتی درباره جزئیات یک سریال شبکه نمایش خانگی با مضمون تبلیغ و ترویج پلیس کُشی اشاره شده بود که حالا با توقیف قورباغه مشخص می شود که احتمالا منظور، همین سریال بوده است.

در این منابع آمده بود: سازندگان یک سریال شبکه نمایش خانگی به اصلاحات نهادهای نظارتی تن ندادند، اما مجوز انتشار آن صادر شده است! سازندگان یکی از سریال های شبکه نمایش خانگی حاضر به انجام اصلاحیه های نهادهای نظارتی نیستند. این اثر، یکی از خشن ترین سریال های شبکه نمایش خانگی است که در نخستین قسمت مخاطب خود را به پلیس کُشی ترغیب و تشویق می کند! نقطه عطف روایت قسمت اول این سریال، کشته شدن مأمور انتظامی است و این ماجرا طوری طراحی شده که مخاطب به این کار تشویق می شود! این اتفاق درحالی می افتد که مسئولان نیروی انتظامی به خصوص ناجی هنر از محتوای ملتهب این سریال مطلع نیستند و سازندگان هم از حذف مفهوم پلیس کشی در این سریال امتناع می کنند. باید دید مسئولان نیروی انتظامی نسبت به چنین ترویجی واکنش نشان خواهند داد؟

برای صحت سنجی موضوع اقدام به کسب اطلاعات از منابع مختلف کردیم. در تماس با این منابع مختلف متوجه شدیم که سکانس و فضای پلیس کشی در قسمت اول و حتی قسمت های بعدی این سریال وجود دارد و با وجود اصرار نهادهای نظارتی، عوامل سریال حاضر به حذف سکانس پلیس کشی نمی شوند. نمایش عریان قتل های مختلف با وسایل عجیب مانند بیل یا چکش و ارائه تصویری خشن و متوحش که ظاهرا جوانانش برای زندگی بهتر چاره ای جز خلاف کردن ندارند از مشکلات اصلی این سریال بوده است.

توصیه به تغییر وضعیت موجود از مسیر آنارشی سخت و حتی ارائه تصویر زننده از دوران دفاع مقدس در فلش بک یکی از قسمت ها و نمایش صریح و طولانی استعمال موادمخدر و مشوربات الکلی از محتویات دیگر این سریال است که مشخص نیست با ذکر این موارد در فیلمنامه از ارشاد مجوز گرفته است یا خیر؟ هومن سیدی پیش از این و در مغزهای کوچک زنگ زده و اعترافات ذهن خطرناک نیز نشان داده بود که به هرج و مرج و احقاق حق از طریق ساختن گروه های محلی یا خانوادگی علاقه دارد و این بار کاراکترهایی مانند رامین فرید با بازی صابر ابر، نوری با بازی نوید محمدزاده و شمس آبادی با حضور هومن سیدی قرار است همان دنیای مطلوب آقای کارگردان را بازسازی کنند. بارها گفتیم که در وضعیت کرونا و مشکلات اقتصادی، مردم نیاز به تماشای آثار امیدوارکننده یا کمدی دارند نه صحنه های قتل های فجیع و قطع شدن انگشت و جا زدن یک زن تصادفی به عنوان یک جانباز. عجیب اینکه پلتفرم نماوا از یک طرف برای بهتر شدن حال مردم ادعا می کند که همرفیق را ساخته و از طرف دیگر قورباغه را می سازد که در تضاد با هدف اولی است.

در وضعیت فعلی و به جز مسئولان ذی ربط کسی نمی تواند توصیه یا منع کند از اینکه قورباغه در شبکه نمایش خانگی اکران شود یا خیر اما واقعیت این است که با چنین مشکلاتی مواجهیم. قطعا اگر ارشاد سهم نظارتی خودش را پرداخت می کرد و کارگردان و تهیه کننده قورباغه هم متوجه بودند که در کجا و چه شرایطی فیلم می سازند الان با چنین مشکلاتی مواجه نبودند. عجیب اینکه حیوانات در سینما و تلویزیون ما سرنوشت خاصی داشته اند؛ از مارمولک و دندان مار گرفته تا کرگدن و قورباغه .

لینک خبر :‌ الف
ساسان سالور عدم اجرای قانون کپی رایت و نبود فرهنگ اکران آنلاین را عواملی می داند که باعث شده اکران آنلاین به ضرر تهیه کننده ها تمام شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۶ سایت های دیگر : اصلاحات پرس

ساسان سالور، تهیه کننده سینما در خصوص وضعیت فیلم هایی که در حال حاضر با وجود شیوع ویروس کرونا تولید می شوند به خبرنگار سرویس فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا گفت: همه به آینده امیدوار هستیم تا واکسنی برای ویروس کرونا کشف شود و این بیماری، هر چه سریع تر از کشور ما ریشه کن شود تا به زودی شاهد اکران فیلم ها بر پرده سینماها باشیم.

او افزود: با توجه به اینکه فیلم های ساخته شده یا در حال ساخت مخصوص اکران در پرده سینما هستند و در ایران نیز زیر ساخت های مناسبی وجود ندارد اصلا معقول نیست که فیلم های سینمایی به صورت آنلاین اکران شوند؛ زمانی که فیلمی به صورت آنلاین اکران می شود به فاصله دو یا سه ساعت بعد در شبکه های ماهواره ای پخش می شود این وضعیت نشأت گرفته از عدم اجرای قانون کپی رایت در کشورمان است، از طرفی فرهنگ اکران آنلاین هم در ایران وجود ندارد و همه اینها به ضرر تهیه کننده ها است.

سالور در پایان ادامه داد: نمی توان انتظار داشت که هیچ فیلمی در این شرایط تولید نشود، چرا که سینما بخشی از مقوله فرهنگی هر کشور است. در واقع سیاست های کلان وزارت فرهنگ و ارشاد چه در قالب سوبسید، چه در قالب خدمات دیگر، می تواند به ساختار فیلم کمک کند تا تولیدات در سینما از رونق نیفتد. حال باید دید بعدها چه شرایطی رخ می دهد تا بر اساس آن تصمیم گیری هایی در این باره انجام شود.

خبرنگار: یگانه پاکستانی

فیلم سینما ساسان سالور کرونا اکران آنلاین

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
آغاز جشنواره سینما حقیقت در حالی با بزرگداشت زنده یاد خسرو سینایی کارگردان سرشناس سینمای ایران همراه شد که مهرداد اسکویی دیگر هنرمند به نام عرصه سینمای مستند در سخنانی گفت: ما خسرو سینایی یا منوچهر طیاب یا اکبر عالمی را از دست ندادیم بلکه جان هایی پیوسته و پرشور را از دست داده ایم. خسرو سینایی همیشه در جان شاگردانش هست و همانطور که بارها گفته ام، لازم است یک بنیاد به نام خسرو سینایی بزنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۵ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران بلاغ مازندران بانی فیلم

به گزارش ایسنا، در مراسم آنلاینی که با حضور معدود مهمانان عصر 25 آذر ماه برگزار شد، مهرداد اسکویی (مستندساز ) از خاطره دیدارش با زنده یاد خسرو سینایی صحبت کرد و او را مردی مهربان، صمیمی و با دانش دانست.

این مستندساز گفت: خوشحالم که در اولین روز جشنواره معتبر سینماحقیقت امروز روی این سکو هستم و قرار است درباره دوست، استاد و یکی از مهم ترین آدم های سینما یعنی استاد سینایی صحبت کنم.

این مستندساز ادامه داد: اولین بار وقتی دانشجو بودم ایشان را به عنوان استادم دیدم؛ ایشان یک نام بزرگ بود و دیدم یک آقای خوش پوش، مهربان و صمیمی اما با دانش بسیار وسیع وارد کلاس شد. از همان روز اول برای من تبدیل به الگو شد. او دروازه ای بود به فرهنگ، هنر، شعر و موسیقی.

اسکویی یادآور شد: ما خسرو سینایی، یا منوچهر طیاب یا اکبر عالمی را از دست ندادیم بلکه جان هایی پیوسته و پرشور را از دست داده ایم. خسرو سینایی همیشه در جان شاگردانش هست و همانطور که بارها گفته ام، لازم است یک بنیاد به نام خسرو سینایی بزنیم. نمی دانم امروز چقدر اهمیت او را می دانیم اما باید کسی مانند سینایی را برای آدم هایی که 50 سال بعد می آیند الگو کنیم.

او خاطرنشان کرد: مگر می شود در یک زندگی و یک عمر آنقدر کار کرد و بی حاشیه بود و خودشیفته نبود. باید مانند خسرو سینایی همه جا حضور مثبت داشته باشی و بتوانی تاثیر بگذاری. همانطور که سینایی در فرهنگ این کشور و شاگردانش جاری است.

اسکویی با بیان اینکه خیلی اوقات مورد نقد قرار می گرفت، گفت: یادم نمی رود وقتی خسته می شدم، خسرو سینایی زنگ می زد و می گفت مسیرت درست است. به خودت و راهی که می روی ایمان داشته باش و بدان در این مسیر همیشه تنهایی. چیزی که از او یاد گرفتم این است که در مسیری که می روم با تمام توان بروم حتی اگر همه دنیا مقابله ام ایستاده باشند. اگر ایمان داشته باشیم و الگوهایی در فرهنگ فیلمسازی و انسانیت داشته باشیم، می توانیم، ادامه بدهیم.

این مستندساز با بیان اینکه خسرو سینایی سال های سال بزرگترین پشتیبان و چهره فرهنگی بود که من از او متأثر بودم. یادآور شد: او همیشه می گفت سه دریچه بزرگ در زندگی من هست. یکی سینمای داستانی و مستند که اغلب من را با آن می شناسند، دوم موسیقی و سوم دریچه کوچکی که من را آرام می کرد و قرار می داد و آن شعر است. نمی توانم بگویم خسرو سینایی شاعر سینماگر است یا سینماگر شاعر. اما از عاطفی ترین و پر احساس ترین هنرمندانی بود که در ایران دیدم.

اسکویی همچنین خاطرنشان کرد: من فکر می کنم اتفاقی که امروز در فضای مجازی رخ می دهد این است که متاسفانه مهم ترین حرف های مهم ترین چهره های فرهنگی ما را نشان نمی دهند و ضربه آن را خواهیم خورد. وقتی یک ستون فرهنگی کشور از دست می رود قیمت و اندازه ندارد. پس آنقدر باید به زنده ها بها بدهیم که وقتی از دست رفتند غبطه نخوریم.

او همچنین درباره ضرورت راه اندازی بنیاد خسرو سینایی گفت: خسرو سینایی، ایرج افشار و منوچهر طیاب افرادی چندوجهی هستند. فکر می کنم همه آنچه سینایی به صورت هنر بیرون داد به اضافه چیزهایی که از او ندیدیم می تواند در این بنیاد مورد توجه قرار بگیرد. سینایی یک کتاب نمونه ترجمه شده و منتشر نشده دارد به علاوه بسیار فیلم ها و عکس ها و راش ها که منتشر نشده. جهان درونی او باید مثل تمدنی که آجر به آجر ساخت، شناخته و معرفی شود.

اسکویی با اشاره به آخرین باری که سینایی را دیده است، گفت: قرار بود یک سی دی از شعرهای او به نام "یادگیری" کار کنیم و در آخرین دیدار من داشتم به ایشان می گفتم که جلد و عکس آلبوم این باشد و... گفت؛ من این مجموعه شعرها را خیلی دوست دارم و می خواهم این آخرین یادگیری من برای کسانی باشد که دوست شان دارم.

دبیر جشنواره سینما حقیقت: نخواستیم سکون را اختیار کنیم

در این برنامه که افتتاحیه جشنواره سینما حقیقت هم بود، دبیر این رویداد هم با تاکید بر این نکته که این رویداد میعادگاه مستندسازان است گفت: نخواستیم سکون و سکوت را انتخاب کنیم.

حمیدی مقدم گفت: در آغاز این دوره از جشنواره سینماحقیقت با هم هستیم اما در کنار هم نیستیم. تصاویر مشترکی را می بینم حتی اگر خیلی از هم دور هستیم. اما در عین دوری، با هم نزدیک هستیم، چون تجربه های مشترکی را پشت سر گذاشته ایم.

دبیر چهاردهمین جشنواره بین المللی سینماحقیقت این جشنواره را میعادگاه خواند و گفت: امروز فصلی تازه در سینمای مستند شروع می شود. شروعی متفاوت. شرایط خاص امسال زیر سایه همه گیری کرونا، این امکان را از همه ما گرفته که زیر یک سقف مشترک باهم مستند ببینیم. تجربه متفاوت امسال موجب شده مستندهای جشنواره را در تنهایی و خلوت و به دور از شور همیشگی تماشا کنیم. می شد که ما هم سکون و سکوت را انتخاب کنیم و برگزاری جشنواره را به شرایطی امن و بی خطر و زمانی نامعلوم در آینده موکول کنیم اما خاموشی آیین مستند نیست. نباید دست روی دست بگذاریم بلکه باید چالش ها را به فرصت تبدیل کنیم.

حمیدی مقدم ادامه داد: جشنواره چهاردهم سینماحقیقت برای برگزاری شایسته این دوره همه امکانات را بسیج کرده و از همه فرصت های دنیای دیجیتال استفاده کرده و به روز بودن در فناوری، موجب این گردهمایی بزرگ شده است.

او با اشاره به استقبال مستندسازان از چهاردهمین دوره جشنواره سینماحقیقت، گفت: حضور 894 فیلم در جشنواره، ما را تشویق کرد تا با جدیت برنامه ها را پی بگیریم و تحولی در جشنواره امسال ایجاد کنیم. امسال پیوند ما با تماشاگران مستند از طریق پلتفرم های مختلف ممکن شده است.

حمیدی مقدم با اشاره به موضوع مهم خطرپذیری صاحبان مستند، گفت: مستندسازان امسال در تعامل با جشنواره بودند و درک درست آنها از وضعیت موجود شایسته قدردانی است که به جای بایگانی مستندهایشان اقدام به نمایش فیلم ها و تعامل با جامعه کردند و همچنین شرکت های دولتی و خصوصی که سود خود را فدای منفعتی بزرگتر کردند که به پربارتر کردن جشنواره و فرصت سازی برای همراهی با مخاطبان وسیع تر بیانجامد.

دبیر جشنواره چهاردهم سینماحقیقت با قدردانی از تمام تولیدکنندگان خصوصی فیلم های مستند از یک امکان و تصمیم جدید در این دوره خبر داد و گفت: بر آن شدیم که به خاطر این همراهی و برای جبران بخشی از سرمایه سرمایه گذاران مستندها، مبلغی را به عنوان حقوق پخش به آثار بدهیم. بر این اساس، برای فیلم های کوتاه مبلغ 3 میلیون تومان، نیمه بلند 5 میلیون تومان و مستندهای بلند 8 میلیون تومان به سرمایه گذاران بخش خصوصی پرداخت می شود.

حمیدی مقدم با تاکید بر اینکه سینمای برخط سهم عمده ای در آینده به خود اختصاص خواهد داد، گفت: سینماحقیقت مفتخر است که در این زمینه در شمار جشنواره های پیشرو باشد. در شورای سیاست گذاری چهاردهمین دوره جشنواره تصمیم گرفتیم که هر روز جشنواره را به یکی از بزرگان سینمای مستند کشور تقدیم کنیم. بر همین اساس، چهار مراسم نکوداشت برای چهار استاد درگذشته و سه بزرگداشت برای بزرگانی که از حضورشان بهره می گیریم، خواهیم داشت.

او با تشریح این مراسم گفت: مراسم ابتدا و آغازین ما در امروز برای زنده یاد استاد خسرو سینایی است. و مراسم دیگر برای زنده یادان حمید سهیلی، اکبر عالمی و منوچهر طیاب و سه بزرگداشت هم شامل اساتید مهوش شیخ الاسلامی، فرشاد فدائیان و کامران شیردل است.

حمیدی مقدم در پایان صحبت هایش خاطرنشان کرد: اما امروز در این لحظه های دلنشین و در آستانه آغاز جشنواره چهاردهم سینماحقیقت یاد می کنیم از اساتیدی که امروز بین ما نیستند. خسرو سینایی از درخشان ترین نام ها در سینمای مستند ایران است. فیلمسازی در جستجوی حقیقت و دانایی با آثاری سراسر تلاش و تکاپو که تا دیروز کنار ما بوو امروز ستاره ای در کهکشان است. یادی از شاعر سایه ها، زنده.یاد خسرو سینایی آغازگر جشنواره چهاردهم سینماحقیقت است.

در این مراسم، فیلم نکوداشت خسرو سینایی به کارگردانی حامد کلجه ای پخش شد که در این فیلم برش هایی از آثار زنده یاد سینایی پخش شد و ناصر فکوهی انسان شناس و جامعه شناس روایتی از مرحوم سینایی داشت.

سپس حامد کلجه ای کارگردان این فیلم عنوان کرد: از این تریبون استفاده می کنم و به خانواده مرحوم سینایی تسلیت می گویم. من با مرحوم سینایی ارتباط مستقیم نداشتم بلکه ناصر فکوهی در پروژه ای مصاحبه هایی طولانی با او در قالب پروژه تاریخ فرهنگی ایران مدرن داشت. در این پروژه با افراد و شخصیت های بزرگی گفت وگو شد. مستندهای بسیاری برای این پروژه کار شد که یکی از آن ها مربوط به خسرو سینایی بود. مصاحبه ای که آقای فکوهی با او انجام داد، مصاحبه بزرگی است که همه جنبه های زندگی او را در بر می گیرد. برخود لازم می بینم که از مرکز گسترش، انجمن سینمای جوانان، ناصر فکوهی و مهرداد اسکویی که به این پروژه کمک بزرگی کردند، تشکر کنم.

رزاق کریمی: سینمای مستند زنده است

در ادامه مرتضی رزاق کریمی قائم مقام مرکز گسترش سینمای مستند، بیان کرد: به اهالی سینمای مستند تبریک می گویم. سینمای مستند همیشه پیشرو بوده و توانسته هویت خود را حفظ کند. می توان جشنواره را طوری برگزار کرد که پروتکل ها رعایت شود. ما در این دوره با استقبال مستندسازان مواجه شدیم . پیش بینی می کردیم که اگر استقبال صورت نگیرد به سمت عدم برگزاری جشنواره برویم اما اینطور نشد.

او ادامه داد: این نشان می دهد که سینمای مستند زنده و این شرایط نقطه امیدی برای علاقه مندان به سینمای مستند است. ان شالله برگزاری برخط این دوره نقطه عطفی برای غلبه بر این ویروس باشد و در آینده روزهای پرامید را ببینیم. من افتخار همکاری با استاد سینایی در سال 74 را داشتم. آقای سینایی در سینمای داستانی هم فعالیت داشت اما محدود به یک حوزه نبود، شاعر و اهل موسیقی هم بود. او یک جهان بود. آثار او ماندگار است و سال های سال پیشینه قوی از آثار او باقی می ماند.

ناصر فکوهی انسان شناس و جامعه شناس در پیامی ویدیویی از زنده یاد خسرو سینایی و همکاری در تولید فیلم نکوداشت این هنرمند توضیحاتی ارائه داد.

او بیان کرد: سینایی فردی ارزشمندی بود و از دست دادن او تراژدی بزرگی بود. من به دلیل پروژه تاریخ فرهنگی ایران مدرن با او در ارتباط بودم و ساعت های بسیار زیادی را با او گذراندم که این ها هنوز منتشر نشده است. کتاب ها و مقالات بسیاری از خسرو سینایی منتشر شده و همه او را می شناسند اما شاید این پروژه هم بتواند به شناساندن او کمک کند. او در خانواده ای بود که همه پزشک بودند اما سنت را شکست و به سمت شعر، موسیقی و سینما رفت و به حدی که می خواست در هر کدام از این ها پیش رفت. سینایی حسرتی در زندگی نداشت و می گفت هرچه می خواستم به دست آوردم. او میراث بسیار بزرگی برای ما به جا گذاشت.

ناگفته های همسر خسرو سینایی از حضورش در ایران

گیزلا سینایی همسر زنده یاد سینایی هم در بخش دیگری از این رویداد بیان کرد: در راه بودم که فکر می کردم این تابستان، 54 سال است که ما ازدواج کرده ایم و در سالگرد ازدواجمان او در بیمارستان بستری بود. شما همه در مورد او و فعالیت هایش گفتید اما من می خواهم از آشنایی مان بگویم. ما هر دو دانشجو بودیم و او فرد باسوادی بود. من علاقه به هنر داشتم و دوست داشتم با کسی ازدواج کنم که اهل هنر باشد.

وی در ادامه گفت: او 9 سال منتظر به نتیجه رسیدن فیلمش قطار زمستانی بود اما نشد. آقای سینایی چهره ای اجتماعی داشت و همه او را دوست داشتند و فرد متواضع و باسوادی بود. من منش او را دوست داشتم. او من را به ایران زمین آورد، چیزی از ایران نمی دانستم اما فرد کنجکاوی بودم و از عشق و کنجکاوی به ایران آمدم. ادبیات شرق را می خواندم و همیشه دوست دارم در مورد ایران بدانم. نگران کار خودم بودم و نمی دانستم که در ایران می توانم نقاش باشم یا نه که به من گفت دوستان زیادی دارد و می تواند به من کمک کند. او با عشق و دوست داشتن به من کمک می کرد.

اجرای این مراسم را منصور ضابطیان به عهده داشت و در پایان این رویداد دبیر جشنواره حقیقت با حضور روی سن از همسر زنده یاد سینایی تقدیر کرد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
مدیرعامل بیناد فارابی می گوید اولویت سینمای ایران همکاری بین المللی با کشور های فارسی زبان و مسلمان است
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۵

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین : با وجود اینکه سینمای ایران از نظر داشتن فیلمسازان بین المللی و کسب عناوین جهانی در دنیا شناخته شده است و به خاطر پایبندی به اصل اخلاقی نسبت به بسیاری از کشور های فیلمساز دارای فیلم های اخلاقی تر و مناسب برای خانواده ها است ایران هنوز نتوانسته است در عرصه تولیدات مشترک سینمایی که نشانه ای از توانمندی بین المللی سینمای ایران است موفق باشد.
علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی که بازوی فیلمسازی دولتی در ایران است و ارتباطات بین المللی سینمای ایران از طریق آن تنظیم و اجرا می شود در گفتگو با برنامه نمای نقره ای رادیو نمایش به موضوع تولیدات مشترک سینمای ایران پرداخت.
مذاکره کننده نداریم
تابش با اشاره به اهمیت موضوع مذاکره برای رسیده به تفاهم برای ساخت آثار مشترک، گفت: متاسفانه تعداد مذاکره کنندگان بین المللی در سینمای ایران به عدد انگشتان دو دست می رسد. ما مذاکره کننده بین المللی مسلط به سینمای ایران، ابعاد تولید و موارد حقوقی نداریم. به نوعی هم یک عدم شناخت از مفهوم تولید مشترک بین ارکان سینما در کشور ما وجود دارد که یک مقوله کاملا تخصصی است. از دوره ای که من در بنیاد سینمای فارابی وظیفه را به عهده دارم با همکارانم تلاش کردیم این مفهوم را بیشتر تبیین کنیم؛ بنابراین کارگروه تخصصی تولید مشترک فارابی که سال ها تعطیل شده بود را دوباره احیا کردیم و خوشبختانه 6 پروژه تولید مشترک با همکاری بخش خصوصی و کشور های خارجی به ثمر رسید.
وی درباره محدودیت های ایران برای تولید مشترک فیلم در ایران، تاکید کرد: سینمای ایران مناسبات خودش را دارد ما نه هالیوود هستیم نه بالیوود هستیم نه چین و نه کره و نه هند هستیم. برایند های بررسی های ما در طی این سال ها نشان می دهد که چند دسته از کشور ها برای انجام تولیدات مشترک برای ما در اولویت قرار دارند؛ کشور هایی که به نوعی اشتراکات فرهنگی و تاریخی با آن ها داریم مثل کشور های فارسی زبان یا کشور های مسلمان به خصوص کشور های همسایه!
اولویت های تولید مشترک سینما
مدیرعامل بیناد سینمایی فارابی در ادامه گفت: از 3 سال پیش ما یک قراردادی را با موسسه فرهنگی اکو منعقد کردیم که امیدوارم یکی از دست آوردهایش این باشد که در دوران کرونا ما پنل های تولید مشترک و حتی پنل های آموزشی با دو کشور همسایمان یعنی افغانستان و تاجیکستان داشته باشیم. تاکید می کنم، تولید مشترک با کشور های همسایه، با کشور های دارای اشتراکات فرهنگی تاریخی، فارسی زبان ها و همینطور کشور های پیشرفته که دارای صنعت سینما هستند. مثلا فیلم یلدا در صدر جشنواره های جهان بوده است که کار آقای بخشی است؛ این تولید مشترک بنیاد فارابی با چند کشور صاحب صنعت سینما می باشد.
تابش در خصوص آثار مشترک سینمایی که در سال های اخیر در سینمای ایران تولید شد، گفت: فیلم یه وا به کارگردانی آناهید آباد، تولید مشترک ایران و ارمنستان بود. قلعه عشق به کارگردانی الهام قاسم اف، تولید مشترک ایران با آذربایجان بود. درخت خاموش به کارگردانی فیصل سویسال، تولید مشترک ایران و ترکیه بود. یلدا تولید مشترک فرانسه، آلمان، لوکزامبورگ، ایران و لبنان بود یعنی پنج کشور در تولید فیلم یلدا مشارکت داشتیم و می بینید که نتیجه کار مشترک به ثمر نشسته است. غول چراغ جادو کار مشترک ایران و ژاپن است. لایه های دروغ کار ایران، فنلاند و کشور های اسکاندیناوی است که در دست تولید است.
فصل جدید همکاری سینمایی ایران چین بعد از کرونا
مدیرعامل فارابی درباره لزوم تبادل تفاهم نامه برای ساخت فیلم مشترک با کشور های خارجی، افزود: بحث داشتن تفاهم نامه های فرهنگی است به هر حال یکی از وظایف نهاد های ملی سینما نظیر بنیاد سینمای فارابی؛ می دانید شبیه بنیاد فارابی در کشور های سایر صنعت سینما داریم که اسم آن ها نهاد ملی آن کشور است مثل افغان فیلم در افغانستان و نهاد های ملی سینما در سایر کشور ها که معمولا تفاهم نامه های ما با یکدیگر امضا می شود. متاسفانه یکی از نقص ها و اشکالات تولید مشترک در سینمای ایران که پیش زمینه و الزام تحقق تولید مشترک است به نوعی نبود تفاهم نامه ها یا یادداشت تفاهم سینمایی است.
تابش افزود: ما در هدف گذاریمان با کشور های همسایه یا مؤسساتی نظیر اکو و یا کشور های همسو با ایران که به نوعی یا جزء کشور های همسایه و یا دارای فرهنگ و تاریخ مشترک هستند، حتما زودتر می شود با آن ها تفاهم نامه امضا کرد، اما تفاهم نامه ای که یک و نیم سال است شورای بین الملل سازمان سینمایی از طریق وزارت خارجه و دستگاه های دیگر پیگیری می کند تفاهم نامه مهمی است که ما با چین به ثمر رساندیم و چند ماهی است که بخاطر شرایط کرونا منتظر تأیید هستم البته همه کار های آن خوشبختانه انجام شده است و شما می دانید اگر تفاهم نامه سینمای ایران با چین به ثمر برسد فصل نوینی از همکاری های سینمایی بین ایران و کشور چین آغاز می شود
سو استفاده تجاری از مسئله حجاب
وی با بیان اینکه صنعت سرگرمی و سینما نیم نگاه جدی به مقوله آورده های مالی و تجاری خودش دارد، گفت: بعضا می بینیم از برخی از آثار ناظر و صرفا سرگرم کننده و عامه پسند استفاده ابزاری می شود، مثلا بحث حجاب زنان است و بازیگر خارجی زن، هرچند بازیگر مرد هم زیاد است، اما سرمایه گذار و تهیه کننده تمایل دارد از این نوع بازیگر استفاده کند که اگر همین را آسیب شناسی کنیم یکی از آسیب ها همین است.
دستگاه دیپلماسی جلوی ساخت فیلم ضد ایرانی را بگیرد
مدیرعامل بنیاد فارابی تاکید با اشاره به اینکه همسایگان ما و برخی از کشور های جعلی سریال ها و فیلم هایی بر علیه جمهوری اسلامی می سازند، تاکید کرد: ابزار آن ها کاملا ابزاری رسانه ای و هنری و سینمایی است که به نوعی دارد کار دیپلماسی سینمایی و دیپلماسی رسانه ای را انجام می دهد. یک وجه دیگر آن فرهنگی است که سطح تعاملات بین کشور ها را بالا می برد و ذائقه مخاطبان این برنامه و این فیلم ها را کاملا می تواند تحت تاثیر خودش قرار دهد؛ همانطور که دقت کرده اید زمانی که یک فیلم تاثیرگذار از ایران در یک شبکه تلوزیونی یا ماهواره ای یا حتی سینما های یک کشور پخش می شود مدتی منتقدین و رسانه ها و شبکه های اجتماعی آن را وایرال می کنند یا به نوعی دیده می شود. یک وجه اقتصادی و یک وجه تعامل نیوری انسانی هم دارد، اینکه ما یاد بگیریم چگونه با خارجی ها همکاری داشته باشیم.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
تهیه کننده سینما و تلویزیون گفت: ولنگاری ای که در پرداخت دستمزدها در شبکه نمایش خانگی به وجود آمد، عموما با پول های عجیب و غریب یا پول های کثیف که منشأ سالم و درستی ندارند، صورت گرفت و شرایطی را به وجود آورد که برخی برای صدا وسیما خط و نشان می کشند.

به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس، چند روزی است که موضوع درخواست های غیرمتعارف بازیگران از سریال های تلویزیونی در رسانه ها مطرح شده است. از ماجرای کنار گذاشتن روزبه حصاری از سریال بچه مهندس4 با تصمیم قاطع مدیران سیمافیلم تا ماجرای دستمزدهای میلیاردی در سریال پایتخت که هر روز ابعاد گسترده تری پیدا می کند.

در همین رابطه سیدعلیرضا سبط احمدی تهیه کننده سینما و تلویزیون درباره درخواست های دستمزد غیرمتعارف بازیگران سریال ها گفت: اگر با نگاه دقیق تری به این مهم توجه کنیم می بینیم یکی از عواملی که باعث می شود این افراد دستمزدهای عجیب و غریب طلب کنند ما تهیه کنندگان و تصمیم گیرندگان سیما هستیم. عدم به کارگیری و معرفی بازیگران جوان و جدید باعث می شود که برخی بازیگران دستمزدهای بالایی طلب کنند.

وی ادامه داد: وقتی تهیه کنندگان ملزم شوند که در هر پروژه از بازیگران جدید و جوان تربیت شده در کلاس های بازیگری، بازیگران تئاتر، دانشجوها و... استفاده کنند بعد از 30 پروژه قطعا شاهد معرفی چهره های جدید و مستعد به جمع بازیگران کشور خواهیم بودو حق انتخاب و تنوع بازیگران برای تهیه کنندگان و کارگردانان زیاد می شود.

**معرفی چهره های جدید؛ راهکار مقابله با بازیگران زیاده خواه

سبط احمدی تاکید کرد: نگاه برخی مدیران برای تولید سریال ها این است که در هر سریال از چند بازیگر شناخته شده و چهره استفاده شود. از این جهت قدرت انتخاب کارگردان و تهیه کننده برای یک نقش تنها به سه یا چهار نفر محدود می شود و آن افراد هم هر رقمی که بخواهند طلب می کنند و از سوی دیگر سازندگان مجبور می شوند برنامه ریزی کار را به گونه ای ترتیب دهند که بازیگر به دو یا سه پروژه خود برسد.

وی افزود: اگر مدیران سیما این اجازه را بدهند که در سریال ها از بازیگران مستعد و موفق که کم هم نیستند استفاده شود با این نوع مشکلات مواجه نخواهیم شد. هزینه کلان برای به کارگیری بازیگران را صرف کار روی فیلمنامه و انتخاب و بکارگیری استعدادهای جوان بازیگری کنیم. ما در شهرستان ها استعدادهای بسیار خوبی داریم که فرصتی برای دیده شدن ندارند. بسیاری از بازیگران صاحب نام و مطرح روزی در تئاترهای شهرستانی فعال بودند و کشف شدند. به کارگیری استعدادهای جوان کمی شجاعت می خواهد که با حمایت مدیران سیما می توان این مشکل را مرتفع کرد.

**پرداخت رقم های نجومی در شبکه نمایش خانگی برخی را وقیح کرد

تهیه کننده ایلدا به پرداخت دستمزدهای نامتعارف در شبکه نمایش خانگی اشاره کرد و گفت: ولنگاری که در پرداخت دستمزدها در شبکه نمایش خانگی به وجود آمد عموما با پول های عجیب و غریب یا پول های کثیف که منشاء سالم و درستی ندارند، صورت گرفت. پرداخت رقم های نجومی شبکه نمایش خانگی برخی همکاران ما را وقیح کرد. متاسفانه پرداخت این پول ها برای افرادی که خاستگاه اصلی آن ها تلویزیون بود شرایطی را به وجود آورد که برای صدا وسیما خط و نشان می کشند و دستمزدهای عیجب طلب نمی کنند یا می گویند ما با سیما کار نمی کنیم. متاسفانه شنیدم که سریال های تلویزیونی را شبیه عابر بانک فرض میکنند و دل مشغولی خود را جای دیگر می دانند.

**بازیگری که دستمزدش 3 میلیون بود 120 میلیون می خواهد!

وی ادامه داد: متاسف می شوم وقتی می شنوم بازیگری که در سریال های تلویزیونی رشد کرد و دیده شد و تا فصل قبل سریال دستمزد ماهیانه 7 میلیونی خود را به یکباره به 200 میلیون تومان افزایش می دهد که با هیچ معیاری قابل درک نیست یا بازیگری که در پروژه قبلی ماهی 8 میلیون دستمزد می گرفت در پروژه ایلدا طلب ماهی 60 یا 70 میلیون تومان کرد. یا دوست دیگری که در کار قبلی ماهی سه میلیون دستمزد گرفته بود برای حضور در ایلدا تقاضای 120 میلیون تومان داشت. خدا را شاکر جایگزین های خوبی برای این بازیگران در نظر گرفته شد.

**مخالفت مدیران سیمافیلم با دستمزدهای نجومی جای تقدیر دارد

وی افزود: تقاضای چند میلیاردی برای بازیگری و چند کار جنبی دیگر در یک سریال در هیچ چارچوبی نمی گنجد و خوشحالم که شنیدم مدیران سیمافیلم با پرداخت این نوع تقاضاها مخالفت شدید کردند. من تشکر می کنم که با حمایت مدیران سیمافیلم و شبکه این جسارت را به همکار من آقای سعید سعدی دادند تا بازیگرش را تغییر دهد و زیر بار این درخواست های نامتعارف نرفت.

**خط مشی پروژه را سازمان تعیین می کند نه بازیگر!

سبط احمدی در خاتمه تاکید کرد: باید ملاک و اصل هر سریال محتوای آن باشد و خط مشی پروژه را تهیه کننده و سازمان صدا و سیما مشخص کنند نه برخی از بازیگران که تقاضاهای مادی عجیب و غریب دارند. اگر جلوی این نوع رفتارها را نگیریم و بسط و گسترش پیدا کند نمی توانیم هیچ سریالی را تولید کنیم. با توجه به هزینه هایی که افسارگسیخته در تولید بالا می رود گاهی با توجه به برآوردهایی که داریم دستمزد همکاران پشت صحنه که شبانه روز زحمت می کشند از دستمزد کارگر ساده هم پایین تر است. برآوردهای سازمان هم باید با این تورم هم خوانی داشته باشد تا تهیه کننده شرمنده عوامل پشت صحنه نشود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
متقاضیان اعطای تسهیلات حمایتی قرض الحسنه ویژه کسب و کارها و فعالان بخش سینمایی و سمعی بصری تا 30 آذرماه فرصت ثبت نام دارند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان سینمایی، به منظور حمایت از کسب وکارهای سینمایی و سمعی بصری، حفظ فرصت های شغلی و رونق هنرصنعت سینما، تسهیلات حمایتی باکارمزد 4 درصد با عاملیت صندوق کارآفرینی امید داده می شود.

این تسهیلات به متقاضیانی همچون احداث سینما ( پردیس سینمایی امید)، صنایع سینمایی ( تولید ابزار و تجهیزات سینمایی ) ، موسسات تهیه و تولید فیلم سینمایی / تهیه کنندگان سینما ، سامانه نمایش در خواستی VOD ،آموزشگاه آزاد سینمایی ،موسسات سینمایی و مراکز پشتیبانی فنی سینمایی (لابراتوارها و استودیوهای سینمایی ) اعطا می شود.

ثبت نام فعالان و مدیران کسب و کارهای سینمایی و سمعی بصری متقاضی دریافت تسهیلات حمایتی، از 23 آبان ماه آغاز شده و تا30اذر ادامه خواهد یافت و این مهلت تمدید نمی شودمتفاضبان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند به سامانه تحفه به آدرس: https://tohfeh.farhang.gov.ir مراجعه کنند.

همچنین طبق این اطلاعیه، درباره چگونگی دریافت تسهیلات حمایتی و اطلاعات بیشتر،شماره تلفن های 38512549- 38513356 پاسخگو است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
سینماپرس: حسن هدایت کارگردان سینما با انتقاد شدید نسبت به اصرار نابخردانه برخی مدیران سینمایی برای برگزاری جشنواره فیلم فجر در روزهای بحرانی کرونا گفت: وقتی موضوعی سمبلیک، مهم و نمادین مانند نماز جمعه به دلیل گسترش ویروس کرونا تعطیل می شود برگزاری جشنواره چه معنایی دارد؟؛ همانطور که مهمترین و معتبرترین رویدادهای سینمایی جهان حتی برای سال 2021 اعلام لغو و تعویق کرده اند چه معنایی دارد که برخی از مدیران سینمایی این چنین نابخردانه اصرار به برگزاری جشنواره ای دارند که از همین حالا محتوم به شکست است؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۵ سایت های دیگر : هشدار نیوز

کارگردان فیلم های سینمایی آخرین بندر و دلاوران کوچه دلگشا در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: در هر جامعه ای امنیت و سلامت افراد جامعه مهمترین مسأله است و هرکس بخواهد جامعه را به خطر بیندازد خائنی بزرگ است.

هدایت خاطرنشان کرد: همانطور که پیش از این عرض کردم وقتی در کشور ما که جمهوری اسلامی است و مبنای حکومتش بر شرع است نماز جمعه تعطیل می شود، چرا ما باید خائنانه اصرار به بازگشایی سالن های سینما و برگزاری جشنواره ها و کنسرت ها و... داشته باشیم؟ آیا در شرایط کنونی فرهنگ و هنر مهمتر است یا حفظ جان و سلامت آحاد افراد جامعه؟

این کارگردان سینما با انتقاد شدید از عملکرد مسئولان تصریح کرد: متأسفانه ما عادت کردیم شیپور را از سر گشادش بزنیم! وقتی همه دنیا روی مسأله ای به توافق می رسند ما دوست داریم برعکس آن ها عمل کنیم! همین است که وقتی مهمترین رویدادهای سینمایی جهان به تعطیلی کشانده می شوند مسئولان سینمایی ما اصرار به برگزاری جشنواره و بازگشایی سالن های سینما دارند.

وی متذکر شد: اسم این کارها شجاعت نیست! برگزاری جشنواره حماقت است و بس!؛ از سوی دیگر برگزاری جشنواره می تواند یک نوع خودنمایی برای برخی دست اندرکارانش محسوب شود. آن ها وقتی نمی توانند سینما را درست اداره کنند می خواهند با برگزاری جشنواره فجر پوششی بر بی کفایتی های خودشان در اوج بحران کرونا بگذارند.

کارگردان فیلم های سینمایی چشم شیطان و یک مرد، یک شهر در همین راستا خاطرنشان کرد: حفظ جان اوجب واجبات است؛ جان مهمترین هدیه الهی به انسان است و ما باید همواره مراقب و مواظب جان خودمان و دیگران باشیم. ما در قرآن کریم آیات زیادی در خصوص اهمیت حفظ جان داریم و بی تردید اگر هر کسی برخلاف نصایح قرآن کریم عمل نماید و جان انسان ها را در مخاطره بیندازد عملکردش نابخشودنی است.

هدایت سپس با درخواست از نهادهای ناظر بر عملکرد دستگاه های فرهنگی و هنری و سایر دستگاه ها و ارگان ها در حوزه مبارزه با کرونا اظهار داشت: وزارت بهداشت و ستاد مقابله با کرونا باید ورودی عاجل و جدی نسبت به مسأله برگزاری جشنواره فجر داشته باشند. مسئولان جشنواره نباید این اجازه را داشته باشند که حتی در یک سالن کوچک هم نمایش فیلم برای اهالی سینما، اصحاب رسانه، منتقدان و... داشته باشند.

وی در همین راستا افزود: وزارت بهداشت به عنوان سکان دار سلامت و امنیت کشور باید هرچه سریع تر وارد میدان شده و بساط برگزارکنندگان جشنواره فجر را جمع کند. بنده باز هم تأکید می کنم برگزاری این جشنواره به هر شکل اشتباه بسیار بزرگی است.

این سینماگر در خاتمه این گفتگو افزود: اگر آقایان اصرار به برگزاری جشنواره دارند باید آن را در فرصتی مناسب تر برگزار کنند و در صورت اصرار برای برگزاری جشنواره در زمان پیشین باید این رویداد تماماً به صورت مجازی برگزار شود و برای اینکه آثار دچار سرقت نشوند باید تنها بخش کوتاهی از فیلم ها در حد یک آنونس نمایش داده شوند. در هر صورت ما همواره از سوی مدیران سینمایی از این اقدامات شتاب زده و پروپاگاندا زیاد دیدیم اما حالا زمان ریسک نیست و آن ها اجازه ندارند جان دیگران را برای رسیدن به منافع خود در خطر بیندازند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم مستند ایران (سینماحقیقت) از امروز تا 2 دی ماه برگزار می شود. فعالان و علاقه مندان سینمای مستند می توانند آثار برگزیده مستند ایران و جهان را به صورت آنلاین ببینند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۵

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم مستند ایران(سینماحقیقت) با دبیری محمد حمیدی مقدم از امروز آغاز به کار می کند و فعالان و علاقه مندان سینمای مستند تا 2 دی می توانند آثار برگزیده مستند ایران و جهان را به صورت آنلاین ببینند.

بازنمایی تاریخ و فرهنگ جامعه ایرانی- اسلامی، صیانت از هویت ملی مبتنی بر انگاره های دینی و ایرانی، تقویت سینمای مستند خلاق ایران، آشنایی فیلمسازان کشور با تحولات نوین سینمای مستند جهان، توجه به اهمیت اقتصاد سینمای مستند با تأکید بر رفع موانع تولید، توزیع و نمایش این آثار در عرصه های داخلی و خارجی از اصول و اهداف جشنواره سینماحقیقت به عنوان مهم ترین رویداد سینمای مستند ایران است.

چهاردهمین دوره جشنواره سینماحقیقت، بخش های مختلف و متنوعی دارد از جمله بخش مسابقه ملی، بخش بین الملل (غیررقابتی)، جایزه شهید آوینی، مسابقه فیلم های مستند کارآفرینی، بخش ویژه کرونا، کارگاه های تخصصی، نکوداشت و بخش های جنبی.

مسابقه ملی شامل مستندهای کوتاه (تا 40دقیقه)، مستندهای نیمه بلند (از 40تا70 دقیقه) و مستندهای بلند(بالای 70 دقیقه) است و به عنوان مهم ترین و پرطرفدارترین بخش جشنواره به صورت رقابتی برگزار می شود، اما بخش بین الملل این رویداد امسال به دلیل شیوع کرونا غیررقابتی است و آثار صرفا به نمایش درمی آیند.

رقابت در بخش جایزه شهید آوینی
یکی از مهم ترین بخش های جشنواره سینماحقیقت، جایزه شهید آوینی است که آثار مستندی در حوزه انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت در آن به نمایش درمی آید. این جایزه که امسال یازدهمین دوره آن در قالب چهاردهمین جشنواره سینماحقیقت برگزار می شود، هیات داوری جداگانه ای دارد.

در این دوره 30فیلم در این بخش با یکدیگر به رقابت می پردازند که عنوان و نام کارگردان های آنها به این شرح است: آمدیم نبودید(محمدحسین خوش بیان)، برادرم نادعلی(علی تک روستا)، بیست دو بیست و دو(فرود عوض پور)، بیشتر از مادرم(علیرضا باغشنی)، پرچم های مجازی(حسن جعفری)، تاجران خون (وحید هداوند)، تولد یک تراژدی(حجت ا... عدالت پناه)، جزیره ماهی(رضا اعظمیان)، جهان جواد(سیدصادق غفوریان)، چلچلای سفری(حسن جعفری)، چمر سرباز(قدرت باقری)، حسین ملات(حسین همایونفر)، دز هنوز از شهر من رد می شود(امین قدمی)، دستمال سرخ ها(حسین اسدزاده)، دلندروا(امیر پذیرفته)، رضیه و منصور(سجاد قنبری)، ژنرال(محمد طالبی)، عزیز قلی(سیدجواد هادی اصل)، قمار(سیدمحمدمهدی دزفولی)، کراس(احمد رحمانیان)، گردان تکنفره(داریوش یاری)، گزارش آشوب(محمدرضا گیوه چیان)، گزارش رمادی(علی محمد ذوالفقاری)، ما چند نفر(سیدنعمت ا... اسماعیلی)، محسن ژاپنی(وحید فرجی)، مکی، مردی از اربعین(حبیب احمدزاده، حسینعلی روشنکار و مهرداد افرآسیابی)، ناگهانگی
(علی نیکبخت) و نفس خوار(سیدمحمد محمدی سرشت و علی سلمانی)، هجده هزارپا(مهدی شامحمدی)، یه روز جمعه(مهدی حجت پناه).

جایزه شهید سلیمانی
در این دوره، جایزه ویژه دیگری هم در جشنواره سینماحقیقت اهدا می شود؛ جایزه شهید قاسم سلیمانی. این مطلب را محمد حمیدی مقدم، دبیر جشنواره در نشست رسانه ای این رویداد اعلام کرده و گفته بود: با توجه به مسائلی که در سال گذشته و امسال رخ داد در این دوره یک جایزه ویژه برای بهترین فیلم مستند در زمینه تبیین نقش سردار حاج قاسم سلیمانی اهدا خواهد شد.

به دنبال نشان فیروزه
اما 67 فیلم این دوره در بخش مسابقه ملی که به صورت آنلاین و از طریق سامانه هاشور برای علاقه مندان به نمایش درمی آید و برای دریافت نشان فیروزه(جایزه بهترین فیلم) تلاش می کنند، از این قرار هستند:
مستندهای بلند: آنجا سپیده دم(محسن جهانی و هاشم مسعودی)، آینه دار(پویان کاظمی)، انیمیشن ایرانی(مهرداد شیخان)، ایاقچی(محمدحسن دامن زن)، ایساتیس(علیرضا دهقان)، جاهای خالی پر شود(عطیه زارع آرندی)، چشم ایرانی(ساسان فلاح فر)، خانه(افسانه سالاری)، داغ قره باغ(سینا حسین پوراصل)، در لباس سربازی(مهدی نقویان)، رویاهای خالکوبی شده(مهدی گنجی)، ساکنین طبقه بالای لاله زار(فریبا رئیسی)، کمیته(عبدالحسین بدرلو)، گزارش رمادی(علی محمد ذوالفقاری)، ناخدا دریایی(مازیار مشتاق گوهری) و هجده هزارپا (مهدی شامحمدی).
مستندهای نیمه بلند: آخرین نفس ها(فراز فداییان)، آناهید(حمیدرضا علیپور)، آوای شب دهم(سمیه کریمی)، امیدی ه (علی زهیری)، بازگشت دوباره(فرهاد ورهرام)، برسر خاک(محسن خان جهانی)، بر کرانه های کاسپین(پژمان مظاهری پور)، به جهت یادگاری(سعیدمحسن صفوی فر)، به یک آن(مریم ایزدی)، چامون(آرمان قلی پوردشتکی)، چلچلای سفری(حسن جعفری)، در جست وجوی زمان از دست رفته(محمدصادق سمیعی فر)، راه ناتمام اصغر قندچی (مصطفی رزاق کریمی)، رش او(رضا عباسی)، زخم قند(مهدی باقری)، شمع، گل، پروانه(محمدصادق بکتاشیان)، طاهر(امیرمسعود حسینی)، طلارودان(رضا مجلسی)، ف- الف(فرشاد اکتسابی)، قطعه 19(مسعود دهنوی)، کل فاطمه(مهدی زمانپور کیاسری)، مرغ آتش(حجت طاهری)، موسیقی زندگی من است(مهدی محمودی)، میر و مار(امید پاک پرور) و هوبره(فتح ا... امیری و نیما عسکری).
مستندهای کوتاه: آق سو(عبدا... عزیزی)، آلوسان(محسن اسلام زاده)، باوه [پدر](محسن کولیوندی)، برانازا [برادر خشکی ها] (علی اسدی)، پا به توپ(حدیث جان بزرگی)، پریزاد(مهدی ایمانی شهمیری)،تجارتخانه بوشی(هادی نعمت الهی)، تنها نخواهم ماند(یاسر طالبی)، حاج ابوالقاسم قناد و پسران(مهرداد خاکی)، حلب دریا ندارد(میثم صبوحی)، خانجان(بابک طاهری)، درباره پدر درباره مرگ(فرهاد بهبهانی)، رویای آشفته(احسان نیکبخت)، زرافشون(مهدی رجبیان)، سارو(محمد عبداللهی)، سایه های کوتاه(محسن عسگری زاده)، سنجاقک های برکه ی خشک...(محمدصادق بکتاشیان)، شب ها در راه(حسن ملک زاده)، فریاد بلوط(محسن سخاء)، کاکل(هادی ثابت شوکت آباد)، کامیون آبی(هادی آفریده)، کمی با من برقص(مصطفی امامی)، گاندو(تیمور قادری)، نیسان(محسن ظریفی پور)، وایو (پناه برخدا رضایی) و همیشه شب همیشه روز(یاسر خیر).

علاقه مندان به تماشای این فیلم ها می توانند با مراجعه به سامانه هاشور به نشانی
hashure.com و بخش اکران عمومی با خرید بلیت، فیلم های موردنظر خود را ببینند. سامانه های فیلیمو، نماوا و تیوا هم فیلم های این دوره سینماحقیقت را به نمایش می گذارند.

آموزش مستند در کلاس لانگلی
یکی از بخش های مهم، کاربردی و موردعلاقه جشنواره سینماحقیقت در هر دوره، کارگاه های تخصصی و آموزشی است که مستندسازان چهره و معتبر سینمای ایران و جهان برای علاقه مندان و فعالان سینمای مستند برگزار می کنند. در این دوره هم این کارگاه ها برگزار می شود، البته به صورت آنلاین. امروز آن کسانی که در کارگاه ها ثبت نام کرده بودند، می توانند از ساعت 17و30دقیقه تا 19 مسترکلاس مجازی جیمز لانگلی، مستندساز معتبر آمریکایی را ببینند. لانگلی در این کارگاه دریاره موضوعاتی چون فیلمسازی در مناطق جنگی، تدوین فیلم مستند و فیلمنامه فیلم مستند صحبت خواهد کرد.

هرتزوگ و سینمای ایران
علاقه مندان سینما قطعا با نام و آوازه ورنر هرتزوگ، کارگردان و مستندساز مشهور سینمای آلمان و جهان آشنایی دارند. هرتزوگ را با فیلم هایی چون معمای کاسپار هاوزر، فیتزکارالدو و آگیره خشم پروردگار می شناسیم. او به تازگی در پیامی به مناسبت برگزاری چهاردهمین جشنواره سینماحقیقت، نسبت به سینمای ایران ابراز علاقه کرده و در بخشی از ویدئویی برای دوستش آندره سینگر که در جشنواره امسال سینماحقیقت در یک مسترکلاس از هرتزوگ می گوید- گفت: می دانم سمینار کارگاهی برای فیلمسازان و دانشجویان جوان در ایران برگزار می کنی، به تو غبطه می خورم. من کشور ایران را دوست دارم. کشوری با سنت شعر و شاعری پنج هزارساله که ضمنا پیشینه تولید فیلم های فوق العاده ای دارد.

پیام انتظامی
روز گذشته دکتر حسین انتظامی، رئیس سازمان سینمایی به مناسبت چهاردهمین جشنواره سینماحقیقت پیامی را به این شرح منتشر کرد: مستندسازان هنرمند ایران اسلامی سال هاست نه تنها علاقه مندان فهیم این عرصه را با خود همراه ساخته اند بلکه با تکیه بر پشتوانه فکری خویش، گام های بلندتری را با استحکام هرچه تمام تر برداشته اند. فیلم های وزین و متین مستند در سایه سار هنرمندان اندیشمند و صبور خود، درفش فضائل و ارزش های ناب انسانی را با تمام قاب های ماندگار خویش در سپهر معرفت جویانه سینمای ملی ایران به اهتزاز درآورده است.از آنجا که حقیقت جویی هنرمندانه از اعماق دل های صاف دردمند برمی آید، لاجرم بر دل های مشتاق حقیقت نیز فرود خواهد آمد. در نهایت افتخار و ادب، بر خود فرض می دانم قدرشناس نجابت فیلمسازان این حوزه باشم که چهاردهمین دوره این رویداد مهم فرهنگی را در شرایط ویژه زیست کرونایی، برای مخاطبان مشتاق خود، فراهم کردند.

منبع: روزنامه جام جم

لینک خبر :‌ فرهنگ وهنر
مدیرکل کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی، ترویجی وزارت ارشاد از فراخوان این وزارت خانه برای جذب و حمایت از طرح های پژوهشی در حوزه تبلیغ و ترویج قرآن کریم خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۵

به گزارش خبرنگار قرآن و فعالیت های دینی خبرگزاری فارس فراخوان جذب و حمایت از طرح های پژوهشی در حوزه تبلیغ و ترویج قرآن کریم توسط کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی، ترویجی قرآن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام شد.

دریافت مشارکت پژوهشگران برای مطالعات زیربنایی

محمدمهدی عزیززاده مدیرکل کمیسون توسعه فعالیت های تبلیغی، ترویجی وزارت ارشاد در گفت وگو با فارس با اعلام این خبر گفت: این فراخوان به منظور دریافت مشارکت پژوهشگران برای مطالعات زیربنایی و تدوین شناسنامه های شاخص در حوزه تبلیغ و ترویج قرآن اعلام شده است و در فاز اول قصد داریم به مطالعات پایه ای بپردازیم زیرا نیاز داریم تا این مطالعات پایه ای پشتیبان برنامه ریزی ها و مدل سازی در زمینه تبلیغ و ترویج قرآن باشد.

محور های پژوهش های درخواستی

وی ادامه داد: 4 پروژه تحقیقاتی مربوط به دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی ترویجی قرآنی بود که در قالب فراخوانی منتشر شد، همچنین تدوین شناسنامه شاخص های توسعه فعالیت های تبلیغی، ترویجی قرآن کریم، مطالعه بررسی اسناد بالادستی و شرح وظایف دستگاه ها و پیشنهاد راهکارهای رفع موازی کاری و تقویت هم افزایی، مطالعه شناسایی محتوای موجود تبلیغی، ترویجی قرآنی در فضای مجازی و گردآوری محتوا در سامانه مناسب، طرح های پژوهشی را تشکیل می دهند.

مهلت ارسال طرح های پیشنهادی تا 20 دی ماه

مدیرکل کمیسیون تبلیغ و ترویج قرآن کریم وزارت ارشاد با بیان اینکه پژوهشگران و علاقه مندان به مطالعات کاربردی توسعه فرهنگ قرآنی تا 20 دی ماه مهلت دارند تا سوابق اجرایی و پروپزال های پیشنهادی خود را به دبیرخانه ارسال کنند، خاطرنشان کرد: در این زمینه آماده همکاری با مراکز پژوهشی دارای سوابق اجرایی و تخصصی در خصوص این طرح های پژوهشی هستیم.

عزیززاده ادامه داد: پژوهشگران و مراکز پژوهشی می توانند به سایت معاونت و قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مراجعه کنند و فرم های فراخوان طرح های پژوهشی کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی ترویجی قرآنی را دریافت کنند. همچنین پژوهش گران از زمان عقد قرارداد بین 4 تا 6 ماه فرصت دارند تا طرح های پژوهشی را تکمیل و ارایه کنند.

بودجه های حمایتی از پژوهش ها

عزیززاده ادامه داد: بخشی از پژوهش مربوط به اطلاعات پایه ای و آماری است که باید از فعالیت های تبلیغی و ترویجی در رسانه ها ثبت شود، همچنین بودجه طرح های پژوهشی مشخص شده است و برای هر کدام بودجه ثابتی پیش بینی شده است. برای طرح پژوهشی تدوین شناسنامه شاخص های توسعه فعالیت های تبلیغی، ترویجی قرآنی جهت اجرایی سازی نگاشت نهادی سند شاخص ها مبلغ 300 میلیون ریال، طرح پژوهشی مطالعه بررسی اسناد بالادستی و شرح وظایف دستگاه ها و پیشنهاد راهکارهای رفع موازی کاری و تقویت هم افزایی مبلغ 400میلیون ریال و طرح پژوهشی مطالعه شناسایی محتوای موجود تبلیغی ترویجی قرآنی در فضای مجازی و گردآوری محتوا در سامانه مناسب مبلغ 400 میلیون ریال در نظر گرفته شده است.

علاقه مندان می توانند تا تاریخ 20 دی ماه فرم ارسال طرح پژوهشی خود را به نشانی الکترونیکی qurancomission@farhangmail.ir ارسال و یا برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد مراجعه کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
حجت الاسلام ارزانی گفت: تاکنون بیش از هشت هزار خانواده شهدای دفاع مقدس، مدافع حرم و شهدای سلامت در سراسر کشور در طرح ملی سه شنبه های تکریم توسط بچه های مسجد مورد تجلیل قرار گرفتند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۵ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

سرویس : گیلان - زمان : شناسه خبر : 1003881

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری شبستان از رودسر، حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی امروز(سه شنبه، 25 آذر) در ارتباط تصویری با طرح ملی سه شنبه های تکریم گیلان که در منزل شهیده سلامت نرجس خانعلی زاده در کلاچای برگزار شد گفت: این جلسه شانزدهمین جلسه طرح ملی سه شنبه های تکریم است که 14 جلسه آن با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

مشاور وزیر و رییس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور ادامه داد: تاکنون بیش از هشت هزار خانواده شهید از شهدای دفاع مقدس تا شهدای مدافع حرم و شهدای سلامت در سراسر کشور در این طرح ملی توسط بچه های مسجد مورد تکریم و تجلیل قرار گرفتند.

وی با بیان اینکه دکتر زارع جوشقانی از طلایه داران عرصه سلامت کشور بود افزود: شهیده نرجس خانعلی زاده اولین شهیده در دفاع از سلامت آحاد جامعه در مقابله با کرونا ویروس است.

ارزانی با بیان اینکه شهدای سلامت شهیدگونه زیستند اذعان کرد: پرستاران و پزشکان مصداق روایتی هستند که کسی که شخص را احیا می کند جامعه را احیا می کند .

*شهیده نرجس خانعلی زاده پیشتاز فرهنگ نوین شهادت

علیرضا زالی نیز در این نشست با بیان اینکه استان گیلان از استان هایی است که اولین شهیده را تقدیم عرصه سلامت کرده است گفت: خادمین عرصه سلامت و پرستاران، پیش قراول عرصه سلامت هستند که افتخار شهادت نصیب این شهیده شد .

فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با تصریح اینکه اولین ها در شکستن بسیاری از خطوط جایگاه ممتاز دارند اذعان کرد: دکتر زارع جوشقانی شهید مدافع سلامت و از مدیران خوش نام عرصه سلامت بود و در مسائل متعدد اجرایی و علمی حضور داشت که خدمات وی ستودنی است.

وی با بیان اینکه شهیده خانعلی زاده پیشتاز فرهنگ نوین شهادت است افزود: مدافعین سلامت با نگاه متواضعانه با مردم برخورد می کنند و جایگاه ممتاز خادمین سلامت وامدار شهدای عرصه سلامت است.

زالی با تاکید بر الگو قرار دادن شهیدان در زندگی جوانان خاطرنشان ساخت: نسل جوان امروز، پیشتازان عرصه شهادت را به عنوان الگوها و اسوه های مثال زدنی قرار دهند و به دنبال ترویج فرهنگ ایثار و شهادت باشند.

پایان پیام/ 167

ضمیمه :

کلید ‫واژه ها:

طرح ملی سه شنبه های تکریم

|

ایران قوی

|

ترویج فرهنگ شهادت

|

کانون های مساجد گیلان

|

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
در طرح ملی ایران قوی، که الان در حال اجراست، اهداف اصلی شناسایی و توانمندسازی استعدادهای فرهنگی و هنری انقلاب اسلامی، جریان سازی گفتمان ایران قوی، ترویج روحیه امید و تلاش و حضور موثر وهدفمند فعالان مساجد در فضای مجازی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۵

رویداد ملی فهما (کانون های فرهنگی هنری مساجد ایران) در دومین سال پیاپی توسط ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور و در قالب طرح ملی ایران قوی در حال برگزاری است. نخستین رویداد ملی فهما سال گذشته برای ایجاد فرصتی برای دیده شدن حرکت هایی که در کانون های فرهنگی هنری مساجد اتفاق می افتد، در هشت موضوع و 18 عرصه با رقابت سنگین بیش از 24 هزار کانون فرهنگی هنری مساجد یعنی مشارکت 98 درصدی بچه های مسجد برگزار شد.

حجت الاسلام المسلمین دکتر ارزانی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور در گفتگو با دانشجو جزییات طرح ملی ایران قوی را تشریح کرد: طرح ملی ایران قوی در راستای طرح ملی پایتخت فهما که سال گذشته برگزار شد، اجرا می شود. طبق سند تحول ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور در نظر داریم که همه ساله طرحی با نام پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران داشته باشیم و در آن استان های فعال تر، کانون های برتر و همین طور اعضای فعال معرفی شوند.
طرح پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران سال گذشته اجرا شد و باید در پایان سال 98 استان و کانون های برتر را اعلام می کردیم، اما شیوع کرونا در همان روز ها آغاز شد و صبر کردیم تا خطر کرونا رفع شود، ولی متاسفانه این موضوع ادامه پیدا کرد و در نهایت در تابستان استان قم را به عنوان پایتخت فهما، فرهنگ و هنر مساجد ایران، انتخاب کردیم. به دلیل اینکه انتخاب پایتخت با تاخیر انجام شد و تقریبا نیمی از سال گذشته بود، وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی فرمودند که در سال 99 و 1400 مجموعا یک پایتخت داشته باشیم. به همین دلیل پایختت فهما در سال 99 برگزار نشد و طرح جایگزینی برای ادامه رقابت های کانونی و ارتباط استان ها و کانون ها و هم افزایی قرار دادیم.
به مناسبت چهلمین سالگرد دفاع مقدس و این طرح را با توجه به فرمایش رهبر انقلاب که فرمودند: ملت عزیز ایران باید همتشان این باشد که قوی بشوند ایران قوی نامگذاری کردیم.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوالی درباره اهداف این طرح گفت: در طرح ملی ایران قوی، که الان در حال اجراست، اهداف اصلی شناسایی و توانمندسازی استعداد های فرهنگی و هنری انقلاب اسلامی، جریان سازی گفتمان ایران قوی، ترویج روحیه امید و تلاش و حضور موثر وهدفمند فعالان مساجد در فضای مجازی است. این طرح البته اهدافی فرعی را هم ذیل اهداف اصلی طرح دنبال می کند مثل رقابت، همدلی و ارتباط منسجم اعضای کانون بر محور وحدت و همدلی و ترویج مولفه های عالی نظام مقدس جمهوری اسلامی بر اساس آنچه در سند تحول فرهنگی آمده است.
طرح ایران قوی چهار محور اصلی دارد که شامل قرآن و سیره اهل بیت، مسجد و گام دوم انقلاب، پیشرفت و امید به آینده و مقاومت و عزت اسلامی است. ذیل این محور ها نیز زیر مجموعه هایی مثل فرهنگ ولایتمداری تعریف شده اند.

دکتر ارزانی درباره شیوه اجرای طرح افزود: در این طرح ما یک جدول ماتریسی داریم که در قسمت افقی آن چهار محور اصلی طرح قرار دارد و در قسمت عمودی، دوازده رواق با نام های نور، کتاب، دانش، همدلی، رسانه، سرود، ترنج، قلم، فیلم، نمایش، کارآفرینی و فناوری است. به این معنا که هرکدام از کانون ها با توجه به ظرفیتی که در آن کانون و محله وجود دارد، محوری را انتخاب می کنند و در مرحله بعد انتخاب می کنند که در چه قالبی از این موارد دوازده گانه عرضه کنند. به طور مثال با توجه به ظرفیتی که در آن منطقه وجود دارد تصمیم گیری می کند که در قالب رواق نورکه مسابقات قرآنی است یا در قالب سرود عرضه کنند. در واقع برای مثال در این جدول قالب یک اثر سرود و محور آن قرآن و اهل بیت انتخاب می شود.

برای هر کدام از این قالب ها سازوکار های مخصوص به خودش نیز دیده شده. مهمترین مسئله این است که این ظرفیت بسیار عظیم که مجموعا 48 آیتم است را در سامانه بچه های مسجد بارگزاری کردیم و هر کدام از بچه ها با توجه به ظرفیت خودشان می توانند در یکی از این آیتم ها حضور پیدا کنند و در رابطه با این چهار محور اصلی، با توجه به توانمندی و ظرفیت محل، آثار خودشان را تولید و برای ما ارسال کنند.

رئیس ستاد هماهنگی کانون های مساجد درباره دستاورد طرح ملی ایران قوی هم گفت: آنچه در پایان دستاورد این طرح خواهد بود این است که ما با سرودها، نمایش ها، فیلمنامه ها و آثاری متعدد در این چهار محور مواجه خواهیم شد. همینطور مسابقات کتابخوانی متعددی که برگزار شده و اعضای محترم کانون ها در آن شرکت کرده اند. علاوه بر این کانون ها در فضای مجازی یک رقابت سالم را ایجاد کردند و با یکدیگر نیز ارتباط برقرار کردند. در پایان برگزیدگان طرح و نفرات برتر انتخاب و از آن ها تقدیر خواهد شد.

اطلاع رسانی این طرح توسط ستاد های استانی از 19 مهر مصادف با بیانات مقام معظم رهبری آغاز شده و ارزیابی و داوری آثار هم نیمه دوم دی ماه تا بهمن ماه 99 صورت می گیرد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
نائب رئیس هیئت مدیره اتحادیه قرآنی استان خراسان رضوی گفت: حدود 70 درصد از مؤسسات و محافل قرآنی استان بر اثر کرونا تعطیل شده اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۵ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، تعطیلی مؤسسات قرآنی برای حفظ سلامت مردم و قطع زنجیره بیماری کرونا اقدامی ضروری بود اما این موضوع دردسرهای جدیدی در روند فعالیت این مؤسسات ایجاد کرده است.

زمانی که در اسفندماه اعلام شد که کشور درگیر کرونا شده است، اولین اقدام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعلیق تمامی فعالیت های فرهنگی و هنری کشور بود. بنابراین فعالیت تمامی مؤسسات قرآنی نیز تعطیل شد، تعطیلی که حدوداً 4 ماه طول کشید. اما آنچه با ادامه پیدا کردن این روند و تعطیلی های مقطعی، جامعه قرآنی را نگران کرده است کاهش روند فعالیت مؤسساتی است که بار زیادی از فعالیت های قرآنی را به دوش می کشند.

در این مدت البته راهکارهایی برای اجرای فعالیت ها به صورت آنلاین اندیشیده شد اما از آنجا که زیرساخت های مناسب چندان فراهم نبود، نتوانست جلوی خسارت های بی شمار فعالان این حوزه را بگیرد و تنها کمی از شدت آن کاست. بعد از آغاز مجدد فعالیت های فرهنگی و هنری با رعایت تمامی پروتکل های بهداشتی کارشان را با نیمی از ظرفیت آغاز کردند اما همچنان مراجعه مردم به مؤسسات و محافل بسیار کمتر از انتظار بود.

خانم نادرنیا مدیر مؤسسه قرآنی بی بی حکیمه (س) درباره مشکلات اخیر مؤسسات قرآنی در شرایط کرونا گفت: این مؤسسه با تمرکز بر حوزه های آموزش و پژوهش در بخش های مختلف قرآنی فعالیت می کند. مکان مؤسسه استیجاری است و حدود 4 میلیون تومان اجازه پرداخت می کند. با توجه به شیوع کرونا، بسیاری از فعالیت ها معلق مانده است و نهایتاً مجبور شدیم تا روند فعالیت هایمان را تغییر دهیم اما با وجود فعالیت در بستر فضای مجازی و شبکه های اجتماعی باز هم کاهش چشمگیری در پذیرش قرآن آموزان داشته ایم. برخی از مسئولان وعده هایی را برای مساعدت به مؤسسات قرآنی داده اند اما تاکنون هیچ اتفاقی حاصل نشده است.

جواد پناهی قاری پیشکسوت قرآن و نائب رئیس هیئت مدیره اتحادیه قرآنی استان خراسان رضوی نیز درباره مشکلات به وجود آمده برای مؤسسات از شیوع کرونا گفت: مؤسسات قرآنی از سال پیش به جهت کمبود بودجه قرآنی و مسائلی از این دست، با مشکلات مالی دست و پنجه نرم می کردند. ویروس کرونا نیز مزید بر علت شد که مؤسسات را با باری از مشکلات دیگر مواجه کند.

وی ادامه داد: مؤسسات و جلسات قرآنی خیلی به بودجه های دولتی وابسته نیستند و اغلب با کمک های مردمی اداره می شوند اما به جهت مشکلات معیشتی و وضعیت اقتصادی کشور، موانعی برای برگزاری جلسات به وجود آمده است و نیاز به بودجه های قرآنی بیش از پیش احساس می شود. در استان خراسان رضوی از ابتدای سال تاکنون، حدود 70 درصد از مؤسسات و محافل قرآنی تعطیل شده اند.

پناهی گفت: بودجه های قرآنی در این چند سال به شدت کاهش یافته است و همان بودجه مصوب هم پرداخت نمی شود. بالأخره موضوع فرهنگ و قرآن بسیار اهمیت دارد؛ از سویی برخی موازی کاری ها نیز سبب شده تا مؤسسات قرآنی بی انگیزه شوند. شورای توسعه فرهنگ قرآنی در استان ها هم تعطیل اند و خبری از آنها نیست و حتی یک جلسه هم درباره وضعیت قرآنی استان در طول سال برگزار نمی کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
مدیرکل توسعه کتابخانه ها و مشارکت های نهاد کتابخانه های عمومی گفت: طرح پیک کتاب با هدف توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی و ارائه خدمات بیشتر به علاقمندان، همزمان با شیوع کرونا و تعطیلی کتابخانه های عمومی در حال اجراست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۵ سایت های دیگر : خبرگزاری فارس

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در زنجان ، آیین بزرگداشت روز کتاب و کتابدار با حضور مدیرکل توسعه کتابخانه ها و مشارکت های نهاد کتابخانه های عمومی و با تقدیر از کتابداران نمونه، برگزیدگان جشنواره رضوی و همچنین کتابخوان نمونه استان زنجان برگزار شد.

مدیرکل توسعه کتابخانه ها و مشارکت های نهاد کتابخانه های عمومی در این مراسم با اشاره به شرایط پیش آمده ناشی از شیوع ویروس کرونا گفت: این موضوع موجب تعطیلی کتابخانه های کشور شد و نهاد خدمات حضوری را کاهش داد.

اصغر گودرزی با اشاره به تعطیلی همه بخش های مطالعه در کتابخانه های کشور گفت: تاکنون نیز این تعطیلی ادامه دارد و شرایط فعلا تغییر نکرده است.

وی تصریح کرد: البته همین شرایط موجب شد که ظرفیت ها در فضای مجازی شناسایی شده و ارائه خدمات شکل دیگری به خود بگیرد.

مدیرکل توسعه کتابخانه ها و مشارکت های نهاد کتابخانه های عمومی گفت: پس از گذشت چند ماه و با مجازی شدن ارائه خدمات، فعالیت های کتابداران شبانه روزی شده و کتابداران به صورت مستمر در شبکه های مجازی فعال هستند.

وی با اشاره به اینکه خاصیت فضای مجازی نداشتن حد و مرز در ارائه خدمات و ارسال مطالب است، تصریح کرد: همین امر یک ظرفیت دیگری برای استفاده بیشتر از کتاب ها فراهم کرده است.

وی از انجام 30 فعالیت در شبکه های مجازی برای ارائه خدمات به اعضای کتابخانه های عمومی خبر داد و تصریح کرد: خوشبختانه استان زنجان نیز در انجام این فعالیت ها پیشرو بوده است.

وی از اجرای طرح پیک کتاب خبر داد و گفت: طرح پیک کتاب با هدف توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی و ارائه خدمات بیشتر به علاقمندان، همزمان با شیوع کرونا و تعطیلی کتابخانه های عمومی در حال اجراست.

مدیرکل توسعه کتابخانه ها و مشارکت های نهاد کتابخانه های عمومی با اشاره به اینکه با اجرای این طرح امکان دسترسی آسان مخاطبان و علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی که به هر دلیل قادر به مراجعه به کتابخانه نیستند، فراهم شده است، گفت: مخاطبان و اعضای کتابخانه از طریق تماس تلفنی و یا ارسال پیامک و انتخاب کتاب مورد نظر، آن را به صورت رایگان درب منزل خود به امانت دریافت می کنند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان زنجان نیز در این برنامه ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های این اداره کل در بخش برنامه های فرهنگی و عمرانی ارائه کرد و گفت: طی یک سال گذشته 829 برنامه مناسبتی و 517 نمایشگاه کتاب در استان برگزار شده است.

امیرعلی نیک بخش همچنین از برگزاری 386 جلسه مطالعاتی و و 487 نشست کتابخوان خبر داد و افزود: در این مدت 309 مسابقه کتابخوانی و 56 جلسه نمایش نامه خوانی هم برگزار شده است.

وی تصریح کرد: در مجموع طی یک سال گذشته 4800 برنامه فرهنگی نیز در شهرستان ها اجرایی شده است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان زنجان همچنین از برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی خبر داد و گفت: جشنواره کتابخوانی رضوی برخلاف تعطیلی کتابخانه های عمومی در سه بخش سه بخش فردی ، گروهی ، خانوادگی و در دو بستر مکتوب و الکترونیک برگزار و بیش از 26 هزار زنجانی در آن شرکت کردند.

وی افزود: در این مدت همچنین فعالیت های حوزه کتاب و کتابخوانی از جمله عضوگیری، امانت دادن، تشکیل گروه های مجازی، ارائه نسخه PDF کتاب ها و دریافت سفارش، نیز با قوت ادامه پیدا کرده و اجرایی شد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان زنجان در ادامه از افتتاح 3 باب کتابخانه عمومی در استان طی ایام کرونا خبر داد و بیان کرد: کتابخانه مسجد جامع، کتابخانه امام علی (ع) قیدار و کتابخانه خیرساز شهید کبودخانی در روستای محمودآباد، سه کتابخانه عمومی بود که افتتاح شد و با افتتاح این سه کتابخانه تعداد کتابخانه های عمومی استان به 100 باب رسید.

وی با اشاره به اینکه با افتتاح این کتابخانه ها هم اکنون به ازای هر 10 هزار نفر در استان زنجان، یک کتابخانه عمومی وجود دارد، گفت: شمار منابع موجود در کتابخانه های عمومی استان حدود یک میلیون و 500 هزار نسخه است.

نیک بخش با اشاره به اینکه تعطیلی کتابخانه ها موجب کاهش تعداد کتاب ها نشده است، اضافه کرد: در این مدت حدود 45 هزار جلد به تعداد کتاب ها افزوده شده است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان زنجان در پایان به بحث ترویج فرهنگ در خانه ماندن و پرهیز از دورهمی های خانوادگی شب یلدا تأکید کرد و گفت: بهترین برنامه شب یلدا نیز ماندن در کنار خانواده است و از کتابداران نیز درخواست داریم که این موضوع را بین اعضا ترویج دهند.

در پایان این مراسم به نمایندگی از سایر برگزیدگان در بخش های مختلف از یک کتابدار، یک برگزیده جشنواره رضوی و یک کتابخوان تقدیر شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در زنجان ، آیین بزرگداشت روز کتاب و کتابدار با حضور مدیرکل توسعه کتابخانه ها و مشارکت های نهاد کتابخانه های عمومی و با تقدیر از کتابداران نمونه، برگزیدگان جشنواره رضوی و همچنین کتابخوان نمونه استان زنجان برگزار شد.

مدیرکل توسعه کتابخانه ها و مشارکت های نهاد کتابخانه های عمومی در این مراسم با اشاره به شرایط پیش آمده ناشی از شیوع ویروس کرونا گفت: این موضوع موجب تعطیلی کتابخانه های کشور شد و نهاد خدمات حضوری را کاهش داد.

اصغر گودرزی با اشاره به تعطیلی همه بخش های مطالعه در کتابخانه های کشور گفت: تاکنون نیز این تعطیلی ادامه دارد و شرایط فعلا تغییر نکرده است.

وی تصریح کرد: البته همین شرایط موجب شد که ظرفیت ها در فضای مجازی شناسایی شده و ارائه خدمات شکل دیگری به خود بگیرد.

مدیرکل توسعه کتابخانه ها و مشارکت های نهاد کتابخانه های عمومی گفت: پس از گذشت چند ماه و با مجازی شدن ارائه خدمات، فعالیت های کتابداران شبانه روزی شده و کتابداران به صورت مستمر در شبکه های مجازی فعال هستند.

وی با اشاره به اینکه خاصیت فضای مجازی نداشتن حد و مرز در ارائه خدمات و ارسال مطالب است، تصریح کرد: همین امر یک ظرفیت دیگری برای استفاده بیشتر از کتاب ها فراهم کرده است.

وی از انجام 30 فعالیت در شبکه های مجازی برای ارائه خدمات به اعضای کتابخانه های عمومی خبر داد و تصریح کرد: خوشبختانه استان زنجان نیز در انجام این فعالیت ها پیشرو بوده است.

وی از اجرای طرح پیک کتاب خبر داد و گفت: طرح پیک کتاب با هدف توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی و ارائه خدمات بیشتر به علاقمندان، همزمان با شیوع کرونا و تعطیلی کتابخانه های عمومی در حال اجراست.

مدیرکل توسعه کتابخانه ها و مشارکت های نهاد کتابخانه های عمومی با اشاره به اینکه با اجرای این طرح امکان دسترسی آسان مخاطبان و علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی که به هر دلیل قادر به مراجعه به کتابخانه نیستند، فراهم شده است، گفت: مخاطبان و اعضای کتابخانه از طریق تماس تلفنی و یا ارسال پیامک و انتخاب کتاب مورد نظر، آن را به صورت رایگان درب منزل خود به امانت دریافت می کنند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان زنجان نیز در این برنامه ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های این اداره کل در بخش برنامه های فرهنگی و عمرانی ارائه کرد و گفت: طی یک سال گذشته 829 برنامه مناسبتی و 517 نمایشگاه کتاب در استان برگزار شده است.

امیرعلی نیک بخش همچنین از برگزاری 386 جلسه مطالعاتی و و 487 نشست کتابخوان خبر داد و افزود: در این مدت 309 مسابقه کتابخوانی و 56 جلسه نمایش نامه خوانی هم برگزار شده است.

وی تصریح کرد: در مجموع طی یک سال گذشته 4800 برنامه فرهنگی نیز در شهرستان ها اجرایی شده است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان زنجان همچنین از برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی خبر داد و گفت: جشنواره کتابخوانی رضوی برخلاف تعطیلی کتابخانه های عمومی در سه بخش سه بخش فردی ، گروهی ، خانوادگی و در دو بستر مکتوب و الکترونیک برگزار و بیش از 26 هزار زنجانی در آن شرکت کردند.

وی افزود: در این مدت همچنین فعالیت های حوزه کتاب و کتابخوانی از جمله عضوگیری، امانت دادن، تشکیل گروه های مجازی، ارائه نسخه PDF کتاب ها و دریافت سفارش، نیز با قوت ادامه پیدا کرده و اجرایی شد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان زنجان در ادامه از افتتاح 3 باب کتابخانه عمومی در استان طی ایام کرونا خبر داد و بیان کرد: کتابخانه مسجد جامع، کتابخانه امام علی (ع) قیدار و کتابخانه خیرساز شهید کبودخانی در روستای محمودآباد، سه کتابخانه عمومی بود که افتتاح شد و با افتتاح این سه کتابخانه تعداد کتابخانه های عمومی استان به 100 باب رسید.

وی با اشاره به اینکه با افتتاح این کتابخانه ها هم اکنون به ازای هر 10 هزار نفر در استان زنجان، یک کتابخانه عمومی وجود دارد، گفت: شمار منابع موجود در کتابخانه های عمومی استان حدود یک میلیون و 500 هزار نسخه است.

نیک بخش با اشاره به اینکه تعطیلی کتابخانه ها موجب کاهش تعداد کتاب ها نشده است، اضافه کرد: در این مدت حدود 45 هزار جلد به تعداد کتاب ها افزوده شده است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان زنجان در پایان به بحث ترویج فرهنگ در خانه ماندن و پرهیز از دورهمی های خانوادگی شب یلدا تأکید کرد و گفت: بهترین برنامه شب یلدا نیز ماندن در کنار خانواده است و از کتابداران نیز درخواست داریم که این موضوع را بین اعضا ترویج دهند.

در پایان این مراسم به نمایندگی از سایر برگزیدگان در بخش های مختلف از یک کتابدار، یک برگزیده جشنواره رضوی و یک کتابخوان تقدیر شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در زنجان ، آیین بزرگداشت روز کتاب و کتابدار با حضور مدیرکل توسعه کتابخانه ها و مشارکت های نهاد کتابخانه های عمومی و با تقدیر از کتابداران نمونه، برگزیدگان جشنواره رضوی و همچنین کتابخوان نمونه استان زنجان برگزار شد.

مدیرکل توسعه کتابخانه ها و مشارکت های نهاد کتابخانه های عمومی در این مراسم با اشاره به شرایط پیش آمده ناشی از شیوع ویروس کرونا گفت: این موضوع موجب تعطیلی کتابخانه های کشور شد و نهاد خدمات حضوری را کاهش داد.

اصغر گودرزی با اشاره به تعطیلی همه بخش های مطالعه در کتابخانه های کشور گفت: تاکنون نیز این تعطیلی ادامه دارد و شرایط فعلا تغییر نکرده است.

وی تصریح کرد: البته همین شرایط موجب شد که ظرفیت ها در فضای مجازی شناسایی شده و ارائه خدمات شکل دیگری به خود بگیرد.

مدیرکل توسعه کتابخانه ها و مشارکت های نهاد کتابخانه های عمومی گفت: پس از گذشت چند ماه و با مجازی شدن ارائه خدمات، فعالیت های کتابداران شبانه روزی شده و کتابداران به صورت مستمر در شبکه های مجازی فعال هستند.

وی با اشاره به اینکه خاصیت فضای مجازی نداشتن حد و مرز در ارائه خدمات و ارسال مطالب است، تصریح کرد: همین امر یک ظرفیت دیگری برای استفاده بیشتر از کتاب ها فراهم کرده است.

وی از انجام 30 فعالیت در شبکه های مجازی برای ارائه خدمات به اعضای کتابخانه های عمومی خبر داد و تصریح کرد: خوشبختانه استان زنجان نیز در انجام این فعالیت ها پیشرو بوده است.

وی از اجرای طرح پیک کتاب خبر داد و گفت: طرح پیک کتاب با هدف توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی و ارائه خدمات بیشتر به علاقمندان، همزمان با شیوع کرونا و تعطیلی کتابخانه های عمومی در حال اجراست.

مدیرکل توسعه کتابخانه ها و مشارکت های نهاد کتابخانه های عمومی با اشاره به اینکه با اجرای این طرح امکان دسترسی آسان مخاطبان و علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی که به هر دلیل قادر به مراجعه به کتابخانه نیستند، فراهم شده است، گفت: مخاطبان و اعضای کتابخانه از طریق تماس تلفنی و یا ارسال پیامک و انتخاب کتاب مورد نظر، آن را به صورت رایگان درب منزل خود به امانت دریافت می کنند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان زنجان نیز در این برنامه ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های این اداره کل در بخش برنامه های فرهنگی و عمرانی ارائه کرد و گفت: طی یک سال گذشته 829 برنامه مناسبتی و 517 نمایشگاه کتاب در استان برگزار شده است.

امیرعلی نیک بخش همچنین از برگزاری 386 جلسه مطالعاتی و و 487 نشست کتابخوان خبر داد و افزود: در این مدت 309 مسابقه کتابخوانی و 56 جلسه نمایش نامه خوانی هم برگزار شده است.

وی تصریح کرد: در مجموع طی یک سال گذشته 4800 برنامه فرهنگی نیز در شهرستان ها اجرایی شده است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان زنجان همچنین از برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی خبر داد و گفت: جشنواره کتابخوانی رضوی برخلاف تعطیلی کتابخانه های عمومی در سه بخش سه بخش فردی ، گروهی ، خانوادگی و در دو بستر مکتوب و الکترونیک برگزار و بیش از 26 هزار زنجانی در آن شرکت کردند.

وی افزود: در این مدت همچنین فعالیت های حوزه کتاب و کتابخوانی از جمله عضوگیری، امانت دادن، تشکیل گروه های مجازی، ارائه نسخه PDF کتاب ها و دریافت سفارش، نیز با قوت ادامه پیدا کرده و اجرایی شد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان زنجان در ادامه از افتتاح 3 باب کتابخانه عمومی در استان طی ایام کرونا خبر داد و بیان کرد: کتابخانه مسجد جامع، کتابخانه امام علی (ع) قیدار و کتابخانه خیرساز شهید کبودخانی در روستای محمودآباد، سه کتابخانه عمومی بود که افتتاح شد و با افتتاح این سه کتابخانه تعداد کتابخانه های عمومی استان به 100 باب رسید.

وی با اشاره به اینکه با افتتاح این کتابخانه ها هم اکنون به ازای هر 10 هزار نفر در استان زنجان، یک کتابخانه عمومی وجود دارد، گفت: شمار منابع موجود در کتابخانه های عمومی استان حدود یک میلیون و 500 هزار نسخه است.

نیک بخش با اشاره به اینکه تعطیلی کتابخانه ها موجب کاهش تعداد کتاب ها نشده است، اضافه کرد: در این مدت حدود 45 هزار جلد به تعداد کتاب ها افزوده شده است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان زنجان در پایان به بحث ترویج فرهنگ در خانه ماندن و پرهیز از دورهمی های خانوادگی شب یلدا تأکید کرد و گفت: بهترین برنامه شب یلدا نیز ماندن در کنار خانواده است و از کتابداران نیز درخواست داریم که این موضوع را بین اعضا ترویج دهند.

در پایان این مراسم به نمایندگی از سایر برگزیدگان در بخش های مختلف از یک کتابدار، یک برگزیده جشنواره رضوی و یک کتابخوان تقدیر شد.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در زنجان
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۶

مرتضی کاردر_روزنامه نگار

کرونا نمایشگاه کتاب تهران را به محاق برد. برگزار کنندگان نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از اسفند تا چند ماه بعد، وضعیت را به شرایط آینده موکول می کردند و امیدوار بودند که شرایط به مرور زمان به گونه ای شود که امکان برگزاری نمایشگاه کتاب فراهم شود. هر بار که موج شیوع کرونا کاهش می یافت، بحث برگزاری نمایشگاه کتاب مطرح می شد. روزهای پس از ماه رمضان و روزهای شهریور ازجمله وقت های جایگزین برگزاری نمایشگاه بودند، اما برخاستن موج تازه کرونا هر بار نمایشگاه کتاب را به تعویق می انداخت. حالا 8 ماه از زمان برگزاری نمایشگاه کتاب گذشته و هنوز خبری قطعی از برگزاری نمایشگاه کتاب نرسیده است. برگزاری طرح های تخفیف فصلی به شکل نیمه حقیقی و نیمه مجازی و افزایش فروش های غیرحضوری ناشران و کتابفروشان از طریق سامانه های فروش آنلاین و شبکه های اجتماعی و نیز افزایش خریدها و ارسال های پستی و تلفنی سبب شد که برگزار کنندگان نمایشگاه کتاب طرح برگزاری مجازی نمایشگاه کتاب را در دستور کار خود قرار دهند.

نمونه ای کوچک از نمایشگاه کتاب تهران
وعده ها حاکی از این بود که نمایشگاه مجازی کتاب، پس از طرح پاییزه، در نیمه دوم آذر برگزار می شود، اما حالا فراخوان نمایشگاه مجازی کتاب در استان کرمان اعلام شده و قرار است نمایشگاه کتاب به صورت مجازی از 29 دی تا 3 آذر در کرمان برگزار شود. نمایشگاه مجازی کتاب کرمان قرار است به نوعی شکل آزمایشی نمایشگاه کتاب تهران باشد؛ یعنی ابتدا نمایشگاه کتاب در اندازه ای کوچک در کرمان برگزار و مشکلات برگزاری نمایشگاه به شکل مجازی و غیرحضوری شناخته و مرتفع شود و بعد نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شود.
ارسال کتاب رایگان است
مسئله اصلی ارسال کتاب برای خریداران است که در هماهنگی های انجام شده با شرکت پست قرار است کتاب ها در فاصله 24ساعت به دست خریداران برسد. نکته مهم اینجاست که خریداران هزینه ای برای ارسال کتاب نخواهند داد و وزارت ارشاد و ناشران هزینه ارسال را تأمین خواهند کرد. اداره پست نیز تخفیف درخور توجهی برای نمایشگاه کتاب درنظر گرفته است.

40درصد تخفیف تا 200هزارتومان
نمایشگاه مجازی کتاب به نوعی شبیه طرح های تخفیف است، با این تفاوت که در نمایشگاه مجازی ناشران محور برگزاری نمایشگاه خواهند بود؛ نه کتابفروشی ها. خریداران باید کتاب های خود را در سامانه ناشران ثبت کنند و ناشران موظف به ارسال کتاب ها برای خریداران هستند. هر خریدار می تواند تا سقف 200هزارتومان کتاب را با تخفیف خریداری کند. تخفیف ارائه شده در سامانه رسمی نمایشگاه 30درصد است و ناشران نیز موظف به ارائه10درصد تخفیف خواهند بود که مجموع تخفیف در نمایشگاه کتاب به 40درصد خواهد رسید. ثبت نام در نمایشگاه کتاب هیچ محدودیتی ندارد و همه دوستداران کتاب می توانند در سایت www.ketab.ir ثبت نام کنند و با ارائه مشخصات فردی مثل کدملی در نمایشگاه ثبت نام و بعد کتاب های موردنیاز خودشان را خریداری کنند.

نمایشگاه مجازی کتاب تهران؛ نیمه دوم دی
شنیده ها حاکی از این است که نمایشگاه کتاب تهران در نیمه دوم دی ماه برگزار خواهد شد. البته خیلی چیزها به میزان استقبال کتاب دوستان کرمانی و موفقیت نمایشگاه کتاب کرمان مربوط است. اما پرسش های بسیاری درباره نمایشگاه کتاب تهران هنوز بی پاسخ مانده است؛ مثلاً اینکه آیا زیرساخت های برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب به صورت سراسری فراهم شده است؟ آیا همه ناشران از برگزاری نمایشگاه به صورت مجازی استقبال خواهند کرد یا نمایشگاه با حضور شماری از ناشرانی که خود را تاکنون روزآمد کرده اند، برگزار می شود؟ بخش های بین المللی نمایشگاه چگونه برگزار خواهد شد؟ آیا امکان خرید کتاب های خارجی مثل سال های گذشته وجود دارد؟ برنامه های جانبی نمایشگاه چگونه برگزار می شود؟ و... پرسش هایی که برگزاری نمونه کوچک نمایشگاه در کرمان تنها می تواند به بخشی از آنها پاسخ دهد.

هر خریدار می تواند تا سقف 200هزارتومان کتاب را با تخفیف خریداری کند. تخفیف ارائه شده در سامانه رسمی نمایشگاه 30درصد است و ناشران نیز موظف به ارائه10درصد تخفیف خواهند بود که مجموع تخفیف در نمایشگاه کتاب به 40درصد خواهد رسید

لینک خبر :‌ روزنامه همشهری
گروه استان ها- مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه گفت: همزمان با آغاز هفته بسیج ویژه برنامه طرح شهید سلیمانی با هدف توزیع 10 هزار بسته معیشتی در سراسر استان کرمانشاه اجرا می شود.

حجت الاسلام محمد صالحی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه ، اظهار داشت: در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری برای ادامه کمک های مومنانه به منظور تهیه و توزیع بسته های حمایتی و اقلام معیشتی خانوارهای نیازمند، طرح بزرگ شهید سلیمانی همزمان با هفته بسیج در سراسر استان کرمانشاه آغاز شده و تاکنون ادامه دارد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه با اشاره به اینکه در راستای اجرای طرح شهید سلیمانی که با شعار "راه سلیمانی از کوچه خدمت به محرومین می گذرد" تعداد 10 هزار بسته معیشتی در کرمانشاه توزیع می شود گفت: ارزش هر بسته حداقل 350 هزار تومان بوده که در آستانه سالروز شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی میان خانواده های کم برخوردار استان توزیع خواهد شد.

وی با بیان اینکه این طرح در 11 بقعه متبرکه استان اجرا شده و با کمک مراکز افق این بقاع، بسته ها میان گروه های هدف توزیع می شود بیان کرد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون 14 هزار بسته معیشتی به ارزش 40 میلیارد ریال تهیه و به دست خانواده های آسیب دیده از کرونا رسیده است.

صالحی افزود: بقاع متبرکه، امامزاده ابراهیم (ع)، بقعه سیده فاطمه و زیارتگاه صاحب الزمان عج، امام زاده باقر (ع) بیستون، امام زاده احمد (ع) سنقر، امام زاده حسن(ع) اسلام آبادغرب، بقعه احمد ابن اسحاق(ره) سرپل ذهاب، بقعه سیدعبیدالله پاوه، امامزاده ابراهیم(ع) کنگاور، بقعه سیدجمال الدین (ع) فش و امامزاده مهدی (ع) هرسین بقاع مجری طرح هستند.

مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان کرمانشاه با بیان اینکه کرسی های تلاوت و تفسیر قرآن کریم در بقاع شاخص کرمانشاه به مناسبت گرامی داشت نخستین سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی برگزار می شود گفت: آیین افتتاحیه این طرح از 13 دی ماه به شیوه غیرحضوری و مجازی برپا می شوند و تلاوت های انجام شده در بقاع ضبط و از طریق صدا و سیمای استان پخش می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم

روزنامه حمایت


روزنامه صبح اقتصاد


روزنامه جهان صنعت



روزنامه راه مردم


روزنامه امتیاز


روزنامه اطلاعات


روزنامه جوان


روزنامه مردم سالاری


روزنامه خراسان


روزنامه آرمان ملی


روزنامه قدس


روزنامه ثروت


روزنامه ایران


روزنامه خریدار


روزنامه ابتکار


روزنامه کیهان


روزنامه رویش ملت


روزنامه فرهیختگان


روزنامه افکار



روزنامه اقتصاد پویا


روزنامه جمهور