بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 22 آذر 99
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه پس از انقلاب اسلامی حدود 40 هزار کتاب قرآنی در جمهوری اسلامی ایران انتشار یافته است، گفت: انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی ایران با نغمه های قرآنی متولد و ادامه حیات یافت.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی شامگاه جمعه (21 آذر) در آیین پایانی چهل و سومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر این مطلب ادامه داد: بخش قابل توجهی از توفیقات قرآنی در ایران را در این دوره 40 ساله می بینیم .

وی تصریح کرد: اگر مقطع انقلاب اسلامی در گام اول 40 ساله نخست را نگاه کنیم کاملا این نکته مشهود است که 40 سال به عنوان نقطه درخشانی از تاریخ ایران اسلامی در حیات قرآنی است .

صالحی افزود: هم در حوزه دانش با الفاظ قرآن کریم شاهد اتفاقات قابل توجه بوده ایم و هم در حوزه های مختلف دیگر از جمله قرائت، تلاوت، حفظ و ... .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: شاید هیچ دوره تاریخی ایران با این دوره 40 ساله قابل قیاس نباشد و کاملا مشهود است در این بازه زمانی اتفاقات بسیار شتابنده ای داشته ایم و این محفل (مسابقات قرآنی) نمایه ای از این اتفاقات مثبت و اساسی است .

شاهد جریان رو به رشد رسانه های قرآنی در ایران هستیم

وی در عین حال تاکید کرد: در حوزه رسانه های قرآنی هم در 40 سال گام نخست انقلاب شاهد آن بوده ایم که اتفاقات قابل توجهی رقم خورده که در حوزه رسانه ملی شاهد راه اندازی رادیو قرآن، شبکه ترتیل، شبکه قرآن سیما و ... هستیم .

صالحی ادامه داد: همچنین حدود 20 نشریه علمی و پژوهشی قرآنی و بیش از همین تعداد نشریات علمی ترویجی، خبرگزاری های قرآنی از دیگر فعالیت های این حوزه در 40 سال گذشته است .

وی تصریح کرد: بنابراین شاهد جریان رو به رشد رسانه های قرآنی در ایران اسلامی بوده ایم .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در حوزه پژوهش ها و مطالعات قرآنی هم جریان در این 40 سال قابل مقایسه با دوره های پیش نبوده و دایره المعارف ها، دانش نامه ها و انتشار حدود 40 هزار جلد کتاب قرآنی پس از انقلاب اسلامی از جمله این موارد است .

وی افزود: در حوزه ترجمه و تفسیر هم شاهد اتفاقات بسیار اساسی و غیر قابل قیاس در دوره نخست 40 ساله به عنوان گام اول انقلاب بوده ایم. قبل از انقلاب تعداد معدودی ترجمه های در دسترس در اختیار بود اما در این 40 سال تقریبا 90 ترجمه که بخش قابل توجهی از این ترجمه ها قابل استناد و با ادبیات قابل استفاده است، عرضه شده است .

صالحی افزود: در حوزه تفسیر موضوعی و ترتیبی شاهد اتفاقات بسیار قابل توجهی بوده ایم که یکی از این آثار تفسیر تسنیم آیت الله جوادی آملی است که تاکنون بیش از 50 جلد آن منتشر شده است .

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: این موارد حوزه های روی ارتباط با قرآن در گام اول انقلاب اسلامی بوده و بخش های زیرساختی تر هم وجود داشته که یکی از آن ها پرورش انسان های متعالی بود که بر اساس تعالیم قرآنی رشد یافته اند. عزیزانی که در دوره دفاع مقدس و دوره های بعد پا به عرصه نهادند و برخی به مقام شهادت رسیدند و برخی ماندند به عنوان راویان صدیق .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اگر ما گام اول انقلاب را بنگریم یکی از نقطه هایی که می توان به آن بالید، جریان قرآنی این 40 ساله است که ما تاریخ ایران زمین را وقتی با این 40 سال مقایسه می کنیم مشهود است که گام های شتابنده ای را در انس ظاهری و معرفتی با قرآن پیموده ایم. البته با قله ممکن است فاصله داشته باشیم اما این گام ها اساسی و قابل اعتنا است .

صالحی افزود: اکنون در گام دوم انقلاب قرار داریم و باید نسبت حرکت های قرآنی با گام دوم انقلاب اسلامی بازتعریف خود را پیدا کند. اینکه چگونه جریان قرآنی کشور را با گام دوم انقلاب اسلامی نسبت روشن تری داد. در گام دوم انقلاب اسلامی منشوری که رهبر معظم انقلاب تفسیر و ترسیم کردند حرکت انقلاب به طرف تمدن سازی اسلامی است. اینکه در این مسیر گوهره و چشم انداز آن چیست. ایشان در این منشور نکات قابل توجهی را بیان کردند که چند نکته آن موتور پیشران تمدن اسلامی است .

قرآن منبع انرژی امیدآفرینی فردی و اجتماعی است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: امید یکی از این نکات است. اینکه چگونه می توان به تعبیر ایشان با امید کلید همه قفل ها را در اختیار داشت. اینکه از مسیر قرآن کریم چگونه چشم اندازی برای امیدآفرینی ایجاد کرد. قرآن کریم منبع انرژی امیدآفرینی فردی و اجتماعی است .

صالحی ادامه داد: نکته دوم که به مسئله تمدن سازی به عنوان پیشران این حرکت می نگرد مسئله علم و آگاهی است. اینکه چگونه علم و آگاهی را در خدمت تمدن سازی قرار داد .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: در فضای گام دوم انقلاب اسلامی باید نسبت حرکت های قرآنی را با این دوره جدید تفسیر و تعبیر کرد .

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
افسر موم وندی، از آغاز تدوین دستور العمل مرحله دوم اعطا تسهیلات کرونایی در قالب سامانه کارا خبر داد و گفت: موافقت هایی که وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی در رایزنی با مراجع ذی صلاح برای جذب حمایت دریافت کردند، بی سابقه است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۲ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سبز البرز شعار سال

افسر موم وندی، نماینده معاون توسعه و مدیریت منابع در امور اقتصاد فرهنگ و هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تاثیرات مخرب شیوع ویروس کرونا بر صنعت نشر، بیان کرد: بحران کرونا، صنایع خلاق و فرهنگی، ازجمله صنعت نشر را آزار داده و آسیب های جدی به آن وارد کرده است؛ به طوری که اکثر فعالیت ها و رویدادهای مکان محور این حوزه با هدف حفظ سلامت و جان مردم، متوقف شدند. در این شرایط، تلاش های زیادی انجام شد تا آسیب های وارده به فعالان این حوزه به ویژه فعالان نشر جبران شود.

وی با بیان این مطلب که کشور در شرایط ویژه ای قرار دارد، به تلاش های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تامین تسهیلات برای جبران خسارت به ناشران اشاره کرد و افزود: موافقت هایی که وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی در رایزنی با مراجع ذی صلاح برای جذب حمایت دریافت کردند، بی سابقه بود. رقم حدود 800 میلیارد تومان تسهیلات کم بهره برای اعطا به بخش فرهنگ بی نظیر است.

مو م وندی افزود: هرچند حوزه بهداشت و درمان در شرایط فعلی کشور در اولویت است، هرگاه امکانی برای ارائه پیشنهادات مرتبط با تامین تسهیلات، به مراجع ذی صلاح وجود داشته، حتی پیش از وزارتخانه های مشابهی که در حوزه فرهنگ فعالیت می کنند، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در راس آن شخص وزیر، پیشگام بودهاست؛ نظیر بخشودگی و امهال تعهدات مراکزی که در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته است.

نماینده معاون توسعه و مدیریت منابع در امور اقتصاد فرهنگ و هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: به محض اعلام اعطای تسهیلات 12 درصدی کارا، نشست های ویژه با نماینده های صنوف و تشکل ها برگزار کردیم؛ به ویژه درباره صنعت نشر که جلسه های متعددی داشتیم.

موموندی با تاکید بر نگاه ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به حمایت از فعالان آسیب دیده از کرونا، در جریان اعطای تسهیلات، گفت: در جریان تصویب و تدوین شیوه ارائه تسهیلات، نشست ها، بدون حضور نمایند های صنوف نشر و حوزه کتاب و حتی چاپخانه ها برگزار نشد. در هر نشست؛ چه در حضور معاونان ریاست جمهوری و چه در سطوح دیگر، حتما نمایندگان صنعت چاپ و نشر حضور داشتند تا بتوانیم به بهترین وجه و با امکانات موجود، از آن ها حمایت کنیم.

آغاز تدوین دستور العمل مرحله دوم اعطای تسهیلات کارا
وی با بیان این مطلب که در حال تدوین دستور العمل مرحله دوم اعطای تسهیلات کارا هستیم، بیان کرد: مرحله نخست اعطای تسهیلات کارا، به پایان رسیده و در حال تدوین دستورالعمل مرحله دوم هستیم.

موم وندی در پاسخ به این پرسش که در مرحله نخست، چقدر تسهیلات اعطا شد، ادامه داد: بیش از 700 میلیارد تومان، تقاضا برای کل بخش فرهنگ و هنر و رسانه در سامانه کارا ثبت و از این میزان، 423 میلیارد تومان؛ یعنی بیش از 50 درصد رقم مورد تقاضا، به فعالان کسب و کارهای فرهنگی پرداخت شده است و همچنین 2 میلیارد و 693 میلیون تومان به بخش صنعت چاپ و نشر، فعالیت های مربوط به تولید کتاب و خدمات فرهنگی و صحافی اختصاص پیدا کرده است.

نماینده معاون توسعه و مدیریت منابع در امور اقتصاد فرهنگ و هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در مرحله نخست، 566 فعال در حوزه نشر، اعم از موسسات انتشاراتی و یا کسب و کارهایی که در حوزه نشر فعالیت می کنند، به ثبت تقاضا در سامانه کارا، اقدام کرده اند و تعداد 4952 نفر در کارگاه هایی که در سامانه ثبت تقاضا کرده اند، مشغول به کار هستند.

موم وندی افزود: در نخستین مرحله اعطای تسهیلات، به ازای هر نفر شاغل در کارگاه های رسمی، 16 میلیون تومان تخصیص پیدا می کرد. بیش از 78 میلیارد تومان از سوی شاغلان حوزه نشر برای دریافت تسهیلات، درخواست شد و فقط نیمی از این رقم، یعنی متاسفانه حدود 35 میلیارد تومان پرداخت شده است.

وی درباره اینکه پرداخت نشدن همه مبلغ درخواستی را نباید پای کم کاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گذاشت و بخش عمده این جریان به نظام بانکی مربوط می شود، بیان کرد: مشکلات و گلایه مندی های متعددی در این زمینه وجود داشت. گمان می کردیم همه مبلغ باید تخصیص داده شود؛ اما به دلایل متعدد، سقف تقاضا پرداخت نشد و یکی از دلایل، همکاری نکردن نظام بانکی بود.

کم توجهی نظام بانکی به دستور العمل های ستاد ملی مقابله با کرونا
مو م وندی افزود: شبکه بانکی، بیش از آنکه دستورالعمل های ستاد ملی کرونا را رعایت کند، به ضوابط داخلی خود توجه می کرد؛ بنابراین بسیاری از کسب و کارهای حوزه فرهنگ، هنر و رسانه، موفق به دریافت تسهیلات نشدند. مشکلات بانکی متقاضیان از جمله، بدهی و چک برگشتی نیز از دیگر موانع تخصیص تسهیلات بود و تلاش شد با اخذ مصوبات ستاد ملی کرونا، این موانع نیز برای متقاضیان برطرف شود.

وی درباره ارائه مشاوره به متقاضیان دریافت تسهیلات کرونایی، بیان کرد: اطلاع رسانی گسترده ای برای ثبت نام صاحبان کسب و کار های فرهنگ، هنر و رسانه در مرحله نخست اعطای تسهیلات انجام شد. برای رفع مشکلات ثبت تقاضا، مشاوره و رایزنی چه به صورت آنلاین، تلفنی و حتی حضوری برای همه متقاضیان به ویژه ناشران انجام شد؛ هیات مدیره اتحادیه ناشران به خوبی از ارائه این مشاوره ها با خبر است؛ بنابراین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حمایت از ناشران کم کاری نکرده است.

مو موندی با بیان این مطلب که بعد از چند ماه از شیوع کرونا، جریان همکاری نظام بانکی شتاب بیشتری گرفت گفت: باتوجه به وضعیت ویژه ای که بحران کرونا در کنار تحریم ها ایجاد کرد، موجب شد نظام بانکی با احتیاط عمل کند و جریان اعطای تسهیلات کند شود. باید در نظر داشته باشیم که تسهیلات از اعتبارات داخلی بانک ها پرداخت می شود اما به هر حال هدف فعالیت بانک ها، گره گشایی از مشکلات مردم است و در چنین وضعیتی باید همراهی بیشتری را از خود نشان می دادند.

نماینده معاون توسعه و مدیریت منابع در امور اقتصاد فرهنگ و هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، درباره تدوین مرحله دوم اعطای تسهیلات در قالب سامانه کارا، بیان کرد: ستاد ملی کرونا، با بررسی وضعیت کسب و کارها از جمله تراکنش آن ها، مشخص کرد چه کسب و کار هایی همچنان متضرر و در آمدشان کاهشی است. حوزه فرهنگ از جمله این حوزه ها است و خوشبختانه مشاغل این حوزه می توانند، در مرحله دوم هم از تسهیلات کارا بهره مند شوند.

مو م وندی درباره بخش های دیگر مصوبه جدید ستاد مقابله با کرونا، بیان کرد: رویکرد در مرحله نخست اعطای تسهیلات، در قالب سامانه کارا، بیشتر شاغل محور بود؛ به عبارت دیگر، تسهیلات به کارگاه های رسمی که کارکنانش بیمه بودند، به ازای هر شاغل 16 میلیون تومان اختصاص داده می شد؛ اما نه تنها در ایران که در سراسر دنیا اشتغال در بخش فرهنگ، بیشتر غیررسمی است.

وی ادامه داد: افراد یا خود اشتغال هستند و یا فعالیت شرکت ها و موسسات برون سپاری می شود، به ویژه در حوزه نشر؛ از جمله ویراستاری، طراحی و حتی تولید محتوا. به همین دلیل شاغلان بیمه شده آن ها نسبت به گستره فعالیت اقتصادی شان کمتر است، در حالی که آن ها سرمایه گذاری های بسیار عظیمی در حوزه صنعت نشر دارند.

وی افزود: رویکرد نخستین مرحله اعطا تسهیلات، موجب می شد، میزان تسهیلاتی که به ازای هر فرد شاغل به فعالان صنعت نشر تخصیص پیدا می کند رقم کمی باشد که پاسخگو نبود؛ بنابراین پیشنهاد شد در مرحله دوم، تسهیلات، بنگاه محور اعطا شود؛ بنابراین صاحبان بنگاه های فرهنگ، هنر و رسانه، براساس بزرگی، کیفیت و نحوه فعالیت، همچنین تولیدات فرهنگی و هنری، بتوانند از تسهیلات مرحله دوم کارا بهره مند شوند.

تصویب اعطاء 1700 میلیارد تومان به اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه
موم وندی درباره میزان اعتبار دومین مرحله اعطای تسهیلات در قالب سامانه کارا بیان کرد: خوشبختانه در این مرحله، 1700 میلیارد تومان، به بخش فرهنگ و هنر اختصاص داده شد که مصوبه آن از سوی ستاد ملی کرونا منتشر شده و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امید وار است دستور العمل پیشنهادی که موافقت های اولیه آن صورت گرفته، هفته آینده مصوب و اعلام شود و بتوانیم ثبت نام فعالان مختلف حوزه فرهنگی و هنر در سامانه کارا اغاز شود.

نماینده معاون توسعه و مدیریت منابع در امور اقتصاد فرهنگ و هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در این مرحله، ناشران به صورت ویژه مورد توجه قرار گرفته اند و انتظار می رود، تسهیلات قابل توجهی به آن ها تخصیص داده شود. تسهیلات 4 درصدی حفظ فرصت های شغلی هم از طرف وزارتخانه اعلام شده و به محض اینکه وجوه مورد نظر به حساب صندوق کارافرینی امید واریز شود، به مشاغل مختلف هم می توانیم تسهیلات 4 درصدی ارائه کنیم؛ اولویت تخصیص این تسهیلات با ناشران است.

موم وندی درباره ثبت نام ناشران در سامانه تحفه بیان کرد: بیش از 1500 تقاضا در سامانه تحفه، یعنی بیش از 600 میلیارد تومان ثبت شده است. امیدواریم با همراهی سازمان برنامه و بودجه، هرچه سریع تر این مبالغ و تسهیلات حمایتی کارسازی شود و صندوق کارآفرینی امید ارائه تسهیلات را با شتاب مناسب تری آغاز کند. همه پرونده ها در استان ها و معاونت های تخصصی در حال بررسی است که به محض گشایش خط اعتباری، به صندوق کارافرینی امید ارجاع می شود.

به کفته وی، فعالیت های دیگری برای حفظ صنعت نشر هم در حال انجام است. مانند اعطای کارت های اعتباری برای خرید کتاب از طرف مخاطبان و برنامه هایی برای برگزاری نمایشگاه ها که امیدوارم زنجیره ارزش را در صنعت نشر تقویت کند و این صنعت، همچنان به فعالیت خود ادامه دهد.

افسر موم وندی، نماینده معاون توسعه و مدیریت منابع در امور اقتصاد فرهنگ و هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تاثیرات مخرب شیوع ویروس کرونا بر صنعت نشر، بیان کرد: بحران کرونا، صنایع خلاق و فرهنگی، ازجمله صنعت نشر را آزار داده و آسیب های جدی به آن وارد کرده است؛ به طوری که اکثر فعالیت ها و رویدادهای مکان محور این حوزه با هدف حفظ سلامت و جان مردم، متوقف شدند. در این شرایط، تلاش های زیادی انجام شد تا آسیب های وارده به فعالان این حوزه به ویژه فعالان نشر جبران شود.

وی با بیان این مطلب که کشور در شرایط ویژه ای قرار دارد، به تلاش های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تامین تسهیلات برای جبران خسارت به ناشران اشاره کرد و افزود: موافقت هایی که وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی در رایزنی با مراجع ذی صلاح برای جذب حمایت دریافت کردند، بی سابقه بود. رقم حدود 800 میلیارد تومان تسهیلات کم بهره برای اعطا به بخش فرهنگ بی نظیر است.

مو م وندی افزود: هرچند حوزه بهداشت و درمان در شرایط فعلی کشور در اولویت است، هرگاه امکانی برای ارائه پیشنهادات مرتبط با تامین تسهیلات، به مراجع ذی صلاح وجود داشته، حتی پیش از وزارتخانه های مشابهی که در حوزه فرهنگ فعالیت می کنند، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در راس آن شخص وزیر، پیشگام بودهاست؛ نظیر بخشودگی و امهال تعهدات مراکزی که در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته است.

نماینده معاون توسعه و مدیریت منابع در امور اقتصاد فرهنگ و هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: به محض اعلام اعطای تسهیلات 12 درصدی کارا، نشست های ویژه با نماینده های صنوف و تشکل ها برگزار کردیم؛ به ویژه درباره صنعت نشر که جلسه های متعددی داشتیم.

موموندی با تاکید بر نگاه ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به حمایت از فعالان آسیب دیده از کرونا، در جریان اعطای تسهیلات، گفت: در جریان تصویب و تدوین شیوه ارائه تسهیلات، نشست ها، بدون حضور نمایند های صنوف نشر و حوزه کتاب و حتی چاپخانه ها برگزار نشد. در هر نشست؛ چه در حضور معاونان ریاست جمهوری و چه در سطوح دیگر، حتما نمایندگان صنعت چاپ و نشر حضور داشتند تا بتوانیم به بهترین وجه و با امکانات موجود، از آن ها حمایت کنیم.

آغاز تدوین دستور العمل مرحله دوم اعطای تسهیلات کارا
وی با بیان این مطلب که در حال تدوین دستور العمل مرحله دوم اعطای تسهیلات کارا هستیم، بیان کرد: مرحله نخست اعطای تسهیلات کارا، به پایان رسیده و در حال تدوین دستورالعمل مرحله دوم هستیم.

موم وندی در پاسخ به این پرسش که در مرحله نخست، چقدر تسهیلات اعطا شد، ادامه داد: بیش از 700 میلیارد تومان، تقاضا برای کل بخش فرهنگ و هنر و رسانه در سامانه کارا ثبت و از این میزان، 423 میلیارد تومان؛ یعنی بیش از 50 درصد رقم مورد تقاضا، به فعالان کسب و کارهای فرهنگی پرداخت شده است و همچنین 2 میلیارد و 693 میلیون تومان به بخش صنعت چاپ و نشر، فعالیت های مربوط به تولید کتاب و خدمات فرهنگی و صحافی اختصاص پیدا کرده است.

نماینده معاون توسعه و مدیریت منابع در امور اقتصاد فرهنگ و هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در مرحله نخست، 566 فعال در حوزه نشر، اعم از موسسات انتشاراتی و یا کسب و کارهایی که در حوزه نشر فعالیت می کنند، به ثبت تقاضا در سامانه کارا، اقدام کرده اند و تعداد 4952 نفر در کارگاه هایی که در سامانه ثبت تقاضا کرده اند، مشغول به کار هستند.

موم وندی افزود: در نخستین مرحله اعطای تسهیلات، به ازای هر نفر شاغل در کارگاه های رسمی، 16 میلیون تومان تخصیص پیدا می کرد. بیش از 78 میلیارد تومان از سوی شاغلان حوزه نشر برای دریافت تسهیلات، درخواست شد و فقط نیمی از این رقم، یعنی متاسفانه حدود 35 میلیارد تومان پرداخت شده است.

وی درباره اینکه پرداخت نشدن همه مبلغ درخواستی را نباید پای کم کاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گذاشت و بخش عمده این جریان به نظام بانکی مربوط می شود، بیان کرد: مشکلات و گلایه مندی های متعددی در این زمینه وجود داشت. گمان می کردیم همه مبلغ باید تخصیص داده شود؛ اما به دلایل متعدد، سقف تقاضا پرداخت نشد و یکی از دلایل، همکاری نکردن نظام بانکی بود.

کم توجهی نظام بانکی به دستور العمل های ستاد ملی مقابله با کرونا
مو م وندی افزود: شبکه بانکی، بیش از آنکه دستورالعمل های ستاد ملی کرونا را رعایت کند، به ضوابط داخلی خود توجه می کرد؛ بنابراین بسیاری از کسب و کارهای حوزه فرهنگ، هنر و رسانه، موفق به دریافت تسهیلات نشدند. مشکلات بانکی متقاضیان از جمله، بدهی و چک برگشتی نیز از دیگر موانع تخصیص تسهیلات بود و تلاش شد با اخذ مصوبات ستاد ملی کرونا، این موانع نیز برای متقاضیان برطرف شود.

وی درباره ارائه مشاوره به متقاضیان دریافت تسهیلات کرونایی، بیان کرد: اطلاع رسانی گسترده ای برای ثبت نام صاحبان کسب و کار های فرهنگ، هنر و رسانه در مرحله نخست اعطای تسهیلات انجام شد. برای رفع مشکلات ثبت تقاضا، مشاوره و رایزنی چه به صورت آنلاین، تلفنی و حتی حضوری برای همه متقاضیان به ویژه ناشران انجام شد؛ هیات مدیره اتحادیه ناشران به خوبی از ارائه این مشاوره ها با خبر است؛ بنابراین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حمایت از ناشران کم کاری نکرده است.

مو موندی با بیان این مطلب که بعد از چند ماه از شیوع کرونا، جریان همکاری نظام بانکی شتاب بیشتری گرفت گفت: باتوجه به وضعیت ویژه ای که بحران کرونا در کنار تحریم ها ایجاد کرد، موجب شد نظام بانکی با احتیاط عمل کند و جریان اعطای تسهیلات کند شود. باید در نظر داشته باشیم که تسهیلات از اعتبارات داخلی بانک ها پرداخت می شود اما به هر حال هدف فعالیت بانک ها، گره گشایی از مشکلات مردم است و در چنین وضعیتی باید همراهی بیشتری را از خود نشان می دادند.

نماینده معاون توسعه و مدیریت منابع در امور اقتصاد فرهنگ و هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، درباره تدوین مرحله دوم اعطای تسهیلات در قالب سامانه کارا، بیان کرد: ستاد ملی کرونا، با بررسی وضعیت کسب و کارها از جمله تراکنش آن ها، مشخص کرد چه کسب و کار هایی همچنان متضرر و در آمدشان کاهشی است. حوزه فرهنگ از جمله این حوزه ها است و خوشبختانه مشاغل این حوزه می توانند، در مرحله دوم هم از تسهیلات کارا بهره مند شوند.

مو م وندی درباره بخش های دیگر مصوبه جدید ستاد مقابله با کرونا، بیان کرد: رویکرد در مرحله نخست اعطای تسهیلات، در قالب سامانه کارا، بیشتر شاغل محور بود؛ به عبارت دیگر، تسهیلات به کارگاه های رسمی که کارکنانش بیمه بودند، به ازای هر شاغل 16 میلیون تومان اختصاص داده می شد؛ اما نه تنها در ایران که در سراسر دنیا اشتغال در بخش فرهنگ، بیشتر غیررسمی است.

وی ادامه داد: افراد یا خود اشتغال هستند و یا فعالیت شرکت ها و موسسات برون سپاری می شود، به ویژه در حوزه نشر؛ از جمله ویراستاری، طراحی و حتی تولید محتوا. به همین دلیل شاغلان بیمه شده آن ها نسبت به گستره فعالیت اقتصادی شان کمتر است، در حالی که آن ها سرمایه گذاری های بسیار عظیمی در حوزه صنعت نشر دارند.

وی افزود: رویکرد نخستین مرحله اعطا تسهیلات، موجب می شد، میزان تسهیلاتی که به ازای هر فرد شاغل به فعالان صنعت نشر تخصیص پیدا می کند رقم کمی باشد که پاسخگو نبود؛ بنابراین پیشنهاد شد در مرحله دوم، تسهیلات، بنگاه محور اعطا شود؛ بنابراین صاحبان بنگاه های فرهنگ، هنر و رسانه، براساس بزرگی، کیفیت و نحوه فعالیت، همچنین تولیدات فرهنگی و هنری، بتوانند از تسهیلات مرحله دوم کارا بهره مند شوند.

تصویب اعطاء 1700 میلیارد تومان به اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه
موم وندی درباره میزان اعتبار دومین مرحله اعطای تسهیلات در قالب سامانه کارا بیان کرد: خوشبختانه در این مرحله، 1700 میلیارد تومان، به بخش فرهنگ و هنر اختصاص داده شد که مصوبه آن از سوی ستاد ملی کرونا منتشر شده و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امید وار است دستور العمل پیشنهادی که موافقت های اولیه آن صورت گرفته، هفته آینده مصوب و اعلام شود و بتوانیم ثبت نام فعالان مختلف حوزه فرهنگی و هنر در سامانه کارا اغاز شود.

نماینده معاون توسعه و مدیریت منابع در امور اقتصاد فرهنگ و هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در این مرحله، ناشران به صورت ویژه مورد توجه قرار گرفته اند و انتظار می رود، تسهیلات قابل توجهی به آن ها تخصیص داده شود. تسهیلات 4 درصدی حفظ فرصت های شغلی هم از طرف وزارتخانه اعلام شده و به محض اینکه وجوه مورد نظر به حساب صندوق کارافرینی امید واریز شود، به مشاغل مختلف هم می توانیم تسهیلات 4 درصدی ارائه کنیم؛ اولویت تخصیص این تسهیلات با ناشران است.

موم وندی درباره ثبت نام ناشران در سامانه تحفه بیان کرد: بیش از 1500 تقاضا در سامانه تحفه، یعنی بیش از 600 میلیارد تومان ثبت شده است. امیدواریم با همراهی سازمان برنامه و بودجه، هرچه سریع تر این مبالغ و تسهیلات حمایتی کارسازی شود و صندوق کارآفرینی امید ارائه تسهیلات را با شتاب مناسب تری آغاز کند. همه پرونده ها در استان ها و معاونت های تخصصی در حال بررسی است که به محض گشایش خط اعتباری، به صندوق کارافرینی امید ارجاع می شود.

به کفته وی، فعالیت های دیگری برای حفظ صنعت نشر هم در حال انجام است. مانند اعطای کارت های اعتباری برای خرید کتاب از طرف مخاطبان و برنامه هایی برای برگزاری نمایشگاه ها که امیدوارم زنجیره ارزش را در صنعت نشر تقویت کند و این صنعت، همچنان به فعالیت خود ادامه دهد.

آغاز تدوین دستور العمل مرحله دوم اعطای تسهیلات کارا

کم توجهی نظام بانکی به دستور العمل های ستاد ملی مقابله با کرونا

تصویب اعطاء 1700 میلیارد تومان به اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر لزوم توسعه صلح فراگیر از طریق ائتلاف همه گروه های فعال و بازیگران منطقه غرب آسیا تاکید کرد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از ایرنا، سید عباس صالحی در دومین همایش بین المللی آینده صلح و حقوق بشر در غرب آسیا که به همت بنیاد گفت وگو و دوستی ملل برگزار شد ،گفت: منطقه غرب آسیا در طول تاریخ هزاران سالۀ خود، با صلح و همزیستی، پیوندی مستحکم و دیرین داشته است.

در این همایش دو روزه که به صورت وبینار از روز چهارشنبه 19 آذر شروع شد، افراد و شخصیت های سیاسی و علمی متعددی حضور یافته و سخنرانی کرده اند.

در حالی جمهوری اسلامی ایران دست خود را به سوی کشورهای منطقه برای برقراری صلح و امنیت و ثبات در منطقه دراز کرده که آمریکا و رژیم صهیونیستی در تکاپو هستند که در منطقه با ایجاد تفرقه و با استفاده از گروه های تروریستی تکفیری و صهیونیستی بحران آفرینی کرده و کشورهای منطقه را بجای ائتلاف برای صلح فراگیر از یکدیگر دور کنند.

نقش ادیان در همزیستی

وی افزود: فرهنگ مستحکم صلح و همزیستی در منطقۀ غرب آسیا، مدیون چند عامل مهم بوده است. نخستین عامل، ادیان ابراهیمی است که از این منشأ جغرافیایی برخاسته اند و در نقاط مختلف جهان گسترش یافته اند.

وی گفت: ادیان توحیدی، اصول و بنیادهایی را آموزش داده و آن را مبنای روابط داخلی و خارجی جوامع دانسته اند که تأثیر به سزایی در همگرایی ملل منطقه داشته است. نخست، اصل کرامت انسانی است؛ این که هر انسانی، از آن جهت که انسان است، محترم و برخوردار از کرامت و شرافت الهی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: اصل دیگر، اصل وحدت خانوادۀ بشری است؛ این که تمامی انسان ها از یک ریشه اند و در یک خانوادۀ بزرگ انسانی تعریف می شوند. محور سوم، اصل گفتگو در ارتباطات انسانی است. قرآن کریم فرمود: فبشر العباد الذین یستمعون القول فیتبعون أحسنه . این تعالیم و اصول دیگر، فرهنگ صلح را برای انسان های این منطقه و جهان به ارمغان آورده اند.

تاثیر اندیشه های عرفانی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآورشد: عامل دیگری که در گسترش فرهنگ صلح در منطقۀ غرب آسیا مؤثر بود، اندیشه های عرفانی بود که در این منطقه شکل گرفت و گسترش یافت. عناصر متعددی در عرفان نظری و عملی وجود دارد که در موضوع صلح اهمیت شایان پیدا می کند.

وی گفت: یکی از آن ها توجه به رحمت واسعۀ الهی است. این که جهان، ظهور و جلوۀ رحمت خداوند است و خشم و کیفر، وجوه عارضی و تبعی در نظام خلقت است و این که رحمت حضرت حق است که نظام تکوین و تشریع را رقم می زند. همچنن وجه دیگر در معارف عرفانی، جایگاه ممتاز عشق است، این که فلسفۀ حیات، عشق به محبوب حقیقی است و عشق به او، محبت و عشق همۀ مخلوقات را در پی خواهد داشت.

جایگاه هنر

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به شعری از سعدی شیرازی تصریح کرد: عامل سومی که در فرهنگ صلح منطقۀ غرب آسیا نقش آفرین بود، هنر این اقلیم است. هنر قدسی در این پهنۀ گیتی، هنری وحدتگرا بود. در معماری و شهرسازی، در شعر و موسیقی، در هنرهای تجسمی و دیگر هنرهای اسلامی، هنرمند، کثرات گیتی را در وحدت کانونی هستی، بازخوانی و بازنمایی می کرد. در فلسفۀ هنر غرب آسیا، وحدت وجود با وحدت معنا و این دو با وحدت در صورت در می آمیخت و خلاقیت هنری را معطوف به همزیستی و همگرایی انسان با جهان و انسان با انسان می ساخت.

صالحی اظهارکرد: در تبیین و تحلیل عوامل و بسترهای فرهنگ صلح در منطقۀ غرب آسیا، می توان به تفصیل بیشتر سخن گفت و این عوامل و عوامل دیگری را برشمرد.

عوامل مخرب؛ مداخله خارجی ، نظامی گری ، اشغال و جریانهای تکفیری

وی گفت: اما در قرن اخیر، عوامل متعددی را می بینیم که این زیست بوم فرهنگی را مختل کرده و آب و خاک منطقه را مسموم ساخته اند. نخست نقش مداخلات خارجی است. در منطقۀ غرب آسیا تا قرن اخیر، عمدتا روابط داخلی ملل این منطقه، شرایط اجتماعی و سیاسی را شکل می داد؛ اما در قرن اخیر، حضور رسمی و غیر رسمی، مداخلات آشکار و پنهان دولت های استعماری در منطقه، در به هم ریزی فرهنگ صلح منطقه، بسیار مؤثر و مخرب بود.

وی اظهار کرد: علاوه بر جنگ های جهانی اول و دوم، و نیز حضور مستقیم استعمارگران در بخش وسیعی از کشورهای منطقه، و نیز رقابت های دورۀ جنگ سرد، شاهد حضور علنی نیروهای نظامی خارجی در این منطقه بوده و هستیم. همان گونه که حضور جسم خارجی در بدن، زیست طبیعی جسم را گرفتار بیماری و اختلال می کند؛ حضور قدرت ها و عناصر بیگانه در این اقلیم، جسم و جان این منطقه را گرفتار بحران ساخته و آن را از مدار صلح، به سوی تفرقه و جنگ کشانده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: در این میان، به ویژه حضور و مداخلات گستردۀ آمریکا، نقش بسیاری در این واگرایی منطقه ای داشته و دارد. نکتۀ دیگری که در تضعیف فرهنگ صلح در منطقه مؤثر بوده است، میلیتاریسم و گسترش سهم هزینه های نظامی از تولید ناخالص داخلی کشورهای منطقه است. به عنوان نمونه، عربستان سعودی در سال 2019، 78.4 میلیارد دلار و 10.1 تولید ناخالص داخلی خود را به هزینه های نظامی اختصاص داده است. رژیم صهیونیستی هم در رتبۀ دوم منطقه در هزینه های نظامی قرار دارد. بودجۀ نظامی این رژیم با کمک های آمریکا 22.6 میلیارد دلار است.

وی گفت: عامل سومی که در تخریب فرهنگ صلح، بسیار مؤثر بوده است، شکل گیری و تداوم اشغالگری رژیم صهیونیستی است. این رژیم از آغاز تأسیس در سال 1948 تاکنون، مبدأ بسیاری از ناآرامی ها، خشونت ها، جنگ ها و ترورهای رسمی و غیررسمی در منطقه بوده است. رخداد اخیر در ترور دانشمند ایرانی شهید فخری زاده و ترور دانشمندان هسته ای قبل از این شهید، نمونه ای از این آتش افروزی های منطقه ای است.

وی اظهارکرد: عامل مهم دیگر در تهدید فضای صلح در منطقۀ غرب آسیا جریان های تکفیری هستند. چندین دهه است که روایت افراطی و تحریف شده از اسلام، انبار باروت را در منطقه منفجر ساخته است. القاعده، داعش و گروه های مشابه، با تفسیر نادرست از اسلام، کینه و جنگ را در منطقه رواج داده اند و ایدئولوژی خشونت و ستیز را به جای مکتب عدالت و صلح نشانده اند.

وی با دعوت از همه دولت ها، سازمان ها و تشکل های منطقه به ضرورت ائتلاف فراگیر صلح،گفت: این منطقه نیازمند بازگشت مجدد به اصول راستین صلح است. اصولی که سال های سال در این منطقه رواج داشت و از سرچشمۀ دین، عرفان و هنر، آن را می نوشید و میوه های ناب همزیستی و همگرایی را به ارمغان داشت. ما دوباره بایستی به آن اصول معرفتی باز گردیم؛ دوباره آن را بیاموزیم و به آن پایبندی نشان دهیم.

صالحی اظهارکرد: همچنین بایستی زائده هایی را که در قرن اخیر در کالبد منطقه برآمده اند، زدود. منطقه را از حضور و مداخلۀ بیگانگان، پیراسته کرد و آن را در اختیار ساکنان تاریخی آن قرار داد. همچنین با کاهش سهم خرید تسلیحاتی، منطقه را از زرادخانه های مهیب دور کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآورشد: نکتۀ دیگر آن که حل عادلانۀ مسئلۀ فلسطین، گره گشای جدی صلح منطقه ای است. بدون آن هرگز نمی توان زیست صلح آمیز را انتظار داشت. و بالاخره (باید) تصویرهای ناروا از دین را با روشنگری های نخبگان به انزوا کشاند و اسلام رحمت و گفتگو را به جای اسلام خشونت و تکفیر در نسل حاضر و آیندۀ منطقه، نهادینه و تثبیت کرد.

وی در پایان از بنیاد صلح و دوستی ملل برای برگزاری این نشست مجازی تشکر کرد. بنیاد صلح و دوستی ملل یک بنیاد غیر دولتی، غیر سیاسی، فرا مذهبی و غیر انتفاعی می باشد که به عنوان سازمانی فرا ملی و با اهداف بین المللی در راستای ارتقاء فرهنگ گفتگو و صلح جهانی تاسیس گردیده است.

برگزاری این اجلاس مجازی از جمله برنامه های این نهاد برای گسترش تفاهم روی مسایل مشترک برای دستیبای به صلح و امنیت پایدار است.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تهران- ایرنا- سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در توئیتی تاکید کرد که راه آهن خواف به هرات نمایی نو از ارتباط کهن جهان فارسی زبان است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۰ سایت های دیگر : شفقنا خبر یزد اعتماد آنلاین

به گزارش پنجشنبه شب ایرنا، صالحی در این توئیت خود افزود: امروز (پنجشنبه) در افتتاح راه آهن خواف به هرات که نمایی نو از ارتباط کهن جهان فارسی زبان است، سروده هزاره دوم کوهی استاد محمد رضا شفیعی کدکنی را می توان دوباره خواند و لذت برد که

لاجورد افق صبح نشابور و هری است

که در این کاشی کوچک متراکم شده است

می برد جانب فرغانه و فرخار مرا

به گزارش ایرنا، صبح پنجشنبه بیستم آذر ماه 99، در سی وششمین افتتاح جهش تولید، راه آهن خواف هرات از بزرگ ترین پروژه های ریلی کشور با حضور روسای جمهوری ایران و افغانستان به طول 140 کیلومتر و به ارزش یک هزار و 800 میلیارد تومان به طور رسمی افتتاح شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی پیامی درگذشت عالم مجاهد آیت الله حاج شیخ محمد یزدی(ره) عضو فقید شورای نگهبان قانون اساسی و مجلس خبرگان رهبری را تسلیت گفت.

به گزارش خبرگزاری فارس، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی پیامی درگذشت عالم مجاهد آیت الله حاج شیخ محمد یزدی (ره) عضو فقید شورای نگهبان قانون اساسی و مجلس خبرگان رهبری را تسلیت گفت.

متن پیام وزیر ارشاد بدین شرح است:

انا لله و انا الیه راجعون

خبر درگذشت عالم مجاهد آیت الله حاج شیخ محمد یزدی (ره) عضو فقید شورای نگهبان قانون اساسی و مجلس خبرگان رهبری پس از تحمل دوره سخت بیماری موجب تاثر گردید.

این عالم بزرگوار از ابتدای دوران مبارزات انقلابی و سرنگونی رژیم استبدادی تا استقرار نظام جمهوری اسلامی، در سنگرهای مختلف حاضر و در شمار یاران وفادار بنیان گذار فقید جمهوری اسلامی ایران و پشتیبان صادق رهبر معظم انقلاب بود.

خدمات این عالم فقید در ادوار و عرصه های مختلف از عضویت در شورای نگهبان و مجلس خبرگان رهبری تا ریاست قوه قضائیه و ریاست جامعه مدرسین و مسوولیت های دیگر در خاطر ملت قدرشناس ایران خواهد ماند.

اینجانب فقدان این یار دیرین نظام و انقلاب اسلامی را به محضر مقام معظم رهبری ، مراجع عظام تقلید ، جامعه مدرسین و حوزه های علمیه، شاگردان و علاقه مندان ایشان، بیت مکرم آن مرحوم و عموم ملت شریف ایران تسلیت می گویم و از درگاه خداوند منان برای آن عزیز از دست رفته رحمت واسعه و غفران الهی و برای بازماندگان صبر و اجر مسالت می نمایم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
بزرگداشت دکتر یدالله ثمره، زبان شناس، استاد دانشگاه تهران و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی به همت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی چهارشنبه 19 آذرماه برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۲

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) - در این برنامه مجازی که از ساعت 13:00 تا 15:00 برگزار شد، حسن بلخاری قهی؛ رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، محمود بی جن خان؛ عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، شهین نعمت زاده؛ رئیس انجمن زبان شناسی و عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا، امید طبیب زاده؛ استاد پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و ایران کلباسی؛ همسر استاد فقید و عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی سخنرانی کردند.

حسن بلخاری، درابتدای این نشست طی سخنانی گفت: مرحوم دکتر یدالله ثمره استاد برجسته دانشگاه تهران و نخستین رئیس انجمن زبان شناسی ایران بود. استاد اندیشمند و برجسته ای که دکترای زبان و ادبیات فارسی خود را در سال 1340 از دانشگاه تهران و دکترای زبان شناسی عمومی با تخصص آواشناسی و واج شناسی را در سال 1968 میلادی از دانشگاه لندن اخذ کرد. عضویت دائمی انجمن آواشناسی بین المللی IPAو تلاش در جهت بنیادگذاری آزمایشگاه زبان دانشکده ادبیات دانشگاه تهران همراه با تالیفات بسیار ارزنده و متعدد در عرصه آواشناسی و واج شناسی از دیگر خدمات برجسته این دانشمند گرانقدر ایرانی است.

او ادامه داد: بدون تردید مرحوم استاد ثمره به عنوان نخستین دانش آموختگانِ تخصصی در حوزه دانش زبان شناسی در 6 دهه گذشته نقش و نشان خود را در والایش و پالایش این رشته و زبان و ادبیات فارسی بر لوح تاریخ اندیشه ایران برنشانده است. همّتِ بی نظیر ایشان که تمام قد خود را وقف فرهنگ والای ایرانی اسلامی و برکشاندنِ فرهنگِ سخت کوشی در تجربه های علمی آکادمیک نموده اند موجب افتخار ما ایرانیان است.

این استاد دانشگاه تهران دربخش دیگری از سخنان خود گفت: انجمن آثار و مفاخر فرهنگی همواره در این سالیان برخود بالیده است که میزبان و قدردان اندیشمندان تاثیرگذاری همچون مرحوم دکتر یدالله ثمره باشد؛ بزرگانی که به پای همت، مسیر سخت دانایی را پیموده و دمی ز آموختن و آموزاندن نیاسوده اند. از خداوندِ رحمان برای همه کوشندگانِ فرهنگ ایران و اسلام به ویژه روح بلندِ مرحوم دکتر ثمره رحمت و آمرزش مسئلت دارم و از همه همکاران ارجمند انجمن و نویسندگان دانشمندی که با نگارش مقاله بر وزانت ارج نامه علمی و فرهنگی این استاد فقید که از سوی انتشارات انجمن منتشرشده است، افزوده اند کمال سپاس و قدردانی دارم.

ترجمه عالمانه کتاب سوم نظام آوایی زبان، نظریه و تحلیل

درادامه محمود بی جن خان به ایراد سخن پرداخت و گفت: ترجمه کتاب سوم نظام آوایی زبان، نظریه و تحلیل که یک کتاب معروف آمریکایی است، از سوی مرحوم دکتر ثمره انجام شده است. در این کتاب، تمامی رویکردهای موثر در واج شناسی، نقد رویکرد واج شناسی زایشی معیار و واج شناسی های جدید مطرح شده اند.

نکته اصلی این است که ترجمه این کتاب، کار بسیار سنگینی بود و گاهی این استاد فقید برای ترجمه یک کلمه، ساعت ها بحث می کرد تا معادل مناسبی انتخاب کند. انتخاب کتاب بسیار هوشمندانه انجام شد و ترجمه آن نیز بسیار ارزشمند است چون اصطلاحاتی در آن به چشم می خورد که در زمان خود، حتی در کلاس های واج شناسی دانشگاه های ایران تدریس نمی شد.

بررسی سلوک علمی، پژوهشی و اخلاقی مرحوم دکتر ثمره از جمله نکاتی بود که محمود بی جن خان در سخنان خود به آن ها اشاره کرد.

اولین رئیس انجمن زبان شناسی ایران
درادامه شهین نعمت زاده، هم طی سخنانی گفت: دکتر یدالله ثمره، اولین مدیرگروه زبان شناسی در ایران است. او همه امورات مربوط به گروه را با دقت و مسوولیت پیگیری می کرد، دانشجویان را مانند فرزندان خودش دوست می داشت تا آنجا که پیگیر احوالات شخصی آن ها می شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا افزود: مرحوم دکتر ثمره، اولین رئیس انجمن زبان شناسی ایران بود و بعد از آنکه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی مقدمات تاسیس انجمن را فراهم آوردند، از آن مرحوم درخواست کردند که ریاست این انجمن را بپذیرد. او سال ها به دنبال تاسیس انجمن زبان شناسی به عنوان کانونی برای فعالیت های علمی و صنفی بود که سرانجام دراین اقدام علمی نیز توفیق پیدا کرد.

نعمت زاده تاکید کرد: نکته مهم دیگر در شخصیت و سلوک علمی مرحوم دکتر ثمره این است که برای اولین بار با استفاه از دستاوردهای زبان شناسی، دوره پنج جلدی آموزش زبان فارسی را تالیف کرد که بعدها به 16 زبان نیز ترجمه شد. همچنین اولین کتاب آواشناسی زبان فارسی، تالیف این استاد فقید است که کتاب مرجع دانشجویان زبان شناسی به حساب می آید و در حوزه های بالینی و گفتار درمانی هم کارکردهای قابل توجهی دارد.

او درپایان سخنان خود گفت: توجه ویژه به رده شناسی زبان در رشته های زبان شناسی ازدیگر خدمات علمی این استاد فقید بود. درحقیقت رده شناسی به نوعی قلب زبان شناسی است که دکتر ثمره معرف آن در ایران بود. مرحوم دکتر ثمره، معلم پرشوری بود، دغدغه شاگردپروری داشت، عاشق زبان و ادبیات فارسی بود، نشسته تدریس کردن را دوست نداشت، دانشگاه را خانه اول خود می دانست و نه از سر وظیفه که از سر عشق وعلاقه به گسترش علم و دانش درایران فعالیت می کرد.

تاریخ علم زبان شناسی؛ مدیون یدالله ثمره
چهارمین سخنران این برنامه امید طبیب زاده بود. او گفت: دکتر ثمره از نظر علمی در کارش بسیار موفق بود. او دانشهایی را که از غرب اخذ کرده بود را به خوبی حفظ کرد و به دانشجویان خود انتقال داد.

او ادامه داد: استاد ثمره از نظر اخلاقی نمونه بودند. تاریخ علم زبان شناسی، به ویژه در حوزه آواشناسی هرگز نام ایشان و خدماتشان را فراموش نخواهد کرد.

قلب ثمره؛ مالامال از عشق به دیگران
درپایان این نشست نیز ایران کلباسی طی سخنان کوتاهی گفت: من مدت 43 سال با دکتر ثمره زندگی کردم و از نزدیک شاهد تمامی فعالیت های علمی، فرهنگی، آموزشی و نیز برخوردهای انسانی ایشان بودم.

همسر استاد ثمره ادامه داد: آن مرحوم از نظر من، نمونه کامل یک انسان به معنی واقعی با ویژگی های اخلاقی و رفتاری برجسته بود. در طول زندگی خود هیچ کسی را نیازرد، در مقابل بدی دیگران هرگز عکس العمل ناشایستی از خود نشان نداد و حرص و طمع به جمع آوری مال دنیا نداشت و قلبش مالامال محبت و عشق به دیگران بود.

این عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در پایان تاکید کرد: دکتر ثمره هرچه مدارج علمی و پیشرفت های دانشی بیشتری را پشت سر می گذاشت، افتاده تر می شد و بیشتر خود را خدمتگزار دیگران می دید.

در پایان این نشست، لوح تقدیر و سپاس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به ایران کلباسی همسر استاد فقید یدالله ثمره و عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی اهدا شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) - در این برنامه مجازی که از ساعت 13:00 تا 15:00 برگزار شد، حسن بلخاری قهی؛ رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، محمود بی جن خان؛ عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، شهین نعمت زاده؛ رئیس انجمن زبان شناسی و عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا، امید طبیب زاده؛ استاد پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و ایران کلباسی؛ همسر استاد فقید و عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی سخنرانی کردند.

حسن بلخاری، درابتدای این نشست طی سخنانی گفت: مرحوم دکتر یدالله ثمره استاد برجسته دانشگاه تهران و نخستین رئیس انجمن زبان شناسی ایران بود. استاد اندیشمند و برجسته ای که دکترای زبان و ادبیات فارسی خود را در سال 1340 از دانشگاه تهران و دکترای زبان شناسی عمومی با تخصص آواشناسی و واج شناسی را در سال 1968 میلادی از دانشگاه لندن اخذ کرد. عضویت دائمی انجمن آواشناسی بین المللی IPAو تلاش در جهت بنیادگذاری آزمایشگاه زبان دانشکده ادبیات دانشگاه تهران همراه با تالیفات بسیار ارزنده و متعدد در عرصه آواشناسی و واج شناسی از دیگر خدمات برجسته این دانشمند گرانقدر ایرانی است.

او ادامه داد: بدون تردید مرحوم استاد ثمره به عنوان نخستین دانش آموختگانِ تخصصی در حوزه دانش زبان شناسی در 6 دهه گذشته نقش و نشان خود را در والایش و پالایش این رشته و زبان و ادبیات فارسی بر لوح تاریخ اندیشه ایران برنشانده است. همّتِ بی نظیر ایشان که تمام قد خود را وقف فرهنگ والای ایرانی اسلامی و برکشاندنِ فرهنگِ سخت کوشی در تجربه های علمی آکادمیک نموده اند موجب افتخار ما ایرانیان است.

این استاد دانشگاه تهران دربخش دیگری از سخنان خود گفت: انجمن آثار و مفاخر فرهنگی همواره در این سالیان برخود بالیده است که میزبان و قدردان اندیشمندان تاثیرگذاری همچون مرحوم دکتر یدالله ثمره باشد؛ بزرگانی که به پای همت، مسیر سخت دانایی را پیموده و دمی ز آموختن و آموزاندن نیاسوده اند. از خداوندِ رحمان برای همه کوشندگانِ فرهنگ ایران و اسلام به ویژه روح بلندِ مرحوم دکتر ثمره رحمت و آمرزش مسئلت دارم و از همه همکاران ارجمند انجمن و نویسندگان دانشمندی که با نگارش مقاله بر وزانت ارج نامه علمی و فرهنگی این استاد فقید که از سوی انتشارات انجمن منتشرشده است، افزوده اند کمال سپاس و قدردانی دارم.

ترجمه عالمانه کتاب سوم نظام آوایی زبان، نظریه و تحلیل

درادامه محمود بی جن خان به ایراد سخن پرداخت و گفت: ترجمه کتاب سوم نظام آوایی زبان، نظریه و تحلیل که یک کتاب معروف آمریکایی است، از سوی مرحوم دکتر ثمره انجام شده است. در این کتاب، تمامی رویکردهای موثر در واج شناسی، نقد رویکرد واج شناسی زایشی معیار و واج شناسی های جدید مطرح شده اند.

نکته اصلی این است که ترجمه این کتاب، کار بسیار سنگینی بود و گاهی این استاد فقید برای ترجمه یک کلمه، ساعت ها بحث می کرد تا معادل مناسبی انتخاب کند. انتخاب کتاب بسیار هوشمندانه انجام شد و ترجمه آن نیز بسیار ارزشمند است چون اصطلاحاتی در آن به چشم می خورد که در زمان خود، حتی در کلاس های واج شناسی دانشگاه های ایران تدریس نمی شد.

بررسی سلوک علمی، پژوهشی و اخلاقی مرحوم دکتر ثمره از جمله نکاتی بود که محمود بی جن خان در سخنان خود به آن ها اشاره کرد.

اولین رئیس انجمن زبان شناسی ایران
درادامه شهین نعمت زاده، هم طی سخنانی گفت: دکتر یدالله ثمره، اولین مدیرگروه زبان شناسی در ایران است. او همه امورات مربوط به گروه را با دقت و مسوولیت پیگیری می کرد، دانشجویان را مانند فرزندان خودش دوست می داشت تا آنجا که پیگیر احوالات شخصی آن ها می شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا افزود: مرحوم دکتر ثمره، اولین رئیس انجمن زبان شناسی ایران بود و بعد از آنکه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی مقدمات تاسیس انجمن را فراهم آوردند، از آن مرحوم درخواست کردند که ریاست این انجمن را بپذیرد. او سال ها به دنبال تاسیس انجمن زبان شناسی به عنوان کانونی برای فعالیت های علمی و صنفی بود که سرانجام دراین اقدام علمی نیز توفیق پیدا کرد.

نعمت زاده تاکید کرد: نکته مهم دیگر در شخصیت و سلوک علمی مرحوم دکتر ثمره این است که برای اولین بار با استفاه از دستاوردهای زبان شناسی، دوره پنج جلدی آموزش زبان فارسی را تالیف کرد که بعدها به 16 زبان نیز ترجمه شد. همچنین اولین کتاب آواشناسی زبان فارسی، تالیف این استاد فقید است که کتاب مرجع دانشجویان زبان شناسی به حساب می آید و در حوزه های بالینی و گفتار درمانی هم کارکردهای قابل توجهی دارد.

او درپایان سخنان خود گفت: توجه ویژه به رده شناسی زبان در رشته های زبان شناسی ازدیگر خدمات علمی این استاد فقید بود. درحقیقت رده شناسی به نوعی قلب زبان شناسی است که دکتر ثمره معرف آن در ایران بود. مرحوم دکتر ثمره، معلم پرشوری بود، دغدغه شاگردپروری داشت، عاشق زبان و ادبیات فارسی بود، نشسته تدریس کردن را دوست نداشت، دانشگاه را خانه اول خود می دانست و نه از سر وظیفه که از سر عشق وعلاقه به گسترش علم و دانش درایران فعالیت می کرد.

تاریخ علم زبان شناسی؛ مدیون یدالله ثمره
چهارمین سخنران این برنامه امید طبیب زاده بود. او گفت: دکتر ثمره از نظر علمی در کارش بسیار موفق بود. او دانشهایی را که از غرب اخذ کرده بود را به خوبی حفظ کرد و به دانشجویان خود انتقال داد.

او ادامه داد: استاد ثمره از نظر اخلاقی نمونه بودند. تاریخ علم زبان شناسی، به ویژه در حوزه آواشناسی هرگز نام ایشان و خدماتشان را فراموش نخواهد کرد.

قلب ثمره؛ مالامال از عشق به دیگران
درپایان این نشست نیز ایران کلباسی طی سخنان کوتاهی گفت: من مدت 43 سال با دکتر ثمره زندگی کردم و از نزدیک شاهد تمامی فعالیت های علمی، فرهنگی، آموزشی و نیز برخوردهای انسانی ایشان بودم.

همسر استاد ثمره ادامه داد: آن مرحوم از نظر من، نمونه کامل یک انسان به معنی واقعی با ویژگی های اخلاقی و رفتاری برجسته بود. در طول زندگی خود هیچ کسی را نیازرد، در مقابل بدی دیگران هرگز عکس العمل ناشایستی از خود نشان نداد و حرص و طمع به جمع آوری مال دنیا نداشت و قلبش مالامال محبت و عشق به دیگران بود.

این عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در پایان تاکید کرد: دکتر ثمره هرچه مدارج علمی و پیشرفت های دانشی بیشتری را پشت سر می گذاشت، افتاده تر می شد و بیشتر خود را خدمتگزار دیگران می دید.

در پایان این نشست، لوح تقدیر و سپاس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به ایران کلباسی همسر استاد فقید یدالله ثمره و عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی اهدا شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) - در این برنامه مجازی که از ساعت 13:00 تا 15:00 برگزار شد، حسن بلخاری قهی؛ رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، محمود بی جن خان؛ عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، شهین نعمت زاده؛ رئیس انجمن زبان شناسی و عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا، امید طبیب زاده؛ استاد پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و ایران کلباسی؛ همسر استاد فقید و عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی سخنرانی کردند.

حسن بلخاری، درابتدای این نشست طی سخنانی گفت: مرحوم دکتر یدالله ثمره استاد برجسته دانشگاه تهران و نخستین رئیس انجمن زبان شناسی ایران بود. استاد اندیشمند و برجسته ای که دکترای زبان و ادبیات فارسی خود را در سال 1340 از دانشگاه تهران و دکترای زبان شناسی عمومی با تخصص آواشناسی و واج شناسی را در سال 1968 میلادی از دانشگاه لندن اخذ کرد. عضویت دائمی انجمن آواشناسی بین المللی IPAو تلاش در جهت بنیادگذاری آزمایشگاه زبان دانشکده ادبیات دانشگاه تهران همراه با تالیفات بسیار ارزنده و متعدد در عرصه آواشناسی و واج شناسی از دیگر خدمات برجسته این دانشمند گرانقدر ایرانی است.

او ادامه داد: بدون تردید مرحوم استاد ثمره به عنوان نخستین دانش آموختگانِ تخصصی در حوزه دانش زبان شناسی در 6 دهه گذشته نقش و نشان خود را در والایش و پالایش این رشته و زبان و ادبیات فارسی بر لوح تاریخ اندیشه ایران برنشانده است. همّتِ بی نظیر ایشان که تمام قد خود را وقف فرهنگ والای ایرانی اسلامی و برکشاندنِ فرهنگِ سخت کوشی در تجربه های علمی آکادمیک نموده اند موجب افتخار ما ایرانیان است.

این استاد دانشگاه تهران دربخش دیگری از سخنان خود گفت: انجمن آثار و مفاخر فرهنگی همواره در این سالیان برخود بالیده است که میزبان و قدردان اندیشمندان تاثیرگذاری همچون مرحوم دکتر یدالله ثمره باشد؛ بزرگانی که به پای همت، مسیر سخت دانایی را پیموده و دمی ز آموختن و آموزاندن نیاسوده اند. از خداوندِ رحمان برای همه کوشندگانِ فرهنگ ایران و اسلام به ویژه روح بلندِ مرحوم دکتر ثمره رحمت و آمرزش مسئلت دارم و از همه همکاران ارجمند انجمن و نویسندگان دانشمندی که با نگارش مقاله بر وزانت ارج نامه علمی و فرهنگی این استاد فقید که از سوی انتشارات انجمن منتشرشده است، افزوده اند کمال سپاس و قدردانی دارم.

ترجمه عالمانه کتاب سوم نظام آوایی زبان، نظریه و تحلیل

درادامه محمود بی جن خان به ایراد سخن پرداخت و گفت: ترجمه کتاب سوم نظام آوایی زبان، نظریه و تحلیل که یک کتاب معروف آمریکایی است، از سوی مرحوم دکتر ثمره انجام شده است. در این کتاب، تمامی رویکردهای موثر در واج شناسی، نقد رویکرد واج شناسی زایشی معیار و واج شناسی های جدید مطرح شده اند.

نکته اصلی این است که ترجمه این کتاب، کار بسیار سنگینی بود و گاهی این استاد فقید برای ترجمه یک کلمه، ساعت ها بحث می کرد تا معادل مناسبی انتخاب کند. انتخاب کتاب بسیار هوشمندانه انجام شد و ترجمه آن نیز بسیار ارزشمند است چون اصطلاحاتی در آن به چشم می خورد که در زمان خود، حتی در کلاس های واج شناسی دانشگاه های ایران تدریس نمی شد.

بررسی سلوک علمی، پژوهشی و اخلاقی مرحوم دکتر ثمره از جمله نکاتی بود که محمود بی جن خان در سخنان خود به آن ها اشاره کرد.

اولین رئیس انجمن زبان شناسی ایران
درادامه شهین نعمت زاده، هم طی سخنانی گفت: دکتر یدالله ثمره، اولین مدیرگروه زبان شناسی در ایران است. او همه امورات مربوط به گروه را با دقت و مسوولیت پیگیری می کرد، دانشجویان را مانند فرزندان خودش دوست می داشت تا آنجا که پیگیر احوالات شخصی آن ها می شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا افزود: مرحوم دکتر ثمره، اولین رئیس انجمن زبان شناسی ایران بود و بعد از آنکه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی مقدمات تاسیس انجمن را فراهم آوردند، از آن مرحوم درخواست کردند که ریاست این انجمن را بپذیرد. او سال ها به دنبال تاسیس انجمن زبان شناسی به عنوان کانونی برای فعالیت های علمی و صنفی بود که سرانجام دراین اقدام علمی نیز توفیق پیدا کرد.

نعمت زاده تاکید کرد: نکته مهم دیگر در شخصیت و سلوک علمی مرحوم دکتر ثمره این است که برای اولین بار با استفاه از دستاوردهای زبان شناسی، دوره پنج جلدی آموزش زبان فارسی را تالیف کرد که بعدها به 16 زبان نیز ترجمه شد. همچنین اولین کتاب آواشناسی زبان فارسی، تالیف این استاد فقید است که کتاب مرجع دانشجویان زبان شناسی به حساب می آید و در حوزه های بالینی و گفتار درمانی هم کارکردهای قابل توجهی دارد.

او درپایان سخنان خود گفت: توجه ویژه به رده شناسی زبان در رشته های زبان شناسی ازدیگر خدمات علمی این استاد فقید بود. درحقیقت رده شناسی به نوعی قلب زبان شناسی است که دکتر ثمره معرف آن در ایران بود. مرحوم دکتر ثمره، معلم پرشوری بود، دغدغه شاگردپروری داشت، عاشق زبان و ادبیات فارسی بود، نشسته تدریس کردن را دوست نداشت، دانشگاه را خانه اول خود می دانست و نه از سر وظیفه که از سر عشق وعلاقه به گسترش علم و دانش درایران فعالیت می کرد.

تاریخ علم زبان شناسی؛ مدیون یدالله ثمره
چهارمین سخنران این برنامه امید طبیب زاده بود. او گفت: دکتر ثمره از نظر علمی در کارش بسیار موفق بود. او دانشهایی را که از غرب اخذ کرده بود را به خوبی حفظ کرد و به دانشجویان خود انتقال داد.

او ادامه داد: استاد ثمره از نظر اخلاقی نمونه بودند. تاریخ علم زبان شناسی، به ویژه در حوزه آواشناسی هرگز نام ایشان و خدماتشان را فراموش نخواهد کرد.

قلب ثمره؛ مالامال از عشق به دیگران
درپایان این نشست نیز ایران کلباسی طی سخنان کوتاهی گفت: من مدت 43 سال با دکتر ثمره زندگی کردم و از نزدیک شاهد تمامی فعالیت های علمی، فرهنگی، آموزشی و نیز برخوردهای انسانی ایشان بودم.

همسر استاد ثمره ادامه داد: آن مرحوم از نظر من، نمونه کامل یک انسان به معنی واقعی با ویژگی های اخلاقی و رفتاری برجسته بود. در طول زندگی خود هیچ کسی را نیازرد، در مقابل بدی دیگران هرگز عکس العمل ناشایستی از خود نشان نداد و حرص و طمع به جمع آوری مال دنیا نداشت و قلبش مالامال محبت و عشق به دیگران بود.

این عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در پایان تاکید کرد: دکتر ثمره هرچه مدارج علمی و پیشرفت های دانشی بیشتری را پشت سر می گذاشت، افتاده تر می شد و بیشتر خود را خدمتگزار دیگران می دید.

در پایان این نشست، لوح تقدیر و سپاس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به ایران کلباسی همسر استاد فقید یدالله ثمره و عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی اهدا شد.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) -
خبرگزاری کتاب ایران

ترجمه عالمانه کتاب سوم نظام آوایی زبان، نظریه و تحلیل

اولین رئیس انجمن زبان شناسی ایران

تاریخ علم زبان شناسی؛ مدیون یدالله ثمره

قلب ثمره؛ مالامال از عشق به دیگران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
رئیس سازمان اوقاف با اشاره به تجربه موفق برگزاری مجازی مسابقات سراسری قرآن کریم گفت: امسال مسابقات بین المللی به عنوان تنها مسابقات بین المللی جهان اسلام همزمان با عید مبعث برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۱ سایت های دیگر : فرتاک نیوز راه دانا خبرگزاری دانشجو عقیق مردم نیوز

به گزارش خبرنگار قرآن و فعالیت های دینی خبرگزاری فارس آیین اختتامیه چهل و سومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام سید مهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و عبدالهای فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد در هتل ارم تهران برگزار شد.

نام نویسی بیش از 15 هزار نفر در مسابقات امسال

در این مراسم خاموشی طی سخنانی با اشاره به مراحل مختلف مسابقات گفت: ثبت نام مسابقات از 6 تا 16 خرداد صورت گرفت و بیش از 15 هزار برادر و خواهر ثبت نام کردند و رقابت ها در 3 مرحله شهرستانی، استانی و سراسری برگزار شد.

برگزاری مرحله نخست در 100 شهرستان

وی درخصوص مرحله شهرستانی مسابقات گفت: این مرحله در 100 شهرستان برگزار شد به این صورت که در برخی مناطق به صورت تلفیقی و در برخی مناطق به صورت مستقل برگزار شد. همچنین رشته های این مسابقات عباتند از حفظ 10، 20 و کل قرآن، ترتیل، قرائت، اذان، مدیحه سرایی، دعا خوانی و تفسیر عمومی که رشته های اذان و مدیحه سرایی در بخش خواهران برگزار نشد.

خاموشی ادامه داد: با توجه به وضعیت متفاوت شهر ها و استان ها در موضوع شیوع کرونا برخی استان ها مسابقات را به صورت حضوری و با رعایت پروتکل ها و برخی شهرستان ها و استان ها به صورت مجازی برگزار کردند.

210 خواهر و 250 برادر در مرحله استانی

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه درباره مسابقات خواهران گفت: در بخش خواهران 210 نفر به صورت غیر حضوری با هم رقابت کردند. همچنین بخش برادران هم با حضور 250 برگزیده استانی از 15 تا 21 آذر برگزار شد.

وی ادامه داد: مرحله کشوری برادران با هماهنگی صدای و سیمای استان ها در استان محل سکونت شرکت کنندگان ضبط و فایل آنها در قالب برنامه زنده تلویزیونی پخش و داوری شد که سبک جدیدی در مسابقات بود.

قضاوت 360 داور در مرحله شهرستانی و استانی و 30 داور در مرحله کشوری

خاموشی درباره داوری این مسابقات گفت: امسال در مجموع 360 داور برادر و خواهر در مرحله استانی و کشوری 30 داور آقا و خانم در مرحله کشوری قضاوت کردند.

اعطای 800 میلیون تومان به برگزیدگان

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه از افزایش جوایز مسابقات خبر داد و گفت: امسال میزان جوایز از 45 تا 150 درصد افزایش پیدا کرد و در مجموع حدود 800 میلیون تومان به برگزیدگان اهدا می شود.

برگزاری مسابقات بین المللی در عید مبعث

وی از برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم خبر داد و گفت: تجربه برگزاری غیر حضوری مسابقات سراسری باعث شد تلاش کنیم که مسابقات بین المللی قرآن کریم را به عنوان تنها مسابقات جهان اسلام در سال جاری برگزار کنیم.

خاموشی در پایان از صرفه جویی 50 درصدی هزینه های مسابقات سراسری قرآن کریم خبر داد.

به گزارش فارس پس از رئیس سازمان اوقاف، محمد خواجوی رئیس هیأت داوران این رقابت ها بیانیه داوران را قرائت کرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه از افزایش جوایز نفرات برتر این رقابت ها تا 150 درصد خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۱ سایت های دیگر : خبرگزاری موج خبرگزاری تقریب مرور نیوز

به گزارش خبرنگار قرآن و فعالیت های دینی خبرگزاری فارس چهل وسومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم امروز با برگزاری رقابت باقی مانده شرکت کنندگان از استان های کرمان، یزد و همدان در نوبت بعد از ظهر به پایان می رسد و آیین اختتامیه رقابت ها از ساعت 19 برگزار و در آن نفرات برتر رقابت ها معرفی می شوند.

افزایش 40 تا 150 درصدی جوایز مسابقات

مهدی قره شیخلو رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در گفت وگو با فارس درباره جوایز این دوره از مسابقات گفت: با توجه به صرفه جویی های صورت گرفته به دلیل برگزاری غیرحضوری رقابت ها امسال جوایز مسابقات از 40 تا 150 درصد افزایش پیدا کرد.

وی بیشترین افزایش جوایز را در رشته حفظ کل قرآن بیان کرد و گفت: جایزه نفر اول این رشته تا سال گذشته مبلغ 10 میلیون تومان بود که این جایزه امسال به 25 میلیون تومان افزایش پیدا کرد.

اعطای جایزه 5 میلیون تومانی به قاری منتخب مردمی

قره شیخلو ادامه داد: جایزه رشته قرائت هم که تا سال گذشته مبلغ 10 میلیون تومان با افزایش 100 درصدی امسال به مبلغ 20 میلیون تومان به نفر اول مسابقات اهدا می شود. همچنین امسال برای اولین بار قاری منتخب با رأی مردم معرفی می شود که مبلغ 5 میلیون تومان هم به قاری برگزیده مردمی اهدا خواهد شد.

اعزام نفرات برتر امسال به مسابقات بین المللی قرآن در سال 1400

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف با بیان اینکه نفرات اول رشته های حفظ و قرائت به مسابقات بین المللی قرآن سال 1400 اعزام می شوند گفت: البته جایزه اصلی نفرات برتر اعزام به مسابقات بین المللی است. همچنین جمهوری اسلامی تنها کشوری است که در سال جاری مسابقات را برگزار می کند و به لطف خدا مسابقات بین المللی قرآن کریم همزمان با عید مبعث به صورت مجازی برگزار می شود.

به گزارش فارس حمید رضا مقدسی از قم و رضا گلشاهی از خراسان رضوی به عنوان نفرات برگزیده مسابقات کشوری در سال 1398 امسال نمایندگان کشورمان در مسابقات بین المللی قرآن هستند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
حجت الاسلام و المسلمین خاموشی از راه اندازی صندوق حمایت از فعالان و نخبگان قرآنی خبر داد.

به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، حجت الاسلام و المسلمین سیدمهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، در حاشیه چهل سومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم درباره ماموریت این سازمان برای توسعه فعالیت های قرآنی اظهار کرد: در ابتدا از همه دست اندرکاران که از بدو انقلاب اسلامی با ابزار های مختلف برای توسعه فرهنگ قرآنی و تعمیق این فرهنگ در جامعه تلاش کردند، تشکر می کنم؛ یکی از فعالیت هایی که عامل تشویق است و خردسالان، نوجوانان و جوانان را به حضور در فعالیت های قرآنی ترغیب و تشویق می کند، رقابت های این چنینی است.

وی افزود: رقابت ها در اوایل انقلاب اسلامی فقط در بخش قرائت بود، اما با نظر اساتید در طول زمان رشته ها توسعه یافت؛ در چهل و سومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم شاهد برگزاری رشته های مختلفی اعم از حفظ و قرائت هستیم که در بخش های بانوان و آقایان برگزار می شود؛ در دوره های قبل نیز مسابقات در بخش های روشندلان، طلاب، دانشجویان و دانش آموزان برگزار شده بود.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تاکید کرد: مسابقات قرآن جمهوری اسلامی ایران در جهان جزو ممتاز ها است؛ این مسیر با مجاهدت های تاریخی پیشکسوتان قرآنی کشورمان شکل گرفته است.

حجت الاسلام والمسلمین خاموشی برگزاری مسابقات قرآن توسط سازمان اوقاف و امور خیریه را وظیفه قانونی این سازمان عنوان کرد و گفت: سعی کردیم تا در ایام شیوع بیماری کرونا، رونق و شعف قرآنی در جامعه افول نکند.

وی در خصوص برگزاری این دوره بصورت غیرحضوری و استفاده از این نمونه در شرایط غیرکرونایی تصریح کرد: پساکرونا در جهان اتفاقی را رقم می زند؛ مثلا دانش آموزان و دانشجویان، امروز نیاز خودشان را از شبکه های کتابخانه ای ایران و جهان تامین می کند؛ در این شرایط سرویس ها و پلت فرم هایی جدید ارائه شده است.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: در این شرایط تسهیل زندگی به علاوه فناوری ها مطرح شده است؛ البته در خصوص مسابقات قرآنی شور تلاوت در یک سالن غیر قابل اغماض است، اما می تواند این سرویس ها در مراحل مقدماتی کمک و هزینه های سفر را کم کند؛ همچنان که امسال هزینه ها به نصف رسیده است.

حجت الاسلام والمسلمین خاموشی با تشکر از رسانه ملی و همه کسانی که این مسیر را هموار کردند، افزود: استقبال خوبی از چهل و سومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم شده و فکر می کنم باید از این فناوری برای کسر هزینه ها و بهینه سازی ارتباطی و همچنین اطلاع رسانی به موقع استفاده کنیم.

وی در خصوص انتصابات اخیر در حوزه قرآنی و مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف گفت: ظرفیت هایی که در کشور موجود است باید تماما در اختیار قرآن قرار گیرد، چون هویت دینی ما برگرفته از قرآن کریم و عترت است.

رئیس سازمان اوقاف گفت: سازمان اوقاف مدیریت بیش از 8 هزار بقعه متبرکه را برعهده دارد؛ 2 هزار بقعه شاخص، ظرفیت مهمی در جغرافیای جمهوری اسلامی است که باید زیر بار حلقه های قرآنی بروند و خوشبختانه برای این امر برنامه ریزی شده است؛ همچنین برگزاری کرسی های دائم تلاوت در هر هفته و با کیفیت رسانه ای شدن توسط نخبگان قرآنی تدبیر شده است.

حجت الاسلام والمسلمین خاموشی با اشاره همپوشانی فعالیت های قرآنی، تاکید کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب نامه ای خوبی داشت که شورای توسعه فرهنگ قرآنی شکل گرفت و مصوبات آن می تواند راهگشای خیلی مسیر هایی باشد که تاکنون طی شده یا نشده و ما هم براساس وظایفی که داریم، ایفای نقش می کنیم.

وی با اشاره به اینکه وقف های قرآنی خوشبختانه در کشور انجام شده است، افزود:سازمان اوقاف یک نهاد پرقوت در زمینه فعالیت های قرآنی است؛ از پیشکسوتان قرآنی که به سازمان اوقاف آمده اند، می خواهیم تا تجربه خود را به کار بگیرند و از نخبگان قرآنی و خرد جمعی بهره ببرند تا کمک کنند در این مسیر بهتر پیش رویم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در خصوص استفاده از امامزادگان در توسعه فعالیت های قرآنی گفت: در گام اول به نظر می رسد بهترین جایی که می تواند نمایش دهد، قرآن و عترت در کنار یکدیگرند، بقاع متبرکه ای هستند که مهد عترت بوده اند؛ ما معتقدیم قرآن باید در کنار این خاندان مطرح شود.

خاموشی ادامه داد: گام بعدی این است که ببینیم چه فعالیت هایی می تواند رونق یابد و چه تنوع رشته هایی می توانیم داشته باشیم؛ من از حلقه های قرآنی توانمند استقبال می کنم تا وارد این عرصه ها شوند و خودشان اداره کنند.

وی با اشاره به راه اندازی طرح افق در بقاع متبرکه، تصریح کرد: این یک طرح اجتماعی، فرهنگی و قرآنی است که دو سال می شود که آغاز شده؛ در بخش اجتماعی این طرح، امروز با کرونا کمک مومنانه می شود؛ پس از صحبت های رهبر معظم انقلاب اسلامی حدود 220 هزار بسته ارتزاق تدبیر شده است.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: در بخش فرهنگی هم از هیئات شاخص استقبال کردیم بصورتیکه در محرم بقاع متبرکه درخشیدند؛ با همان قواعد ستاد ملی کرونا مراسم در بقاع متبرکه اجرا شد؛ برنامه های قرآنی هم ضمیمه طرح افق است.

خاموشی با اشاره به وقف در حوزه های اجتماعی، قرآنی و علمی، گفت: مردم خودشان به خوبی تشخیص می دهند که چگونه وقف کنند؛ وقف ها پیرامون توسعه فرهنگ قرآنی نیز با تشخیص دقیق مردم شکل گرفته است.

وی با تاکید بر اینکه دروس قرآن در مدارس، دانشگاه ها حذف شدنی نیست، خاطرنشان کرد: ما در سازمان اوقاف و امور خیریه، حمایت گر فعالیت های قرآنی هستیم و تلاش مردم در این زمینه را می ستاییم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در خصوص ضرورت راه اندازی صندوق حمایت از فعالان و نخبگان قرآنی گفت: از محل صرفه جویی از مسابقات غیر حضوری این کار انجام خواهد شد؛ این صندوق در گذشته باید شکل می گرفت و ما این صندوق را شکل می دهیم و سعی می کنیم به ظرفیتش بیفزاییم تا خدماتش به فعالان قرآنی ارائه شود.

حجت الاسلام والمسلمین خاموشی در پایان به دو روایت در زمینه حفظ و تلاوت قرآن کریم از امیرالمومنین علی (ع) و پیامبر اکرم (ص) اشاره کرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور و هوتن والی نژاد معاون اداری مالی نهاد روز گذشته 18 آذرماه با حضور در مجلس شورای اسلامی با عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت و گو کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۰ سایت های دیگر : استانداری تهران

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، علیرضا مختارپور دبیرکل و هوتن والی نژاد معاون اداری مالی نهاد روز گذشته 18 آذرماه با حضور در مجلس شورای اسلامی با شمس الدین حسینی عضو کمیسیون برنامه و بودجه و رییس کمیسیون ویژه جهش تولید مجلس شورای اسلامی دیدار و درباره بودجه سال 1400 نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت و گو کردند .

شمس الدین حسینی در این دیدار با تأکید بر اهمیت نقش و فعالیت کتابخانه ها، راهکارها و توصیه هایی برای پیگیری اصلاح بودجه نهاد ارائه کرد .

گفتنی است مسئولان نهاد طی ماه های گذشته در نشست های متعدد و جداگانه ای با اعضای کمیسیون های تخصصی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیگیر برخی اصلاحات در قانون نهاد کتابخانه های عمومی کشور و تأمین منابع پایدار به جز نیم درصد شهرداری ها در بودجه سال 1400 هستند که تاکنون قول های مساعدی در این خصوص از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی داده شده است . ( اینجا را ببینید )

نشست با فراکسیون روحانیت مجلس، حضور در کمیسیون فرهنگی مجلس، دیدار و گفت وگو با مجمع نمایندگان بسیاری از استان ها و نمایندگان مختلف مجلس شورای اسلامی بخشی از پیگیری های انجام شده در خصوص اصلاح قانون تأسیس و تأمین منابع پایدار بودجه ای برای نهاد کتابخانه های عمومی کشور است .

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
سازمان حج و زیارت از همراهی شرکت ارتباطات سیار ایران در کمک به تأمین غذای مورد نیاز بیماران کرونایی تقدیر کرد.

به گزارش اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران، رئیس سازمان حج و زیارت از شرکت ارتباطات سیار ایران در همراهی با خادمان و کارگزاران این سازمان در تهیه، طبخ، بسته بندی و توزیع غذای مورد نیاز بیماران متأثر از کرونا، تقدیر کرد.

علیرضا رشیدیان، رئیس سازمان حج و زیارت در قالب لوح تقدیری، خطاب به مهدی اخوان بهابادی، مدیر عامل همراه اول آورده است: خدمت به مردم موهبتی است الهی که نصیب بندگان مخلص خداوند می شود؛ در همین راستا لازم می دانم از زحمات و تلاش های ارزنده و صمیمانه شما در این اقدام خداپسندانه قدردانی کنم. سازمان حج و زیارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر کمک به خانواده افرادی که مبتلا به بیماری کرونا شده اند، با هماهنگی ستاد ملی مقابله با کرونا، وزارت بهداشت، مشارکت خیران و خانواده بزرگ حج و زیارت اعم از پرسنل و کارگزاران، بین خانواده ها و افرادی که مبتلا به بیماری کرونا شده اند، غذا توزیع کرد.

این اقدام در چارچوب ستادهای محلات مدیریت کرونا انجام و غذای مناسب با حال بیماران کرونایی مطابق با دستورالعمل غذایی پزشکان متخصص، پخت شده است.

لینک خبر :‌ مشرق نیوز
دنیای اقتصاد : فعالان بازار هنر در سال سخت کرونا زیان بزرگی دیدند. بسیاری از کتاب فروش ها، سالن داران سینما، تئاتری ها، نوازندگان، نویسنده ها، مربی ها و... یکی از بدترین سال های درآمدی خود را تا امروز گذرانده اند. تعطیلی مراکز فرهنگی و هنری، بیکاری بسیاری از شاغلان بنگاه های فرهنگی و... باعث شد تا چرخش مالی بازارهای هنری در داخل کشور به کمترین میزان خود برسد؛ این کاهش درآمد در برخی بازارها مثل اکران فیلم در سینماها و کنسرت ها تا بیش از 90 درصد بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۰

برخی برآوردها نشان می دهد خسارت وارد شده بر کسب وکارهای هنری کشور (سالن داران و سینماگران، مراکز تولید و عرضه فیلم، گروه های موسیقی، کتاب فروشی ها، گروه های تئاتری، سالن داران تئاتر، نمایشگاه های هنری، گالری ها و... بدون احتساب کسب وکارهای سینمایی) حدود 1500 میلیارد تومان است که حدود نیمی از آن یعنی کمی بیش از 700 میلیارد تومان مربوط به خسارت وارده بر کسب وکارهای سینمایی است.

اما دولت برای حمایت از صاحبان مشاغل آسیب دیده از کرونا ابتدا تصمیم گرفت با تعیین 14 رسته شغلی ویژه که بیشترین آسیب را از کرونا دیده بودند و ثبت اطلاعات و تقاضای انان در سامانه کارا ، این کسب وکارها را حمایت و به آنان تسهیلات پرداخت کند. یکی از این رسته ها کسب وکارهای فرهنگی، هنری و آموزشی بود که مجموعا بیش از 2 هزار و 600 میلیارد تومان مطالبه تسهیلات داشتند. دولت تا پایان نیمه آذرماه به این رسته ها بیش از 1500 میلیارد تومان وام ارزان قیمت پرداخت کرد. اما سهم کسب وکارهای فرهنگی و هنری از این 1500 میلیارد تومان، حدود 300 میلیارد تومان بود و باقی مانده تسهیلات عمدتا به مراکز آموزشی، مدارس و... پرداخت شد.

موضوع این بود که بسیاری از بخش های بزرگ فرهنگی در بازار از جمله برخی کتاب فروشی ها مانند شهرکتاب، مراکز تولید فیلم، سالن داران سینمایی، ناشران و... متقاضی دریافت این وام نشدند. زیرا رقم وام که به ازای هر نفر شاغل، 6 میلیون تومان بود، چندان برای مراکز یاد شده جذابیت نداشت.

با ادامه بحران کرونا و افزایش زمان تعطیلی مراکز و بنگاه های فرهنگی و هنری و به دنبال آن تشدید بحران درآمدی در این مراکز، کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی کرونا تصمیم گرفت حمایتی ویژه از کسب وکارهای فرهنگی و هنری داشته باشد.

به این ترتیب، کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی کرونا تصمیم گرفت تسهیلاتی ویژه با بهره 12 درصدی را برای فعالان و بنگاه های فرهنگی در نظر بگیرد. رقم این تسهیلات در مجموع 1700 میلیارد تومان است.

نکته: کسانی که قبل از ابلاغ دستورالعمل این وام، تسهیلات کرونایی را از طریق سامانه کارا تا پایان مهر دریافت کرده اند، می توانند با درخواست دوباره، مابه التفاوت وام دریافتی اول را در قالب تسهیلات، طبق این دستورالعمل دریافت دارند.

این وام در مبالغ مختلف پرداخت خواهد شد. مشمولان این وام براساس پیشنهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متشکل از 26 هزار و 168 فعال و کسب وکار آسیب دیده از کرونا از جمله 3225 بنگاه و فعال حوزه کتاب (اهالی قلم، ناشران، کتاب فروشان، چاپخانه ها، استارت آپ ها و...)، 5010 فعال و موسسه قرآنی، 6500 فعال و موسسه زیارتی، 7973 فعال، گروه و بنگاه هنری (گروه های تئاتر، گروه های موسیقی، آموزشگاه های هنری، گالری ها، خانه های مد، اساتید و مربیان هنری و...)، 1515 فعال و بنگاه سینمایی و سمعی و بصری (تهیه کنندگان، سالن های سینما، موسسات تولید، توزیع و نمایش فیلم، موسسات تولید ابزارها و تجهیزات سینمایی، تدوین، دوبله و...) و 1945 موسسه و مرکز رسانه ای و مطبوعاتی است.

دوره تنفس این وام تا اردیبهشت 1400 تعیین شده است.

اما حمایت دولت وجه دیگری نیز داشت. وجه دیگر این حمایت، اعطای وام حمایتی دولت به اعضای صندوق اعتباری هنر بود. در واقع با توجه به استمرار دوره تعطیلی های کرونایی هنرمندان عضو این صندوق، براساس دسته بندی کیفی توانستند وام های 5 و 5/ 1 میلیون تومانی دریافت کنند. این هنرمندان با ثبت تقاضا برای دریافت وام، هنر کارت دریافت کرده و مبالغ وام نیز به حساب هنرکارت آنان واریز شد. سیدحسین سیدزاده مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در این باره گفت: تاکنون بیش از 60 هزار نفر از اعضای صندوق در سامانه هنرکارت وام حمایتی را دریافت کرده اند. به گفته سیدزاده، مجموع وام پرداختی به هنرمندان بیکار شده 120 میلیارد تومان بوده است.

لینک خبر :‌ دنیای اقتصاد
حوزه/ نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در پیامی ارتحال آیت الله محمد یزدی را تسلیت گفت.

به گزارش خبرگزاری حوزه ، حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در پیامی ارتحال آیت الله محمد یزدی عضو مجلس خبرگان رهبری و رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم را تسلیت گفت.

متن پیام به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

انا لله و انا الیه راجعون

خبر غم انگیز ارتحال یار دیرینه امام و رهبری؛ آیت الله محمد یزدی عضو مجلس خبرگان رهبری و رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم موجب تاثر و تالم خاطر این جانب شد.

این فقیه وارسته و عالم ربانی پیش از انقلاب اسلامی با سخنرانی های افشاگرانه خود به مبارزه به رژیم ستم شاهی برخاست و بارها طعم تبعید و زندان را چشید.

ایشان پس از انقلاب اسلامی نیز در مسئولیت های کلیدی مختلف از نمایندگی مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری گرفته تا ریاست قوه قضائیه و حضور پررنگش در کسوت امام جمعه تهران همواره خوش درخشیدند و منشا آثار و برکات زیادی برای انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی بوده اند.

این جانب ارتحال این روحانی معزز را به مقام معظم رهبری، اساتید حوزه علمیه قم، جامعه بزرگ روحانیت و بازماندگان محترم ایشان تسلیت می گویم و از خداوند متعال برای آن مرحوم علو درجات و رحمت واسعه طلب می کنم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری حوزه
در حالی که سال گذشته تفاهم نامه حج تمتع در آذرماه منعقد شد، امسال هنوز طرف سعودی نه تنها از ایران، بلکه از هیچ کشوری برای امضای تفاهم نامه حج 1400 دعوت نکرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۱۹ سایت های دیگر : لبیک خبر 24 شیعه نیوز عقیق شهید نیوز

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، هر ساله در این ایام طرف سعودی برای انجام مذاکرات حج تمتع سال بعد، از کشورهای مختلف دعوت می کرد تا پس از مذاکرات، تفاهم نامه حج منعقد و به امضای طرفین برسد.

چشم انتظاری کشورها برای حج 1400

بر همین اساس، آذرماه سال گذشته نیز به دعوت سعودی ها، علیرضا رشیدیان، رئیس سازمان حج و زیارت در صدر هیأتی به عربستان رفت و در این سفر پس از انجام مذاکرات مختلف، تفاهم نامه حج 99 به امضای مسؤولان حج ایران و عربستان رسید.

اما امسال با وجود بازگشایی درهای مسجدالحرام و از سرگیری عمره مفرده در ایام شیوع کرونا ، طرف سعودی تصمیم قطعی برای برپایی حج تمتع نگرفته است و کشورها در انتظار تصمیم دولت عربستان هستند.

بلاتکلیفی عربستان درباره نحوه برپایی حج 1400

به گفته یک منبع آگاه، سعودی ها هنوز از هیچ کشوری برای برنامه ریزی حج تمتع و امضای تفاهم نامه حج دعوت نکرده اند؛ در حالی که در سال های گذشته تا این زمان بیش از 20 کشور برای مذاکرات حج و تفاهم نامه به عربستان سفر کرده بودند. بر همین اساس به نظر می رسد که عربستان همچنان در انتظار است تا درباره وضعیت حج تمتع به نتیجه برسند و تصمیم گیری کنند.

سال گذشته با وجود آمادگی بسیاری از کشورها برای تشرف به خانه خدا در ایام حج، عربستان چند هفته قبل از آغاز عملیات حج، از نپذیرفتن زائر خارجی خبر داد و حج تمتع 99 برای حدود 10 هزار ساکن عربستان برپا شد که این تصمیم سعودی ها با مخالفت هایی از سوی بسیاری از کشورهای اسلامی مواجه شد؛ تا جایی که متولیان حج کشورمان از برپایی حج تمتع به صورت داخلی انتقاد کرده و خواستار اعزام گروهی کوچک از هر کشور شده بودند.

با این وجود عربستان مدعی بود با توجه به اینکه 70 درصد سهمیه حج امسال را به زائران خارجی ساکن عربستان داده است، با توجه به نبود رابطه سیاسی و وجود کنسولگری ایران در عربستان، هیچ یک از شهروندان ایرانی در این کشور حضور ندارند و به همین ترتیب در حج امسال زائر ایرانی هم نداشتیم.

به گزارش فارس، حج تمتع امسال برای کشورهای مختلف لغو شد و فقط مردم ساکن عربستان پس از انجام آزمایش کرونا و طی کردن قرنطینه به مناسک حج و مسجدالحرام مشرف شدند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
همه شوق بازیگر تئاتر به این است که روی صحنه برود و نفس به نفس با تماشاگر مواجه شود. این رویارویی مستقیم که بدون هیچ واسطه ای انجام می شود، برای بازیگر و تماشاگر تئاتر تجربه ای است یگانه که در هیچ مدیوم دیگری یافت نمی شود و حالا کرونا، این فرصت را از بازیگر و تماشاگر تئاتر گرفته است.

درباره حال و روز فعالان تئاتر در دوران کرونا زیاد گفته و شنیده ایم ولی هر از گاهی تلاش هایی از سوی مسئولان صورت می گیرد تا این دوران سخت بر خانواده تئاتر آسان تر بگذرد. به تازگی هم مرکز هنرهای نمایشی اعلام کرده گروه هایی که در آستانه یا در میانه اجرای خود به دلیل تعطیلات کرونایی از اجرا بازمانده اند، می توانند یک ضبط حرفه ای از اثر خود برای ارایه آن در فضای مجازی داشته باشند و در قبال آن کمک هزینه ای تا سقف 30 میلیون تومان دریافت کنند.
در همین زمینه ایسنا با چند تن از کارگردانانی که اجرایشان چنین وضعیتی داشته است، به گفتگو نشست و دیدگاه های آنان را درباره این طرح حمایتی جویا شد.

میکاییل شهرستانی که تصمیم داشت نمایش لبخند با شکوه آقای گیل را در تماشاخانه سنگلج به صحنه ببرد، ترجیح می دهد منتظر بازگشایی سالن های تئاتر بماند و تمایلی به حضور نمایش خود در فضای مجازی ندارد.

او می گوید: تئاتر آنلاین برای گروهی مناسب است که اجرای صحنه ای خود را انجام داده باشند و بعد از اجرا، کار خود را در فضای مجازی یا آنلاین هم ارایه دهند تا آن دسته از تماشاگرانی که موفق نشدهاند نمایش آنان را ببینند، این فرصت را در مدیومی دیگر به دست آورند.

این کارگردان و بازیگر با سابقه تئاتر اضافه می کند: ما نیز با مدیریت تماشاخانه سنگلج صحبت کرده ایم و ترجیح می دهیم منتظر بازگشایی تئاتر بمانیم.

این مدرس تئاتر که مدت هاست نمایش های خود را با حضور هنرجویان روی صحنه می برد، ادامه می دهد: چنین طرحی به کار ما نمی آید چون در نمایش ما هر نقش را چندین بازیگر بازی می کنند و ترکیب بازیگران در هر اجرا متفاوت است. بنابراین با یک جلسه فیلمبرداری، تمام بازیگران در کار حضور نخواهند داشت و اگر بخواهیم کاری کنیم که حضور همه آنها ثبت شود، شاید نزدیک به ده جلسه فیلمبرداری نیاز باشد.

مرتضا جلیلی دوست کارگردان جوان تئاتر که از اجرای نمایش دریم لند باز مانده است، هم علاقه ای به حضور در این طرح حمایتی ندارد.

او درباره دلایل کم رغبتی خود توضیح می دهد: حتی اگر هم می خواستیم در این طرح شرکت کنیم، نمی توانستیم چون نمایش ما اینتراکتیو(مشارکتی) و نیازمند حضور فیزیکی مخاطب است. در دو بخش نمایش به طور مشخص با مخاطب ارتباط می گیریم. بنابراین نمی توانیم بدون حضور فیزیکی مخاطب نمایش را اجرا کنیم.

این کارگردان جوان ادامه می دهد: این طرح، خوبی ها و بدی هایی دارد. بعضی نمایش ها در دوران کرونا و بعد از آن، مخاطب زیادی نخواهند داشت. این گروه ها می توانند در این طرح مشارکت کنند. ولی وقتی نمایشی می تواند تماشاگرخود را داشته باشد، حضورش در چنین طرحی منطقی نیست.
جلیلی دوست درباره دیگر ایراد این طرح توضیح می دهد: رقم ثابتی در نظر گرفته شده در صورتی که بعضی از کارها بسیار پر هزینه اند و 30 میلیون کفاف هزینه های آنها را نمی دهد. به همین دلیل ما منتظر بازگشایی سالن ها می مانیم.

کهبد تاراج دیگر کارگردانی که قصد داشت نمایش یاماها را در تالار قشقایی تئاتر شهر روی صحنه ببرد، نیز مانند دو همکار دیگرش انتظار را بر اجرا در فضای مجازی ترجیح می دهد.
او می گوید: هنوز چیزی از طرف مجموعه تئاتر شهر به ما گفته نشده ولی موضوع اینجاست که ارایه یک تئاتر در فضای مجازی بر تعداد تماشاگران اجرای صحنه ای آن اثر می گذارد و اگر آن نمایش بعدا بخواهد اجرای صحنه ای داشته باشد، تعداد تماشاگرانش کم خواهند شد.
این کارگردان ادامه می دهد: برایم مهم نیست حتی اگر سه تماشاگر در سالن حضور داشته باشند. برای من صِرف حضور فیزیکی آنان اهمیت دارد.
تاراج خاطرنشان می کند: به هر حال شرایط سختی است و مرکز هنرهای نمایشی هم باید بودجه امسال تئاتر را هزینه کند چون این بودجه نمی تواند برای سال بعد ذخیره شود. به همین دلیل چنین طرح هایی را پیشنهاد می دهند ولی رقم 30 میلیون تومان چندان منطقی نیست چون ما با این شیوه نمایش مان را می فروشیم.
او ادامه می دهد: در صورتی حاضرم در این طرح شرکت کنم که نوبت اجرایم برای یک نمایش تازه محفوظ بماند.

تاراج که بر اجرای صحنه ای نمایشش اصرار دارد، تاکید می کند: هر زمان که سالن ها باز شود و هر ساعتی که برای اجرا در نظر گرفته شود، ما اجرای خود را به صحنه می بریم. همانطور که مدیر تئاترشهر گفته بود این مقطع هم مشابه وضعیت دهه شصت و دوران جنگ است که نمایش ها عصرها روی صحنه می رفتند.

او با بیان نمونه هایی از تئاترهایی که در ساعت های غیر متفارف اجرا شده اند، اضافه می کند: مگر همین نمایش لانچر5 سال گذشته ساعت 3 عصر اجرا نداشت و هر اجرایش هم سالن پر می شد یا در جشنواره تئاتر فجر که بعضی از نمایش های خارجی را حتی ساعت 12 هم دیده ایم. یعنی می شود در این ساعت ها هم نمایش اجرا کرد و شاید لازم باشد در این مقطع، عادت تئاتر دیدن در ساعت های شبانه را تغییر بدهیم.

تاراج که معتقد است این مقطع بهترین زمان برای اجرای تئاتر است، تصریح می کند: نمی دانم چرا گروه های نمایشی برای اجرای تئاتر مقاومت می کنند. اتفاقا این روزها می شود کارهای کم پرسوناژ که پشت صحنه کم جمعیتی داشته باشند، تدارک دید ولی اجرای آنلاین یا اصولا ارایه تئاتر در فضای مجازی یعنی نابودی این هنر.
او خاطرنشان می کند: حتی اگر با مشارکت در این طرح حمایتی، نوبت اجرای صحنه ای مان محفوظ بماند، باز هم تمایلی ندارم. چون تئاتر آنلاین و تئاتر در فضای مجازی را برای نمایش های خودمان قبول ندارم مگر اینکه بخواهیم نمایشی خارجی و دور از دسترس ببینیم و چاره ای جز این نباشد.

این کارگردان تئاتر در ادامه اشاره ای هم به جشنواره تئاتر فجر دارد و می گوید: از خدا می خواهم که جشنواره تئاتر فجر آنلاین نباشد چون در شکل آنلاین کارگردان هیچ تسلطی بر اجرا ندارد و همان اجرای کنترل نشده، مورد داوری قرار می گیرد.
تاراج در پایان تاکید می کند: نمی دانم چرا مدیران و مسئولان وازرت ارشاد، ستاد ملی مقابله با کرونا را مجاب نمی کنند که اجرای تئاتر با رعایت پروتکل ها خطری ندارد. ما حتی با سه تماشاگر در هر ردیف، می توانیم اجرایمان را شروع کنیم. مهم این است که اجرای تئاتر از سر گرفته شود. این روند داشت در چند ماه اخیر طی می شد که متاسفانه تعطیلی دوباره تئاتر، آن را متوقف کرد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۱ سایت های دیگر : خبرگزاری دفاع مقدس بسیج پرس

برنامه گفتگوی اجتماعی رادیو گفت وگو با موضوع کلاس های فن بیان و گویندگی، از کلاهبرداری تا خیانت و با حضور بهروز رضوی گوینده صدا و سیما در استودیو و شهرام گیل آبادی رئیس خانه تئاتر به صورت تلفنی به روی آنتن رفت.

شهرام گیل آبادی با بیان اینکه مسئله گویندگی و فن بیان و فعالیت در امور هنری برای جوانان جذاب است، گفت: این حوزه ویترین خوش آب و رنگی دارد و البته متاسفانه تقریبا هیچ نظارتی در این زمینه نمی شود. گاهی اوقات خیلی از کسانی که در این حوزه فعالیت می کنند اذعان دارند پول در راه اندازی آموزشگاه است.

وی به فعالیت اساتید فن بیان و گویندگی در گذشته های نه چندان دور اشاره و بیان کرد: یک زمانی استاد حمید سمندریان را در رادیو داشتیم که به شاگردان خود فن بیان درس می دادند و خیلی از هنرپیشه ها، گویندگان و مجریان در کلاس های وی شرکت می کردند و فخر آن ها این بود که حمید سمندریان بزرگ به آن ها فن بیان آموزش می دهند.

رئیس خانه تئاتر با تصریح بر اینکه بسیاری از بزرگان حوزه صدا و گویندگی با وجود مهارت هایی که دارند اما هیچ گاه مانند بسیاری از تازه کارها، در ویترین های خوش و رنگ لعاب کلاس های آموزشی حضور ندارند، بیان کرد: آنقدر نام ها و نشان های گمنام، بی تجربه و کم بهره در این حوزه فعالیت می کنند و بزرگ شده اند که کلاس های فن بیان و گویندگی تبدیل به یک بازار مکاره شده است.

وی دلیل این وضعیت را نبود نظارت دانست و عنوان کرد: این بازار مکاره اساسا نه هیچ کمکی به رسانه نمی کند و نه هیچ استعدادی را کشف می کند. این شرایط باعث گمراهی علاقه مندان به حوزه گویندگی و فن بیان و ایجاد توهم در آن ها است.

در ادامه بهروز رضوی با تصریح بر اینکه بزرگ ترین گناه در زمینه بازار مکاره کلاس های فن بیان و گویندگی، بر گردن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، تاکید کرد: باید از جانب این وزارت خانه رسیدگی صورت بگیرد تا موسسات، کلاس ها و افراد ناسالم فرصت اظهار وجود نکنند.

وی تصریح کرد: وقتی رسیدگی وجود ندارد، طبیعتا هر کسی به طمع نصیبی که از این بازار خواهد برد، اقداماتی می کند که نتیجه آن سرخوردگی برای علاقه مندان این حوزه خواهد بود.

گوینده صدا و سیما با اشاره به اینکه در طول دوران تدریس، کمترین میزان شهریه را دریافت کرده ایم و بر این کار اصرار دارم، عنوان کرد: 50 درصد کسانی که به دنبال فن بیان و گویندگی می آیند، نان خور خانواده هستند و باید از پول خانواده برای آن خرج کنند.

وی افزود: از سوی دیگر تعداد محدودی برای کلاس پذیرفته می شوند زیرا قصد داریم در کلاس ها گفتگو و مباحثه کنیم و برآوردی از آن ها داشته باشم. متاسفانه این رویه ها در بسیاری از این کلاس ها رعایت نمی شود.

خبرنگار : زهرا جودکی

کلمات کلیدی: #تئاتر #رادیو #کلاهبرداری #گویندگی #مجریان #مهارت

1399 تمامی حقوق سایت متعلق به صدای جمهوری اسلامی ایران است

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو
محمدهادی عطایی از اجرای نمایش فریاد خاموش در بخش دانشجویی جشنواره تئاتر مقاومت خبر داد و عنوان کرد بحران کرونا باعث شده اهالی تئاتر در یک آزمون و خطا به سر ببرند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۱ سایت های دیگر : تئاتر آنلاین اصلاحات پرس بانی فیلم خبرگزاری دانشجو

محمدهادی عطایی بازیگر و کارگردان تئاتر درباره فعالیت هایش اخیرش به خبرنگار مهر گفت: به عنوان کارگردان و بازیگر در بخش دانشجویی هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت با نمایش فریاد خاموش حضور دارم. این اثر نمایشی نوشته محمدرضا عطایی فر است و محسن سالاری، پیمان محسنی، محمدهادی عطایی و سارا ذکریا نژاد به عنوان بازیگر در آن حضور دارند.

وی ادامه داد: نمایش مدتی قبل ضبط شده است و با آغاز جشنواره طبق جدول زمانبندی برای مخاطبان اجرای آفلاین خواهد داشت. امسال اولین سالی است که بخش دانشجویی به جشنواره تئاتر مقاومت اضافه شده است که اتفاق بسیار خوشایندی برای نسل جوان و دانشجو برای همراهی و آشنایی آنها با تئاتر مقاومت محسوب می شود. زمان مدیریت آقای مسافرآستانه در انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس شاهد برگزاری همایش ها و نشست های مختلفی بودیم و دانشجویان نیز مورد حمایت قرار می گرفتند که متاسفانه بعد از حضور وی این برنامه ها به دست فراموشی سپرده شد اما در مدیریت جدید انجمن، حمایت از نسل جوان دوباره در دستور کار قرار گرفته و دانشجویان می توانند با فضای تئاتر مقاومت بیشتر آشنا شوند و حضور در این جشنواره برایشان به منزله سکوی پرتابی باشد.

عطایی درباره ویژگی های نمایش توضیح داد: فریاد خاموش اثری سه اپیزودی است که در هر اپیزود یک رزمنده خاطراتش را از جنگ تحمیلی روایت می کند. 2 نفر از این رزمندگان مستقیم درگیر روزهای جنگ هستند و یکی دیگر از آنها اتفاقات و خاطرات پس از جنگ را در یک محفل دوستانه مرور می کند. یکی از اپیزودهای نمایش فضای طنزی دارد که خودم در آن بازی می کنم و برای کم کردن از تلخی 2 اپیزود دیگر این فضا را برای آن انتخاب کردم.

بازیگر نمایش آبی مایل به صورتی عنوان کرد: همچنین مشغول تمرین نمایشی به کارگردانی مهدی ضیائیان پور برای حضور در بخش خیابانی جشنواره تئاتر فجر هستم. هنوز نمی دانیم بخش خیابانی جشنواره قرار است به چه شیوه ای برگزار شود اما برای بخش خیابانی برگزاری به شیوه آنلاین مناسب نیست چون در نمایش های خیابانی دیوار چهارم برداشته و بازیگران با تماشاگران تعامل و ارتباط دارند از این رو نمایش خیابانی بدون مخاطب از اصول خود دور می شود.

وی درباره حضور گروه های نمایشی ناشناخته در این دوره از جشنواره تئاتر فجر گفت: به دلیل تعطیلی فعالیت های تئاتری در این شرایط اعلام کرده اند هر گروهی که امسال نوبت اجرا داشته نیز می تواند در جشنواره تئاتر فجر حضور داشته باشد از این رو شاهد حضور افرادی در جشنواره هستیم که اصلاً آنها را نمی شناسیم و همین مساله کیفیت جشنواره را تحت الشعاع قرار می دهد.

وی در پایان صحبت هایش بیان کرد: متاسفانه بحران کرونا باعث شده که همه ما در یک آزمون و خطا باشیم. این روزها و بعد از یکی دو هفته تعطیلیِ مشاغل، می بینیم که همه مغازه ها، رستوران ها و حتی باشگاه های ورزشی فعالیت خود را از سر گرفته اند اما تئاتر همچنان باید تعطیل بماند و با وجودی که وزیر ارشاد جزو اعضای ستاد مقابله با کرونا است اما کمکی در این زمینه به ما نمی کند. امسال برگزاری جشنواره های تئاتری و اجرای نمایش ها به حداقل خود رسید و به تبع آن بودجه ای نیز هزینه نشده است بنابراین انتظار می رود که این بودجه صرف حمایت از هنرمندان تئاتر شود.

دیگر عوامل نمایش فریاد خاموش عبارتند از موسیقی امیرحسین انصافی، دستیار کارگردان ناعمه علمی نژاد، منشی صحنه مهدا رضایی، طراح پوستر و بروشور سینا نورایی، طراح نور علی کوزه گر، دستیار نور رضا رضایی.

کد خبر 5091944

آروین موذن زاده

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
کنسرت های آنلاین که از همان بدو شیوع کرونا و اعمال محدودیت ها، راه حلی مناسب برای امتداد جریان موسیقی در کشور به حساب می آمد، پس از گذشت 10 ماه، هنوز نتوانسته است به راه حل و رویکردی تثبیت شده و البته پذیرفته شده برای برگزاری دست پیدا کند؛ بر این اساس همچنان رقم های پیشنهادی برای برپایی مجازی این کنسرت ها (خصوصا در ژانر پاپ)، سلیقه ای است و جریان برگزاری کنسرت های آنلاین رایگان هم آنچنان که باید از سوی نهادهای متولی جدی پیگیری نمی شود.

به گزارش ایسنا، با شیوع ویروس کرونا در کشور، موسیقی وارد فضای قرنطینه شد. در ابتدا برخی از نوازندگان و هنرمندان نواختن روی پشت بام ها و بالکن ها را آغاز و به مرور هنرمندان مطرح نیز از صفحات مجازی خود اجراهایی را به صورت زنده برگزار کردند که همزمان توسط میلیون ها بیننده قابل دسترسی بود.

در ادامه این اجراهای ساده خانگی به کمک برخی سازمان های متولی از جمله شهرداری و وزارت ارشاد، شکل برنامه ریزی شده تری به خود گرفت و جایش را به اجرای کنسرت های آنلاین رایگان داد. اما پس از مدتی این قالب هم به فراموشی سپرده شد تا تلاش ها بار دیگر به سمت برگزاری کنسرت های حضوری با حفظ پروتکل ها سوق پیدا کند که به دلیل خطرات احتمالی شیوع بیماری و هشدارهای مکرر مراکز علمی و درمانی و البته پیش بینی ضررهای احتمالی از سوی برگزار کنندگان کنسرت ها، به دلیل کاهش ظرفیت سالن ها، این رویه بیشتر از چند بار امکان عرض اندام نیافت.

در چنین شرایطی برگزاری آنلاین کنسرت ها همچنان راه حلی مناسب برای به جریان افتادن فضای موسیقی در کشور به نظر می رسید. اما از آنجا که به مرور از وجه احساسی غالب بر فضای کرونایی کم شده بود، این مساله که هنرمندان مانند هر قشری در جامعه نیازمند کسب درآمد هستند، وجهی پررنگ تر به خود گرفت و البته در این مسیر مثل همیشه عده ای هم با سوءاستفاده از فضای ایجادشده به دنبال سودجویی های اقتصادی خود بودند.

به هر طریق، کنسرت های آنلاین پس از مدتی به سمت بلیط فروشی رفت و در کنار آن، برخی هنرمندان هم تلاش کردند تا جریان برگزاری کنسرت های آنلاین را همچنان در جامعه حفظ کنند.

در همین راستا نخست همایون شجریان یک اجرای آنلاین را با فروش بلیت و حاشیه های بسیار به لحاظ مشکلات فنی پخش برگزار کرد و پس از آن سیروان خسروی این رفتار را ادامه داد و اجرایی از پیش ضبط شده را با بلیت 50 هزار تومانی ارائه داد.

در روزهای اخیر بابک جهانبخش خواننده پاپ هم قصد برگزاری یک کنسرت آنلاین با فروش بلیت 55 هزار تومانی را داشت که حاشیه های زیادی دامن گیرش شد تا جایی که در حساب رسمی خود در اینستاگرام متنی را منتشر و تاکید کرد، هیچکس زوری بلیط نمیخره و تماماً یک انتخابه شخصیه! مثل سینما رفتن و اکران یک فیلم رو دیدن...

او همچنین در بخشی از متن خود با ابراز پشیمانی برای برگزاری کنسرت آنلاین نوشته بود، ... در نهایت چقدر بد که باید همیشه یک تومار توضیح بدیم و آخرش به خودم بگم اصلاً چه کاری بود که این همه زمان بذاری تهش هم حرف بخوری!

حاشیه هایی از این دست البته با پرسش هایی از این قبیل هم مواجه می شود که در نهایت هنرمندان موسیقی در شرایط کرونا بجز برگزاری کلاس های آموزشی و کنسرت های آنلاین از چه طریق می توانند کسب درآمد کنند؟ و البته آیا بهتر نیست سازمان های متولی امر همانند وزارت ارشاد و شهرداری به رویه حمایتی خود ادامه می دادند تا همزمان امکان بهره گیری مردم از جریان موسیقی و همچنین ارتزاق هنرمندان فراهم باشد؟

رویه ای که البته در مقیاسی محدود دوباره از سر گرفته شده و قرار است دومین دوره کنسرت های آنلاین موسیقی ایرانی دستگاهی به مدت چهار شب و در هر شب دو اجرا، روزهای بیست و هفتم تا سی آذرماه سال جاری در تالار رودکی برگزار شود.

خبرنگار بخش موسیقی ایسنا در ادامه این گزارش در گفت وگویی با شهرام صارمی نوازنده کمانچه و پژوهشگر موسیقی این موضوع را از نقطه نظر او بررسی کرده است.

صارمی می گوید: در 10 ماه اخیر، اقتصاد موسیقی به شدت لطمه خورده است. کنسرت آنلاین باید از خیلی وقت پیش آغاز و زیرساخت های آن برای پخش با کیفیت و با اینترنت پرسرعت برای دو طرف منتشر کننده و بیننده فراهم می شد. اگر طی این مدت این زیرساخت ها آماده می شد، اکنون این اجراها می توانستند مخاطب قابل توجهی را جلب کنند. همچنین این شرایط به وجود می آمد که به جای برگزاری کنسرت های آنلاین با قیمت بلیت 50 هزار تومان، اجراهایی با قیمت بلیت 20 هزار تومان برگزار کرد؛ به گونه ای باشد که به مردم در این وضع فشار نیاید. درواقع در بحث درآمدزایی موسیقی از راه آنلاین نباید به رقم بالا فکر کنیم، بلکه باید به تعداد مخاطب فکر کنیم.

او ادامه داد: به نظر من کنسرت های آنلاین در شرایطی که هنرمندان موسیقی امکان برگزاری کلاس ها تدریس و برگزاری کنسرت را ندارند و برخی از آنها با مشکل مالی مواجه هستند، باید بلیتی باشد؛ ولی با قیمت پایین و تعداد مخاطب بالا. اگر آن زمان به دنبال کنسرت های آنلاین می رفتند و رها نمی کردند، اکنون کنسرت های آنلاین ساختار پیدا کرده بود، اشکالات آن رفع شده بود، روش های آن به روز شده بود و مردم هم عادت پیدا کرده بودند که اگر قرار است این کنسرت ها با هزینه پایین برگزار شود، استفاده کنند. ولی به این جریان ورود نکردیم و اکنون که قصدش را داریم، هر روز حاشیه ای برای آن به وجود می آید.

این هنرمند موسیقی در ادامه درباره حمایت نهادهای دولتی از هنرمندان موسیقی برای برگزاری رایگان اجراهای آنلاین، توضیح داد: اگر نهادهای فرهنگی و هنری مرتبط با موسیقی مانند وزارت ارشاد، حوزه هنری، سازمان فرهنگی هنری شهرداری، صدا و سیما جمع شوند و این برنامه ها را به صورت رایگان برای مردم برگزار کنند، هنرمندان موسیقی نیز به حداقل دستمزد قانع می شوند تا مردم خوشحال شوند. ولی این امر اگر هم اتفاق افتاده بنا بر دلایلی ادامه دار نبوده است.

او ادامه داد: از طرفی برگزاری حضوری کنسرت ها از ابتدای شیوع کرونا که همه منتظر ماندند که چه خواهد شد، نباید تعطیل می شد؛ زیرا اکنون بعد از هشت ماه تغییری ایجاد نشده است. البته نباید فراموش کنیم که قرار بود سالن های کنسرت با یک سوم ظرفیت (سالن 300 نفره با 100 نفر) کنسرت خود را برگزار کنند و گروه های موسیقی نیز زیر هفت نفر باشند تا بتوانند فاصله اجتماعی را رعایت کنند. باید برای این کار همکاری می شد تا قیمت سالن ها پایین آورده و به قیمت یک چهارم ظرفیت سالن برسد و ارشاد هم در صدور مجوز کمک کند. به نظر من اگر همکاری می شد، حتی در بدترین شرایط هم امکان برگزاری کنسرت ها وجود داشت. تمام این اقدامات مدیریت و همت می خواهد که وجود ندارد. اگر این کارها دست بخش خصوصی بود تا کنون 100 کنسرت برگزار شده بود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
مدیر بخش نمایش های خیابانی و دیگرگونه های اجرایی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر درباره سازوکارهای اجرای آثار این دو بخش و وضعیت کارها توضیحاتی را ارائه کرد.

به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر، سامان خلیلیان مدیر بخش نمایش های خیابانی و دیگرگونه های اجرایی با اشاره به تعداد آثار راه افته به بخش دیگرگونه ها بیان کرد: در بخش تازه های دیگرگونه های اجرایی با توجه به فراخوان جشنواره و تمدید چند روزه آن، 74 ایده و طرح به دستمان رسید. همانطور که در فراخوان هم عنوان شده بود، شرکت کنندگان باید فیلم های توضیح طرح و ایده هایشان در 5 دقیقه را به دبیرخانه ارسال می کردند. 74 فیلم به دستمان رسید و هیئت انتخاب بخش دیگرگونه ها در مرحله اول این فیلم ها را دیدند و با جمع بندی 43 طرح و ایده به مرحله دوم راه یافت.

وی افزود: در مرحله دوم دوستانی که ایده هایشان پذیرفته شده بود، باید در یک جلسه رو در رو با هیئت انتخاب شیوه مندی اجرای خود را ارائه می کردند و هیئت انتخاب سوالاتی را از آن ها می پرسیدند. این مصاحبه ها در مواردی از طرح که ضرورت داشت، به دلیل شرایط کرونا به صورت آنلاین و ویدئوکال برگزار شد. در نهایت 26 اثر که فهرست شان هم منتشر شد، معرفی شدند. این ایده ها بعد از انجام تمرینات خود، در بازه زمانی 8 تا 15 دی ماه، در مرحله سوم انتخاب حضور خواهند یافت.

خلیلیان درباره بخش مرور دیگرگونه های اجرایی عنوان کرد: در بخش مرور دیگرگونه های اجرایی هم آثاری که سال گذشته اجرا شده اند، بررسی شده و براساس نظر هیئت انتخاب مجموعا حداکثر 15 تا 20 اثر در این بخش اجرا خواهند داشت.

وی درباره بخش تئاتر خیابانی گفت: امسال به بخش نمایش های خیابانی که شامل آثار مرور و تازه ها بود، بخش دیگری با عنوان "سرباز انقلاب" اضافه شده است که آثاری با موضوع سردار شهید قاسم سلیمانی و مدافعان حرم را دربرمیگیرد. نمایش های خیابانی و این بخش ویژه همزمان فراخوان شان منتشر شد و با توجه به گاه شمار جشنواره باید تا 10 آذر ماه مهلت دریافت آثار پایان می یافت اما با توجه به تعطیلات چند هفته ای در تهران و برخی شهرها و بسته بودن ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی و به تبع فراهم نبودن شرایط تمرین برای هنرمندان، این مهلت تا 25 آذر ماه تمدید شد.

مدیر بخش نمایش های خیابانی و دیگرگونه های اجرایی ادامه داد: با پایان یافتن مهلت ارسال آثار تعداد 15 تا 18 اثر نیز برای اجرا در بخش نمایش های خیابانی جشنواره انتخاب می شوند و طبق تقویم جشنواره، 15 دی ماه اسامی شان منتشر خواهد شد. همچنین آثار نهایی راه یافته به رقابت دیگرگونه های اجرایی نیز در همین روز معرفی می شوند.

وی درباره وضعیت اجراهای این دو بخش در شرایط کرونا توضیح داد: شرایط اجراها بستگی به وضعیتی دارد که در ایام برگزاری جشنواره شهادت خواهیم بود. البته نظر مستقیم شورای سیاست گذاری و دبیر جشنواره در این زمینه تعیین کننده است اما با توجه به تجربه ما از اجرای نمایش های خیابانی که بعد از شیوع کرونا در محوطه تئاترشهر اتفاق افتاد و جریان اجرای نمایش ها به این واسطه ادامه یافت، می توان گفت که آثار بخش دیگرگونه ها و خیابانی با در نظر گرفتن تمهیداتی می تواند به صورت زنده اجرا شوند. هرچند همه این اتفاقات در صورت بهبود وضعیت و شرایط اجتماعی و کرونا ممکن خواهد بود.

خلیلیان در پایان درباره استقبال خوب هنرمندان از جشنواره با وجود بحران کرونا عنوان کرد: خوشبختانه علیرغم وضعیت نامساعد به دلیل کرونا در بخش دیگرگونه ها تعداد قابل توجهی از گروه ها شرکت کردند و 74 اثر در بخش تازه ها و 16 اثر در بخش مرور آمار خوبی است و برایم جالب توجه بود. به نظرم با توجه به تعداد آثار رسیده تاکنون و فرصت باقیمانده در بخش خیابانی برای ارسال آثار، در این بخش نیز آمار قابل توجهی از شرکت کنندگان را خواهیم داشت که قطعا از بهترین های نمایش ایران هستند و امیدوارم شرایط برای تماشای آثار نیز مهیا باشد.

سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافر آستانه بهمن ماه امسال برگزار می شود.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
تهران- ایرناپلاس- اقدامات حمایتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از آثار تئاتری که به تازگی در قالب یک اطلاعیه مطرح شده، از نگاه فعالان این بخش خوب و با ارزش است اما معتقدند این حمایت ها پاسخگوی امرار معاش همه هنرمندان حرفه ای نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۱۹

به گزارش ایرناپلاس، پیش از همه گیری ویروس کرونا، اجرای تئاتر با مشکلات زیادی مواجه بود اما تعطیلی سالن ها و مشخص نبودن زمان از سرگیری کار آنها، شرایط را برای فعالان این حوزه دشوارتر کرده است. در این شرایط برنامه حمایتی اداره کل هنرهای نمایشی از تولید آثار برای عرضه در فضای مجازی اواسط آذرماه اعلام شد و براساس آن، نمایش هایی که در مدت همه گیری بیماری کووید-19 لغو شده اند با شرایط ویژه ضبط و منتشر می شود.

این برنامه حمایتی در قالب اطلاعیه شماره 7 منتشر شد. این اطلاعیه می تواند نشانه ای از شیوه حمایت و توانایی برای انجام این مهم باشد. در بخشی از این اطلاعیه درباره میزان حمایتی که در این دوران می تواند انجام شود، آمده: مبلغ حمایت از هر اثر تا سقف 300 میلیون ریال است، که با توجه به وجوه مختلف تولید اثرِ نمایشی تعیین خواهد شد.

کارگردان و منتقد تئاتر با اشاره به لزوم اطلاع رسانی به گونه ای که مخاطبان این اطلاعیه درباره شرایط و نوع حمایت آگاه شوند، درباره رقم درنظر گرفته شده برای تهیه و ضبط اجرا به صورت آنلاین به خبرنگار ایرناپلاس گفت: این رقم و این عدد در نهایت می تواند برای کمک گروه های آماتور، اجراهای تجربی و در حوزه کارهای دانشجویی و کارهای اول دوم افراد کافی باشد. زیرا وقتی رقم 30 میلیون تومان برای نهایت حمایت در نظر گرفته می شود، به این معنی است که به صورت متوسط برای هر اجرا 15 میلیون تومان کمک خواهد شد. این کمک برای تولید فرهنگی گروه های تجربی با ارزش است، اما فعالان حوزه تئاتر نمی توانند از آن درآمد کسب کنند.

به گفته این کارگردان، اطلاعیه به صورتی نوشته نشده که گروه های حرفه ای را مخاطب خود قرار دهد و هماهنگ با استاندارد کار تجربی و گروه های نوپاست.

ضرورت اعلام چگونگی انتخاب هیات داوران
وارسته درباره شیوه نگارش اطلاعیه، خواستار استفاده از ادبیات نوازش گرایانه تری برای گروه های تجربی شد و ادامه داد: برای یک پرفورمنس کوچک، وقتی از حداقل امکانات با نهایت خلاقیت برای کاهش هزینه ها استفاده می کنیم، دوربین، تدوین، لباس و ... نزدیک به 20 میلیون تومان هزینه دارد. البته باز هم می شود طوری کار کرد که هزینه ها کمتر شود و این حمایت برای گروه های تجربی می تواند باارزش باشد.

این کارگردان با تاکید بر اینکه ضمن اعلام شرایط و چگونگی حمایت، باید هیات داورانی که بر این روند نظارت دارند، در اطلاعیه معرفی می شدند، توضیح داد: استانداردهای آگهی و فراخوان در این اطلاعیه رعایت نشده است. باید روند انتخاب داوران مشخص می شد. اینطور به نظر می رسد که متولیان به این دلیل که می خواهند حمایت کنند، دیگر نیازی به توضیح ندیده اند. این در حالی است که همواره باید از هنر و فرهنگ حمایت شود و چرایی اینکه تا به امروز این حمایت انجام نشده ، باید مورد بررسی قرار گیرد. این تنها مساله قابل بررسی این اطلاعیه نیست. باید توجه داشت برای حمایت از حرکت های نوپا تجربی و به صرف اعتقاد و باور به تولید با حداقل هزینه ها، این کار قابل تقدیر است.

حساسیت مسئولان به نیازهای روز جامعه
بخش دیگر این اطلاعیه به شرایط و اولویت های ارائه حمایت اختصاص داده شده و در بخشی از آن آمده است: آثار اجتماعی با رویکرد امیدبخش در اولویت انتخاب خواهد بود. آثار کمدی مورد استقبال قرار می گیرد .
وارسته درباره رویکرد این اطلاعیه به موضوع تئاتر و تاثیر آن در انتخاب برای حمایت نیز گفت: اینکه فراخوان با این واژگان مشخص کرده که به نیازهای روز جامعه حساس شده ، قابل تقدیر است. برآورد من از این اطلاعیه این است که جامعه امروز نیازمند و دو مولفه رواداری و تاب آوری است.

او ادامه داد: نیاز به مولفه های رواداری و تاب آوری در جامعه به دلایل اجتماعی، اقتصادی همه گیری و ... ایجاد شده است؛ به عنوان متولی نیاز داریم فرآیند تاب آوری اجتماعی و رواداری اجتماعی را تسهیل و شرایط را فراهم کنیم.
به گفته این کارگردان، تعیین سرفصل های اجراهایی که مورد حمایت قرار می گیرند، با تولید هنر و تسهیل آفرینش هنرمند نقض غرض است.

اقدامی برای گردهمایی هنرمند، تهیه کننده و صاحب سرمایه
تنها فعالان حوزه تئاتر نیستند که با مشکلات معیشتی و مشکلاتی برای ادامه فعالیت و ارائه هنر مواجه شده اند. می توان گفت فعالیت همه بخش های فرهنگی و غیرفرهنگی تحت تاثیر محدودیت های همه گیری بیماری کووید-19 قرار گرفته است. به همین دلیل شاید توان دولت در ارائه تسهیلات به اندازه ای نباشد که بتواند بسیاری از هنرمندان و فعالان را راضی نگه دارد.

وارسته یکی از وظایف متولیان را گردهم آوردن هنرمند، صاحب فکر، تهیه کننده و صاحب سرمایه دانست و ادامه داد: در همه کشورها متولیان حوزه های فرهنگی این چهار بخش را با هم مرتبط می کنند تا فعالیت هنری به صورت ماندگار ادامه داشته باشد؛ باید شرایط تسهیل کنندگی تولید اثر هنری انجام شود. این اقدامی است که متولی در حوزه ها و ژانرهای مختلف ویژوآل و غیرویژوآل انجام می دهند، یعنی وظیفه اصلی اتصال بین تهیه کننده، هنرمند، سرمایه گذار و صاحب فکر است؛ اگر ارتباط بین این چهار راس انجام شود، مشکل از وابستگی بودجه دولتی و حاکمیتی خارج می شود و وظیفه متولی، فقط مدیریت فرآیند خواهدشد.

محدودیت های ناشی از کرونا بسیاری از کسب وکارها را تحت تاثیر قرارداده است. فعالان حوزه فرهنگ از طرفی نیازمند به ارائه آثار خود برای امرار معاش هستند و همچنین برای اینکه بتوانند روند تولید هنر خود را طی کنند، باید آفرینش هنری داشته و با مخاطبان خود ارتباط داشته باشند. مساله ای که تحقق آن نیازمند به بررسی همه جانبه مسائل و ارائه راهکارهای دقیق، عملی و عادلانه است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت احمدعلی راغب، آهنگساز پیشکسوت را تسلیت گفت.

به گزارش هنرآنلاین ، سید مجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیام تسلیت برای درگذشت این هنرمند پیشکسوت نوشته است: "احمدعلی راغب آهنگساز آثار خاطره انگیز و ماندگاری از انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس است که با تاریخ اجتماعی و فرهنگی معاصر پیوند خورده است. آثار موسیقی راغب نمونه ای از حضور موثر هنر موسیقی در تحولات اجتماعی است که در ارتباط با شرایط و مشخصه های کشور در آن زمان ساخته و اجرا شده و محصول زمانه خود است اما ماندگار و همیشه روایتگر سال های پرشور انقلاب اسلامی و دفاع مقدس خواهد بود.

درگذشت هنرمند پیشکسوت و گرانقدر احمدعلی راغب را به خانواده بزرگوارش و مردم تسلیت می گویم و برای هنرمند زنده یاد علو درجات را از درگاه خداوند متعال خواستارم."

احمدعلی راغب آهنگساز و نوازنده انقلابی در آخرین دقایق روز سه شنبه 18 آذرماه بعد از تحمل یک دوره 5 ساله بیماری سرطان از دنیا رفت.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
مدیرکل هنرهای نمایشی از تغییرات جدیدی برای صدور مجوز فیلم - تئاترها در مشارکت با سازمان سینمایی خبر داد.

به گزارش ایسنا، مدتی قبل خبر رسید توافقی که ماه ها قبل میان مدیرکل هنرهای نمایشی و رییس سازمان سینمایی (قادر آشنا و حسین انتظامی) برای تسریع روند صدور مجوز فیلم تئاترها انجام شده بود، به نوعی ملغی شده است و در سازمان سینمایی هم به برخی آثار اصلاحیه وارد می شود. در حالی که قرار بود تایید محتوا در اداره کل هنرهای نمایشی انجام شود و بازبینی دوباره ای در شورای صدور پروانه نمایش سازمان سینمایی صورت نگیرد.

تغییر این توافق با حضور معاون جدید نظارت و ارشیابی سازمان سینمایی (سعید رجبی فروتن) جدی تر شد و پس از مدت ها، توافق دیگری حاصل شده است.

در این باره قادر آشنا - مدیرکل هنرهای نمایشی - به ایسنا گفت: قبلاً با دوستان در سازمان سینمایی توافق کرده بودیم فیلم تئاترهایی را که ما تایید کرده و ارسال می کنیم، آن ها هم تایید کنند، اما الان به توافق دیگری رسیده ایم که بهتر است و هنرمندان تئاتری را معطل نمی کند.

او افزود: از این پس قرار است وقتی همکاران ما در اداره کل هنرهای نمایشی فیلم تئاتری را برای گرفتن مجوز بررسی می کنند، از طرف سازمان سینمایی هم نماینده ای حضور داشته باشد تا همه چیز در اداره کل بررسی شود و پروسه کار طولانی تر نشود. در واقع تلاش شد که این مسیر صدور مجوز تکمیل تر شود، چون ما وقتی محتوا را تایید می کردیم در سازمان سینمایی به لحاظ فنی و قابلیت پخش باید فیلم تئاترها بررسی می شدند. الان یک پله جلوتر آمده ایم تا قبل از اینکه اثری به سازمان سینمایی ارسال شود با حضور نماینده آن ها، امور محتوایی و فنی همزمان با هم بررسی شوند.

آشنا همچنین گفت: درباره فیلم تئاترهای جدیدی هم که قرار است تولید شوند ذکر این نکته مهم است که با دوستان در سازمان سینمایی گفت وگو کردیم و پارامترهایی مشخص شده تا ضبط فیلم تئاترها بر اساس آن معیارهای فنی انجام شود.البته اگر امکان حضور نماینده سازمان سینمایی هم وجود داشته باشد، برای ما این شرایط مهیا است تا در هنگام ضبط برای رعایت نکات فنی سرصحنه باشند و به نظر می رسد این سریع ترین راهی است که برای صدور مجوزهای فیلم تئاترها می توان انجام داد و تلاش ما این بود که چنین کاری به نفع تئاتری ها انجام شود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
مشاور اجرایی معاونت امورفرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اهالی نشر مطمئن باشند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همه تلاش خود را می کند که ناشران همانند سال گذشته بتوانند از کاغذ دولتی بهر ه مند شوند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۲ سایت های دیگر : چاپ و نشر آنلاین

علیرضا اسماعیلی مشاور اجرایی معاونت امورفرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره به تامین کاغذ دولتی برای ناشران توضیح داد: ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکاتبات خود را با دولت و دفتر دکتر اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور برای انجام کارهای اولیه انجام داده ایم و به نظر می رسد در این زمینه، پالس های مثبتی وجود دارد که منتظر اعلام نتیجه نهایی از سوی آ ن ها هستیم.

وی افزود: در این زمینه، اهالی نشر مطمئن باشند که همکاران ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تمام تلاش خود را می کنند که همانند سال گذشته ناشران بتوانند از کاغذ دولتی بهر ه مند شوند.

اسماعیلی با بیان اینکه ما در این زمینه تلاش های خود را دنبال می کنیم، گفت: کاغذهای مرحله قبل که ناشران درخواست داده بودند، اکنون در حال توزیع است و برای مرحله جدید توزیع کاغذ نیز امیدواریم با اقداماتی که انجام داده ایم، به زودی موفق شویم.

وی تاکید کرد: امیدواری ما این است که به زودی خبر خوش را به ناشران و اهالی نشر بدهیم؛ زیرا ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طبق وظیفه خود؛ به جد پیگیر این موضوع بوده و منتظر نتیجه پیگیری های خود هستیم.

علیرضا اسماعیلی مشاور اجرایی معاونت امورفرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با اشاره به تامین کاغذ دولتی برای ناشران توضیح داد: ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکاتبات خود را با دولت و دفتر دکتر اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور برای انجام کارهای اولیه انجام داده ایم و به نظر می رسد در این زمینه، پالس های مثبتی وجود دارد که منتظر اعلام نتیجه نهایی از سوی آ ن ها هستیم.

وی افزود: در این زمینه، اهالی نشر مطمئن باشند که همکاران ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تمام تلاش خود را می کنند که همانند سال گذشته ناشران بتوانند از کاغذ دولتی بهر ه مند شوند.

اسماعیلی با بیان اینکه ما در این زمینه تلاش های خود را دنبال می کنیم، گفت: کاغذهای مرحله قبل که ناشران درخواست داده بودند، اکنون در حال توزیع است و برای مرحله جدید توزیع کاغذ نیز امیدواریم با اقداماتی که انجام داده ایم، به زودی موفق شویم.

وی تاکید کرد: امیدواری ما این است که به زودی خبر خوش را به ناشران و اهالی نشر بدهیم؛ زیرا ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طبق وظیفه خود؛ به جد پیگیر این موضوع بوده و منتظر نتیجه پیگیری های خود هستیم.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با صدور پیام، درگذشت استاد، محمد اعظم رهنورد زریاب، نویسنده صاحب نام افغانستان را تسلیت گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۲ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، روابط عمومی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، درمتن پیام تسلیت معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آمده است: نویسنده صاحب نام افغانستان با آثاری سرشار از مهرورزی و انسان دوستی رخ در نقاب خاک کشید.

استاد محمد اعظم رهنورد زریاب در نهمین جایزه ادبی جلال آل احمد با کتاب ارزشمند چارگرد قلا گشتم مهمان و برنده بخش ویژه این رویداد ادب فارسی بود. او همواره گنجینه سترگ تمدن فارسی را در قالب واژگان نوین به مخاطبان هدیه می کرد.

اینجانب ضایعه فقدان این آفرینش گر داستان های بدیع را به خانواده ایشان، اهالی فرهنگ و ادبیات افغانستان و ایران تسلیت عرض می نمایم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، روابط عمومی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، درمتن پیام تسلیت معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آمده است: نویسنده صاحب نام افغانستان با آثاری سرشار از مهرورزی و انسان دوستی رخ در نقاب خاک کشید.

استاد محمد اعظم رهنورد زریاب در نهمین جایزه ادبی جلال آل احمد با کتاب ارزشمند چارگرد قلا گشتم مهمان و برنده بخش ویژه این رویداد ادب فارسی بود. او همواره گنجینه سترگ تمدن فارسی را در قالب واژگان نوین به مخاطبان هدیه می کرد.

اینجانب ضایعه فقدان این آفرینش گر داستان های بدیع را به خانواده ایشان، اهالی فرهنگ و ادبیات افغانستان و ایران تسلیت عرض می نمایم.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
مسئول واحد فرهنگی دفتر تحکیم وحدت گفت:مسئولین شورای عالی انقلاب فرهنگی در قبال ابتذال فرهنگی و اجتماعی موجود در کشور روزه سکوت گرفتند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۰

مهدی فراهانی، مسئول واحد فرهنگی دفتر تحکیم وحدت در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو،با اشاره به سالروز تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت:این روزها مصادف است با سالروز فرمان حضرت امام(ره) برای تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی که قطعا یکی از دستگاه های پرتوان و پرقدرت هم در زمینه قانون گذاری و هم در بعد نظارت بر اجرای قوانین شورای عالی انقلاب فرهنگی می باشد.

وی افزود: کم کارامدی و یا حتی ناکارامدی شورای عالی انقلاب فرهنگی آنقدر گسترده و پرتعداد است که برخی اوقات الویت بندی آن ها برای ما سخت می شود. یک مشکل اساسی این سال های شورا این مورد است که شورای عالی انقلاب فرهنگی کاملا در یک فضای موهومی و غیر واقعی مصوبه آماده و ابلاغ می کند. به تعداد زیادی دستگاه و ارگان و سال ها مصوبات در اتاق بایگانی شورای عالی خاک می خورد، یا مثال به روز این است که در ماه های اخیر شاهد گسترش سایت های شرطبندی در بین جوانان کشورمان هستیم.سایت هایی که توسط مبتذل ترین افراد فارسی زبان به سخیف ترین شیوه تبلیغ می شود و مانند ویروس بدون واکسن به جان فرهنگ ما افتاده است، انتظار حداقلی این است که دستگاه های مربوطه که مهم ترین آن ها شورای عالی انقلاب فرهنگی بنشیند برای این افتضاح فضای مجازی فکری کند و مصوبه اجرایی آماده کند. وزیر فرهنگ و ارشاد با خیال آسوده ماهی یک بار مصاحبه ای می کند و تعریفی می کنند از وضعیت وزارت خانه به ظاهر فرهنگ و هیچکس نیست اقای سیدعباس صالحی را روی صندلی پاسخگویی بنشانند و از وی پاسخ بگیرند که با این حجم از نیروی انسانی و قدرت و ثروت و بودجه، چرا وضعیت فرهنگی ما در شبکه های مجازی بدین شکل است؟ آقای جهرمی خیالش راحت است که هر چه در این اینستاگرام و تلگرام بگذرد کسی حتی از او سوال هم نخواهد کرد. متهم اصلی این فضای آسودگی و بیخیالی، مسئولین شورای عالی انقلاب فرهنگی هستند.اساسا شورای عالی انقلاب فرهنگی محفلی برای دورهمی دو هفته یک بار مسئولین قبلی و فعلی جمهوری اسلامی شده است.

فراهانی اضافه کرد:ما اخیرا در دفترتحکیم وحدت، در خصوص سایت های شرطبندی مذکور نامه ای خطاب به دکتر همتی رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی منتشر کردیم و یک بار دیگر به وی من باب وظیفه دانشجویی و نهی از منکر علنی متذکر شدیم که خدمت رسانی به این فعل حرام را متوقف کنند، ببینید در مقوله سایت های شرطبندی همه چیز مشخص است اصلا نیاز به توضیح بنده نیست، شما کافیست در یک سایت شرطبندی ثبت نام کنید و اقدام کنید برای شارژ حساب، خواهید دید که به راحتی به درگاه رسمی بانک ها وصل می شوید، به شرکت های psp وصل می شوید، شرکت های پرداخت یار در خدمت این سایت ها هستند همه چیز مشخص است اما چرا همت و شجاعت و غیرت مبارزه با این سایت ها وجود ندارد مشخص نیست!

وی ادامه داد:مسئولین شورای عالی انقلاب فرهنگی روزه سکوت گرفته اند در قبال ابتذال فرهنگی و اجتماعی موجود در کشور و بی تفاوت از کنار هر مسئله عبور میکنند. آقای دکتر عاملی دبیرمحترم شورا که الحمدلله مصاحبه های خوبی انجام میدهند یک بار میان صحبت های شان به این پرسش پاسخ دهند که شورای عالی انقلاب فرهنگی برای جلوگیری از فراگیری سایت های حرام قمار چه اقدام عملی و عملیاتی انجام داده اند ؟

فراهانی گفت:نکته بسیار مهم در خصوص سایت های شرطبندی این مسئله است که ما قبل از اینکه بخواهیم به صورت سلبی با این سایت های شرطبندی روبرو شویم لازم است فرهنگ سازی آن را شروع کنیم. نگاه غیرکلان به مسئله فرهنگ که امروز چه در سطح سیاست گذاران و چه در سطح نخبگان و تشکل های مختلف دیده میشود نتیجه اش این میشود که ما به جای آنکه از شورای عالی انقلاب فرهنگی مطالبه فرهنگی_اجتماعی داشته باشیم، سنگر دفاع از فرهنگ مان به خانه هایمان رسیده است، به درگاه های اینترنتی تلفن های همراه کشیده شده.در صورتی که اگر شورای عالی انقلاب فرهنگی به روز و فعال در عرصه فرهنگ ایفای نقش داشت، نیازی نبود الان بر سر بانک مرکزی فریاد بکشیم که چرا به سایت های حرام درگاه پرداخت اختصاص میدهید.

وی اظهار داشت:مسئولین شورای عالی انقلاب فرهنگی باید بین خودشان و خدای خود پاسخ این سوال را بدهند که اگر روزی این شورا تعطیل یا منحل شد چه خدشه ای به جریان علمی_فرهنگ کشور وارد خواهد شد؟ در 4 ماه ابتدایی سال 99 که شورا توسط آقای روحانی تشکیل نمیشد وضعمان در حوزه فرهنگی چه بود الان که تشکیل میشود چه تفاوتی داشته است؟

فراهانی خاطر نشان کرد: واقعیت امر بسیاری از افراد حقیقی حاضر در شورا انسان های شریف این کشور هستند و در جایگاه استادی وظیفه ی ما دانشجویان احترام و فروتنی در مقابل این عزیزان است اما لازم است توصیه کنم که اگر این اساتید مشاهده میکنند حضورشان در شورا تاثیری بر جریان فرهنگی کشور ندارد و با حضورشان روزبه روز وضعیت مان در حوزه فرهنگ بدتر و بدتر میشود، به حکم تقوا کنار بروند و دنیا و آخرت خود را اسیر مسئولیت این صندلی خطیر در شورای عالی انقلاب فرهنگی نکنند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
تعلل و تأخیر هایی برای اعطای کاغذ به ناشرانی که در سامانه ثبت سفارش کاغذ ثبت نام کردند، وجود دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۰ سایت های دیگر : ناشران فرهنگ چاپ و نشر آنلاین

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، اتحادیه شرکت های تعاونی ناشران ایران (آشنا)،کاغذ را با ارز دولتی در اختیار ناشران قرار می دهد. در ابتدا ناشران از متناسب نبودن میزان کاغذ دریافتی با نیازشان می گفتند و از این مسئله ناراضی بودند. از سال گذشته وضعیت دریافت کاغذ تغییر کرد و اتحادیه ناشران و کتابفروشان ضوابطی برای اعطای کاغذ به ناشران وضع کرد. برای پیگیری اجرایی شدن این قوانین با دو ناشر فعال گفت و گو کردیم.

حسین عابدینی مدیرمسئول انتشارات سفیراردهال، در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان درباره وضعیت دریافت کاغذ از اتحادیه شرکت های تعاونی ناشران ایران (آشنا)گفت: معمولاً تناسبی میان کاغذی که این اتحادیه به ناشران می دهد با میزان نیاز آنها وجود دارد. اگر ناشران تا الان 6 هزار بند کاغذی که دریافت کرده اند برای انتشار کتاب استفاده کرده بودند، آنقدر سود می کردند که وضعیت بازار نشر بهتر شود؛ اما متاسفانه برخی از ناشران کاغذ دریافتی را در بازار آزاد کاغذ می فروشند.

وی افزود: اگر ناشری فعال باشد، به اندازه کتابی که منتشر می کند کاغذ دریافت خواهد کرد. شاید تعدادی از ناشران توقع داشته باشند کاغذ بیشتری دریافت کنند. البته تاخیر میان ثبت سفارش کاغذ تا دریافت کاغذ وجود دارد و دریافت کاغذ به روز نیست؛ چون ابتدا باید کاغذ به کشور وارد سپس در انبارها نگهداری شود. همیشه فاصله ای میان ثبت سفارش دریافت کاغذ با دریافت آن وجود دارد.

مدیرمسئول انتشارات سفیر اردهال ادامه داد: اتحادیه شرکت های تعاونی ناشران ایران (آشنا) در مرحله نخست 300 بند کاغذ در اختیار ناشران قرار می دهد. اگر ناشر تسویه حساب کند، برای شمارش کتاب ها به انتشاراتی می آیند و پس از حصول اطمینان از انتشار کتاب،کاغذ را در اختیار ناشر برای چاپ کتاب بعدی اش قرار می دهند. درصورتی که ناشر پس از دریافت کاغذ، ثبت سفارش کاغذ انجام دهد یا هر تخلف دیگری داشته باشد، دریافت کاغذش منتفی می شود.

عابدینی بیان کرد: اگر ناشران واقع بین باشند، دولت کاغذ را با قیمت بسیار پایین تری در اختیارشان قرار می دهد و فاصله قیمت کاغذ دریافتی با قیمت کاغذ در بازار آزاد بسیار زیاد است. برای همین این اقدام دولت را می توان کمک بزرگی در زمینه تهیه کاغذ ناشران دانست.

رضا حاجی آبادی، مدیر مسئول انتشارات هزاره ققنوس نیز در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان درباره مشکلات این انتشاراتی در زمینه تهیه کاغذ گفت: اتحادیه شرکت های تعاونی ناشران ایران (آشنا) کاغذ را با ارز دولتی در اختیار ناشران قرار می دهد، اما در این میان مشکلاتی وجود دارد تمام ناشران کشور در سامانه ثبت سفارش کاغذ ثبت نام کردند، اما همگی کاغذ دریافت نکردند.

بیشتر بخوانید

دلال بازی ها در فروش کاغذ عامل افزایش قیمت است

وی افزود: یک مقدار ناهماهنگی در زمینه توزیع کاغذ بین ناشران وجود دارد؛ تا حدی که کاغذ با تعلل و تاخیر در اختیار ناشران قرار می گیرد. این مسئله برای انتشارات هزاره ققنوس هم وجود دارد. باوجود اینکه در سامانه ثبت سفارش کاغذ اعلام وصول کردیم و گفتیم کتاب ها منتشر شده اند، اما هنوز برای شمارش کاغذ به انتشاراتی ما نیامده اند تا بتوانیم کاغذ جدیدی برای انتشار کتاب بگیریم.

با توجه به صحبت های ناشران می توان گفت الان بزرگترین مسئله ای که در زمینه دریافت کاغذ وجود دارد، تاخیرهایی است که صورت می گیرد و مشکل نبود تناسب میان کاغذ دریافتی با نیاز ناشران برطرف شده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
اسامی دو کتاب راه یافته به مرحله نهایی بخش مجموعه داستان کوتاه سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد از سوی داوران این بخش معرفی شدند، اما یکی از آن ها با انتشار متنی در صفحه شخصی اش از شرکت در این رقابت انصراف داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۰ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران خبرگزاری ایمنا خبرگزاری شبستان

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، در حالی که داوران بخش داستان کوتاه جایزه جلال، دو اثر را برای رقابت نهایی نامزد کرده بودند، نویسنده یکی از این آثار با انتشار متنی در صفحه شخصی اش، حضور در رقابت ها و جوایز ادبی را بندگی دیگران قلمداد کرد و از شرکت در رقابت با یک اثر دیگر انصراف داد.

به گزارش خبرگزاری فارس، براساس اعلام دبیرخانه سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد، داوران بخش داستان کوتاه، اسامی نامزدهای راه یافته به مرحله نهایی این بخش را به ترتیب حروف الفبا به شرح زیر اعلام کردند:

پاییز 32 به قلم رضا جولایی از نشر چشمه

فلامینگوهای بختگان به قلم علی صالحی بافقی از نشر مرکز

این آثار به داوری راضیه تجار، عبدالمجید نجفی و داریوش عابدی به مرحله نهایی سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد راه پیدا کردند. این در حالی است که به رسم هر سال، حداقل سه اثر در بخش داستان کوتاه نامزد می شدند که از بین آن ها نهایتاً یک اثر به عنوان برگزیده معرفی می شد، اما کم بودن عناوین داستان کوتاه در سال 98 موجب شد تا داوران فقط دو اثر را به عنوان نامزد معرفی کنند.

علی صالحی بافقی که کتاب فلامینگوهای بختگان اش از نشر مرکز نامزد دریافت جایزه شده، دردها و مصائب این سال ها و روزهای مردم اش را پیش کشیده و به این بهانه از حضور در جایزه جلال انصراف داده تا به خاطر این آزادگی و رهایی مورد تشویق همقطاران خود واقع شود!

او نوشته که بر اساس اصول اخلاقی اش در حلقه و بنده هیچ کس نبوده و نخواهد بود و انصراف از این تشریفات و انتخاب ها، وجدانش را آسوده تر می کند.

جایزه جلال، مشابه چنین انصراف هایی را در خاطر دارد. سال گذشته نیز قباد آذرآیین که با کتاب فوران از انتشارات هیلا نامزد بخش رمان دوازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد بود، پس از چندبار انصراف و بازگشت به جایزه، نهایتاً با ارسال نامه ای به دبیرخانه این جایزه از نامزدی کناره گرفت.

گویا جایزه نگرفتن از جمهوری اسلامی برای بعضی جریان های نویسندگی به ژستی قهرمانانه در بین طرفدارانشان تبدیل شده است؛ چنان که رقابت و دریافت جایزه را عین بندگی و سرسپردگی تلقی می کنند!

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
دبیر اجرایی جایزه جلال درباره انصراف یکی از کاندیداهای نهایی بخش مجموعه داستان این جایزه گفت تا نامه رسمی اعلام انصراف به دبیرخانه جایزه ارسال نشود، نمیتوان اثر مذکور را خارج از داوری دانست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۲ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران خبرگزاری دانشجو فرهنگ امروز

به گزارش خبرنگار مهر ، علی صالحی نویسنده مجموعه داستان فلامینگوهای بختگان یکی از دو نامزد نهایی بخش مجموعه داستان سیزدهمین جایزه جلال آل احمد است که در صفحه مجازی خود از نامزدی در این جایزه اعلام انصراف کرد. اما در پی این مساله، چگونگی ادامه روند بررسی و معرفی برنده بخش مجموعه داستان جایزه جلال را از مصطفی رازی جلالی دبیر اجرایی این جایزه جویا شدیم.

رازی جلالی در این باره گفت: قاعدتا، از بین کسانی که نامزد جایزه می شوند، افراد برگزیده یا شایسته تقدیر معرفی می شوند. در بخش مجموعه داستان امسال جایزه جلال هم ما در حال حاضر دو نامزد نهایی داریم که بناست در هیات انتخاب، بررسی و برگزیده از بین آن ها معرفی شود. این دونامزد همان طور که می دانید، مجموعه داستان های پاییز 32 به قلم رضا جولایی از نشر چشمه و فلامینگوهای بختگان به قلم علی صالحی بافقی از نشر مرکز هستند.

وی افزود: اگر نظر هیات نهایی روی اثر آقای جولایی باشد که ایشان به عنوان برگزیده معرفی می شود، اما درصورتی که رای هیات انتخاب بر برگزیده شدن اثر آقای صالحی بافقی باشد، ایشان در صورتی جایزه را دریافت نمی کند، که به طور رسمی اعلام انصراف کند.

دبیر اجرایی جایزه جلال در توضیح بیشتر گفت: اگر آقای صالحی بافقی برنده جایزه باشد، نامشان به عنوان برگزیده اعلام می شود؛ مگر این که از پیش به دبیرخانه جایزه نامه بزند و به طور رسمی اعلام کند که بررسی نهایی اثرش را خواستار نیست. در حال حاضر هنوز جلسه نهایی داوران مجموعه داستان برگزار نشده و در بررسی نهایی، یک نماینده از هیات علمی و دبیر علمی به داوران بررسی کننده اضافه می شوند.

رازی جلالی گفت: همین مساله چندسال پیش هم اتفاق افتاده بود و موضوع به اطلاع داوران رسید. طبیعتا چنین مساله ای در نظر داورها تاثیر می گذارد اما از نظر رسمی باعث نمی شود اثر از چرخه داوری خارج شود. چون انصراف از نامزدی، معنای حقوقی ندارد. در هرصورت یکی از این دو اثر معرفی خواهد شد و هر موقع کار آقای صالحی بافقی به عنوان برگزیده معرفی شود، حق طبیعی ایشان است که بگوید جایزه را نمی خواهد. پس تا ایشان به دبیرخانه جایزه جلال، اعلام رسمی ندهد، نمی توان ایشان اثرش را از چرخه داوری خارج دانست.

کد خبر 5093426

صادق وفایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تسهیلاتی به ناشران خصوصی پرداخت خواهد شد که به نظر با توجه با اوضاع موجود نتواند کمک زیادی به آن ها کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۱۹ سایت های دیگر : رادیو فرهنگ

به گزارش گروه فرهنگی ایسکانیوز علیرضا اسماعیلی، مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به تمدید زمان ثبت نام تسهیلات ویژه برای حمایت از ناشران خصوصی در زمان شیوع کرونا گفت: نظر به تشکیل نخستین جلسه کارگروه اعطای تسهیلات حمایتی بخش فرهنگ (ویژه ناشران) و با عنایت به فراخوان قبلی تصمیم گرفته شد زمان ثبت نام در سامانه برای آخرین بار جهت بهره مندی هر چه بیشتر ناشران تمدید شود. این گفته در حالی است که شیوع کرونا نه تنها باعث شده ناشران با مشکلات عدیده ای مواجه شوند بلکه بزرگترین رویداد کتاب ایران یعنی جشنواره کتاب هم به تعلیق درآمده است.

این در حالی است که وضعیت نشر طبق برآوردها و اطلاعات موجود وخیم است و باید مسئولان جدی تر برای این عرصه به میدان بیایند. به طور مثال هومان حسن پور، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران اعلام کرد: وضعیت ما در این روزها ناگفته پیداست. ناشران و کتابفروشان دچار خسارت 90 درصدی شده اند، 10 درصد را هم برای فروش اینترنتی می گویم و گرنه وضعیتمان بد است.

نکته اینجاست که هرچند در طرح تابستانه و پاییزه کتاب فروش خوبی نصیب کتابفروشی ها شد و حتی ناشران نیز از این موضوع سهم بردند اما هنوز وضعیت نشر به حد معمول خود نیز نرسیده تا بتواند به فکر سود باشد. از این رو می طلبد تا هرچه سریعتر وضعیت ناشران را بهبود داد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران
روز گذشته (18 آذر) معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از قطعی شدن زمان برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۱۹

امیری|به گزارش شهرآرانیوز، براساس این خبر، محسن جوادی اعلام کرد: نمایشگاه مجازی کتاب دی ماه برگزار می شود.

به گفته او تعطیلات دوهفته ای ادارات باعث شد روند تدارک برنامه نمایشگاه با تأخیر پیش برود و همین سبب تغییر زمان نمایشگاه از آذرماه شد.

او در این خبر یادآور شد که تدارکات لازم برای برگزاری نمایشگاه کتاب مجازی انجام شده است و اظهار امیدواری کرد که ناشران در این نمایشگاه فروش خوبی داشته باشند. او همچنین اعلام کرد:خوشبختانه یارانه اختصاص یافته به نمایشگاه مجازی کتاب نسبت به دوره های قبل افزایش یافته است.

نمایشگاه مجازی تجربه جدیدی است
مدیرعامل انتشارات به نشر در واکنش به این اتفاق می گوید: به نظر من برگزاری نمایشگاه به شکل مجازی تجربه جدیدی است. الان اطلاعات دقیقی از کم وکیف برگزاری این نمایشگاه نداریم، اما قطعا هر رویدادی که باعث شود کتاب ها دیده و خریداری شود، رویداد خوبی است و ما هم به نوبه خودمان از این اتفاق استقبال می کنیم.

حسین سعیدی در پاسخ به اینکه آیا نمایشگاه مجازی کتاب می تواند جایگزینی برای نمایشگاه بین المللی کتاب تهران باشد، می گوید: برخی دوستان می گویند نمایشگاه مجازی جایگزین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران است، اما به نظر من این طور نیست. در حقیقت در این شرایط که امکان برگزاری نمایشگاه به شکل فیزکی وجود ندارد، برگزاری نمایشگاه مجازی کار ارزنده ای است، اما نمی توانیم بگوییم جایگزینی برای نمایشگاه هایی است که سال های گذشته برپا می شده است. قطعا برگزاری نمایشگاه مجازی نمی تواند خلأ برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را پر کند، بلکه هر کدام از این رویدادها مستقل و جدا از هم هستند و هر کدام خواص و ویژگی های خود را دارند. به طور کلی می توان گفت در وضعیت کرونا این اتفاق، اتفاق خوبی خواهد بود.

او با بیان اینکه انتشارات به نشر هم در این نمایشگاه شرکت خواهد کرد، می افزاید: ما تا الان ثبت نام کردیم و از مراحل دیگرش اطلاعی نداریم. به احتمال، به زودی کم وکیف نمایشگاه در قالب شیوه نامه ای به ما اعلام می شود.

لینک خبر :‌ شهرآٰرا نیوز
سینماپرس: این کارگردان با اشاره به تعطیلی کنونی سینما گفت: کارگر و کارمند سینما را در دوره شیوع کرونا، تعدیل و اخراج نکنید بلکه مدیران ما از الان باید به فکر سالن های سینما، امکانات و کبودها باشند تا پس از بحران کرونا با خیال راحت بدانند که چکار باید بکنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۱

به گزارش سینماپرس ، سینماهای کشور همچنان روزهای بی رونق و تعطیل شده ای را سپری می کند و این ماجرا همانند ماه های اخیر ادامه دارد بلکه بتواند با افت تب و تاب کرونا و شاید برپایی جشنواره فجر به تحرکی مجدد برسد.

جشنواره فجر سی و نهم قطعی به نظر می رسد اما چگونگی برپایی و کم و کیف آن نیز محل سوال است. با این حال در روزهایی که سالن های سینما با منع اکران فیلم ها و البته عدم استقبال صاحبان فیلم مواجه اند، هیچ اتفاقی نیز از ناحیه این بخش از هنر به گوش نمی رسد و گویا همه چیز در تعطیلی مطلق به سر می برد.

برهمین اساس هم برخی معتقدند که باید از فرصت پیش آمده به نحو دیگری استفاده کرد و لااقل دستی به سر و روی سینما کشید.

انگار از اساس سینمایی در کار نبوده و نیست

مسعود اطیابی کارگردان سینما در همین ارتباط و با تأکید بر نکته مذکور تصریح کرد: پس از چندماه تعطیلی سالن های سینما که به واسطه کرونا پیش آمده، مدیریت ما به نظر می رسد به کلی سینمای الان را فراموش کرده اند به نحوی که انگار از اساس سینمایی در کار نبوده و نیست.

وی افزود: درحالی که همین الان باید از فرصت محدودیت های فعلی استفاده کنند و لااقل سراغ رفع کمبودهای قبلی بروند اما فعلا که خبر خاصی دیده و شنیده نمی شود. نهایتا به هر ترتیبی در پی این هستند که جشنواره فجر را در این شرایط برپا کنند.

کارگردان فیلم هایی همچون دینامیت و انفرادی تأکید داشت: کارگر و کارمند سینما را در دوره شیوع کرونا، تعدیل و اخراج نکنید بلکه در این زمان تعطیلی، مثلا سراغ بازسازی سالن ها بروید و هرکار دیگری که برای رونق سینمای بعد از کرونا لازم است را پیگیری کنید.

قطار درحال حرکت را که نمی شود تعمیر کرد

وی خاطرنشان کرد: مدیران ما از الان باید به فکر سالن های سینما، امکانات و کبودها باشند تا پس از بحران کرونا با خیال راحت بدانند که چکار باید بکنند. بالاخره قرار نیست که کرونا برای همیشه ادامه یاید و سینما نیز از بین برود.

اطیابی اینگونه نیز یادآور شد:در همین بازه تعطیلی سینماها که سالن ها خاموش اند و متقاضی اکران هم وجود ندارد، مدیران بنشینند و برنامه بریزند و این قطار ایستاده را تعمیر کنند؛ وگرنه سینمایی که مشغول کار است را که نمی توان درمان کرد.

*آنا

لینک خبر :‌ سینما پرس
یکی از تهیه کننده سینما معتقد است به دلیل اینکه اکثر فیلم ها با پول های باد آورده تولید می شوند، جز دیده شدن دغدغه دیگری ندارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۱ سایت های دیگر : باشگاه خبرنگاران جوان سینما پرس پیام مازند

منصور لشکری قوچانی تهیه کننده سینما در گفت و گویی، درباره آینده اکران فیلم های کم کیفیت در دوران پس از کرونا گفت: در وهله اول تولید فیلم در چنین وضعیتی اشتباه است. در زمانی که می دانیم اگر فیلمی تهیه شود نمی توانیم اکران کنیم از سویی زیرساخت های نمایش آنلاین وجود ندارد و مسئولان ارشاد هم دغدغه آن را ندارند، ساخت فیلم تصمیم درستی نیست. کسانی که با پول شخصی و عشق به سینما قصد تولید داشته باشند، انگشت شمار هستند. اکثر افرادی که دست به تولید می زنند با پول های بادآورده و بیت المال فعالیت می کنند و هیچ نگرانی از بابت اکران و دیگر مقوله ها ندارند.

وی افزود: این روزها در کشورهای اروپایی و آمریکایی که زیرساخت های آنلاین هم دارند فیلم تولید نمی شود؛ آن ها شرایط را می سنجند اما در کشور ما که از تعداد سالن سینما تا نمایش آنلاین با مشکل روبرو هستیم فیلم تولید شده و پروانه ساخت هم به طور مرتب صادر می شود.

تهیه کننده قاتل اهلی ادامه داد: این روزها اگر سالن های سینما باز بود، دردی از دردهای این هنر دوا نمی کرد؛ چراکه به علت کرونا کسی سینما نمی رفت. نمایش آنلاین هم که وضعیتش مشخص است؛یعنی هیچکدام از فیلم های اکران شده آنلاین، به درآمد یک میلیارد تومان هم نرسیدند. در صورتی که کمترین هزینه برای تولید یک فیلم بین سه تا چهار میلیارد تومان است و باید بیش از سه برابر بفروشد که به سود برسد. پس هر فردی سراغ تولید برود متضرر خواهد شد. برخی می گویند فلان جا هزینه تولید فلان فیلم یا سریال را می دهد؛ این فلان جا کجا است؟ آیا جز این است که اکثر این پول ها از جیب مردم تأمین می شود؟!

این تهیه کننده اظهار کرد: البته بخشی از پول های بادآورده با نیت خیر و برخی با نیت های دیگر به سینما می آید، اما مهم اینجاست حتی همان پروژه ای که نیت خیر دارد، ضربه مهلکی به فرهنگ ایرانی اسلامی می زند؛ چراکه دیگر تولیدات هم به این علت که نمی خواهند جلوی دیگر آثار کم بیاورند و قصد دیده شدن و درآمدزایی دارند، به رقابت ناسالم و تولید فیلم مبتذل می رسند. اگر می بیند این روزها سازندگان، آثاری تولید می کنند و حاکمیت از آن ها ناراحت و ناراضی شده نتیجه همین رقابت ناسالم است. کسانی که با پول های بادآورده اثری تولید می کنند، بدانند نهایتا در حال رشد سینما و فرهنگ ابتذال هستند. پس تنها راه سالم ماندن سینما، تولید با پول سالم است.

وی تصریح کرد: نکته قابل تامل اینجاست وقتی یک بخشی آمده سینمای ما را نابود کند مگر می شود سیستمی مانند ارشاد و یا ارگان های مرتبط آن را تشخیص ندهند؟! پس اگر همت کنند به طور قطع می توانند جلوی آن ها و تبعات منفی گسترده شان را بگیرند. بدانید کسانی که با پول کثیف فیلم می سازند، فقط دغدغه دیده شدن دارند و اصلا به سود و زیان توجهی نمی کنند.

تهیه کننده خط ویژه بیان کرد: امیدوارم وزارت ارشاد، صدا و سیما، قوه مقننه، مجریه و... طرح و بستری در فضای مجازی برای نمایش آثار سینمایی ایجاد کند که هزینه های تولید فیلم ها برگردد. باید کاری کرد که حتی فروش مجازی فیلم ها به سود برسند. یکی از بزرگترین گردش مالی کشور ما از طریق همین فضای مجازی و گردش اینترنتی است. در دوران کرونا مصرف اینترنت بالا رفت.

وی افزود: واقعا اگر مسئولان دلشان برای فرهنگ این سرزمین می سوزد باید کاری کنند. باید بخش فرهنگ از بخش تجارت در فضای مجازی و حجم اینترنتی جدا شود. از آنجایی که اینترانت داریم، برگشت سرمایه برای سینما و سریال به وجود می آید و اتقاق خوبی است.

تهیه کننده عصر یخبندان گفت: نسخه ای که در ایران اجرا می کنند، مشابه نسخه ای در غرب مانند نتفلیکس است، اما متوجه نیستند در آنجا اینترنت به قیمت بسیار ارزان در اختیار مردم قرار می گیرد، اما در کشور ما چون اینترانت است و با اینترنت جهانی فرق دارد، جریان مالی اش نیز متفاوت است. پس باید بر اساس همین اینترانت فکری کرد و سینمای آنلاین و ملی بوجود آورد که به مقاصد مثبت و نجات فرهنگ مملکت برسیم. متاسفانه مسئولان این کار را نمی کنند؛ چراکه هم پلتفرم های فروش اینترنتی و هم پلتفرم هایی که از بخش نمایش آنلاین سریال و فیلم درآمدزایی دارند، ضرر می کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ شفاف
بهمن کامیار تهیه کننده و کارگردان سینما با اشاره به اینکه کار تدوین فیلم سینمایی زمستان بود به تهیه کنندگی او آغاز شده است، درباره نحوه برگزاری جشنواره سی ونهم فیلم فجر نکاتی را مطرح کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۱ سایت های دیگر : اعتماد آنلاین سینما پرس خبرگزاری دانشجو هشدار نیوز

بهمن کامیار تهیه کننده فیلم سینمایی زمستان بود به کارگردانی وحید پرشاد در گفتگو با خبرنگار مهر درباره آخرین وضعیت این پروژه گفت: به تازگی فیلمبرداری این اثر به پایان رسیده و وارد مرحله تدوین شده از همین رو تمام سعی ما بر این است که کارهای فنی زمستان بود به نحوی پیش برود که برای حضور در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر آماده شود در واقع در نظر داریم فرم حضور در این رویداد سینمایی را پر کنیم.

کامیار بیان کرد: زمستان بود داستان مادری است که برای کشف اتفاقات و حواشی که حول محور دخترش در تهران به وجود آمده است سفری را آغاز می کند و در نهایت نقاط و مطالب پنهانی برایش روشن می شود درواقع این فیلم داستان یک سفر شهودی برای مادری است که نگران فرزندش است.

ما در هر صورت حضور در جشنواره را مغتنم می شماریم ولی بحث من درباره جایگاه جشنواره فیلم فجر و شأن آن در میان جشنواره های فرهنگی و هنری است که به عنوان سرآمد آنها شناخته می شود بنابراین وقتی این جشنواره از آن رونق، آن جایگاه و آن شأن و شخصیت برخوردار نباشد، این امر روی بقیه جشنواره ها و رویدادهای فرهنگی و هنری هم تأثیر می گذارد کارگردان مرداد با اشاره به روند ساخت زمستان بود توضیح داد: ما برای زمستان بود چند مرحله پیش تولید انجام دادیم، اما به دلایل مختلف از جمله کرونا و تداخل برنامه کاری بازیگران، دو مرحله پیش تولید را متوقف کردیم ولی با توجه به اینکه وحید پرشاد دوست داشت حتماً فیلم را تولید کند، ساخت آن را آغاز کردیم. البته با رعایت پروتکل های بهداشتی کار را به نحوی پیش بردیم که با کمترین آسیب همراه شد، خوشبختانه عوامل هم خیلی خوب موارد بهداشتی رعایت کردند ضمن اینکه امکانات هم فراهم بود و بدون هیچ آسیبی فیلمبرداری کار تمام شد. این را هم باید عنوان کنم که وحید پرشاد پیش از این چند فیلم بلند ساخته بود اما آثارش مجوز ویدئویی داشتند یعنی و زمستان بود هرچند تجربه اول تو در زمینه فیلمسازی بلند محسوب نمی شود اما اولین فیلم بلند او با پروانه سینمایی است.

وی با اشاره به برگزاری جشنواره فیلم فجر گفت: با توجه به شرایطی فعلی سی و نهمین جشنواره فیلم فجر متفاوت تر از هر دوره دیگری برگزار خواهد شد چون تعداد فیلم های متقاضی و آماده شده مثل سال های قبل نخواهد بود. ما پیش از این هرساله چیزی حدود صد فیلمِ متقاضی حضور در جشنواره را داشتیم ولی امسال به دلیل شرایط کرونایی روند تولید تعدادی از فیلم ها در مراحل پیش تولید و حتی بعدتر از آن متوقف شد و بالطبع شرایط حضور در جشنواره ندارند. اما با توجه به اینکه امسال این رویداد سینمایی هیأت انتخاب ندارد باید ببینیم اساساً ساز و کار ورود به جشنواره به چه شکل خواهد بود. از طرفی بخش نگاه نو دیگر وجود ندارد و با توجه به اینکه اکران برای عموم مردم هم نداریم پس جایزه بهترین فیلم از نگاه مردم را هم نخواهیم داشت. در هر صورت فکر می کنم با توجه به اینکه سال آخر دولت فعلی است، دوستان ترجیح داده اند جشنواره را به هر صورت و به هر شکل برگزار کنند ولی به نظرم اگر قرار بر این باشد که فیلم ها نمایش داده نشوند فکر نمی کنم جشنواره قابل اعتنایی داشته باشیم.

کامیار ادامه داد: ما در هر صورت حضور در جشنواره را مغتنم می شماریم ولی بحث من درباره جایگاه جشنواره فیلم فجر و شأن آن در میان جشنواره های فرهنگی و هنری است که به عنوان سرآمد آنها شناخته می شود بنابراین وقتی این جشنواره از آن رونق، آن جایگاه و آن شأن و شخصیت برخوردار نباشد، این امر روی بقیه جشنواره ها و رویدادهای فرهنگی و هنری هم تأثیر می گذارد من امیدوارم همت اصلی برگزارکنندگان جشنواره بر این باشد که حداقل بتوانند برای اهالی رسانه و منتقدان ساز و کاری را فراهم کنند که فیلم ها برای آنها به نمایش گذاشته شود. واقعیت این است که اگر فیلم ها صرفاً توسط هیأت داوران دیده شود، اتفاق جذابی نخواهد افتاد.

وی تاکید کرد: به هر حال یکی از کارکردهای فجر برای ما فیلمسازان این است که فیلم بعد رسانه ای و تبلیغات پیدا می کند و نگرشی که رسانه ها در آن ایام نسبت به فیلم دارند باعث می شود که آثار در اکران موفقیت بیشتری داشته باشند بنابراین اگر قرار است فیلم ها برای اهالی رسانه و منتقدان نمایش داده نشوند به نظرم دیگر کار جشنواره به خوبی انجام نمی شود و برگزاری آن بیشتر یک رفع تکلیف و یک ادعا می شود که بگویند جشنواره را در چنین شرایطی هم برگزار کردیم.

این تهیه کننده و کارگردان سینما در پایان درباره دیگر فعالیت های خود گفت: در تیرماه در مقام کارگردان، پیش تولید یک بغل دریا را شروع کردم اما ما به موج دوم کرونا خوردیم و کار را تعطیل کردیم به این امید که بتوانیم در مهر و آبان ماه کارها را از سر بگیریم ولی متأسفانه موج سوم کرونا آغاز شد که شدیدتر بود. پس با توجه به اینکه در مراحل پیش تولید بودیم ترجیح ما این بود که دست نگه داریم تا اوضاع و احوال بهتر شود بنابراین در صورت مساعد بودن شرایط کار تولید یک بغل دریا را در زمستان آغاز می کنیم.

کد خبر 5090138

زهرا منصوری

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
دبیر سی ونهمین جشنواره فیلم فجر از احتمال حضور بعضی فیلم هایی که پیش از این در رویدادهای خارجی شرکت کرده اند، در جشنواره فیلم فجر خبر داد؛ البته به شرطی که شورای سیاستگذاری موافقت کند.

به گزارش ایسنا، جشنواره فیلم فجر براساس آیین نامه خود هر سال فیلم هایی را می پذیرد که نخستین نمایش خود را به این رویداد اختصاص دهند و از این رو بسیاری از کارگردان های شناخته شده کشور هم فیلم خود را ابتدا به جشنواره فجر ارائه می کنند و بعد برای شرکت آن در رویدادهای خارجی برنامه ریزی می شود.

اما از آنجا که از ماه ها قبل تکلیف برگزاری جشنواره فجر مشخص نبود، برخی صاحبان فیلم ها ترجیح دادند اولین نمایش آثار جدیدشان در خارج از کشور باشد و برهمین اساس تعداد قابل توجهی فیلم توسط سینماگران ایرانی تولید شده که پیش تر در گزارشی به قلم محمد اطبایی (کارشناس سینما در بخش بین الملل) به برخی از آن ها اشاره شد مثل فیلم های نامو نادر ساعی ور، من اینجا هستم عباس امینی، نجیبه مصطفی گندم کار، گورکن کاظم ملایی، جنایت بی دقت شهرام مکری، دشت خاموش احمد بهرامی، بندر بند منیژه حکمت، خط فرضی فرنوش صمدی، گربه سیاه کریم امینی، کلاغ ها نقی نعمتی، بی سر کاوه سجادی حسینی، انیما رضا گلچین، مهاجر کوچولو بتین قبادی، مجبوریم رضا درمیشیان و تی تی آیدا پناهنده بوتاکس کاوه مظاهری و شیطان وجود ندارد محمد رسول اف.

البته در این بین دشت خاموش سال قبل متقاضی جشنواره فجر بود که پذیرفته نشد و امسال جایزه بهترین بخش افق های جشنواره ونیز را گرفت.

پیگیری های ایسنا حاکی از این است که تعدادی از فیلم های اشاره شده، متقاضی حضور در جشنواره فجر هستند ولی طبق تاکید دبیر جشنواره در نشست خبری اخیرش که اعلام کرد فیلم هایی که قبلا در جشنواره ای خارج از کشور شرکت کرده اند امکان حضور در فجر را ندارند، این اتفاق عملی نیست. با این حال این سوال مطرح است وقتی امسال هیات انتخابی وجود ندارد و جشنواره در شرایط استثنایی برگزار می شود، آیا نمی توان استثنایی برای این فیلم ها قائل شد؟ همانطور که سال 97 برای روزهای نارنجی اعمال شده بود.

در پاسخ به این سوال محمدمهدی طباطبایی نژاد - دبیر جشنواره فیلم فجر - به ایسنا گفت: به دلیل آنکه چنین تقاضایی از سوی دوستان به رییس سازمان سینمایی هم مطرح شده، قرار براین است که موضوع را دوباره در شورای سیاست گذاری مطرح کنیم و اگر شورا موافق بود می توانیم اطلاعیه دهیم و این مورد را اعلام کنیم؛ اما اگر شورا موافق نبود طبیعتا طبق آنچه مصوب شده این فیلم ها نمی توانند در جشنواره فجر باشند.

وی تاکید کرد که یک اصل مهم برای حضور هر فیلمی در جشنواره داشتن پروانه نمایش است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۰

چاپ ایمیل

شام ایرانی عنوان برنامه ای است که چند قسمت اخیر آن برای مردم لرستان پرحاشیه شده است!

البته برنامه ای عاریه ای بدون هیچ نبوغ و ابتکاری است با کپی برداری ناموفق از برنامه های ماهواره ای آن ور آبی که تماشای دیدن این همه صحنه های تقلیدی آن، جوانه بربدن سیب زمینی سبز می کند!

برنامه ای که حتی نتوانسته مثل بعضی از برنامه های ایرانیزه شده ی دیگر، جا بیوفتد، و فقط با تکیه بر حضور سلبریتی ها، تلاش در جذب مخاطب دارد.

سکانس هایی پر از دیالوگ های خاله زنکی و نامناسب پخش در یک رسانه ی جمعی و مجموعه ای از نمایش نپخته و غیر قابل هضم از زندگی لاکچری سلبریتی های ایرانی که بعضا فرسنگ ها از حال و روز این روزهای مردم ایران فاصله دارد، و اخیرا نیز انواع و اقسام توهین ها از تشبیه همدیگر به بز تا اهانت به اقوام و ...

شام ایرانی برنامه ای که با نشان دادن واقعیت زندگی سلبریتی ها و مقایسه با آن چیزی که تا کنون در تلویزیون و رسانه ی ملی از آن ها مشاهده شده تضادهای دیرپَز و تلخی در ذهن بیننده هایش ایجاد می کند. هنرمندانی که فقط در تلویزیون و سینما مجبور به رعایت چهارچوب ها بودند، در این جا هر جور بخواهند می پوشند و هر چه بخواهند می گویند!

به راستی هدف اصلی از ساخت این قبیل برنامه ها چیست؟

شام ایرانی بیانگر کدام فرهنگ و اصالت ایرانی است؟

آیا صرفا جهت سرگرمی مردم می شود برنامه هایی مثل شام ایرانی و شب های مافیایی ساخت و به محتوای بی محتوایی که به مغز مردم می خورانند توجهی نکرد؟

برنامه ی شب های مافیایی آقای سعید ابوطالب چه چیزی به مردم می آموزد؟ یک بازی عاریتی بر مبنای دروغ و ریاکاری، فریب، تزویر و ناجوانمردی یا صرفاً جهت سرگرمی مخاطب؟

این برنامه ها به مصداق مَثَلِ کلاغ می خواست راه رفتن کبک را تقلید کند راه رفتن خودش را هم از یاد برد چگونه برای پخش از وزارت ارشاد مجوز می گیرند در حالی که به فرهنگ داخلی کشورمان و پیشینه غنی آن توجهی نداشته و نظارتی نیز بر محتوای تقلیدی و ضعیف آن ها وجود ندارد؟

نتیجه همین می شود که در چنین برنامه هایی، سلبریتی های ایرانی می توانند به راحتی به ارزش های اصیل دختران ایرانی برچسب بزنند و فرهنگ اقوام ما را به سخره بگیرند و عوامل آن حتی زحمت تدوین و حذف این جور اشتباه ها ی به ظاهر سهوی را نیز به خود ندهند!

ملت ایران و بخصوص قوم بزرگ و اصیل ایرانی لر منتظر عذرخواهی رسمی آقای سعید ابوطالب و دیگر دست اندرکاران این برنامه هستند و انتظار می رود مسئولان وزارت ارشاد و صداوسیما نیز در چنین مواردی قاطع تر عمل نموده و هر چه سریع تر فکری برای آبروی خود و فرهنگ کشورمان نمایند!

راضیه حسنوند

لینک خبر :‌ یافته
اتحادیه تهیه کنندگان سینمای ایران با انتشار اطلاعیه ای برگزاری جشنواره فیلم فجر را از علائم بارز اعلام حیات سینمای ایران دانست.

به گزارش ایسنا، متن اطلاعیه اتحادیه تهیه کنندگان سینمای ایران به این شرح است: سینمای ایران طی سال های اخیر از بحران های خسارت بار متعددی عبور کرده و به همت اصحاب و یارانش سالم و سربلند به حیات خود ادامه داده است.

اکنون که شیوع گسترده و جهانی کرونا، صنعت سینمای ایران را نیز مانند سایر کشورهای دنیا دچار آسیب های جدی و اجتناب ناپذیر کرده، هر نشانه ای از اعلام حیات سینما و آمادگی آن برای استقبال از آینده ای بهتر، باید مغتنم شمرده شود.

بی تردید یکی از علائم بارز اعلام حیات سینمای ایران، برگزاری جشنواره مهم فجر با حفظ تدابیر لازم خواهد بود.

امروزه دیگر بر کسی پوشیده نیست که جشنواره فیلم فجر، از مهم ترین رویدادهای فرهنگی هنری کشور است که تاثیر برگزاری آن بر افکار عمومی جامعه، به سادگی قابل انکار یا کتمان نیست.

شاید تعطیلی این رویداد مهم و بی نظیر، آسان ترین و مطلوب ترین راه برای کسانی باشد که یا توان استقامت در بحران ندارند و یا اساسا نسبت به تعطیلی همه جانبه سینمای ایران نگرانی لازم را ندارند، اما نباید فراموش کرد که سینمای ایران می تواند هوشمندانه از هر اتفاقی برای رسیدن به روزهای بهتر بهره برد و قابلیت و مقاومت لازم را برای آن که همچنان مهمترین رویداد فرهنگی کشور باقی بماند دارد.

بر این باوریم که برگزاری جشنواره فیلم فجر در شرایط کنونی، با همفکری و همدلی دست اندرکاران، به تجربه ای تازه و ارزنده در تاریخ سینمای ایران بدل خواهد شد تا دوستانش را شاد و دشمنانش را مأیوس سازد.

جشنواره فیلم فجر حتما می تواند همچون بسیاری از جشنواره های اخیر جهانی مانند لوکارنو، تورنتو، لندن، اَنسی و ... به شیوه ای جدید و منعطف با شرایط موعد برگزاری، اعم از مجازی، فیزیکی، ترکیبی و... برگزار شود و به همه علاقه مندانش نشان دهد که گرم ترین و روشن ترین آتش ها را زیر خاکستر کرونا، برای آینده ذخیره دارد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران

سرویس فرهنگ و هنر امروز نیوز ؛ سینما و تئاتر درباره تهیه کنندگان بخش خصوصی در حوزه سینمای ایران گفت: اول باید به این مهم توجه کنیم که تهیه کننده تعاریف متعدد دارد که ما به آن قائل هستیم و اگر در ایران از آن به درستی استفاده نمی شود و کارایی درستی ندارد باید ما که در این صنف مشغولیم به آن قائل بوده و اجرایی کنیم.

وی ادامه داد: ابتدا تهیه کننده به عنوان فردی است که با خرید یک داستان اورژینال یا پرداخت حق اقتباس از کتاب، نمایشنامه یا عقد قرارداد با نویسندگان برای آماده سازی فیلمنامه برای تولید کار را آغاز می کند. تامین مالی پروژه و استخدام افراد و نظارت بر فرآیند تولید و پخش از وظایفش است اما تهیه کننده اجرایی تعریف دیگری دارد که به نیابت و با اختیار تام از شرکت فیلمسازی، سرمایه گذار و یا پخش کننده بر کار تهیه کننده نظارت می کند و می کوشد فیلم در موعد مقرر و با بودجه مشخص به اتمام برسد.

تهیه کننده فیلم سینمایی امیر توضیح داد: تهیه کننده همکار به نیابت از تهیه کننده به تامین مالی پروژه می پردازد و در استخدام بازیگر به کارگردان کمک می کند همچنین مدیریت تجاری و نظارت بر تدارکات و تولید از وظایفش به شمار می آید اما مدیر طراحی پروژه کسی است که بر امکاناتی که تهیه کننده برای مراحل مختلف کار فراهم می آورد نظارت دارد. متن فیلمنامه را می خواند با نویسندگان دیدار می کند و آماده سازی نهایی فیلمنامه برای پیش تولید از وظایفش است. همچنین مجری طرح زیر نظر تهیه کننده مسایل عمده ای که در حین تولید رخ می دهد را اداره می کند. برآورد هزینه تولید برای سرمایه گذارها، نظارت بر تامین بودجه، اجرای سیستم های پایش مالی، کنترل هزینه های تولید و موارد مورد نیاز تولید و پیشرفت تولید از وظایف آن است.

دولت کمک بلاعوض برای هنر در نظر بگیرد

وی با اشاره به اینکه وظایف پنج گروه تهیه کنندگی مدتی است در سینمای ایران اجرایی شده است، بیان کرد: البته در این میان تهیه کنندگان حق العمل کار هم به تعداد محدودی وجود دارد و من منکر آن نمی شوم، این نوع تهیه کنندگان با قیمت بسیار ناچیزی پروانه ساخت می فروشند یا کارت تهیه کنندگی خود را برای کار در ازای مبلغی ناچیز در اختیار گروه تولید یک پروژه قرار می دهند که هر 2 کار اشتباه و مغمومی است اما اینکه تهیه کنندگان سینمای ایران را به حق العمل کار متهم کنیم خلاف اصول حرفه ای است. آقای فرح بخش مانند مارادونا اسطوره تهیه کنندگی هستند اما نباید دیگر تهیه کنندگان را حق العمل کار دانسته و از دایره تهیه کنندگی خارج کنند البته بخشی از فرمایشات وی درباره سرمایه گذاری کاملاً درست است.

تهیه کننده فیلم سینمایی عروس در پاسخ به این پرسش که کرونا تا امروز چه تاثیر در روند تولید و پخش در سینمای بخش خصوصی داشته است، گفت: کرونا برای همه بخش های سینما زیان بار بود. به هیچ وجه خسارت کرونا به سینما قابل جبران نیست در بخش تولید، توزیع و اکران ضربه جبران ناپذیری به سینما وارد شده است. بیش از 100 فیلم از تولیدات سال های گذشته پشت اکران باقی مانده است یعنی 300 میلیارد تومان برای تولیدات سال 98 هزینه شده و سرمایه خوابیده و بلا تکلیف است. نزدیک به یک سوم تولیدات سال گذشته در سال 99 تولید شده که این هم به فیلم های سال های گذشته اضافه خواهد شد از سوی دیگر 5000 هنرمند اهالی سینما با این تولیدات محدود و کم، بیکار شدند از سوی دیگر سالن های سینما در این مدت ضربه بزرگی را متحمل شدند سالن هایی مانند کورش، مگامال، گالریا، آزادی و... هزینه نگهداری دارند علاوه بر آن بیش از 3000 کارمند سینما بیکار شده و از حقوق خود محروم مانده اند و تعدادی از سالن های سینما کاملاً بسته شده و با کارمندان تسویه حساب کردند. سینما یک صنعت ورشکسته بوده و بعد از کرونا وضعیت وخیمی را تجربه می کند.

برخی از نهادهای دولتی ممکن است بخشی از هزینه تولید 10 درصد یا بیشتر را تامین کنند اما این کمک ها در تولید مستمر نبوده و موردی است و به صورت سرمایه گذاری قطعی وجود ندارد زیرا هر مدیر پایین دستی در نهاد دولتی و عمومی سلیقه و نظر خود را در زمان مدیریتش دنبال می کند افراد تغییر می کند و سرمایه گذاری به صورت دائمی نیست وی درباره انتظار بخش خصوصی از دولت برای جبران خسارات به وجود آمده گفت: در جهان تمام دولت ها به سینما کمک می کنند اما در ایران ما از کمک های دولت محرومیم. دولت باید نگاه ویژه ای به سینما و هنر داشته باشد. این صنعت حتی بیشتر از صنعت گردشگری متضرر شده است. در صنعت سینما در همه بخش ها شاهد رکود و ورشکستگی مطلق هستیم. بیکاری در این حوزه همانطور که گفتم به اوج خود رسیده است. دولت باید علاوه بر حمایت های معیشتی که بسیار ناچیز است، در برنامه خود بخشش مالیاتی اهالی این صنعت را ظرف چند سال آتی در دستور کار قرار دهد. زیرا متاسفانه بعد از بازگشایی سالن های سینما و بهبود وضعیت هم ما نمی توانیم سرمایه های خوابیده خود را به سرمایه در گردش تبدیل کنیم زیرا زیرساخت مناسبی برای ارایه درست فیلم ها وجود ندارد و گستردگی سالن های نمایش مانند اروپا و آمریکا در اختیار نداریم.

هاشمی در پاسخ به اینکه دولت در این زمینه چگونه می تواند به سینما و بخش خصوصی کمک کند، توضیح داد: پیشنهاد می شود دولت کمکی بلاعوض برای اهالی هنر در نظر گرفته و در اختیار وزارت ارشاد قرار دهد تا با توجه به فعالیت هنرهای متعدد از جمله سینما ارشاد هزینه بلیت بخشی از ظرفیت سالن های سینما را پرداخت کند تا فیلم های پر مخاطب جرات اکران پیدا کرده و رونق به سالن ها بازگردد. همچنین برای اطمینان مخاطب برای حضور در سالن های سینما هزینه دستگاه های ضدعفونی کننده مه ساز به سالن داران پرداخت شود تا این دستگاه ها نصب و مخاطب با طیب خاطر و با رعایت پروتکل های بهداشتی از فیلم های سینما استفاده کند.

این تهیه کننده سینما در جواب این سوال که در حال حاضر بخش خصوصی در سینمای ایران تا چه اندازه فعال است، بیان کرد: در گذشته 95 درصد سینمای ایران دولتی بود، در حال حاضر عمده فعالیت سینما با سرمایه بخش خصوصی است اما ممکن است پول های بخش های عمومی به صورت رانتی و اختصاصی به برخی از افراد و تولید برخی مضامین ارائه شود البته برخی از پول های بخش خصوصی هم به دلیل عدم شناخت کافی از عرصه سینما، سرمایه تزریق کرده و این عدم آگاهی کافی، ناهماهنگی در تولید و گرانی در این حوزه را منجر شده است. بخش خصوصی متاسفانه سامان دهی مناسبی ندارد پول به دلیل ناامنی در بازارهای سرمایه (طلا، ارز، مسکن) به سمت فرهنگ و هنر آمده اما کرونا باعث قطع این ورود سرمایه شد.

وی ادامه داد: دولت یک بخش کوچکی از منابع مالی خودش را عمدتاً در اختیار موسسات و فارابی قرار می دهد، مدیران هم قصد فراهم آوردن رزومه برای خودشان با هزینه دولت دارند، از این جهت فیلم هایی که توان جذب مخاطب را ندارند می سازند که بعضاً اکران هم نمی شود و تنها بیلان کاری خود را در حوزه های مختلف به رخ می کشند. سینما واقعاً بخش خصوصی است، بودجه های دولتی بیشتر هزینه اداره موسسات (حقوق و مزایای کارمندان و...) زیر مجموعه می شود.

هاشمی در پایان گفت: سرمایه تولید فیلم های سینمایی در سال های اخیر بالاخص توسط بخش خصوصی تامین شده است. برخی از نهادهای دولتی ممکن است بخشی از هزینه تولید 10 درصد یا بیشتر را تامین کنند اما این کمک ها در تولید مستمر نبوده و موردی است و به صورت سرمایه گذاری قطعی وجود ندارد زیرا هر مدیر پایین دستی در نهاد دولتی و عمومی سلیقه و نظر خود را در زمان مدیریتش دنبال می کند افراد تغییر می کند و سرمایه گذاری به صورت دائمی نیست. در برخی از نهادها دولتی که بودجه فرهنگی دریافت می کنند حتی یک تولید هم ندارند البته در بخش خصوصی هم داریم افرادی که هر از گاهی وارد عرصه سینما شده پول هایی بی حساب و کتاب هزینه می کنند و از این وادی می روند به تعبیری مانند ابر بهاری هستند. اما در کل سینما وابسته به بخش خصوصی است.

لینک خبر :‌ امروز نیوز
برگزاری جشنواره فیلم فجر در سال جاری به مسئله جدیدی برای سینمای ایران تبدیل شده است و با توجه به ادامه روند شیوع این بیماری در کشور بحث های بسیاری درباره برگزاری یا عدم برگزاری این رویداد سینمایی مطرح شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۰ سایت های دیگر : شعار سال

به گزارش خبرنگار برنا، پس از خبرهای ضد و نقیضی که درباره برگزاری جشنواره فیلم فجر مطرح شد مسعود نجفی مدیر روابط عمومی این رویداد سینمایی در گفت وگویی تأکید کرد که نتیجه نهایی درباره برگزاری سی ونهمین جشنواره فیلم فجر 15 آذر ماه اعلام می شود و در نهایت با برگزاری نشست دبیر سی ونهمین جشنواره فیلم فجر برگزاری این جشنواره با شرایطی خاص قطعی شد.

هر چند که گفته شده با فراهم شدن شرایط ممکن است فیلم ها برای مخاطبان عام نیز نمایش داده شوند، با توجه به شرایطی که شیوع ویروس کرونا رقم زده است و خطرات احتمالی درباره شیوع بیشتر این بیماری بعید است که سی ونهمین جشنواره فیلم فجر مثل سال های گذشته برگزار شود و امسال به طور قطع جشنواره ای بسیار محدود و کوچک تر از سال های گذشته خواهیم داشت.

سینمای ما امروز در برگزاری جشنواره ها به صورت آنلاین طی یک سال اخیر چند تجربه داشته که شاید در برگزاری بتوان این جشنواره ها را موفق دانست اما قطعاً بازخورد چندانی را که انتظار می رود از برگزاری جشنواره ها به صورت آنلاین شاهد نبودیم. از طرفی خطر پخش نسخه قاچاق فیلم های سینمایی سینماگران را از حضور در چنین جشنواره ای منع می کند و ممکن است سی ونهمین جشنواره فیلم فجر با حداقل فیلم های ممکن برگزار شود.

به هر حال در سال جاری برگزاری مهم ترین رویداد سینمایی سال با بایدها و نبایدهایی مواجه است که بسیاری از سینماگران مخالف برگزاری آن، برخی معتقدند که این دوره از جشنواره باید به صورت آنلاین برگزار شود و برخی به برگزاری حضوری به صورت محدود در شرایطی خاص اعتقاد دارند.

در گفت وگو با چند سینماگر این موضوع را مورد بررسی قرار دادیم که در ادامه می خوانید:

ساسان سالور: در این شرایط با برگزاری جشنواره فیلم فجر مخالفم / بودجه جشنواره برای حمایت از قشر ضعیف سینماگران هزینه شود

ساسان سالور با برگزاری جشنواره فیلم فجر در شرایط شیوع ویروس کرونا مخالف است و معتقد است بودجه جشنواره بهتر است برای حمایت از قشر ضعیف سینماگران هزینه شود.

ساسان سالور تهیه کننده سینما در گفت وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: در حال حاضر ضرورتی بر برگزاری جشنواره فیلم فجر احساس نمی شود. معیشت همه دچار مشکل شده و در چنین زمانی اگر بودجه ای وجود دارد بهتر است به بدنه سینما تزریق شود و این بودجه را باید در راستای بهبودی وضعیت معیشت اهالی سینما هزینه کرد.

سالور تصریح کرد: جشنواره فیلم فجر بیشتر شبیه به یک جشن سراسری است که در سراسر کشور مردم در این جشن می توانند شرکت کرده و فیلم ها را ببینند. به طور کل این جشنواره را نمی توان با دیگر جشنواره های سینمایی دنیا مقایسه کرد که سعی دارند یک سری سینماگر جوان را به سینما معرفی کنند و پیشرفتی در سینما حاصل کنند. بنابراین می توان در سال جاری که شرایط بسیار بدی را تجربه می کنیم این جشنواره را تعطیل کرد و یا با کمترین هزینه به صورت آنلاین برگزار کرد و بودجه را به بدنه سینما تزریق کرد.

او افزود: امکان برگزاری جشنواره فیلم فجر به صورت آنلاین وجود دارد اما شرط اصلی اش فراهم کردن زیرساخت ها است. هنوز فرصت فراهم کردن این زیرساخت ها وجود دارد. حتی می توان جشنواره را به صورت محدود برگزار کرد تا همه به فیلم ها دسترسی نداشته باشند. ما حتی می توانیم از تجربه دیگر کشورهای دنیا هم استفاده کنیم، به عنوان مثال برگزاری جشنواره تورنتو به صورت آنلاین می تواند نمونه ای باشد برای ما که از آن استفاده کنیم.

این تهیه کننده در ادامه خاطرنشان کرد: اگر برای فیلم های حاضر در جشنواره حفظ حقوق تولیدکنندگان تضمین شود قطعاً از جشنواره استقبال خواهد شد و در غیر این صورت برگزاری جشنواره به شکلی که سال های گذشته برگزار می شد هم تصمیمی منطقی نیست. من اگر خودم هم فیلمی آماده نمایش داشتم همین نظر را می دادم چرا که با وجود ویروس کرونا هیچ شور و اشتیاقی در بین مردم برای حضور در این جشنواره وجود ندارد و در این شرایط قطعاً فیلم ها هم دیده نمی شوند.

تهیه کننده فیلم سینمایی تمشک در پایان گفت: در این شرایط تصمیم منطقی جلوگیری از هزینه میلیارد تومانی برای برگزاری جشنواره است، اگر چنین بودجه ای وجود دارد بهتر است مسئولان آن را برای حمایت از افراد کم درآمد سینما در نظر بگیرند.

محمد متوسلانی: هر بودجه ای برای برگزاری جشنواره فجر صرف شود، یک بودجه هدر رفته است

محمد متوسلانی معتقد است در شرایطی که ویروس کرونا مشکلات متعددی برای سینما به وجود آورده و هیچ شوقی در جامعه برای برگزاری جشنواره فیلم فجر وجود ندارد، هر بودجه ای که صرف برگزاری این جشنواره شود، یک بودجه هدر رفته است.

محمد متوسلانی کارگردان، تهیه کننده و بازیگر سینما و تلویزیون در گفت وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: در شرایطی که شاهد جان انسان ها در خطر است و یک بیماری همه چیز را تحت الشعاع خود قرار داده برگزاری جشنواره فیلم فجر هیچ منطقی ندارد چرا که برگزاری این رویداد در شرایط حاضر هیچ کمکی به سینما و مردم نمی کند؛ من هیچ خاصیتی در برگزاری آن نمی بینم.

متوسلانی خاطرنشان کرد: جشنواره امسال در صورت برگزاری نه مخاطبی خواهد داشت و نه می تواند هیچ یک از اهداف خود را دنبال کند. هر جشنواره یک سری اهدافی دارد که اگر امکان دنبال کردن این اهداف وجود نداشته باشد برگزاری آن کار عبث و بیهوده ای و جشنواره امسال چنین شرایطی دارد.

او افزود: مردم هم هیچ شوقی برای حضور در این جشنواره ندارند، قطعاً سینمادوستان هم حفظ جان و سلامتی شان را به دیدن فیلم ترجیح می دهند، وقتی جشنواره مخاطبی ندارد هیچ لزومی برای برگزاری آن وجود ندارد.

این کارگردان در ادامه خاطرنشان کرد: برگزاری جشنواره به صورت آنلاین برای افرادی که به تازگی فیلم ساخته اند و می خواهند فیلمشان دیده شود شاید کارکردی داشته باشد. به هر حال آن ها انتظار دارند فیلمی که ساخته اند دیده شود و شوق برگزاری جشنواره برای آن ها وجود دارد تا زحماتشان دیده شود اما بعید می دانم جشنواره آنلاین بتواند در این زمینه نتیجه بخش باشد.

کارگردان فیلم سینمایی کفش های میرزا نوروز در ادامه گفت: جشنواره فیلم فجر هر سال با برگزاری اش سینما را در جامعه مطرح می کرد و به سینما رونق می داد و روی اکران فیلم ها هم تأثیری چشمگیر داشت اما امروز که آینده سینما مبهم است و فکر نمی کنم به زودی بتوان شرایطی مشخص برای آن متصور شد انرژی و بودجه برای برگزاری جشنواره صرف کردن کار اشتباه است و اگر اصرار به برگزاری وجود دارد برگزاری آنلاین می توان تا حدی راهگشا باشد.

او افزود: اگر بودجه ای برای برگزاری جشنواره فیلم فجر کنار گذاشته شده بهتر است در جهت رونق سینما صرف شود چرا که امروز سینمای ما با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می کند که قطعاً رسیدگی به این مشکلات در اولویت بالاتری نسبت به برگزاری یک جشنواره وجود دارد. قطعاً در این شرایط هر بودجه ای برای برگزاری جشنواره فجر صرف شود یک بودجه هدر رفته است و مسئولان بهتر است به جای این کار به فکر کمک به سینماگرانی باشند که مشکلات اقتصادی زندگی آن ها را در خطری جدی قرار داده است. امروز سینماهای کشور پس از مدت ها تعطیلی در وضعیتی هستند که حتی هزینه آب و برقشان را هم نمی توانند پرداخت کنند و در این شرایط منطق حکم می کند که به جای برگزاری جشنواره به این مشکلات بپردازیم.

حسن هدایت: جشنواره فیلم فجر می تواند به صورت آنلاین برگزار شود

حسن هدایت تهیه کننده و کارگردان سینما در گفت وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: در این وضعیت بحرانی که شیوع ویروس کرونا زندگی همه ما را تحت الشعاع خود قرار داده، حفظ سلامت مردم از همه چیز مهم تر است و الزامی به برگزاری جشنواره فیلم فجر احساس نمی شود.

هدایت تصریح کرد: وقتی جشنواره های معتبری چون جشنواره فیلم کن برای حفظ سلامت مردم برگزار نمی شود ما هم باید شرایط را درک کرده و اصراری به برگزاری جشنواره به سبک و سیاق سال های گذشته نداشته باشیم. جشنواره فیلم فجر می تواند به شکلی سمبولیک به صورت آنلاین برگزار شود؛ سازمان صداوسیما و پلتفرم های اینترنتی می توانند در یک همکاری این جشنواره را به صورت مجازی برگزار کنند تا حداقل به این شکل چراغ جشنواره روشن بماند، حیات سینما حفظ شود و افراد در جریان اخبار و تولیدات قرار بگیرند.

این کارگردان در ادامه اظهار داشت: خطر پخش نسخه قاچاق فیلم های سینمایی در جریان برگزاری جشنواره به صورت آنلاین قابل جلوگیری است. لزومی ندارد فیلم ها به صورت کامل نمایش داده شوند، می شود از هر فیلم حدود 10 دقیقه که به انتخاب تهیه کننده و کارگردان صورت گرفته، نمایش داده شود و به شکلی سمبولیک چراغ جشنواره روشن بماند. در این صورت خطر پخش فیلم احساس نمی شود و هر جا که این 10 دقیقه انتخاب شده نمایش داده شود یک تبلیغ برای فیلم به حساب می آید چرا که قطعاً این بخش از بخش های چشمگیر و جذاب فیلم خواهد بود و حتی می تواند در زمان اکران فیلم هم به فروش آن کمک کند.

کارگردان فیلم سینمایی گرداب در پایان اظهاراتش تأکید کرد: در این شرایط در حالیکه فیلم ها مطرح می شوند می توان نشست های مجازی برای معرفی فیلم ها برگزار کرد که داستان هر اثر و مسائل پیرامون ساخت فیلم و... در این نشست ها می توانند، مطرح شوند. وقتی در کشور ما قانون کپی رایت وجود ندارد چاره ای جز این کار نیست چرا که با پخش آنلاین فیلم ممکن است به راحتی حقوق مادی و معنوی تولید کنندگان فیلم به سرقت برود.

علی اکبر ثقفی: هزینه برگزاری جشنواره فجر می تواند برای حل مشکلات سینما در نظر گرفته شود

علی اکبر ثقفی تهیه کننده و کارگردان سینما در گفت وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: در شرایط فعلی و وضعیتی که امروز ویروس کرونا در کشور ایجاد کرده است به نظر من برگزاری جشنواره نمی تواند تصمیمی منطقی باشد. وقتی سینماها تعطیل هستند و اکثر مشاغل هم به همین شکل تعطیل شده اند نمی دانم برگزاری جشنواره چه لزومی دارد.

ثقفی تصریح کرد: برگزاری جشنواره به شکلی که هر سال برگزار می شد مثل این است که بگویند مسابقات فوتبال هم با تماشاگر برگزار شوند و این به هیچ وجه منطقی به نظر نمی رسد. بسیاری از فیلمسازان در این مدت فیلم ساخته و آماده نمایش دارند که شاید جشنواره برایشان امیدی بوده که اگر برگزار نشود برای آن ها بسیار ناراحت کننده است اما برگزاری جشنواره ارزش این را ندارد که حتی یک نفر به دلیل آن به کرونا مبتلا شود و از دنیا برود.

این تهیه کننده در ادامه گفت: به نظر من جشنواره ای که آنلاین برگزار شود را دیگر نمی توان جشنواره دانست. جشنواره هایی که آنلاین برگزار شدند هیچ بازخوردی نداشتند و فکر می کنم جشنواره فجر هم از این قاعده مستثنی نخواهد بود و در واقع جشنواره آنلاین مخاطبی هم نخواهد داشت. وقتی مسابقات ورزشی مهم و جشنواره های سینمایی مهم در سراسر دنیا لغو می شوند ما نباید خود را تافته جدا بافته بدانیم. در حال حاضر باید اولویت برای همه ما حفظ جان و نابودی ویروس کرونا باشد.

او افزود: اگر اصرار بر برگزاری جشنواره وجود دارد باید وزارت بهداشت برگزاری آن را تأیید کند و تضمینی برای حفظ سلامت افراد حاضر در جشنواره ارائه دهد. ما وقتی اصرار داریم جشنواره برگزار شود باید هزینه ای که صورت می گیرد توجیه داشته باشد و با توجه به هزینه صورت گرفته بازخوردی شاهد باشیم. در اینجا این سوال مطرح می شود که جشنواره فیلم کودک و نوجوان چه بازخوردی داشته و چند کودک و نوجوان از برنامه های این جشنواره بهره مند شدند؟ من فکر می کنم اگر هزینه برگزاری این جشنواره را صرف سینمای کودک می کردند یا حتی برای کودکان بی بضاعت در شهرستان ها تبلت خریده می شد، اتفاقات بهتری رخ می داد.

تهیه کننده فیلم سینمایی همه چیز برای فروش در ادامه تأکید کرد: برگزار جشن و جشنواره همیشه اتفاقی مثبت است و در وضعیتی که مردم شرایط روحی مساعدی ندارند اتفاقاتی از این دست می تواند به روحیه مردم کمک کند اما وقتی خطر جانی مطرح می شود و امکان اینکه برخی افراد با برگزاری این جشنواره جان خود را از دست دهند مطرح است، لزومی ندارد که جشنواره برگزار شود.

این تهیه کننده در پایان تصریح کرد: در حال حاضر وقتی سالن های سینما تعطیل هستند و بالای 150 فیلم در صف اکران قرار دارند ما اولویت های دیگری در سینما داریم که باید آن ها را دنبال کنیم. برگزار نشدن جشنواره اتفاقی ناراحت کننده است اما ما چاره ای نداریم؛ هزینه برگزاری جشنواره می تواند به سینما تزریق شود و مشکلات سینماگران را با این بودجه می توان تا حدی حل کرد.

ابراهیم عامریان: برگزاری جشنواره فجر حتی به شکل نمادین، زنده بودن سینما را نشان می دهد

ابراهیم عامریان معتقد است برگزاری سی ونهمین جشنواره فیلم فجر به صورت محدود، زنده بودن سینما را نشان می دهد.

ابراهیم عامریان تهیه کننده سینما در گفت وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: اشکالی در برگزاری جشنواره فیلم فجر وجود ندارد اما قطعاً نمی توان انتظار داشت که این جشنواره مثل سال های گذشته برگزار شود؛ می توان به شکلی نمادین این جشنواره را برگزار کرد تا نشانی باشد برای اینکه بگوییم سینما زنده است.

عامریان خاطرنشان کرد: جشنواره فیلم فجر در سال جاری می تواند بسیار کوچک و اصطلاحاً جمع وجور برگزار شود و نهایتاً یک یا دو سالن هم می توان برای نمایش فیلم ها اختصاص داد تا فیلم ها دیده شوند و درباره نقاط ضعف و نقاط قوت آثار بحث شود.

این تهیه کننده درباره برگزاری جشنواره فیلم فجر به صورت آنلاین گفت: در کشور ما زیرساخت های لازم برای برگزاری جشنواره به صورت آنلاین وجود ندارد. تجربه اکران آنلاین به ما ثابت کرد که هر فیلم پس از پخش در فضای مجازی به راحتی به صورت قاچاق در دسترس عموم قرار می گیرد.

او در پایان گفت: بنابراین وقتی خطر پخش فیلم ها به صورت قاچاق وجود دارد طبیعی است که هیچ فیلمسازی حاضر نشود فیلمش در جشنواره ای که به صورت آنلاین برگزار می شود، حضور داشته باشد. به نظر من جشنواره آنلاین برای سینمای ما منطقی نیست و اصلاً نمی تواند پیشنهاد خوبی باشد اما جشنواره فیلم فجر در سال جاری با توجه به شیوع ویروس کرونا و خطر ابتلای افراد به این ویروس می تواند با رعایت پروتکل های بهداشتی، فاصله اجتماعی و محدودیت های از این دست برگزار شود.

بهمن کامیار: می توان با رعایت پروتکل های بهداشتی، در زمانی مناسب جشنواره فیلم فجر را برگزار کرد

بهمن کامیار تهیه کننده و کارگردان سینما در گفت وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: من با برگزاری جشنواره فیلم فجر موافقم اما قطعاً نباید اصراری به برگزاری به شکلی که هر سال برگزار می شد در همان زمان همیشگی امکانپذیر نیست چرا که امروز شرایط همه چیز تغییر پیدا کرده و نمی توان انتظار داشت که جشنواره فیلم فجر برخلاف همه تحت تأثیر شیوع ویروس کرونا تغییری نداشته باشد.

کامیار تصریح کرد: برگزاری جشنواره به صورت آنلاین هم جذابیتی ندارد و اگر قرار است جشنواره برگزار شود بهترین اتفاق این است که به صورت حضوری با تغییراتی در جهت حفظ سلامت افراد در زمانی مناسب برگزار شود.

او افزود: در حال حاضر اگر وضعیت به همین شکل باشد قطعاً امسال امکان برگزاری جشنواره فجر وجود ندارد و می توان جشنواره را به زمان دیگری موکول کرد. ممکن است پس از عید نوروز اوایل سال 1400 شرایط کمی بهتر از امروز باشد و استثنائاً می توان بخش ملی و بین المللی این دوره از جشنواره را مثل چند سال پیش همزمان با هم برگزار کرد.

این تهیه کننده در ادامه خاطرنشان کرد: از طرفی بسیاری از فیلم هایی که پروانه ساخت گرفته اند به دلیل مساعد نبودن شرایط و تعطیلی اجباری پروژه ها هنوز به مرحله تولید نرسیده اند یا در میانه راه متوقف شده اند. اگر زمان برگزاری جشنواره را به زمان بعد تری موکول کنند امکان آماده شدن فیلم های بیشتری برای حضور در این رویداد سینمایی فراهم می شود.

تهیه کننده فیلم سینمایی در وجه حامل درباره برگزاری جشنواره فیلم فجر به صورت آنلاین گفت: برگزاری جشنواره به صورت آنلاین برای صاحبان آثار بسیار خطرناک است، نمی دانم مسئولان برگزاری جشنواره می توانند زیرساخت این را فراهم کنند که فیلم ها به سرقت نروند یا خیر اما اگر قرار است فیلم ها در بستر اینترنت نمایش داده شوند باید تضمینی وجود داشته باشد. اگر فرض را بر این بگذاریم که این بستر فراهم می شود به نظر من باز هم جشنواره آن شور و حال و جذابیت لازم را نخواهد داشت. فیلم دیدن در جشنواره در سالن سینما، در کنار مخاطبان و ایجاد بحث و تبادل نظر در فضای جشنواره است که جذابیت دارد و حذف این مسائل از این رویداد جذابیت آن را به حداقل می رساند.

او افزود: در برگزاری آنلاین جشنواره ارزش های فنی و هنری بسیاری از فیلم ها نادیده گرفته می شود. اگر قرار باشد سی ونهمین جشنواره فیلم فجر با این شرایط به صورت آنلاین حضور داشته باشد بعید می دانم با مخاطراتی که وجود دارد فیلمم را به جشنواره بفرستم.

این کارگردان در پایان اظهار داشت: احتمالاً فیلم سینمایی زمستان بود تا زمان برگزاری جشنواره آماده نمایش می شود اما تولید فیلم یک بغل دریا به کارگردانی خودم را به دلیل شرایطی که وجود دارد تعطیل کرده ایم و قطعاً تا زمان برگزاری جشنواره آماده نخواهد شد.

حسن توکل نیا: اگر وضعیت تهران از حالت قرمز خارج شود می توان جشنواره فیلم فجر را برگزار کرد

حسن توکل نیا تهیه کننده سینما در گفت وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: اگر هزینه برگزاری جشنواره فیلم فجر صرف جبران خسارت های وارد شده به اهالی سینما شود و به اقشاری که از نظر مالی بضاعت چندانی ندارند و گرفتار مشکلات معیشتی بسیاری هستند بهتر است جشنواره برگزار نشود و این اتفاق رخ دهد.

توکل نیا تصریح کرد: البته قابل درک است که اسپانسرها برای برگزاری جشنواره حاضر به سرمایه گذاری هستند و در صورت عدم برگزاری بودجه ای از سوی اسپانسرها پرداخت نمی شود، به همین دلیل نمی توان بودجه برگزاری را برای حل مشکلات سینماگران در نظر گرفت؛ بنابراین در این شرایط بهتر است جشنواره برگزار شود چرا که برگزاری آن می تواند برای اهالی سینما روحیه بخش باشد و طراوت و شادابی به سینمای ایران تزریق کند. به نظر من در این شرایط برگزاری جشنواره چه به صورت آنلاین و چه به صورت حضوری و غیر آنلاین می تواند اتفاق خوبی برای سینمای ایران باشد.

او افزود: اگر وضعیت تهران از حالت قرمز و خطرناک خارج شود جشنواره را می توان به صورت حضوری برگزار کرد اما صلاحیت این تصمیم گیری قطعاً با سینماگران نیست و باید ستاد مبارزه با ویروس کرونا آن را مشخص کند. وقتی مترو، رستوران ها و... به فعالیت خود ادامه می دهند چه لزومی دارد که سینما تعطیل باشد؟ در زمان کوتاهی که در سال جاری سینماها به فعالیت خود ادامه می دادند پروتکل های بهداشتی با دقت و وسواس اجرا می شدند و کسی از رفتن به سینما کرونا نگرفت؛ به نظر من کنترل وضعیت بهداشتی و اجرای پروتکل های بهداشتی در سالن های سینما امکانپذیر است.

تهیه کننده فیلم سینمایی چند می گیری گریه کنی 2 در ادامه خاطرنشان کرد: قطعاً برای برگزاری جشنواره فیلم فجر به صورت آنلاین انتظار می رود مسئولان برگزاری جشنواره ترفندی به کار ببرند که احتمال پخش نسخه قاچاق فیلم به حداقل برسد. قطعاً اگر این تضمین به وجود نیاید کمتر فیلمسازی به حضور در جشنواره فیلم فجر رغبت خواهد داشت. من هم در این شرایط قطعاً میلی به حضور فیلمم در جشنواره فجر نخواهم داشت.

سینماگرانی که امسال فیلم هایی آماده نمایش دارند با توجه به راهکارهای متفاوت برای برگزاری جشنواره اعم از برگزاری حضوری یا آنلاین بیش از هر چیز ترجیح می دهند که جشنواره فیلم فجر به صورت حضوری برگزار شود، چرا که قطعاً برگزاری آنلاین این رویداد سینمایی می تواند خطر قاچاق فیلم را به همراه داشته باشد.

با توجه به اینکه سی ونهمین دوره جشنواره فیلم فجر به صورت حضوری و محدود برگزار می شود خطر قاچاق فیلم ها دیگر وجود ندارد و سینماگران بیشتری شاید تمایل داشته باشند که فیلمشان در این دوره از جشنواره حضور داشته باشد.

ساسان سالور بهمن کامیار ابراهیم عامریان حسن هدایت محمد متوسلانی علی اکبر ثقفی حسن توکل نیا سی ونهمین جشنواره فیلم فجر

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
شیوه طراحی شده برای برگزاری سی و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر، باعث شده تا گروهی از فیلمسازان با تردید نسبت به حضور در این دوره از جشنواره بنگرند و ارزیابی های تابناک حکایت از آن دارد که اگر این دوره با همین شیوه برپا شود، برخی فیلمسازان فیلم هایشان را برای چهلمین جشنواره فجر نگه می دارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۱۹

شیوه طراحی شده برای برگزاری سی و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر باعث شده تا گروهی از فیلمسازان با تردید نسبت به حضور در این دوره از جشنواره بنگرند و ارزیابی های تابناک حکایت از آن دارد که اگر این دوره با همین شیوه برپا شود، برخی فیلمسازان فیلم هایشان را برای چهلمین جشنواره فجر نگه می دارند.

به گزارش تابناک ؛ جشنواره ملی فیلم فجر همان گونه که تابناک پیش بینی کرده بود در بهمن ماه برپا می شود و این بار دبیری آن بر عهده مهدی طباطبایی نژاد، معاون پیشین نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی است. جشنواره ملی فیلم فجر به عنوان کلیدی ترین رویداد فرهنگی ایران، تفاوت های فراوانی با دیگر رویدادها دارد؛ اما شاید مهم ترین تفاوتش به نوع برگزاری این رویداد بازمی گردد که با تجمع گسترده تماشاگران در طیف وسیعی از سالن های سینما همراه است.

در بندی از این مقررات تاکید شده است: نمایش فیلم ها در جشنواره، مطابق با ضوابط و مقررات سازمان سینمایی و مشروط به موافقت ستاد ملی مقابله با کرونا خواهد بود. با این اوصاف، ممکن است این دوره از جشنواره ها شامل اکران فیلم ها نشود و فیلم ها صرفاً توسط هیات های انتخاب و داوران برگزیده، توسط آن ها انتخاب و برگزیده شوند و در نهایت در مراسمی با حضور برگزیدگان صرفاً به آن ها جایزه داده شود.

در حالت خوشبینانه نیز با کاهش چشمگیر شمار مبتلایان به کرونا، جشنواره ملی فیلم فجر تنها با محوریت کاخ جشنواره (سینمای رسانه ها) و سینمای صنوف برگزار خواهد شد و خبری از اکران در گستره سالن های سینما در سراسر کشور نخواهد بود. در این صورت، دور از انتظار نیست، تنها فیلم هایی که در زمره کاندیدا های سیمرغ های بلورین بوده اند، در یک مجموعه که دارای امکان حضور خبرنگاران و منتقدین با فاصله گذاری را داشته باشند، به نمایش درآیند.

با گذشت چند روز از مشخص شدن نقش راه این دوره از جشنواره فیلم فجر، ارزیابی تابناک حکایت از آن دارد که برخی فیلمسازان با برگزاری جشنواره به این شیوه مخالفند، چون جشنواره فجر به یک آیین در کشور تبدیل شده بود که عموم مردم خودشان را آماده دیدن فیلم های تازه می کردند. در چنین شرایطی فیلمسازان مطمئن بودند فیلم شان توسط بخش موثری از جامعه دیده می شود و از قضا مهم ترین جایزه نیز سیمرغ بلورین بهترین فیلم به انتخاب عموم تماشاگران بود. این فرصت حالا دارد از دست می رود و چنین گمان می شود که برخی فیلمساز ها آثارشان را برای دوره بعدی جشنواره یعنی چهلمین جشنواره فیلم فجر که در بهمن 1400 برپا می شود، نگه دارند.

علت دیگری که برخی فیلمسازان به این نتیجه رسیده اند، شتابی در تولید در پیش نگیرند و فیلم هایشان را به جشنواره نرسانند، عدم شفافیت داوری ها بیش از هر دوره دیگری است. در دوره های پیشین داوران نمی توانستند هر سیمرغی را به هر فیلم یا هنرمندی بدهند، چون با توجه به نمایش فیلم برای تماشاگران به عنوان هیات منصفه و نماینده وجدان عمومی، اهدای جایزه به شخصی که برترین نبود، با واکنش های تندی مواجه می شد. اکنون که قرار نیست عموم فیلم ها را در جشنواره سی و نهم تماشا کنند، داوران هرچه را انتخاب کنند، عموم توان تشخیص و ارزیابی این انتخاب ها را ندارند؛ بنابراین به صورت بالقوه بیش ار دوره های پیشین امکان ناداوری وجود دارد، هرچند ممکن است بالفعل نشود، اما ریسک را افزایش می دهد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری تابناک
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۱۹

رضا سخایی برنامه ریز و دستیار کارگردان ، با انتشار یادداشتی ،نکات مهمی را درباره جشنواره فیلم فجر مطرح کرده است .

به گزارش سینماسینما ،متن کامل این یادداشت به شرح زیر است :
جشنواره متعلق به سینماست،
سینما متعلق به جشنواره نیست.

اگر ما تعریف انقلاب را تحول بدانیم ،قطعا این تحول باید براساس دغدغه و نگرانی باشد .این نگرانی بدون دخالت منافع مردم هیچ فایده ای ندارد .یعنی اینکه هرنگرانی و هر دغدغه ای که خارج از منفعت جامعه و کلیت مردم باشد نامش دغدغه انقلابی نیست .چونکه انقلاب را مردم به راه انداخته اند و بنیانگذارش و در ادامه رهبر آن خودشان را خدمتگذار مردم می دانند .پس اگر جشنواره ای شکل گرفته است باید بر پایه و اساس همین انقلاب باشد ، این جشنواره می بایست در خدمت مردم باشد، آثارش همراه بادرد اجتماع و مردم و گوینده معضلات و گرفتاری های موجود در هر دولت و ساختاری باشد .
اگر معضلات را به شکلی دغدغه مند نشان دهیم آنگاه تاثیرش در جامعه مشخص می شود و افراد آرام آرام نسبت به پیرامون خود متعهد خواهند شد و اینجاست که حرف معمار انقلاب که گفته بود هنر دمیدن روح تعهد در کالبد انسانهاست معنی درست خودش را پیدا می کند.
سینما را اگر شاخه ای از هنر بدانیم حتما باید این دغدغه مندی در آثارش دیده شود و جشنواره فجر نبایدتبدیل به مسئله مهم سینماگران شود یعنی با دیدگاه حضور در جشنواره سراغ سینما نروند . در حال حاضر سینماگران حرفه ای تقویم کاری خود را بر اساس جشنواره تنظیم می کنند و اوج کاری سینماگران از اواسط تابستان تا اول زمستان می باشد .این یعنی آسیب و ضرر به سینمای حرفه ای .
وقتی حضور فیلمها در جشنواره فجر در اکران و نمایش آنها تاثیر مستقیم دارد قطعن تمامی سینماگران باید تمام نگرانی شان حضور در جشنواره باشد و مهمترین مسئله و نگرانی که همان سینماست کاملن فراموش می شود.
هرجشنواره ای سلائق و نگاه خاص خودش را دارد و هر دوره شکل دیگری پیدا می کند ، پس منفعت این است که ما خودمان را با جشنواره هماهنگ کنیم و این یعنی فاجعه .

در سینمایی که تولیدات آن سالانه بیش از 60 الی 70 فیلم است و مجموعا سی فیلم به جشنواره راه پیدا می کند و اکران فیلمهای باقی مانده در انتظار اکران آن سی فیلم حضور پیدا کرده است و این فیلمهای منتظر در طول سال ممکن است به اکران نرسند و یاحتی دو الی سه سال اکرانشان به عقب بیافتد .پس سرمایه گذاری در این سینما یعنی اشتباه و این همان آسیب مجدد به سینمای حرفه ای است .
وقتی سینمای مستقل و سرمایه مستقل آرام آرام از سینما دور شود عده ای فرصت طلب و سود جو با ظاهری موجه و انقلابی با استفاده از پول بیت المال و بودجه های دولتی و نمایش و تظاهر به نگرانی برای انقلاب ، آرام آرام خودشان را به عنوان فیلمساز به سینما قالب می کنند و آثارشان را با همین روش به جشنواره تحویل می دهند و نام و نانی برای خودشان فراهم می کنند .
آیا تا به حال تحقیق شده است از ابتدای انقلاب چه کسانی از طریق همین دروغها و نمایشهای انقلابی بودن از طریق جشنواره مطرح شده اند و بعد از اینکه جیبشان پر شده است آرام آرام در جایگاه مخالف قرار گرفته اند ؟ چه تعداد سینماگر این مدلی داشته ایم ؟ اکنون آنان کجا هستند ؟ پس جشنواره ای که سبب سودجویی اعتقادی و باند بازی سینمایی شودچه تاثیری می تواند در سینمای ایران بگذارد؟ نکند فراموش کرده ایم جشنواره به بهانه سینماست نه سینما به بهانه جشنواره .

در این انقلاب ،هرجریانی که می خواست خودش را کارمند و حقوق بگیر کند با سو استفاده از نام انقلاب ،یک ستاد برای خودش راه اندازی کرد و آرام آرام آن ستاد به شکل دفتری دائمی شد و کارمندان و حقوق بگیران آن بیشتر و بیشتر شدند. وقتی تعداد کارمندان جشنواره به اندازه عوامل کل فیلمهای جشنواره شود و حتی بیشتر ...محال است که اجازه دهند جشنواره در زمان کرونا و در این ایام خطرناک ،تعطیل شود .در دوره ای که تعداد زیادی از سینماگران به دلیل اینکه مبتلا به این بیماری نشوند خودشان را خانه نشین کرده اند آیا برگزاری جشنواره جز توهین به هدف انقلاب که آسایش مردم بوده است چیز دیگریست ؟ آیا این کار باعث نمی شود که تعداد زیادی از سینماگران دچار این بیماری خطرناک شوند ؟ بله این جریان کارش را خوب بلد است ،هر سینما گر یعنی بمب تبلیغاتی و متوجه شدن کل جامعه،یعنی ترس نگرانی و التهاب و ایجاد جوی مسموم.اینکه یک پروژه فیلمسازی با رعایت پروتکلها بتواند کار کند یعنی پنجاه نفر .ولی برگزاری جشنواره ،یعنی حضور تعداد زیادی از تماشاگران و سینماگران و مسئولان که البته بعید می دانم مسئولان با این شرایط بخواهند حضوری داشته باشند .پس نتیجه می شود عدم کنترل درست .مگر تا حالا توانسته ایم کنترل درستی داشته باشیم که انتظار داریم از این پس میتوانیم .چطور برگزاری مجامع عمومی برای صنوف سینمایی ممنوع است ( البته این ممنوعیت درست است ) ولی برگزاری جشنواره ممنوع نیست ؟
ستاد ملی مبارزه کرونا باید در این مورد جلسه تشکیل دهد و در صورت خطر، برگزاری جشنواره فجر ممنوع شود.

لینک خبر :‌ سینما سینما
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۱۹ سایت های دیگر : تابناک باتو خلیج فارس پایگاه خبری پیغام روزنامه نصف جهان

سینما دیلی: غلامرضا موسوی(رییس اتحادیه صنف تهیه کنندگان سینما) نوشت: سریال قورباغه که پروانه ساخت و پخش را از وزارت ارشاد دریافت کرده بود، توسط ساترا، بازبینی مجدد و برای زیر 18 سال ممنوع شد!

ظاهرا ساترایی ها نمی دانند که زیر 18 سال برای فیلم های نیمه پورنو، پورنو و بسیار و بسیارخشن در دنیا استفاده میشود. وزارت ارشاد به این سریال 15+ داده بود. تبلیغات محیطی سریال در سطح شهر تهران از امروز به جای 15+ با 18+ جایگزین شد.

لینک خبر :‌ برترین ها
دکتر ظفرقندی با اشاره به اینکه اصلی ترین موضوع بحث درخصوص همه گیری در این روزها موضوع واکسن است اطلاعات علمی در این خصوص در اختیار حاضران در جلسه گذاشت و اعلام کرد باید تمام امکانات را به کار گرفت تا واکسن های مناسب امتحان شده برای کشور در سریع ترین زمان ممکن خریداری و براساس اولویت به گروه های مختلف تزریق گردد. وی همچنین از رسانه ها درخواست کرد که از طرح مطالب فاقد اساس علمی و موضوعات شبه علم جدا خودداری کنند و تنها از منابع و مراجع علمی اطلاع رسانی کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۱۹

جلسه رئیس کل سازمان نظام پزشکی با معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد و مدیران مسئول رسانه های کشور در محل معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد برگزار شد.

در این جلسه که با استقبال گسترده مدیران مسئول رسانه های کشور برگزار شد، در ابتدا دکتر خدادی، معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد با اشاره به بروز بحران کرونا در کشور گفت: واقعیت این است که در این بحران همه ما غافلگیر شدیم، هیچ کس پیش بینی نمی کرد که روزی برسد که بیماران بدون همراه در بیمارستان ها تنها باشند و خانواده ها نتوانند در مراسم خاکسپاری عزیزان خود شرکت کنند. اما در چنین شرایطی جهانیان دیدند که کادر پزشکی با چه فداکاری و ایثاری عمل کرد و به سوگند خود وفادار ماند. در هیچ کجا حتی یک گزارش از امتناع پزشکان و کادر درمان از حضور در سر کار نداشتیم و باید قدردان این شجاعت ها و تلاش ها باشیم. کرونا باعث شد که اگاهی مردم نسبت به شرایط کار پزشکان و اعضای کادر درمان و خطرات و مشکلاتی که روزمره با آن ها روبرو هستند، بیشتر شود.

وی در ادامه گفت: زمانی که با بحران روبرو می شویم شوکی اجتماعی به وجود می آید که وظیفه رسانه ها در حوزه بحران کاهش این شوک و به حداقل رساندن اثرات مخرب آن است. باید گفت احساس ناامنی و احساس نگرانی از خود ناامنی و نگرانی بدتر است و نقش رسانه ها در چنین فضایی بسیار مهم است. معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد تلاش فراوانی برای هماهنگی عملکرد صحیح و موثر رسانه ای انجام داد و رسانه ها هم در این میان سخت و شبانه روزی تلاش کردند و حتی در تعطیلات معمول هم تعطیل نشدند و کارهای برجسته ای درکشور از لحاظ اطلاع رسانی و آموزش انجام دادند.

در ادامه این جلسه دکتر محمدرضا ظفرقندی رئیس کل سازمان نظام پزشکی در سخنانی با تقدیر از عملکرد کادر درمان و نیز اهالی رسانه در ماه های اخیر و با اشاره به شرایط ایران در حوزه جلوگیری از مرگ و میرهای ترومایی قابل اجتناب گفت رویکرد ما به کرونا نباید اینگونه باشد که در پایین دره ای منتظر بنشینیم تا مجروحان حوادث رانندگی را درمان کنیم بلکه باید از همان ابتدا مسیر و سایر عوامل قابل اصلاح را تصحیح کنیم تا کسانی دچار مصدومیت و مجروح شدن نشوند.

دکتر ظفرقندی با اشاره به اینکه سازمان نظام پزشکی نهادی صنفی با حدود سیصدهزار عضو است و اعضای مرکزی آن کاملا انتخابی هستند اشاره کردند که این ویژگی ها باعث آزادی عمل بیشتر این نهاد و احساس اعتماد عمومی بیشتر به آن شده است و مسئولان سازمان نظام پزشکی هم تمام تلاش خود را کرده اند تا در این مقطع حساس براساس صلاح جامعه پزشکی و مردم ایران عمل کنند و بخصوص بر تصحیح روش ها و عملکرد علمی در همه زمینه ها تاکید دارند.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی از مدیران مسئول رسانه های سراسر کشور خواست تا در خصوص شهید مدافع سلامت دانسته شدن کلیه اعضای کادر درمان اطلاع رسانی عمومی کنند و این خواسته را به مطالبه جمعی بدل کنند.

دکتر ظفرقندی با اشاره به اینکه اصلی ترین موضوع بحث درخصوص همه گیری در این روزها موضوع واکسن است اطلاعات علمی در این خصوص در اختیار حاضران در جلسه گذاشت و اعلام کرد باید تمام امکانات را به کار گرفت تا واکسن های مناسب امتحان شده برای کشور در سریع ترین زمان ممکن خریداری و براساس اولویت به گروه های مختلف تزریق گردد. وی همچنین از رسانه ها درخواست کرد که از طرح مطالب فاقد اساس علمی و موضوعات شبه علم جدا خودداری کنند و تنها از منابع و مراجع علمی اطلاع رسانی کنند.

رئیس سازمان نظام پزشکی از امکان این سازمان برای آموزش خبرنگاران و اصحاب رسانه در حوزه سواد سلامت و برگزاری دوره های کوتاه مدت دانش افزایی در این حوزه خبر داد و در نهایت هم جلسه با طرح پرسش های حاضران و پاسخ های ریاست سازمان نظام پزشکی به این سئوالات پایان یافت.

در این جلسه همچنین تنی چند از مدیران رسانه ای کشور از عملکرد روابط عمومی سازمان نظام پزشکی کشور در دوران همه گیری کرونا در حوزه اطلاع رسانی و آموزش تقدیر و تشکر کردند.

لینک خبر :‌ سازمان نظام پزشکی
خدمتکار از انتخاب کاشان به عنوان نخستین پایتخت نهج البلاغه ایران خبر داد و گفت: مقرر شده است این طرح به صورت دوره ای و چرخشی در استان های مختلف به میزبانی یکی از شهرهای کشور که زمینه مناسب برای اجرای این طرح را داشته باشد، اجرایی شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۱ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجویان ایران خبرگزاری اقتصادی ایران

مرتضی خدمتکار در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان در خصوص نمایشگاه تبریز گفت: یکی از برنامه هایی که ما از سال گذشته در معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد پیش بینی کردیم، این بود که همزمان با برگزاری نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در مصلی تهران یک نمایشگاه بین المللی منطقه ای هم در برخی استان های کشور برگزار کنیم.

معاون ارتباطات و هماهنگی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه سال گذشته همزمان با نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، نمایشگاه بین المللی قرآن کریم مشهد را هم برگزار کردیم، تصریح کرد: طبق برنامه ریزی های صورت گرفته، مقرر شده بود امسال همزمان با نمایشگاه تهران، نمایشگاه بین المللی قرآن کریم به تبریز منتقل شود، ولی به دلیل بحران کرونا و لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی، برگزاری این نمایشگاه لغو شد لذا امیدواریم سال آینده با بهبود و عادی شدن شرایط کشور این نمایشگاه در تبریز اجرایی شود.

وی در خصوص انتخاب کاشان به عنوان پایتخت نهج البلاغه اظهار کرد: یکی از برنامه های سال جاری ما که به صورت جدی هم آن را دنبال می کنیم، بحث ترویج فرهنگ معارف و نهج البلاغه در قالب طرح ملی پایتخت نهج البلاغه است لذا مقرر شده است این طرح به صورت دوره ای و چرخشی در استان های مختلف به میزبانی یکی از شهرهای کشور که زمینه مناسب برای اجرای این طرح را داشته باشد، اجرایی شود.

خدمتکار با بیان اینکه کاشان به عنوان نخستین پایتخت نهج البلاغه ایران انتخاب شده است، افزود: به دلیل وجود زمینه ها و زیرساخت های مناسب هم در کاشان و هم در استان اصفهان ما را مجاب به انتخاب این استان به عنوان نخستین پایتخت نهج البلاغه ایران کرد، همچنین وجود موسسات، مراکز قرآنی و دینی و سابقه فعالیت های دینی مرتبط با موضوع از دیگر اهداف ما در این انتخاب بوده است، این دوره تا سال 1400 می باشد و طبیعتا اواخر سال 1400 شهر بعدی انتخاب خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: نخستین جلسه شورای هماهنگی کاشان پایتخت نهج البلاغه با حضور استانداران اصفهان و نمایندگان ولی فقیه در استان های کاشان و اصفهان و مجموعه مدیران استانی و شهرستانی در شهر کاشان برگزار شد و برنامه های تدوین شده برای طرح ملی کاشان پایتخت نهج البلاغه در آنجا به تصویب رسید.

خدمتکار ابراز امیدواری کرد با توجه به اینکه طرح ملی پایتخت نهج البلاغه کاشان یک طرح ملی و سراسری است در روزهای آتی شاهد اثرات مثبت آن در اهداف پیش بینی شده در این طرح باشیم.

پایان پیام/ 35

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
تهران- ایرنا- مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از وظایف این وزارتخانه را کشف استعدادهای نهفته در میان روستائیان و عشایر دانست که جشنواره ملی نماهنگ روستا و عشایر نیز در همین راستا برگزار می شود.

به گزارش ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور حجت الاسلام روز چهارشنبه به مناسبت برگزاری نخستین جشنواره ملی نماهنگ روستا و عشایر گفت: هدف اصلی از برگزاری جشنواره ملی نماهنگ روستا و عشایر حمایت از فرهنگ است و این جشنواره به منظور توسعه فرهنگ و هنر و کشف استعدادهای نهفته در میان روستاییان و عشایر برگزار می شود و اساسا یکی از وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همین مولفه است.

دبیر شورای فرهنگ و هنر روستا و عشایر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: این قالب جشنواره برای نخستین بار است که در ایران اسلامی برگزار می شود و اهداف متعددی را دنبال می کند که از جمله آنها می توان به تحقق وحدت ملی در بین اقوام مختلف و روستاییان و عشایر اشاره داشت و جشنواره مذکور در واقع منجر به ایجاد مفاهمه بیشتر، تقویت ادبیات مشترک فرهنگی و البته آشنایی با فرهنگ های مختلف در کشور می شود.

وی اضافه کرد: از جمله ابزاری که می تواند فعالیت ها و خدمات روستاییان و عشایر را معرفی کند، قالب نوین نماهنگ است که می تواند منجر به گسترش سنت های روستایی و عشایری، کارآفرینی شود. اکنون جامعه با مشکلات مختلفی از جمله کار مواجه است، اگر به درستی جایگاه روستا تبیین شود افراد به جای گسیل شدن به سمت شهرها در روستا به فعالیت می پردازند.

ارزانی با اشاره به نقش روستاییان و عشایر در ادوار مختلف انقلاب اسلامی گفت: با توجه به این جایگاه، گسترش و توسعه آموزه های معنایی انقلاب در فرهنگ روستا و عشایر از جمله مواردی است که در این جشنواره مورد توجه قرار گرفته است. چون اگر همت این قشر نبود، انقلاب اسلامی به شکلی که امروز هست، وجود نداشت و این جایگاه را در جهان نداشتیم.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شناخت استعدادهای جوانان و اخلاقیات روستاییان را به عنوان بخش دیگری از اهداف این جشنواره ملی برشمرد و گفت: در هر بخشی از این مرز و بوم با وجود آداب و سنت های اصیل مختلف، مردم ویژگی های مشترکی دارند که از جمله آنها می توان به مهمان نوازی اشاره داشت. سوال آن است آیا واقعا توانسته ایم این سنت اصیل را به مردم خودمان منتقل کنیم. هرکدام از این نماهنگ ها می تواند سرآغازی بر معرفی این سنت ها باشد.

وی با اشاره به موضوعاتی که در نخستین جشنواره ملی نماهنگ روستا و عشایر مورد توجه قرار گرفته است، افزود: آداب و رسوم روستاییان و عشایر در مناسبت های مختلف مذهبی و ملی ، دیروز، امروز و فردا در سبک زندگی عشایر و روستاییان ، آب، روستا و عشایر ، فرهنگ ایثار و شهادت ، آزاد (با نگاه به اهداف جشنواره) موضوعات این جشنواره را تشکیل می دهند.

دبیر شورای فرهنگ و هنر روستا و عشایر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: مقوله طبیعت گردی و گردشگری گستره ای است که به درستی به آن پرداخته نشده است، چه بسیار روستاهای بکر که حتی ایرانیان هم از آن اطلاع ندارند؛ چه رسد به گردشگران خارجی. بنابراین باید این فضاهای بکر و دیدنی طبیعی را به دیگران معرفی کرد و خروجی این کار می تواند به زبان مختلف ترجمه و در اختیار رایزنی های فرهنگی در کشورهای خارجی قرار گیرد.

نخستین جشنواره ملی نماهنگ روستا و عشایر به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری شکل گرفته و مراسم اختتامیه آن در صورت تداوم بیماری کرونا به صورت آنلاین از طریق شبکه های اجتماعی برگزار می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
ایسنا/آذربایجان شرقی این روزها نه تئاتر تبریز و نه هنرمندانش حال و روز خوشی ندارند، به حدی بغرنج که شاید سال ها بعد از بحران کرونا و در نسل بعدی هنرهای نمایشی، وقایع تلخ این روزها به عنوان یک نمایش به اجرا درآمده و اوضاع غمبار این روزهای سیاه تئاتر تبریز را به تصویر بکشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۲

از خداحافظی تینای جوان تا خاموش شدن چراغ عمر کامیار و استاد پایاب و وضعیت سخت معیشتی حاکم بر زندگی فعالان این هنر؛ حدود 10 ماه است که کرونا دست بر گلوی تئاتر تبریز گذارده و گویا قصد رهایی هم ندارد؛ در این میان کسی هم خم به ابروی خود نیاورده و مسئولان و متولیان امر نه حرفی از شرایط تئاتری ها می زنند و نه حال و روزشان را جویا!

حتی اگر روزی هنرمندان، این روزهای سیاه را از خاطر ببرند، باز هم پیکر زخمی تئاتر تبریز، این روزهای مرگبار و غمبار را از خاطر خود نخواهد برد و چه بسا در آینده تئاتر این شهر نیز که خاستگاه تئاتر ایران است، تاثیرات به شدت سوء گذارده و سال های سال تلاش و زحمت تئاتر تبریز برای سرپا ایستادن را زیرپا گذارده و آن را به سال ها قبل هبوط دهد.

نبود حمایت های مادی و معنوی به کنار، متولیان امر حتی در راستای آغاز فعالیت تئاتری ها نیز قدم از قدم برنمی دارند، در حالی که به گفته تئاتری ها، سالن های تئاتر هیچ کم از پاساژها، بازارهای سرپوشیده و رستوران ها ندارد و می تواند با ظرفیت کم و با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی از گروه سه به گروه دوم منتقل شده و تحت نظارت ها و دستورالعمل ها همانند سایر مشاغل این گروه، فعالیت کند.

اجرای تئاتر، در حالی در گروه سوم و در جوار فعالیت هایی چون آموزش، موزه داری و آرایشگری قرار گرفته که هیچ سنخیتی با این گروه شغلی نداشته و معیشت و زندگی هنرمندان تئاتر در سراشیبی سقوط قرار گرفته است؛ چراکه سایر مشاغل این گروه به نحو مجازی یا سایر طرق به فعالیت های خود ادامه داده و موزه ها نیز اکثرا متولی دولتی دارند، اما بازهم این تئاتر است که سرش بی کلاه مانده است.

هنرمندان تئاتر تبریز، علاوه بر این ممنوعیت ها، حتی از حمایت ها هم بی نصیب مانده اند و این درحالی است که در برخی از شهرها، سایر ارگان ها همانند شهرداری و... نیز پای کار آمده و به حمایت از هنرمندان تئاتر پرداخته اند، اما در تبریز خبری از حمایت های مادی و حتی معنوی، نیست!

تئاتر تبریز، سیاه ترین روزها را سپری می کند

یعقوب صدیق جمالی، کارگردان هنرهای نمایشی در خصوص وضعیت این روزهای تئاتر تبریز به ایسنا، می گوید: با توجه به این که اجرای تئاتر جزو مشاغل گروه سوم و جزو اولویت های آخر است، کماکان اجرای تئاتر در تبریز ممنوع بوده و هنرمندان این حوزه همچنان روزهای سختی را می گذرانند.

وی با بیان این که در حال حاضر نیز هیچ دستورالعمل جدیدی برای تغییر وضعیت صادر نشده است، خاطرنشان می کند: چندین بار نیز با عالی ترین سطح بررسی کننده فعالیت اصناف در شرایط کرونایی جلسه گذاشتیم، اما همچنان "تئاتر" در گروه شغلی سه قرار دارد، در حالی که توجه هنرمندان و مدیران فضاهای فرهنگی(مثل سالن ها) به رعایت پروتکل های بهداشتی اگر بیشتر از برخی صنوف نباشد، کمتر هم نیست.

صدیق جمالی با تاکید بر این که کنترل و رعایت پروتکل های بهداشتی یک سالن تئاتر، در طول یک و نیم ساعت آنقدر هم کار سختی نیست، ادامه می دهد: معتقدم، اجرای تئاتر نیز می تواند در کنار مشاغل گروه دو فعالیت کرده و دستورالعمل های بهداشتی و فاصله گذاری را به نحو احسن همانند گروه های شغلی دو، رعایت کند.

او در ادامه به برخی گفته ها در خصوص امکان اجرای تئاتر به صورت برخط و آنلاین نیز اشاره کرد و می افزاید: این موضوع برای هنرهای نمایشی همانند جک بوده و هزینه بر هم هست؛ تئاتر مثل سایر فعالیت ها نیست که بتوان به صورت آنلاین آن را به نمایش گذاشت، بلکه شریط خاص خود را می طلبد.

این کارگردان هنرهای نمایشی از وضعیت فعلی تئاتر تبریز به عنوان سیاه ترین سال یاد می کند و می گوید: زیر این فشارها، از هنرمند 25 ساله گرفته تا هنرمند 77 ساله، هر کدام را به بهانه و اتفاقی از دست دادیم؛ تئاتر تبریز تاکنون داغ چهار نفر از هنرمندانش را به خود دیده و یقینا اگر این وضعیت تداوم یابد، این کم آوردن ها و تسلیم شدن ها زیاد به چشم خواهد خورد.

به گزارش ایسنا، این گفته ها تنها بخشی از گلایه های این روزهای تئاتری های تبریز است، چراکه سایر هنرمندان این رشته نیز عدم توجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به وضعیت تئاتری ها، عدم صدور مجوز برای تداوم فعالیت ها با رعایت پروتکل های بهداشتی و نبود حمایت از سوی متولیان امر را از جمله گلایه های خود مطرح می کنند.

ناگفته نماند که نه تنها تئاتر تبریز، بلکه تمام فعالان هنرهای نمایشی استان این روزهای تلخ را با گوشت و خون خود احساس می کنند و این درحالی است که بیش از 300 نفر از هنرمندان تئاتر استان دارای مدرک کارشناسی، حداقل 80 نفر دارای مدرک فوق لیسانس و چند نفر هم مدرک دکتری در حوزه هنرهای نمایشی دارند و سال های سال تلاش کرده اند تا به نوعی معیشت شان را از این طریق تامین کنند، اما با شیوع کرونا و تعطیلی اجراهای تئاتر، زندگی شان نیز تحت تاثیر قرار گرفته است.

شایان ذکر است، آذربایجان شرقی به مرکزیت تبریز به عنوان خاستگاه هنر تئاتر ایران، دارای بیش از یک قرن سابقه در این حوزه بوده و حدود 38 گروه نمایشی و بیش از 1000 هنرمند در حوزه هنرهای نمایشی استان فعالیت دارند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
قم – ایرنا - رییس اتحادیه ناشران قم گفت: با وجود همه مشکلات ناشی از شیوع کرونا و تحمیل تعطیلی های چندباره بر ناشران و کتابفروشی ها، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هر چه در توان داشت برای کمک به صنعت نشر انجام داد و این اقدام ها قابل تقدیر است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۰ سایت های دیگر : تابناک قم چاپ و نشر آنلاین

حمید خرمی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: مشکلات صنعت چاپ و نشر با شیوع کرونا در ماه های اخیر تشدید شد و این موضوع موجب نگرانی از آسیب جدی به این صنعت به ویژه در قم به عنوان یکی از مراکز مهم چاپ و نشر کشور را به وجود آورد.

وی اظهار داشت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از همان هفته های ابتدایی شیوع کرونا، ارزیابی خسارت های وارده به ناشران و کتابفروشی های کشور را در دستور کار قرار داد و با پیگیری های صورت گرفته تسهیلاتی تخصیص داد.

رییس اتحادیه ناشران قم، ادامه داد: باید علاوه بر بیان نقاط ضعف و مشکلات برای اصلاح امور، از اقدام های مثبت و تلاش های اثرگذار مسئولان برای حل این مشکل ها نیز تشکر کرد.

خرمی، افزود: اجرای طرح های فصلی فروش کتاب از جمله طرح پاییزه، برنامه ریزی برای برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب و همچنین پرداخت تسهیلات به ناشران و کتابفروشی های آسیب دیده از شیوع کرونا از جمله اقدام های مثبت وزارت ارشاد برای کمک به این صنعت بوده است.

طرح پاییزه کتاب 99 از 24 تا 30 آبان ماه سال جاری همزمان با بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در 835 کتابفروشی عضو طرح در 31 استان کشور اجرا شد.

وی در ادامه با اشاره به تمدید مجدد ثبت نام تسهیلات حمایتی بخش فرهنگ ویژه ناشران تا 28 آذرماه جاری گفت: واحد نشر استان که پیش از این برای دریافت تسهیلات ثبت نام کرده اند، موفق به دریافت تسهیلات خود شده اند.

رییس اتحادیه ناشران قم گفت:با توجه به شرایط اجتماعی کشور و مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا و نظر به عدم امکان برگزاری نمایشگاه های کتاب استانی به صورت فیزیکی، برگزاری مجازی این نمایشگاه در دستور کار معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفته است.

هم اکنون یک هزار و 308 ناشر در استان قم فعالیت دارد. سالانه حدود 10 هزار مجوز کتاب در قم صادر می شود. بیش از 3 هزار نفر در قم در زمینه چاپ فعالیت می کنند و آمار تیراژ سالانه کتاب در این استان بیش از 10 میلیون نسخه است ضمن اینکه استان قم با چاپ بیش از 50 درصد از کتب مذهبی، رتبه نخست کشوری را در این زمینه دارد. /

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
گروه استان ها - خانه هنرمندان آران و بیدگل با بی مهری مسئولان همچنان در حاله ای از ابهام است و هنرمندان هنوز جایی برای حمایت و دیده شدن ندارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۰

به گزارش خبرگزاری تسنیم از آران و بیدگل ، خانه هنرمندان شهرستان آران و بیدگل آرزوی هنرمندان این خطه است که چند وقتی است این موضوع مطرح اما مسئولان عزم جزمی برای احداث و راه اندازی آن ندارند.

پیگیری خبرنگار تسنیم از مسئولان مربوطه راه به جایی نداشت به نحوی که در زمان مطالبه گری از رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان آران و بیدگل مدعی شد که متولی ایجاد این مکان بر عهده شهرداری است و این نهاد مردمی باید این مکان را راه اندازی کند.

احسان کوزه گر، شهردار آران و بیدگل نیز با پیگیری.های متعدد خبرنگار تسنیم پاسخگویی را به بهانه های مختلف به تعویق انداخته و حاضر به پاسخگویی نیست و تاکنون جوابی به خبرنگار تسنیم نداده است در حالی که هنرمندان آران و بیدگلی اعتقادی دیگر دارند.

محمود خوش حساب در گفت وگو با خبرنگار تسنیم، ضمن اشاره به مشکلات بر سر راه هنرمندان اظهار داشت: اولین مشکل، هزینه گزاف تهیه لوازم و ملزومات لوازم عکاسی است به نحوی که قیمت ها در چند وقت اخیر نجومی و خیلی سرسام آور است و برای تهیه آن با مشکلات بسیار زیادی رو به رو هستیم.

وی با بیان اینکه این میزان هزینه ها برای افرادی که به تازگی در این عرصه قصد ورود دارند، بسیار زیاد است، افزود: از سوی دیگر برای حضور در برنامه دردسرهایی را به جان خرید در حالی که من و همکاران برای مسئولان شناخته شده هستیم و ممکن است در این زمینه مهمترین بخش جلسه را برای اثبات هویت و اجازه ورود به جلسات از دست بدهیم.

این عکاس و هنرمند آران و بیدگلی با بیان اینکه یقیناً ایجاد خانه هنرمندان در رفع مشکلات موثر است، ابراز داشت: اگر شخص منتخب برای اداره و مسئولیت خانه هنرمندان از جنس فرهنگ و هنر باشند و دستی بر آتش داشته باشند در این زمینه نقش به سزایی دارد و بر همین اساس برای تشکیل خانه هنرمندان حتما افراد کار بلد و آشنا به امور فرهنگ و هنر باید حضور داشته باشند.

وی گفت: افراد حاضر در خانه هنرمندان آران و بیدگل باید یک رزومه قابل قبول برای اعضاء ارائه دهند و متعهد شوند که در صورت عدم رضایت اعضاء و اهدافی که موقع انتخاب ارائه دادن و نتوانستند عمل کنند خیلی محترمانه کوی و میدان ببوسد و مؤدبانه تحویل افراد لایقش بدهند.

جواد گرامی نیز در گفت وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه در دنیایی که همه چیز خیلی زود فراموش می شود، عکس سندی برای انتقال به نسل های آینده است، اظهار داشت: مشکلات حوزه عکاسی به چند دسته تقسیم می شود؛ اول نبود کلاس های آموزشی، دوم بالا بودن هزینه تجهیزات و سوم نبود دیدگاه مناسب نسبت به عکاسی میان عوام و عموم شهروندان است که موجب رنجش عکاسان شده است.

وی با بیان اینکه عکس های عکاس باید در جایی دیده شود، افزود: خانه هنرمندان در رفع مشکلات هنرمندان به ویژه عکاسان می تواند تاثیرگذار باشد و یک حافظ و مامن برای هنرمندان است و می تواند مرجعی برای پیشرفت هنرمندان باشد و هیچ جایی بهتر از خانه هنرمندان نیست.

این هنرمند و عکاس آران و بیدگلی ابراز داشت: ما اگر بخواهیم خانه هنرمندان را عامل پیشرفت قرار دهیم باید هنر را در مقاطع ابتدایی در فرزندان و آینده سازان این مرز و بوم نهادینه کنیم و بودجه خاص و افراد متخصص این کار در آموزش و پرورش به کار گیری شوند و نباید افرادی که در این زمینه هیچ تخصصی ندارند در حوزه هنر به کارگیری شوند.

وی ضمن تأکید بر حمایت همه جانبه از هنر، هنرمند و خانه هنرمندان گفت: ما باید فرهنگ و هنر را یک کانون کارآفرین قرار دهیم چراکه یک هنرمند با خطر دست و پنجه نام می کند و بر همین اساس باید آینده شغلی این هنرمند از جنبه های مختلف تأمین می شود و خانه هنرمندان می تواند گامی موثر در این زمینه را بردارد.

اسماعیل بایبردی نیز از سوی دیگر در سخنانی اظهار داشت: حوزه فیلم، تئاتر، تله تئاتر، هنرهای تجسمی نظیر نقاشی، گرافیک، عکس، مجسمه و اجرای نواهای سنتی از جمله برنامه های هنری است که می توان با راه اندازی خانه هنرمندان شهرستان آران و بیدگل به این هنرها توسعه داد و بر همین اساس خانه هنرمندان شهرستان آران و بیدگل پس از اخذ مجوزهای لازم افتتاح می شود.

وی ضمن اشاره به تاثیر حوزه هنر شهرستان آران و بیدگل با تشکیل خانه هنرمندان افزود: تأسیس خانه هنرمندان در این شهرستان می توانیم در زمینه استقرار هنرمندان در این شهرستان موثر واقع شویم و از مهاجرت هنرمندان به دیگر شهرها جلوگیری شود و به نوعی موجب عدالت هنری و فرهنگی در شهرستان آران و بیدگل می شود.

فرماندار آران و بیدگل با بیان اینکه با راه اندازی خانه هنرمندان می توان به سمت مردمی کردن بیش از پیش فرهنگ و هنر حرکت کرد، ابراز داشت: هنر نباید قدرت ساخته و دولت ساخته باشد و به عبارت دیگر زمانی هنر تاثیرگذار است که سفارشی نباشد چراکه هنر قدرت ساخته، باعث بی ارادگی، بی انگیزگی و عدم خلاقیت و نوآوری می شود و نباید اجازه دهیم سایه ای بر هنر سنگینی کند.

گزارش از عباس اعرابی

انتهای پیام/801/ی

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
ایسنا/اصفهان طی روزهای گذشته، زمزمه هایی با این مضمون شنیده می شد که هنرمندان باید برای انتشار فیلم های بیشتر از سه دقیقه در شبکه های اجتماعی، از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان مجوز بگیرند؛ اما آیا این مسئله صحت دارد؟ و اگر چنین قانونی باشد، خوب است یا بد؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۰

30 مهرماه سال جاری، نشستی در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با حضور چهار هنرمند فعال فضای مجازی برگزار شد که روابط عمومی این اداره کل در گزارش آن آورده بود: محمدحسین محمدی فشارکی، سرپرست معاونت هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در این نشست در خصوص فعالیت هنرمندان در فضای مجازی به بیان نظرات خود پرداخت و سیاست های فرهنگی در این حوزه را تبیین کرد.

مرتضی ریحانی ، بازیگر سینما و تلویزیون که یکی از حاضران این نشست بوده، در پاسخ به سؤال خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه آیا در آن نشست نیز به ضرورت اخذ مجوز برای انتشار فیلم در فضای مجازی اشاره شد یا خیر؟ اظهار می کند: خیر در آن نشست چنین بحثی مطرح نشد ؛ دغدغه ها در خصوص مسائل فرهنگی بود و اخلاق مداری هنرمندان و پیش چشم داشتن اهدافی که شهیدان، جانشان را به خاطر آن از دست دادند.

او می گوید: برخی از هنرمندان در فضای مجازی مضامینی را مطرح می کنند که در شأن خودشان، سابقه هنری شان و مردم نیست، من با این رویه موافق نیستم اما از طرف دیگر با این هم موافق نیستم که همان ممیزی های موجود در تلویزیون و جاهای دیگر، اینجا در فضای مجازی هم پیاده شود.

این بازیگر ادامه می دهد: اگر قرار باشد با سخت گیری و جزئی نگری روی تک تک دیالوگ ها اظهارنظر کنند، بلایی که سر تلویزیون آمد سر صفحات شخصی ما در اینستاگرام هم می آید و ریزش مخاطب پیدا می کنیم. آن وقت مردم هم می روند و جاهای دیگر، چیزهای دیگری را می بینند که توقع نداریم ببینند.

ریحانی، تصریح می کند: به نظر من اگر چنین قانونی هم هست، باید برای همه باشد، نه فقط یک گروه از هنرمندان. الان همه، یک دوربین دارند و فیلم تولید می کنند آن وقت فقط ما باید مجوز بگیریم؟

اعتدال در هر کاری خوب است. نه ارشاد باید زیاد سخت گیری کند و نه هنرمند باید محتوای سخیف تولید کند. او با بیان این جمله می افزاید: یک نکته ای که باید در نظر گرفت این است که هنرمندان بعد از حدود یک سال بیکار ماندن وضعیت مالی خوبی ندارند و ارشاد هم که از آن ها حمایت مالی چندانی نکرده است. صندوق اعتباری هنر مبلغی حدود یک میلیون به حساب برخی از هنرمندان واریز کرد. وقتی حمایت نیست و هنرمندان از طریق فعالیت در فضای مجازی می خواهند به درآمدی برسند که زندگی شان بچرخد، به نظرم نباید جلوی پای آن ها سنگ انداخت.

این بازیگر، خاطرنشان می کند که اگر چنین قانونی وجود داشته باشد، ممکن است برخی از هنرمندان برای همیشه قید تئاتر و فیلم را بزنند تا در فضای مجازی آزادانه فعالیت کنند.

او یادآور می شود: وقتی یک اثر ممیزی می خورد، اسپانسر از آن حمایت نمی کند و حقوق همۀ افرادی که در تولید یک فیلم شرکت می کنند هم به فنا می رود. بنده قبول دارم که شوخی با ارزش ها و آرمان ها و زیر پا گذاشتن اصول تربیتی و ... درست نیست و هیچ اشکالی ندارد که ارشاد به نشر چنین مضامینی ایراد بگیرد اما اگر بخواهند تمام همان ممیزی های صحنه و سالن و تلویزیون را در اینستاگرام اعمال کنند، کسی اثر تولیدشده را نمی بیند.

از حامد حسینی ، تهیه کننده فیلم می پرسم، آیا اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان به شما اعلام کرده که برای نشر فیلم های بالای سه دقیقه در فضای مجازی باید مجوز داشته باشید؟ او پاسخ می دهد: خیر هیچ کس به من چنین قانونی را اعلام نکرده و در حال حاضر هم مشغول ضبط یک فیلم جدید هستم.

علی قیومی ، بازیگر و کارگردان تئاتر که خیلی پیش تر از شیوع ویروس کرونا در فضای مجازی اقدام به نشر کلیپ های طنز خود می کرد نیز دراین باره به ایسنا می گوید: وقتی به کسی می گویند با آتش بازی نکن باید یک جایگزین معرفی کنند که با آن بازی کند. ارشاد اول باید زیرساخت و بستر مناسبی را به وجود بیاورد مثلاً یک شبکه درست کند بعد بگوید هنرمندان در جاهای دیگر فعالیت نکنند.

او می پرسد: در شرایط فعلی هنرمند باید خرج روزانه خودش را از کجا دربیاورد؟ کسی به ما نمی گوید این یک سال که کار نکردی، ماهی 300 قسط بیمه هنرمندان را از کجا می آوری پرداخت می کنی؟

این هنرمند، تصریح می کند: در حال حاضر بستری به نام اینستاگرام وجود دارد که هنرمندان می توانند با جذب حامی یا تبلیغات به واسطه تولید اثر از آن کسب درآمد کنند. اداره کل ارشاد اسلامی می تواند حامی شود، یا بستری مثل صداوسیما و... را برای نشر معرفی کند و بعد بگوید که طبق این الگو کار کنید. اصلاً تعیین شده چه چیزی در اینستاگرام خط قرمز است و چه چیزی نه؟ اگر خط قرمزی باشد میلیون ها نفر از آن عبور می کنند، مگر آن ها را می شود کنترل کرد؟

قیومی می گوید: من 19 فن پیج دارم که حدود هفت تای آن ها فالوورهای زیادی دارند و به اسم من تبلیغ می کنند، هیچ کس هم کاری نمی کند.

او خاطرنشان می کند: من نشنیده ام که هنرمندان شهرهای دیگر چنین ممیزی هایی داشته باشند. اگر هنرمند کار خلاف شرع و عرف انجام بدهد بله اما در غیر این صورت امر و نهی ای برای فعالیتشان در فضای مجازی وجود ندارد. من فکر می کنم این دیگر به رسالت هنری هنرمند برمی گردد که اثری استخوان دار تولید کند یا فاقد ارزش فرهنگی و ارشاد در این زمینه کاری از دستش برنمی آید.

اسماعیل موحدی، دیگر کارگردان تئاتر اصفهان که این روزها، بخش دوم سریال اینترنتی خود را برای پخش در فضای مجازی آماده کرده هم در گفت وگو با ایسنا اظهار می کند: کسی دربارۀ این قانون چیزی به ما اعلام نکرده است. اگر قانونی به این شرح هست باید پیش تر اعلام می شد. ضمن اینکه نشنیده ام در شهرهای دیگر برای هنرمندان چنین قانونی وضع شده باشد.

او می گوید: برخی مسائل هست که همه باید رعایت کنند اما اگر قرار باشد مته به خشخاش بگذارند و با فضای مجازی هم مثل رسانه های دیگر برخورد کنند اصلاً جالب نیست.در فضای مجازی با یک رسانه متفاوت روبرو هستیم و این رسانه قواعد خودش را باید داشته باشد.

این کارگردان تئاتر، یادآور می شود: ما جزء اولین گروه هایی بودیم که با شیوع کرونا از صحنه پایین آمدیم و تا الان دیگر نتوانستیم اجرایی داشته باشیم. حمایت دولت هم اصلاً در شأن هنرمندان نبود و کنار یک سال بیکاری اصلاً به چشم نمی آمد. حالا وقتی کسی به فکر معاش هنرمندان نیست و خودشان راه چاره ای پیدا کرده اند باید جلوی پای آن ها سنگ انداخت؟این درست نیست.

موحدی تصریح می کند: در حال حاضر افراد عامی و عادی به واسطه ساخت کلیپ در فضای مجازی مشغول کار هستند. آیا فقط هنرمندانی که ارشاد آن ها را می شناسد باید مجوز داشته باشند؟ من نمی دانم دراین باره چه بگویم.

چند و چون ماجرا را از محمدحسین محمدی فشارکی ، سرپرست معاونت هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان جویا می شوم. او به ایسنا می گوید: ما یک قانون کلی و مشخص داریم که بر اساس آن هر کس می خواهد فیلمی تولید کند، _فرقی نمی کند یک دقیقه باشد یا پنج دقیقه یا یک ساعت، اینجا ساعت مطرح نشده_ باید پروانه داشته باشد. این پروانه را هم صداوسیما، ارشاد و انجمن سینمای جوانان صادر می کنند. قانون اخذ پروانه برای تولید فیلم هم نه جدید است و نه منحصر به اصفهان.

محمدی، تصریح می کند: بحث بر سر کسانی است که در فضای مجازی فیلم تولید کرده اند اما آن را به دستگاه های ناظر ارائه نداده اند. بالاخره این محتوا باید یا به ارشاد، یا به صداوسیما و یا به انجمن سینمای جوان ارائه شود وگرنه فضای مجازی غیرقابل کنترل می شود.

او ادامه می دهد: در حال حاضر به صورت زیرزمینی فیلم هایی برای ارائه در فضای مجازی تولید می شود که افکار عمومی و احساسات مردم را جریحه دار و نسل جوان را درگیر مسائل اخلاقی یا ضدیت با نظام می کند. این مسئله باید مدیریت شود و مدیریت آن هم این است که هر کس می خواهد فیلمی تولید کند محتوا را به ارشاد ارائه بدهد و اعلام کند که در مدت زمان مشخصی آن را می سازد. ما هم به او کمک می کنیم و دوستان ما در اداره کل ارشاد فیلم نامه را می خوانند، اشکالات آن را اصلاح می کنند و بر اساس تخصصی که دارند به آن مجوز می دهند.

سرپرست معاونت هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان می افزاید: نمی شود که هر کس از راه برسد فیلم بسازد. فیلم سازی کاری تخصصی و فنی است و کسانی که در فضای مجازی فالوورهای زیادی دارند باید محتوا را اعلام کنند و بعد از تائید محتوا پروانه ساخت بگیرند.

محمدی، با اشاره به اینکه نمی توان صفحه عمومی و باز را در فضای مجازی یک فضای خصوصی قلمداد کرد، تأکید می کند که آثار به اشتراک گذاشته شده در این فضا، گاهی در حد بین المللی نیز برد پیدا می کند و چون این آثار نمایانگر فرهنگ و هویت یک شهر یا کشور هستند، افراد نمی توانند بگویند هر فیلمی که دلمان می خواهد منتشر می کنیم.

او توضیح می دهد: اگر کسی واقعاً می خواهد کار حرفه ای و تخصصی انجام بدهد، باید بیاید محتوا را ارائه کند و مجوز بگیرد. کسانی که می خواهند غیرحرفه ای و گاهی غیراخلاقی کاری کنند دنبال دور زدن قانون هستند.

سرپرست معاونت هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان، خاطرنشان می کند: روند اخذ مجوز سخت نیست و معیشت هنرمندان را نیز دچار مشکل نمی کند.خیلی از جوانان شناخته شده اصفهان برای اخذ مجوز به ارشاد مراجعه می کنند و دستگاه ها هم می دانند که چه کسی کار خوب انجام می دهد و چه کسی کار بی محتوا تولید می کنند.

محمدی می گوید: اگر قانونی برای فضای مجازی در نظر گرفته نشود، مخاطرات آن زیاد می شود. هنرمند شناسنامه دارد، نمی شود هر کسی از راه برسد خود را هنرمند معرفی و اقدام به تولید اثر کند. این مسئله خیلی مهم است. خیلی ها این مسئله را برنمی تابند که بخواهند از طریق دستگاه های نظارتی کاری انجام بدهند؛ می خواهند راحت باشند و اگر همه راحت باشند دیگر کنترلی نمی شود انجام داد؛ حال آنکه متولیان فرهنگ عمومی دیدگاهشان چنین است که این فضا را باید کنترل کرد.

او تصریح می کند: نظر من این است که هنرمندان به سایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مراجعه کنند. تمام آیین نامه ها و بخشنامه ها و دستورالعمل ها در همه حوزه ها روی سایت بارگذاری شده و نیازی به مراجعه حضوری نیست. آن ها می توانند این اطلاعات را دریافت کنند و حتی تلفنی از کارشناس امور سینمایی راهنمایی بخواهند چون اگر کسی بخواهد کار استانداردی انجام بدهد مسیر آن همین است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
ایلام - ایرنا - مدیرکل کتابخانه های عمومی ایلام گفت: 50 درصد کتابخانه های این استان فرسوده و نیازمند بازسازی هستند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۱ سایت های دیگر : باشگاه خبرنگاران جوان تابناک ایلام خبرگزاری آریا

سمیه حیدری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برای ارایه فضای مطلوب خدمات کتابخوانی لازم است در سنوات آینده اعتبارات خوبی برای بازسازی و نوسازی کتابخانه های عمومی استان در نظر گرفته شود.

وی افزود: هر چقدر فضای کتابخانه های عمومی استان دلچسب، دلنشین و مطلوب ترباشد، قطعا در جذب مخاطب امور کتابخانه ها بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

مدیرکل امور کتابخانه های عمومی ایلام یادآور شد: نهاد کتابخانه ها از سال 83 به بعد با منفک شدن از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بعنوان یک نهاد عمومی غیردولتی مشغول فعالیت شد.

حیدری، در خصوص مشکلات اقتصادی کتابخانه ها عمومی استان نیز بیان کرد: دولت فقط 50 درصد از اعتبارات نهاد کتابخانه ها را پرداخت می کند و مابقی اعتبارات این نهاد از طریق سایر دستگاه ها جذب می شود.

وی اضافه کرد: هنوز افزایش 50 درصدی حقوق کتابداران بعنوان قشر زحمتکش،دغدغه مند و فرهنگی جامعه به دلیل نبود منبع مشخص از سوی نهاد کتابخانه ها با آنان پرداخت نشده است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی ایلام ابراز امیدواری کرد: امسال با رایزنی های متعدد مدیران نهاد کتابخانه های عمومی کشور با نمایندگان مجلس شورای اسلامی تلاش شده که در بودجه 1400 اعتبارات بسیار خوبی برای نهاد کتابخانه ها عمومی به تصویب برسد تا بخشی از مشکلات ساختاری کتابخانه ها و مسایل اقتصادی و معیشتی کتابداران نیز رفع شود.

وی با قدردانی از مدیریت ارشد استان به دلیل اهتمام و توجه به امور کتابخوانی و کتابخانه های عمومی استان گفت: برای حمایت از نهاد کتابخانه های عمومی استان اقدامات حمایتی بسیار خوبی از سوی دو نهاد انقلابی بنیاد علوی و بنیاد برکت صورت گرفته است.

حیدری در ادامه از صدا و سیما و اصحاب رسانه استان خواست: موضوع کتاب و کتابخوانی و اهمیت مطالعه را در جامعه نشر دهند و فعالیت ها و برنامه های نهاد کتابخانه ها را در موقعیت های مختلف و ایام سال به اطلاع مردم برسانند.

به گزارش ایرنا، در استان ایلام بیش از 22 هزار نفر عضو کتابخانه های عمومی هستند که بیشترین عضو بین رده سنی 30 تا 60 سال و کمترین عضو نیز بین رده سنی 60 الی 75 سال است.

بیشترین منابع کتابخانه عمومی استان مربوط به ادبیات و کمترین منابع نیز مربوط به زبان انگلیسی است.

همچنین از مجموع 51 کتابخانه استان 7 کتابخانه مشارکتی در ادارات فعال است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
ایسنا/مرکزی نماینده مردم ساوه و زرندیه گفت: سرمایه گذاری در حوزه فرهنگ و هنر به عنوان یکی از ضروریات کشور مغفول مانده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۰ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران

حجت الاسلام محمد سبزی روز گذشته، چهارشنبه 19 آذرماه در دیداری صمیمی با مسئولین انجمن های فرهنگی و هنری ساوه و جمعی از اصحاب فرهنگ و هنر که در سالن شهید آوینی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: هرگونه هزینه در حوزه فرهنگ و هنر به معنای سرمایه گذاری برای آینده کشور است.

وی با تاکید بر اینکه فرهنگ اساس و پایه توسعه کشور است، اظهار کرد: توجه جدی به موضوع فرهنگ موجب توسعه متوازن و پیشرفت کشور است، چرا که بنای پیشرفت کشور به فرهنگ آن وابسته است.

نماینده مردم ساوه و زرندیه در خانه ملت به پائین بودن سرانه فرهنگی و اعتبارات این حوزه اشاره کرد و افزود: نباید به بهانه نبود بودجه و اعتبارات، فعالیت فرهنگی و هنری را متوقف کرد بلکه باید با برنامه ریزی، همدلی و مشارکت بین بخشی نسبت به ارتقای شاخص های فرهنگی اهتمام ورزید.

وی با اشاره به ظرفیت های بالای ساوه و زرندیه در حوزه فرهنگ و هنر اظهار کرد: برطرف کردن بسیاری از مشکلات نیازی به تخصیص پول و اعتبار ندارد بلکه با همدلی و همبستگی می توان مشکلات و کمبودها بویژه در حوزه فرهنگ و هنر را برطرف کرد. البته در دیدار خود با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که بزودی انجام خواهد شد مطالبات اصحاب فرهنگ و هنر را مطرح و پیگیری خواهم کرد.

حجت الاسلام سبزی با اشاره به کاهش درآمد شهر ساوه متاثر از اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده گفت: در قانون تجمیع مالیات بر ارزش افزوده، ساوه از جمله شهرستان هایی بود که بیشترین آسیب و زیان را از نظر درآمدی متحمل شد.

وی ادامه داد: تا قبل از اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده در برنامه ششم توسعه، به دلیل حجم بالای درآمدی ناشی از فعالیت پرتعداد واحدهای تولیدی و صنعتی، شهرستان ساوه بیشترین سهم را از این ردیف درآمدی داشت، اما با اجرای قانون تجمیع مالیات بر ارزش افزوده در برنامه ششم توسعه، ساوه بیشترین آسیب را دید و به یکبار درآمد ماهانه آن به شدت کاهش یافت و روند اجرای طرح های عمرانی شهری و فرهنگی را کندتر کرد.

این نماینده مردم در خانه ملت از ارائه طرحی در مجلس برای جبران عوارض متاثر از ارزش افزوده شهرستان های آسیب دیده در اجرای این قانون خبر داد و گفت: به دنبال تصویب طرحی در مجلس هستیم تا از این محل سهم بیشتری برای شهرهایی نظیر ساوه در نظر گرفته شود.

در ادامه رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ساوه گفت: ساوه شهری کهن و متمدن و دارای پیشینه فرهنگی درخشانی است که زبانزد اهل خرد بوده و نام این خطه در تاریخ بسیار رقم خورده است.

حسین محمودی فر افزود: بر اساس واقعیات عینی ساوه در حوزه فرهنگی و هنری دارای کاستی ها و عدم توازن با سطح توقعات عمومی است و از سوی دیگر زیرساخت های فرهنگی و همچنین امکانات سخت افزاری و نرم افزاری با نیازهای فعلی شهرستان رشد نداشته است و نیاز به بازنگری و توجه ویژه ای دارد.

وی با اشاره به اینکه از دیرباز نگاه مناسبی به حوزه فرهنگ صورت نگرفته است، اظهار کرد: متاسفانه شیوع ویروس کرونا کلیه برنامه های فرهنگی و هنری را تحت الشعاع خود قرار داده است. کمبود اعتبارات فرهنگی مانع ارتقای شاخص ها در این حوزه بویژه در مناطق کمتر برخوردار شده است.

وی گفت: اگر نگاه جدی به حوزه فرهنگ و هنر صورت گیرد می توان با اجرای فعالیت های گوناگون آسیب هایی را که متوجه شهرستان مهاجر پذیر و برخوردار از نقاط حاشیه نشین متعددی است را با توان حداکثری هنرمندان و اصحاب فرهنگ و هنر کاهش داد.

رئیس ارشاد ساوه همچنین خواستار توزیع متوازن اعتبارات بر اساس شاخص های فرهنگی و هنری هر شهرستان شد و افزود: متاسفانه توزیع اعتبارات بر اساس شاخص ها و میزان جمعیت نیست و اگر به صورت متوازن توزیع شود بسیاری از زیرساخت های فرهنگی مخصوصا مجتمع فرهنگی هنری شهر غرق آباد تکمیل خواهد شد. تسریع در احداث سینما با پیگیری و همکاری شورای اسلامی شهر و شهرداری احداث تالار مرکزی در شهرستان ساوه به عنوان دومین شهر استان مرکزی از دیگر انتظارات است.

در این جلسه تعدادی از اصحاب فرهنگ و هنر به بیان دیدگاه ها مشکلات و پیشنهادات خود در راستای ارتقاء شاخص های فرهنگی و هنری شهرستان ساوه پرداختند.

راه اندازی خانه مطبوعات با توجه به فرمانداری ویژه ساوه، رفع مشکل بیمه مدیران مسئول نشریات و پایگاه های خبری، تخصیص اعتبار به منظور برگزاری مجدد جشنواره تئاتر دفاع مقدس، تخصیص اعتبارات برای برگزاری جشنواره موسیقی حماسه ماندگار، حمایت از استعدادهای ادبی و هنری، قرار گرفتن خبرنگاران در زمره مشاغل سخت و زیان آور، حمایت از خبرنگاران و هنرمندان آسیب دیده از کرونا، کمک به پرداخت بیمه هنرمندان، همکاری شبکه آفتاب در پخش برنامه های فرهنگی و هنری، کمک به خرید آثار هنری هنرمندان، استفاده شهرداری از ظرفیت هنرمندان برای زیباسازی شهری به ویژه هنرهای تجسمی از جمله مواردی بود که در این جلسه مطرح شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
لاهیجان – ایرنا – نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی از درخواست اختصاص 80 میلیارد ریال از اعتبارات ملی برای تکمیل مجتمع فرهنگی و هنری لاهیجان خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۲۰ سایت های دیگر : آژانس خبری ریحان منجیل خبر

رسول فرخی روز پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا با اشاره به دیدار خود با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: این پروژه فرهنگی از سال 1380 و در دولت های گذشته آغاز شده و امیدواریم با اختصاص بودجه لازم در پایان سال آینده پیشرفت فیزیکی آن به 70 درصد برسد.

به گزارش ایرنا ، در متن لایحه بودجه پیشنهادی سال 1400 دولت ، مبلغ 4 میلیارد و 600 میلیون تومان در قالب بودجه استانی برای تکمیل پروژه مجتمع فرهنگی هنری لاهیجان جدول طرح و پروژه های استانی مشارکت عمومی و خصوصی اختصاص یافته است.

این پروژه 6 هزار متری تا پایان شهریور ماه سالجاری 41 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.این پروژه با زیربنای چهار هزار و 400 مترمربع در سال 1380 توسط راه و شهرسازی استان عملیات خود را آغاز کرد و با پیشرفت فیزیکی 20 درصدی در مرحله اسکلت و به صورت ناقص و با مشکلات عدیده فنی و به علت کمبود اعتبارات عمرانی رها شده بود.

در سال 1393 نیز با درخواست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و پیگیری های به عمل آمده تغییر مجری از دستگاه اجرایی راه و شهرسازی به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفت.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در سال 92 هفت پروژه عمرانی نیمه کاره در حوزه فرهنگ و هنر گیلان وجود داشت که همگی آن ها بعد از مدتی آز آغاز در دولت های قبل متوقف شده بود .

فیروز فاضلی اظهار داشت: پروژه مجتمع فرهنگی و هنری لاهیجان با زیربنای پنج هزار و 165 متر مربع، دارای چهار سالن با ظرفیت 900 صندلی است که از سال 1380 آغاز شده در فاز یک پروژه به پیشرفت فیزیکی 82 درصد رسیده و کل پروژه نیز 41 درصد پیشرفت داشته است.

وی افزود: پلاتوی لاهیجان که از سال 96 آغاز شده بود با 100 متر زیربنا در سال 99 به بهره برداری رسید.

مردم لاهیجان امیدوارند با بهبود شرایط اقتصادی کشور شرایط تخصیص اعتبار برای این طرح فرهنگی فراهم شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی

روزنامه امتیاز



روزنامه تفاهم


روزنامه شروع


روزنامه حسبان


روزنامه جهان صنعت


روزنامه اطلاعات


روزنامه همدلی


روزنامه ثروت


روزنامه کاروکارگر


روزنامه ایران


روزنامه خریدار


روزنامه ابتکار


روزنامه روزگار