بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 16 آذر 99
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۱۴ سایت های دیگر : برترین ها خبر فوری

برخی خبرگزاریها و کاربران شبکه های اجتماعی مدعی شده اند: سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بخشی از شعر "مرثیه" احمد شاملو را به یاد شهید قاسم سلیمانی و شهید محسن فخری زاده نوشته است.

احمد شاملو این شعر را در سوگ فروغ فرخزاد، دیگر شاعر ایرانی نوشته بود. در توییتی که صالحی منتشر کرده، نامی از احمد شاملو یا فروغ فرخزاد نیاورده است.

در قسمت پایانی شعر شاملو می خوانیم:

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئول مستقیم ممیزی محصولات فرهنگی و ادبیات در ایران است.

سید عباس صالحی شعر شاملو را در شبکه توییتر همرسانی کرده که سالهاست در ایران فیلتر و از دسترس کاربران داخل ایران خارج شده است.

لینک خبر :‌ پارسینه
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت شهادت دانشمند هسته ای کشورمان، شهید دکتر محسن فخری زاده در اقدامی عجیب و سؤال برانگیز، شعری از شاعر درباری و ضدایرانی، احمد شاملو را توییت کرد و بدون ذکر نام شاملو در عنوان آن نوشت جمعه های سوگ از سردار #سلیمانی تا #فخری_زاده .
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۱۵ سایت های دیگر : اقتصاد نیوز خبرگزاری دانشجو

شعری که گویا شاملو در سوگ فروغ فرخزاد سروده و حالا توسط وزیر ارشاد جمهوری اسلامی و در فقدان سرداران رشیدی استفاده می شود که زندگی خویش را در راه اسلام و انقلاب و استقلال ایران فدا کردند. وزیر ارشادی که ترجیحا خود بایستی اهل ادب و هنر بوده و اگر نه با استفاده از قریحه هنری و فرهنگی خویش بلکه حداقل از شاعران مسلمان و انقلابی و آزادی خواه و استقلال طلب و یا شعرای تاریخ ادب و هنر ایران زمین، قطعه ای ادبی یا شعر را ذکر می کرد که تا حدودی در حد نام و مقام آن شهیدان باشد.
لازم به ذکر است که احمد شاملو از وابستگان به دربار شاه و دفتر فرح پهلوی بود که بنا به اسناد ساواک و اظهارنظر همکارانش توسط فرح برای درمان اعتیاد به خارج کشور فرستاده شد. او با توصیه فرح پهلوی، به عنوان مشاور دفتر دانشگاه بوعلی همدان منصوب شد تا بتواند کتاب فرهنگ کوچه را به اتمام برساند و در کنار آن حقوق حداکثری یک استاد دانشگاه را دریافت می کرد، در حالی که حتی تا سطح دیپلم هم نتوانسته بود پیش برود! از طرف دیگر به دستور فرح، شورای پژوهش های علمی کشور نیز با پرداخت 370 هزار تومان به شاملو موافقت کرد و همین شورا علی رغم تمایل مسئولان آن با دستور مستقیم فرح پهلوی، مبلغ 500 هزار دلار به دانشگاه کلمبیا پرداخت کرد تا کتاب شاملو در خارج کشور به چاپ برسد!

لینک خبر :‌ روزنامه کیهان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۱۶

کاشف اسرار-کارزار ” درخواست مدیران مسئول و خبرنگاران پایگاه های خبری و خبرگزاری های دارای مجوز ” خطاب به رئیس جمهوری،رئیس مجلس شورای اسلامی و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اجابت برخی درخواست های مهم در پلتفرم ” کارزار با دامنه ” https://www.karzar.net/news-agencies-demands منتشر شد که متن کامل آن به شرح ذیل است و جمع امضاء به کارزار بپیوندید :

جناب آقای دکتر روحانی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
جناب آقای دکتر قالیباف
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
جناب آقای صالحی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

دنیای امروز دنیای رسانه هاست و اهمیت و جایگاه رسانه ها در جهان امروز بر هیچ کس پوشیده نیست. رخنه وسیع رسانه ها در تار و پود زندگی، بشر را کاملاً وابسته کرده است. دنیای امروز برآیند ارتباطات بیش از حد وسیع و گسترده میان انسان های امروزی است که از مجراهای مختلف تأمین می گردد. از مهمترین انواع رسانه های امروزی، رسانه های الکترونیک و سایبری است. در دنیای امروز سرعت انتقال و گستره توزیع اطلاعات و اخبار از اهمیت بالایی برخوردار است و لذا رسانه های سایبری نسبت به سایر رسانه های مکتوب از اهمیت بالایی برخوردار هستند و آینده رسانه ها در فضای سایبری تعریف شده است. فعالیت رسانه های الکترونیک برگرفته از تبصره سوم ماده اول قانون مطبوعات در سال 1379 شمسی بوده و از عمر اجازه قانون مبنی بر فعالیت رسانه های الکترونیک بیش از 20 سال و شش ماه سپری شده ولی آنطور که باید و شاید مورد حمایت قرار نگرفته اند.
از آنجاییکه رهبر معظم انقلاب در تاریخ 80/08/22 درباره خبرنگاران فرموده اند: اگر زحمات شما نباشد، این لحظه ها هرگز ماندگار نمی شود. شما آن را حفظ می کنید و در اختیار افکار مردم قرار می دهید. بدون این دوربین ها، قلم ها و دلسوزی های شما برای تهیه و تنظیم اخبار و مطالب، این کارهای ما مثل یک چیزهای تثبیت نشده است. ، لذا اینجانبان به عنوان مدیران مسئول و خبرنگاران شاغل در پایگاه های خبری و خبرگزاری های دارای مجوز در استان گیلان و سراسر کشور از شما درخواست داریم برای مطالبات بحق ما که در ادامه ذکر می شود کارگشا بوده و ما را یاری فرمایید:

1. اصلاح بند ج ماده سیزدهم قانون مناقصات مصوب 1383 و الزامی کردن اجازه اعطای انتشار فراخوان مناقصات، همچون روزنامه ها
2. اصلاح تبصره ذیل ماده 45 قانون مالیات بر ارزش افزوده و معاف کردن مدیران مسئول رسانه های الکترونیک (پایگاه های خبری و خبرگزاری ها) دارای مجوز و خبرنگاران مورد تائید ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها، عضویت در خانه مطبوعات کشور یا صندوق هنر از عوارض خروج کشور
3. برخورداری اعضای صندوق اعتباری هنر از جمله مدیران مسئول پایگاه های خبری و خبرگزاری ها و خبرنگاران عضو از مزیت بازنشستگی پیش از موعد (مشاغل سخت و زیان آور)
4. اختصاص سهمیه بنزین ویژه (نظیر رانندگان تاکسی) به مدیران مسئول و خبرنگاران دارای خودروی سواری که خودرو به نام شخص فعال رسانه ای معتبر یا یکی از اعضای درجه یک خانواده بوده و تحت تصرف فعال رسانه ای باشد.

پایان پیام

لینک خبر :‌ کاشف اسرار

دور هفتم گفت وگوی دینی مرکز گفتگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و کلیسای کاتولیک فیلیپین تحت عنوان نقش دین در سلامت انسان 17 آذرماه جاری با حضور اندیشمندان مسلمان و مسیحی برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دور هفتم گفت وگوی دینی مرکز گفتگوی ادیان و فرهنگ ها سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و کلیسای کاتولیک فیلیپین با عنوان نقش دین در سلامت انسان (17 آذرماه) ساعت 8:30 تا 11 به صورت وبینار، برگزار و اندیشمندان مسلمان و مسیحی از دو کشور جمهوری اسلامی ایران و فیلیپین آراء خود را در زمینه موضوع سمینار تشریح می کنند.

در وبینار دور هفتم گفتگوها، ابوذر ابراهیمی ترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجج اسلام یونسی، مشاور رییس جمهور، محمدمهدی تسخیری، رییس مرکز گفتگوی ادیان و فرهنگ ها و محمد حسین نیکنام، عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران، حبیب الله بابایی، استادیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و رییس پژوهشکده مطالعات تمدنی و اجتماعی و باقر طالبی دارابی، عضو هیأت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب حضور می یابند.

شرکت کنندگان مسیحی این وبینار از کشور فیلیپین، اسقف اعظم پابیللو، سرپرست قلمرو کلیسای مانیل، برنارد پانتین، دبیرکل کنفرانس اسقفان کاتولیک فیلیپین، اسقف ادوین دلا پنا، رییس کمیسیون گفتگوی ادیان کنفرانس اسقفان کاتولیک فیلیپین خواهند بود.

گفتگوی دینی مرکز گفتگوی ادیان و فرهنگ ها با کلیسای کاتولیک فیلیپین از سال 1383 آغاز شده و تا کنون 6 دور گفتگو با شرکت اندیشمندان دینی دو طرف در تهران و مانیل برگزار شده است.

علاقه مندان برای دریافت اطلاعات بیشتر از نحوه برگزاری این وبینار می توانند با شماره تلفن 88153690 و یا پست الکترونیکی cid@icro.ir تماس حاصل کنند.

انتهای پیام/ص

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
تهران- داوری چهل و سومین دوره مسابقات سراسری قران کریم از امشب تا 21 آذر در قالب ارزیابی آثار ارسالی شرکت کنندگان برگزار و از رسانه ملی پخش می شود.

به گزارش سرویس دین و زندگی ، رئیس مرکز قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در گفتگو با خبرگزاری رضوی گفت : پخش مسابقات سراسری قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران از امشب ساعت 19 تا 23:30 دقیقه به صورت غیر حضوری و از شبکه قرآن و معارف سیما و رادیو قرآن و رادیو قران آغاز می شود.
مهدی قره شیخ لو افزود : این مسابقات به صورت برنامه زنده تلویزیونی برگزار و داوران با حضور در استودیو تلویزیونی مسابقات، فیلم ارسالی تلاوت شرکت کنندگان را که قبلا در مراکز صدا و سیمای استان ها ضبط شده است ؛ داوری و تحلیل می کنند.

برنامه پخش قرائت های ارسال شده در مسابقات قرآن
رئیس مرکز قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در ادامه توضیح داد : شرکت کنندگان استان های اصفهان، بوشهر، آذربایجان غربی و ایلام امروز به رقابت خواهند پرداخت و فردا شاهد حضور مجازی شرکت کنندگان استان خراسان رضوی در این مسابقه خواهیم بود.
وی اظهار داشت: شرکت کنندگان استان های خوزستان، خراسان جنوبی، اردبیل و البرز روز دوشنبه و شرکت کنندگان استان های قم، زنجان و کهکیلویه و بویر احمد روز سه شنبه در این مسابقات بصورت غیر حضوری شرکت می کنند.
به گفته قره شیخ لو قاریان استان تهران هم روز چهارشنبه به این سری از مسابقات می پیوندند و در آن بصورت مجازی حضور خواهند داشت.
رئیس مرکز قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه کشور همچنین افزود : این رقابت ها در هر دو رشته حفظ و قرائت به صورت یک مرحله ای برگزار می شود و قاریان و حافظان برتر کشور با یک تلاوت و یک بار ارائه محفوظات سنجش می شوند.
قره شیخ لو ادامه داد : در بخش اول مسابقه در روز پنجشنبه از ساعت 13 تا 17 شاهد رقابت قاریانی از استان های کردستان، لرستان، کرمانشاه، خراسان شمالی، مرکزی و چهارمحال و بختیاری خواهیم بود و در بخش دوم از ساعت 19 تا 23:30 شرکت کنندگان استان های مازندران، فارس، گلستان و سمنان رقابت می کنند.
وی تصریح کرد : همچنین صبح جمعه 21 آذر، از ساعت 8 تا 11:45 فیلم ارسالی قراء استان های گیلان، قزوین و آذربایجان و از ساعت 13 تا 17 همان روز فیلم های ارسالی آخرین شرکت کنندگان از استان های یزد، همدان، کرمان و هرمزگان داوری خواهد شد.

اسامی داوران چهل و سومین دوره مسابقات سراسری قران کریم
رئیس مرکز قرآن سازمان اوقاف اسامی داوران حاضر در این سری از مسابقات را به این شرح اعلام کرد :
* سیدحمید هروی از خراسان رضوی داور صوت
* کریم پارچه باف دولتی از تهران داور وقف و ابتداء
* نصرت الله عارف حسینی از تهران داور صوت
* غلامرضا شاه میوه اصفهانی از اصفهان داور لحن
* علی اکبر کاظمی از یزد داور لحن
* سید جواد سادات فاطمی از خراسان رضوی داور وقف و ابتداء
* محسن یاراحمدی از تهران داور لحن
* محمدصادق نصراللهی از قم داور حسن حفظ
* امیر آقایی از تهران داور حسن حفظ
* محمدرضا پورزرگری از تهران داور تجوید
* حیدر کسمایی از قم داور تجوید
* سیدمحسن موسوی بلده از تهران داور تجوید
* امین پویا از تهران ناظر مسابقات و محمد خواجوی از تهران نیز رئیس هیئت داوران هستند.

جمعه پخش اختتامیه مسابقات قرآن
این مقام مسئول درباره اختتامیه مسابقات هم گفت : اختتامیه این مسابقات قرانی روز جمعه 21 آذر ساعت 19 تا 21 از هتل ارم تهران پخش خواهد شد.
همچنین در حاشیه مسابقات سراسری قرآن کریم از امروز، مسابقه ای بصورت روزانه برگزار شده است که هر شب 14 جایزه به برندگان آن به قید قرعه تعلق خواهد گرفت .
رئیس مرکز قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه کشور ادامه داد : با پایان این رقابت ها
ان شاالله برای سی و هفتمین دوره مسابقات بین المللی قران کریم آماده می شویم و امیدواری با این تجریه که در شرایط خاص کرونایی داشتیم به الگویی برسیم تا سال های آینده هم مسابقات قرآنی را به این روش و با هزینه های کمتری برگزار کنیم .
وی گفت : مخاطبان می توانند گزینه صحیح سوال مسابقه را به شماره پیامکی 30000711 ارسال و یا در سایت شبکه قرآن و معارف سیما به آدرس www.qurantv.ir ضمن دریافت فایل تصویری سوال ، پاسخ صحیح را انتخاب کنند.
به گفته قره شیخ لو همچنین فایل تصویری مسابقات سراسری قرآن کریم از پایگاه اطلاع رسانی شبکه قرآن و معارف سیما قابل دریافت است./و.ن

به گزارش سرویس دین و زندگی ، رئیس مرکز قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در گفتگو با خبرگزاری رضوی گفت : پخش مسابقات سراسری قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران از امشب ساعت 19 تا 23:30 دقیقه به صورت غیر حضوری و از شبکه قرآن و معارف سیما و رادیو قرآن و رادیو قران آغاز می شود.
مهدی قره شیخ لو افزود : این مسابقات به صورت برنامه زنده تلویزیونی برگزار و داوران با حضور در استودیو تلویزیونی مسابقات، فیلم ارسالی تلاوت شرکت کنندگان را که قبلا در مراکز صدا و سیمای استان ها ضبط شده است ؛ داوری و تحلیل می کنند.

برنامه پخش قرائت های ارسال شده در مسابقات قرآن
رئیس مرکز قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در ادامه توضیح داد : شرکت کنندگان استان های اصفهان، بوشهر، آذربایجان غربی و ایلام امروز به رقابت خواهند پرداخت و فردا شاهد حضور مجازی شرکت کنندگان استان خراسان رضوی در این مسابقه خواهیم بود.
وی اظهار داشت: شرکت کنندگان استان های خوزستان، خراسان جنوبی، اردبیل و البرز روز دوشنبه و شرکت کنندگان استان های قم، زنجان و کهکیلویه و بویر احمد روز سه شنبه در این مسابقات بصورت غیر حضوری شرکت می کنند.
به گفته قره شیخ لو قاریان استان تهران هم روز چهارشنبه به این سری از مسابقات می پیوندند و در آن بصورت مجازی حضور خواهند داشت.
رئیس مرکز قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه کشور همچنین افزود : این رقابت ها در هر دو رشته حفظ و قرائت به صورت یک مرحله ای برگزار می شود و قاریان و حافظان برتر کشور با یک تلاوت و یک بار ارائه محفوظات سنجش می شوند.
قره شیخ لو ادامه داد : در بخش اول مسابقه در روز پنجشنبه از ساعت 13 تا 17 شاهد رقابت قاریانی از استان های کردستان، لرستان، کرمانشاه، خراسان شمالی، مرکزی و چهارمحال و بختیاری خواهیم بود و در بخش دوم از ساعت 19 تا 23:30 شرکت کنندگان استان های مازندران، فارس، گلستان و سمنان رقابت می کنند.
وی تصریح کرد : همچنین صبح جمعه 21 آذر، از ساعت 8 تا 11:45 فیلم ارسالی قراء استان های گیلان، قزوین و آذربایجان و از ساعت 13 تا 17 همان روز فیلم های ارسالی آخرین شرکت کنندگان از استان های یزد، همدان، کرمان و هرمزگان داوری خواهد شد.

اسامی داوران چهل و سومین دوره مسابقات سراسری قران کریم
رئیس مرکز قرآن سازمان اوقاف اسامی داوران حاضر در این سری از مسابقات را به این شرح اعلام کرد :
* سیدحمید هروی از خراسان رضوی داور صوت
* کریم پارچه باف دولتی از تهران داور وقف و ابتداء
* نصرت الله عارف حسینی از تهران داور صوت
* غلامرضا شاه میوه اصفهانی از اصفهان داور لحن
* علی اکبر کاظمی از یزد داور لحن
* سید جواد سادات فاطمی از خراسان رضوی داور وقف و ابتداء
* محسن یاراحمدی از تهران داور لحن
* محمدصادق نصراللهی از قم داور حسن حفظ
* امیر آقایی از تهران داور حسن حفظ
* محمدرضا پورزرگری از تهران داور تجوید
* حیدر کسمایی از قم داور تجوید
* سیدمحسن موسوی بلده از تهران داور تجوید
* امین پویا از تهران ناظر مسابقات و محمد خواجوی از تهران نیز رئیس هیئت داوران هستند.

جمعه پخش اختتامیه مسابقات قرآن
این مقام مسئول درباره اختتامیه مسابقات هم گفت : اختتامیه این مسابقات قرانی روز جمعه 21 آذر ساعت 19 تا 21 از هتل ارم تهران پخش خواهد شد.
همچنین در حاشیه مسابقات سراسری قرآن کریم از امروز، مسابقه ای بصورت روزانه برگزار شده است که هر شب 14 جایزه به برندگان آن به قید قرعه تعلق خواهد گرفت .
رئیس مرکز قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه کشور ادامه داد : با پایان این رقابت ها
ان شاالله برای سی و هفتمین دوره مسابقات بین المللی قران کریم آماده می شویم و امیدواری با این تجریه که در شرایط خاص کرونایی داشتیم به الگویی برسیم تا سال های آینده هم مسابقات قرآنی را به این روش و با هزینه های کمتری برگزار کنیم .
وی گفت : مخاطبان می توانند گزینه صحیح سوال مسابقه را به شماره پیامکی 30000711 ارسال و یا در سایت شبکه قرآن و معارف سیما به آدرس www.qurantv.ir ضمن دریافت فایل تصویری سوال ، پاسخ صحیح را انتخاب کنند.
به گفته قره شیخ لو همچنین فایل تصویری مسابقات سراسری قرآن کریم از پایگاه اطلاع رسانی شبکه قرآن و معارف سیما قابل دریافت است./و.ن

لینک خبر :‌ خبرگزاری رضوی
درحالی که بیش از دو سال از آغاز مرمت موزه هنرهای معاصر تهران می گذرد، مسئولان عرصه تجسمی بالاخره از پایان مرمت این موزه خبر دادند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، بیش از دو سال از آغاز پروژه بازسازی موزه هنرهای معاصر تهران، مکانی که از آن به عنوان یکی از مهمترین گنجینه های هنر مدرن یاد می شود، می گذرد. نهم اردیبهشت سال 97 اعلام شد که موزه هنرهای معاصر تهران بعد از گذشت 4 دهه از افتتاح آن، نیاز به بازسازی دارد و به دلیل تعمیرات گسترده تا آخر تابستان همان سال تعطیل است که البته وعده بازسازی شش ماهه این موزه بیش از دو سال به طول انجامید. شرایط خاص این موزه و ارزش تاریخی که دارد از دلایل طولانی شدن فرآیند مرمت و بازسازی عنوان شد همچنین نوسانات زیاد قیمت ها در بازار و همچنین نداشتن سرعت لازم از سوی پیمان کار اول، دلایل دیگر این امر عنوان شده است. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز از سوی دیگر مرمت گالری های موزه هنرهای معاصر برای نگهداری آثار گنجینه در مدت بازسازی موزه را از اصلی ترین دلایل طولانی شدن پروژه بازسازی این موزه عنوان کرد.

گفته می شود این مجموعه یکی از کامل ترین مجموعه های هنر اکسپرسیونیسم انتزاعی در جهان است که همه جنبش های هنری قرن 19 و 20 را پوشش می دهد. البته در آخرین بازدیدی که خبرنگاران از این مجموعه داشتند، عنوان شده بود که 91 درصد از کار انجام شده و مراحل پایانی فرآیند بازسازی این موزه در حال انجام است تا در اوایل پاییز بازگشایی شود. با این وجود اکنون اواخر پاییز هستیم و همچنان در انتظار روزی که خبر بازگشایی منتشر شود.

هادی مظفری (مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) از پایان مرمت موزه هنرهای معاصر تهران خبر داد و گفت: کار مرمت موزه به پایان رسیده است و درحال آماده سازی نمایشگاه بازگشایی است. به محض آنکه ستاد ملی کرونا به ما اجازه برگزاری نمایشگاه و بازگشایی موزه را بدهد، موزه هنرهای معاصر بازگشایی خواهد شد.

او ادامه داد: باتوجه به آنکه از تعطیلی موزه هنرهای معاصر تهران بیش از دو سال می گذرد، مایل هستیم نمایشگاهی که برای بازگشایی این موزه تدارک دیده شده است به خوبی دیده شود و درهای موزه با توان بیشتر و امکانات بهتری به روی مخاطبان باز شود. از این جهت با توجه به شرایطی که شیوع ویروس کرونا بوجود آورده، با وجود آنکه آمادگی افتتاح موزه را داریم اما در انتظار تصمیمات نهایی ستاد ملی کرونا هستیم.

مظفری در پاسخ به سوالی مبنی بر آنکه با توجه به شرایط موجود آیا این امکان وجود دارد که بازگشایی موزه هنرهای معاصر تهران به سال آینده موکول شود، گفت: خیر. ما آمادگی افتتاح موزه را داریم و حتا این امکان وجود دارد که تا پایان آذرماه شاهد بازگشایی باشیم اما در انتظار تصمیمات ستاد ملی کرونا هستیم. ضمن آنکه تصمیم داریم تا پایان سال 99 این بازگشایی محقق شود.

مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص جزییات هزینه کرد برای مرمت و نمایشگاهی که برای بازگشایی در نظر گرفته شده، گفت: تمام این اطلاعات در یک نشست خبری عنوان خواهد شد.

البته چندی پیش سیدعباس صالحی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) درباره بودجه بازسازی موزه هنرهای معاصر تهران، عنوان کرد: بودجه ای که در آغاز پروژه برای بازسازی موزه در نظر گرفته شده بود، 6 میلیارد و 500 میلیون تومان بود که صرف بازسازی گالری ها شد. پس از انتقال آثار گنجینه به گالری ها، فرآیند بازسازی گنجینه آغاز شد که هزینه آن 10 میلیارد تومان برآورد شد. در نتیجه مجموع بودجه ای که صرف بازسازی موزه هنرهای معاصر تهران شد، 16 میلیارد و 500 میلیون تومان بوده است. بنابراین با توجه به اینکه فرآیند بازسازی گنجینه به پایان رسیده است، انشاءالله در آذر امسال موزه هنرهای معاصر تهران بازگشایی می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
محمودرضا رحیمی معتقدست نباید با برچسب سیاسی فعالیت های صنفی را به حاشیه راند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۱۶

محمودرضا رحیمی کارگردان و نویسنده تئاتر که چندی پیش به ویروس کرونا مبتلا شده بود در گفتگو با خبرنگار حوزه تئاتر خبرگزاری صبا از روند بهبود خود گفت: میان کلاس های آنلاین خود مجبور بودم کلاس هایی را به صورت حضوری برای کسانی که در تهران بودند برگزار کنم و متاسفانه 30 روز پیش به ویروس کرونا مبتلا شدم. درحال حاضر شرایط رو به بهبودی است ولی ضعف جسمانی ناشی از این بیماری همچنان وجود دارد و حس بویایی و چشایی ام هنوز کامل برنگشته است.

وی درباره آخرین فعالیت های خود توضیح داد: یک متن بلند 200 صفحه ای اقتباسی را با هم کاری همسرم نازنین گودرزی برای اجرا آماده کرده ایم. همچنین هفت متن کوتاه از نمایشنامه های برتر دنیا با همکاری نازنین گودرزی ترجمه شده است که بیشتر کار ترجمه این آثار را همسرم انجام دادند و من بازبینی و ویرایش را برعهده داشتم. همچنین سه نمایشنامه مشترک با ایشان نگارش کردیم که یکی از آن ها مربوط به یکی از محلات قدیمی تهران در زمان جنگ است.

این کارگردان درباره برگزاری کلاس های آموزشی گفت: 10 ماه است که درآمد خوبی نداشته ایم و از حمایت خانواده بهره مندیم. بعضی از دوستان هم هستند که این حمایت ها را ندارند و اوضاعشان ناراحت کننده است.

این استاد دانشگاه و پژوهشگر درباره جایگاه کلاس های آنلاین در آموزش جدید توضیح داد: کلاس های آموزشی به صورت آنلاین در حوزه های مطالعات، کارگردانی و بازیگری برگزار می شوند و اگر بتوانیم در حوزه مطالعات، معرفی منابع و دیدن فیلم همراه هنرجوها باشیم حداقل اسم تئاتر را برقرار نگه می داریم؛ کاری که در همه جای دنیا انجام می شود.

رحیمی با تاکید بر اینکه در این مدت ثابت شد که خانه تئاتر به هیچ عنوان توانایی فعالیت صنفی ندارد، بیان کرد: حدود 3 ماه است که از هیات مدیره خانه تئاتر استعفا داده ام البته دوره مان هم تمام شده بود و امکان رای گیری مجازی برای خانه تئاتر فراهم نبود. عمیقا احساس می کنم ما نیاز به یک صنف مقتدر داریم؛ صنفی که عده ای تلاش نکنند جلوی فعالیت ها را بگیرند و فقط یک عده حرف خود را به کرسی بنشانند. فقط خانه تئاتر نباید فعالیت صنفی کند بلکه هر فرد تئاتری می تواند این کار را انجام دهد و برای دریافت حق و حقوق خود از سه قوه درخواست کند.

وی افزود: حق و حقوق مدنی هنرمندان هیچ ارتباطی با فعالیت های سیاسی ندارد و نباید با این بهانه جلوی فعالیت ها گرفته شود. ما باید بتوانیم صدای خود را به گوش دولتمردان برسانیم. درحال حاضر 10 ماه است عده ای از ما هیچ دستمزدی دریافت نکرده اند در صورتی که در این مملکت درس خوانده و زحمت کشیده اند و ما فراموششان کرده ایم. کمک هزینه یک میلیون تومانی برای 10 ماه بیکاری هیچ دردی را دوا نمی کند.

این نویسنده تئاتر با بیان ناکارآمدی موسسه های هنری در حمایت از هنرمندان متذکر شد: علی رغم اینکه حدود بیست سال از عمر خانه هنرمندان، خانه های تئاتر، موسیقی و سینما می گذرد اما هنوز حکومت فراموش می کند که عده ای هنرمند هستند که باید قرصی نان بخورند و کسب درآمد کنند. باید همه این خانه ها تعطیل شوند زیرا نه تنها نتوانستد به خوبی از اعضای خود حمایت کنند بلکه با ساده انگاری نشان دادند که همه چیز خوب است. متاسفانه اکثر صنف های ما توسط کسانی اداره می شوند که یا بازنشسته اند یا از جای دیگری دستمزد می گیرند و این موضوع را درک نمی کنند که عده ای بعد از چند سال کار هنری هنوز در شرایط بحرانی حقوق ثابتی ندارند.

رحیمی در پایان متذکر شد: تئاتر خصوصی ما همه اش استیجاره ای بود و به دلیل نداشتن درآمد با همه گیری ویروس کرونا چه سالن هایی با چه خروجی های خوبی به مدت 10 ماه تعطیل شدند. امیدوارم بزرگ ترهای ما دست از مماشات بردارند و حقایق را بازگو و از هنرمندان حمایت جانانه کنند.

ندا زنگینه

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
دفتر موسیقی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در هفته گذشته مجوز 167 تک آهنگ و یک آلبوم را صادر کرده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی دفتر موسیقی، 168 مجوز موسیقی در هفته گذشته از سوی دفتر موسیقی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر شد .

از میان آثاری که در هفته گذشته مجوز انتشار گرفتند، می توان به ویوا آوا به آهنگسازی شهرداد روحانی در حوزه موسیقی کلاسیک، امپراطور به خوانندگی مجتبی کبیری" و آهنگسازی مانی ارمغان ، آنچه گذشت به خوانندگی حمیدچراغعلی و آهنگسازی محمدرضا چراغعلی ، شب اول به آهنگسازی و خوانندگی و گرشا رضایی ، جاموندم تیتراژ سریال گیسو به خوانندگی و اهنگسازی محمدرضا گلزار و حسرت به خوانندگی فریدون آسرایی و آهنگسازی مجتبی مصری اشاره کرد.

گزارش صدور مجوز هفتگی دفتر موسیقی هر هفته منتشر خواهد شد. گفتنی است که برای این آثار صرفا مجوز انتشار صادر شده و زمان انتشار آن در اختیار مالک اثر است.

پایان پیام/ 32

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
با وجود شرایط ویژه سال جاری به جهت همه گیری بیماری کرونا و به تبع آن کم شدن تعداد اجراهای تئاتر در کشور، بنابر درخواست متقاضیان مهلت ارسال اثر برای شرکت در مسابقه و نمایشگاه عکس و پوستر تئاتر سی ونهمین جشنواره تئاتر فجر، تا اول دی ماه تمدید شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان به نقل از دبیرخانه سی ونهمین جشنواره تئاتر فجر، با وجود شرایط ویژه سال جاری به جهت همه گیری بیماری کرونا و به تبع آن تقلیل کمی اجراهای تئاتر در کشور، برگزارکنندگان جشنواره سی ونهم نظر به اهمیت بخش مسابقه و نمایشگاه عکس و پوستر تئاتر ، بر مبنای سال های گذشته اقدام به برگزاری این بخش و بنابر درخواست متقاضیان مهلت ارسال اثر برای شرکت در این رویداد را تا اول دی ماه تمدید کردند.

در بخش مسابقه و نمایشگاه عکس و پوستر تئاتر عکاسان و طراحانی می توانند متقاضی حضور شوند که آثار آن ها مربوط به نمایش های روی صحنه رفته از اول آبان 1398 تا اول آذر 1399 در قالب اجرای عمومی یا جشنواره ای است.

مسابقه و نمایشگاه پوستر تئاتر جشنواره سی ونهم به جز پوستر اجرا، رویدادهای برگزارشده مرتبط با تئاتر در بازه زمانی ذکرشده را نیز شامل می شود.

فرآیند ثبت تقاضای شرکت در مسابقه و نمایشگاه عکس و پوستر تئاتر از طریق سایت جشنواره صورت می گیرد. اما پیش از آن ضروری است متقاضیان لوح های فشرده حاوی آثار خود را با فرمت jpg با کیفیت 300 dpi در اندازه 50 75 از طریق پست یا به صورت حضوری به دبیرخانه ارائه و کد رهگیری دریافت کنند. با درج کد رهگیری در سایت جشنواره سایر مراحل ثبت تقاضا انجام می شود. ضروری است مشخصات و شماره تماس بر روی لوح فشرده درج شود.

این بخش به مدیریت مهدی آشنا در سی ونهمین جشنواره تئاتر فجر برگزار خواهد شد.

سی ونهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافرآستانه در سال جاری برگزار می شود.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
یک پژوهشگر و نویسنده حوزه موسیقی معتقد است نقطه ضعف موجود حوزه فرهنگ و هنر قبل از افزایش بودجه به برخی ریخت و پاش ها و هزینه های بیهوده ای است که در این بخش انجام می گیرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۱۵ سایت های دیگر : بانی فیلم خبر 24

علی مغازه ای پژوهشگر و دبیر هنری فستیوال موسیقی نواحی آینه دار در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به شرایط تخصیص بودجه به فعالیت های فرهنگی هنری کشورمان توضیح داد: من بر این باورم اگر چه ارتقا و افزایش میزان بودجه می تواند تاثیر بسیار مهمی در جریان فعالیت های فرهنگی هنری کشور داشته باشد اما اکنون میزان بودجه مشکل ما نیست، بلکه مدیریت بودجه است که در رویکردهای کلان فعالیت های فرهنگی هنری کشور به ویژه حوزه موسیقی از نوسانات بسیاری برخوردار است. یعنی آنچه از سوی مجلس شورای اسلامی به عنوان بودجه مصوب به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر نهادها به عنوان بودجه فرهنگی هنری تخصیص پیدا می کند به قدری از روند مدیریتی نامطلوبی در حوزه هزینه کرد دچار نقصان است که اول باید در جهت رفع این معضل گام برداشته و بعد به سراغ میزان بودجه برویم.

وی افزود: متاسفانه اکنون در کشور ما غیر از وزارت ارشاد، مجموعه ها و نهادهای مختلفی در حوزه فرهنگ و هنر فعالیت می کنند که هم دارای پرسنل متعدد و هم کارکردهای متفاوتی هستند که من فعلاً کاری به نحوه فعالیت های آنان ندارم. اما همین چند مجموعه که بودجه فرهنگ و هنر کشور به بسیاری از آنها اختصاص پیدا می کند به قدری در فضای فوق بوروکراتیک و ناکارآمدی قرار دارند که بدون ساماندهی و مدیریت بودجه برای نحوه هزینه کرد آنها فعلاً نمی توانیم وارد مراحل بعدی قصه بودجه شویم. در همین چارچوب هستند مجموعه ها و رویدادهایی که در این فضا تلاش می کنند تا در قالب بخش خصوصی مدیریت درست بودجه را تجربه کنند. کاری که ما در فستیوال موسیقی نواحی آینه دار روی آن تمرکز داریم و تمام تلاشمان را می کنیم تا با کمترین بودجه بیشترین خروجی محتوایی را داشته باشیم. اگرچه در همین فضا هم قطعاً می تواند نقدهایی به ما وارد باشد که با تمام وجودمان پذیرای آن هاییم و از نظرات دوستان بهره مند می شویم.

متاسفانه رویدادها و برنامه هایی هستند که 90 درصد از بودجه صرف هزینه های اجرایی و ریخت و پاش های معمول می شود و فقط 10 درصد از بودجه به هنرمندانی اختصاص پیدا می کند که به بهانه حضور آن ها بودجه جشنواره دریافت شده است. دبیر هنری فستیوال موسیقی نواحی آینه دار تصریح کرد: اگر بخواهیم به نمونه هایی در جهت عدم مدیریت درست و اصولی بودجه اشاره ای داشته باشم می توانم به برگزاری رویدادها و برنامه هایی در قالب عنوان جشنواره اشاره کنم که در شهرهای کوچک کشور برگزار می شود اما بودجه هزینه شده برای آنها از برگزاری رویدادهای موثرتر در شهرهای بزرگ تر بسیار بیشتر است. بودجه هایی که متاسفانه خروجی موثری هم به لحاظ محتوایی دارند و ماجرا را به سمت و سویی هدایت می کنند که شاهد هیچ نتیجه ای از این رویدادهای هنری نیستیم. متاسفانه رویدادها و برنامه هایی هستند که 90 درصد از بودجه صرف هزینه های اجرایی و ریخت و پاش های معمول می شود و فقط 10 درصد از بودجه به هنرمندانی اختصاص پیدا می کند که به بهانه حضور آنها بودجه جشنواره دریافت شده است. این همان قصه غم انگیزی است که در مواجهه برخی مدیران با بودجه همه ساله شاهد آن هستیم و می بینیم که برخی از دوستان جز پر کردن بیلان کاری که حتی مخاطب هم در آن نقشی ندارد بودجه ها را صرف مواردی می کنند که اصلاً درست نیست.

این پژوهشگر حوزه موسیقی در بخش دیگری از صحبت های خود با انتقاد از رویه سنتی بررسی و تخصیص بودجه در مجلس و دولت گفت: به دوستانی که در امر بودجه نظارت و مدیریت بیشتری دارند پیشنهاد می کنم وارد شرایطی شوند که به صورت اصولی و دانشگاهی ارزیابی کیفی از این همه بودجه اختصاص پیدا کرده به فعالیت های فرهنگی هنری کشور داشته باشند. که در هر بخشی که بودجه اختصاص یافته چه محصولی به مخاطبان داده شده است؟ و آیا آن محصول فرهنگی با هر گرایش سیاسی و فکری و اجتماعی توانسته جامعه مخاطبان مد نظر را پوشش دهد؟ من تصور می کنم پاسخ منفی خواهد بود چرا که ما همچنان در را روی یک پاشنه می چرخانیم و اصلاً حاضر نیستیم از این شیوه سنتی مدیریت بودجه رها شویم. در حالی که باید بدانیم و آگاه باشیم که هر آنچه در دنیای امروز پیرامون چنین فعالیت های مورد توجه قرار گرفته بر پایه تحولات اجتماعی تغییر پیدا می کند. پس چطور می توانیم با همان برنامه چند دهه قبل مدیریت بودجه کنیم.

مغازه ای تصریح کرد: فرهنگ و هنر قطعاً و قطعاً و قطعاً مانند یک سفره غذا می ماند که اگر فرهنگ و آداب درست مصرف کردن این غذا با هر گرایش و اندیشه ای را نداشته باشیم نمی توانیم به نتیجه موثری برسیم. وقتی در همین سفره ریخت و پاش کنیم و غذاهایی را درست کنیم و بر سر این سفره ای بیاوریم که اصلاً یا مورد علاقه یا نیاز مردم و مخاطب نیست بنابراین آنچه از این سفره باقی می ماند مقدار زیادی غذای مصرف نشده و دور ریختنی با وجود صرف هزینه های هنگفت است. در حالی که اگر از همان ابتدا به کیفیت و مدیریت این کیفیت توجه می کردیم قطعاً هر نوع سلیقه ای از این سفره برداشت و فهم خود را می داشت. بیاییم باور کنیم که ماجرای بودجه و مدیریت آن واقعاً یک امر تخصصی است که نیازمند افرادی آگاه وبدون قضاوت است. پس بد نیست که برای یک بار هم شده یا با ارتقای تخصص یا مشاوره از افراد کارشناس فضای کار را بهبود بخشیم.

کد خبر 5086323

علیرضا سعیدی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
مهلت شرکت در بخش نمایش های خیابانی سی ونهمین جشنواره تئاتر فجر با رویکرد اجرا در فضای باز و رعایت پروتکل های بهداشتی، تا 25 آذرماه تمدید شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۱۵

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان به نقل از دبیرخانه سی ونهمین جشنواره تئاتر فجر، بخش نمایش های خیابانی این رویداد به مدیریت سامان خلیلیان در ادامه رویکرد جشنواره تئاتر فجر به نمایش های خیابانی در گونه های مختلف خود به جهت اجرا در فضای باز با رعایت پروتکل های بهداشتی تا 25 آذرماه تمدید شد.

این بخش در دو قسمت تولیدات تازه و آثار اجراشده و بخش ویژه سرباز انقلاب برگزار می شود و بنا بر درخواست متقاضیان، مهلت ارسال آثار برای حضور در آن تا 25 آذرماه 1399 تمدید شده است.

متقاضیان می بایست تا تاریخ مشخص شده، 7 نسخه لوح فشرده اجرا و 1 نسخه لوح فشرده حاوی عکس های اجرا را از طریق پست یا به صورت حضوری به دبیرخانه سی ونهمین جشنواره تئاتر فجر ارائه دهند و کد رهگیری دریافت کنند. ادامه مراحل ثبت تقاضا با درج کد رهگیری در سایت جشنواره به آدرس https://fitf.ir/ صورت می گیرد.

دبیرخانه سی ونهمین جشنواره تئاتر فجر در تهران، چهارراه ولیعصر، خیابان رازی، کوچه مهبد، پلاک 10، طبقه سوم با کدپستی 1133713514 قرار دارد و شماره تماس آن 66700820 و 66715059 است.

سی ونهمین جشنواره تئاتر فجر در سال جاری به دبیری حسین مسافرآستانه برگزار خواهد شد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
سهم موسیقی سنتی از تولیدات بازار اگرچه همیشه کم تر از موسیقی پاپ بوده، ولی در چندماه گذشته، این روند، سیر نزولی بیشتری یافته است. با این که پس از موج فرهنگی ناشی از درگذشت محمدرضا شجریان در جامعه، انتظار می رفت تولیدات موسیقی سنتی در این چند ماه افزایش یابد، ولی آمار مجوزهای صادره و آثار منتشر شده، نشان می دهد این امید، محقق نشده است.

مهدی یاورمنش: عصرگاه 17 مهر بود که خبر درگذشت محمدرضا شجریان ، بر فضای رسانه ای کشور چیره شد و در هرجا و از هر کس، سخنی جز از استاد آواز ایران به گوش نمی رسید.

آن روزها، موسیقی اصیل ایرانی هم، به دنبال نام محمدرضا شجریان، مورد توجه بیشتر مردم قرار گرفت و این امید را زنده کرد که این میراث فرهنگی جهانی، در سرزمین زادگاهش، بار دیگر شاهد رشد و شکوفایی دوباره باشد.

اگر به فهرست مجوزهایی که دفتر موسیقی در دو ماه گذشته صادر کرده نگاهی بیندازیم و یا تک آهنگ ها و آلبوم های منتشر شده در این مدت را مرور کنیم، خواهیم دید که آن امید و آرزو به تحقق نپیوسته و در عرصه تولید موسیقی ایرانی، هیچ اتفاق یا تحولی رخ نداده است.

اگرچه همه گیری کرونا، در همه عرصه های موسیقی، اجرای کنسرت ها را به طور کامل تعطیل کرده و تولید آلبوم و تک آهنگ را کاهش داده است؛ ولی این رکود، بیش از شاخه پاپ، در موسیقی اصیل ایرانی بیشتر به چشم می خورد. در واقع، درگذشت استاد شجریان و موج ناشی از آن در جامعه، نتوانسته صدای موسیقی ایرانی را بلندتر از گذشته کند. چرا؟ برای پاسخ به این پرسش، سراغِ وحید تاج (خواننده موسیقی ایرانی)، محمدحسین توتونچیان (تهیه کننده) و رضا مهدوی (منتقد و کارشناس موسیقی) رفتیم و نظر آن ها را جویا شدیم.

تاج: دست و دلم به آواز خواندن نمی رود

دست و دلم به آواز خواندن نمی رود. هیچ انگیزه ای نیست که آدم بخواهد یک حرکت هنری انجام بدهد. ؛ این پاسخی است که وحید تاج ، خواننده موسیقی ایرانی کشورمان، در واکنش به پرسش ما می دهد.

تاج که از سال 85 تا 93، نزدِ محمدرضا شجریان به آموختن آواز ایرانی پرداخته است، درباره کم کاری خودش در این چند ماه می گوید: تا این شرایط فعلی که کرونا و گرانی است، باشد، خودم رغبتی برای انجام کار ندارم. در واقع، هیچ حالی ندارم. اجرای آواز و موسیقی، حال می خواهد که ندارم. مگر می شود این همه درد و رنج مردم را دید و باز دست و دل آدم به کار برود؟

این خواننده، درباره کم کاری دیگر هنرمندان عرصه موسیقی ایرانی توضیح می دهد: در این شرایط، عزیزان و همکاران من در موسیقی سنتی، یک نیروی محرکه از بیرون می خواهند تا راه بیفتند. فعالان موسیقی سنتی، بیش از دیگر شاخه ها در مضیقه و تنگنا هستند و برای کار کردن، نیاز به تشویق و تحریک دارند که متاسفانه چنین حمایتی نیست.

وحید تاج تاکید می کند: تولید در موسیقی ایرانی، نیاز به حال خوب، برنامه ریزی درست، صرف وقت زیاد، همکاری نزدیک هنرمندان و ... دارد که این روزها فراهم کردن همه این مقدمات، سخت است.

او ادامه می دهد: تهیه کننده ها و اسپانسرها هم بیشتر به سمت موسیقی پاپ رفته اند که زود بازده تر است و هوادار بیشتری دارد.

توتونچیان: کم تر بودن تولیدات موسیقی سنتی از پاپ، طبیعی است

بی رغبتی تهیه کنندگان به سرمایه گذاری در موسیقی سنتی را با محمدحسین توتونچیان، مدیر موسسه ققنوس مطرح می کنیم. او که تهیه کننده هر دو شاخه موسیقی سنتی و پاپ است و با خوانندگان و هنرمندان هر دو عرصه همکاری دارد، در این باره می گوید: در این ایام کرونایی که رفت وآمدها و همکاری نزدیک بین هنرمندان سخت شده است، ما بیشتر شاهد تولید تک آهنگ هستیم؛ چرا که جمع کردن یک آلبوم در این شرایط، کاری سخت است.

او ادامه می دهد: موسیقی سنتی، در ذات خود، چندان ارتباطی با تک آهنگ ندارد، در حالی که این شکل کار، خوراک موسیقی پاپ است. برای همین در 10 ماه گذشته، ما شاهد تولید بیشتر تک آهنگ در شاخه پاپ بوده ایم. این در حالی است که موسیقی سنتی بیشتر روی انتشار آلبوم تمرکز دارد که در این شرایط کاری، انجام آن، بسیار سخت است.

این تهیه کننده موسیقی با اشاره به این که کم تر بودن تعداد آثار تولیدی موسیقی سنتی نسبت به پاپ، امری طبیعی است، تاکید می کند: در حالت عادی هم به دلیل کم تر بودن تعداد خوانندگان و هنرمندان موسیقی سنتی نسبت به پاپ، حجم تولیدات در این عرصه، همیشه پایین تر بوده است. در چند ماه گذشته هم چون به دلیل کرونا، تولید آلبوم در کل کاهش یافته است، فاصله میزان تولید در این دو شاخه بیشتر به چشم می آید.

مهدوی: اداره های موسیقی، دنبال سیاست گذاری فرهنگی باشند

این موارد را وقتی با رضا مهدوی ، منتقد و کارشناس موسیقی در میان می گذاریم، او بر بخشی از این گفته های توتونچیان مهر تایید می زند و می گوید: در موسیقی سنتی، نوازندگان برای ضبط، حتما باید به استودیو بروند که در شرایط کرونایی و بسته بودن فضای استودیو، ریسک خودش را دارد. در حالی که در موسیقی پاپ، نوازنده برای کار، حتی می تواند از استودیوی خانگی استفاده کند. این یکی از فرق های تولید در این دو عرصه است.

این منتقد موسیقی ادامه می دهد: هزینه کار، یک بحث دیگر است. در موسیقی سنتی، دستمزد نوازندگان بالاتر از پاپ است و برای همین، جمع کردن یک آلبوم یا تولید یک قطعه، گران تر درمی آید. این دلیل، باعث کاهش در تعداد تولیدات در موسیقی سنتی می شود که این روزها تشدید هم شده است.

او در توضیح بیشتر می گوید: در موسیقی پاپ، دستمزدها پایین تر است، خوانندگان چهره هستند و آثار به دلیل روزآمدی، بیشتر می توانند از مخاطبان دلبری کنند. این موارد، باعث افزایش تولیدات موسیقی پاپ در این دوره شده است.

رضا مهدوی ، اگرچه تولید بیشتر در موسیقی پاپ به نسبت سنتی را طبیعی می داند، ولی تاکید می کند: این البته به این معنا نیست که اداره های متولی موسیقی در ارشاد و دیگر نهادها، نباید دست به سیاست گذاری فرهنگی بزنند و سهم موسیقی جدی را در سبد تولیدات این هنر، افزایش دهند. در واقع این اداره ها، به جای دنباله روی از تبِ بازار موسیقی که یک زمان از لاله زار ناشی می شد و الان دست چند شرکت معدود است، باید بودجه اختصاص یافته را به ویژه در این شرایط کرونایی، به سمت تولیدات با کیفیت، جدی و اثرگذار سوق دهند که بی گمان، سهم موسیقی سنتی از آن بیشتر خواهد شد.

5757

کد خبر 1462965

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
بارها از اهمیت تئاتر و نقش فرهنگ ساز آن در جامعه صحبت شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۱۶

بارها شنیده ایم که سطح تئاتر در یک کشور با فرهنگ آن جامعه رابطه ی مستقیم دارد و در خصوص کارکردهای آموزشی و تربیتی تئاتر و کاربردهای مختلف آن مقالات و مطالب متعددی نوشته شده است. سینما و تلویزیون برای سال ها رقیب جدی-ای برای تئاتر بوده اند که با آمدنشان این سوال مطرح شد که آیا تئاتر زنده خواهد ماند؟ و تئاتر به خاطر آن جوهره ی ذاتی اش و ارتباط بی واسطه اش با مخاطب زنده ماند. به مرور رقیبان جدی تری همچون فضای وب و انواع رسانه های مجازی در شتابی غیرقابل وصف مخاطبان را در سراسر جهان به سمت خود جلب کردند و روزانه شاهد بروز انواع سرگرمی ها و برنامه های ارتباط جمعی هستیم که بر میزان مخاطبان تئاتر تاثیر می-گذارند اما کماکان تئاتر به عنوان یک هنر انسان ساز مطرح و زنده است و البته سعی دارد تا خودش را با فضای جدید و نیازهای روز جامعه نیز تطبیق دهد. با این همه چرا هنوز تئاتر در جامعه ی ما به یک ضرورت تبدیل نشده است؟

در همین ایام کرونا بارها شاهد بودیم که سیاست های مدیران و مسئولان نشان از بی توجهی به این هنر و هنرمندانش داشت و دارد و دستور العمل های صادر شده نشان می دهد که تئاتر در نگاه ایشان بیشتر یک تفریح و سرگرمی است تا یک ضرورت و نیاز فرهنگی و اجتماعی. ولی چرا اینگونه است؟ آیا مشکل و کم کاری در هنرمندان است یا نگاه مدیران و جامعه دچار نقصان است؟ می دانیم به دلایل مختلف از جمله مشکلات اقتصادی و ضعف فرهنگ سازی بسیاری از اقلام فرهنگی و هنری از جمله بلیت تئاتر در سبد خانوار ایرانی جایی ندارد. اگر بگوییم در خصوص هنر تئاتر بخشی از مشکل معطوف به هنرمندان آن و تولیدات هنری ایشان است – که نگارنده معتقد است چنین نیز هست- ولی آیا همه ی مشکل هنرمندان و آثارشان است؟ اگر اینگونه است چرا در خصوص کتاب نیز چنین مشکلی وجود دارد؟ مگر کتاب های با ارزش و نویسندگان، شعرا و ادیبان ماندگار کم داریم؟ اگر مخاطبان ما با شعر و ادب فارسی بیگانه اند، آیا مشکل از حافظ، سعدی و مولاناست؟

به نظر بخش مهمی از این مشکل به مدیران فرهنگی، مسئولان دولتی و سیاست های فرهنگی – هنری ایشان بر می گردد. آن جایی که در آموزش و پرورش، صدا و سیما و بسیاری از نهادهای دیگر به مقوله ی فرهنگ و هنر بی توجه بوده و هستند. در مدارس ما در کلاس های هنر چه می گذرد؟ تئاتر دانش آموزی ما چه وضعیتی دارد؟ چرا در رسانه ی ملی آنقدر که برای خوردن و غذای جسم تبلیغ می شود برای فرهنگ و هنر تبلیغ و برنامه سازی نمی شود؟ چرا در عنوان وزارت فرهنگ و ارشاد، هنر جایی ندارد؟ کار فرهنگی در ادارات و در ذهن بسیاری از مدیران در نصب پلاکارد و بنر خلاصه می شود. تبلیغات غلط، کاری کرده است که دانش-آموزان و خانواده های ایشان آنقدری که در ایام مدرسه و کنکور برای کتاب های کمک آموزشی و کنکوری هزینه می کنند در ایام دانشجویی برای خرید کتاب های مرتبط به رشته ی تحصیلی خود هزینه نمی کنند.

تا مدت ها در رسانه، مدرسه و حتی جامعه استفاده از رنگ های شاد در پوشش، نشان بی مبالاتی بود و دقت نداشتند که جامعه ی خاکستری دیگر روح نخواهد داشت. رنگ، هنرهای تجسمی و سواد بصری برای مدت زمان طولانی از شهرهایمان حذف شده بود و طبیعی است در چنین جامعه ای که هنر جایی ندارد، تئاتر نیز ضرورت نداشته باشد. در جامعه ای که شایسته سالاری جای خود را به روابط و تولید جای خود را به دلالی بدهد دیگر خرد، اندیشه و علم اندوزی آنقدر که تملق، چاپلوسی و رابطه کاربرد دارد، اهمیت ندارد. جامعه ای که در آن معلمان، استادان دانشگاه و هنرمندان – و نه الزاما سلبریتی ها- و بسیاری دیگر دغدغه ی معیشت دارند دیگر تئاتر ضرورت ندارد، چون اندیشیدن اهمیت ندارد.

کد خبر 1463174

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
ساعت 24-سال 97 اعلام شد که گروه تئاتر شایا برای اجرای نمایش فردریک نوشته فردریش درونمات در فروردین 98 برنامه دارد، اما در نتیجه شیوع ویروس کرونا تلاش چند ماهه جمعی به سرانجام نرسید و اعضای این گروه نیز به سرنوشت بسیاری دیگر از فعالان تئاتری دچار شدند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۱۶

حالا پس از 11 ماه تعطیلی اماکن فرهنگی و هنری، درست در روزی که دولت اعلام کرد تهران از وضعیت قرمز خارج شده و بعضی مشاغل می توانند دوباره دست به کار شوند، این حمیدرضا نعیمی، سرپرست گروه تئاتر شایا به صورت رسمی اعلام کرده قصد دارد نمایش گُرگاس یا روز بخیر آقای وزیر را در سالن اصلی تئاتر شهر اجرا کند. با او درباره امید به اجرای این نمایش و دلیل پافشاری اش گفت وگو کرده ام که در ادامه می خوانید.

شما اوایل امسال برای اجرا در سالن اصلی تئاترشهر آمادگی داشتید که همه چیز تعطیل شد. حالا خبر می رسد که دوباره مشغول تمرین اجرای یک نمایش برای اجرا در ماه های پایانی سال هستید، این امید بر چه اساس است؟

سال 1398 گروه تئاتر شایا نمایشنامه فردریک نوشته اریک امانوئل اشمیت را با گروه زیادی از بازیگران حرفه ای تئاتر، سینما و تلویزیون تمرین کرد. مراحل آماده سازی چندین ماه به طول انجامید، کارهای ساخت دکور و دوخت لباس انجام شد و ما برای تبلیغات و باز کردن سایت فروش بلیت آماده می شدیم که گفتند همه چیز باید متوقف شود. بالطبع هیچ چشم اندازی وجود نداشت و ما آماده هر اتفاقی بودیم. از طرفی هزینه دپوی دکور بسیار بالا بود که به هزینه های قبلی افزوده می شد. گروه مستاصل ماند و نهایتا ناچار شدم به بازیگران و طراحان اعلام کنم اگر خارج از تئاتر کار دیگری دارند فعلا به آن برسند، چون اینجا [تئاتر] وضعیت اصلا روشن نیست. به محض ورود به تابستان اولین صحبت ها با ما انجام شد که برای بازگشایی تئاترشهر دست به کار شویم. بنابراین دوباره با اعضای گروه تماس گرفتم ولی هر کس به نحوی جایی مشغول بود و امکان به صحنه آوردن فردریک وجود نداشت. در این فرصت احساس کردم خانواده هنرهای نمایشی کشور باید از بازگشایی کوتاه مدت سالن های تئاتر نهایت بهره را ببرد ولی به عنوان گلایه عرض می کنم که تمام بزرگان و کاربلدهای این حرفه ترجیح دادند در خانه بمانند و حاضر نشدند ظرف بازه زمانی دو ماهه تئاتری روی صحنه بیاورند. این امر بزرگ ترین خسارت را به تئاتر وارد کرد.

اگر اشتباه نکنم آن برهه شما در نمایشی بازی کردید. چرا چنین تصمیمی گرفتید؟

بله، در دو نمایش بازی کردم تا به این سنجش و معیار برسم که آیا ویروس کرونا همان چیزی است که گفته می شود؟ یعنی ماجرا به همان وخامتی است که گفته می شود و همه را به سهولت درگیر می کند؟

نتیجه چه بود؟

نتیجه این بود که سه ماه در دو گروه که جمعا 30 نفر می شدند، در پلاتوهای کاملا غیر استاندارد، صرفا با وجود یک ماسک ساده روی صورت که ناچار بودیم زمان تمرین آن را هم کنار بگذاریم، تمرین کردیم و در نهایت دو نمایش روی صحنه بردیم. ظرف سه ماه تمرین هیچ یک از این 30 نفر به بیماری مبتلا نشد و اتفاقا اگر بررسی کنیم، در دیگر سالن های نمایشی هم کمترین (نزدیک به صفر) آمار درباره ابتلا به کرونا گزارش شده است. بعدا نمایش گُرگاس را 45 روز، روزی 7 ساعت تمرین کردیم و تا امروز حتی یک مبتلا نداشته ایم. بنابراین برخلاف نظر وزارت بهداشت و ستاد ملی مبارزه با کرونا و وزارت ارشاد می خواهم اعلام کنم فضای تئاتر یکی از امن ترین محیط ها در میان دیگر فضاهای شهری است. متاسفانه اشتباه آنها از سر دشمنی ناخواسته، ناآگاهی در طول 11 ماه باعث بیکاری و فلج هنرمندان تئاتر شد.

دکتر صادقی معتقد است ادامه تعطیلی فضاهای فرهنگی ناشی از فاصله مدیران فرهنگی از فرهنگ است. به نظر آقای صادقی امکان ادامه فعالیت های هنری برای حفظ روحیه و نشاط در جامعه وجود داشت ولی چون مدیران دغدغه نداشتند، همه چیز به تعطیلی کشید.

کاملا با فرمایش ایشان موافق هستم و اعتقادم بر این است که حتی لازم نیست به اجراهای آنلاین فکر کنیم. با توجه به اجرای دو نمایش که هر کدام 30 شب روی صحنه رفت، عرض می کنم که تمام مدت اتاق های گریم و صندلی تماشاگران ضدعفونی می شد، تب سنجی مخاطبان و همه امکانات لازم برای پیشگیری مورد توجه بود، همه با رعایت فاصله روی صندلی می نشستند و بدون هیچ اضطراب و تنشی تئاتر تماشا می کردند. مدیران باید توجه کنند وقتی دستورالعملی را در سطح عموم مطرح می کنند، این عموم بعضی از همین بزرگان را هم دربرمی گیرد که با شنیدن پیام لطفا در خانه بمانید سوار بر خودروها هجوم می برند به سمت شمال. مخاطب تئاتر چنین روحیه ای ندارد، فرد با مطالعه و فرهیخته ای است که اگر پروتکل ها و دستورات را بیشتر از مسوولان رعایت نکند، قطعا کمتر از آنها نیز رعایت نمی کند. بنابراین تاکید دارم ما با یک قشر اهل تفکر و مطالعه طرف هستیم که پیشاپیش خودشان را مقید به رعایت اصول می دانند. جامعه تئاتری هم خانواده و فرزند و اطرافیانی دارند که قطعا نگران و مراقب آنها هستند.

بنابراین فکر می کنید امکان ادامه حیات تئاتر وجود داشت؟

باید اول از همه به این دریافت برسیم همان طور که در طول سال با بسیاری بیماری های دیگر نیز زندگی می کنیم، آیا می شود با ویروس کرونا زندگی کرد یا نه؟ معتقدم با وجود شیوع این بیماری می توانیم به زندگی ادامه دهیم، گرچه صحبت های من ابدا به معنای این نیست که با ویروس ساده ای طرف شده ایم و مساله خطرناک نیست. قطعا کووید19 می تواند آسیب برساند، ولی اگر به کشورهای حوزه خلیج فارس یا همین همسایه شمالی ترکیه نگاه کنیم، یک چیز بسیار مشهود است؛ اینکه مردم و جامعه با سرزندگی در کنار این بیماری مشغول زندگی هستند درحالی که ما با افسردگی، ناامیدی و خستگی در کنار ویروس روزگار می گذرانیم. وقتی من با دوستانم در کشور ترکیه صحبت می کنم و تصاویر شهر را می بینم، همه ماسک روی صورت دارند اما کافه ها و رستوران ها یا گالری ها و نمایش ها برقرار است. یعنی مردم از زندگی و لذت بردن دست نکشیده اند. قطعا آنها هم از مسوولان برنامه هایی دریافت می کنند و مثلا قانون منع آمد و شد در ساعت هایی از شبانه روز وجود دارد. ولی چرا زندگی جاری است؟ چون دولت همه شرایط را برای زندگی عادی مردم فراهم می کند، ولی ما اینجا علاوه بر ویروس، باید با تورم افسارگسیخته، آسیب های شدید اجتماعی و ترور هم بجنگیم. تمرین و تلاش برای به صحنه آوردن نمایش در چنین وضعیتی در نظر من و دیگر اعضای گروه تئاتر شایا یک وظیفه بود تا همراه با دیگر فعالان تئاتر کشور به یک نتیجه مهم برسیم. اگر این پروژه به سرانجام برسد یعنی تئاتر می تواند حیات داشته باشد و ما سال را کنار مردم به پایان برسانیم، اما اگر در نتیجه ناآگاهی و همراهی نکردن مدیران، این پروژه به سرانجام نرسد یعنی موضوع تعطیلی های یک هفته ای بی قاعده مکان های فرهنگی یک بازی ناجوانمردانه بوده و مسوولان باید واضح اعلام کنند تا روزی که شر این ویروس به کل کنده نشده، امکان اجرای هیچ نمایشی در ایران وجود ندارد. به این ترتیب تکلیف همه ما روشن می شود که تا آن زمان باید شغل دیگری پیدا کنیم.

فکر نمی کنید وضعیتی که درباره جریان داشتن زندگی در کشورهای همسایه تبیین می کنید و آنچه ما فاقدش هستیم از یک جور بی توجهی معنادار مدیران به ضرورت فرهنگ سرچشمه می گیرد؟

همان چندماه پیش گفت وگویی با یکی از نمایندگان مجلس دیدم که نظر ایشان را درباره تعطیلی های چندماهه فعالیت های فرهنگی - هنری جویا شده بودند. پاسخ ایشان به تعطیلی اماکن و بیکاری هنرمندان این بود که ما در کشور مشکلاتی داریم که تئاتر فعلا مورد بحث نیست. معتقدم این نماینده مجلس انسانی است ناآگاه و بی اطلاع از حوزه فرهنگ، هنر و تئاتر. یعنی تئاتر و فرهنگ را یک شئ می بیند که هر زمان دل مان خواست می توانیم آن را کنار بگذاریم و اشیای دیگری پیش بکشیم. توجه نمی کنند تئاتر محصول فرهنگی است که مجریان آن تحت عنوان شهروند در این کشور زندگی می کنند. نمی دانند تئاتر هنر مادر است و هنرمندان تئاتر همان افرادی هستند که بخش اعظم سینما و تلویزیون ما را پشتیبانی می کنند. توجه نمی کنند درباره یک جامعه صدهزار نفری حرف می زنیم که هر کدام خانواده ای چند نفره را شامل می شوند. متاسفانه حاضر به شنیدن هم نیستند و اصرار عجیب و گاهی مشکوک حس می شود که اساسا تئاتر وجود نداشته باشد.

ظاهرا درباره برخورد با ویروس هم برنامه مدون وجود ندارد، چه رسد به تئاتر.

بله، بارها دستورالعمل هایی صادر شد که ظرف 24 ساعت تغییر کرد. می خواهم بگویم با یک ناآگاهی مواجه هستیم ولی ناآگاهی گناه نیست، بلکه اصرار بر آن است که اشکال دارد. ما اگر در کشور تئاتر نداشته باشیم یعنی گفت وگو نداریم، فرهنگ رو به زوال است و از آزادی بیان خبری نیست. از وقتی کرونا آمده فروش کتاب در اکثر کشورهای جهان چند برابر شده، چرا؟ چون مدیران اهل فرهنگ و مطالعه هستند و کتابخوانی را به صورت عملی تبلیغ می کنند. همچنین مشوق هایی مثل پست رایگان یا سوبسید ویژه برای خوانندگان کتاب ها در نظر می گیرند. در کشور ما اما کتابفروشی ها یکی پس از دیگری ورشکست یا سالن های تئاتر خصوصی یک به یک تعطیل می شوند و موضوع برای هیچ مدیری اهمیت ندارد.

با توجه به تمام مسائلی که بیان کردید برایم جالب است همچنان امید دارید و گروه پای کار آمده است. آیا از طرف اداره کل هنرهای نمایشی قول حمایت داده شد یا وعده حضور در فجر وجود داشت که همه این طور امیدوارانه دو ماه تمرین کردند؟

اگر حمایتی صورت بگیرد اتفاق غیرطبیعی نیفتاده و باید برای تمام گروه های تئاتری دیگر هم وجود داشته باشد. وقتی تصمیم گرفتیم نمایش فردریک را روی صحنه ببریم، بحث حمایت مطرح بود، حالا در نظر بگیرید از ابتدای سال تا امروز سیل تورم صدبرابر شده و ارقام حمایتی سابق به هیچ وجه پاسخگوی هزینه های کنونی گروه ها نیست. بنابراین تاکید دارم اگر حمایتی صورت بگیرد هیچ مساله پنهانی نیست، تنها صحبتی که بین ما مطرح شد، این بود که همان وعده حمایتی ابتدای سال مربوط به اجرای فردریک به اجرای گرگاس منتقل می شود. اعتقاد داریم در هر شرایط باید بهترین محصول را در برابر دیدگان تماشاگر بگذاریم. امید ما بسیار زیاد است و روزی که امید نداشته باشیم، دگر دلیلی برای ادامه حیات وجود نخواهد داشت. ما این نمایش را روزی 7 ساعت آن هم در شرایطی تمرین کرده ایم که یکایک بازیگران و عوامل نمایش جان خود و اطرافیان شان را در معرض خطر قرار دادند؛ حرکت شجاعانه ای که به هیچ وجه قابل تصور نیست چگونه امکان دارد به سرانجام برسد. امروز در مرحله ساخت و ساز دکور، ضبط موسیقی و آماده سازی موارد دیگر هستیم، امید داریم مدیران شرایطی فراهم کنند که این تئاتر بتواند به سکوت و خاموشی 11 ماهه تئاتر پایان دهد.

حالا که چند ماه با ویروس زندگی کرده ایم، امیدوارم حرکت گروه شما به سرانجام برسد و مدیران متوجه باشند، می توانیم با رعایت موارد بهداشتی حیات فرهنگی را حفظ کنیم.

شاید به این ترتیب دیگر گروه ها هم پا به عرصه تولید بگذارند ولی همان طور که اشاره کردم، اگر نمایش ما اجرا نشود به این نتیجه می رسیم که تا وقتی کرونا وجود دارد، خبری از چیزی به اسم تئاتر نیست و اگر این خسارت به ما وارد شود، چیزی از خانواده تئاتر کم نمی کند، بلکه برای دیگر فعالان تئاتر آورده ای به همراه دارد. من در دو نمایش بازی کردم که آنها هیچ حمایتی از دولت نگرفتند، اینکه گروهی دریافتی نداشته باشد نباید برای هیچ کس آرامش و آسایش به دنبال بیاورد. گو اینکه چه در زمینه نمایش فردریک و همین نمایش گُرگاس ، این مدیران سالن ها بودند که از من دعوت کردند برای اجرا آماده شوم. پروژه عظیم اول با خسارتی که شخصا پرداخته ام به محاق رفت و حالا دوباره از من درخواست شده کار کنم، کما اینکه قرار بود دیگرانی هم نمایش روی صحنه بیاورند و انصراف دادند. من ترجیح دادم انصراف ندهم و دِین خودم را به این هنر ادا کنم. به این ترتیب فردا یک معیار و شاخص در دست خواهیم داشت؛ اینکه در دوران کرونا مسوولان چه رفتاری کردند، تئاتری ها چه برنامه ای داشتند و برخورد مردم چگونه بود.

تمرین و تلاش برای به صحنه آوردن نمایش در چنین وضعیتی در نظر من و دیگر اعضای گروه تئاتر شایا یک وظیفه بود تا همراه با دیگر فعالان تئاتر کشور به یک نتیجه مهم برسیم. اگر این پروژه به سرانجام برسد یعنی تئاتر می تواند حیات داشته باشد و ما سال را کنار مردم به پایان برسانیم، اما اگر در نتیجه ناآگاهی و همراهی نکردن مدیران، این پروژه به سرانجام نرسد یعنی موضوع تعطیلی های یک هفته ای بی قاعده مکان های فرهنگی یک بازی ناجوانمردانه بوده و مسوولان باید واضح اعلام کنند تا روزی که شر این ویروس به کل کنده نشده، امکان اجرای هیچ نمایشی در ایران وجود ندارد. به این ترتیب تکلیف همه ما روشن می شود که تا آن زمان باید شغل دیگری پیدا کنیم.

لینک خبر :‌ ساعت24
احراری می گوید: در پی انتشار آلبوم تکیه گاه گفتند اولین نفری هستی که عکس ات روی آلبومت چاپ شده؛ وگرنه اجازه نمی دهیم که در آلبوم های اول و دوم و سوم عکس روی جلد چاپ شود. گفتند خاطرت خیلی عزیز است که اجازه چنین کاری یافته ای!

به گزارش خبرنگار ایلنا، در حال حاضر تولید موسیقی با وجود ابزار و ادوات کامپیوتری به اتفاقی سهل الوصول تبدیل شده، اما بازهم بسیاری از فعالان دهه های قبل به میدان حرفه ای بازنگشته اند که این اتفاق دلایل متعدد دارد که مهمترین آن ها عدم توجه چند تهیه کننده موسیقی به آن هاست.

مهران احراری (خواننده و آهنگساز) یکی از پرکاران دیروز است که حال مانند برخی دیگر از هم نسلانش کم کار شده و انزوا گزیده است.

شما یکی از چند خواننده ای هستید که در دهه هفتاد و هشتاد مطرح شدند و آثار جوان پسند می خواندند. موسیقی را چگونه آموختید؟

من در موسیقی پاپ شاگرد زنده یاد محمد نوری بودم و نزد آقای صدیق تعریف موسیقی ایرانی و ردیف های آوازی را یاد گرفتم. سالار عقیلی، حسین علیشاپور، مجید اخشابی هم کلاس های من بودند. من از سال 1369 تا سال 1375 نزد آقای تعریف تعلیم می دیدم. در همان زمان آقای تعریف به توری سه، چهارماهه در اروپا رفتند و بعد از این اتفاق من برای ادامه یادگیری ها خدمت آقای محسن کرامتی رفتم.

چرا در زمینه موسیقی سنتی به فعالیت ادامه ندادید؟

زمانی تعصب زیادی نسبت به موسیقی سنتی داشتم و موسیقی پاپ هم نمی خواندم. حال بیست سال است که دیگر سنتی نمی خوانم و نوع خواندنم عوض شده. نوع خواندنم باعث شد آن تحریرهای سنتی از حنجره ام برود. و خب خوانندگی در موسیقی پاپ خیلی راحت تر از سنتی است.

چرا تغییر سبک دادید و از موسیقی سنتی به پاپ تغییر رویه دادید؟

تصورم این بود که شاید نتوانم با خوانندگان سنتی رقابت کنم، اما همان زمان می دانستم که در موسیقی پاپ موفق خواهم بود. حتی یادم هست در یکی دو گزینش با اختلاف از خوانندگانی چون رضا صادقی زنده یاد ناصر عبداللهی قرار گرفتم. در موسیقی سنتی خواننده خوش صدا زیاد داشتیم که البته در آن دوران تعداشان زیاد نبود، اما همان ها آنقدر خوب بودند که کنارشان خواندن جرات می خواست. همه این موارد باعث شد موسیقی پاپ را انتخاب کنم. البته از کودکی هم آثار ستار و شاهرخ را دوست داشتم و زمزمه می کردم.

در گذشته پرکار بودید و چندین آلبوم منتشر کردید، اما سالهاست از فعالیت حرفه ای کناره گیری کرده اید؟ طی این مدت چه می کردید؟

من سال 1388 آخرین آلبومم را روانه بازار کردم، یعنی یازده سال پیش. نام آن مجموعه هاج و واج بود. پس از این اتفاق دو، سه تک آهنگ تولید و ارائه کردم. البته آلبومی نیز آماده انتشار داشتم اما آن را منتشر نکردم به این دلیل که فضای موسیقی کاملا تغییر کرد. زمانی که فضای فعالیت عوض شد، دیدم با وجود خوانندگان جوان و نوآوری هایی که بر ذائقه مردم تاثیر گذاشته، نمی توان اتفاق جدیدی را رقم زد. بنا به همین دلایل آلبومی را که آماده نشر بود، کنار گذاشتم. البته انگیزه ای هم برای ادامه فعالیت نداشتم. نه فقط من بسیاری از هم نسلانم دچار این وضعیت شدند.

البته در دهه هفتاد و هشتاد تعداد خوانندگان کمتر از حال بود، افزایش تعداد خوانندگان بازار رقابت را داغ تر کرد.

حرفتان درست است، اما این را هم در نظر داشته باشید که در دوره ما تا این حد خواننده خوب نداشتیم و فعالیت در عرصه موسیقی و سبک پاپ هم کار راحتی نبود. یادم هست سال 1375 یا 76 مجوز فعالیت در تلویزیون را دریافت کردم و سال 1378 تولید کار اولم را شروع کردم. دو سال طول کشید تا توانستیم مجوز بگیریم. پس از آن، طی پنج، شش سالی آلبوم هایی منتشر کردم که آثار نسبتا موفقی بودند. پس از آن تولیدات و موفقیت ها دیگر فعالیتی نکردم.

آیا شغل دیگری دارید که از موسیقی کناره گرفتید؟

من تا اسفندماه سال گذشته کارم موسیقی بود و در محافل و مناسبت ها و جشن ها به اجرای برنامه می پرداختم. البته پیش از آنکه خواننده رسمی شوم نیز کارم همین بود. اما از برج 12 به این طرف که کرونا به زندگی مان اضافه شده در خانه نشسته ام. در این سال ها، تلاشم این بوده که اصطلاحا جمع و جور و سالم زندگی کنم. آلونکی دارم و اگر خدا بخواهد به تازگی بازنشسته شده ام و نیمچه حقوقی دریافت می کنم. کلا توقع زیادی ندارم، اما خب به هر حال مشکلات همواره وجود داشته و دارد.

شما در مقطعی به تولید آلبوم می پرداختید که اساس موسیقی آنالوگ بود. یعنی هنوز خبری از ابزار و نرم افزارهای کامپیوتری نبود و هنوز خانه ها به استودیو تبدیل نشده بودند. این تغییر رویه از آنالوگ به دیجیتال چه حد فعالیت های شما و هم نسلانتان را تحت تاثیر قرار داد؟

این تغییر فقط مربوط به کشور ما و موسیقی ما نیست؛ بلکه در تمام دنیا چنین بوده است. اگر توجه کنید بسیاری از خوانندگان بزرگ و درجه یک دنیا پس از این تغییر فضا کنار رفته اند و فعالیتی ندارند، مگر آنکه خیلی به روز کار کنند. حال چند سالی است که تولید آلبوم فیزیکی نیز مانند گذشته مرسوم نیست، زیرا به لحاظ مالی و اقتصادی توجیهی ندارد. واقعا هم عقلانی نیست. مگر آنکه خواننده ای چند تک آهنگ داشته باشد و هر یکی دو ماه آن ها را در قالب تصویر به نماهنگ و کلیپ تبدیل کند و در سایت ها و صفحات مجازی معتبر به انتشار برساند. شاهد این موضوع هستیم که برخی خواننده ها با یک یا دو تک آهنگ کارشان می گیرد و ستاره می شوند و در مواقعی حتی زندگی شان از این رو به آن رو می شود. در مقابل فردی بیست سال تلاش می کند و وقت می گذارد و به جای نمی رسد.

چه کسانی را مسبب این اوضاع می دانید؟

به نظرم مقصر خودمان هستیم. شانس هم در بروز موفقیت ها دخیل است، اما تفکر نیز بسیار مهم است. در آن سال ها هم تهیه کنندگان از آثار و افراد حمایت می کردند. شانسی که آوردم این بود که خودم هیچ گاه برای تولید و انتشار آثار و آلبوم هایم هزینه نکردم. من با شرکت پیام کاست و پس از آن با نوای رامشه قرارداد داشتم، آلبوم های مرا این شرکت ها منتشر می کردند، اما حق انتخاب را به خودم داده بودند. الان تهیه کننده ها هیچ تمایلی به همکاری با خوانندگان دوره های گذشته ندارند و خب انجام چنین کاری عقلانی هم نیست. تهیه کننده ای که قرار است از کارش کسب درآمد کند روی خواننده ای سرمایه گذاری می کند که از آن نتیجه بگیرد، پس به سراغ خوانند ای بیست ساله و حداکثر 24ساله را می رود و جواب هم می گیرد. وقتی چنین کاری انجام پذیر است به سراغ خواننده ای که بیست سال پیش مطرح بوده، نمی رود.

در آن سال ها چه آلبوم هایی منتشر کردید و موفق ترین آن ها کدام است؟

تکیه گاه اولین آلبومم بود، گناه لیلی ، عروسک ، منم میشم مثل خودت ، چی شد اون روزا و هاج و واج آلبوم هایی هستند که طی سال های فعالیتم منتشر کرده ام. به نظرم موفق ترین آلبومم منم می شم مثل خودت بود.

به نظر می رسد ارشاد در مقطعی (اواسط دهه هفتاد تا اواسط دهه هشتاد) بیش از دوره های دیگر از تولید آثار حمایت می کرده است؟

کدام حمایت! آن زمان که آقای مهرجردی مسئول نظارت و ارزشیابی و آقای مرادخانی رییس مرکز موسیقی بود، می خواستم آلبوم تکیه گاه را منتشر کنم. اولا برای دریافت مجوز صدا خیلی اذیت کردند. پس از آنکه مرا برای امتحان پای پیانو بردن، مجوز آلبوم را گرفتم. من پشت پیانو نشستم و گفتند بخوان و من گفتم اول سولفژ بپرسید و بعد من جواب سوالهای بعدی را می دهم. سوالی پرسیدند که به عنوان خواننده ربطی به من نداشت. گفتم من شاگرد آقای تعریف و محمد نوری و آقای کرامتی بوده ام و این استادان صدای مرا تایید کرده اند. آقای مهرجردی گفت اگر آقای نوری شما را تایید کرد ما حرفتان را می پذیریم. زنده یاد محمد نوری آن زمان با ارشاد میانه خوبی نداشت. در ادامه نزد آقای نوری رفتم و از ایشان دست خط گرفتم که آقای احراری شاگرد من بوده و من ایشان را تایید می کنم. هنوز هم آن نامه را دارم. در ادامه همین ماجرا آقای مهرجردی گفت من مجوز آلبومت را می دهم، فقط آقای محمد نوری را یک روز ناهار بیاور اینجا ما در خدمتشان باشیم. من زنده یاد نوری را با خودم به مرکز موسیقی بردم و از همان روز بود که ایشان قبول کرد وارد دنیای موسیقی روز شود. بعدها آقای مهرجردی می گفت احراری تو بودی که آقای محمد نوری را وارد این عرصه کردی و من می گفتم هیچکس نمی داند که آقای نوری داشت حیف می شد و کنار نشسته بود. این اتفاقات سال 1379 یعنی بیست سال پیش رخ داده است.

در نهایت آلبوم تکیه گاه مجوز گرفت؟

بله و عکسم هم روی آلبوم چاپ شد. بعدش گفتند تو اولین نفری هستی که عکست روی آلبومت چاپ شده؛ وگرنه اجازه نمی دهیم که در آلبوم های اول و دوم و سوم عکس روی جلد چاپ شود. گفتند تو خاطرت خیلی عزیز است که اجازه چنین کاری یافته ای! آن زمان هم کار کردن سخت بود. شعرها را قلع و قمع می کردند تا مجوز دهند. زمانی هم که شعر و اثر منتشر می شد بیات و کهنه بود، چراکه در زمان مناسب ارائه نشده بود. همه اینها یعنی حمایتی که می گویید وجود نداشته است. اتفاقا همان مافیایی که امروزه از آن صحبت می کنند همان موقع هم وجود داشت. حال شما حساب کنید که تازه من آدم خوش شانسی بودم که با شرکت های معتبر و گردن کلفت آن زمان کار می کردم وگرنه پخش های خیلی قوی وجود داشتند و کار را سخت تر می کردند. پخش با تولید خیلی فرق می کند. واقعا ارشاد به ما لطفی نکرد و همیشه هم ما را اذیت کرد. من هیچ خاطره خوبی از ارشاد نداشته ام و ندارم و نخواهم داشت. الان هم برای مجوز دادن اذیت می کنند، مگر اینکه خواننده مافیایی عمل کند. البته آن اذیت ها ربطی به ارشاد ندارد و مشکل با یک تلفن حل می شود و اصلا نیازی به حضور فیزیکی نیست. معمولا من و افرادی که به قانون احترام می گذاریم وارد بازی های این چنینی نمی شویم خب آثارمان نیز مجوز نمی گیرد. یک روز یکی از مسئولان که در بخش حراست بود به من گفت می دانی چوب چه چیزی را می خوری؟ مشکلت این است که به قانون احترام می گذاری!

به هرحال تولید شش آلبوم مجوز دار، ظرف مدت زمانی کوتاه، در مقایسه با دیگر خوانندگان آن دوره، رکورد خوبی است.

راستش اگر تجربه امروز را داشتم شاید از میان هفتاد، هشتاد آهنگی که در کارنامه دارم، پنج قطعه را هم نمی خواندم. این را واقعا می گویم. امروز که فکر می کنم می بینم می توانستم بهتر عمل کنم زیرا پتانسیلش را داشتم که موفق شوم. نمی دانم چه شد، شاید راهنمای بدی داشته ام. در آن دوره که سنی هم نداشتم، تهیه کننده ام از من خواست آهنگ سپیده دم یا غروب پاییز را بخوانم و من نیز این کار را کردم. درست است که تولید چنین آثاری برای تهیه کننده خوب بود و از فروش آلبوم سود بردند، اما برای من اتفاق خوبی نبود و اسم خوبی نداشت. با انجام چنین کاری سطح کاری من تاحدودی افت کرد. پس از این اتفاق دچار نوعی سرخوردگی شدم. از طرفی به دلیل پخش کلیپ هایم از شبکه های ماهواره ای مشکلات دیگری برایم ایجاد شد و دو سال ممنوع الکار شدم، در حالی که اتفاقات خوبی در شرف وقوع بود. مثلا قرار بود کنسرت بزرگی را در تهران برگزار کنم و خب در آن دوران کنسرت های معدودی برگزار می شد و این اتفاق برایم خوش آیند بود؛ اما متاسفانه دقیقه نود و پس از آنکه کارها انجام شده بود گفتند نمی توانید کنسرت برگزار کنید. برای حل این مشکل به اداره اماکن و اطلاعات تهران بزرگ رفتم و در نهایت گفتند شما و چند نفر دیگر کلیپ هایتان از ماهواره پخش شده و نمی توانید فعالیت کنید. از سویی دیگر نیز مشکلات روزمره وجود داشت و همه این اتفاقات جان و انرژی مرا گرفت و باعث شد دوباره پس از سال ها فعالیت دوباره به خانه اول برگشتم. دوباره همان محفل های خصوصی و عروسی و به مرور کمرنگ شدم.

الان پخش آثار خوانندگان از شبکه های ماهواره ای، اتفاقی معمول و مرسوم است. مثلا فعالیت های رادیو جوان تا حدی جدی است که بر نوع انتخاب و دیده شدن خوانندگان داخلی موثر است و به نوعی رقابت تبدیل شده.

بله همینطور است که می گویید و همه این مسائل در نوع فعالیت خوانندگان موثر است. الان چند ماهی است کنسرتی برگزار نمی شود اما در مواقع عادی اگر فلان خواننده در سالن همایش های برج میلاد کنسرت داشته باشد، یک شب قبل کلیپش پخش می شود و همان شبکه های ماهواره ای برای آن کنسرت تبلیغ می کنند. در صورتیکه در دوران ما اینگونه نبود و هرکس کلیپش از ماهواره پخش می شد، ممنوع الکارش می کردند. همه اینها در نحوه فعالیت خوانندگان موثر است و بی شک وجود ویترین های این چنینی به دیده شدن خوانندگان کمک بسیار می کند. در دوران ما چنین اتفاقی مرسوم نبود. ما پاسوز جوانان امروزی شدیم اما از حق نیز نباید بگذریم که از میان صد خواننده پاپ امروزی نود نفر آن ها خوبند. در حال حاضر واقعا خوانندگان خوبی داریم. دوران ما اینطور نبود. اگر مثلا بیست خواننده داشتیم شاید پنج نفر آن ها خوب بودند، بیشترشان ضعیف بودند. الان خوانندگان خوب بسیارند و به این دلیل است که خوانندگان گذشته جرات نمی کنند وارد میدان شوند. مثلا من باید چه کاری را بخوانم و چه کاری انجام دهم تا با فلان خواننده امروزی که سوپراستار است رقابت کنم؟ شدنی نیست. فردی چون من با این سن و سال دیگر نمی تواند کار تینیج و جوانگرایانه بخواند. این اتفاق زیبا نیست و شاید نتیجه معکوس داشته باشد. مگر اینکه در سن پنجاه سالگی آثاری را برای دل خودم بخوانم تا یادگاری بماند. کاری که برخواسته از حسم باشد یا پیامی اجتماعی داشته باشد. البته تازگی ها خیلی به این موضوع فکر می کنم. دنبال ترانه خاصی هستم تا آن را بخوانم. مثلا فریدون آسرایی را می بینم که هرازگاهی کارهای زیبایی منتشر می کند. البته به جز فریدون فرد دیگری را ندیدم که اینطور باشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
سهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آخرین بودجه قرن درحالی افزایش دارد که مشاغل هنری همچون کتابفروشی ها، گالری ها و سالن های سینما و تئاتر به دلیل کرونا در بیشتر روزهای ماه های اخیر دچار خسارت شده اند و اگر آنطور که کارشناسان توصیف کرده اند، بودجه 1400 خوشبینانه طراحی شده باشد، اختصاص نیافتن همین میزان بودجه هم وضعیت را نگران کننده تر می کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۱۵

اعتمادآنلاین| سهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در لایحه بودجه 1400 یک هزار و 255 میلیارد و 84 میلیون تومان محاسبه شده است.

سهم سازمان امور سینمایی و سمعی و بصری 275 میلیارد تومان است در حالی که بودجه سال قبل آن 210 میلیارد تومان بود.

بودجه برنامه حمایت و گسترش هنرهای نمایشی 120 میلیارد و 500 میلیون تومان است که سال قبل حدود 84 میلیارد تومان بود.

بودجه موسیقی و تجسمی 125 میلیارد و 900 میلیون تومان برآورد شده است که سال قبل 89 میلیارد و 328 میلیون تومان بود.

در بخش ادبیات و نشر نیز 188 میلیارد و 500 میلیون تومان به منظور توسعه نشر و ترویج کتابخوانی در نظر گرفته شده است.

بودجه های سینما و تئاتر حدود 100 میلیارد تومان و موسیقی و هنرهای تجسمی حدود 30 میلیارد تومان افزایش اعتبار داشته اند.

هرچند طبق روال معمول، بودجه ها افزایش یافته، اما باید به خسارت ناشی از تاثیر کرونا بر مشاغل فرهنگی و هنری نیز توجه کرد.

به غیر از تعطیلی گروه های تولید آثار هنری، سالن های سینما و تئاتر، کتابفروشی ها و گالری ها در بیشتر ایام ماه های اخیر بسته بوده اند.

با وجود پرداخت حق بیمه چندماهه و کمک یک و نیم میلیون تومانی وزارت ارشاد، هشدارها در مورد معاش هنرمندان ادامه دارد.

این در حالی است که پس از تقدیم لایحه بودجه 1400 در روز 12 آذر به مجلس، عنوان شد که بودجه خوش بینانه طراحی شده.

اگر سهم بخش فرهنگ و هنر در بودجه تحقق نیابد، همان میزان افزایش اعتبار هم فقط روی کاغذ می ماند و سهم فرهنگ و هنر نگران کننده تر از قبل می شود.

لینک خبر :‌ اعتماد آنلاین
حمیدرضا نعیمی قصد دارد نمایش کمدی گُرگاس، یا روز به خیر آقای وزیر را در سالن اصلی تئاترشهر به صحنه ببرد.

به گزارش ایمنا ، بر اساس اعلام روابط عمومی پروژه، این نمایش کمدی داستان مردی است که برای منصب وزارت دارایی انتخاب می شود. او می داند بسیاری از مسؤولان و سازمان ها در فساد، اختلاس و پول شویی گسترده ی کشور دست دارند. پس اعلام می کند که بی هیچ ملاحظه ای قصد پاک سازی و اصلاحات دارد. از همین رو دیگران با تهدید، تطمیع و تزویر سعی می کنند او را از خواسته و هدف ش دور کنند، اما او با عزمی راسخ قصد دارد مفسدان را مجازات کند. وزیر دارایی، با موانع و کارشکنی هایی که در طول مبارزه مواجه می شود، در می یابد ریشه ی این فسادهای گسترده به جای دیگری بازمی گردد، پس با اختیارات تامی که از سوی رئیس جمهور دریافت کرده، همه را غافل گیر می کند.

حمیدرضا نعیمی، نویسنده و کارگردان این نمایش همراه با دیگر عوامل اجرایی این اثر امیدوارند پس از مدت ها خاموشی و سکوت تئاتر، این نمایش جانی تازه به این هنر ببخشد.

او و گروه تئاتر شایا قصد داشتند فروردین و اردیبهشت سال 1399 نمایش فردریک را در سالن اصلی تئاترشهر به صحنه ببرند که با وجود آماده سازی دکور، لباس، موسیقی و کسب مجوز از شورای نظارت و ارزشیابی، اجرای این نمایش به دلیل شیوع ویروس کرونا میسر نشد.

بازیگران و دیگر عوامل اجرایی نمایش کمدی گُرگاس، یا روز به خیر آقای وزیر به زودی معرفی می شوند.

به گزارش ایمنا ، این خبر در حالی اعلام شده که طبق اعلام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا سالن های نمایش تعطیل هستند.

کد خبر 459604

لینک خبر :‌ خبرگزاری ایمنا
مرضیه شفاپور گفت: در پی انجام تدارکات اولیه برای برگزاری جشنواره بین المللی مد و لباس فجر هستیم تا بتوانیم این جشنواره را به خوبی برگزار کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر ، سیده مرضیه شفاپور ، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور درباره برگزاری جشنواره بین المللی مد و لباس فجر به خبرنگار مهر گفت: امسال طبق معمول هر سال جشنواره بین المللی مد و لباس فجر برگزار خواهد شد.

او ادامه داد: در تدارک فعالیت و کارهای اولیه این جشنواره هستیم تا فراخوان را منتشر کنیم. حتی کمیته های جشنواره هم مشخص شده است اما منتظریم تا برخی از آئین نامه آماده شود تا فراخوان را منتشر کنیم. امیدوارم بتوانیم جشنواره را مثل هر سال برگزار کنیم.

به گزارش مهر، جشنواره مد و لباس فجر هر سال بهمن ماه برگزار می شود که پارسال اختتامیه نهمین جشنواره مد و لباس فجر به دلیل شیوع کرونا کنسل شد و سال 99 برگزیدگان آن معرفی شدند. پارسال شعار جشنواره با عنوان فر گلستان و در آستانه چهل و یکمین سالگرد انقلاب اسلامی همراه با شعار سال رونق تولید ملی برگزار شد.

از شعارهای دیگر این جشنواره مد پایدار بود، همچنین نگاه ویژه ای به کالکشن سازی حجاب و عفاف شده بود تا رنگ را وارد این حوزه کنند. همچنین بخش سوزن دوزی یکی از مهم ترین بخش های این جشنواره به حساب می آمد.

امسال هم با توجه به وجود کرونا در کشور و تعطیلی که از سوی دولت در کشور اعمال می شود، این جشنواره در حال انجام دادن تدارکات اولیه است تا بتواند امسال جشنواره مد و لباس فجر را برگزار کنند هنوز نوع برگزاری آن مشخص نیست اما در آینده با توجه به دستورالعمل ها از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نحو برگزاری و فراخوان این جشنواره اطلاع داده خواهد شد.

کد خبر 5088326

مریم علی بابایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جزییات امضای تفاهم نامه هنری میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت آموزش و پرورش را تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت ارشاد، محمد مجتبی حسینی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به امضای تفاهم نامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت آموزش و پرورش که روز چهارشنبه دوازدهم آذرماه میان سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش منعقد شد، گفت: از دو سال پیش جلسات و مذاکراتی از طرف معاونت امور هنری و دفتر برنامه ریزی و آموزش های هنری برای مسایل هنر در آموزش و پرورش و هنرستان ها انجام شد و به امضای تفاهم نامه میان دو وزارتخانه رسید. البته در این تفاهم نامه علاوه بر امور هنری مانند موسیقی، تئاتر، هنرهای تجسمی و موضوع آموزش هنر که در حوزه معاونت هنری است، همکاری هایی در زمینه فرهنگی و کتاب، فعالیت های سینمایی، رسانه ای و قرآنی نیز تعریف شده است.

حسینی افزود: تقویت آموزش هنر و پرورش هنری دانش آموزان از ضرورت های جدی است که در این تفاهم نامه نیز مورد توجه قرار گرفته است. آموزش مناسب هنر می تواند کودکان و نوجوانان را از مدارس با هنر و آثار هنری حرفه ای و مبتنی بر فرهنگ و اندیشه آشنا کند و سلیقه هنری آنان را پرورش دهد و به تشخیص سره از ناسره در هنر کمک کند. ممکن است این دانش آموزان در آینده هنرمند نشوند اما با آموزش هنر خلاق به طور مستمر و جدی در مدارس در آینده به مخاطبان حرفه ای هنر تبدیل می شوند که با شناخت هنری و آگاهی به مسایل و جریان های هنری گذشته و امروز انتخاب کنند و مخاطب حرفه ای هنر باشند.

حضور آموزشگاه های هنری در طرح مهارت آموزی هنرستان های کاردانش

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به هنرستان ها به عنوان مراکز مهم، معتبر و تاثیرگذار آموزش هنر گفت: هنرستان های هنرهای زیبا که بعضی از آنها سابقه بیش از 100 سال دارند نقش موثری در آموزش هنر داشته اند و دارند و بسیاری از هنرمندان شاخص امروز کشور آموزش هنر را در هنرستان ها آغاز کردند و هنر را آموختند. بر همین اساس یکی از مواردی که با وزارت آموزش و پرورش گفت و گو شد و در تفاهم نامه نیز آمده است توسعه کمی و کیفی هنرستان های کشور است.

وی بیان کرد: البته در سه سال اخیر نیز با پیگیری های معاونت امور هنری و مشارکت و همراهی استان ها تعداد هنرستان های کشور افزایش 25 درصدی داشته و از 40 هنرستان به 50 هنرستان رسیده است که بر اساس این تفاهم نامه افزایش تعداد هنرستان ها در کشور و همچنین ایجاد زمینه تقویت کیفی آموزش از نظر منابع، مدرسان، امکانات و فضاهای مورد نیاز آموزشی دنبال می شود.

حسینی یکی از ویژگی های تفاهم نامه را توسعه کسب و کارهای آموزش هنر دانست و ادامه داد: تعداد زیادی از آموزشگاه های هنری و موسسات فرهنگی هنری دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در طرح مهارت آموزی هنرستان های کاردانش و نیز طرح ایران مهارت فعال خواهند شد.

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با توجه به ظرفیت ها و استعدادهای فراوان جوان در زمینه هنر و مراکز آموزشی متعدد هنر و ظرفیت های هنری کشور، المپیاد هنر در کنار المپیادهای علمی و ادبی می تواند برنامه ریزی و برگزار شود. این رویداد فرصتی برای معرفی برگزیدگان جوان هنری در کنار جشنواره های هنری است که برای استعدادیابی برگزار می شود.

کد خبر 5088275

علیرضا سعیدی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
دبیر اجرایی سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد از برگزاری دورهٔ چهاردهم آموزش داستان نویسی آل جلال به صورت آنلاین در آستانه برگزاری سیزدهمین دورهٔ جایزه جلال آل احمد خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۱۶

مصطفی جلالی، دبیر اجرایی سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد با اعلام این خبر، دلایل استقبال گسترده داستان نویسان جوان از دوره های آموزشی را این گونه برشمرد: سطح علاقمندی و تجربه موفق ادب جویان در بهره مندی از این کلاس های آموزشی و نیز پشتوانه موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در همکاری با داستان نویسان صاحب نام و مدرسان طراز اول داستان نویسی کشور سبب شد که در فاصله یک روز پس از انتشار فراخوان این دوره(آن هم نه به صورت سراسری و تنها در گروه های محدود داستان نویسی) 720 علاقمند و داستان نویس جوان از اقصی نقاط کشور درخواست شرکت در این دوره مجازی بدهند. پیش بینی می کنیم که تا زمان آغاز این کلاس ها، تعداد متقاضیان حضور در این دوره مجازی به یک هزار نفر برسد.

جلالی با بیان این که داستان نویسان جوان از اقصی نقاط کشور در این دوره مجازی 8 روزه شرکت خواهند کرد

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مدیر انتشارات صابرین گفت: توزیع کاغذ دولتی به ناشران امید می دهد تا بتوانند به کار خود ادامه دهند همچنین احساس امنیت روانی نسبت به آینده به آن ها می دهد که بدانند در شرایط تحریم و بحرا ن های اقتصادی دولت از آن ها حمایت می کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۱۶ سایت های دیگر : چاپ و نشر آنلاین شعار سال

محمد توکل صدیق، مدیر انتشارات صابرین در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تامین کاغذ، برای ناشران عملکرد قابل توجهی داشته است، عنوان کرد: یکی از دغدغه جدی ناشران برای تولید کتاب، کاغذ بود که طی یکی دو سال اخیر با تدابیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بخش زیادی از این دغدغه ها رفع شده است.

وی افزود: اکنون قیمت کاغذ در بازار آزاد، حدود دو تا سه برابر قیمت کاغذی است که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ناشران توزیع می شود اما تخفیفی که به ناشر داده می شود افزایش قیمت کتاب را محدود کرده و کنترل می کند.

توکل صدیق با اشاره به آثار توزیع کاغذ دولتی به ناشران توضیح داد: مهم تر از بُعد اقتصادی توزیع کاغذ یارانه ای احساس امنیتی است که به ناشر نسبت به آینده و کارشان می دهد، ناشر وقتی می داند که دولت، در شرایط تحریم و بحران های اقتصادی حضور دارد و کاغذ مورد نیاز اهالی نشر را تامین می کند،احساس امنیت شغلی احساس می شود که تاثیر روانی آن از تاثیر اقتصادی در نشر بیشتر است.

وی افزود: این اقدامات، ناشران را به ادامه کار، دلگرم می کند و اطمینان پیدا می کنیم که برای چاپ کتاب، کاغذ مورد نیاز خود را داریم. کاغذ یکی از اقلام مهم تولید کتاب است و اگر قرار باشد تامین نشود و بخواهیم به صورت آزاد خریداری کنیم و بهای آن به دست تجاری بیفتد که جز کسب سود، به چیز دیگری فکر نمی کنند ناشران برای ادامه مسیر، دچار نگرانی می شوند.

توکل صدیق با بیان اینکه توزیع کاغذ دولتی به ناشران امید می دهد که بتوانند به کار خود ادامه دهند، گفت: در این میان نکته ای که وجود دارد این است که بهتر است یکسری اقلام مورد نیاز ناشران تخصصی هم تامین شود؛ به عنوان مثال ما مقوای گلاسه برای جلد کتاب ها نیاز داریم به خصوص در حوزه کتاب کودک و اغلب مجبور هستیم به صورت آزاد این مقواها را تامین کنیم.

وی با توضیح در این زمینه عنوان کرد: در حوزه کتاب های کودک که تعداد صفحات کتاب کمتر است و سهم جلد در تعیین قیمت کتاب نسبت به کتاب بزرگسال بیشتر است، یارانه کمتر به ناشر کودک تعلق می گیرد چون باید علاوه بر مقوا کاغذ گلاسه را نیز از بازار تهیه کند.

به گفته توکل، کاغذ تحریر 100 گرمی به اندازه کافی تامین نمی شود و همین موضوع در روند تولید ما اخلال ایجاد می کند. به عنوان مثال ما مجموعه هایی داریم که با کتاب 100 گرمی چاپ کردیم اما چون این کاغذ دیگر موجود نیست و تفاوت آن در بازار آزاد چند برابر است مجبوریم قیمت سنگینی پرداخت کنیم که این نوسانات در عرضه کاغذ که گاهی برخی اقلام وارد می شود و گاهی وارد نمی شود یا به صورت مرتب و مستمر وارد نمی شود برای مشکل ساز است.

محمد توکل صدیق، مدیر انتشارات صابرین در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تامین کاغذ، برای ناشران عملکرد قابل توجهی داشته است، عنوان کرد: یکی از دغدغه جدی ناشران برای تولید کتاب، کاغذ بود که طی یکی دو سال اخیر با تدابیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بخش زیادی از این دغدغه ها رفع شده است.

وی افزود: اکنون قیمت کاغذ در بازار آزاد، حدود دو تا سه برابر قیمت کاغذی است که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ناشران توزیع می شود اما تخفیفی که به ناشر داده می شود افزایش قیمت کتاب را محدود کرده و کنترل می کند.

توکل صدیق با اشاره به آثار توزیع کاغذ دولتی به ناشران توضیح داد: مهم تر از بُعد اقتصادی توزیع کاغذ یارانه ای احساس امنیتی است که به ناشر نسبت به آینده و کارشان می دهد، ناشر وقتی می داند که دولت، در شرایط تحریم و بحران های اقتصادی حضور دارد و کاغذ مورد نیاز اهالی نشر را تامین می کند،احساس امنیت شغلی احساس می شود که تاثیر روانی آن از تاثیر اقتصادی در نشر بیشتر است.

وی افزود: این اقدامات، ناشران را به ادامه کار، دلگرم می کند و اطمینان پیدا می کنیم که برای چاپ کتاب، کاغذ مورد نیاز خود را داریم. کاغذ یکی از اقلام مهم تولید کتاب است و اگر قرار باشد تامین نشود و بخواهیم به صورت آزاد خریداری کنیم و بهای آن به دست تجاری بیفتد که جز کسب سود، به چیز دیگری فکر نمی کنند ناشران برای ادامه مسیر، دچار نگرانی می شوند.

توکل صدیق با بیان اینکه توزیع کاغذ دولتی به ناشران امید می دهد که بتوانند به کار خود ادامه دهند، گفت: در این میان نکته ای که وجود دارد این است که بهتر است یکسری اقلام مورد نیاز ناشران تخصصی هم تامین شود؛ به عنوان مثال ما مقوای گلاسه برای جلد کتاب ها نیاز داریم به خصوص در حوزه کتاب کودک و اغلب مجبور هستیم به صورت آزاد این مقواها را تامین کنیم.

وی با توضیح در این زمینه عنوان کرد: در حوزه کتاب های کودک که تعداد صفحات کتاب کمتر است و سهم جلد در تعیین قیمت کتاب نسبت به کتاب بزرگسال بیشتر است، یارانه کمتر به ناشر کودک تعلق می گیرد چون باید علاوه بر مقوا کاغذ گلاسه را نیز از بازار تهیه کند.

به گفته توکل، کاغذ تحریر 100 گرمی به اندازه کافی تامین نمی شود و همین موضوع در روند تولید ما اخلال ایجاد می کند. به عنوان مثال ما مجموعه هایی داریم که با کتاب 100 گرمی چاپ کردیم اما چون این کاغذ دیگر موجود نیست و تفاوت آن در بازار آزاد چند برابر است مجبوریم قیمت سنگینی پرداخت کنیم که این نوسانات در عرضه کاغذ که گاهی برخی اقلام وارد می شود و گاهی وارد نمی شود یا به صورت مرتب و مستمر وارد نمی شود برای مشکل ساز است.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
نبود جلسات نقد ادبی، علت وجود شعر های ضعیف در آثار شاعران مشهور است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۱۶

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، یکی از مسائلی که در ادبیات امروز دیده می شود این است که برخی شاعران به تکرار رسیدند؛ برخی هم انگار از روی دست هم نوشته اند. تکراری شدن، آسیبی است که در شعر امروز دیده می شود. به کدامیک از شاعران می توان در این باره خرده گرفت؟ آیا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می تواند نظارت کیفی داشته باشد یا نه؟

بیشتر بخوانید

ملاک و معیارها برای انتخاب کتاب خوب از زبان یک شاعر

اسماعیل امینی، شاعر در این باره گفت: نمی توان به تمام کسانی که شعر می نویسند، شاعر گفت. بسیاری از این افراد در حال تمرین شعر گفتن هستند و تجربه می کنند؛ به طور مثال تمام کسانی که ساز می زنند، نوازنده نیستند؛

وی افزود: شرایط برای انتشار کتاب یکی از مسائلی است که در شعر امروز دیده می شود. قدیم امکان انتشار کتاب اندک بود، اما الان این مسئله نسبت به قبل آسان تر شده است. هم به وسیله اینترنت می توان یک شعر را نشر داد، هم با انتشار کتاب شعر چنین کاری میسر است. به همین دلیل شعر های ضعیف و بد منتشر می شود؛ این مسئله در افراد تازه کار امری طبیعی است، اما باید پرسید چرا در آثار شاعران مشهور با شعر های ضعیف و بد مواجه هستیم؛ علتش اصلی اش این است که ما جلسات نقد ادبی نداریم.

این شاعر ادامه داد: در گذشته محافل نقد جدی وجود داشت و در آنجا به نقد و بررسی آثار شاعران می پرداختند. از این رو شاعران متوجه می شدند مخاطبان آن ها با قدرت و فن شاعری آشنا هستند، اما امروز به دلیل تبلیغات آثار شاعران مطرح می شود. شاهد هستیم، افرادی که در زمینه هایی غیر از شعر مشهور هستند، مجموعه شعر منتشر کردند. برخی از آن ها بازیگر، ورزشکار یا سیاستمدار هستند؛ ناشران هم برای فروش بالای کتاب ها و شهرت صاحبان اثر کتاب ها را منتشر می کنند.

امینی بیان کرد: برخی ناشران به اعتبارشان اهمیت می دهند و از این رو کتابی که پایین تر از حدی باشد منتشر نمی کنند. برخی از ناشران به دنبال دریافت سود ناشی از انتشار کتاب هستند و سود ناشی از فروش کتاب برایشان با اهمیت تر از ترویج تاریخ، فرهنگ و ادبیات کشور است. از سوی دیگر نمی توان از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توقع داشت روی کیفیت آثار نظارت کنند. این مسئله عواقبی به دنبال خواهد داشت؛ از جمله اینکه سلیقه افراد در زمینه اعطای مجوز انتشار به مجموعه شعر حاکم می شود. برای همین نظارت کیفی شعر نمی تواند متولی خاصی داشته باشد.

وی اظهار کرد: اهانت به اشخاص، ادیان، تفرقه افکنی و مواردی از این دست مسائلی هستند که می توان روی آن نظارت کرد و در صورت بروز چنین ایراداتی می توان به یک اثر مجوز انتشار کتاب نداد. از سوی دیگر مخاطبان کتاب تحت تاثیر تبلیغات و چاپ دهم یک کتاب قرار می گیرند درحالی که این امر بازی ای است که ناشران انجام می دهند و در هیچ جای دنیا دیده نمی شود. در دنیا زمانی که کتابی با استقبال مخاطبان روبه رو می شوند آن را منتشر می کنند و روی جلد آن چاپ پنجم یا دهم کتاب درج نمی شود. تنها در صورتی روی کتابی چاپ دوم درج می شود که ویراست جدیدی باشد. هربار که کتاب هری پاتر با فروش ده میلیون دلاری اش منتشر می شد، روی جلد آن چاپ پنجم یا دهم یک اثر دیده نمی شد. این درحالی است که ناشران در ایران کتاب را با تیراژ 500 یا هزار نسخه ای منتشر می کنند و پس از انتشار دوباره آن روی جلد کتاب تعداد چاپ را درج می کنند.

این شاعر ادامه داد: کالای بی کیفیت بازار را آشفته می کند. برخی از مخاطبان کتاب آدم های معمولی هستند که تخصصی در تشخیص کتاب خوب ندارند؛ این افراد نمی توانند در میان انبوه کتاب های زرد، کتاب های خوب را پیدا کنند. برای همین سراغ کتاب های زرد می روند. این مسئله در ادبیات کودک و نوجوان بسیار زیاد است؛ چراکه محتوای این کتاب ها روی ذهن کودک تاثیرمی گذارد. باید برای انتشار چنین کتاب هایی منع قانونی گذاشت. بخش دیگر مشکلات به نظام تعلیم و تربیت کشور باز می گردد. در زمینه انتخاب کتاب خوب در حوزه شعر، داستان و دینی به کودکان آموزش داده نشده است. رسانه های ما هم حساسیتی نسبت به این موضوع نشان نمی دهند.

اسماعیلی بیان کرد: برخی متخصصان، مسئولان و مجریان، شعر را اشتباه می خوانند. یکی از مجریان در شب میلاد پیامبر (ص) به جای بیت دل رمیده ما را انیس و مونس شد ، بیت دل رمیده ما را رهین و مونس شد خواند؛ بدون اینکه به معنای کلمه رهین توجه کند و بداند این کلمه به معنای برده است. این شخص هر کلمه ای که به ذهنش آمده بود به جای کلمه انیس گذاشت. چنین ایراداتی ریشه در یادگیری غلط دارد. عده ای قبلا یاد نگرفتند و نمی توانند شعر خوب را از بد تشخیص دهند؛ همانطور که به کودکان درباره خرید کفش و کیف آموزش داده می شود باید به آن ها در زمینه انتخاب کتاب خوب هم آموزش داد؛ همین باعث می شود در بزرگسالی کتاب های زرد را انتخاب نکنند.

حسین اسرافیلی نظری متفاوت در این باره داشت. وی گفت: مطالعه اندک باعث می شود شاعران ما خودشان را تکرار کنند یا از روی دست هم بنویسند؛ متاسفانه بنابه دلایلی از جمله کار، مسائل درآمدی، معیشت و مشکلات اقتصادی فرصت مطالعه برای خالقان آثار وجود دارند و از این رو اندیشه ها و گفته هایشان را در شعرشان تکرار می کنند؛ با این تفاوت که این بار جملات متفاوتی را برای بیان این اندیشه ها و گفته ها به کار می برند.

وی افزود: شاعران به دلیل مطالعه نداشتن نمی توانند موضوعی را بازتولید کنند؛ بلکه به تکرار خودشان می پردازند. ذهن ما مانند یک قلک است؛ وقتی از آن هزینه می کنیم، باید با مطالعه و اطلاعات جدیدی که از راه مطالعه آثار جدید و قدیم به دست آمده، به اندوخته ها افزود.

این شاعر ادامه داد: شاعران به دلیل نداشتن مطالعه دایره واژگانی لازم را برای انعکاس آنچه در ذهنش دارند، ندارند. می گویند لاتکرار فی التجلی یعنی هیچ تکراری در تجلی نیست. این ماییم که باید ذهنمان بازتاب نگاه تازه باشد؛ نه اینکه مطالب شاعران قبلی را با بیانی بسیار ضعیف تر از آنچه دیگران گفتند، بیان کنیم. شاعران باید هرکدام از زاویه ای دیگر و نگاهی تازه تر به موضوعات بپردازند. نبود این مسئله به دلیل نداشتن مطالعه و نبود ذهن خلاق و آفرینشگر است.

وی اظهار کرد: اینکه شاعر موضوعات روز جامعه را در شعرش انعکاس دهد، به ذهنیت خود شاعر باز می گردد. در این شرایط صاحب اثر نشان می دهد که تا چه حد با مقوله های اجتماعی و اتفاقات جامعه خودش درگیری ذهنی دارد و اینکه در چه قالب و بیانی می تواند مطلب را انعکاس دهد. گرفتاری های شاعران باعث می شود نتوانند به این مقوله بپردازد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی به حاشیه های کتاب منتشر نشده ای با موضوع کرونا پاسخ داد.

به گزارش روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پیرو انتشار گسترده مطالبی درباره انتشار کتاب منتشر نشده ای با موضوع کرونا که حاوی توصیه ای بر خلاف موازین شرع بود، دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی ضمن تاکید بر التزام این دفتر به اجرای ضوابط شرعی و قانونی در ارزیابی آثار ارسالی لازم می داند موارد زیر را به اطلاع برساند:

1- بر اساس اعلام ناشر کتاب مذکور در مرحله ویرایش و اصلاح بوده و هنوز به مرحله چاپ و توزیع نرسیده است. اینکه فایل مربوطه از چه طریقی بدون اجازه ناشر در اختیار برخی سایت های اینترنتی قرار گرفته موضوعی است که این دفتر با جدیت پیگیری کرده و اقدامات قانونی را در خصوص انتشار غیر مجاز این کتاب انجام خواهد داد.

2 - دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی پس از اطلاع از درج برخی مطالب مغایر با موازین شرعی در کتاب مذکور، ضمن توقف فرآیند اعلام وصول و انجام مقدمات برای جلوگیری از توزیع احتمالی کتاب، بلافاصله در تماس با سایت های مجاز ارائه کتاب های الکترونیکی، نسبت به عدم انتشار فایل مربوطه اقدام مقتضی را به عمل آورد که متعاقب این دستور محتوای مورد اشاره از سایت های مذکور برداشته شده است.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
آمارها نشان می دهد که متوسط قیمت کتاب در آبان ماه بیش از 56 هزار تومان است، همچنین ناشران در انتشار تعداد عناوین کتاب محتاط تر عمل می کنند.

به گزارش هنرنیوز ؛ بر اساس آمارهای خانه کتاب آبان ماه سال جاری تعداد پنج هزار و 755 عنوان کتاب منتشر شده است که از این میان چهار هزار و 353 عنوان تألیفی و هزار و 402 عنوان ترجمه است. شمار کتاب های چاپ اول نیز سه هزار و 635 عنوان و شمار کتاب های چاپ مجدد دو هزار و 120 عنوان اعلام شده است.

بر اساس این آمار؛ شمارگان کل کتاب های منتشر شده در آبان ماه نیز هفت میلیون و 649 هزار و 726 نسخه بود و میانگین قیمت کتاب نیز در این بازه زمانی بیش از 56 هزار تومان اعلام شده است.

آبان ماه امسال نیز به مانند هر سال کتاب های کمک آموزشی رشد قابل توجهی در انتشار تعداد عناوین داشته اند؛ به گونه ای که مقام نخست کتاب های منتشر شده با هزار و 87 عنوان کتاب به حوزه کمک آموزشی مرتبط بوه است. پس از آن ادبیات با 972 عنوان کتاب و کودک و نوجوان با 790 عنوان کتاب در رده های بعدی قرار دارند.

486عنوان کتاب تألیفی و 304 عنوان نیز ترجمه برای حوزه کودک و نوجوان ثبت شده است. میانگین قیمت کتاب در حوزه کودک و نوجوان نیز در آبان ماه 22 هزار تومان بوده است. ناشران تهرانی 657 عنوان و ناشران شهرستانی 133 عنوان کتاب در ماه گذشته منتشر کرده اند که از این میان 357 عنوان چاپ اول و 433عنوان تجدید چاپی بوده است.

مقایسه آمار نشر در آبان ماه سال جاری با آبان ماه سال گذشته حاکی از کاهش بیش از سه هزار عنوانی کتاب در سال جاری است. آمارها نشان می دهد که آبان ماه سال گذشته هشت هزار و 619 عنوان کتاب منتشر شده است که شش هزار و 249 عنوان آن تألیفی و دو هزار و 370 عنوان آن ترجمه بوده است. شمار کتاب های چاپ اول چهار هزار و 223 عنوان و چاپ مجدد چهار هزار و 396 عنوان بوده است. میانگین قیمت کتاب در آبان ماه سال گذشته نیز 43 هزار تومان بوده است.

از ابتدای سال جاری تاکنون به دلیل اپیدمی کرونا نشر کتاب نیز به مانند دیگر گروه های شغلی با صدماتی روبرو شد که یکی از آنها کاهش تمایل ناشران به انتشار کتاب های جدید بود. بررسی آمارهای نشر از ابتدای سال تاکنون در مقایسه با بازه زمانی گذشته روند کاهشی انتشار کتاب را نشان می دهد.

تسنیم

لینک خبر :‌ هنر نیوز
"سید محمدرضا موالی زاده" با تقدیر از اهتمام معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان در راستای ترویج فرهنگ ورزش پهلوانی ،اقدامات این وزارتخانه را در حوزه همگانی بسیار خوب توصیف و تاکید کرد برای بالندگی و تعالی کشور، ورزش همگانی باید مورد توجه عموم قرار گیرد .
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۱۵

"سید محمدرضا موالی زاده" در گفتگو با پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان ، جلسه هماهنگی پیرامون برنامه ترویج فرهنگ ورزش پهلوانی را که به تصویب شورای فرهنگ عمومی رسیده است ،بسیار مثمر ثمر ارزیابی کرد و اظهار داشت: جلسه بسیار خوبی در زمینه هماهنگی برای اجرای برنامه ترویج فرهنگ ورزش همگانی در وزارت ورزش و جوانان برگزار شد و گزارش بسیار خوبی از معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان و همکارانشان دریافت کردیم .

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور از" سید عبدالحمید احمدی" به عنوان مدیری فعال و مثمر ثمر در شورای فرهنگی عمومی کشور نام برد و با بیان اینکه سید عبدالحمید احمدی اهتمام جدی برای ورزش همگانی و ارتقا سطح سلامتی جامعه داشته است ،اقدامات این وزارتخانه را در راستای ترویج ورزش همگانی خوب و مثبت ارزیابی کرد .

"موالی زاده" گفت : در جلسه ای که به اتفاق همکارانم در دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور با معاون فرهنگی وزارت ورزش و جوانان و همکارانش داشتیم ؛ راهکارها در جهت اجرایی شدن برنامه ترویج فرهنگ ورزش همگانی مورد بررسی قرار گرفت و نتایج خوبی به همراه داشت و باید از اقداماتی که در حوزه ورزش همگانی انجام شده تشکر کنم .

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: ورزش همگانی یک امر ضروری در جهت رشد و توسعه کشور است و باید به عنوان یک امر راهبردی به آن نگاه کنیم که دارای ابعاد مختلفی است که می توانم به پیشگیری از بیماریهای شایع این روزها اشاره کنم که فقط به بیماریهای جسمی و غیرواگیردار هم منتهی نمی شود و بیماریهای روحی و روانی و افسردگی ها هم شایع شده است که با ترویج فرهنگ ورزش همگانی باید با ان مقابله کنیم .

"موالی زاده" اهمیت پیشگیری از آسیب های اجتماعی با رو اوردن به ورزش همگانی را مهم تلقی کرد و توضیح داد: در جامعه هرچقدر ورزش همگانی گستره بیشتری داشته باشد ،آسیب های اجتماعی نظیر اعتیاد هم کاهش خواهد یافت.

وی با بیان اینکه در شرایط کنونی آنچه اهمیت دارد ،سن سلامت بدن است اظهار داشت: امروزه متاسفانه سن سلامت بدن از سن تقویمی بیشتر است و اصلا اتفاق خوبی نیست بنابراین به کار همگانی و جهاد عمومی و ملی برای تغییر شیوه زندگی و ترویج فرهنگ ورزش همگانی نیاز داریم که همه باید به عنوان یک امر مقدس به آن نگاه کنند و همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند امر به ورزش امر به معروف است ،باید ورزش همگانی را بصورت کاربردی و کلیدی به پیش ببریم .

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور ادامه داد: برنامه ترویج فرهنگ ورزش همگانی را در شورای فرهنگی عمومی آماده و تدوین کردیم و دبیرخانه آن با مسئولیت سید عبدالحمید احمدی در وزارت ورزش و جوانان مستقر است و دستگاه های مختلف هم در این دبیرخانه عضو هستند و در اینده هم شاهد رونمایی از سند ترویج فرهنگ ورزش همگانی خواهیم بود .

موالی زاده گفت: آنچه مسلم است ورزش همگانی باید به فرهنگ عمومی در جامعه تبدیل شود و باید این مهم در جامعه پذیرفته شود که ورزش کردن کار جانبی و فانتزی نیست و یک امر کاملا ضروری است .

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور بار دیگر اقدامات وزارت ورزش و جوانان در ح.زه ورزش همگانی را ستایش کرد و با تقدیر از دکتر سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان به منظور حمایت از این برنامه ها ابراز امیدواری کرد که که با توجه به ارتباطات خوبی که برای توسعه ورزش همگانی بوجود امده است ،در اینده شاهد اتفاقات خوبی باشیم .

موالی زاده تاکید کرد که برای بالندگی و توسعه و تعالی کشور باید ورزش همگانی مورد توجه باشد و جلسه امروز در وزارت ورزش و جوانان ، برای سلامت جامعه بسیار نوید دهنده و امیدوارکننده بود .

لینک خبر :‌ وزارت ورزش و جوانان
حسن پور نهایی شدن آئین نامه نمایشگاه مجازی را مستلزم بررسی نظرات صنف و برگزاری این رویداد را به عنوان راه حلی برای عبور از بحران، قابل قبول می داند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۱۵

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، پیوست کرونایی از حدود یک سال گذشته، به همه رویداد های فرهنگی کشور، پیوند خورده و سیاست گذاران را به اعمال تغییرات اساسی در اجرا رویداد های مهم وادار کرده است. یکی از مهم ترین رویکرد ها، بهره مندی بیش از پیش، از ظرفیت های فضای مجازی با هدف تداوم فعالیت های فرهنگی از جمله نمایشگاه کتاب است.

نخستین تجربه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب با هدف جبران بخشی از خسارت های ناشی از شیوع ویروس کرونا به کسب و کار های حوزه نشر در آستانه برگزاری است و یکی از مهم ترین گام های برگزاری این برنامه فرهنگی که قرار نیست به عنوان جایگزین سی و سومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تلقی شود، تدوین آئین نامه است.

اواخر هفته گذشته قائم مقام نمایشگاه مجازی از نهایی شدن آئین نامه خبر داد. هومان حسن پور، رئیس اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران معتقد است این آئین نامه هنوز برای نهائی شدن به چند جلسه بررسی دیگر نیاز دارد. وی در پاسخ به ایبنا، بیان کرد: بعد از نهایی شدن، حرف های زیادی درباره آئین نامه می توان گفت. حسن پور، بهره مندی از تجربه نمایشگاه مجازی برای تحقق هدف چند ساله، یعنی برگزاری نمایشگاه به معنای واقعی را چندان قابل تحقق نمی داند؛ چراکه پایه های اقتصاد نشر همچنان به گردش مالی نمایشگاه نیاز دارد نیازی که از نظر وی به هیچ وجه مطلوب نیست.

در هفته اخیر در رسانه ها، خبر از نهایی شدن آئین نامه نمایشگاه مجازی کتاب منتشر شد. درباره این آئین نامه مصوب، چه نظری دارید؟
من از نهایی و قطعی شدن آئین نامه اطلاعی ندارم. قرار براین بود پیشنهادات نهایی صنف برای آئین نامه بررسی شود. نمی دانم؛ احتمالا این دیدگاه ها هم بررسی شده اما من در جریان نیستم. شاید این بررسی زمان بر یا در کمترین زمان، قابل رسیدگی باشند. به هرحال بعد از نهایی شدن، حرف های زیادی درباره آئین نامه می توان گفت. شرایط دشوار دولت و همچنین صنف را می دانم؛ بنابراین از هر اقدامی که به نفع صنف باشد، به شدت حمایت می کنم. اما روش اجرا بسیار با اهمیت است و همان طور که از روز نخست اعلام کرده ایم، نمایشگاه مجازی همه نیاز صنف را برطرف نمی کند. بعد از طرح ایده نمایشگاه مجازی کتاب، یکی از مخالفان جدی آن بودم اما با تداوم شیوع کرونا و افزایش فشار بر صنف، ضرورت آن به عنوان یکی از راه حل ها، احساس شد. بنابراین؛ با اعتقاد براینکه برگزاری نمایشگاه صلاح است، به اصطلاح به آن تن دادیم. تاکید می کنم عملی شدن جزئیاتی که مرور از سوی صنف ارائه شده، بسیار مهم است. در غیر این صورت، شاید شاهد نوعی دلزدگی مجری، سیاستگذاران، مخاطبان و مشارکت کننده ها باشیم. حتی باید در بیان اظهار نظر ها هم دقیق باشیم. وقتی گفته می شود، آئین نامه نهایی شده، خُب ثبت نام را شروع کنیم.

خواسته های صنف در تدوین آئین نامه نخستین نمایشگاه مجازی کتاب، چیست؟
با توجه به آسیب های اقتصادی شیوع کرونا به کسب و کار ها از جمله به فعالان حوزه نشر، صنف می خواهد نمایشگاه مجازی کتاب، بیشترین کارآیی را برای اهالی نشر داشته باشد. معتقدیم که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به دنبال تحقق همین هدف است تا این نمایشگاه که جایگزین سی و سومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نیست، مرهمی بر زخم فعالان نشر باشد. همه گفت و گو ها درباره آئین نامه، براساس همین رویکرد است.

یکی از مهم ترین مباحث ادوار مختلف نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، واگذاری بخش هایی از امور اجرایی این رویداد، به صنف بود. آیا در جریان تدوین آئین نامه این موضوع دیده شده است؟
ابتدا باید به این پرسش پاسخ دهیم که آیا می توانیم، عنوان نمایشگاه را به نمایشگاه مجازی کتاب اطلاق کنیم یا خیر. بسیاری از مباحث درباره این موضوع هنوز در جریان است؛ اما نقش صنف، به طور طبیعی و مشخص، مثل سابق نخواهد بود. با وجود این، مشورت ها، پیشنهادات و دیدگاه های صنف در جلسه های مختلف به مجری برگزاری نمایشگاه ارائه شده است. نمی دانم خبر نهایی شدن آئین نامه چرا به این شکل رسانه ای شده است؛ زیرا فکر می کنم، چند جلسه هنوز برای نهایی شدن، در پیش داریم و فعلا نمی توانم درباره جزئیات صحبت کنم؛ چراکه باید درباره آن ها به توافق کامل برسیم. البته منظور از حصول توافق نباید به معنای تقابل صنف، با مجری برگزاری نمایشگاه تعبیر شود. به عبارت دیگر؛ طبیعتا برای رسیدن به نتیجه، راه های مختلفی وجود دارد که بررسی می شود، بنابراین مفهوم توافق را باید این طور تعبیر کرد: انتخاب مسیر بهتر از بین مسیر های موجود . احساس می کنم تقابلی وجود ندارد. تعامل نیز زمانی حاصل می شود که به سهم خودمان، کمک کنیم نمایشگاه بیشترین بهره وری را برای فعالان حوزه نشر داشته باشد؛ نکته اساسی و مهم، همین است.

صنف، از شکل گیری مقدمات برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب، از جمله درباره تدوین آئین نامه، تا چه میزان رضایت دارد؟
به نظر می رسد بحث رضایت مطرح نباشد؛ چراکه برنامه ریزی برای برگزاری نمایشگاه مجازی، ناشی از بروز وضعیت خاص و هدف دولت از اتخاذ این تصمیم، کاهش میزان آسیب به صنف نشر است. برگزاری نمایشگاه مجازی، تجربه جدید با ریزکاری های فراوان است و اگر در بررسی این ریز کاری ها، مدام تاکید کنیم که با کدام بخش آئین نامه موافق و با کدام بخش مخالف هستید، تعامل سازنده ای شکل نمی گیرد. البته همچنان مسائل حل نشده ای درباره نمایشگاه برای من وجود دارد و مجدد تاکید می کنم با توجه به اینکه در صنف کسی به اندازه من از جریان تدوین آئین نامه با خبر نیست، آئین نامه هنوز نهایی نشده است.

نکاتی که هنوز برای صنف درباره نمایشگاه باقی مانده، چیست؟
درباره وجود یک بستر برای برگزاری نمایشگاه مجازی صحبت می کنیم. این بستر، مصداق فونداسیون یک ساختمان است. شاید صد در صد مباحث حل شده، شاید هم 90 درصد باقی مانده است.

با قطعی شدن برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب و شکل گیری مقدمات، به ویژه تامین زیرساخت ها، دیدگاه های مختلفی مبنی بر استفاده از زیرساخت های ارزشمند نمایشگاه مجازی، برای جدا شدن بخش فروش نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، حتی با پایان شیوع ویروس کرونا، طرح می شود. هدف اصلی از طرح این مباحث نیز برگزاری یک نمایشگاه استاندارد همانند نمایشگاه هایی مانند فرانکفورت است. نظر صنف درباره این دیدگاه ها چیست؟

به نظرم اگر قرار است بخش فروش و نمایش براساس تجربه نمایشگاه مجازی جدا شوند، باید بخش فروش در قالب فیزیکی حفظ شود؛ چراکه مخاطب نمایشگاه ترجیح می دهد و علاقه مند است در موقعیت تعاملی با پدید آور و یا ناشر قرار بگیرد، کتاب را از نزدیک ببیند و بعد، به خرید اقدام کند. این تعامل با مجازی و یا ماشینی کردن بخش فروش نمایشگاه شکل نمی گیرد. کتاب مشابه دیگر کالا ها مثلا ماشین لباسشویی نیست که مشتری براساس اطلاعات سایت فروش درباره خرید آن تصمیم گیری کند؛ بنابراین مشتری کتاب علاوه بر لمس کتاب، به تورق و بررسی محتوای آن نیاز دارد؛ در حالی که اگر فروش نمایشگاه، مجازی شود، مخاطب فقط به آنچه ناشر درباره کتاب ارائه می کند دسترسی خواهد داشت.

آیا موافق نیستید که می توان از تجربه نمایشگاه مجازی برای تحقق هدف برگزاری یک نمایشگاه واقعی استفاده کنیم؟ موضوعی که همواره درباره آن صحبت کرده اید .
سال ها درباره برپایی نمایشگاه، به معنای واقعی صحبت کرده ام اما باید توجه داشته باشیم، مجازی کردن فروش نمایشگاه کتاب، با برگزاری نمایشگاه به معنای واقعی، متفاوت است. البته امروز در شرایط بحرانی، نیازمند انجام اقدامات مناسب هستیم. پیش تر که کشور در شرایط اقتصادی مطلوب تری قرار داشت و می توانستیم از گردش اقتصادی صنعت نشر، جدا از فروش نمایشگاه صحبت کنیم، شاید می شد برای جدا کردن بخش فروش از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، همت کرد اما وضعیت اقتصادی فعلی این اجازه را به ما نمی دهد؛ البته نه فقط امسال، بلکه دو سال گذشته هم این امکان وجود نداشت. فعالان حوزه نشر، سال 1397 را به امید سال 98 گذراندند و سال 1399 که به دلیل تعطیلی های ناشی از شیوع کرونا، وضعیت مشخصی دارد؛ بنابراین درباره جدا کردن بخش فروش نمایشگاه، نیازمند فرا رسیدن زمان مقتضی هستیم.

همواره معتقدم نمی توان از یک راهبرد را به عنوان استراتژی بلند مدت استفاده کرد. در حال حاضر به دلیل شرایط ایجاد شده یعنی شیوع کرونا، ناچار به برگزاری نمایشگاه مجازی هستیم. به صراحت می گویم که اصولا از برگزاری نمایشگاه دفاع نمی کنم و معتقدم که نیاز و وابستگی صنعت نشر به نمایشگاه، مطلوب نیست. نیاز صنعت نشر به نمایشگاه، مصداق نیاز بیمار به دارو است و صحبت از جدا شدن بخش فروش از نمایشگاه، و مجازی شدن آن به معنای قطع کردن دارو در شرایط بحرانی بیمار است. بنابراین دو موضوع وجود دارد، مزمت نمایشگاه یک بحث و تغییر شیوه برگزاری آن بحث دیگری است که نیازمند توجه به زمان و شرایط روز است؛ بنابراین معتقدم باید مسئولانه تر به کلیت قضیه نگاه کرد.

یکی از وعده های معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در برنامه شهر فرنگ شبکه خبر به مناسبت هفته کتاب، رسانه ای شد، ارائه تسهیلات به کتاب فروشان برای خرید از ناشران حاضر در نمایشگاه مجازی است؛ با این تعبیر که کتاب فروشان خریداران اصلی ناشران باشند دیدگاه شما درباره این سیاست چیست؟

ارائه این تسهیلات یکی از پیشنهادات قابل توجه و برای گردش اقتصادی نشر موثر است.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، پیوست کرونایی از حدود یک سال گذشته، به همه رویداد های فرهنگی کشور، پیوند خورده و سیاست گذاران را به اعمال تغییرات اساسی در اجرا رویداد های مهم وادار کرده است. یکی از مهم ترین رویکرد ها، بهره مندی بیش از پیش، از ظرفیت های فضای مجازی با هدف تداوم فعالیت های فرهنگی از جمله نمایشگاه کتاب است.

نخستین تجربه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب با هدف جبران بخشی از خسارت های ناشی از شیوع ویروس کرونا به کسب و کار های حوزه نشر در آستانه برگزاری است و یکی از مهم ترین گام های برگزاری این برنامه فرهنگی که قرار نیست به عنوان جایگزین سی و سومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تلقی شود، تدوین آئین نامه است.

اواخر هفته گذشته قائم مقام نمایشگاه مجازی از نهایی شدن آئین نامه خبر داد. هومان حسن پور، رئیس اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران معتقد است این آئین نامه هنوز برای نهائی شدن به چند جلسه بررسی دیگر نیاز دارد. وی در پاسخ به ایبنا، بیان کرد: بعد از نهایی شدن، حرف های زیادی درباره آئین نامه می توان گفت. حسن پور، بهره مندی از تجربه نمایشگاه مجازی برای تحقق هدف چند ساله، یعنی برگزاری نمایشگاه به معنای واقعی را چندان قابل تحقق نمی داند؛ چراکه پایه های اقتصاد نشر همچنان به گردش مالی نمایشگاه نیاز دارد نیازی که از نظر وی به هیچ وجه مطلوب نیست.

در هفته اخیر در رسانه ها، خبر از نهایی شدن آئین نامه نمایشگاه مجازی کتاب منتشر شد. درباره این آئین نامه مصوب، چه نظری دارید؟
من از نهایی و قطعی شدن آئین نامه اطلاعی ندارم. قرار براین بود پیشنهادات نهایی صنف برای آئین نامه بررسی شود. نمی دانم؛ احتمالا این دیدگاه ها هم بررسی شده اما من در جریان نیستم. شاید این بررسی زمان بر یا در کمترین زمان، قابل رسیدگی باشند. به هرحال بعد از نهایی شدن، حرف های زیادی درباره آئین نامه می توان گفت. شرایط دشوار دولت و همچنین صنف را می دانم؛ بنابراین از هر اقدامی که به نفع صنف باشد، به شدت حمایت می کنم. اما روش اجرا بسیار با اهمیت است و همان طور که از روز نخست اعلام کرده ایم، نمایشگاه مجازی همه نیاز صنف را برطرف نمی کند. بعد از طرح ایده نمایشگاه مجازی کتاب، یکی از مخالفان جدی آن بودم اما با تداوم شیوع کرونا و افزایش فشار بر صنف، ضرورت آن به عنوان یکی از راه حل ها، احساس شد. بنابراین؛ با اعتقاد براینکه برگزاری نمایشگاه صلاح است، به اصطلاح به آن تن دادیم. تاکید می کنم عملی شدن جزئیاتی که مرور از سوی صنف ارائه شده، بسیار مهم است. در غیر این صورت، شاید شاهد نوعی دلزدگی مجری، سیاستگذاران، مخاطبان و مشارکت کننده ها باشیم. حتی باید در بیان اظهار نظر ها هم دقیق باشیم. وقتی گفته می شود، آئین نامه نهایی شده، خُب ثبت نام را شروع کنیم.

خواسته های صنف در تدوین آئین نامه نخستین نمایشگاه مجازی کتاب، چیست؟
با توجه به آسیب های اقتصادی شیوع کرونا به کسب و کار ها از جمله به فعالان حوزه نشر، صنف می خواهد نمایشگاه مجازی کتاب، بیشترین کارآیی را برای اهالی نشر داشته باشد. معتقدیم که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به دنبال تحقق همین هدف است تا این نمایشگاه که جایگزین سی و سومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نیست، مرهمی بر زخم فعالان نشر باشد. همه گفت و گو ها درباره آئین نامه، براساس همین رویکرد است.

یکی از مهم ترین مباحث ادوار مختلف نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، واگذاری بخش هایی از امور اجرایی این رویداد، به صنف بود. آیا در جریان تدوین آئین نامه این موضوع دیده شده است؟
ابتدا باید به این پرسش پاسخ دهیم که آیا می توانیم، عنوان نمایشگاه را به نمایشگاه مجازی کتاب اطلاق کنیم یا خیر. بسیاری از مباحث درباره این موضوع هنوز در جریان است؛ اما نقش صنف، به طور طبیعی و مشخص، مثل سابق نخواهد بود. با وجود این، مشورت ها، پیشنهادات و دیدگاه های صنف در جلسه های مختلف به مجری برگزاری نمایشگاه ارائه شده است. نمی دانم خبر نهایی شدن آئین نامه چرا به این شکل رسانه ای شده است؛ زیرا فکر می کنم، چند جلسه هنوز برای نهایی شدن، در پیش داریم و فعلا نمی توانم درباره جزئیات صحبت کنم؛ چراکه باید درباره آن ها به توافق کامل برسیم. البته منظور از حصول توافق نباید به معنای تقابل صنف، با مجری برگزاری نمایشگاه تعبیر شود. به عبارت دیگر؛ طبیعتا برای رسیدن به نتیجه، راه های مختلفی وجود دارد که بررسی می شود، بنابراین مفهوم توافق را باید این طور تعبیر کرد: انتخاب مسیر بهتر از بین مسیر های موجود . احساس می کنم تقابلی وجود ندارد. تعامل نیز زمانی حاصل می شود که به سهم خودمان، کمک کنیم نمایشگاه بیشترین بهره وری را برای فعالان حوزه نشر داشته باشد؛ نکته اساسی و مهم، همین است.

صنف، از شکل گیری مقدمات برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب، از جمله درباره تدوین آئین نامه، تا چه میزان رضایت دارد؟
به نظر می رسد بحث رضایت مطرح نباشد؛ چراکه برنامه ریزی برای برگزاری نمایشگاه مجازی، ناشی از بروز وضعیت خاص و هدف دولت از اتخاذ این تصمیم، کاهش میزان آسیب به صنف نشر است. برگزاری نمایشگاه مجازی، تجربه جدید با ریزکاری های فراوان است و اگر در بررسی این ریز کاری ها، مدام تاکید کنیم که با کدام بخش آئین نامه موافق و با کدام بخش مخالف هستید، تعامل سازنده ای شکل نمی گیرد. البته همچنان مسائل حل نشده ای درباره نمایشگاه برای من وجود دارد و مجدد تاکید می کنم با توجه به اینکه در صنف کسی به اندازه من از جریان تدوین آئین نامه با خبر نیست، آئین نامه هنوز نهایی نشده است.

نکاتی که هنوز برای صنف درباره نمایشگاه باقی مانده، چیست؟
درباره وجود یک بستر برای برگزاری نمایشگاه مجازی صحبت می کنیم. این بستر، مصداق فونداسیون یک ساختمان است. شاید صد در صد مباحث حل شده، شاید هم 90 درصد باقی مانده است.

با قطعی شدن برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب و شکل گیری مقدمات، به ویژه تامین زیرساخت ها، دیدگاه های مختلفی مبنی بر استفاده از زیرساخت های ارزشمند نمایشگاه مجازی، برای جدا شدن بخش فروش نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، حتی با پایان شیوع ویروس کرونا، طرح می شود. هدف اصلی از طرح این مباحث نیز برگزاری یک نمایشگاه استاندارد همانند نمایشگاه هایی مانند فرانکفورت است. نظر صنف درباره این دیدگاه ها چیست؟

به نظرم اگر قرار است بخش فروش و نمایش براساس تجربه نمایشگاه مجازی جدا شوند، باید بخش فروش در قالب فیزیکی حفظ شود؛ چراکه مخاطب نمایشگاه ترجیح می دهد و علاقه مند است در موقعیت تعاملی با پدید آور و یا ناشر قرار بگیرد، کتاب را از نزدیک ببیند و بعد، به خرید اقدام کند. این تعامل با مجازی و یا ماشینی کردن بخش فروش نمایشگاه شکل نمی گیرد. کتاب مشابه دیگر کالا ها مثلا ماشین لباسشویی نیست که مشتری براساس اطلاعات سایت فروش درباره خرید آن تصمیم گیری کند؛ بنابراین مشتری کتاب علاوه بر لمس کتاب، به تورق و بررسی محتوای آن نیاز دارد؛ در حالی که اگر فروش نمایشگاه، مجازی شود، مخاطب فقط به آنچه ناشر درباره کتاب ارائه می کند دسترسی خواهد داشت.

آیا موافق نیستید که می توان از تجربه نمایشگاه مجازی برای تحقق هدف برگزاری یک نمایشگاه واقعی استفاده کنیم؟ موضوعی که همواره درباره آن صحبت کرده اید .
سال ها درباره برپایی نمایشگاه، به معنای واقعی صحبت کرده ام اما باید توجه داشته باشیم، مجازی کردن فروش نمایشگاه کتاب، با برگزاری نمایشگاه به معنای واقعی، متفاوت است. البته امروز در شرایط بحرانی، نیازمند انجام اقدامات مناسب هستیم. پیش تر که کشور در شرایط اقتصادی مطلوب تری قرار داشت و می توانستیم از گردش اقتصادی صنعت نشر، جدا از فروش نمایشگاه صحبت کنیم، شاید می شد برای جدا کردن بخش فروش از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، همت کرد اما وضعیت اقتصادی فعلی این اجازه را به ما نمی دهد؛ البته نه فقط امسال، بلکه دو سال گذشته هم این امکان وجود نداشت. فعالان حوزه نشر، سال 1397 را به امید سال 98 گذراندند و سال 1399 که به دلیل تعطیلی های ناشی از شیوع کرونا، وضعیت مشخصی دارد؛ بنابراین درباره جدا کردن بخش فروش نمایشگاه، نیازمند فرا رسیدن زمان مقتضی هستیم.

همواره معتقدم نمی توان از یک راهبرد را به عنوان استراتژی بلند مدت استفاده کرد. در حال حاضر به دلیل شرایط ایجاد شده یعنی شیوع کرونا، ناچار به برگزاری نمایشگاه مجازی هستیم. به صراحت می گویم که اصولا از برگزاری نمایشگاه دفاع نمی کنم و معتقدم که نیاز و وابستگی صنعت نشر به نمایشگاه، مطلوب نیست. نیاز صنعت نشر به نمایشگاه، مصداق نیاز بیمار به دارو است و صحبت از جدا شدن بخش فروش از نمایشگاه، و مجازی شدن آن به معنای قطع کردن دارو در شرایط بحرانی بیمار است. بنابراین دو موضوع وجود دارد، مزمت نمایشگاه یک بحث و تغییر شیوه برگزاری آن بحث دیگری است که نیازمند توجه به زمان و شرایط روز است؛ بنابراین معتقدم باید مسئولانه تر به کلیت قضیه نگاه کرد.

یکی از وعده های معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در برنامه شهر فرنگ شبکه خبر به مناسبت هفته کتاب، رسانه ای شد، ارائه تسهیلات به کتاب فروشان برای خرید از ناشران حاضر در نمایشگاه مجازی است؛ با این تعبیر که کتاب فروشان خریداران اصلی ناشران باشند دیدگاه شما درباره این سیاست چیست؟

ارائه این تسهیلات یکی از پیشنهادات قابل توجه و برای گردش اقتصادی نشر موثر است.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

در هفته اخیر در رسانه ها، خبر از نهایی شدن آئین نامه نمایشگاه مجازی کتاب منتشر شد. درباره این آئین نامه مصوب، چه نظری دارید؟

خواسته های صنف در تدوین آئین نامه نخستین نمایشگاه مجازی کتاب، چیست؟

یکی از مهم ترین مباحث ادوار مختلف نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، واگذاری بخش هایی از امور اجرایی این رویداد، به صنف بود. آیا در جریان تدوین آئین نامه این موضوع دیده شده است؟

صنف، از شکل گیری مقدمات برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب، از جمله درباره تدوین آئین نامه، تا چه میزان رضایت دارد؟

نکاتی که هنوز برای صنف درباره نمایشگاه باقی مانده، چیست؟

با قطعی شدن برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب و شکل گیری مقدمات، به ویژه تامین زیرساخت ها، دیدگاه های مختلفی مبنی بر استفاده از زیرساخت های ارزشمند نمایشگاه مجازی، برای جدا شدن بخش فروش نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، حتی با پایان شیوع ویروس کرونا، طرح می شود. هدف اصلی از طرح این مباحث نیز برگزاری یک نمایشگاه استاندارد همانند نمایشگاه هایی مانند فرانکفورت است. نظر صنف درباره این دیدگاه ها چیست؟

آیا موافق نیستید که می توان از تجربه نمایشگاه مجازی برای تحقق هدف برگزاری یک نمایشگاه واقعی استفاده کنیم؟ موضوعی که همواره درباره آن صحبت کرده اید
.

یکی از وعده های معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در برنامه شهر فرنگ شبکه خبر به مناسبت هفته کتاب، رسانه ای شد، ارائه تسهیلات به کتاب فروشان برای خرید از ناشران حاضر در نمایشگاه مجازی است؛ با این تعبیر که کتاب فروشان خریداران اصلی ناشران باشند دیدگاه شما درباره این سیاست چیست؟

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
سینماپرس: اکبر حر کارگردان سینما در خصوص جای خالی سلبریتی های بی سواد در واکنش به ترور دانشمند برجسته ملی شهید محسن فخری زاده گفت: سلبریتی ها میوه های گندیده ای هستند که تنها قبله آمال شان غرب است؛ این ها از قبل برکت جمهوری اسلامی ایران به شهرت و محبوبیت و ثروت رسیدند اما متأسفانه هیچ وقت به جامعه و مرم خدمت نکردند و عرق و اعتقادات ملی برایشان پوچ است!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۱۶

کارگردان فیلم های سینمایی ما ایستاده ایم و شمارش معکوس در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: بنده بارها متذکر شده ام که متأسفانه فضای هنری ما ملی نیست. قبله این قبیل سلبریتی ها غرب است و غرب زده ها امروزه در گوشه گوشه سینمای ایران رسوخ کرده اند.

وی ادامه داد: متأسفانه کسانی که در خانه سینما هستند ملی فکر نمی کنند و تنها در بعضی مواقع شاهد موضع گیری های آن ها به هواداری از برخی جریان های سیاسی و جناحی هستیم که نفعی برایشان در پی دارد به عنوان مثال آن ها در زمان انتخابات ریاست جمهوری گذشته هواداری بی خود از دولت روحانی کردند که امروزه حتی خودشان هم از این هواداری پشیمان شده اند!

این سینماگر سپس با تأکید بر اینکه بیانیه جمعی از سینماگران برای خالی نبودن عریضه و به شدت خنثی بود تصریح کرد: هنرمند نباید عملکردش منفعلانه و از سر استیصال، ناچاری یا ترس باشد! هنرمند کسی است که پیشروی میدان باشد و همیشه در صحنه از آب و خاک و ناموس و حیثیت کشورش در مقابل بیگانگان و دشمنان حمایت کند.

حر در خاتمه اظهاراتش متذکر شد: محرز است برخی از این سلبریتی ها و هنرمندان وابستگی شدیدی به سیاست غرب دارند و تابع دستورات غربی ها هستند و تنها برای آن ها خوش رقصی می کنند! متأسفانه ما بارها و بارها شاهد آن بوده ایم که برخی از این هنرمندان و سلبریتی ها در وجوه تخریبی و منفی و پا به پای دشمنان نظام و انقلاب اسلامی حرکت کرده اند و در جاهایی واکنش نشان داده اند که منافع ملی را زیر سوأل برده است!

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: تعدادی از سینماگران و کارشناسان فرهنگی کشور با تأکید بر اینکه جریان نفوذ مانع از ترویج مضامین دینی در همه ارکان جامعه شده است متذکر شدند: برخی در حال پیاده سازی سیاست های دیکته شده کاخ الیزه در کشور هستند؛ مدیران فرهنگی ما برای مقوله فرهنگ ارزش قائل نمی شوند!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۱۶ سایت های دیگر : هشدار نیوز شهدای ایران فرهنگ وهنر

به گزارش سینماپرس اهمیت سینمای دینی بر هیچ فردی پوشیده نیست! سینمای دینی آنقدر اهمیت دارد که بخش عمده ای از تولیدات سینمای هالیوود و سینمای اروپا به این مضامین اختصاص پیدا می کند؛ میزان هزینه ای که بابت ساخت پروژه های سینمایی در حوزه دین و اندیشه در غرب در نظر گرفته می شود، بسیار فراتر از حد تصور است و گواه این ادعا، نگاهی کوتاه به کارنامه پروژه هایی است که هالیوود حداقل در چند دهه اخیر تولید کرده است.

اما متأسفانه علیرغم آنکه تمامی هنرمندان و کارشناسان فرهنگی به اهمیت این سینمای مهم و ارزشمند واقف هستند، آمار تولید فیلم با موضوع آئین های مذهبی بسیار کم است؛ این در در حالی است که سینما می تواند به مثابه ابزار و دریچه ای برای معرفی این گونه آئین ها در جامعه باشد.

بی شک مقوله مهم نفوذ فرهنگی و تهاجم فرهنگی بیگانگان، عدم به کارگیری مدیران انقلابی، مومن و متعهد در پست های کلیدی و... می تواند از عمده دلایل بی توجهی به سینمای ارزشمند دینی در کشورمان باشد.

در همین رابطه 6 تن از سینماگران و کارشناسان فرهنگی کشور آقایان: محمدرضا شرف الدین، اسماعیل سلطانیان، جواد حکمی، مهدی سجاده چی، سلمان امیری و حبیب الله بهمنی با ما گفتگو کردند که ماحصل آن برای اطلاع بیشتر مخاطبان گرامی سینماپرس در ذیل نقل شده است.

محمدرضا شرف الدین گفت: جریان نفوذ مانع از ترویج مضامین دینی در همه ارکان جامعه شده است! وقتی برخی مسئولان عملکرد دینی ندارند چرا باید بقیه سراغ دین بروند؟ بنده متأسفم که باید عنوان کنم برخی در حال پیاده سازی سیاست های دیکته شده کاخ الیزه در کشور هستند و از این رو نه تنها در سینما که در بسیاری مراکز دیگر هم نشانی از دین مداری وجود ندارد. آنچه غربی ها برای ما می خواهند بی دینی است و متأسفانه نفوذی ها هم بر اساس خواسته آن ها جامعه را به سمت بی دینی هدایت می کنند .

اسماعیل سلطانیان بازیگر سینما و تلویزیون نیز در این باره به سینماپرس گفت: مسئولان به سینمای دینی به عنوان کالای تاریخ مصرف گذشته نگاه می کنند و متأسفانه این دیدگاه غلط شان باعث افت تولید در این سینمای مهم و ارزشمند شده است. این باعث تأسف و شرمساری است که باید عنوان کنم مسئولان سینمایی ما فقط به فکر پست و میز خودشان هستند و هرگز به فکر ارتقای سینما و جامعه و نوع خوراک فرهنگی که به جامعه می دهند نیستند.

جواد حکمی مدرس حوزه علمیه و فیلمساز در خصوص لزوم توجه به دین در سینما گفت: از آنجا که بنده سابقه حوزوی و علاقه شدیدی به سینما دارم همواره مسأله دین در سینما برایم دغدغه بوده و معتقدم فیلم های دینی در سینمای ما بسیار ضعیف هستند چرا که بارها فیلم هایی در این حوزه تولید شده اند که به دلیل عدم آشنایی فیلمسازان با ابزار سینما عملکردی معکوس داشته اند. در بعضی مواقع نیاز است که ما مضامین دینی را از طریق سینما بازگو کنیم که اگر سواد سینمایی نداشته باشیم عملکرد ضد دین دارد! بنده بارها فیلم هایی را دیده ام که خیلی دغدغه مندانه تولید شده اند اما چون فیلمسازان شان با ابزار سینما آشنا نبودند برعکس عمل کردند و فیلم هایی ضعیف نتیجه تولیدات آن ها بوده است.

مهدی سجاده چی فیلمنامه نویس سینما گفت: امروزه پدیده ای به عنوان سینمای دینی نداریم و تنها اندک فیلمسازان مومنی داریم که باور الهی دارند و به دلیل دغدغه مند بودن شان می خواهند در حوزه دین فعالیت داشته باشند از سوی دیگر افرادی هم هستند که چنین دغدغه و باورمندی ندارند و یا در اولویت شان نیست که دست به تولید چنین آثاری بزنند. این برای ما یک بزنگاه هست که چگونه می توانیم فیلم هایی با گرایش دینی بیشتر و تأثیرگذارتر تولید کنیم. ما در این حوزه دچار چالش و پارادوکس هستیم که ظاهر را بر باطن ترجیح می دهیم؛ بی شک یک فیلمساز مومن در سبک زندگی و شیوه تربیتی اش تفاوت بسیار زیادی با سایر فیلمسازان وجود داشته و دلیل گرایش وی به سینمای دینی هم همین شیوه تربیتی اش است.

سلمان امیری تهیه کننده سینما و تلویزیون و دبیر جشنواره فیلم وحدت در خصوص لزوم توجّه به دین در سینما گفت: پرداختن به مقوله بسیار مهم دین در سینما نیازمند داشتن اعتقاد است! قطعاً وقتی مدیرانی نسبت به این مقوله مهم دغدغه مند نباشند نمی توانند در این زمینه کار شایسته ای انجام دهند؛ زنده یاد فرج الله سلحشور سال ها قبل در برنامه راز مطلب بسیار جالبی را عنوان کردند که مدیران فرهنگی ما به اندازه فاضلاب برای مقوله فرهنگ ارزش قائل نمی شوند! و متأسفانه این عین حقیقت است! وقتی حضرت آقا راجع به اباحه گری فرهنگی و یا تهاجم فرهنگی صحبت می کنند و هشدار می دهند همه مدیران در خواب هستند. متأسفانه نه تنها در سینما که در تلویزیون و سریال سازی هم وضعیت همین است.

حبیب الله بهمنی کارگردان سینما نیز در این راستا اظهار داشت: مدیران سینمایی معمولاً همه ساله برنامه های خود را اعلام می کنند و همواره شاهد هستیم که ادعای داشتن دغدغه در خصوص پرداختن به مفاهیم دینی، انقلابی و ارزشی را دارند اما از آنجا که بخش بیمار مدیریتی افسار تولیدات سینمایی را در دست گرفته هیچ توجهی به مفاهیم دینی، انقلابی و ارزشی نمی شود! واضح است هر مقوله ارزشی و انسانی، چه دینی باشد چه انقلابی یا مسائل روز مثل اقتصاد مقاومتی و شعائر سال که مقام معظم رهبری تعیین می کنند، مقولاتی هستند که پرداختن به آن ها در تولید آثار فرهنگی و هنری به ویژه تولیدات سینمایی و تلویزیونی جزو ضروریات محسوب می شود.

لینک خبر :‌ سینما پرس
تهران- ایرنا- دبیر سی و نهمین جشنواره فیلم فجر با اشاره به رایزنی ها برای برگزاری این جشنواره به بهترین شکل و رعایت شیوه نامه های بهداشتی در ایام کرونایی گفت: تعطیلی ساده ترین گزینه بود؛ اما بهترین گزینه نبود.

به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، نشست رسانه ای سی و نهمین جشنواره فیلم فجر ظهر امروز (15 آذر) به صورت آنلاین (برخط) برگزار شد. در ابتدای سخنان خود با درود به شهدای اسلام و شهید و پاسداشت یاد درگذشتگان سینمای ایران در سال جاری، گفت: همه گیری کرونا رویدادهای سینمایی در دنیا را با چالش های مختلفی روبه رو کرد. ستاد برپایی جشنواره فیلم فجر نیز رایزنی های مختلفی را در این زمینه با کارشناسان سینما و فعالان حوزه سلامت داشت. جلسات مختلفی برگزار شد و از تعطیلی جشنواره تا تعویق آن به بهار 1400 و شکل های دیگر بررسی شد.

دبیر جشنواره گفت: با شیوع کرونا جشنواره ها در دنیا شیوه های مختلفی را برگزیدند. برخی جشنواره ها آنلاین برگزار شدند، مثلا جشنواره فیلم کودک در ایران به شیوه آنلاین و فیزیکی برگزار شد. اما انتخاب شیوه برگزاری جشنواره فیلم فجر دشوار بود.

طباطبایی نژاد گفت: ساده ترین تصمیم تعطیلی این رویداد بود اما نمی دانستیم آیا این بهترین تصمیم است؟ جمع بندی های متعدد ما با اهالی سینما در شورای سیاستگذاری ما را به دو رویکرد رساند. در وهله اول برپایی جشنواره فقط برای داوران جشنواره است. یعنی جشنواره هیچ نمایشی نخواهد داشت و داوران در بخش های مختلف فیلم ها را خواهند دید. اگر در روزهای پیش رو وضعیت سلامت رو به بهبود برود، اولین گزینه این است که آثار کاندیدای هیات داوران از جمع فیلم های رسیده در بخش های گوناگون برای مخاطبان اولویت اول، (اهالی سینما و رسانه) و در اولویت دوم برای مخاطبان به شیوه 50 درصدی به نمایش درآید.

دبیر سی و نهمین جشنواره فیلم فجر با اشاره به ویژگی های این دوره جشنواره بر اساس فراخوان جشنواره به حضور فیلم های اول فیلمسازان در بخش سودای سیمرغ اشاره کرد و گفت: بر اساس فراخوان هیات داوران تمام آثار واجد شرایط حضور در جشنواره اعم از فیلم های حرفه ای و فیلم اول کارگردانان را در همه بخش ها مورد داوری قرار می دهد.

وی اظهار داشت: در این دوره هیات داوران این بخش از میان فیلم های مستند بلند (بالای 70 دقیقه) حاضر در چهاردهمین جشنواره فیلم مستند سینماحقیقت، یک فیلم را به عنوان اثر برگزیده معرفی خواهند کرد. همچنین هیات داوران بخش فیلم های کوتاه از میان فیلم های کوتاه دارای شرایط (3 تا 15 دقیقه) حاضر در سی و هفتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران، یک فیلم را به عنوان اثر برگزیده معرفی خواهند کرد.

طباطبایی نژاد در پاسخ به سوالی درباره چرایی برپایی جشنواره در شرایط کرونایی گفت: جشنواره آثار یکسال تولید شده سینمای ایران را در اختیار داوران قرار می دهد و داوران 27 سیمرغ را در بخش های مختلف به آثار اهدا خواهد کرد.

جشنواره با حفظ اولویت سلامت سینماگران و مخاطبان برای هیات داوران برگزار می شود. گام دوم این است که اگر ما بر اساس شیوه نامه ها، توانستیم فیلم ها را برای سینماگران و رسانه ها نمایش دهیم، آثار کاندیدا شده داوران را برای این طیف نمایش خواهیم داد. گام سوم این است که از 12 بهمن با رعایت شیوه نامه ها فیلم ها را برای مردم هم نمایش دهیم. اما در حال حاضر، در گام اول و نمایش فیلم ها برای داوران قرار داریم.

طباطبایی نژاد ادامه داد: می توانیم در یک زیست متناسب با شرایط کرونا، وضعیت معیشت و کار فرهنگی خود را ادامه دهیم. کسی نمی تواند بگوید کرونا چه روزی از بین خواهد رفت. مهم این است که بتوانیم خود را با شرایط وفق دهیم و بهترین گزینه را بیابیم. تعطیلی جشنواره ساده ترین گزینه بود و بهترین گزینه نبود.

شرایط بهار هم با توجه به مصادف شدن با ماه مبارک رمضان و ایام انتخابات، برپایی جشنواره کار ساده ای نبود. همه این موارد را دقیق بررسی کردیم و همه گزینه ها معایب و محاسنشان درج شد. علت تأخیر انتشار فراخوان جشنواره سی و نهم، مطالعه و رایزنی های فراوان و جمع آوری همه پیشنهادها بود. اکثر دوستان هم اتفاق نظر داشتند که این گزینه می تواند منطقی ترین گزینه باشد.

طباطبایی نژاد درباره بودجه جشنواره نیز گفت: بودجه جشنواره کاهش یافته و تمام تلاش ما این است هزینه ها در پایین ترین حد باشد. تلاش خواهیم کرد امسال جشنواره و گفت وگو درباره آثار سینمای ایران را از طریق صداوسیما و پلتفرم ها رونق دهیم تا اگر نشست خبری نداریم در برنامه هایی که توسط پلتفرم ها تدارک دیده می شود درباره آثار جدید سینمای ایران گفت وگو کنند.

پیش بینی ما با توجه به فیلم های آماده نمایش و آثاری که پروانه ساخت دریافت کرده اند، تعداد فیلم ها 40 تا 50 فیلم است.

طباطبایی نژاد درباره تقلیل جشنواره به یک جشنواره دانشجویی با روش فعلی گفت: از گفت وگو با سینماگران به این نتیجه رسیدیم فیلمسازی که از سال گذشته درگیر تولید اثرش بوده و درباره اثرش سکوت مطلق پیش می آید، از نظر امید و روحیه برای او مناسب نیست.
وی افزود: اینطور نبینیم که شکل فعلی تحقیر جشنواره است. باید بپذیریم شرایط کرونایی ما را به این سمت برده. جشنواره یک چراغ پرنور بوده و ما تلاش می کنیم این چراغ خاموش نشود. این یک مدل است و باید با زیست کرونایی کنار بیاییم.
دبیر جشنواره درباره منتفی بودن بخش آنلاین جشنواره گفت: برپایی جشنواره فیلم فجر، به صورت آنلاین ممکن نیست. در این زمینه هم فکر شده بود اما این تضمین وجود ندارد فیلمی که در سامانه ها به نمایش دربیاید به سرقت نرود. این یک ریسک نامعقول برای فیلم های سینمایی بلند در ایران است.
وی در پاسخ به سوالی درباره نمایش فیلم برای اهالی رسانه گفت: اگر شرایط فراهم شد و به شیوه دوم رسیدیم، اهالی رسانه از 12 بهمن در برج میلاد آثار جشنواره را خواهند دید.

وی درباره سطح کیفی جشنواره امسال و نبود فیلم های خوب و رسیدن فیلم جدید اصغر فرهادی به این دوره گفت: به علاقه مندان و مخاطبان قول می دهم سه، چهار فیلم ماندگار در این دوره خواهیم داشت. فیلم آقای فرهادی هم بعید می دانم فیلم به جشنواره برسد.
دبیرجشنواره همچنین درباره جایزه فیلم مردمی، گفت: ما در فراخوان هم اعلام کرده ایم اگر فیلم ها برای مردم به نمایش دربیاید، سیمرغ مردمی خواهیم داشت.
داوری آثار جشنواره دیگر سوال بود که طباطبایی نژاد درباره آن گفت: 12 بهمن کاندیداهای جشنواره نزد خودمان مشخص خواهد بود. مجموع کاندیداها بعید می دانم بیش از 10، 12 فیلم باشد. این کار دشواری نیست و فیلم ها به جشنواره خواهند رسید. اگر وارد مرحله نمایش عمومی فیلم ها برای مردم (در صورت ایجاد فضای مناسب) شویم، ممکن است تعداد سالن های سینما افزایش یابد.
دبیر سی و نهمین جشنواره فیلم فجر درباره بیانیه برخی مستندسازان درباره این دوره جشنواره توضیح داد: من چون از سینمای مستند آمده ام بیش از هر کسی مدافع سینمای مستند هستم. جشنواره سینماحقیقت یکی از معتبرترین جشنواره های فیلم مستند در منطقه است و اعتبار جهانی دارد. فیلم های مستند ما با یک هیات انتخاب شایسته انتخاب شده اند. امسال در هیچ بخشی هیات انتخاب نداریم نه در بخش مستند، نه در بخش کوتاه، نه سودای سیمرغ نه بخش تبلیغات. منطقی نبود که برای آثار مستند هیات انتخاب می گذاشتیم.

در روزهایی که این تصمیم را گرفتیم به دوستان مستندساز مراجعه کردم و پرسیدم آیا مستندبلندی را می شناسید که به جشنواره سینماحقیقت راه نیافته باشد و شایسته داوری در فجر باشد؟ پاسخ مثبت نبود. من به دوستان مستندساز عزیز حق می دهم بخواهند بهتر دیده شوند. جشنواره فیلم فجر، بالاترین جایزه سینمای ایران را به آثار مستند می دهد و طبیعی است به فیلمی اعطا کند که در کورس آثار در جشنواره سینماحقیقت حاضر باشد.

طباطبایی نژاد درباره دستمزد دبیران گفت: دستمزد ابراهیم داروغه زاده در دوره های گذشته ماهی 7 میلیون تومان بوده و من هم هیچ قراردادی با جشنواره ندارم.
وی در ادامه گفت: ترکیب هیات داوران مجموعه ای از صاحبنظران سینما در بخش های مختلف است. تصمیم گیری درباره اهدای 22 جایزه در بخش سودای سیمرغ و قضاوت حدود 40 فیلم کار ساده ای نخواهد بود. وقتی جشنواره قرار نیست به شکل قبلی برپا نبود؛ این شیوه بهترین روش ما بود. این نکته را هم بگویم قبلا این انتقاد وجود داشت که فیلمی شایسته حضور در جشنواره نبوده و می توانسته در جشنواره حاضر باشد. این شانس امسال برای همه فیلم ها وجود دارد که شاید اگر هیات انتخاب وجود داشت، در این قضاوت لحاظ نمی شدند.

دبیر جشنواره در پاسخ به سوالی درباره چگونگی اجرای شیوه برگزاری اول (نمایش آثار جشنواره برای داوران) گفت: ما در شرایط ناگزیری قرار داریم که باید به بهترین تصمیم برسیم. من البته ناامید نیستم که نمایش آثار برای اهالی سینما، منتقدان و اهالی رسانه اتفاق بیفتد. در حال حاضر شیوه اول شدنی تر است اما امیدواری من شیوه دوم است و خودم را برای این اجرا آماده کرده ام. آنچه امروز قول می دهیم و آنچه برای ما قطعی است شیوه اول است. وقتی قرار است شیوه دوم اتفاق بیفتد، درباره فیلم ها در تلویزیون و پلتفرم ها حرف زده شود، آنها فیلم ها را دیده اند اما در شیوه اول، ما به معرفی آثار خواهیم پرداخت. همیشه بین وضع مطلوب و مقدور فاصله وجود دارد اما وضع موجود، مواردی را به ما تحمیل می کند و باید این را بپذیریم.

دبیر جشنواره سی و نهم همچنین درباره احتمال کاهش سهمیه خبرگزاری ها در صورت فیزیکی برگزار شدن جشنواره نیز گفت: حتما اگر جشنواره فیزیکی برگزار شود سهمیه خبرگزاری ها کاهش خواهد داشت.
طباطبایی نژاد ادامه داد: اگر فیلمی در روند داوری قرار بگیرد، حتما باید پروانه نمایش ویژه جشنواره را به دست بیاورد. به لحاظ قانونی پروانه نمایش در سازمان سینمایی و معاونت نظارت برای اکران عمومی، اکران خارج از کشور و پروانه ممیزی حداقلی (نمایش در جشنواره ها ومراکز خاص) است که ما در گفت وگو با دوستان در معاونت نظارت و ارزشیابی به این نتیجه رسیدیم فیلم های انتخاب شده داوران توسط معاونت نظارت برای کسب پروانه نمایش حداقلی به دست بیاورند.
وی درباره فیلم های موفق در جشنواره های خارجی گفت: دوست داشتم این آثار در جشنواره نمایش داده شود. تصمیم در نهایت بر این شد که جشنواره با رعایت مقررات اجرا شود و آن فیلم ها طبیعتا امکان حضور در جشنواره فیلم فجر را ندارند و فقط جشنواره فیلم کودک از این روال خارج است و آثار این جشنواره می توانند در جشنواره فجر به نمایش گذاشته شوند.
دبیر جشنواره سی و نهم در بخش دیگری در پاسخ به سوالی درباره کاهش اعتبار جشنواره سی و نهم با روش فعلی، این عقیده را رد و خاطرنشان کرد: با سامانه نمایش درخواستی گفت وگوهایی را داشته ایم که برنامه هایی متناسب با سینمای ایران و زنده کردن خاطرات جشنواره فیلم فجر از طریق سامانه ها ارائه شود. پیشنهاداتی هم برای ارائه کار مشارکتی با صداوسیما ارائه شده و این دو حوزه منافاتی با یکدیگر ندارد و مخاطبان خاص خود را دارد. هر دو حوزه می توانند در کنار سینمای ایران قرار بگیرند. این دو رسانه می توانند خلاء امسال جشنواره را پرکند. در گذشته، شور و نشاط اکران فیلم در سینماهای مردمی، حذف شده اما مخاطبانش همچنان هستند و ما سعی می کنیم جذابیت جشنواره حذف نشود.

دبیر جشنواره درباره جایزه جایزه سردارشهید سلیمانی توضیح داد: ممکن است امسال جایزه سیمرغ زرین بهترین فیلم از نگاه ملی (جایزه سردارشهید سلیمانی) به یک فیلم مستند یا کوتاه داده شود و قرار است بر اساس فراخوان این جایزه مثل سال های پیش به فیلم های بخش سودای سیمرغ اختصاص داده نشود.
وی همچنین درباره بودجه جشنواره سی ونهم اظهار داشت: بودجه جشنواره طبیعتا کاهش خیلی جدی خواهد داشت. انشالله بلافاصله پس از جشنواره آمار دقیق هزینه کرد جشنواره اعلام خواهد شد.
طباطبایی نژاد در بخش پایانی این نشست خبری مجازی، گفت: امیدوارم جشنواره ای در خور شأن سینمای ایران با توجه به شرایط برگزار کنیم. امیدوارم این یکی از خاطره انگیزترین سال های جشنواره فیلم فجر باشد و سینمای ایران همچنان جان دار به فعالیت خود ادامه دهد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
نظامنامه شورای اکران آنلاین در حال بررسی است و اگر زودتر تصویب شود شاید دوباره رونق به این اکران برگردد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۱۵

به گزارش خبرنامه دانشجویان ایران به نقل از دانشجو، پس از آغاز پرهیاهوی اکران آنلاین فیلم های سینمایی به واسطه شیوع کرونا، حالا با ادامه تعطیلی سینما ها و محدود شدن اکران به فضای اکران آنلاین، دغدغه ها در ارتباط با مدیریت این فضا جدی تر شده است. در این مدت اظهاراتی مبنی بر کنترل اکران آنلاین مطرح شده و هم شورای صنفی نمایش و هم برخی انجمن ها در مقطعی مدعی در اختیارگیری مدیریت نمایش فیلم ها در سامانه های نمایش درخواستی بودند.

سعید رجبی فروتن، معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی، درباره وضعیت شورای اکران آنلاین بیان کرد: مدتی است که پیش نویس نظا منامه اکران آنلاین در بین ذی نفعان مورد بحث و بررسی قرار گرفته است تا پس از نهایی شدن تصویب شود. به موجب مفاد نظامنامه، شورای اکران آنلاین با حضور 2 نفر از نمایندگان اتحادیه صنفی تهیه کنندگان، 2 نماینده از انجمن صنفی شرکت های نمایش آنلاین و مدیر کل نظارت بر نمایش کار خود را با هدف ساماندهی امر اکران آنلاین طبق ترتیباتی که پیش بینی شده است، آغاز می کند.

با تصویب نظامنامه توسط رئیس سازمان سینمایی از 2 تشکل یادشده خواهیم خواست نمایندگان خود را معرفی کنند. در حال حاضر برای بررسی پیش نویس، دایره افراد مطلع و صاحب نظر را وسیع تر کرده ایم تا متن نظامنامه جامع الاطراف باشد و ابعاد مورد نظر را بخوبی پوشش دهد . رجبی فروتن درباره کارکرد این شورا نیز گفت: وظیفه شورای اکران آنلاین، ثبت قرارداد فیلم های در نوبت اکران، قیمت گذاری بهای بلیت، رسیدگی به شکایات، تنوع محصول در سبد نمایش و مسائلی از این دست است .

لینک خبر :‌ خبرنامه دانشجویان ایران
نشست خبری دبیر سی و نهمین جشنواره فیلم فجر درباره کیفیت برگزاری این جشنواره برگزار شد و محمدمهدی طباطبایی نژاد، دبیر جشنواره فجر 39 در ابتدا، توضیحاتی درباره کیفیت برگزاری این جشنتواره ارائه کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۱۶ سایت های دیگر : آقای خبر خبر آنلاین اینتیتر

به گزارش برنا، محمدمهدی طباطبایی نژاد در این نشست خبری در پاسخ به پرسش خبرنگار برنا مبنی بر اینکه آیا امکان نمایش فیلم های سینمایی برای عموم مردم وجود دارد یا خیر، گفت: اگر وارد مرحله نمایش عمومی فیلم ها برای مردم (در صورت ایجاد فضای مناسب) شویم، ممکن است تعداد سالن های سینما افزایش یابد.

محمدمهدی طباطبایی نژاد سی ونهمین جشنواره فیلم فجر نمایش عمومی

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
حسن توکل نیا تهیه کننده سینما معتقد است برگزاری جشنواره فیلم فجر به سینما طراوت و شادابی دهد و اگر وضعیت تهران از حالت قرمز خارج شود می توان جشنواره فیلم فجر را برگزار کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۱۶

حسن توکل نیا تهیه کننده سینما در گفت وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: اگر هزینه برگزاری جشنواره فیلم فجر صرف جبران خسارت های وارد شده به اهالی سینما شود و به اقشاری که از نظر مالی بضاعت چندانی ندارند و گرفتار مشکلات معیشتی بسیاری هستند بهتر است جشنواره برگزار نشود و این اتفاق رخ دهد.

توکل نیا تصریح کرد: البته قابل درک است که اسپانسرها برای برگزاری جشنواره حاضر به سرمایه گذاری هستند و در صورت عدم برگزاری بودجه ای از سوی اسپانسرها پرداخت نمی شود، به همین دلیل نمی توان بودجه برگزاری را برای حل مشکلات سینماگران در نظر گرفت؛ بنابراین در این شرایط بهتر است جشنواره برگزار شود چرا که برگزاری آن می تواند برای اهالی سینما روحیه بخش باشد و طراوت و شادابی به سینمای ایران تزریق کند. به نظر من در این شرایط برگزاری جشنواره چه به صورت آنلاین و چه به صورت حضوری و غیر آنلاین می تواند اتفاق خوبی برای سینمای ایران باشد.

او افزود: اگر وضعیت تهران از حالت قرمز و خطرناک خارج شود جشنواره را می توان به صورت حضوری برگزار کرد اما صلاحیت این تصمیم گیری قطعاً با سینماگران نیست و باید ستاد مبارزه با ویروس کرونا آن را مشخص کند. وقتی مترو، رستوران ها و... به فعالیت خود ادامه می دهند چه لزومی دارد که سینما تعطیل باشد؟ در زمان کوتاهی که در سال جاری سینماها به فعالیت خود ادامه می دادند پروتکل های بهداشتی با دقت و وسواس اجرا می شدند و کسی از رفتن به سینما کرونا نگرفت؛ به نظر من کنترل وضعیت بهداشتی و اجرای پروتکل های بهداشتی در سالن های سینما امکانپذیر است.

تهیه کننده فیلم سینمایی چند می گیری گریه کنی 2 در ادامه خاطرنشان کرد: قطعاً برای برگزاری جشنواره فیلم فجر به صورت آنلاین انتظار می رود مسئولان برگزاری جشنواره ترفندی به کار ببرند که احتمال پخش نسخه قاچاق فیلم به حداقل برسد. قطعاً اگر این تضمین به وجود نیاید کمتر فیلمسازی به حضور در جشنواره فیلم فجر رغبت خواهد داشت. من هم در این شرایط قطعاً میلی به حضور فیلمم در جشنواره فجر نخواهم داشت.

جشنواره فیلم فجر کرونا حسن توکل نیا

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
بهمن کامیار معتقد است امکان برگزاری جشنواره فیلم فجر در زمان همیشگی به صورتی که در گذشته برگزار می شد، وجود ندارد اما در زمانی مناسب با رعایت پروتکل های بهداشتی می توان این جشنواره را برگزار کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۱۶ سایت های دیگر : اصلاحات پرس

بهمن کامیار تهیه کننده و کارگردان سینما در گفت وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: من با برگزاری جشنواره فیلم فجر موافقم اما قطعاً نباید اصراری به برگزاری به شکلی که هر سال برگزار می شد در همان زمان همیشگی امکانپذیر نیست چرا که امروز شرایط همه چیز تغییر پیدا کرده و نمی توان انتظار داشت که جشنواره فیلم فجر برخلاف همه تحت تأثیر شیوع ویروس کرونا تغییری نداشته باشد.

کامیار تصریح کرد: برگزاری جشنواره به صورت آنلاین هم جذابیتی ندارد و اگر قرار است جشنواره برگزار شود بهترین اتفاق این است که به صورت حضوری با تغییراتی در جهت حفظ سلامت افراد در زمانی مناسب برگزار شود.

او افزود: در حال حاضر اگر وضعیت به همین شکل باشد قطعاً امسال امکان برگزاری جشنواره فجر وجود ندارد و می توان جشنواره را به زمان دیگری موکول کرد. ممکن است پس از عید نوروز اوایل سال 1400 شرایط کمی بهتر از امروز باشد و استثنائاً می توان بخش ملی و بین المللی این دوره از جشنواره را مثل چند سال پیش همزمان با هم برگزار کرد.

این تهیه کننده در ادامه خاطرنشان کرد: از طرفی بسیاری از فیلم هایی که پروانه ساخت گرفته اند به دلیل مساعد نبودن شرایط و تعطیلی اجباری پروژه ها هنوز به مرحله تولید نرسیده اند یا در میانه راه متوقف شده اند. اگر زمان برگزاری جشنواره را به زمان بعد تری موکول کنند امکان آماده شدن فیلم های بیشتری برای حضور در این رویداد سینمایی فراهم می شود.

تهیه کننده فیلم سینمایی در وجه حامل درباره برگزاری جشنواره فیلم فجر به صورت آنلاین گفت: برگزاری جشنواره به صورت آنلاین برای صاحبان آثار بسیار خطرناک است، نمی دانم مسئولان برگزاری جشنواره می توانند زیرساخت این را فراهم کنند که فیلم ها به سرقت نروند یا خیر اما اگر قرار است فیلم ها در بستر اینترنت نمایش داده شوند باید تضمینی وجود داشته باشد. اگر فرض را بر این بگذاریم که این بستر فراهم می شود به نظر من باز هم جشنواره آن شور و حال و جذابیت لازم را نخواهد داشت. فیلم دیدن در جشنواره در سالن سینما، در کنار مخاطبان و ایجاد بحث و تبادل نظر در فضای جشنواره است که جذابیت دارد و حذف این مسائل از این رویداد جذابیت آن را به حداقل می رساند.

او افزود: در برگزاری آنلاین جشنواره ارزش های فنی و هنری بسیاری از فیلم ها نادیده گرفته می شود. اگر قرار باشد سی ونهمین جشنواره فیلم فجر با این شرایط به صورت آنلاین حضور داشته باشد بعید می دانم با مخاطراتی که وجود دارد فیلمم را به جشنواره بفرستم.

این کارگردان در پایان اظهار داشت: احتمالاً فیلم سینمایی زمستان بود تا زمان برگزاری جشنواره آماده نمایش می شود اما تولید فیلم یک بغل دریا به کارگردانی خودم را به دلیل شرایطی که وجود دارد تعطیل کرده ایم و قطعاً تا زمان برگزاری جشنواره آماده نخواهد شد.

جشنواره فیلم فجر بهمن کامیار زمستان بود

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
طباطبایی نژاد: اگر در روز های پیش رو وضعیت سلامت رو به بهبود برود، اولین گزینه این است که آثار برای مخاطبان اولویت اول (اهالی سینما و رسانه) و در اولویت دوم برای مخاطبان به شیوه 50 درصدی به نمایش درآید
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۱۶ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجو

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: سخنان سیدمهدی طباطبایی نژاد درباره برگزاری آنلاین سی و نهمین جشنواره فیلم فجر حکایت از آن دارد که این رویداد به بهانه بیماری کرونا به طور کامل به شکل مجازی برگزار می شود و به صورت عادی و دست کم امسال اثرگذار ی آن نیز به حداقل خود می رسد.

سیدمحمدمهدی طباطبایی نژاد، دبیر جشنواره فیلم فجر در ابتدای سخنان خود با درود به مقام شهدای اسلام و شهید محسن فخری زاده و گرامیداشت یاد درگذشتگان سینمای ایران در سال جاری گفت: به واسطه همه گیری ویروس کرونا رویداد های سینمایی در دنیا با چالش های مختلفی روبه رو شد. ستاد برپایی جشنواره فیلم فجر نیز رایزنی های مختلفی را در این زمینه با کارشناسان سینما و فعالان حوزه سلامت برپا کرد. او در ادامه گفت: جلسات مختلفی برپا شد و از تعطیلی جشنواره تا تعویق آن به بهار 1400 و شکل ها ی دیگری مورد نظر بود و گزینه هایی را پیش روی ما قرار داد. دبیر جشنواره افزود: با شیوع کرونا جشنواره ها در دنیا شیوه های مختلفی را برگزیدند. برخی جشنواره ها آنلاین برگزار شدند. جشنواره فیلم کودک در ایران به شیوه آنلاین و فیزیکی برگزار شد، اما انتخاب شیوه برگزاری جشنواره فیلم فجر دشوار بود. طباطبایی نژاد گفت: ساده ترین تصمیم تعطیلی این رویداد بود، اما نمی دانستیم که آیا این بهترین تصمیم است یا نه. جمع بندی های متعدد ما با اهالی سینما در شورای سیاستگذاری ما را به دو رویکرد رساند؛ در وهله اول برپایی جشنواره فقط برای داوران جشنواره است، یعنی جشنواره هیچ نمایشی نخواهد داشت و داوران در بخش های مختلف فیلم ها را خواهند دید. اگر در روز های پیش رو وضعیت سلامت رو به بهبود برود، اولین گزینه این است که آثار کاندیدای هیئت داوران از جمع فیلم های رسیده در بخش های گوناگون برای مخاطبان اولویت اول (اهالی سینما و رسانه) و در اولویت دوم برای مخاطبان به شیوه 50 درصدی به نمایش درآید. سیدمحمدمهدی طباطبایی نژاد، دبیر سی و نهمین جشنواره فیلم فجر در ادامه این نشست با اشاره به ویژگی های این دوره جشنواره بر اساس فراخوان جشنواره به حضور فیلم های اول فیلمسازان در بخش سودای سیمرغ اشاره کرد و گفت: بر اساس فراخوان، هیئت داوران تمام آثار واجد شرایط حضور در جشنواره اعم از فیلم های حرفه ای و فیلم اول کارگردانان را در همه بخش ها مورد داوری قرار می دهد. او همچنین اظهار داشت: در این دوره هیئت داوران این بخش از میان فیلم های مستند بلند (بالای 70 دقیقه) حاضر در چهاردهمین جشنواره فیلم مستند سینماحقیقت، یک فیلم را به عنوان اثر برگزیده معرفی خواهند کرد. همچنین هیئت داوران بخش فیلم های کوتاه از میان فیلم های کوتاه حائز شرایط (3 تا 15 دقیقه) حاضر در سی و هفتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران، یک فیلم را به عنوان اثر برگزیده معرفی خواهند کرد.

امکان اکران آنلاین فیلم ها نیست

طباطبایی نژاد با بیان اینکه امکان اکران آنلاین فیلم های جشنواره وجود ندارد، گفت: برای فیلم های سینمایی نمایش آنلاین حداقل در وضع موجود شکل ناممکنی است. او در ادامه افزود: اگر شرایط نمایش فیلم برای اهالی رسانه فراهم شود این کار در برج میلاد انجام می شود. از 25 دی ماه داوری ما شروع خواهد شد و تا 12 بهمن ماه کاندیدا ها حداقل برای خود ما مشخص است که در صورت مهیا بودن شرایط برای تنظیم جدول نمایش اقدام می شود. دبیر جشنواره درباره گله مندی مستندساز ها از نبود هیئت انتخاب گفت: من خودم از سینمای مستند آمدم و بیش از هرکس دیگری مدافع آن هستم، ولی دوستان شرایط را در نظر بگیرند که جشنواره امسال در هیچ بخشی هیئت انتخاب ندارد. منطقی نبود که برای آثار مستند هیئت انتخاب بگذاریم. در این روز هایی که این تصمیم را گرفتیم از دوستان پرسیدم که آیا فیلم مستند بلندی بوده که به جشنواره حقیقت ارائه نشده باشد و احتمال دریافت سیمرغ فجر را داشته باشد که پاسخ منفی گرفتم. من به دوستان مستندساز حق می دهم که بخواهند بهتر دیده شوند. جشنواره فیلم فجر بالاترین جایزه سینمای ایران را به آثار مستند می دهد و طبیعی است به فیلمی اعطا کند که در رقابت آثار در جشنواره سینماحقیقت حاضر باشد.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
در راستای سیاست شفاف سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در چارچوب قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، جزئیات عملکرد مالی موزه سینما از موسسات تابعه سازمان سینمایی در 6 ماهه اول سال99 منتشر شد. به گزارش سینماخانه به نقل از روابط عمومی سازمان امور سینمایی و سمعی بصری، اطلاعات گزارش عملکرد موزه سینما [...]

در راستای سیاست شفاف سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در چارچوب قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، جزئیات عملکرد مالی موزه سینما از موسسات تابعه سازمان سینمایی در 6 ماهه اول سال99 منتشر شد.

به گزارش سینماخانه به نقل از روابط عمومی سازمان امور سینمایی و سمعی بصری، اطلاعات گزارش عملکرد موزه سینما بر اساس کمک به گسترش فعالیت های فرهنگی و ارتقاء کیفیت خدمات موزه ای ،کمک به تکمیل پروژه تاریخ شفاهی سینمای ایران و تکمیل آرشیو موزه ،کمک به برگزاری بزرگداشت و معرفی پیشکسوتان سینمای ایران،کمک به تبادل آثار و مدارک سینمایی با سایر موزه ها و حضور در مجامع داخلی و بین المللی،کمک به اجرای نشست های فرهنگی سینما،مرور و نقد آثار تاریخ سینمای ایران با همکاری فیلمخانه ملی ایران،هزینه ثابت نیروی انسانی( حقوق و مزایای قانونی و بیمه) و نگهداری مجموعه ساختمان و تاسیسات موزه و سینما تنظیم شده است.

گزارش عملکرد موزه سینما در 6 ماهه اول سال99

لینک خبر :‌ سینما خانه
سال سخت سینمای ایران در حالی به ماه های پایانی خود نزدیک می شود که به نظر می رسد سینمای ایران در سال 1400 نیز روز های سختی را باید پشت سر بگذارد و بودجه تقدیمی دولت به مجلس برای سال 1400 جوابگوی مشکلات صنعت سینما نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۱۶ سایت های دیگر : خبرگزاری کار ایران ساعت24

شعار سال: بودجه سینمایی کشور در سال آینده با رشد 65 میلیارد تومانی نسبت به سال گذشته با رقم 275 میلیارد تومان تقدیم مجلس شد. رقمی که به سازمان سینمایی و شرکت ها و موسسه های تابعه اختصاص می یابد و در این میان سهم هر کدام به طور جداگانه ذکر شده است. در سال 1399 بودجه سینمایی کشور 210 میلیارد تومان بود که به طور طبیعی تمامی آن محقق نشده است و باید منتظر انتشار اسناد مالی مربوط به سازمان های مختلف زیرمجموعه سازمان سینمایی باشیم تا نسبت به آن بتوان ارزیابی دقیق انجام داد. اما آنچه در بودجه سینمایی کشور در سال 1400 مشخص است رشد نسبی ارقام مربوط به هر بخش است که با احتساب نرخ تورم در سال جاری و پیش بینی نسبت به تورم سال آینده به نظر می رسد نمی توان این افزایش را برای سینمای ایران چشمگیر دانست.

پول سینما کجا خرج می شود؟

سازمان سینمایی زیرمجموعه های مختلفی دارد که برای هر کدام جداگانه ردیفی مشخص شده؛ برای مثال حمایت از جشنواره فیلم فجر 20 میلیارد و 200 میلیون تومان و حدود 172 میلیارد تومان هم برای حمایت و گسترش سینمای ملی درنظر گرفته شده است.

در جدول بودجه سازمان سینمایی برای حمایت از فیلم های فاخر و ارزشمند رقم 29 میلیارد و 600 میلیون تومان درنظر گرفته شده که یکی از ردیف های بحث برانگیز بودجه است چراکه پروژه فیلم های فاخر اصولا محل اختلاف میان سینماگران و مدیران است و هیچ متر و معیاری برای آن وجود ندارد.

همچنین مبلغ یک میلیارد و 500 تومان برای طرح سینما سیار، 2 میلیارد و 300 میلیون تومان برای تولیدات مشترک با دیگر کشورها، 4 میلیارد و 300 میلیون تومان برای سینمای هنر و تجربه و اکران فیلم های خاص و یک میلیارد و 500 میلیون تومان برای پروژه صیانت از آثار سینمایی و مبارزه با قاچاق فیلم در نظر گرفته شده است.

مبلغ 14 میلیارد و 800 میلیون تومان برای توسعه صنعت انیمیشن، 20 میلیارد تومان کمک به صنوف سینمایی و موزه سینما از دیگر بند های بودجه سازمان سینمایی در سال 1400 است.

شیوع ویروس کرونا و بیکاری بسیاری از عوامل سینما در کنار ضرر و زیان ناشی از تعطیلی سینما باعث شده است سینمای ایران برای سال 1400 روز های سختی در انتظارش باشد. روز هایی که با افزایش بودجه و حمایت دولت می تواند با آرامش بیشتری سپری شود.

این همه جشنواره برای چیست؟

محسن علی اکبری (تهیه کننده سینما) با اشاره به بودجه سینما در سال 1400 و لزوم اولویت بندی آن گفت: سینمای ایران به دلیل اینکه سینمای خاص است و اکران فیلم هایمان در سایر کشور ها اندک و محدود است و با توجه به کرونا که در سال جاری در کشور پیش آمد؛ بودجه سینما در سال آینده را می توان در سه بخش اولویت بندی کرد: دسته نخست سینماداران هستند که در بخش خصوصی فعالیت می کنند با هزینه هایی مثل حقوق کارمندان و قبوض گاز و برق و آب و تلفن و عوارض مالیاتی روبرو هستند که شاید دولت بتواند با بخشودگی قبوض در سال جاری از این گروه که به دلیل شیوع کرونا هیچ درآمدی حاصل نکردند؛ حمایت کرده و کمی از آلام آن ها بکاهد. از طرفی صنعت سینما در حال نابودی است که دولت باید بودجه ای را برای آن در نظر بگیرد که با این میزان افزایش نمی توان به آن امیدوار بود.

وی در ادامه گفت: نکته دوم درباره سینماگران است که در سال جاری بیش از 80 درصد هنرمندان بیکار بودند. سال گذشته سینمای ایران 120 فیلم تولید کرد که این عدد در سال جاری شاید به جرات به 40 فیلم برسد و این یعنی تعداد زیادی از هنرمندان بیکار هستند و با مشکلات معیشتی و مالی بسیاری دست به گریبان. دولت باید برای این موضوع با اختصاص بودجه ای جهت تامین مالی آن ها و جبران خسارت های ایام بیکاری اهتمام داشته باشد. این کمک ها در قالب وام یا بلاعوض باید طوری در اختیار سینماگران قرار بگیرد تا بخشی از مشکلات ناشی از شیوع کرونا و بیکاری آن ها را برطرف کند.

تهیه کننده پاداش سکوت در ادامه افزود: نکته سوم بودجه تولیدات به روز سینمایی است. ما از سیستم فیلمسازی دهه های قبل عبور کردیم و به سمت سینمای دیجیتال پیش رفته ایم که بخش عمده ای از آن روی کامپیوتر و با نرم افزار شکل می گیرد. دولت باید این بخش ها را با حمایت و اختصاص بودجه تقویت کند تا بتواند امکانات روز دنیا را وارد کند یا بخشی از آن را در داخل تامین کند. افراد بسیاری در داخل هستند که نسبت به CGI تسلط دارند و نیازمند توجه و حمایت از سوی دولت هستند تا بتوانند در این عرصه رشد و پیشرفت کنند. رشد و گسترش این بخش باعث می شود سینمای ایران از تکنولوژی های روز دنیا عقب نماند و آثار تولید شده مبتنی بر علم روز دنیا ساخته شود.

وی در بخشی از صحبت هایش با اشاره به سرمایه گذاری در سینما گفت: نکته دیگری که درباره بودجه می توان گفت درباره بخشی از سرمایه گذاران داخل سینما است. منهای بخش محدودی از افرادی که از راه های مشکوک و شاید غیرقانونی سرمایه برخی آثار را تامین می کنند، اکثریت سرمایه گذاران با شوق و انگیزه ای در این حوزه سرمایه گذاری می کنند که با وجود کرونا و بسته شدن سینما ها و تغییر فرهنگ فیلم دیدن از طریق اکران آنلاین، سرمایه هایشان از بین رفته یا کوچک شده است. متاسفانه اکران آنلاین هم نتوانسته توقعات صاحبان آثار را برآورده کند و قاچاق سریع فیلم ها و پخش از شبکه های ماهواره ای در این مسیر همواره مانع از درآمدزایی برای فیلم ها شده است.

علی اکبری افزود: در مجموع سال 1400 برای سینمای ایران و سینماگران سال سختی خواهد بود. در سینما فقط مسئله مالی در میان نیست بلکه انرژی هایی که از بین رفت و لطمات روحی که به سینماگران وارد شد، صدمات جبران ناپذیری به سینما زده است لذا دولت باید یک بازنگری نسبت به خدمات خود برای هنرمندان در سال آینده داشته باشد. این یعنی فقط با صددرصد افزایش بودجه می توان مشکلات را برطرف کرد.

وی با اشاره به لزوم صرفه جویی در برخی هزینه های اضافی از جمله برگزاری جشنواره های متعدد در کشور گفت: به هر حال نمی توانیم منکر جشنواره باشیم و کشوری که تولیدات متعدد دارد قطعا نیاز به جشنواره دارد، اما اینکه جشنواره های متعدد برگزار کنیم، اشتباه است. من همواره حتی در شرایط عادی با تعدد جشنواره ها مخالف بوده ام. مثلا ما جشنواره کودک برگزار می کنیم با 5 فیلم کودک در سال، این غلط است. جشنواره فیلم سینماحقیقت هم با تعداد محدودی فیلم برگزار می شود. به نظر می رسد بسیاری از این جشنواره ها قابل ادغام در یکدیگرند. جشنواره کودک در دهه شصت زیرمجموعه جشنواره فیلم فجر بود ضمن آنکه آن موقع تولیدات کودک به مراتب بیشتر از الان بود. این هزینه های اضافی باعث می شود بسیاری از اولویت ها در صنعت سینما کنار گذاشته شود و هزینه های سرباری روی دوش سینما باقی بماند.

علی اکبری در پایان افزود: به نظرم دولت باید خیلی جدی نسبت به کاهش تعداد جشنواره ها گام بردارد و اگر لازم هست کمیسیون فرهنگی مجلس به این موضوع ورود کند و با نظرات کارشناسی فضایی را ایجاد کنند که جشنواره ها با هم ادغام شوند. ما در سال دو جشنواره بیشتر نیاز نداریم. یکی در نیمه اول سال و یکی در نیمه دوم سال که همان جشنواره فیلم فجر است. در جشنواره تابستانه هم باید تحت عنوانی خاص تمامی موضوعات ادغام شوند.

اگر تمام ارقام بودجه محقق نشود!

319 هزار میلیارد تومان کسری و غیرواقعی بودن 590 هزار میلیارد تومان بودجه نگرانی های زیادی برای بودجه سال آینده به وجود آورده است با این حال دولت اصرار دارد که درصورت تحقق رقم فروش نفت و میعانات گازی و نیز درآمدزایی از حوزه مالیات و دیگر درآمد های دولت، بخش قابل توجهی از بودجه قابل تحقق است و اگر هم کسری متوجه این بخش شود چندان قابل توجه نخواهد بود، اما منتقدان معتقدند دولت قادر به تحقق این درآمد ها نیست و اغلب برآورد هایی که در بودجه انجام می شود، بدون تشریح نحوه انجام محاسبات است و اغلب این کسری ها به ویژه در بخش های عمرانی، ردیف های بودجه سازمان ها و نهاد ها و به ویژه پرداخت بدهی های دولت خود را نشان خواهد داد. طبعا حوزه فرهنگ نیز از آثار سوء عدم تحقق کامل بودجه بی تاثیر نخواهد بود و این یعنی برخی از ارقامی که روی کاغذ برای همه ی بخش ها و نیز سینما درنظر گرفته شده، شاید محقق نشود.

رضا سعیدی پور (عضو هیات مدیره انجمن سینماداران کشور) گفت: در جلسه ای که با آقای انتظامی داشتیم، بودجه ای که سازمان سینمایی در سال 99 داشت، برای برطرف کردن مشکلات سینما که ناشی از شیوع ویروس کرونا بود، حداقل ها را نیز تامین نمی کرد. حال در شرایطی که تمام سالن های سینما در آستانه ورشکستگی هستند و پرسنل بسیاری از سینما ها در حال اخراج یا معرفی آن ها به بیمه بیکاری هستند، بخش سینما با کمبود حاد بودجه روبرو شده است. باید بدانیم که بودجه ای که هر سال مصوب می شد و بیش از 70 از درصد تخصیص پیدا نمی کرد، همواره سینمای ایران را در بخش های مختلف با مشکل روبرو کرده و امروز حتی با فرض افزایش 30 درصدی، این بودجه نمی تواند مشکلات سینما را حل و فصل کند. چراکه عدم تحقق کامل بودجه یعنی در بهترین حالت 70 درصد از آن محقق می شود که این یعنی همان بودجه سال گذشته.

سعیدی پور افزود: مشکلاتی که در تولید و بازسازی سینما ها داریم به خاطر شیوع کرونا امروز بیشتر هم شده و اگر سینما ها بخواهند سیستم های فنی خود را درست یا نوسازی کنند، قطعا در تامین بودجه با مشکلاتی روبرو می شوند.

وی با اشاره به اولویت های بودجه ای سینمای ایران در سال آینده گفت: تولید فیلم و توجه به زیرساخت ها باید توامان انجام شود. نمی توان تولید فیلم را متوقف کرد و در کنار آن توقع رونق سینما را داشت. در چند ماه گذشته فیلم های بسیاری تولید شده است و باید بستری برای رونق اکران فراهم شود. سینما با تولید فیلم زنده است و اگر فیلم تولید نشود چراغ سینما روشن نمی شود. سینما های قدیمی؛ حتی سالن های مدرن هم فقط با فیلم خوب رونق می گیرند. مگر در چند ماه گذشته سالن های مدرن ما خالی از جمعیت نبودند؟ همه این ها به خاطر نبود فیلم خوب است. پس نمی توان اولویت بودجه را تنها به زیرساخت ها اختصاص داد و باید به تولید فیلم که منجر به اشتغالزایی در سینما می شود هم توجه ویژه کرد.

وی با اشاره به ترافیک فیلم ها در پشت اکران گفت: ظرفیت اکران آنلاین می تواند به روند نمایش فیلم ها و کاهش ترافیک فیلم ها در سینما ها کمک کند. با تقویت ظرفیت اکران آنلاین می توان فیلم ها را به دو بخش برای نمایش تقسیم بندی کرد که با این شیوه می توان راهکاری هم برای رونق سالن های سینما اندیشید.

اولویت با کمک های امدادی است

سجاد نوروزی (مدیر سینما آزادی) هم با اشاره به بودجه 275 میلیارد تومانی سینما در سال 1400 و اولویت های استفاده از این بودجه گفت: کرونا زیرساخت فنی و زیر ساخت ارائه محصول سینما را تحت تاثیر قرار داده است. بخشی از این زیرساخت؛ سالن های سینماست که محل عرضه است، اما به طور کلی آسیب های جدی دیده اند. بعد از سینما ها دفاتر پخش و مهم تر از همه شاغلین در حوزه سینما که به واسطه کم شدن تولیدات بیکار شدند.

وی در ادامه گفت: اولویت های بودجه سینما در سال آینده باید اولویت های امدادی باشد. یعنی یک جور امدادرسانی و بازطراحی و ریکاوری این موجود نیمه جانی باشد که کرونا آسیب های جدی به آن زده است. اگر قرار باشد باز هم این بودجه صرف تولیدات بی مخاطب شود اتفاق جدیدی نمی افتد و همان مسیری که در این چهل سال سینمای دولتی بی مخاطب داشته، ادامه پیدا می کند. امروز حرام است حتی یک ریال از بودجه صرف تولیداتی شود که از همین الان معلوم است مخاطبی ندارند، حالا با هر ویترینی که می خواهد باشد. چه فیلم ارزشی باشد چه فیلم روشنفکری یا اجتماعی و ...

وی با اشاره به ردیف بودجه تولید فیلم های فاخر در بودجه سال آینده گفت: واژه فیلم فاخر یک واژه بی معنی و فاقد هویت است. چه کسی می تواند بسنجد که یک اثر فاخر است؟ وقتی می شود با بودجه 200 میلیون تومانی فیلمی ساخت که از لحاظ ارزش هنری و حتی جذب مخاطب از یک پروژه چند ده میلیاردی بیشتر منفعت ایجاد می کند، واژه فیلم فاخر به خودی خود بی معنی می شود. این واژه مثل همان واژه های بی معنی که در دهه شصت تحت عنوان سینمای معناگرا ایجاد کردند که خروجی اش فردی مثل مخملباف بود که وضعیت امروزش مشخص است. واژه سینمای فاخر تنها کارکردش پر کردن جیب یک عده ای است که در نهایت خروجی آن ها هم نه برای سازمان ها و نهاد های دولتی مطلوب است و نه مخاطب از آثار رضایت دارد. اصولا چرا باید برای واژه ها یک بار و وزن اضافه درست کنیم که بعد از پس اداره اش برنیاییم؟ معنی فاخر یعنی چی؟ چه متر و معیاری برای فیلم فاخر وجود دارد؟ آیا صرف اینکه پروداکشن عظیم داشته باشد فاخر است؟ آیا فیلم فاخر فقط باید با پول دولت ساخته شود؟ یعنی کسی در بخش خصوصی بخواهد فیلمی با مفاهیم ارزشمند تولید کند امکانش نیست؟

نوروزی با بیان اینکه دولت نباید در تولید فیلم دخالت کند و بودجه را باید در زیرساخت صرف کند، گفت: اینکه دولت بخواهد در تولید فیلم حضور فعال داشته باشد، اشتباه است. بودجه های سینمایی باید در زیرساخت ها و تقویت زیرساخت ها، ساخت و تجهیز سالن های سینما در کشور استفاده شوند. بسیاری از فیلمسازانی که ادعای استقلال فکری و کاری دارند و با پز روشنفکری فیلم می سازند، از وام ها به مراتب بیشتر متنعم شدند و آثاری ساختند که اصلا مخاطب نداشته. یک عده هم در لباس ارزشی بودجه خواری می کنند. دخالت دولت در تولید محکوم به شکست است مگر با یک فرمول خاص اتفاق بیفتد. درغیر این صورت وام های خرد و بدون بازگشت که بین فیلمسازان پخش می کنند اصلا معنی ندارد. سال آینده برای سینمای ایران سال سختی است. دولت باید نسبت به معیشت و بیمه هنرمندان با حساسیت بیشتری کار کند. باید نسبت به تجهیز زیرساخت های فنی سینما مثل ساخت سالن و واردات تجهیزات فنی اقدام کند.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از ایلنا، تاریخ انتشار: 16 آذر 1399، کد خبر: ilna.news، 1006066

لینک خبر :‌ شعار سال
سالیان سال بود که از شهریور تا نهایتا پایان مهر منتظر انتشار فراخوان جشنواره فیلم فجر بودیم. فراخوان منتشر می شد، مدیران بخش های مختلف معرفی می شدند، اسامی هیئت انتخاب اعلام و جشنواره با کیفیت خوب یا بد طبق روال برگزار می شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۱۵

اما امسال آذر هم آمد، ولی فراخوان جشنواره فیلم فجر منتشر نشد. از گوشه و کنار شنیده می شد که احتمال تعویق جشنواره به بهار 1400 وجود دارد، اما دبیر جشنواره می گفت نیمه آذر تکلیف جشنواره روشن می شود. دلیل این تاخیر هم شیوع کرونا و بلاتکلیفی حاصل از آن مطرح شد. این در حالی است که جشنواره تئاتر فجر که زمان برگزاری اش زودتر از جشنواره فیلم است از خیلی وقت پیش تکلیفش معلوم شده بود و حتی بازار اخبار جشنواره موسیقی فجر هم داغ تر از فیلم بود!
درحالی که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی می گفت امکان برگزاری جشنواره به شکل مجازی یا تعویق آن به بهار 1400 وجود دارد فراخوان سی و نهمین جشنواره فیلم فجر منتشر شد. تغییراتی در فراخوان دیده می شد مثل نبودن بخش تجلی اراده ملی که اتفاقا زیاد هم اتفاق بدی نیست! اما گفته شد که قرار است جزئیات چگونگی برگزاری جشنواره ساعت 15 و 15 دقیقه روز 15 آذر تشریح شود.
پیش از این پیش بینی می شد که گزینه برگزاری برخط جشنواره فیلم فجر منتفی است، زیرا در صبحتی که با تعدادی از تهیه کنندگان داشتیم می گفتند با وجود مسئله قاچاق حاضر نیستند فیلمشان را بر بستر فضای مجازی ارائه دهند.
بالاخره شنبه موعود رسید و دبیر جشنواره در قالب نشستی مجازی از چگونگی برگزاری سیمرغ سی و نهم گفت. طبق گفته آقای طباطبایی نژاد امسال سه سناریو برای چگونگی برگزاری جشنواره فیلم فجر وجود دارد که متناسب با چگونگی همه گیری کرونا در کشور تغییر می کند.
با توجه به شرایط موجود احتمال گزینه ای که در آن فقط داوران به تماشای فیلم ها می نشینند، فیلم های برتر را انتخاب می کنند و جایزه می دهند بیش از سایر گزینه هاست یعنی جشنواره ای بدون نظر اهالی رسانه و منتقدان و شور و شوق مخاطبان سینما.
در این دوره هیئت انتخابی وجود ندارد و به گفته دبیر جشنواره 40 تا 50 فیلمی که از هیچ فیلتری برای انتخاب رد نمی شوند یک جا داوری می شوند. فارغ از اینکه فیلم هایی که در این بازه زمانی سخت به چه شکل و با چه کیفیتی تولید می شوند؛ داوری این تعداد فیلم به شکل یک جا کاری سخت است که طبیعتا درصد خطا را هم بالا می برد.
در بخشی از نشست آقای طباطبایی نژاد جمله ای گفت که بسیار تامل بر انگیز بود. دبیر سی و نهمین جشنواره فیلم فجر درباره سطح کیفی جشنواره امسال و نبود فیلم های خوب، گفت: به علاقه مندان و مخاطبان قول می دهم سه، چهار فیلم ماندگار در این دوره خواهیم داشت و اینگونه نیست که فیلم خوب نداشته باشیم. سه یا چهار فیلم خوب از میان 40 تا 50 فیلم متقاضی به گفته دبیر جشنواره قدری جای تامل دارد!
شرایط سخت و متفاوت امسال بر کسی پوشیده نیست؛ همان طور که شان و جایگاه جشنواره فیلم فجر برای اهالی سینما و علاقه مندان به هنر هفتم بر کسی پوشیده نیست.
در چند ماه اخیر جشنواره هایی به شکل مجازی و نیمه حضوری برگزار شد که بسیاری از اهالی هنر هفتم معتقد بودند برگزاری یا برگزار نشدن آن ها تاثیری نه بر اقتصاد و نه بر پویایی و زنده بودن سینما داشته است.
به هر قیمتی برگزار کردن نسخه ای نیست که برای هر جشنواره ای جواب بدهد و سیمرغ را مخاطبانش بال و پر داده اند. در بخشی از نشست امروز گفته شد امیدواریم جشنواره ای در خور شأن سینمای ایران با توجه به شرایط برگزار کنیم امیدوارم این یکی از خاطره انگیزترین سال های جشنواره فیلم فجر باشد و سینمای ایران همچنان جان دار به فعالیت خود ادامه دهد.
اما سوال اینجاست با 4 یا 5 فیلم خوب؟ جشنواره ای تنها برای داوران و بدون نگاه مردم و منتقدان؟ با فیلم هایی که معلوم نیست با چه کیفیتی تولید می شوند؟ و ده ها سوال دیگر که در این متن مجال مطرح کردنشان نیست.
ما هم امیدواریم اینچنین باشد، اما برگزاری جشنواره ای در شان فجر برنامه ریزی مدون و دقیق با پیش بینی تمام جوانب کار می خواهد.
به امید سیمرغ شدن سینمای ایران.
یادداشت از سحر قناعتی.

خبرگزاری صداوسیما

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
جزئیات اعلام شده از چگونگی برگزاری سی و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر در بهمن امسال نشان می دهد که بیش از هر چیز اکران های خصوصی فیلم ها داغ می شود، رسمی که پیش از این هم با برگزاری حضوری جشنواره داغ بود.

به گزارش ایسنا، جشنواره فیلم فجر به عنوان بزرگترین و مهمترین رویداد هنری کشور، امسال همانند بسیاری دیگر از جشنواره های مهم سینمایی دنیا دوره ای خاص و شاید تکرارنشدنی را تجربه می کند. تصمیم گیری بر سر برگزاری یا تعطیلی آن از ماه ها پیش به چالشی مهم برای مدیران سینمایی تبدیل شده بود چرا که با تعطیلی سالن های سینما، هنر هفتم عملاً به رکود افتاده و برخی اهالی سینما رونق دوباره آن را سخت می دانند.
با این حال علی رغم اظهارنظرهای مختلف که از یک سو به دعوت برای برگزاری جشنواره به خاطر برگشت شور و حال و نور امید به سینما تاکید داشت و از سویی دیگر خواهان تعویق آن بود، مشخص است که سیاست کلی وزارت ارشاد _ همان طور که پیش تر سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم مطرح کرده بود _ بر برگزاری تمام رویدادهای هنری و به طور ویژه جشنواره فجر است. براین اساس تعطیلی یا تعویق جشنواره فیلم فجر از روی میز کنار رفت و برگزاری با سه پلن مختلف در دستور کار قرار گرفت.
آنطور که دبیر جشنواره، سیدمحمدمهدی طباطبایی نژاد در نشست خبری روز گذشته خود که به صورت مجازی برگزار شد توضیح داد، در حال حاضر قرار بر این است که این جشنواره بدون هیات انتخاب در همه بخشهای داستانی، مستند، کوتاه و تبلیغات برگزار و آثار صرفاً به داوری گذاشته شوند. با این اتفاق دیگر مجالی برای ایراد گرفتن از نظر و سلیقه هیات انتخاب نیست و آن هایی که ممکن بود اثرشان رد شود هم داوری می شوند. به این ترتیب یکی از حاشیه های جشنواره از همین حالا از بین رفته است.
طرح دوم پیش روی مدیران جشنواره این است که اگر وضع شیوع کرونا اندکی بهبود یابد و امکان نمایش فیلم ها فراهم شود اهالی رسانه و منتقد احتمالاً همراه با جمعی از صاحبان فیلم ها بتوانند آثار این دوره از جشنواره را در برج میلاد تماشا کنند؛ مکانی که چند سالی است به محل بحث و اختلاف نظر برای برپایی این رویداد تبدیل شده است.
اما طرح سوم که با وضعیت فعلی به نظر بعید می رسد عملی شود این است که در بهمن ماه امسال پاندمی آنقدر کنترل شده باشد که امکان نمایش فیلم ها با ظرفیت 40 تا 50 درصد برای مردم فراهم شود، این در حالی است که همین الان هیچ دورنمایی برای از سر گیری فعالیت سینماها وجود ندارد و سالن های سینمایی تقریباً جزو آخرین مشاغلی هستند که در رفع محدودیت ها، مورد توجه ستاد ملی کرونا بوده اند.
براین اساس فعلا فقط همان رقابت فجر باقی می ماند که با تعریف جشنواره تفاوت های آشکار دارد. اما با این حال طرح چند پرسش و نکته می تواند قابل توجه باشد که اولین نکته اساسی در برگزاری این است که شور و هیجان هر سال جشنواره فیلم فجر که به واسطه حضور مخاطب و برگزاری نشست های خبری با حضور عوامل فیلم ها بود، دیگر وجود ندارد.

طباطبایی نژاد گفته است که این را با برنامه های تولیدی تلویزیون و سامانه های درخواستی می شود جبران کرد، اما باید پرسید آیا منظور همان تلویزیونی است که در اندک روزهای باز بودن سینماها در 9 ماه گذشته، هر چه سینمایی ها فریاد زدند و درخواست کردند که تلویزیون همراهی شان کند و نکرد؟ همان تلویزیونی که از طریق زیرمجموعه های خود امکان پخش زنده برنامه های سینمایی را در پلتفرم ها مختل کرده است؟
اصلا حتی در صورت همکاری خوب تلویزیون و سامانه های نمایش درخواستی، وقتی فیلمی نمایش داده نمی شود چقدر برنامه های جشنواره ای برای مخاطب جذابیت خواهد داشت؟ البته به نظر می رسد همانطور که در چند سال گذشته پیش از شروع جشنواره برخی فیلم ها به طور خصوصی برای بعضی رسانه ها و منتقدان نمایش داده می شدند، امسال این محافل خیلی داغ تر شود و بیشتر سینماگران ترجیح بدهند با رعایت پروتکل های بهداشتی در جمع های محدودی فیلم هایشان را نمایش بدهند، اتفاقی که در سال های قبل هم می افتاد و برخی سینماگران تمایل داشتند که فیلم شان را قبل از اکران در فجر برای برخی صاحب نظران رسانه به نمایش بگذارند تا آنها زودتر درباره فیلم هایشان بنویسند. (البته اگر اهالی رسانه قبول کنند در شرایط کرونایی در این محفل های نمایش فیلم شرکت کنند.)
نکته دیگر این است که در فراخوان ذکر شده، جشنواره برای معرفی و تقدیر از برگزیدگان و فعالان سینما که در این سال برای خاموش نشدن چراغ سینما تلاش کردند برگزار می شود. طباطبایی نژاد گفته است، براساس آمار فیلم هایی که از سال قبل باقی مانده و به جشنواره نرسیدند و پروانه ساخت های صادر شده، نزدیک به 50 فیلم احتمالا می توانند برای جشنواره متقاضی باشند، اما آیا همه فیلمسازانی که در ماه های گذشته فیلم ساخته یا نتوانستند در جشنواره قبلی نمایش بگذارند، حاضرند نتیجه کار خود را در یک رویداد بدون مخاطب و صرفا برای داوران نمایش دهند؟
همچنین با توجه به تاکید دبیر جشنواره براینکه شرایط امسال خاص است و باید آن را پذیرفت می توان پرسید آیا در همین شرایط ویژه، نمی شد امکان استثنا قائل شدن فیلم های جشنواره کودک را به فیلم های دیگری که در جشنواره های خارجی حضور داشتند تعمیم داد؟ گرچه باید دید صاحبان آن فیلم ها اصلا موافق شرکت در فجر هستند یا خیر.
نکته دیگر درباره فیلم های جشنواره کوتاه تهران است که با تعطیلی سینماها نیمه کاره مانده و مشخص نیست اگر تا بهمن دستوری به بازگشایی سینماها داده نشود بهترین فیلم کوتاه چطور انتخاب می شود.
با وجود همه نکاتی که در اینجا اشاره شد و نکات بیشتری که درباره شیوه برگزاری و فراخوان و داوری آثار خود دارد، مثل آنچه درباره فیلم های اول رخ می دهد که بخش نگاه نو حذف شده و این فیلم ها در همه بخش ها داوری می شوند، باید منتظر ماند و دید تاریخ جشنواره فجر از دوره سی و نهم چه روایتی برای سینمای ایران باقی خواهند گذاشت .
انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
حجت الاسلام و المسلمین ارزانی ضمن گرامیداشت فرارسیدن 16 آذر که به عنوان روز دانشجو در تقویم نامگذاری شده است، گفت: دانشجو در نظام جمهوری اسلامی مظهر بالندگی و اقتدار علمی است.

خبرگزاری شبستان ، گروه مسجد و کانون های مساجد : ستاد ارتباطات رسانه ای ( فهما ) ، حجت الاسلام و المسلمین حبیب رضا ارزانی ، مشاور وزیر و رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور به مناسبت فرارسیدن رسیدن 16 آذر که در تقویم رسمی کشور به عنوان روز دانشجو نامگذاری شده است پیامی صادر کرد .

متن این پیام به شرح ذیل است :

شانزدهم آذر هر سال یادآور رشادت و ایثار دانشجویانی است که دربرابر رژیم ستم شاهی و حضور استعماری آمریکایی ها در ایران که چندی قبل از آن، با کودتایی ننگین، سلطه و ظلم پادشاهی را به کشور بازگردانده بودند، سکوت نکرده و خون پاک خویش را در راه مقابله با رژیم کودتاگرِ طاغوت و اربابانشان نثار کردند .

امسال نیز درحالی به استقبال از شانزدهم آذرماه روز دانشجو می رویم که ایران اسلامی و جامعه علمی- دانشگاهی ما داغدار شهادت دانشمند فرزانه جناب آقای دکتر فخری زاده گشته است تا این عمل ننگین که بدست شقی ترین دشمنان این آب و خاک انجام گرفت ثابت نماید که دشمنان ایران اسلامی بر خلاف شعارهای ظاهریِ حقوق بشری که سر می دهند، دشمن پیشرفت و اعتلای ایرانیان در عرصه علمی هستند، اما شکی نیست که شهادت آن دانشمند فرزانه، همچون آب حیاتی خواهد بود که درخت تنومندِ علمی این کشور را آبیاری نموده و با حضور شما جوانانِ مومن و مسجدی که از سنگر دانشگاه علم اندوزی می کنید، خللی در توسعه علمی کشور پدید نخواهد آمد .

بدون شک روز شانزدهم آذرماه روزدانشجو، روز علم دوستی و حقیقت پرسی، روز پاسداشت اندیشه های نوین و روزگسستگی جهل و نابخردی است. دانشجو در جمهوری اسلامی، مظهر علم و معرفت، اقتدار و بالندگی و نماد آزادگی و آزادی خواهی و هدف اصلی آن رسیدن به اوج قله های علمی و سرافرازی با تأسی به آموزه های دینی و انقلابی است؛ به فرموده رهبر فرزانه انقلاب اسلامی حضرت آیت الله العظمی خامنه ای(مدظله العالی): مظهر شهامت و سرعت عملِ ملت ایران دانشجویان بودند؛ آن هم دانشجویانی که پیرو خطّ امام(ره) بودند، نه دانشجوی وابسته به فلان حزب سیاسی یا فلان تشکیلات گوناگون و بی ایمان؛ نه، دانشجویی که خطِّ امام(ره) را قبول داشت و به آن مؤمن بود. روز دانشجو، روز تکریم علم و دانش و نمایانگر روح استقلال خواهی، استکبارستیزی، آزادی خواهی و عدالت طلبی دانشجویان مومن و توانمد ایران در پرتو دین مبین اسلام است. اینجانب ضمن پاسداشت یاد و خاطر شهدای گرانقدرشانزدهم آذرماه، این روز را به تمامی دانشجویان، دانشگاهیان و اساتید عزیز دانشگاه ها، خصوصا دانشجویان و دانشگاهیان عزیز و مکرم خانواده بزرگ کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور تبریک و تهنیت عرض نموده ، ازخداوندمنان عزت،سربلندی و سلامتی برای همه دانشجویان، اساتید و همه دانشگاهیان گرامی مسئلت می نماییم .

صلابت، نیک فرجامی و کسب مدارج رفیع علمی و دینی و همچنین سربلندی بیش از پیش شما عزیزان را از درگاه حضرت حق خواهانم .

حبیب رضا ارزانی

مشاور وزیر و رئیس ستادهماهنگی

کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور

پایان پیام/ 9

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تشریح برنامه های این دفتر در دوران کرونایی باقی مانده تا پایان سال، به برگزاری نمایشگاه مجازی قرآن کریم اشاره کرد و گفت: فاز مطالعاتی نمایشگاه مجازی قرآن کریم تا پایان آذرماه به پایان می رسد و پیش بینی می شود از اواخر اسفندماه شاهد آغاز به کار این نمایشگاه باشیم.

مرتضی خدمتکار، مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت وگو با خبرنگار ایکنا، در مورد آخرین وضعیت نمایشگاه مجازی قرآن کریم که پیش از این، وعده آن از سوی معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد داده شده بود، گفت: بسیاری از فعالان و صاحب نظران قرآنی که به نوعی درگیر نمایشگاه قرآن بودند، در جریان هستند که در اوایل امسال تقریباً تمامی طراحی ها و برنامه ریزی های لازم برای برگزاری نمایشگاه در مصلای تهران صورت گرفته بود که شرایط کرونا در کشور حاکم شد. پس از اینکه تصمیم بر تعطیلی نمایشگاه قرآن کریم گرفته شد، تلاش شد با جایگزین کردن برنامه های جدید، فضای عمومی فعالیت های قرآنی را مدیریت کرده تا این فعالیت ها حالت رکود پیدا نکند.

مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآنی وزارت ارشاد تصریح کرد: یکی از برنامه هایی که در آن زمان طراحی و اجرا شد، برنامه خانه های نورانی بود که در دو نوبت کار خود را دنبال کرد. فصل اول این طرح در فروردین ماه و اوج کرونا اجرا شد، سعی شد در قالب این طرح یک برنامه جذاب خانوادگی با محوریت مفاهیم قرآنی و دینی در فضای مجازی طراحی شود که مورد استقبال قرار گرفت. فصل دوم این کار هم در ماه مبارک رمضان ادامه یافت.

پایان کارشناسی نمایشگاه مجازی قرآن تا آخر آذرماه

خدمتکار با بیان اینکه از همان زمان بحث برگزاری نمایشگاه مجازی قرآن کریم مورد بحث و گفت وگوی جدی ما بود، اظهار کرد: پیچیدگی نمایشگاه مجازی فارغ از موضوع آن و نیز نبود تجربه قبلی در این زمینه برای برگزاری نمایشگاه، ما را به این سمت سوق داد که یک کار مطالعاتی و تحقیقاتی جدی در این حوزه داشته باشیم. در واقع گام نخست برگزاری نمایشگاه مجازی قرآن کریم، تعریف و اجرای یک کار مطالعاتی و بررسی میدانی بود. بر همین اساس، تمامی مدل ها و زمینه های موجود برای برپایی نمایشگاه مجازی و نیز ظرفیت های فعال در این حوزه باید شناسایی می شد تا در ادامه مسیر به کار گرفته شود. همه اینها در گام نخست پیش بینی شده و در حال حاضر از سوی تیم کارشناسی در حال انجام است و کار این تیم تا پایان آذرماه به پایان خواهد رسید. امیدوار هستیم تا پایان آذر به الگو و مدل انتخابی خودمان در برپایی نمایشگاه مجازی قرآن کریم برسیم.

وی بیان کرد: بلافاصله بعد از پایان فاز مطالعاتی از ابتدای دی ماه، کار پیاده سازی و اجرایی سازی نمایشگاه مجازی قرآن کریم را بر اساس مدل منتخب در گام نخست شروع

تلاش شده است در فاز مطالعاتی، از نظرات تمامی کارشناسان و صاحب نظران حوزه قرآن و عترت و فناوری اطلاعات استفاده شود. تلاش ما این است فاز اول نمایشگاه مجازی قرآن کریم تا پایان اسفندماه نهایی و رونمایی شود تا زمینه استفاده عموم مردم از فاز اول نمایشگاه مجازی قرآن کریم فراهم شود

خواهیم کرد. نکته ای که وجود دارد، این است که تلاش شده است در فاز مطالعاتی، از نظرات تمامی کارشناسان و صاحب نظران حوزه قرآن و عترت و فناوری اطلاعات استفاده شود. تلاش ما این است فاز اول نمایشگاه مجازی قرآن کریم تا پایان اسفندماه نهایی و رونمایی شود تا زمینه استفاده عموم مردم از فاز اول نمایشگاه مجازی قرآن کریم فراهم شود. طبیعتاً فازهای دوم و سوم به فاصله مناسب در سال 1400 تکمیل خواهد شد و امیدوار هستیم بتوانیم کار فاخری را پیاده سازی کنیم.

خدمتکار تصریح کرد: نمایشگاه مجازی قرآن در نگاه ما و هر فرد صاحب نظر در این حوزه دارای دو بخش فنی و محتوایی خواهد بود، بخش فنی از آن جهت که قرار است زمینه حضور و دسترسی را برای عموم مردم فراهم کند، بسیار حائز اهمیت است که توان پاسخگویی به مراجعه همه مخاطبان را داشته باشد و در عین حال از جذابیت لازم هم برخودار باشد. در بخش محتوایی نیز نوآوری و جذابیت در ارائه محتوا و خدمات به مخاطبان بسیار اهمیت دارد. مجموعه این عوامل، پروژه را برای ما دارای اهمیت کرده است. در نگاه ما نمایشگاه مجازی قرآن بر خلاف نمایشگاه فیزیکی، محدود به زمان مشخصی نخواهد بود. این نمایشگاه بعد از اقدامات مطالعاتی و فنی بسیار زیاد می تواند به صورت مستمر فعالیت خود را ادامه دهد و در فواصل مختلف تکمیل و تقویت شود تا فعالیت ها و برنامه های جدیدی به آن اضافه شود.

تمایز محتوای نمایشگاه فیزیکی و مجازی

مدیر کل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآنی وزارت ارشاد در مورد محتوای نمایشگاه مجازی و تفاوت آن با نمایشگاه فیزیکی، اظهار کرد: این یکی از سوال های اساسی است که تیم کارشناسی ما در فاز مطالعاتی به دنبال آن بوده است. لزوماً این گونه نیست که محتوای نمایشگاه فیزیکی با نمایشگاه مجازی یکسان باشد. وقتی گفته می شود فعالیت نمایشگاه مجازی می تواند مستمر باشد، به این معنی است که نمایشگاه مجازی یک رویداد مستقل از نمایشگاه فیزیکی است و اگر سال بعد وضعیت کشور به لحاظ بیماری کرونا عادی شود، در کنار نمایشگاه مجازی شاهد برپایی نمایشگاه فیزیکی نیز خواهیم بود؛ در عین اینکه هیچ همپوشانی ای نیز با هم نخواهند داشت. در تلاش هستیم با کمک گرفتن از بخش مردمی و بخش دولتی فضای نمایشگاه مجازی را متفاوت از نمایشگاه فیزیکی تعریف کنیم.

خدمتکار گفت: نکته مهم این است که در نمایشگاه فیزیکی به خاطر شرایط خاصی که زمان و مکان برگزاری دارد، محدودیت برای حضور افراد وجود دارد، اما در نمایشگاه

وقتی گفته می شود فعالیت نمایشگاه مجازی می تواند مستمر باشد، به این معنی است که نمایشگاه مجازی یک رویداد مستقل از نمایشگاه فیزیکی است و اگر سال بعد وضعیت کشور به لحاظ بیماری کرونا عادی شود، در کنار نمایشگاه مجازی شاهد برپایی نمایشگاه فیزیکی نیز خواهیم بود

مجازی این محدودیت وجود ندارد. در نمایشگاه فیزیکی به خاطر محدودیت مکانی، بسیاری از موسسات قرآنی و مردمی، بسیاری از مراکز فعال در حوزه قرآن و بسیاری از ناشران قرآنی امکان حضور پیدا نمی کنند، در حالی که در نمایشگاه مجازی این محدودیت وجود ندارد و همه فعالیت های قرآنی می توانند حضور داشته باشند. تلاش ما این است که ظرفیت های مردمی که دارای توان و تجربه موفق در فضای مجازی هستند را شناسایی کنیم و بتوانیم آنها را به نمایشگاه مجازی پیوند بزنیم تا زمینه فعالیت اینها در فضای مجازی ذیل عنوان نمایشگاه قرآن تسهیل شود.

خدمتکار در مورد بین المللی بودن نمایشگاه مجازی نیز بیان کرد: از همین ابتدا که کارهای طراحی را دنبال می کنیم، برای نمایشگاه مجازی بخش بین المللی نیز پیش بینی شده است، اما اجرایی شدن آن مستلزم هماهنگی های لازم است. یکی از تفاوت های نمایشگاه فیزیکی قرآن و نمایشگاه مجازی در همین بخش بین الملل است، در نمایشگاه فیزیکی امکان مشارکت حداکثری کشورهای اسلامی وجود ندارد، اما در نمایشگاه مجازی اینگونه نیست.

توقف نمایشگاه تبریز

وی همچنین در مورد نمایشگاه بین المللی قرآن در تبریز که قرار بود تابستان امسال برگزار شود، گفت: طبیعتاً به دلیل شرایط خاصی که به وجود آمده، امکان برگزاری نمایشگاه تبریز وجود ندارد و برگزاری این نمایشگاه از فهرست برنامه های معاونت در سال 99 حذف شده است.

مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد در بخش دیگری از این گفت وگو در مورد فعالیت های این دفتر برای دوران کرونایی به خصوص در ایام باقی مانده از سال، گفت: برای هفته وحدت، 10 ویژه برنامه طراحی کرده بودیم که بخشی از این فعالیت ها انجام و بخش دیگری در دست پیگیری است. از جمله این برنامه ها جشنواره ملی داستانک در استان گلستان، جشنواره ملی شعر پیام آور وحدت در استان سیستان و بلوچستان و مسابقه ایراد خطابه در استان خوزستان است که در مرحله دریافت اثر قرار دارند.

وی با اشاره به اینکه فضایی که در هفته وحدت شکل گرفت را مستمراً تا پایان سال دنبال خواهیم کرد، به برگزاری دومین دوره جشنواره چلچراغ آسمانی اشاره کرد و گفت:

برگزاری جشنواره نغمه های محمدی است که فراخوان ارسال آن در هفته وحدت آغاز شده است. افرادی که با موضوع پیامبر(ص) آثاری را تولید کرده اند، می توانند آثار خود را به این جشنواره ارسال کنند. اختتامیه این جشنواره در آستانه عید مبعث و در 20 اسفندماه با هدف معرفی برگزیدگان برگزار خواهد شد

به نظر می رسد در حوزه تولید محتوا و توزیع محتوا با محوریت آموزه ها و معارف قرآن و اهل بیت(ع) در فضای مجازی مشکل جدی وجود دارد. بر همین اساس، دومین دوره جشنواره چلچراغ آسمانی در دو بخش تولید محتوای قرآنی برای فضای مجازی و توزیع محتوای قرآنی برای فضای مجازی از چند روز قبل کار خود را آغاز کرده است. علاقه مندان می توانند تا اول بهمن ماه برای ثبت نام به سامانه جشنواره آیات به آدرس https://ayat.farhang.gov.ir/ مراجعه کنند. آثاری که در بخش تولید به دبیرخانه ارسال می شود در بخش توزیع توسط افرادی که شرکت کرده اند، توزیع می شود و در هر دو بخش نفرات برگزیده و منتخب را معرفی می کنیم.

خدمتکار بیان کرد: از برنامه های دیگری که تا پایان سال در حوزه تبلیغ و ترویج اجرا خواهد شد، برگزاری جشنواره نغمه های محمدی است که فراخوان ارسال آن در هفته وحدت آغاز شده است. افرادی که با موضوع پیامبر(ص) آثاری را تولید کرده اند، می توانند آثار خود را به این جشنواره ارسال کنند. اختتامیه این جشنواره در آستانه عید مبعث و در 20 اسفندماه با هدف معرفی برگزیدگان برگزار خواهد شد. اتفاق مهمی که در این جشنواره رخ می دهد، این است که دریافت اثر تنها یک بخش جشنواره است و بخش مهم تر شناسایی استعدادهای ممتاز در حوزه موسیقی و نغمات دینی است، از این استعدادها برای تولید 10 اثر فاخر با موضوع پیامبر(ص) استفاده خواهد شد.

3 محصول شایسته برای کودک و نوجوان

مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: از دیگر برنامه های طراحی شده از سوی این دفتر، توجه به گروه سنی کودک و نوجوان است. این موضوع جزء اولویت های معاونت قرآنی وزارت ارشاد بوده و تلاش خواهیم کرد با برگزاری جشنواره هایی خلاء کمبود آثار و محصولات ممتاز از حیث محتوا و جذابیت را برای گروه سنی کودک و نوجوان تا حدی جبران کنیم.

وی افزود: به صورت مشخص، کار خودمان را در این زمینه آغاز کرده ایم و با چند مجموعه فعال در این زمینه گفت وگوهای جدی انجام داده ایم و در حال نهایی کردن ایده ها هستیم. امیدواریم در اوایل سال 1400، سه محصول خوب و ممتاز را برای گروه سنی کودک و نوجوان به مرحله تولید برسانیم و در دسترس علاقه مندان قرار دهیم.

خدمتکار با اشاره به اینکه جشنواره ای را برای گروه سنی کودک و نوجوان پیش بینی کرده ایم، گفت: در حال حاضر، اغلب فعالیت های فرزندان ما در سن کودکی و نوجوانی از

اغلب فعالیت های فرزندان ما در سن کودکی و نوجوانی از طریق فضای مجازی و تلفن های همراه انجام می شود؛ امروز یکی از دغدغه های خانواده ها همین است و بر همین اساس، سعی شده است برای این گروه سنی برنامه ای طراحی شود تا فعالیت های این گروه در فضای مجازی جهت دهی شود

طریق فضای مجازی و تلفن های همراه انجام می شود؛ امروز یکی از دغدغه های خانواده ها این است که فرزندان در شرایط خاصی که مجبور به استفاده از فضای مجازی هستند، حضور سالم و مناسبی در این فضا را تجربه کنند. بر همین اساس، سعی شده است برای این گروه سنی برنامه ای طراحی شود تا فعالیت های این گروه در فضای مجازی جهت دهی شود. لذا نخستین جشنواره استاپ موشن با موضوع آموزه ها و مفاهیم قرآن و عترت طراحی شده است که در آذرماه فراخوان آن اعلام می شود. این جشنواره در دو بخش کودک و نوجوان برگزار می شود و علاقه مندان می توانند آثار تولیدی خود در گوشی همراه را به دبیرخانه ارسال کنند. تلاش ما این است با آموزش های لازم، از طریق کلیپ های آموزشی و موشن گرافی های آموزشی بتوانیم آموزش های فوری مربوط به این جشنواره را به این گروه سنی ارائه دهیم تا بتوانند آثاری را تولید کنند.

خدمتکار در بخش دیگری از این گفت وگو به موضوع انتخاب پایتخت نهج البلاغه و صحیفه سجادیه اشاره کرد و گفت: در هفته های گذشته شهر کاشان طی آئینی به عنوان پایتخت نهج البلاغه انتخاب شد. رویکرد ما در این طرح این است که برنامه ها رویکرد ملی داشته باشد. در ادامه مقدمات انتخاب پایتخت صحیفه سجادیه نیز فراهم شده است و طی هفته های آینده شهر یزد به عنوان پایتخت صحیفه سجادیه ایران معرفی خواهد شد.

وی در پاسخ به سوالی در مورد شاخص های انتخاب این دو شهر به عنوان پایتخت نهج البلاغه و صحیفه سجادیه، گفت: برای انتخاب این دو شهر شاخص ها و مولفه هایی در نظر بوده است. وجود موسسات و مراکز قرآنی و دینی شاخص بسیار مهمی بوده است، عقبه و سابقه فعالیت های دینی مرتبط با موضوع از دیگر اهداف بوده است. همراهی و همکاری و فراهم بودن زمینه اجرای این طرح ملی در استان و شهرستان مورد نظر شاخص دیگر بوده است. مجموع این شاخص ها باعث شد کاشان و یزد به عنوان دو پایتخت معرفی شوند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
کرمانشاه- پس از ماجرای مانکن های زنده، پخش کلیپ مبتذل در فضای مجازی که گویا در تکیه معاون الملک کرمانشاه تهیه شده نشان دهنده غفلت متولیان امر بوده و موجب ناراحتی مردم این شهر شده است.

خبرگزاری مهر ، گروه استان ها: تکیه معاون الملک از جمله آثار تاریخی و مذهبی است که از دوره قاجاریه در کرمانشاه به منظور برگزاری آئین ها و مراسم های مذهبی ساخته شده و به یادگار مانده است که در سال 1354 بنای این اثر به ثبت ملی رسیده و از سه قسمت حسینیه، زینبیه و عباسیه تشکیل شده است.

روز گذشته بعد از انتشار تصاویری از استفاده مانکن زنده خانم در برخی بوتیک های شهر کرمانشاه و واکنش دادستان و نیروی انتظامی به مساله، ابعاد گستره تری از ولنگاری مسئولین فرهنگی کرمانشاه به نمایش گذاشته شد تا نشان دهد دست نفوذ از آستین چنین مدیران فرهنگی بیرون خواهد زد و مقدسات و ارزش ها را به بازی خواهد گرفت.

پس از ماجرای مانکن های زنده در کلیپی که در فضای مجازی منتشر شده، عده ای با استفاده از نفوذ در برخی دستگاه های دولتی به تکیه معاون الملک کرمانشاه که قدمتی بیش از یک قرن در برگزاری مراسمات عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) دارد، ورود پیدا کرده اند و کلیپی با محتوای سخیف و مبتذل در این مکان مقدس ساخته اند.

آنچه که در نگاهی سطحی از ساخت چنین کلیپ هایی و اقداماتی این چنینی به چشم می آید تمسخر و به بازی گرفتن مقدسات و ارزش های دینی در قالب نفوذ فرهنگی است، اما اگر بیشتر به قضیه توجه کرد و با دقت بیشتری به بررسی مساله پرداخت، قطعاً نفوذ در لایه های گسترده تر در سایه ولنگاری فرهنگی دیده می شود.

اما سوالی که در صورت تأیید واقعی بودن این کلیپ برای مخاطبانی که فضای این تکیه را از نزدیک دیده اند ایجاد می شود، سخت گیری متولیان برای تصویربرداری از این فضای داخلی تکیه معاون الملک است و اینکه چطور سازندگان این کلیپ ها که بعضاً فعالیت زیرزمینی دارند موفق به کسب مجوز برای برداشت چنین تصاویری شده اند؟

آنچه ضرورت آن به شدت احساس می شود، بررسی دقیق ماجرا است که چگونه کارداران دولتی با خیال راحت و آسوده به عوامل دشمن مجوز می دهند که در سینه ستبر ایران اسلامی به فرهنگ عاشورایی و ملت امام حسین (ع) شبیه خون فرهنگی بزنند؟

برخورد قاطع دستگاه قضائی در کرمانشاه با قبح شکنان

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه در واکنش به پخش کلیپ مبتذل در فضای مجازی که گویا در تکیه معاون الملک کرمانشاه تهیه شده است، اظهار کرد: دستگاه قضائی با قاطعیت با مسببان این قبح شکنی برخورد خواهد کرد.

پرویز توسلی زاده با اشاره به برپایی روضه سیدالشهدا (ع) در این مکان فرهنگی، افزود: دستگاه امام حسین (ع) و اهانت به مقدسات و اماکن مذهبی از خطوط قرمز شرع مقدس اسلام است و کسی حق عبور از این خط قرمز را ندارد.

توسلی زاده خاطرنشان کرد: دستگاه قضا به هیچ وجه با کسانی که بخواهند به هر بهانه ای خدشه ای بر باورهای دینی مردم وارد کنند، مماشات نخواهد کرد و به طور قاطع و ویژه با این پرونده برخورد خواهد کرد.

وی تصریح کرد: در موضوع نفوذ و شبیخون فرهنگی دشمن که مقابله با آن از منویات مقام معظم رهبری و رئیس دستگاه قضا است با هیچ فردی تعارف نداریم و قاطعانه با آمران و مجریان ناهنجاری های مذهبی و اجتماعی برخورد خواهیم کرد.

روز گذشته نیز انتشار فیلمی با موضوع مانکن زنده در یک فروشگاه پوشاک کرمانشاه واکنش های شدیدی در پی داشت که این حرکت غیرانسانی و غیراخلاقی منجر به پلمب این فروشگاه و حکم بازداشت صاحب مغازه شد.

در حالی که رئیس کل دادگستری از برخورد با مسببین این اتفاق تلخ خبر می دهد، ناگهان میراث فرهنگی کرمانشاه در اقدامی شتاب زده کلیپ منتشرشده را فتوشاپی اعلام کرده و پیگیری کنندگان را تهدید می کند!

جوابیه اداره کل میراث فرهنگی کرمانشاه در خصوص انتشار ویدئویی نامتعارف در فضای مجازی: ویدئو مربوط به سال 1396 و جعلی است!

در پی انتشار ویدئویی به دور از شئونات اخلاقی در فضای مجازی که حاوی تصاویر مات و تاریکی از اماکن مذهبی استان در پس زمینه است به اطلاع مردم مؤمن، انقلابی، دلسوز و شهیدپرور استان کرمانشاه می رساند هر چند با توجه به حضور مستمر و شبانه روزی نیروهای یگان حفاظت در این بنای مذهبی و استفاده از دوربین های حفاظتی متعدد در محوطه بنا امکان رخ دادن چنین اتفاقی قطعاً امکان پذیر نیست، اما بنا به دعوت از صاحب آتلیه مذکور و بررسی کارشناسان این کلیپ به صورت فتوشاپ و در تابستان 1396 تهیه شده است.

لذا برای رفع دغدغه علمای محترم، مردم و جوانان مؤمن و انقلابی استان کرمانشاه بررسی های فنی لازم توسط کارشناسان امر و پلیس فتا صورت گرفت و به اتفاق نظر بر مونتاژ بودن تصاویر تاکید شد.

بر این اساس با توجه به جریحه دار شدن افکار عمومی، واحد حقوقی این اداره کل با جدیت تمام پیگیری قضائی تا شناسایی و برخورد قانونی با مسببین امر را در دستور کار خود قرار خواهد داد.

لازم به ذکر است برای عکاسی و تصویربرداری از همه بناها و محوطه های تاریخی توسط درخواست کنندگان براساس قوانین جاری باید مجوز لازمه را از اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه اخذ کنند.

ضمناً خاطرنشان می سازد انتشار هر گونه محتوای در فضای مجازی مسئولیت حقوقی برای ناشر در پی دارد که متأسفانه برخی رسانه ها و کاربران بدون توجه به صحت یا کذب بودن موضوع، چنین ویدئویی را در شبکه های اجتماعی انتشار دادند و براساس ماده 18 قانون جرایم رایانه ای، نشر اکاذیب و یا شایعه در فضای مجازی و با استفاده از داده های رایانه ای جرم تلقی شده و قابل تعقیب و مجازات است.

براساس این گزارش، جوابیه شتاب زده اداره کل میراث فرهنگی غافل از اینکه فتوشاپ نرم افزاری برای ویرایش عکس است و هیچ ربطی به تروکاژهای ویدئویی ندارد منتشر شده است و منتشرکنندگان به برخورد قضائی تهدید شده اند؛ بسی جای تعجب دارد که نشر این تصاویر و نکوهش حرمت شکنی تکیه عزاداری امام حسین (ع) جرم است، ولی دروغ به این بزرگی (تدوین فیلم با فتوشاپ) جرم نیست؟

کارگردان کرمانشاهی: فیلم منتشر شده از تکیه معاون الملک واقعی است

یک کارگردان و مستندساز کرمانشاهی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: اخیراً عکس هایی در فضای مجازی منتشر شده که مروج فرهنگ برهنگی است و مستقیماً فرهنگ عفاف و حجاب را مورد حمله قرار می دهد و این مساله نشان دهنده یک برنامه ریزی هدفمند برای نابودی این فرهنگ است.

حجت الاسلام یزدان پرونده افزود: بنده بنا بر تخصص و تجربه چندین ساله در کارهای هنری و ساخت فیلم و مستند، از حمایت یک جریان باطل در پشت پرده تهیه این کلیپ های پرهزینه اطمینان دارم.

این کارگردان کرمانشاهی با اشاره به هدف جریان باطل پشت پرده ساخت این کلیپ ها برای از بین بردن قبح موضوع، تصریح کرد: تهیه عکس و فیلم و انتشار در صفحات شبکه های مجازی شخصی امری طبیعی است، اما ساخت چنین کلیپ های پرهزینه و زمان بری قطعاً با هدف دیگری است.

وی افزود: تکیه معاون الملک اثری تاریخی است که قبل از تاریخی بودنش محلی مذهبی بوده و صرفاً با هدف برگزاری مراسمات مذهبی بنا شده و مردمان دیار دروازه نجف سالیان زیادی در این مکان ضمن پذیرایی از زوار عتبات عالیات مراسم عزاداری سید الشهدا (ع) برگزار می کردند و جای تعجب است که بر چه اساسی زنی با چنین پوشش مستهجنی اجازه ورود به این محل مقدس را داشته چه برسد به تهیه اینچنین کلیپ هایی...

پرونده گفت: با اطمینان کامل می گویم فیلم در لوکیشن تکیه بسیار حرفه ای ساخته شده و لنزگذاری و ریل گذاری صورت گرفته و تدوین و فیلم برداری با حوصله گواه این ادعا است و قطعاً ادعای ساختگی بودن فیلم رد است.

این کارشناس مسائل فرهنگی گفت: ورود و هرگونه فعالیت در محل تکیه معاون الملک به واسطه موزه تاریخی داخل این مکان و ثبت ملی بودن آن رصد می شود و قطعاً نمی توان پذیرفت چنین اتفاقاتی دور از چشم و اطلاع یگان حفاظت میراث فرهنگی رقم خورده باشد.

پرونده با ابراز تأسف نسبت به ولنگاری مجموعه میراث فرهنگی در عدم جلوگیری از رخ دادهای این چنینی، اذعان کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه نیز به واسطه صدور مجوز و یا عدم برخورد با آتلیه های عروسی و دفتر سینمایی هنجارشکن باید پاسخ گو باشد.

خبرگزاری مهر بنا بر رسالت دینی، انقلابی و تکلیفی خود پیگیری تا مشخص شدن همه زوایا و برخورد قاطع دستگاه قضائی با مسببین این اتفاق ناگوار در تکیه مذهبی معاون الملک را ادامه می دهد و به زودی نتیجه این پیگیری ها را رسانه ای می کند.

کد خبر 5088436

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
نبود موزه هنر معاصر مطالبه جدی هنرمندان به ویژه پیشکسوتان در زمینه نقاشی و نگارگری است؛ موزه ای که بتواند آثار ارزشمند هنرمندانی چون استاد صباغیان، استاد ترمه چی و استاد تفقدی را در خود جای دهد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۱۵

امیری|شهرآرانیوز - نبود موزه هنر معاصر مطالبه جدی هنرمندان به ویژه پیشکسوتان در زمینه نقاشی و نگارگری است؛ موزه ای که بتواند آثار ارزشمند هنرمندانی چون استاد صباغیان، استاد ترمه چی و استاد تفقدی را در خود جای دهد. اما حالا اصلا معلوم نیست آثار این استادان در کجا نگهداری می شود! اصلا از آن ها نگهداری می شود؟ و سوال مهم تر اینکه تا چه زمانی می توان از این آثار در گوشه خانه ها نگهداری کرد و چند نسل می توانند قدر این آثار را بدانند؟

هنرمند پیشکسوت نقاشی در مشهد، با بیان اینکه آثار ارزشمند هنرمندان در حال نابودی است در این باره می گوید: چند سال پیش جلسات گپ و گفتی در استانداری برگزار می شد و هنرمندان از دغدغه هایشان می گفتند. آن زمان آقای رشیدیان استاندار بودند. نوبت به من که رسید گفتم من 12 مطالبه دارم اما فقط یکی از آن ها را بیان می کنم

گفتم: استاد ترمه چی فوت کردند، استاد صباغیان فوت کردند، استاد تفقدی فوت کردند. این ها ورزنه هایی هنری در مشهد بودند و آثار بسیار ارزشمندی از خود بر جای گذاشته اند. اما این آثار در جایی نگهداری نمی شود.

همیچنین به استاندار گفتم که پیش از این رئیس جمهور پیشین که برای بازدید از نمایشگاهی به مشهد آمده بود، نامه ای به دستش دادم و از او خواستم برای ایجاد موزه هنر معاصر اقدام شود. بهشان گفتم: 50 سال است تدریس می کنم اما هنوز مکان آمورشی ام اجاره ای است اما دغدغه مهم تری دارم و آن همان ایجاد موزه است. حتی یادآوری کردم که در آن دیدار یکی از مسئولان کشوری دستور دادند اداره کل ارشاد آثار استاد تفقدی را خریداری کند اما بعدها که پیگیر شدیم گفتند بودجه این کار را ندارند. آقای استاندار در پاسخ به این مطالبه واکنش مثبتی نشان داد و قرار شد پیگیر شویم که به دلیل جابه جا شدن ایشان نتوانستیم این کار را پیگیری کنیم.

حسین طالبی در بخشی دیگر از صحبت هایش می گوید: این مسئله خیلی مهم است .حتی استاد تفقدی می گفت من خودم نیاز مالی ندارم اما با ارشاد صحبت کنید برای نگهداری این آثار کاری کنند. ما هم صحبت کردیم و از آن ها خواستیم ویترینی در فضای نمایشگاه مربوط به ارشاد بسازند و از ان آثار حفاظت کنند. این آثار بسیار پر کار و با ارزش بودند که 15 سال پیش هر کدام 10 میلیون تومان قیمت داشت و ما می خواستیم از آن ها نگهداری شود. اما بعدا ارشاد گفت که بودجه ساخت ویترین را ندارند!

آن گونه که طالبی می گوید یک بار هم به شهرداری پیشنهاد داده است تا خانه استاد تفقدی را بخرند و تبدیل به موزه کنند.

می گوید: اتفاقا خانه استاد در چهارراه خسروی قرار دارد و مکان مناسبی برای احداث موزه است. اما تا کنون به این پیشنهادات توجهی نشده است.

طالبی با گله از این بی توجهی ها ادامه می دهد: هیچ مقام مسئولی پیدا نمی شود که دنبال این قضیه را بگیرد. این آثار معلوم نیست از خانه چه کسی سر دربیاورد. حتی اگر این طرف و آن طرف پاره شود کسی متوجه آن نیست. اگر ما دلسوز فرهنگ مان هستیم باید آثار ارزشمند پیشکسوتان را حفظ کنیم.

به گفته او حدود 20 سال پیش یکی از اساتید نگارگری به نام استاد رزاقی پیگری این ماجرا شد و اتفاقا آن زمان موافقت هایی جلب شد اما فکر نمی کنم این موزه حتی یک درصد هم پیشرفتی داشته باشد. حتی ما نمی دانیم در چه محلی قرار است بنا شود و احتمالا به کلی فراموش شده باشد.

طالبی در ادامه صحبت هایش یادآور می شود: مدیران ارشاد دوست دارند کاری انجام دهند اما ظاهرا دست شان بسته است همین حالا مدیرکل ارشاد به پیشکسوتان توجه می کند و حال آن ها را جویا است اما ما نیاز به کار اساسی داریم. زیرا آثار ارزشمند اساتید در حال نابودی است. ممکن است برخی از اساتید، فرزندانی داشته باشند که قدر هنر پدرشان را بدانند اما اساتیدی هم داریم که اصلا متوجه ارزش این آثار نیستند و معلوم نیست چه بلایی سر آن آثار بیاید.

لینک خبر :‌ شهرآٰرا نیوز
نیشابور- کتابخانه مرکزی نیشابور که قرار بود در 6 ماه به بهره برداری برسد، امروز یک سالگی خود را سپری می کند و هر مجموعه ای به دنبال آن است تا پروژه را به نام خود تمام کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۱۵ سایت های دیگر : تجارت آنلاین خبرگزاری اقتصادی ایران قدس آنلاین

خبرگزاری مهر - گروه استان ها: در سال 94 نیشابور به عنوان دومین پایتخت کتاب ایران انتخاب شد که مهم ترین امتیاز آن را می توان به تخصیص بودجه دو میلیارد تومانی ساخت و تجهیز کتابخانه مرکزی نیشابور توسط بانک طرف قرارداد دانست و در نهایت در 21 تیر سال 98، کلنگ کتابخانه مرکزی شهرستان نیشابور پس از سال ها انتظار بر زمین زده شد و امیدی را در دل اهالی کتاب این شهرستان زنده کرده بود.

پروژه ای که به گفته علی اکبر سبزیان، مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی خراسان رضوی در عرض 6 ماه قرار بود به بهره برداری برسد، اما این روزها یک سالگی خود را سپری می کند. در زمان کلنگ زنی این پروژه که با حواشی بسیاری همراه بود صحبت های درودی، رئیس وقت شورای اسلامی نیشابور همه را به تعجب وا داشته بود؛ درودی در این مراسم اظهار کرد: من به هیچ عنوان واژه مرکزی را برای این کتابخانه مناسب نمی دانم زیرا در گوشه شهر قرار دارد .

پروژه کتابخانه مرکزی نیشابور این روزها جزو پروژه های نامعلوم تلقی می شود چرا که هنوز اعتبار دو میلیارد تومانی بانک و اعتبارات دولتی به این پروژه به صورت کامل تخصیص نیافته است و عزمی هم برای پیگیری اعتبارات مصوب شده این پروژه در شهرستان وجود ندارد.

بلاتکلیفی اعتبار پروژه کتابخانه مرکزی نیشابور

محمد رضا مقدم پاشا، رئیس نهاد کتابخانه های عمومی نیشابور در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: هنوز بخش زیادی از پروژه ساخت کتابخانه مرکزی نیشابور بر روی زمین مانده است و متأسفانه دو میلیارد تومان بانک هم تخصیص نیافته و در استان در حال پیگیری هستیم که این اعتبار تخصیص یابد.

رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان نیشابور با بیان اینکه مشکل اصلی کتابخانه مرکزی نیشابور اختلاف بین اداره مسکن و شهرسازی و بانک است و همچنان در حال پیگیری هستیم که زودتر تکلیف دو میلیارد بانک معلوم شود، بیان کرد: حرف بانک طرف قرارداد این است که با اعتبار دو میلیارد تومانی خود قسمتی از کتابخانه را آماده بهره برداری کند و مسکن و شهرسازی که مجری طرح است معتقد است اعتبار بانک باید به حساب آنها واریز شود تا از این طریق پروژه را جلو ببرند.

مقدم پاشا با بیان اینکه متراژ این کتابخانه سه هزار و 600 متر مربع و با زیربنای دو هزار متر است، ابراز کرد: سال قبل پنج میلیارد تومان برآورد ساخت کل پروژه بود اما به دلیل گرانی و تورم موجود، حداقل 10 میلیارد تومان برای اتمام پروژه اعتبار لازم است.

وی گفت: متأسفانه تاکنون خیرین برای اتمام این پروژه اعلام آمادگی نکردند، البته آقای وکیلی خیر مدرسه ساز چند سال قبل گفته بودند که اگر یک سوم پروژه را جلو ببرید، الباقی پروژه را انجام خواهم داد.

برآوردی برای اعتبارات کتابخانه مرکزی نیشابور نداریم و زمان ساخت پروژه هم مشخص نیست

رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان نیشابور با اشاره به اینکه مشخص نیست ساخت این پروژه چقدر به طول می انجامد، بیان کرد: معلوم نیست چقدر اعتبارات به این پروژه تخصیص می یابد و لذا برآوردی برای آن نداریم البته از اعتبارات ملی 700 میلیون تومان به این پروژه اختصاص یافته است.

مقدم پاشا با اشاره به اینکه شناژهای این پروژه ریخته شده است، تاکید کرد: این شناژها هم بر اساس اعتبارات سال 97 بوده و تاکنون اعتبارات جدیدی تخصیص نیافته است.

علیرضا قامتی، فرماندار نیشابور در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: اعتباری که قرار بوده از سوی بانک تخصیص یابد، مانند قبل از لحاظ ریالی به یک پنجم خود کاهش پیدا کرده ولی با این وجود باز هم مکاتباتی که با بانک انجام دادیم به نتیجه ای نرسیده است.

فرماندار نیشابور با بیان اینکه با اعتبارات درنظر گرفته در سال 97، شاید در حد 20 درصد پروژه جلو برود، اظهار کرد: ما در شهرستان پروژه ها را بر مبنای پیشرفت و نه بر مبنای اهمیت اولویت بندی کردیم و پروژه هایی که پیشرفت بالای 80 درصد داشته در حال اتمام است اما پروژه کتابخانه مرکزی نیشابور بر مبنای پیشرفت فیزیکی کم بوده و جزو اولویت ها نیست.

وی با بیان اینکه در آینده این پروژه را به عنوان یکی از پروژه های مهم فرهنگی از طریق نمایندگان شهرستان در مجلس و مجموعه های استانی دنبال خواهیم کرد، افزود: در پروژه های سال 1400 اعتباری را برای این پروژه درنظر خواهیم گرفت.

هر مجموعه ای تلاش می کند پروژه کتابخانه مرکزی نیشابور را به نام خود تمام کند!

محمد حسن زرندی، رئیس شورای اسلامی شهر نیشابور در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: کتابخانه مرکزی نیشابور به خاطر اختلاف مابین اداره مسکن و شهرسازی و بانک طرف قرارداد بلاتکلیف مانده است و هرکس تلاش می کند تا این پروژه را به نام خود تمام کند.

وی افزود: قرار بود بانک از بخش اقدامات فرهنگی خود به دلیل انتخاب نیشابور به عنوان دومین پایتخت کتاب ایران، دو میلیارد تومان پرداخت کند که تا به امروز این مبلغ تخصیص نیافته است.

رئیس شورای اسلامی شهر نیشابور گفت: البته مسکن و شهرسازی هم بابت تکمیل آن قولی داده اند که البته نیمی از این تعهد انجام شده و دنبال آن هستند تا دو میلیارد بانک را بگیرند و پروژه را پایان دهند اما بانک مربوطه موافقت نمی کند.

تنها 10 درصد اعتبار امسال پروژه کتابخانه مرکزی نیشابور اختصاص یافته است

محمود کاووسی نیا، رئیس اداره مسکن و شهرسازی شهرستان نیشابور در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: پروژه کتابخانه مرکزی نیشابور 15 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و فقط فوندانسیون پروژه انجام شده و امسال 752 میلیون تومان اعتبار داشته که تا به امروز فقط 10 درصد تخصیص یافته است.

وی با بیان اینکه پیمانکار این پروژه مطالبات دارد و قرارداد آن 900 میلیون تومان است، افزود: اعتبار 752 میلیون تومان بابت پرداخت مطالبات پیمانکار است که 350 میلیون تومان آن را سال گذشته دریافت کرده است.

رئیس اداره مسکن و شهرسازی نیشابور بیان کرد: به دلیل مشخص نبودن تخصیص اعتبارات، امسال مناقصه ای برای کتابخانه مرکزی نیشابور برگزار نمی شود تا تکلیف 2 میلیارد تومان بانک مشخص شود.

وی با اشاره به اختلاف بین وزارت مسکن و شهرسازی و بانک ابراز کرد: اختلاف ما در این است که بانک طرف قرارداد دو میلیارد تومان را مستقیم به راه و شهرسازی نمی دهد؛ بانک نیز اعلام کرده که یا این اعتبار را به نهاد کتابخانه های عمومی می دهیم یا قسمتی از پروژه را خود آنها به اتمام برسانند تا به نام بانک مربوطه افتتاح شود که ما اصلاً بر روی اینکه به نام چه کسی تمام شود، مشکلی نداشته ایم.

کاووسی نیا بیان کرد: جلسات مختلفی در این زمینه با نمایندگان وقت گذاشتیم که حتی قرار بود قسمت آمفی تئاتر پروژه را به بانک واگذار کنیم که تکمیل کند اما به علت مسائل فنی نمی شود قسمتی از کتابخانه افتتاح شود مابقی پروژه روی زمین بماند.

زمانی که بانک قول داده بود تا اعتبار مربوطه را پرداخت کند برآورد اتمام کل پروژه 4 میلیارد و 500 میلیون تومان بود ولی امروز به دلیل تورم و گرانی ها ظرف دو سال اخیر، پروژه در حال حاضر 8 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار نیاز دارد و اعتبار بانک نیز افزایشی ندارد

وی افزود: زمانی که بانک قول داده بود تا اعتبار مربوطه را پرداخت کند برآورد اتمام کل پروژه 4 میلیارد و 500 میلیون تومان بود ولی امروز به دلیل تورم و گرانی ها ظرف دو سال اخیر، پروژه در حال حاضر 8 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار نیاز دارد، این درحالی است که اعتبار دومیلیاردی بانک ثابت است و افزایشی ندارد.

ضرورت ورود نمایندگان مجلس برای حل مشکل پروژه کتابخانه مرکزی نیشابور

کاووسی نیا با بیان اینکه گره مشکل کتابخانه مرکزی را نمایندگان مجلس باید باز کنند، افزود: اعتبارات دولتی محدود است و تخصیص های پروژه معمولاً 50 الی 60 درصد است، آقای وکیلی خیر مدرسه ساز نیز قول داده بود که اگر اعتبار بانک واریز گردد و یک سوم پروژه انجام شود پای کار می آید.

بانک طرف قرارداد نیز در نامه ای خطاب به معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص کتابخانه مرکزی نیشابور گفته است: مقرر گردیده تا در خصوص مابقی موارد پاسخ روشنی از طرف نهاد به این بانک ارائه گردد تا پس از انجام توافقات نهایی و رفع اشکالات، اقدامات لازم در جهت انعقاد تفاهم نامه و آغاز فرایند مالی ایفای تعهدات بانک صورت پذیرد که تاکنون در این خصوص پاسخی از طرف نهاد دریافت نگردیده است . همچنین در نامه بانک آمده است: با عنایت به موارد معروضه و با توجه به اینکه تفویض امور این پروژه به نهاد کتابخانه های کشور تاکنون مؤثر واقع نشده و از طرفی طولانی شدن این فرایند باعث کاهش ارزش مبلغ مورد تعهد بانک (20 میلیارد ریال) کاهش قدرت خرید مجریان طرح و در نتیجه محدود شدن مجدد سهم مشارکت بانک به احداث بخش کوچک تری از پروژه می گردد.

انتظار است نمایندگان مردم نیشابور، فیروزه و زبرخان در مجلس شورای اسلامی به صورت فوری به این موضوع ورود کنند چرا که هر روز که بگذرد، ارزش اعتبارات قول داده شده کاهش می یابد.

کد خبر 5085342

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان از بیمه شدن 72 نفر از اهالی فرهنگ، هنر و رسانه کردستان خبر داد

به گزارش روابط عمومی فرهنگ وارشاد اسلامی استان کردستان، عبیدالله رستمی ضمن اعلام این خبر گفت: با پیگیری های کارشناسان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری انجمن های تخصصی حوزه فرهنگ، هنر و رسانه استان و عنایت ویژه صندوق اعتباری هنر 72 نفر دیگر از اهالی فرهنگ و هنر کردستان مشمول بیمه تامین اجتماعی شدند.

وی افزود: در این مرحله از همه بخش های فرهنگی و هنری در حوزه های مختلف شامل: هنرمندان هنرهای تجسمی، هنرمندان هنرهای نمایشی، نویسندگان، نویسندگان کتب کودک، تصویرگران کتب کودک، شاعران، فیلسازان، پژوهشگران حوزه فرهنگ و هنر، حوزه آموزش هنر به جمع بیمه شدگان تأمین اجتماعی پیوستند.

وی اضافه کرد: صندوق اعتباری هنر کشور در این چند ساله اخیر خدمات و تسهیلات فراوانی به هنرمندان و اهالی فرهنگ از جمله برقراری بیمه تأمین اجتماعی، بیمه تکمیلی، طرح های تکریم و کمک های مستمری و تسهیلات بانکی کم بهره ارائه و تقدیم این قشر خلاق جامعه نموده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان ضمن قدردانی از مدیرعامل و همکاران خدوم صندوق اعتباری هنر کشور اذعان داشت: در ایام شیوع کرونا صندوق اعتباری هنر کشور با طراحی و اجرای بسته های حمایتی از اهالی فرهنگ و هنر و رسانه از جمله بخشودگی حق بیمه اعضای صندوق در سه ماه بهار سال جاری، همچنین طراحی و راه اندازی هنرکارت و اختصاص 15/000/000 ریال به 73 هزار نفر عضو صندوق هنر سراسر کشور و از جمله استان کردستان و اختصاص تسهیلات کم بهره به هنرمندان بخشی از ضرر و زیان های ناشی از شیوع کرونا را جبران کرد.

رستمی در خصوص تعداد بیمه شدگان اهالی فرهنگ، هنر و رسانه کردستان گفت: با احتساب این 72 نفر تاکنون یک هزار و ششصد و هفتاد و دو نفر از اهالی فرهنگ، هنر و رسانه استان مشمول بیمه تأمین اجتماعی شده اند.

وی در خصوص خدمات دیگر صندوق اعتباری هنر اضافه کرد: حمایت از کارآفرینان حوزه فرهنگ و هنر یکی دیگر از طرح های حمایتی صندوق اعتباری هنر کشور است، هنرمندان در صورت داشتن طرح های کارآفرینی در حوزه فرهنگ و هنر با ارائه طرح های جامع می توانند از تسهیلات کم بهره بانکی از سوی صندوق اعتباری هنر برخوردار شوند.

رستمی در خصوص شرایط عضویت در صندوق اعتباری هنر کشور اظهار داشت: عضویت در صندوق اعتباری هنر دارای شرایط و آیین نامه مدون برای عضویت و حمایت های صندوق در همه عرصه های فرهنگی، هنری و رسانه است، اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی کردستان آمادگی خود را برای عضویت و برقراری بیمه تأمین اجتماعی برای همه اهالی فرهنگ و هنر و رسانه براساس شرایط و آیین نامه موجود اعلام می دارد.

جهت دریافت فایل آیین نامه و شرایط عضویت در صندوق اعتباری هنر اینجا را ملاحظه کنید

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
بازیگر تئاتر مشهد با بیان اینکه از یک هفته قبل در تاکسی اینترنتی شروع به فعالیت کردم و سفر می گیرم، گفت: اوضاع مالی برای هنرمندان بسیار بد است، نه سالنی باز است نه کاری هست و نه از جایی حمایتی صورت می گیرد، من هنرمند هم مانند دیگر همکارانم مجبور می شوم مسافر بزنم و هزینه آن را دریافت کنم.

بازیگر تئاتر مشهد با بیان اینکه از یک هفته قبل در تاکسی اینترنتی شروع به فعالیت کردم و سفر می گیرم، گفت: اوضاع مالی برای هنرمندان بسیار بد است، نه سالنی باز است نه کاری هست و نه از جایی حمایتی صورت می گیرد، من هنرمند هم مانند دیگر همکارانم مجبور می شوم مسافر بزنم و هزینه آن را دریافت کنم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۱۶

حمیده رمضانی_به گزارش مشهد فوری ، جلال شهبازنژاد در گفت وگو با مشهد فوری در خصوص اینکه به تازگی راننده تاکسی اینترنتی شده است، اظهار کرد: با توجه به فعالیت های تئاتری ام یک دلیل این کار وسوسه خودم بود که بدانم آدم های مختلف در این شرایط چه می کنند.

بازیگر تئاتر مشهد گفت: اما دلیل دوم و دلیل اصلی تر این بود که اوضاع مالی برای هنرمندان بسیار بد است، نه سالنی باز است نه کاری هست و نه از جایی حمایتی صورت می گیرد و من هنرمند هم مانند دیگر همکارانم مجبور می شوم مسافر بزنم و هزینه آن را دریافت کنم نه اینطور که بگویم "من چون هنرمند هستم پول نمی گیرم و قصد بررسی شخصیت ها از لحاظ جامعه شناسی را دارم" بلکه مسئله مالی مطرح است.

وی در پاسخ به این سوال که از سوی ارشاد حمایتی صورت گرفته یا نه، با خنده خاطرنشان کرد: اصلا، ارشاد اصلا نیست و در کشور و شهر ما وجود خارجی ندارد، ارشاد فکر نمی کنم بودجه ای داشته باشد که بتواند کاری کند و اگر بودجه هم داشته باشد به هنرمندان نمی رسد.

به وجهه بیرونی این کار توجهی ندارم

شهبازنژاد با بیان اینکه ما در مشهد 18 سال است تئاتر کار می کنیم زمانی که کار می کردیم و سالن ها پر از جمعیت بود هنرمندان هشت شان گرو 9 بود اکنون که همه چیز تعطیل است ، گفت: گاهی با خودم می گویم ما چه چیزی داریم؟!، یک نقاش، نقاش است یک بازیگر، بازیگر است و غیر آن، کاری نمی تواند بکند وقتی این کار نباشد مجبور می شود سراغ کارهایی این چنینی برود.

این هنرمند نقال تصریح کرد: من به وجهه بیرونی این کار توجه ندارم و حتی ماجرای مسافرانم را در استوری اینستاگرام قرار می دهم برخی شاید بد بدانند که یک بازیگر تئاتر این کار را انجام می دهد اما من مجبور هستم.

وی در خصوص بیمه بیکاری و تسهیلات صندوق اعتباری هنر نیز اینطور توضیح داد: من بیمه هنرمندان هستم و خودم ماهانه 220 هزار تومان برای بیمه پرداخت می کنم. صندوق اعتباری هنر لطفی کرد و صدقه داد و سه ماه ابتدای سال هزینه بیمه را پرداخت کرد و یک میلیون و 500 هزار تومان هم برای 30 یا 40 هزار نفر به هنر کارت ها واریز کردند اما با این شرایط اقتصادی، صحبت کردن از چنین مبالغی خنده دار است.

پیشکسوتان هنر، بازنشسته هیچ کجا نیستند

شهبازنژاد در خصوص وام 16 میلیونی به هنرمندان گفت: این وام برای افراد دارای بیمه بود که به بیمه نشدگان مبلغ کمتری وام داده می شد اما بعد از چند ماه حالا باید ماهیانه 700 هزارتومان برای قسط وام بپردازند.

این بازیگر مشهدی متذکر شد: تنها کاری که کردند به قول خودشان، شاید بیمه امسال هنرمندان را پرداخت کردند.

وی با بیان اینکه بسیاری از پیشکسوتان و هنرمندان بازنشسته هیچ کجا نیستند، گفت: من جوان هستم و می روم سرگذر می ایستم ته ماجرا این است، اما کسی که سن و سالی از او گذشته در خانه نشسته و یک تئاتر اجرا می کرده حالا چه می کند؟ تعداد آنها کم نیست و در مشهد هم زیاد هستند بنابراین مجبور می شویم کاری که علاقه و سلیقه ما نیست انجام دهیم اما با این حال از این کار پشیمان نیستم.

روی آوردن هنرمندان به دلالی و ارز دیجیتال

شهبازنژاد بیان کرد: از یک هفته قبل در تاکسی اینترنتی شروع به فعالیت کردم و سفر می گیرم.

این هنرمند در خصوص روی آوردن دیگر هنرمندان به این کار اینطور توضیح داد: در مشهد حداقل 20 نفر از هنرمندانی که می شناسم راننده تاکسی شدند. بخشی از دوستان هم به سراغ ارز دیجیتال، دلالی و کارهای دیگر رفتند یکی از آنها نویسنده ای است که قبلا همه متن هایش روی صحنه بود یا کارگردانی می کرد. برخی نیز در بورس سرمایه گذاری کردند و ضربه خوردند.

وی با بیان اینکه چطور می شود که بقیه مشاغل فعالیت می کنند، گفت: من اگر یک مغازه مواد پروتئینی داشتم شرایطم بهتر بود. اگر شرایط مشهد نارنجی و زرد هم شود اجازه کار نداریم خیلی از آموزشگاه های تئاتری هم تعطیل هستند و وضعیت بسیار اسفناک تر از این است و از ساعت 9 شب به بعد هم کار نمی کنم تا جریمه نشوم!

سالن ها با یک سوم ظرفیت شروع به کار کند

شهبازنژاد خاطرنشان کرد: باید برای تئاتر فکری کنند در کشورهای خارجی حداکثر از یک ماه دیگر ماسک ها را برمی دارند. با توجه به وضعیت کشور بهبود شرایط احتمالا تا یک سال دیگر زمان ببرد باید در این شرایط منتظر بود تا همه به سراغ مشاغل کاذب بروند؟

این نقال مشهدی گفت: تنها کاری که می شود برای تئاتر کرد این است که همانند مشاغل دیگر با ظرفیت کم، فعال شود، با یک سوم سالن اجرا بروند و مابقی هزینه صندلی را با حمایت ها و تسهیلات بدهند.

وی با بیان اینکه آدم های متخصصی سر کار نیستند، اظهار کرد: افراد با تخصص های مختلفی در مشاغل و جایگاه های مختلف که ارتباطی ندارد فعالیت می کنند، هیچ کسی سر جای خودش نیست، پس بگذارید من هم سر جای خودم نباشم!

شهبازنژاد تاکید کرد: هنرمندان اکنون به حمایت نیاز دارند تا چند ماه دیگر که واکسن بیاید دیگر نیاز به حمایت نیست. تئاتر از مسئله کرونا بسیار ضربه خورد. تئاتر مشهد 15 سال زحمت کشید تماشاچی را به سالن بکشاند اما بعد از این شرایط تماشاگری به سالن نمی آید باید از الان برای آن موقع هم فکری کرد.

حمیده رمضانی_به گزارش مشهد فوری ، جلال شهبازنژاد در گفت وگو با مشهد فوری در خصوص اینکه به تازگی راننده تاکسی اینترنتی شده است، اظهار کرد: با توجه به فعالیت های تئاتری ام یک دلیل این کار وسوسه خودم بود که بدانم آدم های مختلف در این شرایط چه می کنند.

بازیگر تئاتر مشهد گفت: اما دلیل دوم و دلیل اصلی تر این بود که اوضاع مالی برای هنرمندان بسیار بد است، نه سالنی باز است نه کاری هست و نه از جایی حمایتی صورت می گیرد و من هنرمند هم مانند دیگر همکارانم مجبور می شوم مسافر بزنم و هزینه آن را دریافت کنم نه اینطور که بگویم "من چون هنرمند هستم پول نمی گیرم و قصد بررسی شخصیت ها از لحاظ جامعه شناسی را دارم" بلکه مسئله مالی مطرح است.

وی در پاسخ به این سوال که از سوی ارشاد حمایتی صورت گرفته یا نه، با خنده خاطرنشان کرد: اصلا، ارشاد اصلا نیست و در کشور و شهر ما وجود خارجی ندارد، ارشاد فکر نمی کنم بودجه ای داشته باشد که بتواند کاری کند و اگر بودجه هم داشته باشد به هنرمندان نمی رسد.

به وجهه بیرونی این کار توجهی ندارم

شهبازنژاد با بیان اینکه ما در مشهد 18 سال است تئاتر کار می کنیم زمانی که کار می کردیم و سالن ها پر از جمعیت بود هنرمندان هشت شان گرو 9 بود اکنون که همه چیز تعطیل است ، گفت: گاهی با خودم می گویم ما چه چیزی داریم؟!، یک نقاش، نقاش است یک بازیگر، بازیگر است و غیر آن، کاری نمی تواند بکند وقتی این کار نباشد مجبور می شود سراغ کارهایی این چنینی برود.

این هنرمند نقال تصریح کرد: من به وجهه بیرونی این کار توجه ندارم و حتی ماجرای مسافرانم را در استوری اینستاگرام قرار می دهم برخی شاید بد بدانند که یک بازیگر تئاتر این کار را انجام می دهد اما من مجبور هستم.

وی در خصوص بیمه بیکاری و تسهیلات صندوق اعتباری هنر نیز اینطور توضیح داد: من بیمه هنرمندان هستم و خودم ماهانه 220 هزار تومان برای بیمه پرداخت می کنم. صندوق اعتباری هنر لطفی کرد و صدقه داد و سه ماه ابتدای سال هزینه بیمه را پرداخت کرد و یک میلیون و 500 هزار تومان هم برای 30 یا 40 هزار نفر به هنر کارت ها واریز کردند اما با این شرایط اقتصادی، صحبت کردن از چنین مبالغی خنده دار است.

پیشکسوتان هنر، بازنشسته هیچ کجا نیستند

شهبازنژاد در خصوص وام 16 میلیونی به هنرمندان گفت: این وام برای افراد دارای بیمه بود که به بیمه نشدگان مبلغ کمتری وام داده می شد اما بعد از چند ماه حالا باید ماهیانه 700 هزارتومان برای قسط وام بپردازند.

این بازیگر مشهدی متذکر شد: تنها کاری که کردند به قول خودشان، شاید بیمه امسال هنرمندان را پرداخت کردند.

وی با بیان اینکه بسیاری از پیشکسوتان و هنرمندان بازنشسته هیچ کجا نیستند، گفت: من جوان هستم و می روم سرگذر می ایستم ته ماجرا این است، اما کسی که سن و سالی از او گذشته در خانه نشسته و یک تئاتر اجرا می کرده حالا چه می کند؟ تعداد آنها کم نیست و در مشهد هم زیاد هستند بنابراین مجبور می شویم کاری که علاقه و سلیقه ما نیست انجام دهیم اما با این حال از این کار پشیمان نیستم.

روی آوردن هنرمندان به دلالی و ارز دیجیتال

شهبازنژاد بیان کرد: از یک هفته قبل در تاکسی اینترنتی شروع به فعالیت کردم و سفر می گیرم.

این هنرمند در خصوص روی آوردن دیگر هنرمندان به این کار اینطور توضیح داد: در مشهد حداقل 20 نفر از هنرمندانی که می شناسم راننده تاکسی شدند. بخشی از دوستان هم به سراغ ارز دیجیتال، دلالی و کارهای دیگر رفتند یکی از آنها نویسنده ای است که قبلا همه متن هایش روی صحنه بود یا کارگردانی می کرد. برخی نیز در بورس سرمایه گذاری کردند و ضربه خوردند.

وی با بیان اینکه چطور می شود که بقیه مشاغل فعالیت می کنند، گفت: من اگر یک مغازه مواد پروتئینی داشتم شرایطم بهتر بود. اگر شرایط مشهد نارنجی و زرد هم شود اجازه کار نداریم خیلی از آموزشگاه های تئاتری هم تعطیل هستند و وضعیت بسیار اسفناک تر از این است و از ساعت 9 شب به بعد هم کار نمی کنم تا جریمه نشوم!

سالن ها با یک سوم ظرفیت شروع به کار کند

شهبازنژاد خاطرنشان کرد: باید برای تئاتر فکری کنند در کشورهای خارجی حداکثر از یک ماه دیگر ماسک ها را برمی دارند. با توجه به وضعیت کشور بهبود شرایط احتمالا تا یک سال دیگر زمان ببرد باید در این شرایط منتظر بود تا همه به سراغ مشاغل کاذب بروند؟

این نقال مشهدی گفت: تنها کاری که می شود برای تئاتر کرد این است که همانند مشاغل دیگر با ظرفیت کم، فعال شود، با یک سوم سالن اجرا بروند و مابقی هزینه صندلی را با حمایت ها و تسهیلات بدهند.

وی با بیان اینکه آدم های متخصصی سر کار نیستند، اظهار کرد: افراد با تخصص های مختلفی در مشاغل و جایگاه های مختلف که ارتباطی ندارد فعالیت می کنند، هیچ کسی سر جای خودش نیست، پس بگذارید من هم سر جای خودم نباشم!

شهبازنژاد تاکید کرد: هنرمندان اکنون به حمایت نیاز دارند تا چند ماه دیگر که واکسن بیاید دیگر نیاز به حمایت نیست. تئاتر از مسئله کرونا بسیار ضربه خورد. تئاتر مشهد 15 سال زحمت کشید تماشاچی را به سالن بکشاند اما بعد از این شرایط تماشاگری به سالن نمی آید باید از الان برای آن موقع هم فکری کرد.

لینک خبر :‌ مشهد فوری

روزنامه امین


روزنامه راه مردم


روزنامه همدلی


روزنامه قدس


روزنامه ابتکار


روزنامه افکار


روزنامه اعتماد


روزنامه وطن امروز



روزنامه جمهور