بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 8 آذر 99
سید عباس صالحی در پیامی شهادت مظلومانه دکتر محسن فخری زاده رئیس فقید سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح را تبریک و تسلیت گفت.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در متن پیام تسلیت سید عباس صالحی آمده است:

بسم الله الرحمن الرحیم

و سَیعلَمُ الّذینَ ظَلَموا أَی مَنقَلَبٍ ینقَلِبونَ

بار دیگر دست جنایتکار و ناجوانمردانه ترور، فرزند شایسته ای از مدیران و دانشمندان ایران اسلامی را مورد اهداف شوم و پلید خود قرار داد.

دکتر محسن فخری زاده، رئیس فقید سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح سال های متمادی زندگی خویش را وقف پیشرفت و توان افزایی ایران اسلامی در عرصه دفاعی و علم و فناوری نمود و شهادت مظلومانه ایشان، حادثه ای ناگوار و نشان روشن ناتوانی دشمنان نظام جمهوری اسلامی در برابر پیشرفت های علمی و عظمت ملت مقاوم ایران است.

بی تردید نیروهای خدوم امنیتی و اطلاعاتی کشور این اقدام نابخردانه را بی پاسخ نخواهند گذاشت و اقدام درخور و بهنگامی به این ضایعه اسفناک خواهند داد.

اینجانب شهادت دکتر فخری زاده عزیز را به رهبر معظم انقلاب اسلامی و فرماندهی معظم کل قوا، حضرت آیت الله خامنه ای(مدظله العالی)، نیروهای جان برکف مسلح و وزارت دفاع، همکاران و شاگردان آن فقید سعید و خانواده آن شهید گرانقدر، تبریک و تسلیت می گویم و از درگاه خداوند متعال برای آن زنده یاد علو درجات و همنشینی با صالحان و نیکان و برای بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل و برای ملت شهید پرور ایران عزت روزافزون و پیشرفت و تعالی مسالت دارم .

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت عنوان کرد که سینمای مقاومت عمری به اندازه عمر تاریخ سینما دارد.

به گزارش گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، پیامی را به مناسبت برگزاری شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت منتشر کرد.

در این پیام آمده است: هفته بسیج را به همه عزیزان عرصه ایثار و جهاد و شهادت تبریک می گویم و یاد بسیجیان گرانقدر ایام انقلاب و دفاع مقدس و پس از آن که در عرصه های پیکار و جهاد حضور داشتند، تبریک می گویم.

موضوع مقاومت و استقامت در ادبیات دینی ما جایگاه خاصی دارد. جوهره مقاومت و استقامت در عرصه اجتماعی به پایداری در مبانی و اهداف بازمی گردد. مبانی حق و چشم انداز و اهدافی که با حوزه حق و حقیقت ارتباط دارند. قرآن کریم به ما بشارت می دهد که: وَأَن لَّوِ اسْتَقَامُوا عَلَی الطَّرِیقَةِ لَأَسْقَیْنَاهُم مَّاءً غَدَقًا آنانی که در مسیر حق استقامت می کنند از سرچشمه حیات طیبه سیراب می شوند.
عمده ترین و پایدارترین و اصلی ترین حوزه مبانی و اهداف در نظام ارزشی الهی دو مسئله اساسی است؛ اول توحید که در حوزه زندگی اجتماعی به توحید اجتماعی برمی گردد، اینکه انسانی اسیر انسان دیگر نباشد، آزادگی انسان ها در قبال انسان ها و نفی هرگونه عبودیت و بندگی غیر از بندگی خداوند. اصل دوم عدالت است؛ اینکه انسان ها از حقوق عمومی برابری برخوردار باشند و هم نوایی و هم سانی یکسانی داشته باشند و از مواهب عمومی الهی حق بهره برداری یکسانی داشته باشند.

این دو اصل الهی و جریان دادن آن در زندگی اجتماعی و عدالت به عنوان دو مسیر و مبنا و هدف و چشم انداز بنیادین معارف قرآنی و وحیانی است. با این نگرش و نگاه است که استقامت و مقاومت در این مسیر جلوه هایی پیدا می کند. این جلوه ها در حوزه های مختلفی خود را نشان می دهد. نخست در قبال مقابله و مقاومت در مقابل اشغال سرزمینی و اخراج ساکنان یک منطقه و موطن از سرزمین طبیعی و اقلیمی خودشان؛ نماد و نمو دومی که پیدا می کند، مقابله با تبعیض و آپارتاید نژادی است؛ اینکه انسان ها بخواهند بر اساس نژاد نسبت به انسان دیگری تجاوز و ستمی به خرج دهند. مقوله سومی که در این اصول و اسلوب قرار می گیرد تکفیری ها و دینی و تفرقه های مذهبی است. شعبه شعبه کردن انسان ها و بر اساس آن با خشونت و مقابلات نابه حق با انسان ها برخورد کردند و بالاخره هویت زدایی قومی، دینی و مذهبی است. اینکه عده ای این حق را به خود بدهند که هویت اقوام، هویت ملل و هویت ادیان را بخواهند از بین ببرند و تحت سلطه خود بگیرند.

این موارد و مورادی مشابه در حقیقت به نوعی مقابله دارد با آن ظرفیت حق که توحید و عدالت است. جبهه مقاومت انسانی هم در طول تاریخ بشری و هم در دوره های معاصر در نقطه نقطه زمین در قبال این امور و مظاهر ایستادگی هایی در کنار این اصول و مظاهر داشته و دارد؛ بنابراین جبهه مقاومت جبهه ای است به فراخنای تاریخ انسان و همچنین به گستره جغرافیای زمین. در وجب به وجب زمین و در بخش بخش تاریخ ما مقاومت در مسیر توحید و عدالت و همچنین مظاهر و نماد های آن را شاهد بوده و هستیم.

به نظر می رسد انقلاب اسلامی نقطه عطفی بوده است در این رویش و جهش جبهه مقاومت بشری در قبال اسارت های انسانی در قبال بی عدالتی و با این نگاه جبهه مقاومت نوزایش پیدا کرده است که این نوزایش قابل توجه و قابل رؤیت است. در ابعاد مختلف این رویش و زایش را مشاهده می کنیم و با همین نگاه بخش های مختلف زندگی بشری در بخش های مختلف هنری و از جمله سینما جایگاه خاصی را پیدا کرده اند.

سینمای مقاومت عمری درازای عمر تاریخ سینما دارد. از نخستین روز های تولید سینما به نوعی سینما و دوربین نسبتی را برقرار می کند با آنچه در حوزه پایداری حق و توحید و عدالت است. سینمای مقاومت روایتگر مظلومیت مظلومانی است که از اشغال رنجر می برند مظلومانی که از آپارتاید و تبعیض نژادی رنج می برند. محرومان و مظلومانی که مورد فشار های خشونت آمیز و شقاوت های تکفیری، تفسیری دینی و مذهبی رنج می برند و کسانی که در معرض هویت زدایی از هویت ملی و دینی خود قرار دارند؛ همچنین سینمای مقاومت روایتگر عدالت است؛ روایتگر حقیقت است در حوزه پیام های اصیل و پابرجای انسانی در حوزه های مختلف کرامت انسان، حقوق انسان و آنچه که به حوزه های ایثار و کرامت های انسان برمی گردد. سینمای مقاومت اکنون بخش قابل توجهی از سینمای انسانی است؛ به هر میزانی که ما می بینیم فرصت های بیشتری فراهم می شود برای عرصه های مختلف سینمایی، سینمای مقاومت، ظهور و بروزش در آن عمیق تر و وسیع تر، جدی تر و تنوع و گستره آن عمیق تر است.
در سینمای ما و سینمای پس از انقلاب هم در حوزه بلند داستانی و هم کوتاهو مستند شاهد اتفاقات قابل توجه بوده و هستیم. سینمای ایران در دهه های اخیر با سینمای مقاومت پیوند داشته است. موضوع فلسطین و اشتغالگری اشغالگران در مناطق مختلف خاورمیانه و غیرخاورمیانه موضوع تکفیری های منطقه ای و فرامنطقه ای و ده ها موضوع دیگر در سینمای بلند داستانی و کوتاه و مستند ایرانی جایگاه قابل توجهی داشته است. اکنون سینمای مقاومت در سطح ملی و بین المللی به یک سبک و ژانر تبدیل شده است که در کنار بقیه سبک ها معنا و سبک خودش را پیدا کند و حرکت می کند.

به نظر می آید در مسیر سینمای مقاومت دو حوزه همچنان بیش از گذشته مورد تأکید باید باشد؛ نخست نظریه پردازی در حوزه مقاومت است که عنصر های روایت، ساختار فرم و دیگر حوزه های دیگر چه تجربه ها و مسیری را گذرانیده است،حوزه نظریه پردازی سینمای مقاومت همچنان فضای قابل توجهی را خواهد داشت برای اینکه بتواند در کنار انواع و سبک های دیگر سینما برای خودش معنا مصداق و فرم های مناسب خود را پیدا کند.

حوزه دومی که سینمای مقاومت باید بیش از گذشته در آن فعال باشد، حوزه شبکه سازی سینمای مقاومت است. کسانی که در جبهه وسیع سینمای مقاومت حضور دارند باید بتوانند شبکه های مفهومی کارکردی در کنار هم قرار بگیرند؛ نویسندگان، تهیه کنندگان، کارگردانان و دیگر کسانی که در سینمای مقاومت قرار دارند در سطح جهانی در ارتباط پیوسته تری خلق اثر و مضمون کنند و به تبادل آثار بپردازند و مسیر جریان سینمای مقاومت را پیش ببرند.

سینما مقاومت، چون خود جبهه مقاومت یک واقعیت انکارناکردنی و واقعیت مسلمی است که مسیر خود را به پیش برده و به پیش خواهد برد. من ضمن سپاس و تشکر از همه عزیزانی که در ارتباط با جشنواره بین المللی فیلم مقاومت پانزده دوره را گذرانیده و اکنون دوره شانزدهم را برگزار می کند، خسته نباشید و خداقوت می گویم.

امسال جشنواره بین المللی فیلم مقاومت با سه پدیده خاص هم همراه بود که تأثیرگذار در این رویداد بوده و می تواند به عنوان یک نقطه جدید رویدادی این جشنواره تلقی شود؛ نکته اول چهلمین سالگرد دفاع مقدس بود. بی تردید هم دفاع هشت ساله یک پدیده بزرگ و اجتماعی انسان است و سینمای دفاع مقدس چنین است. این سینما از همان سال های نخستین دفاع مقدس آغاز شد از همان سال به بعد ما شاهد حضور سینماگران و فیلم های متعددی از همان سال های نخستین دفاع مقدس تاکنون بوده ایم.

سینمای دفاع مقدس اکنون آثار بلند داستانی، مستند و هزاران فیلم کوتاه در این سال ها ساخته است که گنجینه سینمای مقاومت جهانی را انباشته تر و باکیفیت تر کرده است. سینمای دفاع مقدس یک جوهره و یک گوهر در کانون سینمای مقاومت جهانی است که هم گذشته افتحارآمیز و هم در آینده با تلاش ها، ابتکارات و خلاقیت های تازه به سینمای مقاومت جهانی امداد برساند.

نکته دوم اینکه امسال جشنواره بین المللی فیلم مقاومت با آن همراه بود مسئله شهادت سردار سرافراز قاسم سلیمانی بود. شهیدی که جبهه مقاومت مدیون او است و او سردار این جبهه بود. تبعاً ویژگی های فردی و خلاقیت های خاص و میدان هایی که او در آن ها حضور داشت فرصت های تازه ای را برای سینما مقاومت بر جا می گذارد. شهید قاسم سلیمانی کانون ایده یابی و ایده گستری برای سینمای مقاومت بوده و خواهد بود. طبیعی است امسال که در فضای شهادت سردار هستیم، هم در ماه های گذشته و هم در ماه ها و سال های پیشرو سینمای مقاومت دین خود را به سردار مقاومت بیش از گذشته ادا کند.

نکته سومی که جشنواره بین المللی فیلم مقاومت با آن روبرو بود، مسئله کرونا در سطح جهانی بود. در فضای کرونا با همه مصیبت ها و سختی هایی که در حدود یکسال گذشته بر جهان تحمیل کرده است و در کنار آن اتفاقات خاصی هم به وجود آمد که می تواند در فضای جبهه مقاومت تعریف شوند؛ نمایه هایی از ایثار از خود گذشتگی حمیت و حمایت همکاری و تعاون و خیلی دیگر از حوزه هایی که در سطح بشری و در سطح ملی دیده ایم و خواهیم دید.

جشنواره بین المللی فیلم مقاومت در فضای کرونا نسبتی هم با مقاومت های انسانی در فضای مواجه با کرونا داشته و این حادثه می تواند جریان دیگری از جریان های سینمای مقاومت را با نگاه به حوزه های حقوق و کرامت انسانی را بازگو کند.

امیدوارم بتوانیم آنچه امسال در جشنواره بین المللی فیلم مقاومت اتفاق افتاده و در اتفاقات مشابه نیز تکرار می شود، مبنایی برای رویش هایی باشد که در مسیر سینمای جهانی و سینمایی ایرانی در حوزه مقاومت در فضای حق و عدالت باشد و همچنان شاهد اتفاقات مثبت در این حوزه باشیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت پرویز پورحسینی بازیگر پیشکسوت کشورمان را تسلیت گفت.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، متن پیام سیدعباس صالحی به شرح زیر است:

خبر درگذشت بازیگر مطرح عرصه تئاتر، سینما و تلویزیون مرحوم پرویز پورحسینی بر تلخکامی های این روزهای اهالی هنر افزود .

یاد و خاطره هنرمند پیشکسوت، مجرب و با اخلاق سینمای ایران از ذهن مردم هنردوست ایران فراموش نخواهد شد .

این ضایعه اندوهناک را به اصحاب فرهیخته فرهنگ و هنر، دوستان و همراهان و بویژه خانواده آن مرحوم صمیمانه تسلیت می گویم .

از خداوند منان برای آن عزیز سفر کرده آرامش ابدی و رحمت و غفران الهی و برای بازماندگان محترم صبر و شکیبایی خواستارم .

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با صدور پیامی، شهادت شهید دکتر محسن فخری زاده، دانشمند هسته ای ایران را تسلیت گفت.

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، متن پیام این سازمان به مناسبت شهادت محسن فخری زاده بدین شرح است: مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجالٌ صَدَقُوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضی نَحْبَهُ وَ مِنْهُمْ مَنْ یَنْتَظِرُ وَ ما بَدَّلُوا تَبْدِیلاً .ترور ناجوانمردانه شهید دکتر محسن فخری زاده، دانشمند هسته ای ایران، بار دیگر دشمنی و خباثت بدخواهان این ملت و نظام را برملا کرد که برای دستیابی به اهداف و توطئه های شوم خود، شخصیت های دانشمند و علمی را ترور و به شهادت می رسانند.بی شک این حادثه تروریستی ناشی از عجز و ناتوانی دشمنان قسم خورده ملت ایران در برابر حرکت علمی و افتخارات و توانمندی های ملت بزرگ ایران و شکست های پی درپی آنان در منطقه و دیگر عرصه های سیاسی جهان است.

سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی شهادت شهید دکتر محسن فخری زاده، دانشمند هسته ای ایران را به محضر مقام معظم رهبری(مد ظله العالی)، همه مسلمانان و آزادگان جهان و ملت شهید پرور ایران اسلامی و خانواده آن عزیز تبریک و تسلیت می گوید و استمرار راه نورانی این رهروان الهی رادر دفاع از مرزهای اعتقادی و فکری، سرلوحه وظایف خود می داند.

انتهای پیام/

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، متن پیام این سازمان به مناسبت شهادت محسن فخری زاده بدین شرح است: مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجالٌ صَدَقُوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضی نَحْبَهُ وَ مِنْهُمْ مَنْ یَنْتَظِرُ وَ ما بَدَّلُوا تَبْدِیلاً .ترور ناجوانمردانه شهید دکتر محسن فخری زاده، دانشمند هسته ای ایران، بار دیگر دشمنی و خباثت بدخواهان این ملت و نظام را برملا کرد که برای دستیابی به اهداف و توطئه های شوم خود، شخصیت های دانشمند و علمی را ترور و به شهادت می رسانند.بی شک این حادثه تروریستی ناشی از عجز و ناتوانی دشمنان قسم خورده ملت ایران در برابر حرکت علمی و افتخارات و توانمندی های ملت بزرگ ایران و شکست های پی درپی آنان در منطقه و دیگر عرصه های سیاسی جهان است.

سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی شهادت شهید دکتر محسن فخری زاده، دانشمند هسته ای ایران را به محضر مقام معظم رهبری(مد ظله العالی)، همه مسلمانان و آزادگان جهان و ملت شهید پرور ایران اسلامی و خانواده آن عزیز تبریک و تسلیت می گوید و استمرار راه نورانی این رهروان الهی رادر دفاع از مرزهای اعتقادی و فکری، سرلوحه وظایف خود می داند.

انتهای پیام/

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، متن پیام این سازمان به مناسبت شهادت محسن فخری زاده بدین شرح است: مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجالٌ صَدَقُوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضی نَحْبَهُ وَ مِنْهُمْ مَنْ یَنْتَظِرُ وَ ما بَدَّلُوا تَبْدِیلاً .ترور ناجوانمردانه شهید دکتر محسن فخری زاده، دانشمند هسته ای ایران، بار دیگر دشمنی و خباثت بدخواهان این ملت و نظام را برملا کرد که برای دستیابی به اهداف و توطئه های شوم خود، شخصیت های دانشمند و علمی را ترور و به شهادت می رسانند.بی شک این حادثه تروریستی ناشی از عجز و ناتوانی دشمنان قسم خورده ملت ایران در برابر حرکت علمی و افتخارات و توانمندی های ملت بزرگ ایران و شکست های پی درپی آنان در منطقه و دیگر عرصه های سیاسی جهان است.

سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی شهادت شهید دکتر محسن فخری زاده، دانشمند هسته ای ایران را به محضر مقام معظم رهبری(مد ظله العالی)، همه مسلمانان و آزادگان جهان و ملت شهید پرور ایران اسلامی و خانواده آن عزیز تبریک و تسلیت می گوید و استمرار راه نورانی این رهروان الهی رادر دفاع از مرزهای اعتقادی و فکری، سرلوحه وظایف خود می داند.

انتهای پیام/
خبرگزاری تقریب

http://www.taghribnews.com/vdch-xnkx23n6-d.tft2.html
taghribnews.com/vdch-xnkx23n6-d.tft2.html

http://www.taghribnews.com/vdch-xnkx23n6-d.tft2.html

taghribnews.com/vdch-xnkx23n6-d.tft2.html

taghribnews.com/vdch-xnkx23n6-d.tft2.html

taghribnews.com/vdch-xnkx23n6-d.tft2.html

لینک خبر :‌ خبرگزاری تقریب
درپی ترور ناجوانمردانه محسن فخری زاده دانشمند هسته ای کشورمان نهاد ها و چهره های فرهنگی و مذهبی کشورمان در پیام هایی ضمن محکومیت این اقدام بزدلانه خواهان اقدام فوری و انتقام از این حرکت شوم شدند.

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب ، درپی ترور ناجوانمردانه محسن فخری زاده دانشمند هسته ای کشورمان نهاد ها و چهره های فرهنگی و مذهبی کشورمان در پیام هایی ضمن محکومیت این اقدام بزدلانه خواهان اقدام فوری و انتقام از این حرکت شوم شدند.

حجت الاسلام خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه

بسم الله الرحمن الرحیم
وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا ۚ بَلْ أَحْیَاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ

بار دیگر صهیونیست های بزدل که حضور مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران در منطقه خواب را از چشمانشان ربوده است و زندگی را در سایه مرگ زودرس به کامشان تلخ کرده پیش از برداشته شدن مترسک ترامپ از مزارع غصبی شان دست به کاری زده اند که جز پشیمانی برای آنها نتیجه دیگری به بار نخواهد آورد.
جمهوری اسلامی ایران امروز در شدیدترین موج تحریم های تاریخ بدون هیچ تلاطمی در برابر بزرگترین طاغوت عالم قد برافراشته و مانع عظیمی است در برابر آرزوها و مطامع شوم نظام سلطه.
اگر امروز آمریکای جنایتکار و صهیونیست ها تمام هم و غم خود را به منظور ترور دانشمندان و نظامیان ارشد ما به کار بسته اند دلیلی ندارد جز پیشرفت چشمگیر علمی و نظامی این نظام مقدس که جوانان جان بر کفش قله تکنولوژی شان را که پهپاد گلوبال هاوک باشد با سیستم های پدافندی پیشرفته تولید داخل به طرفه العینی در عمق آسمان سرنگون می کنند.

اینجانب شهادت محسن فخری زاده رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع را به مقام معظم رهبری، خانواده بزرگ وزارت دفاع و ملت شریف ایران تبریک و تسلیت می گویم و اطمینان دارم سربازان گمنام امام زمان (عج) عوامل ترور ناجوانمردانه این شهید و دانشمند سرافراز را که عمر شریف خویش را در راه اعتلا و اقتدار جمهوری اسلامی ایران صرف کرد، به سزای عمل بزدلانه و کثیف خود خواهند رساند.

حجت الاسلام مروی تولیت آستان قدس رضوی

بسم الله الرحمن الرحیم
وَلا تَحسَبَنَّ الَّذینَ قُتِلوا فی سَبیلِ اللَّهِ أَمواتًا ۚ بَل أَحیاءٌ عِندَ رَبِّهِم یُرزَقونَ

شهادت دانشمند مجاهد و انقلابی شهید محسن فخری زاده به دست تروریست های دون مایه، نشانه ای دیگر از استیصال دشمنان در برابر موفقیت ملت بزرگ ایران در شکست نظام سلطه و پیشرفت چشم گیر این ملت عزیز در فتح قله های اقتدار علم و فناوری است.

این دانشمند مومن و انقلابی که در تمامی سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی حضوری مؤثر در عرصه های مختلف جهاد داشت، جزو پیشگامان توسعه علمی کشور و بنیان گذاران صنعت هسته ای بود و در جایگاه ریاست سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع نیز خدمات ماندگاری را برای ملت بزرگ ایران اسلامی به یادگار گذاشت.

بدون شک توسل دشمنان ایران اسلامی به ترور و تروریسم که از اولین روزهای پیروزی انقلاب شکوهمند انقلاب اسلامی آغاز شده و همچنان تداوم دارد، از سر ضعف و ناتوانی مستکبران عالم در برابر عزت و اقتدار ملت بزرگ ایران و نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده و بدون تردید این جنایت وحشیانه نیز با پاسخ قاطع و مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهد شد.

اینجانب در جوار مضجع منور رضوی، شهادت این دانشمند فرزانه و جهادگر را به محضر مقام معظم رهبری، خانواده معزز شهید، جامعه بزرگ علمی کشور و عموم مردم گران قدر تبریک و تسلیت عرض نموده و برای آن مجاهد شهید علو درجات را از درگاه ایزد منان مسئلت می نمایم.

شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت

بسم رب الشهدا و الصدیقین

بار دیگر دست جنایت کار و پلید صهیونیستی و آمریکایی از آستین بدخواهان و خائنان به ملت آزاده و سرافراز ایران بیرون آمد و گلی از بوستان علم، اندیشه و جهاد که صادقانه و گمنام به بنیان های دفاعی میهن و انقلاب خدمت می کرد را ناجوانمردانه به شهادت رساند.

شهید محسن فخری زاده مجاهد خستگی ناپذیر و دلداده به اسلام و انقلاب بود که پایبندی او به این آرمان والا، شهد شیرین شهادت را برای او رقم زد و برگ زرینی به دفتر افتخارات میهن افزود.

اقدام خفت بار و بزدلانه دشمنان قسم خورده انقلاب اسلامی و ملت بزرگ ایران خصوصا منافقان مزدور و خیانت کار ثابت کرد که خونخواران صهیونیستی و آمریکایی در مسیر ضربه زدن به پیشرفت کشور عزیزمان از هیچ تلاشی فروگذار نمی کنند.

دشمنان کوردل بدانند، خون شهیدان هسته ای در امتداد خون شهدای ترور، تومار ننگین صهیونیست ها را در هم خواهد پیچید و مسیر روشنی فراروی آزادیخواهان خواهد گشود.

این شهید عزیز، نسل جوان انقلابی تربیت نمود که نخواهند گذاشت اهداف آرمانی و علمی دانشمندان شهید ما فراموش شود و به حول و قوه الهی، دنیا شاهد تحقق این آرمان ها خواهدبود.

اینجانب به نمایندگی از اعضای شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت و امامان جمعه و جماعت شهادت این سردار سرافراز را به محضر رهبر معظم انقلاب، تلاشگران عرصه علمی و فناوری کشور و خانواده معزز شهید و ملت شهید پرور ایران اسلامی تبریک و تسلیت عرض نموده و از خداوند متعال برای این شهید عزیز علو درجات و همجواری با اولیای الهی خواستارم.

کاظم لطفیان
دبیر شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت

سازمان دارالقرآن الکریم

بسم الله الرحمن الرحیم
إِلَّا الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَذَکَرُوا اللَّهَ کَثِیرًا وَانْتَصَرُوا مِنْ بَعْدِ مَا ظُلِمُوا ۗ وَسَیَعْلَمُ الَّذِینَ ظَلَمُوا أَیَّ مُنْقَلَبٍ یَنْقَلِبُونَ(شعرا-227)

بار دیگر و در اقدامی کوردلانه و مذبوحانه دست ایادی استکبار و صهیونیسم بزدل و خونخوار به خون یکی دیگر از دانشمندان هسته ای و خدمتگزاران به این نظام مقدس به خیال واهی ممانعت از پیشرفت و ترقی فرزندان برومند انقلاب اسلامی در عرصه های علم و فناوری آغشته شد.

ملت قهرمان ایران در طول سالیان پر فراز و نشیب گذشته همواره ثابت کرده اند اینگونه اقدامات ناجوانمردانه و تروریستی هیچگاه خللی در اراده فولادین و ایستادگی آنان ایجاد نخواهد کرد و مانند همیشه با صلابت و عزمی استوار از اهداف و آرمانهای استکبارستیزانه این انقلاب دفاع و دست از انزجار خود از رژیم آدم کش صهیونیستی و امریکای جنایتکار برنخواهند داشت و پاسخ قاطع و کوبنده خود را در زمان مناسب خواهند داد.

سازمان دارالقرآن الکریم ضمن محکوم کردن این اقدام وحشیانه، شهادت دانشمند بزرگ هسته ای کشور و خار چشم منافقین و صهیونیسم "شهید محسن فخری زاده" را به محضر حضرت ولی عصر(عج)، نایب بر حقش مقام معظم رهبری(مدظله العالی)، امت شهید پرور ایران اسلامی و خانواده معزز این شهید سرافراز تسلیت عرض نموده و از خداوند متعال برای روح بلندش علو درجات و برای خانواده گرامی ایشان صبر و اجر مسالت می نماید.

انتهای پیام/

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب ، درپی ترور ناجوانمردانه محسن فخری زاده دانشمند هسته ای کشورمان نهاد ها و چهره های فرهنگی و مذهبی کشورمان در پیام هایی ضمن محکومیت این اقدام بزدلانه خواهان اقدام فوری و انتقام از این حرکت شوم شدند.

حجت الاسلام خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه

بسم الله الرحمن الرحیم
وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا ۚ بَلْ أَحْیَاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ

بار دیگر صهیونیست های بزدل که حضور مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران در منطقه خواب را از چشمانشان ربوده است و زندگی را در سایه مرگ زودرس به کامشان تلخ کرده پیش از برداشته شدن مترسک ترامپ از مزارع غصبی شان دست به کاری زده اند که جز پشیمانی برای آنها نتیجه دیگری به بار نخواهد آورد.
جمهوری اسلامی ایران امروز در شدیدترین موج تحریم های تاریخ بدون هیچ تلاطمی در برابر بزرگترین طاغوت عالم قد برافراشته و مانع عظیمی است در برابر آرزوها و مطامع شوم نظام سلطه.
اگر امروز آمریکای جنایتکار و صهیونیست ها تمام هم و غم خود را به منظور ترور دانشمندان و نظامیان ارشد ما به کار بسته اند دلیلی ندارد جز پیشرفت چشمگیر علمی و نظامی این نظام مقدس که جوانان جان بر کفش قله تکنولوژی شان را که پهپاد گلوبال هاوک باشد با سیستم های پدافندی پیشرفته تولید داخل به طرفه العینی در عمق آسمان سرنگون می کنند.

اینجانب شهادت محسن فخری زاده رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع را به مقام معظم رهبری، خانواده بزرگ وزارت دفاع و ملت شریف ایران تبریک و تسلیت می گویم و اطمینان دارم سربازان گمنام امام زمان (عج) عوامل ترور ناجوانمردانه این شهید و دانشمند سرافراز را که عمر شریف خویش را در راه اعتلا و اقتدار جمهوری اسلامی ایران صرف کرد، به سزای عمل بزدلانه و کثیف خود خواهند رساند.

حجت الاسلام مروی تولیت آستان قدس رضوی

بسم الله الرحمن الرحیم
وَلا تَحسَبَنَّ الَّذینَ قُتِلوا فی سَبیلِ اللَّهِ أَمواتًا ۚ بَل أَحیاءٌ عِندَ رَبِّهِم یُرزَقونَ

شهادت دانشمند مجاهد و انقلابی شهید محسن فخری زاده به دست تروریست های دون مایه، نشانه ای دیگر از استیصال دشمنان در برابر موفقیت ملت بزرگ ایران در شکست نظام سلطه و پیشرفت چشم گیر این ملت عزیز در فتح قله های اقتدار علم و فناوری است.

این دانشمند مومن و انقلابی که در تمامی سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی حضوری مؤثر در عرصه های مختلف جهاد داشت، جزو پیشگامان توسعه علمی کشور و بنیان گذاران صنعت هسته ای بود و در جایگاه ریاست سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع نیز خدمات ماندگاری را برای ملت بزرگ ایران اسلامی به یادگار گذاشت.

بدون شک توسل دشمنان ایران اسلامی به ترور و تروریسم که از اولین روزهای پیروزی انقلاب شکوهمند انقلاب اسلامی آغاز شده و همچنان تداوم دارد، از سر ضعف و ناتوانی مستکبران عالم در برابر عزت و اقتدار ملت بزرگ ایران و نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده و بدون تردید این جنایت وحشیانه نیز با پاسخ قاطع و مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهد شد.

اینجانب در جوار مضجع منور رضوی، شهادت این دانشمند فرزانه و جهادگر را به محضر مقام معظم رهبری، خانواده معزز شهید، جامعه بزرگ علمی کشور و عموم مردم گران قدر تبریک و تسلیت عرض نموده و برای آن مجاهد شهید علو درجات را از درگاه ایزد منان مسئلت می نمایم.

شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت

بسم رب الشهدا و الصدیقین

بار دیگر دست جنایت کار و پلید صهیونیستی و آمریکایی از آستین بدخواهان و خائنان به ملت آزاده و سرافراز ایران بیرون آمد و گلی از بوستان علم، اندیشه و جهاد که صادقانه و گمنام به بنیان های دفاعی میهن و انقلاب خدمت می کرد را ناجوانمردانه به شهادت رساند.

شهید محسن فخری زاده مجاهد خستگی ناپذیر و دلداده به اسلام و انقلاب بود که پایبندی او به این آرمان والا، شهد شیرین شهادت را برای او رقم زد و برگ زرینی به دفتر افتخارات میهن افزود.

اقدام خفت بار و بزدلانه دشمنان قسم خورده انقلاب اسلامی و ملت بزرگ ایران خصوصا منافقان مزدور و خیانت کار ثابت کرد که خونخواران صهیونیستی و آمریکایی در مسیر ضربه زدن به پیشرفت کشور عزیزمان از هیچ تلاشی فروگذار نمی کنند.

دشمنان کوردل بدانند، خون شهیدان هسته ای در امتداد خون شهدای ترور، تومار ننگین صهیونیست ها را در هم خواهد پیچید و مسیر روشنی فراروی آزادیخواهان خواهد گشود.

این شهید عزیز، نسل جوان انقلابی تربیت نمود که نخواهند گذاشت اهداف آرمانی و علمی دانشمندان شهید ما فراموش شود و به حول و قوه الهی، دنیا شاهد تحقق این آرمان ها خواهدبود.

اینجانب به نمایندگی از اعضای شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت و امامان جمعه و جماعت شهادت این سردار سرافراز را به محضر رهبر معظم انقلاب، تلاشگران عرصه علمی و فناوری کشور و خانواده معزز شهید و ملت شهید پرور ایران اسلامی تبریک و تسلیت عرض نموده و از خداوند متعال برای این شهید عزیز علو درجات و همجواری با اولیای الهی خواستارم.

کاظم لطفیان
دبیر شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت

سازمان دارالقرآن الکریم

بسم الله الرحمن الرحیم
إِلَّا الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَذَکَرُوا اللَّهَ کَثِیرًا وَانْتَصَرُوا مِنْ بَعْدِ مَا ظُلِمُوا ۗ وَسَیَعْلَمُ الَّذِینَ ظَلَمُوا أَیَّ مُنْقَلَبٍ یَنْقَلِبُونَ(شعرا-227)

بار دیگر و در اقدامی کوردلانه و مذبوحانه دست ایادی استکبار و صهیونیسم بزدل و خونخوار به خون یکی دیگر از دانشمندان هسته ای و خدمتگزاران به این نظام مقدس به خیال واهی ممانعت از پیشرفت و ترقی فرزندان برومند انقلاب اسلامی در عرصه های علم و فناوری آغشته شد.

ملت قهرمان ایران در طول سالیان پر فراز و نشیب گذشته همواره ثابت کرده اند اینگونه اقدامات ناجوانمردانه و تروریستی هیچگاه خللی در اراده فولادین و ایستادگی آنان ایجاد نخواهد کرد و مانند همیشه با صلابت و عزمی استوار از اهداف و آرمانهای استکبارستیزانه این انقلاب دفاع و دست از انزجار خود از رژیم آدم کش صهیونیستی و امریکای جنایتکار برنخواهند داشت و پاسخ قاطع و کوبنده خود را در زمان مناسب خواهند داد.

سازمان دارالقرآن الکریم ضمن محکوم کردن این اقدام وحشیانه، شهادت دانشمند بزرگ هسته ای کشور و خار چشم منافقین و صهیونیسم "شهید محسن فخری زاده" را به محضر حضرت ولی عصر(عج)، نایب بر حقش مقام معظم رهبری(مدظله العالی)، امت شهید پرور ایران اسلامی و خانواده معزز این شهید سرافراز تسلیت عرض نموده و از خداوند متعال برای روح بلندش علو درجات و برای خانواده گرامی ایشان صبر و اجر مسالت می نماید.

انتهای پیام/

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب ، درپی ترور ناجوانمردانه محسن فخری زاده دانشمند هسته ای کشورمان نهاد ها و چهره های فرهنگی و مذهبی کشورمان در پیام هایی ضمن محکومیت این اقدام بزدلانه خواهان اقدام فوری و انتقام از این حرکت شوم شدند.

حجت الاسلام خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه

بسم الله الرحمن الرحیم
وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا ۚ بَلْ أَحْیَاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ

بار دیگر صهیونیست های بزدل که حضور مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران در منطقه خواب را از چشمانشان ربوده است و زندگی را در سایه مرگ زودرس به کامشان تلخ کرده پیش از برداشته شدن مترسک ترامپ از مزارع غصبی شان دست به کاری زده اند که جز پشیمانی برای آنها نتیجه دیگری به بار نخواهد آورد.
جمهوری اسلامی ایران امروز در شدیدترین موج تحریم های تاریخ بدون هیچ تلاطمی در برابر بزرگترین طاغوت عالم قد برافراشته و مانع عظیمی است در برابر آرزوها و مطامع شوم نظام سلطه.
اگر امروز آمریکای جنایتکار و صهیونیست ها تمام هم و غم خود را به منظور ترور دانشمندان و نظامیان ارشد ما به کار بسته اند دلیلی ندارد جز پیشرفت چشمگیر علمی و نظامی این نظام مقدس که جوانان جان بر کفش قله تکنولوژی شان را که پهپاد گلوبال هاوک باشد با سیستم های پدافندی پیشرفته تولید داخل به طرفه العینی در عمق آسمان سرنگون می کنند.

اینجانب شهادت محسن فخری زاده رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع را به مقام معظم رهبری، خانواده بزرگ وزارت دفاع و ملت شریف ایران تبریک و تسلیت می گویم و اطمینان دارم سربازان گمنام امام زمان (عج) عوامل ترور ناجوانمردانه این شهید و دانشمند سرافراز را که عمر شریف خویش را در راه اعتلا و اقتدار جمهوری اسلامی ایران صرف کرد، به سزای عمل بزدلانه و کثیف خود خواهند رساند.

حجت الاسلام مروی تولیت آستان قدس رضوی

بسم الله الرحمن الرحیم
وَلا تَحسَبَنَّ الَّذینَ قُتِلوا فی سَبیلِ اللَّهِ أَمواتًا ۚ بَل أَحیاءٌ عِندَ رَبِّهِم یُرزَقونَ

شهادت دانشمند مجاهد و انقلابی شهید محسن فخری زاده به دست تروریست های دون مایه، نشانه ای دیگر از استیصال دشمنان در برابر موفقیت ملت بزرگ ایران در شکست نظام سلطه و پیشرفت چشم گیر این ملت عزیز در فتح قله های اقتدار علم و فناوری است.

این دانشمند مومن و انقلابی که در تمامی سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی حضوری مؤثر در عرصه های مختلف جهاد داشت، جزو پیشگامان توسعه علمی کشور و بنیان گذاران صنعت هسته ای بود و در جایگاه ریاست سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع نیز خدمات ماندگاری را برای ملت بزرگ ایران اسلامی به یادگار گذاشت.

بدون شک توسل دشمنان ایران اسلامی به ترور و تروریسم که از اولین روزهای پیروزی انقلاب شکوهمند انقلاب اسلامی آغاز شده و همچنان تداوم دارد، از سر ضعف و ناتوانی مستکبران عالم در برابر عزت و اقتدار ملت بزرگ ایران و نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده و بدون تردید این جنایت وحشیانه نیز با پاسخ قاطع و مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهد شد.

اینجانب در جوار مضجع منور رضوی، شهادت این دانشمند فرزانه و جهادگر را به محضر مقام معظم رهبری، خانواده معزز شهید، جامعه بزرگ علمی کشور و عموم مردم گران قدر تبریک و تسلیت عرض نموده و برای آن مجاهد شهید علو درجات را از درگاه ایزد منان مسئلت می نمایم.

شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت

بسم رب الشهدا و الصدیقین

بار دیگر دست جنایت کار و پلید صهیونیستی و آمریکایی از آستین بدخواهان و خائنان به ملت آزاده و سرافراز ایران بیرون آمد و گلی از بوستان علم، اندیشه و جهاد که صادقانه و گمنام به بنیان های دفاعی میهن و انقلاب خدمت می کرد را ناجوانمردانه به شهادت رساند.

شهید محسن فخری زاده مجاهد خستگی ناپذیر و دلداده به اسلام و انقلاب بود که پایبندی او به این آرمان والا، شهد شیرین شهادت را برای او رقم زد و برگ زرینی به دفتر افتخارات میهن افزود.

اقدام خفت بار و بزدلانه دشمنان قسم خورده انقلاب اسلامی و ملت بزرگ ایران خصوصا منافقان مزدور و خیانت کار ثابت کرد که خونخواران صهیونیستی و آمریکایی در مسیر ضربه زدن به پیشرفت کشور عزیزمان از هیچ تلاشی فروگذار نمی کنند.

دشمنان کوردل بدانند، خون شهیدان هسته ای در امتداد خون شهدای ترور، تومار ننگین صهیونیست ها را در هم خواهد پیچید و مسیر روشنی فراروی آزادیخواهان خواهد گشود.

این شهید عزیز، نسل جوان انقلابی تربیت نمود که نخواهند گذاشت اهداف آرمانی و علمی دانشمندان شهید ما فراموش شود و به حول و قوه الهی، دنیا شاهد تحقق این آرمان ها خواهدبود.

اینجانب به نمایندگی از اعضای شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت و امامان جمعه و جماعت شهادت این سردار سرافراز را به محضر رهبر معظم انقلاب، تلاشگران عرصه علمی و فناوری کشور و خانواده معزز شهید و ملت شهید پرور ایران اسلامی تبریک و تسلیت عرض نموده و از خداوند متعال برای این شهید عزیز علو درجات و همجواری با اولیای الهی خواستارم.

کاظم لطفیان
دبیر شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت

سازمان دارالقرآن الکریم

بسم الله الرحمن الرحیم
إِلَّا الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَذَکَرُوا اللَّهَ کَثِیرًا وَانْتَصَرُوا مِنْ بَعْدِ مَا ظُلِمُوا ۗ وَسَیَعْلَمُ الَّذِینَ ظَلَمُوا أَیَّ مُنْقَلَبٍ یَنْقَلِبُونَ(شعرا-227)

بار دیگر و در اقدامی کوردلانه و مذبوحانه دست ایادی استکبار و صهیونیسم بزدل و خونخوار به خون یکی دیگر از دانشمندان هسته ای و خدمتگزاران به این نظام مقدس به خیال واهی ممانعت از پیشرفت و ترقی فرزندان برومند انقلاب اسلامی در عرصه های علم و فناوری آغشته شد.

ملت قهرمان ایران در طول سالیان پر فراز و نشیب گذشته همواره ثابت کرده اند اینگونه اقدامات ناجوانمردانه و تروریستی هیچگاه خللی در اراده فولادین و ایستادگی آنان ایجاد نخواهد کرد و مانند همیشه با صلابت و عزمی استوار از اهداف و آرمانهای استکبارستیزانه این انقلاب دفاع و دست از انزجار خود از رژیم آدم کش صهیونیستی و امریکای جنایتکار برنخواهند داشت و پاسخ قاطع و کوبنده خود را در زمان مناسب خواهند داد.

سازمان دارالقرآن الکریم ضمن محکوم کردن این اقدام وحشیانه، شهادت دانشمند بزرگ هسته ای کشور و خار چشم منافقین و صهیونیسم "شهید محسن فخری زاده" را به محضر حضرت ولی عصر(عج)، نایب بر حقش مقام معظم رهبری(مدظله العالی)، امت شهید پرور ایران اسلامی و خانواده معزز این شهید سرافراز تسلیت عرض نموده و از خداوند متعال برای روح بلندش علو درجات و برای خانواده گرامی ایشان صبر و اجر مسالت می نماید.

انتهای پیام/
خبرگزاری تقریب

حجت الاسلام خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه

حجت الاسلام مروی تولیت آستان قدس رضوی

شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت

سازمان دارالقرآن الکریم

http://www.taghribnews.com/vdchkxnkm23n6-d.tft2.html
taghribnews.com/vdchkxnkm23n6-d.tft2.html

http://www.taghribnews.com/vdchkxnkm23n6-d.tft2.html

taghribnews.com/vdchkxnkm23n6-d.tft2.html

taghribnews.com/vdchkxnkm23n6-d.tft2.html

taghribnews.com/vdchkxnkm23n6-d.tft2.html

لینک خبر :‌ خبرگزاری تقریب
تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی دیدار و گفت وگو کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۶ سایت های دیگر : اتحاد آنلاین آقای خبر خبرگزاری اقتصادی ایران

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم ، تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی دیدار و گفت وگو کردند.

جدیدترین خبرها و تحلیل های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

در این دیدار که در محل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با حضور ترکمان رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سارا فلاحی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، فاطمه رحمانی نماینده مردم مشهد و زهره لاجوردی نماینده مردم تهران و مدیران و معاونین سازمان فرهنگ و ارتباطات برگزار شد مباحثی همچون پیشینه تشکیل سازمان، تعداد نمایندگی های خارج از کشور و بودجه این سازمان مطرح شد.

نمایندگان مجلس در این دیدار از دیپلماسی فرهنگی به عنوان مهم ترین ابزار صدور انقلاب یاد کردند و افزودند سازمان فرهنگ و ارتباطات به عنوان یکی از مهم ترین متولیان این کار باید با برنامه ریزی دقیق و جامع این امر مهم را انجام دهد.

فلاحی نماینده مردم ایلام در این دیدار دغدغه اصلی خود را مصارف بودجه این سازمان در جای درست و دقیق خود دانست و افزود متاسفانه امروز ما در بحث امور فرهنگی در برخی از کشورهای همسایه از تمام داشته ها و پتانسیل های فرهنگی خود استفاده نکرده ایم و باید در این راه تلاش بیشتری صرف کنیم.

رحمانی نماینده مشهد مقدس نیز از اهمیت ماموریت این سازمان گفت و افزود یکی از مسائل بسیار مهم این است که در میدان دیپلماسی فرهنگی چگونه رفتار کردیم و چه نتایجی گرفتیم.

لاجوردی نماینده تهران نیز در این دیدار از اهمیت کادر سازی فرهنگی گفت و افزود سازمانی با این اهمیت باید برای تامین منابع خود در بلند مدت پیش بینی اساسی داشته باشد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۶

مدیر عامل صندوق اعتباری هنر در گفت و گو با خبرگزاری ایسنا با ارایه توضیحاتی درباره بیمه کرونا اعلام کرد که برای عضویت در صندوق اعتباری هنر، لازم نیست اشخاص عضو خانه ها یا تشکل های هنری خاصی باشند.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از صندوق اعتباری هنر، سید حسین سیدزاده در این گفت و گو توضیحاتی درباره بیمه کرونا، تاخیر در بازپرداخت هزینه های درمان و پرداخت کمک هزینه ایام بیکاری در دوران کرونایی ارایه کرد.

وی با ابراز خوشنودی از افزایش اعضای صندوق اعتباری هنر گفت: از چهار سال پیش به این سو عضویت در صندوق اعتباری هنر، روند افزایشی داشته و خوشبختانه تعامل خوبی با خانه ها و انجمن های صنفی و هنری داریم.

سیدزاده درباره اینکه آیا لازمه عضویت در صندوق، عضو بودن در یکی از خانه های هنری است، توضیح داد: چنین شرطی لازم نیست و هر شخصی که فعال هنری یا هنرمند یا روزنامه نگار باشد، می تواند عضو صندوق شود.

مدیر عامل صندوق اعتباری هنر اضافه کرد: ممکن است برخی از هنرمندان بویژه هنرمندان پیشکسوت عضو تشکل ها و خانه های صنفی و هنری نشده باشند. ملاک ما برای عضوگیری در صندوق، عضویت در این خانه ها نیست. هنرمندان پیشکسوت که شناخته شده اند ولی کسانی هم شناخته شده نباشند، می توانند با تاییدیه یکی از صنوف یا معاونت هایی که به حوزه کاری شان مربوط است، عضو صندوق شوند. به عنوان نمونه هنرمندانی که زیر شاخه معاونت هنری هستند، با تاییدیه این معاونت می توانند عضو صندوق شوند.

وی با ابراز خرسندی از عضویت هنرمندان دیگر استان ها در صندوق افزود: خوشبختانه چندین سفر حمایتی داشتیم و بسیاری از هنرمندان استان ها را شناسایی و به صندوق اضافه کردیم و این چنین است که اعضای صندوق از 30 هزار نفر به 75 هزار نفر رسیده است که جای خوشحالی دارد.

سیدزاده از هنرمندانی که هنوز عضو صندوق نیستند، دعوت کرد به صندوق بپیوندند تا این مجموعه قدرت و همبستگی بیشتری پیدا کند.

وی در ادامه درباره بیمه کرونا با توجه به اینکه تعدادی از هنرمندان در این مدت درگیر این ویروس شده اند، توضیح داد: از ابتدای سال چند اقدام حمایتی انجام دادیم همچون بخشش سه ماه اول حق بیمه تامین اجتماعی و همینطور بیمه تکمیلی. در زمینه بیمه کرونا هم مشغول رایزنی هستیم و تلاش می کنیم این موضوع را تا نیمه آذر ماه کاربردی کنیم ولی طبیعتا نمی توانیم قول قطعی بدهیم چراکه مباحث مالی دارد و باید ابتدا آن بخش را حل و فصل کنیم.

سیدزاده درباره پرداخت کمک هزینه دوران کرونایی که بخش اول آن از طریق بانک آینده در حال پرداخت است و در پاسخ به این پرسش که چرا مبلغ این کمک هزینه به حساب اعضاء پرداخت نشده تا نیازی به مراجعه حضوری به بانک نباشد، توضیح داد: این پرسش بسیاری از دوستان است. طرح اولیه ما هم همین بود که پول به حساب اعضا واریز شود که خوشبختانه این کار را انجام ندادیم زیرا تعداد زیادی از شماره های شبا اشتباه بود. برخی حساب ها تغییر کرده بود. یا اینکه یک نفر برای تعداد زیادی ثبت نام و شماره خود را وارد کرده بود. بنابراین برای پرداخت به حساب اشخاص، لازم بود یک بار دیگر همه شماره حساب بدهند و یک بار هم احراز هویت انجام شود و فکر کردیم با وجود حجم کاری بالایی که داریم، بهتر است اسامی را همراه با کد ملی به بانک ارایه دهیم. جالب است که در همین مسیر متوجه شدیم برخی از حساب ها به دلیل بدهی، مسدود شده است و اگر پول را واریز می کردیم، به دست آن عضو نمی رسید. البته در حال رایزنی با بانک ها هستیم که مبالغ کمکی، به عنوان تسویه حساب بدهی، برداشت نشود و به دست آن عضو برسد.

سیدزاده درباره انتخاب بانک آینده به عنوان بانکی که مبالغ کمک از طریق آن پرداخت می شود، نیز گفت: این بانک بهترین باشگاه مشتریان را دارد و سیستم آن از دیگر بانک ها بهتر بود چراکه هنر کارت، تلفیقی از کارت شناسایی و عضویت، بانکی و رفاهی است و فقط بانک آینده می توانست هر سه را داشته باشد. بدین ترتیب که ممکن است در آینده به کمک این کارت بتوانیم یکسری خدمات را با تخفیف های خاص به اعضاء ارایه دهیم.

مدیر عامل صندوق اعتباری هنر درباره بیمه تکمیلی سرمد و تاخیری که در بازپرداخت هزینه های درمان دارد، نیز توضیح داد: کار بیمه تکمیلی خدماتی است و نمی توانیم انتظار صد در صدی داشته باشیم. چون شخصا تجربه همکاری با چند بیمه را دارم، می دانم که پرداخت خسارت ها در برخی از بیمه ها به مراتب تاخیر بیشتری دارد و وضعیت بیمه سرمد بهتر از متوسط است ، چراکه خسارت معوقه بالاتر از 4 ماه نداریم.او اضافه کرد: از آنجاکه سامانه آنلاین داریم، اعتراضات را به صِرف مطرح شدن نمی پذیریم زیرا برخی از اعضاء مدارک شان ناقص است و مدام از تاخیر شکایت دارند. البته در مواردی که اوج دوره کاری است، تاخیر را می پذیرم و بابت آن عذرخواهی می کنم ولی گاهی هم مشکل در نقص مدارک است که اعضاء باید به این موضوع توجه کنند.

مدیر عامل صنودق اعتباری هنر همچنین خاطرنشان کرد که تاکنون هیچ یک از اعضاء، هنر کارت را دریافت نکرده اند و توزیع آن از روز دوشنبه آغاز می شود و کسانی که نشانی شان تغییر کرده، همچنان فرصت دارند اطلاع رسانی کنند.

سیدزاده، صدور هنر کارت را آرزویی چندین ساله توصیف کرد که به دلیل پیچیدگی هایی که دارد، بارها به تاخیر افتاده است.

وی ابراز خوشنودی کرد که رویکرد هنرمندان به صندوق اعتباری هنر تغییر کرده و گفت: افتخار می کنم که اعضای ما را پذیرفته اند و تعامل خوبی دارند و می دانند نقش ما صرفا حمایتی و توسعه هنر است.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در پیامی، درگذشت مولانا کلب صادق نقوی، رهبر برجسته شیعیان هند را تسلیت گفت.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، متن پیام ابوذر ابراهیمی ترکمان به شرح ذیل است:

انالله و انا الیه راجعون

با تأسف و تأثر فراوان خبر درگذشت عالم ربانی، فاضل و چهره شاخص و خدوم شیعه مولانا کلب صادق نقوی رحمةالله علیه را دریافت کردم. این حادثه ناگوار، فقدانی عظیم و ضایعه ای بزرگ و جبران ناپذیری برای جامعه شیعه به ویژه ارادتمندان و شاگردان ایشان و جوانانی که از خدمات علمی و تلاش های صادقانه و مخلصانه این عالم جلیل القدر در مسیر گسترش معارف بلند و عقلانی اسلام بهره برده اند، است.

نام او به یقین در آینده نیز همچنان خواهد درخشید چنانکه میراث گرانقدری که او و دیگر بزرگان شیعه در هند از خود برجای گذاشته اند، چراغ روشنی برای ادامه حیات نورانی اسلام و معارف بلند اهل البیت(ع) در این سرزمین کهن و بزرگ خواهد بود.

این جانب تسلیت صمیمانه خود را به جامعه مسلمانان هند، بیت شریف و بازماندگان بویژه اخوی زاده گرامی ایشان مولانا کلب جواد و دیگر بازماندگان این بیت شریف تقدیم داشته و علّو درجات آن فقید سعید را از خداوند متعال مسألت می نمایم.

نگاهی به زندگینامه کلب صادق نقوی

دکتر کلب صادق نقوی در تاریخ یکم ژانویه 1939 میلادی در یکی از خانواده های مشهور دینی هندوستان در شهر لکهنو دیده به جهان گشود. پدر او مولانا سید کلب حسین و پدر بزرگش قدوه العلما سید آقا حسن از علمای مشهور و ممتاز دینی هندوستان بودند. کلب صادق تحصیلات ابتدایی خود را نزد پدر خود فرا گرفت و چندی بعد به حوزه علمیه ناظمیه راه یافت و از اساتیدی چون مولانا سید محمد صادق، مولانا سید رسول احمد و دیگران کسب علم نمود. مدارک ممتازالافاضل را از حوزه علمیه ناظمیه و صدرالافاضل را از حوزه علمیه سلطان المدارس کسب نمود. سپس وارد دانشگاه اسلامی علیگره شد و موفق به اخذ مدرک دکترا در زبان و ادب عربی شد.

پس از اتمام تحصیلات خود به خدمات دینی اشتغال یافت. هنگامی که واعظان و سخنرانان مشهور هندوستان بر منابر سخنرانی می کردند ایشان نیز به منبر رفت و به زودی یکی از واعظان مشهور هندوستان شد. چیزی که ایشان را از دیگر واعظان متمایز می کند، بهره مندی وی از علوم جدید و آشنایی با علوم معاصر است. ویژگی های علمی و دانش دینی او سبب شد که از ایشان برای سفر به کشورهای مختلف دنیا دعوت به عمل آورند.

کلب صادق پس از فوت برادر بزرگ ترشان مولانا سید کلب عابد، در سال 1986 م نایب رییس کمیته مسائل حقوقی مسلمانان هند (Muslim Personal Law Board) شد. او یکی از فعالان سیاسی و اجتماعی شیعیان هندوستان بود و در مسائل مختلف از جمله رسیدگی به موقوفات شیعه، سامان بخشیدن به امور شیعیان شهر لکهنو و سایر مسائل شیعیان نقش چشمگیری داشت.

انتهای پیام/ص

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
مرتضی گودرزی دیباج؛ هنرمند عرصه هنرهای تجسمی کشور معتقد است که وضعیت حمایت های دولت و مسئولین عرصه فرهنگ و هنر از هنرمندان این عرصه خنده دار است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۸ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، اسفندماه سال گذشته بود که سر و کله ویروس شوم و مزاحم کووید 19 یا به اصطلاح متعارف کرونا، در کشور پیدا شد؛ ویروس منحوس و بدسگالی که از همان روزهای آغازین پیدایی اش تاکنون تأثیرات منفی و مخرب خود را بر زندگی آحاد مردم به ویژه هنرمندان گذاشته و متأسفانه این سوءتأثیرات تاکنون نیز ادامه یافته است.

تعطیلی سالن های سینما، تماشاخانه های تئاتر، کنسرت های موسیقی، گالری ها و نگارخانه های فعال در عرصه هنرهای تجسمی و... از جمله اتفاقاتی بود که لَختی پس از گسترش بی محابای دامنه شیوع کرونا در کشور به وقوع پیوست و بدین ترتیب، چرخ اقتصاد هنر نیز به تدریج ساز رکود و ایستایی کوک کرد. در شرایط کم رونقی و توقف فعالیت های هنری در کشور، نخستین عنصری که در معرض آسیب و مخاطره قرار گرفت، معیشت هنرمندان بود؛ به ویژه آن دسته از هنرمندانی که تنها راه ارتزاقشان از هنر و فعالیت های هنری می گذشت، بیش از سایرین در معرض لطمه و فشار قرار گرفتند.

در چنین شرایطی، همه نگاه ها به دولت، مسئولین و دست اندرکاران عرصه فرهنگ و هنر کشور خیره شده بود تا شاید تمهید و راهکار مناسبی برای جبران و برون رفت از شرایط بغرنج اقتصادی و معیشتی کنونی بیندیشند و وضعیت بغرنج هنرمندان آسیب دیده را چاره ای سازند؛ اما مسئولین به سیاق سابقشان تنها به دادن وعده های میان تهی بسنده کردند و حالا در حالی که قریب به یک سال از شیوع و فراگیری ویروس کرونا در کشور می گذرد، به نظر می رسد که چرخ اقتصاد هنر به کلی از حرکت ایستاده و معیشت هنرمندان با چالش هایی جدی و مهلک روبه رو شده است. با این وجود، کماکان گام مثبت و محسوسی از سوی دولت، مسئولین و دست اندرکاران عرصه فرهنگ و هنر برداشته نشده است و مشخص نیست رخوت مسئولین امر در این زمینه تا به کی ادامه خواهد داشت.

برای بررسی وضعیت هنرهای تجسمی در عصر فراگیری کرونا و شرایط کنونی هنرمندان شاغل در این عرصه، به سراغ مرتضی گودرزی دیباج؛ مدرس، پژوهشگر و هنرمند نقاش رفتیم و با او درباره این مسأله و ابعاد متکثر آن به گفت وگو نشستیم.

گودرزی دیباج فارغ التحصیل مقطع لیسانس رشته نقاشی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران است. وی همچنین دارای مدرک فوق لیسانس نقاشی از دانشگاه آزاد اسلامی و فارغ التحصیل مقطع دکتری رشته فلسفه هنر از دانشگاه بیرمنگام انگلستان است. آثار گودرزی دیباج تاکنون در جشنواره ها و رویدادهای هنری مختلفی از جمله: دوسالانه نقاشی معاصر ایران، دوسالانه بین المللی نقاشی جهان اسلام و... به نمایش درآمده است. وی همچنین تاکنون نمایشگاه های انفرادی و گروهی متعددی را نیز در ایران و سایر کشورهای جهان برگزار کرده و مسئولیت های مختلفی را نیز برعهده داشته است که از جمله آنها می توان به: ریاست مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری، ریاست پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی، ریاست مؤسسه مطالعات و پژوهش های ایران و... اشاره کرد. دیباج سابقه تألیف آثار و مکتوبات متعددی را نیز در زمینه نقاشی و تاریخ هنر در کارنامه هنری خود دارد که از جمله آنها می توان به کتب: تاریخ نقاشی ایران، هنر انقلاب، روش تجزیه و تحلیل آثار نقاشی، تاریخ تطبیقی هنر و... اشاره کرد.

وی افزود: یکی از چالش های مهمی که به واسطه حاکمیت کرونا بر فضای عمومی کشور برای هنرمندان به وجود آمده، منتفی یا محدود شدن امکان ظهور و بروز و تجلی آثارشان به سیاق گذشته است. اکنون ارتباط و تعامل هنرمندان عرصه هنرهای تجسمی با یکدیگر، با گالری داران و همچنین با مخاطبان آثارشان کاهش یافته و تداوم این روند، شرایط پیچیده ای را به وجود آورده است.

این هنرمند عرصه هنرهای تجسمی بیان کرد: در چنین شرایطی اگر خدایی نخواسته هنرمندی به ویروس کرونا مبتلا شود، با وضعیت سختی روبه رو خواهد بود؛ هزینه های بالای درمان و ارقام ناچیزی که بیمه ها در این گونه مواقع پرداخت می کنند، شرایط را به مراتب دشوارتر خواهد ساخت؛ از این رو احتیاط و نگرانی بسیاری در میان کسر قابل توجهی از هنرمندان کشور وجود دارد که مبادا به این ویروس شوم آلوده شوند. امیدواریم سایه منحوس این بحران به زودی از کشور رخت بندد.

گودرزی دیباج یادآور شد: در شرایط فعلی هنرمندانی مثل ما که گوشه یا خلوتی برای خود دارند، به نوشتن، خواندن، نقاشی کردن و انجام سایر کارهایشان مشغول اند؛ با این حال، قطع پیوند و ارتباط هنرمند با بدنه مردم و جامعه هنری که به واسطه کرونا رقم خورده اتفاق دردناکی است.

این پژوهشگر هنر در پاسخ به این پرسش که آیا دولت و مدیران عرصه فرهنگ و هنر از زمان فراگیری کرونا تاکنون به وظایف و تعهداتشان در قبال هنرمندان عمل کرده اند یا خیر، گفت: چه انتظارات غریبی از دولت و مدیران عرصه فرهنگ و هنر دارید! آنها کی به تعهداتشان عمل کرده اند که حالا بخواهند عمل کنند؟! اکنون تنها چشم امید ما به مجلس است که گامی مؤثر و سازنده در راستای بهبود شرایط کنونی بردارد.

وی اضافه کرد: وضعیت بد اقتصادی، کیفیت معیشت و گرفتاری هایی که هنرمندان کشورمان با آنها دست به گریبان اند، باعث شده است که شرایط فعلی عرصه فرهنگ و هنر شرایطی به غایت سخت و غم انگیز باشد؛ شکی نیست که در شرایط کنونی همه آحاد جامعه زیر فشارند اما باید بگویم که جامعه هنری نسبت به دیگر اقشار ما جامعه شکننده و آسیب پذیرتری است. از طرف دیگر، جامعه ساکت و خاموش تری هم است؛ چراکه بسیاری از هنرمندان ما در مواجهه با تلاطمات و دشواری های زندگی حفظ آبرو کرده و به سادگی دم بر نمی آورند.

این مدرس دانشگاه ضمن انتقاد از وضعیت حمایت های صورت گرفته از هنرمندان توسط دولت و مسئولین حوزه فرهنگ و هنر گفت: حمایت هایی که در پاره ای از مواقع از سوی دولت و مسئولین عرصه فرهنگ و هنر صورت می گیرد خنده دار و اصلاً در شأن کشور و هنرمندان این مرز و بوم نیست و این بی مهری ها خاطر بسیاری از هنرمندان ما را مکدر ساخته است.

وی تصریح کرد: اکنون شرایط کشور به گونه ای است که اقتضا می کند هنرمندان در صحنه حضور داشته باشند و با آثارشان نسبت به مسائل مختلفی که در کشور حادث می شود واکنش نشان دهند اما آنها عملاً در صحنه حضور ندارند؛ گرچه نمی توان به هنرمندان خرده گرفت که چرا در صحنه حاضر نیستید؛ چراکه آنها هم با مسائل و مشکلات خاص خودشان مواجه اند.

گودرزی دیباج ادامه داد: احساس می کنم که بی تفاوتی عجیبی نسبت به مسائل و مشکلات کنونی جامعه نزد دولت و مسئولین امر وجود دارد و در این شرایط جای خالی هنرمندان متعهد، دلسوخته، فعال، پرانرژی و هنرمندانی که نسبت به درد و مسائل مردم تعهد دارند، به شدت احساس می شود؛ هنرمندانی که سابقاً تحرک و کنشگری های مؤثری داشتند هم قدر و مهری ندیدند و اکنون در خاموشی به سر می برند.

عضو هیأت علمی دانشگاه سوره یادآور شد: دردی که اکنون در کالبد جامعه ما نهادینه شده است، در سایه بی کفایتی، مدیریت های غلط و آشفته، جهالت و کسالت رقم خورده است؛ وضعیت به گونه ای است که آدم نمی داند باید چه کند. متأسفانه انجمن ها و تشکل های هنری هم که در چنین شرایطی انتظار می رود به یاری و مساعدت هنرمندان بشتابند، تاکنون عملکرد ثمربخش و قابل توجهی را از خود بروز نداده اند و راه اندازی تشکل های جدید هم مصائب و گرفتاری های خاص خودش را دارد.

وی ضمن تحلیل آینده هنرهای تجسمی کشور گفت: اکنون سویه هنر چندوجهی شده است و نمی توان هیچ گونه پیش بینی درباره وضعیت آتی هنر کشور ارائه داد. زمانی بود که هنرمندان در پرتو امید، همراهی و هم افزایی با یکدیگر، دست به کارهای جریان سازی می زدند که می توانستیم تأثیر آن را در سراسر جامعه احساس کنیم اما حالا شرایط به کلی تغییر کرده است و جامعه ما با مشکلات عدیده ای روبه رو است.

گودرزی دیباج ادامه داد: در گذشته امید بیشتری برای بهبود شرایط وجود داشت اما اکنون امیدها کمرنگ شده است؛ با این وجود، من همچنان به اندیشه های نو و انرژی هایی که از تعهد انسانی منبعث می شوند و قادرند راهکارهای تازه ای را برای خروج از بن بست های مدیریتی کشور در عرصه فرهنگ و هنر پیشنهاد دهند، امیدوارم.

این هنرمند رشته نقاشی ضمن ابراز نگرانی از وضعیت کنونی فرهنگ و هنر کشور تصریح کرد: یکی از گرفتاری های مهم فعلی ما این است که فرهنگ و هنر به انقیاد سیاسیون کارنابلد درآمده است. مشخص نیست چرا برخی مدیران ما مسئولیت هایی را پذیرفته اند که توان و آگاهی لازم برای ایفای آن را ندارند. ما می توانستیم بسیاری از مسائل و مشکلاتی که اکنون با آنها دست و پنجه نرم می کنیم را با اتکا به ظرفیت های غنی هنر و توان هنرمندان متعهدمان حل کنیم اما این ظرفیت غنی در سایه مدیریت غلط سیاسیونی که بر مسندهای حوزه فرهنگ و هنر تکیه زده بودند، مغفول واقع شد و نتوانستیم از آن بهره ای ببریم.

وی عنوان کرد: فکر می کنم هرکس در هر کسوت و جایگاهی که قرار دارد باید تلاش کند محیط پیرامون خود را آباد سازد و در هنرمندان جوان کشور روح تعهد، تخصص، تعمیق شناخت، آگاهی بخشی و تأثیرگذاری مضاعف بدمد.

گودرزی دیباج در پایان خاطرنشان کرد: باوجود همه مصائب و دشواری هایی که اکنون بر کالبد فرهنگ و هنر کشور عارض شده است، ما ناامید نیستیم؛ چراکه هنوز می توانیم حرف بزنیم، بنویسیم، نقاشی کنیم و به جوانان تازه وارد به حوزه هنر و نقاشی انگیزه و انرژی دهیم. جامعه هنری ما نسبت به چهل، پنجاه سال گذشته بسیار گسترده و هوشمندتر شده است و جوانان زیادی در حال تحصیل، تجربه ورزی و خلق اثرند؛ امیدوارم که این جوانان بتوانند شرایط کنونی فرهنگ و هنر کشور را بهبود بخشند و نویدبخش آینده روشن تری برای این مرز و بوم باشند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۸ سایت های دیگر : باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران

برنامه ارغنون با موضوع بررسی ذائقه موسیقی و وفاق ملی، با حضور دکتر محمد اللهیاری فومنی (مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) از شبکه رادیویی گفت وگو روی آنتن رفت.

محمد اللهیاری فومنی در برنامه ارغنون گفت: شرکت های موسیقی همیشه با اهداف قبلی سلیقه موسیقیایی مردم را تعیین می کنند.

وی افزود: شرکت های موسیقی با تولید آثار مختلف سلیقه موسیقیایی مردم با به سمتی که می خواهند، هدایت می کنند.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد با اشاره به این که عمر فعالیت خوانندگان سلیقه ای و امروزی کوتاه است، عنوان کرد: بسیاری از خوانندگانی که به یک باره مشهور می شوند، با گذشت چند ماه از فعالیت خود فراموش می شوند و جای خود را به سبک و خواننده ای جدید می دهند.

وی با اشاره به این که بسیاری از ترانه های ماندگار سبک و محتوایی مطلوب دارند، توضیح داد: اکثر ترانه های تولید شده در سال های اول انقلاب هنوز هم در بین مردم جایگاه دارند و در یاد مخاطبان ماندگار شده اند، در حالی که هیچ یک از ترانه های دو سال گذشته بر حافظه ی موسیقیایی مردم – قشر جوان – ماندگار نشده اند.

محمد اللهیاری فومنی افزود: متاسفانه امروزه اکثر تولیدکنندگان موسیقی در کشور به تولید موسیقی بدون ادبیات سوق پیدا کرده اند.

وی با اشاره به این که اکثر خوانندگان امروزی اشعاری با ساختار مشوش و نادرست می خوانند، اظهار داشت: شعرهای قطعات موسیقی امروزی از تعدادی واژه ی تکراری تولید می شوند.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد با اشاره به این که موسیقی جدی ایران با تمدن و بشر سر و کار دارد، ادامه داد: اکثر ترانه ها و موسیقی های امروزی، کاربردی و مصرفی هستند و قرار نیست در ساخت تمدن کشور موثر باشند.

وی با اشاره به این که در حالت کلی موسیقی در دایره تولیدات فرهنگی و هنری مورد بررسی قرار می گیرد، توضیح داد: شرکت های موسیقی در کنار توجه به تولیدات فرهنگی و هنری باید موضوعات اقتصادی و تجاری را مورد توجه قرار دهند.

محمد اللهیاری فومنی تاکید داشت: در حال حاضر موضوع اقتصاد اولویت اولِ شرکت های تولید موسیقی به شمار می آید.

وی ادامه داد: اکثر تولیدکنندگان موسیقی با به کارگیری واژه های تکراری و مشخص سعی می کنند تا آثار خود را در چشم مخاطبان امروزی خاص و بزرگ جلوه دهند.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد ادامه داد: دفتر موسیقی وزارت ارشاد تلاش می کند تا سطح سلیقه ی مردم در شنیدن موسیقی را ارتقا دهد.

خبرنگار : سپهر نصیحتگر

کلمات کلیدی: #خبر #خوانندگان #رادیو #گفتگو #موسیقی #وزارت_ارشاد

1399 تمامی حقوق سایت متعلق به صدای جمهوری اسلامی ایران است

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو
در پی درگذشت یکی از بازیگران قدیمی کشور، وزیر فرهنگ و اشاد اسلامی و تعدادی از مدیران هنری پیام تسلیت منتشر کردند.

به گزارش ایسنا به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت پرویز پورحسینی بازیگر پیشکسوت کشورمان را تسلیت گفت.

متن پیام سیدعباس صالحی به شرح زیر است:

خبر درگذشت بازیگر مطرح عرصه تئاتر، سینما و تلویزیون مرحوم پرویز پورحسینی بر تلخکامی های این روزهای اهالی هنر افزود.

یاد و خاطره هنرمند پیشکسوت، مجرب و با اخلاق سینمای ایران از ذهن مردم هنردوست ایران فراموش نخواهد شد.

این ضایعه اندوهناک را به اصحاب فرهیخته فرهنگ و هنر، دوستان و همراهان و بویژه خانواده آن مرحوم صمیمانه تسلیت می گویم.

از خداوند منان برای آن عزیز سفر کرده آرامش ابدی و رحمت و غفران الهی و برای بازماندگان محترم صبر و شکیبایی خواستارم.

***

به گزارش روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی نیز در پیامی درگذشت پرویز پورحسینی بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون را تسلیت گفت.

پیام آشنا به این شرح است:

بیش از سه ماه از رونمایی کتاب ماندگاران صحنه 2 ؛ زندگی نامه پرویز پورحسینی و همزمانی آن با تولد 79 سالگی این بزرگمرد دنیای صحنه و تصویر نمی گذرد و چه اندوه بار است که به همین فاصله کوتاه از زادروزش، سوگوار درگذشتش شده ایم.

مرد بزرگی که هیچ از انسانیت، اخلاق، ادب و هر آن چه شایسته نشاندن نام استاد پیش از نام نامدارش بود کم نداشت، بر صحنه و در دنیای تصویر خوش می درخشید و کارنامه کاری اش مزیّن به همکاری با نام بزرگان هنر این مرزوبوم بود.

درگذشت این پیشکسوت دنیای هنر را به خانواده محترم ایشان، شاگردان، دوستداران، علاقه مندان و تماشاگرانش تسلیت می گویم. جایگاهش در نزد پروردگار رحمان و رحیم نیکو و بلندمرتبه باد.

***

همچنین معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درگذشت پرویز پورحسینی را تسلیت گفت.

سیدمجتبی حسینی در پیامی برای درگذشت بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون نوشته است: امید داشتیم که پرویز پورحسینی به سلامت از بستر بیماری بیاید اما افسوس که بازیگر و هنرمند ارزشمند کشورمان را از دست دادیم، و اندوه بزرگ دیگری جامعه فرهنگ و هنر و ایران را به سوگ نشاند. پورحسینی چند دهه به استمرار در عرصه هنر نقش ایفا کرد و به حرکت و بالندگی تئاتر و سینما و هنر ایران کمک کرد. پورحسینی از ماندگاران صحنه هنر ایران است و نام و یاد و هنرش در یاد و جان مردم ماندگار است.

درگذشت این هنرمند گرانقدر را به خانواده گرامی و هنرمندان و هنردوستان تسلیت می گویم و برای زنده یاد پورحسینی علو درجات را از درگاه خداوند خواستارم.

***

به گزارش روابط عمومی مجموعه تئاتر شهر، مدیریت و کارکنان مجموعه تئاتر شهر جمعه هفتم آذر ماه با انتشار متنی ضایعه درگذشت استاد پرویز پورحسینی بازیگر توانمند و محبوب تئاتر، سینما و تلویزیون کشورمان را تسلیت گفتند.

در متن منتشر شده از سوی مدیریت و کارکنان تئاتر شهر آمده است:

به نام خداوند مهربانی که بازگشت همه به سوی اوست.

صبح روز جمعه هفتم آذرماه، وقتی آسمان خدا از ابرهای پاییز با طعم باران پوشانده شده بود ؛ ناگاه خبر رسید که یکی از جاودانه های تئاتر این سرزمین، استاد پرویز پورحسینی عزیزمان بعد از هفته ها ایستادگیِ مردانه در برابر ویروسِ نحسِ کرونا، به دیدار آفریدگارش شتافت.

حقیقتا او بهانه ای بود برای روشنای چراغ تئاتر این سرزمین.

بی گمان بازیِ در صحنه با هنر مثال زدنی، کلام و فهم خردمندانه مرحوم پورحسینی و بسیاری از هم نسلانش، تاثیری شگرف در پویایی هنر نمایش ایران عزیزمان داشت و دارد.

زبان توصیف، از پس فراق یکی از دردانه های تئاتر ایران ، کار دشواری است، اما اهالی تئاتر شهر و همه هنرمندان شریف و یگانه اش در این سال ها می دانستند و می دانند که پرویز پورحسینی، استاد پرویز پورحسینی عزیزمان یکی از ستاره های درخشان عرصه ای است که چراغ راهش بزرگانی چون او بودند و هستند.

بدون هیچ تردیدی بر این باوریم اگر جسم او امروز و در این روزهای تلخ به دیدار معبودش شتافته، اما هنر ماندگارش روی خاک مقدس صحنه های آفرینشِ نمایش، تا ابد بر تارک فرهنگ و هنر این سرزمین باقی خواهند ماند.

مدیریت و کارکنان مجموعه تئاتر شهر با نهایت تاثر و تاسف ضایعه درگذشت استاد پرویز پورحسینی را به خانواده آن مرحوم و جامعه هنری ایرانِ عزیز تسلیت گفته و آرزومند سلامتی برای یکایک مردم و هنرمندان شریف کشورمان است.

مدیر عامل موسسه هنرمندان پیشکسوت نیز، درگذشت استاد پرویز پورحسینی هنرمند پیشکسوت عرصه هنرهای نمایشی را تسلیت گفت.

متن پیام مدیر عامل موسسه هنرمندان پیشکسوت به شرح زیر است:

"کرونا مدام داغ بر دل ما می گذارد؛ خبر درگذشت استاد پرویز پورحسینی داغی بود که بر غم های این روزها افزود و چه دردناک است که به دلیل شرایط موجود در کشور و لزوم اجتناب از تجمعات به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، وداع با استاد غریبانه خواهد بود و همین موضوع داغ فراقش را سنگین تر می کند.
مردم هنردوست ایران،سال ها با آثار فاخر این هنرمند پیشکسوت زندگی کردند؛ نقش آفرینی این استاد برجسته در آثار کارگردانان بزرگی همچون علی حاتمی، بهرام بیضایی،حمید سمندریان،مسعود کیمیایی، کمال تبریزی، داود میرباقری و... در یادها باقی می ماند و بی تردید جهان با دیده تحسین، تمجید و حسرت به فعالیت های او می نگرد.
در تمام مدتی که استاد در بیمارستان بستری بودند با فرزندشان در ارتباط بودیم و امیدمان به بهبود ایشان روز به روز بیشتر می شد اما دست تقدیر امان نداد و سایه این استاد بزرگ را از سر جامعه هنری کم کرد؛ البته که پرویز پورحسینی با تک تک آثارش در میان ما هست و خواهد بود، اما کاش تقدیر جور دیگری رقم می خورد و امید ما به بهبود استاد ناامید نمی شد.
اینجانب ضایعه غم انگیز درگذشت این شخصیت ماندگار و استاد مسلم هنرهای نمایشی را به خانواده این هنرمند و جامعه هنری کشورمان تسلیت می گویم.
روحش شاد و یادش گرامی باد."

پرویز پورحسینی جمعه هفتم آذرماه بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستان فیروزگر تهران درگذشت.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درگذشت پرویز پورحسینی را تسلیت گفت.

به گزارش ایلنا، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درگذشت پرویز پورحسینی را تسلیت گفت.

سید مجتبی حسینی در پیامی نوشته است: امید داشتیم که پرویز پورحسینی به سلامت از بستر بیماری بیاید اما افسوس که بازیگر و هنرمند ارزشمند کشورمان را از دست دادیم، و اندوه بزرگ دیگری جامعه فرهنگ و هنر و ایران را به سوگ نشاند. پورحسینی چند دهه به استمرار در عرصه هنر نقش ایفا کرد و به حرکت و بالندگی تئاتر و سینما و هنر ایران کمک کرد. پورحسینی از ماندگاران صحنه هنر ایران است و نام و یاد و هنرش در یاد و جان مردم ماندگار است.

درگذشت این هنرمند گرانقدر را به خانواده گرامی و هنرمندان و هنردوستان تسلیت می گویم و برای زنده یاد پورحسینی علو درجات را از درگاه خداوند خواستارم.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
خانه موسیقی ایران بطور جدی در صدد ثبت اول مهرماه و سالروز تولد استاد شجریان به عنوان روز ملی موسیقی در تقویم رسمی ایران است و لازم است وحدت هنرمندان و اهالی موسیقی بیش از پیش حفظ شود.

به گزارش سایت خانه موسیقی، سال هاست که ثبت روز ملی موسیقی در تقویم رسمی کشور به عنوان یکی از مطالبات اهالی موسیقی و فعالان این حرفه مطرح است و خانه موسیقی در چند دوره مختلف این مطالبه صنفی را پیگیری کرده است، اما در هر دوره با تغییر دولت های مختلف این کار با مخالفت هایی روبرو شد و به سرانجام نرسید.

هفتم فروردین مصادف با روز جهانی تئاتر از سوی هنرمندان تاتر و تصویب مراجع دولتی به عنوان روز ملی هنرهای نمایشی و 21 شهریور ماه نیز به همت خانه سینما به عنوان روز ملی سینما نام گرفته اند. متاسفانه تاکنون هیچ روزی به هنر موسیقی در تقویم رسمی کشور تعلق ندارد. موسیقی به عنوان هنری جهانی و تاثیر گذار که به نوعی قدیمی ترین هنر بشریت محسوب می شود در ایران سابقه ای به قدمت تاریخ این سرزمین دارد.

از این رو خانه موسیقی حدود دو دهه پیش با اتفاق نظر اعضای هیئت مدیره و شورای عالی وقت تصمیم گرفت تا روز تولد حکیم ابونصر فارابی را به عنوان روز ملی موسیقی نامگذاری کند و این موضوع پس از تصویب در شوراهای دولتی مربوطه در نهایت با کم لطفی مسئولان دولتی وقت روبرو شد و مورد تصویب قرار نگرفت.

خانه موسیقی جشن سالیانه خود را از ابتدا هر ساله در مهر ماه و همزمان با تولد موسیقی دان بزرگ، فارابی و به مناسبت تاسیس این نهاد صنفی موسیقی دانان ایران، برگزار می کند تا نمادی برای روز موسیقی حفظ شود. اما به دلیل مصادف شدن برخی ایام با مهر ماه تاریخ جشن خانه موسیقی هم هر از چند یکبار جابجایی داشته است. با این حال از ابتدای تاسیس این نهاد صنفی، روزی در مهرماه به عنوان نماد روز موسیقی شناخته می شود.

پس از رد شدن پیشنهاد سالروز تولد فارابی به عنوان روز ملی موسیقی، خانه موسیقی در دو دهه گذشته با نظر سنجی از اعضای هیئت مدیره کانون ها و هنرمندان در مراسم مختلف نظیر جشن سالیانه، نشست های ماهیانه و مراسم مشابه از هنرمندان و علاقمندان به این نتیجه رسید که بهترین گزینه برای نامگذاری روز ملی موسیقی، تولد استاد محمدرضا شجریان به عنوان تاثیرگذار ترین هنرمند ایرانی در پنجاه سال اخیر و با توجه اقبال بی سابقه ی مردمی از این هنرمند است؛ و اگر نهادی بر این باور است که تاریخ دیگری برای روز موسیقی مناسب است خانه موسیقی مطابق آرای حداکثری عمل خواهد کرد.

در پی درگذشت استاد محمدرضا شجریان، ریاست سابق شورای عالی خانه موسیقی، تشییع با شکوه و بی سابقه پیکر این استاد برجسته و در پاسخ به درخواست هزاران نفر از اعضای خانه موسیقی که از طرق مختلف مستقیم و غیر مستقیم به این نهاد ارسال شد، شورای عالی و هیئت مدیره خانه را به این اتفاق نظر رساند تا روز اول مهرماه و سالروز تولد این هنرمند برجسته ایرانی به عنوان روز ملی موسیقی نامگذاری شود.

از این رو داریوش پیرنیاکان(دبیر و سخنگوی شورایعالی) این پیشنهاد را روز 19 مهرماه 1399 در توس و مراسم خاکسپاری استاد شجریان مطرح کرد و حمیدرضا نوربخش(مدیرعامل خانه موسیقی) در سخنانش بر آن تاکید ورزید. پس از مطرح شدن این موضوع، هنرمندان، رسانه ها و مردم هنردوست استقبالی بی سابقه از خود نشان دادند و در کمترین زمان ممکن از سوی خانه موسیقی نامه ای به شورای فرهنگ عمومی برای نامگذاری روز ملی موسیقی ارسال گردید.

پس از رسانه ای شدن فعالیت خانه موسیقی در جهت ثبت روز ملی موسیقی و در حالی که می رود تا با پیشنهاد خانه موسیقی مطابق بر یک خواسته و مطالبه ی ملی ثبت روز موسیقی بالاخر به سر انجامی برسد، روز چهارم آذر که در برخی منابع زاد روز فارابی عنوان شده است، نامه ای خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در چند رسانه معدود منتشر می شود که مدعی درخواست 30 تن از موزیسین های کشور برای ثبت روز موسیقی در چهارم آذر بود.

با توجه به همزمانی کاملا هماهنگ شده و سوال برانگیز این نامه با فعالیت های خانه موسیقی، روابط عمومی خانه موسیقی در تماس با چند تن از هنرمندانی که نامشان پای این امضا آمده تماس داشت و برخی هنرمندان افراد مدعی شدند هیچ نامه ای را مطالعه نکردند و با تلفن های مکرر شخصی با درخواست روز گرامیداشت یا بزرگداشت فارابی مواجه شدند که در نهایت مورد موافقت آنها بوده است. برخی با وجود مطالعه نامه از اقدامات خانه موسیقی برای ثبت روز اول مهر بی خبر بوده و جالب تر اینکه یکی از افراد وجود نام خود را در این نامه کاملا انکار کرد و در نهایت با شخص هماهنگ کننده اسامی و امضا ها تماس برقرار کرده و نام خود را از این نامه حذف کرد که گفته شد از فردا صبح نام دیگری در رسانه ها به جای ایشان جایگزین می شود.
(مستندات تکذیبیه برخی از این هنرمندان در گفتگو با روابط عمومی خانه موسیقی موجود است و در صورت نیاز منتشر می گردد.)

ظاهرا جریانی مشکوک سعی دارد وحدت و یکدلی که پس از درگذشت استاد شجریان در جامعه بزرگ موسیقی کشور حاصل شده را با مطرح کردن موضوعاتی خدشه دار کنند. اهالی شریف موسیقی ایران در چنین بزنگاه هایی باید با اطلاع دقیق از موضوعات مطرح شده با امضای آن موافقت خود را اعلام نمایند، چنانچه در خصوص نامه اخیر از نیمی از افراد اظهار داشتند که در گفتگوها اساسا روز فارابی برای آنها مطرح شده نه روز ملی موسیقی.

بنظر می رسد این اقدام شتابزده تنها در صدد لوث کردن ثبت روز ملی موسیقی است چراکه اگر جمع کنندگان امضا نیت خیر خواهانه داشتند به خانه موسیقی به عنوان تنها نهاد صنفی موسیقیدانان مراجعه می کردند تا با پشتوانه ی مستحکمتری به یک حرکت ملی دست بزنند نه با 30 امضا!

مساله بعدی اینجاست که جریان و افرادی که پشت پرده جمع کردن امضا برای روز تولد فارابی به عنوان روز موسیقی هستند در دودهه اخیر که این موضوع از سوی دولت رد شد کجا بودند و چرا در یک بزنگاه تاریخی برای موسیقی، یک خواسته قدیمی و منتفی شده را دوباره مطرح می کنند؟

باید دید چه افرادی و با چه اهدافی چنین نامه ای را منتشر می کنند تا فعالیت، کوشش و پیگیری های صنفی خانه موسیقی را با جبهه بندی های غیر واقعی بی اثر نشان دهند و در نهایت با تظاهر به تشتت آرای هنرمندان موسیقی از یک وحدت و انسجام برای رسیدن به مطالبه ای صنفی و ملی جلوگیری کنند؟

با این اوصاف خانه موسیقی وظیفه خود می داند، بیش از پیش پیگیر ثبت روز اول مهر ماه به عنوان روز ملی موسیقی باشد و در این راه دست تک تک استادان پیشکسوت، هنرمندان، علاقمندان و مردم ایران را به گرمی می فشارد و در صورت نیاز با راه اندازی کمپین های ملی و گسترده در این راه قدم بر خواهد داشت.

محمدرضا شجریان، استاد آواز ایران در یک دهه پایانی عمر با بی مهری ها و ممنوع الکاری ها مواجه بود و حتی برخی رسانه های خاص طی سال های اخیر اورا با عنوان وطن فروش خطاب کردند و همواره تحت فشار بود. شجریان در تمام دوران زندگی هنری اش و هیچگاه جانب مردم ایران را رها نکرد و تا پایان عمر پرثمره اش بر راه و روش خود استوار و پایدار ماند و همین دلایل او را به عنوان یک چهره ملی و ماندگار در اذهان مردم و جامعه حفظ کرده است.

لینک خبر :‌ گیتی آنلاین
تدوین سند ملی هنرهای تجسمی بر اساس چارچوب تدوین اسناد ملی حوزه فرهنگ به عهده شورای انقلاب فرهنگی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. از این رو اداره کل هنرهای تجسمی با دعوت از نمایندگان انجمن های صنفی هنری برای ارائه دیدگاه ها، نخستین جلسه را برگزار کرد.

به گزارش ایلنا، هادی مظفری (مدیرکل هنرهای تجسمی) گفت: با توجه به آنچه در ماده واحده فرایند و مرجع تدوین سند ملی هنرهای تجسمی آمده، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وظیفه تدوین این سند را به عهده دارد.

وی افزود: ما قبل از تدوین هر گونه سند باید دیدگاه های تخصصی انجمن های هنری را برای نوشتن سند گردآوری کنیم. تشکیل کمیته تخصصی و تیم تحقیق برای انجام مطالعات کارشناسی و تهیه پیش نویس با رویکرد استفاده حداکثری از ظرفیت هنری و کارشناسی کشور و همچنین ارائه برنامه زمان بندی از اولویت هاست.

سید امین مویدی (مشاور برنامه ریزی و نظارت راهبردی معاونت هنری) در ادامه گفت: در نقشه مهندسی فرهنگی کشور 10 راهبرد اصلی و 20 اقدام ملی درج شده که در تهیه و تدوین سند ملی هنرهای تجسمی اهمیت دارد. ما در این سند مسائل و مشکلات حوزه هنرهای تجسمی مانند مالکیت معنوی، اقتصاد هنر و ظرفیت های درآمدزایی و همچنین مسائلی مانند شغل بودن کار هنری، مالیات و نظام صنفی هنر را ارائه می کنیم.

هنرمندان حاضر در جلسه نیز به خواسته ها و مسائل و مشکلات مبتلابه جامعه هنری خود اشاره کردند که این موارد باید در سند بالادستی و موارد قانونی لحاظ شود.

جمال رحمتی (نماینده هنرمندان کاریکاتور)، مهردخت دارابی (نماینده هنرمندان طراحان گرافیک)، بهزاد اژدری (نماینده هنرمندان سرامیست)، عباس مجیدی (نماینده هنرمندان مجسمه ساز )و علی اشرف صندوق آبادی (نماینده هنرمندان خوشنویسان) در این نشست حضور داشتند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
هادی مرزبان گفت: تله تئاتر تولیدی ارزان است؛ با بودجه یک سریال که گاهی از کمترین کیفیت برخورددار است این امکان وجود دارد تا 30 تله تئاتر تولید شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۵ سایت های دیگر : روزنامه مردم سالاری

سرویس تئاتر هنرآنلاین : هادی مرزبان نویسنده و کارگردان تئاتر در گفت وگو با هنرآنلاین درباره توجه صدا و سیما به بازپخش تله تئاترها در این روزها که تئاتر و فعالیت های نمایشی تعطیل است، گفت: به محض اینکه بلای خانمان سوز ویروس کرونا وارد کشور شد اولین ترکش آن دامن گیر من شد که قرار بود نمایشی را با حدود 50 بازیگر در تالار وحدت به صحنه آورم.

او در ادامه افزود: پس از این ماجرا طی مصاحبه هایی بارها و بارها تاکید داشتم که ما نباید دست روی دست بگذاریم و کاری انجام ندهیم. در این شرایط تماشای تئاتر ممکن است سلامت مردم را به خطر بیندازد اما باید به دنبال راهکاری باشیم و اقدامی انجام دهیم. در همان زمان پیشنهاد دادم که تلویزیون باید وارد ماجرا شود.

مرزبان همچنین عنوان کرد: به اعتقاد من، یا تلویزیون با تئاتر دچار عناد است و یا به دلیل ناآگاهی و شناخت نادرست از این هنر در جریان نیست که تئاتر چه امکاناتی دارد و چگونه می تواند مسائل و مشکلات جامعه را از نظر فرهنگی اجتماعی حل کند. تلویزیون باید بداند که هدف از تئاتر، تربیت و اصلاح جامعه است و این رویکرد هنر نمایش در این روزها کارکرد بسیاری دارد.

این کارگردان تئاتر ضمن اشاره به اینکه در بدو مدیریت قادر آشنا در اداره کل هنرهای نمایشی پیشنهاداتی را با او مطرح کردم، اظهار کرد: در همان ابتدای مدیریت آشنا به عنوان خوش آمدگویی به دیدارش رفتم و به او گفتم؛ اکنون که در این شرایط به سر می بریم نباید دست روی دست بگذاریم و بی شک حرکت این کشتی در اقیانوس آرام مشکلی ندارد، مهم آن است که در این شرایط طوفانی به درستی هدایت شود و این موضوع که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور گذر از این شرایط وارد مذاکره با تلویزیون شود بسیار حائز اهمیت است. خوشبختانه آقای قادر آشنا از این پیشنهاد استقبال کرد.

او در ادامه افزود: پیشنهاد من این بود تا با پا در میانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تلویزیون، تئاترها را به صورت تله تئاتر پخش کند تا ببیندگان در خانه بتوانند پای تماشای آن بنشینند. به شخصه با پخش تئاترها در فضای مجازی موافق نیستم چراکه معتقدم تماشای تئاتر مراسم خاص خود را دارد و باید برای آن ارزش قائل شد و تماشاگر یک وجه تئاتر است و باید برای او حرمت قائل شویم.

هادی مرزبان ضمن اشاره به اینکه ویروس کرونا ممکن است مدت ها با ما بماند و در صورتی که فکر درستی به منظور گذر از این شرایط برای تئاتر و اهالی تئاتر نشود، ممکن است تا 3- 4 سال آینده از این هنر تنها نامی در کتاب ها بماند، تصریح کرد: بازپخش تعدادی تله تئاتر از تلویزیون اتفاق زیبایی است که این روزها آنجام می شود، اما کافی نیست. تلویزیون باید آستین ها را بالا زده و از هنرمندان به منظور تولید تله تئاترهایی دعوت کند. خصوصا در این شب ها که مردم در خانه ها حبس هستند و در کنار فرهنگسازی نیازمند سرگرمی نیز هستند.

او در ادامه گفت: قرار بر این بوده که تلویزیون دانشگاه باشد و براین اساس باید امروز در این مسیر هزینه کند. تله تئاتر تولیدی ارزانی است و با بودجه یک سریال که گاهی از کمترین کیفیت برخورددار است این امکان وجود دارد تا 30 تله تئاتر تولید شود. تلویزیون باید باور داشته باشد که تئاتر چه کارکردهایی در کنار سرگرمی در جامعه دارد. چرا مردم نباید به جای اینکه شب ها پای شبکه های خارجی بنشینند، تماشاگر تله تئاترهای خودمان باشند؟

مرزبان با بیان اینکه با تولید تله تئاتر باید جای خالی تئاتر را پر کنیم، یادآور شد: تئاتر دچار معضل شده است و باید به فریاد آن برسیم. بسیاری از هنرمندان تئاتر این روزها با سیلی صورت خورد را سرخ نگاه می دارند و گلایه ای نمی کنند و در صورتی که به سمت تولید تله تئاتر سوق داده شوند درآمدی در این روزهای سیاه کسب خواهند کرد. در پایان امیدوارم تلویزیون تولید تله تئاترها را آغاز کند.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
روزنامه اینترنتی فراز نوشت: همیشه امکان اینکه آسمان بر سرمان بیفتد هست؛ تئاتر به وجود آمده است که این را به ما یادآوری کند ؛ این جمله آنتونن آرتو، نویسنده، بازیگر و کارگردان فرانسوی عجیب به حال و روز این روزهای هنرهای نمایشی نزدیک است، هنری که تا پیش از مصیبت کرونا هم چندان حال و روز خوشی نداشت و حال این ویروس و اثرات شومش تنها بهانه ای کوچک شد که پس از سال ها زانو بزند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۵

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

روزنامه اینترنتی فراز نوشت: همیشه امکان اینکه آسمان بر سرمان بیفتد هست؛ تئاتر به وجود آمده است که این را به ما یادآوری کند ؛ این جمله آنتونن آرتو، نویسنده، بازیگر و کارگردان فرانسوی عجیب به حال و روز این روزهای هنرهای نمایشی نزدیک است، هنری که تا پیش از مصیبت کرونا هم چندان حال و روز خوشی نداشت و حال این ویروس و اثرات شومش تنها بهانه ای کوچک شد که پس از سال ها زانو بزند.

بلاتکلیفی هنرهای نمایشی در روزهای تعطیلی و قرنطینه

این روزها تعطیلی دو هفته ای بسیاری از مشاغل در سطح پایتخت و شهر های بزرگ که در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند، نقل اصلی بسیاری از محافل است. کم تر از یک هفته از اعلام محدودیت های شدیدتر ناشی از کرونا در 24 مرکز استان های کشور از جمله تهران گذشته است؛ تعطیلی که تمامی مشاغل گروه های 2، 3 و 4 را به مدت دو هفته در بر می گیرد، تعطیلی که علیرغم واکنش خاص از سوی سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد مجتبی حسینی، معاون هنری وزیر ارشاد، قادر آشنا، مدیرکل هنر های نمایشی و نیز دیگر مدیران زیرمجموعه های تئاتر دولتی، به نظر می رسد همانند سینماها، متوجه هنرهای نمایشی نیز باشد. از طرفی در طول عمر نزدیک به یک ساله کرونا در ایران، شاهد انفعال تمام قد تمام مسئولان مربوطه هنرهای نمایشی نیز بودیم؛ چراکه نه توانستند مخالفت خود را نسبت به برخی تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کنند و نه حتی علنی اعلام کردند که مثلا تئاتر در شرایط فعلی باید تا مدتی تعطیل بماند. در این شرایط گروه های تئاتری مدام در وضعیت تمرین کردن یا نکردن، اجرا رفتن یا نرفتن قرار گرفته اند و این روند فرسایشی وضعیت فکری و روانی آن ها را مختل کرده است و گویی تبدیل به توپ پینگ پنگی سرگردان در میانه بی کفایتی تصمیم گیرندگان در رفت و برگشتند! پیش از این و با تعیین محدودیت های جدید مبنی بر اینکه فعالیت های تئاتری باید تا قبل از ساعت 18 انجام شود، هیچ کدام از مدیران و مسئولان تصمیم گیرنده و در رأس آن ها وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اقدام مشخصی در خصوص روشن شدن وضعیت فعالیت گروه های نمایشی نکردند تا اینکه این محدودیت ها به فصل تعطیل کامل همه فعالیت ها متصل شد!

از جشنواره تا نمایش آنلاین

تئاتر جزو هنر هایی است که در دروان کرونا آسیب جدی به آن وارد شده است. اگر چه سینما یا موسیقی تا حدودی از ظرفیت اجرای آنلاین برخوردار هستند، اما تئاتر به عنوان هنری که حضور فیزیکی و به اصطلاح دم تماشاگر در آن اهمیت ویژه ای دارد، به دلیل از دست دادن این عامل دچار چالش جدی است. در این میان یکی از موضوعات در عرصه تئاتر برگزاری جشنواره هاست. جشنواره تئاتر عروسکی و جشنواره فجر دو رویداد مهم عرصه نمایش در ایران هستند که دبیران شان با چالش چگونگی برگزاری آن ها دست و پنجه نرم می کنند. از سویی دیگر مشکلات معیشتی فعالان تئاتر در دوران کرونا سبب شده برخی از این فعالان مقابل برگزاری جشنواره های تئاتر یک علامت سؤال بزرگ قرار دهند. چراکه اگر دو عامل جشنواره و آنلاین شدن را ترکیب کنیم ، باز هم برای محقق شدن آن، باید گروه وجود داشته باشد، تمرین و روند تولید را طی کند و به همین خاطر همه عوامل و گروه را درگیر شرایط خطرناکی می کند. در این میان جالب است بدانید در حال حاضر برخی از هنرمندان تئاتر و اعضای خانه تئاتر به دنبال این هستند که هنر کارت بگیرند تا بر اساس آن برای 9 ماه بیکاری مبلغ یک میلیون و 500هزار تومان دریافت کنند که این مبلغ برای چند ماه بیکاری یک شوخی است!

بودجه احتمالی جشنواره صرف چه می شود؟!

دبیر سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر در مصاحبه ای اعلام کرده که ممکن است این جشنواره حداقل با یک سوم ظرفیت یا حتی بدون تماشاگر و فقط برای اجرای داوری به صورت زنده برگزار شود. اما اظهار نظر او درباره بودجه این دوره هم جالب توجه است: قطعاً در این دوره هر چقدر بودجه به جشنواره تعلق بگیرد، تمام آن برای هنرمندان داخلی هزینه خواهد شد و حتی اگر مهمان یا اجرای خارجی هم داشته باشیم، قطعاً از این بودجه برای آن ها خرج نخواهد شد و بودجه آن باید به طریق دیگری تأمین شود. بودجه ای که برای این دوره پیشنهاد داده ایم، مبلغ 6میلیارد و اندی است که از بودجه سال گذشته تقریباً حدود یک میلیارد تومان هم کمتر است، اما هنوز این بودجه مصوب نشده که امیدوارم همین مبلغ تصویب شود و کمتر نشود !

وضعیت مبهم خسارت کرونا بر تئاتر

شانزدهم اردیبهشت سال 97، ایرج راد در اظهارنظری از کسر درصدی از قرارداد هنرمندان بابت بیمه تامین اجتماعی خبر داد و آن را غیرقابل توجیه عنوان کرد. رئیس هیات مدیره خانه تئاتر درحالی از این کسر پول –که می توانست به ملاکی برای دریافت خدمات بیمه در آینده منجر شود– انتقاد می کرد که وضعیت شغلی هنرمندان در تئاتر مبهم است. ایرج راد در همان انتقاد گفته بود: مگر هنرمند، پژوهشگر یا نویسنده برای اجرای اثر خود، به کارگری نیاز دارد که باید بابت این کارگر موهومی حق بیمه بپردازد. او همچنین به این نکته اشاره کرد که در کسر این رقم سازمان تامین اجتماعی خدماتی به هنرمندان ارائه نمی دهد.این گفته ها بی پاسخ می ماند و درباره مساله مفاصانامه های بیمه در حوزه تئاتر پاسخ روشنی ارائه نمی شود. هرچند برخی بر این باور بودند این بیمه می تواند مسائلی چون ازکارافتادگی حین کار را شامل شود یا حتی می تواند به عنوان سابقه کاری در ساختار بیمه ثبت شود؛ اما تشکل های تئاتری در روشن کردن ماجرا اقدامی نکردند و دولت در ساحت وزارت های ارشاد و کار اطلاع رسانی دقیقی انجام نداد. نتیجه کار آن شد که وضعیت شغلی تئاتر مبهم باقی بماند. حال با شیوع کرونا و در تلاش برای ارزیابی خسارت واردشده به تئاتر مشکل بالا عیان می شود. هیچ اطلاعاتی از وضعیت شغلی هنرمندان وجود ندارد. قراردادی ثبت نشده است تا مسئولان ارشاد دریابند به افراد چه خسارتی وارد شده است. وضعیت بیمه بسیار مبهم است و اساسا تشکل ها، برای ثبت حرفه خود اقدام ویژه ای نداشته اند و هم اینکه چشم انتظار تفاهم نامه ای بودند که در ایام کرونایی میان وزارت ارشاد و کار منعقد شده بود و با آمدن کرونا عملا معلق شد. با اینکه قادر آشنا، مدیرکل هنرهای نمایشی به اتابک نادری ماموریت می دهد گزارشی درمورد خسارت واردشده از تعطیلی تئاتر فراهم کند؛ اما طبق گزارش فرهیختگان، این گزارش بدون داده خاصی منتشر می شود. هیچ اطلاعات مناسبی برای ارزیابی وضعیت خسارت وجود ندارد. مشخص نیست سطح درآمدی هر هنرمند به چه میزان است. حتی درمورد تعداد هنرمندان تئاتر نیز اطلاعات مناسبی وجود ندارد و درنهایت همه چیز باید به سامانه استقرار گروه ها در شهرستان ها و اعضای خانه تئاتر ختم شود. این به معنای حذف بیشتر هنرمندان تئاتر است که عضویتی در هیچ تشکلی ندارند اما علت چیست؟

اعلام گردش مالی، خط قرمز مدیران تئاتر

یکی از مشکلات عمده در حوزه تئاتر نبود اطلاعات دقیق درباره گردش مالی است. به جز سالن های دولتی هیچ عرصه تئاتری دیگری اقدام به انتشار فروش آثار نمی کند و آن را خلاف حریم شغلی خود می داند. در حالی که در سینما سال ها فروش گیشه ها اعلام می شود، در تئاتر مقاومت عجیبی نسبت به این مساله وجود دارد. نتیجه آنکه هیچ ارزیابی برای آنکه تعطیلی تئاتر به چه میزان خسارت به گروه های تئاتری وارد کرده است وجود ندارد. به نظر می رسد تئاتر در دردسری گرفتار شده بود که شاید به نوعی خود نیز عاملش باشد.

اما راه نجات چیست؟!

در محافل دولتی که برای جبران خسارت تشکیل می شود حتی نامی هم از تئاتر نمی برند. در این شرایط شاید بهتر است خانواده نمایش، با همان اندک درآمدی که می توان از نمایش آنلاین داشت، صورت خود را سرخ نگاه دارند. عده ای نیز چشم امید به تلویزیون دارند تا با پوشش فیلم تئاتر ها به صورت گسترده، حامی باشد هرچند این نیز با رسالت تئاتر که زنده بودن است مغایر است اما با پیشینه فیلم تئاتر ها آن هم با مشارکت اهالی اصیل و قدیمی تئاتر ایران کاملا همخوانی دارد. با این حال گویی این حوزه کماکان باید برای توسعه زیرساخت هایش بکوشد تا با موج تازه کرونا، بر تعداد بیکاران این حوزه افزوده نشود.

لینک کوتاه کپی لینک

لینک خبر :‌ انتخاب
موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران با صدور پیام، شهادت استاد محسن فخری زاده را تسلیت گفت.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، در متن این پیام آمده است:

بسم رب الشهداء و الصدیقین
یُرِیدُونَ لِیُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَاللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ کَرِهَ الْکَافِرُونَ ...

خانه کتاب و ادبیات ایران شهادت دانشمند هسته ای استاد محسن فخری زاده را به امت شهید پرور ایران اسلامی و اصحاب فرهنگ و هنر کشور تبریک و تسلیت عرض می کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، در متن این پیام آمده است:

بسم رب الشهداء و الصدیقین
یُرِیدُونَ لِیُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَاللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ کَرِهَ الْکَافِرُونَ ...

خانه کتاب و ادبیات ایران شهادت دانشمند هسته ای استاد محسن فخری زاده را به امت شهید پرور ایران اسلامی و اصحاب فرهنگ و هنر کشور تبریک و تسلیت عرض می کند.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
تهران- ایرنا- پاییزه کتاب 99، با فروش حدود 20 میلیارد تومانی، فروش کلی طرح های فصلی را طی 15 دوره و از سال 94 تاکنون به بیش از 50 میلیارد تومان رساند، رقمی که شاید التیام بخش زخم کاری بازار نشر باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۸ سایت های دیگر : خبر 24

به گزارش روز شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، پاییزه کتاب 99 که از بیست و چهارم تا سی ام آذر، هم زمان با هفته کتاب برگزار شد، حرف های تازه ای برای گفتن داشت. این رویداد فرهنگی با وجود شرایط نگران کننده شیوع کرونا در کشور، توانست ویژگی های خود را نشان بدهد، طرحی که برای شرایط عادی طراحی شده بود، در یک موقعیت بحرانی به کمک اقتصاد نشر ایران آمد.

فروش پایانی طرح پاییزه کتاب 99، مانند طرح تابستانه در یک قدمی 20 میلیارد تومان ایستاد، آماری که نشان می دهد با وجود همه مشکلات اقتصادی و گرانی ها، باز هم مردم برای خرید کتاب هزینه می کنند. مقایسه این دو دوره با دو دوره مشابه سال گذشته با وجود افزایش 40 درصدی قیمت کتاب، چشمگیر است و درصد فروش با احتساب تورم هم از افزایش خرید خبر می دهد.

در بهارانه کتاب، فروش کلی کتاب ها با وجود این که افزایش قیمت وجود نداشته است 11 میلیارد تومان بوده است اما ناگهان در تابستان و پاییز 99 افزایش چشمگیری در تعداد و ارزش کتاب های فروخته شده دیده می شود.

پاییزه کتاب 98، به دلیل قطعی سراسری اینترنت در سراسر کشور با اختلال زیادی همراه بود و از این جهت قابل مقایسه نیست اما فروش کتاب در عیدانه، تابستانه و پاییزه 99 را می توان یکی از رکوردهای فروش کتاب در کشور دانست.

تعطیلی نمایشگاه کتاب و مشکلاتی که به دلیل شیوع کرونا برای فروش حضوری وجود دارد یکی از مهمترین عواملی بوده که فروش کتاب را افزایش داده اما باید روی این موضوع بیشتر تمرکز کرد، شاید اگر طرح های فصلی با مدیریت بهتری برگزار شوند، بتوان نمایشگاه کتاب تهران را هم به شکل حرفه ای تری در قالب یک نمایشگاه نه یک فروشگاه، برگزار کرد.

در پاییزه کتاب حدود 459 هزار نسخه کتاب به فروش رسیده است. در تابستانه که ارزش فروش ریالی آن با پاییزه تفاوت چندانی نداشت، 508 هزار نسخه کتاب به فروش رسیده که با در نظر گرفتن تفاوت قیمت کتاب های تولید شده، این کم شدن تعداد نسخه های فروخته شده، چندان بعید نیست.

اما این دو طرح از دوره های قبلی بسیار موفق تر بودند، در طرح بهارانه کتاب 99، 304 هزار عنوان کتاب به فروش رفته است و این رقم به معنای افزایش 40 درصدی از نظر تعداد فروش نسخه های کتاب است. همزمان شدن پاییزه کتاب با دور دوم قرنطینه خانگی در آغاز آذر ماه دلیل دیگری برای فروش بیشتر کتاب ها به نظر می رسد در مجموع سه طرح فصلی که در سال 99 برگزار شده است، یک میلیون و 271 هزار نسخه کتاب به فروش رسیده است که می توان آن را دستاورد خوبی برای بازار کتاب دانست.

با در نظر گرفتن فروش طرح پاییزه کتاب، که فروشی حدود 20 میلیارد تومان داشته است، گردش مالی سه طرح برگزار شده، بیش از 50 میلیارد تومان بوده است، که این رویداد اقتصادی بیش از دو برابر و نیم از کل فروش نمایشگاه کتاب تهران به شما ر می رود.

سال گذشته که نمایشگاه کتاب برگزار شد، فروش تابستانه و عیدانه کتاب از 12 میلیارد تومان بیشتر نشد اما امسال، دستاورد طرح های فصلی درباره این نکته سخن می گوید که می توان به جایگزین هایی برای نمایشگاه کتاب فکر کرد.

پاییزه کتاب با همکاری 861 کتابفروشی در سراسر کشور، برگزار شد که این نکته هم از افزایش کتابفروشان حاضر در طرح خبر می دهد، در طرح تابستانه 773 کتابفروشی و در طرح بهارانه 685 کتابفروش حضور داشتند که همین نکته از افزایش 14 درصدی نسبت به تابستانه و 30 درصدی نسبت به بهارانه کتاب خبر می دهد. شاید کتابفروشان به این نتیجه رسیده اند که همکاری با طرح های فصلی می تواند برای فروش بیشتر و درآمدزایی به آنها کمک کند.

امسال در هر سه دوره، پس از تهران، خراسان رضوی و اصفهان در رتبه های بعدی فروش جای گرفتند و آمار قابل توجهی را ثبت کردند.

پس از پایان این طرح ها، آنچه در پایان سال باید چشم انتظارش باشیم، نمایشگاه مجازی کتاب است، رویدادی که به گفته ایوب دهقانکار، مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در زمستان به وقوع می پیوندد.

باید دید آیا این نمایشگاه می تواند مرهمی بر رنج بازار کتاب باشد؟

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سال 1394، برای هدفمندکردن یارانه نشر طرح های فصلی فروش کتاب را آغاز کرد؛ در این طرح ها کتابفروشی ها می توانند روی فروش کتاب به خریداران تخفیف بدهند و مبلغ تخفیف داده شده را از وزارت خانه دریافت کنند.

در این طرح ها که با نام طرح های فروش فصلی مشهور شده اند، کتابفروشی هایی که شرایط لازم را داشته باشند، پس از ثبت نام، می توانند کتاب های خود را که با شرایط تعیین شده مطابقت داشته باشند به خریداران بفروشند. پاییزه کتاب 99، پانزدهمین دوره از طرح های فصلی فروش کتاب، با هدف حمایت از کتابفروشان بود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۷ سایت های دیگر : خبرگزاری صدا و سیما میزان

خبرگزاری آریا- نمایشگاه مجازی کتاب در حالی به روز های برگزاری خود نزدیک می شود که "آماده سازی سامانه " این نمایشگاه در دستور کار خانه کتاب و ادبیات ایران قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاری آریا، حسین صفری افزود: بحث برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران مدتی است که به عنوان یکی از طرح های حمایتی صنعت نشر در دستور کار قرار دارد، اما این نمایشگاه به تنهایی نمی تواند جایگزین نمایشگاه کتاب تهران باشد.
معاون اقتصاد و فرهنگ خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: این طرح حمایتی اولین بار برگزار می شود و" خانه کتاب و ادبیات ایران " به عنوان مجری این طرح، مطالعات زیادی انجام داده است تا بتواند این نمایشگاه را به بهترین شکل برگزار کند.
وی افزود: ما در تمام نمایشگاه های مجازی کتاب جهان که تا کنون برگزار شده است شرکت کرده ا یم تا با استفاده از تجربه دیگر کشورها، بتوانیم به الگویی مناسب برسیم.
صفری گفت:البته بین نمایشگاه کتاب تهران و نمایشگاه های دیگر کشور ها (که بیشتر جنبه خرید و فروش حق مولف در آن مطرح است و کمتر کتاب به صورت فیزیکی جابجا می شود) تفاوت های زیادی هست. به همین دلیل ما تلاش کردیم با همکاری برخی سازمان ها شرایطی فراهم کنیم که تعریف بهتری از " سامانه خرید و فروش کتاب " ارائه کنیم.
معاون اقتصاد و فرهنگ خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: ما سعی کردیم برنامه ها را طوری طراحی کنیم که کتاب به راحتی به دست مردم برسد و با مجموعه " پست " هماهنگی لازم را انجام دادیم تا مردم کمتر هزینه کنند.
وی افزود: بحث دیگر، موضوع یارانه هایی بود که برای خرید کتاب به " اهل قلم، طلاب و دانشجویان " پرداخت می شود. بر این اساس لازم بود تا در سامانه شرایطی ایجاد شود که صحت سنجی لازم صورت بگیرد. به همین منظور سامانه نمایشگاه کتاب را به سامانه های احراز هویت و ثبت احوال و اداره پست مرتبط کردیم.
صفری گفت: نکته دیگری که در برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب در دستور کار قرار دادیم، تغییر آیین نامه های نمایشگاه بود که با توجه به شرایط به وجود آمده از شیوه های دیگری در برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران استفاده کنیم. این آیین نامه با همکاری اصناف نشر تغییر می کند و به زودی اطلاع رسانی می شود.
"نمایشگاه مجازی کتاب تهران " بنا بر اعلام مسئولان وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی قرار است اواخر آذرماه برگزار شود.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از صدا و سیما، هفته گذشته خانه کتاب و ادبیات ایران در اطلاعیه ای از ناشران خواست تا مشخصات خود را در سامانه نمایشگاه به روز رسانی کنند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری آریا
شادروان سید مهدی علوی، از نام آوران پیشکسوت عرصه چاپ، که خود از خانواده ای ارجمند در تاسیس اولین جایگاه های چاپ در کشور بود، این میراث پرارج خانوادگی و ملی را تداوم بخشید و در شهر دلیرپرور بوشهر، نه تنها به فعالیت پردامنه ای در حوزه چاپ و نشر پرداخت، که با همتی چشمگیر و پیگیرانه، روند تاسیس موزه چاپ و نشر را دنبال کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۷ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، به دنبال درگذشت سید مهدی علوی چاپخانه دار پیشکسوت استان بشر مهرزاد دانش مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با صدور پیامی ضایعه درگذشت وی را تسلیت گفت.

در این پیام آمده است؛

در روزگار دشواری که عفریت بیماری، سایه هولناکش را بر وجود نازنین همنوعان و هموطنان انداخته و بسیاری از بزرگان اهل فرهنگ، دانش و هنر را قربانی خویش ساخته است، بار دیگر فرهیخته ای از دیار پرافتخار ایران زمین رخت رحل بر تن کرد و به دیار باقی شتافت.

شادروان سید مهدی علوی، از نام آوران پیشکسوت عرصه چاپ، که خود از خانواده ای ارجمند در تاسیس اولین جایگاه های چاپ در کشور بود، این میراث پرارج خانوادگی و ملی را تداوم بخشید و در شهر دلیرپرور بوشهر، نه تنها به فعالیت پردامنه ای در حوزه چاپ و نشر پرداخت، که با همتی چشمگیر و پیگیرانه، روند تاسیس موزه چاپ و نشر را دنبال کرد.

اینجانب، فقدان جبران ناپذیر شادروان علوی را به خانواده محترم و همکاران ارجمندش تسلیت عرض می کنم و برای روح ایشان آرامش و آمرزش، و برای بازماندگان گرامی، شکیبایی و تندرستی آرزومندم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، به دنبال درگذشت سید مهدی علوی چاپخانه دار پیشکسوت استان بشر مهرزاد دانش مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با صدور پیامی ضایعه درگذشت وی را تسلیت گفت.

در این پیام آمده است؛

در روزگار دشواری که عفریت بیماری، سایه هولناکش را بر وجود نازنین همنوعان و هموطنان انداخته و بسیاری از بزرگان اهل فرهنگ، دانش و هنر را قربانی خویش ساخته است، بار دیگر فرهیخته ای از دیار پرافتخار ایران زمین رخت رحل بر تن کرد و به دیار باقی شتافت.

شادروان سید مهدی علوی، از نام آوران پیشکسوت عرصه چاپ، که خود از خانواده ای ارجمند در تاسیس اولین جایگاه های چاپ در کشور بود، این میراث پرارج خانوادگی و ملی را تداوم بخشید و در شهر دلیرپرور بوشهر، نه تنها به فعالیت پردامنه ای در حوزه چاپ و نشر پرداخت، که با همتی چشمگیر و پیگیرانه، روند تاسیس موزه چاپ و نشر را دنبال کرد.

اینجانب، فقدان جبران ناپذیر شادروان علوی را به خانواده محترم و همکاران ارجمندش تسلیت عرض می کنم و برای روح ایشان آرامش و آمرزش، و برای بازماندگان گرامی، شکیبایی و تندرستی آرزومندم.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
شفیعی گفت: کتاب های در دست چاپم هنوز منتشر نشده اند؛ چون ناشران پول کافی را برای انتشار کتاب ندارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۷

کمال شفیعی شاعر کودک و نوجوان، در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره انتشار کتاب های جدیدش گفت: امسال تمام ناشرانی که قرار است کتاب هایم را منتشر کنند، مشکلات اساسی دارند. بنابراین هنوز کتاب های زیر چاپم منتشر نشده اند. از یک سو ناشران پول کافی برای انتشار کتاب را ندارند و از سوی دیگر وضعیت قیمت کاغذ مانع انتشار کتاب ها شده است.

بیشتر بخوانید

شیوع ویروس کرونا دلیل احتیاط بیشتر ناشران برای انتشار کتاب

وی افزود: به دلیل شرایط ناشی از شیوع بیماری کرونا در کشور میزان خرید کتاب بسیار کاهش یافته است؛ به گونه ای که ما مولفان خجالت می کشیم در این شرایط نشر از ناشر سراغ انتشار کتاب هایمان را بگیریم. قرار بود کتابم با عنوان اگر درخت ها پای رفتن داشتند و کتاب دیگرم با عنوان هزار بار بیشتر برای عرضه در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران منتشر شود. نمایشگاه بین المللی کتاب تهران هم که برگزار نشد و این کتاب ها تاکنون منتشر نشده اند.

شفیعی ادامه داد: حتی انتشارات مدرسه که ناشر دولتی است تا کنون نتوانسته کتابم با عنوان هزار بار بیشتر را منتشر و در بازار نشر عرضه کند. کتاب دیگرم با عنوان گفتمان سکوت در ادبیات هم که کتابی پژوهشی است و به دلیل پژوهشی بودن هزینه انتشار بالایی دارد، هنوز در دست ناشر است و وارد بازار نشر نشده است.

این شاعر کودک و نوجوان بیان کرد: امسال تنها چند مورد از کتاب هایم تجدید چاپ شدند؛ از جمله آن ها می توان به انتشار چاپ دوم کتاب به یک زبان عاشق می شویم در نشر مروارید، چاپ دوم کتاب کفش هایم زمانی گاو بود در نشر پیدایش و چاپ دوم روز های منحنی در نشر امیرکبیر اشاره کرد. چاپ دوم کتابم با عنوان در سکوت ماسوا به خط بریل برای نابینایان منتشر شد. این کتاب مجموعه شعر های نیمایی ام برای نوجوانان است.

وی اظهار کرد: ناشران مجموعه آثار در دست چاپم در انتظار بهبود اوضاع بازار کتاب هستند. به هرحال ناشران به وضعیت اقتصادی نشرشان هم فکر می کنند وگرنه خودم دوست داشتم، کتاب هایم منتشر و در بازار نشر عرضه شوند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
سینماپرس: دبیر سی و هفتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران در پایان درباره سرانجام این جشنواره گفت: ما امیدواریم که تا پایان سال بتوانیم جشنواره را برگزار کنیم اگر تا پایان سال این اتفاق رخ ندهد، نتایج را اعلام می کنیم. ما تا پایان سال صبر می کنیم چون جشنواره برای سال 99 است و معنا ندارد به سال بعد موکولش کنیم. به همین ترتیب پرونده جشنواره سی و هفتم باید امسال جمع شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۸ سایت های دیگر : خبرگزاری مهر امروز نیوز فرهنگ وهنر روزنامه جوان آنلاین

به گزارش سینماپرس ، سیدصادق موسوی مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران در گفتگو با مهر درباره بودجه فرهنگی کشور گفت: به نظر می رسد همیشه در فشارهای تاریخی و سیاسی مثل این ایامی که کشور با تحریم های ظالمانه روبه رو بوده و دولت مجبور است سیاست های انقباضی در پیش بگیرد اولویت به سمت مسائل زیستی پیش می رود؛ مثل تأمین مایحتاج اساسی مردم. در این میان اولین چیزی که از گردونه محاسبات خارج می شود، یارانه های حوزه فرهنگ است. البته در سالی که سال سختی بود و در آن قرار داریم، واقعاً این اتفاق در حوزه فیلم کوتاه رخ نداد و بودجه های ما تأمین شد ولی به نظرم در شرایطی که کشور به همدلی بیشتری نیاز دارد و همبستگی بین مردم باید بیشتر شود، شاید افزایش تولیدات فرهنگی و هنری باعث آرامش فکری مردم و باعث شود، اوقات فراغت آن ها به شکل بهتری پر شود به نظرم اگر غفلت نشود و همچنان بتوان در حوزه فرهنگ سرمایه گذاری کرد و این امر را توسعه داد، می شود وضعیت فرهنگی را بهبود داد.

وی افزود: اهالی فرهنگ با همه استعداد و خلاقیتی که دارند عمدتاً طبقه اقتصادی ثروتمندی ندارند، آن ها عمدتاً با همین فعالیت های شخصی خود و یا اندک یارانه هایی که توسط دولت در حوزه فرهنگ پرداخته می شود، امرار معاش می کنند. بنابراین به محض اینکه این سفره ها محدود شود، اثرش روی گروه وسیعی از جامعه هنری دیده می شود. جامعه هنری یک گروه مرجع محسوب می شوند از همین رو مراقبت از اقتصاد اهالی فرهنگ به نظرم مراقبت مهمی است.

توسعه یارانه های فرهنگی باعث مراقبت از امنیت معیشت می شود

موسوی تأکید کرد: وقتی بودجه های فرهنگی تحقق پیدا می کند، یارانه های فرهنگی حفظ و توسعه داده می شود در واقع از امنیت اقتصادی و امنیت معیشت گروه های مرجع مراقبت می شود. ما در حال نزدیک شدن به فصل بودجه بندی هستیم و امیدوارم با حمایت مجلس، اعتبارات حوزه فرهنگ برای همه بخش ها از جمله کتاب، موسیقی، تئاتر، سینما و... توسعه پیدا کند. چون این گروه ها، مرجع هستند و فعالیت این افراد منجر به تولید محتوایی می شود که به درد همه مردم ایران می خورد به ویژه در روزگاری که کرونا می تواند به دلایل مختلف سایه افسردگی را گسترده تر کند به همین ترتیب پویایی و تکاپو در حوزه خلاقه فرهنگ و هنر می تواند خیلی مؤثر باشد.

دغدغه مقام معظم رهبری هم در تمام سال ها حوزه فرهنگ بوده است، ما مقام دیگری سراغ نداریم که این قدر نگرانی داشته، اظهار نظر در حوزه فرهنگ کرده و دغدغه مند باشد، این از تعلقات خاطر شخص ایشان است مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران توضیح داد: نفس شکل گیری نظام جمهوری اسلامی ایران قبل از هر چیزی یک تحول فرهنگی است، انقلاب اسلامی یک انقلاب فرهنگی است، قبل از اینکه رویکردهای توسعه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی داشته باشد یک رویکرد فرهنگی داشته است اگر از این بخش غفلت شود به رویکردهای فرهنگی تشکیل نظام بی توجهی می شود. دغدغه مقام معظم رهبری هم در تمام سال ها حوزه فرهنگ بوده است، ما مقام دیگری سراغ نداریم که این قدر نگرانی داشته، اظهار نظر در حوزه فرهنگ کرده و دغدغه مند باشد، این از تعلقات خاطر شخص ایشان است و همیشه حامی حوزه فرهنگ بوده اند. امیدواریم همانطور که دیدگاه رهبر معظم انقلاب توجه به حوزه فرهنگ بوده است دولت محترم هم با حمایت مجلس بتواند علیرغم همه تنگناهایی که بر کشور حاکم است و شرایط ناجوانمردانه ای که تحمل می کنیم، سفره فرهنگ و هنر کوچک تر نشود.

دبیر جشنواره فیلم کوتاه تهران مطرح کرد: کاهش تولیدات فرهنگی خوب نیست البته درباره محتوا و کیفیت آنها هم می شود صحبت کرد ما از یک طرف می گوئیم این تولیدات فرهنگی در این تنگناهای اقتصادی نباید کاهش پیدا کند، از سوی دیگر این آثار پیوسته باید مدیریت شود و هنرمندان آن نقش تاریخی خود را برای تولید آثار امیدبخش و وحدت آفرین و آنچه که منجر به افزایش همبستگی جامعه امروز ایران می شود داشته باشند.

اهمیت نقش هنرمندان در حفظ وحدت ملی

موسوی افزود: این موضوع دو وجه دارد که یک وجه اش به حاکمیت برمی گردد که باید بتواند حمایت های مالی خود را حفظ کند و توسعه دهد و یک بخش دیگر به هنرمندان ما در همه عرصه ها بازمی گردد که تولیداتشان علاوه بر اینکه باید بتواند برای خودشان انتفاع اقتصادی داشته باشد (مشخصاً در حوزه سینما می گویم) باید به موفقیت های مالی و ارتباط با مخاطب برگردد. ضمن اینک علاوه بر این تولیدات فرهنگی باید بتواند باعث شود هنرمندان مسئولیت تاریخی خود را در قبال جامعه انجام دهند، جامعه در این شرایط دچار واگرایی و آسیب پذیر شده پس نقش هنرمندان در حفظ وحدت ملی، حفظ همبستگی ایرانیان، ایجاد امید برای روزهای آینده ایران و تقویت نسبت حاکمیت و مردم از مأموریت های مهمی است که حتی می تواند در اثری که جنبه های فراغتی دارد، دیده شود.

وی در ادامه گفت: ممکن است یک فیلم کمدی تولید شود و ظاهرش فقط این باشد که این اثر قرار است رویکردهای فراغتی داشته باشد و اوقات خوشی را برای افراد فراهم کند ولی درون مایه و اثربخشی همین فیلم هم می تواند خیلی فراتر از مقوله تأمین اوقات فراغت باشد و حال و هوای جامعه را در حد فهم خود بهبود ببخشد. به نظرم چیز مهمی که ما در آثار فرهنگی و هنری خودمان نیازی داریم حفظ امید برای آینده ایران است. در چنین شرایطی کاهش تولیدات یک مقوله است و باید از آن مراقبت شود همین آثاری محدودی که تولید می شود باید ببینیم چه تأثیری بر جامعه دارد به هر ترتیب وضعیت به گونه ای است که ما باید در افزایش سرمایه اجتماعی هوشمندانه عمل کنیم یعنی باید پایه های اعتماد بین مردم با مردم، مردم با حاکمیت و حاکمیت با خودش را تقویت کنیم تولید آثار فرهنگی و هنری اعم از کتاب موسیقی، سینما و... و. می تواند در ارتقای حال عمومی مردم مؤثر باشد و کمک کند که از تنگناها، گلوگاه های سخت و پیچ های تند تاریخی بگذریم و به فضل خدا می گذریم.

سرانجام جشنواره سی وهفتم فیلم کوتاه تهران

دبیر سی و هفتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران در پایان درباره سرانجام این جشنواره گفت: ما امیدواریم که تا پایان سال بتوانیم جشنواره را برگزار کنیم اگر تا پایان سال این اتفاق رخ ندهد، نتایج را اعلام می کنیم. ما تا پایان سال صبر می کنیم چون جشنواره برای سال 99 است و معنا ندارد به سال بعد موکولش کنیم. به همین ترتیب پرونده جشنواره سی و هفتم باید امسال جمع شود اگر ظرف این سه چهار ماه سینماها به اندازه یک هفته هم باز شود که شرایط نرمال تر باشد و ما شرایط پخش فیلم را داشته باشیم جشنواره را برگزار می کنیم اگر شرایط کشور بد بود و سینماها در این چهار ماه آینده هم بازگشایی نشد، تنها نتایج را اعلام می کنیم.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: آنچه از فحوای شرایط کنونی و نگاهی که می توان به آینده داشت، برداشت می شود آن است که جشنواره فجر، حتی در بهمن ماه نیز قابلیت برگزاری دارد. بزرگ ترین مشکل پیش رو، جهش های ناگهانی ویروس کرونا و تغییر رفتار آن است که شاید تخمین ها درمورد فراگیری این ویروس را در بهمن ماه با اشکال مواجه کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۸ سایت های دیگر : شعار سال خبرگزاری دانشجو

به گزارش سینماپرس ، مسئولان سینمایی کشور تا امروز، در مواجهه جشنواره ها و کرونا، خیلی سفت وسخت پشت برگزاری فیزیکی جشنواره ها ایستاده اند. در روزهای انتهایی سال گذشته که مشخص شد خطر کرونا، خیلی جدی تر و عمیق تر از آنچه تصور می شود، است، مسئولان سینمایی در برابر انتشار اخباری مبنی بر تعطیلی جشنواره هایی چون کن، از برگزاری جشنواره جهانی فجر سخن می گفتند و چون فکر نمی کردند این ویروس منحوس به این زودی ها قصد نابودی ندارد، آن را به نیمه دوم خردادماه نیز موکول کردند. درواقع مسئولان سینمایی کشور در ماه های آغازین شیوع کرونا تا توانستند پشت برگزاری فیزیکی جشنواره ها را خالی نکردند و با وفق دادن شرایط، زمینه برگزاری حضوری فستیوال هایشان را فراهم آوردند تا جایی که امروز، تنها یک جشنواره جهانی فجر را کنسل و جشنواره های مقاومت، فیلم کوتاه و کودک را به صورت ترکیبی (حضوری و برخط) برگزار کردند و تا چند روز دیگر نیز به استقبال جشنواره سینما حقیقت می روند.

وزیر محترم ارشاد نیز چندی پیش از برگزاری فیزیکی و برخط دیگر جشنواره های فرهنگی با رعایت پروتکل های بهداشتی سخن گفت که این می تواند به معنای برگزاری تمامی رویدادهای سینمایی در کشور ازجمله فیلم فجر باشد. جشنواره ای که این روزها همه منتظر هستند تا تصمیم نهایی درمورد برگزاری یا عدم برگزاری آن اعلام شود. اواسط هفته گذشته بود که یک رسانه به نقل از مقامی آگاه اطلاع داد که جشنواره فیلم فجر در بهمن ماه امسال برگزار نشده و به بهار سال 1400 موکول شده است. خبری که خیلی زود توسط دبیر جشنواره محمدمهدی طباطبایی نژاد تکذیب شد. پیش تر البته دبیر جشنواره اعلام کرده بود که خبر برگزاری یا عدم برگزاری جشنواره، نیمه دوم آذرماه اعلام می شود، بنابراین باید چند روز دیگر نیز منتظر ماند تا اخباری قطعی از زبان مسئولان رسمی این رویداد مهم رسانه ای شود. روی کاغذ، همه چیز به نفع برگزاری فیزیکی جشنواره است. این مهم را می توان از روی نشانه هایی چون گفته های صریح مسئولان رده بالای فرهنگی و هنری کشور و البته تجربه برگزاری چند جشنواره دیگر به صورت حضوری متوجه شد اما در مقابل، هستند گروه هایی که برگزاری جشنواره فجر در بهمن امسال را به صلاح ندانسته و نسبت به برگزاری فیزیکی آن تردید دارند. این گروه ها، استدلال هایی دارند که در ادامه به مهم ترین آنها اشاره خواهیم کرد و اینکه این داده ها تا چه اندازه استعداد بالفعل دارند که بتوانند بزرگ ترین جشنواره سینمایی کشور را برای امسال به تعطیلی بکشانند.

تداوم وضعیت قرمز کرونایی در سراسر کشور

روی کاغذ، تداوم اوضاع فعلی و یا تشدید وضعیت شیوع کرونا در بهمن ماه، اصلی ترین دلیلی است که سبب شده خیلی ها از هم اکنون جشنواره فیلم فجر امسال را ملغی شده فرض کنند. اما چرا این گزاره به تنهایی کافی نیست؟

جشنواره فیلم کودک در روزهای ابتدایی پیک سوم کرونا در کشور برگزار شد. در روزهایی که سینماهای تهران به علت بالا بودن آمار مبتلایان و کشته شدگان تعطیل شده بودند، جشنواره فیلم کودک با پیامی از وزیر بهداشت رسما برگزار شد. همین امروز هم که سینماهای سراسر کشور تعطیل هستند و تمامی شهرهای کشور به نوعی با محدودیت های کرونایی دست وپنجه نرم می کنند، وزارت ارشاد و سازمان سینمایی در پی رتق وفتق برگزاری جشنواره سینماحقیقت در اواسط آذرماه هستند. ضمن آنکه به احتمال فراوان، تمام آذرماه به محدودیت های ولو شدیدتر کرونا بگذرد که سبب پایین آمدن آمار مبتلایان و قربانیان این ویروس در دی ماه و اوایل بهمن و به اصطلاح عبور از پیک سوم کرونا خواهد شد. محدودیت هایی که احتمالا به دلیل کنترل بازار شب عید تا دی ماه نیز ادامه یابد و بنابراین طبق این شیوه، خیلی بعید خواهد بود که وضعیت قرمز کرونایی، در بهمن ماه که موسم همیشگی برگزاری جشنواره فجر است، مانند امروز، تندوتیز و با آمارهایی خیره کننده باشد. بنابراین روی کاغذ، اواسط بهمن احتمالا وضعیت کرونا کنترل شده تر از روزهایی است که هم اکنون در آن به سر برده یا در ایام جشنواره فیلم کودک با آن مواجه بودیم.

اگر چنین پیش فرضی مدنظر مسئولان سینمایی کشور باشد، باید یک آینده نگری با چاشنی شانس را هم تجربه کنند تا طی دو، سه هفته آتی نسبت به برگزاری یا عدم برگزاری جشنواره در بهمن ماه، اعلام نظر رسمی داشته باشند. هرچند باید به این نکته مهم نیز توجه داشت که وجود یک مبتلا یا کشته کرونایی نیز آمار بالایی محسوب می شود و این، نظر مسئولان سینمایی است که تشخیص دهند حتی با وجود چنین وضعیتی برای 12 تا 22 بهمن، آیا حاضر خواهند بود جشنواره را برگزار کنند یا خیر.

مسئولان ستاد کرونای کشور بارها اعلام کرده اند که اگر یک فرد مبتلا برای دقایقی طولانی (مثلا یک ساعت) در محیطی سربسته و در کنار افراد دیگری حضور داشته باشد، به فرض استفاده از ماسک و رعایت تمامی تمهیدات بهداشتی، دیگران را هم مبتلا خواهد کرد. این قاعده درمورد جشنواره که طی آن قرار است مخاطبان شاهد فیلم هایی با متوسط زمان 90 دقیقه باشند، ولو با فرض رعایت فاصله گذاری هوشمند در فواصل صندلی ها، باز هم با خطر ابتلا مواجه خواهند بود. اما یک بند مهم در این میان وجود دارد و آن اینکه، سقف سینماها خیلی بلند است و در آن، گردش هوا وجود دارد؛ دو پارامتری که سبب می شود تا گزاره حضور طولانی مدت یک فرد مبتلا با دیگران در یک محیط سربسته، منجر به آلوده شدن دیگران نشود. شاید همین دو اصل سبب شد که وزیر بهداشت با برگزاری جشنواره کودک موافق باشد و حتی برای آن رویداد، پیام خوش وقتی نیز صادر کند. همین اصل و پیش فرض را در کنار تعطیلی حالا دیگر طولانی شده سینماها درنظر بگیرید که اگر سقف بلند سینماها و گردش هوای موجود در آنها، سبب ابتلای مخاطبان نمی شود و به همین دلیل می توان جشنواره های سینمایی را برگزار کرد، پس چرا سینماهای تهران و چندین کلانشهر دیگر، هم اکنون هفته هاست که به بهانه شیوع کرونا تعطیل شده؟ در این دوراهی و تعارض، این مسئولان سینمایی کشور هستند که باید تصمیم بگیرند با جمیع جوانب که هم شامل بیم هایی جدی است و هم نویدبخش امیدهای بسیار، آیا جشنواره را در بهمن ماه برگزار کنند یا خیر.

پاشنه آشیل سینماهای مردمی گستره وسیع برگزاری جشنواره و خطرات نمایش آنلاین

یکی از نگرانی هایی که سبب شده گروه های بسیاری، راضی به برگزاری جشنواره فجر در بهمن ماه امسال نباشد، گستره وسیع تر برگزاری جشنواره فجر به نسبت جشنواره های دیگر است. در جشنواره هایی مانند کودک یا مقاومت، ظرفیت آنلاین، کمک قابل توجهی به برگزاری آن رویدادها کرد و حتی می توان این گونه گفت که اگر سیستم برخط نبود، جشنواره ای مانند فیلم کوتاه، امسال اصلا برگزار نمی شد. در جشنواره کودک نیز با آنکه وعده داده شده بود که مخاطبان می توانند فیلم ها را به صورت روزانه از پلتفرم های اینترنتی مشاهده کنند اما جشنواره هرگز آثار بخش مسابقه را وارد این بخش نکرد و پلتفرم ها تنها آثار خاطره انگیز سینمای کودک دهه های قبل و آثار کوتاه و وب سری ها را نمایش دادند.

طبیعتا وقتی جشنواره ای مانند کودک، ریسک نمایش اینترنتی آثار بخش مسابقه را به جان نمی خرد، پس این گزاره برای جشنواره فجر به کلی منتفی است که اگر قرار بود زیرساخت ها به گونه ای باشد که آثار بخش مسابقه جشنواره فجر حتی برای 24 ساعت از پلتفرم ها قابل پخش باشند، صاحبان بسیاری از فیلم ها، امروز به اکران آنلاین تن داده و فیلم های خود را برای نمایش در سالن های سینما نگه نمی داشتند.

با این تفاسیر، هرگونه نمایش فیلم در جشنواره فجر منتفی است و باید تمامی نمایش ها به صورت فیزیکی باشد. در زمینه نمایش حضوری نیز چند بحث وجود دارد: نخست بحث کاخ جشنواره و سینمای اهالی رسانه و منتقدان است و دیگر، سینماهای مردمی.

برای کاخ جشنواره می توان این عنوان را حذف کرد و سیستم اداری جشنواره را از ساختمان سازمان سینمایی به مکان بیرونی منتقل نکرد. همچنین می توان سالن اهالی رسانه را میان چند پردیس بزرگ که سالن های بسیار دارند، قسمت کرد. درواقع مشکل اصلی برگزارکنندگان، سینماهای مردمی است که عملا امکان میزبانی از مردم (ولو به تعداد محدود) را ندارند. در سال های گذشته، کلیه سری بلیت های نمایش فیلم در کمتر از یک ساعت به فروش می رفت. مثلا سال گذشته، حدود 60 هزار قطعه بلیت در کمتر از نیم ساعت به فروش رفت. بنابراین بسیار بعید است که حتی با وجود بازگشایی سینماها تا اواسط بهمن ماه، بتوان این میزان جمعیت را در سینماها و خیابان ها ساماندهی کرد تا فیلم ها را تماشا کنند.

از سوی دیگر اگر بخش مردمی و سینماهای آن را از پروسه جشنواره حذف کنند، این کار، هزینه سنگینی برای جشنواره و حتی صاحبان آثار دارد. در سال های گذشته، بخشی از هزینه های برگزاری جشنواره، از محل خرید بلیت تامین می شد. ضمن آنکه تهیه کنندگان نیز از محل فروش بلیت فیلم هایشان در تهران و شهرستان ها، درآمدی داشتند که اگر این بخش از جشنواره امسال حذف شود، هزینه سنگینی را روی دست سازمان سینمایی و وزارت ارشاد خواهد گذاشت و جشنواره تنها به یک یا دو پردیس برای نمایش فیلم برای اصحاب رسانه ها و منتقدان خلاصه خواهد شد که نوعی انحصارسازی است و قطعا جذابیت و حرارت سالیان قبل خود را نخواهد داشت.

البته احتمالا شاید این پرسش برایتان پیش بیاید که مسئولان سینمایی کشور برای این مهم، از تجربه ونیز 2020 استفاده می کنند. تجربه ای که جشنواره ونیز امسال داشت، آن بود که سینماهای مردمی را به نسبت سالیان قبل کاهش داد و فروش فیزیکی بلیت ها را حذف کرد و زمینه را به گونه ای فراهم آورد که فروش بلیت تنها به صورت اینترنتی و تا 72 ساعت پیش از نمایش هر فیلم امکان پذیر باشد.

در جشنواره فجر، به چند دلیل این اقدام مسئولان جشنواره ونیز قابلیت اجرا شدن ندارد:

نخست آنکه طبق عادت چندین ساله جشنواره فجر، سری بلیت های جشنواره به صورت یکجا و چندین روز پیش از برگزاری افتتاحیه به فروش می رسد. دوم آنکه ایتالیا در زمان برگزاری جشنواره ونیز، با مشکل چندان حاد کرونایی مواجه نبود و توانسته بود در فصل گرما، خود را از زمره 20 کشور با تعداد قربانیان و مبتلایان بالا جدا کند. حال آنکه ما در ایران، در تمام این ماه هایی که از شیوع کرونا می گذرد، همواره در زمره 20 کشور با تعداد مبتلا و کشته های بالا بوده ایم و اکنون در شرایط بغرنج تری به نسبت فصل گرما به سر می بریم. سوم آنکه در زمان جشنواره ونیز، سینماهای ایتالیا باز و مشغول فعالیت بودند؛ بااین حال مسئولان سینمایی ایتالیا، از تعداد سینماهای مردمی جشنواره کاسته و آن را به نصف تقلیل دادند. در ایران اما از مهرماه، سینماهای کشور با تعطیلی هایی مواجه بوده که با افق پیش رو احتمالا تا ماه های آتی و احتمالا عید نوروز ادامه دار خواهد بود و این مهم اجازه نمی دهد تا سینمایی، پذیرای دوستداران جشنواره باشد. حالا اما درصورت برگزاری جشنواره در بهمن ماه، می توان با تغییراتی، بخشی از بندها ازجمله فروش بلیت ها را ترمیم کرد اما اینجا دیگر جایگاهی است که حتی نمی تواند از تجربه ونیز (به لحاظ شرایط زمانی و موقعیت بهبود عمومی جامعه شان) به نفع جشنواره فجر بهره برداری کرد و همه چیز تابع تصمیم گیری مسئولان جشنواره است. گرچه اگر جشنواره فجر در بهار 1400 هم برگزار شود، باز این مشکل به قوت خود باقی خواهد ماند و مسئولان رده بالای سینمای کشور باید از میان نمایش انحصاری فیلم ها تنها برای اهالی رسانه یا نمایش توامان برای اهالی رسانه و عده قلیلی از مخاطبان، یکی را برگزینند. در هریک از این دو زمان که جشنواره برگزار شود، بزرگ ترین چالش مدیریتی، همین خواهد بود.

آیا جشنواره فجر با تهدید نداشتن فیلم مواجه است؟

برخی مخالفان برگزاری جشنواره فجر در بهمن امسال معتقد هستند که این رویداد علی رغم رعایت پروتکل های بهداشتی، نمی تواند پذیرای آثار بسیاری باشد و چون خوراک لازم برای نمایش موجود نیست، عملا امکان برگزاری آن وجود ندارد. استدلال این دسته نیز آن است که چون کرونا طی ماه های گذشته، محدودیت هایی را برای پروژه های فیلمبرداری به وجود آورده، فیلم های چندانی نتوانسته اند مراحل ضبط و پست پروداکشن را پشت سر بگذارند و به همین علت، اصلا کار به جایی نمی رسد که فیلم های متعددی بخواهند فرم فراخوان را پر کرده و اثر کامل خود را به دفتر جشنواره بفرستند.

خیلی عجیب است که مخالفان جشنواره، به این بند عجیب متوسل شده اند. در یک دهه گذشته، تعداد آثار شرکت کننده در جشنواره فجر مابین 80 تا 110 فیلم بود که از این تعداد، 22 فیلم برای بخش سودای سیمرغ (مسابقه) و 11 فیلم هم برای نگاه نو (فیلم اولی ها) انتخاب می شد. قطعا امسال نمی توانیم شاهد این میزان شرکت کننده باشیم که البته طبیعی هم هست. در این مورد، دبیر جشنواره پیش تر نیز اعلام کرده درصورت لزوم، فیلم هایی را که سال گذشته تولید شده اما به جشنواره نرسیده اند نیز می پذیرند و بنابراین با حجم خوبی از فیلم ها مواجه می شویم که شاید حتی تعدادشان به حدود 80 فیلم متقاضی سال گذشته نیز برسد.

در ابتدا باید به فیلم هایی اشاره کنیم که فیلمبرداری آنها امسال به اتمام رسیده و هم اکنون یا درحال پشت سر گذاشتن مراحل فنی هستند و یا آماده نمایش شده اند. در این زمینه می توان به این فیلم ها اشاره کرد:

قهرمان (اصغر فرهادی)، گشت 3 (سعید سهیلی)، دست انداز (کمال تبریزی)، مست عشق (حسن فتحی)، شب، داخلی، دیوار (وحید جلیلوند)، روشن (روح الله حجازی)، چپ، راست (حامد محمدی)، ابلق (نرگس آبیار)، یدو (مهدی جعفری)، شیشلیک (محمدحسین مهدویان)، جوجه تیغی (مستانه مهاجر)، طلاخون (ابراهیم شیبانی)، بندربند (منیژه حکمت)، رقصنده (بهمن گودرزی)، حکم تجدیدنظر (محمدامین کریم پور)، مسیر معکوس (ابوالفضل جلیلی)، اورکا (سحر مصیبی)، جنایت بی دقت (شهرام مکری)، راند چهارم (علیرضا امینی)، بدون همه چیز (محسن قرائی)، والدین امانتی و سلفی با رستم (حسین قناعت)، تک تیرانداز (علی غفاری)، بعد از اتفاق (پوریا حیدری اوره)، مصلحت نظام (حسین دارابی)، باباسیبیلو (ادوین خاچیکیان)، آرزوی زیبا (علی قویتن)، کوسه (علی عطشانی)، بچه گرگ های دره سیب (فریدون نجفی)، برای مرجان (حمید زرگرنژاد)، مجوز خروج (کیارش اسدی زاده)، مهران (رقیه توکلی) و لوپتو (عباس عسکری).

برخی فیلم ها نیز در شرایط حاضر، یا مشغول فیلمبرداری هستند و یا درصدد آغاز فیلمبرداری طی روزهای آینده، که با تدوین همزمان می توانند خود را به جشنواره فجر برسانند. از این دست فیلم ها می توان به نمونه های زیر اشاره کرد:

خائن کشی (مسعود کیمیایی)، نگهبان (رضا میرکریمی)، تفریق (مانی حقیقی)، روزی روزگاری آبادان (حمیدرضا آذرنگ)، در تپش شب (محمد احمدی) و رقص دلفین ها (علیرضا امینی).

اگر تعداد این فیلم ها، به اندازه ای نباشد که دست داوران را برای انتخاب 22 فیلم بخش مسابقه باز بگذارد، طبق گفته صریح دبیر جشنواره که البته پیشنهاد بسیار خوبی است، باید سراغ فیلم هایی رفت که سال گذشته تولید شده اما نتوانسته اند به جشنواره فجر برسند. البته که یکی از دلایل تعویق انتشار فراخوان جشنواره امسال نیز این مهم است که یک بررسی صورت گیرد که آیا نیاز به افزودن چنین بندی هست یا خیر.

ازجمله فیلم هایی که با افزوده شدن چنین بندی، شانس حضور در جشنواره امسال را دارند، می توان به این آثار اشاره کرد:

لامینور (داریوش مهرجویی)، قاتل و وحشی (حمید نعمت الله)، لاله (اسدالله نیکنژاد)، مجبوریم (رضا درمیشیان)، آفتاب نیمه شب (شهریار بحرانی)، سبز، سفید، قرمز (محمدحسین لطیفی)، سگ بند (مهران احمدی)، سلفی با دموکراسی (علی عطشانی)، کارو (احمد مرادپور)، گورکن (کاظم مولایی) و ستاره بازی (هاتف علیمردانی).

اینها اسم 50 فیلمی است که شرایط حضور در جشنواره فجر امسال (ولو اگر در بهمن ماه برگزار شود) را دارند. البته که این فهرست مشتمل بر آثاری است که اعلام رسانه ای شده اند و برخی پروژه ها نیز در سکوت کامل خبری جلوی دوربین رفته یا می روند که به این فهرست اضافه می شوند. ضمن اینکه با انتشار فراخوان جشنواره، بر سرعت تولید پروژه های معطل مانده نیز افزوده شده و اینکه تعداد این پروژه ها به 80 برسد، چندان دور از انتظار نخواهد بود.

ضمن اینکه همان گونه که طبق شرایط خاص امسال، برخی بندها به جشنواره اضافه و یا کم شده، فارغ از تعداد روزهای جشنواره که شاید بتواند به زیر 10 روز برسد، می توان تعداد فیلم های بخش مسابقه را نیز کم کرد و این می تواند از اختیارات ویژه دبیر جشنواره باشد، هرچند با این تعداد فیلم، احتمال کاهش تعداد فیلم های بخش مسابقه، بعید به نظر می رسد. اسامی کارگردانانی که در جشنواره احتمالی امسال حضور دارند به اندازه ای پررنگ است که از روی حدس و براساس سوابق این نام ها نیز از هم اکنون می توان اسامی احتمالی آثار بخش سودای سیمرغ را هم روی کاغذ نوشت. بنابراین این ادعا که فیلم های کافی برای جشنواره امسال وجود ندارد، از اساس باطل است. حتی امسال به دلیل شیوع کرونا و خانه نشینی اجباری بسیاری از کارگردانان و سینماگران، پروسه انتخاب داوران نیز که طی سالیان اخیر، حواشی پررنگی را به خود دیده بود، کمی ساده تر به نظر رسیده و می تواند شامل اسامی معتبرتری باشد. طی سال ها این بهانه وجود داشت که برخی چهره های سینمایی، در موسم جشنواره، یا مشغول کار هستند و یا در مسافرت خارج از کشور به سر می برند. محدودیت های کرونایی این اجازه را به دبیر جشنواره و تیم همراه او می دهد که در بخش داوران، انتخاب های پروپیمان تری را به نسبت دوره های قبلی جشنواره داشته باشند.

جشنواره ای که امسال برگزار می شود یا نمی شود؟

آنچه از فحوای شرایط کنونی و نگاهی که می توان به آینده داشت، برداشت می شود آن است که جشنواره فجر، حتی در بهمن ماه نیز قابلیت برگزاری دارد. بزرگ ترین مشکل پیش رو، جهش های ناگهانی ویروس کرونا و تغییر رفتار آن است که شاید تخمین ها درمورد فراگیری این ویروس را در بهمن ماه با اشکال مواجه کند. گرچه همان گونه که پیش تر هم اشاره شد، وجود حتی یک مبتلا یا کشته کرونایی نیز زیاد است اما اگر قرار بر برگزاری جشنواره فجر است، به نظر می رسد که چه به لحاظ وضعیت قرمز و چه از نظر میزان تولیدات، فرق چندانی میان بهمن 1399 با بهار 1400 نخواهد بود. ضمن اینکه اگر هم جشنواره فجر در تاریخ پیشنهادی بهار 1400 و همزمان با جشنواره جهانی برگزار شود، مصائب و مشکلات دیگری به آن افزوده می شود که عملا پروسه برگزاری دو جشنواره توامان را متوجه تهدیدهایی جدید می کند. حال باید دید که مسئولان رده بالای سینمای کشور، در این وضعیت تعارض گونه، حکم به برگزاری در بهمن می دهند و یا با امید به بهبود شرایط عمومی و پذیرش تهدیدهای جدید، به بهار 1400 رضایت می دهند!؟ تا دو یا سه هفته دیگر نتیجه قطعی مشخص می شود.

*فرهیختگان

لینک خبر :‌ سینما پرس
تهران- ایرنا- دبیر شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت، گفت: به عنوان دبیر این جشنواره از اتفاقات و فراگیری این دوره از جشنواره حیرت زده شدم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، عصر امروز (جمعه 7 آذر ماه) آیین اختتامیه شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت با رعایت شیوه نامه های بهداشتی و حضور مدیران، داوران و برگزیدگان بخش های مختلف برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، مهدی عظیمی میرآبادی؛ دبیر شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت با بیان اینکه این رویداد سینمایی، جشنواره های حیرت ها بود، گفت: من به عنوان دبیر این جشنواره از اتفاقات و فراگیری این دوره از جشنواره حیرت زده شدم.

وی افزود: با وجود همه مشکلات موجود و شیوع بیماری کرونا و البته محدودیت های اعمال شده، جشنواره با کیفیت بسیار خوبی برگزار و مراسم اختتامیه نیز در این شرایط و البته به صورت آنلاین برگزار شد.

عظیمی میرآبادی ادامه داد: شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت در هشت بخش برگزار شد که برخی از بخش های آن به دلیل کثرت آثار رسیده، به خودی خود یک جشنواره بود؛ به عنوان نمونه در بخش فیلمسازان بسیجی 2900 اثر در بخش های مختلف به دبیرخانه رسید و یا در بخش سیدالشهدای مقاومت که به پاسداشت شهید حاج قاسم سلیمانی برای اولین بار در این جشنواره برگزار شد، بیش از 700 اثر دریافت شد.

دبیر شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت تصریح کرد: در این رویداد سینمایی، برای اولین بار در تاریخ انقلاب بخش فیلمنامه به صورت بین المللی برگزار شد که دبیرخانه این بخش فیلمنامه های مختلف از اقصی نقاط دنیا را به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی دریافت کرد و با کمک داوران خارجی مورد ارزیابی و داوری قرار داد؛ علاوه بر این در بخش مدافعان سلامت نیز علی رغم فاصله کوتاه زمانی از شیوع این بیماری و برگزاری مرحله اول جشنواره، 2400 اثر در بخش های مختلف دریافت شد.

وی اضافه کرد: در این رویداد فرهنگی با رشد حدود چهار برابری تعداد آثار نسبت به دوره پانزدهم، 10 هزار و 78 اثر به دبیرخانه رسید که این عدد در تاریخ جشنواره های انقلاب بی سابقه است که از این تعداد بیش از چهار هزار اثر از 135 کشور دریافت شد که این نیز به نوبه خود یک رکورد محسوب می شود. هنرمندان هند و بعد از آن آمریکا با بیشترین اثر در این رویداد فرهنگی حضور داشتند.

عظیمی میرآبادی یادآور شد: برگزاری این جشنواره با تراکم بالای اثر نیازمند همکاری و تعامل دستگاه های ذی ربط بود. لازم می دانم از وزارت ارشاد مخصوصاً سازمان سینمایی و شخص حسین انتظامی، وزارت بهداشت، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس، بنیاد شهید، صداوسیما و خاصه شبکه های استانی، افق، مستند، دو و بنیاد فرهنگی روایت فتح که حامی این جشنواره بود، تشکر کنم.

وی تصریح کرد: امید است برگزاری شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت، مقدمه ای برای گسترش جریان دفاع مقدس در سینما باشد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
سخنگوی ارتش جمهوری اسلامی با اعلام فراخوانی گفت: ما صمیمانه از تمام هنرمندان و فیلمسازان کشور دعوت می کنیم برای تبیین جامع تر خدمات ارتش در آثار سینمایی به ما مراجعه کنند و ما هم تمام تلاشمان برای پشتیانی از امکانات خواهیم کرد.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس ، امیر شاهین تقی خانی سخنگو، معاون فرهنگی و روابط عمومی ارتش جمهوری اسلامی ایران در برنامه تلویزیونی افق سینما ویژه شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت که روز پنجشنبه ششم آذر ماه با اجرای سعید الهی به روی آنتن شبکه افق رفت در خصوص خدمات ارتش در حوزه فرهنگی گفت: ارتش جمهوری اسلامی اگرچه در مقابل دشمن سخت و مقتدر است اما همواره در کنار مردم عزیز بوده است پس ارتش همانطور که با مردم با عطوفت و مهربانی رفتار می کند با هنرمندان و اهالی فرهنگ نیز همین رویه را دارد.

وی در ادامه افزود: تنها بخش بسیار کوچکی از خدمات ارتش در قالب شعار ارتش فدای ملت در رسانه ها، سینما و صدا و سیما تصویر شده و بخش اعظمی از فداکاری های ارتش در طول این سالها نشان داده نشده است.

تقی خانی با اشاره به ظرفیت های سینمایی ارتش افزود: ما متاسفانه در حوزه تصویرسازی ادای دین مناسبی نسبت به برخی شهدای ارتش مانند شهید سپهبد قرنی که بعد از پیروزی انقلاب مسئولیت فرماندهی سناد مشترک ارتش را داشتند و کشور عزیزمان را ازشر توطئه ها در امان نگه داشتند نکرده ایم.

وی افزود: در دوران دفاع مقدس وقتی صحبت از دهها هزار شهید ارتش می شود یعنی تعداد عظیمی سوژه برای پرداختن به قهرمانان ارتش جمهوری اسلامی ایران وجود دارد و ما از آن غافل شده ایم. بی تردید بخشی از کم کاری در نمایش خدمات و قهرمانان ارتش به خود مسئولین ارتش بر میگردد اما هنرمندان و فیلمسازان نیز می توانند به نوبه خود در این مسیر همراه و ترغیب کننده ما باشند.

سخنگوی ارتش جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: نیروی هوایی ارتش نقش کم نظیری در پشتیبانی از رزمندگان در زمان دفاع مقدس داشت اما چیزی که همیشه در آثار سینمایی و تلویزیونی می بینیم نبرد تن به تن و رویارویی های مستقیم در جنگ بوده که شاید به واسطه جذابیت های بصری این اتفاق رقم می خورد.

معاون فرهنگی ارتش در این باره افزود: در مجموعه ارتش مرکزی به نام امور هنری سازمان عقیدتی سیاسی داریم که مرجع همه فیلمسازانی ست که در حوزه فیلم، سریال، مستند و حتی کتاب و اقتباس درخصوص قهرمانان دفاع مقدس می خواهند اثری تولید کنند.

وی ادامه داد: هنرمندان میتوانند در کنار کمک فکری و حمایت های لجستیک ارتش دامنه مطالعات خود را نسبت به خدمات ارتش بیشتر کرده و از این مطالعات به ایده ها و سوژه های نابی برسند. ما جلسات مختلفی با فیلمسازان داشته ایم و از نقطه نظرات آنها در کنار کارشناسان ارتش برای پیشبرد اهداف هنری خود استفاده کرده ایم.

تقی خانی در ادامه صحبت هایش گفت: ما صمیمانه از تمام هنرمندان و فیلمسازان کشور دعوت می کنیم برای تبیین جامع تر خدمات ارتش در آثار سینمایی به ما مراجعه کنند و ما هم تمام تلاشمان را برای پشتیانی از امکانات چه از جهت در اختیار گذاشتن سوژه و چه امکانات لجستیکی خواهیم کرد.

وی ادامه داد: در 3 سال گذشته 30 فیلم و سریال را به لحاظ مختلف پشتیبانی کرده ایم. در برخی موارد با در اختیار دادن لجستیک ، نیروی انسانی و تجهیزات بوده و در برخی دیگر کمک های ریالی هم حتی به تناسب موضوع انجام شده است
معاون فرهنگی ارتش درخصوص حمایت های مالی ارتش درخصوص تولید فیلم افزود: فیلمسازان بدانند تجهیزاتی که ارتش در اختیار هنرمندان قرار می دهد چه بسا از براوردهای ریالی یک فیلم ارزشمندتر باشد. از ناوی های پرهزینه ای که با آن عظمت در پهنه دریا حرکت می کنند تا هواپیمای جنگنده که در وضعیت تحریم برای هر ساعت پرواز آن ده ها میلیون تومان هزینه می شود.
وی افزود: چنانچه در فرایند تهیه کنندگی اگر فیلمساز آورده مالی خود را تامین کند و ارتش هم تجهیزات و لجستیک را در اختیار قرار بدهد میتوان به توسعه سینمای دفاع مقدس با محوریت موضوعات ارتش بسیار امیدوار بود.

تقی خانی در پاسخ به سوال الهی درباره رضایت ارتش از سینما گفت: اگر به صورت انفرادی بخواهیم سوژه ها فیلم های سینمایی را نسبت به خدمات ارتش ارزیابی کنیم شایان تقدیر است اما اگر نگاهی کلی داشته باشیم شاید باید کمی تامل کنیم. هر چند که این قصور ناخواسته، فقط مختص هنرمندان نیست و در بدنه فرماندهان ارتش نیز باید نسبت به این روند تجدید نظر صورت پذیرد.

وی ادامه داد: با توجه به فرمایش رهبر معظم که فرمودند باید متن های خوب داشته باشیم تا تبدیل به اثر ماندگار شود ما در ارتش سالانه صدها مقاله و کتاب منتشر می کنیم که شاید با توسعه تعاملات خود با جامعه هنری بتوانیم بیشتر این موضوعات و سوژه ها را در دسترس آنها قرار دهیم.

روابط عمومی ارتش در پایان خاطرنشان کرد: ما جلسات مشترکی طی چند سال اخیر با ارکان دیگر نیروی مسلح از جمله سپاه، بسیج و نیروی انتظامی برای ساخت تولیدات مشترک داشته ایم که حتما در آینده خبرهای خوبی در این خصوص خواهید شنید.

انتهای پیام/ 121

لینک خبر :‌ خبرگزاری دفاع مقدس
جدیدترین گزارش مالی منتشر شده از عملکرد هفت ماه گذشته بنیاد سینمایی فارابی باز هم از حاشیه و سوال دور نمانده و این هم بخاطر جایگاه این بنیاد در تشکیلات سینمایی ایران است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۷ سایت های دیگر : 55آنلاین خبرگزاری اقتصادی ایران هنر نیوز

به گزارش ایسنا، چند روز قبل سازمان سینمایی گزارشی را از اطلاعات مربوط به حمایت ها و هزینه کرد هفت ماه امسال بنیاد سینمایی فارابی منتشر کرد.

این گزارش و جدول مالی آن بر اساس حمایت از تحقیق و نگارش متن فیلم نامه، حمایت از تولید فیلم سینمایی و سریال (تسهیلات)، حمایت از مشارکت در تولید فیلم سینمایی، حمایت از تولید وب سری در رسانه های نوین، حمایت از تولید مشترک فیلم سینمایی با دیگر کشورها، کمک به تالیف و ترجمه کتب و مقالات تخصصی سینمای حرفه ای، حمایت از برگزاری جشنواره ملی و جهانی فیلم فجر، حمایت از جشنواره فیلم مقاومت، کمک به برگزاری جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان و برگزاری همزمان در استان ها، حمایت از آماده سازی و بازاریابی و عرضه فرهنگی و تجاری آثار و اعزام سینماگران به مجامع بین المللی، حمایت از اکران فیلم های سینمایی کودکان و نوجوانان، کمک به انجام ارزشیابی و نظارت بر تولید و نمایش آثار سینمایی، حمایت از برگزاری جایزه پژوهش سینمایی سال، کمک به انجام مطالعات موردی و تدوین گزارش های تخصصی سینما و کمک به راهبری مدیریت فیلم های سینمایی تنظیم شده است.

اگر بخواهیم به جزئیات این گزارش که مواردی از آن حرف و حدیث ها و سوال هایی را میان برخی اهالی سینما به وجود آورده، اشاره کنیم شاید بد نباشد از همین آخرین مورد پاراگراف بالا شروع کنیم، یعنی کمک به راهبری مدیریت فیلم های سینمایی .

این عبارت که معنا و مفهوم آن برای خیلی ها گنگ است و به شوخی و جدی آن را کمک به مدیران سینمایی عنوان می کنند، 10 میلیارد و 500 میلیون تومان خرج در گزارش فارابی ثبت کرده است.

البته طبق جدولی که در همین گزارش ایسنا هم پیوست می شود، اعتبار درج شده برای این عنوان هشت میلیارد و 500 میلیون تومان بوده و جالب توجه است که این بند هیچ واحد ی ندارد که مشخص شود براساس چه متر و معیاری باید سنجیده شود. از آن سو هدف کمی هم برایش مشخص نشده و حتی برخلاف بسیاری دیگر از موارد توضیح یا پیوستی هم ندارد که مراجعه کننده به این گزارش بداند کمک به راهبری مدیریت فیلم های سینمایی با چه جزئیاتی، چه کارکردی داشته است.

یکی دیگر از بخش های این گزارشِ عملکرد، به جشنواره جهانی فیلم فجر اختصاص دارد؛ جشنواره ای که طبق برنامه باید اردیبهشت ماه امسال برگزار می شد ولی کرونا آن را به تعطیلی کشاند و طبق اعلام فارابی، دبیرخانه این جشنواره تا خردادماه فعال بوده و یک میلیارد و 100 میلیون تومان هم از آن حمایت شده است. البته برای این رویداد اعتبار چهار میلیارد و 430 میلیونی در جدول درج شده است.

یک نکته قابل توجه در بخش جزئیات جشنواره جهانی فجر، هزینه نزدیک به 300 میلیون تومانی مراسم تجلیل از افتخارآفرینان سال 2019 سینمای ایران در عرصه بین الملل است که در شرایط کرونایی و همزمان با روز ملی سینما برگزار و انتقادهای متعددی هم به آن مطرح شد.

حال که صحبت از بخش بین الملل است باید به بخش حمایت از آماده سازی و بازاریابی و عرضه فرهنگی و تجاری آثار و اعزام سینماگران به مجامع بین الملل هم اشاره کرد. این بخش یکی از پرحاشیه ترین خرج های فارابی در شفاف سازی هایش بوده و در گزارش هفت ماه ابتدایی امسال، به جز کمک به اعزام سه سینماگر به جشنواره های ونیز و وایادولید، برپایی چتر مجازی سینمای ایران در بازار جشنواره فیلم کن نیز قید شده است.

این چتر حمایتی، امسال برخلاف دوره های قبل که همیشه حاشیه ایجاد می کرد، صرفا حدود 13 میلیون و 500 هزار تومان از بنیاد سینمایی فارابی کمک گرفته است. البته شرکت در بازار کن مجازی بود و بنیاد فارابی و دیگر پخش کننده های غرفه دار به دلیل حضور هر ساله در این بازار، طبق اطلاعات به دست آمده، می توانستند رایگان در بازار شرکت کنند و آن هایی هم که قبلا غرفه نداشتند مبلغ زیادی را نباید پرداخت می کردند. برای این رقم نام چند شرکت پخش و موسسه سینمایی مثل هنر و تجربه و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی ذکر شده ولی جزئیات هزینه کرد برای این بازار مجازی قید نشده است.

از بخش بین الملل که بگذریم، یک جشنواره دیگر هم در کنار جشنواره هایی که سازمان سینمایی مامور به برپایی آن هاست، مورد حمایت فارابی قرار گرفته است؛ شانزدهمین جشنواره فیلم مقاومت که بخش دوم یکم تا هفتم آذر برپا شد. برای این جشنواره اعتبار 900 میلیون تومانی در جدول درج شده که 450 میلیون تومان آن پرداخت شده است. لازم به ذکر است که بخش اول جشنواره در هفته دفاع مقدس برگزار شد و در هفته بسیج بخش دوم که هر دو به صورت مجازی و آنلاین بودند و طبق گفته مدیر پخش و نمایش این جشنواره با خبرگزاری مهر، عمده آثار نمایش داده شده (در این رویداد) در جشنواره ها، فضای مجازی و رسانه ملی نمایش داده شده اند. البته تعداد اندکی از تولیدات کوتاه با مجوز تهیه کنندگان محترم برای اولین بار پخش می شوند . با وجود کمک سازمان سینمایی مشخص نیست سهم متولیان اصلی در برگزاری این رویداد چقدر است.

علاوه بر این ها، حمایت از مشارکت در تولید 18 فیلم سینمایی با مجموع رقم پرداختی 9 میلیارد و 200 میلیون تومان، کمک به ارزشیابی و نظارت بر تولید و نمایش 51 عنوان فیلم سینمایی با پرداخت حدود 100 میلیون تومان، حمایت از اعضای انجمن صنفی فیلمنامه نویسان سینما با پرداخت حدود 400 میلیون تومان و حمایت از انتشار هفت شماره نسخه دیجیتال ماهنامه فیلم نگار با رقم 220 میلیون تومان از دیگر بخش های قابل توجه اشاره شده در گزارش عملکرد بنیاد سینمایی فارابی است.

در بخش مشارکت در تولید فیلم، رضا میرکریمی، بهروز مفید و حبیب احمدزاده از نام هایی هستند که با مشارکت 50 درصدی فارابی فیلم های خود را می سازند. بیشترین رقم قرارداد حمایت هم با توجه به مشارکت 50 درصدی برای فیلم نگهبان شب میرکریمی با چهار میلیارد تومان است.

امسال برای دو فیلم در قالب حمایت از تولید مشترک با کشورهای دیگر 280 میلیون تومان پرداخت شده که درخت خاموش به کارگردانی علی نوری اسکویی و فیصل سویسال با همکاری ترکیه آماده نمایش است و اقبال لاهوری بهرام توکلی هم با مشارکت پاکستان در مرحله بازنویسی فیلمنامه قرار دارد.

در بخش حمایت از تحقیق و نگارش فیلمنامه هم نام های مختلفی به چشم می خورد مثل مسعود جعفری جوزانی، احمدرضا معتمدی، علی شاه حاتمی، نیما جاویدی، رضا مقصودی، رهبر قنبری که جزئیات بیشتر از پروژه هایشان در پیوست قابل ملاحظه است.

در این گزارش به حمایت از تولید فیلم سینمایی در قالب تسهیلات براساس مصوبه ستاد سینمایی کرونا هم اشاره شده که رقم آن 2 میلیارد و 500 میلیون تومان بوده و از طریق صندوق اعتباری هنر و صندوق کارافرینی امید، با معرفی بنیاد سینمایی فارابی دریافت می شود.

به این ترتیب براساس تاریخ اخذ وام مندرج در جدول، فیلم های عنکبوت ، خط استوا ، دوزیست ، تبسم تلخ ، بازیو ، تعارض و مورچه خوار هر کدام 300 میلیون و زن ها فرشته اند 2، 500 میلیون تومان وام دریافت کرده اند.

وپرداخت وام برای فیلم های تومان ، پسرکشی ، بی صدا حلزون ، زعفرانیه 14 تیر هر کدام 300 میلیون تومان، آزردگان مهدی فردقادری 500 میلیون تومان و شهر گربه ها و تورنادو جواد هاشمی 1 میلیارد تومان در مرحله تکمیل مدارک است.

گزارش عملکرد مالی بنیاد سینمایی فارابی را در هفت ماهه سال 1399 در اینجا می توانید ببینید

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
مدیر سینما عصر جدید با انتقاد از روند بوروکراسی اداری برای دریافت تسهیلات سازمان سینمایی، احتمال تعطیلی دائم سینماهای قدیمی تا پایان سال جاری را مطرح کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۷

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری صبا ، تعطیلی کنونی مراکز فرهنگی هنری که به دلیل مدت زمان طولانی آن در سه دهه اخیر بی سابقه بوده است، شرایط سینماها را به وضعیت نگران کننده ای رسانیده است تا جایی که برخی از اهالی سینما احتمال ورشکستگی و تعطیلی دائم سینماها را مطرح می کنند.

در ادامه سلسله گفتگوها با سینماداران، عبدالله علیخانی مدیر سینما عصر جدید در گفتگو با خبرنگار صبا درباره شرایط این سینما گفت: شرایط اقتصادی سینماها اظهر من الشمس است. سینماهایی که از قبل در شرایط بهتر مالی قرار داشتند، الان هم وضعیت مناسب تری دارند، ولی سینماهای کم فروش تر به قهقرا می روند.

وی با اشاره به سینمای تحت مدیریت خود ادامه داد: سینما عصر جدید سه سال است که از نظر مالی ضرر می دهد، اما قبل از کرونا در این حد نبود. امسال حدود 250 میلیون تومان از جیب داده ایم.

علیخانی افزود: با این وجود تا این ساعت همه کارمندان را نگه داشتیم و حقوق کامل را هم به آن ها پرداخت کردیم.

وی توضیح داد: دلیل این مساله دو چیز است؛ اول این که سینما ملک نیست و نمی توان به راحتی آن را فروخت. دوم این که ما سینما را دوست داریم. از 52 سال پیش هم که به سینما آمدیم، مساله ما فقط عشق به سینما بود.

مدیر سینما عصر جدید ضمن اشاره به هفته گذشته که سینماها تا ساعت 18 اجازه فعالیت داشتند، بیان کرد: ما سینما را باز نکردیم دلیل آن هم این است که سینما عصر جدید برخلاف سینماهای میدان انقلاب یا خیابان ولیعصر، در مکانی واقع شده که مشتری عبوری ندارد. مشتری سینما عصر جدید خانواده ها هستند که آن ها هم معمولا از ساعت 4 یا 5 عصر به سینما می آیند بنابراین بازگشایی برای سینما عصر جدید فایده ای نداشت.

این سینمادار درباره بازگشایی سینماها در تابستان عنوان کرد: در تیرماه هم که سینماها باز شد، مشتری چندانی نداشتیم. هرروز 4 یا 5 سیستم خنک کننده سالن ها را روشن می کردیم، ولی مثلا 6 نفر مخاطب داشتیم.

وی ادامه داد: در آن زمان دولت و مردم، کرونا را به اندازه امروز جدی نگرفته بودند. آن زمان مشکل دیگر این بود که فیلم خوبی اکران نشد. اگر فیلم خوبی می آمد، وضعیت 30 درصد بهتر می شد.

علیخانی اظهار کرد: سینما فضایی بسته است. اگر صبح یک شخص آلوده به ویروس در سالن سینما سرفه یا عطسه کند، ویروس تا شب در سالن می ماند. این درست است که باید چراغ سینما روشن باشد تا از ذهن مردم بیرون نرود، اما الان هرروز 450 نفر جان خود را از دست می دهند.

خیلی از سینماهای قدیمی دیگر هم تسلیم می شوند

وی اضافه کرد: باید ببینیم تا یکی دو ماه دیگر تکلیف سینماهای قدیمی مثل عصر جدید چه خواهد شد. اگر تعطیلی تا پایان سال ادامه داشته باشد، نه فقط ما بلکه خیلی از سینماهای قدیمی دیگر هم تسلیم می شوند.

علیخانی بیان کرد: از اقدامات دولت راضی نیستیم. برای وام 10 میلیون تومانی ثبت نام کردیم. مدارک از جمله شماره حساب، صورت بیمه کارمندان و... را ارائه کردیم. هرکاری خواستند، انجام دادیم، ولی به ما پولی ندادند. اگر قرار باشد برای دادن پول، شخصیت سینماگر را زیر سوال ببرند، حمایت نمی خواهیم. من برای دریافت وام، التماس و درخواست نمی کنم.

این تهیه کننده و مدیر سینما تصریح کرد: 10 میلیون تومان به چه درد سینمایی می خورد که ماهانه فقط 6 یا 7 میلیون هزینه بیمه کارمندانش را پرداخت می کند؟ این مبلغ برای سینماهای کوچک است، سینماهای بزرگ مبالغ خیلی بیشتری پرداخت می کنند.

علیخانی گفت: ما که به پخش کنندگان بدهکار نبوده و نیستیم که بخواهیم وام تادیه این بدهی را دریافت کنیم، اما 6 ماه است که می گویند می خواهند به سینماها وام بدهند، ولی هنوز نداده اند. برای صاحبان سینما حیثیت باقی نگذاشته اند.

مدیر سینما عصر جدید در پایان با انتقاد از عملکرد حمایتی سازمان سینمایی تاکید کرد: یک قرن است که در ایران سینما وجود دارد. حالا که چنین معضلی به وجود آمده، سازمان سینمایی هیچ قدمی برنداشت و همه اش حرف زدند.

بیشتر بخوانید

بعید است تا عید سینماها رونق بگیرند/ مشکل اساسی تولید خواب پول است

کسی به فکر کارمندان سینما و بیکاری آنها نیست/ ظلمِ تلویزیون و شهرداری به سینما

چشم امیدمان به اکران نوروز است/ در بدترین شرایط اقتصادی سینماها هستیم

امکان نجات سینماها با طرح ضمانت حداقل فروش/ سرمایه زیادی در حال نابودی است

بازگشایی سینما به این شکل با تعطیلی فرقی ندارد/ کسی حاضر به اکران فیلمش نمی شود

سینماها تا نوروز به درستی بازگشایی نشود ناگزیرم سالن ها را رستوران کنم

کارمندان سینما مسافرکشی می کنند/ اجازه نمایش فیلم های قدیمی کیمیایی را بدهند

ناگزیر شده ایم از کارمندان سینما خداحافظی کنیم/ دولت کمکی نکرده است

مصطفی قاسمیان

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
در حالی که بحران های اجتماعی به دلیل کرونا و همچنین مشکلات در حوزه سینما بیشتر شده اند جشنواره ملی فیلم فجر راهی جز تعویق تا سال آینده ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۶

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری صبا، با نزدیک تر شدن به زمان برگزاری جشنواره ملی فیلم فجر در بهمن ماه و همچنین اعلام نشدن فراخوان این رویداد سینمایی و دیگر اخبار مربوط به آن، کم کم دیگر احتمال برگزار نشدن این رویداد سینمایی در سال 99 جدی تر می شود.

جشنواره ملی فیلم فجر که مهم ترین رویداد سینمایی در حوزه سینمای بلند داستانی در ایران محسوب می شود به شدت وابسته به تعداد و کیفیت فیلم هایی است که برای شرکت در آن ثبت نام می کند و اعتبار خود را بیشتر از اسامی فیلمسازان و فیلم هایشان می گیرد و با توجه به اینکه امسال به دلیل شرایط کرونا روند تولید فیلم های سینمایی به ویژه از سوی فیلمسازان بزرگ و صاحب نام دچار مشکل شده است به نظر می رسد یکی از مهم ترین بحران های جشنواره ملی فیلم فجر نداشتن فیلم هایی است که تنور این رقابت را داغ کنند.

همچنین بحرانی که سال هاست دامن این رویداد را گرفته است و بارها و بارها اهالی رسانه و سینما آن را فریاد زدند امسال جدی تر پیش روی جشنواره ملی فیلم فجر است و آن هم نداشتن مکانی بزرگ، مجهز و اختصاصی برای برپایی است که به اصطلاح آن را کاخ جشنواره می نامند. در حالی که بحران کرونا وجود نداشت این جشنواره که مسئولان سینمایی آن را به عنوان مهم ترین فعالیت خود در طول سال رقم می زنند، جای مناسبی برای برپایی به ویژه در بخش میزبانی از فیلمسازان، اهالی رسانه و منتقدان نداشت و حالا که بحران کرونا اضافه شده است قطعا در صورت برگزاری مساله فاصله گذاری اجتماعی و ظرفیت 50 درصدی نیاز به مکانی بزرگ تر را بیشتر می کند.

هم اکنون با بالا گرفتن موج ابتلا و مرگ و میر بر اثر کرونا جامعه را با بحران جدی روبه رو کرده و کسب و کارهای زیادی ورشکست شده یا رو به ورشکستگی هستند که فعالیت های هنری اعم از تولید فیلم و سینماداری هم در همین دسته هستند و نیاز به رسیدگی جدی دولت دارند و همچنین برگزاری جشنواره ها که محل تجمع افراد هستند جان افراد را به خطر می اندازد پس به نظر می رسد برگزاری فیزیکی جشنواره ملی فیلم فجر اگر هم به تمهیداتی میسر باشد ولی حتما تصمیم درستی نیست.

گرچه آخرین اظهارنظر حسین انتظامی رییس سازمان سینمایی اصرار بر برگزاری فیزیکی در بهمن بود ولی باید دید شرایط جدید و سکوت خبری درباره سی و نهمین دوره جشنواره ملی فیلم فجر، نشان از تعویق این رویداد تا سال 1400 و ادغام آن با جشنواره جهانی فیلم فجر خواهد بود یا خیر.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
برخلاف خبر منتشرشده در یکی از بخش های خبری رسانه ملی مبنی بر قطعی شدن لغو برگزاری جشنواره سی ونهم فیلم فجر در بهمن ماه سال جاری، دبیر جشنواره این خبر را فاقد صحت دانست.

به گزارش خبرنگار مهر ، شب گذشته 5 آذرماه خبری مبنی بر برگزاری سی و نهمین جشنواره فیلم فجر در بهار 1400 به نقل از یک منبع آگاه در رسانه های غیررسمی و فضای مجازی منتشر شد.

در پی انتشار این خبر یکی از بخش های خبری صدا و سیما نیز به پوشش این موضوع پرداخت و لغو برگزاری این رویداد در سال جاری را قطعی اعلام کرد.

سیدمحمدمهدی طباطبایی نژاد دبیر سی و نهمین جشنواره فیلم فجر اما در پاسخ به پیگیری خبرنگار مهر درباره انتشار این خبر تاکید کرد: به عنوان دبیر این رویداد سینمایی می گویم هنوز تصمیمی درباره زمان برگزاری سی و نهمین جشنواره فیلم فجر گرفته نشده است و خبر اعلام شده صحت ندارد.

از چندی قبل لغو برگزاری جشنواره فیلم فجر در بهمن ماه امسال و موکول شدن برگزاری آن به بهار 1400 به عنوان یکی از گزینه های پیش روی سیاستگذاران این رویداد در مواجهه با شرایط کرونایی و تعطیلی پروژه های سینمایی مطرح شده است. گزینه ای که با توجه به تقویم انتشار فراخوان جشنواره فجر و زمان بندی پذیرش آثار در این رویداد طی سال های قبل، احتمال صحت این گمانه در محافل رسانه ای و سینمایی بیش از پیش تقویت شده است.

اما بنابر اعلام دبیر جشنواره فیلم فجر هنوز تصمیم نهایی در این زمینه اتخاذ نشده و باید منتظر اعلام رسمی وضعیت برگزاری مهمترین رویداد سینمایی امسال در سایه تهدیدها و ملاحظات کرونایی باشیم.

کد خبر 5081101

زهرا منصوری

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
اگرامسال با توجه به شیوع کرونا، امکان برپایی جشنواره فیلم فجر با رعایت نکات بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی مهیا باشد، آیا تعداد تولیدات سینمایی امسال برای برپایی یک جشنواره باکیفیت به حدنصاب می رسد؟

خبرگزاری فارس - گروه سینما: جشنواره فیلم فجر که تا کنون 38 دوره آن برگزار شده، مهم ترین رویداد سینمایی کشورمان است. حالا این جشنواره که از سال 1361 آغاز شده، در آستانه برگزاری سی و نهمین دوره خود با مشکلی بی سابقه به نام کرونا مواجه شده است؛ کرونایی که این روزها بیش از پیش خانواده ها را داغدار عزیزانشان می کند و این تراژدی نقطه پایانی ندارد.

وقتی اختتامیه جشنواره فیلم فجر سال گذشته برگزار شد، هیچ کس تصورش را نمی کرد برگزاری جشنواره سال آینده به اما و اگر بکشد و لذت فیلم دیدن دسته جمعی در سالن تاریک سینما را از سینمادوستان دریغ کند.

اگر چه هنوز هم عده ای خوشبینانه نمی خواهند به تعویق افتادن جشنواره را باور کنند اما حتی اگر تعداد مبتلایان و جانباختگان کرونا را هم در نظر نگیریم، تعداد فیلم هایی که امسال مقابل دوربین رفته و به مرحله تدوین رسیده، به اندازه سال های قبل نیست. بنابراین فرضاً اگر جشنواره ای هم با رعایت همه دستورالعمل های بهداشتی در کار باشد، کیفیت سال های قبل را نخواهد داشت، چون به گفته سیمون سیمونیان مدیر دبیرخانه جشنواره فجر در ادوار گذشته، سال های قبل معمولاً 80 تا 120 فیلم متقاضی حضور در جشنواره بودند و از بین آن ها حدود 20 فیلم را برای بخش سودای سیمرغ انتخاب می شد اما اکنون تعداد فیلم هایی که به جشنواره می رسند در خوشبینانه ترین حالت حدود 60 فیلم است.

پس با فرض امکان برپایی جشنواره با رعایت نکات بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی، تعداد تولیدات سینمایی نسبت به سال های گذشته افت محسوسی دارد و این موضوع روی تصمیم گیری هیأت انتخاب فیلم ها اثرگذار است. البته خود محمدمهدی طباطبایی نژاد دبیر جشنواره فیلم فجر هم این موضوع را قبول دارد و تایید می کند: ممکن است تعداد فیلم های متقاضی حضور در جشنواره حدود یک سوم پارسال باشد. هر چند او این موضوع را عامل نگرانی نمی داند و تنها دغدغه اش کروناست. بنابراین تعویق سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر و موکول شدن آن از بهمن ماه امسال به بهار سال آینده یا حتی تابستان محتمل است.

ضمن اینکه به دلیل لورفتن نسخه های آنلاین فیلم ها، امکان برگزاری جشنواره به صورت مجازی وجود ندارد. لااقل می توان چنین گفت که برای مخاطب عام وجود ندارد، جشنواره هم اگر مخاطب عام نداشته باشد و فقط برای تعداد محدودی - هیأت انتخاب و داوران - اکران داشته باشد که شور و اشتیاقی هم ندارد و برگزار شدن یا نشدنش تفاوتی برای سینماگران و سینمادوستان و چرخه صنعت سینمای ایران ندارد.

* آیا تعداد تولیدات سینمایی امسال کافی است؟

مهدی جعفری با کارگردانی 23 نفر نام خود را بر سر زبان ها انداخت. او در دومین ساخته خود با نام یدو باز هم سراغ نوجوانان در جنگ رفته و اولین ماه های جنگ تحمیلی را در آبادان در حال محاصره به تصویر کشیده است. تصویربرداری این فیلم مردادماه به پایان رسید و آماده نمایش است.

کمدی گشت3 به کارگردانی سعید سهیلی در ادامه دو فیلم قبلی است و در این قسمت علاوه بر ساعد سهیلی و پولاد کیمیایی و به جای حمید فرخ نژاد، بهنام بانی (خواننده موسیقی پاپ) بازی کرده است. البته ریحانه پارسا هم یکی دیگر بازیگران است که با توجه به مهاجرت و کشف حجابش، باید دید چه سرنوشتی در انتظار آخرین ساخته سهیلی است.

فیلم دیگری که به تازگی تصویربرداری آن به پایان رسیده و یک خواننده دیگر پاپ (آرش عدل پرور) در آن بازی کرده، حکم تجدیدنظر به کارگردانی محمدامین کریم پور است که پیش تر خبر مجوز کارگردانی این چهره اینستاگرامی انتقادها و جنجال هایی به همراه داشت.

چپ، راست یک کمدی دیگر از حامد محمدی، فرزند منوچهر محمدی تهیه کننده مارمولک است و بازیگرانی همچون رامبد جوان، پیمان قاسمخانی، ویشکا آسایش، سارا بهرامی و سروش صحت در آن ایفای نقش کرده اند.

سارا بهرامی بازیگر برنده سیمرغ، اردیبهشت امسال در روشن به کارگردانی روح الله حجازی حضور یافت و همبازی رضا عطاران شد. این فیلم آماده نمایش است.

راند چهارم به عنوان جدیدترین ساخته علیرضا امینی به تهیه کنندگی مرتضی شایسته از حضور جمشید هاشم پور بهره می برد و چندماهی است که آماده نمایش شده.

اصغر فرهادی پس از چندسال دوری از ایران، پاییز امسال فیلم سینمایی قهرمان را با بازی امیر جدیدی و محسن تنابنده در شیراز مقابل دوربین برده است. البته تهیه کنندگی فیلم را ممنتو فیلمز فرانسه بر عهده دارد و باید دید متقاضی حضور در جشنواره فیلم فجر خواهد بود؟

شب داخلی دیوار به کارگردانی وحید جلیلوند هم پاییز مقابل دوربین رفت و البته فیلمبرداری چند روزی به دلیل مثبت شدن تست کرونای نوید محمدزاده بازیگر اصلی فیلم متوقف شد. جلیلوند 2 سال قبل با بدون تاریخ، بدون امضا به عنوان نماینده ایران در اسکار حضور یافت و توفیقی نداشت.

نرگس آبیار هم که یک سال قبل از جلیلوند با نفس به عنوان نماینده ایران در اسکار حضور یافته بود، امسال ابلق را در فرحزاد تهران مقابل دوربین برد و تقریبا آماده نمایش است.

فیلم برداری بدون همه چیز به کارگردانی محسن قرائی هم ماه گذشته به پایان رسید و اکنون در حال انجام مراحل فنی است.

فیلم دفاع مقدسی تک تیرانداز درباره زندگی شهید زرین هم تقریبا چنین وضعیتی دارد.

طلاخون ابراهیم شیبانی و باباسیلیلو ادوین خاچیکیان و جوجه تیغی مستانه مهاجر هم فیلم هایی هستند که با پشت سر گذاشتن مراحل فنی، می توانند متقاضی حضور در جشنواره فیلم فجر باشند.

* فیلم های پشت خط مانده!

یکی از مهمترین بندهای آیین نامه جشنواره فیلم فجر این است که فیلم های قدیمی و دیده شده توسط هیأت انتخاب سال های گذشته، امکان تقاضای مجدد در جشنواره را ندارند. بگذریم از اینکه فیلمی مانند آشغال های دوست داشتنی هر سال به یک بهانه متقاضی شرکت در جشنواره بود اما واقعیت این است که تنها فیلم های سال گذشته که نسخه ناقص (راش کات یا راف کات) آن ها توسط هیأت انتخاب بازبینی شده بود، شانس حضور مجدد را شاید داشته باشند.

با این فرض، فیلم پرحاشیه لاله یکی از گزینه ها می تواند باشد، فیلمی که سال گذشته نسخه بیش از 3 ساعته را به جشنواره ارسال کرده بود و سر و شکل درستی نداشت، چون تدوین نهایی نشده بود.

فیلم دیگری هم سال گذشته به دلیل اختلاف میان سرمایه گذار (محمدصادق رنجکشان) و کارگردان(حمید نعمت الله) از حضور در جشنواره باز ماند، قاتل و وحشی بود. نعمت الله امسال فیلم سینمایی چشم و ابرو را در پیش تولید دارد. مست عشق هم دیگر فیلمی است که بین سازندگان ایرانی و سرمایه گذاران ترکیه ای آن اختلاف وجود دارد.

کمدی سگ بند به کارگردانی مهران احمدی هم سال گذشته از حضور در جشنواره انصراف داد و می تواند یکی از گزینه های جدی جشنواره پیش رو باشد.

لامینور بیست و هفتمین فیلم بلند سینمایی داریوش مهرجویی هم سال گذشته پیش از شروع جشنواره آماده نمایش بود اما رضا درمیشیان تهیه کننده آن تمایلی به حضور در جشنواره نداشت؛ برخی معتقد بودند این بی میلی به دلیل سوژه ملتهب فیلم (دختر نوازنده) است، عده ای هم خاطره تلخ مهرجویی از آخرین حضورش در جشنواره فیلم فجر با اشباح را علت ماجرا قلمداد می کنند و می گویند این فیلم بدون نمایش در جشنواره، راهی پرده سینماها می شود. ناگفته نماند درمیشیان مجبوریم را هم در مقام کارگردان آماده نمایش دارد.

کارو به کارگردانی احمد مرادپور و آفتاب نیمه شب به کارگردانی شهریار بحرانی هم فیلم هایی هستند که از سال گذشته مانده اند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
طی سال های اخیر خانه سینما همیشه با حواشی بسیار مواجه بوده که بسیاری از اهالی سینما و اعضای این نهاد صنفی معتقد هستند خانه سینما از رسالتی که دارد دور شده و به مطالبات هنرمندان نمی پردازد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۶

به گزارش خبرنگار برنا، به تازگی با رأی گیری از اعضای خانه سینما اعضای جدید هیئت مدیره این نهاد صنفی مشخص شده اند. با تغییراتی که در هیئت مدیره این نهاد صنفی شاهد هستیم شاید اهالی سینما به پیگیری حقوق و مطالباتشان در این شرایط بحرانی که به دلیل تعطیلی سینماها و پروژه ها به وجود آمده، امیدوارتر باشند.

بیمه بیکاری، تأمین امنیت شغلی و... انتظاراتی است که طی این سال ها از سوی اهالی سینما مطرح شده است و خانه سینما همچنان در برآورده کردن انتظارات خوب عمل نکرده است.

در گفت وگو با چند سینماگر نظرشان درباره اعضای هیئت مدیره جدید و مطالباتشان از خانه سینما را جویا شدیم که در ادامه می خوانید:

مهدی بزرگمهر: هیچ وزارتخانه ای مسئولیت حل مشکلات هنرمندان را بر عهده نمی گیرد/ این وضعیت حاصل ناکارآمدی هیأت مدیره خانه سینما است

مهدی بزرگمهر موسیقی دان و آهنگساز سینما و تلویزیون در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: خانه سینما در حل اصلی ترین و ابتدایی ترین نیازهای وجودی خود عاجز است و ساختار این نهاد صنفی یک ساختار بهم ریخته و بلاتکلیف است که شبیه یک کلاف سردرگم شده است.

بزرگمهر تصریح کرد: هیأت مدیره سابق خانه سینما اساسنامه را زیر پا گذاشت و هیأت مدیره جدید باید موضع خود را نسبت به اساسنامه خانه سینما مشخص کند. اگر قرار است این هیأت مدیره به اساسنامه پایبند باشد تکلیف کاملاً مشخص است و باید این هدف اعلام شود که عملکرد هیأت مدیره بر اساس اساسنامه خواهد بود. متأسفانه هیأت مدیره قبلی با زیر پا گذاشتن این اساسنامه همه چیز را بهم زد و همه اهالی سینما در یک سردرگمی بزرگ به سر می برند.

او افزود: در سال های گذشته قرار بر این شد که صنوف خانه سینما در وزارت کار ثبت شوند و امروز می بینیم با این عملکرد هم وزارت کار احساس مسئولیتی نسبت به اهالی سینما ندارد و مشکلی از مشکلات سینماگران حل نشده است. با ثبت صنوف خانه سینما در وزارت کار امروز سینماگران نه از وزارت کار می توانند مطالبات خود را پیگیری کنند و نه وزارت فرهنگ؛ دیگر هیچ یک از وزارت خانه ها مسئولیتی بابت سینماگران بر عهده نمی گیرند.

آهنگساز مجموعه تلویزیونی کلاه پهلوی در ادامه اظهاراتش، گفت: اگر امروز یک سینماگر برای رسیدگی به حقوقش به وزارت کار مراجعه کند باید برای رسیدگی و شکایت یک کارفرما معرفی کند و وقتی هیچ کارفرمایی وجود ندارد به مطالباتش رسیدگی نمی شود و در واقع مراجعه اش به وزارت کار غیر قانونی است. کسانی که هنرمندان را مجبور به ثبت صنوفشان در وزارت کار کرده اند هیچ اطلاعی از ساز و کارهای موجود ندارند و مسیری اشتباه را در برابر سینمای ایران قرار داده اند که می بینیم در بدترین شرایط ممکن که شیوع ویروس کرونا آن را به وجود آورده، امروز هیچ نهاد، سازمان و وزارت خانه ای مسئولیت اعضای خانه سینما را بر عهده نمی گیرد.

بزرگمهر تأکید کرد: ساماندهی صنوف و جلوگیری از این بلبشو کار سخت و پیچیده ای نیست. ساده ترین کار پذیرش مسئولیت اجرای اساسنامه خانه سینما است که راه را برای همه مشخص می کند. هیأت مدیره نباید سلیقه ای عمل کند و باید بر اساس یک اصول عملکردش را تنظیم کند تا هیأت مدیره بعدی هم بتواند مسیر او را در پیش گرفته و در نهایت حل معضلات خانه سینما به یک نتیجه مشخص برسد.

او در پایان خاطرنشان کرد: اگر ساز و کار قبلی خانه سینما امروز در این نهاد صنفی حاکم بود حداقل می دانستیم که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موظف به رسیدگی به مشکلات سینماگران است اما امروز که 9 ماه از شیوع ویروس کرونا می گذرد هیچ وزارت خانه ای مسئولیت نمی پذیرد و این وضعیت وحشتناک که نمی دانیم مشکلمان را کجا حل کنیم، حاصل ناکارآمدی دوستان در هیأت مدیره خانه سینما است.

حسن زاهدی: ارتقای دستمزد، تأمین امنیت شغلی و کنترل کیفیت امروز از مهم ترین دغدغه های سینماگران است

حسن زاهدی صدابردار سینما در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: اهالی سینما سال هاست با مشکلات بسیاری اعم از عدم وجود امنیت شغلی و دریافت دستمزدهای پایین دست و پنجه نرم می کنند ولی عاشقانه با عشق و علاقه مشغول کار هستند در حالیکه از کمترین امکانات یک کارمند یا کارگر برخوردار نیستند.

صدابردار فیلم سینمایی باشو غریبه کوچک خاطرنشان کرد: دستمزدها در سینمای ایران همچنان غیر منطقی و پایین است و باید خانه سینما یک برنامه ریزی دقیق برای سامان دادن به دستمزدها داشته باشد. من سال ها عاشقانه در هر شرایطی کار کردم و اگر این مشکلات را مطرح می کنم نمی خواهم سنگ خود را به سینه بزنم، حرف من مربوط به همه اهالی سینما می شود و به نظر من حتی بازیگران ما هم دستمزدشان پایین است.

او افزود: اگر یک نگاه دقیق به دستمزدها و میزان کار داشته باشیم یک بازیگر یا یکی از عوامل پشت صحنه در طول سال مواقع بسیاری بیکار از و دستمزدی که در دوران فعالیتش دریافت کرده را در طول سال تقسیم کنیم متوجه می شویم که میزان دستمزد بسیار پایین است. به نظر من باید دستمزدها در سینما ارتقا پیدا کند.

زاهدی در ادامه گفت: نکته دیگر که به نظر من بسیار مهم است به عدم کنترل کیفی آثار برمی گردد. در بحث صدا ما از دهه 60 تا امروز بسیار سعی کردیم سطح کیفی را بالا ببریم ولی حقیقت این است که نسبت به گذشته در این سال ها پیشرفتی نداشتیم و تهیه کننده ها نگاهشان به صدا چندان حرفه ای نیست و فقط می خواهند فیلم یک صدایی داشته باشد و به کیفیت توجهی ندارند. به همین دلیل به نظر من برای ارتقای کیفیت و همچنین کنترل کیفیت آثار سینمایی به خصوص در بخش صدا باید اقداماتی جدی صورت گیرد.

این صدابردار درباره انتخابات جدید هیئت مدیره خانه سینما گفت: خوشبختانه افراد حرفه ای و باتجربه ای در هیئت مدیره خانه سینما انتخاب شده اند و من به این تیم خوب خوش بین هستم. منوچهر شهسواری در این سال ها با وجود همه مشکلات و سنگ اندازی ها مقاومت و مدیریت خوبی داشته و زحمات بسیاری کشیده که انتخاب دوباره اش را اتفاقی خوشحال کننده می دانم. امیدوارم در آینده هیئت مدیره خانه سینما بتواند در این شرایط سخت که مربوط به کل کشور ما می شود افق روشنی برای سینمای ایران و سینماگرانش به وجود آورد.

امیر عابدی: فراهم کردن امنیت شغلی و اجرای طرح نظام نامه سینما مهم ترین وظایف خانه سینما و سازمان سینمایی است

امیر عابدی عکاس سینما و تلویزیون و رئیس سابق انجمن عکاسان خانه سینما در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: از بدو تأسیس خانه سینما مشکل تأمین امنیت شغلی اهالی سینما در این نهاد صنفی وجود داشته و همچنان هم این مشکل پابرجا باقی مانده است.

عابدی تصریح کرد: مشکل تأمین امنیت شغلی اهالی سینما پدیده چندان پیچیده ای نیست که تا امروز برای اجرای آن اتفاقی نیفتاده است. برای ساخته شدن یک فیلم باید پروانه ساخت صادر شود و سازندگان فیلم برای صادر شدن پروانه ساخت باید لیستی از عوامل خود اعم از فیلمبردار و صدابردار و... به شورا ارائه دهند تا پروانه ساخت صادر شود؛ مشخص نیست چه ایرادی در کار است که سازمان سینمایی اصناف خانه سینما را به رسمیت نمی شناسند و در تأیید عوامل یک فیلم اصلاً به خانه سینما اهمیتی داده نمی شود.

او افزود: باید تخصص ها جدی گرفته شوند و اصناف خانه سینما در سازمان سینمایی به رسمیت شناخته شوند. امروز سینمای ایران به یک غده سرطانی بزرگ مبتلا شده و اگر این غده درمان شود امنیت شغلی اهالی سینما تأمین می شود. در گذشته سود یک فیلم از فروش و توزیع بود اما امروز متأسفانه سود در تولید است. تهیه کننده با گرفتن سرمایه از سرمایه گذار مبلغی را برای تولید اثر در نظر گرفته و مابقی را به عنوان دستمزد برای خود در نظر می گیرد. این روند به هیچ وجه سالم نیست و باید در فضایی حرفه ای سود تولید فیلم به اکران و توزیع برگردد.

این عکاس سینما در ادامه گفت: سازمان سینمایی خانه سینما را به عنوان تأییدکننده متخصصان سینما به رسمیت بشناسد تا افراد متخصص و حرفه ای در سینما فعال باشند. نکته دیگر مربوط به طرح نظام نامه سینمای ایران است که به تصویب رسیده و طبق این طرح افراد مورد تأیید صنوف یک کد صنفی دارند که به وسیله آن یک هویت رسمی به حرفه فرد داده می شود که سازمان سینمایی به وسیله آن می تواند به افراد مورد تأیید دسترسی داشته باشد. در حال حاضر به اعضای خانه سینما کارت و شماره نظام نامه داده می شود اما این کارت و شماره هیچ کاربرد عملی ندارد. اگر طرح نظام نامه سینمایی به اجرا در بیاید تا حد امنیت شغلی به حرفه سینما داده می شود و این نیاز به یک تعامل بین سازمان سینمایی و خانه سینما دارد.

او افزود: خانه سینما به دلیل ماهیت کاری که اعضای آن دارند سال ها زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده و امروز صنوف خانه سینما در وزارت کار ثبت شده اند که این جدال بزرگی را به راه انداخته و باعث شده بسیاری از اهالی سینما بلاتکلیف باشند. اگر صنوف در وزارت کار ثبت شده اند باید به آن ها بیمه بیکاری تعلق بگیرد و دلیل بی توجهی به این مسئله نیز به گنگ بودن هویت کاری اهالی سینما برمی گردد که خانه سینما باید به این موضوع توجه داشته باشد.

عابدی در پایان گفت: امروز صنف تهیه کنندگان به چهار صنف تبدیل شده است و نمی توان در بسیاری موارد به تفاهم رسید. به نظر می رسد مشکلاتی وجود دارد که باعث شده این تجمیع هیچ وقت شکل نگیرد و خانه سینما باید برای به وجود آمدن این تجمیع و اتحاد برای حل کردن مشکلات برنامه ریزی کند. امروز بزرگ ترین رسالت خانه سینما و رئیس سازمان سینمایی می تواند فراهم کردن امنیت شغلی برای سینماگران و اجرای نظام نامه سینما باشد و در سومین مرحله باید به موضوع بیمه بیکاری اهالی سینما نیز توجه شود. همه سینماگران با توجه به درآمدشان مالیات پرداخت می کنند، کارفرما دارند و باید بازنشسته شوند اما متأسفانه قانون بیمه بیکاری تا امروز به ما تعلق نگرفته است.

نوید فرح مرزی: امیدی به بهبودی وضعیت نیست / خانه سینما به مدیری باتجربه و شجاع نیاز دارد

نوید فرح مرزی چهره پرداز سینما و تلویزیون در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: سال هاست که دیگر هیچ توقعی از سینما نداریم و امیدمان را برای بهبودی وضعیت کاملاً از دست داده ایم.

فرح مرزی تصریح کرد: اگر نگاهی به تیتراژ فیلم ها و سریال های سینما و تلویزیون داشته باشید متوجه می شوید که تنها یک گروه خاص مشغول کار هستند و دیگر اهالی سینما که سال ها در این حرفه فعالیت داشته اند بیکار هستند. فلسفه وجودی خانه سینما حفظ حقوق اعضای آن و فراهم کردن تسهیلات و امکانات رفاهی برای سینماگران است اما امروز به جایی تبدیل شده که محل ایجاد اختلافات و دعواها است و کسی از بین این اختلافات وقت نمی کند درباره حقوق اهالی سینما صحبت کند.

این چهره پرداز در ادامه اظهار داشت: هر سال دانشجویان زیادی به امید کار در سینما از دانشگاه فارغ التحصیل می شوند ولی در نهایت فضای کار برای افرادی فراهم است که سینما را در اختیار خود گرفته و یکه تازی می کنند. کاش حاصل یکه تازی این افراد در نهایت خلق آثاری درخشان و دیدنی بود اما می بینیم که این یکه تازی ها هم در نهایت به خلق آثاری منجر شده که ارزشی ندارند.

او افزود: خانه سینما به یک مدیر باتجربه و شجاع از دل خود سینما نیاز دارد که از منافع خود بگذرد و برای احقاق حقوق سینماگران تلاش کند. دفاع کردن از حقوق اعضای خانه سینما برای هر مدیر هزینه دارد و خانه سینما به مدیری نیاز دارد که جسارت پرداخت کردن این هزینه را داشته باشد چرا که در برابر او جبهه هایی قرار گرفته اند که نمی خواهند اتفاق خوبی برای سینما و سینماگران رخ دهد چرا که هر اتفاق مثبت به ضرر منافع آن ها تمام می شود.

طراح چهره پردازی فیلم سینمایی بی خود و بی جهت در پایان گفت: فعلاً در این شرایط هیچ کاری از دست کسی برنمی آید و ما به عنوان اعضای خانه سینما تنها می توانیم دعا کنیم و منتظر بمانیم که یک ناجی از درون خود سینما به کمک سینما بیاید.

پویان کفیلی: خانه سینما تعریف دقیقی از مشاغل سینمایی صورت دهد / در سینما باید قراردادهای الگو تعریف شود

پویان کفیلی رئیس انجمن دستیاران فیلمبردار در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: انجمن دستیاران فیلمبردار خواسته ها و مطالبات خود را به صورت مکتوب به هیئت مدیره جدید خانه سینما ارائه داده است. ما از هیئت مدیره و به طور کل خانه سینما انتظار داریم تعریفی دقیق از مشاغل و حرفه های سینمایی صورت دهد.

کفیلی تصریح کرد: اگر تعریف درستی از مشاغل سینمایی صورت گیرد نوع بیکاری، درآمد و مسائلی از این دست تعریف شده و قدم بزرگی برای اهالی سینما برداشته می شود. بر اساس همین تعریف اهالی سینما می توانند نوع بیمه بیکاری و مطالبات خود را مطرح کنند.

او افزود: در تعریف مشاغل سینمایی باید مشخص شود که کارفرما چه شخصی است و نوع روابط تعریف شود تا بر مبنای تعریف درست شغل بتوان مطالباتی داشت. در مشاغل مختلف حق بیمه درصد هر حقوق است که 23 درصد آن را کارفرما پرداخت می کند و 7 درصد را کارگر؛ اما از آنجا که کارفرماهای ما مشخص نیستند و در طول سال با افراد متفاوتی کار می کنیم در طول سال میزان زیادی از حق بیمه خود را خودمان پرداخت می کنیم.

کفیلی در ادامه تأکید کرد: وقتی شغل تعریف شود این مشکلات حل می شود. در دوران کرونا که تولید به حداقل رسیده و از طرفی شبکه نمایش خانگی به صداوسیما واگذار شده است شرایط به مراتب بدتر است و درآمدها به حداقل رسیده است خانه سینما باید به کمک معیشت اهالی سینما بیاید. این وضعیت احتمالاً در سال آینده نیز وجود دارد و اگر تمهیدی برای معیشت اهالی سینما صورت نگیرد باید منتظر فجایع بسیاری در سینما باشیم.

او در پایان گفت: امیدوارم با تمهیدات هیئت مدیره خانه سینما قراردادهای الگو برای هر صنف تعریف شود تا مشاغل در ساز و کار مشخصی قرار بگیرند. امروز قراردادها در پروژه های مختلف با هم تفاوت های بسیاری دارند و اگر قرارداد الگو در سینمای ما که برای هر صنف با صنف دیگر متفاوت است، تعریف شود هر کس تعهدات و تکالیفش را می داند. قرارداد الگو یا قرارداد تیپ باید برای هر سه حوزه توزیع، تولید و نمایش تعریف شود.

حسن مصطفوی: اهالی سینما امروز بیش از هر چیز به تأمین امنیت شغلی نیاز دارند

حسن مصطفوی مدیر تولید سینما در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: کسانی که در خانه سینما در رأس امور قرار می گیرند باید خودشان از اعضای فعال سینما باشند، به این معنا که اعضای هیئت مدیره خودشان در بطن سینما باشند و در حال حاضر نیز مشغول کار باشند تا با مشکلات روز سینما آشنایی داشته باشند.

مصطفوی خاطرنشان کرد: خوشبختانه همه افرادی که در بین اعضای هیئت مدیره خانه سینما حضور دارند افرادی صاحب نام، کاربلد و فعال سینما هستند و این بسیار امیدوارکننده است. اهالی سینما امروز بیش از هر چیز به تأمین امنیت شغلی نیاز دارند و راه هایی برای تأمین حداقلی این نیاز وجود دارد که باید به آن ها توجه کرد. از جمله آن ها می توان به در نظر گرفتن یک صندوق در خانه سینما اشاره کرد که افراد فعال و پر کار مبلغی از درآمد خود را در این صندوق گذاشته تا افرادی که امروز کمتر کار می کنند از این صندوق درآمد بیکاری دریافت کنند.

او افزود: بیمه اهالی سینما بسیار مهم است و یکی از اتفاقات خوب در خانه سینما بیمه اهالی آن است که به نظر من تا امروز بسیار خوب بوده اما کمی مشکل برنامه ریزی وجود دارد که تنها مربوط به بیمه نمی شود. به طور کل در برخی کارها عدم وجود برنامه ریزی باعث شده تا آسیب هایی به اهالی سینما وارد شود و به عنوان مثال من چند روز پیش برای بیمه تکمیلی که ثبت نام و هزینه ها را پرداخت کردم پس از چند روز پیامکی از سوی خانه سینما برای من آمد که خانه سینما بخشی از هزینه بیمه را پرداخت می کند و این در حالی است که من چند روز پیش حق بیمه ام را پرداخت کرده بودم.

خانه سینما امیر عابدی حسن مصطفوی نوید فرح مرزی حسن زاهدی پویان کفیلی مهدی بزرگمهر

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
رکود حاکم بر سینمای ایران در فقدان مدیریت جدی و کارآمد باعث شده است تا برخی سینماداران به فکر تخریب سینمای خود و تبدیل آن به رستوران بیفتند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۵ سایت های دیگر : اتحاد آنلاین خبرگزاری دانشجو روزنامه سپهر

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، شاید انتظار از دولت و به طور مشخص وزارت ارشاد و بخصوص معاونت سینمایی آن در وهله اول برای کمک به سینمای کشور انتظاری بجا و دور از انتظار نبود اما روندی که به سینمای ایران در این 9 ماه گذشته است نشان می دهد که گویا سینماگران و اصحاب هنر هفتم آب در هاون می کوبیدند.

آنچه که بر سینمای ایران خصوصاً سالن های سینما گذشته است آن قدر وضعیت وخیمی را پشت سر می گذارد که باعث شده است سینماهای کشور یکی بعد از دیگری خبر تغییر کاربری خود را اعلام می کنند.

تا جایی که صاحب سینمای شهرک در سعادت آباد گفته بود که احتمال دارد سینمای خود را به رستوران تبدیل کند. البته این صاحب سینما به نکات مهمی دیگری مبنی بر اینکه عده ای عامدانه نمی خواهند تا سینما باز شود تا سینماداران دیگر مجبور بشوند سینما را ترک کنند نیز اشاره کرد.

دیروز نیز خبر دیگری منتشر شده است که یکی از سینماهای مشهد با هتل معاوضه شده است. این طور که یکی از رسانه های سینمایی شهر مشهد خبر داده است مالکین این سینما به فکر واگذاری سینمای خود افتادند. البته در ابتدای امر این تعطیلی به خاطر احداث یک پردیس سینمایی بزرگ در این شهر بود اما کرونا و رکود بازار سینمایی نیز به این مشکل اضافه کرد.

یکی دیگر از سینماداران نیز به خبرنگار تسنیم گفت که بسیاری از سینماهای تک سالنه شهرستان ها و حتی تهران در حال تبدیل سینماهای خود به رستوران و تغییر کاربری اند. البته این موضوع سابقاً نیز وجود داشته است اما نه از سر فشار رکود حاکم بر سینمای کشور آن هم در شهری مانند تهران.

تغییر کاربری سینماهای تک سالنه کشور در صورتی که ادامه پیدا کند یکی از فاجعه بارترین اتفاقات فرهنگی تمام سال های اخیر سینمای ایران خواهد بود.

این طور که تحقیقات ما نشان می دهد وام پرماجرای سازمان سینمایی که به تازگی اعلام شده بود که سینماداران برای اخذ آن مراجعه کنند تازه در مرحله معرفی به سامانه قرار دارد و سینماداران باز هم به این زودی وام های خود را برای تسویه حساب با تهیه کنندگان دریافت نمی کنند.

حل مشکلات مالی هنرمندان و بهبود اوضاع معیشتی آنان نیز توسط خانه سینما و اصناف با دلسوزی و جدیت چندانی از طرف دولت همراه نیست. تا جایی که اگر به خاطر بیاوریم موضوع بسته های معیشتی و رفاه هنرمندانی که از نظر مالی ضعیف ترند یکی از جنجالی ترین مسائل سینمایی در سال جاری بود.

به تازگی نیز واریزی یک میلیون و 500 هزار تومانی برای هنرمندان توسط صندوق اعتباری هنر صورت گرفته است که در صورتی که امکان تمدید نداشته باشد مانند مسکنی برای کوتاه مدت عمل می کند.

امروز نیز خانه سینما در ادامه اطلاعیه ای که در آن خواستار تعطیلی همه پروژه های تصویربرداری بود، گفته است که دنبال کمک گرفتن برای حل مشکلات مالی هنرمندانیم. البته ناگفته نماند که حل مشکلات مالی برای هنرمندان می تواند با کمک گرفتن از خود هنرمندانی که از نظر مالی توان لازم را دارند نیز ممکن شود. ایده این کار می تواند تشکیل صندوقی متشکل از سرمایه داران و متمولین هنر هفتم ایران باشد.

اینکه چقدر معاونت سینمایی وزارت ارشاد برای شفاف سازی پروسه کاری و رفع مشکلات جدی است را می توان از حجم اندک مصاحبه های منتشر شده با این نهاد فرهنگی فهمید. آقای انتظامی چقدر برای پاسخگویی به سؤالات و انتقادات رسانه ها به نحوه عملکردش آماده است؟

ارشاد در این یک ساله خروجی قابل قبولی برای حل مشکلات و مسائل سینمایی و سینماگران نداشته است و برای همین عموم اصناف سینمایی، هنرمندان، تهیه کنندگان و سینماداران از وضعیت موجود راضی نیستند.

امیدواریم معاون سینمایی ارشاد قبل از سفر به ولایات اروپایی، مشکلات و مسائل را حل کند و برای خود باقیات الصالحات به جا بگذارد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد اعلام کرد رسانه ها تا پایان محدودیت های جدید کرونایی، هیچ اجباری در تعطیلی نداشته و تصمیم گیری درخصوص انتشار یا عدم انتشار با مدیران رسانه ها است.

به گزارش پایگاه خبری حامیان ولایت به نقل ازمهر؛ معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ اعلام کرد با توجه به نقش مؤثر رسانه ها در اطلاع رسانی و آگاهی بخشی عمومی، رسانه ها تا پایان محدودیت های جدید کرونایی، هیچ اجباری در تعطیلی نداشته و هرگونه تصمیم گیری درخصوص انتشار با رعایت دستورالعمل های وزارت بهداشت یا عدم انتشار، بر عهده مدیران رسانه ها خواهد بود.

مطابق هماهنگی های به عمل آمده چاپخانه هایی که اقدام به چاپ روزنامه می کنند، کیوسک ها و دیگر مشاغل مرتبط با فعالیت های رسانه نیز در هفته پیش رو فعال خواهند بود.

همچنین اداره کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی، طی اطلاعیه ای اعلام کرده است؛ تا پایان محدودیت های اعلامی، چنانچه روزنامه ها فایل صفحه بندی شده محتوای خود را به صورت پی دی اف در سامانه جامع رسانه ها بارگذاری کنند، اعلام وصول آن ها قطعی تلقی شده و اجباری در چاپ و توزیع روزنامه نخواهند داشت.

لینک خبر :‌ حامیان ولایت
قانون مالیات های مستقیم، براساس بند ل ماده 139 موسسات فرهنگی و هنری به ویژه رسانه ها را معاف از مالیات دانسته است. فلسفه چنین تصمیمی زیان ده بودن فعالیت های فرهنگی و مطبوعاتی با توجه به شرایط کشور بود. از طرفی در سال های اخیر به دلیل تشدید تحریم ها و مشکلات اقتصادی کشور، بنگاه های فرهنگی و مطبوعاتی با مشکلات اقتصادی متعددی دست و پنجه نرم می کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۵ سایت های دیگر : شفقنا شعار سال بوشهر ما

قانون مالیات های مستقیم، براساس بند ل ماده 139 موسسات فرهنگی و هنری به ویژه رسانه ها را معاف از مالیات دانسته است. فلسفه چنین تصمیمی زیان ده بودن فعالیت های فرهنگی و مطبوعاتی با توجه به شرایط کشور بود. از طرفی در سال های اخیر به دلیل تشدید تحریم ها و مشکلات اقتصادی کشور، بنگاه های فرهنگی و مطبوعاتی با مشکلات اقتصادی متعددی دست و پنجه نرم می کنند. در چنین شرایطی سازمان امور مالیاتی در پیش نویس جدید این قانون، برای بار چندم درخواست به لغو این معافیت ها کرده است که توجیهاتش از سوی اهالی رسانه پذیرفتنی نیست.
مصطفی کواکبیان، مدیر مسئول روزنامه مردم سالاری معتقد است مگر مجموع درآمدی که دولت از قِبَلِ فعالیتهای مطبوعاتی، قرآنی، انتشاراتی و هنری به دست می آورد چقدر است؟ واقعا چرا باید رکن چهارم دموکراسی را دل آزرده کنند تا به یک مبلغ اندک برسند. بهتر است دولت به جای فشار بر مطبوعات، جلوی فرار مالیاتی کلان را بگیرد.

کواکبیان با اشاره به شرایط سخت مطبوعات در این روزها به شفقنا رسانه می گوید: مطبوعات در شرایط بسیار سختی به سر می برند و با ورود کرونا فشارهای زیادی بر آنها حاکم شده است و حمایت هم نمی شود. به همین خاطر واقعا درخواست ما از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان برنامه و بودجه این است که فشار را برای ما زیاد نکنند و فعالیت های مطبوعاتی، قرآنی و هنری از پرداخت مالیات معاف شوند و دولت قبل از ارسال لایحه بودجه به مجلس، نسبت به تغییرات جدید درنظرگرفته شده برای موسسات فرهنگی و مطبوعاتی در پیش نویس جدید مالیاتی، صرف نظر کند.
رئیس خانه مطبوعات کشور با اشاره به تفکیک قائل شدن بین کار هنرمندان و اهالی رسانه بیان می کند: برخی ها معتقدند که با توجه به درآمد بالای سلبریتی ها باید از آنها مالیات گرفته شود. خب اگر قرار است تصمیم جدیدی درباره سلبریتی ها گرفته شود، ارتباطی به مطبوعات ندارد. از طرفی دیگر این پیش نویس چطور می خواهد بین فعالیت های هنری سلبریتی و غیرسلبریتی بودن، تفکیک قائل شود؟ چون خیلی از هنرمندان هستند که در فضای مجازی و دیگر رسانه ها شاید شهرت نداشته باشند ولی درآمدهای بالایی دارند. به نظرم چنین تفکیکی امکان پذیر نیست.
او با توضیح درباره کارکرد مطبوعات می گوید: مگر مجموع درآمدی که دولت از قِبَلِ فعالیت های مطبوعاتی، قرآنی، انتشاراتی و هنری به دست می آورد چقدر است؟ واقعا چرا باید رکن چهارم دموکراسی را دل آزرده کنند تا به یک مبلغ اندک برسند؟ بهتر است دولت به جای فشار بر مطبوعات، جلوی فرار مالیات های کلان را بگیرد. شاید ما در کشور چند صد هزار میلیارد فرار مالیاتی داشته باشیم، باید به سراغ آنها رفت. درست نیست بر مطبوعاتی که می خواهند زبان مردم باشند، فشار آورد. بنابراین معتقدم که اقدام برای جلوگیری از فرار مالیاتی، مقدم بر لغو معافیت مالیاتی مطبوعات است.
این مدیر مسئول در پایان به حذف الزام آگهی ها در روزنامه ها اشاره می کند و با انتقاد می گوید: مسأله بعدی مربوط به اداره ثبت شرکت هاست. متأسفانه این اداره الزام چاپ آگهی در روزنامه های کثیر الانتشار را برداشته و این به ضرر مطبوعات است. هر چند ما از طریق وزارت ارشاد پیگیر این موضوع هستیم، ولی درخواست داریم که معاونت مطبوعاتی از طریق سازمان ثبت قوه قضائیه و کمیسیون فرهنگی مجلس جلوی این کار را بگیرد تا موجب ضربه دیدن مطبوعات نشود.

مصطفی کواکبیان، رییس خانه مطبوعات کشور همچنین در گفت و گو با خبرنگار جماران ارائه پیشنویس کمیسیون اقتصادی دولت در خصوص لغو معافیت مالیاتی رسانه ها و موسسات فرهنگی را در شرایط کنونی حاکم بر این بخش ها را فاقد اولویت توصیف کرد و گفت: وضعیت چاپ و نشر به طور اعم و وضعیت مطبوعات به طور اخص، بسیار نامطلوب است و وزارت اراشاد باید به این نکته توجه داشته باشد.
عضو هیات مدیره انجمن روزنامه های غیر دولتی با بیان اینکه ما دسترسی به سازمان برنامه و بودجه نداریم و تنها به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می توانیم رجوع کنیم، خاطر نشان کرد: شیوع ویروس کرونا شرایط مطبوعات را بدتر کرده است و وزارت ارشاد باید بداند که هرگونه تغییر منفی در شرایط فعلی مطبوعات، ظلم و اجحاف بزرگی به این صنف است و بهتر است وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در هیات دولت بخواهد که شرایط موجود در خصوص پرداخت مالیات ها حفظ شود.
کواکبیان درخصوص این استدلال که برخی از سلبریتی های پر درآمد با استفاده از همین تبصره قانونی از پرداخت مالیات طفره می روند، نیز گفت: به مطبوعات چه ربطی دارد که سلبریتی ها مشمول معافیت مالیاتی میشوند؟ می توانند این افراد را از مطبوعات و موسسات فرهنگی تفکیک کنند و بگویند سلبریتی ها جدا از این مشاغل هستند.

مدیر مسئول روزنامه مردمسالاری با بیان اینکه سلبریتی بودن یک فرد در بین هنرمندان هم به سختی قابل تفکیک است چراکه به راحتی نمی توان فهمید چه کسی سلبریتی محسوب می شود و چه کسی نمی شود، خاطرنشان کرد: اما در هر صورت نباید مطبوعات و رسانه ها به چوب آنها رانده شوند در حالی که حوزه خبر فضای متفاوتی دارد.
این نماینده ادوار مجلس با اشاره به اینکه دیوار مطبوعات از همه کوتاه تر است، اظهار داشت: متاسفانه رسانه ها علی رغم اینکه به همه مسائل می پردازند و از همه دفاع می کنند، بلندگویی برای دفاع از خود ندارند تا بگویند مالیاتی که می خواهند از مطبوعات بگیرند اصلا رقم خاصی در درآمدهای دولت نخواهد شد.
وی افزود: بهتر است سازمان امور مالیاتی یقه کسانی را بگیرد که مستوجب پرداخت مالیات های هنگفت هستند و فرار مالیاتی می کنند نه اینکه چون مطبوعات نسبت به بقیه دم دست تر هستند، به یکباره تصمیم بگیرند و به آنها بگویند شما اگر بیش از صد میلیون تومان داشته باشید باید مالیات پرداخت کنید. سازمان امور مالیاتی به جای این رقمی کوچکی که می خواهند بر بدنه مطبوعات و موسسات فرهنگی تحمیل کنند بهتر است ارقامی که قبلا در مجلس دهم در خصوص فرار مالیاتی عده ای مطرح شد که میزان آن تا چندصدهزار میلیارد تومان نیز برآورد می شد، را وصول کند.
کواکبیان، با تاکید بر اینکه مطبوعات رکن چهارم دموکراسی هستند، خاطرنشان کرد: دولت باید مسائل را اولویت بندی کند ولی ما می بینیم یک عده چون صاحب نفوذ در قدرت هستند و ثروت های کلانی دارند، در بودجه تنظیمی معاف از مالیات می شوند و بر رکن چهارم دموکراسی اولویت پیدا می کنند!
رییس خانه مطبوعات کشور ضمن درخواست از سازمان برنامه و بودجه و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ورود به این موضع گفت: دولت بهتر است که قبل از ارسال لایحه بودجه 1400 به مجلس اصلاح این پیش نویس را فورا در دستور کار قرار دهد و استمرار شرایط فعلی را در بودجه بگنجاند.

قانون مالیات های مستقیم، براساس بند ل ماده 139 موسسات فرهنگی و هنری به ویژه رسانه ها را معاف از مالیات دانسته است. فلسفه چنین تصمیمی زیان ده بودن فعالیت های فرهنگی و مطبوعاتی با توجه به شرایط کشور بود. از طرفی در سال های اخیر به دلیل تشدید تحریم ها و مشکلات اقتصادی کشور، بنگاه های فرهنگی و مطبوعاتی با مشکلات اقتصادی متعددی دست و پنجه نرم می کنند. در چنین شرایطی سازمان امور مالیاتی در پیش نویس جدید این قانون، برای بار چندم درخواست به لغو این معافیت ها کرده است که توجیهاتش از سوی اهالی رسانه پذیرفتنی نیست.
مصطفی کواکبیان، مدیر مسئول روزنامه مردم سالاری معتقد است مگر مجموع درآمدی که دولت از قِبَلِ فعالیتهای مطبوعاتی، قرآنی، انتشاراتی و هنری به دست می آورد چقدر است؟ واقعا چرا باید رکن چهارم دموکراسی را دل آزرده کنند تا به یک مبلغ اندک برسند. بهتر است دولت به جای فشار بر مطبوعات، جلوی فرار مالیاتی کلان را بگیرد.

کواکبیان با اشاره به شرایط سخت مطبوعات در این روزها به شفقنا رسانه می گوید: مطبوعات در شرایط بسیار سختی به سر می برند و با ورود کرونا فشارهای زیادی بر آنها حاکم شده است و حمایت هم نمی شود. به همین خاطر واقعا درخواست ما از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان برنامه و بودجه این است که فشار را برای ما زیاد نکنند و فعالیت های مطبوعاتی، قرآنی و هنری از پرداخت مالیات معاف شوند و دولت قبل از ارسال لایحه بودجه به مجلس، نسبت به تغییرات جدید درنظرگرفته شده برای موسسات فرهنگی و مطبوعاتی در پیش نویس جدید مالیاتی، صرف نظر کند.
رئیس خانه مطبوعات کشور با اشاره به تفکیک قائل شدن بین کار هنرمندان و اهالی رسانه بیان می کند: برخی ها معتقدند که با توجه به درآمد بالای سلبریتی ها باید از آنها مالیات گرفته شود. خب اگر قرار است تصمیم جدیدی درباره سلبریتی ها گرفته شود، ارتباطی به مطبوعات ندارد. از طرفی دیگر این پیش نویس چطور می خواهد بین فعالیت های هنری سلبریتی و غیرسلبریتی بودن، تفکیک قائل شود؟ چون خیلی از هنرمندان هستند که در فضای مجازی و دیگر رسانه ها شاید شهرت نداشته باشند ولی درآمدهای بالایی دارند. به نظرم چنین تفکیکی امکان پذیر نیست.
او با توضیح درباره کارکرد مطبوعات می گوید: مگر مجموع درآمدی که دولت از قِبَلِ فعالیت های مطبوعاتی، قرآنی، انتشاراتی و هنری به دست می آورد چقدر است؟ واقعا چرا باید رکن چهارم دموکراسی را دل آزرده کنند تا به یک مبلغ اندک برسند؟ بهتر است دولت به جای فشار بر مطبوعات، جلوی فرار مالیات های کلان را بگیرد. شاید ما در کشور چند صد هزار میلیارد فرار مالیاتی داشته باشیم، باید به سراغ آنها رفت. درست نیست بر مطبوعاتی که می خواهند زبان مردم باشند، فشار آورد. بنابراین معتقدم که اقدام برای جلوگیری از فرار مالیاتی، مقدم بر لغو معافیت مالیاتی مطبوعات است.
این مدیر مسئول در پایان به حذف الزام آگهی ها در روزنامه ها اشاره می کند و با انتقاد می گوید: مسأله بعدی مربوط به اداره ثبت شرکت هاست. متأسفانه این اداره الزام چاپ آگهی در روزنامه های کثیر الانتشار را برداشته و این به ضرر مطبوعات است. هر چند ما از طریق وزارت ارشاد پیگیر این موضوع هستیم، ولی درخواست داریم که معاونت مطبوعاتی از طریق سازمان ثبت قوه قضائیه و کمیسیون فرهنگی مجلس جلوی این کار را بگیرد تا موجب ضربه دیدن مطبوعات نشود.

مصطفی کواکبیان، رییس خانه مطبوعات کشور همچنین در گفت و گو با خبرنگار جماران ارائه پیشنویس کمیسیون اقتصادی دولت در خصوص لغو معافیت مالیاتی رسانه ها و موسسات فرهنگی را در شرایط کنونی حاکم بر این بخش ها را فاقد اولویت توصیف کرد و گفت: وضعیت چاپ و نشر به طور اعم و وضعیت مطبوعات به طور اخص، بسیار نامطلوب است و وزارت اراشاد باید به این نکته توجه داشته باشد.
عضو هیات مدیره انجمن روزنامه های غیر دولتی با بیان اینکه ما دسترسی به سازمان برنامه و بودجه نداریم و تنها به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می توانیم رجوع کنیم، خاطر نشان کرد: شیوع ویروس کرونا شرایط مطبوعات را بدتر کرده است و وزارت ارشاد باید بداند که هرگونه تغییر منفی در شرایط فعلی مطبوعات، ظلم و اجحاف بزرگی به این صنف است و بهتر است وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در هیات دولت بخواهد که شرایط موجود در خصوص پرداخت مالیات ها حفظ شود.
کواکبیان درخصوص این استدلال که برخی از سلبریتی های پر درآمد با استفاده از همین تبصره قانونی از پرداخت مالیات طفره می روند، نیز گفت: به مطبوعات چه ربطی دارد که سلبریتی ها مشمول معافیت مالیاتی میشوند؟ می توانند این افراد را از مطبوعات و موسسات فرهنگی تفکیک کنند و بگویند سلبریتی ها جدا از این مشاغل هستند.

مدیر مسئول روزنامه مردمسالاری با بیان اینکه سلبریتی بودن یک فرد در بین هنرمندان هم به سختی قابل تفکیک است چراکه به راحتی نمی توان فهمید چه کسی سلبریتی محسوب می شود و چه کسی نمی شود، خاطرنشان کرد: اما در هر صورت نباید مطبوعات و رسانه ها به چوب آنها رانده شوند در حالی که حوزه خبر فضای متفاوتی دارد.
این نماینده ادوار مجلس با اشاره به اینکه دیوار مطبوعات از همه کوتاه تر است، اظهار داشت: متاسفانه رسانه ها علی رغم اینکه به همه مسائل می پردازند و از همه دفاع می کنند، بلندگویی برای دفاع از خود ندارند تا بگویند مالیاتی که می خواهند از مطبوعات بگیرند اصلا رقم خاصی در درآمدهای دولت نخواهد شد.
وی افزود: بهتر است سازمان امور مالیاتی یقه کسانی را بگیرد که مستوجب پرداخت مالیات های هنگفت هستند و فرار مالیاتی می کنند نه اینکه چون مطبوعات نسبت به بقیه دم دست تر هستند، به یکباره تصمیم بگیرند و به آنها بگویند شما اگر بیش از صد میلیون تومان داشته باشید باید مالیات پرداخت کنید. سازمان امور مالیاتی به جای این رقمی کوچکی که می خواهند بر بدنه مطبوعات و موسسات فرهنگی تحمیل کنند بهتر است ارقامی که قبلا در مجلس دهم در خصوص فرار مالیاتی عده ای مطرح شد که میزان آن تا چندصدهزار میلیارد تومان نیز برآورد می شد، را وصول کند.
کواکبیان، با تاکید بر اینکه مطبوعات رکن چهارم دموکراسی هستند، خاطرنشان کرد: دولت باید مسائل را اولویت بندی کند ولی ما می بینیم یک عده چون صاحب نفوذ در قدرت هستند و ثروت های کلانی دارند، در بودجه تنظیمی معاف از مالیات می شوند و بر رکن چهارم دموکراسی اولویت پیدا می کنند!
رییس خانه مطبوعات کشور ضمن درخواست از سازمان برنامه و بودجه و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ورود به این موضع گفت: دولت بهتر است که قبل از ارسال لایحه بودجه 1400 به مجلس اصلاح این پیش نویس را فورا در دستور کار قرار دهد و استمرار شرایط فعلی را در بودجه بگنجاند.

لینک خبر :‌ روزنامه مردم سالاری
رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور ضمن محکومیت جنایت ددمنشانه و ترور معاون وزیر و رئیس سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) گفت: شهید فخری زاده، شهیدی بود که ایران قوی در سایه بزرگانی چون او محقق شد.

به گزارش ایسنا،حجت الاسلام والمسلمین دکتر حبیب رضا ارزانی در گفت وگو با ستاد ارتباطات رسانه ای (فهما)، ضمن محکوم کردن ترور شهید محسن فخری زاده اظهار کرد: پس از وقوع انقلاب اسلامی و تحقق استقلال و اقتدار کشور، ایران اسلامی همواره مورد تهاجم بوده است، چه بسیار غیورمردانی که در راه حفظ عزت کشور، مظلومانه به شهادت رسیدند، اما راه آنان ادامه دارد.

رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با اشاره به اینکه غیرت ایرانی هرگز اجازه نداده است که هیچ عامل بیگانه ای جرات دخالت در مورد مسایل داخلی و خارجی کشور را داشته باشد، افزود: همین رویکرد منجر به خشم دشمنان و قدرت های استکباری بوده و هست، البته که این چنین اقدامات ددمنشانه ای نمی تواند ملت ایران را از مقاومت و ایستادگی ملت ایران دور کند.

وی با بیان اینکه شهادت افتخار مردم این مرز و بوم است، تصریح کرد: شجره طیبه انقلاب اسلامی ایران، در عرصه های مختلفی شهید تقدیم این نظام مقدس کرده است، از زمان هشت سال دفاع مقدس و رزمندگان دلاور جبهه های جنگ تا شهدای هسته ای، شهدای مدافع حرم، شهدای ترور؛ بزرگ مردانی چون سردار شهید حاج قاسم سلیمانی که آوازه رشادت هایش جهان را در نوردیده بود و امروز که با فاصله کمتر از یکسال از شهادت وی، دانشمند برجسته محسن فخری زاده معاون وزیر و رئیس سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) این چنین مظلومانه ترور و به شهادت میرسد.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: شهادت هنر مردان خداست، امروز ملت ایران قدرتمندتر از همیشه حرکت کرده و در راستای لبیک به منویات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) قوی می شوند، قوی در تمامی عرصه ها چنانکه بودند و هستند و خواهند بود. آنچه که امروز به وقوع پیوست در واقع سرفصلی برای اقتدار دو صدچندان ملت ایران است.

وی با اشاره به اینکه شهید فخری زاده دانشمندی متعهد و انقلابی بود که عمر خود را صرف خدمت به نظام و انقلاب کرد، افزود: راه او ادامه دارد و هرگز شعله پرفروز خدمت به کشور از دل انسان های وفادار و متعهدی چون او زدوده نمی شود، شهادت برای مردانی چون او، کمال انسانی بود.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر ارزانی با اشاره به فعالیت های ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در عرصه پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت و همچنین تحقق بیانات و منویات رهبری گفت: طرح ملی سه شنبه های تکریم اقدامی بود که در سراسر کشور با هدف گرامیداشت یاد شهدا و ایثارگران آغاز شد و ادامه یافت، همچنین چندی قبل نیز طرح ملی ایران قوی با تاسی از مباحث رهبر معظم انقلاب اسلامی در ستاد فهما شکل گرفت، امروز و با آنچه که به وقوع پیوست با هدف ادامه راه شهیدان و تحقق فرهنگ سازی در عرصه جهاد و شهادت، طرح ملی ایران قوی و سه شنبه های تکریم با قوت بیشتری نسبت به گذشته ادامه خواهند یافت.

وی گفت: بچه های مسجد ایران قوی را در گستره و شاکله مسجد و با اقتدا به سیره عملی شهیدانی چون شهید بزرگوار محسن فخری زاده ادامه می دهند تا جامعه مومن و انقلابی، نتایج این طرح ملی فرهنگی را از قاب فعالیت های مسجدی دریافت کرده و با فرهنگ سازی که صورت می گیرد راه آنان را ادامه دهند.

رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، در پایان ضمن محکومیت این اقدام تروریستی تاکید کرد: خون شهیدان پایمال نمی شود و عاملان این واقعه منتظر عواقب عمل خود باشند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
حجت الاسلام والمسلمین دکتر ارزانی با بیان اینکه رویکرد اصلی در مسجد بر ایجاد یگانگی و وحدت است، گفت: ظرفیت ها در مسجد باید به جای تشکل سازی بر خدمت رسانی متمرکز باشد و این چیزی است که بسیج و کانون های فرهنگی هنری در گام دوم انقلاب دنبال می کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۵ سایت های دیگر : مسجد نیوز

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان ، پنجمین روز از آذرماه در تقویم رسمی کشور روز بسیج نام دارد، روزی که یادآور جانفشانی های مخلصانه و برای خدا در راه عزت و اعتلای اسلام و وطن است. به مناسبت فرا رسیدن این روز و به منظور بررسی کارکردهای همگرا و هم افزای بسیج و کانون های فرهنگی هنری در مساجد با حجت الاسلام والمسلمین دکتر حبیب رضا ارزانی ، رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور و مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفتگویی ترتیب داده ایم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود:

مقام معظم رهبری در سفر به خراسان شمالی در سال 91، در یکی از جلسات تاکید کردند من سفارش می کنم که کانون های فرهنگی هنری مساجد را فراموش نکنید، البته با همکاری بسیج ... با همکاری بسیج این کانون های فرهنگی هنری مساجد را مؤثر کنید. برایش کار کنید. ، این تاکید چه افق های تعامل و ارتباط و هم افزایی را میان کانون ها و بسیج مساجد گشوده است؟

همسو با منویات و مطالبه رهبری معظم انقلاب، سال گذشته و همزمان با ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی، تفاهم نامه همکاری میان ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور (فهما) و سازمان بسیج مساجد و محلات که ذیل سازمان بسیج مستضعفان فعالیت دارد، به امضاء رسید، این نخستین تفاهم نامه میان دو نهاد بعد از منویات رهبری طی هشت سال گذشته است.

نکته مهم آنکه جنس این تفاهم نامه با سایر تفاهم نامه ها متفاوت است و صرفاً جنبه تشریفاتی ندارد بلکه می کوشد مطالبه رهبری معظم انقلاب را عملیاتی کند، از این رو، برای تدوین و انعقاد آن کمیته ای با حضور نمایندگان ستاد فهما و نیز نمایندگان سازمان بسیج مساجد و محلات تشکیل شد و طی یک سال و با برگزاری جلسات مختلف ، این تفاهم نامه تدوین و نهایتاً امضا شد.

این تفاهم نامه بر چه فصولی برای همکاری بسیج و کانون های مساجد تمرکز دارد؟

در این تفاهم نامه به طور مفصل به حوزه های اشتراک و همچنین حوزه های مورد افتراق بین پایگاه های بسیج و مساجد و کانون های فرهنگی هنری پرداخته شده است، مثل آنکه برخی فعالیت هایِ غالباً فرهنگی هنری، تخصصی کانون ها است و برخی مثل آموزش های نظامی، تخصصی بسیج است.

برخی وظایف و کارکردها نیز میان این دو نهاد مسجدی مشترک است همچون فعالیت های قرآنی، که در این موارد تقسیم و تفکیک وظایف صورت گرفته است؛ برای مثال حوزه کودک و نوجوان در جشنواره قرآنی مدهامتان با کانون های مسجدی است و مسابقات قرآنی بزرگسالان توسط بسیج برگزار شود.

این تفاهم همکاری و اتخاذ راهبردهای مشترک در پیشبرد اهداف و ماموریت ها، در حوزه کمک های مومنانه و رزمایش مواسات چه تاثیر و برکاتی داشته است؟

در این حوزه ستاد فهما برای فعالیت کانون های مساجد، رواق همدلی را ذیل طرح ملی ایران قوی تدارک دیده و چون بسیج متولی و متکفل اصلی انجام رزمایش مواسات و کمک مومنانه در مساجد است، کانون های فرهنگی هنری به عنوان همکار وارد میدان شده اند.

چنان که رزمایش راهکار (رزمایش ایمان، همدلی، کار و ایثار رمضان) را در این راستا تدوین و راه اندازی کردیم و در دستورالعمل آن آوردیم بچه های مسجدی علاقمند به شرکت در آن، ابتدا سراغ پایگاه های فعال بسیج بروند و در مرحله بعد اگر محله و منطقه یا روستایی پایگاه بسیج فعال ندارد، کانون های فرهنگی هنری کار را پیش ببرند. خوشبختانه در این راستا تعامل قوی و مطلوبی بین بسیج و کانون ها هم در بُعد نظری و نیز در جنبه عملیاتی شکل گرفت و منشا برکات بسیار شد.

رویکرد اصلی در مسجد بر ایجاد یگانگی و وحدت است از این رو، باید تلاش شود تا با سبک ها و مدل های رفتاری مختلف، آحاد جامعه به ویژه نوجوانان و جوانان به مسجد جذب شوند.

در گذشته بعضاً از وجود فاصله و زاویه بین نهادهای مختلف مسجدی سخن به میان می آمد، همکاری و هم افزایی بسیج و کانون های فرهنگی هنری چقدر در رفع این فاصله و هم افزا کردن ظرفیت ها در تحقق اهداف، موثر است؟

منویات و مطالبات مقام معظم رهبری، فصل الخطاب فعالیت نهادهای مختلف مسجدی است و هم کانون ها و هم بسیج مساجد آن را نصب العین می دانند و طبیعتا با وحدتِ هدف بهتر به نتیجه می رسیم به ویژه آنکه در گام دوم انقلاب با افق 1440، رهبری هدف تمدن سازی را ترسیم کرده اند. از این رو، در تفاهم نامه بین ستاد فهما و سازمان بسیج مساجد و محلات نیز بر اخلاق، معنویت و عزت ایران اسلامی و ... به عنوان اصول بیانیه گام دوم انقلاب تاکید شده است. همچنین، در طرح ملی ایران قوی که از هفته دفاع مقدس تا دهه فجر در کانون های فرهنگی هنری مساجد حال اجرا است، به این بیانیه و افق تمدن سازی نگاه ویژه کرده ایم.

اینکه بچه های مسجد فارغ از عنوان بسیج و کانون با یکدیگر تعامل و وحدت داشته باشند و در مسیر اهداف کلانی همچون ساخت ایران قوی فعالیت کنند، چه رهاوردی برای جامعه با افق ساخت تمدن نوین اسلامی، در پی خواهد داشت؟

انسانی را تصور کنید که دارای اجزا و اعضا متعدد است که هر یک در زمان خود کارآمدی لازم را دارند، مسجد نیز همچون یک کالبد کامل، بازوان و قلب و دیگر جوارحی دارد، در بخشی باید نرم افزاری ورود و عمل کند و هیئت اندیشه ورزی داشته باشد، زمانی باید در کف میدان ورود و عمل کند و زمانی دیگر باید خدمت رسانی داشته باشد.

از این منظر هر سازمان و نهادی در مسجد، بخشی از کار را متکفل شده اما مدیریت واحد است نباید فراموش کرد سخن امام جماعت باید فصل الخطاب باشد و حرف آخر را او بزند، هیئت امناء به عنوان امنیان محل عمل و به بسیج عوامل در حل مشکلات کمک می کند. هر نهادی همچون ستاد فهما، بسیج، سازمان تبلیغات، کمیته امداد و ... به تناسب توان و حوزه کار شان وارد میدان خدمت رسانی می شوند اما چندگانگی در مسجد وجود ندارد.

از این رو، هر سازمانی که توان حضور و خدمت در مسجد را دارد می تواند پای کار بیاید و باید بداند حوزه های کاری مشخص است و ظرفیت ها باید به جای تشکل سازی در مسجد بر خدمت رسانی متمرکز باشد. پایگاه های بسیج و کانون های فرهنگی هنری سال ها است که در مساجد مستقر شده اند، دیگر نهادها برای ورود باید به این ریل گذاری کمک کنند تا بتوان نقش مسجد در حل مشکلات را اثرگذار کرد. تاکید اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر مقابله مسجد و محله محور با کرونا، مدلی است که ما در کانون ها دنبال می کنیم.

پایان پیام/ 9

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
در بیست و سومین جلسه هیات رسیدگی به امور موسسات فرهنگی قرآن و عترت که با حضور فقهی زاده معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت مجازی برگزار شد، پرونده متقاضیان تاسیس 9 موسسه فرهنگی قرآن و عترت مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۶ سایت های دیگر : خبرگزاری بین المللی قرآن

به گزارش روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، بیست و سومین جلسه هیات رسیدگی به امور موسسات فرهنگی قرآن و عترت عصر روز دوشنبه سوم آذر ماه در دفتر معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت مجازی با حضور حجج اسلام محمد علی خسروی، سید مصطفی حسینی و آقایان محمدعلی خواجه پیری. مهدی محمدی. مرتضی خدمتکار. سید فخرالدین اسماعیلی و حمیدرضا شیخ ویسی برگزار شد.
در این جلسه پرونده متقاضیان تاسیس 9 موسسه فرهنگی قرآن و عترت مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با موسسات ذیل موافقت اصولی شد :
1_نغمه های آسمانی. استان زنجان. آموزش عمومی
2_خاتم المرسلین (ص). استان البرز. آموزش عمومی
3_شهید محمدهادی زینی. استان یزد. آموزش عمومی
4_مکتب الزهرا سلام الله علیها. استان البرز. آموزش عمومی
5_راسخون. استان خراسان رضوی. آموزش عمومی و آموزش تخصصی
6_سراج منیر. استان خراسان رضوی. آموزش عمومی
7_صراط نور. استان خراسان رضوی. آموزش عمومی
8_الهدی. استان خراسان رضوی. آموزش عمومی.
9_امام حسن مجتبی علیه السلام. استان خراسان رضوی. آموزش عمومی

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی زنجان با اشاره به مشارکت 6 کتابفروشی این استان در طرح پاییزه کتاب، گفت: طرح پاییزه کتاب 156 میلیون و 825 هزار تومان در زنجان فروخت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۵ سایت های دیگر : خبرگزاری فارس

محمدربیع احمدخانی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در زنجان گفت: طرح پاییزه کتاب زنجان به مدت یک هفته از 24 تا 30 آبان ماه اجرایی شد. در این دوره 6 کتابفروشی از استان زنجان مشارکت داشتند که شامل کتابکده فرهنگ در چهارراه انقلاب، شهر کتاب در چهارراه سعدی، پاتوق کتاب جنب امامزاده حضرت ابراهیم (ع)، منهاج در خیابان سعدی وسط، فرهنگان در بنای قدیمی ایستگاه راه آهن در زنجان و کتابفروشی بهمن در بلوار طالقانی جنوبی، بودند.

سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با بیان اینکه میزان یارانه خرید برای کتاب ها در این دوره از اجرای طرح 20 درصد تعیین شده بود، گفت: سقف مجاز خرید برای هر خریدار در طرح پاییزه کتاب امسال حداکثر 200 هزار تومان و سقف یارانه خرید بر هر خریدار با تخفیف 20 درصدی 40 هزار تومان بود.

وی با اشاره به اینکه استقبال از اجرای طرح پاییزه کتاب در زنجان قابل قبول بوده است، تصریح کرد: میزان خرید کتاب در این دوره 156 میلیون و 825 هزار تومان بود.

احمدخانی افزود: در طرح تابستانه کتاب امسال شهروندان این استان به ارزش 163 میلیون تومان کتاب از کتابفروشی های مجری طرح خرید کرده بودند.

سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان در ادامه ضمن تشریح فعالیت های این اداره کل در حمایت از ناشران و کتابفروشی ها افزود: با توجه به ایام کرونایی و ضرری که به فعالان حوزه نشر و کتاب وارد شده است، تسهیلات کم بهره به این واحدها پرداخت می شود.

محمدربیع احمدخانی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در زنجان گفت: طرح پاییزه کتاب زنجان به مدت یک هفته از 24 تا 30 آبان ماه اجرایی شد. در این دوره 6 کتابفروشی از استان زنجان مشارکت داشتند که شامل کتابکده فرهنگ در چهارراه انقلاب، شهر کتاب در چهارراه سعدی، پاتوق کتاب جنب امامزاده حضرت ابراهیم (ع)، منهاج در خیابان سعدی وسط، فرهنگان در بنای قدیمی ایستگاه راه آهن در زنجان و کتابفروشی بهمن در بلوار طالقانی جنوبی، بودند.

سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با بیان اینکه میزان یارانه خرید برای کتاب ها در این دوره از اجرای طرح 20 درصد تعیین شده بود، گفت: سقف مجاز خرید برای هر خریدار در طرح پاییزه کتاب امسال حداکثر 200 هزار تومان و سقف یارانه خرید بر هر خریدار با تخفیف 20 درصدی 40 هزار تومان بود.

وی با اشاره به اینکه استقبال از اجرای طرح پاییزه کتاب در زنجان قابل قبول بوده است، تصریح کرد: میزان خرید کتاب در این دوره 156 میلیون و 825 هزار تومان بود.

احمدخانی افزود: در طرح تابستانه کتاب امسال شهروندان این استان به ارزش 163 میلیون تومان کتاب از کتابفروشی های مجری طرح خرید کرده بودند.

سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان در ادامه ضمن تشریح فعالیت های این اداره کل در حمایت از ناشران و کتابفروشی ها افزود: با توجه به ایام کرونایی و ضرری که به فعالان حوزه نشر و کتاب وارد شده است، تسهیلات کم بهره به این واحدها پرداخت می شود.

محمدربیع احمدخانی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در زنجان گفت: طرح پاییزه کتاب زنجان به مدت یک هفته از 24 تا 30 آبان ماه اجرایی شد. در این دوره 6 کتابفروشی از استان زنجان مشارکت داشتند که شامل کتابکده فرهنگ در چهارراه انقلاب، شهر کتاب در چهارراه سعدی، پاتوق کتاب جنب امامزاده حضرت ابراهیم (ع)، منهاج در خیابان سعدی وسط، فرهنگان در بنای قدیمی ایستگاه راه آهن در زنجان و کتابفروشی بهمن در بلوار طالقانی جنوبی، بودند.

سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با بیان اینکه میزان یارانه خرید برای کتاب ها در این دوره از اجرای طرح 20 درصد تعیین شده بود، گفت: سقف مجاز خرید برای هر خریدار در طرح پاییزه کتاب امسال حداکثر 200 هزار تومان و سقف یارانه خرید بر هر خریدار با تخفیف 20 درصدی 40 هزار تومان بود.

وی با اشاره به اینکه استقبال از اجرای طرح پاییزه کتاب در زنجان قابل قبول بوده است، تصریح کرد: میزان خرید کتاب در این دوره 156 میلیون و 825 هزار تومان بود.

احمدخانی افزود: در طرح تابستانه کتاب امسال شهروندان این استان به ارزش 163 میلیون تومان کتاب از کتابفروشی های مجری طرح خرید کرده بودند.

سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان در ادامه ضمن تشریح فعالیت های این اداره کل در حمایت از ناشران و کتابفروشی ها افزود: با توجه به ایام کرونایی و ضرری که به فعالان حوزه نشر و کتاب وارد شده است، تسهیلات کم بهره به این واحدها پرداخت می شود.

گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در زنجان
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
رئیس انجمن پیشکسوتان هنرهای تجسمی در خراسان رضوی از پیگیری برای صدور هنرکارت ویژه پیشکسوتان خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۵

امیری|به گزارش شهرآرانیوز، رئیس انجمن پیشکسوتان هنرهای تجسمی در خراسان رضوی گفت: باتوجه به تأکید مدیرکل ارشاد خراسان رضوی، پیگیر هنرکارت هنرمندان پیشکسوت هستیم. این طرح از جمله طرح های حمایتی وزارت ارشاد برای هنرمندان آسیب دیده از کرونا است.

به گفته او هنرمندان پیشکسوت بیشتر به دلیل کهولت سن توانایی پیگیری کارهای اداری برای دریافت هنرکارت را ندارند؛ از همین رو این افراد را به اداره کل معرفی می کنیم که خداراشکر باتوجه به تأکید مدیرکل، کار صدور هنرکارت برای پیشکسوتان به سرعت انجام می شود.

سیدمحمود ضیایی در ادامه از دیدار با هنرمندان پیشکسوت به عنوان اقدام دیگر این انجمن سخن گفت و افزود: در شرایط قرنطینه و روزهای سخت کرونایی، دیدار با هنرمندان پیشکسوت به آن ها روحیه می دهد. همچنین باتوجه به تأکید دکتر مروارید، این برنامه را به شکل مستمر انجام می دهیم و به دیدار هنرمندان پیشکسوت می رویم.

او همچنین از برگزاری برخی برنامه ها و کارگاه های هنری برای هنرمندان پیشکسوت در فضای باز سخن گفت. به گفته او چند هفته پیش کارگاه هنری در فضای باز پارک ملت برگزار شد و پس از گذراندن قرنطینه و روزهای تعطیلی پیش رو، قرار است یک کارگاه هنری در پارک کوهسنگی برگزار شود که در این برنامه خانه هنرمندان شهرداری میزبان هنرمندان پیشکسوت خواهد بود.

لینک خبر :‌ شهرآٰرا نیوز
معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: با توجه به پیگیری هایی که از مالک سینما اطلس انجام دادیم اظهار نظر مالک مبنی بر این است که سینما هنوز در تملک ما است و هیچ جا به جایی در این خصوص صورت نگرفته است.

معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: با توجه به پیگیری هایی که از مالک سینما اطلس انجام دادیم اظهار نظر مالک مبنی بر این است که سینما هنوز در تملک ما است و هیچ جا به جایی در این خصوص صورت نگرفته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۶

حمیده رمضانی_محمدرضا محمدی در گفت وگو با مشهد فوری در خصوص سرانجام معاوضه سینما اطلس اظهار کرد: با توجه به پیگیری هایی که از مالک انجام دادیم اظهار نظر مالک مبنی بر این است که سینما هنوز در تملک ما است و هیچ جا به جایی در این خصوص صورت نگرفته است.

معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اشاره به اظهارات مالک سینما اطلس خاطرنشان کرد: مالکین اعلام کردند شاید برنامه ای برای این مسئله داشته باشیم که هر مالکی می تواند چنین قصدی داشته باشد اما در حال حاضر چنین مسئله ای اتفاق نیفتاده و هیچ فعالیتی هم در این خصوص توسط مالکین سینما اطلس صورت نگرفته است.

وی در خصوص تعطیلی نگارخانه های مشهد به دلیل شرایط اقتصادی ناشی از کرونا نیز اینطور توضیح داد: نگارخانه رادین از مدتی قبل پیگیر جابه جایی بوده و در شورای نظارت هم شرکت کرده است که قرار شد به محض اینکه مکان جدید را گرفت، به اداره معرفی کند تا بررسی های لازم انجام و به اماکن معرفی شود و تاییدیه بگیرد تا براساس نظری که شورای نظارت بر نگارخانه خواهد داد در مکان جدید فعالیت خود را آغاز کند.

محمدی تاکید کرد: در خصوص دیگر نگارخانه ها تا این لحظه از سوی مدیران نگارخانه ها اعلام تعطیلی نشده است و فعال هستند اما به دلیل محدودیت های کرونایی امکان دارد برنامه ای نداشته باشند و از لحاظ اکران و اجرا فعالیتی نداشته باشند ولی هیچ کدام به تعطیلی کشیده نشده اند.

گفتنی است؛ پیش از این طی خبری اعلام شده بود سینما اطلس با هتلی معاوضه شده است.

حمیده رمضانی_محمدرضا محمدی در گفت وگو با مشهد فوری در خصوص سرانجام معاوضه سینما اطلس اظهار کرد: با توجه به پیگیری هایی که از مالک انجام دادیم اظهار نظر مالک مبنی بر این است که سینما هنوز در تملک ما است و هیچ جا به جایی در این خصوص صورت نگرفته است.

معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اشاره به اظهارات مالک سینما اطلس خاطرنشان کرد: مالکین اعلام کردند شاید برنامه ای برای این مسئله داشته باشیم که هر مالکی می تواند چنین قصدی داشته باشد اما در حال حاضر چنین مسئله ای اتفاق نیفتاده و هیچ فعالیتی هم در این خصوص توسط مالکین سینما اطلس صورت نگرفته است.

وی در خصوص تعطیلی نگارخانه های مشهد به دلیل شرایط اقتصادی ناشی از کرونا نیز اینطور توضیح داد: نگارخانه رادین از مدتی قبل پیگیر جابه جایی بوده و در شورای نظارت هم شرکت کرده است که قرار شد به محض اینکه مکان جدید را گرفت، به اداره معرفی کند تا بررسی های لازم انجام و به اماکن معرفی شود و تاییدیه بگیرد تا براساس نظری که شورای نظارت بر نگارخانه خواهد داد در مکان جدید فعالیت خود را آغاز کند.

محمدی تاکید کرد: در خصوص دیگر نگارخانه ها تا این لحظه از سوی مدیران نگارخانه ها اعلام تعطیلی نشده است و فعال هستند اما به دلیل محدودیت های کرونایی امکان دارد برنامه ای نداشته باشند و از لحاظ اکران و اجرا فعالیتی نداشته باشند ولی هیچ کدام به تعطیلی کشیده نشده اند.

گفتنی است؛ پیش از این طی خبری اعلام شده بود سینما اطلس با هتلی معاوضه شده است.

لینک خبر :‌ مشهد فوری
معاون هنری، سینمایی و سمعی بصری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی گفت:کمک هزینه بیکاری ایام کرونا به مبلغ 100 هزار تومان، به اصحاب فرهنگ ، هنر و رسانه که عضو صندوق اعتباری هنر هستند تعلق می گیرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۶ سایت های دیگر : خبرگزاری برنا

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان شمالی، ابوالحسن حیدری با اعلام این خبر افزود: تمامی اهالی فرهنگ و هنر و رسانه که عضو صندوق هنر هستند در این مرحله یارانه را دریافت خواهند کرد، این یارانه ربطی به مبلغی که از طریق هنرکارت به حساب اعضای صندوق واریز شد، ندارد.

حیدری بیان داشت: پرداخت این یارانه ویژه اعضای صندوق و به ازای هر نفر 100 هزار تومان است، یعنی یک خانواده چهار نفری 400 هزار تومان دریافت می کند و روش دریافت از سوی مسئولان مربوطه و دستگاه های ذیربط اطلاع رسانی خواهد شد.

معاون امور هنری سینمایی و سمعی و بصری این اداره کل ادامه داد: این مبلغ برای مدت سه ماه به حساب اعضای صندوق واریز می شود.

حیدری با بیان اینکه یارانه 100 هزارتومانی برای همه اعضای صندوق در نظرگرفته شده است، خاطرنشان کرد: پرداخت این یارانه برای تک تک اعضای خانواده که سرپرست خانوار نیست تابع سیاست های دولت در اعطای این یارانه هاست.

در استان خراسان شمالی 638 نفر از اصحاب فرهنگ ، هنر و رسانه عضو صندوق هنر هستند.

شایان ذکر است؛ هزینه بیمه سه ماهه اول امسال هم برای 260 هنرمنداستان از طریق صندوق اعتباری هنر به میزان 290 میلیون تومان پرداخت شد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

روزنامه آسیا


روزنامه صاحب قلم


روزنامه راه مردم


روزنامه اطلاعات


روزنامه جوان


روزنامه مردم سالاری


روزنامه آرمان ملی



روزنامه ایران


روزنامه ابرار


روزنامه رویداد امروز


روزنامه وطن امروز