بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 4 آذر 99
ایلنا نوشت: سی نفر از پیشکسوتان و هنرمندان عرصه موسیقی با انتشار نامه ای از وزیر ارشاد خواستند زادروز فارابی به عنوان روز ملی موسیقی در تقویم درج شود.

همزمان با فرا رسیدن چهارم آذرماه (زادروز فارابی) سی نفر از هنرمندان عرصه موسیقی با انتشار نامه ای به سیدعباس صالحی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) از او خواستند این روز را در تقویم کشور به عنوان روز ملی موسیقی انتخاب کند.

مشروح نامه ی این هنرمندان به وزیر ارشاد به شرح ذیل است:

ریاست محترم شورای فرهنگ عمومی کشور

جناب آقای سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی

با سلام

همان طور که آگاهی دارید موسیقی ایران به درازنای تاریخ این سرزمین پیشینه دارد و در قوانین ایران و جهان این هنر به عنوان یک میراث ناملموس شناخته می شود.

با توجه به غنای موسیقی ایران و نقش پر رنگ موسیقی دانان کهن این مرز و بوم در پاسداشت دانش و هنر نیاکان و تاثیرگذاری آنان بر موسیقی سایر کشورهای پیرامون و همچنین موسیقی جهان، شایسته است یک روز از سال به نام یکی از مفاخر کهن موسیقی این سرزمین در گاه شمار رسمی کشور به ثبت برسد.

موسیقی دانانی که در تاریخ پر فراز و نشیب این سرزمین به تنهایی در برابر موج ناملایمات ایستادگی کرده٬ فرهنگ و هنر خنیاگری ایران را از خطر تخریب و نابودی، رهایی بخشیدند.

از این روی ما امضاکنندگان این نامه درخواست می کنیم که روز چهارم آذر که بنا بر مستندات تاریخی زادروز فارابی موسیقی دان بزرگ ایرانی و صاحب کتاب موسیقی کبیر می باشد، در تقویم کشور به نام روز موسیقی درج گردد.

به گفته کارشناسان تاریخ موسیقی، فارابی بزرگترین موسیقی دان ایرانی پس از اسلام است و اثر وی به نام موسیقی کبیر بزرگترین اثری است که درباره ی موسیقی چه عملی و چه نظری و فلسفه موسیقی و چگونگی پیدایی آن و نیز صوت و آهنگ و شعر و وزن، همچنین پرده بندی و ساخت ساز و اختراع سازی بنام شاهرود (که گستره آوای آن با پیانوی امروزی اروپا برابری داشت)، نوشته شده که در این یادداشت نمی توان به شرح همه نکات ارزشمند این کتاب که راهگشای بسیاری از موسیقیدانان ایران و جهان بوده و همچنین جنبه های مختلف هنر این موسیقیدان برجسته پرداخت.

امید است با ثبت روز موسیقی به نام فارابی ، ضمن گرامیداشت هنر موسیقی و قدردانی از این موسیقی دان بزرگ و زنده نگاه داشتن یاد او نزد ایرانیان، بتوان مقدمه ای را فراهم آورد تا هیچ کشوری نتواند با استفاده از اسناد جعلی به مفاخر ایران دست اندازی کرده٬ آنان را به نام میراث خود به ثبت جهانی برساند. این کار میسر نگردد مگر با کوشش و تلاش مسئولان. امیدواریم این مهم که چندین سال است از سوی دوستداران فرهنگ وهنر ایران مطرح شده است، هرچه زودتر انجام پذیرد و شاهد ثبت روز موسیقی به نام فارابی در سالنامه رسمی کشور باشیم.

توفیق تان روز افزون

اسامی امضا کنندگان این درخواست به شرح زیر است:

1- اردشیر کامکار 2-بهمن رجبی (تنبک نواز) 3-بیژن کامکار 4-شهرام ناظری 5-داریوش طلایی 6-مجید کیانی 7-عبدالوهاب شهیدی 8-جلیل عندلیبی 9-محمد علی کیانی نژاد 10-هوشنگ جاوید 11-هادی منتظری 12-رامبد صدیف 13-حسین پرنیا 14- مجید انتظامی15-کیوان ساکت، 16-محمود فرهمند 17-ساسان فاطمی 18 -سوسن اصلانی 19 -نجمه تجدد 20- -ملیحه سعیدی 21-مسعود حبیبی 22-صابر نظرگاهی23-شروین مهاجر 24-سامان احتشامی 25 -جمشید عزیر خانی 26–فاضل جمشیدی 27- -بهنام وادانی 28-عبدالرسول کارگشا 29- مرتضی صنایعی30- علیرضا جواهری.

241241

کد خبر 1459038

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با ارسال پیامی درگذشت مرحوم حسین رنجبران هنرمند همدانی را تسلیت گفت
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۴

در پیام سید عباس صالحی آمده است:
درگذشت چهره خوشنویس شادروان حسین رنجبران موجب تأسف و تألم گردید.
فقدان این چهره فرهیخته را به خانواده محترم، عموم علاقمندان و جامعه فرهنگی و هنری همدان تسلیت می گویم و از درگاه خداوند متعال برای آن مرحوم علو درجات و برای بازماندگان محترم صبر و بردباری خواستارم.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
سید عباس صالحی، وزیر ارشاد اسلامی، پستی را در واکنش به درگذشت دو روحانی بزرگ کشور در توئیتر منتشر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۴ سایت های دیگر : اتحاد آنلاین

به گزارش خبرنگار حوزه سیاسیون گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان ، این روزها که ویروس کرونا هرروز جان تعداد زیادی از هموطنان و چهره های برجسته کشور را می گیرد بسیاری از افراد در سوگ و فراق عزیزان خود ایام را سپری می کنند. سید عباس صالحی ، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، توئیتی را در واکنش به درگذشت دو روحانی برجسته کشور در حساب شخصی توئیتری خود منتشر کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نوشت:

" فوت دو روحانی در روز های اخیر دل های بسیاری را به درد آورد: دکتر #فیرحی و استاد #راستگو غوغای زمانه از مهر و ارج روحانیان وارسته ی کارآمد نمی کاهد. یادشان گرامی"

بیشتر بخوانید

حجت الاسلام دکتر داوود فیرحی درگذشت

در ادامه توئیت سید عباس صالحی را مشاهده می کنید:

گفتنی است، حجت الاسلام داوود فیرحی، استاد دانشگاه و نظریه پرداز پس از ابتلا به بیماری کرونا در تاریخ 21 آبان 1399 در بیمارستان لاله تهران درگذشت.

همچنین حجت الاسلام محمدحسن راستگو ، که به عمو راستگو معروف بود و سال ها در تلویزیون برای کودکان درس قرآن داشت، روز گذشته بر اثر سکته قلبی در قم دار فانی را وداع گفت.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
رسیدگی به سوال از وزرای ورزش و ارشاد که قرار بود امروز و فردا در کمیسیون فرهنگی در مطرح شود، به زمان دیگری موکول شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۳ سایت های دیگر : تازه ترین ها

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، سوال از وزرای ورزش و ارشاد که بنا بود امروز و فردا در کمیسیون فرهنگی مجلس مورد رسیدگی قرار گیرد، به زمان دیگری موکول شد.

غلامرضا منتظری، نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، ضمن اعلام این خبر گفت: امروز قرار بود سوالات تعدادی از نمایندگان از مسعود سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان در کمیسیون فرهنگی مطرح شود که به دلیل انصراف تعدادی از نمایندگان سوال کننده، رسیدگی به مابقی سوالات به زمان دیگری موکول شد.

وی افزود: همچنین بنا بود سوال از سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه فردای کمیسیون مطرح شود که به دلیل مشغله کاری وزیر در فصل بودجه و جلسات مداوم وی در همین باره در صبح و بعد از ظهر فردا، بنا شد سوال از وزیر ارشاد هم در زمان دیگری در دستور کار قرار گیرد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان حج و زیارت، گفت: با قطعی شدن هزینه های حج 98، مازاد هزینه حج زائرین روز چهارشنبه پنجم آذر 99 به حساب آنان واریز می شود.

محمد آزاد در گفتگو با خبرنگار مهر ، اظهار داشت: با توجه به اینکه همه ساله هزینه سفر زائرین براساس نرخ تمام شده و مصوبه کمیته نرخ گذاری از متقاضیان تشرف به حج تمتع دریافت می شود، مابه التفاوت به حساب زائرین واریز می شود، حال که حسابرسی حج تمتع 98 به پایان رسیده، بنا به دستور رئیس سازمان حج و تأیید نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت مقرر شد به تناسب گروه قیمتی کاروان ها مازاد دریافتی به حساب زائرانی که در سال 98 به سرزمین وحی مشرف شده بودند واریز شود.

وی افزود: روز چهارشنبه پنجم آذر 99 به میزان حداقل 120 هزار تومان تا 160 هزار تومان به حساب زائرین در بانک ملی واریز خواهد شد.

معاون سازمان حج افزود: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر کمک به خانواده ها و افرادی که مبتلا به بیماری کرونا شده اند و در این رابطه از خیرین و مردم خواستند که وارد میدان شوند و به کمک این افراد بیایند چرا که از بهترین کارها و بهترین وسایل نزدیک شدن به خداست.

آزاد گفت: از این رو سازمان حج نیز وظیفه خود می داند که ضمن عمل به فرمایشات معظم له با هماهنگی ستاد ملی مبارزه با کرونا و وزارت بهداشت با مشارکت خیرین و خانواده بزرگ حج و زیارت اعم از پرسنل و کارگزاران نسبت به پخت و توزیع غذا بین خانواده ها و افرادی که مبتلا به بیماری کرونا هستند در چارچوب ستادهای محلات مدیریت کرونا و اقدامات درمانی بهداشتی و اورژانسی اقدام کند که بر این اساس روزانه غذای مناسب با حال بیماران کرونایی مطابق دستورالعمل غذایی پزشکان متخصص پخت و در منازل بیماران توسط کارگزاران خدوم حج و زیارت توزیع خواهد شد.

کارگزاران زیارتی مشمول تسهیلاتی در دوران کرونا می شوند

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان حج و زیارت اعلام کرد: با توجه به تعطیلی کامل سفرهای زیارتی و به تبع آن رکود فعالیت دفاتر خدمات زیارتی در دوران شیوع ویروس کرونا و با نگاه حمایتی از کارگزاران زیارتی بنا به دستور ریاست سازمان حج و زیارت و تأیید نماینده مقام معظم رهبری در امور حج و زیارت ضمن برخورداری از مصوبه ستاد ملی کرونا در خصوص بهره مندی دفاتر زیارتی از تسهیلات مشاغل آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا، مقرر شد علاوه بر آنها دفاتر زیارتی تا زمان عبور از بحران همه گیری ویروس کرونا مشمول تسهیلاتی از جمله کاهش متراژ مکان دفاتر زیارتی و همچنین تجمیع دو دفتر زیارتی در یک محل شوند که کارگزاران زیارتی می توانند با ارائه تقاضا حج و زیارت استان خود، از این امکان ایجاد شده بهره مند شوند.

وی اظهار امیدواری کرد تا هر چه زودتر با بر طرف شدن مرحله شیوع ویروس کرونا شاهد راه افتادن امکان بهره مندی مردم جهت توفیق زیارت ائمه طاهرین علیهم السلام و هم چنین رونق فعالیت کارگزاران باشیم و بتوان از توان آنان نهایت استفاده را کرد.

کد خبر 5079358

مهناز قربانی مقانکی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر

به گزارش مشرق ، حسین سیدزاده، مدیرعامل صندوق اعتباری هنر درباره کمک سرانه دولت به خانواده های اصحاب فرهنگ و هنر طی توییتی نوشت: کمک سرانه 100 هزارتومانی دولت به همه خانواده های اصحاب فرهنگ و هنر تعلق می گیرد.

همین که دیگر در همه اقدامات ملی، اهل فرهنگ و هنر در جایگاه خود قرار بگیرد و دیده شود، خود موفقیت بزرگی است. پیگیری ها و حمایت ها را ارج می نهم.

لینک خبر :‌ مشرق نیوز
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه از یک مرحله ای باقی ماندن مسابقات سراسری قرآن کریم خبر داد و گفت: شرایط مسابقات امسال اجازه اضافه کردن مرحله دیگری را نمی دهد و لذا اجرای مرحله فینال غیرممکن است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۳

به گزارش ایکنا، پس از پایان ضبط تلاوت های شرکت کنندگان در مرحله کشوری چهل و سومین دوره مسابقات سراسری قرآن در روزهای گذشته تعدادی از حاضران در این مسابقات طی نامه ای به معاون مسابقات مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه خواستار دو مرحله ای شدن مسابقات سراسری قرآن در رشته قرائت تحقیق و اضافه شدن مرحله فینال به این مسابقات شدند.

این دسته از شرکت کنندگان در نامه خود مطرح کرده بودند که با یک مرحله ای شدن مسابقات عدالت رعایت نخواهد شد و همچنین انتخاب قاریان برتر کشور طی یک رقابت تک مرحله ای ممکن نخواهد بود.

بیشتر بخوانید: با یک مرحله نمی توان بهترین را شناخت انحراف فضای نقد مصلحانه به سمت قضاوت های نابجا

با اینکه انتظار می رفت مرحله فینال به مسابقات اضافه شود و مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف با خواسته قاریان موافقت کند، اما روز شنبه اول آذرماه مهدی قره شیخلو، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در گفت وگویی با خبرنگار ایکنا ضمن گلایه از نقدهایی که دیگر مصلحانه نیست، اضافه شدن مرحله فینال به مسابقات را غیرممکن دانست.

قره شیخلو گفته است: بارها تأکید کردم که شرایط امسال استثنایی است و همه تصمیمات باید متناسب با شرایط امسال اتخاذ شود. اینجانب سال ها سابقه حضور در مسابقات را هم به عنوان شرکت کننده و هم به عنوان داور داشته ام و دقیقاً می فهمم که انتظار دوستان قرآنی انتظار به جایی است، ولی باید توجه کنند، آیا شرایط امسال اجازه این کار را می دهد یا نه. توجه بفرمایید در بخش آقایان امکانات و هماهنگی های زیادی برای اجرای مرحله کشوری در استان ها و داوری آن در تهران بسیج شده است، اگر قرار باشد مرحله فینال برگزار شود، پس از اتمام داوری برنامه آقایان باید همه این امکانات در استان ها و تهران مجدداً بسیج شود تا با یک فاصله زمانی یک مرحله فینال برگزار شود که قطعاً این امکان وجود ندارد. لذا ضمن احترام به درخواست همه عزیزان به طور قطع مسابقات در یک مرحله برگزار می شود و اجرای مرحله فینال غیرممکن است .

یادآور می شود، مرحله ضبط تلاوت قاریان حاضر در مرحله کشوری چهل وسومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم طی روزهای 17 تا 22 آبان ماه به صورت برگزار شد و مرحله پخش تلویزیونی و داوری همزمان این رقابت ها نیز از 15 آذرماه آغاز می شود. پیش از این و تا قبل از اعمال محدودیت های شدید کرونایی مقرر شده بود مسابقات از هشتم آذرماه پخش شود، اما در نهایت با تعویق یک هفته ای مواجه شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
اقتصاد ایران: دبیر کارگروه مدولباس کشور می گوید، برگزاری جشنواره ها با بودجه کم بسیار کوچک و دوستانه برگزار می شود اما کاملاً کاربردی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۴ سایت های دیگر : مردم نیوز هم اندیشی تجارت گردان

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران ، چندی پیش گزارشی با عنوان برگزار کردن جشنواره؛ بیلان کاری برای مسئولان، بی کارکرد برای فرهنگ منتشر شد که سیده مرضیه شفاپور دبیر کارگروه مد و لباس کشور واکنشی نسبت به این گزارش نشان داد گفت: ما با توجه به بودجه کم این جشنواره ها را برگزار می کنیم و طبق استانداردهایی که کارگروه به عنوان قانون برای من مشخص کرده است همان راه را می روم. حتی جشنواره هایی که برگزار می شود بسیار کوچک و دوستانه اما کاملاً کاربردی است.

وی افزود: در همان جشنواره لباس عاشورایی یک تا دو طرح به طرح ملی رسید، همچنین در زمینه عفاف و حجاب هم یک طرح مطرح شد و مورد استقبال مسئولان و مدیران قرار گرفت.

دبیر کارگروه مد و لباس کشور اظهار کرد: حتی برای جشنواره مد و لباس کودک و نوجوان هم از بودجه بسیار کمی استفاده شده است که اگر از بودجه بگویم همه انگشت به دهان خواهند ماند. بالاخره من هم جز مردم هستم و علاقه دارم که فعالیت هایم در راستای بهبودی وضعیت موجود برای آنان باشد. حتی اگر من در این پست هم نباشم خیلی ها خواهند دید که چه فعالیت های زیرساختی انجام داده ام.

شفاپور گفت: من سعی کردم آثار طراحانی که در این حوزه فعال هستند را در کمیسیون فرهنگی ببرم و از آن دفاع کنم و مسئولان هم مجاب می شوند که این طرح ها قابلیت رواج پیدا کردن در جامعه را دارد تمام این مسائل حاکی از فعالیت ها و تلاش هایی است که در مسیر مد و لباس کشور دارد، انجام می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری اقتصادی ایران
کاوه کیانی نژاد وکیل پایه یک دادگستری و از نوازندگان جوان موسیقی کشورمان روز دوم آذرماه بر اثر سکته قلبی دار فانی را وداع گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۳ سایت های دیگر : بیان ما امروز نیوز هنر آنلاین اعتماد آنلاین

به گزارش خبرنگار مهر ، کاوه کیانی نژاد نوازنده و از معلمان جوان حوزه موسیقی و فرزند محمد علی کیانی نژاد استاد پیشکسوت موسیقی ایرانی روز دوم آذر ماه بر اثر سکته قلبی درگذشت.

این هنرمند 39 ساله که دارای کارشناسی ارشد حقوق جزا و وکیل پایه یک دادگستری بود از جمله نوازندگانی بود که در عرصه های مختلف حوزه موسیقی ایرانی به فعالیت مشغول بود.

مرحوم کاوه کیانی نژاد فرزند محمد علی کیانی نژاد از استادان شناخته موسیقی کشورمان در عرصه نی نوازی بود.

سید مجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در پیام تسلیتی به استاد محمدعلی کیانی نژاد آهنگساز و نوازنده نی نوشته است: مصیبت اندوهبار درگذشت فرزند جوانتان را به شما و خانواده محترم تسلیت می گویم و امیدوارم که در تحمل این سوگ صبور باشید. برای جوان زنده یاد کاوه کیانی نژاد علو درجات را از درگاه خداوند متعال خواستارم.

خانه موسیقی ایران هم درگذشت فرزند محمدعلی کیانی نژاد را به این نوازنده و مدرس پیشکسوت نی تسلیت گفت.

محمد اله یاری ، مدیرکل دفتر موسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در پیامی درگذشت فرزند محمدعلی کیانی نژاد را به این هنرمند تسلیت گفت.

اله یاری در این پیام به استاد محمدعلی کیانی نژاد، آهنگساز و نوازنده نی نوشته است: ضمن تسلیت این ضایعه تأسف بار به جنابعالی، خانواده محترم و بازماندگان و آرزوی صبر و اجر در این مصیبت، برای آن مرحوم از خداوند منان غفران و رحمت واسعه الهی مسئلت می نمایم. خانواده موسیقی را هم درد و عزادار این مصیبت بدانید.

کد خبر 5078747

علیرضا سعیدی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
شفاپور گفت: طراحان از المان های اساطیری در این دوره استفاده می کنند چراکه زمان برگزاری جشنواره با اولین سالروز شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی مصادف شده است.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، نشست خبری سومین جشنواره مد و لباس فجر امروز در کارگروه مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. سیده مرضیه شفاپور دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس و غزاله بهمنی دبیر سومین دوره جشنواره مد و لباس کودک و نوجوان از حاضران در نشست بودند.

بیشتر بخوانید

دبیر سومین جشنواره لباسِ کودک و نوجوان مشخص شد

شفاپور در این نشست درباره کیفیت برگزاری این دوره از جشنواره با توجه به شیوع ویروس کرونا و بخش های مختلف فستیوال گفت: در جشنواره مدِ کودک تلاش می کنیم، به طراحی هایی با استانداردهای جهانی برسیم. در حال حاضر برندهای خارجی در حوزه لباس کودک و نوجوان در کشور حضور ندارند و به این ترتیب نقطه عطف جشنواره حضور طراحان داخلی خواهد بود. در این دوره بر استفاده طراحان از المان های اساطیری تأکید می شود چراکه زمان برگزاری جشنواره با اولین سالروز شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی نیز مصادف شده است. با چنین طرح هایی نسل کودک و نوجوان بیش از پیش با بزرگان این مرز و بوم آشنا می شوند. باید لباس هایی با طراحی مناسب تولید شود به نحوی که نوجوانان با افتخار لباس های ایرانی اسلامی را انتخاب کنند و بپوشند. در این دوره به روانشناسی رنگ در لباس کودک و نوجوان، توجه ویژه ای شده است.

در ادامه غزاله بهمنی دبیر جشنواره گفت: دو دانشگاه در عرصه مباحث علمی این جشنواره به ما کمک می کنند و امیدواریم با برگزاری جشنواره پایه های علمی طراحی لباس کودک و نوجوان در کشور مستحکم شود. ضمن اینکه تلاش می کنیم، فعالیت های جشنواره به گونه ای باشد که میان طراحان و تولید کنندگان پیوند عمیق ایجاد شود. نکته ای که در طراحی لباس باید مورد توجه قرار گیرد، این است که نوجوانان جهان بینی و علایق خود را از طریق لباس نشان می دهند؛ به همین دلیل باید در طراحی به روانشناسی خاص این گروه سنی توجه کرد. اگر طراحان ما بدانند چه گردش مالی عظیمی در عرصه لباس نوجوانان در دنیا وجود دارد حتما به این عرصه ورود می کنند.

بهمنی توجه به مد آهسته (slow fashion) را از دیگر محورهای این جشنواره برشمرد و گفت: مد آهسته در مقابل مد سریع (fast fashion) قرار دارد. در بحثِ مد آهسته به این سؤال توجه می شود که چه کسی لباس من را طراحی کرده است؟ در این روش تلاش می شود تمامی مراحل طراحی تا تولید لباس بر اساس رعایت حقوق انسان، حیوان و محیط زیست و بر مبانی اخلاقی تولید لباس از جمله رعایت حقوق کارگران، صدمه وارد نکردن به محیط زیست و ... انجام شود. توجه به مد آهسته در لباس نوجوانان به این معنی است که تلاش می کنیم، مصرف گرایی را در نوجوانان کاهش دهیم که مد پایدار در جهان ایجاد شود. در این روزها طراحی لباس به سمتی رفته است که رنگ لباس ها تیره شده؛ این مسئله نیاز به بررسی دارد و باید لباس های پیشنهادی بهتری بتوانیم به نوجوانان ارائه کنیم.

بهمنی در خصوص بخش کفش و کیف کودکان و نوجوانان نیز اظهار کرد: برای اولین بار به طراحی کفش و کیف ارگونومیک برای این گروه های سنی به نحوی که استفاده از آنها به جسم بچه ها صدمه وارد نکند، توجه شده است. همراهی دانشگاه ها در بخش علمی و ارسال مقاله ها به بخش تولید نیز از دیگر برنامه های ما است. همچنین پیگیری خواهیم کرد برگزیدگان جشنواره با تولید کنندگان مرتبط شوند.

گفتنی است فراخوان جشنواره فردا اعلام می شود و 20 دی ماه نیز برندگان اعلام خواهندشد. در داوری آثار نیز از نوجوانان نیز استفاده می شود. همچنین جشنواره به صورت آنلاین برگزار می شود.

در پایان نشست خبری نیز از پوستر سومین جشنواره مدِ کودک و نوجوان رونمایی شد. استفاده از رنگ گرم در تقابل با هوای سرد زمستان مورد توجه بوده و شاخه زیتون به عنوان نماد رشد و المانی دینی در آن با فونت کلمات مورد توجه نوجوانان قرار گرفته است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۴ سایت های دیگر : شعار سال

گروه فرهنگ و هنر – تقریبا اولین قشری که پس از شیوع کرونا و خانه نشینی های دو ماه اول کرونا به خانه های مردم آمد تا آن روزهای سخت را بتوانند کمی با آرامش بیشتری بگذرانند، هنرمندان عرصه موسیقی بودند. اما حالا پس از 9 ماه که از شیوع کرونا در کشور می گذرد، با وجود آنکه دیگر رشته های هنری افتان و خیزان در این مدت فعالیت هایی داشته اند، اهالی موسیقی که درآمد اصلی شان از برگزاری کنسرت است، درآمدی نداشته اند.
اول اسفند ماه که کرونا وارد کشور شد، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در یک اقدام پیشگیرانه کلیه فعالیت های هنری اعم از اجرای تئاتر، اکران فیلم و برگزاری کنسرت را تا اطلاع‫ثانوی تعلیق کرد. اما اهالی موسیقی که همیشه مردم از آن ها حمایت می کردند، این بار به سوی مردم آمدند و با برگزاری کنسرت های موسیقی آنلاین تلاش کردند هم چرخه هنر موسیقی از حرکت بازنایستد و هم مردم با موسیقی روزهای سخت خانه نشینی را سپری کنند. اهالی موسیقی در یک اقدام کاملا غیردولتی، آنها که همیشه مردم را کنار خود می دیدند، اکنون که مردم برای جلوگیری از انتشار بیشتر کرونا ناگزیرند در خانه بمانند، تصمیم گرفتند این روزها را برای شان دلپذیر کنند.
در این مسیر کنسرت های آنلاین در کشور با حمایت مالی شهرداری و سازمان ها و نهادها به صورت آنلاین برگزار شد و بسیاری از خوانندگان موسیقی پاپ و کلاسیک در این مسیر همراه شدند تا موسیقی همچنان روندی زنده و ادامه دار باشد.
بعد از گام دوم فاصله گذاری هوشمند که کسب و کارها یکی پس از دیگری شروع به فعالیت کردند، زمزمه هایی درخصوص چگونگی برگزاری کنسرت شنیده شد. به همین منظور اوایل اردیبهشت ماه نشست هم اندیشی ای درخصوص تمهید مقدمات و شرایط ضروری برای برگزاری کنسرت، پس از بازگشایی سالن ها برگزار شد. تقریبا پیش از آغاز ماه محرم زمزمه های برگزاری کنسرت های موسیقی در برخی شهرها مطرح شد که البته به دلیل واکنش های بسیار لغو شدند. پس از آن، در مهرماه برای بار دیگر بلیت فروشی کنسرت در شهر کیش صورت گرفت که باز هم به دلیل انتقادات فراوان به دلیل احتمال افزایش سفرهای غیرضروری و شیوع بیشتر ویروس کرونا، این کنسرت ها نیز لغو شدند.
اما حالا با برگزار نشدن هیچ کنسرتی در 9 ماه اخیر، هنرمندان موسیقی که درآمد اصلی شان از همین طریق حاصل می شد، با مشکلات عدیده ای روبه رو شدند. پیام عزیزی، خواننده موسیقی پاپ، در رابطه با فعالیت این روزهای خود گفت: این روزها زندگی هنرمندان به هم ریخته و به سختی می توانند یک قطعه جدید تولید کنند چون مشکلات اقتصادی نسبت به گذشته دوچندان شده و بر روی فعالیت هنرمندان موسیقی تاثیر مستقیم گذاشته است.
وی عنوان کرد: در حال حاضر همه ما منتظر هستیم کرونا برود تا بتوانیم کنسرت های خود را از سر بگیریم، چرا که برگزاری کنسرت یکی از راه های کسب درآمد هنرمندان موسیقی است تا بتوانند از درآمد کنسرت خود دست به ساخت قطعات جدید و تولید آلبوم موسیقی بزنند.
این خواننده موسیقی پاپ افزود: همکاران من نیز در همین شرایط به سر می برند و آن ها نیز به خاطر شرایط پیش آمده دیگر مثل سابق نمی توانند آثار جدید تولید کنند. این مسئله برای هنرمندانی که کمتر شناخته شده هستند سخت تر است و آن ها این روزها با مشکلات بیشتری مواجه هستند.
امیر کریمی، خواننده پاپ نیز در این رابطه با اشاره به عملکرد کشورهای اروپایی گفت: در کشورهای اروپایی دولت ها به افرادی که بیکار شده اند درآمد پرداخت می کنند ولی این امکان در ایران وجود ندارد و مجبور هستند که تعطیلی ها را به صورت مقطعی انجام بدهند. مسائل در ایران ابعاد زیادی دارد و ما به همه ابعاد اشراف نداریم.
وحید تاج، خواننده موسیقی ایرانی نیز با اشاره به این که ویروس کرونا شب و روز نمی شناسند، گفت: اگر به من بگویند همه شرایط مهیا است باز کنسرت برگزار نمی کنم چون کرونا ربطی به ساعت برگزاری کنسرت ندارد.
وی با اشاره به اینکه بخش زیادی از فعالیت هایش برگزاری کنسرت در ایران و سراسر دنیا بوده که همگی آن ها در چند ماه اخیر لغو شده اند، ادامه داد: من یکی از کسانی بودم که در این مدت دو بار کنسرت آنلاین برگزار کردم. یک بار در روز 30 فروردین ماه همراه با استاد کیوان ساکت در تهران و یک بار هم 20 مرداد در کرمان اجرای زنده داشتم. در آن کنسرت ها بحث مالی مطرح نبود و فقط به خاطر به آرامش رسیدن مردم اجرا رفتیم. هنرمندان موسیقی همواره دوست دارند برای مردم موسیقی اجرا کنند و روحیه مردم را بالا ببرند.
این خواننده موسیقی در بخش دیگری از صحبت های خود در رابطه با ضررهای کرونا به جامعه موسیقی اذعان کرد: من یک آموزشگاه موسیقی دارم. کلاس های آموزشگاه ما مثل برخی آموزشگاه های دیگر به صورت گروهی برگزار نمی شود و معلم و هنرجو با ماسک و فاصله زیادی از هم سر کلاس می نشینند. در ماه های قبل دستور دادند همه آموزشگاه ها را تعطیل کنند، درصورتی که مردم در رستوران ها روبروی همدیگر می نشستند و بدون ماسک غذا می خوردند. بنابراین ما در این مسئله متضرر شدیم. برخی از آموزشگاه ها استیجاری بودند و به خاطر این شرایط مجبور شدند کرکره آموزشگاه های خود را پایین بکشند.
تاج در پایان گفت: نکته دیگر این که الآن انگیزه ها کم شده است. اوایل شیوع ویروس کرونا مردم انرژی داشتند و به کمک همدیگر می آمدند ولی الآن چند وقتی است که دیگر حتی کنسرت آنلاین هم برگزار نمی شود. ای کاش از مدت ها قبل یک تدابیر عاقلانه تری گرفته می شد تا این اتفاقات نیفتد. من خودم هیچ برنامه ای برای برگزاری کنسرت ندارم.
حالا در این شرایط این پرسش مطرح می شود که چرا پس از 9 ماه همچنان سیاست گذاری ها در حوزه هنر تا این اندازه بدون پیش بینی پیش رفته که موسیقی و اهالی اش به این سرنوشت دچار شوند و آیا همچنان مدیران بخش های هنری و خصوصا موسیقی بدون توجه به عملکردشان در این 9 ماه و عواقبش در آینده نیز تصمیم گیری خواهند کرد یا سرانجام سیاستی اثرگذار در این بخش برای حمایت از هنرمندان اتخاذ می شود؟

ارسال دیدگاه
نام: ایمیل: دیدگاه:

لینک خبر :‌ روزنامه ابتکار
خواننده پیشکسوت کشورمان با بیان اینکه موسیقی حال حاضر نه شعر دارد، نه محتوا و نه ریتم گفت: هیچ قدرتی حریف دو مافیای خودرو و موسیقی نیست و مافیا به بعضی از مسؤولان فرهنگی ما هم نفوذ کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۴

به گزارش گروه دیگر رسانه های خبرگزاری فارس، روزنامه صبح نو گفت وگویی با محمد گلریز، خواننده پیشکسوت کشورمان انجام داده است که بخش های مهم آن در ادامه می آید.

متوجه شدم ته صدایی دارم!

از زمانی که چشم باز کردم در خانواده ای بودم که با کمی بزرگ شدن متوجه شدم ته صدایی دارم؛ به همین دلیل فعالیت موسیقی خود را شروع کردم و تا الان هم آن را ادامه داده ام.

خانواده ما اهل آواز بودند و پدرم از خوانندگان آواز بزرگ تهران به حساب می آمدند؛ تعریف های آواز را به خوبی می دانستند و به خوبی به آن وارد بودند؛ برادرانم کارهای بسیاری کرده بودند و جزو اساتید محسوب می شدند؛ من هم به همین منوال فعالیت های خود را ادامه دادم.

اولین خواننده رسمی بعد از انقلاب هستم!/ دکترای تدریس آواز دارم

اولین خواننده رسمی بعد از انقلاب هستم! به هر جهت در زمان انقلاب همه مردم برای پیروزی انقلاب در تلاش بودند و من هم به عنوان یک شهروند که هنری هم داشتم، سعی می کردم بیشتر فعالیت کنم.

من فعالیتم را به صورت رسمی بعد از انقلاب از رادیو شروع کردم البته زمانی که امام (ره) به ایران تشریف آوردند، من جزو گروهی بودم که در بهشت زهرا (س) سرود برخیزید را همراه گروهی اجرا کردیم.

ما کلاس تدریس و آواز داریم. من دکترای این کار را دارم و حدود 30 سال است که تدریس آواز می کنم.

موسیقی حال حاضر نه شعر دارد، نه محتوا و نه ریتم!

شما ببینید که موسیقی حال حاضر ما به چه روزی افتاده است، نه شعر دارد، نه محتواو نه ریتم! اما همین آثار حمایت می شوند.

برای بهبود این وضع چه کسی باید وارد میدان شود و آن را درست کند؟ مشخص است رادیو و تلویزیون باید وارد شوند، ارشاد و مسوولان و متولی موسیقی، همگی باید دست به کار شوند.

دشمنان ما به خوبی متوجه شده اند که از چه راهی باید وارد شوند تا جوانان را به انحراف بکشند و این مسأله ای انکار ناپذیر است.

98 درصد حقوق خواننده ها برای دلال هاست!

اتفاقی که هم اکنون شاهد آن هستیم وجود دلالان را تأیید می کند. دلالانی که در موسیقی وجود دارند، یک خواننده با یک تهیه کننده قراردادی منعقد می کند که بعد 98 درصد از حقوق کارهایی که اجرا می کند برای آن هاست و گاهی آن دو درصد را هم به خواننده نمی دهند و به او می گویند ما تو را معروف می کنیم.

هیچ قدرتی حریف دو مافیای خودرو و موسیقی نیست!

دو مافیا در ایران با قدرت بسیار زیاد وجود دارند که هیچ قدرتی حریف آن ها نیست؛ یکی مافیای اتومبیل و خودرو و دیگری مافیای موسیقی.

این دلالان و مدیر برنامه های موسیقی که حتی شاید دیدید روزی ارشاد را هم خریدند؛ آن ها نفوذ دارند، پول خرج می کنند.

مافیا به بعضی از مسوولان فرهنگی ما هم نفوذ کرده است

دلیل کم کاری بنده همان موضوع مافیایی است که درباره اش با شما صحبت کردم؛ این مافیا به بعضی از مسوولان فرهنگی ما هم نفوذ کرده است.

من با اکثر مسوولان مستقیم و رو در رو صحبت کرده ام و با اعتراض گفته ام که چرا به سرودهای انقلابی کمتر توجه می شود؟ مبنای صحبت های من فرمایشات مقام معظم رهبری بوده است؛ ایشان در یکی از جلسات شان فرموده بودند: من از صدا وسیما گله مندم .

در مجموع با نفوذ مافیا، برخی مسوولان ما به این باور رسیده اند که این نوع موسیقی و رواج آن درست است؛ حال این شرایط و این نوع موسیقی را به فضای مجازی اضافه کنید؛ سکان دست ماست!

چرا موسیقی ملی و سنتی مان با این قدمت را تضعیف می کنیم؟

چرا موسیقی ملی و سنتی مان با این قدمت را تضعیف می کنیم؟ این موسیقی گنجینه ای است که وقتی آدم به آن دقت می کند متوجه می شود که از گوشه ها و ردیف های آن ها چه کارهایی را می توان خلق کرد.

کمی قبل پیشنهاد دادم که بیایید موسیقی سنتی و پاپ را تلفیق کنید؛ زمینه اصلی موسیقی سنتی باشد و در فواصل کار از انواع سازها و ... استفاده شود. من هم چند کار به این شکل را خوانده ام؛ بنابراین می توان کار کرد اما دست اندرکاران دل نمی دهند که نمی دانم چرا؟

یک دست صدا ندارد؛ بایستی ما به میدان بیاییم و شما اهالی رسانه هم از مسوولان سؤال کنید. لااقل کمی به موسیقی سنتی، ایرانی و ارزشی کشورمان اهمیت دهیم.

باور کنید ما باید جوابگو باشیم؛ تمام این میزها از بین خواهند رفت؛ کاش یادگار خوبی از خود به جا بگذاریم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۳

وی لزوم تکریم این عزیزان را یادآور شد و افزود: مهم ترین نکته که باید رعایت شود، حفظ کرامت این بزرگان است؛ لذا قبل از تجلیل حفظ کرامت این هنرمندان برای ما مهم است.

حسینی پور با اشاره به مبالغ ناچیزی که از سوی خانه هنرمندان و برخی دیگر از نهادها به بازیگران پیشکسوت اعطا می شود، تصریح کرد: ما ظرف دو هفته اخیر تلاش کردیم جلساتی با نهادهای مختلف بگذاریم تا سطوح مختلف هنری را وارد این عرصه کنیم و هنرمندان پیشکسوت را مجدد فعال سازیم.

وی با بیان این که بسیاری از هنرمندان پیشکسوت قادر به انجام کارهای اداری خود نیستند، از طرحی که به نیابت از این هنرمندان اقدامات اداری را پیگیری می کند خبر داد و ابراز کرد: این عزیزان خاصه در شرایط کرونا نباید از منزل خارج شوند و لذا در پی دستیابی به زیر ساخت هایی هستیم تا این مهم تحقق یابد.

حسینی پور گفت: هنرمندانی که به هر طریق عضو موسسه ما نیستند باید از خدمات بهره گیرند، هرچند محدودیت هایی در موسسه هنرمندان پیشکسوت برای عضو گیری داریم ولی این محدودیت، رافع تکلیف ما در خصوص سایر هنرمندان نیست.

مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت در بخشی دیگر از مصاحبه با رادیو گفت وگو از مسئولیت اجتماعی در کنار الزامات سازمانی سخن گفت و ادامه داد: سعی داریم در دوره ای که به اصحاب فرهنگ و هنر خدمت می کنیم، فعالیتی گسترده تر را پیگیری کنیم.

حسینی پور اضافه کرد: در حال حاضر بسته های مادی به هنرمندان پرداخت می شود و نگاه وزیر فرهنگ و ارشاد نیز ناظر بر حفظ کرامت انسانی هنرمندان پیشکسوت است.

وی تاکید کرد: بر اساس گفت و گویی که با مدیرعامل صندوق هنر داشتیم، قرار شد بالاترین بیمه هنری به هنرمندان پیشکسوت درجه یک اعطا شود و بودجه آن نیز توسط موسسه تامین خواهد شد.

منابع خبرگزاری ایکنا

1399 تمامی حقوق سایت متعلق به صدای جمهوری اسلامی ایران است

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو
مدیر انتشارات بین المللی شمع و مه با اشاره به اینکه نمایشگاه مجازی کتاب، تجربه خوبی برای متحد کردن ناشران در بحث فروش در یک فضای خاص است، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با دید ترمیم اقتصاد صنعت نشر تصمیم به برگزاری این رویداد گرفته است که امیدواریم مثمر ثمر باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۴ سایت های دیگر : خبرگزاری کتاب ایران چاپ و نشر آنلاین

افشین شحنه تبار، مدیر انتشارات بین المللی شمع و مه در گفت وگو با خبرنگار پایگاه خبری ناشران فرهنگ ، درباره انجام فعالیت های بین المللی در نمایشگاه مجازی کتاب به عنوان نخستین تجربه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این حوزه گفت: پلت فرم نمایشگاه مجازی کتاب تهران به زبان فارسی است و برای اینکه نمایشگاه بخش بین المللی داشته باشد و آژانس ها امکان فعالیت داشته باشند، باید سایت نمایشگاه مجازی کتاب تهران دو زبانه باشد.

وی افزود: برای بین المللی شدن این کار نیاز است که سایت نمایشگاه دو زبانه فارسی و انگلیسی باشد تا خلاصه ای از کتاب های قابل ارائه به زبان انگلیسی برای ناشران خارجی شرح داده شود اما در شرایط فعلی امکان این کار وجود ندارد؛ چراکه اغلب ناشران یعنی بیش از 70 درصد از ناشران ایرانی توانایی انجام این اقدام یعنی؛ ارائه چکیده ای آثار خود به زبان انگلیسی به ناشر خارجی ندارند.

به گفته مدیر انتشارات بین المللی شمع و مه ، با توجه به کمبود وقت و امکانات در دسترس نباید سنگ بزرگی برای آغاز و نخستین تجربه خود در برگزاری نمایشگاه کتاب مجازی برداریم، چراکه ممکن است در پایان بی نتیجه باشد. بهتر است که درحال حاضر بر اجرا و ایجاد سایت نمایشگاه مجازی کتاب تمرکز کنیم چراکه این اقدام، می تواند به بخش اقتصادی آسیب دیده ناشران ایرانی در داخل کشور کمک کند.

شحنه تبار با بیان اینکه حتی نمایشگاه های مجازی دیگر کشورها نیز آن چیزی که انتظار می رفت، نبودند، بیان کرد: تا این لحظه به اعتقاد من، نمایشگاه مجازی کتاب، یک امر شکست خورده است. البته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با دید ترمیم اقتصاد لطمه خورده ناشران داخلی این تصمیم را گرفت که امیدواریم ثمربخش باشد.

وی ادامه داد: هنوز نمی دانیم که نمایشگاه مجازی تهران قرار است به چه صورتی برگزار شود، اما باید حواسمان باشد که نمایشگاه را به شکل پیچیده ساختاری تبدیل نکنیم تا مخاطبان برای پیداکردن آثار در این سایت سردرگم شوند. سایت باید ساده و قابل ارتباط با ناشران باشد و دسترسی مخاطبان به ناشران و انتشاراتی ها نیز باید ساده باشد. امیدوارم که در بحث نرم افزاری این اقدام، عملکرد خوبی صورت بگیرد. اگر در نمایشگاه مجازی کتاب، بخش بین المللی تعبیه شود، انتشارات شمع ومه حضور پیدا خواهد کرد و آثار را در پلت فرم تعیین شده عرضه خواهد کرد.

مدیر انتشارات بین المللی شمع و مه عنوان کرد: همچنان نمی دانیم که بخش بازار جهانی نشر در این نمایشگاه مجازی قرار داده شده است یا نه، اما تا جایی که می دانم در سیستم نمایشگاه مجازی کتاب، این سیستم برای فعالیت انتشارات بین المللی و آژانس ها تعبیه نشده است.

به گفته شحنه تبار، باید دید که این سایت از لحاظ نرم افزاری و پشتیبانی چه اندازه پاسخگو نیاز مخاطب و ناشران خواهد بود تا در ادامه تصمیم بگیریم که آیا این امکان وجود دارد که در آینده بتوانیم به صورت دائمی از این فضای مجازی استفاده کنیم یا خیر.

مدیر انتشارات بین المللی شمع و مه با اشاره به اینکه نمایشگاه مجازی کتاب، تجربه خوبی برای متحد کردن ناشران در بحث فروش در یک فضای خاص است، گفت: نمایشگاه مجازی کتاب، نقش مسکن را برای گذراندن وضع عجیب و وخیم ناشران در صنعت نشر دارد.

وی در پایان بیان کرد: البته با وجود چندین دوره از برگزاری نمایشگاه های کتاب مجازی در جهان، باید گفت که هیچ جایگزینی برای نمایشگاه فیزیکی کتاب حداقل در چند دهه آینده وجود نخواهد داشت.

لینک خبر :‌ ناشران فرهنگ
97 کتابفروشی در تهران در پاییزه کتاب سال گذشته 43هزار و 835نسخه کتاب فروختند، اما 128کتابفروشی در پاییزه کتاب امسال توانستند 70هزار و 548نسخه کتاب بفروشند که در مقایسه با طرح مشابه سال گذشته 61درصد افزایش داشته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۳

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، برخی طرح های فصلی خانه کتاب را قبول ندارند و عده ای دیگر هم می گویند باید این طرح ها باشد تا کتابفروشی ها رونقی پیدا کند. پاییزه کتاب 99 هم در اوج همه گیری این ویروس کوچک که زندگی مان را تغییر داده است برگزار شد تا کتابفروشی ها هم بتوانند حال و روزشان در این روز های کسادی بازار نشر را بهتر کنند. در گزارش امروز آمار پاییزه کتاب 99 و جزئیات آن و اینکه کتاب های چه حوزه ای پرفروش بوده است و بعد آماری از استان ها در این طرح جدید و همچنین مقایسه با پاییزه کتاب 98 و 97 ارائه کردیم تا بدانیم میزان خرید کتاب ها افزایش داشته یا کم شده است. پاییزه کتاب 99 با شعار دانایی، مانایی از 24 آبان کار خود را به مدت 6 روز شروع کرد و در روز جمعه 30 آبان ماه به کار خود پایان داد. شاید فرق این طرح با طرح های قبلی در آنلاین خرید کردن از کتابفروشی ها بود. اما بازهم این خرید آنلاین باعث فروش کم کتاب ها نشد.

پول طرح ها را زود حساب کنید

درست است که در تهران طرح های فصلی خیلی تاثیری در خرید مردم از کتابفروشی های بزرگ نداشته و آنقدر خرید از آن ها انجام می شود که خرید در طرح های پاییزه و بهاره و زمستانه برایشان فرقی نداشته باشد، اما برای کتابفروشی های کوچک می تواند موثر باشد. احمد محمدی در یکی از کوچه های فرعی خیابان کریمخان تهران کتابفروشی دارد. کتابفروشی کوچکی که خیلی دوستش دارد و همه چیزش را برای این کتابفروشی محلی خرج کرده است تا این کسب وکار را نگه دارد. وقتی از طرح های فصلی می پرسم، می گوید: ببینید اگر جوری باشد که کتابفروشی های محلی مثل کتابفروشی من بتوانند ثبت نام کنند، خیلی بهتر است. کتابفروشی هایی که محل گذر مخاطب هستند خواه وناخواه مشتری دارند، اما برای کتابفروشی های محلی این طور نیست. به خاطر همین، این طرح ها باید برای امثال ما گذاشته شود. از طرح پاییزه 99 و شرایط فروش کتاب می پرسم که می گوید: من امسال رضایت داشتم و تقریبا توانستم تعدادی کتاب خوب با توجه به مخاطب های محدودی که دارم به فروش برسانم. البته کرونا کمی کار را برایمان سخت کرد و به خاطر این بیماری، به صورت حضوری، فروش زیادی نداشتیم، اما به صورت آنلاین و حتی تلفنی خرید زیادی انجام گرفت. وقتی از تسویه ارشاد و خانه کتاب برای این طرح ها می پرسم با کشیدن آهی می گوید: تن ها مشکل طرح های فصلی ارشاد همین تسویه هایی است که باید با کتابفروشی ها صورت گیرد. طرح قبلی که داشتیم را به سرعت تسویه کردند، اما گاهی این تسویه ها به کندی انجام می گیرد. بالاخره اگر ما، در این مدل طرح ها شرکت می کنیم برای این است که بتوانیم کمی به کسب وکارمان رونق دهیم. اگر قرار باشد این کتاب ها را با تخفیف به مخاطب بدهیم و درنهایت با یک پروسه چندماهه پول به دست مان برسد اذیت کننده می شود و نمی توانیم روی پول مان حساب کنیم.

کتاب را به دست کتابفروش های شهرستانی برسانید

در شهرستان ها، اما اوضاع متفاوت است، چون خرید کتاب در این شهر ها کم است، مخاطب به دنبال خرید با تخفیف است و برایش حتی تخفیف 10 درصدی هم مهم است. برای همین از این طرح ها استقبال می شود. برای اینکه از اوضاع فروش کتاب در استان ها بدانم به سراغ یک کتابفروشی در سیستان وبلوچستان رفتم تا بدانیم در این استان اوضاع چطور بوده است.

ایرجی یک کتابفروشی کوچک در زاهدان دارد و کسب وکارش به قول خودش رونق مناسبی دارد چون، کتابفروشی در این شهر کم است و برای همین مردم، خریدهایشان را از این کتابفروشی انجام می دهند.

از ایرجی درمورد طرح پاییزه کتاب امسال پرسیدم که می گوید: طرح امسال خوب بود و برایم جالب بود که مردم استقبال کردند. البته در شهرستان ها معمولا مردم از این طرح ها استقبال می کنند. چون خرید با تخفیف برایشان مهم است. برای همین هر وقت این طرح ها را داریم خرید هم بیشتر می شود و خیلی سعی می کنم با توجه به کمبود کتابفروشی در شهرمان، کتاب های جدید را بیاورم تا مردم بتوانند این کتاب ها را با تخفیف خریداری کنند. طرح پاییزه جدید هم که روز جمعه به پایان رسید. خرید خوبی انجام گرفت و امیدوارم بازهم از این طرح های تخفیفی گذاشته شود تا مردم بتوانند کتاب های موردنیازشان را خریداری کنند. در استان ما کتابفروشی های زیادی وجود ندارد و برای همین مردم قدرت انتخاب برای کتابفروشی ندارند و باید از همین تعداد کم کتابفروشی برای خرید کتاب هایشان استفاده کنند. دلم می خواهد از همین جا بگویم مشکل ما، در اینجا پخش کتاب و رسیدن کتاب های جدید است که امیدوارم فکر مناسبی برای آن شود. در شهرستان های ما کتابفروشی وجود ندارد و خیلی ها برای خرید کتاب به زاهدان می آیند و گاهی کتاب های جدیدی را که بازار نشر می آیند، نداریم. خیلی مهم است که بتوانیم برای قشر جوان این کتاب ها را بیاوریم و تنها درخواست مان رسیدن کتاب های جدید است.

آمار ها چه می گویند؟

روز شنبه اول آذرماه، با اعلام موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، این دوره از طرح پاییزه کتاب99 که همزمان با بیست وهشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران آغاز شده بود به مدت هفت روز با مشارکت و استقبال 816 کتابفروشی فعال از 31 استان کشور به پایان رسید. تعداد کتابفروشی های این دوره در مقایسه با طرح پاییزه کتاب سال گذشته که به مدت 13روز در 585 کتابفروشی برگزار شد، رشد 39درصدی را نشان می دهد. در این دوره از کل کتابفروشی های متقاضی طرح پاییزه کتاب99، 128 کتابفروشی از تهران و 688 کتابفروشی از سایر استان ها در طرح مشارکت داشتند که در مقایسه با طرح مشابه سال گذشته افزایش 41درصدی و 32درصدی را تجربه کرده است.

در پاییزه کتاب 98، 320هزار و 986 نسخه کتاب به مبلغ 98میلیارد و 594میلیون و 598هزار و 397 ریال فروخته شد، اما تعداد کتاب های فروخته شده در پاییزه امسال با افزایش 43درصدی به 458 هزار و 833 نسخه کتاب به مبلغ 198میلیارد و 137میلیون و 591هزار و 730ریال رسیده است. 97کتابفروشی در تهران در پاییزه کتاب سال گذشته 43هزار و 835نسخه کتاب فروختند، اما 128کتابفروشی در پاییزه کتاب امسال توانستند 70هزار و 548نسخه کتاب بفروشند که در مقایسه با طرح مشابه سال گذشته 61درصد افزایش داشته است. از کل کتاب های به فروش رفته در پاییزه کتاب 98، 277هزار و 151نسخه کتاب در استان تهران به فروش رفته بود که این رقم در طرح پاییزه 99 با افزایش 40درصدی به 388هزار و 285نسخه کتاب رسیده است.65هزار و 347 نفر در پاییزه کتاب سال گذشته، کتاب خریدند که این تعداد با افزایش 87درصدی در پاییزه کتاب سال جاری به 122هزار و 127نفر رسیده است، 11هزار و 180 شهروند تهرانی در پاییزه کتاب 98 کتاب خریدند که این رقم در پاییزه کتاب 99 با افزایش 85درصدی به 20هزار و 669نفر رسید. همچنین 54هزار و 167نفر در پاییزه سال گذشته در سایر استان ها کتاب خریدند که در پاییزه سال جاری با افزایش 87درصدی به 101هزار و 458 نفر رسید.

استان های تهران، خراسان رضوی، اصفهان، قم، فارس، کردستان، آذربایجان شرقی، گیلان، خوزستان و مازندران جزء پرفروش ترین استان ها براساس مبلغ فروش بودند و استان های تهران، خراسان رضوی، اصفهان، قم، فارس، گیلان، خوزستان، آذربایجان شرقی، مازندران و مرکزی جزء پرفروش ترین استان ها براساس تعداد کتاب شناخته شدند.

دنیای کتاب قم، پاتوق کتاب شهرکرد، کتاب فرازمند رشت، نشر ثالث تهران، پاتوق کتاب شیراز، شهر کتاب مشهد، کتاب آبان مشهد، ماه پیشونی تهران، پاتوق کتاب اراک و فروشگاه بوکتاب بندرعباس رتبه های یکم تا دهم کتابفروشی ها را به لحاظ تعداد کتاب های فروخته شده به خود اختصاص داده اند.

البته همه می دانیم به خاطر شرایط خاص سال گذشته و تعطیلی های آبان سال 98، اجرای طرح پاییزه کتاب 98 وضعیت خوبی نداشت و برای همین طرح پاییزه کتاب 97 را با پاییزه کتاب امسال مقایسه کردیم. طرح پاییزه کتاب 97 با شعار حال خوش خواندن با پاییزه کتاب با 675 کتابفروشی عضو در سراسر کشور، شامل 523 کتابفروشی در مراکز استان و 152 کتابفروشی در سایر شهر ها و شهرستان های استان ها از 24 آبان در استان ها و از 26 آبان در تهران آغاز به کار کرد. در این طرح، استان تهران با 101 کتابفروشی توانست با فروش 55 هزار و 720 نسخه کتاب، رتبه پرفروش ترین استان براساس کتاب را به خود اختصاص دهد که این میزان در پاییزه کتاب 99 به 70 هزار و 548 نسخه کتاب برسد و مبلغ فروش در تهران هم به عدد سه میلیارد و 310 هزار تومان رسیده است. در پاییزه 97، 658 کتابفروشی سراسر کشور، با فروش 338 هزار و 97 نسخه کتاب به مبلغ 80میلیارد و 766میلیون و 840 هزار و 711 ریال توانستند رکورد خوبی را ثبت کنند و، اما در پاییز 99، 816 کتابفروشی با فروش 458هزار و 833نسخه کتاب به مبلغ 198میلیارد و 137میلیون و 591هزار و 730ریال رشد خوبی را برای فروش کتاب به نسبت دو سال قبل رقم زدند.

بیشترین آمار فروش آنلاین از آن غیرتهرانی ها

یکی از ویژگی های پاییزه 99 افزایش فروش مجازی کتاب ها بود که از بین کتابفروشی های حاضر در طرح، 214 کتابفروشی در کنار فروش حضوری، فروش مجازی نیز داشتند. از این تعداد، 26 کتابفروشی در استان تهران و 188 کتابفروشی از سایر استان ها فروش مجازی داشتند. این کتابفروشی ها توانستند 13هزار و 198 نسخه کتاب بفروشند که از این رقم کتابفروشی های تهران سهم هزارو711 نسخه ای و سایر استان ها سهم 11هزار و 487 نسخه ای داشتند. در پاییزه کتاب 99، دوهزار و 983 نفر به صورت مجازی کتاب خریدند که از این تعداد 284 نفر تهرانی و دوهزار 699 غیرتهرانی از فرصت خرید مجازی در این طرح استفاده کردند.

پاییزه در استان ها استقبال زیاد، تعداد کتابفروشی ها کم

همان طور که گفتیم طرح های فصلی خانه کتاب در شهرستان ها بسیار مورد توجه قرار گرفت و کتابفروشان شهرستانی از این طرح استقبال کردند، اما مشکل اینجاست که در شهرستان ها تعداد کتابفروشی ها کم است و نمی توانند همه استان را در قالب این طرح پوشش بدهند. برای اینکه بدانیم در هر استان چه اتفاقی افتاده است جدولی را با آمار پاییزه کتاب 99 آماده کردیم که می توان دید در هر استان چه تعداد کتابفروشی وجود دارد و چه مبلغی کتاب به فروش رفته است. نکته مهم این است که بیشتر کتابفروشی ها در مرکز استان قرار دارند و در شهرستان ها تعداد کتابفروشی ها کم است.

چه کتاب هایی در پاییزه پرفروش هستند؟

تا چند سال پیش در طرح های فصلی اسم کتاب های پرفروش گفته می شد تا مخاطبان بدانند چه کتاب هایی پرفروش هستند. اما این مساله با اعتراض بسیاری از ناشران روبه رو شد و خواستار این بودند که پرفروش ها اعلام نشود، چون باعث می شود تا در هر فصل دوباره همان کتاب ها خریداری شود و برای مخاطب دیگر انگیزه ای برای انتخاب کتاب های جدید باقی نمی ماند. برای همین موسسه خانه کتاب دیگر، کتاب های پرفروش طرح ها را اعلام نمی کند.

برای اینکه بدانیم در طرح پاییزه کتاب امسال چه کتاب هایی و با چه محتوایی خریداری شده است به سراغ، کتابفروشی ها رفتیم و از آن ها در مورد محتوای خریداری شده کتاب ها پرسیدیم و درنهایت کتاب های رمان و داستانی، پرفروش ترین بودند و کتاب های موفقیت و روانشناسی در رده دوم و کتاب های خاطرات در رده سوم قرار گرفتند. این خاطرات شامل کتاب هایی است که بیشتر ترجمه شده اند، مثل خاطرات جان بولتون که انتشارات امیرکبیر این کتاب را منتشر کرده و یکی از کتاب های پرفروش طرح پاییزه کتاب بوده است. کتابفروشان حاضر در طرح پاییزه 99 معتقد بودند در سلیقه مخاطب همچنان تفاوتی با طرح های قبلی وجود ندارد و همچنان کتاب های رمان و داستان در صدر جدول خرید مخاطبان کتاب قرار دارند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
مدیر مسئول انتشارات افرود دلیل اصلی منتشر نشدن کتاب در بازار و تفاوت آن با گذشته را تشریح کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۳ سایت های دیگر : ناشران فرهنگ

جواد نعمتی شاعر و مدیر مسئول انتشارات افرود، در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، درباره دلیل کاهش انتشار کتاب گفت: الان تقاضایی در بازار کتاب وجود ندارد؛ برای همین کتاب در بازار نشر عرضه نمی شود یعنی ناشر حتی برای انتشار کتاب اقدام نمی کند. از طرفی هم کسی برای انتشار کتاب تماس نمی گیرد؛ چون دغدغه شان تغییر کرده است. به همین دلیل آنچنان که باید و شاید کسی رغبتی به انتشار کتاب ندارد.

بیشتر بخوانید

وضعیت انتشار کتاب در مهر ماه چگونه بود؟

وی افزود: تقریباً همه عوامل انتشار کتاب از نویسنده گرفته تا ناشر و حتی مشکلات بودجه ای برای انتشار کتاب باعث شده است، انتشار کتاب با مشکل مواجه شود.

مدیر مسئول انتشارات افرود ادامه داد: در قدیم هم کتاب های زیادی منتشر نمی شد و شرایط مثل امروز بود. ناشران برای انتشار کتاب بیشتر از الان سختگیری و سخت قبول می کردند کتابی منتشر کنند؛ شاید گاه به دلیل مشکلات اقتصادی نرم رفتار و هر کتابی را منتشر می کردند اما الان دوباره ناشران هر کتابی را منتشر نمی کنند و در زمینه انتشار کتاب سختگیر شدند.

نعمتی بیان کرد: سختگیری هایی که در زمینه انتشار کتاب می شود، روی کیفیت کتاب تأثیر می گذارد و باعث می شود، کیفیت کتاب های منتشر شده افزایش یابد. برای اینکه می خواهند کتابی منتشر کنند که از همه نظر بهتر باشد. برای همین مجبورند کتاب کمتری منتشر کنند. ناشران سعی می کنند کتابی منتشر کنند که پس از گذشت چند ماه از انتشار آن متضرر نشوند. اگر برخی کتاب ها تا زمان معین فروخته نشوند، پس از آن دیگر به فروش نمی روند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
سینماپرس: داود یوسفیان تدوین گر پیشکسوت سینما در پی انتخاب سه باره منوچهر شاهسواری به عنوان مدیرعامل خانه سینما که عملکردش طی سال های اخیر با انتقاد جدی از سوی سینماگران روبرو بوده اظهار داشت: بنده بارها عرض کردم و معتقدم مشکل ما همواره از سمت مدیران بالادستی در حوزه فرهنگ و هنر نشأت می گیرد، آن ها هستند که اصلاً برای هنر، هنرمند و سینما هیچ ارزشی قائل نیستند و به همین علت مدیران خانه سینما و... هم رسماً نمی توانند هیچ تدبیری برای برون رفت از این اوضاع اسفبار در سینما داشته باشند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۴

تدوین گر فیلم های سینمایی پایان نامه و گیلانه در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: متأسفانه مسأله وضعیت بد معیشتی سینماگران، عدم تأمین امنیت شغلی، فقدان بیمه بیکاری و... از جمله مواردی است که سال های سال است اهالی سینما در رابطه با آن صحبت می کنند، مصاحبه می کنند اما هیچ وقت هیچ اقدام شایسته ای برای رسیدگی به این مطالبات و نیازهای اولیه سینماگران از سمت هیچ یک از مدیران بالادستی در وزارت ارشاد، سازمان سینمایی، خانه سینما و سایر نهادهای مرتبط سینمایی صورت نگرفته است.

وی ادامه داد: مشکل سینما و اهالی سینما از آنجا شکل می گیرد که افرادی که به عنوان مدیر و سکان دار و سیاست گذار در عرصه سینما و فرهنگ و هنر انتخاب می شوند اغلب به فکر منافع شخصی شان و پست و میزهای شان هستند و اصلاً برایشان مهم نیست که روزگار اهالی سینما چگونه سپری می شود. این در حالی است که یک مدیر زمانی می تواند دغدغه مندانه نیازهای سینماگران و هنرمندان را برطرف کند که به فکر منافع شخصی اش نباشد.

یوسفیان با بیان اینکه باعث شرمساری است که برخی افراد به اسم مدیر به سینما می آیند اما تنها هدف شان بهتر شدن زندگی خودشان است اظهار داشت: بنده هیچ اعتماد و اعتقادی به این مدیران بالادستی ندارم و معتقدم تا زمانی که آن ها با همین تفکر و سیاست های شان در رأس کارها و امور هستند وضعیت زندگی اهالی سینما بهبودی پیدا نخواهد کرد.

تدوین گر فیلم های سینمایی بچه های ابدی و ناصرالدین شاه آکتور سینما در خاتمه اظهاراتش متذکر شد: البته بی تردید خانه سینما نیز به عنوان تنها نهاد صنفی اهالی سینما باید تدبیری جدی برای رفع بحران ها و موانع پیش آمده در زندگی هنرمندان به خصوص در این روزهای کرونایی داشته باشد اما وقتی بنده می بینم مدیرعامل محترم خانه سینما در یک برنامه تلویزیونی حضور پیدا می کند و خودش شرمگین است از اینکه میزان کمک به هنرمندان را بیان کند متوجه می شوم که خانه از پای بست ویران است و مدیران بالادستی هیچ امکاناتی در اختیار مدیران خانه سینما برای بهبود وضعیت زندگی هنرمندان قرار نمی دهند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: تعدادی از سینماگران و کارشناسان فرهنگی کشور در خصوص لزوم آینده نگری مدیران و سیاست گذاران فرهنگی کشور برای حفظ سینما در روزهای کرونایی با انتقاد شدید نسبت به برگزاری فیزیکی برخی جشنواره ها تأکید کردند: آنچه به سینمای ایران ضربه زده ویروس کرونا نیست بلکه مسئولان بی دغدغه و غیرمتخصصی است که برای سینما تصمیم گیری می کنند!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۴ سایت های دیگر : هشدار نیوز

به گزارش سینماپرس همزمان با شیوع و گسترش ویروس کرونا و تعطیلی سینماها و پروژه های تولید تقریباً همه سینماگران بیکار شده و در حال حاضر قشر عظیمی حدود 10 ماه است که درآمدی نداشته و این وضعیت می تواند بر میزان دستمزد عوامل مختلف سینما تأثیرگذار باشد.

اما مسئولان سینمایی با بی تدبیری و عملکرد انفعالی خود رسماً هیچ اقدام شایسته ای برای زندگی هنرمندان انجام ندادند! نه تدبیری برای رفع مشکلات معیشتی شان کردند و نه اقدامی برای تأمین بیمه بیکاری شان! اما در عوض در اقدامی محیرالعقول در روزهای اوج ویروس منحوس کرونا دست به برگزاری جشنواره فیلم کودک به صورت فیزیکی زدند که با انتقاد بسیار گسترده از سوی برخی سینماگران و اهالی رسانه روبرو شد!

در همین رابطه 10 تن از سینماگران و کارشناسان فرهنگی کشور آقایان: حسن برزیده، عبدالله علیخانی، نادر طریقت، شفیع آقامحمدیان، سیروس الوند، رضا توکلی، علی مهام، مهدی فخوری، حمید بهمنی و سرکار خانم: مرجان اشرفی زاده با سینماپرس گفتگوهایی داشتند که ماحصل آن برای اطلاع بیشتر مخاطبان گرامی در ذیل نقل شده است.

حسن برزیده کارگردان سینما در خصوص لزوم آینده نگری مدیران و سیاست گذاران فرهنگی کشور برای حفظ سینما در روزهای کرونایی گفت: بنده منشأ این همه تناقض در میان مسئولان را متوجه نمی شوم، نمی دانم چه فکری در سر مسئولان می گذرد که با توجه به دستور اکید مقام معظم رهبری در خصوص اعمال محدودیت ها برای کنترل کرونا دولت جشنواره برگزار می کند؟ ما تا چه زمانی باید شاهد تجمعات غیرضروری و بودجه بربادده باشیم و چرا کسی جلوی این تصمیمات سلیقه ای را نمی گیرد؟ برگزاری تجمعات غیرضروری در سینما مانند جشنواره های فیلم کودک، سینماحقیقت، فجر و... به نفع سینما نیست؛ آیا این رفتارهای سلیقه ای مدیران و سیاست گذاران سینمایی کشور منافات و تناقض با هشدارهای کارشناسان ندارد؟ اصولاً چرا در این ایام کرونایی که وضعیت اقتصادی جامعه نیز به هم ریخته ما شاهد صرف بودجه های هنگفت و بریز و بپاش هایی باشیم که هیچ نتیجه ای هم از آن ها عاید سینما نمی شود؟

عبدالله علیخانی تهیه کننده سینما نیز در گفتگو با سینماپرس اظهار داشت: مدیران هیچ کار زیربنایی و ریشه ای برای سینما انجام نمی دهند و همه عملکردشان بر اساس ظاهرسازی است؛ شیوع و گسترش ویروس کرونا بار دیگر ثابت کرد که مدیران ما در مواقع حساس و بحرانی منفعل تر از همیشه هستند و حتی نمی توانند نیم قدمی برای حل مشکلات و معضلات سینما و سینماگران بردارند! بودجه جشنواره ها باید به سینماگران بیکار اختصاص یابد؛ من اصلاً نمی دانم این جشنواره ها برای چه چیز برگزار می شود؟ مگر در سینمای ایران سالی چند فیلم تولید می شود که ما این همه جشنواره برگزار می کنیم و بودجه های میلیاردی از بیت المال را برای برگزاری این رویدادهای بی بازده هدر می دهیم!؟؛ برای ما در کشورمان همین جشنواره فیلم فجر به دلیل آنکه نمادی از انقلاب اسلامی است بس است و تازه نباید آن را هم در این دوران کرونایی برگزار نماییم!

نادر طریقت کارگردان سینما در این رابطه گفت: چراغ سینما خاموش شده و سازمان سینمایی باید در این وضعیت بحرانی یار و همراه سینماگران باشد اما متأسفانه همواره ما عکس این قضیه را شاهد هستیم و سینماگران درمانده و بی پناه بی هیچ امیدی به آینده تنها نظاره گر اتفاقاتی هستند که در سینما رخ می دهد! بنده به شدت با برگزاری جشنواره ها در دوران کرونا مخالفم! این کار عین بی تدبیری و مصداق بارز بی دغدغه بودن و بی فرهنگی است و مدیران سینمایی باید تمام قد مانع از برگزاری همه جشن ها و جشنواره های سینمایی شوند!

شفیع آقامحمدیان گفت: بی تردید هر عقل سلیمی می داند که در این روزهای کرونایی باید جلوی برگزاری جشنواره های سینمایی بی خاصیت و فاقد استراتژی مشخص گرفته شود؛ اصلاً پرسش اساسی این است که جشنواره هایی که هیچ خاصیتی نداشته و ندارند و تأثیری در جامعه نمی گذارند چرا باید برگزار شوند؟ وقتی هر روز آمار متوفیان اینقدر بالا می رود و آمارها نشان می دهد که ویروس منحوس کرونا روزانه تا 3 برابر جنگ تحمیلی جان هم میهنان مان را می گیرد چرا باید ریسک کرد و با برگزاری جشنواره های بی خاصیت این آمار را صعودی نمود؟ دولتمردان باید فکر اساسی کنند برای این جشنواره ها؛ همه ما به خوبی می دانیم که اغلب این جشنواره ها یک شوی بی خاصیت هستند و به خصوص وقتی مردم در این روزهای کرونایی از آن ها استقبال نمی کنند برگزاری شان هیچ معنایی ندارد.

سیروس الوند کارگردان سینما در خصوص لزوم آینده نگری مدیران و سیاست گذاران فرهنگی کشور برای حفظ سینما در روزهای کرونایی گفت: آنچه به سینمای ایران ضربه زده ویروس کرونا نیست بلکه مسئولان بی دغدغه و غیرمتخصصی است که برای سینما تصمیم گیری می کنند! مسئولانی که نفس سینما را جدی نگرفته و باعث شده اند سینمای ایران روز به روز بیشتر دچار افت شود و به همین علت است که ما حتی قبل از شیوع و گسترش ویروس کرونا هم شاهد کاهش شدید مخاطب در سینما بودیم! متأسفانه اگر کرونا هم نباشد در سینما امنیتی وجود ندارد. باید فرصت درست در عرضه آثار باشد تا سینما روی پای خودش بایستد اما این فرصت ها قبل از کرونا هم از بین رفته بود.

رضا توکلی بازیگر و کارگردان سینما و تلویزیون نیز در این باره به سینماپرس گفت: چرا باید اجازه دهیم جان هنرمندان فرهیخته برای تولید یک سری پروژه های خودخواهانه از بین برود؟ گویا جان اهالی سینما برای هیچ کس مهم نیست و به همین علت هم ما شاهد تولید پروژه های سینمایی و تلویزیونی و شیوع و گسترش ویروس کرونا در پشت صحنه این آثار هستیم! آنچه جای بحث، تعمق و تفکر دارد این است که چرا در این بحران کرونا پروژه ها همچنان مانند ایام عادی می توانند تولید شوند؟ بی تردید همه ما می دانیم که شرایط روز به روز بحرانی تر و سخت تر می شود و به قیمت از بین رفتن انسان های شریف نباید اجازه داد که این پروژه ها تولید شوند. آنچه همه هنرمندان انتظار دارند این است که مسئولان فرهنگی برخورد قاطعانه تری با تهیه کنندگان پروژه ها داشته باشند چرا که خبرهایی که از پشت صحنه پروژه های مختلف سینمایی و تلویزیونی به گوش می رسد اصلاً خوب نیست و نشان از وخیم بودن اوضاع دارد.

مرجان اشرفی زاده کارگردان سینما در خصوص لزوم آینده نگری مدیران و سیاست گذاران فرهنگی کشور برای حفظ سینما در روزهای کرونایی گفت: در پیک بحران کرونا پروژه های سینمایی و تلویزیونی مستثنی نیستند و باید موقتاً تعطیل شوند چرا که خطر بیماری و مرگ جان دست اندرکاران پروژه ها را تهدید می کند و مدیران بالادستی موظف هستند تا ضمن جبران ضرر و زیان تهیه کنندگان و سرمایه گذاران، آن ها را برای تعطیلی موقت پروژه ها همراهی نمایند. مسأله ناامنی شغلی و مالی عرصه فرهنگی و هنری مسأله ای جدی است که متأسفانه هیچ گاه به آن توجه نمی شود. مسئولان رسماً توجهی به مسأله امنیت شغلی و معیشتی هنرمندان ندارند و بالعکس گاهی هم در این خصوص عملکردی معکوس دارند و همین قضیه اخذ مالیات از هنرمندان نمونه آن است. بی تردید این قبیل تصمیم گیری ها و اتفاقات تبعات بسیار بدی دارد.

علی مهام تهیه کننده سینما و تلویزیون در این رابطه اظهار داشت: در این بحران دهشتناک کرونا پروژه های سینمایی و تلویزیونی حداقل به مدت یک ماه باید تعطیل شوند تا میزان شیوع و گسترش این ویروس در پشت صحنه ها کمتر شود. برگزاری جشنواره های سینمایی یک اشتباه بزرگ و بازی با جان مردم، هنرمندان و اهالی رسانه است. واقعاً چه لزومی دارد که در این روزهای خطرناک که صدها انسان روزانه جان می سپارند جشنواره های سینمایی برگزار شوند؟

مهدی فخوری مدیر سینما اریکه ایرانیان در خصوص لزوم آینده نگری مدیران و سیاست گذاران فرهنگی کشور برای حفظ سینما در روزهای کرونایی گفت: وعده های مسئولان برای جبران خسارت ناشی از تعطیلی سالن های سینما همه تو خالی بود و متأسفانه ما هیچ اقدام موثری از سوی آن ها برای برون رفت از بحران وحشتناکی که گریبان همه ما را گرفته است شاهد نبودیم! متأسفانه بدیهی ترین و دم دستی ترین اقداماتی که وظیفه ذاتی هر دستگاه و نهادی است در خصوص سینما انجام نمی شود و واقعاً این روزها ما با این مشکل در حال دست و پنجه نرم کردن هستیم که بتوانیم بخشی از مشکلات شخصی زندگی مان را برطرف کنیم در صورتی که اگر بیمه بیکاری وجود داشت اهالی فرهنگ و هنر تا این حد زندگی های شان دچار مخاطره نمی شد.

حمید بهمنی کارگردان سینما به سینماپرس گفت: تأثیر ویروس منحوس کرونا در سینمای ایران چندبرابر بیشتر از سایر بخش ها و حوزه ها بود چرا که سینما قبل از کرونا هم شرایط بحرانی داشت و گسترش این ویروس باعث شد تا حال سینما بدتر از گذشته شود و دیگر هیچ جانی در بدن سینما باقی نماند! وظیفه خانه سینما در این شرایط بحرانی کرونا حمایت همه جانبه از سینماگران است. خانه سینما که عنوان نهاد صنفی و جامعه اصناف سینمای ایران را با خود به یدک می کشد باید در این روزگار سخت و بیکاری که مشکلات شدید اقتصادی هم وجود دارد حمایت جدی از اهالی سینما داشته باشد.

لینک خبر :‌ سینما پرس
رییس اتحادیه صنف تهیه کنندگان ایران از روزهای کرونایی تولید و توصیه هایی که در این زمینه به همکاران خود داشته است، می گوید.

سید غلامرضا موسوی رییس اتحادیه صنف تهیه کنندگان ایران از روزهای کرونایی تولید و توصیه هایی که در این زمینه به همکاران سینمایی خود داشته است به خبرنگار سینمایی صبا گفت: در این روزهای کرونایی وظفه ما به عنوان اتحادیه صنف تهیه کنندگان، توصیه های بهداشتی لازم به همکارانمان برای حفظ سلامتی شان در دوران تولید بوده است اینکه پروتکل های بهداشتی را رعایت کرده، یک پزشک یا پرستار حین تولید و سر صحنه فیلمبرداری در کنارشان حاضر باشد، فاصله اجتماعی را حدالامکان رعایت کرده و همچنین حتما بحث بیمه کرونا و حوادث را مورد توجه قرار دهند.

وی افزود: خوشبختانه در زمینه سینما موردهای عجیب ابتلا به کرونا را شاهد نبودیم، در سریال های تلویزیونی یا جاهای دیگر با این مساله رو به رو شدند اما در سینما معمولا همکاران ما دستورالعمل های لازم را به خوبی رعایت کرده اند.

تهیه کننده فیلم خشکسالی و دروغ درباره برنامه های پساکرونایی صنف تهیه کنندگان اظهار کرد: هر صنفی برای دوران بعد از کرونا برنامه ریزی های خودش را دارد، برنامه های پساکرونای تولیدکننده و تهیه کنندگان قطعا مساله تولید است. هر کدام از همکاران ما که پروانه ساخت برای فیلم شان را دارند، می توانند برای تولید اثر شروع به کار کنند و از این نظر مشکلی هم وجود ندارد، تنها مشکلی که وجود دارد این است که فیلم هایشان اکران شود که آن هم در شورای صنفی نمایش به موقع برنامه ریزی خواهد شد.

موسوی با تاکید بر وجود نداشتن مشکلی در زمینه تولید، ادامه داد: می توان گفت همکاران ما در روزهای پساکرونایی با مشکلات چندانی رو به رو نخواهند بود و مشکلات به روزهای پیش رو برمی گردد. با توجه به همه این مسائل برای اکران فیلم ها در دوران پساکرونایی باید به شرایط موجودی آن زمان توجه کرد زیرا مشخص نیست که روزهای بعد از کرونا از کی شروع خواهند شد پس ابتدا باید در این باره چشم انداز دقیقی داشته باشیم.

تهیه کننده فیلم گل یخ درباره مشکل اساسی تولید عنوان کرد: مشکل اساسی تولید خواب پول است، تهیه کنندگانی که می دانند با این مشکل رو به رو هستند طبیعتا می توانند به تولید آثار دست نزنند، این چیزی نیست که ما به آن ها بگوییم و تشخیص خودشان است. برای ما سلامتی گروه و کار کردن در این شرایط مهم است که در این زمینه هم توصیه نامه ها و دستورالعمل هایی وجود داشته که همچنان در جریان هستند و خوشبختانه همکارانمان هم تا جایی که می توانستند، رعایت کردند.

وی در پایان درباره تعطیلی سینماها و سرنوشت آن ها بیان کرد: به جز یک ماه اولی که سینماها در تیرماه باز شد و در زمینه اکران فیلم هم خوب پیش می رفتیم، بعد از آن با اوج گیری ویروس کرونا و تعطیلی سینماها رو به رو شدیم، بعد از آن هم بازگشایی تا قبل از ساعت 18 بود که باز هم به معنای تعطیلی است، نمونه آن هم این است که در آن دوران شاید فقط 10 پردیس باز بود. حالا هم که باز تعطیلی تمام صنوف اعلام شده است. می توان گفت سینماها از اوایل شهریورماه تعطیل بوده اند و بعید است که تا نزدیک های عید سینمایی بتواند باز شود یا اگر شود مورد اقبال قرار گیرد.

فروغ گشتیل

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری صبا
کریم امینی می گوید "فسیل" یک فیلم کمدی است که به دلیل شرایط موجود فعلاً زمان ساخت آن مشخص نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۴

سرویس سینمایی هنرآنلاین : کریم امینی کارگردان در گفت وگو با خبرنگار هنرآنلاین درباره تازه ترین اثر خود "فسیل" به تهیه کنندگی ابراهیم عامریان گفت: ما برای دریافت مجوز ساخت فیلمنامه "فسیل" از اردیبهشت ماه درخواست دادیم و به تازگی پروانه ساخت آن صادر شده است. فیلمنامه "فسیل" در ژانر کمدی است و من به همراه علی باطنی و آرمین طهماسبی نگارش آن را انجام داده ام.

وی درباره زمان ساخت آن بیان کرد: با توجه به شرایط کرونا فعلاً زمان دقیق آن مشخص نیست، ضمن این که منتظر هستیم تا با بازیگری که برای این نقش مناسب دیدیم به توافق برسیم و به محض این که او آماده کار شد، کار را شروع کنیم. در این فاصله امیدواریم که شرایط نیز کمی بهتر شود تا بتوانیم راحت تر کار را کلید بزنیم.

این کارگردان همچنین درباره ساخت سریال "هیلو" که پیش از این خبر از نگارش آن برای شبکه نمایش خانگی به تهیه کنندگی بهرام رادان داده بود، گفت: پس از تجربه خوبی که با بهرام رادان در روند ساخت فیلم "گربه سیاه" داشتم، طرح سریال "هیلو" را برای شبکه نمایش خانگی با او مطرح کردم و او نیز دوست داشت و این همکاری برای بار دوم تکرار شد. یک سال است که روی فیلمنامه سریال مشغول کار هستیم و ماجرا برایمان جدی شده است. در حال حاضر علی باطنی، آرمین طهماسبی و من مشغول نگارش فیلمنامه هستیم که تاکنون نگارش یک فصل آن به اتمام رسیده است. "هیلو" قصه ای مهیج و عاشقانه دارد به سبب صحنه های اکشن فراوان مجموعه ای پرهزینه است. هر قسمت از این سریال خود به تنهایی یک فیلم سینمایی است که ابتدا و انتها دارد و مخاطب می تواند با دیدن آن لذت ببرد. متأسفانه با توجه به این که وضعیت صدور مجوز ساخت سریال های شبکه نمایش خانگی هنوز مشخص نیست، بلاتکلیف هستیم و نمی دانیم باید به کجا مراجعه کنیم. چرا که هرکدام کار را به دیگری پاس می دهند.

او در ادامه درباره اکران "گربه سیاه" نیز توضیح داد: ازآنجایی که اکران آنلاین نمی کنیم فعلاً زمان اکران آن مشخص نیست و منوط به تشخیص تهیه کننده است. به نظرم بهرام رادان آدم بسیار باهوشی است و می داند چه زمانی فیلم را اکران کند و چون اولین فیلم سینمایی اش در مقام تهیه کننده است قطعاً دوست دارد آن را روی پرده سینما ببیند.

امینی در پاسخ به این سؤال که با توجه به وضعیت موجود آیا همچنان تأکید بر اکران فیزیکی دارند، گفت: قطعاً این روند تا سال آینده ادامه دارد و مردم نیز با توجه به وضعیت اقتصادی سبد فرهنگی شان ضعیف شده است و خیلی چیزها را از این سبد حذف کرده اند، اما تا شرایط بار دیگر جا بیفتد و مردم به سینماها برگردند به زمان نیاز داریم و باید در این فاصله فیلم هایی اکران شوند که مخاطب را جذب کنند. اگر قرار باشد با فیلم های معمولی اکران را از سر بگیریم قطعاً شکست می خورد. سینما تفریح ارزانی است و مردم دوست دارند که به سالن سینما بیایند و فیلم ببینند.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
اینکه در دوران ریاضت اقتصادی ناشی از کرونا یک زیرمجموعه سازمان سینمایی، بودجه ای هنگفت را نثار جشنواره ای کرده که اصلاً برگزار نشده، خیلی نگران کننده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۴ سایت های دیگر : سینما پرس

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: در تازه ترین شفاف سازی سازمان سینمایی درباره بنیاد فارابی که حاوی عملکرد مالی این بنیاد در هفت ماه ابتدایی سال است، مشخص شده که فارابی بیش از 60میلیارد بودجه داشته و بیش از 10میلیارد را هم صرف مدیریت... کرده، با این حال آنچه ورای این اعداد تعجب برانگیز است، ردیف بودجه فارابی برای یک جشنواره تعلیق شده است. بخش بین الملل فجر که چند سالی است به طور جداگانه از جشنواره اصلی فجر برگزار می شود، همواره با انتقاداتی بابت بریز و بپاش های مالی حین برگزاری مواجه بوده و حالا مشخص شده فارابی بابت دوره تعلیق شده این جشنواره هم اعتبار تعیین کرده است. آنچه مشخص است اینکه جشنواره جهانی فجر امسال به دلیل شیوع کرونا برگزار نشد و برگزاری آن در سال آینده هم با شائبه های فراوانی روبه رو است، با این حال در فهرست عملکرد مالی فارابی با اعتبار بیش از 4میلیاردی برای این جشنواره مواجهیم که بیش از یک میلیارد این مبلغ نیز پرداخت شده است. اینکه چرا برای جشنواره ای که تعطیل شده است، ردیف بودجه تعیین کرده اند، مشخص نیست. عبدالله علیخانی تهیه کننده سینما درباره چرایی بروز چنین تناقضاتی در ساختار سینمایی گفت: به هر حال هر محفلی یکسری کارمند و مدیر دارد که مدام از دولت ارتزاق کرده اند و حتی کرونا نباید مانع تعطیلی کسب و کار آن ها باشد!

این تهیه کننده ادامه داد: همین الان سینماداران به دلیل تعطیلی سینما با اوضاع اقتصادی بغرنجی روبه رو هستند و مجبور شده اند پرسنل خود را بازخرید کنند و متأسفانه دولتمردان حتی تأمین معاش بخشی از پرسنل سینما را بر عهده نمی گیرند ولی در مقابل می بینیم که برای جشنواره برگزارنشده، اعتبار چشمگیر می دهند. تهیه کننده عطش و آواز قو تأکید کرد: اینکه حتی در دوران قرمز کرونا جشنواره ها را تعطیل نمی کنند یک بخش مشکلات است و بخش دیگر مشکلات صرف بودجه برای جشنواره ای است که خود سازمان، دستور تعلیق آن را داده بود. چطور می شود جشنواره ای که برگزار نشده، اعتبار بگیرد؟

مدیرعامل مؤسسه سینمایی پویافیلم با خطاب قرار دادن مدیران ارشاد گفت: اینکه روشنگری می کنند درباره اینکه کدام بودجه ها کجا رفته، فقط ابتدای کار است ولی این روشنگری باید با پاسخگویی درباره بریز و بپاش ها همراه باشد. مثلاً الان باید بگویند چرا بودجه چندمیلیاردی برای جشنواره ای که تعطیل شده پیش بینی کرده اند؟! عبدالله علیخانی متذکر شد: مدیران سینمایی در ماه های گذشته، کمبود ارائه تسهیلات معیشتی به سینماگران را به کمبود منابع مالی نسبت داده بودند ولی حالا اطلاعات ارائه شده توسط خود سازمان حکایت از تخصیص بودجه به جشنواره ای دارد که اصلاً برگزار نشده است. واقعاً چه پاسخی برای این تناقضات هست؟

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
سید ابراهیم عامریان درباره نیاز سینما به تولید فیلم های قوی و علت کمرنگ شدن اکران آنلاین، توضیحاتی داد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۴ سایت های دیگر : سینما پرس بولتن نیوز

سید ابراهیم عامریان تهیه کننده تگزاس در گفت و گو با خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، در پاسخ به این سوال که تهیه کننده ها و سرمایه گذاران پس از کرونا تا چه حد باید فیلم های با کیفیت تر تولید کنند،اظهار کرد: به طور قطع ربطی به کرونا ندارد، چون همیشه محکوم هستیم فیلم های قوی بسازیم، ولی اتفاق بد پس از کرونا این است که تعداد فیلم های در صف اکران زیاد هستند و سینماداران آنقدر ضرر کرده اند که انتخاب دست آن ها خواهد افتاد تا بتوانند مشکلاتشان را که بیشتر مالی بوده، جبران کنند در نتیجه اگر هرچه فیلم ها قوی تر باشد شانس بیشتری دارند.

تهیه کننده تگزاس بیان کرد: فیلم های قوی تر حتی می توانند انگیزه مضاعفی به سینماداران برای باز کردن سینما ها بدهند، چون بسیاری از سالن ها تعطیل کرده اند و سراغ شغل های دیگری رفته اند، باید بدانیم وجود و حضور همه سینما ها از تک سالن تا چند سالن در هر جایی از کشور نیاز است و هیچ چیز جز فیلم های با کیفیت و قوی نمی تواند آن ها را برای بازگشایی راضی کند.

او افزود: تهیه کننده ها باید برای برگشت سینما، دست به دست هم بدهند و هرطور شده فیلم باکیفیت و قوی تولید کنند، چون کار سینما از فلج گذشته و می توانیم بگوییم مرده است اگر بخواهیم این جنازه را با یک شوک برگردانیم تولید فیلم های با کیفیت است و حتما سود در تولید که اکثر تهیه کننده ها انجام می دهند کنار گذاشته شده وگرنه سینما برای همیشه از بین می رود.

تهیه کننده دینامیت درباره کمرنگ شدن اکران آنلاین، اظهار کرد: اتفاقی که برای اکران آنلاین افتاد این بود، آن چیزی که فکر می کردند، نشد و دلیل اصلی قاچاق فیلم است و این موضوع انگیزه را از تهیه کننده و پلتفرم می گیرد همچنین تهیه کننده فیلمی که برنامه ریزی بیست میلیارد تومان فروش دارد و در اکران آنلاین در بهترین شرایط به دو میلیارد می رسد، متضرر می شود. این ها به کمرنگ شدن اکران آنلاین کمک کرد.

وی افزود: از سویی فیلم های ضعیفی که شاید در اکران عمومی پنجاه میلیون تومان می فروختند، اما در اکران آنلاین به فروش بیشتری رسیدند و رضایت هم داشتند باعث شد مخاطب زدگی بوجود بیاید، چون مخاطبانی که هزینه کردند و به امید دیدن فیلمی خوب و جذاب وقت گذاشتند با اثری ضعیف روبرو شدند. اگر نگاهی هم به کلیت فیلم های اکران آنلاین بیندازیم متوجه می شویم آنچنان آثار موفقی در جذب مخاطب نبودند.

عامریان ادامه داد: تهیه کننده ها هم که حس کردند در چنین شرایطی به بخش مالی آن ها ضربه وارد می شوند عقب نشینی کردند و این نیز دلیل دیگری برای کمرنگ شدن بخش اکران آنلاین بود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
سینماپرس: اطیابی گفت: ما باید قوانین نوشته شده ای هر چند بد داشته باشیمف اشکال ما اینجاست که هیچ چیز نوشته و تعریف نمی شود و هیچ کاری قاعده مند نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۴

به گزارش سینماپرس، سید مسعود اطیابی کارگردان سینما درباره کمرنگ شدن اکران آنلاین در صورتی که حجم تبلیغات و حمایت برای آن در ابتدا زیاد بود و یا همزمانی با اکران در سینماها به خبرنگاران جوان، گفت: اشتباه ما این بود که اکران آنلاین را برای بحران کرونا تعریف کردیم در حالی که تعریف اکران آنلاین در بحران نیست و این باعث می شود فیلم های اصلی به میدان نمی آیند و دلیلی هم ندارد که بیایند، چون در بهترین حالت یک تا دو میلیارد می فروشند، وقتی برای یک فیلم هفت تا هشت میلیارد هزینه شده و امید به فروش چهل میلیاردی دارد چرا باید به دو میلیارد اکران آنلاین راضی باشد!؟

وی افزود: اکران آنلاین باید برای کلیت سینمای ایران باشد. اکران آنلاین قرار است بیاید و بازار نمایش فیلم را گسترش دهد و قرار نیست جایگزین اکران سینما شود بلکه مکمل اکران است و برای کسانی که بنا به هر دلیلی به سینما نمی روند.

کارگردان تگزاس ادامه داد: چون در اکران آنلاین فیلم ها قاچاق می شود اکران همزمان آن با سینما وجود ندارد، اما می توانیم کار دیگری انجام دهیم یعنی از آنجایی که در سینمای ما قاچاق فوری داریم، بهتر است فیلم در ابتدا در سینما اکران شود و هفته های آخر به صورت همزمان اکران آنلاین هم انجام بشود و پس از آن به نمایش خانگی خواهد رفت.

او اضافه کرد: وقتی از اکران آنلاین حرف می زنیم حتما انحصار در یک پلتفرم هم نیست یعنی همه پلتفرم های موجود حتی خارج از کشور، بلیت فروشی کنند و یک مدت محدودی فیلم را نمایش دهند و پلتفرمی که مالک نمایش خانگی است مالکیت نهایی را برای خودش نگه دارد و آن را عرضه کند.

اطیابی بیان کرد: به نظرم این شیوه بهتری است و می توان برای آن برنامه ریزی و شرایط و قواعد اکران را تنظیم کرد و همه را ملزم به اجرا کنیم یعنی آزادی صد در صد به پلتفرم ها از یک طرف خوب نیست از طرفی محدود کردن آن ها به قواعد خیلی بسته و محدود هم خوب نخواهد بود، اشکال ما این است که همه چیز را در یک صفر و صد می بینیم یعنی به نظارت که می رسیم صد در صد می خواهیم نظارت کنیم و به آزادی هم که می رسیم آن را صد در صدی می خواهیم انجام دهیم که درست نیست، باید آزادی هایمان به اندازه کافی باشد و محدودیت هایمان هم در حد لزوم پیش برود.

کارگردان دینامیت اظهار کرد: به هر حال ما باید قوانین نوشته شده ای هر چند بد داشته باشیم اشکال ما اینجاست که هیچ چیز نوشته و تعریف نمی شود و هیچ کاری قاعده مند نیست برای همین یک نفر می آید دستوری عمل می کند و یا یک نفر دیگر می آید کار را رها کرده و می رود و این ها در کل شرایط خوبی را به وجود نمی آورد.

این کارگردان تصریح کرد: از طرفی از فرصت ها هم به خوبی استفاده نمی کنیم، به هر حال مدیران در این شرایط حقوقشان را می گیرند و فیزیکی یا آنلاین پشت میزشان نشسته اند آن ها می توانند از این فرصت تعطیلی به خوبی بهره ببرند و نقشه راه منطقی و درستی برای آینده کاری بکشند. بالاخره کرونا می رود و در این زمینه شرکت های مختلفی یا هدف تولید واکسن در حال فعالیت هستند و تا کنون ثابت نشده که ویروسی تا ابد بوده و یا اگر بوده مردم نتوانستند با آن زیست کنند پس سینما باز می شود و باید برای آن برنامه ریزی کرد.

وی گفت: فکر کردن به برگزاری اجتماعات تاثیر گذار، یکی از کارهای مهم مسئولان است، چون اگر نداشته باشیم بیماری های روحی و روانی دیگری برای مردم ایجاد می شود سینما از آن دست اجتماعاتی است که قدرت جمع کردن افسردگی ها را دارد، اما آیا کسی به فکر سینما است!؟ در صورتی که باید به فکر چند ماهه آینده سینما بود که محصول آن به سود مردم باشد. نقشه محیطی و دیگر جزییات آن، از جمله کارهای مهمی است که باید برای چند ماه آینده در نظر گرفت این حجم پول در حال هدر رفتن است در صورتی که می توان با آن نقشه و اجرای برنامه هایی برای جذاب تر کردن سالن ها در زمان بازگشایی داشته باشیم تا مردم با نشستن روی صندلی حس کنند می توانند غم و غصه هایشان را فراموش کنند و چند ساعتی با ماندن در یک جمع، بخندند، گریه کرده و یا به فکر فرو بروند.

اطیابی در پایان عنوان کرد: ایجاد انگیزه در شرایطی مطمئن، جذاب و مناسب برای مردم آن هم در فضای جمعی از مهمترین کار مسئولان خواهد بود.

لینک خبر :‌ سینما پرس
اطیابی گفت: ما باید قوانین نوشته شده ای هر چند بد داشته باشیم، اشکال ما اینجاست که هیچ چیز نوشته و تعریف نمی شود و هیچ کاری قاعده مند نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۳ سایت های دیگر : اتحاد آنلاین

سید مسعود اطیابی کارگردان سینما درباره کمرنگ شدن اکران آنلاین در صورتی که حجم تبلیغات و حمایت برای آن در ابتدا زیاد بود و یا همزمانی با اکران در سینماها به خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، گفت: اشتباه ما این بود که اکران آنلاین را برای بحران کرونا تعریف کردیم در حالی که تعریف اکران آنلاین در بحران نیست و این باعث می شود فیلم های اصلی به میدان نمی آیند و دلیلی هم ندارد که بیایند، چون در بهترین حالت یک تا دو میلیارد می فروشند، وقتی برای یک فیلم هفت تا هشت میلیارد هزینه شده و امید به فروش چهل میلیاردی دارد چرا باید به دو میلیارد اکران آنلاین راضی باشد؟!

وی افزود: اکران آنلاین باید برای کلیت سینمای ایران باشد. اکران آنلاین قرار است بیاید و بازار نمایش فیلم را گسترش دهد و قرار نیست جایگزین اکران سینما شود بلکه مکمل اکران است و برای کسانی که بنا به هر دلیلی به سینما نمی روند.

کارگردان تگزاس ادامه داد: چون در اکران آنلاین فیلم ها قاچاق می شود اکران همزمان آن با سینما وجود ندارد، اما می توانیم کار دیگری انجام دهیم یعنی از آنجایی که در سینمای ما قاچاق فوری داریم، بهتر است فیلم در ابتدا در سینما اکران شود و هفته های آخر به صورت همزمان اکران آنلاین هم انجام بشود و پس از آن به نمایش خانگی خواهد رفت.

او اضافه کرد: وقتی از اکران آنلاین حرف می زنیم حتما انحصار در یک پلتفرم هم نیست یعنی همه پلتفرم های موجود حتی خارج از کشور، بلیت فروشی کنند و یک مدت محدودی فیلم را نمایش دهند و پلتفرمی که مالک نمایش خانگی است مالکیت نهایی را برای خودش نگه دارد و آن را عرضه کند.

اطیابی بیان کرد: به نظرم این شیوه بهتری است و می توان برای آن برنامه ریزی و شرایط و قواعد اکران را تنظیم کرد و همه را ملزم به اجرا کنیم یعنی آزادی صد در صد به پلتفرم ها از یک طرف خوب نیست از طرفی محدود کردن آن ها به قواعد خیلی بسته و محدود هم خوب نخواهد بود، اشکال ما این است که همه چیز را در یک صفر و صد می بینیم یعنی به نظارت که می رسیم صد در صد می خواهیم نظارت کنیم و به آزادی هم که می رسیم آن را صد در صدی می خواهیم انجام دهیم که درست نیست، باید آزادی هایمان به اندازه کافی باشد و محدودیت هایمان هم در حد لزوم پیش برود.

کارگردان دینامیت اظهار کرد: به هر حال ما باید قوانین نوشته شده ای هر چند بد داشته باشیم اشکال ما اینجاست که هیچ چیز نوشته و تعریف نمی شود و هیچ کاری قاعده مند نیست برای همین یک نفر می آید دستوری عمل می کند و یا یک نفر دیگر می آید کار را رها کرده و می رود و این ها در کل شرایط خوبی را به وجود نمی آورد.

این کارگردان تصریح کرد: از طرفی از فرصت ها هم به خوبی استفاده نمی کنیم، به هر حال مدیران در این شرایط حقوقشان را می گیرند و فیزیکی یا آنلاین پشت میزشان نشسته اند آن ها می توانند از این فرصت تعطیلی به خوبی بهره ببرند و نقشه راه منطقی و درستی برای آینده کاری بکشند. بالاخره کرونا می رود و در این زمینه شرکت های مختلفی یا هدف تولید واکسن در حال فعالیت هستند و تا کنون ثابت نشده که ویروسی تا ابد بوده و یا اگر بوده مردم نتوانستند با آن زیست کنند پس سینما باز می شود و باید برای آن برنامه ریزی کرد.

وی گفت: فکر کردن به برگزاری اجتماعات تاثیر گذار، یکی از کار های مهم مسئولان است، چون اگر نداشته باشیم بیماری های روحی و روانی دیگری برای مردم ایجاد می شود سینما از آن دست اجتماعاتی است که قدرت جمع کردن افسردگی ها را دارد، اما آیا کسی به فکر سینما است؟! در صورتی که باید به فکر چند ماهه آینده سینما بود که محصول آن به سود مردم باشد. نقشه محیطی و دیگر جزییات آن، از جمله کار های مهمی است که باید برای چند ماه آینده در نظر گرفت این حجم پول در حال هدر رفتن است در صورتی که می توان با آن نقشه و اجرای برنامه هایی برای جذاب تر کردن سالن ها در زمان بازگشایی داشته باشیم تا مردم با نشستن روی صندلی حس کنند می توانند غم و غصه هایشان را فراموش کنند و چند ساعتی با ماندن در یک جمع، بخندند، گریه کرده و یا به فکر فرو بروند.

اطیابی در پایان عنوان کرد: ایجاد انگیزه در شرایطی مطمئن، جذاب و مناسب برای مردم آن هم در فضای جمعی از مهمترین کار مسئولان خواهد بود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
سینما آفریقا تهران ضمن تحویل به حوزه هنری، در اولویت فاز دوم طرح توسعه سینماهای حوزه هنری قرار گرفت.

به گزارش ایلنا، سید مصطفی حسینی، مدیرعامل موسسه بهمن سبز با اعلام خبر واگذاری سینما آفریقا تهران به حوزه هنری گفت: پیروی ابلاغیه دفتر مقام معظم رهبری مبنی بر واگذاری سینماهای تحت پوشش بنیاد مستضعفان به حوزه هنری و پیگیری های انجام شده، سرانجام امروز دوشنبه 3 آذرماه این سینما رسما تحویل موسسه بهمن سبز شد تا بزودی به پردیس مجهز چندساله تبدیل گردد.

وی افزود: موسسه بهمن سبز در راستای طرح تحول سینماهای حوزه هنری در سراسر کشور، به زودی پروژه بازسازی و توسعه این سینمای باسابقه و ماندگار ایران را طراحی و آغاز خواهد کرد.

حسینی درباره جزئیات این طرح گفت: در این طرح، سینما آفریقا به پردیس مجهزی با بیش از 10 سالن نمایش شامل کافه سینمای روباز، سالن ویژه کودک، سالن سینمای 3D، سالن VIP و استودیوهای تخصصی با برخورداری از استانداردهای روز دنیا تبدیل و وارد چرخه اکران خواهد شد.

این مدیر سینمایی بیان داشت: حفظ، احیا و بازگشت دوباره سینماهای خاطره انگیز و ماندگار به چرخه فرهنگ و هنر، از اهداف اصلی موسسه بهمن سبز در طرح تحول سینماهاست که پیش از این با بازسازی و توسعه سینماهایی نظیر پردیس سینمایی ساحل و چهارباغ اصفهان، پردیس سینمایی عصرجدید گرگان، پردیس سینمایی بهمن شهرکرد، پردیس سینمایی بهمن تهران، پردیس سینمایی اکسین اهواز و... رخ داده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
دومین آئین سپاس از چهره های ماندگار، موثر و موفق در حوزه تهیه کنندگی فیلم و سینما، در جزیره کیش برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در دیدار با رئیس انجمن صنفی تهیه کنندگان سینمای ایران گفت: زیرساختهای مطلوب و فضای مناسب، زمینه مناسبی برای برگزاری انواع رویدادهای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی در این جزیره زیبا را فراهم کرده است.

غلامحسین مظفری با اشاره به شیوع گسترده ویروس کرونا و لزوم در خانه ماندن مردم برای کاهش سرایت کووید 19 گفت: در چنین شرایطی، هنرمندان کشور با رعایت نکات ایمنی و ضوابط سعی در سرگرم نمودن مخاطبان دارند و این اقدام، شایسته تقدیر و ارج گذاری است.

وی افزود: استفاده از فضای مفرح و با نشاط کیش به عنوان گوشه ای از ایران عزیز و نمایش ظرفیت های فراوان در این منطقه، موجب توجه بیشتر به توسعه کشور و افزایش رونق اقتصادی می گردد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش همچنین پیشنهاد کرد در دومین آئین سپاس از تهیه کنندگان سینمای ایران، با رویکرد گسترش صلح و همبستگی جهانی و تعامل فرهنگی ملتها، چهره یا چهره هایی مطرح و تاثیرگذاردر تولیدات سینمای جهان هم مورد تقدیر و توجه قرار گیرند.

رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در ادامه از آمادگی سازمان برای همکاری در اجرای طرح ها و پروژه های زیرساختی در حوزه فیلم و سینما نظیر شهرک سینمایی، استودیو فیلم سازی و سایر امکانات مرتبط با محوریت بخش خصوصی خبرداد.

سید ضیاء هاشمی رئیس جامعه صنفی تهیه کنندگان سینمای ایران گفت: سال گذشته، آئین سپاس از تهیه کنندگان سینمای ایران برای نخستین بار در تهران برگزار شد و مورد استقبال زیادی قرار گرفت. از این رو تصمیم داریم با هدف ادامه این رخداد تاثیر گذار، در شرایطی که تهران بخاطر تجمع جمعیتی با خطرات مهلک شیوع کرونا، دست و پنجه نرم می کند، دومین جشن تهیه کنندگان سینما را در فضایی تلفیقی به صورت فیزیکی و مجازی برگزار کنیم تا به این وسیله با رعایت ضوابط تاکید شده بهداشتی، چرخه تولید و بازنمایی تلاش های ارزنده بزرگان و چوانان سینما از حرکت بازنایستد.

به گفته وی، این رویداد در ماههای پایانی سال ودر فضایی روباز در جزیره کیش با رعایت حداکثری ضوابط و استانداردها و با حضور حداقلی افراد برگزار خواهد شد.

محمد رضا شریفی نیا تهیه کننده و بازیگر شناخته شده سینما نیز گفت: تجلیل از تهیه کنندگانی که در این شرایط سخت به کار تولید برنامه مشغولند، وظیفه ای است که انجمن بر دوش خود احساس می کند.

وی افزود: نمی توان به مردم گفت در خانه بمانید، بدون آنکه برای در خانه ماندن بهانه ها و جاذبه هایی ایجاد کرد. برای این منظور، تهیه برنامه های مفرح مانع افسردگی ناشی از اقامت زیاد در خانه شده و در عین حال کمکی به مدیریت شهری برای موفقیت در گذار از این شرایط است. بر این اساس، خیلی از تهیه کنندگان، کارگردانان و بازیگران معتقدند باید سخت تر از قبل کار کرد تا وظیفه خود را به مردم خوب و نجیبمان که همیشه پشتیبان جامعه هنری بوده اند، ادا کنیم.

وی وضعیت خوب کیش در زمینه کنترل کرونا و چشم اندازهای خاص را از دلایل انتخاب محل برگزاری جشن دوم دانست و گفت: کیش از زیباترین و جذاب ترین نقاط ایران است که جذابیت ها و قابلیت های بی نظیری را داراست. همه باید در شناسایی ظرفیتها و امکانات جدید این منطقه تلاش کنیم و در اعتلا هر چه بیشتر این خطه بکوشیم.

علیرضا کریم زاده، کارگردان و عضو انجمن تهیه کنندگان سینما نیز گفت: ایجاد زمینه های لازم برای جایگزینی مکان های فیلمبرداری برای آن دسته از تولیدات سینمایی و تلویزیونی که نیاز به فیلمبرداری صحنه هایی در خارج از کشور دارند، در داخل کشور مهیا شده است. این موضوع صرفه جویی زیادی برای تهیه کنندگان داشته و مانع خروج ارز از کشور می شود. در عین حال، شماری از فیلمسازان کشورهای منطقه نیز می توانند از این امکانات استفاده کنند و برای کشور درآمدزایی ایجاد شود.

وی افزود: چنین زیرساختی در تهران ایجاد شده و طرح بزرگ دیگری برای اجرا به سازمان منطقه آزاد کیش ارائه شده که در مرحله رسیدگی است. در این طرح با پیاده سازی مناطق مطرح در شهرهای مهم جهان با حال و هوایی خاص، علاوه بر استفاده فیلمسازان، مورد توجه گردشگران نیز قرار خواهد گرفت که در موضوع توریسم سینما قرار می گیرد.

درجشن تهیه کنندگان سینما، تندیس ابوریحان به چهره های ماندگار، چهره های موثر و تهیه کنندگان موفق اهدا می شود. سایر تقدیر شوندگان نیز پردیس سپاس دریافت می کنند.

لینک خبر :‌ سازمان منطقه آراد کیش
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۳

خبرگزاری میزان - فیلم سینمایی زن ها فرشته اند 2 توانست بعد از 4 ماه اکران به فروشی نزدیک به 8 میلیون تومان دست پیدا کند، اثری کمدی که شاید در دورانی غیر از دوران کرونا می توانست به فروشی میلیاردی دست پیدا کند.

فروش این فیلم با رقم فعلی پیش از تعطیلی کامل سینماها به دلیل موج سوم بیماری کرونا بوده است، فیلمی که هنوز وارد چرخه اکران آنلاین نشده و باید دید صورت حضورش در وی او دی ها به چه مبلغی از فروش دست پیدا خواهد کرد.

بازگشایی سینما ها از ابتدای تیر ماه جاری با اکران هشت فیلم آغاز شد، این اقدام تصمیم تازه ای بعد از نزدیک به پنج ماه تعطیلی مداوم سالن های سینما بعد از شیوع بیماری کرونا بود، تصمیمی که موافقان و مخالفان بسیاری داشت، اما همچنان بعد از گذشت نزدیک به یک ماه در مسیر خود حرکت می کند.

در این میان آثار متفاوتی توانستند وارد چرخه اکران شوند، برخی از سینماگران آشتی دوباره مخاطبان با سالن های سینما را منوط به اکران آثار مطرح و جذاب می دانستند، در این میان و از بین هشت فیلم اکران شده در چرخه اکران سال 99 تنها دو فیلم از مجموعه تولیدات تازه و حاضر در جشنواره فیلم فجر سال گذشته بودند.

خوب بد جلف:ارتش سری به کارگردانی پیمان قاسمخانی و فیلم سینمایی شنای پروانه ساخته محمد کارت از جمله آثار نسبتا موفق سینما ها بعد از بازگشایی بودند، آثاری که توانستند پس از نزدیک به یک ماه اکران به فروشی معادل 3 میلیارد تومان دست پیدا کنند.

فیلم سینمایی زن ها فرشته اند 2 توانست بعد از 4 ماه اکران به فروشی نزدیک به 8 میلیون تومان دست پیدا کند، اثری کمدی که شاید در دورانی غیر از دوران کرونا می توانست به فروشی میلیاردی دست پیدا کند.

فیلم به سبک آثار سوپر مارکتی ساخته شده و انتشار نخستین تیزر آن نشان از وجود رقص و آواز، زن پوش شدن بازیگران مرد و شوخی های مضحک می دهد، فیلمی که در همان تیزر اولیه آنچنان رنگ ابتذال به خود گرفته که واکنش منفی اکثریت اهالی سینما را به دنبال داشته است.

این فیلم با خوانش آواز های خوانندگان لس آنجلسی تیزری را منتشر کرده که نشان می دهد آرش معیریان همچنان اصرار به ساخت آثار اتوبوسی دارد، اتوبوسی به آن معنا که اکثریت فیلم های سوپرمارکتی همچون زن ها فرشته اند که اکثرا در اتوبوس های مسافرتی پخش می شوند و بیش از این مکانی برای اکران پیدا نمی کنند.

حال مسئله اصلی اینجاست، در حالی که تکلیف آرش معیریان به عنوان یک کارگردان طی سال های گذشته مشخص بوده و کارنامه کاری وی انتظار هرگونه اثر با کیفیت را از مخاطب گرفته، مسئولین فرهنگی در فیلم سینمایی زن ها فرشته اند 2 چه المانی را دیده اند که باید آن را در زمانی که مخاطبان سینما به سختی وارد سالن می شوند اکران کنند.

فیلمی که سراسر عقب گرد فرهنگی بوده و اتفاقا می تواند تاثیر مخربی بر سینما در زمانه ای که به مخاطب نیاز دارد بگذارد. حال باید دید شورای صنفی نمایش و نهاد های سینمایی برای ادامه راه سینمای پساکرونا چه برنامه هایی خواهند داشت و آیا در کل می توان امیدی به سینمای کشور در سال جاری پیدا کرد یا خیر.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
رئیس انجمن صنفی شرکت های نمایش ویدئوی آنلاین می گوید که مشخص نبودن تکلیف تولیدات داخلی در شبکه نمایش خانگی علت اصلی فقر محتوای ایرانی در این حوزه است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۳ سایت های دیگر : خبرگزاری تسنیم روزنامه خراسان

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، تعطیلات دو هفته ای کرونایی عموم مردم را ملزم به خانه نشینی کرده است. دورانی مانند ایام عید نوروز که مردم در خانه باید می ماندند تا از کرونا و بیماری کویید-19 جان سالم به در ببرند.

در آن ایام دولت و بخش خصوصی برای سرگرمی و تفریح مردم از برنامه های شبکه نمایش خانگی بهره برد و برای آن نیز لوازم و شرایط اصلی را فراهم کرد. مواردی مانند اینترنت رایگان برای تماشای کارتون ها و همینطور اکران هر روز یک فیلم جدید سینمایی در نمایش خانگی و در کل فعالیت متنوع و گوناگون این حوزه سرگرمی ساز برای مردم. خصوصاً آنکه بازار سریال های آن نیز داغ بود و با تمام آنکه محتوای آنان مورد نقد و بررسی جدی رسانه ها قرار داشت، اما لااقل نشان از عزم نمایش خانگی به همراهی و کمک دولت برای پر کردن اوقات فراغت مردم داشت.

اما گویا این دو هفته تعیلات تازه از راه رسیده، این بار چندان در دستور برنامه ریزی و حمایت قرار نگرفته است و شاهد دستان خالی نمایش خانگی برای مردم در این روز ها و شب هاییم. نه خبری از سریال های جذاب و گوناگون است و نه خبری از اکران آنلاین فیلم های جدید و خانوادگی؛ البته حوزه اکران در سینما ها 9 ماه است که تقریباً به طور رسمی تعطیل شده است، اما حتی فیلم های قدیمی و مخاطب پسند نیز وجود ندارد.

تنها چیزی که دیده می شود فیلم ها و سریال های خارجی با زیرنویس فارسی و بعد هم با دوبله فارسی است که آن هم به سرعت توسط مخاطبین جدی سینمای جهان در ساعات اولیه بارگذاری در سایت های دانلود تماشا می شود و عملاً با این حساب نمایش خانگی که برگ برنده و پیشتاز دولت در زمینه فرهنگی و سرگرمی سازی برای مردم بودکم رمق شده است.

تلویزیون نیز دست کمی از نمایش خانگی ندارد و سریال هایی را نمایش می دهد که گویا از قدرت و جذابیت لازم برای مردم برخوردار نیستند و هنوز پایتخت در شبکه آی فیلم آنان را جذب می کند.

جالب اینکه در این میان هر روز نام یک پلتفرم جدید را در نمایش خانگی می شنویم که به اعضای این صنف اضافه شده است و همان تعداد فیلم های محدود ایرانی و خارجی را هم آن ها پخش می کنند. در این حالت بازار رقابت جدی میان نمایش خانگی کسادتر از قبل شده است و حالا میدان بار دیگر برای سایت های دانلود و فضای مجازی باز شده است.

البته برخی از پلتفرم ها برنامه های آموزشی جالبی را منتشر کرده اند که می تواند برای مخاطبین خاص خود جذاب باشد.

در این باره محمد صراف رئیس انجمن صنفی شرکت های نمایش ویدئوی آنلاین می گوید که علت اصلی نبود محتوای ایرانی برمی گردد به اینکه هنوز مشخص نیست که مجوز های لازم برای تولید محتوای ایرانی مانند سریال ها را کدام نهاد باید بدهد وزارت ارشاد یا صداوسیما؟ همین بلاتکلیفی این حوزه باعث شده است که با فقر محتوای ایرانی مواجه بشویم و در نهایت این محتوای خارجی مانند فیلم ها، سریال ها و انیمیشن است که دیده می شود.

پتلفرمی که برایش هزینه سنگین شده است نمی تواند بدون محتوا باشد و برای همین اولین محتوای آن می شود خارجی.

علت دیگری که باعث شده است تا نمایش خانگی دچار کمبود و فقر محتوا شود به هزینه های بالای ساخت برمی گردد. امروز برای ساخت یک سریال چند قسمتی چند میلیارد باید هزینه بشود که همین خود در کم کردن سرعت تولید مؤثر است.

وی در ادامه بیان کرد که روشن نبودن استراتژی های فرهنگی در زمینه های نظارتی نیز در به هم خوردن قواعد و قوانین فرهنگی بی تأثیر نیست. معلوم نیست که خطوط قرمز توسط کجا و چگونه تعیین می شود. در بخش سرگرمی سازی صداوسیما یک قوانینی وجود دارد و در ارشاد قوانین دیگری و همینطور در سطح جامعه به صورتی دیگر. این نکته نیز موانعی را از نظر قانونی برای کار ایجاد می کند.

صراف در پاسخ درباره دانلود فیلم های خارجی در سایت های غیررسمی و تأثیر آن بر مخاطبین پلتفرم های داخلی گفت: اصولاً مخاطبین فیلم بین جدی سینمای خارجی از سایت های دانلود استفاده می کنند، اما خانواده ها هنوز برای تماشای فیلم خارجی از پلتفرم ها استفاده می کنند که سانسور شده و با دوبله فارسی است. در حال حاضر انیمیشن های خارجی با بهترین دوبله در VOD ها بارگذاری می شود که با توجه به آمار بازدید ما بسیار خوب دیده می شود. البته من از اینکه مخاطب داخلی کودک و نوجوان ما به میزان زیادی در حال تماشای محتوای خارجی است خوشحال نیستم، زیرا با فرهنگ و ذائقه ما تفاوت دارد، اما در هر حال یکی از بخش های پرمخاطب ما است.

دولت و نهاد های حاکمیتی باید برای این بخش امنیت سرمایه گذاری ایجاد کنند تا سرمایه گذار بتواند برای ساخت انیمیشن و همینطور سریال وارد عمل شود.

وی در پایان خاطرنشان ساخت که نسبت تماشای محتوای ایرانی به خارجی نسبت 60 به 40 است و بنابراین مخاطب ما بیشتر برای تماشای فیلم و سریال ایرانی VOD ها را تماشا می کند. برای همین تا زمانی که تکلیف مجوز ها روشن نشده باشد و خبری از محتوای ایرانی نباشد، مخاطب به سمت محتوای خارجی می رود.

دولت در ماه های پایانی خود به سر می برد و از قضا این روز ها با کرونا و مشکلات ناشی از آن همزمان شده است. جدای از مصائب اقتصادی و معیشتی حاصل از عملکرد دولت، حوزه فرهنگ و هنر نیز در دوران بغرنج و بدی به سر می برد تا آنجا که نمایش خانگی نیز از بی برنامگی و سیاست های یک بام و دو هوایی رنج می برد.

یکی از علت های اصلی این مشکل برمی گردد به نبود اداره کل و حتی دفتر مشخصی برای نمایش خانگی در سازمان سینمایی. چیزی که روزگاری برای خود بخش مجزایی را تشکیل داده بود با لغو آن نتیجه ای جز بی حساب و کتاب شدن و بی سرپرست شدن نصیبش نشد و امروز نیز معلوم نیست پدر و مادر آن چه کسی است؟ صداوسیما یا وزارت ارشاد؟

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
در حالی که دو ماه تا برپایی سی و نهمین دوره جشنواره ملی فیلم فجر باقی است، برگزاری با شرایط ویژه و یا لغو آن هنوز مشخص نشده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۳

به گزارش گروه فرهنگی قدس آنلاین ، نیمه دوم سال برای اهالی هنر و فرهنگ ایامی مهم و پر از رویدادهای مختلف سینمایی، تئاتری، موسیقی، تجسمی و .. است. اما امسال شیوع کرونا تعادل پیشین را در اغلب امور فرهنگی و هنری و سایر بخش ها بهم زده و با نزدیک شدن به رویدادهای مهم سال مسئولان و اهالی هنر را در مواجهه تازه ای با برگزاری امور قرار داده است.

سینما و تئاتر شاید بیشتر از سایر بخش ها مورد تهدید کرونا قرار گرفته اند و پیک دوباره بیماری و سایه سنگین آن در ماه های اخیر روی این حوزه ها بی تاثیر نبوده است.

در حالی که سال های گذشته در همین زمان فراخوان جشنواره اعلام شده بود و بسیاری از فیلم های متقاضی حضور در مهمترین رویداد سینمایی سال اعلام آمادگی کرده بودند و بازار حدس و گمان ها برای حضور فیلم ها در جشنواره داغ بود اما امسال درست در کمتر از 70 روز از موعد رسمی و مقرر هر ساله جشنواره ملی فیلم فجر نه تنها فراخوانی اعلام نشده که در اصل برپایی آن نیز ابهامات بسیاری وجود دارد.

این در حالی است که نهم مهرماه سال جاری رئیس سازمان امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی سید محمد مهدی طباطبایی نژاد را به عنوان دبیر سی و نهمین جشنواره فیلم فجر منصوب کرد.

طباطبایی نژاد اوایل پاییز امسال در گفت وگویی درباره برپایی یا عدم برپایی جشنواره فیلم فجر عنوان کرده بود که این دوره از جشنواره امسال با شرایطی ویژه برگزار می شود. تا الان قرار ما بر این است که جشنواره فیلم فجر به شکل محدود و کاملاً رعایت شده با حداکثر پروتکل های بهداشتی برگزار شود. به گفته وی جشنواره ونیز به نوعی الگوی برگزاری جشنواره فجر در دوران کرونا خواهد بود. وی همچنین اضافه کرده که علاقه مندان به شرکت در جشنواره باید منتظر انتشار فراخوان جشنواره باشند، در حالی که در کمتر از دو ماه ونیم از آغاز برگزاری جشنواره خبری از فراخوان هم نیست.

اما آیا ونیز الگوی مناسبی برای فجر خواهد بود؟ این رویداد اولین فستیوال مهم سینمایی جهان بود که از زمان شیوع کرونا به صورت فیزیکی برگزار شد. فستیوال ونیز در شرایطی برگزار شد که پروتکل های بهداشتی و قوانین سخت گیرانه ای برای حضور حاضرین در این رویداد بین المللی در نظر گرفته شده بود و در نهایت نیز یکی از مهمترین رویدادهای سینمایی میزبان شرکت کنندگان محدودی بود. البته این فستیوال در شرایطی برگزار شد که انتقادات بسیاری به برپایی فیزیکی آن در دورانی که اروپا نرخ بالایی از درگیری با کرونا را تجربه می کرد، صورت گرفت. با این حال ونیز متفاوت ترین دوره خود را به جهت شیوه برگزاری، حضور کم فروغ ستارگان سینما و چهره های تاثیرگذار هنری و البته میهمانان و بازدیدکنندگان تجربه کرد.

صرف نظر از آنچه در ونیز گذشت، الگوبرداری از این فستیوال و آنچه مد نظر دبیر جشنواره فجر است، که این رویداد ملی را دنباله رو یک فستیوال جهانی کند در حالی قابلیت اجرایی خواهد داشت که ظرف و مظروف با یکدیگر منطبق باشند. سوال اینجاست که آیا فستیوال ونیز را بدون در نظر گرفتن سطح کشور برگزارکننده، شرایط و قوانین حاکم بر آن در دوران شیوع کرونا، وضعیت پیک بیماری و تعداد مبتلایان و تلفات روزانه می توان به صرف برگزاری یک رویداد هنری و نمایش فیلم الگو کرد.

نمونه ساده این مسئله را به سادگی می توان به کرات در تعدد تعطیلی و بازگشایی سینماها دید که از نظم و قاعده خاصی هم پیروی نمی کند و نگاه های حاکم بر آن بیشتر سلیقه ای است و از طرفی دیگر استقبال مردم هم علیرغم رعایت جدی پروتکل های بهداشتی از سوی سالن داران همچنان کم فروغ است.

با توجه به اظهار نظرات مختلفی که شنیده می شود، به نظر می رسد مسئولان مربوطه علاقه ای به لغو برپایی جشنواره نداشته و از طرفی دیگر عجله ای هم در مطرح کردن برنامه ها و تصمیمات خود ندارند. گرچه وزیر ارشاد طی مصاحبه اخیر خود به صراحت عنوان کرده تجربه چند ماه اخیر در بخش های مختلف فرهنگی و هنری به ما این نوید را می دهد که تعطیلی هیچ کدام از برنامه ها را نخواهیم داشت، بلکه این برنامه ها را می توان به صورت ترکیبی یا حداقل در فضای مجازی برگزار کرد.

به گفته وزیر ارشاد برگزاری جشنواره های پیش رو به این صورت خواهد بود که ترکیبی میان حداکثر استفاده از امکانات حضوری و حداکثر استفاده از فضای مجازی را در کنار هم داشته باشیم. اگر زمان برگزاری جشنواره ها، شرایط مناسب باشد، امکان برگزاری حضوری جشنواره ها وجود دارد، اما اگر شرایط به فضای تعطیلی مطلق برسد، طبیعتا جشنواره ها نیز فقط به صورت آنلاین برگزار می شوند و در شرایط بینابین، حالت تلفیقی خواهد داشت و مراسم های افتتاحیه و اختتامیه با بهره گیری از فضای مجازی و حضوری و تلفیق آنها برگزار می شوند.

وزیر ارشاد همچنین گفته است، جشنواره هایی همانند جشنواره تجسمی فجر نیز به دلیل اینکه بازدیدها چندان پرتراکم نیست، امکان بازدیدهای حضوری با رعایت کلیه پروتکل های بهداشتی فراهم و تلاش می شود فضاها به گونه ای در نظر گرفته شوند که پاسخگوی میزان مراجعه کنندگان باشند. در حوزه هنرهای نمایشی نیز با این نگاه حرکت می کنیم که نمایش های روزمره و جشنواره ای ضبط شوند و در پلتفرم هایی که برای این موضوع در نظر گرفته شده است به صورت آفلاین در اختیار علاقه مندان قرار بگیرند.

جدا از این که تصمیمات، برای برپایی جشنواره ای همچون تجسمی فجر که شاکله و ساختاری متفاوت از فضای سینما دارد و قابل اجراست، می توان گفت حداقل در خصوص جشنواره فیلم عملاً بحث برپایی جشنواره به صورت آنلاین و مجازی و نمایش فیلم ها در پلتفرم ها ممکن نخواهد بود و هیچ یک از تهیه کنندگان به نمایش نخست فیلمشان در فضای آنلاین رضایت نخواهند داد. اما درباره برپایی نشست ها به صورت مجازی وضعیت به گونه دیگری است، اتفاقی که طی سال های گذشته هم به صورت همزمان و از طریق شبکه های مجازی امکان دسترسی و تماشای همزمان و زنده نشست ها وجود داشته و اتفاق تازه ای نیست. مسئله اصلی در مورد جشنواره فیلم، نمایش آثار در سالن ها و حضور تماشاگران است نه برنامه های جنبی آن.

اما مسعود نجفی، مسئول روابط عمومی سازمان سینمایی طی روزهای اخیر درباره برگزاری جشنواره فیلم فجر گفته است که نمی توان جشنواره فیلم فجر را به صورت آنلاین برگزار کرد؛ البته نمی توان به صورت قطعی هم گفت که چه اتفاقی رخ خواهد داد و جشنواره فجر به چه صورت برگزار خواهد شد. وی می گوید فعلاً تصمیمی برای نحوه برگزاری جشنواره فیلم فجر گرفته نشده اما آنچه مشخص است عدم برگزاری این جشنواره به صورت آنلاین است زیرا احتمال قاچاق فیلم های سینمایی وجود دارد.

با توجه به اینکه چیزی به موعد برپایی هرساله جشنواره باقی نمانده به نظر می رسد در صورت برپایی آن نیز با یک جشنواره متفاوت روبرو خواهیم بود. جشنواره ای که پس از برگزاری، یکی از مهمترین چالش هایش اکران فیلم هایی خواهد بود که در این دوره حضور داشته اند و قرار است به صف فیلم های اکران نشده سال گذشته بپیوندند و سرنوشتشان شبیه آثاری شود که در وضعیت نامعلومی از اکران قرار دارند و باز همان داستان تکراری ترافیک اکران، فیلمسوزی و ...

با این حال به نظر می آید دو گزینه دیگر نیز پیش روی جشنواره سی و نهم باشد که یکی از آنها لغو برپایی در زمان مقرر و دیگری برگزاری همزمان و تلفیق این جشنواره با جشنواره جهانی فجر باشد که به نسبت دیگر گزینه ها قابل تامل و منطقی تر است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
سینماپرس: سیدسعید سیدزاده تهیه کننده سینما گفت: دولتمردان و مسئولانی که چشم شان به انتخابات آمریکا دوخته شده یا دست نشانده آن ها هستند و یا به دلیل ضعف و ناکارآمدی و استیصال شان به آن ها امید بسته اند؛ این در حالی است که ما در کشور نیاز به مدیران و مسئولانی با روحیه انقلابی و مقتدرانه داریم که هدف شان زدن تو دهنی به آمریکای مستکبر باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۳ سایت های دیگر : هشدار نیوز

تهیه کننده فیلم های سینمایی خداحافظ رفیق و زیباتر از زندگی در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: رفتاری که برخی دولتمردان و مسئولان ما دارند درست به مانند آن است که در یک خانواده، اعضای خانواده برای رفع مشکلات و نیازهای شان به خودشان اطمینان نداشته باشند و از بیگانگان و غریبه ها برای رفع مشکلات و منواع سر راه زندگی شان کمک بخواهند.

وی ادامه داد: مدیرانی که در این سال ها به واسطه رفتارهای غلط دستگاه های سیاسی و رسانه ای کشور به شکل پفکی و سطحی رشد پیدا کرده اند و در واقع الکی بزرگ شده اند، برای خودشان احساس شخصیت می کنند و وقتی مسئولیتی بر دوش آن ها گذاشته می شود با نگاه های غلط و خودسرانه به آن مسئولیت ها باعث می شوند تا همه چیز دچار تشتت و آشفتگی شدید شود.

سیدزاده سپس با بیان این پرسش که مگر مشکلات امروز کشور ما برگرفته از آمریکا و آمریکایی ها است که برخی مدیران چشم به انتخابات آن ها دوخته اند اظهار داشت: همه آمریکایی ها یک سیاست مشترک علیه اهداف و آرمان های انقلاب اسلامی دارند و به هیچ یک از آن ها نباید امید بست. بی تردید هیچ آمریکایی به فکر پیشرفت و منافع ملی ما نیست. متأسفانه عدم فهم و درک صحیح از سوی برخی مدیران کشور باعث می شود تا ما در چنین باتلاق و لجنزاری فرو برویم. افرادی که اسم و عنوان مدیر را با خود به یدک می شکند اما هیچ فهم و شناختی نسبت به کشور و پست و میزهای خود ندارند باعث تمامی عقب ماندگی ها و مشکلات داخلی ما هستند و بس!

این سینماگر در همین راستا تصریح کرد: از سوی دیگر شاید برخی آدم ها دست نشانده غربی ها و آمریکایی هستند و تربیت شده اند تا برای منافع آن ها ساز کوک کنند! خیلی از این آقایان بزرگ شده غرب هستند و وضعیت به این گونه شده که خود را نمک پرورده غربی ها و آمریکایی ها می دانند و شاید علل اصلی مشکلات امروز کشور ما همین افراد جیره خوار باشد که وضعیت ما را در حد فاجعه آمیز بحرانی کرده اند.

تهیه کننده فیلم های سینمایی پنالتی و شب به خیر فرمانده متذکر شد: این شرم آور است که مدیران و مسئولان ما به فکر کارگر بدبخت نیستند چون خودشان تأمین هستند و از خارج کشور ارتزاق می شوند. این مردم مگر گناه کرده اند که 2 عدد گوجه را باید 4 هزار تومان بخرند؟ این مردم شرافت مند هستند. تاریخ دنیا چنین مردمی ندیده است. مسئولان ما نباید نوکر اجنبی باشند و باید تمام هم و غم شان رفع بحران از زندگی مردم کشورمان باشد.

وی خاطرنشان کرد: رهبر فرزانه انقلاب به صراحت نقل به مضمون بارها فرموده اند که چشم تان را از آن طرف مرزها بردارید و به داخل نگاه کنید. ما توانمندی هایی داریم که هیچ یک از آن ها ندارند. تنها دلیلی که آن ها به کشور ما چشم دوخته اند به دلیل منابع ملی ما است. اروپایی ها و آمریکایی ها فقط می خواهند منابع این ملت را غارت کنند.

سیدزاده در خاتمه این گفتگو گفت: امیدوارم مردم ما درس گرفته باشند و بفهمند آمریکا هیچ ارتباطی به ما ندارد. مردم باید موقع انتخابات کسی را انتخاب کنند که این بلا به سر ملت نیاید. ملت ما در دهن آمریکا می زنند و آن را خوار و ذلیل می کنند. ما می توانیم با سربلندی و عزت مندی کشورمان را به اوج پیشرفت برسانیم و موجبات کوری چشم آمریکایی و غربی ها را فراهم آوریم.

لینک خبر :‌ سینما پرس
سینماپرس: مهدی فخوری مدیر سینما اریکه ایرانیان در خصوص لزوم آینده نگری مدیران و سیاست گذاران فرهنگی کشور برای حفظ سینما در روزهای کرونایی گفت: وعده های مسئولان برای جبران خسارت ناشی از تعطیلی سالن های سینما همه تو خالی بود و متأسفانه ما هیچ اقدام موثری از سوی آن ها برای برون رفت از بحران وحشتناکی که گریبان همه ما را گرفته است شاهد نبودیم!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۳

این سینمادار در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: مسئولان سازمان سینمایی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مدام وعده های شیرینی به ما می دادند که هیچ کدام از این وعده ها محقق نشد! ما سینماداران رسماً از برج 11 سال گذشته تا همین حالا بیکار هستیم و زندگی های خودمان و همه پرسنل مان با مخاطره جدی مواجه شده است.

وی ادامه داد: سازمان سینمایی قرار بود به ما وام های 4 درصدی بدهد اما تا همین لحظه هیچ خبری از این وام نیست. ما از سال 98 به برخی دفاتر پخش بدهکاری داشتیم که می خواستیم با این وام 4 درصدی بخشی از بدهی های خود را به آن ها بپردازیم که در این خصوص هم ما را یاری نکردند. آیا ما تا چه زمانی باید صبر کنیم؟ اصلاً معلوم است که ویروس منحوس کرونا تا چه زمانی ادامه حیات می دهد؟ شاید تا سال ها این ویروس وجود داشته باشد، تکلیف ما در این وانفسا چه خواهد شد؟

فخوری در پاسخ به این سوأل که آیا انجمن سینماداران در این مدت هیچ کمکی به شما داشته یا خیر اظهار داشت: به ما فقط 600 عدد ماسک و 100 عدد ژل دست دادند که آن هم به کارمان نیامد چرا که سینماها از ابتدای تیرماه به مدت 28 روز بازگشایی شدند و مجدد با گسترش ویروس بسته شدند و در این مدت هم مردم هیچ استقبالی از فیلم ها نکردند.

این سینمادار تأکید کرد: همه پرسنل زحمتکش ما که سال ها همکاری خوبی با هم داشتیم تسویه حساب کردند و این روزها با بیکاری دست و پنجه نرم می کنند و از مجوعه بزرگ اریکه ایرانیان با 4 سالن سینما تنها یک انتظامات باقی مانده که با حقوق ماهانه یک میلیون و پانصد هزار تومان کار می کند!

وی با طرح این پرسش که چرا اهالی سینما بیمه بیکاری ندارند تصریح کرد: متأسفانه بدیهی ترین و دم دستی ترین اقداماتی که وظیفه ذاتی هر دستگاه و نهادی است در خصوص سینما انجام نمی شود و واقعاً این روزها ما با این مشکل در حال دست و پنجه نرم کردن هستیم که بتوانیم بخشی از مشکلات شخصی زندگی مان را برطرف کنیم در صورتی که اگر بیمه بیکاری وجود داشت اهالی فرهنگ و هنر تا این حد زندگی های شان دچار مخاطره نمی شد.

لینک خبر :‌ سینما پرس
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۳

شفقنا رسانه_قانون مالیات های مستقیم، براساس بند ل ماده 139 موسسات فرهنگی و هنری به ویژه رسانه ها را معاف از مالیات دانسته است. فلسفه چنین تصمیمی زیان ده بودن فعالیت های فرهنگی و مطبوعاتی با توجه به شرایط کشور بود. از طرفی در سال های اخیر به دلیل تشدید تحریم ها و مشکلات اقتصادی کشور، بنگاه های فرهنگی و مطبوعاتی با مشکلات اقتصادی متعددی دست و پنجه نرم می کنند. در چنین شرایطی سازمان امور مالیاتی در پیش نویس جدید این قانون، برای بار چندم درخواست به لغو این معافیت ها کرده است که توجیهاتش از سوی اهالی رسانه پذیرفتنی نیست. بهروز بهزادی جانشین مدیر مسئول روزنامه اعتماد در این باره می گوید: وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی و معاون مطبوعاتی باید به این مسأله ورود کنند چرا که معاون مطبوعاتی از نزدیک شاهد مشکلات این روزهای رسانه هاست و باید مطالبات ما را وصول و مشکلات ما را حل و فصل کند نه اینکه به مشکلات و دغدغه های ما اضافه شود. باز هم تاکید می کنم اگر این مسئله لغو شود، قطعا تعداد نیروی حرفه ای رسانه ها کم و از غنای محتوای ها کاسته می شود.او معتقد است اگر این معافیت مالیاتی لغو شود تیر خلاص به جان مطبوعات و دیگر رسانه ها زده خواهد شد.

بهزادی با اشاره به وضعیت اقتصادی رسانه به شفقنا رسانه می گوید: در حال حاضر رسانه ها بدون پرداخت مالیات در وضعیت اقتصادی بسیار بدی قرار دارند. رسانه های بخش خصوصی با حداقل هزینه ها در حال فعالیت هستند و همواره سعی کردند با حداقل نیرو کار کنند. از طرفی دیگر بخشی از رسانه های خصوصی با یارانه در حال فعالیت هستند. خب اگر با چنین وضعیتی، مجبور به پرداخت مالیات شوند واقعا هیچ پولی برای رسانه ها باقی نمی ماند.

او با توضیح درباره چالش های مطبوعات و دلایل بی اعتمادی مردم به آنها بیان می کند: واقعا نمی دانم دولت چه طرز فکری دارد که می خواهد چنین تصمیمی درباره رسانه ها اخذ کند. گویا می خواهند مطبوعات را به طور کامل نابود کنند. الان روزنامه ها به شدت نیازمند حمایت هستند. هر چند این حمایت ها مادی نیستند. متاسفانه در این سال ها با سانسور ها و کنترل هایی که در نشر مطالب بوده، مرجعیت رسانه ای در بین مردم از بین رفته و همین خود ضربه سنگینی به مطبوعات وارد کرده است.

بهزادی تصریح می کند: به خاطر فشار های وارده بر اهالی تحریریه، مطبوعات نزد مردم خنثی شده است. هر چند دولت دشمنی با رسانه ها ندارد، ولی با توجه به شرایط تحریمی و فروش پایین نفت، دولت در صدد تامین بودجه خود از راه مالیات است. البته که باید مالیات از افراد و موسسات دارای شرایط حتما گرفته شود. دولت باید مالیات را از دانه درشت های حقوقی و حقیقی بگیرد.

این جانشین مدیر مسئول واکنش خود اهالی رسانه را نسبت به این مسأله تاثیر گذار می داند و می گوید: من حتما به خبرنگارانم خواهم گفت که درباره گردش مالی رسانه ها اطلاع رسانی کنند. اگر واقعا رسانه سودی به دست می آورد آیا مشمول دریافت یارانه می شد؟. به نظرم اگر این معافیت مالیاتی لغو شود تیر خلاص به جان مطبوعات و دیگر رسانه ها زده خواهد شد.

او ادامه می دهد: وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی و معاون مطبوعاتی باید به این مسأله ورود کنند چرا که معاون مطبوعاتی از نزدیک شاهد مشکلات این روزهای رسانه هاست و باید مطالبات ما را وصول و مشکلات ما را حل و فصل کند نه اینکه به مشکلات و دغدغه های ما اضافه شود. باز هم تاکید می کنم اگر این مسئله لغو شود، قطعا تعداد نیروی حرفه ای رسانه ها کم و از غنای محتوای ها کاسته می شود.

انتهای پیام

شفقنا در شبکه های اجتماعی: توییتر | اینستاگرام | تلگرام

لینک خبر :‌ شفقنا
دکتر فقهی زاده در پیامی رحلت اندوهبار خادم القرآن الکریم و مجری توانمند برنامه های ارزشمند و جذّاب دینی،جناب حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ محمدحسن راستگو(ره) تسلیت گفت
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۳ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان

به گزارش روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت در پیامی درگذشت خادم القرآن الکریم جناب حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ محمدحسن راستگو (ره) را تسلیت گفت.

متن پیام به این شرح است :

انا لله وانا الیه راجعون
رحلت اندوهبار خادم القرآن الکریم و مجری توانمند برنامه های ارزشمند و جذّاب دینی،جناب حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ محمدحسن راستگو(ره) موجب تألم و تأثر فراوان شد.
خاطره خدمات بزرگ هنری و فرهنگی این خدمتگزار صدّیق معارف و سلوک دینی و هنرمند خلاق و مربی خستگی ناپذیر حوزه فعالیت های گرانبار قرآنی از یادها نخواهد رفت. نیازشناسی، مخاطب محوری و هنرمندی در طراحی و اجرای برنامه های شادمانه کودکان و نوجوانان خصیصه های برجسته این مربی نام آشنای نسل نوخاسته دهه های اخیر تاریخ معاصر ایران اسلامی است که امیدواریم به فضل الهی همچنان در منش و روش شاگردان این عزیز از دست رفته، در تخاطب با نسل نوخاسته امروز نیز استمرار و جریان داشته باشد و میوه هایی شیرین و خواستنی به بار بنشاند.

کوچ غریبانه این خادم مخلص قرآن کریم را به جامعه قرآنی کشور، کودکان و نوجوانان دیروز و امروز و همه هنرمندان آرمان خواه و خانواده محترم این فقید سعید تسلیت می گویم و از خداوند متعال برای این روحانی بافضیلت و اخلاق مدار رضوان و رحمت واسعه و برای بازماندگان معزی صبر و اجر فراوان مسئلت می کنم.

عبدالهادی فقهی زاده

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی کردستان از اعطای 5میلیارد تومانی تسهیلات در ایام کرونا به اصحاب فرهنگ, هنر و رسانه استان خبر داد
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۳

به گزارش روابط عمومی فرهنگ وارشاد اسلامی کردستان, عبیدالله رستمی در گفت و گو با خبرنگاران رسانه های محلی استان با اشاره به اینکه تلاش و فعالیت اهالی رسانه در ایام کرونا ارزشمند و قابل تقدیر است، اظهار داشت: اهالی رسانه هم مانند کادر بهداشت و درمان در خط مقابله با این بیماری قرار دارند.

عبیدالله رستمی با بیان اینکه سختی و مشقت کار خبرنگاری در این ایام نسبت به گذشته افزایش پیدا کرد، افزود: تا جایی که توانستیم همه تلاش خود را برای حمایت از این قشر بکار گرفته ایم.

وی اضافه کرد: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون 611 فقره پرونده از سوی متقاضیان حوزه فرهنگ، هنر و رسانه استان برای دریافت تسهیلات مشاغل آسیب دیده از کرونا در سامانه کارا ثبت شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان یادآور شد: میزان تسهیلات درخواست شده اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه استان در سامانه کارا هفت میلیارد و 504 میلیون تومان است که تاکنون پنج میلیارد و 54 میلیون تومان آن به متقاضیان پرداخت شده است.

وی اظهار داشت: علاوه بر تسهیلات سامانه کارا، برای اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه استان که در صندوق اعتباری هنر عضویت دارند و از این طریق هم بیمه شدند، هنر کارت صادر شده است.

عبیدالله رستمی با اشاره به اینکه صدور هنر کارت با شارژ 15 میلیون ریالی منوط به ثبت نام و تمایل اعضای صندوق اعتباری هنر است، افزود: آماری از صدور این کارت برای اهالی رسانه استان در اختیار ما نیست چرا که بطور مستقیم از طریق مرکز انجام شده است.

وی یادآور شد: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون هم چندین مرتبه با همکاری خانه مطبوعات استان اقدام به توزیع بسته های معیشتی بین اعضای این خانه کرده ایم

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
قزوین - مدیرکل توسعه کتابخانه ها و مشارکت های نهاد کتابخانه های عمومی گفت: کرونا، خلاقیت و نوآوری در فعالیت های ترویجی حوزه کتاب را رونق بخشید.

به گزارش خبرنگار مهر در قزوین اصغر گودرزی در مراسم تجلیل از کتابداران، فعالین حوزه کتاب و برگزیدگان دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی استان قزوین که ظهر دوشنبه به صورت مجازی برگزار شد اظهار کرد: شیوع بیماری کرونا توانست همه ابعاد زندگی را در تمام دنیا تحت تأثیر قرار دهد و کتابخانه های عمومی نیز از این قاعده مستثنی نماند

وی افزود: در مرحله نخست با تعطیلی موقتی و پس از آن با تغییر نوع فعالیت مواجه بودیم که موجب شد تا بخشی از برنامه ها و فعالیت های فرهنگی در این نهاد به فضای مجازی منتقل شد.

مدیرکل توسعه کتابخانه ها و مشارکت های نهاد کتابخانه های عمومی بیان کرد: با توجه به پیش بینی های انجام شده به نظر می رسد باید برای زندگی با این وضعیت همخوانی پیدا کنیم چرا که تا مدت زمانی طولانی در گیر این پاندمی جهانی خواهیم بود و از این رو توسعه فعالیت های مجازی بسیار اثربخش خواهد بود چرا که با شرایط ایجاد شده امروز خدمات فرهنگی ما در نهاد کتابخانه ها محدودیت های فیزیکی را از میان برداشته است و توانسته خدمات را در تمامی ساعات شبانه روز در اختیار علاقمندان قرار دهد.

گودرزی گفت: در این زمان خلاقیت و ایده های نوی همکاران ما در نهادهای کتابخانه ها پرورش پیدا کرد که طرح 30 ثانیه با کتاب، طرح سایت کتاب، شکوفایی واژه ها، قاصدک های کاغذی و هزاران برنامه دیگر خلاقیت و همراهی همکاران ما در استان های مختلف بوده است.

وی عنوان کرد: برپایی موکب مجازی در شهرستان تاکستان قزوین نیز از اقدامات برجسته ای بود که در این مدت مورد توجه مردم قرار گرفت و توانست رضایتمندی کتابدوستان را به همراه داشته باشد و شاید برای نخستین بار شاهد حضور نویسندگان، مسئولین و ناشران برجسته در جلسات نقد کتاب و کتابخوانی در روستاها و مناطق دور افتاده بودیم.

این مسؤول تصریح کرد: شبکه مجازی کتابداران که توسط همکاران ما در نهاد کتابخانه ها جهت تأمین محتوا شکل گرفت توانست آموزش مجازی را برای کتابداران ارائه کند و به نظر می رسد با علاقمندی کتابداران و فعالین این حوزه توانست کارکردهای خوبی نیز داشته باشد.

مدیرکل توسعه کتابخانه ها و مشارکت نهاد کتابخانه های عمومی خاطرنشان کرد: راه اندازی پیک کتاب و راه اندازی میز مرجع مجازی از خدمات فرهنگی مجازی برجسته در کتابخانه های عمومی استان قزوین است که جای تشکر دارد و خوشحالیم که استان قزوین در این حوزه عملکرد خوبی از خود به یادگار گذاشته است.

گودرزی گفت: خواهش و درخواست ما این است که اجازه ندهیم شیوع بیماری کرونا خدمات و تلاش های انجام شده برای ترویج کتابخوانی را از بین ببرد و امیدواریم به سلامت بتوانیم از این دوران عبور کنیم، اگرچه که معقتدیم هنوز هم به پختگی کامل در ارائه خدمات مجازی نرسیده ایم و همچنان برای رشد در این مسیر نیازمند یادگیری و مشارکت جمعی هستیم.

وی افزود: بخشی از مشکلات سازمانی نظیر اعتبارات و مشکلات معیشتی کتابداران به صورت ویژه از مجلس شورای اسلامی در حال پیگیری است که امیدواریم با همراهی نمایندگان محترم مجلس شاهد تغییرات خوبی در این حوزه باشیم.

کد خبر 5079039

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
این روزها برخی نهادهای دولتی و خصوصی جایگزینی کلمه آغ و آزغربی جای استان آذربایجان غربی را باب کرده اند، کلماتی که هیچ کدام نام استان شمال غربی ایران نبوده و زور متولیان برای کوتاه تر کردن جمله یا متن بجای کلمات غیر مهم و اضافی، به نام استان رسیده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۳

به گزارش خبرآنلاین آذربایجان غربی، با نگاهی به مخفف نویسی، این دستور زبان بیشتر در زبان انگلیسی کاربرد دارد و یا برخی نهادهای طولانی تر یا اختصار نویسی در چت و گفت وگو شخصی در شبکه های مجازی یا محاوره ولی در اصول نگارش و ادبی به هیچ عنوان این نوع نگارش جالب توجه نیست.

در زبان فارسی کلمات اختصار و مخفف برای کلمات بسیار طولانی چون جایگزینی "رجا" بجای راه آهن جمهوری اسلامی ایران، "سمپاد" بجای سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان و یا "ناجا" بجای نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران استفاده می شود ولی استفاده در نام منطقه مرسوم نیست حتی اشتباه است بخصوص آنکه این منطقه، یک منطقه محرک اتفاقات قومیتی و درگیری های این چنینی باشد.

چند روز قبل در سامانه پست نیز درحالیکه کلماتی بسیار طولانی تر در گزینه ها وجود داشت، نام دو استان آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی بصورت آذغربی و آذشرقی نوشته شده بود که با پیگیری ها تصحیح شد.

بزودی نامه ای به رئیس جمهور و وزیر ارشاد خواهم نوشت

نماینده ارومیه در مجلس گفت: متاسفانه در برخی گفتارها، جلسات و نوشتارهای رسمی در برخی وزارتخانه ها و ادارات اسم دو استان آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی به اختصار اسامی ای چون آ.غربی و آ.شرقی یا آذرغربی و آذرشرقی نوشته می شود که به نظر می رسد بصورت سهوی باشد.

وحید جلال زاده افزود: در اختصار نویسی،آذر مخفف آذربایجان نیست و همانطور که بنا به فرمایش حضرت امام، آذربایجان سر ایران بوده و مهد دلاورمردانی چون ستارخان و باقرخان، شهید باکری و شهید امینی و ... است، رعایت کامل نویسی و نوشتار صحیح مهم است.

وی ادامه داد: در جلسات که نام دو استان کامل بیان نشده، تذکراتی داده ایم و اسم دو استان تصحیح شده و درست بیان شده است.

جلال زاده در خصوص توییت خود گفت: این توییت برای ادامه بی توجهی ها بخصوص اختصارنوشتن نام استان در شرکت پست بود و در این خصوص نامه ای نیز به وزیر ارشاد و رئیس جمهور محترم برای ابلاغ کامل نوشتن نام دو استان آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی خواهم نوشت تا از این پس از اختصارنویسی نام دو استان خودداری شود زیرا این کار اشتباه است و رویه باید اصلاح شود.

اختصار نوشتن کاملا اشتباه و غیرمرسوم است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: رسم الخط زبان فارسی و قواعد نوشتار مشخص است و باید رعایت شود

حجت الاسلام ناصر خدایاری افزود: اسامی در نوشتار رسمی باید کامل نوشته شود مگر برخی کلمات بلند که می توانند مخفف نوشته شوند با این حال در مکاتبات رسمی و اداری نوشتن اختصار کاملا اشتباه و غیرمرسوم است.

وی اضافه کرد: بر موضوع درست و کامل نویسی اسم استان تاکید و موضوع اختصارنویسی اشتباه را بررسی و پیگیری خواهم کرد.

تقسیمات کشوری جای کوتاه نویسی نیست

کارشناس زبان و ادبیات فارسی گفت: اصولا باید کلمات بصورت کامل نوشته شود و گرچه مخفف نویسی مرسوم و کلمات اختصار زیادی در اسامی برخی نهادها داریم، ولی حرف و حدیث زیادی در نام استان ها وجود دارد و با توجه به اینکه در تقسیمات کشوری نام آذربایجان غربی وجود دارد باید این موضوع رعایت شود.

سعید سلیمانپور افزود: متاسفانه مشاهده شده که در سربرگ برخی ادارات و نهادها هم این موضوع رعایت نمی شود و نام استان به اشتباه مخفف و یک کلمه اشتباه نوشته می شود.

وی اضافه کرد: نظر من این است که تقسیمات کشوری جای صرفه جویی و کوتاه نویسی نیست و بنظر می رسد اختصار نویسی اشتباه نام استان نیز بدون غرض است.

وی خاطرنشان کرد: بهترین راه اینست که استانداری و فرمانداری به عنوان نهادهای متولی برای کامل نوشتن اسم استان ورود کنند.

48

کد خبر 1458896

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
به همت هنرمندان و وزارت ارشاد جمعا مبلغ 100 میلیون تومان برای رهن منزلی برای موسی کمالی هنرمند هرمزگانی جمع آوری شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۴ سایت های دیگر : پیام مازند هرمزبان اتحاد آنلاین بلاغ مازندران

خبرنگار فارس در بندرعباس کسب اطلاع کرد که بدنبال تلاش اهالی فرهنگ و هنر هرمزگان برای حل مشکل مسکن موسی کمالی هنرمند مطرح حوزه موسیقی هرمزگان که اخیرا در یک چالش حقوقی خصوصی، برای تامین مسکن دچار مشکل شده بود، اتفاقات خوبی رقم خورده است.

موضوع از طریق اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان به اطلاع صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی می رسد و از آن جا که موسی کمالی چهره شاخصی در موسیقی محلی بخصوص در نواختن ساز جهله در سطح کشوری است، لذا دستور مساعدتی صادر و صندوق اعتباری هنر مبلغ 60 میلیون تومان برای این منظور اختصاص و چک آن نیز صادر شده است.

از سوی دیگر به همت اهالی فرهنگ و هنر هرمزگان و خیران نیک اندیش نیز مبلغ 40 میلیون تومان جمع آوری شده و قرار است طی روز سه شنبه، جهت رهن منزل مسکونی مناسبی برای این هنرمند مطرح کشورمان اقدام شود.

بار دیگر به همت حرکت جمعی اهالی فرهنگ و هنر و دغدغه مندی دلسوزان فرهنگی استان و نقش آفرینی فعالانه اداره کل ارشاد هرمزگان، مشکل هنرمند دیگری نیز رفع می شود تا جلوه ای از جوشش مهر در هرمزگان باشد. به امید روزی که همه خانواده های پر مهر ایرانی و هرمزگانی صاحب خانه ای از خویش باشند تا موسی کمالی و موسی کمالی ها بتوانند با اندیشه آزادتر و فراخ تری به بسط هنر خویش مشغول شوند.

انتهای پیام/ 88055

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس

روزنامه اطلاعات



روزنامه مردم سالاری


روزنامه ایران


روزنامه ابتکار


روزنامه وطن امروز