بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 2 آذر 99
رییس کمیته اطلاع رسانی ستاد ملی کرونا اقناع افکار عمومی را مهمترین عامل موفقیت طرح محدودیت های سراسری کرونایی دانست و گفت: کاهش میزان ابتلا و قربانیان کرونا و حفظ سلامت جامعه با کاهش ترددها، تنها با همکاری و همراهی مردم، اثربخش خواهد بود.

به گزارش روابط عمومی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر روز شنبه (اول آذر) و در نخستین روز اجرای طرح محدودیت های سراسری کرونا با حضور در ساختمان معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی، ضمن قدردانی از فعالیت های دبیرخانه کمیته اطلاع رسانی ستاد ملی مبارزه با کرونا در 9ماه گذشته، از تمام رسانه ها و فعالان شبکه های اجتماعی برای تقویت جریان اگاهی بخشی عمومی در جهت حفظ سلامتی مردم، قدردانی کرد و گفت: رویکرد بنیادین ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تقویت مرجعیت رسانه ای در داخل کشور است .

وی در سخنانی ضمن قدردانی از عملکرد خوب مجموعه معاونت مطبوعاتی در کاهش ابهامات و پاسخ به پرسش های مردم از طریق کانال های ارتباطی و رسانه ای، در خصوص اطلاع رسانی طرح جدید محدودیت های کرونایی گفت: طی چندماه گذشته درحالیکه با شرایط بسیار پیچیده جنگ اقتصادی و به تعبیری تروریسم اقتصادی روبرو بوده ایم که هر روز به نسبت قبل شدیدتر شده، بحران های متعدد طبیعی و اجتماعی نیز فضای سنگین روانی بر جامعه حکمفرما کرد که با عملکرد خوب مجموعه رسانه های کشور تا حدود زیادی از این بار منفی کاسته شد .

صالحی با تاکید بر ایجاد رابطه مناسب میان حاکمیت، جامعه و رسانه به عنوان مبنای اطلاع رسانی مفید و اقناع عمومی در خصوص محدودیت های سراسری مرتبط با کرونا نیز گفت: دو هفته اعلامی که احتمال افزایش آن در شهرهای مختلف وجود دارد، در واقع الگویی است برای ماه های باقی مانده سال که با رفع نواقص و کاستی های احتمالی، تا قطع زنجیره کرونا در کشور، ادامه خواهد داشت .

رییس کمیته اطلاع رسانی ستاد مبارزه با کرونا با اشاره به آغاز موج چهارم غربالگری در کشور با امکانات جدید تولید داخل، ابراز امیدواری کرد با همت رسانه ها و همراهی مردم، و اجرای طرح های جدید پایش و مراقبت، شاهد کاهش شدت ابتلا و میزان قربانیان کرونا در کشور باشیم .

وی در همین زمینه افزود: در کنار محدودیت ها، مجموعه ای از اقدامات جدید و ویژه درمانی و مراقبتی در دست اقدام است که علاوه بر انجام فعالیت های اصلی نظام بهداشت و درمان، در حوزه شناسایی فوری مبتلایان، ایجاد بانک سراسری اطلاعات بیماران، قطع زنجیره ابتلا و کاهش میزان تلفات موثر خواهد بود .

صالحی اقناع افکار عمومی برای همراهی در دوران محدودیت ها را نیازمند شرح اقدامات گسترده و مفید صورت گرفته در ماه های گذشته دانست و به تاثیر بالای همراهی مردم در نتایج و آمار نهایی اشاره و تصریح کرد: مردم باید بدانند که اجرای محدودیت های سراسری، نتایج بسیار امیدبخش و مفیدی برای سلامت جامعه و مقابله با کرونا خواهد داشت .

وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن قدردانی مجدد از همراهی مسئولانه رسانه ها و فعالان شبکه های اجتماعی در دوران شیوع کرونا، به رویکرد کلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای مرجع سازی داخلی رسانه ها اشاره کرد و افزود: با توجه به جهانی بودن شیوع کرونا، به هر میزانی که در جهت افزایش اعتماد مردمی گام برداریم و کارنامه موفق تری داشته باشیم، هم از منظر سلامت جسمانی و هم از حیث سلامت روانی، افزایش اعتماد به نفس ملی را در پی دارد .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر لزوم تلاش رسانه ها در جهت حفظ و پاسداری از اعتماد مردم به نظام سلامت تاکید و تصریح کرد: امنیت و سلامت، نعماتی فاقد جایگزین هستند و در صورتیکه هر یک از این دو مولفه در جامعه ای کمرنگ و یا مخدوش شود، جامعه با مخاطرات زیان باری مواجه خواهد شد .

صالحی همچنین ضمن تاکید بر هم افزایی و همراهی در مساله منافع ملی گفت: ما می توانیم در بسیاری از حوزه ها، اختلاف نظر داشته باشیم اما لازم است که در مسائل مربوط به منافع ملی، اشتراک نظر و عمل، وجه غالب عملکردها باشد .

بنابراین گزارش، معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی نیز در ابتدای این بازدید و نشست دو ساعته با ارائه گزارشی از اقدامات انجام گرفته در حوزه اطلاع رسانی و آگاهی بخشی در موضوع کرونا از حمایت های ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قدردانی کرد و گفت: قطعا در شرایط فعلی با وجود مسائل و مشکلات صنفی، اهتمام ویژه اهالی رسانه در همراهی با ستاد ملی کرونا، در سایه همدلی و مسئولیت پذیری اصحاب رسانه اتفاق افتاده است .

در این نشست که با حضور 12 تن از مدیران مجموعه معاونت مطبوعاتی برگزار شد، برخی از سوالات و ابهامات مربوط به طرح جدید محدودیت های کرونایی نیز مطرح شد .

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزرای ورزش و فرهنگ و ارشاد اسلامی در هفته جاری برای پاسخگویی به سوالات نمایندگان در کمیسیون فرهنگی حضور می یابند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۱ سایت های دیگر : خبرگزاری شبستان خبرگزاری برنا آرا نیوز

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت ، دستور کار هفته جاری کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به شرح زیر اعلام شد:

یکشنبه:

بررسی اخبار فرهنگی

استماع گزارش عملکرد رئیس محترم سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران

دوشنبه:

دعوت از وزیر ورزش و جوانان برای پاسخگویی به سوالات آقایان: رحمت اله نوروزی نماینده محترم علی آباد، احمد مرادی نماینده بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجی آباد و خمیر، علی علی زاده نماینده مراغه و عجبشیر، سید البرز حسینی نماینده خدابنده، سید جلیل میرمحمدی میبدی نماینده تفت و میبد(2فقره)، سهراب گیلانی نماینده شوشتر و گتوند، حسن نوروزی نماینده مردم رباط کریم و بهارستان و خانم هاجر چنارانی نماینده 44 نیشابور(3فقره).

سه شنبه:

بررسی اخبار فرهنگی

دعوت از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای پاسخگویی به سوالات آقایان: علیرضا سلیمی نماینده محلات و دلیجان، جبار کوچکی نژاد نماینده رشت، جلال محمودزاده نماینده مرددم مهاباد (5 فقره)، سید سلمان ذاکر نماینده ارومیه(2 فقره)، هاجر چنارانی نماینده نیشابور و فیروزه، سید جواد حسینی کیا نماینده سنقر و کلیایی، احمد مرادی نماینده مردم بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجی آباد و خمیر و جلیل مختار نماینده آبادان (2 فقره).

چهارشنبه:

جلسه هیأت رئیسه کمیسیون./

پایان پیام

لینک خبر :‌ خانه ملت
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیام هایی جداگانه درگذشت حسین رنجبران چهره خوشنویس استان همدان و مهدی نیکو روش از اهالی فرهنگ و هنر استان یزد را تسلیت گفت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۱ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی خبرگزاری صدا و سیما خبرگزاری آریا

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در پیام های سید عباس صالحی آمده است‪:‬

درگذشت چهره فرهنگی فرهیخته موجب تالم و تاسف گردید.

فقدان این شخصیت را به خانواده محترم و عموم علاقمندان و جامعه فرهنگی و هنری استان یزد تسلیت می گویم و از خداوند متعال برای آن مرحوم علو درجات و برای بازماندگان محترم صبر و بردباری خواستارم.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجویان ایران خبرگزاری بین المللی قرآن

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با صدور پیامی، در گذشت عالیجناب فئوفان، متروپلیت قازان و تاتارستان جمهوری فدراسیون روسیه را تسلیت گفت.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، متن پیام ابوذر ابراهیمی ترکمان به شرح ذیل است:

عالیجناب پاتریک کریل

اسقف اعظم مسکو و تمام روسیه

با سلام و احترامات فائقه

با کمال تأسف، خبر درگذشت فئوفان، متروپلیت کلیسای قازان و تاتارستان را دریافت نمودم. ضمن ابراز همدردی با جنابعالی و تمامی مسیحیان ارتدوکس روسیه، از خداوند متعال غفران و رحمت الهی برای ایشان و سربلندی و شادکامی برای همه رهبران دینی و پیروان آن کلیسای عالیقدر مسألت دارم.

اینجانب شاهد گوشه ای از تلاش های ارزشمند ایشان برای توسعه گفتگوهای سازنده فیمابین به عنوان رییس هیأت روسی گفتگوهای دینی بوده ام و امیدوارم راه ایشان به ویژه در این دوران غم انگیز و امتحان بزرگ الهی که جهان در حال مبارزه با ویروس منحوس کوید 19 می باشد با اهتمام یاران و همراهان وی در کلیسای ارتدوکس روسیه تداوم یابد.

مجددا فقدان این شخصیت عالم و اندیشمند مسیحی را تسلیت عرض نموده و از خداوند متعال برای ایشان رحمت و آرامش ابدی مسئلت می نمایم.

انتهای پیام/ص

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتاب خوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور با حضور در برنامه سلام صبح بخیر به تشریح اقدامات این نهاد در ایام هفته کتاب و روز کتاب، کتاب خوانی و کتابدار پرداخت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۱

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، مهدی رمضانی صبح امروز با حضور در برنامه سلام صبح بخیر شبکه 3 سیما به تشریح اقدامات نهاد در ایام شیوع کرونا و هفته کتاب پرداخت. وی در ابتدا با نقد آماری که از سرانه مطالعه ایرانیان در رسانه ها منتشر می شود، این آمار را فاقد مبنای دقیق و جامع دانست و سرانه مطالعه را دارای شاخص های مختلف در نقاط مختلف دنیا دانست و بر ضرورت انجام پیمایش سرانه مطالعه توسط مرکز آمار ایران تأکید کرد.

رمضانی در ادامه با رد نگاه برخی رسانه ها درباره پرداختن به جنبه منفی مطالعه در کشورمان با تشریح وضعیت مطالعه در میان اقشار کودک و نوجوان گفت: کودکان و نوجوانان به عنوان سرمایه های اجتماعی آینده کشورمان هستند که در حوزه نشر بیشترین چرخه اقتصادی را به خود اختصاص داده اند و این نشان می دهد که خانواده امروز برای این حوزه سرمایه گذاری می کند. این نقطه مثبتی است که رسانه ها به آن نمی پردازند. البته مسئولیت این موضوع تنها با نهاد کتابخانه ها نیست. ما در نهاد کتابخانه های عمومی کشور مسئولیت توسعه کتابخانه ها و ترویج کتاب خوانی را داریم.

معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتاب خوانی با اشاره به فعالیت های نهاد در حوزه ترویج فرهنگ مطالعه گفت: اگر سال 1399 را به دلیل شیوع کرونا که شاخص ها را به هم ریخته است، کنار بگذاریم در سال 1398 مراجعه به کتابخانه های عمومی بیشتر از قبل شده است و عمده دلیل آن هم افزایش قیمت کتاب است. منطقاً ما به عنوان متصدی کتابخانه های عمومی می بایست مخزن کتابخانه های عمومی و مجموعه سازی مان را غنی تر و به روزتر کنیم تا مورد استفاده مردم قرار گیرد.

وی درباره دسترسی آسان مردم به کتاب تصریح کرد: دسترسی آسان مردم به کتاب چه از نظر فروشگاهی و کتابخانه ای و چه مجازی از نکات مهم و مورد توجه است. در کشورهای بزرگی مثل امریکا که در حوزه مطالعه دارای رتبه و شاخص هستند کتاب الکترونیک تأثیری بر فروش فیزیکی کتاب نگذاشته است.

رمضانی تأکید کرد: بر اساس آمارهایی که داشتیم سال 98-97 به طور متوسط 50 میلیون مراجعه به کتابخانه های عمومی داشتیم و این مراجعه امسال اتفاق نیفتاده است.

معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتاب خوانی نهاد افزود: در حوزه مطالعه کتاب الکترونیک در کتابخانه های عمومی مشکل قانونی داریم و هنوز مشخص نشده است که فروش کتاب الکترونیک یا مطالعه آن باید دارای چه شاخص هایی باشد اما برای ترویج کتاب خوانی در این ایام سعی شده از ظرفیت فضای مجازی استفاده شود و ده ها هزار محتوای کتاب محور تولید و منتشر شده است. همچنین از ظرفیت کتاب الکترونیک بعضی از خدمت رسانان و اپلیکیشن ها استفاده شده و در این راستا تفاهم نامه هایی را امضا کردیم و در اختیار اعضای فعال گذاشتیم. در این مرحله حدود 250 هزار عضو کتابخانه عمومی از این امکان بهره مند شدند. البته ما با نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم در نشست هایی که داشتیم این موضوع را مطرح کردیم تا در بحث قانون گذاری خلأهای موجود در این زمینه برطرف شود.

رمضانی در ادامه بر ضرورت قرار گرفتن مطالعه در اوقات فراغت مردم و نقش دستگاه ها و مسئولان بر ایجاد نیاز به مطالعه در مردم تأکید کرد و گفت: مسابقات کتاب خوانی یکی از راه های علاقه مند کردن مردم به مطالعه است. ما در نهاد کتابخانه های عمومی کشور در همین ایام کرونا با برگزاری دهمین جشنواره کتاب خوانی رضوی شاهد مشارکت بیش از 1 میلیون و 300 هزار شرکت کننده بودیم.

رمضانی در پایان بر ضرورت اهدای کتاب برای غنی کردن منابع کتابخانه های عمومی تأکید کرد و خواستار مشارکت مردم در زمینه اهدای کتاب به کتابخانه های عمومی شد.

گفتی است مهدی رمضانی در ایام هفته کتاب با حضور در شبکه های مختلف تلویزیونی از جمله برنامه عطسه شبکه 3 و دوربین امید شبکه امید به تشریح اقدامات نهاد در حوزه ترویج فرهنگ مطالعه و ایام هفته کتاب و گرامیداشت روز کتاب، کتاب خوانی و کتابدار پرداخته بود.

فیلم گفت و گوی مهدی رمضانی با برنامه سلام صبح بخیر را از اینجا ، برنامه عطسه شبکه 3 را از اینجا و برنامه دوربین امید شبکه امید را از اینجا دریافت کنید.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
اکنون با گذشت 9 ماه از توقف سفر به عتبات به دلیل شیوع کرونا و در حالی که هیچ منع ترددی در عراق و زیارت حرم امام حسین (ع) برای عراقی ها وجود ندارد، میلیون ها عاشق حسینی در ایران منتظر برقراری این سفرها هستند.

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، امروز 9 ماه از فراق و حسرت زیارت امام حسین (ع) می گذرد و میلیون ها عاشق اباعبدالله (ع) همچنان منتظر بازگشایی مرزها و ازسرگیری سفر به عتبات هستند که با توجه به شرایط موجود، مسؤولان سازمان حج و زیارت امکان برقراری سفر به عتبات را ندارند.

حال و هوای حرم امام حسین (ع)/ شب گذشته

برای برقراری سفر به عتبات باید دستورالعمل بهداشتی بین دو کشور امضا شود

البته در روزهای اخیر در برخی شبکه های اجتماعی اخباری مبنی بر آمادگی دو کشور برای اعزام زائران منتشر شده است، اما حجت الاسلام صحبت الله رحمانی، معاون عتبات سازمان حج و زیارت، اعزام زائران ایرانی به عراق را در گرو موافقت ستاد کرونا می داند و می گوید: برای برقراری سفر به عتبات باید ابتدا مسؤولان دو کشور به توافق رسیده و بین ایران و عراق دستورالعمل بهداشتی با مجوز وزارت بهداشت و ستاد مبارزه با کرونا امضا شود که تاکنون چنین اقدامی صورت نگرفته است.

اعزام 240 هزار زائر ایرانی از 8 ماه اول سال گذشته/ تعداد زوار سال جاری به صفر رسید

با این روند فعلا سفرها به عتبات برقرار نمی شود و به نظر می رسد حداقل تا پایان پاییز امسال اعزام زائران به عتبات منتفی باشد. این امر در حالی است که به گفته مصطفی قاسمی، مدیرعامل شمسا به عنوان متولی اعزام زائران به عتبات، سال گذشته با وجود همه فرازونشیب ها در اعزام زائران به عراق، 240 هزار و 423 نفر از اول تا پایان آبان ماه به عتبات مشرف شدند و در مدت مشابه سال 97 نیز 263 هزار و 885 نفر به کربلا تشرف یافتند و این تعداد در سال جاری به صفر رسید.

البته وضعیت کرونا در عراق پس از اربعین که شاید همه، حضور میلیونی افراد و رعایت نشدن بیش تر نکات بهداشتی را عامل شیوع بیشتر کرونا و به نوعی فاجعه می دانستند، متفاوت از گذشته شد و تعداد فوتی ها و حتی مبتلایان به کرونا کاهش چشمگیری داشت؛ تا جایی که اکنون در شهرهای زیارتی عراق به ویژه کربلا و نجف هیچ گونه منع تردد و حتی حضور در حرم ها وجود ندارد و هر روز هم بر تعداد زائران افزوده می شود.

خبری از برقراری سفر به عتبات نیست

با این روند، عراق هم قرار است تدابیری برای پذیرش زائر خارجی در ایام کرونا اتخاذ کند، اما هنوز مجوزهای لازم برای حضور زوار خارجی از سوی مقامات این کشور کسب نشده است. البته حتی اگر طرف عراقی اقدام به پذیرش زائر خارجی کند، باز هم زائران ایرانی در شرایط کنونی و بدون موافقت ستاد کرونا امکان حضور و اعزام به عتبات را ندارند. این در حالی است که ایرانیان، تازه از دیروز و پس از ماه ها تجربه های مختلف مقابله با کرونا ، بسته بودن دو هفته ای مغازه ها، منع رفت و آمد شبانه و محدودیت هایی در رفت و آمد به شهرها را تجربه می کنند.

همانطور که در اربعین امسال با وجود اینکه طرف عراقی در روزهای منتهی به اربعین در حالی که بارها به نپذیرفتن زائر خارجی تأکید کرده بود، به یک باره از پذیرش محدودی از زوار خبر داد، اما همان زمان نیز احمد محمدی فر، دبیر ستاد مرکزی اربعین از اعزام نشدن هیچ زائری به عراق در اربعین با هماهنگی ستاد مبارزه با کرونا اشاره کرد و هیچ زائری برای ایام اربعین 99 به عتبات اعزام نشد. در حالی که سال گذشته بیش از 3 میلیون نفر در همان ایام به عراق مشرف شده بودند.

جمعیت مشتاق زائران در کنار ضریح امام حسین (ع)

حضور چشمگیر زوار در حرم حسینی/ وقتی کرونا حریف عشق به سیدالشهدا (ع) نمی شود

با وجود همه محدودیت هایی که در تردد و سفرهای داخلی در ایران داریم، حرم امام حسین (ع) این روزها شلوغ تر از هر زمانی است و بسیاری حتی بدون ماسک و نکات بهداشتی به زیارت سیدالشهدا (ع) مشرف شده و طلب شفا و مهار کرونا می کنند.

راهی برای در میان گذاشتن دلتنگی ها به امام حسین (ع)/ با 1640 تماس بگیرید

عاشقان حسینی در ایران هم که از اسفندماه گذشته همچنان در حسرت زیارت هستند، از راه دور به ارباب سلام می دهند و با دیدن تصاویری از حرم امام حسین (ع) اشک از دیدگانشان جاری می شود و منتظر بازگشایی مرزها و ازسرگیری سفر به عتبات هستند. البته عاشقان اباعبدالله (ع) برای شنیدن صدای حرم در هر لحظه از شبانه روز می توانند با شماره گیری 1640 (بدون نیاز به پیش شماره) در هرجایی که باشند، به صورت مستقیم با حرم امام حسین (ع) ارتباط برقرار کرده و دلتنگی های خود را با ارباب در میان بگذارند. هزینه این تماس نیز همچون هزینه تماس با تلفن ثابت محاسبه می شود.

صدای اطراف ضریح حرم امام حسین (ع) از طریق برقراری تماس با 1640

اسفندماه سال گذشته با شیوع کرونا ، مرزهای عراق بسته شد و هیچ زائری نه تنها به صورت زمینی، بلکه به صورت هوایی نیز به عتبات اعزام نشد. البته اوایل فراگیری کرونا ، مسؤولان کشورمان درصدد مذاکرات با طرف عراقی بودند تا با تدوین دستورالعمل های بهداشتی، سفر به عتبات را برقرار کنند.

پس از انتشار گمانه زنی هایی درباره ازسرگیری سفر به عتبات، ابتدا استاندار نجف و پس از آن استاندار کربلا به نپذیرفتن زائر خارجی تأکید کردند و با این اقدام پرونده اعزام به عتبات بسته شد. این امر در حالی بود که برای ایام نوروز امسال بیش از 30 هزار نفر اعلام آمادگی کرده بودند که با شرایط کرونا و بسته شدن مرزهای عراق، هیچ زائری به کربلا اعزام نشد.

اکنون نیز با گذشت 9 ماه از توقف سفر به عتبات، همچنان بسیاری در آرزوی برقراری این سفر هستند و نگران از اینکه نکند دیگر چشم شان گنبد مطلای امام حسین (ع) نبیند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مدیر عامل صندوق اعتباری هنر با ارایه توضیحاتی درباره بیمه کرونا اعلام کرد که برای عضویت در صندوق اعتباری هنر، لازم نیست اشخاص عضو خانه ها یا تشکل های هنری خاصی باشند.

سید حسین سیدزاده در گفتگو با ایسنا توضیحاتی درباره بیمه کرونا، تاخیر در بازپرداخت هزینه های درمان و پرداخت کمک هزینه ایام بیکاری در دوران کرونایی ارایه کرد.

او در آغاز با ابراز خوشنودی از افزایش اعضای صندوق اعتباری هنر گفت: از چهار سال پیش به این سو عضویت در صندوق اعتباری هنر، روند افزایشی داشته و خوشبختانه تعامل خوبی با خانه ها و انجمن های صنفی و هنری داریم.

سیدزاده درباره اینکه آیا لازمه عضویت در صندوق، عضو بودن در یکی از خانه های هنری است، توضیح داد: چنین شرطی لازم نیست و هر شخصی که فعال هنری یا هنرمند یا روزنامه نگار باشد، می تواند عضو صندوق شود.

مدیر عامل صندوق اعتباری هنر اضافه کرد: ممکن است برخی از هنرمندان بویژه هنرمندان پیشکسوت عضو تشکل ها و خانه های صنفی و هنری نشده باشند. ملاک ما برای عضوگیری در صندوق، عضویت در این خانه ها نیست. هنرمندان پیشکسوت که شناخته شده اند ولی کسانی هم شناخته شده نباشند، می توانند با تاییدیه یکی از صنوف یا معاونت هایی که به حوزه کاری شان مربوط است، عضو صندوق شوند. به عنوان نمونه هنرمندانی که زیر شاخه معاونت هنری هستند، با تاییدیه این معاونت می توانند عضو صندوق شوند.

او با ابراز خرسندی از عضویت هنرمندان دیگر استان ها در صندوق افزود: خوشبختانه چندین سفر حمایتی داشتیم و بسیاری از هنرمندان استان ها را شناسایی و به صندوق اضافه کردیم و این چنین است که اعضای صندوق از 30 هزار نفر به 75 هزار نفر رسیده است که جای خوشحالی دارد.

سیدزاده از هنرمندانی که هنوز عضو صندوق نیستند، دعوت کرد به صندوق بپیوندند تا این مجموعه قدرت و همبستگی بیشتری پیدا کند.

او در ادامه درباره بیمه کرونا با توجه به اینکه تعدادی از هنرمندان در این مدت درگیر این ویروس شده اند، توضیح داد: از ابتدای سال چند اقدام حمایتی انجام دادیم همچون بخشش سه ماه اول حق بیمه تامین اجتماعی و همینطور بیمه تکمیلی. در زمینه بیمه کرونا هم مشغول رایزنی هستیم و تلاش می کنیم این موضوع را تا نیمه آذر ماه کاربردی کنیم ولی طبیعتا نمی توانیم قول قطعی بدهیم چراکه مباحث مالی دارد و باید ابتدا آن بخش را حل و فصل کنیم.

سیدزاده درباره پرداخت کمک هزینه دوران کرونایی که بخش اول آن از طریق بانک آینده در حال پرداخت است و در پاسخ به این پرسش که چرا مبلغ این کمک هزینه به حساب اعضاء پرداخت نشده تا نیازی به مراجعه حضوری به بانک نباشد، توضیح داد: این پرسش بسیاری از دوستان است. طرح اولیه ما هم همین بود که پول به حساب اعضا واریز شود که خوشبختانه این کار را انجام ندادیم زیرا تعداد زیادی از شماره های شبا اشتباه بود. برخی حساب ها تغییر کرده بود. یا اینکه یک نفر برای تعداد زیادی ثبت نام و شماره خود را وارد کرده بود. بنابراین برای پرداخت به حساب اشخاص، لازم بود یک بار دیگر همه شماره حساب بدهند و یک بار هم احراز هویت انجام شود و فکر کردیم با وجود حجم کاری بالایی که داریم، بهتر است اسامی را همراه با کد ملی به بانک ارایه دهیم. جالب است که در همین مسیر متوجه شدیم برخی از حساب ها به دلیل بدهی، مسدود شده است و اگر پول را واریز می کردیم، به دست آن عضو نمی رسید. البته در حال رایزنی با بانک ها هستیم که مبالغ کمکی، به عنوان تسویه حساب بدهی، برداشت نشود و به دست آن عضو برسد.

سیدزاده درباره انتخاب بانک آینده به عنوان بانکی که مبالغ کمک از طریق آن پرداخت می شود، نیز گفت: این بانک بهترین باشگاه مشتریان را دارد و سیستم آن از دیگر بانک ها بهتر بود چراکه هنر کارت، تلفیقی از کارت شناسایی و عضویت، بانکی و رفاهی است و فقط بانک آینده می توانست هر سه را داشته باشد. بدین ترتیب که ممکن است در آینده به کمک این کارت بتوانیم یکسری خدمات را با تخفیف های خاص به اعضاء ارایه دهیم.

مدیر عامل صندوق اعتباری هنر درباره بیمه تکمیلی سرمد و تاخیری که در بازپرداخت هزینه های درمان دارد، نیز توضیح داد: کار بیمه تکمیلی خدماتی است و نمی توانیم انتظار صد در صدی داشته باشیم. چون شخصا تجربه همکاری با چند بیمه را دارم، می دانم که پرداخت خسارت ها در برخی از بیمه ها به مراتب تاخیر بیشتری دارد و وضعیت بیمه سرمد بهتر از متوسط است ، چراکه خسارت معوقه بالاتر از 4 ماه نداریم.

او اضافه کرد: از آنجاکه سامانه آنلاین داریم، اعتراضات را به صِرف مطرح شدن نمی پذیریم زیرا برخی از اعضاء مدارک شان ناقص است و مدام از تاخیر شکایت دارند. البته در مواردی که اوج دوره کاری است، تاخیر را می پذیرم و بابت آن عذرخواهی می کنم ولی گاهی هم مشکل در نقص مدارک است که اعضاء باید به این موضوع توجه کنند.

مدیر عامل صنودق اعتباری هنر همچنین خاطرنشان کرد که تاکنون هیچ یک از اعضاء، هنر کارت را دریافت نکرده اند و توزیع آن از روز دوشنبه آغاز می شود و کسانی که نشانی شان تغییر کرده، همچنان فرصت دارند اطلاع رسانی کنند.

سیدزاده، صدور هنر کارت را آرزویی چندین ساله توصیف کرد که به دلیل پیچیدگی هایی که دارد، بارها به تاخیر افتاده است.

او ابراز خوشنودی کرد که رویکرد هنرمندان به صندوق اعتباری هنر تغییر کرده و گفت: افتخار می کنم که اعضاء ما را پذیرفته اند و تعامل خوبی دارند و می دانند نقش ما صرفا حمایتی و توسعه هنر است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۱

برنامه پرده آخر با موضوع بررسی مشکلات معیشتی اهالی تئاتر، در ارتباط تلفنی با محسن حسن زاده (مدیر روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) از شبکه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

محسن حسن زاده در گفتگوی تلفنی با برنامه پرده آخر گفت: اداره کل هنرهای نمایشی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در شرایط موجود به تنهایی نمی توانند در رابطه با وضعیت معیشتی فعالان تئاتر اقدامات درست و نهایی را انجام دهند.

وی با اشاره به این که بودجه هنرهای نمایشی بسیار اندک است، اظهار داشت: سهم وزارت ارشاد از کلِ بودجه ی تئاتری کشور جواب گوی تمام اقدامات و فعالیت های تئاتری نیست.

مدیر روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد با اشاره به این که تعداد فارغ التحصیلان تئاتر روز به روز افزایش پیدا می کنند، عنوان کرد: بسیاری از فعالان تئاتر با نجابت و برداری زیادی به این عرصه وارد می شوند.

وی افزود: دولت و حاکمیت نمی تواند فقط از مسیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حوزه تئاتر را مدیریت کند و تمام نیازهای این حوزه را پاسخ دهد.

محسن حسن زاده با اشاره به این که بسیاری از قوانین حوزه تئاتر در وضعیت بالقوه مانده اند، توضیح داد: تمام شهرداری ها از تئاتر و رویدادها و فعالیت های تئاتری حمایت می کردند، اما در شرایط فعلی – بحران کرونا – هیچ حمایتی از تئاتری و تئاتری ها انجام نداده اند.

وی اضافه کرد: بودجه های محدود و اندک وزارت ارشاد در حوزه تئاتر باید در مسیر های از قبل تعیین شده هزینه شوند.

مدیر روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد تصریح کرد: سازمان بازرسی کل کشور باید در نوعِ هزینه کرد بودجه های تئاتری وزارت ارشاد نگاهی منعطف و تغییر پذیر داشته باشد.

وی افزود: در شرایط بحران کرونا، لازم است تا بخشی از بودجه هنرهای نمایشی در وزارت ارشاد از خطوط قبلی خارج شوند و در مسیر های جدید هزینه شوند.

محسن حسن زاده با اشاره به این که تعطیلی اجراهای تئاتر به دلیل شیوع ویروس کرونا، توضیح داد: فعالان تئاتر در فرصت چهار ماهه ای که در دوران کرونا فعالیت می کردند، توانستند با رعایت پروتکل های بهداشتی فضای اجرا و تمرین ها را مدیریت کنند و همه کارها را به خوبی پیش ببرند.

وی افزود: در چند ماه گذشته هیچ کس به واسطه حضور در اجرا یا تمرین تئاتر به بیمار کرونا مبتلا نشده است.

خبرنگار : سپهر نصیحت گر

کلمات کلیدی: #بودجه #کرونا #هنرهای_نمایشی

1399 تمامی حقوق سایت متعلق به صدای جمهوری اسلامی ایران است

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو
مشکلات معیشتی فعالان تئاتر در دوران کرونا سبب شده برخی از این فعالان مقابل برگزاری جشنواره های تئاتر یک علامت سؤال بزرگ قرار دهند
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۲

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: برگزار شدن جشنواره ها با هر کیفیت و شکلی در دوران کرونا بهتر از برگزار نشدن آن است این گزاره ای است که دبیران جشنواره های مختلف هنری درباره آن به قطعیت رسیده اند. شور و حال و رونق جشنواره ها جزو اولویت های بعدی خواهد بود.

تئاتر جزو هنر هایی است که در دروان کرونا آسیب جدی به آن وارد شده است. اگر چه سینما یا موسیقی تا حدودی از ظرفیت اجرای آنلاین برخوردار هستند، اما تئاتر به عنوان هنری که حضور فیزیکی و به اصطلاح دم تماشاگر در آن اهمیت ویژه ای دارد، به دلیل از دست دادن این عامل دچار چالش جدی است.

در این میان یکی از موضوعات در عرصه تئاتر برگزاری جشنواره هاست. جشنواره تئاتر عروسکی و جشنواره فجر دو رویداد مهم عرصه نمایش در ایران هستند که دبیران شان با چالش چگونگی برگزاری آن ها دست و پنجه نرم می کنند. از سویی دیگر مشکلات معیشتی فعالان تئاتر در دوران کرونا سبب شده برخی از این فعالان مقابل برگزاری جشنواره های تئاتر یک علامت سؤال بزرگ قرار دهند.

تئاتر به مثابه یک شغل

در این باره عادل بزدوده کارگردان و مدرس باسابقه تئاتر و تئاتر عروسکی معتقد است: وزارت ارشاد و مسئولان تصمیم گیرنده به جای برگزاری جشنواره ها در شرایط کرونایی و درگیر کردن هنرمندان، باید به فکر تعریف تئاتر به عنوان شغل در وزارت کار باشند.

موردی که سبب می شود این تئاتری کار پیشکسوت تلویحاً نفس ضرورت برگزاری جشنواره تئاتر عروسکی را با تردید مواجه بداند، این است که کرونا اوضاع معیشتی تئاتری ها را با آسیب های جدی مواجه کرده است؛ بزرگ ترین کار این است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به خصوص وزارت کار باید پیشقدم شوند که متأسفانه خیلی دیر هم پیشقدم شده اند تا تئاتر به عنوان شغل تعریف شود و هنرمندان تئاتر زیر چتر وزارت کار قرار گیرد و در ایام بیکاری بیمه بیکاری دریافت کنند. الان هنرمندان تئاتر و اعضای خانه تئاتر به دنبال این هستند که هنر کارت بگیرند تا بر اساس آن برای 9 ماه بیکاری مبلغ یک میلیون و 500هزار تومان دریافت کنند که این مبلغ برای چند ماه بیکاری یک شوخی است.

چالش های اجرای آنلاین تئاتر

بزدوده به چالش های برگزاری آنلاین جشنواره تئاتر عروسکی نیز اشاره و عنوان می کند: می گویند قرار است جشنواره تئاتر عروسکی به صورت آنلاین برگزار شود ولی برای آنلاین اجرا شدن هم باید گروه وجود داشته باشد، تمرین و روند تولید را طی کند و به همین خاطر همه عوامل و گروه را درگیر شرایط خطرناکی می کند. من نمی دانم کدام عقل سلیم چنین خیانت و جنایتی را تأیید می کند!

تناقض کرونا مقابل تئاتر!

جدی بودن خطر بیماری کرونا مسئله ای است که اساساً برگزاری جشنواره های تئاتر را به سمت برگزاری دست به عصا هدایت می کند. هنرمندان ما، چون عاشق تئاتر هستند، بیماری و خطر را به جان می خرند که چه اتفاقی بیفتد؟ بزرگوارانی که در وزارتخانه ارشاد هستند و تصمیم گیرنده اند، تصمیم به قتل گروه ها گرفته اند! من نمی دانم تا کی باید دست روی دست گذاشت، سکوت اختیار کرد و حرف نزد. ما در چه شرایطی برای کودکان و نوجوانان می توانیم کار کنیم؟ در هر شرایطی کار کنیم، عده ای دور هم جمع می شوند تا یک کار تولید شود. اینکه گفته شود جشنواره به صورت آنلاین برگزار می شود کافی نیست، زیرا شرایط تولید یک اثر باید به درستی فراهم باشد تا به پخش آنلاین برسد. درباره هر موضوع و جایی که مرتبط با تئاتر است حرف می زنیم، پر از شوخی های تلخ و ترسناک است. هنرمندان تئاتر باید به صورت گروهی کار کنند تا یک اثر به سرانجام برسد، حتی برای بچه های سینمایی نیز که در این ایام در تولید برخی آثار حضور دارند، تن و بدنم می لرزد و نگران هستم. نمی دانم چقدر زنده بودن و زندگی هنرمندانی که در عرصه تئاتر، سینما و تلویزیون حضور دارند برای مدیران و مسئولان و تصمیم گیرندگان مهم است.

این هنرمند باسابقه تئاتر معتقد است: باید همه در کنار هم به یک راه حل بسیار عقلانی و دور از احساسات برسیم که همه مراقب یکدیگر باشیم.

تئاتر اصلاً تعطیل بردار نیست!

اما مهم ترین رویداد تئاتری کشور جشنواره فجر است که حسین مسافرآستانه دبیر سی ونهمین دوره آن است. او درباره برگزاری جشنواره فجر با اشاره به اینکه وضعیت جشنواره تابعی است از وضعیت کل تئاتر و وضعیت کل تئاتر نیز تابعی است از وضعیت کشور می گوید: طبیعتاً با این شرایط نباید انتظاری را که از برگزاری جشنواره ها در گذشته داشتیم، امسال هم داشته باشیم، همانطور که نباید از اجرای تئاتر ها توقع گذشته را داشته باشیم. همانطور که ما در شرایط بسیار سخت، تعطیلی های مداوم و شرایطی که برخی اوقات دست می دهد، تئاتر کار می کنیم، جشنواره هم ناچار است با همین شرایط خودش را تطبیق دهد و در عین حال حتماً برگزار شود. ما هیچ تصمیمی برای تغییر تاریخ یا تغییر بخش های جشنواره نداریم، اما در این شرایط احتمال اینکه به دستورالعمل های سخت بربخوریم و ناچار به تغییر باشیم، وجود دارد و آن زمان است که باید تصمیماتی منطبق با شرایط بگیریم. در حال حاضر با تمام مشکلاتی که وجود دارد هیچ تغییری در زمان برگزاری جشنواره به وجود نیامده است، البته پیش بینی تغییر داریم، اما تصمیم نداریم و امیدوارم این تغییر به ما تحمیل نشود، اما با تأکید می گویم که جشنواره تعطیل نخواهد شد، چون معتقدم تئاتر اصلاً تعطیل بردار نیست، چون زندگی تعطیل شدنی نیست.

جشنواره ای برای حمایت از تئاتری ها

مسافرآستانه با اشاره به اینکه تمام آثار حاضر در این دوره از جشنواره قرار است پخش اینترنتی داشته باشند، بر این نکته تأکید می کند که ناچاراً این آثار باید با گروه های متعددی در کیفیت های قابل ارائه برای پخش مجازی ضبط شوند، اما قطعاً ما اجرا های زنده و فیزیکی هم در جشنواره خواهیم داشت که ممکن است پخش آن ها به صورت آنلاین میسر نباشد. امیدوارم شرایط بهتر از وضعیت الان شود تا ما بتوانیم برخی نمایش ها را حداقل با یک سوم ظرفیت یا حتی بدون تماشاگر و فقط برای اجرای داوری به صورت زنده داشته باشیم.

دبیر جشنواره سی و نهم تئاتر فجر در بخش دیگری از صحبت هایش درباره میزان بودجه این دوره از جشنواره نیز اینگونه توضیح می دهد: قطعاً در این دوره هر چقدر بودجه به جشنواره تعلق بگیرد، تمام آن برای هنرمندان داخلی هزینه خواهد شد و حتی اگر مهمان یا اجرای خارجی هم داشته باشیم، قطعاً از این بودجه برای آن ها خرج نخواهد شد و بودجه آن باید به طریق دیگری تأمین شود. بودجه ای که برای این دوره پیشنهاد داده ایم، مبلغ 6میلیارد و اندی است که از بودجه سال گذشته تقریباً حدود یک میلیارد تومان هم کمتر است، اما هنوز این بودجه مصوب نشده که امیدوارم همین مبلغ تصویب شود و کمتر نشود. ما کاملاً مطالعه شده این پیشنهاد را مطرح و هزینه همه بخش ها را کاملاً تعریف کرده ایم. این دوره از جشنواره بیشتر جنبه حمایتی برای گروه های نمایشی دارد و خوشبختانه مدیرکل هنر های نمایشی و معاون هنری وزارت ارشاد نیز با ما همراه هستند.

لینک خبر :‌ روزنامه جوان آنلاین
آغاز دو هفته تعطیلی و محدودیت کرونایی و همچنین لغو طرح های پیشنهادی برای برگزاری کنسرت های حضوری در ایام کرونا، می توانست فرصتی مناسب برای ازسرگیری کنسرت های آنلاین تلقی شود؛ رویدادی فرهنگی هنری که در صورت تحقق، روحی تاره را به فضای موسیقایی کشور، هنرمندان و مردم می بخشد.

به گزارش ایسنا، ساکنان شهرهای قرمز از جمله پایتخت، نخستین روزها از دو هفته اعلام شده برای برگزاری طرح جدید محدودیت های کرونایی را می گذرانند و چند روزی است که برخی دستگاه های متولی امر فرهنگ و هنر از جمله صداوسیما، پلتفرم ها، شبکه های مجازی و ... در پی همسو کردن برنامه های خود با این تعطیلات و حرکت به سمت فراهم کردن شرایطی برای راحت تر گذراندن دوران قرنطینه و همراهی با مردم هستند؛ تجربه ای که پیشتر خصوصا در موج اول شیوع کرونا در کشور شاهد بودیم.

در موج اول کرونا و در امتداد آن، موسیقی همواره از جایگاه ویژه ای برای همراهی با مردم برخوردار بود.

ورود موسیقی به قرنطینه که از نواختن روی پشت بام ها و بالکن ها آغاز شده بود، حالا به کمک فضای مجازی، همزمان توسط میلیون ها بیننده قابل دسترسی بود و در ادامه هم این اجراهای ساده خانگی، به کمک برخی سازمان های متولی از جمله شهرداری و وزارت ارشاد، شکل برنامه ریزی شده تری به خود گرفت و جایش را به اجرای کنسرت های آنلاین رایگان داد.

هرچند با پایان موج اول، تا حد زیادی از وجه احساسی این فعالیت های خودجوش کاسته شد و این بخش هم مانند بسیاری از حوزه های دیگر جامعه، رنگی از تجارت به خود گرفت و به مرور برخی از اجراهای آنلاین به سمت پولی شدن رفتند.

با این حال تا مدتی، برگزاری کنسرت های آنلاین رایگان که موسیقی پاپ آغازگر آن بود، مسیر خود را ادامه داد و در ادامه هنرمندان موسیقی نواحی و دستگاهی هم بر اساس برنامه ریزی های متولیان امر روی صحنه آمدند و اجراها به صورت آنلاین برای مردمی که در قرنطینه به سر می بردند پخش می شد.

با آغاز ایام عزاداریِ محرم و صفر، همانند هر سال که جریان موسیقی در کشور تعطیل می شود، برگزاری کنسرت های آنلاین موسیقی هم متوقف شد و البته در مقطعی جای خود را به اجرای موسیقی نمایش عاشورایی علمدار در تالار وحدت داد و اینگونه عنوان شد که عواید حاصل از آن صرف امور خیریه می شود.

اما برخلاف انتظار، پایان ایام عزاداری که با موج دوم کرونا در کشور هم همراه بود، شروعی برای ازسرگیری کنسرت های آنلاین نبود؛ بلکه همه جا حرفِ ازسرگیری حضوری کنسرت ها بود و پرسش و پاسخ هایی در این خصوص.
هرچند تلاش هایی که از بعد عید فطر برای برگزاری کنسرت های حضوری صورت گرفت، در نهایت با حاشیه های بلیط فروشی میسر نشد و تنها کنسرت های حضوری به اجراهای کیش در فضای باز محدود شد که آن هم با پادرمیانی متولیان امر بهداشت و درمان استان، نیمه کاره رها شد.

حتی پیشنهاد اخیر مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد برای برپایی کنسرت های حضوری تا پیش از ساعت 18 هم با استقبالی از سوی برگزارکنندگان مواجه نشد تا با آغاز محدودیت های جدید تهران و دیگر شهرهای قرمز، پرونده کنسرت های حضوری فعلا بسته بماند.

اما در این میان، آنچه از سوی متولیان امر فرهنگ و هنر، هنرمندان و حتی رسانه ها به نظر می رسید به فراموشی سپرده شده، امکان برقرار ماندن جریان موسیقی در کشور از طریق برگزاری کنسرت های آنلاین است؛ رویکردی که هنوز هم می تواند روحی تازه را به فضای جامعه بدمد و روزنه ای باشد برای کاهش مشکلات هنرمندان و خصوصا اهالی موسیقی در کشور.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
منوچهر فیروزی ضمن تاکید بر تعطیلیِ نیمی از آموزشگاه های موسیقی اعلام کرد که تقریبا تمام راه های کسب درآمد برای اهالی موسیقی از بین رفته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران پایگاه خبری ذاکر

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، منوچهر فیروزی مسئول هماهنگی آموزشگاه های موسیقیِ تهران در گفت و گو با خبرنگار تسنیم با اشاره به وضعیت آموزشگاه های موسیقی در دو هفته ی پیش رو به دلیل موج جدیدِ شیوعِ ویروس کرونا گفت: تصمیم گیرنده درباره تعطیلی آموزشگاه ها در دو هفته ی پیش رو با وزارت ارشاد است که البته مسئولان این وزارتخانه هم پاسخ مشخصی به آموزشگاه ها نمی دهند. وقتی ستاد کرونا تصمیمی درباره تعطیلی برخی مراکز می گیرد، تصمیمش را به وزارتخانه های مربوطه ارجاع می دهد تا آنها هم به صاحبانِ آن مشاغل ابلاغ کنند. الان وزارت ارشاد در سایتش باید اعلام کند که کلیه آموزشگاه ها و موسسه های فرهنگی هنری باید تعطیل باشند، اما در سایت وزارت ارشاد تا این لحظه هیچ بخشنامه ای در این باره درج نشده است. یعنی برای ما قانونی دو پهلو است که نمی دانیم تکلیفِ آموزشگاه های موسیقی چیست؟ آیا باید تعطیل کنیم یا اینکه با رعایتِ پروتوکل ها به کارمان ادامه دهیم.

مسئولان وزارت ارشاد پاسخگو نیستند

فیروزی تاکید کرد: من با هر کدام از مسئولانِ ارشاد که صحبت کردم پاسخ مشخصی به من نداده اند. در ماه های گذشته اعلام شد که کلاس های گروهی در آموزشگاه ها باید تعطیل شود، که ما هم این کار را کردیم و کلیه کلاس های گروهی تعطیل شد و تنها به کلاس های انفرادی بسنده کردیم. همه این ها در حالی بود که مترو و اتوبوس و جاهای شلوغ شهر همچنان به کارشان ادامه می دهند.

وی ادامه داد: نه آقای صفی پور که مدیرکل آموزش در وزارت ارشاد است و نه هیچ کدام دیگر از مسئولانِ این وزارتخانه، پاسخ مشخصی به ما نمی دهند. ما زیرمجموعه ی تهران هستیم و هر استان هم در قبال مصوبه های ستاد ملی کرونا مستقل عمل می کند.

وزارت ارشاد تعطیلیِ آموزشگاه های موسیقی را ابلاغ نکرده است

مسئول هماهنگی آموزشگاه های موسیقی تهران ادامه داد: وزارت ارشاد درباره تعطیلیِ آموزشگاه های موسیقی در دو هفته ی پیش رو هیچ چیزی را به صورت رسمی به آموزشگاه ها ابلاغ نکرده است.

فیروزی درباره اینکه چرا وزارت ارشاد تعطیلی آموزشگاه ها را به صورت رسمی به آنها ابلاغ نمی کند، گفت: آنها رسما اعلام نمی کنند، چرا که اگر این کار را بکنند، باید حمایت مالی هم از آموزشگاه ها داشته باشند. هر آموزشگاه برای اینکه به حیاتش ادامه دهد ماهیانه 15 تا 20 میلیون تومان هزینه دارد؛ اما این هزینه ها با این تعطیلی ها تامین نمی شود.

راه های درآمدِ اهالی موسیقی از بین رفته است

فیروزی درباره منبع درآمدِ اهالی موسیقی گفت: اهالی موسیقی در سه بخش درآمد دارند؛ نخست انتشار آلبوم، دوم برگزاریِ کنسرت ها و در سوم از راه تدریس. در بخش اول که به دلیل نبود قانونِ کپی رایت درآمدی به اهالی موسیقی نمی رسد. برگزاری کنسرت ها هم در 9 ماه گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل شده؛ پس تنها راهِ کسب درآمد برای اهالی موسیقی در حال حاضر همین برگزاریِ کلاس های آموزشی است.

وی ادامه داد: کلاس های موسیقی هم در حال حاضر به صورت انفرادی و تنها با حضور استاد و شاگرد و با رعایتِ تمام پروتکل های بهداشتی برگزار می شود. تمام کلاس های گروهی هم تعطیل شده است. معضلاتی که امروز ایجاد شده، در سال های آینده تبعاتش مشخص می شود.

نیمی از آموزشگاه های موسیقی تعطیل شده اند

فیروزی گفت: تا پیش از شیوع ویروس کرونا حدود 370 آموزشگاه موسیقی در تهران فعال بودند که در حال حاضر حدود 150 آموزشگاه تعطیل شده است. علت این امر هم این است که این آموزشگاه ها استیجاری بوده اند و ماهانه مبلغی در حدود 8 میلیون تومان اجاره می دادند. این هزینه های بالا و تعطیلیِ کلاس ها باعث شده که آموزشگاه های بسیاری تعطیل شوند.

وی ادامه داد: متاسفانه در دوران شیوع ویروس کرونا مدیریت درستی در زمینه آموزشگاه های موسیقی شکل نگرفت. تعطیلیِ آموزشگاه های موسیقی جای تاسف دارد و معضلات بسیاری در پی خواهد داشت.

کلاس ها از آموزشگاه به خانه منتقل می شود / معضلاتی در راه است

فیروزی درباره معضلاتِ تعطیلیِ آموزشگاه های موسیقی گفت: وقتی کلاس های موسیقی در آموزشگاه ها تعطیلی می شوند، این کلاس ها به خانه ها منتقل می شوند. آموزشگاه های موسییقی زیرنظر وزارت ارشاد کار می کنند و تمام کنترل های لازم روی کلاس هایشان وجود داشت. اما با تعطیلیِ آموزشگاه های موسیقی، بسیاری از کلاس ها به خانه ها منتقل می شود. یعنی مدرس به خانه ی شاگرد می رود یا برعکس. در این حالت نظارت کیفی و رفتاری روی این کلاس ها وجود ندارد و همین امر ممکن است باعث وقوع اتفاق های بسیار بدی باشد که در آینده تبعاتش مشخص می شود.

وامی که خیلی از آموزشگاه ها نگرفتند / مالیات سنگین برای چیست

فیروزی تاکید کرد: ستاد کرونا به هر آموزشگاه 16 میلیون تومان وامِ 12 درصد داد که آن هم به خیلی ها پرداخت نشد. ستاد کرونا مصوب کرده بود که این وام را به همه ی آموزشگاه های موسیقی بدهند و برای ضمانتِ پرداخت تنها یک چک از مسئول آموزشگاه بگیرند. اما بانک ها در این زمینه سلیقه ای عمل کردند و بسیاری از آموزشگاه ها نتوانستند این وام را بگیرند.

وی ادامه داد: حالا دقت کنید که 16 میلیون تومان به من وام داده اند و از سوی دیگر 17 میلیون تومان برای من مالیات تعیین کرده اند. این مالیات ها هم سلیقه ای تعیین می شوند. ما مصوبه ای داریم که آموزشگاه های موسیقی باید از مالیات معاف باشند. این مالیات ضررهای زیادی به جامعه موسیقی زده است.

فیروزی گفت: چرا بانک ها همین وامِ حداقلی را از آموزشگاه ها دریغ کردند. برای بسیاری از آموزشگاه ها شرایط بسیار سختی را در نظر گرفتند که در نهایت بسیاری از آموزشگاه ها نتوانستند این وام را دریافت کنند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۲ سایت های دیگر : شعار سال

گروه فرهنگ و هنر – تقریبا 9 ماه است که تمامی فعالیت های هنری و فرهنگی در حالتی بلاتکلیف به سر می برند. نه کاملا تعطیلند و نه کاملا مشغول به کار. خسارت های بسیاری هم به دلیل سیاست های نامشخص به اهالی فرهنگ و هنر وارد شده است. با تمام این اوصاف، به تازگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفته است که هنر در جنگ تعطیل نشد، در کرونا هم نمی شود. اما فعالیت های فرهنگی و هنری در این 9 ماه چگونه بوده است؟
زمانی که در اسفندماه اعلام شد که کشور درگیر کرونا شده است، اولین اقدام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعلیق کلیه فعالیت های فرهنگی و هنری کشور بود. بنابراین فعالیت تمامی سینماها، سالن های تئاتر و گالری های هنری تعطیل شد، تعطیلی که حدودا 4 ماه طول کشید. در این مدت البته راهکارهایی برای اجرای فعالیت ها به صورت آنلاین اندیشیده شد اما از آنجا که زیرساخت های مناسب چندان فراهم نبود، نتوانست جلوی خسارت های بی شمار فعالان این صنف ها را بگیرد و تنها کمی از شدت آن کاست. بعد از این مدت فعالیت های فرهنگی و هنری، با رعایت پروتکل های بهداشتی و شرایط ابلاغ شده توسط ستاد ملی مبارزه با کرونا از سر گرفته شد. الهه جواهری، رئیس انجمن صنفی گالری داران، در این رابطه گفته بود: شرایط برای گالری داران و هنرمندان بسیار سخت شده است. از هفته اول اسفند ماه گالری ها تعطیل شدند و نمایشگاه ها به زمان دیگر موکول شدند. این برای گالری هایی که اجاره پرداخت می کنند سخت‫تر هم هست. همچنین هر گالری نسبت به هنرمندانش تعهد دارد و برای انجام این تعهد با مشکل مواجه شده و هنرمندان نیز با کاهش فروش آثار هنری و تعطیلی آموزشگاه ها هنری دچار مشکلاتی شده اند. چرا که تعداد زیادی از هنرمندان در آموزشگاه ها تدریس می کنند.
رزیتا شرف جهان، هنرمند و مدیر گالری طراحان آزاد نیز گفته بود: گردش مالی گالری ها مختل شده است. وضعیت برای گالری هایی که اجاره پرداخت نمی کنند بهتر است. فروش آثار در گالری ها کم و یا مختل شده است اما هزینه های گالری مثل پرداخت حقوق کارمندان و اجاره بها سرجای خود است. شاید گالری ها تا چند ماه با این وضعیت کنار بیایند اما بعد از آن واقعا مشخص نیست که چگونه می شود. در ضمن هر گالری ده یا بیست هنرمند را حمایت می کند که در این مورد نیز دچار مشکل شده است. متاسفانه وزارت ارشاد هم از ما حمایت نمی کند اما ما وظیفه خود می دانیم تا از هنرمندان حمایت کنیم.
سینماها و سالن های تئاتر هم با رعایت تمامی پروتکل های بهداشتی کارشان را با نیمی از ظرفیت آغاز کردند. اما همچنان مراجعه مردم به سالن های سینما بسیار کمتر از انتظار بود. البته اوضاع سالن های تئاتر کمی بهتر بود. تا اینکه دوباره در میانه تابستان شاهد تعطیلی دوباره سالن های سینما و تئاتر بودیم. همان زمان بسیاری از فعالان این دو حوزه انتقادهای بسیاری به این تعطیلی ها و پیامدش در ایجاد بی اعتمادی مخاطبان وارد کردند. به هر صورت فعالیت مجدد سالن های سینما و تئاتر از سر گرفته شد تا اینکه با اوج گرفتن موج سوم شیوع ویروس کرونا سالن های تئاتر و سینما از 18 مهر برای سومین بار بسته شدند. و پس از گذشت یک ماه بنابر اعلام وزارت ارشاد سالن های سینما و تئاتر می توانستند دوباره فعالیت شان را از سر بگیرند، اما با شرایطی خاص! درپی مصوبه 17 آبان ماه ستاد ملی مدیریت کرونا مبنی بر ممنوعیت فعالیت مشاغل 2، 3 و 4 از ساعت 18 هر روز از 20 آبان خدمات شان را ارائه دهند و این رسما به معنی تعطیلی سینما و تئاتر و حتی در ابعادی کمتر هنرهای تجسمی بود.
حالا هم که تعطیلی دو هفته ای تمام مشاغل گروه های 2، 3 و 4 برای دو هفته ابلاغ شده است، تعطیلی که چندان هم مشخص نیست به همین مدت ختم شود. خانه سینما هم که خواستار تعطیلی کلیه فعالیت های فیلمسازی شده است.
در این شرایط، روز جمعه سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بازدید از یازدهمین دوسالانه سرامیک گفته است: ما در میانه یک بیماری عالم گیر هستیم که در کشور ما در حدود 9 ماه و در جهان یک سال است که ادامه دارد و امکان دارد این تجربه تلخ ماه ها و سالی دیگر ادامه پیدا کند. یک رویکرد مطرح و سرآمد در این روزها این است که سلامت رکن مهم بعد اجتماعی و فردی است و امنیت و سلامت با هیچ چیز برابری نمی کند. اما بشر یاد گرفته است که می تواند در شرایط سخت نیز همزیستی های ویژه ای را ایجاد کند. در دوران هشت سال دفاع مقدس نیز هنر ما تعطیل نبود و یاد گرفتیم در آن هشت سال بجنگیم و از میهن دفاع کنیم و هنر نیز در این سال ها همراه ما بود.
او همچنین خاطرنشان کرد: شرایط کرونا شرایط سختی است، اما همزیستی هنر و این دوران با یکدیگر غیرممکن نیست. اینکه بتوانیم از طریق دستورالعمل ها و حفاظت از آنها خلاقیت ها را حفظ کنیم و امکان عرضه را فراهم کنیم امری محال نیست. خصوصا هنرمندان تجسمی فرصت های بیشتری دارند؛ چراکه نوع خلاقیت آنها عموما فردی یا در گروه های کوچک است و عرضه این هنر هم با هنرهایی چون تاتر و سینما متفاوت است و شرایط بهتری برای عرضه با رعایت پروتکل های بهداشتی دارد.
در این شرایط این پرسش مهم مطرح می شود که آیا فعالیت نیم بند و تعطیلی های مدام فعالیت های فرهنگی و هنری، آن هم بدون حمایت قابل توجه مالی دولت و با سیاست گذاری های عجیب یک بام و دو هوا، را می توان تعطیل نبودن دانست؟ شاید امروز هنوز هم شاهد فعالیت های انگشت شمار در حوزه فرهنگ و هنر باشیم اما با توجه به خسارت های فراوان این حوزه ها تعطیلی کامل و ورشکستگی در انتظار فعالان این حوزه نیست؟ پرسش هایی که مسئولان باید به آن پاسخ دهند!

ارسال دیدگاه
نام: ایمیل: دیدگاه:

لینک خبر :‌ روزنامه ابتکار
ناشران متقاضی حضور در نمایشگاه مجازی کتاب تهران باید برای کنترل اطلاعات کتاب های خود به سامانه موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران مراجعه و نسبت به اعلام وصول کتاب ها اقدام کنند.

به گزارش ایلنا، با توجه به در پیش رو بودن برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران، آن دسته از ناشرانی که تاکنون موفق به افتتاح حساب در بانک صادرات ایران نشده اند ضروری است با مراجعه به نزدیک ترین شعبه نسبت به افتتاح حساب اقدام کنند.

مجوز نشر برای حضور در این نمایشگاه باید تا پایان سال جاری معتبر باشد. زمان ثبت نام ناشران برای حضور در نمایشگاه مجازی کتاب تهران به زودی اطلاع رسانی خواهد شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
در حالیکه سیزدهمین دوره جایزه جلال به ایستگاه پایانی نزدیک می شود، مدیران اجرایی جایزه به دنبال برگزاری اختتامیه با دو شیوه جدید هستند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۲ سایت های دیگر : خبرگزاری اقتصادی ایران خبر گزاری رسا

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، سیزدهمین دوره جایزه جلال اندک اندک به مراحل پایانی خود نزدیک می شود، این جایزه که در دوره فعلی از حضور ابراهیم حسن بیگی به عنوان دبیر علمی بهره می برد، حالا در مرحله نهایی انتخاب نامردها در هر بخش به سر می برد، انتخابی که بنا به گفته حسن بیگی تا پایان هفته قطعی و اعلام خواهد شد.

اما در این دوره برگزاری جایزه جلال تفاوت هایی به لحاظ اجرا با دوره های پیشین وجود خواهد داشت و آن تاثیری است که اپیدمی کرونا بر برگزاری اختتامیه خواهد داشت ، اختتامیه ای که کمتر از یک ماه دیگر باید برگزار شود و قاعدتاً بدون حضور علاقه مندان به ادبیات.

اینکه چه برنامه ای برای اختتامیه جایزه جلال تدارک دیده شده است و آیا اختتامیه برگزار می شود یا صرفاً اسامی برگزیدگان و شایستگان تقدیر اعلام خواهد شد و اینکه دوره های آموزشی که معمولاً هر ساله چند روز پیش از اختتامیه با حضور علاقه مندان برگزار می شد، به قوت خود باقی است یا نه در گفت وگوی تسنیم با بهروز جلالی دبیر اجرایی جایزه جلال بررسی شده است.

جلالی با اشاره به برنامه هایی که برای اختتامیه سیزدهمین دوره جایزه جلال تدارک دیده شده است، گفت: ما برای برگزاری اختتامیه جایزه جلال دو مسیر را دنبال می کنیم، مسیر اول برگزاری به صورت کاملاً مجازی در یک استودیو و تجلیل از برگزیدگان است که هر سخنران از طریق امکانات فضای مجازی وارد برنامه شده و سخنرانی کند و این برنامه به عنوان اختتامیه جایزه از سیما پخش شود.

وی ادامه داد: مسیر دوم نیز برگزاری اختتامیه در یک سالن 300 نفری با حضور تنها 30 تا 40 نامزد جایزه است که آن نیز ضبط شده و از سیما پخش شود، اینکه کدام یک از این دو مسیر انتخاب شود بستگی به زیرساخت های موجود و ساز و کار فضای مجازی دارد.

مدیر دفتر گسترش شعر و ادبیات داستانی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران تصریح کرد: در زمینه پخش با شبکه چهار سیما وارد مذاکره شده ایم و طبیعی است که زمان و چگونگی برگزاری اختتامیه را باید با مذاکره با آن ها به نتیجه برسیم.

وی درباره میزان جوایز این دوره نیز اضافه کرد: درباره جوایز با شورای عالی انقلاب فرهنگی مکاتباتی داشته ایم تا بدانیم در این دوره میزان جایزه کتاب سال چه اندازه است، زیرا جایزه جلال نیز باید مطابق با جایزه کتاب سال باشد.

جلالی درباره بخش ویژه این دوره جایزه نیز گفت: در بخش ویژه که انتخاب بهترین کتاب های دفاع مقدس از دیدگاه رسانه است، پیشرفت های خوبی داشته ایم. 21 رسانه نمایندگان خود را معرفی کرده اند. ما فهرست کتاب های منتشر شده را برای نمایندگان رسانه ها ارسال کردیم تا نمایندگان رسانه گزینه پیشنهادی خود را معرفی کنند و از آن میان به انتخاب داوران پیشکسوت رسانه چهره های برگزیده را معرفی کنیم.

دبیر اجرایی جایزه جلال درباره برگزار شدن یا نشدن دوره های آموزشی که هر ساله چند روز مانده به اختتامیه جلال برگزار می شد ، نیز یادآور شد: این دوره ها را نیز در صورت برگزاری، به شکل مجازی دنبال خواهیم کرد، ابتدا باید بررسی کنیم که تمامی افرادی که برای حضور در این دوره ها ابراز تمایل کرده اند ، امکان حضور به شکل مجازی را دارند یا نه.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
مدیر انتشارات کتاب سده در یادداشتی با عنوان کلاه گشادی که مجموعه های خصوصی سر مؤسسات دولتی می گذارند به برگزاری آیین ملی نکوداشت اهالی ویرایش انتقاد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۱

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، روز گذشته، جمعه 30 آبان ماه، آیین ملی نکوداشت اهالی ویرایش در مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد و در آن، در کنار تجلیل از پیشکسوتان و درگذشتگان ویراستاری، ناقدان، ویراستاران کوشا، فعالان فضای مجازی در ایران از ناشران ویرایش دوست در دو بخش ناشران خصوصی و عمومی نیز تجلیل شد.

حسن جاوید، مدیر انتشارات کتاب سده، در یادداشتی به انتقاد از برگزاری این رویداد پرداخته است. متن این یادداشت به شرح ذیل است:

خانه کتاب و ادبیات ایران یک مؤسسه دولتی است که بودجه اش از جیب من و شما و هشتاد و اندی میلیون ایرانی تأمین می شود، حتی از جیب آن بچه های ژنده پوشی که در دورترین نقاط مرزی روی زمین خاکی نشسته اند و در کپر درس می آموزند. این مؤسسه دولتی برای مؤسسه ای خصوصی یک رپورتاژ آگهی برگزار کرده که نام پرطمطراق آیین ملی نکوداشت اهالی ویرایش را بر آن گذاشته اند! در روزگاری که مردم تحت فشارند و در تأمین مایحتاج روزانه شان هم مشکل دارند، یک عده تقدیرنامه و سکه طلا هم هدیه گرفته اند! مراسم را با افتخار پخش زنده (لایو) هم کرده اند.

آقایان! از متولیان این برنامه انتظاری نیست، آن ها فکر منافع شخصی خودشان هستند، از شما بعید است که بازیچه افراد شوید! چند تا نشر و نام انتخاب و به جیب دولت از آن ها تقدیر کن، بعد از این مراسم هم قراردادهای کلان برای تولید کتاب هایشان ببند و برو صفا کن! خوب است دیگر!

همه می دانند این یادداشت بی هزینه نیست. من از این هزینه ها زیاد داده ام و باکی هم ندارم دوباره هزینه بدهم. مگر مدام ادعا نمی شود که فساد را معرفی کنید؟ بفرمایید، این هم فساد جلوی دوربین و لایو: تخصیص امکانات دولتی برای تبلیغ و برجسته سازی مؤسسه ای خصوصی!

این روزها می گذرند، ولی باید تاریخ نشر ایران این اتفاقات را به یاد داشته باشد و بداند چه کسانی در چه روزگاری برای خود کیسه دوخته بودند و با ادعای فرهنگ و ادبیات، از جیب مردم بینوا خرج می کردند.

سویه انتقادی این یادداشت متوجه عزیزانی چه ناشر و چه ویراستار نیست که از آن ها تقدیر شده (همه برای من محترم اند و برخی شان از دوستان گران قدر من هستند، دست همه شان را می بوسم و خاک پای همه شان هستم)، بلکه متوجه رویکرد برگزاری چنین مراسمی است و متوجه حیف ومیل اموال و امکانات دولتی توسط مؤسسه ای خصوصی.

مدیران خانه کتاب باید پاسخ بدهند ساز و کار اینکه مؤسسه ای خصوصی متولی انجام چنین مراسمی شود، چیست؟ احکام قانونی صادر شده و داوران تعیین شده اند؟ مناقصه ای برگزار شده؟ این امکان برای همه فراهم است؟ من هم فردا می توانم درخواست بدهم از یک عده از دوستانم، به خرج دولت، با سکه طلا تقدیر کنم و بنر مؤسسه ام را هم بزرگ چاپ کنم و بگذارم وسط خانه کتاب؟!.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران از خرید 458 هزار و 833 نسخه کتاب به مبلغ 198 میلیارد و 137 میلیون و 591 هزار و 730 ریال در 816 کتابفروشی از 31 استان کشور در طرح پاییزه کتاب 99 خبر داد.

به گزارش روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، ایوب دهقانکار مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران با پایان پانزدهمین دوره طرح های یارانه حمایتی از کتابفروشی ها با عنوان"پاییزه کتاب 99" گفت: این دوره از طرح پاییزه کتاب99 که همزمان با بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران آغاز شده بود به مدت هفت روز با مشارکت و استقبال 816 کتابفروشی فعال از 31 استان کشور به پایان رسید. تعداد کتابفروشی های این دوره در مقایسه با طرح پاییزه کتاب سال گذشته که به مدت 13روز در 585 کتابفروشی برگزار شد رشد 39درصدی را نشان می دهد.

دهقانکار افزود: در این دوره از کل کتابفروشی های متقاضی طرح پاییزه کتاب 99، 688کتابفروشی از سایر استان ها و 128 کتابفروشی از تهران در طرح مشارکت داشتند که در مقایسه با طرح مشابه سال گذشته افزایش41درصدی و 32درصدی را تجربه کرده است.

وی با بیان اینکه از بین کتابفروشی های حاضر در طرح، 214کتابفروشی در کنار فروش حضوری، فروش مجازی نیز داشتند، گفت: 26کتابفروشی در استان تهران و 188 کتابفروشی از سایر استان ها فروش مجازی نیز داشتند. این کتابفروشی ها توانستند 13هزار و 198نسخه کتاب بفروشند که از این رقم کتابفروشی های تهران سهم هزار و 711نسخه ای و سایر استان ها سهم 11هزار و 487 نسخه ای داشتند. در پاییزه کتاب 99، دو هزار و 983نفر به صورت مجازی کتاب خریدند که از این تعداد284 تهرانی و دوهزار 699 غیر تهرانی از فرصت خرید مجازی در این طرح استفاده کردند.

دهقانکار ادامه داد: در پاییزه کتاب 98، 320هزار و 986نسخه کتاب به مبلغ 98میلیارد و 594میلیون و 598هزار و 397 ریال فروخته شد اما تعداد کتاب های فروخته شده در پاییزه امسال با افزایش 43درصدی به 458هزار و 833نسخه کتاب به مبلغ 198میلیارد و 137میلیون و 591هزار و 730ریال رسیده است. 97کتابفروشی در تهران در پاییزه کتاب سال گذشته 43هزار و 835نسخه کتاب فروختند اما 128کتابفروشی در پاییزه کتاب امسال توانستند 70هزار و 548نسخه کتاب بفروشند که در مقایسه با طرح مشابه سال گذشته 61درصد افزایش داشته است.

مدیر عامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: از کل کتاب های به فروش رفته در پاییزه کتاب 98، 277هزار و 151نسخه کتاب در استان تهران به فروش رفته که این رقم در طرح پاییزه 99با افزایش 40درصدی به 388هزار و 285نسخه کتاب رسیده است.

دهقانکار با بیان اینکه 65هزار و 347 نفر در پاییزه کتاب سال گذشته کتاب خریدند که این تعداد با افزایش 87درصدی در پاییزه کتاب سال جاری به 122هزار و 127نفر رسیده است، گفت: 11هزار و 180 شهروند تهرانی در پاییزه کتاب 98 کتاب خریدند که این رقم در پاییزه کتاب 99 با افزایش 85درصدی به 20هزار و 669نفر رسید. همچنین 54هزار و 167نفر در پاییزه سال گذشته در سایر استان ها کتاب خریدند که در پاییزه سال جاری با افزایش 87درصدی به 101هزار و 458نفر رسید.

وی گفت: استان های تهران، خراسان رضوی، اصفهان، قم، فارس ، کردستان، آذربایجان شرقی، گیلان، خوزستان و مازندران جزو پرفروش ترین استان ها بر اساس مبلغ فروش بودند و استان های تهران، خراسان رضوی، اصفهان، قم، فارس، گیلان، خوزستان، آذربایجان شرقی، مازندران و مرکزی جز پرفروش ترین استان ها بر اساس تعداد کتاب شناخته شدند.

دهقانکار در پایان به کتابفروشی های پرفروش طرح پاییزه کتاب 99 اشاره کرد و گفت: دنیای کتاب قم، پاتوق کتاب شهرکرد، کتاب فرازمند رشت، نشر ثالث تهران، پاتوق کتاب شیراز، شهر کتاب مشهد، کتاب آبان مشهد، ماه پیشونی تهران، پاتوق کتاب اراک و فروشگاه بوکتاب بندرعباس رتبه های یکم تا دهم کتابفروشی ها را به لحاظ تعداد کتاب های فروخته شده به خود اختصاص داده اند.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
نشست آشنایی با وضعیت بازارهای تبادل گرنت و نقش طرح های حمایتی به همت اداره کل مجامع تشکل ها و فعالیت های فرهنگی و با حضور مسئولین و کارشناسان طرح برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۱ سایت های دیگر : سبز البرز

به گزارش روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از ایبنا، نشست آشنایی با وضعیت بازارهای تبادل گرنت و نقش طرح های حمایتی ، به صورت ویدیوکنفرانسی و با حضور ایوب دهقانکار، مدیرکل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، علی فریدونی، مدیرکل دفتر مجامع، تشکل ها و فعالیت های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر طرح گرنت، علیرضا نوری زاده، نماینده دبیرخانه طرح گرنت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مریم رونق، مسئول کارگروه بین الملل انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی و علی عرب زاده، مدیر آژانس ادبی دایره مینا روز چهارشنبه 29 آبان ماه برگزار شد.

علی فریدونی ضمن تبریک هفته کتاب؛ گفت: فلسفه مناسبت های ملی مثل هفته کتاب این است که فرهیختگان از حوزه های مختلف فرهنگ، هنر، اندیشه، نشر و ارتباطات و تعاملات بین المللی با تکیه بر فرهنگ سخن بگویند.

دبیر طرح گرنت در ادامه گفت: علی رغم مشکلات و محدودیت هایی که وجود دارد، باتوجه به اهمیتی که معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به حوزه تعاملات و اهمیت نشر کتاب و ادبیات و فرهنگ در حوزه بین الملل قائل است، برنامه طرح حمایت از ترجمه و انتشار کتاب ایرانی پایدار است و علی رغم محدودیت ها به برنامه های خودش ادامه می دهد.

وی افزود: امسال هم مانند سال های گذشته برنامه ریزی های لازم از لحاظ تامین بودجه و تعاملات انجام گرفته و ارتباطات خوبی هم با ناشرین داخلی و هم ناشران بین المللی برقرار است و امیدواریم همان طور که تا به حال کار پیش رفته است، در ادامه هم استمرار خواهد داشت.

فریدونی با تاکید بر همکاری ناشران با طرح گرنت، گفت: د پایداری این برنامه ضمن اینکه نیازمند تامین شرایط لازم برای حمایت از آثار خوب در نشر بین الملل در بازار جهانی هستیم، لازم است که اصحاب نشر علاقه مند به حوزه بین الملل در این برنامه مشارکت داشته باشند؛ که برای این کار مقدماتی خوبی بنیان گذاشته است و ارتباطات، تعاملات و آشنایی ها بیشتر شده و بیشتر می شود.

علیرضا نوری زاده، نماینده دبیرخانه طرح گرنت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در توضیح مختصری درباره طرح گرنت گفت: طرح گرنت از سال 94 شروع به کار کرده است، در سال های اول خرید کتاب صورت گرفته و از سال 97 به حمایت از ترجمه پرداخته است، که به ناشران خارجی که علاقه مند به ترجمه کتاب ایرانی به زبان های دیگر هستند، تعلق می گیرد.

نوری زاده درباره میزان حمایت طرح گرنت از ترجمه کتاب ها ایرانی به زبان های دیگر گفت: این حمایت معمولا تا 1000 یورو برای کتاب کودک و تا 3000 یورو برای کتاب بزرگسال است. در حال حاضر باتوجه به بودجه ای که داریم، بسته به نوع کتاب کودک و نوجوان و برگسال و نظرات داوران که بودجه تخصیص می دهند سالانه متوسط 50 الی 70 عنوان کتاب در دبیرخانه تصویب می شود. تا به حال 400 عنوان کتاب مورد تایید دبیرخانه قرار قرار گرفته است که به مرور زمان کتاب ها ترجمه و ارسال می شود.

وی افزود: سال 97 در این زمینه 80 عنوان کتاب به دبیرخانه طرح، واصل و 43 عنوان مصوب شد؛ و در اختیار ناشرانی از کشورهای چین، مصر، ترکیه، فرانسه، آلمان، ایتالیا قرار گرفت. در سال 98، 150 عنوان واصل و قریب به 80 عنوان کتاب در دبیرخانه مصوب شد؛ که مصر، صربستان، ترکیه، آذربایجان، ارمنستان لبنان، روسیه و فرانسه کشورهای مقصد این کتاب ها بودند. سال 99 هم علی رغم شرایط کرونا 43 عنوان کتاب واصل شده است، که 31 عنوان مصوب و تا به این لحضه به کشورهای ترکیه، مصر، سوئد، ارمنستان، لبنان و چند کشور دیگر واصل و کارهای آن انجام شده است.

مریم رونق، مسئول کارگروه بین الملل انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی هم به بیان نکاتی درباره وضعت مبادله رایت در کشورها، به بررسی وضعیت بازارهای نشر کشورهایی مثل چین، روسیه، آلمان، اسپانیا، انگلستان، کانادا و کشورهای آمریکای شمالی در حوزه مبادله و طرح گرنت پرداخت.

رونق با تاکید بر توجه به ارزش مالی صادرات رایت، گفت: برای ارتباط بیشتر هر سال باید نقش میهمان ویژه در نمایشگاه های خارجی و فعال تر شدن گرنت ها توجه و اهتمام خاص داشت؛ زیرا طرح گرنت هم هم در ترجمه و هم در بازاریابی نقش مهمی داشته است. همچنین توصیه می کنم ناشرها برای ارتباط بهتر با نشر بین الملل به دنبال ناشرهای بزرگ نباشند، زیرا سازوکار ارتباط با آن ها سخت تر است. بیشتر به دنبال سفیرانی برای کتاب خود باشند.

علی عرب زاده، مدیر آژانس ادبی دایره مینا هم در بیان نکاتی درباره پیش زمینه ورود به بازارهای خرید و فروش و بازار رایت کتاب گفت: قدم اول برای ورود به بازار رایت این است که مطمئن شویم کتابی که قرار است در فضای بین المللی ترجمه و منتشر کنیم، با شفافیت کامل در اختیار ما است. در گام بعدی باید توجه داشته باشیم که محتوا و کتابی که ما تولید و فکر می کنیم برای ورود به بازارهای بین المللی مناسب است، واقعا استانداردهای نشر جهانی را داشته باشد.

مدیر آژانس ادبی دایره مینا با بایان اینکه نشر یک کتاب، به ویژه کتاب ترجمه از زبانی مثل بان فارسی یک سرمایه گذاری بسیار پر ریسک است، اضافه کرد: لازم است که کتاب هایی تولیدی برای بازار جهانی، ارزش های کیفی و قابل ملاحظه ای داشته باشد، تا ناشر خارجی قانع شود هزینه های ترجمه و انتشار آن را بپذیرد و آن را وارد بازار کند.

عرب زاده توجه به بازار به عنوان محل تبادل را یکی دیگر از نکات مورد توجه ناشران علاقه مند به حضور در بازار بین المللی خواند و افزود: ناشرانی که در بازار بین الملل علاوه بر عرضه اثر، به خرید اثر خارجی هم توجه دارند، معمولا موفق تر از ناشرانی هستند که فقط به فروش اثر خود اهتمام می ورزند؛ چرا که بازار محل تبادل است و این داد و ستد موجب تعامل بیشتر می شود.

وی با تاکید بر اینکه باید از تجربه های جهانی در زمینه ورود به بازار بین الملل استفاده کرد؛ گفت: ما باید بازارهای جهانی را بشناسیم و همه آن ها را به یک چشم نبینیم. قبل از ورود به بازارهای جهانی خود را به اطلاعات کافی مسلح و محتوای مناسب برای معرفی و بازاریابی آثار خود تولید کنیم. همچنین در جذب ناشر یا آژانس های بین المللی برای ترجمه آثار خودف دنبال اسم های بزرگ نباشیم و از طرح هایی مثل گرنت که در خیلی از کشورها ورود دارد، استفاده کنیم.

پخش گفت وگوی ویدیوئی سه ناشر از کشورهای ترکیه، مصر و ایتالیا که با طرح گرنت همکاری دارند هم از دیگر بخش های این نشست مجازی بود که طی آن از تجربه ترجمه آثار ادبی ایران صحبت کردند.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
هیات داوران انتخاب ناشر برگزیده سال 1397 با صدور بیانیه ای نحوه انتخاب ناشران را تشریح کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۱ سایت های دیگر : سبز البرز

به گزارش روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در متن بیانیه هیات داوران انتخاب ناشر برگزیده 1397 آمده است:

تولید تازه های کتاب در تالیف و ترجمه برای گروه های مختلف سنی، موثرترین شیوۀ انتقال افکار و ترویج اندیشه ها در جهت آگاهی بخشی، آموزش و ارتقای کیفی دانش عمومی جامعه است. فرصتی مغتنم فراهم شده است تا به منظور تشویق و ترغیب ناشران تاثیرگذار در ارتقای کیفی، کمی و توسعۀ نشر حرفه ای، ایجاد خلاقیت، الگوسازی برای انتشار آثار ارزشمند، همچنین مشارکت در اعتلای سطح فرهنگ عمومی جامعه، متناسب با تعارف شورای عالی انقلاب فرهنگی، از خدمات ناشران برگزیده قدردانی شود.

بدین منظور پس از فراخوان عمومی، آثار و مستندات ناشران متقاضی دریافت شد. آثار رسیده توسط هیات داوری، مرکب از نمایندگان تشکل های نشر و صاحب نظران حوزه های کتاب کودک و بزرگسال مورد داوری قرار گرفت. معیارهای داوری نیز بر مبنای شاخص های مندرج در آیین نامۀ انتخاب ناشر برگزیده سال تبیین شده است. این آیین نامه بر پایه سیاست جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر جلب مشارکت و بهره گیری از تجارب فعالان حوزه نشر و همچنین هدایت نشر کشور، به سمت حرفه ای شدن است.

هیات داوران طی چند مرحله داوری، آثار رسیده را بررسی و امتیازبندی و سرانجام ناشران حائز بالاترین امتیاز را به عنوان ناشر برگزیده یا شایسته تقدیر معرفی کرد. هیات داوران لازم می داند از اهالی و اصحاب صنعت نشر در همۀ حوزه ها که یکسال تلاش، با تولید و انتشار کتاب، بر گنجینۀ گرانبهای موجود افزودند، صمیمانه سپاسگزاری کند.

بر اساس این گزارش، هیات داوران انتخاب ناشر نمونه سال 1397 نیز عبارت بودند از: محمدجواد مرادی نیا، نسرین سیاح فر، سیدمحمود حسینی، فتح اله فروغی، مرجان نوذری، مسعود پایدار، محسن هجری، مهرداد احمدی شیخانی و پژمان رحیمی.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
سینماپرس: حمید بهمنی کارگردان سینما گفت: تأثیر ویروس منحوس کرونا در سینمای ایران چندبرابر بیشتر از سایر بخش ها و حوزه ها بود چرا که سینما قبل از کرونا هم شرایط بحرانی داشت و گسترش این ویروس باعث شد تا حال سینما بدتر از گذشته شود و دیگر هیچ جانی در بدن سینما باقی نماند!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۱ سایت های دیگر : هشدار نیوز

کارگردان فیلم های سینمایی آخرین نبرد و گلوگاه شیطان در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: وظیفه خانه سینما در این شرایط بحرانی کرونا حمایت همه جانبه از سینماگران است. خانه سینما که عنوان نهاد صنفی و جامعه اصناف سینمای ایران را با خود به یدک می کشد باید در این روزگار سخت و بیکاری که مشکلات شدید اقتصادی هم وجود دارد حمایت جدی از اهالی سینما داشته باشد.

وی ادامه داد: مدیران خانه سینما باید با سازماندهی درست تدبیری عاجل برای رفع مشکلات معیشتی اهالی سینما داشته باشند. این بهترین فرصت است تا خانه سینما برای اولین بار جایگاه خود را به عنوان یک نهاد صنفی به اهالی سینما نشان بدهد. مسئولان خانه سینما می توانند تدابیر زیادی برای برون رفت اهالی سینما از مشکلات شدید بیکاری و اقتصادی داشته باشند که یکی از آن ها رایزنی و گفتگو با سازمان تأمین اجتماعی برای اختصاص بیمه بیکاری به سینماگران است.

بهمنی سپس با بیان اینکه امروزه ما با انباشتی از مشکلات شدید در سینمای کشور روبرو هستیم اظهار داشت: عملکرد منفعلانه مدیران سینمایی در مواجهه با کرونا قابل اغماض نیست! بی شک این ویروس منحوس تا سال های سال ادامه دارد و مدیران فرهنگی و سینمایی نباید دست روی دست بگذارند و منتظر بمانند تا تکلیف این ویروس روشن شود چرا که نمی شود اگر این ویروس مثلاً تا 10 سال دیگر وجود داشته باشد طی این سال ها هنرمندان بیکار و خانه نشین باقی بمانند.

این سینماگر متذکر شد: برخی از عملکردهای مسئولان فرهنگی و سینمایی در این ایام به شدت اشتباه بوده که بی تردید یکی از آن ها برگزاری جشنواره های سینمایی به صورت فیزیکی است! در این شرایط برگزاری جشنواره ها اصلاً کار شایسته ای نیست اما مثلاً می توان بنا به فتوای حضرت آقا پروتکل های بهداشتی را رعایت کرد. مسئولان سینمایی می توانند پروتکل های بهداشتی را رعایت کرده و سالن های سینما را بازگشایی کنند.

وی متذکر شد: یکی دیگر از نکات بسیار مهم این است که مسأله مهم اکران آنلاین باید جدی گرفته شود. متأسفانه مسئولان و سیاست گذاران ما چندان تدبیری برای این مسأله مهم نداشته اند و همین باعث شده تا ما از سایر کشورهای صاحب صنعت سینما چند گام عقب تر بمانیم. بی تردید توجه ویژه به اکران آنلاین فیلم ها و ایجاد سیاست هایی برای کنترل و جلوگیری از قاچاق آثار در فضای مجازی می تواند در این ایام کرونایی کمکی جدی به صنعت سینما و سینماگران بیکار و خانه نشین شده داشته باشد.

لینک خبر :‌ سینما پرس
خانه سینما از تهیه کنندگان صنعت تصویر ایران خواستار توقف تولیدات از اول آذرماه شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی خانه سینما، در اطلاعیه منتشر شده از سوی این نهاد صنفی آمده است:

در روزگار نفس گیر و بحرانی کرونا، همه ما می بایست به سهم خویش در جلوگیری از شیوع این بیماری بکوشیم.

سینماگران همیشه با درک مسئولیت اجتماعی خویش در موقعیت های گوناگون در میدان همراهی و همدلی حضوری موثر و مفید داشته اند.

امروزه اما از سویی دیگر، نگرانی جدی همه دلسوزان و فعالان به تولیدات صنعت تصویر کشور جلب شده است.

ما می دانیم عرصه تولید، عرصه کوشش و خلاقیت است و ثابت کرده ایم در هیچ یک از بحران ها زنجیره تولید و عرضه به مخاطبان را قطع نکردهایم، هم اکنون اما از همه همکاران به ویژه تهیه کنندگان صبور صنعت تصویر ایران می خواهیم از امروز اول آذرماه و در همراهی با اطلاعیه جدید ستاد ملی کرونا تولیدات خود را متوقف کنند تا ضمن عمل به مسئولیت اجتماعی خویش، سلامتی همکاران عزیزمان به مخاطره نیافتد.

بدیهی است باتوجه به ماده " فورس ماژور" در قراردادهای فی مابین رعایت حقوق طرفین الزامی است.

از حضرت حق خواهان سلامتی همگان هستیم.

مدتی قبل در پی افزایش آمار مبتلایان به کرونا، درگیری چند بازیگر سرشناس سینما و نیز در پی درگذشت کریم اکبری مبارکه براثر کرونا که مشغول بازی در یک سریال بود، نگرانی هایی درباره ادامه فعالیت پروژه های تصویری مطرح شد. در این راستا فاطمه معتمدآریا در نامه ای به فرمانده عملیات مدیریت بحران کرونا در تهران تاکید کرد که باید اقدامی جدی انجام شود تا جان هنرمند دیگری در حین انجام کار گرفته نشده است.

براین اساس دکتر زالی در نامه ای به وزیر فرهنگ و رییس سازمان صدا و سیما خواستار تعطیلی دو هفته ای این پروژه ها شد ولی بلافاصله وزیر بهداشت بر تولید فیلم ها و سریال ها تاکید کرد.

حال همزمان با آغاز محدودیت مشاغل در تهران خانه سینما از تهیه کننده ها درخواست همراهی با ستاد ملی کرونا را برای متوقف کردن پروژه های تصویربرداری اعلام کرده است.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
سینماپرس: جزئیات گزارش عملکرد مالی انجمن سینمای جوانان ایران از موسسات تابعه سازمان سینمایی در هفت ماه سال99 منتشر شد در این میان نکته حایز اهمیت آن است که مبلغ 108 هزار میلیون ریال صرف کمک به راهبری مدیریت فیلم سازی جوانان شده است!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۱ سایت های دیگر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گیتی آنلاین

به گزارش سینماپرس ، اطلاعات گزارش عملکرد مالی انجمن سینمای جوانان ایران بر اساس حمایت از تحقیق، نگارش و تقویت متن فیلم کوتاه، حمایت از برگزاری جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران و برگزاری هم زمان در استان ها، حمایت از تولید فیلم کوتاه(داستانی، مستند، انیمیشن)، حمایت از برگزاری جشنواره های منطقه ای فیلم کوتاه، حمایت از برگزاری هفته فیلم و عکس استانها، حمایت از برگزاری دوره های آموزش فیلم سازی از طریق دفاتر انجمن سینمای جوانان ایران، حمایت از برگزاری المپیاد فیلم سازی نوجوانان، حمایت از اکران فیلم در مناطق غیر برخوردار به صورت سینما سیار، حمایت از عرضه فیلم کوتاه در سینما تک و پاتوق فیلم استان ها، حمایت از عرضه فرهنگی و تجاری فیلم کوتاه در دیگر کشورها، کمک به تالیف و ترجمه کتب و مقالات تخصصی فیلم کوتاه، برگزاری همایش فیلم کوتاه و کمک به راهبری مدیریت فیلم سازی جوانان(فیلم کوتاه) تنظیم شده است.

گزارش عملکرد مالی انجمن سینمای جوانان ایران در هفت ماه سال99

لینک خبر :‌ سینما پرس
رئیس اتحادیه تهیه کنندگان سینمای ایران با اشاره به بیانیه خانه سینما مبنی بر تعطیلی پروژه های سینمایی به مدت دو هفته از این تصمیم بدون مشورت با تهیه کنندگان انتقاد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۱ سایت های دیگر : سینما پرس

به گزارش خبرنگار ایلنا، غلامرضا موسوی (رئیس اتحادیه تهیه کنندگان سینمای ایران) با انتقاد از بیانیه خانه سینما مبنی بر تعطیلی پروژه های سینمایی گفت: متاسفانه بعضی تصمیم ها بدون هماهنگی با هیات مدیره صنف اتحادیه تهیه کنندگان سینما اتخاذ می شود از جمله همین تعطیلی پروژ ه ها. در صورتی که قاعدتا باید هیات مدیره اتحادیه تهیه کنندگان در جریان این موضوع باشند. دوستان در خانه سینما گاهی بدون هماهنگی و مثل همیشه از جیب تهیه کننده هزینه می کنند. بدون آنکه عواقب آن را در نظر داشته باشند. آن هم در شرایطی که سریال های تلویزیونی در حال تصویربرداری است و مشکلاتی که تا امروز در زمینه شیوع کرونا در پروژه ها داشتیم هم مربوط به پروژه های سریال سازی بوده است.

وی در ادامه گفت: این تعطیلی ها ضرر هنگفتی برای تهیه کنندگان است و بسیاری از تهیه کنندگان باید بودجه چند ده میلیون تومانی را بابت این تعطیلی ها خسارت بدهند. معمولا و متاسفانه هیچ کس به فکر این نیست که تهیه کنندگان باید این هزینه ها را پرداخت کنند. در حقیقت برخی قهرمان می شوند با امکانات دیگران، یعنی با استفاده از امکانات دیگران و هزینه کردن از دیگران در مقام قهرمان ظاهر می شوند.

موسوی افزود: متاسفانه در این زمینه هم شاهد هستیم تهیه کنندگانی که در حال فیلمبرداری هستند؛ دو هفته تعطیلی وسط پروژه یعنی هزینه هنگفتی را متحمل می شوند، آن هم در شرایطی که تهیه کنندگان سینما تمام مسائل را رعایت کردند و خوشبختانه کمترین مشکل را در تولید فیلم های سینمایی داشته ایم.

رئیس اتحادیه تهیه کنندگان سینمای ایران در ادامه گفت: از طرفی دولت هم ظاهرا اطلاعی ندارد که بودجه ای برای اختصاص دادن به تهیه کنندگان سینما وجود ندارد. امروز با یکی از تهیه کننده کارگردان های مطرح سینما صحبت می کردم، می گفت در این روزها که پروژه کاری اش تعطیل است روزانه 17 میلیون تومان در پیش تولید خسارت تعطیلی می دهد. این تازه فقط پیش تولید است، اگر تولید باشد که این رقم به مراتب بالاتر می رود. حساب کنید اگر این رقم را ضرب در تعداد روزهای تعطیلی کنید، به رقم هنگفتی می رسیم که تهیه کننده باید از جیب بدهد.

وی افزود: متاسفانه جماعتی در خانه سینما بدون هماهنگی و بدون توجه به عواقب آن کاری می کنند و حتی بدون اینکه راهکاری ارائه دهند، صحبت هایی می کنند که تنها هزینه بر دوش پروژه ها می گذارند. در حالی که برخی از این صحبت ها می تواند راهکار داشته باشد. مثلا فیلم هایی که در فضای باز فیلمبرداری می شوند هیچ مشکلی نخواهند داشت. تنها کافی است پروتکل های ابلاغی ستاد کرونا و تجمع بیشتر از 15 نفر در محیط را رعایت کنند. فیلمی که در فضای باز تولید می شود هیچ مشکلی برای کسی به وجود نمی آورد.

موسوی در ادامه یادآور شد: یک زمان تصمیم کلی و ملی برای این کار گرفته می شود، موضوع فرق می کند ولی وقتی سریال هایی که با بودجه دولتی در حال تصویربرداری است به کار خود ادامه می دهند چرا پروژه های سینمایی باید تعطیل شوند؟ در این صورت فقط بخش خصوصی ضرر می کند. وقتی هزینه تولید یک فیلم؛ دو تا سه میلیارد تومان کف هزینه هایش است، دو هفته تعطیلی یعنی چیزی در حدود 400 تا 500 میلیون تومان خسارت و ضرری که از این بابت تهیه کننده متحمل می شود. طبیعتا هرچقدر پروژه گرانتر باشد این هزینه ها هم بیشتر می شود.

این تهیه کننده سینما تاکید کرد: بیانیه خانه سینما اصلا قابل توجیه نیست و من نمی دانم بر اساس چه چیزی این اطلاعیه را صادر کرده است. من توصیه می کنم ضمن اینکه پروژه ها همچنان به فعالیت خودشان ادامه می دهند؛ پروتکل های بهداشتی را به صورت جدی رعایت کنند و اجتماع بیش از 15 نفر در زمان تولید نداشته باشند تا بتوانند کارشان را ادامه دهند.

وی با اشاره به یکی از موضوعات بیانیه خانه سینما که اشاره ای به بند فورس ماژور کرده بود، گفت: این بند مربوط به اعضای خانه سینما است که در هر پروژه ای که هستند در شرایط فورس ماژور تهیه کننده می تواند دستمزدشان را ندهد. ولی مگر همه عوامل فیلم عضو خانه سینما هستند؟ کسی که کار ترابری را انجام می دهد، پولش را می خواهد، یا اجاره لوکیشن باید به موقع پرداخت شود. وقتی می گوییم این بیانیه فقط باعث هزینه تهیه کنندگان می شود یعنی همین. مشکلات حقوقی و قضایی که از بابت این تعطیلی ها گریبان تهیه کنندگان را می گیرد، بسیار زیاد است و ما قطعا در آینده مشکلاتی از این دست را زیاد شاهد خواهیم بود.

موسوی در پاسخ به این پرسش که آیا می توان پروژه های سینمایی را در این دوران بیمه کرد، گفت: شرکت های بیمه هیچ کاری نمی توانند انجام دهند. اکثر شرکت های بیمه یا نیمه خصوصی هستند یا دولتی و هیچ کدامشان هم حاضر نیستند پیشنهادهایی از این دست را قبول کنند. ما با مصیبت توانستیم وسایل فیلمبرداری را بیمه کنیم. هنوز بعد از این مدت و زحماتی که کشیده شد و پول هایی که پرداخت شد، شرکت های بیمه بلد نشدند چطور با این موضوع کنار بیایند. مثلا یکی از جاهایی که شامل بند فورس ماژور نمی شود همین هزینه های دوربین و وسایل فیلمبرداری است که معمولا هزینه های گرانی است. فقط دستمزد بگیرها می توانند با بحث و دعوا در خانه سینما موضع فورس ماژور را مطرح کنند.

غلامرضا موسوی در پایان گفت: وقتی بدون فکر و آینده نگری بیانیه ای صادر می شود عواقبی را در آینده گریبان سینما می کند که شاید دوستان به آن فکر هم نکردند. ای کاش یاد بگیرند بدون مشورت با صنف چنین کاری نکنند و حتما با صنف سر و کار داشته باشند و سر خود تصمیمی نگیرند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۲ سایت های دیگر : سینما پرس جهان نیوز 598

جهانگیر الماسی در گفت وگو با خبرگزاری میزان، پیرامون وضعیت فعلی سینما در ایام کرونا گفت: طبیعتا وضعیت به هیچ عنوان خوب نیست، کرونا به طور کامل سینما را فلج کرده است، در همین راستا وضعیت اهالی سینما هم به هیچ عنوان خوب نیست و اکثریت آنها به لحاظ معیشت دچار بحران شده اند.

وی در همین راستا ادامه داد: البته این نکته را بگویم که سینما برای پیشکسوتان و میانسالان سالهاست مثل قبل نیست، طی دهه گذشته سینمای کشور به طور کامل از ارائه نقش و کاراکتر برای این نسل دست برداشته و همه چیز صرفا پرداختن به گیشه و کلیشه شده است.

بازیگر فیلم سینمایی خروج درباره عدم برنامه ریزی درست مسئولین سینمایی در ایام کرونا اضافه کرد: متاسفانه مسئولین سینمایی کشور طی یکسال گذشته هیچ اقدام درست و کارآمدی در قبال وضعیت سینما نداشته اند، این اتفاق باعث شده تا سینماگر و سینمادار به مرز ورشکستگی برسد.

بازیگر سریال در چشم باد در همین راستا تاکید کرد: شاید در ابتدای شیوع بیماری کرونا مسئولین فرهنگی می گفتند که آمادگی این وضعیت را نداریم اما آیا یکسال کافی نبود تا به یک جمع بندی برسند؟ چرا این نهادهای فرهنگی مربوطه نتوانستند طی یک سال گذشته برنامه ریزی درستی ارائه کنند، متاسفانه بخش فرهنگی به طور کامل قافیه را به کرونا باخت.

این بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون اضافه کرد: متاسفانه مسئولین فرهنگی بیش از منافع سینما به فکر منافع فردی خود بوده اند، در شرایط بحران ما انتظار داشتیم که شرایط تولید و عرضه رونق بگیرد، دلیل آن هم کمکی است که سینما می تواند بر روحیه جامعه داشته باشد، اما متاسفانه هیچگاه این اتفاق نیفتاد و با آمادن کرونا سینما به طور کامل تعطیل شد.

بازیگر فیلم کمیته مجازات هنر را روحیه بخش در ایام کرونا دانست و اذعان کرد: عرضه درست محصولات فرهنگی می توانست در شرایطی که جامعه در جدال با یک بیماری سخت است، روحیه را به آن برگرداند، هنر می تواند اتفاقا در چنین شرایطی نقش اصلی خود را ایفا کند، اتفاقی که به صورت عکس رخ داد.

الماسی با نقد نبود حمایت از اهالی سینما و تلویزیون اظهار کرد: از نظر من در یکسال گذشته سازمان سینمایی، نهادهای فرهنگی و سینمایی می توانستند کمک شایانی به اعضای خود کنند، اعضایی که سالها برای این نهادها فعالیت کرده اند حالا و با آمدن کرونا به طور کامل بیکار شده و در معیشت با مشکلات فراوانی روبرو شده اند.

این بازیگر سینما درباره برگزاری جشنواره های سینمایی در شرایط بحران کرونا خاطرنشان کرد: از نظر من برگزاری فیزیکی جشنواره های سینمایی کاملا غلط است، از نظر من برگزاری این جشنواره ها صرفا برای خرج کردن بودجه بوده و دلیل دیگری ندارد، وقتی سینما به طور کامل یکسال تعطیلی را تجربه می کند برگزاری یک جشنواره به صورت فیزیکی بی معناست، شاید اگر بستر مناسبی برای اکران آنلاین بوجود بیاید بتوان به برگزاری جشنواره ها آن هم به صورت مجازی فکر کرد، در غیر این صورت به هیچ عنوان موافق برگزاری جشنواره ها نیستم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
عبدالله اسفندیاری تهیه کننده سینما و از مدیران باسابقه سینمایی بیان کرد که هرچند بودجه فرهنگی کشور محدود است اما همین بودجه هم مشخص نیست در کجا صرف می شود!

اعتمادآنلاین| عبدالله اسفندیاری تهیه کننده و از مدیران باسابقه سینما که از دهه 60 در بدنه مدیریتی سینمای ایران حضور داشته است، درباره وضعیت بودجه فرهنگ در دوره های مختلف طی چهار دهه گذشته گفت: دورانی که من در بدنه مدیریت بودم به سال های دهه 60 و 70 برمی گردد.

در دهه 60 برخلاف تنگناهایی که در مملکت وجود داشت، بودجه های فرهنگی تأمین می شد. در زمانی که بحث بر سر این بود که به کشور شیرخشک وارد کنند یا نگاتیو، به همت مسئولان دولتی آن زمان که واقعاً خدمتگذار بودند، برخلاف همه این تنگناها، بازهم نگاتیو وارد می شد و فیلمسازی تعطیل نمی شد.

وی افزود: یارانه هایی که در آن سال ها به سینما و کتاب تعلق می گرفت، باوجود همه مشکلات، محقق می شد. این موضوع حتی در شرایط جنگ هم اتفاق می افتاد. ما در آن سال ها به جایی رسیدیم که شهید رجایی در مقام رئیس جمهور وقت، اعلام کرد حتی ته سیلوها را هم جارو کرده ایم! ولی در همان شرایط هم باز رفتاری می شد که مردم مضطرب نشوند و به آن ها فشار نیاید. در چنین شرایطی، بازهم بودجه های فرهنگی حذف نمی شد. یعنی ضرورت این موضوع تا این حد حس می شد.

بلبشوی مالی در کشور موجب وحشت شده است!

اسفندیاری در ادامه به شرایط امروز بودجه فرهنگ در کشور اشاره کرد و گفت: اما حالا بلبشوی موجود در مسائل مالی کشور باعث وحشت ما می شود چون رانت خواری، اشتباه کاری، مدیریت نادرست و... دیده می شود، موضوعاتی که باید در جای خود محاسبه شوند، محاسبه نمی شوند.

برای مثال از کارگران و کارمندان به راحتی مالیات اخذ می شود اما از بزرگانی که از بودجه های میلیاردی به راحتی استفاده می کنند، مالیاتی دریافت نمی شود. در این میان برخی هم اقدامات نمایشی می کنند که مثلاً در حال پیگیری امور هستند ولی عملاً هیچ اتفاقی نمی افتد.

این تهیه کننده سینما بیان کرد: بهتر این است که شفاف سازی شود تا متوجه شویم بودجه های فرهنگی در کجا استفاده می شود، اما عملکرد اقتصادی مراکزی که رانت خواری های کلان در آن ها اتفاق می افتد، هرگز شفاف عمل نمی کنند و کارنامه شان مکتوم باقی می ماند.

تمام بودجه ای که برای فرهنگ در نظر گرفته می شود نسبت به بودجه کل کشور مانند پول توی جیبی و پول خورد است.

بودجه هایی هم برای جاهای دیگر به بهانه فرهنگ در نظر گرفته می شود و سازمان و نهادهای مختلف آن را دریافت می کنند اما برای فرهنگ صرف نمی شود.

وی افزود: واقعیت این است هر کجایی که پول و پولداری وجود داشته باشد برخی سعی می کنند دست به سرقت بزنند، کشور ما هم کشور ثروتمندی است اما این کشور توسط برخی در حال غارت است. این موضوع بیشتر از تحریم به کشور ضربه می زند. مساله به قدری بزرگ است که همه را شگفت زده می کند. بودجه فرهنگ در مجموعه بودجه کشور خیلی کم است اما در همین بودجه اندک هم باز رانت خواری صورت می گیرد.

این مدیر سینمایی سابق اظهار کرد: در دهه 60 با وجود همه مشکلات و وضعیت جنگی کشور، گویا همه چیز سر جای خودش بود چون سرقت ها تا این حد رشد نکرده بود. اما حالا هرچند وعده داده می شود که کمک فرهنگی صورت می گیرد اما حتی همین هم محقق نمی شود برای مثال قرار بود به خاطر صدمات کرونا، به سینما کمک شود اما هیچ اتفاقی رخ نداد.

بسیاری از این وعده ها محقق نمی شود و آن وعده هایی هم که عملی می شود با اصرار و پیگیری زیاد اهالی فرهنگ صورت می گیرد در حالی که شأن اهالی فرهنگ اجل از این همه اصرار است. گویا اهالی فرهنگ مدام باید گردن کج کنند تا آن بودجه ای که قرار است به عنوان کمک به مسائل فرهنگی داده شود، محقق شود.

بودجه 1400 را در جای واقعی خرج کنید!

وی ادامه داد: به طور کلی ناکارآمدی و سوء مدیریت در مسائل بودجه ای حوزه فرهنگ وجود دارد. ما سال ویژه ای را پشت سر گذاشته ایم از همین رو درخواست ما این است که در لایحه بودجه دولت برای سال 1400 مسائل اهالی فرهنگ در نظر گرفته و این بودجه ها در جای واقعی خود خرج شود.

واقعیت این است که نیاز است به داد اهالی فرهنگ رسیدگی شود، اهالی فرهنگ افراد آبروداری هستند و باید این کمک ها و بودجه ها با عزت به افراد و حوزه های فرهنگی ارائه شود.

اسفندیاری توضیح داد: این شرایط باعث شده وضعیت فرهنگی مردم هم نابسامان باشد. چون همین اجحاف ها و تبعیض ها این شرایط را پیش آورده، این باعث شده است اخلاق از بین برود چون فرهنگ برای این است که وضعیت اخلاقی جامعه بهبود پیدا کند و انسان به سمت تکامل معنوی و فکری برود ولی حالا با کوچک ترین بهانه ای مردم درگیر و عصبانی می شوند.

ما کشور فقیری نیستیم ولی این رفاه و پول در جاهای خاص خرج می شود بنابراین نه به امور فرهنگی و نه به اوضاع معیشتی رسیدگی می شود.

منبع: مهر

لینک خبر :‌ اعتماد آنلاین

سرویس فرهنگ و هنر امروز نیوز ؛ سینما و تئاتر به نقل از روابط عمومی سازمان سینمایی، در راستای سیاست شفاف سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در چارچوب قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، جزئیات گزارش عملکرد مالی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی از موسسات تابعه سازمان سینمایی در هفت ماه سال 99 منتشر شد.

اطلاعات گزارش عملکرد مالی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی بر اساس کمک به برگزاری جشنواره بین المللی سینما حقیقت و برگزاری همزمان در استان ها، کمک به تولید فیلم مستند (کوتاه، نیمه بلند، بلند)،حمایت از تولید فیلم سینمایی تجربی، حمایت از اکران فیلم های هنری و تجربی، حمایت از تولید مشترک فیلم با دیگر کشورها، کمک به خانه مستند استان ها، کمک به تالیف و ترجمه مقالات تخصصی سینمای انیمیشن و مستند، حمایت از تولید فیلم انیمیشن سینمایی، حمایت از تولید فیلم انیمیشن کوتاه، حمایت از تولید مشترک فیلم انیمیشن با دیگر کشورها، حمایت از تولید فیلم سینمایی خلاق (کم بودجه)،حمایت از عرضه فرهنگی و تجاری فیلم های مستند و انیمیشن در دیگر کشورها و کمک به راهبری مدیریت سینمای مستند و انیمیشن تنظیم شده است.

گزارش عملکرد مالی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در هفت ماه سال 99 را بخوانید.

عملکرد مالی هفت ماهه انجمن سینمای جوانان ایران

اطلاعات گزارش عملکرد مالی انجمن سینمای جوانان ایران نیز بر اساس حمایت از تحقیق، نگارش و تقویت متن فیلم کوتاه، حمایت از برگزاری جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران و برگزاری هم زمان در استان ها، حمایت از تولید فیلم کوتاه (داستانی، مستند، انیمیشن)، حمایت از برگزاری جشنواره های منطقه ای فیلم کوتاه، حمایت از برگزاری هفته فیلم و عکس استان ها، حمایت از برگزاری دوره های آموزش فیلم سازی از طریق دفاتر انجمن سینمای جوانان ایران، حمایت از برگزاری المپیاد فیلم سازی نوجوانان، حمایت از اکران فیلم در مناطق غیر برخوردار به صورت سینما سیار، حمایت از عرضه فیلم کوتاه در سینما تک و پاتوق فیلم استان ها، حمایت از عرضه فرهنگی و تجاری فیلم کوتاه در دیگر کشورها، کمک به تالیف و ترجمه کتب و مقالات تخصصی فیلم کوتاه، برگزاری همایش فیلم کوتاه و کمک به راهبری مدیریت فیلم سازی جوانان (فیلم کوتاه) تنظیم شده است.

گزارش عملکرد مالی انجمن سینمای جوانان ایران در هفت ماه سال 99 را بخوانید.

عملکرد مالی شش ماهه موسسه سینماشهر

در راستای سیاست شفاف سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در چارچوب قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، جزئیات عملکرد مالی موسسه سینما شهر از موسسات تابعه سازمان سینمایی نیز در شش ماه اول سال 99 منتشر شد.

اطلاعات گزارش عملکرد مالی موسسه سینما شهر بر اساس حمایت از ارتقاء فنی تولیدات سینمایی در حوزهCGI و صدا و ...، حمایت از ساخت سینماهای جدید، حمایت از بازسازی سینماهای قدیمی، حمایت از ارتقاء و بروز رسانی وضعیت نمایش در سینماهای فعال، حمایت از احداث پردیس های سینمایی امید، پشتیبانی سامانه مرکزی اکران و فروش سینمای کشور ( سمفا)، کمک به تبدیل سالن مجتمع های فرهنگی استان ها به سالن سینما در شهرهای فاقد سینما، حمایت از بهبود وضعیت نمایش فیلم در سینماهای قدیمی فعال (کمک هزینه انرژی، تامین قطعات یدکی، لامپ پروژکتور و لوازم بهداشتی)،حمایت از اکران فیلم های سینمایی، کمک به صیانت از آثار سینمایی، سمعی و بصری و جلوگیری از عرضه غیر مجاز محصولات سمعی و بصری، حمایت از استاندارد سازی و روزآمدسازی تجهیزات مراکز لابراتواری و استودیوهای سینمایی (تسهیلات)، کمک به ایجاد استودیو در شهرهای منتخب (مشهد و شیراز) و هزینه پشتیبانی تنظیم شده است.

گزارش عملکرد مالی موسسه سینما شهر در شش ماه اول سال 99 را بخوانید.

لینک خبر :‌ امروز نیوز
حوزه/ بیش از 90 نفر از خبرنگاران، مدیران رسانه و اعضای خانه مطبوعات استان قم به معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به دخالت برخی از گروه ها و همچنین عدم اعلام نتیجه انتخابات نامه نوشتند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۱ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجویان ایران

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه ، بیش از 90 نفر از خبرنگاران، مدیران رسانه و اعضای خانه مطبوعات استان قم از 25 رسانه در نامه ای به دکتر محمد خدادی معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نسبت به لابی گری ها و دخالت برخی از گروه ها برای ابطال و همچنین عدم اعلام نتیجه انتخابات نامه ای ارسال کردند.

این نامه و اسامی رسانه ها و خبرنگاران در اختیار خبرگزاری حوزه قرار دارد.

خاطرنشان می شود:انتخابات خانه مطبوعات استان قم، روز چهارشنبه با حضور اعضای خانه مطبوعات به صورت آنلاین و با مشارکت بیش از 50درصد از اعضای خانه مطبوعات برگزار شد.

حال پس از چهار روز که از انتخابات می گذرد، هنوز نتایج آرا به دلایل نامعلومی اعلام نشده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری حوزه

خبرگزاری میزان -طبق اعلام روابط عمومی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی در اطلاعیه ای شرایط و نحوه استفاده از امکان تردد اصحاب رسانه در بازه زمانی ساعت 21 تا 4 صبح "در تهران" را اعلام کرد.

در این اطلاعیه آمده است:

نظر به تصویب رفع ممنوعیت تردد شبانه برای اصحاب رسانه، بدینوسیله شرایط و مشمولان رفع ممنوعیت به شرح ذیل اعلام می شود.

الف) مشمولان
1- روزنامه های دارای دفتر مرکزی در تهران با نظم در انتشار 50 درصد به بالا

2- 15 خبرگزاری و 30 پایگاه خبری دارای دفتر مرکزی در تهران به ترتیب اولویت امتیار، مطابق نتایج رتبه بندی

3- فعالان چاپخانه های ناشر "روزنامه"

4- عوامل توزیع روزنامه ها

ب) نحوه ثبت نام

مدیران مسئول رسانه های مشمول بایستی جدول اسامی افرادی را که نیاز به تردد شبانه دارند (21 شب تا 4 صبح) در جدول انتهای این اطلاعیه، تا پایان روز یکشنبه دوم آذر 1399 به نشانی taradod@e-rasaneh.ir ارسال نمایند.

لازم به ذکر است مدیران مسئول محترم رسانه های مشمول، اولا لیست اعلامی را به ترتیب اولویت تنظیم کنند، ثانیا تنها از طریق ایمیلی که قبلاً در سامانه جامع رسانه های کشور ثبت شده، برای ارسال جدول اقدام نمایند.

بدیهی است سهمیه هر رسانه و بخش های مرتبط، پس از بررسی های لازم، مشخض و تخصیص داده خواهد شد.

همچنین رسانه هایی که دفتر مرکزی آن ها خارج از تهران است، می توانند از طریق استان های مربوطه اقدام نمایند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
شهر بیست/ مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس قم در رابطه با آخرین وضعیت سینما باغ موزه دفاع مقدس، گفت: قرار بود صندلی، صوت، نور و پرده سینما توسط سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تجهیز شود اما تاکنون این تعهد، عملیاتی نشده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۱

حجت الاسلام علی لقمان پور در گفت و گو با خبرنگار شهر بیست ، در رابطه با آخرین وضعیت سینمای باغ موزه دفاع مقدس، از خلف وعده برخی دستگاه های اجرایی گلایه کرد و گفت: متأسفانه تعهدات بعضی از دستگاه های دولتی عملی نشده است.

وی تصریح کرد: سازمان سینمایی در ابتدای امر به ما مجوز راه اندازی سینما را در باغ موزه دفاع مقدس داد و ما هر آنچه که باید مطابق با استانداردها اجرایی می کردیم، انجام دادیم.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس قم با اشاره به تعهدات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تجهیز کردن سینما باغ موزه دفاع مقدس، گفت: قرار بود صندلی، صوت، نور و پرده سینما توسط سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تجهیز شود اما به رغم همه پیگیری هایی که مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم داشت، همچنان عملیاتی نشده است.

لقمان پور افزود: باغ موزه انقلاب و دفاع مقدس به دستور رهبر معظم انقلاب احداث شده و مردم قم بعد از 10 سال منتظر هستند این مجموعه که هزینه های زیادی برای احداث آن شده است، به طور کامل به بهره برداری برسد و استفاده کنند.

وی با تأکید بر اینکه سینمای باغ موزه دفاع مقدس سرانه صندلی سینمای قم را تقویت می کند، تصریح کرد: امیدواریم تعهداتی که دوستان مان در سازمان سینمایی و وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی نسبت به تجهیز سینمای باغ موزه دفاع مقدس دارند، زودتر عملیاتی کنند.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس همچنین در رابطه با اینکه صندلی های سینما تجهیز شده است، گفت: تجهیز صندلی ها توسط خود بنیاد و سازمان موزه انجام شد و ما منتظر انجام تعهدات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستیم تا سینمای باغ موزه به بهره برداری برسد.

به اشتراک بگذارید :

https://shahr20.ir/?p=29167

لینک خبر :‌ شهر بیست
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی گفت: دهه فجر امسال تالار فرهنگی ارومیه افتتاح خواهدشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۱ سایت های دیگر : خبرگزاری برنا

به گزارش خبرآنلاین آذربایجان غربی، حجت الاسلام ناصر خدایاری گفت: عملیات احداث تالار فرهنگی ارومیه هم اکنون مراحل پایانی خود را پشت سر می گذارد و با توجه به ابلاغ اعتبار آن و رسیدن تجهیزات، در دهه فجر امسال شاهد افتتاح آن باشیم.
وی گفت: در حال حاضر مراحل پایانی تکمیل تالار نمایشی به ظرفیت 120 نفر در حال اجراست و تالار موسیقی آن نیز با ظرفیت بیش از 400 نفر بزودی اجرایی خواهدشد.
وی به تاثیر نبود برخی مصالح در چند وقت اخیر و افزایش شیوع کرونا در این پروژه اشاره و گفت: اگر این مشکلات رخ نمی داد می توانستیم در هفته دولت تالار فرهنگی ارومیه را افتتاح کنیم.

48

کد خبر 1458045

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
شیراز- ایرنا- طرح پاییزه کتاب در سال 1399 در حالی برگزار شد که کتابدوستان شیرازی در همین زمان در سال های گذشته چشم به راه نمایشگاه بزرگ کتاب بودند که بلافاصله پس از پایان هفته کتاب و از اول آذرماه آغاز می شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۹/۰۱

بنابراین می توان گفت این تخفیف فصلی جایگزینی برای نمایشگاه بزرگ کتاب فارس بود و به گفته معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس از 120 کتابفروشی فارس، 45 کتابفروشی این استان در طرح پاییزه کتاب شرکت کردند که از این تعداد تنها هفت کتابفروشی مربوط به شهرستان ها بود و 38 کتابفروشی دیگر در شهر شیراز به این طرح پیوستند.

مهدی امیدبخش شنبه اول آذر در گفت و گو با ایرنا در باره این طرح افزود: مبلغ کل فروش کتاب در فارس بیش از 12 میلیارد ریال برآورد شده و تعداد 33هزار و 801 جلد کتاب در بازه زمانی یک هفته ای به فروش رفته است.

وی با بیان اینکه مبلغ فروش در فارس نسبت به فروش کل کشور 6درصد است، گفت: فروش کتاب در فارس از نظر تعداد جلد نیز درمقایسه با کل کشور هفت درصد بوده و کتابفروشان شرکت کننده در استان فارس به نسبت کل کشور پنج درصد بوده اند.

معاون فرهنگی ارشاد فارس مدت زمان تسویه حساب طرح را یک ماه پس از پایان طرح اعلام و بیان کرد: کنترل و نظارت در طول طرح بر عهده خود کتابفروشان بود و این اداره کل بر طرح نظارت کرد.

وی همچنین با اشاره به برگزاری بخش مجازی این طرح، گفت: مشارکت مجازی، بیشتر شامل حال کتابفروشی هایی شد که در دوره های قبل صف های طولانی داشتند؛ البته در این میان فروش حضوری نیز رونق داشت.

به گفته امیدبخش هدف اصلی طرح، حمایت از کتابفروشی های کوچک بوده است.

طرح پاییزه کتاب سال 1399 از 24 تا 30 آبان با مشارکت 847 کتابفروشی در سراسر کشور برگزار شد. استان های تهران با 70هزار و 548 جلد، خراسان رضوی با 61هزار و 754 جلد، اصفهان با 44هزار و 138 جلد و قم 37هزار و 657 جلد کتاب مقام اول تا پنجم این طرح را کسب کردند.

فارس در این دوره به رتبه ششم در تعداد فروش کتاب دست یافت.

همچنین کتابفروشی پاتوق کتاب در شیراز پنجمین کتابفروشی پرفروش ایران شد.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سال 1394 برای هدفمندکردن یارانه نشر و تخصیص آن به مصرف کننده، طرح های فصلی فروش کتاب را آغاز کرد؛ در این طرح ها کتابفروشی ها می توانند به خریداران تخفیف دهند و مبلغ تخفیف داده شده را بعداً از این وزارتخانه دریافت کنند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی

روزنامه آسیا


روزنامه اطلاعات


روزنامه جوان


روزنامه ایران


روزنامه ابتکار


روزنامه افکار


روزنامه اعتماد