بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی27 آبان 99
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی محمدربیع احمدخانی را به عنوان سرپرست فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان منصوب کرد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در حکم سیدعباس صالحی خطاب به محمدربیع احمدخانی آمده است:

نظر به سوابق اداری و اجرایی شما به موجب این حکم به عنوان سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان منصوب می شوید.

امید است در انجام وظایف محوله موفق و موید باشید.

پیش از این فاطمه کرباسی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان بود.

یادآور می شود وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن قدردانی از خدمات و تلاش های فاطمه کرباسی در نامه ای خطاب به وی نوشت:

بازگشت به نامه شماره 611/465/99 مورخ 28/7/99 مبنی بر استعفای سرکارعالی بدین وسیله ضمن موافقت با استعفاء، از تلاش و ممارست سرکارعالی در دوره مدیرکلی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان قدردانی می کنم.

تعهد و مسئولیت پذیری و تعامل با اصحاب فرهنگ، هنر و همکاری با دستگاه های فرهنگی از نقاط درخشان کارنامه دوره مسئولیت شما است.

از خداوند متعال تداوم توفیقات سرکارعالی و سربلندی و عزت ایران اسلامی را خواستارم.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تهران- ایرنا- آیین پایانی سومین همایش سواد رسانه ای و اطلاعاتی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمع یاز مسئولان به صورت مجازی سه شنبه ( 27 آبان ماه 99) برگزار می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۶ سایت های دیگر : شاینا نیوز

به گزارش روز دوشنبه گروه فرهنگی ایرنا از روابط عمومی مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ،آیین پایانی سومین همایش سواد رسانه ای و اطلاعاتی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز سه شنبه 27 آبان از ساعت 15 تا 17 به همراه تقدیر از پژوهش های برتر به صورت مجازی برگزار می شود.
آیین پایانی همایش سواد رسانه ای با سخنرانیوزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس همایش سواد رسانه ای و اطلاعاتی و دبیر شورای علمی همایش به صورت مجازی برگزار می شود.

در این رویداد از مقالات برگزیده که از سه مرحله داوری عبور کرده و در نشست های تخصصی نیز ارائه شده اند، تقدیر می شود.

همچنین از کتاب چکیده مقالات این همایش و کتاب سواد رسانه ای با ترجمهنیز رونمایی خواهد شد.

بر همین اساس، مقرر شد جوایز در دو سطح علمی پژوهشی و علمی کاربردی به پنج مقاله برتر اهدا شود. بنابراین در مجموع به 10 مقاله برتر و برگزیده، جایزه نقدی تعلق خواهد گرفت. این همایش دارای مجوز ISC است.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از مرکز فناوری اطلاعات و رسانه ای دیجیتال، علاقه مندان می توانند این آیین را از طریق لینک های زیر دنبال کنند.

سومین همایش ملی سواد رسانه ای و اطلاعاتی در شش محور، نسبت حکمرانی نوین و سواد رسانه ای، بومی سازی ادبیات نظری سواد رسانه ای، سواد رسانه ای و فعالیت رسانه ها، مردمی سازی سواد رسانه ای، کارگران و سواد رسانه ای و کاربر سازی سواد اطلاعاتی به صورت آنلاین (برخط) در حال برگزاری است.

همایش های سواد رسانه ای با هدف ارتقا، فرهنگ سازی و آگاهی بخشی به اقشار مختلف جامعه از کودکان و نوجوانان تا دیگر اقشار مختلف جامعه همه ساله در آبان ماه همزمان با ایام فرهنگ عمومی با همکاری و همراهی مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در کشور برگزار می شود.

این همایش هر سال همزمان با هفته فرهنگ عمومی با موضوعاتی چون خانواده به عنوان نهاد بنیادین اجتماعی با هدف تبیین نقش و جایگاه مهم خانواده در عصر اطلاعات و جامعه شبکه ای با تاکید بر رویکردهای آموزشی، شناختی و تربیتی در دو بخش علمی - پژوهشی و تجربی - کاربردی در دوره های گذشته برگزار شده است.

توانمند سازی، سبک زندگی، آموزش و دین و اخلاق و موضوعات و محورهای بخش تجربی - کاربردی همایش، تجربه نگاری های حوزه سواد رسانه ای و اطلاعاتی بر اساس موضوعات و محورهای بخش علمی پژوهشی، تولیدات رسانه ای (مستند، فیلم کوتاه، انیمیشن، بازی های رایانه ای و ...) در حوزه سواد رسانه ای و اطلاعاتی و تولیدات هنری (پوستر، اینفوگرافی و ...) از جمله موضوعات و محورهای بخش علمی - پژوهشی این همایش ها،در حوزه سواد رسانه ای و اطلاعاتی، بوده است. ارزیابی سومین دوره از همایش سواد رسانه ای و اطلاعاتی پس از مدتی بعد از پایان این رویداد جمع بندی و اطلاع رسانی خواهد شد.

سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی به عنوان رسانه همراه و حامی نخستین همایش سواد رسانه ای و مسئولیت اجتماعی همواره در اطلاع رسانی این حوزه حضور داشته و دارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
هیئت داوران چهل وسومین دوره مسابقات سراسری قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه در بیانیه ای از دست اندرکاران برگزاری مسابقات که شرایطی فراهم آورد تا در شرایط کرونا، دوره دیگری از مسابقات برگزار شود، قدردانی کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۶

به گزارش ایکنا، هئیت داوران چهل وسومین دوره مسابقات سراسری قرآن در بخش بانوان در بیانیه ای به بیان برخی نکات در مورد این دوره از مسابقات پرداخته اند. متن این بیانیه به این شرح است؛

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
امام رضا(ع): مَن لَم یَشکُرِ المُنعِمَ مِنَ المَخلوقینَ لَم یَشکُرِ اللّه عَزَّوَجَلَّ؛ هرکس در مقابل خوبی مردم تشکر نکند، از خدای عزوجل تشکر نکرده است. (عیون الاخبار الرضا علیه السلام، ج1، ص27، ح2)

شکر بی نهایت و سپاس بیکران خداوند متعال را که بار دیگر توفیق حضور در بزرگ ترین جشنواره قرآنی کشور را به ما عنایت فرمود.

منت خداوند منان را که در روزهای سخت گرفتاری و آزمون سخت بیماری در سراسر دنیا توفیق زانو زدن در محضر قرآن کریم و تجربه حضور در یک دوره متفاوت با تجربه ای جدید با عنوان چهل وسومین دوره مسابقات سراسری اوقاف را به ما عنایت فرمود. این دوره نیز مانند دوره های پیش و سال های گذشته سراسر تجربه و توکل بود و برایمان خاطره هایی به یادماندنی بر جای گذاشت، گرچه دیدار دوستان حاصل نشد، اما باز هم لحظاتی دلنشین از آن برایمان به یادگار ماند.

بیشتر بخوانید: غربالگری اولیه مسابقات قرآن اوقاف جدی تر شود رقابت های قرآنی بانوان از شیوه اجرا تا سطح تلاوت ها اعلام اسامی بانوان برگزیده مسابقات سراسری قرآن

ضمن تشکر فراوان و قدردانی از زحمات مدیران و مسئولان سازمان اوقاف، خصوصا استاد محترم جناب آقای قره شیخلو، رئیس محترم مرکز امور قرآنی اوقاف و استاد حاجی شریف و نیز معاون محترم مسابقات، تبلیغ و ترویج جناب آقای مجیدی مهر و همکاران گرانقدرشان.

از نکات مثبت این دوره می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- تشکیل گروه های سه نفره و دونفره در هیأت داوران با توجه به میزان امتیاز و اهمیت آن بخش که باعث بالا رفتن دقت در امتیاز دهی و کم شدن خطای داوری در آن قسمت ها گردید.
2 - توصیه به ثبت اشکالات و توصیه های فنی داوران در فرم های داوری جهت پاسخگویی دقیق تر به شرکت کنندگان.
3 - پاسخگویی و رسیدگی به موقع ناظر و رئیس هیات داوران به مراجعات و سؤالات شرکت کنندگان.
4- جو آرام، پر از انرژی و صمیمانه اتاق داوری که کمک شایانی به تمرکز و دقت در امر داوری داشت.
5 - نظم در برقراری ارتباط با استان ها و مدیریت زمان و حضور به موقع داوران و شرکت کنندگان در ساعت مقرر در محل مسابقات.
6 - افزایش خطوط قرعه ها که سبب آزمودن بهتر قدرت تلاوت و دانش لازم در شرکت کنندگان گردید.
7 - مدیریت شایسته استان ها در فراهم نمودن فضای مناسب اتاق مسابقه از لحاظ دکور، جایگاه و یکدست بودن سیستم صوتی و تلاش بی وقفه مسئولان اجرایی در مرکز قرآنی سازمان و مراکز استانی قابل تقدیر بود.
8 - ترکیب هیات داوران با حضور داوران جدید و شهرستانی متخصص و نیز قرار دادن داوران زبده و با تجربه در هر بخش از امتیازات آن محسوب می شد.
9 - حسن خلق رئیس هیات داوران و ناظر فنی مسابقات و ارتباط صمیمانه ایشان با تک تک اعضای هیات داوران.
10 - گرچه اسکان داوران و محل استقرار گروه داوری به دلیل شرایط کرونایی انتخاب شده بود، اما از جهت نزدیکی محل اسکان به سالن داوری و نیز نزدیکی به مرکز قرآنی و دوری از رفت و آمدهای بیهوده و قرار گرفتن در ترافیک و هدر رفتن زمان در این مورد بهترین گزینه بود.
11 - دوری داوران از شرکت کنندگان و جوسازی های هر ساله در فضای مسابقات، سبب تمرکز کامل هیات داوران بر امر داوری شد.
12 - تشکیل جلسه پیش از مسابقه و اعطای احکام داوری که در دهه گذشته مسابقات بی سابقه بوده است.
13- حضور مستمر مسئولان در بین داوران و رصد کیفیت داوری در طول مسابقات.
14- تشکیل جلسه پایانی جهت تقدیر از هیات داوران و گزارش اجمالی از روند مسابقات توسط ریاست محترم مرکز و پاسخ به سوالات فنی و اجرایی هیات داوران.
در پایان ضمن تبریک به همه منتخبان این دوره، برای همه شرکت کنندگان آرزوی سلامتی و موفقیت داریم.
با آرزوی سعادت و به روزی و توفیقات روزافزون برای همه خدمتگزاران

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
همزمان با هفته کتاب و با هدف تأمین نیاز کشور به خون سالم، پویش کتابخون با همکاری نهاد کتابخانه های عمومی و سازمان انتقال خون کشور راه اندازی شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، به مناسبت هفته کتاب و گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار و همچنین با توجه به نیاز مبرم به خون سالم و کاهش مراجعه داوطلبان اهدای خون در ماه های سرد سال، پویش کتابخون با همکاری نهاد کتابخانه های عمومی کشور و سازمان انتقال خون ایران راه اندازی شد.

پویش کتابخون همزمان با هفته کتاب در روزهای 24 لغایت 28 آبان ماه اجرا می شود.

علاقه مندان با شرکت در این پویش و مراجعه به مراکز اهدای خون طی هفته کتاب، علاوه بر مشارکت در این طرح خداپسندانه از کارت عضویت کتابخانه با پرداخت 50 درصد حق عضویت، دریافت خواهند کرد.

همچنین دارندگان کارت مستمر اهدای خون می توانند در این هفته به صورت رایگان عضو کتابخانه های عمومی شوند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، به مناسبت هفته کتاب و گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار و همچنین با توجه به نیاز مبرم به خون سالم و کاهش مراجعه داوطلبان اهدای خون در ماه های سرد سال، پویش کتابخون با همکاری نهاد کتابخانه های عمومی کشور و سازمان انتقال خون ایران راه اندازی شد.

پویش کتابخون همزمان با هفته کتاب در روزهای 24 لغایت 28 آبان ماه اجرا می شود.

علاقه مندان با شرکت در این پویش و مراجعه به مراکز اهدای خون طی هفته کتاب، علاوه بر مشارکت در این طرح خداپسندانه از کارت عضویت کتابخانه با پرداخت 50 درصد حق عضویت، دریافت خواهند کرد.

همچنین دارندگان کارت مستمر اهدای خون می توانند در این هفته به صورت رایگان عضو کتابخانه های عمومی شوند.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،
خبرگزاری کتاب ایران

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران

خبرگزاری آریا - بانک ملت و سازمان حج و زیارت با هدف افزایش سطح تعاملات، تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
به گزارش خبرگزاری آریا ، موضوع این تفاهمنامه که به امضای دکتر محمد بیگدلی مدیرعامل بانک ملت و علیرضا رشیدیان رییس سازمان حج و زیارت رسیده، همکاری در راستای ایفای مسوولیت اجتماعی با هدف گسترش کمی و کیفی خدمات رسانی به زائران اعلام شده است.
دکتر محمد بیگدلی، مدیرعامل بانک ملت در مراسم امضای این تفاهمنامه با قدردانی از دست اندرکاران انعقاد این تفاهمنامه اظهار داشت: سازمان حج و زیارت یک سازمان فرهنگی و معنوی است و ما خوشحالیم و خدا را شاکریم که به ما توفیق داده است که همچون گذشته بتوانیم به سازمان حج و زائران این سازمان خدمات ارائه کنیم.
وی با بیان این نکته که خدمات رسانی به زائران و یک سازمان معنوی، دینی و فرهنگی، یک توفیق الهی است که نصیب کارکنان بانک ملت شده است، اضافه کرد: بانک ملت به هیچ وجه در پی کسب منافع مادی در این تفاهمنامه نیست و تفاهنامه یادشده برای بانک عایدی مادی ندارد و خیر و برکت این همکاری مشترک، فراتر از هرگونه نفع مالی و مادی است.
مدیرعامل بانک ملت با اشاره به این که از سال های گذشته، خیر و برکت خدمات رسانی به زائران عمره و عتبات عالیات، نصیب این بانک شده است، افزود: برکت کارهای نیکوکارانه و خیر همیشه بانک ملت را پیشرو نگه داشته است.
وی با تاکید بر این نکته که بانک ملت با آغوش باز و علاقمندی تمام، تفاهمنامه همکاری با سازمان حج و زیارت را امضا می کند، اظهار امیدواری کرد که تفاهمنامه یادشده منشاء خیر و برکت برای دو مجموعه، مردم و به ویژه زائران باشد.
علیرضا رشیدیان، رییس سازمان حج و زیارت هم در سخنانی با قدردانی از همکاری دست اندرکاران بانک ملت با این سازمان در طول سال های گذشته، اظهار داشت: سازمان حج و زیارت یک سازمان غیرانتفاعی است که با اهداف فرهنگی تاسیس شده و در سال های گذشته، خدمات خوبی را به مردم ارائه و همواره سطح خدمات خود را ارتقا داده است.
وی با بیان این نکته که تعاملات بانک ملت و سازمان حج و زیارت همیشه به نفع زائران رقم خورده است، گفت: انعقاد این تفاهمنامه نیز یک گام بلند برای ارائه خدمات بهتر و با کمترین هزینه به زائران است.
رییس سازمان حج و زیارت با تاکید بر این نکته که انعقاد این تفاهمنامه به دلیل مشارکت در امور فرهنگی، برکات زیادی برای بانک ملت در پی خواهد داشت، اظهار امیدواری کرد که سازمان حچ و زیارت در سال های آینده که شرایط زیارت فراهم می شود بیش از پیش از خدمات و پشتیبانی بانک ملت بهره مند شود.
عباس جعفرلو معاون مدیرعامل در امور بانکداری شرکتی و تجاری نیز گزارش مختصری از همکاری های این بانک و سازمان حج و زیارت و تلاش های صورت گرفته برای انعقاد تفاهمنامه همکاری ارائه کرد.
در این مراسم مرتضی نجف عضو هیات مدیره، علی اکبر صابریان مدیر امور اداره کل دفتر مدیریت و روابط عمومی، مجتبی توکلی و اکبر یارمحمدی رییس و معاون اداره کل بانکداری شرکتی نیز حضور داشتند.

--

لینک خبر :‌ خبرگزاری آریا
سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر 28 بهمن تا 3 اسفند به دبیری حسن ریاحی برگزار می شود.

به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر؛ مرتضی امیری اسفندقه، بهداد بابایی، محمدرضا چراغعلی، احسان ذبیحی فر، امیرعباس ستایشگر، کارن کیهانی، محمدعلی مرآتی، امین هنرمند به همراه حسن ریاحی دبیر جشنواره به عنوان هیئت انتخاب گروه ها و آثار سی و ششمین دوره جشنواره موسیقی فجر معرفی شدند.

این هیئت طبق آیین نامه جشنواره موسیقی فجر، وظیفه انتخاب گروه های شرکت کننده و داوری آثار را بر عهده دارند.

فراخوان سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر در دو بخش رقابتی و غیررقابتی منتشر شده است و علاقه مندان به حضور در این رویداد می توانند بر اساس قوانین و مقررات ذکرشده در سایت جشنواره موسیقی فجر (www.fajrmusicfestival.com)، درخواست خود را ارائه کنند.

سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر 28 بهمن تا 3 اسفند به دبیری حسن ریاحی برگزار می شود.

مرتضی امیری اسفندقه

- شاعر و پژوهشگر حوزه ادبیات

- دبیر هنری ششمین جشنواره شعر انقلاب

-عضو هیئت علمی چهاردهمین جشنواره شعر فجر

-پژوهش ها: مکتوب شوق، نگاهی به نامه های بیدل دهلوی/سوانح اوقات، نگاهی به احوال و آثار بیدل دهلوی/

نسخه ی دل، نگاهی به رسائل نثر بیدل دهلوی همراه با گزیده ای از رساله ی نکات/ این شرح شرحه شرحه، تجلی و بررسی اجمالی رمضان در ادوار شعر پارسی

-وی جوایز متعددی در زمینه ادبیات و شعر به خود اختصاص داده است:

جایزه کتاب سال بابت چین کلاغ/جایزه قلم زرین، بابت کتاب سیاه مست سیه تاک/جایزه کتاب فصل بابت ورمشور

-مجموعه اشعار: "هیس گل ها خوابند"، "سیاه مست سایه تاک"، "نماشم"، "رستاخیز حرکات"، "ورمشور"، "دهلی ستاره بود و ....

بهداد بابایی

- دارای مدرک درجه ی یک هنری و کارشناسی زبان و ادبیات فارسی.

آموختن ساز سه تار را از هفت سالگی نزد دایی خود استاد پرویز مشکاتیان آغاز نمود و از محضر هنرمندانی چون محمد فیروزی، داریوش پیرنیاکان، زیدالله طلوعی بهره جست، او از سال 1373 به عنوان تک نواز به عضویت گروه عارف درآمد. بهداد بابایی در طی فعالیت های هنری خود با خوانندگانی چون محمدرضا شجریان، شهرام ناظری، ایرج بسطامی، حمیدرضا نوربخش، علیرضا افتخاری، علی جهاندار، حسام الدین سراج همکاری داشته و در آلبوم های متعدد به عنوان هم نواز و تک نواز همکاری و در بسیاری از کشورهای جهان اجرای برنامه داشته است.

محمدرضا چراغعلی

-آهنگساز و تنظیم کننده

-دانش آموخته رشته پزشکی دانشگاه شهید بهشتی

-عضو شورای موسیقی سازمان صدا و سیما

-عضو شورای موسیقی حوزه هنری

-سابقه 6 دوره داوری جشنواره موسیقی فجر

-مسئول موسیقی کانون ادبی زمستان

-آلبوم ها: "غریبه"، "عشق است..."، "دریایی ها"، "پر پرواز"، "صیاد"، "حامی"، "آخرین برگ"

احسان ذبیحی فر

- آهنگساز و نوازنده ی کمانچه و قیچک

- عضو هیئت علمی دانشکده ی موسیقی دانشگاه هنر تهران

- دانش آموخته ی هنرستان موسیقی و فارغ التحصیل دانشکده ی موسیقی دانشگاه هنر در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد

- نوازنده و سرپرست گروه "مهتاب" (گروه موسیقی ایرانی) و "چهارگان" (کوارتت زهی ایرانی)

آهنگساز و نوازنده در آلبوم های موسیقی ازجمله؛ "سایه روشن مهتاب"، "هیچ مگو"، "ابرو کمان، "چهارگان 1 و 2"، "آن روزها" و همکاری در پروژه ها و آلبوم هایی ازجمله؛ "شوق نامه"، "سرخانه"، "رهاوی"

امیرعباس ستایشگر

-کارشناس موسیقی دانشگاه سوره تهران

-دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه خوارزمی

-مدرس هنرستان موسیقی پسران

-عضو پیوسته کانون پژوهشگران خانه موسیقی

-دبیر بخش نسلی دیگر (دوره های 28، 29، 30) و دبیر بخش پژوهش (دوره های 32 و 33) جشنواره موسیقی فجر

-مدیرمسئول موسسه هنر موسیقی

-آهنگساز و نوازنده سه تار:

از آثار: "قدر یار"، "همنشین دیرینه"، "تا نفس باقی است"، "شب آیینه های نور"، "روایت ابوعطا"، "در جان سرگردان من"

کارن کیهانی

- کارشناس ارشد آهنگسازی از دانشگاه هنر

- مدرس گروه آهنگسازی دانشگاه هنر، مدرس هنرستان های موسیقی دختران و پسران تهران

- عضو پیوسته ی کانون آهنگسازان خانه موسیقی

- سابقه ی همکاری با آنسامبل هایی چون ماتکا (سوییس)، دیورتیمنتو (ایتالیا) و موزیک فابریک (آلمان) و حضور در فستیوال های معتبر جهانی مانند بینال ونیز و ماتا نیویورک

- انتشار آلبوم های "همان یک شرار و هیچ” (آثار مجلسی)، "باغِ بی برگی” (آثار مجلسی)، "مُدز (منتخب آثار انجمن آهنگسازان آمریکا)، "جهان های ممکن”، "منظومه ی شب” (پیانو هوشیار خیام).

محمدعلی مرآتی

-دکتری اتنوموزیکولوژی از دانشگاه پاریس 10 نانتر

-کارشناس ارشد موزیکولوژی دانشگاه اکس مارسی

-مدرس دانشکده موسیقی دانشگاه هنر تهران

-عضو کارگروه هنر شورای بررسی متون پژوهشگاه علوم انسانی

-عضو شورای فرارشته ای علوم انسانی صندوق حمایت از پژوهشگران کل کشور

-عضو کارگروه شورای واژه گزینی موسیقی فرهنگستان هنر

-عضو کانون آهنگسازان خانه موسیقی و نوازنده کمانچه

-عضو هیئت علمی سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی

-عضو کمیته تخصصی موسیقی نواحی ایران (شورای ارزشیابی هنرمندان) وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

امین هنرمند

- دانشیار دانشگاه تهران

- دکتری و فوق لیسانس آهنگسازی (دانشگاه تورنتو)

- لیسانس نوازندگی پیانو (دانشگاه تهران)

- برنده بیش از 8 جایزه و فراخوان ملی و بین المللی در آهنگسازی

- تألیف کتب زبان تخصصی موسیقی، مقدمه ای بر آنالیز موسیقی آتنال و مقدمه ای بر تحلیل موسیقی آلفرد شنیتکه

- تألیف مقاله های متعدد ازجمله انبوهه ها و شبه انبوهه ها: مطالعه دودکافونی در موسیقی شنیتکه (انتشارات دانشگاه آکسفورد، میوزیک تیوری سپکترام)

- آثار منتشرشده: "شکوه های بی کلام"، "از یادت نمی کاهم" "گفتاگوی"، "دیروز تا امروز"، "اِلِکترانیک مَستِرز"

- آهنگسازی برای بیش از 15 اثر سینمایی، تلویزیونی و مستقل.

- عضویت در فرهنگستان ادب و زبان فارسی، مرکز موسیقی کانادا، انجمن آهنگسازان فیلم کانادا و داوری جشنواره فجر، دوسالانه پژمان، مسابقه خانه موسیقی، مسابقه آهنگسازی دوئت و جشنواره صبا.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
محمد دشت گلی، مدیر تماشاخانه شهرزاد، با اشاره به ورشکستگی سالن های خصوصی تئاتر، با طرح این پرسش که بودجه مصوب اداره کل هنرهای نمایشی برای تولید و اجرا در سال 99 کجا خرج شده است، خواستار اختصاص این پول برای جبران زیانِ بخشِ خصوصی و کمک به هنرمندان در دوران کرونایی شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۶ سایت های دیگر : امروز نیوز قدس آنلاین شعار سال

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، در 9 ماهی که با کرونا پشت سر گذاشته ایم، از میان حوزه های مختلف هنری، سالن های خصوصی تئاتر، بدترین شرایط را داشته اند، تا جایی که اینک در آستانه تعطیلی قرار گرفته اند. اگر ظرفیت این سالن ها که بیشترشان در مکان ها اجاره ای برپا شده اند از بین برود، در دوران پسا کرونا، دیگر از شب های گرم تئاتری تهران خبری نخواهد بود.

محمد دشت گلی ، مدیر تماشاخانه شهرزاد ، درباره روزهای پُر رونق این مجموعه می گوید: تا پیش ار کرونا، ما با داشتن سه سالن و بیش از 700 صندلی، هر شب شاهد اجرای شش تا هشت سانس اجرا بودیم که به طور میانگین، 1500 بلیت می فروختیم. به همراه دیگر سالن های خصوصی، بار اصلی تئاتر را به دوش می کشیدم که آمارش، مایه فخرفروشی و مباهات اداره کل هنرهای نمایشی و وزارت ارشاد بود و بارها در بوق و کرنا کردند که در تهران، بین 100 تا 150 نمایش هر شب روی صحنه می رود.

او ادامه می دهد: تماشاخانه شهرزاد، الان ماهی 400 میلیون تومان هزینه اجاره، قبوض، پرسنل و ... دارد. یعنی در 9 ماه گذشته، ما 3 میلیارد و 600 میلیون تومان زیان قطعی داشته ایم. ولی اداره کل هنرهای نمایشی در این مدت، تنها 40 میلیون تومان کمک کرده؛ یعنی حدود یک درصد از زیان ما را پوشش داده است که بیشتر به شوخی می ماند.

مدیر تماشاخانه شهرزاد، در ادامه چند سوال طرح می کند و می پرسد: وزارت ارشادی که همیشه به تعداد اجراهای تئاتر در تهران می بالید، الان کجاست؟ چه کمکی به تماشاخانه های خصوصی کرده است؟ اگر الان به کمک این بسترسازی که بخش خصوصی کرده است، نیاید، کِی می خواهد بیاید؟

او برای تسکین و مرهم زخم های سالن های خصوصی تئاتر پیشنهاد می دهد: بودجه برای تولید آثار تئاتری، در سال 99 دست کم 30 میلیارد تومان است. با توجه به تعطیلی اجراها، این بودجه، باید برای جبران هزینه های بخش خصوصی و هنرمندان بیکار شده صرف شود تا خانواده تئاتر بتواند به سلامت از تخت بیماری بلند شود.

دشت گلی در پایان تاکید می کند: واقعا این بودجه چه شده است؟ مدیران ارشاد و معاونت هنری باید دست به انتخاب بزنند و بودجه را به سمتی بفرستند که نیاز بیشتری دارد. مطمئن باشید اگر از اعتبارات درست استفاده شود، از محل صرفه جویی ها، می توان مرهمی برای زخم سالن های خصوصی یافت.

مشروح این گزارش را بخوانید.

5757

کد خبر 1454514

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
مدیر مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اشاره به تعطیلی فیزیکی سالن های این مرکز، تصریح کرد: وضعیت و شرایط هنرمندان تئاتر کودک و نوجوان نگران کننده است.

امیر مشهدی عباس مدیر مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان درباره وضعیت فعالیت های نمایشی این مرکز با توجه به محدودیت های کرونایی تعیین شده، به خبرنگار مهر گفت: فعالیت های فیزیکی مرکز نظیر تمرین و اجرای تئاتر تعطیل است ولی فعالیت ها در فضای مجازی ادامه دارد و هر روز هم بیشتر می شود. ما برنامه نمایش نما را داشتیم که طی آن مخاطبان امکان تماشای فیلم تئاترها را داشتند. قصد داریم بخش فیلم های سینمایی کانون و همچنین موسیقی کودک و نوجوان را هم اضافه کنیم.

وی با اشاره به معلوم نبودن زمان بازگشایی مجدد سالن های تئاتر کانون به دلیل شرایط کرونایی و محدودیت های تعیین شده، تصریح کرد: بزرگترین نگرانی ما گروه های تئاتر کودک و نوجوان هستند زیرا اشتغال در این شرایط برایشان بسیار سخت شده است. این گروه ها در شرایط مالی بسیار بدی به سر می برند.

مشهدی عباس با بیان اینکه مراکز و نهادهایی که می توانند باید برای هنرمندان تئاتر کودک و نوجوان کاری بکنند، یادآورشد : خانه هنرمندان و صندوق اعتباری هنر به فکر این گروه از هنرمندان باشد زیرا در این شرایط هیچ کاری برایشان وجود ندارد؛ نه می توانند نمایش اجرا کنند، نه می توانند با مدارس تعامل داشته باشند و نه می توانند اجرای آنلاین داشته باشند.

وی ادامه داد: کانون به دلیل اینکه خود درآمدزا بوده و هزینه ها را از این طریق تأمین می کرده در شرایط فعلی با مشکلات مالی مواجه است اما با این حال در حد کمک هزینه از گروه های تئاتر کودک و نوجوان حمایت کرده اما این پاسخگو نیست و باید مراکز و سازمان های دیگر به کمک و حمایت از هنرمندان تئاتر کودک و نوجوان بپردازند.

مدیر مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون در پایان سخنان خود تأکید کرد: مغازه دار، فروشنده و تولیدکننده در نهایت فضایی برای عرضه محصول خود دارند و با وجود پایین آمدن درآمدها بالاخره کسب درآمد می کنند اما هنرمندان تئاتر کودک و نوجوان هیچ درآمد ندارند و مجبور به کارهایی هستند که دور از شأن شأن هست البته اگر کاری برای انجام دادن پیدا شود.

کد خبر 5072811

فریبرز دارایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۶

به گزارش ایکنا به نقل از رادیو گفت و گو، نیکنام حسینی پور با حضور در استودیوی پخش زنده برنامه تقاطع فرهنگ رادیو گفت وگو، هنرمندان کشورمان را معادن طلایی دانست که نظام باید با هنرمندی هنر این عزیزان را استخراج کند.

وی لزوم تکریم این عزیزان را یادآور شد و افزود: مهم ترین نکته که باید رعایت شود، حفظ کرامت این بزرگان است؛ لذا قبل از تجلیل حفظ کرامت این هنرمندان برای ما مهم است.

حسینی پور با اشاره به مبالغ ناچیزی که از سوی خانه هنرمندان و برخی دیگر از نهادها به بازیگران پیشکسوت اعطا می شود، تصریح کرد: ما ظرف دو هفته اخیر تلاش کردیم جلساتی با نهادهای مختلف بگذاریم تا سطوح مختلف هنری را وارد این عرصه کنیم و هنرمندان پیشکسوت را مجدد فعال سازیم.

وی با بیان این که بسیاری از هنرمندان پیشکسوت قادر به انجام کارهای اداری خود نیستند، از طرحی که به نیابت از این هنرمندان اقدامات اداری را پیگیری می کند خبر داد و ابراز کرد: این عزیزان خاصه در شرایط کرونا نباید از منزل خارج شوند و لذا در پی دستیابی به زیر ساخت هایی هستیم تا این مهم تحقق یابد.

حسینی پور گفت: هنرمندانی که به هر طریق عضو موسسه ما نیستند باید از خدمات بهره گیرند، هرچند محدودیت هایی در موسسه هنرمندان پیشکسوت برای عضو گیری داریم ولی این محدودیت، رافع تکلیف ما در خصوص سایر هنرمندان نیست.

مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت در بخشی دیگر از مصاحبه با رادیو گفت وگو از مسئولیت اجتماعی در کنار الزامات سازمانی سخن گفت و ادامه داد: سعی داریم در دوره ای که به اصحاب فرهنگ و هنر خدمت می کنیم، فعالیتی گسترده تر را پیگیری کنیم.

حسینی پور اضافه کرد: در حال حاضر بسته های مادی به هنرمندان پرداخت می شود و نگاه وزیر فرهنگ و ارشاد نیز ناظر بر حفظ کرامت انسانی هنرمندان پیشکسوت است.

وی تاکید کرد: بر اساس گفت و گویی که با مدیرعامل صندوق هنر داشتیم، قرار شد بالاترین بیمه هنری به هنرمندان پیشکسوت درجه یک اعطا شود و بودجه آن نیز توسط موسسه تامین خواهد شد.

منابع خبرگزاری ایکنا

1399 تمامی حقوق سایت متعلق به صدای جمهوری اسلامی ایران است

لینک خبر :‌ رادیو گفت و گو
محدودیت هایی کرونایی از ابتدای آذر با شدت بیشتری نسبت به قبل و طی 2 هفته اجرا خواهد شد و این در حالی است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تکلیف هنرمندان تئاتر در این باره را روشن نمی کند.

به گزارش خبرنگار مهر ، همه از تعطیلی 2 هفته ای بسیاری از مشاغل در سطح پایتخت و شهرهای بزرگ مواجه با وضعیت قرمز کرونایی صحبت می کنند و در تلویزیون از سوی رئیس دولت دوازدهم و ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام می شود که از اول آذر محدودیت های شدیدتری در 24 مرکز استان های کشور از جمله تهران لحاظ خواهد شد که با تعطیلی تمامی مشاغل گروه های 2، 3 و 4 به مدت 2 هفته همراه خواهد بود.

با وجود این وضعیت هنوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل هنرهای نمایشی درباره شرایط فعالیت هنرمندان تئاتر هیچ اظهارنظری نکرده اند و مشخص نیست که این سکوت به چه منظور است.

پیش از این و با تعیین محدودیت های جدید مبنی بر اینکه فعالیت های تئاتری باید تا قبل از ساعت 18 انجام شود، هیچکدام از مدیران و مسئولان تصمیم گیرنده و در رأس آنها وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، هیچ اقدام مشخصی در خصوص روشن شدن وضعیت فعالیت گروه های نمایشی نکردند تا اینکه این محدودیت ها به فصل تعطیل کامل همه فعالیت ها متصل شد!

حال با وجود تعیین محدودیت های جدید، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تکلیف فعالیت هنرمندان تئاتر را معلوم نمی کند و همه هنرمندان را در برزخی که گویا خود نیز در آن گرفتار شده، نگه داشته است.

مشخص نیست سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید محمد مجتبی حسینی معاون هنری وزیر ارشاد، قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی و نیز دیگر مدیران زیرمجموعه های تئاتر دولتی از چه موضوعی در هراسند که نمی توانند نه مخالفت خود را نسبت به برخی تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کنند و نه می توانند اعلام کنند که تئاتر در شرایط فعلی تا مدتی تعطیل خواهد بود. هراسی که آن ها را از پاسخگویی ساده به پیگیری مکرر اصحاب رسانه بازداشته است!

عجیب است که ستاد ملی مقابله با کرونا وضعیت فعالیت تمامی صنوف را مشخص کرده اما برای صنوف هنری از جمله تئاتر، هیچ ابلاغ مشخصی را ارائه نداده است! عجیب است که ستاد ملی مقابله با کرونا وضعیت فعالیت تمامی صنوف را مشخص کرده اما برای صنوف هنری از جمله تئاتر، هیچ ابلاغ مشخصی را ارائه نداده است. شاید دلیل این امر ناتوانی برقراری ارتباط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیران و مسئولان تصمیم گیرنده این وزارتخانه با ستاد ملی مقابله با کرونا و روشن کردن تکلیف هنرمندان تئاتر است.

گروه های تئاتری مدام در وضعیت تمرین کردن یا نکردن، اجرا رفتن یا نرفتن قرار گرفته اند و این روند فرسایشی وضعیت فکری و روانی آنها را مختل کرده است و گویی تبدیل به توپ پینگ پنگی سرگردان در میانه بی کفایتی تصمیم گیرندگان در رفت و برگشتند!

گویا بهتر است مدیران و مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عناوین دولتی خود بسنده کنند و تصمیم گیری درباره ساده ترین امور و مشخص کردن وضعیت هنرمندان تئاتر را به اشخاص و افراد دیگری بسپارند که جسارت انجام این امور پیش پا افتاده را داشته باشند.

این بی تدبیری و انفعال مدیران و مسئولان ارشاد باعث شده تا تنها 4 روز مانده به پایان آبان و آغاز آذر و شروع محدودیت های جدید کرونایی، هنرمندان تئاتر از ادامه یا تعطیلی فعالیت خود بی خبر باشند و مدام در انتظار اعلام وضعیت از سوی وزارت ارشاد بماند.

بهتر است در شرایطی که وزارت ارشاد به عنوان متولی تئاتر از حمایت هنرمندان تئاتر عاجز مانده، در انجام وظایف ساده خود جسارت لازم را داشته باشد.

کد خبر 5072973

فریبرز دارایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ضروری است در جست و جوی راه هایی باشیم که می تواند موجب منزلت و بزرگی جایگاه کتاب شود.

به گزارش هنرآنلاین ، محسن جوادی در گفت وگو با ستاد خبری بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به اهمیت هفته کتاب و فعالیت ها و برنامه های موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در این هفته، اظهار داشت: کتاب سرمایه تمدن اسلامی و ایرانی ما است و تمدن ما با کتاب شناخته می شود. اگر در جایی از تاریخ به بزرگی از ما یاد می شود با کتاب بوده است و اگر بار دیگر بخواهیم آن بزرگی و جایگاه را داشته باشیم، باید کتاب را با توجه بیشتر به آن و برگزاری چنین برنامه هایی رونق بدهیم.

معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، تصریح کرد: در این زمینه ضروری است در جست و جوی راه هایی باشیم که می تواند موجب منزلت و بزرگی جایگاه کتاب شود و این مهم می تواند از طریق ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی، اعتلای نقش کتاب در جامعه و احترام به مولفان و نویسندگان کتاب، به دست آید. با یافتن چنین راه هایی می توانیم شکوه تاریخی کتاب در ایران را احیا کنیم.

او افزود: همچنین لازم است کتاب در سیستم آموزشی و اداری ما جایگاه مناسبی پیدا کند و به آن احترام گذاشته شود. وقتی یک مدیری کتاب بخواند به طور قطع کارمندان او هم کتاب می خوانند. وقتی در یک سیستم اداری به کتاب ارزش و بها داده شود این بها و ارزش از سوی بقیه کارکنان آن مجموعه هم صورت می گیرد. در خانواده ها هم به همین صورت است و پدر خانواده می تواند نقش مهمی در علاقه مندی اعضای خانواده به کتاب و مطالعه آن داشته باشد.

جوادی با بیان این که گام اول برای رونق بخشی به حوزه کتاب باید توسط کسانی برداشته شود که علاقه مند به ترویج کتاب هستند، گفت: با چنین کارهایی می توانیم به حوزه کتاب و کتابخوانی رونق ببخشیم و شاهد جایگاه بهتری برای کتاب باشیم.

بیست وهشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار "دانایی؛ مانایی" تا 30 آبان ماه ادامه دارد.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
به گفته مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، دو طبقه از سرای اهل قلم به استارت آپ ها و فعالان این حوزه اختصاص داده شده است و به زودی شاهد فعالیت استارتاپ ها در این موسسه خواهیم بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۶

نشست نقش استارت آپ های حوزه کتاب در ارتقای صنعت نشر دوشنبه بیست وششم آبان ماه همزمان با سومین روز از بیست وهشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران به صورت مجازی از سوی پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات برگزار شد.

در این نشست، ایوب دهقانکار، دبیر هفته کتاب و مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران؛ بهروز رسولی، دانش آموخته علم اطلاعات و دانش شناسی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران؛ داریوش مطلبی، معاون پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات و مهدی علیپور حافظی، استادیار دانشگاه علامه طباطبایی حضور داشتند.

استارت آپ با مبنای علمی بهتر به فعالیت خود ادامه می دهد
دهقانکار با اعلام اینکه در جایگاه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از راه اندازی استارت آپ ها حمایت می کند، گفت: در این زمینه باید بررسی های لازم انجام شود تا مشخص شود کدام اقدامات را می توان به عنوان استارت آپ قبول کرد و کدام اقدامات شرایط لازم را ندارد. به نظرم مهم ترین شاخصه اصلی برای اینکه کسب و کاری استارت آپ محسوب شود، تبدیل شدن به صنعت مستقل، درآمدزا بودن و دانش بنیان بودن آن است.

او افزود: صاحبان ایده استارت آپی باید بدانند که علوم تجربی در آن زمینه چه می گوید، در گذشته چه گفته شده است و امروز چه گفته می شود. وقتی استارت آپ مبنای علمی داشته باشد بهتر می تواند به فعالیت خود ادامه دهد. همچنین به عنوان صاحب ایده استارت آپی باید بدانیم که رواج این ایده به دلیل رواج سهولت دسترسی در مقایسه با کتاب فیزیکی نیست، البته این مساله مطرح است. اگر هدف از کتاب خواندن را افزایش آگاهی بدانیم، افزایش آگاهی از طریق دریافت اطلاعات صورت می گیرد. دانشمندان علوم شناختی درباره سبک یادگیری افراد مختلف تفاوت قائل هستند. به نظرم ضرورت دارد که جوانانی که وارد حوزه استارت آپ های کتاب و نشر می شوند، درباره کتاب هایی که در این زمنیه نوشته شده است، اطلاعات به دست بیاورند. بنابراین دانش بنیان بودن فرض و ایده اساسی برای راه اندازی استارت آپ است.

دهقانکار با اعلام اینکه موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، در طی تفاهم نامه با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دو طبقه از ساختمان سرای اهل قلم –طبقه سوم و چهارم- را به استارت آپ های فرهنگی اختصاص داده اند، بیان کرد: با چندین شتاب دهنده در این حوزه جلساتی داشتیم و در کمتر از دو یا سه هفته آینده شتابدهنده به صورت عملیاتی مستقر خواهدشد تا این طبقات تبدیل به پاتوق استارت آپ ها شود.
دبیر هفته کتاب از تمام استارتاپ های فرهنگی که در حوزه کتاب و نشر فعالیت می کنند برای رجوع به این ساختمان دعوت کرد.

استارت آپ به رشد بهینه صنعت کمک می کند
مطلبی با اشاره به اینکه بحث استارت آپ ها همیشه در حوزه نشر مطرح بوده و منجر به سرمایه گذاری در این بخش شده است، گفت: اهمیت این مساله به اهمیت کتاب و صنعت نشر باز می گردد. در سال ها و دهه های گذشته، کتاب مهم ترین کالای فرهنگی مورد توجه سیاستگذاران بود، به همین دلیل سرمایه گذاری های مختلفی در این حوزه اتفاق افتاده است.

در ادامه، علیپور در ارائه تعریفی از استارتاپ حوزه کتاب و نشر، با اشاره به اینکه این حوزه با دایره وسیعی از مخاطبان در ارتباط است، بیان کرد: خیلی از افراد به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این حوزه حضور دارند. استارت آپ ها، اضافه کردن نوآوری به بخشی از یک صنعت است تا آن نوآوری بتواند مسائل آن حوزه را حل کند. امروزه مفهوم استارت آپ با مفهوم فناوری ارتباط نزدیکی دارد. این نوآوری به رشد بهینه صنعت کمک می کند و فعالان آن، عمدتا در حوزه هایی وارد می شوند که بتوانند اثرگذار باشند و منبع درآمدی هم از عرصه خود کسب کنند. باید توجه داشت که یک استارت آپ الزاما نباید محصولی را ارائه کند.

او با اشاره به اینکه استارت آپ های حوزه نشر نیازمند تخصص هستند، ادامه داد: تخصص های مختلفی از حوزه های مربوط به کسب و کار، استفاده از دانش تخصصی، مارکتینگ و ... در این بخش فعال هستند. یکی از ابهام های استارت آپ در حوزه نشر همین مساله است، چراکه افراد در یک حوزه تخصص دارند و می توانند به خوبی در آن فعالیت کنند، اما ابهامات درباره مسائلی که درباره آن آگاهی ندارند، آنها را با مشکلاتی مواجه می کند.

به گفته این استادیار دانشگاه علامه طباطبایی استارت آپ های حوزه نشر در مقایسه با سایر استارت آپ ها دامنه فعالیت کوچکتری دارند. او افزود: کوچکی فعالیت استارت آپ های حوزه نشر، باعث محدودیت درآمدزایی آنها می شود. از دیگر مشکلات این حوزه، نبود امکان بهره برداری از تمام تخصص هایی است که در شکل گیری و رشد استارت آپ نقش داشته اند.

نخستین استارت آپ ها در حوزه نشر شکل گرفتند
سخنران بعدی نشست رسولی بود. او شکل گیری استارت آپ ها را در نتیجه ابداع و کارآفرینی دانست که موجب پیداشدن راه حل های جدید برای مشکلات خواهد شد و گفت: ریشه واژه استارت آپ به سال 2000 باز می گردد که اینترنت و کمپانی های دات کام شکل گرفت و گسترش یافت، بنابراین استارت آپ به نوعی وابسته به تکنولوژی است و در اینترنت ریشه دارد.

او در توضیح استارت آپ های حوزه نشر بیان کرد: استارتاپ های حوزه کتاب و نشر به شکل گیری ایده، ویراستاری، تولید کتاب در چاپخانه یا ای.بوک، تهیه و تدوین، توزیع، تبلیغ و بازاریابی کتاب و هر چیزی از خلق ایده تا استفاده از کتاب گفته می شود.
به گفته رسولی تمام ایده های نوآورانه ای که برای حل مشکلات صنعت نشر می تواند اتفاق بیفتد زیر مجموعه استارتاپ است. او ادامه داد: یکی از نخستین استارت آپ هایی که شکل گرفت، مربوط به شرکت آمازون می شود که برای حل چالش ارسال و دریافت کتاب آغاز به کار کرد. یعنی می توان شروع کار استارت آپ ها را در حوزه کتاب و نشر دانست.

استارت آپ ها می توانند وابسته به اینترنت نباشند
مطلبی با اشاره به اینکه تولید و استفاده از استارت آپ ها در ایران به سال های ابتدایی دهه 80 باز می گردد، گفت: استارت آپ ها خصوصیاتی دارند که شکل گیری و فعالیت آن ها همواره با ترس و ریسک بالایی همراه است. استارت آپ ها معمولا مبتنی بر فناوری روز هستند اما می توانند وابسته به اینترنت نباشند.

در ایران در حوزه نشر 150 استارت آپ داریم
علیپور درباره وضعیت استارت آپ های حوزه کتاب در ایران با تاکید بر اینکه باید توجه داشت که استارت آپ ها همیشه استارت آپ باقی نمی مانند، گفت: استارت آپ در محدوده زمانی پنج سال نخست با این نام شناخته می شود، پس از آن تبدیل می شود به شرکتی که می تواند از پس هزینه های خود برآید. همچنین باید توجه داشت که از هر 100 استارت آپ، 90 تا با شکست مواجه می شوند. استارت آپ ها در بخشی از فرآیند تولید با هزینه های اندکی شکل می گیرند و وارد کسب و کار می شوند و اگر کسب و کار این ایده ها را قبول داشته باشد، استارتاپ می تواند در آن حوزه رشد کند و این منوط به سودآور بودن استارت آپ در آن حوزه است.

به گفته علیپور در ایران در حوزه نشر کتاب 150 استارت آپ وجود دارد، او ادامه داد: در بررسی اولیه این استارت آپ ها متوجه شدیم که تعدادی از آن ها رو به افول هستند و به تدریج از عرصه حذف می شوند. بزرگترین حوزه فعالیت استارت آپ ها در زمینه نشر، در حوزه فروش و توزیع الکترونیک است. دومین دسته یعنی حدود 50 تا 55 استارت آپ در حوزه کتاب های الکترونیک فعالیت می کنند. تعدادی از استارت آپ ها کتاب را به کتاب صوتی تبدیل می کنند و فایل صوتی کتاب را در دسترس افراد قرار می دهند و تعداد محدودی در شبکه های اجتماعی برای دسترس پذیرکردن کتاب ها فعال شده اند.

او ادامه داد: استارت آپ های حوزه کتاب وابستگی زیادی به فناوری های ارتباطی دارند و این نشان دهنده عرصه فعالیت این استارت آپ ها است که مخاطبان 10 تا سه میلیون نفری دارند. تعداد مراجعین و مشتریان استارت آپ ها این هشدار را به ما می دهد که فعالیت آن ها در محدوده معینی باقی مانده و بزرگ نشده است.

رسولی با اشاره به اینکه فعالیت استارت آپ ها ذاتی چابک دارد که باید در بخش خصوصی انجام شود، گفت: در ایران بسیاری از اقدامات دولتی بسیار زمان بر است به همین دلیل اکثر استارت آپ ها در حوزه خصوصی فعالیت می کنند. از طرفی در ایران بحث قوانین مطرح است که هنوز در این حوزه تکمیل نشده است. همچنین اکثرا صاحبان کسب وکار در ایران به دنبال حل مشکلات کاربران نیستند و بیشتر به منظور کسب درآمد فعالیت می کنند.

همه بخش ها باید با هم هم افزایی داشته باشند
دهقانکار در جمع بندی این نشست با تاکید به واژه هم افزایی گفت: در قدم نخست باید هم افزایی میان بخش های دولتی انجام شود. سپس از بخش های خصوصی انتظار می روند که هم افزایی داشته باشند. هم افزایی این دو بخش شرط لازم است اما کافی نیست. چیزی که منجر به کسب خروجی نهایی خواهدشد هم افزایی بخش دولتی و خصوصی است و این دو بخش هم باید با هم هم افزایی داشته باشند. موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران باید این مهم را انجام دهد.

نشست نقش استارت آپ های حوزه کتاب در ارتقای صنعت نشر دوشنبه بیست وششم آبان ماه همزمان با سومین روز از بیست وهشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران به صورت مجازی از سوی پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات برگزار شد.

در این نشست، ایوب دهقانکار، دبیر هفته کتاب و مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران؛ بهروز رسولی، دانش آموخته علم اطلاعات و دانش شناسی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران؛ داریوش مطلبی، معاون پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات و مهدی علیپور حافظی، استادیار دانشگاه علامه طباطبایی حضور داشتند.

استارت آپ با مبنای علمی بهتر به فعالیت خود ادامه می دهد
دهقانکار با اعلام اینکه در جایگاه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از راه اندازی استارت آپ ها حمایت می کند، گفت: در این زمینه باید بررسی های لازم انجام شود تا مشخص شود کدام اقدامات را می توان به عنوان استارت آپ قبول کرد و کدام اقدامات شرایط لازم را ندارد. به نظرم مهم ترین شاخصه اصلی برای اینکه کسب و کاری استارت آپ محسوب شود، تبدیل شدن به صنعت مستقل، درآمدزا بودن و دانش بنیان بودن آن است.

او افزود: صاحبان ایده استارت آپی باید بدانند که علوم تجربی در آن زمینه چه می گوید، در گذشته چه گفته شده است و امروز چه گفته می شود. وقتی استارت آپ مبنای علمی داشته باشد بهتر می تواند به فعالیت خود ادامه دهد. همچنین به عنوان صاحب ایده استارت آپی باید بدانیم که رواج این ایده به دلیل رواج سهولت دسترسی در مقایسه با کتاب فیزیکی نیست، البته این مساله مطرح است. اگر هدف از کتاب خواندن را افزایش آگاهی بدانیم، افزایش آگاهی از طریق دریافت اطلاعات صورت می گیرد. دانشمندان علوم شناختی درباره سبک یادگیری افراد مختلف تفاوت قائل هستند. به نظرم ضرورت دارد که جوانانی که وارد حوزه استارت آپ های کتاب و نشر می شوند، درباره کتاب هایی که در این زمنیه نوشته شده است، اطلاعات به دست بیاورند. بنابراین دانش بنیان بودن فرض و ایده اساسی برای راه اندازی استارت آپ است.

دهقانکار با اعلام اینکه موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، در طی تفاهم نامه با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دو طبقه از ساختمان سرای اهل قلم –طبقه سوم و چهارم- را به استارت آپ های فرهنگی اختصاص داده اند، بیان کرد: با چندین شتاب دهنده در این حوزه جلساتی داشتیم و در کمتر از دو یا سه هفته آینده شتابدهنده به صورت عملیاتی مستقر خواهدشد تا این طبقات تبدیل به پاتوق استارت آپ ها شود.
دبیر هفته کتاب از تمام استارتاپ های فرهنگی که در حوزه کتاب و نشر فعالیت می کنند برای رجوع به این ساختمان دعوت کرد.

استارت آپ به رشد بهینه صنعت کمک می کند
مطلبی با اشاره به اینکه بحث استارت آپ ها همیشه در حوزه نشر مطرح بوده و منجر به سرمایه گذاری در این بخش شده است، گفت: اهمیت این مساله به اهمیت کتاب و صنعت نشر باز می گردد. در سال ها و دهه های گذشته، کتاب مهم ترین کالای فرهنگی مورد توجه سیاستگذاران بود، به همین دلیل سرمایه گذاری های مختلفی در این حوزه اتفاق افتاده است.

در ادامه، علیپور در ارائه تعریفی از استارتاپ حوزه کتاب و نشر، با اشاره به اینکه این حوزه با دایره وسیعی از مخاطبان در ارتباط است، بیان کرد: خیلی از افراد به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این حوزه حضور دارند. استارت آپ ها، اضافه کردن نوآوری به بخشی از یک صنعت است تا آن نوآوری بتواند مسائل آن حوزه را حل کند. امروزه مفهوم استارت آپ با مفهوم فناوری ارتباط نزدیکی دارد. این نوآوری به رشد بهینه صنعت کمک می کند و فعالان آن، عمدتا در حوزه هایی وارد می شوند که بتوانند اثرگذار باشند و منبع درآمدی هم از عرصه خود کسب کنند. باید توجه داشت که یک استارت آپ الزاما نباید محصولی را ارائه کند.

او با اشاره به اینکه استارت آپ های حوزه نشر نیازمند تخصص هستند، ادامه داد: تخصص های مختلفی از حوزه های مربوط به کسب و کار، استفاده از دانش تخصصی، مارکتینگ و ... در این بخش فعال هستند. یکی از ابهام های استارت آپ در حوزه نشر همین مساله است، چراکه افراد در یک حوزه تخصص دارند و می توانند به خوبی در آن فعالیت کنند، اما ابهامات درباره مسائلی که درباره آن آگاهی ندارند، آنها را با مشکلاتی مواجه می کند.

به گفته این استادیار دانشگاه علامه طباطبایی استارت آپ های حوزه نشر در مقایسه با سایر استارت آپ ها دامنه فعالیت کوچکتری دارند. او افزود: کوچکی فعالیت استارت آپ های حوزه نشر، باعث محدودیت درآمدزایی آنها می شود. از دیگر مشکلات این حوزه، نبود امکان بهره برداری از تمام تخصص هایی است که در شکل گیری و رشد استارت آپ نقش داشته اند.

نخستین استارت آپ ها در حوزه نشر شکل گرفتند
سخنران بعدی نشست رسولی بود. او شکل گیری استارت آپ ها را در نتیجه ابداع و کارآفرینی دانست که موجب پیداشدن راه حل های جدید برای مشکلات خواهد شد و گفت: ریشه واژه استارت آپ به سال 2000 باز می گردد که اینترنت و کمپانی های دات کام شکل گرفت و گسترش یافت، بنابراین استارت آپ به نوعی وابسته به تکنولوژی است و در اینترنت ریشه دارد.

او در توضیح استارت آپ های حوزه نشر بیان کرد: استارتاپ های حوزه کتاب و نشر به شکل گیری ایده، ویراستاری، تولید کتاب در چاپخانه یا ای.بوک، تهیه و تدوین، توزیع، تبلیغ و بازاریابی کتاب و هر چیزی از خلق ایده تا استفاده از کتاب گفته می شود.
به گفته رسولی تمام ایده های نوآورانه ای که برای حل مشکلات صنعت نشر می تواند اتفاق بیفتد زیر مجموعه استارتاپ است. او ادامه داد: یکی از نخستین استارت آپ هایی که شکل گرفت، مربوط به شرکت آمازون می شود که برای حل چالش ارسال و دریافت کتاب آغاز به کار کرد. یعنی می توان شروع کار استارت آپ ها را در حوزه کتاب و نشر دانست.

استارت آپ ها می توانند وابسته به اینترنت نباشند
مطلبی با اشاره به اینکه تولید و استفاده از استارت آپ ها در ایران به سال های ابتدایی دهه 80 باز می گردد، گفت: استارت آپ ها خصوصیاتی دارند که شکل گیری و فعالیت آن ها همواره با ترس و ریسک بالایی همراه است. استارت آپ ها معمولا مبتنی بر فناوری روز هستند اما می توانند وابسته به اینترنت نباشند.

در ایران در حوزه نشر 150 استارت آپ داریم
علیپور درباره وضعیت استارت آپ های حوزه کتاب در ایران با تاکید بر اینکه باید توجه داشت که استارت آپ ها همیشه استارت آپ باقی نمی مانند، گفت: استارت آپ در محدوده زمانی پنج سال نخست با این نام شناخته می شود، پس از آن تبدیل می شود به شرکتی که می تواند از پس هزینه های خود برآید. همچنین باید توجه داشت که از هر 100 استارت آپ، 90 تا با شکست مواجه می شوند. استارت آپ ها در بخشی از فرآیند تولید با هزینه های اندکی شکل می گیرند و وارد کسب و کار می شوند و اگر کسب و کار این ایده ها را قبول داشته باشد، استارتاپ می تواند در آن حوزه رشد کند و این منوط به سودآور بودن استارت آپ در آن حوزه است.

به گفته علیپور در ایران در حوزه نشر کتاب 150 استارت آپ وجود دارد، او ادامه داد: در بررسی اولیه این استارت آپ ها متوجه شدیم که تعدادی از آن ها رو به افول هستند و به تدریج از عرصه حذف می شوند. بزرگترین حوزه فعالیت استارت آپ ها در زمینه نشر، در حوزه فروش و توزیع الکترونیک است. دومین دسته یعنی حدود 50 تا 55 استارت آپ در حوزه کتاب های الکترونیک فعالیت می کنند. تعدادی از استارت آپ ها کتاب را به کتاب صوتی تبدیل می کنند و فایل صوتی کتاب را در دسترس افراد قرار می دهند و تعداد محدودی در شبکه های اجتماعی برای دسترس پذیرکردن کتاب ها فعال شده اند.

او ادامه داد: استارت آپ های حوزه کتاب وابستگی زیادی به فناوری های ارتباطی دارند و این نشان دهنده عرصه فعالیت این استارت آپ ها است که مخاطبان 10 تا سه میلیون نفری دارند. تعداد مراجعین و مشتریان استارت آپ ها این هشدار را به ما می دهد که فعالیت آن ها در محدوده معینی باقی مانده و بزرگ نشده است.

رسولی با اشاره به اینکه فعالیت استارت آپ ها ذاتی چابک دارد که باید در بخش خصوصی انجام شود، گفت: در ایران بسیاری از اقدامات دولتی بسیار زمان بر است به همین دلیل اکثر استارت آپ ها در حوزه خصوصی فعالیت می کنند. از طرفی در ایران بحث قوانین مطرح است که هنوز در این حوزه تکمیل نشده است. همچنین اکثرا صاحبان کسب وکار در ایران به دنبال حل مشکلات کاربران نیستند و بیشتر به منظور کسب درآمد فعالیت می کنند.

همه بخش ها باید با هم هم افزایی داشته باشند
دهقانکار در جمع بندی این نشست با تاکید به واژه هم افزایی گفت: در قدم نخست باید هم افزایی میان بخش های دولتی انجام شود. سپس از بخش های خصوصی انتظار می روند که هم افزایی داشته باشند. هم افزایی این دو بخش شرط لازم است اما کافی نیست. چیزی که منجر به کسب خروجی نهایی خواهدشد هم افزایی بخش دولتی و خصوصی است و این دو بخش هم باید با هم هم افزایی داشته باشند. موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران باید این مهم را انجام دهد.

استارت آپ با مبنای علمی بهتر به فعالیت خود ادامه می دهد

استارت آپ به رشد بهینه صنعت کمک می کند

نخستین استارت آپ ها در حوزه نشر شکل گرفتند

استارت آپ ها می توانند وابسته به اینترنت نباشند

در ایران در حوزه نشر 150 استارت آپ داریم

همه بخش ها باید با هم هم افزایی داشته باشند

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
یک نویسنده و فعال حوزه کتاب در رابطه با جایگاه کتاب در جامعه امروزی گفت: امروزه کتاب در زمره آخرین کالاهای سبد خانوارهای ایرانی قرار دارد که البته دلایل زیادی برای آن وجود دارد که باید به آنها پرداخته شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۶

مهدی نورمحمدی، نویسنده و فعال حوزه کتاب در گفت وگو با ستاد خبری بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، اظهار کرد: مهمترین موضوعی که می توان در باب سرانه پایین مطالعه در کشور به آن اشاره کرد، عدم نیاز به کتاب و کتابخوانی در میان افراد جامعه است، این بدان معناست که فرد نیازی در خود نمی بیند که بخواهد با خرید و مطالعه کتاب آن را رفع کند. عده ای در توجیه این امر موضوع رشد و گسترش فضای مجازی و شبکه های اجتماعی را مطرح می کنند. این در حالیست که در برخی کشورها که اتفاقا در زمینه تکنولوژی و فناوری بسیار هم قدرتمند هستند، سرانه مطالعه و تیراژ انتشار کتاب از رقم نسبتا قابل قبولی برخوردار است.

وی در ادامه صحبت هایش با بیان اینکه قرار دادن افراد در فضاهای مرتبط با کتاب و نشر امری ستودنی است، افزود: از این رو، با توجه به سرانه پایین مطالعه و تیراژ پایین انتشار کتاب در جامعه هرکس در هر جایگاهی که قرار دارد باید تلاش کند تا جایگاه کتاب را به عموم افراد جامعه یادآوری کند. از جمله این اقدامات برپایی نمایشگاه کتاب و رویداد هفته کتاب است. به ویژه اکنون که شیوع بیماری کرونا این حوزه را تحت الشعاع قرار داده به نظر می رسد برگزاری چنین رویدادهایی برای برجسته کردن حوزه کتاب در جامعه بیش از پیش لازم و ضروری باشد.

نورمحمدی در رابطه با طرح های توزیع یارانه کتاب از طریق کتابفروشی ها (طرح های فصلی فروش کتاب) با بیان اینکه، تخفیف هایی که برای خریداران کتاب در نظر گرفته می شود بسیار اثرگذار است، گفت: قشر کتابخوان معمولا از اقشار کنونی جامعه هستند. از این رو، چنین طرح هایی برای کسانی که علاقه به خرید کتاب دارند اما بودجه آن را ندارند فرصت بسیار ارزشمندی است که نمی توان آن را نادیده گرفت.

طرح پاییزه کتاب 99 همزمان با هفته کتاب در حال برگزاری است؛ بیست وهشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار دانایی؛ مانایی از 24 آبان آغاز و تا 30 آبان ماه 1399 ادامه دارد.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
معاونان فرهنگی و قرآنی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز در نشستی مشترک، تفاهمنامه طرح ترویج مضامین نهج البلاغه؛ بازنویسی و بازآفرینی مضامین اخلاق اجتماعی نهج البلاغه را امضا کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر ، مراسم امضای تفاهمنامه طرح ترویج مضامین نهج البلاغه؛ بازنویسی و بازآفرینی مضامین اخلاق اجتماعی نهج البلاغه با حضور محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ایوب دهقانکار مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران امروز دوشنبه 26 آبان همزمان با سومین روز بیست و هشتمین دوره هفته کتاب، در محل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

فقهی زاده در ابتدای این جلسه با اشاره به ویژگی های کتاب نهج البلاغه گفت: این کتاب جنبه های شخصیتی امام علی (ع) را نشان می دهد و تنوعی از آرای حضرت علی (ع) را در حوزه های معرفتی، عقیدتی، اخلاقی، تربیتی، سیاسی و فکری در خود جمع کرده است. نهج البلاغه به نوعی تفسیر قرآن کریم است و امروز در اقصی نقاط جهان اسلام با مراجعه به آن می توانیم مشکلات خود را حل کنیم. اما این وابسته به آن است که بتوانیم با آن سخن بگوییم.

وی افزود: در این تفاهمنامه قصد داریم این فرصت را ایجاد کنیم تا مفاهیم نهج البلاغه مجالی برای ظهور و بروز پیدا کنند و برای این منظور از اساتید گرانقدری در کمیته علمی بهره مند می شویم. متاسفانه نام نهج البلاغه به محتوای این کتاب ستم کرده است زیرا این کتاب جدای از نهج بلاغت، نهج فکر، اندیشه و عقاید نیز است. متاسفانه این نام پوششی شده است تا به نهج البلاغه ستم شود.

جوادی نیز با اشاره به دلایل امضای این تفاهم نامه گفت: جامعه ما در برهه کنونی از نظر اخلاقی با چالش هایی مواجه است و اصلاح اخلاق اجتماعی یکی از ضرورت هایی است که جای خالی آن احساس می شود و بهترین منبع آموزه های اخلاقی نیز کتاب نهج البلاغه امام علی (ع) است. قصد داریم با توفیق الهی به سمت تولید محتوا در قالب های مناسب حرکت کنیم. این قالب ها می توانند شعر، داستان، پادکست، کلیپ، موشن گراف و... باشد. برای این منظور نیز کمیتۀ علمی ایجاد شده است که موضوعات بررسی می شوند و در ادامه در کمیته هنری درباره قالب این آثار بحث و تصمیم گیری خواهد شد. موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران نیز به عنوان مجری این طرح فعالیت خواهد کرد.

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امیدوارم این اقدام گام کوچکی باشد تا نهج البلاغه که نهج زندگی است مورد توجه بیشتری قرار گیرد و قصوری که در این حوزه داشته ایم را جبران کنیم.

در ادامه این جلسه، اسماعیل امینی یکی از اعضای شورای علمی این تفاهم نامه نیز گفت: گنجی همچون نهج البلاغه را در اختیار داریم اما چندان به این کتاب نمی پردازیم و بهره های لازم را از آن نمی بریم. امیدوارم امضای این تفاهم نامه موجب بهره برداری بهتر و بیشتر این کتاب شود. البته در این میان باید تلاش شود تا از دوباره کاری پرهیز کنیم.

علی اصغر سیدآبادی نیز از اعضای شورای علمی این تفاهم نامه، با اشاره به استفاده از ظرفیت های نهج البلاغه برای پرداختن به موضوعات روز گفت: موضوعاتی چون دگر پذیری و محیط زیست و به طور عام طبیعت از مواردی هستند که در این طرح نیازمند توجه بیشتر هستند. یکی از مشکلاتی که امروز در جامعه با آن مواجه هستیم توجه نکردن به محیط زیست است که موجب بروز مشکلات زیست محیطی و حتی بیماری می شود. در کتاب های دینی ما خصوصا نهج البلاغه درباره چگونگی تعامل با محیط زیست نکات بسیاری وجود دارد.

حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی مهدوی راد، احمد پاکتچی و خانم فتاحی زاده نیز در ادامه این جلسه، نظرات خود را به صورت مجازی مطرح کردند.

اهداف تفاهم نامه یادشده عبارتند از: تبیین و معرفی اندیشه های گرانسنگ امام علی(ع)، ترویج آموزه های ناب نهج البلاغه در موضوعات مورد نیاز اجتماعی در میان نسل جوان و نوجوان و ارتقاء سطح پژوهش های علمی و نیز بازآفرینی هنری در حوزه موضوعات اجتماعی نهج البلاغه.

مصطفی دلشاد تهرانی، حجت الاسلام و المسلمین مهدوی راد، حمیدرضا شاه آبادی، علی اصغر سیدآبادی، احمد پاکتچی، خانم فتاحی زاده، اسماعیل امینی، عبدالهادی فقهی زاده و محسن جوادی شورای علمی این تفاهم نامه را تشکیل می دهند.

کد خبر 5073022

صادق وفایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
دهقانکار با بیان اینکه برخی از دانشمندان جهان بینی فرد را متاثر از زبان می دانند، گفت: همه کشورها به اهمیت و تاثیر زبان در روابط سیاسی پی بردند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۶ سایت های دیگر : قدس آنلاین

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، دکتر ایوب دهقانکار امروز (دوشنبه 26 آبان) در نشست گسترش زبان فارسی در جهان و معرفی بهتر ایران که در موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد، گفت: تفاهم نامه ای دیروز با انجمن روابط بین الملل ایران منعقد کردیم. در این جلسه بحث شد که وقتی در مورد روابط بین الملل صحبت می کنیم، اولین چیزی که به ذهن می آید، مسایل سیاسی است. نباید روابط بین الملل را محدود به روابط سیاسی کرد، هرچند که روابط سیاسی در جای خود حائز اهمیت است.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در مورد دیپلماسی فرهنگی اظهار داشت: به طور اخص می شود در مورد دیپلماسی فرهنگی مبتنی زبان هم بحث کرد. این سوال مطرح است که چرا زبان فارسی در جهان مهم است؟ چون گسترش زبان مهم است. چرا گسترش زبان مهم است؟ زیرا خود زبان مهم است. وقتی به چرایی اهمیت زبان پی می بریم، متوجه می شویم که چرا گسترش آن حائز اهمیت است.

وی در مورد اهمیت و آموزش زبان عنوان کرد: وقتی در مورد ساحت زبان صحبت می کنیم باید ارجاعی به نظریه های زبان شناسی داشته باشیم. نوام چامسکی در حوزه زبان شناسی صاحب نظر است و زبان را به دو گونه تقسیم می کند. یکی ویژگی زبانی که فرد دارد و دیگری گونه های مختلف زبانی مانند فارسی، انگلیسی و عربی. مکاتب فلسفی به مبحث فراگیری زبان زیادتر پرداختند. وقتی در مورد تفکر صحبت می کنید، حتما به طور اجتناب ناپذیر باید در مورد زبان نیز موضع خود را تعریف کنید.

دهقانکار با بیان اینکه تئوری و نظریه های مختلفی در مورد زبان به وجود آمده است، عنوان کرد: یک تئوری که در این زمینه مطرح است، تئوری نسبیت زبانی نام دارد که توسط دو دانشمند مطرح شد. طبق این تئوری جهان بینی هر فرد متاثر از زبانی است که با آن تکلم می کند. دانشمندان دیگر یک سطح بالاتر رفتند و گفتند یک شاکله فکری وجود دارد که محصور در زبان فرد است. این دسته از دانشمندان اندیشه را متاثر از زبان می دانند و می گویند اندیشه برابر زبان است.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران با اشاره به امپریالیسم زبانی خاطرنشان کرد: کار به جایی می رسد که طرف می گوید زبان من برتر است و همه باید به زبان من تکلم کنند. چه اتفاقی افتاد که زبان انگلیسی زبان بین المللی شد. آیا زبان انگلیسی ریشه زبان شناسانه داشت؟ خیر. اینکه زبان انگلیسی بین المللی شد، متاثر از مسایل پسا جنگ جهانی اول بود و اینکه قدرت در دست انگلیس بود. زبان شناسان نیز بعد از اینکه این بذر کاشته شد آن را پرورش دادند. زبان شناسان جهاد فرهنگی انجام دادند، شاهدش اینکه آمار کتاب ها در آموزش زبان رشد چند هزار برابری داشت.

وی با بیان اینکه کشورها به اهمیت زبان و تاثیرگذاری آن در سیاست و روابط بین الملل پی بردند، افزود: بسیاری از کشورها شروع کردند به گسترش زبان خود. تمام دنیا به اهمیت زبان پی بردند و در حوزه آموزش، صیانت و ترویج زبان خود کار کردند و کار می کنند. در کشور ما به برکت حضور متخصصان، زبان شناسان و سازمان هایی مانند بنیاد سعدی اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته است. معتقدم بنیاد سعدی به خاطر رسالتی که دارد، یکی از حساس ترین و تاثیرگذارترین نهادها است که قطعا باید حمایت مادی و معنوی از آن به حد اعلی برسد.

گفتنی است، بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار دانایی، مانایی از 24 آبان آغاز و تا 30 آبان در سراسر کشور ادامه دارد. طرح پاییزه کتاب 99 همزمان با هفته کتاب در حال برگزاری است.

پایان پیام/ 31

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
هشت ماه از شروع تجربه اکران آنلاین فیلم های سینمایی ایران می گذرد و با وجود تب و تاب چند ماه و اکران پشت سر هم چند فیلم پربازیگر، حالا رونق از این اکران رفته و مثل سالن های سینما سوت و کور شده است. این اتفاق اگرچه ممکن است ادامه نداشته باشد و چند وقت دیگر فیلم هایی تازه بازار اکران آنلاین را گرم کنند، اما کسادی فعلی اش دلایل متعددی دارد.

فروردین امسال بود که در پی شیوع کرونا و بسته شدن سینماها، سازندگان فیلم سینمایی خروج به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا تصمیم گرفتند که این فیلم رونمایی شده در جشنواره فجر را به صورت آنلاین در سامانه های نمایش درخواستی اکران کنند؛ تصمیمی که با مخالفت ها و موافقت هایی از سوی سینمادارها و دیگر اهالی سینما روبرو شد و در میان تمام اظهارنظرها شاید فقط یک فصل مشترک وجود داشت؛ آن هم اینکه اکران آنلاین برای فیلم هایی که مناسب نمایش در سینماها نیستند و سبب شلوغ تر شدن صف اکران شده اند، بسیار کارامد است.

برهمین اساس با استقبال مدیران سازمان سینمایی از اکران آنلاین چون فیلم های پشت خط مانده اکران هم کمتر می شد، سرانجام تعداد قابل توجهی از فیلم ها راهی VOD شدند و کم کم فیلم ها همزمان در سینماها و پلتفرم ها در دسترس مخاطبان قرار گرفتند.

در این مدت بیش از 20 فیلم در VODها اکران آنلاین شده که تقریبا همگی هم در کوتاه ترین زمان ممکن به صورت غیرمجاز کپی و قاچاق شده اند. نکته مهم درباره این فیلم ها و اکرانشان این است که مرجع مشخصی برای دسترسی به میزان دقیق آمار فروش و بازدید این فیلم ها وجود ندارد و همین شفاف نبودن یکی از مشکلاتی است که برخی سینماگرها در باب تداوم نداشتن موفقیت اولیه اکران آنلاین مطرح می کنند.

این روزها اکران آنلاین در پلتفرم هایی که در این بخش شناخته شده بودند، رونق گذشته را ندارد و فعلا فقط فیلم سازهای ناکوک در دسترس است. تبلیغ نشدن فیلم ها در تلویزیون و حتی خود سامانه های درخواستی از دلایل مهم استقبال نه چندان قابل توجه مخاطبان در این اکران ها عنوان می شود.

اما در کنار تبلیغات، دو موضوع دیگر هم به زعم کارشناسان در این ماجرا دخیل بوده اند؛ نخست نبود فیلم های مخاطب پسند و با کیفیت که علاقه مندان به سینما مشتاق به تماشای آن ها باشند که مهم ترین دلیلش هم همان نبود تضمین برای حفظ امنیت فیلم هاست.

موضوع دیگر به نظر می رسد در نوع قرارادادهایی باشد که پیش روی سینماگرها برای اکران آنلاین گذاشته می شود. تعداد زیادی از کسانی که در چند وقت اخیر متقاضی اکران آنلاین فیلم خود بودند، می گویند برای فیلم ها قیمت خرید پایینی از سوی مدیران سامانه های نمایش درخواستی پیشنهاد می شود و اینطور تصور می شود که ما در این وضعیت کرونا و تعطیلی سینماها و بی پولی، چاره ای جز اکران آنلاین نداریم، دو سامانه هم که بیشتر نداریم و رقیبی نیست، پس همین است که هست!

این مسئله یکی از همان دلایلی است که سینمادار و پخش کننده و تهیه کننده ای مثل علی سرتیپی را ترغیب کرده تا وارد بازار VODها شود و به دنبال تاسیس یک پلتفرم باشد.

البته در این باره شاهد احمدلو هم که قصد دارد از اواخر آذرماه فیلم مشمشه با نام سابق سینما خر را در یک پلتفرم کم نام و نشان اکران آنلاین کند، به ایسنا می گوید: باید از یک جا شروع کنیم تا آرام آرام بشود با ساخت و پخش فیلم های خوب حتی بدون بازیگر معروف، انحصار نمایش فیلم ها را از سلطه یکی دو پلتفرم کنونی بیرون کشیده و طلسم را بشکنیم. "آپرا" بدون هیچ مافیا و باندبازی پشت پرده و مرسوم کنونی رایج در سینما، در راستای حمایت از فیلم های فرهنگی، مستقل و جشنواره ای بسیار صادقانه تلاش و فعالیت می کند. همین اصل مهم در نهایت باعث شد تا با آپرا به توافق برسیم.

به این ترتیب باید دید در روزهای آینده پلتفرم های فعال، تکانی به کسادی اکران آنلاین می دهند و چه فیلمسازانی ریسک اکران آنلاین فیلم خود را به جان می خرند؟ همچنین باید دید پلتفرم های جدید چقدر توان رقابت با سامانه های شناخته شده در میان مردم را دارند که برای درک بهتر آن شفافیت در آمار مخاطبان و فروش از ملزومات جدی است.

منبع: ایسنا

لینک خبر :‌ اصلاحات پرس
تهیه کننده سینما گفت: کار قشر متوسط و ضعیف سینماگر ما خوابیده است؛ چرا مسئولان ما به داد این عزیزان نمی رسند؟!

ساسان سالور تهیه کننده سینما، درباره برگزار شدن یا نشدن جشنواره های سینمایی در شرایط کنونی، گفت: در حال حاضر برگزاری جشنواره بخصوص جشنواره فیلم فجر ضرورتی ندارد. همه جای دنیا جشنواره ها برای یافتن استعداد های جوان برگزار می شوند؛ اما اینجا به شکل سنتی یکسری فیلم انتخاب و برای عموم مردم نمایش داده می شوند و مراسم بیشتر به جشن شباهت دارد.
وی افزود: مهم تر از همه در شرایطی که سینما درگیر مشکلات فراوانی شده و مسائل مالی گریبان خیلی ها را گرفته است، می توان از بودجه برگزاری جشنواره استفاده کرد و بین اهالی سینما که بعضاً حالشان خوب نیست، تقسیم کرد. متاسفانه زندگی گروه های مختلف سینمایی بخصوص کسانی که پشت دوربین قرار دارند یا در سینما ها کار می کنند، درگیر چالش های متعددی شده؛ می توان از طریق خانه سینما آن ها را شناسایی و کمک کرد تا بحران کرونا را پشت سر بگذارند.
سالور بیان کرد: در جشنواره های دنیا استعداد های خوبی معرفی و از آن ها حمایت می شود؛ ولی اینجا اساساً اینطور نیست. پس برگزاری جشنواره ای که تا به امروز جشن بوده و خروجی نداشته، چه ضرورتی دارد؟! با پافشاری روی برگزاری جشنواره ها به هر قیمتی، چه چیزی را می خواهیم ثابت کنیم؟ نمی دانم چرا ساز ما همیشه مخالف دنیا است! جشنواره بزرگ و مهمی مانند تورنتو آنلاین برگزار می شود که این در جلوگیری از مبتلا شدن به کرونا و پایین آمدن هزینه ها تاثیر مستقیم دارد. اما اینجا برخی اصرار به برگزاری فیزیکی جشنواره فجر دارند! البته ما اگر بخواهیم جشنواره های داخلی را آنلاین هم برگزار کنیم، زیرساختش را نداریم!
این تهیه کننده گفت: دستور دادند از ساعت 18 به بعد بسیاری از صنوف تعطیل شوند و کار کردن قبل از آن مانعی ندارد. آیا تا ساعت 18 کرونا نیست و پس از آن به خیابان ها می آید؟! این یکی از تصمیماتی است که گرفته شده و حالا برگزاری جشنواره تحت هر شرایط، از این دست تصمیمات است. بعد می گوییم چرا مضحکه داخلی ها و خارجی ها می شویم. احتمالا بحث سر ردیف بودجه ای است که باید حتما در برگزاری جشنواره خرج شود و گرنه هیچ منطقی پشت آن وجود ندارد.
سالور بیان کرد: واقعاً کار قشر متوسط و ضعیف که در بخش های مختلف سینما فعالیت می کنند، خوابیده است و منبع درآمد دیگری ندارند. صدای این ها چگونه باید به گوش یک دلسوز برسد. البته که کمک کردن این نیست که در قالب یک کارت هدیه یک میلیون و پانصد هزار تومانی به بچه ها داده شود. واقعا در وضعیت کنونی با این پول تا چند روز می توان دوام آورد؟!
تهیه کننده سه کام حبس تصریح کرد: همه سینماگران که بازیگرانی با دستمزد میلیاردی نیستند؛ کسانی که اگر ده سال هم از جیب بخورند به مشکل بر نخواهند خورد. آیا دستیار فیلمبردار، دستیار صحنه، کنترل چی سینما، دستیار صدا، خدمات و ... هم چنین پولی دارند؟! آیا نباید حمایت شوند؟! به شخصه مخالف برگزاری جشنواره فیلم فجر در این شرایط کرونایی هستم. امیدوارم وزیر ارشاد بیاید و این موضوع را بررسی و با عملکرد جشنواره های مهم دنیا در دوران کرونا مقایسه کند. یک کارگروه تشکیل دهند و از گروه های مختلف سینمایی نظر بخواهند. ما اهالی این سینما هستیم؛ چرا مسئولان فقط به میز های خود چسبیده اند مگر آن میز چه دارد؟! متأسفانه نظر، نظر خودشان است آن هم سطحی.
تهیه کننده هایلایت در پایان گفت: پیام های مختلفی از بچه های بیکار سینما به دست ما می رسد که آیا کار جدید شروع نکردید و یا کار دیگری به جز حرفه مان ندارید که بیاییم انجام دهیم! مسئولان ما چرا واقعا به داد این عزیزان نمی رسند. این میز برای آنها چه دارد که اهالی سینمای محتاج به نان شب را حمایت نمی کنند؟

لینک خبر :‌ اصفهان امروز آنلاین
حبیب اسماعیلی با انتقاد از تعطیلی طولانی مدت سینماها و ادامه فعالیت دیگر مشاغل اعم از رستوران ها و مراکز خرید تأکید کرد: کسانی که به سینما می روند کمتر از کسانی که مشغول تولید فیلم هستند در خطر شیوع ویروس کرونا قرار دارند اما سینماها تعطیلی است و تولید ادامه دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۷

حبیب اسماعیلی تهیه کننده سینما در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: ادامه تعطیلی سینماها که در تاریخ سینمای ایران بی سابقه بوده کم کم فرهنگ سینما رفتن را از بین می برد و مردم فیلم دیدن در سالن های سینما را فراموش می کنند.

اسماعیلی تصریح کرد: سالن های سینما در شرایط عادی وضعیت مناسبی نداشتند و سینماها نه تنها سوددهی نداشتند که بیشتر متضرر می شدند اما نمی دانم چرا هر وقت که شیوع کرونا شدت می گیرد و ما وارد موج جدیدی می شویم اولین اقدام تعطیل کردن سینماها است. امروز با تعطیلی طولانی مدت وضعیت به مراتب بدتر از همیشه است و خسارت های ناشی از این اتفاق تقریباً جبران نشدنی است.

این تهیه کننده در ادامه اظهار داشت: قطعاً در صورتی که برای جلوگیری از شیوع کرونا تعطیلی عمومی حکمفرما باشد و همه جا تعطیل شود، تعطیلی سینماها و دیگر مراکز فرهنگی هنری منطقی و قابل قبول است اما وقتی کافه ها و رستوران ها به فعالیت خود ادامه می دهند و رفت وآمد با مترو، اتوبوس و تاکسی ادامه دارد سینما و تئاتر واقعاً در قیاس با این اماکن خطری ندارد که بخواهد تعطیل باشد.

او افزود: هزینه هر سینما در ماه حداقل 20 میلیون تومان است و هیچکس فکری برای این ندارد که سینماها چگونه باید این هزینه ها را پرداخت کنند. وقتی سینماها تعطیل باشند تولید معنایی ندارد و به تبع آن پروژه های سینمایی نیز تعطیل خواهند بود و یک بیکاری بزرگ در قشر سینمایی کشور به وجود می آید. هنوز فیلم هایی که سال گذشته ساخته شده اند به اکران نرسیده اند و طبیعی است که در این شرایط تولید متوقف شود و همه منتظر پایان این وضعیت باشند.

تهیه کننده فیلم سینمایی پاتو زمین نذار در ادامه تصریح کرد: سینما رفتن خطرش از تولید فیلم سینمایی کمتر است. افرادی که سر صحنه فیلمبرداری حضور دارند از افرادی که در سالن سینما مشغول دیدن فیلم هستند خطر بیشتری را به جان خریده اند اما می بینیم که تولید تعطیل نیست و فیلم دیدن در سینما را تعطیل کرده اند. در واقع همه کارها در شرایطی نسبتاً عادی دنبال می شوند و فعالیت ها ادامه دارد اما سینما و مراکز فرهنگی مثل تئاترها مدام تعطیل می شوند و این تعطیلی آسیب های جبران ناپذیری وارد می کند. اگر تصمیمی جدی برای تعطیلی وجود دارد باید همه رستوران ها، کافه ها، مراکز خرید و... تعطیل شوند و تنها تعطیلی مراکز فرهنگی که مردم با انتخاب خودشان بدون اجبار به آن جا می روند هیچ نقشی در کنترل شیوع بیماری کرونا در کشور ندارد.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: پس از انقلاب سینما همیشه آبروی نظام جمهوری اسلامی بوده و در خارج از کشور بر خلاف تبلیغاتی که علیه کشورمان شده ما را سرافراز کرده و باید از این هنر ارزشمند محافظت شود. ما امروز در وضعیتی هستیم که سینما در خطر بزرگی قرار دارد و نیاز به حمایتی جدی دارد.

این تهیه کننده در پایان گفت: امیدوارم کرونا هر چه زودتر از بین برود. دولت در شرایطی است که شاید توان چندانی برای حمایت از سینماگران ندارد و در این وضعیت بهتر است برای حمایت از سینماگران جلوی تصمیم های غلطی مثل تعطیلی سینماها در شرایطی که همه مشاغل به کار خود ادامه می دهند گرفته شود. قطعاً با بازگشایی سینماها تا مدت ها نمی توان انتظار فروش چندانی برای فیلم ها داشت اما فعال بودن سالن ها به هر حال بهتر از تعطیلی است.

حبیب اسماعیلی تعطیلی سینماها کرونا

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
محسنی نسب کارگردان سینما معتقد است برگزاری جشنواره در شرایط سخت کنونی سینماگران، کار اشتباهی است.

محسن محسنی نسب تهیه کننده و کارگردان سینما، درباره برگزاری جشنواره های سینمایی در شرایط فعلی، در گفت و گو با خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ، گفت: در شرایط کنونی و با توجه به اینکه آثار سینمایی ساخته نمی شوند، جشنواره برگزار کنیم که چه چیزی را در آن نشان دهیم؟! در گذشته بگردیم و فیلم هایی که به هر نحو در جشنواره ها نشان داده نشدند یا لایق نبودند را بیاوریم و جشنواره ای تهی و ضعیف برگزار کنیم؟! آن هم در شرایطی که می توان بودجه برگزاری جشنواره را به بخش هایی که عضو خانه سینما هستند و به علت کم کاری به مشکل اقتصادی و زندگی برخوردند، اختصاص داد.

وی افزود: فکر می کنم سال 85 بود که متوجه شدم یکی از دستیاران سابقم به دلیل مشکل مالی که با صاحبخانه اش پیش آمده بود، در زندان به سر می برد؛ آن هم برای پانصد هزار تومان! متأسفانه این فرد ساعت 5 صبح در حال دوش گرفتن به علت فشار عصبی، سکته می کند و از دنیا می رود و بعد در قطعه هنرمندان دفن می شود. حالا فکر کنید در این وضعیت کرونایی تعداد بیشماری از سینمایی ها مشکل ریز و درشت دارند؛ پس باید تمام قد برای رفع آن ها تلاش کرد.

این کارگردان اظهار کرد: بین هنرمندان افرادی هستند که چنین مشکلاتی دارند؛ بعد ما به جای کمک به آنها می خواهیم جشن راه بیندازیم! مگر خانواده ای که در عزاست، جشن می گیرد؟! سینمای الان ما در عزای تعطیلی، بیکاری، فقدان درآمدزایی و... است؛ بعد عده ای می خواهند جشن برپا کنند!

محسنی نسب در پایان عنوان کرد: بین مدیر و مسئول فاصله است؛ ما با کسی که مدیر است و می خواهد راندمان کاری اش را بالا ببرد و خودنمایی کند هیچ حرفی نداریم، ولی به مسئولان می گوییم احساس مسئولیت کنند و همین بودجه اندک را به افرادی که به علت مصیبت کرونا در فقر به سر می برند، بدهند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
تهران- ایرنا- مشاور وزیر و رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی، گفت: الگوی متناسب سازی سازمانی این وزارتخانه با تحولات فضای مجازی، به عنوان یک مدل به سایر دستگاه ها عرضه می شود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۶ سایت های دیگر : شعار سال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، با تشریح جزئیات این طرح افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با درک ضرورت بازسازی ساختاری، چند برنامه را در دستورکار قرار داده و با همکاری بسیار نزدیک مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال و دفتر نوسازی معاونت توسعه وزارتخانه، ظرف سال گذشته مذاکرات خوبی با سازمان امور اداری و استخدامی انجام داد که با همراهی آن دستگاه، بخشی از این برنامه ها به بار نشست.

وی اهم این برنامه ها را اینطور توصیف کرد: برنامه نخست، شناسایی و تغییرعناوین پست های سازمانی که زمینه حضور موثرتر در فضای مجازی را داشتند. برای این منظور، دفتر نوسازی و تحول اداری این وزارتخانه پیشنهاد تغییر عنوان پست های متعددی در ستاد و استان ها را به سازمان امور اداری و استخدامی پیشنهاد کرد که پس از بررسی آن سازمان 115 پست به عناوین موردنیاز برای حضور موثر وزارتخانه در فضای تغییر داده شد. بخش تکمیلی این برنامه، اصلاح شرح وظایف و آموزش متصدیان این پست ها است.

با توجه به مشکلات اجرایی و کافی نبودن پست های وزارتخانه، معاونت توسعه، پیگیری های فراوانی برای ایجاد پست های جدید و جبران نواقص سازمانی وزارتخانه برای گسترش فعالیت و خدمات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشت که الزامات توسعه و متناسب سازی در فضای مجازی مورد توجه سازمان امور اداری و استخدامی قرار گرفت. با بررسی های فراوان، در نهایت در جلسه بیست و یک آبان، 186 پست جدید برای بکارگیری در نیازمندی های متناسب سازی با تحولات فضای مجازی، در هیئت دولت تصویب شد.

بهمنی خاطر نشان کرد: برنامه سوم، ایده یابی برای الگوی نوین ساختار تشکیلاتی وزارتخانه است. که هم اکنون در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با هدف متناسب سازی سازمانی وزارتخانه با تحولات فضای مجازی دنبال می شود.

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی، تاکید کرد: در این برنامه، در تلاش هستیم، الگوی مفهومی نوینی برای ساختار وزارتخانه استخراج کنیم.

بهمنی در عین حال افزود: مجموعه این برنامه ها با راهبری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و زیرنظر معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال انجام است که امیدواریم تا پایان دولت، شاهد نتایج ملموس این برنامه ها بوده و به عنوان یک مدل تحول سازمانی قابل ارائه به سایر دستگاه ها باشد.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابرازامیدواری کرد: مدیران و کارشناسان سازمان امور اداری و استخدامی با استمرار همراهی و همکاری خوبی که داشته اند، نقش موثری در تسریع این مدل داشته باشند.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تدابیری را برای مواجه با تحولات فضای مجازی در عرصه فرهنگ اندیشیده و تدوین برنامه و متناسب سازی وزارتخانه با این تحولات از حدود یکسال قبل در دستورکار این وزارتخانه قرار گرفت.

همزمان با تدوین برنامه مذکور، مصوبه شورای عالی فضای مجازی کشور در جلسه 26 فروردین 98، 8 دستگاه از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را مکلف به تدوین برنامه تحول سازمانی کرد که این وزارتخانه اولین وزارتخانه ای است که برنامه متناسب سازی سازمانی خود با تحولات فضای مجازی را تهیه و فرآیند اجرایی سازی آن را آغاز کرده است.

کاربر محورشدن و افزایش تولید و توزیع محتوا از سوی کاربران عمومی، ورود فعالان غیرفرهنگی به حوزه تولیدات فرهنگی مانند اپراتورها، بروز پدیده گمنامی در تولید و نشر محصولات فرهنگی، هنری و رسانه ای، دشواری کنترل و ممیزی قبل از نشر، در هم تنیدگی قالب های محصولات فرهنگی و فراگیری محصولات صوتی و تصویری، تصرف بازار مصرف فرهنگی کشور توسط رقبا و معارضان در بستر شبکه های توزیع فضای مجازی از جمله چالش هاست.

با توجه به مصوبه شورای عالی فضای مجازی کشور، برنامه تحول برای ارتقای نقش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در فضای مجازی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تدوین شد.

در این برنامه 71 اقدام عملیاتی در قالب پنج گروه و به عنوان 5 رکن برنامه پیش بینی شده است. نخستین رکن برنامه متناسب سازی تشکیلات و نظام مدیریت وزاتخانه با تحولات فضای مجازی و بهبود ساختار سازمانی، توانمندسازی نیروی انسانی و تقویت نقش تنظیم گری وزارتخانه در فضای مجازی را از جمله اقدامات این رکن است.

همچنین در این برنامه، توسعه دولت الکترونیک و پلتفرم های فرهنگی در فضای مجازی به عنوان رکن زیرساختی و مهم در نظر گرفته شده که در این گروه، اقداماتی مانند اصلاح نظام مجوزها، تسهیل و تسریع خدمات به اهالی فرهنگ و هنر، حمایت از ایجاد و توسعه پلتفرم های ایرانی در عرصه فرهنگ، هنر و رسانه، در دستورکار قرار گرفته است.

توجه به فرصت ها و تهدیدهای پیش رو در زمینه تولید و نشر محتوا در فضای مجازی از اهمیت بالایی برخوردار است به گونه ای که یکی از کلان برنامه های وزیر فرهنگ دولت دوازدهم نیز ارتقای محتوایی محصولات فرهنگی و هنری است، بنابراین در این بخش از برنامه تحول، به اقداماتی چون شبکه سازی تولیدکنندگان محتوا، استفاده از ابزارهای نوین برای پایش و صیانت از محتوای فرهنگی در فضای مجازی و ارتقای سواد مجازی کاربران به ویژه خانواده ها، توجه شده است.

تحولات فضای مجازی، عنصر کسب و کاری در عرصه فرهنگ را برجسته تر کرده است. بنابراین ذیلِ گسترش کسب و کارهای فرهنگی در فضای مجازی به عنوان رکن چهارم برنامه تحول نیز اقداماتی طراحی شده است که اموری چون حمایت از شکل گیری مراکز نوآوری و شتاب دهی فرهنگی، هنری و رسانه ای، گسترش آموزش کسب و کارهای نوین در میان اهالی فرهنگ و حمایت از شکل گیری مجامع و تشکل های کسب و کاری در عرصه فرهنگ را شامل می شود.

این برنامه تلاش کرده موضوع بهبود اطلاع رسانی و تبلیغات در فضای مجازی را به عنوان رکن پنجم برنامه تعریف تعریف کرده و نسبت به اجرای اقداماتی مانند تعمیم قوانین مدیریت تبلیغات در کشور به فضای مجازی و پیشگیری از گسترش اخبار جعلی و محتواهای آسیب رسان، اهتمام ویژه داشته باشد.

ذیل مجموعه اقدامات این برنامه، هم اکنون 28 پروژه به صورت فراگیر در همه بخش های وزارتخانه در حال اجراست. که از این تعداد حدود 7 پروژه مهم در حوزه دولت الکترونیک و متناسب سازی وزارتخانه و 21 پروژه نیز در حوزه های محتوا، کسب و کارهای فرهنگی و اطلاع رسانی هستند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۶ سایت های دیگر : روزنامه امتیاز

چند نفر از کاندیداهای انتخابات هیات نظارت بر مطبوعات با اعتراض به روند انتخابات پیش از شروع مرحله ی دوم انصراف خود را اعلام کردند.

به گزارش انصاف نیوز اولین اعتراضات به روند انتخابات از اوایل آبان ماه شروع شد. زمانی که برخی مدعی شدند که مشاور یکی از کاندیداها در وزارت ارشاد سمت مهمی دارد و می تواند در انتخابات دخالت کند. کاندیدایی که متهم به این ارتباط بود، همچنین مسئول وزارت ارشاد، هیچ توضیح عمومی در این باره ندادند.

اعتراض بعدی به روند انتخابات در تاریخ 17 آبان (سه روز پیش از انتخابات مرحله ی اول) بود. علی اصغر شفیعیان با انتشار نامه ای خطاب به وزیر ارشاد خواست تا انتخابات را به خاطر نابرابر بودن شرایط رقابت عقب بیاندازد. در این نامه به دسترسی دونفر از کاندیداها به اطلاعات تماس رای دهندگان اعتراض شده بود.

در متن این نامه آمده بود: دو نفر از سه کاندیدای اصلی این دوره، جناب آقای پدرام پاک آیین و جناب آقای مهدی رحمانیان هستند که یکی [به دلیل اینکه] قبلا مدیرکل مطبوعات داخلی آن وزارتخانه بوده و دیگری در انتخابات قبلی از طریق شخص جنابعالی به اطلاعات تماس رای دهندگان دسترسی پیدا کرده اند.

در تاریخ 19 آبان یعنی یک روز پیش از دور اول انتخابات نماینده ی مدیران مسئول در هیات نظارت، شفیعیان با انتشار یادداشتی دیگر انصراف خود از دور اول این انتخابات را اعلام کرد. او در این یادداشت ضمن انتقاد از وزیر ارشاد به خاطر عدم توجه به شرایط نابرابر در انتخابات موارد دیگری را نیز مطرح کرده بود.

وی به قدرت و نفوذ روزنامه ها در ارشاد، وجود رسانه های دولتی پر تعداد، همچنین فضای بد رسانه ای که موجب خودسانسوری رسانه ها شده اعتراض کرد. شفیعیان در این یادداشت متذکر شد که او از انتخابات دور اول انصراف داده ولی به خاطر تمام شدن زمان ثبت انصراف، نام او همچنان در سامانه هست.

پس از برگزاری انتخابات دور اول، دونفری که اطلاعات شخصی رای دهندگان را داشتند، نفرات اول و دوم شدند. البته رای پدرام پاک آیین اختلاف بسیار زیادی با نفر دوم یعنی مهدی رحمانیان داشت. بیژن مقدم و حسن کربلایی نیز نفرات سوم و چهارم بودند.

پس از انتشار نتایج دور اول هجدهمین دوره ی انتخابات نماینده ی مدیران مسئول در هیات نظارت بر مطبوعات، که پاک آیین با بیش از هزار رای و اختلاف بسیار زیاد توانست نفر اول شود، نفرات بعدی شروع به اعتراض و انصراف از ادامه ی رقابت کردند.

مهدی رحمانیان نفر دوم انتخابات با انتشار نامه ای پنج بندی به روند این انتخابات اعتراض و انصراف خود را اعلام کرد. او در این نامه به موارد زیر اشاره کرده بود:

یک: ادامه پیدا کردن روند نامبارک ادوار گذشته و لزوم نظارت دستگاه های ذیربط دو: متاسفانه کسی که سوت می زند خودش هم سوت می زند سه: شائبه های بسیاز زیاد از دخالت ارشاد به نفع یک نماینده ی خاص چهار: برگزاری مرحله ی دوم با حضور همه ی کاندیداها پنج: عدم تحمل دولت

پس از رحمانیان نفر سوم یعنی بیژن مقدم نیز با انتشار نامه ای با اشاره به عدم پاسخگویی به شائبه ها از حضور در دوم انتخابات انصراف داد. او در این نامه اشاره کرده بود: بدیهی است مسئولان محترم برگزار کننده انتخابات بویژه وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی نباید از کنار برخی شائبه های مطرح شده عبور کنند. چرا که بی اعتنایی آنها به بی اعتباری انتخابات مربوط به فرهیخته ترین اقشار جامعه می انجامد.

نفر چهارم انتخابات یعنی حسن کربلایی نیز با انتشار نامه ای ضمن گلایه از روند برگزاری انتخابات، کناره گیری کرد. او نوشته بود: وقتی شائبه ها و شبهاتی درباره سلامت نوع جلب آرا وجود دارد؛ ترجیح می دهم جزیی از یک رقابت غیر عادلانه نباشم! امیدوارم مسئولان امر به ویژه سازمان های نظارتی و امنیتی و علی الخصوص مدیریت ارشد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر آنچه روی داد؛ نظری افکنند.

گفتنی است با وجود اعتراضات و انصراف تمامی رقیبان نفر اول، آخرین اخبار حاکی از آن است که دور دوم انتخابات قرار از در تاریخ مقرر (4 آذر) برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ انصاف نیوز
معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد در حکمی، حجت الاسلام حسین سلیمانی را به عنوان دبیر هنری دومین جشنواره ملی چلچراغ آسمانی منصوب کرد.

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عبدالهادی فقهی زاده، معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد در حکمی حجت الاسلام حسین سلیمانی را به عنوان دبیر هنری دومین جشنواره ملی چلچراغ آسمانی منصوب کرد.
در بخشی از این حکم آمده است؛ در راستای ترویج و گسترش فرهنگ و معارف قرآن و اهل بیت(ع) و حمایت از تولید آثار و محصولات ممتاز قرآنی هر ساله جشنواره فرهنگی هنری و رسانه ای آیات را با مشارکت و همکاری ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها، نهادها و موسسات و فعالان فرهنگی و قرآنی کشور برگزار می کند. بر این اساس و بنا به پیشنهاد مدیر کل دفتر تبلیغ و ترویج و با توجه به سوابق و تجربیات ارزنده جنابعالی، به موجب این حکم شما را به عنوان دبیر هنری دومین جشنواره ملی چلچراغ آسمانی منصوب می کنم.
یادآور می شود اولین جشنواره قرآنی چلچراغ آسمانی سال گذشته به منظور زمینه سازی برای تولید آثار چندرسانه ای قرآنی، حمایت از تولیدکنندگان محتوای جذاب قرآنی در فضای مجازی، شناسایی استعدادهای برتر در زمینه تولید محتوای رسانه ای با محوریت قرآنی و تشویق خانواده ها و نونهالان به منظور تولید محتوای رسانه ای مرتبط با فعالیت قرآنی و نشر آن در فضای مجازی برگزار شد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی، دبیر هنری جشنواره ملی نغمه های محمدی(ص) را منصوب کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۶ سایت های دیگر : فرهنگ وهنر

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عبدالهادی فقهی زاده، در حکمی میلاد عرفان پور را به عنوان دبیر هنری جشنواره ملی نغمه های محمدی(ص) منصوب کرد.

در بخشی از متن این حکم آمده است: معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای ترویج و گسترش فرهنگ و معارف قرآن و اهل بیت علیه السلام و حمایت از تولید آثار و محصولات ممتاز قرآنی هر ساله جشنواره فرهنگی هنری و رسانه ای آیات را با مشارکت و همکاری ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها نهادها و موسسات و فعالان فرهنگی و قرآنی کشور برگزار می کند.

بر این اساس و بنا به پیشنهاد مدیر کل دفتر تبلیغ و ترویج و با توجه به سوابق و تجربیات ارزنده جنابعالی، به موجب این حکم شما را به عنوان دبیر هنری جشنواره ملی نغمه های محمدی(ص) منصوب می کنم.

جشنواره ملی نغمه های محمدی(ص)، در دو بخش تجلیل از برترین آثار موسیقایی پیرامون وجود مبارک حضرت رسول (ص) و نیز حمایت از 10 هنرمند یا گروه هنری برتر برای تولید 10 اثر شاخص موسیقایی پیرامون پیامبر اکرم (ص) برگزار می شود و علاقه مندان می توانند آثار خود را تا پانزدهم دی ماه سال جاری به نشانی اینترنتی www.artfest.ir ارسال کنند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
درحالی که سه روز تا برگزاری انتخابات خانه مطبوعات استان قم زمان مانده است؛ رئیس هیئت مدیره خانه مطبوعات در اقدامی شبانه و خلاف اساسنامه، عضویت یکی از خبرنگاران رسانه متبوع خویش _که تقریبا 9 ماه است که متوقف شده و هیچ روزنامه مکتوبی را چاپ و اعلام وصول نکرده_ را تایید می نماید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۶ سایت های دیگر : قم فردا

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرقم (قم نا) ، سه روز تا برگزاری انتخابات خانه مطبوعات استان قم زمان مانده و از آنجا که خانه مطبوعات تنها نهاد صنفی خبرنگاران می باشد، این انتخابات تقریبا مهمترین تصمیم صنفی خبرنگاران طی یک دوره چهارساله می باشد.

گاهی در این نوع انتخابات، به دلیل تعداد کم اعضای اصلی آن، یک رای نیز می تواند سرنوشت ساز و تعیین کننده برنده و بازنده انتخابات شود و بر همین اساس است که رسانه های قم طی ماه های گذشته در تلاش اند تا در مهلت قانونی، عضویت خبرنگاران خود را در خانه مطبوعات افزایش دهند.

اما در برخی از این تلاش ها به نظر می رسد به دلیل هم راستا بودن منافع متولیان عضویت خبرنگاران که همان اعضای هیئت مدیره فعلی خانه مطبوعات باشد با مدیران رسانه ها، قوانین عضویت در این نهاد صنفی عیناً رعایت نمی شود و با نادیده گرفتن برخی از بندهای اساسنامه، روند منطقی انتخابات را زیر سوال می برند.

در تازه ترین اتفاق با وجود آن که در اساسنامه خانه مطبوعات استان قم صراحتاً ذکر شده است که یکی از شرایط عضویت خبرنگاران نشریات چاپی در خانه مطبوعات، اعلام وصول نیمی از شماره های مورد انتظار آن رسانه طی یک سال گذشته می باشد، اما رئیس هیئت مدیره خانه مطبوعات در اقدامی شبانه و خلاف اساسنامه، عضویت یکی از خبرنگاران رسانه متبوع خویش را که تقریبا 9 ماه متوقف شده است و هیچ روزنامه مکتوبی را چاپ و اعلام وصول نکرده است را تایید می نماید.

این اقدام در حالی صورت می گیرد که به استناد تبصره 5 ماده 42 و همچنین تبصره 6 ماده 21 همین اساسنامه که به تایید معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز رسیده است، عضویت رئیس هیئت مدیره خانه مطبوعات استان قم و 18 خبرنگار دیگر روزنامه سراسری 19 دی به دلیل توقف تقریبا 9 ماهه این رسانه در هاله ای از ابهام می باشد.

لازم به ذکر است انتخابات خانه مطبوعات استان قم به منظور انتخاب هیات مدیره و بازرسان این تشکل صنفی با حضور 176 عضو اصلی در تاریخ 28 مرداد به صورت الکترونیکی برگزار می شود.

لینک خبر :‌ قم نا
شیراز- ایرنا- مدیرکل منابع انسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور با یادآوری وضعیت کنونی ناشی از شیوع کرونا گفت:باید تلاش کرد از این وضعیت بهترین بهره را ببریم و با پررنگ کردن فعالیت های کتابخوانی در فضای مجازی، فرهنگ را در محیط خانواده زنده نگه داریم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۶

به گزارش ایرنا، مهدی صباغ دوشنبه 26 آبانماه در جشن کتاب اداره کل کتابخانه های عمومی فارس بیان کرد: با توجه به وضعیت تعطیلی کتابخانه ها،با ارائه خدمات غیر حضوری به متقاضیان تاکنون برنامه های متعددی در حوزه مجازی انجام شده که همگی به تسهیل روند کار برای کتابخوانان انجامیده است.

مدیر کل منابع انسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور اظهار کرد: گرچه وضعیت فعلی دشواری های بسیاری را برای مردم و فعالان حوزه های مختلف فراهم آورده و آسیب های جبران ناپذیری نیز به حوزه فرهنگ وارد کرده است، ادارات کل کتابخانه های عمومی باید تولید محتوا برای تمام گروه های سنی را در دستور کار قرار دهند.

صباغ با بیان اینکه مهمترین مشکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، تامین بودجه این کتابخانه هاست، عنوان کرد: تامین منابع کافی برای توسعه فعالیت ها نیازمند اصلاح ساختار بودجه و قانون است که هم اکنون در دستور کار کمیسیون فرهنگی مجلس قرار دارد و در صورتی که این طرح بموقع آماده شود در صحن ارائه خواهد شد.

وی اصلاح ردیف بودجه کتابخانه های عمومی در سال 1400 و اصلاح قانون نهاد کتابخانه ها را از طریق کمیسیون فرهنگی مجلس از اولویت های این مجموعه دانست که در حال پیگیری است و درآمدهای پایدار را به منظور بهبود شرایط برای کارمندان این مجموعه فراهم می آورد.

مدیرکل منابع انسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور با اشاره به اینکه استان فارس با 195 کتابخانه نهادی و 45 کتابخانه مشارکتی جزو استان های برتر در حوزه کتابخوانی است، گفت:کسب رتبه برتر کشوری در حوزه ترویج کتابخوانی از سوی استاندار فارس و دو فرماندار این استان، نشان می دهند که تعامل سازنده با سازمان ها و دستگاه های فرهنگی راهگشاست.

مدیر کل کتابخانه های عمومی فارس نیز در این آیین با اشاره به وجود محدودیت فعالیت در وضعیت همه گیری بیماری کرونا، ابراز داشت: با وجود محدودیت ها برنامه های مجازی کتابخانه های عمومی متنوع برگزار شد و عمده مصوبات جلسات به مرحله اجرا رسید.

روح الله منوچهری تمرکززدایی از فعالیت کتابخانه های عمومی و نیز ایجاد سه اداره جدید در شهرستان های نو بنیاد فارس را در زمره برنامه های این مجموعه برشمرد و گفت: برای اصلاح ساختار بودجه نهاد کتابخانه ها و قانون کتابخانه های عمومی تاکنون با 15 نماینده فارس رایزنی شده است که امیدواریم در بهترین زمان و پیش از تصویب بودجه 1400 به ثمر نشیند.

وی همچنین به راه اندازی کتابخانه شهر صدرا و نیز شهرستان های نورآباد، گراش، فسا، سپیدان، مبارک آباد، وراوی، اینالو و تجهیز تمام زندان های فارس به کتابخانه اشاره کرد و افزود: تجهیز اتوبوس هایی به امکانات مجازی برای دسترسی رایگان مردم به پایگاه استنادی علوم نیز از دیگر اقدامات این مجموعه است که به زودی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.

وی همچنین درباره جشنواره کتابخوانی رضوی گفت: امسال 78 هزار نفر به صورت مجازی از استان فارس در این جشنواره شرکت کردند و در تمامی کتابخانه ها در همه گروه های سنی افرادی برگزیده شدند؛ بدین ترتیب در حوزه استانی این مسابقه 674 نفر در کتابخانه های عمومی فارس و 40 خانواده باعنوان برنده معرفی شدند.

این مراسم با معرفی و تقدیر از فعالان حوزه کتابخوانی به پایان رسید؛ بر این اساس آمنه دردانه و افسانه مظفری از شهرستان نی ریز با عنوان کتابداران برتر در حوزه فعالیت های ترویجی, فریناز تورانی از شهرستان اوز و لیلا خادمیان از شهرستان خرامه باعنوان کتابدار فعال در فضای مجازی، زهرا رجب زاده از شهرستان کازرون در رده سنی کودک، علیرضا جعفری از روستای کدنج شیراز در رده سنی نوجوان و امین قربانی از شهرستان نی ریز در رده سنی بزرگسال باعنوان کتابخوانان برتر، انجمن شهرستان سپیدان؛ و انجمن شهرستان آباده باعنوان انجمن های برتر، محمدرضا شاکری از شهرستان فیروزآباد باعنوان پیشکسوت نمونه و بهروز الهیاری از شهرستان شیراز باعنوان خدمتگزار برتر معرفی شدند.

هفته کتاب از 24 آبان آغاز شده و تا 30 این ماه ادامه دارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی گفت: نرخ مطالعه در کشور و در شهرستان رفسنجان پایین است که نشان می دهد نهادهای متولی در این خصوص فعالیت خوبی نداشتند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۷ سایت های دیگر : خبرگزاری فارس روراستی خبرگزاری مهر یزد فردا

به گزارش خانه خشتی؛ حجت الاسلام حسین جلالی با ابراز گله مندی از عدم توجه به کتاب و کتابخوانی، اظهار داشت: میزان نرخ متوسط مطالعه در کشور و همچنین شهرستان ما خیلی پایین است که نشان می دهد نهادهای متولی در این خصوص فعالیت خوبی نداشتند که برخی مربوط به ساختار بودجه و برخی مربوط به ضعف مدیریت است.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس با بیان اینکه ما هرچه داریم از کتاب بوده و حقیقتا تمدن اسلامی مدیون کتاب است، ادامه داد: میراث فرهنگی ما مدیون کتاب است و پیامبر رحمت ما بهترین فرد روی زمین با کتاب مبعوث شد.
وی تصریح کرد: مطالبه مردم در این خصوص کم است در حالی که می توان همان قدر که به دنبال ایجاد یک سالنک ورزشی بود برای راه اندازی کتابخانه که در اولویت است، همان قدر پیگیری کرد.
حجت الاسلام جلالی با ذکر این مطلب که متأسفانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سال 83 هیچ بودجه ای برای تأسیس کتابخانه ها نگذاشته، افزود: این ضعف دولتها بوده که نیامدند برای این مهم برنامه ریزی کنند، در حال حاضر ماهانه 15 میلیارد تومان بودجه برای نهاد کتابخانه ها اختصاص پیدا کرده در صورتی که حقوق کارمندان این نهاد 39 میلیارد تومان است که 24 میلیادتومان کسری حقوق دارند.
وی تأکید کرد: وزارت مسکن و شهرسازی موظف است زمین در اختیار نهاد کتابخانه ها بگذارد و دهیاری ها و شوراها به طور تجمیعی دو، سه روستا با هم یک کتابخانه داشته باشند و جهاد کتابخانه سازی و مطالعه راه بیفتد و خیران هم در این زمینه مشارکت کنند.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس در همین رابطه به دیدار مختارپور مسئول نهاد کتابخانه های عمومی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد و گفت: در این دیدار افزایش بودجه نهاد کتابخانه های عمومی و تغییر وضعیت کتابدارها از قراردادی به استخدامی مطرح شد که پیگیری خواهیم کرد و امیدواریم بتوانیم حال نگران کننده کتاب و مطالعه را در کشور به وضعیت مطلوب تغییر دهیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خانه خشتی

روزنامه سایه


روزنامه اطلاعات



روزنامه ایران


روزنامه عصر ایرانیان