بولتن فرهنگی هنری/مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 26 آبان 99
وزیر ارشاد در گرامیداشت روز کتاب گفت: گرچه کرونا مصیبت بوده و هنوز هم پرآفت است، اما می توان از کنار این انباشت مشکلات، فرصتهای جدیدی برای زیست فرهنگی به ویژه حوزه کتاب به دست آورد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۵ سایت های دیگر : خبرگزاری دانشجو هشدار نیوز

به گزارش خبرگزاری مهر ، مراسم بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران و روز گرامیداشت کتاب، کتابخوانی و کتابدار با شعار دانایی، مانایی شنبه 24 آبان از محل کتابخانه مرکزی پارک شهر تهران و از طریق ارتباط زنده با ادارات کل 31 استان کشور به صورت مجازی برگزار شد.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی با صدور پیامی روز بزرگداشت کتاب، کتابخوانی و کتابدار را تبریک گفته بود که این پیام توسط حجت الاسلام غلامرضا قاسمیان رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی قرائت شد.

در بخشی از این پیام آمده بود:

لازم است از فعالیت درخشان و مؤثر کتابداران عزیز سراسر کشور قدردانی شایسته ای صورت گیرد و به مسائل شغلی این عزیزان که حقیقتاً سفیران فرهنگ و هنر در سراسر کشور از شهرهای بزرگ تا دورترین روستاها هستند، به طور ویژه توجه شود. ما باید از ظرفیت فرهنگی و فکری کتابداران در سراسر کشور بیشتر استفاده کنیم. سال ها موانست این فرهیختگان ارجمند با کتاب و کتابخوانی، این ظرفیت بالقوه را ایجاد کرده است تا از آنها برای ترویج کتابخوانی و تشویق مردم به مصارف فرهنگی هدفمند به خصوص در فضای مجازی استفاده شود. ما باید کتابداران را به مردم معرفی کنیم و از آنها برای ترویج فرهنگی کتابخوانی کمک بگیریم.

در بخش دیگری از پیام قالیباف آمده بود:

اقدامات بسیار خوبی در سال های اخیر در نهاد کتابخانه های عمومی کشور برای هماهنگ سازی کتابخانه ها با نیازهای روز به انجام رسیده است؛ این نهاد در این مدت با خوش فکری، درایت و آینده نگری در تلاش بوده است تا از تمام ظرفیت های کتابخانه ها استفاده کند و گزارش های ارائه شده در این خصوص، بسیار امیدبخش و خوشحال کننده است و جای تبریک دارد. این روند باید با هماهنگی تمامی دستگاه های مربوط گسترش پیدا کند، ولی از جهت ساختاری تا رسیدن به نقطه قابل قبول فاصله زیادی داریم که در یک فرصت دیگر باید به آن پرداخت یکی از دو اولویت تأکیدی مقام معظم رهبری در پیام ایشان در افتتاحیه مجلس شورای اسلامی در حوزۀ فرهنگ کشور است. مجلس با تمام توان از اقدامات پیشرو و اثربخش در حوزه فرهنگ حمایت می کند و حمایت از کتابخانه های عمومی و رفع مشکلات شغلی کتابداران را یکی از وظایف اصلی خود در حوزه فعالیت های فرهنگی می دانیم و مطمئنیم حمایت از این فعالیت ها تأثیری مستقیم و کم نظیر در ارتقای فرهنگ عمومی کشور خواهد داشت.

می توان از شرایط فعلی فرصت های جدیدی پیدا کرد

در ادامه این مراسم پیام تصویری سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که به مناسبت هفته کتاب و روز گرامیداشت کتاب، کتابخوانی و کتابدار ارسال شده بود، پخش شد.

صالحی در این پیام گفت: هفته کتاب را به همه کسانی که در حوزه فرهنگ مکتوب تلاش های وافری داشته و دارند تبریک عرض می کنم؛ همچنین به طور خاص روز کتابدار را به کتابداران عزیز تبریک می گویم . امسال هفته کتاب و روز کتابدار را در شرایط خاصی برگزار می کنیم؛ شرایطی که فضای کرونا همه زیست اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی ما را تحت تأثیر خود قرار داده؛ از جمله حوزه فرهنگ و به طور خاص حوزه کتاب و کتابخانه.

وزیر ارشاد در ادامه پیام خود گفته بود: اگرچه دوره کرونا مصیبت بوده و هنوز هم پر آفت و پر مصیبت است، اما ما می توانیم از کنار این انباشت از مسائل و مشکلات، فرصت های جدیدی را برای زیست فرهنگی خودمان و به طور خاص حوزه کتاب و کتابخوانی پیدا کنیم. مجدداً از مسئولان نهاد کتابخانه های عمومی کشور و دبیرکل محترم، هیئت امنای نهاد کتابخانه ها، مدیران استانی و ستادی و به طور اخص از کتابداران عزیز که در خط مقدم ارتباط بین حوزه مخاطبان و حوزه میراث فرهنگی مکتوب ما قرار دارند و در این حلقه اتصال تلاش می کنند که فرهنگ مکتوب ایرانی بتواند جایگاه خود را بیش از گذشته پیدا کند، سپاسگزارم.

علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، با حضور در این مراسم با گرامیداشت یاد علامه طباطبایی، گفت: کتابداران و کارکنان و همکاران عزیز کتابخانه های عمومی کشور با بزرگداشت نام و یاد مفسر کبیر قرآن، حضرت علامه طباطبایی بیست و چهارم آبان روز کتاب کتابخوانی و کتابدار را به شما عزیزان تبریک می گویم. اگر سال کتابخانه های عمومی را از 24 آبان ماه سال قبل تا 24 آبان ماه سال جاری در نظر بگیریم، سال گذشته از جهاتی سال ناگواری برای این کشور بوده است. مهم ترین جنبه ناگوار بودن سال گذشته، بیماری و درگذشت جمعی از مردم شریف کشورمان، اهالی فرهنگ و ادب و از جمله خانواده تعدادی از کتابداران و همکاران کتابخانه ها و نیز برخی از اعضای کتابخانه های عمومی در اثر بیماری جدید و عالم گیر کرونا بوده است.

وی افزود: هم اینک که مراسم روز کتابدار را با این شرایط برگزار می کنیم تعداد زیادی از اعضای خانواده های همکاران ما همچون بسیاری از مردم شریف میهن مان با این بیماری خانمانسوز دست و پنجه نرم می کنند که از خدای متعال شفای همه بیماران در سطح کشور و جهان و دفع این بیماری را مسألت دارم. تلخی دیگر سالی که گذشت، تعطیلی و کاهش فعالیت های حضوری فرهنگی و خدمات کتابخانه ای در مدت مدیدی از این سال به دلیل همان بیماری بوده است. اشتیاق و دلتنگی اعضای کتابخانه های عمومی و اغلب کتابداران برای حضور در کتابخانه ها از سویی و ضوابط لازم الاجرا برای جلوگیری از گسترش این بیماری، باعث تعطیلی یا کاهش بخش وسیعی از فعالیت های فرهنگی و از جمله کتابخانه های عمومی شد.

تبدیل کتابخوانی به یک فرهنگ همکاری همه جانبه مسئولین را می طلبد

مهدی رمضانی معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد هم در بخش دیگر این مراسم گفت: هفته کتاب امسال را که به شعار پرمفهوم دانایی، مانایی مزیّن است و همچنین روز پراهمیت کتاب، کتابخوانی و کتابدار را به همه جهادگران عرصه فرهنگ، کتابداران، کتابخوانان و کتاب دوستان تبریک عرض می کنم؛ رویدادی که بی شک برای اهالی کتاب، مهم ترین اتفاق فرهنگی قلمداد می شود.

وی افزود: کتاب، با فرهنگ ایرانی و اسلامی ما عجین است و به همان اندازه که اندیشه و خرد دارای حرمت است، کتاب و نویسنده، ناشر، خواننده و کتابدار و خدمت گزاران این عرصه نیز اهمیت می یابند. اهمیت کتاب و کتابخوانی آنچنان بالاست که مقام معظم رهبری که خود از اهالی اندیشه و از شیفتگان کتاب و کتابخوانی هستند، همواره در این خصوص دغدغه داشته و آن را در سخنان خویش ابراز کرده اند.

معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه ها گفت: بی شک، تبدیل کتابخوانی به فرهنگ عمومی و تبیین آن به عنوان ضرورتی اجتناب ناپذیر، صرفاً از طریق توجه رسانه ای و اجرای برنامه هایی نمادین در این هفته، فراگیر نخواهد شد و نیاز به فرهنگ سازی، همکاری همه جانبه متولیان این امر، برنامه ریزی بلندمدت و کار فرهنگی مؤثر و مفید دارد.

رشد 31 درصدی فضاهای کتابخانه ای در فارس از ابتدای دولت تدبیر و امید

عنایت الله رحیمی استاندار و رئیس انجمن کتابخانه های عمومی استان فارس هم با ارسال پیام ویدئویی به این نشست، ضمن تبریک فرارسیدن هفته کتاب، گفت: کتاب می تواند تجارب گذشتگان و آرمان ها و خواسته های مطلوب آینده را در ذهنمان به تصویر بکشد و ما را برای حرکت در مسیر تعالی و تکامل فعال کند. نام فارس همواره با فرهنگ و ادب، کتاب و کتابخوانی، فرزانگی و فرهیختگی عجین بوده و بر همین مبنا همیشه تلاش شده این استان در حوزه کتاب و کتابخوانی حرکت هایی رو به جلو و در نهضت دانایی، حرفی برای گفتن و اقدامی در دستور کار داشته باشد.

وی افزود: اگر قرار است از زمان به بهترین نحو استفاده کنیم و از تجارب دیگران درس بگیریم، کلید این موضوع کتاب و کتابخوانی است. کتاب تجربیات گذشتگان را به ما منتقل می کند، راه های دستیابی آن ها به موفقیت و کامیابی را به ما آموزش می دهد، دلایل شکست ها و ناکامی ها را برایمان به تصویر می کشد و ما را نسبت به انتخاب مسیر درست آگاه می کند. کتاب، یاری همیشه همراه و مهربان است. یاری ساکت، که می تواند در ذهن ما غوغا به پا کند. یاری که می تواند توجه ما را به موضوع علم و دانایی جلب کند.

کتاب رابطه نزدیکی با توسعه یافتگی دارد

در این مراسم همچنین موسی خادمی استاندار و رئیس انجمن کتابخانه های عمومی استان لرستان ضمن تبریک فرارسیدن هفته کتاب، از فعالان حوزه کتابخانه های عمومی در این استان تقدیر کرد و گفت: کتاب، حافظه بشر در طول تاریخ است و بهترین، کاراترین و ساده ترین ابزار انتقال تجارب و دانش محسوب می شود. توسعه و رشد بشریت با اختراع این ابزار آغاز شد؛ بنابراین کتاب، رابطه نزدیکی با توسعه یافتگی دارد؛ کشوری که مردمی کتابخوان دارد و بیشتر در حوزه علم کار می کند، از توسعه یافتگی، رفاه و پیشرفت بیشتری برخوردار خواهد بود.

وی افزود: با توجه به تأکید دین اسلام بر علم آموزی و کتابخوانی و نیز از آنجا که به لحاظ ملی ما یکی از تمدن های بزرگ صاحب فرهنگ هستیم، کتابخوانی در کشورمان بسیار حائز اهمیت است. خوشبختانه پس از انقلاب اسلامی و به ویژه در سال های اخیر در حوزه علم و دانش و نیز سطح دسترسی مردم به کتاب پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته ایم ؛ با این وجود هنوز با میزان مطلوب فاصله بسیار است.

همزمان با برگزاری آئین ملی بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار با حضور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، پنج کتابخانه عمومی در استان های اردبیل، البرز، تهران، چهارمحال و بختیاری و لرستان به صورت مجازی افتتاح شد.

همچنین در پایان این مراسم از خدمات فرهنگی محسن مؤمنی شریف با اهدای لوح یادبود تجلیل شد. مؤمنی شریف در سخنان کوتاهی ضمن گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار گفت: این روز را به اهالی کتاب و مبشران دانایی تبریک می گویم . من همیشه در این برنامه شرکت کرده ام و اعتقاد دارم کار کتابداری کار مهمی است. به همین دلیل به کتابداران خدوم کتابخانه های عمومی سراسر کشور خداقوت می گویم . ما از کتابخانه خاطرات خوبی داریم و امیدواریم این ایام تلخ و ناگوار کرونایی تمام شود و در کتابخانه به روی علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی باز شود.

برگزیدگان فعال در حوزه کتابخانه های عمومی شامل کتابخوانان برتر، کتابداران برتر در حوزه فعالیت های شاخص، کتابداران برتر در حوزه فعالیت های ترویجی، برگزیدگان حوزه فعالیت در فضای مجازی، خیرین، کتابدار فنی برتر، کتابخانه های مشارکتی برتر، خدمتگزاران برتر، پیشکسوت برتر، انجمن های استانی و شهرستانی برتر معرفی شدند.

کد خبر 5071708

صادق وفایی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد است تناسبی میان جمعیت باسواد 98درصدی با نرخ مطالعه وجود ندارد.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد است تناسبی میان جمعیت باسواد 98درصدی با نرخ مطالعه وجود ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۵ سایت های دیگر : خبرگزاری بین المللی قرآن هرمزبان رادیو گفت و گو سبز البرز

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، همایون امیرزاده در گفتگو با بخش "باسخنگویان" برنامه رویداد رادیو گفت وگو با بیان اینکه در هفته کتاب باید ضرورت مطالعه را در مردم ایجاد کنیم، گفت: برای دستیابی به نسلی آگاه باید به کتاب و کتابخوانی بیاندیشیم.

به عقیده رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وضعیت مطالعه کشورمان مناسب نیست و تناسبی میان 98 درصد جمعیت باسواد با نرخ مطالعه وجود ندارد.

وی هفته کتاب را فرصتی دانست که تلاش هایی در زمینه افزایش سطح مطالعه انجام دهیم.

امیرزاده ادامه داد: انجمن های صنفی علمی و تشکل های ترویج کتابخوانی با ما همراه هستند.

وی از شرکت 820 کتابفروشی در طرح پاییزه امسال خبر داد و افزود: 105 کتابفروش جدید به این طرح پیوسته اند.

امیرزاده گفت: بمنظور حمایت از مصرف کنندگان کتاب 20 درصد تخفیف به خریداران اعطا می کنیم.

وی ادامه داد: همزمان با مقدمه چینی برای جشنواره کتاب و رسانه 800 اثر ارسال شده و 90 سخنران نشست های تخصصی را پیش می برند.

امیرزاده یادآور شد: 27 برنامه هم در شیراز پایتخت کتاب ایران تدارک دیده شده که مهم ترین آن کلنگ زنی کتابخانه شهر صدراست.

وی گفت: 800 برنامه در سراسر کشور برگزار خواهد شد و همچنین نمابشگاه مجازی کتاب تهران بصورت مجازی اواخر آذر برپا می شود.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
38 نفر از نمایندگان در تذکری به رئیس جمهور خواستار انجام اقدامات جدی برای کاهش قیمت ارز، سکه، و تقویت ارزش پول ملی شدند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، تذکرات کتبی نمایندگان به مسؤولان اجرایی کشور در جلسه علنی امروز (یکشنبه 25 آبان ماه 99) مجلس توسط روح الله متفکر آزاد عضو هیأت رئیسه مجلس قرائت شد که این تذکرات به شرح زیر است:

هاجر چنارانی نماینده مردم نیشابور به رئیس جمهور لزوم اقدام جهت تنظیم بازار خودرو را متذکر شد و نیز خواستار پاسخگویی در خصوص تورم امروز جامعه شد و نیز لزوم پاسخگویی در خصوص نابسامانی بازار مسکن در کشور و لزوم رسیدگی به افزایش قیمت اقلام خوراکی در 6 ماه نخست سال جاری را متذکر شد و نیز در تذکری به وزیر جهاد کشاورزی لزوم افزایش اعتبار واگذاری واکسن و تجهیزات فنی برای پیشگیری از بیماری های مشترک و واگیر دام و طیور را متذکر شد.

جلال محمودزاده نماینده مردم مهاباد در تذکری به رئیس جمهور خواستار جلوگیری از تیراندازی به کولبران در مناطق غربی کشور شد.

ابراهیم رضایی نماینده مردم دشتستان به وزیر امور اقتصادی و دارایی لزوم پرهیز دولت از نگاه دستوری به بازار سرمایه و تمرکز بر نقش نظارتی در بازار و برخورد با عوامل فساد را متذکر شد.

فرهاد بشیری نماینده مردم پاکدشت در تذکری به وزیر نفت خواستار تسریع در تامین گاز مایع مورد نیاز برای شهروندان فاقد گاز شهری شد. وی در تذکر دیگری به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواستار تسریع در پرداخت بیمه بیکاری کارگران بیکارشده بر اثر کرونا و بیمه تمامی کارگران ساختمانی و انجام اقدامات اساسی برای امور درمانی کارگران شد.

محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان در تذکری به وزیر اطلاعات خواستار پیگیری جدی در خصوص شناسایی برخورد با عوامل تولید و نشر اکاذیب، افترا و تهمت به مسئولان کشور در زمان رای اعتماد به وزیر فعلی صمت در فضای مجازی شد.

حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر به اتفاق 45 نفر دیگر از نمایندگان در تذکری به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواستار احتساب خدمت سربازی در سوابق بیمه ای بیمه پردازان بیمه عشایری و روستایی کشور بر اساس ماده 95 قانون تامین اجتماعی شدند.

حبیب الله دهمرده نماینده مردم زابل در تذکری به رئیس جمهور عنوان کرد که چرا در رابطه با گرانی بازار به خصوص کالاهای اساسی اقدام جدی صورت نمی گیرد.

صدیف بدری نماینده مردم اردبیل در تذکری به وزیر کشاورزی عنوان کرد که چرا در آستانه فصل کاشت گندم در کشور، دولت هنوز قیمت خرید تضمینی گندم را مصوب و ابلاغ نمی کند.

فرهاد بشیری نماینده مردم پاکدشت به اتفاق 32 نفر دیگر از نمایندگان به وزیر امور خارجه لزوم انجام اقدامات اساسی و حقوقی در مجامع بین المللی برای برخورد با اقدامات خصمانه دولت آمریکا علیه اقتصاد کشور را متذکر شدند.

فرهاد بشیری نماینده مردم پاکدشت به اتفاق 37 نفر دیگر از نمایندگان در تذکری به رئیس جمهور خواستار انجام اقدامات جدی برای کاهش قیمت ارز، سکه، و تقویت ارزش پول ملی شدند.

مصطفی نخئی، محمد حسین فرهنگی، کمال حسین پور، حسین میرزایی، علی خضریان، احمد نادری، سید علی یزدی خواه، علی اصغر عنابستانی، بهروز محبی نجم آبادی، احسان ارکانی، و منصور شکرالهی به وزیر نیرو لزوم توجه و به کارگیری افراد شایسته بومی در گزینش نیروهای مورد نیاز را به ویژه در مناطق محروم را متذکر شدند.

نصرالله پژمانفر نماینده مردم مشهد به اتفاق 25 نفر دیگر از نمایندگان در تذکری به وزیر جهاد کشاورزی عنوان کردند که در حالی که امکان تولید بیش از 80 درصد نهاده های دامی موردنیاز در داخل کشور وجود دارد و منجر به خودکفایی شود، با ارز 4200 تومانی به کشور وارد شده و حالا با چند برابر قیمت هم در بازار سیاه نایاب شده و ظرفیت تولید مرغ را به نصف کاهش داده است.

حبیب الله دهمرده نماینده مردم زابل در تذکری به وزرای جهاد کشاورزی عنوان کرد که چرا درباره گرانی کود شیمیایی اقدام جدی صورت نمی گیرد و در تذکری به وزیر صمت هم عنوان کرد که چرا در رابطه با گرانی کمرشکن بازار اقدام جدی را شاهد نیستیم.

حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر به اتفاق 24 نفر از دیگر نمایندگان به رئیس جمهور لزوم شفافیت در قیمت گذاری اجناس و کالاهای اساسی و جلوگیری از افزایش متعدد قیمت ها مگر با تصویب شورای عالی اقتصاد را متذکر شدند.

حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین شهر به اتفاق 19 نفر از دیگر نمایندگان به وزیر دفاع لزوم اجرای کامل ماده 49 قانون خدمت وظیفه عمومی در خصوص پرداخت حقوق سربازان وظیفه را متذکر شدند.

حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر به همراه 20 نفر دیگر از نمایندگان به وزیر علوم، ضرورت نظارت بیشتر بر مدیریت و آموزش دانشگاه های جامع علمی کاربردی کشور را متذکر شدند.

حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر به اتفاق 20 نفر دیگر از نمایندگان به وزیر امور خارجه ضرورت جلوگیری از مداخله سفارت هلند در امور آموزشی، اقتصادی و اقدامات ضد امنیتی علیه ایران را متذکر شدند.

حبیب الله دهمرده نماینده مردم زابل در تذکری به وزیر بهداشت خواستار اقدام لازم در رابطه با کمبود شدید داروهای بیماران تالاسمی شد.

حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر به اتفاق 34 نفر دیگر از نمایندگان در تذکری به وزیر آموزش و پرورش خواستار رسیدگی به وضعیت حقوقی و معیشتی خدمتگزاران و سرایداران مدارس شدند.

عباس مقتدایی نماینده مردم اصفهان به وزرای آموزش و پرورش، ارتباطات و تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضرورت توجه ویژه و تدبیر و اقدام در خصوص دانش آموزان نیازمند و فاقد تلفن هوشمند و به وزیر بهداشت ضرورت توجه به وضعیت مالی روستائیان و رعایت حال آنها در پرداخت حق بیمه سلامت را متذکر شد.

حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر به اتفاق 20 نفر دیگر از نمایندگان به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضرورت نظارت بر محتوای فرهنگی و آموزشی اینستاگرام و جلوگیری از اشاعه بی بندوباری و آموزش مصرف مواد مخدر از طریق فضای مجازی را متذکر شدند.

جواد نیک بین نماینده مردم کاشمر به اتفاق 29 نفر دیگر از نمایندگان در تذکری به رئیس جمهور خواستار عمل کردن دولت به تعهدات و مصوبات در قبال خدمات حمل و نقل شهری جهت جلوگیری از برداشت از صندوق توسعه ملی شدند.

جواد نیک بین نماینده مردم کاشمر در تذکری به وزیر بهداشت عنوان کرد که چرا وزارت بهداشت در جهت کاهش سقط جنین های قانونی و غیرقانونی و نظارت بر مراکز، کلینیک ها، پزشکان و ماماهایی که به طور غیرقانونی اقدام به این جنایت جمعیتی می کنند، اقدام قاطع و بازدارنده را ندارد.

جلال محمودزاده نماینده مردم مهاباد به رئیس جمهور لزوم توجه به هزینه های درمانی بیماران کرونا یی در بیمارستان های دولتی و تحت پوشش بیمه قرار گرفتن آمپول رندیسیور مخصوص درمان کرونا را متذکر شد.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی در یادداشتی به مناسبت سالروز درگذشت علامه جعفری گفت: علامه محمد تقی جعفری، شارح و ناقد بزرگ مثنوی است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۵

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، متن یادداشت محمود شالویی به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

و آن نثار نور ، هرکس یافته روی از غیر خدا برتافته

جزوها را روی ها ، سوی کل است بلبلان را عشق بازی با گل است

*علامه محمد تقی جعفری ، شارح و ناقد بزرگ مثنوی

از کلاس سوم راهنمایی نام علامه جعفری را شنیده بودم و بعضی وقت ها سخنرانی های او را که پیش از اخبار ساعت 14 از رادیو سراسری پخش می شد ، گوش می دادم و در حد فهم خود حظی می بردم و چیزی می فهمیدم تا اینکه در سال دوم دبیرستان معلم کتاب " اقتصاد عمومی " که دانش آموخته هندوستان بود و در کنار رشته تحصیلی اش (اقتصاد) به عرفان و تصوف هم روش و گرایشی پیدا کرده بود به مناسبتی سخن از مثنوی و علامه جعفری را به میان آورد و من هم که از همان دوران شیفته مولوی و سروده های دلنشین او بودم ، با وی گرم صحبت شدم و به الحاح از او خواستم تا در این باره بیشتر با من صحبت کند . او هم ، چون شوق مرا دریافت بی درنگ از من خواست که سراغ شرح مثنوی آقای جعفری بروم و گمشده های خویش را در آنجا جستجو کنم . اما دسترسی به این شرح برایم ممکن نبود و به سهولت و سادگی نمی توانستم آن را بیابم . دوباره دست به دامن او شدم و از وی کمک طلبیدم که در پاسخم گفت : خودش چهار جلد نامرتب را در اختیار دارد و حاضر است به من امانت دهد و یا به کمترین قیمتی که در وسع خرید من است ، بفروشد . بالاخره معامله انجام شد و آن چهار جلد برای این مبتدی بمثابه آغازی نیکو برای ورود در اقیانوس مثنوی شد .

(اگرچه مولانا خود تصریح می کند که اندیشه های بلندش را به میزان فهم مخاطب فرود آورده :

"هرچه می گویم به قدر فهم توست مردم اندر حسرت فهم درست"

و تردیدی هم نیست که جلال الدین از ژرفای دانش و بینش خویش گزیده گویی کرده و از اطناب کلام و ایراد بیان تا جایی که برایش ممکن بود ، پرهیز نموده است وگرنه هشتاد من کاغذ هم برای مثنوی اش کم می آمد :

" گر بگویم شرح این ، بی حد شود مثنوی هشتاد تا کاغذ شود "

و اگر چنین محدودیتی پیش نمی آمد ، چهل شتر هم برای حمل مجلدات پی در پی مثنوی کفایت نمی کرد :

" مثنوی چندان شود که چل شتر گر کشد ، عاجز شود از بار پر "

مولانا خود از کتاب مثنوی بعنوان در بر گیرنده اصول اصلهای دین در کشف اسرار و وصول به حق و یقین یاد می کند و آن را باغ دلها می داند . باغی که از انبوه درختان آکنده است و چشمه های حکمت و معرفت در آن جریان دارد .)

بنابراین ، در همینجاست که نیاز به شرحی دقیق و عمیق احساس می شود و اهمیت شارح ناقدی چون علامه جعفری را هویدا می کند . تردیدی نیست که شرح آقای جعفری یک شرح عادی نیست بلکه به جرأت می توان گفت : تفسیر و نقد و تحلیلی است که از زمان نگارش مثنوی و یا از روزگار فقدان دردناک مولوی تاکنون به آن نیاز مبرم بوده و هست و ارزش کار نویسنده از همین جا مشخص می شود .

همه می دانیم بیش از 700 سال است که مثنوی خوانده می شود ، قاب های آن به شرق و غرب عالم برده می شود ، بیت به بیتش به ذهن و خاطر سپرده و حکایت ها و تمثیلاتش نقل محفل و مجلس شده است اما برغم این همه ، و به قول درست خود مرحوم جعفری در مقدمه ای که در جلد اول آورده :

" کسی می تواند از کتاب مثنوی استفاده بهتر کند که واجد سه موضوع باشد و از میان آن سه ، آنکه اهمیت خیلی فوق العاده دارد ، همانا مسئله کشش و انجذاب روانی و عشق به دریافت حق جل و علا ، و شناسایی یکپارچه بودن جهان هستی در یک وحدت عالی که جهان با عظمت هستی بدون شناسایی آن فروغ واقعی الهی خود را به هیچ کس نشان نخواهد داد . علامه در ادامه می افزاید :

" اگر کسی بخواهد این کتاب را تنها از نظر علمی درک کند یا فقط با ذوق شاعرانه به مطالعه آن بپردازد ، نمی گوییم هیچگونه بهره ور نخواهد گشت ولی می توانیم بگوییم مزایای عمده مطالعه مثنوی را از دست خواهد داد "

بهمین جهت ، ورود به دنیای مثنوی و آشنایی با فکر و فرهنگ مولوی ، نیازمند مقدماتی است که به گفته آن استاد گرانمایه ( حضرت علامه ) ، یک محقق مثنوی " بایستی حد اقل یک مکتب فلسفی که کلیاتی را در جهان بینی پی ریزی می کند دیده باشد و از سوی دیگر درباره علوم اسلامی از قبیل تفسیر و حدیث و اخلاقیات و مسائل کلامی و بلکه تاحدودی آگاهی به حقوق اسلامی ، اطلاعات کافی داشته باشد ".

و خدای بزرگ را سپاس که در روزگار ما و پس از گذشت صدها سال از عصر مولانا ، کسی چون علامه جعفری پدید آمد تا با این فیلسوف الهی و حکیم صمدانی به عظمت روحی و روانی مولانا پی ببریم.

حقیقتا ، از همان اوان نوجوانی ، خیلی دلم می خواست که روزی فرارسد تا آقای جعفری را از نزدیک ببینم و برسر سفره او بنشینم و خدا را هزاران بار شکر که چنین شد و در حد فاصل سالهای 73 و یا 74 بود که یکی از افسران خوش ذوق نیروی هوایی ارتش بنام سرهنگ صالح افشار که طبع شاعرانه لطیفی داشت و در آن مقطع ، بیشتر در وصف حماسه آفرینی رزمندگان شعر می سرود و هم اکنون هم آثاری از وی چاپ و منتشر شده است ، زمینه دیدار و حضور در محضر حضرت علامه را فراهم آورد و در ادامه به مدد خداوندی و عنایت آن عالم ربانی ، این باب آشنایی به ارتباطی مریدانه و مشفقانه مبدل گشت :

آن شکری را که مصر هیچ نبیند به خواب شکر که ما یافتیم در بن دندان خویش

بی سر و پا سروریم ، بی حشمی مهتریم قند و شکر می خوریم در شکرستان خویش

به راستی ، علامه جعفری فقط یک عارف و عالم و حکیم و فیلسوف به معنای خاص یا عام آن نبود بلکه انسانی الهی و دارای سجایای اخلاقی و بی هیچ میل و رغبت به هیاهوهای دنیایی و تجملات مادی بود . کسانی هم که او را ندیده و یا از نزدیک نمی شناسند به خوبی می توانند صفات برجسته این نادره دوران را در مواریث معنوی و معرفتی او بیابند و در عصر امروزی که جهان تشنه معارف آسمانی و درک حقایق عرفانی و آگاهی از اندیشه های لطیفی چون جلال الدین مولوی است ، همانا این جعفری و امثال جعفریند که باید به عنوان معلم و راهنمای دلسوز جامعه بشری به ترویج و توسعه فهم آدمی در نیل به کسب حقایق پنهانی بعنوان الگوی ما قرار گیرند و از این رهگذر ، درهای حقیقت را بروی حق جویان بگشایند .

( نور خواهی ، مستعد نور شو دورخواهی ، خویش بین و دور شو )

اگرچه ، امروز این جعفری بزرگ به حسب ظاهر در بین ما نیست و جسم بی جانش در جوار بارگاه رضویست ، اما به یقین که نه تنها نام و یاد او بلکه مجموعه ای از آثار گرانسنگ او ، از شرح نهج البلاغه گرفته تا تحلیل مثنوی ، از کتاب وجدان تا شناخت خیام و از دریا به دریا تا صحرا بصحرا ، از حضور معنوی و معرفتی او سرشار است و بدین مناسبت به تبریز و تبریزیان هم می باید که ببالیم و بدان ها افتخار نماییم که آسمان علم و ادب در جای جای گیتی را به آفتاب های عالم تابی مزین نمودند و شمس تبریز های پی در پی را برای دلالت و هدایت تکاپوکنندگان در راه پیش برد شخصیت انسان ها در هر دو قلمرو فرد و اجتماع ارزانی داشتند و یادگاران ماندگاری را به ارمغان گذاشتند .

چو گلستان جنانم ، طبرستان جهانم به روان همه مردان که روان است روانم

چو به تبریز رسد جان ، سوی شمس الحق و دینم همه اسرار سخن را به نهایت برسانم

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
با اهدای لوح سپاس وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، از آیت الله محمدی ری شهری، تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) بسبب مشارکت شایسته این بارگاه ملکوتی در اجرای برنامه های دهه کرامت تقدیر شد.

به گزارش ایسنا، در این دیدار که با حضور حجت الاسلام و المسلمین ارزانی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت برگزار شد؛ آیت الله محمدی ری شهری ضمن تقدیر و تشکر از فعالیت های این ستاد در جهت احیاء امر اهل بیت علیهم السلام، اظهار کرد: در شرایط کنونی با توجه به فراگیری بیماری کرونا امکان انجام فعالیت های فرهنگی مثل گذشته مهیا نیست، اما می توان در زمینه کمک به محرومین و بیماران کرونایی، با هماهنگی نهادها، دستگاه ها و مراکز فرهنگی این امر مهم را دنبال کرد.

همچنین در این دیدار حجت الاسلام و المسلمین ارزانی، رئیس شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت به ارائه گزارشی در خصوص فعالیت ها و اقدامات این ستاد در سال گذشته پرداختند.

در پایان نیز حجت الاسلام و المسلمین ارزانی، رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با اهدا لوح سپاس وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از حمایت های آیت الله محمدی ری شهری، تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) در برگزاری برنامه های دهه کرامت در راستای ترویج فرهنگ اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام تقدیر کرد.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران

امیر دژاکام درباره وضعیت نامناسب بودجه فرهنگ به خصوص تئاتر در سال های گذشته و اولویت بندی نامناسبی که در میزان تخصیص بودجه وجود دارد، گفت: اگر از نظر بودجه نویسان تعریف فرهنگ همان مجموعه قوانین نوشته شده و نوشته نشده است، در اشتباه هستند چون فرهنگ 5 رکن دارد که متشکل از علم، هنر، عرفان، دین و فلسفه است و فرهنگ هر کشوری برمبنای همین باید و نبایدهای دینی، علمی، هنری، فلسفی یا عرفانی و براساس تعلقات قلبی که مردم آن جامعه به هرکدام از این شاخصه ها دارند، شکل گرفته است.

وی ادامه داد: اگر همان 7 هنر موردنظر در مباحث قدیمی را مد نظر قرار دهیم متوجه بی توجهی به آن ها در سال های اخیر خواهیم شد. در ردیف بودجه فرهنگی که هرسال اعلام می شود، اختصاص بودجه به موسساتی وجود دارد که نوع فعالیت و عملکرد و خروجی شان به درستی مشخص نیست و در طول سال گزارشی نیز از نحوه فعالیت هایشان منتشر نمی شود اما چندصد میلیارد تومان بودجه دریافت می کنند.

دژاکام تأکید کرد: طبیعی است که نسبت به اختصاص بودجه به چنین موسساتی، انتقاد و گلایه مطرح باشد چون این هزینه ها از مالیات و پول آحاد ملت ایران برداشته می شود. بودجه مملکت پول نفت و مالیات مردم است و متعلق به همه جامعه و برای صرف مصارف عمومی است، بنابراین اختصاص ردیف بودجه برای موسساتی که برای فعالیتشان توضیحی وجود ندارد، مردم را گله مند می کند و هنرمندان هم حق دارند این پرسش را مطرح کنند که چرا در طول این 40 سال بودجه مناسبی به تئاتر، موسیقی، نقاشی و هنرهای دیگر اختصاص پیدا نکرده است.

سریالی که بودجه اش برابر کل بودجه تئاتر است!

این کارگردان و مدرس تئاتر متذکر شد: در همین حرفه ما، یک سریال برای شبکه نمایش خانگی تولید می شود که سرمایه گذاری متمول هزینه ای نزدیک به کل بودجه تئاتر کشور را برای این سریال هزینه می کند اما برای اینکه هر سال بتوانیم همین بودجه ناچیز تئاتر را دریافت کنیم مدیرکل هنرهای نمایشی ما باید چندین بار به وزارتخانه رفت و آمد داشته باشد و بعد از این همه رفت آمد بازهم بودجه را به صورتی مقطعی و چند ماه یک بار دریافت کند.

مدیران تئاتری ما باید با اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس وارد گفتگو و تعامل شوند چون هیچکدام از این اعضا تخصصی مرتبط با فرهنگ و هنر ندارند از این رو نسبت به نیازهای این عرصه ناآشنا هستند. همچنین تعدادی از هنرمندان آگاه به امور هنر می توانند به اعضای کمیسیون برای پیشبرد اهداف تئاتر و نحوه تخصیص بودجه به این عرصه راه کار ارائه دهند وی ادامه داد: چرا باید در تئاتر با شرایط یک و بام و دو هوا روبرو باشیم. البته می دانیم که وضعیت تلویزیون و سینما با تئاتر متفاوت است و حتی یک جوان تازه نفس از راه رسیده در سینما دستمزدی مساوی و یا چندین برابر هنرمند پیشکسوت تئاتر دریافت می کند اما این مشکلات را تا جایی می توان تحمل کرد چون به نظر می رسد این روزها هرکس رفتاری زرد و عامه پسندتر دارد به او فضای بیشتری برای فعالیت داده می شود.

دژاکام تصریح کرد: وقتی سقف پروازها برای کم خردها و کم دانش ها بلند است، شاهد رشد و پروبال گرفتن این افراد می شویم. در جامعه هنری ما هنرمندان اصیل سقف پرواز ندارند و اولین مشکلی که جلو راهشان قرار می گیرد همین مساله بودجه است اما آنقدر شرافتمند هستند که اعتراض نمی کنند و در همین شرایط به فعالیتشان ادامه می دهند.

وی درباره پیشنهادی که برای برون رفت از این معضل وجود دارد، بیان کرد: تنها راه حل ممکن افزودن دانش اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس و اشراف پیدا کردن آن ها به قدرت تئاتر است. به عنوان نمونه کمیسیون فرهنگی مجلس باید به این مساله آگاه باشد که تئاتر می تواند جلوی بزه را بگیرد همانطور که قوه قضاییه و نیروی انتظامی متوجه این نکته شده اند و فهمیده اند که با بهره گیری از هنر می توان حجم بزه کاری را کم کرد. تاریخ ثابت کرده که ماندگاری با فرهنگ و هنر شکل می گیرد.

کارگردان رویاهای خلیج فارس با اشاره به لزوم افزایش بودجه تئاتر یادآور شد: مدیران تئاتری ما باید با اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس وارد گفتگو و تعامل شوند چون هیچکدام از این اعضا تخصصی مرتبط با فرهنگ و هنر ندارند از این رو نسبت به نیازهای این عرصه ناآشنا هستند. همچنین تعدادی از هنرمندان آگاه به امور هنر می توانند به اعضای کمیسیون برای پیشبرد اهداف تئاتر و نحوه تخصیص بودجه به این عرصه راه کار ارائه دهند. اداره کل هنرهای نمایشی نیز کارشناسان تئاتر زیادی در اختیار دارد که می توانند در این زمینه اطلاعات زیادی در اختیار اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس قرار دهند.

ملاک تخصیص بودجه ضرورت است یا چانه زنی؟

دژاکام تأکید کرد: به نظر می رسد نیازمند یک چانه زنی کاسب کارانه برای دریافت حقوق طبیعی هر بخش از عرصه هنر هستیم چون بودجه بسیاربسیار غیرعادلانه و نامتناسب تخصیص می یابد و نه براساس ضرورت بلکه براساس قدرت و چانه زنی تعلق می گیرد.

وی درباره نامناسب بودن زیرساخت ها در تئاتر بیان کرد: متاسفانه در طول این سال ها زیرساخت های تئاتری به هیچ عنوان گسترده نشده است و ما نتوانستیم حتی سالن هایی مانند سنگلج یا تالار هنر را به جمع سالن های تئاتری اضافه کنیم. مجموعه تئاتر شهر تنها مجموعه استاندارد تئاتری کشور است که مانند تمام مجموعه های کشورهای دیگر به صورت استاندارد ساخته شده و متشکل از اتاق گریم، رختکن، دوش، آرشیو لباس و دکور و امکانات مورد نیاز دیگر برای اجرای تئاتر است اما در هیچ یک از سالن های جدیدی که به صورت خصوصی راه اندازی شده اند این امکانات وجود ندارد.

دژاکام در پایان صحبت هایش گفت: در تخصیص بودجه به هنرمندان هم باید عنصر بی طرفی را مورد توجه قرار داد. اگر قرار است فقر تقسیم شود باید این اتفاق بین همه به یکسان بیفتد اما اگر براساس استحقاق این بودجه تقسیم می شود باید حق به حق دار برسد در حالی که در این سال ها این اتفاق نیفتاده است و در نهایت معتقدم به افراد کاسب کاری که به جای ارتقای فرهنگ و هنر تنها به فکر تجارت هستند نیز نباید بودجه ای تعلق بگیرد.

لینک خبر :‌ خبر فوری
در شرایطی که بیش از 9 ماه است فعالان عرصه موسیقی به اجبار در تعطیلی به سر می برند، مصوبه جدید ستاد مبارزه با کرونا درمورد ساعت انجام فعالیت های هنری با واکنش های فراوانی همراه بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۶ سایت های دیگر : موسیقی ایرانیان

سرویس موسیقی هنرآنلاین: تعطیلی کنسرت ها به خاطر شیوع ویروس کرونا تاکنون لطمه های مالی فراوانی به فعالان و هنرمندان عرصه موسیقی وارد کرده و ماندگاری این افراد در حوزه موسیقی را مورد تهدید قرار داده است چرا که این بخش صرفاً به یک گروه یا خواننده یا حتی چند تهیه کننده معطوف نیست و اقشار زیادی به شکل مستقیم و غیرمستقیم از این مسیر امرار معاش می کنند.

در حال حاضر بیش از 9 ماه است که فعالان این عرصه به اجبار در تعطیلی به سر می برند و هیچ گونه شیوه جایگزین درآمدی برای آن ها وجود ندارد.

در این شرایط چند روز پیش انتشار خبر اعمال محدودیت های تردد در سطح پایتخت و پیرو آن تعطیلی سایر فعالیت های صنفی فرهنگی و هنری، واکنش های متعددی را از سوی اشخاص حقیقی و حقوقی به دنبال داشت. یکی از مهم ترین طیف های مخالف با این ابلاغیه تعدادی از هنرمندان عرصه های مختلف چون موسیقی تئاتر و سینما هستند.

برابر با مصوبه جدید ستاد مبارزه با کرونا مبنی از 20 آبان تا 20 آذر، فعالیت مشاغل گروه های دو و سه و چهار که فعالیت های هنری را نیز شامل می شود تا ساعت 18 تعیین شده است. این در حالی است که تا پیش از شیوع کووید-19 فعالیت های هنری عموماً تازه از ساعت 18 آغاز می شد و معمولاً تا ساعت 23 ادامه داشت و مردم نیز در این ساعات عادت به حضور برای تماشای فعالیت های هنری داشتند.

اکنون این پرسش ها مطرح است که وقتی روزبه روز بر تعداد تلفات جانی ناشی از شیوع ویروس کرونا در کشور و به ویژه پایتخت افزوده می شود آیا چنین مصوبه ای با هدف ازسرگیری اجرای کنسرت ها کارآمد و اصولی است؟ آیا به واقع برگزاری کنسرت و اتمام آن تا پیش از ساعت 18 امکان پذیر خواهد بود؟ و آیا درنهایت برگزاری این برنامه ها با استقبال مواجه خواهد شد

بر این اساس، نقطه نظرات محمدحسین توتونچیان و رامین صدیقی تهیه کننده و برنامه گذار، امیرعباس ستایشگر عضو هیئت مدیره مجمع صنفی تولیدکنندگان آثار شنیداری و موسیقی و محمد اله یاری مدیرکل دفتر موسیقی را در ارتباط با این موضوع گردآوری کرده ایم.

دولت به جای طرح برگزاری کنسرت تا ساعت 18، حمایت کند

محمدحسین توتونچیان تهیه کننده موسیقی در واکنش به مصوبه برگزاری کنسرت تا قبل از ساعت 18 گفت: جالب است که کرونا ساعت کاری خود را به مسئولین کشور ما اعلام کرده ولی به دیگر کشورها خیر! همواره کنسرت ها زمانی برگزار می شده که مردم از سر کار می آمدند و به امور فرهنگی زندگی شان می پرداختند. اما حالا، ادغام کردن این ها با همدیگر یا به قصد لطمه زدن به یک صنعت موسیقی است یا از عدم آگاهی و درک از مسائل پزشکی و توأماً فرهنگی می آید. اگر مسئولین ما اطلاع ندارند که وای به حال ما! و امیدوارم به قصد ضربه زدن یا نمایش یک حرکت به نفع فرهنگ باشد تا عدم آگاهی.

وی ادامه داد: در حال حاضر همه بیزینس ها و صنایع دیگر مشغول شغلشان هستند و به فعالیت خودشان ادامه می دهند. به جز موسیقی، تئاتر و سینما. اگر می خواهند یک پرچم دست بگیرند و بگویند ما تنها صنعتی را که از بین رفته بود نجات دادیم و با این مصوبه به آن ها اجازه فعالیت دادیم، مشکلی نیست، اما ما خوب می دانیم که بلوفی بیش نیست! مسئولین ما دارند هوشمندانه عمل می کنند. خدا نکند مدیرانی که دارند برای کشور تصمیم می گیرند از عدم آگاهی شان این تصمیم را گرفته باشند. یعنی سر در نیاورند که ساعت تفریح با ساعت کار نمی تواند یکی باشد.

مدیرعامل شرکت ققنوس تأکید کرد: اگر ما قبل از ساعت 18 کنسرت برگزار کنیم دیگر مشکلی پیش نمی آید؟ آیا در سالن، ناقل بی علامت وجود ندارد؟ یعنی حضور این همه آدم کنار همدیگر هیچ خطری ندارند؟ چه کسی این طرح را گذاشته است؟ من به عنوان متولی برگزاری کنسرت های این کشور می خواهم درخواست کنسرت بدهم، می خواهم بدانم کدام مدیری شهامت دارد زیر آن را امضاء کند؟ من می خواهم بگویم قانون گذار بلوف زده است. خدا کند که بلوف زده باشد. امیدوارم قانون گذار بداند کرونا ساعت کاری ندارد زیرا که وقتی قانون می گذارند که ما حق نداریم کنسرت بگذاریم، طبق همان قانون موظف هستند که هزینه های جاری ما شرکت ها و خواننده ها را پرداخت کنند، بنابراین گفتند کنسرت بگذارید تا هزینه ای نکنند.

توتونچیان عنوان کرد: به طور مستقیم 300 خانواده و به طور غیرمستقیم هزار خانواده از محل برگزاری یک کنسرت ارتزاق می کنند که در حال حاضر درآمد همه آن ها به صفر رسیده است. برخی از نوازندگان ارکستر الآن سازهای خود را در دیوار می فروشند و برخی دیگر در اسنپ کار می کنند. دولت به جای طرح برگزاری کنسرت تا ساعت 18 موظف است از آن ها حمایت کند.

وی اظهار داشت: ما 80 میلیون جمعیت داریم ولی حتی 10 درصد آن ها هم مخاطب حوزه فرهنگ و هنر نیستند. متأسفانه عدد روی دو، سه درصد است. من دست این دو، سه درصد را می بوسم چون آن ها برای آرامش و سلامت خودشان و خانواده شان ارزش قائل هستند. همین افراد هستند که فرهنگ مملکت را روی دوش خودشان حمل می کنند. من برای سلامت و پاسداری از وجود آن ها تلاش می کنم و هر کاری از دستم بربیاید انجام می دهم. ما اگر این افراد را نداشته باشیم دیگر حامی فرهنگی در مملکت نخواهد بود.

این تهیه کننده موسیقی در پایان در پاسخ به این سؤال که اگر کنسرت ها در این شرایط برگزار شود، آیا مردم استقبال می کنند، گفت: بله، با رعایت پروتکل ها، امکان آن هست.

بعید می دانم استقبال چندانی صورت بگیرد

رامین صدیقی یکی دیگر از تهیه کنندگان موسیقی درباره مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: الآن مردم ترجیح می دهند از همدیگر فاصله بگیرند و به همین خاطر فراگیری کرونا دارد حکم می کند. حالا در همان چارچوب می گویند اگر کسی می خواهد کنسرت بگذارد باید تا ساعت 18 آن را تمام کند. در این شرایط کسی کنسرت برگزار نمی کند و اگر هم برگزار کند با استقبال مواجه نمی شود.

وی بیان کرد: به نظرم این پیشنهاد عجیب است و هیچ کدام از برگزارکنندگان و هنرمندان از این پیشنهاد استقبال نمی کنند. فکر می کنم هنوز هیچ کس نمی داند آینده چه شکلی است ولی بعید می دانم که استقبال چندانی صورت بگیرد. حتی در این مدت که سینماها باز بودند هم از آن استقبال نشد چون به هرحال یک نگرانی ته دل همه وجود دارد.

این تهیه کننده موسیقی ضمن تأکید بر این که شرکت های موسیقی دارند ورشکست می شوند، درباره فعالیت های شرکت خود اظهار داشت: ما یکی، دو کار از قبل مانده برای انتشار داشتیم که می خواهیم آن ها را به صورت سمبولیک پخش کنیم. دو سال روی آن پروژه کار کرده ایم ولی با این شرایط می دانیم که اقبالی هم نخواهد داشت. پس از آن باید تصمیم گیری کنیم که شرکت را تا چه زمانی می توانیم با چنین زیان هنگفتی حفظ کنیم.

درد جامعه موسیقی را علاج نمی کند

امیرعباس ستایشگر عضو هیئت مدیره مجمع صنفی تولیدکنندگان آثار شنیداری و موسیقی درباره مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا عنوان کرد: من فکر می کنم ما باید این مصوبه را از سه منظر بررسی کنیم. نخست این که اصلاً از کجا آمده، چه زیرساختی دارد و چه کسی آن را اجرا می کند؟ احتمالاً کسانی که این قانون را گذاشتند نگاه تخصصی نداشتند و یا به این مسئله فکر نکردند که جنس یک سری از کارها به این زمان نمی خورد. الآن ستاد ملی مبارزه با کرونا که بالاترین ستاد بالادستی است، این اجازه را داده و دفتر موسیقی هم اعلام کرده که ما هم مجوز می دهیم، حالا این که این طرح موفق می شود یا نه یک مسئله دیگر است.

او تأکید کرد: موفقیت این طرح نسبی است؛ عده ای مخالف آن هستند و عده ای موافق. قطعاً اگر با پروتکل های بهداشتی برگزار شود، در سلامت روانی جامعه دیدگاه های مثبتی تزریق می شود ولی تا جایی که من به ذهنم خطور می کند نمی تواند یک نسخه همیشگی و طولانی مدت برای جامعه موسیقی باشد.

عضو هیئت مدیره مجمع صنفی تولیدکنندگان آثار شنیداری و موسیقی گفت: اشکالی که این کار دارد این است که درد جامعه موسیقی را علاج نمی کند. جامعه موسیقی الآن 9 ماه است که در فشار است. مسائل درآمدزایی آن به خاطر کرونا مناسب نیست و وقتی چنین خبری را می شنوند که در عمل نتیجه معیوبی می دهند جامعه موسیقی خشمگین تر می شود ولی در همین شرایط خبر دارم که یک عده درخواست کنسرت داده اند.

ستایشگر با اشاره به اینکه یک سری از مسائل روحش با موضوع کرونا هم خوانی ندارد، اذعان کرد: ما هرچقدر تلاش کنیم این ها را به هم نزدیک کنیم بی فایده است. مشاغلی که نیاز به تجمع دارند ذاتاً با این موضوع تداخل دارند. دولت باید تا زمانی که این بیماری علاج می شود با پرداخت یارانه جامعه هنر را نگه دارد. به نظر من کار دیگری نمی شود انجام داد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ما الآن در جامعه مان یک برون رفت فشارهای روحی را داریم که باید به آن دقت کنیم. یعنی ما وقتی به یک خانواده پنج نفری می گوییم در خانه بمانند، مسلماً به این خانواده فشار روحی وارد می شود. شرکت کردن در کنسرت ها می تواند این فشار روحی را بگیرد. همان طور که یک تهیه کننده می تواند کنسرت بگذارد، ممکن است یک خانواده بگوید من می روم در کنسرت شرکت می کنم.

از تلاش برای گفت وگو با ستاد مبارزه با کرونا دریغ نمی کنیم

محمد اله یاری مدیرکل دفتر موسیقی درباره مصوبه ستاد مبارزه با کرونا گفت: شرکت های کنسرت گذار و هنرمندان موسیقی می توانند با رعایت جدی تر پروتکل های بهداشتی برای برگزاری کنسرت در سالن های موسیقی اقدام کنند.

مدیرکل دفتر موسیقی خاطرنشان کرد: دفتر موسیقی و معاونت هنری وزارت ارشاد نیز در کنار سالن ها و هنرمندان، از تلاش برای گفت وگو با ستاد کرونا دریغ نکرده و نمی کند. دغدغه همگی ما حفظ سلامت مردم و در عین حال به جریان افتادن چرخ اقتصاد هنر و هنرمندان عزیز است.

لینک خبر :‌ هنر آنلاین
روح الله جعفری عقیده دارد به دلیل تصمیمات ناآگاهانه مدیران مرتبط فرهنگی، مراکز فرهنگی و هنری در آستانه نابودی هستند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۶

روح الله جعفری، کارگردان تئاتر و سینما در گفت و گو با ایکنا با بیان اینکه وضعیت برای گذران زندگی اهالی تئاتر بسیار دشوار شده، اظهار کرد: از اسفند سال گذشته تابه حال بیش از 9 ماه می گذارد که وضعیت فرهنگ و هنر و وضعیت معیشت افرادی که در این حوزه فعالیت می کنند، به دلیل شیوع بیماری کرونا به مخاطره جدی افتاده است. دلیل این مسئله به ناآگاهی مدیران بر می گردد، زیرا مدیران کلان فرهنگی و تصمیم گیرندگان این حوزه چون اشرافی به این مقوله ندارند تصمیم هایی اتخاذ می کنند که کاربردی و عملیاتی نیست.

این نمایشنامه نویس افزود: اگر به آخرین تصمیم گیری که در این حوزه از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا اتخاذ شده نگاهی بیندازیم متوجه می شویم تا ساعت 18 عصر، فعالیت های فرهنگی و هنری قادرند به کار خود ادامه دهند. این تصمیم نشان می دهد، آقایان و خانم هایی که چنین سیاستی را اندیشیده اند حتی یک بار هم پا به سالن های نمایش و کنسرت، گالری ها و سینماها نگذاشته اند، وگرنه درمی یافتند فعالیت های فرهنگی و هنری، کارکردشان بعد از ساعت 18 است.

کارگردان تئاتر بر فراز ناقوس ها ادامه داد: مردم به عنوان مخاطبان آثار فرهنگی و هنری در طول روز مشغول کار هستند، پس قادر نیستند بازدیدی از محصولات فرهنگی داشته باشند. مسئله دوم به رفت وآمد مخاطبان آثار هنری برمی گردد. منظور این که با توجه به طرح ترافیک، بسیاری از مردم قادر نیستند قبل از ساعت مقرر شده به اماکن فرهنگی آمده و از محصولات فرهنگی دیدن کنند، پس عملاً اماکن فرهنگی کلاً تعطیل شده اند.

پژوهش گر برگزیدهٔ انجمن منتقدان و نویسندگان خانهٔ تئاتر ایران، متذکر شد: نکته دیگری که از تصمیم اخیر ستاد ملی کرونا به ذهن می رسد این است که انگار کرونا تا ساعت شش در جامعه حضور ندارد و بعد از آن هجوم خود را آغاز می کند! آنچه گفته شد در کنار دستورالعمل های قبلی که صادر شده و وزارت ارشاد هم از آن تبعیت می کند، نشان دهنده این امر است که تصمیم گیران در این حوزه هیچ نگاه تخصصی به مقوله فرهنگ و هنر ندارند، برای همین در 9 ماه گذشته وضعیت اقتصاد و معیشت هنرمندان روزبه روز بدتر می شود و اگر نگاه کارشناسانه در این حوزه صورت نگیرد متأسفانه خیلی زود، دیر می شود.

جعفری ادامه داد: در خبرها آمده بود، صندوق اعتباری هنر 120 میلیارد تومان به 75 هزار هنرمند در حوزه های مختلف اختصاص داده است. اگر نگاهی اجمالی به این مقوله داشته باشیم. مشخص می شود به هر فرد هنرمند مبلغ یک ونیم میلیون تومان اختصاص داده است. اگر این مقدار را تقسیم بر 9 ماه کنیم ماهانه 166 هزار تومان خواهد شد. این پول را اگر با تورم بیش از حدی که به واسطه بی تدبیری مدیران به وجود آمد مقایسه کنیم متوجه شوخی بودن رقم آن خواهیم شد.

این کارگردان تئاتر دلیل بی تدبیری موجود را در بی برنامگی مدیران معنا کرد و متذکر شد: وقتی مسائل فرهنگی در اولویت دولت نباشد مشخص است برای آن، زمان و وقت هم نمی گذارد و تنها کاری که انجام می دهد اتلاف وقت است. این مسئله سبب شده هنرمندانی که سالهاست در این حوزه فعالیت کرده اند برای گذاران زندگی به سمت کارهایی سوق پیدا کنند که شاید مناسب حالشان نباشد، ولیکن برای گذران زندگی مجبور هستند به آن تن دهند.

وی در پایان تأکید کرد: وضعیت نا بسامان اقتصادی که بر زندگی هنرمندان حاکم شده تاریخ مشخصی ندارد، چون هنوز کسی نمی داند این ویروس تا چه زمانی قرار است در کشور باقی بماند.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری بین المللی قرآن
تهران- ایرناپلاس- هنرمندان حوزه های مختلف، روزهای سختی را سپری می کنند. وقتی فعالیت های آموزشی و عمومی در حوزه هنر تعطیل باشد، بیکاری و مشکلات اقتصادی گریبان هنرمندان را می گیرد و آنها انتظار دارند نهادهای قانون گذار نیز با حمایت ها از هنرمندان تا حدودی خسارت های وارده را جبران کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۵

به گزارش ایرناپلاس، سالن های تئاتر، سینماها، کنسرت ها و گالری ها ماه هاست که در حسرت حضور علاقه مندان هستند. گرچه این مراکز در برخی ماه ها تعطیل نبودند و فعالیت نصف ونیمه ای داشتند، اما به دلیل رعایت پروتکل های بهداشتی و نگرانی ها از ابتلا به کرونا، استقبال آنچنانی از این فعالیت ها نشده است.
به طور معمول این اتفاق، بیکاری بسیاری از فعالان این حوزه را دربر دارد. بسیاری از هنرمندان تئاتر در این روزها از بیکاری خود نگران بوده و معترض هستند. در سینما نیز هر چند که اکران آنلاین تلاش کرده جبران حداقلی باشد برای تعطیلی سالن ها، اما بسیاری از پروژه های تولید یا تعطیل شده اند یا به کندی کار خود را به پیش می برند. در این میان هنرمندان خواستار حمایت های دولت و دیگر نهادهای فرهنگی شده اند.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تا حدی برای جبران این خسارات تلاش کرده اما این حمایت ها فقط برعهده این وزارتخانه نیست. بلکه نهادهایی همچون مجلس شورای اسلامی نیز باید نقش حمایتی خود را به انجام برسانند. کمیسیون فرهنگی مجلس به طور تخصصی بررسی مسائل فرهنگی کشور را برعهده دارد.

درباره عملکرد این کمیسیون در روزهای سختی که هنرمندان سپری می کنند، با نماینده مردم گرگان و آق قلا و نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس گفت وگو کردیم.
از این نماینده درباره عملکرد کمیسیون فرهنگی مجلس برای بهبود شرایط هنرمندان در دوران شیوع کرونا پرسیدیم.

بین اعتبارها و انتظارها از مجموعه فرهنگی رابطه معناداری وجود ندارد
منتظری درباره عملکرد کمیسیون فرهنگی مجلس برای بهبود وضعیت هنرمندان به خبرنگار ایرناپلاس گفت: این کمیسیون همزمان با شکل گیری مجلس یازدهم، اولویت را در درجه اول محورهایی قرار داد که در انتظارات رهبر معظم انقلاب بود که در مجلس نیز مطرح شد.
نکته ای که در بخش فرهنگ مورد انتظار رهبری است بحث طرح جمعیت و تعالی خانواده است. کمیسیون فرهنگی از بیش از یک ماه پیش برای این طرح وقت گذاشت و با توجه به طرحی که کلیات آن در مجلس دهم مطرح شده بود، دقیق بررسی شد. به لطف الهی طرح آماده و بعد هم به صحن علنی مجلس ارائه شد. به طور طبیعی در این طرح جمعیت و خانواده، بسیاری از دغدغه ها و مشکلاتی که نسل جوان داشتند در دستور کار کمیسیون قرار گرفت.
محور دوم بحث فضای مجازی و تقویت و سامان دهی پیام رسان های داخلی است. این طرح نیز از انتظارهای رهبری به عنوان دومین اولویت در کوتاه مدت مطرح شده بود.

به گفته نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، محور سوم فعالیت این کمیسیون، بحث سبک زندگی است که هنوز به آن بخش ورود نکرده اند.
وی افزود: در کنار این فعالیت های اصلی، به طور طبیعی باید به بحث ارتقاء خط فعالیت های فرهنگی، هنری و رفع مشکلات و موانع پیش روی اهالی فرهنگ و هنر و حتی ورزش توجه داشته باشیم. لذا نخستین گام، نشست با وزارتخانه های مرتبطی چون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و وزارت ورزش و جوانان بود. در آن نشست ها ضمن ارائه گزارش کار، مشکلات و موانع پیش رو توسط وزیران و معاونینشان مطرح شد و تبادل نظر شد.

منتظری ادامه داد: گام بعدی که در دستور کار کمیسیون قرار گرفت، بحث بودجه و اعتبارات فرهنگی بود. به طور قطع یکی از دغدغه های اساسی و مباحث جدی موسسه های فرهنگی، انجمن های هنری صنایع دستی، موسیقی، سینما، نمایش و ... بحث اعتبارات است. واقعیت اینکه بین اعتبارات ما و انتظارهایی که از مجموعه فرهنگی داریم، رابطه معناداری وجود ندارد. باید تلاش کنیم اعتبارات این بخش تقویت شود. وزیر ارشاد گفتند سهم ما از بودجه عمومی کشور حدود نیم درصد از بودجه کل بوده که سهم زیادی نیست. به همین دلیل وزارتخانه ها مشکلاتی دارند.

گفت وگو با هیات رئیسه کمیسیون های اقتصادی و برنامه بودجه
منتظری افزود: جلسه ای با حضور نماینده سازمان برنامه و بودجه و معاونت های طرح و برنامه وزارتخانه هایی که با آنها در ارتباط بودیم را پیش بینی کردیم که بحث های خوبی نیز شکل گرفت. با توجه به اینکه در آستانه بودجه سال آینده هستیم و مجلس کم کم وارد این فصل می شود، تلاش شد راهکارهایی را از زبان شرکت کننده ها بشنویم و متخصصان و کارشناسان نقطه نظرات خود را ارائه کنند که به یاری خدا در بودجه سال آینده شاهد یک رشد قابل دفاعی از منابع و اعتبارات مورد نیاز باشیم.
بحث هایی که در کمیسیون در نظر است نشست با مسئولان کمیسیون های بودجه و اقتصادی مجلس است. در آستانه تصویب بودجه سال آینده، کمیسیون تلفیق در مجلس شکل می گیرد. این کمیسیون ها در تقویت اعتبار و اینکه نوع نگاه بر فرهنگ تقویت شود و منزلت حوزه فرهنگ و هنر و ادب رشد پیدا کند، نقش مهمی دارند.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس درباره نتیجه محسوس و عملی دیدارها و فعالیت های کمیسیون آماری ارائه نداد اما گفت: برای نخستین بار نشست هایی با هیات رئیسه کمیسیون های اقتصادی و برنامه بودجه پیش بینی کرده ایم که به تقویت منابع و اعتباراتی که داریم کمک کنند. در کنار این کارها، نشست های دیگری را با مراکز، موسسه ها و انجمن های مختلف فرهنگی هنری شروع کرده ایم. ضمن بازدیدهای مختلفی که از تماشاخانه های سطح شهر داشته ایم با هنرمندان صنایع دستی، عرصه سینما نیز دیدارهایی صورت گرفته است این روند کم کم ادامه دارد و رشد خواهد کرد.

رئیس کمیسیون فرهنگی هم جزء ستاد ملی کرونا محسوب شود
ویروس کرونا نتایج مخرب اقتصادی بسیاری را برجا گذاشته است که در این میان هنرمندان نیز از اصنافی هستند که زیان های زیادی را متحمل شدند، تا جایی که بسیاری از هنرمندان بویژه فعالان حوزه تئاتر و سینما بیکار شده اند.
نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس درباره راهکاری پیشنهادی برای حمایت از این افراد، گفت: پیشنهادها برای حل مشکلات و مسائل، کار وزارتخانه های مرتبط بوده و وظیفه مجلس قانونگذاری و نظارت است. حال اگر خلاء قانونی احساس شود، قوانین مزاحم و متضادی وجود داشته باشد مجلس بعد از پیشنهاد دستگاه های اجرایی برای رفع آن مشکلات کمک می کند.

وی ادامه داد: بحث دوم، نظارات است. ما در این بخش مشکلات را شناسایی می کنیم. موانعی که وجود دارد در دستور کار مجلس قرار می گیرد و سپس رفع موانع شود. در نشستی که با وزیران مختلف داشته ایم یکی از بحث های جدی، بحث حمایت از هنرمندان در شرایط کنونی است. اعضای کمیسیون بسیار جدی و محکم از وزارتخانه های مرتبط خواستند گزارش خود را ارائه دهند و نسبت به برنامه های آینده نیز حساسیت بیشتری داشته باشند.
گزارشی که دستگاه های مختلف داشتند هر کدام به سهم خود، برخی حمایت ها و تسهیلاتی را برای هنرمندان عرصه های مختلف پیش بینی کرده بودند. این گزارش ها در نظر وزارتخانه های مرتبط بود. با این حال تقاضای اعضای کمیسیون این بود با توجه به حساسیت این بخش و شکنندگی عرصه هنر، موسیقی، سینما و ... چتر حمایتی نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کند.

نائب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس در پایان به ماه های پایانی کار دولت اشاره کرد و گفت: منابع و اعتبارات حوزه های فرهنگی در حد انتظار نیست. کمیسیون به آن اندازه ای که برایش مقدور بوده ورود و صحبت کرده و درخواست حمایت هایی بیشتری داشته است. حتی پیشنهادی در کمیسیون مطرح شد مبنی بر اینکه سهم، نقش و عنصر فرهنگ را در ستاد ملی کرونا تقویت کنیم. به این معنی که از ظرفیت های فرهنگ برای مدیریت کرونا و تقویت منابع استفاده شود. به همین دلیل پیشنهادی در درون کمیسیون فرهنگی مطرح شد که با همکاری هیات رئیسه امکان آن فراهم شود که رئیس کمیسیون فرهنگی نیز جزء ستاد ملی کرونا محسوب شود. این بحث در حال پیگیری است اما در کل، کمیسیون در حد فرصتی که داشته به مباحث توجه کرده است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
صدور مجوز برای برگزاری کنسرت خوانندگان مشهور، تصمیم غیرمنطقی مسئولانی است که ظاهرا توجهی به پیامد منفی چنین تجمعاتی در شیوع و گسترش بیماری کرونا ندارند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۵

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی _ ستاد ملی مبارزه با کرونا در حالی محدودیت های ترددی و همچنین ممنوعیت مشاغل و فعالیت های مختلف در پایتخت را وضع کرده است که ظاهرا در برخی از گردهمایی ها و تجمعات خبری از شیوع بیماری کرونا نیست.

جدای از دورهمی هایی که افراد بدون هیچ گونه توجهی برگزار می کنند و مراسم و میهمانی هایی که بیخیال و بی دغدغه برگزار می شوند، تصمیم به برگزاری برخی مراسمات آن هم با مجوز دولتی قوز بالای قوز است و مسئولان هم چراغ خاموش از کنار آن عبور می کنند.

مجوز برگزاری کنسرت ها در تهران در شرایطی صادر شده است که پایتخت طی ماه های اخیر در وضعیت قرمز و هشدار قرار داشته و تعداد قربانیان بیماری کرونا در این کلانشهر با افزایش وحشتناک و نگران کننده ای روبرو بوده است و تعداد بیماران بستری شده در بیمارستان های این کلانشهر هم موضوعی نیست که به سادگی از کنار آن عبور کنیم.

صدور مجوز برگزاری کنسرت و تجمع برای برگزاری چنین گردهمایی هایی در حالی صورت می گیرد که در ایام برگزاری مراسم دهه اول محرم و سایر مناسبت های مذهبی، منتقدان بسیاری با انتشار پیام ها و پست های مختلف برگزاری چنین مراسماتی را عامل گسترش و افزایش شیوع و انتقال بیماری کرونا برشمردند.

بسیاری از هیئت های مذهبی ساعت برگزاری مراسم را به کمترین و کوتاهترین زمان ممکن رساندند و البته بماند که بسیاری از محافل مذهبی نیز از برگزاری هر گونه مراسمی جهت پیشگیری از شیوع بیماری کرونا خودداری کرده و هزینه برگزاری مراسم را به تهیه بسته های ارزاق برای نیازمندان و رفع گرفتاری مالی از این قبیل خانواده ها در شرایط فعلی اختصاص دادند.
سفره خالی مردم و تصمیمات متناقض ناتمام مسئولان!

عده ای می گویند که دلیل لغو نشدن برگزاری کنسرت ها در تهران این است که مجریان چنین برنامه هایی در شرایطی که کرونا برای مردم رقم زده است، به لحاظ مالی بسیار متضرر شده و این قبیل برنامه ها راهی برای جبران ضرر های مذکور است.

در پاسخ به چنین نگرشی باید گفت که اغلب مردم از سال گذشته با شیوع بیماری کرونا یا شغل خود را از دست داده اند و یا درآمد آن ها به حداقل رسیده و تقریبا می توان گفت با توجه به تورم حاکم در کشور دخل و خرج کسی با هم همخوانی ندارد و به نوعی بسیاری از مردم بدون هیچ نوع پشتوانه بیمه ای و مالی درگیر معضلات اقتصادی متعددی هستند.

عده ای می گویند که دلیل لغو نشدن برگزاری کنسرت ها در تهران این است که مجریان چنین برنامه هایی در شرایطی که کرونا برای مردم رقم زده است، به لحاظ مالی بسیار متضرر شده و این قبیل برنامه ها راهی برای جبران ضرر های مذکور است.

دستفروش ها یکی از اقشار ضعیف جامعه محسوب می شوند که مثل سایر گروه های محروم و فقیر با مشکلات فراوانی روبرو هستند و کمتر نهادی در شرایط فعلی به فکر کمک و تسهیل معیشت این افراد بوده است و ممنوعیت های ترددی و رفت و آمدی برای آن ها نیز وضع شده است، اما برگزاری کنسرت برای خوانندگانی که به طور نسبی از تمکن مالی خوبی برخوردار هستند بلا مانع و آزاد است و از قضا تعداد موافقان چنین مراسماتی کم هم نیست.

کارگران نظافت منازل و افرادی که شغل و درآمد ثابت ندارند نیز جزو گروهی قرار دارند که هیچ گونه حمایتی را از نهاد های دولتی در شرایط فعلی دریافت نکرده اند و نیازمند یاری و مساعدت هر چه بیشتر مجموعه هایی، چون مراکز خیریه هستند.

وجود چنین تناقضاتی در تصمیم گیری های ستاد ملی مبارزه با کرونا شبهات فراوان و البته مضحک و تامل برانگیزی را ایجاد می کند که بهتر است مسئولان این ستاد با دقت نظر بیشتری به اتخاذ تصمیم اقدام کنند.

محمد اله یاری، مدیرکل دفتر موسیقی و معاونت هنری وزارت ارشاد ساعت پر رونق برگزاری کنسرت ها پیش از شیوع بیماری کرونا را ساعت 18 عصر تا 23 شب برشمرده و گفته است: کنسرت گذاران و مجریان کنسرت ها با وجود محدودیت زمانی، برنامه برگزاری کنسرت ها را تا پیش از ساعت 18 و با اعمال پروتکل های بهداشتی تنظیم می کنند و البته اشاره ای به نحوه برگزاری کنسرت های فوق نکرده است.

ایده برگزاری کنسرت های آنلاین با موفقیت چندانی همراه نبود و البته تا کنون هیچ گونه آمار شفافی هم از درآمد خوانندگان و مجریان این برنامه ها ارائه نشده است و حالا در ادامه مسیر، حرف از کنسرت هایی است که با تجمع چند صد نفر برگزار خواهد شد و سلامتی جان چند هموطن دیگر بازیچه مجریان این برنامه ها می شود.
خواننده ها کرونا نمی گیرند!
طنازی طنزپردازان فضای مجازی پس ار تعیین محدودیت ها و ممنوعیت های مشاغل مختلف و تردد مردم درباره این موضوع، خارج از وجهه طنز رنگ واقعیت دارد و گفته آن ها که ظاهرا ویروس کرونا از ساعت 18 عصر به بعد به گرفتن قربانی و آلوده کردن مردم دست می زند، اگر چه خنده دار است، اما تامل بیشتر و تدبیر صحیح مسئولان را جهت گذر از این شرایط سخت می طلبد.

برگزاری کنسرت ها به گفته محمدحسین توتونچیان مدیر سایت ایران کنسرت پس از ماه صفر با افزایش قیمت 31 درصدی بلیت ها همراه بوده است و اغلب مردم در شرایط فعلی با مشکلات متعدد مالی روبرو هستند توجیه منطقی ندارد و تنها حمایت از هنرمندنما هایی است که هیچ ارزش و بهایی برای جان مردم قائل نیستند.

در حال حاضر بیشتر شهر های کشور و از جمله تهران با وضعیت قرمز کرونا روبرو بوده و جان انسان های زیادی با شیوع بیماری در خطر است و رنج و خستگی کادر درمان و فوت قابل توجه تعدادی از پزشکان و پرستاران مبارز این راه پر خطر موضوعی نیست که بتوان به سادگی از آن عبور کرد.

برگزاری کنسرت ها به گفته محمدحسین توتونچیان مدیر سایت ایران کنسرت پس از ماه صفر با افزایش قیمت 31 درصدی بلیت ها همراه بوده است و اغلب مردم در شرایط فعلی با مشکلات متعدد مالی روبرو هستند توجیه منطقی ندارد و تنها حمایت از هنرمندنما هایی است که هیچ ارزش و بهایی برای جان مردم قائل نیستند.

جمله معروف "معتادا نمیگیرند" را که به خاطر دارید؛ به نظر می رسد باور مجریان برگزاری کنسرت ها نیز چنین تفکری باشد و البته اینکه سرنوشت جان و سلامت مردمی که در این مراسم ها حضور پیدا می کنند چه می شود، همچنان نامعلوم و مجهول است.

مسئولان ستاد ملی مبارزه با کرونا بهتر است در تصمیم گیری های این چنینی بیش از پیش سلامت و حفظ جان مردم و رفع خستگی کادر درمان را مدنظر قرار بدهند تا پایان این بیماری منحوس را در کنار سایر عزیزانمان جشن بگیریم.

جان انسان ها به برگ های پاییزی که بر زمین می افتد شبیه شده است و یکی یکی قربانی کرونا که نه، قربانی بی تدبیری مسئولانی می شود که رفتار متناقض و غلط آن ها لحظه به لحظه به آمار قربانیان اضافه می کند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجو
اکبر ایرانی بیان کرد: هفته کتاب هم جشنی برای کتاب است و هم تشویقی برای علاقه مندان به حوزه کتاب محسوب می شود از این رو که کتابفروشان تشویق ها و تخفیفاتی برای مردم درنظر می گیرند؛ در کنار این موارد نیز معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران طرح های توزیع یارانه کتاب از طریق کتابفروشی ها را (طرح های فصلی فروش کتاب) برگزار می کنند که بسیار مورد استقبال واقع می شود.

کبر ایرانی مدیرعامل موسسه پژوهشی میراث مکتوب در گفت وگو با ستاد خبری بیست وهشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، اظهار کرد: هفته کتاب، سنت نیکو و ارزشمندی در طول این سال ها بود و برای علاقه مندان به کتاب همیشه نویدبخش کارهای خوب در حوزه فرهنگ مکتوب است.

وی در ادامه بیان کرد: در واقع هفته کتاب هم جشنی برای کتاب است و هم تشویقی برای علاقه مندان به حوزه کتاب محسوب می شود از این رو که کتابفروشان تشویق ها و تخفیفاتی برای مردم درنظر می گیرند. در کنار این موارد نیز معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برای مخاطبان و علاقه مندان حوزه کتاب طرح های حمایتی و طرح های فصلی فروش کتاب چون تابستانه، عیدانه، پاییزه کتاب و غیره را در روزهای مختلف سال در نظر می گیرد که بسیار مورد استقبال واقع می شود.

او با اشاره به این که هفته کتاب می تواند فرصتی برای علاقه مندان کتاب باشد، تصریح کرد: این سنت در سال های متمادی رونق داشته و طبیعی است در شرایط فعلی و وجود بیماری کرونا در کشور، آن تحرک و جنب وجوش را ندارد و امکان حضور مردم در کتابفروشی نیست؛ شرایط برای برگزاری نمایشگاه کتاب در شهرستان نیز وجود ندارد.

ایرانی در ادامه افزود: در این ایام، دیگر امکان برگزاری نشست ها و همایش هایی در زمینه کتاب و مباحثی از این قبیل وجود ندارد اما به صورت مجازی اقدامات خوبی در چند ماه اخیر صورت گرفته است؛ موسسه میراث مکتوب نیز از یکسال گذشته با حضور کووید 19 توانست حدود بیست نشست به صورت مجازی برگزار کند و این نشست ها به نوعی در راستای ترویج کتاب و کتابخوانی موثر بود.

اکبر ایرانی در پایان گفت: آسیب شناسی حوزه کتاب باید همواره جزو اولویت های معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران باشد و در هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران می توان با بررسی برنامه و برگزاری نشست ها موارد مختلفی را در حوزه فعالیت ناشران کتابفروشان و غیره مورد ارزیابی قرار داد.

طرح پاییزه کتاب 99 همزمان با هفته کتاب در حال برگزاری است؛ بیست وهشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار دانایی؛ مانایی از 24 آبان آغاز و تا 30 آبان ماه 1399 ادامه دارد.

لینک خبر :‌ گیتی آنلاین
مدیر انتشارات آیلار با اشاره به فعالیت کتاب فروشی ها در هفته کتاب، به لزوم تهیه کتاب از کتاب فروشی جای نمایشگاه هایی که در مترو، پارک و ... برگزار می شود، تاکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۵

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از 24 تا 30 آبان با شعار دانایی؛ مانایی برگزار می شود. سازمان ها و نهادهای مختلف با درنظرگرفتن زمان تخصیص داده شده به کتاب، اقداماتی برای کاهش مشکلات این حوزه و افزایش سرانه مطالعه انجام می دهند.

حسن قربانی، مدیر انتشارات آیلار بر لزوم همکاری ناشران، کتاب فروشی ها، توزیع کنندگان و دست اندرکاران این حوزه در هفته کتاب تاکید دارد. به گفته او باید به مردم یادآوری شود که کتاب را از کتاب فروشی تهیه کنند و نه از نمایشگاه هایی که در مترو، ادارات، پارک ها و ... برقرار می شود و در آن کتاب را با تخفیف بالا به فروش می رسانند.

بیست و هشتمین دوره هفته کتاب در شرایطی برگزار می شود که جامعه و فعالان حوزه نشر با همه گیری بیماری کووید19 مواجه شده اند. به نظر شما در این دوره توجه به کدام مسائل از اهمیت بیشتری برخوردار است؟
هفته کتاب یکی از هفته های مهم کشور جمهوری اسلامی ایران است و بنابراین همه ناشران، کتاب فروشان، توزیع کنندگان و دست اندرکاران باید کمک کنند که این هفته پربارتر از سال های گذشته برگزار شود. یکی از اتفاق های مهمی که در هفته کتاب می افتد، اجرای طرح های فصلی حمایتی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران است. طرح پاییزه اتفاق خیلی خوبی است، چراکه در طرح های فصلی به کتاب فروشی ها به لحاظ اقتصادی کمک می شود؛ زیرا خانواده ها کتاب را از کتاب فروشی ها تهیه می کنند. طرح های حمایتی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران موجب توجه افراد به تهیه کتاب های قانونی از مکان معتبر یعنی کتاب فروشی که جواز کسب دارد، می شود و این نکته مهمی است.

در هفته کتاب چه اقداماتی توسط وزارت فرهنگ و ارشاد و موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران می تواند انجام شود تا از بار مشکلات ناشران کاسته شود؟
اطلاع رسانی خیلی مهم است. سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان صدا و سیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان سازمان ها و وزارتخانه ای که وظیفه اطلاع رسانی و تبلیغات دارند، باید درباره این هفته و تسهیلات آن اطلاع رسانی کنند و به خانواده ها آگاهی دهند تا خانواده ها عادت کنند، کتاب هایشان را از کتاب فروشان بخرند.

این نکته مهی است که مردم کتاب را از کتاب فروشی ها بخرند. در گذشته کتاب فروشی ها پاتوق بودند، خانواده ها و خوانندگان کتاب وارد کتاب فروشی می شدند، گپ می زدند و نهایتا کتابی را می خریدند و می رفتند. آشتی دادن خانواده ها و مخاطبانِ کتاب با کتاب فروشی، مهم است. زیرا نمایشگاه هایی که در پارک ها، میادین، بیمارستان ها و ... برگزار می شود و همچنین بساط گستران غیرقانونی که کتاب را با تخفیف بالا ارائه می کنند، به کتاب فروشان و چرخه نشر لطمه می زنند.

ناشران در هفته کتاب چه اقداماتی می توانند انجام دهند؟
همیشه در هفته کتاب برای کتاب هایمان تخفیف منظور می کردیم، اما چندسالی است که این وظیفه را موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران با اجرای طرح های فصلی برعهده گرفته است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ، بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از 24 تا 30 آبان با شعار دانایی؛ مانایی برگزار می شود. سازمان ها و نهادهای مختلف با درنظرگرفتن زمان تخصیص داده شده به کتاب، اقداماتی برای کاهش مشکلات این حوزه و افزایش سرانه مطالعه انجام می دهند.

حسن قربانی، مدیر انتشارات آیلار بر لزوم همکاری ناشران، کتاب فروشی ها، توزیع کنندگان و دست اندرکاران این حوزه در هفته کتاب تاکید دارد. به گفته او باید به مردم یادآوری شود که کتاب را از کتاب فروشی تهیه کنند و نه از نمایشگاه هایی که در مترو، ادارات، پارک ها و ... برقرار می شود و در آن کتاب را با تخفیف بالا به فروش می رسانند.

بیست و هشتمین دوره هفته کتاب در شرایطی برگزار می شود که جامعه و فعالان حوزه نشر با همه گیری بیماری کووید19 مواجه شده اند. به نظر شما در این دوره توجه به کدام مسائل از اهمیت بیشتری برخوردار است؟
هفته کتاب یکی از هفته های مهم کشور جمهوری اسلامی ایران است و بنابراین همه ناشران، کتاب فروشان، توزیع کنندگان و دست اندرکاران باید کمک کنند که این هفته پربارتر از سال های گذشته برگزار شود. یکی از اتفاق های مهمی که در هفته کتاب می افتد، اجرای طرح های فصلی حمایتی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران است. طرح پاییزه اتفاق خیلی خوبی است، چراکه در طرح های فصلی به کتاب فروشی ها به لحاظ اقتصادی کمک می شود؛ زیرا خانواده ها کتاب را از کتاب فروشی ها تهیه می کنند. طرح های حمایتی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران موجب توجه افراد به تهیه کتاب های قانونی از مکان معتبر یعنی کتاب فروشی که جواز کسب دارد، می شود و این نکته مهمی است.

در هفته کتاب چه اقداماتی توسط وزارت فرهنگ و ارشاد و موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران می تواند انجام شود تا از بار مشکلات ناشران کاسته شود؟
اطلاع رسانی خیلی مهم است. سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان صدا و سیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان سازمان ها و وزارتخانه ای که وظیفه اطلاع رسانی و تبلیغات دارند، باید درباره این هفته و تسهیلات آن اطلاع رسانی کنند و به خانواده ها آگاهی دهند تا خانواده ها عادت کنند، کتاب هایشان را از کتاب فروشان بخرند.

این نکته مهی است که مردم کتاب را از کتاب فروشی ها بخرند. در گذشته کتاب فروشی ها پاتوق بودند، خانواده ها و خوانندگان کتاب وارد کتاب فروشی می شدند، گپ می زدند و نهایتا کتابی را می خریدند و می رفتند. آشتی دادن خانواده ها و مخاطبانِ کتاب با کتاب فروشی، مهم است. زیرا نمایشگاه هایی که در پارک ها، میادین، بیمارستان ها و ... برگزار می شود و همچنین بساط گستران غیرقانونی که کتاب را با تخفیف بالا ارائه می کنند، به کتاب فروشان و چرخه نشر لطمه می زنند.

ناشران در هفته کتاب چه اقداماتی می توانند انجام دهند؟
همیشه در هفته کتاب برای کتاب هایمان تخفیف منظور می کردیم، اما چندسالی است که این وظیفه را موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران با اجرای طرح های فصلی برعهده گرفته است.
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
خبرگزاری کتاب ایران

بیست و هشتمین دوره هفته کتاب در شرایطی برگزار می شود که جامعه و فعالان حوزه نشر با همه گیری بیماری کووید19 مواجه شده اند. به نظر شما در این دوره توجه به کدام مسائل از اهمیت بیشتری برخوردار است؟

در هفته کتاب چه اقداماتی توسط وزارت فرهنگ و ارشاد و موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران می تواند انجام شود تا از بار مشکلات ناشران کاسته شود؟

ناشران در هفته کتاب چه اقداماتی می توانند انجام دهند؟

لینک خبر :‌ خبرگزاری کتاب ایران
بسیاری از ناشرانی که سال گذشته در نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس، انقلاب اسلامی و مقاومت شرکت کرده بودند، هنوز نتوانسته اند، بن های دریافتی از خریداران را نقد کنند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۶ سایت های دیگر : خبرگزاری مهر کارگر آنلاین گلستان 24

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ وهنر،نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس، انقلاب اسلامی و مقاومت با تلاش مجمع ناشران دفاع مقدس و با همکاری مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی و چند نهاد دیگر در آذر سال گذشته (1398) با محوریت توسعه فرهنگ ایثار و شهادت که با هدف ایجاد ویترینی برای ناشران و ارائه تازه های نشر آنها و تقویت بنیه ناشران در راستای برگزاری کنگره 1500 شهید استان هرمزگان برگزار شد.

بجز روزهای اولیه برگزاری از باقی روزهای برپایی این نمایشگاه استقبال خوبی به عمل آمد و بن های خرید نیز به مخاطبان این نمایشگاه اعطا شد. اکنون پس از گذشت یکسال از این نمایشگاه، خبرها حاکی از آن است که بسیاری از ناشران نتوانستند بن های دریافتی از خریداران را نقد کنند. انتشارات جمال به مدیریت حجت الاسلام والمسلمین شیخ علیرضا سبحانی نسب یکی از این ناشران است.

سبحانی نسب درباره این نمایشگاه و حواشی پیرامونش به مهر گفت: گاهی اوقات اتفاقات و برنامه هایی توسط برخی نهادها برای تقویت ناشران ارزشی و ناشرانی که با نگاه انقلاب اسلامی به تولید کتاب می پردازند بویژه ناشران تخصصی حوزه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی، صورت می گیرد. برای این منظور جشنواره ها، نمایشگاه ها و آئین های رونمایی و برنامه های دیگر طراحی می شود که مغتنم است.

وی افزود: از نمونه های این برنامه ها، نمایشگاهی بود که سال گذشته برای تقویت ناشران این حوزه همزمان با کنگره شهدای استان هرمزگان برگزار شد. برگزاری این نمایشگاه اتفاق مبارکی بود. روزهای اول برگزاری از این رویداد استقبالی نشد، اما از هفته دوم با توجه به قول و قرارها و وعده ها و بن های خریدی که به مخاطبان عرضه شد، نمایشگاه رونق گرفت و استانداری نیز قول داد تا برای کمک به ناشران محصولاتی باقیمانده را از ناشران خریداری کند.

سبحانی نسب ادامه داد: از آن تاریخ تا الان یکسال گذشته، اما متأسفانه بخشی از تعهدات مسئولان برگزاری نمایشگاه در زمینه بن های خرید، به ناشران پرداخت نشد. من ارتباطاتی با مسئولان میانی این رویداد داشتم. در تماس های مکرر با آنها مدام می گویند که مشغول پیگیری هستیم و گزارش کار به ما می دهند، اما در نهایت اعلام کردند که مسئولان بالاتر باید تأمین مالی این کار را انجام می دادند که تاکنون انجام نداده اند. من اطلاعی ندارم که بن های نمایشگاه را چه کسی تعهد مالی کرده بود، این را می دانم که از سال گذشته تاکنون مدام وعده پرداخت داده اند، اما به آن عمل نکرده اند.

دفاع نامقدس از دفاع مقدس

مدیر مسئول انتشارات جمال در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این نکته که ابتدا تمایلی به رسانه ای کردن بی اخلاقی مسئولان برگزاری نمایشگاه دفاع مقدس، نداشته است، گفت: وقتی می بینیم که از دفاع مقدس، دفاع نامقدسی می شود و به اسم تقویت ناشران ارزشی، برنامه ای برای له کردن آنها می گذارند، به این نتیجه رسیدم که باید حتماً یک نفر این جریان را رسانه ای کند. من بسیاری از دوستانی را که موجب این خطا شده اند، می شناسم و می دانم که برای بهبودی وضعیت نشر تلاش می کنند، اما نمی دانم چرا این خطاها و رفتارهای ناشایست را که مبتنی بر ارزش های ما نیست، از خود بروز می دهند.

سبحانی نسب همچنین با تاکید بر این نکته که در نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس به ناشران ظلم شد، ادامه داد: سال گذشته در نمایشگاه ناشران با خون و دل آمدند و شرکت کردند و از این شرکت کردن شان، آسیب هم دیدند، اما پس از گذشت یکسال هنوز مطالباتشان پرداخت نشده و هیچ جایی هم نیست که به دادخواهی ما رسیدگی کند. نمی دانم کجای دین ما نوشته است که اگر در صورت ظلم دیدن حرفی نزنم و مصاحبه ای نکنم، آنگاه ارزشی هستم؟

این فعال حوزه نشر گفت: یکی از وکلای امام صادق (ع) که مالی از ایشان را از بین برده بود، خدمت ایشان آمد و مدام خدای را قسم می داد که من خیانتی نکردم و... امام (ع) در جواب فرمودند که اینکه تو قصد خیانت نداشتی و بدون خیانت مال من را از بین بردی، تفاوتی برای من نمی کند. اینکه تو خیانت نکرده ای از بار تو نزد خدا کم می کند، اما در هر صورت بخشی از اموال من از بین رفته است. آقایانی که برجام را به نتیجه رساندند، نیز می گویند که نیت شان بد نبوده است، اما با محاسبه غلط آنها کشور هشت سال عقب افتاد. در نهایت کشور ضرر کرد، حال نیت آنها چه بد بوده باشد چه خوب؟

ناشران از رفتار غیرارزشی رنجیده اند

حجت الاسلام سبحانی نسب در بخش دیگری از این گفت وگو با اشاره به این نکته که ناشران ضرر دیده بیشتر از رفتار غیرارزشی مسئولان برگزاری آن نمایشگاه دلخور هستند، ادامه داد: وقتی ناشران تحت فشار قرار گرفته و آسیب دیده اند چه فرقی می کند که نیت مسئولان برگزاری آن نمایشگاه دشمنی با ناشران ارزشی و ناشران انقلابی بوده یا نبوده باشد؟ همکاران ناشر من بیشتر از رفتار غیرارزشی آقایان رنجیده اند و بحث شان روی مبالغی که طلب دارند، نیست. بحث این است که این خطای رفتاری آنها هست یا نیست؟ ناشر چه گناهی کرده که باید به خطای محاسباتی این دوستان بسوزد؟

وی افزود: اکنون کار به جایی رسیده که ناشران حوزه های انقلاب و دفاع مقدس دیگر تمایلی ندارند تا با مجموعه ها و نهادهای ارزشی همکاری کنند. پیشترها که تماس می گرفتیم اکثراً عذرخواهی می کردند، اما این مدت دیگر حتی عذرخواهی هم نمی کنند و فقط می گویند که همینی که هست، اگر حق تان را می خواهید منتظر باشید. بازهم تاکید می کنم که لزومی ندارد که حتماً نیت این دوستان بد بوده باشد. با هر نیتی مهم این است که به من ناشر زیان وارد شده و من شرمنده مؤلف و خجالت زده چاپخانه دار شده ام. حرف من با دوستان جبهه انقلاب این است که اگر قرار است کاری برای تقویت ناشران ارزشی انجام دهند، حتماً کارشان محاسبه شده باشد. اگر مسئولی پذیرفت که بن های خرید کتاب را تأمین مالی کند، حتماً زمانی برای او تعیین کنند. سال گذشته با همین پول ها می توانستیم 20 بند کاغذ تهیه کنیم، اما امسال اگر طلب مان را بدهند، پنج بند کاغذ هم نمی توانیم بخریم. این فرقش با خیانت در چیست؟ برای من چه تفاوتی دارد که آنها نیت شان بد نبوده است؟ این 12 ماه که از من گرفته اند، ظلم است.

با بدعهدی می خواهید ناشران ارزشی را تکریم کنید؟

مدیر انتشارات جمال در بخش دیگری از سخنان خود با قدردانی از تلاش های نیروهای میدانی در نمایشگاه کتاب دفاع مقدس گفت: نیروهای میدانی آن نمایشگاه واقعاً زحمت کشیدند، اما تمام زحماتشان امروزه در کام ناشران تلخ شده است. باید معلوم شود که در پشت پرده چه کسانی عهد کردند تا بن های اعطایی را تأمین مالی کنند، اما نکردند؟ باید معلوم شود که چه کسانی عهدشان را شکستند تا در حق ما ناشران که نمایشگاه را با آبرومندی برگزار کردند، ظلم شود.

وی افزود: ما سردار علی ناظری رئیس هیئت مدیره مجمع ناشران دفاع مقدس را می شناختیم و به حکم اینکه مجمع ناشران دفاع مقدس در رأس برگزاری این نمایشگاه بود، در آن شرکت کردیم. الحق هم که برنامه خوبی بود و هرچند که هفته اول برگزاری استقبالی از نمایشگاه نشد اما با تمهیداتی که اندیشیده بودند، از هفته بودم رونق خوبی گرفت، اما به هر حال نتیجه ای که باید از این نمایشگاه می گرفتند یعنی تکریم ناشران، رخ نداد.

سبحانی نسب اضافه کرد: دوستان بهرحال فعالیت های ارزشمندی داشتند، اما از آنجا که روی محاسبات غلط شان به عهد برخی مسئولان اعتماد داشتند، حق ناشران را پایمال کرده اند. دوستان گمان نکنند که اگر نیت شان بد نبوده، این حرکت شان ظلم نیست. فکر نکنند که چون انگیزه خیانت نداشته اند، این حرکتشان از جانب کسی که به او ظلم شده، خیانت به حساب نمی آید. اگر قرار است ناشران ارزشی و دفاع مقدس و ناشرانی را که برای انقلاب اسلامی دل می سوزانند، تکریم کنند باید این کار مقدسانه باشد. دفاع نامقدس از دفاع مقدس هیچ ارزشی ندارد.

مدیر انتشارات جمال گفت: اگر مسئولان و نیروهای رده پایین در این امر خطا کرده اند، باید دیگر در این مسند نباشند و اگر مسئولان بالادستی خطا کرده اند، باید بدانند که کارشان ظلم و ناجوانمردی است. برخی در مواجهه با نقد می گویند که این نهادها دارند برنامه های خوبی را پیش می برند. سوال من این است که از حق ما دارید برای تأمین مالی آن برنامه ها استفاده می کنید؟ خطای شما را من ناشر باید پاسخگو باشم؟ متأسفانه صدای ما ناشران به جایی نمی رسد. آخرین بار که با یکی از دست اندرکاران تماس گرفتم، گفت که دیگر در آن نهاد مسئولیتی ندارد و من باید با کس دیگری صحبت کنم. این گفت وگو از سر درد است. ما از زحمات دوستان قدرشناسی می کنیم اما این گله دوستانه را هم داریم که کم لطفی شان باعث رنجش ما شده است. خطا کار به هر حال باید توبه کند.

لینک خبر :‌ فرهنگ وهنر
چنان که مشخص است کرونا تمام مسائل انسانی و به تبع آن مسائل فرهنگی را متأثر از خود کرده و شکل و شیوه فعالیت های فرهنگی را تغییر داده است. یکی از حوزه هایی که دچار تغییر و تحول جدی شده، بازار نشر و فروش کتاب است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۶ سایت های دیگر : تهران پرس

قدس آنلاین : چنان که مشخص است کرونا تمام مسائل انسانی و به تبع آن مسائل فرهنگی را متأثر از خود کرده و شکل و شیوه فعالیت های فرهنگی را تغییر داده است. یکی از حوزه هایی که دچار تغییر و تحول جدی شده، بازار نشر و فروش کتاب است. این تغییرات برای بعضی ناشران و کتاب فروشان همراه با ضرر و زیان جدی بوده و برای بعضی کتاب فروشان نه تنها زیانی نداشته بلکه به فروش و سود آن ها نیز کمک کرده است. این مسئله جایی اهمیت دوچندان پیدا می کند که بدانیم کتاب مثل سایر کالاها با افزایش قیمت نسبی همراه بوده و برای مردمی که زیر بار فشارهای اقتصادی هستند، خرید کتاب می تواند خرید یک کالای لوکس باشد! در هفته کتاب و گزارش امروز به سراغ یک ناشرکه در دوران کرونا متحمل ضرر و زیان بوده و یک کتابفروش شهرستانی که در همین شرایط با افزایش فروش و سود مواجه بوده، رفته ایم تا نظر آن ها را درباره وضعیت حاضر بازار نشر با توجه به شرایط کرونایی و گرانی کتاب، بپرسیم. پرسش ما در ابتدا این بود در شرایط فعلی که مردم را به ماندن در خانه توصیه می کنیم و این موقعیت بهترین زمان برای مأنوس شدن مردم با کتاب است، گرانی کتاب چه تأثیری بر این رابطه می گذارد و ناشران و کتاب فروشان چه راه هایی برای کم کردن این فاصله و بیشترین بهره برداری از شرایط به نفع کتاب دارند؟ . اما این گفت وگو به موضوع ها و مسائل مختلفی حول محور کتاب و شرایط کرونایی کشیده و به مسائل ارزشمندی در حوزه کتاب پرداخته شد.

کتاب گران نیست، اما کتابخوان ها بی پول هستند

در ابتدا نظر آقای داریوش نویدگویی، مدیر انتشارات نوید شیراز را درباره گرانی کتاب و تأثیرش بر میزان خرید مردم پرسیدیم که با پاسخ کتاب گران نیست مواجه شدیم. آقای نویدگویی در توضیح این جمله درباره گران نبودن کتاب گفت: من درباره گرانی کتاب آماری تهیه کرده ام که نشان می دهد کتاب در مقایسه با دیگر کالاها از چه میزان افزایش قیمت برخوردار بوده است. بیاییم یک کبریت یا هر کالای دیگری که مورد نیاز مردم است را با قیمت کتاب مقایسه کنیم و ببینیم قیمت آن کالا چند برابر شده و قیمت کتاب چند برابر شده است؟ بنا بر تحقیق و تجربه من، کتاب نسبت به هر کالایی که شما مقایسه کنید، گران نیست،اما تفاوت در این است که قشر کتابخوان ما معمولاً قشر بی پولی است. آن قشری که پولدار است هیچ ارتباطی با کتاب ندارد و اگر هم دنبال کتاب باشد بیشتر برای کلاس گذاشتن یا مقاصد دیگری غیر از مطالعه است. در نمایشگاه کتاب بعضی ها می آمدند و به من می گفتند من یک دوره کتاب به رنگ قهوه ای می خواهم . چرا؟! چون دکور منزلشان قهوه ای بود و کتاب ها را برای پز دادن نیاز داشتند! پس مخاطب اصلی کتاب قشر متوسط جامعه اند و در مقایسه با وضعیت اقتصادی این قشر کتاب گران می نُماید وگرنه کتاب واقعاً گران نیست.

بیکاری نیروی انسانی و بسته های گران پستی

نویدگویی در ادامه درباره طرح پاییزه کتاب بیان کرد: من نمی گویم طرح های پاییزه و بهاره موفق نبوده است، چون در حد خودشان طرح های خوب و موفقی بوده اند، اما در کنار آن نباید ببینیم وضعیت تولید چگونه بوده است؟ آیا نباید ببینیم یک پدیدآورنده، یک نویسنده و مترجم، در مقابل زحمتی که می کشد حق الزحمه ای مناسب در این شرایط بدست می آورد یا نه؟ وقتی یک ناشر تولید خوب نداشته باشد، خواننده خوبی هم نمی تواند داشته باشد. وقتی تیراژ کتاب ناشر در تهران 200 تا 250 عدد، آن هم با چاپ دیجیتال و نه چاپ افست، لیتوگرافی و صحافی است، مطمئناً حال کتاب خوب نیست. در این وضعیت است که نیروی انسانی بازار چاپ و نشر بیکار می شود و معادلات به هم می خورد.

مدیر انتشارات نوید شیراز یکی دیگر از چالش های کتاب فروشان در شرایط فعلی را ارسال مرسوله های پستی کتاب دانست و گفت: درحال حاضر یکی از مشکلات ما ارسال کتاب از تهران، مشهد، شیراز و شهرهای بزرگ به شهرستان هاست. وقتی یک کارتن سیگار 15هزار تومان شده است، چرا باید از کارتن سیگار برای ارسال استفاده شود؟ اگر فروش اینترنتی کتاب را تبلیغ می کنیم باید فکری برای هزینه های ارسال آن هم داشته باشیم.

بودجه 20 میلیاردی نمایشگاه کتاب کجا خرج شد؟

نویدگویی با بیان اینکه در این 9،8 ماه گذشته تمام فعالیت های فرهنگی تعطیل شده و باید بودجه فعالیت های فرهنگی به بازار نشر تزریق شود، افزود: چرا هزینه کرد بودجه نمایشگاه های کتاب، چه نمایشگاه کتاب تهران و چه نمایشگاه های شهرستانی، مشخص نیست و چرا در شرایط فعلی این بودجه ها در مسیر توزیع کتاب بین خانواده ها هزینه نمی شود؟ متأسفانه هیچ خبری از هزینه کرد این بودجه ها نیست. نمایشگاه کتاب تهران که قرار بود در اردیبهشت امسال برگزار شود حدود 20 میلیارد بودجه داشته که باید خرج فرهنگ عمومی می شد. باید پرسید بودجه نمایشگاه هایی که قرار بود در مشهد و دیگر شهرها برگزار شود، کجا خرج شده است؟

این ناشر در پاسخ به این پرسش که چه پیشنهادی برای رفع مشکلات فعلی دارید، گفت: ما به مردم توصیه می کنیم در خانه بمانند، اما هیچ سرگرمی برای آن ها فراهم نکرده ایم. نمی توان به آن ها گفت دائم تلویزیون نگاه کنند. بیاییم کتاب در اختیار آن ها قرار بدهیم، کتاب فروشی ها را تقویت کنیم و همین تخفیف های پاییزه را با 50درصد تخفیف به مردم ارائه کنیم. ضمن اینکه همین فروش پاییزه کتاب هم در اختیار یک گروه خاصی از مردم ما هست و همه مردم از این تخفیف بهره مند نیستند. کدام یک از روستایی های اطراف مشهد یا شیراز می توانند هزینه کنند و به کتاب فروشی های داخل شهر بیایند و در طرح پاییزه شرکت کنند؟ یا در شهرهای بزرگ، مگر همه مردم به کتاب فروشی های طرح پاییزه دسترسی دارند؟ قسمت زیادی از مردم ما اصلاً شامل فروش های پاییزه نمی شوند که باید آن ها را هم در این طرح دید.

بی توجهی آقای وزیر به اهالی کتاب در ماه های کرونا

نویدگویی با بیان اینکه کرونا آسیب جدی به بسیاری از ناشران و کتاب فروشان زده است، درباره میزان زیان انتشارات نوید شیراز گفت: فروش ما در این دوران به شدت پایین آمده است به خصوص تبلیغاتی که در ماه های اول درباره انتقال ویروس کرونا با جابه جایی کتاب مطرح بود، موجب شد چند ماه فروش ما به کمترین میزان خود برسد. ما مدام به مردم می گفتیم به دلیل انتقال ویروس کتاب جابه جا نکنید، این در حالی است که می توانستیم همین مسئله را از همان روزهای ابتدایی با رعایت نکات بهداشتی حل کنیم.

مدیر انتشارات نوید شیراز در پایان با بیان گلایه ای از وزیر ارشاد به دلیل کم توجهی به ناشران و کتاب فروشان آسیب دیده از کرونا، گفت: پرسش من این است که آقای وزیر در چند ماه گذشته چند بار از ناشران و کتاب فروشان استانی دعوت کرد تا در جلسه ای مشکلات و معضلات خودشان و بازار نشر را بیان کنند تا بررسی شود؟ کمترین انتظار ما این بود که دست کم از ما دلجویی کنند و بگویند ما به یاد شما هستیم، اما همین انتظار هم بی پاسخ ماند.

معرفی کتاب، استقبال مردم، سود خوب

سیدسراج الدین جزایری، مدیر پاتوق کتاب شهرکرد، از کتاب فروشانی است که در ایام کرونا با افزایش چندبرابری فروش و سود مواجه بوده است. این فعال حوزه کتاب و کتاب خوانی درباره چالش های دوران کرونا برای بازار نشر و چگونگی مواجه خود با این چالش ها، می گوید: من به جای اینکه برای برون رفت از شرایط سخت کرونایی پیشنهاد بدهم، تجربه خودم در این چند ماه را بیان می کنم. ما در نسل سوم بازاریابی اصلی داریم که می گوید هر برند یک داستان دارد. تعریف خیلی ساده و خودمانی آن داستان سرایی و بازاریابی برای برندهاست. در سال های اخیر شرکت ها و صنعت ها دارند برای کالاهای غیرمحتوایی خودشان بازاریابی محتوایی می کنند و این کار برایشان جواب داده است، اما متأسفانه در کشور ما برای کتاب که خودش کالای محتوایی است، این اصل را فراموش کرده ایم.

جزایری با بیان اینکه ما به این نتیجه رسیده ایم اگر مردم محتوای مناسبی ببینند و بفهمند که این محتوا دردی از آن ها دوا می کند، آن ها را به تهیه و خواندن کتاب ترغیب می کند، افزود: ما از درگیر شدن مردم با فضای مجازی نهایت سود را بردیم و محتوای مورد نظرمان را به آن ها ارائه دادیم به خصوص در این شرایط کرونایی که مردم در فضای مجازی مدام خبرهای بد می شنوند و تا حد زیادی از فضای مجازی خسته شده اند و دنبال یک جایگزین مناسب برای آن و در کنار آن هستند. معرفی کتاب به عنوان یک کالای سرگرم کننده و جذاب و بازاریابی از این طریق می تواند بهترین فرصت باشد. فضای مجازی برای تولید محتوای بازاریابی کتاب فرصت بسیار ویژه ای است. در واقع فضای مجازی بهترین زیرساخت را برای داستان سرایی یا بازاریابی محتوایی فراهم می کند. استفاده از فضای مجازی برای تبلیغ و ترویج کتاب کمک می کند مردم به محتوای خوب دست پیدا کنند و به مرور به تهیه کتاب ترغیب شوند.

مدیر پاتوق کتاب شهرکرد با بیان اینکه این استراتژی برای ما جواب داده است، درباره میزان فروش پاتوق کتاب شهرکرد گفت: ما با بهره بردن از همین فضا توانستیم فروشمان را چندبرابر افزایش دهیم و چند نیروی جدید هم به مجموعه اضافه کنیم.

تبلیغ کتاب توسط شخصیت های مورد توجه

این کتابفروش در پاسخ به این پرسش که چطور به این میزان از فروش دست پیدا کردید، گفت: از روزی که داستان کرونا جدی شد و در اسفند ماه قرنطینه خانگی مطرح و اوایل فروردین اجرایی شد، برنامه ریزی را شروع کردیم، چرا که نمی توانستیم بیکار بنشینیم. همان فرصتی که پیشتر برای کارهای حضوری می گذاشتیم را به سمت فعالیت در فضای مجازی بردیم و بازاریابی محتوایی کردیم. مثلاً از طریق اینفلوئنسرها محتوای خودمان را به مخاطب عرضه کردیم. از طریق افرادی که مخاطب آن ها را می شناخت و حرف آن ها را قبول می کرد، برای کتاب های شاخص تبلیغات کردیم و گفتیم ای مردم! محتوای اصلی که در فضای مجازی به دنبالش هستید، در کتاب است و هیچ چیز جای کتاب را نمی گیرد. به لطف خدا و به نام امیرالمؤمنین(ع) با کتاب علی از زبان علی کار را شروع کردیم که استقبال خیلی خوبی هم از آن شد. چنان که در یک برهه از فعالیتمان برای اینکه بتوانیم استقبال مردم را پوشش بدهیم، فراخوان کمک جهادی دادیم که خیلی از دوستان به صورت جهادی به کمک ما آمدند تا بتوانیم سفارش های مردم را به موقع ارسال کنیم. همچنین از شخصیت های تأثیرگذار مثل آقای پناهیان و دکتر رفیعی هم برای معرفی کتاب ها و محتوای خودمان خیلی کمک گرفتیم. معرفی این دو بزرگوار در ترغیب مردم خیلی مؤثر بود، منتها کار اصلی و مهم ما عرضه محتوا در قالب جدید و همراه با جذابیت بود.

جزایری با بیان اینکه کتاب فروشان ما باید خودشان را با شرایط روز وفق دهند، گفت: اگر کتاب فروشان ما از همان روزهای آغازین خودشان را برای فروش اینترنتی و فعالیت مؤثر در فضای مجازی آماده می کردند، متحمل ضرر و زیان نمی شدند. این مسیری بود که خود ما تجربه اش کردیم و موفق بودیم. جالب است بدانید میزان مبادلات و فروش اینترنتی در استان ما به شدت پایین بود، اما ما با فعالیت خودمان در حوزه فروش مجازی کتاب این مبادلات را نزدیک به 70درصد افزایش دادیم که عدد بسیار مهمی است.

تحویل کتاب به مخاطب در بسته بندی جذاب

این فعال حوزه کتاب و کتاب خوانی در پایان با بیان اینکه مردم دنبال فعالیت جدید و جذاب در حوزه کتاب خوانی هستند، افزود: کتاب یک کالای فوق العاده سنتی و کلاسیک است، اما ارائه بدیع و خدمات جنبی و جذاب در کنار آن، کتاب را به روز می کند. ما تا جایی که بتوانیم کتاب ها را کادوپیچ می کنیم و با شکل و شمایل زیبا و مناسب برای مخاطب ارسال می کنیم. در این دوره هم برای اطمینان مشتری کتاب ها را ضدعفونی و بسته بندی پلاستیکی می کنیم تا مخاطب وقتی بسته را از مأمور پست تحویل گرفت بتواند همان دم در کتاب را از بسته خود خارج کند و بعد به داخل منزل ببرد. همچنین داخل بسته پد ضدعفونی کننده می گذاریم تا مشتری با خیال راحت کتاب را در دست بگیرد. در تمام مراحل از آماده سازی کتاب و ارسال آن برای مخاطبانمان پست و استوری ارسال می کنیم تا با کمترین نگرانی و بیشترین اعتمادسازی کتاب های خود را از ما تحویل بگیرند.

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
تهران- ایرنا- در نشست نشر حرفه ای: الزامات و ویژگی ها مهم ترین عامل کوچک بودن صنعت نشر در ایران نبود یا کمبود نیاز مردم جامعه به کتاب عنوان شد؛ اکثر مردم ما احساس نیاز به کتاب ندارند و این معضلی است که سیاست گذاران فرهنگی باید مورد بررسی و اقدام قرار دهند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۵

به مناسبت بیست وهشتمین هفته کتاب، بعدازظهر یکشنبه 25 آبان ماه، نشستی با عنوان نشر حرفه ای: الزامات و ویژگی ها به همت پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و با همکاری اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران برگزار شد.

در این نشست که به دبیریبرگزار گردید، صاحبنظران این حوزه مشکلات نشر، مولفه های نشر حرفه ای و چالش های این عرصه را مورد مداقه قرار دادند.

( رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران ) در توضیح مولفه های نشر حرفه ای بیان کرد: نشر حرفه ای وقتی است که امرار معاش ناشر از سوی نشر و انتشارات باشد؛ نشر را نباید شغل دوم دانست و یکی از مشکلات بزرگی که با برخی از ناشران در این زمینه داریم این است که این کار شغل دوم یا حتی سوم است و در اینجا نمی شود که انتظار عملکرد حرفه ای داشت.

طبق قانون نظام صنفی هر فردی که اقدام به فعالیت کسب می کند (اعم از حقیقی و حقوقی و دولتی و خصوصی و ...) ملزم است که از اتحادیه متبوع جواز کسب کند؛ این قانون تبصره ای دارد که در برخی از مشاغل اگر تخصصی باشند علاوه بر جواز کسب باید از وزارت خانه هم اجازه نشر داشته باشند؛ این موضوع از بعد اقتصادی هم به این معناست که وقتی افراد جواز نشر می گیرند این کسب نمی تواند شغل دوم باشد و باید چارچوب و ساختار وجود داشته باشد. این باعث می شود که آدم های حرفه ای وارد شوند و کسانی که علاقه مند اند در حوزه تولید محتوا کار می کنند و نه نشر.

وی افزود رشد در هر جای دنیا با تخصصی شدن و حوزه تخصصی رخ داده است و نه این که همه کارها توسط یک فرد یا یک نهاد رخ داده باشد. وقتی دانش حرفه ای نشر را داشته باشید و ترجیح و اراده و نیت شما نشر حرفه ای ساختن باشد، می توانید به عنوان یک متخصص سرمایه جذب کنید و گاهی همکاران شما به عنوان یک متخصص به شما کمک خواهند کرد؛ اما در ایران نشرهای غیرحرفه ای که جامعه آماری بالایی دارد نگذاشته اند که نشر باکیفیت پا بگیرد.

نشر مانند پرنده ای است که باید دوبال داشته باشد که یکی نگرش و بال فرهنگی است که باعث درک نقاطی می شود که یک فرد صرفا اقتصادی درکی از آن ندارد؛ و بال دیگر این پرنده بال اقتصادی است.

رئیس اتحادیه ناشران تصریح کرد: حجم مبادلات اقتصادی در نشر ایران پایین است؛ در نتیجه ما نیاز داریم به سمت ادبیات جهانی برویم و مرزهای داخلی را درنوردیم. ما باید صادرکننده فرهنگ باشیم، موضوعی که امروز جز در موارد بسیار محدودی چون حافظ و سعدی و... مصداقی برای آن نداریم؛ ضمن این که مواردی چون استانداردسازی ویرایشی همچنان در ایران صورت نگرفته است.

صحبت از نشر باید از چرخه نشر باشد، نشر یک مسیر و یک واحد مجزا نیست و چرخه در آن مطرح است؛ در این چهل سال تا جایی که امکان داشته به صنعت نشر (تعداد ناشران و کمیت تولید آثار) کمک شده است اما در مورد کتابفروشی ها کار خاصی نکرده ایم و اگر قرار است حمایت و سوبسیدی پرداخت شود همین جا است.

وی افزود: نمی شود کتابی را قیمت بالایی گذاشت و فروخت؛ ناشری که حرفه ای باشد این کار را نمی کند و فرمولی برای فروش دارد اما کتاب را دو جور می شود ارزان کرد؛ یکی با بالابردن قیمت دروغین و حقه بازی و تخفیف دادن؛ و بدتر از آن کتاب سازی است که بخواهیم از حقوق مولف، مترجم، محقق، ویراستار حروف چین و... حذف شود و هزینه چاپ و کاغذ می ماند که این موضوع خود نشان دهنده مواردی از فریب و ضایع کردن حقوق تولیدکنندگان کتاب است.

سیاستگذاری های ما همه لحظه ای بوده است. کرونا درس بزرگی در نشر به ما داده است و آن این بود که برخلاف چیزی که کتابفروشان و ناشران به آن اعتراض داشتند که نمایشگاه کتاب لازم نیست؛ کرونا نشان داد که همه این ها به آن اعتیاد پیدا کرده اند؛ یعنی این سیستم به صورتی شکل گرفته که انتشارت حدود 30 درصد تولید خودشان را بر اساس نمایشگاه تولید کرده اند که امروز این میزان مانده و فروش نرفته است.

( مدیر نشر چشمه ) در توضیح اهمیت نشر و کار ناشران بیان کرد: نشر، کاری بسیار مهم است و کتاب کالایی فرهنگی است؛ یعنی هم کالا هست اما برچسب فرهنگی دارد و باید هم با اقتصاد آشنا باشیم و هم با فرهنگ جامعه.

وی افزود: بحث مدیریت در یک انتشارات به عنوان سازمان فرهنگی و اقتصادی ارزشمند و مهم است که اگر همه ابزار در اختیار یک مدیر نابلد قرار گیرد پس از مدتی راه به ناکجا می رود؛ موضوعی که من در 36 سال تجربه کاری ام دیدم. این مسیر، مسیر سنگلاخی و سختی است و بایست کسی که می خواهد ناشر حرفه ای باشد هنر مدیریت را بلد باشد؛ مسئله مدیریت در نشر بسیار مهم است و کسی که در این حوزه موفق است می تواند در حوزه های دیگر هم موفق شود.

هدف گذاری (مثلا این که بخواهید تخصصی کار کنید یا عمومی) باید باشد و در حوزه عمل، برنامه ریزی است که می تواند راه را هموار سازد؛ غیر از این مشکل ساز خواهد شد. امروز خوشبختانه به ویرایش و فیزیک کتاب اهمیت داده می شود، موضوعی که پیش تر و در سال های گذشته وجود نداشت؛ و در این سالها همه ما انتشارات با آزمون و خطاهای متعدد به آن رسیدیم.

کیائیان در تعریف نشر حرفه ای تصریح کرد: یک نشر حرفه ای نشری است که بتواند تولیدات خود را به شکل قانونی منتشر کند، موضوعات تازه برای انتشار داشته باشد، نیروی فنی کارشناس داشته باشد، مدیریت خوبی داشته باشد که به دریافت مجوز، ساماندهی چاپ و فروش و تبلیغ بپردازد، بازار فروش قابل اتکا داشته باشد، دائما در پی نیازهای مخاطبان جامعه بوده و از تازه های موضوعات جهانی باخبر باشد و توانایی بهره گیری از ابزارهای روزآمد مانند پیام رسان های جدید را داشته باشد.

مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی که اساس صدور مجوز هاست مربوط به دهه شصت است که مطابق با آن زمان نوشته و تدوین شده است اما به دلیل تمام تغییراتی که در این سه دهه رخ داده است، نیاز به بازنگری و بازنویسی دارد. این موضوع باعث مشکلات متعدد شده است؛ باید حدود و ثغور ممیزی مشخص باشد و این را قانون مشخص سازد اما شیوه ممیزی کنونی درست نیست و حتی به اعتبار عمومی کتاب هم آسیب وارد کرده است.

مدیر نشر چشمه یادآور شد: ضمن این که مباحث حقوقی هم نقش تعیین کننده ای در این میان دارند؛ در این مفهوم یک ناشر که قانونی و در چهارچوب قانون کار می کند نباید احساس خطر کرده و کتاب خودش را در دست دستفروشان خیابانی ببیند. این مشکل تا زمانی که ما به میثاق های جهانی صنعت نشر نپیوندیم ادامه دارد.

مهمترین عامل کوچک بودن صنعت نشر در ایران نبود یا کمبود نیاز مردم جامعه به کتاب است؛ اکثر مردم ما احساس نیاز به کتاب ندارند و این معضلی است که سیاستگذاران فرهنگی باید مورد برسی و اقدام قرار دهند. به دلیل همین مسئله است که احساس نیاز در مورد کتابهای آموزشی قیمت های زیادی برای آنان پرداخت می شود، موضوعی که در مورد کتاب های آموزشی وجود ندارد.

کیائیان در انتها تاکید کرد: در کشور با تورم بالایی که وجود دارد بحث ثبات قیمت کتاب ها منطقی نیست چرا که هزینه های متعددی چون قیمت کاغذ و ... وجود دارد و سرمایه ناشر با تورم سالانه ذوب و کوچک می شود.

( معاون پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات ) هم در این نشست مجازی و در توضیح انتشارت به عنوان یک واحد اقتصادی _اجتماعی خاطرنشان کرد: انتشارت باید به عنوان یک بنگاه اقتصادی در حوزه فرهنگ راه اندازی شود؛ در حقیقت نشر یک بنگاه اقتصادی است و نه فرهنگی که باید سودآور باشد نه این که از جای دیگر یارانه بگیرد؛ این نشر باید توان گرداندن خودش را با تکیه بر درآمدش داشته باشد.

وی افزود: یکی از مشکلات در انتشارات ما این است که نگاه حرفه ای در آنها نیست در حالی که باید طرح و نقشه کاری برای خودشان داشته باشند. ناشر حرفه ای باید کاری مشخص برای بازار تولید کرده و به نیاز مشخصی در بازار جواب دهد. در حقیقت ناشران باید فعال فرهنگی هم باشد و نه صرف فعال اقتصادی.

انتشارات باید ساختار و تشکیلات برایش خودشان داشته باشند و حتی اگر تصمیم گیرنده یک نفر باشد باید بازاریابی و طراحی و ... داشته باشد، چیزی که بسیاری از انتشارات ما ندارند. ناشر حرفه ای کسی است که کاری اقتصادی در حوزه فرهنگ داشته و این کار سودآور بوده و مدیریتی دارد که مجموعه ای را ساماندهی می کند و از اقتضائات آن کالا در تولید و عرضه خبر دارد ضمن این که شناخت درستی از فضای اقتصادی و سیاسی و اجتماعی و طرحی برای کسب و کار دارد، بازار و رقبا را می شناسد و بر این اساس محصول خود را فروخته و کسب درآمد داشته باشد.

معاون پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات ادامه داد: در ساختار انتشارات باید یک مجموعه یا گروه فکری وجود داشته باشد؛ یعنی برای این کالا و راه های عرضه و موجودیت آن و بیشمار موارد دیگر فکر شود حتی اگر تصمیم گیرنده یک نفر باشد.

کتاب کالایی عمومی است که نفع آن به جمع بازمی گردد و شاید به همین دلیل است که همواره از آن حمایت می شود؛ اما این حمایت باید اصولی داشته باشد؛ چنانچه گاهی یارانه هدفمند مشکل ساز است. یارانه باید اصولی و در راستای هدفمندشدن طی شود. راهکارهای این موضوع بخشی زیرساختی هستند، بخشی سیاسی و دولتی، بخشی فرهنگی و بخشی حرفه ای است و به خود صنعت نشر بازمی گردد.

مطلبی تصریح کرد: در زمینه دخالت های دولت در حوزه ممیزی و ... این دخالت ها باید کاهش یابد و یک دستنامه مشخص و مدون داشته باشد؛ دولت باید در مبادلات بین المللی یاری رساند چون این وظیفه نشر نیست و امکانش را ندارد؛ در حوزه زیرساختی هم باید قانون حقوق نشر درست شود؛ تقویت ویترین های عرضه کتاب و کتاب فروشی ها هم راهکاری است که باید به آن جدی تر نگریسته شود. حرف جدید در کتاب های ما زده نشده است به همین دلیل افراد به سراغ مراجع و منابع دم دست تری مانند اینترنت می روند.

برندسازی و ایجاد برند تخصصی در انتشارات ما بسیار محدود است و این باعث شده تا انتشارات ما همه چیز را منتشر کنند و بعضا با منتشر کردن در ازای دریافت پول کیفیت را به شدت کاهش دهند؛ اگر انتشاراتی معدود اما بسیار تخصصی داشتیم شرایطی بسیار بهتر از امروز می داشتیم.

24 آبان ماه در تقویم رسمی کشوردر سال 72 شمسی به عنوان روز کتاب و کتاب خوانی تعیین شد. در سال های گذشته هفته پایانی آبان ماه، هفته کتاب نامگذاری شد.

در این هفته، با اجرای برنامه هایی که به وزش نسیم معرفت از سوی دریای کتاب و معانی ناب به سمت اندیشه همگان می انجامد، می کوشیم تا به تقویت فرهنگ مطالعه و گسترش سطح آگاهی های عمومی مدد رسانیم.
نخستین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در روزهای چهارم تا دهم دی ماه سال 1372 با پیام رهبر فرزانه انقلاب اسلامی برگزار شد.
همزمان با هفته کتاب، در مدارس، مساجد، دانشگاه ها، و استان های کشور نمایشگاه ها و جشن های کتاب و سخنرانی همراه با نشست های مختلف و... با موضوعات چاپ و نشرِ و کتاب و ترویج کتابخوانی با هدف افزایش میزان سرانه مطالعه برگزار می شود.
براین اساس با مجموعه سیاستگزاری و برنامه ریزی های انجام گرفته سعی شده تا ترویج فرهنگ مطالعه به خصوص بین نوجوانان، هدف و محور اصلی این برنامه ها باشد از این رو بزرگداشت روز کتاب، کتابدار و کتاب خوانی همه ساله در این ایام با شکوه هرچه تمام تر از سوی اهالی قلم، فرهیختگان، مسئولان و فعالان فرهنگی، اساتید، دانشگاهیان، دانشجویان، دانش آموزان ، اصحاب نشر و چاپ و کتاب و ... برگزار می شود.
امسال نیز همزمان با بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار دانایی؛ مانایی این رویداد بزرگ فرهنگی از شنبه 24 آبان تا30 آبان ماه جاری در سراسر کشور برگزار می شود.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
آیین انعقاد تفاهم نامه همکاری خانه کتاب و ادبیات ایران و اداره کل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران، با حضور دکتر رحیم نریمانی، مدیر کل اسناد انتشارات بنیاد شهید و دکتر ایوب دهقانکار، مدیر عامل موسسه خانه کتاب و ادبیات، صبح امروز 25 آبان ماه 1399، هم زمان با دومین روز از هفته کتاب و کتابخوانی در سرای اهل قلم برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۵ سایت های دیگر : خبرگزاری جمهوری اسلامی نصیر نیوز

به گزارش ایسنا، برگزاری دوره های آموزشی برای نویسندگان نوقلم در حوزه ایثار و شهادت ، برگزاری نمایشگاه و فروشگاه ملی و بین المللی کتاب در حوزه ایثار و شهادت ، مشارکت در ترجمه کتاب های حوزه ایثار و شهادت ، همکاری در برگزاری کتاب سال حوزه ایثار و شهادت ، ارایه تحقیقات ویژه در خصوص هزینه های برگزاری نمایشگاه های کتاب در سطح ملی و بین المللی و ایجاد امکان ظرفیت های فرهنگی موسسه برای استفاده فرهنگی بنیاد ، از جمله مفاد این تفاهم نامه همکاری بودند.

دکتر رحیم نریمانی در این برنامه با تبریک هفته کتاب و کتابخوانی به اصحاب خِرد، اندیشه و رسانه، گفت: تمامی کشورها برای توسعه زیرساخت های خود توجه به رسانه ها و علی الخصوص به توسعه فرهنگ کتاب خوانی را در اولویت قرار داده اند. لازم است در زمینه کتابخوانی به جامعه توده ای و نخبگانی کشور تلنگری زده شود.

مدیر کل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: مطالعه و کتاب خوانی مهمترین شاخصه جامعه دانایی محور است. چنین جامعه می تواند دانش افزایی داشته باشد. یکی از مشکلات کشور ما این است که بیشتر متکی بر فرهنگ و دانش شفاهی هستیم. برای تغییر این سبک زندگی و حرکت به سوی فرهنگ و دانش مکتوب نیازمند انجام کار گروهی (تیمی) هستیم. کتاب به عنوان رسانه ای مانا نقش مهمی در تسهیم تجربه های زندگی مردم و افزایش خلاقیت و ابتکارات دارد. در شرایط شیوع کرونا که حال جامعه خوب نیست، بهترین مونس کتاب است و می تواند نقش بسزایی در سلامت روان جامعه داشته باشد.

وی با تاکید بر ضرورت انتقال مفاهیم ایثار و شهادت و فرهنگ دفاع مقدس به نسل های سوم و چهارم انقلاب، گفت: نشر شاهد تاکنون یک هزار و 900 عنوان کتاب در حوزه ایثار و شهادت منتشر کرده است و موفق به ترجمه 15 عنوان کتاب از فارسی به انگلیسی شده ایم. تا پایان امسال سه عنوان کتاب دیگر نیز ترجمه می شوند. سال گذشته جشنواره سرخ نگاران؛ کتاب سال ایثار را برگزار کردیم که در این جشنواره 4 هزار عنوان کتاب بررسی شدند. آموزش نویسندگان نوقلم یکی از مهمترین اهداف این جشنواره بود و قرار است طی این تفاهم نامه دومین جشنواره سرخ نگاران را با همکاری موسسه خانه کتاب و ادبیات برگزار کنیم.

نریمانی ادامه داد: همچنین طی این تفاهم نامه قرار است در زمینه برپایی مسابقات کتاب خوانی همکاری داشته باشیم و مسابقاتی را برای رده های مختلف سنی و اقشار مختلف جامعه بر اساس آثار حوزه دفاع مقدس نشر شاهد برگزار کنیم. همکاری در برپایی نمایشگاه های متعدد ملی و بین المللی و افزایش ترجمه آثار حوزه دفاع مقدس برای گسترش گفتمان بین المللی فرهنگ ایثار، از دیگر مفاد این قرارداد است.

ایثار و شهادت بارزترین مصداق فرهنگ ایرانی است

ایوب دهقانکار نیز در این مراسم اظهار کرد: وظیفه اصلی ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداختن به موضوع فرهنگ و تقویت و گسترش مصدیق مهم آن است. از آن جا که در آموزه های ما بارزترین مصداق فرهنگ، ایثار و شهادت است، قطعا یکی از مهم ترین فعالیت های وزارت فرهنگ وا رشاد اسلامی، تلاش در زمینه فرهنگ ایثار و شهادت است.

وی با ابراز خرسندی از انعقاد تفاهم نامه همکاری با اداره کل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران، در دومین روز از هفته کتاب و کتاب خوانی گفت: آمدن دو واژه اسناد و انتشارات در کنار هم این مفهوم را به ذهن می رساند که در این اداره کل قرار است با انتشار اسناد به حفظ اسناد شهدا پرداخته شود. این همان کاری است که برای ماندگاری قرآن کریم نیز صورت گرفت و در واقع حافظان قرآن کریم بودند که توانستند با ثبت آیات الهی در سینه های خود، سبب ماندگاری کلام الله مجید شوند.

مدیر عامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، با اشاره به بازدیدی که چندی پیش از اداره کل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران داشته است، گفت: بسیاری از فعالیت های این اداره کل با موسسه خانه کتاب و ادبیات مشابه است. بنابراین، زمینه های همکاری بسیاری میان این دو نهاد وجود دارد. زیبنده نهادها و سازمان های کشور این نیست که به صورت جزیره ای عمل کنیم و باید برای دست یابی به نتایج ارزشمند همکاری و هم افزایی داشته باشیم.

دهقانکار دفاع مقدس را همچون اقیانوسی از تجربه ها و مفاهیم ارزشمند دانست و تاکید کرد: هرچند تاکنون در نهادهای فرهنگی کارهای ارشمندی انجام شده است اما به تناسب این فرهنگ عظیم دفاع مقدس، به نظر می رسد که هنوز در ساحل این اقیانوس قدم می زنیم. مقام معظم رهبری از دفاع مقدس به عنوان گنج یاد کرده اند و هرقدر بتوانیم بهره بیشتری از این گنج ببریم، بیشتر توانسته ایم جامعه خود را در مسیر سعادت قرار دهیم.

وی با اشاره به اهمیت ترجمه معکوس آثار حوزه دفاع مقدس یادآور شد: رهبر معظم انقلاب از این حرکت به عنوان نهضت یاد کرده اند و امیدوارم که در حد بضاعت بتوانیم گوشه ای از زیبایی های فرهنگ ایثار در هشت سال دفاع مقدس را به جهانیان نشان دهیم. همچنین امیدواریم با انعقاد این تفاهم نامه شاهد فعالیت های اثربخشی در این توسعه فرهنگی ایثار و شهادت باشیم.

در پایان این برنامه تفاهم نامه همکاری میان خانه کتاب و ادبیات ایران و اداره کل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران به امضای طرفین رسید.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
سینماپرس: تعدادی از سینماگران و کارشناسان فرهنگی کشور در خصوص دست خالی مدیریت سینما در سال آخر حیات دولت تأکید کردند: تولید شدن فیلم های مبتذل، سیاه، چرک و تلخ بزرگترین خیانت مدیران سینمایی طی سال های اخیر است! در دولت های یازدهم و دوازدهم سینما به صورت باری به هرجهت اداره شد و بی تردید 7 سال گذشته بدترین دوران سینمای بعد از انقلاب اسلامی بود!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۶ سایت های دیگر : هشدار نیوز

به گزارش سینماپرس طی 7 سال گذشته موج شدید انتقادات نسبت به عملکرد ضعیف و غیرمسئولانه مدیران سینمایی بالا گرفته است به نحوی که بسیاری از هنرمندان طرفدار دولت نیز جزو منتقدان سرسخت سیاست های فرهنگی و هنری شده اند و به کرات انتقادات شدید خود را نسبت به افت و نزول هنرهفتم در این سال ها ابراز داشته اند.

در همین رابطه 16 تن از سینماگران و کارشناسان فرهنگی مطرح کشور آقایان: علیرضا رئیسیان، محسن محسنی نسب، مهدی صباغ زاده، اکبر حر، محسن علی اکبری، پژمان بازغی، امیرحسین شریفی، غلامرضا گمرکی، روح الله سهرابی، علیرضا سربخش، اسماعیل فلاح پور، منصور لشگری قوچانی، حسن هدایت، بهروز بقایی و پرویز فارسیجانی و همچنین سرکار خانم: پروانه معصومی با ما گفتگو کردند که ماحصل نظرات ایشان برای اطلاع بیشتر مخاطبان گرامی در ذیل نقل شده است.

دست خالی مدیریت سینما در سال آخر حیات دولت بنفش/1 رئیسیان: طی 7 سال گذشته ضعف شدید مدیریت دولت در امور فرهنگی و کم کاری نهادهای صنفی را شاهد بودیم/ ساختار سازمان سینمایی دچار اشکالات جدی است!

علیرضا رئیسیان کارگردان سینما در خصوص دست خالی مدیریت سینما در سال آخر حیات دولت گفت: طی 7 سال گذشته ضعف شناخت مدیران دولتی از فرهنگ و کم کاری نهادهای صنفی را شاهد بودیم؛ در این سال ها افرادی که به صورت جدی سینما را دنبال می کنند تجربیات جدیدی را به دست آوردند و با اتفاقات عجیبی روبرو شدند که بی تردید دلیل اصلی چنین وقایعی عدم شناخت و درک صحیح مدیران رده بالا از سینما بوده است! دولت که مأموریت و وظیفه اصلی اش داشتن سیاست و برنامه ریزی روشن برای پیشبرد اهداف سینمای ایران در داخل و خارج از کشور است در این سال ها فاقد هرگونه برنامه ریزی و سیاست گذاری اصولی بود و صرفاً به مسائل جاری و روزمره می پرداخت. این در حالی است که به عنوان مثال سازمان عریض و طویل سینمایی نمی تواند مرتباً در مسیر سابق و به صورت تکراری حرکت کند.

دست خالی مدیریت سینما در سال آخر حیات دولت بنفش/2 محسنی نسب: به کار گماردن مدیران بدون سابقه سینمایی در سال های اخیر بزرگترین لطمات را به بدنه سینمای کشور وارد کرد

محسن محسنی نسب کارگردان سینما نیز در این باره اظهار داشت: به کار گماردن مدیران بدون سابقه سینمایی در سال های اخیر بزرگترین لطمات را به بدنه سینمای کشور وارد کرد؛ مدیران سازمان سینمایی بدون داشتن تجربه حضور در سینما بر اساس چه پارامترهایی انتخاب شده اند؟ این ها چطور به خود اجازه می دهند راجع به سینما و سینماگران اظهارنظر کنند؟ بی شک همه ما اهالی سینما با به کارگیری آقازاده ها در پست های کلیدی سینما مخالفیم!؛ امیدوارم حالا که الحمدالله عمر این دولت رو به پایان است شاهد آن باشیم که در دولت بعدی از بدنه متخصصان سینما برای مدیریت تمامی ارگان های سینمایی افرادی انتخاب شوند. یک مدیر سینمایی باید سینما و مناسبات آن را به خوبی بشناسد و برآمده از دل سینما باشد تا بتواند دغدغه مندانه معضلات متعدد سینما را برطرف کند.

دست خالی مدیریت سینما در سال آخر حیات دولت بنفش/3 صباغ زاده: مسئولان رسماً هیچ توجهی به سینما ندارند و آن را به حال خود رها کرده اند/ نیاز به حضور مدیرانی داریم که دلشان برای مردم بسوزد

مهدی صباغ زاده تهیه کننده و کارگردان سینما نیز با انتقاد شدید از وضعیت کنونی سینما گفت: مسئولان رسماً هیچ توجهی به سینما ندارند و آن را به حال خود رها کرده اند چرا که اگر اندک توجهی نسبت به هنرهفتم وجود داشت ما شاهد این همه مشکل اساسی در سینما نبودیم و به خصوص تا این حد با معضل بیکاری و خانه نشینی بخش اعظمی از اهالی سینما دست و پنجه نرم نمی کردیم.

دست خالی مدیریت سینما در سال آخر حیات دولت بنفش/4 حر: طی 7 سال گذشته تنها شاهد سوء مدیریت در سینما بودیم/ تولید فیلم های مبتذل، سیاه و چرک بزرگترین خیانت مدیران طی سال های اخیر است

اکبر حر کارگردان سینما در خصوص دست خالی مدیریت سینما در سال آخر حیات دولت گفت: متأسفانه طی 7 سال گذشته تنها شاهد سوء مدیریت در سینمای کشور بودیم به نحوی که وضعیت بحرانی سینما در این سال ها ما را به یاد سینما در دوران اصلاحات انداخت که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت رسماً در جلسه ای اعلام کرد باید سینمای دفاع مقدس تعطیل شود، بنده حتی به نوعی معتقدم وضعیت این روزهای سینمای کشور بسیار وخیم تر و حادتر از آن دوران سیاه شده است! فیلم های مبتذل، سیاه، چرک و تلخ بزرگترین خیانت مدیران سینمایی طی سال های اخیر است! مدیران فکر می کنند به یک مهمانی چند ساله آمده اند و از همین رو است که هیچ گام اساسی برای برون رفت از بحران های عجیبی که دامان سینما را گرفته برنمی دارند. بی شک هیچ دشمن و بیگانه و عامل نفوذی اگر جای این مدیران بود نمی توانست به اندازه ای که آن ها به سینمای جمهوری اسلامی ایران ضربه و لطمه زده اند، هنرهفتم را دچار نقصان و خسران کند.

دست خالی مدیریت سینما در سال آخر دولت بنفش/5 علی اکبری: در دولت های یازدهم و دوازدهم سینما به صورت باری به هرجهت اداره شد/ باعث تأسف است که سینما سرشار از طنزهای سخیف و فیلم های ضد خانواده شده است!

محسن علی اکبری تهیه کننده سینما نیز در این باره به سینماپرس گفت: در دولت های یازدهم و دوازدهم سینما به صورت باری به هرجهت اداره شد و مدیران سینمایی در این سال ها هیچ حرفی برای گفتن نداشتند و بی تردید اگر هر فردی، حتی یک فرد بی سواد هم مدیریت را بر عهده داشت می توانست این کارهای حداقلی را انجام دهد! ما طی این 7 سال گذشته هیچ اتاق فکر و سیاست گذاری خاصی از سوی مسئولان سینمایی ندیدیم. مدیران سینمایی طی این سال ها هیچ تحولی را در ساختار سینما و فرهنگ و هنر ایجاد نکردند. آن ها بدون سیاست گذاری وارد میدان شدند و بدون برنامه ریزی جلو رفتند و از این رو خروجی مطلوبی نداشتند.

دست خالی مدیریت سینما در سال آخر دولت بنفش/6 بازغی: همکاران ما در بخش های مختلف سینما در تنگدستی گرفتار هستند و کسی به فریادشان نمی رسد/ چرا تکلیف بیمه بیکاری اهالی سینما روشن نمی شود؟

پژمان بازغی بازیگر مطرح سینما و تلویزیون در خصوص دست خالی مدیریت سینما در سال آخر حیات دولت گفت: همکاران ما در بخش های مختلف سینما در تنگدستی گرفتار هستند و کسی به فریادشان نمی رسد؛ بی شک این وظیفه مسئولان سینمایی است که مساعدتی جدی برای تمامی هنرمندانی که این روزها نیازمند یاری و مدد هستند، داشته باشند و تمهیداتی برای برون رفت زندگی آن ها از بحران در نظر بگیرند. روزی که ما داد می زدیم و می گفتیم هنرمندان باید بیمه بیکاری داشته باشند، هنرمندان باید سندیکای درست داشته باشند که در مواقع بحرانی به دادشان برسد، به فکر امروز و امثال امروز بودیم!

دست خالی مدیریت سینما در سال آخر دولت بنفش/7 شریفی: 7 سال گذشته بدترین دوران سینمای بعد از انقلاب اسلامی بود/ ابتذال و سطحی نگری عناصر کلیدی فیلم ها طی سال های اخیر است!

امیرحسین شریفی تهیه کننده سینما و تلویزیون نیز در این باره اظهارداشت: بی تردید 7 سال گذشته بدترین دوران سینمای بعد از انقلاب اسلامی بود؛ آقای روحانی زمانی که می خواستند رئیس جمهور بشنوند شعارهای زیادی برای رشد و اعتلای سینما دادند و تأکید کردند ما فرهنگ و هنر را همواره در اولویت قرار می دهیم اما بعد از انتخابات فرهنگ و هنر را به طور کل فراموش کردند! بنده که در این 7 سال واقعاً کار مفیدی از سوی مسئولان برای سینما ندیدم و متأسفانه سینما روز به روز بیشتر در دام ابتذال فرو رفت! آقایان اگر واقعاً کاری برای فرهنگ و هنر و به خصوص سینما کرده اند بهتر است خودشان بیایند و توضیح دهند. اگر سالن سینمایی در این سال ها ساخته شده که تنها به همت بخش خصوصی بوده و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و یا سازمان سینمایی قدم جدی در این راستا برنداشته، بیکاری و خانه نشینی اهالی سینما در این سال ها بیداد کرده و باندبازی در سینما حرف اصلی را زده!

دست خالی مدیریت سینما در سال آخر دولت بنفش/8 گمرکی: عده ای خاص در این سال ها آمدند و خوردند و در عوض دست بخش عمده ای از اهالی سینما از مواهب خالی ماند!

غلامرضا گمرکی تهیه کننده سینما نیز در این باره اظهار داشت: متأسفانه سینمای ما اصول ندارد، قاعده و قانون درست ندارد و حرف اول و آخر را در سینما باندبازی و لابی گری می زند! این مسأله بسیار دردآور و تأسف برانگیز است و نمی دانم ما تا کی باید شاهد این روند شوم و ناپسند در سیستم اداره سینمای کشورمان باشیم؟ عده ای خاص در این سال ها آمدند و خوردند و چاپیدند و در عوض دست بخش عمده ای از اهالی سینما از مواهب خالی ماند! بخش عمده ای از اهالی سینما بیکار و خانه نشین هستند. اهالی سینما با مشکلات فزاینده ای روبرو هستند اما هیچ کس به فریادشان نمی رسد و گویا کسی اصلا صدای ما را نمی شنود!

دست خالی مدیریت سینما در سال آخر دولت بنفش/9 سهرابی: فقدان نگاه استراتژیک در عرصه مدیریتی ضربات جبران ناپذیری را بر پیکره سینما وارد کرده است/ انحصارطلبی، خودرأیی و کج سلیقگی در سینما باید از بین برود!

روح الله سهرابی تهیه کننده و کارگردان سینما در خصوص دست خالی مدیریت سینما در سال آخر حیات دولت گفت: متأسفانه ما فاقد نگاه استراتژیک در عرصه سینما هستیم و فقدان نگاه استراتژیک در عرصه مدیریتی ضربات جبران ناپذیری را بر پیکره سینمای کشور وارد کرده است! این در حالی است که زمانی قرار بوده سینما کلید پیشرفت کشور باشد، قرار بوده سینما پیش قراول و پرچمدار همه هنرهای دیگر باشد و قرار بوده هنرهفتم تأثیر جدی بر مخاطبانش بگذارد! وقتی نگاه می کنیم می بینیم هیچ یک ازمواردی که در سینما می خواستیم به آن برسیم را نتوانستیم به دست بیاوریم؛ وقتی نگاه می کنیم متوجه می شویم هر مدیری در سینما آمده متأسفانه به سمت ریل گذاری صحیح و اصولی و پیشبرد سینما در راستای اهداف کلان و استراتژیک نرفته است.

دست خالی مدیریت سینما در سال آخر دولت بنفش/10 سربخش: ابعاد ابتذال در سینما گسترده شده و ما شاهد سیرصعودی آن هستیم/ مجلس باید ورودی عاجل در خصوص حقوق مخاطبان داشته باشد

علیرضا سربخش جانباز روشندل و کارشناس فرهنگی گفت: ابعاد ابتذال در سینمای ایران گسترده شده و ما شاهد سیرصعودی آن هستیم؛ نکته تأسف برانگیز آنجا است که در مسئولان فعلی دولت هیچ کس نیست که دغدغه و اهتمامی جدی برای برون رفت از این اوضاع دهشتناک و فاجعه بار داشته باشد و از این رو نیاز فوری است تا سایر نهادها و دستگاه های قضایی، نظارتی و قانون گذار وارد میدان عمل شوند. ابتذال در سینما با ابعاد مختلف معنا پیدا می کند. ابتذال در کلام، ابتذال در تصویر و... از انواع ابتذال هایی است که ما در سینما شاهد آن هستیم! متأسفانه همانطور که پیش از این عرض کنم نکته فاجعه بار آنجا است که این ابتذال سیر صعودی طی می کند و متأسفانه روز به روز حرف ها و تصاویر رکیک تر از گذشته می شوند و در یک جمله اینکه همه چیز در سینما نافرم و به هم ریخته است.

دست خالی مدیریت سینما در سال آخر دولت بنفش/11 فلاح پور: در تاریخ سینمای ایران هیچ گاه تا این حد شاهد بی قیدوبندی و ولنگاری نبودیم!/ چرا باید ارقام نجومی بابت سفرهای خارجی برخی هزینه شود؟

اسماعیل فلاح پور کارگردان سینما و تلویزیون در خصوص دست خالی مدیریت سینما در سال آخر حیات دولت گفت: علیرغم اینکه سینمای ایران همیشه از فقدان سیاست گذاری اصولی و مشخص رنج می برده اما در تاریخ سینمای ایران هیچ گاه تا این حد شاهد بی قیدوبندی و ولنگاری نبودیم و متأسفانه وضعیت روز به روز در سینما بحرانی تر از قبل می شود و هیچ کس هم دغدغه ای برای رفع بحران های به وجود آمده در سینما ندارد. در این سال ها کسانی عرصه سینما را فتح کرده اند که برای سینمای ایران به مثابه تف سربالا است و آینده خوشی نخواهد داشت!

دست خالی مدیریت سینما در سال آخر دولت بنفش/12 لشگری قوچانی: ما به مرگ سینما رسیده ایم!/ فقدان استراتژی، نگاه های سیاسی و جناحی، باندبازی و لابی گری دلیل اصلی افول سینما است

منصور لشگری قوچانی تهیه کننده سینما در خصوص دست خالی مدیریت سینما در سال آخر حیات دولت گفت: ما این روزها به مرگ سینما رسیده ایم؛ سینمای ایران مدت ها مانند بیمار محتضری بود که متأسفانه مسأله کرونا و فقدان برنامه ریزی و سیاست گذاری از سوی مسئولان برای عبور از بحران های پیش روی آن، سرعتش برای رفتن به سمت مرگ را بیشتر کرد! اگر ما امروز به این وضعیت بحرانی در سینما رسیده ایم به دلیل فقدان استراتژی، نگاه های سیاسی و جناحی، باندبازی و لابی گری دلیل اصلی افول سینما است!

دست خالی مدیریت سینما در سال آخر دولت بنفش/15 معصومی: کفگیر هنرمندان پیشکسوت به ته دیگ خورده و هیچ کس به فکر معضلات متعدد ما نیست/ سازمان سینمایی چه کاری برای ما انجام داده؟

پروانه معصومی بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون نیز در خصوص دست خالی مدیریت سینما در سال آخر حیات دولت گفت: کفگیر هنرمندان پیشکسوت به ته دیگ خورده و هیچ کس به فکر معضلات متعدد ما نیست! این باعث شرم است که نسل بنده که جزو پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر کشور محسوب می شویم تنها ماهانه مبلغ 150 هزارتومان به عنوان حقوق دریافت می کنیم و حتی بیمه جامعی نداریم که هزینه های درمان مان را پرداخت کند! آیا این باعث بهت و حیرت مردم نمی شود که بدانند بنده به عنوان یک بازیگر پیشکسوت حتی بیمه نیستم!؟ مردم همیشه فکر می کنند هنرمندان در پول و ثروت غرق هستند اما متأسفانه این چنین نیست و وضعیت زندگی ما بسیار بغرنج تر از چیزی است که بتوان تصور کرد!

دست خالی مدیریت سینما در سال آخر دولت بنفش/14 هدایت: بی تدبیری دولت فقط شامل حال سینما نیست و متأسفانه اوضاع سایر حرفه ها و مشاغل هم بحرانی است/ خانه سینما نهادی دکوری و ناکارآمد است!

حسن هدایت کارگردان سینما نیز در این باره به سینماپرس گفت: بی تدبیری دولت فقط شامل حال سینما نیست و متأسفانه اوضاع سایر حرفه ها و مشاغل هم بحرانی است! اگر ما سینماگران بی تدبیری ها در سینما را بیشتر لمس می کنیم به دلیل آن است که خانه ما سینما است و با سینما درگیر هستیم و محل کار و تأمین معیشت مان از این هنر-صنعت است! ما نه سندیکایی داریم که از حقوق صنفی و برحق مان دفاع کند، نه بیمه درست و درمانی داریم، نه امیدی به آینده!؛ متأسفانه در سینما تنها تعداد انگشت شماری افراد هستند که وضعیت مالی خوبی دارند و جالب آنجا است که اگر مواهبی هم هست به همین افراد تعلق می گیرد! سوأل ما این است که چرا مواهب به همه یکسان اعطا نمی شود؟ چرا با ندانم کاری میان اهالی سینما فرق گذاشته می شود و این تفاوت قائل شدن باعث بحران و تشتت می گردد!

دست خالی مدیریت سینما در سال آخر دولت بنفش/16 بقایی: اوضاع زندگی اهالی سینما بسیار نابسامان است/ مردم تصویر خود را در فیلم ها نمی بینند!

بهروز بقایی بازیگر سینما و تلویزیون در خصوص دست خالی مدیریت سینما در سال آخر حیات دولت گفت:متأسفانه اوضاع فرهنگ و هنر و بالاخص سینما در این ایام هیچ خوب نیست و وضعیت زندگی اهالی سینما و هنرمندان بسیار نابسامان است و مسئولان سینمایی هم بی دغدغه فقط نظاره گر این اتفاقات تلخ هستند. بی تردید وظیفه تمامی نهادها و دستگاه های فرهنگی و هنری به ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان سینمایی و... رسیدگی به مطالبات و رسیدگی به امور زندگی هنرمندان است؛ مدیران باید وجدان و شرافت کاری، دغدغه مندانه در پی حل معضلات عدیده سینما باشند اما متأسفانه چنین چیزی را شاهد نیستیم!

دست خالی مدیریت سینما در سال آخر دولت بنفش/13 فارسیجانی: پیام و محتوای آثار سینمایی منطبق بر اهداف و آرمان های انقلاب و حتی اصول انسانی نیستند!

دکتر پرویز فارسیجانی مدیرکل سابق مطالعات و توسعه دانش و مهارت های سینمایی سازمان سینمایی نیز در این باره اظهار داشت: متأسفانه در یک دهه اخیر کار به جایی رسیده که پیام و محتوای آثار سینمایی منطبق بر اهداف و آرمان های انقلاب و حتی اصول انسانی نیستند؛ حتی در بعد انسانیت هم مخاطب دچار بهت می شود که چرا سازندگان اثر برای انسانیت هم ارزش قائل نیستند! این در حالی است که وظیفه مدیریت سینما آن است تا اجازه ندهد این گونه سوء استفاده ها از هنر ارزنده سینما رخ بدهد. ما متأسفانه به شدت دچار تسامح و تساهل شدیم و فکر می کنیم اگر به هر قیمتی گیشه پرفروش شود سینما احیاء می گردد. اگر قرار است گیشه سینماها با آثار ضداخلاقی احیاء شود همان بهتر که سینما نباشد! ما انقلاب کردیم تا هنر بتواند باعث تعالی انسان ها شود نه اینکه آن ها را به ذلت و زبونی بکشاند.

لینک خبر :‌ سینما پرس
متهم سید محمد امامی در دادگاه گفته که سه فیلم و سریال در حال ساخت دارد. این اعتراف نشان می دهد که پول های وی هنوز در حال گردش اند!

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، بعد از بازداشت محمد امامی به اتهام تخلفات مالی ، به نظر می رسید که از او پروژه سینمایی دیگری در حال حاضر وجود نداشته باشد و هرچه که بوده است به قبل از بازداشت او برگردد.

اما ادعای جالب او در دادگاه نشان می دهد که پول های او در جای دیگری در گردش است و گویا او ضمن اینکه در زندان به سر می بر ناباورانه، پروژه در حال تولید دارد. او در دادگاه ادعا کرده که سه سریال و فیلم در دست دارد هنوز نمایش داده نشده است.

باید اعتراف کرد که سینمای ایران تنها سینمایی است که تهیه کننده و سرمایه گذار آن ضمن آنکه در زندان به سر می برد پیگیر روند تولید سریال است و باید در این باره چاره اندیشی کرد.

اما فیلم ها و سریال های او چه عناوینی را شامل می شود؟

یکی از سریال های امامی که قرار بود ساخته شود و حتی صحبت های اولیه آن نیز با یکی از کارگردانان جوان کشور مطرح شده بود، سریالی درباره یکی از قهرمانان ورزشی و به نام ایران است که با بازداشت او این پروژه که برای نمایش خانگی قرار بود ساخته شود عملاً روی زمین ماند. جالب است بدانیم که همین موضوع علتی شد تا کارگردان این اثر نامه آزادی امامی را امضا کنند.

اما به نظر می رسد که سریال بعدی یکی از آثار دیگر نمایش خانگی باشد که سه ماه است برای اکرانش امروز و فردا می شود. سریالی که تهیه کننده آن از دوستان صمیمی امامی است و صبر او و کارگردان از بازی زمانی پخش سریال لبریز شده است. سریالی که علت توقف نمایشش را شاید در ارتباط تهیه کننده آن با امامی باید جست وجو کرد.

حالا این سریال نمایش خانگی که هزینه مالی بسیار سنگینی برای ساخت متحمل شده است به گفته کارگردانش و به نقل از تهیه کننده شاید در دی ماه هم پخش نشود.

به نظر می رسد که حرفی که از دهان امامی در دادگاه بیرون پریده است کار دست این سریال داده و باعث شده است که جلوی نمایش آن را بگیرد.

با این حساب پول های کثیفی که وارد چرخه نمایش خانگی و سینما شده بود هنوز در گردش است و این بار شاید سر از سریال دیگر درآورده است. سازمان سینمایی نیز در تمام این مدت به بهانه عدم مسئولیت بررسی مالی پروژه های سینمایی باعث شد تا سیل سرمایه های مشکوک وارد نمایش خانگی شود. چرا نباید وزارت ارشاد در نهایت با همکاری نهادهای قضایی مانند سازمان بازرسی بررسی کند که چگونه یک مؤسسه ای که تا دیروز در پخش فیلم و DVD مشغول بوده است یکباره با هزینه چندین میلیاردی می تواند یک سریال تولید کند؟ آیا تضمینی وجود دارد که فیلم و یا سریال دیگری با پول های کثیف ساخته نشود و آبروی سینمایی ایران در بین مردم به لجن کشیده نشود؟

سازمان سینمایی با این بهانه به خوبی به ورود پول های کثیف میدان داد و باعث شد که نمایش خانگی و سینما سرشار از پول های کثیف و سرمایه های مشکوکی که مال مردم است بشود و امروز شاهد گردش چرخه تولید سینمای ایران با پول مردم مهجور ایران باشیم.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
سینماپرس: حسین گیتی عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران در پی انتخاب سه باره منوچهر شاهسواری به عنوان مدیرعامل خانه سینما که عملکردش طی سال های اخیر با انتقاد جدی از سوی سینماگران روبرو بوده اظهار داشت: تاکتیک و استراتژی مدیرعامل خانه سینما در این شرایط بحرانی و فاجعه آمیز باید رسیدگی عاجل به وضعیت بد اقتصادی هنرمندان باشد؛ اهالی سینما حالشان خوب نیست و این روزها در بدترین وضعیت ممکن روزگار می گذرانند و حالا است که خانه سینما به عنوان تنها نهاد صنفی سینماگران باید خودی نشان دهد و از آن ها در این بحران وانفسا حمایت داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۵

این منتقد پیشکسوت در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: قطعاً آقای شاهسواری بعد از سال ها مدیرعامل بودن خانه سینما و حضور مستمر در این نهاد بیش از همه ما به مسائل و مشکلات اهالی سینما واقف هستند و خودشان بهتر از ما می دانند که در این شرایط بحرانی بخش عمده ای از اهالی سینما با سیلی هم نمی توانند صورت خود را سرخ نگه دارند.

وی ادامه داد: آقای شاهسورای بارها حرف ها و درددل ها هنرمندان و اعضای خانه سینما را در برنامه ها و یادداشت ها و مصاحبه های مختلف شنیده اند اما هیچ جوابی به مطالبات و درخواست های برحق هنرمندان ندادند و خود را به نشنیدن زدند! خواهش بنده در این روزهای کرونایی و غمبار این است که آقای شاهسواری خود را به نشنیدن نزنید!

گیتی سپس با بیان اینکه البته در این سال ها ایشان کارهای خوبی هم انجام دادند اما در حال حاضر ما در بحران به سر می بریم و شرایط مان با زمان عادی متفاوت است اظهار داشت: امروزه سینما هم مثل بقیه ارگان ها و بنیادهای کشور تعطیل است. هیچ فیلمی ساخته نمی شود. اهالی سینما حالشان خوب نیست و اغلب بیکار و خانه نشین هستند و ایشان به عنوان مدیر عامل تنها نهاد صنفی سینما باید تاکتیک و استراتژی سریعاً به هنرمندان کمک کرده و با انجام کارهای رفاهی و مادی برای یکایک اهالی سینما موجبات خشنودی آن ها را فراهم آورند.

این سینماگر متذکر شد: ایشان باید در تدارک بسته های معیشتی و غذایی برای اختصاص به یکایک اهالی خانه سینما باشند؛ همچنین نباید کمک های مستقیم مالی را فراموش کنند. خانه سینما به عنوان تنها نهاد صنفی سینماگران موظف است با دولت مذاکرات جدی داشته باشد و از حالت انفعالی خارج شده و به جای دست روی دست گذاشتن تدبیری جدی برای برون رفت از وضعیت بحرانی هنرمندان داشته باشد.

گیتی در خاتمه این گفتگو خطاب به مدیران سازمان سینمایی، خانه سینما و... تصریح کرد: الآن به فکر کار دیگری نباید بود. الآن باید خانه سینما خودی نشان بدهد، الآن زمان آن است که مدیران سازمان سینمایی به فریاد هنرمندان بی پناه و بیکار برسند؛ آن ها باید برنامه ریزی کوتاه مدت و فوری برای مسائل حاد جامعه سینمایی داشته باشند. وضعیت ما بسیار بحرانی است. فاجعه آمیز است. آقایان الآن نباید به فکر ساخت فیلم و برگزاری جشنواره و... باشند و تمامی این کارها راه به جایی نخواهد برد و بسیار غلط و ناصحیح است.

لینک خبر :‌ سینما پرس
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۵ سایت های دیگر : اصفهان امروز آنلاین

مرتضی شایسته در گفتگو با خبرگزاری میزان، پیرامون نتیجه امروز جلسه شورای صنفی نمایش گفت: جلسه امروز یکشنبه مورخ 25 آبان ماه طبق تمام هفته ها برگزار شد، اما شورا خروجی خاصی نداشت.

دبیر شورای صنفی نمایش خاطرنشان کرد: ما همچنان در صدد پیگیری طرح هایی پیشنهادی خود برای بهبود وضعیت سینما و شاید افزایش ساعت اکران آثار هستیم، این پیگیری تا هفته آینده هم ادامه دارد و به امید خدا هفته آینده نتیجه اعلام می شود.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
با وجود آنکه نسخه قاچاق رستاخیز هنوز در فضای اینترنت در دسترس است، سازندگان این فیلم که پس از فروش بخش اعظم آن به دولت، سهم حداقلی در آن دارند، همچنان با اصرار بر ایجاد یک VOD صرفاً برای عرضه این فیلم، زمینه لازم برای از دست رفتن فرصت فراهم ساخته اند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۵ سایت های دیگر : سینما جریان

با وجود آنکه نسخه قاچاق رستاخیز هنوز در فضای اینترنت در دسترس است، سازندگان این فیلم که پس از فروش بخش اعظم آن به دولت، سهم حداقلی در آن دارند، همچنان با اصرار بر ایجاد یک VOD صرفاً برای عرضه این فیلم زمینه لازم را برای از دست رفتن فرصت فراهم ساخته اند،چون با وجود انتشار نسخه قاچاق این فیلم، نگرانی از ضبط و قاچاق فیلم معنا ندارد و در عوض هر روزی که این فیلم دیرتر منتشر شود، سرمایه مردم ایران که خرج خرید این فیلم از سازندگان شده، بیش از پیش از دست می رود.

به گزارش تابناک ؛ فیلم سینمایی رستاخیز آخرین ساخته احمدرضا درویش که از مقطع تاریخی مرگ معاویه تا شهادت امام حسین (ع) در روز عاشورا را روایت می کند داستان شگفت انگیزی دارد که تابناک پیش از این در گزارشی به آن پرداخته بود. در شهریور 1398 و مدتی پس از پرداخت سنگین سازمان سینمایی به مالکان این فیلم، نسخه عربی این فیلم لو رفت و قاچاق شد. این نسخه آنچنان مورد توجه قرار نگرفت، اما در نهایت آن هایی که از سر کنجکاوی در پی دیدن این فیلم بودند، این امکان را یافتند و رستاخیز عملاً به یک فیلم سوخته برای اکران عمومی تبدیل شد.

با وجود طرح مطالبه اکران آنلاین فیلم سینمایی رستاخیز به عنوان محتوایی متناسب با ایام محرم و صفر، این فیلم سینمایی از سوی سازمان سینمایی به عنوان مالک اصلی در طول دو ماهی که سپری شد در مسیر اکران قرار نگرفت؛ اتفاقی که بنا بر اظهارات مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی به واسطه عدم موافقت و همراهی سازندگان فیلم رخ نداد و در شرایطی که نسخه ای از فیلم روی اینترنت وجود دارد، یک فرصت سوزی رخ داد.

تقی علیقلی زاده تهیه کننده و مالک 10درصد فیلم سینمایی رستاخیز (احمدرضا درویش) پس از حدود یک دهه از تولید این فیلم، پنج سال بعد از توقف نمایش عمومی فیلم و دو سال پس از اولین انتشار نسخه غیرمجاز و سرقت شده فیلم، با طرح ایجاد پلتفرم اختصاصی برای این فیلم، همچنان به جای تلاش برای اکران آنلاین این فیلم، مسیر متفاونی در پیش گرفته اند! تهیه کننده این فیلم جمعه 23 آبان ماه در قالب یک ویدیو که از یک برنامه تلویزیونی پخش شد، اظهاراتی را مطرح کرد که حاوی هفت گزاره غلط بود.

تابناک به بررسی این گزاره ها پرداخته است؛

گزاره غلط اول: علیقلی زاده: در مرحله اول قرارداد مشارکت 35 درصدی بنیاد در فیلم رستاخیز در سال 1388 به اصرار مدیرعامل وقت فارابی بسته شد که اصرار بسیار زیادی هم برای آن داشتند؛ اما فارابی در ادامه از تمامی تعهدات خود خودداری کرد، به طوری که بسیاری این امر غیرحرفه ای را به منظور جلوگیری و آسیب زدن به روند تولید فیلم تحلیل کردند. در آن دوران فرصت جذب سرمایه گذار از ما گرفته شد، آن هم در حالی که فیلمبرداری فیلم آغاز شده بود.

گزاره صحیح: اگر فیلم رستاخیز در سال 1388 در قالب پروژه های فاخر مرسوم آن دوره وارد پیش تولید می شد، مخاطب حرفه ای سینما می توانست گزاره مورد بحث علیقلی زاده را بپذیرد؛ اما وقتی بحث مشارکت در تولید (آن هم مشارکت 35 درصدی) مطرح می شود، چگونه (به فرض واقعیت داشتن) خودداری از انجام تعهدات می تواند به کل پروژه لطمه بزند؟! وقتی اصولا فیلم در بخش خصوصی تولید شده، چگونه فرصت جذب سرمایه گذار از فیلم سلب شده!؟ (سرمایه گذاران فیلم موسسه فرهنگ تماشا، شرکت دلتا مدیا و شرکت آکوا فالز از کشورهای ایران، کویت و انگلستان هستند.)

رجوع به حافظه تاریخی: [فیلمبرداری فیلم پس از یک سال پیش تولید از شانزدهم بهمن 1388 همزمان با اربعین حسینی، در شهرستان بم آغاز شد و پس از پشت سر گذاشتن بیش از 250 جلسه فیلمبرداری در بم و شهداد، کرمان، شاهرود، اصفهان، رباط کریم، کاشان، فومن و تهران در 12 دی 1389 به پایان رسید و فیلم در سال 1391 آماده نمایش شد.]

گزاره غلط دوم: [علیقلی زاده: بعد از اینکه رستاخیز در سال 94 به طور غیرقانونی توقیف شد و دیوان عدالت اداری رأی صادر کرد، قرار شد 60 درصد سهام فیلم توسط نهادهای وابسته به ارشاد خریداری شود. این خرید به ارزش 17 میلیارد تومان، معادل 420 هزار یورو، انجام شد که این میزان در آن مقطع برای سرمایه گذاران حدود 600 هزار یورو هزینه داشت و این یعنی دومین حضور فارابی در این پروژه هم با 180 هزار یورو ضرر برای سرمایه گذاران این فیلم همراه بود!]

گزاره صحیح: [در حالی که میزان ضرر های ادعا شده توسط تقی علیقلی زاده از اولین حضور فارابی در پروژه رستاخیز نامشخص است، او بلافاصله پس از طرح اخذ 17 میلیارد تومان پول در سال 94 به ضرر های جدیدی اشاره می کند که طرح آن از آن حرف هاست! یعنی با این حساب اگر 60 درصد سهام در آن زمان، رقم 3 میلیون و 600 یورو بشود، با همین منطق، سازمان سینمایی و فارابی 4 میلیون و 200 یورو به رستاخیز پول داده اند و بر همین اساس، حدود هشت میلیون تومان بیشتر هم به پروژه رستاخیز پول داده شده است!]

رجوع به حافظه تاریخی: [1- اواسط سال 94 عوامل فیلم از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلیل خسارتی که به این فیلم وارد کرده اند، شکایت کردند؛ این شکایت، اما در شهریور 1395 با واکنش تند علی جنتی رو به رو شد: عوامل این فیلم از ابتدا به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کردند که در مورد این فیلم، نظریه تمام مراجع را کسب کرده اند، در حالی که بعدا مشخص شد که این صحبت آن ها صحت نداشت و تنها نظر چند نفر اخذ شده بود... عوامل این فیلم می گویند شورا مجوز داده و بعد در چند سینما اکران شده و شما آن را لغو کرده اید که ادعای خسارتشان در مورد این ماجراست . این حرف ها تغییری در حکم دیوان عدالت اداری ایجاد نکرد و یک روز بعد، روابط عمومی فیلم در بیانیه ای مشخص کرد حکم شماره 1114 دادگاه دیوان عدالت اداری در مورد شکایت تهیه کننده فیلم رستاخیز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر شده است. با روی کار آمدن سیدرضا صالحی امیری او از تشکیل کمیته حکمیت برای این فیلم خبر داد و بنیاد سینمایی فارابی در اطلاعیه ای مفصل درباره حل و فصل موضوع نوشت. 2- دست اندرکاران فیلم رستاخیز در گفتگو های خود هیچ اشاره ای به مخالفت مرجعیت با اکران این فیلم ندارند. علیقلی زاده هم در این گفتگو به توقیف غیرقانونی نمایش رستاخیز اشاره کرده، اما درباره احترام به نظر مراجع و مقاومت در برابر حذف سکانس هایی از فیلم اشاره ای نکرده است.]

گزاره غلط سوم: [علیقلی زاده: وقتی حضور فارابی به عنوان مالک 60 درصد فیلم تثبیت شد، به صورت طبیعی و به عنوان تهیه کننده پیشنهاد کردم که فارابی به عنوان توزیع کننده فیلم هم حضور داشته باشد. در کمال حیرت، تعجب و تأسف، به ما پاسخ دادند که از نظر فارابی این فیلم ظرفیت های لازم برای عرضه را نداشت و هیچ امیدی به اکران، نمایش و گردش سرمایه آن نبود. این هم سومین حضور فارابی در فیلم رستاخیز بود!]

گزاره صحیح: [پس از رأی هیأت حکمیت، مقرر شد تا فیلم رستاخیز در ایران اکران نشود و سهم آن از اکران ایران توسط بنیاد سینمایی فارابی خریداری شود. توزیع کننده بین المللی فیلم، تقی علیقلی زاده طی پنج، شش سالی که مجوز پخش بین المللی را داشته، هیچ اقدامی برای اکران بین المللی این فیلم انجام نداد و وقتی فیلم دزدیده شد، گفت که درصدد است این کار را انجام دهد! پس از آن هم طی دو سال اخیر، اقدام عملی واضحی در این زمینه انجام نشده است.]

رجوع به حافظه تاریخی: [شرکت نمایشگران پرده نقره ای به مدیریت عاملی منوچهر محمدی است که احمدرضا درویش و تقی علیقلی زاده (تهیه کننده و سهامدار فیلم رستاخیز) هم از سهامداران عمده این شرکت هستند. از قضا منوچهر محمدی در دوره ریاست محمد مهدی حیدریان بر سازمان سینمایی (سال 1396) عضو هیات حکمیت فیلم رستاخیز برای تعیین میزان پرداختی دولت به فیلم رستاخیز پس از توقف نمایش بود. از قضا شنیده های تابناک حکایت از آن دارد که احمد مسجد جامعی یکی از سه عضو گروه حکمیت این صورتجلسه را امضا نکرده است.]

گزاره غلط چهارم: [علیقلی زاده: در چنین شرایطی تهیه کننده فیلم، مسئول توزیع داخلی و خارجی فیلم شد و قرار شد سهامداران فیلم به نسبت سهام شان بودجه ای برای پشتیبانی عملیات توزیع فیلم در نظر بگیرند. بر خلاف آنکه سهامداران بخش خصوصی تمامی تعهدات خود در این زمینه را انجام دادند، فارابی در این زمینه هم هیچ پولی نداد که این اقدام هم ما را یاد سرمایه گذاری اولیه بنیاد در فیلم انداخت! گویی این بار هم رفتاری شد تا مانع از توزیع فیلم شود. این چهارمین حضور فارابی در مسیر رستاخیز است که هنوز هم ادامه دارد!]

گزاره صحیح: [وقتی تقی علیقلی زاده که به گفته خودش مسئول توزیع داخلی و خارجی فیلم شده، هیچ اقدامی برای عرضه بین المللی فیلم که بلامانع اعلام شده بود، انجام نداد، چرا باید سهام داران فیلم به او پول بدهند که این کار را انجام دهد؟]

رجوع به حافظه تاریخی: [در آخرین نامه ثبت شده در رابطه بافیلم رستاخیز به تاریخ 21 مردادماه 1399، علیرضا تابش – مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی - خطاب به تقی علیقلی زاده نوشته است: با توجه به واگذاری مسئولیت توزیع فیلم و برنامه ریزی و اقدام جهت هر گونه بهره برداری در داخل و خارج از کشور به جنابعالی به عنوان تهیه کننده با رعایت حقوق کلیه سهام داران و ارائه گزارش فعالیت ها و اقدامات انجام شده و آتی از سال 1396، انتظار می رفت پیش از سرقت و انتشار غیرقانونی نسخه عربی فیلم در فضای مجازی عرضه و نمایش آن انجام شود. با توجه به صدور مجوز نمایش خانگی در موسسات مجاز عرضه VOD و در پیش بودن ماه های محرم و صفر، بنیاد بر موضع خود برای عرضه فیلم رستاخیز در این فرصت، مجددا تاکید داشته، این امر را به نمایندگان دیگر سهام داران نیز اعلام کرده است .]

گزاره غلط پنجم: [علیقلی زاده درباره انتقاد مدیرعامل فارابی از عدم عرضه آنلاین رستاخیز به رغم پیشنهاد این بنیاد): شاید منظور واگذاری فیلم به یکی از مؤسسات ویدئو رسانه داخلی بوده است که از طریق همان ها فیلم در داخل و خارج توزیع و با عرضه در سایت هایی مانند یوتیوب، درآمد خارجی هم برای آن کسب شود که البته من این موضوع را به صلاح فیلم نمی دانم. ضمن آنکه شرکتی که با آن وارد مذاکره شدم، هیچ رقمی را به عنوان رقم پایه نپذیرفت و حاضر نشد، امنیت فیلم را هم ضمانت کند. به طور کلی پیشنهاد درخشانی نداشتند و حتی به صورت تلویحی امیدی هم به موفقیت فیلم نداشتند.]

گزاره صحیح: [تهیه کننده فیلم قبل از سرقت فیلم و پخش نسخه مجعول عربی در فضای مجازی هیچ اقدامی برای عرضه بین المللی فیلم انجام نداد و این پرسش مطرح است که چرا تهیه کننده این فیلم که از سال 94 اجازه پخش بین الملل فیلم را داشته، نسبت به ثبت کپی رایت بین المللی فیلم اقدام نکرد؟ بعد از آن و پس از سرقت مجدد فیلم و بارگذاری نسخه دیگر فیلم، ارائه آنلاین رستاخیز هم با اما و اگر روبه رو شده است. در چنین شرایطی بنیاد سینمایی فارابی توانست با اقداماتی سایت های ارائه دهنده فیلم را مسدود کند و جلوی این روند را بگیرد.]

رجوع به حافظه تاریخی: [بنیاد سینمایی فارابی به عنوان شاکی به خاطر سرقت پخش نسخه غیرقانونی فیلم رستاخیز در قوه قضائیه شکایتی را مطرح کرد. نسخه اصلی فیلم انحصاری نزد تهیه کننده فیلم است و به رغم سرقت فیلم و پخش آن در فضای مجازی تهیه کننده فیلم رستاخیز در برابر مطالبه سهامداران برای اکران آنلاین فیلم شرایط نامتعارفی را برای اکران تعیین می کند.]

گزاره غلط ششم: [علیقلی زاده: من اصلاً نمی دانم چرا باید به چنین پیشنهادی فکر می کردم. اساساً قبول این پیشنهاد چه تفاوتی با شرایط فعلی ما ایجاد می کرد. بنابراین پیشنهاد من که در حال حاضر هم مشغول پیگیری آن هستیم، این است که یک پلتفرم اختصاصی برای عرضه فیلم رستاخیز داشته باشیم به طوری که این پلتفرم با ارزهای مختلف هم خوان باشد و فیلم را مبتنی بر کپی رایت جهانی، در سطح بین المللی عرضه کند. فارابی این ایده را تأیید نمی کند و اصرار دارند که این فیلم باید از طریق پلتفرم های داخلی عرضه شود. حالا کارشناسان می توانند نظر دهند که آیا من به عنوان تهیه کننده اقدام درستی کرده ام که به حرف فارابی گوش نکرده ام یا خیر؟ اساساً آیا فارابی تاکنون حرف درستی درباره این فیلم زده است که بخواهم به آن گوش دهم؟]

گزاره صحیح: [علیرضا تابش در گفت وگو با نقد سینما: اگر فیلم در عرضه خارجی زودتر ورود می کرد، تهیه کننده حرف ما را گوش می داد و همراهی می کرد، قطعاً در اکران پلتفرمی می توانست درآمد خیلی خوبی داشته باشد؛ اما مخاطب داخلی احتمالاً آن میزان استقبالی را که پیش بینی شده بود، از فیلم نداشتند. رستاخیز اتفاقاً جزو مجموعه آثار خاص سینمای ایران است که تا سال ها می تواند درآمد کسب کند، ولی این درآمدزایی فوری و خیلی سریع نیست/. علیرضا تابش در گفت وگو با شهر فرنگ: در نامه ای که به عنوان مالک 60 درصدی فیلم رستاخیز به تهیه کننده فیلم زدیم، عنوان شد که ترجیح می دهیم فیلم در بستر شبکه نمایش خانگی و پلتفرم های ایرانی عرضه شود، چون سال گذشته متأسفانه نسخه عربی فیلم سرقت و در یوتیوب به صورت گسترده پخش شد. ما همان زمان به دستگاه قضا شکایت کردیم، اما سرانجام شکایت مشخص نشد، چون ظاهرا سارق در یک کشور عربی بود و... شاید اگر همین الان هم در اینترنت جستجو بشود، کل فیلم یا بخشی از فیلم به زبان عربی روی اینترنت باشد و به هر حال نسخه عربی فیلم لو رفت و دیده شد. مسأله امروز ما، نمایش فیلم به صورت آنلاین است و نظر خود را اعلام کرده ایم که فیلم می تواند در پلتفرم های داخلی نمایش داده شود و تصمیم نهایی را در این زمینه، باید تهیه کننده و سهامداران بگیرند که در حال مذاکره هستیم. او درباره این که شنیده می شود، در نسخه آنلاین رستاخیز بر خلاف نسخه اکران سینماها - که به واسطه حذف تصویر حضرت ابوالفضل (ع) سال ها روی پرده نرفته- قرار است این تصویر به نمایش درآید، گفت: این بحث فقهی است که برخی مراجع عظام تقلید دارند. رهبری معظم انقلاب به عنوان مرجع تقلید نظر دیگری دارند. اینها مباحث فقهی است که می دانید در عرصه فرهنگ و هنر، گاه به اجماع نظری راجع به برخی موضوعات نمی رسند. شاید هم به همین علت باشد که فیلمسازان ما هم برای ساخت این نوع آثار دچار یک محافظه کاری شده اند که این، خودش بازدارنده است، اما در کل این مسأله جزو مباحثی است که در حوزه نظارت و ارزشیابی و موضوعات بین رشته ای و فقهی است و من ترجیح می دهم به آن ورود نکنم. او درباره اظهارنظر تهیه کننده رستاخیز و ایجاد یک پلتفرم اختصاصی برای نمایش مجازی این فیلم گفت: موافقتی نسبت به این موضوع نداشتیم. اگر این کار مرسوم بود، همه برای یک عدد فیلم شان، یک پلتفرم تاسیس می کردند! زمینه اصلی راه اندازی یک پلتفرم، داشتن مخاطب است و منطقی نیست که فرد برای عرضه یک جنس، یک اثر و یک کالا، دست به راه اندازی مغازه ای برای فروش آن جنس (تک اثر) بزند! پس بهتر است رستاخیز به سمت پلتفرم هایی با مخاطب انبوه جهانی و ملی هدایت شود و صاحب اثر و سهامداران با یکی از پلتفرم ها به توافق برسد و سرانجام، اثر در پلتفرم های جهانی یا ایرانی با پروتکل های مخصوص به خودش به نمایش دربیاید.]

رجوع به حافظه تاریخی: [در نامه مرداد ماه مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی آمده است: در باب هزینه های لازم برای راه اندازی سامانه عرضه فیلم، نظر بنیاد دایر بر بهره بردن از امکانات و سامانه های موجود تخصصی، طی نامه مورخ سوم اردیبهشت سال 1399 به سهامداران اعلام شده است. طرح پیشنهادی (ایجاد بستر دیجیتال برای عرضه بین الملی فیلم رستاخیز) به لحاظ تخصصی، از قوت و جامعیت لازم برخوردار نبود و صرفا ابزاری را برای ارائه فیلم مطرح می کند که پلتفرمی برای پخش است و به طرح و برنامه و راهبرد کلان پخش و عرضه اشاره ای نمی شود و به همین دلیل، مزیت ایجاد چنین بستری برای تک محصول و بهره نبردن از امکانات و سامانه های موجود تخصصی مشخص نمی شود. همچنین در این نامه علاوه بر اشاره به اینکه در خصوص عرضه فیلم مزبور در ایران، طرح و پیشنهادی ارائه نشده، تاکید شده است که ایجاد بستر عرضه دیجیتال برای یک فیلم و هزینه نسبتا زیاد برای راه اندازی آن بدون داشتن مجموعه ای از فیلم و محصولات دیگر که حیات چنین سامانه ای را تضمین کند از منظر اقتصادی و حرفه ای توجیه پذیر نیست.]

گزاره غلط هفتم: علیقلی زاده در برنامه نقد سینما وعده داد اسناد مرتبط با اظهاراتش را در سایت رسمی فیلم رستاخیز بارگذاری کند.

گزاره صحیح: [نکته عجیب آن که تنها نسخه فیلم رستاخیز در اختیار تقی علیقلی زاده است و هیچ کس (از جمله بنیاد سینمایی فارابی به عنوان مالک شصت درصدی فیلم) آن را در اختیار ندارد. سرقت فیلم در دو مرحله، اتفاقی است که فقط او باید جوابگوی آن باشد.]

رجوع به حافظه تاریخی: [نامه های دیگری در سایت سازمان سینمایی موجود است که بیش از هر چیز موید بی پاسخ ماندن پیگیری های متولیان امر از جمله بنیاد فارابی از سوی تهیه کننده فیلم است، از جمله محقق نشدن ارائه کپی فیلم برای بازبینی مشتریان وی اودی.]

لینک خبر :‌ خبرگزاری تابناک
تسنیم نوشت: تهیه کننده سینما می گوید که سینما در مرز ورشکستگی کامل است و دولت می تواند در چارچوب قوانین به حل مشکلات معیشتی هنرمندان اقدام کند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۶ سایت های دیگر : خبرگزاری تسنیم اعتماد آنلاین امروز نیوز برترین ها تیک

کرونا نه تنها بخش های اقتصادی و تجاری بلکه سینما را نیز فلج کرده است. بدون شک در این میان هنرمندان خصوصاً سینماگرانی که از ضعف مالی رنج می برند در فشار مالی شدیدی قرار دارند.

بدین منظور با سیدامیر سیدزاده تهیه کننده سینما به گفت وگو پرداختیم تا نظر وی را به عنوان تهیه کننده سینما جویا شویم و ببینیم که برای بیرون رفتن از این مشکل و پشت سر گذاشتن این روزهای سخت برای سینمای ایران چه ایده ای دارد؟

سیدزاده بیان کرد که کرونا باعث تعطیلی تمام عیار صنعت سینمای ایران شده است و دیگر بحث از درصد و تعداد در میزان این خسارت نیست بلکه به طور کلی صددرصد سینما از نظر معیشتی و اقتصادی در ورشکستگی کامل است. اما اینکه در این وضعیت باز می بینیم که با فیلمبرداری و ادامه پروژه های تصویری به خطر انداختن عوامل و هنرمندان در جریان است جای سؤال دارد و کاری بسیار غیرمنطقی است. این فیلم ها در صورتی که ساخته بشود در کدام سینما قرار است که اکران شود؟ سینمایی که بسته است؟ در حال حاضر 130 فیلم آماده اکران پشت درب های سینما مانده و برای آنها چند میلیارد هزینه شده است.

وی در ادامه گفت البته بخشی از این فیلم ها آثاری است که با کمک هزینه های دولتی باید ساخته بشود که در صورتی که تولید نشود بودجه آن برگشت می خورد. البته به شخصه معتقدم این کار نیز عقلایی نیست و می توان فکر بهتری برای این بودجه و تولیدات آن کرد.

سیدزاده با اشاره به اینکه در حال حاضر نزدیک به 10 هزار نفر عضو سینمای کشورند گفت: برای بهبود وضعیت معیشتی هنرمندان، دولت کار جدی نکرده است. هنرمندان به خاطر شیوع بیماری کرونا که نزدیک به یک سال است از آن می گذرد و نمی توانستند سر کار بروند در وضعیت بسیار بدی قرار دارند. به نظر من می توانستیم با کمک بیمه بیکاری و حوادث به هنرمندان در این دوران کمک بهتری کنیم و سروسامانی بدهیم. خانه سینما و سازمان سینمایی نیز کار ویژه ای انجام ندادند.

کارت هنری که صندوق اعتباری هنر به هنرمندان واریزی داشته است مبلغ یک میلیون و 500 هزار تومان است که در این دوران سخت نهایتاً برای یک مدت بسیار کوتاه می تواند حلّال این مشکل باشد. واقعیت این است که در یک جمله باید گفت که هرآنچه به جایی نرسید فریاد است.

به تازگی این خبر نیز منتشر شده است که قرار است تا همه هزینه های لازم برای برگزاری جشنواره ها در نظر گرفته شود. آیا حل مشکلات هنرمندان در اولویت نیست؟ برگزاری جشنواره ها در این شرایط که دردی را دوا نمی کند. امروز آقای کریمی مبارکه را از دست دادیم و آقای پورحسینی اصلاً وضعیت مناسبی ندارند باید فکر جامع و کاملی برای هنرمندان کرد.

بازیگر سریال پایتخت و تهیه کننده سینما در ادامه درباره این طرح که هنرمندانی که از وضعیت مالی بسیار خوبی برخوردارند برای حل مشکلات بخش ضعیف تر هنرمندان وارد عمل بشوند و با راه اندازی صندوق قرض الحسنه به این بخش کمک کنند گفت: طرح خوبی است اما برای کوتاه مدت آن هم برای کمک های مساعده ای جهت رفع مشکلات کوچک نه اینکه بتواند در دراز مدت مشکلات ملی هنرمندان را حل کند. کشور ما برای شرایط اضطراری قوانینی دارد که باید در چارچوب آن عمل کند الان هم دقیقاً در شرایط اضطرار فرهنگی قرار داریم و باید دولت برای حل این مشکل وارد عمل بشود. اگر این ویروس تا مدت ها ادامه داشته باشد، این صندوق چقدر می تواند کمک کند؟

258258

کد خبر 1456061

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
هدایت کردن انتخابات به سوی یک نامزد خاص مورد حمایت ارکان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در دولتی که با شعار انتخابات قانونمند و آزادی های قانونی و دخالت نکردن در امور شهروندان بر سر کار آمده است، قصه پرغصه ای است که در سال پایانی عمر آن، دردناک تر نیز جلوه می کند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مهدی رحمانیان نامزد نمایندگی هجدهمین دوره انتخابات نماینده مدیران مسئول در هیئت نظارت در یادداشتی دلایل انصراف خود از ادامه رقابت انتخاباتی را توضیح داد:

1- انتخابات نماینده مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات می بایست در ذات خود، تجلی یکی از رویدادهای صنفی و فعالیت مجموعه های غیر دولتی و حاکمیتی برای تعیین سرنوشت صنف مهم رسانه در کشور باشد. من بر اساس پیشنهاد تشکل های صنفی خصوصی حوزه رسانه کشور، با برنامه مشخص در راستای تقویت سازوکارهای موجود در هیئت و در راستای صیانت از حقوق صنفی رسانه ها در بخش های مرتبط با اختیارات هیئت نظارت، به رقابت های این دوره گام نهادم. این را در بیانیه گامی برای تغییر به تفصیل شرح داده ام. اما همانند ادوار اخیر، متأسفانه روند نامبارک گذشته در فرایند این انتخابات ادامه یافت که حتما نیازمند چاره اندیشی عاجل دستگاه های نظارتی کشور است.

2- قبلا گفته بودم که رقابت واقعی فارغ از هر نتیجه ای بسیار شیرین و برای مجموعه صنف، امری مبارک است. اما ماجرا آنگاه تأمل برانگیز و ناخوشایند می شود که در این انتخابات همان کسی که سوت می زند، شوت هم می زند. به رغم تجربه دوره های گذشته به ویژه دوره پیش و علم به نابرابر بودن میدان رقابت بعد از تعامل و تبادل نظربا مدیران مسئول ارجمند رسانه های غیر دولتی و تشکل های محترم صنفی، به این نتیجه رسیدیم که باید وارد عرصه انتخابات شده و طلسم مادام العمری نماینده مدیران مسئول وفرد حمایت شده از سوی ایشان و وزارتخانه متبوعش را بشکنیم که متاسفانه به دلایلی که به اختصار می آید امکان پذیر نشد.

3- برخی گزارش ها از فرایند انتخابات موجب پرسش های مهم و بزرگی هستند که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان مجری و ناظر انتخابات باید به آن پاسخ دهد. هدایت کردن انتخابات به سوی یک نامزد خاص مورد حمایت ارکان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در دولتی که با شعار انتخابات قانونمند و آزادی های قانونی و دخالت نکردن در امور شهروندان بر سر کار آمده است، قصه پرغصه ای است که در سال پایانی عمر آن، دردناک تر نیز جلوه می کند. شنیده ها حاکی از ان است که در فرایند این انتخابات ابتدا از سوی دبیر خانه هیئت نظارت مستقر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تعدادی از رسانه ها اعلام شده به دلیل عدم انتشار نامنظم نشریات مکتوب و بی نظمی در به روزرسانی های مشخص در رسانه های بر خط، مدیران مسئول آن ها حق رأی نخواهند داشت. اما در آستانه انتخابات به آن ها اعلام شد مشکل انتشار نامنظم آنان را حل خواهند کرد و حق رأی نیز به آن ها داده خواهد شد در صورتی که به کاندیدای مورد نظر آن ها رأی بدهند. همچنین گفته شده است در پی این پیشنهاد کارکنان وزارت ارشاد و دبیر خانه هیئت نظارت نیز در گفت وگو با برخی مدیران مسئول، به طور غیر مستقیم خواستار رأی دادن به نامزدی خاص شده اند. آیا این اخبار درستند؟ البته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید به آن پاسخ دهد. سامانه اخذ آرا نیز همچنان ساز و کار بسیار مبهمی دارد. گفته می شود در این سامانه، بر خلاف اصول اولیۀ رأی گیری معلوم می شود چه کسی به کدام نامزد رأی داده است. در ساعات پایانی رأی گیری با توجه به مشخص بودن تعداد آرای کاندیدای مد نظر دبیرخانه، با برخی مدیران مسئول تماس گرفته شده و از آنان درخواست شده چون نامزد مذکور فقط چند رأی تا به حد نصاب رسیدن نیاز دارد، از این فرصت استفاده کرده و آرای خود را به نام وی ثبت کنند تا کار در همین مرحله اول تمام شود! اگر این موضوع صحت داشته باشد باید گفت انتخابات از معنا تهی شده است. در عین حال تخلفاتی نظیر ثبت چند ده رأی با یک آی پی که نشان از تجمیع آرا به سود یک فرد دارد و همینطوردادن شماره تلفن مدیران مسئول رسانه ها به یک نامزد در جای خود مایه شگفتی و تأسف است.

4- بدعت بسیار عجیب دیگر، تکرار انتخابات در مرحله دوم با حضور همه کاندیداهاست. گرچه آیین نامه برگزاری انتخابات در این زمینه سکوت کرده است. اما در چنین حالتی باید به قوانین عام و عرف تمسک جست. هنگامی که در مرحله اول، هیچ نامزدی نصاب لازم را کسب نکند، انتخابات در دور دوم با دو برابر کرسی یا کرسی های مورد نیاز از کاندیداهایی که بیشترین رأی را به دست آورده اند برگزار می شود. متأسفانه این رویه عقلی و قانونی چه در دور قبل و چه این دوره نقض شده و فلسفه مرحله دوم انتخابات زیر سؤال رفته است

5- تداوم برگزاری انتخاباتی فاقد حداقل رویه های قانونی و صنفی، گویای ناهمواری زمین بازی است وحضور افراد مستقل در چنین میدانی صرفا نقش زینت المجالس را دارد از آنجایی که بنده چنین نقشی برای خودم قائل نیستم و هیچ وقت زینت المجالس نبوده ام. ضمن تشکر از حضور همه مدیران مسئول در این عرصه و حمایت تشکل های صنفی حوزه رسانه، به این وسیله کناره گیری خود را از حضور در مرحله دوم این انتخابات، اعلام می کنم. بدیهی است اینجانب و سایر همکارانم از همه ظرفیت ها برای پایان دادن به این روند نادرست، استفاده کرده و از همینجا از کلیه اصحاب رسانه و صاحب نظران دعوت می کنم با ابزار های در اختیار از رسانه های اجتماعی گرفته تا تریبون های رسمی، حقوقی و رسانه های مکتوب و بر خط، در این مسیر، یاریگر ما باشند. جای تأسف بسیار است که کار بجایی رسیده است که دولت محترم در میان هفت عضو هیئت نظارت بر مطبوعات که نمایندگان دستگاه های حاکمیتی اند، تحمل یک عضو مستقل صنفی را نیز ندارد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۶ سایت های دیگر : روزنامه خراسان

آیا این گفته که معاون مطبوعاتی، شخصاً برای رسانه های خارجی بیش از داخلی اهمیت قایل است، صحت دارد؟ در صورت صحت، آیا این گرایش، به دلیل پیشینه کاری و استخدام ایشان در وزارت خارجه بوده؟
به گزارش خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ علیرضا بهرامی: این روزها رسانه های ایران، یکی از تلخ ترین دوران تاریخ خود را سپری می کنند. ورود تکنولوژی به عرصه رسانه ای به عنوان یک رقیب و نیز تنگناهای سیاسی – اجتماعی، رفته رفته گلوی رسانه ها را تا حد احتضار فشرده بود، که همه چیز در سال 98 و 99 سخت و سخت تر هم شد.
خاطرم می آید روزی را که در اجلاس روزنامه نگاران جهان در سئول، در نوروز 1398، سخنرانی کردم. همان روزی که سیل در دروازه قرآن شیراز، هموطنان مان را به شکل غم انگیزی قربانی سو مدیریت ها کرد، من هزاران کیلومتر آن طرف تر، تنم می لرزید؛ چراکه همان روز خانواده ام به شیراز سفر کرده بودند و در همان ساعت قرار بود در همان جا، یعنی دروازه قرآن باشند و هیچکدام هم تماس های تلفنی ام را جواب نمی داند. وقتی پشت تریبون اجلاس، در حضور همکاران روزنامه نگار از ده ها کشور جهان، گفتم که تحریم های خصمانه ترامپ، عرصه را برای رسانه های غیردولتی و مستقل ایران تنگ کرده است، چون در کمتر از یک سال، قیمت کاغذ افزایش قیمت 5 برابری را تجربه کرده است، سردبیران و مدیران حاضر در اجلاس، از سراسر جهان، در بهت و حیرت بودند. در صحبت های حاشیه ای و تا چندی بعد هم از من سراغ می گرفتند و نمی توانستند باور کنند که رسانه ها در یک کشور با چنین شوکی به حیات خود بتوانند ادامه دهند.

این تنها بخشی از تنگنای مضاعف بر گلوی رسانه های ایران بود که یکی دو سال قبل از کرونا واقع شد. ویروسی که دنیا را زمین زده و پشت رویدادهای عظیم و اقتصادی چون المپیک و بزرگ ترین گردهمایی های و جشنواره های ورزشی، هنری، فرهنگی را به خاک کشیده، تیر خلاصی است برای خیلی از رسانه های ایران. در این وانفسا، چه کسی باید پشتیبان و یار، غمخوار و همراه رسانه ها باشد؟
طبعاً پاسخ نخست، نهاد صنفی است؛ اما از آنجا که این مهم با نگاه های خاصی، در کشور ما شکل نگرفته یا کمی پی از شکل گیری، پایان یافته، پس مسئولیت آن برعهده متولی دولتی در نظر گرفته شده است؛ یعنی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی.

این معاونت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت های یازدهم و دوازدهم تاکنون سه معاون منصوب را به خود دیده است؛ ابتدا حسین انتظامی، مدیر پیشین در رسانه که سال ها هم نمایندگی مدیران مسئول را در هیأت نظارت بر مطبوعات برعهده داشت، برای یک دوره چهار ساله معاون مطبوعاتی شد. پس از آن، تجربه صدارت محمد سلطانی فر، برای یک دوره حدوداً یک ساله، آزمونی بود بر حضور مدرسان علوم ارتباطات، در منصب تولی گری رسانه های کشور که به هر دلیل، تنها دو دستاورد به همراه داشت؛ یکی لغو کلیه طرح های به نسبت پرشماری که حسین انتظامی از آنها به عنوان مفاخر خود یاد می کرد، در معاونت مطبوعاتی و برای رسانه ها، و دیگر اینکه وعده هایی پشت تریبون داده شد در حد اعطای وام فلان میلیونی به خبرنگاران که همانند تبلیغات پروپاگاندایی بود؛ که البته برای خبرنگاران جز بدنامی به همراه نداشت.

حال که در دوره اخیر و احتمالاً آخرین دوره مسئولیت در این معاونت در دولت فعلی به سر می بریم، به نظر می رسد تجربه جدیدی را از سر می گذرانیم؛ تجربه مدیریت یک مدیر رسانه پیشین، که کیفیت این دوره را در این پرسش ها از معاون محترم مطبوعاتی می جوییم:

1- آیا شخص معاون مطبوعاتی، در زمان تصدی مسئولیت این معاونت، سخنانی را که به عنوان نگاه کارشناسی و حرفه ای، به ویژه در دوره پس از مسؤولیت مدیریت عاملی در خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) تا انتصاب به عنوان معاونت مطبوعاتی، در نشست های تخصصی یا مصاحبه ها ابراز می کرد، همچنان قبول دارد؟

2- آیا شخص معاون مطبوعاتی و در نتیجه، معاونت مطبوعاتی، در این دوره، بیشتر نمایندگی رسانه ها را در نزد دولت برعهده دارد یا نمایندگی دولت را در برابر رسانه ها؟

3- آیا مدیران کل زیرمجموعه ایشان، بویژه در حوزه مطبوعات داخلی و خارجی، عملکرد با کیفیت مطلوب یا دست کم مؤثر را در این دوره به نمایش گذاشته اند؟

4- آیا این گفته که معاون مطبوعاتی، شخصاً برای رسانه های خارجی بیش از داخلی اهمیت قائل است، صحت دارد؟ در صورت صحت، آیا این گرایش، به دلیل پیشینه کاری و استخدام ایشان در وزارت خارجه بوده است یا بی اعتقادی به رسانه های وطنی؟

5- طرح هایی که در دولت یازدهم در معاونت مطبوعاتی طراحی و اجرایی و درنهایت در ابتدای دولت دوازدهم متوقف شد، آیا هیچکدام قابلیت تداوم نداشته و فایده مند برای رسانه های کشور نبوده اند؟ طرح هایی چون طرح خرید اشتراکی مطبوعات یا پرداخت یارانه رسانه ها به شرط بیمه خبرنگاران و دیگر کارکنان.

6- در چند ماه گذشته، به استناد طرح شفافیت پرداخت یارانه ها در معاونت و برخی مدعاهای دیگر، اتهام های بعضاً سنگینی به مناسبات پرداختی معاونت مطبوعاتی به برخی از رسانه ها مطرح شده است. سکوت ممتد معاونت مطبوعاتی در قبال این اتهام ها به کدام معناست؟ آیا به معنای قبول داشتن و تأیید صحت اتهام های وارده است؟ در این صورت، آیا تضمینی وجود دارد که در این دوره معاونت نیز چنین روندهایی جاری نباشد؟

7- آیا اینکه در این دوره، کمترین مطالب انتقادی نسبت به عملکرد معاونت مطبوعاتی، بدون هیچ گونه اجرای طرح و ایده جدیدی، نسبت به دو دوره پیشین در رسانه ها، بویژه رسانه های جناح مخالف دولت منتشر می شود، دقیقاً به چه علت بوده است؟

8- آیا اولویت معاونت مطبوعاتی در این دوره، همکاری و هماهنگی با مدیران رسانه ها بوده است یا پیگیری حقوق حرفه ای خبرنگاران؟

9- آیا با توجه به توقف طرح هایی چون الزام پرداخت یارانه به مدیریت رسانه ها به شرط بیمه شدن خبرنگاران، طرح های جایگزینی برای حمایت از حقوق خبرنگاران در قبال همکاران، ازجمله مدیریت رسانه ها، بویژه در شرایط سخت دوران کرونایی و بیکاری گسترده خبرنگاران و روزنامه نگاران مختلف، در معاونت مطبوعاتی، در حال یا در شرف اجرا است؟

لینک خبر :‌ بازار کار
بیژن مقدم در بیانیه ای انصراف خود را از حضور در مرحله دوم انتخابات هیأت نظارت بر مطبوعات اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر ، بیژن مقدم انصراف خود را از حضور در مرحله دوم انتخابات هیأت نظارت بر مطبوعات اعلام کرد.

متن انصراف وی به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

مدیران محترم رسانه ها در سراسر کشور

با سلام و دعا

همانگونه که مطلع اید انتخابات نماینده مدیران مسئول در هیأت نظارت بر مطبوعات در تاریخ 20 آبان 99 برگزار گردید و به دلیل آنکه هیچیک از نامزدها موفق به کسب نصاب لازم نشدند، انتخابات به دور دوم کشیده شد.

ضمن تشکر از مسئولیت شناسی و مشارکت فعال مدیران رسانه، از همه عزیزانی که در سراسر کشور به اینجانب رأی دادند سپاسگزارم و امیدوارم نماینده آنان در هیأت نظارت، صدای رسا و پژواک مطالبات بر حق رسانه ها باشد.

اینجانب بدینوسیله انصراف خود را از حضور در مرحله دوم انتخابات هیأت نظارت بر مطبوعات اعلام می دارم.
بدیهی است مسئولان محترم برگزار کننده انتخابات بویژه وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی نباید از کنار برخی شائبه های مطرح شده عبور کنند. چرا که بی اعتنایی آنها به بی اعتباری انتخابات مربوط به فرهیخته ترین اقشار جامعه می انجامد.
با آرزوی روزهای بهتر برای همکاران رسانه ای

بیژن مقدم
25 آبان

کد خبر 5071529

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
بیماری کرونا بر زندگی یک هزار نفر از فعالان حوزه هنرهای نمایشی استان مرکزی تاثیرات بدی گذاشته است. فرهنگ و هنر همانند بسترهایی مانند کار و معیشت و ... کمبودشان در ابتدا محسوس نیست. اما رفته رفته آسیبی که از نبود آن به افراد جامعه بخصوص بر دست اندرکاران آن وارد می شود جبران ناپذیر است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۵

رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان مرکزی با عنوان کردن این موضوع که فعالیت های حوزه هنرهای نمایشی به دلیل شیوع کرونا، قریب به یک سال است که با رکود مواجه شده، گفت: فعالان این حوزه در مدت یک سال گذشته نه تنها هیچگونه درآمدی کسب نکرده اند، بلکه معیشت آنها نیز با چالش مواجه شده است. البته در این مدت فعالیت های جشنواره ای انجام شده ، اما هنرمندان این حوزه فعالیت های درآمدزایی نداشته اند.

جواد روستایی در گفت وگو با خبرنگار ایلنا، افزود: شیوع کرونا و تعطیلی تئاتر بر روی زندگی حدود 700تا یکهزار نفر از شاغلان و فعالانی که به صورت مستقیم و غیرمستقیم در حوزه هنرهای نمایشی استان مرکزی فعالیت می کردند، تاثیرات فراوانی گذاشته است. بسیاری از هنرمندان این عرصه که از فضای هنرهای نمایشی کسب درآمد کرده و ارتزاق می کردند، در شرایط به وجود آمده وضعیت مناسبی برای ادامه زندگی ندارند.

او ادامه داد: شیوع بیماری کرونا تاثیرگذاری بسیاری را در حوزه هنرهای نمایشی بر جای گذاشته، به گونه ای که فضای تئاتر و سالن های اجرای نمایش تعطیل بوده و فعالان این حوزه در این شرایط نتوانستند مجوز فعالیت و اجرا، دریافت کنند. متاسفانه نگاه دولتمردان به هنر تئاتر به عنوان یک شغل نیست، این در حالی است که بسیاری از فعالان هنرهای نمایشی در استان مرکزی در زمره افراد حرفه ای این هنر قرار می گیرند و از طریق تئاتر کسب درآمد کرده و معیشت می گذرانند.

رئیس انجمن سینمای جوانان استان مرکزی استان مرکزی گفت: شاید بتوان گفت فرهنگ و هنر به دلیل اینکه در بستر زیرساختی زندگی انسان ها قرار دارد، همانند بسترهایی مانند کار و معیشت و ... اولویت آن در ابتدا محسوس نیست. در واقع هنر هنگام سختی ها و بحران ها بزرگترین ضربه را می بینند و همواره شاهد بی توجهی ها است. مسلماً به دلیل اینکه فعالیت آموزشی و تولیدی هنرمندان سینمایی به شیوه گروهی است، شرایط ناشی از کرونا تأثیر منفی برفعالیت ما داشته، اما تا قبل از وضعیت قرمز و بحرانی سعی شده است تا با تمهیدات لازم فعالیت های این حوزه حفظ شود.

محمد زنده نام در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، افزود: هنرمندان به عنوان مسئول در عرصه فرهنگ و هنر در شرایط کرونا سعی کرده اند تا جایی که امکان دارد فضا را برای علاقمندان محیا کنند. به طور مثال در 6 ماهه نخست سال جاری سعی کردیم با تغییر و بروزرسانی فضای آموزشی و تولید فعالیت خود را حفظ کنیم، فضای آموزشی را از کلاس به محیط های سرباز یا سالن های بزرگ با رعایت فاصله گذاری قرار دادیم، در تولید فیلم کوتاه نیز اصول بهداشتی رعایت شد. اما متأسفانه در این یک ماه اخیر که استان ما در وضعیت قرمز قرار دارد با محدودیت ها شاهد تعطیلی در آموزش و تولید مواجه هستیم.

او ادامه داد: در سطح استان جوانان بسیاری در عرصه فیلم کوتاه و عکس فعالیت دارند و انجمن سینمای جوانان استان مرکزی با هدف آموزش و تولید به حمایت فیلمسازان و عکاسان جوان استان می پردازد. بسیاری از این هنرمندان به دلیل علاقمندی در این عرصه فعالیت می کنند و گروهی نیز در امر آموزش و تولید برای امرار معاش فعالیت می کنند. در حدود یک سال اخیر این قشر از هنرمندان که از این طریق امعاش می کنند بیشترین ضربه را دیده اند. در این رابطه در حد توان خود سعی کرده ایم با حمایت در پورتال تولید فیلم، رایزنی با دستگاه های اجرایی استان در راستای حمایت از فیلمسازان و عکاسان داشته باشیم و همچنین زمینه ساز سفارش کار برای هنرمندان باشیم. البته یقین داریم که قطعاً کافی نیست و بسیار محدود است.

رئیس انجمن سینمای جوانان استان مرکزی اظهار داشت: امیدوارم تصمیمات دولت در این زمینه با نگاه حمایت از هنرمندان تاثیرگذار باشد. به خصوص هنرمندانی که امرار معاش آنها در زمینه آموزش و تولید در رشته های مختلف هنری است. مهمترین و تأثیرگذارترین حمایت دولت می تواند از طریق مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی استان باشد و با شناسایی این هنرمندان بتوانند با تأمین بودجه از سوی دولت به حمایت این هنرمندان بپردازند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
ایسنا/اصفهان ستاد مقابله با کرونا مقرر کرده بود که طی یک ماه (از 20 آبان تا 20 آذر) فعالیت گروه شغلی سه که شامل سینما نیز می شود، تا ساعت 18 بلامانع و از ساعت 18 به بعد، با محدودیت روبرو باشد. البته به تازگی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا مقررات جدیدی را برای تمام گروه های شغلی اعلام کرده که از یکم آذر ماه اجرا می شود اما نقدهایی که از گوشه و کنار نسبت به رعایت نکردن قانون ساعت 18، در سالن های سینما شنیده می شود، موجب شد تا نظر سینماداران را دربارۀ این مصوبه بپرسیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۶

محمد پناهی نژاد ، مدیر پردیس سینمایی سیتی سنتر دراین باره به ایسنا می گوید: این تصمیمی که برای مشاغل فرهنگی و سینماها گرفته شده غیر کارشناسی و غیرعلمی است چون در حالت عادی و پیش از شیوع ویروس کرونا هم مخاطبان در زمان های خاصی از سینما استفاده می کردند و اوج استقبالشان ساعت 20 و 21 بود اکنون ما تمام روز بدون هیچ مخاطبی باید باز باشیم و وقتی مخاطب مراجعه می کند کار را تعطیل کنیم؟

او ادامه می دهد: چند ماه تعطیلی، ضرر سنگینی به سینما دارها زده، بااین حال ما از اسفندماه سال گذشته تاکنون نیروهای خود را حفظ کرده ایم و تلاش می کنیم حقوق آن ها را پرداخت کنیم بی اینکه منبع درآمدی داشته باشیم و دیگر چیزی در چنته نداریم.

مدیر پردیس سینمایی سیتی سنتر خاطرنشان می کند: این مشکل را به انحای مختلف بیان کرده ایم اما هیچ عکس العمل مناسبی ندیده ایم به طوری که دیگر امثال این اطلاعیه ها را شوخی حساب می کنیم و از آن می گذریم. سینما صرفه ای ندارد که بخواهد تا ساعت 18 باز باشد و بعدازآن تعطیل.

پناهی نژاد می افزاید: اگر دوستانی که این تصمیم را برای سینما گرفته اند توان دارند ما سینما را به آن ها تحویل می دهیم و تنها از آن ها می خواهیم حقوق نیروها را پرداخت کنند. کسانی که در این گروه شغلی فعالیت دارند نیز خانواده دارند و در این شرایط اقتصادی به شغلشان بیش از همیشه احتیاج دارند. همۀ ما گرفتار یک مشکل هستیم.

او تصریح می کند: عقل اقتصادی به ما می گفت برای نیروها ترک کار بزنید اما نتوانستیم کسانی که در روزهای خوب کنار ما بوده اند در روزهای بد تنها بگذاریم. زمانی پیشنهاداتی که برای تأمین هزینه سینماها می شد ارائه کرد، ارائه کردم و یا جلوی آن ایستادند و یا آن را نادیده گرفتند، برای کسانی که دچار بحران شده اند برنامه ریزی درستی نکردند و این شد که کار ما شد دنبال کردن خبرها.

مدیر پردیس سینمایی سیتی سنتر می گوید: امیدوارم روزهای خوب هم برسد اما آیا مسئولانی که امروز ما را در این شرایط سخت تنها گذاشتند در آن روزها می توانند در چشم ما نگاه کنند؟

سید مصطفی حسینی ، مدیرعامل مؤسسه بهمن سبز نیز در گفت وگو با ایسنا اظهار می کند: ذات فعالیت سینما و تئاتر عصرانه و شبانه است و مصوبه جدید ستاد کرونا عملاً دستور به تعطیلی مداوم آن ها داده . اگر واقعاً به دنبال بازگشایی محدود هستند، برای سینما و تئاتر اجازه فعالیت عصر تا پایان شب را صادر کنند و در غیر این صورت باید تبعات این تعطیلی و خسارات آن پرداخته شود.

او ادامه می دهد: کل مخاطبان سینما در نیم سال اول 1399 به اندازه یک روز متروی تهران هم نبوده و به همین خاطر به نظر می رسد نسبتی میان وضع محدویت ها و ازدحام جمعیت در اماکن مختلف وجود ندارد. شاید اگر ما هم کاربری سینماها را به رستوران و مرکز خرید تبدیل کنیم آن وقت بتوانیم بدون محدودیت به کارمان برسیم.

مدیرعامل موسسه بهمن سبز تصریح می کند: این تصمیمات نشان می دهد که شناخت کافی نسبت به سینما و تئاتر در ستاد کرونا وجود ندارد. انتظار ما این است که نماینده ای از سوی اهالی فرهنگ و هنر در برخی جلسات ستاد ملی کرونا حضور پیدا کند تا ازاین پس شاهد چنین مصوباتی نباشیم.

محمدحسین محمدی فشارکی ، معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در واکنش به این اظهارات به ایسنا می گوید: ما فهرستی از آسیب هایی که به تبع شیوع کرونا در حوزه های زیرمجموعۀ معاونت هنری و سینمایی به وجود آمده بود تقدیم مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان کردیم و ایشان نیز حدود سه هفته پیش با حضور در جلسه ستاد مقابله با کرونا از حقوق این اقشار دفاع کردند اما باید در نظر داشت که کرونا ویروسی قابل پیش بینی نیست و همکاران ستاد مقابله با کرونا نیز دغدغه هایی دارند که باید شنیده شود.

به گزارش ایسنا، اگر حضور دائمی نماینده ای از سوی اهالی فرهنگ و هنر در ستاد ملی مقابله با کرونا پذیرفته شود، به اخذ تصمیم های واقع بینانه تر دربارۀ این حوزه کمک می کند و در نتیجه تمکین بیشتر از مصوبات را نیز در پی خواهد داشت.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان با ابراز تأسف از شرایط فرهنگی حاکم در زمان شیوع بیماری کرونا، گفت: حال کتابخانه های عمومی گیلان خوب نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۵

پریسا کرمی در گفتگو با خبرنگار ایمنا ضمن تبریک فرارسیدن روز کتاب و کتابخوانی، گفت: برنامه های آموزشی کتابخانه های استان گیلان با رعایت پروتکل های بهداشتی برقرار است با این حال به دلیل تبعات شیوع ویروس کرونا حال کتابخانه های عمومی گیلان خوب نیست.

وی با اشاره به اینکه همزمان با شیوع بیماری کرونا و تعطیلی نهاد کتابخانه های عمومی فعالیت این نهاد در فضای مجازی گسترش یافته است، تصریح کرد: با ایجاد 64 صفحه اینستاگرامی و دیگر حوزه ها، اجرای برنامه های کتابخوانی برای علاقمندان ادامه دارد. فراهم بودن اوقات فراغت اجباری سبب شده که دسترسی و حضور در کتابخانه های عمومی کمرنگ شود.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان خاطرنشان کرد: نهاد کتابخانه های کل کشور جهت ترغیب علاقمندان به کتابخوانی در زمان شیوع ویروس کرونا، امکان دانلود کتاب به صورت رایگان را برای اعضای کتابخانه ها در اپلیکیشن طاقچه فراهم کرده است.

کرمی با اشاره به اینکه تعامل سازنده مجموعه اجرایی در استان گیلان با نهاد کتابخانه ها شایسته تقدیر است، اظهار کرد: انتظار داریم مدیران اجرایی همکاری و همراهی بیشتری را با این نهاد فرهنگی در دستور کار قرار دهند.

مدیرکل کتابخانه های استان گیلان با بیان اینکه نحوه پرداخت اعتبارات مالی برای تحقق اهداف فرهنگی این نهاد کافی نیست، گفت: شخص استاندار در تلاش است جذب اعتبارات نیم درصدی نهاد کتابخانه های عمومی گیلان از شهرداری ها تحقق یابد که امیدواریم به نتایج خوبی در این زمینه برسیم.

وی از ثبت نام رایگان در کتابخانه های عمومی سراسر کشور به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی خبر داد و افزود: علاقمندان می توانند با حضور در کتابخانه های عمومی استان گیلان و یا از طریق سامانه پیامکی نسبت به ثبت نام جهت عضویت رایگان در کتابخانه اقدام کنند.

کرمی با بیان اینکه اگر دنبال فراهم سازی جامعه ایده آل برای شهروندان هستیم باید تلاش شود بستر علم و آگاهی گسترش یابد، اظهار کرد: برای رسیدن به این هدف بزرگ نیازمندیم زیرساخت ها و منابع مطالعاتی در سطح کتابخانه ها را فراهم کنیم.

مدیر کل کتابخانه های عمومی استان گیلان گرانی قیمت کتاب را برای افراد علاقمند به این حوزه فرهنگی دغدغه ای بزرگ دانست و گفت: افراد که توانایی مالی لازم برای تهیه کتاب ندارند از طریق کتابخانه های عمومی دنبال رفع نیازهای منابع مطالعاتی هستند که اگر بودجه لازم در اختیار این مجموعه نباشد نمی توانیم این بستر مطالعاتی را فراهم سازیم.

وی خواستار حضور و فعالیت بیشتر خیرین در فضای کتابخانه ای شد و افزود: فعالیت خیرین در این حوزه همچون خیرین مدرسه ساز کمک بزرگی به نسل های آتی و رفع مشکلات فرهنگی جامعه خواهد کرد.

کرمی با تاکید بر اینکه خیرین می توانند با در اختیار قرار دادن بخش بزرگی از منابع مطالعاتی و تأمین اعتبارات مالی مورد نیاز به ترویج فرهنگ کتابخوانی کمک شایان توجه ای کنند، گفت: کتابخانه سازی و فعالیت خیرین در این حوزه به الویت فرهنگی حاکم تبدیل نشده است.

کد خبر 455511

لینک خبر :‌ خبرگزاری ایمنا
گلچین گفت: در سال گذشته حدود 250 میلیون تومان کتاب به منظور حمایت از حوزه نشر از ناشران و نویسندگان گلستانی خریداری شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۵

احمد گلچین ضمن گرامیداشت بیست و هشتمین دوره هفته کتاب به خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان گفت: کتاب محور دانایی است و شعار امسال حوزه کتاب مانایی و دانایی است.

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان ادامه داد: به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به دنبال آن استان ها در حوزه کتاب و کتابخوانی برنامه هایی را تدارک دیده است که در طول هفته کتاب به منظور تجلیل از خادمان حوزه کتاب و نویسندگی و نشر برگزار می شود.

وی تصریح کرد: امسال همزمان با هفته کتاب طرح پاییزه کتاب 99 در گلستان اجرا می شود، این طرح از 24 آبان ماه جاری کلید خورد و تا 30 آبان ماه ادامه دارد.

گلچین یادآور شد: در راستای این طرح مردم استان گلستان می توانند با مراجعه به کتابفروشی های منتخب کتاب های موردعلاقه خود را با 20 درصد تخفیف خریداری کنند، البته این طرح کتاب های آموزشی و کتاب هایی که از لحاظ نشر معتبر نباشند را شامل نمی شود.

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان بیان کرد: 14 کتابفروشی منتخب مربوط به شهرهای گرگان، گنبدکاووس و کردکوی است که آدرس این کتابفروشی ها در سایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان قرار داده شده است.

وی با اشاره به حمایت از ناشران تصریح کرد: در استان گلستان سالانه با خرید کتاب از حوزه نشر حمایت می شود در واقع در پایان هر سال تعدادی کتاب را برای حمایت از حوزه نشر از ناشران و نویسندگان گلستانی خریداری می کنیم.

گلچین اضافه کرد: در سال گذشته حدود 250 میلیون تومان کتاب از حوزه نشر خریداری کردیم که 100 میلیون تومان آن به طور مستقیم از استان گلستان خریداری شده و 150 میلیون تومان نیز مربوط به کتاب هایی بود که به وزارت ارشاد پیشنهاد دادیم و وزارتخانه نسبت به خرید آنها اقدام کرده است.

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان خاطرنشان کرد: تمام متقاضیانی که خواستار حمایت از کتاب خود بودند را مورد حمایت قرار دادیم، البته طبیعی است با توجه به تعداد نویسندگان و ناشران حمایت انجام شده کافی و رضایت بخش نباشد اما تلاش کردیم بالاترین حمایت را از نویسندگان و ناشران گلستانی داشته باشیم.

وی تصریح کرد: در ترویج و نهادینه سازی حوزه کتابخوانی دستگاه های فرهنگی نقش دارند اما کتاب متعلق به همه نسل ها و اقشار جامعه است و باید تلاش کرد تمامی اقشار و صنوف نسبت به مطالعه کتاب اهتمام داشته باشند.

گلچین تاکید کرد: والدین باید بیش از دیگران به کتاب و کتابخوانی اهتمام داشته باشند چراکه نسل بعد که فرزندان ما هستند تربیت را از رفتار ما می آموزند.

پایان پیام/ 695

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان

روزنامه آسیا


روزنامه مردم سالاری


روزنامه رسالت


روزنامه ایران


روزنامه بهار


روزنامه کیهان


روزنامه اعتماد


روزنامه شرق