بولتن فرهنگی هنری / مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی 25 آبان 99
تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نوشت: دوقطبی سازی در اعضای ستاد ملی، نادرست، غیر اخلاقی و به دور از منافع ملی است.

به گزارش ایرنا، سیدعباس صالحی شنبه شب در صفحه توییتری خود افزود: دغدغه اجرای کامل همراه با اطلاع رسانی مناسب، اجرای مصوبات در شهرهای قرمز و نارنجی و زرد را از یکم آذرماه قرار داد؛ محدودیت هایی که دامنه ی وسیعی دارند و شهرهای زیادی از جمله تهران را در بر می گیرند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این مطلب تصریح کرد: دو قطبی سازی در اعضای ستاد ملی، نادرست، غیر اخلاقی و به دور از منافع ملی است.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
وزیر ارشاد روز شنبه بدون اشاره به این هشدارها به خسارت های وارد شده به حوزه فرهنگ در شش ماه نخست سال 1399 اشاره کرد و در مورد حوزه سینما گفت: به عنوان مثال در حوزه سینما در شش ماه نخست پارسال ، بیش از 180 میلیارد فروش داشتیم و در شش ماه نخست سال 99، این آمار به 5 میلیارد تومان رسید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۴

پرسش: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن اشاره به آسیب های همه گیری کرونا به حوزه فرهنگ و هنر در کشور از برگزاری تمام برنامه های این وزارتخانه حتی نمایشگاه کتاب در سال 1399 خبر داد.

عباس صالحی روز شنبه، 24 آبان ماه، در گفت وگو با ایسنا، برگزاری تمامی رویدادهای فرهنگی و هنری همانند تمامی جشنواره های فجر و نمایشگاه کتاب در ماه های آینده مانند سال 1398 را قطعی دانست و گفت که این برنامه ها می توانند در قالب تلفیقی از امکانات حضوری و فضای مجازی برگزار شوند.

صالحی اشاره نکرد که برگزاری رویدادی چون نمایشگاه کتاب، چگونه به صورت مجازی امکان برگزار خواهد داشت.

در همین حال هفته گذشته معاون ستاد مقابله با کرونای تهران ضمن هشدار دوباره در مورد گسترش کرونا در میان هنرمندان ایرانی، خواستار تعطیلی پروژه های تلویزیونی و سینمایی تا اطلاع ثانوی شده بود.

وزیر ارشاد روز شنبه بدون اشاره به این هشدارها به خسارت های وارد شده به حوزه فرهنگ در شش ماه نخست سال 1399 اشاره کرد و در مورد حوزه سینما گفت: به عنوان مثال در حوزه سینما در شش ماه نخست پارسال ، بیش از 180 میلیارد فروش داشتیم و در شش ماه نخست سال 99، این آمار به 5 میلیارد تومان رسید.

صالحی هنرهای نمایشی را از دیگر بخش های آسیب دیده حوزه فرهنگ عنوان کرد و در حالی از کاهش 80 درصدی اجرای نمایش در نیمه اول سال جاری خبر داد که به گفته او 20 درصدی هم که اجرا داشتند با مخاطبان بسیار کمی مواجه شدند.

وزیر فرهنگ و ارشاد ایران دلیل کاهش قابل توجه مخاطبان و کاهش درآمد در حوزه موسیقی، سینما و نمایش را ضرورت فاصله گذاری به دلیل کرونا عنوان کرد.

کارشناسان و مسئولان بارها سفرها و برگزاری تجمعات را از مهم ترین دلایل شدت گرفتن شیوع کرونا در کشور عنوان کرده اند.

وعده وزیر ارشاد برای برگزاری همه جشنواره ها در حالی مطرح می شود که رئیس جمهور در جلسه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا از شکل گیری اجتماعات گسترده در ماه های اخیر انتقاد کرد و گفت اگر تردد و تجمع کم شود بسیاری از مسائل ما حل می شود.

روحانی در ادامه افزود: در بسیاری از شهرها افزایش ابتلاها به خاطر تجمع غیرضرور و غیرقانونی است. یک تیم فوتبال برنده شده که دلیلی بر تجمع نمی شود. هر حادثه بعد از دو هفته مراجعه به بیمارستان را افزایش می دهد و بعد از سه، چهار هفته مراجعه به آرامستان را بیشتر می کند.

###

لینک خبر :‌ پرسش
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۴

کاشف اسرار-

کاشف اسرار-جمعی از فعالان رسانه ای و خبرنگاران کشور با امضای نامه ای در ” سامانه کارزار” خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی “درخواست حمایت از مطبوعات در مقابله با فشارهای اقتصادی را مطرح کردند.

به گزارش کاشف اسرار به نقل از ” کارزار”،متن کامل این نامه خطاب به ” سید عباس صالحی ” به شرح ذیل است:

جناب آقای صالحی
وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی

با سلام و احترام
همان گونه که استحضار دارید اقتصاد مطبوعات از وضعیتی شکننده رنج می برد و در طی سال های اخیر و به ویژه دو سال گذشته تحت تأثیر التهابات اقتصادی و نوسانات شدید قیمت نهاده های چاپ و نشر با چالش های جدی مواجه شده که بسیاری از دست اندرکاران مطبوعات چاپی را به آستانه تعطیلی و ورشکستگی کامل کشانده و حاصل آن نیز بیکاری طیف وسیعی از فعالان مطبوعاتی بوده است.
در چنین شرایطی که بحران ناشی از کرونا نیز بر وخامت آن افزوده است، شنیده ها حکایت از آن دارد که گویا پیشنهاد شده است معافیت های مالیاتی و یارانه بیمه کارکنان نشریات و خبرنگاران نیز که از حمایت های بسیار ناچیز دولت از این قشر در راستای تأمین امنیت شغلی خبرنگاران در سال های گذشته اعمال می شده حذف شوند.
امضاکنندگان این نامه به عنوان جمعی از فعالان رسانه ای و خبرنگاران کشور معتقدند تحقق این امر، تیر خلاصی بر پیکر نحیف مطبوعات خواهد بود و عملیاتی شدن آن سبب خواهد شد ماندگاری و امنیت شغلی در مطبوعات به ویژه مطبوعات محلی به پایین ترین سطح خود تنزل پیدا کند که حاصل آن تعطیلی اجباری نشریات محلی و بیکار شدن جمع کثیری از فعالان این عرصه را به دنبال خواهد داشت که تبعات ناشی از این تصمیم احتمالی در شرایط دشوار کنونی گریبانگیر فعالان این عرصه و نظام رسانه ای کشور خواهد شد.
لذا از آن مقام عالی خواهشمند است با توجه به حساسیت موضوع دستورات لازم جهت بررسی مسائل پیش گفته را صادر فرمایید.

پایان پیام

لینک خبر :‌ کاشف اسرار

ابوذر ابراهیمی ترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با صدور پیامی درگذشت حجت الاسلام والمسلمین جواد اژه ای را تسلیت گفت.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، متن پیام به این شرح است:

انا لله و انا الیه راجعون

رحلت جانگداز حجت الاسلام والمسلمین دکتر جواد اژه ای، نماینده حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان ایرانی در اروپا و آمریکا، ضایعه مولمه و ثلمه جبران ناپذیر است. ایشان در طول عمر خویش همواره در خدمت جامعه دانشگاهی بود و چه پیش از انقلاب و چه پس از انقلاب همواره در مسیر خدمت گام برداشت.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در کسوت وزیر بهزیستی خدمات ارزشمندی برای مددجویان انجام داد و نیز در تربیت دانش آموزان در سالیان مسئولیتش در سمپاد، کوشید تا نسل جوان را دلسوزانه حمایت کند و همچنین همواره حامی و ملجا دانشجویان عزیز ایرانی در اروپا و آمریکا بود.

در مکتب شهید بهشتی(ره)، مدارا و انصاف و شکیبایی آموخت و اکنون به برادر شهیدش پیوست. خداوند اعلی ایشان را قرین رحمت واسعه خود گرداند و به بازماندگان و دوستداران ایشان صبر واجر عنایت کند.

انتهای پیام/م

لینک خبر :‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور با تقدیر از فعالیت های کتابداران در ایام شیوع کرونا، گفت: کتابداران و همکاران در این دوران با ابتکار و خلاقیت به فعالیت های متنوع و متعدد در فضای حقیقی و مجازی پرداختند که فصل جدیدی از خدمات ارزشمند این عزیزان را برای جامعه فرهنگی ایران نمایان کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، آیین بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران و روز گرامیداشت کتاب، کتابخوانی و کتابدار با شعار دانایی، مانایی سه شنبه 24 آبان به صورت مجازی برگزار شد .

علیرضا مختارپور در این آیین با گرامیداشت یاد علامه طباطبایی طی سخنانی گفت: کتابداران و کارکنان و همکاران عزیز کتابخانه های عمومی کشور با بزرگداشت نام و یاد مفسر کبیر قرآن، حضرت علامه طباطبایی بیست و چهارم آبان روز کتاب کتابخوانی و کتابدار را به شما عزیزان تبریک می گویم. اگر سال کتابخانه های عمومی را از 24 آبان ماه سال قبل تا 24 آبان ماه سال جاری در نظر بگیریم سال گذشته از جهاتی سال ناگواری برای این کشور بوده است. مهم ترین جنبه ناگوار بودن سال گذشته، بیماری و درگذشت جمعی از مردم شریف کشورمان، اهالی فرهنگ و ادب و از جمله خانواده تعدادی از کتابداران و همکاران کتابخانه ها و نیز برخی از اعضای کتابخانه های عمومی در اثر بیماری جدید و عالم گیر کرونا بوده است. هم اینک که مراسم روز کتابدار را با این شرایط برگزار می کنیم تعداد زیادی از اعضای خانواده های همکاران ما همچون بسیاری از مردم شریف میهن مان با این بیماری خانمانسوز دست و پنجه نرم می کنند که از خدای متعال شفای همه بیماران در سطح کشور و جهان و دفع این بیماری را مسألت دارم .

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور افزود: تلخی دیگر سالی که گذشت، تعطیلی و کاهش فعالیت های حضوری فرهنگی و خدمات کتابخانه ای در مدت مدیدی از این سال به دلیل همان بیماری بوده است. اشتیاق و دلتنگی اعضای کتابخانه های عمومی و اغلب کتابداران برای حضور در کتابخانه ها از سویی و ضوابط لازم الاجرا برای جلوگیری از گسترش این بیماری، باعث تعطیلی یا کاهش بخش وسیعی از فعالیت های فرهنگی و از جمله کتابخانه های عمومی شد .

وی یادآور شد: البته و علی رغم این وضعیت، بسیاری از کتابداران و همکاران با ابتکار و خلاقیت به فعالیت های متنوع و متعدد در فضای حقیقی یا مجازی پرداختند که فصل جدیدی از خدمات ارزشمند این عزیزان را برای جامعه فرهنگی ایران نمایان کرد. از مشارکت در تولید ماسک در ماه های اول در برخی کتابخانه ها، ارسال کتاب به منزل اعضا تا کمک به ضدعفونی کردن معابر عمومی و مسابقات و جلسات و محافل در فضای مجازی و معرفی کتاب و انواع پویش ها و فعالیت ها، از جمله مشارکت در مواسات و همدلی اجتماعی که موجب افتخار نهاد است .

مختارپور در ادامه به فعالیت های کتابداران در فضای مجازی طی حدود یکسال گذشته اشاره کرد و گفت: این حس فعالیت و خلاقیت و ابتکار موجب شد تا بر خی از فعالیت های نهاد که احتمال متوقف بودن آنها به دلیل وضع بیماری در کشور بسیار زیاد بود به صورت مجازی و بدون کمترین آسیبی انجام شود و حتی در مواردی با رشد و ارتقاء سطح کیفی و کمی مواجه شود. پویش های هر خانه یک کتابخانه ، برگزاری دوره مشاوره کتابدار ، برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی و پویش اقتراح ماسک و بسیاری از فعالیت های کتابخانه ای، نمونه هایی از این برنامه ها بوده اند. اجرای همین برنامه بزرگداشت روز کتاب کتابخوانی و کتابدار که در سراسر کشور از طریق فضای مجازی صورت می گیرد نیز مصداقی از تلاش مجدانه همکاران ستادی و استانی است که جا دارد از زحمات تمامی آنان و نیز همکارانی که در برنامه ریزی و انجام امور انتخاب کتابخانه ها و کتابداران برگزیده سال جاری کشیدند، تشکر کنم .

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در ادامه با اشاره به مسائل پیش روی نهاد در حوزه تأمین بودجه در سال جاری یادآور شد: اما نهاد کتابخانه های عمومی با یک تلخی دیگر هم روبرو بود؛ یعنی عدم همراهی برخی دستگاه های مسئول در تامین بودجه لازم برای بهره مندی کارکنان و کتابداران این نهاد از افزایش حقوق و مزایای کارکنان دستگاه های دیگر. اگرچه بنا به اطلاعات دقیق و مستند افزایش در برخی از دستگاه های دیگر نیز به طور کامل اجرا نشده یا صرفاً به صورت تغییر موادی در احکام صورت گرفته، لیکن به دلیل اینکه بخشنامه مربوط در آخرین ماه های سال و پس از تصویب بودجه سال 1399 در مجلس شورای اسلامی صورت گرفت و علی رغم تلاش های بسیاری که از سوی نهاد و اعضای حقیقی هیئت امنا صورت گرفت، امکان تحقق کامل این افزایش تا به حال حاضر نشده و تنها بخشی از آن عملی گردید. اما همچنان تلاش خدمتگزاران شما عزیزان در نهاد برای تحقق این موضوع ادامه دارد .

وی درباره اقدامات در دست نهاد در موضوع تأمین بودجه توضیح داد: البته با همکاری و تلاش مدیران ستادی و استانی نهاد اغلب نمایندگان محترم مجلس جدید قول مساعدت در جبران این مسئله را در بودجه سال 1400 داده اند. همچنین تصمیم گرفته شد برای جبران بخشی از این کاهش و نیز با توجه به رشد گرانی ها از طریق دیگری که نمونه آن به مناسبت روز کتاب کتابخوانی و کتابدار صورت گرفت، تا پایان سال اقدامات مشابهی صورت گیرد. در پایان از تمام تلاش ها فعالیت ها همکاری ها و صبوری های شما کتابداران و همکاران عزیز و گرامی تشکر می کنم و برای شما و خانواده های عزیزتان سلامتی و سعادت را از درگاه خداوند متعال مسألت دارم .

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
شهرام گیل آبادی تصمیم گرفته شده برای بازگشایی تماشاخانه ها در ساعات اداری را غیرکارشناسی دانست و تأکید کرد با این تصمیم های غیرکارشناسی هم افزایی لازم برای حل مشکلات به وجود نمی آید.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۵ سایت های دیگر : شعار سال

شهرام گیل آبادی کارگردان تئاتر در گفت وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: ستاد مبارزه با ویروس کرونا که تعیین پروتکل های بهداشتی و اجتماعی برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا را بر عهده دارد در تصمیم گیری هایش برای فعالیت مشاغل مختلف دچار یک مشکل اساسی است.

گیل آبادی تصریح کرد: اگر برای این تصمیم گیری ها ستاد مبارزه با ویروس کرونا خود را به توان تخصصی هر کدام از اقشار و مشاغل مختلف جامعه که برایشان تصمیم می گیرد، مجهز نکند کشور را در تلاطم هایی قرار می دهد که ناشی از تصمیمات غیرکارشناسی است و در حال حاضر شاهد چنین تصمیم هایی هستیم.

او افزود: این تصمیم های غیرکارشناسی علاوه بر اینکه به سخره گرفتن عملکرد این ستاد را در پی خواهد داشت هم افزایی لازم برای حل مشکلات هم به تبع آن به وجود نمی آید و قطعاً منجر به عمیق تر شدن مشکلات می شود.

این کارگردان در ادامه خاطرنشان کرد: هیئت مدیره خانه تئاتر که در یک پاسخنامه کتبی خطاب به وزیر بهداشت و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از این تصمیم گیری های غیرکارشناسی انتقاد کرده است. اهالی تئاتر که قطعاً با این تصمیم گیری در شرایط بهتری قرار نمی گیرند خواستار توجه کردن به نظرات کارشناسان این حرفه برای چنین تصمیم گیری هایی هستند.

گیل آبادی در پایان اظهاراتش گفت: برای تصمیم گیری درباره حرفه تئاتر باید نظرات کارشناسی اهالی تئاتر را بشنوند تا تصمیمات منطقی و روشن بینانه باشد و این شرایط باید برای همه مشاغل در نظر گرفته شود و نظرات کارشناسی در مشاغل مختلف برای ادامه فعالیتشان در این دوران بحرانی باید در نظر گرفته شود. اگر این روند ادامه داشته باشد جز لطمه زدن به مشاغل از جمله حرفه تئاتر نمی توان انتظار دیگری داشت.

شهرام گیل آبادی کرونا بازگشایی تماشاخانه ها

لینک خبر :‌ خبرگزاری برنا
رضا مهدوی آهنگساز و کارشناس شناخته شده حوزه موسیقی معتقد است دولت در شرایط فعلی انگیزه ای برای چانه زنی بر سر فرهنگ و هنر در بودجه بندی برای سال 1400 ندارد!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۵ سایت های دیگر : امروز نیوز بانی فیلم مردم نیوز پایگاه خبری تحلیلی حرا مرآت

رضا مهدوی آهنگساز، نوازنده و کارشناس موسیقی که طی سال های گذشته در سمت مدیریت مرکز موسیقی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی مشغول به فعالیت بود، در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به دغدغه های موجود در نحوه بودجه بندی حوزه های مرتبط با فعالیت های فرهنگی و هنری کشور توضیح داد: سابقه نشان داده که اگر در مقاطعی از زمان بودجه فرهنگ و هنر افزایش داشته، اما به نسبت کلیت شرایط اقتصادی کشور، ما شاهد کاهش بوده ایم چرا که بودجه تصویب شده با تورم، نسبت درستی ندارند و می توان گفت در هر صورت سرِ فرهنگ و هنر همیشه کلاه رفته است.

وی افزود: اتفاقاً در این شرایط است که حضور یک مدیر فرهنگی که بتواند جانانه از میزان تخصیص بودجه در کمیسیون فرهنگی مجلس دفاع کند بیش از هر نکته دیگری به چشم می آید. شرایطی که متأسفانه در همه دولت ها آنچنان که باید مورد توجه نبوده و به همین جهت اولین جایی که در حوزه بودجه با تغییر و تحول کاهشی روبه رو می شود، حوزه فرهنگ و هنر است. شرایطی که موجب می شود وضعیت بودجه این حوزه ها همواره محل بحث اهالی فرهنگ و هنر باشد.

دولت انگیزه ای برای چانه زنی بر سر بودجه فرهنگ 1400 ندارد

این کارشناس موسیقی با اشاره به پیش بینی هایی که درباره میزان بودجه سال 1400 مطرح می شود، تصریح کرد: علاوه بر شرایطی که به آن اشاره کردم فکر می کنم دولت با حجم مشکلاتی در حوزه های مختلف اقتصادی و اجتماعی دارد، دیگر انگیزه ای برای چانه زنی بر سر بودجه فرهنگ و هنر ندارد. ضمن اینکه سال 1400 آخرین سال دولت دوازدهم است و همین شرایط موجب می شود این بی انگیزگی به پیگیری بودجه نیز تسری پیدا کرده و ماجرای چانه زنی دولت با مجلس درباره بودجه فرهنگ و هنر به کمترین حد ممکن برسد. مگر اینکه شرایط دیگری خلاف آنچه تصور می شود به وجود بیاید.

اغلب مدیران فرهنگی ما بیشتر از اینکه به فکر ارتقای بودجه باشند فقط به دنبال ارائه بیلان کاری روی کاغذ هستند و آنچنان که باید به ماجرای کاربردی بودجه توجه چندانی ندارند. در حالی که اگر بدانند فرهنگ مهم تر از نان شب است، آنگاه شرایط متفاوت می شود این آهنگساز و مدرس دانشگاه در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: یکی از مهم ترین معایبی که همواره در بحث بودجه بندی مورد توجه قرار می گیرد، مدیران دولتی هستند که تخصصی در حوزه فرهنگ و هنر ندارند و عملاً یا مهندس و یا دکترای رشته ای غیر از فرهنگ و هنر هستند! همین شرایط است که موجب استمرار مسیر سنتی تخصیص بودجه در راستای نگاه های متعصبانه و سلیقه ای می شود. اتاق فکری هم به معنا و مفهوم مطلق کلمه در این مسیر وجود ندارد و به همین دلیل بودجه اختصاص یافته بیشتر شبیه به یک شوخی می شود!

وی افزود: این در حالی است که اغلب مدیران فرهنگی ما بیشتر از اینکه به فکر ارتقای بودجه باشند فقط به دنبال ارائه بیلان کاری روی کاغذ هستند و آنچنان که باید به ماجرای کاربردی بودجه توجه چندانی ندارند. در حالی که اگر بدانند فرهنگ مهم تر از نان شب است، آنگاه شرایط متفاوت می شود و ماجرا در مسیری قرار می گیرد که هنرمندان شاخص هم از جشنواره ها و رویدادهای مرتبط با فرهنگ و هنر استقبال می کنند.

مهدوی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چقدر از نقطه ضعف های موجود در حوزه فرهنگ و هنر به بودجه بازمی گردد، اظهار کرد: به طور حتم بخشی از نوسانات و معایب موجود در حوزه فرهنگ و هنر مبتنی بر میزان بودجه است، ولی بخش دوم ماجرا به استعدادها مرتبط است که متأسفانه شرایط حاکم بر مدیریت دولتی فرهنگ و هنر، آن گونه که باید به این بخش متعهد و دلسوز نیست.

چرا شاهد تولید آثار ارزشی شاخص نیستیم؟

این کارشناس هنری ادامه داد: به طور حتم اگر تا به امروز ما شاهد توجه بیشتری به استعدادها و هنرمندان شاخص عرصه های مختلف بودیم، دیگر نگران جانشین برای هنرمندان صاحب سبک حوزه های مختلف نبودیم. اساساً چرا دیگر امروزه شاهد ساخت و تولید اثر هنری شاخصی در حوزه های ارزشی نیستیم؟ چون شرایط مدیریتی فرهنگ و هنر نتوانسته نظرها را تأمین کند و تا زمانی که مدیران بالادستی این حوزه نتوانند نظرها را تأمین کرده و از هنرمندان صاحب نظر دلجویی کنند ما شاهد اتفاقات مؤثری در حوزه فرهنگ و هنر نخواهیم بود.

وی در ادامه صحبت های خود با اشاره به کمبود مدیران متخصص دغدغه مند در حوزه فرهنگ و هنر تصریح کرد: به هر حال ماجرای بودجه در فرهنگ و هنر ماجرای جدی و مهمی است که هم از سوی مدیران دولتی و هم از سوی اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس باید روی آن توجه بیشتری شود. در این راه اگر قطعاً مدیران فرهنگی ماجرای بودجه را مبتنی بر علاقه نزدیکان و بستگان خود ندانند و در طول سال حسب وظیفه ذاتی خود دائم از فعالیت های فرهنگی هنری کشور بازدید کنند، قطعاً هم به صورت مستقیم با مشکلات فرهنگی هنری کشور آشنا شده و هم در تخصیص بودجه می توانیم شاهد اتفاقات خوبی باشیم.

مهدوی تأکید کرد: در مجلس نیز اعضای کمیسیون فرهنگی هم باید به این امر واقف باشد که سلبریتی ها تمامی بدنه فرهنگ و هنر کشور را پوشش نمی دهند که همه فرض کنند اوضاع مالی همه هنرمندان عالی تر از عالی است، آن ها باید این دیدگاه غلط را میان افرادی که چنین برداشتی از هنرمندان دارند پاک کنند. آنگاه شاید بتوان برای اصلاح و ارتقای بودجه امیدوار بود.

کد خبر 5071068

علیرضا سعیدی

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
مدیران سه سالن خصوصی تئاتر، تاکید می کنند تنها راه عبور از بحران کرونا، کمک دولت به این مراکز هنری است، چرا که اگر این بستر موجود از بین برود، برپا کردن دوباره آن امکان پذیر نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۴ سایت های دیگر : امروز نیوز

مهدی یاورمنش: نزدیک به 9 ماه است که کرونا در کشورمان خیمه زده و گویا به این زودی ها هم خیال رفتن ندارد. جان باختن ده ها هزار و بیمار شدن صدها هزار نفر از مردم کشورمان، سوگ و دردی بزرگ است که به این زودی ها فراموش نخواهد شد.

با این حال، تجربه تاریخی نشان داده است که این همه گیری هم، مانند نمونه های قبلی اش، روزی به پایان خواهد رسید و زندگی، روال عادی اش را در پیش خواهد گرفت. در آن روز، این فرهنگ و هنر است که به التیام زخم های عاطفی و روانی جامعه خواهد پرداخت و مرهمی بر زخم ها خواهد شد.

با توجه به این واقعیت، همه توان و ظرفیت فرهنگی و هنری کشور، باید حفظ شود تا در روزی که بدان نیاز است، به کار آید. اگر امروز، به هر دلیل، تولیدات هنری کاهش پیدا کرده است، ولی در دوران پسا کرونا، یکی از نخستین مواردی است که باید برای افزایش آن چاره جویی کرد.

در میان رسانه های هنری، اگرچه تئاتر به نسبت به تلویزیون و سینما مخاطب کم تری دارد، ولی نباید فراموش کرد که نیرویی است برای تقویت تولیدات تصویری از جمله فیلم و سریال.

در سال 98، تا پیش از آن که کرونا مهمان ناخوانده کشورمان شود، تهران به تنهایی، شاهد به صحنه رفتن بیش از 100 تئاتر در هر شب بود که عددی قابل توجه است. این توان اجرایی، تنها به کمک سالن های خصوصی امکان پذیر شده بود، وگرنه سالن های دولتی و شبه دولتی، در بهترین شرایط، حداکثر توان میزبانی از 10 درصد این حجم از تولید را داشتند.

خواندن این مطالب هم پیشنهاد می شود: خیرالله تقیانی پور: تئاتر را کرونا نکشت، بی تدبیری کشت هنرمندانی که مجبور به دستفروشی شده اند

در 9 ماهی که با کرونا پشت سر گذاشته ایم، از میان حوزه های مختلف هنری، سالن های خصوصی تئاتر، بدترین شرایط را داشته اند، تا جایی که اینک در آستانه تعطیلی قرار گرفته اند. اگر ظرفیت این سالن ها که بیشترشان در مکان ها اجاره ای برپا شده اند از بین برود، در دوران پسا کرونا، دیگر از شب های گرم تئاتری تهران خبری نخواهد بود.

در سال 98، 50 سالن و مرکز خصوصی تئاتر در تهران فعال بوده است که 16تای آن ها با حدود سه هزار صندلی، به طور مداوم و مستمر، در عرصه تولید و اجرای نمایش، حضوری پُر رنگ داشته اند. اینک، همه این سالن ها خالی مانده اند و به سبب آن که دخل و خرج شان با هم جور نیست، ورشکسته شده و در آستانه تعطیلی کامل هستند.

برای آن که بدانیم این سالن ها تا چه مدت دیگر سرپا خواهند ماند و برای ادامه زندگی، به چه افقی چشم دوخته اند، به سراغ مدیران سه سالن رفته و پای درددل آن ها نشسته ایم.

شهرزاد قصه گو ساکت شده است

تماشاخانه شهرزاد، بزرگ ترین مجموعه تئاتری خصوصی کشور است که با سه سالن، در چند سال گذشته، میزبان نمایش های زیادی بوده و گردش مالی و اقتصادی خوبی را هم در این هنر ایجاد کرده است.

محمد دشت گلی، مدیر تماشاخانه شهرزاد، درباره روزهای پُر رونق این مجموعه می گوید: تا پیش ار کرونا، ما با داشتن سه سالن و بیش از 700 صندلی، هر شب شاهد اجرای شش تا هشت سانس اجرا بودیم که به طور میانگین، 1500 بلیت می فروختیم. به همراه دیگر سالن های خصوصی، بار اصلی تئاتر را به دوش می کشیدم که آمارش، مایه فخرفروشی و مباهات اداره کل هنرهای نمایشی و وزارت ارشاد بود و بارها در بوق و کرنا کردند که در تهران، بین 100 تا 150 نمایش هر شب روی صحنه می رود.

او ادامه می دهد: در چند سال گذشته، سالن های خصوصی بدون آن که یک ریال از دولت کمک بگیرند، برای صدها نفر به طور مستقیم و برای هزاران نفر به طور غیر مستقیم، اشتغال ایجاد کردند و فضایی فرهنگی را در پایتخت شکل دادند. ولی الان که ویروس کرونا به جان شان افتاده است، مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره هنرهای نمایشی، حتی به عیادت شان نمی آیند.

دشت گلی توضیح می دهد: تماشاخانه شهرزاد، الان ماهی 400 میلیون تومان هزینه اجاره، قبوض، پرسنل و ... دارد. یعنی در 9 ماه گذشته، ما 3 میلیارد و 600 میلیون تومان زیان قطعی داشته ایم. ولی اداره کل هنرهای نمایشی در این مدت، تنها 40 میلیون تومان کمک کرده؛ یعنی حدود یک درصد از زیان ما را پوشش داده است که بیشتر به شوخی می ماند.

دشت گلی: بودجه تئاتر، در سال 99، دست کم 30 میلیارد تومان است که باید صرف تولید، پژوهش و برگزاری جشنواره ها شود. با توجه به تعطیلی بسیاری از امور محوله به مرکز هنرهای نمایشی به سبب همه گیری کرونا، بخشی عمده از این بودجه، باید برای جبران هزینه های بخش خصوصی و هنرمندان بیکار شده صرف شود تا خانواده تئاتر بتواند به سلامت از تخت بیماری بلند شود

مدیر تماشاخانه شهرزاد، در ادامه چند سوال طرح می کند و می پرسد: وزارت ارشادی که همیشه به تعداد اجراهای تئاتر در تهران می بالید، الان کجاست؟ چه کمکی به تماشاخانه های خصوصی کرده است؟ اگر الان به کمک این بسترسازی که بخش خصوصی کرده است، نیاید، کِی می خواهد بیاید؟

او تاکید می کند: الان تئاتر مستقل اعلام تعطیلی کرده است. آقایان می دانند اگر سالنی بمیرد، گریه و زاری مسوولان بر گورش، دیگر سودی نخواهد داشت. الان باید به عیادت این بیمار در حال مرگ بیایند و آن را ویزیت کنند، چون چند روز دیگر، نوش دارو پس از مرگ سهراب خواهد شد.

دشت گلی با اشاره به این که خودش سال ها در اداره کل هنرهای نمایشی شاغل و مدیر بوده است، پیشنهاد می دهد: بودجه تئاتر، در سال 99 دست کم 30 میلیارد تومان است که باید صرف تولید، پژوهش و برگزاری جشنواره ها شود. با توجه به تعطیلی بسیاری از امور محوله به مرکز هنرهای نمایشی به سبب همه گیری کرونا، بخشی عمده از این بودجه، باید برای جبران هزینه های بخش خصوصی و هنرمندان بیکار شده صرف شود تا خانواده تئاتر بتواند به سلامت از تخت بیماری بلند شود.

او تاکید می کند: مسوولان باید اهم و مهم کنند. معاونت هنری که شامل مد و لباس، هنرهای تجسمی، آموزش، موسیقی و تئاتر می شود، باید دست به انتخاب بزند و بودجه را به سمتی بفرستد که نیاز بیشتری دارد. مطمئن باشید اگر از اعتبارات درست استفاده شود، از محل صرفه جویی ها، می توان مرهمی برای زخم سالن های خصوصی یافت.

آخرین نفس های ملک

عماد عامری، مدیر تماشاخانه ملک، دیگر دست اندرکار سالن های خصوصی تئاتر است که به سراغش می رویم و جویای احوالش می شویم.

او با بیان این که تماشاخانه ملک آخرین نفس های خود را می کشد، می گوید: هنوز باز هستیم که از نظر عقلانی و اقتصادی اصلا درست نیست. الان از سالن اصلی اجرا، به عنوان پلاتو تمرین استفاده می کنیم تا با اجاره دادن آن، شاید بتوانیم پول آب و برق را دربیاوریم.

عامری ادامه می دهد: ما و دیگر سالن های خصوصی، هر چه توان داشتیم، گذاشتیم؛ از اجرای آنلاین تئاتر گرفته تا برپایی کارگاه آموزشی و کلاس و ... الان به ته خط رسیده ایم. ما زیرساخت تئاتر کشور هستیم، اگر از بین برویم، دیگر برگشت مان سخت است.

او درخواست می کند: با وضعیت اقتصادی فعلی و تورم موجود، 10 میلیارد تومان واقعا پولی نیست. دولت، سازمان برنامه و بودجه و وزارت ارشاد، اگر این مبلغ را به تئاتر خصوصی کشور تزریق کنند، می توانند زیرساخت های موجود را حفظ کنند. واقعا خودشان نمی دانند اگر در آینده تنها بخواهند مثل یکی از این سالن ها را ساخته و فعال کنند، به بودجه ای بیش از 100 میلیارد تومان نیاز پیدا خواهند کرد؟

هیچ مدیر و مسوولی حال آبان را نمی پرسد

اگر تماشاخانه های قدیمی تر مثل شهرزاد و ملک، در حسرت روزهای خوب گذشته هستند، سالن هایی وجود دارند که هنوز از راه نرسیده، به سد کرونا خوردند و باز نشده، تعطیل شدند؛ خانه هنر آبان، یکی از این هاست.

محمود جوانبخت، مدیر خانه هنر آبان که سالنی با گنجایش 100 تا 150 صندلی را تجهیز و آماده کرده است، در باره بحران کرونا می گوید: ما از زمان راه اندازی، حتی یک نمایش هم روی صحنه نبرده ایم. اسفند 98، در حال بررسی نمایش های متقاضی بودیم و داشتیم جدول اجراها را از 18 فروردین می بستیم که یک هو به کرونا خوردیم.

جوانبخت: ما مثل بخش های تجاری و اقتصادی نیستیم که بتوانیم از کیسه بخوریم. اندک پولی برای کار فرهنگی و هنری آورده ایم که الان در حال ورشکستگی هستیم. تا حالا هیچ کمکی بابت کرونا نگرفته ایم. الان هم تو بد مخمصه ای افتاده ایم. حداقل توقع مان این است یک نفر بیاید سراغ مان و بگوید ما چه کار کنیم؟

او ادامه می دهد: ما برای راه اندازی این مجموعه، هزینه زیادی کرده ایم که بخشی عمده آن با قرض و وام تامین شده است. تا همین الان، دست کم کرونا بیش از یک میلیارد تومان به ما صدمه زده است. این زیان، جدا از احتساب هزینه استهلاک ساختمان و تجهیزات و ... است.

جوانبخت تاکید می کند: تا حالا هیچ کمکی بابت کرونا نگرفته ایم. الان هم تو بد مخمصه ای افتاده ایم. حداقل توقع مان این است یک نفر بیاید سراغ مان و بگوید ما چه کار کنیم؟

مدیر سالن آبان با اشاره به این که تئاتری ها نه سرمایه دار بوده اند و نه ملک و مستغلاتی دارند، توضیح می دهد: ما مثل بخش های تجاری و اقتصادی نیستیم که بتوانیم از کیسه بخوریم. اندک پولی برای کار فرهنگی و هنری آورده ایم که الان در حال ورشکستگی هستیم.

او در پایان می گوید: الان اگر دولت، ارشاد، شهرداری یا هر جای دیگری که مسوول امور فرهنگی هستند، به کمک ما نیایند، امید به چه کسی باید داشته باشیم؟ اگر ما که گام در این راه گذاشته ایم، با سر زمین بخوریم، بعد از ما کسی جرات نخواهد کرد در عرصه فرهنگ و هنر، فعالیتی داشته باشد.

در شرایطی که کرونا راه تنفس بسیاری از فعالیت های فرهنگی را بسته است، با توجه به اظهارنظرهای مدیران تماشاخانه های خصوصی، به نظر می رسد تنها راه عبور از بحران، هماهنگی میان سازمان برنامه و بودجه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر نهادهای مسوول است تا بتوان بخشی از بودجه سالانه را، به سمت جبران زیان های ناشی از همه گیری ویروس کویید 19 هدایت کرد تا بتوان این بحران را پشت سر گذاشت.

این مطالب را هم بخوانید: قادر آشنا: خواهان افزایش ساعت فعالیت تئاتر هستیم/تئاتر بعد از 6 اجرا می شود؟ وقتی اهالی تئاتر به مسافرکشی و پرستاری کودک روی می آورند

5757

کد خبر 1454442

لینک خبر :‌ خبر آنلاین
در حالی که فارس در گزارشی از نامگذاری های نامتعارف بر تولیدات ایرانی انتقاد کرده بود، امروز ابلاغیه صدور مجوز در کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور براساس نام و نشان ایرانی صادر شد.

به گزارش خبرگزاری فارس، ابلاغیه صدور مجوز در کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور براساس نام و نشان ایرانی صادر شد.

این کارگروه با توجه به مصوبه دهمین جلسه شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستگاه های عضو طی ابلاغیه اعلام کرد.

صدور مجوز و یا هرگونه حمایت و مساعدت به متقاضیان محترم فقط بر اساس نام و نشان ایرانی صورت پذیرد و برای این منظور درخواست کنندگان گرامی می بایست نام پیشنهادی و مورد تائید فرهنگستان زبان و ادب فارسی که مرجع تشخیص و تطبیق اسامی می باشد را ارائه و بر اساس آن اقدامات بعدی را به عمل آورند.

هفته گذشته خبرگزاری فارس در گزارشی سراغ متولیان امر نام گذاری رفت و آنها گلایه هایی را مطرح و عنوان کردند که درصدد تغییر قانون هستند.

اما نکته جالب اینجاست که برای نصب تابلو با اسامی بیگانه، ظاهرا نیازی به دریافت مجوز نیست و افراد به راحتی سفارش تابلو داده و آن را نصب می کنند. شهرداری و نیروی انتظامی باید در این راستا تذکر بدهند، اما اینکه کوتاهی می کنند جای تامل است. آن گزارش را اینجا بخوانید.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از برگزاری نمایشگاه کتاب امسال به صورت مجازی خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، همایون امیرزاده با اشاره به آغاز هفته کتاب و کتابخوانی از امروز در سراسر کشور گفت: تقویم هرساله مصرف کنندگان و مولدان کتاب در کشور نمایشگاه کتاب تهران است. گردش بزرگ اقتصادی حوزه نشر در این رخداد اتفاق می افتد. بسیاری از مردم مصرف سالانه خود را در این نمایشگاه تأمین می کنند، همچنین ناشران خارجی نمایشگاه کتاب را دریچه ای برای ارتباط با مخاطب ایرانی در نظر می گیرند.

وی با بیان اینکه نمایشگاه کتاب پدیده ای بسیار منحصر به فرد در حوزه فرهنگی کشور است، افزود: با توجه به شرایط کنونی کشور، متأثر از کرونا و برای آنکه زنجیره ارتباط بین ناشر، مخاطب و دست اندرکاران حوزه نشر قطع نشود باید شرایط جایگزینی اندیشید.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد: شاید کرونا امروز این رخداد را دچار مخاطره کرده و نمایشگاه کتاب تهران با یک نگاه ویژه و جدیدی در حال پوست اندازی است، اما باید بپذیریم که رخدادها در حوزه فضای مجازی در دنیا درحال معمول شدن است.

وی با اشاره به اینکه امسال هم نمایشگاه کتاب به صورت مجازی برگزار می شود، گفت: در حوزه برگزاری نمایشگاه کتاب به صورت مجازی زیرساخت ها آماده است. در گذشته 42 واحد فرابخشی در کنار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار می گرفت تا نمایشگاه کتاب شکل بگیرد اما از امروز به بعد سه نهاد مهم وزارت ارتباطات، شرکت پست و سازمان ثبت احوال باید نقش کلیدی خودشان را در برگزاری نمایشگاه کتاب ایفا کنند.

امیرزاده با بیان اینکه 90 درصد فعالیت های اجرایی آماده شده است، تصریح کرد: پیش بینی می شود هزینه های اجرایی در نمایشگاه مجازی حدود 80 درصد کاهش یابد.

همچنین طرح پاییزه کتاب در کتابفروشی های عضو در حال اجرا است و علاقه مندان می توانند با تخفیف 20 درصدی اقدام به تهیه کتاب کنند.

لینک خبر :‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تهران- ایرنا- همکاری نهادهای مختلف برای برگزاری هفته کتاب برای همه شهرهای ایران، اهمیت فراوان دارد و هماهنگی و گفت وگو میان بخش های فرهنگی گوناگون، مهم ترین اقدامی است که باید صورت گیرد.

هفته کتاب برای همه ایران برگزار می شود اما برای این کار لازم است که توجه همگانی به اهمیت کتاب و مطالعه جلب شود، از سوی دیگر همکاری نهادهای مختلف با یکدیگر می تواند راه را برای رسیدن به این هدف بزرگ هموار کند. اعضای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئولان فرهنگی نهادهای دیگر از این برنامه ها گفته اند.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت و گو با ستاد خبری بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، درباره نقش، اهمیت و جایگاه هفته کتاب در ترویج کتاب و کتاب خوانی بیان کرد: در این زمینه باید واقعیت امر را بسنجیم، یعنی حین برگزاری هفته کتاب در ایران باید به میان مردم رفت و از فردی روستایی یا شهری، بانوی خانه دار، کارمند راه آهن، خلبان، پزشک، دانشجو، معلم و... پرسید که این هفته چیست؟ اگر نتوانست پاسخ دهد و اطلاعی نداشت که در چه هفته ای قرار داریم یعنی هفته کتاب نتوانسته در میان آحاد مردم و بطن جامعه رسوخ پیدا کند.

او با اشاره به این که باید با به کارگیری همه عناصر در اختیارمان هفته کتاب را به یک هفته بزرگ برای ایران تبدیل کنیم، اظهار داشت: به لطف خدا در چند سال اخیر هفته کتاب از نگاه سنتی که سبب ساز شکل گیری آن بود فاصله گرفته است؛ انجمن های مختلف در این هفته برای خود سهم و جایگاه پیدا می کنند، روستاها و شهرهای کشور برای رقابت های کتاب محور همانند باشگاه های کتاب و کتابخوانی فعالیت می کنند. این موارد اتفاقاتی بود که ظرف 6 سال گذشته شاهد آن هستیم و پیش از آن چنین برنامه هایی وجود نداشت.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین طرح های توزیع یارانه کتاب از طریق کتابفروشی ها (طرح های فصلی فروش کتاب) را در ترغیب مخاطب برای خرید و مطالعه کتاب بسیار اثرگذار و مفید دانست و گفت: عنوان اولین دوره ای که این طرح ها برگزار شد کتابفروشی به وسعت ایران بود. به نظر من این که ما در طرح های حمایتی بتوانیم دایره شمول یا بهره برداری از یارانه های اندک در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به اقصی نقاط کشور بزرگ ایران گسترش دهیم یکی از اقدامات و سیاست های خوب است که این یارانه های فصلی نیز از آن دست بود.

او در ادامه بیان کرد: همچنین این که مردم در کنار خریدهای عمومی خود که در طول هر فصل انجام می دهند احساس نیاز برای خرید کتاب داشته باشند و منتظر بمانند تا دوره ای که به کتاب اختصاص پیدا می کند شروع شود بسیار مبارک است و این امر برای کتاب موفقیت بزرگی است.

وی تصریح کرد: با وجود همه مشکلات و نارسایی هایی که در شبکه توزیع وجود دارد اینکه یک کتابفروش در دورترین نقطه ایران احساس کند که در طول هر دوره از یک فصل می تواند امیدوار باشد که پاتوقش از غربت نجات پیدا کند بسیار خوب است.
امیرزاده همچنین اظهار کرد: این که در روزهای عادی کسی به برخی از کتابفروشی ها سر نمی زند و در یک دوره ای همچون ایام برگزاری طرح های فصلی فروش کتاب به محل پر نشاط گروهای اجتماعی تبدیل می شود بسیار خوب است، اما این طرح ها باید هم از نظر محتوا و هم اعتبار تقویت شود.

همایون امیرزاده در پایان گفت: با توجه به این که اطلاعات خرید و فروش کتاب در ایام برگزاری طرح های فصلی فروش کتاب در سامانه ثبت می شود می تواند برای متولیان حاکمیتی و بخش خصوصی کتاب پیام های خوبی داشته باشد از این جهت که نشان می دهد نگرش جامعه ایرانی برای خواندن و مطالعه به چه سمت و سویی حرکت کرده است و این مجموعه ها چگونه و در چه زمینه هایی می توانند سرمایه گذاری کنند؛ از این جهت نیز این طرح ها بسیار خوب است.

داستان نویس، پژوهشگر تاریخ و نمایش نامه نویس معاصر، اظهار داشت: برگزار کردن هفته کتاب برای جلب توجه عمومی به موضوع کتاب و فعال کردن رسانه ها در این حوزه مفید است. در واقع این هفته این امکان را فراهم می کند که برخی برنامه های مرتبط با کتاب و کتاب خوانی نیز اجرا شود.

وی در ادامه افزود: به هر صورت هفته کتاب فرصت و شرایط خوبی است که می توان از آن به اندازه خودش بهره گرفت منتها این که اگر متوقع باشیم که این هفته در کل بتواند مشکل کتابخوانی را حل کرده و شرایطی را فراهم کند که سطح عمومی مطالعه افزایش یابد توقع زیادی بوده و امکان پذیر نیست.

این نویسنده همچنین بیان کرد: برای ترویج کتابخوانی فعالیت های زیاد و متنوعی باید در کنار یکدیگر انجام شود، فعالیت هایی که هرکدام می تواند پشتیبان فعالیت دیگر و تکمیل کننده فعالیت قبل از خود باشند؛ از این جهت احساس می کنم در هفته کتاب تنها می توان نوعی یادآوری ایجاد کرد که چه کارهایی باید انجام شود، چه کارهایی روی زمین مانده، نقطه ضعف ها کدامند و چگونه می توان آن ها را از بین برد.

شاه آبادی ضمن بیان این که برگزاری برنامه هایی چون طرح های توزیع یارانه کتاب از طریق کتابفروشی ها (طرح های فصلی فروش کتاب) همانند قرص مسکن عمل می کنند، اظهار کرد: در شرایط خاص می توان از این مسکن ها استفاده کرد. در واقع ما باید به سمتی برویم که مردم واقعا و با اشتیاق قیمت واقعی کتاب را بپردازند و ناشران بتوانند کتاب هایی را منتشر کنند که نظر عموم مردم را جلب کند و آن ها را سر شوق بیاورد تا حاضر باشند هر رقمی را بابت آن پرداخت کنند. به سمتی حرکت کنیم که ناشران ما یاد بگیرند اثری را با حداقل قیمت برای جلب بازار منتشر کنند؛ زمانی این اتفاق امکان پذیر است که تعداد شمارگان کتاب افزایش پیدا کند و این امر تنها زمانی رخ می دهد که مردم از کتاب استقبال کرده باشند.

در راستای همکاری در تألیف، چاپ و نشر کتاب، برگزاری نمایشگاه های فرهنگی در عرصه ملی و بین المللی، برگزاری نشست های مشترک تخصصی، تبادل اطلاعات علمی- پژوهشی و... تفاهم نامه همکاری ما بین مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران با اداره کل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امورایثارگران منعقد می شود.

این تفاهم نامه همچنین به منظور مشارکت در برگزاری جشنواره در حوزه ادبیات پایداری و رسانه در بخش های مختلف، مشارکت در برگزاری جلسات نقد کتاب و کارگاه های آموزشی برای نویسندگان نو قلم در حوزه ایثار و شهادت، همکاری در تولید آثار چندرسانه ای، حمایت از تولید و چاپ کتاب های شعر نویسندگان فعال و برتر کشور بویژه در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، تعامل و هم افزایی در ترجمه کتاب و تولید کتاب های الکترونیکی و گویا به امضای طرفین خواهد رسید.

همکاری در ایجاد انجمن تخصصی نویسندگان حوزه ایثار و شهادت، برگزاری مسابقات کتابخوانی، برگزاری دوره های آموزشی برای نویسندگان نو قلم در حوزه ایثار و شهادت، برگزاری نمایشگاه و فروشگاه ملی و بین المللی کتاب در حوزه ایثار و شهادت، مشارکت در ترجمه کتاب های حوزه ایثار و شهادت و همکاری در برگزاری جشنواره کتاب سال حوزه ایثار و شهادت از دیگر مفاد این تفاهم نامه است.

این تفاهم نامه همکاری یکشنبه (25 آبان ماه) همزمان با دومین روز از بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران منعقد می شود.

مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت وگو با ستاد خبری بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به ضرورت برگزاری هفته کتاب گفت: هفته کتاب یک سنت حسنه و درخت تنومندی شده است که بزرگترین جشن ملی کتاب در کشور به شمار می آید و اگر بخواهیم دو رویداد بزرگ را در کشور تعریف کنیم یکی هفته کتاب و دیگری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران است.

وی افزود: هفته کتاب فرصتی را فراهم می کند که به اهمیت مطالعه بیشتر پی ببریم و به آن بیشتر بپردازیم، فضایی که در طول 27 سال گذشته در هفته کتاب ایجاد شده نشان می دهد که برنامه های متعددی که درباره کتاب توسط نهادهای مختلف برگزار شده است فضایی برای ایجاد انس و الفت بیشتر با کتاب در جامعه ایجاد کرده است.

اسماعیلی با اشاره به شعار امسال هفته کتاب توضیح داد: امیدواریم طبق این شعار، دانایی و مانایی در جامعه و قشرهای مختلف مردم ایجاد شود و به کتاب بیشتر توجه کنیم و زمان مطالعه و پرداختن به کتاب را جدی بگیریم.

وی تاکید کرد: امیدواریم هفته کتاب فرصتی باشد تا به نویسندگان، مولفان و همه اندیشه ورزان بیشتر توجه کنیم و تلاش های آن ها ارج بنهیم و این هفته که در ابتدا یک نهال بود اکنون به یک درخت تنومند تبدیل شود و هر سال بهتر از سال گذشته برگزار شود.

اسماعیلی همچنین درباره برنامه های هفته کتاب گفت: همه برنامه هایی که در هفته کتاب قرار دارد باید تقویت شود و موضوعی نیست که بگوییم به یک نقطه کمال رسیده اند بلکه همه جشنواره هایی که در حوزه کتاب برگزار می شود مثل جشنواره کتاب و رسانه، پاییزه کتاب و .. همگی باید تقویت شود.

وی با بیان اینکه امسال به دلیل شیوع کرونا برگزاری برخی از مراسم به صورت ویژه تغییر کرده است، یادآور شد: به دلیل این بیماری طرح کتابگردی با اینکه هر سال به کتابفروشی ها می رفتیم اما امسال با توجه به صحبت ها و کارهایی که کرده ایم فضایی ایجاد می شود که کتاب به خانه ها بیاید.

اسماعیلی با اشاره به فعالیت های گسترده استان های کشور در هفته کتاب نیز گفت: استان های کشور برنامه های مختلفی برای این هفته پیش بینی کرده اند و به صورت میانگین از 40 تا 120 برنامه در برخی استان ها اجرا می شود که همه این ها فضایی ایجاد می کند که توجه به کتاب و کتابخوانی در سراسر کشور پخش شود.

وی در بخش پایانی صحبت های خود افزود: امسال همزمان با بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران مشارکت نهادها با وجود بیماری کرونا در برنامه ها خیلی خوب است و به نظر می رسد جلوه مردمی هفته کتاب امسال خوب و قابل توجه است.

رونمایی مجازی از چهار عنوان کتاب با عنوان های طراحی شهری: روش ها و تکنیک ها، برندینگ مکان، جغرافیای رنگ و دروازه های تهران از مهمترین برنامه های این سازمان است. علاوه براین، اهدای کتاب به همکاران سازمانی، اکران تبلیغات مربوط به هفته کتاب با به کار گرفتن ایده های مختلف طراحان و گرافیست ها و طرح ها و تصاویر مربوط با موضوع کتاب و کتابخوانی از دیگر برنامه های سازمان زیباسازی شهر تهران در این هفته است.

سازمان زیباسازی برنامه های مذکور را با هدف ترویج فرهنگ کتابخوانی در سطح شهر تهران در دستور کار خود قرار داده است.

موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در دومین روز بیست وهشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران میزبان پنج نشست تخصصی خواهد بود.

نشست هایی که در روز یکشنبه بیست وپنجم آبان ماه همزمان با دومین روز از بیست وهشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران به صورت مجازی از سوی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران با همکاری سازمان ها، نهادها، انجمن ها و تشکل های فعال حوزه نشر برگزار می شود، به شرح زیر است؛

در دومین روز هفته کتاب، یکشنبه بیست وپنجم آبان ماه از ساعت 10 الی 11:30 نشست پیام تقریظ با حضور رحیم مخدومی، مریم فردوسی و احمد شاکری با مشارکت مجمع ناشران دفاع مقدس برگزار می شود. همچنین از ساعت 12 الی 13:30 نشست تأثیر کتاب و کتابخوانی در تقویت توان بردباری افراد جامعه متأثر از بیماری کرونا با حضور دکتر سپهر هاشمیان، مهندس ندا موحدی پور و زینب فریزاده با مشارکت کتابخانه و موزه ملک برگزار خواهد شد.

از ساعت 14 الی 15:30 نشست نقش زنان در تولید و ترویج کتاب با حضور دکتر الهام ملک زاده و مهتاب مردفرد با مشارکت انجمن زنان پژوهشگر تاریخ برپا می شود. نشست روابط بین الملل و دیپلماسی مبتنی بر کتاب نیز از ساعت 16 الی 17:30 با حضور دکتر حسن خداوردی و دکتر غلامرضا کریمی با مشارکت انجمن روابط بین الملل و همچنین نشست کتابشناسی آرای نو در خاورمیانه پژوهی از ساعت 18 الی 19:30 با حضور دکتر قدیر نصری، دکتر رحمان قهرمانپور، دکتر مهدخت ذاکری و فرزاد پورسعید با مشارکت مرکز پژوهش های علمی و مطالعات استراتژیک خاورمیانه برگزار می شود.

علاقه مندان می توانند این نشست ها را به صورت زنده از طریق اینستاگرام موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران به نشانی @khaneyeketab دنبال کنند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۵

خبرگزاری میزان ، کتاب و کتابخوانی، کاهش سرانه مطالعه کتاب، قیمت کاغذ، کاهش تیراژ آثار توسط ناشران، کاهش خرید کتاب، تعطیلی کتابفروشی های محلی، حذف کتاب از سبد کالای خانوار عباراتی هستند که این روزها به شدت در میان اهالی کتاب شنیده می شوند.

در این میان محققان و پژوهشگران نظرات متفاوتی را درباره دلیل کاهش سرانه مطالعه کتاب اعلام میکنند. قیمت بالای کتاب یکی از اصلی ترین دلایل خرید کم این محصول فرهنگی از سوی مردم و حذف این کالای بنیادی از سبد خرید خانوار است.

فرقی نمی کند که کاغذ کتاب داخلی باشد و یا وارداتی اما در هر صورت آنچه از سوی ناشرین بهانه اصلی بالا رفتن قیمت کتاب محسوب می شود بدون شک افزایش قیمت کاغذ است.

سرانه مطالعه کتاب در ساده ترین حالت، جمع میزان مطالعه همه افراد یک جامعه تقسیم بر تعداد افراد آن جامعه است. در کل می توان با تقسیم مقدار به دست آمده بر حسب روزهای در نظر گرفته شده به آمار کلی سرانه مطالعه در هر کشور دست یافت.

کتاب و کتابخوانی مشکلات بسیار زیادی را در سالهای اخیر پشت سر می گذارد. افزایش نرخ کتاب و همچنین گران بودن کاغذ دلیل عمده ای است تا اکثریت مردم کتاب را در آخرین نیازهای خود در سبد خرید خانوار قرار دهند.

سید علی کاشفی خوانساری نویسنده و پژوهشگر عرصه فرهنگ و ادبیات در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان ، درباره تاثیر خانواده در افزایش سرانه مطالعه کتاب تاکید کرد: طبیعتاً اگر پدر و مادر خودشان کتاب نخوانند نمی توانند مشوق کودکان در مطالعه کتاب باشند. خانواده ها باید در ابتدا از خودشان به کتابخوانی روی بیاورند تا کودکان با الگوبرداری از آنها ناخودآگاه خواندن کتاب را در گوشه ای از زندگی خود قرار داده و با آن انس بگیرند.

کاشفی مشکل بزرگ ادبیات کودک و نوجوان را نبود تبلیغات خواند و خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات اساسی عرصه کتاب کودک و نوجوان نداشتن ویترین و تبلیغات مناسب است. متاسفانه به دلایل مختلف اطلاع رسانی خوبی در قبال آثار چاپ شده در ادبیات کودک و نوجوان نمی شود و همین عاملی شده تا مردم کمی با این عرصه غریبه باشند. از نظر من برگزاری نشست های محلی، جشن امضا آثار و بردن کتاب درون محلات می تواند باعث آشنایی بیشتر خانواده ها با کتب خوب در سنین پایین باشد.

از سویی فضای مجازی بلای جان کتاب و کتابخوانی شده است. فضای مجازی و استفاده بیش از حد و بی رویه از این فضا عاملی شده تا مخاطبان کتاب کمتر از گذشته شود. نسل نوجوان نیز که می تواند آینده کتابخوانی کشور را تضمین کند بیشتر وقت خود را در فضای مجازی به سر می برد.

حجت الاسلام احمد سالک کاشانی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان ، افزایش قیمت کاغذ را مرتبط با کاهش سرانه مطالعه کتاب اعلام کرد و افزود: افزایش قیمت کاغذ و در کنار آن افزایش قیمت کتاب باعث می شود کتاب از سبد کالای خانوار حذف شود که بسیار خطرناک است. لذا در این بخش دولت یا باید یارانه اختصاص دهد و یا اینکه با برنامه حمایتی ویژه ای نیاز کاغذ چاپخانه ها و ناشرین را تامین کند تا کتاب با قیمتی ارزان در اختیار مردم قرار گیرد.

وی با تاکید بر تاثیر نوسانات ارز در بخش کاغذ ادامه داد: متاسفانه مشکل خرید کاغذ با ارز دولتی و فروش آن به قیمت ارز آزاد مانند سایر کالاها در بخش کاغذ هم وجود دارد که خوشبختانه قوه قضائیه در حال پیگیری پرونده های مربوط به این بخش است.

سالک با اشاره به دو راه حل کنترل بازار کاغذ خاطرنشان کرد: در حال حاضر دو راهکار برای کنترل بازار کاغذ وجود دارد. اول حمایت از تولید داخلی و بالا بردن کیفیت و کمیت این تولیدات در حد خودکفایی است. راهکار دوم اینکه تا رسیدن به خودکفایی کاغذ دولت باید از ناشرین و چاپخانه ها حمایت کند تا مشکل کاغذ مرتفع شود.

در بخش آخر اگر مخاطبی به صورت تصادفی با کتابی آشنا شده و بخواهد آن را تهیه کند هیچ منبع مشترکی برای خرید آن اثر وجود ندارد و انتشارات ها ترجیح داده اند در صورت امکان هر کدام به صورت جداگانه به فروش اینترنتی کتاب بپردازند که آن باعث چند دستگی این مقوله شده است.

به اذعان اکثریت اهالی کتاب و نویسندگان کتاب و کتابخوانی این روزها به شدت با مشکل و نبود تبلیغات روبرو شده است. چه بسا آثاری که از نگاه منتقدان و نویسندگان درجات بالایی داشته اند و مخاطب عام حتی یک بار اسم آنها را نشنیده باشد. اتفاقی که در آخر به شکست آن اثر ختم شده است.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ میزان
تهران- ایرناپلاس- هفته کتاب در شرایطی برگزار می شود که محدودیت های مقابله با کرونا سخت تر از گذشته شده و مسئولان برگزاری این هفته در تلاش برای حفظ ارتباط مردم و کتاب هستند. اما آیا فقط کرونا تهدید پیش روی کتاب و ناشران است؟
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۴

به گزارش ایرناپلاس، بیست وهشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از 24 تا 30 آبان با شعار دانایی؛ مانایی برگزار می شود؛ در این هفته وزارتخانه ها، سازمان ها و نهادها اقداماتی برای ترویج کتاب و کتاب خوانی انجام می دهند. آغاز این رویداد کتاب محور در پایتخت کتاب ایران و اختتامیه آن، مراسم روز کتاب گردی است؛ به گفته مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، با توجه به ضرورت رعایت پروتکل های بهداشتی برای مقابله با ویروس کرونا، با حفظ رویکرد روز کتاب گردی این بار، کتاب فروشی ها را به خانه مردم خواهندبرد.

اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران، به عنوان یکی از ارکان برگزاری هفته کتاب امسال هم برنامه های مختلفی در هفته کتاب دارد که مانند سال گذشته حول محور آشتی مردم با کتاب فروشی هاست و به بازدید از کتاب فروشی ها مرتبط است.
در همین رابطه ایرناپلاس با رئیس اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران درباره اقدامات اتحادیه در این دوره از هفته کتاب گفت وگویی انجام داده است.

اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران در نظر دارد، امکانات را به صورتی تنظیم کند که در این هفته، کتاب ها توسط کتاب فروشان فروخته شود زیرا این روند به نفع چرخه نشر _ ناشر، کتاب فروش و توزیع کننده _ خواهد بود.
شرایط همه گیری در دو حالت ممکن است برنامه های هفته کتاب را تحت تاثیر قرار دهد. ممکن است مردم بتوانند به صورت حضوری با رعایت پروتکل های بهداشتی در برنامه های این هفته شرکت کنند، همچنین ممکن است شرایط به اندازه ای دشوار باشد که حضور مردم ممکن نباشد. پیشنهاد ما به کتاب فروشان این است که اگر امکان فعالیت در بسترهای مجازی را دارند، برای این سبک برنامه ریزی کنند.

البته باید در نظر داشت مخاطبان و کتاب فروشان حرفه ای، نیازمند بحث و گفت وگو هستند. مخاطبان حرفه ای عادت دارند وارد کتاب فروشی شوند و از کتاب فروش هایی که درباره علایق آنها آگاه است، درباره تازه های نشر و کتاب های مناسب سلیقه خود اطلاعات بگیرند. روند مشاوره ای که از کتاب فروشان گرفته می شود، بسیار مهم است، اگر کتاب فروشان بتوانند این امکان را در فضای مجازی یا از راه تلفن برای مخاطبانشان فراهم کنند و کتاب مورد نظر را با پست یا پیک بفرستند، می تواند شرایط بهتری را رقم بزند.

_ درباره کتابگردی برنامه هایی داشتیم که به دلیل سخت تر شدن پروتکل های بهداشتی، باید برنامه ریزی جدیدی انجام شود تا متناسب شرایط بتوان اقداماتی انجام داد. شرایط تا حدی ناپایدار است که برنامه هایی را که دو هفته پیش داشتیم، نمی توانیم اجرا کنیم. رویکردمان این است که ارتباط بین مردم و کتاب در این دوره از هفته کتاب از بین نرود.

صدور احکام ساده برای متخلفان انگیزه فعالان را کاهش می دهد
هفته کتاب فرصت مناسبی برای طرح مسائلی اینچنین است. باید اینطور باشد که سازمان ها و نهادهایی که در هفته کتاب دور هم جمع می شوند، اقداماتی را برای حل مشکلات برنامه ریزی کنند. همانند سال های گذشته برنامه هایی برای توجه بیشتر به این مساله داریم تا مشخص شود فعالیت های اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تا به امروز چقدر توانسته در حل این مشکل مفید باشد. این در حالی است که هنوز مشکل تکثیر غیرقانونی، حضور دست فروشانی که کتاب های تکثیر شده را می فروشند، گسترش فایل های پی.دی.اف و محتوای دیجیتالی کتاب ها در فضای مجازی را داریم.

مشکل اینجاست که بعد از ماه ها تلاش و پیگیری حقوقی، وقتی به نتیجه می رسیم، شاهد صدور احکام ساده برای متخلفان هستیم. این روند، انگیزه همکارانی را که در این حوزه فعالیت می کنند، کاهش می دهد.
باید توجه داشت اگر فایل یک کتاب به صورت رایگان در فضای مجازی به طور گسترده منتشر می شود، این کتاب نتیجه زحمت محقق، پژوهشگر، مولف و مترجمی است که ساعت ها برای تهیه آن زمان صرف کرده است. در این هفته سعی می کنیم روی این مسائل صحبت و آسیب شناسی کنیم.

اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران برای نخستین بار موفق شد با برنامه هایی مانع تکثیر غیرقانونی کتاب شود و با آن مبارزه کند. بارها مشکلات و گلوگاه ها را پیدا کردیم، با دستگاه قضایی وارد مذاکره شدیم، دادگاه ویژه این مسائل تشکیل و به قاضی های محترم توضیحات لازم ارائه شد. همکاری گسترده ای با نیروی انتظامی صورت گرفت. بارها انبارهایی از کتاب های تکثیر شده کشف شدند. اما حجم تولید طرف مقابل آنقدر زیاد است که توجه جدی تر می خواهد.

کتابی که با تخفیف بالا فروخته می شود، مفید نیست
شاید دلیل تکرار این روند، سوءتفاهم هایی باشد که اتفاق افتاده است. برخی از مردم هنوز هم فکر می کنند افرادی که کنار خیابان کتاب هایی تکثیر غیرقانونی شده و با تخفیف بالا می فروشند، کار بدی انجام نمی دهند زیرا در هر صورت این کتاب است که به فروش می رسد. اما باید همواره این را در نظر داشت که آنها کتاب مفید در اختیار مردم قرار نمی دهند.
دورانی بود که کنار خیابان شاهد فروش مواد غذایی بودیم؛ وقتی مردم از ضررهای احتمالی آن آگاه شدند، تصمیم گرفتند از این دستفروشان خرید نکنند. هنوز هم میان مردم این شک وجود دارد که می توان از کنار خیابان کتاب خوب به دست آورد.

برای حل این مساله، رسانه ها باید فرهنگسازی کرده و برای مردم روشن کنند که حتی اگر این کتاب همان کتابی باشد که ناشر و مولف برایش زحمت کشیده ، وقتی با درصدهای بالای تخفیف ارائه می شود، به این معنی است که حق ویراستار، مولف و مترجم پرداخت نشده است؛ یعنی کسی غیرقانونی این کار را انجام می دهد.
اگر مردم برای حل مساله کتابسازی توجه کنند، با همکاری اتحادیه ناشران و کتاب فروشان، نیروی انتظامی و قوه قضائیه این مشکل، ساده تر حل خواهد شد.

لینک خبر :‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی
صادق صادق دقیقی کارگردان سینما معتقد است برگزاری جشنواره فیلم فجر بهترین راه برای آشتی مردم با سینما است.

اعتمادآنلاین| صادق صادق دقیقی کارگردان سینما، با اشاره به پروژه سینمایی خود گفت: کارهای فنی مرده خور به تازگی به پایان رسیده و آماده نمایش است، تدوین این فیلم توسط کاوه ایمانی و موسیقی آن توسط بهزاد عبدی ساخته شده است.

وی بیان کرد: هنوز برنامه ریزی دقیقی برای نمایش این فیلم در سینماها نداریم، البته تعدادی از پخش کنندگان مرده خور را دیده و می خواهند پخش آن را برعهده بگیرند، اما مساله این است که در شرایط فعلی نمی توان فیلمی را اکران کرد.

این کارگردان سینما ادامه داد: با شیوع ویروس کرونا سینماها عملاً خوابیده است، در شرایط فعلی هر تهیه کننده ای به بازگشت سرمایه خود فکر می کند، به همین دلیل همه منتظر یک اکران مناسب در زمان مناسب هستند.

وی توضیح داد: چهل کچل نیز که نزدیک به 4 سال توقیف بوده و چند ماهی است که پروانه نمایش گرفته است، برای اکران آن نیز هنوز برنامه دقیقی نداریم. در واقع 2 فیلم آماده اکران دارم که یکی از آن ها کودک و نوجوان است و دیگری نیز در گونه اجتماعی ساخته شده است.

صادق دقیقی گفت: در حال حاضر اکران فیلم ها عملاً یک ریسک بزرگ برای صاحبان آثار است، اما شنیده ام شبکه نمایش خانگی با تولیدات خود توانسته است مخاطبان بسیاری را به سمت خود کشاند، می توان گفت سینما نه تنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورها تقریباً تعطیل شده است.

وی تاکید کرد: معتقدم که باید به شرایط شیوع ویروس کرونا عادت کنیم و برنامه ریزی مناسبی را برای اکران فیلم ها در نظر بگیریم. امیدوارم از سال آینده تمهیداتی اندیشیده شود تا مردم دوباره با هنر و به خصوص سینما آشتی کنند.

کارگردان فیلم سینمایی چهل کچل با اشاره به اهمیت برگزاری جشنواره فیلم فجر بیان کرد: اگر جشنواره فیلم فجر برگزار شود بسیار خوب است، اگر این جشنواره برگزار نشود، سینما کم کم به سمت فراموشی می رود و همین اکران های اندک چه در سینما و چه به صورت آنلاین نیز فراموش می شود. اما اگر این جشنواره برگزار شود، در بدترین شرایط هم علاقه مندان به سینما به جشنواره فیلم فجر می روند تا فیلم های راه یافته به این رویداد بزرگ سینمایی را ببینند.

وی تاکید کرد: زمانی که مخاطبان سینما بفهمند که فیلم های خوبی در جشنواره حضور دارد، حتی اگر هم به مرحله اکران در سینماها نرسد، در اکران آنلاین بلیت خریده و فیلم ها را می بینند.

صادق دقیقی توضیح داد: در واقع با برگزاری جشنواره فیلم فجر، مخاطبان دوباره به سینما کشیده می شوند و این مساله بسیار مهمی است. الان نزدیک به 9 ماه است که سینما تعطیل است و امیدوارم شرایطی فراهم شود تا مردم دوباره به سینماها بروند.

وی درباره اکران آنلاین بیان کرد: در واقع از این نوع اکران می ترسم چرا که کمتر از 24 ساعت بعد از شروع اکران آنلاین نسخه های قاچاق آن در شبکه های مختلف نمایش داده می شود و همین مساله به اقتصاد فیلم صدمه می زند. البته این راهم باید بگویم که در ابتدا پلتفرم های نمایش فیلم کار خود را به خوبی انجام می دادند، اما شنیده ام که با توجه به شرایطی که تنها راه نمایش فیلم ها اکران آنلاین است، پول مناسبی را برای اکران آنلاین فیلم ها به صاحبان آثار نمی دهند.

این کارگردان سینما تاکید کرد: یک زمانی سینماداران صاحبان فیلم ها را اذیت می کردند و حالا پلتفرم های اینترنتی شرایط را برای فیلمسازان سخت کرده اند و پول کافی برای اکران فیلم در فضای مجازی پرداخت نمی کنند. امیدوارم که ما نیز به کپی رایت جهانی وصل شویم تا بتوانیم بخش اعظم مشکلات اکران آنلاین را پشت سربگذاریم.

وی ادامه داد: در چنین شرایطی مردم مجبور هستند تا برای فیلم دیدن به صورت آنلاین پول دهند و همین امر باعث رونق چرخه اقتصادی سینما می شود.

صادق دقیقی در پایان گفت: مدتی است که به دنبال ساخت یک اثر کمدی هستم و ساخت این پروژه را در زمانی که شرایط بهتر شود، آغاز می کنیم، البته اگر شرایط به همین منوال پیش رود ساخت فیلم کمدی نیز نمی تواند به جذب مخاطب در سینماها کمک کند.

منبع: مهر

لینک خبر :‌ اعتماد آنلاین
سیدجمال ساداتیان معتقد است سینمای ایران پس از کرونا باید در اکران فیلم ها حساسیت بیشتری به خرج دهد و لزوما هر فیلمی که ساخته می شود، مناسب اکران نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۵ سایت های دیگر : عصر خبر اصفهان امروز آنلاین

به گزارش خبرنگار ایلنا، سیدجمال ساداتیان (تهیه کننده سینما) با اشاره به انباشت فیلم هایی که اکران نشده اند و خطر از دست رفتن سرمایه های سینما گفت: این موضوع تبدیل به یک معضل جدی برای سینمای ایران شده است. تعداد زیادی فیلم از سال گذشته باقی مانده که اکران نشده اند و امسال هم اگرچه تولید فیلم کمتر اتفاق افتاده اما بازهم آثار متعددی در حال ساخت است که به تعداد فیلم هایی که منتظر اکران هستند، اضافه می کند.

وی افزود: اگرچه شیوع کرونا با تمام معایبش یک مزیت را به سینمای ایران معرفی کرد و آن اکران آنلاین است اما به نظرم باید برنامه ریزی ای صورت بگیرد تا فیلم هایی که ظرفیت جذب مخاطب دارند در سالن های سینما نمایش داده شوند و فیلم هایی که مناسب اکران آنلاین هستند، در پلتفرم های پخش فیلم اکران شوند. VODها الان شرایط خوبی دارند و از لحاظ جذب مخاطب خوب عمل کرده اند. باید از این ظرفیت استفاده شود و بخش اعظمی از آثار تولید شده در این سامانه ها اکران شوند.

ساداتیان در ادامه گفت: اگر امروز بخواهیم فیلمی اکران کنیم دیگر نباید مانند گذشته عمل کنیم. اگر قرار باشد مثل قبل 10 – 12 تا فیلم در سینماها اکران کنیم و هیچ کدام هم مخاطب نداشته باشد، این یک فرصت سوزی است. VODها یک امکان و پیشنهاد تازه هستند تا آثاری که مخاطب کمتری دارند و یا اساسا مخاطب هدف آن ها در درازمدت شکل می گیرد، در همان قالب اکران شوند. در نمونه های خارجی هم تجربه استفاده از VOD موفقیت آمیز بوده است. مگر در آمریکا تمام فیلم های ساخته شده؛ به سینماها می آیند؟ بخش اعظمی از آن ها در VODها پخش می شوند. انشاالله بعد از پایان کرونا مردم نیاز به تغییر ذائقه و تنوع دارند و حتما باید آثاری در سینماها اکران شود که بتواند مخاطب را راضی کند. در این میان یکی از جاهایی که می تواند به حال خوب مردم کمک کند سالن های سینما و نمایش فیلم های خوب است. یعنی سالن سینما با اکران فیلم با کیفیت رونق می گیرد. برای همین معتقدم بعد از کنترل شرایط ویروس کرونا اگر فیلم های خوب و با کیفیت اکران کنیم بازهم سینما رونق می گیرد و می تواند از رکود خارج شود.

این تهیه کننده سینما با اشاره به نقص ها و معایب اکران آنلاین و نبود نظارت بر دانلود غیرقانونی فیلم ها گفت: شاید در این زمینه پلتفرم ها چندان مقصر نباشد بلکه باید ساز و کار حقوقی و قضایی مناسبی برای مبارزه با قاچاق فیلم شکل بگیرد. باید سیستم هایی ایجاد شود تا کسانی که دانلود غیرقانونی و قاچاق فیلم می کنند، ردیابی شوند و از طرفی مجازات هایی مناسب با جرم در نظر بگیریم. با قانونی که الان وجود دارد نمی توان نسبت به بازدارندگی آن امیدوار بود.

وی با اشاره به مشکلاتی که از ناحیه پلتفرم ها در نحوه خرید فیلم ها و قراردادها ایجاد می شود و انحصار در این حوزه گفت: اتحادیه تهیه کنندگان و شورای مرکزی این اتحادیه باید نقش خودش را در این موضوع ایفا کند. باید نقطه نظرات و شکایت های تهیه کنندگان را دریافت کند و با صاحبان پلتفرم ها جلسه بگذارد و به یک سازوکاری برای نحوه قراردادها دست پیدا کنند. اینکه تهیه کنندگان به صورت تک نفره با این پلتفرم ها وارد مذاکره شوند امر پسندیده ای نیست. کارکرد صنوف همین است. صنوف تشکیل می شود تا رابط بین اعضای صنف و مصرف کننده ها باشند. در این زمینه به نظرم اتحادیه تهیه کنندگان کم کاری کرده است و باید درد دل تهیه کنندگان را بشنوند و برای معضلات آن راه حلی پیدا کنند. اگر امروز شاهد انحصار در زمینه پلتفرم های پخش فیلم هستیم به دلیل کم کاری باقی پلتفرم هاست که از رده خارج شدند. در ابتدا 12 پلتفرم فعالیت می کردند و الان 10 تای آن ها دیگر کار نمی کنند. البته به تازگی باخبر شدم قرار است برخی از تهیه کنندگان در زمینه راه اندازی پلتفرم های جدید کارهایی انجام دهند که به نظرم اتفاق خوبی است و باعث ایجاد رقابت در این عرصه می شود. ایجاد فضای رقابتی بین پلتفرم ها باعث بروز ابتکارهای جدید می شود که حاصلش برای سینمای ایران مفید خواهد بود.

ساداتیان که در هیات انتخاب فیلم ایرانی برای حضور در جایزه اسکار نیز حضور داشته؛ در پاسخ به این شایعات که این هیات برخی از فیلم ها را برای بررسی انتخاب نکرده است، گفت: انتخاب فیلم برای اسکار تابع دو آیین نامه است. یکی آیین نامه خارجی و بین المللی است که از سوی آکادمی اسکار اعلام می شود و شرایط فیلم ها برای حضور در این رویداد را توضیح داده است؛ ازجمله اکران فیلم در کشور متقاضی و داشتن پخش کننده مطرح بین المللی و سال ساخت و... که باید آثاری که انتخاب می شوند این شرایط را داشته باشند. فیلم هایی که برخی از رسانه ها از آن ها اسم می برند و می گویند در شورا رد شده است اصلا این شرایط را نداشتند. فیلم ها اصلا اکران داخلی نداشتند یعنی باید مثل فیلم خورشید و یا درخت گردو که یک هفته اکران شدند این کار را انجام می دادند تا بعد در شورا پیرامون حضور آن صحبت کرد. در واقع اراده ای از سوی این فیلم ها برای تکمیل کردن شرایط حضورشان وجود نداشت که بخواهیم درباره چرایی انتخاب نشدنش صحبت کنیم. از طرفی هیات انتخاب فیلم های ایرانی به علاوه آیین نامه اسکار یکسری مولفه ها را بر اساس یک آیین نامه داخلی باید در نظر بگیرد. برای همین این هیات تمامی آثار واجد شرایط را تماشا می کنند و به جمع بندی می رسند و بر اساس ویژگی هایی که دارند امتیازهایی را دریافت می کنند. بعضی فیلم ها تهیه کننده خارجی دارند، همچنین حضور موفق در جشنواره های بین المللی و داشتن پخش کننده معتبر بین المللی هم جزو فاکتورهای مهم برای انتخاب فیلم برای اسکار است. ضمن اینکه قصه فیلم، مضمون و جهان شمول بودن داستان آن برای معرفی به این آکادمی مهم است. در مجموع این شرایط و نظرات، اعضای هیات انتخاب فیلم برای اسکار برای امسال فیلم خورشید آقای مجیدی را انتخاب کردند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری کار ایران
باوجود شرایط ادامه دار بیماری کرونا، هم تولید و هم پخش و نمایش در سینما دچار وقفه و تعطیلی شده است بنابراین از مسئولان ستاد کرونا و وزارت ارشاد می خواهم به داد بیکاران این عرصه برسند.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۴

آقای مرتضی شایسته در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما افزود: با وجود شرایط کرونایی و 8 ماه پس از درگیر شدن کشور به این ویروس تولید در سینما دچار وقفه و پخش هم تعطیل شده که وضعیت عجیب و غریبی است و حتی باعث شده بعضی از سینما ها تغییر کاربری بدهند.
وی با انتقاد از اتخاذ تصمیمات درباره محدودیت زمانی برای باز بودن سالن های سینما گفت: ستاد ملی کرونا اخیرا تصمیم گرفته است که همه جا باید از ساعت 6 تعطیل باشد در حالیکه سینما ها از ساعت 6 به بعد تازه رونق می گیرند لذا ما از مسئولان درخواست کرده ایم که از ساعت 2 بعد ازظهر تا 10 شب سینما ها باز شود هر چند هنوز قبول نکرده اند.
این تهیه کننده سینما با اشاره به عواقب شرایط کنونی برای آینده سینما گفت: الان سینما ها درتهران و شهرستان ها عملا بسته است و این موضوع خطرناک است، چون اگر سینما بسته شود در تولید وقفه ایجاد و پخش هم تعطیل می شود. از ابتدای سال تاکنون 8 ماه است که تولیدی در سینما راه نیفتاده و یا خیلی کم بوده است یعنی با وجود صدور پروانه ساخت تولید به آن صورت راه نیفتاده بنابراین پخش هم تعطیل است و بسیاری از سینما ها نیز در حال تغییر کاربری هستند.
شایسته گفت:اگر سینما رونق بگیرد و روال عادی پیدا کند تهیه کنندگان نیز ترغیب می شوند که فیلم هایشان را عرضه کنند، چون تهیه کننده اول سالن را می بیند وقتی سالن بسته است برای چه بیاید فیلم اش را نمایش بدهد لذا من خواهش می کنم مسئولان اجازه دهند سینما حالت عادی پیدا کنند و با رعایت شیوه نامه بهداشتی و فاصله گذاری کار خود را پیش ببرند در غیر اینصورت هیچ تهیه کننده ای هم حاضر به ارایه فیلمش نیست.
این تهیه کننده افزود: معیشت بسیاری از افراد در زمینه سینما 100 درصد وابسته به سالن سینماست و سالن های سینما هم در تهران و شهرستان ها حدود 4 تا 5 هزار پرسنل دارند که الان بیکار شده اند و درآمدی ندارند.
شایسته ادامه داد: از طرفی هم بسیاری از تهیه کنندگان جرات نمی کنند به خاطر شدت کرونا کار ها را کلید بزنند و همه دست نگه داشته اند لذا من فکر می کنم تولید و پخش مان، آن وضعیتی را که باید داشته باشد، ندارد و الان هم فیلم هایی که ما انتظار داشته باشیم ساخته بشود امکان ندارد که ساخته شود.
این تهیه کننده سینما گفت: همه هم نسبت به سال آینده نگران هستند و هم نسبت به 4 ماه آینده و ما باید این نگرانی را کم کنیم. روال عادی سالن های سینما را ببینید آن هم با شرایطی که در تمام سالن ها مدیریتی حاکم است که پروتکل ها و فاصله ها را رعایت می کنند لذا این محیط، محیط پاکیزه ای است و من خواهشم این است که مسئولان اجازه دهند از ساعت 2 تا 10 شب سینما ها باز باشند.
آقای شایسته گفت: الان ما با یک بحرانی روبرو هستم به نام بحران بیکاری که دامن اهل سینما را گرفته که شامل کارکنان سینما و کسانی که در تولید و در پخش هستند. الان ما 32 دفتر پخش داریم که فقط 4 دفتر برقرار و 28 دفتر بسته است و یا در تولید 170 دفتر داریم که 150 دفتر بسته است یا خیلی از سالن های سینما الان بسته هستند لذا من خواهش می کنم مسئولان به داد سینما برسند، چون با این وضع همه بیکار می شوند و آسیب می بینند.

لینک خبر :‌ خبرگزاری صدا و سیما
فهرست پروانه نمایش آثار غیر سینمایی دولت از سال 1395 تا 1398 که شامل 1372 پروانه غیر سینمایی است، در حالی منتشر می شود که حواشی فراوانی را در پی داشت.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۴

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، فهرست اسامی آثار غیرسینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در 4 سال اخیر منتشر شد.

این طور که سازمان سینمایی گزارش داده است در سال 1395 تعداد 320 پروانه، در سال 1396 تعداد 413 پروانه، در سال 1397 تعداد 322 پروانه و در سال 1398 تعداد 317 پروانه نمایش غیر سینمایی صادر شده است که مجموعاً یک هزار و 372 پروانه شامل مستند، آموزشی، سریال و انیمیشن است.

آثاری متعدد و مختلف در زمینه ها و موضوعات مختلف که بدون شک نام بسیاری از آنان را شاید حتی یکبار هم نشنیده باشیم. به نظر می رسد که دولت تنها نباید انتشار پروانه ها را افتخاری برای خود حساب کند بلکه برنامه ریزی برای نمایش آنان نیز یکی از وظایف دولت است که در این امر ضعف چشمگیری دیده می شود.

از سوی دیگر این کارنامه پربار یکی از پرحاشیه ترین کارنامه های دولت های قبل در زمینه ساخت سریال است به طوری که از توقیف و توقف گرفته تا اعتراض و نقد جنجالی را در بر دارد و تنها ورود سرمایه های مشکوک و پول های کثیف به آن یکی از نقاط قابل نقد کارنامه سینمایی دولت فعلی است.

لیست پروانه نمایش آثار غیر سینمایی سال 1395

لیست پروانه نمایش آثار غیر سینمایی سال 1397

لیست پروانه نمایش آثار غیر سینمایی سال 1398

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری تسنیم
پهلوانی با اشاره به اینکه در ساعات ابتدایی و میانی روز مردم سرکارند و به سینما نمی آیند، گفت: به دلیل عدم استقبال مردم و غیرقابل استقاده بودن ساعات تعیین شده برای بازگشایی سینماها، پردیس ارگ همچنان بسته خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۴

به گزارش گروه فرهنگی قدس آنلاین ، سپهر پهلوانی مدیر پردیس سینمایی ارگ در واکنش به بازگشایی سالن های سینمایی و محدوده فعالیتی آنها تا سقف ساعت 18 گفت: موضوع فعالیت سینماها در این بازه زمانی برای همه سالن ها شرایط یکسانی ندارد، به دلیل اینکه همه سینماها تک کاربری نیستند و بسیاری از آنها مانند پردیس ها در مراکز تجاری واقع شدند و حتی اگر ساعت کاری سینماها را هم تغییر دهیم عملاً آنها نمی توانند فعالیت کنند چون مراکز تجاری پس از ساعت 18 بسته خواهند بود.

وی در ادامه افزود: این شکل از فعالیت در پردیس ها ممکن نخواهد بود. از طرفی دیگر سینماها از ساعت 15 و 16 کارشان را شروع می کنند و مردمی که روزها مشغول به کارند که سینما نمی آیند. با پایان ساعت کاری هم که سینماها تعطیل می شوند و عملاً نمی توان استفاده ای از آن کرد.

پهلوانی با اشاره به میزان استقبال مردم از سینماها در دوران فعلی و پس از بازگشایی گفت: در دوران کرونا و مقاطعی که سینماها بازگشایی شدند هم استقبال چندان نبود و پس از آن که ظرفیت های مجاز 50 درصد اعلام شد هم 15 تا 20 درصد مخاطب داشتیم و سالن ها پر نمی شدند. در این میان البته سینمای کوروش استثناء بود که فروش خوبی داشت اما سینماهای تک کاربری که محکوم به نابودی هستند و با این شرایط کاری دخل و خرجشان با هم جور نیست.

وی درباره تصمیم این پردیس به بازگشایی در ساعات تعیین شده گفت: پیش از اینکه این قانون جدید هم ابلاغ شود پردیس ارگ باز نبود الان هم در شرایط فعلی و با این زمان بندی سینما را باز نخواهیم کرد.

لینک خبر :‌ قدس آنلاین
نوزدهمین قسمت از فصل جدید برنامه نقد سینما جمعه شب 23 آبان ماه روی آنتن شبکه پنج رفت. در این قسمت از برنامه علاوه بر آسیب شناسی تصویر امید در سینمای ایران و بررسی کارنامه سیدرضا میرکریمی از منظر نقش امید، تحولات سینمای ایران در دهه 90 از منظر ورود چهره های تازه نفس به عرصه کارگردانی مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سیما؛ در بخش اول برنامه امیررضا مافی، میزبان محمدصادق باطنی کارشناس و آرش خوشخو منتقد سینما بود تا درباره تصویر امید در سینمای ایران به گفتگو بنشینند.
در ابتدای این بحث محمدصادق باطنی در تعریف سینمای امید گفت: قبل از سینمای امید، درباره کلمه امید باید به نکاتی اشاره کنیم. امروز در شرایطی هستیم که می توان گفت یکی از گمشده های مردم ما، همین کلیدواژه امید است. ما یا می توانیم به عنوان سینماگر، آینه ای در برابر مردم بگیریم و وصف این شرایط را پیش روی شان بگذاریم و بگوییم وضعیت چندان امیدوارکننده نیست. یا می توانیم افقی را مقابل روی شان باز کنیم و فضای تازه ای پیش روی شان بگذاریم. از این منظر فکرمی کنم امید یکی از لازمه های امروز جامعه ما است.
آرش خوشخو نیز در این زمینه با اشاره به مباحث طرح شده در چند قسمت اخیر نقد سینما تأکید کرد: پیش از این نیز اشاره کردیم که واقع گرایی اجتماعی مثل یک پیچک دور سینمای ما پیچیده است و نفس آن را گرفته است. واقع گرایی فی نفسه خوب است و می تواند یکی از بخش های سینمای ما باشد اما اینکه تمام سینمای ما را در اختیار خود گرفته، به آن آسیب زده است.
وی با اشاره به ارتباط خیال، رویا و امید در سینما تأکید کرد: وقتی صحبت از رویاسازی در سینما می کنیم، الزاما معنای آن فانتزی و خیال نیست. سینمایی که بتواند دورنمایی بهتر و یا جهانی یک مقدار بهتر از امروز پیش روی ما ترسیم کند و خودش را محدود به واقعیت موجود نکند، سینمای امید است.
در ادامه مافی به ارتباط مفهوم امید و مفهوم انتظار اشاره کرد و گفت: یکی از مسائلی امید را از ادبیات، فرهنگ و سینما می گیرد، ما در مورد وضع آتی که قرار است منتظر آن باشیم، جاهلیم. وضع آتی ما وضعی مجهول است که اصطلاحا به این وضعیت بلاتکلیفی اجتماعی می گوییم. وضع کنونی آنچنان فراز و فرود دارد که نمی توانیم برای وضع آتی برنامه ریزی کنیم. نبود این انتظار برای آینده، موجب فقدان امید شده است.
باطنی در ادامه بحث با اشاره به طرح استدلال آینه بودن سینما از سوی برخی فیلمسازانی که آثارشان فاقد امید است گفت: اتفاقا اگر این مثال را هم بپذیریم، جای این سوال هست که آینه چگونه عیب و ایراد من را به من نشان می دهد؟ آینه یک ایراد را به همان اندازه و بدون سروصدا فقط به خود من می گوید، یک ایراد کوچک را تبدیل به یک موضوع لاینحل نمی کند و بدون بزرگ نمایی یا کوچک نمایی و خیلی روان و راحت با من صحبت می کند.
وی افزود: اتفاقا پیامبر اسلام(ص) می فرمایند، مومن آینه مومن است. این توصیف را در مباحث دینی داریم و فیلمساز می تواند چنین کاری را در سینما انجام دهد و مانند یک مومن آینه در برابر دیگر مومنان بگیرد، اما دیگر قرار نیست با نمایش عیب و ایراد دیگران به دنبال جایزه و تشویق باشد!
ادامه این گفتگو به بررسی مصداقی فیلم های کارنامه سیدرضا میرکریمی از منظر امید اختصاص داشت که در این زمینه آرش خوشخو تأکید کرد: در تمام فیلم های میرکریمی مفهوم امید وجود دارد. فیلم ها معمولا پایان بندی متقاعدکننده ای دارد و مخاطب با حال خوب از سینما خارج می شود. در برخی فیلم ها این احساس پررنگ تر است و در برخی آثار کم رنگ تر.
وی ادامه داد: یکی از ویژگی های دیگر سینمای میرکریمی این است که سینمایی عمیقا مذهبی است. به این معنا که دنیایی خودکفا، منطقی و منصفانه در آثارش ترسیم می کند و در این دنیا هر کس که در مسیر درست گام برمی دارد به نتیجه مثبت می رسد و کسی هم که راه را اشتباه می رود، امکان اصلاح و بازگشتش وجود دارد که نمونه شاخص آن قصر شیرین است. با شخصیتی مواجهیم که در ارتباط با همه افراد خانواده و پیرامونش دچار معضلات رفتاری و اخلاقی است اما در پایان فیلم تقریباً رستگار می شود.
امیررضا مافی هم با اشاره مصداقی به سیر عرفانی به تصویر درآمده در فیلم خیلی دور خیلی نزدیک درباره لحظاتی از جنس سکانس پایانی این فیلم در سینمای میرکریمی گفت: این لحظه ها در پایان فیلم های میرکریمی، گویی از جنس همان انتظار است که به آن اشاره کردم. به تعبیری همواره در پایان فیلم های میرکریمی، مخاطب منتظر یک اتفاق خوب است.
باطنی در ادامه مباحث مافی گفت: این پایان بندی همان چیزی است که سینمای اجتماعی ما از ترس اتهام کلیشه ای شدن، از آن فرار می کند. جالب اینکه مخاطب از این لحظات لذت می برد.
آرش خوشخو در ادامه بحث با نگاهی انتقادی نسبت به آثار متأخر میرکریمی گفت: به نظر می رسد آن حس رادیکال و آزادی که میرکریمی در فیلم زیر نور ماه داشت، که فیلم تکان دهنده ای بود و مخاطب را مدام غافلگیر می کرد، در دهه هشتاد گرفتار فرمول ها شد. فیلم تحسین شده خیلی دور خیلی نزدیک هم به نظرم نمونه یک فیلم فرمول ّبندی شده برمبنای مفاهیمی چون امید و رستگاری است. استفاده از فضای کویر، تابیدن نور، انتخاب تخصص مغز و اعصاب و... همه انگار چیده شده است و به همین دلیل آن فیلم هیچگاه من را راضی نکرد. فیلم بیش از حد یک اثر معناگرای تصنعی است.
امیررضا مافی اما در مخالفت با خوشخو، خیلی دور، خیلی نزدیک را بهترین فیلم میرکریمی توصیف کرد.
خوشخو در پاسخ گفت: خیلی ها چنین اعتقادی دارند چرا که فیلم از نظر ساختاری فیلم خوبی است اما از نظر محتوایی احساس می کنم همه چیز در آن چیده شده است.
باطنی در این بخش گفت: امثال رضا میرکریمی برای سینمای ایران الگویی قابل تحمل هستند. آیا رضا میرکریمی وضعش از باقی سینماگران ما بهتر بوده است ؟ آیا در مسیری که تا به امروز پیموده، امکانات ویژه تری در اختیار داشته است؟ به نظرم در این مسیر تجربه زیسته فیلمساز و زاویه نگاه به دنیا است که موثر است. چند درصد فیلمسازان ما به یک جهان بینی و نگاه عمیق به دنیا رسیده اند؟ چند نفرشان معنایی را با خود حمل می کنند که از آن ها انتظار امید داشته باشیم؟
وی در ادامه این سوال را پیش کشید که وقتی صحبت از سینمای امید می کنیم، منظورمان امید به چیست؟ و در ادامه گفت: به نظرم در سینمای میرکریمی، پاسخ های جذابی به این سوال می توان یافت؛ مثل امید برای رسیدن به یک وضع مطلوب.
مافی در ادامه ضمن تفکیک میان امید فعال و امید منفعل از آرش خوشخو درباره فیلم به همین سادگی پرسید که خوشخو در پاسخ گفت: این فیلم فیلم خاصی در کارنامه میرکریمی است. سینمای میرکریمی جایی میان سینمای مجید مجیدی و رسول صدرعاملی ایستاده است. سبک خاصی از سینمای اجتماعی است که حرکتش میان این دو قطب را می توانید رصد کنید. از نگاه من هنوز بهترین فیلم میرکریمی زیر نور ماه است.
کیفیت کارگردانی میرکریمی سوال بعدی مافی بود که خوشخو درباره آن گفت: فیلم یه حبه قند کارگردانی عالی دارد و فیلم خیلی دور خیلی نزدیک هم از نظر کارگردانی فیلم قابل قبولی است. از نظر هدایت بازیگر هم حامد بهداد را نزدیک به 10 سالی بود که به خوبی قصر شیرین ندیده بودیم.
مافی در ادامه باردیگر به تشابه میان سینمای میرکریمی با مجید مجیدی و ناامید نبودن هر دو به رغم پرداختن به معضلات، اشاره کرد که باطنی درباره آن گفت: مجید مجیدی یک استثناء در سینمای ایران است که ثابت کرده است می توان در فضای بین المللی موفق بود، بدون بدبخت نشان دادن مردم ایران! و یا بدون حرکت به سمت تجربه گرایی افراطی که مطلوب برخی جشنواره های اروپایی است. فیلم هایی می سازد که داستان دارد، قهرمان دارد، مسائل و مشکلات را مطرح می کند، اما در پایان از زندگی و امید می گوید.
در این بخش آرش خوشخو هم درباره معرفی فیلم خورشید به کارگردانی مجید مجیدی به اسکار گفت: در میان گزینه های موجود از نظر من دو شانس وجود داشت که درخت گردو محمدحسین مهدویان و خورشید مجیدی بود. انتخاب خورشید با توجه به بازخوردهای مثبتی که در جشنواره ونیز داشت، به نظرم انتخاب خوبی بود.
وی افزود: فراموش نکنیم بخشی از شهرت مجیدی هنوز مدیون بچه های آسمان است. فیلمی که ایده درخشانی در پایان از نظر بصری دارد، همان سکانس ماهی ها، که آنقدر خارق العاده بود که مخاطب را غافلگیر می کرد.
امیررضا مافی هم خورشید را بهترین انتخاب برای نمایندگی ایران در اسکار دانست.
باطنی هم با اشاره به این نوجوان یکی از مولفه های سینمای امید است گفت: اینکه سینمای مجیدی همواره سرشار از امید است، به دلیل حضور پررنگ نوجوان در آن است.

پاسخ تهیه کننده رستاخیز به مدیرعامل فارابی
بخش بعدی برنامه نقد سینما شب گذشته به پاسخ تهیه کننده فیلم رستاخیز به اظهارات علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی در گفتگوی چندی پیش خود با این برنامه درباره شرایط خریداری مالکیت این فیلم اختصاص داشت.
تابش در آن گفتگو اعلام کرده بود فارابی با پرداخت 17 میلیارد تومان، 60 درصد مالکیت این فیلم را خریداری کرده است.
تقی علیقلی زاده تهیه کننده فیلم سینمایی رستاخیز به کارگردانی احمدرضا درویش در توضیحاتی ویدئویی در پاسخ به اظهارات مدیرعامل فارابی گفت: فیلم سینمایی رستاخیز شاهد پنج مرحله حضور بنیاد سینمایی فارابی بوده است. در مرحله اول در سال 1388 بنابر اصرار مدیرعامل وقت فارابی، قرارداد مشارکت 35 درصدی بنیاد در فیلم رستاخیز منعقد شد که علی رغم اصرار بسیار زیاد برای عقد این قرارداد، فارابی در ادامه از کلیه تعهدات خود استنکاف کرد. به نحوی که بسیاری این امر غیرحرفه ای را با نیت جلوگیری و آسیب زدن به روند تولید فیلم تلقی کردند. فرصت جذب سرمایه گذار در آن مقطع از تهیه کننده گرفته شد، آن هم در شرایطی که فیلمبرداری فیلم آغاز شده بود.
وی ادامه داد: بعد از توقیف غیرقانونی فیلم رستاخیز در سال 94 و صدور رأی دیوان عدالت اداری، مقرر شد 60 درصد سهام فیلم توسط نهادهای وابسته به ارشاد خریداری شود. این خرید به ارزش 17 میلیارد تومان، معادل 420 هزار یورو، انجام شد که این میزان در آن مقطع برای سرمایه گذاران حدود 600 هزار یورو هزینه داشت و این یعنی دومین حضور فارابی در این پروژه هم با 180 هزار یورو ضرر برای سرمایه گذاران این فیلم همراه بود.
علیقلی زاده افزود: با تثبیت فارابی به عنوان مالک 60 درصد فیلم، به صورت طبیعی و به عنوان تهیه کننده پیشنهاد کردم که فارابی به عنوان توزیع کننده فیلم هم حضور داشته باشد. در کمال حیرت، تعجب و تأسف، به ما پاسخ دادند که از نظر فارابی این فیلم فاقد ظرفیت های لازم برای عرضه است و هیچ امیدی به اکران، نمایش و گردش سرمایه آن وجود ندارد. این هم سومین حضور فارابی در فیلم رستاخیز بود!
وی ادامه داد: در چنین شرایطی تهیه کننده فیلم مسئول توزیع داخلی و خارجی فیلم شد و قرار شد سهامداران فیلم به نسبت سهام شان بودجه ای برای پشتیبانی عملیات توزیع فیلم در نظر بگیرند. علی رغم آنکه سهامداران بخش خصوصی کلیه تعهدات خود در این زمینه را انجام دادند، بنیاد فارابی در این زمینه هم ریالی پرداخت نکرد که این اقدام هم ما را یاد سرمایه گذاری اولیه بنیاد در فیلم انداخت! گویی این بار هم رفتاری شد تا مانع از توزیع فیلم شود. این چهارمین حضور فارابی در مسیر رستاخیز است که هنوز هم ادامه دارد.
علیقلی زاده در ادامه درباره اظهارات تابش مبنی بر اینکه تهیه کننده رستاخیز به پیشنهاد فارابی برای توزیع نسخه آنلاین بی توجهی کرده است ، گفت: شاید منظور واگذاری فیلم به یکی از موسسات ویدئو رسانه داخلی بوده است که از طریق همان ها فیلم در داخل و خارج توزیع شود و با عرضه در سایت هایی مانند یوتیوب، درآمد خارجی هم برای آن کسب شود. طبیعتا من این اتفاق را صلاح فیلم نمی دانم. ضمن آنکه شرکتی که با آن وارد مذاکره شدم، هیچ رقمی را به عنوان رقم پایه نپذیرفت و حاضر به تضمین امنیت فیلم هم نبود. در مجموع پیشنهاد درخشانی نداشتند و حتی به ٌصورت تلویحی امیدی هم به موفقیت فیلم نداشتند.
وی افزود: شخصا نمی دانم چرا باید به چنین پیشنهادی فکر می کردم و اساساً قبول این پیشنهاد چه تفاوتی با شرایط فعلی ما ایجاد می کرد. بنابراین پیشنهاد من که در حال حاضر هم مشغول پیگیری آن هستیم، راه اندای پلتفرم اختصاصی برای عرضه فیلم رستاخیز است که بتواند با ارزهای مختلف هم خوان باشد و فیلم را مبتنی بر کپی رایت جهانی، در سطح بین المللی عرضه کند. این ایده مورد تأیید فارابی نیست و اصرار دارند که باید از طریق پلتفرم های داخلی این فیلم توزیع شود.
تهیه کننده رستاخیز گفت: براساس این توضیحات کارشناسان می توانند نظر دهند که آیا من به عنوان تهیه کننده اقدام درستی کرده ام که به حرف فارابی گوش نکرده ام یا خیر؟ اساسا آیا فاربی تا کنون حرف درستی درباره این فیلم زده است که بخواهم به آن گوش دهم؟
علیقلی زاده در پایان تأکید کرد که اسناد مرتبط با اظهاراتش را در سایت رسمی فیلم رستاخیز بارگذاری خواهد کرد.

میز خبر؛ معرفی خورشید به اسکار
در بخش میز خبر، علیرضا مرادی میزبان محمد کلهر بود تا درباره ابعاد مختلف معرفی فیلم سینمایی خورشید به کارگردانی مجید مجیدی برای نمایندگی سینمای ایران در اسکار 2021 به گفتگو بنشیند.
محمد کلهر درباره امکان تکرار توفیق بچه های آسمان برای فیلم خورشید گفت: قطعا از نظر سینمایی فیلم خورشید چند درجه پایین تر از بچه های آسمان است اما فاکتورها و مولفه هایی دارد که می تواند منجر به توفیق آن شود.
وی در ادامه داستان جذاب و کارگردانی مجیدی را از مولفه های سینمایی توفیق فیلم توصیف کرد و درباره مولفه های غیرسینمایی فیلم هم به داستان کودکان کار و بهره گیری از کودکان نابازیگر برای نقش های اصلی اشاره کرد.
کلهر در ادامه درباره تغییر قوانین آکادمی اسکار و زمان بندی جدید آن تحت تأثیر کرونا، توضیحاتی ارائه کرد.

سینمای ایران و فیلم اولی های دهه 90
امیررضا مافی در بخش پرونده ویژه برنامه شب گذشته نقد سینما در قالب گفتگوی ویدئویی میزبان وحید جلیلی کارشناس سینما بود تا درباره جریان ورود فیلم اولی ها به سینمای ایران در دهه 90 گفتگو کنند.
جلیلی در ابتدای صحبت های خود گفت: در دهه 90 هم کمیت ورود نیروهای جوان به سینما افزایش داشته و هم کیفیت و سطح فنی کار فیلمسازان جوان به نسبت دهه های گذشته ارتقا پیدا کرده است.
وی افزود: تجربه اندوزی سینمای ایران و روند پیشرفتی که در 40 سال گذشته طی شده است، قاعدتا در این شرایط بی تأثیر نیست. ما در دهه 60 سینمایی را تحویل گرفته بودیم که سینمایی سخیف و ضعیف و نحیف به یادگار مانده از دوران شاهنشاهی بود و هیچ افتخاری هم نداشت. سیری که در سینمای بعد از انقلاب طی شد، به دلیل حذف برخی عناصر در سینما که معمولا متن را کم رنگ و حاشیه را پررنگ می کرد، متن سینما اهمیت بیشتری پیدا کرد و استانداردهای فنی روز به روز رشد پیدا کرد. این فرصت برای سینمای ایران فراهم شد که در شرایط کار کند که تحت فشار سینمای غرب نباشد. همه این موارد باعث رشد مجموعه سینمای ایران شده است. طبیعتا کسانی که به عنوان فیلم اولی به سینمای ایران ورود می کنند، از این تجربه و گنجینه 40 ساله استفاده می کنند.
در ادامه مافی از موضع انتقادی جلیلی نسبت به مضامین فیلم های تولید شده در دهه 90 سوالی را مطرح کرد که جلیلی در پاسخ گفت: من جزو منتقدان مضامین فیلم هایی هستم که در دهه 90 به سینمای ایران راه نیافته است. من جزو منتقدان سانسور در سینمای ایران هستم. معتقدم سینمای ایران دارد بسیاری از ژانرها و تم های مختلف را سانسور می کند و این یک جریان ضدسینما است.
وی ادامه داد: سینما در کلیت خود، در کشورهای صاحب صنعت سینما، یک مجموعه و بسته کامل است. اگر در هالیوود سالی 750 فیلم ساخته می شود، این آثار با جامعه و تاریخ و آینده و منافع ملی آمریکا همخوانی دارد.
جلیلی افزود: خوشبختانه از این منظر سینمای دهه 90 ایران، سینمای عبور از این سانسور بوده است. جریان روشنفکری و یا غرب زده بود که در دهه های گذشته تلاش کرد بخشی از مضامین را سانسور و بایکوت کند و جلوی حرکت طبیعی سینمای ایران را بگیرد.
مافی در اینجا به صراحت از جلیلی پرسید: شما معتقدید عده ای نگذاشته اند سینمای ایران به مضامینی که باید، در طول این سال ها بپردازد، این عده آیا از سینماگران بوده اند یا از نهادهای دولتی و حاکمیتی ما؟ . جلیلی در پاسخ گفت: صرفا بحث من بحث حذف مضامین خاص نیست. اگر سینما را دارای سه بعد هنر، صنعت، رسانه بدانیم، بعد رسانه ای اش از جهات مختلف در این سال ها مورد بی اعتنایی قرار گرفته است.
جلیلی ادامه داد: در دهه 60 مرحوم آوینی و برخی دوستان شان مانند مسعود فراستی تلاش کردند جریان سینما را از هنر محض بودن نجات دهند، و نشان دهند سینما در خود غرب هم ابعاد صنعتی جدی دارد و باید با مخاطب نسبت جدی داشته باشد. بعد سرگرم کنندگی سینما باید موردتوجه قرار می گرفت. شهید آوینی برای اینکه سینمای ایران را یک گام به جلو ببرد از کتاب هیچکاک همیشه استاد حمایت کرد تا منتشر شود. یعنی هیچکاک را در برابر جریانی که می خواست پاراجانف و تارکوفسکی را به عنوان الگو معرفی کند، علم کردند. آوینی تأکید داشت سینما مانند هنر شعر و نقاشی نیست و نیاز به مخاطب عام دارد.
وی ادامه داد: امروز به نظرم نیاز است گام سوم را هم برداریم و بعد رسانه ای سینما را جدی بگیریم. سینما باید نسبت داشته باشد با حوادث روز. از این بعد باید از هالیوود الگو بگیریم. در یک سال سه فیلم لینکلن ، آرگو و سی دقیقه نیمه شب ساخته می شود که هر سه با موضوعات تاریخ معاصر و روز آمریکا ارتباط نزدیک دارد و از میان آن ها آرگو به عنوان برگزیده اسکار معرفی می شود. فیلمی که منتقدان منصف سینما هم پذیرفتند که فیلم متوسطی بود. این به معنای آن نیست که هالیوود سیاسی عمل می کند بلکه به معنای عملکرد سینمایی آن ها است اما تعریف شان از سینما، تعریفی کامل و درست است. برعکس تعریفی که روشفنکران در ایران تبلیغ کرده اند. آرگو در آن مقطع، ماهیت رسانه ای سینما را بهتر درک کرده بود و به همین دلیل مستحق جایزه اسکار شناخته شد. از این منظر نه فقط جایزه آرگو سیاسی نبود، که نفس ساخت چنین فیلمی هم صرفا سیاسی نیست و به تعبیری با ماهیت سینما هم خوانی دارد.
این کارشناس سینما گفت: روشنفکران سینما در ایران حتی نخواسته اند چنین نگاهی مانند غرب به سینما داشته باشند. مجموعه ای از عوامل دست به دست هم داده است که آن سانسوری که به آن اشاره کردم اتفاق بیفتد. بالاخره هنرمند تحت تأثیر فضای پیرامون خود است. این فضای پیرامونی ممکن است فلان جشنواره خارجی باشد، ممکن است فلان مدیر بی آرمان و واداده داخلی باشد. مجموعه این ها در کنار هم اجازه نداد ما به سمت یک سینمای کامل برویم.
مافی در بخش بعدی گفتگو، درباره آوینی امروز از وحید جلیلی پرسید و اینکه برای هدایت فیلمسازان جوان امروز چه کرده ایم؟ جلیلی در این باره گفت: ظرفیت آوینی برای استفاده رساندن به سینمای ایران از همان ابتدا، خیلی بیش از آن چیزی بود که ما از آن استفاد کردیم. هنوز هم که آینه جادو را می خوانیم، حرف های آوینی تازه است و به کار امروز می آید. پس حرف های آوینی هنوز تازه است.
وی افزود: ورود نیروهای جوان به سینما زمانی ارزشمند است که همراه با تازه گردانی باشد. اگر ما یک سری نیروهای جوان و خوش استعداد را وارد میدان کنیم اما در یک قالب و فضاسازی روشنفکرمابانه تلاش کنیم که آن ها مبادا از کلیشه های موجود فاصله بگیرند! این نعل وارونه زدن است.
مافی در ادامه با اشاره به برگزاری جشنواره ای مانند عمار برای کشف استعدادهای تازه و ورود نیروهای تازه نفس به سینما، درباره هدایت این نسل تازه از سینماگران سوالی را طرح کرد که جلیلی در جواب گفت: جشنواره عمار یک جشنواره تماتیک است که از تم های سانسورشده سینمای ایران حمایت می کند. فیلمساز جوانی که وارد جشنواره عمار می شود دیگر نمی تواند بگوید به دلیل دیدگاهم در سینما حذف شده ام و از این منظر نفس برگزاری این رویداد به ارتقا نگاه در این بخش کمک می کند.
جلیلی در پایان بحث خود تأکید کرد: رویش های سینمای ایران چه در بحث زیبایی شناسی و چه در حوزه سرفصل گشایی در ژانرهای گوناگون انکارنشدنی است. امروز سینمای انقلاب، سینمایی پویا، چشمگیر و روبه رشد است. البته به نسبت ظرفیت های دراماتیک انقلاب اسلامی و جامعه دینی و اسلامی ایران، هنوز تا نقطه ایده آل فاصله داریم. در این زمینه رویش هایی داشته ایم و جشنواره عمار صرفا یکی از آن نقطه های رویش است که نتایجش به مرور در قاب سینمای ایران ظهور می کند.

دکوپاژ هیچکاک به روایت بهروز افخمی
میز آموزش فیلمسازی بهروز افخمی پایان بخش برنامه شب گذشته نقد سینما بود. در این بخش به سنت برنامه های قبل افخمی به صورت مصداقی با اشاره به برخی فیلم ها به تحلیل مفهوم دکوپاژ پرداخت.
افخمی در این بخش با تأکید بر اینکه دکوپاژ و تقطیع در سینما را از هیچکاک آموخته ام. به آنالیز موردی سکانس پایانی فیلم خبرنگار خارجی هیچکاک پرداخت.
او در ادامه به استفاده از تجربه دکوپاژ این سکانس توسط هیچکاک، در کارگردانی سکانس تصادف در فیلم سینمایی عروس اشاره و درباره آن توضیحاتی ارائه کرد.
افخمی در ادامه به سکانسی از فیلم دوئل ساخته اسپیلبرگ نیز اشاره و درباره تمهیدات دکوپاژی آن به خصوص حذف نمای مربوط به راننده کامیون در این سکانس خاص توضیحاتی ارائه و تأکید کرد: گاهی با حذف آنچه مخاطب انتظار دارد ببیند، داستان خیلی بهتر پیش می رود و به تعبیری دکوپاژ بهتری خواهیم داشت.
صحبت درباره تجربه دکوپاژ و کارگردانی فیلم سینمایی گاوخونی بخش دیگری از گفتگوی مافی و افخمی را به خود اختصاص داد.

برنامه نقد سینما به تهیه کنندگی یوسف بچاری جمعه شب ها ساعت 22 از شبکه پنج سیما پخش می شود.

انتهای پیام/ن

لینک خبر :‌ پایگاه اطلاع رسانی سیما
سینماپرس: سلمان امیری تهیه کننده سینما و تلویزیون و دبیر جشنواره فیلم وحدت در خصوص لزوم توجّه به دین در سینما گفت: پرداختن به مقوله بسیار مهم دین در سینما نیازمند داشتن اعتقاد است! قطعاً وقتی مدیرانی نسبت به این مقوله مهم دغدغه مند نباشند نمی توانند در این زمینه کار شایسته ای انجام دهند؛ زنده یاد فرج الله سلحشور سال ها قبل در برنامه راز مطلب بسیار جالبی را عنوان کردند که مدیران فرهنگی ما برای مقوله فرهنگ ارزش قائل نمی شوند! و متأسفانه این عین حقیقت است!
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۴ سایت های دیگر : هشدار نیوز

مدیر مسئول سابق خبرگزاری تقریب در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: متأسفانه مدیران سینمایی کمترین ارزش را برای سینمای دینی قائل هستند. ما در کشورمان رسماً سینمای دینی یا دفاع مقدس نداریم اما در عوض آثار چند سال اخیر سینمای ما مصداق بارز مقوله ولنگاری فرهنگی است.

امیری سپس با بیان اینکه یکی از بزرگترین علل بی تفاوتی به مسأله مهم دین در سینما فقدان مهندسی فرهنگی است اظهار داشت: وقتی حضرت آقا راجع به اباحه گری فرهنگی و یا تهاجم فرهنگی صحبت می کنند و هشدار می دهند همه مدیران در خواب هستند. متأسفانه نه تنها در سینما که در تلویزیون و سریال سازی هم وضعیت همین است.

این کارشناس فرهنگی یادآور شد: مردم ما با استقبال بی نظیر از سریال های دینی و ارزشی مانند مختارنامه ثابت کردند که تمایل به تماشای این قبیل آثار را دارند اما متأسفانه مدیران فرهنگی با کج سلیقگی و اهمال کاری مفرط سلیقه و ذائقه مردم را به سمت کارهای دم دستی سوق می دهند که این مسأله برای فرهنگ ملی و دینی ما یک آسیب جدی و بسیار خطرناک است.

وی با طرح این پرسش که چرا فاز 2 و 3 فیلم محمد رسول الله (ص) و یا سریال حضرت موسی (ع) بعد از گذشت سال ها تولید نشده؟ اظهار داشت: زنده یاد فرج الله سلحشور قبل از فوت شان همواره تأکید داشتند که با همین سریال حضرت موسی (ع) می توانند جواب خباثت های اسرائیل و رژیم غاصب صهیونیستی را بدهند. واقعاً پرسش اینجا است که چرا بعد از گذشت بیش از 40 سال از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ما در سینما و تلویزیون به آثاری می پردازیم که اولویت فرهنگی مان نیستند؟

امیری با تأکید بر اینکه تنها مدیر سینمایی که دغدغه احیای سینمای دینی و دفاع مقدس را داشت شمقدری بود تصریح کرد: ما برای احیای سینمای دینی و دفاع مقدسی و ارزشی نیاز به مدیران ارزشی و دغدغه مند همچون جواد شمقدری داریم. در یک برهه کوتاه آقای شمقدری آمد و تلاش کرد که سینمای ارزشی را زنده کند اما به دلیل اینکه خانه از پای بست ویران بود ایشان نتوانست در طول دوران کوتاه مدیریتی اش چندان کاری انجام دهد چرا که فرهنگ سازی برای انجام یک کار فرهنگی بسیار زمان بر است.

این سینماگر متذکر شد: بی تردید مدیر فرهنگی باید دغدغه داشته باشد. باید ارزش و گفتمان را بشناسد تا بعد سرمایه گذاری مناسبی بکند. من خاطرم هست جناب آقای شورجه وقتی مشاور یکی از فیلم های آقای دهقانی اشکذری بودند وقتی بازیگران شنیدند که ایشان مشاور کار هستند کار را رها کردند چرا که مدیران فرهنگی در این سال ها باعث شده اند تا حتی بازیگران سینما نیز هم راستا با نظام و انقلاب اسلامی نباشند.

وی تصریح کرد: این در حالی است که سینما و هنر باید در راستای انقلاب اسلامی حرکت کند، این مقوله ای است که شهید آوینی در کتاب توسعه مبانی غرب به آن اشاره کرده است. سینمای ما و فیلمسازی ما از انقلاب عقب مانده و متأسفانه نتوانستیم این ها را در راستای هم جلو ببریم.

امیری در پایان این گفتگو یادآور شد: سال ها قبل وقتی رئیس دولت اصلاحات به واتیکان سفر کرد سریال اصحاب کهف را به پاپ اهدا کرد، حال پرسش اینجا است که اگر امروزه رئیس جمهوری بخواهد به واتیکان برود چه فیلمی دارد تا به پاپ اهدا کند؟

لینک خبر :‌ سینما پرس
عزیززاده گفت: بر اساس برآورد اولیه، کشور فقط سالانه بین 3 تا 4 میلیون نسخه قرآن برای سیستم های آموزشی و استفاده داخلی نیاز دارد، این در حالی است که اکنون میزان چاپ قرآن کریم در کشور به 10 درصد یعنی رقمی بین 300 تا 400 هزار جلد کاهش یافته است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۵

به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان ، در حال حاضر به رغم توسعه گسترده فناوری های جدید ارتباطی و شبکه ارتباطات مجازی در جهان تالیف و انتشارات کتاب و کتابخوانی همچنان جایگاه، اهمیت و نقش خود را دارد اما با وجود این فرهنگ کتاب و خلق آن از پدیدآورندگان تا خواندن دچار مشکلاتی است و سرانه مطالعه مفید را در کشور دچار نقص کرده است. در این میان تولید کتب معارف دینی و اخلاقی نیز با مشکلات زیادی در کشور ما همراه می باشد لذا در این خصوص با محمد مهدی عزیززاده مدیر کل دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی و ترویجی معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد گفت و گویی انجام دادیم که در ادامه تقدیم حضورتان می شود.

با توجه به رسالتی که معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد در حوزه کتب دینی دارد، مهمترین مشکلات حوزه نشر کتب معارف دینی چیست و با چه خلأهایی روبرو می باشد؟

متاسفانه علیرغم تصورات موجود، کتب حوزه معارف دینی مستثنی از مشکلات حوزه نشر نیست و چه بسا بیش از سایر حوزه های دیگر با این مشکلات دست و پنجه نرم می کند. بر همین اساس نخستین مشکل ما در حوزه چاپ و نشر، خود نسخ صریح قرآن است. بر اساس برآورد اولیه و با احتساب اینکه ما حدود 70 هزار مسجد، چهار هزار مدرسه قرآنی فعال و حدود هفت یا هشت هزار مراکز آموزشی، دانشگاهی و نظامی در کشور داریم که همه اینها نیازمند مراجعه قرآنی بوده و باید این نیاز آنها تامین شود که عدد قابل توجه ای می باشد، ضمن اینکه هرچند سال یک بار هم باید همین کتب قرآنی به دلیل کثرت استفاده نوسازی شده و مجددا مصارف نو جایگزین نسخ های قدیمی تر شوند لذا لازم است که این کتاب ها در چرخه چاپ جدید قرار بگیرند.

بر اساس برآورد اولیه، کشور فقط سالانه بین 3 تا 4 میلیون نسخه قرآن برای سیستم های آموزشی و استفاده داخلی نیاز دارد، این در حالی است که اکنون میزان چاپ قرآن کریم در کشور به 10 درصد یعنی رقمی بین 300 تا 400 هزار جلد کاهش یافته است.

علت کاهش این میزان چاپ قرآن در کشور چیست؟

مسایلی از قبیل مشکلات موجود در حوزه کاغذ، مشکلات حوزه فروش بازار و ناشران و عدم تامین نقدینگی لازم از جمله مسایلی است که باعث کاهش میزان چاپ قرآن کریم شده است، ضمن اینکه دستگاه های حمایت کننده هم به دلیل کمبود اعتبار از پس هزینه های این کار بر نمی آیند و از همه مهم تر اینکه برنامه ریزان این حوزه نتوانستند یک برنامه و توسعه ماندگاری در این حوزه برنامه ریزی کنند که صنعت نشر قرآن تا این اندازه وابسته به اعتبارات دولتی نباشد. منابع بسیار مختلفی از قبیل امور خیریه ها، موقوفات و کمک های مردمی وجود دارند که می توانست در جهت حمایت از این حوزه در طول این سال ها فرهنگ سازی و سازماندهی شوند، همان طور که خیرین در حوزه های مختلف مانند سلامت، بهداشت و آموزش ورود کرده و چندین برابر دولت اقدامات خوبی در این حوزه ها انجام دادند ولی متاسفانه در حوزه چاپ قرآن هیچ اقدام درخوری صورت نگرفته، ما حتی در این حوزه نیز با مشکلات زیادی روبرو هستیم.

کتب معارفی، قرآنی منتشره از سطح علمی و نوآوری بالایی برخوردار نیستند

معاونت قرآن و عترت ارشاد در حوزه آثار قرآنی با چه مشکلاتی روبرو است؟

اگر به خانه کتاب به عنوان مرجع ثبت آثار رسیده در کشور نگاه کنید، متوجه می شوید که ما در طول سال های اخیر در تنوع تولیدات معارفی دچار فقر هستیم و آن تنوع و جذابیتی که باید در آثار منتشر شده جدید وجود داشته باشد را نمی بینیم و این عناوین جدید بسیار انگشت شمار هستند که بنده از آن به عنوان فقر تولید محتوا یا فقر نظریه پردازی نام می برم. بر همین اساس ما در حوزه معارفی پاسخگوی نیازهای روز جامعه نیستیم لذا میزان نوآوری در تولید آثار معارفی در آثار منتشره به خصوص آثاری که از سطح علمی بالایی برخوردار هستند، بسیار اندک می باشد و این امر بیانگر وجود مشکلاتی در این حوزه است؛ بر همین اساس ما زیاد شاهد تنوع و نوآوری در حوزه آثار چاپی معارفی نیستیم.

اگر آثار آموزشی معاونت قرآن که خود دارای بازار فروش هستند را جدا کنیم آثاری که در آنها نوآوری و شکوفایی علمی، نظریه پردازی و توسعه دانش رخ داده باشد در طول این سال ها به تعداد انگشت های یک یا دو دست هم شاید نرسند و به نظر بنده دستگاه های متولی، سرمایه گذاری های لازم را در این حوزه نکرده اند و در حوزه نشر هم به دلیل مشکلات کاغذ زیادی موفق نبودیم.

نشر دیجیتال در حوزه قرآنی و معارفی در آستانه ورشکستگی قرار دارد

با توجه به شرایط حاضر اوضاع نشر دیجیتال در حوزه های قرآنی و معارفی چگونه است؟

تقریبا نشر دیجیتال در حوزه قرآنی و معارفی در آستانه ورشکستگی قرار دارد و بسیاری از ناشران دیجیتالی که دو سال پیش در نمایشگاه قرآن حضور داشتند اکنون به دلیل مشکلات اقتصادی، عدم نقدینگی و عدم مراجعه مردم ورشکست شده اند و در حال حاضر به جز چند شرکت شاخص، کار جذاب و اثرگذاری تولید نمی شود و سهم آنها در بازار بسیار کاهش یافته است و عملا از چرخه تولید و عرضه خارج شده اند. همچنین نوآوری و اثر فاخر و ممتاز در حوزه نشر مکتوب هم بسیار کم شده است؛ بنابراین می توان گفت در حال حاضر بیشترین آسیب به حوزه معارف و دین وارد شده است. در طول چند سال گذشته تیراژ قرآن در کشورمان تا 12 میلیون نسخه هم رسیده بود. ایران دومین ناشر قرآن در جهان اسلام بود ولی اکنون بسیار کاهش یافته است.

در حوزه نشر کتب مذهبی با مشکل مدیریت مواجه هستیم تا منابع

آیا تحریم ها تاثیری در ایجاد مشکلات فوق داشتند؟

بخشی که مربوط به مشکلات کاغذ است بله ولی بخش توسعه زیربنایی که مربوط به نوآوری ها، کار علمی و سرمایه گذاری توسط خودمان در داخل کشور می شود، هیچ ارتباطی به تحریم ها ندارد. ما اینجا هم همانند بسیاری از حوزه های دیگر با مشکل مدیریت مواجه هستیم تا منابع.

معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد در حوزه تولید کتاب های معارفی و دینی متناسب با جوانان و نوجوانان چه اقداماتی انجام داده است؟

شیوه کار ما این گونه است که به تعدادی از ناشران و مولفان سفارش می دهیم که در فلان حوزه ها برای ما تولید کار کنند. ما نیز به اقتضای اعتبارات اندکی که داریم به گونه ای که حتی نسبت به سال های گذشته هم کاهش یافته است، سفارش تولید می دهیم؛ این در حالی است که نه تنها اعتبار ما افزایش نیافته بلکه هزینه های جاری برنامه های ما نیز نسبت به گذشته چند برابر شده است. اینها محدودیت های اعتباری است که در کارها و برنامه های ما وجود دارد. در حال حاضر تیمی به سفارش وزارت ارشاد بر روی موضوعات اجتماعی نهج البلاغه (عمدتا اخلاق اجتماعی نهج البلاغه) آغاز به کار کرده اند که آنها به صورت رسانه ای کتاب و مدیا این مفاهیم را در فضای مجازی و فضای نشر مکتوب به جوانان و نوجوانان انتقال می دهند. این بخشی از کار است که ما در حد بضاعت خودمان انجام می دهیم، بخش دیگر کار ما حمایت از تولیدات فاخر و ممتاز افراد است که در این حوزه هم تولیدات کم و عدم مراجعات جدی بسیار ضعیف هستیم؛ بنابراین متولی این حوزه فقط وزارت ارشاد نیست بلکه سازمان تبلیغات، اوقاف، دانشگاه ها، فرهنگستان هنر و سایر مراکزی که در اساسنامه آنها شرح وظایف و اعتبار دیده شده است، مسئولیت دارند.

جایگاه و اهمیت کتاب از نظر شما چیست؟

ما هر چقدر هم در حوزه فناوری پیشرفت داشته باشیم ولی کتاب از جایگاه و نقش ویژه ای برخوردار است. کتاب یکی از ارکان تاثیرگذار و بالندگی فرهنگی در کشور محسوب می شود لذا ما در عین حالی که باید به حوزه های جدید و فناوری های نوین توجه داشته باشیم ولی حوزه نشر نباید مورد غفلت قرار گیرد.

پایان پیام/ 35

لینک خبر :‌ خبرگزاری شبستان
گلپایگان- رئیس کتابخانه های عمومی شهرستان گلپایگان گفت: تاکنون 6 هزار جلد کتاب از طریق جشنواره بحار کتاب، انوار دانایی به کتابخانه های گلپایگان اهدا شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۴ سایت های دیگر : اقتصاد آینده سراج24 خبرگزاری صدا و سیما

به گزارش خبرنگار مهر ، علیرضا احمدی شامگاه شنبه در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی اظهار داشت : امسال با توجه به شیوع بیماری کرونا برنامه های هفته کتاب و کتابخوانی با شعار دانایی و مانایی به صورت مجازی برگزار می شود.

وی از برگزاری 65 برنامه در هفته کتاب و کتابخوانی در شهرستان گلپایگان خبر داد و گفت: قصه گویی برای کودکان، برگزاری نشست های کتابخوانی، نقد کتاب، دیدار مجازی با نویسندگان، مسابقات نقاشی و خلاقیت، جلسات مشاوره ای و نمایشگاه کتاب در 6 کتابخانه و تولید محتوای برتر توسط کتابداران از جمله برنامه ها است.

رئیس کتابخانه های عمومی شهرستان گلپایگان تصریح کرد: مسابقه کتابخوانی پیامبر رحمت با همکاری اعضای کتابخانه ها برگرفته از کتاب سیره پیامبر اکرم (ص) با نگاهی به قرآن کریم اثر حجت الاسلام قرائتی برگزار می شود.

وی گفت: واحد صحافی در کتابخانه آیت الله محمدی گلپایگانی با هدف تسریع در آماده سازی و بهسازی کتاب های آسیب دیده کتابخانه های عمومی شهرستان راه اندازی می شود.

احمدی از عضویت رایگان در کتابخانه شهرستان گلپایگان به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی خبر داد و گفت: علاقه مندان با مراجعه به سایت کتابخانه های عمومی شهرستان گلپایگان به صورت آنلاین ثبت نام و از خدمات رایگان تا یک سال استفاده کنند.

وی با بیان اینکه در جشنواره بحار کتاب، انوار دانایی حدود چهار هزار جلد کتاب به کتابخانه های عمومی شهرستان گلپایگان اهدا شده است، تصریح کرد: این جشنواره به مدت یک ماه و نیم دیگر تمدید شده است.

رئیس کتابخانه های عمومی شهرستان گلپایگان تاکید کرد: به دلیل شیوع بیماری کرونا اعضای کتابخانه ها برای تمدید عضویت و درخواست کتاب به صورت تلفنی یا در فضای مجازی اقدام کنند.

کد خبر 5071399

لینک خبر :‌ خبرگزاری مهر
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی از افزایش اعتبار یارانه کتاب نسبت به فصل قبل خبر داد و گفت: در طرح پاییزه کتاب یک میلیارد و 200 میلیون تومان برای مشهد یارانه در نظر گرفته شده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی، جعفر مروارید در بازدید از انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد، با بیان اینکه شعار هفته کتاب و کتابخوانی دانایی مانایی است، اظهار کرد: هفته کتاب و همچنین طرح پاییزه کتاب از 24 آبان ماه به مدت یک هفته در سراسر کشور برگزار می شود، امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا و تاکید بر سلامت مردم، به طور ویژه این هفته را آغاز کردیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی افزود: در این بازه زمانی علاقمندان به کتاب و کتابخوانی می توانند کتاب های مورد علاقه و نیاز خود را علاوه بر خرید حضوری با رعایت پروتکل های بهداشتی، به صورت مجازی از طریق سامانه کتابفروشی ها نیز خریداری کنند.

وی از افزایش اعتبار یارانه کتاب نسبت به فصل قبل خبر داد و اضافه کرد: در طرح پاییزه کتاب یک میلیارد و 200 میلیون تومان برای مشهد یارانه در نظر گرفته شده است.

مروارید از همکاری شهرداری مشهد در اجرای این طرح خبر داد و عنوان کرد: در فضای کنونی ناشی از شیوع بیماری کرونا ، نیازمند همبستگی بیشتر بین دستگاه های اجرایی و فرهنگی هستیم، همکاری شهرداری باعث استفاده بیشتر جامعه فرهنگی مشهد از این طرح می شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با بیان اینکه کتاب ارتباط میان فرهنگی ایجاد می کند، اظهار کرد: کتاب در کنار ارتباط میان فرهنگی، ارتباطات میان نسلی را هم تقویت می کند و فرصتی فراهم می کند که در زمانه کنونی که نیازمند خودآگاهی هستیم به جامعه فرهنگی هنری کمک کند.

وی افزود: ما از همکاری همه دستگاه های فرهنگی از جمله آموزش وپرورش، دانشگاه ها و شهرداری ها استقبال می کنیم، این همکاری ها می تواند آن چه شایسته جامعه جوان و فکر ایرانی است در گام دوم انقلاب محقق شود و فرهنگسازی از طریق کتاب و مطالعه بیشتر گسترش یابد.

انتهای پیام/ 70051

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان بوشهر گفت: این استان بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد و سرانه هر بوشهری از کتاب های موجود در کتابخانه های عمومی کمتر از یک جلد است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۴ سایت های دیگر : خارگ نیوز بوشهر ما

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر ، سید علی هاشمی مدیرکل کتابخانه های عمومی استان بوشهر با گرامیداشت 24 آبان آغاز هفته کتاب و کتابخوانی بیان کرد: برابر با افق 1404، باید به ازای هر نفر چهار جلد کتاب در کتابخانه های عمومی داشته باشیم که به این ترتیب در استان بوشهر که بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد باید چهار میلیون کتاب در کتابخانه ها نگهداری شود در حالی که فقط یک میلیون کتاب داریم.

او افزود: بر این اساس، به ازای هر نفر کم تر از یک جلد کتاب در کتابخانه های عمومی استان وجود دارد.

بوشهری ها 300 هزار جلد کتاب به کتابخانه ها هدیه دادند

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان بوشهر از طرح چالش اهدای کتاب به عنوان طرحی برای جبران کمبود کتاب در کتابخانه های عمومی استان اشاره کرد و ادامه داد: هم استانی ها به خوبی از این طرح استقبال کرده اند و تا کنون 300 هزار جلد کتاب جمع آوری شده است.

هاشمی همچنین با بیان اینکه در هفته کتاب و کتابخوانی 217 برنامه در استان اجرا می شود، نمایشنامه خوانی، برگزاری نشست کتابخوان ها، نشست کتابخوانی تخصصی، شاهنامه خوانی، مسابقه عکاسی من و کتاب، مسابقه کتابخوانی، معرفی کتاب، برپایی نمایشگاه کتاب، برگزاری کارگاه آموزشی، نقد و رونمایی کتاب، و قصه خوانی را از جمله این برنامه ها عنوان کرد که با توجه به شرایط کرونایی به صورت مجازی اجرا می شوند.

او به این نکته هم اشاره کرد که امروز علاقه مندان می توانند با مراجعه به سامانه یکپارچه مدیریت کتابخانه های عمومی به نشانی http://www.samanpl.ir ، رایگان به عضویت کتابخانه های عمومی درآیند یا عضویت خود را تمدید کنند.

وجود 65 کتابخانه عمومی در استان بوشهر

مدیرکل کتابخانه های عمومی بوشهر بیان کرد: دوشنبه 26 آبان مراسم تجلیل از کتابداران استان و برگزیدگان جشنواره کتاب رضوی به صورت مجازی برگزار می شود.

هاشمی با اشاره به وجود 65 کتابخانه عمومی در استان، گفت: 40 کتابخانه در شهرها و 25 کتابخانه در روستاها وجود دارد که همگی تالار مطالعه دارند.

نظر یکسانی درباره سرانه مطالعه وجود ندارد

او درباره سرانه مطالعه در استان هم عنوان کرد: در خصوص سرانه مطالعه نظر یکسانی در کشور وجود ندارد، حتی چند سال پیش شورایی زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل شد و بررسی صورت گرفت، اما باز هم خروجی لازم به دست نیامد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان بوشهر تاکید کرد: وقتی می گوییم به ازای هر نفر باید چهار جلد کتاب در کتابخانه های عمومی وجود داشته باشد اما یک جلد هم نداریم، وقتی بستر و زیرساخت مطالعه را فراهم نکرده ایم نمی تواند درباره سرانه مطالعه صحبت کرد زیرا معیار مشخصی هم در این زمینه وجود ندارد.

هاشمی همچنین به پیشرفت 50 درصدی کتابخانه آبدان اشاره کرد و گفت: کتابخانه دوراهک هم در دست ساخت است اما برای تکمیل آن کمبود اعتبار داریم.

انتهای پیام/ک

لینک خبر :‌ باشگاه خبرنگاران جوان
مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی گفت: قرار شده است به همراه نهاد کتابخانه ها و با کمک خیرین و شهردار مشهد، 10 کتابخانه ثابت در مناطق محروم این شهر مانند شهرک شهید رجایی، شهرک شهید بهشتی و رسالت تا پایان سال جاری احداث کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۴

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، حجت الاسلام علی اکبر سبزیان ظهر امروز در نشستی که به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی در کتابخانه مرکزی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در این هفته افتتاح هفت کتابخانه عمومی در گلبهار، نیشابور، تربت حیدریه، بردسکن و خلیل آباد را داریم، قرار بود رونمایی و افتتاح این کتابخانه ها به صورت ویدیوکنفرانسی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد انجام شود، اما وی فرصت را به زمان دیگری موکول کرد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی افزود: بنا داریم در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی با حضور جناب استاندار رونمایی و آغاز به کار فعالیت های این هفت کتابخانه را انجام دهیم.

وی ضمن تشکر از مجمع خیرین توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی خراسان رضوی، گفت: در سال اولی که خدمت آن ها رسیدیم، کتابخانه سیاری را این مجمع به نهاد کتابخانه های عمومی استان اهدا کرد که این کتابخانه اکنون در حاشیه شهر خدمت می کند.

سبزیان اضافه کرد: سه دستگاه کتابخانه سیار دیگر با همکاری مجمع خیرین توسعه کتابخانه ها بعد هفته کتاب به ناوگان کتابخانه های سیار اضافه می شود و تا پایان سال 5 دستگاه دیگر به آن ها اضافه می شود که در مجموع 8 دستگاه کتابخانه سیار برای حاشیه شهر مشهد و روستاهای فاقد کتابخانه خواهیم داشت.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی اظهار کرد: کتابخانه های سیار نقش 10 کتابخانه ثابت را ایفا می کنند و می توانند ارائه خدمت کنند.

وی گفت: کتابخانه مرکزی امام خمینی(ره) در مقطعی به عنوان بحران جدی شهر مشهد تلقی می شد و به عنوان یک پروژه بر زمین مانده 23 ساله مطرح بود که با حمایت و پشتیبانی مسؤولان تکمیل شد.

سبزیان افزود: بسیاری از کتابخانه ها در شهرهای دیگر همچون قوچان و بردسکن بیش از 10 سال از آغاز عملیات اجرایی آن ها می گذشت که در این دو سال اخیر به پایان رسید و امروز بسیاری از مردم استان از این کتابخانه ها استفاده می کنند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی با بیان اینکه کتابخانه ها دیگر مانند گذشته فقط قرائت خانه، مخزن و محلی برای امانت کتاب نیستند، تصریح کرد: کتابخانه ها امروز تبدیل به دانشگاهی برای مردم و به تعبیری فرهنگسراهای اجتماعی شده اند و آنچه مورد نیاز مردم است، کتابداران عزیز، افسران جبهه دانایی انقلاب اسلامی، پاسخگوی این نیازها هستند.

وی افزود: کتابخانه محل مراجعه عموم مردم و برای تمام اقشار و طبقات و سنین آماده خدمت است.

سبزیان با بیان اینکه فعالیت های ترویجی و فرهنگی در کتابخانه های عمومی در دو سال اخیر رشد چشمگیری داشته، ادامه داد: در سه سال اخیر در جشنواره کتابخوانی رضوی که بزرگترین جشنواره کتابخوانی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است، خراسان رضوی رتبه اول کشور را داشته و این نشان از تلاش ویژه کتابداران در این استان دارد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی عنوان کرد: در این ایام کرونا یی که کتابخانه ها بسته بودند، کتابداران ما تمام تلاش خود را گذاشتند که در فضای مجازی مانند همان کتابخانه های حضوری فعالیت داشته باشند، با اجرای برنامه ها، کتابخانه را به خانه ها ببرند و واسطه ای شدند بین کتابخانه و خانه و خانه ها تبدیل به کتابخانه شده اند.

وی افزود: اگر به فضای مجازی دقت کنید و کتابخانه های عمومی در کل استان را دنبال کنید، روز و شب برنامه های نشست کتابخوان، دعوت از چهره های نویسنده مشهور و برگزیده و همان خدماتی که در فضای کتابخانه های عمومی انجام می شد را ادامه می دهند.

سبزیان با اشاره به اینکه با استقبال مردم در خراسان رضوی در ایام کرونا یی به این نقطه رسیدیم که با صراحت اعلام کنیم مردم این استان در ایام کرونا کتابخوان تر شدند، خاطرنشان کرد: این اتفاق خوبی است که اگر تلاش کنیم با همت رسانه های گروهی و خبری مردم را بیشتر با فضای کتابخانه ها آشنا کنیم و مردم هم مطالبه کنند، همکاران ما این ظرفیت را دارند که خدمات بیشتری ارائه دهند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی اظهار کرد: قرار شده است به همراه نهاد کتابخانه ها با کمک خیرین و شهردار مشهد، 10 کتابخانه ثابت در مناطق محروم این شهر مانند شهرک شهید رجایی، شهرک شهید بهشتی و رسالت تا پایان امسال احداث کنیم.

وی افزود: متراژ این کتابخانه ها 280 متر است و به همین دلیل در زمان کم می توانیم آن ها را به بهره داری برسانیم و مردمی که فاقد فضای فرهنگی و کتابخانه ای هستند، از آن ها استفاده کنند.

سبزیان عنوان کرد: به زودی در دو ایستگاه مترو در مشهد کتابخانه عمومی به صورت مدرن دایر می کنیم و اتفاقاتی که آنجا رقم می خورد مانند اتفاقاتی است که در کتابخانه عمومی مشهد انجام می شود.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی تصریح کرد: اینها کتابخانه ای در مقیاس کوچک هستند که مخزن، ایستگاه کودک، بخش اطلاعاتی و دستگاه کتاب صوتی دارند و کتابدار در آنجا مستقر می شود و مانند کتابخانه های عمومی خواهند بود.

وی گفت: می توان مشهد و خراسان رضوی را با همت و کمک یکدیگر به عنوان شهر و استان دوستدار کتاب و استان و شهر نمونه تبدیل کرد.

سبزیان گفت: در ایستگاه های آتش نشانی هم ایستگاه دانایی در کل ایستگاه ها خواهیم داشت که ذیل عنوان شهروند کتابخوان هستند، همچنین در طوس 81 و محله وکیل آباد هم با کمک شهرداری تا پایان سال کتابخانه ثابتی را احداث می کنیم.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی تصریح کرد: البته در وکیل آباد یک ساختمان در اختیار ما قرار می گیرد که تجهیز آن را مجمع خیرین کتابخانه ها برعهده گرفته اند.

وی با اشاره به اینکه تقریبا 28 پروژه نیمه تمام در خراسان رضوی داریم، بیان کرد: بنا داریم از کمک مجمع خیرین کتابخانه ها و خیرین در شهرستان ها استفاده کنیم و تا پایان امسال این پروژه ها را به نتیجه برسانیم.

سبزیان با بیان اینکه نزدیک 400 کتابدار در استان داریم، تاکید کرد: 6 کتابخانه سیار در خراسان رضوی داریم که دو تا در مشهد است و 4 کتابخانه هم در شهرستان ها است، یکی دیگر هم بعد از هفته کتاب در چناران افتتاح می شود، یک کتابخانه سیار هم در تایباد داریم که امسال اضافه می شود.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی اظهار کرد: تا پایان امسال بیش از 20 کتابخانه سیار در استان داریم.

وی تصریح کرد: نشست های کتابخوانی، معرفی کتاب، برنامه شعرخوانی، برگزاری محافل ادبی و حضور مجازی چهره های برجسته ادبیات کشور از اهم برنامه هایی است که در ایام هفته کتاب خواهیم داشت.

سبزیان گفت: در زمانی که کتابخانه ها باز هستند، امانت یک شاخص بسیار مهم برای آمار کتابخوان بودن مردم است، اما در ایامی که فعالیت مجازی داریم، حضور مردم در این فضا و ارتباطی که با کتابدارانمان برقرار می کنند، آمار به ما نشان می دهد که با وجود مشکلات مالی فروش کتاب در فروشگاه های برگزیده کتاب بالا است و این نشان از اینکه رغبت مردم برای خرید کتاب دارد و چند برابر شدن خرید نشان دهنده این است که مردم خراسان رضوی کتابخوان تر شده اند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی عنوان کرد: کتابداران مظلوم ترین قشر فرهنگی هستند، برای اصلاح ساختار نهاد و افزایش بودجه نهاد با عنایت ویژه ارشاد در سال آینده گشایشی در وضعیت معیشتی کتابداران رخ می دهد.

وی بیان کرد: واحدی در معاونت توسعه امور کتابخانه ها داریم با عنوان واحد منابع که با حوزه نشر ارتباط دارند و در جریان تازه ترین آثار منتشر شده هستند و از این آثار استفاده می کنند.

سبزیان بیان کرد: در یکی از روزهای هفته کتاب طرحی داریم با عنوان طرح استفاده از کتابخانه مدیران در استان که از دفتر استاندار شروع می کنیم و همه مدیران کتاب های خود را که استفاده نمی کنند، در اختیار کتابخانه های روستایی و سیار قرار می دهند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی اظهار کرد: اجازه نمی دهیم هیچ مشکلی مانع شود که کاری را انجام ندهیم ، شاید بزرگترین مشکل ما نبود منابع مالی برای پیش بردن پروژه های نیم تمام است که توسط خیرین آن را رفع می کنیم.

وی گفت: اراده ما در کتابخانه های عمومی استان این است که تمام ظرفیت و توان خود را بگذاریم تا مردم بتوانند از کتابخانه ها استفاده کنند، می خواهیم هوای فرهنگ استانمان تازه شود و حال مردم خوب شود، بنابراین با تمام توانمان در این زمینه تلاش می کنیم.

در پایان این نشست، از 2 طرح شهرداری با عنوان شهروند کتاب خوان و صدای کتاب با همکاری اداره کل کتابخانه های خراسان رضوی و شهرداری مشهد رونمایی شد.

انتهای پیام/ 70031

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس
ایسنا/خوزستان عضو هیات مدیره انجمن هنرهای تجسمی خوزستان با اشاره به آتش سوزی ساختمان انجمن هنرهای تجسمی گفت: خوشبختانه در این حادثه کسی آسیب ندید اما به نظرم این آتش سوزی عمدی بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۸/۲۴ سایت های دیگر : شوشان

محمدرضا جرجرزاده در گفت وگو با ایسنا، در این باره اظهار کرد: حدود ساعت 17 روز گذشته (جمعه) دزدگیر محل انجمن هنرهای تجسمی به صدا درآمد. من با نگهبان ساختمان کناری انجمن هنرهای تجسمی تماس گرفتم و از او خواستم ببیند چه اتفاقی افتاده است که به من گفت چیزی مشخص نیست و بعد من خودم در محل حضور پیدا کردم و متوجه آتش سوزی شدم.

وی ادامه داد: آن قدر دود ناشی از آتش سوزی بسیار بود که اصلا مشخص نبود چه اتفاقی رخ داده است. وارد ساختمان شدم و همزمان با آتش نشانی تماس گرفتم اما میزان دود آن قدر زیاد بود که نمی توانستیم راحت وارد ساختمان شویم و حتی ماموران آتش نشانی با ماسک و اکسیژن وارد ساختمان شدند.

عضو هیات مدیره انجمن هنرهای تجسمی خوزستان با بیان این که به نظرم این آتش سوزی تعمدی صورت گرفته است، گفت: طبق آن چه آتش نشانی اعلام کرد گویا جسمی سوزانده شده و بعد از جای سوراخ لوله کولر که قبلا این لوله ها دزدیده شده بودند، به درون ساختمان پرتاب شده بود. به هر حال با این اقدام پنل کولر کاملا می سوزد و همین باعث آتش سوزی می شود و اتاق برق ساختمان کاملا از بین رفت.

وی خاطرنشان کرد: جریان آتش سوزی را به اداره کل ارشاد استان اطلاع دادیم و آنها باید پیگیری کنند. قبلا هم به ارشاد گفته بودیم که باید نگهبانی برای محل ساختمان انجمن هنرهای تجسمی استخدام کند. البته این ساختمان قبلا نگهبان داشت اما با توجه به این که حق الزحمه آنها پرداخت نشد، نماندند. در حال حاضر این ساختمان نگهبان ندارد و ساختمانی هم که نگهبان نداشته باشد به آن دستبرد زده می شود و ممکن است در آنجا آتش سوزی نیز رخ بدهد.

جرجرزاده گفت: امروز اداره کل ارشاد یک نفر را برای بررسی میزان خسارت به محل ساختمان فرستاد تا برآورد هزینه شود. در حال حاضر کولر ساختمان و کابل های برق اصلی ساختمان که بیش از 100 میلیون تومان هزینه آن است، دچار سوختگی شده اند و باید دید میزان آسیب وارد شده به کابل ها چقدر بوده است. اگر کابل ها کاملا آسیب دیده باشند میزان خسارت زیاد خواهد بود.

انتهای پیام

لینک خبر :‌ خبرگزاری دانشجویان ایران
همزمان با برگزاری آیین ملی بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار با حضور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، 5 کتابخانه عمومی در استان های اردبیل، البرز، تهران، چهارمحال و بختیاری و لرستان به صورت مجازی افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، همزمان با برگزاری آیین ملی بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار با حضور علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، پنج کتابخانه عمومی به صورت مجازی افتتاح شد.

کتابخانه عمومی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در شهرستان بیله سوار استان اردبیل، کتابخانه عمومی قاصدک در شهر فردیس استان البرز، کتابخانه عمومی مهر در شهر صفادشت، شهرستان ملارد استان تهران، پیشخان خدمات کتابخانه ای مهر در شهرستان لردگان استان چهارمحال و بختیاری و کتابخانه درجه 1 بروجرد(آیتی) در شهر بروجرد استان لرستان، 24 آبان ماه در آیین ملی بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار به صورت مجازی افتتاح شد.

گفتنی است، طی هفته کتاب از 24 تا 30 آبان ماه، 25 کتابخانه عمومی دیگر نیز افتتاح خواهد شد. کتابخانه های عمومی انجیرلو (فهمی) در استان اردبیل، کتابخانه های عمومی آران 2، شهدای افجان و شهدای ابریشم در استان اصفهان، کتابخانه های عمومی شهدای شهرک واوان، فرزانگان، آرا، صاحب الزمان و سیار در استان تهران، کتابخانه های عمومی پردنجان و امام علی(ع) در استان چهارمحال و بختیاری، کتابخانه های عمومی بینالود، مرحوم محمد شاهین فر، مرحوم غلامحسین داودی، عمید الملک کندری، شهید ناصر سنگل آبادی و مرحومه زینلی در استان خراسان، کتابخانه عمومی شهید صفدرعلی کبودخانی در استان زنجان، کتابخانه های عمومی سردار سلیمانی، شهروند تخصصی کودک، شهید راستی، بابامنیر و صدرا در استان فارس، کتابخانه عمومی الهی قمشه ای(تخصصی مادر و کودک) در استان گیلان و کتابخانه عمومی روستای خیردرار در استان لرستان در هفته جاری به بهره برداری می رسند.

انتهای پیام/

لینک خبر :‌ خبرگزاری فارس

روزنامه آسیا


روزنامه اطلاعات



روزنامه خراسان


روزنامه رسالت


روزنامه قدس


روزنامه ایران



روزنامه ابتکار


روزنامه وطن امروز